Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240501/novak-elod-mi-hazank-naci-karlendites-majalis Ennek a katonaságotimád... (2024.05.02. 13:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.09. 14:15 Fabius

A választást elZsigózni nem kell félnetek, jól lesz

Címkék: választás fidesz baja zsigó róbert

Pár napja még Kocsis Máté elvesztése fölött búsongtunk, de szerencsére a szomorkás hangulatba üstökösként robbant be Zsigó Róbert, magával hozva egy elzsigózott választás esélyét. 

Kihallgatáson vagyunk vagy sajtótájékoztatón???!!! - A kezdeti mondtuk, nem mondtuk, mit is akar kérdezni?? bizonytalankodás után ezzel a visszakérdezéssel felállította az egyszerűen kiakasztható, sarokba szorítva arrogáns gyökérré váló kormányszóvivő legújabb archetípusát. 

 

Ennyi erővel mondhatta volna azt is, kussoljál vazze(!!!) a sajtótájékoztatón én beszélek te pedig nem zavarsz össze mindenféle faszsággal amire kíváncsi vagy, világos? A sajtó nem arra van, hogy kérdezzen, hanem arra, hogy szomjas szivacsként feligya az összes baromságot ami a fordítva bekötött beszélő robotok száján kiömlik. A homokozólapáttal durcásan maga körül csapkodó óvodás imázsán nem sokat javít az sem, hogy kislányos zavarában nem csak a beszéde, de a grimaszkészlete is gyorsan összekuszálódik.

zsigó-róbert2.gif

Személyes pechje, hogy a városában és választókörzetében választási csaláson kapták őket, aminek következményeként olyat láthat az egyszeri magyar választó kampány szinten, amit eddig még soha. Megfigyelés, kamerázás, hangos autózás, mozgósítás az utolsó emberig, mellette egy kormánypárti jelölt, akinek a sajtóiszonyán túl azt sem kötötték az orrára kicsoda is a kampányfőnöke, és ez a rejtélyes illető pontosan hol is elérhető. 

Ha azt hisszük a kampányolás ilyen módja maga a zsigózás akkor picit tévedünk: Ugyan a helyi választási bizottság szerint a hangos autózás alkalmas lehet az esélyegyenlőség, jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvének megsértésére, de "a választási csalás megakadályozására vonatkozó alapelvhez, illetőleg annak megsértéséhez nem kapcsolódik”. Teccikéteni? Nahátakkor. 

Hogy ez az egész mennyire lesz kontraproduktív az majd kiderül. Az tény, hogy az eseményeket követők táborában Teket Melinda szimpátiaindexe egyenes arányban nő a zsigózástól keletkezett hányinger mértékével, egy mostani - és esetleg tavaszi - bukás esetén pedig máris megvan az ideális bűnbak, akin a port majd elverheti ÉdesViktor bánatában. 

245 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr385558602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Ugyan a helyi választási bizottság szerint a hangos autózás alkalmas lehet az esélyegyenlőség, jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvének megsértésére, de "a választási csalás megakadályozására vonatkozó alapelvhez, illetőleg annak megsértéséhez nem kapcsolódik”. "

nem ez állt az indoklásban, hanem az, hogy a beadott felvételekről nem beazonosítható, hogy mikor készült.
beszarás, komolyan.
fabius épphogy beélesítette a posztot, és máris jön két gigaOFF:
MTI:
Gazdaság-NFM-űrstratégia
NFM: elkészült a Nemzeti Űrstratégia
"Az űrügynökségi csatlakozással a magyarországi vállalkozásoknak lehetősége nyílik a további együttműködésre a legnagyobb európai űrtechnológiai cégekkel."

MTI:
Kormány-Magyarország-Nagy-Britannia
Orbán Londonban: Magyarország egy igazi laboratórium
London, 2013. október 9., szerda (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország ma egy igazi laboratóriumként működik: a modern világ kihívásaira a hagyományos értékeken alapuló válaszokat próbál találni.

kész vagyok.
és a szállított romákkal mizujs?? :)
Amennyiben választási csalás ráutaló magatartással is megvalósítható lenne, meggondolandó, hogy bárki is az utcára menjen, mert a csalás előkészülete:
- csukott száj, mert valakit rá akar beszélni hogy kire szavazzon;
- zsebre tett kéz, mert pénzt akar átadni meggyőzés érdekében;
- fut: megszökött tőle a szavazó, vissza akarja hozni;
- iszik a kocsmában, akkor azt csak a "medve bőrére" előlegezi meg, mert úgy hiszi eredményesen csalt.

Meg még ki tudja, mi fordulhat elő?
Ez a szerencsétlen Zsigó Róbert úgy áll a giffen, mint a macska amikor a volt tejfölt keresik.
"Kihallgatáson vagyunk vagy sajtótájékoztatón???!!!"

sajtotajekoztaton.

egyelore....
Vannak hamis próféták, akik azt hirdetik nagy gonoszan, hogy már megállhatunk, mert itten az ígéretnek földje van.
Hát igen. Az ígéreté.
Jobban teccenek a kommentek,mint maga a cikk.
Secnir ! Akkor szeretett Vezérünk beismerte,hogy a zemberek kisérleti nyulak(bírkák)
Sziasztok, már régen írtam, de azért olvaslak benneteket.
Kicsit off, vagy mégse, szerintem az egyik legjobb elemzés Orbánról:
hvg.hu/velemeny/20131009_Orban_a_Hosok_teren_a_nagy_beakadas
@ausländer Sipi: olvasom, hogy te is leléptél, meg többen itt a kommenttársak közül szervezik már a lelépésüket.
Hova mentél? Mikor lesz az esküvő?:))) (olvastam, hogy a jegygyűrűt már megvettétek)
@aritus: \o/ azééé írhatnál, ne csak olvass ;)

jó link, sokan mondjuk ezt már elég rég óta
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kicsit besokaltam a magyar valóságtól, meg magánéleti gondok is vannak. Azért amikor csak tehettem, Fabius posztját elolvastam. Bámulom őt a rendíthetetlenségért. Én már csak hányni tudok, az ellenzéknek nevezett sejthalmaztól is.
Fab!

Ki kell tenni azt a vesszőt a címben?
Fab Fab egyre gyanúsabb vagy te nekem. Mióta nézel te fideszes sajtótájékoztatókat??? :)
@ausländer Sipi:

Eljön az ideje a kihallgatásnak is. Védőügyvéd nélkül.
Istenem de szeretném megérni, hogy ellenük alkalmazzák a saját törvényeiket. Nagyon fogom élvezni. Veszek popkornt és nagy kólát.
És hogy a témához is szóljak:
444.hu/2013/10/09/a-fidesz-sem-tudja-ki-iranyitja-sajat-jeloltje-bajai-kampanyat/

Micsoda szarrágó puhapöcsök ezek mind.
@aritus:
Elolvastam a Hősök tere hősének történetét.
Arra gondoltam, hogy az ellenzéknek is a Hősök terén a helye.
Mégiscsak miniszterelnök, aki mindannyiunk fáradhatatlan szolgája.
Nemzeti ünnepen a miniszterelnök nemzethez szól. Vagy nem?
Senki nem tudná megmondani, hogy melyik pártból hányan voltak jelen.
@aritus: Üdv a klubban. Magam is jobbára csak olvasom a posztokat, kommenteket.

Bevésődés? Legjobb jellemzés? Hát, lehet kissé bumfordi leszek, de én úgy jellemezném, lassan negyed százada többpárti, korábban 1pártállami eftársainkat, mind, hogy:

1990-ig moszkvai labbancok. Azóta moszkvai és nyújorki labbancok.

Elismerve, jellemzésem bizonyítani nem tudom, ez csak afféle megérzés, de míg a cucialista 1pártállami titokszolis archívumok meg nem nyílnak, tippemet fenntartom.

Aztán ha az archívumok megnyilta után kiderül esetleg a tévedésem, elsőként kérek bocsikát minden lelabbancozottól.
@Dr. jenőke (jenőke): Hát hiszen a cikk is pont ezt mondja. Hogy Orbán számára a nemzet maga és rajongó klubja.
Én pl nem vagyok a nemzet része, én egy sehonnai bitang ellenség vagyok.
ÉJJEN A PÁRT!
Nem lesz ennek valami következménye???

"Adónyomozók jelentek meg kedden a Szeged-csanádi püspökség épületében –írja a Népszabadság. Szanka Ferenc, a Csongrád megyei Főügyészség szóvivője elismerte, hogy a NAV Kecskeméti Bűnügyi Igazgatósága egy bejelentés nyomán már július 19. óta folytat nyomozást a katolikus egyházmegyében elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt.

A Szeged-csanádi püspökség feje, Kiss-Rigó László nemcsak egyházi vezetőként vált ismertté, hanem Lázár János elkötelezett híveként is – talán nem is véletlen, hogy az egyházmegye a fideszes politikus felügyelete alá került Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől több mint 2 milliárd forint támogatást kapott a szegedi Fogadalmi templom felújítására. Kiss-Rigó László a térségben számos iskola egyházi átvételét is elérte az önkormányzatoknál azzal az érvvel, hogy az egyházi iskolák nagyobb finanszírozást kapnak a költségvetéstől.

A püspököt nem sokkal kinevezése után, 2006-ban Ungváry Krisztián azzal gyanúsította meg, hogy az előző rendszerben besúgóként tevékenykedett, de a bíróság - igaz, az ügynökügyekre igencsak jellemző abszurd érveléssel - Kiss-Rigónak adott igazat.

A püspök még egy egyházi focicsapatot is megálmodott: az egyházmegye többségi tulajdonában alakult meg 2010-ben a KITE Szeged elnevezésű futballklub, amely az NB III-ban kezdte, de az elős osztályba akarták juttatni az első osztályba, hogy így lobbizhassanak egy szegedi nagy stadion építéséért. A klub - már Szeged 2011 - néven az NB II-be még följutott, ahonnét azonban idén júniusban kiesett. Ezt követően a felnőtt keretet Gyulára, a szintén az egyházmegye által működtetett Grosics Akadémiára költöztették át.

