Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.04. 13:00 Fabius

Mennyi? 70! Mi hetven? Mi mennyi?

Címkék: fidesz ab hetven diszkrimináci

Belekeveredtek ÉdesViktorék ebbe a hetvenbe, mint szegény nyugodjon Szalonnamária a korhatárkarikába. Úgy kell szétválogatni ki és mit csinálhat hetven fölött, mint a túloldali "oktatófilmeseknek" a törpdominót. 

Szóval az van, hogy nem mindent lehet hetven fölött csinálni. Mert például kutatni és oktatni nem lehet, de az alkotmánybíróskodás simán belefér akár 77 (Balsai) akár 79 (Salamon László, Dienes-Oehm Egon) évesen is. Csak aztán kutatni ne kezdjenek ezek a bírák az emlékeik és az AB egykori határozatai között, mert gondolom azt már majd nekik sem lehet, sőt az oktatás - kioktatás? - is tilos lesz, hacsak egy feloldó alkotmánymódosítással lehetővé nem teszik azt is. 

antibácsi.gif

Az lesz még vicces, ha ezt a megkülönböztetést látva majd az oktatók és kutatók tömegével fordulnak az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz jogorvoslatért, ugyanis az egyenlő bánásmódról szóló törvény védett tulajdonságok alapján a következő esetekben tiltja a hátrányos megkülönböztetést:

"Nem, faji hovatartozás, bőrszín, nemzetiség, nemzetiséghez való tartozás, életkor, anyanyelv, fogyatékosság, egészségi állapot, anyaság (terhesség) vagy apaság, családi állapot, szexuális irányultság, nemi identitás, társadalmi származás, vagyoni helyzet, vallási vagy világnézeti meggyőződés, politikai vagy más vélemény, foglalkozási jogviszony részmunkaidős jellege ill. határozott időtartama, érdekképviselethez való tartozás, egyéb helyzet."

Szóval innen ahol én ülök úgy látszik, hogy lesz még egy kis galiba a hetvennel sakkozás körül. Például meg kell majd tudni magyarázni, hogy vajon mitől marad alkalmas alkotmánybírónak Pokol Béla, és mitől válik alkalmatlanná rákkutatónak Dr. Kulcsár Gyula abban a pillanatban, ahogy majd évek múlva betölti a hetvenet. Mert ugye az EBH honlapján most is ez olvasható a "diszkrimináció" alatt: 

Közvetlen hátrányos megkülönböztetés történik, ha egy személy vagy csoport kedvezőtlenebb bánásmódban részesül valamely védett tulajdonsága miatt, mint más, összehasonlítható helyzetben lévő személy vagy csoport.

A magam részéről kíváncsian várom az indoklást, az Ab pártkatonái mitől különbek és alkalmasabbak mindenki másnál az öregkori fontos posztok betöltésére. Ha kell egy kéretlen tanács akkor ne a zsigórobival próbáljátok elmondatni, mert iszonyú szarul hazudik szegény. 

 

 

 

589 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr405614074

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.05. 13:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem marad más,csak a jobbik!
Ugye gyerekek!

:))
és nemcsák alkotmánybíró, hanem nagykövet is lehet.
magukból indultak ki. egy jó fideszes 70 felett már csak a gatyájában tud kutatni.
Asszem a Horthy szoborról még nem is írtál Fab.
Mi történt?:))
@bella _ciao:
kutaxik a ...-ban? és szart talál amit utána meg is kóstol...mert már a német doktor is meglátogatta...és nem tuggya mikor ment ki vagy mikor jött be?

szép kis izé és mikor lesz olyan, hogy a magyar miniszterelnök cska ....lyen lehet és akkor a hungarocell szobor jellemzőit betáplálják

brühüyyy
mingyá' kezdődik a parlamenti agyameldobom, majd ott megválaszolják fabiusnak ezeket a kínzó kérdéseket...
Valahogy majd megmagyarázzák és erőből átnyomják.Ezek leszarnak mindent,mert/amíg megtehetik.
Amúgy vicc, de magukkal szúrnak ki. Hiába pakolja tele fideszhülyékkel, ezzel gyakorlatilag meg is szűnik a maradék tekintélye. Egy új kormány simán figyelmen kívül hagyhatja, elég lesz mutogatni, hogy Balsai-Pokol-Salamon. Beletenne egy-két (4-5) jobboldali, de komolyan vehető, nagyjából becsületes figurát - amilyenekkel azért korábban a két oldal feltöltötte az AB-t - sokkal többet érne vele. Ugyanúgy térden rúghatnának egy baloldali kormányt, de azt komolyan is kellene venne. Erre meg csak legyint majd mindenki.
AB = mafiaálam sóhivatala

feudális komcsi náci dakotaország...

1013 év feudalizmus + fideSS = álamcsőd + belháború
minden politikus bűnöző
minden dakota és minden focista köszpénzen élősködő
pálfy és a logika. formális.

"Pálfy István szerint olyan pillanat, amikor akkora egység volt egy nép életében, mint Magyarországon 1956 november 4-én, nem minden nemzetnek adatik meg. Szerinte 1956 éppen ezért keresztény indíttatású forradalom volt."
Miért lenne kis galiba? Miért lenne probléma, hogy Zsigó szarul hazudik? Miért, Szíjjártó jobban hazudott? Problem? Legnépszerűbb politikus: Orbán Viktor, legnépszerűbb párt: Fidesz.

Pontosan ez kell ide, disznóknak ez való. Kivételesen Török Gáborral értek egyet, amíg le nem állnak a villamosok, és nem marad el a nyugdíjkák kézbesítése, addig ez a csürhe fel nem ébred. De lehet, hogy már akkor se. Az olvasásban, kritikus tájékozódásban, elemző gondolkodásban nem lehet évtizedeket büntetlenül kihagyni.
@bella _ciao:

Ezeket az osztódással szaporodó műkeresztényeket tűzostorral hajtanám ki a sivatagba sáskát enni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mit ártottak neked a beduinok, hogy így kiszurnál velük?
Köztiszteletben álló, a szakterületén jelentős nemzetközi tevékenységgel rendelkező professzor volt a doktori témavezetőm. Hetvenöt éves elmúlt már, amikor elvállalt. Problémás doktorandusz voltam, nagyon elhúztam a dolgokat. Nyolcvan elmúlt, mire beadtam az értekezést. A védésemre már nem tudott eljönni, megbetegedett, kicsit több mint egy év múlva nem volt köztünk. Szó szerint a haláláig dolgozott, az utolsó pillanatig publikált, én az utolsó tanítványai közül való vagyok. Minden e-mailben tett felvetésemre, elküldött anyagomra másnapra válaszolt, érdemben, kimerítő részletességgel, példamutató udvariassággal és segítőkészséggel. Az itt vitatott szabályozás szerint tíz termékeny éve ment volna a kukába.
@ftk: :))) büdös rohat fidesznyik !
smitpali szintű hitvány gazember vagy !
szerinted erről van itt nagybaszó?
te agyatlan zombi !
@kifordított nagyanyó: inkabb ragom le a sajat ....at mintsem egy olyan partra szavazzak, amely csak gyuloletet es melyen balos, zavaros gazdasagpolitikat kinal szociopata sikertelen kisembereknek.
A válasz egyszerű: azért 70, mert a 69 kevés, a 71 pedig sok. Punktum!
@ftk: Ezen én is kiakadtam. A legtapasztaltabb, nagynevű professzorokkal kell kicseszni?
Mi van, besírt valamelyik csicska utolsó narancselvű tanár, hogy nem tisztelik eléggé a nagy nevek miatt? Beszóltak neki, hogy szar amit csinál?
Még egy ok, hogy ne itt kezdjek neki a doktorimnak.
@Fabius:

szócséplésnek fog tűnni másfél év múlva, már megbocsáss, kedves Fabius.

a nyugdíjkorhatárt felemelik 72-re. ezen agyalogolnak.nem vicc. vérvalóság.
aztán vagy közben vagy együtt majd megsalátázzák és koherens lesz minden, csak nem kötik előre a nagy nyilvánosság orrára, mint ahogy a gazdasági konzultáción sem az lesz a fősodor, amit írtam már, de nem győzöm felhívni rá a figyelmet:

"__Más, de mégis valahogy idetartozónak tartom: a hvg-ben is megjelent, hogy 3 hónapon túli munkanélkülieket kell alkalmazni az önkormányzatoknak az központi költségvetés terhére novembertől májusig, összesen, mintegy kétszázezer embert, hogy javítsák a foglalkoztatási adatokat a választási kampány idejére.
ott, ahol ezt közölték a polgármesterekkel, az is elhangzott mintegy fejtágítás keretében, hogy a polgármestereknek mi a teendője háborús helyzetben.
nem katasztrófa helyzetben, ami érthető lenne, hanem háborús helyzetben."

annyival egészítem ki, hogy egy kb 2000 lélekszámú településnek 50 főt kell felvenni. de hogy mire, arra meglapult a Tábornok. és most neki áll gazdaságot konzulni... a lényeg hogy a foglalkoztatási mutatók jobban tejes-üljenek.
@gipsz.jakab: te komolyan nem vagy normalis...
@Melchi Zadok: :))))

igen azt hiszem ez relatív... ki a normális ki nem...
nektek a lopás csalás hazugság az életetek... tehát nektek az normális....
már el se tuttok képzelni "Mást"
@jaegtoer: hogy-hogy mire? megmondták a sorok között azt is.

"Ezért cserébe kér is a kormány. November 19-én a miniszterelnök Kaposvárra látogat, ahol gazdasági konzultációt hirdet. A kormány ugyanis a magyar települési önkormányzatoktól azt várja el, hogy növekedési-fejlesztési terv készüljön a helyi gazdasági életre vonatkozóan."

www.portfolio.hu/gazdasag/420_milliard_forintrol_dontott_a_kormany_cserebe_ker_is.3.191237.html

ezt fogják kidolgozni a közmunkások.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Azt hiszem egy életre megoldanák a sáskajárás problémáját.
Támogatom az ötletet:))
@kifordított nagyanyó: Amit eddig is tudtunk. :)

Nagykoalícióban hamisít bizonyítékot a Fidesz és az MSZP

alfahir.hu/nagykoalicioban_hamisit_bizonyitekot_a_fidesz_es_az_mszp
@bella _ciao: Nem dehogy. A forradalmat is a kiválasztottak indították meg a leverését is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mijjen forradalom ???

nagyimre a komcsi nem akart megdönteni semmit...
az emberek se... max a titkárnő elftársnőt...

SZABACCSÁGHARC az volt a szovjet mexállás ellen
de forradalomhoz még SOSE volt szerencsénk...
1848-ban sem volt... csak szabaccságharc...
@jaegtoer:

Ezzel a témával elég kimerítően foglalkozott az Index. De lesz itt is téma még, mert az ismeretségi körömben van olyan munkanélküli, akit éppen ezzel fognak ellehetetleníteni.

Ha így lesz megírom a sztorit.
@Penivaldes:

Amennyien vannak???!!!
Múltkor láttam Ausztráliában milyen pusztítást végeznek, közelről nézve egy horror, és hogyan küzdenek ellenük.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

egyébként én úgy ismerem, hogy a nagyobbakat szépen előkészítve olyan forró olajban sütnek i, hogy olyan lesz mint a pattogatott kukorica azaz kipattog...és úgy egyéb bogarakat is meg lehet enni

finom husi...némi ízesítés de nem kell agyon fűszerezni fölösleges

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nincs mit munkaköri kötelességem...

(gyógypedagógus vok)
Kiváncsi vagyok kiket érint szemèlyesen a korhatár bevezetése az egyetemen oktatók közül. Heller és Ungváry biztos köztük van. Lehet, hogy Sárközy is. zárug-farkas nincs.
@jaegtoer: Én meg azt is hallottam ma reggel a rádióban, hogy főállásúak lesznek a nevelőszülők januártól, ezzel is növelve a foglalkoztatási statisztikákat.(kb. +5000 fő)

Jogszabályba foglalná a kormány a nevelőszülők foglalkoztatási jogviszonyát. Az intézkedéssel több ezer új munkahely jöhet létre, ráadásul így már minden nevelőszülőnek jár majd társadalombiztosítás és nyugdíj is. Bár eddig is voltak, akik hivatásszerűen látták el szülői feladataikat, a nevelőszülők 60%-ának nincs munkaviszonya.

www.hirado.hu/Hirek/2013/11/03/18/Foallasuak_lesznek_a_neveloszulok_januartol.aspx
@Sir Bates dö Hól: de lehet, hogy érinti zárug-farkatlant is. előreléphet. tanszékvezető lehet. napszemüvegestől. miskolcon. nem hagyja el a várost.
@Sir Bates dö Hól: Miről beszélsz? Heller simán foreveryoung. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Az Emberi Erőforrások Minisztériuma emlékeztetett arra, hogy a változtatással egyetlen nevelőszülő sem járhat rosszabbul, a hivatásos nevelőszülők díjazása 2016 decemberéig nem csökken."

Az egyszeri állampolgár pontosan ezektől a mondatoktól esik azonnal pánikba.

@rodeo36: Még pár évig jobban teljesít az ország, és lehet, hogy ráfanyalodok a madárpókjaimra. A két legnagyobból ki is jönne egy könnyű vacsora két személyre.
@bella _ciao: hát, ez is előfordulhat... hiszen a tervezet szerint "Az egyeztetés alatt álló dokumentumok szerint a rektorválasztás joga ismét visszakerül az intézményi szenátusok hatáskörébe, és bevezetnék a kancelláriarendszert."

Az egész a felsőoktatási stratégiájuk része.
@Orica Középföldi: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: az ezirányú kutatásokat milliókkal támogatja az eu. Olvastam egy előrejelzést, mely szerint az évtized végére nem minden eu állampolgár számára lesz elérhető a gerincesek biztosította fehérjeforrás. A kutatások a rovarok nagyüzemi tenyésztésére, feldolgozására és az európaiak számára is elfogadható "formába hozásra" irányulnak. Szerintem valamilyen surimi lesz belőlük.
@gipsz.jakab: szervusz! tahótlanítás on.
@Sir Bates dö Hól: vissza lehet már adni. működik a pavlovi reflex:

Vidnyánszky Attila maradhat a Magyar Teátrumi Társaság elnöke!

444.hu/2013/11/04/vidnyanszky-attila-maradhat-a-magyar-teatrumi-tarsasag-elnoke/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a valóság az, hogy nagyon furcsa az étkezési "kultúra"...egyesek cápauszonylevest kedvelnek amiben egy semmilyen hús nincs csak a lé, ezért jólmegtermett cápákat delfinekkel csaliznak a perui nyomoroncok (akkora a nyomor, hogy ez még jó foglalkozásnak számít) és csak a hátuszonyát lecsapják és hagyják elpusztúlni úszva...a disznók és marhák nagyon sokféleképpen hasznosíthatóak, lásd a csontok és bőrárúk valamint az ehető részek a baromfi azaz a szárnyasok...persze azzal is baj van, hogy az emberiség túlszaporodik egyre hosszabban él és zabál meg feléli a környezetét a legkártékonyabb faj az állatok között és nem is a legszebb

szóval sok változás várható

jobb életminőség? mi is az?

brühüyyy

meg kultúra?

végűlis csak táplálkozik és néha mást is csinál?
ugye milyen gonoszúl hangzik?
Amíg a bolygó lakóinak tobbsege valamelyik vallas híve addig nem lesz jobb. Azt hiszik lehet, sot kell, szaporodni mint a rágcsálók aztan majd valamelyik megoldja a problemákat. Egyszeruen nem fenntartható a világnézetuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Meg lesztek dolgozva!!!

Orbán: azért dolgozunk, hogy a Jobbik támogatói ránk szavazzanak
hvg.hu/itthon/20131104_Orban_parlament_percrol_percre
@rodeo36:
Rodeo Barátom!
Miután mi elég sokat beszélgetünk a gazdaságról, örömmel újságolom neked, hogy hazánknak kitárul a horizont, mert újraiparosításkezdődik Orbán Viktor szerint, melyről egy sajtótájékoztatón beszélt.
Abból indul ki, hogy az európai országok közül a GDP legnagyobb részét a magyar ipar ipar adja, ebben a 4. helyet foglaljuk el, és másfél év múlva az első helyen leszünk, mint ipari központ Európában.
Hozzá tette, hogy ehhez le kell győznünk Németországot és Csehországot.
Továbbá közölte, hogy az előzetes elképzelések , melyek a pénzügyi központ elérésére törekedtek, megváltoznak, és az újraiparosítás lép be ennek a tervnek a helyére.
Fentiek alapján javasolom, hogy ne a cápauszonyokkal foglalkozzál, hanem fontold meg, hogy külföldi turnédat befejezd, mert legendás műszaki ismereteid kamatoztatásával immár a hazádat kell szolgálnod.
Végül csak egy kérdésem lenne hozzád, hogy az ipari létesítések befektetéseit miből fogjuk finanszírozni?
Okos választ várok!
faszm, mivan itt mindenki meghülyült, csak nem határzár próba?

Lezárja az osztrák határt a Jobbik

Egy Vas megyei településen csütörtökön, hogy a zsebszerződéssel földet vett osztrák gazdák ne tudjanak átjönni.

444.hu/2013/11/04/lezarja-az-osztrak-hatart-a-jobbik/
@Mariann19: öööö mintha ugyan ezt ugatta volna, a mezőgazdaságról és az oktatásról, jahhh és el ne feledjem a fogászati turizmusról. Mindnek egy végkifejlete volt, áttolták az egészet a haveroknak akik lemutyizták és jól lenyerészkedték azt. Így megy ez maffia falván Európa közepén.
@kifordított nagyanyó:
Hm.
Nem tudok elképzelni olyan történést, hogy nácikra szavazzak.
És vagyunk ezzel még így páran.
(De az élet megoldja ezt is: ez az Aranyér, vagy minevű párt gondoskodik a Zázrivecz-félékről is ....)
Csak félve kérdem ez az összeg ugyan honnan jön majd?

A kormány a múlt heti ülésén döntött az önkormányzatok újabb 420 milliárdos konszolidálásáról – jelentette be Lázár János miniszterelnökségi államtitkár.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_ujabb_adoskonszolidacio_szazmilliardoktol_mentesulnek_az_onkormanyzatok.568633.html
@nedudki74:
Kell csinálni egy másikat. Csak jól kell őket elnevezni! :-)
Ezek meg majd elüldögélnek halálukig. Illetve: valami nagyon extrém dologhoz kell kötni a munkavégzésüket, oszt akkor lemondanak majd önként ....:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez most valami hír?

Na ne már.

Ha Felcsút körül zárnák le az összes földutat, hogy Mészáros Lőrinc meg a csókosok ne tudjanak a földjeikre kimenni, na, az hír lenne.

