Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: divany.hu/eletem/nyugdij-kor/ Amikor az emberek nem mások, csak adatok irodista ripacsok kezében.... (2024.04.24. 09:58) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.12. 05:51 Fabius

Dagilaci házmester úr szexistákat nem bírságol

Címkék: parlament zoltán méltóság fidesz illés

Érdekes kis történet kerekedik ebből az Illés beszólás ügyből, érdekes figyelni a fideszkeresztények szerint mi sérti a nagy büdös méltóságát és mit lehet egy elegáns legyintéssel lesöpörni a napirendről. Már úgy értem ingyen, büntetés nélkül. 

illés-zoltán-gif.gif

Mert ugye molinóval véleményt nyilvánítani azt csak pénzért lehet, riválisnak beinteni meg sok pénzért. A pulpitusra kapaszkodva tiltakozásért komplett havi járandóságmegvonás és személyzet kitiltás jár. A szexista megjegyzésért meg semmi. Az ezek szerint nincs olyan súlyú, hogy sértse a ház méltóságát és dagilaci házmester úr szilánkosra karmolja miatta a fotelkarfát dühében, ahogy mondjuk molinózás közben szokta. 

Igaz, hogy a vargapistás vakkormondorosok pártja elégszer bemutatta már pontosan mit tartanak megengedhetőnek a nőkkel szemben, de azt a fene se gondolta, hogy a lelkükben dúló cicaharcban a pitiánerség képes győzni a látszat felett. Ha Illés Bonapartét megmázsálják legalább egy ötvenesre a beszólásért kapásból, akkor nem derült volna ki napnál világosabban, hogy a Nagy Regula Szabályt kizárólag az ellenzéki hangoskodás gatyába rázására erőlködték össze nagy keservesen. Most meg itt állnak és néznek ki a fejükből, hogy mi a franctól látszanak pitiáner szarevő szexista idiótáknak. 

Remélem az a megúszott 50 ruppó ennyit megért. 

1197 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr475507797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez nem Kövéren múlik, szerintem. Amíg Orbán szerint egy nő dolga a főzés és a sírás az esküvőn, addig mit lehet várni. Plusz nézzétek meg a Hír24 Híradójában, hogy mit gondol az egészről.
Illés, szegény, világéletében egy frusztrált nímand volt, aki mindig valakinek képzelte magát, aztán valahogy állandóan az adódott ki, hogy egy senki. Szar dolog így élni, pláne hogy már jócskán 50 fölött iramlik vele az élet, és a szép reményekből csak egy randa toka lett, és az orra előtt fejmagasságban mindig ott az a hatalmas ülep, a munka, fényesre, nap mint nap.

Én inkább örömmel veszem, hogy jé, hát nem is halt meg, én a vörösiszap óta, amikor a frissen kinevezett nőcijét kellett kimosdatnia, nem is hallottam megnyikkanni.
".. mi a franctól látszanak pitiáner szarevő szexista idiótáknak."

Hát mert azok:)
Úgy tudom, hogy szeptembertől a mi Lacink, nagy kegyesen vissza adja a belépést a pulpitus foglalás után kitiltott alkalmazottaknak.
Íme, a tahófrakció:
www.stop.hu/belfold/vadai-egesz-frakcionyi-taho-van-az-orszaggyulesben/1178698/

Köztük van a mi nepofázzkisanyám Tasónk is. Úgy látszik errefelé, a Hortobágy közelségében, kiváló tulok élőhely virágzik.

Továbbá javasolnám Lalikerál felvételét is oda.
off
Miért kong az ürességtől gyakorta a Tisztelt Ház?
Illés mögött hány árva lélek tenyész?
Az LMP-sek is csak hárman vannak?

Ezek, már ti. a mamelukok, saját magukat is halálra unják?
Tisztelt Fabius!

Nem elég bunkónak látszani, úgy is köll viselkedni!

Tisztelettel:
anonymand
@AKIsTUDATLAN:

A tahó-frakcióban soros elnökség dukál, ami egy újabb sziporkáig szól.

A T. Ház azért üres, mert mindenki rohant haza kampányolni, a visegrádi dádá után.
@AKIsTUDATLAN:

Tegnap Olgánál is volt róla szó, Ceglédivel:))
Érdekes interjú.
Ha valaki gyilkosságot követ el,az ügyvédje hivatkozik arra,hogy nem volt az eszénél.Úgy néz ki,hogy a seggnyalás is tudatot módosít!Hú ,és fertőző is.
az ellenzék most (illetve a hétfői ülésnapon) rá tudná borítani a szart kövér fejére, de hülyék hozzá - vagy nem akarnak foglalkozni vele.
pedig a tévében bealázni a picsába kövért és illést...
...megfizethetetlen...
OFF: Ez bazzz.

Facebook-on szavaztatnak a líbiai dzsihádisták a következő célpontjukról

Egy líbiai dzsihadista csoport szavazást indított következő rakétájának célpontjáról: Facebook-oldalán megosztott egy rakétát ábrázoló képet, és arra kérte az oldal látogatóit, válasszák ki, hogy a felsorolt három líbiai célpont közül melyikre lőjék ki a rakétát - közölte a The Guardian brit lap szerdán honlapján.

www.atv.hu/kulfold/20130911-a-facebook-on-lehet-szavazni-libiai-dzsihadistak-kovetkezo-celpontjarol

ON
Elnézést, hogy nem a bloghoz...
Mesterházy és Bajnai Gyurcsányt akarta és akarja legyőzni Orbán helyett, végül kiszabadították az általuk és a Fidesz által épített karanténból az utolsó baloldali választási győztest.
www.hirhatar.hu/hir/gyurcsany-kedvezo-helyzetben
Pedig amr azt hittem, hogy ez a kis hulyegyerek csak neman es szepegve nyalogatja a torpesegget, de lam, a nagy eskuvoi nekibuzdulas(-bol valo teljes kimaradas) hogy magaval ragadta a kis lufifeju idiotat :)))

Szerintem selmecit inkabb rugdaljak, mert az ilyesfajta beszolasok mindegyike tulertekelt dicseret lehet vele szemben - talan csak hazon belul :>
Ahogy tegnap is írtam
endresy.blogspot.hu/2013/09/tekintetes-foovoda.html
Az egész Illés Zoltános vita kicsit ovodára hasonlít. Látszólag.
Mert azért Illés feltétel nélküli hűségnyilatkozata is ott van. Nem is annyira a sorok között.
Narancs skizók szerint ők az angyali oldal és punktum!Más szemében a szálkát simán megtalálják.Tudni lehetett előző kormányzásuk alapján hogy teljesen hülyék mindenhez,most csak az derült ki hogy semmit nem tanultak 8 év alatt,sőt tovább hülyültek,már a hozzáértőket is kibaszták vagy letérdepeltették!
Eközben tovább tombol a "két hét alatt rendet teszünk" meséje is. :(

A cibakházi plébánost is megölték, Balog tiszteletes úr rejtett erőforrásai

magyarhirlap.hu/brutalis-gyilkossag-cibakhazan-a-plebanos-az-aldozat

ON
az esemes huszár a porondon :D

Illés Zoltánt is bevetik

Az RTL Klub szerint "különösen sajátságos büntetést kapni azért, mert Kristóf csúnyán beszél a nőkkel éppen egy olyan napon, amikor a Parlamentben egy képviselő egy képviselőtársával - történetesen egy nővel - szemben éppen olyan hangot enged meg magának, amelyet minden jóérzésű ember elítél".

Mint írják, mindig, minden fórumon jelezték, hogy az Éjjel-Nappal Budapest fikció, "így furcsának tartjuk a Médiatanács azon kifogását, hogy a nézői panaszokból az derül ki, hogy a nézők ezzel nincsenek tisztában. Nem hisszük, hogy néhány panaszos tévhitéből általános következtetést lehetne levonni a nézők összességére vonatkozóan. Álláspontunk szerint a médiaszolgáltató ezekben az esetekben csak akkor lenne felelős, ha eltitkolná ezen művek fikciós voltát. Mi ezt nem tesszük: a sorozat végefőcímében minden nap láthatók a karakterek valódi nevei is".

index.hu/kultur/media/2013/09/11/illes_zoltannal_es_kommunista_kurvakkal_tamad_vissza_az_rtl_klub/
Azon töprengtem, hogy az elkeseredettség mekkora foka, ha rosszul esik, hogy már megdöbbenni sem tudok.
A szarba fulladás érzése lehet ilyen.
@AKIsTUDATLAN: jó írás, és a legszörnyűbb, hogy igaz és még visszafogott is...
cicaharc, a mosolyos képet kezdem megérteni:

Népszabadság: Csányi segíti ki Orbánékat az E.ON vásárlásnál

A 99 százalékban állami tulajdonban lévő MVM-nek százmilliárd forintos hitelt szervezett az OTP, részben ebből a pénzből fizetnének az E.ON gázcégeiért - tudta meg a Népszabadság. Az értesülést sem az MVM, sem az OTP nem kommentálta.

hvg.hu/gazdasag/20130912_Csanyi_kisegiti_Orbanekat_az_EON_vasarlas
a gügyüm:

Mendrey László elnök a Napi Gazdaságnak elmondta, igazolódtak a korábbi félelmek a pedagógus-életpályamodell bevezetésével kapcsolatban. Bár az alapfizetés a tanárok csaknem 100 százalékánál nő, a jövedelem a kötelezően ellátandó alapfeladatok megnövekedésével, a pótlékok és a túlórák díjazásának elhagyásával akár több tízezer forinttal is csökkenhet, miközben a pedagógusi munka minősége is romolhat.

Mendrey a korábbi fizetések csökkenésére példaként említette azt az alsó tagozatos pedagógust, akinek szintén pedagógus párja hosszú távú betegsége miatt korábban helyettesítőként dolgozhatott, így a heti 25, havi 100 óra helyettesítéssel akár nettó 50-60 ezer forinttal többet haza is vihetett. Erre a jogszabály-módosítás miatt már nincs lehetőség, a helyettesítést nem fizetik meg túlóraként.

Az iskolában kötelezően megnövelt óraszám a pedagógusi munka kontraproduktivitását eredményezheti, ahogy az "irreálisan" megnövekedett egyéb munkaterhek is. Mendrey a többletterhek kapcsán említette, hogy ettől az évtől 30 napnyi túlórát, azaz nagyjából 6 hétnyi többletmunkát lehet kiosztani térítés nélkül. A helyettesítési pótlék elhagyásával a 7, az új jogszabályban rögzített, megmaradt pótlékot tól-ig értéken határozza meg a jogszabály, a PDSZ-hez érkező panaszok szerint azonban mindenhol az alsó határ a mérvadó.

A tankönyvellátás körül sem oldódtak meg maradéktalanul a korábban jelzett problémák. Információink szerint van olyan iskola, ahol egy évfolyam különböző osztályaiban más tankönyvből tanulnak a gyerekek az egységes megrendelések ellenére.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/sok_a_zur_az_iskolakban_ozonlenek_a_panaszok.564284.html
Visegrádon kiderült nincs számára hely 2014-után! De ő, bizonyitani akart! Igenis, rám számithat a miniszterelnök úr! Ezt a megélhetési gárdát kellene elhajtani, jobbról, balról!
igazbaol ugye ez csak almeglepetes?
egy percig sem volt ketseges a tobbseg szamara, hog a fidesz es koteles laca szabalyai csakis az ellenzek korlatozasara vannak, semmi masra.
Fény az éjszakában. ;)

"Új párt alakult. Már a neve is mesteri húzás: Elégedetlenek Pártja. Valódi néppárt. A nulla forint tőkével és 10 emberrel induló, programmal még nem, de határozott véleményekkel annál inkább rendelkező párt egyelőre facebookon népszerűsíti magát."

www.index.hu/belfold/2013/09/12/mi_is_vagyunk_annyian_mint_a_liberalisok/
kis olvasni való:

Surányi szerint negyven százalékkal csökkenthető a törlesztőrészlet, ha a kormány is beszáll

444.hu/2013/09/12/negyven-szazalekkal-csokkentheto-a-torlesztoreszlet-ha-a-kormany-egyutt-segit-a-bankokkal/
na ja, hol van már a fidesz felháborodása az öregecskedő feleségek kiszólás miatt.

pedig illés problémáját igazából a kft fogalmazta meg anno:

"Az a baj, hogy a nők vagy csúnyák, vagy szépek és buták,
Vagy, ha szépek és okosak is egyben, nem állnak szóba velem.
Ki érti ezt, ki érti ezt?"
hűűűbakker, valami baj van velem, és ezt sehol nem látom, ha fizetnem kell a boltban, talán velem van a baj:
/jahh tudom, ezek a termelői árak, és én meg a rohadt kereskedőket kell hogy szidjam, de valahogy zavart érzek a zerőben, mert a nagy magyar cébéjában is ezek az árak vannak.../

KSH: csökkentek a mezőgazdasági termelői árak

Júliusban a gyümölcs- és gabonaárak esése miatt - tizennégy havi emelkedést követően - 2,3 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott jelentéséből.

hvg.hu/gazdasag/20130912_KSH_csokkentek_a_mezogazdasagi_termeloi_a
@bella _ciao: @Csa gyikok, en leleptem (Sipi): a 2000 milliárd finanszírozása is hetes államkötvényekkel zajlik, tehát közpénzből támogatva a kevés fejleszteni tudó és akaró haveri cég.

/napi.hu/

Jól jártak a támogatott fogorvosok

Csúcsra lökte a kormány a hozamokat
Jórészt a költekezés miatt ugrott 7 hónapos csúcsra a hosszú kötvények hozama elemzők szerint.

Magyarország a kivételek között (S&P)
Kelet-Közép-Európa adósminőségi kilátásai jórészt stabilak, de a térségen belül nagyok a különbségek.
@bella _ciao: ha jol tudom, a koltsegvetes mar elszallt, mivel a hiany mar most az eves tervezett 110 szazaleka
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Épp ma reggel kérdezte a férjem,hogy mi az isten van ezzel a csökkenő inflációval.Mondom neki,hogy a KSH ahol tud,segít!Gondolom,húst sem vettél mostanában.A befőzési szezon árairól meg ne is beszéljünk!
ez csak a felszín... suttyó bunkó parasztok...

de a tejjes országot szétrabojják... épkézláb ember nem marad...
Ma reggel Mészáros Antónia hiába várta Illést a stúdióba.Tegnapi ígéretével ellentétben nem jött el.Remélem,az interjút is smsben mondta le!A lovagiasság szabályai szerinti stílusban.
@Tücsök1: van előnye, ha a zasszonnyal vásárolunk, főleg ha a kosár tartalma csak kis mértékben változik, ellenben a kassza árkijelzőjével.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): azt pont most írják át, le vagyol maradva, jahh és ki is veszik az alaptákolmányból
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jovanna, csak akkor olvasom (olvasnam) reszletesebben a hireket, ha honvagyam tamadna...:-D
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): például. vagy egy újabb adó/különadó. pl. a svájcban vegetáló honfitársainkra.
"A maginfláció meglepetésre nőtt

Ahogy azt már reggel megírtuk, augusztusban a fogyasztói árak éves növekedési üteme újra több évtizedes mélypontra esett 1,3 százalékkal. Júliushoz képest az árak 0,3 százalékkal lettek alacsonyabbak. A nyugdíjaskosárban szereplő termékek árváltozása pedig még kedvezőbb képet mutat, éves összevetésben mindössze 1,1 százalékos drágulást lehet megfigyelni, míg az előző hónaphoz 0,4 százalékos a csökkenés."

www.mfor.hu/cikkek/Legyurte_a_tojas_a_kormanyt.html

A maginfláció 3%, vagyis a betéti kamatok az inflációt sem érik el. Mennyi lenne rezsicsökkentés nélkül hmm?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Remélem a forint hitelesek törlesztőjét is csökkentik 40%-kal.
@bella _ciao: hehe:-)

nem muszaj nekem azt a havi 6600 forintot sem fizetnem eu hozzajarulasra, ha tovabb csesztetnek
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Most már biztos vagyok benne, hogy manipulálják az adatokat. Ennyire ellentmondó KSH adatokra nem emlékszem, amióta az eszemet tudom. Nehogy hirtelen meglepetés érjen bennünket.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Ha külföldön bejelentett jövedelmed van, akkor nem fizetheted a 6.660-at ugye tudod? 15 napon belül be kell jelentened.
@Husz_János_Puszita: na persze, beisaszna, ha már előtörlesztettük a sajátunkat, nem kicsit anyáznék megint

és a hír körbe jár :D

cink.hu/igy-szeret-kakalni-papcsak-ferenc-1299116699
@Husz_János_Puszita: meglepődni, már aki, melléklet:

10:40
Devizahitelek: civilek ülnének le a bankszövetséggel

Egyeztetést kezdeményeznek a devizahiteleseket képviselő civil szervezetek a Magyar Bankszövetséggel, hogy november elsejéig közösen találjanak megoldást a devizahitelek kivezetésére. Az egyesületek a folyamatban lévő végrehajtási eljárások felfüggesztését kérik a bankoktól.
Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI

hvg.hu/gazdasag/20130912_Devizahitelek_civilek_ulnenek_le_a_banksz

10:37
Többmilliós hittanteremmel erősít egy somogyi város

Balatonföldváron külön hittantermet építettek a kötelező hittanórák gördülékenyebb levezénylése érdekében - számolt be a sonline.hu.

hvg.hu/itthon/20130912_Kulon_hittanterem
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Csak a Szulejmánt be ne tiltassák a nézők a lefejezések, vízbe fojtások miatt. Jaj ne!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

te lennél a legjobban meglepődve, ha az árak a benzin árakat követné! Minden szerdán és pénteken pénztárca vizit, 100 ft-ból mennyi zsemlét kapok?:)
@Orica Középföldi:

A Ceglédi annyira elfogult balra, nem szeretem. Tipikus ballib értelmiségnek látom, eggyel fiatalabb kiadásban.
@Husz_János_Puszita: most olvasok utana...

na majd baratnommel megnezzuk pontosan, o a penzugyes:-)
@tristen2005: ne adj ötleteket, mert a köszgép lehet visszamenőlegesen építi is

miért nem azt követi? :O

@bella _ciao: nincs erőforrásom ennyi blogot olvasni, így is szét vagyok esve :D
@bella _ciao:

Beviszlek titeket a kazamatákba, ott megbeszéljük a dolgot.
Kövér nem bünteti meg a szexista megjegyzéseket tevő Illést

Kövér László házelnök úgy döntött, nem szab ki büntetést környezetvédelmi államtitkárra, mert szerinte a képviselő sértő, de nem kirívóan sértő kifejezéseket használt Szél Bernadett LMP-s képviselővel szemben.

hvg.hu/itthon/20130912_Kover_nem_bunteti_meg_a_szexista_megjegyz
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

A héten böngésztem át a nav oldalát, most küldtem el az e-bevallásom, benne vagyok a témában. Ha nem hiszel nekem

nav.gov.hu

a keresőbe írd be: egészségügyi szolgáltatási járulék, ott részletes tájékoztatást találsz.
@Husz_János_Puszita: hiszek neked. csak baratnomre bizom az ilyeneket. cserebe karbantartom a laptopjat:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Illéstől tudom, civilekkel egyeztetni olyan, mint onanizálni. Egyet se félj.:)
végre egy értelmes közvéleménykutatás:

Szokott ön magyar miniszterelnökök ökölharcáról fantáziálni?

444.hu/2013/09/12/szokott-on-magyar-miniszterelnokok-okolharcarol-fantazialni/

én orbánra tettem, bár gyurcsánynak jobb a láb(tánc)munkája.
@Husz_János_Puszita: kb. úgy hangzik, mintha egy pap mondaná ezt a ministránsnak a sekrestyére mutogatva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezek után lehet jegyzéket kérni az mta-tól a kirívóan és a nem kirívóan sértő szvakra. úgy tudományosan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem nézted tegnap a Rónát Olgánál? 2006.-ban a svájci jegybank figyelmeztette Lengyelországot, Csehországot és minket, nagy baj lesz a CHF hitelezésből, álljunk le. Kidolgoztak a svájciak egy SWAP ügyletet, a lengyelek éltek vele, nincs is náluk baj a devizahitelekkel.

Ettől függetlenül, Rónát egyre nagyobb szarkeverőnek látom. Olga rákérdezett, miért nem jó Svájcnak a sok CHF-ben eladósodott ország, beszélt össze-vissza. nem egy profi szakértő benyomását keltette.
egy kis szakma, vagy nem:

A hálózatsemlegesség mellett teszi le a voksot az EU Tilos lenne a jövőben az internetes tartalmak letiltása és korlátozása, az internetes előfizetés árától és sebességétől függetlenül. Összehangolják a frekvenciakiosztást, erősítik a fogyasztói jogokat.

www.sg.hu/cikkek/99760/a_halozatsemlegesseg_mellett_teszi_le_a_voksot_az_eu
@Husz_János_Puszita:

Tisztelt Husz_János_Puszita!

"Illéstől tudom, civilekkel egyeztetni olyan, mint onanizálni." - ez újabb kérdések tömkelegét veti fel.
Illés tapasztalatból tudja, csak a gyönyör minősége nem felelt meg neki?
Azért nem ér rá a civilekkel egyeztetni, mert helyette onanizál?
Illés milyen neveltetésben részesült, hogy nem ismeri Tóth Tihamér intelmeit?
Későn jutott a kezébe a neves alkotás, és neki a gerincvelő sorvadása helyett, az agyvelőé következett be?
Ne firtassuk!
Maradjunk abban, hogy az egyeztetés helyett legyen boldog az alternatíva gyakorlása révén...

Tisztelettel:
anonymand
@Husz_János_Puszita: nem láttam, főleg neten olvasok, de a vélekedésed osztom róla, én is ezt olvastam ki több megszólalásából.
Az ingyenes készpénzfelvét nem elég! Mi legyen még 0 forint?
Havi két csomag chips 3% (183)
Heti egy csomag cigi 3% (203)
Fél tank benzin havonta 33% (2017)
A sör 28% (1672)
Évi egy retúrjegy a Sólyommal 15% (898)
A családon belüli telefonálás 17% (1054)
Összes szavazat 6027

www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/itt_vannak_az_ujabb_otletek_mi_lehet_meg_ingyenes_magyarorszagon.1037617.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Régen még a vásárlás is jobb volt! Ő fizetett,én pedig eltettem a visszajárót.
@Husz_János_Puszita:

"
Ettől függetlenül, Rónát egyre nagyobb szarkeverőnek látom. Olga rákérdezett, miért nem jó Svájcnak a sok CHF-ben eladósodott ország, beszélt össze-vissza. nem egy profi szakértő benyomását keltette."

Elegánsabb lett volna, ha azt mondod, nem értetted miről beszélt Róna. Olga se értette.
@Husz_János_Puszita:

Tisztelt Husz_János_Puszita!

"Illéstől tudom, civilekkel egyeztetni olyan, mint onanizálni." - mind tudjuk.
"Egyet se félj.:)" - és akkor már miért is nem: rá se ránts!?

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand:

Mit tegyen szerencsétlen, ha már szép és okos nők nem jutnak neki?
@Orica Középföldi: szia:) az egy érdekes beszélgetés volt tegnap czeglédivel, ám a kérdéskör ennél jóval összetettebb... a következtetése tetszett, a "pajta-casting" okairól:)
@Orica Középföldi:

Te értetted? Rövid tőmondatban elmondhatta volna, ehelyett hebegett a bizonytalanságról.
sokan dühösek kövérlaca nembüntetése miatt:

Hogyan nem vásárolt szavazatot Illés Zoltán

cink.hu/hogyan-nem-vasarolt-szavazatot-illes-zoltan-1299223685
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): én nyugatabbra vagyok... itt később kel a nap:)
@sírbateszezazegész: addig is, míg fel nem kell, te vagy a fény a gall éjszakában.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"mert szerinte a képviselő sértő, de nem kirívóan sértő kifejezéseket használt Szél Bernadett LMP-s képviselővel szemben."

egy tökösebb LMP-s vagy jobbos helyében kipróbálnám. egy felszólalásban.
"Kövér úr, maga például azt nyilatkozta, hogy szeretne rendeleti kormányzást. Ebből is kiderül, hogy ön szebb, mint okosabb."

és megnézni, mit kap érte. ha semmit, akkor lehet folytatni. ha megbasszák érte, akkor pedig lehet faszra lehet húzni, mert ugyanezért a beszólásért illés nem kapott semmit, kampányban is fel lehet használni, és akár strasbourgig elvinni az ügyet.
igazából az ellenzék helyében én minden felszólalást így kezdenék.
"A hülyeséget nem lehet betiltani" – Hitlernek ma is lenne esélye?

Megtörténhet-e ma bárhol a világon, hogy egy Adolf Hitler kaliberű diktátor újra utat tör magának? Mennyire könnyű belebújni egy tömeggyilkos bőrébe? Miért becsülték le a németek Hitler és a náci ideológia veszélyét? Hogyan válhat valaki könnyen Hitler követőjévé, és megelőzhető-e ez a folyamat? Timur Vermessel, a Nézd, ki van itt című, a Hitlert a kétezres évekbe helyező bestseller szerzőjével beszélgettünk.

hvg.hu/elet.kultura/20130912_timur_vermes_interju
@Orica Középföldi: olga sok mindent nem ért... viszont sokszor olyan, mint obersovszky... csak jobban néz ki mellesleg...
@bella _ciao: :) ahogy látom a te körzetedben is:)
@Secnir: nekem is eszembe jutott ez, remélem megfogadják ;)
@Husz_János_Puszita: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: róna érthetően elmondta... ott a másik oldallal volt gond:)
Ma éppen erről beszélünk egymás között:

Nagyon sokba kerül Matolcsy pénzszórása

Matolcsy György új 2 ezermilliárdos növekedési hitelprogramja nem más, mint egy új kamattámogatási rendszer, és évente 100 milliárdba fog kerülni.

hvg.hu/gazdasag/20130912_Nagyon_sokba_kerul_Matolcsy_penzszorasa
@sírbateszezazegész: én nem láttam, de ha azt mondta mint korábban, azért az sem annyira fehér vagy fekete, mint ahogy ő tálalta
@sírbateszezazegész: persze, áttöröd sugaraiddal alpok magas vonulatait, begázolsz a bakony vonulataiba, s lecsapsz gaz sötétségünkre.
egyébként mi az újság?
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): eggyel nyugatabbra tőled:)... csak itt leárnyékolnak a rohadt hegyeid:)
@sírbateszezazegész: tkp. lehülyézted, majd szépnek nevezted kálmán olgát. illés szekerén ülsz?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: elfogult vagyok véleménye mellett... '06-ban is ezt gondoltam, mikor hitelt adott a bank (mondjuk én végig adásvételként kezeltem a tranzakciót a magam részéről:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"T. V.: Németországban túl jó dolgunk van ahhoz, hogy ez megismétlődjön. Ez persze azon is múlik, mennyire fontos egy országban az embereknek a demokrácia, az pedig csak akkor derül ki igazán, ha éppen nem megy jól a soruk. Ezzel együtt bármi megtörténhet, nem vagyunk biztonságban, hiszen minden demokráciában létezik a vágy, hogy jöjjön valaki egy egyszerű megoldást kínálva, akit egyszer megválasztunk, aztán mindent megold."

A gazdasági jólét mindennek az alapja. Azon kellene munkálkodni a mindenféle oldali népboldogítás helyett. Amit a politika előadott itt az utóbbi 23 évben, tragédia az országnak és szégyen.
@bella _ciao: ezért tudok a királynék városába is világot vinni:)... hideg van, moon is? meg valamiért most csökkent az üzemanyag ára 95-1,55€, diesel-1,35€... otthon mennyi?
@sírbateszezazegész: :-DDDDDDDD

nyugi, 4-5 napja en is csak mutatoban latok napsutest:-D

beindult az igazi svajci osz. nappal 16-18 fok, ejjel 8-10.

es eso. napi 2-4 alkalommal:-)
@sírbateszezazegész:

Nem mondta el érthetően.
Haragszom rá, amiért a hibás termékkel beszállt a hisztériakeltésbe. Nem méri fel, milyen társadalmi közegben jön elő a zöld ideológiájával. Amikor pedig nem vagyunk vevők rá, megsértődik. Kárt okoz.
@sírbateszezazegész:

" olga sok mindent nem ért... viszont sokszor olyan, mint obersovszky... csak jobban néz ki mellesleg..."

Bakker, cizelláld ezt európaira :))
@bella _ciao:

Utálom az erőszakot, de a mexikói tanerők talán tökösebbek lennének?
@Orica Középföldi: ne legyen szexista?:) vagy mi? nem értem...
@Orica Középföldi: Az utóbbi időkben úgy érzem, Róna szándékosan úgy magyaráz, hogy ne értsem....de az is előfordulhat, hogy én hülyülök
@sírbateszezazegész: "A benzin átlagára 430 forint körül várható, a gázolajé azonban 445 forint körül - ezzel már csak pár forintra van a hazai árrekordtól."
@Tűzfal: gondolom, ott is több a hölgy az oktatásban, így inkább harpósabbra módosítanám a tösöbbödet.

kárpátalján még illik a tanároknak névnapra, vizsgákra félmalacot támasztani a kamrába? mert elég durva összegek azok, ha csak a fizetést vesszük megtérülésnek.
@sírbateszezazegész: bakker! egyszer-egyszer nem modoroskodsz, akkor egyből érthetetlen leszel.
"Svájcban gyakorlatilag nincs fiatalkori munkanélküliség - a hivatalos statisztika 3 százalékot mutat, szemben az amerikai 16 százalékkal, vagy a görög/spanyol 50 százalékkal -, ami elsősorban a rendkívül céltudatos oktatási rendszernek köszönhető.

A svájci fiatalok ugyanis már 16 évesen a munkaerőpiacra lépnek, egy átmeneti, oktatást és munkaerőpiacot egymás mellett működtető, hibrid rendszerben. A fiatalok ekkor egy három éves program keretében egy három szintű rendszerben folytatják tanulmányaikat, melynek első szintje egy szakmai gyakorlat valamely svájci vállalat falain belül – a legkülönfélébb helyeken, például kórházban, bankban, áruházláncban… -, a második szintje egy, az adott iparág által fenntartott szakmai képzési program, a harmadik pedig a klasszikus iskolai oktatás, melynek keretében matematikát, történelmet, nyelveket, etikát és jogot tanulnak a fiatalok."

penzugyiszemle.blog.hu/2013/09/12/ahol_minden_fiatalnak_van_munkaja
Üzenet Don Gyurcsánynak :)

Régebben egész jó span voltál. Frankón drukkoltam neked, amikor az amerikás haverjaiddal leboltoltátok azt a francos kaszinót oda a Velencei-tavacskához. Viva Las Vegas! Mondtam is a testvéreknek, végre egy fasza csávó a sok baromarcú politikus között, ez vágja, hogyan kell zsét csinálni kamura. Itt dögöljek meg, ha nem. Oké, nem jött össze, de láttam rajtad, hogy igyekszel, faterod vére nem vált vízzé benned. Azt is csipáztam, amikor avval a láncos pitbulloddal, azzal a baltafejű zsaruval leveretted az oberkodó népeket. Királyság volt, hulljon a férgese, mi is mindig pikk-pakk lenyomjuk a surmókat, ez a rend. Bevállalós gyerek voltál azzal a kurva Magyarországgal is, tényleg ribanc itt mindenki, aki nem megy magától hajtani, azt elzavarjuk mi, vagy ti a pénznyúlós törvényeitekkel. Azt is vettem, hogy ügyesen vetted fel a nemzetközi uzsorástól a kölcsönöket, nem neked kellett visszafizetni, hadd főjön másnak a feje a della miatt. Jól nősültél, elvetted a régi don unokáját, oszt azzal is csináltál egy zsák pénzt.

Na, nem kaserollak tovább, nem az volt a célom. Azért írtam, hogy kapd össze magad, de gyorsan, mert nagy bajok lesznek. A keresztapa szót csak keresztelőn használd. Cimbiket meg sose vamzerolj, mert bajban leszel a böriben. Egyél többet, mert lassan széttárt karokkal kell zuhanyoznod, hogy le ne csússz a lefolyón.

www.tutiblog.com/2013/09/uzenet-don-gyurcsanynak.html
@Husz_János_Puszita: bizony..

a munkahelyen nem is erdekel senkit milyen diplomad vagy papirod van. a szakmai tapasztalatot nezik.
@sírbateszezazegész:

Igazán nem szívem-csücske Olga, de Obersovszkyval összehasonlítani, már-már párbajért kiált:)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Elárulok egy nagy titkot: a munkahelyen nálunk is a tudást, a szakmai tapasztalatot nézik.:)
Érthetetlen számomra, hogy erről mégsem tudnak sem a törvényhozók, politikusok, sem az értelmiség, az oktatás véleményvezérei, sem a diákok, sem az álláskeresők. Fura egy hely ez.:)
@Husz_János_Puszita: 22 evet dolgoztam abban az orszagban. eleg sok allasrol maradtam le a szakiranyu diploma hianya miatt..:-)
@bella _ciao: gondoltam megpróbálom amit matolcsy mondott: simplicity:)
@KÁTÉó53éúétr6:

Róna szabadabban nyilatkozhatna, ha nem lenne az MNB FB tagja. Belátom, nem volt egyszerű a tegnapi interjú:))
@bella _ciao: nem érdekel, te a negyedik variáns vagy a kft számban... pedig nő sem vagy:)
lófasz volt ez, nem szexista megjegyzés...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Bunkó libsik. Ha valaki szép, abból még nem következik hogy okos is. Létezik olyan aki szép de nem okos. Illés igazat mondott.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
pedig ezért és az ilyenekért kéne xszer 50ezret fizettetni velük.
Azért ez a kis népművészeti agyagedényre hajazó narancsbolsevik képviselő elvtárs, olyan remek és szórakoztató példáját mutatta be bolsevikjaink szervilizmusának, hogy már csak azért is meg kellett volna büntetni, hogy nyílt színen ennyire meleg szarig képes volt a szánalmas mondókájával benyalni a felcsúti parasztgyereknek!

Meghallgattam ennek a szánalmas bolsevik megélhetési környezetvédőnek a mondókáját... Hát, mit ne mondajak...
Ez egy balfasz kiskretén, hogy finom legyek!
Ez a fidesz "elitje"! :))
YESSSS!!!

ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A FIDESZ!
@Kelly és a szexi dög:
Lófasznak is kevés volt, viszont ekkorát szopni a kamerák előtt, na azt tudni kell - Zozóka a kretén erre simán képes!

@willdattaa:
Elrettentő példának ideküldtek téged?
Belátjuk, szép talán lehetsz, de hogy okos nem az biztos... wmiki haveroddal melegedjél tovább!
"A Ceglédi annyira elfogult balra, nem szeretem. Tipikus ballib értelmiségnek látom, eggyel fiatalabb kiadásban. "

Elfogult ? Annak tűnik ,de csak azért , mert sajnos mindig beletalál...
@Kelly és a szexi dög: @willdattaa: na ebbol is latszik, hogy a fidesz a balkani surmok partja:-)

nem is ertitek, hol a gond, igaz?
miert nem lep ez meg engem?:-)))
Ennyit a fideszes "elszámoltatásról!"

A Fidesz elszabotálja az elszámoltatást – jelentette ki dr. Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mindezt azzal indokolta, hogy egyrészt az egy évvel ezelőtt lezárult vizsgálatoknak véleménye szerint kevés eredménye lett – mindössze 30 ügyben született 7 vádlotti eljárás-, másrészt direkt eltörölték a panasztételi jogot.

A kormány 2011. július 13-án hozott törvénymódosításának értelmében az eljárásokkal kapcsolatban panaszt már nem lehet tenni abban az esetben, ha azt valamilyen „mondvacsinált” indokkal megszüntetik. Staudt Gábor szerint egyértelműen az elszámoltatás hátráltatásáról van szó, hiszen a rendőrség a legtöbb ügyet megszünteti, most pedig már panasszal sem lehet élni, csak akkor, ha a feljelentő egyben a sértett is.

alfahir.hu/na_ennyit_az_elszamoltatasrol

ON
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ceglédi jól írta meg : ilyen szervilis , sunyi, tahókkal vette körbe Orvbán magát...ennyi ! Orvbán nélkül éhen halnának !
A kisdagadt komcsiból meg dől a fos:

"Kövér László házelnök szerint „sértő, de nem kirívióan sértő” volt, hogy Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár kedden azt válaszolta a parlamentben az LMP-s Szél Bernadett egyik kérdésére, hogy

"attól, hogy ön szép, abból még nem következik, hogy okos."

Kövér szerint összességében nem volt államtitkárhoz méltó Illés Zoltán válasza, de Kocsis Máté még az ülésteremben bocsánatot kért Szél Bernadettől a Fidesz-frakció nevében. Ehhez Kövér személyesen is csatlakozik, de büntetést nem szab ki Illésre, mert sokszor az ellenzéki képviselők is megbántják a kormánypártot. Szerinte pont az új frakciók hibája, hogy a parlament stílusa elvadult."
index.hu/belfold/2013/09/12/kover_szerint_rendben_van_illes_megjegyzese/

Tulajdonképp örüljön a csajszi, hogy dagadtbolsevik elvtárs nem őt büntette meg!
Így is van!
A pápai büdöskomcsi vérvonalat is majd holnap kérdőre merje vonni valaki???
A vékony szerint ez rendben van, akkor gondolom ez is:
"A vékony egy ocsmány fizimiskájú, ostoba tajparaszt."
Bár gondolom molinón ne vigyem be a nagy kuplerájba, mert akkor letiltják tíz évnyi villamosjegy járadékomat, és hat évig magyarballt kell néznem minden nyú stadionban.
@dr kíváncsivagyok:
A hideg vízre valót nem lenne képes a sok szervilis seggnyaló előteremteni magának, ha nem a narancsbolsi lopópárt védernyője alatt lennének. Megélhetésiek is, kurvák is, szánalmas szolgalelkek csak.
Gyűjtőnevükön FIDESZESEK.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Miért szerinted aki szép az biztos hogy okos is???
@willdattaa:
"Ha valaki szép, abból még nem következik hogy okos is."
Ez a zuniverzum egyik sarokpontja. Például matócsi szép, a csúti meg nemokos...
Szerencsétlen ballibsiknek már annyira nem megy, hogy ilyen ügyeket kell napokig felszínen tartaniuk.

Az LMP-t még megértem, kell nekik a sajtónyilvánosság, de amikor hiresen mocskosszájú tahó ballibsik követelnek itt főbelövést kérve Kövértől Illésre, na az már gáz.
na ezt aláírhatjátok, nem rezsicsökkentés:

Indulhat az aláírásgyűjtés a trafikos népszavazashoz

hvg.hu/itthon/20130912_trafikos_nepszavazas_alairasgyujtes
@bella _ciao:

Mondanék ilyet, ha bordélyban dolgoznék? Azt a helyet jól ismerik a politikusaink.:)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

A zsidesz az ugyan a jobboldali cionisták kamu nemzeti pártja, de abban azért igaza van hogy aki szép az még nem biztos hogy okos is.
@willdattaa:
Szerinted - nyuszifűl - írtam én ilyent valahol?
Viszont egy IQ tesztre benevezném a parlamentet.
Ja, hogy volt rá próbálkozás a Mensától, de elutasították a képviselő ettársak???
Pedig a legtöbb nem is szép! :D
Akkor meg papírjuk is lenne, hogy nem csak nem szépek, de bizony...
@♔batyu♔: emlékszel hogyan pattogott a fidesz gyurcsány béna öregedő feleségek kiszólása miatt? nos, a fagyi visszanyalt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Sőt! Jól el kellene fenekelni a nagyszájú fehérnépet! Fel kell venni a házszabályba, személyesen a házelnök végzi a fenyítést.
Kedves Dunakesziek most csodálkozzak???