A nyomozás részleteiről a hatóságok szerdára ígértek részletesebb tájékoztatást."

Csak mert aggódok... :D
Képtelenség agyfasz nélkül végighallgatni ezt a droidot... Nemzeti Szóvivő, aki baszik válaszolni a sajtó kérdéseire. Faszér' nem raknak ki egy szexbabát, a nyakába akasztott kismagnóval?

Esztétikailag is elviselhetőbb lenne.
Nem megy el a közös ellenzéki október 23-ára az LMP

Az LMP visszautasítja az Együtt-PM meghívását arra, hogy a baloldali ellenzéki pártokkal közösen demonstráljon október 23-án a Műegyetem rakparton.

hvg.hu/itthon/20131009_Nem_megy_el_a_kozos_ellenzeki_oktober_23

@rdos: mint az istenadta nép, amit látsz az a tükör, hiába van benne látszólag a politikus
@aritus:
Valamint HAZA.
Tudom.
De....
Hátha mégse....
ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

Józsikával többé nem állhatsz szóba!
Jönnek a bűnelkövető gyerekek mellé állított felügyelők, akik majd megmondják, hogy mit csinálhat a gyerek az iskola után.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F09%2Figy_vagnak_el_csirajaban_a_bunozoi_karriert%2F
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azért gondolj bele... :D
Ez a BAROMARCÚ, a narancsbolsi párt szóvivője!
Ezzel a stílussal, ezzel a makogással, ezzel a szánalmas szinttel!
Baszod... képzeld el a HÍVŐK szintjét és a "vallásuk" elemi erejét. :((
Azért a fikuszokat ne becsüljük le, ezekhez az emberekhez képest komoly egyéniségek és személyiségek is! :))
@rdos: Szerintem te itt kevered a szezont a fazonnal.

1, Annak, hogy magyar kádári titokszolgálati és nemzetbiztonsági iratok máig titkosak, sőt azóta számos titokkal lettünk azdagabbak (pl olajszőkítés) csak és kizárólag a magyar politikai elit és az istenadta nép a felelős. Az előbbiek azért, mert 20 éve dugdossák ezeket az iratokat (az mdf kormány belügyminiszterének, Boross Péternek hírős mondatára utalnék csak:"nemzetbiztonsági kockázata van a nyilvánosságra hozásnak"), sőt az akkor titokszolgák vezetői ma is vígan vezető pozicíóban vannak, az utóbbiak meg azért, mert leszarják ezt és hagyják.
hvg.hu/velemeny/20121008_Magyar_Szocialista_Ellenzek
" A megnyert 2006-os választás után magabiztossá válva (Gyurcsány) két olyan tabut sértett meg, ami ugyan nem volt benne az 1989-es megállapodásban, de a nagy pártok működési alapelveihez tartozott.

Azzal, hogy menesztette Tóth Andrást (Fejti György valamikori jobbkezét) és Lamperth Mónikát (miután 2004-ben már megakadályozta Gergényi Péter országos főkapitányi kinevezését), és régi bizalmasait nevezte ki a nemzetbiztonság, illetve a rendészet felügyeletére, kenyértörésre vitte a dolgot a továbbszolgáló kommunista állambiztonsági branccsal meg az ahhoz kifürkészhetetlen pontokon kapcsolódó rendőrtiszt-lobbival.
Majd elmondta az őszödi beszédet, amelyben az MSZP-elitet felvilágosította arról, hogy hazugságalapon működik. Ez a tény láthatóan újdonság volt a jelenlevők többségének. Legalábbis úgy tettek. Vagy ha nem, utálták, hogy valaki emlékezteti őket, és megbénultak a rémülettől, amikor az őszödi beszéd nyilvánosságra került.

*

A két alapvető, elhallgatott játékszabály megsértése pusztító hatású volt. A kádári erőszakszervek továbbszolgáló képviselőinek és a Fidesznek az érdeke egybeesett."

Így aztán nem véletlen, hogy a fidesz (is) minden erejével megakadályozza az iratok nyilvánosságra kerülését.

2, nagyon súlyos hiba, mondhatnám orbáni méretű hiba összekeverni egy megszálló hatalom (Szovjetúnió) működését, hatását hazánkra egy szövetséges nagyhatalom (USA, EU) működésével, gzadasági erők lobbizásával.

3, Ha nyilvánosságra kerülhetne végre a kádári titkosszolgálati, nemzetbiztonsági múlt, az kizárólag a magyar politikai, gazdasági elitről rántaná le a leplet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Helyes. Az LMP is odakerül, ahova való. Béke poraira.
Megfázott a poratka és köhög.

Az LMP elkötelezett, hogy fenntartsa a reményt arra, nemcsak Orbán Viktornak, hanem a Gyurcsány-Bajnai-rendszer főszereplőinek is ajtót lehet mutatni, el lehet takarítani őket a politikai színpadról - jelentette ki az ellenzéki politikus. Közölte azt is: pártja nem ünnepel együtt azokkal, akik "vudubábut csinálnak politikai ellenfeleikből és azokkal sem, akik hatalmon békés tüntetők szemét lövetik ki".
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: De hogyan tudnak nyomozni költségvetési csalás ügyéban, ha az egyházaknak már sehogyan sem kell elszámolniuk a pénzükkel?
Vagy ez a tv még nem lépett életbe?
@aritus:
Csókolom! Egyértelműen csak "felhajtás" címmel játsszák el, majd kapnak egy telefont (HISZ AZ ÜGYÉSZSÉG FÜGGETLEN!) és onnantól ...
@aritus: de, csak van belső ellenség és hatalmi harc is ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egérke, te egyre frusztráltabb vagy. Amit nem csodálok, tul.képp én is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azt reméli az LMP, hogy ezzel majd eléri az 5%-ot?
Drága balatoni jachton ment a kokainozás
Az Index megtalálta a hajótípust, amin a Lazáry Viktort kellemetlen helyzetbe hozó videó készült.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F09%2Fvitorlas_jacht_volt_a_kokainos_buli_helyszine%2F
@aritus:
Ellenzéket megosztani vannak, nem nyerni.
Ezzel a produkcióval egy zuzmót sem tudnának átugrani, nem egy parlamenti 5%-ot.
@Husz_János_Puszita: Nálam akkor kerültek végképp lapátra, amikor résztvettek a jobbik által szervezett autonómia tüntetésen Budapesten.
index.hu/belfold/2013/03/10/ketezren_tuntetnek_a_szekely_autonomiaert/
Hogy milyen is volt Marosvásárhelyen:
magyarnarancs.hu/publicisztika/autonomiatuntetes-utan-84044
@Dr. jenőke (jenőke):

" egy zuzmót sem tudnának átugrani, nem egy parlamenti 5%-ot.":):))))))

Majd a fidesz mellényzsebében.
@aritus:

Ez jó! Bár én Rembrandt-t meg a Fidesz-kormányt nem tenném egy bekezdésbe, esztétikai megfontolásokból.

Különben Tokfalvy már párszor kifejtette a HVG-n, hogy ennek a "Magyarország jobban teljesít!"-nek egyszerűen semmi értelme. Annak sem lenne, hogy Svájc jobban teljesít, pedig Svájc tényleg jobban teljesít.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szóval valójában Lázárt akarják kicsinálni? Vagy gyöngíteni? Mert a cikkben ugye az volt, hogy ez a Rigó a Lázár embere.
@aritus: Az LMP 5%-a egy vágyálom a jelen felállásban.
bah, Fabe baby, mindketten tudjuk, hogy zsigo nem veszithet. De jol mulattam az irason.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tökfalvinak ezt az írását kötelező olvasmánnyá tenném az iskolákban. Mondjuk erkölcstan tananyaggá tenném. Ebben gyönyörűen csokorba szedve le van írva, hogy miért elbaszott a magyar rendszerváltás, és miért tartunk itt. Persze ha ez megvalósulna, erkölcstan se lenne az iskolákban, megszünne az ideológiai indoktrináció.
hvg.hu/velemeny/20121008_Magyar_Szocialista_Ellenzek
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Amúgy ez a Gomperz Tamás is jókat ír.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Vágom a hívők szintjét:
poldi.blog.hu/2013/10/09/onkenyes_valogatas_az_orban_viktornak_irt_uzenetekbol

szanalmas.hu

@aritus:

Nap mint nap meggyőződök róla, hogy ebbe a népbe az alsóbb szinteken mennyi kreativitás és fantázia szorult, és erre kik vezetik az országot? Egy rakás retardált, kleptomániás cerkóf.

Azt, hogy mely magyar kutatók dolgoznak a CERN-ben, azt ebben az országban senki nem tudja, de hogy ki az anyám pics*ja Orbán Récsöl vagy Hajdú Péter, azt bárki jöttmenttől megkérdezheted.
off
Ha ez igaz, kardomba dőlők!
hvg.hu/gazdasag/20131009_Es_meg_azt_hittuk_nalunk_robban_a_jelzalo

"Egy ingatlanpiaci válság jelei mutatkoznak Svédországban. Rendkívüli mértékben növekszik a háztartások hitelállománya, és bár a svéd bankrendszer erős, nincs túlkínálat sem, a lakásárak robbanása hamarosan korrekciót vonhat maga után. A fogyasztás visszaesésének a kis- és középvállalkozói szektor ihatja meg a levét. Mindeközben pedig az ország bankrendszere is átformálódhat. Spanyol ingatlanválság 2.0 a láthatáron?"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez a huuu b*szd meg kategoria. Ezen sirni, nevetni kell, vagy elborzadni?! Ennyi sstefit, durva.
Zsigó kartárs cukrászként csak tanult valami kultúrát is, nemde?
:)
@aritus:

A magyar politika nem annyira "hazugság alapú", pontosabb talán "Inkompetenciából fakadó tehetetlenség" alapúnak nevezni, a folyamatos süket szöveg csak következmény...

