Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.31. 11:28 Fabius

Lázár Orbán haverjait szívatja

Címkék: fidesz lázár jános trafikmutyi

Most olvasom a kis színest, hogy pártunk és kormányunk utólag - hogy máshogy? - átgondolja ezt a trafikizét, és tiltólistásak lesznek a 2500 m2 alapterülettől nagyobb eladóterű hiperek. Szinte hallom ahogy tömegnyi békemenetes antigyarmatista tenyér ütemesen egymáshoz verődik, szóra nyílnak szájak és orkánként tör ki belőlük az elégedett sikoly: abcúg rohattmultik!!!!!!! Nem fogtok itt nemzeti dohányt árulni basszátok meg!

A csodálatos látomás mögött azonban - legalábbis az én lelki szemeim előtt - felködlik egy csúnyán röhögő arc, aki az egyik barát leuzsorásozása után a másik barát hátára rajzolt nonfiguratív, de felismerhető mintát napozás közben.

lázár mészáros.jpg

Nem érted? Na figyeljél, magyarázom:

Ha a tényleg beleradíroznak a törvénybe akkor az  Orbán intézőjének, a felcsúti mindenes kebelbarát Mészáros Lőrincnek és családjának jelenti a legnagyobb szopást. Valami "csodálatos véletlen" segítségével ugyanis a vér és névrokon, de szoros kapcsolatban lévő Mészárosoknak sikerült lepacsizniuk 19 Auchan áruházból tízben a koncessziót és az ezzel járó aranybányát. Ha az áruházak kiszorulnak a dohányernyő alól akkor nekik ugrik az a néhány százmillió évente. 

Hiszünk a véletlenekben?

Mert most abban kéne, hogy Lázár nem direkt szopatja az Orbán barát oligarchákat szépen, lassan egyesével, hanem átgondolatlan tévedésből. Nincs ebben semmi tendenciózus, semmi előre megfontolt hátsó szándék, nincs meg Orbán  pénzembereinek pukkasztásának vágya. Azt még csak csak elhiszem, hogy Csányi az ismételt devizahiteles mentésben pont fasza kampánybűnbak uzsorás lehet, de azért az mindenképp érdekes, mikor az utódjelöltként is emlegetett vakond befúrja magát egyenesen a Központi Nerfészekbe, és véletlenekkel bomlasztja az egységet. 

Úgy látszik az Orbán esetleges veresége utáni jövő képének formálásával nem csak az ellenzék bíbelődik. Jól alszol, Viktor? 

1330 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr675485855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyik kommenyista öli a másik kommenyistát...

dakoták és kommancsok mind gebeggyenek meg

a halot indián a jó indián...
benzűlöt színesbőrűek !
ennél már csak az lenne szebb, amikor a sánta haverjával kitalálják hogy, felcsút mellett óhajtanak, dohányt termeszteni!:)
@V-PORT:

úgy is itt rohangálnak a városban, csak be kell hajtani őket az iskolába, azt kiművelik!:)
@tristen2005: Legalább délután négyig lesz valami elfoglaltságuk a gyerekeknek. :)
@V-PORT:

megoldják az állat simogatást, 1-2 gyerek, úgyis csak fényképről ismeri!:)
A második hivatkozást megnyitva az ott található kép döbbenetesen kifejez mindent. Ha nyernek, akkor, gondolj bele, saját magukkal csesznek ki! Ilyenekkel kell együtt lenni, mint ez a mészáros (télen-nyáron egyfolytában izzadó volt járási párttitkár prototipusa), ugyan lesz pénz-paripa-fegyver, de szar színházba tudsz majd csak elmenni, szar kiállítást tudsz majd csak megnézni, és ahelyett, hogy egy normális meccset nézhetnél élőben a helyszínen vagy a tévében, ott kell szenvedned valamelyik megszerzett pénznyelő focicsapat lelátóján, hülyékkel körülvéve. Ez lesz a legnagyobb büntetés számukra.:))
@V-PORT:

elfelejtettem, a magyar hungarikum, falusi disznóvágást is elsajátítják:)
Orbán esetleges veresége után kellenek a bűnbakok. No meg valaki, aki elmondhatja, küzdött a rohattmultikmutyizása ellen. Ja, és alkalmasint ki kell ütni az anyagi támogatást Orbán alól, nehog vissza tudjon térni a diliházból a hatalomba.
Poszthoz:

Majd meglátjuk mi lesz a tervezett változtatás vége.

Ettől függetlenűl jeleztem többször, a fidesz nem az a monolit tömb, mint aminek beállítják a "baloldalon", s a párt talpasai, középkáderei lázárnak hálásak. Az tény, ő tett is értük.
Ha meg véletlenül lesz valami külföldi vissssssszhangja, akkor majd jön kumin és megmagyarázza endresy.blogspot.com/2013/08/tenyvilag-nemzeti-demokraciaban.html
Nézőpontilag.
@GeoCracker:

félre tettek ezek annyi pénzt hogy, 12 évig kibírják, a felcsúti stadionra és a csapatra számolj évi 500 millát, azt ő nem hagyja tönkre menni!:)
Most nem azért de Isten ments meg minket attól, hogy Lázár legyen egyszer a miniszterelnök! Mert, Orbán hozzá képest kis nyúl.
"Ha a tényleg beleradíroznak a törvénybe akkor az Orbán intézőjének, a felcsúti mindenes kebelbarát Mészáros Lőrincnek és családjának jelenti a legnagyobb szopást."

Naivitas! Majd ugy modositjak a torvenyt, hogy nem lehet a hiperekben trafik, kiveve ha azt Meszaros es pereputtya uzemelteti. Ha kell, ezt az alaptorvenybe is beleirjak (hatodik kiegeszites). Meg jol is jar vele Meszaros, mert az osszes az ove lesz, nem csak tiz.
Látják, hogy nem nagyon nyelte be, még saját táboruk se ezt a szart! Most dobtak egy gumi csontot! Nagyon kevés esélye van ennek a törvénynek az elfogadásához! Lesz valami tessék, lássék valami! De mint tudjuk, kicsit "műrettegek" valami sokkal nagyobb disznóságot akarnak átvinni, hogy mit hamarosan kiderül!
Ha jól értem, felmerül, hogy Lázár tevékenysége mit jelent? Önmegvalósítás, vagy ő maga a marionett a madzagon? És még: összeesküvés (?), konspirációs gyakorlat (?), de mi a tényleges cél?
Krausz Tamásnak van egy konkrét vizsgálata a „összeesküvés-elmélet" tárgykörben.
Nem mondom, hogy napjainkra is igaz, de mindenképpen érdekes. Idézem néhány mondatát:
Lenin eredeti újítása egy centralizált és avantgardista forradalmi „káderpárt" létrehozása volt, amely nem egyszerűen az orosz jakobinus hagyományt reprodukálta, hanem egy bürokratikus és „modernizálódó" önkényuralmi rendőrállam feltételrendszeréhez alkalmazta a szociáldemokrácia és a marxizmus nyugati tapasztalatait.
A hadikommunizmus „hősi korszakában", a Lenin-korszakban ez a tőkeviszony kizárására irányuló „politikai" újrahierarchizálódás egy átmeneti lépcsőfokként értelmeződött, amely a szocializmus előfeltételeit volt hivatva létrehozni. Sztálinnál később ez a „hierarchia" a szocializmus végső céljává szublimálódott.
Sztálin hamar felismerte, hogy csak személyi diktatúra (amit a „proletár demokrácia" egy meghatározott fokával, a „proletariátus diktatúrájával" azonosított, és ezt szentül hitte is) alkalmas arra, hogy ellenfeleit féken tartsa, mivel nem tudja azokat a hivatalos szovjet jog normális eszközeivel eliminálni.
A rohanó kollektivizálás, majd iparosítás az állandósuló káosszal fenyegetett. A lakosság „rendpárti" többsége, a forradalmi harcokban „megfáradt" része maga is permanensen követelte - a rendet, a stabilitást, a bűnösök megbüntetését stb.
A legkisebb lopás is hamarosan tudatos kártevéssé „stilizálódott". A jelzett problémák tudatában Sztálin gondolkodásában a vezető vagy tekintélyes értelmiségiek és az egykori kommunista ellenzékiek körében még mindig létező kritikai hangok (amelyekről mindig tudomása volt) az ellenségeskedés, a „rosszindulat" nyilvánvaló jegyeinek tűntek. „Zavarják a szovjet munkát." E „rosszindulatú" és „ellenséges", az új problémákat „nem értő" emberek kritikái, személyes találkozói, mint „ügyek" hamarosan összekapcsolódtak, gyakorlatilag „összeesküvéssekké" álltak össze.
lakatos.free.fr/page20/Osszeeskuveselmeletek/files/page8_6.pdf
@V-PORT: olyat még nem ettem, csak vaddisznó májat:)
@tristen2005: jujuj, erről azért van durva történetem.
@sírbateszezazegész: mindenen lehet mosolyogni, Mary Poppins is azt mondta.
Azért szerintem még a vérfideszesek közül is csak alig párszázan nyelnék be Lázárt utódnak, még akkor sem, ha maga Orbán kenné fel a halálos ágyán.
Lázár olyan, mint az MSZP-nek Szanyi. Sokat képzel magáról, de keveset ér.
Trafikmutyi felfalja gyermekeit.
De ez mennyire nem éri el az ingerküszöbömet.
Bár ha már plottingolunk, íme az ok:
CBA-nak nincsenek nagyon 2500 nm-es üzleteik. Így a trafikmutyi a szemét tesco-t, auchant nem rengette meg, mert akinek cigi kellett, bement és megvette a többit is. De vica versa.
Nem orbán haverjait egyelik, hanem megint a multit.
@Kőmíves Kelemen: Svájci bankszámlakivonata van, hogy igenis sokat ér. :D
aztán arra miért nem gondol a tisztelt publikum, hogy törvény van már rá, a trafikmutyisok nem járhatnak rosszul. ha kiteszik őket a hipemultikból, akkor gyün a kárpótlás. hogy nem is az ellnséges, hanem a haveri kormány veszi el a boltjukat? ez volt a cél, szerintem nem véletlen, hogy a lőrincrokonok a madarastescoba tették a trafikjaikat.
@Penivaldes: nem állt szándékomban... ha meg ösztönösen tettem, az is árnyalja a profilt...:)
@bella _ciao: én azért nem, mert ez eddig eszembe sem jutott... de ebben az esetben nagyon be lehetnek szarva... mennyit kaphatnának most, vagy kaphatnának-e egyáltalán, hisz koncessziójukat nem veszik el...
@V-PORT: dehogy is lesz! Ez nem a haverok kigolyózásáról szól szerintem.
A forradalom felfalja gyermekeit?

Szisztok!
Egyszerű. Úgy fogják elfogadni, hogy a már hipermarketben lévő trafikokra nem vonatkozik, csak azokra, akik újonnan akarnak betelepülni.
@bella _ciao: Te vagy az első aki kapizsgálja szerintem, hogy miről is szól ez az egész.Nem cicóznak: Mészárosék meló nélkül megkapják a törvényben rögzített többmilliós kártérítést.Majd ha tovább gondolja az ember, lehet, hogy csak helyet csinálnak újabb híveknek, akik újfent elnyerik majd a trafik koncessziót és még lekenyereznek néhány tucat családot..
@tristen2005: Arra én sem gondoltam, hogy Tarlós a hajléktalan Orbán Ráhellel fog találkozni az atoria-aluljáróban
@GeoCracker:

az nem fordul előde, képzeld mennyi pénzt kellett itt spejzolni, 5 tagú család, a ráhelén kivülmég 4 esküv, meg két temetés!:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ez nagyon ott van, kezd gyanús lenni:-)
Lehet, hogy Fab ezt benézte:-)
@bella _ciao: gratulálok:) mennyi a kártérítés összege? Trafikonként 10m? Az cca.330e € 10 trafikra számolva. Mennyi volt amit adózás után és nem fiktív számlával vett ki mészáros orbánnak tavaly? 800m?:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): igen, annyira titkos, hogy múltkor csak bilderberggel voltam hajlandó találkozni egy nagyon drága budai étteremben. de csak egy hotel portása jött el hollandiából. tök lehangoló volt.
@E.Csaba:

Ennél egyszerűbbek szerintem. Kampány van, kellenek a jobbikos szavazók. Majd kárpótolják valamivel a jóelvtársakat választások után.
@bella _ciao: mucus:) a kártérítés egyösszegű és egyszeri, nem?:) de felőlem lehet az is amit írtál:)... itt úgyis bázis-demokrácia van:)
Az általam most áttanulmányozott eredeti trafik pályázati kiírásban ez szerepel:
"A koncssziós szerződés idő előtti megszűnésének eseteit és jogkövetkezményeit a felek a koncessziós szerződésben rögzítik tételesen."
Egy pályázat kiírásnak tartalmaznia kell a konkrét tényezőket, hiszen ez a feltétele annak, hogy vállalható-e a tevékenység gyakorlása.
Úgy tűnik, hogy már a kiírásnál ismert lehetett a megszűnést követő kárpótlás lehetősége Fidesz berkekben.
A pályázatok nyerteseinek helyzetbe hozása után már ki lehet rukkolni a megszűnés esetére járó kárpótlás ötletével.
Ennek két oka lehet.
Az egyik az, hogy az esetleges kormányváltás után ne érje anyagi veszteség a haverokat.
A másik az, hogy ez a fajta kárpótlás akár láncban is folytatódhat.
Az egyik potentát kárpótlódik, helyébe jön a következő kedvenc. Ő is megszűnik, kárpótlást kap, jöhet a következő, és ez mehet a végtelenségig.
Majd ilyen szerződést kötnek és passz.
Ez csupán az egyik hipotézis, de más mögöttes szándék is feltételezhető, majd megtudjuk.
@bella _ciao: de hamarabb veszünk össze egy üveg sörön, mint ezen:)
@sírbateszezazegész:

a koncessziót oda viszi ahova akarja, nem kell neki a mocskosmultiban üzemeltetni, ő a helységben kapta meg a nyitás jogát, költözzön egy külön helyiségbe, az Auchan parkoló nagyon nagy, építsen egyet oda az Auchan engedélyével, 100 m-re a bejárattól!:)
@sírbateszezazegész: eleve nem veszekszem egy cider pártival. ez olyan elképzelhetetlen számomra, mint a demokrácia az alfa holdbázison.
@bella _ciao: mert még nem ittál rendes cidert:) most akkor buktam a szóvívőséget? pedig lebarnultam rendesen:)
@Mariann19:

de a következő megvásárolja az árusítási jogot az elsőtöl, igy nem járhat kárpótlás.(üzleti jogkör átadás)
@Mariann19:

Szia Mariann!

Moldova új könyve:

Józsi rendszert vált I.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=673528

Józsi rendszert vált II.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=673532
@sírbateszezazegész: Nem tudom ti mit számoltok. Havi 20 ezer a kártérités! Ha 1 évig megy abiznisz, marad 19 év, azaz 10x240e x 19= 45millió 600 e! Tegyük fel bukik madarasteszkos sztori ennyit kap! Ha törli 1 új kormány akkor is! Viszont ha csinálja 1 évig és az ellenzék "veszi el" akkor 1 karton cigin min.750 ft keres! 200 karton 150e!/nap!x 365x 10 = 540millio 500e/ év! Nagyon szerény számitás! Tudom van rezsi ado,stb. Te dobnál 1 ilyen bizniszt?
@sírbateszezazegész: milyen szóvivőség?! Csak nem újabb árnyékkormányt alakítunk?!
@tristen2005: most az van a sikerlisták élén?:)
Tényleg, nem tudná valaki linkelni, milyen szám népszerű most otthon? Elvesztem a kapcsolatot teljesen:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): lehet hogy, rosszul értettem Mariann19 hozzászólását, de ha kirúgják és jön a következő, akkor a rendszer marad! secko jedno, monda a művelt szlovák!:)
@sírbateszezazegész: ahogy rendes baguettet sem ettem. nem barnulni kell, te lüke, hanem vörösödni. mindent összekeversz, elfelejtesz. ott van a cavintonod a szobalány mellett.
@magándemokrata:
a 365 után a szorzószám nem a 19 év?
@magándemokrata: szerinted, ha mrd-ben tudsz csak számolni, érdekek 0,045? Azért ez könnyebben kiveri a biztosítékit, mint az, hogy a váci pályaudvart 13mrd helyett 15-16 mrd-ért csinálják meg. Az mrd a többség számára már tudományos szám... főleg havi 45 ezer közmunkából nézve:)
@bella _ciao: Helyesebben: A szobalány mellei mellett..de mihez is kell Cavinton, ugye?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Pl. erre minket külön fel kell szólítani?! Még nem lett ez elítélve?!
Így már értem a balázs só balázs agitpropját csütörtökről...
@sírbateszezazegész:

a Demjént (nem Demján) nyomják ezerrel a 2021-es vízi világbajnokság zenéjével.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ezt is buktam:(... gondolom azonnal beszorulok a te árnyékodba:) meg még ott vannak az alfáid is... megint kávét főzhetek csak, mi?:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Magyarország a legkövetkezetesebben és a leghatározottabban elítéli a vegyi fegyverek használatát – ismertette a magyar álláspontot a sajtófőnök."

..és egyben felajánljuk ezek tetszőleges helyen átadását kisebb összegért?
@bella _ciao: múltkor jelezted, a baguette az ősi magyar:) legyél kedves Gábrielhez, akkor lesz!:)
Mi az a cavinton? Elfelejtettem:)
@sírbateszezazegész: Lehet, hogy igazad van, ismerek tehetős embereket, nem mondanak le, közel évi 2 millió euroról!
Móka és kacagás. :)

A Jobbik fölosztaná a szegények között Csányi Sándor birtokait

Csányi Sándor tevékenységét sejti a Jobbik amögött, hogy az utóbbi időben több hazai húsipari cég is tragikus helyzetbe került.

Az ellenzéki párt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazza a húsipar privatizációjának kivizsgálására, egyúttal kezdeményezi az OTP-elnök által használt állami földterületeknek az újraosztását.

nol.hu/belfold/a_jobbik_folosztana_a_szegenyek_kozott_csanyi_sandor_birtokait?ref=sso
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

ezek szerint, van Maon. 6 mill. (aktív)az fő, osztva 500 az 60 ezer,/19=cca 20 év, itt mindenki milliomos lesz!:)
@tristen2005: nem korai ez még egy kicsit?:) ja, amúgy köszi a linket:)
a lényeg az, hogy az én nagyon régen emlegetett változatom valósúl meg -ha nem így akkor úgy- mégpedig a belső teljes bomlás ami gyorsúl és én októberre jósoltam ennek a már látható eredményét mindez ebbe az időkeretbe pont belefér...év végére már halottak is lesznek és dísztemetés

brühüyyy

választás 2014 március? hát nem biztos semmi de a bizonytalan sem biztos
@magándemokrata: egy dolog legyen axióma: igazam nincs:) csak ennyit kérek:)
noembörök. Azért kell a tescós/ósenes/etc trafikmutyikat kancellálni, mert a forgalom nagy részét azok viszik el. A mérleg az egyik oldalra billent, akinek máshol van biznice most háborog, követeli a jussát. Ilyen egyszerű a képlet.
@tristen2005:
Én nem az árusítási és üzleti jog oldaláról közelítek.
A kárpótlás szerintem a tevékenység megszűnéséig befizetett koncessziós díjakat illeti. Itt jegyzem meg, hogy ezzel a törvénnyel a büdzsé elveszíti az addig befizetett koncessziós díjakat.
Nem látom akadályát annak, hogy a következő pályázó az elsőhöz hasonlóan pályázzon, és ugyanolyan feltételekkel, egészen az ujabb kárpótlásig, ha megszűnik.
@sírbateszezazegész: gábriel csak kóser baguettet tud, azt is nyereg alól! szóval smucig vagy, hogy csókolgasson téged a sarkozy.
@Mariann19:

előbb írtam kicsit viccesen, itt mindenki milliomos lesz! a 6 millió milliomos országa!:)
btw, én úgy szopatnám a trafikokat kormányváltás után hogy negyedévente vagy évente random kitalálnám hogy hol nem lehet trafik. Koncesszió marad, így átérzi a fideszfattya hogy milyen amikor nincs jogbiztonság.
@gazoló: Remekül adaptálta a történetbe kedves hazánk minden történését pontról-pontra.
Meg kell vennem a könyvet.
@rodeo36: Ezt kapd el. :)

Mourinho: A jobbik csapat veszített!

A Mourinho vezette, Európa Liga-győztes Chelsea a BL-címvédő Bayern Münchennel csapott össze az európai Szuperkupáért. A mérkőzés 2-2-re végződött 120 perc után, a Bayern - amely sokáig emberelőnyben játszott Ramires kiállítását követően - az utolsó pillanatban mentette büntetőpárbajra a csatát.

A tizenegyesekben a németek bizonyultak jobbnak, de Mourinho szerint érdemtelenül.
- Egyértelműen a jobbik csapat veszített - szögezte le Mourinho. - Ők csak eggyel több tizenegyest lőttek be. A jobbik csapat hosszú időn át tíz emberrel játszott a BL címvédője ellen, és jobban játszott. Van okunk büszkének lenni.

Mourinho hozzátette, a szabály az szabály, de a józan ész követelményei is fontosak, és a futball szenvedélye is: szerinte a svéd játékvezető elrontotta a látványos ütközetet azzal, hogy kiállította Ramirest.

www.samsungsport.hu/kulfoldi-labdarugas/20130831/mourinho-a-jobbik-csapat-veszitett/
@tristen2005: Márcsak viccesen lehet felfogni az itthoni történéseket.
Hülye vagyok, hogy tanulmányoztam a koncesszió fogalmát az előbb, mert amit a trafikügyben így neveznek, az messze nem az elvieknek felel meg.
Ezt te hogyan értelmezed?
" Koncesszió tartósan állami tulajdonban lévő vagyontárgyakhoz tartozó tulajdonosi jogok egy részének átengedése."
@Mariann19:
Én is meg fogom venni!!!
Várom a Viktoros részeket!
@gazoló: "Várom a Viktoros részeket."
Miért? Most annyira nyugis az életed, hogy fel akarod magad idegesíteni?
Igaz, hogy majd ellentétez nekünk minden rosszat szeptember második fele, és a további folyományok.
Alig várom azt az édes délutáni várakozást a meccsek előtt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mourinho kicsit orbános, ő a legjobb, és mindenki ellene van. :)
@Mariann19:

az államnak ott vagyona nincs, max szellemi (miről beszélek:), amit a nyertes felépített a saját pénzén hogy, üzemeltetni tudja a boltot, az az övé PONT! ezek után melyik részére tart igényt? + a szellemi( esztétikai kialakítással)
is a tulajdonost terhelték meg anyagilag. Mit akarnak vinni? ez itt a kérdés?:)
@V-PORT:

nana, azért Madridban királyian leégett:)
@tristen2005: Mourinho gondolja ezt magáról.
@V-PORT:
nem értettem a fanyar humort!:)
@Mariann19: +++

A tegnapi focimeccs már hangolta az adrenalinszintet...kár,hogy ambivalens voltam,mert utálom José Mourinhot de a Chelsea-nek szurkoltam...
A kedves férj hogyan értékelte bírói szemmel a meccset és a kiállítást?
@tristen2005:
+++

Még 'fakin' józsi is miller lesz +666-an!!
@gazoló:

mindjárt jön Rodeo és kiosztja a germánokat!:)
@tristen2005: Azértnem vegytiszta nekem ez a trafikügyben létrejövő koncessziós gyakorlat, mert az állami tulajdonnál még ráadásul nevesíti is a tulajdont, tárgyi eszközökről szól.
A tárgyi eszközök szakmailag állóeszközök, a trafikoknál például az ingatlan maga.
Lehet, hogy egy jogász ezt meg tudja magyarázni, én nem vagyok ebben valami offé.
Egyelőre így látom a kérdést.
@gazoló: Nem néztem a tegnapi focit, de a hitvesem folyamatosan szóban közvetítte a fejleményeket akkor is, amikor erre érdeklődés hiányában nem tartottam igényt. Undok vagyok.
Azonban a hazai foci beágyazódása az életünkbe teljesen eltántorított ettől a sporttól.
Bár soha nem voltam elkötelezett híve.
Csak a kézi, mindenek felett!!!!
@Mariann19:

"Csak a kézi, mindenek felett!!!!"

Igen'undosch' vagy!!Nagyon nagy dózist kaptál 'magyarfociból' amit nem tudsz kiheverni...én sem..de a tegnapi meccs tényleg jó volt!
Továbbá Dalmácia becsmérlése is rosszul esik!!!
@Mariann19:

Trisztán és Izolda!
1. elnyerte a koncessziót,
2. bérelt 1 helyiséget (nem állami),
3. berendezte, kifestette, besőtitette az
előírás szerint(nem állami)
4. befizette a koncessziós díjjat(nem állami)
ezek után mi az ami kell nekik, viszik az
asszonyt?
@gazoló:

ma ungarisce EL Classicó, Puskás Ferenc Akademica-Zsóri SE Mezőkövesd!
@Mariann19:@tristen2005:

Kovács Katiék jönnek Duisburgban!!

M-1-en!!
@tristen2005:

Te hitetlen gúnyolódó! 'lessz itt még szőlő/szőlőbányából/,lágy kenyér'!!!

A Zsóri az a büdöslábú, 'üssmegképű'egybites mutyistáé??
@tristen2005: Tristen! Korrigálok.
Az állam meghatározott tevékenységek gyakorlásának jogát is átadhatja, részleges monopóliumot biztosít a nyerteseknek.
Viszont adózás tekintetében egy jó húzás, hiszen nem állami vagyon átadása jelenti a hozamokat, hanem a nyertesek fektetnek be.
A befizetett koncessziós díj így úgy viselkedik, mint egy adó.
Melyik csatornán lesz a Puskás Akadémia - Mezőkövesd?
Azt sem tudom, melyiknek "szurkoljak".
@bella _ciao:

A kárpótlás összege nagyságrenddel kisebb a multi oldalában trafikozással megkereshető összegétől. Ha ennyivel szúrják ki a Mészárosok szemét fellázad Felcsút.
@gazoló: Későn kezdték a hajrát? Pedig szerintem volt bennük annyi, hogy elsők lehettek volna.
@Mariann19:

teljesen egyet értek, későn kezdték.
@Mariann19:

Nagyon szép volt!!Majd széped felépülnek újra!
Birgit Fischer meddig tolta...Ők még messze vannak a korától...

Biztos valamelyik szutyokkanálison/sportm stb./ ötször ismételve..

Mennyire lehetne Téged megkínozni,ha végig kéne ezt nézned?
@tristen2005: @Mariann19:

ha jól tudom sehol, kímélik a lakosság tűrőképességét!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mourinho-nak tök igaza van

mindenki más meg nyasgem

brühüyyy
@Fabius:
Megy majd tönkre,újra trágyát lopni...
úgysajnálom!!
@Mariann19:

talán a Mezőkövesdek, tegnap Fábiusz olyan csúnyán leszállította a főnököt a bicikliről!:)
a kölykök megnyerték! LOL
csajok is megnyerték! LOL
Kicsit merész ez a lézerdzsoni.
@tristen2005:

ez mekkora volt!

Mi lenne ha pénzt is tolnának ebbe a sportágba?
Nem baj épüljenek csak a mementók,miközben más sportágakban verjük a világot minimál "zsé-ből"!!!
@tristen2005: @gazoló:
Gyerekek! Tiszta libabőr!!!
Ilyen rövid idő alatt 2 arany , egy ezüst, egy bronz.
Eddig.
@gazoló: "Mennyire lehetne Téged megkínozni, ha ezt végig kéne nézned?"
Nagyon. A szurkolásban nagyon szenvedélyes vagyok.
@Mariann19:@tristen2005:

5 arany az első napon!!!
Kenu számokban férfikajakban újra és sok fiatal tehetséggel!
csodás!
Feljelentést kellene tenni hűtlen kezelés miatt. A törvényhozó hozott egy olyan törvényt, amivel kárpótlási kötelezettséget szabott magára, majd ugyanazzal a mozdulattal egy másikat, amivel elindított egy kárpótlásba forduló folyamatot.

Hol van ehhez Sukoró, ahol még kár sem érte az állampolgárokat? Illetve, de. Viszont azért a Sukorónak keresztbetevő politikusokat kéne feljelenteni.
@gazoló:

azért nem írtam neveket mert, a Kovács, Janics behatárolta az ismeretségi körömet, a fiatalokat nem ismerem. az én hibám:)
@sírbateszezazegész:

Guma lehagyta a címet, pedig az is nagyon jó.
Kisfiú nagy cipőben. /2006/
@sírbateszezazegész:
Elolvastam.
''''Kétszer is akkorát bukott, amekkorából nyugaton egy is elég ahhoz, hogy valaki visszavonuljon a politikából. De mindkétszer felállt, és lám, fényes diadalt aratott. Víziói nem állnak meg a magyar határon, képzeletben már Európát húzza maga után...''''
Ha jól emlékszem, Kéri László mondta, az USA elnöknek lenne félnivalója, ha nem csak amerikai születésű lenne megválasztható.
mindentől függetlenül nagyon szomorú, hogy ennyit kell görcsölni egy orbán v. féle nulla kiiktatásával, ez egy szegénységi bizonyítvány mindenkire nézve, a támogatóira is.
Lázar lett a Fidesz Berija-ja. Most már csak az a kérdés, hogy az oligarchák ejtik-e Vityát vagy nem? (Mondjuk erre pont Mészáros Lőrinc esetében van a legkisebb esély)
zsidó költő verse,kedves nemzeti érzelműek....

