Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.26. 12:58 Fabius

Szürke zóna = közbeszerzés

Címkék: fidesz közbeszerzés seszták miklós

A közbeszerzést intézni legjobb titokban. Naná, akkor nem zavarognak mindenféle visszaélésszerű adatigénylők a hülye kérdéseikkel, nem kell bénábbnál bénább magyarázkodások fölött idegesen tikkelni, hogy nem kacsingatok bazzeg, csak arra válaszolnék mire vertük el a közpénzt.

A Népszabi szerint megszaporodtak a közbeszerzés alóli felmentési kérelmek, többnyire nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Azt nem állítom, hogy nincs olyan eset amikor indokolt lehet ez, de azt nem vágom mióta nemzetbiztonságot érintő kérdés például az NMHH épületeinek őrzés - védelme, takarítása, vagy az Olimpiai Park felújítása. Különösen érdekes ez a dolog azért is, mert a felmentéseket az országgyűlés bizottságaitól kell kérni, ahol mondjuk a kínos magyarázkodásba idén rendszeresen beleszaladó offshore lovag Seszták Miklós képviselő:

- A Gazdasági és informatikai bizottság tagja,

- a Közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottság elnöke,

- az Informatikai és távközlési albizottság tagja.

közbeszerzés.jpg

Aztán mikor Baja Ferenc az  Állami Vagyonnyilvántartási Kft. informatikai beszerzése kapcsán aszongya, ő itt nem lát semmilyen okot a felmentés szükségességére, akkor az egyszeri embernek csak eszébe jut ez, és a 10,3 milliárdos végül visszavont informatikai fejlesztési pályázat, amiben kézen közön Sesztáknak is sikerült belekeverednie

De nyilván rossz az, aki rosszra gondol. Itt talpig becsületes jómunkásemberek abszolút átláthatóan intézik az ország ügyeit, és akinek kérdései lennének az a rezsibaszást bánccsa. Egy ennyire átlátható és tisztességes rendszerben nem kérdés az sem, mi a bánatosan kókadt felcsúti paripapénisznek kell a kormánynak "szövegbányász rendszer", mit és honnan kívánnak ezzel bányászni elmenteni és elemezni. 

838 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr405600145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meg lehet baszni? mert hogy el van baszva az már bizonyos

brühüyyy
Attól tartok, bármely jelenlegi ismert politikus is kerülne oda a kormánykerékhez, ezt a gyakorlatot -láss csodát- folytatandónak találná... még zsurk hőse is:)
nincs itt semmi látnivaló, csak eredeti tőkefelhalmozás
szétlopnak minden köszpénzt a dakota csürhék...

mint a sáskák... letarojják az országot...
Én is olvastam reggel, visszajött a tea:) De okkkos népünknek ez nem számit, az Élőjóisten az tudja a tutit, úgy jó, ahogy van.

Amúgy vót mán?

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/miniszterelnok_jelolt_szavazas
fab! a szövegbányászt csak elírták. szőlőbányászt szerettek volna írni.
@bella _ciao: nem is vártam egy digótól mást... az úriember biztosra nem fogad... de te az előzőekkel antagonisztikus viszonyban vagy:))
@Sir Bates dö Hól: hehe. számon kéred úriemberi mivoltomat, mintha nem te váltogatnád itt a nevedet. holott a név kötelez. ezért menekülsz, te, szőrösszívű!
A posztnak ehhez a mondatához kapcsolódnék:
"akinek kérdései lennének az a rezsibaszást bánccsa"

Ez annyira így van Fabius! A reszicsökkentés az egyik lenagyobb jótétemény, amit az Élő Isten népének ad. Budapesten is a rezsicsökkentés kb 10-15 milliárd adóforintba kerül. No de mit számít ez, ha a magyar családok a nyertesei a rezsiharcnak! Aki ezt vitatja, az magyarbőrbe bújt idegen, aki a brüsszeli gyarmatosítókkal, vérszívókkal kollaborál. Ezt okt.23.-a óta tudja már az egész világ!
(A Magyar Marancs legfrissebb számában lehet olvasni a rezsicsökkentés sikersztorijáról)
@bella _ciao: 32 neve van, mint Ságvári Endrének?:)))
Mi volt a korábbi neve?
@aritus: ezt a kriptaszökevényt régebben sirbatesznek nevezték.
Amúgy várom a keresztény egyházak tiltakozását az istengyalázás, a bálványimádás miatt (Orbán=Élő Isten), de úgy látszik hiába várom. Szerintük ez tök rendben van. Csak akkor nem értem, mi a faszért állítják magukról, hogy keresztények, amikor valójában pogányok. Az ókori Egyiptomban volt a fáraó élő isten, ha jól emlékszem. Sőt, a római birodalomban is, ezért is voltak többek között keresztényüldözések, mert nem voltak hajlandók az őskeresztények a római császárnak áldozni.
De hol van az már, az időkerék most éppen visszaforog.
Természetesen az első szótól az utolsóig színtiszta rágalom az egész, amit Fabius is összerittyentett!
A NER dicsőséges NEM OLIGARCHÁI - mint azt minden rendes magyar emberek tudja - eleve nem lehetnek olyan csaló, tolvaj, állami ... izé, KÖZPÉNZ lenyúló mocskos tolvajok, mint azok szemtelen, csaló, tolvaj, KÖZPÉNZ lenyúló mocskos coci tolvajok!
Ebből is látszik, hogy az egész rágalom csak az utolsó bötűig!
A fidesz nem komcsi, nem bolsevik és nem is tolvaj!
Aki mást állít, azt meg ... elviszik ... :))

Mint hétfőtől az ügyvédeket.
Tessék majd figyelni hét elején, milyen indoklással lesz elfogadva az a beterjesztés, ami szerint mehetnek turkálni az illetékes elvtársak az ügyvédek számítógépeibe, minden bírósági jóváhagyás és engedély nélkül. :D
Persze amikor elvitték az anyagokat, lehetnek majd kevésbé illetékes elvtársak akik olvasgathatják és mazsolázgathatják az "egyebeket". Evégre ez itt orbanisztán...
A NER, a jog és a balfasz jogászok országa.

Ezzel a végzettséggel meg egy ilyen jogi területet érintő jogszabály beterjesztése HIHETŐ:
"Pannon Agrártudományi Egyetem, Mosonmagyaróvár (1987-1992) agrármérnök
* Budapesti Műszaki Egyetem Természet- és Társadalomtudományi Kar (1994-1996) mérnök-tanár
* Nyugat-Magyarországi Egyetem . Állati termék előállítás biológiai , technológiai , takarmányozási és ökonómiai kérdései doktori iskola."

Szóval előre, a NER dicsőségéért és az Orbanisztáni úton!
@DarthVader: Remélem Mesterházit értesitik róla! Tudom, nem reprezentativ de valahogy igy kéne feltenni valami országos valamibe, hogy a jobbikos, a fideszes ne tudja eltrollkodni! Azért Olgát nem kellett volna belekeverni, Tétényit kellett volna odairni, mert ő is mindig felröppen!
@magándemokrata: Ja, Mesterházi a fasorba sincs (amit nem csodálok, mert egy igazi senki, olyan angolna, aki mindig kicsusszan, miközben éppen semmit mondott), legyilkolt Gyurcsány meg torony magasan vezet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, ne idegesíts ezzel az új tv. módosítással! Kik nyúlkálhatnak bele az ügyvédek irataiba? A politikusok? Ez már tényleg retró, már nem is Kádár, hanem Rákosi (Sztálin) fíling.
Én amúgy is be vagyok szarva okt.23-a óta, hogy mikor lepleznek le, mint magyarbőrbe bújt szemkilövetőt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Tessék majd figyelni hét elején, milyen indoklással lesz elfogadva az a beterjesztés, ami szerint mehetnek turkálni az illetékes elvtársak az ügyvédek számítógépeibe, minden bírósági jóváhagyás és engedély nélkül. :D"

benyújtás után megkétszereződik majd a gdrive-dropbox fiókok száma, és az ügyvédeknek jellemzően két számítógépük lesz innentől kezdve. vagy több, de feltétlenül a jelenlegi állomány plusz egy.
Amikor meghozták azt a jog szabályt, hogy a közbeszerzés 1 pályázónál is érvényes... na akkor kellett volna szijártot leszerződtetni! Hiába mondom peti kéne, sima 2/3-a lenne az ellenzéknek!
@magándemokrata: Nem csodálom, mert Gyurcsány az egyetlen, aki akciózik, keményen beszól, aki nem fekszik be a rezsicsökkentésnek stb.
@Secnir:
Nem is! Dehogy... Annál egyszerűbb az ötlet... :D
@Secnir:
ez technikai kérdés, mámint az ügyvédek önvédelme, de a pofátlanság, aljasság attól még ugyanaz

közben persze a világhálón és a nagy nemzetközi tv csatornákon felhívják bárki érdekelt figyelmét arra, hogyha panasza van az USA dron támadásai és civilek lebombázása okán az azonnal jelentkezzen az ENSZ vizsgálóbizottságánál

láthatóan a demokrácia nem létezik, most a szövetségeseit is lehallgatja de kurvára fel van háborodva amiatt mert Snowden kiibaszott velük és halálos ítélet várja

szóval ezek ott alcsútbasznádon kopíroznak? vagy csak másik rablóbanda mindent akar

még a szart is kanálisból

rejett aranyereket

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

Ez a lényeg!

"Attól tartok, bármely jelenlegi ismert politikus is kerülne oda a kormánykerékhez, ezt a gyakorlatot -láss csodát- folytatandónak találná ..."

Azaz vászonügyben a másik se jobb. És semmilyen más ügyben se. Egyre jobban puffog ugyan, de lelkes tapsokra mindig számíthatunk.
@aritus:
A szügyészég és a randőrség vihet mindent. Nem kell semmi engedélyezés nekik, szabad a vásár, amikor megérkezik a "független" szervekhez csak a megrendelés, a "tuggyukkiktől".
Szóval innentől olyan, hogy "ügyvédi titoktartás" tulajdonképp jelképessé válik.
Viszont faca kis adat megsemmisítő programok vannak... :D
ERASER (ráadásul open source, azaz bárhol szabadon használható, akár 35 rétegben felülír...)
SDelete
.
.
.
Az AVG-be (Int.Sec.) gyárilag beépítve.
Komolytalanok valahol informatikai szemszögből a NER seggnyaloncai.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: De arra ponthogyjó, amit kitanálnak, hogy az ecceri népek megmentőnek, sőt, Messiásnak kiálthassák ki a pocakos focistát akár, nem? Tehát műxik, miként Néró is elügyködött kicsinyt anno az népoknak bámulattyára, nem?
@aritus: gyurcsány helyzete egy másik aspektusból:
ő az egyetlen, aki, ha nem jut be a parlamentbe elveszíthet valamit... ez pedig a felépített pártja, mely négy év országgyűlésen kívüli státuszt nem élne túl... így kénytelen offenzívát folytatni... persze a helyzet pikantériája az, hogy egy ellenzéknek mindig offenzív magatartást kell folytatnia, csak a regnáló kormánypártok engedhetik meg maguknak a defendizmus luxusát... ők úgy is nyerhetnek... vagyis gyurcsány akciózása nem az Ω, hanem az α...:)
@Sir Bates dö Hól: ..vagy már a sírbeszéd? De nekünk is lőttek, ezzel az ellenzékkel, azt hiszem! (nekünk, magyaroknak, pontosítandok:-)!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): majd az új informatikai közbeszerzésben már opcióként benne lesz a végleges törlést lehetetlenné tevő csodakütyü kifejlesztése, aminek prototípusát mostanság fogja széles gábor a közönség elé engedni, de beszerzését seszták tudja csak intézni.
@bella _ciao:
Nem kell csodakütyű, alapból van olyan HDD. Igaz nem olcsó, de van. :(
@Sir Bates dö Hól:
Igazából a komplett ellenzéknek kéne ilyen túlmozgásosnak lenni, nem csak neki. De mintha a cociknak ez annyira nem lenne ez fontos.
Ők már tudják a végeredményt és azért nem strapálják magukat? Mert akkor megértem...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nekem is van egy ilyen sejtésem..csak nehugy pofára essenek a végin..(nem tudnak, stabil az a 10%, ami van, de minek is?
"nem kell bénábbnál bénább magyarázkodások fölött idegesen tikkelni, hogy nem kacsingatok bazzeg,"????
Hát kijafaszom akar itten magyarázkodni?Pláne idegesen!Nektek???
Örüljetek,hogy luk van a seggeteken,és nem a nert nyomják fel rajta!
@a kormány embere: ..és megen' a Tanú jutott eszmémbe erről valahugy..Virág et. a széles tömegekről beszél, mindjárt rákeresek..előre az igaz Magyar "Szarér'"!
Olyan laposak vagytok, kis nívó mutogatásgyanánt küldöm nektek eztet :D

Kumin Ferenc már le is csapott a svéd állami tévére

!!!!Kumin Ferenc szerint a film készítői súlyos sajtóetikai vétséget követtek el, mert az összeállításban kizárólag ellenzéki véleményeket közöltek!!!!, írja a nol.hu,

cink.hu/svedorszag-feladta-a-lecket-kumin-ferencnek-ezzel-a-rip-1452068189/1452565105/@klagdavid/@klagdavid
új vezényló és félegész isten jelentkezett beeee a jussáért:
/ez már nem szürke zóna, hanem egyenesen a sötét zóna/

Vona Gábornak
a kormányfői poszt is kevés lenne

Annál nagyobb az ambíciója, mondta a Jobbik tisztújításán.

www.origo.hu/itthon/20131026-vona-gabornak-a-kormanyfoi-poszt-is-keves-lenne.html?sec-1
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: erre szokták volt mondani az magukat véleményformálóknak kikiáltottak -magánvéleményem szerint: piaci körülmények közt, teljesítmény-orientált alapon megélésre képtelen ingyenélők (habár a kereslet/igény [piac] és a szopkodás intenzitása által befolyásolt javadalmazás [teljesítmény] az ő esetükben is létezik, s ezzel máris megcáfolhatnám magam, ám mégsem teszem)-, hogy ez a fidesz "zseniális" stratégiai húzása... mint látható én erre inkább a számat húzom, hisz ez nem géniuszra hajazó stratégia, hanem annak folyománya, hogy minden másra alkalmatlan a fidesz... nagyon nagy córesz lesz számukra az, ha már mindent bekebeleztek, nincs kit támadni már, hisz nem tudnak alkotni... úgy járnak, mint a pusztai népek birodalmai... egyiket sem tudták konszolidálni annak vezetői... a fidesz azzal járna a legjobban, ha 40%-s ellenzékbe kerülne a következő parlamentben, a jobbik megszűnte mellett, hisz a jelenlegi ellenzék meg a konszolidáció elvégzésére alkalmas tökéletesen... pedig támadásba kellene lendülnie, hisz a fidesszel együtt fog bukni, ha az nyer→ mivel, mint írtam, a fidesznek lételeme a zsákmányszerzés, s emiatt az mszp rosszul gondolja, hogy az igazi célja (nevezzük ezt kissé leegyszerűsítve: puch-féle vagyon és befolyás megóvása, tov. pvbm) megvalósulhat... hisz az a fidesz működésével, belső kényszerével antagonisztikusan ellentétes:)... érthető voltam?:)
Minek pénz ezeknek a narancsidiótáknak,ha csak szarrá változtatják,mint azok akik 1 utcában nyitnak egymásra 3-5 trafikot?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha én kumin lennék, ISTEN MENTS! minden tv-ben, újságban, mármint királyijobboldali, leközölném..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: oké, hogy vannak adatmegsemmísítő programok, de ez se az ügyfélnek, se az ügyvédnek nem jó.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A szocik sose strapálták magukat, ők még a Kádár rendszrbe álmodják magukat. És jé, milyen igazuk van, ha most egy kicsit felébredtek, mit láttak? Hát ez a káanaán, visszajött a Kádár rendszer! Minek ébredjenek fel? Ők sose akartak mást, csak azt, amit a fidesz. A fidesz ügyesebb, mert Orbán és családja és kollégiumi társai éhesebbek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mer a svéd tv is a NERtől és Kumintől függnek, hát vegyék már észre magukat, bazmeg!
Most miért öntötték le a Jobbikot ilyen rózsaszín sziruppal?
@toportyánzsóti: ennél tömörebben nem lehet megfogalmazni a lényegét,az okot, hogy miért ilyen telhetettlen a fidesz:)
@V-PORT: Hogy azt higgyük, ők nem is veszélyesek, csak nevetni lehet rajtuk. Én tényleg nem értem ezeket az internetes portálokat, akik csinálják egyik se tanult történelmet?!
@aritus:
Viszont csak egy kattintás és...

@magándemokrata:
Egy seggnyalonc kuminkát egy napon említeni Heller-rel? :))
Ugyan már... Hisz kumin az egyik leggyengébb és legszánalmasabb ner senki. Minden beszélgetésben a vitapartnere szimplán leiskolázza. Még mindig röhögök azon, ahogy anno Lengyel szétszopatta egy tévés vitában.
A blogját meg inkább nem minősíteném. :))
@Secnir: Nevetnék, de nem tudok, mert ez már nem vicc, Orbán és lelkes hívei (élő isten!) utolérték É-Koreát:(((
@aritus: Ha megnézem, akkor amnéziás leszek? Most komolyan azt gondolják, hogy a fiatalok, akik eddig nem szavaztak rájuk, ezután rájuk fog? Ez az egész hazugság.
orbánt szenté kell avatni ! az ország védőszentye !
persze ehhez (formai okok miatt) előbb meg kell kampelnia...

nosza rajta ! orbán atyánk !
@Secnir:
Elég találó. Piktorka és az ő szánalmas kis "Kampfja".
A nyitóképen ott a kapa, kasza, meg az apja ....
@Sir Bates dö Hól:
Harmadikra átolvasva... már majdnem... apránként...
@gipsz.jakab:
Ja, szoborba vele... Miattam lehet aranyból is...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak a fejét ne, me arra nagyon kényesek a fideszkomcsik vagy bencsik:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Figyu Te Jaffa!! Gyanúsos vagyol ám!!! V.Gábornak, aki vendége lehetett a csúti Rámszesznek, ánnó decibell, még pógáriaskörös korában... Mi lenne kisebb célgya, minta a csillagösvény?? Mini.elnökség, piha! Ő mingyá, lészen a nemzetek kerálgya!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: á szoborjuk meg! Mongyuk a gránit szilárcságúból! Abból kigyúrmázzuk, oszt' jónagyot!
@avanivi:
Voltál már megnézni? Ha van kedved valamikor, gyere, megoldjuk. Szabó Jancsi (Jánossomorja) is ma ott nyomta. Az egyik video tőle van, volt velünk a túrán is.

@nincs_itt:
Csizmát neki, oszt ahol a legmélyebb a Duna...
@gipsz.jakab: tévedsz, nem védőszent, ÉLŐ ISTEN!
@V-PORT: talán azért, mert a cosmopolitan partira készülnek, és csajosak akarnak lenni.
@Sir Bates dö Hól: olyan csinos az a ner, hogy meg kell dönteni?:)
@Sir Bates dö Hól:
" vagyis gyurcsány akciózása nem az Ω, hanem az α...:) "

Oszt' szerinted mijafaszt veszíthet? Fikázást, köpködést, bohócozást? Max keres magának valami új hobbit, amit nyugodtan űzhet. (Ettől függetlenül én maximálisan elismerem őt és jobbító szándékát, pont azért, mert nincs mit veszítenie, nem értek egyet azzal, hogy gyógyíthatalul hatalommániás)
Miért nem lehet meglátni és elismerni, hogy valaki tényleg tenni akar valamit a jövőnkért? Nem a sajátjáért teszi, azzal nincs semmi gond, biztosítva van.
Szerintem nem először nem értünk egyet e témában :)
@Penivaldes: Nem tudom. Ezzel a liberális image-val sem szimpatikus. De ha a gárdát átöltöztetik YMCA-s kosztümbe, meggondolom. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Kiegészítés Sir Batesnek: a nézetkülönbségünktől függetlenül azért kedvellek :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: szia:)... lehet, hogy még most áll legközelebb egymáshoz az álláspontunk, de a "nome est onen"-elvet bizonyítandó az általam is mágikusnak tartott jelekből alkotott kis csoportok egymáshoz való viszonya és azok kohéziója mintha nem fedte volna most fel számodra misztikus tartalmát:)
@Penivaldes: azt nem értem, hogy mé nekem is pont ez jutott eszembe? :))
@Penivaldes: Csak Gábriellel mi lesz így?
@V-PORT: Majd nyomatja a Gárda új (vagy Új Gárda) pompom-csapatában!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): a pom pomság mostanság nem a seggrázás, hanem olyan akrobatika, hogy lehídalsz:)

és lesz Gábrielnek kis szoknyája? de jó:)
@Penivaldes: Jövőre pedig vonulnak a Budapest Pride-on.
@V-PORT: édes lesz nagyon:) én a helyükben valami igazán cuki szettbe öltöznék...
@Penivaldes: csak egy magyarázat van, fehérmájú vagy:) én meg? szegény sír, nem lennék a helyében:)))
@taga20: de lennél a helyében:))
na hagyjuk most a májat légyszíves
@Penivaldes: Feláldozni az elveket egy-két szavazatért. Gáz. Bár ezt a Jobbikkal szemben elég durva használni.
@gipsz.jakab:

Egyszer már írtam! Először boldoggá kell avatni, utána jön a szentsége!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Megnéztük,nagyon jó ,igazi látványosság a város közepén a szemétdomb helyett.A malomból szálloda lesz ahogy olvasom.
Néztem a videót és féltem hogy felborultok ,vagy nekimentek a falnak de profik vagytok. Nagyszerű sport ,vízen, jó levegőn ,szép környezetben és ahogy figyelem a társaság is jó.

Az ígéreted nem feledd,majd jelentkezem :)
@Penivaldes: Nincs mese, Bajnainak kell radikalizálódnia, hogy betöltse az űrt. :) Akkor már gárda sincs?
@V-PORT: A Gárda tiltott, de mint főnixmadár, újjászületik (ld. Legújabb és egyetlen Igaz Gárda), mert igény, az van rá, sajnos!
@avanivi:
:)) Kivéve a szálloda dolog... pedig kéne, de egyenlőre ez csak kamu duma. Pedig jó lenne, mert akkor marha sok melóm lenne. Láttad a fogászatot mellette (5dent)? Na, ott is melózok...
Ti nem hallottatok a BAJNAI GÁRDÁRÓL?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát most le emelem kalapom előtted. informatikus vagy, hajóskapitány és most kiderül, hogy fogorvos is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Majd amikor cuki rózsaszín tütüben tüntetnek a zerőszak ellen, a meleg tezsvéreikért és a cigányok felemelkedéséért, akkor lesz valami... de addig csak őzike simogatás vérmagyari testvéreinktől.
@Penivaldes: Fogadjunk, hogy páciens ott, a helyi féltékeny (jórészt jogosan) férjeknek köszönhetően!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): sosem felejtem el, amikor a fogdokinál egy Brünhilda típusú és alkatú asszisztensnő felém közeledett egy nagy tűvel...
én meg a magam 51 kg-jával..
képzelheted.
@Penivaldes: Csak voltak, ezek is? Férjhez mentek, szültek, meghájasodtak, vagy mi? :-D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Elgurult a bogyója kolléga? :)
Kevesebbet kéne a pici kék tablettát szedni, egyből lenne vér máshol is benned...
öööö

Az nyithat kaszinót, akit megbízhatónak tart a kormány

Feltámadhatnak az egy éve, nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva betiltott nyerőgépek. Egy pénteki törvényjavaslat alapján nem lesz verseny a megmaradt szereplők közt, akit a kormány megbízhatónak minősít, pályázat nélkül is megkaphatja a koncessziós jogot a kaszinónyitásra. A képviselői egyéni indítványként benyújtott javaslatot ráadásul sarkalatosnak minősítenék, hogy nehéz legyen megváltoztatni.

hvg.hu/itthon/20131026_kaszino_koncesszio_palyazat_nelkul
Vitya mester komcsizásaihoz
endresy.blogspot.com/2013/10/orban-oktoberi-komcsijai.html

A gépnarin is kint van, ha vkinek ott szimpatikusabb :-)

Egyébként igen, olvastam a közbeszerzős hírt, hogy orrba szájba titkosítottak mindent. Ismerve a testreszabott "páylázatokat" nemsi csodálom, hogy titkosak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ha átfutottad az origó beszámolóját, akkor láthatod,van hagymáz rendesen. Kémiai kasztráció, halálbüntetés, csendőrség, etc.
Ez azért a muszájkabáthoz közelebb van, mint a rózsaszínű tüllhöz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Találgassunk?
A NER köcsögjei lesznek a "nemzetbiztonságilag megbízhatóak"?
Nem, dehogy, ők nem olyanok...
FIDESS maffia.
@Penivaldes: Most már tényleg kezdek aggódni Gábrielért. Hol az én liberális barátom? Csak nem a Vígben nézi a Danton halálát? :)
@V-PORT: lehet, bár szerintem most varjja a fellépő ruháját....
@Penivaldes:
Pocisimi? :))
A bogyó a hülyeséget is csillapítja???
A '90-es evekben a fidesz felismerte, hogy a jobbközép pályán uresedés van. Testületileg keresztény hitre tértek hirtelen (nincs megfestve??) Így lett a polgári szövetség.
2013-ban a jobbik felismeri, hogy a jobbkøzép pálya üres. Élettér nem marad üresen.
A fidesz radikalizmusara nem erdemes raigerni, az csak az ultrakat vonzana. Jöhet a jobbik polgari szövetseg.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ln nem simizem a te pocidat ingyen!
nem tudom, farmakológiában nem vagyok otthon egyáltalán
@V-PORT: nem is. én pl kedvelem Gábrielt, egy kifejezetten kedves embernek ismertem meg élőben.
@V-PORT:
Dehogy... Az Új Színházban...