Az ingatlan megszerzése volt a valódi célja a dunakeszi önkormányzatnak, amikor májusban szabálytalan repülésekre hivatkozva, és a sportrepülősöket okolva bezáratta a repteret. Kiderült, hogy a városvezetés a konfliktus kirobbantása előtt elkészített egy részletes megvalósíthatósági tanulmányt a repülőtérre építendő sportcentrumról, de folyamatosan letagadta a tervek létezését. A városnak több mint 860 milliós extra terhet jelentett volna a főként Szijjártó Péter futsalcsapatának szánt centrum.

index.hu/belfold/2013/09/12/szijjartoek_csapata_edzett_volna_a_repteren/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Tehát elismered hogy attól még ha valaki szép, még nem biztos hogy okos is?
hát IZ nem volt egy grál lovag, de hogy ez mitől volt szexista? nem tudom.
@♔batyu♔:
Aranyapám, amikor már téged is idevezényelnek, akkor nagy a befosás narancsbolsevik körökben... :))
Persze mindenki ballibsi, aki nem ért egyet az agyatlan, lenéző, szánalmas dumátokkal.
Egyébként a volt KISZ titkár, volt Liberális Internacionálé alelnök haverotok szerintem lehet még mondjuk ballibsi. Bár most éppen nem, de...
@willdattaa: ettol meg siman koalara fog veluk lepni a szarabbik jovore:-)
@willdattaa:
Ja, hogy ez a szinted??? Na, az időt rád nem vesztegetjük...
Boccs az Off-ért.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130912_MagyarOrszagh_Bela_csodalatos_atvaltozas#rss

" Találkozás egy vénemberrel, akit mindannyian ismerünk.
- Jó napot, ön Magyar-Országh Béla?
- Nem, hivatalosan átneveztem magam. Most már Nagy-Magyar-Országh Győző a nevem. Amúgy meg mit akar?! Harap ám a kutya…"

Ki lehet ez a Győző?
On
Szexistázni (rasszistázni, nácizni, stb.) undorító liberális, ez esetben feminista szokás, az pedig undorító, káros és eltiprandó ideológia, ld. www.ferfihang.hu
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te annyira ostoba vagy b+, még azt is képtelen vagy leszűrni, hogy inkább jobbikos, mint Fidesz szimpatizáns vagyok.
Te ballibsi vagy, méghozzá elég ostobácska ballibsi. Szerinted bárki aki nem a te nézeteidet osztja, a fidesztől kapja a pénzét.

Az fel sem merül benned, hogy annyira ostoba vagy, hogy a te nézeteidet nem igazán lehet osztani:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Haggyad! Az ilyen trollt én bottal se piszkálom, nemhogy szóba álljak vele. Szerencsére itt van tahótlanítás gomb is. Az ilyen tahók a trolltartóba valók...
@willdattaa: filozófiai vitákat mellőzni kéne az adott esetben, hisz itt tapló volt a "tisztelt" képviselő, nem kicsit nagyon, a bajszos keretén meg hozta a kötelezőt, akik meg ezeket védik, azok még aljábbak náluk is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ugyan mar, kiralylany.. megvan az a pozicio, amitol vonanak is elkezd korpasodni a haja:-DDD
Igaza van. Az összes sötét, mint az éjszaka. Kivétel nélkül. Egyébként attól, hogy egy nőt butázott le, abban mi a szexista? Ebből is látszik, hogy a nők saját magukat nem tartják egyenjogúnak a férfiakkal. Mert ha egyenjogúnak tartanák magukat, senki sem szexista kérdést csinálna az ügyből, hanem azt mondaná, lebutáztak egy személyt.
Mármint az összes nő sötét, mint az éjszaka.
@willdattaa: teljesen igaz. Attól hogy szép, még nem okos. Viszont az is igaz, hogy ha valaki ronda, mint a bűn, mint pl Illés, attól még szintén nem okos. Sőt. Illés pl akkora barom, hogy szántani lehetne vele hegynek fel.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): ááá ne hidd :D

A Jobbik inkább ultimátumot adna a bankoknak

A Jobbik szerint a kormánynak nem "tárgyalgatnia" kellene a bankokkal a devizahitelesek megmentése esetén elkönyvelt veszteségükről, hanem ultimátumot kellene adnia a pénzintézeteknek a helyzet minél gyorsabb rendezése érdekében. Erről Z. Kárpát Dániel beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/itthon/20130912_A_Jobbik_inkabb_ultimatumot_adna_a_bankok

--------------------------

tessen vigyázni kedves:

A kormány adatokhoz jut
a svájci magyar bankszámlákról

Új adóegyezményt kötöttünk Svájccal.

www.origo.hu/gazdasag/20130912-a-kormany-adatokhoz-jut-a-svajci-magyar-bankszamlakrol.html

--------------------------------------

Beidézte Hernádit a horvát ügyészség?

Horvát lapértesülés szerint szeptember 25-re kihallgatásra idézte Hernádi Zsoltot a horvát ügyészség alá tartozó korrupció és szervezett bűnözés elleni hivatal.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): szerintem egy kis tárgyalás, aztán téged is simán kiadnak a helvétek, ha így alázod a nert.

Magyarország megállapodott Svájccal: nehezebb lesz eldugni a pénzt

privatbankar.hu/ado/magyarorszag-megallapodott-svajccal-nehezebb-lesz-eldugni-a-penzt-261233
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "szánalmas az is, hogy folyamatosan banki veszteségekről beszélnek, holott a Jobbik szerint "legfeljebb elmaradt luxusnyereségről van szó" a bankok esetében, nem pedig tényleges veszteségről."
barbie83 2012.03.08 13:30:05
dht

barbie83 2012.03.08 15:01:44
Kulturált társadalmakban a nők még egy munkahely közelébe sem mehetnek. Nálunk civilizáltabb országokban még egy kávézóba sem mehetnek be.
:)

Miután egyértelműen bebizonyosodott, hogy magyar szurkolók részéről semmilyen atrocitás nem ért cigány tanulókat Konyáron, az Együtt2014-PM aktivistái úgy döntöttek, hogy megszervezik a támadást.

Szabó Tímea a párt akárkije elmondta, hogy erre azért van szükség, mivel a helyi romák támadás hiányában nem tudnak rettegni, az E14-PM-nek viszont valamivel be kell kerülnie az ATV-be. Ezenkívül csalódásának adott hangot, miszerint a szurkolók tényleg nem követtek el semmit, így a pártnak változtatnia kell a kommunikációján, ami sokba kerül.

Bajnai Gordon elmondta, hogy a támadás napján padokat adnak kölcsön az iskolának, hogy a tanulók minél több pad alá tudjanak elbújni, valamint aktivistáik addigra megtanulják a magyar és a székely Himnuszt is, mellyel rettegést fognak előidézni. A rendőrség értetlenül szemléli a történéseket.

jobbegyenes.blog.hu/2013/09/12/lesz_tamadas_a_konyari_iskola_ellen
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Jaja, egyre nagyobb a pánik, ahogy a baloldal DK-szimpatizánsabb része egyre nagyobb hajlandóságot mutat a megszólalás iránt. Ajaj, még a végén a DK bejut a parlamentbe!

Ld. Napóleon visszatérése Elba szigetéről. Az egyik párizsi újság szalagcímei ezekbõl a napokból: (ahogy a császár közeledett Párizshoz)

1. A korzikai szörnyeteg partra szállt a Juan-öbölben.
2. Az emberevõ Grasse felé nyomul.
3. A trónbitorló bevonult Grenobleba.
4. Bonaparte elfoglalta Lyont.
5. Napóleon Fontainebleauhoz közeledik.
6. Õcsászári felségét hû Párizsa holnap fogadja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem is kell egyetérteni, nem is ezt mondtam, de ha valamiről véleményt mondok, azért elvárom magamtól, hogy valamennyire képben legyek a témával. Banki alkalmazottól is van információm és tapasztalatom is, és nem szoktam leragadni hangzatos demagógiáknál ;)
"Ha Illés Bonapartét megmázsálják legalább egy ötvenesre a beszólásért kapásból, akkor nem derült volna ki napnál világosabban..."
Nem a lófaszt nem kedves ballib varÁNUSZ. Akkor azzal jönnél, hogy miért nem 100e, 200e, ha lelövik Illést, akkor meg az lenne a bajotok, hogy csak egyszer és fejbe.
MI a lófaszt kell azon igy pörögni, hogy szép de nem okos? Ez a nőalázás?
@Orica Középföldi: itt is vagyok
kálmán (hogy ne legyek szexista:)) rendre alákérdez a számára szimpatikus riportalanyoknak, az objektívitás legalább oly távol van tőle, mint obersovszkytól, egyértelmű politikai pr-munkát végez az ún. ballib oldalnak... ezenkívűl gyakran a saját (vagy az utasításra kapott) prekoncepciót igyekszik bizonyítani... sokszor egyértelmű magas labdákat nem csap le -inkább szervilitás, mint intellektus okán, habár a "most wanted"-listán ő sem szerepel-... "hát ez hogy?" védjegyként alkalmazott frázisa, viszont mindig mosolyt csal az arcomra:)... ennyi elég, hogy elkerüljük a párbajt?:)
@bella _ciao: esetemben nincs mit kiadni. itt van bejelentett lakcimem, itt adozom:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor kérdezd meg legközelebb Rodeót is, hogy mi a véleménye a devizahitelezésről és arról, hogy ki járt vele jól. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Jobbik inkább ultimátumot adna a bankoknak" pont mint orban viktor tette..?:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jaja kb. mint amikor Az Amnesty International Magyarország, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI), a Háttér Társaság, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány és a European Roma Rights Centre közösen azt nyilatkozzák, hogy Magyarországon "megbotránkoztató és megfélemlítő" elénekelni a magyar és a székely himnuszt. :)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): jaja ;)

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez az üzlet és a saját döntés, és te vajon hogyan adnál kölcsönt másnak, talán úgy hogy rosszul járj? Hitelezés és bankok nélkül nem működik egy ország.

A nyereség rátán és az egyéb költségeken lehet vitatkozni, ezeket lehet szabályozni, mit ad isten, pont ez a dolga a kormányzatnak, hjaa, ha a saját pecsenyéjüket is sütögetni akarják, akkor így szabályoznak.

Dohány koncesszió, köszgép, idegen tőke ellenesség. Oszt, ha baj van, akkor lehet mutogatni valaki másra, még véletlenül sem a magábanézés.
Tényleg nem tudom elképzelni, hogy a liberálbolsevisták - akik naponta parasztozzák, hitlerezik mondjuk Orbánt - komolyan azt viszik, hogy a nép majd komolyan veszi ezt az ügyet? Ez csak hiszti, a liberálbolsevisták csak erre jók.

Kövérnek igaza van. Ha Illés doktor azt mondta volna, hogy "Ön egy hülye picsa" - na az kirívóan sértő lenne. A "szép, de nem okos" még csak nem is sértő. Illetve azért sértődtek meg rajta, mert igaz...
Mi mást is várhatnánk a TAHÓ frakció főbunkó elnökétől, aki még tisztán beszélni sem tud az undorító barnafoltos bajuszától. Képtelen tisztán és érthetően artikulálni. Azt a szót pl, hogy képviselő, képtelen kimondani, ugyan úgy, ahogy a büdös bunkó tahó képviselőtársa Budai sem. Ezek és még van egy pár gyökér, rendszeresen képvselőnek ejtik ezt az igen nehéz magyar szót.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ühüm, jobbikos agitprop kiragadott szólamai megint, pont mint feri hazudtunkja báj fidesz.
@sírbateszezazegész: Az "meg van", amikor Olga felháborodott a kormányon, hogy 3 ezrelékes jutalékról volt szó, most meg már 0,3%-ról beszélnek:-)

Olgával nagyon elszaladt a ló, valaki észhez téríthetné..
Szabó Máté: a vesztesek "a paragrafusok fogságában vergődnek"

A jog, amelynek segítenie kellene a kiszolgáltatottakat, elesetteket, nem egyszer inkább akadályt jelent számukra - mondta Szabó Máté távozó ombudsman Budapesten csütörtökön az utolsó nyilvános hivatali rendezvényén, ahol egy tanulmánykötetet mutattak be

hvg.hu/itthon/20130912_Szabo_Mate_a_vesztesek_a_paragrafusok_fog
@sírbateszezazegész:
Szia!
"Olga sok mindenhez nem ért."
Védelmembe kell vennem Olgát, kiemelten kedvenc műsorvezetőmet, bár nem szorul rá.
Hiszen többek között Déri János és Pulitzer-emlékdijas médiaszemélyiség.
Amikor én értékelek egy műsort és annak vezetőjét, komplex módon teszem ezt.
Miután ő a főszerkesztője a műsornak, értékelem a jól kiválasztott, az adott témához jól értő vendégek kiválasztását, a konkrét tárgyban való tájékozottságát, mesterkéletlen stílusát. Ne feledd, heterogén témái vannak, nincs ember, aki mindben profi lenne.
Mindíg figyelem, hogy az adott rövid interjúk mögött mennyi munka lehet.
A műsorainak ritmusa van, a figyelmet profi módon sikerül Olgának fenntartania.
Én gazdasági kérdésekben tudom megitélni a tájékozottságát, és azt mondom, hogy amiről szó van, arra felkészült, és tud reagálni.
Hasonló kvalitású műsorvezető egy van még szvsz, Szabó Anett a Hír TV-n.
Hogy ne érjen az elfogultság vádja.
minden politikus bűnöző
@E.Csaba: Tegnap is véletlen 9 ezer milliárdot mondott a 900 helyett.. :)
@sírbateszezazegész: igen, egyértelmű az elköteleződése. igen, alákérdez. azért az obersovszky emlegetése kálmán olga esetében olyan, mintha leasterixeznélek tégededet. érted ám?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egyre több a baki, de onnan látni, hogy egyre elfogultabb és elfogultabbak vele is, hogy ki sem akarják javítani, már ráhagyják inkább..
Én nem bírom a hímsovinisztákat, de feminsitákat sem.
Bár hozzá tenném, hogy vajon , hogy harcolnak a nők az egyenjogúságért, ha bármi sérelem éri őket rögtön hirtelen "nők" lesznek, akikkel szemben nem lehet bárhogy viselkedni.
Na ezért értelmetlen ez az egész női egyenjogúság!
Mint embert kéne egymást tisztelni, minden nemi , faji, vallási alap nélkül azt ennyi.
Nem mindenféle ember alkotta buta jogi kreálmányokra hivatkozva anyázni egymást, mert annak ez a vége...
És szerintem ezért is pénz büntetés járna keményen, mert , ha parlamentbe ilyen tahóság van, mitől lenne más a közélet.
Természetesen ilyen megnyilvánulásai bal oldali politikusoknak is voltak.
Az, hogy a ballib oldal megint kettős mércét alkalmaz és megint a másik szemébe veszi észre a szálkát abban semmi meglepő nincs. folyamatosan ezt csinálják, pont ott is tartanak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pontosan, hiszen mi csak hazudhatunk, viszont az ilyen-olyan jogvédők, fősodratú médiák és a rettegéskutatók csak igazat mondhatnak. :)
@irógép: az elejével egyetértek, de a végével nem, van néhány példa, amikor vállalták magukat a ballib oldalon, a kettős mércét elfogultnak tartom, mert az arányok árulkodóak.
-no comment-

Ateista Klub Pornóért halálbüntetés helyett csak életfogytiglan Iránban 2013.08.27 13:15:32

Szóval Saeed Malekpour Iránban született, és hosszú ideje Kanadában élt és dolgozott webfejlesztőként, majd 2008-ban hazalátogatott a kvázi vallásos diktatúrában élő Iránba a haldokló édesapjához és akkor BAMM: lecsukták az iráni hatóságok. Nem tudjuk, hogy Saeed.....

szonár 2013.08.28 13:22:50
Teljesen rendben van a dolog, én is kivégezném.
@Husz_János_Puszita: mielőtt azt hinnéd, hanyagollak:) az elejétől kezdve konzekvensen mindig ugyan azt mondja a deviza-alapú hitekekkel kapcsolatban. Ahhoz, amit mond, semmi köze a zöld ideológiának. Ténykérdés, hogy a bankok olyan jogokat adtak tovább, amivel ők nem rendelkeztek (ha megvizsgálnák a kihelyezett összegek és a bankok által felvett(?) hiteleket időrend és mennyiség alapján, lehet nagy csodálkozás lenne), a jogi alapelveket figyelembe sem vették tevékenységük során.
A tegnapi mondandója arról, miért nem szokás olyan pénznemben eladósítani valakit, akinek ahhoz semmi köze nincs, talán egyértelműbb lesz, ha a frakot kauri-kagylóval helyettesíted:)... mondjuk az is igaz, hogy a frank/euró is elmozdult, a piacon indokolatlanul, főleg spekulációs okokból, amivel a svájci export azért szív rendesen... viszont Sipi mindent féláron vehet meg havonta a nagybevásárlásnál, bármelyik határ felé indul is el:)
Ha az igazság kimondása kárt okoz, akkor valóban azt okoz.
Persze a fentiek a magánvéleményem.:)
Megkérdeztem kolléganőket, akik nem rejtetten fideszesek:
- Mit szólnak az esethez?
Válaszok, kb. ezek voltak:
- Igaza volt, jól megérdemelte a kis ballibsi nő, minek okoskodik, a gyereke meg biztos egyedül van otthon, vagy lóg a suliból, mégis, mit képzel, és igenis így kell az ilyen felkapaszkodott emberekkel beszélni, hogy jön ő ahhoz, hogy kritizáljon, és semmi joga, ez is biztos a Bajnai bérence...

Összegezve: hajrá mindenkinek, aki itt valami fordulatot várna közgondolkodásban. A helyzet ugyanaz, mint a cigány családokban, ahol az éppen megvert feleség védi az urát a rendőrrel szemben.

Nos, nem akartam persze megsérteni a cigány asszonyokat, hogy a fideszes nőket hozzájuk hasonlítottam.
@sírbateszezazegész: nagy csodálkozás megint csak az alig képben lévőkre vonatkozik, milyen eladósításra gondolsz, még mindig kedvezőbb az össz befizetése a deviza hiteleseknél, mint a forinthiteleseknél. Az akkori viszonyokat a Járai MNB és a fidesz kormány teremtette meg, amiben benne volt Matolcsi is, Róna legalább következetesen mondja a magáét, akkor is meg most is, de arról nem szól, hogy ha ezt olyan régen látja, azért az MNB felügyelői biz. tagságát határozottabban is képviselhette volna.
Na mondjuk az legyen a legnagyobb alázás egy nőnek, ha szépnek mondják. Az okoskodás meg, amit ott előadott, tényleg messze van az okosságtól. Ezzel együtt Illés picit túlzásba esett, de hát mi mindent hallottunk már ott, a képviselőtárs kvázi lebutázása kb. a nullával egyenlő. Aki parlamenti képviselőnek megy, ennél keményebb menetekre is fel kell hogy készüljön. És ez alól nem kibúvó az sem, hogy nőnek született.
@sírbateszezazegész:

Egyetértünk, de a kérdés nem az volt. A helyes válasz az lett volna, hogy a CHF iránti kereslet -többek között- erősen tartja a frank árfolyamát, megnehezíti a svájci jegybank és gazdaság dolgát.
Róna mindig a bankokat kiáltja ki bűnbaknak, amúgy helyesen, de rendszerint elfeledkezik a kormány, a jegybank, a PSZÁF és az ártatlan lakosság felelősségéről. Erősítve a fekete-fehér, leegyszerűsített képet a nyomorúságunk okairól.
@Stringer:

Kertész Ákost kiátkozták az alattvalózás miatt, akkor ez mi, ha nem alárendelődő attitűd?
öööö

Elvesztheti mentelmi jogát a komondoros Balogh és Zagyva György Gyula

Balogh József független képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága, amely - egy magánvádas ügyben - ugyanezt indítványozza a parlamentnek a Jobbik-frakcióban politizáló Zagyva György Gyulát érintően.

hvg.hu/itthon/20130912_Elvesztheti_mentelmi_jogat_a_komondoros_B

-------------------------------------

-no comment-

A kormányzat a Haladás-stadiont is teljes egészében állja

Nem tudják még, milyen ütemterv szerint, de a kormányzat rendelkezésre álló pénzéből épül fel a Haladás-stadion Szombathelyen.

hvg.hu/sport/20130912_A_kormanyzat_a_Haladasstadiont_is_teljes
@Mariann19: szia:)
"Védelmembe kell vennem Olgát, kiemelten kedvenc műsorvezetőmet, bár nem szorul rá.Hiszen többek között Déri János és Pulitzer-emlékdijas médiaszemélyiség."
Alattomos görény vagyok, ha az elmúlt három év Kossuth-díjait és tisztikereszteseit említem, mit ér egy díj?:)
"Amikor én értékelek egy műsort és annak vezetőjét, komplex módon teszem ezt."
Oricának leírtam, miért tartom obersovszkyhoz hasonlónak. Pedig nagyon elfogult vagyok mellette:)
Viszont, ha gondolod, mert melletted is elfogult vagyok:), minden interjúja után jelzem, szerintem hol tévesztette el a szerepét és lett "a királycsináló" főszereplője, jó?:) (ez utóbbi válasz @E.Csaba: -nak is:))
Tapló szinte az összes politikus, egymás szavába vágnak,kiabálnak, beszélnek, nem hallgatják meg a másikat.Például a "mélyen tisztelt" Babák képviselő úr végigpofázza az ülésnapot függetlenül attól, hogy nála van felszólalás joga vagy sem.
@Husz_János_Puszita: köszönöm, ezt akartam én is, de kevés vagyok ehhez is :D
@Husz_János_Puszita: oké, nyertél:) így jó?:) tudjuk mindketten miről beszélünk, de csak szívatsz:) nagyon elszaladt veled a ló a saját város óta:) ezért volt jó az autodafé:)
@Stringer: "Nos, nem akartam persze megsérteni a cigány asszonyokat, hogy a fideszes nőket hozzájuk hasonlítottam.
"
Ezt a jobbos kolleganőknek nem merted igy megmondani, ugye te nagypofájú lapuló szar?

Az LMP- nevű látszatpártnál undoritóbb még nem volt a magyar politikában.
@Husz_János_Puszita: persze, mert róna alapvetése, hogy a hitelező és hiteles között nem jött létre hitelszerződés. mivel az a papír, amit aláírtak nem felel meg a hitelszerződés jogi kritériumának. és azt a szerződést a bank tette az ügyfél orra elé.
Úgy látom Trolliában kitelepítés volt, a sok hazátlan meg itt csövezik.
Magyar viszonyok, aki a magán szférában van, annak ez nem meglepő, jó kis játék ez, és a legszebb ebben, hogy mindenki csak veszít rajta, de legalább lehet anyázni egymást:

Négy hónapon át tízezreket emelhetnek le pluszban a bankok kis- és középvállalkozásoktól, azt követően, hogy a kormány a pénzügyi tranzakciós illetékkel kapcsolatban egyszeri pótbefizetésről döntött. A hvg.hu egy logisztikai cég mindennapjain keresztül meséli el, mit jelent az, ha a kormány megkíméli a lakosságot.

hvg.hu/gazdasag/20130912_30_ezerrel_magasabb_az_ado_mint_a_szolgal
@barbie83:

"Mármint az összes nő sötét, mint az éjszaka."

Ebből, kizárásos alapon, te csak okos férfi lehetsz.
@sírbateszezazegész:

Erős lettem.:)
A dafét a kazamatáimban megbeszéljük, gyertek csak le Bellával. Ingyen sör is lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: amit a máglya-reklámnak írtam az neked is szól, de egy Borbolyával, jó:) és mindkettőtöknek@Husz_János_Puszita: az alapfokú írás-olvasás képességének elsajátítását az univerzum végső misztériumából való részesülésként megélőkkel való kommentelés-kommunikáció előnyben részesítése esetén valami Gábriel által előszeretettel linkelt blogot látogatnék... most mér csinájjátok ezt velem?:)
@bella _ciao: Vagy pld. a tranzakciós illeték körüli hercehurcát bohózatnak is nevezhetnénk, ha nem lenne véresen komoly az ügy. A Fidesz-kormány természetesen most is elszámolta magát (a fele sem folyt be a tervezett bevételnek), de nem zavartatják magukat, egyszeri pótbefizetéssel próbálják kiegyenesíteni a kanyart. A bankok pedig - ahogy eddig is tették - át fogják ezt a terhet is hárítani az ügyfelekre, különösebb kockázat nélkül.
A kormány tehát tulajdonképpen a bankokat használja behajtóemberként. És közben azt hangoztatja folyamatosan, hogy nincsenek megszorítások. Arcátlan, hazug, sunyi viselkedés!
hjaaa, olyan izééé, pedig ezzel a számmal semmi bajom nincs, de mégis....
eszembe jut a nagyszerű focista, aki bekerült az olvasó könyvbe, és olyan meghatóan és szépen tudta sajnáltatni magát.

Ákos bekerült a péniszborítós irodalomkönyvbe

cink.hu/akos-bekerult-a-peniszboritos-irodalomkonyve-1299645379
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egyszeri pótbefizetés hahaha! Hol élsz te? Félévente, negyedévente, ahogy a kassza és a gömböc megkívánja.
@sírbateszezazegész: talán mert veled lehet értelmesen beszélgetni, és értően olvasni ;) :D
@Husz_János_Puszita: kéhlek alássan, alkalmi és ideiglenes, mint a 40 éves szovjet katonai megszállás.
"Pénz olvasva, asszony verve jó"
"Úriember nem üt meg nőt, hanem belerúg"
Kedveseim!
A mai politikai alakulat hagyománytisztelő - a közös hatékony fosztogatásán kívül - nőügyben is.
@barbie83:
"Senki sem szexista kérdést csinálna az ügyből, hanem azt mondanák, lebutáztak egy személyt."
Nagyon leegyszerűsíted a kérdést.
Itt nemcsak Szél Bernadett női mivoltáról van szó, hanem az emberi méltóság megsértéséről, amely a megszégyenítésben manifesztálódott.
Egy ilyen megalázó szituáció még szűk körben is megalázó, de itt ismert, közéleti szereplőről van szó, akit az egész ország előtt szégyenítettek meg.
Amennyiben ez egy férfi képviselővel történt volna meg, ugyanez lenne a véleményem.
@bella _ciao:

Oké van benne igazság, a szerződésnek arányosnak kell lennie, de a fő baj az egyoldalú módosítgatásokkal van azóta is. Tán született szabályozás ellene, vagy csak én maradtam le?
Eközben pedig átlagmagyarország éli mindennapi életét

A pornómilliárdos Gattyán György áruházában Habony Árpádba botlottunk, megdöbbentünk, hogy az utcára permetezik a parfümöt, majd másfél millióért vásároltunk.

index.hu/indavideo/index.video/A_luxushaborunak_vege_nincs_fenyzobb_aruhaz_Magyarorszagon
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gabriel, ezt most magadtól, vagy másoltad, csak mert megint korrekt mondatok sikeredtek ;)
Tudom rohadjak megfele, de nem tehetek róla, hogy ilyen kételkedő vagyok.

Azt azért félve kérdem, ha netán a bankok fizetnék az egész összeget a saját pénzükből?
Ahh a fenébe, már most belegabalyodtam, olyan hogy saját pénzük az ugye nincsen, mert van a betétes pénze, meg a részvényes pénze, oszt ha azok megneszelik, hogy eljótékonykodja eztet a kis pííízt a gaz galád bank, morcos lesz. Vagy talán a működési költségre beterhelve, nézhet nagyokat a pénztáros hőgyemény, felepénz dupla munka, mert az első anyázó ő lenne, nem a bank elnök, vagy felügyelő biz elnök.

Szép is ez a közgazdaságtan, kb. annyira szép, mint a családi kőccségvetés, bevétel kiadás, biztosan tudna erre mondani valamit a Matócsni asszonyság, mert a zura és parancsolója már sokszor csak ugatta ezen dolgokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: valahogy úgy, gábriel. nézd csak meg cirbi linkjét a tranzakciós illeték hatásairaól egy kkv-ra.
... és akkkor a cuppantott fejű embriószökevény, újabb nagy dobása (majdnem) dugóba hullt...

"Szijjártóék csapata edzett volna a reptéren
Letagadta a dunakeszi városvezetés,
hogy titokban hatalmas sportcentrumot tervezett."

index.hu/belfold/2013/09/12/szijjartoek_csapata_edzett_volna_a_repteren/
@Husz_János_Puszita: hát, ha nem is erről, de lemaradtál. még valamikor konstanzban.
@Husz_János_Puszita: egyoldalúra van már szabályozás, már amelyik bank elfogadta, sajnos ezt is zavarosra sikerült megfogalmazni a fiúknak, megint vannak kivételek és nehézséges küzdelem. Jut eszembe, Vezénylónk is megadta az ukászt, tessenek a bankok szerződést módosítani egyoldalúan, így megy ez, ha szerintük előnyös, csak hát kinek mi az előnyös, ugye.
Én csak azt nem értem, hol van ebben a beszólásban szexizmus vagy nőgyűlölet. Tahónak persze tahó volt Illés, de egy férfit hasonló helyzetben simán lehülyézett volna. Ezt a csajt is lehülyézte, csak mellé megjegyezte, hogy szép.

Igencsak mesterkélt felháborodás az, amikor azért pattog mindenki, hogy egy NŐNEK hogy mert beszólni. Visszás dolog, hogy ha jogokról van szó, akkor mindenki azért visít, hogy nem lehet nő és férfi között különbséget tenni, de ha kötelességekről (pl. hogy egy politikus tűrje a rázúdított mocskot), akkor már bezzeg különelbírálás illesse meg, csak azért, mert nő. Fából vaskarika.
@sírbateszezazegész: azééé engedelmeddel válogatnék, méretileg és genetikailag is, preferálom a konzervatív XX-et :D

Javaslatokat elfogadok, remélem arravidéken is leledzenek érdemesek.
@Husz_János_Puszita: csak tőmondatokban:)
@bella _ciao: :) és ő lesz margaréta?:)
@Gergő77: illés egy műveletlen tahó, ha nem tudja cizelláltan megfogalmazni valakiről azt a véleményét, hogy hülyének tartja.
@monddazigazatmar: Te meg igazoltan debil vagy, autista, futóbolond, és randa, mint illéske, a farkad meg kicsi, és a Viagra sem segít...Éltedben nem volt egy nőd sem, a mai napig anyád melegít és elégít ki.Jövedelmed és megélhetési költségeidet szaros seggek nyelv általi tisztántartásával szerzed, és ez után mivel nem vagy bejelentve, nem is TB-zel és adózol. Viszont cselédkönyved sincs. Ugye nem sértődtél meg?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én nem járok szexshopba...gondolom a ", méretileg és genetikailag is, preferálom a konzervatív XX-et" erre vonatkozott:)
@Husz_János_Puszita: Hubazzz.... mióta megtuttad, hol vagy a székhelyed, mekkora arcod lett:-))
@bella _ciao: így van... ez még nekünk is sikerül, nem?:)
@sírbateszezazegész:

Akkor sokkollak még:

"Az állam azt ígérte a Kádár-korban és azt ígéri gyakorlatilag azóta is, hogy gondoskodik az állampolgárokról. Azonban mindennapos tapasztalatunk az, hogy ennek az ígéretének nem képes eleget tenni. Valójában nem is akar: ez az ígéret csupán arra szolgál, hogy elfogadtassa az állampolgárokkal az állam primátusát, minden dolgok felett állását, hogy ő akarja szervezni az egész társadalmat – és persze a gazdaságot is! A rendszerváltás óta még nem volt kormányon olyan politikai erő, amelynek esze más srófra járt volna."

progressziv.blog.hu/2013/09/12/allam_es_polgar
@bella _ciao:

Én is mondtam, hogy Illés beszólása tahó volt. DE NEM AZÉRT, mert egy nőnek mondta, hanem azért, mert nyíltan lehülyézte a képviselőtársát. Aki ebből szexista kérdést csinál... nos hát stílszerűen, szép lehet, de okos nem.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Hatalmasra duzzadt az egóm.:)
2 Kövér + 1 Illés + 1 Varga legalább.
Köszönöm neked testvér.
@bella _ciao: Jó jó, de ki vagyok én? amúgymeg olvastam alattomos, hazátalanító, irredenta, szociovulgár, dekadensen népnemzeti, turulszittya, alapvetően zsigerileg írígy bejegyzésedet.-) VEDD TUDOMÁSUL: Egy nyúl, nem lehet ellenzékben. Csak egy/vagy több görény:-)
@sírbateszezazegész:
Lehet, hogy túlértékelem Kálmán Olgát, de ez az életfilozófiám része, mely szerint soha nem értékelek le emberi teljesítményt annak érdekében, hogy a magam javára érdemtelen szellemi fölényt érjek el mások szemében.
Az, hogy Kálmán Olga megnyilvánulásai eltérnek a közmédiában megszokottaktól, az nem szervilizmus, hanem egy másik irányzat képviselete.
Igen! Szemmel láthatóan nem kormánypárti az ATV, így főszerkesztőként Olga sem.
Legalább van a magyar médiában ellensúly.
@sírbateszezazegész: feritél. körmondataidért pázmány imába foglalta volna neved. te, te igazságra vezérlő kalauz!
@Husz_János_Puszita: Persze a " Husz romváránál megállék,
Elém toppanék egy vérlila Orbán kisértet..." illenkor nem jut eszedbe Beste:-)
@sírbateszezazegész: öööö, ezt bebuktam, meee nem értem, de semmi baj, mindent még én sem érthetek :D
@sírbateszezazegész: Na megnéztem, a pogromot, délután öttől van szabadhajrá Lyonban, ergó a héten kifaggatlak izibe, akár Emilt is bevetve:-)
@bella _ciao: Amúgymeg Te mostan kinek szurkolsz? A bödöncei-felcsúti kátyútalanító közmunkás brigádnak? Akkor nosza fel a sárga mellényt a hátán ÁjluvnyaOrban! felirattal:-)
@Husz_János_Puszita: beszéljünk a kelyhesekről? bár már azok is átmentek korsósokba.
@Mariann19: ez azért csúnya volt, érdemtelen, ha nekem szól:"életfilozófiám része, mely szerint soha nem értékelek le emberi teljesítményt annak érdekében, hogy a magam javára érdemtelen szellemi fölényt érjek el mások szemében."
Ha nem, akkor miért írtad? Nem gondoltam rád eddig sem másként:)
@bella _ciao: Annyira nem gond... A behatolás nem igazolt a kép alapján, de a tökönrúgás eléggé esélyes:-)
most én leszek tapló, hüle picsa az hüle picsa:

Selmeczi új magyar rekordot állított fel karaktergyilkosságban

Selmeczi Gabriella 162 másodperc alatt 11-szer mondta ki, hogy Bajnai Gordon, és 7-szer azt, hogy Kis Görbe. Új magyar rekord

cink.hu/selmeczi-uj-magyar-rekordot-allitott-fel-karaktergyilko-1299858679
Ebből akár még házasság is lehet. Szerencsére 1922 -ben (épp ezen a napon) Magyarországon kihagyták a menyasszony házassági esküjéből azt a kifejezést, hogy „mindenben engedelmeskedik férjének”.
@Husz_János_Puszita: "Hatalmasra duzzadt az egóm.:)
2 Kövér + 1 Illés + 1 Varga legalább.
Köszönöm neked testvér. " Neked bármichvo bármit, bármikor, ha meghívsz, egy bárba:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jó:)... a program az marad amit írtam, csak belefér a fouviére is:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ezt neked luvnya me orbán

Bajnai Gordon, Kis Görbe: Selmeczi Gabriella csúcsot döntött

A Fidesz szóvivője 2 perc 42 másodperc alatt 11-szer mondta ki Bajnai Gordon nevét, 7-szer pedig azt, hogy Kis Görbe. Az ATV számlálójával Ön is könnyen nyomon követheti a rekordgyanús sajtótájékoztatót.

www.atv.hu/belfold/20130912-selmeczi
@szonár: Ezek alapján én nyugodtan írhatom, hogy selmeczi úrhölgy egy lópofájú?
bréééé king!!!!

nahhh kérem szépen, így kell ezt:

Míg a baloldali-ellenzéki férfiak egy éven keresztül kavarták a kártyákat, hogy végre összeálljon valami a szétaprozódott baloldali-liberális-ökoszocialista oldalon a Fidesz ellenében 2014-re, a nők pár nap alatt összerántották a koalíciót a tahófrakció ellen.

444.hu/2013/09/12/osszealltak-a-megalazott-ellenzeki-nok-egyutt-a-201444/
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ja, meg sem köszöntem még a múltheti mellém állásod a romatábor felemlegetésével:)... csak az itiner alapján nehogy lyon arab negyedében köss ki:)... mondjuk én nagyon élveztem.. a kebab és a kávé ott mindenhol isteni:)
@bella _ciao: lassssúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

:D :D :D :D :D

tudom pofa súlyba, és bőr a fogamra :D
@sírbateszezazegész: Egyébként csak próbáltam a látens kelendőségedet kissé lecsökkenteni a túltengő női atosztoszteromok negligálása folytán... mégiscsak jobb egy helybéli vajda 18 éves lányának bottal egyengetett jövendőbelijének lenni, mint egy jókarban lévő, de kétesmulti magyarországi importaráénak, aki bizonyítottan, nem egy NER-barát politikus leánya, vagy édesanyja:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: megkérdezzem az ittenieket a saját területeden hova menjél azt élvezni... vagy csak neked megszervezem innen a kiszállítást is:)
@sírbateszezazegész: áhhhhhhhhh, nem, jó vannna genetikai alapon hozzácsaptam a Nőt, de ki nem emelve, jahhh és nem XL-ről hadováltam, és főleg nem XY-rú ;)
A műről meg szó se essék.
@sírbateszezazegész: ebben az úgyben még jelentkezem, a szállót már tudom merre van, de eléggé messzi a metrótól. lehet dakszi lesz a megoldás. Kotortam kicsit guglörszön... igaz a középkoti reneszánszija városrészt nem lelém... csak csupa 3 emeletes neoromantik épületet... lehet én voltam felüllletes..., csak có-vályogni is kellemesnek tűnik:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mára tahótlanítottalak, hogy ne érjen sértés a részemről. Részemről mehetsz...
@Husz_János_Puszita: nem sokkolsz... én is ezt vallom, meg már többször is leírtam... de én kiléptem a rendszerből... pici ráhatásra, mert az erőteljes marasztalási szándékot annak vettem:)
@Tücsök1: A főnök megtiltotta a menetelt !!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezek után még örülhetsz, hogy csak a keblére akart. ajánlhatott volna mást is. óvakodnék nyúl helyében lyontól. még az ottani kék osztriga bárban köt ki.
@sírbateszezazegész:
Dehogy neked írtam!!!!
Azért kellett ezt leszögeznem, mert túlzottnak tűnhetett Kálmán Olga iránti elkötelezettségem.
Nehogy magadra vedd kérlek, nem élném túl.
@bella _ciao: Hehhe... látommár... Schnellcicit sem alul pniszteriálisan, sem felül oratorialitikusan más nem lehet kielégíteni... sanyarú öregbanyaság vár rá... maxium, az MVM magasfeszültségére kötött örökgarancianális dildomaximus...
@bella _ciao: ööö igazad lehet :D @Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: weben javaslom erényöv megrendelést, csak a biztonságod miatt is :P
@sírbateszezazegész:

Úgy veszem észre, aki átérzi a rendszer drámáját, az kilép a rendszerből.
@Husz_János_Puszita: "Hatalmasra duzzadt az egóm.:)
2 Kövér + 1 Illés + 1 Varga legalább.
Köszönöm neked testvér. " Pitibráner alak... és a 12 majomcsy, hatorbán, egypapcsákból is sokk, hol maradt? :-)
@Husz_János_Puszita: Sőt! Kelemen Anna, Husika, na meg VV Évi is taníthatna helyette: nem középfokon(!) arról a posztról.
@Husz_János_Puszita: jól látod, az értők és érzők vannak az első sorban, utánuk jönnek csak a szenvedők, a sor végén lévőket már csak a karám falai terelgetik.
@bella _ciao:
1, selmici umbriella nem szép, de okos.
2, szűk három perc alatt én a sorompómat nem tudom felállítani ennyiszer.
3, selmici umbriella bajnaizása már felér egy szerelmi vallomással. Lehet, hogy otthon a Rezirudit is "bajnaigordikám"-nak hívja. "Ah! Oh! Gut! Gordóóóóóóóónnnnnnn"
@sírbateszezazegész: kösz, de magam úrhatnám, ha már odaadó szolgálóleányom nincstelen:-)
@sírbateszezazegész:

"alákérdez a .. az objektívitás legalább oly távol van tőle, mint obersovszkytól,.. politikai pr-munkát végez k... prekoncepciót igyekszik bizonyítani... sokszor egyértelmű magas labdákat nem csap le ... "hát ez hogy?" védjegyként alkalmazott frázisa, viszont mindig mosolyt csal az arcomra:)... "

A rákérdezés miért tűnik neked alákérdezésnek?
Van annyira bulldog, hogy egyformán tud izzadni nála mindenki, aki mellébeszél. Ez oldalfüggetlen. Nem igazán kíméletes a nő:))

A kíváncsiságot nem feltétlenül tekintem prekoncepciónak, bár biztos, hogy van képe arról, amiről beszél. Ellenben volt már példa rá, hogy bevallotta, nem eléggé volt tájékozott az ügyben.

