Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/16/belgium-orban-natcon-betiltas-miniszterelnok/ magyarnemzet.hu/kulfold/20... (2024.04.16. 20:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.12. 05:51 Fabius

Dagilaci házmester úr szexistákat nem bírságol

Címkék: parlament zoltán méltóság fidesz illés

Érdekes kis történet kerekedik ebből az Illés beszólás ügyből, érdekes figyelni a fideszkeresztények szerint mi sérti a nagy büdös méltóságát és mit lehet egy elegáns legyintéssel lesöpörni a napirendről. Már úgy értem ingyen, büntetés nélkül. 

illés-zoltán-gif.gif

Mert ugye molinóval véleményt nyilvánítani azt csak pénzért lehet, riválisnak beinteni meg sok pénzért. A pulpitusra kapaszkodva tiltakozásért komplett havi járandóságmegvonás és személyzet kitiltás jár. A szexista megjegyzésért meg semmi. Az ezek szerint nincs olyan súlyú, hogy sértse a ház méltóságát és dagilaci házmester úr szilánkosra karmolja miatta a fotelkarfát dühében, ahogy mondjuk molinózás közben szokta. 

Igaz, hogy a vargapistás vakkormondorosok pártja elégszer bemutatta már pontosan mit tartanak megengedhetőnek a nőkkel szemben, de azt a fene se gondolta, hogy a lelkükben dúló cicaharcban a pitiánerség képes győzni a látszat felett. Ha Illés Bonapartét megmázsálják legalább egy ötvenesre a beszólásért kapásból, akkor nem derült volna ki napnál világosabban, hogy a Nagy Regula Szabályt kizárólag az ellenzéki hangoskodás gatyába rázására erőlködték össze nagy keservesen. Most meg itt állnak és néznek ki a fejükből, hogy mi a franctól látszanak pitiáner szarevő szexista idiótáknak. 

Remélem az a megúszott 50 ruppó ennyit megért. 

1197 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr645507797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@magándemokrata: @guma: @Orica Középföldi:

Ki az a Molnár Flóra? Nem volt türelmem sem utánanézni, sem elolvasni az egészet, de ránézésre úgy tűnt, csak egy rakat ócska sztereotípiát hordott össze - ettől még lehetne jobboldali is. :D

Amúgy a pocskondiázás Szigetvárival indult be nyíltan "Gyurcsány Ferenc barátom" a hibás, mert önérdekét a DK-é elé helyezte... WTF???

Itt egy jó összefoglaló az események soráról:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326440_szigetvari_kizarolag_gyurcsany_ferenc_baratom_meg
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Nem tudom kicsoda Molnár Flóra, de őszintén szólva nem is érdekel.

Átfutva én is erre a következtetésre jutottam:)
@Kowalski, helyzetjelentést!: Jól tetted, hogy nem olvastad.Én megtettem, szót sem érdemel..
@Kowalski, helyzetjelentést!: Bocs, elkezdtem olvasni, de a fele sem igaz.
@Orica Középföldi: @E.Csaba:

Köszönöm. Ami a mai Szabadság-hídi tüntetést illeti - nincs valami nagy szerencséje az időjárással.

@CSENDES:

Mármint minek nem igaz a fele sem? Molnár Flórának vagy az összefoglalónak?
@bella _ciao: Kárpátalja?

Onnan sok mindent kapunk.
Végzett tanárokat százával.
Mester képzettséget a közelmúltból.

Ezzel együtt a dokumentumhamisítások mester példáit.

Még tablóképet, csoport és vizsga eredményeket, közös élményekről dokumentációt a "volt" csoporttal, szóval csak a pénz befolyásolja, hogy egy ukrajnában szerezhető bármilyen diploma birtokába kerülj!

Természetesen ez csak szóbeszéd...!
@Kowalski, helyzetjelentést!: Az összefoglalónak. A szerkesztői megjegyzésekhez kapcsolódó linkek ugyanezen szerkesztő által összefoglalt másik cikkekre hivatkoznak. Azért az jó, hogy valaki nem tényekkel, hanem saját állításaival kívánja alátámasztani érvelését, s nem tényekkel.
@CSENDES:

Önmagában az, hogy egy lap a saját korábbi összefoglalóit idézi, teljesen természetes és nem jelenti a tények eltorzítását. Itt sem találtam olyan állítást, ami ne felelne meg a tényeknek. Szerinted mi az?
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"nem itelek.

a volt edzom mindig azt mondta nekem, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen."

nem hát! ja. értem. szövegpanel prolik etetésére.

Ha nincs lehetetlen akkor mi a faszért is húztál el a picsába svájcba, ahonnan tudod játszani az okostojást.

mert az úgy megy mindenkinek, családosnak, egyéb felelősséget viselőnek, hogy hétfőn megálmodja, kedden eldönti és szerdán utazik.

Úgy beszélsz, ha itt akarnák az emberek, akkor keddről szerdára virradóra felkerekedhetne 3 millió ember és mehetne a nagyvilágba. szerencsét próbálni, gyerekestől nagyszűlőstől, unokástól...

Mégiscsak egy mentálisan fogyatékos agyrokkant, nagyképű és beképzelt faszkalap vagy te, akármiből is készítettek. jobb is hogy ott vagy ahol, itthon csak sűrűbben lennénk veled, nem többen. gyűlölködj jó messze innen.

"lehetetlen nincs, csak tehetetlen", ja bazmeg. a legganébb menedzserdumák egyike.

amikor a szükséges 6 feltételből 2-t teremtenek meg, a többit meg az emberek kizsigerelésével érik el, aztán készre jelentik a szart, felveszik a zsét, továbbállnak és ottmarad utánuk a káosz és a szar.(ABN AMRO Bank) amit aztán az ottmaradt névtelenek sok esetben hosszú hónapok, évek munkájával hoznak helyre, amit az "újítók" tönkrebasztak.

még a sportban sem igaz, mert a lehetetlen legyőzéséhez esetleg 4 év 1300 napján kell edzeni, aztán lehet vartyogni a lehetetlen eléréséről és akkor még mindig nincsenek ott a névtelenek, akik mind mind hozzásegítettek a sikerhez.

ilyen nagyképű szarjancsikból van itthon épp elég még sok is, épp ilyenek regnálnak...
@jaegtoer:

Hoppá:)))))))

Nagyon-nagyon őszies vagy, de hát az van.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

A mexikói felállásban - nekem - a Galamus is bőven benne van.
Sok okos ember, és valahogy mégsem szeretem olvasni őket, csak nagyon válogatva.
Ne haragudj:)
@jaegtoer: az en celom az volt, hogy megszabaduljak az ilyen demotivalo, rosszindulatu, irigyo alakoktol. es latod. nem volt lehetetlen:-D
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nem akartam mégegyszer megnyitni, de miattad megtettem.Nos, én ott hagytam abba, amikor rákattintotta az alábbi linkre:
"Arra, hogy a DK-t (azaz a DK szavazóit) leválasszák Gyurcsányról, az MSZP ezen a héten, a DK-val folytatott tárgyalások során tett először nyilvános kísérletet."

