Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2023/03/23/matolcsy-konyvbemutato-reform-jovokep-felzarkozas-uttevesztes Matolc... (2023.03.23. 20:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2013.10.26. 12:58 Fabius

Szürke zóna = közbeszerzés

Címkék: fidesz közbeszerzés seszták miklós

A közbeszerzést intézni legjobb titokban. Naná, akkor nem zavarognak mindenféle visszaélésszerű adatigénylők a hülye kérdéseikkel, nem kell bénábbnál bénább magyarázkodások fölött idegesen tikkelni, hogy nem kacsingatok bazzeg, csak arra válaszolnék mire vertük el a közpénzt.

A Népszabi szerint megszaporodtak a közbeszerzés alóli felmentési kérelmek, többnyire nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Azt nem állítom, hogy nincs olyan eset amikor indokolt lehet ez, de azt nem vágom mióta nemzetbiztonságot érintő kérdés például az NMHH épületeinek őrzés - védelme, takarítása, vagy az Olimpiai Park felújítása. Különösen érdekes ez a dolog azért is, mert a felmentéseket az országgyűlés bizottságaitól kell kérni, ahol mondjuk a kínos magyarázkodásba idén rendszeresen beleszaladó offshore lovag Seszták Miklós képviselő:

- A Gazdasági és informatikai bizottság tagja,

- a Közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottság elnöke,

- az Informatikai és távközlési albizottság tagja.

közbeszerzés.jpg

Aztán mikor Baja Ferenc az  Állami Vagyonnyilvántartási Kft. informatikai beszerzése kapcsán aszongya, ő itt nem lát semmilyen okot a felmentés szükségességére, akkor az egyszeri embernek csak eszébe jut ez, és a 10,3 milliárdos végül visszavont informatikai fejlesztési pályázat, amiben kézen közön Sesztáknak is sikerült belekeverednie

De nyilván rossz az, aki rosszra gondol. Itt talpig becsületes jómunkásemberek abszolút átláthatóan intézik az ország ügyeit, és akinek kérdései lennének az a rezsibaszást bánccsa. Egy ennyire átlátható és tisztességes rendszerben nem kérdés az sem, mi a bánatosan kókadt felcsúti paripapénisznek kell a kormánynak "szövegbányász rendszer", mit és honnan kívánnak ezzel bányászni elmenteni és elemezni. 

838 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr145600145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz: aztán azt se felejtsük el, hogy a helikópáternek annak idején x órát repülnie kellett gyakorlat cimén. Na most hogy Kisbürgözd fölött repked, vagy a bivalybasznádi pékség felé, az a gyakorlat szempontjából mindegy volt. (Elég sok mindent elszámoltak igy gyakorlatozás cimén, pl. a falunkban a templomtorony új tetejét igy emelte be a helyére egészben egy szovjet harci helikopter :)

Úgyhogy mindenféleképpen Orvbán a nagyobb türhő.
@DarthVader:
Örömmel konstatálom, hogy lényegi kérdésekben ugyanazt a követ fúújjoljuk!
Így könnyű, nem?-:)))
@V-PORT:

Respect, mondja a bennem tomboló konzi.
@DarthVader: Azt én is megnézném egyszer. :)
@Sir Bates dö Hól:

Nekem az index után az jött le a székely menetről, hogy ott kint tudnak normálisan viselkedni, moon meg csak azok kapnak szót [...[...]...]arra a határok nélküli európára, amelyben ténylegesen mindegy, a határ melyik oldalán születtél.

a teljes hsz-ed megszívlelendő lehetne némelyeknek, akik most mellet döngetnek...
@jaegtoer: lemaradtak az idézőjelek..
@GeoCracker: Á, ezek a svédek nem szeretnének semmit, csak épp lusta dögök egy BBC-normáknak megfelelő tudósítás összerakásához. Sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megkérni Hellert, Alföldit vagy egy Dopemant, hogy hazudjon valamit a kamerába, és már kész is a műsor.:)
nem követtem végig az eseményeket és a kommenteket sem olvastam végig, de asszem te kb. helyesen látod az én szemszögemből nézve is :-)ezt a menetelést. De mit keres ott a szlovák rendszámos bayerzsóti,ha én egyszer megérhetném, hogy őt nem a románok, hanem a székelyek kergetik el onnan - de még innen is - az de szép lenne :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: határozottan javul a stílusod... nem a tartalom, de a stílus egyre jobban tetszik... ha nem kopizol:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csak nem? ezek mind hazudnak? csak a magyar kormány mongya a tutti-t

brühüyyy

ez olyan kis perverz véleményed?

senki se merjen mást megkérdezni mint a kumin el'társat és a kormányt, a többinek kuss? vanszép demokrácia meg lófasz
@gazoló:
Terelés a honi bajokról, semmi más! Végre egy olyasmi, amivel egy közös táborba lehet összerántani a magyarokat az ellenség(most éppen a románok, Trianon) ellen.
Van, aki beugrik, van, aki nem.
@Dr. jenőke (jenőke):

Este nem láttam a fejlődésben megrekedteket, majd ma belepillantok:)
A vers kiválasztását áttételesen ők inspirálták?