Hogy politikai pr-munkát végez-e, ebben óvatos lennék. Ezt szakmai alapon ítélem meg, tisztességes-e, korrekt-e, teljességre törekszik-e?
Más megközelítésben, ha lehántom a pr-t egy interjúról (bármelyik újságíró/elemző esetében), marad-e valami? Az igazi vagy talmi?

Annál hiúbb, hogy magas labdát leütés nélkül hagyjon. Legföljebb nem veszi észre. Van ilyen:)

Engem jobban zavar, hogy átjön a szimpátia-ellenszenv.Látnom se kell, a hangjában vibráló türelmetlenség elárulja, na ezt, ki nem állhatom.Ezt nem engedhetné meg magának, de ennyire nem profi:)

A "hát ez hogy?" panelje meg kifejezetten az ostobácska nő képét sugallja:) Bocs, Olga:))
@sírbateszezazegész: Egyébriánt erről jutott eszembe a "Szomorú szűz imája" :-)
"Pénisztelen, Jó Isztenem... :-)
@sírbateszezazegész: "viszont Sipi mindent féláron vehet meg havonta a nagybevásárlásnál, bármelyik határ felé indul is el:)"

megjegyzem, a hus kivetelevel minden nagyjabol ugyanannyi mint otthon, csak a fizetes 5-6szoros:-)

a lakasberlet otthon draganak tunik, de egy havi atlagkeresetbol (kb 5000 frank) fenn lehet nyugodtan tartani egy 120 negyzetmeteres, 3 szobas lakast egy kis kerttel (ez itt most speciel rezsivel nincs 2000)

a hus az nagyon kemeny, 30-50 frank is lehet kiloja (csirke olcsobb, marha marhadraga). de ket fonek a kaja megvan 400 frank korul havonta. de akkor az mar nem zsiros deszka:-)

2-3 oranyi munkaberbol telekopkodi az ember a kocsi tankjat (1.80 a 95os litere). egy napi munkaberbol megjarja repulovel a zurich-lisztferihegyet oda-vissza.

tomegkozlekedes relativ draga olcsobb az autozas. de most vettunk baratnomnek egy 2001es kis sport corsat 1900 frankert. megneztem hasznaltauton, 750.000 HUFnal kezd az ara. teny, hogy evente az ado+biztositas cca. 1200 frank ra.

cigaretta szabadaras, 7-9 frank egy marlboro.

alkohol kb annyi, mint otthon.

na az ingatlan megfizethetetlen. 150.000nel _kezdodnek_ a lakasok.
@bella _ciao: Ne aggóóggyj! Én egy igazi Lion vagyolok:-)nA arkam nem azért van, hogy le ne essen a bojt:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Zasztaqrva! Rocki is szerelmes Bajnaiba. Nem szeretnék ott lenni, ahol selmici umbriella és rocki tónyi összecsajosbunyózik gordiért.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: köszönöm a segítséget:) ezért és @bella _ciao: egész napi kíváló bátorításáért küldöm a tegnap nekem szánt linket www.card-boredbox.com/productimages/a0944b2569b48bc236d4ce301f524f6a.jpg

Ha már úgyis így összejöttetek az f1 okán:)
@Blogger Géza:
Tegyük hozzá, hogy Illés Zotyi is elég feminin lelkialkatú, amit bemutatott az például tipikus hisztis reakció. Engem ez az egész két nő közötti megszokott hajtépésre emlékeztet (látok eleget a munkahelyen), azzal a kiegészítéssel, hogy az egyik nő most férfi
@sírbateszezazegész: Gagyi vagy! :-) Az én bagettem, már mittom én hány ideje szárad a kamorában:-) Vityatykoztahatunk, melikünköbé a hardabb:-)
Nagyon "elmés" megjegyzés és rém bunkó!
Egy képviselőre mondhatja az ember, hogy hülye, ha ez a véleménye, mindegy, hogy nő vagy férfi. De a női képviselőt a nőiességében lehülyézni bunkóság. És ez az volt!
Képviselő "úr", gratulálok!
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): vélemény?

Ahol a fiatalok is 800-1000 dollárt keresnek

Svájcban gyakorlatilag nincs fiatalkori munkanélküliség, ami elsősorban a céltudatos oktatási rendszernek köszönhető - írja a Pénzügyi Szemle Online.

hvg.hu/gazdasag/20130912_Ahol_a_fiatalok_is_8001000_dollart_keres
@Husz_János_Puszita: Basszus! lkezdtem megnézni a tegnap esti Róna riportot. a 10,22 percnél elhangzottakkor lehidaltam. Nem egészen egy hónappal ezelőtt azt mondta Róna Péter, hogy az államnak is vállalnia kell a terheket, mégpedig azzal, hogy a szarrá adóztatott bankszektor adóiból leírja, a bankszektor vállalt kötelezettségeit. Már nem első alkalom, hogy ez a jóember önmagával is ellentétes állításokat tesz.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Szerény vagyok még így is. Hol vagyok én a Matolcsy magasságaitól? Sehol. Én például nem merek 7%-os GDP növekedést ígérni.
@Husz_János_Puszita:

Kudarc lesz ebből, de mekkora?
Csiki Gergely
2013. szeptember 12. 14:39

Újabb fejezetéhez érkezett az államadósság ellen meghirdetett kormányzati küzdelem. Mostanra ugyanis világossá vált, hogy részben a valóság, részben pedig a kormány intézkedései szétcincálták az adósságszabályt. Ezért elérkezett a szembenézés ideje: újra kell gondolnia a már megalkotása óta problémás szabályrendszert. Ebben a helyzetben a kormány számára csak az a kérdés, hogy miként tud ebből a csapdából a legkisebb arcvesztéssel kijutni.

www.portfolio.hu/gazdasag/kudarc_lesz_ebbol_de_mekkora.1.189069.html
@Mariann19: Te ezzel a sajtzabáló, varjúevő, Micsurincsillaghajhász idegekbe szakadt lóhűtőtől csak de ne kérj elnézést. Nem elég, hogy folyamatosan alázza ittenélőket, hogyaszongya,: "Szabad vagyok, mint madár. Ki tudja az estve holtalál, leszarom mindent és mindenkit. Szegíny vagyok, ezért csak kaviártot reggelizek, Bozsolét iszok, százezer barátom van, afarkam akkora, mint egy búgett, félflaszia a barátom, de.... amúgymeg dödöljetek meg a mindenkinek elég a havi 47 ezer... no nem ejroban, hanem forintban... szóval, ez egy igazi Jakbianus... (Hogy rohadna meg, hogy írígylem:-) )
@CSENDES: mikor mondott ennek ellent, mert ezt speciel hallottam tőle tavasz környékén.
@Husz_János_Puszita: Ez a Te nagy bajod:-) Igérni csak felelősségel leht. Te meg felelőtlen vagy, emiatt leragadtál a 3 %-nál. Kisstílű pANCSER:-)
vissza a témához.
Illés nem mondta, hogy Szép buta és azt sem, hogy nem okos. Azt mondta : maga szép, de ebből nem következik, hogy okos.
Azt is mondta, hogy nem környezetvédő, de ez nagyobb dolog mint a másik és ez ellen nem is tiltakozik senki, mert tényleg nem környezetvédő.
Szép bizonyíthatta volna, hogy okos, mert jogában lett volna az ellen tiltakoznia, hogy Ő nem környezetvédő, de azt nem tette.
Olyan ez mikor a Francia lap közölte az angol hírügynökség Orbánnal felvett interjúját, hogy zsidó származása nem gátolja az ország érdekeinek képviseletében. A Francia lapnál senki nem tiltakozott emiatt, pedig másfél millió példányban adták el.
Szép sem tiltakozott a környezetvédelmi állásának megállapítása ellen. Mert valóban nem környezetvédő.
Ezek alapján Illés azért lenne elmarasztalható pártján belül, hogy mint kormánytag rosszul viselkedett a szakma elvárásaival szemben.
Le kéne mondania.
@CSENDES: És folytatja, azzal, hogy dicséri OV és Rogán hibás termékre vonatkozó megjegyzéseinek dicséretét, amit ő maga talált ki, amiről viszont más szakértők azt mondták, a pénzügyi termékekre ez a Ptk szerinti meghatározás nem irányadó. A Ptk. szerinti hibás termék (kellék szavatosság)nem alkalmazható kockázati termékekre, s ilyen a hitel- devizahitel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lesz ebből még alkotmánymódosítás, az az érzésem.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: sárgulásoságban betársulék, jah nem is, hisz tégedtőled is sárgulhatnékom van fényképek a bizonyságok :D
@sírbateszezazegész: Háha még harcb is mennének a GordiÁnuszi csomóért:-) Pfujjj....
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "kösz, de magam úrhatnám, ha már odaadó szolgálóleányom nincstelen"
Félreértettél... én az ájerra vagy egy hozzád beköltöző roma családra gondoltam:) de mindkét esetben megvan az esély, hogy rövid időn bel7l mindenki "a testvérem"-ként hivatkozzon rád:)
@CSENDES:

Megnyugodtam, nem csak én láttam zavarosnak a palit.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

" VEDD TUDOMÁSUL: Egy nyúl, nem lehet ellenzékben. Csak egy/vagy több görény:-)"

Aha! Szóval nertag vagy:))))) Ott mindenki nyúúúúúúl?
nem értem a gondot.ha egy férfi társát le otobázza akkor nincs botrány. ha erre a "nőre" at mondja buta , de szép akkor botrány tör ki. köszönje meg szépen , hogy legalább valami pozitívat is mondott róla.
@Husz_János_Puszita: Amúgymeg, ha a barétosnődnek igérnél kissé lankadtan egy =%-os növekedést.... asszem seprűzve lennél ezerrel a legközelebi panasztikai sebészig:-)
@Husz_János_Puszita: már beígérték, úgy emlékszem egyéniképviselővel beadva, vagy tán már el is fogadva, á ki tudja követni a nyomogató gépeket...
@jogalany:

...és az milyen arculcsapása a politikai szakmának már, hogy ne vegye a szájára a miniszterelnök nevét. Basszus. Az a dolga, azért szavazták be a parlamentbe. Ezen én jobban kiakadtam.
@sírbateszezazegész: Valszeg rákom van, de szag-és illatimmunista vagyok:-) Tőlem a fejemre is ülhetnek:-) Csak mosolyognék ezerrel, feltéve, ha lenne elég sör:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

3 év alatt 0,2%-ot produkáltak a fiúk. Nem csoda, ha frusztráltak szegények.
@Mariann19: ne hallgass Nyúlra! Én őszintén, szívem minden melegével szeretném elkerülni írányomba megnyilvánuló jóindulatod elvesztését, mely fájó és pótolhatatlan űrt hagyna lelkemben:) Komolyan. Te, meg a másik díva állítotok leginkább itt számomra megmászhatatlan logikai akadályokat:)
@Husz_János_Puszita: De legalább nem töppedtek. Csak kicsit vérszegénnyé váltak szegények. De ennyi stressz és harc után... ki ne lenne lankadatlan? :-)
@Husz_János_Puszita: Nem zavaros, konkrétan pálfordulást észleltem. eddig azt állította, hogy az MNB élén Járaival megkapta a svájci jegybank üzenetét, de nem tett semmit annak érdekében, hogy a baj ne következzen be. Azt állította, hogy a hibás termék az állam, a résztvevő bankok (devizahitelezők) és hitelesek által oldható meg. A bankok költsége pedig a túladóztatásból (különadók) kellene hogy leírható legyen, hogy maradjon egy működő bankrendszer a gazdaság számára. Persze azt is tudjuk, hogy kis tehenészetével nem nyert semmilyen pályázaton, tehenészete az enyészeté. Kérdés, mitől változott a véleménye a kérdésről, netán lesz nyertes pályázata földügyben?
@bkkzol: "nem értem a gondot.ha egy férfi társát le otobázza akkor nincs botrány. ha erre a "nőre" at mondja buta , de szép akkor botrány tör ki. köszönje meg szépen , hogy legalább valami pozitívat is mondott róla. "

Ha már írz hercegem tedd helyesen: "ha egy férfi társát le otobázza "

helyett: ha egy férfi társát le oBoázza
"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ne aggódj, nincs egyelőre ilyenről tudomáosm:-))) Mákom télleg van darálatlan, persze egy mákvirágnak miért is ne lenne? :-))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ennek az esetnek fennforgása meg egyértelműen látszik fabius poszthoz mellékelt képén.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Higgadjál le!
Mindennek két oldala van. Minimum.
Amiért lehet irigyelni a külföldön élő, dolgozó magyarokat, az az, hogy nem kell testközelben végig élniük a mindennapjaikat egy ilyen tébolyult országban, mint a miénk.
Nagyon rosszul érzem magam emiatt, és a kilátások ismeretében ez a letargia fokozódik.
Amit viszont soha nem hagynék itt a családomon kívül, azok az okos barátaim és kollégáim, akikkel nagyokat dumálunk és röhögünk naponta.
Ezt már sehol sem tudnám magamnak megteremteni, csakis itthon.
Téged is csak a hívságok vonzanak. Semmi hazaszeretet és nemzeti érzés, csak a pillogás külföld felé.
Neked csak az számít, hogy ott 9% az ÁFA?
Meg kéne egykis egzisztencia is? Még mit nem?
Amennyiben nem tudod megteremteni magadnak, még ott vannak a gombák. Rád várnak kizárólag.
Szedjed őket, és kitárul neked is horizont.
@CSENDES:

Szívesen hallanék a sajtüzeme életéről egy beszámolót. Nem szarkazmus. Őszintén kiváncsi vagyok, hogy boldogul. Elméleteket felállítani és a magyar rögvalóságban bizonyítani, két különböző dolog.
@CSENDES: Tegnap én is hallgattam az ipszét... hülye vagyok, nem értettem, emiatt tváltottam a zsigeri megérzés üzemmódra. És, bezony az jött le, hogy valamit nagyon beigérhettek ennek az emberkének, mert bezony süütött rúla a befosás és a jóvátételi vágy.... és innen kezdve hiteltelenné vált, nem érdekelt a továbbiakban...
@Orica Középföldi: nagyjából egyet beszélünk... a szimpátia/ellenszenv igen, hiúság igen, magas labda észre nem vétele esetén nem azonosulok álláspontoddal... tavaly is volt még kormánypárti interjúalany esetében is a kussolás... a védjegy meg belülről, öszintén jön:)
@bella _ciao: 6000 kelvinfokos napmeleget! Süllyenek a saját zsírjukban.
@Husz_János_Puszita: kb egy éve sajt díjakat nyert versenyeken, hogy mik vannak máma nekije, aztat nem tudhatom
"
Itt az első trafikbezárási hullám

- szalai -

2013. szeptember 12., csütörtök 15:33 |

A continentalos vezető Kulcsár András, a trafikmutyi egyik legnagyobb nyertese olyan ügyetlenül kezdett a trafikbizniszbe, hogy 90 boltjából 25-öt már be is kellett zárnia. Volt akkora trafikja, amiben egy négytagú család könnyedén elélne, olyan is, amit két másik közvetlen közelében próbált volna sikerre vinni. Legalább 50 alkalmazottját a próbaidő miatt kárpótlás nélkül kirúgta, de esetleg visszaveszi majd néhányukat."

Megmondtam, ezek a kezében a szög is elgörbül. Kínjában.
Még a mutyihoz is hülyék, tehát biztosan szépek. Lézer főleg.
@sírbateszezazegész:
Soha nem tudnálak a szívemből kitörölni, nem is akarlak.
Ilyet még a férjemnek sem mondtam soha.
Izgulok, hogy Peni nehogy olvassa, mert kikapnánk.
De majdcsak kidumálnánk valahogy.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): "csak a fizetes 5-6szoros:-)"
Most itthon is feketemosi voltál és kint is?:)

A frank/euro aránytalanság miatt azért a fél ár az továbbra is áll.... amig nem lesz 1€:1,8CHF megint... itt azért húst már kapsz 20€-ért is (tőkehús, feldolgozva, nem mint moon, de gondolom ezt tudod:))
@Mariann19: Kicsim! Lófaszt! Hogy klasszikafilológus dzsentrista-andromániákus legyek! Higgadt vagyok ezerrel. Nem tegnap jutott eszembe, hanem 3 éve dolgozunk rajta. rigységről szó nincs, mi már ott nem akarunk munkahelet orozni senkitől sem. Csak nyugalmat szeretnénk és néhány jó évet. Ez miértis baj? Miféle pillogás? Milyen haza? Amelyik 3 diplomával semmittevésre kéynyszerített és részben itt kelljen kiélni magam, mert máshol nem engedik? Ahol olyan barmok határozzák meg az életemet, mint Orbán, Kövér,Illés, Selmeczi, Lázár, Baja, Szekeres, Mestreházi,Szájer, Deutch, és az egész Keresztényi maskarába bújt senkiháziak a Gráll lovag képében belovagló Semjénzsótik, a Rauzsiákok, a Papcsákok, a Sánták, a Simicskák, a Nyergesek, a mocsadék helyi kiskirályok, a Méééé'szarosok, és egyéb félidióták hada? Én lennék a legboldogabb, ha azt se tudnám kik vezetik az országot!

AKKOR MIT IS KÉRSZ RAJTM SZÁMOT?
@Bakter: és vajon hol zárta be azokat, netalántalán a meglegyezgetett multikban lévőket?
@bella _ciao: Jó, hogy mondod! A kecskék!
Az egzisztenciateremtés melegágya!
A kecskenevelés teljes vertikumát felölelve a mi Nyúlunk a sajtgyártásig is eljuthatna.
Árulhatná a nemzeti lyukacsos sajtot, sajt nélkül, csak a folytonossági hiányokat árazná be vastagon.
Nem kéne irígykedni annak, aki a munka világába akarna visszatérni. /Orbán után szabadon/
@sírbateszezazegész: az en szakmamban a netto jovedelem tapasztalattol, munkakortol fuggoen - nem leader, mondjuk senior - 6-8000. otthon kis tuloraval neha megvolt a 250-260. nettoban, adozas utan.

a tobbit szamold ki:-)
@sírbateszezazegész: ja es itt nincs fekete munka. nem is nagyon ismerik a kifejezest:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @bella _ciao: azért az deprimál, hogy az esetek döntő részében nyűszítve ajánlom fel a remit mindkettőnek, amit elfogadnak, ha kegyeletteljes kedvükben vannak:)
@sírbateszezazegész: kozben rajovok, a feketemosi az a feketemosogatot jelenti nalad, nem a fekete munkat..:-)
@Mariann19: mit parancsolsz kisgazdám:) egyszerű vagyok, mint a faék:)
@Mariann19: "Amiért lehet irigyelni a külföldön élő, dolgozó magyarokat, az az, hogy nem kell testközelben végig élniük a mindennapjaikat egy ilyen tébolyult országban, mint a miénk. "

nekem is ez volt a fo motivaciom. de azert a love sem jon rosszul:-)
@sírbateszezazegész:

". a védjegy meg belülről, öszintén jön:)"

Gonosz:)) Hol marad a lovagiasság?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: angolul melozok, kozben tanulom ujra a nemetet es melle a swissdütsch-ot..

csoda, hogy meg magyarul tudok:-D
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nézd meg, miről írtam, amikor azt taglaltam, hogy miért érzem rosszul magam ebben az országban, csak nem részleteztem, mert trilógia lett volna belőle.
Ez volt a napos oldal árnyékos oldala.
Aztán jöttek részemről a pozitívumok.
Egyébként teljesen átélem és megélem azt, amit leírtál.
Együttérzés magas fokon!
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): szar helyen fejlesztettél:)... bankiként 180-as reális árfolyamon 3-3,500 simán meglenne... az nem 5-6x-s... "ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes":D
@Husz_János_Puszita: nahh, itt is van:
/te emlékeztél jól, én tovább gondoltam/

Eltörli az adósságszabályt a kormány
2013. szeptember 3. 15:50 English version

A kormány egy ősszel a parlament elé kerülő törvénymódosítással eltörli a stabilitási törvényben szereplő adósságszabályt - értesült a Privátbankár. A sokat kritizált képlet elvetése az Európai Uniónak is tetszene. Az alaptörvényben szereplő szabály megmarad.
Ne maradjon le a Portfolio.hu következő befektetői klubjáról, melynek témája az amerikai jegybank fontos döntése és annak lehetséges következményei lesznek. Bővebb információért kattintson ide!

www.portfolio.hu/gazdasag/eltorli_az_adossagszabalyt_a_kormany.188610.html
@Orica Középföldi: itt, nektek:) meg majd személyesen... így is elfogult vagyok mellette mellesleg:)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Akkor át tudod érezni, milyen heroikus küzdelmekkel éljük a napjainkat...
A lóvé!
Képzeld el a kilátásokat, ami ránk vár.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Mi a lófasznak kellet megemlítened a
nevét?!?!?!
Egész iccaka HÁNY kolódni fogok!!!
@sírbateszezazegész: tudod itt az a jo, hogy abbol is vigan megelsz, amit szeretsz csinalni:-)

en meg ezt szeretem. amikor 30 ev e belebotlottam egy commodre-ba szamitatastechnika szakkoron - akkor meg igy hivtak:-))) - elvesztem..:-D

az eddigi legdurvabb latvany itt az volt, amikor a c320bol kiszallt a lidl elado csaj...

akkor neztunk nagyon:-)
@Mariann19: 40 evet ott eltem. meg el bennem eleg frissen, a nyaron jottem el:-)
@sírbateszezazegész:

"nyűszítve ajánlom fel a remit .."

Valld be, ezt a nyüszítést élvezed:))
@sírbateszezazegész: @Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ma mindkettőtöknél kihúztam a gyufát.
Nem tudom feltenni ide nektek, de engesztelésül küldöm mindkettőtöknek
Gianni Morandi "Térden állva jövök hozzád"c.
örök becsű dalát.
-no comment-

Nagy hajak találkozása Taskentben

Eljor Ganijev üzbég külgazdasági kapcsolatokért felelős befektetési és kereskedelmi miniszter fogadja Szijjártó Pétert, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárát hivatalában.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F12%2Fnagy-hajak-talalkozasa-taskentben%2F
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): nekem ez moon is ment:) csak mivel nem értékelték a szarkazmust, sikerült mindenkivel fasírtba kerülni:) de szerintem én jártam jobban, ittlétemmel:) manapság a legnagyobb gondom a fromage választás:)
@Orica Középföldi: :) néha azért osztozik ebben más is:)
(de magadra vetted:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem otthon enterprise volt... ott csik sem volt. fullel kellett eltalalni a fejallast:-D
@Mariann19: nálam semmit:)
Még jó, hogy csak a dalt, mert ha te tennéd ezt, kettőnk közti differencia állandósága miatt nehezen haladnék háton fekve:)
@Orica Középföldi: :) az észben való elveszésem örökre:)
@Mariann19: Tudod, amikor egy olyan "ember" vezeti ezt a szar-kicsi országot, aki az elsőszülött leánya, napvilágra került tweekerezése" amúgy simán mai fiatal seggriszálós tancipancija után, a család szégyene elkerüléese érdekében az első ganajból kikupált vazallusa fiához kényszeríti gyermekét, és ehhez még annyi vér a pucájában sincsen benne, hogy zsebből megoldja a kérdést ( TEK-nek beutalt millók, közpénzen kiszarozott kátyúsított közutak, lefeslett templom,) , ekkor megjött a vég... halljunk becsülettel.
@Orica Középföldi: viszont a czeglédy felvetéséről érdekes lenne valami jó tollúnak, aki ért is hozzá egy kultúrál-, szociálantropologiai elemzést készítenie... te biztos tudod, van-e már ilyen:)
@Mariann19: a kreativításából kitelenne, hogy belekeverné a sajtba a répát. egyedi lenne.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Biztosan jól döntöttél.
Őszintén kérdezem, van ami hiányzik?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"És mindenkinek, aki szereti."
Nagy híve vagyok most is az olasz "ordító" stílusnak.
Nálunk a politikában kéne népi mozgalommá tenni.
Kéne nekünk egy Gianni Morandi.
@Mariann19: a barataim, akikkel 20-25 eve logtunk egyutt, buliztunk, neztunk forma1et, csavarogtunk a pesti ejszakaban. es aggodom a szuleimert, akik mar 70 korul vannak. a hugom itt el a "szomszedban", frankfurtban. vele gyakran osszefutunk.
@sírbateszezazegész:
Kétszer olvastam el, amit írtál, vizuálisan elképzeltem, és csak utána értettem meg.
Jó vagy...
@sírbateszezazegész:

Ceglédi (így írja:)) melyik felvetésére gondolsz?
@Mariann19: az okos nő tudja hogy a férfit nem tarthatja pórázon.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Tudod mi az ország drámája?
A nemzeti vagyon már nem nemzeti, hanem privát.
Amennyiben megfigyeled, szerte a világon a tőkét és a pénzvilágot képviselő szereplők összefonódnak a politikusokkal, de ott két különálló csoportot képeznek.
Nálunk ez egy kövület, nincs még arra sem gondjuk, hogy hogyan korrumpálják egymást.
Nem hiába mondom, hogy a feudális restaurációs szándék milyen előjeleket mutat.
A nemesi Magyarországot, ahol a vagyon az úr, és a demokrácia nem édestestvére a privát javaknak.
Ezért az alattvalók országában a népnek pofa be! Mérges lettem.
@bella _ciao:
Lehetne exportálni a Belga Óriás Művek egyedi, répatöltelékes Nyuszi sajtját.
teljesen kivagyok de már rendben. tegnap néztük a hogyan rakjuk el a levágott ujjunkat.
@Mariann19: nemes ember örökli a vagyont és nem szerzi.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Így szétszórodtatok?
Ahogy írsz, valami keserédes hangulatot érzek benned, amin nem lehet csodálkozni.
A gyökerek pontosan a szülőket és a barátokat jelentik, és a miliőt.
Ezzel ott van a létbiztonság kérdése, ami felülírhatja átmenetileg a gyökereket, megvan a lehetőség a visszatérésre, és a létbiztonság is létrejött.
Az szerencse, ha olyan a szakmád, hogy bárhol folytathatod.
@Orica Középföldi: a női szerep megítélésére.... én észre se venném és önkéntelenül is azt mondanám "kedves Olga"... azóta ez jár a fejemben, többek közt... (nem kell lecsapni az Olga-féle magas labdát:)... nem ő jár a fejemben:))
@Penivaldes:
"Okos nő tudja, hogy nem tarthatja a férfit pórázon."
Reális hitvallás.
Nemes ember örökli a vagyont és nem szerzi."
Igen.
Nézd meg az irodalomban látott példákat.
Az igazi nemesség soha, de soha nem fogadta be az uborkafáról felkapaszkodottakat.
@Mariann19: ööö én ebben egy negatívot látok. ugyanis anno tudjuk hogy ez nem úgy volt hogy báró-gróf-márki-herceg. hanem ősnemesség elve ami azt jelentette, hogy legalább 16 született nemesi őst kellett felmutatni. és ez számított, így egy hétszilvás nemes 16 nemesi őssel nagyobb tiszteletet kapott, mint egy olyan valaki, aki tehetsége és szorgalma elismeréseként grófi címet kapott. olyan nem is vehetett el 1700 óta nemesi család sarját, mert voltak olyan hitbizományok amik ezeket előírták.
a nemes ember örökli a vagyont, és nem szerzi-az a munka lenézése, igazi dzsentri felfogás.
Hova tűntek az alkotmány asztalai az önkormányzatoktól??
@bella _ciao: na a következő napokban kontroll alatr lesz. ne féljetek itt vagyok.
@DR. INKVIZITOR: "Pénz olvasva, asszony verve jó"

"Úriember nem üt meg nőt, hanem belerúg"
- üsse meg a guta
- +nyuggert sem...

vagyis a dakota mondás:

"Úriember nem üt meg nőt, gyereket, nyuggert, hanem FELRÚGJA ŐKET..."
@Penivaldes:
"A nemes ember örökli a vagyont, és nem szerzzi
- az a munka lenézése, igazi dzsentri felfogás."
A nemesség gondolkodásmódját nem a munka, mint
értékes emberi tevékenység - határozta meg, hanem a tradícióik.
Csupán hozzáteszem a hazai viszonyokat illetően, hogy nálunk a nagy vagyonokhoz jutást nem a nemes értelemben vett munka határozza meg..
@Penivaldes: köszi:) jó hogy rád lehet számítani:)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"nekem otthon enterprise volt"

Nekem meg még meg is van :)) Működik. (Mag nóhelyett lemezről) Jézus ereje, már több mint 25 éve vettem. (És már akkor se voltam fiatal. Francba....)
@Mariann19: bármint a századforduló gyárosai nem tettek semmit azért, hogy vagyonuk legyen. Weiss Manfréd, és társai? félek másról beszélünk.
@Mariann19: a tradíciókban igazad van, sőt túlságosan is az számított.
@DarthVader: A Feri büdös, de a szavazói jól jönnének. Ezzel a mocskos szennyláda maszoppal ne is kössön alkut senki.
@Penivaldes: "nemes ember örökli a vagyont és nem szerzi."
@Mariann19: "Csupán hozzáteszem a hazai viszonyokat illetően, hogy nálunk a nagy vagyonokhoz jutást nem a nemes értelemben vett munka határozza meg.."

Namost itt ülök teljes dilemmában. Lázár Boldizsárka és az Orbán Ráhelke, Gazsika, Rózsika, Sárika, Bözsike most már nemesek-e vagy nem-e?
2013.09.17 Kedd - Budapest, Oktogon - Bankzúzás lesz

youtu.be/3NAI9v8Lf_w
Jó estét. Történt valami érdekes?
@V-PORT: ó igen, annyi minden. a levágott ujjak.
@Penivaldes: Ezt most elmagyaráznád? :)
@V-PORT: steril anyagba rakod, aztán zacsiba aztán jeges vízben, vagy jeges borsóba.
remélem nem hagytam ki semmit.
:)
@Mariann19:
Nálunk, a kis Ungarische Ugaron az ilyen tajtparasztok nőnek és virágzanak, mint ez a I.Zozóka és Tettestársai.
Nekik áll a világ és hörögnek kreténségeket, majd ünnepeltetik is magukat még, sőt ha szóvá meri valaki tenni, fröcsögve nyomatják, hogy "de más is, és különben is, bocsánatot kértünk..."
Ez a sok szánalmas narancsoskiskancsó gátlástalan, pofátlan és bárkin átgázolnak.
Tiszteletet náluk csak az az elhízott, másodosztályú focista érdemel, igaz, azt nyílt színen is kinyalják, bármikor, látványosan, minimális viszolygás nélkül.
Persze ezért elég viccesek azután, amikor tekintélyről és becsületről röfögnek a volt KISZ, MSZMP titkárok, tagok és III/akármilyen spiclik - azaz a mai qrmány és seggnyaloncaik... :D

Na ja, kis ország vagyunk, nekünk csak ez a csőcselék jutott, akik "elitnek" álcázzák magukat.
Azért remélem, hogy az orbánleány esküvőjén is elénekelte apuka és a sok nyelvlógató talpnyalója a kis hagyományos nótájukat:
www.youtube.com/watch?v=eP-h4o1rYXc

Evégre egy térdig szaros gumicsizmás törzsközönséggel rendelkező, késdobálós falusi kocsma szintje komolyabb, mint ennek a csürhének a szellemi nyomora.
@Penivaldes: Szóval ma sem fogott össze senki senkivel? Pedig úgy reménykedtem.
@Spániel:
Segítsek??? :D
Olvass utána, hogy a maffiában ez hogyan zajlik - amikor kezd gyengülni a DON, akkor a gyerekei jó messzire költöznek.
Amikor majd hallod, hogy "vezetőink" gyerekei hirtelen a külföldi életet választják, kezdhetsz kombinálni! :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: I. Zozóka egyszer azzal dicsekedett, hogy ő annyira környezetvédő és zöld, hogy az egész család - ő+felelség+két vagy három gyerek - ugyanabban a kád vízben fürdenek.
Így már érthető, miért ilyen mocskos.
Ez a Giró Szász mekkora egy s.gg.
@bella _ciao: pont 10 évvel öregebb, mint az Enterprise-om :)
@DarthVader: és ha még azt is elmondom, hogy 20 éves koromban öltöttem magamra a köpenyt, akkor ki lehet számitani, kb hány éves vagyok :)
@Spániel: és ha mindezt egyszerre csinálják akkor még a villanyszámla is kevesebb
@Penivaldes: milyen gomb? a köpenyen vagy az Enterprise-on ? :)
11 Bajnai Gordon
1 Mesterházy
1 Gyurcsány
1 bukott baloldal

A Mesterházyt miért nem támadják, tényleg??
@@Husz_János_Puszita: Orica Középföldi:

Róna egészen biztosan tudta, hogy mit beszél, nem véletlenül: nem egy lóti futi, és a diplomája se az ecseriről van, és smittelve sincs.
az elsők között volt aki 2010 után felszámolta magyarországi érdekeltségeit (megtehette!)mert elsőre látta, tudta mi következhet, következik.

hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3na_P%C3%A9ter_%28k%C3%B6zgazd%C3%A1sz%29

ez a svájcifrank adósságügylet torzítja az árfolyamot felfelé hajtja, svájc exportból él, a túl drága frank csökkenti az exportban a termékeik iránti keresletet még nem múlt el a válság. többet veszít az export csökkenésen, mint nyer az erős frank árfolyamon, illetve az euro-svájci frank indexen, mert ha erősödik az euróhoz képest, az már húsba vág nekik is. az viszont hogy ezt milyen bankközi mechanizmusok okozzák az egy kívülállónak elég nehéz lehet kapásból megérteni.
De! Majd Mariann elmondja, ha csak már meg nem tette, feltéve ha látta, hallotta.
@Husz_János_Puszita:

"A Mesterházyt miért nem támadják, tényleg??"

Annyira jelentéktelen, se múltja, se jelene, így eszébe se jut senkinek,lesz-e jövője.
@Mariann19:

"Az igazi nemesség soha, de soha nem fogadta be az uborkafáról felkapaszkodottakat. "

nevezzük nevén: a pénzen tarhált nemességet nem becsülték, nem tisztelték. de a "véren vett" nemességnek mindig volt becsülete, nem kellett 16 nemesi ős hozzá.
@Orica Középföldi:

Ha nincs szoci-fidesz tengely a háttérben, akkor viszont teljesen fals a szocik azon érvelése, ők a legnagyobb ellenzéki párt, nekik kell vezetni az összefogást, nekik kell adni a miniszterelnököt. Nem ő a fidesz ellenfele, nem ő fogja leváltani Orbánt.
@Husz_János_Puszita:

Nemhogy fals, egyszerű hazugság:))) Évek óta nem ellenőrizték, mennyi a tényleges tagságuk. Nem véletlenül.
Ez egy olyan adat, amit se cáfolni, se bizonyítani nem lehet.

Ezért tartom felelősnek Mesterházyt. Szétkúrta az összefogást.
@jaegtoer:

" de a "véren vett" nemességnek mindig volt becsülete, nem kellett 16 nemesi ős hozzá."

Némi kultúra viszont nem ártott volna hozzá/mellé.
@Orica Középföldi:

Kerék-Bárczy jól beszél, belőle még lesz valaki. Én így képzelek el egy normális politikust.
@Husz_János_Puszita:

Nekem mindig az jut eszembe őt hallgatva, rögtön megalszik szájában a tej:)) Olyan se hús, se hal pasi.
@Orica Középföldi:

Az előbb tüzes volt Olgánál.:)
Kicsit nyugotra olyanok ám a politikusok, halál uncsik a mieinkhez képest.
@Orica Középföldi:

A szórakoztatás elmaradásáért cserébe nem másznak az arcunkba, hanem teszik profin a dolgukat.:)
@CSENDES:

@Husz_János_Puszita:

ez azért tűnik úgy mert én keresem a zsét, ő meg csinálja.

ezért jobban érthető amit én mondok, az övé meg ugye tudományos alapon van. talán még képleteket is tudna mutatni.

a hibás termékről: ha senki sem felelős, csak az ostoba hitelfelvevő parasztja, akkor a politikai gazdasági struktúrában minden rendben van.

minek elzavarni bárkit is a francba?

azért mert most divat fikázni a devizahiteleseket, azért nem kell átesni a ló túlsó oldalára.
Csendes szaki említette Róna tehenészetét kissé leszólva azt. nos frissebbet nem találtam:

" 2013. január 08. 07:30 | Kolossa Katalin
Cégér
Sajtmanufaktúra amerikai módra

Mintaadásként jött létre az a kisasszondi sajtüzem, amelynek három terméke közül kettőt nemzetközi díjakkal ismertek el. Ugyanakkor maga a tulajdonos, Róna Péter közgazdász mondja azt, hogy ha egy átlagos itthoni vállalkozó úgy döntene, megpróbálkozna valami hasonlóval, szinte semmi reménye nincs a sikerre. Receptet tehát nem, de nálunk szokatlan szemléletet mindenképpen ad a kis somogyi vállalkozás története."

www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ceghirek/sajtmanufaktura-amerikai-modra/

amúgy Róna minden más magyarországi érdekeltségét felszámolta a mnyp-ak államosítása után, kivéve a sajtüzemet, mert az helybelieknek adott mnkát.

úgyhogy hátrább az agarakkal.

az előbb belinkeltem a wikipédiás infót róla.

nyugodtan lehet őt is fikázni. így kell ezt.

be is lehet irni a wikibe. is.
@Orica Középföldi:

Múltkor beleolvastam osztrák politikai blogokba, fejvesztve menekültem ide vissza, mielőtt halálra untatnak.
@Orica Középföldi: @Penivaldes:

gondoljátok ahogy tudjátok, én úgy gondolom, ahogy én tudom. első kézből.
@jaegtoer:

Akkor másképp fogalmazok. Szorítkozzon szigorúan szakmai kérdésekre, adjon szakértői interjúkat, de a magyar zűrös politikai élettől tartsa távol magát, mert politikusnak csapnivaló és mert több kárt csinál, mint hasznot. Főleg tartózkodjon a megváltói szereptől, ne legyen annyira biztos benne, ő tudja a tutit. Nem ismeri a magyar néplelket.
@Husz_János_Puszita: inkább menj vissza a jól megszokott szekértáboritátodútadamba:-)
@Husz_János_Puszita: jobb a kiegyezéses sörkoccantásm mint a burgerlangassasani rizsfiling:-) Azért a winersnicli elsőbbségét krumpledlisalátával annyira nem kérdőjelezném meg, még a knédli-sültgyecnyó-pároltkáposzta triász ellenében sem:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nincs ám egy újságcikk alatt 30 komment. Kár hogy a fidesz trollok nem beszélnek németül, felpezsdítenék az életüket.:)
@jaegtoer:

Azt is mondta, a sajtüzem még évekig csak visz, és ezt nem engedheti meg magának egy kisvállalkozó.
@jaegtoer:

Ebbe kár volt beleszólnom, mert mindenki másról beszél, és mindenkinek van valami igaza:)))
@Husz_János_Puszita: Jahh, a halvérű Joschkák, a havasigyopár által elkábított Gründellák. inkább üsszeborulnak a havasi kürtőt megfujjalandó, vagy belepusszantani a königespusszedliba, mintegy politizálnának. Elvégre, a immigrant alpeschi Milkaboci, meg a Forelle kvintettet holnap is el kell látni, ha a Stanci néni, meg az Onkel Gürtl, és Joseph nem is úgí gondolja, mert új Steyrpukkot vennének a télre előkészülvén:-)
@Husz_János_Puszita:

" Szorítkozzon szigorúan szakmai kérdésekre, adjon szakértői interjúkat, de a magyar zűrös politikai élettől tartsa távol magát,"

ez mondjuk jogos.

csakhogy ha ezt elfogadom, akkor nekem is el kellene innen is pucolnom. nem kicsit. nagyon. pedig bankár sem vagyok.

tudomásul kell venni, hogy a politika teljesen megmérgezi mindennapjainkat, és sajnos az ünnepeinktől is egyre nehezebb távol tartani, mert mindenbe beleeszi a fene.
nem várható el senkitől, hogy ne mondjon véleményt. sajnálom, hogy nem láttam-hallottam.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Há'demán! NYÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚL! :D

Mi a búbánatos retkes mackótalp van magával???