Megnyitottam, mire fel Bolgár György Gyurcsány Ferenccel készített interjúja jelent meg.
@Orica Középföldi:

Dehogy haragszom. :) Amúgy én is csak válogatva olvasom (és van, ami nem tetszik, a szerkesztési koncepcióban sem feltétlenül, egy-egy cikkben meg mégannyira sem). De alapvetően jónak, normális felfogásúnak és ráadásul még derék dolognak is találom, ahogy mániákusan és csak az olvasók összedobott pénzéből csinálják.

Speciel ezek az összefoglalók jók és hiánypótlók is, mert pontosan arra törekszenek, amit a magyar sajtó 99 százaléka nem csinál: nevezetesen, hogy az előzmények és az összefüggések egészében ismertessenek valamit.
@CSENDES:

Felteszem, ez azért lehetett, mert Gyurcsány beszélt erről az interjúban (nem hallottam-olvastam, nem tudom). Lehet azt mondani, hogy ez nem a legobjektívabb forrás ennek az alátámasztására, de nem is ez a célja, hiszen arról van szó, hogy _nyilvánosan_ mikor tett erre kísérletet az MSZP, azt pedig mindenki eldöntheti maga. Számomra evidencia volt, mivel nyilvánosan valóban akkor történt ez, így nem kezdtem el keresgélni, hogy igaz-e.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Te förtelmesen hülye kedves Sipi!

a falnak tudok menni az ex cathedra kijelentésektől. a valóság sokkal összetettebb és még mindig nem látod be, hogy több szerencsés körülménynek kell együttesen fennállnia, és több esetben évek előkészítő munkájának eredménye lehet a kiszállás.

pl ki dob el 35 év munkaviszonyt mert most egy faszkalap királyt játszik?

magam is azt mondom, minden 40 alatti ne hezitáljon, menjen ahogy csak tud.

végül, akármilyenek vagyunk is, nem szeretem ha az itthoniakat fikázzák azok akik a Lajtán túlra érve -még ha meg is küszködtek érte, de elfeklejtve, hogy összességében mégiscsak a jó szerencse, jó időben, jó helyen, jó kapcsolattal, vagy ziccerrel együttállásának köszönheti a tartós biztonságot kint -persze kemény meló mellett. bár a kemény meló az előbbi együttesből itthon is fennáll.

ötszázezren már kimentetek, 3-4 év és újabb ötszázezren el fognak szivárogni, vagy még többen. sokan dolgoznak ezen a projekten.

nekem is évek kellenének. vannak "ügyek", amiket le kell zárni, és újak, amiket meg kell nyitni, és még a veszteségeket optimalizálni, azaz kármenteni kell.

de addig-ameddig lehet kibaszok ezekkel a szemetekkel...

akinek nincs semmije, vagy meg van mindene, az könnyen mehet.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Ez csak nagy szöveg. A saját és mások emberi gyarlósága, nem országfüggő és bárhová mész ezek megmaradnak. Másképp szólva a boldogság nem autómatikus, ahogy átléped a határt. Mondom ezt úgy, hogy hosszabb ideig én is éltem külföldön. A csá gyikok hozzáállás pedig elsőre mutatja a téves értelmezést.
sose tagattam, hogy fleto fan vagyok, mer ez az egész valahogy jót tesz az emésztésemnek és nem böfögök a fókapörkölt fogyasztása után. nu, de hogy szavamat szavamba ölcsem, elhezitálok pásztorolás közbe azon, hogy miképpen nő, nődögél az ambivalencia, ami saccolásom szerint cca. huszonhárom év elmúltával akár a tantusz leeséséhez is vezethetne, ha az idők nem múlnának bele a végtelenbe mint a voyager az intergalaxiába. szűzmárja, idesanyám, még emlékszek arra, mikor kilütték (amikor még krumplileves vót a krumplileves), most meg most van, azaz, ha nem mennék ki a klotyóra, bizisten bevizelnék.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Azért jó, hogy Szigetvári őszinte is tud lenni:
úgy belejöttek a mutyiba az mszp-vel, hogy a kormányváltás után "visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek" a fidesznek is.
www.atv.hu/belfold/20130913-szig
Nem, NEM arról, hogy adják vissza, amit lenyúltak - egy frászt! Hogy mutyizzanak össze - de persze csakegyedül és kizárólag a demokrácia érdekében. Szóval, aki akar, csak szavazgasson rájuk, de úgy, hogy ezt is szem előtt tartja: ERRE adna nekik felhatalmazást.
Ízlések és pofonok. Nekem ettől a gyomrom forog!
@hacsaturján:

Rénpásztor! Imádom ezt a dumát:)))
@hacsaturján:

számból vette ki ezt az egész klotyót Mester! Isten megáldja!
Mert miért is kéne nekem svejcig rohannom, hogy nyugodtan vezessem ki a vizemet, amikor itthon a saját klotyómon kellene nyugtomat lelnem.
Hát nem a szarháziaknak kéne inkább mennie, mint rendes példás munkában megőszült fejemnek?
Egyébként meg van a galamuson olyan cikk is, amiben semmi egyrészt-másrészt, hanem durr bele a közepébe:
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326662_a_politikai_elit_foga_feherje
"Tisztelt Mesterházy, Tóbiás Urak! Vegyék tudomásul, hogy másodrangú politikai figurákkal nem lehet felvenni a harcot a machiavellizmus magyarországi atyamesterével."
@Orica Középföldi:

tuggya, kedves valamivel le köll kenyereznem a jegesmedvéket, így aztán nem győzöm utánozni szent ferencet. mer aszt mégse mondhatom nekik örökké, hogy "kocsmárosné assziszi, de assziszi...".
@jaegtoer:

ne basszon mán fő! kegyed klotyót hord a szájába?
@Orica Középföldi:

:D márisjobb:D

erős hetem van, mert a hétvége ellenére nincs vége, és áthúzódik a következőre, ráadásul épp ez a fajta duma állította fejre az egészet ezen a héten. úgyhogy ezt bizony Sipi most jól elkapta. tudom mit akart mondani, csak az olyan eccerűsítve kurvára nem igaz. még @hacsaturján: Mester sem jelent ki ex cathedra semmit, kivéve ha a rénjeiről van szó, bár igaz, ami igaz, nem emlékszem, hogy ahányszor ide belép, a réneket ne említené...:D
@hacsaturján:

Mester! nem tudom mi van már mostanság velem, de már annyi szar hagyta el a szájamat hogy identitás zavaromba már asse tudom, én vagyok-e én, vagy csak simán segg vagy klotyó.
@jaegtoer:

akkor vegyen akváriumot! vagy aggya el a régit! meglássa, még fogpiszkáló se köll hozzá.
@hacsaturján:

az jó. nézek egy antik vári rumot, hát ha segít, és ahhoz tényleg nem kell fogpiszkáló
@CSENDES: Minden ember liberálisnak születik! Nem tudom ki mondta de igaz! Én meg is maradtam annak! Viszont Kókáékat csak nagyon nagy fegyelemmel tudtam elfogadni! Amikor Horn, de a Gábor azt mondta: Feri nem azt mondják, hanem hogy menj a picsába! Ott zártam le az Szdsz-t! Ki nem hibázott még az elmúlt 23 évben a politikában? De ha cél közös miért kell az úgy mond céltársaimat mószerolni, oltogatni az embereket? Gondolok itt a Lukács féle beszólásra! Mindenki méresse meg magát külön, az eredmény tudatában kezdjen el kampányolni 2018-ra!Az a szar ami fel lett mutatva 2010-ota, azzal küzdjön meg a fidesz! Kiváncsi lennék, hogy mit csinálnának egy igazi válságban! Itt tényleg Mohács kell az embereknek! A mostani választási törv. szerint csak az "egy a tábor, egy a zászló" alapon működne a sikeres váltás! De min látjuk erre nagyon kevés az esély! Hogy ki miatt? Majd eldönti az idő! De ne sirjon majd senki ha kiderül a választások éjszakáján, hogy meglett volna a 2/3 az ÖSSZEFOGÁSSAL!
@jaegtoer:

Jaja:))
Érzékeltem, hogy régen torlódó dühödet ontottad rá Sipire, aki persze megérdemli, mert régóta hordott frusztrációkat csomagol bőszítő nagyképűségbe.

Hacsaturján/Sibelius a legnehezebben dekókddlható rénmester:)
@kekex:

Van a Narancsban Somogyi Zoltánnal egy interjú, amiben Bajnairól ezt mondja: "Van, ugye, [Bajnai], és vannak mögötte a politikusok meg a tanácsadók. Logikus, hogy a PM-esek nem Bajnai érdekeit nézik elsősorban, hanem hogy benn üljenek az Országgyűlésben, az Európai Parlamentben, s legyen a pártjuknak is pénze a következő négy évben. A Bajnai Gordon körüli tanácsadók szinte egytől egyig korábbi miniszterelnökök tanácsadói voltak. Az ő érdekük, hogy kormányfőt "adjanak" az országnak, mert ahhoz értenek, abban a szerepben érzik jól magukat. A Bajnai körüli politikusok érdekei nem esnek egybe a Bajnaiéval. Tanácsadóinak az érdekei szintén nem. Kérdés, hogy nem magányos-e ő az Együttön belül."

Szerintem az. Óriási hibát követett el, hogy hallgatott a Szigetvári-féle, eleve elcseszett stratégiára, ami azon az ostobaságon alapult, hogy a hiányzó 1 milla szavazót a volt jobbosoktól a fideszes narratíva pengetésével (Gyurcsány/Kuncze tabu, hatuma, 2006) lehet begyűjteni - innen csak lefelé vezetett az út. Bajnainak hajlamos vagyok elhinni, hogy inkább rossz stratéga, akivel elhitették, hogy a cél - a demokratikus jogállam helyreállítása - érdekében be kell vállalnia ezt (de bevállalta, és ez nem menthető). Szigetvári viszont maga vallott kudarcot, és kapkod, a bukott stratégiától menekül ezzel az agyalágyult, de bőszítően immorális mélyrepüléssel, amit a "gyurcsányahibással" előadott. Innen nincs visszaút, elásta magát. (Ami persze Magyarországon nem jelenti azt, hogy ne lehetne jövője.)