Ezt nevezhetjük ezoterikus, vagy mágikus politizálásnak is. A világ ugyanis bonyolult:
magyarnarancs.hu/tudomany/megleltek-a-higgs-bozont-86875
és most őszintén, ki a tököm vacakolna parciális diffegyenletekkel meg hullámfüggvényekkel, ha egy kis steinerkristófi értelemben vett buddhista megvilágosodással is úgy érezheti, a Titok közelébe jutott?
Kár, hogy az ezoteriának sajnos van egy nem elhanyagolható "mellékhatása", mégpedig az, HOGY NEM MŰKÖDIK.
@fzs.1933:
Abból született a fahéjas kultúrszelet és a mandulás kultúrsarokház.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Neked még nem tűnt fel, hogy minél "magyarabb" valaki, annál elkeseredettebb küzdelmet folytat a saját anyanyelvével? :)
orulunkvincent.blog.hu/2013/10/03/jobboldali_koltok_borzalmasan_gyonge_versei_cxvi

A kommentek büntetnek.

Megfúvom
Fűzfa
Ájfónom!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szerintem mindkettő igaz. A gátlástalan, cinikus hazudozás, meg az inkompetens, balfasz, álmokat kergető és elaltató, tehetetlenségbe és mi óriások vagyunk andalító mesemondása.
hmmm, alakul a háborús helyzet:
/hol van a begettos külhonbaszakadt?/

"Rémisztő felmérés": a szélsőjobbé a legerősebb párt Franciaországban

Megdöbbentő adatokat közölt a Le Nouvel Observateur francia hetilap: a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a Front National szélsőséges párt vált a legerősebbé Franciaországban, a választók közel negyede rájuk szavazna.

"Rémisztő felmérés": a szélsőjobbé a legerősebb párt Franciaországban

Megdöbbentő adatokat közölt a Le Nouvel Observateur francia hetilap: a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a Front National szélsőséges párt vált a legerősebbé Franciaországban, a választók közel negyede rájuk szavazna.
@aritus: na javítok:
mesemondásába való menekülés, belebutulás.
Így talán van értelme, annak, amit írtam:))
Sokkal rosszabb az orvoshelyzet a hivatalos statisztikánál is?

Intézményi helyett betegfinanszírozás, üzleti biztosítók helyett többlépcsős társadalombiztosítás lehet a fenntartható, közfinanszírozott egészségügy alapja - véli Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója, a Budai Egészségközpont vezetője. De a változás legfontosabbjaként először a tudati képzést említi, mert amint fogalmaz, ha egy rendszer hazugságokon alapul, akkor mentális nyomorékok fogják működtetni, az öntudatos, komoly szakemberek ugyanis csak tiszta, világos rendszereket működtetnek.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/sokkal_rosszabb_az_orvoshelyzet_a_hivatalos_statisztikanal_is.566271.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: huszadik század remake?!
Az egész világ egy nagy segg. Semmit nem tanul, mindent elfelejt:((((
"nem a rendszer, hanem az emberek ellen harcoltam"

Legutóbb Kádár alatt volt korlátlan idejű előzetes letartóztatás

Alkotmányt, alapjogot és nemzetközi egyezményt is sért az előzetes letartóztatás korlátlan időtartamra szóló változtatása. A Helsinki Bizottság szerint a Fidesz az igazságszolgáltatás lassúságát a terhelteken verné le.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F10%2F09%2Fa-kadar-rendszerben-volt-korlatlan-az-elozetes-felso-hatara%2F
@aritus: azért lesz némi probléma a nagy széljobbos összeborulásban is, a nyugati széljobb arab ellenes, a keleti pedig arab barát mert inkább szélbal ;)
@Dr. jenőke (jenőke):

és mit használt alapanyagként?
kultúrót

Azért igazából nem azt akartam mondani, amit végül csak kiküldtem, mert a kulturáltságnak és a végzettségnek nincs ilyenformán köze egymáshoz. Eredetileg csak annyit akartam megjegyezni, hogy a pozícióihoz képest "csak" cukrász.

A cukrászoktól meg én kérek elnézést!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igaza van. Ami most van, az tarthatatlan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez csak pillanatnyi probléma. A lényeg, hogy biz. emberek születésük okán kirekesztendők. És úgy tűnik, ez egyre vonzóbb. Ha igaz a cikk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tehát nem az a megoldás, hogy a Tekintetes Vádhatóság négy (4) év alatt összekalapáljon egy rohadt vádiratot, nem, a megoldás a korlátlan előzetes...

Akinek csak egy kalapácsa van, az mindent szögnek néz, ugye...
@aritus:

Semmi gond nincs a kisebbségiekkel, amíg tudják, hol a helyük:
www.youtube.com/watch?v=pSzYRo9j7YM

De hát már elnökök akarnak lenni, fehér nőket akarnak dugni, hát hova vezet ez???
@aritus: szia:-)

csak tomondatokban, mert mobilrol vagyok. szoval az uj lakhelyem svajc, az eljegyzes szobeli, szombaton veszunk gyurut, kituzott idopont meg nincs, de nyar kornyeken akar meg is tortenhet. vagy elobb:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az lenne a normális, de nálunk még ez sem normális. :(

Bírók, ügyészek bátorítják a gyilkosokat

Már az is fárasztó, ha végiggondoljuk, hányféle módon bátorítja államunk a bűnözőket, nemhogy szembeszállna velük. Közhely, hogy a rendőrök tömegesen hagyják el a hivatásukat, mert elegük lesz abból, hogy hiába dolgoznak erejükön felül, magasztos és elvont elvekre hivatkozva másnap szabadon van a közveszélyes, ostoba bűnöző, és addig nem is igazán kell félnie a börtöntől, amíg meg nem gyilkol valakit.

Nehogy azt higgyük, hogy mostanság azért olvashatjuk hetente akár többször is, hogy idős embereket fiatal bűnözők vernek agyon, mert ez valami új jelenség, amivel szemben letolt gatyával, értetlen arccal állnak a kriminológia szakértői. Azok a 18-19 éves kis akasztófavirágok, akik ezeket a bűncselekményeket elkövetik, nem ezzel kezdik a pályafutásukat. Mire idáig eljutnak, már öt-hat, talán még több éve tapasztalják, hogy nyugodtan lehet lopni, rabolni, erőszakoskodni, hiszen nincs következmény, ők az élet császárai. Beviszi a rendőr? Reggelre kint van. Megint beviszi? Akkor is. Harmincadszor is beviszi? És akkor mi van? Eljárás indul? Évekig tart, és a végén adnak valami ejnyebejnyét. Hát persze, hogy egyre bátrabban vállalnak egyre durvább cselekményeket. Bolti lopásból kerékpárlopás lesz, robogó, laptop, aztán rablás, szórakozásból verekedés, majd betörés, gyilkosság. A primitív bűnöző élvezi, ha a gyengébbet megalázhatja. Persze, hogy bemegy a faluszéli házba és agyonveri az egyedül élő idős nénit, hiszen ezzel csak imponál magának és környezetének!

jobbegyenes.blog.hu/2013/10/09/birok_ugyeszek_batoritjak_a_gyilkosokat
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hja kérem, ha egy országnak olyan miniszterelnöke lehet, aki a vagyonának jó, ha a tizedét tudná fizetési papírokkal igazolni, meg a nyolc ellenzéki évében talán ha háromszor méltóztatott betalálni a munkahelyére, nehogy már egy kis markecolástól menjünk a falnak... fejétől bűzlik, barátom, fejétől.
Bocs, hogy OFF de érdekes fejlemények a Viktor háza elől kiebrudalt tüntetők vezetőjétől.

Nem biztos, hogy Izrael nagykövetét is meglátogatják a tüntető devizahitelesek

Izrael Állam nagykövete - elmondása szerint - nem érintett a Cinege úti lezárásban.
A TEK 2013. október 3. napján hajnali 1 órától lezárta Orbán Viktor házának környékét. Az elsődleges ok Izrael Állam nagykövetének ott tartózkodása volt.

Az intézkedés miatt a rendőrség a Cinege út 5., és 17. szám előtt november 1. napjáig tervezetten, jogszerűen és békésen demonstrálókat elküldte. Kilátásba helyezték azt, hogy ha kell, erőszakot fognak alkalmazni.

A demokratikus jogok csorbítása elleni tiltakozásul bejelentettük, hogy október 17-én demonstrációt tartunk Izrael Állam nagykövetségénél.

A mai napon, 2013. október 9-én a déli órákban feleségemmel (mint minden demonstráció előtt) területbejárást tartottunk. Mivel az utca le volt zárva, igazoltattak és érdeklődtek, hogy mi a szöszt szeretnénk ott. Miután elmondtuk, és ragaszkodtunk hozzá, hogy be szeretnénk menni az utcába megnézni, hogy hova fogjuk a színpadot helyezni, kijött egy biztonsági személy. Újabb tanácskozást követően azt közölték, hogy minden kommunikációs eszközünket tegyünk az autóba, és menjünk be, de ne csak az utcába, hanem a nagykövetségre, mert a nagykövet úr szeretne velünk találkozni.

Közel egy órán keresztül beszélgettünk tolmács segítségével, és érdekes dolgokra derült fény.

Először is a nagykövet úr üdvözli a devizahiteles harcosokat, és egyetért törekvéseinkkel. Később elmesélte, hogy néhány éve Izraelben sok ember nem tudta fizetni a hitelét. A választások körüli időben több mint egymillió ember kiment az utcára. Ezt követően jelentős változások következtek be.