Radnóti Miklós: A mécsvirág kinyílik

A mécsvirág kinyílik
s a hunyó láthatárnak
könyörg a napraforgó;
a tücskök már riszálnak,
odvában dong a dongó
s álmos kedvét a bársony
estében égre írta
egy röppenő pacsirta;
s ott messzebb, kint a réten,
a permeteg sötétben
borzong a félreugró
nyulak nyomán a fűszál,
a nyír ezüstös ingben
immár avarban kószál,
s holnap vidékeinken
újból a sárga ősz jár.

végeanyárnakésennekisbajnaia'z'oka!
@gazoló: nincs mit:)

@Orica Középföldi: ezt ide is linkelhette volna magától:) mert te biztos szakmabeli vagy, azért tudod:) (ez az elit):)

@tristen2005:
számomra is érdekes volt:)

@Dr. jenőke (jenőke): nekem ilyenkor mindig azok a reflexek jutnak eszembe, "mi magyarok mindenkinél különbek vagyunk"... meg azért az mégiscsak más, ha azt mondjuk, egy nagy formátumú, zseniális elme mozgatta itt a szálakat, mint bevallani, hogy egy szimplán kis erkölcstelen hataloméhes, ám intellektuálisan meglehetősen korlátolt egyén b@szta át az egész népet, köztük az ún. "vezető értelmiségi elitet" is, akik renoméja ekkor azért erodálódhat... persze én megengedhetem magamnak, hogy azt mondjam: nem zseniális elme/politikus orbán, mi vagyunk még nála is hülyébbek:) persze az én egzisztenciám nem a "megmondóemberségemből" fakad:))
@sírbateszezazegész

az rendben van hogy átbaszta az értelmiséget és az embereket, de az mekkora égés amikor ezt mindenki tisztán látja? itt a beismerés a legnagyobb égés az értelmiségnek!:)
@sírbateszezazegész:

Egy fenét:)))
Szeretem Poppert. Sokat olvasok és újraolvasok tőle.

Itt is az a kérdés, kit tekintünk a vezető értelmiségi elit részének. Én közel sem annyit, mint ahányan magukat annak vélik:))
@tristen2005:
Nem is tudom... Lehet igazad, mégis, amikor eszembe jut Gyurcsány egyik parlamenti jelenete: "ön nem demokrata ..." kezdettel, akkor azt mondjuk, hogy túlmozgásos és vágyik a szereplésre. Tudtommal nem sokan mondták face to face.
Szerintem Viktor jól alszik. Ezek a saját kezűleg szopatott emberek ha Vitya személyesen szarna a szájukba, akkor sem szavaznának Bajnaira. Márpedig addig nem lesz kormányváltás, amíg ez meg nem történik.
@Orica Középföldi: na majd rádugrasztom Angyalt, tudjon meg rólad mindent:) lehet ő is ott van a vezető értelmiség közt!:)
@tristen2005: Pár milliárdocska biztos ott van a sifonérban :-)
@sírbateszezazegész: :))))

köszönöm a "reklámot":DDDDDDDD
(a modellcsajhoz mit szólsz? nem tetszik?)
@guma: nem néztem meg... igazság szerint azért mentem oda, hogy megkérdezzem mi van veled, régen láttalak itt... meg mondom megnézem a térképeket is újra:))
@Orica Középföldi: :))))

Popper: (Marquez szerint:) "az orvostudomány főfoglalkozása az ma, hogy az életörömet elveszik az emberektől"...

így én most neked pakolok egy kis kikapcsolódást...:)

www.youtube.com/watch?v=60t9sIQeT54

www.youtube.com/watch?v=mN9Dipgqdtw
@guma: nem tetszik... nem az esetem...
azért ide is linkelhetted volna az interjúkat, de tényleg:)
@sírbateszezazegész: :)))
ahogy olvasom slágerlistákat kerestél...
(én ma vegyesen Hobo - Viszockij pl ezt
www.youtube.com/watch?v=ueKo2-011x0
és pár Rodeo féle linket hallgattam)
na de te melyiket keresed?

kapsz egy párat válogass:

zene.hu/slagerlista.php
www.mahasz.hu/
zene.slagerlistak.hu/radios-top-40-jatszasi-lista
www.quart.hu/quart/hirek/20130611-magyar-youtube-slagerlista-2013-tavasz.html
@sírbateszezazegész:

Azért a Jobbikban nem egy kunszt az értelmiséghez tartozni:))
@sírbateszezazegész: :)))
én nem szeretem reklámozni magam, mert nagyon összecsapom néha a blogot...

rám maradt. és amúgy is egy kicsit kapkodó alkat vagyok a közléseim tekintetében és itt minden, de minden hiba ki is csapódik! de életben tartom, hátha változik a világ kicsinykét...

pár napig nem volt gépem...
és itt is ritkán van kedvem dumálni. de nagyon szeretem a hangulatot ami itt esetenként kialakul...
@GeoCracker: :)))

sifonér? :DDD

van annak jobb helye...
@guma: ha nem volt géped néhány napig, a blogodat hogy csináltad?
@guma:

Popper Péter:
Politikai-lélektani kiskáté kezdő politikusok és rendes emberek részére

1. A politikusnak minden pártban vannak ellenfelei. Ellenségei csak a saját pártjában.

2. A honi politika hagyományos útja: átalakulni fejlődés nélkül. A multat nem befejezni, hanem abbahagyni.

3. A politikában soha nem a legtehetségesebb győz, hanem a könyörtelenebb.

4. Zsarnok úgy születik, hogy a felszabadult rabszolga hatalomra kerül. Aki egyszer rabszolga volt, mindörökre az marad. Félni fog a szabad emberektől és elpusztítja őket.

5. A sikeres politikusnak csak két érzésre van szüksége: hogy unatkozzon a politikán kívüli életben és féktelenül vágyjon a hatalomra.

6. A politikus szemében lényeges dolog csak a politikában történhet.

7. A politikus viselkedésének egyetlen szabályozó elve, hogy az adott pillanatban mi hasznos és mi káros neki. Freud nyomán ez az ún. "politikai örömelv" amit soha nem vált fel semmiféle társadalmi "realitás elv".

8. Küldetés, nemzetsors, humanizmus, felelősség, erkölcs, nép, - e sokat hangoztatott szavak a politikában azt a szerepet töltik be, mint a zománcozott rózsa a bilin.

9. A politikus barátsága olyan, mint a követváltás a diplomáciában. Kellemes atmoszférába bujtatott hírszerzés az esetleges jövendőbeéi ellenfél gyengéiről.

10. Az erkölcs és a szociális érzékenység pusztító hatású, ha nem csak jelszó, hanem valóban beszabadul a politikába. Ekkor keletkeznek a dilettáns döntések.

11. Értékes ember csak akkor maradhat talpon a politikában, ha sürgősen kifejleszti azokat a kötelező bűnöket, amelyek nélkül a politikai közélet soha nem fogadná be.

12. A zseniális politikus nem mutatkozik és nem pofázik túl sokat a nyilvánosság előtt. A túl sok magamutogatás, a túl sok beszéd előbb-utóbb leleplezi. Mindenkin van leleplezni való és mindenki követ el hibákat. Az egyistenhit azért győzte le a bálványimádást, mert az Úr láthatatlan és megközelíthetetlen volt.

13. Döntéskor a politikus soha nem veszi figyelembe azt, ami térben vagy időben messze van.

14. Minél sikeresebb a kormányzás, a politikus annál inkább irtózik a kockázatok vállalásától. Minél inkább a csőd felé tántorog, annál hajlamosabb nagy, mégnagyobb, sőt irreális rizikókat vállalni, csakhogy hatalmát néhány történelmi másodperccel meghosszabbítsa.

15. Változás egy forradalom árán - ez a politikai középszerűség kommersz útja. Forradalmat csinálni változás nélkül, ez a politikai tehetség teljesítménye.

16. A politika évezredek óta egy jottányit sem változott, nem tud sem fejlődni, sem romlani. Macchiavelli, Nagy Frigyes és Gracián ma is aktuális. Ezért a jó politikus történelmi precedensek után igazodik. Semmi szüksége nincs a haladásra, s a haladásnak sem a politikusra.

17. A politizálásnak kétféle személyes haszna van: ismertté válni, alkotás nélkül és kiválasztottként élni, kiválasztottság nélkül.

18. Kétféle politikus nézhet sikeres pályafutás elé: a racionális szörnyeteg, mert őt nem lehet legyőzni. A tisztán érzelem- és indulatvezérelt mániás, mert ő soha nem veszi tudomásul, hogy legyőzték.

19. A politikus úgy van a nyilvánossággal, mint félénk ember a harapós kutyával. Utálja, de koncot dob neki, hogy ne bántsa.

20. A politikust üldöző legfélelmetesebb mumus a nevetségessé válás. És mert paranoiás, titokban egy kicsit mindig nevetségesnek érzi magát. A hazáért és mindnyájunk boldogságáért, a barbár ellenséggel küzdve anno 1917-ben vakbélgyulladásban hősi halált halt dr. Utrius Pál honvédbaka humanista rögeszméit felhasználva, közreadja Popper Péter.
@sírbateszezazegész: :D

jó pár napra (hétre) előre be van szórva az anyag:)

ezt már nem is tudom mikor raktam be és amikor itt dumáltunk az egyik véleményről még ki is akartam venni, csak @Orica Középföldi: véleményére adva hagytam meg egymás mellett a kettőt...

(csak akkor van friss pluszban, ha valami felmérgesít nagyon, vagy valamelyik kedves társ megjelenik és pakol be valamit!)
@Orica Középföldi: ismertem:)

én is szeretem olvasni vagy hallgatni is.
nagyon józan mégis "élvezhető" gondolatai vannak!
@guma:

Miért nincs kedved itt dumálni? Én szeretem, ha itt vagy. Olyan vagy, mint a friss szél:)
@Orica Középföldi: aranyos vagy!:)))

az utóbbi években így alakult, hogy kicsit "befogtam" a szám...
de az az igazság, hogy én hihetetlen kevés alkalommal dumáltam máshol is (azért is lepett meg amikor blogolni hívtak... :D)
évek óta csak olvasok pár blogot pl benneteket...
egy kis humor:D

Vízkő
Az indián ül a tóparton és nézi, ahogy a felesége mossa a ruhákat a vízesésnél.

Egyszer csak egy nagy kő esik rá az asszonyra és agyonüti.
- A fenébe! - mondja az indián. - A vízkő már megint tönkretette a mosógépemet!
...................

Szörf
- Miért önt a szőke nő vizet a számítógépre?
- Mert szörfözni akar a neten.
.....................

1) Végeredmény
--------------
Hazamegy Pistike a focimeccsről, és büszkén újságolja:
- Képzeld, Papa, két gólt is rúgtam!
- Nagyszerű. És mennyi lett a végeredmény?
- 1:1.
.................

Igazi székely
A székely legény román lányt vesz feleségül, s ha már így esett, a nászéjszaka előtt tanácsokat kap az apjától:
- Fiam, amikor a menyasszonnyal az ajtó elé érsz, kapd ölbe, hogy lássa, a székely az erős. Bemész a szobába, becsmérlően dobd az ágyra, hogy lássa, a székely az büszke. Levetkőzöl, hogy lássa, a székely az szép is! Aztán a többit magad is tudod...

Másnap a papa kérdi:
- Na, mit csináltál az este?
- Ölbe kaptam az ajtó előtt, hogy lássa, a székely az erős.Becsmérlően ledobtam az ágyra, hogy lássa, a székely büszke, levetkőztem, hogy lássa, a székely az szép is.
- És aztán?
- Aztán ott helyben kielégítettem magam.
- Micsodaaa!? Megbolondultál? Miért?
- Hogy lássa meg: a székely az független és autonóm!
@guma: ki vot az az elvetemült?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a mourinho nak mint mindíg most is igaza van

brühüyyy

@taga-nak mutattad? meg a többi szagértő?
@rodeo36: bájern az isten:) halihalihó
és egy vers (ez mottó is lehetne:
Salamon királynak volt egy gyűrűje amibe bele volt vésve: minden elmúlik!)

Ady Endre:

ADJON ISTEN MINDENKINEK

Adjon Isten békét, kedvet
Asszonyoknak, embereknek,
Sok örömet mindenkinek,
Pénzt, szerelmet, vágyat, hitet.
Gyönyörû-kék itt az Ég.

Úgy szeretném megtalálni,
Úgy szeretnék azzá válni,
Kinek az élet teher:
Az ember könnyen megy el.
Gyönyörû-kék Itt az Ég.

Által-adni úgy szeretném
Sok hirtelen vágyam, eszmém,
Sok drága kincset, nagyot,
Amihez már vén vagyok.
Gyönyörû-kék itt az Ég.

Néha-néha szerelemmel
Telik meg az ilyen ember.
Néha-néha úgy megsajog,
Más bánat, bú és más bajok.
Gyönyörû-kék itt az Ég.

Adjon Isten ifjuságot,
Szabadságot, boldogságot,
Egészséget, pénzt és hitet,
Szerelmet, hírt mindenkinek.
Gyönyörû-kék itt az Ég.
@guma:
...a székely az független és autonóm!

Aszad, Orbán: a két Nyugat-ellenes szabadságharcos
(a két szituáció elkeserítő párhuzamai)
Egy cikk: 012. július 29. vasárnap

hvg.hu/velemeny/20120729_aszad_orban
@taga20: többen!:)))

(és utóbb kiderült ilyen fiatal csikók mint pl. te:DDDD)
@guma: felcsigáztál:) mesélj még:)))
@Dr. jenőke (jenőke): jaj!:(((

ma kerültem a politikát...

tudom, tudom! sajnos nem kerülhető ki...

de ma nyugalomra és csak levélre vártam...
de ember tervez...
@taga20: minek???:)

nem rólad szól!:) és nem esti mese...
@guma: ne piszkáld me megint ekezdi:)
@taga20: mesél inkább Viszockij :) jó?:)))

www.youtube.com/watch?v=boPDgvIs-cI

a teljes szöveg meg itt:

www.maxilyrics.com/hobo-az-%C3%A9n-hamletem-lyrics-fdf8.html

......

Ahogy érettebb lettem, egyre butultam,
ne merültem el az intrikákban,
Nem tetszett a kor és benne az ember,
Magamat inkább a könyvekbe ástam.

Agyam tudásra volt éhes, mint a pók,
Értette azt erőt és a mozgást,
Mire jó a tudomány s a gondolat,
Ha életünk csupa cáfolat, tagadás.

A régi barátokat elvesztettem,
Hálóvá lett lett Ariadné fonala,
Lenni, vagy nem lenni, ezen tűnődtem,
És ez megoldhatatlan probléma.
.....
@taga20: mit kezdene el?:)))
csak folytatni tudja!:) és valóban jó amiket ide hoz...
próbáld néha meg-, meghallgatni:)
@guma: nagyon baba, de azé mindenhol ott vagyok:) "Ha életünk csupa cáfolat, tagadás."
@guma: vágom, csak szívom a vérét:) mingyá berobban és bedob valami kornyikáló pasit:)))
@taga20:

Te nagyon hülye:)))))))))))))))))
@taga20: az jó lesz!:)))

(mondá mindig - na ki??? :D)
@Orica Középföldi: nem cizellál:)
nehéz eset!:))))))))))))
@guma: Lenin? vagy Margaret Thatcher? fingom nincs:)
@guma:
hallgassátok a csendet meg a rikácsot a @taga27,105 kedvenceit de oda vissza

brühüyyy

magamnak hallgatok
@Orica Középföldi: Kedves hölgyem az ön szőrét is nyalnám:) de guma előbb jelentkezett:)))
@sírbateszezazegész: ne nekem udvarolj, hanem Peni kisasszonynak! szeva:)))
@Orica Középföldi: az illemtanórán még csak a megszólításnál tart... a formánál... tartalmat később veszik...
@rodeo36: kérlek!

ezt azért most nem kellene:)
@guma:
@taga0,0012 -nek nem való...kiütéseket kap tőle

Dodecafonia é o nome de uma técnica de composição musical surgid no início do século XX, criada pelo compositor austríaco Arnold Schonberg (1874-1951). Era definida por ele
como ¨um método para compor por meio de doze sons relacionados sómente estre si¨.

Alban Berg e Anton Webern, formaram a denominada ¨Escola Vienense¨ que seguem a dodecafonia.

brühüyyy
@taga20: Penivaldes nincs itt... nem beszél velem...
@rodeo36: te kukkolsz öreg:) 1936 má rég vot, a múlt évezredben:)))
@sírbateszezazegész: már ahol, meg már akinél:)))

hasonló típusú srácokkal éltem le vagy 40 évet, de a döntő pillanatban azért kivétel nélkül tudott "viselkedni"!:)
@guma:

és mikor? majd szóljatok...olyan enharmónikusok lettetek

hisz -moll-ban

brühüyyy
@sírbateszezazegész: hogy,hogy? bókoltál Cseknek:) gondolom ezt verte ki a biztit:)))
@guma: ők is jóvágásúak voltak?:)
@taga20:
tudod mint a vének a byblos-ban ó tes ta ment um

brühüyyy

te meg smiccelszdr
@taga20:

Az örökös nyalási mániádnak csúnya vége lesz. Ötven éves korodra ellenőrizhetetlenül lógni fog a nyelved és csorogni a nyálad.
Nem leszel szép látvány:)
@guma: én azt hittem, hogy te egy 30-as csaj vagy:) erre valami 40 év dugást emlegetsz! na most összezavartál:)))
@taga20: nem hiszem... és azért nem gondolom, hogy bókoltam volna Alfonsine-nak... főleg mikor igazi alfák csapnak össze miatta... még a neten keresztűl is éreztem a tesztoszteront...:) eszembe sem jutna ilyen, fő a biztonság...
@Orica Középföldi: azé addig van még pár szép évem és pár hálás 40-es csaj:) de kösz a figyelmeztetést, felírom:)))
@rodeo36: az igaz, hogy itt vagyok mint a hatan, de mindent muszáj észrevenned ami nem lényeges?:)

ezzel a zenével meg azért most igencsak megleptél...
ha eddig nem voltam ideges lehet, hogy most az leszek. annyi feszültség van benne...
@sírbateszezazegész: többnyire...
:DDDD

viszont vitathatatlanul okos is volt a többség!:)
@guma:
Pisztosan lesz, addig is:
www.youtube.com/watch?v=phUqKszrK9w

Ez hosszú, szóval nem ma estére, de ha van ennyi időd, kihagyhatatlan. Majd.
Előtte 0:15:40-től hallgasd és folytasd Floret Silva... www.youtube.com/watch?v=n-DgS75lfmw

Érdemes élni dolgokért.
Ja, persze van más műfaj is, azon nőttem fel.
Az sem zabigyerek, ám!
De felfedezni valami újat, az csoda, ajánlom az élményt!
@taga20: látom, te a szőkéket preferálod...
@taga20: ááááááááá!:(

eszement gyerek vagy te! régen kinőttem a snóbliból!
mást játszom...
@guma: akkor a kontinuitás megmaradt:)
@taga20:
Te, hálás lehetsz, hogy a csajok így beszélnek veled!
Én, ha nő lennék elküldtelek volna már a picsába!
Eszterga?? Persze neked arról is az előtolás jut az eszedbe...-:))
Jössz Tankra?
@guma: tudom, de erre muszáj írnod:) és egy jó valamit is küldök.www.youtube.com/watch?v=-33MPuhTl4I
@Knósszosz: :))))

drága vagy!:D azt az elsőt a MET-ből már én is kiszúrtam...
nem semmi előadás!(már megnéztem egy svéd változatot is mert ott volt magyar felírat! :D)
én még nagyon, nagyon keveset ismerek meg úgy, hogy tudjam hova tenni, de ezt már igen:)

mit mondjak én még a Németh Lehellel kezdtem "ébredezni" zenei vonalon:DDDDDDD
@sírbateszezazegész: több okból is... :)
kb ekkorák a fiaim mint ti:DDD
@Knósszosz: gyüvök! miko ho találkozunk? máskülönben én értek a csajok nyelvén. húzom őket, de a döntő pillanatban megadom magam:)
@guma:

"mit mondjak én még a Németh Lehellel kezdtem "ébredezni" zenei vonalon:DDDDDDD"

Azért ez baromi hosszú út volt:)
@taga20:
Megdumájjuk. 17-én lesz, addig becélünk, nyilván.
Addig viselkeggy, nem minden csaj bírja esztet hosszú távon, de majd meglátod.-:)
@guma: habár az utolsó mondatra reagáltam inkább:)
@Orica Középföldi: :)

néha azt hiszem nem is volt igaz:D
@guma:
Uhhh... ez súlyos vót!-:D
Amúgy Rodeóhoz fordulj zeneileg, én csak egy kókler vagyok, aki tanul.
Azt viszont lelkesen!
@Knósszosz: segíts ki, hol lesz:)(tudom gogli) próbálok viselkedni, de az itteni csajok mindig kihúzzák belőlem a kisfiút:)
@Orica Középföldi:
Ezt el tudom képzelni a MÜPA falai között.
Voltam és az akusztikája kapitális!
Kösz!-:)
@taga20:
csak akkor: ha a billentyűzeten megtalálod azokat betűket, hogy: BOCS! - @rodeo36: felé!

ez nekem fontos, mert a hülyeségnek is van határa, és ha egy kalap alá vesz veled: agyoncsaplak!!!
@taga20:
BME Lágymányos, mán tennap montam.
Na!
@Knósszosz:

Rodeo most nem ajándékozós kedvében van:)) Inkább büntet a linkkel.
@Knósszosz: ugatja a zenét! mindig jön ilyen pálcás ürgékkel, de egy csupasz csajszi segget még nem láttam előttük:) na ez zene, nem köcsögözés:) www.youtube.com/watch?v=mcXYz0gtJeM
@Knósszosz: imádom is amikor itt ontjátok a műsort és mellé a jó ízű szöveget nyomjátok! :)
@guma:

Elég, ha csak a nyelvét téped ki. Vége lesz:)
@Orica Középföldi:
Vedd figyelembe, hogy a polárájsz votka martinyivel még tiltva lehet, szóval némi durci belefér!-:)))
Ezt a Rossinit, most mégegyszer, kösz!
@Knósszosz: oké, tegnap ittam ezé felejtettem el:) bakker most is! ezé ezt is elfelejtem:) nem, arra jártam anno gimnáziumba:) má nem is emlékszem.
@Knósszosz: má' ajánlottam a selyem létrát az jobb

brühüyyy
@guma:
-:)
Jó éjt, fárasztó egy nap volt a mai, holnap ugyanitt! Apropó: Bolit elragadta egy fogorvos asszisztens? Nyúlat megnyúzták?
Lusta banda, döglenek mind...
Szóval, jó éjt újfent!
@taga20:

ja eztet ösmergyük: repedt köcsögök, rozsdás fazekak és pléh vedrek pléh fedelekkel csapkodva és a haját rázva míg kihullik és közben a Katzenjämmer...tudod mikor a macseknak rálépnek

kakofóni citerára és búzulásra

brühüyyy

mint @taga07,61 a köbgyökön esztergálva
@rodeo36:
Hány...(?) csellagoss?
Mindegy, most van igazi tokaji borom, garantáltan nem oligarcha taposta a retkes talpával a szőőlőtt, az öregem tesója csinálta és finom!
Egészségedre!!
@guma:
van magyarázattya: (mint küldém szövegben) dodecaphone

ez mindent elmond

brühüyyy
@guma:

Ha már zene, egy szép idézet, bár a zenéjét nem szeretem.

“ Olyan kevesen vagyunk, hogy a műveletlenség luxusát nem engedhetjük meg magunknak. “ Kodály Zoltán
@Knósszosz: ott találtam, ahova @rodeo36: "küldött" :)))

nem semmi változat!

www.youtube.com/watch?v=lY2yv3ouwBk
@Knósszosz:
nincs csillag: csak a neve: RED BREAST a legjobb skót

a tokaji jó, abból van személyes emlékem, megittam 3 litert egy este/éjszaka Bach közben amit vezényeltem...és ebben az állapotban a Ferihegy...még jó, hogy előtte becsomagoltam...szép lebegés lett Páris-ig majd ott kialudtam magam és tovább egy másik kontinensre

brühüyyy
tokaj szőlő vesszején szóval ott megterem ha nem fideszezik le
@rodeo36: az a baj veled, hogy nem vagy elég korszerű:) te még akkor is ezt a selejt csapatot futtatod mikor má marson lesz a buli! Tankcsapda mond neked valamit a pl.a béna debüszi mellett:)www.youtube.com/watch?v=48SFks3B2ro
@rodeo36: ezzel azért nem minden skót ért egyet...
@guma:
hogy a többiek is -ha akarják, bár nem mind érdemli- ez most jött frissen melegen az Androméda Köd-ről

www.youtube.com/watch?v=wQHlttYN0x8

egyszerű a-moll a C-dúr complementer-e

brühüyyy
@Orica Középföldi: :)
nem is tudom...

mennyire műveletlenség ha nem találkozik valamivel az ember?

tudod amikor az egyik gyerek kísérletezett, hogyan építse fel egy ház tetőszerkezetét egyedül, mert a kolléganőit nem akarta a gerendaemeléssel "fárasztani"... stb

vagyis annyi mindennel nem találkozunk, hogy az elképesztő (pl szerinted, hogyan oldotta meg egyedül az előbbi melót?)

vagy néha hiába találkozunk, nem értjük, vagy nem fog meg annyira, hogy időt szánj rá...
vagyis ez nagyon összetett vonal:)))
@taga20: van aki a bb spätburgundira esküszik kólával... de akinek nyitva a lelke az eljut a tokajiig is... ha nem, akkor is lehet toleráns:)
@guma:
Kár érte, zseni volt pasi szerintem.
Bach volt a fő profilja ahogy nézem és nem kedvelte Lisztet.
Ízlések és pofonok... köszi, tetszett!
@guma: daruskocsival és ácskapcsokkal

brühüyyy
@Knósszosz:
ez egymillió a 12. hatványon csillagos

www.youtube.com/watch?v=wQHlttYN0x8

brühüyyy
@rodeo36:
Jabezony!-:))
Ez kan krétan tarcalbúl származékolódik, de a végére járok mostan és erőssen vigyorgok... kurva jó!!
@rodeo36: tévedsz!:)

nem volt ilyen "ellátás". gondolkodj egyszerűbben!
@rodeo36: na most ha azt akarod, hogy veled töltsem az éjszakát, akkor jó nyomon vagy!
hű majd' mondtam még valamit! mert, hogy elaludni nem tudok az biztos!
@sírbateszezazegész: azé azt vágod, hogy még élünk pár 10 évig:) addig is www.youtube.com/watch?v=6JEdf7XsV5g
@Knósszosz:
ez ugyanannak az eleje
www.youtube.com/watch?v=ryPDEfdNYxU

és ez a vége
www.youtube.com/watch?v=NsVg3n27bUk

lemezen ne keresd csak ez a felvétel maradt meg

brühüyyy
@guma: akkor csinált ugyanazokból a gerendákból csúszdát és kétkarű emelőket meg ékeket

brühüyyy

másolj knosszy-ról
@sírbateszezazegész:
ahhoz képest hogy ezt egy echte skót magyarázta el nekem élőben miközben elpusztítottuk

mongy egy jobbat de indokold

brühüyyy
@sírbateszezazegész: :))))

nem! a nyeregtető gerendáit akarta felrakni kísérletképpen és megoldotta!
én is lehidaltam milyen egyszerű...
(amikor felépült lementünk segíteni a szomszéddal és a gyerekeivel pár napra és mi tapasztottuk be sárral. annyit kevertünk be, hogy éjjel elemlámpa mellett kellett befejezni mert a szalmával kevert vályoggal nem lehet viccelni:DDDDDD)
@taga20:
namost: a Mars nem érdekel én messzebbre vettem jegyet és be is vagyok csomagolva...kis galaxisok közötti séta lesz...

a tankok meg gyilkok ezért nem érdekelnek és csapdát én magam sokkal jobbat vagyok képes és ez meg is történt

nem vagyok ricsajra szorúlva

brühüyyy

van más

(ja, nem nyitottam ki el vagyok hangolva)
@Knósszosz:

ez Schubert de mintha Liszt...is

www.youtube.com/watch?v=L6_SbflSwAg
egyszerű (az egyik legkomplikáltabb) Gesz -dúr

brühüyyy
@taga20: a zene jó volt, de a többi hogy kerül ide?:)
@sírbateszezazegész: @rodeo36: elárulom nektek, ha nem adjátok tovább:)))

az épület két végére magas létrát állított és ide-oda sétálgatva fokonként "felemelgette" a helyére a gerendát!
bevallom, én elájultam rajta!
@rodeo36: az isten ádjon meg, csak a régi, avítt dolgoktól áll föl:) valami igazán új, korszerű nem érdekel?www.youtube.com/watch?v=QUvVdTlA23w
@rodeo36: ezt hogy lehet indokolni... kinek ez ízlik, kinek az... van aki a pure maltot kedveli... van aki a singlet... van aki a blendedet kedveli... nincs olyan, hogy legjobb... én az aberlourt kedvelem, abból is a 10 éves double cask... szóval ez hasonló, mint a nők... kinek a barna, kinek a szőke...
@Knósszosz: @guma:
www.youtube.com/watch?v=h5NxSl-XFo8

kis "eccerű" hangzat: esz-moll

és hogy ne legyen megfejthető mit is akar annak aki nem ért hozzá: neve (nincs) "zongoradarab" "séta a zene szárnyán"

brühüyyy
@rodeo36:
Ezt kisebb mennyiségű tokajival kell, de így is átjön ki ez a pasi.
Közben utána is olvastam.

Csoda dolog a zene, de a komoly műfajában is benne van, hogy mit szeretsz épp aznap hallgatni.
Van amikor elvarázsol az orgonamuzsika, de például másnap pont nem attól jövök lázba, nem tudom ez hogyan működik másnál, én így vagyok vele.
Van amikor opera kell éppen a hangulatomnak, de van amikor épp ki nem állhatok olyan művet, amelyben énekelnek.

Összességében minden műfajt kedvelek, kivéve amit nem.
Például a jazz az valami olyan, amitől mezítláb elfutnék a tarlón Záhonytól Szombathelyig, nem tehetek róla. Nyilván a hozzá nem értésem okozza, de akkor sem lesz soha a kedvencem.

Na, köszi mindent, neked szép napot, én meg döglök lefele. Holnap újra itt, szia!
@sírbateszezazegész:

ha azt nem tudod felfogni, hogy mindez teljesen "tökig" szubjektív értékítélet akkor semmit sem értesz

a te saját váleményed nélkűl nincs is miről beszélnünk

ha felfogod?

ez aesthetica

brühüyyy
@guma:

Én azt gondolom, a "találkoztatás" elsősorban az oktatás feladata lenne. Ebbe beleértem már az óvodát is.

