Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hvg.hu/kkv/20240507_munkasszallo-epites-palyazat-20-milliard-vendegmunkasok?s=hk A következő háro... (2024.05.07. 12:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.09. 13:28 Fabius

Az elnökök megőrültek

Címkék: kampány áder jános szili katalin

Kezdek aggódni, Feleim, valami agyrágóbogár féreg pusztíthatja elnökeink agysejtjeit mostanában. Először Szili Katalin, a Szociális Demagógia Unió elnöke, egykori házelnök jött elő az ingyen pénz gondolatával, amivel annyira felizgatta Káder János köztársasági elnököt, hogy ő meg egy "a pártok ne kampányoljanak már légyszi" kiszólással kergetett minket akut rekeszizomlázba. 

áder szili orbán.jpg

Ilyenkor azért elgondolkodom, hogy ezek vajon biztosan tudják hol élnek? Szili Katalin felkarolva a garantált alapjövedelem ötletet országgyűlési határozati javaslatban noszogatja a kormányt, vizsgálják meg emezek, hogy lehetne gyakorlatilag megduplázni a GDP-t, és kifizetni csecsemőtől aggastyánig mindenkinek mondjuk azt a 85 ezret, amiről Szanyi kapitány és a gödi klubdélután résztvevői is álmodoztak már. Mer'hát van ilyenre példa a világon, és mondjuk a szaudiak, katariak, alaszkaiak mennyivel boldogabbak már az alanyi jogon járó ingyen pénzzel, mint mi, úgyhogy ezt nálunk is el kéne határozni. Mert, ha elhatározzuk akkor a GDP biztos megduplázza önmagát, semmi mást tenni nem szükséges. Az ilyesmi nem a világpiacon pénzzé tehető természeti kincsekből származó bevétel, hanem elhatározás kérdése. 

Értékeljük, hogy agymenésében is mértékletes maradt Ingyen Pénz asszony, mer'aszongya: 

"Ez a jövedelem minden állampolgárnak azonos összegben járna születésétől haláláig, mértéke pedig az állam mindenkori teljesítőképességétől függne."

Olyan apróságoktól, mint, hogy a korfa alapján lassan a nyugdíjasainkat sem tudjuk majd eltartani, és az álláskeresési járadékot is 90 napra kellett visszavágni a nagy spórolásban, nem hagyta összezavarni magát. Kíváncsi lennék, hogy szerinte az állam ilyen teljesítőképessége mellett vajon mennyi lenne a születéstől holtodiglan összeg, amit mondjuk holnaptól mindenki megkapna? Érdekelne még az is, hogy vajon mivel ösztönözné munkavállalásra azokat, akik az államilag lehetővé tett tökvakarásért cserébe megelégednének a "szerényebb életvitel"-hez megkapott pénzzel? 

Azon nem csodálkozom, hogy Káder János az eszmefuttatást átgondolva hirtelen megtalálta magában az önmérsékletre intő koboldot. De azt azért megnézném, amint odamegy Orbánhoz és aszongya neki: ÉdesÖcsém, mostan hagyjál föl a rezsidémonnal meg a devizahiteles mentéssel, ne tapsoljál el százmilliárdokat, mert az egész olyan kockázatos, mint örmény népviseletben együtt farsangolni az azeri követségen Ramil Safarovval. Hagyjad ezt a kampányizét még egy cseppet, mert "most még adott a lehetőség, hogy a hátralévő fél év bölcs és előrelátó munkával hasznosuljon a közösség javára." Érted, tesó? Úgyhogy kushadjál te is egy kicsit amíg a többit leintem. 

Ha erre nem képes akkor viszont pofa súlyba.

Mert mégis milyen megfontolás alapján várná el mindenki mástól, hogy szépen csöndben üldögéljen amíg Vityáék éppen azon dolgoznak gőzerővel, hogy akit lehet valamilyen formában egy kis apróért megvegyenek? Röhej, hogy szerinte az egymással versengő pártok érdekét az szolgálja, ha nem reagálnak a kormányzati szociális demagógiára sehogy. Olyan csak az Ideális Fideszvilág altervalóságában van, hogy a kormány kampányol leghangosabban, az ellenzék csöndben és szótlanul nézi amíg köztársasági elnök úr két aláírás között a vízparton horgászik. 

429 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr75503225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesmaflaálam

1013 év feudalizmus +fideSS = álamcsőd + belháború
majd 10 éve kampányol a narancs maffia, mi ez a néhány hónap szilencium, ha már 11% rezsidémon meglépve, közműcégek államosítva, oktatás és egyéb társadalmi csoportok megvéve, vagy leszalámizva, no problémo et oll.
poszthó:

13:58
Matolcsyék devizát cserélnek Kínával
A Magyar Nemzeti Bank devizacsere-megállapodást kötött a kínai jegybankkal - közölte az MNB hétfőn.

Rovat: GazdaságSzerző: hvg.hu13:56
A Jobbik többet javasolt
A rezsicsökkentéssel kapcsolatban azt a kritikát fogalmazta meg Vona, hogy a 11,1 százalék nem elég, és gondolni kell a tüzifát használókra is. Emellett szerinte csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját. A devizahitelesekkel kapcsolatban pedig nem várna november 1-ig, és összefognának a környező országokkal is, hogy megállítsák a bankokat.

Rovat: ItthonSzerző: hvg.hu
@Fabius:

Áder János igazi felhívása a pártokhoz

Az államfő arra kérte a pártokat, hogy a kampány elindításával várják meg a választások kiírását. Mondandójának sok teteje nem volt – mi szerencsére megszereztük a kikukázott kísérőlevelet.

magyarnarancs.hu/narancsblog/ader-janos-igazi-felhivasa-a-partokhoz-86462
Orbán ultimátumot adott a bankoknak
Most mi vagyunk az erősebbek - mondta a kormányfő. A devizahitel-ultimátum mellett rezsicsökkentés is jön. Az OTP napi mélypontján jár.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_komoly_feladatok_elott_az_orszag.563973.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: asszondják, az ultimátumtól a román válogatottnál is szarnak. mert olyan erősek vagyunk.
@Fabius: azé ha gyakrabban ereszkednél le közénk, már három napja röhöghetnél a videjón.
@gipsz.jakab:

ezekért a mélyenszántó gondolatokért tényleg kár lett volna ha nem sikerül kommentelned!:)
@Fabius: Reggel már linkeltem a másik poszt alatt vidámság gyanánt. Amúgy tényleg sírva röhögős a szöveg is. :)
@Spániel: Szerintem simán csak elfoglalt a sok melótól.
@tristen2005: ez csak mikrofonpróba volt....

majd kifelytem bőv ebben !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bocsi, hogy OFF de ezt a könyvet megvetted már?? :)

http://shopline.hu/product/home!execute.action?_v=Timur_Vermes_Nezd_ki_van_itt&id=123118&type=22
Kiderült, mit mondott Gyurcsány Orbánnak

Cséfalvay Zoltán reagálása alatt került ki Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalára, hogy mit mondott Orbánnak az ülés kezdete előtt. "Nézze meg Elnök úr, hogyan tette tönkre Ön, rokonai és barátai tisztességes emberek életét. Nézze meg ezt a filmet és szégyellje magát. És ne merjen a nyilatkozatot névvel-arccal vállaló megnyomorított emberekhez hozzányúlni! (A filmet nemsokára facebook oldalamon nyilvánosságra hozzuk.)" - írta Gyurcsány.

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20130909-a-parlament-ulese-percrol-percre-szeptember-9en.html#2
Ez a Katinka egy ostoba liba. Isteni szerencse, hogy nem lett a köztársasági elnökünk.
Sólyom se volt jó, de legalább nem egy ilyen kretén, mint ez az úrhölgy.
Káder krédója a hívekhez szólt: látjátok mit művelnek ezek az ellenzékiek?! K-a-m-p-á-ny-o-l-n-a-k feszt, b@sztatják a fityeszt, és annak örökös elnökét!!!
De a bölcs, a totálisan független felelős (mi is? nincs már köztársaság!) elnök leinti ezeket az izgágákat:
Várjatok csak, várjatok, gyermekeim!
Azt én mondom, meg mikor kritizálhattok, értitek?
Az elnökök tényleg megőrültek?
Mesterházy is?
Bruhahaha
Szóval, vicces fiúk ezek a szocik..

nol.hu/belfold/20130909-egyezseg_csak_gyurcsany_nelkul
„Gyurcsány szerepeltetése egy közös listán (pláne a második helyen) vastag kérdőjelet tenne a szocialisták egyik fő üzenete, a baloldali megújulás jelszava mellé, és valószínűleg széles szavazói körben blokkolná a baloldali »félösszefogás« növekedési esélyeit. A volt kormányfő kimaradása ezzel szemben nem feltétlenül jelentené a DK egész szavazótáboráról való lemondást. Hiszen igaz, hogy saját szavazói kivételesen elkötelezettek Gyurcsány iránt, de legalább ennyire kívánják Orbán Viktor bukását. Nem kizárt ezért, hogy a választásokon a volt kormányfő híveinek nem elhanyagolható része inkább engedne a biztos befutó MSZP tömegvonzásának, mint hogy szavazata elvesztegetését kockáztassa a parlamenti küszöböt alulról is alig súroló DK-val” – értékelt Filippov.
Gyurcsány az elmúlt nyolcév, és ők ott sem voltak, akkor iban éppen igazoltan hiányoztak, tetszik tudni…
É ők már már annyira ,de annyira megújultak, és ezt a pofátlan Fletó teljességgel hiteltelenítené. Meg még a Bajnaival történő félösszefogást is.
Nahát, nahát. Mindig és ezredszer is :Gyurcsány a hibás!

Én biztosan nem fogok engedni "a biztosan befutó MSZP tömegvonzásának", legyenek bármennyire is megújultak. Engem elvesztettek.
@Fabius: "Olyan csak az Ideális Fideszvilág altervalóságában van, hogy a kormány kampányol leghangosabban, az ellenzék csöndben és szótlanul nézi amíg köztársasági elnök úr két aláírás között a vízparton horgászik. "

Olyan meg a valóságban, hogy bármit mond az ellenzék, semmi nem megy át. Gyakorlatilag megvalósult, hogy se vége, se hossza nincs a bűnlajstromnak, már annyi de annyi a bűne a FIDESZ kormánynak, s mégis "CSAKISAFIDESZ". Esetleg mégis, csokis a FIDESZ. Hová emelkedett az ingerküszöb?

Most magyarázza orbán G. pontja, miért is jó, hogy a haverok/barátok szét vannak szórva mindenhová.

Ide is megírom, mert ez már tényleg a leg-leg-leg kategória.

"Van itt egy megértésre váró jelenség: a barátokból álló kormány nem éppen eltorzult fajtája a kormányzásnak.

Hogy megértsük ennek a felháborító gondolatnak az igazságát, anélkül, hogy a mutyiország védelmében írt pamfletként olvasnánk a következő sorokat, a politika legmélyéig kell hatolnunk.......

Ezek a barátok azáltal teszik még erősebbé a hatalmukat, hogy erejüket egyetlen barátra összpontosítják, aki meg kell hogy értse a politika ősrégi szabályát, hogy akik szövetkeznek, azokkal jól kell bánni, hogy szívükön viseljék az ügyet."
"Mi nem rezsitámogatást adunk, mi a rezsi árát csökkentjük"

Nem, Viktor. Ti a rezsit csökkentitek. Az árát majd mi fogjuk fizetni.

(Ez a faszkalap nem ismeri a rezsi fogalmát. )
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem vettem meg, és te?

A záróizmos balesetben az a szomorú, hogy még mindig esélyesebb ezen forgatókönyv Feri miatt, mint más "politikustól"
@Fabius: Chuck Norrist láttad, amint az első gól után felrúgja a TV-t? Na, az valami.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Király.

De azt nem értem, hogy mondhatta két nappal a videó közzététele után, hogy "nemsokára nyilvánosságra hozzuk".

Nincs ott az sem, hogy ezt mondta neki - ezt nem csak az Origo feltételezi?
@bella _ciao:

"Nem mondhatom, hogy a saját két kezemmel formáltam olyanra a választási rendszert, hogy kampányolni szinte fölösleges.

Ne vessetek meg ezért. Ti is megtettétek volna a helyemben, nem?"

Ahham, ez becsúszott öv alá.
@AKIsTUDATLAN:

+1

(És nyasgem Filippov Énisgyurcsányozásbólélek Gábor.)
@AKIsTUDATLAN: Ferire már a szocik is magasról szarnak. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azon töprengek áderi értelemben az ultimátum vajon kampányelem?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Oszt' azt is láttad, hogy asszongya a Portfolio.hu:www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/jo_birkaporkoltbol_nem_lesz_fejlett_orszag.2.188866.html

"Előreléptünk! Machete helyett láncfűrésszel műt a kormány. "
@DarthVader:

Hm, szóval bővült a repertoár? :) Remélem, lesz olyan jó, mint az előző. :D
@AKIsTUDATLAN:

Filippov gyakorlatilag szóról szóra azt mondja, amit én itt néhány napja:

"Most úgy állunk, hogy sokak szerint - szerintem is - egy eltört helyzetben - Gyurcsány nélkül - a szavazóiban még mindig erősebb lesz Orbán és a rendszer utálata, mint a Ferit kihagyó, de kormányváltásra esélyes ellenzéké. És bizony leszavaznak erre, ha duzzogva is. "
@Fabius:

De te legalább csak tévedsz, Filippov meg pénzt nyal fel ezért.
@CSENDES: van amiben leelőzlek, és van amiben nem, tegnap este majom szociológiát néztem a sárga képkeretesen, leképezve az emberre, nincs új a nap alatt, nagyon tanulságos volt.
ecce homo
a sapiensről most szó se essen...
@Spániel:

Van amikor a GDP termelés és a külkereskedelmi mérleg szinten tartása előbbre való. Mea culpa.
Szerintem a hadüzenet a bankoknak és a Csányi-Lázár féle fricska egy súlyos színjáték. Csányi ki akarja üldöztetni a külföldi bankokat Magyarországról. Meg is mondta Csányi: Az OTP túlélné és így új piacok tárulnának fel.
Tessék tapsolni hozzá!
@Fabius: ööö talán ez is a mi oligarchánk nem oligarcha, a mi kommunistánk, nem kommunista, a mi kampányunk nem kampány, csak szolid információ közlés.

na meg ugyi:

171 milliárdot tapsol el a kormány
A takarékok átszervezésére, tanárok béremelésére, E-On-vásárlásra megy a pénz, veszélyben a hiány.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F09%2F171_milliardot_tapsol_el_a_kormany%2F
@CSENDES:

azt szombaton este ettek!:)
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Ja, veled vitáztam erről.

Akkor azt mondtam ez csak az én véleményem. De ezek szerint nem csak az enyém.
Azt mindenképpen szögezzük le, hogy a Sziliből majdnem köztársasági elnököt csináló szocik kurva nagy köszönettel tartoznak 1. az szdsz-nek 2. Áder vakondjainak. Most képzeljük el, hogy volt elnökként próbálna tőlük szavazatokat elvenni.
Az egész arról szól, hogy a választás előtt katika - mint országos listát állítani nem tudó, nem parlamenti párt - egedüliként fog a tv-kben kampányolni (persze a fidesz pénzén és megbízásából)ezzel a hülyeséggel éjjel-nappal. Mindezt csak azért, hogy az mszp szavazók szociális demagógiára fogékony részéből néhány százalékot elvigyen.
Szili Katalin alapjövedelemhez kötődő javaslatához néhány gondolat.
Kiindulásként az emberi munkaáról érdemes szólni, amely arról szól, hogy az ember folyamatosan átalakítja a természetet szükségleteinek kielégítése érdekében.
Ez a létfenntartásának az alaptétele ősidőktől fogva.
Szili Katalin ajánlása ezzel szemben megy, és az alapjövedelem állami juttatása által egy olyan életformát feltételez, amelyben a lét fenntartása teljesítmény nélkül is megvalósítható.
A javaslat több kérdést is felvet.
Miért adjunk jövedelemet annak, akinek nincs szüksége jövedelem pótlásra?
Miért csoportosítsunk át javakat olyan állampolgároktól, akik munkájukkal alapozzák meg az állami bevételeket?
Miért dobjuk el a rászorultsági alapon kialakított szociális rendszert egy egyenlősdi elven alapuló ujraelosztással?
Egyáltalán nyújtanak-e fedezetet erre a célra az állami bevételek? Van valamiféle számítás arra, hogy erre a célra milyen összeget kell fordítani?

Egy ilyen irreális gondolat nem számol azzal, hogy a munka nélkül juttatott jövedelemek hosszú távon milyen veszélyt jelentenek az emberek munkát illető morális állapotának leépítésében.