De ahhoz vér kéne a pucába, ammeg honnan lenne?
@Mariann19:
el vagyok sápadva...Mariann Barátnőm...megtisztelsz...
kicsit a számokkal játszani sohasem árt...
%-kok?
40%-kot mond a drága?

tudtommal a GDP 26500 milliárd annak 40%-ka:11925 milliárd HUF!!! ami egyenlő a mai árfolyamon 1 EUR = 295,936 HUF ami az osztás után 40,295 milliárd EUR

nem ismerem a német gazdaság számait...de:
German business sentiment as measured by the Ifo research institute rose for a third month in July, and a survey of purchasing managers by London-based Markit Economics showed manufacturing and services output expanded in August. That signals that Europe’s largest economy may be on track for a sustained upswing after stagnating in the first quarter and contracting 0.5 percent at the end of last year.
That bodes well for Chancellor Angela Merkel, who is seeking a third term as German leader in Sept. 22 elections. Her Christian Union has 41 percent support, compared with 22 percent for the Social Democratic Party, according to a poll by Forsa for Stern magazine and RTL television released Aug. 21.
www.bloomberg.com/news/2013-08-23/germany-s-second-quarter-growth-led-by-investment-rebound.html
asszem ez autentikus???

Germany is the largest national economy in Europe, the fourth-largest by nominal GDP in the world, and fifth by GDP (PPP) in 2008.[15] Since the age of industrialisation and beyond, the industrial capitalism,[16][17] the country has been a driver, innovator, and beneficiary of an ever more globalised economy.

Germany is the world's third largest exporter with $1.408 trillion exported in 2011 (Eurozone countries are included).

[18][dated info] Exports account for more than one-third of national output.[19][dated info]

GDP $3.577 billion, €2.570 billion(2011)[2]

azaz orbánkának fel kell kötnie a melegalsóját mert ez a szám "csak" milliószor nagyobb a magyar abszolút számoknál és akkor csak nagyvonalú becslést csinálok

jó jézus a jégen?

és még mit akar csinálni?

a gyógyszere elgurúlt vagy már nem kezelik? Döbling-ben?

brühüyyy

ha akarod tréfélhatunk még de ezt le kellene közölni nagyon gyorsan valami országos napilapban 1 collos piros betűkkel
@Spániel:

Most elképzeltem ahogy Viktor Gábriel és nagymutter szavazatáért dolgozik erősen.

Például elintézi, hogy Géb 70 éves kora után is maradhasson ájtis :-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A sajtótájékoztatón elhangzottakhoz annyit, hogy milyen mélységű szellemi sötétséget feltételez a népről Orbán Viktor, amikor azt mondja, hogy ipari termelésben másfél év múlva legyőzzük a németeket és a cseheket.
Másfél év múlva még az ipari ágazat infrastruktúrája sem készül el, a gyártó üzemekről, gyárakról nem is szólva.
Netán külföldi befektetőkre gondolt, amelyeket most zavarunk ki az országból?
@Fabius:

Szerintem egy példán bemutatva a jóindulatú kérdésfeltevés személyekre bontva a következő:

Első kérdés: mitől lett alkalmas alkotmánybírónak Pokol Béla
Második kérdés: mitől maradhat alkalmas alkotmánybírónak Pokol Béla
@bella _ciao: pistike sohasem volt normális !!! De,ezek szerint az állapota csak romlott .
@Fabius: fidesz jobbik cicaharc, nem kellene olyat elvárni egyiktől sem, amire alkalmatlanok

@Mariann19: idióta vadbarom vezényló, kár a karakterekért, mert minek, úgy is csak cizellálni lehet a rögvalót.
@rodeo36: Nem, 40%-ot nem mondott, hanem azt, hogy a 4. helyen állunk az eu tagállamok között az ipari termelésben a GDP %-ában.
"de ezt le kell közölni nagyon gyorsan valami országos napilapban nagy piros betűkkel."
Légy erős! megtörtént.
A Privátbankár.hu hozta le a mai dátummal a nyilatkozat tartalmát.
Ugyanis közös sajt6ótájékozutató volt Henri Malosse-val, aki az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke.
Malosse szerint ehhez az elképzeléshez az adna lehetőséget, ha a KKV-k adóterheit csökkentenék, valamint az energiaárakat.
Az energiárak csökkentése nem jön be a vállalkozásoknál, mert a rezsicsökkentés veszteségei miatt az energiaszektor a cégeknél emel árakat.
@Mariann19:
figyelj, az orbán aszongya, hogy a magyar ipari részesedés 40%-kával meghalaggya a német gazdaság 30 valahány %-át amivel a gazdaságban az iparuk részesedik
azaz a nép (teljesen nemzeti) két számot lát a német 32% és a magyar 40% és máris több

ugyehogy igaza lett a zalcsútbasznádidilinyósnak? és azok akik elhiszik azok meg ...szóval még nála is

ez a cigány amely árúlja lovát és amikor a ló a falnak megy aszongya, hogy nem vak hanem bátos

na ez a magyar miniszterelnök is

ez kell levédiában

brühüyyy
@Fabius: van ilyen, bár nagyobb esélyt adok a focistának gábris megtérítéséhez, mint a mintagazdaság megmentésének!
Nem adta át az államnak a kishantosi földeket az eddigi bérlő

hvg.hu/gazdasag/20131104_Nem_adta_at_az_allamnak_a_kishantosi_fold
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): az aztan le.
Egy undorito maffia a fidesz, ez teljesen nyilvanvalo.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem értek egyet veled kivételesen. Egy ilyen blőd nyilatkozat a választóknak szól, akármilyen
vízió is, az emberek beveszik.
Ez ügyben is az igazolódik be, amit tegnap írtam arról, hogy ez a kormány pénz helyett nemzeti identitást kínál fel a népnek.
Milyen öröm olyan nemzet állampolgárának lenni, aki másfél év alatt ipari termelésben leveri a németeket és a cseheket.
Tehát ez nem is annyira gazdasági sikert helyez kilátásba, hanem az emberek nemzeti önérzetére ható igéret.
@Mariann19:
ez a malosse is egy nagy seggfej?

meg is puszilták egymást? vagy annyira félt, hogy kezet csókol neki, hogy inkább ráhagyta?

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):
harmadik kérdés: Kiafaszom Aza Pokol Béla?
@rodeo36: mindegy hol és mit hazudik, TGM szerint is kommunikációja olyan egyszerű, mint egy faék, ezért minden mamlasz fejébe jól beverhető.
Mitől is hasítunk mi ennyire iparilag? Nem a rohattmulti németek révén?
@Fabius: Hu vazzzz! Viktor ebbe a melóba tuti belerokkanna. :)
@Mariann19:

"ez nem is annyira gazdasági sikert helyez kilátásba, hanem az emberek nemzeti önérzetére ható igéret"

Jah. De van a zembereknek igényük bármi másra? Depláne a valóságra? Frászt van. Pont azt kapják Viktortól amire vágynak.
@rodeo36:
Bocs, de azt hiszem, tévedsz. Ha szegény Viktor is nekimegy a falnak, nem csak bátor (volt), hanem ütődött (lett). Amúgy igazad van Döbling a járható út.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: vagy megkapjátok a két beigért pofont és fideszrajongók lesztek.
Így kívülről sok különbség úgysincs a jobbik meg a fidesz között, pláne úgy, hogy mindenben a keze alá dolgoztok.
@Secnir:
Szerencsés ember!
Nem tudja.
Már nem is al, hanem felkotmány bíró.
Szerintem unortodox jogász.
(udvariasan szalonképes voltam?)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

De már legalább ki van mondva, hogy keresi a kegyeiteket. Vagy szavazás, vagy koala, csak győzzetek ellenállni.
@Dr. jenőke (jenőke):
tudni tudom, mert reggelente kávézás közben kiolvasom az internetet, de úgy értem: ki az a pokol béla, mit tett le az asztalra? mármint azon kívül, hogy fikázta az alkotmányt, és fikázta az alkotmánybíróságot (amíg be nem került)?
szerintem semmit.
@Secnir:
Szerintem Orbánnak és Kövérnek tart időnként oktatást.
Azért gondolom, mert az általa kidolgozott és csak általa helyesnek vélt sületlenségeket visszahallani Orbántól is, kövértől is, amint az előbb csatolt linkek igazolják is.
@rodeo36:
Malosse a fentieken kívül elismerően szólt innovatív készségünkről is, és csupán remélni lehet, hogy a vendég udvariassági gesztusának tekinthető a nyilatkozata.
Nyilván a Gazdasági Bizottság elnökeként tisztában van Magyarország iparfejlesztési lehetőségeiről.
@Fabius: Koala lészen az, akárki meglássa..Vona jó le(nne)sz i(i)gazság-ügyi (ugye) miniszernek, vagy legalább szag-államtitkárnak!
@Mariann19: Kedves! A bánatos póniló kicsi rücskös pélója fog itten a Bezír szájába belelógni, nem a német gazdaság lealázása. Ez az ember nagyjából a szifilis harmadik fázisát éli...kb 1 millió aktív melóssal akar itt csodát tenni, meg a Széles energiavámpír erőművével? A Krupp, vagy a Daimler, esetleg az Aldi kacarászva reggelire megeszi a teljes magyar gazdaságot. Azt hiszi az idiótája, hogy ö szarta hegyesre a felcsúti piramist... ez az ember tényleg kezelésre szorul. A németeknél csak vendégmunkásból kb háromszor annyi van, mint nálunk az összes aktív kereső. Arról nem is szólva, hogy ezek arányához viszonyítva, az ingyenélő hányad nagyságrendekkel kevesebb...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szegény szerencsétlen sáskák,hát nem érzől semmi szeretetet irántuk!!!
@ornagy50: Héhó! Nekünk már van tapasztalatunk. Negyedik éve kétlábón járó sáskajárás tarolja le az országot...
@Fabius:
"De van az embereknek igényük bármi másra?"
Már nincs, mert sikeres volt az átnevelési szcenárió.
Nem jólétet, szabad gondolkodást adok nektek, hanem nemzeti lelkületet.
Mint látod a lelkes hívek számát, az elképzelés bejött.
@Fabius: Ja tegnap Rogán is jól kiellenálta magát szobor ügyben, ma meg a devizahitelesek kapcsán. :)
@rodeo36:
Csak apró pontosítás: nem vak, hanem vakmerő!
"180 munkást bocsát el egy nagy dohánygyár

2013. november 04., hétfő, 17:10 • Utolsó frissítés: 12 perce
Szerző: MTI

A British American Tobacco 2008-ban még évi közel 7 milliárd szál cigarettát értékesített Magyarországon, idén már csak 3 milliárd szálat. A leépítés állítólag nem érinti a Pécsi Dohánygyárat.

Csoportos létszámleépítést jelentett be hétfőn a British American Tobacco (BAT) Magyarországon: a cég átszervezés keretében várhatóan 180 munkatársától válik meg - közölte a BAT.

A közlemény szerint a döntés nem érinti a Pécsi Dohánygyár működését. A hétfőn bejelentett átszervezéstől a vállalat működési veszteségei csökkenését, piacvezető pozíciója megerősödését várja. A kiskereskedelmi egységek kiszolgálása a megszokott színvonalon folyik tovább.

Az átszervezést a piaci folyamatok változása, az eladások csökkenése és a kereskedelmi struktúra átalakulása kényszerítette ki, ami miatt a vállalat működése több éve veszteséges.

A gazdasági válság kezdete óta a BAT eladásai folyamatosan csökkentek, a társaság 2008-ban még évi közel 7 milliárd szál cigarettát értékesített Magyarországon, idén már csak 3 milliárd szál cigarettát és kevesebb mint 2 milliárd szálnak megfelelő fogyasztási dohányt. A cigaretta esetén mindez 60 százalékos csökkenést, a teljes értékesítésben pedig 30 százalékos visszaesést jelent - olvasható a közleményben."

Hurrá! Lesz 180 újabb foszforzöldmellényes zsellérközmunkás az L.Simon birtokán:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Szia Vérmókus!
Az az igazság, hogy hasonló hírek naponta megjelennek és hallhatóak, de mindíg megalázó hallgatni ezeket az utópisztikus vágyakat, mert hülyének nézik az állampolgárt.
Most jutott eszembe, hogy ezt a kinyilatkoztatást a németek és csehek pár perc múlva megismerték.
Nem merek belegondolni, hogy milyen vélemény formálódott meg bennük ezek után, egy biztos, hogy nincsenek beszarva attól, hogy iparilag beledöngöljük őket az agyagba.
@Fabius: Amúgy az én kegyeimet keresheti, mivel a választási ígérteit 2010-ben is megszegte és ugyanezt fogja tenni 2014 után is. Arról már nem is beszélve, hogy nem azt kell nézni amit mond, hanem amit tesz. :)
@Mariann19: Merkel már valszeg konzultál a leghíresebb német elmegyógyászokkal:-)
@Mariann19: A csehek lazábbak... ők dupla adag káposzáshússal és Budovarral kezelik a pánikhangulatot:-)
@Fabius: Egyébként érdemes megnézned a párbeszédet, amelyben ez elhangzott. Viktornak tényleg jó vastag bőr van a pofáján. :)

youtu.be/wosM7cOqYFM
@Mariann19: A nagyobbat pánikolók a káposztáshúst pecsnyakacsával, avagy serescsülökkel kezelik:-)
@Mariann19: "Ez ügyben is az igazolódik be, amit tegnap írtam arról, hogy ez a kormány pénz helyett nemzeti identitást kínál fel a népnek.
Milyen öröm olyan nemzet állampolgárának lenni, aki másfél év alatt ipari termelésben leveri a németeket és a cseheket. "

Egyszerűbb lenne építeni a Hortobágyon egy ezer méter magas Égigérő Berregőt. Abból nem egyszerűen a miénk lenne a legmagasabb, hanem a miénk lenne az egyetlen a világon! Nemzeti büszkeség kimaxolva, Brüsszel bekaphassa.

Értelme meg kábé annyi lenne, mint "ipari termelésben leverni a cseheket", amin elgondolkodni sem vagyok hajlandó, hogy mit kéne alatta érteni.

(Persze, ha esetleg mégsem vernénk le a cseheket az ipari termelésben, bejelenteni még mindig be lehet.)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Vérmókus! A cigiügyhöz megismételek a kedvedért egy hírt, mert azt hiszem nem voltál itt, mikor írtam erről.
Kivonatolva arról volt szó, hogy bő 40%-kal csökkent a dohányárú fogyasztás, ami pl. szeptember hónapban 35 mrd ÁFA és jövedéki adóbevétel kiesést jelentett.
Ezzel szemben volt Pancsika Zoltánnak egy nyilatkozata, hogy szeptemberben minden eddiginél több adó folyt be ilyen címen, és a jövőben nem kell adócsökkentéstől tartani.
Nálam ez az antagonisztikus ellentmondás gazdasági értelemben .
Jelzem, én nem a 2008-as válságnak tudom be a 180 fős elbocsájtást, hanem a trafiktörvénynek, és az ebből eredő fekete piacnak.
Nem kéne mellébeszélni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tárden állva könyörgök, kérlek, áruld el csak nekem, itt négyszemközt, mi a bánatos lóf...t kerestek tömegesen minden fidesz gyűlésen, békemenetben, tokkal vonóval, csíkos zászlókkal, gárdaruhában, civilben, bárhogy,ha ennyire okádtok tőlük?
@Mariann19: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Nem értem, mit zúgolódtok. Másfél év nem is kevés ahhoz, hogy befejezzék a szolgáltatók lerohasztását, és mindenkit munkanélkülivé tegyenek vagy elűzzenek az országból. Így a megmaradó közmunkásokkal és a rabokkal előállíttatott papírzacskók az ipari termelés 100 %-át fogják kiadni, terv teljesítve, Németország és Csehország a kanyarban sincs.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mi történt veled, hogy szokásos indulatos bírálataidat átváltottad humorra, amit a Berregő ötletedért vastagon díjazok.
Tényleg! Adjál ilyen ötleteket, a hasonló befektetéseknek ugyan semmi értelme nem lenne,
viszont egyedülállóak, és Orbánt emlegetné az egész világ.
Márpedig ő ezt nagyon szereti, ezért munkálkodik feszt.
@ornagy50:

Most érkezett a hír, hogy nagyobb mennyiségű vándorsáska érkezett egy életveszélyes tutajon Olaszországba, miután eredeti élőhelyüket Észak-Afrikában ellepték a magyar álkatolikus műkeresztények.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
A te ötleted is igen progresszív!
Tovább szinezhetted volna azzal, hogy az ősi anyagot, az enyvet külön 50.000 eddigi munkanélküli immár beszállítói vállalkozásban termelné, és a zacsik sarkainak ragasztására külön szakmai képzés indulna a munkaügyi központok szervezésében.
És így tovább...
@Spániel: Mire gondolsz??? Én pld. még sosem voltam Békemeneten (sem).:)
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"papírzacskók árából befolyó bevétellel az ipari termelés a GDP 100 %-át fogja kiadni"

Ennek egy része eltűnt.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Teljesen összezavartál. Nem Ausztriában van a gyógyintézet?
Esetleg úgy gondolod, hogy Merkel a tekintélyelv alapján lép be a helyzetjavító intézkedés sorozatba?
@Mariann19:

Kár, hogy a végén mindig bekapunk vagy nyolc gólt. :)

Orbán a világ egyetlen impotens pornószínésze. "Hát, erre nehéz lesz kiverni..." mondanák a Subba törzskommentelői.
@DR. INKVIZITOR:
háááááááááát elég vakon mer

brühüyyy
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Majd az Összetartozás Napján valamennyi zacskót egyszerre elpukkasztjuk, és a kialakuló nemzetközi zűrzavart kihasználva a TEK, Hende Csaba és Gábriel visszafoglalják Erdélyt.
@Mariann19:
má' mon'tam, hogy látta a Sonja Gandhi -val történteket és meg voélt réműlve, hogy kézcsókra invitálja és megragaggya két kézzel és nem ereszti amíg meg nem...
inkább beledícsért fűt fát nekijje

alsó braunschweig bármelyik kis faluja jobb mint az egész magyar gazdaság, azok szervezettek és tudnak ...