Mindehhez képest a "visszautasíthatatlan ajánlat" csak nevetséges - de megint csak a tehetségtelenség mutatkozik meg benne Szigetvári és a naivitás Bajnai részéről. Bajnai szerintem komolyan gondolja, hogy "csak jogállami úton" lehet helyreállítani a demokráciát, és úgy látja, ehhez együtt kell működni a Fidesszel (vagy egy részével), ami önmagában még akár logikus is lehetne - ha nem a Fideszről lenne szó. De mivel arról van, ez a gyakorlatban valóban azt jelentheti, amit te mondasz. Ha Bajnai ezt nem ismeri fel, akkor azért alkalmatlan, ha pedig igen, és mégis ezt szorgalmazza, akkor meg azért. Pedig nehéz elhinni róla, hogy ilyen sötét üzelmekbe akar veszni - de hát nem választott jól, amikor minden lényeges lépését az határozta meg, hogy Gyurcsánytól távol tartsa magát.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Tudod azért érdemes Bartust olvasni, mert az ember egy kissé jobban (hónapokkal) előre lát az ő révén.
Aki már akkor megmondta, hogy hova fog vezetni Szigetvári felbukkanása Bajnai környékén, amikor még csak nyomelemekben volt jelen.
Mondjuk én is vitattam, hogy mindezt a "közjó" fogalmának hangoztatásából és annak jezsuita vonatkozásaiból vezette le, míg hazánk nagyjai
(Széchenyi is) más értelemben használta a "közjó"-t. De ettől eltekintve igaza volt a lényeget tekintve. Már ha egy ilyen Szigetvári féle fazont egyáltalán "lényeg"nek lehet nevezni.
nepszava.com/2012/11/velemeny/bartus-laszlo-bajnai-es-a-%E2%80%9Ekozjo%E2%80%9D.html
@kekex:
mivel egy kissé "hosszúkás" zanzásítom a lustábbaknak:
nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy az alapítványt irányító Szigetvári Viktor piarista gimnáziumban végzett, a „közjó” kifejezést vélhetően nem a piacon hallotta. A piarista gimnázium jó munkát végzett, mert Szigetvári maga mondta el, hogy élete első választásán 1998-ban Orbán Viktorra szavazott. Mintha Orbánról nem lehetett volna tudni már 1990-ben is, hogy kicsoda...
Bajnai Gordon konzervatív pártjának jövője szempontjából nem elhanyagolható szempont, hogy a főideológusa egy dörzsölt piarista, aki máris Szent Ágoston kulcsfogalmával írja le Bajnai leendő pártjának küldetését. Távol álljon az összeesküvés-elmélet ettől az írástól, de a történelem során mindig úgy alakult, hogy mire felnőtt egy új uralkodó vagy politikus, aki a hatalom várományosa volt, véletlenül azonnal feltűnt mellette egy jezsuita, domonkos vagy piarista, esetleg ferences, aki az ideológiai tanácsadója vagy a gyóntatója volt...
A katolikus egyház századokban gondolkodik. Mire Orbán Viktor és bandája megy a szemétdombra, addigra már készenlétben állhat az új jobboldali párt, amely a „közjót” tartja küldetésének, “realista módon figyelembe veszi”, hogy a magyar jobboldali hagyomány a katolikus egyház híveire épült, nélkülük a jobboldalon nem lehet szavazatot szerezni... A katolikus egyház hamar megérzi, hogy a tarthatatlanná váló szalonképtelen Orbán-Semjén páros után sokkal eladhatóbb egy mérsékeltnek látszó Szigetvárival ugyanaz... Hogyan lehet, hogy ekkora kommunikációs zseni kezei között Gyurcsány béna kacsaként mozgott, és egy életre tudta amortizálni – na, kicsoda? – Semjén Zsolt? Ha valamiben Gyurcsány megbukott, akkor az a kommunikáció: ott kiütéses vereséget szenvedett. Az hogyan lehet, hogy abból a garnitúrából mindenki megbukott, kivéve ezt az embert, aki a kommunikációért volt felelős?
Bajnai Gordon soha nem válik Orbán Viktorrá, mert egy jó ember. De ha nem vigyáz, úgy beviszik az erdőbe, hogy elveszíti az ország őt, mint az egyetlen alternatívát, akire miniszterelnökként rá lehetne bízni az országot. Egy olyan tanácsadó, akinek politikusi ambíciói vannak, és szemrebbenés nélkül lép át bárkin a karrierje érdekében, egyébként sem egy életbiztosítás. De ha ez a tanácsadó a “konzervatív” értékeket a piarista múltjában találja meg, és ráérez a Vatikán európai terjeszkedésében rejlő politikai és üzleti lehetőségekre, akkor Bajnai Gordon búcsút mondhat az álmainak. Szigetvári olyan útra viszi a politológus hasbeszéddel, hogy onnan már nem lehet visszajönni.
...
Na még egyszer: a Bartus-olvasók ezt tavaly november óta tudják, a TÖBBIEK MEG IDÉN SZEPTEMBERBEN KEZDENEK KINÉZNI A FEJÜKBŐL.
@kekex: szerinted, ha bartust olvasok, akkor a lottószámokat is látni fogom előre... nem kell hónapokra, csak egy nappal előre...
@sírbateszezazegész:
Hogy jön Szigetvári és az általa jégre navigált Bajnai a lottó ötöshöz?
Majd ha a lottószámok is folyamatok részeként alakulnak, talán hónapokkal korábban azokat is előre lehet jelezni.
Egyébként úgy legyen ötösöm, ahogy a Szigetvári jóslat bejött!
@Orica Középföldi: :)

mindegyiknek szerzője: Fekete Vince
van pár fantasztikus verse, novellája.
gördülékeny remek szövegek, többségében üde humor csillog. végig kuncogod vagy röhögöd esetleg ámulód pl amikor a férfiak nagy szerelméről a bicskáról ír.:)))
nem is tudom ma is olyan központi szerepe van a férfiak életében a bicska, ahogy ez a fiatalember elmondja???
@kekex:

Őrült beszéd, de van benne rendszer, tényleg találó. De tényleg csak a "lényegben", Bajnai megvezetettségében van igaza, mert ahogyan Szigetvárit a katolikus egyház delejes hatalmú ügynökeként értelmezi, aki végrehajtja a Vatikán tervét, az minden részletigazság mellett is erős összeesküvés-elmélet. Ráadásul ellentmondásban van két lényegi állítása: "A katolikus egyház hamar megérzi, hogy a tarthatatlanná váló szalonképtelen Orbán-Semjén páros után sokkal eladhatóbb egy mérsékeltnek látszó Szigetvárival ugyanaz..." és "Bajnai (...) ha nem vigyáz, úgy beviszik az erdőbe, hogy elveszíti az ország őt, mint az egyetlen alternatívát, akire miniszterelnökként rá lehetne bízni az országot." Akkor most a Vatikán Szigetvári ügynöknek Bajnai politikai megsemmisítését vagy megerősítését adta feladatul? :)

Úgyhogy szerintem az utolsó bekezdés tökéletes, de így:
"Bajnai Gordon soha nem válik Orbán Viktorrá, mert egy jó ember. De ha nem vigyáz, úgy beviszik az erdőbe, hogy elveszíti az ország őt, mint az egyetlen alternatívát, akire miniszterelnökként rá lehetne bízni az országot. Egy olyan tanácsadó, akinek politikusi ambíciói vannak, és szemrebbenés nélkül lép át bárkin a karrierje érdekében, [n]em egy életbiztosítás. [...] Szigetvári olyan útra viszi a politológus hasbeszéddel, hogy onnan már nem lehet visszajönni."
@Orica Középföldi: nem ertem, mi a nagykepuseg abban, hogy fuggetlen, a sajat sorsaert felelosseget vallalo individum valaki.

tenyleg ennyire felelmetes ez nektek?:-)
@kekex: "Tudod azért érdemes Bartust olvasni, mert az ember egy kissé jobban (hónapokkal) előre lát az ő révén."
Gondoltam megkérdezem, hátha megmondja a jövendőt, mint a pijócás embör a kávézaccbó... ha nem, hát nem...
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Láthatóan nem érted, Jég miről beszél:))

Nem vagy egyedüli individuum, aki független és a sorsáért felelősséget vállal. Sőt!
Még kicsit több aki itthon van, mint aki távozott. Nincs ebben semmi félelmetes.