Mindennek a komolysága kérdőjeles, és kampányfogásnak is átlátszó.
azok az 50-es évek...

A magyar sportsajtó sosem a hatalomtól való kínos távolságtartásról volt híres, de ami a Nemzeti Sportban Szijjártó Péter körül folyik, az talán Kazahsztánban is mosolyt csalna a sporszerető közvélemény arcára

cink.hu/tokeletes-pentek-esteje-volt-szijjarto-peternek-1277207701
Mit is mondtunk itt is többen többször?

Kiderült: nem bővül, csökken a foglalkoztatás
2013. szeptember 9. 14:46

Dinamikusan emelkedett a külföldön dolgozó, ám a magyar foglalkoztatottsági statisztikában megjelenők száma. Ha a közfoglalkoztatottakat és a külföldön dolgozókat leszámítjuk, nem nőtt, hanem kissé csökkent a foglalkoztatottság a második negyedévben.

A KSH nem publikál adatokat a külföldre távozó, dolgozó magyarok számáról. Nehéz is lenne, hiszen az Európai Unión belül a szabad mozgás, munkaerő-áramlás miatt gyakorlatilag nincs be/kijelentési kötelezettség, a tényleges migrációt az ún. tükörstatisztikák alapján, adó- és társadalombiztosítási adatokból lehet csak megbecsülni.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kiderult_nem_bovul_csokken_a_foglalkoztatas.3.188893.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/ongoing/details/2013/000001

Mit kell tudni az FNA-ról (feltétel nélküli alapjövedelem). Nem az ingyenpénzről szól. Szerintem Fabi is tudja. És nem is arról szól, hogy a terheket megnöveljék. Arról szól, hogy mindenki kap egy alapjövedelmet, s maga dönti el mire költi. Ebben az esetben , ez azt jelenti, hogy nem kell egészségügyi , társadalombiztosítási és még jó pár járulékot fizetni, hiszen az nem jár az állampolgárnak. Az állampolgár az alapjövedelméből eldönti, hogy mire fizet, mit preferál. Ha rosszul dönt, nincs további biztonsági háló. A biztonsági háló maga az alapjövedelem.
@CSENDES: elnézést, legalábbis én ezt vettem le belőle. Lehet, rosszul.
A Fillipovnak nagyon igaza van.
A lényeg nem a 3-4 vagy 8-10 hely, hanem hogy mszp-dk lista lesz vagy kapnak néhány helyet az mszp listán. Azaz lesz frakció vagy nem lesz. Az mszp idióta lenne egy politikai vetélytársat mesterségesen életben tartani. Kapnak 1-2 körzetet, 1-2 helyet, de frakciót nem.
Ez nem azért van mert utálják gyf-t (szerintem Bajnait legalább annyira utálják). A DK-nak az Együttel szemben nem csak sokkal kevesebb szavazója van, de aki van azt is az mszp-től vették el. Bajnait is vsz. megfojtanák egy kanál vízben, de simán bejut önállóan is, ráadásul hozott többszázezer új (tehát korábban – legalábbis 2010-ben és azóta - nem mszp-s) szavazót. Ferinél kb. azok vannak akik a szakadáskor vele mentek. Ha valahonnan szerezhet még azok az mszp-től fognak jönni, aminek utóbbiak kevésbé örülnének. Alapvető érdekük a kinyírása, főleg úgy, hogy nem kell érte dolgozni csak hagyni szépen kiszenvedni.
(+ ha Ő viritana a 2. helyen a kampány végig az Ő és nem a Orbán-kormány időszakáról szólna + A mesterháziék által hangoztatott „megújultunk tillárom” szöveggel senki nem foglalkozna (mesterházival sem). + állandóan retteghetnek mikor produkál valami "jólalszikviktort". Nyilván nem húzná meg magát a sarokban, mint ahogy egy 1-2%-os párthoz illik, hanem végigpörögné az egész kampányt stb. stb)
@CSENDES: ez mind szép és jó, abban az országban, ahol az ingyenes ellátás, és szinte minden ingyen de jár, mekkora arányt képvisel majd a belátók tömege, előbb lesz kasza kapa a pénzfelélők kezében, mint félrerakom takarékoskodás...

"nincs további biztonsági háló." lefordítva: hülye voltál dögöljél megfele, ezt is lehet, de akkor polgárháborúra, és az anarchiára fel is kell készülni, azt tudom, hogy az az ország még a mostaninál is élhetetlenebb lenne egy jóérzésű embernek.
Az NFÜ megbolondult
Index
2013. szeptember 9., hétfő 15:53 | |

Az eddigi pályázatnyerteseket néhány napja felszólították, hogy a Pályázó Tájékoztató felületen (EMIR) töltsenek ki egy 8 oldalas átláthatósági nyilatkozatot. A nyilatkozatban az NFÜ részletesen próbálja feltérképezni a kedvezményezett cégek tulajdonosi-vezetői kapcsolatait, gazdasági teljesítményüket, illetve külföldi kötődéseiket. Becslések szerint az ellenőrzés körülbelül 40 000 projektet érint.

Figyelembe véve, hogy a több kedvezményezettel megvalósuló projekteknél külön bekérik mindegyik támogatásban részesülő féltől a nyilatkozatot, rövidesen nem kevesebb, mint 320 000 – 350 000 oldalnyi dokumentumnak kell majd beérkeznie az NFÜ-höz. Ez körülbelül 175 teljes Gyűrűk Ura trilógiának felel meg A4-es lapon. A szokásos kapkodásban pedig azt is elfelejtették feltüntetni, hogy pontosan milyen címre kell a dokumentumokat visszaküldeni.

A nyolc oldalas kérdőívet a kézhezvételtől számított nyolc napon belül kell visszaküldeni, az NFÜ pedig szépen lassan feldolgozza jövő tavaszig.Csepreghy Nándor, az NGM helyettes államtitkára elmondta, hogy az NFÜ 2007. január elsejétől kezdve vizsgálja át a pályázati nyertesek tulajdonosi hátterét. Szerinte az NFÜ egyszerűen meg akar felelniaz új Alaptörvény szellemének, ezért szükséges a bonyolult visszamenőleges ellenőrzés. Ekkora adminisztrációs teher kezelésére azonban az NFÜ szervezete korántsem áll készen.

index.hu/gazdasag/2013/09/09/az_nfu_megbolondult/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Neked Gyurcsány a csengő.
Még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy be ne indult volna nálad ez az ocsmány nyálelválasztás, te dicső "humanoid".
AZt hiszem olyan körülmények köött, amikor rekord a kivándorlás diákéknál és zajlik a korábban említett össznépi szociális abortusz
endresy.blogspot.hu/2013/09/ismet-tarsadalom-szocialis-abortuszarol.html
Akkor a társadalom pillanatnyi telejsítőképeségétő függetlenül is igen komoly elmeháborodásra vall az ingyen-pénz
@CSENDES:
Biztosan értelmeznünk kell a garantált jövedelem kérdését, amely alanyi jogon, és a létezés jogán járna.
Arra gondolsz, hogy egy ilyen juttatással mindenki öngondoskodó lenne az eddig államilag garantált szolgáltatásokban
Van erre egy számítás, olvastam.
Az egyik szélsőséges számítás szerint adózási átalakítás mellett 117.000 Ft jövedelmet kapna mindenki, de ekkor nem járna oktatás, egészségügyi ellátás, sőt hadseregre és rendőrségre sem futná. Sőt ezen kívül a létfenntartását is ebből kéne biztosítani.
A másik verzió szerint 50.000 Ft-os garantált jövedelmet kapna mindenki, ezesetben megszűnnének a segélyek, de a nyugdíjasok is ebben az összegben részesülnének.
Visszatérve a 117.000 Ft-os juttatáshoz, egy számítás szerint ez havi 1.188 mrd-ot , éves szinten 14.256 mrd-ot jelentene.
Azt én teszem hozzá, hogy a 2013-as év tervezett bevétele 15.326 mrd FT.
Annak örülnék, ha Szili Katika elvtársnőt egyre többen és minél hamarabb követnék a jobbnál jobb, szebbnél szebb jövőkép felvázolásával.
Áder KE úr kampányrövidítő törekvését helytelenítem, mert amikor ránk fog törni az ígéretáradat, akkor - a tobzódás közepette - nem lesz elég idő a legjobb csomagot kínálók kiválasztására.
Már most jelzem, hogy az örök élethez, az állandóan kellemes időjáráshoz és az ingyen sörhöz ragaszkodom!
@AKIsTUDATLAN: Nekem nem csengő, csak röhejes amikor valaki nem veszi észre magát, miközben már saját elvtársainak sem kell.
@CSENDES:
Jól értem, hogy ezt mondta G-pont a baráti kormányzás védelmében?
Ha igen:
Cosa Nostra a mennybe megy
Ferinek szóltam, hogy hagyja a picsába a közös indulást, induljon a DK egyedül.
1, Nem lesz kormányváltás se vele, se nélküle, akkor meg legyen meg az ő akaratuk a "népszámlálásról"
2, ha véletlenül mégis kormányváltás lenne, akkora szarhalom vár a következő kormányra, ami tuti bukta. Nem érdemes kormányváltásra törekedni. Ide egy államcsőd kell, hogy a Fidesz és vele Orbán eltakarodjon. Az első nemzetközi megrogyáskor meg is lesz. Csak a Templetonnak kell kitárazni. Fájni fog, de hát anélkül nem megyen.

Feri megfogadta - de egyébként magától is rájött, nem buta gyerek. Ugy kell összefogást szorgalmazni, hogy
1, ha sikerül, akkor lehetőleg biztos bejutás
2, ha nem, akkor ne rajta kérjék számon.

Amúgy: a DK szavazói nem feltétlen akarnak "minden áron" kormányváltást. (A környezetemben sem, és pl én sem. Az országnak ki kell kanalaznia a fazékból az utolsó cseppig, amit főzött. Legközelebb (???) előbb kell gondolkodni.) A DK szavazói legalább úgy utálják a szocikat, mint forditva. Úgyhogy nem vagyok én abban biztos, hogy a DK szavazók tömegével az MSZP-re fognak szavazni. (Tudják, hogy pl. Mesterházyék miatt nincs DK frakció.)

(Hihetetlen, hogy amikor valakivel beszélgetve felmerül a "Gyurcsány, a beszélő előbb feszülten figyel, mi a reakcióm, majd lopva körülnéz, ki hall bennünket, kinek szúrhatja a szemét, hogy ha ő nem szidja teli torokból. )
Számítottam teljes tébolydára az idei kampányban, mégis mindig meglepnek a kis ügyesek. Ennek az országnak vége van, eluralkodott az őrület, realitásérzék nyomokban sem fedezhető fel.
Így lehettek az eltűnt civilizációk a bukásuk előtt közvetlenül.
@DR. INKVIZITOR:

Kit érdekel az időjárás, ha van ingyen sör?
Novák Orbánhoz intézett felszólalást a levezető elnök (Lezsák) megszakította és megvonta tőle a szót. Nem is értem miért, főleg ha megnézem az azonnali kérdésének a címét.:)

"Ha nyugdíjpótlékra méltatlanok a III/III-asok, nem kellene a kormányból is eltávolítani azt, aki ügynök volt? " címmel (A/11667 szám)

parlament.hu/cgi-bin/azonnalista_cxalan?P_OUTFRM=HTML&P_CKL=39&P_TIPUS=A
@Mariann19:

Én még emlékszem arra az időre, amikor nem lehetett képzetlen munkaerőt kapni, mert több volt a szociális segély, mint a nettó minimálbér. '94 körül ha jól emlékszem, a szoci érában.
@Husz_János_Puszita:
"Több volt a szociális segély, mint a minimálbér."
Jól emlékszel, gyakran szerepelt a médiában is ez a téma.
Többek között ezért említettem meg, hogy egy ilyen juttatás milyen negatívan hatna a munkavállalási kedvre.
Azt hallani, hogy ez az egész ötlet egy újbalos slágertéma.
Szerintem semmi realitása nincs.
@Fabius:
Biztosan a te szakvéleményedre alapoztak.:) Kitelik tőlük.
És persze, most is tévednek, veled együtt.
A DK-sok és leendő szavazóik nem azért hagyták el a szocikat, hogy most a karjaikba omoljanak.
Ha a DK önállóan indul, és kellő számú egyéni képviselőjelöltet tud állítani a körzetekben, még azok bukása esetén is a töredékszavazatok bejuttathatnak annyi képviselőt, mint amit a szocik könyöradománya (biztosan bukó körzetekben) juttat(hat)na nekik.

Jellemző, hogy erre kaptad fel a fejed, nem erre:
"...„Gyurcsány szerepeltetése egy közös listán (pláne a második helyen) vastag kérdőjelet tenne a szocialisták egyik fő üzenete, a baloldali megújulás jelszava mellé..."
hehe, az általatok mélyen kitaszított Fletónak megvan a magához való esze, és eléggé taktikus.
Meg még vannak ott néhányan, akiknek szürkeállománya egészen kiváló.
Ha pedig buknak, akkor készülhetnek a jövőre, vagy eltünnek a süllyesztőben, mint eddig minden szakadár párt.

Azt meg kb. a választók fele belőtte, hogy az ellenzék győzelmi vonata már így is, úgy is elment. És nem Gyurcsány miatt!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Meddig tartana a kérdőív felvételénél rákérdezni, külföldön vagy itthon vállal munkát az illető? Szándékosan ködösítenek.

Pofon egyszerű egyébként: a nem nullás adóbevallást benyújtók száma. Slussz passz. Tavaly 2-300 ezer adózó tűnt el a nav rendszeréből.
index.hu/belfold/2013/09/09/ezt_a_videot_adta_at_gyurcsany_orbannak/

na most ebből még nem is jön le, hogy
1, a területről nagy mennyiségű fát a Mészárosék kivágattak , de mivel feljelentették a kivágókat (fakitermelő gépek lefényképezve rendszámmal) elvinni már nem vitték, ott van most is. A tulajdonosok sem nyúlhatnak hozzá, mert oda a bűnjel.
2, a tulajdonosokat az erdőgazdaság kötelezheti, hogy telepitsék újra az erdőrészt.
3, eljárás nem indult a kivágók ellen. Semmi nem indult.

Mert a videóból csak annyi jön le, hogy keveset ajánlottak a földért. És hogy félnek. Lószart.
@Mariann19:

"Egyáltalán nyújtanak-e fedezetet erre a célra az állami bevételek?"

Elég ha a multik által befizetett adók kiesnek, mert nem kapnak megfelelően motivált szakképzett munkaerőt.
@DR. INKVIZITOR:
"Áder KE úr kampányrövidítő törekvését helytelenítem.
Én is.
Ugyanis ezt csak az ellenzék tudja rövidíteni, hiszen a Fidesz a kisajátított médiában megállás nélkül, folyamatosan kampányol unisono.
Erre megy ki a játék. Az ellenzéket mesterségesen elhallgattatni, a Fidesznek végtelen folyamatot biztosítani a megnyilvánulásokhoz.
@Mariann19: erre a szili- féle baromságra tényleg érdemes ennyi karaktert elpazarolni?

(búgatod a gépet feleslegesen, aztán meg panaszkodsz, hogy a nyakunkon a global warming...:)
@Husz_János_Puszita:
Tapasztalhattad, hogy minden ígéret maradéktalan teljesítésére nem szokott sor kerülni.
Ha az elvárási/igény szintedet lecsökkented, mi lesz a továbbiakban?
@Mariann19: Igazad van, nem mellette vagy ellene szóltam. Csak nem kellene eleve a szocikra verni a balhét, mert felvetették, hogy van ilyen Uniós miazma, amivel foglalkozni kellene. Mégpedig oly módon, akarnánk, vagy nem, vagy milyen egyéb feltételnek kellene megvalósulnia, vagy egyáltalán elutasítjuk. Ez még nem a leverjük a cölöpöt, ez csak véleménynyilvánítás. Az meg szabad állítólag.
@Husz_János_Puszita:
"Mert nem kapnak megfelelően motivált, szakképzett munkaerőt."
Már most is ez van.
Azért kap az ország a multiktól szinte csak bérmunkát, bedolgozást, mert nincs elég magasan képzett, kvalifikált szakember.
Más országokban a multik komplett gyártási folyamatot visznek be a korszerű technológiájukhoz.
@AKIsTUDATLAN: Jól értjük mindannyian, ez még nem segít rajtunk. Az 1,5 millió agyhalott országában ezt is lehet.
@CSENDES:
"Csak nem kellene eleve a szocikra verni a balhét."
Azt hiszem, hogy az emberek ennél a javaslatnál kizárólag Szili Katalinra gondolnak, nem a szocikra.
Az eu-ban néz ki újbalosnak az ötlet.
@nandras01:
Bocsánat. Csupán elmélkedtem ezen a témán.
Máskor görgessél, ugorjad át a felesleges szájtépésnek minősítő hsz-eket, ne unatkozzál felettük.
@Mariann19:

Igen. Sok szakma döcög az elvándorlás miatt, nem csak az egészségügy. A minőségi munkaerő egyre nagyobb hiánycikk. Hogy lenne ebből hatékonyságjavulás?
Öngyilkosság lenne bevezetni az alapjövedelmet, anélkül is katasztrófa az aktivitási ráta.
@DR. INKVIZITOR:

Igényszint mégcsak lenne, de egyik párt sem ígért ingyen cuba librét.:)
@Mariann19: kis sértődős :)

lehet, hogy nem volt elég feltűnő, de azért odabiggyesztettem egy szmájlit a végére...
@Husz_János_Puszita@Husz_János_Puszita:
"A minőségi munkaerő egyre nagyobb hiánycikk."
Ehhez járul hozzá az új felsőoktatási koncepció, amely a szakmunkásképzésre terel.
Ez azt jelenti, hogy az oktatás iránya nem veszi figyelembe, hogy a világon folyamatos modernizációs folyamatok mennek végbe, ennek kéne megfelelni.
A bérmunkák ellenére is azt mondom, hogy örüljünk, hogy a multik egy része még nem húzott el a sorozatos bántások ellenére sem.
@nandras01:
Eszerint nálam sem látszott eléggé, hogy humorosra vettem a figurát.
Ebbe kölcsönösen jól beletenyereltünk.
Mosoly van!
@Mariann19:

Minőségi szakmunkásból szerintem nagyobb hiány van jelenleg, mint diplomásból, de nem reprezentatív a felmérésem.
@DarthVader:

Ha jól emlékszem, aki itt beszél, az a juhász, akinek a trágyáját Mészárosék ellopták.