Merthogy súlyos és sötét. Nemkevés démona volt Pilinszkynek.
Köszi.
@Knósszosz:

"Van Huus a barátom, aki épp sül."

Imádnivaló dumáid vannak:))
Még tudnék szépeket írni a szabad szárnyalásaidról,a lelked függetlenségéről de nem fogok.
Jó reggelt!
Remélem ma emelkedni fog a színvonal. Bár ha én itt vagyok, akkor tuti. :)
@Sir Bates dö Hól:

"Ha így lenne ezt nem csak sajnálatosnak, hanem rendkívül károsnak és veszélyesnek érzem, hisz önkéntelenül is a kontroll, a visszacsatolás lehetőségét csorbítja, s mindezt egy olyan területen, melyre egy ekkora ország kormányzatának nagy ráhatása nincs: s ez a nemzetközi kapcsolatok."

Jól érzed. Talán itt volt leglassúbb az elkerülhetetlen, jelezve, hogy az objektivitás nem a kormány barátja.
@V-PORT:

Üdv az egészséges önbizalomnak, ami azért némi hullámzást produkált itt a napokban.
Remélem kitart:))
@Orica Középföldi: Mi az, hogy hullámzást? Az én kommentjeim mindig is magas színvonalúak. Ha egy kicsit lejjebb is ment, akkor is magasan ver sok mindenkit. Vissza kellene lépni, kolléga! :)))
@rodeo36: Semmiképp sem gondolom, hogyha ők hazudnak attól még a kormány igazat mondana. :)
Amúgy meg

radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/10/a-cionkripli-buzi-meg-taho.html
@V-PORT:
Mi van?
Korán reggel mi ez a kategorikus kijelentés, hogy jó reggelt? Talán beszéljük meg előbb.
Addig rendben van, hogy reggel van. Ez ténykérdés, de a jó az már minősítés.
Mondhatod, hogy nekem jó - speciel - ez a mai reggel, de ez még nem közös álláspont, esetleg csak javaslat lehetne, valahogy így: javasolom, legyen jó reggelt!
Óvatosabban fogalmazz, kedves kolléga. Egyébként is ez így nem volt demokratikus kijelentés, viszont a liberális álláspont: mindenki szabadon elmondhatja véleményét. Mindezek alapján csatlakozom: jó reggelt!
@Orica Középföldi:
Ha jól értem, szabad szemmel?
Ez esetben nem áttételesen, hanem konkrétan.
@Dr. jenőke (jenőke): Megbeszélhetjük, sőt le is írhatjuk. De ha én idejövök, nem biztos, hogy betartom a megállapodást. Mert, hogy nem beszédre, hanem tettekre van szükség, nem kettőre, háromra, nyolcra, hanem egyre, arra is nem kicsit, hanem nagyon. :))
@shinichi: @jaegtoer:

Tegnap reggel óta gondolkodom, hogy kell-e reagálni szúnyogra.

Igazi bunkó módjára kezdte, majd megerősítette, hogy nemzeti érzelmű.
Azon morfondíroztam, hogy a kettő között mennyire szoros, ok-okozati az összefüggés.
És ha van, miért?

A hsz vége csalódottságot sugallt az elutasítottság miatt.Meg is sajnáltam.

Ott pedig azon tűnődtem, hogy valószínűleg angyal ugyanezt gondolja, csak nem direkt írja le. Linkel:)

Ő viszont mosolyogva, mártír módjára tűri az elutasítottságot, nem adja fel, és a blog evolúciójának szerves részévé vált.
Más ez? Jobb? Elég a stílusbeli különbség?

"El kell ismernem, hogy hibáztam. Van az a mélység, aminek a megismerése nem visz előrébb."

"Azért bizonyos időközönként jó látni, mi a különbség"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel. A blogbejegyzés végén van pár felvetés. Kumin helyett, ha linkelnéd azokat a nem létező felvételeket :-))
@Orica Középföldi:

Nem fejeztem be, gyorsan járt a kezem:))

Jégnek a válaszolom, igaz, de ahhoz le kell szállni legalább egyszer a mélységbe, hogy ez ne csak hipotézis legyen.