Elmondta, hogy a szólásszabadság nagyon fontos egy demokráciában.
Egyetértettünk abban, hogy jogosan háborodik fel valaki, ha alapvető jogainak gyakorlásában korlátozzák.
Elmondta, hogy megdöbbenéssel értesült róla, hogy miatta kellett elhagynunk a demonstráció helyszínét. Azt mondta, hogy ő nem járt Orbán Viktornál.

Kezdeményezi, hogy a felelősök nyilatkozzanak arról, hogy miért keverték bele őt ebbe a belpolitikai vitába.

Elmondta Ilan Mor úr, hogy áll elébe a demonstrációnak, de lehet, hogy nem jó helyen tiltakozunk.
Abban maradtunk, hogy utána fogunk nézni a dolognak, és az információk birtokában döntünk a demonstráció megtartásáról vagy helyszínéről.
Mi is szeretnénk tudni, hogy ki volt az a felelőtlen ember, aki egy másik állam nagykövetét használja fel arra, hogy korlátozza a szólásszabadságot. Ebben a témában mindegy, hogy melyik állam nagykövete. Itt az a kérdés, hogy ki, és miért hazudik.

Kérjük, hogy az illetékesek azonnal adjanak ki közleményt az alábbiakról:
- mi volt az oka annak, hogy lezárták a területet?
- miért keverték bele Izrael Állam nagykövetét?
- ki a felelőse ennek?
- mivel kívánják kárpótolni a szólásszabadságukban korlátozott embereket?
Jelen levelet, azon kívül, hogy nyíltan közöljük, és kérünk mindenkit, hogy ossza meg, elküldjük a BRFK, a TEK, Orbán Viktor és titkársága, a parlamenti képviselők, valamint az értesítési listánkban szereplő média részére.

Tisztelettel:
Póka László
Nem adom a házamat mozgalom

ON
@Dr. jenőke (jenőke):
Nincs igazad! Ő a kampány fontos eleme és jól teljesít! Magyarország is!
Az egy főre eső bunkó szóvivők száma; öt fő.
A máté, a zsigó, a girnyó, a gabci és a hapci-hopp törp.

Ezért a viszonylag új fidesz sztárért, a néhai Horvát János is énekőtt mán annak idejin (peniglen nem is ösmerte), szóval valami spirituszpista lehetett, meraszonta:
Nem kell nékem a pogácsa,
Mert nem az anyám csinálta.
Alomata liti lala, hopp, te zsigó,
Jaj, te Zsigó Zsigó, Zsigó, te Zsigó.

A „hopp” és a „zsigó” ugyanaz a faj, szóval elférnek egy lapon.
Ezeket honnan a francból szedik elő? Kutatnak utánuk, vagy csak bújnak elő a maguk morális sötétségéből a fény hatására, ami elsőre fidesz D vitamin forrásnak tűnik pedig nem nap az, hanem kvazár, aminek ölég nagy vöröseltolódása van. Ezeknek a közepén egy fekete lyuk van, amelynek sűrűsége eléri a tíz a huszonhatodikon mészároslőrinc értéket és rádióhullámokat csak kis mennyiségben bocsájt ki, amit Bolgár úr így nem tud a műsorában fogni. Pedig szeretné, de a Girnyó-galaxis egy éve nem válaszol a bííp-bííp-re.
A Zsigó sem, viszont tájékoztat. Sajtót.
Abból meg megtudhassuk azt, amit. Szóval a semmit.

Hacsak nem azt, hogy elmúlt nyolc év (vagy 11) és még mindig a spájzban vannak a komenyisták.
Hát, ha nem töltenék fel ezek a lekvárkészletet folyamatosan, mán csak éhen döglöttek volna ennyi idő alatt, nem?!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :)))) Szörnyű keveredés lesz a vége, nem fogjuk tudni, hogy ki a fehér, ki a fekete!
„Hitler és a nácizmus nem válasz semmire – csak hangzatos lószar”

Csütörtökön kerül a magyar mozikba a Holdra menekült, elégtételre váró nácik földi kalandjairól szóló Iron Sky című sci-fi–szatíra. A film finn rendezőjével, Timo Vuorensolával és a német-francia főszereplőnővel, Julia Dietzével beszélgettünk.

hvg.hu/kultura/20131009_Hitler_es_a_nacizmus_nem_valasz_semmire
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: látom Gabriel nem változott, képes volt ide spammalni Tomcatnek ezt a hazugságoktól hemzsegő szennyét. Bámulatos a szorgalma.
@aritus: Szia Aritus! Örülök, hogy itt vagy!
@ausländer Sipi: Hát drukkolok neked, nektek:)))
@aritus:

Én azt "bírom" benne, amilyen makacsul és kitartóan nem hajlandó észrevenni a fától az erdőt... ebben az országban komplett gazdasági ágazatokat lopnak el fényes nappal, nehogy már a tyúktolvaj romák legyenek ennek az országnak a legnagyobb problémái...
@Mariann19: itt voltam eddig is, csak olvasó üzemmódban:)))
@aritus: Ja hazugságok. Látom téged már az is zavar, ha azért fognak össze civilek, hogy mondjuk kerékpártolvajokat dugjanak a rácsok mögé. Persze amikor majd téged is elér a bűnözés, egyből mindenki hibás lesz, csak azok nem akik jelenleg is bátorítják a bűnelkövetőket.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Gondolom amikor majd ne adj Isten a te nagyszüleid esetleg szeretteid kerülnek sorra, szintén a fehérgallérosokról fogsz majd értekezni.

Amúgy meg mindenfajta bűnözés ellen egyaránt kéne sipákolniuk, főleg a nagyondemokratáknak. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: elég csak megnézni a devecseri jobbikos " békés felvonulást", hogy egyértelmű legyen, kik a nagyobb bűnözők. Persze a rendőrség szerint minden oké volt.
Ebben a konkrét ügyben tényleg szörnyű gyilkosokról van szó, de amit bespammelt az ugye azt a hazugságot állítja, hogy a bíró engedte szabadon őket, aki mellesleg kunbéla unokája (ebben ugye halljuk azért azt az üzenetet is, hogy nemcsak komcsi, de zsidó is) és az egész a liberalizmus bűne. Mert a liberalizmus a gyilkosokat támogatja a "rendes" emberekkel szemben.
Vagy valami hasonló faszság, aljasság sugalmazása. Na mindegy, már így is helyiértékén túl foglalkoztunk Tomcattel is, Gabriellel is.
Inkább írjál még a fekete férfiak fehér nőket kefélnek témáról:))) Az sokkal izgibb.
@Knósszosz:
Orbán - mint tyúkanyó - személyesen válogat a tengermagban.
Hopp! Itt egy Zsigó...Hopp! Itt egy Hopp Pál...és így tovább...
Bizony, undorító lesz ez a kampány. De hát egy undorító rendszert kell leváltani, ez az ára, nem lehet kényeskedni.
Más: Most olvastam ezt a hírt, a frász jött rám. Szerencse, hogy senki sem sérült meg. hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20131009_LMPs_kepviseloe_a_kedden_fejreallt_terep#rss
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Gondolom amikor majd ne adj Isten a te nagyszüleid esetleg szeretteid kerülnek sorra, szintén a fehérgallérosokról fogsz majd értekezni."

Hagyjuk már ezt... ezt az érvelést bármikor meg lehet fordítani, épp ezért nem ér lófaszt se: igen, tőlem még cigány egy szál cigit sem vett el soha, annál többet vettek ki a zsebemből a parlamenti kártevők, tehát innen nézve, ahol én állok, tökéletesen igazam van. :)

Ne legyünk már ennyire igénytelenek.
@aritus:

Gondoltam, hogy az jobban felkeltette az érdeklődésedet... :)
szép időnk van. csillag is, felhő is, Föld is van az égen. innen a szíriuszról legalábbis annak tippelem azt a kékizét ott messze. ti hol vagytok, hogy így neki vagytok kámpicsorodva?
@Dr. jenőke (jenőke):
Tengermag-:)))
Ezen a vonalon tovább; a dumahurcolászó úr nászán túl vagyunk.
Ő szüli majd a jövő savanyú narancsát a főnöke közreműködése okán, ő az édes-cukrász jövő létrehozója, a megtermékenyített pitesejt, a fidesz-Zsigóta.

Te eszel sütit ezek után?
Nekem nem vette el az undorom, szóval…
(az oroszkrém torta azért marad, egy ilyen szar miatt nem eszem majd sósan)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Eközben mókás, hogy mostanában a hangzatos lószarból pont azok csinálnak bomba üzletet, akik amúgy lószarnak tartják. :)

hunhir.info/?pid=hirek&id=68592
Na, ennél frappánsabban össze se lehetne Orbánt foglalni:
"A miniszterelnök pontosan tudja, hogy mások sikereit ki kell sajátítani, míg a saját kudarcait is másokra tolni, ez a tévedhetetlenség biztosítéka. Nem szívesen lennék az energiacella helyében."
nepszava.com/2013/10/velemeny/para-kovacs-imre-a-valoszinutlensegi-hajtomu-beuzemelese.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Lehet hogy akkor az empátia és a szolidaritás mégsem annyira a demokraták velejárója??? :)
magyarország jobban teljesít, ti meg itt zsigóztok, meg mizésztek, mindeközben oroszkrém tortával tömitek a bendőtöket, mindezek egyértelmű jelek, hogy a keleti nyitás hívei vagytok. döntsétek már el, hogy a krumplileves az most krumplileves legyen vagy borcs, vagy mi a görcs.
fabius is itt kelletlenkedik ezzel a szellemi rokkanttal, ahelyett, hogy azon agyalna, hogy az ilyeneknek milyen parkolójelet kelljen fölfesteni a tescónál, meg a praktikernél és az emeberiség szégyenfalánál...
mi mindenen tudtok háborogni?! kicsit hápog a szentem, ez a Saint ste'La Zsigó, de hát stelázsi lószamártól már ez az idegen nyelvtudás is valami. vagy az iázás jobb lenne? azt értenétek? naugye. megmondta a Főnök, hogy egy laboratórium az egész ország. ehhez tartsátok magatokat. mit akartok ti tulajdonképpen? Csupa olyan dolog miatt érzitek rosszul magatokat, amiért megdolgoztatok, no, nem mindannyian, de aki meg nem, az ajándékba kapta. ráadásul színjózanok vagytok. ilyenkor... meg is érdemlitek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amúgy nekem ez a kis filmecske is bejött a témában.

youtu.be/fqfbScLsFws

Szerintem nagyon tanulságos. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Para nem semmi, az írásait nagyon... és a bulgárrádióban is!