Jól leírja az egész az önkényuralom természetrajzát testközelből. Nem rossz, és nagyon aranyos a néni. Szívfájdító és felháborító az egész.
Lője már le valaki könyörgöm!!!!!!
@Husz_János_Puszita: A magyar nép ellen vagy! Megmondta. :)
@DarthVader:
Kísértetiesen u-ezeket írtam, akkor még nem olvastam a te hsz-edet, mert azonnal válaszoltam Fábiusznak, amikor odáig jutottam.
Egy rugóra jár az agyunk.
@Mariann19:

Van Felcsutinak (nem annak, hanem a másiknak :)) egy érdekes bejegyzése hasonló témában egy könyv apropóján (persze hangsúlyozva, hogy "A szerzők egyértelművé teszik, hogy javaslataik kizárólag a leggazdagabb országokban valósíthatók meg, amelyek aztán egyfajta mintaként szolgálhatnak a felzárkózó országok számára."

magyarnarancs.hu/felcsuti/ervek-a-jo-elet-mellett-84616
@AKIsTUDATLAN:

Nyilván a DK szavazóknál és Ferinél van a bölcsek köve, és mindenki más téved :-)))

Amúgy nyilván nem arra kaptam fel a fejem amit idéztél. Ugyanis 3 éve mondom, hogy a "baloldal magújulása" című bullshit - amennyiben a szocialista párt megújulását értjük alatta - nem létezik.

Se Gyurcsánnyal se nélküle.

Egyébként meg baszódjon meg Orbán Káderral együtt. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem kéne itt szövetkezni, mindenki indulhatna akár győzelmi esélyekkel egyedül, bennünk meg legfeljebb az lenne a közös, hogy a mostani szart el akarjuk zavarni. Kormányváltáshoz közös nevezőnek pont elég is lenne. Helyette azon megy a vita, ki utálja Bajnait, Gyurcsányt vagy a szocikat, ki meg az összeset.
Nekem ezzel az egésszel az a bajom, hogy Gyurcsány és Orbán számomra egyformák. Sajnálom, hogy ezt mondom, de mind a kettő pojáca.
@DarthVader:

Ami meg a húzást illeti, szintén nem rossz. Elkerülhetetlenül oda kell figyelni rá, de Bajusz pedellus nem pattoghat és szabhat ki büntetést azért, ha odalép és pár szó kíséretében átad valamit. :D És vélhetőleg nem kevesen lennének kíváncsiak arra is, hogy Orbán mit reagál minderre. Két lehetőség van szerintem: 1. semmit, 2. valamelyik szóvivő hazudozik valamit.

Ami a keserű pohár fenékig ürítését illeti, ennél is rosszabb a helyzet: kérdés, melyik nagyobb katasztrófa, ha nyer az ellenzék, vagy ha nem. (Abból fogjuk megtudni, hogy melyiket hagyja a Fidesz.) És sajnos a csőd - ha bekövetkezik, ami kétséges, hihetetlen, mit meg lehet úszni és akár évtizedekig elhúzni - sem úgy működik, hogy akkor mindenki a fejéhez kap és néhány éven belül úgy-ahogy normalizálódik az ország, hanem úgy, hogy nagyon sokáig nagyon borzalmas lesz, utána pedig random faktorok eredőjeként hatalomra jut valamilyen - biztosan nem elkötelezetten demokrata és tiszta kezű - csoportosulás.
@Fabius: Ezzel egyet tudok érteni.
Nincs nálunk a bölcsek köve, ahogy nálatok sem.
Értjük egymást.
@Fabius: áldassék, kilőve a mondandóm :D
falvédőre vele:

"Egyébként meg baszódjon meg Orbán Káderral együtt. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem kéne itt szövetkezni, mindenki indulhatna akár győzelmi esélyekkel egyedül, bennünk meg legfeljebb az lenne a közös, hogy a mostani szart el akarjuk zavarni. Kormányváltáshoz közös nevezőnek pont elég is lenne. Helyette azon megy a vita, ki utálja Bajnait, Gyurcsányt vagy a szocikat, ki meg az összeset. "
@DarthVader:

Az jutott eszembe ezt, és a videós kommentet olvasva, hogy mekkora EPIC lenne, ha ezzel a nickkel te lennél maga Gyurcsány :-))

Nem bánnám, mielőtt félreérted. Csak azt mondom vicces lenne.
@Kowalski, helyzetjelentést!: jól látod, és én kiegészíteném ezzel: normális oktatás nélkül, normálisan gondolkodó társadalom nélkül, tolerancia nélkül, itt soha nem lesz tisztakezű elkötelezett demokrata vezetés, se ország...
Ez ugye nem hitel, mert ez is a saját pénzünk, jahh és visszafizetni sem kell, és kamat sem terheli:

Kínai hitelből vehetjük az E.On-t
Az MVM 90 milliárdos megállapodást kötött a Bank of Chinaval. A költségvetés hiánya így nem nő.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F09%2Fkinai_penzbol_vesszuk_az_e.on-t%2F
@DarthVader: Hogy szoktál szólni Ferinek?? Más üzenetet is át tudsz neki adni esetleg??? :)
és igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19:01
Megszavazták: ingyenesen jár a temetés, ha hozzájárul a rokonság

Elfogadta a parlament hétfőn a temetkezésről szóló törvény módosítását, amely bevezeti a szociális temetést.

hvg.hu/itthon/20130909_Megszavaztak_ingyenesen_jar_a_temetes_ha
Évi 5.640 milliárd lenne, ha csak a 47 ropit kapná meg havonta a pógár.
Tudtam, hogy Szili előbb-utóbb bejelentkezik, hahó, itt vagyok, fontos vagyok, nélkülözhetetlen vagyok, csak azt nem, milyen gumicsontot talál hozzá.

Hát megvan. Ezzel végig tudja kilincselni a sajtót:))
Azt ugyan nem tudom mit vár tőle,(dehogynem:), be akar jutni), mert tényleg nagyon kevéske a nő.

Kíváncsi vagyok a fidesz reakciójára. Vajon hagyják - reagálatlanul - simán belebukni, vagy kampányelemként felhasználják és becsatornázzák a szavazóit?
Sztem meg a makói svájcifrankbányából, izé gázmezőből simán meglesz az a pénz.
(nyugdíj viszont már nem járna akkor, tehát azon már nem kéne izgulni).
@DarthVader:
"másik videóról beszél szerintem"

Igen, ez egy másik video, ugyanazon a napon készült, de később, egy idős nénivel, akinek a földjét Tiborczék szinte ingyen akarták "megvenni".
@nedudki74:
"Most képzeljük el, hogy volt elnökként próbálna tőlük szavazatokat elvenni."

De az is lehet, hogy ha akkor elnök lehetett volna, most egészen más lenne a hozzáállása. Most mindenképpen a hatalmas sértettég irányítja.
@CSENDES:
És ez miben is különbözik a segélytől, amit viszont minden eszközzel igyekeznek megnyirbálni?
@Fabius:

Nem én vagyok. Csak szoktunk dumcsizni. Helyesebben én szoktam neki mondani ezt-azt a faszbukon :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: neked segély ami semmire sem elég, de minden mást neked kell fizetni, míg nekik zsebpénz, hisz minden más ingyé jár, kórházi ellátás, autó, iskola stb.
@Kowalski, helyzetjelentést!
"Leggazdagabb országokban valósítható meg, amelyek egyfajta mintaként szolgálhatnak a felzárkózó országok számára."
A következményeit tekintve szerintem ez társadalmi, morális, és gazdasági csődöt jelentene.
Lenne még egy kisérő jelensége.
A létezés jogán adott juttatás egy "nekem jár"
követelőzést hozna felszínre, mely szemben állna az aktívak ellenszenvével, és ellentétet szítana a kedvezményezettek és a javak előteremtésében részt vevők között.
Attól pedig gazdaságilag úgyis fényévekre vagyunk, hogy ilyen megoldásokra a gazdag országoktól vegyünk példát.
@Fabius: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kövér: "rendeleti kormányzás" kellene

A parlamantnek nagyobb felhatalmazást kellene adnia a mindenkori kormánynak - mondta a házelnök hétfő este az InfoRádióban.

hvg.hu/itthon/20130909_Kover_rendeleti_kormanyzas_kellene
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Mivel az MVM nem része az Eurostat statisztikai módszertana szerint az államháztartási rendszernek, így a cégnek adott hitel nem fogja növelni a költségvetés hiányát, csak az államadósságot."

Hát, én azért nem lennék ebben olyan biztos, a szoci kormány is próbálkozott már hasonlókkal az autópályaépitések folytán, nem jött be.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem is tudom, miért volt ennyire visszafogott. Akár meg is lehetne szüntetni.
'stét, Mindegykinek!

Mindkettő hülye, úgy, ahogy van.

Szilin nem is csodálkozom, de áder ...????
Mondja egy olyan párt (volt?) prominense, amelyik gyakorlatilag végig kampányolta az elmúlt 11-12 évet.

Szóval: besza-behu. :D
@DarthVader: nekem is ez jutott eszembe hiányról, na meg az is, hogy királyi esküvő, morcos köteles laca is megaszonta, meg a maffia társa Vezényló, hogy az ország működik ellenzék nélkül is, minek szarozni, éljen a narancsegypárt, éljen Viktátor Igaz Vezér. Most folyik az egyéb pártok kivéreztetése, ha majd ez letudva, el is lehet törölni a többi pártot, mijafasznak, csak viszik a pénzt és csak a gond van velük.
@Marcellusca: olvass köteles morcos házmester lacát is, oszt álad leesése folytatódik majd
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Elfogadta a parlament hétfőn a temetkezésről szóló törvény módosítását, amely bevezeti a szociális temetést."

Mecsoda meglepetés, hogy elfogadták :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"nekik zsebpénz, hisz minden más ingyé jár, kórházi ellátás, autó, iskola stb. "

Mert megérdemlik :) Meg szerintem a szociális temetést is megérdemelnék :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akurvaannyukat, oszt', még focivébét is rendezhetnek. :D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: szerintem is, nem vagyok családtag, de tevékenyen részt vennék, tegnap egy autó és egy macska találkozó vesztes tagját már cociálisan elkapartam :D
@Marcellusca: Vagy Olimpi(n)át?
Mindegy, előttünk járnak. :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ekkora adminisztrációs teher kezelésére azonban az NFÜ szervezete korántsem áll készen." - Azaz majd (jópézé) kiaggyuk haveri cégeknek.
Megint egy alja magyarázattal le akarják csekkolni a cégeket (is).
@Mariann19:
"Azért kap az ország a multiktól szinte csak bérmunkát, bedolgozást, mert nincs elég magasan képzett, kvalifikált szakember." - Szvsz nem feltétlen igaz.
Valószínűbb, hogy a szakemberek nem mennek el sz@rért-h.gyért a múltihoz, inkább külföldön keresnek boldogulást.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A köteleslaca sosenem volt normális, úgyhogy nem nagyon lepődöm meg.
Róla mindig Hofi jut eszembe: "...folyik a sz@r a szájából"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem biztos. :)
De maj' leigazojják és honosíccsák O. Gazsit, oszt' minden gyó leszen. :D
A p.csába, megen egyedül marattam. :(
Szili… 80 tonna hülyeség.
A mozdonyról elnevezett képviselőasszony is szilícium diódás egyenirányítással rendelkezik, akár csak a lassan legendássá váló V43-as villamos mozdonyok. A szilícium diódáikról kapták a becenevüket (Szili), amelyek segítségével a 25kV váltóáramot egyenirányúsították a vontatómotoraik számára.

Mozdony Kati is ilyen Ward Leonard rendszerű egyirányú izé lett, aki lehorgonyzott a gyorsnaszád mellé és együtt bugyborékolnak a Mariana árok fenekin annak a félkegyelmű kapitányával, mert a hülyeség kifele irányba az rendben, de befele semmi fény se, egyformák oldalfüggetlenül. Orbánba is van szilícium dióda, legalább egy mázsa. Elképesztő baromság amit mondott Kati, még akkor is, ha a hülyeséggel egymásra licitálnak a pártok így kampány idején.
Hát, kinek ne tetszene, hogy nem köll semmiért dolgozni?!

Havonta megkapom a garantáltat, majd hülye lennék keccsölni, nem? Ez a nő nooormális?
Áderről ne is beszéljünk, én barom egyszer már adtam neki esélyt, ami nagy dolog – mert demagóg süket duma ugyan - de én (is) tartom el őfőméltóságát és akkor az én választott pártomat avval piszkálja, hogy ne kampányoljon má’ mer fontosabb dógok is vannak és különben is!??

25 kV… megoldás lenne.
@Marcellusca: ááá nem is :D

És tartsák észben maguk is: ha keményen dolgoznak, nem lesz idejük meghalni. Tessék sokat dolgozni, és nem szabad téves útra térni!

www.origo.hu/gazdasag/20130908-interju-oszamu-suzukival.html
Nemet mondtak a bankok Orbánék ultimátumára

A hitelintézetek önmagukban nem képesek a devizahitelek azonnali forintosítására - egyrészt, mivel erre egyoldalúan nem jogosultak, másrészt mert a jegybank közreműködése nélkül a forintosítás a forint árfolyamának kiszámíthatatlanná válását okozná - figyelmeztet a bankszövetség. Kérik a kormánytól, hogy fogalmazza meg egyértelműen az elvárásait.

hvg.hu/gazdasag/20130909_A_kormany_nelkul_nem_megy_a_devizahiteles
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nekünk meg egy épeszű házelnök kellene ehelyett a komcsi elmebeteg helyett. Tőlem akár rendeletileg is kinevezhetik, egye kutya.
@DarthVader:

Kár. Azon nagyon röhögtem volna :-)
Masikon volt, de nem tudom megemeszteni, mert huen tukrozi a beteg tarsadalmunkat:
KÁTÉó53éúétr6
2013.09.09. 17:15:43
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"...piknikelő diákokat vitt be a rendőrség bilincsbe verve" mert az egyik szemetelt, a másiknak nem volt nála a személyigazolványa és "örüljenek, hogy nem vertük meg magukat"

Végig olvastam a hozzászólásokat és ezen nem háborgott SENKI sem egy anya,apa,testvér,nagyszülő,tanár diák,senki, hisz "nem engem vittek"...pont,mint amikor a zsidókat vitték.Értitek emberek?...BILINCSBE VERVE, MERT SZEMETELT.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A parlamentnek nagyobb felhatalmazást kellene adnia a mindenkori kormánynak – mondta a házelnök hétfő este az InfoRádióban."

én meg itt mondom, ha ez nem is az inforádió, hogy kövérnek meg az annyapicsáját. aztán ha akarja ezt ragozhatja rendeleti úton az apjafaszával. [oppardon!]

minderre annak következtében ragadtattam magam, hogy elég jó információmorzsákkal etettek a kétharmados faszfejek három éven keresztül ahhoz, hogy láthassam, mivé züllött Magyarországon a jogalkotás, és hova kövér lászló. ha nem teccene neki a véleményem perejjen be, és baszódjon meg. ez utóbbira egy szürkemarha magyarfajtát ajánlok, a marha bánatára, ellenben kövér örömére.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Rendnek máppedig lennie kell!
Ha tetszik, ha nem!