Amúgy

FABIUS!
FABIUS!
FABIUS!
FABIUS!
FABIUS!
FABIUS!
FABIUS!
FABIUS!

A kis kedvenc simlis "nemelszámoltatós" polgimsetered:

vastagbor.blog.hu/2013/09/12/foto_papcsak_wc-jerol
@Husz_János_Puszita: És deperszersze vonGraf Anderrarassy hóttában büszként pederinti kacakiás bajuszát, hogy legalábbis másodizigliben, Zita kerálynő leszármazottjaiban mégiscsak becsempészett egy kis rebellis magyar vértetfrissitést másodfokon az ellazult, decens, félhülye habonsburg-ház erejibe:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Vagyolok, pótolok, de ami itten van (kishazánkoslágtalanosban), egyere kevésbé haladja meg a zingem küszöbét...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Pedig a faca ámokosrohangálásod hiányzik itt ennek a sok libsibolsinak! :D
Bár, amióta nem iszol...
@Husz_János_Puszita: Egyébként tarts nekik osztrák nyelvleckéket. Abcúg Herren schlaúg! Ich bien merde flug:-) Ilyesmiket:-) Garantáltam sikerük lenne:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: máma megfutottam az álnokot... még aztat is bevettem, hogy a nagyúr elsőszülöttye vélt ártatlanságának elvesztésén aggódva, és a Család böcsületének megmentendősége céljából, kierőmegszakolta az egyes számú hűbéres legkisebb fijának kényszerű háziasitását, terméészetesen kőszpéniszen:-)
Perzse, ha március környékin megszületik az első másodgeneralissziminimuszos trónörökös.... ajjjajjj, mi több ajvé...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Als Anna abends aß, aß Anna abends Ananas.

Als wir noch in der Wiege lagen gab's noch keine Liegewaagen. Jetzt kann man in den Waagen liegen und sich in allen Lagen wiegen.

Am Ammersee aßen achtzig Afrikaner alle Abend appetitliche Ananas.

Am Zehnten Zehnten um zehn Uhr zehn zogen zehn zahme Ziegen zehn Zentner Zucker zum Zoo.

Amerikaner kamen nach Kamenz um Carmen zu umarmen.

Auf dem Rasen rasen Hasen, atmen rasselnd durch die Nasen.
(Ilyenek ezek, még a nyulat is bacogatják...) :)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"_egyere kevésbé haladja meg a zingem küszöbét..._"

várjál csak lesz neked még zing ered is, meg üszö köböd is. Vannak mán akik gondoskodnak erről. csak nyújtogassad a nyakadat...öööö füleidet, hogy időbe meghalljad!:D
@Mariann19:
Semmilyen se tévét nem nézek - hírt pláne nem -, ezért Szabó Anettről nem lehet véleményem.
ATV esetleg, de az is ollájnba - ha begyün.

Ott viszont kedvelem Olgát, a véleményedhez +1! Bár követ el hibákat, de ezekkel együtt nézhető. Merugyemimást nézhetnél??
A királyi kanálist, tán? Szarból van elég, a franc kíváncsi még többre.
Illés épp most dobta be magát, bőven elég a kövér mellé.

(kívánhatok boldog névnapot?)
@gipsz.jakab:

Bubóóóóóóóó:)))))))))))))))))
@gipsz.jakab:
Ja kérem, nem sz.rhatunk bele mindenbe, amibe szeretnénk... :)
Pedig pártunk és qrmányunk ebben jobb bárkinél!
@Orica Középföldi: csak azt nem értem hogy minek van a zuglói adófizetők pénzéból feleslegesen illatosító, hiszen

papcsók nertárs nyilván (hofman)rózsa ilatút xarik...
@jaegtoer: Nem is értem, egész délután csak becsengettek. Ki meg sosenem:-) Vaj, ha kilehelletett? :-))
@Spániel: "Na most itt ülök a nagy dilemmában."
Rágódtam, pedig olyan egyértelmű.
Egyszerű emberek, egyszerű gyermekei lesznek továbbra is.
Atyjaikat ugye ismerjük már szilvafa korukból...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Szépen artikulálj... :D

Rasent Rasantes Rumpelstielschen Ruppelt Rolos Rauf und Runter.

Tájszólással is van ilyen: (te, ezek módszeresen bactatják a rokonnyaid...)

S´Vuchtlond is do wo de Hasn Hosn un de Hosn Husn haßen. (Das Vogtland liegt dort, wo die Hasen Hosen und die Hosen Husen heißen).

Hundert hurtige Hunde hetzen hinter hundert hurtigen Hasen her. Hinter hundert hurtigen Hasen hetzen hundert hurtige Hunde her.

Franken ist da, wo Hasen "Hosen" und Hosen "Husen" heißen.
@jaegtoer:

Mi nem vagyunk közszereplők, a kutya nem figyel rá, miket hordunk össze.:)

Róna az LMP színeiben jelent meg politikai villám pályafutása alatt, nem olyan rég. Elég csúfos vége lett, a végén kijelentette, elhagyja az országot. Aztán visszajött. Nehéz elfelejtenem azt a kis liezont.
Mészáros Antóniánál láttam először szétesni, elvesztette a fejét.

Nincs bennem rosszindulat, felnéztem rá korábban, de leesett nálam a piedesztrálról. Lehet, hogy idealizáltam előtte, nem tudom. A szakértelmét sokra tartom.
:)

"Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár keddi parlamenti felszólalása mellett azonban nem mehetünk el szótlanul. Nem csak hitelességünk, lelkiismeretünk diktálja ezt. Akinek ugyanis az a mondat, hogy „attól, hogy ön szép, abból még nem következik az, hogy okos" férfiként, a parlament üléstermében, mikrofonok, kamerák előtt el tudja hagyni a száját, az nettó suttyó.

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy egy férfinak – bizonyos körülmények között – ne lehessen arra hivatkoznia, hogy szövetségese vagy ellenfele szép. (Emiatt, mint emlékszünk, Obamát rendesen megráncigálta az amerikai feminista lobbi.) A személyeskedő megjegyzéseknek igenis lehet helye, ha pozitív töltetű, szemben a negatív változattal, ami csak igen visszamaradott politikai kultúrában jellemző. Esetünkben (Illés Zoltán limbikus rendszerében): „Szél képviselő asszonynak szívesen beakasztanék hátulról, de sajnos síkhülye”.

Ha Szél Bernadettben egy kicsi pimaszság is lenne, megjegyezhette volna, hogy „Ahhoz képest, mennyire sejpít és raccsol, még nem következik, hogy ostobaságokat beszél.” Most komolyan, hallotta valaki beszélni már ezt az embert? A parlamenti közvetítésekkor a negyedik „tifftelt képviffelőtáffam” után az ember sírva könyörög egy Harrach ötpercesért.

Arról nem is beszélve, hogy például földmutyi témában milyen ordas baromságokat és arcpirító hazugságokat hord össze. Tehát ha van ember a Tisztelt (?) Házban, akinek stílus és tartalom tekintetében nagyon elmélyülten kéne a padlót nézve a körmét tisztogatnia, az pont Illés Zoltán.

Az egész sztoriban a vége a legszomorúbb. A „megalázott nők védelmében” az a Vadai Ágnes rendezi falanxba a parlamenti patkó bal szélének honanyáit, akinek pártelnöke, Gyurcsány Ferenc saját miniszterelnöksége idején „öregecskedő feleségekről” beszélt, volt párttársa, Szanyi Tibor pedig heti rendszerességgel döngöli sárba a parlament tekintélyét. És hogy a történet kerek legyen, a házelnöki alkalmatlanságát többször bizonyító, jobbikos politikusokat irodaházból kitiltó, ellenzéki képviselőket fizetésmegvonással idomító Kövér László ma bejelenti, hogy Illés Zoltán nem kap büntetést. Szerinte ugyanis az államtitkár szavai csak simán „sértők”, és nem „kirívóan sértők”.

Cikkünk zárómondata egy kirívóan sértő kifejezést használt a várandós kismamákat irodaházból kitiltó bajszos igazságosztóról, ezért öncenzúrát gyakorolva töröltük." :)
@gipsz.jakab:
Illatosítás?
Miért, nincs aki fényesre nyalja Zugló Öklének a seggét székelés után???
Hihetetlen... Ez már a vég... :D
@Mariann19: Pedighát a pöcegödör mélye még nagy titoknokokat relyt:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Eddig csak a kialakítására fordított összegről lehetett tudni, magát a művet nem láthatta még a széles nyilvánosság.

Biztosan a Klozett Security vigyázta az ajtót, nehogy valaki befényképezzen a keráli latrinahelységbe, de valószínűleg az őrre is rájött a húúgyozzás, oszt otthagyta egy percre a posztját és mán kész is lett a baj, mán láthassa mindenki, hova szarik a szar. Persze ahol van helyi kiskerál, ott van helyi seggnyaló is bőven, elkezdték mosdatni a fost azonnal, hogyaszongya;
"...ő az első polgármester Zuglóban, akinek 30 év elteltével eszébe jutott, hogy nem csak az itt dolgozóknak, hanem az ideérkező ügyfeleknek is emberi, európai szintű környezetet illik biztosítani."

Bezony! Hogy milyet?
Várnai megmutattya itten:
varnailaszlo.blog.hu/2013/07/11/ki_jaratja_le_zuglot
@Knósszosz:
Fabiusnak szólni kéne, ha legközelebb "halaszthatatlan" ügye támad a hivatalban, legalább micsoda "dolgok" állnak a rendelkezésére! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Teee haus und troger trottyer... Die Hauses hase underelta du beste:-) Inkorfirmailnte ende schnellen schpriccen butter ende:-) Ach! Ach! Noch da zu!:-)
Ez volt a nemes boszzú, ezér: "Hundert hurtige Hunde hetzen hinter hundert hurtigen Hasen her. Hinter hundert hurtigen Hasen hetzen hundert hurtige Hunde her."
@jaegtoer: Őszinte szavak a Bankszövetség elnökétől! Külön kiemelem a következő gyöngyszemet:

"a világban a politikai elit átvette a hatalmat a pénzügyi elittől" -- ergo eddig akkor hol is volt a hatalom? Ejnye, ezek a csúnya összeesküvés-elméletek.:)

www.napi.hu/magyar_gazdasag/patai_a_darwinizmus_ervenyesul_a_magyar_bankrendszerben.564278.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szerintem ne biztasd rá, hogy tegye bátran.
Bilincsbe verve és vasgolyókkal a bokáin, nehéz posztot csinálni.
Légy önző és gondolj magadra (is)!
@Husz_János_Puszita:
Natürlich! Elpróbáltam... :D
Még azt gyakoroljátok, hogy

landwirtschaftsausstellungen

landwirtschaftsausstellungen

landwirtschaftsausstellungen

landwirtschaftsausstellungen

... :D
@Knósszosz:
Viccölsz? Nem hozott lengyel karamellt (sem...) :((
@Husz_János_Puszita:

O.K.

"Mészáros Antóniánál láttam először szétesni, elvesztette a fejét."

mi ez a mészárosantoniás sztori?
@Knósszosz: De legalább emélein erősítés okjából lezs belőle a nap palink falán: POSZT R:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Abból nem lesz baja, de ha a keráli latrinára menne pisálni... na, abból igen.
@jaegtoer:

Szabad szemmel címen vezetett műsort az ATV-n vasárnap esténként. Nem emlékszem már pontosan, mi volt a balhé tárgya, négy párt négy politikusa veszett egymásba.
@Husz_János_Puszita: próbálkozz ékes és lágy cseh nyelvvel. Az elsőszülött szó: a fagyi:-) Zmrzlina kohout:-)
Ez egyre súlyosabb.

"Szigetvári Viktor sajnálkozását fejezte ki afölött, hogy kudarcba fulladtak a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció csatlakozási tárgyalásai az ellenzéki szövetséghez. Szerinte mind az MSZP, mind az Együtt több ízben nyitottságát fejezte ki a DK bevonására a két párt tárgyalásai során az akkor még közösnek tervezett listára.

Végül az Együtt társelnöke szerint nem Mesterházyn és nem Bajnain múlt, hogy a DK-val folytatott tárgyalások kudarcot vallottak. „Gyurcsány Ferenc barátom” a személyes ambíciói és érthető önrehabilitációs törekvései oltárán feláldozta a DK felépítésén dolgozó munkáját – mondta az Együtt társelnöke"

Nem szakadt le a mennyezet.
@Husz_János_Puszita:
Válogatós... :D

Wenn hinter Fliegen Fliegen fliegen, fliegen Fliegen Fliegen nach.

De Paapscht hät z'Schpiez s'Schpäckschpickpschteck z'schpaat pschtellt. („Der Papst hat in Spiez das Speck-Spick-Besteck zu spät bestellt.“)

Wenn hinter Griechen Griechen kriechen, kriechen Griechen Griechen nach.

Zwischen zwei Zwetschgenzweigen sitzen zwei zwitschernde Schwalben.

SSteffyke bogaramat még ilyenekkel tudnám a zőrületbe kergetni... :D
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
-:D
Hozott isten meg a Travel! Rédijóaktívak vótunk, hogy... szóval? A ronda nem csúúnya hanem szép és Rhodes is!
Erre varrjál stejner-mellár számlálót!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne vágjál már fel annyira! hogy a körnsékbeli guberáló, ámde 15 éve stüwzilandban kóborló féldakotáktól tanultad a nyalvnek nevezett abnormitást, még nem jogosít fel Schiller anyanyelvének kabaréba illesztésére:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Nekünk csak ez a "csőcselék" jutott, akik elitnek álcázzák magukat."
A múltkor feldobtam néhány gondolatfoszlányt a magyar "elit"-ről.
Arról írtam, hogy a "mi" elitünk nem kiválasztódik az érdemei miatt, hanem önmagát emeli mesterséges módon ebbe a magasságba, ahová a kvalitásai által soha nem érne fel.
Miután szellemileg soha nem érné el az elithez fogalmilag fűződő szintet, elfogadtatja magát erőszakosan külsőségekkel.
Ehhez két eszközt vet be.
Kiemeli magát vagyonszerzéssel, mellyel maga alá rendelheti a kevésbé tehetőseket és a szegényeket, máris ő az úr a szemétdombon.
A másik, a nép alattvalókká való szelídítése, amelytől elvárja a folyton alulról felfelé pislogó alázatot.
A fentiek torz és erőszakos módszerek a tehetségtelenek hibás öngerjesztő kiemelkedéséhez.
Ez az elit jutott nekünk, de nem mi csináltunk belőlük azt.
@Knósszosz: Ha jó leszel, holnap genyázok Veled, egy nemkomlett tapasbári étlapfotóval:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

A Siller borok, nem???

"A siller német eredetű kifejezés. (Schiller: csillogó, fénylő)
A siller borok a rosénál sötétebb piros árnyalatú borok, amelyek átmenetet képeznek a vörösbor felé.
A siller kékszőlőből készül, azonban a rosé borokhoz képest a héjának a színanyaga a hosszabb héjon erjesztés miatt már nagyobb mennyiségben kerül a borba."
Esse'tudni... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: dögölj meg:-) Amúgy azt hiszem ezt röhögte át egy svejcisapkás miniszter:-)
@jaegtoer:

"Míg szakmai kérdésekben kiegyensúlyozottan tudja képviselni az álláspontját, közéleti ügyekben rájött, hogy nem érti a magyar viszonyokat, nem bízhat az ítélőképességében, ezért inkább hátat fordít a politikának - mondta Róna Péter a Heti Válasznak adott interjújában."

hvg.hu/cimke/R%C3%B3na+P%C3%A9ter

Itt van róla egy csomó cikk, ha érdekel. A Bajnai visszautasítása volt a balhé, akkor kezdődött az LMP szétesése, amikor ő belépett. Talán rosszkor volt rossz helyen.
@Mariann19: Erről valaha regéltem 2010 körnaékén. Megállapításom lényege, a középszer diadala volt. Belátom, tévedtem, az alsósor egy váltóállítással legfelülre került. Ezek normális társadalomban ma, a zöld fényvisszeverős mellényesek tömegét gyarapítanák. Persze a stadionokban egy-egy meccs alatt fel sem tünnek. A helyükön ülnek, csak éppen a b szektorban.
@Mariann19:
Nekünk meg a nyúúúúúúúúúúl jutott... :D
Oszt még ezzel mi jártunk jobban!!!
@Orica Középföldi:
Kalandvágy? Nyelvi kalandozás...

Tres tristes tigres trigo tragaban en un trigal.

Katibu Kata wa Kata ya Mkata amekataa katakata kukata miti katika kata ya Mkata.

כמה חול יכול החול לאכול בכל ימות החול, אם בכלל יכול החול לאכול חול?
Camah hol jakhol a hol le'ekhol be'khol jemot hahol, im bikhlal jakhol hahol le'ekhol hol.
Mennyi homokot tud a homok enni nap mint nap, ha a homok homokot tud enni?
(Gábris is becarik ettől!)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kövérlázárkkooschalayosschstrohmansimitschkazsebbellándungzwanzigprozentmeszarroschloerintz… mint mostannság gazdasági raczionalíításch? Esetleg? Magyarúúl - félig.
Pojedziemy na Pomorze, jak Pomorze nie pomoże, to pomoże może morze, a jak morze nie pomoże to pomoże może Wolne Miasto Gdańsk

Na, húztam pancsiba, meg aluba, jók legyetek! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Stefire kérdeztem, miből gondolod hogy bírja a nyelvet?
@Orica Középföldi:
Ő??? Dehogy... Ő csak nyalni tud, auf Deutsch max káromkodni! :))
@jaegtoer: "A pénzen tarhált nemességet soha nem tisztelték."
Nem is lesz a mi vezéreinkből soha nemes, és nemcsak azért, mert nem kék a vérük.
Mindössze amiatt, mert nem dicsekedhetnek nemes erényekkel. Passz.
Utaltál rám egy hsz-edben a deviza árfolyam növekedés magyarázatával.
Nem megyek bele részletesen, de két dolog fontos.
Az árfolyammozgások a banki pénzbőséggel indulnak, amelyek a befektetői tőke miattkeletkeznek. Ekkor a bankok alacsony kamatozású hitelekkel "szabadulnak" a pénzüktől. A pénzek kibocsájtása után megint beindul egy befektetőket kereső tömegmozgás, mely a befektetőknél növeli a profitot, a hozamokat, és ez növeli az árfolyamot is.
Amiről írtál az exportok esetében, a magas árfolyam valóban kedvező az exportnál, hiszen a szerződések a megrendelővel devizában köttetnek, magas árfolyam esetén 1 euróért igen kedvező, ha az exportőr 326.- Ft-ot kap, és nem 286.- Ft-ot. Pl.
Hosszan lehetne ezeket a folyamatokat leírni, de leegyszerűsítve ez a helyzet.
@Kowalski, helyzetjelentést!: @Husz_János_Puszita:
Ezt Bolival tárgyajjátok le, ű kezdte!
Mocsok alak, most meg elhúzik pancsolni... áá-:(
@Mariann19:

Magas árfolyamon a gyenge valutát érted, gondolom. Svájc pont az erős frank miatt szenved. Lassan nem lehet megvenni a svájci csokit, olyan drága mindenhol.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nem tudom, hogy hallgattad-e az Inforádión Gy.F.-t.Elég "kerek", átfogó interjút adott.Egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy ő látja a legátfogóbban a helyzetet...
@Knósszosz: Szia Knósszi!
Elég sok kerekasztal beszélgetést nézek, kedvelem nagyon ezeket, különösen a meghívott vendégek miatt.
Sokat tanulok ezektől az okos emberektől.
A műsorvezetőket azért értékelem, mert tudják, hogy kiket kell meghívni, és azt külön értékelem, ha látom, hogy felkészültek szellemileg és munkában is a feladatra.
Az egyéni teljesítményüket pedig politikai preferenciájuktól függetlenül is tudom értékelni. Szabó Anettet ezért említettem.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Te egy igazi genyó vagy!
Annyira érdekel téged az én nyálelválasztásom, mint orbán viktort a nyugdíjasok sorsa.

Azért ennek ellenére feltétlenül rád szavazok ha arra kerül a sor, de: bazmeg!
A fekete kagylót imádom, a szardíniát is czitrommal meg olivával és nem csak spanyolossan és... mondom, g e n y ó ó ó !!!

Ezé még számolunk!-:D
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Délután már azt hittem, végleg elmentél, így én is léptem.
Visszatérve a zöldmellényre érdemesültekre.
A hétfői parlamentet visszanézve azt figyeltem, hogy Orbán meg-megcsukló hangon, egyre magasabb frekvencián válaszolt az ellenzék frakcióvezetőinek.
Többen a lagzi "fehérvári huszárok" nóta túlzott és sokszor ismételt hatására és az ebből eredő rekedtségre gondoltak.
Pedig ez inkább a választások előtti kezdődő ideggyengeségre utalt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Nekünk meg csak NyÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚL jutott."
Aztán hogy oda voltunk, mikor nem kérdezett ránk, hogy "Mi van nyavalyások.".
Meg is írtam Nyulamnak ezt.
Jó lesz nekünk Ő is,
@Mariann19:

Én is ideggyengeséget láttam rajta.
@Mariann19: Na azééé:-) Szúköseebb időkben egy nyúlbunda melegít, egy nyúlcomb jó lakat, egy baknyúl idejében bakkangat:-) Mikénemég? :-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem mellesleg idejekorán, akár komputert is programoz:-) Kicsi hiba, hogy onnantől, mindig a háromrépa a nyerő:-) De melyik szentneknem? :-))
@Mariann19:
Szia Mariann!
Amit tudok én is megnézek itt a neten, de nem mindent.
A hírtévét sajna nem tartom hiteles forrásnak, kilóg a lóláb, meg a focista két balláb és egy nagy csomó hosszú nyelv, szóval nem.

Azon túl van ATV és... na?
Úgy van, semmi. Ez is olyan, amikor lesajnálják a DK-t, hottyátazasztán fúúj meg izé és Gyurcsányapicsába, de... és akkor ki, okoskák? Attila? Gordon? Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, s valahány név a politikai szaros naptárba... egyik se?
Játszadozzunk még picit, amúgy magyarosan, tökösen és húzódozzunk, hogy; naneeenanee, ezeket se, azokat se. Közben múlik az idő és nekem nincs húsz-huszonöt év várakozásra való időm, hogy jobb legyen. Én most akarok élni!

Aki(k) ezt megakadályozzák erről-arról az oldalról, azoknak Jancsó és a film. Talpuk alatt fütyöjjön a szél!
@Husz_János_Puszita:
Te is? Megnyugodtam, nehogy a téves itélkezés hibájába essem.
Az a vállból indított /nem rakéta/ állandó, madárszárny csapdosásához hasonlító könyöklengetés is szokatlan.
Jelzem, Kádárnakis volt ilyen jellemző mozdulata, csak ő a válltöméseit is mindíg megemelte a nyakába.
Bocsánat, ronda megfigyelő vagyok.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Mikéne még?"
Amikor itt vagy, már nyugi van.
Aggódtam a távolléted miatt, mert bennem is van közösségi szellem. Még maradtak morzsák ezekben a vérzivataros időkben is.
@Mariann19: Meg alkalmatlanonként esetleg egíy kiadós bakkant és ás:-) Mintaboli:-)
@Mariann19: Nemond má, hogy eldob egy esetleges közös ülés:-) Ez ollan kommenyista csökevény:-)
Ráadásul szellemesen, avagy spiritiuuuálisan??? Basszus:-) Te lttél a tétova tanúi első leánya? :-)
@Knósszosz: Pedigmá szóltam is a haveromnak Rezsőnek, aki különben Béla, hogy itten Happying leszesz:-)
@Knósszosz: Lehet, amilyen hülye vagyok, a lelkem mélyén szeretnék valamelyik műsorból kiguberálni valami fénysugarat.
Néha olyan leverten vagy dühösen vonulok el, hogy alig birok elaludni.
Tegnap egy hipotézist olvastam, azt írta egy töprengő egy posztban, hogy Mesterházyék igazából nem is akarnak kormányváltást.
Csak túlélni akarnak.
Lehet, hogy Gyurcsány lesz az ernyő, mert Fodor, Schmukk Andor úgy néz ki, oda csatlakozik.
Legalább már csatlakozást is látunk, örülünk, mert csak széthúzás van porondon.
Láttad a Narancs szavazási eredményét?
Fidesz - MSZP - Dk, és ezek miniszterelnökeire szavaztak a narancsosok. Óriási meglepetés a végeredmény.
Segítseen már valaki! Igaz, hogy a Matócsnyi 200 milliárdos támogatás hitelkiváltós kerete részben az adós tuljadonrésze egy részénel állami gondoskodásának (tulajdonszerzése) az ára? Fontos lenne...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Ez ollan komenyista csökevény,"
Éreztem, amikor írtam, de nagyon személyes lett volna egy más fogalmazás.
És még te is helyreigazítasz.
Kettős csapás.
Jó! Legyek a tétova tanúi első lánya, ha már kibakkantottad.
Ő ártatlan volt?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Választ persze nem kab tál, mi?
Ilyenek ezek a rezsőbélák és a hubatöhötömök is, csak azok súlyosabbak egy turullal.
@Mariann19: Tőlem igen, a többiekben kétségeim vannak, De nem vagyok meg nem bocsátó:-)
@Mariann19: különben meg... láttál má ordast ártatlan bociszemekkel, amint kicsitvéres száját nyalogatta és közben pedig a farkát csóválta?
@Mariann19:

Jó megfigyelő vagy. Emlékszel még Kádár mozdulataira? Atyaég.:)
@Mariann19:
Ezt a nem akarnak váltást, én is olvastam valahol.
Nem hiszem, hogy így lenne.
Ahogyan igyekszik a párt maga alá gyűrni minden lehetséges szövetségest, az pont nem arra utal, hogy ők nem akarnak valakik lenni a senkikből.

Ha eddig nem volt világos akkor azzá teszem; én elfogadom Gyurcsányt, de megint belefejel a szarba. Egyszer már sikerült a szocialista őskövületeknek kicsinálni őt, nem kellene megint esélyt adnia erre. A magam részéről támogatom abban, hogy mutasson középső ujjat Mesterházynak és induljon/induljanak egyedül.

Ja, hogy az összefogás és akkor mostan szét lesz kúrva a maradék esély is a kormányváltásra? Lehet basztatni Gyurcsányt sok mindenért, de a csillagok mai állása szerint a dagadt pszichopata sikertelen eltávolítása miatt, nem Gyurcsány lesz a felelős.

Ezt mondom úgy, hogy teljesen hülye vagyok a politikához, pusztán a szubjektív megítélés és az ismerőseim véleménye alapján alakítottam ki az álláspöttyömet. Ez nyilván nem tutituti, de mondja már meg valaki a tutit most, 2014-re!

Van? Irigylem!
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Én nem hallottam semmi ilyesmiről. Nem állami garanciáról van szó?
@Knósszosz:

Ez lesz az első olyan szavazásom, amit az utolsó pillanatban fogok eldönteni, lehet a fülkében.
@Knósszosz:
A magam részéről én is támogatom abban, hogy mutasson középső ujjat Mesterházynak és induljon/induljanak egyedül.
@Mariann19: Jahh ordas (vérnyúl). Eddigelé nem volr nyilvánvaló? :-))
@Husz_János_Puszita: Mennj le alfába, valamikor 3-4 hónapja erről zizegtek. Megmaradt bennem, mert kicsi receptoraim vésztjeleztek, az újabb magáncégek haveri lenyúlási szándoka miatt... segits... fontos...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ez volt már? Egy település neve:

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Ki tudja kimondani?
@Husz_János_Puszita:
TV-ben te is láthatod, pl. a retrograd műsorban, ahol a régi időkről van szó.
Most is megy, és figyeljél, ha Kádár beszél.
@Husz_János_Puszita:
A vicc az kedves Lyános(és pussz-í-ta), hogy kurva sokan ott fogják eldönteni. Illetve nem! Már előtte, csak azt még nem merik elmondani, mert fosás van.

De ott lehet majd kurva nagy meglepetés.
Amikor iksz lesz a szarházi focista ellen.
Neked is menned kell, remélem tudod!?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem voltál a helyedre téve, mint ordas.
A nick nevedet nehogy megváltoztasd, mert ez a "fajállat" olyan előkelő és vonalas.
Az állatvilágot meg sem említem.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Tényleg nem hallottam. Felkaptam volna rá a fejem, közeli ismerősöm érdekelt az ügyben.
@Dr. jenőke (jenőke):
Akkor már ketten volnánk-:)
De le leszek baszva Gyurcsány miatt...
Mindegy, kimegyek a Szabadság-hídra, tavaly Gordon buliján is ott voltam a Szabadsajtó úttyán.
@Knósszosz:

Rajtam nem fog múlni, elhiheted, de így még nem voltam, hogy ne lennék biztos a dolgomban.
Sziasztok. Jó éjszakát mindenkinek!
@Mariann19:

Ja tévében! Az más. :DD Nem tudom, mit gondoltam.:)
Mindig a testbeszédet, az arckifejezést nézem, kiül rá a sunyiság, ha van szeme rá az embernek.

Most már tényleg megyek, jó éjt!
@Knósszosz:
Nem csak!
Bolgárnál az első betelefonáló Gyurcsány mellett állt ki, erre Bolgár hivatkozott a felmérésere. A betelefonálót ez nem hatotta meg, csaknem haraggal váltak el. Ezt követően szinte csak DK hívő telefonált, és Bolgár a végén már másképp beszélt. Hallani kell, mert írás nem adja vissza azt a hangulatváltozást.
@Husz_János_Puszita:
Én is biztos vagyok benne, persze attól függ ki vagyok én és hogy ki honnan nézi.
Na, ezt szarom le nagy ívben.

Te pedig dönts meggyőződésed szerint, az sem érdekes, hogy ha nem egyezünk.
Ezt kell gyakorolni, mert... tudod.
@Mariann19: Na... vackolj be Mr. Rezisztens mellé, ozst álmodj ékeset. Gudnájt:-)) Szia:-)
@Dr. jenőke (jenőke):
Hallgattam.
Nem tetszik az, hogy lassan az ellenzéki oldalon van fikázva az ellenzék. Persze amit művelnek, az jogos alap a fikázásra, csak éppen ettől a szar és senkiházi focista dörzsöli a tenyerét, mert ez neki kedvez.

Tosszák meg, én éhes vagyok.
Kaja lesz most, két sec...
Bocsi, kurva jó éjt!
(söröd?? - nem halsz szomjan, remélem)
Oszt meg én is elvakarooodokkker:-) Arridekalinistaoláhepajtitusz:-)
@Knósszosz: én nekem nem közömbös a te lelkiállapotod, segítőkész ember is vagyok, meg látom ez minden vágyad már legalább egy hete, így: milyen aljas népnemzeti áruló vagy, hogy a szemkilövető szekerét tolod! Lecsó receptet fogsz kapni ratattouille helyett!
Most már megnyugodtál, hogy teljesült a vágyad?:))
@Mariann19: "...életfilozófiám része, mely szerint soha nem értékelek le emberi teljesítményt annak érdekében, hogy a magam javára érdemtelen szellemi fölényt érjek el mások szemében"/Olga kontra sírbatesz/
Tankönyvbe való mondat.Ezért szeret téged mindenki.Én is.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Rezignált! Direkt csinálod, mi?:) milyen jó lehet a barátodnak lenni:))
@sírbateszezazegész:
Valahol a ratatouille is lecsó, hajaz az Imam Baildi-ra, én kóstoltam mindkettőt... ahh...

A Gallok másként csinájják mint a Törökök, de én szeretek zabálni, szóval... hmmm!!
Jó éjt!
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nem szakadt le a menyezet...még. Az a tapasztalatom vidéken, hogy jól pofára ejtheti még GYF "Szigetvári Viktor "barátomat"
@sírbateszezazegész: Nem rád értette.Mariann soha nem sértene bántana meg senkit.A pénzügyi, közgazdászi tudásánál csak bölcsessége nagyobb.
Egyébként Olga megítélésében én sem értek veled egyet pedig az esetek többségében azonos a véleményünk
@Orica Középföldi: @Mariann19: @KÁTÉó53éúétr6: látom összejött az olga-fan club, persze mikor én hírdettem meg, akkor senki nem jelentkezett... azért az szép, hogy a lázár-fan club meg egy nap alatt megalakult... :)
Ahogy ígértem, meg időm is van, akkor (próbáltam elfogulatlan lenni, biztos nem sikerült, miért is sikerülne?)
Jávor→ végig alákérdez az e.on-üzletnek, inkább ő akar beszélni jávor helyett, többször elmondja, "ez a mi pénzünk", a végén meg egy debil állhatatosságával ragad le a számára legfontabb kérdésnél: "de tényleg Kis Görbének hívják";
Schmidt→ itt a kulcsszó a "számoljunk háromig" mellett a "választás, de ez választás, hát akkor mi", majd szemmel látható csalódottsággal veszi tudomásul, hogy interjúalanyát nem tudja presszionálni prekoncepciója írányába, s a végére megérti, hogy mi az intézkedés valódi lényege (a legtöbb információt megosztó riport, de nem neki köszönhetően);
Kerék-Bárczy→ (ő többször is szerepelt Róna Csatt! műsorában) az alany szavába vág többször is (ez engem személy szerint zavar), ingerült, mert nem azt mondják, amit hallani akar: kerék-bárczy viszonya bokrossal milyen... hát, hogy nem önszántából hívta meg az embert az biztos, viszont meghallgathattunk egy korrekt értékelést a dk eszmei hovatartozásáról az alanynak köszönhetően;
Vadai→ a nagy barátnő, az egész beszélgetés -mert ez nem interjú volt- alatt azt éreztem, ilyen lehet az "ötyék" (öreg tyúkok) kávéházi beszélgetése, együtt szörnyűlködnek, egymásra licitálva dobálják oda-vissza a labdát, a téma lehetett volna bármi más is, az el nem jött barátnő kibeszélésétől a katasztrófális fodrászokig bezáróan tényleg bármi, a lényeget már az elején tudjuk: az megfellebezhetetlen igazság az ő oldalukon van, nem áll, mert azt is uralják, bár vadai jobban, mint olga;
Magyar dr.→ hát a bulvár és a reggeli ébresztős kertévék színvonalát egy hangyabokányit meghaladó bennfentes beszélgetés, melyben az interjúalany, jól megfontolt marketing-érdekből vezérelve azért fenntartja a jóviszonyt a befolyásos médiaszereplővel, miközben arra gondol, ezért az intellektuális inzultus elviseléséért mennyit számlázzon le ügyfeleinek, hisz ő sem lopja az idegeit, de az üzlet és hírnév érdekében....

Tudom, biztos elfogult vagyok és csak azt akarom látni és úgy, ami engem igazol, s holnap majd megint remit ajánlgatok feleslegesen, mert a detronizáció nem elkerülhető ilyen esetben, de most a bolondok bátorságával leírtam mit láttam:)
És még tényleg a legjobbak közé tartozik! Igaz én meg kimagasló magyar helyesírással rendelkezem a mostani környezetemben, persze a képet árnyalja, hogy rajtam kívűl a magyar nyelvet csak pár erdélyi roma bírja itt, kik közt a legmagasabb iskolai végzettséggel rendelkező a ötödik elemit is befejezte valami kiszámíthatatlan szeszélye folytán a sorsnak (nem ostobák, csak inkább kiveszik a gyereket negyedik után az iskolából és együtt csencselnek vele).
Jó éjt!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a csikorgáson kívűl jelentenek valamit, vagy csak nyelvcsikorgatók...
már az portugál baromság a tigris ről sem jelent semmit csak nyelvcsapások

azért én azt élveztem igazán amikor németek némtekhez tolmácsot hívtak és még a tolmács is hívott egy segédtolmácsot

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tres tristes tigres trigo tragaban en un trigal.
a nyelvbotladozó:

három szomorú tigris búzát nyelt egy búzamezőben

ha ennek azon kívűl, hogy a "tr" ropogtatását gyakorolja amit a portugál nem is ropogtat mert raccsol és a trigo thhh'igo nak ejti...

brühüyyy

schwanz aus
@sírbateszezazegész:

amennyit én láttam olgából -édeskevés- annak alapján nem üti meg a közepes színvonalat sem egy valódi oknyomozó riporter versenyen ahol nagymenők vennének részt néha bosszantóan csinálja

brühüyyy
@jaegtoer: Hátrább az agarakkal? Konkrétan megsértődött. És bár lehet, hogy felszámolt mindent a magánnyugdíj pénztárak felszámolását követően, azért elmondta, hogy bizony ő is pályázott földbérletre, de nem nyert. Úgyhogy nem szükséges előttem fényezni az említett úriembert. Pályázott, nem jött be neki.
Viszont én azon "kevesek" közé tartozom, aki figyel arra, ha egy szakember megszólal. Igyekszem megérteni is. Ő pedig azon kevesek közé tartozik, aki közérthetően fogalmaz. Ezért aztán engedtessék meg nekem, hogy feltűnjön, ha két különböző hozzászólásában ellentétet vélek felfedezni.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

a gyógyszertárakat fogják lenyúlni ahol csak érik, először a láncpatikákba teszik be hitelekkel a patájukat, ahol a kényszer tulajdonrész vásárláshoz nyújtott hitel az első lépés.
@E.Csaba: @KÁTÉó53éúétr6:

Nem hallottam. De szerintem eddig is úgy volt, hogy ő látta át jól a helyzetet. Szigetvári stratégiája megbukott (már az első pillanatban amúgy, amikor azzal indították az "összefogást", hogy mindenkivel, kivéve, akikkel nem, elsősorban Gyurcsánnyal és Kunczéval), és nem a legjobb minőségű gondolkodásmód jele, hogy ezt a legócskább, legfideszesebb módon hárítja.

Úgyhogy a pofára ejtés minimum elkelne. Bajnait sajnálom amúgy, szerintem ő már bánja, mint a kutya, aki kilencet kölykezett, hogy belement ebbe a dilettáns és immorális játszmába. mindig feszülten, szomorú arccal álldogál - de persze ő választotta, és hiába figyelmeztették (elsőként megint csak Gyurcsány).
@CSENDES:

nem fényezem Rónát, nincs rászorulva. önmagában az a tény, hogy 70-71 évesen még foglalkozik közösségi dolgokkal nagyszerű dolog.
az pedig hogy 65-66 évesen belevágtak a feleségével egy üzleti vállalkozásba somogyban -holott semmi szükségük rá- és azt sikerre is viszik, (kétszer is kapott nemzetközi elismerést/díjat lesajnálásod mellett)csak arra hajaz ért valamit az üzlethez és a pénzhez.

de, ha neked úgy kényelmesebb, szóld le nyugodtan.

És igazad is van, mert tényleg egy kapitális barom az, aki ebbe és ebben az országba és országban 1 buznyákot is befektet és akár egyetlen munkahelyet is teremt.
@CSENDES: @jaegtoer:

Rónáról nekem mindig a Várhegyi Évával folytatott vitája jut eszembe, amiből szerintem minden lényeges kiderül.

Várhegyi: "A hazai közéletben a világhírű „pénzügyi gurunál" [Sorosnál] is nagyobb szerepet tölt be az emigrációból a rendszerváltást követően befektetési bankárként hazatért Róna Péter, aki jogi végzettségét és banki tapasztalatait most éppen címzetes egyetemi tanárként hasznosítja Budapesten. Ennél is szélesebb körben gyakorol hatást a hazai sajtóban nagy számban megjelenő publicisztikáival és egyéb megszólalásaival, amelyek közös gyökere a piac és a magántulajdon, valamint a globalizáció előnyeinek mind határozottabb tagadása. Pozitív állításait egyfelől az állam erőteljes szabályozói, sőt olykor (például a bankok esetében) tulajdonosi beavatkozásának hasznosságára alapozza, másfelől arra az ideára, hogy a nemzetközi tőke hatóköréből kivont és a nemzeti keretek közé visszaszorított gazdaság nagyobb felemelkedést kínál a magyar népnek. A bal- és jobboldalon (még a szélsőjobbon is) megfigyelhető népszerűségét az egykori bankár vélhetően a harcos bank- és külfölditőke-ellenességének köszönheti, valamint annak, hogy a nemzeti függetlenség visszaszerzésének zálogát a (szerinte még ma is) komparatív előnyöket rejtő magyar mezőgazdaság felvirágoztatásában látja.