Én csináltam neki valami apróságot akkor, mikor még Zuglóban lakott - asszem albérlet lehetett - közvetlen, emberi fickóra emlékszem.
@Knósszosz:

Kedvenc mondatom tőle (fejből): "Télen az ember valami meleg helyre vágyik, tehát lemegy a kocsmába, vagy abba a másik kocsmába, két sarokkal lejjebb." :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Szerintem nagyon tanulságos. "
no, és mi a tanulság?
és mia zerkölcsi mondanivaló?
és mi legyen a hétpettyes katicával?
@Knósszosz:
Süti? Már gép sem engedi.
Ámde! Orosz krémtorta, francia krémes, és - ahogy Rejtő írja - további négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta.

Történik: semmi.
@jaegtoer: Vagy te annyira okos és művelt, hogyha megnézed egyből érteni fogod a lényegét. :)
@jaegtoer:
Na! nemá, az egész ország? Akkor kiteszem a Wassermannt az ajtó elé.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
-:D
Para tipikusan az a fazon, aki megosztó személyiség.
Vagy kedveled, vagy úútálod. Én az előbbi kasztba... baromira értékelem, hogy ha valaki lát a pályán és azt gyilkos humorral tudja átadni!
Kapitális fazon, szerintem!
@Orica Középföldi:
A szokott időben illik elköszönni azoktól, akik nyugovóra térnek. Szép álmokat.

BAJZA JÓZSEF: Sóhajtás

Múltadban nincs öröm,
Jövődben nincs remény,
Hanyatló szép hazám!
Miattad vérzem én.

Miattad zeng panaszt
S örök bút énekem:
Sötét felhőd alatt
Ez élet gyász nekem.

Oly sok küzdés után
Örvény s hullám közűl
Segélni part felé
Egy csillag sem derűl.

Ki szívet alkottál,
S belé érzelmeket,
Szeretni lángolón
Hazát és nemzetet;

Kinek hatalma szab
Törvényeket, határt!
Oh népek Istene!
Küldj egy reménysugárt.

Jó éjszakát, szép álmokat.
@Dr. jenőke (jenőke):
-:DD
Akkor Rejtő nyomán halaggyunk, a mai viszonyoktól nem el Vonatkoztatva:
" a berendezés egy bőrdíványból és egy pálinkásüvegből állt" - a mai Piszkos Frednek a pálinka persze fontos kellék, meg a dívány is, meg Tokaj, megmegmegmeg...

Hagyd, ne sorold!
Sose érsz a végére.
@jaegtoer: Hitler visszatér Argentínából. Megbánja a bűneit és az antirasszizmus élére áll. A csattanót már nem mesélem el. Nézd meg, bő 10 perc az egész. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
az örökmozgó nagy és örök emberi problémájára van megoldás, mert van örök mozgó, úgy hijják, hogy: ANYAG és mozog az istena'tta és meg sem lehet állítani, egyes emberi lények megpróbálkoznak vele és sikerűl nekik megállítani ugyanúgy mint széles elvtársnak örökre energiát nyerni onnan ahol ugyan van de nem gyün ki...szóval van már Big Bang...de nem a NER-ben most ott is lesz

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"bő 10 perc az egész"

asz túlsokk. inkább alszom, esetleg alszok, vagy tsak pihentetem a szemeimet, és a többi tartozékomat...

jó éjt Mindenkinek
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
é pur si mueve
mondá vala a Galileai Leó...és leve
brühüyyy
@rodeo36:
“Ha a kísérletedből kapott eredmények ellentmondani látszanak a Relativitáselméletnek: annál rosszabb a Relativitáselméletnek!
Ha a kísérletedből kapott eredmények ellentmondani látszanak a Határozatlansági Elvnek: annál rosszabb a Határozatlansági Elvnek!
Ha a kísérletedből kapott eredmények ellentmondani látszanak a Termodinamika valamelyik Főtételének: annál rosszabb a kísérletednek…” (talán Bertrand Russel?)
@rodeo36:
S' a fölvilágosult körösztyén tejológia szerint a főd lapos vót mint a lángos, szóval a világ magyar származásúú, csak nem vót akkor még rajta tejföl és úri huncuttcságok.

Fokhagymás etelköz...
@Knósszosz:
Plusz az egyházi világosultság...
@Knósszosz: Ezt Rodeo mutatta már neked? Feltűnik benne a kis Pavarotti is, Mario Lanza oldalán. :)

youtu.be/CULVjKTl6cE
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kösz, de ezt holnap.
Ma nem zenére vagyok kódolva. Csöndre, olvasásra. Néha ilyen is kell.

De meg fogom hallgatni, csak nem most, bocsi és kösz!
Jó éjt!
@Knósszosz: OK neked is. Ha majd dübörgésre vágysz ezt a csatornát nézegesd. :)

www.youtube.com/user/wittmann51/videos
@GeoCracker:
Elolvastam. Jobban mutat, kifejezőbb, mint egy kommentben.
Örülök neki.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

én nem kísérletezem, arra ott vannak a világ eszei ... és őtőlük is azt hallottam, hogy nem sikerűlt sem megállítani sem megsemmisíteni...ami sikeredett nekijjek az, hogy eltérítették és betették a cirkuszba (az is köralakú) és nagy cirkuszt csináltak belőle...

megkérdeznéd a "szőr"-t, hogy melyik termodinamica-ra gondol ezzel kapcsolatosan? mármint amelyik szerint megáll az idő és megsemmisűl "ANYAG"

szerencsétlen anyag ha ezt tu'tta vó'na? de nem tu'tta...

(angol tudósok -mint a szőr- vizsgálni kezdték az aerodinamikai karakterisztikáit különféle testeknek és megállapították, hogy az olyan test mint a lódarázs az nem tud repűlni, a lódarazsat elfelejtették megkérdezni)

brühüyyy

pedig az nem is NER kompatibilis
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

sajnos nem

de attól még ő a legnagyobb

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):
te most itt irodalmi kávéházat nyitottál?
Orica a maecenas és ő horgya a kávét...

ide már a trollorkok be sem fognak merészkedni...mert nem értik miről van nagyban a szó...

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):

ez már lassanként

Anto Lóg Ia

te meg vagy az Anto Ló Gosz

brühüyyy
mán beszóltam vóna, ha működött vóna, ámde sose késő, az eredendő bűn a második szíjjártói sajttáj vót, abbul nőttek ki a zsigók, mostan tessék hát űket szeretettel hallgatni!

jómagam maradok az ehhez hasonlóknál:

www.youtube.com/watch?v=etmrzQgSh_s
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miért menne el? Schiffer nem egyszer jelezte, hogy számára Viktor teljesen elfogadható alternatíva.
@aritus: Végülis a megrögzött fidesz szavazóknak tetszik az LMP "tökössége", és a megrögzött fidesz szavazók biztosan rájuk fognak voksolni. Hülyékezek. :D
@hacsaturján: Hinnye, hát te hogy képzeled, hogy ilyen helyes, ügyes kislányokat nézegetsz a Selmeczi szenátorasszony helyett? Hát magadnál vagy? :P
Pasternak Jozefin reply to MucsaröcsögeOct 9th, 12:33
I am a Jew from Hungary and we will reelect Mr. Orban. he is not an antisemit as Gyurcsany or the Hungarian-Socialist Party was !

www.economist.com/blogs/easternapproaches/2013/10/hungary-and-britain

sok szép hazánkfia vette a tollat és telefirkálta narancspropagandával a hsz-eket...érdemes elolvasni

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt!

Nagyon jó vers. Köszönöm mindenki nevében:)
@rodeo36:

Az irodalmi kávéház a zenei után nyílt:)))

Igazából hálás vagyok Jenőkének, mert magamtól biztos nem bóklásznék utána a verseknek, ellentétben a zenével - lévé sokkal jártasabb benne -, ami egész nap szól.
Jó reggelt!
Elegem van!
Undorodom. Az álkeresztény áldemokrata álnéppárti álpolitikától, az álcivil álantibolsevik álantifasiszta áleurópai álszembenéző álszakemberektől és álértékteremtő álérdekvédő álembereiktől, és a váltógazdaság érdekében velük kollaboráló álellenzéktől is, aki ugyanúgy hazudozik a pofánkba az összefogásról, a prioritásokról, 23-áról egyeztetésről, és arról, hogy érdekli őket, hányan döglenek ebbe bele. A butaságtól is, és annak erősítésétől is. Mivel a választási törvény épp a csalás lehetőségeit szélesíti ki, és mivel ez az álellenzék van, nincs kétségem, hogy a helyzet csak romlani fog.
Egyébként jó reggelt. Ezzel illett volna kezdenem, mégiscsak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Póka Lászlónak üzenem, hogy az aláírásával megtéveszti a NER-társait.
Ugyanis ö csak akkor adhat el/oda egy házat valakinek, ha az már az övé!!!!!
Miért Baja jutott eszembe, na és a balta?