Kövérrel mit fognak csinálni ezek után? Csak kérdezem, álnaívan.
Erényszájkosarat raknak rá, hogy ne folyjon a szar a szájából az ülésterembe? És Dajccsal mi lesz?
@jaegtoer:
Kövér édesszüléjének sok gondja lehet mostanában, ne tetézd a bajait még te is!
Légy toleráns egy idős hölggyel, ez minimum elvárás egy úriembertől, jó?!
@Mariann19:

"Mindennek a komolysága kérdőjeles, és kampányfogásnak is átlátszó. _"

gondolatgazdag kati leépült régen. most megmutatta, vannak még további távlatok lefelé is.
szegény pécs, szegény mi.
@Knósszosz:

ha ők lacát rászabadították a világra, ne affektáljanak azon, hogy úriemberi "ellátás" helyett csak nagy sűrűségben, jól irányzottan száguldó lófaszok elöl kapkodhatják a fejüket.
megesett ez már rendes emberekkel (is).
@jaegtoer:
Mondasz valamit.
Viszont legalább nem szenved hiányt, felcsökkent erkölcsi alsó tízezerként a szar fajtájuk:
hvg.hu/divat_design/20130909_Milliomosellato_nyilt_Budapesten__foto#rss
Surmó kövér parasztunknak még lesznek ötletei.
Szerintem az első éjszaka jogát is rövidesen bevezetik. Csak az első orbánclány esküvőjét várta meg, a másodikra majd ráhajt már.
A pöcs kivan ezzel a sok balfasz narancskreténnel.
A rákért megy itt a köntörfalazás!
Mondják már ki, hogy egy faca kis Piktatúra kell ide, nehogy már bárki hatalomba kerülhessen és felelősségre vonhassa az ilyen zsírparasztokat, mint ez a pápai tahó is.
Hihetetlen egy sötét ország, ezeknek a faszoknak a torkán még ezt is simán le lehet nyomni.
ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A FIDESZ MAFFIA!
SZERETÜNK PIKTOR!
@Knósszosz:
Pápai vérkomcsi család milyen kínban lehet, édes hülye gyermekük állandó kényszerképzetei láttán?
A Szocialista Hazáért után előre a Focialista Hazáért!
Hiába no, a megszokás nagy úr!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Baaccki, Pápa Csornától, úgy harminc nemzeti kilaméterre lehet légvonalban.
A Bronzon együtt homokozott a bajusszal? És akkor onnan a cári szülőfalu sincs túl messze, szóval... gyártom a konte ő-ket, mi?
Üzent a Párt, most épp a középiskolásoknak:

www.origo.hu/itthon/20130909-penisz-van-a-tizedikes-irodalomtankonyv-boritojan.html

Csak, hogy mire számítsanak a jövőben...
@Knósszosz:
JA, veszélyes volt ez a Bermuda akármi errefelé... SZájtátó kretén meg győri... Pech...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én ezen be... már délelőtt-:))
Melóztál nyilván, ezért nem láttad.

Szíj meg győri?
A Dunántúl elveszett, költözz Szegedre, a Tiszán is lehet evezni!
A kis sunyi rókája...

hvg.hu/gazdasag/20130909_Lazar_nagy_sikernek_tuntetheti_fel_az_uni

Győztünk!
"Az Európai Bizottság 250 millió eurós (kb. 75 milliárd forint) bírságot szab ki, de a pénz nem veszik el, mert más támogatási szerződéssel lefedett projektekre az összeg felhasználható."
Miből gondoljuk, hogy ott sikerülni fog? :(
@Knósszosz:
Bazzzz... valakinek dógoznia is kő! :(
Ha már meggazdagodni nem lehet belőle.
Csak most néztem rá a netre, de förtelem, hogy 1 nap alatt mennyi szart összehozott kretén bolsevik pártunk.
@jaegtoer: Már arra készülnek, hogy nem lesz meg a következő 2/3, de valahogy tovább kellene vinni a trendet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A borítóját kereteztesd be, mert ilyet az unokáid sem fognak látni egy normális világ eljövetele után!!
"...az egész olyan kockázatos, mint örmény népviseletben együtt farsangolni az azeri követségen Ramil Safarovval."

Hőőőő.... :)))
Komplett politikus névsorra lenne pedig tippem!
@Knósszosz:
Nézd a jó oldalát. Hogyan nézett volna ki a borító Róuzsika vasorrú banya fejével?
Így csak a fa..orrú lézerdzsonni egy darabja került rá.
@Fabius: a Szociális Demagógia Unió elnökének ingyenpénz gondolata "plágium"

ATTAC mozgalom már régóta napirenden tartja

www.youtube.com/watch?v=XqJjWe1QeUY&feature=player_embedded#t=25
@explanatus:
Jogdíjat kéne szedniük ezektől a fillérbas.ó politikusoktól. Mer'há mégiscsak...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ezen kristálytiszta érveddel nem tudok vitába szállni, a kölykök meg imába foglaják majd Boli mester nevét ha kiderül, hogy a raúzzsika képit te türültetted a tankönyvekrűl, bizonyos összeköttetések alaptyán.

A fasz az rendben van, na de raúzzsika nénnye fotója a borítón, ennél sokkal súlyosabb lelki törést okozott volna a srácoknak.

Légy büszke magadra!-:D
Azt hittem a Varánusz egy komoly blog, erre tessék: Leírják Szili nevét.
@Knósszosz: Szívja el mindenki a békepipát. Ez a minimum egy 3. VH előtt. ;)
Nem olvasok el minden kommentet... de az volt már, hogy az állam teljesítőképessége alapján számított alapjövedelem az 2013-ban pontosan -33810 Ft?
@Fabius:
fabi...ti itt közútáljátok az általatok az utóbbi 23 évben szentté avatott politikai rőzsebokrot vagymijafasz gyulladt meg a mózeskének amiből azután kidumálta neki a zistennye, hogy eltéve'tt és mennyen másfele...ti is ugyanezt és ugyanott csak nálatok mocsár van nem homoksivatag a kettő azonos mert a víz holléttye nem érdekes alúl a víz vagy felűl a víz az mindegy ha nem tudtok hajózni

tulajdonképpen te kire szavaznál? mert csak az nem derűl ki? ha ezt asztalnál tennéd már régen mindannyian éhenhaltatok volna nagy finnyásságotokban és 23 év nem volt elég új politikusok kinevelésére és megidomítására

szégyelljétek magatok ti a nemzet

brühüyyy

ja, míg el nem felejtem: éljen gyurcsány sokáig és röhögjön ki benneteket
@Knósszosz:
mivel nem kommunikácc velem...

rodeo36 2013.09.10. 01:59:34
@Fabius:
fabi...ti itt közútáljátok az általatok az utóbbi 23 évben szentté avatott politikai rőzsebokrot vagymijafasz gyulladt meg a mózeskének amiből azután kidumálta neki a zistennye, hogy eltéve'tt és mennyen másfele...ti is ugyanezt és ugyanott csak nálatok mocsár van nem homoksivatag a kettő azonos mert a víz holléttye nem érdekes alúl a víz vagy felűl a víz az mindegy ha nem tudtok hajózni

tulajdonképpen te kire szavaznál? mert csak az nem derűl ki? ha ezt asztalnál tennéd már régen mindannyian éhenhaltatok volna nagy finnyásságotokban és 23 év nem volt elég új politikusok kinevelésére és megidomítására

szégyelljétek magatok ti a nemzet

brühüyyy

ja, míg el nem felejtem: éljen gyurcsány sokáig és röhögjön ki benneteket

brühüyyy
@jaegtoer:
a parlamentnek már régen fel kellett volna függeszteni a kövért az első lámpavasra

rodeo36 2013.09.10. 01:59:34
@Fabius:
fabi...ti itt közútáljátok az általatok az utóbbi 23 évben szentté avatott politikai rőzsebokrot vagymijafasz gyulladt meg a mózeskének amiből azután kidumálta neki a zistennye, hogy eltéve'tt és mennyen másfele...ti is ugyanezt és ugyanott csak nálatok mocsár van nem homoksivatag a kettő azonos mert a víz holléttye nem érdekes alúl a víz vagy felűl a víz az mindegy ha nem tudtok hajózni

tulajdonképpen te kire szavaznál? mert csak az nem derűl ki? ha ezt asztalnál tennéd már régen mindannyian éhenhaltatok volna nagy finnyásságotokban és 23 év nem volt elég új politikusok kinevelésére és megidomítására

szégyelljétek magatok ti a nemzet

brühüyyy

ja, míg el nem felejtem: éljen gyurcsány sokáig és röhögjön ki benneteket

brühüyyy
Negatív jövedelem is kijöhet? "Az ön havi jövedelme -28500 forint. Kérjük rendezze tartozását 3 napon belül."?
@nevetőharmadik: 33.180ft - MINUSZ :)

Szili elvtarsno iszik vagy szed valamit? :D
drága blogger úr, egyre nagyobb rosszkedvvel nézegetem az opuszait. ahogy közeledik a választás, magácska egyre vehemensebben veti rá magát az ellenzéki főnökökre, mintha ők lennének a probléma e szerencsétlen ország számára.

már többször felhívtam drága blogger úr figyelmét arra az apróságra, hogy három éve már egy pocakos kis diktátor országlik nálunk. magácskának ez nem akar valamiért feltűnni, sőt. igaz, az index egészén is egyre jobban látszik, hogy fideszes a tulaj. mé lenne kivétel maga drága blogger úr... megértem én: élni kell valamiből

kár, mert nem olyan régen még becsültem valamelyest magácskát. hát ennek vége.
@rodeo36: "éljen gyurcsány sokáig és röhögjön ki benneteket".....azt teszi -jól teszi-
@Fabius:
Ez a szokásos "belengetés" technika a főnök abszolút jóváhagyásával.
Mert készülni kell a nemkétharmados időkre.
Gondolni kell az örökfidesz rendszer kiépítésére, és azt most, kétharmaddal kell lezavarni.
Ha lenne Isten, akkor simán elveszítenék a választásokat jövőre, és az összes ilyen szar a nyakukba hullna.
Bazdmeg mindig tudtam, hogy ez a szilikati gecibuta, de hogy ennyire....
@jaegtoer: "mivé züllött (...) és hova kövér lászló"
Kövér László nem züllött sehova. Ő mindig pontosan ilyen volt, már 88-ban is, amikor a Fideszt megcsinálták. Jó reggelt!
@jaegtoer:
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/325648_titkos_adatgyujtes_a_brazil_elnok_ipari_kemkedest

fejlődik az ügy és a szíriai ügyek sem ülepedtek le...egyre nagyobb a szar az amerikai kabaré már röhög az egészen és kiröhögi a héjákat

brühüyyy
@Fabius:
erről csinálj cikket...jó kis izé

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/325640_megkezdodott_orban_parlamenti_szezonja_ismet_a

brühüyyy

hagyd má' a gyurcsányt pihenni nem oldassz meg semmit azzal, ha az ellenzéket basztatod...pláne ha szerinted nem is létezik...ki lesz a váltó? csak nem a schifferke? a zorbán ügyvéggye és kitartottya?

brühüyyy
@rodeo36: Szép estét neked! :) A felvételt nézve az ember nem is tudja hirtelen eldönteni, hogy Gyurcsány a szánalmasabb, vagy azok a narancsos szerencsétlenek, akik ott lihegnek a nyakában. De ahogy peregnek a képek, úgy válik egyre egyértelműbbé, hogy az egész úgy necces, ahogy van. Nincs különbség a két gyülekezet között. Se így, se úgy. Semmilyen értelemben.
A fideszes körök ma ugyanúgy lenyúlják a lehetőségeket, mint ahogy azt korábban az elvtársak tették. Annak idején Gyurcsány és az emeszpés elvtársak markolták fel a pénzeket, manapság pedig a narancsos haverok üldögélnek a pénzeszsákokon. Gyurcsány most egy ”hiteles leleplező filmet” forgat OV és a többiek visszaéléseiről és közben úgy tesz, mintha senki nem emlékezne, hogy anno, a kilencvenes évek elején mi történt a KISZ-vagyonnal, a villámgyorsan privatizált állami épületekkel, üzemekkel, gyárakkal. Úgy tesz, mintha a „hazudtunk reggel, délben, meg este” egy jottányit is más eset lenne, mint a mai fideszes föld-, trafik-, vagy pályázati pénz lehúzások. De nem más.

Van egy hatalmas nagy guanókupac, aminek az egyik fele narancsszínűre, a másik pedig vörösre van mázolva. Mi pedig ezt szagoljuk már több mint 20 éve.
@jaegtoer: @Knósszosz:
Ahogy a @GeoCracker: -ben hiozott linken is feszegetődött, Kövér beszéde egy folyamat része. S talán az egyik legőszintébb elszólás.
@rodeo36: Az is elég mókás, hogy 10 amerikaiból 8 ellenzi a háborút. A legjobbat azon a csajon röhögtem, aki elmesélte, hogy ennek a szerencsétlen Obamának azokat kell most mindenáron támogatnia, akik 12 évvel ezelőtt az ikertornyokba vezették a repcsiket.:)

youtu.be/nJYuViS-XVI
youtu.be/C2nNP5yxj48

Tényleg az Assad interjút láttad a CBS-en??? :)

www.facebook.com/photo.php?v=10151963056067868
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kúrvára nem érdekelnek a szájtépések...a világnak újabb gumicsontra van szüxége ahhoz, hogy az olaj és az összes energiahordozó árak cca 35 - 100%-os emelkedését meg lehessen magyarázni ugyanakkor az összes amerikai fegyvergyártó termelése a raktárakban rozsdásodik és nincs miért újat rendelni...másrészt a Levantén még nem volt ekkora konfliktus a trójai háborúk óta és az oroszok meg a törökök tökig bele fognak kerűlni mert területileg érintettek és ha kigyullad ez a tűz akkor megint amerikától távol de az ő hasznára fog minden tönkremenni és már gyártyák azt amivel pótolni fogják azt amit lebombáznak európa meg egy vén picsa ahelyett, hogy kilépne a nátóból és leszarná az egész fegyverkezést megint beugrik és ő fizet amerika meg szedi pénzt tonnaszámra

economico.sapo.pt/noticias/roubini-antecipa-nova-crise-mundial-em-2013_120451.html

ezt is olvasd még egy nyomorhír ő is 100%-os olajáremelkedést mod ami a magyarokat elássa a sír mélyére nem lesz miről rezsit csökkenteni meg orbán is eltemetheti magát szociális temetéssel

éppen ideje lenne

megint a gyurcsány a hibás

és ezzel meg is van oldva a magyar probléma

dögöljenek meg

a parlamentet meg elárasztani ciánnal

brühüyyy
Kár, hogy a Szili kapta föl a témát, mert így sosem lesz belőle semmi. Pedig van értelme, nem is kevés.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
aq tiétek, ti választottátok, vigyétek haza és basszátok meg

ne sírjatok, már fabi-nak is mondtam

azzal, hogy a gyurcsány is hibás nem oldotok meg semmit és nincs is megoldásotok csak a sok seggség amit össze vissza dumáltok

hol a váltás és mikor?

a többi seggség és fölösleges

be fogom fejezni még az olvasását is

brühüyyy
@rodeo36: Egyetértünk. :(

youtu.be/OhIWrsZxRYg
youtu.be/dkamZg68jpk

Mai költői kérdés.
Miért nem támadta meg az USA Izraelt mikor az tiltott vegyi fegyvereket alkalmazott a palesztinok ellen?

www.apartheidexists.com/why-didnt-the-u-s-invade-israel-when-it-used-chemical-weapons-on-palestinians/
@rodeo36: Nem hibás csak ő is része a nagy szarnak, amit több mint 20 éve szagolgatunk. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Roubini alertou para o elevado défice dos Estados Unidos, que pode despertar a ‘fúria' dos mercados contra a dívida do país, tal como aconteceu na Europa."

és így tovább

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
költői kérdésre nem kell válasz
brühüyyy

semmire sem reagálsz amit írtam, csak a gumicsontot ismétled

nem veszed magad észre?

brühüyyy
@rodeo36: Jut eszembe a legújabbat hallottad már. A szíriai "hős forradalmárok" be vannak most szarva, hátha mégsem támad az usácska, mivel Assadék elfogadnák a ruszki javaslatot, ami nemzetközi ellenőrzés alá vonná az összes vegyi fegyverüket.