"Országjáró Mátyás Király
Pöttöm Panna
Szeretlek Faust!
Mert a mamának így jó
Jézusfaragó ember"

Körömrágóan izgalmas darabok...
K@rva jó az ATV-n a Havas műsor...Tétényi is ott van...
@V-PORT: meg én csak szeretnék neki egy szép ruhát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igaza van a kormánynak, nem kell ide ez a jogállami bohóckodás. Akit az Élő Isten megbízhatónak mond, az megbízható. Tévedhetetlen, mint a pápa, sőt! Mivel ő az Élő Isten, tévedhetetlenebb!
@saravad:
Gondolj bele, mi lesz, ha Piktor rájön, megürült a szélbalon a Munkáspárt helye... :))
Bejelentkezik a Kommunista Internacionálé alelnöki posztjára is?
Van még hasonló állat, aki ennyi köpenyt forgatott már?
Igaz, amíg ennyi barom van, aki elhiszi egy szavát is, miért ne tenné???
@Orica Középföldi: Én már elvesztettem a fonalat, mi ez pontosan, kinek a hazát megmentő tervezete? És kiktől akarják megmenti édes hazánkat?
@aritus: Élő Isten...Holt Isten nem is lehet, elvégre az istenek halhatatlanok.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Ja, szoborba vele... Miattam lehet aranyból is... "

...amennyiben az arany olvadásponton van, egyetértünk. De szerintem te is erre gondoltál.
@aritus:

Vona kongresszusi beszéde. A párt tisztújító közgyűlésén úgy fogalmazott, ő nem hatalmat akar, és neki kevés a kormányfői tisztség, annál nagyobb ambíciói vannak.

Ennek eszközeit említettem fent.
@Sir Bates dö Hól:
"szia:)... lehet, hogy még most áll legközelebb egymáshoz az álláspontunk, de a "nome est onen"-elvet bizonyítandó az általam is mágikusnak tartott jelekből alkotott kis csoportok egymáshoz való viszonya és azok kohéziója mintha nem fedte volna most fel számodra misztikus tartalmát:)"

Lehet, hogy a nickem nem véletlen, meg az is lehet, hogy 48 óra nemalvás nem tesz jót az agy(?)sejtjeimnek, de ezt most nem tudom megfejteni. Segítenél?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
most nem szelbalos? Hatossgi húsar, rezsistance, allamositas...
Szegeny Thürmerék...
@Penivaldes: :)) Megteszi helyettünk más, sajnos.
@Penivaldes: Te meg honnan a retkes fas..párdony, milyen tiszta forrásból is? :-P
@Penivaldes:
"sosem felejtem el, amikor a fogdokinál egy Brünhilda típusú és alkatú asszisztensnő felém közeledett egy nagy tűvel...
én meg a magam 51 kg-jával..
képzelheted. "

Tudok ajánlani egy olyan fogorvos(nő)t, akinél elfelejtettem a szék karfáját szorítani :)
@Penivaldes: Igen, előbb meg kell boldogulnia hogy, szent lehessen!
@Orica Középföldi:
Diktáló akar lenni? Vagy Diktátor? Végül is... Dolfi bátyó is hasonló ígéretekkel kezdte, bár neki volt rendes foglalkozása is (a festés, a művészi véna, még ha giccses is), meg kissé nagyobb tömegbázisa. De legalább a hazai jobbfaszok mernek nagyot álmodni. Oszt amikor a bilibe csapódik a mancs, akkor rájöhetnek, hogy mitől szagos.
@Orica Középföldi: Jó eszközök ezek, különösen a kasztrálás. Kezdjük a Jobbik parlamenti képviselőivel.
@Penivaldes:
"lehet, bár szerintem most varjja a fellépő ruháját...."

Ha ez az akadály, én megvarrom neki :)
@Penivaldes: Oké, meghagyom Neked, nekem a pengeéles agya kell, formalinban! :-D
@saravad:
BAKKER! Igaz... Kádárék már ennél konszolidáltabbak voltak, ez még Rákosi pajtás.
@Penivaldes:
Ez övön aluli ütés volt... Megállj, majd még...
@saravad:
Csak ellen van, tenger nincs, de ne kicsinyeskedjünk. Tudod, a mozdony, a háborgó tenger - a mentális beteg nagyotmondásait irigyelte meg...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Arról nem írnak, hogy kifejtette-e az ambícióit.

Lehet, hogy álmot látott. Emese vagy a turul üzent, ő lesz a nemzetegyesítő, az új honalapító, nem tudom.
De szabadságharcolni ő is akar:))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Kezd hatni a bogyó?? DULVA!

@Orica Középföldi:
Ja, a kumisz megártott, oszt álmot látott. Tulajdonképp sámán, 6 ujja van, meg hasonlók.
@saravad: ellopták a műsorukat!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)))
nagyon heves vagy ma... :D

(többek közt) ezt ma az egyik társam rakta be a kocsmánkba:

www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Erre lenne mit, de kihagyom - kivételesen-, kérlek, értékeld! :-D "

túltárgyaltuk :) megyek x-faktort nézni és vasalni (itt ez utóbbi a lényeg, a másik csak a segédanyag). Jobb elmeállapotomban majd visszatérünk rá esetleg. Vagy nem. :)
az má vot, hogy csintalansanyi a kurvaéletbe? ha valakit szeretnék szeretni az sanyi és bandája! hogy van pofája ennek a szarnak dumálni:((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ja, úgy '82 után bárki lehetett maszek, modt meg lassan a garázsfodrásznak is koncesszió ke.
Megjegyzem az informatikus nemzetbiztonsagilag aggalyos lehet...
ha valakit irítálna a zene itt a szövege a számnak... kicsit hosszú de lehet, hogy esti vers sem kell ma...

okosok földje

az nem lehet, hogy annyi szív
hiába szív…
de lehet.

fosunk a jövőtől, büszkén a múltra
de hogy mi volt a múlt, azt senki se tudja
úgy tudtuk, más bánt el velünk
pedig mi voltunk azok, hidd el nekünk
a Habsburgok kérték és kapták a koronát
önkéntes gyarmat voltunk több koron át
későn keltünk arra, hogy fel kéne kelni
addigra utált körbe mindenki
miközben Deákot ünnepelte száz torok
a fejünkre nőttek a román pásztorok
ők nem egyeztek ki a kiegyezéssel
baj is lett belőle később kevéssel
hogy becsúsztunk a háborúba
hülyére verve álltunk Trianonba’
utána Horthyék is okosak voltak
hadat üzentek a Szovjetuniónak
mínusz negyven fok volt az oroszoknál
ott maradt a fél hadsereg a Donnál
jöttek a ruszkik, fal lett a Lajta
bölcsőnk ez, s gyakran sírunk is rajta

mi vagyunk a hősök és mi vagyunk a holtak
a nácik és a komcsik is magyarok voltak
mi voltunk Koppány és Kun Béla
mi vagyunk magunk a probléma

Valóvilág, Megasztár, X-Faktor
szidjuk mindet, de nincs, aki elkapcsol
és hiába védjük másoktól a földet
ha lengyel húsért sorban állni ragyogó ötlet
mi tévézünk öt órát, de a jenkik a hülyék
hősök vagyunk, csak sose állunk ki az ügyért
aki akar itt bármit, az úgyis dobbant
és marad egymillió kamurokkant
az országban, ahol mindenről más tehet
a zsidók, a bankok, az IMF, a melegek
balhé van, de sosincs felelős
mindenki megússza, van jog, csak nem erős
eltűnt a Postabank, de senki se tette el
Kulcsár Attila is egyedül kezdte el
hozott is valamit az Ezüsthajó
a Hagyóból lett csak cellalakó
a pártokat építik az autópályák
egyszer még féltek, de azóta látják
hogy nem üvegzseb van, csak üveges szemek
úgyhogy ideje, hogy építkezzenek
mi is építjük a nemzeti falansztert
de erről nem írt se Kertész, se Wass Albert
Nyugat-Európa és a káosz partján
félig Ázsia, de egészen Balkán

mi vagyunk Orbán és mi vagyunk Gyurcsány
mi vagyunk a rendőr, az orvos, ez a furcsán
bekötött nemzet, ez a szédült nép
mi vagyunk a tábor és az ellenség

ki itt hatalmat kap, az sohase fékez
először dönt, és aztán se kérdez
hiszünk még, de tudjuk legbelül
hogy hazudnak rendületlenül
légy csendben, ó, magyar
ha viselkedsz, eljön az ómagyar
táltos, és neked is letol egy szettet
szebbet, mint ahogy elképzelted
nézed a plazmán, majd kifizeted egyszer
az állam is így él, ilyen ez a rendszer
itt tudja minden kisgyermek, hogy
svájci frankból nőnek a díszkertek
úgyhogy senki se szól, hogy így nem lesz jól
meleg ez a kibaszott disznóól
huszonöt éve nonstop a válság
nem mászunk ki, csak a gödröt ássák
volt egy lépcsőnk, de eltemettük
most építjük újra, hogy lebontsuk együtt
mert az utód is úgyis begőzöl
még három év és kezdhetjük elölről

Isten, várd meg a magyart
majd odaérünk, csak még vesszük a kanyart
Isten, várd meg a magyart
rögtön odaérünk, csak még vesszük a kanyart

nem is akkora baj, hogy nincs nagy sietség
megbűnhödte már e nép az összes ötletét
lehet, hogy gyerekként még máshogy tanultad
de ha hátralépnél, látnád, hogy magunknak
basszuk el, de pusztuljon az idegen
léptek a ruszkik, de látszik, hogy ide nem
több párt kell, hanem több külön ország
az okosak földje, Magyarország
mi basszuk el, de pusztuljon az idegen
léptek a ruszkik, de látszik, hogy ide nem
több párt kell, hanem több külön ország
az okosak földje, Magyarország
@guma:
Dehogy... du 5-ig melóztam reggeltől, szóval egy csöppet le vagyok merülve, ráadásul beteg is vagyok, van valami enyhébb-durvább laza kis influenza járvány felénk, tegnap már gyötört, de doki ismerős adott valami antibigyotikumot - azért bogyózom itt a kollégát??? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: öreg, szerintem félre kurtál:) ne a bacikra légy mérges:))
@saravad:
Hát még ha belegondolunk a bizalmi helyzetbe... :)
@taga20:
Az istenke rohassza rád a műpadlót, te szerencsétlen... :(
Nem AZ viszket, hanem krákogok, kehesen. :)
Ne mindig magadból indulj ki. Asszonykád tudja???
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "az általam is mágikusnak tartott jelekből [betűk] alkotott kis csoportok [szavak] egymáshoz való viszonya és azok kohéziója [szövegösszefüggés] mintha nem fedte volna most fel számodra misztikus tartalmát [nem értelmezted a szöveget]:)"

Csak gondoltam a "mijafasz" miatt:))

Tehát: én csak azt vázoltam ott, hogy gyurcsány kényszerpályán mozog... mesterházy és bajnai simán bent vannak, kuncze, fodor, bokros one-man-show ma még... viszont gyurcsány bukja a pártot, ha nincsenek a parlamentben... nem bírnak ki négy évet anélkül... és azt te is, mint oly sokan itt és moon is, helytelenűl látod, nincs mit veszítenie... mindent elveszíthet, ha nincs politikai képviselete, hiszen az ő vagyonának az alapja sem a piaci teljesítménye (csányié sem, demján, simicska, kapolyi, erdős, a többiek), hanem a politikához való viszonya... mint az ex-szocialista/kgst tömbben mindenütt... itt nem a gazdaság irányítja a politikát vagy lobbizik, hanem a polutikai hatalomhoz való hozzáférést konvertálják át gazdasági erővé... de, mivel az nem evolutikus eredetű, nyilván igaz rá az, hogy "bármihez nyúlnak, az szarrá válik a kezükben"... csak ennyi:))

És igen, görény voltam, de mindjárt itt van november!!:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

csinálj gyömbérteát!
nagyon gyorsan rendbe tesz (ez nem vicc!!!).
@Sir Bates dö Hól: Arra -mármint a női sze(sz)mélyre-, várhatsz, asszem..kérdezd Bolit, Ő ismeri, a csalfa, vak (?) reményt..vagy Csokonai Vitézt, de őt már hijába kérdenéd..mellesleg a fenti vers szövege és ritmusa/rigmusa teccik, nem tudom ki írta, de énekelje el a ..na, az a debreceni banda. Knósszosz kedvencei!
@guma:
Nincs itthon... Csak Ballantine's... az is jó... :)
Most olvasom, hogy a cseh testverpart 7,7%-ot kapott. Mondjuk nincs parhuzam, mert õk korruptak voltak.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): :)

rettenetesen érzékeny vagyok, és szinte mindig szövődmény lett a vége mert se láz se semmi nem jelzi, csak amikor már szinte nem élek...
a gyógyszer meg bármilyen más gyógyterápia nem segített évekig... rászántam magam még erre és kipróbáltam - ez bevált nagyon...
az a vicc, hogy azóta teljesen leállítottam a megfázás hatásait.
@saravad:
Bezzeg ezek! A tisztaság etalonjai. :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): :)... hihetetlen távolságra elhallatszik a barcogás ám... és jönnek többen is megnézni a zaj forrását... valami csak lesz... kedves peer, kit úgy vár az ő solveignje:)))
@guma: én is szeretem a ginger ale-t... sokkal jobb, mint a többi:)
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131024_Haggyuk_a_hejes_irast_a_hanyatt_lo_nyugat#rss

"Haggyuk a hejes írást a hanyatt ló nyugat opiumánakk!"

Isten barmai vonulgatnak... szép is ez... valami ideszalajtott román írta a molinót? :)
@guma:
Mindent a gyógyulásért... mert ilyen mártír vagyok... :)
további szép estét!

búcsúzoul, jöjjön akkor még a zenekartól: A Kedves Vezető

www.youtube.com/watch?v=8mcQMGDeZ8k

mi ez a sok kérdés?
ha várod a választ, szoptad
mások mást választottak
és szépen teszi a dolgát
tereli a hordát
dolgokat épít, keveri a maltert
ha bántanak minket, osztja a sallert
ne szólj bele, nem látod át
csak erős kéz tesz erős csodát

foglalkozz mással, nem olyan rettentő
nehéz
látni, hogy rendel a megmentő

itt épül a lehető legszebb temető
a kedves vezető számít rád
tartsd meg a kritikád, csak tátsad a kicsi szád
a kedves vezető számít rád

mire fel ez a kétely
kis csermely, mit csobogsz
gondolkodni túl ortodox
a vállad elbír még pár terhet
hát tartsad a tervet
alattvaló vagy, térdelj bátran
felfele nézz, ha mégis gáz van
bolond lennél nem fogni fel
egy erős kéz majd segít, ha kell

foglalkozz mással, nem olyan borzasztó
nehéz
látni, hogy itt csak így lesz jó

itt épül a lehető legszebb temető
a kedves vezető számít rád
tartsd meg a kritikád, csak tátsad a kicsi szád
a kedves vezető számít rád

az állam a vallás, miért nem hiszed el
jobban tudják, miért nem hiszed el
eljön az álom, miért nem hiszed el
amíg nem visznek el?

aki együtt van, mindig az erősebb
aki együtt van, mindig az erősebb
aki együtt van, mindig az erősebb
aki együtt van, az egyszer egyedül lesz
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: öreg ha beteg vagy ne haragudj, soha nem rúgnék bele egy gyengébe, de ha felépülsz vigyázz:)
@Orica Középföldi: Nem tudom milyen ambíciói vannak, de ebben speciel egyet értek vele:

"A Jobbik elnöke várja az ellenfeleket, hogy mindenki terítse ki a lapjait, milyen jövőt szeretne Magyarországnak. Mint fogalmazott, az MSZP 12 évet kapott, hogy bizonyítson, a Fidesz nyolc évet, és mind a kettő bizonyított is. Az elmúlt 23 év bizonyítványa pedig csapnivaló: ellopták az állami vagyont, négyszeresére emelkedett az államadósság, munkahelyek szűntek meg, eltűnt a termelő ipar, világelsők vagyunk az önpusztítás különböző formáiban és félmillió magyar menekült el az országból. A Jobbik elnöke szerint nincs ennél egyértelműbb jele az MSZP és a Fidesz elmúlt évtizedes kormányzásának."
Egy kis élénkítő!

Szanyi Tibor
Igen, tőlem van:

"Mindazon gyurcsányisták, akik azt gondolják, hogy a politika lényege a nép átbaszása, azok bátran menjenek a süllyesztőbe! Akik Mesterházyn azt kérik számon, hogy miért is nem dobta oda magát demagóg módon pár tucat szélsőliberális idótának, azok ideje lejárt. Mesterházy valóban nem élt azzal a lehetőséggel, hogy szélkakasként forgolódjon egy őt kirekeszteni akaró banda előtt. Sokkal inkább azt tette, amire vállalkozott, amit ígért: megemlékező beszédet tartott. Szerintem ez az államférfiúi erény! Kurva könnyű közönség-segget nyalni! Ezt bármelyik bohóc-politikus megcsinálja. Gyurcsány is megtette ezt a gyakorlatot, s nem csak most. Az a tökös, amikor az ember állja a pillanatnyi próbát, és hosszú távra gondol. Igen nagyot csalódtam volna Attilában, ha bedől a provokátoroknak. Jól tette, hogy sziklaszilárdan arra összpontosított, amit igért. Ezért lesz jó kormányfő!"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Vagy a csehek finnyásabbak. Vagy volt vmi sörmutyi és az vért kíván.

Nézd meg: szabad a paleszfõzés, dugáshoz se kell koncesszió (még); vezet is a fidess.
@taga20:
Attól még megcsapkodlak, annyi erőm maradt... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A Jobbiknak ehhez nem volt szüksége sehány évre sem, azt hiszem.
Demagógiából is csak közepes, azt kell mondanom!
@guma: Nem az én zeném, de tehetségesek, a szövegösszerakás pedig kitűnő, jegyzem meg csendeskén..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nono... evégre a jobbik gazdasági szakértőjének még érettségije is van! Olyan kis lebecsülős vagy... Negatív... meg izé is... :)
Sajnálom, sőt irigy genyó vagyok, még a cefrémből sem adok neki!
@guma:
Szia Guma!-:))
Eztet nem gondoltam vóna, de de akkor cserébe, nyilván ismered és legalább annyira aktyühellis mint ami Te:

Magyarország mi a fasz van veled mondd csak?
Beteg vagy vedd észre felment a lázad
Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak
Mer' amit látok meg amit hallok az gyalázat

Asz'ondja nekem a sok keresztény hogy van
Pokol meg mennyország mer' ez tény de
Mi van akkor ha kamu a duma és az élet folyik csak ahogy a Duna
Nem volt eleje nem lesz vége
Az előző életeim összes emléke
Itt van velem és néha kísért ebből bárki bárhol bármit is ért
Attól hogy párszor má' bebasztál még
Nem lett belőled megasztár és még mielőtt jól lebasznál
Fordulj el balra a Vegasznál
Tudod a nyárnál meg a tavasznál nekem nincs jobb de a szevasznál
Jobban bejön a helló meg a szia és
Ha tehetnéd rám szavaznál, nem szaroznál...

Magyarország mi a fasz van veled mondd csak?
Beteg vagy vedd észre felment a lázad
Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak
Mer' amit látok meg amit hallok az gyalázat

Amikor kölyök voltam még a magnón ment a rock
A tévébe' nem voltak mentorok
Nem tudtam milyen az a mélytorok persze mosmá' vágom
Kajak a rágóm csípnek a mentolok
Amiről nem tudom mi olyat én má' nem tolok inkább lemattulok
Ezt örököltem apai ágon
Ha sokat buksz a Bux-on üres a buksza a kerületi zaciba meg bekerül a fux
A büntetőnél ha lyukat rúgsz az annyit se ér mint egy lopott Doxa
Jobb ha dobsz a kalapba néha lehet a hajlékony lehet a béna
A hatalom úgyse' dob nekik semmit
Na erről ennyi... Na erről ennyit...

Magyarország mi a fasz van veled mondd csak?
Beteg vagy vedd észre felment a lázad
Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak
Mer' amit látok meg amit hallok az gyalázat

Lassan melegebb a helyzet mint a háborúban Bosznia
Ha szar a szitu hát oda kell baszni a hatalomnak és hogy
Jobb vagy bal az mindegy a kettő ugyanúgy szar
Hazudik éjjel hazudik nappal riogat a pénzzel riogat a pappal és ha
A félelmed nem ereszt el tudnod kell hogy
Nem a Pannon nem is a Westel ami napról napra tesztel hanem
A halál meg az élet meg a széjjelbaszott közélet
Nem a pornó nem is az erotika ami gusztustalan az a politika
Szavakkal és tettel tele gyűlölettel... gyűlölettel...

Magyarország mi a fasz van veled mondd csak?
Beteg vagy vedd észre felment a lázad
Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak
Mer' amit látok meg amit hallok az gyalázat

Magyarország nem hallom a hangod
Pedig én is tudom mennyi minden fáj
Remélem nem hiába húzom a vészharangot
Mer' aki ember annak emberi élet jár
Minden embernek Emberi Élet...

Hosszú ez is, bocsi-:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az adossag onmagaban nem lenne problema.

A 'termelo ipar' felek ugyanazt jelenti Vonanal mint Orbannal: '30-as/'80-as evek.
Ez egy masik evszazad.
@saravad:
Nem értik ezek a szerencsétlenek ezt.
A legnagyobb gond a termelő szegmens hiánya és leépülése. Ezek a balfaszok nem fogják fel. Az ipar teljesítménye a '70-es években van, ezen az Audi és a Merci sem segít.
@tristen2005:

Szegény Szanyi. Egyre hülyébb lesz. Úgy tűnik simára áztatta a barázdáit.
Ha valaki nem vette volna észre az igazi kormányzati szándékot, akkor most és itt felhomályosítom.
Bizonyos közbeszerzések meghaladták egyesek ingerküszöbét, sőt olyanok is voltak, akiknek károsan hatott az egészségére.
Kormányunk érzékelte a problémát és gyors intézkedésbe fogott. Első fázisban - növekvő számban - a közbeszerzések zömét, majd a következő lépésben az összeset titkosítják.
Hálával tartozunk az igazán humánus eljárásért, mert amikről nem tudunk, azok nem okozhatnak nekünk semmilyen megpróbáltatást.
@Orica Középföldi:
Nem tudom... ahogy vannak jó megszólalásai is, úgy elég pocsékok is.
Persze érzelemből én is eltudom küldeni bármely oldalt a picsába, ellentétben vele, akinek a látószöge eléggé egyoldalú.
De attól még én is tudok baromságokat beszélni. Persze én belátom, ő meg nem. Attól, hogy vehemens, még nem feltétlenül van igaza.
@DR. INKVIZITOR:
Mert olyan rendesek. Ahogy elbasszák - titkosítva - a befizetett adónkat.
A haveroknak... kissé túlszámlázva... hogy legyen mit visszajuttatni a "szolidaritási alapba", Piktor gyarapodására.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
De, játsszák.
Koncerteken szép lassan az elsők közé ért fel. Az nem volt semmi, amikor a ZP bezáró buliján a Tank volt az utolsó banda és Lukács nem csak ezt a szöveget... hanem azt is, hogy: "remélem, itt a Duna mellett ezt hallják, az ország szájon baszott házában is!"