Véletlenül egy nappal előbb kiszivárgott a választási eredmény Azerbajdzsánban [frissítve]

cink.hu/veletlenul-egy-nappal-elobb-kiszivargott-a-valasztasi-e-1443126787
jahhh, talán ezért, de csak most olvasom ezt is:

A Házon kívül adásában a Teket Melinda után járó horgoló lányok elmesélik, nem ismerik a Fidesz helyi jelöltjét. Csak a pártigazgatót ismerik.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F10%2F10%2Fkubatov-ismerosei-kovetik-az-ellenzeki-jeloltet-bajan%2F
Ha már Kovács Csaba, a Fidesz bajai jelöltje nem mondta el, Selmeczi Gabriellát kérdeztük arról, ki vezeti a hangosbeszélős-megfigyelős kampányt. A szóvivő nem örül annak, hogy országos perpatvar kerekedett a helyi ügyből.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F10%2F09%2Fa-fidesz-sem-tudja-ki-iranyitja-sajat-jeloltje-bajai-kampanyat%2F
míg:

Ugyan nem választási a 2014-es költségvetés, mégis több mint 200 milliárd forintnyi vitatható kiadást találtunk a jövő évi büdzsében, amely a GDP 0,6 százalékának felel meg. A stadionépítéseken túl folyik a pénz a kormányzati intézeteken keresztül is: van tervhivatal, nemzetstratégiai intézet és 2014-ben már Nemzeti Öntözési Ügynökség is viszi az adófizetői milliókat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_celokra_kolt_a_kormany_ketszazmilliardot_talaltunk.566685.html
jó reggelt!

@Orica Középföldi: :))))

mehet ez vegyesen is(!?)...

www.youtube.com/watch?v=1B7Kah-dASU

- József Attila -
TÉL
Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.

Ráhányni mindent, ami antik, ócska,
Csorbát, töröttet s ami új, meg ép,
Gyermekjátékot, - ó, boldog fogócska! -
S rászórni szórva mindent, ami szép.

Dalolna forró láng az égig róla
S kezén fogná mindenki földiét.

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hisz zúzmarás a város, a berek...
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok-sok meleget.

Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy fölengednének az emberek!

1922. november 12.

és "ébresztőnek": Hacsaturján: Kardtánc - kicsit szokatlanul...

www.youtube.com/watch?v=KHkxK-BA_II
-no comment-
/annyit mégis, ez az ország már nem az enyém, semmi közöm hozzá/

Nácik előtt legyünk nácik, és nem lesz baj

Patkányok, vagonba velük, ki kell irtani őket: ha értő fülekre talál, a legdurvább cigányozás sem uszítás. Legalábbis a rendőrség szerint. De miért?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F10%2Fnaculni_nagyon_jol_lehet_nacik_elott_is%2F

----------------------------------------

Valakinek nagy üzlet lehet a tankönyvállamosítás
Magánszemélyek vették meg a régi Nemzeti Tankönyvkiadót. Vagy kivárásra játszanak, vagy tudják, hogy hamarosan eladhatják az államnak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F10%2Fmagyar_maganszemelyek_vettek_meg_az_egykori_nemzeti_tankonyvkiadot%2F
1931. DECEMBER 8

(FŐTÁRGYALÁS)

Dr. Melléky Kornélnak

Előttem Müller, a nyomdász
állt a mérleg előtt,
megméretett
s hat hónapot kapott.

Aztán kiürítették a termet, hogy
én kerültem sorra: óvták a népet
ragályos verseimtől.

Pattogni s köpni szerettem volna,
mint a tűz, kit szikkadt emberek
űlnek körül fecsegő szalonnák és
várakozó kenyerek gyönyörével.

Köpködtem volna, mint a tűz, kinek
csak szalonnák fényes csöppje jut, mit
elforgat magán majd vicsorogva

és sütöttem mégis, mint pisla parázs
s ők fujtak engem, hogy védekezzem,
mert úgy szokás, s hervadjak el,
fujt rám az ügyész.

Nem észleltetett enyhítő körülmény
s két versem nyolc napot nyomott;
fölállva hallgattam. Tudták kiktől
születtem, hol s mikor; ösmertük egymást
és hogy kimentek, mégse köszöntek.

Védőmmel álltam s beszélt köröttem
néhány barát és néhány mesemondó;
félhárom volt már, délután s
drukkoló szeretőm szemei
kerekedtek az uccán.
@rodeo36:
Egészen pontosan: Fabius Maximus zenés, irodalmi kávéháza. Söröző az emeleten, politikusok a pincében.
@guma:

:))))))))
Igen, így is lehet:)

Nekem nagyon fura viszonyom van a versekkel. Nem szeretem hallgatni, ha más mondja.Irritál a hangja/stílusa pl.Latinovits, nem azok a fontos hangsúlyok, mint nekem, stb.stb.

Amit küldtél - nem is tudom ki szavalt - borzasztó rossz volt. Kiherélte a verset. Bocs:))

Egyetlen kivétel volt egész életemben,ahol semmi hiányérzetem nem volt, amikor Berek Kati Lorcát "mondott":)) Még egy előző életben.

Remélem nem bántottalak meg:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, ebben a pillanatban olvastam en is.

jo onnan most messze lenni....
@Orica Középföldi: :)

nem!

sok-sok esetben máshol van a hangsúly - ezzel mindent elmondtál...
miért szeretem mégis "változatos" előadásokban? kicsit "felhergel", hogy újra olvassam... :D
@Orica Középföldi:

lemaradt: itt azt hiszem amatőrök is mondtak verset (szerintem azért nincs is feltüntetve az előadó!)!
59 állami földterület jutott Simicska Lajos cégeinek
2013-10-10 07.49.45

Az információt megszerző Blikk ma külön meztelen nővel üzent a földpályázatok veszteseinek

444.hu/2013/10/10/59-allami-foldterulet-jutott-simicska-lajos-cegeinek/
@Dr. jenőke (jenőke): :DDD

remélem:az éttermet csak azért nem említetted, mert az az egész földszintet elfoglalja, és azon közelíthető meg bármelyik helyiség...

mert remek konyhát vezetnek a fiúk amikor kedvük van főzni!

a zeneszalon is innen nyílik!
de van pár kisebb, nagyobb társalgó és kiállítótermünk is!
kihagytam valamit???
:DDDDDDDDD
@guma:
Eredetileg úgy gondoltam, hogy Mesterszakács: Knószosz. A brassói receptjét kipróbáltam, és bevált.
@Dr. jenőke (jenőke):

na igen! van itt pár "Mesterszakács", ezek közt Knószosz nagyon népszerű a jó és sok receptjével!
(én picit másként készítem...
a pörköltet is...
de időigényesebb picit, viszont ezért nagyon szaftos és azt szeretik a körülöttem élők.)
Ez volt már?

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/332332_szerecsent_mosdatunk

Kicsit körülményesebben ugyan, de a lényeget tekintve a lengyel római katolikus egyház első embere, Józef Michalik érsek, a püspöki konferencia elnöke azt magyarázta kedden újságíróknak, hogy a megrontott gyerekek is felelősek a papi pedofíliáért. Okfejtése abban állt, hogy a gyermeki szíveken a szülők válása ejti a legnagyobb sebet, s bizony a szeretetre váró gyerek ilyenkor „tapogatózik, keresgél, s közben elvész, magával rántva egy másik embert is” (sic!). „Sok molesztálást el lehetett volna kerülni, ha a szülők közötti viszony egészséges” – mondta ki a szentenciát az érsek, megjelölvén egyúttal a kérdésről folyó diskurzus szerinte helyes útját.

Ha férfi lennék, mondanám, hogy mim áll meg, így csak azt tudom mondani, hogy a JQÉ-t minden ilyen sötét baromnak!
@Evezős:

ez az ocsmányság csak azért élhet és kap "felmentést" mert a világ nem tud megegyezni a deffinicióban.
azonkívül a kultúrák is adják a táptalajt vagy felmentést (mint példádban!)
van egy nagyon megdöbbentő film erről:

offforever.blog.hu/2013/05/22/egy_film_aminek_betiltasahoz_peticiot_irnak_ala#c20766926
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kevés Remenyik verset ismerek, mármint úgy, hogy ha hallom, gyanakodok, Ő írta. Most utána is kellett néznem miket is írt.
Nem csodálom, hogy sokan kedvelik.
Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet.
Kiderül, hogy a narancsot is lehet más szemmel nézni, ezért hozom a most megismert verset, de csak részletet - terjedelmi okok miatt:

Remenyik Sándor: Három narancs
Ma újra narancsot hoztak nekem.
És én a narancsot nem szeretem,
Nem szeretem.
Fáj a formája, színe szomorít
És íze bánat-íz az ínyemen.
És halotti tor-íz a torkomon.
Amit kapok, azt elosztogatom.
De három narancs mindég megmarad
Nekem.
Ködből felém dereng
Ezüstkoszorús édes angyal-arcod,
Anyám.
És szólsz:
Édes fiam, hozzál három narancsot.
Már beteg voltál, s nem esett jól semmi.
Három narancs...
Utolsó kívánságnak...
Én Istenem, be szerény tudtál lenni.
@Dr. jenőke (jenőke): Ha el szabad küldenem, nekem ez a kedvencem tőle. :)

Reményik Sándor - Kegyelem

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal –
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótalanul, gondolattalanul
Mondod magadnak: mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!
S akkor – magától – megnyílik az ég,
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat – hasztalanul ostromolták.
Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.
Akkor – magától – szűnik a vihar,
Akkor – magától – minden elcsitul,
Akkor – magától – éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától – friss gyümölcs terem.
Ez a magától: ez a Kegyelem.
@Evezős:

Basszus, lottózni tudnék így!
Kíváncsian vártam milyen magyarázatot találnak maguk felmentésére, mert kétségem nem volt felőle, hogy ők bűntelenek.

Azt se mondhatom, hogy örökké égjenek a pokolban, mert pont e tettük jelzi, mennyire nem hisznek saját álszent szövegeikben.