Nos ezek után már készülődnek a következő kétségbeesett provokációra, ami abból állna, hogy a felkelők egy kicsit megvegyifegyver rakétáznák Izraelt, bízva abban, hogy ez végre elszabadíthatja a poklot, amiből reményeik szerint ők profitálhatnának.

hungarian.ruvr.ru/2013_09_09/Sz-riai-lazadok-Assad-elleni-provokaciora-keszulnek/
@rodeo36: Írtam választ, pld. azt, hogy egyetértünk. Vagy az már nem is válasz neked??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mintha a magyar börzéről írná:

A pochete e o preconceito nas privatizações
10/09/13 00:21 | Tiago Freire
A bolsa portuguesa não é uma bolsa, é cada vez mais uma pochete, e das pequeninas.

Já não falo sequer da queda ou, com alguma dose de optimismo, da estabilização do seu valor. Falo é da sua dimensão, da sua representatividade, da sua influência, até mediática, mas sobretudo económica.

Estamos a meses de perder, enquanto Estado, a propriedade de três empresas incontornáveis e históricas em termos de implementação na sociedade portuguesa: os CTT, a TAP e a Fidelidade (a Caixa Seguros). Não são empresas obscuras, que negoceiem em coisas esquisitas só acessíveis à alta finança ou a um punhado de iluminados; são empresas nas quais os portugueses voam, com as quais os portugueses fazem seguros para o carro, para a casa, para a família, empresas que levam as cartas e vendem aos balcões os certificados de aforro.

brühüyyy
És ők a reális fidesz-alternatíva? Komolyan, több mint fél év van még a választásokig, de már beindult a bullshit-katapult. Mi lesz még? Mindenkinek ingyen ufo?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nézd az a szedett vedett bérgyilkos akik a forradalmárok...mindenre képesek amiért megfizetik őket...az usának van pénze bőven nyomtattya...ezek meg buták és pénzéhesek

de nem mindenki hülye

lesz még kalamajka...és az usa b"beavatkozás" nem fog megoldani semmit ugyanúgy mint az összes többi helyen kezdve vietnammal és befejezve afganisztánnal...de fogy a lejárt szavatosságú fegyver és a többiek be lesznek szarva, milyen erős joe bácsi álla a fasza de nem baszik

brühüyyy
elindult a nap:

07:16
Törli a gyanús földkiadások listáját a földalapkezelő

Ügyesen cselez a Nemzeti Földalapkezelő, hogy a bírósági döntés ellenére ne kelljen átadnia a pályáztatás nélkül kiadott földek szerződéseit - írja a Blikk.

hvg.hu/gazdasag/20130910_Blikk_torli_a_gyanus_foldkiadasok_listaja

-------------------------------------

Vállalatok » Pénzügy
Kiderült, mit tartalmaz a kormány új devizahiteles csomagja
Palkó István
2013. szeptember 9. 17:20

November 1-jéig kaptak időt a bankok, hogy az ügyfelek javára módosítsák a devizahitel-szerződéseket. A Fidesz olyan megoldást akar, amely a forinthitelekével azonos szintre csökkenti a devizahitelek törlesztőrészletét, és megszabadítja a hiteleseket az árfolyamkockázatoktól - derült ki péntek este, ahogy az is, hogy a terhek nagyobbik részét a bankoknak kell viselniük. Valószínű, hogy ilyen csomagot önszántukból nem lesznek hajlandóak összeállítani a bankok, pláne, hogy most egy évi 40 milliárd forintnál is nagyobb új "bankadó" fenyegeti őket. A gordiuszi csomót ezért november első napjaiban a kormány vághatja majd át. Hogy a számok nyelvén mit jelent a legújabb verzió a bankoknak és a devizahiteleseknek, azt az alábbiakban becsüljük meg.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/kiderult_mit_tartalmaz_a_kormany_uj_devizahiteles_csomagja.188904.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

-------------------------------------

Számításaink szerint 40 milliárd forintos bankadónak felel meg a bankok szempontjából, ha a kormány a havi kétszeri készpénzfelvételt ingyenessé teszi a pénzintézeteknél. Ezt az összeget nehéz lesz máshol áthárítani az ügyfelekre. Emellett a lépés miatt annak a kevéssé jól látható díjnak is búcsút mondhatnak, amelyet eddig a készpénzfelvételért az illetéken felül beszedtek.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/40_milliardos_bankadoval_er_fel_az_ingyenes_keszpenzfelvetel.2.188892.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

-----------------------------------------
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szerintem a IIVH-t sem az usa nyerte meg hanem a sztálin józsi a zusáskák csak a készre mentek oda meg a részüket követelni

brühüyyy

és mindíg is így volt és lesz amíg a világ megeszi ezt a szart amit lepényként árúlnak neki

brühüyyy
én csak ennyit tennék ide, hisz baromságot mind tud mondani, még eme szent is :D

Vona: 30 százalékos rezsicsökkentés legyen

Vona Gábor is belevág a kampányba. Egyenesen a közepébe. Felszólalását úgy lehetne összefoglalni: TÖBB PÉNZT AZ EMBEREKNEK! A Jobbik elnöke azt szeretné, hogy 30 százalékos rezsicsökkentés legyen, kapjanak támogatást a tűzifával fűtők is, és csökkentsék az élelmiszerek áfáját. Vona Gábor a devizahitelesekről is beszél, aki szerint a bankok nem fognak erkölcsi belátás alapján változtatni a politikájukon, majd a kormányt arra kéri, hogy ha van javaslatuk, akkor csinálják meg azokat.
Kövér újabb ízetlenkedése

A házelnök szerint egyfajta "rendeleti kormányzás" kellene, a "rendeleti kormányzás rossz íze" nélkül.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130910_Kover_ujabb_izetlenkedese
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tökre nem így van, de lehetnek olyan témák amiben közös az álláspontunk. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jahhh, ha már off:

Obama: elkerülhető a Szíria elleni katonai csapás

Az amerikai szenátus elhalasztotta a támadás jóváhagyásáról szóló próbaszavazást.

hvg.hu/vilag/20130910_Obama_elkerulheto_a_Sziria_elleni_katonai
@rodeo36: :)))

igaz, hogy más értelembe írta a költő, de...

"Én férfi vagyok, nemes és konok,
nincs vigaszom s nem erényem a bánat.
Csak szenvedek, mint akit megnyomott
ásás közben a föld; káromkodok - "

József Attila
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ühüm...

már tanúl spanyolúl csak azt nem tuggya, hogy a szöveg portugál

brühüyyy
@guma:
hogy kerűl a torta a csizmába?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"nem elkerűlhető" hanem a kurvaannyátnem kell kirobbantani mert nem old meg semmit és a sok a buta rablógyilkos forradalmár nem tud hová menni hacsak nem izraelbe?

brühüyyy

vissza
@Fabius:

Krissssssssssztus ereje! Ez fájt. Úgy is, hogy focit csak U7 nézek (egyik fiam 6 a másik 5).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
én is rendelek: egy korsó sört és a kövért kötélen a lámpavason fütyűljön a talpa alatt a szél

brühüyyy
@rodeo36: lassítalak:))

(ha lehet... kuc kuc)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó lenne ha a józan ész győzne de tartok tőle, valakiknek nagyon kéne megint egy háború, kerül amibe kerül.:(

youtu.be/OhIWrsZxRYg
na latom, a kis hazinaci megint viszi a temat az antiszemita-antiusa vonalra:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mindenki meghülyült!
az országot meg finanszírozza a magasságos...

Ady:
S ha megjönnek a gyér aranyak:
Szabad megint Istennek lenni,
Két-három-négy napig szabad.
@rodeo36: az a láb alatti szél sem old meg semmit, ilyen a közgondolkodás a nép nagy részénél, aki kilóg az előbb utóbb meglóg. Itt is és máshol is, maradnak az ilyen olyan oldali szekértolók. Lehetnek vallásiak, politikaiak, fajiak, közben a hatalom meg dörzsöli a kezét.

Tegnap szülői, negyedig félévnél el kell dönteni, hogy vagy nyelvi emelt óraszám ötödiktõl, VAGY természettudományos, meg vèletlenül sem ÉS, ha netàn a kõlök a nyelvet és pl. a matekot is szeretnè. Legyèl hülye vagy ebből, vagy abból...
Az ellenzék kampányolhat nyugodtan, csak ezekkel inkább magát járatja le, mint anno Horváth Csabika az ingyen BKV-val...
Bár nem csak ezekkel járatja le magát az ellenzék, azt már megtették sokkal korábban sokkal többször.
Áder tényleg hülye, mert ha nem szólal meg az ellenzék, nem is nő a fidesz támogatottsága, de amint az egyik ilyen fő okos vagy épp Ferike megszólal, picit nő a fidesz támogatottsága...
Nem azért, mert a fidesz jó, hanem az ország nagy része, a ballib híveken kívül, mert zsigerből rosszul lesz ezektől az emberektől.
Mesterházy meg ott bassza el, hogy szóba áll az elmúlt 20 év megbukott csaló ballib politikusaival, ebben hol a megújulás??
Ha meg Ferit a listájuk közelébe engedik (Feri lány fél éve még könnyes szemmel magyarázta az apja nem indul a választásokon, mert őt már csak a jó ügy érdekli:))), akkor a választást meg sem kell tartani szerintem...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az ált.isk nyelvtanítására ne nagyon számíts. Hihetetlen rossz a módszertana. Csak abban az esetben ajánlom, ha a gyerektől teljesen távol állnak a természettudományos tárgyak.
a fideSS minden köszpénzt elrabol...
@Orica Középföldi: nem! :DDD

[eszembe jutnak (-inkább hangulatukban, vagy 1, 1 sor -), de nem pontosan és gyorsan rákeresek]

Ó, messzi már minden csuda,
Zenével, fénnyel és orommal,
Közel csupa
Vak táj, a légbe festve bús korommal!
Tóth Árpád
@rodeo36: "...23 év nem volt elég új politikusok kinevelésére és megidomítására

szégyelljétek magatok ti a nemzet..."

Szégyelljék, de ne csak itt, hanem a másik oldalon is, meg minden oldalon azok a fiatalok, akik okosak, képzettek és nem tettszik nekik amit látnak maguk körül.

Én Bolinak már ajánlgattam, hogy lehetne ő is miniszterelnök (jelölt) ennyi ésszel..., de nem vette komolyan. Pedig szerintem
( tényleg ) ennyi ésszel nem csak itt kéne osztania az igét. vannak még itt páran, akik máshol is téríthetnének és lehet, hogy össztársadalmi szinten hasznosabb is lenne.

Mellesleg észrevehetnék, hogy ez a blog is kezd beltenyészetté válni, aminek kedves őslakói is okai.

Valami Lenin nevű ispe mondta állítólag, hogy tanulni, tanulni, tanulni. Ez talán ma sem ártana.
Szili Katalin az MSZP legdemagógabb időszakában csak a felelőtlen ígérgetést volt képes megtanulni. Most, hogy már oda se kell, még katolikusabb lett a pápánál, és azon az egyetlen módon akar szavazatot szerezni, amire képes - blőd demagógiával.

Közismert, hogy a Közel-Kelet gazdagabb, jelentős olajkészletekkel rendelkező államaiban az alanyi juttatás csak az állampolgársággal rendelkező férfiaknak jár, akiktől így veszik meg az avítt, monarchikus rezsimek a fennmaradásukat. Visszaosztják az olajbevételek egy részét a népnek, cserébe kuss van.

Nálunk miből van ennyi? Legfeljebb papírpénzből, ha többet nyomtatunk. Ez csak nyomdatechnikai kérdés. Akkor majd pont annyit is fog érni, mint a gazdálkodj okosan pénz. Szili tényleg silly, beszédes név.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azért maradjunk annyiban, hogy eddig egyedül Gyurcsány merte kimondani, hogy nem kéne mindig hazudni. Ez azért érdem, mert nem egyedül hanem társaságban hazudozt(n)ak. A társaság meg fogta, és fogja a vezér kezét, most és mindörökké. Amen.
@Sandor Akarki:
Mondjuk a negativ jovedelem az a realis ma itthon, mert ugye uszunk az allamadossagban...
Jön a nyelvoktatás mutyi is??? Ezek tényleg meghülyültek. :(

Drágább lesz a nyelvtanulás

Jóval kevesebb helyen sokkal drágábban lehet majd nyelvet tanulni, ha a kormány rábólint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) terveire,írja a Népszabadság a felnőttképzési törvény végrehajtási rendeleteinek birtokába jutott tervezetei alapján. A lap úgy tudja, a kabinet minőségbiztosítás címén nehezen teljesíthető feltételeket állítana a nyelvoktatásra specializálódott vállalkozások számára.

A már hatályba lépett jogszabály szerint csak akkreditált nyelviskolák maradhatnak a piacon. A rövidesen a kabinet elé kerülő rendelettervezet alapján visszamenőleges, szeptember 1-jei hatállyal a képzési vállalkozásoknak intézményi és programakkreditációért is fizetniük kell, előbb egy 103 ezer forintos alapdíjat, majd képzésenként egy 68 ezer forintos kiegészítő programengedélyezési díjat.

index.hu/belfold/2013/09/10/dragabb_lesz_a_nyelvtanulas/
@látjátok feleim szümtükkel: gyurcsany ott kovette el a hibat, hogy kimondta azt, amit mindannyian titkon szeretnenk, aza z appolitikusok ne magukert, hanem az orszagert dolgozzanak. ezt nem bocsatotta meg neki sem a politikai elit, sem a seggukbe ragadtak:-)

mai napig emlekszem, hogy poltikai kaberekban szerepelt az usaban, hogy a magyarok azert gyujtogatnak az utcan, mert egy politikus ki merte mondani az igazat:-)
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem nekem címezted, de utólagos engedelmeddel teszek egy rövid megjegyzést.
Az utolsó bekezdéshez inkább azt tanácsolnám, amit Hofi Géza javasolt:
"felejteni, felejteni, felejteni!"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez olyan baromság...aki tényleg akar nyelvet tanúlni, az valaki olyannak a segítségével aki magántanárja lehet és azért sem adót sem egyebet nem kell fizetni csak azt amit ezek ketten megállapodnak és garantáltan 1 év alatt komplettűl tuggya a nyelvet, kimehet a njyelvterületre vizsgázni nincs szüksége a magyar állam jóváhagyására, amelynek azután egy portugál nyelvvizsgát amit Coimbra-ban tettem le azt el kell fogadnia bárkinek...a nyasgem tipikus esettye

brühüyyy aki iskolarencerben akar nyelvet tanúlni az meg fizessen

brühüyyy
Hogy is van a Mátyás királyos mese?
- A pártok ne kampányoljanak. Hö, hö.
- Kivéve a csuti fideszt!
- Várják meg a választások kiírását. Hö, hö.
- Kivéve a csuti fideszt!

A fidesz ostoba, mutyizó, tolvaj gazemberek gyülekezete...
@guma:
de minek? mi célból? nemonddhogyacélból, mert ...
brühüyyy

és akkor mi lesz...lassabban írok?
@DR. INKVIZITOR:
Ez nem célszerű, mert akkor ismét bemegyünk azokba a gödrökbe, amikből már kimásztunk. Lásd kormányzó párt, mennek vissza az ötvenes évekbe. Ez jó nekünk?
Legyen minden ingyenes és kampány idején még ingyenesebb!
Legyen minden lakásnak legalább egy tengerre néző ablaka!
Legyen minden hajléktalan haján legalább egy lék!
Legyen jólét, igyunk jó lét és jól étkezzünk!
Legyen évente EB, VB, Olimpia és BL-döntő a Puskás Stadionban!
Legyen Ön is milliomos!
végül:
Legyen ingyenes a nyugiszuri és a kényszerzubbony!
Szavazz Frady Endrére!
:)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Én úgy látom nem csak a politikai elit és a seggevége nem bocsátja meg, hanem azok sem, akiknek az érdekében elhangzott. Ebből ki kéne már nőni. Mondjuk ezért még a Gyurcsányt nem kell szeretni, de saját magunkat annál jobban.
@guma:
namost:
"Én férfi vagyok, nemes és konok,
nincs vigaszom s nem erényem a bánat.
Csak szenvedek, mint akit megnyomott
ásás közben a föld; káromkodok - "

József Attila

te ezt valaimlyen célból nekem címezted, később bevallottad lassításom miatt, de:

az első sor igaz...a második nem vonatkozik rám semmilyen éretelemben, következésképpen a többi még kevésbé

akkor most elemezd:::

brühüyyy

én szeretem az idézeteket...ez is szép csak nem arra amire te gondoltad...van másik?
@látjátok feleim szümtükkel: a politikai elit seggvegenek jelentos resze azok toemeg, akik erdekeben elhangzott...:-)

egyszeruen sokan ragaszkodnak a jobbagyi statuszukhoz, ahogy valaki ezt nagyon jol megfogalmazta es nem turtek, hogy bantjak az urasagot, legyen az voros urasag, vagy narancsos urasag...

ahogy Hofi fogalmazta meg remekul..
a magyar ember ilyen. nem talalja a helyet, ha nem szaros a szaja

elnzest a kivetelektol:-)
@látjátok feleim szümtükkel:

én elvállalnám, ha...tehát már eleve nem aggyátok mert a "ha" az nem szimpi...

valami olyan kellene mint a francia forradalom idején...ha egyáltalán akartok valamit

brühüyyy

olvastad Andrée Malreaux Az ember sorsa-című-t?

ha nem gyorsan keresd meg
jó'napot! remélem mindenki izgalomtól remegve várja az esti meccset. mert van még remény, mondta egervári.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem is azt írtam, hogy Lenin mondta, hanem azt, hogy állítólag. Ugye ez némi különbség, a lényeg mégis az, hogy tanulni, tanulni, tanulni, és teljesen közönbös, hogy ki mondta először így.