A legsokoldalúbbaknak az óvónőknek/férfiaknak kéne lenni.A három év alatt mindent ki lehet bontani a gyerekből. A legkreatívabb korszakuk.
Tudom persze, hogy ezt többnyire pont ott ölik ki belőlük.
Aztán az alsós tanítóknak.
Felsőben már képesség szerinti specializáció kéne.

Na ez vágyálom:) Pláne a mai oktatási koncepciót nézve.

Egyébként igazad van. Nehéz kérdés, hogy ki a felelős az elmulasztott lehetőségekért. Mennyire a szülő, mennyire az iskola, és mennyire maga az egyén.

Kodály nem véletlenül tartotta fontosnak a zenei oktatást-képzést.
@Knósszosz: némi segítség: hallgasd meg egymás után többször a Beethoven G-dúr zongora verseny cadenza-ját (ami ugye nincs leírva, Beethoven odírta ez most a zongoristáé alkosson G-dúrban vagy annak complementerei-ben minimum 5 perc de lehet 12 is) na az a jazz öregannya

www.youtube.com/watch?v=vIKb5RvdBLk

Rubinstein

na ezt hallgasd meg 12x és ez jazz...majd keresek neked magya jazz zenészek felvételeit csak részeg jó segg részeg

brühüyyy
@sírbateszezazegész:

Természetesen a magyarokra. Zenepedagógusi ars poeticája lehetett:)
@rodeo36: ezt kéne meghallgatnod egy tucatszor:) aztán észhez térné:)www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
@taga20:
majd eccör...nem most...

brühüyyy

más hangnemben vagyok
@rodeo36: "csak a neve: RED BREAST a legjobb skót"

Ez akkor egy szubjektív értékítélet, melyre az a reagálás, hogy "ezzel azért nem minden skót ért egyet...", megtekintve az alábbi linket en.m.wikipedia.org/wiki/Redbreast_(whiskey) te is tudod miért.

Saját szubjektív véleményem a Bushmills Black, az indoklás meg az, hogy mert én nekem ez ízlik a legjobban.
@Knósszosz:

ebben is van cadenza, csak azt a mester maga írta hangról hangra...majd figyeld Rubinstein-t

www.youtube.com/watch?v=enmJ5PwxD7o
ez a teljes Esz -dúr zongoraverseny

hát még a Gábriel nevű háziszárnyas tu'nná csupazsidó

brühüyyy
@sírbateszezazegész:

akkor nincs más tennivalód: meginni ugyanúgy mint a pudding-gal, ha megeszik pudding ha nem akkor nem pudding

brühüyyy
@Orica Középföldi: van abban valami megnyugtató, ha ebben a változó világban valami állandót találsz... még, ha az az általa tett jelző is...:)
@rodeo36: rendben. mi van megfeküdte a beled az ebéd?:)de azé szeretlek:) de nem muszáj félre értened! és ezt se:)www.youtube.com/watch?v=NshSUTkTH8Q
@Orica Középföldi: igazad van:)

az oktatás és a lehetőségek mindent behatárolnak, és sajnos egyre jobban...
@rodeo36: köszönöm, egészségedre... mindenesetre, ha ihatsz, akkor már javul az állapotod... az jó..
na most én is követlek benneteket, szokásomtól eltérően elmegyek és leiszom magam...
@sírbateszezazegész: szerintem az új műtét jó sikerült:) csak az ész műtét nem sikerült, me itt osztja:)
Hopsz de késő van.
Jó éjt mindenkinek:)
@sírbateszezazegész:

a kurva anyámat...a barátom ír és nem skót hát a bánatos hekmekütyűbe...mecsoda gyalázat

megidva méginkább

csak az év whiskey -je volt

egyébként...mindenki azt iszik amije van és ha sikerűl azt amit szeret

brühüyyy
@Orica Középföldi: mindenki lefekszik? remélem a pálcás embör nem fekszik le délután:)))
@rodeo36: most nagyot nőttél a szememben... megtisztelő veled véleményt cserélni... komolyan:)

Jó éjt mindenkinek.
@taga20:
akkó' most te következel

nehogy megbukj? vagy megbux?

mit szerecc rajta és miért

a szövegét érted? legalább a címét?

brühüyyy

én majd csak utána pálcikádzok, jó?
@Knósszosz:
kaptál egy felvételt, amelyen Beethoven 4. G-dúr zongoraversenyének cadenza és coda-ját játtsza két különböző zongorista Rubinstein és Zimmermenn akire -mint a felvételen láthatod- Bernstein les, hogy mikor inthet be a zenekarnak (ebből is bizonyítom neked, hogy nincs leírva ott találja ki bár vannak hagyományok)

mongy véleményt melyik áll hozzád közelebb, bármi okból (a Zimmermenn legalább 50 évvel fiatalabb mint Rubinstein)

brühüyyy
@gipsz.jakab:
Semmi címlapos "sajnálatos" nem volt megint? :((
@sírbateszezazegész:

"van abban valami megnyugtató, ha ebben a változó világban valami állandót találsz... még, ha az az általa tett jelző is...:)"

Az kevéssé megnyugtató, és nem is állandó. Bővül/tágul:(
@sírbateszezazegész:

"_, de szar színházba tudsz majd csak elmenni, szar kiállítást tudsz majd csak megnézni, és ahelyett, hogy egy normális meccset nézhetnél élőben a _"

az a probléma, hogy nem egy kultúrcsapat van ott. ha az a minelnök, aki a külföldi látogatásán (németo.ban) során egy focistával találkozik protokollban jelzi, hogy egy szotyolaköpködő, fehérvári szüzlányhuszárhágós deal nem faszkodik színházzal, hangversennyel, miegyébbel, csak ami a saját PR és MARKETING vonalba beillik. hogy ez belterjes, hogy ez megöli a fejlődést? egy dagonyázó disznónak nem mindegy? így is úgy is kés várja. ezt egy kolbásztöltő szemellenzős felcsúti IQ hátvéd ne tudná?

Mindenféle magyar aranyeső esett a hétvégén a vizeken.

A Főnök hol volt?
A Főnök a Mezőkövesd-Felcsút meccsen aranyozta le a napot az égről, ahol is a csodálatos felcsút kikapott 3:1-re.

isten-bot-felcsút
@Orica Középföldi:
Narancsbolsi elvtársainknak az a "fenséges" popó a biztos pont. Ezáltal egy szellentés onnan milliárdokat hoz, a fociba.
Persze az egész csak annyit is ér...
@jaegtoer: csodálkozol?:)

vízen még nem tud járni.
pályán igen! tehát itt nem oszlik meg a figyelem, holmi "mellékszereplők" felé...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Tudod, ha belegondolok, hogy Szombathelyen a kórház "kiszárad", de lesz stadion, sugárban tudnék hányni.

Knoszi hiányolt tegnap este:)
@jaegtoer:

"isten-bot-felcsút"

:))))))))))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mwert nem tudjátok értékelni az igazi teljesítményt.
Te például hány méterre tudsz köpni?
S szotyihéjat?
@guma: Mi az hogy nem tud vízen járni? Majd bemutatja neked róla a papírt. A TEK is meg tud ám győzni erről. Nem fenyegetés. Csak szólok.
@jaegtoer:

ez hogy történt meg a felcsúti "galaktikusokkal"?:)
@GeoCracker:

nyugalom! a cölöp elhelyezés megtörtént!:)
@tristen2005: Csak nehogy memondják a vezérnek, hogy hova.... Őt ilyen piszlicsálé ügyekkel nem szabad zavarni.
@Orica Középföldi:
Ja kérem, valakinek adót is kell termelnie, hogy Piktorunknak legyen mit elbasznia stadionokra, ha már a kórházaknak nem jut belőle! :(
@GeoCracker:
Tudtam, hogy bennem lesz a hiba... :(
Sőt, KISZ titkár sem voltam.
Ráadásul 18 éves korom óta dolgozom.
Csak a gond van velem...
@jaegtoer:

www.youtube.com/watch?v=02bxAzWn0JM

hátha politikátlanná válsz egy kvázi 40 percre?

brühüyyy
Orbán Viktor hivatalos Facebook oldalának egyik bejegyzéséhez egy hozzászóló a következőket írta: Miniszterelnökünk a jelen kor Szent Istvánja!

Savanyú a szőlő, mi?! :-)
@huzzadneki shakespeare:
MERT MEGÉRDEMLED! :))
Te ilyen perverz oldalakt nézegetsz? :(
Egyre NER kompatibilisebb akarsz lenni... Értem én...
"A szervilizmus, mint korszerű magatartásforma a NER-ben" c. lehetne egy faca kis tanulmányt összeütni, hátha az "emberi erőforrás" nevezetű tárca vevő lenne pár tizen-huszon millióért rá!
@vitéž munkášőr: :))))))

"A tárca technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságmérőt a jövőben nem üzemelteti tovább"

:)))))))))

ezt kinek írták ???? ezt ki veszi be ezt a bulsitet?
enynire buta fidesznyikek is lehetnek vajjon ?
hm, akik írták azok léteznek ez addig tuti....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nézegetem, de csakis a gumicsizma.hu , meg a napikaki.hu site-ok után!! :-)
@gipsz.jakab:

"Tisztelt Nemzetgazdasági Minisztérium!
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1)
bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

az “adósságnyomás-mérő” alkalmazás szoftverkarbantartási költségeit
2011. március és 2013. augusztus hónap között havi lebontásban,
amely tartalmazza a havi szinten a karbantartásra, frissítésre
ráfordított munkaórák számát is. Legyen szívesek elküldeni, hogy ki
és milyen szerződés alapján végezte a karbantartást, frissítést.”

Na, hamarosan kiderül, hogy mennyire kurva drága volt a karbantartás :-))

zeroz3ro.tumblr.com/post/59951092793/paplanalatt-zeroz3ro-attappman
@rodeo36:

Baromi jó felvétel!
Tegnap este hallgattam, mert Beethovenre főzni nem lehet, max Rossinire, de most leültettél:)))

Basszus leég a kajám!!!!!!!!
@vitéž munkášőr:
mit nyom és hogyan? talán a nyomorról van szó aminek a nyomása végtelen?

brühüyyy
a zócsai beruházás sikeres, elérte a célját....

a számlát kiálítoták, a köszpénzt átutalták...
@rodeo36: vagy a manyupról, amit megvédtek, jól...
@vitéž munkášőr:
hát azt már jobban megnyomni nem is lehetne

brühüyyy

hogy ezeket nem tuggya nyomni 2 és fél méter föld?
Holló hollónak a szemét nem vájja ki (kivéve, ha a fészkére pályázik)!
@czjanos:
Ne feledd, Dzsonink nagyratörő gyerek.
Egy szimpla táskahordó senkiből lett a mostani senki. Apránként valaki is akarna már lenni...
Neki Piktor azért útban van. :))
Aggódunk is érte! :D
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Háááát, még korai elkiabálni, de dicsőséges bolsevik őseik is ilyen módszeresen számoltak le a sajátjaikkal.
@rodeo36:

majd holnap.

a tanárok béremelése a következőképpen néz ki.

A rendszeresen túlórázó tanárok pluszpénzét odaadják a lógosoknak, a túlóra ezentúl alapteljesítménynek számít, a lógosok ezentúl is igazoltan lógnak, s akik eddig túlórákkal vitték a vállukon az oktatást, mai naptól30%-kal keveseb zséért tehetik ugyanezt.

szóval a papír mindent elbir.
@poszt: ugyan már! Mészáros 5 perc alatt talál 10 új helyet a boltjainak (CBA-kban?), és az Auchan ingyen és bérmentve fogja átfuvarozni az árukészletet, a további jó kapcsolat reményében. bármely más konklúzió tiszta badarság. ezt a posztot nem kellett volna így megírni.
@jaegtoer:
Az irigység beszél belőled... :(
Sajnos hasonlókat mondott a sógornőm is - szegénykém megszállott, lelkiismeretes tanár, nem büfészakokon, nem NER kompatibilis seggnyaloncként.
Mondtam neki, "kispofám, élni tudni kell..."
@rodeo36: @jaegtoer:

most egy hasonló vidám rigmusban utazok, hátha sikerül valami belőle:

alaptétel:

" Felkelt a napunk, István a mi urunk.
Árad a kegyelem fénye ránk.
Hálás a szívünk, zengjen az örömünk,
Szép Magyarország, édes hazánk!"

[folyt., mint fojt.]

Felkelt a napunk, Viktor a mi urunk.
sötét kegyelem árnya árad miránk.
Nehéz a mi szívünk, könnyes a mi szemünk,
oda az örömünk, súlyos a mi terhünk
Szép Magyarország, édes hazánk...
Itt áll a stadion,várjuk a csapatod
eljön hozzánk Viktor király!
Hű szolgád Gábriel és a jó Ariel
fogják a kezedet, kísérjék léptedet,
Óvjanak pallossal, töltsenek phallos-szal,
Hívjon téged a Halál! Viktor király....
@is:
Fel sem merül, hogy benned lehet apró, hangyapöcsnyi probléma?
Merthogy nem érted a poszt alapvetését és a NER forradalmár Dzsoni tézisét.
A gond az, hogy ezek a mocsok dohányos birkák ott veszik meg a bagót, ahol a legtöbb bevásárlásukat bonyolítják, ahol a legtöbbet járva, a legnagyobb kínálatot találják.
A mocsok multiknál.
A CBA és a többi hulladékos tré bolt mi a búbánatos lótúróért nem felel meg ezeknek?
Azok a harmatgyenge takarózások, hogy mert gyerekek is járnak arra...
Érdekes, az iskolák és óvódák mellett nyitott nemzeti kapadohányboltok nem gondok...
ÉRTEM ÉN!?
Két órája szólnak a szirének Egerben. mi a túró van itt?
Hallott valaki valamit?

a gané erregfelé járt tennap, na de ma, ma van? vagy mivan
@Penivaldes:
...tünk...??
Kik cicuka?
Hová?
Akarsz beszélni róla? :)
1.) a Lázár famíliát ( egyiket sem...) nem kell félteni...
2.) Ha valaki azt hiszi , hogy nem Orvbán keze van MINDEN komolyabb lépésben,...az komplett hülye !
@rodeo36:

Egy élmény volt! Köszi:))
A karmester keze - azon kívül, hogy szép - egy külön élmény volt.
@dr kíváncsivagyok:
Partizán akciók vannak, lesznek, de...
Lehet, hogy mindössze annyi történt, hogy Piktorunk a senkijével így üzent "valakiknek", hogy keveselli a leadott "ön"részt.
Szerintem addig alszunk nyugodtan, amíg ezeknek a bűnözőknek a lapjárásába nem látunk bele.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem vagyok cicuka neked. cicukázd Csekk asszonyságot.
megnéztük az agresszív-sorversenyes István király szobrot Bfüreden. meg kacsáztunk.
nyár vége.
@gipsz.jakab:

"A legfrissebb, augusztus 21-i adatok szerint az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2013 második negyedévének végén a GDP 81,4 százaléka volt (23 250 milliárd forint) - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az induláskor a mutató 81,18%-ot mutatott - olvasható a blogbejegyzésben."

hvg.hu/gazdasag/20130901_Technikai_okok_miatt_nem_mer_tovabb_az_NG

A gyurcsényésbajnai miatt lesz ez... is...

ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A FIDESZ!
@Penivaldes:
Hőőőőőőőőőőő... izé... mivan?
Rodeo papa sokkal kevésbé tud szétesni, mint te... :O
Én utálom a Lázárt is és a Viktort is mint a szart. Kis stílű tanulatlan egypontnulla nagyon vidéki bunkó kocsmatöltelék cigány mind a kettő...

Mindazonáltal, a fideszdroid majom ismerőseim körében úgy tűnik, hogy a Viktor miatt tűrik el ezt a Paprika Jancsi buta szar Lázárt... Szerintem Lázárnak akkor támogatottsága lenne önállóan, mint Semjén Zsoltinak és Torgyán Józsinak összesen...

Valaki elhiteti vele, hogy nem így van, akkor jó rábaszik a majom geci..
@KopaszMercis:
Az egyik "állítólag" nem... :)
Már mint nem cigó...
Viszont valami szórakozás már kéne a plebsnek is, hogy az ettársak lemészárolják egymást, vagy valami.
Ha már kenyér nem lesz apránként, legalább a cirkusz, a hangulatkeltés legyen meg.
Különben még nekiáll a marha plebs véletlenül agyalni itt dolgokon.
@Penivaldes:
Kardot?
Nem.
Bajonettet igen, de kardot... :)
Lázár úr figyelmébe ajánlom, hogy a trafikok helyét a türelmi zónákhoz hasonlóan jelöljék ki:
Ne lehessen trafik az oktatási, szociális, kegyeleti és vallási rendeltetésű létesítmények, illetve ezeknek 300 méteres körzetében, valamint az iskoláknak és egészségügyi intézményeknek otthont adó utcákban.
A trafikokban kizárólag dohányárut lehessen kapni.

Ha már a gyerekek, illetve a nemdohányzók védelme a magasztos cél, ugyebár...

Ja, és mindezt visszamenőleg természetesen!
@V-PORT:
Olyan megható tud lenni... ahogy Kövér Zászló ettárs, egy pápai vérkomancs család állítólag nem komcsancs ...izé... maradéka aggódik a balosok széteséséért! :))
Még akár hihető is... persze a fikusz IQ-ja körül...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tudom a gyűjteményed:)
majd azzal hódítasz Csekknél. el fog ájulni tőle, ahogy előveszed és levágod..
:)
De hol van a francia kapcsolatom? Bizonyára tegnap orvul elraboltátok, és most fogva tartjátok egy pincében.
@KopaszMercis: Még egy alternatíva: pénzt hozott a pártnak, vagy megtudott valamit róluk, különben nem vették volna be a brancsba.
@jaegtoer:
Megkezdődtek a lakossági riasztóeszközök ellenőrzései a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó településeken.
A vizsgálatok augusztus 26. és szeptember 4-e közötti időszakban történnek. A kirendeltség munkatársai a területileg illetékes áramszolgáltató és a települési önkormányzatok bevonásával végzik az ellenőrzést.
Augusztus 28-án Gyöngyösön szólaltak meg a rég nem hallott szirénák. A tájékoztatás ellenére sokan nem tudtak a próbáról ezért felkészületlenül érte őket a világháborús bombázások idején egykor mindennapi rémisztő hangzavar.
Forrás:Katasztrófavédelem
@Penivaldes:

egy flhansziát nem olhiüan egyszelhueu olvhuhl fogvatalhtani
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mind a kettő büdös cigány.. Lázár is és Viktorka is... Az lehet, hogy nem roma nemzetiségüek, és genetikailag nem onnan származnak...

De az tuti, hogy mind a kettő tetves büdös vidéki cigány gyerek! :)
Most tulajdonképpen azt írtad, a magad kis ballib seggnyalási prózájában, hogy a Lázár és a Fidesz, neked is tetsző dolgot készít elő ?
@Pelso..:
Tök mindegy, attól nem fog a sok Meleg felvonulásos erdélyi román vonulgató majom a Lázárra szavazni, soha...

Szerintem a Bajnaira tuti, de még a Gyurcsányra is szerintem előbb szavaznának... nem szeretik, mert rombol. Lázár a legvállalhatatlanabb arc az összes közül...
@KopaszMercis:
Azt szeretem a legjobban, mikor a magadfajta "demokratikus ellenzékiből" felszínre kerül a kisebbségek iránt érzett végtelen tolerancia.

Röhejesek vagytok..
MSZP I. összefog MSZP II. -vel? és a fletó az MSZP III. mal?

B - bajnai
M - mesterhózi
X - x-men, fletó !
@Penivaldes:
Nem is értelek... állat tucc'lenni cicuka... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mondod te...meg miért is? elvégre legyünk őszinték mindketten benne vagytok már a korban.)
@jaegtoer:
Egy jó flanciát különösen nem szívesen enged el az ember... :)) Mármintha csajóca... Még mielőtt wmiki ránkmozdul...
@Penivaldes: Szintén nem. De hogy ki-kinek a marionett figurája, -az soha sem fog kiderülni.
@Penivaldes: dakoták ellen a kommancsok...

mi fehérek meg dörzsöjjük a kezünket míg a színesbőrűek nyírják 1mást,...
@­regress:
Érdekes fordulat, hogy csak úgy magadban kommentelgetsz.
Baromi elégedett lehetsz ilyenkor.
Folytasd.
@gipsz.jakab:
Ha Zuschlag is ott lenne a trióban, akkor teljes lenne az egykori Sportminisztérium krémje.
Gyakorlatilag akkor is puccsot készítettek Medgyessy ellen, és most is a hatalomért harcolnak.
@­regress: xar lehet látni hogy most mások LOPNAK és "szervezettebben" hatékonyabban....

köszpénz hegyeket hord el a fideSS...
íyg félő a BMX bandának már nem marad...
így sürgős a büdös komcsiknak...
@­regress:
Arra a kissebbségre gondolsz, aki megválasztotta a Fideszt... a 15 millió magyarbol az alig több, mint 10%, ami a 20-at el sem éri? 2.8 millió majomparaszt?

És én mitől lennék demokratikus ellenzéki...? Eleve az én értékrendemet be sem tudod kategorizálni a magyar politikai spektrumon, mert én hiszek a szabadságban. Lévén, itt 49 óta kommunizmus van, így azt sem tudod, hogy mit jelent a szó...

Amikor egy ilyen csökevényes tanulatlan kommunista nincstelen csóró majom mint te megpróbálja megfejteni az én értékrendemet, az olyan, mint amikor a pont arról filozofál, hogy mi a gömb...

Ne erőlködj inkább, félő, hogy bekakilsz...
@KopaszMercis: nem 2,8 milla, ne túlozz ! CSAK

2 706 292

név szerint: ...
Hogy így elnézem a hozzászólásokat, meg kell, hogy állapítsam, választásokig rengeteg troll ide jön. Ha nyernek azért, ha veszítenek azért.
ej, ej, legyünk már úriemberek a társalgásban.
@Dr. jenőke (jenőke):

Köszi, jó volt az ötlet, felhívtam az egrieket, erre kiderült, hogy "kéklámpásnap" van ma a Népkertben (Püspök Kert) és ezért szól feszt fél tíz óta hol ilyen hol olyan sziréna, hol több szólamban több is mint elég számban és erőben vasárnap...
erre van idejük, csak a tolvajok és a küszöbreszarók összefogdosására nincs, még ha video is van az egészről. PR-MARKETING az egész világ, és a Police is benne.
@V-PORT: Na és? Új arcok, új gondolatok. Hol itt a problema?
A 2016-ban érettségizők csak akkor kezdhetik meg az írásbeli és szóbeli vizsgákat, ha legalább 50 óra közösségi munkát végeztek.

6van.eu/hirek/kozossegi-munka-kell-az-erettsegihez
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azok a romák, akik dolgoznak nem cigányok...
Cigány a Viktor, a Mesterházy, a Vona, Kövér, Lázár, Regress..

Ezek a viselkedéskultúrával és minimálisan elvárható intelligenciával nem rendelkező degenerált söpredékek, akiknek jelöletlen tömegsírokban lenne a helyük az anyjuk mellett, mert tumorok szépséges nemzetünk testén. Élősködő mihaszna gecik. A dolgos vidéki ember, aki történetesen származását tekintve roma az nem cigány.
@Dr. jenőke (jenőke): ha rendesen szervezik, és nem kamumunka lesz. lsd 8 diák kísér egy öregmamát át az úton akkor okés az ügy.
@KopaszMercis: hááááát izé, dolgozó kisebbségi utcalakónk anno kikérte hogy őt romázzák, mert szerinte azok azok akik a segélyért állnak sorba.
@V-PORT:

"Hogy így elnézem a hozzászólásokat, meg kell, hogy állapítsam, választásokig rengeteg troll ide jön. Ha nyernek azért, ha veszítenek azért."

a kutyákkal zabáltatjuk fel őket, ha már sokan vannak. egy mattüveg is megmondta. itt nincs troll uralom, megesszük őket...
@KopaszMercis: ez teljes mértékben így igaz és való
@Penivaldes:
A nyelv társadalmi kompromisszum, attól mert az utcádban valaki nem beszéli tisztességesen a szavak jelentése nem változik :)

A cigány szó jelentése magyar nyelvben egy pejorativ jelző, mindenféle szarra szokták mondani, nem csak emberre. A Roma szó jelzi a származást... a cigány mást jelent.
@KopaszMercis: +1 tökéletesen egyetértek

az orbánra és a fides mafiára 3-4 éve mondom:

C I G Á N Y K O D I K

ezt a szót erre találták ki...
hazudik negédeskedik mindent cselt csalfaságot bevet
annak érdekében hogy ajjas módon mexerezze a pénzed és minden értéked
nem tud nem szeret dolgozni, alkotó munkát nem tett soha...
ha kell 5 forintért elpusztít... pl az öreget leválasztyák az órájáról, az öregember csak fölös része a karórának azt meg kel semmmisíteni... az nem eladható érték...

szóval büdös cigány...
de ez nem a romákra értendő...
@KopaszMercis: hát bocsáss meg de nekem a roma a pejoratív:)
@Dr. jenőke (jenőke):
az mi fán terem, mi lehet közösségi munka?

hazahordom a nagyi bevásárló szatyrát egy éven keresztűl?
vagy nem fingok nyílvános helyen

brühüyyy
@V-PORT: egy hiba van...

siffer az konkrétan orbán pincsi kutyája...
az nem harapná meg soha a fürer gazdit !
@KopaszMercis:
Ez stimm... Sok a fehér "cigány"...
Mondjuk ha belegondolunk, ezek károkozása sokkal, több nagyságrenddel magasabb, mint a szimpla ubitolvajoké. Hisz ezek, illetve ezeknek a strómanajaik, ilyen Várhegyi, Varga féle "fehér" talpasok, olyan összeget loptak el tőlünk, az egész közösségtől, ami össze sem hasonlítható mással. Oszt akkor még ezek Nokiás dobozoznak, meg Zuschlagoznak... Persze elterelésnek jó, csak a nullák a végén...
@KopaszMercis: jó nyomod, de ha nyelvtanozol, akko a kisebbségi egy s:) de nem akarok itt nyelvtan náciskodni.
@Penivaldes:
A cigány még csak cigányul sem jelenti azt a népcsoportot... embert jelent. A roma egy hivatalos nemzetközi megnevezése egy bizonyos népcsoportnak...

Hagyjuk a többit. A cigány nem azt jelenti, a cigány egy értékrendet jelent, egy viselkedési módot, és egy negatív jelző sok mindenre "gusztustalan cigány módon oldotta meg"...

Ha te meg a haverod a telepről a romat érzi pejoratívnak, lelked rajta. A többség máshogy érti, és egyéni igényeket nem vesz figyelembe a nyelv.

Lázár és Orbán genetikai háttértől függetlenül büdös tapló cigányok...

Ha nem Orbán lenne a miniszterelnök ez a videó róla készült volna...
indavideo.hu/video/Az_igazi_labdarugo?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer
@taga20:
elnézest, hogy néha eat azt elgépelek... valóban egy s.. a család név kettő S .
@taga20:
Ha már náczi...
"akko" - na ott még szokott lenni egy R is, a végén... :)
Baszod alássan, kérlek szépen - látod, egyfolytában csak tanítgatunk, nevelünk, próbálunk kicsit jobbá tenni, erre...
Semmi dolgod???
@taga20:
nem mellesleg, nem jó nyomod, hanem jól nyomod, de nem akarok nyelvtannaciskodni >)
@rodeo36:
Ennyit tudok segíteni az értelmezésben:

A diákokat a most kezdődő tanév eleji kiadványában az Emberi Erőforrások Minisztériuma emlékezteti a közösségi munka teljesítésének fontosságára.

Az 50 órát három tanév alatt kell teljesíteni. "A tanulók számára a középiskolák a 9-11. évfolyamon lehetőség szerint három tanévre, arányosan elosztva szervezik meg a közösségi szolgálat teljesítésére alkalmas tevékenységeket.
Ez azt jelenti, hogy a 2013 szeptemberében induló 9. évfolyamon tanulóknak lehetőség szerint már közösségi szolgálatot kell végezniük" - írja a tárca.

Forrás:eduline.hu
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Haha... az én videóm halál komoly. Ha nem miniszterelnök akkor megye 8-ban egy tetves kocsmatöltelék cigány módjára szimulálja ma is a sérüléseket... a magán szektorban egy ilyen buta ember nem viszi semmire... lenne egy nettó 120-150 a fizuja, asszonynak annyisem, inna és focizna...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bakker te most kötekedsz:)) semmi! emosogattam, felmostam és most kötözködöm:)
@taga20:

mi van Bakker, pörköltszagra felébredtél?:)
@KopaszMercis: milyen telepről okoska? nem mindenki él olyan helyen.
@KopaszMercis: az egy direkt akna vot, erre rálépsz:)
@tristen2005: egy jó kis ürgeperkelt, az az igazi:)))
@Dr. jenőke (jenőke):
Az volt már, hogy az idesannyukat?
A lányom most lesz tizedikes, gimiben. Ez a legfontosabb abban a qrva oktatásban?
Ahogy a torna, meg a hasonlók.
Gyönyörű.
Rózsika, gebedjél meg aranyom!
@taga20:

a sünperkelt se rossz, csak nehéz kicsomagolni!:)
@KopaszMercis: nem akarlak kioktatni, mert anélkül is elég zseni vagy. de a roma jelent embert, és nem a cigány.
@taga20:
ja igen, az enyém is nem tudtad?
@taga20:
Na, akkor asszonyka ad kockacukrot, te meg szépen csóválod a csóválni valódat, nem kekeckedsz egy qrva bötű miatt!
Igyál, vagy foglald el magad valami hasonlóan hasznos dologgal.
Én elmentem evezni, jók legyetek... :D
@tristen2005: ááá, nekünk olyanra nem telik:) de egy varnyúleves néha befigyel:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mi van? A reggel 8 órától - 16 óráig tartó kijárási tilalom az semmi?
15 óra 30'-kor még visszaviszi az iskolába az intézkedő rendőr, ha rátalál, vagy gyorsabb a gyereknél.
@taga20: hát, tudod éjjel elmondta nekem a Kedves, hogy az elmegy kategória volt a csaj akire befizetted. üzeni máskor jobbat keres...)
Schmuck sem elégedett az összefogással. Most mi lesz? Jaj!!!
@KopaszMercis: azt te is tudod, hogy ez most gyenge vot:)
@Penivaldes: ha gondolod téged is kiközvetíthetlek:) de akko vegyél fel valami dögöset:))
@Penivaldes:
2 ss a végén és hogy a jobb, vagy a bal kezével keressen, azt is mond meg neki! :)
@Penivaldes:
Bazd meg, értsd már meg KÖNYÖRGÖM:
A roma szót a nép megjelölésére használják
A cigány szót, részben néha egy nép csoport megjelölésére is használják, de sokkal elterejdtebben egy fajta gyüjtőfogalom, és jelzőként lehet használni bizonyos viselkedési kultúrával rendelkező emberekre, továbbá ennél sokkal de sokkal univerzálisabban is. Cigánykodás stb.