Nem hallották, ezt se...
Semmi több, még Rodi kitagad.
Pedig lassan fontosabb az a műfaj amit ő preferál, mint ez. Ne "méltass", jó! - komolyan.
Rebroff... hallgattál?? Pótold ha nem, sürgősen!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azt se vágják soka., hogy a versenyképes termelés már nem ugyanaz. K&F, szolgaltatasok stb. A boldog munkasosztaly a szøvödébe meg a kohóba nem játszik.

Most olvastam egy brit találmányfól: 10%-al nøveli az üveg árát de az épület energiát termel. Szó nincs arr hogy ez betonozna be a ME-t 20 evre.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Most is állítom, hogy az egyetlen a maszopban, aki ért a gazdasághoz. Jó közgazda, világosan beszél. Kifejezetten okos, széles látókörű pasi.

Nem a tudásával van baj, az érzelmeivel. Na azt nem tudja uralni, és nincs aki kordában tartaná.
Nem véletlenül vezeti az EP-listát:)))

Hogy Gy-t miért utálja ennyire, nem tudom.
@Knósszosz:
Már csak az kéne, le vagyok lassulva így is. :(
@tristen2005:

"Az a tökös, amikor az ember állja a pillanatnyi próbát, és hosszú távra gondol. Igen nagyot csalódtam volna Attilában, ha bedől a provokátoroknak. Jól tette, hogy sziklaszilárdan arra összpontosított, amit igért."

De mit igért, bazdmeg, Szanyi, mit igért? Amit Gyurcsány elmondott Öszödön, hogy elkúrtátok, és amit elkúrtatok, azt még egyszer mind megigéri, bazdmeg! Hát ez a baj veletek, ember. Szarnám le, hogy kivel ráz kezet Merkel meg Cameron, de amit "Attila" igér, az egy kibaszott nagy szekér gőzölgő trágya, bazdmeg!

Sőt, a trágyának legalább haszna van, az "Attila" "igéreteinek" meg megint csak kára, ember! Látszik, hogy egy kurva szót se tanultatok, és egy kurva szót se értettetek meg Öszödből. Már akor is látszott egyébkén. Az meg, hogy Gyurcsánynak van 5 %-a, nektek meg 18 és nem forditva, az azt jelzi, hogy az Édesjóistennek be nem simulók nagyobb része is pont akkora balfasz, mint a besimulók. Igen, ez az ország egy kurva ország. És nem a gyurcsányi értelemben. Mert amikor gyurcsány kurvaországozott, akkor legalább jót akart az országnak, én viszom kezdem igazán gyűlölni, és ez engem is megrémít.
@Orica Középföldi:
Így értettem én is, a látószöge a politikai oldalon siralmasan egyoldalú. A saját gerendáikat nem akarja észrevenni.
Amúgy jó párszor egyetértek vele, de ezt csak halkan merem mondani, mert amúgy egy vicc a pártja.
@DarthVader: Oppáka, lehet, egy csónakban evezünk, de nem Bolival?
Kissé másképpen, mint én fejezném ki magam, de megfogalmaztad a véleményem!
Most utáljalak vagy szeresselek érte? :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én is, de... áá, nem is mondom.
Botfülű fröccspusztító, Halásziban az éves üzleti tervet rád alapozza kocsmáros, mostakkor mit mongyak?
-:D
@Knósszosz:
Ne hidd, ráadásul amikor vacak lett a fröccs, sztrájkoltam, Óváron ittam meg... :D
Amúgy rohadék vagy, de mindegy...
@Sir Bates dö Hól:
"Tehát: én csak azt vázoltam ott, hogy gyurcsány kényszerpályán mozog... "

Oké, kényszerpályán mozog. És meddig kell ezt a kényszerpályát elviselnie? Veled ellentétben én nem gondolom úgy, hogy a politikai pályája meghatározza a gazdasági pályáját is, mivel ez utóbbi volt az előbbi. De 48 óra nem alvás után most nem tudom az ész(?)érveimet összeszedni, pedig esküszöm, hogy vannak. Térjünk erre vissza holnap, kérlek :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Nem tudom. Ha utálsz azért, mert egyezik a véleményünk, az, gondolom, azért van, amiért és is riadtan szemlélem azokat az indulatokat,amik bennem gyűlnek az úgynevezett "haza" iránt. Valaha, amikor még határok voltak, és a zokninkba is belenéztek, nincs-e benne - nem drog, nem, nincs-e benne annyi dollár, hogy odakint enni tudjunk. Mert azt tilos volt. Na akkor amikor hazafelé jöttünk, és átléptem a határt, úgy éreztem,végre itthon! (Ezt a mai kölykök, különösen a jobber része, nem is érti,nem is értheti, és az eszem megáll, amikor ott handabandáznak,hogy igy gyarmat, úgy gyarmat. Aztán kiugranak az oktoberfestre. Beszarok. ) Nem szégyelltem a könnyemet törülni, amikor jeles alkalmakkor a Himnuszt vagy a Szózatot hallottam. Most meg amikor hazaérek - Londonból, ahol mindenki annyira kedves, hogy már valakinek beszólni kezdett kedvem kerekedni, hogy lehervasszam az arcáról a mosolyt, amúgy magyar mód :) , este, a magyar szőke határőrcsaj (nem Schengen, ugyi) olyan unott pofával, rágózva, a kollégájával beszélgetve, ránk se nézve, köszönés nélkül nézett bele az útlevélbe, hogy mindjárt éreztem, itthon vagyok :( Szlovákiából hazafelé rögtön meg tudtam volna mondani, hogy hazaértünk,akkor is, ha nincs meg még a határépület, mert ott vagyunk otthon,ahol a szeméthegyek kezdődnek az út mellett. Mi lett ebből az országból, édes Istenem, hihetetlen. Az egyik lányom már nem itt fogja kapnia nyugdijat, a másik,a fiatalabb még küzd, nem tudom meddig.

Amíg élek, olthatatlan gyűlölettel fogok Orbánra gondolni, és soha nem fogom megbocsájtani neki, hogy 15 év alatt olyan árkot ásott a nemzet két oldala közé, amit egy évszázad nem lesz képes betemetni. 1998-ig csak cicaharc volt a felek között, '98 után az egész pályás letámadással kezdődött, és 2002-ben a "haza nem lehet ellenzékben"-nel totálissá vált.
@DarthVader: ha nyálasvagyok ako is! akurvaéletbe megint igazad van:)
Nem tudom megállni, hogy ne írjam meg a gondolataimat a hétvége történéseiről.
Miután egy hétig nem voltam képben a politikai eseményeket illetően, most szintetizáltam a hírekből az eseményeket.
Azt látom, hogy az MSZP és az Együtt hajdani összeborulásának meghiusulása igazolja, hogy politikailag alkalmatlanok az ország irányítására, mert nem rendszerszintű a stratégiájuk.
Meghatározták az célt, Orbán menesztését, és az eszközrendszerüket nem dolgozták ki, mi több, személyes ambiciójuk alá rendelték 10 millió ember sorsát, leköpve eredeti igéreteiket.
Gyurcsány viszont jó stratéga, emellett improvizált taktikával azonnal képes a maga javára fordítani a helyzetet.
Indult az összefogás istenítésével, szinte bekínálkozott a részvételével még a megalázó elutasítást is felvállalva. Miután felismerte az összefogás kudarcát időben, nagy vehemenciával önállóan elindult kiépíteni saját pártjának sikerét és elismertségét a köztudatban a tőle szokásos hatásvadász módján. Nem elitélendő módszer, Gyurcsány ismeri a néplélek viselkedését, várható reakcióit, használja a bóvli kliséket és panelokat, amit a nép szívesen hall, és meg is kajál.
Úgy tűnik, előnyös szerephez jutott, hiszen ő volt az összefogás megveszekedett híve, nem rajta múlott a kudarc, akár a kitartó hős szerepében nyeri el ezáltal a megbízható, erőskezű politikusi arcát.
Számtalan híve lett emiatt, mert láthatóan a meghirdetett célját teljesítette, hitelességét bebizonyította, mert ismeri a tömegpszichét, ahol nem törvényszerű, hogy az általános értékrend a követendő módszer.
@Mariann19: végrde nem vagyok egyedűl (bár itt vagyunk egy páran a VIP-ből)

brühüyyy

Fabi nem aggya a derekát meg fogja bánni
@Mariann19: azt eltudod hinni, hogy én má ako bírtam mikor mindenki utálta?
@Mariann19: Csak és ámdebár: Orbánia megváltoztatására ezek után nem sok esélyt látok, sajnos..kezdem feladni és át fogok menni kibekkelésre, ami viszont nem ad szárnyakat, még annyit sem, mint amennyi a MALÉV adott át elszámoláskor..ja, az nem vót? Na, a Sólyom végveszélyben, de nemcsak az, maradjunk ennyiben!
@Orica Középföldi: ugyanolyan sunyi korrupt, mint a többiek... ezt most is "úgy" mondom:)
@DarthVader:
Bezony! Piktorunk nagyüzemi árokásó, anno rájött, hogy egyetlen esélye a hatalomra, ha a végletekig fanatizálja a 80-as IQ-val rendelkező, legnagyobb számú hülye népet.
A nagy számok aránya döntő, a sok hülye, ecceri nép mindent elhisz és birka módjára követi a kolompot.
Csak... folyamatosan kell nekik kolompolni - harc, harc, harc, rezsiátbaszás, megvédjük... hasonló ingerszavak és a birkák lelkesen, hangyafasznyi gondolatok nélkül követik a bolseviki pártot.
Persze kiröhögik ők is az eccerit, de tölteléknek kiválóak.
A régi mondás igaz: Vakok közt félszemű a király.
@Mariann19: "Meghatározták az célt, Orbán menesztését" az a baj, hogy tavaly október reménysége is leragadt itt... ez nem lehet cél... a cél az egy élhető mo... nekem legalábbis... az, ami náluk cél, végcél, finish, az nálam egy eszköz, első lépés, start... sajnálom, én így látom:(
@Mariann19: Nekem még mindig ez jut eszembe róla. :)

"A nagy szocihaver tipológia

Gyuriferi: Az a haverod, akit meg sem akartál eredetileg hívni a házibuliba, de rád erőltette magát. Aztán megjön, megissza az összes piádat, ajánlatokat tesz a csajodnak, összehányja a wécédet és utána másnap kiposztolja, hogy mekkora bunkó voltál és inkább ment volna másik buliba. Tahó bohóc. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, bazdmeg. Gyuriferi az a haverod, akinek meg akarod kúrni a feleségét, ezért meghívod a házibuliba, de úgy, hogy végül csak az asszony jöjjön, de Feri átlát a szitán, eljön a házibuliba, az asszonyt otthon hagyja, és ellopja ashow-t, közben mindenki háta mögött pedig egy méretes mallért mutat neked a kezével.
Szerintem.
Ezt a retrót kapjátok el ne a náthát. :)

youtu.be/8208XyXgHnk
@DarthVader: mindent félre téve, azé van stílusa a palinak:) kurvaszar.
@Sir Bates dö Hól:

Ezt te valószínűleg jobban, közelebbről láttad.
Nem tisztem megvédeni, nem is akarom.
@DarthVader:
:))) Elég plasztikus volt a leírás, el kellett olvasnom, mire jött ez... TELITALÁLAT!
@DarthVader: Apró Anti unokáját a házibulimba??? Ne idegelj mert menten lefordulok a székről. :)
@Sir Bates dö Hól:
Ebben egy percig azért nem volt kétségünk. Evégre coci politikus - a fideszbolsik eredete és anyapártja is az volt, mégiscsak... a szokások... a hagyományok tisztelete...
Ezek is, azok is a tisztességbe bele is döglenének, ha nem lophatnának csalhatnának milliárdokat.
@DarthVader: Jut eszembe. Ilyesmire fognak majd élvezni 14-ben is a fanok???

upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/6/6c/Megaplak%C3%A1t_Gyurcs%C3%A1ny.jpg

Szegény FAB ha megint meglátja ezt zuglóban. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mivan öcsi, le vagy lassulva? ne dogozz má annyit, me bezöldülsz:)
@rodeo36: Rodi! Magányosnak érezted magad?
Ha én ezt tudom, repültem volna oldani ezt a nálad szokatlan érzést.
Vétkes vagyok ezért.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te miről beszélsz, bazdmeg? Ki a faszom beszélt itt Apró Anti unokájáról? Gyuriferiről beszéltünk, nem? (Ha nem érted, amit irtam akkor nagy baj van! Mármint veled)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hát hogy a fanok erre fognak-e élvezni, azt nem tudom, de hogy Viktor véresre fogja tőle sírni a párnáját, és minden éjjel sikoltva fog ébredni, az egészen biztos.
@taga20:
Te majom, vissza kellett tennem a ketrecből azt a másik bezárt majmot... Hosszú ez neked, alukálj... :)
@DarthVader: Ne kúrjál fel. :) Azt írtad, hogy:

"...Gyuriferi az a haverod, akinek meg akarod kúrni a feleségét, ezért meghívod a házibuliba, de úgy, hogy végül csak az asszony jöjjön"

Szerinted Dobrev Klára kijafasznak az unokája??? Kezded már kapizsgálni??? :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Én sem látok sok esélyt, csak néha csillan fel a szemem, amikor egyik-másik ellenzéki magabiztosan odavágja egy-egy Fideszesnek,hogy mit fognak megváltoztatni jövő évtől.
Ilyenkor arra gondolok, hogy valami ármány van készülőben, amit ők tudnak, mi még nem, onnan a nagy dölyf.
Sólyom utazási reklámja:" Utazzon Burmába, hazahozzuk urnába."
Elég bóvli vicc, de legalább a Sólyomhoz illik.
Úgyhogy utazzál inkább tengelyen, vagy ütközőn, legalább az esélyt ad meg az élethez.
@Orica Középföldi: ezer hála és köszönet... esetleges ellentmondásod egy valódi filippikát indukált volna:)... főleg a mai nap után... és max. sima, mezei görény vagyok:))
@Sir Bates dö Hól:
Kedves Nézőink és Olvasóink, ma van a Coming out Day! :))
@DarthVader: Véresre???? Szerintem viktor már előre röhög a markába mivel őt ez a félhülye élteti. Ők már elég régóta politikai és hatalmi szimbiózisban élnek és basszák szét az országot. Vagy ez neked még nem tűnt fel??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jézusom, ember. (Uram, adj erőt elviselnem a csekélyértelműeket is, nem tehetnek róla!) Én a Mesterházyról, a Gyurcsányról meg a DK-ról irtam!!

Na fiam, elmagyarázom. Mesterházy vinni akarta a DK tagságát, ezért meghívta Ferit "szöveccségbe", de úgy, hogy Feri azért maradjon ki belőle. Ezt Feri látta, ezért elment a buliba, a tagság persze maradt, ellopta a show-t, mindenki rá figyelt, a házigazda lesett mint a vett malac, Feri meg ráadásul a végén még be is intett neki. Érted-e már?

Ez az egész sztori egy úgynevezett metafora. Holnapra nézz utána, doga lesz belőle.
@Mariann19: Most néztem (majd)végig (a kurvaéletbe) az 1984-et, ne bőszíts még Te is, kérlek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Cimbora, én tanultam valaha cihológiát is meg cihiátriát is, 30 éve foglalkozom emberekkel, légy nyugodt, Viktor, ha csak eszébe jut Gyurcsány, belül felvisít, és rögtön gyíkemberré válik, akkora adagot kell rászednie.
@Sir Bates dö Hól:
Egy élhetőbb ország reménysége elég lenne az embereknek, tavaly Bajnai is a "remény" szót emlegette. Akármilyen helyzetben az egyén vagy a társadalom, ha valami progressziót lát, képes kivárni és bízik.
Amikor a célt meghatározta az ellenzék, abban igéret volt a létbiztonságra és a fejlődésre, és maradt egy széteső, ellenséges rendszer, ahol nem az állampolgár a főszereplő.
Azonban nem mehet el mindenki ebből az országból.
Néha, ha meghallom a föderáció szót, sötét sejtelmeim támadnak, különösen a nemzetállami összefüggésben.
Tudod, mire gondolok ugye?
@Mariann19:
ha ez mond valamit neked (remélem)

www.youtube.com/watch?v=kfuzlzvQpbo

ilyen az élet?

brühüyyy
@DarthVader: ..de aztán elmúlik! (Gyalog-galopp:-)
Erre jó a kezelés meg a Pártvezetőség, mint Visszárionovicsnak!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel! Olvasd el figyelmesen amit írtam. Nem állást foglaltam, hanem tényszerű megállapítást tettem Gyurcsány fellépését és jól felépített stratégiáját illetően.
Ezek tények, valószínű jól fog kikerülni a buliból.
Tudod jól, hogy a módszerek és eszközök a hazai politikai életben köszönő viszonyban nincsenek a korrekt fogalmakkal és az egyetemes értékekkel.
Legalább a manipulációt ismerjük fel és fogalmazzuk meg, hogy látszódjék, hogy nem vagyunk hülyék.
@DarthVader: én meg azt hittem, hogy kézzel,( na persze úgy, hogy nem érsz hozzá) fojtogatod az embereket:) angyalon próbáld ki, hátha:))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nem. A Kárpátok Géniusza projekt már piti ügy.
Egy eurozónán kívüli föderatív alakulat létrehozását is el tudom képzelni a nyilatkozatok sorai közül kiolvasva, az eu-tól elkülönülve.
Mi több, egyik-másik államban hajlandóság is lehet két okból.
Az egyik az államfői habitus azonosulása okán, vagy az ország egyéni, sajátos érdekviszonyainak előnyösebb érvényesülése miatt gazdasági értelemben véve.
@Mariann19: azt hiszem igen:)... mindazonáltal amit jeleztél az nem lehet elég, hisz csak saját magunkat csapnánk be... nem hegymászók vagyunk, hogy felérve a csúcsra azt mondjuk "itt a cél, megtettük amit vállaltunk"... érted, ugye:))
@Mariann19: ja gyurcsányhoz az elején és Micimackónak írtam...:)
@rodeo36: A múltkor írtam neked egy szép szót, azt mondtad, hogy elraktározod.
Most is azt mondom neked.
@Mariann19: Na, most veszítettem el a fonalat, így, az Óceánia-Eurázsia háború folyományaként..
@Mariann19: egy új kgst a többi eszement árvízkárosult holdkórossal... de egyenrangúként a fák dominánsával... :) mond ki bátran:)
@Mariann19:
én még egy fél liter rum után sem tudtam megfejteni, te talán?
és ha igen monggy valamit erről

www.youtube.com/watch?v=HIJ79dBi9uo

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
Nemcsak, hogy magunkat csapnánk be, annál nagyobb a baj.
A túlértékelődés és az egyre növekvőbb elszigetelődés ezeket az álmokat kizárja.
Lásd. Mamit-nak kifejtettem érintőlegesen, hogy mire gondolok, szürreálisnak látszik, de a megvalósítás szándéka is a levegőben van néha.
@DarthVader: és szerinted az menti meg Magyarországot, hogy Viktor belül felvisít, és rögtön gyíkemberré válik, vagy 2010-ben az, hogy felmosták a padlót a cocikkal??
Nem akarlak elkeseríteni, de a következő választásnak is nagyjából annyi tétje van a nemzet jövője szempontjából, mint mondjuk a "foci" bajnokságnak kb. a színvonal is erősen hasonlít hozzá.

Négyévente elballagunk és átszellemült arccal rójuk az ikszeinket és nem vagyunk képesek felfogni, hogy attól még nem leszünk szabadok, hogy magunk válasszuk meg a láncaink színét. Ha szavazgatással bármit meg lehetne változtatni, nyugodj meg már régen betiltották volna, miközben emberi és családi kapcsolatokat tesz tönkre a pártoskodás.
Kösz ebből én nem kérek.
Káming Áut Déj? Ok... a poszthoz kapcsolt képen szereplő egyént is ismerem személyesen:)
@rodeo36: Mit nem tudtál megfejteni?
Schubertnál sehogy nem jön be a hang, pedig úgy hoznám be, ahogy szoktam.
@Sir Bates dö Hól: Eurázsia, nem kérdés (még mindig a film hatása alatt vagyok), megyek, feljelentem magam kicsinyt..laku nóc für hátramaradók!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Pedig elég jól leírtam, miért nem gombolyítod jól a fonalat? Sir Bates érti.
Fini volt, amit ittál?
@Mariann19:
amit a zene és a szöveg együtt

hogy Schubert-nál?
az a te hibád, csak hogy tudd, beszéld ezt meg Beethoven-nel

brühüyyy

nem beszéled a "nyelvet"?
brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, nem mondom, hogy nincs igazad... de a jobbik sem nyújt megoldást... és ezt te is tudod legbelül... je sui desolèe:)...

Viszont itt sokkal jobb a hangulat, mint a kurucon és a humort még csak nem is említettem:)... ez a legtöbb, amiben reálisan reménykedhetünk...mert " always look at the bright side of life" taram-taram -taram-taram:D
@Sir Bates dö Hól:
Félszavakkal is értjük egymást. Ezért külön repesek.
@Mariann19:
Intergalaktikus Uniót!
Ne kispályázzunk kérem...
Jó'ccakát Mindenkinek!
Még annak a majom akváriumos álangol állordnak is...
Nyúúúúúúúúúúúllal mi van? Nem mintha hiányozna, csak kérdem... :O
@rodeo36: A második, amit küldtél, Schubert volt, az nem jött be.
Ha nem emlékszel, nem foglak imádni többé, azt nézheted...
@Mariann19: mivégre vagyok a földön, mint hogy repesésre késztessek egy reciprok vöröset:)... mintha nápolyt látnám, ha lehunyom szemem:))
@Sir Bates dö Hól: hamá ilyen nap van ako én is:) nem vagyok esztergályos:) az vagyok amit nyúl tanult.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mész alukába? Jó éjszakát!
Nyúlnak alias Vérmókusnak a poroló üzembehelyezve!
Vagy a bundácskáját vagy a vérmókusos farkincáját rendbehozzuk abban a pillanatban, amikor beköszön nekünk:
"Mi van, megvagytok nyavalyások?"
És indul az ütleg!
@Mariann19:
ha jól emléxem ez volt?

www.gmx.com/dereferrer/?target=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D6eTEkeMnwBw&lang=en
és most tárgyaljunk, nem bírnám ki...ha

szóval...fuss neki

brühühyyy
@taga20:

Nyúl is tanult esztergályozni:) Szóval mi vagy?
@Orica Középföldi: az amit egyszer elkotyogott ez a prémes valaki:)
@Sir Bates dö Hól:
Látod, már nem éltél hiába, igaz, hogy szerény örömöt jelentettem neked külsőségben, mert nem láttál, de legyünk kibékülve magunkkal, nagy szellemek ha találkoznak, az az élet nagy ajándéka igazán.
Jól mondom?
@taga20: baleknak lenni a turista falatozókban külhonban?:))
@Mariann19: a második linket
plíííííííííííz
brühüyyy
@DarthVader: mintha magamat hallanám!:(((
@Sir Bates dö Hól: Igen van amire ők sem. A hangulat sokfelé jó lehet, bár való igaz "itt" se rossz. Bár ez a virtuális tér nekem gyakran már kevés, ezért is jó néha valóságban is találkozni olyanokkal akik itt vannak.
@Mariann19: a hübriszbe ne csábíts!... egy nagy és tündöklő szellem megosztotta fényét egy arra érdemtelennel, mégha az mégoly vágyta is a hajnalt:) számomra a megtiszteltetés... ha meg rád emelném szemem, akkor elvesznék örökre, s soha nem mondanám"meguntam már győrvárában laktamat, mivel a rába, rábca rákja rágja már a lábamat", mert el sem mozdulnék onnan életem végéig:)
@Sir Bates dö Hól:mert " always look at the bright side of life":)

Na jó ennek örömére csak neked, elküldöm a holnapi örömhírt. :)

2013. október 27. - Évközi 30. vasárnap

Evangélium:

Abban az időben: Az elbizakodottaknak, akik magukat igaznak tartották, másokat pedig megvetettek, Jézus ezt a példabeszédet mondta: Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Istenem, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetenként, és tizedet adok mindenből, amim van. A vámos pedig távolabb állt meg, és a szemét sem merte az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Istenem, légy irgalmas nekem, bűnösnek. Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, amaz viszont nem. Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt felmagasztalják.
Lk 18,9-14
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: testvérem a te Úradban, én most a gender mariskánál tudnálak téged fogadni lassam:)... oda meg azért nem vinnélek... szerintem szokatlan lenne az neked:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem csukd be a mesekönyvet, verd ki és csicsika van:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szóval aki jézus szerint nagyobb gyökér, az üdvözül!
gratulálok!
@taga20: Miért kell megint magadból kiindulni??? ;)
@Sir Bates dö Hól:
Ezt a gyönyörűséget most fogalmaztad meg csak úgy röptiben? Ez már nem is próza, hanem fuvola, amely a mély érzelmek hangi megtestesítője.
Még nagyobbat nőttél a szememben, már félő, odáig nem is tudom a pillantásomat felemelni.
Már látom magam, milyen boldog mosollyal alszom el, mert ilyet eddig csak regényekben olvastam.