Mindez nem is lenne annyira disszonáns, ha nem éppen a „damaszkuszi" útról lejövet vált volna Róna a magyar közélet fontos véleményformálójává. Igaz, a megszólított nagyközönség keveset tud a manapság a glo­ba­li­zá­ció ádáz ellenségeként, a nemzeti és nemzetállami tulajdon szószólójaként megnyilvánuló címzetes tanár nemrég végbement pálfordulásáról. A gondolatait közvetítő sajtó ugyanis ritkán szembesíti őt azzal, hogy 1994-2004 között az Első Magyar Alap nevű nemzetközi (főként amerikai pénzekből fundált) kockázati tőkealap vezetőjeként még maga terelte Magyarországra a külföldi tőkét és vett részt magyar állami vállalatok privatizációjában.

2001-ben például ezt írta róla a Figyelő: „Róna Péter, aki New Yorkban egy neves befektetési bank, a Schroders vezérigazgatójaként karrierje csúcsára jutott, két évvel a rendszerváltás után visszatért Magyarországra, egy akkor 78 millió dollárnyi tőkét kezelő kockázati tőkealap, az Első Magyar Alap (EMA) élére. [...] Az EMA részvényesei - többek között az ENSZ Nyugdíjalapja, a Union Bank of Switzerland, vagy a Quantum - az idei közgyűlésen 2003 végéig meghosszabbították az alap működési időtartamát. Ezzel egyrészt nyilván a számukra folyósított több mint 70 millió dollárnyi osztalékot méltányolták." Most az a volt bankár szörnyülködik a zömmel külföldi tulajdonban lévő magyar bankok tetemes profitja fölött, aki által kezelt alap 1999-ben például harminc százalékos tőkehozamot produkált. És éppen ő vár most gyógyírt a nemzetállamtól a pénzügyi krízis okozta bajokra, aki anno, az alap menedzsereként még igyekezett távol maradni az állami döntéshozóktól - például a Mirelite Rt. privatizációja során szerzett rossz tapasztalatai miatt. (fn.hu, 2001. febr. 15.)

Az értelmiségi, még ha tőkés is, bármikor felülbírálhatja nézeteit - ezért valóban nem marasztalható el. Nem ártana azért egy halvány utalás, némi magyarázat a nézetek gyökeres megváltoztatására, esetleg egy halk bocsánatkérés azokért a bonyodalmakért, amelyeket a múltbeli ténykedésükkel netán előidéztek."

www.es.hu/index.php?view=doc;23577

Vicces amúgy, hogy a közéletben két olyan emberre hivatkoznak talán legtöbbször "közgazdászként", akinek nem ilyen, hanem jogi végzettsége van: Rónára és Oszkó Péterre (akik között más hasonlóság viszont nincs).
@sírbateszezazegész:

A leírtak rendben. Közel így látom én is.

Ne sajnálgasd magad ,nem áll jól:)) Ez nem a bolondok bátorsága, hanem a függetlenség bátorsága. Az, hogy szubjektív, természetes. Nem is lehet más.

Nem vagyok a fan-club tagja, csak Obersovszky, mint összehasonlítási alap, verte ki a biztosítékot. Ő max a csúszó-mászók rendjében lehet etalon.

Engem egyébként a műsorban legkevésbé Olga érdekel. Ha az alany nem tudja elmondani amit akar, ha hagyja magát legyűrni, elterelni az csak róla szól:))
@jaegtoer:
"a hibás termékről: ha senki sem felelős, csak az ostoba hitelfelvevő parasztja, akkor a politikai gazdasági struktúrában minden rendben van."

Alapvetően így áll a helyzet. A hitel, különösen egy kockázati hitel felvétele mindig is a hitelfelvevő felelőssége. Az utóbbi esetben a kockázata is. Normális esetben. Márpedig eddig sok mindent mondtak, de azt még senki, hogy kényszer hatására vetették fel a hiteleket a homlokuknak szegezett pisztollyal szemezve.

Amin érdemes lenne elgondolkodni, az a szokásos befektetői mérleg. Az egyik oldalon áll a bedőlt hitelek miatt a teljes hitelösszeg elbukása, a másik oldalon egy részleges, de mindenképpen az előző verzióhoz képest mindenképpen pozitív összegű megtérülés. Ez sem új, és ismeretlen állapot. Ezen elgondolás mentén lehetne kockázatmegosztásról tárgyalni.

A kormány azonban nem tárgyal, hanem erősködik, mint a falu bikája a kocsmában. Elfeledkezve arról, hogy nem kell pofon ahhoz, hogy éhen dögöljön. A htsó kijáraton szépen ki lehet menni az országból, és a tőkehiányt úgy megszívja az ország, hogy attól koldulunk. Alkalmasint azért is, mert a kormány aljassága ott van, hogy a jelenlegi konstrukció alapján vetették ki a szektorális különadőkat (A 2009-es eredmények alapján) s most az annak megfizetését lehetővé tevő konstrukciót szétverik.
@sírbateszezazegész:

Én ezt az interjút láttam,

"Kerék-Bárczy→ (ő többször is szerepelt Róna Csatt! műsorában) az alany szavába vág többször is (ez engem személy szerint zavar), ingerült, mert nem azt mondják, amit hallani akar: kerék-bárczy viszonya bokrossal milyen... "

Nem azért vág közbe,mert nem azt akarja hallani,amit akar. Azért mert - látszólag - az alany másról beszél. Először pl én is igy gondoltam. De aztán egy elég nagy kanyarral eljut végül az alany a válaszhoz.
@DarthVader: bocs, "nem azt hallja, amit hallani akar".
@Orica Középföldi: ez jó!:))

viszont tegnap megleptél, mert semmi reagálásod nem volt a "Nem és jellem" bejátszásra...
nem hittem, hogy "átugrod" :DDD
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @jaegtoer: jól írja, tulajdon szerzésre van kitalálva első körben a gyógyszer boltoknál, mert ha akár 1% tulajdoni hányad állami résztulajdon is van egy cégben, akkor az egész állami felügyeleti és ellenőrző szervek a teljes gazdasági adatokra jogosultak pl. ÁSZ meg néhány más bagázs. A 2000 milliárdot kedvezményes százalékokkal a kereskedelmi bankok közvetítik és helyezik ki, ezért főleg velük kerül a hitelfelvevő jogi és gazdasági kapcsolatba.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/fhb_most_eri_meg_igazan_hitelt_felvenni.564376.html
volt már, de ismételni kell:

A pénzmosás elleni nemzetközi egyezményekbe ütközik a július 1-én hatályba lépett stabilitási megtakarítási számláról szóló törvény, emiatt bizonyos, hogy módosításra szorul – nyilatkozta a csütörtökön megjelenő Figyelőnek egy adójogi szakértő.

www.napi.hu/ado/bebukhat_az_allami_penzmosoda_ujabb_unios_vizsgalat_johet.564216.html
hogy is volt, kell nekünk a műszaki képzés, osztán ez akkor hogyan is van?

A túlélésre gyúrnak az egyetemek

A legkomolyabb gondokkal a nagy intézmények közül jelenleg a műszaki egyetem küzd.

hvg.hu/itthon/20130913_Csak_egy_szemesztert_probalnak_tulelni_az
@CSENDES:

Nehogy összevesszetek:)))
Valóban megsértődött, méghozzá látványosan, elég ripacs színházat kerekítve.

Én ezt betudom egy öreg ember sértett hiúságának.
Sokkal érdekesebb, hogy mi vezette odáig.

Azt lehetett tudni, hogy Bajnaiék gazd-pü-i elképzelései nem esnek egybe az övével. Sőt! Ezt nagy kudarcként élte meg.

Az, hogy zöld-ügyben mi zajlott az LMP-ben, ahol végülis kikötött, na az nekem teljes homály.

Egyet tudok biztonsággal, olyan makacs kitartással, ostobasággal, ahogy a különböző zöldek fúrták egymást, talán az agrárium területén fordul(t) elő a különböző lobbik között.

A skála, az életemet és véremet XY-ért és XY életét és vérét, szélsőértékek között mozgott.
Sose mernék állást foglalni hosszú távon egyik csoport mellett se:))

Személy szerint sajnálom, hogy belekeverte magát a politikába, de ez nagyrabecsülésemen nem változtat.
@guma:

Bocs:) Mi volt az? Felidéznéd?
Nem csak FAB figyelmébe. :)

Amit még nem csináltunk: adateltitkolásért feljelentjük a közmédia-óriást

atlatszo.hu/2013/09/12/amit-meg-nem-csinaltunk-adateltitkolasert-feljelentjuk-a-kozmedia-oriast/
@sírbateszezazegész:

Ja!
Detronizációról azért sem lehet szó, mert egyelőre még csak épül az a "trón":))
Az alap szilárd, de ha hagyod Kőmíves Kelement eluralkodni, hosszú munka lesz:)
@Orica Középföldi: az én XX. századom filmből az a részlet amikor idéznek a "Nem és jellem" könyvből, mely szerint a nő nincs...

(ne nevess, de pont miattad kerestem elő:DDD vagyis nem véletlenül, de kezd megint népszerű lenni a könyv... pedig...))

NEM ÉS JELLEM

Elvi tanulmány

"A római katolikus teológiában viszonylag hosszú ideig képezte vita tárgyát, hogy a nőnek vajon van „lelke” vagy nincs. Ennek kapcsán Szent Ágoston kijelenti, hogy „a nő nem Isten képére teremtetett”. A tézist, miszerint „a nők nem emberek”, még 1555-ben is megerősítették, s ennek értelmében a nők nem lehetnek igazi emberi lények – egy másik fajhoz kell sorolni őket. Hasonló felfogással találkozunk az iszlámban is. De nem találhatók nők a „Tiszta Földön”, az úgynevezett Nyugati Paradicsomban a távol-keleti hagyományok tanítása szerint sem, mivel ahhoz, hogy az idejutásra egyáltalán érdemessé válhassanak, először férfiúként kell „újraszületniük”. Ugyanilyen indíttatásból tette komoly megfontolás tárgyává a maconi zsinat, hogy az érdemes nőknek a test feltámadásának napján, mielőtt a mennyek országába belépnek, nem kell-e férfivá változniuk. Nyilvánvaló kapcsolat van továbbá ezen gondolatok és a Platón által a Timaios-ban leírt halál utáni lehetőség között, amelynek értelmében a férfinak – amennyiben önnön spirituális princípiumát az érzéki, testi elembe fojtja és azzal összetéveszti – ahelyett, hogy származási helyére az Égbe térne vissza, nőként kell a Földön újraszületnie. "
Pontosan ezt hogy kell érteni??? :)

Bajnaiék szájból szájba kampányolnak majd

index.hu/belfold/2013/09/12/bajnai_az_unortodox_gazdasagpolitika_fenyeves/
@guma:

Közben visszakerestem. Hát nagyon jól szórakoztam:))) Hogy közben mi mindent gondoltam,pl. a férfiak agyáról is, inkább nem írnám le:))

Tegnap azt hittem valami zene, azért nem nyitottam meg.
De zseniális találat a poszthoz:))
@Orica Középföldi: :DDD

ez van!:)))
ne is írjuk le mert... :D
@Mariann19: "Ahogy írsz, valami keserédes hangulatot érzek benned, amin nem lehet csodálkozni."

valahol egyfajta bukasnak erzem azt, hogy leleptem. de tudod, nagyon nem bantam meg. gyonyoru itt minden. az emberek baratsagosak, becsuletkasszas kis uzleteik vannak a parasztoknak, az autot nyitva hagyhatod az utcan. ismeretlenul koszongetnek egymasnak az emberek, amikor baratnommel setalunk, barki jon szembe, jon a "gruezi mitenand".

es minden, mindehol tiszta.

amit gyuloltem otthon az itt mind szep es jo. amit szerettem es szeretek otthon..
azt meg evente majd 4-6 alkalommal meglatogatom.
@Orica Középföldi:

"Személy szerint sajnálom, hogy belekeverte magát a politikába, de ez nagyrabecsülésemen nem változtat."

Mindaz, amit följebb idéztem, szakmai (és felelősségvállalási) kérdés. Nekem úgy tűnik, Róna ebből nagyon nem jól jön ki - a devizahitelek ügyében nincs érv amellett, hogy ne lenne "nettó hülyeség" - ahogy Felcsuti írja -, amit mond, reagálása a bírálatokra személyeskedésben merül ki, a többi pedig zavaros, ugyanúgy, ahogy a politikai választása az LMP mellett.

nol.hu/archivum/oszko_szerint_rona_blodsegeket_irt_rola
@guma:

Nagyon jó kedvet csináltál nekem, így kora reggel:)))) Köszi.
@sírbateszezazegész: Csak egy mondatban: kifogásaid az interjú alanyát minősítik inkább: pl"láthatóan ő akar beszélni" hátha az alany nem képes?
"alákérdez":tőmondatban válaszolhat, és folytatja a mondanivalóját ha van neki
"szavába vág" ha hagyja az alany, akkor nincs is mondanivalója
satöbbi
@guma:

Tudod, felnőtt fejjel könnyen röhögünk, de ha belegondolok, hogy hittanon miket fognak hallani a gyerekek, azért az valahol hátborzongató.
Még akkor is, ha némileg konszolidálódott a látszat.
@Orica Középföldi: na nekem a guma altal beidezett linktol osszeszorult a gyomrom.

es pontosan ezert.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): @Orica Középföldi:

Nemcsak hittanon, erkölcstanon is. Ilyenek vanak az ötödikesek könyvében:

"A fiatalok érzik, hogy nincs rend és közbiztonság körülöttük a világban. Erre jó példa, amikor a gyerekek csak kísérettel közlekedhetnek a lakásuk és az iskola között. Az egyház értéket, rendet, biztonságot nyújtó közösségével viszont kevesen keresik a kapcsolatot.

- A magyar fiatalok közül egyre többen választják a templomi szertartást is, de többnyire csak divatból. A néptánc egyre több fiatalnak jelenti a közösséghez tartozást. Sok iskolában kötelező tantárgy a néptánc.

- A magyarság Európa egyik legnyitottabb népe, vendégszeretők, barátságosak, Szent István óta így ment ez ezer esztendőn át, míg a 20. század elején egy elvesztett háború és sok befogadott nép szémtbomlasztotta az országot. Népünk továbbra is nyitott és vendégszerető maradt, de a mély seb, amit Trianon ejtett rajtunk, máig nem gyógyult be."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=675158&referer_id=toplist
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Bajnait én is sajnálom.JÓ szándéka nem lehet kérdőjeles.Szakmai tudása naivsággal párosul, ez a "bűne" Korpa közé keveredett,nem hallgatott "a jó szóra" kár érte
@KÁTÉó53éúétr6: @Orica Középföldi: @Kowalski, helyzetjelentést!: @Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

akkor még egy adalék, ha nem néztétek meg a könyv ismertetőt - rá mondta Hitler ő az egyetlen kedvenc.... (nem íróm!)

igazatok van sok szempontból. felnőtt fejel nevetséges, vagy gyomorszorító (ez különben a film érdeme, mely rendkívül jó különben!),

mikor milyen lelkiállapotban talál el...
és, hogy mit tanulnak más helyen gyermekeink azt bizony nekünk kell kontrollálnunk, kiegészíteni, megmagyarázni...
tegnap pont volt ilyen beszélgetésem fiaimmal és meg kell állapítanom roppant büszke lehetek rájuk, mert eligazodnak többé kevésbé a világ útvesztőiben...
@Kowalski, helyzetjelentést!: el nem tudom kepzelni, hogy gyerekem szulessen Magyaorszagon....
@guma: rogton utananeztem a konyvnek es irojanak...

nem is ertem. egy szociopata, aki 23 evesen ongyilkos lett.

valoszinmuleg transzszexualis lehetet a ficko es nem volt kepes megbirkozni vele.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Nagyrabecsülésem nem a közgazdának szól, hanem az embernek.

Én nem tudom megítélni, hogy a különböző gazdasági iskolák közül kinek van igaza. Ezt többnyire a hatalom dönti el,és az idő igazolja. Én csak elszenvedője - lassan kiszenvedője - vagyok e döntésnek.
Fukuyama? Roubini?
Majd meglátjuk:)

Azt viszont meg tudom ítélni, hogy széles műveltségű, filozófiai jártassága okán hihetetlen összehasonlító és elemző képességű, humanista, cselekvő hazaszerető.
Nekem ez elég.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

szerintem inkább azzal nem tudott megbirkózni amit kiváltott...
ez az elmélet ennyire "összeollózva" komoly felmentést ad (a buta) férfiaknak és nagy szeretettel alkalmazzák, amikor csak szülni zavarják a nőt a közélet vagy a gondolkodás világát is megtagadva tőlük...
nem véletlenül emelte piedesztára a 3. birodalom és alaptézise lett.

nekem az a furcsa, hogy világunkban kezd ismét műve jogot nyerni (a politika síkján is) mint elmélet...
Köznevelés: már vizsgálódik az ombudsman

Akár az Alkotmánybíróságon landolhat a köznevelési törvény, ha az ombudsmani hivatal elindított vizsgálata és a beérkező panaszok alapján ez indokolt. Valószínűleg ilyen kifogásolt passzus lehet a diákok kötelező, nyolcórás iskolában tartásának kérdése – értesült az ugyvedvilag.hu.

www.ugyvedvilag.hu/rovatok/napirend/kozneveles-mar-vizsgalodik-az-ombudsman
@guma:

Kérdés, kötelező-e egyáltalán (mert bár kötelező, mégsem kötelező :D).

A törvényben ez van:

"Az iskolában – kivéve, ha az intézmény e törvény rendelkezéseinek megfelelõen egész napos iskolaként működik – az igazgató a tanulót a szülõ kérelmére felmentheti az általános iskolában tizenhat óra elõtt megszervezett egyéb foglalkozás alól."

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100190.TV

Az államtitkárság ezeket válaszolta egy sajtótájékoztatón:

"– Az iskola adhat-e felmentést a bent tartózkodás alól?

– Az Nkt. 55.§ (1) bekezdése szerint a szülő kérésére az igazgató adhat felmentést.

– Milyen indokkal kérhet a szülő felmentést?

– A törvény nem részletezi, hogy milyen indokkal kérhető, illetve milyen indokkal adható felmentés, az indok tehát bármi lehet, sőt tulajdonképpen nem is kötelező a kérést megindokolni. Természetesen célszerű. A legáltalánosabb eset, ha valamelyik szülő, vagy nagyszülő otthon van és foglalkozik a gyerekkel. De a szülő kérhet felmentést akkor is, ha a gyereknek rendszeres délutáni elfoglaltsága van, például sportol. Arra vonatkozóan sincs szabály, hogy a felmentés egyes napokra vagy egész hétre vonatkozik-e, tehát bármilyen megoldás lehetséges."

Gloviczki Zoltán volt helyettes államtitkár pedig egy éve ezt mondta:

"(…)az iskoláknak délután négy óráig kötelességük értelmes elfoglaltságot biztosítani a gyerekeknek. A gyerekeknek értelemszerűen nem kötelező ezeken a foglalkozásokon ott lenni. Ha a szülő a gyermeke felmentését kéri ezek alól, akkor azt az iskola mérlegelés nélkül elfogadja."

www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/hireink/egesz_napos_iskola_pedagogus_oraszam

Ehhez képest ha a tankerületi igazgató feltételeket szab a gyerek elengedéséhez, az merő önkényeskedés. Vagy - még inkább - szó szerinti követni próbálása az újabb zavaros, pontatlan magyarázkodásnak, amit az államtitkárság kibocsátott magából.

www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/az-altalanos-iskolakban-16-oraig-kotelezoen-megszervezendo-egyeb-foglalkozasok
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): "el nem tudom képzelni, hogy gyerekem szülessen Magyarországon..." megjegyzésed nem szimpi,mert nagyon sok gyereknek nincs lehetősége másutt megszületni,pedig a szüleik szeretnének másutt vagy más körülmények között élni, nevelni őket
melléklet:

Halálos bűn a homoszexualitás egy magyar hittankönyv szerint

Halálos bűnnek nevezte Erdő Péter bíboros testvére az általa írt hittankönyvben a homoszexualitást – számolt be a Hír24. A katolikus egyház azt ígéri, kijavítják az ominózus részt.

hvg.hu/itthon/20130913_Hittan_homoszexualitas
@Orica Középföldi:

Lehet. :) Számomra nem ez rajzolódott ki, hanem az, ami a két (három) idézett vitából kiolvasható. (Róna amúgy, mint említettem, a közvélekedéssel ellentétben nem közgazdász.)
fentire kontra:

Házasság, hittan: Erdő Péter nem értett egyet Semjénnel

Erdő Péter bíboros kifejezetten ellenezte, hogy államilag elismert legyen az egyházi esküvő. A katolikus püspöki kar elnökéből nem váltott ki lelkesedést a „kötelezően választható” etika és hittan ötlete sem – tanúsítja egy, a Népszabadság birtokába került jegyzőkönyv, amely a Szentszék és a magyar állam képviselőiből álló vegyes bizottság 2010. októberi üléséről készült.

hvg.hu/itthon/20130913_Hazassag_hittan_Erdo_Peter_nem_ertett_egy
Az OTP felügyelőbizottsági tagja, dr. Horváth Gábor 2013. szeptember 12-én az OTP Bank Nyrt. mint befektetési szolgáltató igénybevételével 10 000 darab OTP törzsrészvényt értékesített.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/bennfentes_tranzakcio_az_otp-nel.564418.html
@KÁTÉó53éúétr6: nem is azert mondtam, hogy szimpatikus legyek, hanem azert, mert ugy erzem nem buntethetem a gyerekemet azzal ami most ott van, amit ott hagytam.

nem tehetem ki az allami agymosasnak, nem kenyszerithetem bele abba a felfogasba, ami ott korulvenne. tudod, en nem az anyagiak miatt jottem ki elsosorban, hanem azert, mert az a mentalitas ami korbelengio az orszagot nagyon nyomaszto es kifejezetten karos a velemenyem szerint.

vegyuk csak a jelenlegi helyzetet, amikor is gyakorlatilag a szervezett bunozes kezere jatszotta az orszagot a szavazopolgarok kb egynegyede, a tobbi meg annyira leszarja, hogy meg egy tisztesseges osszefogast sem kepesek osszehozni a bunozok es szolgaik ellen. es a legnagyobb problemajuk meg azoknak is, akik alapvetoen tudjak azt, hogy mi tortenik, hogy ez a ficko ne vegyen reszt a bunozok elzavarasaban, meg az a ficko se vegyen reszt a bunozok levaltasaban. es aki megprobal egy semleges nezopontbol a celokat felemlegetve osszefogast surgetni, azt rogton kikialtjak egy velt, vagy valos ellensegkep szolgajanak, ahogy en ezen a forumon mar voltam minden, csak rendes ember nem azert, mert meg sehol nem volt a haza es haladas, bajnai meg a kozelebe sem volt a politikanak, az mszpben hatalmi harcok dultak, hogy melyik platform is legyen az, aki tovabb viszi a dolgokat a bukta utan mar az osszefogast surgettem.

en ez elol menekultem el. eleg nagy lokest adott pl ez a blog a lelepesemben azzal, hogy a leginkabb ertelmesnek tartott ellenzeki blog is kimerul az askalodasban, ellensegkeresesben es a rosszindulat motivaciokent hasznalataban.

mar elnezest az egyenessegemert:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bizony ezt halálos bűnnek tartják, ocsmány perverziónak. Saját fülemmel hallottam egy többdiplomás, több nyelvet beszélő, világjáró, ámde baromi bigott 40-es pasitól.

Nem is rajonganak Ferenc pápáért:))

Rózsikáék nem is tudtak a könyvről a cikk szerint, pedig nekem úgy rémlik, ebből volt már botrány, hogy mind a 12 évfolyamra titokban megíratta a hittankönyveket.
Akkor is tagadta.
@Orica Középföldi: jól emlékszel, és ilyen szellemileg visszamaradottal én is találkoztam

@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): pontos állapot leírás, látod tudsz te ha akarsz ;)

Nagyon nem fogunk vitatkozni veled, itt a többség ezekkel az érzésekkel küzd.

Tegnap egyenesen rosszul voltam hallgatva a klub rádióban a szent áhítatos Feri magasztaló betelefonálókat. Ez a rajongás oldaltól függetlenül juttatta ide az országot, és ez meghatározza a jövőképet is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: köszi, de nem érdekel, nekem nem kell, hogy megmondja egy álszent hatalmi szervezet mi a bűn és mi a bocsánat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: en nem magasztalom egyaltalan gyurcsanyt, mert csak egy ember, nem szarik illatosabbat, mint en.. mar elnezest:-)

csak van egy teoriam es aszerint a teoria szerint fogok szavazni a dk-ra es fogom tamogatni.

de rajongani..?
na azt nem. sosem voltam egy igazan rajongo tipus. nem nagyon tudok elkepzelni senkit aki felettem allna es a rajongasomat kierdemelne.
Narancsos demokrácia felfogás:
- sziget szavazás leszarva
- esztergomi szoborvédő aláírások leszarva

és még ez is:

Bedöntötte az állam Esztergomot [Hallgassa meg] [Szó szerinti leiratkészítés megrendelése partnerünktől a www.gepelo.hu oldalon] - 10:21

Inkasszó került Esztergom számlájára, ami még a tavalyi elvett intézmények működtetésére vonatkozó több mint egymilliárdos költség második része. Ennek nyomán az önkormányzat számláján most mínusz 578 millió forint van – közölte a Klubrádióval a város polgármestere. Tétényi Éva elmondta, bár számítottak erre a lépésre, titkon remélték, hogy nem dönti be a várost az állam.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=162386
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): tudom, nem is értem miért hitted, hogy rád gondoltam a felvetésnél ;)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kilenc és félmillió magyarországi lakos tiltakozik, mert jogellenesen arra kényszerítik, hogy Magyarországon éljen.

„A freiburgi közigazgatási bíróság úgy döntött, hogy nem lehet visszatoloncolni egy afgán férfit Magyarországra, mert nálunk az illetőnek előreláthatólag nem lesz lehetősége emberhez méltóan élni. […] A bíróság a végleges verdikt kimondásáig jogvédelmet nyújt az afgán férfinak, ezért várható, hogy a végleges határozat megerősíti majd a mostani döntést. Eszerint a jövőben valószínűleg jogsértőnek számít, ha Németországból bárkit visszaküldenek Magyarországra” – ismerteti a Klubrádió honlapja a berlini Focus tudósítását.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130913_TGM_Tisztelt_birosag
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Olvastam,:-))

Nekem is eszembe jutott reggel, mikor a híreket hallgattam. Jó, hogy megírta.
sokan mondjuk ugyan ezt, de mégis kevesen:

Acemoglu szerint az ország egyedülálló eset Európában: megtörtént a sikeres rendszerváltozás, a demokrácia és a piacgazdaság lett az új rendszer lényege. A közdazdász szerint viszont néhány évvel ezelőtt a társadalom, a nép hatalmas többséget biztosított a választásokon egy olyan pártnak, amely eluralja a politikai konfliktusokat, amely demokratikusan megszerzett hatalmát arra használja, hogy gyengítse a szinte még újszülöttnek számító, független, a végrehajtó hatalmat korlátozni tudó intézményeket.

index.hu/gazdasag/2013/09/12/europa_feketebaranyai_vagyunk/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem vettem magamra:-)

csak kifejtettem az allaspontomat, de nem vedekezni probaltam barmifele gyanusitgatas ellen:-)
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Rónával kapcsolatos, és Rónáról írt hsz-ed több, mint elgondolkoztató.

Az nem vitatható, hogy Róna bankszakember, miképpen Felcsuti sem éppen egy rikkancs.

Üdítő olvasni, amikor a cápák különböző érdekek,és különböző felfogások mentén egymásnak esnek.

Azonban a polémia abban erősít meg. ha két nem is akármilyen bankvezér (az egyik amerikai, a másik a moszkvai iskola neveltje) ily mértékben eltérő álláspontot vall, az nagymértékben alátámasztja azt, hogy az ucca eccerű embere hogyan is értheti meg a jelenkori és jövőbeni banki ügyletek mechanizmusát, amikor a mindenkori kormányzat asszisztált a banki lehúzásokhoz, és bankok mostani lehúzása késő bánat eb gondolat.

De Rónának az a gondolata, hogy nehogy már a bankok ön-szabályozzák magukat önmértékletességük alapján, arról épp a őrült kockázatokat rejtő deviza(alapú)hitelezés elterjedése és kezelése a legjobb példa, miképpen a bankok, és a befektetési alapok cinkos összejátszása a világ gazdasági válság kialakulásában nem vitatható...

A súlyos büntetések, és más retorziók csak azért maradnak el, [kivéve néhány (kipattant) bizonyított bűncselekményt] mert a politika emberiségmegváltó, fennkölt irányítói és a bankvilág fehér lelkű gáncs-nélküli lovagjai kölcsönösen egymás fogságában vergődnek (köszönik jól vannak!:), azaz tettestársak a kialakult helyzetben.

Róna azt mondja ezen változtatni kell. ha ebben nincs igaza, akkor én a továbbiakban nem látom, hogy milyen változásra van itthon szükség, és szükség van-e bármilyen változásra.
Mert az alaptétel soha nem változik:
-Pénz beszél, kutya ugat.
@jaegtoer: röviden, kételkedem tehát vagyok, és kinek az érdeke,

erről szól minden, és nem csak a pénzügyekben, és minél több résztvevő van egy buliban annál nehezebb eltitkolni és annál könnyebb optimális viszonyokat teremteni
@guma: "tegnap volt ilyen beszélgetésem a fiaimmal......." csak a bitang oktatáspolitika pont arra építi aljas irányvonalát, hogy nagyon sok szülő idő vagy tudás hiányában ezt nem teszi,igy nagyon kicsi ellenállással mérgezheti a gyermekek lelkét-tudatát.
Ez teszi a legfontosabbá azt, hogy "14-ben ne maradjanak hatalmon, mert gyerekeinket nemcsak gazdasági-de a lelküket is rabszolgává teszi a rendszer
A hazafias népfront fidesz módra:

Formálódnak a nemzet tanárai - 2013.09.12

Megalakult és megkezdte munkáját a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) előkészítő bizottsága, amelynek tagjai átvették Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter felkérő levelét.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=162372#c
@KÁTÉó53éúétr6: pontosan, lásd mint fent, általános iskolások szüleinek történetei nagy részt félelmetes, egy két üdítő kivételtől eltekintve, szinte a nyolcvanas években érzem magam megint kisdiákként, ahol egy két elkötelezett tanáron múlt csak, hogy nem a korábbi agymosási kísérlet elszenvedői lettünk.
@Orica Középföldi: de jól hangzott:) meg a két komment közt eltelt egy óra alatt mégis csak volt az a karfás szék:))
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Én több posztban is felhivtam a DK "rajongók" figyelmét, hogy olvassák a programot, nehogy csalódás legyen a vége. Csak az maradjon, aki elfogadja a vizitdijat, meg a kétkulcsos adót, stb.
melléklet:

Nagy médianyilvánosságot kapott a hír, hogy a Belügyminisztérium kezdeményezésére száz rendőrt vezényelnek kétszáz középiskolákba, hogy a drogok és az erőszak ellen harcoljanak (lásd cikkemet a Magyar Narancs augusztus 29. számában). Jóval kevesebb közérdeklődés kíséri azt, hogy eközben ellehetetlenül a drogprevenciós szervezetek és az iskolai szociális munkások tevékenysége.

index.hu/velemeny/olvir/2013/09/13/iskolarendorre_van_penz_drogprevenciora_nincs/
@DarthVader: sajnos a legtöbb hívő messiás váró droid, ész érvek nem hatnak rájuk sem, pont mint a fidesz, jobbik, mszp, együtt droidoknál, mindenhol vannak, csak az arányok változnak.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Az általad leírtakban igazad van, és jól tetted /ha már tehetted/, hogy "leléptél" ám ezt nem teheti meg....na nagyon sokan amiből az következik, hogy a maradóknak kell változtatni ha kell vérrel,karddal veritékkel, amit előbb-utóbb meg is tesznek.
@DarthVader: stimmel

megjegyzem, itt most 200 frank a vizitdij:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): azért az nem maffia, ami moon van:)

Én azért a korrektség jegyében üdvözölném azt, ha az ún. "a leginkabb ertelmesnek tartott ellenzeki blog is kimerul az askalodasban, ellensegkeresesben es a rosszindulat motivaciokent hasznalataban" megítélésekor azért árnyalnánk a helyzetet azzal, hogy egyesek nem amiatt utasítják el a többséget, mert ellenséget keresnek, hanem, mert úgy látják, hogy annak a világnak még az alapjait sem rakták le amiben élni szeretnének és úgy érzik -eddigi tapasztalataik alapján- ezt már nem is várhatják el az "elit" résztvevőitől, hiszen azok nem új alapok lerakásában, hanem az eddigi felépítmény renoválásában, azt a saját igényeikhez igazításában érdekeltek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért az nem mindegy, hogy a "szent áhitatot" kiköveteli, visszaél vele, vagy az áhitott ezen minőségében megpróbálja a népek javára felhasználni. hangsúly a "megpróbálja"-n van
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :) a te bajod a konvenciókhoz való túlzott ragaszkodás:)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
"marmint atirjak a hianycelt..?:-)"

Kudarc nincs, csak újraértelmezett célkitűzés (Kapitány a Madagaszkár pingvinjeiből)
@KÁTÉó53éúétr6: én azt éreztem, amit leírtam:) ezen nem fogunk összeveszni, az eltérő véleményektől érdekes az élet:)
@Orica Középföldi: kell, hogy higgyek valamiben.Nagyon figyelek, hogy mikor adjam vissza neked ezt a jelzőt, mert tudom, hogy visszaadhatom.
@KÁTÉó53éúétr6: igazad lehetne, de ilyen ember nincs, esetleg évszázadonként 1-2 aki " megpróbálja a népek javára "
ki dönti el mi az ország java, minden önjelölt messiás pont ezeket hangoztatta, mint csak a nép és az ország javát tartotta szeme előtt. Tettei és elvei következményei pedig vér pusztulás és halál.

Mondá valaki, 2/3-os hatalmat még egy szentnek se, még egy angyalnak sem szabad kapnia.
hmmmm

A valódi korszakváltáshoz nemcsak a jelenlegi kormányt, de a jelenlegi ellenzéket is le kell váltani. Aki ugyanis egy szabad, demokratikus, piacgazdasági Magyarországon szeretne élni, a mai napig nem tud kire szavazni.

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20130913_Seres_politikai_swinger
@sírbateszezazegész: összeveszni!?...ugyan!...csak gondolkodó emberekkel lehet és kell is vitatkozni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezzel egyetértek, és ezért volt a hangsúly:"megpróbálja" hogy mi lesz belőle, na az rajtunk is múlik
@jaegtoer:

Szerintem nem az a baj Rónával, hogy azt mondja, ezen változtatni kell. Csak rettenetesen rosszul (dilettáns módon) diagnosztizálja a problémát, amivel további bajokat is gerjeszt (felheccelt devizahiteleseket és félrevitt felelősségkeresést). Mint amikor érvágással "gyógyították" a betegségeket. Felcsuti fogalmaz úgy, hogy "egy dolog a fogyasztóvédelem, és egy másik dolog kijelenteni, hogy ezek a hitelek nem léteznek". Kb. erről van szó.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Basszus!

Ez de gáz! Még csak nem is zavarja, hogy az államtitkára nem válaszolt egy feltett kérdésre, amire kötelessége lett volna válaszolnia.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi@sírbateszezazegész:

"_en ez elol menekultem el. eleg nagy lokest adott pl ez a blog a lelepesemben azzal, hogy a leginkabb ertelmesnek tartott ellenzeki blog is kimerul az askalodasban, ellensegkeresesben es a rosszindulat motivaciokent hasznalataban._"

szerintem nem hibáztatható az a vevő aki a tátongó lyukú cipője helyett vonakodik teljes áron egy olyan cipő megvételétől, amin csak a lyuk kisebb, de éppen olyan lestrapált, különösen, hogy a gyerekének venné, miközben saját maga már talp-nélküliben kódorog.

... és sipi, azért gondolom, hogy a fanyalgó szemrehányás mellett azért tisztában vagy azzal, hogy szerencsés az, aki lerázhatja cipőjéről kies hazánk marasztaló útjainak porát... sokan, nagyon sokan nem tehetik ezt meg...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A valódi korszakváltáshoz nemcsak a jelenlegi kormányt, de a jelenlegi ellenzéket is le kell váltani. "

ezer *-gos nagy ötös megjegyzés.
rákfenénk mibenlétének legtömörebb összefoglalása.
@jaegtoer: jég! ezen rágódunk már száz éve, seres nem mondott semmi újat.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

azzal nem is vitatkozom, hogy a politikai helyzetértékelése hát.... hmmm bizonytalan alapokon nyugszik... és a hitelek ügyében "értetlen".... más közegben szocializálódott...

azon nem csodálkozom, hogy az lmp-és gazdpol.ötleteket megismerve hanyatt-homlok kimenekült a ködevésből...

az, hogy egy jó elképzelésből mit képesek kicsavarni a politikusok, meg egy érdekes történet... pl. kárpótlás,privatizáció és reprivatizáció szentháromsága...
Értem én, hogy korlátolt, értem én, hogy szar parasztnak lenni, értem én, hogy dicső lehet ilyen kedélyesen, emelt fővel elsunnyogni és menekülni a kérdező elől, de hát mégis. :))

A videón, az utolsó pillanatokban, amikor a gumicsizmás, vöröstatyós sudrigyerek nyomkodja a gombot már a liftben, a testbeszéde elárulja, hogy az a kapanyél hol lóg még ki...

www.hir24.hu/belfold/2013/09/11/orban-viktor-szetfeszitette-a-liftajtot/

Oszt ez a pöcsköszörű a miniszt.eln.kúr!
KAPANYÉL! Mond szépen Piktorka...
@jaegtoer: @bella _ciao: ha csak száz éve, végtelen az irodalma és költészete ennek évszázadok óta...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: finoman fogalmaztál

komment:

Farkas Ildikó · Kiemelt hozzászóló · Tömörkény István Művészeti Szakközépiskola
Mi az, hogy "Csókolom kisasszony!" ez még tisztességesen köszönni se tanult meg? Minek járt egyetemre? Nem ragadt rá semmi, csak a kosz! Ez a jobboldal férfiideálja? Hisz ódákat zengenek róla egyes idősödő nőszemélyek. Hát gratulálok! A bátor magyar férfi,a magyar miniszerelnök sarkában a testőrével! A végén még a liftből meglengeti a középső úját, mint egy neveletlen suhanc!Jól beszólt a ellenzéki újságíró kisasszonynak! És biztosan zaftos poénokat eregettek a liftben, csak úgy férfiasan! Gratulálok mindenkinek aki ezt a bunkót választotta az ország élére! És még nagyobb elismerésem azoknak akik változatlanul támogatják azóta is! Ez a balkáni kultúra, a vadkelet, ez kell nekünk!Ahogy Széchenyi mondta: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel.
Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen."

fn.hir24.hu/poszt-itt-parti-nagy-lajos/2013/09/11/parti-nagy-%28simlisarm%29/
@jaegtoer: szia:)
én nem is hibáztattam, csak jeleztem, a fanyalgás nem minden esetben a finnyásság miatt van... egész egyszerűen van aki azt mondja, inkább nem veszek ezen a piacon semmit, mert minden hentes árúja zöld színben játszik... inkább éhesek maradunk, mint hogy fossunk másnap... habár a fokhagyma/chili kombó használa valóban sok mindent elfedhet, de attól az nem változik meg az alapanyag eredeti minősége...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az általad idézet kommenthez: jó lenne úgy hivatkozni a "balkán"-ra, hogy ismerjük is:)...
Na már megint a svéd cserediákok vagy Balogh úr rejtett erőforrásai. :(

Renátó nem csak megölte a plébánost, hanem még felforgatta a templomot is, aztán ellopta az idős áldozat autóját.

inforadio.hu/hirek/bunugyek/hir-584961
siker ami nem is siker:

Itt olcsón osztottak pénzt: ha kiállunk a kecskeméti főtérre, és 20 forintért csapoljuk a sört, akkor is hatalmas siker lesz, és biztosan ki is fogják üríteni a hordót fenékig. Csak kérdés, hogy megéri-e, mivel Matolcsy csodafegyvere után még a hárommal későbbi kormány is fizetni fog. És nem is keveset, pláne, hogyha rosszabbra fordul a nemzetközi környezet.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2013/09/13/evekig_szenvedhetjuk_matolcsy_csodafegyveret/
Viszont Indiában halálra ítélték a gang raped résztvevőit.
Pont azt kérték Matolcsytól, hogy ezt ne

A jegybank minden kihelyezett forinton bukja az alapkamatot. Az MNB odaadja a pénzt a kereskedelmi banknak ingyen, a bank odaadja a vállalatnak, a vállalat fizet a szállítóinak és az alkalmazottainak, végül a pénz valakinek a bankszámláján lesz. Ezt a forintlikviditást pedig a számlavezető bank beviszi az MNB-be, azaz kéthetes kötvényt vesz, ami után az MNB alapkamatot fizet.