A nagyképűség az, ahogy ezt előadod, minden disztingválást mellőzve.
Ne vindikáld magadnak az etalon jogát:)
@Orica Középföldi: nem.
valoban nem tudom megerteni amikor valaki allandoan csak sir, panaskzodik, kozben semmit nem tesz magaert es a kornyezeteert.

nem ertem meg, amikor emberek allnak es varjak, hogy jobb legyen korulottuk de nem tesznek erte semmit, sot, aki tenni akar azt is visszahuzzak, gyanakodva tekintenek ra, megprobaljak gancsolni, visszahuzni, ellehetetleniteni.

mert ezen kivul semmi mast nem latok az irasaiban, csak azt, hogy a sajat korlatait nem kepes atlepni es ezert ram haragszik, aki meg tutdta tenni.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Nem, nem ezért volt dühös:)
Miből gondolod, hogy Jégnek vannak átléphetetlen korlátai?
Miből vontad le, hogy semmit nem tesz magáért és a környezetéért?

Gyorsan ítélsz, gyorsan általánosítasz - és ez mindig nagy hibaszázalékkal jár.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Mert lenézed a másikat,mert sivár ember vagy.
De mint mindenkinek,neked is meg vannak a korlátaid,azért nem érted a probléma lényegét.
Na de télleg viszlát.
@Orica Középföldi: + nagyon sok!
:)) De nagyontényleg viszlát.
@Orica Középföldi: abbol gondolom, hogy duhos, folyton sir es panaszkodik, tehat ugy tunik, nagyon nincs rendben az elete. es raadasul mindig masokban es nem sajat magaban keresi a megoldast a bajaira. ez nem itelkezes, hanem megfigyeles. az iteletet o maga hozta meg a sajat eleterol, amikor bezarta magat a "szar az eletem es errol masok tehetnek" gondolkodasmodba.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"valoban nem tudom megerteni amikor valaki allandoan csak sir, panaskzodik, kozben semmit nem tesz magaert es a kornyezeteert.

nem ertem meg, amikor emberek allnak es varjak, hogy jobb legyen korulottuk de nem tesznek erte semmit, sot, aki tenni akar azt is visszahuzzak, gyanakodva tekintenek ra, megprobaljak gancsolni, visszahuzni, ellehetetleniteni.

mert ezen kivul semmi mast nem latok az irasaiban, csak azt, hogy a sajat korlatait nem kepes atlepni es ezert ram haragszik, aki meg tutdta tenni."

Kedves Sipi!

végtelenül örülök, hogy nem itthon rontod a levegőt. Kérlek ne gyere haza. így is elég magas a szarkoncentráció, felesleges lenne növelned.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

" a sajat eleterol, amikor bezarta magat a "szar az eletem es errol masok tehetnek" gondolkodasmodba."

szar a szemed, húgy az agyad.

de ha ettől te jól érzed magad és könnyebb, pláne, ha ettől még különbnek is érzed magad, akkor a ganéságodból kovácsolj magadnak erényt, és hagyd rám, mi jelent nekem a remény, mitől szép az életem, és neked miért nem lesz az sosem.
@jaegtoer: ezuton is szeretnem megkoszonni, hogy ezzel az ekes peldaval bizonyitod megfigyelesem helyesseget:-D
@jaegtoer: nekem mar most remek az eletem. panaszkodok en neked. barmirol is ugy, ahogy te?;-) duhos vagyok en barmiert is ugy, ahogy te? atkozok en masokat ugy, ahogy te?:-D
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

sipikém, te vagy az ász. sőt ászok ásza, királyok királya.

ezzel együtt is egy seggfej.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

szívesen. elég szar lehet mégis, ha ettől is jobban érzed kint magad
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

"atlepni es ezert ram haragszik, aki meg tutdta tenni."

haragszik a fene, tisztább lett itthon a levegő.
@jaegtoer: megis, mitol kellene nem jol ereznem magam?:-D azon mar regen tul vagyok, hogy a hozzad hasonlo onsorsrontok.felbosszantsanak. es nekem ez volt.az egyetlen ami megmergezte az eletem. ennek vege. nem vagytok tobbe hatassal ram. ugyhogy koszi, jol vagyok:-D
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