Jól elhülyéskedünk, lesz ebből téma még itt a napokban, megadtuk a témát még télre, a fagyos éjszakákra is, ha uncsi lesz a politikai élet.
Jó éjszakát mindenkinek!
@taga20: nem figyeltem, nem figyeltem... hát mit törődöm én egy bizonyosan bolhás bundással bármely blogon... :) építész?
@punkfrog: Rosszul látod. Az üdvözül, aki nem nagy arc, hanem aki meglátja, mindnyájan az ő irgalmára szorulunk.
@taga20: nem figyeltem, nem figyeltem... hát mit törődöm én egy bizonyosan bolhás bundással bármely blogon... :) építész?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olvasd már el még 1x amit írtál!
a farizeus azt csinálja amit te.próbál megfelelni a vallási normáknak.
a vámos meg szarik az egészre, de azt kéri, ezt nézzék el neki!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne mond, hogy nem vered ki időnként? de gondolom azé meggyonod a papbácsinak:) eszemfaszom egy idegen baromnak akinek kurvára nincs élete,(max. szeressük egymást fijuk) mindent bevallani:))) hát ennél nincs gázabb dolog.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: köszönöm szépen:)... bár azt hiszem én, mint vámos csak széttárnám a karom, s azt mondanám... ok, pillanatnyilag jó ötletnek tünt, ahogy gondolod főnök, tudod viszem a balhét... de "pride&honour", s ezért nem kérek semmit, soha:), de köszönöm:)
@punkfrog: Nem látod a lényeget. A farizeusnál nem az a baj, hogy próbál megfelelni a vallási normáknak, hanem az, hogy lenéz másokat és még hálát is ad Istennek, hogy ő egy fasza gyerek és nem olyan bűnös mint mondjuk a vámos.
@punkfrog: ne osztd az észt ezeknek, ha ma jönne jézus, ezek szó nélkül megfeszítenék:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
egyszóval olyan mint te, meg az összes vallási fanatikus!:)))
@taga20: Én tuti, hogy nem. Szerintem kb. olyan lennék mint a vámos.
Lelki egészségem érdekében némi ritkítást el kell végeznem, ez kicsit sok volt nekem.

Jó éjt mindenkinek!
@punkfrog: és még büszke is rá:) hova keveredtem! nem akarok magyar lenni jézus, kérem:)))
Én azt gondolom, de ez nem mérvadó persze, hogy bárki hitét támadni méltatlan dolog... és nem arra nézve, aki hitét támadják vagy kétségbe vonják... ki az, ki bűntelen közülünk itt?... egy jelentkezzen, s tíz sorban bebizonyítom mily képmutató... ha itt, a Varánuszon nem vagyunk toleránsak, hát hol a búbánatos kurva picsában legyünk azok?... mondjátok meg penpalok... főleg ebben a kérdésben... ne akarjunk már jobban tudni mindent, mint kinek-kinek a hite szerinti Teremtő... a megbocsátás és ítélet az Ő dolga... miénk maximum a revans... de az is jó mulatság lehet... sza kóla vurstli sültkrumpli:)

Aki persze mást gondol, az nyalja ki a seggemet... vagy szóljon, ha jönni akar... tudom hol nincs kamera... ne legyünk már fidesz-hívők:)
@Sir Bates dö Hól: én homlokegyenest mást gondolok! a kis ánuszrózsádat ne dobd má be a közösbe:) ha kérhetem!
@Sir Bates dö Hól: háló,háló,háló!
magamra vettem!
én senkinek a hitét nem támadtam.
csak a vallást.(nem a vallását)
meg ezt az idióta példabeszédet amit idecitált!
és nem akarok mindent jobban tudni.
sőt!
vigye innen gábriel sz agymenéseit!miért én maradjak csöndeben?
sokkal kevesebben vagyunk kíváncsiak rá, mint ahányan válaszolunk neki!
miért ne mondhatnám el én is, hogy utálom a vallást és az összes vámszedőjét?
@Sir Bates dö Hól:

Én meg azt gondolom, hogy az előző csöpögést és ezt a kirohanást elég nehéz közös nevezőre hozni.
A megajánlott lehetőség pedig méltatlan- hozzád.

És még azt is gondolom, hogy a tolerancia nem csak egyoldalúan elvárandó.

Nem ez a sokszínűség:)
@taga20: én ezt tolerálom... ha a seggemre vágysz, gyere érte:)
@Sir Bates dö Hól: má megint sikálsz! de te dobtad fel a seggedet! nekem nem kö, de próbálkodj:)))
@Orica Középföldi: na jó... a középszernek is lehetnek hibái... igaz, csak kicsik:)... tudod, hogy hova raklak, de... be kell menni a tűzbe, megedződni vagy elégni... aki kijön, mindenki más... és most nem zsidózott, te is tudod:)
Viszont köszönöm:)
@Sir Bates dö Hól: @taga20: @Orica Középföldi:
gábriel örömtáncot jár!
egymást ekézzük!
gondolkodjunk Béláim!
@punkfrog: ha vitázunk az nem para! ha nem vitázunk az a para:))
@punkfrog: nem, csak emberek maradunk... kiállunk valamiért amit jónak gondolunk... ha én szanyi lettem volna, akkor az "adj gázt" betiltásánál a következőket mondtam volna: joguk van megtartatani a demonstrációt, mellettük vonulok a dob utcáig, de ott eléjük fogok állni és akár jogtalanul is megakadályozom, hogy egy centit is tovább menjenek... de ezt én gondolom így... és aki nem így gondolja, attól még nem rossz ember... csak ennyi választ el minket.a fidesztől, jobbiktól és a lenin-fiúktól... nem sok, mégis óriási... de ez azén véleményem csak... de az enyém:)
@taga20: na, részemről intermezzó vége... ne sunyítsál, ki a farbával... mi vagy, ha nem esztergályos?... más is kérdezte, aki fontosabb, mint én:)
@Sir Bates dö Hól:

"be kell menni a tűzbe, megedződni vagy elégni..."

Ezért??? Nem vagy normális. Védje meg az alattomos ügyleteit.

Te ismersz igazi tüzet,belementél , de még nem biztos, hogy túlélted. Éppen dolgozol rajta.
Na az vagylagos.
@Orica Középföldi: szeretnék egy új lakást.... so mio casa nova:)
@Orica Középföldi: mindenki maga miatt tesz mindent:) még, ha nem is tud róla... neked könnyű, nekem minden nap borotválkoznom kell:) (it's a joke:))
@Sir Bates dö Hól:

Hát az ami vagy. Nem teszek hozzád és nem veszek el belőled.
Te teszed:))
@Sir Bates dö Hól:

Én meg minden nap fésülködöm. Különbség??:)
Kinéztem az ablakon, azt akkora hasist égettek a szomszédban, nem is láttam még ekkorát... a gyerek meg úgy rázta a csipesszel, hogy kiejtette az ablakon... na röhögtem fel:)
@Orica Középföldi: ha azt leírnám, akkor azt negédnek minősítenéd:)
@Orica Középföldi: lekéstem a csatlakozást az űrszekerekről... egyszerűen ott maradtam:)... te még nem késtél le semmit?:)
@Orica Középföldi: ott maradni?...mert a szomszéd az írigy:)
@Sir Bates dö Hól:

De, és is éreztem már úgy, hogy lekéstem valamit.
Viszont az élet utólag mindig igazolta, hogy nem volt az baj:)
@Sir Bates dö Hól:

Meg ne próbálj negédes lenni:)) Ragacsos és őszintétlen.
Hogy fogok ezzel a bizonytalansággal aludni, hogy nem tudom taga kicsoda valójában.

Jó éjt!
@Orica Középföldi: mindig mindennek van értelme... ahogy Murphy mondja: " Az életet csak előrefele lehet élni, de csak visszafele lehet megérteni.":) na meg a kedvencem :"Hiszen elég nagy a világ. És van benne elég leány. Szebbnél szebbek, édesebbek. A hozományok se vesztek még ki. Ej, csak egészség legyen és egy kis tűrhető kártyajárás."
Mi bajom lehet?:) a kissé keserű, cinikus mosolyon kívül?:)
Nagyon jó hely ez varánusz. Ide jár 20-30 csökött agyú libero komcsi, s egymás farkár veri.
A legjobb a Jég, akinél elpattant a húr, amikor meg mertem említeni, hogy fidesz borzalom ide, vagy oda, de nem illegitim a jelenlegi törvénykezés. Onnan kezdve humorosnak vélve magát csak hányni tudott.
Annyira belterjesek, s egyben nevetségesek vagytok. S képzeljétek el, ezt nem egy fidesznyik mondja! Csak egy olyan valaki, aki nemzeti érzelműként, nyitottan egy normális szociáldemokráciába irányába is, próbált volna szót találni.
@Szúnyog: nem találtál?... nem volt ez most korrekt:)... Jéggel majd másban találsz egyezést.... gyere holnap... és tudod www.youtube.com/watch?v=SJZm6KBKVbg&feature=youtube_gdata_player csak így... sza gyere:)
@Sir Bates dö Hól:
tisztán láccik, hogy halvány lila házad sincs arról, hogyan mongyák eztet taljánúl

brühüyyy
@Szúnyog:
troll jellegű szúnyog valál

brühüyyy

nyasgem
@Sir Bates dö Hól:
télleg? és milyen sima lehecc...be is csúszik simán?

brühüyyy
@Orica Középföldi:
megint felfedeztem valamit...képzeld...a 15 éves Guatemala-i rum majdnem olyan jó mint a cuba-i hanem jobb...mivel a polcon cuba-i nem volt (Matusalén) kipróbáltatott és ...és atag-t meg ha te nem tudod megfejteni akkkor ki tuggya?

egyébként rossz helyen keresed -szerintem- mindíg ott kell keresni ahol vannak lukak és bele lehet fúrni mert a nagy esztergályos fúrni is kell tuggyon ha nem, akkor nem is marós és a horizontálos se vala hanem portálos és a síkköszörűs ami még szikrádzik isch

szüval...meg kell analizálni őkelmét

pillanatokon belől főfutam Új delhi kűlvárosi pályán F1 és akkor nézi Vettel seggét...hogyan izzad

brühüyyy
@Orica Középföldi:
Fabi nem is tuggya ő csak egy alkalom...hogy offoljunk egy kicsinyt

naponta rum memmellett és helyette

mit gondócc kell kávét colálnom?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen, megszívtuk a maszopot, megszívtuk a fideszt, nekünk tényleg már csak a nagyeszű, mélyen humanista jobbik hiányzik, utána sóra sem kéne költeni, hogy behintsük az ország egykori földjét.
@Sir Bates dö Hól: @taga20: Uraim Uraim! Vannak itten Hölgyek is! Az essznciát érteni vélem, de, ha megiszom, hasmenésem lesz tőle, mint Oricának...Hól Uram, önnek a világnézete több-kevésbé egyezik a magaméval, de olykor elveti a sulykot, jegyezem meg, és olyankor mulatok a legjobban, mint farizeus! :-D
@Sir Bates dö Hól: Ej, ez rejtői inkábban..vagy dzsentri, a negédes és belesz@rós fajtából..vagyis pont nékem való, gyarló vétkezőnek! :-D
@Sir Bates dö Hól: tegnap Orica azt mondta költői vagyok... :D

most közönséges leszek, mert sorozatba ezt a viccet juttatjátok az eszembe:

Az óviban:

- Mi az apukátok foglalkozása?
- Asztalos, vízvezeték szerelő, tűzoltó, orvos - az összes szokásos
válasz elhangzik.
Jancsika kivételesen csöndben ücsörög, de őt is megkérdezi az óvó néni:
- Hát a te apád mivel foglalkozik?
- Az apukám egzotikus táncos egy meleg szórakozóhelyen, leveszi az összes ruháját és buzik előtt táncol, és néha, amikor igazán jó
ajánlatot kap, elmegy néhány fickóval a sikátorba és kielégíti őket.
Az óvónő elkapja Jancsikát és a folyosóra viszi:
- Apukád komolyan ebből tartja el a családot?
- Á, nem, igazából szakállamtitkár a kormányban, de ezt olyan kínos lett volna elmondanom itt mindenki előtt...
@Sir Bates dö Hól: :D

szerszámkészítő.
ne igyatok annyit...:)))
@guma: Öreg vicc is lehet jó, de miért kellett átkölteni a végét? Aktualizélve?
amíg az emberek a pénzügyi rezsicsökkentéssel vannak elfoglalva, addig másra nem figyelnek

kerdezzbatran.blog.hu/2013/10/25/mi_lesz_a_penzugyi_rezsicsokkentes_masodik_lepese
@guma: Az minőségi szakma (volt), sajnos már csak a kínai kereskedők (vietkongokkal és törökökkel) műxik a régi cocialista (ne feledjük, száz éve még kapitalista fellegvárak) iparnegyedekben! Ganz, Csepel, stb.
@Steve123: Ez igen, tényszerű..szép napot kívánok! (elnéztem az órát és nem keltem fel háromkor visszaállítani kettőre), vagyis szép reggeltot!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): :D

én így kaptam...
nem az én "költeményem" :)
a közbeszerzést be kéne tiltani...
bonyolult, drága, csaka jogászoknak és szakértőknek jó....és semmivel sem viszi le az árakat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Köszönöm, hogy megosztottad, ott és most (még) szabadabban lehet rosszalkodni, itt nem tennék ilyet ! (soha!:-P
@FILTOL:
LE??? Ha láttál ilyent közelről (pl.iskolai informatikai 2011) akkor kicsit soknak találnád te is a 297.000 forintot a 120.000 forintos (akkor már elavult) notebook-ért. Pláne több ezres tételnél...
Ez szimpla rablás.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: egyébként pl. műszaki cikket esetében az árgép és ilyen összehasonltó progiknál nincs jobb közbeszerzés.
építés és egyebek az nehezebb ügy, de versenytárgyalással megoldható lenne az is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Azért felröhögtem hangosan, amikor Lasombra írta:
"...de biztos vagyok benne, hogy egy akkora ziccert nem hagyhatott ki, mint Szájjal József. Luxemburg kis ország, egészen szűk hely. két magyar férfi, egészséges libidóval, távol az anyaföldtől, az ismerősöktől és a berozsdásodott normáktól, egy jugendherbergében, a hanyatló Európa mélyén, ahol csak egymásra számíthatnak, így a pártköteléket szorosabbra kell húzni.
ekkor vesztette Schwanz úr a szüzességét. mármint a másikat. és azóta megújult tisztelettel tekint a kisborjúkra is."
Tisztelt Bíróság, nem is értem...
Pláne, hogy abban a libsi fertőben Szájjal mit is...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Csányi Sándor szerepvállalását sem a politika logikája mentén értelmezem. Egy ilyen kaliberű és tekintélyű üzletember jót tesz a focinak."

Forrás: index.hu/bloghu/fideszfigyelo/2013/10/26/deutsch_tamas_fel_eve_meg_dicserte_csanyit
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Elírás törpént, Josef-et akartak, csak mellényúltak!
Ebből mekkora per lehet (tenyerét dörzsöli, elégedetten:-)
@tristen2005:
Szörnyű ez... Most akkor az SZDSZ végre fizet? Vagy a narancsbolsevik párt kifizeti a postai költségeket is, 2006-ról még? Kínzó kérdések ezek....

@FILTOL:
Ahogy a cocik alatt is a lopás és szemérmetlen árképzés melegágya volt a közbeszerzés, manapság is így megy ez, csak most már a legnagyobb bulikat szemrebbenés nélkül titkosítják. Nehogy már a parasztja felbacca az agyát a szemérmetlen összegek láttán!
Jobb nem tudni.
Tessenek örülni, hogy ennyire vigyáznak az egészségünkre, ezzel is megelőzve a magas vérnyomás kialakulását.
Különben is, mi közötök van ahhoz a pénzhez???
"Az öt cég megbízása már februárban, az NFÜ-s közbeszerzés eredményének kihirdetése után magára vonta a sajtó figyelmét. Kiderült ugyanis, hogy mindegyiket néhány héttel a pályázat beadási határideje előtt ugyanazon a napon, ugyanakkora tőkével alapították, ugyanoda lettek bejelentve, és szinte azonos volt a tulajdonosi körük. Több céges és offshore-céges áttételen keresztül Hegedűs József Zsolt, Bauer Róbert, Smuk Zoltán és Nyúl Sándor, Demján Sándor üzlettársa álltak a cégek mögött, amelyeknek csupán 1-1 alkalmazottja volt.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azonban februárban ezeket a jeleket nem találta aggasztónak, és azt sem vizsgálták, hogy mi köze lehetett a projekthez Seszták Miklós KDNP-s parlamenti képviselőnek, aki a két projektcégben is tulajdonrésszel bíró Enternet Invest Zrt. felügyelőbizottságának volt a tagja, miközben az elnöke volt az Országgyűlés a közbeszerzési albizottságnak és tagja az informatikai albizottságnak, valamint a gazdasági és informatikai bizottságnak. Sesztákról az Index derítette ki, hogy ügyvédként is közreműködött az Enternet tevékenységében, amit a képviselő az ügy kipattanásakor nem említett, csak azt hangoztatta, hogy fb-tagságát már pályázat előtt próbálta megszüntetni, és nem is lobbizott soha a cégek érdekében."
index.hu/belfold/2013/10/08/nem_csinaltak_semmit_a_10_milliardos_tamogatasbol/

Nehogymár ez sem elég hihető nektek? Beszarás... Pedig "Isten'biza" mondta!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Lesz visszhangja, hisz a Párt sajtóköcsögjei felhívják rá a figyelmét a Kijafasznak! :)
Szóval jobb lesz lementeni, ha még olvasni akarod...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azon szó szerint megborultam, - a sírva röhögéstől kiégett a viccrelém - reagálni sem bírtam. az a poszt nagyon kerek
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem vagyok informatikus, majd megveszem nyomtatásban! :-P
A periratokhoz csatolni fogják, vagy titkosított lesz? Mint mondtak erről a Pártban?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: most legalább kiderül, hogy hol a tűréshatár Dr. L'Obasso Bornyú úrnál, reposzt lesz vagy revans
@vitéž munkášőr:
Ilyenek ezek... libisbolsi csürhe, nem tudják az elvhűséget és az elkötelezettséget tisztelni.
Bár tompikánál a hűség is valami zavaros fogalom. :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Baszki, lehet, hogy tényleg bele kéne lépni a narancsbolsevik pártba. Bár... ha eddig nem közösködtem a komcsikkal, most kezdjem?
Az a sok KISZ, MSZMP csicska régen is zavart, most se tetszenek. Tudom, bennem van a hiba! :)
Pl. egyik vallásos ismerősöm is a rendszerváltáskor hagyta abba a templomba járást, mert nem fért be a padba a sok volt pártcsicskától, meg munkásőrtől. Ahogy mondta, ő még a templomon kívül is vallásos marad attól, azok meg a templomban sem... :(
@vitéž munkášőr:
Attól függ... Mármint hogy Tompika értelmi szintje mennyit fog fel belőle.
A telefonos rész fogja kiverni a biztit nála. A 2 telefon, a diplomáért... :))
Off

"Ezért a magam részéről csak rábeszélni tudnám Esztergom első asszonyát, hogy jelöltesse magát. Illetve az internetes közösség jelölését fogadja el. Amúgy is legfőbb ideje lenne, hogy egy hölgy vezesse az országot. S mögé kockázat nélkül sorakozhatna fel az egész politikai ellenzék. Még akár a jobboldali, de Orbán rendszerét elutasítók is."

gepnarancs.hu/2013/10/tetenyi-eva-for-president/

On
@rdos:
Igen, de...
Szerinted ez a sok kis önjelölt messiás ezt meg tudná tenni???
Pedig arra a hölgyre inkább szavaznék, mint bármelyik más ellenzéki faszfejre... Mert ezek azok...
@guma: na lebuktam, pedig egész nap ehúztam vona a dolgot:) de ezek az absztinens emberek, ezek a ...:)
@rdos:
Felõlem...
Tõle is csak azt várnám el amit bárki mástól: ne a nagy ambíciót hanem a nagy tudást díjazza amikor munkatársat választ.
Küldetéstudatosok kíméljenek.
@Szúnyog: te tuti a Zárug Péter Farkas leszel! az eszed alapján rögtön rád ismertem. mondd csak, tegnap este is napszemcsivel a fejeden aludtál?
@vitéž munkášőr:
A szomáliai hadúr neked smafú??? Nem is értelek... :)
Vagy M.Krisztike, a Hisztike. Liberális meleg jogvédőből lett széljobber megélhetési ... képviselő. Elég hiteles nő, ha belegondolsz, a Gábris félék isszák is a szavát! :)
Talán, titkon még, a régi melegjogi aktivistát kedvelik benne...
@xvxvxv:
Vérmagyari, háromnevű kiskancsó? Kijamagyar, ha nem ő? A "politikai elemzők" másik gyöngyszeme?
@xvxvxv: a fullánkja (copfja) meg a szájába lógott - majd álmában csengetett kicsit
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Persze hogy nem akarnak visszalépni. Vélhetőleg a háttérben a fityisz és a cocik között továbbra is megvan a 70-30, vagy ki tudja milyen arányú lenyúlás, csak nem mindegy kié a 70. Úgy látszik a cociknak (maszop, déká nemgyütt14, ...) a mostani 30 legalább annyi, mint a saját időszaki 70. :-(

Csak azt felejtik a mindenoldali eftársak hogy az eltulajdonítható javak köre véges.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a megváltoztatott nevű néni, aki a hampelkati törzsvásárlója? még jó, hogy az orálból nem lesz hisztischwanz zombihibrid, anélkül is sötét itt a Halál-tavon a jövő...
@rdos: Én is érzek ilyesmit..a vizeletemen! Lehet, urulógushoz kellene távoznom lassacskán?
@saravad: Tudás? Persze. Szerintem a becsületesség, a tisztesség (lenne) a legfontosabb tulajdonsága a "köz szolgájának".
@rdos:
Állítólag jelenleg 0%-ot kapnak, de a következő ciklusra beígértek nekik egy 20-ast, ha tartják a pofájukat és szépen játszanak.
Eddig úgy néz ki, van valós alapja.
Igaz számolni nem tudnak, mert az új, csökkentett létszámú parlamentben kb. annyi esélyük lesz, mint Szaljosánnak a főtárgyalásán. Viszont télre akkor is megvan a melegedőjük, meg dolgozni sem kell mindegyiknek elmennie...
@V-PORT:
Ja, hogy ti így! :)) Végén még mentek kávézni Fodor Gáborral is... a G.-al... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Amióta láttam a Jobbik új reklámját, már csak így hívom. :)
@V-PORT: Köszi neked is.:) Annak idején láttad az Elit alakulatot?? Tetszett ez a végén, amikor az amcsik is ráeszméltek, hogy ez róluk is szólt.

youtu.be/Uvs_TAimr0U
@V-PORT:
Őzike és cigánygyerek simogatás, rózsaszín tüll, virágok és világbéke, hippifíling?
Homályosítsatok fel, tudatlan proli vagyok, ilyen liberális perverziókat nem szoktam nézni, a Barátok közt kitölti napjaim! :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Üdvözöllek a felnyílt szeműek klubjában. Színházi hasonlattal élve, a felvonás a végéhez közeledik, csak nem tudni, hány felvonású a színdarab. Ha még sok 4-4 éves felvonás lesz, az utolsó felvonásban a földön ülve nézzük a kiürült színpadot a szabad ég alatt. :-(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

De hülye vagy:))))))))
Vaj'h erre is jó a gyömbér tea?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lehet, hogy róluk is szólt, de mégis csak ők voltak a vesztesek, és nem őket üldözik még mindig mint háborús bűnösöket. De most ne vitatkozzunk. Tudod, mi liberálisok tartsunk össze. Bár nekem már sok ez a szín, amit használtok. :) Tényleg. Kaptok külön ruhapénzt, hogy a sok fekete ruhát színesre cseréljétek? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Melegedő? Dolgozó? Elismerve, nincs két egyforma "bolsi-labbanc".