Shinichinek, a különbség akkor is mellbevágó, ha mézbe van csomagolva.
@V-PORT:

Az önbizalmad hullámzására tetten utalást:))
A hsz színvonala nem vitatható.
@Dr. jenőke (jenőke):

Most jól összezavartál, vagy nem vagyok elég fogékony, eme megszavazott jó reggelen, a fanyar humorra.
@Orica Középföldi: Nekem mindig van önbizalmam. Főleg azóta, amióta Gyurcsányt, és Orbánt olvasok. Azóta az egész lakás, egy hatalmas tükör, hogy beleférjen fogmosáskor az arcom. :)
@V-PORT:

A kettő kioltja egymást, nem?
@V-PORT:
Azt gondolom, hogy sikerült olyan magasra emelnünk a színvonalat, hogy az alatt minden rúdugró és kommentelő érintés nélkül suhan el, és ezzel még az átlagon sem ront.
@Dr. jenőke (jenőke): Megtettük, amit meg kellett tennünk. Az összefogás csodákra képes. :)
@Orica Középföldi:
Az atv Szabad szemmel című műsorában volt két szekondhandos, aki tulajdonostól levetett párttagokat akar vásárolni, úgy, hogy a tulajt jól szájon vágja, hogy maradjon csendben, és az így kialakított megegyezést leköpéssel pecsételi meg.
Gúr Nándor éppen most erősítette meg Rónai Egon műsorában, hogy valóban üzletről van szó, hiszen Gyurcsányt árulónak tekint.
hűűűbazzz, de szép maffia módszer ez is:

07:36
Népszabadság: ráijesztettek a patikusokra

Levélben szólított fel az ÁNTSZ csaknem ötszáz érintett gyógyszerészt a napokban arra, hogy január elsejéig vásárolják meg patikájuk negyedét, ha még nem tették ezt meg, különben a gyógyszertárat visszaminősítik drogériává – írja a Népszabadság.

hvg.hu/egeszseg/20131028_raijesztettek_a_patikusokra_hitel
a megbízható haverok, ejjj micsoda fertő még a maffia családokban is, mi lesz itt ha beindulnak a haveri kaszinók :D

Csempészcigi a trafikban - 25 millióra bírságoltak dohányboltokat

Több mint kétszáz szabálytalanságra bukkant az adóhatóság a trafikokban végzett 2600 ellenőrzés során - írja hétfői cikkében a Magyar Nemzet. Suller Atila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki és vámügyekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta: a jogsértések miatt mintegy 25 millió forint bírságot szabtak ki.

hvg.hu/kkv/20131028_Csempeszcigi_a_tafikban__25_milliora_bir
@V-PORT:
Egyetértek.
Csoda történt. Mehetünk a pápához, mert bizonyított a szenté avatás feltétele. Mi leszünk az első duplaszent.
A többieknek az is kegy, ha ministrálhatnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hogyhogy? Sziámi vodka nincs? Akkor Dupla whisky szerinti duplaszent.
@Dr. jenőke (jenőke):

Basszus, kétségek között hányódom, ki az a két visszamaradt.
Gúr - égre meresztett szemével, hihetetlen IQ-jával - csak annyira érinti meg az ingerküszöböm, hogy leveszem a hangot, ha beszél:)
@Orica Középföldi:
A páros: a Csicserót megszégyenítő Bajnai és a Szókra-tesz következetességű Meseházi.
@GeoCracker: Melyik blog végén és melyik felvételeket is?? :)
@Dr. jenőke (jenőke): Ha ilyeneket írsz, akkor vége az összefogásnak. :)
@V-PORT:
Az nem jó. Inkább olvasni sem tudok.
Berágott Gyurcsányra a Bajnai-Mesterházy tandem

Bajnai Gordon - mint folytatta - Mesterházy Attila "kiskandálása" mellett azért is nagyon mérges, mert Gyurcsány Ferenc elhagyta a rendezvény helyszínét az MSZP elnökének beszéde közben.
Az "Orbán-rezsim" leváltása helyett "odavittük azokat a vitákat, sértődéseket, amelyek szerintem még a biztos szavazókat is elbizonytalanították" - mondta az Együtt-PM vezetője, kártékonynak nevezve az ott történteket.

nol.hu/belfold/beragott_gyurcsanyra_a_bajnai-mesterhazy_tandem?ref=sso
@V-PORT: Ferkónak én minden szavát fenntartások nélkül elhiszem. :)
@Szúnyog:

a leírhatatlan mélységekbe hulló nézeteltérésünk a legitimáció eltérő értelmezése miatt alakulhatott ki.