Mocskos egy banda, tisztelet a kivételnek, mert van.
A politika tisztességesebb dolog, mint a szakértelem, mert ha kiáll egy politikus, lehet tudni, hogy mi a beszédhelyzete, kit képvisel, a szakértőről meg nem tudhatjuk. Függetlennek, meg objektívnek láttatja magát, még akkor is, ha a legönzőbb lobbiérdek is vezérli – mondja Schmidt Mária.

Mondja Schmidt Mária, aki ugyancsak SZAKÉRTŐ.

Következik: a diktatúra csúnya dolog...Mondja Orbán Viktor...

hetivalasz.hu/itthon/a-politika-tisztessegesebb-dolog-mint-a-szakertelem-69146
@Dr. jenőke (jenőke):

Ez a HV egyre színvonalasabb vicclap lesz:))
@Evezős: Jó nagy marhaságot mondott az érsek úr. :(
@Dr. jenőke (jenőke): obazzeg...

azt gondolna az ember, hogy a gerinctelensegnek azert van egy hatara...:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A versekkel általában semmi bajom. Prohászka Ottokártól is olvastam verset, de terjeszteni nem fogom.
Bajom akkor szokott lenni, ha túl sok az émelygés bármivel kapcsolatban, általában nem tetszik az árvák lányának hajára hivatkozás, a bőgatyás, mentés, bocskais, kacagányos túlburjánzás. Meg ilyesmik.
A magyarkodást azért nem írom, mert szerintem, aki magyarnak születik, az kényszerhelyzetben van, és nem is tud mást csinálni. De, ha csak ebből akar megélni, azért az visszataszító.
Röviden ennyi.
@ausländer Sipi:
Ez úgy működik, ha itt belépsz (a pártba, vagy a rajongók táborába) ott a tábla:
Esernyőt, gerincet kérjük a ruhatárban elhelyezni.
Szókészlet gyűjteményét a recepción átveheti.
@Orica Középföldi: +1!
Anno a magyar tanárnőmmel volt vitám, mert nem úgy mondtam és értelmeztem egy verset, ahogy ő tanította.
Hiába mondtam, hogy mindenkinek mást mond ugyanaz a vers. Sőt! Még én is másképp fogom értelmezni reggel és este, attól függően éppen milyen napom van, milyen a közérzetem.
Ja, és kértem tőle egy, a költő által írt verselemzést, hogy pontosan mit is akart kifejezni a költeményével.
Na, ekkor küldött az ofőhöz meg a dirihez. :)
@Orica Középföldi:
Már régen gondolkodom azon, hogy a viccnek mi lehet az ellentét párja. Ahogy van jó és rossz, van a vicc és van a vicctelen?
Gyerekkoromban sokat olvastam Új Idők lapokat. Azoknak volt az a negédes hangulata, mint amilyenre most törekednek. Hogy korrekt-e a megjelent írás? Másodlagos.
@Marcellusca:
Mint amikor Arany János szembesült egy versének elemzésével, milyen gondolatok ihlették, és az elemző szerint nyilván erre is, meg arra is gondolt.
Erre mondta: Gondolt a fene.
@aritus: Honnan tudod mindezt ilyen biztosan az iratok NEM ismeretében? Csak úgy kérdem.
@Marcellusca: hehe, te is ilyen lázadó voltál, értem már a mentalitásodat :D
Nekem szerencsém volt az irodalom tanárokkal, ellenben az orosszal kevésbé.
mindennapi hősök és lázadók:

A bátor szaúdi nőt videóra vették, ahogy vezet

Szaúd-Arábiában a nők nem vezetnek autót. Ez a csodálatos nő erről nem vett tudomást. Egyszemélyes tiltakozását az október 26-i mozgalom előszelének szánta, mely azért küzd, hogy nők is kaphassanak jogosítványt. Demonstrációját BMW-ben és nem Audiban végezte.

jalopnik.com/brave-saudi-woman-defies-nations-driving-ban-on-camera-1443123688/1443351908/@orosz
és milyen meglepő:

A magyar kormány megint átejtette EU-t

Közzétette véleményét az Európai Központi Bank a PSZÁF MNB-be történő beolvasztásáról. Frankfurt ebben felrója a jogalkotóknak, hogy nem időben és nem megfelelően konzultáltak vele, és nem hagytak kellő átmeneti időszakot a pénzügyi szereplők számára. Számos hiányosságot feltárt az ECB a felügyeleti integrációt előkészítő jogszabályokban, és súlyos aggályai vannak az MNB mint új pénzügyi felügyeleti intézmény függetlenségét illetően is.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_magyar_kormany_megint_atejtette_eu-t.566756.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

átejtette, átejtette...

hát átejtette. ha lehet?!

mikor kéne eleesni a húszcentnek? nem időben. ez nyalatkozatocska olyan későn lenyelt esemény utáni tablettának tűnik...
@jaegtoer: ööö, jahh, ez van, ha megtehetik, és a nyugat fel sem fogja, hogy mi történik itt
melléklet, és csak egy kis elemző olvasás, nagy dolgok vannak itt a sorok között esmét:

Nem ám csak stadiont épít a kormány
haszanz

Hanem például templomavatáson is részt vett Orbán Viktor. Mégpedig a svábhegyi gyülekezet tagjaként, magánemberként, a feleségével együtt október 5-én. Mindezt onnan tudni, hogy interjút is adott a Reformátusok Lapjának az alkalomból. ”Kormányunknak kimondatlanul is érvényes jelszava a Soli Deo gloria (Egyedül Istené a dicsőség), ez nemzet- és országépítő kormány, és ebbe az elkötelezettségbe beletartoznak a templomépítések is” – nyilatkozta Orbán, aki szerint “Ha egyszer majd el kell számolnunk azzal, hogyan sáfárkodtunk az időnkkel, remélem, nem fogunk szégyenkezni e tekintetben sem”.

Az interjúban Orbán azt is mondta, hogy szerinte hamarabb fel kellett volna épülnie a templomnak, és a kormány nevében “mélyen motiválva” érzi magát, hogy a teljes befejezéshez még hiányzó összeg – tizegynéhány millió forint – minél hamarabb eljusson a gyülekezethez.

Az interjút átvevő MTI-hírből nem derül ki, de a templom alapkövét még 2003-ban tették le a Felhő utca 10. szám alatti ingatlanon, amit a XII. kerületi önkormányzat ötven évre ingyenes használatra adott, tíz év alatt készült el. Nem, nem írjuk ide, hogy mennyi idő alatt és mennyiért készülnek stadionok Magyarországon.
@Orica Középföldi:

a problema fokozható, de ha lenne egy zsigó a zongora alatt, asse érdekelne:

www.youtube.com/watch?v=nHO4Ucw9zL4
@Knósszosz:
"Ő szüli majd a jövő savanyú narancsát a főnöke közreműködése okán, ő az édes-cukrász jövő létrehozója, a megtermékenyített pitesejt, a fidesz-Zsigóta."
A szokásosnál is élvezetesebb, szupercsúcs formában vagy.
Én is szeretnék olyan meghajtót. :)
@Tűzfal:
Ehh, már ezt a varánuszt is megunta valaki,pedig nagyon cukipofa, és teljesen veszélytelen.
Ellentétben a mi Varánuszunkkal, aki azért nem ilyen kis ártatlan.:)
@hacsaturján:

"_a problema fokozható_"

meg tudom érteni. persze muzikálisan... és a réneknek is jót tesz...
@Tűzfal:

így már mindjárt érthető, hogy Fabius miért posztol ilyen eklektikus időközönként, de legalább a tizennegyedik kerület iránti érdeklődése folyamatos maradt...
@jaegtoer:

na, mongya meg,most berzenkeggyek-e egy hüje nyikhaj nyökögésén vagy foglalkozzak a kultúrával? még akkor is, ha ugyanez a schiff andrással kevésbé ojjan ütős.
@Tűzfal: Uhhh. Azért örülök, hogy nem futottunk össze vele a gyerkőccel.
@Marcellusca: aztat hallottam, hogy megváltoztatják az alapítvány nevét "minden hegedűs zsuzsa lakjon jól"-ra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a kislányod biztosan furcsán nézte volna, mikor nekiállsz szegény varánusszal trollkodni.
@jaegtoer:

persze megértem, hogy korunk hangszere a zongora, nem pedig a nyenyere.

www.youtube.com/watch?v=3jbHbDena_U
"A maffia nem veszíthet" - interjú Ángyán Józseffel

magyarnarancs.hu/belpol/a-maffia-nem-veszithet-86697

pár példával az mszp-fidsesz összefonódásra
"Elég sok az ilyen levelezés közintézmények, állami cégek és újságírók között. Ha valaki közérdekű adathoz szeretne jutni, akkor sokszor perelnie kell. Még akkor is, ha a minisztérium vagy állami cég előre tudja, hogy veszíteni fog. Ha nem válaszolnak, abból nem lehet baj. És még életbe se lépett a "Ne zavarj, épp lopok törvény", ami jövő tavasztól garantálja, hogy egy közintézménynek csak arra a kérdésre kelljen válaszolnia, amelyikre akar.

Amihez a nyilvánosságnak semmi köze sincs

8. Mit levelezett az IMF a magyar kormánnyal?

Mi volt a kérdés?
Hogy pontosan mi volt abban a levélben, amit az IMF küldött a kormánynak, és hogy mit várt volna az IMF Magyarországtól a hitelért cserébe.
Mit válaszoltak?
Ez nem közérdekű adat.
Hol tart az ügy?
Az Átlátszó.hu perelt, a bíróság végül azt mondta ki, hogy a levél döntés előkészítő adat, és mint ilyen csak 10 év múlva lesz nyilvános.

7. Kiktől jönnek a látványsportokra költött TAO-pénzek?

Mi volt a kérdés?
Hogy mely cégek, mennyi pénzzel támogatják a társasági adójukból levonható módon a látványsportágakat.
Mit válaszoltak?
A sportági szövetségek nem közfeladatot látnak el, ezért a TAO-pénzek adatai nem nyilvánosak
Hol tart az ügy?
A bíróság azt mondta, hogy a TAO-pénzek adótitkot képeznek, és nem kell kiadni őket.