"Atomjaira robbantottuk a Bajnai-birodalom bajai érdekeltségeit és feltártuk, Bajnai György, a volt miniszterelnök apja miként alapozta meg a családja és fia jövőjét. "

pestisracok.hu/a-bajnai-csalad-elso-milliardja-kisemmizes-ugyeskedes-uzleti-eroszak/
@Orica Középföldi:
Nem hiszem... a gyömbérsör max.! De a Ballantine's szinte tuttira jó rá!
Ez a Tétényi dolog egy vicc. Most tényleg a békemenet szintjére kell menni és keresni valami közös, nagy vezért OV ellen.
Ez egy kedves nő, aki legyőzöt egy fideszes polgármestert, akit akkor már bottal sem volt hajlandó megpiszkálni senki. De fogalmunk sincs arról mit csinálna, alkalmas-e kampányra, pláne kormányozni. Nincs pártja csak a bábja lenne valakinek.
Amúgy bal oldalon sosem volt közös jelölt (csak 1 mszp-s, 1 szdsz-es), de pl OV és Torgyán is külön indult, így is lehet nyerni. (nyilván egyéniben közös jelölt kellene)
Bohóctréfa lenne még egy szereplőt bevinn a veszekedésbe. Képzelj el egy olyan kormányzást, ahol a min.e. mögött nincs saját párt, csak 3-4 veszekedő frakció, aki akkor rugja ki, amikor akarja. Max. 3-4 hónap után előrehozott választás.
@rdos:
A sort pedig folytatják az Orbán féle szőlőbányákkal (a pártház eladását sem hagyják ki), a .... hűűűűűű... durva lesz! :)
@V-PORT: Titkos megállapodás a Benettonnal??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jövőre meg a Budapest Pride. Tényleg már van bérleted a Vígbe? :)
@rdos:
Lsd. Lord Acton örökbecsû szavait.
A hatalom birtokosait mindig ellenorizni kell szerintem es elszamoltatni, mert meg a böcsület es tisztesseg is könnyen relativizalodik menet közben.
A tudas meg igenis elengedhetetlen. Egy csomó becsületes embert ismerek akire nem bíznam ra a költségvetés megírását, mert Gyurihoz es Misihez hasonlóan nem tudja keszsegszinten alkalmazni az alapmûveleteket 100-as számkörben.
@nedudki74: Nincs pártja? Nálam ez egy nagyon jó pont.

Abban egyetértünk, hogy ha mögé állnának az eddigiek (fletó, attis, kordonka), akkor tényleg vicc lenne. Végre hiteles emberek kellenének közszolának, az eddigiek 98-99%- a szememben nem hiteles. Lehet hogy optimista a százalékom :-(
Mai örömhírek a tolvajkergetőktől. :)

"Virágos jókedv uralja ma éjjel a VII. kerületi kapitányságot, ugyanis sikerült elfogniuk azt a tolvajt, aki a Klauzál térről először Szopórollert (10.000 Eurós bringa) majd Laurát is ellopta. A rendőrök annyira örülnek, hogy hajnali fél háromkor felhívtak bennünket, hogy közöljék az örömhírt.

Kanalas Ádám többszörösen visszaeső bűnöző jelenleg a fogdán elmélkedik, és indítványozni fogják előzetes letartóztatását, tettestársaival egyetemben. A jelenleg hatályos Btk. alapján egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat Szopóroller miatt, illetve további három évig terjedőt kaphat Laura túlzott tapogatásáért. Ez összesen három-négy év letöltendőt jelent még akkor is, ha az üzletszerűséget vagy a bűnszövetségben való elkövetést elnézik neki. Két tettestársa is hasonló dolgokra számíthat. Az egyetlen enyhítő körülmény, hogy beismerő vallomást tett.

Kedves Kanalas Ádám, illetve Tóth Bálint és Botos Zoltán, jó szórakozást kívánunk nektek hamarosan a váci Hotel Anál Állami Wellnessközpontban!"
@rdos: Addig aki teheti, elmenekül, aki nem, kihal, ugye? (vagy beáll bégetni, de ez a második verzióval egyenlő..:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Pártszékházeladás. Az már elévült. Vagy nem?

Nem is az a fő baj hogy lopikálnak többpártunk és mindenkori szabadon? választott kurmányunk, hanem hogy közben olyan eszement struktúrát burjánoztatnak, ami már a módszerváltáskor is ördögien embertelen volt. Ha a lopikálás lenne a fő cél, akkor felfuttatnák a gazdaságot, abból többet lehet lopni.

Innen látszik, hogy nem egyszerű lopásról van szó, hanem nagyhatalmi érdekeket kiszolgáló dezertőrködésről. :-( Elismerve, sejtésem alátámasztani ténnyel nem tudom.
@saravad: "A tudas meg igenis elengedhetetlen". Ez egy bolsevista propaganda.

Mari néni a saját háztartását el tudja vezetni? El. Akkor az országot is. Nyilván kuszaszemet, meg a másikat összehasonlítani Mari nénivel a nénire nézvést sértő.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Nem, dehogy. A megoldás egyszerű. Nem az előadást kell nézni, hanem a "melósokat" akik bontják le a színházat, míg Te az előadást nézed.
"A Párttal a néppel egy az utunk, a jelszavunk..."

"A hét elején rögtön elképesztő hidegzuhanyként érhette a még mindig kisebb áfakulcsban reménykedő élelmiszeripart Rogán Antal érvelése. Eszerint úgy jöhet kisebb húsáfa, ha egyben hatósági árassá is teszik a hústermékeket, "különben csak a kereskedők járnak jól".
A kommunizmusba hajló ötletre a termelők köpni-nyelni nem tudtak. Volt, aki elsőre az árverseny fogalmát próbálta volna elmagyarázni a kormánynak, más a hatósági ár szerepét mutatta volna be nekik, a legvisszafogottabb érintettek pedig csak annyit reagáltak, hogy megvárnák pontos részleteket a piacgazdaságban egyébként is kivitelezhetetlen felvetésről. Az évek óta veszteséges húsiparnak elsősorban a feketegazdaság ellen jönne jól a kisebb áfa."
index.hu/gazdasag/2013/10/27/hig/

Honnan a búbánatos lópélóból értené a sok kretén soha nem dolgozott kis komcsi, hogy milyen is a piacgazdaság??? AZ is hülye, aki ilyen kérdéseket tesz fel nekik...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MERT KEKEC VAGY, CSESZED!
A jobbik gazdasági főesze azért majd alkalomadtán bemutathatja az érettségi bizonyítványát. Csak a matek jegye érdekel...
Utána még volt valami papírja?
Mármint a kis gurigáson kívül?
@rdos: "míg Te az előadást nézed." helyesen " míg Te az előadást néznéd."
@rdos: Nézze a halál..nem elég, ha hallom operaelőadás közben a légkalapácsot? Élvezni csak így lehet (perverzek előnyben!:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): :-) Jól mondod, perverzió? mazohizmus? kell ahhoz hogy a szűkített újratermelés, a jövőnket, az unokáink jövőjét felélő "sáskajárás" alatt még tapsikoljon is az előadás nemzeti focialista, baloldali focialista, ... szereplőinek az ember fia.
@rdos: A tapsikálás sikerült már párszor..az ember nem változik, csak a világ körülötte!
@saravad: Abban igazad van, hogy a "becsületes tudás" jobb az "egyszeri becsületesnél". De ha az alábbi 2 képviselő között választhatsz, melyiket választod?

1. egyszerű - becsületes
2. nagytudású - jellemtelen
Ja, hogy Fabius jelen posztjához is szóljak. Innen már csak egy lépés, hogy a ogy választásokat is nemzetbiztonsági okokra hivatkozva zárt közbeszerzésen oldják meg az eftársak. :-(

Mentem, sziasztok.
@rdos:
Megvalósult egy része. Evégre a választási szoftvert házon belül újraírták, auditálások nélkül. Azt hozza ki, amit akarnak.
Hogyan jutottunk idáig? :(

Az elmúlt hetekben többször adtunk hírt arról, hogy fiatal lányokat próbáltak elrabolni Debrecenben. Ennek kapcsán az RTL2 Forró nyomon című műsora rejtett kamerákkal felszerelkezve több „beépített” lánnyal, és egy szintén „beépített” emberrablóval Debrecen forgalmas pontjain, autóbusz megállókban tesztelte az embereket, hogyan reagálnak a kísérletre. Siralmas lett az eredmény!

civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/lanyt-probaltak-rabolni-debrecenben-video/1027085722
@rdos:
ha csak ez a 2 valasztas van akkor mindegy, az az orszag menthetetlen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Még csak át se kell írni a választási szoftvert, ha egyszer a jelölés eleve antidemokratikus. :-(

@saravad: Bolinak már szerintem megadtam, Neked még nem. Persze hogy van remény. Kicsit hosszú, de szerintem alapmű.

kibulizottorszag.net/
@rdos:
Megadtad, megadtad... már a megjelenésekor is olvastam és egyetértettem vele... a fene egye meg... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Igen, ez van. :-(

De nicsak, milyen nagy a csönd. Csak nem mindenki Bereznay Andrást olvassa? Ha igen, ez a nap sem telt el hiába :-)
@rdos:szerintem F1-t néznek:)
@Sir Bates dö Hól: szevasz haver, még gondolkodom, hogy tudjalak átbaszni:) lehet, hogy Penivel szövetkezem:))) szerintem benne lenne.
@rdos:
Elolvastam, vagyis átfutottam.
Csak a végét tartom túl optimistának, dehát valamiben csak kell bízni.
@Penivaldes: így még hihetőbb lenne az átvágás:)) maradj még alatta, altasd:)
@Penivaldes:
Hová?
In Österreich, oder in Gross-Britannien?
@taga20: :) mindig csak az a revans, mi?...fogadok nagy mo matrica is van a kocsidon:))
Svédországba majd késöbb Ausztráliába készültünk
@Penivaldes:
Na, ha már ti is menekültök... :(
A kenguru sütve állítólag nem rossz.
@Sir Bates dö Hól: kettő, ha az egyik fakul, ako ott van a másik:) ilyen fasz országot, mint a mienk:)
különben is tegnap láttam Navrát a kislányával a boltban.
@Penivaldes: de ott melózni is kö, nem itt dumálni hétköznap délelőtt és délután:) csak szólok:))
höhöhöhö

Perzse megint a hülye újságíró a genyó, véletlenül sem az aki idiótákkal közösködik :D
@Penivaldes:
Az olyan, mint amikor Claudia Schiffert anno majdnem???
Mert akkor értem! :))
@taga20: szoktam melózni.)
lehet hogy ez is egy munka, ki tudja...
.D
Kérem fáradjon vissza a kegyelmes úr!
@Penivaldes:
Na ja... az oktatási rendszer, meg az alultájékozottság a hibás...
Tanulni kéne, vagy legalább olvasni! :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bocs, de én nem ismerem ezeket a múlt századbeli hölgyeket. jó, hogy nem madame pompadourt emlegedtett.
@Penivaldes: hmüü, lehet, hogy szegényes a fantáziám és nem kéne minden nap félhatko fekölnöm:))
@taga20: én meg hatkor kelek, mégsem zokogok. szép reggel a város
@taga20: ja és Vettel kemény:)
lassan kész az ebéd
ti mit esztek ma emberek?
@Penivaldes: ako ezek szerint én nyertem:)
@taga20: igen, de hozzám még oda kell illeszteni a francia lovagom, aki Lord.
.))
@Penivaldes: ez így csalás, bár ez a Lord is csak délben kel:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gúnyolódás helyett tájékoztathatnád penit, hogy tulkép scvhiffer andrás nővéréről van szó. :))
@bella _ciao:

Igen B+, Casanova meg Casablanka bátyja!
@tristen2005: Pánikolnak, és túllihegnek.....
Orbán befizethetné például a Kossuth-tér rehabilitációját 2006-ból, valamint a Wittner által uszított ultrák nyomán a TV-székházat.
@bella _ciao:

Ja, meg a Sűtő Enikőt, ő a Bear Grylls húga!
@taga20: aha, Vettel világbajnok! 26 év, 4 VB cím! Excellent!
@huzzadneki shakespeare: jesz, jesz, JESZ, behúzta a kurvaéletbe!!!!
@taga20: Örömmel hallgatod a dajcsland dajcsland über alles-t??? :)
@tristen2005: azért az a fotó a cikkben a fidelitas elnökéről is mindent elmond:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: így vasárnap dél felé? semmi, igazából semmi. illetve dehogynem. veszettül kutatok az igazi sirbatesz után.
@bella _ciao:

Miért kell sirbatesz?, közeleg a vég?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sokszor szeretnék német lenni, de magyar vagyok, nekünk ez a keresztünk, nem tudjuk csak úgy ledobni, nekem nem megy. nem csak azé, me kurvára nem tudok németül.
@Sir Bates dö Hól:

Vajk vagy Vak, még ő sem tudja!
@Sir Bates dö Hól: csak alelnök, de így is lerí róla, hogy már most vajk van a füle mögött.
@tristen2005: nem, de neki még voltak normális hozzászólásai a témához.
@taga20: Nyugi én sem tudok. :) Tényleg az öreg megszerettette már veled Wagnert??? :)
@bella _ciao:

Nyomja a francia Gypsy-t,+ egy-két spangli a jóból!
@taga20: Amúgy nem biztos, hogy le kéne dobni a keresztet. :)
@bella _ciao: --mégha az igazi Trebitsch-et keresnéd, vagy Godot-ra várnál, de így?
@bella _ciao: milyen témához... hogy néz ki egy baguette:)
@tristen2005: ebédre koncentrálok:)
@taga20: Tényleg amúgy mitől olyan szimpik neked a németek?? :)
Találtam egy érdekes írást. Ebben olvasható idézet:
„A kétharmad küldetés, amelyet azért adott a jóisten a választópolgárokon keresztül nekünk, mert rólunk gondolta, hogy el tudjuk végezni mindazt a feladatot, amely a függetlenségünk megőrzéséért szükséges. Átalakítottuk a közoktatás rendszerét, az egészségügyi ellátórendszert és a felsőoktatás átalakításának végén vagyunk, nagyjából az is lezárult, kirajzolódott minden. Ha most megállnánk, kockáztatnák az eddig elért eredményeket.” (2012.dec. 18).

Most én idézek az írásból:
''''Ebbe a szövegrészletbe Orbán Viktor gyakorlatilag belesűrítette a megszállottság határát súroló teljes elhivatottság- és küldetéstudatát. Kétség nem fér ahhoz, hogy a magyar „nemzetet” teljes mértékben a saját elképzelése mentén akarja alakítani, formálni. Ebbe beletartozik, mind az állampolgárság faji alapú kiterjesztése, mind pedig annak piaci kiárusítása. A hívők az apró ellentmondásokon nem akadnak fenn.''''
''''Mindezek fényében nem véletlen tehát, hogy az egyházakra hárul az a dicstelen feladat, hogy a kötelező hittanon keresztül az embereket infantilissá és gondolkodásképtelenné tegyék; beléjük neveljék a tekintélytiszteletet, a sorsukba való beletörődést és a bűntudatot, hiszen szociális helyzetük valójában a bűnösségük következménye (tehát jogos); valamint mentálisan alkalmassá tegyék őket az ellenség- és bűnbakképzésre, amely a politikai hatalmat, és őket, magukat is, felmenti a mindennemű felelősség alól.''''

Részletesen:
www.magyardiplo.hu/archivum/2013-febru%C3%A1r/1097-az-orban-rezsim-politikai-teologiaja
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: menj egyszer el pl. Bajorországba, aztán megérted:)
@Sir Bates dö Hól:

Remélem nem Gypsypecsenye, nemzetiségi szósszal, az tiltott!
@taga20: Uhhh pedig Rodeo nem az, mégis leborul a zsenialitása előtt.
@taga20: Voltam ott is de Észak-Németországban nem messze a holland határtól is. :) Gyakran jársz feléjük?
@Dr. jenőke (jenőke): az egy nagyon jó site, én szeretem...
@tristen2005: kagyló... a hólokat nem rongáljuk... leendő birodalmam stabil támaszai:)

(Kénytelen vagyok egyszerre válaszolni... jó esetben az átviteli sebesség a 2bps-t is eléri:))
@Sir Bates dö Hól:
Buda Pétrt olvastam idáig, amíg... - nem tudom hová lett.
Erről a Buda Péterről van szó:

arokaso.blog.hu/2008/10/11/buda_peter
@Dr. jenőke (jenőke):

Nagyon jó írás. Kösz.
Miért maradt el tegnap a vers?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: néha, nekik is csinálunk szerszámokat, meg ide haza is (autóipar). ég és föld a kettő:)
@Orica Középföldi:
Sajnálatos módon vidéken ragadtam, csak ma hajnalban keveredtem haza, és ráadásul éjjel nyitvatartó trafikot is kellett keresnem, mert már este 18 órakor elfogyott a cigim, és a faluban nem volt árusítás. Rumot (fehéret!!), vodkát akárhol vehetek, de cigit?
(munka volt, nem dorbéz)
Ma nem megyek sehová, legfeljebb sétálni.
@tristen2005: mondták má neked, hogy hülye vagy:) szerintem igen:))
@taga20: Igazad lehet. Sokaknak bej0n a forma 1, nekem meg annyira 1 forma minden versenyük. :-)

@saravad: Ha tetszett, ajánld másnak is. Füllentő ember és a sánta kutya mondása csak bejön már egyszer. :-)

@Penivaldes: Jogos. A megfőttet megétkezni nem praktikus a billentyűzet előtt, pont az olyan linkek miatt, mint amit pl. @tristen2005: kommentelt :-)
@Dr. jenőke (jenőke):

Mit csinál most Buda Péter, és miért olvasod? -ha nem vagyok túl kíváncsi.
Ennyi időd van vagy mazochista vagy?
@Dr. jenőke (jenőke):
Tökéletesen mûxik, mint a boszorkányüldözes.
@tristen2005: :) az nem baj... szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig adj annak, aki rászorul vagy szükséget szenved:)... az élet mindig visszaadja, a legváratlanabb helyzetekben, sokszor onnan ahonnan nem is várod, nem is gondolod:)... ha mást nem tudsz, akkor jó szót, az mindig van:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): ah, godot. azt mondják az már megvolt tompikának. bár lehet, hogy sirbatesz is ezért tűnt el. d:
@rdos:
Ami most van ellenzeki oldalon, eleg biztató. Hiaba mondta a 'legszebb' kongresszusi beszedet Ati; nem lett nepszerubb. Bajnai jol indulo palyaja akkor tort meg mikor mindenfelet igerni kezdett mindenkinek. Figyelem fb-on, a kozelet irant erdeklodo szavazok elkuldik a sajat politikudsikat a francba. Ez jó kezdet, nem? Még akkor is, ha marad a fidesz, nem cserelünk sz@rt a ...
hmmmmm, mire számítanak? Vannak kétségeim az eredményességről, és a hatásosságról...

Székelyföld beintett Bukarestnek
100-150 ezer ember vett részt a székelyek menetelésén, Trianon 100. évforulójára önállóságot akarnak, a polgári engedetlenség sem kizárt.<<<<<<<<

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F10%2F27%2Fszekelyek_nagy_menetelese%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én vele értek egyet.

Csak együtt tehetjük tündérkertté Erdélyt!

Böjte Csaba ferences szerzetes a 400 éve fejedelemmé választott Bethlen Gábor példázatát említette, aki képes volt párbeszéddel lecsillapítani a trónra lépésekor Erdélyben dúló feszültségeket. "Csak együtt tehetjük tündérkertté Erdélyt! - jelentette ki Böjte Csaba. A szerzetes arra kérte Istent, értesse meg a többségi néppel, nem ellene, hanem vele együtt akar a székelység szebb Romániát, szebb Erdélyt, szebb Székelyföldet. (MTI)
@Sir Bates dö Hól: na de nem. egészségére tompikának. ha megfogta, hadd vigye.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha a hagymázas marhaságokat (tündérkert) elhagyod, akkor valóban kéne valamilyen autonómia erdélyben. erre a területi megosztásra jó példa szlovákia, ahol átrajzolták a magyarok lakta területeket.
Most olvasom Balázs az operettszínházat kapja meg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ennyi, ezzel nem tudok és nem akarok vitatkozni, viszont ez a keménykedés sehová sem fog vezetni, és senkinek nem lesz jó. Talán csak a vezénylóéknak, akiknek kell a harci hevület és a félelem keltés.
@Orica Középföldi:
Nem tartom magam mazochistának, vagy arra hajlamosnak sem. A vallás a Hová mész, vagy Merre tartasz című könyv és más könyvek olvasása óta érdekel (elsőként a Ben Hur-t valamikor 7 évesen), később már Gecse egyes írásai is, Buda viszont nem csak kritikus, vagy tény-közlő, hanem elemez is, olvashatóan, érthetően.
Nagyon röviden ennyi.
Nagyon kevés időm időm van, pedig szeretek gondmentesen üldögélni vízparton, de nem horgászok, vadásznak sem tudom elképzelni magam.
@bella _ciao: Ha olyasvalaki mondja, akinek hiteles az élete miközben az árva gyerekekért él és dolgozik, attól elfogadom ezt is, sőt.
@saravad:
Bocs az ellenkezésért. Bajnai akkor tört meg, amikor Meseházi bedarálta (zsarolás, ki legyen a miniszterelnök, ki hány helyet kap TŐLE - mintha ő rendelkezne vele, meg ilyesmi). Pedig Bajnai volt zsarolási helyzetben, mert ha kisebb is, nélküle az MSZP semmire sem megy, hiába a legnagyobb, ha nem eléggé nagy.
Betört, nem ismerte fel a helyzetet, valójában naiv volt, vagy most is az, ha Gyurcsányt is elutasítja.
@Dr. jenőke (jenőke):
Szeretem az ellenvéleményt!

Igazad is lehet. Mindenesetre én bíztam Bajnaiban. Most meg ez a székely menetelés... Megint Gy. az egyetlen normalis.
@saravad: Magam is így látom. A fityisz híveknek meg az tenne be, ha kiderülne a 2/3-os vagy III/3-os? többségű bolseVikiről és vezérkaráról az egypártállami titkosszolgálati érintettségük. :-)

Egyenlőre nincs rés a pajzson a kordonka szagértői kormányzása alatt utolsó ogy-i szavazáskor maszop+szadesz+fityisz egyhangúlag további 80 évre titkosította az egypártállami titokszolis archívumokat :-(. Már csak 77 év, és kiderül.

Addig is:
film.indavideo.hu/video/f_az_ugynokok_a_paradicsomba_mennek
@Dr. jenőke (jenőke):

Budát azért kellő kritikával olvass. Mérget ne vegyél rá:))
@Kowalski, helyzetjelentést!: Csak nekem tűnik hülyeségnek, hogy támogatjuk az autonómiát, de a határon túli magyaroknál a jószomszédi kapcsolatokban hisz, és a más országok érdekeinek figyelembevételében?!
@saravad:
A maga szempontjából Meseházinak igaza van. Ügy érzi, alkalmas miniszterelnöknek, de nem. Ha alkalmas lenne, a Fidesz már régen irtaná, mint a parlagfüvet, de minek? Megteszi ezt helyette saját maga és ebben harcostársa Szanyi és társai is.
Bajnainak meg társ kell, mert Ő alkalmas, de nem debatter politikus. Idő kell neki, mig végig gondol valamit, mert nem ösztönösen cselekszik. De ettől Ő még politikus, csak más adottságokkal.
@Orica Középföldi:
Általában nem veszek mérget, legfeljebb hypót, de azt sem a tisztánlátás érdekében.
A vallási fundamentalizmussal kapcsolatos elemzései viszont nagyon jók.
@rdos:
Semmi nem tenne be a fityisz híveinek. A hit csodakra kepes. Ha behivna a ruszkikat akkor is lenne egy bekemenet a nyugat ellen, a szabadsagert.
Az milyen mar amikor gy-t kisztitkarozzak bőszen?
@Dr. jenőke (jenőke):
Még egy érv:
Széchenyi a legnagyobb magyar - mondta Kossuth (zöld dobozban, füstszűrővel drágább volt, mint a sárga dobozos)
Attól kezdve mindenki azon problémázott, hogy miért pont Széchenyi, aki egy rendes szónoklatot sem tud elmondani.
Vagyis Széchenyi el lett szigetelve a néptől, hiába volt célja azonos Kossuthéval, hiába írta, mondta saját - és jó - meglátásait, mint például előbb a gazdaság, ez után a függetlenség.
Mindenki azon problémázott, hogy miért Ő a legnagyobb? Miért nem a második, vagy harmadik?
@saravad: @Dr. jenőke (jenőke):
Rosszul jelültem. Helyesen:
Dr. jenőke (jenőke) 2013.10.27. 14:35:20
@Dr. jenőke (jenőke):
Bajnai se tudja hogy szólítsa.meg a tomeget pedig vannak jo elkepzelesei, erre gondolsz?