A természetben is az az egyed érvényesül, amelyik tanul, fejlődik. A magyar ember csak azt képes megtanulni, hogy miként kell a kisebbségnek ( 2/3-nak ) a többséget orránál fogva vezetni? A többség pedig csak ennyire képes?
@guma: magam részéről (totál off) ezt

Amor é fogo que arde sem se ver;
É ferida que dói e não se sente;
É um contentamento descontente;
É dor que desatina sem doer;

É um não querer mais que bem querer;
É solitário andar por entre a gente;
É nunca contentar-se de contente;
É cuidar que se ganha em se perder;

É querer estar preso por vontade;
É servir a quem vence, o vencedor;
É ter com quem nos mata lealdade.

Mas como causar pode seu favor
Nos corações humanos amizade,
se tão contrário a si é o mesmo Amor?

Louís Camões

brühüyyy
brühüyyy:

Főldiekkel játszó
Égi tűnemény,
Istenségnek látszó
Csalfa, vak Remény!
Kit teremt magának
A boldogtalan,
S mint védangyalának,
Bókol úntalan.
Síma száddal mit kecsegtetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes kedvet mért csepegtetsz
Még most is belém?
Csak maradj magadnak!
Biztatóm valál;
Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál.

Kertem nárcisokkal
Végig űltetéd;
Csörgő patakokkal
Fáim éltetéd;
Rám ezer virággal
Szórtad a tavaszt
S égi boldogsággal
Fűszerezted azt.
Gondolatim minden reggel,
Mint a fürge méh,
Repkedtek a friss meleggel
Rózsáim felé.
Egy híjját esmértem
Örömimnek még:
Lilla szívét kértem;
S megadá az ég.

Jaj, de friss rózsáim
Elhervadtanak;
Forrásim, zőld fáim
Kiszáradtanak;
Tavaszom, vígságom
Téli búra vált;
Régi jó világom
Méltatlanra szállt.
Óh! csak Lillát hagytad volna
Csak magát nekem:
Most panaszra nem hajolna
Gyászos énekem.
Karja közt a búkat
Elfelejteném,
S a gyöngykoszorúkat
Nem irígyleném.

Hagyj el, óh Reménység!
Hagyj el engemet;
Mert ez a keménység
Úgyis eltemet.
Érzem: e kétségbe
Volt erőm elhágy,
Fáradt lelkem égbe,
Testem főldbe vágy.
Nékem már a rét hímetlen,
A mező kisűlt,
A zengő liget kietlen,
A nap éjre dűlt.
Bájoló lágy trillák!
Tarka képzetek!
Kedv! Remények! Lillák!
Isten véletek!
Na jo ne legyunk ilyen szkeptikusak Szilivel legyunk elnezzoek es nezzuk meg, hogy mit jelentene, ha az orszagot jelenleg egy nagy valalatkent kepzelnenk el. Az allamot tekintsuk a cegnek. Az igert penz pedig a mindenkori haszonbol jonne, mintha osztalekot fizetnenek ki a reszvenyeseg szamara. Csinaljuk! Gyerunk nos akkor azt kapjuk, hogy a vallalatunk iden megint nem fog hasznot termelni. Emiatt, hogy elkeruljuk a csodot sajnos nekunk reszvenyeseknek kell tokeinjekciot adni az allamnak (sajnos csak igy tudom ertelmezni a "mértéke pedig az állam mindenkori teljesítőképességétől függne." kijelentest.)
Tehat az iden az allamhaztartasnak a tervezett hianya 1050 mrd forint! Azaz havi szinten 87.5 mrd forint. Ezt gyorsan elosztjuk kb 10milla magyarlakossal azaz havi 8750 forintot fizess be magyar allampolgar es akkor egyensulyban lesz a magyar allam...
De ezen felul a vallalatnak kell fizetni az adossagot is, amit en nem szeretnem tovabbi kolcsonokkel. Szamoljunk 10 eves kifutasi idovel, azaz a jelenlegi allamadossag 23 339 510 millió forint, 10 millio allampolgarral es 10 evvel szamolva azt kapjuk, hogy az allampolgarnak be kell fizetni meg havi: 2333951 e forintot. Havonta! Azaz a ketto osszesen lenne: 242145 forint lenne. Na jo ez a 10 eves allamadossag leepites tenyleg nem realis szamoljunk 50 evvel, talan idoskoromban egy adosagnelkuli orszagot hagyok magam utan az unokaimnak akkor is havi szinten minden magyar allampolfarnak 46679 forintot kene befizetni csak ahoz, hogy az allamadossag 0-ra lecsokkene. Mindezt a jelenlegi adokon felul! Tehat Szili otletet alapul veve minden magyar embernek 50 evig alanyi jogon kene fizetni (Jelenlegi allamhaztartasi hiannyal kalkualva) 55429 forintot, az adokon felul es akkor rendezodik a helyzet.
Szijjártó: 'nem riasztja a befektetőket a magyar adóterhelés'

Szijjártó Péter saját célkitűzése az, hogy 2013 végére megnyissák a pekingi, az abu-dzabi, és a rijádi házat is, jövőre pedig szeretnék a magyar külgazdasági terjeszkedést Afrikában is kereskedőházakkal támogatni.

orientpress.hu/118312
@bella _ciao:
milyen meccs? csak nem a magyar (szét)válogatott? és ki lesz a szerencsés?

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: egyebkent van egy olyan elmeletem, hogy a magyar nep eseteben sorsfordito lesz gyurcsany rehabilitacioja. marmint amikor az emberek rajonnek, hogy a nyurga hulyeje igenis jot akart es ok meg mindenfele szilyknek, kovereknek, orbanoknak, kisspetereknek, medgyessiknek bedolve szolgaltattak ki sajat magukat onkent, dalolva:-)

akik csak azert udvaroltak nekik, hogy a sajtot kienekeljek a szajukbol. de kulonben egyre nagyobb es nagyobb hulyesegeket csinalnak es egyre kevesbe akarjak vallalani erte a felelosseget.

kivancsi vagyok, mikor jon a katarzis:-)

mert jonni fog. igy, vagy ugy...
remelem, hogy nem a rodeo fele veres katarzis jon majd, mert sok regi baratom es ismerosom el meg ott es feltenem oket.
@rodeo36:
B*meg, mit gondolsz miért az a nickem, ami? A fene sem kíván már olvasni 35 évnyi olvasás után. Gondolod tudnak még nekem olyat mondani amit magamtól nem tudhatok? Amit meg nem tudok, azt nem is érdemes, mert nem fontos. Az ember sorsát meg olvasás nélkül is láttam már eleget.:(
@bella _ciao:
a kurvaannyát...perszehogynem, ha adómentességet adnak nekik offshore-nak minősítve mindet

brühüyyy

van ennek esze? azok eladni akarnak nem venni egyébként a seggét árúlja négereknek?

brühüyyy
szerintem orbánék továbbfejlesztik szily ötletét, oszt kiutalnak mindenkinek 47 ezret bözsi- és szépkártyán. utóbbival már kecskét is vehet majd az álompolgár.
@látjátok feleim szümtükkel:
egészségedre...ez meglehetősen felfuvalkodottnak hangzik te akadémikus vagy? és mi a szakágad?

esetleg más?

de jó hagylak gyep boríccsa

brühüyyy
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Szerintem nem jön. Széchenyinek sem jött.
A nép inkább megy a kolompoló Torgyán után, mert a birkaösztön oda vonza. Egyébként meg valahol egy bizonyos értelmi szintem meg kellene már érteni ( talán Gyurcsány már kezdi, a fidezs meg tudja régóta ), hogy sok az "eszkimó" és kevés az értelmiségi. Vagy érthetőbben: sok lúd disznót győz. Sajnos.
@rodeo36: hogyhogy milyen meccs? az évszázad második meccse. az elsőt sikeresen abszolváltuk bukarestben, tervszerűen kikaptunk. ezzel megtévesztettük a többieket, nem ránk fognak figyelni, s a surranó pályán mégiscsak becserkésszük a második helyet.
@rodeo36: hol is jelenne meg ilyen cikk? két lehetőség van rá: ufó magazin, illetve heti válasz.

Egervári Sándor: „Még mindig van esélyünk a vb-re”

hetivalasz.hu/sport/kemeny-kerdesekre-is-valaszolnia-kellett-68141
@Laci A Lakli:
Bocsi elcsesztem az allamadossag kalkulaciot Havi szinten nem 2333951-et kene fizetni, hanem "csak" az 1/12-et 194495-t. 50 ev alatt meg csak havi 3890 forintot. Igy modosulnak a tobbi szamok. Sajnos belezavarodtam egy kicsit :(
@rodeo36: próféta? beírlak a koránba! vagy inkább a bibliában akarsz szerepelni? az ószövetségben, a teremtés után van még egy kis hely.
@rodeo36: Na és akkor ehhez mit szólsz??? :)

Szijjártó Afrikában terjeszkedne

index.hu/gazdasag/2013/09/10/szijjarto_afrikaban_terjeszkedne/
@bella _ciao: Jujjj a próféták élete nem volt túl rózsás arrafelé. :)
@rodeo36: Ne ijesztgess mert egyszer felülök a repcsire és a nyugati partig meg sem állok. :)
@látjátok feleim szümtükkel: elobb-utobb meg kell tanulni. vagy del-szlovakia leszunk. esetleg nyugat-romania;-)
Örök életet nem ígért még?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az orbán-torgyán kormány alatt még dál-amerika felé tendáltunk cseresznyéért. afrikából biztos szőlőt hozunk, mert ilyen nincs nálunk.
@rodeo36: Amúgy meg ugye a wahabitizmus és az Al-Kaida az iszlám Hit Gyülekezete. A háttérhatalom fedőszerve hasznos hülyék számára. Az "International" magazin 1991. évi egyik száma nagy szovjetellenes barátként ábrázolja Oszamát. Az Al-Kaida a CIA és a Mosszad "false-flag" szervezete, a latomokrácia (szabad)kőműves-segédje.
A tanulatlan hülyéket beszervezik, míg a soha elő nem került Oszama valószínűleg valahol nyaral és röhög Floridában. Ezek pusztítanak most Szíriában több ezer éves kultúrát (pld. Maalula) a legmodernebb nyugati technikával.

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1185236_570119016356470_1130982539_n.jpg
@bella _ciao: "Egervári Sándor: „Még mindig van esélyünk a vb-re” "

amíg a reményt életben tartya a birkákban addig tuggya lehúzni a köszpénzt NAGY NAGY ÁLAMI FIZUVAL....

ennyire képes mint a felcsúti dúcse öszes embere...
gerintelenek és alkalmatlanok...

a hitványságból épített ember piramis...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Szijjártó Afrikában terjeszkedne"

neki is van még milió ötlete... nagy a világ... sok ország van...

lényeg hogy a KÖSZPÉNZ rovására a nagy álami fizut minél tovább huzza le...
@bella _ciao: ma kikapunk 10 nullára aztán még minidg lesz eséjünk....

bár Bogdán ebből lehet hogy megfog 6-ot...
egyetlen használható ember a környéken...

de sajna akkor is 0:4

előre gratulálok a kubatov gárdának !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
SEMMI ÚJDONSÁG...

az aki a képen van vagy már nem él vagy megborotválkozott és valahol piheg...a szervezet meg ahogy írod...de mindez nem újdonság mikor "kivégezték" Pakisztánban és a tengerbe vetették a holttestet akkor megoldódott a nagy probléma...másolat Feuthwanger: Hamis Nero-jából...még eredeti öteltük sincs

brühüyyy
@bella _ciao: vagy ahogy a Beyer München-t verték meg 12:0-ra igaz a pálya lejtett a német kapu felé 35 fokban...
www.facebook.com/photo.php?fbid=657982520886676&set=a.244851008866498.67450.243115339040065&type=1

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

úszva jössz? vagy repűcc?

és a cél? acél?

brühüyyy
@bella _ciao:
egyikben sem, teremtés nem volt...hazugság a gyerekmese
brühüyyy

isten sincs sőt istenek sincsenek a Pantheon üres a legyek leszarták
@rodeo36: :))

nem talált :D

inkább az utsó két sor miatt raktam be most ide...
(bár elsővel sem vitatkozom, ha így akarod :DDDDDD)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

szijjszaggató fúccálos...mit ért ez a külkerhez? eladott már valamit? legalább egy rohambilit vagy...annak idején a magyar külkeresek között volt egy mondás. aki el tud adni hűtőgépet az eszkimóknak az már ért a külkerhez

a szijjszaggató petya mit adott el és hogyan???

vagy csak a seggét mereszti?

a külkermérlegben hogyan jelennek meg ezek a magán ügyletek amelyek nem magyar vállalatokkal kerülnek realizálásra

süket duma habbal

brühüyyy

Africa

és melyik ország?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
valami hiba, vagy a spam blokkolóm kibaszta

brühüyyy
"...annyit nem tud az egészről, hogy fedetlen vállal nem megyünk templomba, mert hiszen nyilván nem járt ott jószántából régóta. És viselnie kell, hogy ezt sem lehetett korrupció nélkül megrendezni. Megszenvedi ezt az államformát mindenki a maga módján."

"- Miféle ember az, aki csónakmotort csinál a lányából? – kérdezi Rabo Karabekian Vonnegut"

hvg.hu/w/20130910_Orom_apa

amugy minek járt volna ott hisz dakota zsidók lehetnek...
komcsi ügynök család... mit kerestek volna egyházban...
azóta meg református, katolikus... szentjobb körmenet és minden...

mindent figurát megcsinálnak ami egy perccel is meghoszabíthattya a 6almát !
@guma:
azt mondtam, hogy nem rám vonatkozik ...szerinted miért? bonyi...

brühüyyy
@rodeo36: köszönöm, de nem értem - pedig szeretném... :)))))))
@rodeo36: én akkor csak az előzményekre gondoltam, pl erre

"ne sírjatok, már fabi-nak is mondtam

azzal, hogy a gyurcsány is hibás nem oldotok meg semmit és nincs is megoldásotok csak a sok seggség amit össze vissza dumáltok

hol a váltás és mikor?

a többi seggség és fölösleges

be fogom fejezni még az olvasását is

brühüyyy"

tehát nem is igazán rád hanem a szövegedre, annyira feltudod hergelni magad, hogy "betemet" ha nem lassítasz...

bár lehet, hogy rosszul asszociáltam, ha ennyire érthetetlen voltam...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
AZT AZ OLDALT AHONNAN AZ APP LETÖLTHETŐ LENNE NEM ENGEDI BE
a nemzetközi tv már műxik de a duna sehol magától nem jön még valamit majd megnézek

brühüyyy
Off, de jellemző a fityeszre.
Lalikerálról:
nol.hu/velemeny/20130910-amikor_a_siraso_predikal
„…ma egy iskolában miféle állásra pályázhatna egy ember, aki az élete ötvenedik évében jár, s akinek nincsen sem diplomája, sem szakképesítése, sem nyelvvizsgája. Mindössze egy általános gimnáziumi érettségit tud fölmutatni, egy abszolutóriumot, továbbá jogosítványt személyautóra és nagymotorra.”
…Kedves Kósa Lajos, önt a végzettsége alapján ma Pesten egy állami gimnáziumban akár takarítóként is lehetne alkalmazni. Az is fontos egyébként, a takarító meg a kettes portás, mert az iskolában, ugye, rendnek kell lenni. Ügyelni kell a színvonalra. A minőségre. Ezt ön is fontosnak tartja. Hiszen múlt héten a debreceni Tóth Árpád Gimnázium évnyitóján ön példás módon hitet tett a minőségi oktatás mellett. Ez szép. Csakhogy ön nem volt képes egyetlen diplomát és egyetlen nyelvvizsgát sem szerezni, s mégis kioktatta a néma csöndben üldögélő pedagógusokat. Azzal kérkedett, hogy ha önök a fenntartók, önöknek nem szokás ellentmondani, majd a diákok füle hallatára ellenőrzésekkel fenyegette a tanárokat, s arról értekezett, hogy ha nem hajtják végre a parancsokat, nem végeznek jó munkát, keresnek helyettük másokat. Önnek talán föl sem tűnt, de ön nem a Fidesz választókerületi elnökeinek mondott beszédet, akikkel úgy beszél, ahogy akar. Hanem pedagógusok előtt egy elit gimnáziumban, ahol ön röpke negyedóra alatt arcon köpte az összes magyar pedagógust. Azokat az embereket, akik önnel ellentétben több diplomával, szakképesítéssel és nyelvvizsgával rendelkeznek, azokat a családanyákat és családapákat, akiknek önnel ellentétben nem telik nagymotorra és kishajóra.
Sajnos ezek a kiszolgáltatott emberek némán tűrték, hogy megalázza őket. Tapinthatóan szomorú volt a hangulat. Olyan volt, mint egy temetés. Ezt még ön is érzékelte, ezért igyekezett földobni a bulit, s mondott néhány poént. De ugye észrevette, hogy nem nevetett senki? Tudja, ez azért volt, mert temetésen nem illik nevetni – még akkor sem, ha ott egy érettségizett sírásó prédikál.”
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a chrome-om útálja, de most az országgyűlést látom de IE-n azonnal bejött...de ez egy borzalom ezeket a seggfejeket nézni és hallgatni

brühüyyy

ez egy bűntetés
@rodeo36: Arról az új őrületről már nem is beszélve, hogy Szaud-Arábia már a halálraítéltjeit is elküldi harcolni "hős forradalmárként" Szíriába. :(

www.usatoday.com/story/news/world/2013/01/21/saudi-inmates-fight-syria-commute-death-sentences/1852629/

Hab a tortán, hogy ehhez a "dicső sereghez" csatlakoztunk már mi is, Martonyi ügynök elvtárs vezetésével. :(

www.firstpost.com/world/us-says-14-more-nations-join-statement-on-syria-1096283.html
@guma:
összekavartál hetet havat

brühüyyy

ha önmagadat érted legalább az jó, ha nem akkor baj van
@guma: tanulni tanulni tanulni

brühüyyy
@rodeo36: Pedig azt hittem "élvezni" fogod. :) Most épp Veres Jani ex pénzügyminiszter (MSZP) beszél.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
válasz: 2/3 nyasgem

brühüyyy

erre jó a magyar parlament
@rodeo36: Egyszer azért megnéznék tőled egy vezérszónoki felszólalást a magyar parlamentben. :)
coki!