és már nem nemzetiek?

brühüyyy

nemzeti kokárdás érzületet 3 kiló egy papírzacskóban 25 forint a háryjános halpiacon
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ahol a kurmányunk újabb dolgos közmunkás kezekhez jut az papírzacskógyártáshoz. ezzel a taktikával... tudod... borneo és celebesz...
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Pedig tied a pont. Te indítottál jól, én csak követtelek.
@rodeo36:
Látod ez a vége, ha a nemzeti dölyf felülír mindent. Orbánéknak ott van a protokollszakértő Görög asszony, aki elmondta volna, hogy Sonja Ghandival nem szabad kokettálni.
Hofi mondta, hogy a szocik anno szerények voltak. Nekik előzetesen megtanították, hogy:
"Eto villa, eto kés."
Ejj kedves Fabius, ez a cuki naivitás. Hiszen te is kimondod, hogy "az Ab pártkatonái", megválaszolva ezzel a kérdésedet. Majd ha Dr. Kulcsár Gyula szíveskedik a NER érdekében rákot kutatni, és felállni a színpadra a Kedves Vezető mögé, akkor írnak egy Lex Kulcsárt... ja nem, az rosszul hangzik... Lex Doktorgyulát, amivel már ő is kutakodhat mindenféle hülyeség, mint a homárok után. Egy füst alatt ezzel még a United Colors of Jobbik volt szavazóit is bezsebelik. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Impotens pornószinész.
Igen, állandóan ellentmondásos helyzetbe kerül, az a baj, hogy a mi kontónkra.
@rodeo36: medúzapárizsit mindenkinek!

Egyébként egyszerűen képtelen vagyok hozzászólni mostanában a témákhoz, mert túlságosan felidegesítenek, inkább csak idevágok vmi baromságot és kész, bocsánat.
@tucano:

Tegnap Horthy-ügyben nagyon jót szóltál:))
@tucano: Szép estét! Mi a helyzet a lovagok szigetén??? :)
@tucano:
javaslatom: elkűggyük orbánt és bandáját Amapa-ba hadd egyenek jiboia derellyét és piranha-t nyersen esetleg sucuri nyelvet (rsrsrsr)

www.youtube.com/watch?v=Xnt3yfyHfn0

még jó hogy nem fél, olyan "lassú" mint a villám

brühüyyy
Reggel már volt de talán Jenőke is nemsokára itt lesz.

A mai nemzeti gyásznap emlékére

Reményik Sándor verse: Három szín

A keblünkről letiltották,
Leszagatták a három színt;
Keblünkről beljebb vándorolt:
Befogadták a szíveink.

Ameddig piros lesz a vér,
Ameddig fehér lesz a hó,
Amíg zölddel a rét füve,
Lesz jel, eszünkbe juttató:

Hogy hitünk hol van, hol hazánk,
Hogy hova, kihez tartozunk,
S kié a föld, hol elsüllyed
A koporsónk, ha meghalunk.

Hogy az életünk sivatag,
Hogy vérbemártott kép a táj,
S a testnek e letépett tag
Utána sír, utána fáj.

Ameddig piros lesz a vér,
Ameddig fehér lesz a hó,
Amíg zölddel a rét füve,
Míg lesz magyar szív, dobbanó:

A keblünkről letilthatják,
Letéphetik a három színt,
Keblünkről beljebb vándorol,
Befogadják szíveink.

E három szín után fog szívünk
Sikoltva égni, vérezni,
Ki mindenünnen leszagatta.
Jöjjön és onnan tépje ki!
Mindszenty sírja felett füstöl a föld. Olyan sebesen forog a sírban
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=197372
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

már megint aludni kell? most ébredtem

brühüyyy
@GeoCracker: Hát a komcsi tömeggyilkosokat ilyesmi nem fenyegeti. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hát tudod az én kedvenc színem a hupylila és kénsárga meg királykék de nem halnék meg értük inkább választanám a borvöröst és a sátánfeketét kék békákkal

tudod...szabaccság
brühüyyy

a dzsobbik mikor lép be a fideszbe hogy belűlről bomlassza?

a wittner mariskát is megkoszorúzták? vagy gyertyát gyújtottak a fejin?

annyi kurva sok ellenálló van mostanság még olyanok is akik 1960-ban születtek...vagy később, ...mert ugye jobb későn mint soha
@Mariann19:

Félreérted. Arra gondolt, addigra lepusztul az összes többi nemzetgazdasági ág, a Merci, Audi, Suzuki marad, slussz passz.
@rodeo36:
halottak napján nem voltál a felújított Zeneakadémián? ott meghallgathattad volna Németh Lászlónét amint mezzo 2 ből beénekel a Verdi requiem-be pié sestercius-t adta elő meg, hogy ő és a zorbán már akkor is amikor liszt és korpa...szóval nagy szerencséjük volt hogy én nem voltam ott

szegény MÁV szimfónikusok...még ez is

brühüyyy

van ám kultúró...ihaj csuhajj

és szegény Falstaff sem mgondolta volna, hogy magyar nemzeti hős lesz belőle a rezes orrával:

www.youtube.com/watch?v=70CFnVzVFTM

brühüyyy

remélem érted...a fideszről szól
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:)... segítsél már nekem, dobd már át azt a linket, ahol a volner bemutatja a nav-igazolást, hogy ő a cégeit tutin adta el... biztos lecsúsztam róla a nyáron... :)
@bella _ciao:
Nagyon jó, hogy felhívtad erre a cikkre a figyelmemet, mert elkezdtem tovább bogozni a szellemtudomány magyarázatát.
Mindíg is fontosnak tartom a közgazdaságban azt, hogy a számok, a gazdasági események, döntések milyen hatásokat váltanak ki, mit jelentenek az egyén, vagy a közösségek számára.
Magam is ezt a vonalat követem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
@rodeo36:
halottak napján nem voltál a felújított Zeneakadémián? ott meghallgathattad volna Németh Lászlónét amint mezzo 2 ből beénekel a Verdi requiem-be pié sestercius-t adta elő meg, hogy ő és a zorbán már akkor is amikor liszt és korpa...szóval nagy szerencséjük volt hogy én nem voltam ott

szegény MÁV szimfónikusok...még ez is

brühüyyy

van ám kultúró...ihaj csuhajj

és szegény Falstaff sem mgondolta volna, hogy magyar nemzeti hős lesz belőle a rezes orrával:

www.youtube.com/watch?v=70CFnVzVFTM

brühüyyy

remélem érted...a fideszről szól
@GeoCracker:

Ez a lezsák nevű mennyi 'zsé'-t talicskázott 'má' el tőlünk,'mdéjeflakitelekfityess leple alatt'... 'mostmegkitüntetibablevesmarishostesst'...az a népfőiskola' meg 'mijafa@om' a mi pénzünkből????????????
meglepődött valaki?

Megszavazták: Pályázat nélkül is nyithatnak kaszinót a megbízható pályázók

A parlament hétfőn kormánypárti szavazatokkal fogadta el a szerencsejáték-szervezéssel összefüggő törvénymódosítást, amely részletesen meghatározza, mi alapján minősül egy szervezet megbízhatónak.

hvg.hu/kkv/20131104_Megszavaztak_Palyazat_nelkul_is_nyithatna
iiiigeeeen!!!!!

kiknek adnak manapság Nobel-díjat???!!!

KOSZTOLÁNYI DEZSŐ: HAJNALI RÉSZEGSÉG

Elmondanám ezt néked. Ha nem unnád.
Múlt éjszaka - háromkor - abbahagytam
a munkát.
Le is feküdtem. Ám a gép az agyban
zörgött tovább, kattogva-zúgva nagyban,
csak forgolódtam dühösen az ágyon,
nem jött az álom.
Hívtam pedig, így és úgy, balga szókkal,
százig olvasva s mérges altatókkal.
Az, amit irtam, lázasan meredt rám.
Izgatta szívem negyven cigarettám.
Meg más egyéb is. A fekete. Minden.
Hát fölkelek, nem bánom az egészet,
sétálgatok szobámba le- föl, ingben,
köröttem a családi fészek,
a szájakon lágy, álombeli mézek
s amint botorkálok itt, mint részeg,
az ablakon kinézek.

Várj csak, hogy is kezdjem, hogy magyarázzam?
Te ismered a házam
s ha emlékezni tudsz a
a hálószobámra, azt is tudhatod,
milyen szegényes, elhagyott
ilyenkor innen a Logodi-utca,
ahol lakom.
Tárt otthonokba látsz az ablakon.
Az emberek feldöntve és vakon
vízszintesen feküsznek
s megforduló szemük kancsítva néz szét
ködébe csalfán csillogó eszüknek,
mert a mindennapos agy-vérszegénység
borult reájuk.
Mellettük a cipőjük, a ruhájuk
s ők egy szobába zárva, mint dobozba,
melyet ébren szépítnek álmodozva,
de - mondhatom - ha igy reá meredhetsz,
minden lakás olyan, akár a ketrec,
Egy keltőóra átketyeg a csöndből,
sántítva baktat, nyomba felcsörömpöl
és az alvóra szól a
harsány riasztó: «ébredj a valóra».
A ház is alszik, holtan és bután,
mint majd száz év után,
ha összeomlik, gyom virít alóla
s nem sejti senki róla,
hogy otthonunk volt-e, vagy állat óla.

De fönn, barátom, ott fönn a derűs ég,
valami tiszta, fényes nagyszerűség,
reszketve és szilárdul, mint a hűség.
Az égbolt,
egészen úgy, mint hajdanába rég volt,
mint az anyám paplanja, az a kék folt,
mint a vízfesték, mely írkámra szétfolyt,
s a csillagok
lélekző lelke csöndesen ragyog
a langyos őszi
éjjelbe, mely a hideget előzi,
kimondhatatlan messze s odaát,
ők, akik nézték Hannibál hadát
s most néznek engem, aki ide estem
és állok egy ablakba, Budapesten.

Én nem tudom, mi történt vélem ekkor,
de úgy rémlett, egy szárny suhan felettem
s felém hajol az, amit eltemettem
rég, a gyerekkor.

Olyan sokáig
bámultam az égbolt gazdag csodáit,
hogy már pirkadt is keleten s a szélben
a csillagok szikrázva, észrevétlen
meg-meglibegtek és távolba roppant
tűzcsóva lobbant,
egy mennyei kastély kapuja tárult,
körötte láng gyult,
valami rebbent,
oszolni kezdett a vendégsereg fent.
a hajnali homály mély
árnyékai közé lengett a báléj,
künn az előcsarnok fényárban úszott,
a házigazda a lépcsőn bucsúzott,
előkelő úr, az ég óriása,
a bálterem hatalmas glóriása
s mozgás riadt, csilingelés, csodás,
halk női suttogás,
mint amikor már vége van a bálnak
s a kapusok kocsikért kiabálnak.

Egy csipkefátyol
látszott, amint a távol
homályból
gyémántosan aláfoly
egy messze kéklő,
pazar belépő,
melyet magára ölt egy drága, szép nő
és rajt egy ékkő
behintve fénnyel ezt a néma békét.
a halovány ég túlvilági kékét,
vagy tán egy angyal, aki szűzi,
szép mozdulattal csillogó fejékét
hajába tűzi
és az álomnál csendesebben
egy arra ringó,
könnyűcske hintó
mélyébe lebben
s tovább robog kacér mosollyal ebben.
aztán amíg vad paripái futnak
a farsangosan-lángoló Tejutnak
arany konfetti-záporába sok száz
bazár között, patkójuk fölsziporkáz.

Szájtátva álltam
s a boldogságtól föl-fölkiabáltam,
az égbe bál van, minden este bál van
és fölvilágolt mély értelme ennek
a régi, nagy titoknak, hogy a mennynek
tündérei hajnalba hazamennek
fényes körútjain a végtelennek.

Virradtig
maradtam így és csak bámultam addig.
Egyszerre szóltam: hát te mit kerestél
ezen a földön, mily silány regéket,
miféle ringyók rabságába estél,
mily kézirat volt fontosabb tenéked,
hogy annyi nyár múlt, annyi sok deres tél
és annyi rest éj
s csak most tünik szemedbe ez az estély?

Ötven,
jaj ötven éve - lelkem visszadöbben -
halottjaim is itt-ott, egyre többen -
jaj, ötven éve tündököl fölöttem
ez a sok élő, fényes, égi szomszéd,
ki látja, hogy a könnyem morzsolom szét.
Szóval bevallom néked, megtörötten
földig borultam s mindezt megköszöntem.

Nézd csak, tudom, hogy nincsen mibe hinnem
s azt is tudom, hogy el kell mennem innen.
de pattanó szivem feszitve húrnak,
dalolni kezdtem ekkor azúrnak,
annak, kiről nem tudja senki, hol van,
annak, kit nem lelek se most, se holtan.
Bizony, ma már, hogy izmaim lazúlnak,
úgy érzem én, barátom, hogy a porban,
hol lelkek és göröngyök közt botoltam,
mégis csak egy nagy, ismeretlen úrnak
vendége voltam.
@Husz_János_Puszita:
"Arra gondolt, addigra lepusztul a többi gazdasági ág."
Felvetésed nyomán tele lettem kérdésekkel.
A kizárólagos ipari ágazat maradna csak?
Ezesetben jöhetne a méregdrága import pótolva a kieső ágazatok termelését.
Milyen termékek lennének az áhított új ipari termelésben?
Szerintem legyen orvosi műszergyártás, mert akkor Svájcot is levernénk, aztán nézhetne legyőzöttként ránk.
Ez utóbbinál meg az a hézag, hogy amunkaalapú társadalom helyett tudásalapút kéne kinevelni.
Az meg nem fér bele a másfél évbe.
@rodeo36: "annyi kurva sok ellenálló van mostanság még olyanok is akik 1960-ban születtek...vagy később, ...mert ugye jobb későn mint soha "

Mint a partizánok: "Oly kevesen voltunk... és oly sokan maradtunk..." :)
@rodeo36: Akkor sajnos már késő volt elmenni az előadásra.:(
@bella _ciao:

Nagyon helyes. Okozott már fejfájást Hegedűs az egyházának. Kíváncsi vagyok, meddig tűrik.
Már rég el kellett volna tiltani.
@Sir Bates dö Hól
"Jó estét! Buli van?"
Buli van, Vérmókust fel is írtam a táncrendembe, de eltűnt.
Ez nem az én napom, már látom.
@Mariann19: igen-igen. a polihisztorok is nagy szellemek voltak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a Zeneakadémián majdnem mindíg 7-kor kezdenek...

nagy só volt Némethlászlóné mint kontralto a holy sestertius-t zenekari kísérettel

brühüyyy
@Mariann19:
nyugoggy má' meg...a munkaalapú sem fér bele a 3 hónapjukba ami még hátra van

brühüyyy

lesz jegyrencer is mindenki a jegyei szerint

brühüyyy

nagy show

a disznónak is kiaggyák hogy 14-et fijaljon a kurvája...nemúgymintwittnermariska
@Sir Bates dö Hól:

Díjazom a memóriádat és kitartásodat. Lassan novella-hosszúságú a meg nem válaszolt kérdések sora.
Mit akarsz te nyárral,a tegnapira se felelt:))
@bella _ciao: aha:

Hegedűs Lóránt mindenkit feljelent Rétváritól Steinerig

Steiner Pál MSZP-s képviselőt rágalmazásért és becsületsértésért jelenti fel, a KDNP-s Rétvári Bence pedig jó hírnevet sértett a Horthy-szobrot avató Kálvin téri lelkész szerint.

hvg.hu/itthon/20131104_Hegedus_Lorant_mindenkit_feljelent_Retvar
Szerintem térjünk vissza a megadott témához.
Tehát: életfogytigra ítélték az Alotmánybírókat...

A fiatalok:
Pokol Béla (Záhony, 1950. május 7.)
Bragyova András (Budapest, 1950. március 1.)
Lenkovics Barnabás (Rakamaz, 1950. július 26.)
Szalay Péter (Budapest, 1960. február 25.)
Stumpf István (Sárospatak, 1957. augusztus 5. – )
Lévay Miklós (Budapest, 1954. július 29.)
Kovács Péter (Szeged, 1959. február 10.)
Kiss László (Jánosháza, 1951. február 10.)
Juhász Imre (1963. június 20.)
Balogh Elemér (Zalaegerszeg, 1958. december 5.)
@gazoló: Mennyit? Sokat. Egy nyálasan gerinctelen csiga
@rodeo36:
"Lesz jegyrencer is mindenki a jegyei szerint."
Akkor ideje elővennem a tanulmányaim alatti jelszavamat a jó érdemjegyek érdekében:
"Tanujj, mer mekpux!"
@GeoCracker: "...rontja az ember szájízét, hogy a Kormányzó szobrán kívül a mai napon néhány más dologról is lehullott a lepel.

Az eseményen természetesen, ahogyan arra komoly összegben fogadtam volna (ha lenne komoly összegem), megjelentek korunk szellemi hajótöröttjei, az antifák is. Akiknek intellektuális szegénységi bizonyítványát már az is jelzi, hogy valamivel szemben határozzák meg magukat, az egyetlen igen pocsék minőségű ideológiai habarcs, ami összetartja őket, az úgynevezett „fasizmus" elleni küzdelem. Ez már a francia Népfrontnak is csak egyéves, harmatgyenge kormányzásra, és az ország teljes csődbe vitelére volt elegendő a harmincas években – és azóta mát eltelt egy pár esztendő.
Az már tényleg csak költői kérdés, hogy ugyanezek a sárgacsillagos bohócok miért nem parádéztak a pufajkás Horn szobrának avatásán Gimes Miklós, meg Angyal István-képekkel (hogy a kádári megtorlásnak csak két zsidó származású áldozatát említsem, akikkel talán hivatalból is együtt illene érezniük.) Az ő lelki nyomorúságuk minden bizonnyal gyógyíthatatlan állapot, megszoktuk már. Nem mondom, hogy hiányozna, de legalábbis meglepne, ha nem sírna a szájuk nagyjából minden ellen, ami e szerencsétlen nemzet önmagára találásához vezethet."

jobbegyenes.blog.hu/2013/11/03/horthy_a_provokator
@GeoCracker: Hatalomtechnikai módszereiben mutat hasonlóságot, viszont a hátrahagyott hullák tekintetében még jócskán vezetnek a komcsik.
@Orica Középföldi: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jutalom

Jövőre 40 milliárd jut az egyházaknak

Közel 1,5 milliárd forinttal emelkedik a közvetlenül hitéleti tevékenységekre fordított összeg az idei évhez képest – derül ki a 2014-es költségvetés tervezetéből.

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/jovore-40-milliard-jut-az-egyhazaknak-415139
A Malosse mekkora egy töki, a válláig ér a Viktornak hehe.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Te csak ne hehézz:)))))

Én fel se tettem a kérdést, ha nem rehabilitálnak, akkor milyen mise volt tegnap?
Elhatárolódó mise? Távolságtartó mise? Miért imádkoztak?

Mindenesetre most megint kénytelen voltam ketrecbe küldeni.
fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra, jahh és nyilas hajnalosok, a horti mentalitás megágyaz nekik, a hülye magyar társadalom meg asszisztál hozzá.

Lásd mint fent idióta álkeresztény hegedűst, az agyhalott horti imádó barmokat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A református egyház Hegedűs ellen kezd vizsgálatot. Épp ideje volt.:(
@Orica Középföldi: jól teszed, utánaolvasva a hétvégének, én is besokalltam tőle
@Husz_János_Puszita: nem lesz semmi úgysem, miben fogadunk, kellenek a fidesznek is az agyamentek, nyíltan nem fognak szembemenni vele sem, vezényló is megaszonta ugye. Elég csak azt a vég nélküli kivizsgálásokat megnézni.
Besza..behu... amikor azt hinnéd, hogy nincs lejjebb... a vak komondornál...