Politikai kommunikacioban (hazugssg) a fidesz verhetetlen, es ostoba performanszokban meg hatasvadasz akciokban is. Az egyetlen szakertoi csapat ott a salesesek.
Nekem az index után az jött le a székely menetről, hogy ott kint tudnak normálisan viselkedni, moon meg csak azok kapnak szót ezzel kapcsolatosan akik a másik farkával verik a csalánt.
Amikor kicsi voltam én is azt vártam, megint három tenger mossa mo partjait. Aztán már csak egy nagy-mo térképet néz az ember. Cseperedsz, megtapasztalod, hogy van különbség a szlovák és cseh nyelv közt, a román jànyok talpa sem szőrös, tudsz mindenkivel együtt nevetni az országhatár bármely túloldalán, és várod, hogy az eu bővüljön, mert minden eltűnik, amit trianon hozott, majd szembesülsz azzal, hogy idióták és aljas gazemberek a városodban nemzetegyesítés címén ellehetetlenítik a határon túl azokat, akik ugyan azt a nyelvet beszélik, mint te, hogy határon belül mit okoznak azt mind látjuk, s a megosztottság csak egyre nő, azok pedig az eu szétrobbantásáról fantáziálnak, akiknek a legnagyobb szükségük lenne -legalábbis hangoztatott céljaik szerint- arra a határok nélküli európára, amelyben ténylegesen mindegy, a határ melyik oldalán születtél.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Agybaj. Ahogy Ara-Kovács írja: "Ara-Kovács Attila, erdélyi származású filozófus pedig így fogalmazott: "Nem akartam nagydobra verni, mert magánügyemnek tartottam, hogy két nappal ezelőtt otthagytam az Együtt 2014 mozgalmat. Tagjuk ugyan sosem voltam, de szakértői támogatásomra számíthattak. A szakítás közvetlen oka Juhász Péter Együtt-alelnök botrányos szereplése volt az Egyenes beszédben. Ma azonban már más a helyzet. Most kaptam egy sajtó-meghívót, amiben bejelentik: az Együtt-PM Szövetség támogatja a nagy székely menetelést. A helyük tehát ott van a CÖF mellett. Úgy teszik magukévá a Fidesz nacionalizmusát, amiként a Fidesz a Jobbik rasszizmusát. Forog a gyomrom."
Felőlem vonulhatnak ezek a Magyarul beszélő Románok,lehet nekik autonómiájuk is!/bár szerintem ennek semmi értelme.../De ne a mi gempánkból és bennünket kihagyhatnának már végre belőle...Sohasem akartak igazán Magyarországhoz tartozni,ha meg fontos Nekik a hazájuk vissza lehet innen menni "oszt" lehet otthon kavarni a @art!! Sok boldogságot Erdélyországnak!!!
csak úgy:

Adósrabszolgákat dolgoztat a maffia a fukusimai atomerőműben
A nukleáris technikához nem értő alvállalkozók dolgoznak és nyilvánvaló a jakuza jelenléte is.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/adosrabszolgakat_dolgoztat_a_maffia_a_megroggyant_atomeromuben.568032.html
@saravad:
Igen, de mégsem.
Nekem volt szerencsém ismerni Meggyesi Pétert a 80-as években. Akkor sem volt nagy szónok, de meg is állt a fejlődésben.
Beszélt helyette más.
Kialakították nimbuszát, de ettől sem lett okosabb.
Esetlensége szimpatikussá tette, szűkszavúsága meg értelmessé.
Pedig...
Nos választ kapsz, ha mostani, nem felkészített állapotú beszédeit hallgatod.
Mint ember nem változott, csak befestették és kiszínezték. Saját maga rombolja megteremtett nimbuszát, segítség nélkül, kéretlenül.
index.hu/belfold/2013/10/27/szegyellem_hogy_a_multban_volt_kozom_bajnaihoz/
Elmondaná valaki, hogy mi a baj, már megint? Sejtem, de mégsem értem.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
megpróbálok utánajárni hátha álhír.
Én baloldaliként már nagyon unom, hogy mi baloldaliak nem merünk kommunikálni Trianonról, mert ha igen akkor mi a Jobbik és a Fidesz szekerét toljuk. Baloldaliként mondom ki kell mondani, hogy mit gondolunk, mert az, hogy sunnyogunk nem érünk el semmit.
@gazoló: +1
Végre ki kell mondani, hogy Ady és Arany magyarul beszélő román, Kosztolányi szerb, Madách meg tót volt! Csontváry sem magyarul festett!
@DarthVader:
Akár én is írhattam volna ezt.
+++
@Dr. jenőke (jenőke):

Igen, Megyóból a sértettség, a revansvágy beszél.
És abban is igazad van, hogy nagyon látszik a háttér hiánya. Abszolút közszemlére teszi a középszerűnél is gyengébb kvalitásait.

Sajnálatraméltó ahogy elbánik magával.
Mindenki tisztában van vele csak kerülgeti a forró kását álságos hazug módon, vagy éppenséggel tudományosan megfogalmazva azt, hogy egyetlen méltó ellenfele van a fidesznek. Írhattok hülyeségeket, hogy többet visz mint hoz, írhatjátok hogy de ott volt 2006 ősze,ez mind mind mellébeszélés. Azt is mindenki tudja, hogy akkor mi történt, csak sikerült ellenük felépíteni a hazugságot, amely mára olyan méreteket ölt, hogy már ott tartunk hogy "beléjük lövettek". Röhej. Szétesett minden nincs erkölcs,tisztesség, semmi, csak a hazudozás. Jó munkát!
@Gyuri bá: És ki a méltó ellenfele? Mondjuk amilyen szinten áll a Fidesz, az, hogy méltó elég furcsán hangzik.
@Gyuri bá: ebben igazad van, csak van egy kis probléma: nevezetesen, hogy nem "ki a jobbfej csóka" casting van, hanem a legtöbb szavazatot kapó az ország miniszterelnöke lesz, s mint ilyennek, mo vezetése szerepel a munkaköri leírásában. Mintha már egyszer lett volna ott nem túl sikeres.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Egy második lmp felemelkedését látjuk. Velük kezd el azonosulni az együtt. Még az eredeti lmp se működött, attól se fog, hogy mellé biggyesztjük Bajnait.
@V-PORT:
Na, itt a méltó ellenfél:
Mesterházy kihívta Orbánt és a Fideszt

A szocialista párt megújult, és méltó ellenfele a Fidesznek, hívta párviadalra a hatalmat a baloldal első embere a szocialista párt kongresszusán.

nepszava.hu/cikk/1001054-elkezdodott-mesterhazy-kihivta-orbant-es-a-fideszt-kepek
@Sir Bates dö Hól:

Ha azok voltak,semmit sem von le az értékeikből!/bár én ezt a most vonulókra értettem!/Volt itt,kishazánkban horvát bán meg lengyel tábornok, meg miegymás...no problem!Attól még nem kell,hogy álljuk ha a 'pirézek' önálló államot akarnak létrehozni..Ráadásul még a sorsunkról is savazhatnak!!Tele van a faxom ennek az itthoni hypolásával is!!Haggyjanak 'má'békén,hát nincs itthon elég elég baj és nyomor!!
@Sir Bates dö Hól: Valahogy így érzek én is..sajnos. Mennyivel eccerűbb fidiótának lenni, óh, Teremtőm!?
székej autójáért menés !
ez ojjan békemenés 1/2ség...
@V-PORT: Nem tudom, talán a sárban fetrengés? Az olcsó kampányfogás és kampányduma?! Az egy seggel üljünk meg legalább 3 lovat úgy hogy azt hisszük, nem pottyanunk köztük a földre?!
Egyszóval a gerinctelen választói seggnyalás.
@gazoló: ez azért szofisztikáltabb megoldást igénylő helyzet, hisz ők azért kerültek minority státuszba, mert oda húztak egy vonalat. Lehet, hogy másként ítélnéd meg a helyzetet, ha az a vonal a te családodat is határontúlivá teszi. Meg az ő problémáik elsődlegesen abból adódnak, hogy azt a nyelvet vallják a magukénak, azt a kultúrát és identitást, amit mi is.
A moon belüli ügykezeléssel szembeni averziód mindettől függetlenűl megértem.
Amivel nem tudok azonosulni, az az, hogy ők nem magyarok. Szerintem azok.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ilyen a magyar vircsaft. Ami működne és jól járnánk vele nem kell. Ami nem működik, és káros - kínos, az naná hogy kell.
Valaki szerint örülni kellene, hogy a fidesz táncos majma a jobbik viselkedett a felvonuláson. Naná, most nem a románok ellen kellett harcolni a vurstliban székelyföldön útban bukarestbe... Amúgy várjuk ki a végét. Úgyis inni fognak, akkor pedig még az echte székely is románcigányzsidó lesz nekik, akiket ütni kell...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én ezzel vitatkoznék. De most túl fáradt vagyok hozzá.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nem tudom ez mire vonatkozott, de egy farizeus dzsentri társaságának mindig örülök:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem érdekel a téma, éppen lakást festek meg feslett Hölgyeményeket tekintgetek, bocsesz!:-P
@Sir Bates dö Hól: tényleg nem lenne jó, ha feldarabolnák közigazgatásilag a székelyeket. az, hogy ebben egyetértek a tőkéssel vagy éppen a békemenettel, arra megállapításra sarkall, hogy jó hatással vagyok valószínűleg rájuk. mivel én ezt a munkát elvégeztem, a francia közvélemény pozitív befolyásolását a témában rád bízom. uff!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mintha egy picit túltengene benned az előítéletek táplálta indulat, nem?:)
egy kis gazdaság:

Drasztikus áremelkedés az utakon - kamionok tűntek el
Már az e-útdíj bevezetése előtt megindult a szállítási árak növekedése.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/drasztikus_aremelkedes_az_utakon_kamionok_tuntek_el.568052.html

---------------------------------------

EU-bíróság: tiltható a privatizáció
Összeegyeztethető az uniós joggal a tőke szabad mozgásának korlátozása a villamosenergia‑ és földgázpiaci vállalkozásokra vonatkozóan.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/fontos_dontest_hozott_az_eu-birosag_magyarorszag_is_erintett.568055.html
@Sir Bates dö Hól:

+++

"azok pedig az eu szétrobbantásáról fantáziálnak, akiknek a legnagyobb szükségük lenne -legalábbis hangoztatott céljaik szerint- arra a határok nélküli európára, amelyben ténylegesen mindegy, a határ melyik oldalán születtél. "

Ezt ugatom, amióta Schengen létrejött.
@Sir Bates dö Hól: Egy rakás elmebeteg jobboldali és széljobber menetel és tüntet valami utópiáért, amiről azt sem tudják hogy eszik vagy isszák. Mindezt pedig azért teszik, hogy feljebb kapaszkodjanak a népszerűségi versenyben. Akik meg őszintén hiszik, hogy ez hűűűűűűű de jóvá tenné életüket, azok meg hagyják, hogy a magyar jobboldal hülyét csináljon belőlük. Ezzel garantálva, hogy még akkor se legyen autonómiájuk, ha az lenne az egyetlen esély Románia egyben tartására.
Ti itt meg sokan állva tapsoltok ennek a rendezvénynek. Remekül kiszolgálva a jobbik és a fidesz motivációit.
@bella _ciao: én a helyi román közösséggel alakítottam ki jó kapcsolatot:)
@V-PORT: Pedig érdemes lenne. De megvárom míg kipihened magad. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: a paletta teljes, kivéve a DK-t, asszem jelen állás szerint, esetleg még a maszop félkülöncködő
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egyesek személyében tripla biztosíték? Ha egyéniben nem (és van ahol boritékolható, hogy nem nyernek), akor talán listán igen. De ha a képviselőin nem, akkor még ott a joly joker EU képviselőség, ott tán csak bejutnak.
Gondolom, hogyha ezek se jutnak be, akkor marad a helyhatósági választás? Polgármesterség, önkoris képviselőség?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Igen, bár szerintem ez az egy seggel három lovat problematika :D már a legelején kiütközött, amikor az "összefogás" azt jelentette, hogy nem-összefogás Gyurcsánnyal és Kunczéval, mert ezt annyira fogják szeretni az exfideszesek. a helyzet azóta csak súlyosbodott.

@V-PORT:

Panyi Szabolcs heccirományához kiegészítésképpen Ludassy Mária:

"Egy évvel ezelőtt aláírtam egy ívet, mely Bajnai Gordon politikai szerepvállalását üdvözli. Ezért vártam mostanáig, hogy valami erkölcsi elítélés-félét hallhatok Juhász Péter minősíthetetlen megnyilvánulásáról a Kuncze hazugság kapcsán /mely elhatárolódás oly hamar megszületett szobor ügyben, ami max. esztétikai problémát jelent/. Mivel semmi ilyen nem történt - a képmutató bocsánatkérést meg nem tartom hitelesnek - kérem, hogy nevemet és címemet töröljék az Együtt 2014 szimpatizánsai közül, mert egy rágalmazó moral insanityvel nem kívánok együtt szerepelni."

www.facebook.com/maria.ludassy/posts/498239156941546

Egy-két tanulságos komment ugyanonnan:

"Szívesen olvasnám azt az alapos történészi tanulmányt, amely JP működését elemzi dokumentumok tükrében 20 év múlva. Talán akad közületek, aki olvasta Frank Tibor: Egy emigráns alakváltozásai c. kiváló művét. Zerffy Gusztávról szól - hát bizony abban az ügyben 100 évnek is el kellett telnie. Én már két éve folyton erre a történetre gondolok, ha JP-ről hallok. (...) csak azt rakom össze, ami a nyilvánosságban látható. A demokratikus ellenzék módszeres összeveszejtését. Frank Tibor könyve arról szól, hogy Zerffyt (aki - amúgy még nagyon fiatalon - rossz költőként 48 előtt a sajtóban folyton Petőfi verseit szapulta) 49-ben, Törökországban beszervezte az osztrák titkosszolgálat (akárcsak Egressy Gábort, aki jelentéseiért cserébe jöhetett haza, de itthoin felhagyott a jelentés-írással). Zerffy azonban nem egyszerű besúgó volt, hanem valódi ügynök. Ügynöki tevékenységének az volt a csúcspontja, amikor Marx és Kossuth között közvetített. Addig közvetített a két forradalmár között, amíg tökéletesen össze nem veszejtette őket."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te Csekk, ki tapsikol is itt?
Tudod, mostanság sértettnek tűnsz, de nagyon. Értem én, csak nem szeretem, ha nem baj! :-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Milyen Hölgyeményeket? Aztán vigyázz a létra tetején, nehogy leess. ;))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szegény mszp nem mer se igent se nemet mondani. Hiszen pár évvel a népszavazás után, csak odaálltak teljes mellszélességgel a külhoniak állampolgársága mellé. Ugyanazt a hibát nem akarják elkövetni újra.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hát nem lehet jó dolog magányosan állnod mindig a nem-elmebetegek és nem-ostobák zónájában:)... de én már kezdem felismerni igazad s lassan megpróbálok csatlakozni hozzád:)... Tolerancia Fénylő Csillaga!:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Megettem pár moszkauert, szóval rendben vagyok. Miről vitatkozzunk?
@DarthVader: :) sajnos az a bajom, hogy ennek felismerése még nem bizonyítja egyikünk zsenialitását sem, azaz a másik oldal ostobaságát bizonyítja csak:(
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): pedig a gongot megütötték, már elindult az első menet:)... én felkészültem a ko-ra:)
na megint a szokásos. nem nekem való társaság.
@Penivaldes: Ezt most sertésnek veszem. :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Te ne örömködj kibicelés közben, mert csíkos lesz a fal:)
@Orica Középföldi:
Nem a tegnapi vers pótlása, de most jutott eszembe, hogy van ez a vers. Nem írom ki, hogy ki írta, és a címét sem. Szerintem ismeri mindenki:

Ha férfi vagy, légy férfi,
S ne hitvány gyönge báb,
Mit kény és kedv szerint lök
A sors idébb-odább.
Félénk eb a sors, csak csahol;
A bátraktól szalad,
Kik szembeszállanak vele...
Azért ne hagyd magad!

Ha férfi vagy, légy férfi,
S ne szád hirdesse ezt,
Minden Demosthenesnél
Szebben beszél a tett.
Építs vagy ronts, mint a vihar,
S hallgass, ha műved kész,
Mint a vihar, ha megtevé
Munkáját, elenyész.

Ha férfi vagy, légy férfi,
Legyen elved, hited,
És ezt kimondd, ha mindjárt
Véreddel fizeted.
Százszorta inkább éltedet
Tagadd meg, mint magad;
Hadd vesszen el az élet, ha
A becsület marad.

Ha férfi vagy, légy férfi,
Függetlenségedet
A nagyvilág kincséért
Árúba ne ereszd.
Vesd meg, kik egy jobb falatért
Eladják magokat.
"Koldusbot és függetlenség!"
Ez légyen jelszavad.

Ha férfi vagy, légy férfi,
Erős, bátor, szilárd.
Akkor, hidd, hogy sem ember
Sem sors könnyen nem árt.
Légy tölgyfa, mit a fergeteg
Ki képes dönteni,
De méltóságos derekát
Meg nem görbítheti.
@Sir Bates dö Hól: Ez nem szexi nekünk lányoknak. Mármint a két férfitest összecsattanása. :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Pedig elképzeltelek létra tetején festékesen, papírcsákóval a kezedben. ;)
@V-PORT: Lehet bármi. :) Azt hiszem az Együttnél tartottunk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A kezemben? Ott nem az ecset van? A farkammal mégsem festhetek, ezt megérted, ugye? (az a lámpának van felállítva! :-)
húúú, olvastátok? Sajnálatosan szánalmas, ahogy szétmorzsálódnak:

Korábbi támogatói rágtak be az Együtt-PM-re, amiért az kiállt a Székelyek Nagy Menetelése mellett.

Kálmán C. György
"Kiafaszt akarnak ezek nyalogatni? Na, viszlát, Együtt-PM, elment a maradék eszetek."

"A szakítás közvetlen oka, hogy a millás Juhász Péter egy rossz pillanatában az ATV-n csúnya dolgokat mondott Kuncze Gáborról. Egészen pontosan azt, hogy ő ugyan nem hívta meg Kunczét az október 23-i ellenzéki rendezvényre, de elkergetni sem akarta. Később kiderült, mégis ő hívta meg, és ezért Juhász nyilvánosan bocsánatot is kért."

Ara-Kovács Attila
"Most kaptam egy sajtó-meghívót, amiben bejelentik: az Együtt-PM Szövetség támogatja a nagy székely menetelést. A helyük tehát ott van a CÖF mellett. Úgy teszik magukévá a Fidesz nacionalizmusát, amiként a Fidesz a Jobbik rasszizmusát. Forog a gyomrom. Azért írtam e sorokat, nehogy valaki azt higgye, bármi közöm is lenne Bajnai Gordonhoz a jövőben. És szégyellem, hogy a múltban volt valamilyen szinten közöm."

index.hu/belfold/2013/10/27/szegyellem_hogy_a_multban_volt_kozom_bajnaihoz/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: De minek ehhez a létra, kisanyám?
Azért nem akkora, hogy földig érjen! :-P
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Lehet, azért, mert normális nő így fantáziál szobafestőről. ;) Ahhoz meg kell a létra meg a csákó, meg a pemzli...:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: te lennél a másik fél... csak szólok...:) de már én is értettem félre kommenteket... persze én egy felálló tapsoló vagyok:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Najó, miattad állnék a létrán, egye penész! (olvastad Boli linkjét, a grosseschwanzetomisat? :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: eddig azt hittem, hogy ezen az oldalon értelmes emberek vannak. tévedtem. lehet hibázni, de ha rágyüvök ako meakulpázok és mennek a dolgok tovább:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): egyébként aki csekket bántja az engem bánt! lehet, hogy ez nem nagy fenyegetés, de ako is:))
@taga20: Á, értelmes emberek?! Széles kishazánkban már lassan mindenki leépül a fidesz szintjére. Onnan meg már mindegy hogy jobbra vagy balra húz.
@taga20: Bántja a fa..senki sem bántja, de időnkínt helyre kell tenni a zasszonyt, különben elkanászodik! :-P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ezért is örülök, hogy az olyan váteszek, mint Mamit, körünkben vannak... ő megfejtette a titkot:)... de, most hogy tisztáztuk a két sarokban helyet foglalókat, most is taszít a dolog? (habár engem két női test összecsattanása nem zavar)..:)
@taga20: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: na, akkor most, hogy a nem-elmebetegek és nem-ostobák zónájának létszáma óriási növekedés eredményeként mintegy majdnem megduplázódott, egy kis igazi brainstorming-prezentációt is mutatnátok a többiek okulására Tolerancia Fénylő Csillaga és taga?:) Én már bekormoztam az üveget, hogy mégse vakuljak meg:)..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): csak szólok:) de ez kicsit kádéenpésre sikeredett!
@taga20: Jobban szeretnél Gárdistát?!
Öltözz, asszony, nekem meg: fel, vigyázz! Hímnusz jő!
@taga20: Vagy Mszp-set? Jó, majd megbeszéljük, a következő nagy-gyűlésen..ha még feláll addigra!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): LMP-s verzió: Tiltakozunk a nők szexuális kizsákmányolása ellen! (Gizike, a kávém, ha lehetne, de kérem, mélyen hajoljon be, mert az olyan ződeskék..:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
A Fineszt nem parodizálom, mert péniszirigységem támad még (nagyobb farkok, mint én bármikor lehetnék, bár csudálatosak a mai tekknika vívmányai!)!
na, és most, hogy elzavartam mindenkit, beszélgessünk a ..miről is?
Érdemes feltenni a Székelyföldi Nagy Menetelés kapcsán azt a kérdést, hogy ennek a megmozdulásnak milyen pozitív hatásai vannak, vagy várhatóak.
Az autonómia törekvés abból indul ki, hogy a székelyek történelmi okok és létszámbeli fölényük miatt egyfajta elkülönülést szorgalmaznak. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen mesterséges izoláció szándékolt előnyöket feltételez a székelyek javára az ott élő román lakossággal szemben.Ennek egyenes következménye az lehet, hogy az eddigi együttélés harmóniája sérül, és az ott élők szembenállására lehet számítani távlatokban.
Ez a legnagyobb veszélye az ügynek, mert a legfontosabb tényezőt semmisíti meg, az ott élők sorsközösségének érzetét.
Azon is el kell gondolkodni, hogy a román kormánynak felelőssége van valamennyi - az országban élő - állampolgára iránt, és a többség kivívandó és kizárólagos jogaival szemben védenie kell az ott élő román embereket is. Ezért a román kormány álláspontját reálisan kell mérlegelni, és nem szabad a székelyek ádáz ellenségének tekinteni.
Különösen annak fényében, hogy székelyföldön a magyarok aránya 59.6%, marad több mint 40%, akiket nem lehet háttérbe szorítani.
Van még egy pont, amely esetlegesen hátrányos lehet az autonómiát elérő székelyekre. Nem valószínű, hogy a kialakult atmoszférában a román kormány az odaitélhető gazdasági erőforrásokkal privilegizált helyzetbe kívánja hozni a székelyeket.
@Mariann19: Ez tisztán közgazdasági szemlélet, hoél marad az emocionális?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Teljesen lelomboztál, mert már csak érintőlegesen olvasod a hozzászólásomat.
Egyetlen mondatom volt gazdasági beütésű, a többi tömény emóció /sorsközösség, együttélés harmóniája/.
Tele voltam érzelmekkel, amikor írtam, már majdnem sírtam a meghatottságtól, és te észre sem veszed.
Mindíg csak a kritika és gonosz bírálat.
1 hónapon át súlyos dugók várható a fővárosban+:)

nol.hu/belfold/egy_honapra_utcara_vonul_az_lmp?ref=sso
@Mariann19: Nem az. De így kezdted:
"Érdemes feltenni a Székelyföldi Nagy Menetelés kapcsán azt a kérdést, hogy ennek a megmozdulásnak milyen pozitív hatásai vannak, vagy várhatóak."
és így végződik:
"Nem valószínű, hogy a kialakult atmoszférában a román kormány az odaitélhető gazdasági erőforrásokkal privilegizált helyzetbe kívánja hozni a székelyeket."