a hibás természetesen én voltam és vagyok, hiszen annak idején a politológia tanárom a max weberi ideáltípus fogalmának "privát" értelmezését 3,5 oldalnyi, mintegy 24000 karakternyi terjedelemben összefoglaló 'értekezésem' dicséretre méltó tömörségét, ám "gyilkos természetességét" méltatta, és én képtelen voltam eldönteni, vajon iróniának szánta, vagy motiválásnak, hogy célszerű lenne alaposabban tájékozódnom az adott tárgyban. Himalája magasságát megszégyenítő önbizalmam mellett is arra a következtetésre jutottam, hogy biztos, ami biztos szorosabb ismeretségbe kerülök a Tanár úr munkásságával. Bár ne tettem volna, így a veled való vitában téveszméd irritációja alatta marad ingerküszöbömnek.

A törvényesség és a legitimáció nem ekvivales fogalmak.
a legitimációról vallott téves ismereteidet itt bővítheted:

www.antiskola.eu/hu/beszamolo-beszamolok-puskak/23247-a-legitimacio-ertelemzese#page.1

Jürgen Habermas, Claus Offe, Joszif Visszarianovics Dzsugasvili, és Vlagyimír Iljics Uljanov értelmezése mellett, azért kiemelném ide a weberi megközelítést tartalmazó tananyag szilánkot szíves engedelmeddel:

"____

A legitimáció értelmezése

Általában a Max Weber-féle legitimáció-fogalmat használják, miszerint akkor legitim egy rendszer, ha a társadalom elfogadja – tehát ehhez nem kell törvényesnek lennie.

Napjainkban a demokráciát a legkönnyebb legitimálni. A demokrácia ideológiája szerint a hatalom a néptől származik (a középkorban Istentől származtatták), a nép átruházza a hatalmat a politikai vezetőkre, de a választásokon megvonhatja tőlük a támogatást.

A diktatúrákat is lehet legitimálni, például az olasz fasizmust is elfogadta a társadalom
• Mussolini egyénisége miatt
• A gazdasági fejlődés miatt
____"

persze érdemes tovább is olvasni..., mi több tovább gondolni

Amúgy nemzeti érzelmű megközelítésed mellett is célszerű lenne azon egy kicsit meditálni, hogy a parlamenti kétharmad mellett mi szükség lehet a kormány melletti "békemenetekre" ha a Főnök nem érezné, hogy intézkedéseik, törvényeik legitimációs válságot okoztak?
a békemenetek utóbbi finom pikantériáját az adja, hogy a Főnök, a Tábornok háborút vizionál.

[az azonban nem vízió, és nem is víziló, hogy a polgármestereknek tartott kormányhivatali eligazításokon -a napokban- tájékoztatást adtak arról, hogy mi a teendőjük háború esetén. jegyzőkönyv nincs.]

Ugyanis tévedésed abban áll, hogy bár a jelenlegi törvényhozás törvényes, jogszerű volta kétségtelen, ám ez a jogszerűség még nem jelenti, nem is jelentheti számos intézkedés, törvény, kormányhatározat legitimitását, azaz ezen jogi aktusok TÁRSADALMI ELFOGADOTTSÁGA meglehetősen kétséges.

Amennyiben azt is figyelembe veszed, hogy a békemenetes megmozdulásokat, kérdőíves megkereséseket -összességében- milliárdos nagyságrendű logisztikai költségekkel hajtják végre, úgy magad is arra a következtetésre juthatsz, hogy a legitimáció már annyira sánta, hogy már szinte béna, s e fogyatékosság mentesítés ára, a menetekre biztosított busz-flotta-járat.
Vagyis Budapesten már képtelenek mozgósítani 150000 embert a fetisizált 2/3 szajkózása mellett.

Elnézést, a hosszas kitérőért, és a várt ló nemzőszervek hajigálásának elmaradásáért, ily módon is bizonyítva önön aljasságomat, mert így egy lófaszba, és egy lósunába sem kapaszkodhatsz, nemzeti érzelmeid tiszteletben tartása és gyakorlása mellett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ez meg egy -dzsobbikszerint- mértékadó média förmedvény...még jó, hogy én nem írok, nem olvasok magyar nemes vagyok...olyan aljadék mint a bayerzsoca és a többi eszement idióta akik beleavatkoznak más országok belügyeibe -lásd erdélyibékemenet meg konferenciák erdélyben- és amikor kibasszák őket onnan, akkor zokognak...ahelyett, hogy a saját háztájukon söpörnének...még az is kiderűl, hogy magyarország jobban teljesít, igaz, hogy csak kevesen érzik, de azok meg hivatalból lopnak

szép kis levédia a zezeréves lemaradásával tolatnak és hamisíttyák a történelmet

brühüyyy

a kis radicalpuzzle-nevű szennylapot honnan kukáztad? gyorsan kidobtam
@jaegtoer: még még még, iszom szavaid, a célszemély ezen tevékenységével, vannak némi kétségeim ;)
@Szúnyog:
milyen az a nemzeti érzület, olyan mint mikor a segged is izzad és nem tudod megfogalmazni mitől nemzeti és mi is az?