"Fideszes önreklám Herman Ottó sírján"

index.hu/belfold/2013/11/04/fideszes_onreklam_herman_otto_sirjan/
@bella _ciao:

Tök mindegy, a lényeg ugyanaz:)
@Mariann19:

Nem is tudom, kik kezdték az erőltetett iparosítást. Akkor sem jött be.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
és a hegedűs az meddig lelkész? a püspök leválthatja? a presbiterek tanácsa majd kijelöl valakit amíg a lórántka a börtönben meditál vagy a templom lépcsőjén koldúl?

brühüyyy

az lenne az igazi feladvány neki
@bella _ciao:
Gondolom az oktatás meg ennyivel kevesebbet kap... Evégre a papoknak sokkal jobban kell...
TARTSÁK EL AZ EGYHÁZAKAT A HÍVEIK!
AZ ÖSSZES!
Ne az én pénzemből finanszírozzák a papok jólétét.
Ha nem megy, akkor meg talán le kéne vonni a következtetéseket...
@bella _ciao: Jósötétet, látom, megvan! :-(
"egy fillért se, senkinek" mozgalmat ne alapítsunk végre? (EFSESE)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Magába is...
A sok tetű narancsbolsi mit meg mer engedni magának???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem is merem megkérdeni... lófa... mindenkinek a p...! lmp mozgalom. van már ilyen?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Ifj. Hegedűs Loránt a gyülekezet nevében rágalmazásért és becsületsértésért feljelenti Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselőt is, mert miközben - álláspontja szerint - megemlékeztek a vészkorszak áldozatairól is, "

Szóval az ordítva zsidózást így kell érteni? :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Na ne hülyéskedj. Az ilyen relativizáló baromságnak akkor lenne értelme, ha valaki Rákosinak emelne sebtében szobrot. Horthy, a Hitlernek lefekvő antantcsinálta vezírnek a történelem margóján a helye. Része a történelmünknek, mint Rákosi és Báthory Erzsébet is.
De Rákosi szobránál se állnék le strigulázni.
Minden halottal pont eggyel több van, mint kéne.
@bella _ciao:

Tudod, ha a Csongrád megyei körzeti orvossal készült interjúra gondolok, hány ember hal meg, mert nincs pénze gyógyszerre, vizsgálatra,kisgyereknek asztma elleni gyógyszerre,ennivalóra, stb., akkor ezek a milliárdok olyan dühöt váltnak ki belőlem, hogy jobb, ha nem írok semmit.
Ezt nem lehet kiírni magamból.

Remélem sokakban gyűlik a düh.
@Husz_János_Puszita: "A Malosse mekkora egy töki, a válláig ér a Viktornak hehe.:))"

Igazából ez volt a találkozó valódi indoka... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hab a tortán, hogy még az izraelitákat és a hitgyüliseket is támogathatod.:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: miért, másra gondoltál, a quvaanyázott széljobb is akkor dicséret nekik, akkor szabadon monhassa is bárki ;)
@GeoCracker: Na ne hülyéskedj, hogy egy lapra hozod a kopasz szerencsétlent a tengerésszel?:)

www.rubicon.hu/magyar/oldalak/a_horthy_rendszer_szocialpolitikaja/

Amúgy Horthynak is voltak hibái, de szerintem mi még ezt is máshogy látjuk. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Elég lesz a "Lófa.. mindenkinek a seggébe!" LMS mozgalom..." oda elsőnek jelentkeznél, mi?:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Milyen jó, hogy ott se voltál de azért te is tolod az ökörségeket a tegnapi napról. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tengerész? Ne röhögtess.de mindegy is, szobrot nem akarsz állítani a lovastisztnek tán? :-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tudod, bánom, hogy nem voltam ott már..igaz, nem tudtam erről a szemétségről, de ott lett volna a helyem (és nem a templomban, hidd el! :-)
@Orica Középföldi: és ebben csak a hitéleti tevékenység van benne. az oktatás pl. nincs. és az persze nem nyilvános, az egyházak mire költik a közpénzt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Egér pajti madárpókjai lakmározzanak a belükből... :) "

Te! Gondolod Egér ezután meg tudná vacsorázni őket:))))
@bella _ciao:
Nincs, de igény az van rá! Essetudni... :(

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Látod bacod, mindig tanulsz valami újat!
Képezd magad és narancsbolsi agyhalott is lehetsz még... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Biztos voltak erényei. Ahogy Hitlernek is.
Mint írtam a Führer pl szerette a fiatalokat. Némelyiket meg is dugta állítólag. de ilyen apróságon nem kell megakadni. Szerete jele volt a jugend is biztos.
A Don-kanyar áldozatai, különösen a munkaszolgálatosok biztosan nagyra értékelték a tengernagyot. A galiciai járatokon ülők is.
De biztos őszintén siratta a fiát, és jó apa volt.
@Sir Bates dö Hól:
;) Kis hamis fijjúka...
Te csak simogasd a vérmakidat!
@bella _ciao:
Ez szép... és mire költik?
Kik azok, akik kaját szoktak osztani a Bolha Lujza téren?
Úgy tudom a krisnások.
A katlikok hol? Mér nem ők? Nem ők a legnagyobbak? A leg-leg?
@Husz_János_Puszita:

Fura grimaszokat is vág, csippog a szemével. Nem rokonok ezek?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: látom nem sieted el a választ:)... annyi jó és élvezetes téma van a világon: étel, ital, autók, repülés, lovak, csajok.. na jobbikosoknak pasik is... miért nem ezekről beszélünk?... te mindig világot akarsz váltani... miért?
Amit kérdeztem arra válaszolsz?
@Orica Középföldi:
Sütve? Hülye vagy?
SZINTE BÁRMIT! :)
Piktor szájából a szart nyersen eszik a HÍVŐK, ahogy a szánalmas, uszító, vértahó reformátusnak mondott Hegedűs gyűlölködő fröcsögését is eltűrik... Szóval akkor a madárpók...

Amúgy ez már megvolt?

"A románokkal vagyunk egy kultúrszinten

Kevesebb kulturális tevékenységet űznek az európaiak, mint 2007-ben, közölte az Eurobarométer adatait hétfőn az Európai Bizottság. A legtöbbet a svédek, a dánok és a hollandok kulturálódnak, a legkevesebbet a portugálok, a ciprusiak, a románok és mi magyarok. A könyv és a színház nem, csak a net, a tévé és a rádió hódít."
index.hu/kultur/2013/11/04/kevesebbet_kulturalodnak_az_europaiak/

Ahelyett, hogy a Piktor összest olvasnátok, itt baccátok az időt...
@Knósszosz: Jajmán, demagóg és magóg fija vagyol! Nekik etetniük kell az éhez szájakat, vagyis lelki-pásztorokat is, meg fűteni a templomukat, Isten dícső seggire!
@Knósszosz:
DEHOGYNEM!
Ők teszik el a legnagyobb zsét.
ÉS??? KÖZÖD HOZZÁ???
Az nem kifogás, hogy te fizeted be!
@Husz_János_Puszita:

A csipogás az hang:))) Azt már géefgére lefoglaltam.
Ez legfeljebb csippent:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A nemzeti gyásznappal van problémám. Jó, legyen. Biztos szükség van erre is.
Ámde értelmezése ennek a napnak annyi, ahányan átélték. Még sokan élünk!! Én akkor a Corvin közzel szemben laktam és a Práter utcai iskolába jártam. Szomszédunk volt (szemben) a Kilián (volt Mária Terézia) laktanya, ahol nagyapám volt egy ideig katona. Nekem ez a tapasztalat mást mond, mint neked és sokan másoknak. De mást mond annak is, aki például Kispesten, vagy valahol egy alföldi kis faluban lakott.
És tegyük hozzá, apám szoc.demes volt, nem MKP-s és ez nem volt mindegy.
No, mégis, legyen mindegy.
A versről: az első bekezdés nem tetszik. Hamis. A többivel semmi bajom.
@Sir Bates dö Hól:
Dehogy, meghagyom neked... Maradok a csajoknál.
Nem kell féltékenykedned!
@Mariann19: nem irigyellek!
Te racionálisan próbálod végiggondolni, orbán eszement elképzeléseit, és a következményeit.
én a helyedben már megőrültem volna!:)))
@Knósszosz: szoktak ők is, kaotikus karitasz. mondjuk, miért közpénzekből? miközben van erre állami intézmény is.
@Knósszosz:

Úgy rémlik többet nem engedélyezik a Blahán az étekosztást.
Kényelmetlen lehet a fotó az éhesek tömegéről a jobban teljesítő Mo-nak.
@Mariann19: szia:) ne árulj petrezselymet, habár képekkel nem rendelkezem, de szépen mosolygom:)
@Orica Középföldi: Utcán életvitelszerűen enni nem is szabad..a menedékhelyeket meg beszántják, mi?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a reformátusok semmilyen képet vagy jelképet nem tűrnek meg a templomukban csakis az énekes könyv a biblia (az újtestamentum) és az aznapi ige van kitéve, a hegedűs féle borzalom tele van olyan képekkel és jelképekkel amiknek helyük a templomban nincs
kanadaihirlap.com/2013/11/04/horthy-szobrot-avattak-a-szabadsag-teri-reformatus-egyhazkozseg-hazateres-templomaban-kepriport/#comment-123261

rohadt egy helyzet

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):
Nézd, sok (ecceri) embernek lövése nincs, mit jelent a szocdem és mi az MKP-s. Reménytelen is lenne nekik elmagyarázni. Nekik balos, balos...
Ahogy a jobbikos nekünk meg újnáci... :D
@gipsz.jakab: Ó, te jó ég, agyatlan zombi fidesznyiknek neveztek! Hogy ezt is megértem :D

(Ha nekifutsz még egyszer, talán lejön, hogy arra gondoltam: az egyetemi oktató, kutató menjen a csudába nyugdíjba, akkor is, ha az élete a kutatás, és jól is csinálja, míg bezzeg az alkotmánybíra, az mondhatja a hamut is mamunak.)
@rodeo36:
Cseszed, egy IGAZI református nem megy el kezet csókolni a pápának sem... Oszt mégis...
nepszava.com/2013/11/velemeny/bartus-laszlo-puska-a-szinpadon.html

Mielőtt bárki azt mondaná, hogy Hegedűs püpök fiának Szabadság-téri kócerája (ne nevezzük templomnak) nem azonos a református egyházzal, emlékeztetnénk arra, hogy azért része annak. Jézus szerint nem lehet megosztás Krisztus testében. A ház, amely önmagával meghasonlik, elpusztul. Ez a ház azonban nem pusztul el, ami azt jelzi, hogy ifjabb Hegedűs Lóránt nem egy meghasonlása ennek a testnek, hanem azzal teljes összhangban áll. Horthynak ez az egyház már felavatta az emléktábláját Debrecenben, úgy is, mint református büszkeségének. Horthy emléktábláját sajátkezűleg Bölcskei Gusztáv püspök avatta. Horthy rehabilitációján ennek az egyháznak a legmagasabb szintjű áldása van. Nem Hegedűs épülete az egyetlen antiszemita református templom. Jómagam református templomok tucatjait ismerem, amelyek antiszemita tűzfészkek. Ellenpéldával még nem is találkoztam. Ez a református egyház olyan antiszemita, mint a ház.
@bella _ciao:
NEM MONDOD? Nemrég még csak a vérmakival fajtalankodott, most már egy lámát is?
Mi lesz itt?
Jövő héten megrontja törpevízilovat??? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Igazad van. Próbálkoztam.
Ennek akkor és abban a politikai környezetben volt - nem kicsi - jelentősége.
Igen igen igen!
Én is akarok levélben szavazni az 500 ezer társammal együtt, akik külföldön lesznek. Mi miért nem??
Hajrá DK!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Ahelyett, hogy a Piktor összest olvasnátok, itt baccátok az időt.."

Megvárjuk amíg kivonatolod:)))
@Orica Középföldi: köszike a reggelentideőszintét... pediglelé csak magunkban verbolizáltunk:-)
@Orica Középföldi:
Az a legkönnyebb...
8:1, Puszkász, letsókóbász, mikroDuce, a Lajos segge.
Valamit kihagytam?
@Orica Középföldi:
Hoogyisne! Majd még ilyen manipulált fotókat leközölnek Brüxelben, sose!
www.karitativ.hu/ismet-koltozik-a-blaha-lujza-teri-etelosztas/
@bella _ciao: Drága bella ciao!!
Csak asztat nem tuggya a Pálffy, hogy a valóban harcolók létszáma: cca 3000 volt...
@bella _ciao:
Ilyenek ez a flanszia részeg dicnók... Még a dalai lámát is...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rezsicsökkentés, haldokló nyugat, keleti nyitás, harc, szabaccságharc, nagyarc, sarc...
@nincs_itt: pálfynál az egység a legközelebbi alkoholkimérést jelenti. ennek tudatában értelmezd mondatait.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Azt, hogy milyen szájakkal mit csinálnak, eztet mostan a jó ízlés okán ne firtassuk...
A többiről meg van némi ismeretem, de nem (itt) árulom el, még a kocsmából hazafele gyövet bosszúból, elgáncsol egy kádéenpés aktivista...
@Husz_János_Puszita:
"Nem is tudom, kik kezdték az erőltetett iparosítást."
Pedig tanultuk, hogy a "vas és acél országa leszünk" jelszót.
Rákosi kor, ha jól emlékszem.
Araszolunk. Hátra.
Magyarország jobban te(l)jesít:
"Kérjük, hogy aki a környezetében ismer olyan embert, aki időközönként látogatta Blaha Lujza téri ellátásunkat, tudassa vele a hirtelen jött a változást. Köszönjük!"
Nem lesz senki sem, ki erre fanyalodna, inkább kerítést majszol!
@bella _ciao: de holnap egy vadászgörényt csaklizok el:)
@Dr. jenőke (jenőke): Mondjuk nekem eben a "témában" ez a kedvenc versem. Ez a leányzó szerintem nagyon szépen mondja el.

youtu.be/GD7wA_ElCy0
@rodeo36:

Gondolom, úgy vannak vele, már annyira elkurvultak amúgy is, egy szobor ide vagy oda nem számít. A romkat egyház sem volt szívbajos, hogy kiadja bérbe a Mátyás-templomot Dario Argento-nak sátánista horrort forgatni. "Tudja fiam, fiatalok vagyunk, kell a pénz, de mindenesetre kell a pénz. Persze, tegye csak a feszület alá a háromszemű démont ábrázoló festményt, ne zavartassa magát."
@Dr. jenőke (jenőke):
Én szégyenlem magam... :(
Igyekszem NER kompatibilis lenni, tanulok a sírbatevős csókától és vérmakesz alantasságától!
@punkfrog:
"Én a helyedben már megőrültem volna."
Nem attól őrülök meg, hogy végiggondolom a folyamatokat, hanem a következményektől.
Szakmai ártalom.
@Knósszosz: Az nem korcsma, hanem rakiterija lészen, névedből ítélvén, óh, görögkatolik tezsvírem!
@Knósszosz:
bekapcs: CNBC
most!!!

a legnagyobb US pénzügyesek mennek börtönbe, az ügyés zmár vádat is emelt most mondta: nincs olyan hogy valaki túl nagy ahhoz, hogy bebörtönözzük

végre valami

orbánék mikor ???

börtön vagy a beton?

brühüyyy
Valamikor benyomtam délután a műszaknak, itt van az estinek is...

nézzétek, hallgassátok, sirdogáljatok, aztán kuffert elő...

www.youtube.com/watch?v=TkC82AFjBzA
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
neked is olvasd amit Knosszy-nak most írtam

brühüyyy

valami kezdődik?

75 nagyhal legalább tigriscápa vagy bálnák?
@bella _ciao:
Ha jövőre negyven milliárdot kapnak, akkor nem lehessen állami intézményeknek tekinteni őket is, félig-meddig?
Akkor?

Vigyázz, demagóg süket duma jön! - mennyin is reszelték a fingot a Pető Intézet esetében?
Nem is mennék bele mélyebben, mert ami a véleményem az egész témáról, azt Landererék nem nyomtatták volna ki, inkább megitták vón az összes festéket és menedékjogot kértek volna a császári udvarban.

Mély érzésekkel viseltetek az egyházak (némelyik) irányában.
Nagyjából eza mi életünk, ennyit ért... de sebaj, míg van borsör adómentes pálinka, zsigóróbert... van remnény:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Felületes vagy! És a hit, kereszténység, szeretet, nemzet, család,jövő, etc.etc.???
@Sir Bates dö Hól:
"Szépen mosolygok."
Nincsenek kétségeim.
Már látom, hogy csendben lapulva olvasgathatom
akadémikus okfejtéseiteket, mert beszélgető társad megjelent.
Szép estém lesz!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): ..vagy ortodox tán csak? Nem vagy képes felismerni a zúj idők s(za)vait?
Látod, itt már meg az egyneműek flörtölése is!
http://www.youtube.com/watch?v=TkC82AFjBzA

Nyahhh... nem ment át... szóval, kinek füle vagyon lássa, künek szüme, hallja... oszt utána hüppöjön...
@Orica Középföldi: Szóval... nekem magamnak azért leginkább a magamáltal alkotott import uborkásüveges sósleves bécsivirsli jött be:-)
@bella _ciao: Meghagyom az utánamjövőknek:-) Ott is lesznek gerontosharkerek:-)
@Orica Középföldi:
Mit ittál?
Én csak olyan emlékszem, hogy: "Csuhások térdre! Imához!"
Bár felröhögök, amikor eszembe jut, hogy akkor Orbánovics Piktor belép a Kereszténydemokrata Internacionálé alálnokaként a gyűlésre és elrikkantja így magát...
Igaz, a tolmácsok gondba lesznek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát, télleg nincs közöm és köszönhetem a gondoskodó álomnak, hogy ilyesféle terheket levesz a vállamról, mint az állami pénzek szétosztása.

Itt van nekünk a NANE (Nemzeti Ambrózia és Nektár Elosztó Hivatal), amelyik minden ilyen nehéz kérdést megold, az egyházaknak juttatandó pénzemet is felelősséggel kezelik.
Hajrá fidesz!

Megyek söré, fél óra kiesés.
@Mariann19: most gondolj bele, ha a folyamat beteljesül és annak a következménye az őrület tárgya:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ahho' edzett giga köll!
Egyszer volt egy rethimno-i este, ahol... úgy mesélték.
Másnap. Vagy harmad-:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Most ippeg nincs határa semminek, de lehet, hogy nem baj, ha túlfeszítik a húrt a fiúk.
Minél hamarabb elpattan, annál nagyobb valószínűséggel túlélhető.
@rodeo36:
Nincs a szobámban tévé, kidobtam.
Sose nézem, most a kölöké.
Szóval, ha F1-et akarok nézni (másért be sem kapcsoltam), akkor átmegyek a másik lakásba anyámékhoz.