ÉRTSD MÁR MEG, hogy egy szó nem azt jelenti, amit te meg a haverod a Zuccából (tényleg nem telepet írtál...) kitaláltok, hanem amire a nagytöbbség használja.

A cigány nem egyenlő azokkal az emberekkel, akik ide vándoroltak indiából. Fogd már fel kérlek a szó használata teljesen más... olyan, mint a szuka (bitch) angolul, amit már lassan többet mondanak férfiakra, mint nőkre.

Tényleg nem érted bazd meg?
@Penivaldes: Lehet azért nem fognak vele össze, mert Mesterházy és Bajnai nem érik át. :))
@taga20:
persze, ugyanúgy, mint a "direkt aknát hagytam" féle bizonyítvány magyarázás... de az enyém legalább vicces volt, a tied csak elkeserítő ;)
@Penivaldes:

"kijelentette, hogy ő bizony cigány."

kicigány? kacagány?
@gipsz.jakab:

"_szóval büdös cigány...
de ez nem a romákra értendő..._"

mellékvágány, képzelgés. ennyire nem tudsz meglenni nélkülük?
az én jövőképemben egyáltalán nincsenek benne.
:D
lehet hogy 19 auchan-ban nem lesz trafik, de nem lesz a tescoban és intersparokban sem ahova tömegek járnak amugy vásárolni és ha már ottvannak akkor vesznek cigit is.
ellenben a cba-kban lehet, hiszen azok általában ennél a méretnél kisebbek.

szóval erős a kistrafikos nyomás, hogy nehogymá a tecsós vásárlásnál megvegye mindenki a cigit.
@KopaszMercis: azt azé vágod, hogy pirossal aláhúzza a gép, hogyha szar a helyesírás? "kissebbségi"ebbe mivot a poén?
Én lázárt másként ítélem meg. Nem mintha bármit is számítana, főleg, hogy majd mindig tévedek ilyen esetekben. Majd mindenkivel szemben...:)
Viszont szvsz lázár egy valódi "self-made-man", akit nem a '90 utáni események hoztak a felszínre. Ha nem változott volna semmi, ő akkor is helyzetben lenne. Intelligens, tudatos és célratörő. Egyedüli, aki úgy mond ellent orbánnak, hogy az észre sem veszi. Aki tanul a hibáiból. S lenézi a többieket, megjegyzem teljes joggal. Megszerezte a pártot orbántól, képes konszolidálni a rendszert, vezetője mindazoknak, akik szemben állnak simicskával és a '90 utáni spontán privatizáció nyerteseivel. Nem harácsol. Vagyont gyűjt. Vagy mások vagyonát emészti el, mert nincs más választása. És ő egy élhető országot szeretne. De tudja, hogy ezt most nem teheti még meg. Én nem kedvelem, nem csodálom, de nem is mocskolom, mert nincs értelme. Attól nem fogom jobban érezni magam.
@Penivaldes: hát olyat amit könnyű lehúzni rólad:) bridzsitdzsonsz bugyit ne, ha kérhetem. de ha csak az van akko irány a tecsó:)
@sírbateszezazegész: egy zseniális örödögfióka. röviden. és az self-made man, de a rosszabb fajtából. megvert vele minket az Ég.
@taga20: kedves taga, én maradnék a nagyibugyinál az érdekedben.:)
@taga20:
te vagy gyenge, kérdeztem valamit, le sem szarod, neveletlen

brühüyyy
@KopaszMercis:

"A cigány még csak cigányul sem jelenti azt a népcsoportot... embert jelent. A roma egy hivatalos nemzetközi megnevezése egy bizonyos népcsoportnak... "

mi maga? akadémikus? vegye tudomásul magyarországon nincsen semmilyen náció, csak nácikok akik vizsgálgatják kikicsoda, ahelyett hogy felütnék a lexikont amit hibátlan és helyes vérvonalú és nyomkövetőjű és az éppen aktuális NER-kompatibilitású független elmék keze nyomán született minden szelekciótól mentesen és csak és kizárólag a haladás, a progresszió és a pártatlan tolerancia jegyében.
nincsen itten seroma, secigány, tolvajok vannak itt szép számmal bűntelen, s csecsszopó, ki a tolvaji tudást a cseccsel együtt kapja be és meg, aztán ha a meglopott aszondja kapjad be, akkor visong és jajong, dehát én cigányroma vagyok. szóval ne akadémizáljon ebbe a kérdésbe, mer ebbül nem lehet jól kijönni, csak szarosan, de azt úgy nyakig. az emberek egyenlőek. ki ebbe, ki abba.
@Penivaldes:

csak jáccok:D

kicigány, kicsilány, kacagány, az az nem lehet, hiszen az....
@taga20:
angolra volt allitva a nyelv... ritkan irogatok magyarul... valoban alahuzta pirossal... mint az osszes tobbit is. nem a kissssssebbbbssssseeeeggggiiii volt a poen, hanem amikor azt kamuzta a mikieger, hogy direkt rontotta el, akkor viccesen irtam utolag, hogy "jaaaaa... ooo izeee... en is..." most meg vergodik szegenyke, de hagyom.
@Penivaldes: Fiam? látom nincs jó kedved... történt valami?
@rodeo36: BOCS kettőször:) azt hittem húzod még a lóbűrt. egy kukkot se értek belőle. nem jó a nyelvérzékem ezé lettem az ami:) toriamost bírom, talán a zongora miatt(meg esetleg jó kis maca):)))
@gipsz.jakab: ha nem rájuk értenéd, akkor nem hozzájuk hasonlítanád, nem igaz?
@taga20: szóval a te zenei élményeid "macásak" és ha van zongora akkor már teljes az élmény...
hát nem mondom...el vagy benne merűlve tengermélyen

brühüyyy

legalább van némi képem honnan jönnek a cerkófjaid
@rodeo36: azé ez így nem igaz teljesen, me ezt is szeretem.www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
Szerintem ezzel az oktatási rendszerrel, ezzel a gazdasági lejtmenettel, és ezzel a fideszes mutyi tempóval csak 110 milliárdot pumpálnak át valaki más zsebébe:
hvg.hu/itthon/20130901_Igy_tartana_otthon_az_elvandorlast_fontol
@jaegtoer:
Nagyon jól tudod, hogy nem a RASSZ a kérdés, hanem egy (joggal vagy jog nélkül) cigánykodással körülírt magatartás-csoport.
Ami származástól függetlenül?? jellemző qurmányunkra:
1. Nyilvánvaló tények letagadása
a/ Nem vak ez, hanem vakmerő!
b/ Adósságnyomásmérő "megtakarítása"
c/ Fel! lendülünk, lásd még: felcsökkenünk!
2. Carpe diem, élj a mának, vegyél fel nyugiban uzsorakölcsönt - rúgd ki az IMF-et.
3. Saját igaz mániákus hajtogatása, az elsöprő hangerő azonosítása az igazsággal. Egyáltalán: a hangoskodás minden téren.
stb, usw, etc.
@Le_Penseur: Navégre, valami értelmes javallat..ezt sem fogják megfogadni persze..
Nincs azzal semmi baj, amikor Rozi néni a piacon, a krumplija árulása közben tájszólással beszél.
Azonban amikor valaki az Internet nyilvánosságának magyarhoz hasonló nyelven ír szöveget, akkor szíveskedjék a magyar nyelv szabályai szerint fogalmazni!

"átgondolja ezt a trafikizét, és tiltólistásak lesznek a 2500 m2 alapterülettől nagyobb"

Nem "alapterülettől nagyobb", hanem "alapterületnél nagyobb".
Léccike', magyarul, ha szabad kérnem - ha már feltétlenül ezen a nyelven akarsz írni!
@kekex:

"Nagyon jól tudod, hogy nem a RASSZ a kérdés, hanem egy (joggal vagy jog nélkül) cigánykodással körülírt magatartás-csoport."

neeeeem!!
nem akarok tudni rólaaaaa.
nem akarok ezzel naponta foglalkozni.....
nem akarom, hogy ehhez szabják a mindennapjaimat,
nem akarom hogy ezekhez alakítsák az ünnepeimet,
nem akarom hogy ez határolja és árnyékolja be mindannyiunk ünnepeit,
nem akarom hogy az ország sorsát kössék az övékhez,
hanem ő sorsukat kössék az országéhoz még akkor is, ha a jövőképemet el tudom képzelni vidámnak, és zéro hiányérzettel teljesen nélkülük.
@Penivaldes: mi a fontos? győzni mindenáron? a végén elmondhatni "ez jó mulatság..."? nem kétlem, hogy gyakran szórakoztató...:)
@sírbateszezazegész: nyomot hagyni magunk után az a fontos. gyermekben, unokában. na az a győzelem.:)
@Pepibubó:

"Azonban amikor valaki az Internet nyilvánosságának magyarhoz hasonló nyelven ír szöveget, akkor szíveskedjék a magyar nyelv szabályai szerint fogalmazni!"

most lehet abbafejezni! a legújabb hejessírásósi változás óta hangyafallosznyi mértékben senem érdegel semmijen szabáj, amikoris a slendriánsághoz, gyengeelméjűséghez ikazítottttak többb szabájt is. zigóta mindent szabad, hanemteccik valami, fordújjá fel az akadémijához, és azutcanevezéseket is dugják föl maguknak. ne kicsit. na, csak hogy legyen életcélod, és a perspekdíva görbületei is mekledjenek adval. értve, IKU balytárs?

érdemi van? tod: tartalmi, szövegértés ilyesmi? reflexió, alany, állítmány, cáfolat, érvek, ellenérvek, Occam borotvája stb.
...mert neked kibaszott jó a hallásod, és van rengeteg időd gépelgetni, had figyeljünk érdemben az értelemre, mint a külső köntösre.
ha majd a helyesírás lesz az első számú közellenség elég hamar megoldjuk. bízhatsz benne. hipp-hopp.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @Penivaldes:
Maradjunk a tényeknél: én ártatlan vagyok.
Ami érdekes az Hoffmann meséiben megtalálható, segéd edzője Ballag, vagy Balogh - valami ilyesmi.
@jaegtoer: jobban tudod sokaknál, hogy mindennek megvan a maga ideje... azt nem lehet megspórolni... vannak kérdések, melyek nem enyésznek el att9l, hogy nem beszélnek azokról... a többség még hinni akar a "szőnyeg alá söprés"-technikájának...:) születhettünk/élhettünk volna rosszabb korban is, gondolj erre:)
@jaegtoer:

"_ inkább fuvolázz:)_"

..."a kabát" a végszó.

fuvolázzon Kis Kegyed:DDD
@sírbateszezazegész: Bizony a Prédikátor megírta, hogy ideje van mindennek.
@Penivaldes: ha alaptalan vádakkal illetsz mást, akkor könnyebb? önszuggesztió?... hm, Kedves, ilyenkor mi a helyzet?:)
@Dr. jenőke (jenőke): A rossz (vagy annak láccó) hír hozójának esete, de nem a Tótmarival!:-P
@jog-ász: A Nemzeti Dohánybolt ajtajára ki van írva, hogy fotózás, videofelvétel és hangfelvétel szigorúan tilos. Valaki magyarázza meg, hogy miért??!!
@sírbateszezazegész: ha alaptalan lenne akkor nem foglalkoznál vele, de nem ez van. hajlamos vagy rá:(
egyébként ha akarod fel is bonthatjuk a pár hetes eljegyzésünk.
@Penivaldes: ez az boksz:) várjatok, hozok egy kis csipszet:)
@sírbateszezazegész: ne hagyd magad, ne légy papucs! Peni szerintem azt szereti, ha minden este elvered a kis seggit:)))
@Jolka40: Mert ők már megtették, azért..ki lehet kérni a rólam szóló felvételt amúgy?
@sírbateszezazegész:

amit én ott leírtam, a 50 évre egy cca 4000 mrd HUF/év költségvetésű program.
500 mrd-t tegyenek bele a jogvédők, az empatikusok meg a ködszeletelők a saját zsebükből (szj adóalapból leírható), oszt máris hozzá lehet látni...:D

minden sikertelen kísérlet után tíz lenyakazás a projekttagokból.3 jogvédő-3 empatikus-3 ködszeletelő- 3 megmentendő vezér.... ja ez tizenkettő... akkor 12 nyakazás:D rugalmas vagyok, velem szót lehet érteni:)

nem struccolok én....csak ismerem a kéccerkettő utáni szmokat is.... :D
@Penivaldes: Nem néked hozza, Te fogyózz, lyó?
Mi meg a markunkba nevetgélünk, elnézve azt, amit..
@Penivaldes: jó volt a vidrás cikk, engem mindig lenyűgöztek... köszönöm, kis baglyom:)
@sírbateszezazegész: én is szeretem őket. jófejek. mint a mormoták.
:))
na tudok én neked örömet okozni.
@taga20: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): látom se F1, se rally:) és az ebéd sem nyomott el titeket:) és csak holnap lesz új poszt... ajajaj:)
@sírbateszezazegész: ne félj, én veled vagyok. megvédelek ezektől itt ni:)
@sírbateszezazegész: te csak segítünk, puhítjuk a kis bukszát:) a végén meg kenyérre kenheted:)))
@jaegtoer: nem kell ehhez annyi pénz... csak empátia és morál mindenki részéről, na és betartott szabályok...
@taga20: engem Ő bármikor kenhet kenyérre. :))
orbanahibas a szétqrt országért...

minden szétb*szott a fideSS...
@sírbateszezazegész: ja és este még befut Mariann, Csek, Guma, Orica, mi lesz itt? gruppenszex:)))
@taga20: szerintem a lényegen mindig átsiklasz valamiért... :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): az mintha nem kötne le:D a bölcsességed és tisztánlátásod imponáló... :)
@sírbateszezazegész: nem az a lényeg, hogy szeressük egymást gyerekek?:))
@Penivaldes: viszont kívánom, drága Peni:)
@Penivaldes: mint egy pillangó, olyan vagy... :)
Ja. Ma részt veszek az Orbán ellenes összeesküvésben. Megnézem a Story4-en héttől Bárdos műsorát.:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem, inkább nagyszájú. még az asszonynál is elmaradásban vagyok, me itt baszom a rezet:))
@V-PORT: én ezt nem hangoztatnám, még megtudják:))
@sírbateszezazegész: te ne csináld, me mindjárt elhányom magam:) légy má férfi!
@Penivaldes: :)
Gréczy nem lesz többet az ATV-n. Ez annyira sokkolt. :)
@sírbateszezazegész: igazad van, lassan kezdenek bőgni a bikák. :)) vadászidény
Ne legyünk már ennyire földhözragadtak, elvtársak!
Nehogy már ne lehessen úgy megfogalmazni ezt a törvénymódosítást, hogy egészen véletlenül a Tesco-beli dohányboltok megszűnjenek, az Auchan-beliek meg maradjanak.
Egy építész fél óra alatt kiolvas a Tesco-k és a Auchan-ok típustervéből 15 olyan különbséget, amire lehet alapozni.
És ez még csak a kialakítás. Mennyi lehetőség van még a jelenlegi koncessziótulajdonosok vállalkozási hátterének elemzésében, .....
@taga20: az milyen? és ki határozza meg?
@sírbateszezazegész:
Egy politikus minősítését több megközelítésben lehet elvégezni.
Ahogyan olvasom, te Lázár Jánost az eddigi cselekvéseinek a felsorolásával értékeled, némi személyiségjegyek megjelölése mellett.
Az én véleményem kialakításánál annak van elsődleges szerepe, hogy milyen érdemeket szerez a társadalomban, vannak-e nemes közösségi célja és ezeket milyen eszközökkel valósítja meg.
Ehhez igénylem az eddigi eredmények igazolását, és elvárom az adott politikusnak a társadalom általi elfogadottságát.
Hiba lenne Lázár Jánost már a szárnyainak bontogatásánál kiemelkedő politikusnak tartani, mert még nem az, és a habitusával képes ugyan pozicionálni magát, de nem az érdemei és a tehetsége által.
Azért, mert egy politikus meghökkentő dolgokat tesz, attól még nem kell zseninek tartani. A rendhagyó tetteit kell először mérlegre tenni, ha azok inkább kártékonyak, mint hasznosak, akkor meg kell kérdőjelezni a politikusi létét.
@Penivaldes: Most tudatosult bennem, hogy volt.:)
@sírbateszezazegész: Peni má meg is mondta hárommal feljebb:)
@Orica Középföldi: :DDDDD

ezt nem hiszem el!:)
pár perce (3. meghallgatás után) itt kötöttem ki én is, újra és újra...

azok az újj mozdulatok amit néhol megvillant, elképesztően kifinomultak.
a zongorista pedig nem volt szimpatikus amikor megláttam, de valami csodát hozott össze...
tud a fickó nagyon!
@V-PORT: és ki lesz helyette? bencsik,bájer,lovas:))) esetleg fricctamás.
@taga20: Somogyi Zoltán, Krug Emília, Somos András és Vicsek Ferenc
@Mariann19: szokásodhoz híven precízen fogalmazol, amit szinte mindig magaménak is vallok vagy eltudok fogadni.

de most ezzel a ponttal vitatkoznék: "elvárom az adott politikusnak a társadalom általi elfogadottságát."
ez azért egy álom kategória. nem gondolod?
@guma: Szia Guma!
"Ez azért egy álom kategória, nem gondolod?"
De. Kár, hogy nem tettem hozzá, hogy ez csak egy elméleti elvárás lehet, és messze van a magyar valóságtól.
Nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy az utóbbi két évtizedben lett volna a nagy többség által elfogadott vezető politikusunk.
A hsz-at egyébként azért is írtam, hogy Lázár megitélésénél ne essünk abba a hibába, mint Orbánnál.Orbánt a rendszerváltáskor a Nagy Imre temetésénél elmondott beszéde okán egyy kiemelkedő tehetségnek kiáltották ki, és ez a jellemzés elkíséri a mai napig.
Az ember keresi ilyenkor az indoklást tételesen, hogy melyek ezek.
Két választást vesztett a téves helyzetértékelés miatt, gazdaságilag sem a regnálása alatt nem mutatott fel kimagasló eredményeket, a jelenlegiről nem szólva.
Talán a svádája jó volt, de ilyen több százezer van Magyarországon.
A lényeg az, hogy saját magunkban kell eldöntenünk érvekkel alátámasztva, hogy hogyan minősítsünk egy vezető politikust, ne mások véleményét fogadjuk el.
Mai nap történése. Gyerek (23 éves, nem beugrató) bement az Auchan-ban lévő Nemzeti Dohányboltba cigiért, ami nyitva volt, de ott közölték vele, hogy vasárnap csak üdítőt árulnak. A hipermarket mellett! Csak üdítőt! Ezért nyitva tart vasárnap. Ismerve ezeknek a csuti farizeusoknak a lelkivilágát, az ilyen "istennek tetsző cselekedeteket" biztos nem ők, hanem az adófizetők finanszírozzák. Biztos valami közmunkást alkalmaznak.
@Mariann19: :) szia:)
Jeleztem, nagy valószínűséggel tévedek...
Máshonnan nézzük/közelítjük meg őt. Te elvárod, hogy hasznos legyen a közjó érdekében. Mi a közjó? Kádár hasznos volt? S, ha igen, ha nem ezt mikortól datáljuk? Saját szubjektumunk változásával változik-e véleményünk? S ezáltal változik-e az alany társadalom általi elfogadottsága?
Én megpróbáltam kihagyni a személyes ellenszenvemet abból, amit írtam. Azt sem állítom, hogy bármi meghökkentő dolgot tett. Sőt azt mondom, semmi meghökkentőt nem tett. Nem tartom helyesnek tetteit, abból a szempontból, amit én, mint végső cél, kívánatosnak tartok. Viszont csak annyi különbséget látok közte és sok, most a "demokratikus ellenzék" soraiban levő személy közt, hogy koránál fogva hátránnyal indult. Én nem nevezn azért őt már szárnyait bontogatónak.
Mi nem fogunk soha egyetérteni lázár megítélésében:) viszont az én gondolatmenetemből egyenesen következik -az a valószínűleg téves megállapítás-, hogy ő alkalmas az ország konszolidációjára, annak egy magasabb minőségbe való átsegítésére és orbán dúlásának/elmebajának megállítására.
@wanekus: ..meg Bibliát és estleg zsoltárkönyvet, valamint (here)morzsolót! Utóbbira egyre nagyobb ingert érzek!
@sírbateszezazegész: én ezt nem hiszem hogy Lázár alkalmas lenne a célra amit neki ajánlanál.magasabb mínőséget nem képvisel attól mert self made man.
@wanekus: nem akarok segíteni, de szerintem te is, meg a gyerek is szokjon le. ne toljátok má ezeknek a szekerét:) max. a szakadék felé, akko okés:)
@Penivaldes: azé egy berija szerepet szavazzunk meg neki:)
@Mariann19: :)))

szia!
szerelmes vagy?:DD (nem szoktál ilyen hibát véteni :DDDD)
megint bele kell kötnöm szövegedbe (BOCS!)

1 azaz egyetlen választást nyert meg.

önálló megmérettetésen 1-t sem! ronggyá verte Fehérváron az a tag aki nem sokkal később kicsit titokzatos körülmények között autóbalesetben meghalt az üres úton...

(ígérem nem kötözködöm ma többet:))))
@guma: persze, hogy az. nyúlba:)))
@Penivaldes: mint a vidija:) eddig nem tűntföl? tűéles elme, sárm, kitartás:))) és még a csajok nyelvén is értek:)
@Penivaldes: bocs, de ez má tényleg gusztustalan:) ezmá über OFF
@taga20: ahogy látom nem pihiztél eleget!:)

légy már férfi?!:DDDDDD
elárulom neked, mint rangidős: férfi ezerféle van...
éppúgy mint nő!
csak nem minden férfi láthatja meg AZT nőt és nem minden nőnek lesz látható AZ a férfi...
(nehogy a saját "károd" után gyere erre rá:D)
@Penivaldes: leírtam, nagyon valószínű ismét tévedek... nem először az életben:)... hagyom magam megvezetni... mivel nem vagyok lázár szekértolója, így nem is akarok meggyőzni arról senkit, hogy az úgy van ahogy papírra vetettem... meg azt is írtam, ezt csak én látom így... ez nem deklaráció:)
@Penivaldes: ha nem lenne itt a bikád, akko azt mondanám, hogy ugorjunk lejjebb, az jobban tetszene:) dehát nem mondom.
@taga20: melyikünknek tetszene jobban? neked? nekem?:)
@taga20: ez a te nagy problémád... hogy itt kevés a csaj:)
@guma: drága högyem, csak ezt a pár órát bírja ki és eltűnök:) és csak jövő péntek este jelentkezek újra, de addig mindent bele:)))
@taga20: most mondta: hópárduc... nem bika... te bikaként tekintesz magadra?... nagy aganccsal?:)
@sírbateszezazegész: azé Csekket bekeríteném egyszer:) persze csak akko, ha az asszony megengedni:)))
MI EZ A BAGZÁS ITT??? Becarás... Komolytalan népség!
ÉS A NER NEKTEK SMAFÚ?
@Penivaldes: " tudjuk mi ezt" ez most mire vonatkozik?
@sírbateszezazegész:súgok, te vagy a bika, ezé ne kezdjél párducolni nekem:))
@taga20: beszéld meg Csekk alfahímjével... pont most jött meg:)
@Penivaldes: nem, me neki is itt van a virtuális bikája:) Bolika:))
@taga20: elmaradásban?! Hát, leszel te másban is, ha meglátja, miket irogálsz nekem. :D
@sírbateszezazegész: kicsit mindkettő. ;)
@Penivaldes:
Én evezni voltam nyuszifűl.
Most még van 2 gép, amit holnapra rendbe kell tenni, de egyik szemem rajtatok lesz, nem elszemtelenedni!
Nyulambulam sehol?
Már aggódok... Lehet, hogy valami felmentő sörkommandót kéne küldeni neki???
@guma: "Szerelmes vagy?"
Megállás nélkül.
"1 azaz egyetlen választást nyert meg."
Erről én nem írtam, hanem azt, hogy kettőt veszített, és itt Orbán Viktorról volt szó.
Most kivételesen két vágányon futunk. Kire gondoltál, aki Fehérváron veszített?
Az is lehet, hogy én nem vagyok most a toppon.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: félsz, hogy egyedül nem bírsz el velünk?! Pedig itt van sírbatesz és taga segítségnek.:D
@taga20: ugyan, Bolitól nem kell félned. meg Csekk könnyen átáll a te oldaladra. próbáld meg.
Csekk férfivadász, ezt használd ki.
:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rólam vedd le a szemed, figyeld inkább hogyan lép félre Királylányod.
@taga20:
KRETÉNKE VAGY... :D
Letamagocsiztál te, te... NER szökevény?

@sírbateszezazegész:
Qrvára ráértek... Találjak nektek melót???

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Királylány! Rúgd szét a hátsójukat, mert hát mégis, ha kiskegyed teszi, ezek a lükék itt lelkesen csaholnak is hozzá... :))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Azzal a szerelmes szamárral aztán kint vagyunk a ... léből... persze... :(
@Penivaldes: tudod mi indukákta ezt az egészet, igaz:)
@Penivaldes:
Nyuszika... Akinek flancia a hódja... izé a hódtolója... :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: öcsém, ha nem ápolod a kis barátnődet, me melozol blablabla, akko majd én szórakoztatom:) látom vágyik egy férfias, érző, határozott pasira:) na itt vagyok én, te goszbásztörsz:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: :) szerintem elcsúszott az abc már az elején egyet balra:) húzd vissza, az is menni fog:)
@taga20:
Szerintem nem fanyalodna rád, még ha olyan hozományt is ajánlgatnál neki, mint Piktor a Közgéppel...
Most jut eszembe, milyen lesz ott a mennyasszonytánc?
Jön Lala és bedob Közgép 20% részvényt az ifjú párnak?
@Penivaldes: Alfonsine definíciója... de sokszor a tiéd is:)
@sírbateszezazegész:
:))
Bacca meg... munkából még senki nem gazdagodott meg. A lelkem nemesedik csak tőle.
így csökent fel a zálamadóság:

2010 márc 31: 20363 milliárd Ft, ez a GDP 80,97 %-a
2013. jún 30-án: 23250 milliárd Ft+ 3000 milliárd = ez a GDP 96,7 %-a
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nekem legalább van olyan hódolom aki nem hanyatt fekve akar elsősorban látni:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha egy kicsit is tisztelnéd a csajokat, akko megvárnád, hogy mit mond Ő :) szerintem mi má bedobtuk a manyupot, elég legyen:)
@Penivaldes: te ezt a hülyeséget, hol olvastad?:)
@taga20: nem mindenki olyan mint te. Sirbatesz a lelkemet szeretné.
Tanévnyitó

Őszinte tanévnyitó-gigantikus szívás

Litkai Gergely

Kedves középszerűek! Kedves szegények! Kedves államtitkár asszony! Nagy nap ez a mai, hiszen 2010 óta minden nap nagy, jelentőséggel teli és többségtől duzzadó. Ma, amikor negyedszer szedjük össze és osztjuk ki újra a tankönyvcsomagokat két lágyéksérves szabotőr, két középszerű napközis tanárnő és a minisztérium fotósa jelenlétében, végre kijelenhetjük, hogy szakítva a pedagógus hagyományokkal, nem henyéltük át a nyarat. De a Minisztérium sem pihent, nomen est omen, emberi és erőforrás volt egész nyáron. Még egy hete is módosították a közoktatási törvényt, hiszen a hosszú távú tervezés fontos az oktatásban, és manapság egy hét már jóval hosszabb táv, mint amihez hozzászokhattunk. Köszönjük a két rolni vécépapírt, amit ünnepélyes keretek között vehettünk át, és azt a 12 új álláshelyet, amiből 16 szűnt meg. Most már tudjuk, milyen szöveges példával fogjuk illusztrálni a negatív számokat az alsósoknak.

Kis lépés ez az itt tanulók számára, ám egy gigantikus szívás az elkövetkező generációknak. A közoktatás átalakítása során mi is bepillantást kaptunk a számok birodalmába és a betűk országába, mindezt a kretének bolygóján. Nyilván meglepi Önöket ez a hangütés, de mivel már fél éve nem tudjuk, hogy ki is az igazgató, jómagam pedig úgy várom a nyugdíjat, mint egyszeri miniszter a stadionavatást, végre őszintén beszélhetek egy évnyitón.

Az erkölcstan oktatás megkezdése némi késedelmet fog szenvedni, mivel négy raklapot elloptak, egy pedig megérkezett. Ez utóbbi adag képezi inkább az akadályt. Remélem, Önöknek is jut majd néhány példány és felütik a szolidaritásnál, bár akikben ilyen zsigeri a parasztság, még egy ilyen magas színvonalú mű is írott malaszt marad. Megkértük a hittanra járókat, imádkozzanak, hogy ne legyen erkölcstan-oktatás.