szóval hülyeségeket írsz...brühüyyy
@rodeo36: szépjóestátnapotreggel, kinek kinek az idősávja szerint, ugye ezek költői kérdések voltak, ugyan onnan jött az is, mint a többi ;)

De nincs veszve semmi, van még remény:

Alábecsültük az agy számítási teljesítményét

sg.hu/cikkek/100817/alabecsultuk_az_agy_szamitasi_teljesitmenyet
@jaegtoer:
még akkor is ha a kukába öntötted gyöngyeid (kuka szúnyogban) nem vész kárba hátha...alapon

bér kételyeim származnak a VIP-ken kívűl kiolvassa és érti meg
brühüyyy
@rodeo36: Szerintem az erdélyi eseményeket nem érdemes belekeverni ebbe. Úgy hallottam szépen sikerült amúgy.:)

erdely.ma/publicisztika.php?id=151830&cim=romania_masik_arca

Vettel VB címét sikerült azért túlélned??? :)
@jaegtoer:

Ez elegáns és nagyszerű volt:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem is láttam a sebastyian-t...minek...dög unalom 0,035 másodperccel megint jobb lett...

erdély meg tudtommal román felségterület még akkor is ha a dzsobbik is vitattya

belepofázni és a más faszával verni csalányt

ez dzsobbik és fideccss

brühüyyy
@Fabius: hehehehe, jó kép, hogy mennyire rímel a reggelimre, dohány szívva és dohány rulettszerencsével :D
@rodeo36: Ezt nem vitatja senki. Kb. ugyanolyan lehetne mint Dél-Tirol, az meg ugye Olasz felségterület. Nincs ebben semmi probléma és nagyon sok helyen az EU-ban és a világban működik minden gond nélkül az autonómia.

hu.wikipedia.org/wiki/Auton%C3%B3mia_D%C3%A9l-Tirolban
@Orica Középföldi: :)) szerintem Szúnyog első kommentje teljesen korrekt volt, csak félreértették a vita hevében akkor már indulatos társak... Jég meg azon akadt ki, hogy nem a max weber-i definíciót érti a legitim alatt, hanem azt a törvényessel, jogszabályszerűvel azonosítja... de se az elején, sem a végén nem volt bunkó... csupán az "elbocsájtó szép üzenet" megfogalmazása alatt, a csalódottságát fejezte ki kevésbé elegánsan, habár nem biztos, hogy inszinuatíve:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ott is van dzsobbik?

brühüyyy

meg gárda és bayerzsoca?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

sajnos egyik gyengém, hogy némely fontosnak vélt dologban megmakacsolom magam és nem eresztem el a problémát.

a legitimáció pedig pont egy ilyen dolog. nem véletlenül áldoz rá a Főnök, -most már Tábornok- oly sok száz milliót közpénzből.
ha egy kétharmados "többség" megváltoztatja -mert megteheti- azokat a játékszabályokat, amelyek alapján elnyerte a mandátumát, óhatatlanul legitimációs problémát generál. ez önmagában még nem legitimációs válság, de az már igen, hogy az eddigi jogalkalmazásuk eredményei előrevetítik azt, mire számíthatnak azok, akik nem szerepelnek támogatói, vagy szavazói nyilvántartásukban.
@rodeo36: A finnországi Åland-szigetek autonóm tartományt képeznek, mely az Államtanács fennhatósága alá tartozik; ez a rendszer szinte semmit nem változott létrehozása (1634) óta. Az Åland-szigeteknek mintegy 25 000 lakosa van, ami az ország népességének 0,5%-a, és szinte valamennyien svéd nyelvűek. A törvényhozó hatalmat a szigeteken a Tartományi Parlament, a Landsting gyakorolja. Hivatalos nyelv a finn és a svéd.