Ha kihelyezik mind a 2750 milliárd forintot, annak a jelenlegi kamatszint mellett nagyjából évi 70-80 milliárd forint lehet a költsége, amit végül ki kell fizetnie a költségvetésnek. A hitelek maximális futamideje 10 év, de a már kiadott hitelállomány átlagos futamideje bőven 6 év felett van, tehát a program költségeinél a 70 milliárdot meg lehet szorozni legalább hattal, ami így már legkedvezőbb esetben is 420 milliárd forint.

Az egyik baj az, hogy a 6-10 év hosszú idő, ezalatt a nemzetközi környezet változása miatt bőven megemelkedhet a kamatszint, ami miatt a költségek durván elszállhatnak. Egy, a szervezete miatt magát szintén megnevezni nem kívánó, de a program részleteit igen jól ismerő közgazdász szerint alapkamat-emelés esetén ez a veszteség lineárisan emelkedik, minden 1 százalékos emelés esetén több mint 22 milliárd forinttal.

Egy közel sem elképzelhetetlen 6 százalékos kamatszint mellett már nagyjából a dupláját, évi 130-140 milliárdot költhetünk a jegybanki csodafegyverre. Ez már egy igen jelentős költségvetési mínusz évente, de persze a jövő gondja, ráérnek majd foglalkozni vele a későbbi kormányok.

„Ez a program gyakorlatilag nem más, mint egy állami – a mindenkori alapkamattal megegyező – kamattámogatás a vállalati és kkv szektornak” – mondta a szakértő.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2013/09/13/evekig_szenvedhetjuk_matolcsy_csodafegyveret/
@sírbateszezazegész:

Ne feledd, az egy különös és meglehetősen ritka, ámde hosszúra nyúló életszituáció, amiben te a balkáni multikultival (is) ismerkedsz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Itt a videó a konyári roma iskolánál leparkoló szurkolókról

A hvg.hu megszerezte azt a nyolcperces felvételt, amelyen látható, ahogyan megállnak Konyáron a Bukarestbe igyekvő szurkolók és fotózkodnak. A helyi romák szerint félelemkeltő volt a szurkolók skandálása, és a rendőrséghez fordultak, mások szerint nem volt abban semmi különös. Viszont úgy tudjuk, annak a tanárnak a javaslatára álltak meg az iskolánál, aki korábban éppen ott dolgozott, de cigányozásért kirúgták.

hvg.hu/itthon/20130913_Konyar_felelemkeltes_rendorseg_video
@Orica Középföldi: én azzal előtte ismerkedtem meg:) hagyományosan:) egy egyszerű mosoly is elég:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gondolom a mindenki által szeretett cibakházi plébános sem nagyon rettegett, amikor a 19 éves "fiatalember" (W. Renátó Zoltán) agyonverte. Sőt feszült inkább az elkövető lehetett, hiszen magát nyugtatandó és biztos ami biztos alapon még a plébánia berendezéseit is összetörte, majd az áldozat autóját is elkötötte.
Fáradt vagyok. És most nem értem, hogy Gyurcsány miért esik neki most épp Bajnainak. Mondom úgy, hogy azt akarom, hogy Orbán menjen 2014-ben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mondom én, hogy ragadszkodsz a prekoncepcióidhoz... csak azt veszed figyelembe ami azt erősíti...
@V-PORT: nekem utólag az egész összefogásból az jön le, hogy mindegyik szereplő evidensnek tartotta, hogy a másik fél elfogadja az ő feltételeit. ezzel semmi baj nem lett volna, ha egyeznek, de rohadtul különböztek. közös csak az orbán leváltás volt szinte.
@bella _ciao: Én most a Dk hozzáállását nem értem. De nem is merem kérdezni, mert, akkor én Gyurcsány-ellenes vagyok.
@Orica Középföldi: bezony ám:))
Személyes: hogy érint, hogy az "autista elmét" egyre többen támadják? Van alapja vagy csak keresik a bűnbakot? Én innen nem látok semmit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerencse, hogy a Jobbik csak becsületes emberekkel foglalkozik. Igaz?
@sírbateszezazegész:

Ez egyelőre bűnbakkeresés. Nem tudom meddig fogja bírni a nyomást. Aggódom egy kicsit.
@sírbateszezazegész:

Nem áll meg a jelző:)) Csak enyhe vonások.
@sírbateszezazegész: Dehogy is. Csupán csak arról van szó, hogy inkább lettem volna konyári iskolás, mint mondjuk cibakházi plébános.
@V-PORT: Na de a jó példát nekik kéne mutatni, hiszen ők most ismét korszakot akarnak váltani. A hülye bunkó jobbernáciktól azért nem szabad ennyit várni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De, amikor kiderült, akkor megszakította vele a kapcsolatot, igaz? Vagy azt mondta, hogy de a Fidesz is tele van vele?
@V-PORT: Az ilyen elemekkel való kapcsolatmegszakítás nyilván csak akkor lehet pozitív ha mondjuk Bajnaiéknál fordul elő.
Viszont ha ugyanez történik mondjuk a jobbiknál az senkit sem érdekel.

Első esetben milyen derék, az utóbbinál pedig a bármit csinálnak úgyis olyanok. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt te mondtad. :)
Vagyis a Jobbik körül is vannak kétes elemek?
@bella _ciao: nem én vagyok a titokgazda:) viszont a diszkréció és legfőképp a bizalom nem áthágható:)
@V-PORT:

Mi az, amit nem értesz a hozzáállásban?
@Orica Középföldi: sem nevet, sem viszonyt hozzá nem írok... de az azonosítás sikerült, nem:)?
Az külön elégtétel, hogy az éltes digó oldala kilukad :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kivel szakitotta meg a Jobbik a kapcsolatot hasonló okok miatt?
@jaegtoer: "sokan, nagyon sokan nem tehetik ezt meg... " akinek a lehetosegeit eltakarjak a kifogasai, az tenyleg nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: csak a kettő közül lehet választani? Én mondjuk Vincent Cassel helyében néha lettem volna:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azt mégsem lehet mondani, hogy jó napot kívánok elvtársnő..
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Kissé távolról indítok a külföldre való távozás tól való tétovaságot illetően.
A magyarok évtizedeken át tiltás miatt beszorultak a saját hazájukba, és szinte misztifikáltak idegen országokat, mint a nagy ismeretlent.
Ez az érzés egy távozási szándéknál is szorongó érzést váltott ki az emberekből, melyet feloldott egy egzisztenciális kényszer, és vállalkoztak a távozásra.
Korábban az itthonmaradást egy eltúlzott hazaszeretettel lehetett magyarázni, holott a világban való megjelenés nem tagadja meg azt.
Ez a te tapasztalatod is, amelynek őszintén örülök személy szerint is.
Hiszen mindenütt emberek élnek, jók és kevésbé jók. Az egyéni boldogulás, az elvárt életvitel színvonalának beteljesülése külhonban nem zárja ki a családhoz való feltétel nélküli ragaszkodást és a hazaszeretetet sem.
A soraidból olvasva szerényen ezek a gondolatok jutottak eszembe, mellé téve azt, hogy itthon tudsz lenni a távolból is, és barátaid vannak. Mint itt is tapasztalhatod.
Konyárra úgy kell menni, hogy az ember Romániába utazván Derecskénél nem hajt tovább Berettyóújfalu felé, hanem balra fordul, majd konyári látogatását befejezvén alsóbbrendű utak felhasználásával Pocsajon, Kismarján és Nagykerekin át jut el Biharkeresztesre. De vissza is mehet a főútra akár eredeti útvonalát folytatandó, ha úgy tartja úri kedve. A pluszként megteendő távolság nem nagy, taktikától függően 8 – 10 kilométer lehet. Ha valakinek nem célja Konyár, akkor persze majd hülye lesz Derecskénél balra fordulni. Megállapítható tehát, hogy a szurkolók buszának konyári kitérője célzott okokból történt.

Az előzmények közé tartozik, hogy a konyári iskolából még februárban kirúgtak egy történelemtanárt, mert valamely levideózott fórumon (amely videót feltettek a hálóra) oda nyilatkozott, egy cigánynak (ha jól emlékszem, Horváth Aladár volt az) mondhat egy tanár(!) olyanokat negatív értelemben, hogy a „fajtársai”, és ő ebben utólag sem lát semmi kivetnivalót, valamint, hogy néha bizony csak fizikailag tudja „megrendszabályozni” az osztályába járó cigánygyerekeket. Ez ügyben a Jobbik már márciusban kirúgáshelytelenítő demonstrációt is tartott (akkor a községháza előtt), jelenleg viszont nem a községháza került célkeresztbe, hanem az iskola, lévén, hogy a tanár úr is a buszon tartózkodott, és az eseménynél mint éceszgéber működött közre.

Mint azt a rendőrség megállapította, atrocitás nem történt, egy pofon el nem csattant, és bár csokiosztás sem volt, minden nagyon jogállamiasan folyt. Hasonlóan ahhoz, mint mikor az Állatkertben iskolás csoport érkezvén a tigrisketrechez, a ragadozók ketrecajtaját egy kicsit kinyitják. Nem nagyon, csak egy kicsit. A tigris ki se fért volna rajta, tán csak ha meglöki a vállával. A nyitvatartás alatt a tigrisek békésen viselkedtek, bent maradtak a ketrecben, néha hörögtek, de senkinek a hajaszála se görbült, és az Állatkert igazgatója, értesítve lévén a dologról, mikor odaérkezett, az ajtót becsukta. Az iskolások meg menjenek haza, most mit kell úgy odalenni, pláne a hivatásos bérrettegőknek, nemde?

Az, hogy valakik iskolás gyerekeknek tartanak erődemonstrációt, csak egy rendkívül genya dolog, de attól, hogy valaki leírta, miszerint „inkább lett volna kanyári tanuló, mint cibakházi plébános” percekig maradt tátva a szám.
@sírbateszezazegész: Szia!
Nem szeretném túlspilázni a Kálmán Olga értékelést, ezért részletes érveid közül egyet kiemelek, rávilágítva a kettőnk eltérő értékelési módjára.
A Kerék-Bárczyval az Olga által folytatott interjúból Olga rámenős, erőszakos, elhallgattató stílusát bírálod.
Ebből én mást láttam. K
Kerék-Bárczyt Olga azért invitálta meg a stúdióba, mert ismertté vált K-B DK-ás újkori elkötelezettsége. Láthatóan Kerék-Bárczy nem kívánta egzakt módon ezt a tényt igazolni, mellébeszélt, elvekről, eszmékről szólt.
Érezni lehetett, hogy nyíltan megfogalmazva még nem áll ki Gyurcsány mellett, mert még "snassz"-nak tűnhet, de a háttérben már elkötelezte magát a párttal.
Olga ezt a mellébeszélést próbálta több ízben terelni a valóság felé.
Egy jelenségben, "Olgával elszaladt a ló", igazat adok neked, bár ez a hiba nem jelentős.
Olgában én is észreveszek egy kissé túlméretezett magabiztosságot, a helyzetet kizárólag uraló szándékot, és egy népszerűségre hajtó fogalmazási lazaságot.
Mindez nem nagyon feltűnő, de jelen van, aki vesézi a látottakat, észreveszi.
Márpedig ilyen nézőből sok van.
@KÁTÉó53éúétr6:
Nagyon jól estek kedves szavaid, örülök, hogy így látsz. Köszönöm szépen.
@vakapad: ennyi, de prekoncepciókkal előítéletekkel, csúsztatásokkal és terelésekkel operálóknak ez úgy is hasztalan információ
@vakapad: Most már becsukhatod, mivel elég logikus. A konyári műrettegés pedig szépen példázza, hogy mennyire fordítva ülnek a lovon a megélhetési rettegők. ;)
Nem hajlandó Pestre jönni a bécsi Burgtheater

A közlemény: "a jelenlegi magyar kormány kultúrpolitikusaival, köztük Balog Zoltán miniszterrel és Vidnyánszky Attilával szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy ők a találkozásainkat utólag gyakran másként állították be, mint ahogy azok zajlottak."

www.origo.hu/itthon/20130913-nem-hajlando-pestre-jonni-a-becsi-burgtheater.html
@Dr. jenőke (jenőke): nem lep meg, sem az hogy nem jönnek sem az hogy máshogy állítják be.
Nem hajlandó Pestre jönni a bécsi Burgtheater
Balog Zoltán miniszterrel és Vidnyánszky Attilával szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy ők a találkozásainkat utólag gyakran másként állították be, mint ahogy azok zajlottak.
www.origo.hu/itthon/20130913-nem-hajlando-pestre-jonni-a-becsi-burgtheater.html
@DarthVader: Nem tudom eldönteni, hogy Gyurcsány megy valahová, vagy jön valahonnan?
@Penivaldes:
Marhajó! Vártam öt percet, és elküldtem mégegyszer. Így most kettőt látunk.
@V-PORT:

Ez jóóóóóóóó:)))))))))
@V-PORT:

Lényeg, hogy mozgásban van. Nem?
Bajnai elovasta a Piroska és a farka című mesét és rájött:
Bajnai szerint van esély arra, hogy megverik az MSZP-t

mandiner.hu/cikk/20130913_bajnai_szerint_van_esely_arra_hogy_megverik_az_mszp_t
@Penivaldes:
De még ihatunk! Ez csak az előleg.
@Orica Középföldi: @Penivaldes: Én tényleg nem látom át, hogy mit akar. Biztos ő tudja, de én nem értem.
Ittasan vezető fideszes: jogerős a félmilliós büntetés

Jogerőre emelkedett az ittasan vezető T. A. 480 ezer forintos büntetése és a közúti járművezetéstől való egyéves eltiltása - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője pénteken. Az MTI más hivatalos forrásból úgy tudja, hogy az érintett Tilki Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.
@V-PORT:

Gyurcsány előtt két út állt:

1./ megállapodni mindenáron (az árat tudjuk),
2./ megállapodni ha lehet, de nem mindenáron.

Azt is tudjuk, melyiket választotta. Hogy ez jövés-e, avagy menés, embere válogatja.
@Dr. jenőke (jenőke): tudod hogy én nem iszom, még a szagát sem bírom.
@Dr. jenőke (jenőke): Honnan tudod, hogy nem tudják őket megverni? Szerinted Juhász Péter nem tudná leütni Szanyit? :)
van még kérdés?

14:56
Kövér elmozdítaná a trafikos táblával tiltakozó jegyzőt a PM szerint

A Párbeszéd Magyarországért (PM) információi szerint Kövér László házelnök a házbizottság csütörtöki ülésén bejelentette, kezdeményezi, hogy hívják vissza a parlament jegyzői posztjáról Szilágyi Pétert. Ezt a független képviselő mondta el pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/itthon/20130913_Kover_elmozditana_a_trafikos_tablaval_til
@Husz_János_Puszita:
A tegnapi Orbán-Kádár szónoki nyomatékokat jelölő testbeszédhez írt hsz-edhez válaszolom.
Azt írod, jó megfigyelő vagyok ebben a tekintetben.
Amennyiben megfigyeled a politikusok megitélésénél nem sok szó esik arról, hogy milyen karakterek, milyen személyiségjegyeket hordoznak magukban.
Értékelésük szinte kizárólag cselekedeteik és döntéseik alapján történnek.
Holott irányításuk tartalmát, döntéseiket nagyban befolyásolják emberi tulajdonságaik, feladataik ismerete, ez utóbbiban az emóció és empátia is részt kell hogy vegyen.
A külsőségekben történő megnyilvánulások is reprezentálják a politikus belső valóját, ezért érdemes a külső stílusjegyeket is megfigyelni.
a szét vert ország, ahol nincs hitelessége senkinek és semminek, ahol a káosz és az erő az úr, ahol nincs szolidaritás, ahol nincs emberség, farkas törvények uralnak mindent, és ebben bűnösök vagyunk mind:

9
Vadai: nem érdekel Orbán ügyészsége

Nem érdekli "Orbán ügyészsége" - reagált Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár, jelenlegi független országgyűlési képviselő, a DK politikusa pénteken arra, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt.

hvg.hu/itthon/20130913_Vadai_nem_erdekel_Orban_ugyeszsege
@Penivaldes: Engem sem. Csak Vadait féltem. Mi lesz vele?
@Mariann19: én mintha azt láttam volna,hogy kerék-bárczy arra válaszolt, amivel olga indított, sok helyen jelentkezett/házalt, azt csak itt kellett és ez a felütés határozta meg az utat, de mindig meghajlok egy reciprok érvei előtt:)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"akinek a lehetosegeit eltakarjak a kifogasai, az tenyleg nem."

ha általánosítva mondod, akkor túl könnyen ítélsz.

ha "kevesekre" érted, úgy persze van alapja.
@Penivaldes: Engem is csak ez éltet. :)
@V-PORT: sajnállak érte őszintén, szar lehet neked.)
@Penivaldes: Egyszer közreműködtem egy lengyel-magyar ügyletnél. A lengyeleknek alkoholmentes pezsgő kellett mert vannak lengyelek, akik szilveszterkor sem isznak. Gondoltam ha így állunk, akkor kell nekik alkoholmentes vodka is. Egy hétig tépelődtek, aztán azt mondták, vizük nekik is van.
Ki érti ezt?
@V-PORT:
Egy pont oda.
Vagy számoljuk tenisz alapon? Az az ütő nagyon ütő.
Káromkodás miatt büntettek a rendőrök
A rendőrség szerint ittasak voltak a fűben szendvicsező szegedi srácok, ezért jött a bilincs.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F13%2Fkaromkodas_miatt_kaptak_csekket_a_stopposok%2F
@sírbateszezazegész:
Félő, hogy ez a reciprok - általam gyakran használt matematikai kifejezés - rám ragad.
Viszont annyira kifejező, ha pl. két véleményben a nevező és az osztó felcserélődik, rövid és velős.
Úgy látom, - persze a jóváhagyásoddal - hogy ezt a témát lezárhatjuk. OK?
Ahogyan ismerem magunkat, úgyis találunk másikat, amin fenhetjük az elménket.
Rám fér, nehogy eltompuljak.
@V-PORT: dehogynem, nem az erő a lényeg hanem a kivitelezés.
Ilyenek:
Lukács Tamás kormánypárti honatya szerint, a nők tehetnek a hajléktalanságról

És hasonlók:
A gonosz liberálisok belenyúlnak a család szentségébe, kiemelik a férfit ha veri a felességét, és ezzel generálják a hajléktalanságot!

magyarinfo.blog.hu/2013/09/13/a_kormanyparti_kepviselo_szerint_a_nok_tehetnek_a_hajlektalansagrol
@Dr. jenőke (jenőke): a férfiak mindig is gyengébbek voltak a nőknél.
Egy kényes posztért már három év börtön jár Kínában

A kínai kormány szigorította az egyik internetes törvényét a héten: azok, akik hamis híreket, lejárató pletykákat terjesztenek az interneten, akár három év szabadságvesztéssel is súlyhatók. A kormány szándéka az, hogy megelőzzék a „közrend megzavarását” és „a vallási vagy etnikai konfliktusok elharapózását”. A kínai szólásszabadságért küzdő aktivisták szerint az a kormány célja az, hogy megfélemlítse az internetezőket, amellett, hogy ez egy újabb fegyver a politikai és üzleti riválisaik ellen.

hvg.hu/vilag/20130913_Barki_lecsukhatnak_10_evre_Kinaban_egy_Tw
@Penivaldes: a keleti szél ugye, és ebbe az orosz medve is benne van, mert ez ott is hasonlóan megy, meg még sok más egyéb
oligarchák, kiskirályok, kisebbség ellenesség, homofóbia stb stb
@Mariann19: csak reagáltam:) különben is mily kevés vagyok ahhoz, hogy fordított értékek megjelenésekor ellentmondjak:) habár az eltompulás esetedben a költői túlzást is meghaladó félelem:)
@Penivaldes:
Ebben egyet értünk.
Vannak közöttük olyanok, akik, ha rám néznek és elgyengülök. Olyanok is, akik, ha rám néznek, elfordulok. Ez - úgy tapasztaltam - fordítva nem működik.
hogy mik vannak, és erre csak most jöttek rá?

A szadizmus hajtja az internetes trollokat
Egy kísérlet mutatta meg, hogy örömöt okoz nekik mások szenvedése, ezért folytatják a kommentelést.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftech%2F2013%2F09%2F13%2Fszadistak_az_internetes_trollok%2F
@jaegtoer: nem itelek.

a volt edzom mindig azt mondta nekem, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: killer piac, pénzért bárkit megölnek, vannak a nagykutyákra specializálódottak, meg vannak a kisemberre specializálódottak.
@Dr. jenőke (jenőke): ez igaz, én nem ismerek olyan férfit akinek a tekintetétől elaléltam volna, vagy elfordultam volna. és én csak egy vagyok.
@Dr. jenőke (jenőke):
Ezért a hajléktalanság megszüntetésének legegyszsrűbb módja: válás betiltása, CSBE vagy egyéb miatt panaszkodó nők megbüntetése, tanfolyam férfiaknak: idomítás (kezdő, haladó).
oops, a blog és a kommentek, akinek még nem elég a vérnyomás növelése óvatosan kukkancson ide, Gabriel egyik kedvenc linkjére, tanulságos nagyon:

/csak óvatosan, ismert kétbites trollok jelentős számban/

jobbegyenes.blog.hu/2013/09/12/lemond-e_a_wc-t_hasznalo_papcsak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_13&utm_campaign=index
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Elolvastam. Jól hangzik, de erősen elnagyolt. Ha a kutatás is annyi, mint a cikk, akkor elég komolytalan.
@Penivaldes: én sokszor láttam pedig ilyet... még a saját szememmel is:)
@bella _ciao:

Erről a kávés vicc jutott eszembe: szívem-lelkem bele főztem. Köszi, inkább kávé legyen benne.
@Orica Középföldi: cikk csak hatásvadász, a kutatás meg csak féligazság, a bogaras bulira inkább nem írok semmit, mert én lennék Freddy az Elm utcából, amiket csináltunk velük gyerekként.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bizony, megöltük, szétszedtük, vizsgáltuk, eltemettük.
@Orica Középföldi: azért illés fejét megnéztem volna, miközben buzgón pötyögte az sms-t.
@bella _ciao:

A mazochizmusnak is van határa:)
@saravad:
Van ebben is valami, de gondoljuk tovább!
Be kell tiltani a házasságkötést!
Ez nem csak preventív intézkedés, de csupán illetékben és más költségekben is jelentős megtakarítás a lakosságnak.
Például nincs menny asszony táncolni, nászajándék, válási illeték, és így tovább.
@saravad:
Van ebben is valami, de gondoljuk tovább!
Be kell tiltani a házasságkötést!
Ez nem csak preventív intézkedés, de csupán illetékben és más költségekben is jelentős megtakarítás a lakosságnak.
Például nincs menny asszony táncolni, nászajándék, válási illeték, és így tovább.
@gipsz.jakab:
Legalább egyszer próbáld ki ezt a formulát:
"Jó napot kívánok!"
@Dr. jenőke (jenőke):
'Jelentős megtakarítás a lakosságnak' Oszt kijaf.. az a lakosság? Ilyet nari csak ellenzékben mond.

A nőket meg kell pályáztatni és kiutalni az arra étdemes igénylőknek. Demográfia is megoldva. Persze ehhez nem kell különösebb oktatás.
@Penivaldes: A Katolikus Egyház Katekizmusa is bigott szerinted??? :)
@vakapad: Arról nem is beszélve, hogy korábban a szélsőlibsi megmondó portálok miket hazudoztak össze-vissza a dologról. :)

"A tanárok bezárták az iskola ajtajait, a támadók azonban az ajtót rugdosták, és azt kiabálták a bent lévőknek, hogy "gyertek ki", "megdöglötök büdös cigányok", és hogy "rohadt cigányok, mindjárt bemegyünk és szétverünk titeket"."

"A 444.hu úgy tudja, a szélsőségesek a cigányozás mellett sörösüvegeket dobáltak az iskolára, és volt, aki levizelte az épületet"

Erre most itt a videó, de persze nyilván tovább kell "rettegni" még akkor is, ha a rendőrség is megállapította, hogy semmi jogszabályba ütköző nem történt.
@sírbateszezazegész:
Ez egy kedves és új arcod, amikor hülyéskedsz.
Tetszik.
@bella _ciao:

Kolosszális:))
A XXI.századi szociáldemokrácia behömpölyög a Vatikánba és a Svájci Gárda úgy marad:)

Mekkora nárcisztikus farok ez!
@bella _ciao:
"Nem vigyorogni."
Schmuck Andoron én egyenesen röhögtem, amikor legutóbb egy sportcsarnokban /talán/ a szépkorú meghívottaknak Suppe Könnyű lovasság zeneművét vezényelte.
A végén vártam, hogy a tomboló záróakkordoknál hogyan fognak a táncban tobzódni a nyugdíjasok.
@Orica Középföldi: Ez Szél Bernadettnél így hangzik: szívét lelkét kitette, de hol a válasza? Mert akkor, ott a képviselőnő kérdéseket tett fel és még nem hallottam a választ.
@saravad:
Értem.
És megint a Közgép nyer, vagy a Simicska? Esetleg a Nyergesek?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Egy közönséges SUTTYÓ !!!
Az is volt világéletében.

A vakaródzásairól , meg jobb,hanem is beszélek.
Phatológiás eset!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: legalább arról beszélj amit látsz!
elindul az a busz tovább?
a rendőrség szerint is könnyítettek magukon(!?). az hol látható?
és lehet sorolni még a kérdéseket, de minek...
ez jó trükk volt a "kirándulás" beszámolójáról...
ne add fel, hátha egyszer még igazad is...
"2008 és 2010 között több millió forintért kötött megbízási szerződéseket kommunikációs cégekkel Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár honlapjának üzemeltetésére, miközben ezt a feladatot a minisztérium dolgozói is el tudták volna végezni."

Kiváncsian várom, a zállamadósságmérő honlap üzemeltetése miatt mikor kezdenek nyomozni? Meg a többi hasonló miatt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"ha a cigány elköti a székely ember biciklijét a templom elől, akkor a székely ember 3-4 vagy 5-10 -, amennyi szükséges – komájával bemegy a cigány portájára. A minimum az, hogy elhozza a biciklijét, de ha szükséges, úgy elverik a cigányokat, mint szódás a lovát."

Itten peniglen másnap a cigány 300 komájával bemegy a paraszt portájára, a többit képzeljük hozzá.

SOHA SEHOL nem lehet normális társadalom eszköze az önbíráskodás.

Normális társadalom eszköze a jog megfelelő alkotása és alkalmazása. (Főként utóbbi.) Ha pl. egy lopási ügyben tettenérés esetén a rendőr azt látja, hogy beviszi a tettest, a tanú tanúskodik (!!), kihallgatás, jegyzőkönyv, délután bírónak átad (!!) bíró kiszabja a megfelelő büntetést - visszaeső esetben letöltendőt - és a kuncsaft estére bent van 4-5-6 hónapra a sitkón, és nem az történik, hogy a tanú nem tanúskodik, mert "fél", (igen, mert ha kázus van, akkor ugyanaz a maszatolás történik, ahelyett, hogy a tettest azonnal lenyomnák 3 évre), a jegyzőkönyvet felveszi, a tetvest pedig el kell engednie, aki gúnyosan szemberöhögi. Így aztán a rendőr se igen igyekszik.

A hivatkozás többi része szimpatikus.
@Dr. jenőke (jenőke): ne bántsd szegényt úgy lép be ide, ahogy őt kiléptetik a kocsmából:takarogy
@DarthVader: Akkor támogassuk közösen legalább azokat a részeket, amelyek neked is szimpatikusak. :)
Ejj, de szép is amikor a Vezérek JÓT TESZNEK A NÉPPEL!
Ha bele döglötök is! :(

"A lex Margitsziget folytatása - itt a lex Normafa

Elsőként idén júliusban lehetett hallani arról, hogy a kormány és a XII. kerületi önkormányzat komoly fejlesztésekre készül a Normafánál. Pokorni Zoltán akkor azt mondta, hogy Budapest legnagyobb parkját akarják létrehozni, felújított sípályákkal, új felvonókkal, a fogaskerekű vasút pályájának meghosszabbításával és a Libegő felújításával.

Igen ám, csakhogy a terület szigorú természetvédelmi oltalom alatt áll, amely akadályozza a beruházást. Na ezt oldja meg Pintér Sándor törvényjavaslata, amely történelmi sportterületté minősíti a Normafát, ezzel elgördítve az akadályokat a tervezett síparadicsom létrehozása elől."
tenytar.blog.hu/2013/09/13/a_lex_margitsziget_folytatasa_itt_a_lex_normafa
Ja, jut eszembe... A Pintér (MARGIT, NOOOOOORMÁLIIIIIIS????) ettársnak valaki szólhatna, hogy van, amikor nem gyün a hó!
Majd most fog??? ű
Mocsokimprlesista a hó is!
@DarthVader: önbíráskodásnak csak azóta számít mióta az "állam", mint önálló entitás ezt kisajátította... a törzsi társadalmakban ez a mai napig működik és azokat emiatt nem nevezném nem-normálisnak...
Hozzászóló:

"Tesznek a hegy gyomrába egy bazi nagy víztározót, hogy nyáron is legyen anyag a hóágyúknak.

Nem viccelek, olvassátok:
www.parlament.hu/irom39/12083/12083.pdf
"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az, hogy integrálják a társadalomba, az fel sem merül bennük sem... miért nincs cigány boltos?... mert ez az élet rendje?...
@Mariann19: fülig vörösödtem:)
Tegnap -csak miattad- megnéztem szabó anitát. Pont a zdeborszkyt faggatta. Nem sikerült benne még felfedeznem azt amit te látsz. Viszont majdnem "megfejelte" az interjúalanyt az első ellenvélemènynél. Lehengerlő volt.:) Mikor vezet kerekasztalt?
@guma: Szerintem inkább neked nem kéne feladni.:) Ha így lenne megláthatnád te is, hogy hazudoztak ismét a fősodratú médiák az ügyben. :)

alfahir.hu/video_himnuszt_eneklo_szurkolok_miatt_sirankoztak_a_jogvedok
magyarhajnal.com/konyari-video-senki-se-bantotta-a-cigokat/

Amúgy Konyáron azért álltak meg mert felvették egy odavaló ismerősüket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gáris, legalább ne kamuzz...
Tegnap az a kiskancsó neonáci kis pöcs, volt tanár személyesen röfögte el, hogy felvették a FALU SZÉLÉN és ő mutatta meg, hol az iskola, ahol nekiálltak hőzöngeni, "megfélemlítés nélkül"...
Értem én, hogy próbálkoztok, de hazudozni??? Nem ciki? Szerintem égő... nektek...
Képzeld el, amikor mondjuk 30 roma egy iskola előtt ezt játszaná meg.
Itt háborognál. Vagy én tévedek???
Röhögjetek, kaptam orosz rendőri jelentéseket:

"A holttesten 10 és 20 kopejkás érme nagyságú bemeneti sebeket találtunk. A sebek összfelülete 3 rubel 20 kopejka

A tettes üldözése közben Ivanov törzsőrmester a levegőbe lőtt. Sajnos nem talált.

Tapasztalatlanságomat kihasználva a férfi magáévá tett, majd eltávozott és még fizetni sem fizetett.

... szép, okos, gondolatos a szeme... a másik hiányzik...

Az áldozaton 4 sebet találtunk. Kettő halálos volt, a másik kettő szerencsére nem.

Mire a fejét is megtaláltuk, a letartóztatott személy elhunyt.

A gyanúsított a páternoszterbe lépett és ismeretlen irányban eltávozott.

Pavlov úrra üldözése közben 8 figyelmeztető lövést adtam le, mégpedig a fejére és teste egyéb lágy részeire.

Kirilovics úr szokatlan nagyságú szexuális adottságával ijesztgette Kolevaja elvtársnőt, a nevezett szexuális adottságot Kolevaja et.nő csak azt követően engedte el, hogy erőszakot alkalmaztunk vele szemben.

... s végül fejével hosszasan ütötte az őt kihallgató őrmester cipőjét...

Közlekedési rendőr jelentéséből:

"Kérem parancsnok urat, hogy nehéz anyagi helyzetemre tekintettel adja három napra magánhasználatba részemre a radart!"

Petrov úr megbilincselve sem hagyta abba a huligán viselkedést. Nemi szerven rúgta Kovaskij századost, amelytől annak lerepült a sapkája...

Petrov őrmestert letartóztattuk az Avramova kisasszonyon megkísérelt nemi erőszakért. Avramova kisasszonyt letartóztattuk a rendőri intézkedésnek való ellenszegülésért.

Az említett napon a szolgálatban levő Ivanov őrmester körözött veszélyes bűnözőt észlelt a tömegben. Az illető elfogása végett kénytelen volt használni fegyverét. Ennek ellenére a halottak és sebesültek listáján nem található a körözött személy.

A Király nevű szeszfőzdében végzett házkutatást követően sem én, sem Georgievics őrmester nem találtuk a kijárati ajtót. Georgievics őrmester feladta a keresést és elaludt a vécén, de én végül megtaláltam az ajtót. Arra, hogy miért hoztam magammal a rendőrőrsre - nem emlékszem.

Tegnap a 12. emeletről kirepült egy "Sony" márkájú TV-készülék, de nem esett a földre, hanem eltűnt a 8. és az 5. emelet között."
"

:))
@sírbateszezazegész:
A Zdeborszkyval látott interjút én is láttam. Nem is csodálom, hogy majdnem - ahogy fogalmaztál - lefejelte az interjú alanyt.
Zdeborszky a közvéleménnyel ellentétben egészen más felfogásban elemezte a devizahitelek körül kialakított helyzetet.
Látva az okfejtését, még az én fürtjeim is égnek álltak. Lehengerlő, dörzsölt pali, nem szeretnék vele vitatkozni.
Ezért lehetett Szabó Anett is a kakaóba, mert rendhagyó helyzetértékelést kapott, és nem ezt várta.
Amúgy jó neked, hogy még tudsz pirulni, még hófehér és ártatlan a lelked. Gratula!
@sírbateszezazegész: :)

mennyire igazad van.
viszont van már jó példa, de arról a jobbik hallgat mert esetleg nem lenne szükség ilyen "félresiklott" bűnbak kinevezésre hanem nevén kellene nevezni akik ezt az állapotot fenntartják és még haszonélvezői is...

nézd meg itt a jobb oldali kis videót:

www.hir24.hu/video24/
@guma: :) nem tudom beazonosítani a videót... telon bejön az összes... pontosítanád a linket:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
B+ Boli!!-:))
A zagyam ledobja a zéxíjjat…

Az indoklás egyik pontja:
…”turisztikai szempontból egyedülálló vonzerőt jelentsen, a vendéglátás és a szállodák fellendülésével erősítse a munkahelyteremtést és a belföldi turizmust”
Oszt, hogy? Szilikati a garantált havi fix mellé javasol majd habzsi&dőzsikártyát is, amit a Nemzeti Normafa Jóléti Étkezdékben lehet káposztás cvekkedlire váltani? Mert ha ez nem, akkor miből fog a sielés után jóllakni a paraszt, akinek se munkája se nem semmije csak semjénje van, he?
Arról nem is beszélve, hogy korgó gyomorral a tervezett engesztelő kápolnába bemenni maga a gyalázat, a pocak tájékáról feltörő hangokat hallva még azt hiheti valaki, hogy fingottál.

Imádom ezt a garnitúrát, valahol hiányozni fognak egyszer. Ennyit röhögni egyik kormányon se lehetett, a rendszer megváltoztatására tett kísérlet óta!-:DD
@Mariann19: mondjuk ki: romlatlan:)
Valahol egy "arany középutat" próbált meg képviselni zdeborszky, persze csak olyat, melyet minimumként már mind a pszáf, mind a jogerős ítéletek kijelöltek:) csak nem értem mire számított tőle szabó anett?... nyilvánosan bevallja bűneit? (akkor a műsor még most is menne).
@Knósszosz:
:))
Viccesek a "volt" komancs ettársak.
Mi is volt Sintér elvtárs?
Gépkocsivezetőből lett nyomozó, meg persze MSZMP titkár ettárs...
Ennél a szánalomnál már csak az állandóan büdöskomcsizó pápai büdöskomcsi a viccesebb.
Persze a Normafát ettől még szétkúrják, mert hát a Közgépnek meg kell élnie valamiből.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azért érdekes, hogy csökken a rezsi a szolgáltatók kárára, és ezért csökken az infláció, de mégis nőnek az élelmiszer árak (marhagulyás lábszárból hat személyre?), és ezért nem lesz nyugdíjemelés pont azoknak, akiknél a rezsicsökkenés csak havi pár száz forint.
Ekkora átverést, ha nem mi éljük át, el sem hiszek.
@sírbateszezazegész:)

a Bárdos Andris vezette hír.24 híradóban van...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

több komolyságot ha kérhetem :D
mi volt az már rég nem számít...
te is voltál pisis és még lehetsz is. de ő nem valószínű, hogy "eredeti" állapotba visszakerül...
ma a legfőbb "civil" tulaj tehát tessék értékén kezelni!
@sírbateszezazegész: "Mondjuk ki:romlatlan:)"
Mondjuk! Érdekes. Ennél a fogalomnál a fejlődés csak negatív irányú lehet. Csak elmélkedtem.
"Csak nem értem mire számított tőle Szabó Anett?"
Arra tuti, hogy nem számított, hogy van ember, aki a Hír TV-ben a kormány kommunikációjával szemben merészel nyilatkozni.
Hiszen izzik a Fidesz által szított bankok iránti gyűlölet az egész országban, és Zdeborszky naivan a valós folyamatokat bátorkodta előadni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :) nem tudom eldönteni, megnézve a konyári videót, hogy te élsz burokban, vagy másokat nézel hülyének... ha azt állítod semmi alapja nem volt a minoritás aggodalmának, akkor az ercsiek siófoki "sétája" miatt sem kellett volna aggódni, nem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Látom, kövér elvtársat a szíveden viseled! Nem vagy egyedül, ezt leszögezhettyük assziszem.

Aki a környékhez hozzányúl, azt puszta üzleti érdekből teszi és rohadtul leszarja, mi lesz a területtel utána. Persze ésszerűen lehetne valami frankót is csinálni ( Wien Duna sziget plö), de szerintem itt megint arról van szó, hogy kurva nagyot kaszáljon a kivitelező cég és az alvállalkozóik, akikről sejthettyük... ugye.