Csak a szar folyik belőle, amire kíváncsi vagyok, az minden itt van a neten...
@Knósszosz: Nono, vannak még thematikus csatornák, pl. vasárnap egész délelőtt Istentisztelet a maradi híveknek, kik nem tudtak elvánszorogni Istennek házába (se:-)!
@bella _ciao:
Hogy találtad ki?-:)
Két házzal arrébb van egy templom, gyerekkorom óta hülyét kapok a folyamatos kolompolástól, de ez van. Az még rendben lenne, de amit a felfuvalkodott atyák meg atyenkák elkövettek velem szemben, na, attól hányok el a parlamentig, ami vagy tíz metró megálló és még át is kell szállni.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Micsoda?
Akkor a királyi kanális az mi, ha nem tematikus. Vasárnap délelőtt úgy ömlik belőle a szar, hogy a katasztrófavédelmet kell riasztanod, ha nem akarsz belefulladni!

Nézd csak meg a tévéműsort - mondjuk port.hu - oszt meglátod
Most el söré...
@Knósszosz: mit követtek el, knosszi? mesélj már! gondolom szentelt vízzel kínáltak sör helyett. és ez a legenyhébb pimaszságuk volt...
@Knósszosz: Arról beszóltam ippeg..de nem maradsz le semmiről, ismétlésben a Duna és a Duna Autonóm (mia?)is adandja azért..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Márai eléggé talányos. Olyan mint a Lenin díszkötéses ötven kötete. Mindenki megtalálja a saját célját szolgáló hivatkozást.

Mondok neked valamit: szerintem hiteles hivatkozásra pillanatnyilag Mikszáth kritikai kiadása alkalmas. Abból azt is megtudod, hogy mikor mit reggelizett, és miért és ennek milyen hatása volt az adott regény cselekményének valamely fordulatára.
Márait hagyjuk. Szabadon akart élni...
Ajánlom fogyasztásra:
nol.hu/belfold/20131102-kozmunkaban_nyugdijig?ref=sso
Ez maradt ott, Hátsó Hátasztánban
@Knósszosz:
www.cnbc.com/

news
www.cnbc.com/live-tv/

és várd meg a míg újra beaggya Bhararat US Atorney 's acusations on

érdemes

brühüyyy
ki szamárnak néz, annak válaszom:
lh5.googleusercontent.com/-B-qHyWIkLYo/UnVr5dMCMMI/AAAAAAAAxfo/JF_EJ-XJlVY/s800/_DSC8023.JPG

ez tán Knosszi megdicsőülve serzaklatás közben, ha jóindulatú vagyok, ambróziát és nektár fogyaszt:-)
lh5.googleusercontent.com/-B-qHyWIkLYo/UnVr5dMCMMI/AAAAAAAAxfo/JF_EJ-XJlVY/s800/_DSC8023.JPG

a nyolcadikos történelemkönyv (anno) borítója... más kérdés, amikor sokadszor győzőtt száműztál aténból a túlhatalom mián...
lh5.googleusercontent.com/-B-qHyWIkLYo/UnVr5dMCMMI/AAAAAAAAxfo/JF_EJ-XJlVY/s800/_DSC8023.JPG
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Alig tudom lekövetni bonyolult észjárásra valló
gondolatmenetedet a folyamatok és következmények
összekúszálásáról.
Ennek oka, hogy szokásos brillantírozásod elveszi az eszemet.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
BAZZZZZ!
DURVA! A NYÚÚÚÚÚÚL jön mindenhol.... mehhekkelte a Vérmakit! :))
@Mariann19:
Brillé lesz az csak, ahogy a forró biliacélra ráfolyik... :D
Ezek csak úgy... Raffaello stancái a Vatikán némely falán... a 6 képet 16 évig pemzlelte, és Urbinóban születék, ami amúgy az egyik legszebb északolasz város...

lh5.googleusercontent.com/-B-qHyWIkLYo/UnVr5dMCMMI/AAAAAAAAxfo/JF_EJ-XJlVY/s800/_DSC8023.JPG
lh4.googleusercontent.com/-KtjAq5XZ4ZQ/UnViUHBiJqI/AAAAAAAAxfE/fZSxuDpKMxE/s800/_DSC8030.JPG
lh5.googleusercontent.com/-mg8zLX37kn8/UnV1GGNzdNI/AAAAAAAAxio/SCij-qq1AQg/s800/_DSC8032.JPG (athéni iskola, az előtérben Mikellangelo, jobb oldalon Leonardo, sétafi Szókratész, jobb oldalon fekete kalapban maga a majszter Raffaello Sancti)

és az utolsó... vagy nem...
lh6.googleusercontent.com/-CkEtXJgcFuA/UnV1HQWDstI/AAAAAAAAxiw/7m27csOLpa4/s800/_DSC8033.JPG
@Mariann19: "@punkfrog:
"Én a helyedben már megőrültem volna."
Nem attól őrülök meg, hogy végiggondolom a folyamatokat, hanem a következményektől."
..."
@Mariann19: most gondolj bele, ha a folyamat beteljesül és annak a következménye az őrület tárgya:-) "

Mária is így kezdte, de segített az Úr! :-))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Intellektus kapcsán szivarszoba, annak híján kollégiumi szoba:)))
békemenet új zélandon?

Videó: hangosan tüntető bárányok az új netes sztárok

hvg.hu/panorama/20131104_hangosan_tunteto_baranyok
@Orica Középföldi: Anno a nagy Generaliszmuszmusz is ott kezdte el hordani a zsebében a marshall-botot. Azóta is markolássza zsebredugott kézzel, a hejinvaló e még...
@Orica Középföldi: Utóbbiak összetartanak azért, már a nyugdíjas koruk utánra is gondolnak, lásd fennen!:-(
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Azért azon elég sok történész fog agyalni néhány évtized múlva, (én már nem, de Te sem fogod megérni, hogy egy inhomogén, összetartó társaságból, miért is a selejtje vitte valamilyen kontraszelekció okján valamire, (legalábbis szerintük) talán éppen a belátásképesség HIÁNYA, a korlátozott értelem és az ezt pótló gátlástalanság okán? )
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Bár, ha belegondolok... az anyagi fölényt és az ebből fakadó hatalmat a plebs szolgamód elfogadja, de az azobnos anyagi alapokon nyugvó szellemi fölényt már nem tudja megbocsátani....
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): és, ha megnézed a mai állapotokat, ma már a hozzájuk csapódott holduvarral együttesen, ezek már nem kontraszelektáltak, legalább szubkontrák és rebetlik...

Valamikor 2010 környékén mondottam volt, itt a pillanat, jön a középszer, annak alja, rémuralma... soha ne legyen hasonló meglátásom...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ennél kevesebbért is vertek agyon megveszett vérmókusokat, eltévelyedett és elaggott vak augurokat...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Mértékkel inni...

"...2010 környékén mondottam volt..."
A lottó 5-ös számait danolásznád...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te arra nem vagyol érdemesült, legfeljebb kiérdemesült. Inkább menj a napi betevős dementalista medikádhoz enyhülésért.-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sAJNOS EZ TÉNYLEG ÍGY VOLT, KICSI KIEGÉSZÍTÉSSEL... AKKOR HOZZÁTETEM: Imhol tort ül a középszer diadala...
Mi történt?
Annyira nincs troll, hogy majdnem zártkörű klubban érzem magam:))
@Orica Középföldi: Elmentek Barátok köztöt nézni. Kell a napi softdrog, meg az nagybüdös valós élet krémje:-)
@Mariann19:

"__ez a vége, ha a nemzeti dölyf felülír mindent. Orbánéknak ott van a protokollszakértő Görög asszony, aki elmondta volna, hogy Sonja Ghandival nem szabad kokettálni. _"

nem úgy van az.

"Görög Ibolya 1987-től a Parlamentben működő Miniszterelnöki Hivatal protokollosa [volt]. A szakma legkiválóbb szakértője, hét miniszterelnököt is szolgált. Karrierje során rengeteg állam- és kormányfő, miniszter, nagykövet, diplomata látogatását bonyolította le, emellett irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. 1999-ben Orbán Viktor indoklás nélkül azonnali hatállyal elküldte állásából.__"

Feltételezem, fanyar mosollyal nyugtázta az indiai kéznyaldosásról szóló hírt, és jóleső nosztalgiával gondolt vissza az utolsó munkás-paraszt kormányra ahol elképzelhetetlen lett volna ilyen malőr és kovács lászló sem csinált celebhírt arról, mi a helyzet a küszöb átlépésével, míg orbán viktor számára még ez a magasság is rafinált akadályt jelentett, s csak retorikai okok miatt nem említette magyarország szabadságának korlátozásaként heves harcolhatnékjában.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Ettől berosáltok:

"Münchner soll 1500 gestohlene Gemälde gehortet haben

Picasso, Matisse, Nolde und viele mehr: In der Wohnung eines 80-Jährigen Münchners sind 1500 Gemälde entdeckt worden. Sie sollen während der NS-Zeit jüdischen Sammlern gestohlen worden sein."
www.stern.de/kultur/kunst/raubkunst-aus-der-ns-zeit-muenchner-soll-1500-gestohlene-gemaelde-gehortet-haben-2068792.html

Münchenben 1500, a nácik által elrabolt műkincset találtak egy szakadt lakásban, ahol a 80 éves tulaj néha-néha eladott egy darabot a megélhetése miatt. Nyomoznak...
Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall, Emil Nolde, Franz Marc, Max Beckmann, Max Liebermann.
@Orica Középföldi:
Szerintem elmentek meleg rúdtáncosnak buzibárokba, hisz az még sem olyan ciki manapság, mint agyhalott narancsos hülyének lenni és nyílt színen szarrá égetni magukat! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A mi Vérmókusunk lesz akkor az ország ipartelepítésének az arca.
Idomvasból kialakítjuk a logóját.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Knoszi elment sörért, Boli csendesen sírdogál, Rodiszorongatja a tekilás üveg nyalkát és izzitja magát, SírBetesznek rendkívüli programja támadt a Sevresi porcelánmanufaktúta kemencefűtőjének kiskorú lányával, Mariann ápolgatja Mr. Rezignált lelki sebeit, Peni új vadászmezők után nézett, Csekk követi sutyiban Penit, Bella csáót mondott, mamitritok keresi a holnapi kiadást, Jakab meter új rímeket farigcsál, Jégtörő keresi a Trockijban maradt jégcsákányt, Jenőke gyanúsan kerülgeti a szomszédja autóját, bakter állítgatja.... a váltóját, taga böngészi a szlengszótárt, guma begumázott. A többiekről nem rendelkezem információval:-))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ne folytasd ezt a brillt, mert tényleg a vigyorgóba kötök ki.
Más szerepet kaptál, nagy jövő áll előtted, lásd: Bolinak küldött hsz-emet.
@Orica Középföldi:
Kicsit korábban köszönök el az aludni vágyóktól.
Ennek oka, hogy nem tudom, mikor nézek újra a gépre.
Szokatlan, és nem várt a költő, talán sokan nem is tudják, hogy költ Ő.
Sikerében bizonytalan vagyok, nekem tetszik, de ez legyen magánügyem, a többit - remélem - másoktól hallhatom.

François-Marie Arouet (Voltaire) - Rögtönzés

Kell gondolkozni; ha nincs gondolat,
bár lelke van, az ember léte aljas;
kell szeretni; célt, értelmet ez ad:
az emberélet e nélkül siralmas.

Kell, hogy legyen meghitt baráti kör,
kiművelt, nem önhitt fők társasága,
amelyben otthonos számos gyönyör,
mely nélkül végtelen a napok hosszúsága.

Kell, hogy legyen egy kipróbált barát,
kit az ember megkérdez, kire hallgat,
ki csillapítja lelkünk viharát,
élét vevén a kéjnek és a bajnak.

Kell, hogy legyenek pompás estebédek,
hol, fesztelen, az ember csemegél,
jó borokat és szellemes igéket,
és mégse részeg, hogyha végetér.

És vallani kell, éjjel, ráborulva,
a drága tárgynak, kit szívünk imád,
és ha felébredtél, folytatni újra
s álmodban is gondolni rá tovább.

Barátaim, elismerhetitek,
s én már tudom, hogy élhető az élet!
Nos, a perctől, hogy Silvia szeret,
mindez magától, könnyen az enyém lett.

Fordította - Jékely Zoltán

Szép almokat!
Vidám jó éjszakát, a reményteljes virradatban bízva.
@jaegtoer:
Majd jól hadat üzenünk Indiának, hogy megmutassuk, milyen az, amikor becsókolhatnak a felcsúti törpének.
Protokoll?
Azt hurkába lehet tölteni?
NEM!
NA'UGYE!!!
Szegény protokollos hölgy, szerintem felhörrent, ekkora tahó láttán.
@jaegtoer:

Ha Görög Ibolya nem teszi szóvá, hogy nem tudnak késsel-villával enni, attól még nem tudnak.
Egyszerűbb, ha itthon mondják meg:)

Tavaly karácsony előtt jó könyve jelent meg.
@jaegtoer: Mindemellet a Viktor is az etióp császárral közös egységfrontot alkotva simán kiissza a a citromos kézmosóvizet az ezüsköcsögböl alkalomadtán:-)
@Mariann19:
Hát, arca az van, nem is kicsi, még jó, hogy 20" a képernyő...
A kis koczka fejét meg felvasaljuk, oszt járókeretet kap, mert a hamu, meg a mamu, meg az izéke vasfoga elrepült felette.
@Dr. jenőke (jenőke):

Zseniális rögtönzés:))
Köszi, jó éjt!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Érdekes... a múltkor Münchenben megismerkedtem az egy sörcsarnokban egy joviális bajorgó úrral. Az első 10 kori után hazavezetett, és sutyorogva elhúzta a nachtkaszlit takaró ddarabériát. Homályos emlékeim szerint, mintha valami hasonló festményeket láttam volna a sörhabonyon keresztül:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nem nem, ez az úribb közönségesség:-) a trollok az atrollokon nyaralnak, méltó jutalomúton szolgálataikért.... majd a Jónás kiszabadíccsa őket:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Okos kérdés. Megkezdjük az exhumálási eljárást vallatás foganatosítása céljából.
Hasznos tanú lehet.
@jaegtoer:
Görög Ibolya bizonyára lebeszélte volna, hogy az eu felé ne a FILA hátizsákjával vegye az irányt, és Felcsút sem arra van.
Az sem menőzés, ha a mandzsetta gombos IMF képviselőket kockás flanel ingben fogadja. Nagy kár volt ezt az Ibolyát meneszteni.
@Dr. jenőke (jenőke): ..kellő felkészítés után, persze..ezzel a névvel? Gerontofíl, vagymi..
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Hja... de miért te tolod a szőőőlőt mindegyik képen?
Mindegy, mint mondtam tennap jók a képeid, a Szent Pálról készültek különösen. Nekem baromira tetszett ott, élőben.
Az atényi oskoláról meg; Raffaello az nyilván nem überelhető, de vannak olyan föstők is, akik a zókori mithologia tárgyában nagyokat csináltak. Keress rá (ha nem tunnád) John William Waterhouse, Sir Lawrence Alma-Tadema, vagy Jean-Léon Gérome műveire. Nyomták rendesen.

Az én egyik kedvencem Tadema: Alkaiósz és Szapphó:
www.nyest.hu/media/szappho-es-alkaiosz.jpg?large
Leszvosz szigetén... csináltattam belőle egy fél négyzetméternyit, a szobámban lóg.

Egészségemre!
@Knósszosz:
Csoki! A Babetta és a macska mellett? :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Második kérdésed után megnéztem adatlapodat.
Kérdésem: van mire kötekedned, vagy csak így születtél?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Nem fogsz tudni aludni, ha erre a kérdésre nem kapsz választ?
@Orica Középföldi:
Sejtem én, miért nem jönnek össze a nagy csinnadrattával beharangozott keleti üzletek a fiúknak.
Az ománi szultánt disznótorosra hívni, nem szerencsés dolog, ahogyan praclit nyalni sem.
De én nem értek hozzá...
@Mariann19: Haggad má... az imázs... Viktor itthol a nép eccerű 3. azaz legfijatalab, de firhangos szegíny parasztgyereke. Kár, hogy csak némely jeltő felel meg a valóságnak, se azok aztán nagyon...
@Dr. jenőke (jenőke): Utóbbi lehet..nálam nincs harag, csak "évődtem"! Ha gond, jelezd, kérlek!
@Orica Középföldi:
Azonos időben, azonos tartalommal.
Így jó.
@Knósszosz: Meglestem... jó iparosmunka:-) Főleg a Szappó:-) Amollyan szappós nőszeméj:-) De azért élvezetes:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Most sem haragudtam, csak kérdeztem.
Nagyon furcsa az adatlapod. Ha rám hallgatsz, letiltod a lekereshetőségét. Elég, ha én tudom, hogy van miért visszafognod magad.
@Knósszosz: Csak elmondanám: Raffaello egy zseni volt, de meg is kellett élnie valamiből. 16 évig ellomoszolt a pápai udvarban, dolgozgatott, vedelt, aratott... kvázi udvaros festővé vált. A történelmi hűség nagyjából nem érdekelte, ahogyan az idővonal sem. Festett, ahogyan jólesett neki. És ettől még zseni volt. Nem véletlenül pihen a Panteonban Pizza Margherita és i. és II. Piktpr Emmanuel mellett, csak egy bánata lehet. A barátnője, akivel kb. 20 évig együttélt, em piheg mellette, csak egy üres szobornyfülke, mert azért a rómkat egyház elég nagy úr. A tényleges felesége, akit útált mint a nemistudomit... na az persze a fejinél vigyorog...
@Knósszosz: "Hja... de miért te tolod a szőőőlőt mindegyik képen?"

miéertis? mer megérdemlem:-)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mi lenne, ha valami ifjító életelixírt kevernénk, és megmártanánk benne?
Bár, ahogy most végig vágtázta a mediterrán vonulatokat, nyúl lábacskái egy ifjonc dinamikáját vetíti elénk.
Mókus farkincával.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Én egy pálcika embert se, szóval nekem az ilyesmi művek már...

Amúgy meg a Merkel-féle elmegyógy konzultációdról ( mit említél odafentebb ), az a véleményem, hogy Merkel asszony nem tárgyal elmegyógyászokkal, Don Vittorio iparosítási-nagymagyarosi ügyében..
Sokkal valószínűbb, hogy felette ülnek konzíliumot a német orvosszakmai kollégiumok legjelentősebb tekintélyei, hogyan tudnák nála megszüntetni, az orbáni „vas és aczél országa” című vízió okán keletkezett képtelen egészségügyi anomáliákat.
Már levetítették neki az Ördögűzőt és kétszer a Ragyogást, de sajnos csekély eredménnyel. Mindösszesen annyit sikerült elérniük, hogy nem a tizedik perc után, csak bő fél óra elteltével tért vissza az egész testét rázó röhögés és csuklásroham, a texasi láncfűrészes kényszer megtekintése közben.