Ne aggódjanak, minden levelet megkaptunk, azt is, amiben szabotőrnek neveznek, azért nem válaszoltunk csak rá, mert aki írta, még aláírással együtt sem tudott nevet szerezni, névtelen levelekre pedig nem válaszolunk. Írták azt is, hogy minden nap van testnevelés, mivel tornatermet nem álmodott ehhez a koncepcióhoz fenntartónk, így szeptembertől minden kollégának kiosztottunk egy fegyenctréning videokazettát. Megkaptuk azt a levelet is, hogy csak életveszélyes dolgok karbantartására van lehetőség, ezért a fiú és a lányvécében visszacseréltük a rovásírásos táblákat, mert elég sok életveszélyes fenyegetést kaptunk miattuk. Pedig ezeknek kitételét előző levelükben javasolták.

Egyébként is a művelt emberfők zavarosak, válaszokat keresnek a kérdésekre, új kérdéseket tesznek fel, politizálnak. Egyetemekre mennének, amiből túl sok van. Utána meg elhagyják az országot, mert rájöttek, hogy itt nem lehet élni. Ennek az elején kell gátat szabni. Az oktatás szerepének elhanyagolható mivoltát mi sem támasztja alá azonban jobban, hogy olyan észrevétlen szellemi motyóval, mint ami Önöknek van, simán tudják ezt irányítani. Akkor meg minek. Ennek tudatban ezennel megnyitom a tanévet.
@gipsz.jakab:
Nem érted te eztet!
Azt a kekec hétszencsígedet!
Unortodoxul kő számóni, ahogy Eltolcsy ettárs teszi aztat, szegény rémülten pislákoló hülyegyerek Vargával, oszt akkor Orbanisztán felderül - aki ügyesen ezt kommunikálja, az pedig jogosan kapja meg a Focialista Hazáért Érdemrend Ánuszrózsákkal díszített Nagyvalagrendjét.
Nem holmi számokkal jönni!
Az csak kommunista, bolsevista trükk!
@gipsz.jakab: te nem tudod, hogy a csökkenés negatív növekedés, vagy a növekedés negatív csökkenés:)
@Penivaldes:
Ezt ő mondta??? :)))) Kacag a bélésem... :D
Plátói (vagy IFA PLATÓI) a L'Amúr?
@Penivaldes: ahogy azt hókefélke elképzeli:)
így csökent fel a zálamadóság:

2010 márc 31: 20363 milliárd Ft, ez a GDP 80,97 %-a
2013. jún 30-án: 23250 milliárd Ft+ 3000 milliárd = ez a GDP 96,7 %-a

a fideSS mafia mindent szétrabol...

O.Viktor, S.Lajos, P.Sándor és társaik bűnszervezetten szétlopnak mindent...
@Myrath:
Most még röhögünk, de ez tényleg egyre inkább a "kretének bolygója".
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem is tudom, a dominájuk nem lennék. Ugyanis ők még a seggbe rúgást is élvezik. Hogy lehet egy ilyen mazochista bandát büntetni?! :D
@sírbateszezazegész: No persze, mert ha lenne, akkor te már rögtön nem hordán kívüli lennél. Pedig én úgy látom, hogy a Peni után loholó hordába már szépen betagozódtál. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Úgy, hogy nem ütöd őket!!! :))

Betagozódtak? Dehogy...
gallery.site.hu/d/7487901-2/090125_Veroce_190.jpg

Földig lóg a lefetyelőjük! :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: utánam nem horda rohan, az te vagy, akit itt minden pasi meg akarna....)
@Myrath:

Észrevétlen szellemi motyóval:)))))Ez kurvajó, az egész:))))))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csek ez azé az oldalszúrás csúnya vot Peni felé:) nem egy ligába fociztok! bár egy sárbunyot megnéznék veletek:)))
@Penivaldes: nem, te egy későbbi kiadás vagy sokszor...
nem tudják a lelket hova tenni a vezérbikák... mondhatni isten barmai:)... közben Alfonsine meg itt mulat a barcogásukon:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: akkor hogy tartok fegyelmet?!
@Penivaldes: maradjunk annyiban, hogy ketten vagyunk legalább. de a fiúk a legyet is röptében-köptében. :D
@sírbateszezazegész:
Nálam a politikus megitélésénél a vezérelv az, hogy igenis, a népjólét érdekében dolgozzon, a társadalom minél nagyobb részének az érdekeit szolgálja.
Most ne menjünk bele a közjó fogalmi meghatározásának a kérdésébe, mert ezt meg lehet nézni a google-on.
Nem tudom díjazni azt a karriert, amely önjelöltkénti fellépéssel választja ki önmagát.
Most áűltalános megállapításokat mondok, legyen a te dolgod, hogy ezekből mit adaptálsz a vitatott személyre.
Meg kell továbbá nézni tüzetesen, hogy politikusként kiknek az érdekeit képviseli, és ezeknek mi a társadalmi haszna.
Amennyiben pozicióját saját vagyoni, anyagi érdekei szolgálatába állítja, ez ellentmond még a hétköznapi értékrendnek is, nemhogy politikusi jellemzőként elfogadható legyen.
Visszatérve Lázár Jánosra.
Melyek azok a tényezők, amelyek szerint alkalmasabbnak találod őt Orbán helyére lépni az ország konszolidációjának /?/ az érdekében.
Emberileg hogyan értékelnéd, ha Orbánt kiütné a nyeregből, és beülne annak az embernek a helyére, akinek a pályafutását köszönheti?
@taga20: nem csúnyának szántam. Csak idenéztem párszor ma, és azt látom, hogy ti itt 3-4-en loholtok Peni után. Ez is egyfajta csoport, amibe a csoporton kívüli sírbatesz is beletartozik. Pedig ő nem csapatjátékos, bevallása szerint. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ha te mondod, akkor az úgy van... ki vagyok én, hogy ellentmondjak neked?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tényleg. Hol van ez a fajállat, mármint Vérnyulacska?
Tegnap sem volt, azt hittem, veled volt az evezős bulin.
@Mariann19: üldözöd a szerelmeddel és má nem mer idegyünni:)
@taga20: ez csúnya volt. szegény mariann, és nyúl. pedig annyira szép pár.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: én egész nap húztam és nem meg:) ugrik minden disznóságra, egy igazi bula:)
@Penivaldes: nem bírják szuflával?! :D
@sírbateszezazegész: mna ugye, mégis betörtük a mi magányos lovasunkat. :D Mondtam, neked, hogy előbb-utóbb te is egy leszel a mi kis családunkban. Kicsit beteges, torzsalkodó, de hát, melyik család normális?! :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem, pedig laza a tempó amit diktálunk nekik:)

Igen te vagy a mama a családban, én vagyok a lány:)
@Mariann19: Nagyon egyszerűen válaszolnék: európai értékrendet vall magáénak, polgárit, nem feudalistát... minden egyes megmozdulásából ez sugárzik... tudom ez ellentmondásnak tűnik, azzal, amit tesz, de ő nem érzi jól magát az orbánt körülvevő funkcionális analfabéták közt, nem gondolja, hogy az a helyes dolog, ha valakinek a csiga mászik az orrából... nem szereti ezt a szellemi nihilt, ami itt körülveszi... a tömegdemokráciát használja, de nem szereti, a hatalommal tud élni és hihetetlenül racionális és nagysílűbb, mint orbán... ezért konszolidálná az országot, mert nem akar szabadságért küzdő suttyó parasztvezér lenni, hanem élvezni akarja az életet... szerintem
Mindegy hogyan értékelem, meg kell történnie a közjó érdekében... én soha nem fordítanék neki hátat, de hogy az lánglelkű vátesszel mit csinál, az nem érdekel...
@sírbateszezazegész: polgári...dehogy. messze van a polgártól mint Makó Jeruzsálemtől
@Penivaldes: bocs Mariann, nagyon látszik:) de ha csaj lennék akko ráugranék nyúlra:) bár eléggé rébuszokba beszél. szerintem a puncit is 8mondatba írná le+ húsz templomos fénykép:)))
@Penivaldes: ez azé dupla szemétség vot:)
@taga20: "Üldözöd a szerelmeddel."
Ha látnál, rájönnél, a helyzet reciprok. Engem szoktak üldözni. Te hülye!
@sírbateszezazegész:

" nem szereti ezt a szellemi nihilt, ami itt körülveszi...a hatalommal tud élni és hihetetlenül racionális és nagysílűbb, mint orbán..."

Ezt te miből deriváltad????
@Penivaldes: Meg sem érdemlem.
Te viszont ne hagyd magad! Kicsit keményebben!
@Mariann19: ha keményebb lennék összetörne az összes
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: gondolod? több kell ahhoz, csak a szerepek felcserélődnek gyakran...:)
Persze ez csak biztos az önérzet utolsó kétségbeesett próbálkozása, ugye:)
@Penivaldes: ezé:)Igen te vagy a mama a családban, én vagyok a lány:)
és ezt te írtad Cseknek.
@Orica Középföldi: Viszont harácsoló, pofátlan, és erőszakos. Ha a hatalommal való élni tudás azt jelenti, hogy be tud terjeszteni olyan törvényjavaslatot, amitől gazdagodik, és képes megszavaztatni a gombnyomogató majmokkal, akkor igaz a tétel.
Minden jót kívánok a törzsközönségnek!
@Penivaldes: szvsz az ilyenekből lettek a rinaldik:)... de már gondolkodni sem tudok ilyen tempó mellett:)
@Mariann19: Kedves hölgyem, ha ön ekkora spiller és nem érez semmit nyúl iránt( kacckacc) akko mi ez a heves támadás:)
@Penivaldes: te..te, azt azé érted, hogy egy fiatalasszonyt(egy cédát) lenénized akko az sértés?
@taga20: nem lenéniztem, hanem nekem olyan mint te egy anya, és ti vagytok a fiacskái.
és engem örökbe fogadtatok
az volt már hogy orbántakarogy?
@Habakuk999:

"Minden jót kívánok a törzsközönségnek!"

viszont kííííváááánjúúk
@Orica Középföldi: tudtam, úgy tudtam:)
nálad az nem elég, hogy én így gondolom, ugye?:)
@Penivaldes: hát szerintem ez úgy hülyeség ahogy van:)))
@taga20: gyenge vagy, ettől még nem fekszem ki:)
@GeoCracker: akkor, mint bikfic:), jelentkezem... neked is csak azt tudom mondani, rinaldiék is így kezdték... fogadjuk el, hogy vannak akik nem vélik úgy, hogy nekik ne lenne joguk a '90 előtti osztogatásból részesűlniük... s aki most szerezz, annak többet kell tenni érte...
@sírbateszezazegész:
Miután államférfiúi képességekkel ruháztad fel Lázár Jánost, ezt írod:
"Európai értékrendet vall magáénak, nem feudalistát.
Nem érzi jól magát az Orbánt körülvevő funkcionális analfabéták között."
Kormánytagként részt vesz abban a feudális restaurációban, amelynek tanui vagyunk.
Amennyiben nem érzi magáénak azt a politikai gyakorlatot, amelyet Orbán Viktor folytat, módjában van ellene fellépni /ezt még nem tapasztalhattuk/ , ennek híján a részvételét megszüntetni.
Azt honnan tudod megállapítani, hogy az Orbánt körülvevők közül és hozzájuk képest a habitusa
magasabb rendű?
"Ő alkalmasabb az ország irányítására."
Tisztelem a véleményedet, alátámasztani nem tudom, mivel nincsenek ehhez meg a megfelelő információim, ismereteim.
pedig kellemesen eltudnánk szórakozni..:)
@Mariann19: pontosan, Lázár egy számító, és mondhatni erkölcstelen alak. az meg hogy 90 után szerezte a vagyont nem okoz nálam lenyűgözést
@Penivaldes: elveszett egy kommentem: megint elmész a falig... profilozz újra... ez a harmadik:)
@taga20: "Mi ez a heves támadás?"
Az, hogy nem a 687.sz. Italboltban vagyunk a stílust illetően.
@Penivaldes: Nálam sem. Egyetértünk.
@Mariann19: próbálok úgy gondolkodni ahogy otthon láttam.
@Penivaldes: Azt mindíg látom, hogy jó neveltetésben részesültél.
Nem vagyok hivatott ezt minősíteni, de ha jót mondunk, akkor szabad.
@sírbateszezazegész:

Nem bizony:)) Már óvódás korában azt kérdeztem a fiamtól - bármit mondott - miért?

Lehet, hogy az indokaiddal meg tudsz győzni, új nézőpontból tudok szemlélődni, felfedezem az előttem eddig rejtve maradt értékeket, etc. etc.
@Penivaldes: Ha zavarban vagy, vágd ki magad!
Ma mindíg csak biztassalak?
@Mariann19: hatalmi bázist épít magának... most ez felel meg céljainak... ha van időd nézd meg a drávához kihelyezett kormányülést... egyedül ő nem volt szervilis... nem szaros gumicsizmás parasztokkal akar parolázni... az ő gyereke nem lesilányított tudást adó magyar egyetemre fog járni és nem a szomszéd nagyparaszt lányát fogja elvenni, akit ő rak be a saját cégébe... egyedűl tudja viselni az öltönyt a mai vezetők közül... igen, ő tud késsel-villával enni, s nem is kedve ellen való...
@GeoCracker: nem is annak vettem:).. csak nem lehetett kihagyni:)
@Penivaldes: velem szemben azt tudom, megteszed... :)
@sírbateszezazegész: aha és az ha vki tud és szeret késsel villával enni egyenesen jelenti azt, hogy az egyén egy minőség, példa? ennyire el tud minket kápráztatni a külsőség?
amit leírsz az igaz, az ő gyermeke valóban nem a szomszéd gazda lányát veszi el. de én úgy látom, hogy tőle aztán mi maradhatunk a sárba. Ő csak magának épít
@Orica Középföldi: amit Mariannak írtam, azt tudnám neked is... elitista:)
@Habakuk999: ne menj el!... eddig ma minden fronton vereséget szenvedtem... ma a pofozógép szerepét húztam:)... felválthatnál:).. szilva rendben?
@sírbateszezazegész:

Nekem ez kevés indoklásul:))
Lehet, hogy közelebbről jobban látszanak a "részletek".
@sírbateszezazegész: @Mariann19:

annyit tennék hozzá, hogy vitatok minden olyan állítást, amely a táskahordozót pozitívabb figurának mutatja, mint a táskást.

Lázár a legkíméletlenebb, leggátlástalanabb figura az utóbbi 25 év politikai életében.lassan lekörözi a gazdát. ártatlan Boldizsár megvan? önkéntelen annyit ér megvan?

semmi európai nincs benne. a tárgyalási szándék, hozzáállás, technika, csak az aljasságának fokozatainak kérdése.
@Mariann19: de azé csípsz?:) mégha beszólok néha néha:))
@sírbateszezazegész:

mi a probléma, miben vesztettél? mesélj röviden. meg fogom érteni...
@sírbateszezazegész:
"Hatalmi bázist épít ki magának, ez felel meg a céljainak."
Ez engem, mint állampolgárt kurvára nem érdekel /bocsánat/.
Nem az egyéni ambiciók számítanak!!!
Kedves sirbatesz!
A további érveid olyanok, amelyekre nem lehet vitát alapozni, mivel azokra meggyőződésből nem lehet válaszolni.
Íme:"Nem szaros gumicsizmás parasztokkal akar parolázni. Az ő gyereke nem lesilányított tudást adó magyar egyetemre fog járni és nem a szomszéd nagyparaszt lányát fogja elvenni."
Fenieket egy vitában sem cáfolni, sem megerősíteni nem lehet, ezért nem alkalmasak
egy vita tovább folytatására.
Nem szeretnélek megbántani, sőt, de ezekből a mondataidból inkább az Orbán iránti ellenszenv
mutatkozik meg, az pedig eltér a kiinduló témánktól.
@sírbateszezazegész:
"_ hatalmi bázist épít magának... most ez felel meg céljainak... ha van időd nézd meg a drávához kihelyezett kormányülést... egyedül ő nem volt szervilis... nem szaros gumicsizmás parasztokkal akar parolázni... az ő gyereke nem lesilányított tudást adó magyar egyetemre fog járni és nem a szomszéd nagyparaszt lányát fogja elvenni, akit ő rak be a saját cégébe... egyedűl tudja viselni az öltönyt a mai vezetők közül... igen, ő tud késsel-villával enni, s nem is kedve ellen való...
_"
éppen, mint pintér. jól kinézünk, a maffiózóink az européerjeink. beszarás:DD

igyekezzé, vazze..... hogy legyen neked is egy kis annyit is ér-jed:D:D:D:D:D:D
@Penivaldes: ha azt gondolod, hogy engem elkápráztat a külsőség, akkor igazad van... lehet, hogy elkápráztar...

Viszont az, hogy eltolcsy, piktor, lézerdzsoni, fletó, libajnai, etc. jól hangzik ugyan, mint ahogy az is, hogy mindegyiket a legdehonesztálóbb jelzőkkel illetjük, de, ha ezek befolyásolják látásmódunkat, akkor sokkal nehezebb valós képet kapni az eseményekről... persze, lehet, én vagyok elfogult... nem azért szüntetné meg a sarat, mert jószívű, törödik a többiekkel...de sem a lyukas zoknikra, sem a cipőn maradt sárra nem kiváncsi... meg azt is tudja, etetni kell a birkát, ha nyírni akarja...
@taga20: "Azért csípsz?"
Miután az itteni hölgyeket elég gyakran cédának nevezed, elmondom, hogy mi a jelentése:
kéjhölgy, kurtizán, lotyó, szajha, cafka, utcalány stb.
Kérdésedre nincs válasz.
@sírbateszezazegész: :-))

Egyébként van abban valami, hogy minél később kezd bele valaki a politikába, annál aggresszívebb lesz nálunk. De ez valami hülye specialitás itt a Kárpátok alatt
@jaegtoer:
Mi lesz már? Az utóbbi időben lassan ugyanazt fújjuk.
Miről fogunk vitatkozni, ha ez így megy.
@sírbateszezazegész: drágám, most nagyon elvétetted a rúgást. Tőlem mindig is távol állt a piktorozás, eltolcsyzás és társai.
az utolsóban önkéntelenül is leírod, hogy számára mi csak nyírni való birkák vagyunk, nem többek. az pedig ne is haragudj de marhára nem európaiság, meg polgári gondolkodás. hanem vmi banánköztársaságbéli ügy.
@sírbateszezazegész:

ne csüggedj, ebben sem vagy egyedül, ez itt egy búcsúkomment:

"_____
jaegtoer 2013.09.01. 18:23:34

@iii:

az elv lényegét nem értik. ha részt veszek benne, elismerem, hogy van esélyem a nyerésre, ergo ha van esélyem a győzelemre, akkor demokratikus. ha pedig demokratikus, akkor hónapokon keresztül minek nyivákoltak arról, hogy nem az, sőt diktatórikus.

amennyiben ez így van, azaz az ellenzék a részvételével elismeri azt, hogy demokratikus a rendszer is, a választás is, akkor én kiszállok, mert azt hittem, hogy az ellenkezője igaz. ezért töredelmesen belátom, hogy az ellenzék egységéhez rám nincs is szükség és basszanak Együtt 2014-ben, ellenben nélkülem. mert semmilyen más eredményt nem fognak elérni, mint legalizálják a fennálló törvénytelenségeket és a féloldalas választási rendszert. de ki vagyok én, hogy szembe menjek az ellenzék többségével, mi több egészével.
sok szerencsét a kondérhoz vezető úton.
_____"
@sírbateszezazegész: ne kápráztasson el. nem attól válsz úrrá és hölgyé, hogy elegáns öltönyben és kosztümben jársz. meg tudsz finomkodva beszélni.
@Penivaldes: örülök, hogy felismerted, hogy kettönk közül én vagyok a nő. :)
@Mariann19:

azért nem mindenben..igaz ezt iii-nek írtam az előző poszt végén ma este, de nem jutok vele előrébb sehoccse hetek óta...

lásd:

varanus.blog.hu/2013/08/31/lazar_orban_haverjait_szivatja/fullcommentlist/1#c20519242
Olvasta a nagyérdemű?

"A beszélgetésből az derül ki, hogy a magyar kormány tavaly novemberben a litvánok diplomáciai közvetítését kérte az örmények felé. A litvánok felmérték, hogy az azeri kormányzat sajátos túlreagálásait ismerve, ez a Bakuhoz – és sejthetően a Bakut támogató Moszkvához – fűződő viszony megromlásához vezethet. A videón 0:15-nél Juška úgy fogalmaz: „Egyáltalán nem kívánatos, hogy a magyarok bárkivel megrontsák a [litván] viszonyt.” Vagyis a litván nagykövetek arra jutottak, nem érdemes a magyarok azeri-örmény ügyébe belekeveredniük."
index.hu/kulfold/2013/09/01/a_magyarok_miatt_mi_nem_akarunk_szivni/

Komolyan ennyire balfasz a magyar diplomácia?
Ráadásul kavarnak... az meg ugye senkinek sem hiányzik...
Istenem, Piktor nem szeretne ellátogatni Örményországba?
Szerintem kéne - baltát vihet, de ott adnának neki.

KÖSZÖNJÜK A NER REMEK KAPCSOLATÉPÍTÉSÉT ÉS NEMZETKÖZI TEKINTÉLYÜNK EREDMÉNYES NÖVELÉSÉT!
EZT is megcsináltuk! :(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
nekem veled ellentétben kedvesem nem kell azon gondolkodnom, hogy a pasimnak hogyan magyarázzam meg a félrelépéseimet, és azon sem, hogy adott nap sorra került e minden hódolom:))
úgyhogy lehetsz te a nő kettönk közül.
@Mariann19:
"Miután az itteni hölgyeket elég gyakran..."
Ugye???
Ki kurvázik itt? Csak ez a kis nyomi csávó... :D
Ennyi energiát belefeccölni a nevelésébe...
Oszt még azt se tudjuk, késsel-villával tud-e MÁR enni!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Penivaldes:

Ne vesszekedjetek.

Alfonsine hölgy, Penia nő.
@jaegtoer: nem veszekszem én Vele. Eszem ágában nincs.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Pedig a múltkor elküldtem már tánc- és illemórára, a kezdők csoportjába.
Belőle nem lesz már középsős.
@jaegtoer:
Mazsola vagyol...
Bigék ezek mind, csak hát a nyalásunk nem mindegy, szúrja EGYESEK szemét! :))
@Mariann19:
Megbuktatták? Azt mondod, a késsel-villával evésig már el se jutott?
Kezet moshat néha?
Csak merthogy ne'má, elkapunk itt valamit tőle... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én csak féltelek titeket, nehogy egyszerre nyaljatok és a nyelveitek összeakadjon...:)
nekem ilyen jó lelkem van.
@Mariann19: nem érvelek, ez nem egy vita... vèleményt cserélünk egymással, s jeleztem rosszul is gondolhatom... nem lehet azt mondani valóban, hogy orbánért odalennék, de azt gondolom -most, hogy elgondolkoztam azon amit írtál- nem az ellenszenv az ami vezet, de a két ember különbözőségét ez adta ki számomra a legjobban... én leírtam, mit gondolok, ezek benyomások, melyek az eddigi élettapasztalatomon keresztűl szűrve így összegződnek... így valóban nem alkalmasak egy klasszikus vitára... de mivel látom, hogy a többség, akik véleményére mindig adok, határozottan az én meglátásommal ellentétes állásponton van, így hajlamos vagyok arra a következtetésre jutni, én látom rosszul... és félrevittek a következtetéseim... mentségemre legyen mondva, nem vagyok egy popper/ranschbug tudású ember ezen a területen (az fel sem merült, hogy megbántottál volna:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Penivaldes:

szóval nem örülök neki, hogy ekkora nyomatékkal került előtérbe az hogy nem férfiak vagytok, miért fontos ez? ez jelent valami előnyt? vagymi?
@jaegtoer: á csak tudod Csekk kisasszony érzi hogy száll felette az idő, és lassan Holle anyó lesz:) aztán most itt hevülget, meg próbálkozik, hogy a férfiak körül nyalják. De tudod én ezt hagyom. legyen meg neki az öröme:)
@jaegtoer: Több hsz-edet olvastam a választásokat illetően. Most úgy látom, az a dilemmád, hogy az ellenzék demokratikusnak tartja ugyan a választásokat, míg korábban törvénytelennek itélte ő maga.
Jól értem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Kezet moshat néha?
Csak merthogy ne'má, elkapunk itt valamit tőle... :("

nem számít...
az előbb mondta dr. Bubó, hogy az egészség sajnos nem fertőző:DD
a betegség meg erősíti az immunízét..(ez utóbbit én:)
@Mariann19: azé ne a tükröt törd szét! örülök, ha segíthettem:)
@Penivaldes: nálad írtam le, nem rólad. Nem önkéntelenül. Ezt európa boldogabbik felén arisztokráciának vagy polgári értékrendnek nevezik.

:)
@taga20: én bízom benned.
mutasd meg hogyan kérünk fel táncra egy hölgyet?
@jaegtoer: miért csüggednék? Nézőtéren ülök, fogadást nem kötöttem, tudom élvezni a meccset:)
@sírbateszezazegész: nem kell a mosoly jel a végére. mert nem lesz igaz attól. arisztokráciának ugyanis mást neveznek, és neveztek minden korban, meg polgári értékrendnek is mást. Elsősorban egy olyan viselkedést, mely nem az annyit is érrel operál, hanem tiszteletet mutat mások iránt. függetlenül annak vagyoni helyzetétől. A lázárok az uborkafán felkapaszkodottak közé tartoznak.

aki arisztokrata az ő
moly.hu/konyvek/rozsas-jozsef-egy-baranyai-arisztokrata-a-xx-szazadbol-herceg-montenuovo-nandor
@sírbateszezazegész:
Persze, mindketten a véleményünket mondtuk el, szeretek veled beszélgetni még akkor is, ha esetenként másképp közelítünk egy témát.
Egyet azért még hozzátennék.
Szerinted korrekt az a magatartás, amely a politikai karrier érdekében olyan pártvezetőt kíván a helyéről kimozdítani, aki a pártot felépítette, szinte kizárólagos érdemeket szerzett a pártépítésben?
Arról nem is szólva, hogy a hadállásának kiépítésében nem zavarja, hogy az ország demokratikus választáson dönt, és nem az adott személy ambíciói a meghatározóak?
Netán a kibillentésnek vannak fortélyai?
@Mariann19:

ez csak az egyik probléma. erre hosszabb távon stratégiát lehetne építeni. rövid távon nem lehet megverni a fideszt egy esetleges győztes választással. olyan többséget kellene hozzá produkálni, ami nincs.
a versengők pedig annyira pöttyösek, hogy én is kiütést kapok tőle.
erről akarok BG-nal beszélni, de azt hiszem, már elkéstem.
de már annyiszor leírtam hogy már nincs kedvem újra meg újra elővenni. végül is nekem sokkal kényelmesebb hátradőlni egy kicsit és arra a néhány dologra koncentrálni, ami személyesen is érint, érinthet és azokra megoldást találni.
ha az ellenzéknek annyira fontos a kondér, akkor rajta! nélkülem, én meg megoldom az enyémet nélkülük, én előrébb jutok, ők meg meggebednek, és gebedjenek is meg.

amúgy az amit írtam súlyosabb probléma annál a kényszerű leegyszerűsítésnél amit írtál. ezért írtam le az ellenzéket és foglalkozok inkább a saját dzsidipím alakulásával, meg ami engem érint. leg!eleinte még szavazatot számolni is beültem volna amúgy, de ilyen konstellációktól már távol tartom magam. odáig jutottam az ellenzéket sem legalizálom:D:D:D:D

Oricának, és neked tartozok egy levéllel. nem akarom itt untatni a kedves közönséget. trollokat enni azért néha bejövök de amúgy lovak, sör, bor kártya...

ha lesz a nyögdíjról szó azért az még megmozgat, és a jövedelem újraelosztás....kegykulcs, lopkulcs, miazmi
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A képzés után egy kis ideig még tartott a tudomány.
Most a felejtés lépett be.
Vagy osztályismétlésre kerülhetne sor most iskolakezdéskor.
@Penivaldes: értem... tehát az arisztokrácia és polgári értékrend jellemzője a tisztelet mások iránt, függetlenül azok anyagi helyzetétől. Ok.

A :) neked szólt, ezért is különült el. Miért vagy ilyen agresszív velem?
@sírbateszezazegész: én nem vagyok veled agresszív, sőt szeretnélek is, őszintén és tisztán. és álmodoznék rólad éjjelenként. mert lehetnél nekem királyfi fehér lovon.
csak azt látom, hogy neked én nem vagyok mesebeli hercegnő.
pedig szeretném ha neked az lennék.

igen, a self made man még nem polgár és főleg nem arisztokrata.
@jaegtoer: Mindíg van egy olyan érzésem, hogy belőled valami dacos cinizmus jött elő, amelyet a hazai pártok közötti belviszályok hoztak ki.
Tüskésen választod a passzivitást, a magánszférádba való visszahúzódást, de ez álságos külsőség egy olyan politikailag érdeklődő, szemlélődő emberbél, aki még minden esetben véleményt is formál.
Azzal a véleményeddel meg különösen nem tudok egyetérteni, hogy bojkottálni kell a szavazást.
Attól azt még törvényesnek ki lehet mondani, és a győztes nyerítve kiröhögi a távolmaradókat.
Hatást esetleg a külföldi sajtóban lehetne 2-3 napig elérni.
Ne legyél ennyire borúlátó!
@sírbateszezazegész:

Nem kell visszakozni. Lázár már annyi jelmezt hordott, akár az európai polgárét , sőt nagypolgárét is el tudja játszani, ha érdekei úgy kívánják.

Csak nem szabad elfelejteni, ez nem sajátja, csupán ördögien használt eszköztár.

Ennek háttér-statisztája lehet egy jó stylist, egy kiváló angolszabó, egy protokollszakértő és egy ambiciózus feleség.

És igazad van, hátat fordítani nem tanácsos:))

Micsoda darabot/drámát tudott volna írni róla Shakespeare.
@sírbateszezazegész: nem tudlak kiismerni. olyan vagy mint a kósza szél, mely simogat, de hirtelen orkánná válik.
@jaegtoer:

Így igaz, tartozol:)))
Ám tegnap feltettem egy kérdést, elkerülhette a figyelmed. Most Mariann is érintette.