Meddig tartott a lagzi, és mennyire rúgott be Orbán Viktor? - A kormányfő a Blikknél pendlizik

hvg.hu/itthon/20130910_Meddig_tartott_a_lagzi_es_mennyit_ivott_O
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

arra még várnod kell

én arra szélre várok amely elsüvít a jelenlegi kormány talpa alatt...majd utána

brühüyyy
@rodeo36:
szó se róla, néha totál függetlenítem magam 1, 1 ötlet, sugallat hatására...
Ez is megszületett. :)

Ennyi eszük még nekik is van: megszabadult Gyurcsánytól az MSZP

Nem sikerült megegyeznie a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónak az MSZP-vel, eredménytelenül zárultak le a két párt közötti tárgyalások. A DK önállóan készül a választásokra.

Az MSZP és a DK vezetői kedd reggel a szocialista párt Jókai utcai székházában tárgyaltak a választási együttműködésről.
A volt miniszterelnök újságíróknak ugyanakkor azt mondta: nyitottak arra, hogy a választásokig hátralévő nyolc hónapban ez a helyzet megváltozhat, és akár az utolsó pillanatban is tető alá hozható valamilyen - az egyéni körzeteket érintő - megállapodás.
Gyurcsány Ferenc elmondta: az MSZP az általuk javasolt kilenc helyett négy, biztosan nem nyerhető választókerületet adott volna át a DK-nak, és minden 25. listás helyet.

Elmondása szerint a szocialisták azt is kikötötték volna, hogy ő sem egyéniben, sem listán nem indulhat a választáson, továbbá hogy a DK nem képviselheti önállóan a politikáját. E feltételeket a DK elfogadhatatlannak minősítette.
Előzőleg Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közölte: kilenc egyéni választókerületben állítanának jelöltet a jövő évi választáson. A párt közös listát akart az MSZP-vel, és a DK-nak jutó legjobb helyet a pártelnök töltötte volna be. A DK szóvivője kiosztotta az újságíróknak a párt tárgyalási javaslatait: e szerint az MSZP 66, a DK 9 egyéni választókerületben nevezhetne meg jelöltet, a DK 9 körzetéből 3-3 lenne nyerésre esélyes, bizonytalan, illetve jobboldali.

www.hirextra.hu/2013/09/10/gyurcsany-nem-kell/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lebegtetni kell a dolgokat, mert a fidesz is fidel, és idő előtt nem szabad ellőni az összes puskaport.
@rodeo36:

addig is, nem erőltetnéd meg magad? (valahogy? valahol? útmutatás? stb)
@guma:
útmutatás? hol? miről beszélsz?

nem vagyok dodonában te meg nem vagy a sybilla

brühüyyy
@AKIsTUDATLAN: "Sajnos ezek a kiszolgáltatott emberek némán tűrték, hogy megalázza őket."

Nocsak-nocsak. Talán megsértödtek azért, mert megszavazták anno 2010-ben azt, amit kapnak? Talán üssenek a saját becses kezükre. Te meg ne sajnálgasd őket. Ők sajnálnak téged, meg másokat azért, mert ilyen világba taszították az országot?
@látjátok feleim szümtükkel: Tehát a mi Ferink titokban készül a miniszterelnöki pozícióra dacára annak, hogy írásba adta Orbánbuktatás után ő kiszáll a politikából. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Miért készülne? A baloldal készül, annak a győzelmét kell elérni, nem Gyurcsányét, vagy Mesterháziét.
Szóval, én úgy gondolom asztat, hogy hülyeséget beszélni alapvető emberi jog. Ugyanakkor (szigorúan individualista magánvéleményem szerint) ebben az esetben célszerű megvizsgálni azt is, hogy ki mondja. Ez ugyan antagonisztikusan viszonyul a józan közfelfogáshoz, miszerint ne azt nézd, hogy ki mondja, hanem hogy mit mond, viszont vannak kivételek (sz.i.m.sz.). Amit Szili (meg Szanyi) mond, az ugyan őrült beszéd, de van benne rendszer.

A szociknál (komcsiknál/bolsiknál) Szilire és a kapitányra van kiosztva a megveszekedett baloldaliság. Amely tönkretette ugyebár a magyar gazdaságot (nekem homlokegyenest más a véleményem, meg is írtam sokszor, de ez most nem tartozik a témához). Ugyanakkor, ahogy a rezsicsökkentésből is látható, bizony van erre azért derék népünkben fogékonyság bőven („A pénztárcám nincsen tele, de Szili Kati majd tesz bele, sej!”). Ahogy ezt mindannyian tudjuk, Mesterházy vagy (horribile dictu!) Bajnai ekkora ökörséget sose mondana, viszont Szilitől hallva nem hangzik annyira természetellenesen, és Rozál néni a harmadikról értesülést szerezvén a gondolatról bizony elgondolkodik, hogy esetleg nem lenne-é jó, ha mostan ismét a mindentelqrósokra szavazna a FIDESZ helyett. Mivel pedig Rozálból sokkal több van, mint napéldául Fabiusból (előbbiek nem tudják, hogy a megvalósításának esélye abszolúte nulla), nem is olyan rossz a gondolat. Az magától értetődik, hogy nagyobb potentátra a hülyeség kimondását nem szabad rábízni, fenti okból maradt Szili mag Szanyi, akiknek a habitusa is, meg az észbeli képességei is ugyebár. Fentiek szerint ez bizony egy eccerű kampányszöveg, ahogy Áder is éles elmével észrevette, és rögtön szólt is, hogy nanemá’, majd én mondom meg, hogy mikor kezdődik a kampány, addig kuss (illetve addig csak nekünk szabad, parlamentárisan megszavazva, a többieknek kuss). Azt nem merte mondani, hogy nincs kormány, amelyik akárcsak hasonló marhaságot csinálna, elvégre Orbán jóvoltából ül ott, ahol, reggelenként lenézve a várost(ra) hemendekszét eszegetvén.

Érdekes módon a fenti negatív végtelen extrémitás nem áll távol más (nem volt, hanem jelenlegi) házelnököktől se. Kövér azt találta mondani két képviselői megrendszabályozás között, hogy szerinte egyfajta "rendeleti kormányzás" kellene, a "rendeleti kormányzás rossz íze" nélkül. Azaz a FIDESZ-nél is a megfelelő emberre volt bízva a megfelelő szöveg, ahogy 2010-ben Kósára meg Rogánra a forint elinflálása a görög csőd emlegetésével (ez a célja a kormánynak, á la Bokros, csak a devizahitelesek állnak útban, de majd nyilván tesznek valamit, lehetőleg úgy, hogy a frakciótagok magánéletének is jó legyen, mint a végtörlesztés). A rendeleti kormányzásnak a történelmi tapasztalatok alapján valóban van némi rossz íze, de ha egy kormánynak nincs kétharmada (és 2014-ben előfordulhat, hogy Orbánnak se lesz), akkor nem csinálhat korlátlanul azt, amit akar, ahogy napéldául jelenleg. Viszont ma még van esély arra, hogy a rendeleti kormányzást bevezessék, és akkor Orbán maradhat II. József még ha a kétharmados győzelmet nem is tudná megismételni. Kövér ezt a húzást készíti elő. Ami a különbség a Szili-féle és a Kövér-féle szöveg között, hogy az egyik kampányfogás, a megvalósítása pedig esélytelen, a másik viszont előkészítés, és dermesztő módon esélyes. Mondható persze az is, hogy na bumm, az EU legfeljebb főbelövi magát, oszt annyi.

Ugyanakkor. A beruházási ráta (Bajnai szokta emlegetni, meg Bokros és Békesi, nevezzük őket B gang-nek) ma már az amortizációhoz szükséges értéket se éri el. Tetszik tudni, ez az az érték, amelyik megmondja, hogy 1 – 2 – 3 év múlva hol tart majd a gazdaság, mikor ezek a beruházások termőre fordulnak. Ha ez nagyobb, mint az amortizáció, akkor a meglévő termelőeszközök szinten tartásán felül növekedés várható, ha meg kisebb, akkor csökkenés, mert még a meglévők is elkezdenek leépülni (lásd pl.: energetika, hogy hazabeszéljek). Magyarán ez a tényleges állampolgár húsbavágás csimborasszója. Hogy Orbán ennek ismeretében honnan vette a növekedési előrejelzését, az számomra rejtély, de az ezt övező csönd még sokkal inkább az. Ezzel a témával melyik blogtulaj foglalkozik, tessen már mondani?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mellesleg te azt hiszed, hogy a fidesz nem tudná Orbánt azonnal leváltani, ha úri kedve, meg az érdeke azt diktálná? Ne legyél ennyire naív! Azért nem tesznek ellene semmit, mert nincs jobb demagógjuk, akinek a szavára annyi választó ájul el a gyönyörtől, mint amennyi. Viszont ugyan ez így igaz a baloldaliakra is.

Színház az egész világ, a politika meg különösen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

" 1 nap alatt mennyi szart összehozott kretén bolsevik pártunk."

Mindenki jobban járna, ha egész évben szabadságon lennének. Én már leszavazok a smukkandorra is, csak takarodjanak.
@vakapad: Nem stimmel. Kati már nem szoci egy jó ideje.
Most végre megtudhattuk, mitől dagad a kisgömböc. Stresszben pedig lesz még alkalma nyakig belefutni, mennyit fog még választásokig zabálni?
tanácstalanok a bankárok, még matócsnyinál is puhatolóznak:

Matolcsy bankárokkal reggelizett

444.hu/2013/09/10/matolcsy-a-nagy-bankok-vezetoivel-targyalt/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

:D :D
Általában elfelejtik, hogy Brutus a köztársaságot akarta visszaállítani a despota uralma helyett, de elkéstek Caesar kinyírásával. A népnek már nem kellett a köztársaság, őket koncolták fel. Cirkusz kellett neki.
Caesar javára kell írni viszont, saját zsebből fizette a cirkuszi játékokat, volt hogy kölcsönből.
@AKIsTUDATLAN: És mégis! Ugyanezt a sötét bunkót + Mr. 20 % választják meg újra meg újra. Azért ez a debreceni polgárok és a nem kis számú tanárok szégyene is.
Talán ezért nem nevettek a poénokon.
szerintem a sándor nem hozza viktor elvárásait se foci, se devizahitelesek megmentése esetén.

Csányi: legfeljebb 15%-kal csökkenhet a devizahitelesek törlesztőrészlete

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/csanyi_legfeljebb_15-kal_csokkenhet_a_devizahitelesek_torlesztoreszlete.3.188941.html
Ferenc egyedül indul. Jaj!
"Lázár: átláthatósági nyilatkozat nélkül eláll a nyertes pályázattól a fejlesztési ügynökség "

Nagy ártatlan szemekkel kérdezem, mi az az átláthatósági nyilatkozat?-Ettől kérheti a pályázó a reális ár dupláját az elvégzendő munkáért és megnyerheti?

magyarhirlap.hu/lazar-atlathatosagi-nyilatkozat-nelkul-elall-a-nyertes-palyazattol-a-fejlesztesi-ugynokseg
@Spániel:
te kis egyszerű: bele akar nézni nemcsak a levéltárcádba hanem a seggedbe is és a fogtömésedet is megvizsgálja hátha van benne csip csip csóka vak varjúcska

na ez ilyen

ürügy arra, hogy 750 milliárdot a zejú már nem is fizet mert...

brühüyyy
@simple observer 1.0:

Neki legalább jó képe van. Lehet, hogy Lázár azért növesztett borostát, hogy ne téveszthessék össze vele?:)
@rodeo36: a fogaim rendben, két hónapja voltam kontrollon, a seggem viszont kérdéses, a héten megyek rákszűrésre, majd beszámolok lézernek az eredményről, nehogy fölöslegesen külgyenek ki egy átláthatósági nyilatkozatot.
@Spániel: Melyben egyben arról nyilatkoznak, hogy ki áll az offshore tulajok mögött.
Igaz, hogy eredetileg úgy volt, hogy offshore tulajdonosok cége nem is pályázhat, de ha már ugyebár megtörtént, legalább legyen ott, kié a cég.

És akkor mossák kezüket. Bár ők úgyis tudják, melyek az ő offshore cégeik. De, rend a lelke mindennek. Majd jól elteszik. Esetleg titkosítják, üzleti titokként kezelik.
@rodeo36:
Ez valami csoda!
Kérnék egy műfordítást!
Nem lehet rosszabb, mintha Tóth Árpád, Szabó Lőrinc, Kosztolányi...ilyenek...lennél.
@rodeo36:
Az ilyenekért érdemes magyarnak lenni. Tökéletes remekmű.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
A mi életünkben nem valószínű.
" S élete, ha van élte még egy,
a proletár utókoré?!"
@AKIsTUDATLAN:
a költő 1520 - 1580 Portugál

valószínű megtalálod fordításban, amit én csináltam fél órája azt valaki kizárólagosan meg akarja tartani...sajnálom

de egy irodalmi csoda

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: Lázár még nagyon rosszul járhat a borostájával, ha nő az államházt. hiánya Ez pl. hozna a konyhára, hogy nem jutott még eszükbe?

Mindig is bővelkedtek a fantáziában a kormányok és uralkodók, ha arról ötleteltek, mivel növeljék bevételeiket, vagy térítsék nekik tetsző magatartásra polgáraikat - derül ki az mfor.hu összeállításából.