Konklúzió: Ne akarjak szellemes lenni, mert nem vagyok az!
Udvariasan kibacták a klubból!

KisTisza | 2013. október 27. | 14:34:08

Szálljál már le a földre, kisdobos!
Képzeld el a szitut, hogy itt a társaság fele nem járulna hozzá, hogy letegezzék!
Ki a rosseb akarná azt fejben tartani!
Ha ennyire finnyás vagy, akkor keress olyan fórumot, ahol ilyen feltételek mellett kommentelnek!

Inkább arra válaszolj, amit kérdeztem! Vagy csak a süket seggnyaló dumádat hinted ide is?

adagio | 2013. október 27. | 14:51:03
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
De, szelllemes fickó vagy, viszont a mai napon mintha kissé magabiztosabb lennél, mint máskor.
Arra tippelek, hogy - mint olvasom - lakásfestésben jársz el, gondolom a fejeden egy Magyar Nemzetből hajtogatott csákó virít.
Ebben annyira szívdöglesztő lehetsz, hogy nagy biztonsággal vagy képes tiporni a női szíveket.
Jól mondom?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Félreértés elkerülése végett: Nekem az egész helyzet nem tetszik, sem a román kormány hozzáállása, sem az itthonról fűtött indulatok!
Bakker ezek megint fordítva ültek a lóra! Elbasznak 122 milliárd ft-t kátyúzásra jövő tavaszig! Májusban újra kezdjük! Télen kátyúzni, Margit, Noomális?:)
@Mariann19: Nem teljesen, pezsegő dolgozik bennem, s ilyenkor kissé szókimondóbb vagyok, bár annyira tán nem,mint Taga! :-D
Ekszkuzé a moáját, én TÉLLEG szeretem Kegyed!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): szintén se ;)

@Mariann19: szép estét, olvastalak a nagy kiküldetés után, jó hogy itt vagy
@Mariann19: Csákó és szívdöglesztés nem leend, ippeg konstatáltam, mióta ismét egyedül élek, hízom! :-(
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Kölcsönös a szimpátia!
Viszont vigyázz a külsődre, hogy kelendő legyél, különösen ha egy jó parti lesz kilátásba.
Legyen benned egy kis versenyszellem.
A pezsegőt nem a festékbe kell hígítóként önteni.
Csak okosan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Már alig vártam a visszatérést.
Be kell hoznom információs lemaradásomat, különben is nagyon zajlanak az események.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): má én is el akartalak a pébe küldeni, de megvártam míg egy komolyabb embör teszi ezt:)
@Mariann19: A pezsgő elfogyott, miként jómagam versenyszellem is, mára legalábbis..de jól estek soraid, komolyan!

Jómagam L, vonulék, hálót- és egyéb termeimbe, csak fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is!

Ideje, hogy álmom elaltasson, hamár Ámor nyala nem fog, mint kitűnék!
@Penivaldes: Dk szimpatizánsok? :) Ja. Én nem nagyon foglalkozom a többiekkel, csak néhány emberrel. Nem vagyok egy közösségi ember. Írják csak a marhaságot.
@tristen2005: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!

33 milliárd 520 km kátyúzás!!!!!! km-enként 63 millió forint!!!!! Kátyúzás!!! A faluban 300 m-t 3 millióért - 1 millió / 10 m - egy nyomsávon végigaszfaltoztak. Az 2 nyomsávon 1 km-en 20 millió. 16 millióból csináltak 3 km utat, amiből 1.5 km szűz talajon új út. Vadonatúj aszfaltburkolattal. Itt pediglen 63 millió KÁTYÚZÁSRA. Ennyire üres a kassza, vagy ilyen erős kampány jön?
@Penivaldes: Hiába. Egy zseni vagyok. :)
@DarthVader: vagyis 63 000 Ft / fojóméter

azaz egy 6 méter széles mellék útnál
10 500 Ft/ m2 :) a TELJES FELÜLET BURKOLÁSA is belefér...

de nem aszfalttal hanem TÉRKŐBURKOLATTAL...

de a viccet félretéve, kb a 80% át de minimum a pénz KÉTHARMADÁT ELLOPJÁK...
@DarthVader:

A következő 87 mrd, 680 km, 127941 ft/m
a tiéd: 33 mrd, 540 km, 63461 ft/ m, most már csak az a kérdés a tavaszi hadjárat miért kerül a duplájába?:)
@gipsz.jakab:

Látom a gipszkartonon kívül máshoz is értesz:))))
@gipsz.jakab:

És mi leszünk a térbukolt kövek hazája!:))
@DarthVader:
Ismervén (kissé) Téged, ezt azért nem tágra nyílt, őszintén csodálkozó szemmel írtad, vélhetően. Az ilyen és hasonló ügyletekbe beleforgatott pénzek, kétséget kizáróan lopatmány tárgyát képezik, kivéve, egybites narancssárga balfaszok számára. Az ilyesmit ők megmagyarázzák, bezony!

Sokszor és sok helyen olvasni, hogy a fidesz szimpatizánsok a pátjukat és kedves vezetőjüket ért lóvétalicskázási vádakat, avval a gránit szilárdságú érvrendszerrel hárítják el, amelynek vezérgondolata: „a coccialisták sokal töbet loptakbazmeg!” – című mantra, amiben (és ez a vicc) feltétlenül hisznek is.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy honvédelmi miniszterünk. A Lajos, aki Czinege létére mindenkit madárnak nézett, mint ahogyan egy mai névrokona is. Emez nem repül, viszont nyerő típus. Szóval, amaz a Lajos piszkosul szeretett vedelni, na meg zabálni is két pofára. Történt egyszer, hogy egy hadgyakorlat helyszínére ette a fene, ahol megszemlézendő milyen mennyiségű és minőségű étel-ital-setemény áll a megfáradt tábornoki kar rendelkezésére, azonnal a parancsnoki sátorba sietett, aztán ott annak rendje és módja szerint satu részegre itta magát.

Maga a hadgyakorlat ténye annyira sem hozta lázba, mint Vona Gábort egy mezuza gyűjtemény ingyenes megtekintésének lehetősége, tehát vedelt-vedelt szorgalmasan, amíg a pavlovi reflex nem jelentkezett nála, a kisebbfajta szőlőtermés elfogyasztásának és más egyéb tényezőknek okán. Megéhezett. Igen ám, de olyan édesség nem állt rendelkezésre a luxus sátorban amire épp rákívánt, de még a környéken sem. Fánkot óhajtott az istenadta de mivel az nem vót, hát elküldetett érte. Ez volt a magyar történelem legdrágább fánkja, ugyanis helikoptert vetettek be az ügy mielőbbi és megnyugtató rendezése czéljábúúl.*
Kopter el, üresen, majd vissza fánkkal…
Azért azt be kell látni, hogy egy tízes skálán ez a képtelenség is előkelő helyen szerepel.

Namost, evvel szemben akkor arra meg mit lehet mondani, hogy valaki meccset akar nézni és kényelmi szempontból stadiont épít a háza mellé tíz méterrel, több mint három milliárdért? Ennyiből a kerti klozettja és a VIP páholy között mozgójárda is lesz, vagy mifene?

Aztán, miből is?? - a TAO című süket duma nem játszik! Ezt megteheti valaki olajmágnásként, vagy médiacézárként, saját zsebből. De nem miniszterelnökként, közpénzből!
Szóval, melyik a nagyobb ganéjság? Jó, véleményem szerint semmilyen formában nem elfogadható a közpénzek lenyúlása, de könyörgöm, a mértéke akkor is elképesztő amit ez a kurzus megenged magának, az előzőekhez képest. Ráadásul, ez még párosul egyfajta, csak a fideszre jellemző pökhendi arroganciával; „na és? - nyaljátok ki a seggem!” - oszt el van intézve.
Hát, el. De mi is, kurvára.

*forrás: Bokor Imre - Kiskirályok mundérban
@tristen2005: persze ha figyelembe vesszük hogy fizikailag LEHETELEN hogy kátyú legyen az út FOJAMATOSAN (hiszen akkor az egy sima út lenne 10 cm vel alacsonyabb koronaszinttel...)

akkor a kátyúra költhető 100 000 HUF / m2 az elég jó pénz...
akár arannyal is kiönthető... mint az aranyfog, tartós lenne...
@taga20:
Örülök, hogy örülsz!-:)
A magam részéről leszarom Fet-el-két, kábé olyan bűzös ez, mint Schumi hét világbajnoki címe.
Abban is volt csalás, ebben is, oszt jónapot. Azé örülj, Newey zseni, úgy rakta bele a Red Bilibe a huncutot, hogy nem láttya versenybíróság, vagy van az a pííz, amér vak.
Gratulálok, hajrá Bull!

Ja, már ez a harmadik verseny, amit nem nézek, pedig szeretem az effeggyet.
Szar, egészégedre!
@gipsz.jakab:

A kátyúzás m2 kb 4500-5500 ft között mozog, mindennemű mellékmunkával együtt.
@Knósszosz: ha így haladsz, letaszítod a trónról szaniszlóferit, az összeesküvések nagymesterét:))
@Penivaldes:
Szia Peni!
Lovagod?
Má én is elég vagyok, ha ő Sirsége nincs??
Jó, csak vicc vót-:))
@taga20:
Tosszad meg a Fotelkétet, nem érdekeltek.
Nem gyártok ilyesmi elméleteket, csak a szar az bűzlik és kúúrvára, de ha neked ez Björn Borg ódötojalett, akkor szagúld csak, én inkább nem.
Amúgy bírom a hülye búrádat, csak úgy becélgetünk, he!-:))
@Knósszosz: "Amúgy bírom a hülye búrádat, csak úgy becélgetünk, he!-:))"
a számból vetted ki a szót, barátom:)
@GeoCracker: tárgyszerűen és jól jellemezted a helyzetet, gratulálok, ha azt is megemlíted, hogy mindezt a legnagyobb határontúli nemzetiséggel bíró országként tesszük, a 100 helyett 110%! (csak vicc volt:))

A vitához nem szerettem volna hozzászólni, nem látom értelmét. Viszont volt egy intézet a külügyek terén, melynek publicisztikáit, tanulmányait, elérhető előadásait szívesen olvastam/hallgattam, informálódtam azokból, objektívnek tartva azokat. A kormányváltás óta, azonban mintha az objektivítás egy picit megváltozott volna. A viszonylagos függetlenség talán csak az ember igazodási kényszerétől vezérelve egy ilyen rezsim alatt, mintha megváltozott volna, mintha bizonyos elemzések, tanulmányok a kormány irányvonalát hivatottak erősíteni vagy igazolni. A fene tudja, hogy jól érzem-e, de ezt érzem. Ha így lenne ezt nem csak sajnálatosnak, hanem rendkívül károsnak és veszélyesnek érzem, hisz önkéntelenül is a kontroll, a visszacsatolás lehetőségét csorbítja, s mindezt egy olyan területen, melyre egy ekkora ország kormányzatának nagy ráhatása nincs: s ez a nemzetközi kapcsolatok.
Csak úgy leírtam.:)
@Szúnyog:

"A legjobb a Jég, akinél elpattant a húr, amikor meg mertem említeni, hogy fidesz borzalom ide, vagy oda, de nem illegitim a jelenlegi törvénykezés. Onnan kezdve humorosnak vélve magát csak hányni tudott.
Annyira belterjesek, s egyben nevetségesek vagytok. S képzeljétek el, ezt nem egy fidesznyik mondja! Csak egy olyan valaki, aki nemzeti érzelműként, nyitottan egy normális szociáldemokráciába irányába is, próbált volna szót találni."

El kell ismernem, hogy hibáztam. Van az a mélység, aminek a megismerése nem visz előrébb.
@Orica Középföldi:
Két szerencsétlenkedőt láttam ma este az atv műsorában. Már nem növik ki.
Ami azt illeti, most sokáig keresgéltem, mert elfelejtettem a címet, a tartalom meg kevésnek bizonyult a gyors megtaláláshoz.

Pilinszky János: Mert áztatok és fáztatok

Forduljatok hát ellenem
ti meglapuló szörnyek,
az omló folyosókon át
hatolva egyre följebb,
nyomuljatok be szabadon,
futótüzet kiáltva
lassan fölétek rakodó
hatalmas éjszakámba!

Csupaszra vetkőztessetek,
semmit se hagyva rajtam,
vegyétek el a homlokom,
a szemem és az ajkam,
mert áztatok és fáztatok,
mert éheztetek bennem,
bár én is áztam-fáztam és
nekem se volt mit ennem.

Legyűrhetetlen fölkelés,
dadogó, győztes lárma!
mint életfogytig elitélt
fegyencek lázadása.
Egyetlen boldog pillanat,
a végső és az első:
csak állok majd és reszketek,
akár egy égő erdő.

Szép álmokat, jó éjszakát mindenkinek, aki aludni tér.
@jaegtoer:
Te vagy a hibás, szerintem is!
"Van az a mélység, aminek a megismerése nem visz előrébb."

Olvastam az ide vonatkozó részeket és úgy vélem, galamblelkem ellenére föjül köll vizsgálnom azt a tézist, hogy nem tok ártani a légynek/szúúnyognak se. Most vagy ez, vagy nem megyek Cousteau-ékho' trollsüllyedés okán. Piccard azé most jól érezné magát Levédiában, erőfeszítés és a keszonbetegség veszélye nélkül lehetne sztár, de elpocsékolta az idejit szegény pára.

Van Huus a barátom, aki épp sül. Megnézem, jól érzi-e magát a tepsiben, majd tájékoztatlak a holland gasztronómija mikéntyirűl, ha ehető lesz.
@Szúnyog: "Csak egy olyan valaki, aki nemzeti érzelműként, nyitottan....próbált volna szót találni." ---->

"Ide jár 20-30 csökött agyú libero komcsi, s egymás farkár veri."

Hűha. Milyen lehet az, amikor nem nyitottan próbálsz szót találni, hanem csak vakon, gyűlölködve vagdalkozol? Könyörgöm be ne mutasd, elképzelni is elég.
Azért bizonyos időközönként jó látni, mi a különbség. Csak, hogy tudjam, hová nem tartozom, honnan rekesztettem ki évekkel ezelőtt - szerencsére. Tulajdonképpen hálásnak kéne lennem az emlékeztetőért. Köszönöm.
Mesterházy kihívta Orbánt és a Fideszt. Szerinte a szocialista párt megújult, és "méltó" ellenfele a Fidesznek, hívta párviadalra a hatalmat a baloldal első embere a szocialista párt kongresszusán.

Most a méltónál is "méltóbb" ellenfelet találtak: saját magukat.
A kiütés olyan gyors volt, hogy egy jaguár sem tudott volna közbelépni bármilyen sík terepen.

Az árnyékbokszban egyébként nincs döntetlen.
@Knósszosz: aztán azt se felejtsük el, hogy a helikópáternek annak idején x órát repülnie kellett gyakorlat cimén. Na most hogy Kisbürgözd fölött repked, vagy a bivalybasznádi pékség felé, az a gyakorlat szempontjából mindegy volt. (Elég sok mindent elszámoltak igy gyakorlatozás cimén, pl. a falunkban a templomtorony új tetejét igy emelte be a helyére egészben egy szovjet harci helikopter :)

Úgyhogy mindenféleképpen Orvbán a nagyobb türhő.
@DarthVader:
Örömmel konstatálom, hogy lényegi kérdésekben ugyanazt a követ fúújjoljuk!
Így könnyű, nem?-:)))
@V-PORT:

Respect, mondja a bennem tomboló konzi.
@DarthVader: Azt én is megnézném egyszer. :)
@Sir Bates dö Hól:

Nekem az index után az jött le a székely menetről, hogy ott kint tudnak normálisan viselkedni, moon meg csak azok kapnak szót [...[...]...]arra a határok nélküli európára, amelyben ténylegesen mindegy, a határ melyik oldalán születtél.

a teljes hsz-ed megszívlelendő lehetne némelyeknek, akik most mellet döngetnek...
@jaegtoer: lemaradtak az idézőjelek..
@GeoCracker: Á, ezek a svédek nem szeretnének semmit, csak épp lusta dögök egy BBC-normáknak megfelelő tudósítás összerakásához. Sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megkérni Hellert, Alföldit vagy egy Dopemant, hogy hazudjon valamit a kamerába, és már kész is a műsor.:)
nem követtem végig az eseményeket és a kommenteket sem olvastam végig, de asszem te kb. helyesen látod az én szemszögemből nézve is :-)ezt a menetelést. De mit keres ott a szlovák rendszámos bayerzsóti,ha én egyszer megérhetném, hogy őt nem a románok, hanem a székelyek kergetik el onnan - de még innen is - az de szép lenne :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: határozottan javul a stílusod... nem a tartalom, de a stílus egyre jobban tetszik... ha nem kopizol:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csak nem? ezek mind hazudnak? csak a magyar kormány mongya a tutti-t

brühüyyy

ez olyan kis perverz véleményed?

senki se merjen mást megkérdezni mint a kumin el'társat és a kormányt, a többinek kuss? vanszép demokrácia meg lófasz
@gazoló:
Terelés a honi bajokról, semmi más! Végre egy olyasmi, amivel egy közös táborba lehet összerántani a magyarokat az ellenség(most éppen a románok, Trianon) ellen.
Van, aki beugrik, van, aki nem.
@Dr. jenőke (jenőke):

Este nem láttam a fejlődésben megrekedteket, majd ma belepillantok:)
A vers kiválasztását áttételesen ők inspirálták?

Merthogy súlyos és sötét. Nemkevés démona volt Pilinszkynek.
Köszi.
@Knósszosz:

"Van Huus a barátom, aki épp sül."

Imádnivaló dumáid vannak:))
Még tudnék szépeket írni a szabad szárnyalásaidról,a lelked függetlenségéről de nem fogok.
Jó reggelt!
Remélem ma emelkedni fog a színvonal. Bár ha én itt vagyok, akkor tuti. :)
@Sir Bates dö Hól:

"Ha így lenne ezt nem csak sajnálatosnak, hanem rendkívül károsnak és veszélyesnek érzem, hisz önkéntelenül is a kontroll, a visszacsatolás lehetőségét csorbítja, s mindezt egy olyan területen, melyre egy ekkora ország kormányzatának nagy ráhatása nincs: s ez a nemzetközi kapcsolatok."

Jól érzed. Talán itt volt leglassúbb az elkerülhetetlen, jelezve, hogy az objektivitás nem a kormány barátja.
@V-PORT:

Üdv az egészséges önbizalomnak, ami azért némi hullámzást produkált itt a napokban.
Remélem kitart:))
@Orica Középföldi: Mi az, hogy hullámzást? Az én kommentjeim mindig is magas színvonalúak. Ha egy kicsit lejjebb is ment, akkor is magasan ver sok mindenkit. Vissza kellene lépni, kolléga! :)))
@rodeo36: Semmiképp sem gondolom, hogyha ők hazudnak attól még a kormány igazat mondana. :)
Amúgy meg

radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/10/a-cionkripli-buzi-meg-taho.html
@V-PORT:
Mi van?
Korán reggel mi ez a kategorikus kijelentés, hogy jó reggelt? Talán beszéljük meg előbb.
Addig rendben van, hogy reggel van. Ez ténykérdés, de a jó az már minősítés.
Mondhatod, hogy nekem jó - speciel - ez a mai reggel, de ez még nem közös álláspont, esetleg csak javaslat lehetne, valahogy így: javasolom, legyen jó reggelt!
Óvatosabban fogalmazz, kedves kolléga. Egyébként is ez így nem volt demokratikus kijelentés, viszont a liberális álláspont: mindenki szabadon elmondhatja véleményét. Mindezek alapján csatlakozom: jó reggelt!
@Orica Középföldi:
Ha jól értem, szabad szemmel?
Ez esetben nem áttételesen, hanem konkrétan.
@Dr. jenőke (jenőke): Megbeszélhetjük, sőt le is írhatjuk. De ha én idejövök, nem biztos, hogy betartom a megállapodást. Mert, hogy nem beszédre, hanem tettekre van szükség, nem kettőre, háromra, nyolcra, hanem egyre, arra is nem kicsit, hanem nagyon. :))
@shinichi: @jaegtoer:

Tegnap reggel óta gondolkodom, hogy kell-e reagálni szúnyogra.

Igazi bunkó módjára kezdte, majd megerősítette, hogy nemzeti érzelmű.
Azon morfondíroztam, hogy a kettő között mennyire szoros, ok-okozati az összefüggés.
És ha van, miért?

A hsz vége csalódottságot sugallt az elutasítottság miatt.Meg is sajnáltam.

Ott pedig azon tűnődtem, hogy valószínűleg angyal ugyanezt gondolja, csak nem direkt írja le. Linkel:)

Ő viszont mosolyogva, mártír módjára tűri az elutasítottságot, nem adja fel, és a blog evolúciójának szerves részévé vált.
Más ez? Jobb? Elég a stílusbeli különbség?

"El kell ismernem, hogy hibáztam. Van az a mélység, aminek a megismerése nem visz előrébb."

"Azért bizonyos időközönként jó látni, mi a különbség"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel. A blogbejegyzés végén van pár felvetés. Kumin helyett, ha linkelnéd azokat a nem létező felvételeket :-))
@Orica Középföldi:

Nem fejeztem be, gyorsan járt a kezem:))

Jégnek a válaszolom, igaz, de ahhoz le kell szállni legalább egyszer a mélységbe, hogy ez ne csak hipotézis legyen.