A franciaországi Korzika egyike az ország 26 régiójának, de sajátos jogállással bírautonómiája. A legmagasabb választott szerve a Korzikai Közgyűlés 51 képviselővel, melynek azonban nincs önálló jogalkotási hatásköre. A Közgyűlés választja a sziget végrehajtó szervét, a Végrehajtó Tanácsot. A hivatalos és az oktatási nyelv a francia, de a korzikai nyelv fakultatív nyelvként használható és a saját nyelv és kultúra előtérbe kerül.

Spanyolország autonóm közösségei saját törvényhozással és kormányzattal rendelkeznek, de önkormányzati hatáskörük nem azonos, például nincs mindegyiknek saját rendőrsége, oktatási és egészségügyi rendszere. Az autonómia legmagasabb fokáig eljutott közösségek Baszkföld, Galícia, Katalónia és Andalúzia. Hivatalos a (kasztíliai) spanyol mellett egyes területeken második nyelvként a katalán (Katalónia, Valencia, Baleár-szigetek), a baszk (Baszkföld), a gallego (Galícia), valamint a spanyol és katalán mellett harmadik nyelvként Vall d'Aranban az aráni nyelv, ami egy okcitán nyelvjárás.

Nicaragua atlanti partjának autonómiája. Nicaragua atlanti partja két fő régióra osztódik az északi és a déli régióra. Mindkét régió közvetlenül választja a Regionális Tanácsát. E szerv közreműködik a nemzeti egészségügyi, oktatási és kulturális, valamint a közösséget szolgáló programokban. A spanyol a hivatalos nyelv Nicaraguában, de a közösség nyelve szintén elismert, de csak a régió területén.
@jaegtoer: neked fontos, neki nem biztos.

Ez az önigazolásos pótcselekvés terjed mint a pestis, ha nincs normális visszacsatolása a vezetésnek, akkor egy egyre gyorsuló spirálba kerül a vezető. Legkedvesebb példám egy megtapasztalt gyakorlat egy multinál, itt olyan komoly önigazolás zajlik, hogy vezetőjük előtt kell értékelni a beosztottaknak a szemben lévő vezetési gyakorlatát, esetleges hibáját.

Ezen körítés alapján, ugye nem lehet csodálkozni, hogy 99%-ban szembe van dicsérve a delikvens, úgy igazi menetelősen, egyélő istenesen...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

most dőltél a dugádba, egyetlen egy sem akar (példáúl a katalánok) egy másik országhoz anektálódni, hanem nagyon jól megvannak és megélik azt az önállóságot ami kisded játékaikhoz meg sajátos kultúrájuk ápolásához tartozik, de egyik sem!!!!!!!!!!!!! uszít az ellen az ország ellen amelyben elhelyezkedik, mert a nagyobb országrész előnyeiből részesűl másképpen meg ahelyett lófaszt kapna

nemúgy mint Erdély amely ugye sohasem volt önálló, mert vagy lengyel királya volt az erdélyi vajda, vagy más és nem akarta magyarország annektálni mert az akciókból az derűl ki kéken fehéren, europa a XXI. száazadban területi csaták és háborúk színhelyévé válhat ha a vérgőzös barmok vágyai beteljesülése ezen az áron megoldható egy ellenséggel több és máris van mi ellen harcolni

béke nem jó mert akkor dolgozni kellene és képzeld az orbánt és bandáját ha nem lopásból kéne nekik megélni hanem a szabad munkaerőpiacon keresnének munkát

a dajcstami meg hozzáértő ügyvédeknek aggya a nevét amivel állami támogatást kap az irodája ő maga semmihez sem ért már lassanként impotens lesz

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: neked most ez úgy is a kedvenced lett rt.com/op-edge/nsa-revelations-uk-reaction-832/ nézd meg a szerzőt is... vajon miért szerepel ez az első helyen órák óta?:))
@Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól:

Köszönöm, Orica.

Lordom.
egy tized másodpercig sem volt problémám a vérszívó megjelenésével, sokkal inkább azzal, hogy maláriát terjeszt.

nem lehet fogalmakat összemosni. azért vagyunk szarban, mert nem látszunk ki a ködösítésből.

a legitimáció helyes értelmezése, -én, a barom konzi mondom- hogy a weberi, kvázi liberális értelmezése az ideáltipikus és teljes

ha végigfutod a társadalmi változásokat, arra jutsz, hogy valamely elem, legyen az szemlélet, erkölcsi tézis, hit, jogszabály, hatalomgyakorló csoport vagy személy - elveszíti a legitimitását, s addig 'erodálódik', amíg a vitában, vagy a fegyverek árnyékában, gyakran zajában kialakul egy új -elfogadott- értelmezés, vagy hatalomra kerül az aktualitásnak és az adott erőviszonyoknak leginkább megfelelő csoport.