Bár az adók kivetése elsősorban a költségvetési bevételek növelését szolgálja a mai napig, Nagy Péter orosz cár sokkal inkább népnevelő célzattal sarcoltatta meg a férfi lakosságot. 1689 augusztusában ugyanis 50 rubelt vetett ki azokra a férfiakra, akik nem vágatták le a szakállukat. A cár szerette volna ugyanis, ha Oroszországban meghonosodnak a nyugati szokások, a nyugati stílust, ennek pedig egyik eszköze lett volna a szakálladó. Ám nem volt annyira egyszerű a dolga, hiszen sokan vallási okokból ragaszkodtak az arcszőrzethez, így nekik le kellett perkálniuk a kiszabott 50 rubelt. Annak érdekében, hogy az adó megfizetését igazolni lehessen, azok, akik már fizettek egy pénzhez hasonlító érmét kaptak cserében. Erre azért is volt szükség, mert így az út menti ellenőrzéseket tudták igazolni, hogy ők bizony már befizették a rájuk eső összeget. Ha ugyanis valaki nem szabadult meg az arcszőrzetétől, ezeken az ellenőrzéseken kényszerborotválás áldozatai lehettek.
@rodeo36:
Áhh, vazze!
Ezt párhuzamosan, két hasábban kell olvasni viktátor tegnapi parlamenti beszédével, és hellgetni az azt kísérő vasatapsokkal, mint zenei aláfestéssel.
@rodeo36: "Szijjártó Petya mit adott el és hogyan?"
Láthatod, hogy már épül a kereskedő ház szerte a világon.
Mióta várunk már a Magyar-Azeri Balta Művek alapkőletételére? És még csak a kereskedő ház épül!
Gondolj bele, egy beruházás mire megvalósul, eltelik 1-2 év. Az üzemszerű működéshez kell 1 év, és csak utána lehet megállapítani a beruházás eredményét.
Addigra viszont szép hazánkból már csak az üszkös nyomok maradnak.
Kereskedő ház! Röhögnöm kell!
@Spániel: Tudod, hogy ez a borosta azt jelképezi, hogy "fontos ember vagyok, beledöglök a rám zúduló felelősségbe, még nem tudtam megborotválkozni."
Szegény Lázár most is azon fáradozik, hogy az úniós pályázatokat eddig elnyert szereplőinek bizonyítaniuk kell az átláthatóságukat. A sok tízezer pályázatból csak találnak egy szocit, ahol ez nincs teljesen rendben.
Kampánytéma lesz ez, akárki meglássa.
A gyűlölt szocik korrumpálták az úniós pénzeket.
Ha nem lesz képviselő, Gyurcsány lehet az új Frei Tamás. Fergeteges Roncsfilm-paródiát forgatott Gyurcsány Ferenc

cink.hu/fergeteges-roncsfilm-parodiat-forgatott-gyurcsany-feren-1277455589
@Mariann19: Meg személyesen a Gyurcsány-Bajnai, mint tudjuk.
"Jelenleg a magyar politikában csak szocialista-kollektivista ajánlatokkal találkozunk – legalábbis azoknál a politikai szerveződéseknél, amelyek politizálnak is, nem csupán közgazdászkodnak, mint Bokros és nem is a szocikhoz dörgölőznek, mint Fodor."

progressziv.blog.hu/2013/09/09/egy_masik_ajanlat
@bella _ciao:

Hű de megújultak, se Gyurcsány, se szadesz, apám! Tökös ez az Attila nagyon. Puchot is kipaterolta már biztos.
@Spániel:
"Meg személyesen a Gyurcsány-Bajnai, mint tudjuk."
az "emúttnyócévet" kihagytad. Ejnye!
Azon röhögök, hogy Lázár azzal fenyegetőzik a pályázóknál, hogy ha nem lesz átláthatósági nyilatkozatuk, nem fizetik ki őket.
Erre most hallom a rádióban egy fő korifeustól, hogy a pályázatokat elnyert résztvevők pénzért árulják az elnyert pályázataikat, azt mondta, hogy lehet, később ingyen is fel fogják ajánlani.
Biztosan azért van ez, mert olyan reményt keltő ma nálunk vállalkozni.
@Husz_János_Puszita: hát, aztán puch majd kiszögeli a 15 pontját az mszp székház kapujára. lesz még itt szocialista reformáció meglásd!
@Mariann19: ennyire reménykeltő ma nálunk vállalkozni és munkát találni:

Itt a figyelmeztetés: év végén jönnek az elbocsátások
"2013. 9. 10. 12:16|Vállalatok
Pesszimizmus jellemzi a magyar munkaerőpiacot: 2013 utolsó negyedévében a munkaadók 11 százaléka tervez elbocsátást, míg 8 százalék számol munkaerő-felvétellel, 69 százalék pedig nem tervez létszámváltoztatást - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb, reprezentatív felméréséből, amelyet 750 magyarországi munkaadó megkérdezésével készítettek."
www.vg.hu/vallalatok/itt-a-figyelmeztetes-ev-vegen-jonnek-az-elbocsatasok-411442
@Mariann19: télleg, az emútnyócév. Egyetlen mentségem, hogy mingyá indulok a kertészetbe és már ott jár az eszem.
@bella _ciao:

Reformációban jó vagyok, mehet a szögezés! Kivel kezdjük?
@Spániel:
"Mingyá indulok a kertészetbe és már ott jár az eszem."
Féltelek. El ne tévedjél azon a 30 m2-en, nem jössz vissza, kivel fogok könyvet kiadni?
@látjátok feleim szümtükkel:
Idézőjelben volt, és a linkben a teljes cikk, amelyet Kácsor Zsolt írt.
Tudom, hogy a pedagoigoszok zöme, anno, a fityeszre szavazott. Meg is kapták az őket megillető jutalmukat.
Csak azt nem tudom, tanultak-e valamit?!
@Mariann19: Kertészetbe. Kertészeti Árudába,na,
ami legaláb 50 m2., bejárt úton. Igazából óriási és szinte mindíg ott vásárolok.
@bella _ciao:

Igazad van, ne áruljuk el még, vezessük félre az ellenséget.
legyünk következetesek, iránymutatás hoffmann rúzsikátúl:

Hoffmann Rózsa gratulált, és a következő levélben leváltotta

444.hu/2013/09/10/hoffmann-rozsa-gratulalt-es-a-kovetkezo-levelben-levaltotta/
@Husz_János_Puszita: ebben akkor megegyeztünk, nincs szöges ellentét közöttünk.
@Husz_János_Puszita: azok közül, akik elolvassák az "egy másik ajánlat"-ot, szerinted hányan néznek majd magukba?
@AKIsTUDATLAN: ne, haragudj, de elküldenéd még egyszer a kácsor-linket? Szeretem, ahogy ír (Barbarus; István király blogja).
@Husz_János_Puszita: ahhoz fog közelíteni... kivéve, akik eddig is tudták ezt/megtették már... jellemzően a zöldséges-lángossütő-autónepper-cigicsempész klánok tagjai ezek :D
@iii:

@vakapad:

"Nem stimmel. Kati már nem szoci egy jó ideje. "

semmi sem stimmel. nincsenek is szocik. csak névhasználók.
@sírbateszezazegész:

Erről én már kifejtettem ott a véleményem többször. A polgári gondolkodást csakis a saját életén kezdheti mindenki úgy, hogy a kezébe veszi azt. Ha az így cselekvők elérnek egy kritikus tömeget, akkor lehet rájuk alapozva politikai közösséget építeni, addig nem. A sorrend nem felcserélhető.

Erre kell legelőször buzdítani, de ahhoz az államnak el kell engednie a zemberek kezét, mert maguktól nem teszik. Senki nem olyan hülye, a nehezebb utat válassza.
@bella _ciao:

"nem puch, hanem schmuck. én balga!"

egyik sem, hanem puncs! de legalábbis punci.

Teeee, Teee belga!
@Husz_János_Puszita:

"Erre kell legelőször buzdítani, de ahhoz az államnak el kell engednie a zemberek kezét, mert maguktól nem teszik."

naaaneeee!

pont arról van szó, hogy az állam nem ereszt. sokan rázták, ráznák le az állami praclikat, de azok feszt kotorásznak a zsebekben... tehát az nem megy, hogy legyél polgár, csak az állam elszívja a zsét...azoknak, akiket preferál, legyen az tsókos, vagy optimális szavazó.... bezony. itt az elvtársurak építik maguknak a kapitalizmust, velünk és nekünk, meg a legrosszabb szocializmust. igenááááám.
@jaegtoer: ezt jól levezetted. puchból punci. mit tudnál csinálni a puszitából, bele se merek gondolni.
kepkezelo.com/images/zlfplb6lyhqi6jvai0zd.jpg

a 'magor' ultrák érkeznek az észtek elleni meccsre!!
@jaegtoer:

Hát ez az. Csapdahelyzet.

A politikai az államfüggők kegyeit keresi, megakadályozva a többség polgárosodását, aminek valóban az önálló egzisztencia az egyik ismérve. A többség a kegyeit kereső politikusokra szavaz.

Múltkor volt szó a progblogon arról, hogy felülről kell kezdeményezni a polgárosodást, amire megint nem sok esély látszik.
Kiút? Gőzöm nincs. Totyogunk tovább a langyos pocsolyában.
@bella _ciao: :D mennyi energiát fecceltél ebbe?.. ma viszont már csak egy kis kiskirály prawn volt csak:)
@Husz_János_Puszita: @jaegtoer: tegnap néztem az atv-n a vágót, aki kimondta, tiszteli a közfeladatokat ellátókat (orvos, tanár), de a lét azért a versenyszféra termeli... finomodott a választójogi cenzus-tervem:)
@sírbateszezazegész: semennyit, ha a képre gondolsz. beírtam a gugliba a nevedet. köpte-vágta a képeket a baguette maffiáról.
garnéla. azt a kifinomult beledet!
@bella _ciao: csak negyed kiló volt, tisztítva!... az semmi, ecoban tolom most:(
@sírbateszezazegész:

Jobb ha elkezded lekenyerezni Penit bagettekkel, felmondja az eljegyzést ezek után veled. :)
@bella _ciao: és champagne se volt hozzá:( csak ez www.hieronymus-bier.info/hieronymus/ tényleg vege-tál itt a lét:)
@sírbateszezazegész: nem adod el nekem ezt a mesét az eco-ról. ha még umberto lenne.
a múltkori doktornő javallotta a diétát. szétetted magad előtte. így jár a mohója.

ha meg tovább nyomod itten a gdp alapú cenzus katyvaszodat, benne az orvos-tanár fikázással, könnyen így járhatsz:

2.media.collegehumor.cvcdn.com/62/38/5e6de29353651cd146ac32ff3de9f25b-death-by-baguette.jpg
@sírbateszezazegész:

kell egy kis hosszúra nyúló döglődés amíg kialakítható egy olyan cenzus, ami egy demo-grácia kereteibe is belefér.
@bella _ciao:

:D :D :D honnan szeded ezeket? :D
@jaegtoer:

Vicceskedünk, vicceskedünk?
Nem végleges még a szegezős listám ám. :)
@Husz_János_Puszita:

"Totyogunk tovább a langyos pocsolyában. "

ahogy mondod... locsi-pocsi... locsi-fecsi kéccáz év oszt a haza fényre derül [fél napra] mint 1990-ben
@bella _ciao: :D nem találtam kecskebogyót... de speciel azt azért jó lenne, ha felismernék a köztisztviselők/közalkalmazottak/mindazok, akik a büdzséből kapják a jövedelműket, hogy kicsit visszás az, mikor azt mondják "persze, mert tőlem levonják az adót meg a járulékot, de a rohadt adócsaló vállalkozótól nem, mert attól nem tudják, mi"... a lényeget eddig egy értette meg... pedig nem egynek próbáltam megvilágítani a "rejtett" összefüggést :)... a legrosszabb az egykulcsosban egyébbként pont az ő magas számukból származó következmény...:)
@Husz_János_Puszita:

Hoppsz! hháááát... ha Maga rosszul érti az nem az én hibám:D de jó volt a szóöszvetétel, neeeem?
@jaegtoer: mi előnyben vagyunk... mi arra készülünk... nem lesz mentális összeomlás nálunk, mivel tudjuk mi lesz :) így válunk az új arisztokráciává :D
@sírbateszezazegész: az hülye szöveg valóban. de a tiéd sem különb, ha a csak a herelengető közalkalmazottakkal dobálózol.

mert baszhatod a gdp teremelő képességed, ha kankód van. ha nem tanulsz meg olvasni a tanártól, akkor még a patikában kapott gyógyszert is képes vagy a talpadra kenni.
@sírbateszezazegész:

Mert rosszul adják elő általában. Tudniillik, hogy a köztisztviselőket a versenyszféra tartja el, ami tényleg sértő. Nehéz lenne számszerűsíteni egy orvos, ápoló, pedagógus által előállított értéket például. "Csak" az egészségünket és a gyerekeinket tesszük a kezükbe.
A mindent elborító demagógia helyett értelmes párbeszéd kellene, kár hogy utópia.
@jaegtoer:

Semmit nem értettem félre kérem. Itt egyesek többször meg akartak égetni már. :)
@sírbateszezazegész:

az a baj hogy a hazugság, a megtévesztés rendszerszintre emelkedett (süllyedt) ezért már átláthatatlan minden.

Tulajdonképpen annyira átsző mindent a patyomkin-elmélet, hogy a legkisebb ellenállás felé tolódik a "megoldó kulcs", hogy magyarországon a másutt bevált megoldások is csődöt mondanak.

Itt például legnagyobb mértékben az államnak kellene fellépni a korrupció ellen, de hogyan is tehetné, ha az erre felhatalmazottak a legkorruptabbak?
@bella _ciao: persze, mint mindig, most is igazad van:)... mondom cizellálódik a szisztéma... talán, ha végre piaci alapon működne az egészségügy, ezzel nem lenne probléma... viszont amíg én munkát adok embereknek (nem most, de régebben igen), addig a nemtermelőknek pofa súlyba, mert megsértődöm, azt nézegethetik egymást... mint ahogy történt:)
@bella _ciao: @Husz_János_Puszita:

a máglyarakás nem ekvivalens a máglyahalállal, ez akkor is igaz ha már ettem halálosan jó máglyarakást, és raktam már tüzet, ami aztán úgy lobogott, mint a máglya, de gondolom mentségül nem elég, hogy az én nickem se viseli el a meleget...:)
@sírbateszezazegész:

A röhej, hogy egyetlen huszárvágással 20 évet fejlődhetnénk hirtelen: valódi, több szereplős egészségbiztosítási rendszer. Rögtön érdekeltté válna mindenki a járulékfizetésben, ha fizetni kellene a dokinál az aranyérvizsgálatért különben. A szolgáltatás minőségi ugrása csak hab lenne a tortán.
@jaegtoer:

Egyszer majdnem felgyújtottam a házat, nem tudtam, hogy a tuja úgy ég, mint a fáklya. :)
@Husz_János_Puszita: @bella _ciao: nem kezdem el bizonygatni, hogy milyen elkötelezett vagyok a mindenki számára elérhető oktatás és egészségügy kérdésében... de ne bassza meg a kurva ég, hogy egy orvosnak nagyobb kocsija van, mint nekem! (ha magánrendelőt üzemeltett, felszerelve, nem a más/közös berendezéseket használja, akkor leszarom... de legyünk már korrektek!) A kocsi csak metafora volt. Mindketten értitek miről beszélek, hiába kankózik nekem itt a digó partizán:)
@sírbateszezazegész: akkora mocsok vagy ám!
én csak a termelő töké(jé)t féltem. mert nem szeretném, ha szomorúan nézegetné a semmire se jó termelő szerszámát, hiszen némák azok az orvosok.
@sírbateszezazegész: ezek szerint csak összemérted a szerszámodat egy orvossal. s még a kocsija is nagyobb volt?
@sírbateszezazegész:

A hazug, korrupt rendszer nagyobb témát ölel fel, nem mennék most bele. Kicsit le kell lépnem.
@sírbateszezazegész:

Amúgy engem nem zavar a doki nagyobb kocsija, ha leadózva megkereste az árát. Miattam helikoptere is lehet.
@bella _ciao: ki a mocsok? bagoly mondja verébnek:) lehet, hogy a kankó marad, de lábgombás nem leszek, az biztos:) (mielőtt kezdenéd, közlöm: nincs olyanom:))
@Husz_János_Puszita: @bella _ciao: metafóra?... asszociációra, absztrakcióra való képesség hol van?... direkt csináljátok... megjegyeztem
@Husz_János_Puszita:

Elnézést, hogy beleszólok, de nekem nem tudnátok annyit fizetni, hogy az aranyereteket nézegessem. Ennyit arról, hogy ki mennyire, és miért van vagy nincs megfizetve.
@Husz_János_Puszita:

Kösz a tanácsot, de én már nem megyek sehova, legfeljebb a gasztroenterológushoz
( és fizetek neki, mert benéz ).:)
@jaegtoer: @Husz_János_Puszita: na akkor kössük össze, záruljon be a kör: a tűz is meleg és a punci is. rólad meg csak a nicked alapján sejtjük jaeg, hogy nem vagy meleg. zsigmond legyen veletek, mert szerette az puncit, meg rakott az tüzet is konstanzban.
@sírbateszezazegész: mármint milyened nincsen? akkor a dokinak össze sem kellett mérnie? látatlanban győzött a versenyen?
@sírbateszezazegész: amit félre lehet érteni, azt félre kell érteni - mondja egy régi antarktiszi közmondás.
@bella _ciao:

"mondja egy régi antarktiszi közmondás. "

az nem érvényes. dakota a deal.
@jaegtoer: ha te mondod, lehet, hiszen magyarul beszéltek. mindez egy hihető forrásból, amit egy tudoményos folyóirat közöl.

Magyarul beszélő indiánokat találtak

www.kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/magyarul-beszelo-indianokat-talaltak-102186
süti beállítások módosítása