Kontejó az egész élet.
@Mariann19: hát ha eddig sikerült megőrizni gyermeki logikám, akkor a lélek tisztaságát megtartani is van esélyem:) de azt még nem jelezted milyen kerekasztal-beszélgetéseket vezet. Komolyan érdekel, kiváncsi vagyok rá. (Azért múltkor szólhattál volna, nem bánó vezeti az újságíró-klubbot!:) jó hogy tévedni emberi dolog, de milyen kellemetlen:))
@Orica Középföldi: :DDDD

keresztkérdés?:)))

papíron, talán örökös megőrzésre, használati joggal! ki tudja ebben a nagy csere-bere, adok-veszek viszonylatban...
de, hogy az övé az nem kérdés...
@guma: :).sokat segítettél:) mi van a címben?
Nem az övé. Eladta. :)
kedves mama, remélem jól van ennek a biodiszletnek is:

Egy KDNP-s szerint a nők miattt lesz több a hajléktalan

2013. szeptember 13., péntek, 16:58 • Utolsó frissítés: 28 perce
Szerző: hvg.hu

A családon belüli erőszakról szóló törvényben foglaltaknak tulajdonítja a hajléktalanná válást Lukács Tamás KDNP-s parlamenti képviselő.

hvg.hu/itthon/20130913_Egy_KDNPs_szerint_a_nok_miattt_lesz_tobb
@Knósszosz: szia:) bocs, hogy beleszólok, de itt csak a mérhetetlen harácsról/szerzési vágyról van szó és azt mutatja meg mindkét terület vonatkozásában, nem tudnak semmit a piacépítésről... soha nem kellett viselniük semmilyen kockázatot bármihez fogtak is hozzá... a "majd jó lesz az valamire, előbb legyen a zsákban, az a biztos"-mentalitás tipikus iskolapéldája mindkét eset...
@sírbateszezazegész:
Mondtam én olyat, hogy Szabó Anett kerekasztal beszélgetést is vezet?
Az újságíró klubot korábban, ha jól emlékszem, Solymosi vezette, az utóbbi időben Németh Péter.
Bánó Andrásnak önálló műsora volt A tét cimmel.
Szólhattam volna, hogy nem Bánó vezeti az újságíró klubot? Miért? Nem illett volna a műsorismertetés az érvrendszerembe.
@sírbateszezazegész: :)

Hír 24 teljes adás (az a kis videó jobbra)

(az is megtörtént valóban.
azóta, sok víz lefolyt a Dunán és eltelt 3 év...
lehet, hogy változtatni akar? ki tudja? én nem!
de amióta minden civil lett azt be is kell betonozni, mert a nyugdíj kicsi...
de mindegy, ezen nem veszünk össze és valóban nem lehet tudni "semmit", csak amit a verebek csiripelnek azoknak meg a véleményük nem egységes sosem._DDDD)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Teljesen igaza van.

A frusztrált, éretlen, patológiás pasik követik el a CSBE-t általában, mert azt hiszik az áldozatoknak nincs opció.

Ha egyedül maradnak elzüllenek.

Az a baj, hogy a nők eredendő gyengesége, erkölcstelensége, engedetlenségre való hajlama (lsd. szentírás) a liberál dúlás miatt szabad utat kapott. Mindenért a nő a hibás. A férfiak 90+ százaléka pl. miattuk vétkezik gondolatban.

Amikor az a.szt. Egyház az őt megillető hatalommal bírt, a házassági eskü is helyretette az asszonyt: 'félelemmel szolgálom uramat.'

Nem is volt ennyi hajléktalan! (A KSH adatai szt.)
@Mariann19: nem, csak utána:) a tétet én jobban bírtam, a vendégek miatt:) akkor félreértettem a tegnapi kommentedet, mert ott szabó neve mellett a kerekasztal beszélgetést is említetted, mint amit nézel... nem baj, most már bármit kérdezhetsz a hírtv struktúrájáról, oda-vissza tudom, két órán keresztűl kerestem a nem létező műsort:) mindig van haszon:)
@guma:
Ahh… köszönöm szépen!-:))
Tartozom egy vallomással, tegnap előtt böngésztem a blogon amit linkeltél (ki csinálhassa?), üdítően csajos, nekem tetszik!
(azt tudod, ilyenkor, hogy lehet Bolit lelőni? mingyá megkapom a titulusomat századszorra… na mindegy)

Szóval, a képek alapján a zabafaktor által generált perisztaltika beindult rendesen, csak jelen pillanatban nincs nekije mit továbbítania, viszont a hentes módon elkészített étek, az valószínűleg holnap pótolni fogja a mai fölösleges túlparázását a gyomornedveknek.
Ma csak egyszerű étek, kirántott káráj és sült krumpli. Holnap meg előveszem a hentes receptet, köszi!!-:))
@guma: 1. Nincs kis videó telefonon!!! :))
2. Ennek a verébnek higgy! :) Hogy mást gondolt a dologról (megvezették)... van ilyen az életben:)
@Knósszosz: szóval folytassam?:DDDD

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: felé meg tálalj csajokat!:)
míg a szemét legelteti, téged nem ....:DDDDDD
@Knósszosz: az egyszerűség mindig nyerő, nem kell nagy hopszasza, egy jó fűszer és kretivitás.

.)
@Penivaldes: az kell, nem bonyolultság ahol bármikor szembe találkozhatsz egy gasztronómiai ellenséggel.
@sírbateszezazegész: :)

akkor így jártál...:(
én máshol megpróbálom megkeresni de nagyon ügyetlen vagyok.
a 2-es témára pedig csak az a kérdésem mióta vagy kint? a napi eseményeket lehet, hogy nem csivítelik naprakészen feléd??? nem tom! minden lehetséges még az is, hogy vaklárma...
@Knósszosz:
Melyik nyaligátori titulosodra gondolsz???
Iszol te rendesen? :D

@Penivaldes:
A név kötelez... :(
@Penivaldes: :)

mit? (v kit? téged??? erre nincs tanácsom! :DDD)
ha a videót kérdezed, azt itt:

www.hir24.hu/video24/
@Penivaldes: :)

köszönöm!:)
(viszont és neked még igazi flanciásat is mellé!:DDD)
@guma: Bolika hol nézzen csajokat? kérdeztem.
@sírbateszezazegész:
Pontosan ugyanezt gondolom én is, csak te le is írtad:
"soha nem kellett viselniük semmilyen kockázatot bármihez fogtak is hozzá..." - stimmt!

Így könnyű... ugye.
Ha ezeknek a szarfejűeknek a valós és kemény üzleti életben kellene helyt állniuk, éhen döglenének. Hülyék mint a segg, de ezt magukról azért pontosan tudják. Na, ezért lopnak el mindent ami valamivel sűrűbb mint az izobután gáz (hátha jó lesz valamire) és ezért van Síva szobor mindegyik tetű hálószobájában, mert ha kiesik a NER csöcs a szájukból...
@Knósszosz: Síva kegyes hozzá hogy nem bünteti meg őket érte.
@Penivaldes:
Nyuszika.... vegyen vissza...
Elvisz a kánya! :)
@guma:
Igen! Folytasd!
Emelt fővel viselem a gasztronómiai témájú támadásokat, tanulok belőlük-:))
@Penivaldes:
Bizony!
Igazad van Peni, nem kell túlspilázni egy pörköltet sem, csak a megfelelő alapanyagok és kész.
Mesterséges vackok (vegeta-gulasschkrém-pököltszaftkocka...brrr) nem kellenek, csak a gondosan megválogatott alapanyagok, szerintem.
Az igaz, hogy így sokkal drágább, de az íze kárpótol a plusz költségekért.

Azért lehet használni normális ízfokozókat, olyanokat is csinálnak valódi zöldségből, paprikából, meg miegymásból. De knorr, meg maggi, meg ilyen szarokat alkalmazni, az bűn!!

Jó, a Vegeta (valódi) az elmegy, de módjával csak!
@Penivaldes:
...is, persze!
Megyek panírozni, magátúúl nem ugrik a prézlibe a káráj, tapasztaltam mán.
@sírbateszezazegész:

"a törzsi társadalmakban ez a mai napig működik és azokat emiatt nem nevezném nem-normálisnak..."

Na akkor lássuk. Tehát, ha jól értem, ha egy autós elüt egy gyermeket, akkor jogos a rokonság részéről, ha a fogat fogért, szemet szemért alapon agyonverik a gépjárművezetőt. Esetleg előfordulhat, hogy "nem vizsgálják ki az ügyet megfelelően", de hát nem lehet minden tökéletes. Pusztán azért necces, mert a mi államunk kisajátitotta magának a jogot az itélkezéshez, de egyébként rendben van.

Vagy pl. egy mozdonyvezető nem tud megállni a sineket elözönlő tömeg előtt, elgázol X embert, mire a tömeg szintén a fogat fogért, szemet szemért elv alapján felgyujtja a mozdonyvezetőt.

Aha. Értem én. (Végiggondoltad, miről beszélsz? A törzsi társadalmak legtöbbjében is van "bíróság", vének tanácsa, akármi. Ahol nincs, az nem normális társadalom, az a horda. )
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Melyikre?
Nézz utána a naplófájljaidban, tuti, hogy naprakészen vezeted. Bazmeg!-:)
@Penivaldes: :DDDDDDDDD

eszembe sem jutott, hogy te Bolinak hajtasz fel csajokat:)
gyanús vagy!:))) de segítek neked!:D

segítek és az evezéstől elfáradt kezeket kicsit finomabb célból is használhatja pl így:

offforever.blog.hu/2011/10/19/uraim_a_no_testet_ti_is_beburkolhatjatok

offforever.blog.hu/2011/10/13/monica_bellucci_fut

vagy csak rajzolj neki, mint ahogy a videón látod

offforever.blog.hu/2013/09/13/a_pin_up_lanyok
@Knósszosz: én erőből főzők, ahogy a tojásokat feltöröm az ott van:)
@Penivaldes:
Rántottára ne hívj meg, ha szabad kérnem!
@Penivaldes: nem panaszkodhatsz ám az ötletszegénységre te sem:)))
@DarthVader: "SOHA SEHOL nem lehet normális társadalom eszköze az önbíráskodás. Normális társadalom eszköze a jog megfelelő alkotása és alkalmazása. (Főként utóbbi.) "
Ezt írtad.
Erre én ezt a hozzászólást tettem:
"sírbateszezazegész2013-09-13 17:45:13@DarthVader: önbíráskodásnak csak azóta számít mióta az "állam", mint önálló entitás ezt kisajátította... a törzsi társadalmakban ez a mai napig működik és azokat emiatt nem nevezném nem-normálisnak..."
Csak azért, mert ha lehagyjuk az első részt, akkor elbizonytalanodom, végig gondoltam-e valóban. Így azt kell mondjam, igen. Megjegyzésem az "önbíráskodás" mai definíciója és az "állam", mint elkülönült entitás ok-okozati következményére utalt. A törzsi társadalmakban az "állam" és a tagok nem külön entitást képviselnek, nem két külön halmaz, egy és ugyanaz. Szabályok pedig mindenhol működnek. Mi jognak nevezzük, mióta írásbeli formában jelennek meg, előtte szokás/erkölcs/szabály néven illették azokat. Minden törzsnek meg volt a saját szokás(joga). Amíg nem rögzítették azokat írásban, addig is működtek, sőt fel is hatalmazták a sértettet, hogy maga vegyen elégtételt. De ettől ezek még működő társadalmak.
Elnézést, hogy félreérthetően fogalmaztam. Az én hibám.
@sírbateszezazegész: Hát ha mondjuk ez a lista épp fordított lenne, akkor még igazat is tudnék adni neked és Bolinak. De így??? :)

t7.hu/0ooe-szomoru_lista
Ez a Szigetvári Viktor tud beszélni. Ez nekem újdonság. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nekem az jött le: "Nincs ilyen hír!" a linkre kattintva. Pontosítod?
@Knósszosz: az jóval kevésbé zavar, hogy lopnak, mint az, hogy mindent el is basznak... lázár számomra egy kicsit kilóg ebből a sorból... pozitív értelemben:)
@guma: cca 18 hónap... ha az övé, akkor visszavette... de akkor más is történt volna:)
@Orica Középföldi: De most Havas "Internacionálé" Szófiát nem akarom megnézni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nekem megnyílik. Maradjunk annyiban, hogy egy elég hosszú lista a való világról és arról, hogy kitől és miért kellett igazán rettegni.:(
@sírbateszezazegész:

Mondj egy példát légyszi, hogy jól tudjak aludni.
@sírbateszezazegész: :)

tisztelek, és szeretem a jó vitákat is. na de a tények kifordításával járó agyrohasztást töményen nem bírom. ha valakinek csak a jobb füle hall és a jobb szeme lát valóban segíteni kell neki, hogy tapasztalja meg mi van a látómezőn kívüli szegletben is.
na de ezen vitázni, hogy szerinte ott te mást látsz ez már önsanyargatás kategória...
@V-PORT:

A nő nehezen viselhető el, de egész pontos képe van az eü állapotáról.
@Orica Középföldi: hehehe:)

nehogy elgaloppozd magad és láz(ár)álom gyötörjön:DDD
@Orica Középföldi: @guma: lefagyott a hardver, biztosítékok kiolvadva... nem értem milyen példa jó éjt puszi helyett:).. ki az aki félvak:)?
Segítsetek:)
@guma:

Fogalmam sincs, miről vehemenciáztok ilyen hosszan és visszafogottan:))
@sírbateszezazegész: .)

na ez az: mi történt? vagy történik (a fű alatt)? majd kiderül lassan...
@Orica Középföldi: :DDDDDDDDDDD

lassan már én sem tudom, de beletenyereltél egyszer!:)
a többi már kódolt "véleménycsere" csak...
@sírbateszezazegész:

Én egy pozitív példát kértem Lázártól/ról, amivel kiérdemelte nálad a kilógást:)
@sírbateszezazegész: :)

megkevertünk? megkeveredtünk?:DDDDDDDD

inkább én is jó éj puszit kérek, mert úgy röhögök, hogy a székről leesek:)
@Penivaldes: lehet, hogy most törte fel a tojást?:)))
@Orica Középföldi: legalább nem akar üzemeltetni semmit, csak cash-re megy... a többi meg fogadok mindig lee iacocca-nak öltözik évek óta farsang idején... azzal meg csak a bajt tetézik:) én már ennek is örülök:)
@sírbateszezazegész: mi van haver, kicakkozzák a csajok a bundádat?:)))
@guma:

Az endorfin a szép álmok ígérete:)
Már kora reggel bekentem a hónom alját fokhagymával.A lakásból kilépve hét lépés után nyugatnak fordultan és köptem három nagyot. Nem is történt semmi bajom! (Lézer egy sunyi,surmó,sudribunkó).
@sírbateszezazegész: azé csányi is megdicsérte a trafikmutyiért. gondolom nem karitatíve csináta:)
@Penivaldes: neked is marad a kobászbúl, ne félj:)))
@sírbateszezazegész:

Azok után ahogy a városát üzemeltette?? Tényleg csupa siker volt.
Egyébként miből gondolod, hogy nem üzemeltet semmit?
Sajnálom, ez kevés a fan-club vonzóvá tételéhez:)
@Penivaldes: ez szép vot:) vagy ennyire nagy spíler vagy , vagy egy kis punci:) ezen gondolkodom
@Orica Középföldi: miért? sem ő, sem a város nem jött ki abból rosszul:)
jó éjt, további jó mókát mindenkinek!:)))

@Penivaldes: te meg élesítsd a körmöd mert ezt nem úszod meg! öri, hari!:))))

el is mentem homlokpuszi nélkül aludni, te irigy nőszemély! :DDDD
tudod ki "stoppol" neked máskor szép szál franciát???
@sírbateszezazegész: abból, hogy szarrá adósította a várost és a maffiafőnök főnöke lefelezte a hülyeségét? eszedné vagy:)
@sírbateszezazegész:
Lázárt, azt hogy kell pozitív értelemben értelmezni értelmetlenűűl?
Mire gondoltál kedves barátom?

Én ezt most nem igazán csekkolom, meg amúgy itt sincs. Szóval?
@Orica Középföldi: különben a földjeivel sem üzletel!:)

tehát valóban jól tudsz majd aludni:)))
@guma: mi ez a stoppolás?:) hova kéred a jóéjt puszit?:)
@Penivaldes:
@guma:
Kedves hölgyeim, köszönöm aggódó soraikat, tojás fronton rendben vagyok - még, és igyekszem megfelelni az elvárásoknak.

Csajok nélkül nincs ilyen izé... mint ez, főként olyanok nélkül, mint ti.
Csoccs nektek, komoljan!-:)
Úgy mindenkinek. Attól, hogy sokan indulatból "fikázzák" még semmivel sem rosszabb, mint mások, akár a demokratikus ellenzéknek nevezett másik haszonelvű csapatban is... azzal a vágyával, hogy ő is ki akarja venni a részét a rendszerváltáskori szabadrablásból, nincs egyedűl... mondjon már nekem valaki 10 nevet, aki sikeres céget épített és nem a közös lenyúlását használta alapul... akkor meg ne legyünk álszentek... ha ezt el tudjuk fogadnu/szemet hunyunk a demokratikus ellenzék soraiban ezt megtevőkkel szemben, akkor ne erre hivatkozzunk a másik oldal erkölcsi megítélésekor:) számomra ez egy kicsit disszonáns és zsákutcába vezető itiner, de biztos rosszul látom... szerintem ott lett az egész elbaszva, hogy nem kuponos privatizáció történt, mert akkor oda lehetne mondani a most ágáloknaj, hogy "neked is megvolt a részed, mért nem sáfárkodtál vele jobban"... na, de így... semmi más nem volt, csak a gyökerek szabad rablása...
@Penivaldes: a fokhagymát még Ferenc pápa is kultiválja!
@Knósszosz: Remélem nem valami radioaktív Csendes-óceáni halat evett. :(
@sírbateszezazegész: szerintem hagyd a srácot, zsákutca. szopóágon leszel így az este:)
@taga20:
Oszt hol vagy esztergályos?
Remélem nem sértődtél meg a múltkor?!
A te szthüloszdban válaszoltam, csak, hogy vágjad.

Érted-e?-:)
@taga20: mitől? Meg kell cáfolni amit írtam:) és elfogadom:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azt nem tudom, de a polárájsz vodka felezési ideje kevesebb, mint egy súúgár szennyezett tőkehalé.
Persze ezt majd ő megmagyarázza tudományossan, ha majd nem fáj a csüleke.
@Knósszosz: amíg nem szerzek egy receptet, addig miért nem próbálid ki, ahogy a L'ecsó címen futó walt disney filmben csinálta a patkány? Komolyan kérdem.
Az Amerikai Népszava felszólítja azokat a multinacionális cégeket, amelyek jóindulatúan ebbe a körbe keveredtek, és nem részei az Orbán-Simicska-maffiának, ne álljanak a diktátor mellé, mert sem üzleti, sem erkölcsi szempontból ez nem lesz jövedelmező számukra.

nepszava.com/2013/09/magyarorszag/bojkottaljuk-a-coca-cola-t-es-a-suzukit.html
@Knósszosz: dehogy sértődök, csak rodejóra:) haver osszál, csak abbúl értek, vagy nem? Tankcsapda miko lesz? tudom már mondtad:)
@sírbateszezazegész:
Na, azt én nem láttam.
Szóval mi az izé??
@sírbateszezazegész: sír, ha neked a lézerdszoni a non plusz ultra akko te beteg vagy:) és még Penicica sem tud ezen segíteni:)))
Na szegény FAB és iii :)

Bajnai Gyurcsányt is bevenné a buliba

Bajnai Gordon szerint kívánatos lenne, hogy a Demokratikus Koalíció is az ellenzéki összefogás része legyen. Az Együtt-PM szövetség vezetője lát esélyt arra, hogy pártja az MSZP-nél jobb listás eredményt érjen el a választáson.

www.stop.hu/belfold/bajnai-a-dk-ra-is-szukseg-van-a-kormanyvaltashoz/1179265/
@taga20:
Csetverg, gyövő héten... ha tucc oroszúúl.
Most meg holnap DK buli a szabaccság hídon.
Szubótáá...

Surján Ferenc... izéé... Gyújts rá Ferenc... vagy nem tudom mán, szóval ő és ott. A szabaccság hídon.

Megnézem, bár ha lenne Csapda koncert utána, akkor lenne 100 százalék! De Lukács nem politizél, szóval majd én.
Ha nem kell Szegedre mennem, ottan fogok sörölni és bámészkodni.
@Knósszosz: rajzfilm, komolyan nézd meg, egyrészt jó, másrészt tényleg jó a végén a recept:) próbáld ki, most van otthon padlizsán, nem... amúgy meg most ettem meg egy ilyet www.fromagerie-chevrefeuille.com/nos-produits/les-enrobes, úgy hogy mi bajom lehet?:)
@taga20: szerinted azt írtam, ő a non plus ultra?:) szaladj neki mégeccer:)
@sírbateszezazegész: Jut eszembe a Jacque Fresco féle Erőforrás-alapú gazdaságról hallottál már???

youtu.be/XCCm5cg77YU
@sírbateszezazegész:

Bravó! Ez szép, ámde nem meggyőző védőbeszéd volt ügyvéd úr.

Ugyanis még mindig nem világos, mitől jobb, mint a többi? Miért járna neki egy kis felmentés, ha senki másnak nem? Miért nem Rogán mellett érvelsz?

Tudod a szerecsen, mosdatás után is szerecsen.
Az esetleges fehér folt csak vitiligo.

Ez már a második nekifutásod:)))
@Knósszosz: engem még a gimnáziumban is lúval kellett húzni az órára. angolra is:) DK-val kapcsolatban egy a hang. mennék csak az a baj, hogy melózom, hétből hatot:)
@sírbateszezazegész: bocsánat, csak azt írtad, hogy gondolkozzunk el. Lázárdzsoni:)) ez mi a fasz?
@Orica Középföldi: nem felmentés jár neki... nem is tisztelet... csak objektíve, legalább annyi esze van, hogy nem gondolja/álmodja/ámítja magát másnak,mint ami... ezért utálja a többség, mert ő magának sem ad felmentést, inkább a III. Richárd kezdő monológja lehetne a hitvallása "úgy döntöttem, gazember leszek", vagy valami hasonló, most nem keresrm meg, hs tudod fejből, azon nem lepődök meg... most miért meglepő, ha "nem leszek a szürkék hegedőse"? Te sem vagy az:) Te tehetsz egyébként az egészről, mert kizökkentettél a magamra álmodott helyzetből, hogy nincs sok /most wanted". Ja, elitizmussal gyanusítalak, közben... bagoly mondja:) mentségemre legyen mondva, én eligazodom alul is... csak ne lenne az a mindent elnyelő eszed:)
Érthetetlen voltam?:)
enézést akibe bele, de le köl feküdnöm, mert az asszony nem enged el holnap hatkor melózni:) de, szombat este mindenkit megtalálok:)))
@Orica Középföldi: a másik felvetettre csak pivée, ha igényled:)
@Orica Középföldi: megint átvertél:) mond, hogy az "ügyvédi védőbeszéd" csak szép, de nem igaz?:)
@taga20: jó éjt! Te is akarsz jóéjt puszit?:)
@taga20:
Jó, értelek.
Akkor lazulj picit, aztán majd "Tankolunk" is tán!-:)
Addig altató a kis kedvencemtől, Anna Vísszi:
www.youtube.com/watch?v=rlP4RgcC1HM
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Héé... Te a DK szeánszán?
Ez érdekes lenne, komolyan!

Amúgy nem biztos az egész, nem tudom mikor érek Avissza Szegedről. Ami biztos, hogy mennem kell.
Feris kitűződ van??-:))
Ha időben érkezem, rád írok félúton, jó?
Komolyan érdekes lennél Gyurcsány buliján!-:O
@sírbateszezazegész:

"Úgy döntöttem, hogy gazember leszek” - (Vas István)

Ne tévesszen meg az ördögi tekintete/feje. Van ott még másnak is bőven esze, sőt van akinek több is. Jobban is csinálja. Tehát a hitvallás sokaké.

Mondhatnám, hogy a tudatosan vállalt hitvallás még bátorságot is sugallhat, elismerést kelthet, de nem mondom, mert nekem nincs különbség a született gazember és a hitvalló között. Ez utóbbi veszélyesebb ellenfél adott esetben.

Ady annyi tehetséggel bátran álmodhatta, hogy nem lesz a szürkék hegedűse... és ott kötött ki, ahol te:))

Én is eligazodom alul, bár ez egy férfinak tagadhatatlanul könnyebb. Van,ahol nem lehet, nem érdemes sőt nem szabd a sztereotípiákkal küzdeni:)

Mindent értettem:)
@Orica Középföldi:
Csatlakozom, a francia nem semmi!
Ja, ezt nem mondtad, akkor mondom én.
Jó éjt néktek, kedves ittlakók!
@sírbateszezazegész:

"megint átvertél:) mond, hogy az "ügyvédi védőbeszéd" csak szép, de nem igaz?:)"

Mivel vertelek át:)))))))))
Ellenben a mondd így írandó. Éjfél ide vagy oda:)

Ha gondolod a privi jöhet.
@Orica Középföldi: nem sugall sem bátorságot, sem elismerést, csak annyiban, melyben megérted... de itt inkább törik, mint hajlik, talán a délvidéknek köszönhetően... kevesen múlik, merre indulsz életed kezdetén:)... nekem jobban tetszik az "s egy mindenek felett" kezdetű pár sor:)... az ottani "favoritod" viszont nagyot hibázott, ezt még nem tudja, de ez nem mentség:)... délvidéki styl:)
Az jó, ha mindent értettél:)
Szép álmokat egy idézettel:

... Mert ki viselné a kor gúny-csapásit,
Zsarnok bosszúját, gőgös ember dölyfét,
Útált szerelme kínját, pör-halasztást,
A hivatalnak packázásait,
S mind a rugást, mellyel méltatlanok
Bántalmazzák a tűrő érdemet
Ha nyúgalomba küldhetné magát ...
@Orica Középföldi: Orica! ám abban messzemenően igazsága vagyon sirbatesznek, hogy mindent elnyelő eszed van.Szeretlek
@Pantagruel:
Kálmán Olga: hívtuk,de nem fogadta el lemondta stb.......tabló?
Dagilaci marad hétvégére is??? :)
@KÁTÉó53éúétr6:

Köszönöm:))))
Ebben azért a gyerekem messzemenően nem értene egyet veletek. Ő mindig, a barátok ritkábban őszinték a tévedéseimet illetően.

Ebből persze csak annyit vontam le, hogy a fiatalabb generáció másként szemléli a világot:))

Erről jut eszembe:

hvg.hu/vilag/20130913_Megsem_allt_le_az_emberi_evolucio
@KÁTÉó53éúétr6: nem kis túlzás lenne, ha kiderűlne, hogy min. 100 fidesz megkeresésből jó ha 5 ember "ráér"!
@Dr. jenőke (jenőke):

Jó, hogy nem este olvastam. Nem igazán békés altató:))
Most viszont felért egy zuhannyal.
Jól hangolod a napom:)
@Orica Középföldi:
Jó reggelt!
Nem az volt a szándék. A a "... vagy úgy, fordulj be és aludj..." nem lett volna jobb.
egy kis reggeli "zuhany" mindenkinek, ha már szép nap nincs:

Nem jött össze a kormány terve - azonnali beavatkozás kell a kórházaknál
Új vízió kell a Semmelweis terv helyett, egy monolit rendszer épült ki az egészségügyben, amelyből hiányzik a kontroll lehetősége, ezt korrigálni kell - értékelte az elmúlt három évet és az átalakítást Sinkó Eszter egészségügyi szakértő a járóbeteg-szakellátók mai országos szakmai konferenciáján Balatonfüreden. A kórházadósságok soha nem duzzadtak ilyen magasra, a betegek érdekeit pedig senki nem védi.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_jott_ossze_a_kormany_terve_azonnali_beavatkozas_kell_a_korhazaknal.564366.html

Példátlan per indult a magyar állam ellen - nagy a hallgatás
Hét éve nem lehet felhasználni a kárpótlási jegyet, hiába forog a tőzsdén a papír. Ezért perli egy jegytulajdonos a magyar államot. Az NFM jogi képviselője szerint már készül valamiféle jogszabályi rendezés.
www.napi.hu/tozsdek-piacok/peldatlan_per_indult_a_magyar_allam_ellen_nagy_a_hallgatas.564383.html

Súlyos figyelmeztetés érkezett: brutális elszegényedés jön?
Akár 25 millióan is a szegénység által veszélyeztetettek körébe tartozhatnak 2025-re Európában, ha folytatódnak a megszorításokra alapozott hiánycsökkentések - figyelmeztetett az Oxfam nemzetközi segélyszervezet, amely szerint ez a gazdaságpolitika megbukott, miután a robusztus növekedés helyett több európai országban nőtt az államadósság és a költségvetési deficit, emelkedett a munkanélküliség, és nőtt a társadalmi egyenlőtlenség.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/sulyos_figyelmeztetes_erkezett_brutalis_elszegenyedes_jon.564430.html
Sajnos itt tartunk, megváltozott a sor minta beszállt a baloldal is a fikázásba.. molnarflora.blog.hu/2013/09/13/hisztisferi#comment-form
de aki vágyik jó ízű humorra, hogy ezt az esős felhős, szomorkás napot kizárja az ajtón kívülre az olvassa el ezt a:

Bestiarium siculanae című Fekete Vince írást.
garantálok pár perc kikapcsolódást

offforever.blog.hu/2011/11/06/a_szekely_iro_kolto_kinek_irasain_jokat_kuncogtam_1
@magándemokrata: ez itthon úgy néz ki egy éltető erő, fikázásban erősek vagyunk :(((
@magándemokrata:

Sok ilyenre lehet számítani. Össztűz lesz, csak mexikói felállásban, aminek nem szokott jó vége lenni.
@guma: Nem szándékoztam elmenni a DK-ra, de most nagyon elgondolkodtam, hogy megnézem élőben!
@magándemokrata:

ha ott lennék, én biztos növelném a létszámot már csak azért is, hogy semmilyen hatalom birtokosa ne üljön békésen babérjain!
@Dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt!
Már kiderül számomra, hogy szereted a verseket. Na de éjfélkor Hamlet?
Ha már S., akkor legalább szonett vagy valami laza Villon:)
@magándemokrata:

Ha nem szakad az eső, mindenképpen:)
@guma: "ha ott lennék, én biztos növelném a létszámot már csak azért is, hogy semmilyen hatalom birtokosa ne üljön békésen babérjain!" Na
ezért gondoltam át én is, hogy elmegyek!
@guma:

Szeretem benned ezt az örökké pulzáló érdekvédőt:))
@magándemokrata: Volt előszele már. Azt hiszem Lukács vminek hívják az MSZP-s ipsét, aki az ATV egyik műsorában azt részletezte, hogy azért nem jött létre megállapodás, mert a DK-s egyéni jelölteket nem tudták volna elhelyezni, mivel olyan balhésan távoztak, hogy a szoci "helyi aktivisták" nem lettek volna hajlandóak kampányolni. Majd egy másik mondatával azonnal agyonvágta ezt a gondolatát, hogyasszongya: természetesen messze van még a választás, meg kell az összekapaszkodás más ügyekben, meg hát helyi szinten megy is.

Én meg: WTF?
@CSENDES:

Nem csodálkozni!!
Lukácstól ennyi telik. Nem kell hallgatni a szánalmas érvelést.

Persze Tóbiás se volt jobb. Hangosan felröhögtem, amikor először elsütötte az új szlogent: nem a múltat akarjuk megnyerni.
Fogalma nincs róla miről beszél:))
@Orica Középföldi: :)

tudod aki olyan mélyről jön mint én az örökre megtanulja, hogyan működik a világ és valóban csak az ember tud jóvá tenni mindent maga körül...
időrabló de megéri, amikor a gyakorlatban is tudod alkalmazni:)

én meg nagyon bírom tömör stílusod, higgadságod. néha irigylem is.:D sajnos én nagyon ösztönös vagyok és örökké a lépcsőház effektussal küzdöm...
@Orica Középföldi:
Legyen akkor egy aktuális:

Victor Hugo:
Alkonyra hajlik már az évszak (szemelvény)

Némán tapad a mennyezetre
a légy, mint akit csapda zár,
a mint földre hullott hópehelyke,
apránként olvad szét a nyár.
(Nemes Nagy Ágnes)
ez se rossz:

KÉT SLUKK

(tulajdonképp)

attól tartok barátocskám
rideg itt így másnaposkán
de hogy ki- (vagy el-) s hogy bírjuk
(mi szép !) se magjuk sem írjuk
kik így vagy úgy de ki- és el-
bár az egész - cseppet se fair! -
nem ér a semmi mit sem ér
ki voltál lettél és kikér'?
mert hisz úgyis és tkp.
férgeké testünk s békáké

(s megint elölről)

meg megérhetünk ezt-azt
(de főleg ezt) s visszük
valamire asszony lakás ez-az
az összkomfortos semmiben
majd egyszer egy délután
belénk csobban egy erkélyen
sután két mozdulat között
vagy bent fekve hason háton
lófaszt ért az egész barátom
ez pedig csak úgy!
legyetek! további jó napot, amihez egy pár sorossal hozzájárulók :DDDDDDD

SZERELEM

Három konyak, s két üveg
vörösbor után
verset írtunk.
Ő fogta
ceruzám.
@guma:

Egy fél mondat kimaradt, ami fontos.
Nemcsak megtanultad a világot, de nem felejtetted el, honnan indultál.

Hidd el, az ösztönösség nagyon vonzó tud lenni, mert őszinteség az alapja. Nincs vele baj:))
Nálad!!
Nyugi, bent vagy a szobában:)
@Dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm:))))) Ez tényleg aktuális:)
@magándemokrata: @guma: @Orica Középföldi:

Ki az a Molnár Flóra? Nem volt türelmem sem utánanézni, sem elolvasni az egészet, de ránézésre úgy tűnt, csak egy rakat ócska sztereotípiát hordott össze - ettől még lehetne jobboldali is. :D

Amúgy a pocskondiázás Szigetvárival indult be nyíltan "Gyurcsány Ferenc barátom" a hibás, mert önérdekét a DK-é elé helyezte... WTF???

Itt egy jó összefoglaló az események soráról:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326440_szigetvari_kizarolag_gyurcsany_ferenc_baratom_meg
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Nem tudom kicsoda Molnár Flóra, de őszintén szólva nem is érdekel.

Átfutva én is erre a következtetésre jutottam:)
@Kowalski, helyzetjelentést!: Jól tetted, hogy nem olvastad.Én megtettem, szót sem érdemel..
@Kowalski, helyzetjelentést!: Bocs, elkezdtem olvasni, de a fele sem igaz.
@Orica Középföldi: @E.Csaba:

Köszönöm. Ami a mai Szabadság-hídi tüntetést illeti - nincs valami nagy szerencséje az időjárással.

@CSENDES:

Mármint minek nem igaz a fele sem? Molnár Flórának vagy az összefoglalónak?
@bella _ciao: Kárpátalja?

Onnan sok mindent kapunk.
Végzett tanárokat százával.
Mester képzettséget a közelmúltból.

Ezzel együtt a dokumentumhamisítások mester példáit.

Még tablóképet, csoport és vizsga eredményeket, közös élményekről dokumentációt a "volt" csoporttal, szóval csak a pénz befolyásolja, hogy egy ukrajnában szerezhető bármilyen diploma birtokába kerülj!

Természetesen ez csak szóbeszéd...!
@Kowalski, helyzetjelentést!: Az összefoglalónak. A szerkesztői megjegyzésekhez kapcsolódó linkek ugyanezen szerkesztő által összefoglalt másik cikkekre hivatkoznak. Azért az jó, hogy valaki nem tényekkel, hanem saját állításaival kívánja alátámasztani érvelését, s nem tényekkel.
@CSENDES:

Önmagában az, hogy egy lap a saját korábbi összefoglalóit idézi, teljesen természetes és nem jelenti a tények eltorzítását. Itt sem találtam olyan állítást, ami ne felelne meg a tényeknek. Szerinted mi az?
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"nem itelek.

a volt edzom mindig azt mondta nekem, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen."

nem hát! ja. értem. szövegpanel prolik etetésére.

Ha nincs lehetetlen akkor mi a faszért is húztál el a picsába svájcba, ahonnan tudod játszani az okostojást.

mert az úgy megy mindenkinek, családosnak, egyéb felelősséget viselőnek, hogy hétfőn megálmodja, kedden eldönti és szerdán utazik.

Úgy beszélsz, ha itt akarnák az emberek, akkor keddről szerdára virradóra felkerekedhetne 3 millió ember és mehetne a nagyvilágba. szerencsét próbálni, gyerekestől nagyszűlőstől, unokástól...

Mégiscsak egy mentálisan fogyatékos agyrokkant, nagyképű és beképzelt faszkalap vagy te, akármiből is készítettek. jobb is hogy ott vagy ahol, itthon csak sűrűbben lennénk veled, nem többen. gyűlölködj jó messze innen.

"lehetetlen nincs, csak tehetetlen", ja bazmeg. a legganébb menedzserdumák egyike.

amikor a szükséges 6 feltételből 2-t teremtenek meg, a többit meg az emberek kizsigerelésével érik el, aztán készre jelentik a szart, felveszik a zsét, továbbállnak és ottmarad utánuk a káosz és a szar.(ABN AMRO Bank) amit aztán az ottmaradt névtelenek sok esetben hosszú hónapok, évek munkájával hoznak helyre, amit az "újítók" tönkrebasztak.

még a sportban sem igaz, mert a lehetetlen legyőzéséhez esetleg 4 év 1300 napján kell edzeni, aztán lehet vartyogni a lehetetlen eléréséről és akkor még mindig nincsenek ott a névtelenek, akik mind mind hozzásegítettek a sikerhez.

ilyen nagyképű szarjancsikból van itthon épp elég még sok is, épp ilyenek regnálnak...
@jaegtoer:

Hoppá:)))))))

Nagyon-nagyon őszies vagy, de hát az van.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

A mexikói felállásban - nekem - a Galamus is bőven benne van.
Sok okos ember, és valahogy mégsem szeretem olvasni őket, csak nagyon válogatva.
Ne haragudj:)
@jaegtoer: az en celom az volt, hogy megszabaduljak az ilyen demotivalo, rosszindulatu, irigyo alakoktol. es latod. nem volt lehetetlen:-D
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nem akartam mégegyszer megnyitni, de miattad megtettem.Nos, én ott hagytam abba, amikor rákattintotta az alábbi linkre:
"Arra, hogy a DK-t (azaz a DK szavazóit) leválasszák Gyurcsányról, az MSZP ezen a héten, a DK-val folytatott tárgyalások során tett először nyilvános kísérletet."

Megnyitottam, mire fel Bolgár György Gyurcsány Ferenccel készített interjúja jelent meg.
@Orica Középföldi:

Dehogy haragszom. :) Amúgy én is csak válogatva olvasom (és van, ami nem tetszik, a szerkesztési koncepcióban sem feltétlenül, egy-egy cikkben meg mégannyira sem). De alapvetően jónak, normális felfogásúnak és ráadásul még derék dolognak is találom, ahogy mániákusan és csak az olvasók összedobott pénzéből csinálják.

Speciel ezek az összefoglalók jók és hiánypótlók is, mert pontosan arra törekszenek, amit a magyar sajtó 99 százaléka nem csinál: nevezetesen, hogy az előzmények és az összefüggések egészében ismertessenek valamit.
@CSENDES:

Felteszem, ez azért lehetett, mert Gyurcsány beszélt erről az interjúban (nem hallottam-olvastam, nem tudom). Lehet azt mondani, hogy ez nem a legobjektívabb forrás ennek az alátámasztására, de nem is ez a célja, hiszen arról van szó, hogy _nyilvánosan_ mikor tett erre kísérletet az MSZP, azt pedig mindenki eldöntheti maga. Számomra evidencia volt, mivel nyilvánosan valóban akkor történt ez, így nem kezdtem el keresgélni, hogy igaz-e.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Te förtelmesen hülye kedves Sipi!

a falnak tudok menni az ex cathedra kijelentésektől. a valóság sokkal összetettebb és még mindig nem látod be, hogy több szerencsés körülménynek kell együttesen fennállnia, és több esetben évek előkészítő munkájának eredménye lehet a kiszállás.

pl ki dob el 35 év munkaviszonyt mert most egy faszkalap királyt játszik?

magam is azt mondom, minden 40 alatti ne hezitáljon, menjen ahogy csak tud.

végül, akármilyenek vagyunk is, nem szeretem ha az itthoniakat fikázzák azok akik a Lajtán túlra érve -még ha meg is küszködtek érte, de elfeklejtve, hogy összességében mégiscsak a jó szerencse, jó időben, jó helyen, jó kapcsolattal, vagy ziccerrel együttállásának köszönheti a tartós biztonságot kint -persze kemény meló mellett. bár a kemény meló az előbbi együttesből itthon is fennáll.