Miből gondolod, hogy a bojkott kommunikációjából nem a fidesz jön ki győztesen? És akkor egypárt.
@Orica Középföldi: ha eszembe jut a Fityesz:) a kurvaanyját a fidesznek!
nem lesz L-Á-Z-Á-R-E-M-E-L-É-S !!!!
nem lesz H-Á-Z-Á-R-E-M-E-L-É-S !!!!
@taga20:
No de mégis!
Nem tudnád valahogy körbeírni?
Pl: a fizetett örömszerző foglalkozást napi szinten gyakorló legközelebbi nőnemű rokonát kéne emlegetni, nem pedig a kurvaanyját...
@gipsz.jakab: pedig lehetne. a drága házak elkelnek, meg a nagyon olcsók.
most örökre elhagyott a másik felem?:(
@gipsz.jakab:
Bacod, a G-Á-Z-Á-R-E-M-E-L-É-S és a 420 forintos diesel kimaradt!
Pedig az a balfasz Szájtátó gyerek is megmondta, hogy a 300 forint fölötti üzemanyagárak csak a qrmány tehetetlenségét tükrözik, csak akarat kérdése az alacsony üzemanyagár!
Akkor most mi van??????????????
@Mariann19: válaszoltam csak eltűnt... ilyen a formám, na akkor még egyszer:

Hónapokon keresztűl naív/álmodózó/idealista voltam a többség machiavellista hatalomtechnikai elméletei közt, melynek létjogosultsága az "a politikus ilyen", "ez a politika" elvek elfogadásán nyugodott, szemben az általam "morál/erkölcs elsődlegessége az élet, s így a politika területén is"-elv előtérbe állításával. A nagy többség ugyan egyetértett ezzel, de nem akceptálta a praktikusság, racionalitás oltárán. Ezt elfogadtam. Nem mintha változott volna a véleményem, de nem akartam senkit sem meggyőzni.
A fentiek figyelembevételével, ha az általad feltett kérdésekre válaszolok akkor két válaszom van: praktikus/racionális válasz az, hogy indifferens bárki múltbeli teljesítménye a jelenkori hasznossága szempontjából, mindegy, hogy korrektnek ítélünk meg egy váltást vagy sem, tény, azzal kell tárgyalni aki a hatalmat jelen pillanatban gyakorolja, elődje miért nem volt ügyesebb, bukása mutatja alkalmatlanságát. A másik koordináta-rendszerben meg nem is szerepelnek a szereplők, mint ahogy az sem, tolvajtól lopni bűn-e...

Jelen helyzetben most egy nem is titkolt lázár-fan vagyok, akinek antidemokratikus volta is lelepleződött:)) s mindezt, mert nem tudok szabatosan fogalmazni:))
(Ezt csak itt írtam le, nem te állítod, csak úgy bennem volt. Elnézést, hogy belekevertelek:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te vagy a szavak zsonglőre, én csak egy kis talpas vagyok:))
@Orica Középföldi: de nem világmegváltó alkat. S mivel nem ilyen, más a célja. Élvezni mindazt, mit szerzett. S ehhez konszolidáció kell.

De jeleztem, nem vagyok mérvadó:)
@Penivaldes: játszol csak itt... falig mész, csodálkozol, hogy ott van? miért? én konzekvens vagyok:) kedves
@sírbateszezazegész:
Bazz... amikor taga felbukkant azt hittem egy perverz állat a csóka.
Azután azt mondtad, "lázár-fan" vagy...
Innentől kezdve, nem tud olyan szado-mazo akármilyen nekrofil lenni, mint te ezzel a "lázár-fan" dolgoddal. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: benzin drága...

de cserébe kaptuk az

AZONNALI RADIKÁLIS ADÓCSÖKKENTÉSEKET !!!!

pl az áfa is felcsökkent 27% ra és ezzel a világon a legalacsonyabb
@taga20:
Mondhattad volna, hogy a legősibb foglalkozást gyakorló (nem, nem barlangrajz készítő), rettentően közeli nőnemű lény, de csak úgy kurvaanyázni... Azért tudod... :((
A 2014-es választásokon a két számottevő baloldali párt egységesen lép majd fel, hiszen nem engedhetik meg maguknak, hogy egymás esélyeit rontva külön induljanak – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Vasárnapi újságban. A politikus szerint a baloldali pártvezetők nemcsak józan belátásuk szerint, hanem külső erők által is rá lesznek kényszerítve a kompromisszumra a személyi ambíciók és az eltérő értékrend ellenére is.

www.hirado.hu/Hirek/2013/09/01/09/Kover_A_baloldalt_penzelok_kikenyszeritik_az_osszefogast.aspx?source=hirkereso

Én megértem Kövér Lászlót. Felrémlett előtte, hogy mi is lenne, ha a KDNP külön indulna.
Választások után az első kérdése az lenne: Fiuk ! ki rakta el és hová a KDNP-t?
@sírbateszezazegész: Fletó azt mondta nélküle nem fog nyerni az ellenzék. Annyira imádom. :)
@sírbateszezazegész: "egyedül ő nem volt szervilis.."
Lázár egy kiszámíthatatlan, félelmetes vipera, aki első adandó alkamommal úgy veri le a pocakost, mint vak a poharat. És az nekünk nagggyyyyyyon rossz lesz.
@gipsz.jakab:
Kicsinyeskedsz...
+ még 46 új adó illetve adóemelés.
Evégre mindent a NER polgáraiért, akik ezt egyenesen kérték is!
Evégre a 3/2 felhatalmaz mindenre!
Fogadjunk, esse'tudtad! :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én csak azt tudom mondani, hogy annyi hülyeséget összehordani, mint te az művészet:) és most nyalok, még ha nem is annak tűnik:)
@taga20:
most láttam amit írtál...hát akkor a következtetés, hogy be vagy zárva önmgad által kiépített határok közé és nem is akarsz onnan kijönni...érdekes, az én utam más volt ...onnan ahol te ma vagy én másfél év alatt kiballagtam és már soha többé oda nem megyek vissza mert egy hatalmas világot fedeztem fel ami olyan nagy, hogy még mindíg rengeteg felfedezni valóm maradt és a többi nem hiányzik...illetve bármikor odaesik elém időpocsékolássá válik és 25 másodperc alatt már tekerem is arrébb

ez is egyfajta hülyeség de eltökélt szelekció mert ott önmagamat is megtaláltam a többiebn meg nem

brühüyyy
@taga20:
Bammeg... valami kis nyomást éreztem... Már tudom mi volt az... a nyelveddel az asszonyod kényeztesd! :)
@sírbateszezazegész:

Könyörgöm, ne szabadkozz állandóan. Nem a hárítás tesz hordán kívülivé. Ha egyáltalán:)

Hogy a véleményed mérvadó-e, nem te döntöd el. Az olvasó. Igaz ez a szvsz-re is.Töltelék szó.

Teljesen egyetértek, nem világmegváltó.
Remélem ez nem fertőző:))
@Mariann19: Szia.
"Szerinted korrekt az a magatartás, amely a politikai karrier érdekében olyan pártvezetőt kíván a helyéről kimozdítani, aki a pártot felépítette, szinte kizár"
A kreatúrák felfalják teremtőjüket. Történelmünkben szinte minden királyt valamelyik rokona vagy vezető főembere gyilkolászta le, ma sincs másképp, csak képletesen vágják el a nyakát.
Az is lehet, hogy O. maga vonul háttérbe, élvezni az összeharácsolt javakat, elmúlt 50 és eddig csak a harc volt az élete, most majd unokázhat rövidesen a kincsesbányában.
@rodeo36: summa summarum nem vagyunk egyformák! és ez így van rendjén:) de legalább nem hiszem, hogy mindenkibő jó marós lesz:) valakinek karmesternek is kö lenni, mégha egy szöget se tud beverni a falba:)))
@Spániel:
"Véletlenül" Lala meg lepottyant pár %-ot a Közgépből... A véletlenek, meg a hasonlók.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te nagyon penge vagy:) a pajtást má megszeretgettem, gondoltam feldobom az estédet:)
@Orica Középföldi: @Mariann19:

"_Miből gondolod, hogy a bojkott kommunikációjából nem a fidesz jön ki győztesen? És akkor egypárt._"

csak átmenetileg. egy következetes ellenzéki magatartás és kommunikáció hatása belföldön és külföldön is hatásos lenne. az áldozat hitelesíteni az állítást. lemondani a kondérról mindenkit elgondolkoztatna. a fideszt is amúgy.

ugyanakkor ebben az esetben nem érdekes a fidesz propagandája, vagy hamis egy állítás vagy igaz. legitimálunk egy rendszert vagy nem. ilyen egyszerű.

a fidesz mindent a kétségbevonhatatlan legitimációra épített. ezért kell itt az achilles sarkán támadni. ráadásul költség és idő kíméló.
amúgy elég szar ügy bejelentet bojkott után a szavazók 25 %-val 80%-os többséget elérni és azért csalni, hogy kevesebb parlamenti hely jusson a győztesekre:D
kezdem azt hinni, az ellenzék ilyen vehemens részvételi szándékát látva, hogy ezt az ellenzéket sem feltétlenül kellene legitimálni.
4 keserves év kitakarítaná a szerencselovagokat a pástról csak lenne valami tisztulás
Legitimációs válság aláásná orbán maradék hitelét és 1-2 év alatt a rendszer finanszírozhatatlanná válik. sajátjai égetnék falnák fel, mint Dózsát.

már most sem tudják finanszírozni a mindennapi normál működést, a fejlesztést beruházást pláne nem.
ráadásul az adósság nem csökken, pedig a multik tejelnek rendesen.
Ilyen az, amikor az államot foglyul ejti egy tolvaj banda. ettől mindenkinek távol kell tartania magát egészen addig, amíg ki nem tör a bandaháború. már el is mondtam a kezdetet.
n e m l e h e t m á s t te n n i!
már toltam be linkeket rendszer szintű elemzéssel, teljes áttekintéssel.
már toltam be véleményeket, linkeket, amelyek az orbán rendszer pénzügyi lehetőségeit és mozgásterét taglalja. az érveim elfogytak. és a továbbiakban nem tudok erre több időt és energiát fordítani és nem is akarok...

megszellőztették, mi lenne ha szanyi lenne az EP választáson az mszp listavezetője: a szavam el van akadva... nem találom a szavakat, és nincs is kedve keresgélni...
miután majdhogynem minden lényegest elmondtam, már levelet sem kell írnom...

"_Attól azt még törvényesnek ki lehet mondani, és a győztes nyerítve kiröhögi a távolmaradókat.
Hatást esetleg a külföldi sajtóban lehetne 2-3 napig elérni.
Ne legyél ennyire borúlátó! _"

nem nagyon nyerítenének. ha igen a torkukra fagy. a zsé kurvára elfogyott. figyeld a történéseket, nem sokáig lehet átjátszani a más vagyonát a csókosoknak, mert a szívlapát nagyobbat csattan. ez utóbbi képes beszéd, érteni fogod.
na, tényleg elköszönök, jó éjszakát.

amúgy miért nem járnak utána habonyárpi miből él és autózik? mennyi az annyi?
bocs sötét van itt vakon gépelek csak sejtem a billentyűket
@Spániel:
Unokákat egymás ellen hergelni fajra, nemre, felekezetre tekintet nélkül?
Hát így képzeled némely szerencsétlen nyugdíjas jövőjét?
@taga20:
ja, pláne ha a szögbeverés egy alapvető kategória...bár a kettő nem zárja ki egymást...a szakmákat meg nem csak tisztelem de szeretem is...amellett, hogy magam részéről még némi gyakorlatom is van bennük

szóval: a világ nem egypólusú

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nézed a TV2-öt? Így neveld a sárkányodat! kicsit áthallásos, de kurva jó:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: lala majd odasasszézik, ahol a zsozsót osztják, csak nem fog milliárdokat veszni hagyni?
@taga20:
Poirot jobb... Inkább azt nézem.
Én is maradi vagyok, semmi túlméretezett liberalizmus, csak a puni.
@V-PORT: Jobbik 27 db szavazat, LMP 26 db szavazat, hát ez elég gáz.
@rodeo36: akko azé respektáljuk egymás gyengéit? én így értettem a kis szerszámkészítő agyammal:)MÁS: de minek az a hülye pálcika a kezébe annak a pingvinnek? nyihaha
@jaegtoer:

Kösz, ezt emésztem, jó éjt!
@jaegtoer:
ezzel egyetértve aláhúznám: a gazdasági ellehetetlenűlés már kb egy éve folyik a gyakorlatban csak el van mismásolva egyik zsebből a másikba tett zsékkel azaz nem létező pénzekkel

a lopások folynak tovább...de mit lehet még ellopni?

a GDP már az 1977-es szint alatt van több mint 1000 milliárddal és 68%-a annak amivel átvették és akkor a devíza/valuta tartalék elkótyavetyéléséről nem is szóltunk ami hitelképtelenséget okoz az IMF-en kívűli adósságfinanszírozási lehetőségeknél azaz bezár az ajtó és lehetséges olyan, hogy benyújtják a számlát függetlenűl attól kinél is van az adósságlevél (váltó) mert már régen nem őrzik hanem eladták látva a csődöt mert államcsőd is van

brühüyyy

már!!!!!!!!!!!!!! nem lesz!!!!!!!! hanem van
@jaegtoer:
Maradéktalanul egyetértek, de csak elvi szinten.
Ugyanis erre felkészült a Fidesz.
Szili Katalin pártja, a Jobbik, az LMP, ha nagyon muszáj, külön indul a KDNP, de ott van a most verbuvált újabb jobbos képződmény nem is tudom milyen néven... és mások is. Ezek mind legitimálni fogják a választásokat.
Itt vált világossá például, hogy mi is az LMP feladata.
Magányos maradna - fel sem tűnne a távol maradó néhány párt, habonyizálva: pártocska.
@sírbateszezazegész:
Van abban valami amit írsz, az általam igen nem tisztelt úriember(…) jellemzése kapcsán.
Nyilván magad sem akarsz egy darab szart Sacher tortaként eladni ( főként nem itt-:o ), meg amúgy is érteni vélem a mondandód miértjét.

Szóval, az világos nekem is, hogy „Nem érzi jól magát az Orbánt körülvevő funkcionális analfabéták között." – mint írtad. Ez igaz, aki emlékszik Kusza Szem „pirospöttyös ferde segg” expozéjának ősbemutatójára Hódmezővásárhelyen, az tudja mire gondoltál. Lázár épp csak meg nem fulladt a röhögéstől, azért is szólt közbe, mert ciki lett volna, ha csak úgy elemi erővel feltör belőle a csillapíthatatlan hahotázás. Eddig klappol a véleményed az enyémmel és továbbgondolva azon a ponton is egyezünk, hogy nem az a fajta, aki pont akkora virtigli büdös bunkó paraszt und tahó and gyökér, mint mondjuk a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete Ifjúságkutató csoportjának munkatársa Kövér László elvtárs volt, aki ebben a minőségében a kora előrehaladtával nem hogy okosodott volna, hanem a bunkósága a tizenhatodik hatványára csökkent fel.

Idáig egyetértek veled, de engedd meg, hogy a többivel vitatkozzam!
Nem akar ez a segg semmiféle élhető országot, ha csak nem magára gondolt ez ügyben. Az én véleményem az, hogy aki politikusként egy olyan kijelentést tesz/tett, amit ő, az menjen a jó büdös francba és soha fel ne bukkanjon többé!

Ráadásul követelem, hogy magyarázza ezt meg nekem, mi a lófaszra is gondolt konkrétan!?
Annyitisér – emlékszel nyilván… és akkor a trafik genyóságról még nem is beszéltünk!
Ne légy amnéziás, neked végképp nem áll jól, mint tájékozott, művelt ficzkónak, jó?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az a mi bajunk, hogy nagyjából egyforma faszok vagyunk:) de te vagy ennek a dombnak a kiskakasa, az vitathatatlan:) én nem tudnám heti hét napba nyomni.
@Mariann19: @Orica Középföldi:

ugyanis azzal nem vagyunk kisegítve, ha ez előző rablóbanda kerül vissza a hatalomba.

ezért kell az intő.
egy vesztes választás után a fidesz még elég erős maradna ahhoz, hogy 1 v. 2 év után megbuktassa az újakat. a helyzetnek meg kell érni, ki kell forrni, nem lehet siettetni az eseményeket. 2006-ban sem siettek... a várakozás várakozáson felüli eredményt hozott.
@taga20:
az a pálcika arra való, hogy a nézőtéri majmok azt lessék és mozgassák a fejüket követve a pálcikát...

aki meg a pingvin másik felin űl az úgyis tuggya nem kell neki betagásodnia

brühüyyy

8/12 az egy nagyon szép izé hogyan csinálnád?
@Dr. jenőke (jenőke): Szili Katalin pártja? Az meg mi? Röhej.
Szigetsztmiklósi szavazás: LMP 26 szavazat. Ezzel nem lehet ijesztgetni.
@taga20:
de ha azt mondom: BWV 244 12/8-dal indúl e-moll-ban

akkor te mit értesz?

brühüyyy

előkapod a kalapácsot és gyorsan beversz egy szöget?
@Spániel: Ez az eredmény most jókor jött. Azt gondolom, hogy lélektanilag kellett.
@sírbateszezazegész: Írjuk le, csak úgy, hogy mi van bennünk ebben témában.
Engem hosszú idők óta és folyamatosan foglalkoztat az a kérdés, hogy miért misztifikált a politikusok, szinészek, orvosok foglalkozásának misztifikálása.
Nézzük meg, hogy ki is teszi ezt. Ők maguk.
Kettős célból. Egyrészt a mesterséges misztifikáció által egy magasabb rédióba helyezik magukat a többi földi halandónál, mely egy önelégültségi érzetet kelt bennük.
Másrészt ezzel a trükkel elfedik mindazokat a hibákat, melyeket elkövetnek az erkölcs, az értékrend és a közösségekkel szemben.
Úgy vélik, az általuk "egyszerű"-nek vélt emberek a gyarló eszükkel nem veszik észre.
Tovább haladva azt mondom, hogy a politikusi foglalkozásban is meg kell, hogy férjen egymás mellett a morál, az emóció, a racionalitás, empátia, és ne hivatkozzon senki ezeknek a tényezőknek az ellentmondásaira, ha hibásan dolgozik. Azért gyenge munkájának gyakorlásában, mert ezeket az elemi követelményeket képtelen összehangolni.
Abban van igazad, hogy kizárólag a múlt érdemeiből megélni nem igazságos, de a jelenben még érdemeket sem szerzett ember még nincs abban a helyzetben, hogy felűlmúlja azt, akinek legalább a múltban cselekvései voltak.
Az 1 az több, mint O.
Az elmélkedéseidben szívesen veszek részt, mert így nekem is módom van elmondani kósza gondolataimat.
@rodeo36: azt vágom, hogy tangens30 fok, de 8/12 az mi? valószínű lógtam valamilyen óráról, csak nem tudom melyikről:)))
@taga20:
Napokig fel sem bukkanok... Miről hebegsz édes tezsvírem? :)
@Dr. jenőke (jenőke):

nekem 9. teljesen mindegy mennyit akasztanak, az se bánt, ha az ellenzéket a fidesszel eggyütt segítik lámpavasra.
minden politikus bűnöző
@rodeo36: nem barátom, előkapom a huzalszikrát és körbeváglak! plusz,mínusz egy századra:) ez így rendben van?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: arról, hogy mi legalább tojuk a fidesz szekerét, me melózunk:) nem úgy, mint pl. wmiki és a többi sutyerák! angyalról nem is beszélve.
@taga20:
a 12/8 és 8/12 valamint a 3/4, 2/2, 4/4 az mind a pálcika útját szabályozó faktorok...a pálcika ugyanis egy ezek valamelyike által meghatározott pályán mozog és "rajzol" mindenféle ábrákat a levegőbe...amit el kell tudni olvasni és azonnal alkalmazni megértve azt

erre jó a pingvin...többek között

brühüyyy

cos 127 fok?

brühüyyy
@taga20:
a +/- 0,01 mm az nem minőség ha szikráról van szó, ott +/- 0,001 és precízebb dolgokról kell...mert ha egy vezérgörbét marsz ezzel amit megadtál, akkor az automata nem bírja 48 óránál tovább és ki kell cserélni a vezérgörbét és sok minden mást is

brühüyyy
@taga20:
mongyuk úgy a 12/8 az olyan mint mikor 12 csaj 8 fiúval keringőzik úgy, hogy soha senkinek sem hiányzik a párja...

ezt olgya meg a pingvin...erre tanálták ki

na ???

brühüyyy

és mi van a deróttyaiddal amik szikrádzanak ha van hozzá delejed?
@rodeo36: papa én szeretem pingvineket, csak pálcát ne adjanak a kezükbe, me azt gondolják magukról, hogy a világ csak Mozartból áll:)
@Spániel: Szia Spániel!
Én mindíg egy jelen helyzetet értékelek önmagában, a szereplőket, az indítékokat, a történéseket.
Annak nincs realitása, hogy Orbán valaha is önszántából visszavonulna vezéri mivoltából.
Személyisége, a hatalom imádata és kiterjesztésének szándéka egyre lázasabb tevékenységre ösztönzi, ez az élete.
Lázár kirakatba helyezése hasonlít több, Orbán által az évek során kiemelt és egy ideig futtatott Fidesz potentáthoz.Lásd: Rogán, Szíjjártó, Deutchs, Pokorni és így tovább.
Idővel hátra helyezték őket, egyiküket-másikukat visszarángatták a nyilvánosság elé.
Orbánnak egyelőre megkérdőjelezhetetlen a hatalma, melyhez ragaszkodik is.
A Lázárnak "szabad kezet" adó Orbán mögöttes szándékai nem ismeretesek.
Nem hinném, hogy Orbán simán tűrne egy trónkövetelőt, és azt sem, hogy a régi kollégiumi harcostársak hagynák Lázárt a vezérüknek elfogadni.
@Orica Középföldi: csak nem hagysz:)

Konfrontálódni akkor kell, ha megéri a befektetett energiát, úgy vélem (nem szvsz).
A horda említése meg övön aluli volt, mindkét értelemben!:) ezt érdemlem?:)
@Spániel: én ezt másként látom... majd, ha oda kerül a sor, az idő megmutatja, ki állt közelebb a valósághoz:), de az sem biztos, hogy odakerul...
@jaegtoer: Sötétben vagy? Akkor holnap visszatérünk a témára.
@rodeo36: na látod ezt má értem:) tudtam, hogy Fischer Iván nem csak úgy van és nem azé perkálnak neki sok pénzet, me csak:) még a végén elmegyek az Operába. nem nincs az az isten:)
@Knósszosz: szia:)... leírtam Peninek is, hogy nem másnak, magának akar élhető országot... ehhez viszont konszolidálni kell... ezt kívánja a racionalizmus is... konszolidált helyen nincs gond... volt ebben az országban már "panelproli" is széles néptömeg, azt is elfelejtették... meg, ha belegondolsz csak a "kaparj kurta, neked is jut" modern változatát fogalmazta meg... az eredetit pedig a nagy többség sem kifogásolja...
@sírbateszezazegész:

"A horda említése meg övön aluli volt, mindkét értelemben!:) ezt érdemlem?:)"

Tekintsd olyan konfrontálódásnak, amely megérte a befektetett energiát:)))
@taga20:
belőled sem lesz pingvin sohasem

persze ahhoz sok minden kell ami neked nincs

brühüyyy
@rodeo36: ez a vezérgörbe cucc a múlt évezredbe vot divat. én is csináltam az automata esztergánkra, de má megújultam:) ma má a 3D-s tervezés a menő.
@Mariann19: Arra nem gondolsz, hogy a háttérben megy az ökölharc és a szobatárs oroszlánoknak kezd hullani a foguk?
Az általad felsorolt urak, Rogán stb. egyáltalán nem kerültek háttérbe szerintem, csak pihennek kicsit, hogy ne kopjanak el és újra előugranak valamelyik bokorból, jobb pozícióban.
Orbán pedig ez idő alatt megszerzett MINDENT, amire vágyott, még milyen ambíciói lennének?
Innen, a valószínűsíthető gazdasági összeomlás miatt már leáldozóban van a szerencsecsillaga, a szégyenteljes elkullogás nem a műfaja. Ezért gondoltam a diszkrét háttérbe vonulásra, a balhét vigye el más.
@rodeo36: így van rendben:) milyen lenne ez a bolygó 7 csilliárd pingvinnel? uramisteneszemfaszom:)
@Spániel:
orbán lámpavason végzi...valószínű ő maga tuggya a legjobban

azzal a habitussal amiben fetreng azzal csak lelőni lehet vagy bármi más módon (OPNI zárt szoba drótok meget folyamatos szedálással) nem aggyja fel neki ez léte lényege, ezért él ha végignézed egész életét minden ekörűl forog a mások elnyomása és maga előtérbe állítása a jogosság sohasem merűlt fel benne: cum trucc

brühüyyy

lámpavas az gyors és hatékony
@taga20:
pingvinnek lenni (pláne császárpingvinnek) az kiválcság nem mindenki lehet

te sem

brühüyyy

ne légy féltékeny
@taga20:

Pedig a Varázsfuvolát nagyon élveznéd:))
@Orica Középföldi: most nagyon felcsigáztál:) +18-as kiadás van?
@taga20: egy példa volt a csilliárdból

a 3D is többet kíván

brühüyyy

mindenképpen illesztésről van szó...ne kavard
@sírbateszezazegész:
Remélem rá fog dűűlni, ha...
Még egy közös pont a megítélése trágyában;
ez a féreg, simán hátbaszúrja zorbányt, ha az érdeke úgy kívánja és ne legyen kétsége senkinek, a felcsúti kiskirálypolgár és mester is képes lenne a gazdáját kivégezni, ha az érdeke úgy kívánja.

Jellemtelen, szar, mocskok egytől-egyig, szóval sok felé kell figyelnie a latornak, van neki belső ellenzéke.
@Orica Középföldi:
csak nem képzdeled, hogy bevallaná? még majd???

brühüyyy
letagáznánk
@Spániel:

Mária országa még nincs kész, és nem vagyunk elég keleten.
Egy rögeszmés sose adja fel.
@Orica Középföldi: biztos vagyok abban, mire asszociál elsőként:)

Akkor sem volt szép! (azt már nem írom, nem érdemeltem meg/ nem volt jogos:))
@rodeo36: gondolom te is tudod, hogy valakinek össze kö rakni azt a zongorát? nem lehet mindenki érték teremtő szaki:) tudom a pingvin is teremt! nem vagyok orka, vágom:))
@rodeo36:
lámpavas az gyors és hatékony
és milyen szép! A Margit hídon az eredetire visszaállítottak gyönyörűek és nem utolsó szempont, hogy sok van belőlük. Azokon himbálózni, iiiiiii /most sikkantottam egyet/.
A első próba jól sikerült Szigetszentmiklóson, lehet koccintani:

1. Ladányi Sándor (MSZP-Együtt-DK) 359 szavazat, 52,03 %
2. Keller Tamásné (Fidesz-KDNP) 201, 29,13 %
3. Horváth István (független) 64, 9,28 %
4. Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 34, 4,93 %
5. Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26, 3,77%
6. Tóth Csaba (Magyar Autonóm Néppárt) 6, 0,87 %
@taga20:

Ahogy elnézem érettségedet, ez neked az lesz:))
@Knósszosz: egy szónak is száz a vége! " a válasz ott van a szemedben"www.youtube.com/watch?v=TqmManfUlk0
@iii: vagyis visszajötek a komcsik !

naccerű ! a komancsok !

de ne igyunk medvebőrt !
@Orica Középföldi: drága, hétvégenként itt okosodok:) többet nem tehetek.
@sírbateszezazegész:

Sajnálom, nem volt kettős asszociáció, így nem lehetett bántó, (annyira).
Ha mégis talált, az a vak véletlen műve:))
@Knósszosz: Ugyanezt írtam eddig én is. a hódmezővásárhelyi egy lélek nélküli ölőgép és erősen gyúr a vezérségre. Ehhez pedig elég, ha kipakol bizonyos harácsok és egyéb eben szerzett jószágok mikéntjéről néhány vezető személy vonatkozásában. Már amiben ő nem vett részt. És tadam, máris borul a bili.
Mertugye sem megmagyarázni sem meghazudtolni nem lehet.
@gipsz.jakab: mé ki nyert? kerényi,pozsgay,martonyi,szűrös stb.:)
ne örüjjetek kommancsok !

a nokia már kivonult !
nem lesz több nokiás doboz !
@Orica Középföldi: Ha nem adja fel egy rögeszmés, bajtársai kénytelenek lesznek jól nyakon vágni.
@taga20:

Ó dehogynem. Csak elhatározás kérdése.
@taga20: azok is benzűlöttek, de mostmár átáltak a komancsok közül a dakotákhoz !

jelenleg nem komancsok !
keresztyény hívő erkölcsös magyar hazafiak ! :)
@taga20:

"tudom a pingvin is teremt! nem vagyok orka, vágom:))"

Ez aranyos:))))))))
@Mariann19: érteni vélem a logikád, de az az érzésem, hogy két olyan, önmagában zárt rendszert próbálsz meg elegyíteni, melyeket nem lehet... érdek- vagy értékalapon áll-e egy társadalom... van olyan, hogy ezen halmazok közt van átfedés, de ez nem sokáig fennálló helyzet... a kettő teljes átfedése/azonossága, pedig csak kisebb létszámú társadalmak/csoportok esetén lehetséges... csak a mi világszemléletünk alapja a krisztusi univerzitás, mely mindenkit magába foglal, s ezen nehéz túllépnünk:)
@gipsz.jakab: ha rajtad múlna, még mindig ősközösség lenne:) csajokat közösbe, az lenne az igazi:)
@Spániel:
A hatalom mámorító érzés, és akinek ez volt az életének az alfája és az omegája, az még pénz miatt sem mond le erről az érzetről.
Lehet, hogy a háttérben dúl a belharc, de a keménykezű dirigens egyelőre Orbán Viktor, aki élet és halál ura. Amennyiben nem így lenne, a második vonal már rég kicsinálta volna Lázárt, mint fő riválist.
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy pl. egy időre Rogánt is kiiktatták, 1-2 éve engedték vissza térni a manézsba.
Lázárnak volt és van olyan pár húzása, amelyekkel kárt okozott a pártjának és Orbánnak a közvéleményben.
Gondolod, hogy ezt önállóan tehette volna Orbán ellenében?
Orbán viziókban gondolkozik, azt látja - egyelőre ennek van realitása - hogy neki áll a zászló.
Hidd el, ő képtelen a háttérben zsöllyéből nézni, mint mellőzött és levitézlett politikus a fejleményeket.
Ő atörténelem egyik kiemelkedő figurájaként kívánja az örök emlékezetet magáénak tudni.
@sírbateszezazegész:
Kösz, ne is vitázzunk ezen, szerintem egy kavicsot fújunk, hellyel-közzel.