Véleményem szerint, ez egyfajta teszt üzemmódja is a levéd csodafegyvernek, amellyel vér nélkül térdre kényszerítheti Európát.
Az AB esetében eltörölt korhatárok is ebbe a képbe illeszkednek, ugyanis, ha jó sokáig és jó sok pénzzel kitömött, irányában maximálisan lojalitással viselő vének tanácsa elhárít minden olyan támadást, amely a hatalma ellen irányul, akkor plusz két év és a hasonló benyögéseitől Európa összes vezetője megdöglik a röhögéstől. Akkor aztán csak oda köll mennie és közölni mondjuk 80 millió Némettel, hogy mától fogva én vagyok a ti élő istenek - is.

Van egy kis gond; a Németek nem… meg a Franciák sem… és, senki sem.
Viszont addig rengeteget költenek az ellenszerre, ami semlegesíti Don Vittorio vízióinak rekeszizmokra gyakorolt hatásait. Ez mondjuk, még gazdaságilag megingathatja őket, ugyanis ölég hosszú idő egy olyan molekuát összeütni, ami egyszerre hatásos legalább hat féle fidesz kórságra.
Drága is…
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): hehhe hehhe... nagy regek cicaharca:-) A ritkaszőr, kopott karom meredezik. Csak tudnám miért? Ketten se tudnátok tisztára nyalni a tejfeles köcsögöt:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Mint a mesében a harmadik, a szerencsés flótás.
Látod, király lett /lesz/ belőle.
Bő gatyában is.
@Mariann19: Fúúúúúúj... Nyúl, mókusfarokkal:-) NEmmindegy:-)
@Mariann19:
Egy kérdés, mert kíváncsi vagyok. Volt már, hogy telefonon - mint kérdező - hallható voltál például a Megbeszéljük, vagy hasonló műsorban?
@Mariann19:
Egy kérdés, mert kíváncsi vagyok. Volt már, hogy telefonon - mint kérdező - hallható voltál például a Megbeszéljük, vagy hasonló műsorban?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Én amikor a nagybányai oskoláról olvastam, sok mást is sikerült melléje rakni, plö Raffaellot is, bár a teljes életrajzát azt nem, de valamennyit tudok azé róla.

Keresztanyám a Csók galériában dolgozott anno és sokat jártam be hozzá kölökként. Ott ragadt valami rám, bár nem értek a festészethez, csak van ami tetszik és van ami nem. Én ezek alapján...
Mint a zenében. Is.

Mosmá télleg iszom egy sört, kiszárítasz b+-:(
@Knósszosz: Nos valóban lehet némi igazad. Ha esetleg egyszer, valamikor az ürgét még felkeresné néhány megveszekedett eurokrata, a beragadt töbmilliós felzárkóztatási euromilliók terhe alatt nyögve a mezőn, elég mókás lenne, ha a fortuna bőségszarujával bóklászván kiöntenék annak tartalmát a fellelt lukba, bízván abban, a kisköcsög tán csak előbújik a nagy magyar ugarból, hogy megkérdezhessék: héhó! Kő még lé?
@Mariann19: Emlékeim szerint a szerencsés flótás is ütődött volt a közmegegyezés szerint.
@Mariann19: Maximilianista militarista vónék... Mindig is az adott feladatra koncentrálva aktivizálom megfelelő izomcsoportjaimat:-)
@Knósszosz: e szerénkedj má állandóóan bazdmeg! Sok hülye nemmosógépszerelő, a lelki üdvét adná az értelmiségi létét megalapozandó, a tudásodért... a tisztességesebbje esetleg felajánlana néhány kiló igazi bélszint, rendesebb bort, esetleg sört is:-)
@Dr. jenőke (jenőke):
Nem, soha nem fordult elő.
Van jelentősége?
@Mariann19: Teee! Kis élhetetlen:-) Pedig Monroe-festő Endi Bárhol is megmondta: 15 perc hírnév....-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Jó, a nyúlnak ne legyen mókus beütése.
A fotókon látom, hogy maximilianista vagy, bár ez a tulajdonság nagyon fárasztó.
Na de ilyen izomcsoportokkal neked könnyű.
@Knósszosz:
Érdekes dolog a művészet. Tudod hol van Zala, a kis falu?
Ott élt Zichy Mihály.
Valamikor régen összemelegedtem egy leánykával, aki Tabon lakott, és gyalogoltunk át ebbe a kis faluba. Azóta rajz-mániás vagyok. Magam is elég jól rajzolok, de az a szint, amit Zichy nyújt, távol tart attól, hogy ezzel dicsekedjem. Ha nincs ez a kirándulás, lehet, hogy elvesztett művésznek tartanám magam.
@ftk: "agyatlan zombi fidesznyiknek neveztek! Hogy ezt is megértem"

sajnálom a fidesznyik törölve akkor nem akartalak megbántani...

de az agyatlan marad... nagyon buta vagy... a téma lényegét nem érted...

amugy MINDEN fideszgyík agyatlan,
de nem minden agyatlan fideszgyík...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ezt szerintem telibe tulibe és málibe, merhogy; ha kivezeti levédiját az únióból, akkor a brüsszeli csöcsből nem gyön a nektár. A Ománba, meg az Emirátusokba fenntartással fogaggyák a mangalicát, szóval onnan se nagyon lesz zsé, szerintem.

Legfeljebb exportálunk Qatarba alföldi sívó homokot, az még nagy üzlet lehet, esetleg.
Szóval én nem hiszem, hogy olyan baromi gyorsan le akarná húzni a redőnyt Európa mögött, mert akkor (és itt jön az igazságod), mijalófaszból tovább? Na meg hová?

Bár azt nem tudni, hogy a rapid skizofrénia milyen ütemezésben támad rá és mikor?
Vannak itten kérdések szép számmal.
@Mariann19:
Annyiban van csak, hogy egy Mariann-hozzászólás annyira logikus és összefogott, rövid, és lényegtörő volt, hogy szívesen gondoltam arra, hogy tőled van.
@Mariann19:
Szia Mariann!-:))
Hétfő, tehát semmi kézi meccs... sajnálom.
Taga lenyelte a tokmánykulcsot és azt operájják, szóval nincs éppen nevelői feladatod.
Néha pihenni is kell.
Jó, hogy látlak!

Boli: KUSS!!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Persze, ha azt is figyelembe veszem, hogy a hivatkozási alap, egy kikeresztelkedett, Közép-Európai buzi cseh falusi suttyó "immigrant" volt... már nincs is akkora jelentősége az előbbieknek...
@Dr. jenőke (jenőke):
Sajnos nem én voltam. Bár szívesen learattam volna azokat a jelzőket, amelyeket felsoroltál.
Már azt hittem, hogy valami bajt csináltam magamnak.
@Mariann19: Nem vagy buta. Andy Warhol, Marilyn Monroe pop-art képei, no meg a nevezets paradicsomleves konzerv megfestője, a pop-art ikon, egyik mondása: Mindenkinek kijár 15 perc hírnév.... talánígy beeseik...
@Knósszosz:
Szia! Válaszoltam neked, és még egyszer köszönöm szépen.
Taga előlépett őrző-védővé, ha netán BG támadásba lendülne ellenem. Avanzsált.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Hogy őszinte legyek, a saját ízlésem a mértékadó, de napjainkig.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Annyira félek, hogy csalódást okozok, de nekem ez a sztori nem ismerős.
Csak lehet a fejemben valami degeneráció, ez a felismerés meg lelomboz.
Neked könnyű, maximalistáknak minden a fejükben van.
Nekem férfi agyam van - mondta egyszer Szív - ezért szelektív.
@Mariann19: Nem érdekes, annyit nem ér. Az embernek, a számára rövidnek túnő, ám másoknak elviselhetetlenül hosszú élete során sokminden érdektelen szar megmarad az emlékezetében. Az utókor ezért hálás dr. Altzheimernek, mert ő legalább nem emlékezteti őket az elmulasztottatakra...
@Dr. jenőke (jenőke): @Mariann19:

de. előfordul időnként, hogy a tér idő több szelete összecsúszik és a más térben időben zajló cselekményekkel meglepődve szembe sülünk hogy pedig igen, csak annyira képtelenség hogy nem hisszük el a nyilvánvalót.
éppen tegnap volt erről szó. :D
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Előzékenyen kedves vagy.
Amit lehet, beszereztem tőle (Album, egyebek).
A helyszín viszont lenyűgöző. Ha arra jársz, ne hagyd ki.
Nekem szerencsém volt, mert a "nagy" felújítás előtt jártam ott, csaknem "úgy hagyott" állapotban volt minden. Tudtam beszélni egy volt Zichy cseléd lányával (!) is.
(egyébként érdemlegest nem tudott mondani, de mégis)
@Sir Bates dö Hól: Ááááá. kuka fáradt vagyok. Ma kivételesen 10 órás sichtát nyomtam le szakmailag. Eléggé megviselt. Mintha Neked 10 órát kéne vajdáskodnod, ellenséges környezetben:-)
@Dr. jenőke (jenőke):
Pont azon a környéken, amibe én beleszerettem tíz évvel ezelőtt. Zala sajnos nem volt meg, viszont nem messze van tőle Balatonendréd, ami szintén hasonló tünemény. Két csodás nyugalmas hetet töltöttem ott, ma is csettintek, ha rá gondolok. Ahogy elnézem, mindkét település áll vagy két utcából és pont ez a lényegük! Meg a körülöttük lévő környezet!

Elképesztő csend, nyugalom, mintha nem is... érted, ugye?
Mondjuk, én hiába sétáltam volna arrafele, akkor se lenne tehetségem rajzolni. Ebből a szempontból irigyellek. A sógornőm olyan csodákat tud rittyenteni egy vacak szalvétára is ha a kezébe adsz egy ceruzát, hogy ihaj. Ez adottság kérdése, ezt nem lehet tanítani.

Meg lehet tanulni esztergálni, autót szerelni, de az ilyesmihez valami sokkal több kell. Szerintem.
@Mariann19:
Géza egy seggfej, szerintem nem hülye, de a provokatőr szerepet jól csinálja.
Tahósíccsad, szóra sem érdemes.
Méltatlan hozzád.
@Dr. jenőke (jenőke): Sajna számomra az úticél, - emócianista és emolucionális okokból -- eléggé távoli. Inkább Tivoli. Parasztosabban: Úúúútálok fázni és nem lelkesít szlávia és a sarki fény. Még akkor sem, ha piros.
@Knósszosz:
No. Legalább a természet varázsát azonosan értékeltük.
Magamat nem tartom tehetségesnek, csak az átlagosan rajzolóknál jobbnak. És ez a dicsekvéshez is kevés.
@Mariann19:

"_Ebből semmit nem értek, mert buta vagyok. _"

kikérem magadnak. én csak okos nőkkel szoktam beszélgetni, hogy könnyebben egyetérthessek velük, akkor is, ha valami különös véletlen folytán nem lenne igazuk, ellenben az érvelésük helytálló és nem cáfolható. Te is ilyen ember vagy. Orica is. és a többiek is, de sajnos képtelen vagyok megjegyezni ki mindenki nő vagy csak virágzik esetleg levelet hoz. persze ez mind együttesen is előfordulhat, mielőtt újfent himmasiniszta hírbe hozna valaki spontán és kéretlenül:)
@Knósszosz: Nem, de hidd el, agyilag is kibaszottul el lehet fáradni. Mondjuk, a saját lakájosságod ajtaján nem találod meg a kulcslukat... vagy a kulcsot.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ezért jó a szelektív észjárás.
Akaraterővel képes vagy törölni azt, ami lényegtelen, vagy amire nem vagy büszke.
Jelzem, nem könnyű feladat, ám a derűs élet záloga.
Márhogy bölcselkedjek is egy kicsit.
@Dr. jenőke (jenőke): Jájj jájjj, ha egy joogás már rajzolni kényszerült. Ismerem a kérdést... Itt már csak Occam borotvája segíthet:-) Vagy Sanci dö Alexandroidosz.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Az Orbán-féléből mennék én is, de korom miatt ugyan hová?
Ámbár Albánia is vonzóbb. Meggondolom.
Majd minden rokonom már kint van.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Aranyos vagy. Nem kényszerültem rajzolni, de szeretek.
A jog mellett vagyok elkötelezett. Illene végre meg is tanulnom.
@Knósszosz:
Alig hihető, de engem néha BG szórakoztat, jókat röhögök a vitáinkon.
Mostanában nem is sértegető, inkább kötözködik.
Volt, hogy úgy búcsúztam tőle aláírásként, hogy:
"Butuska Mariann"
Tudtam, hogy ezzel már nem tud mit kezdeni, mert
hirtelen nem fog találni megszólítási fokozatokat.
@jaegtoer: Nálod a pittypalattyvölgyi pont. Így igaz. Mink nők nélkül semmink vagyunk. Csak némely Fideszfanbalfasz hiszi azt, hogy az ökörjog a nénböröknél beválik. Lónak a faszát. Kushadunk és megpróbálunk alfahímokosnak látszani. Feltéve, ha hagyják:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ez nálam nem fordulhat elő... olyan vagyok, mint a kaméleon... mindig hasonulok a környezethez... ösztönös konformizmus:)
@jaegtoer:
Most boldog vagyok, mivel kifejtetted, hogy a könnyű megértés érdekében kizárólag a te értelmi színvonaladon lévő csajokkal beszélgetsz.
Az egodat tovább fényezve odáig jutottál, hogy az egykulcsos mellé állítottál, ezen kívül a világkörüli túránk is kilátásban van jachton.
Egy kikötésem van, hogy a hosszúsága olyan legyen, mint Putyin jachtjáé.
@Dr. jenőke (jenőke): REndkívül vonzó világító-
toronyőri állásokat ismerek Dalmáciában. Garantáltan Orbánmentes övezet, mindenre kiváncsi tinédzserlányok hada, cápaveszély minimális. A világítás automatikus, csak arra kell vigyázni, hogy a tornyot, míg részegen alszol, hülyetúristák el ne lopják. Érdekel? :-) Valamely ottragadt leányka az örzés feladatát az első időben, grátisz ellátja, később esetleg a szomszéd falú Vrutyjukrk-jére szorulsz:-)
@punkfrog: Ha nem tudod kié kérdezd meg Rodeót. :)
@Dr. jenőke (jenőke): Párom jogász. Látom, de add fel. Sose fogod. A politika, minden jogelvet Kers-sel bedrolgozva, mai napság itten, beelőz... Felejtős a római jog, a Code Civil, meg a napoleon. Te meg csak kö-Lexszelsz:-) Akor inkább szexelj... az egyértelműbb... kiveszed, beteszed.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Elfogadható feltételek.
Egy Orbán-mentes övezet minden normális ember vágya. Ellenbizonyításnak helye nincs.
Már Csurka is látta a jövőt: fogy a magyar, de ő még nem tudta az okát.
@Knósszosz: A Balatonendrédre most nem reagálnék, a több igaz lehet..:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
A szex mindennapos. Néhány perce is rábasztam az asztalra ököllel: miért hideg az almaleves, szegfűszeggel?
És erre: mert a hűtőben volt.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
@Dr. jenőke (jenőke): Albániában? Szíp, kies hely, aszongyák, akik Szkítiában jártak vala..
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Wifi van? Mert lehet, egy idő után érdekel(het)nének az itthuni viszonyok..jó, sok idő után, deha mégis..
@Dr. jenőke (jenőke):

ha jól tudsz rajzolni, akkor már csak meg kellene tanulnod a mesterséget, hogy a fényeket és a hangokat is meg tudd jeleníteni a papíron, vagy a kövön, vagy a kőben, vagy rongyon, vagy az üvegen...
valószínű hogy a kézenfekvő kutat választottad, és nehezen tudsz kimászni belőle, de igyekszel azt látom, mert azok a versek amiket szoktál hozni, arra utalnak, hogy nem vagy áldatlan, csak hálátlan az adományozóval szemben. ha több időd lesz rajzolhatnál nekem egy hajót, egy fenségesen szép három árbócos teaklippert teljes vitorlázattal amint 20 csomóval suhan a Csendes óceánon 5-es erősségű keleti szélben a Polinézia felé napsütésben, a kapitány és a másodtiszt a hajóhídon, két kormányos a kormányállásban, és a fedélzeten 7-8 matróz és a fedélzetmester, az árbocokon, keresztrudakon 6-7 matróz igazítja az elszabadult tarcsvitorlák rögzítő kötélvégeit, a szakács babgulyást főz, és a konyhai hulladékot már a vízbe szórta, 8 delfin úszik versenyt a hajóval az előtérben 2 már megelőzte, 2 matróz vitorlát foltoz a főárboc és a kormányállás között lekötözött ládák mellett oldalvást, semmilyen madár nem látszik, mert a szárazföld még nagyon mesze van. van még egy hülye is, aki a taton lazsál és báván vigyorog, ez én vagyok és még nem tudom, hogy hamarosan a vízbe leszek hajítva, mert a log-ot a vízbe ejtettem. :D ugye, hogy nem is olyan nagy dolog?:DDD
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Nekem mondod...?
Csak a sichta miatt kérdeztem?
Hidd el, rohadt nehéz agyilag az az egész szar, amit idestova 27 éve csinálok.
A gépek azok gépek, lassan PC (nem political) szinten kezdenek aberrált módon és fölöslegesen intelligensekké válni, de ezeket tanulással lehet követni. Ez nem gond, érdekel a számítástekknika is.
A zemberek az igazi probléma.

Sík hülyékkel küzdeni napról-napra, megértetni velük azt, amit az első pillanatban leveszel, hogy sosem fog leüllepedni nekik.
Aztán jössz te, akit baszogatnak nyakra-főre, hogy essejómegassejó és te vagy a felelős. A saját hülyeségükért. Néha egyszerűbb lenne kőmíves segédmunkásnak lenni, legfeljebb lebasz a mester, hogy túl hígra kevertem a majtert.
Nem duma, az első spanyol utamat 18 évesen ilyen melóból raktam össze, emléxem még rá.