[ most ugye vitatom a Tábornok ténykedésének legitimitását, de hiába meresztgetem a szemem, nem látom az aktualitásnak és az erőviszonyoknak leginkább megfelelő csoportot.]
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
delincuente (delinkvens) ha kérhetném bazdmeg?

a multi sem fog mindenkit kirúgni mert esetleg a szemibe mongya valmelyik beosztottya hogy a vezető a hibás és nem a beosztott mert a cég tönkremegy ha a beosztottak minden agyament utasítást betű szerint teljesítenének és ezt a multi tuggya a legjobban...már meséltem velem történt meg nem is tudott a szemembe nézni és a többiek meg röhögtek a háta megett hogy elveszített nyakassága miatt 5 millió dollárt azaz 2x2.5-et..és egy hét múlva én lettem a jobbkeze abszolút hatalommal csakis neki beszámolási kötelezettséggel...de az tudta miből él és miből van haszna

ezeket meg nem érdekli a zejúból jön a szabad pénz azaz szabad ellopni termelni nem is kell mert adott a kassza amiből osztanak a tolvajok meg a mások vagyona amit einstandolnak

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: fogadjunk ki tudok emelni a szövegből mondatokat, amikre hivatkozni fog, ha esetleg elolvassa ;)
@jaegtoer: ez jó!:)

"Vagyis Budapesten már képtelenek mozgósítani 150000 embert a fetisizált 2/3 szajkózása mellett."
ezért megy az erősítés a lengyelekhez is emelni a...

Lengyelországba várják a Békemenetet
(Kölcsön)tüntetés visszajár

"A nagy ünnepen, 11-én a radikálisok azonban Krakkóban fognak demonstrálni. Erre az eseményre érkeznek a magyar barátok, több mint ötszázan, elmegy a CÖF vezetője, Csizmadia László, sok szakszervezeti vezető, ott lesz Stefka István, a Magyar Hírlap, Bencsik László, a Magyar Demokrata, Huth Gergely, a Polgár Portál főszerkesztője, és más újságírók is – írta a Gazeta Polska."
www.168ora.hu/globusz/a-bekemenet-vezetoi-mennek-lengyelorszagba-tuntetni-119947.html
@rodeo36: ha a "delikvens" -tudom, hogy szereted ezt a szót ;) -
rendelkezik normális vezetői képességekkel, akkor igazad van, viszont ha főleg a hatalom és a pozíció kell neki, akkor minden zokszó nélkül fogja kirúgni a kritizálót, mint ahogy pontosan ez is történt. Kellett a hely a saját emberének, aki maximálisan lojális volt, ez mellett viszont impotens szakmailag.

Röviden éljen a kontraszelekció minden szinten.
@Sir Bates dö Hól:

számomra semmi sem új ebben évek óta ordítozom ugyanezt

a szovjetuniót azonnal, mikor elvérzett a IIVH-ban azonnal kibaszták a szövetségből, mert kellett az ellenség és az orosz föld gazdagsága, mai napig vágynak rá csak az nem iraq és nem syria

brühüyyy

a britek szemét kétkulacsossága számukra előny
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
honnanapicsábólvannektek delikvensetek? az olyan mint a poloska és a lapostetű...ha eccer kijavítlak miért nem javítod magad?
cum trucc? mert éljen a magyar bármilyen szar és buta is?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

"Jég meg azon akadt ki, hogy nem a max weber-i definíciót érti a legitim alatt, hanem azt a törvényessel, jogszabályszerűvel azonosítja... de se az elején, sem a végén nem volt bunkó"

még egy pillanatra...

miután a közéletet már bejárta, napjainkra behálózta a "jogszerű de nem erkölcsös" ismert mondás és jelenség, úgy véltem betegséget terjeszteni jött... én meg úgy véltem, jobb a megelőzés....

abban követtem el a hibát, csak későn vettem észre, hogy a számomra nyilvánvalóan eltérő jelentésű fogalmakat megrögzötten és következetesen mantra szerűen szinonimaként citálta, és nem gondoltam arra, nem is feltételeztem, hogy nem eléggé tájékozott.

amit pedig állított, az annyira kártékony, hogy nem is keresek rá szavakat...
@guma: egészséges a gyaloglás. főleg Lengyelországig.
@jaegtoer: :)
Jég, te konzik Szirénje, ne csábíts szép daloddal a táborodba, mert úgy járok, mint ama dicső harcostársaid, kiknek neve für, boross és jeszenszky lovagok!:))

Szúgognak én is jeleztem már szóváltástok alatt, hogy mi a társadalmi elfogadottság szinonimája, bár nem ily tit-szerűen levezetve:).