Aki panelprolizik, az meg nem érdemli meg, hogy a világon van és szennyezi azt!
Persze sok gyökér van, el kell őket helyezni valahol.
Épülnek a stadionok...
@sírbateszezazegész: azé látom, ha nincs itt a bilincs akko csillogsz:))
@Orica Középföldi: én egy aranyos orka vagyok:) csak a trollokat harapom.
@taga20: illetve nem....

én nekem jo a mostani feudalizmus:)))...

én kirájjjj vagyok.... nekem ez kirájság...
@Spániel:
Szerintem laszar komoly veszélyt jelenthet a trógerre, ha félvállról veszi őt.

Mindenki megkapja a maga koncát - mondják -, de laszar ennyivel nem éri be, ő "valaki" akar lenni. Na, majd ezt átgondolja még vik, már gondolja is - szóval lesznek itt még érdekes és nem várt események gyövő tavaszig, úgy gondolom.

A lőrinci piacon sok véleményt hallhatsz, ha figyelsz! Nem akarok lebuktatni senkit, de érdekes nem csak a vevők véleményét hallgatni, szóóval...
@sírbateszezazegész:
Amit felsoroltam, az erkölcs, értékrend, közösség szolgálata, emóció, ezek mentén döntenek a politikusok.
Egyáltalán nem egymást kizáró okok az érték, az érdek és a pénz.
Csupán az arányokat nem képesek harmóniába foglalni.
Amennyiben nem így lenne, nem lenne újraelosztás, nem lenne szociálpolitika, és nem lenne ezek szolgálatába állítva a GDP és az adópolitika.
Persze, vannak érdekviszonyok is, csupán az a kérdés, hogy ezek érvényesülése hol és kiket érint.
"Csak kisebb létszámú csoportok esetében lehetséges."
Dehogyis. Az USA-ban van a legfejlettebb szinten a felsorolt tényezők mindegyike.
@taga20:
Kedvelem a csajt, Paja Beához mit szólsz?
@taga20: számomra Penivaldes nem bilincs:)
@Knósszosz: Küldtem egy privit délután.
@Mariann19:

Asszem két malomban őröltök:)
@Mariann19: de milyen kiemelkedő történelmi figura lesz az örök emlékezetben az, aki röpke három év alatt teljesen leamortizálta az országot gazdasági, társadalmi, külpolitikai, stb, stb. szempontból. Volt egy víziójuk, ami hatalmasat bukott. Hogy tud ebből kijönni dicsőségesen, akkor is, ha nyer 14-ben?
ez az igazi gíg ászok harca !
@rodeo36:
"kaptál egy felvételt, amelyen Beethoven 4. G-dúr zongoraversenyének cadenza és coda-ját játtsza két különböző zongorista Rubinstein és Zimmermenn akire -mint a felvételen láthatod- Bernstein les, hogy mikor inthet be a zenekarnak (ebből is bizonyítom neked, hogy nincs leírva ott találja ki bár vannak hagyományok)

mongy véleményt melyik áll hozzád közelebb, bármi okból (a Zimmermenn legalább 50 évvel fiatalabb mint Rubinstein)"

Most nem indoklom, de Rubinstein, elsőre és tudnám írni miért, de fáradt vagyok hozzá. Lehet holnap?
Brü
@Knósszosz: nem tudom, hogy szeretem vagy utálom. ambivalens érzésem van vele kapcsolatban:)
@Knósszosz: piac = agora. Dőltek el ott sorsok.
@taga20:
A műfajában nagyon jó, kedvelem!
Nem linkelem, aki szereti megtanájja...
@Knósszosz: lehet

ha tunnád mennyire közeli az ízlésünk?

brühüyyy
@Spániel:
Bezony!
Atényban is, ott csinátták az osztrakhónokat, amik akkor vázák vóttak csak összetörtek, sorsokat eldöntendő cserepekké. Ja!
Tuttak vörösalakos vázákat, meg ilyesmiket ük is.
Meg ott megbecsülték a más szakmunkássokat is, a mai Plaka réssze a zetykori Kerameikosz negyeden túl ott van az asztalos sztóája, tuttak bánni a fával is.-:O

Én voltam egy krétai agórán, hát az... hmm!!
Chania Market Place - fene a nem görög megnevezésit! - az csoda!
@rodeo36: na azé ne buzuljatok:) ha kérhetem:)))
@Knósszosz: Eccer vótam - nem Görögországban - Korfun, ollan szarul sehol nem éreztem magam, bocsesz.
Mindenhol minden, de MINDEN a lehúzásról szólt, ráadásul három napig feküdtünk kórházban bizonyos fertőzés miatt, ez alatt naponta egyszer citromos rizst ettünk, az idegenvezető menekített ki, mert magáncég volt és még ott tartottak volna legalább két hétig, ha rajtuk múlik. Úgy dobtak ki, mint macskát szarni egyetlen szem recept nélkül.
A sziget egyébként gyönyörű, imádtam a velencei hatást és hangulatot.
@Mariann19: azt hiszem nem azonos definíciókat használunk... egyikünk sem hibás ebben... a priorítás a kérdés valójában... értékek mindenek felett való érvényesülése egy társadalomban, mely értékeket a társadalom minden tagja elfogad a magáénak vs. érdekek érvényesülése az adott csoportokon belül, melyek nyilván nem lehetnek azonosak mindenki számára... előfordul olyan helyzet, hogy átfedés van a két halmaz közt, de az nem tartós... pl. az usában nagyfokú szolidarítás van a társadalomban, de ezt a demokrata szavazók a saját érdekeik mentén központilag gondolják, míg a republikánusok a saját értékeik alapján egyénileg, karitatív alapon, úgy, hogy ne lopja el az állam az adóját/pénzét, erre a célra... vagy minden embert megillető egyenlő jogok értéke mellett azért az érdekeik azt kívánják a többség szerint, hogy a vízumkényszer fentartásával azért ne mindenki élhessen ott... persze lehet, hogy nem jók a példák
@Orica Középföldi: segíthetnél:) legalább a fordításban..
@Orica Középföldi: "Asszem két malomban őröltök.."
Vannak olyan elmélkedések, ahol a gondolatok csak súrolják egymást.
@Mariann19: @Orica Középföldi: azért az biztos jó érzés lehet, ha a gondolatom nem mindig alulról súrolja a másikét, utána cammogva... nem mondanátok el, az milyen, legalább elképzelni tudjam, nagy a fantáziám:))
@Spániel: Orbánnak ez nem számít, fő, hogy beszéljenek róla.
Jelenleg sem számít az, hogy a nemzetközi megitélése abszolut negatív, mi több elitélő.
A "megváltoztatjuk az országot" jelszó sem a tartalmat tükrözi, hanem a mindenkit ámulatba ejtő módszer.
@Spániel:
Kerkira nem Görögország!
Zángol turistahordák bulizóhelye, mint például Spanyolországban Ibiza.

Aki tunni akarja mi is Hellász, az mennyen egy álmos szigetre! Ha nem akar magyar, három hurkás tarkójú, büdös X7-es tahóval találkozni, akkor a szaróni szigetek és Aegina, vagy Kalímnósz a Dodekanésszosz környezettyibe.

És Szífnosz, illetve Kréta déli része a nyugalmas Líbiai-tengerrel, mondjuk Paleohóra vagy Ierapetra álmos falucskáiban. Nem rizsa, én végigéltem őket, ezért halok meg értük ma is.
Van egy filmem, amit a görög haverommal fordítottunk és tettünk feliratossá (azt én...), ha érdekel adok linket és a cloudom-ról letöltheted. Illetve bárki, akit érdekel.

Jó éjt, jó, hogy vagy(tok) még páran!
@sírbateszezazegész:

Nahát ez:))))))
Nem is tudom minek minősítsem. (Dehogynem tudom.)

A gondolataid nem alulról súrolnak. Hülyeséget beszélsz. A gondolatod önálló. Kapcsolódik, kiegészít, kérdéseket vet fel, álláspontot tükröz, megerősít, ellenpontoz, etc.,etc.

Ha mindezt jó stílus is öltözteti, válaszingert generál:)))
@Knósszosz: Ismerős ajánlotta, aki végigjárt pár szigetet. Lehet, hogy rosszakaróm volt? Szólhattál volna előbb!
@taga20: Akkor csak mi voltunk pekkesek és megszíttuk.
@sírbateszezazegész:
Én szeretek veled beszélgetni még akkor is, ha eltérünk az eredeti témától, és csak lazán kapcsolódnak a gondolataink ahhoz.
Ezekből a beszélgetésekből megismerhető egy másik ember gondolatisága, és ezek a vélemények soha nincsenek alá-fölé rendelt viszonyban.Pont.
Ami a társadalmi érdekviszonyokat illeti, jellemzően valamilyen fölény birtokában lévők és az ezzel szembenállók harcát jelenti.
Az USA-ban a két nagy párt jeleníti meg ezt a különbözőséget a programjában.
A világon elfogadott alapelv, hogy a társadalmi egyenlőtlenségeket mérsékelni kell.
Az ütközés ott van a két csoport között, hogy az egyik ad, a másik kap, a kérdés az, hogy mi indokolja ezt.
Teljesítmény? Mekkora és hogyan mérhető?
Ez azonban hosszú vita témája lehetne, előfordulhat, hogy majd ez is terítékre kerül.
@Orica Középföldi: dehogyis:) csak vicceltem:) viszont te is mosolyogtál rajta:) a hordatagság meg csak Csekkel volt téma, erre idehoztad... amin megemeltem a kalapom mellesleg:) vigyorogva:) viszont abban biztos vagyok, hogy popperrel és kollégáival (szakterületükkel) jóval behatóbban foglalkozol, mint az átlag... vagy ösztönös (mondhatni boszorkányos) képességed van hozzá!:)
@Spániel:
Mit járt végig és miről (se) volt fogalma?
A Jón szigetek is tartogatnak csodákat és nincsenek messze Kerkirától (Corfu), ott van Ithaka... ugye, Zakinthosz és ha picit lejjebb mész kelet felé a Peloponnészosz félsziget Olümpiával,Mükénével, Spártával, Epidaurosszal, a csodás Rio-Antirio híddal a Korinthoszi öböl felett, meg egy rakás mitológiai helyszínnel... Nemea, Lerna éss.. lehetne sorolni.

Na, az Görögország és az északabbra lévő vidékei Trikala környékén, plusz Makedónia... nem is folytatom, aki meg akarja ismerni az nem utazási irodával szarakodik, hanem elmegy maga és három hónap kevés az alapokhoz is!

Korfu-(Kerkira) ehhez kurva kevés!
Mondom
@Mariann19: csak vicceltem, nem bírok egy ilyet kihagyni:) de azért köszönöm soraid:)
Mostanában rászoktam arra, hogy esténként ilyet egyek lekvárral en.m.wikipedia.org/wiki/Petit_suisse, szerintem az áfonyával a legjobb. Ha valaki tudja, próbálja ki.
Lehet pocakom lesz ettől, de legalább beállhatok a sorba:)
@sírbateszezazegész:
Na, látom megbántottalak a véleményemmel, pedig eszemben sincs megsérteni téged, komolyan.
éHa nem egyezik is minden ponton a véleményem avval amit leírtál, az normális.
Vita van, oszt kész!

Jó éjt, sőt, jobbat!!
@Knósszosz: dehogy bántottál, hogy juthat ilyen az eszedbe?:) meg azt gondoltam egyezik nagymértékben a felszínen:).... csak teljesen a két dívára koncentráltam:)
Jó éjt!
@Mariann19: viszont, hogy néztem az esti híradót érték vs. érdek: nekem janics natasa egy darab további érmet se nyerjen. Ne is induljon miattam nemzeti színben. Ez az én értékelvűségem. Más ezzel máshogy van.
@sírbateszezazegész:
Ez a "self made man" kétségtelenül nagyobb gazember mint viktátor. Ámbár kétségtelen, hogy Rapcsák s@ggnyalójaként, táskahordozójaként törtetve szép ívű pályát nyargalt be, igazi negatív üstökös a szentem.
Emlékeztetnélek, hogy Hódmezővásárhelyt szügyig eladósította, tetteivel és nyilatkozataival sikerült magát egy bő fél országgal meggyűlöltetni, hogy könyörtelen törtető, és igazi kamarilla-politikus.
Ő csak annyival jobb Kedves Betegünktől, hogy nagyon is egészséges mentálisan, és mesterien húzogatja a háttérben a marionett figurák zsinórját. Mindenben, amit a fityesz művelt ott van a keze, undorító sötét gazember.
Én személy szerint hányni tudnék, ha csak meglátom is, és belőle csak ne legyen konszolidátor soha.
@jaegtoer:
Miért? Miért?
"mi lenne ha szanyi lenne az EP választáson az mszp listavezetője"
Miért a legselejtesebbek képvisel(né)nek minket ott? Eddig legalább csak a fityesz használta az EP-t kádertemetőnek.
A buta szocik azt gondolják, jó lesz, ha mindenben "lekövetik" a fityeszt?!!!
@Knósszosz:
+++ ezt akár én is írhattam volna, ha tudnék ilyen jól. kösziii.
@Mariann19: "ezzel a törvénnyel a büdzsé elveszíti az addig befizetett koncessziós díjakat."

A koncessziós díjak nem a büdzsét illetik, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt-t, ami saját tetszése szerint, a maga működtetésére költheti. Éppen ez a legszebb a kárpótlásban: privatizálják a profitot, társadalmasítják a veszteséget.
@sírbateszezazegész: Én egyre jobban elhülyülök. :) Szinte csak így lehet kibírni azt ami itthon van.
Hogy van ez, hogy valakit tahósítok, és közben meg értesítést kapok a nekem írt bejegyzéseiről? Akkor semmi értelme.
napindítónak, nekünk is kavarás van, olyan szép ez a dilettáns bagázs itt is, hogy rogyna rájuk az ég....

22 közül egy gyerek csomagja se hibátlan
Egy fővárosi szülő első tapasztalatai a két évtized után visszaállamosított tankönyvellátásról.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F02%2F22_kozul_egy_gyerek_csomagja_se_hibatlan%2F
dilettantizmus sokadik:

Az NGM sem tudja követni saját pénztárgépes kavarását
Két napja nem online gépeket, hanem inkább kézzel írt nyugtát kéne használnia a boltosoknak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F02%2Faz_ngm_sem_tudta_kovetni_a_penztargepes_kavarast%2F
van ahol ezt is lehet:

Kigyomlálnák az egyiptomi alkotmányt
A szélsőségesek által írt cikkeket szedné ki belőle az ötven fős bizottság.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F09%2F01%2Fkigyomlalnak_az_egyiptomi_alkotmanyt%2F
kedves mama, te faszkalap:

Balog Zoltán: A pedagógusok ne engedjék beszivárogni az ellenállást<<<<

Az emberi erőforrások minisztere és Hoffmann Rózsa megnyitotta a tanévet Debrecenben. Hoffmann Rózsa szerint a magyar gyerek sokkal többet ér annál, semhogy kishítűséggel elrontsuk a gyerekkorát.

/igen többet, éppen ezért minél messzebb tőletek/

most.444.hu/2013/09/01/hoffmann-rozsa-tanevet-nyit/
-no comment-

GKI: "befagyott" a gazdaság

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a bruttó hazai termék (GDP) tavalyi és idei első félévi visszaesését a második félévben minimális, 0,5 százalékos növekedés követi, és az év egészében is csak 0,3 százalékos növekedés várható - közölte a gazdaságkutató legfrissebb előrejelzésében.

hvg.hu/gazdasag/20130902_GKI_befagyott_a_gazdasag
@borzzz: Azzal a kiegészítéssel, hogy a Nemzeti Dohánykereskedeelmi Nonprofit ZRT
állami gazdasági társaság, az állam alapította.
Az már kérdés, hogy a koncessziós díjakat a ZRT
a saját működésére fordítja, a várható teljes koncessziós bevételt, 1 mrd Ft-ot.
Ha jól emlékszem, 13 fős a társaság.
Lehet dőzsölni.
@sírbateszezazegész:
"Nekem Janics Natasa tovább egy darab érmet se nyerjen."
Hasonlóan magam is ezt gondolom.
Nem volt szerencsés dolog újra visszafogadni őt, már racionális okokból sem.
Ő már sportkarrierjének leáldozó fázisába került, távlatokban kéne gondolkozni.
Ezen kívül egy megosztó, mindenkin simán átgázoló személyiség, ami a sportéletben fokozottan kártékony magatartás.
Emlékezz vissza, Rozsnyai Kati néni edzőt hogy kicsinálta.
@iii: Ki kell kapcsolnod az értesítéseket. :) Bár akkor a többiektől sem fogsz kapni.
@Mariann19: Eleve dohánykereskedelem és a nonprofit szó éles ellentmondásban van egymással. Irdatlan profit van ott, amit valakik zsebrevágnak nyilván.
@Mariann19: Ez meglehetősen hálátlan hozzáállás. Janics Natasának csak köszönettel tartozunk, amit most is meghálált, hiszen aranyérmet szerzett. Egyébként meg amíg ő a legjobb itthon, addig ő fog indulni magyar színekben. Birgit Fischer még 42 évesen is olimpiai aranyérmet szerzett, igaz, K4-ben. Janics még csak 31.
@sírbateszezazegész:
@Mariann19:
Inkább nekünk,mint másoknak.
Lehet,hogy egy számító hülyepicsa de akkor is.
@sírbateszezazegész:

A hordával kapcsolatos viszonyodról napokkal ezelőtt tettél említést - mondván, soha nem voltál tagja.

Erre utaltam, hogy a hárítás nem elég, hogy ne legyél tagja valamiféle hordának. A tagadás ugyanis azonnal a pandantjába sorol:) Vagy alcsoportjába. Ez nem választás, ez következmény.

A másikat nem olvastam, mert amikor elkezdődik itt a nyáladzás, akkor törlök minden nyáltúltengőt egy időre. Amíg lehiggadnak. A válaszolókat meg átugrom:)

Semmi boszorkányság, hat évig tanultam pszichológiát, két diplomára megosztva,,de nem szakmám, csak azoknak elengedhetetlen része:)
@Dr. jenőke (jenőke):

értelek. nagy reményeket nem fűzők az egészhez. azért az egy édes jelenség lenne, amikor a fidesz a "konkurenciának" kénytelen teret engedni, hogy ne lógjon ki a lóláb.
mindenesetre az általam felvetett dilemma fennáll. vagy demokratikus a választójogi tv. vagy nem. úgy néz ki a pártok hozzáállásából, hogy az. akkor pedig én nem mondhatok mást mint, hogy: -Tőlem mehet, de nélkülem.
én persze könnyen beszélek, mert engem nem a kondér érdekel.
Elkezdődött a tanév. Temékenységtudatos szemlélettel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ezek a pénztárgépek és a rajtuk futó szoftver úgy van megalkotva, hogy a NAV-ból ki lehet kapcsolni azt, amelyikről úgy döntenek, hogy a gazdája nem komilfo. nem csoda ha elvesztették a fonalat azaz a követendő vonalat. megértem, nem lehet eccerű.
@iii:

"Hogy van ez, hogy valakit tahósítok, és közben meg értesítést kapok a nekem írt bejegyzéseiről? Akkor semmi értelme. "

ne add fel. :D
Basszus!
Nézzetek bele a berakott elsős tankönyvbe!

vastagbor.blog.hu/2013/09/02/unnepelyesen_megnyitjuk_az_1953_54-es_tanevet

ON (vagy OFF?) :D
@jaegtoer:

Te nem tudod elképzelni, hogy kivételesen nem utólag áll fel egy másik párt frakciója a fideszesekből, hanem előre?

Jobbik bejut, Szili kap 8 fideszest, LMP is csak szövetségben juthat be, mondjuk a CÖF is pártot alapít. Színes lesz az, hidd el.
@Penivaldes: Bezonyám! :)
Éberség, efftásak, éberség! :DDD

De, bazzz, kiszámolni, hogy 1118 éve gyöttünk ide a "gödör aljába", akkó e za 1118. tanév kezdete. Anyám, borogass, oszt' még ez a közoktatásért felelős akárki! :((((
@jaegtoer: Késő. Már feladtam :).
@Orica Középföldi:

de. ez nagyon is valóságos. a hatalom- és szavat-maximalizálásba sok csavar belefér.
@Marcellusca: Nézd!:) A wikipedia szerint a tanárok ősei a sámánok voltak, tehát ebből a szempontból Rózsika nem mond hülyeséget:)
@Penivaldes:

igen kedves Peni, és lóháton folyt az oktatás?:)
Most hívott a fiam és a lányom is (külön suli). h délben húzhatnak haza!

Mostakkó mijafaszvan? Szabotázs?
@tristen2005: nem, azt írták hogy a sámán elmondta aztán az életben szerzett gyakorlatot az ifjú indián:)
@tristen2005: Jaaajjj, ne szórakozzá mán! Vonulgatások, portyázgatások szünetiben vót okítás. Igaz, így a tanórák közti szünet hosszabb volt, mint a tanóra, de legalább élvezték a kölkök. :DDD
@Marcellusca:

abban az időben nagy lehetett a fluktáció, a tanárikarban!:)
@Penivaldes: Most hívott a fiam, nem kapott könyvet, mert "elfelejtették", h oda fog járni (új suli neki)!
@Myrath: ma van könyvosztás?
ez ciki. mert ugye névre szól. nem lehet, hogy a régi sulijában vannak a könyvei?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az első nap még elhiszi hogy iskolába menni jó, de aztán rájön, hogy nem:)
Kíváncsi leszek hány nap kell majd neki a felismeréshez. :)
@Mariann19: mindig csak a racionalítás, mi?:) Nálam ebben az esetben tiszta morális indokok vannak.
@Penivaldes: Nem hiszem, de az jó lenne ha lenne majd ideje válaszolni ha kérdéseket kap. :)
@iii: @kifordított nagyanyó: ez szép, mikor a pm és a jobbik az aranyérem miatt mindenkinek paroláz együttesen:)
Panem et cirsenses, mi:) oszt kinek mit is számít egy nemzethez való tartozás?
@Penivaldes: A régi suli 4 osztályos (kis falusi iskola). Kizárt, h az 5-es könyvei ott lennének. Ha többet tudok, jelzem.
@Myrath: értem. és mikor iratkotatok be a gyerekkel az újba?
A szigetszentmiklósi örömujjongás margójára:

önkormányzati képviselőt választottak 30,94%-os részvétellel, aki a 2010 választáson 28 szavazattal maradt el az akkor győztes jelölttől
összes leadott szavazat: 690

néhány további adat:

Szigetszentmiklós teljes népessége: 34331 fő
Népsűrűség: 739 fő/km2
Teljes terület: 45,65 km2

akad még tennivaló.
@Penivaldes: Bár azt azért szívesen megnézném amikor mondjuk Fab-al vagy Rodeoóval beszélget. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért nem ártana, ha hivatkozik valamire (most a közbeszerzési értesítőre), akkor azt link alapon is elérhetővé tenné. Erősíti a valóságtartalmat. Mondjuk zagyva mikor indítja a sajátját?:)
Az első posztja jó volt.
@jaegtoer: Pedig a ballib tábor már nagyon bizakodik. :)
@sírbateszezazegész: Szerintem érdemes lenne vele beszélgetni, bár gondolom azért eléggé elfoglalt. Én párszor dumáltam vele elég nyugodt az ürge, bár ez az interjúkból is át szokott jönni.
Orbán miatt nehéz az iskolatáska

Hamarosan kezdődik Orbán Viktor beszéde a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskolában, ahol a diákoknak kötelező volt bevinniük az összes tankönyvet, hogy így demonstrálják, minden rendben volt a tankönyvellátással. Emiatt ebből az iskolából különösen várjuk a szülők, tanárok és diákok tapasztalatait az ugyelet@hvg.hu címen.

hvg.hu/itthon/20130902_iskolakezdes_panaszlada/b41105
@tristen2005: oops, ugye tudjuk kinek az újságja?? :D

Van olyan budapesti intézmény, amely adminisztrációs okok miatt csak októberben juthat hozzá a könyvekhez - írja a Metropol.<<<
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem lenne egyszerübb azt mondani, hogy bocs még vannak fenakadások a rendszerben, de igyekszünk ezt korrigálni és egy hét múlva ahol hiányosság van oda megjön a könyv? nem, ehelyett ezt csinálják.
@Penivaldes: én azérz maradnék: szia:) igen, szívesen olvasnám a jobbik egyik prominens alakjának cizellált gondolatait:) meg szórakoztató is lenne, habár azt nem gondolom, hogy zagyva rendelkezik az alapfokú írni-olvasni tudás misztikus képességével:)
Erkölcstanóra a hittanosoknak

Az alábbi furcsaságokkal szembesült vasárnap egy zalaegerszegi olvasónk a tanévnyitón: "Mivel a hittanórák délután vannak, az erkölcstanórák viszont délelőtt a rendes tanmenet részeként, ezért előre bejelentették, hogy a hittanosoknak kötelező bent ülni délelőtt az erkölcstanórán is, mert felügyeletüket máshogyan nem tudják megoldani. Ők csak részt vesznek az órán, de osztályzatot nem kapnak :) De legalább lesz viszonyítási alapjuk ... Ha valaki jelentkezik egy délutáni szakkörre, akkor onnantól kezdve nem hiányozhat, hiszen az igazolatlan órának számít :) Rengeteg szülő tervezi, hogy lemondja az iskolai menzát, és máshogyan oldja meg az ebédet gyermekének, most akkor nekik eleve ki kell kérniük a gyereküket a délutáni 4 órás rendszerből?

hvg.hu/itthon/20130902_iskolakezdes_panaszlada/b41103
@Penivaldes: HAHÓÓÓÓ, PENIKE, ÉBRESZTŐŐŐŐŐ!!!! :D
Ezek? Bevallani bármit is, hogy nem úgy megy? Hol élsz? :)
@Penivaldes: 50-es évek agitprop, avagy a 3 éves gyerek nem én voltamja, egyik rosszabb, mint a másik....
@Penivaldes: A dátumra nem emlékszem, de évzáró után nem sokkal. Egy osztálytársa is oda ment, Ő sem kapott könyvet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: képzeld, ha velem beszèlgetne, mindketten elaludnánk a nagy nyugalom miatt:) ha már róla van szó: megkapta a papírjait a navtól?
@jaegtoer: jók az adatok:) de itt csak egy körzetről volt szó, nem:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ilyen hülyéket. nem úgy csinálták, hogy egy időben vannak az erkölcstan és a hittan órák, és akik megy erkölcstanra az megy a 120-as terembe, aki meg hittanos az meg ide meg oda meg amoda megy?
@Myrath: és gondolom addigra már le kellett adni a rendelést.
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Orbán: az iskolák korábban puszta gyermekmegőrzők voltak

Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a tanévet a törökbálinti Bálint Márton Iskola új épületének avató ünnepségén.

hvg.hu/itthon/20130902_orban_torokbalint_tanevnyito
Megint lesz takarékbélyeg az iskolásoknak

Visszatér a régi időkből ismert takarékbélyeg, a különbség csak annyi, hogy most tranzakciós adó is létezik. Az állami fennhatóság alá került TakarékPont-hálózatban ugyanis pár száz forinttól, egészen kétezer forintig lehet vásárolni matricát, amit egy albumba gyűjthetnek a gyerekek. A bank felmérése szerint ugyanis a szülők 61 százaléka örülne annak, ha újraindulna a takarékbélyegek értékesítése.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem tudtam, hogy 1997-2009 között gyermekmegörzőbe jártam..
@Mariann19: :DDDD
"Szerelmes vagy?"
Megállás nélkül. - csak gratulálni tudok és őrizd a tűzed mindig:)

"1 azaz egyetlen választást nyert meg."
Erről én nem írtam, hanem azt, hogy kettőt veszített, és itt Orbán Viktorról volt szó.
Most kivételesen két vágányon futunk. Kire gondoltál, aki Fehérváron veszített?
Az is lehet, hogy én nem vagyok most a toppon.

- én is rá gondoltam: egyéniben egyszer indult Fehérváron - és vesztett....
a csapatával "tisztán" csak most 2010-ben nyert ( mondjuk ez is sok...)
98-ban a Torgyánék "hátán" nyert amiért a kisgazdák meg is bűnhődtek...
tehát nem két vágányon vagyunk, csak szerintem nem kettőt vesztett ha mindent számolok...
@sírbateszezazegész:

de:) önkormányzati körzet. majdhogynem egy szavazókör. amiből egy ogy.képv. szavazásnál lehet akár 50 is.:)
@AKIsTUDATLAN: "Emlékeztetnélek, hogy Hódmezővásárhelyt szügyig eladósította, tetteivel és nyilatkozataival sikerült magát egy bő fél országgal meggyűlöltetni, hogy könyörtelen törtető, és igazi kamarilla-politikus.Ő csak annyival jobb Kedves Betegünktől, hogy nagyon is egészséges mentálisan, és mesterien húzogatja a háttérben a marionett figurák zsinórját. Mindenben, amit a fityesz művelt ott van a keze, undorító sötét gazember.Én személy szerint hányni tudnék, ha csak meglátom is, és belőle csak ne legyen konszolidátor soha."