örülök, hogy jól vagy és hogy nem itthon vagy jól. egy értelmező szótárat azért vegyél és tanulmányozd, mert hamarosan ott is szar lesz neked.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): szia:) nem ezt mondta... te képtelen vagy azt mondani, "félreértettél, rosszul fogalmaztam, azt értettem az előbbi alatt, hogy...", mi?:)... inkább akkor belemegyünk egy vitába életre-halálra:) engem nem zavar, csak amit erre kommentelsz, azt értelmes kommentekbe is fektethetnéd:)... én többet profitálnék azokból, de a te hobbid, a te hobbid:)...
@sírbateszezazegész: hanem mit mondott, amikro azt mondta, hogy hamarosan nekem is szar lesz itt, mint neki ott?:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): miből indult a személyeskedés?... abból, hogy azt csinálod amit @Orica Középföldi: leírt... te is tudod, igaza van:)... az a szép, hogy itt azokkal feszülsz szembe, akiknek a hiánya miatt elmentél:)... jó, mi:)... mindig egy általánosan megfogalmazott sértéssel indítod a mondandód, valahogy így:." Na mi van köcsögök, mi a fasz van, b@szom a szátokat!"... majd elmondod amit akarsz, de közben folyton "köcsögözöl"... akik véleményére kiváncsi vagy, azok először jelzik, ki a köcsög szerintük és aztán ennél leragadtok... ez tényleg jó:).... akik miatt meg elmentél, azok mellédnáll
@sírbateszezazegész: melléd állnak a köcsög vitában esetleg:) ez talán nem paradox és vicces valahol?:)
@jaegtoer:
Figyeltem a Sipivel folytatott beszélgetést, és elgondolkoztam, hogy a konkrét vitán túl milyen mögöttes érzések és motivációk lehetségesek.
Először is az itthon maradottak poziciója a külföldre távozók szemében mindíg hátrányosabb, mint a sajátjuk. Hangsúlyozom, az ő megitélésük szerint.
A baj, hogy megnyilvánulásaikban ennek hangot is adnak, olyan "nekem van, neked nincs" alapon, amit én nem tartok izléses dolognak.
Amikor kikisérünk valakit az állomásra, mindíg az itthonmaradottaknak hátrányosabb a szituációjuk, az elutazó egy új világ felé halad egy jobb élet, vagy tartalmas cél felé.
Ez az esetek többségében így van a köztudatban, és ezt ezt az előnyt a kint élők ösztönösen közvetítik felénk.
Udvariatlanság lenne riposztozni, hogy nem mindenkinek rogyott meg az egzisztenciája, és nem a bátorság hiánya miatt marad röghöz kötött az itthon maradó.
Mindez a beszélgetésekben jelez egy észrevehető fölényt, melynek reális alapja nincs, és mégis jelen van.
Elnéző mosollyal nyugtázom sokszor a felsorolt kinti árakat, a kajákat, melyeknek valójában nincs jelentőségük, mégis mint a hazaiaknak elérhetetlent jelölik meg.
Ezek látszólag nem jelentős momentumok, mégis a lelkek mélyén ez egy távoltartást eredményez.
Ami engem kifejezetten zavar, az a szemrehányás felénk, itthon maradottak felé, hogy nem teszünk eleget sorsfordító kötelességünknek, alkalmatlanok vagyunk a jelen politikai fordulatának kialakítására.
Ezek a magatartás formák nem erősítik az együttérzést és az egymás felé fordulást, és mi itthoniak vagyunk ennek elszenvedői.
@Mariann19: én is magamra vegyem? Csak, hogy figyeljek erre a következőkben:)... komolyan kérdem...
@sírbateszezazegész:
Te? Soha!
A fentiekben inkább elmélkedtem, hogy mi lehet az oka az antipátiáknak, és az empíriáimat is felhasználtam az okfejtésemben.
Ami viszont a környezetemben ilyen találkozásoknál személyesen zavar, az a sajnálkozás.
"Szar lehet nektek itthon."
Ilyenkor nem szólok, mert nem akarok rossz érzéseket kelteni, de az önérzetemet sérti.
Ezt biztosan megérted.
Ugyanis két dolog a politikai szituáció, és a privát élet.
Inkább szerncsésnek érezheti magát az, aki megteremtette magának azt az egzisztenciát, ami miatt nem kell a boldogulását máshol keresnie.
Viszont az, aki rákényszerül a távozásra, azt az embert biztosítom az együttérzésemről.
Remélem, megértesz.
@Mariann19: köszönöm:) csak önvizsgálatot kellett volna tartanom érintettség esetén... ami így is megtörtént:)... én többször leírtam a "céhes legények vándorútjának" szükséges voltát ma is látom... de mo tényleg a lelked öli meg/töri össze, ha nem vagy szerencsés... volt egy "pillanat" mikor esély volt azt megváltoztatni... de elment/hagytuk elmenni/elkergettük (válassz habitusod szerint)... így maradt mikszáth-ady-móricz világa, melyet legalább ismerünk... azt viszont ne feledd, ha tört lélekkel megy el az ember, az tán csak ott gyógyul, hol sérült... viszont én, mint faék egyszerűségű világszemlélettel megáldott humanoid-féle létforma, ettől mentes vagyok... faéknek lenni nem olyan rossz, ha a robosztusságát nézed:)... a stressz elkerül:D és pánikbeteg sem leszel... azért ez is valami:)

Megértem amit írtál. Legalábbis remélem:)
@sírbateszezazegész:
Egy kicsit meg is bántam, hogy elmélkedtem és leírtam azokat a vélt motívációkat, amelyek a fenti összeugrást indukálhatják.
Azért bánom, mert érintve érezted magad - remélem - most már nem.
Ahogy látom, hasonlóak vagyunk, abban, hogy soha nem bántunk meg embereket, és ez tudatos bennünk.
Miért említed ezt a faék egyszerűségű világszemléletedet, mikor ez nem így van, és ezt te is tudod. Sokat gondolkozol, nyugodt ember lehetsz.
"De M.o. a lelked öli meg."
Engem ennek a helyzetnek az abnormitása mérgez meg.
A közhangulat vérzivataros, ellenfelek helyett ellenségek hadakoznak a fejünk felett, és nem értünk.Izolálódunk Európától, a világtól, vészjósló a magány jövőbeni érzete.
Mindez félelmet szül az emberben, és a félelem a legmegalázóbb érzés, nehéz legyőzni.
Mire gondolsz, amikor azt írod, hogy volt egy pillanat, amikor változtathattunk volna?
@Mariann19: az ún. rendszerváltás környékén volt idő, egy pillanat, mikor megfelelő önmérsékletet gyakorolva a pozícióban lévők élhető írányba indíthatták volna el moot... de most már úgy látom a két legnagyobb bűn az "ügynök-akták" és a kuponos privatizáció elmaradása volt... ez utóbbi miatt sokan érzik úgy, meglopták őket -amit igaznak is tartok- és ez is hozzátartozik a rossz hangulathoz... nem lenne más a tulajdonosi koncentráció, de nem tudnának arra hivatkozni, némiképp jogosan, hogy elvettek a jussukból... ez eleve megosztja a társadalmat a következő generációk tekintetében is, valamint igazolási alapként szolgál az "ők is ezt tették"-elv túlnyomó többség általi elfogadásához... valami ilyesmi, de nem biztos, hogy érthetően fejeztem ki magam:)
Inkább toleráns vagyok, mint nyugodt:)... a saját dolgaimban viszont fekete-fehér:)... mással szemben jóval elnézőbb vagyok... akkor fogalmazok úgy, ha hibázol/nem helyesen cselekszel nem keresek felmentést, tudomásul veszem a következményeket és megyek tovább... ehhez kell a faék robosztussága... hisz különben mi módon hasítaná meg a sziklát is?:)
@sírbateszezazegész:
"A poziciókban lévők élhető irányba indíthatták volna el Mo-ot."
Visszatekintve úgy látom, hogy önjelölt alapon kerültek politikusok az ország irányításába.
A velük való beszélgetés sorozatból hallottam, bevallotta nem egy, hogy nem értettek a kormányzáshoz, és sokat hibáztak.
Ez megdöbbentő vallomás volt.
Hogyan lehet hazardírozni 10 millió ember jövőjéről? Vállalható-e olyan feladat, amelynek a mibenléte nem ismert.
Ez a dilettáns irányítás eredményezte a hibás privatizációt, azt, hogy nem ismerték a kapitalista gazdaság szakmai alapjait, melynek következményeit viseljük.
"Nem lenne más a tulajdonosi koncentráció."
Amennyiben az állami tulajdon magánkézbe adása mellett kezdetben a működtetés feltételeit szabályozták volna, ezt el lehet fogadni.
Azonban az új tulajdonosoknak nem volt sem ismeretük, sem tapasztalatuk a piacgazdaság mibenlétéről. A kontrollhoz szokott szereplők tévesen értelmezték a gazdaságban a szabadságot, és nem tudtak élni vele.
Az eseményekhez vajon mit tudtunk volna hozzá tenni. Nem volt sem esély, sem lehetőség.
@Mariann19: igen, igazad van... talán ez volt az akkori ellenzék legnagyobb hibája... hogy elmaradt a katarzis... persze nem is vágytunk másra (ez nem ránk/rád vonatkozik, a többségre:)), mint a szerzésre, a lacoste-polókra, gorenje mélyhűtőkre, milka csokikra és leharcolt nyugati gépjárművekre:) most fizetjük az árát... c'est la vie ahogy itt mondják:) vigasztaljon az, hogy élhetnénk rosszabb korban is:)... vagy helyen:)
@sírbateszezazegész:

" rendszerváltás környékén volt idő, egy pillanat, mikor megfelelő önmérsékletet gyakorolva a pozícióban lévők élhető írányba indíthatták volna el moot... "

Amikor Csoóri kitalálta Antallt, ez a pillanat elmúlt. Onnantól nem volt esély.
@Orica Középföldi: ezt mióta látod? Sosem felejtem el, anyám azt mondta rá, "Gőgös Gúnár":)
@Mariann19: :)))

üdítő volt olvasni eszmefuttatásod:)

@sírbateszezazegész: :)))

te meg leírtad a gondolataim 80%-t csak az alap problémáim voltak voltak mások egy pályakezdő és egy tinisráccal...

@Orica Középföldi: :)))

neked meg mint mindig a végszó az telitalálat.
nekem erre mindig a "Jézus Mária győztünk!" ugrik be...
biztos olvastad Beke Kata gondolatait e tárgyban. hát az biztos, hogy közel sem volt a katarzishoz és a tiszta út lehetőségéhez...
@guma: és mindenkihez van egy jó szava:)
@sírbateszezazegész:

A legelső nyilvános szereplése kólintott fejbe, de nagyon. Addigra már tudtam az alábbiakat.

Egy öregedő középiskolai történelemtanár, az orvostörténeti múzeum éléről, tele dzsentri attitűddel, áporodott Horthy-nosztalgiával, kisgazda papával,elképesztő gőggel, és őt találta ki ez a rohadék Csoóri egy Kossuth utcai lakásban, jó lesz, irányítható, megjegyzéssel.

Én soha nem éreztem gyűlöletet senki iránt, azt se tudtam milyen érzés, de ez akkor meglegyintett.

Tudtam, hogy a betegesen irredenta Csoóri olyasmit szabadít ránk, aminek beláthatatlan következményei lesznek. És akkor még nem láttam, hogy milyen kormányt fog összerakni ez a fasz,milyen alkalmatlan, tehetetlen és mit csinál az országgal.

Igaza volt anyádnak.
@Orica Középföldi: ez most meglepett... de köszönöm, igazán megtisztelő:)
@guma:

Beke Kata egy hihetetlen nagy szívű, jóindulatú tanár volt, ámde a középszerűnél is gyengébb. Nem is értette a körülötte zajló dolgokat, politikusnak teljesen alkalmatlan volt.

Ezt a bevallatlan kudarcot nem is tudta feldolgozni soha.
@sírbateszezazegész:
"Nem is vágytunk másra, mint a szerzésre."
Ehhez röviden a következőket szeretném mondani:
A 40 év alatt az országba "beszorult" magyarok áhítattal pislogtak külföldre, azokra az elérhetetlen javakra, amelyekhez nem jutottak hozzá. A nyugati autók, az utazások, Híradástechnikai eszközök, öltözékek.
A rendszerváltás ezeknek a vágyaknak tett eleget a demokrácia megjelenése mellett.
Amikor a magyarok eu ellenességéről van szó, akkor újra fel kéne sorolni ennek az embercsoportnak, hogy a rendszerváltáskori vágyaik beteljesülését újra elveszíthetik.
@guma: "Üdítő volt olvasni az eszmefuttatásod."
Annyira kedves ember vagy, soha nem sajnálod a jó szót tőlünk, ami nagyon jól esik.
Kevesen tudják azt, hogy meg kell fogalmaznunk a kedves, vagy elismerő szavakat is, mert így jobban érezzük magunkat kölcsönösen a világban.
Te ezek közé a különleges emberek közé tartozol /ha szabad ezt mondanom/, ezért is szeretünk.
@Orica Középföldi: az indulat:)az mindenképp... a többit azt megtartom magamnak:)
@Mariann19: most inkább csak nem engednének be minket oda... de moról való távozásunk útjába akadályt senki nem állítana... viszont egy határőrség felállítása esetén gondold el mennyi egzisztencia keletkezne!... csökkenne a munkanélküliek száma... mindenben meg lehet találni a jót:)
@sírbateszezazegész:

Ez nem tisztességes, hogy megtartod. Nem kell egyetérteni.