Nem fogalmak összemosásával és ködösítéssel állsz szemben, hanem azok vulgarizálódásával küzdesz, de, ha ezt a guttemberg utáni idők megismétlődéseként fogadod el, kevésbé leszel ingerült:))... mert én azt gondolom ezzel a jelenséggel állunk szemben a net világában... a hozzáférés könnyebb, gyorsabb, ám a szofisztikáció kárát látja egyelőre... de most talán nem kell várni annyi időt, hogy ismét megjelenjenek az új enciklopédisták:))...
@jaegtoer: itt a blogon is -véleményem szerint- sokan interpretálják az "il principe"-t a szerző szándékától eltérően... ennek egyenes következménye a "jogszerű de nem erkölcsös" axiómakénti elfogadottsága... de őszintén, mit vársz két tampon-reklám és a blikk vs bors heroikus küzdelme során, ha nem a vulgarizmus megjelenését:))...
érzem, mint főrend a konzikra jellemzö paternalista megengedéssel szemlélem ezt a folyamatot:))... most te vagy a lánglelkű vátesz:))
@Sir Bates dö Hól:

" Nem fogalmak összemosásával és ködösítéssel állsz szemben, hanem azok vulgarizálódásával küzdesz, de, hmert én azt gondolom ezzel a jelenséggel állunk szemben a net világában... a hozzáférés könnyebb, gyorsabb, ám a szofisztikáció kárát látja egyelőre..."

Én meg azt gondolom, hogy ez nem így van:))
Amit tud, ért valaki, ahhoz nemigen van szüksége a netre.

Alapfogalmak és értelmezések nem vulgarizálódhatnak. A nyelv, a stílus igen.

Jég fenti hsz-e egy hiánypótló szösszenet (gyöngyszem) sokak számára.

Böcsülettel bevallom, nekem is:))
@Orica Középföldi: :) weber?... én csak őt voltam képes megérteni:)), nyilván ezért is ragaszkodom hozzá:))
Nem kívánok frontot nyitni, ám az alapfogalmak és értelmezések terén nem azonos alapon állunk... példának okáért emlékezz az "inszinuáció"-ra!:))... nem mindenki szorít helyet a kalaptartójában véleménykülönbségünk "tárgyainak", mikor oda olyan információkat kell bezsúfolnia, mint a karaj/tej/sajt/krumpli árának összehasonlítása a cba/tesco/auchan/kofa bermuda-négyszögben:))... de ez ne zavarjon, majd kihalunk, evoluciós zsákutcába futottunk;)
@rodeo36: élek a nyelvi szabadságommal, vagyok annyira hülye hozzá ;)

Lehet hibás, de a magyar nyelv része lett, nem küzdök ellene, mert minek.:

delikvens
‘tettes, bűnös’, ‘a szóban forgó személy ‹akire valami nehéz vagy kínos dolog vár›’.

Latin szó (delinquens), a delinquere (‘vétkezik’) folyamatos melléknévi igeneve a de- (‘el’) és linquere (‘hagy, elhagy’), a delinquens tehát az, aki elhagyja a helyes utat. A ~ből ejtéskönnyítés okából eshetett ki a n hang. Ma csak a második értelemben használatos, amely úgy vonatkozik pl. egy vizsgázóra, ahogy az ítélet előtt álló vádlottra. Lásd még deliktum.
@Sir Bates dö Hól: úgy valahogy :D

Hol van Boli, kellhet az ásója is és a lapátja is :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: magánvéleményem: (szigorúan) ez nyelvi lófasz és nem szabadság, ugyanolyan ferdítés mintha a pöszeséget hivatalossá tennék, mint példáúl a spanyolországi "s" és a "c" kiejtése kapcsán, egykor egy spanyol király lévén pösze mindent pöszén ejtett erre az alattvalók mind hülyék mint magayrországon (kis m mert nyelvi szabaccság bazdmeg)
fideszlandon és úgy tekerik a nyelvüket ahogy akarják és be is dughattyák ha előtte lesavazzák

ennyit erről és mindíg ki fogom javítani, hacsak a nagy nemzeti lószarkapcsán nem fogy "vétkest" vagy "bűnözőt" írni...nem kötelező a nagyzolás pláne ha szart eredményez

brühüyyy
@rodeo36: tiszteletem és meg is hajlok ezen tevékenységed előtt is. Álmaimban -amik nem rémálmok- ezek a legnagyobb problémák amik báncsák a létezésem, olyan jó lenne, ha csak ezekkel kellene vitatkozni, és küzdeni.
süti beállítások módosítása