6. A Nemzeti Dohányboltok forgalma

Mi volt a kérdés?
A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-től kérdeztük, hogy mennyi cigit adnak el naponta az új informatikai rendszerük szerint.
Mit válaszoltak?
Ezek nem közérdekű adatok, nem adják ki őket.
Hol tart az ügy?
Perelni fogunk!

5. Az MTVA alvállalkozó szerződései

Mi volt a kérdés?
Az átlátszó kérte az MTVA-tól, hogy adják ki az alvállalkozói szerződéseket, köztük a Marslakók című sorozat papírjait.
Mit válaszoltak?
Hogy ez üzleti titok.
Hol tart az ügy?
Az MTVA minden pert elvesztett, végül azután adták ki a kért papírokat, hogy az átlátszó feljelentette őket a közérdekű adatok eltitkolása miatt.

4. Az állami cégvezetők prémiuma

Mi volt a kérdés?
Hogy mennyi prémiumot kaptak egyes állami vállalatok vezetői.
Mit válaszoltak?
Nyolc cég válaszolt, a Magyar Fejlesztési Bank és az MTVA nem.
Hol tart az ügy?
A Magyar Fejlesztési Bank az ellenük indított perünk tárgyalása előtt néhány nappal elküldte a kért adatokat. Az MTVA nem.

3. Az állami vezetők egészségügyi ellátása

Mi volt a kérdés?
Hogy pontosan milyen kiemelt egészségügyi ellátást kapnak az állami vezetők a Honvédkórházban és a Semmelweis Egyetemen.
Mit válaszoltak?
A Honvédkórház válaszolt, az SE nem, mert szerintük ez nemzetbiztonságilag kényes adat.
Hol tart az ügy?
Miután bepereltük az Semmelweis Egyetemet, kiadták a kért adatokat.

2. Hogy gazdálkodik a Erzsébet Utalványforgalmazó Kft.?

Mi volt a kérdés?
Hogy mennyi fogy az Erzsébet-utalványokból, mekkora jutalékkal dolgozik az állami cég, és általában hogyan gazdálkodnak
Mit válaszoltak?
Ők bár állami cég, de nem közpénzeket használnak, ezért gazdálkodásuk nem nyilvános.
Hol tart az ügy?
A bíróság kötelezte az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft-t, hogy reklámszerződéseit adja ki. Fellebbeztek, a másodfokú ítélet október 17-én várható.

1. Mennyi pornót néznek a magyar parlamentben

Mi volt a kérdés?
Hogy a világ 10 leglátogatottabb pornóoldala közül melyikre hány alkalommal mennek fel a parlament informatikai hálózatából.
Mit válaszoltak?
Ez nem közérdekű adat.
Hol tart az ügy?
Új adatkérést küldünk más oldalakra (például hírportálokra) kiterjesztve, ha arra sem válaszolnak, akkor perelünk."

444.hu/2013/10/10/tiz-dolog-amihez-egy-magyar-ujsagironak-nincs-koze/

Szép is ez...
Az ilyen cégvezetőket egyszer azért majd egy újabb bírósági tárgyalás keretében néhány év közmunkára kéne ítélni, evégre szándékos károkozás tulajdonképp a szükséges adatok kiadásának megtagadása és ezáltal a bírósági kikényszerítésük. Az adófizetők pénzéből...
@bella _ciao: Ezek után van még kérdés, hogy kikre nem érdemes szavazni?? :) Tök mindegy mibe csomagolják újra magukat, egyéb hozzáadott csatolmányokkal (E14+PM+DK stb.) a végeredmény ugyanaz a bullshit.
@hacsaturján:

Többszörösen ínyenc! Szép darab:))
Újabb égő mélyrepülés, a pocakos végülis kierőszakolta az összeborulás látszatát, de nagyot bukott:

"Orbán Londonban
..nem tehette meg, hogy ne fogadja magyar partnerét, azt azonban nagyon is, hogy úgy időzítse a találkozót, hogy annak emléke a kampányban elhalványodjék 2014 tavaszáig – mondta az egyik londoni kolléga. Majd hozzátette: nem arról van szó, hogy az angol miniszterelnök okvetlenül Orbán bukását kívánná, de azt igen, hogy őt ne kössék vitatott politikájú magyar partneréhez.

Már korábban taglaltuk azt, hogy tavaly ősszel a magyar miniszterelnök úgyszólván könyörgött William Hague brit külügyminiszternek, hogy fogadják őt Londonban, ám a politikus kitérő választ adott. Idén Lázár Jánost és Szijjártó Pétert szalasztották oda hasonló kéréssel. Cameron most kegyesen kielégítette vágyát, ám a látogatás alighanem inkább csak ürügy lesz a sajtónak, hogy Orbán viselt dolgairól írjon, semhogy örvendezzen londoni jelenléte fölött"

magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/orban-londonban-86930
@hacsaturján:

Zsigó, mint porcica nem észrevehető. Még a zongora alatt sem:))
@Orica Középföldi: azért szívesen rátenném a zongorát. biztos, ami biztos, mindenképpen észrevehetetlen maradna.
Naugyi feleim. :)

Kövér László: a Fidesz nem eshet újra a 2002-es csapdába

Kövér László szerint a Fidesz a 2002-es választások elvesztése után minden meglepetésre felkészült, így még egyszer nem eshet ugyanabba a csapdába, mint akkor, mert az országnak nincsenek újabb elvesztegetni való évei. A Fidesz választmányi elnöke úgy fogalmazott, igyekeznek továbbra is jól kormányozni, és bemutatni, mit veszíthet az ország vereségük esetén.

nol.hu/belfold/kover_laszlo__a_fidesz_nem_eshet_ujra_a_2002-es_csapdaba?ref=sso
Honnan volt az a tökös újságíró a sajtótájékoztatón? Látjuk-e majd valahol, vagy a hangját is most hallottuk utoljára?
tele a tököm.

Lesz-e minimálbér emelés? Hamarosan kiderül

www.napi.hu/magyar_gazdasag/lesz-e_minimalber_emeles_hamarosan_kiderul.566785.html

azzal, hogy csak minimálbér emelés történik/történt, teljesen összenyomják/összenyomták a közalkalmazotti bértáblát. eltűnik a ledolgozott idő.
@Jolka40: gondolom, a közmédia megkínálja valami jó állással. :))
@Orica Középföldi:

megjegyzem, azért a hegedű is bír remek lenni. sibelius esetén meg plánesőt:

www.youtube.com/watch?v=gpS_u5RvMpM
@hacsaturján:

ugyanez soyoung/sosweet változatban:

www.youtube.com/watch?v=sCY-JYryRSw

(ahol nincs zsigó, ott ne is keress!)
@bella _ciao: Persze és ezért is szimpatikus. Sőt nekem pont az tetszene ha a jobbik abba az irányba menne, mint amit ő megfogalmazott pld. a radikalizmus kapcsán.
@hacsaturján:

Megjegyzem, ez a sokszoros áttét remek:))
@Marcellusca: igazad volt, a versek mindenkinek mást mondanak
@Marcellusca:

Nekem kiváló tanárnőm volt.Úgy gondolom nem csak Győr-Sopronban ismerős a neve, hanem a Kazinczy szépkiejtési verseny révén, talán országosan is.

Hérics Aranka.
József Attila-imádó volt friss diplomásként is.
Mégis meg lehetett neki mondani, hogy ki nem állhatom. Szabad szárnyalást adott mindenben.

Nem baj gyerekem, majd felnősz hozzá. És igaza lett.
Főhajtás egy rég halott ofő előtt!
amúgy meg:

A klímaváltozás a század közepére alakíthat ki olyan új normát, amelynek következtében emberek milliárdjai élhetnek a számukra megszokottnál melegebb hőmérsékleti viszonyok között, ami a természetben és a társadalomban is alapvető változásokat okozhat – állapította meg egy szerdán megjelent új tanulmány.

index.hu/tudomany/2013/10/10/emberek_milliardjai_kapnak_uj_idojarast/
@Penivaldes: Remélem csak Orbán, nem pedig a "Soli Deo gloria" miatt. :)
csak úgy, hogy szokjuk:

Előre kitöltött cédulák, megfélemlített jelöltek az azeri választásokon

Súlyos hiányosságok jellemezték az azerbajdzsáni elnökválasztást, s nem teljesültek teljes mértékben az ország által vállalt, a hiteles és demokratikus választások megtartására vonatkozó kötelezettségek - foglaltak állást nemzetközi megfigyelők csütörtökön.

hvg.hu/vilag/20131010_Elore_kitoltott_cedulak_megfelemlitett_je
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jövőre már nem csak Baja, hanem az egész ország eszedbe juthat róla. :)
@hacsaturján:

igaza van, ne berzenkedjen, Mester. Miért is tüntetne ki figyelmével egy érdemtelent? szerintem a berzenkedést is ki kell érdemelni. ellenben pökni lehet, csak hát ott marad a képernyőn. akkor meg minek?
Vicces üldözés: 400-500 forintos órabérért pocakos biztonsági őr jár

hvg.hu/itthon/20131010_bankrablas_biztonsagi_or_kamara_rendorok

egy-két milliós bérért pocakos miniszterelnök jár
@bella _ciao: valóban, az egyiknek nincs motivációja a másiknak meg van mit enni sokat
@ausländer Sipi:
"Kihallgatáson vagyunk vagy sajtótájékoztatón???!!!"

sajtotajekoztaton.

egyelore....
bruhaha majd amikor a kihallgatótiszt teszi fel neki ezt a kérdést kissé türelmetlenül-akkor és ott lehet kissé és türelmetlenül válaszolnia.
az ujságiró helyében megkérdeztem volna-méé? nem teccik tudni kölönbséget tenni?
süti beállítások módosítása