Az indulat pillanatnyi volt, engem is meglepett,elmúlt.
Azóta higgadt szemlélője vagyok az elkerülhetetlennek.
@Orica Középföldi: naaa... de kérlek... annyira csak rád tartozik, hogy nem ide... ennyi az oka... leginkább, nagyrészt... majdnem teljesen:)
akár meg is sértődhetnék:)
@Orica Középföldi: :) azt tudnod kell, hogy nem tudom cáfolni, hisz tudod, hogy nem voltam információn belül... volt olyan valaha, veled szemben, hogy nem írtam meg azt amit gondolok?:)
@sírbateszezazegész:

Miután nem tudom,, hogy mit gondolsz, csak azt tudom, amit leírsz, így sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom:))))))))
@Orica Középföldi:"Ez nem tisztességes, hogy megtartod. Nem kell egyetérteni." írtad miután megosztottad velem mióta tudtad a "vakvágányt". Mivel ismered azt, hogy mióta rendelkezhetem információval többé-kevésbé első kézből, így azt is tudod, hogy az, hogy "nem kell egyetérteni" nem merülhet fel hallgatásom okaként. Amit megtartottam magamnak itt, azt megosztom más módon természetesen. Csak egy kis időt kérek, mert Gézázok a másik poszton.:)
gyerekek! :)))

erről meg le kellene szokni...
senkit sem dicsérgetek, ha nem tetszik vagy nem úgy rúg a labdába, hogy eltaláljon :)
de volt már akit lehülyéztem és olyan is akadt akit arra kértem legalább a szemét nyissa ki, hátha elhiszi amit lát...
szóval csínján bánni a nem megérdemelt dicséretekkel...
valóban: jó éjt és szép álmokat kívánok mindenkinek!
@sírbateszezazegész: nem csinalok ilyet.
eyszeruen nem birja a kritikat:-)

pedig jobban jarna, ha gondokodna., nem nekem, neki lenne jobb, ha vegre belatna, hogy ul a foldon es sir, mint valami 5 eves nem segit.

es nem ram kell haragudnia, aki hajlando volt tenni magaert, hanem magara, aki hagyta magat kihasznalni, megalazni, elnyomni evtizedeken keresztul. mert ez em azert tortent, mert nekem elegem lett es felalltam es tovabbleptem. hanem azert, mert o nem teszi meg magaert amit meg kellene tennie.

es nincs ebben semmi kocsogoles, szemelyeskedes. ez meglatas es kritika.

@Mariann19: "Ami engem kifejezetten zavar, az a szemrehányás felénk, itthon maradottak felé, hogy nem teszünk eleget sorsfordító kötelességünknek, alkalmatlanok vagyunk a jelen politikai fordulatának kialakítására."

nem alkalmatlanok.. csak kishituek es lustak.
@Orica Középföldi:

Nem említettem, hogy a kedvenc szerzőm Andor Mihály. :) Ma megint jót írt:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326899_egy_velemenyvaltozas_ive

Amúgy megint ott láttam csak értelmes és manipulációmentes összefoglalót Gyurcsány beszédéről:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326762_gyurcsany_beszede_a_szabadsag_hidnal_sokak_tevodik

Mindenhol (inkluzíve ATV) máshol hatásvadász idétlenkedés, torz sztereotípiák betoldása, a lényeges politikai mondandó kihagyása vagy ezek kombinációja a jellemző. (Persze ráadásul olvasva látható igazán, mit mond GYF, mert a színészkedő beszédstílusa idegesítő és elidegenítő, számomra mindenképp.)

És ezt sem láttam máshol, legkevésbé a Népszavában, ahol pedig a Bajnai-interjú megjelent. Pedig remek, okos, kiváló írás.

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326900_niedermuller_peter_dk_alelnok_nyilt_levele_bajnai

De nem korteskedni akarok, csak megemlítem még, mint a tárgyhoz tartozó észrevételt. :)
@ausländer Sipi: asszociációra képtelen bithuszár:)... köcsögölés alatt mást értettem... tudod te, nickváltoztató:)... neked eltörik a nyelved, ha azt mondod "bocs", mi?:)
@Mariann19:

Szia Mariann.

"Egy kicsit meg is bántam, hogy elmélkedtem és leírtam azokat a vélt motívációkat, amelyek a fenti összeugrást indukálhatják. _"

Ne bánd. nagyon is józan és mértéktartó elmélkedés volt és semmilyen szél felé nem csapongott.

Esetünkben(Sipi és én), az volt a hiba, hogy jó Sipim olyan kabátot adott rám, ami nem az enyém, hiába jeleztem, hogy ez nem az én kacagányom, valamilyen ügyetlenségem folytán nem ment át a mondanivalóm, és ő egyre szuszakolta, szuszakolta, szuszakolta, hogy bújjak bele, ezért aztán megkapta ami járt, arra már nem emlékszem, hogy egy csokor lófaszt is mellékeltem-e, de az már végképp mellékszál...
Annál is inkább adtam neki, mert két lányom odakint van, de a fiúknak még tanulni kell illetve felnőttesedni.itt. aztán eldöntik, ha készen vannak. és más függőségem is van. ezért mondom azt, szerencsés az, aki mehet. de aki mehet, és menne, az menjen.
@ausländer Sipi:

"pedig jobban jarna, ha gondokodna., nem nekem, neki lenne jobb, ha vegre belatna, hogy ul a foldon es sir, mint valami 5 eves nem segit."

cseréld meg a segged és a fejed és minden a helyére kerül, a szar is és az agyad is.
@jaegtoer:
Szia jaegtoer!
Nagyon is józan és mértékadó elmélkedés volt és semmilyen szél felé nem csapongott."
Mint írtam, a mögöttes motivációkon elmélkedtem,
azt hittem, tudunk beszélgetni ezekről a dolgokról.
Most nem sikerült ez a szándékom.
A másikon válaszoltam ma Sipinek, és a reakciója után azonnal visszavonultam, jobb ez így.
"Szerencsés az, aki mehet, de aki mehet, és menne, az menjen."
Nem úgy látom, hogy a kinti munkavállalás szerencse lenne. Inkább arról van szó, hogy a hazai lehetőségek elviselhetetlenek a létfenntartás okán, vagy a szakmailag kedvezőbbek a lehetőségek és a munkakörülmények is. Ezt meg is lehet érteni.
Szerencsés az, akinek biztos egzisztenciája van, az itteni munkáját szereti, a családja biztonságban van, barátai vannak.
Egy kis privát: Szerencsés vagyok, imádom a munkámat, az egész családom együtt van.
A fentieken kívül egyéniség kérdése is, hogy ki milyen sorrendben állítja fel élete opcióit.
Kedves barátom, sirbatesz kapcsolódott ehhez a témához, bár ő is külföldön élő, mégis e tárgyban is értelmes beszélgetést folytattunk.
Mert így is lehet.
Üdv.
@Mariann19:

"azt hittem, tudunk beszélgetni ezekről a dolgokról."

.

:)
@jaegtoer:

"cseréld meg a segged és a fejed és minden a helyére kerül, a szar is és az agyad is."

Ez azért gonosz volt:))
@Orica Középföldi:

a fékek és ellensúlyok új rendszerét vizsgálom
süti beállítások módosítása