Szóóval... azt mondom lökj egy sört, vagy valamit és menj alunni!
Lassan én is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ne mond, hogy a forint - lek is kies?
Ott még kecske sem kell a 47 ezerhez.
1 Albánia Lek = 0,007139 Euro
@Mariann19:

"mivel kifejtetted, hogy a könnyű megértés érdekében kizárólag a te értelmi színvonaladon lévő csajokkal beszélgetsz. "

az igazság az, hogy nem akartam túlnyalni a fagyit, dehamár! így szóba került, akkor kimondom, hogy időnként kapaszkodnom kell fölfelé erősen, de ez nem baj, mert jobbal mindig nagyobb az élvezet vita, beszélgetés és az egyetértés Is! katarti kushad:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Talán Endréddel kapcsolatban van valami nyegatív élményed?
Vagy?
@Mariann19: Teeee! Kis telhetetlen. Mit is kezdenél 167 méterrel? :-))
@punkfrog: Ja hogy kijelentetted, hogy az IMF az Orbán bankja??? :)
@jaegtoer:
Túlzott a bizalmad, tehetségem meg gyarló.
Viszont: amit leírtál, elképzelni valóban nem nagy ügy.
Ami engem illet, a húsz csomóból kettőt még lerajzolok (egymás mellett), de azoknak a káoszhoz is inkább lesz köze, mint a sebességhez.
@Mariann19:
Szerencsés vagy, engem felbosszant.
De én vagyok a hülye, nem kellene foglalkozni vele. Igaz, nem is reagálok rá, talán egyszer-kétszer fordult elő.

Vannak itt páran, akik leoltják az ilyen balfaszokat, szóval csak olvass, vagy ha szórakoztat, akkor szóó... nem is írom le!
Soxor Jó éjt!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"_Mink nők nélkül semmink vagyunk. "

de még mennyire! ezért szoktam értetlenül bámulni magam elé, amikor hím himihumival gyanú szítanak ellenem teljesen alaptalanul, és ilyenkor persze sehol egy rutinos ügyvéd, aki kimosna a szarból, mert Lapi is a fészkesbúkot basztatja, ahelyett, hogy tatarozná, és kinyitná a kocsmát. na asszem ott is lenne beszarás ezerrel és izével:))
Szokatlan, de most egy verssel indulok aludni.
Én.
Reggel, ha felébredtem, folytatjuk.
(és ez így megy nap, mint nap)

François-Marie Arouet (Voltaire) - A franciák...

A franciák csatába mentek,
Mint kiket bolond szenvedély hajt
S Itáliában megszerezték
Genovát, Nápolyt és a vérbajt.
Genovát, Nápolyt visszavették
Hamarost az olasz hadak,
De mindenük el nem vehették,
Mert vérbajuk, az megmaradt.

Fordító: Kosztolányi Dezső
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az írásjeleket meg az iróniát, ismered?
jobbikos vagy, tehát nem.
@Dr. jenőke (jenőke):

az ember ne becsülje le a tehetségét. a nagyobb lányom eszméletlen jól rajzolt rajzol de nem érdekli. úgy van vele mint mi a levegővel, csak akkor érezzük a hiányát amikor hirtelen kevés van belőle. aki tud annak az a természetes és ámbíció, moticica (múzsa) híján azzal mentegeti magát, hol van ő a leonardohoz képest, holott először az kellene, hogy saját magát saját magához mérje és ebben a léptékben hol van az Isten. aztán jönne csak leonardo, vagy a többi iparos:)
@jaegtoer: Hol van egy bankrabló a rablóbankhoz képest?

Érdekes lenne elképzelni, hogy a peren kívüli megállapodás lehetőségével minden bűnöző élhetne. Mondjuk, egy bankrabló, ha elcsípnék, peren kívül megegyezhetne a hatóságokkal, befizetne egy kialkudott összeget, aztán spongyát rá. Képzelhetjük, milyen „komoly” visszatartó ereje lenne a dolognak. Úgy látszik, ha nem bankrablóról, hanem rablóbankról van szó, más a helyzet.

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69945
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Miért is érdekelne Téged ez? Akkoriban már, a Wifi, a mostani fonograph technikai szintje alatt lesz... semmit nem csinálsz, napozol az Im Holt tenger partján... és fejedben megszólal Orbán hangja: Jöjjj pógártárs, hívlak mém, hív Mikola, hí a haza... választás lesz, gyere haza, szavazz rám. Bülbül szavam garantálja: Rezsit nem fizecc, a műszived megkapod 151 év múlva, (a törökök is kibirták 150 évig), akkor Neked mi bajod eshet? ( a Rémlomázár Jani, meg a Némethné, külön csókokat dobdos,), Bokréta, vadvirág, néppárti adóhivatal, Sintérgárda, várvavár:-)
Jer, kicsi NER-társ, én... vár-lak.
Pusszantaklak az eurofiliökonomizmus jegyében:
a Te Viktorod, vagy ha ez nem tetszik, csak szavazz rám, Viktoriád:-))
Belterjes libsibolsi értelmetlenségi hely ez, most már tuti!
Imádok itt lenni, mondtam már?

Jójcak, ideje, hogy álmom karjaiba térjek..
@Mariann19:

"_odáig jutottál, hogy az egykulcsos mellé állítottál, ezen kívül a világkörüli túránk is kilátásban van jachton.
Egy kikötésem van, hogy a hosszúsága olyan legyen, mint Putyin jachtjáé._"

annak csak örülök, ha valaki nem csak felismeri önön érdekét, hanem el is fogadja azt. Ha kevesebbem van, hogy segíthetnék másokon? ha nekem kevesebb lesz, attól a rászorulóknak még középtávon (5év) sem jut több.

a jacht fölött nem nyitok vitát, én is felismerem saját érdekem, és gondolok arra, hogy az egyféle noé bárkája lesz:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Viktor, Viktória, Győző, Győzike..jól becézgetem "nagyjainkat"?
Na, elég (és itt mostmár többszörösen is!:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
PS. A hülyebigott megélhetési félidióta rémszarvasos Zsóti, meg békephattya, én má' csak a Cincérsanyának köszönhetően is tudom, a Zsóti csak a nyárszalonkákra bukik, miolta a jegencék, és jégblankák bojkottot hirdettek ellene, mert sárlókancák jelentetté, hogyazsóti töketlen páriaként kódorog szittyaföldön, keresve a sámánista megvilágosodást, e kies FIDESZÁZTATTA földön.
@Mariann19:

jó éjszakát. álmokat is. pihen tetőn.
@punkfrog: A szerénységet és a mindenkinek kijáró tiszteletet ismered?
Ballib vagy, tehát nem. :)
@jaegtoer: Vészmarha!

És persze filippikád közlése közben elfelejetted, hogy a kelleti hátszélben dagadó vitorláid ellenében, kicsi kis identitásod lobogó gatyája, a fehér-barnafoltos zászló, folyamatosan nyugati irányban lobogjon:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

ejnye hát!:D idilli képet akartam, erre most lerántottad a leplet vitorlákba burkolt politikai bilimről miszerint jó keleti széllel nyugatra, nyugatra! és semmiképp keletre, fujjon csak putyin viktor a passzátszeletre
@jaegtoer: Bölcset szóltál, hétköznapi Héroszom! Ha én nem ösmeröm el magomat, kijalófasz fogja érdek nélkül?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

jó éjszakát! menjünk aludni.
persze külön-külön! -szükséges megjegyezni, mert még szájukra vesznek a tülkök:)
@jaegtoer: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: szerintem minden nő maga a csoda... annyira hálás vagyok, hogy férfinak születtem, mert így valóban részesülhetek abban, amit adnak... bármelylik áll szóba velünk vegyük megtiszteltetésnek... legalábbis szerintem... aki nem így gondolja az meg nem normális... sokak szerint (remélem)...
Megjöttek a lengyelek, így mindenkinek: na zdrowie:))
@jaegtoer: köszönöm:)... nekem a Kisfiú volt tőlük a kedvencem -főleg a refrén miatt:)-... amit írtam ahhoz viszont ezt csatolom... nekem ezidáig ez a kedvenc verzióm www.youtube.com/watch?v=M118v2LdmqY&feature=youtube_gdata_player:)
@Sir Bates dö Hól:

hhhmmm?!! fincsi! ez nagyon meghitt, kedves kirándulás volt! köszönöm.
Ismét nagyon jól szórakoztam:))

Érintettség és érdeklődés okán reagálási kényszerem elszabadult.Estére elfárad:))

@jaegtoer:

"mielőtt újfent himmasiniszta hírbe hozna valaki spontán és kéretlenül:) "

A felismerés és a dolog néven nevezése, lehet, hogy hír - neked, de nem rágalom:)) Belátom, nem örömteli:))

@Mariann19:

" érdekében kizárólag a te értelmi színvonaladon lévő csajokkal beszélgetsz."

Szó sincs róla, nem ezt mondta.
A "csak okos nőkkel szoktam beszélgetni," mondat, csak visszautalás az értelmi színvonalára, az udvariasságára, a konfliktuskerülésére, a spontán-kéretlen hírek megelőzésére és nem utolsó sorban humorára, amit most nem jelzőznék:)

@Dr. jenőke (jenőke):

Azért a magadnak szánt Voltaire-rel könnyebb elaludni, mert nem gyötör a kérdés, ki is volt
Silvia?
Gondolom közte és a vérbaj között nincs semmi összefüggés:)

@punkfrog:

"nem látom, hogy kérdeztem volna valamit."
Mondták már, hogy gyilkos humorod van?:)

@Sir Bates dö Hól:

" ösztönös konformizmus:)"
Azon mélázok, hogy egy nonkonformistának milyen az ösztönös konformizmusa??
Agorát ide, de gyorsan:)

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Még leragadt állapotban vagyok az ecetes üveg és bécsi virsli fölötti önelégült örömödnél, semmi frappáns nem jutott eszembe a röhögéstől, így csak élveztem a stílustornádódat:)

Szép napot mindenkinek!
jó reggelt, a bagoly különítmény ismét nagy volt :D
öööö

A NAV-nál kellene megrendelni a pénztárgépeket

A tervek szerint a kasszákat a NAV honlapján lehetne megrendelni a gyártók által felajánlott kvóták terhére - írja a Népszabadság.

hvg.hu/kkv/20131105_A_NAVnal_kellene_megrendelni_a_penztarge

-------------------------

Mennyire magyar közigazgatási dolgozó ön?

Nem véletlenül várjuk el Önöktől ennek az egyszerű tesztnek a kitöltését. Nemzetpolitikai alapkőletétel következik.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131105_Mennyire_magyar_kozigazgatasi_dolgozo_on

-------------------------------

Így faragnák le a kórházak hulladékkezelésre fordított kiadásokat

Központosított közbeszerzéssel szeretné lefaragni az egészségügyi hulladékkezelésre fordított kiadásokat a kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) - írta keddi számában a Világgazdaság.
Fabius: azért ha nem kezdenél egyre szenilisebbé válni, akkor talán eszedbe jutna, talán a fiatalabb kutatókkal is kellene beszélni, hogy mi a véleményük a kérdésről, ugyanis finoman szólva sem eget verően ritka eset, hogy a betokosodott 70 és 70+ kutatócsoport vezetők, akik igen gyakran az évtizedekkel ezelőtti érdemeik (valós vagy kamu érdemek) alapján döntéshozói szerepkörben pöffeszkedve, lenyúlják a fiatal kutatók eredményeit, már csak belőlük élnek (igen jól)...
"Például meg kell majd tudni magyarázni, hogy vajon mitől marad alkalmas alkotmánybírónak Pokol Béla,"

Először azt kéne megmagyarázni, hogy mitől volt alkalmas először alkotmánybírónak...
@notib: igen, létezik a probléma, amiről írsz. ám ennek nem a megoldása, hogy mindenkit elküldök a 70. betöltése után. illetve nem mindenkit, nem mindenhonnét, mert a potentáltjaimra más rendelkezések vonatkoznak.
szóval ezzel a kurmány nem megoldotta, hanem adott egy pofont neki. örülhetsz.
Vissza,vissza mindent vissza hajrá fidesz, éljen orbán
@Orica Középföldi: arra gondoltam, hogy attól hogy megeszik a sáskákat még nem szűnnek meg.
@Penivaldes:

Mármint a kerdemek??
Hidd el, mire az összes sáskát megeszik, kitérnek a hitükből:)))
@Orica Középföldi: ah, sohasem volt ezeknek hitük. a másik probléma, ha végeztek a sáskákkal, mi lesz a következő? ökológiai egyensúly? lábnyom?
@gazoló: kettes erős minősítésre ragadtatta magát. szokatlan tőle. tegnap orica emlegetett valami szakadozó madzagot egy orvosnő fészbúkos bejegyzése kapcsán.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: erre van megoldás, egyházi adót is levonni szépen bérből fizetésből. akit megkereszteltek, és x ideig nem jelezte, hogy kiszáll attól.

ja és anno fizetős volt az egyházi gimnázium is, méghpedig elég kirekesztő mnód:)
Az alkotmánybírók között van olyan, aki úgy került be oda, hogy része volt a visszamenőleges törvényalkotásban, ami önmagában is nonszensz, nem hogy még jogászhoz méltó tevékenység. Vagy törvénymódosítással megváltoztatott bírósági ítéleteket, politikai megrendelésre. Ezzel besorolta magát egy helyre az 56-os vérbírókkal. Elmondjam ennek a gazember áljogásznak a nevét? Azt hiszem, az elején MDF-es áruló volt, akit (többek között) kilóra megvett a most regnáló bolsevik párt.
Nagyon remélem, hogy nem dobja fel a pacskert mielőtt elszámoltatják, ha majd újra jogállam lesz itt, de ha igen, akkor sok tisztességes ember megtehetné, hogy majd lefossa a sírját.
@Orica Középföldi: nem hinném, azt hinnék ezzel is a nemzetikereszténységet támogatják, és rögötön lekeksen rágnáénak:)
@jaegtoer: Ezt nem csak neked. :)

Kutatások igazolják, hogy a túl nagyra duzzadó pénzügyi rendszer káros a gazdasági növekedésre.

penzugyiszemle.blog.hu/2013/11/05/ezert_kell_meghuzni_a_bankokat
egyébként én egyházi finanszírozásban a dkp-valk értek egyet

(DKP program 17. oldala)
Mi lett volna a Csillagok Háborújával, ha Yoda és Obi Wan Kenobi 70 év fölött már nem fénykardozhatott volna?! :)

YODA

Stöpszli vagyok s enyhén ronda,
De nem ez a legfőbb gond a
Létemmel, hanem, hogy hosszú,
S elnyű, akár fát a rossz szú.

Erő, bár még bennem tombol,
Jó sok agyi atomomból
Egyre több lesz kvantum-selejt…
Hja, az öreg jedi felejt!

Bevegyem-e Calgonomat
Mit mosógép reklám nyomat?
Éljek-e tovább, mint kéne,
S legyek én a vének véne?

Hol tartottam Moonwalkerka?
Jó, Skywalker! Kell egy cerka,
Hogy fölírjam! Hol a füzet?!
Artu, ezzel raktál tüzet?!

Mit tettél, te csökött robot?!
Megütlek, mint Starr a dobot!
Hej, úgy hallgatnék én Beatlest,
De csak egy lemez van itt, Liszt.

Nem kell ez a magyar kardal,
Elnémítom lézerkarddal!
S bár a hangulatom hadi,
Bőröm szép zöld! Hajrá Fradi!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/05/yoda.html
@bella _ciao:

www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20131030-vancsa-istvan-ludhust-enni.html?sec-2

Knosszinak is szeretettel,bár most biztosan szereli a 'háj-fáj'mosógépeit...
@Frady Endre: Yoda matematikát és fizikát tanított nekünk.
komolyan.:)
@Penivaldes:

Ne várjátok tőlem/négy-öt egyházat és vezetőiket,visszásságaikat is jól ismerő figurát/,hogy kifejtsem az egyházak támogatásáról mert kiég az 'internettt'!
@gazoló: én is tudom milyenek.
csak ez szerintem igazságos lenne, az fizene aki tagja a klubnak.
@Penivaldes:

Szia Penny!
Az almával ,aszaltszilvával töltött változat...
@gazoló: nem nem. csak meg kell fűszerezni és megenni
jajjj szegény polpot és han-dó micsoda gondba kerültek :D
/azért nincs mitől tartaniuk, okosan megoldják majd kellően seggnyalók/

Feljelentették Orbán Viktort

Ungár Klára pártja azt vizsgáltatná: háborús vagy közösség elleni uszítás volt-e a kormányfő október 23-i beszéde.

hvg.hu/itthon/20131105_Feljelentettek_Orban_Viktort
http://thepiratebay.sx/torrent/7687673/Irish.Rovers.Drunken.Sailor.[2012]_-_PULSE

Guma tette fel nem rég!!
Ebben a szar időben világít,ragyog!!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megvédjük!!!
Gyertek testvéreim a Szent Orbán térre! Békemenetet!
öööö

Elfogadta a Parlament a bajai videóra írt törvényt

A bajai videóügy apropóján megírt törvényből az alkotmányügyi bizottság egyhangú döntéssel kivette azt a részt,<<<<<<<< amely a hamisított videók gondatlanságból<<<<<< elkövetett terjesztését is büntetné.

---
kis siker, de azért vannak kétségeim
---

hvg.hu/itthon/20131105_Felhazzal_fogadta_el_a_Parlament_a_bajai
@Penivaldes: szépjó reggelt, esik az eső, én most kihagynám, de majd jól drukkolok nektek/neked :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hozzatok magatokkal esernyőt! Védekezzünk így a nemzetközi globálháttérhatalom esőcseppei ellen

(a svédeket áldozzák be, tudtam meg nemrég)
hehe bezárt a nemzetes tekintetes dohánybót a sarkon, ez volt az iskolához legközelebb, ugye biztosan nem ezért, mert még megtalálnék lepődni :D

Nem mellesleg a másik sarkon 100-re van másik...
@bella _ciao: "a zemberek adták a kétharmadot. Így amit teszünk azt a nép akarja, hogy megtegyük."

Ez az indoklás mindenre 2010 óta, nem?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Balatonfürden is ki van táblázva, Jókai villa arra, Blaha villa arra, Tagore sétány arra, Nemzeti Dohánybolt arra
:))
"Kisgergely András 2014-ben már a parlamentben akarja Kövér Lászlóval összeakasztani a bajuszát."

ahogy elnézem őket bajusztéren, van rá esély
@Penivaldes: Még 70 fölött is?! És nem aludt bele a képletekbe? :)
Egyébként nekem volt több 70 fölötti egyetemi oktatóm, és teljesen jól teljesítettek.
Magyarország is jóval 70 fölötti és mégis jobban teljesít. ;)
@Frady Endre: meg sem mertünk mukkani amikor órát tartott.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nana! oszt mingy'á a valahol európában híres mondatát idézgeti itt nekem.
a tíz csapás helyett nekünk tíz csipás kollégista jutott.
@bella _ciao: tanulságos ábra, és heves bólogatás tőlem is, pont ezt látom és érzem én is.
Ketteskének, a Vincenten, elszakadt a cérna... A TEK asszem, már melegít.