Shinichinek, a különbség akkor is mellbevágó, ha mézbe van csomagolva.
@V-PORT:

Az önbizalmad hullámzására tetten utalást:))
A hsz színvonala nem vitatható.
@Dr. jenőke (jenőke):

Most jól összezavartál, vagy nem vagyok elég fogékony, eme megszavazott jó reggelen, a fanyar humorra.
@Orica Középföldi: Nekem mindig van önbizalmam. Főleg azóta, amióta Gyurcsányt, és Orbánt olvasok. Azóta az egész lakás, egy hatalmas tükör, hogy beleférjen fogmosáskor az arcom. :)
@V-PORT:

A kettő kioltja egymást, nem?
@V-PORT:
Azt gondolom, hogy sikerült olyan magasra emelnünk a színvonalat, hogy az alatt minden rúdugró és kommentelő érintés nélkül suhan el, és ezzel még az átlagon sem ront.
@Dr. jenőke (jenőke): Megtettük, amit meg kellett tennünk. Az összefogás csodákra képes. :)
@Orica Középföldi:
Az atv Szabad szemmel című műsorában volt két szekondhandos, aki tulajdonostól levetett párttagokat akar vásárolni, úgy, hogy a tulajt jól szájon vágja, hogy maradjon csendben, és az így kialakított megegyezést leköpéssel pecsételi meg.
Gúr Nándor éppen most erősítette meg Rónai Egon műsorában, hogy valóban üzletről van szó, hiszen Gyurcsányt árulónak tekint.
hűűűbazzz, de szép maffia módszer ez is:

07:36
Népszabadság: ráijesztettek a patikusokra

Levélben szólított fel az ÁNTSZ csaknem ötszáz érintett gyógyszerészt a napokban arra, hogy január elsejéig vásárolják meg patikájuk negyedét, ha még nem tették ezt meg, különben a gyógyszertárat visszaminősítik drogériává – írja a Népszabadság.

hvg.hu/egeszseg/20131028_raijesztettek_a_patikusokra_hitel
a megbízható haverok, ejjj micsoda fertő még a maffia családokban is, mi lesz itt ha beindulnak a haveri kaszinók :D

Csempészcigi a trafikban - 25 millióra bírságoltak dohányboltokat

Több mint kétszáz szabálytalanságra bukkant az adóhatóság a trafikokban végzett 2600 ellenőrzés során - írja hétfői cikkében a Magyar Nemzet. Suller Atila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki és vámügyekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta: a jogsértések miatt mintegy 25 millió forint bírságot szabtak ki.

hvg.hu/kkv/20131028_Csempeszcigi_a_tafikban__25_milliora_bir
@V-PORT:
Egyetértek.
Csoda történt. Mehetünk a pápához, mert bizonyított a szenté avatás feltétele. Mi leszünk az első duplaszent.
A többieknek az is kegy, ha ministrálhatnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hogyhogy? Sziámi vodka nincs? Akkor Dupla whisky szerinti duplaszent.
@Dr. jenőke (jenőke):

Basszus, kétségek között hányódom, ki az a két visszamaradt.
Gúr - égre meresztett szemével, hihetetlen IQ-jával - csak annyira érinti meg az ingerküszöböm, hogy leveszem a hangot, ha beszél:)
@Orica Középföldi:
A páros: a Csicserót megszégyenítő Bajnai és a Szókra-tesz következetességű Meseházi.
@GeoCracker: Melyik blog végén és melyik felvételeket is?? :)
@Dr. jenőke (jenőke): Ha ilyeneket írsz, akkor vége az összefogásnak. :)
@V-PORT:
Az nem jó. Inkább olvasni sem tudok.
Berágott Gyurcsányra a Bajnai-Mesterházy tandem

Bajnai Gordon - mint folytatta - Mesterházy Attila "kiskandálása" mellett azért is nagyon mérges, mert Gyurcsány Ferenc elhagyta a rendezvény helyszínét az MSZP elnökének beszéde közben.
Az "Orbán-rezsim" leváltása helyett "odavittük azokat a vitákat, sértődéseket, amelyek szerintem még a biztos szavazókat is elbizonytalanították" - mondta az Együtt-PM vezetője, kártékonynak nevezve az ott történteket.

nol.hu/belfold/beragott_gyurcsanyra_a_bajnai-mesterhazy_tandem?ref=sso
@V-PORT: Ferkónak én minden szavát fenntartások nélkül elhiszem. :)
@Szúnyog:

a leírhatatlan mélységekbe hulló nézeteltérésünk a legitimáció eltérő értelmezése miatt alakulhatott ki.

a hibás természetesen én voltam és vagyok, hiszen annak idején a politológia tanárom a max weberi ideáltípus fogalmának "privát" értelmezését 3,5 oldalnyi, mintegy 24000 karakternyi terjedelemben összefoglaló 'értekezésem' dicséretre méltó tömörségét, ám "gyilkos természetességét" méltatta, és én képtelen voltam eldönteni, vajon iróniának szánta, vagy motiválásnak, hogy célszerű lenne alaposabban tájékozódnom az adott tárgyban. Himalája magasságát megszégyenítő önbizalmam mellett is arra a következtetésre jutottam, hogy biztos, ami biztos szorosabb ismeretségbe kerülök a Tanár úr munkásságával. Bár ne tettem volna, így a veled való vitában téveszméd irritációja alatta marad ingerküszöbömnek.

A törvényesség és a legitimáció nem ekvivales fogalmak.
a legitimációról vallott téves ismereteidet itt bővítheted:

www.antiskola.eu/hu/beszamolo-beszamolok-puskak/23247-a-legitimacio-ertelemzese#page.1

Jürgen Habermas, Claus Offe, Joszif Visszarianovics Dzsugasvili, és Vlagyimír Iljics Uljanov értelmezése mellett, azért kiemelném ide a weberi megközelítést tartalmazó tananyag szilánkot szíves engedelmeddel:

"____

A legitimáció értelmezése

Általában a Max Weber-féle legitimáció-fogalmat használják, miszerint akkor legitim egy rendszer, ha a társadalom elfogadja – tehát ehhez nem kell törvényesnek lennie.

Napjainkban a demokráciát a legkönnyebb legitimálni. A demokrácia ideológiája szerint a hatalom a néptől származik (a középkorban Istentől származtatták), a nép átruházza a hatalmat a politikai vezetőkre, de a választásokon megvonhatja tőlük a támogatást.

A diktatúrákat is lehet legitimálni, például az olasz fasizmust is elfogadta a társadalom
• Mussolini egyénisége miatt
• A gazdasági fejlődés miatt
____"

persze érdemes tovább is olvasni..., mi több tovább gondolni

Amúgy nemzeti érzelmű megközelítésed mellett is célszerű lenne azon egy kicsit meditálni, hogy a parlamenti kétharmad mellett mi szükség lehet a kormány melletti "békemenetekre" ha a Főnök nem érezné, hogy intézkedéseik, törvényeik legitimációs válságot okoztak?
a békemenetek utóbbi finom pikantériáját az adja, hogy a Főnök, a Tábornok háborút vizionál.

[az azonban nem vízió, és nem is víziló, hogy a polgármestereknek tartott kormányhivatali eligazításokon -a napokban- tájékoztatást adtak arról, hogy mi a teendőjük háború esetén. jegyzőkönyv nincs.]

Ugyanis tévedésed abban áll, hogy bár a jelenlegi törvényhozás törvényes, jogszerű volta kétségtelen, ám ez a jogszerűség még nem jelenti, nem is jelentheti számos intézkedés, törvény, kormányhatározat legitimitását, azaz ezen jogi aktusok TÁRSADALMI ELFOGADOTTSÁGA meglehetősen kétséges.

Amennyiben azt is figyelembe veszed, hogy a békemenetes megmozdulásokat, kérdőíves megkereséseket -összességében- milliárdos nagyságrendű logisztikai költségekkel hajtják végre, úgy magad is arra a következtetésre juthatsz, hogy a legitimáció már annyira sánta, hogy már szinte béna, s e fogyatékosság mentesítés ára, a menetekre biztosított busz-flotta-járat.
Vagyis Budapesten már képtelenek mozgósítani 150000 embert a fetisizált 2/3 szajkózása mellett.

Elnézést, a hosszas kitérőért, és a várt ló nemzőszervek hajigálásának elmaradásáért, ily módon is bizonyítva önön aljasságomat, mert így egy lófaszba, és egy lósunába sem kapaszkodhatsz, nemzeti érzelmeid tiszteletben tartása és gyakorlása mellett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ez meg egy -dzsobbikszerint- mértékadó média förmedvény...még jó, hogy én nem írok, nem olvasok magyar nemes vagyok...olyan aljadék mint a bayerzsoca és a többi eszement idióta akik beleavatkoznak más országok belügyeibe -lásd erdélyibékemenet meg konferenciák erdélyben- és amikor kibasszák őket onnan, akkor zokognak...ahelyett, hogy a saját háztájukon söpörnének...még az is kiderűl, hogy magyarország jobban teljesít, igaz, hogy csak kevesen érzik, de azok meg hivatalból lopnak

szép kis levédia a zezeréves lemaradásával tolatnak és hamisíttyák a történelmet

brühüyyy

a kis radicalpuzzle-nevű szennylapot honnan kukáztad? gyorsan kidobtam
@jaegtoer: még még még, iszom szavaid, a célszemély ezen tevékenységével, vannak némi kétségeim ;)
@Szúnyog:
milyen az a nemzeti érzület, olyan mint mikor a segged is izzad és nem tudod megfogalmazni mitől nemzeti és mi is az?

szóval hülyeségeket írsz...brühüyyy
@rodeo36: szépjóestátnapotreggel, kinek kinek az idősávja szerint, ugye ezek költői kérdések voltak, ugyan onnan jött az is, mint a többi ;)

De nincs veszve semmi, van még remény:

Alábecsültük az agy számítási teljesítményét

sg.hu/cikkek/100817/alabecsultuk_az_agy_szamitasi_teljesitmenyet
@jaegtoer:
még akkor is ha a kukába öntötted gyöngyeid (kuka szúnyogban) nem vész kárba hátha...alapon

bér kételyeim származnak a VIP-ken kívűl kiolvassa és érti meg
brühüyyy
@rodeo36: Szerintem az erdélyi eseményeket nem érdemes belekeverni ebbe. Úgy hallottam szépen sikerült amúgy.:)

erdely.ma/publicisztika.php?id=151830&cim=romania_masik_arca

Vettel VB címét sikerült azért túlélned??? :)
@jaegtoer:

Ez elegáns és nagyszerű volt:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem is láttam a sebastyian-t...minek...dög unalom 0,035 másodperccel megint jobb lett...

erdély meg tudtommal román felségterület még akkor is ha a dzsobbik is vitattya

belepofázni és a más faszával verni csalányt

ez dzsobbik és fideccss

brühüyyy
@Fabius: hehehehe, jó kép, hogy mennyire rímel a reggelimre, dohány szívva és dohány rulettszerencsével :D
@rodeo36: Ezt nem vitatja senki. Kb. ugyanolyan lehetne mint Dél-Tirol, az meg ugye Olasz felségterület. Nincs ebben semmi probléma és nagyon sok helyen az EU-ban és a világban működik minden gond nélkül az autonómia.

hu.wikipedia.org/wiki/Auton%C3%B3mia_D%C3%A9l-Tirolban
@Orica Középföldi: :)) szerintem Szúnyog első kommentje teljesen korrekt volt, csak félreértették a vita hevében akkor már indulatos társak... Jég meg azon akadt ki, hogy nem a max weber-i definíciót érti a legitim alatt, hanem azt a törvényessel, jogszabályszerűvel azonosítja... de se az elején, sem a végén nem volt bunkó... csupán az "elbocsájtó szép üzenet" megfogalmazása alatt, a csalódottságát fejezte ki kevésbé elegánsan, habár nem biztos, hogy inszinuatíve:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ott is van dzsobbik?

brühüyyy

meg gárda és bayerzsoca?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

sajnos egyik gyengém, hogy némely fontosnak vélt dologban megmakacsolom magam és nem eresztem el a problémát.

a legitimáció pedig pont egy ilyen dolog. nem véletlenül áldoz rá a Főnök, -most már Tábornok- oly sok száz milliót közpénzből.
ha egy kétharmados "többség" megváltoztatja -mert megteheti- azokat a játékszabályokat, amelyek alapján elnyerte a mandátumát, óhatatlanul legitimációs problémát generál. ez önmagában még nem legitimációs válság, de az már igen, hogy az eddigi jogalkalmazásuk eredményei előrevetítik azt, mire számíthatnak azok, akik nem szerepelnek támogatói, vagy szavazói nyilvántartásukban.
@rodeo36: A finnországi Åland-szigetek autonóm tartományt képeznek, mely az Államtanács fennhatósága alá tartozik; ez a rendszer szinte semmit nem változott létrehozása (1634) óta. Az Åland-szigeteknek mintegy 25 000 lakosa van, ami az ország népességének 0,5%-a, és szinte valamennyien svéd nyelvűek. A törvényhozó hatalmat a szigeteken a Tartományi Parlament, a Landsting gyakorolja. Hivatalos nyelv a finn és a svéd.

A franciaországi Korzika egyike az ország 26 régiójának, de sajátos jogállással bírautonómiája. A legmagasabb választott szerve a Korzikai Közgyűlés 51 képviselővel, melynek azonban nincs önálló jogalkotási hatásköre. A Közgyűlés választja a sziget végrehajtó szervét, a Végrehajtó Tanácsot. A hivatalos és az oktatási nyelv a francia, de a korzikai nyelv fakultatív nyelvként használható és a saját nyelv és kultúra előtérbe kerül.

Spanyolország autonóm közösségei saját törvényhozással és kormányzattal rendelkeznek, de önkormányzati hatáskörük nem azonos, például nincs mindegyiknek saját rendőrsége, oktatási és egészségügyi rendszere. Az autonómia legmagasabb fokáig eljutott közösségek Baszkföld, Galícia, Katalónia és Andalúzia. Hivatalos a (kasztíliai) spanyol mellett egyes területeken második nyelvként a katalán (Katalónia, Valencia, Baleár-szigetek), a baszk (Baszkföld), a gallego (Galícia), valamint a spanyol és katalán mellett harmadik nyelvként Vall d'Aranban az aráni nyelv, ami egy okcitán nyelvjárás.

Nicaragua atlanti partjának autonómiája. Nicaragua atlanti partja két fő régióra osztódik az északi és a déli régióra. Mindkét régió közvetlenül választja a Regionális Tanácsát. E szerv közreműködik a nemzeti egészségügyi, oktatási és kulturális, valamint a közösséget szolgáló programokban. A spanyol a hivatalos nyelv Nicaraguában, de a közösség nyelve szintén elismert, de csak a régió területén.
@jaegtoer: neked fontos, neki nem biztos.

Ez az önigazolásos pótcselekvés terjed mint a pestis, ha nincs normális visszacsatolása a vezetésnek, akkor egy egyre gyorsuló spirálba kerül a vezető. Legkedvesebb példám egy megtapasztalt gyakorlat egy multinál, itt olyan komoly önigazolás zajlik, hogy vezetőjük előtt kell értékelni a beosztottaknak a szemben lévő vezetési gyakorlatát, esetleges hibáját.

Ezen körítés alapján, ugye nem lehet csodálkozni, hogy 99%-ban szembe van dicsérve a delikvens, úgy igazi menetelősen, egyélő istenesen...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

most dőltél a dugádba, egyetlen egy sem akar (példáúl a katalánok) egy másik országhoz anektálódni, hanem nagyon jól megvannak és megélik azt az önállóságot ami kisded játékaikhoz meg sajátos kultúrájuk ápolásához tartozik, de egyik sem!!!!!!!!!!!!! uszít az ellen az ország ellen amelyben elhelyezkedik, mert a nagyobb országrész előnyeiből részesűl másképpen meg ahelyett lófaszt kapna

nemúgy mint Erdély amely ugye sohasem volt önálló, mert vagy lengyel királya volt az erdélyi vajda, vagy más és nem akarta magyarország annektálni mert az akciókból az derűl ki kéken fehéren, europa a XXI. száazadban területi csaták és háborúk színhelyévé válhat ha a vérgőzös barmok vágyai beteljesülése ezen az áron megoldható egy ellenséggel több és máris van mi ellen harcolni

béke nem jó mert akkor dolgozni kellene és képzeld az orbánt és bandáját ha nem lopásból kéne nekik megélni hanem a szabad munkaerőpiacon keresnének munkát

a dajcstami meg hozzáértő ügyvédeknek aggya a nevét amivel állami támogatást kap az irodája ő maga semmihez sem ért már lassanként impotens lesz

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: neked most ez úgy is a kedvenced lett rt.com/op-edge/nsa-revelations-uk-reaction-832/ nézd meg a szerzőt is... vajon miért szerepel ez az első helyen órák óta?:))
@Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól:

Köszönöm, Orica.

Lordom.
egy tized másodpercig sem volt problémám a vérszívó megjelenésével, sokkal inkább azzal, hogy maláriát terjeszt.

nem lehet fogalmakat összemosni. azért vagyunk szarban, mert nem látszunk ki a ködösítésből.

a legitimáció helyes értelmezése, -én, a barom konzi mondom- hogy a weberi, kvázi liberális értelmezése az ideáltipikus és teljes

ha végigfutod a társadalmi változásokat, arra jutsz, hogy valamely elem, legyen az szemlélet, erkölcsi tézis, hit, jogszabály, hatalomgyakorló csoport vagy személy - elveszíti a legitimitását, s addig 'erodálódik', amíg a vitában, vagy a fegyverek árnyékában, gyakran zajában kialakul egy új -elfogadott- értelmezés, vagy hatalomra kerül az aktualitásnak és az adott erőviszonyoknak leginkább megfelelő csoport.

[ most ugye vitatom a Tábornok ténykedésének legitimitását, de hiába meresztgetem a szemem, nem látom az aktualitásnak és az erőviszonyoknak leginkább megfelelő csoportot.]
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
delincuente (delinkvens) ha kérhetném bazdmeg?

a multi sem fog mindenkit kirúgni mert esetleg a szemibe mongya valmelyik beosztottya hogy a vezető a hibás és nem a beosztott mert a cég tönkremegy ha a beosztottak minden agyament utasítást betű szerint teljesítenének és ezt a multi tuggya a legjobban...már meséltem velem történt meg nem is tudott a szemembe nézni és a többiek meg röhögtek a háta megett hogy elveszített nyakassága miatt 5 millió dollárt azaz 2x2.5-et..és egy hét múlva én lettem a jobbkeze abszolút hatalommal csakis neki beszámolási kötelezettséggel...de az tudta miből él és miből van haszna

ezeket meg nem érdekli a zejúból jön a szabad pénz azaz szabad ellopni termelni nem is kell mert adott a kassza amiből osztanak a tolvajok meg a mások vagyona amit einstandolnak

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: fogadjunk ki tudok emelni a szövegből mondatokat, amikre hivatkozni fog, ha esetleg elolvassa ;)
@jaegtoer: ez jó!:)

"Vagyis Budapesten már képtelenek mozgósítani 150000 embert a fetisizált 2/3 szajkózása mellett."
ezért megy az erősítés a lengyelekhez is emelni a...

Lengyelországba várják a Békemenetet
(Kölcsön)tüntetés visszajár

"A nagy ünnepen, 11-én a radikálisok azonban Krakkóban fognak demonstrálni. Erre az eseményre érkeznek a magyar barátok, több mint ötszázan, elmegy a CÖF vezetője, Csizmadia László, sok szakszervezeti vezető, ott lesz Stefka István, a Magyar Hírlap, Bencsik László, a Magyar Demokrata, Huth Gergely, a Polgár Portál főszerkesztője, és más újságírók is – írta a Gazeta Polska."
www.168ora.hu/globusz/a-bekemenet-vezetoi-mennek-lengyelorszagba-tuntetni-119947.html
@rodeo36: ha a "delikvens" -tudom, hogy szereted ezt a szót ;) -
rendelkezik normális vezetői képességekkel, akkor igazad van, viszont ha főleg a hatalom és a pozíció kell neki, akkor minden zokszó nélkül fogja kirúgni a kritizálót, mint ahogy pontosan ez is történt. Kellett a hely a saját emberének, aki maximálisan lojális volt, ez mellett viszont impotens szakmailag.

Röviden éljen a kontraszelekció minden szinten.
@Sir Bates dö Hól:

számomra semmi sem új ebben évek óta ordítozom ugyanezt

a szovjetuniót azonnal, mikor elvérzett a IIVH-ban azonnal kibaszták a szövetségből, mert kellett az ellenség és az orosz föld gazdagsága, mai napig vágynak rá csak az nem iraq és nem syria

brühüyyy

a britek szemét kétkulacsossága számukra előny
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
honnanapicsábólvannektek delikvensetek? az olyan mint a poloska és a lapostetű...ha eccer kijavítlak miért nem javítod magad?
cum trucc? mert éljen a magyar bármilyen szar és buta is?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

"Jég meg azon akadt ki, hogy nem a max weber-i definíciót érti a legitim alatt, hanem azt a törvényessel, jogszabályszerűvel azonosítja... de se az elején, sem a végén nem volt bunkó"

még egy pillanatra...

miután a közéletet már bejárta, napjainkra behálózta a "jogszerű de nem erkölcsös" ismert mondás és jelenség, úgy véltem betegséget terjeszteni jött... én meg úgy véltem, jobb a megelőzés....

abban követtem el a hibát, csak későn vettem észre, hogy a számomra nyilvánvalóan eltérő jelentésű fogalmakat megrögzötten és következetesen mantra szerűen szinonimaként citálta, és nem gondoltam arra, nem is feltételeztem, hogy nem eléggé tájékozott.

amit pedig állított, az annyira kártékony, hogy nem is keresek rá szavakat...
@guma: egészséges a gyaloglás. főleg Lengyelországig.
@jaegtoer: :)
Jég, te konzik Szirénje, ne csábíts szép daloddal a táborodba, mert úgy járok, mint ama dicső harcostársaid, kiknek neve für, boross és jeszenszky lovagok!:))

Szúgognak én is jeleztem már szóváltástok alatt, hogy mi a társadalmi elfogadottság szinonimája, bár nem ily tit-szerűen levezetve:).

Nem fogalmak összemosásával és ködösítéssel állsz szemben, hanem azok vulgarizálódásával küzdesz, de, ha ezt a guttemberg utáni idők megismétlődéseként fogadod el, kevésbé leszel ingerült:))... mert én azt gondolom ezzel a jelenséggel állunk szemben a net világában... a hozzáférés könnyebb, gyorsabb, ám a szofisztikáció kárát látja egyelőre... de most talán nem kell várni annyi időt, hogy ismét megjelenjenek az új enciklopédisták:))...
@jaegtoer: itt a blogon is -véleményem szerint- sokan interpretálják az "il principe"-t a szerző szándékától eltérően... ennek egyenes következménye a "jogszerű de nem erkölcsös" axiómakénti elfogadottsága... de őszintén, mit vársz két tampon-reklám és a blikk vs bors heroikus küzdelme során, ha nem a vulgarizmus megjelenését:))...
érzem, mint főrend a konzikra jellemzö paternalista megengedéssel szemlélem ezt a folyamatot:))... most te vagy a lánglelkű vátesz:))
@Sir Bates dö Hól:

" Nem fogalmak összemosásával és ködösítéssel állsz szemben, hanem azok vulgarizálódásával küzdesz, de, hmert én azt gondolom ezzel a jelenséggel állunk szemben a net világában... a hozzáférés könnyebb, gyorsabb, ám a szofisztikáció kárát látja egyelőre..."

Én meg azt gondolom, hogy ez nem így van:))
Amit tud, ért valaki, ahhoz nemigen van szüksége a netre.

Alapfogalmak és értelmezések nem vulgarizálódhatnak. A nyelv, a stílus igen.

Jég fenti hsz-e egy hiánypótló szösszenet (gyöngyszem) sokak számára.

Böcsülettel bevallom, nekem is:))
@Orica Középföldi: :) weber?... én csak őt voltam képes megérteni:)), nyilván ezért is ragaszkodom hozzá:))
Nem kívánok frontot nyitni, ám az alapfogalmak és értelmezések terén nem azonos alapon állunk... példának okáért emlékezz az "inszinuáció"-ra!:))... nem mindenki szorít helyet a kalaptartójában véleménykülönbségünk "tárgyainak", mikor oda olyan információkat kell bezsúfolnia, mint a karaj/tej/sajt/krumpli árának összehasonlítása a cba/tesco/auchan/kofa bermuda-négyszögben:))... de ez ne zavarjon, majd kihalunk, evoluciós zsákutcába futottunk;)
@rodeo36: élek a nyelvi szabadságommal, vagyok annyira hülye hozzá ;)

Lehet hibás, de a magyar nyelv része lett, nem küzdök ellene, mert minek.:

delikvens
‘tettes, bűnös’, ‘a szóban forgó személy ‹akire valami nehéz vagy kínos dolog vár›’.

Latin szó (delinquens), a delinquere (‘vétkezik’) folyamatos melléknévi igeneve a de- (‘el’) és linquere (‘hagy, elhagy’), a delinquens tehát az, aki elhagyja a helyes utat. A ~ből ejtéskönnyítés okából eshetett ki a n hang. Ma csak a második értelemben használatos, amely úgy vonatkozik pl. egy vizsgázóra, ahogy az ítélet előtt álló vádlottra. Lásd még deliktum.
@Sir Bates dö Hól: úgy valahogy :D

Hol van Boli, kellhet az ásója is és a lapátja is :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: magánvéleményem: (szigorúan) ez nyelvi lófasz és nem szabadság, ugyanolyan ferdítés mintha a pöszeséget hivatalossá tennék, mint példáúl a spanyolországi "s" és a "c" kiejtése kapcsán, egykor egy spanyol király lévén pösze mindent pöszén ejtett erre az alattvalók mind hülyék mint magayrországon (kis m mert nyelvi szabaccság bazdmeg)
fideszlandon és úgy tekerik a nyelvüket ahogy akarják és be is dughattyák ha előtte lesavazzák

ennyit erről és mindíg ki fogom javítani, hacsak a nagy nemzeti lószarkapcsán nem fogy "vétkest" vagy "bűnözőt" írni...nem kötelező a nagyzolás pláne ha szart eredményez

brühüyyy
@rodeo36: tiszteletem és meg is hajlok ezen tevékenységed előtt is. Álmaimban -amik nem rémálmok- ezek a legnagyobb problémák amik báncsák a létezésem, olyan jó lenne, ha csak ezekkel kellene vitatkozni, és küzdeni.
süti beállítások módosítása