ötszázezren már kimentetek, 3-4 év és újabb ötszázezren el fognak szivárogni, vagy még többen. sokan dolgoznak ezen a projekten.

nekem is évek kellenének. vannak "ügyek", amiket le kell zárni, és újak, amiket meg kell nyitni, és még a veszteségeket optimalizálni, azaz kármenteni kell.

de addig-ameddig lehet kibaszok ezekkel a szemetekkel...

akinek nincs semmije, vagy meg van mindene, az könnyen mehet.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Ez csak nagy szöveg. A saját és mások emberi gyarlósága, nem országfüggő és bárhová mész ezek megmaradnak. Másképp szólva a boldogság nem autómatikus, ahogy átléped a határt. Mondom ezt úgy, hogy hosszabb ideig én is éltem külföldön. A csá gyikok hozzáállás pedig elsőre mutatja a téves értelmezést.
sose tagattam, hogy fleto fan vagyok, mer ez az egész valahogy jót tesz az emésztésemnek és nem böfögök a fókapörkölt fogyasztása után. nu, de hogy szavamat szavamba ölcsem, elhezitálok pásztorolás közbe azon, hogy miképpen nő, nődögél az ambivalencia, ami saccolásom szerint cca. huszonhárom év elmúltával akár a tantusz leeséséhez is vezethetne, ha az idők nem múlnának bele a végtelenbe mint a voyager az intergalaxiába. szűzmárja, idesanyám, még emlékszek arra, mikor kilütték (amikor még krumplileves vót a krumplileves), most meg most van, azaz, ha nem mennék ki a klotyóra, bizisten bevizelnék.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Azért jó, hogy Szigetvári őszinte is tud lenni:
úgy belejöttek a mutyiba az mszp-vel, hogy a kormányváltás után "visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek" a fidesznek is.
www.atv.hu/belfold/20130913-szig
Nem, NEM arról, hogy adják vissza, amit lenyúltak - egy frászt! Hogy mutyizzanak össze - de persze csakegyedül és kizárólag a demokrácia érdekében. Szóval, aki akar, csak szavazgasson rájuk, de úgy, hogy ezt is szem előtt tartja: ERRE adna nekik felhatalmazást.
Ízlések és pofonok. Nekem ettől a gyomrom forog!
@hacsaturján:

Rénpásztor! Imádom ezt a dumát:)))
@hacsaturján:

számból vette ki ezt az egész klotyót Mester! Isten megáldja!
Mert miért is kéne nekem svejcig rohannom, hogy nyugodtan vezessem ki a vizemet, amikor itthon a saját klotyómon kellene nyugtomat lelnem.
Hát nem a szarháziaknak kéne inkább mennie, mint rendes példás munkában megőszült fejemnek?
Egyébként meg van a galamuson olyan cikk is, amiben semmi egyrészt-másrészt, hanem durr bele a közepébe:
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326662_a_politikai_elit_foga_feherje
"Tisztelt Mesterházy, Tóbiás Urak! Vegyék tudomásul, hogy másodrangú politikai figurákkal nem lehet felvenni a harcot a machiavellizmus magyarországi atyamesterével."
@Orica Középföldi:

tuggya, kedves valamivel le köll kenyereznem a jegesmedvéket, így aztán nem győzöm utánozni szent ferencet. mer aszt mégse mondhatom nekik örökké, hogy "kocsmárosné assziszi, de assziszi...".
@jaegtoer:

ne basszon mán fő! kegyed klotyót hord a szájába?
@Orica Középföldi:

:D márisjobb:D

erős hetem van, mert a hétvége ellenére nincs vége, és áthúzódik a következőre, ráadásul épp ez a fajta duma állította fejre az egészet ezen a héten. úgyhogy ezt bizony Sipi most jól elkapta. tudom mit akart mondani, csak az olyan eccerűsítve kurvára nem igaz. még @hacsaturján: Mester sem jelent ki ex cathedra semmit, kivéve ha a rénjeiről van szó, bár igaz, ami igaz, nem emlékszem, hogy ahányszor ide belép, a réneket ne említené...:D
@hacsaturján:

Mester! nem tudom mi van már mostanság velem, de már annyi szar hagyta el a szájamat hogy identitás zavaromba már asse tudom, én vagyok-e én, vagy csak simán segg vagy klotyó.
@jaegtoer:

akkor vegyen akváriumot! vagy aggya el a régit! meglássa, még fogpiszkáló se köll hozzá.
@hacsaturján:

az jó. nézek egy antik vári rumot, hát ha segít, és ahhoz tényleg nem kell fogpiszkáló
@CSENDES: Minden ember liberálisnak születik! Nem tudom ki mondta de igaz! Én meg is maradtam annak! Viszont Kókáékat csak nagyon nagy fegyelemmel tudtam elfogadni! Amikor Horn, de a Gábor azt mondta: Feri nem azt mondják, hanem hogy menj a picsába! Ott zártam le az Szdsz-t! Ki nem hibázott még az elmúlt 23 évben a politikában? De ha cél közös miért kell az úgy mond céltársaimat mószerolni, oltogatni az embereket? Gondolok itt a Lukács féle beszólásra! Mindenki méresse meg magát külön, az eredmény tudatában kezdjen el kampányolni 2018-ra!Az a szar ami fel lett mutatva 2010-ota, azzal küzdjön meg a fidesz! Kiváncsi lennék, hogy mit csinálnának egy igazi válságban! Itt tényleg Mohács kell az embereknek! A mostani választási törv. szerint csak az "egy a tábor, egy a zászló" alapon működne a sikeres váltás! De min látjuk erre nagyon kevés az esély! Hogy ki miatt? Majd eldönti az idő! De ne sirjon majd senki ha kiderül a választások éjszakáján, hogy meglett volna a 2/3 az ÖSSZEFOGÁSSAL!
@jaegtoer:

Jaja:))
Érzékeltem, hogy régen torlódó dühödet ontottad rá Sipire, aki persze megérdemli, mert régóta hordott frusztrációkat csomagol bőszítő nagyképűségbe.

Hacsaturján/Sibelius a legnehezebben dekókddlható rénmester:)
@kekex:

Van a Narancsban Somogyi Zoltánnal egy interjú, amiben Bajnairól ezt mondja: "Van, ugye, [Bajnai], és vannak mögötte a politikusok meg a tanácsadók. Logikus, hogy a PM-esek nem Bajnai érdekeit nézik elsősorban, hanem hogy benn üljenek az Országgyűlésben, az Európai Parlamentben, s legyen a pártjuknak is pénze a következő négy évben. A Bajnai Gordon körüli tanácsadók szinte egytől egyig korábbi miniszterelnökök tanácsadói voltak. Az ő érdekük, hogy kormányfőt "adjanak" az országnak, mert ahhoz értenek, abban a szerepben érzik jól magukat. A Bajnai körüli politikusok érdekei nem esnek egybe a Bajnaiéval. Tanácsadóinak az érdekei szintén nem. Kérdés, hogy nem magányos-e ő az Együttön belül."

Szerintem az. Óriási hibát követett el, hogy hallgatott a Szigetvári-féle, eleve elcseszett stratégiára, ami azon az ostobaságon alapult, hogy a hiányzó 1 milla szavazót a volt jobbosoktól a fideszes narratíva pengetésével (Gyurcsány/Kuncze tabu, hatuma, 2006) lehet begyűjteni - innen csak lefelé vezetett az út. Bajnainak hajlamos vagyok elhinni, hogy inkább rossz stratéga, akivel elhitették, hogy a cél - a demokratikus jogállam helyreállítása - érdekében be kell vállalnia ezt (de bevállalta, és ez nem menthető). Szigetvári viszont maga vallott kudarcot, és kapkod, a bukott stratégiától menekül ezzel az agyalágyult, de bőszítően immorális mélyrepüléssel, amit a "gyurcsányahibással" előadott. Innen nincs visszaút, elásta magát. (Ami persze Magyarországon nem jelenti azt, hogy ne lehetne jövője.)

Mindehhez képest a "visszautasíthatatlan ajánlat" csak nevetséges - de megint csak a tehetségtelenség mutatkozik meg benne Szigetvári és a naivitás Bajnai részéről. Bajnai szerintem komolyan gondolja, hogy "csak jogállami úton" lehet helyreállítani a demokráciát, és úgy látja, ehhez együtt kell működni a Fidesszel (vagy egy részével), ami önmagában még akár logikus is lehetne - ha nem a Fideszről lenne szó. De mivel arról van, ez a gyakorlatban valóban azt jelentheti, amit te mondasz. Ha Bajnai ezt nem ismeri fel, akkor azért alkalmatlan, ha pedig igen, és mégis ezt szorgalmazza, akkor meg azért. Pedig nehéz elhinni róla, hogy ilyen sötét üzelmekbe akar veszni - de hát nem választott jól, amikor minden lényeges lépését az határozta meg, hogy Gyurcsánytól távol tartsa magát.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Tudod azért érdemes Bartust olvasni, mert az ember egy kissé jobban (hónapokkal) előre lát az ő révén.
Aki már akkor megmondta, hogy hova fog vezetni Szigetvári felbukkanása Bajnai környékén, amikor még csak nyomelemekben volt jelen.
Mondjuk én is vitattam, hogy mindezt a "közjó" fogalmának hangoztatásából és annak jezsuita vonatkozásaiból vezette le, míg hazánk nagyjai
(Széchenyi is) más értelemben használta a "közjó"-t. De ettől eltekintve igaza volt a lényeget tekintve. Már ha egy ilyen Szigetvári féle fazont egyáltalán "lényeg"nek lehet nevezni.
nepszava.com/2012/11/velemeny/bartus-laszlo-bajnai-es-a-%E2%80%9Ekozjo%E2%80%9D.html
@kekex:
mivel egy kissé "hosszúkás" zanzásítom a lustábbaknak:
nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy az alapítványt irányító Szigetvári Viktor piarista gimnáziumban végzett, a „közjó” kifejezést vélhetően nem a piacon hallotta. A piarista gimnázium jó munkát végzett, mert Szigetvári maga mondta el, hogy élete első választásán 1998-ban Orbán Viktorra szavazott. Mintha Orbánról nem lehetett volna tudni már 1990-ben is, hogy kicsoda...
Bajnai Gordon konzervatív pártjának jövője szempontjából nem elhanyagolható szempont, hogy a főideológusa egy dörzsölt piarista, aki máris Szent Ágoston kulcsfogalmával írja le Bajnai leendő pártjának küldetését. Távol álljon az összeesküvés-elmélet ettől az írástól, de a történelem során mindig úgy alakult, hogy mire felnőtt egy új uralkodó vagy politikus, aki a hatalom várományosa volt, véletlenül azonnal feltűnt mellette egy jezsuita, domonkos vagy piarista, esetleg ferences, aki az ideológiai tanácsadója vagy a gyóntatója volt...
A katolikus egyház századokban gondolkodik. Mire Orbán Viktor és bandája megy a szemétdombra, addigra már készenlétben állhat az új jobboldali párt, amely a „közjót” tartja küldetésének, “realista módon figyelembe veszi”, hogy a magyar jobboldali hagyomány a katolikus egyház híveire épült, nélkülük a jobboldalon nem lehet szavazatot szerezni... A katolikus egyház hamar megérzi, hogy a tarthatatlanná váló szalonképtelen Orbán-Semjén páros után sokkal eladhatóbb egy mérsékeltnek látszó Szigetvárival ugyanaz... Hogyan lehet, hogy ekkora kommunikációs zseni kezei között Gyurcsány béna kacsaként mozgott, és egy életre tudta amortizálni – na, kicsoda? – Semjén Zsolt? Ha valamiben Gyurcsány megbukott, akkor az a kommunikáció: ott kiütéses vereséget szenvedett. Az hogyan lehet, hogy abból a garnitúrából mindenki megbukott, kivéve ezt az embert, aki a kommunikációért volt felelős?
Bajnai Gordon soha nem válik Orbán Viktorrá, mert egy jó ember. De ha nem vigyáz, úgy beviszik az erdőbe, hogy elveszíti az ország őt, mint az egyetlen alternatívát, akire miniszterelnökként rá lehetne bízni az országot. Egy olyan tanácsadó, akinek politikusi ambíciói vannak, és szemrebbenés nélkül lép át bárkin a karrierje érdekében, egyébként sem egy életbiztosítás. De ha ez a tanácsadó a “konzervatív” értékeket a piarista múltjában találja meg, és ráérez a Vatikán európai terjeszkedésében rejlő politikai és üzleti lehetőségekre, akkor Bajnai Gordon búcsút mondhat az álmainak. Szigetvári olyan útra viszi a politológus hasbeszéddel, hogy onnan már nem lehet visszajönni.
...
Na még egyszer: a Bartus-olvasók ezt tavaly november óta tudják, a TÖBBIEK MEG IDÉN SZEPTEMBERBEN KEZDENEK KINÉZNI A FEJÜKBŐL.
@kekex: szerinted, ha bartust olvasok, akkor a lottószámokat is látni fogom előre... nem kell hónapokra, csak egy nappal előre...
@sírbateszezazegész:
Hogy jön Szigetvári és az általa jégre navigált Bajnai a lottó ötöshöz?
Majd ha a lottószámok is folyamatok részeként alakulnak, talán hónapokkal korábban azokat is előre lehet jelezni.
Egyébként úgy legyen ötösöm, ahogy a Szigetvári jóslat bejött!
@Orica Középföldi: :)

mindegyiknek szerzője: Fekete Vince
van pár fantasztikus verse, novellája.
gördülékeny remek szövegek, többségében üde humor csillog. végig kuncogod vagy röhögöd esetleg ámulód pl amikor a férfiak nagy szerelméről a bicskáról ír.:)))
nem is tudom ma is olyan központi szerepe van a férfiak életében a bicska, ahogy ez a fiatalember elmondja???
@kekex:

Őrült beszéd, de van benne rendszer, tényleg találó. De tényleg csak a "lényegben", Bajnai megvezetettségében van igaza, mert ahogyan Szigetvárit a katolikus egyház delejes hatalmú ügynökeként értelmezi, aki végrehajtja a Vatikán tervét, az minden részletigazság mellett is erős összeesküvés-elmélet. Ráadásul ellentmondásban van két lényegi állítása: "A katolikus egyház hamar megérzi, hogy a tarthatatlanná váló szalonképtelen Orbán-Semjén páros után sokkal eladhatóbb egy mérsékeltnek látszó Szigetvárival ugyanaz..." és "Bajnai (...) ha nem vigyáz, úgy beviszik az erdőbe, hogy elveszíti az ország őt, mint az egyetlen alternatívát, akire miniszterelnökként rá lehetne bízni az országot." Akkor most a Vatikán Szigetvári ügynöknek Bajnai politikai megsemmisítését vagy megerősítését adta feladatul? :)

Úgyhogy szerintem az utolsó bekezdés tökéletes, de így:
"Bajnai Gordon soha nem válik Orbán Viktorrá, mert egy jó ember. De ha nem vigyáz, úgy beviszik az erdőbe, hogy elveszíti az ország őt, mint az egyetlen alternatívát, akire miniszterelnökként rá lehetne bízni az országot. Egy olyan tanácsadó, akinek politikusi ambíciói vannak, és szemrebbenés nélkül lép át bárkin a karrierje érdekében, [n]em egy életbiztosítás. [...] Szigetvári olyan útra viszi a politológus hasbeszéddel, hogy onnan már nem lehet visszajönni."
@Orica Középföldi: nem ertem, mi a nagykepuseg abban, hogy fuggetlen, a sajat sorsaert felelosseget vallalo individum valaki.

tenyleg ennyire felelmetes ez nektek?:-)
@kekex: "Tudod azért érdemes Bartust olvasni, mert az ember egy kissé jobban (hónapokkal) előre lát az ő révén."
Gondoltam megkérdezem, hátha megmondja a jövendőt, mint a pijócás embör a kávézaccbó... ha nem, hát nem...
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Láthatóan nem érted, Jég miről beszél:))

Nem vagy egyedüli individuum, aki független és a sorsáért felelősséget vállal. Sőt!
Még kicsit több aki itthon van, mint aki távozott. Nincs ebben semmi félelmetes.

A nagyképűség az, ahogy ezt előadod, minden disztingválást mellőzve.
Ne vindikáld magadnak az etalon jogát:)
@Orica Középföldi: nem.
valoban nem tudom megerteni amikor valaki allandoan csak sir, panaskzodik, kozben semmit nem tesz magaert es a kornyezeteert.

nem ertem meg, amikor emberek allnak es varjak, hogy jobb legyen korulottuk de nem tesznek erte semmit, sot, aki tenni akar azt is visszahuzzak, gyanakodva tekintenek ra, megprobaljak gancsolni, visszahuzni, ellehetetleniteni.

mert ezen kivul semmi mast nem latok az irasaiban, csak azt, hogy a sajat korlatait nem kepes atlepni es ezert ram haragszik, aki meg tutdta tenni.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Nem, nem ezért volt dühös:)
Miből gondolod, hogy Jégnek vannak átléphetetlen korlátai?
Miből vontad le, hogy semmit nem tesz magáért és a környezetéért?

Gyorsan ítélsz, gyorsan általánosítasz - és ez mindig nagy hibaszázalékkal jár.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Mert lenézed a másikat,mert sivár ember vagy.
De mint mindenkinek,neked is meg vannak a korlátaid,azért nem érted a probléma lényegét.
Na de télleg viszlát.
@Orica Középföldi: + nagyon sok!
:)) De nagyontényleg viszlát.
@Orica Középföldi: abbol gondolom, hogy duhos, folyton sir es panaszkodik, tehat ugy tunik, nagyon nincs rendben az elete. es raadasul mindig masokban es nem sajat magaban keresi a megoldast a bajaira. ez nem itelkezes, hanem megfigyeles. az iteletet o maga hozta meg a sajat eleterol, amikor bezarta magat a "szar az eletem es errol masok tehetnek" gondolkodasmodba.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"valoban nem tudom megerteni amikor valaki allandoan csak sir, panaskzodik, kozben semmit nem tesz magaert es a kornyezeteert.

nem ertem meg, amikor emberek allnak es varjak, hogy jobb legyen korulottuk de nem tesznek erte semmit, sot, aki tenni akar azt is visszahuzzak, gyanakodva tekintenek ra, megprobaljak gancsolni, visszahuzni, ellehetetleniteni.

mert ezen kivul semmi mast nem latok az irasaiban, csak azt, hogy a sajat korlatait nem kepes atlepni es ezert ram haragszik, aki meg tutdta tenni."

Kedves Sipi!

végtelenül örülök, hogy nem itthon rontod a levegőt. Kérlek ne gyere haza. így is elég magas a szarkoncentráció, felesleges lenne növelned.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

" a sajat eleterol, amikor bezarta magat a "szar az eletem es errol masok tehetnek" gondolkodasmodba."

szar a szemed, húgy az agyad.

de ha ettől te jól érzed magad és könnyebb, pláne, ha ettől még különbnek is érzed magad, akkor a ganéságodból kovácsolj magadnak erényt, és hagyd rám, mi jelent nekem a remény, mitől szép az életem, és neked miért nem lesz az sosem.
@jaegtoer: ezuton is szeretnem megkoszonni, hogy ezzel az ekes peldaval bizonyitod megfigyelesem helyesseget:-D
@jaegtoer: nekem mar most remek az eletem. panaszkodok en neked. barmirol is ugy, ahogy te?;-) duhos vagyok en barmiert is ugy, ahogy te? atkozok en masokat ugy, ahogy te?:-D
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

sipikém, te vagy az ász. sőt ászok ásza, királyok királya.

ezzel együtt is egy seggfej.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

szívesen. elég szar lehet mégis, ha ettől is jobban érzed kint magad
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"atlepni es ezert ram haragszik, aki meg tutdta tenni."

haragszik a fene, tisztább lett itthon a levegő.
@jaegtoer: megis, mitol kellene nem jol ereznem magam?:-D azon mar regen tul vagyok, hogy a hozzad hasonlo onsorsrontok.felbosszantsanak. es nekem ez volt.az egyetlen ami megmergezte az eletem. ennek vege. nem vagytok tobbe hatassal ram. ugyhogy koszi, jol vagyok:-D
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

örülök, hogy jól vagy és hogy nem itthon vagy jól. egy értelmező szótárat azért vegyél és tanulmányozd, mert hamarosan ott is szar lesz neked.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): szia:) nem ezt mondta... te képtelen vagy azt mondani, "félreértettél, rosszul fogalmaztam, azt értettem az előbbi alatt, hogy...", mi?:)... inkább akkor belemegyünk egy vitába életre-halálra:) engem nem zavar, csak amit erre kommentelsz, azt értelmes kommentekbe is fektethetnéd:)... én többet profitálnék azokból, de a te hobbid, a te hobbid:)...
@sírbateszezazegész: hanem mit mondott, amikro azt mondta, hogy hamarosan nekem is szar lesz itt, mint neki ott?:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): miből indult a személyeskedés?... abból, hogy azt csinálod amit @Orica Középföldi: leírt... te is tudod, igaza van:)... az a szép, hogy itt azokkal feszülsz szembe, akiknek a hiánya miatt elmentél:)... jó, mi:)... mindig egy általánosan megfogalmazott sértéssel indítod a mondandód, valahogy így:." Na mi van köcsögök, mi a fasz van, b@szom a szátokat!"... majd elmondod amit akarsz, de közben folyton "köcsögözöl"... akik véleményére kiváncsi vagy, azok először jelzik, ki a köcsög szerintük és aztán ennél leragadtok... ez tényleg jó:).... akik miatt meg elmentél, azok mellédnáll
@sírbateszezazegész: melléd állnak a köcsög vitában esetleg:) ez talán nem paradox és vicces valahol?:)
@jaegtoer:
Figyeltem a Sipivel folytatott beszélgetést, és elgondolkoztam, hogy a konkrét vitán túl milyen mögöttes érzések és motivációk lehetségesek.
Először is az itthon maradottak poziciója a külföldre távozók szemében mindíg hátrányosabb, mint a sajátjuk. Hangsúlyozom, az ő megitélésük szerint.
A baj, hogy megnyilvánulásaikban ennek hangot is adnak, olyan "nekem van, neked nincs" alapon, amit én nem tartok izléses dolognak.
Amikor kikisérünk valakit az állomásra, mindíg az itthonmaradottaknak hátrányosabb a szituációjuk, az elutazó egy új világ felé halad egy jobb élet, vagy tartalmas cél felé.
Ez az esetek többségében így van a köztudatban, és ezt ezt az előnyt a kint élők ösztönösen közvetítik felénk.
Udvariatlanság lenne riposztozni, hogy nem mindenkinek rogyott meg az egzisztenciája, és nem a bátorság hiánya miatt marad röghöz kötött az itthon maradó.
Mindez a beszélgetésekben jelez egy észrevehető fölényt, melynek reális alapja nincs, és mégis jelen van.
Elnéző mosollyal nyugtázom sokszor a felsorolt kinti árakat, a kajákat, melyeknek valójában nincs jelentőségük, mégis mint a hazaiaknak elérhetetlent jelölik meg.
Ezek látszólag nem jelentős momentumok, mégis a lelkek mélyén ez egy távoltartást eredményez.
Ami engem kifejezetten zavar, az a szemrehányás felénk, itthon maradottak felé, hogy nem teszünk eleget sorsfordító kötelességünknek, alkalmatlanok vagyunk a jelen politikai fordulatának kialakítására.
Ezek a magatartás formák nem erősítik az együttérzést és az egymás felé fordulást, és mi itthoniak vagyunk ennek elszenvedői.
@Mariann19: én is magamra vegyem? Csak, hogy figyeljek erre a következőkben:)... komolyan kérdem...
@sírbateszezazegész:
Te? Soha!
A fentiekben inkább elmélkedtem, hogy mi lehet az oka az antipátiáknak, és az empíriáimat is felhasználtam az okfejtésemben.
Ami viszont a környezetemben ilyen találkozásoknál személyesen zavar, az a sajnálkozás.
"Szar lehet nektek itthon."
Ilyenkor nem szólok, mert nem akarok rossz érzéseket kelteni, de az önérzetemet sérti.
Ezt biztosan megérted.
Ugyanis két dolog a politikai szituáció, és a privát élet.
Inkább szerncsésnek érezheti magát az, aki megteremtette magának azt az egzisztenciát, ami miatt nem kell a boldogulását máshol keresnie.
Viszont az, aki rákényszerül a távozásra, azt az embert biztosítom az együttérzésemről.
Remélem, megértesz.
@Mariann19: köszönöm:) csak önvizsgálatot kellett volna tartanom érintettség esetén... ami így is megtörtént:)... én többször leírtam a "céhes legények vándorútjának" szükséges voltát ma is látom... de mo tényleg a lelked öli meg/töri össze, ha nem vagy szerencsés... volt egy "pillanat" mikor esély volt azt megváltoztatni... de elment/hagytuk elmenni/elkergettük (válassz habitusod szerint)... így maradt mikszáth-ady-móricz világa, melyet legalább ismerünk... azt viszont ne feledd, ha tört lélekkel megy el az ember, az tán csak ott gyógyul, hol sérült... viszont én, mint faék egyszerűségű világszemlélettel megáldott humanoid-féle létforma, ettől mentes vagyok... faéknek lenni nem olyan rossz, ha a robosztusságát nézed:)... a stressz elkerül:D és pánikbeteg sem leszel... azért ez is valami:)

Megértem amit írtál. Legalábbis remélem:)
@sírbateszezazegész:
Egy kicsit meg is bántam, hogy elmélkedtem és leírtam azokat a vélt motívációkat, amelyek a fenti összeugrást indukálhatják.
Azért bánom, mert érintve érezted magad - remélem - most már nem.
Ahogy látom, hasonlóak vagyunk, abban, hogy soha nem bántunk meg embereket, és ez tudatos bennünk.
Miért említed ezt a faék egyszerűségű világszemléletedet, mikor ez nem így van, és ezt te is tudod. Sokat gondolkozol, nyugodt ember lehetsz.
"De M.o. a lelked öli meg."
Engem ennek a helyzetnek az abnormitása mérgez meg.
A közhangulat vérzivataros, ellenfelek helyett ellenségek hadakoznak a fejünk felett, és nem értünk.Izolálódunk Európától, a világtól, vészjósló a magány jövőbeni érzete.
Mindez félelmet szül az emberben, és a félelem a legmegalázóbb érzés, nehéz legyőzni.
Mire gondolsz, amikor azt írod, hogy volt egy pillanat, amikor változtathattunk volna?
@Mariann19: az ún. rendszerváltás környékén volt idő, egy pillanat, mikor megfelelő önmérsékletet gyakorolva a pozícióban lévők élhető írányba indíthatták volna el moot... de most már úgy látom a két legnagyobb bűn az "ügynök-akták" és a kuponos privatizáció elmaradása volt... ez utóbbi miatt sokan érzik úgy, meglopták őket -amit igaznak is tartok- és ez is hozzátartozik a rossz hangulathoz... nem lenne más a tulajdonosi koncentráció, de nem tudnának arra hivatkozni, némiképp jogosan, hogy elvettek a jussukból... ez eleve megosztja a társadalmat a következő generációk tekintetében is, valamint igazolási alapként szolgál az "ők is ezt tették"-elv túlnyomó többség általi elfogadásához... valami ilyesmi, de nem biztos, hogy érthetően fejeztem ki magam:)
Inkább toleráns vagyok, mint nyugodt:)... a saját dolgaimban viszont fekete-fehér:)... mással szemben jóval elnézőbb vagyok... akkor fogalmazok úgy, ha hibázol/nem helyesen cselekszel nem keresek felmentést, tudomásul veszem a következményeket és megyek tovább... ehhez kell a faék robosztussága... hisz különben mi módon hasítaná meg a sziklát is?:)
@sírbateszezazegész:
"A poziciókban lévők élhető irányba indíthatták volna el Mo-ot."
Visszatekintve úgy látom, hogy önjelölt alapon kerültek politikusok az ország irányításába.
A velük való beszélgetés sorozatból hallottam, bevallotta nem egy, hogy nem értettek a kormányzáshoz, és sokat hibáztak.
Ez megdöbbentő vallomás volt.
Hogyan lehet hazardírozni 10 millió ember jövőjéről? Vállalható-e olyan feladat, amelynek a mibenléte nem ismert.
Ez a dilettáns irányítás eredményezte a hibás privatizációt, azt, hogy nem ismerték a kapitalista gazdaság szakmai alapjait, melynek következményeit viseljük.
"Nem lenne más a tulajdonosi koncentráció."
Amennyiben az állami tulajdon magánkézbe adása mellett kezdetben a működtetés feltételeit szabályozták volna, ezt el lehet fogadni.
Azonban az új tulajdonosoknak nem volt sem ismeretük, sem tapasztalatuk a piacgazdaság mibenlétéről. A kontrollhoz szokott szereplők tévesen értelmezték a gazdaságban a szabadságot, és nem tudtak élni vele.
Az eseményekhez vajon mit tudtunk volna hozzá tenni. Nem volt sem esély, sem lehetőség.
@Mariann19: igen, igazad van... talán ez volt az akkori ellenzék legnagyobb hibája... hogy elmaradt a katarzis... persze nem is vágytunk másra (ez nem ránk/rád vonatkozik, a többségre:)), mint a szerzésre, a lacoste-polókra, gorenje mélyhűtőkre, milka csokikra és leharcolt nyugati gépjárművekre:) most fizetjük az árát... c'est la vie ahogy itt mondják:) vigasztaljon az, hogy élhetnénk rosszabb korban is:)... vagy helyen:)
@sírbateszezazegész:

" rendszerváltás környékén volt idő, egy pillanat, mikor megfelelő önmérsékletet gyakorolva a pozícióban lévők élhető írányba indíthatták volna el moot... "

Amikor Csoóri kitalálta Antallt, ez a pillanat elmúlt. Onnantól nem volt esély.
@Orica Középföldi: ezt mióta látod? Sosem felejtem el, anyám azt mondta rá, "Gőgös Gúnár":)
@Mariann19: :)))

üdítő volt olvasni eszmefuttatásod:)

@sírbateszezazegész: :)))

te meg leírtad a gondolataim 80%-t csak az alap problémáim voltak voltak mások egy pályakezdő és egy tinisráccal...

@Orica Középföldi: :)))

neked meg mint mindig a végszó az telitalálat.
nekem erre mindig a "Jézus Mária győztünk!" ugrik be...
biztos olvastad Beke Kata gondolatait e tárgyban. hát az biztos, hogy közel sem volt a katarzishoz és a tiszta út lehetőségéhez...
@guma: és mindenkihez van egy jó szava:)
@sírbateszezazegész:

A legelső nyilvános szereplése kólintott fejbe, de nagyon. Addigra már tudtam az alábbiakat.

Egy öregedő középiskolai történelemtanár, az orvostörténeti múzeum éléről, tele dzsentri attitűddel, áporodott Horthy-nosztalgiával, kisgazda papával,elképesztő gőggel, és őt találta ki ez a rohadék Csoóri egy Kossuth utcai lakásban, jó lesz, irányítható, megjegyzéssel.

Én soha nem éreztem gyűlöletet senki iránt, azt se tudtam milyen érzés, de ez akkor meglegyintett.

Tudtam, hogy a betegesen irredenta Csoóri olyasmit szabadít ránk, aminek beláthatatlan következményei lesznek. És akkor még nem láttam, hogy milyen kormányt fog összerakni ez a fasz,milyen alkalmatlan, tehetetlen és mit csinál az országgal.

Igaza volt anyádnak.
@Orica Középföldi: ez most meglepett... de köszönöm, igazán megtisztelő:)
@guma:

Beke Kata egy hihetetlen nagy szívű, jóindulatú tanár volt, ámde a középszerűnél is gyengébb. Nem is értette a körülötte zajló dolgokat, politikusnak teljesen alkalmatlan volt.

Ezt a bevallatlan kudarcot nem is tudta feldolgozni soha.
@sírbateszezazegész:
"Nem is vágytunk másra, mint a szerzésre."
Ehhez röviden a következőket szeretném mondani:
A 40 év alatt az országba "beszorult" magyarok áhítattal pislogtak külföldre, azokra az elérhetetlen javakra, amelyekhez nem jutottak hozzá. A nyugati autók, az utazások, Híradástechnikai eszközök, öltözékek.
A rendszerváltás ezeknek a vágyaknak tett eleget a demokrácia megjelenése mellett.
Amikor a magyarok eu ellenességéről van szó, akkor újra fel kéne sorolni ennek az embercsoportnak, hogy a rendszerváltáskori vágyaik beteljesülését újra elveszíthetik.
@guma: "Üdítő volt olvasni az eszmefuttatásod."
Annyira kedves ember vagy, soha nem sajnálod a jó szót tőlünk, ami nagyon jól esik.
Kevesen tudják azt, hogy meg kell fogalmaznunk a kedves, vagy elismerő szavakat is, mert így jobban érezzük magunkat kölcsönösen a világban.
Te ezek közé a különleges emberek közé tartozol /ha szabad ezt mondanom/, ezért is szeretünk.
@Orica Középföldi: az indulat:)az mindenképp... a többit azt megtartom magamnak:)
@Mariann19: most inkább csak nem engednének be minket oda... de moról való távozásunk útjába akadályt senki nem állítana... viszont egy határőrség felállítása esetén gondold el mennyi egzisztencia keletkezne!... csökkenne a munkanélküliek száma... mindenben meg lehet találni a jót:)
@sírbateszezazegész:

Ez nem tisztességes, hogy megtartod. Nem kell egyetérteni.

Az indulat pillanatnyi volt, engem is meglepett,elmúlt.
Azóta higgadt szemlélője vagyok az elkerülhetetlennek.
@Orica Középföldi: naaa... de kérlek... annyira csak rád tartozik, hogy nem ide... ennyi az oka... leginkább, nagyrészt... majdnem teljesen:)
akár meg is sértődhetnék:)
@Orica Középföldi: :) azt tudnod kell, hogy nem tudom cáfolni, hisz tudod, hogy nem voltam információn belül... volt olyan valaha, veled szemben, hogy nem írtam meg azt amit gondolok?:)
@sírbateszezazegész:

Miután nem tudom,, hogy mit gondolsz, csak azt tudom, amit leírsz, így sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom:))))))))
@Orica Középföldi:"Ez nem tisztességes, hogy megtartod. Nem kell egyetérteni." írtad miután megosztottad velem mióta tudtad a "vakvágányt". Mivel ismered azt, hogy mióta rendelkezhetem információval többé-kevésbé első kézből, így azt is tudod, hogy az, hogy "nem kell egyetérteni" nem merülhet fel hallgatásom okaként. Amit megtartottam magamnak itt, azt megosztom más módon természetesen. Csak egy kis időt kérek, mert Gézázok a másik poszton.:)
gyerekek! :)))

erről meg le kellene szokni...
senkit sem dicsérgetek, ha nem tetszik vagy nem úgy rúg a labdába, hogy eltaláljon :)
de volt már akit lehülyéztem és olyan is akadt akit arra kértem legalább a szemét nyissa ki, hátha elhiszi amit lát...
szóval csínján bánni a nem megérdemelt dicséretekkel...
valóban: jó éjt és szép álmokat kívánok mindenkinek!
@sírbateszezazegész: nem csinalok ilyet.
eyszeruen nem birja a kritikat:-)

pedig jobban jarna, ha gondokodna., nem nekem, neki lenne jobb, ha vegre belatna, hogy ul a foldon es sir, mint valami 5 eves nem segit.

es nem ram kell haragudnia, aki hajlando volt tenni magaert, hanem magara, aki hagyta magat kihasznalni, megalazni, elnyomni evtizedeken keresztul. mert ez em azert tortent, mert nekem elegem lett es felalltam es tovabbleptem. hanem azert, mert o nem teszi meg magaert amit meg kellene tennie.

es nincs ebben semmi kocsogoles, szemelyeskedes. ez meglatas es kritika.

@Mariann19: "Ami engem kifejezetten zavar, az a szemrehányás felénk, itthon maradottak felé, hogy nem teszünk eleget sorsfordító kötelességünknek, alkalmatlanok vagyunk a jelen politikai fordulatának kialakítására."

nem alkalmatlanok.. csak kishituek es lustak.
@Orica Középföldi:

Nem említettem, hogy a kedvenc szerzőm Andor Mihály. :) Ma megint jót írt:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326899_egy_velemenyvaltozas_ive

Amúgy megint ott láttam csak értelmes és manipulációmentes összefoglalót Gyurcsány beszédéről:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326762_gyurcsany_beszede_a_szabadsag_hidnal_sokak_tevodik

Mindenhol (inkluzíve ATV) máshol hatásvadász idétlenkedés, torz sztereotípiák betoldása, a lényeges politikai mondandó kihagyása vagy ezek kombinációja a jellemző. (Persze ráadásul olvasva látható igazán, mit mond GYF, mert a színészkedő beszédstílusa idegesítő és elidegenítő, számomra mindenképp.)

És ezt sem láttam máshol, legkevésbé a Népszavában, ahol pedig a Bajnai-interjú megjelent. Pedig remek, okos, kiváló írás.

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326900_niedermuller_peter_dk_alelnok_nyilt_levele_bajnai

De nem korteskedni akarok, csak megemlítem még, mint a tárgyhoz tartozó észrevételt. :)
@ausländer Sipi: asszociációra képtelen bithuszár:)... köcsögölés alatt mást értettem... tudod te, nickváltoztató:)... neked eltörik a nyelved, ha azt mondod "bocs", mi?:)
@Mariann19:

Szia Mariann.

"Egy kicsit meg is bántam, hogy elmélkedtem és leírtam azokat a vélt motívációkat, amelyek a fenti összeugrást indukálhatják. _"

Ne bánd. nagyon is józan és mértéktartó elmélkedés volt és semmilyen szél felé nem csapongott.

Esetünkben(Sipi és én), az volt a hiba, hogy jó Sipim olyan kabátot adott rám, ami nem az enyém, hiába jeleztem, hogy ez nem az én kacagányom, valamilyen ügyetlenségem folytán nem ment át a mondanivalóm, és ő egyre szuszakolta, szuszakolta, szuszakolta, hogy bújjak bele, ezért aztán megkapta ami járt, arra már nem emlékszem, hogy egy csokor lófaszt is mellékeltem-e, de az már végképp mellékszál...
Annál is inkább adtam neki, mert két lányom odakint van, de a fiúknak még tanulni kell illetve felnőttesedni.itt. aztán eldöntik, ha készen vannak. és más függőségem is van. ezért mondom azt, szerencsés az, aki mehet. de aki mehet, és menne, az menjen.
@ausländer Sipi:

"pedig jobban jarna, ha gondokodna., nem nekem, neki lenne jobb, ha vegre belatna, hogy ul a foldon es sir, mint valami 5 eves nem segit."

cseréld meg a segged és a fejed és minden a helyére kerül, a szar is és az agyad is.
@jaegtoer:
Szia jaegtoer!
Nagyon is józan és mértékadó elmélkedés volt és semmilyen szél felé nem csapongott."
Mint írtam, a mögöttes motivációkon elmélkedtem,
azt hittem, tudunk beszélgetni ezekről a dolgokról.
Most nem sikerült ez a szándékom.
A másikon válaszoltam ma Sipinek, és a reakciója után azonnal visszavonultam, jobb ez így.
"Szerencsés az, aki mehet, de aki mehet, és menne, az menjen."
Nem úgy látom, hogy a kinti munkavállalás szerencse lenne. Inkább arról van szó, hogy a hazai lehetőségek elviselhetetlenek a létfenntartás okán, vagy a szakmailag kedvezőbbek a lehetőségek és a munkakörülmények is. Ezt meg is lehet érteni.
Szerencsés az, akinek biztos egzisztenciája van, az itteni munkáját szereti, a családja biztonságban van, barátai vannak.
Egy kis privát: Szerencsés vagyok, imádom a munkámat, az egész családom együtt van.
A fentieken kívül egyéniség kérdése is, hogy ki milyen sorrendben állítja fel élete opcióit.
Kedves barátom, sirbatesz kapcsolódott ehhez a témához, bár ő is külföldön élő, mégis e tárgyban is értelmes beszélgetést folytattunk.
Mert így is lehet.
Üdv.
@Mariann19:

"azt hittem, tudunk beszélgetni ezekről a dolgokról."

.

:)
@jaegtoer:

"cseréld meg a segged és a fejed és minden a helyére kerül, a szar is és az agyad is."

Ez azért gonosz volt:))
@Orica Középföldi:

a fékek és ellensúlyok új rendszerét vizsgálom
süti beállítások módosítása