"Orbán Viktor nem egyszerűen egy cinikus hazudozó. Ő egy elmebeteg fasz, aki maga sincs tisztában vele, hogy mennyire nem a tízmillió magyar ember által megtapasztalt mindennapi valóságban él."
@Penivaldes:
"szogorú néni volt nagyon.:)"
"meg sem mertünk mukkani amikor órát tartott."
:)))
Féltetek, hogy felébred, mi?! Heeej, akkoriban még könnyen lehetett körmösöket és hajcibálást összeszedni! Régi szép idők... :)
hogy aza tökkelütött barom narancsnikekre és seggnyalóira szakadna a zég:

"Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" - Monoklival flashmoboztak a parlamentben

Vadai Ágnes és társai nyomtatott papírokkal és monoklival demonstráltak kedden. Latorcai János, az ülést vezető KDNP-s országgyűlési alelnök szerint az ülés rendjét súlyosan veszélyeztető módon viselkedtek<<<<<

hvg.hu/itthon/20131105_Fideszes_fiuk_Az_asszony_verve_jo__Monok
@Frady Endre: igen a régi szép idők, 2007 és 2009 között:)
@Dr. jenőke (jenőke): nem csak tudásalapú lényegre törő, de udvarias, kedves hangja miatt én is azonosítottam
Van, ahol már hatvan fölött is nehéz az élet:

BATMAN PANASZA

Rossz, hogy én vagyok a Batman!
Ilyen hős, ha elmúlt hatvan,
Nyugdíjas lesz mindörökké,
Mivel totál halhatatlan.

Öreg leszek, le is esem
Kék egekből egyenesen,
Rossz emberek rámtalálnak,
S megagyalnak istenesen!

Oly rossz lenni denevérnek,
Ízét utálom a vérnek,
Úgy kívánnék falni paszulyt,
Mit a kispiacon mérnek!

Hadd legyek én szürke átlag,
Kit az égen sosem látnak
Röpködni, mert légi huzat
Rosszat tesz a csúzos hátnak!

Batman lenni nem akarok,
Oldalamon satnya karok
Fityegjenek, s szóljon rólam
S nékem átlag-nagypapa-rock!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2009/09/batman-panasza.html
ööööö, izéééé, lehet, de lehet még sem, a hvg beszopatása sem volt véletlenül időzítve???

Ők fogják lenyomni az Indexet, Origót, HVG-t és 444-et! Vagy nem

cink.hu/ok-fogjak-lenyomni-az-indexet-origot-hvg-t-es-444-et-1458408698/@szilylaszlo
@Penivaldes: Hehhe... libamáj, libaháj, libacomb... mind itt csücsül a hűtőben:-) Mer' nyomorog a magyar:-) Ergo, én nem vagyok az:-)))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: drágám, én ismerek olyan hütöt ami tele van libamájjal. nálunk az nem úri kaja:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Városomban,péntek este 22.00 az összes kereskedelmi egység bezárva...a nemzeti 'dohánybótt'előtt/szembenamásik/makirészeg ifjak nyakalják a töményet.../'bekaphattyazetikaoktatás.ifjúságvédelemmegmindenistengfa@aszaáldumákkalarezsim...
meg van a labdát válogatott minden6ó e-dzője:

Orbán: Aki tízezer óra alatt edz, abból nem lesz semmi!
orban-honved

A miniszterelnök váratlan látogatást tett a jövő labdarúgóinál. Kikérdezés, számonkérés, tepertőevés!

444.hu/2013/11/05/orban-aki-tizezer-ora-alatt-edz-abbol-nem-lesz-semmi/
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ez nem is volt kérdés :P :D

@Penivaldes: semmi jót, fene ebbe az előítéletességembe mááá :D

@gazoló: remélem bementél helyettük vásárolni, meee nehogy életkoruk alapján kitiltatódjanak a bomlasztó nertelen ifjak ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: így van, előitéletes vagy, pedig ők a nemzettársaid, na eredj öleld meg őket:)
@Penivaldes: kb 60 hét 24/24-ben ;)
Vagy más leosztásban gondoltad? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: amióra a metrón egy mama a lebegő képlet elé állt azóta nem gondolkodom ilyenről:)
Mondjuk oktatni és kutatni éppen lehet 70 felett is, az szellemi munka, az agyat terheli elsődlegesen, nem a fizikumot. A tapasztalat is fontos. Amivel Viktorék keverik, szerintem az a téglapakolás, na azt egy 18 éves biztosan jobban csinálja, mint egy 70 éves (bár itt is lehetnek kivételek).
Keressen az ellenzék egy váratlan külső jelöltet, mert jelenlegi vezetőinek semmi esélyük Orbánék ellen!

Október 23. után már az eddigieknél is világosabban látszik, hogy a jelenlegi lehetséges ellenzéki miniszterelnökjelölteknek, Bajnainak és Mesterházynak nincs esélyük arra, hogy legyőzzék Orbánt. Egyszerűen nem képesek megmozgatni annyi embert, mint a Fidesz és Orbán Viktor.

A Fidesz legyőzéséhez a törzsszavazók megmozgatásánál többre van szükség. Vannak az országban olyan emberek, akik akkor is az MSZP-re szavaznának, ha Orbánék jól kormányoznának, meg olyan emberek, akik esetleg a pártok között ingadoznak, de most a rossz kormányzás hatására már az ellenzéket támogatják. A választások azon dőlnek el, hogy az ellenzék maga mellé tud-e állítani olyanokat, akik korábban a Fideszt vagy a Jobbikot támogatták vagy távolmaradók, bizonytalanok. Az eddigi teljesítményeket látva ez Bajnaival vagy Mesterházyval nem fog sikerülni. Ők nem elég népszerűek és hitelesek, már kellőképpen le vannak járatva és meg vannak unva. Ezért azt mondom: keressen az ellenzék egy váratlan külső jelöltet! Amennyiben sikerülne egy ilyen személyben megegyeznie az ellenzéki oldalnak, az a pártok számára nem vereség, inkább okos kompromisszum lenne. A váratlan lépésre a kormányzat nehezen tudna reagálni. Amennyiben megfelelő a jelölt, Zsigó Róbert nem tud majd visszakézből Gyurcsány-Bajnaizni meg gyűlöletkampányozni.

Mik az elvárások egy ilyen jelölttel szemben?

Ha az ellenzék tudna egy olyan jelöltet találni, aki

elmúlt már 40 éves,

vezetett már valamit (pl. céget, közintézményt, futballklubot),

nem nyilvánvalóan támadható,

tud beszélni,

akkor máris jobbak lennének az esélyei. Ha még ezeken felül az illető jó jobboldali kapcsolatokkal is rendelkezne, netalán nő is lenne, akkor már tényleg ugrálhatnának örömünkben.

Orbán Viktort nem lehet orbánviktorságban legyőzni

Az ellenzék halvány teljesítményének fő oka az, hogy Bajnai és Mesterházy megpróbálnak orbánviktorabbak lenni Orbán Viktornál, ami nem meglepő módon nem sikerül. Mire gondolok? Az MSZP a rezsicsökkentésre még több rezsicsökkentés igéretével reagál, Bajnai olyanokkal kampányol, hogy az ő idejében olcsóbb volt a tojás. Megpróbálják tömegtüntetésekre elvinni az embereket, gagyi Facebook-kampányokat tolnak meg hasonlók. Az ellenzék jelenlegi stratégiája, egy erőtlen negatív kampány és némi populizmus keveréke, láthatóan csődöt mondott.

Amivel lenne esély: egy erőteljes vízió arról, hogy ők milyen Magyarországot szeretnének csinálni. Persze ahhoz, hogy egy ilyennel tudjanak kampányolni szükség lenne magára a vízióra, ami láthatólag hiányzik. Ezért az ellenzéknek egy olyan kulcsfigura kell, aki kívül esik az eddigi politika paradigmáján. Valaki aki ki tud állni, és el tudja mondani, hogy ha én leszek a miniszterelnök, ez meg ez fog történni. Majdnem mindegy, hogy egy szociálisabban érzékeny vagy egy inkább konzervatív piacbarát képet fest-e le az illető, a lényeg, hogy legyen egy ilyen egyértelmű kép és hiteles arc.

Kikre gondolok?

Vannak konkrét jelöltjeim is. Az alábbi lista csak néhány azok közül, akiket el tudnék képzelni, mint lehetséges ellenzéki jelölteket. Mindegyiüknek vannak előnyei és hátrányai, de összességében megfelelő ellenzéki támogatással, a meglepetés erejét is kihasználva, bármelyikük esélyesebb lenne, mint a jelenlegi megfáradt, hiteltelen, lejárt lemezeket pörgető vezetők.

Bojár Gábor (64): a Graphisoft nevű nemzetközileg is sikeres szoftvercég és az Acquincumi Technológiai Intézet alapítója. Az utóbbi időben egyre többször szólal meg közélettel kapcsolatban is; a sikeres, nem oligarcha magyar vállalkozó ritka példája.

Fábri György (49): az ELTE rektorhelyettese, a rendszerváltás után az OFÉSZ (a HÖOK elődje) elnöke. Be tud szólni a kormánynak és az ellenzéknek is, valódi, nem pedig kurzus értelmiségi.

Hamecz István (45): volt az MNB főközgazdásza, az OTP Alapkezelő vezetője. Kritikus a kormány gazdaságpolitikájával szemben, de korántsem egy tipikus ballib arc.

Király Júlia (56): az MNB volt alelnöke, kereskedelmi banki vezető is volt. Kritikus a kormány gazdaságpolitikájával szemben, de tudja miről beszél, teljesen érthető módon mondott le a Matolcsy által elfoglalt MNB alelnökségéről.

Surányi György (59): kétszer volt MNB-elnök, kereskedelmi banki vezető is volt, egyetemi professzor. Elismert közgazdász, neve mint egy esetleg szakértői kormány vezetője már korábban is felmerült, de ebben az esetben nem csak szakértelmére, hanem vezetői képességeire, higgadtságára is szükség van.

Tétényi Éva (53): építész, Esztergom független polgármestere. Teljes ellenzéki összefogással választották polgármesterré a Fideszes úthengerrel szemben.

Tulassay Tivadar (64): orvos, akadémikus, a Semmelweis Egyetem volt rektora. Inkább jobboldali kötődésű, ugyanakkor példás módon vállalta, hogy visszavonja Schmitt Pál köztársasági elnök plágiummal szerzett doktoriját.

CSAK ÍGY LEHET A rezsiMcsökkentést véghezvinni és Orbánt elzavarni!
Szerintem 70 év alatt ne lehessen blogot írni, 70 felett pedig ne lehessen hozzászólni... vagy fordítva. Továbbá rendeljék el a 70 év feletti mobiltelefonszerelők nyugdíjazását, mert azok tuti mind kontárok. Ugyanúgy a 70 év alatti holokausztkutatókét is.
@Mindfield: életed végéig tudsz szellemileg aktív lenni, csak van egy idő amikor már inkább a következő nemzedéknek kell
@Penivaldes: Én úgy emlékszem, hogy 2007 és 2009 között inkább a tanárokat verték. Féltettem is szegény feleségemet, nehogy ő is beleszaladjon valami suttyó kölökbe és/vagy a kölök szüleibe...
Szerencsére 2010 tavaszán 2 hét alatt rend lett! ;-)))
és a 70 év feletti akadémikusokkal mi lesz? most már hivatalosan kell semmit csinálniuk? ott mekkora vérengzést lehetne csapni.
Jesszus, nem fogok 500 hózzászólást visszaolvasni...

Három dolog jutott eszembe, amikor ezt olvastam:

1) Miért pont 70? Miért nem 65, ami a nyugdíjkorhatár? Különben is, a jelenlegi átlagéletkor férfiaknál 69, szóval ők életük végéig kutathatnak :)

2) Mi az indok? Nyilván valami alkalmasság-féle, de akkor miért nem vonatkozik minden területre?

3) Épp a napokban töprengtem, hogy mi lenne, ha az idősek visszakaphatnák korábbi hagyományos szerepük, és élettapasztalatuknál fogva ők lennének az ifjúság tanítói.

Amennyiben alkalmas egészségileg, minden szépkorú továbbadhatná szaktudását iskolákban, munkahelyen. Aki kőmüves volt, tanítaná a kőmüveseket, aki biológus volt, oktathatna biológiát. Aki nem tanít, azok láthatnák el a többi közalkamazotti feladatot.

Az öregek nem csak vegetálnának és perelnének másokkal, hanem hasznosak lennének, és annak is érezhetnék magukat. Az állam pedig ezzel egy csapásra megszabadulna a nyugdíjaktól.
@Penivaldes: ölelje őket a nagy Grizli, vagy a Manitu, én legalább bevallom az elfogultságom ellenben sokakkal ;)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Ezt a posztot tíz perc alatt dobtam össze. Ha még egy órát dolgoznék rajta, biztos össze tudnék szedni még tíz-tizenöt kirívóan törvénytelen pártfinanszírozási trükköt a Fidesz történetéből."

Összedobál a szerző önnönmagának vagy tíz-tizenöt évet, erre utalnál?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ,

Engem 'nemzetthy-dohánybóótt' nem fog látni,a 'nernemzetthy' ifjakat meg 'véggyemegazistenfa@amegovi-vagy-azugyanaz'...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Honnan tudod? Ha ráadásul nem is szív,legalábbis dohányt!!!
Nate Gyík! Beállhatsz véger a Bözsire járókák hosszú sorába... Papzsák lezs idén a télanyó:-))

"Megkezdődött a nagy zuglói osztogatás"
index.hu/belfold/2013/11/05/megkezdodott_a_zugloi_penzosztas/

A fejleményeket látva, lassan csomagolhatok. Kereshetek Új blogot:-)
ez teljesen meghibbant, és akkor még finom voltam:

Ifj. Hegedűs: rágalom, hogy pártrendezvény volt a Horthy-szobor avatása

Ifj. Hegedűs Loránt református lelkész szerint nem pártrendezvény volt a Horthy-szobor vasárnapi felavatása. Keddi közleményében közölte még, hogy a Hazatérés Temploma nevében tett feljelentését kiterjeszti az összes hírportálra - beleértve a reformatus.hu honlapot is.

hvg.hu/itthon/20131105_Ifj_Hegedus_ragalom_hogy_partrendezveny_v
Aki a gatyájukat mossa majd a 70. életévük után, az csak 70 alatti lehet?
Két magyarázat is van:
1) Az alkotmánybíróság vének tanácsa lesz és hamarosan a 70 év lesz az alsó korhatár, hasonlóan az MTA-hoz.
2) Az egyetemeken több a Fideszhez át nem állt komcsi és liberális, mint az alkotmánybírók között.
Egyébként ezt a 70-et azért találták ki, mert eddig fogják emelni a nyugdíj-korhatárt.

Aki az ő emberük =maradhat élete végéig is a zsíros állásban.

Aki nemvelük, ergo ellenük= ott rohad meg 70 évesen a melóhelyen (ha lesz neki), ahol eddig is döglődött, ha nincs állása, akkor meg kampec neki.

Ki van ez találva, barátaim!
vannak még értelmes emberek, kár hogy fogynak:

Petíciót írtak a zsinatnak a református lelkészek

Online petícióban tiltakozik a református lelkészek egy csoportja a Horthy-szobor vasárnapi felavatásához kapcsolódóan a Szabadság téri református templom istentisztelete miatt, ahol ifj. Hegedűs Loránt hirdetett igét.

hvg.hu/itthon/20131105_Peticiot_irtak_a_zsinatnak_a_reformatus_l
@bella _ciao:

jeges úr nem bólogatna sem hevesen sem nehezen, hanem értetlen, háborog és teljesen hülye, hogy miért nem érzékelik az emberek az átverés showt az egészben.

A szarszervezet is elmehet kézen fogva orbánnal a búsan, büdösen, bánatosan borongó bepállott petsába. sebesen.most.

az az érdekképviselet, amely a havi 2-3 millió feletti jövedelműekkel példálózik, de sunyin alapvetően a brutto havi 5-800000-ezres jövedelműekre terjesztetné ki növelt adó formájában a jövedelemelvonást, nyilvánvaló, hogy egy gané társaság, és leginkább azokat árulja el, akiket képviselni kellene.
Mert a béka segge alatti horizontig terjedő kvalitásaik addig terjednek ami az őskommunisták kedvelt szlogenje, vegyük el attól, akinek több van.
Az az opció, amelyik azt preferálná, hogy a kevesebb keresetűeket kellene felhozni a magasabb jövedelemszintre, már nem játszik, hiszen ahhoz már szellemi muníció is kellene, kevesebb a marketingértéke, és nem fordítaná szembe az embereket egymással, és nem röhöghetnének gondtalan "harmadikként" a regnáló elittel, hogy milyen jól átbasztuk népet, nekünk mindenképpen több zsé marad, öljék egymást az emberek, csak nehogy emelkedjenek a brutto bérek.

lottózzál:)
Tanult ember nem fideszes, csak ha jogász vagy történész - azok meg legfeljebb azt kutatják, hogy jobbra esett-e le Laja Mohácsnál a lóról avagy balra - mert lássuk be nagyon nem mindegy.

Egyébként meg szerintem az értelmesebbje így is úgy is elhagyja az országot, végül is nyelveket beszélő értelmes emberekről beszélünk, nem homoki zombikról
"...az Ab pártkatonái mitől különbek és alkalmasabbak mindenki másnál az öregkori fontos posztok betöltésére."

Itt nem erről van szó. Hanem egyrészt arról, hogy az érintett maskarás bohócok létszámából adódóan azok egyrészt a további tákolmány tákolásának tekintetében fontosabbak, másrészt ennyi kesztyűbábbal még megbirkózik a felcsúti III-ad osztályú bábművész. Ellenben a többiek a nagyobb létszám miatt már túl nagy fejfájást és zűrzavart okozhatnak vityka amúgy is szétszaladó elméjében.
@jaegtoer: jogos. nem a 500-800 ezer/hó jövedelem sok. hanem a 200 alatti kevés. felhozni azokat? ahhoz gazdasági növekedés kéne. akkor talán nem kéne 200 ezer közmunkást alkalmazni.
a bólogatásért meg mea culpa. magam előtt van rezignált ábrázatod.
@jaegtoer: különben meg nem lottó az, hanem lassan orosz rulett.
@bella _ciao:

a lottózást arra értettem, hogy szinte biztos lehettél benne, nem hagyom szó nélkül.

de az orosz rulett említése -átvitt értelemben- azért elgondolkoztat az alacsony keresetűek tekintetében és azt hiszem, tovább gondolom és tovább keresem akár a neten is az optimális megoldásokat.
@jaegtoer: azért egy blogon is kirajzolódik, kinek mi a guminyuszija. illetve egyeseknek a gumimókusa. erre azért nem tennék lottószámokat.
@Frady Endre: mi az energiáinkat a sportban vezettük le.)
Köszi a válaszokat egyelőre marad a jobbik.
A fideszt pedig továbbra is rühellem.
süti beállítások módosítása