Ez igaz. Viszont ez majd mindenkire elmondható a jelenlegi garnitúrából.
@guma: Ne OFFójá, Kislyány, illen fenkölt pillanatban, mikor "A" viktor nyittya ja tanévettet? :)))))
És megen megmongya ja tutit. :(
@Penivaldes: Hmmm...nemtom. Mi leadtuk.
@Marcellusca: :)

ez OFF???
máskor időbe szólj... :DDD
@Penivaldes: mint talpasok, de nem az első vonalba:)
\o/ a kevesek egyike:

Megtagadta a kérvényírást egy szülő Pécsett

Meglehetősen felháborodtak a szülők a délután 4 óráig tartó iskolán Pécsett. Egy szülő egyenesen megtagadta a kérvényírást, helyette nyilatkozatban közölte, hogy nem kér az egész napos iskolából. Mint írja, „Szülőként semmilyen tájékoztatást nem kaptam arról, hogy a tanítási órák után gyermekem mivel töltheti/vagy köteles tölteni az iskolában a délután 16 óráig fennmaradó időt. Ezt a jelenlegi központosított iskolarendszerben az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkárságától vagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól vártam volna. Bár gyermekem jó iskolába jár, s az iskolavezetést valamint az ott dolgozó pedagógusokat teljes mértékben alkalmasnak találom arra, hogy a gyermekek életkorának megfelelő módon gondoskodjanak programokról, információ hiányában csak úgy tudtam dönteni, hogy gyermekemnek az egészséges fejlődéséhez, a családunk értékrendjén alapuló neveléséhez megfelelő időtöltést a délutánokra magam fogom biztosítani". A Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolája eközben formanyomtatvánnyal próbálja megkönnyíteni a szülők életét, miután hozzájuk is rengeteg kérdés és panasz futott be az új rendszerrel kapcsolatban.

hvg.hu/itthon/20130902_iskolakezdes_panaszlada/b41115
@guma:

Tegnap láttam ám a Beethovenre adott válaszod:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem már az sem világos, hogy egy 13 éves gyerek miért nem mehet haza órák után?
@Penivaldes: hjaaaa, és Vezényló is csak oda járt, értem már miért maradt ekkora barom...Rózsikácskával együtt
@Orica Középföldi: :)))

szenzációs volt az egész...
ma is be van tervezve:)
de megleptél, hogy te is felfigyeltél a kézre, ennek örömére spontán "rajongtam" rá egy kicsit:DDD
Mint eddig is, az általános iskolákból hatodiktól elkezdenek eltűnni a kevesek, a megmaradt sokakkal szembeni elvárások pedig nem lesznek túl magasak. Nyolcadik után a sokak választhatnak az érettségivel ugyan igen, de a továbbtanulás lehetőségével már alig kecsegtető szakközépiskola és a csak betanított szakmunkára kiképző, de az életben és a munkaerőpiacon való érvényesüléshez szükséges kompetenciák fejlesztésével már nem bajlódó szakiskola között. Aki pedig ehhez sem érez tehetséget magában, az kivárhatja tanköteles kora végét egy Hídprogramban, ahol már ennyit sem várnak tőle.

A felsőoktatásba való bekerülés esélyét pedig már ma is a tanulók „tehetsége és szorgalma” alapján kínálja fel a rendszer: a gimnáziumban tanulók nagyobb arányban jelentkeznek (77,3%), és még nagyobb arányban jutnak be (81,9%) a felsőoktatásba. Másképpen fogalmazva, a középfokról kilépők 35 százalékából kerül ki a felsőoktatásba belépők 82 százaléka. A gimnáziumi és felsőoktatási férőhelyek szűkítésével ezen kíván javítani a kormányzat: nemsokára a 18 évesek 20 százalékából kerülhet ki a felsőoktatásba belépők 90 százaléka.

Közoktatási államtitkárunk kedvenc szófordulatával élve mindez így együtt szolgálja a nemzet felemelkedését, amely szeptember 2-án ünnepélyesen kezdetét veszi.

hvg.hu/velemeny/20130902_Szep_uj_tanev
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én ezzel úgy vagyok, hogy 15 évesen már nem biztos hogy az értő olvasással, meg alapvető matematikai készségekkel kéne foglalkozni. Azt ugyanis az előtte lévő 8, sőt szerintem az első 4 év alatt el kéne sajátítani, és sajátítatni.
@Penivaldes: ha ugyanis az nem megy, akkor a gyereknek szakiskolában sincsen helye.
Na, akkor most, hogy valószínűleg első és egyetlenként az országban tegnap sikerült megszereznem az official lázár-fan címet (habár a kutyája vitatja az érkezési sorrendet, így ott még várható egy per), azért az megállapítható, hogy a többség érzelmi és morális alapon utasítja el ímádatom tárgyát. Ez a körülmény arra enged következtetni, hogy társadalmunk tagjai mégiscsak szilárd erkölcsi alapokon állnak, s így saját preferáltjukat is a morál kérlelhetetlen szigorán keresztűl, részrehajlás és érzelmi elkötelezettség nélkül ítélik meg.

Az esetleges további tagok jelentkezését szeretettel várjuk a komment írása alatt megalakult egyetlen és hivatalos fan-clubba (időközben, peren kívül megállapodtam a kutyával, ő a klub tiszteletbeli elnöke cím büszke tulajdonosa, én az elnöki cím mellett a pénztárnok titulust is megszereztem), jelentkezési szándékot itt lehet leadni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
na ez az igazi szégyen:((((

minden út lezárva, hogy később se léphess ki a helyedről!
@Penivaldes: szakmunkások egy univerzális könyve, kocka mentalitású egyentanterv, kevesebb tanórák /magyar, matek, stb./
mindennap tesi, erőszakos központosítás,
és tudnám folytatni, de minek...

ennyi, beszélnek helyezzem mások:

www.youtube.com/watch?v=xpxd3pZAVHI
@Orica Középföldi: :)

meg a szem...
bármelyik rezdülése elárul mindent:)
@sírbateszezazegész: :DDDDDDDDDD

azért humorod is van!
nem panaszkodhatsz:))
@sírbateszezazegész: "ha már róla van szó: megkapta a papírjait a navtól?"

Itt a remek alkalom megkérdezni a blogján. :)
@Penivaldes: a groteszk tükör, talán lesz, aki belenéz...
meg legalább te beszélsz velem:).. újabb kis darab a kirakóshoz:)
@sírbateszezazegész: én szeretek veled beszélni itt. nagyon művelt, őszinte embernek látlak, akivel szívesen cserélek.
@Penivaldes: az ma megfizethetetlen ajándék.
@sírbateszezazegész: jelentkezem, egyéb kritériumok?

paci a lázárka seggbe?

brühüyyy
@Penivaldes: mit? eszmét? véleményt? ennek igazán örülök:) habár az jó lenne, ha mindig egyezne a tiéddel, különben büntibe kerülök, nem...:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a tanaraknak nincs más álláslehetőség? egy gyakorlott tanár, pláne ha szakágban tanít nagyon sok lehetőségének kell lennie arra, hogy a privátszférában elhelyezkedjen és hagyja ezeket a baromságokat maga mögött, taniccson akinek 3 annya volt meg 4 attya

brühüyyy

na meg rauzsika
@rodeo36: várd ki a sorod!:)

míg @Penivaldes: nincs lerendezve a tagságnak kuss:DDDDDD
@Penivaldes: neked?:DDDD
semmi!:)
nem te toborzod!
aki illetékes az meg fontossági sorrendet állít!
jogosan!:))))))))))
@sírbateszezazegész:

+ :DD

"én az elnöki cím mellett a pénztárnok titulust is megszereztem), jelentkezési szándékot itt lehet leadni. "

látom, ismered a dörgést, pénz beszél, kutya ugat, de legalább a tiszteletbeli címen nem acsarkodtál azzal a jobb sorsra érdemes ebbel, bár nem biztos, hogy akkora megtiszteltetésnek tekinti:)gondolom, ezért is engedted át morgás nélkül:D
további jó mókát ezen a szép napon mindenkinek!:)
mentem....
@jaegtoer: én nem lépek be, mert fizetni kell, és nem látom, hogy cserébe milyen ellenszolgáltatást kapnék.
@rodeo36: de van lehetősége elmenni a magán szférába, igaz annyi hely nincs ami országon belül fel tudja szívni a szakembereket. A maradék elv szerint meg a közoktatás évtizedekre kinyírva, bamba droidok mehetnek a narancselit földekre kaszálni...

Tankönyvlista a jövőből

2013. szeptember 02., hétfő, 09:21
Szerző: Konok Péter

Kedves Rózsa, magának is eszméletlenül jó tanévet kívánunk.

Tisztelt Szülő,

sajnálattal állapítjuk meg, hogy Ön határozott és egyértelmű fizetési bekérőnk ellenére sem egyenlítette ki az alábbi tankönyvek ellenértékét:

özv. Macsóné Schótlan Aranka (a Magyar Nők az Orgazmus Ellen Szövetség elnökasszonya): A családi élet örömei;

Winston Smith: 2X2 néha 5 (NER-matematika alapfokon, Matolcsy György ajánlásával);

dr. Orbán Viktor: Életeim;

vitéz Veér Ivó Botond testvér: Nemzetvédelmi ismeretek I. - A kalasnyikov és a semtex a fajvédelemben;

dr. Hoffmann Rózsa: "...és a világ visszamosolyog Rád". Interperszonális kommunikáció elsősöknek;

Dr. Jeszenszky Géza: Genetikai alapismeretek;

dr. Semjén Zsolt: Az Ördög és vadászata;

szerintemigenisdoktor Smit Páll: hejes irás;

Tarlós István: Napi Biblia-kommentárok.

Ön így kiiratkozott a Nemzeti Egyetértés Rendszeréből. Ezért tájékoztatjuk, hogy Önre innentől kezdve nem vonatkozik a rezsicsökkentés, elzárjuk Ön körül a közkutakat, nevét mától csupa kisbetűvel írjuk, nem kap többé levelet a Miniszterelnök Úrtól, tévéjében mákos és szellemképes lesz a HD-adás, a telefonja mindig foglaltat fog jelezni, belassul a internetje, a kutyája permanensen tüzelni fog, és éjszakánként Nemzeti Ákos fog lakodalmas rockot játszani az ablaka alatt. Hát most megérte szívózni velünk?!

Na ugye!

Klebersberg Kunó Intézményellopó Központ
@Penivaldes:

Nemzeti trafik,
nemzeti italbolt
nemzeti illemhely üzemeltetés,
továbbá további nemzeti egységek birtokba vétele
@sírbateszezazegész: Itt nem a nemzethez való tartozás számít, hanem az, hogy a mi hazánknak szerez dicsőséget. Hogy Janics magyar vagy szerb, teljesen lényegtelen, lehetne üzbég is.
dilettánsok, szánalom egy jogászkormánytól

Hatvankilenc hiba egyetlen jogszabályban
A vidékfejlesztési tárca rendeletében nagyjából mindent elrontottak, amit lehetett. Új világcsúcs?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F02%2Fhatvankilenc_hiba_egy_rendeletben%2F
@jaegtoer: Ámbör, nem az egész Szentmiklós választott, hanem csak egy körzet! 31%-os részvétel az igen szép egy időközin.
@iii: Miért ha nálatok lehet "korszakváltás" a szlogen, akkor ez simán belefér. :)
@rodeo36: rövid, ám annál mélyrehatóbb diskurzust követően (a tizsteletbeli elnök megharapott), arra az elhatározásra jutottunk, hogy felvételt nyersz a klubba... na most az eb jelezte, hogy veled túlsúlyba kerülnek a matematika misztikus tudományában járatosak (ő a másik), így meg kell válnom pénztárnoki tisztségemtől... de a pluralizmus jegyében (szerencsére a tiszteletbeli elnök nem ismeri a szó jelentését, habár ez minden politikai párt elnökét jellemzi) én határozhatom meg a klub hivatalos indulóját, melyet minden összejövetelen meghallgatunk... én most akkor arra gondoltam, hogy tagát kérem fel a zene kiválasztására... persze, ha te valamilyen oknál fogva ragaszkodnál inkább a fő-nótafa címhez és megelégednél egy vice-pénztárnoki beosztással, akkor esetleg... ha van a klubban fő-nótafa, ez esetben az általa meghatározott zenei írányvonalat követnénk... szóval?:)
Tegyen ide egy x-t mindenki, aki szeretné látni, ahogy ezek egy esetleges - és általunk remélt - választási fiaskó után egymás torkát reszelik el rozsdás, életlen vasfűrészlapokkal.
@jaegtoer: netán vegyem ezt tagfelvételi kérelemnek?:)
@sírbateszezazegész: tévedsz, az út nyitva áll. de döntesz merre mész. .)
@Penivaldes: az ellenszolgáltatást megbeszéljük.. a tiszteletbeli elnök csak a labdázás iránti ígényét jelezte... a többit négyszemközt...:) engem például rövid pórázon is tarthatsz:)
@Bakter: én betadinozom a fűrészt, hogy ne csípjen, jóóóó??? :D
@jaegtoer:
Nemzeti napközi.
Nemzeti gyerek.
Nemzeti orgazmus.
Nemzeti megtermékenyülés.
@sírbateszezazegész: a kutyával nem akarok találkozni. Tudod van egy ügy ami miatt én is a kutyaközösség haragban vagyunk.
:)
te nem vagy eb:)
@Bakter: ezentúl a nemzeti orgazmus pillanatában nemzeti nótákat kell dalolni, vagy felsorolni a kormánytagokat.
@iii: persze, igazad van... hol magyar, hol szerb, ha ott nem veszik meg mi visdzafogadjuk... hallottál már ryan giggsről?
Nyilván a hazaszeretet fogalma alatt mást és mást értünk... mint ahogy az ahhoz kaocsolódó jogokon és kötelezettségeken... mert a fentiek mentén nem az volt a baj, hogy safarov bakuba került, hanem az, hogy nem jött érte elég lé... persze ez más dolog, mint mindig... áldott relatívizálás;)
@iii: olvasd el vollner blogját először... aztán ítéljünk...
@sírbateszezazegész: Hogy jön ide a hazaszeretet? Az egyébként is mindenkinek a magánügye.

Még egyszer: itt arról van szó, hogy Janics Natasa magyar színekben, a magyar hazának szerez dicsőséget. Ezért csak köszönet jár. Egyébként én elengedtem volna ingyen is Szerbiába, mert megérdemli. Tett annyit az országért.
@sírbateszezazegész: Hogy jön ide a hazaszeretet? Az egyébként is mindenkinek a magánügye.

Még egyszer: itt arról van szó, hogy Janics Natasa magyar színekben, a magyar hazának szerez dicsőséget. Ezért csak köszönet jár. Egyébként én elengedtem volna ingyen is Szerbiába, mert megérdemli. Tett annyit az országért.
ööööööööö

Három kilométert haladnak évente a kártevők a sarkkörök felé

Az éghajlatváltozás elősegíti a mezőgazdasági termények kártevőinek és betegségeinek elszaporodását az egész világon - állítja egy friss kutatás.
@iii: más fogalmaid vannak tisztességről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és ez összefügg a mi élelmezésünkkel is. a pestis idején is így volt majdnem.
Ki kérte a "tankönyvsétáltatást?"

A törökbálinti iskola egyik szülője megpróbálta árnyalni a képet a kötelező tankönyvcipeléssel kapcsolatban. Múlt héten többen is írtak arról, hogy az iskolába, ahol Orbán Viktor ma beszédet mondott, az összes tankönyvet bevitették a diákokkal. Az egyik szülő most azt írta, nem volt kötelező bevinni a tankönyveket. A Szülői Tanács kérte ezt e-mailben, igaz, később ugyanezt kérte a matektanár is annak érdekében, hogy a könyvek jól mutassanak az asztalokon.
@Penivaldes: hjjjaaaa, volt olyan az átkosban, hogy zöldíteni kellett a körletet, mert fontos politiker érkezett, szép régi reflexek ezek, szervilizmus rulez
@iii:

Janics magyar állampolgár? Csak a haza miatt kérdezem.
@Penivaldes: ne őrjíts meg, eléggé kivagyok tőluk, nem kell ez a kétértelmű utalgatás :D
Álljon neki jól a muraközi lúúú szerszámja.
@iii:

nem a hathuszassal, jöttem, hanem az öttizenötössel:D
@Penivaldes: harmadszorra próbálom elküldeni: akkor most az elmúlt két-három nap után csak egy szót várok:), segítek: b... (a pontok száma fontos) :)
@sírbateszezazegész:

tagfelvételi kérelem?

Nem. nem. nem. és nem. haladéktalanul elhatárolódok magamtól. :D
@Penivaldes: Mire gondolsz?

@Orica Középföldi: Igen. Meg szerb is gondolom.

----------------------------------
Csak ennyit tett le az asztalra:

Olimpiai játékok
arany 2004, Athén K1 500 m
arany 2004, Athén K2 500 m
ezüst 2008, Peking K4 500 m
arany 2008, Peking K2 500 m
ezüst 2012, London K2 500 m
bronz 2012, London K1 200 m
Világbajnokság
arany 2002, Sevilla K4 200 m
arany 2003, Gainesville K4 1000 m
arany 2005, Zágráb K2 200 m
arany 2005, Zágráb K2 500 m
arany 2005, Zágráb K2 1000 m
arany 2006, Szeged K2 200 m
arany 2006, Szeged K2 500 m
arany 2006, Szeged K2 1000 m
arany 2006, Szeged K4 200 m
arany 2006, Szeged K4 500 m
arany 2006, Szeged K4 1000 m
arany 2007, Duisburg K1 200 m
arany 2009, Dartmouth K1 200 m
ezüst 2009, Dartmouth K1 4 × 200 m
arany 2009, Dartmouth K2 200 m
ezüst 2009, Dartmouth K4 200 m
arany 2009, Dartmouth K4 500 m
arany 2010, Poznań K1 200 m
arany 2010, Poznań K2 200 m
arany 2010, Poznań K4 500 m
ezüst 2010, Poznań K1 500 m
ezüst 2010, Poznań K1 4 × 200 m
arany 2013, Duisburg K1 4 × 200 m
ezüst 2013, Duisburg K2 500 m
Európa-bajnokság
ezüst 2002, Szeged K4 200 m
arany 2004, Poznań K1 500 m
arany 2005, Poznań K2 200 m
arany 2005, Poznań K2 500 m
arany 2005, Poznań K2 1000 m
arany 2006, Račice K2 200 m
arany 2006, Račice K4 200 m
arany 2006, Račice K2 500 m
arany 2006, Račice K4 500 m
arany 2006, Račice K2 1000 m
arany 2006, Račice K4 1000 m
arany 2007, Pontevedra K1 200 m
ezüst 2009, Brandenburg K1 4 × 200 m
ezüst 2009, Brandenburg K2 200 m
arany 2009, Brandenburg K4 200 m
ezüst 2009, Brandenburg K4 500 m
arany 2010, Trasona K1 200 m
arany 2010, Trasona K2 200 m
arany 2010, Trasona K2 200 m
arany 2012, Zágráb K2 500 m
arany 2012, Zágráb K1 200 m
arany 2013, Montemor-o-Velho K4 500 m
arany 2013, Montemor-o-Velho K2 200 m
bronz 2013, Montemor-o-Velho K1 200 m
bronz 2013, Montemor-o-Velho K2 500 m
@iii: persze, csak ehhez kellettek az itteni edzők meg támogatások is. erről se feledkezz meg.
@iii:

ha a kiadási oldalt is prezentálnád, nem más mint egy jó zsoldos!
@iii:

ha a kiadási oldalt is prezentálnád, nem más, mint egy jó zsoldos!
@iii: elnyelte a kommentem a blogmotor, ez sem emelte konfortérzetem, akkor mégegyszer:

Nem kívánok demagóg lenni. Nem zavar a lázár-címke, elég kevés dolog hoz ki a sodromból. De: janics itt lett valaki, szülőhazájában lehetett volna akár szerb bajnok is, nem hiszem, hogy olimpiát nyert volna oda; honosításának célja a benne lévő és magyar útmutatással, finanszírozással kihozható eredmények megszerzése volt, melyek hivatkozási alapot szolgáltattak a sportág vezetése számára többlet támogatások ígénylésére, természetesen figyelembe véve karitatív és társadalmi munkájuk elsődlegességét; én elengednék bárkit ingyen aki akár érzelmi, akár személyes okokból más válogatottban kíván szerepelni, mindazonáltal ez egy vörös vonal további magyar nemzeti képviselettel kapcsolatosan; sok dicsőséget szerzett hazájának/tett hazájáért, szemben a most állásukat/illetményüket vesztett pedagógusokkal, kik csak a kölkökkel bajlódtak, nyilván minden elkötelezettség nélkül.

Nem kívánok a fenti kérdésben vitát nyitni. Kérlek te se tedd ezt. Ellenkező esetben, minden eddigi kölcsönös tiszteletem ellenére, mely eddigi vélemény- ésneszmecserénk folyamán tapasztalható volt, olyan következtetésre jutnék mind perszonális, mind a másik fél által képviselt kollektíva tekintetében, melyek megosztása esetén még a kurucinfó is nyüszítve kérne elnézést az előzetes moderáció elmaradása miatt. Előre is köszönöm ebbenna tekintetben megértésedet. Cserébe én is jövök eggyel, jó:)
@sírbateszezazegész: bocs? (medve), bocs (nem medve)?
vagy a bizalom a megoldás? van egyáltalán megoldás?
@sírbateszezazegész:

ragaszkodom a következőhöz:
www.youtube.com/watch?v=KsPM9ced6BU&list=PL3EF956A99617E53D

ha -esetleg- @taga6ésfeles ellenvetéssel élne úgy ellenjavaslattal jelentkezve megvizsgálom mint doktor nótafáshy alfonzyne rodeo 36 gróf kecskebékásshy

brühüyyy
@Penivaldes: Úgy van. Aztán engem meg téged például edzhetnének halálra, még egy EB ötödik helyre se futná.

@sírbateszezazegész: Ha nem akarsz vitát nyitni, akkor miért teszed azt? Nincs igazad.
@tristen2005: Édes barátom, a futballba ennek a tízezerszeresét nyomjuk és mi az eredménye? Ha Janics csak ennek a tizedét adta volna, akkor is kezet csókolhatnánk neki.
@sírbateszezazegész:

Ez a tipikus példa a feleslegesen befektetett energiára.
@Penivaldes: "Mindezekkel együtt természetesen kiváló eredmény Gyurtáé, hiszen valóban nagyon gyorsan úszott. Engem ha nem kerget a tatár – és hát a strandon miért is kergetne? – körülbelül 15 perc alatt úszom le a 200 métert. Na ez neki most 2 perc alatt sikerült, ami kétségtelenül legalább 13 perccel jobb. Mondjuk fura érzés, hogy 13 percen múlik az, hogy most tele vannak a fényképeivel az újságok, meg ilyeneket blogolnak róla, többek között. "

:))
@iii: azért a szart ügyesen megkavarta tavaly. másrészt ne csináljunk úgy mintha Janics nélkül nem lenne magyar női kajaksport..
@Penivaldes: Láttad a listát? Akkor nem kell hozzá kommentár. A téma nem az, hogy lenne-e kajaksport nélküle. De hogy kevesebb lenne, az azért belátható.

A szart a magyar szövetség legalább annyira kavarta. Én személyes szégyellem, hogy ilyen kicsinyesek voltak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez volt a legelső gondolatom...de arról énekelnek benne, hogy:
"...munka és béke..." és emiatt nem lehet igaz egyébként hogy egysorban húznak mint a kecskék a hegyen az igen

brühüyyy
@Penivaldes: igen, második:), habár ez nem barchoba... azért várok egy pozitív megerősítést:)
@sírbateszezazegész: bocsánatot kérek tőled minden vétkemért melyet elkövettem veled szemben. Kérlek légy tekintettel ifjú koromra, és ne büntess meg keményen.
ez megfelel?:)
@rodeo36: üdvözöllek, mint a lázár-fan club elnöke és fő-pénztárosa tagjaink közt, s egyúttal gratulálok fő-nótafa és vice-pénztáros kinevezésedhez! :)
@sírbateszezazegész: heeeeee??? kimaradok a hétvégén, oszt mán le is maradok....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: egyébként hány tanévnyitó volt? volt egy Rózsás, meg volt Viktoros?
@Penivaldes: elég lett volna annyi is, hogy bocs:) főleg, ha úgy is gondolod:)
Üdv! Mi ez a nagy csend?
@sírbateszezazegész: úgy gondolom, vagyis inkább vagyok annyira okos, hogy úgy gondoljam:)
@iii:

Édes barátom, hogy jön ide a futball, gondolom nem jugoszláv dinárból vette a szegedi éttermét!:)
@Penivaldes: nem tudom számolni, volt Rúzsikának templomban, iskolában, Vezénylónak iskolában, meg ki tudja még hol, szerintem az foci "Akadémián" is ott volt, annak jobban örömködhetett
@V-PORT: békülünk. te nem akarsz kibékülni vkivel?
@iii: nem vitát nyitottam Mariannak küldött kommentemmel. De, mint mondtam ebből a témából nem én fogok rosszul kijönni... szerintem jobban járunk mindketten, ha inkább a lekötelezetted leszek:)
@Orica Középföldi: ahogy látom, a dolgok jelen állása szerint nálam is aktuális:)
@V-PORT: erről kérdezd meg sírbatesz kegyelmes urat. Ő tudja.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: melyikről.... a lázár-fan club vagy a kisasszony tekintetében?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért nem volt az olyan szolid.
"államosítás államosítás hátán, dráguló tankönyvek és ellátási gondok, elárult tanárok és aggódó szülők, vezető nélkül maradt iskolák és a jogaiktól megfosztott helyi közösségek" – jellemezte a tanévkezdést az Együtt-PM.

Az Orbán-kormány oktatáspolitikája akkorát bukott, hogy nemcsak felsőbb osztályba nem léphet, de az iskolából is ki kell csapni – összegzett a választási szövetség."
@iii: "A nonprofit és a dohánykereskedelem éles ellentmondásban van."
Nálunk mégis lehetséges ennek az antagonisztikus ellentmondásnak a feloldása.
A koncesszió tartósan állami tulajdonban lévő vagyontárgyakhoz tartozó tulajdonosi jogok és meghatározott tevékenységek gyakorlási jogának visszterhes szerződéssel való átengedése, mellyel részleges monopóliumot biztosít.
Miután itt állami javakról van szó, a földi halandó úgy váli, hogy a visszterhes szerződésben foglalt konceessziós díj az államkasszát gyarapítja.
Ugyan állami alapítású a Nemzeti Dohánykereskedelmi ZRT, ez a cég kapja a koncessziós dijakat, évi 1 mrd Ft-ot, melyet a saját fenntartására fordít.
Ebből az jön le, hogy létesült egy Gyulay Zsolt vezérigazgatóval az élen egy vállalkozás, akiket fényes körülmények közé juttatott a kormány a koncessziós díjak bevételeivel.
Ez havi 83.3 millió Ft-ot jelent a jelenlegi 13 fős cégnél.
@tristen2005: Úgy, hogy ott is van edző meg támogatás doszt.
@CSENDES: ez az én fogalmi viszonyaim szerint finom, igaz annyira tapló módon nem fogalmazhatnak, mint én tenném
@sírbateszezazegész: Ó, nem, én mindig jól jövök ki a vitákból :).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Rózsikánknak eddig már volt 4 tanévnyitó vasárnapig bezárólag. Ma dupláz.

Viktor Törökbálinton bazsalygott Lászlónéval, meg Hajdú Péterrel, Habony cimbijével.
idő 2013. szeptember 02., hétfő | 15:19
Fotó: Orbánt "úttörők" várták

Fotó: Túry Gergely

idő 2013. szeptember 02., hétfő | 15:01
"Csak hagyjanak minket dolgozni, tanítani"

Kiverte a biztosítékot az iskolákban a kormány azon terve, hogy egységes elektronikus adminisztrációs rendszert vezetnek be. Emiatt évi 700 millió forintért megvásárolták a magiszter nevű programot. Csakhogy több iskola már évek óta használja a saját e-naplóját, amivel a tanárok és a szülők is megelégedtek.

Egy erkölcstantanár ironikusan csak annyit írt lapunknak ezzel kapcsolatban, hogy ez lesz az első, amit majd megvitatnak a gyerekekkel. Szerinte ez a rendszer már sok helyen megbukott, ráadásul "a KELLO-féle botrány után mennyire elképzelhető, hogy bármiféle központi rendszer képes lesz több tízezer pedagógus, és több százezer diák vagy szülő kiszolgálására"? Mint írta, két év alatt sok munkája volt abban, hogy egy használható elektronikus naplórendszer működjön az iskolában. "Sikeres volt, szeretik az osztályfőnökök, a szülők is elégedettek. Most ezt a pici sikerünket is el akarják venni... végtelenül elkeserít. Jó, szórják ki a százmilliókat a haveri cégeknek, ez régen is így volt. De hagyjanak minket dolgozni, tanítani
@iii:

ez a válasz dupla nulla!
@Mariann19: Az biztos, hogy ezt saját fenntartására fordítja? Honnan lehet tudni? Ezt a dolgot meg kellene erősen szellőztetni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ki jár már megint jól? Kié a Magiszter program?
@iii:

ez a válasz dupla nulla!
@CSENDES: ugye ez nem kérdés?

az állami dedós vízfej:

Az iskolákra mutogat a Kello
Sok olyan eset volt, hogy az iskola nem tájékoztatta a szülőket - mondta a cég vezetője.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F02%2Fkello%2F
@tristen2005: Ezt már írtad, akkor se értettem :).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez lenne az?

"Üdvözöljük Önt az INFOtec Kft. új portál alkalmazásnak nyitó oldalán. Portálunk célja, hogy a Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs rendszert, valamint az ILIAS e-learning keretrendszert integrált rendszerbe foglalja, összekapcsolja."

iskola.magiszter.net/
"Balog Zoltán nem tudja, kitől idézett

"Minden kezdetnek varázsa van" – idézte Rainer Maria Rilke német költőt Balog Zoltán miniszter a nemzeti tanévnyitón a kormány.hu tudósítása szerint. Csakhogy – ahogy arra a vagy.hu felhívta a figyelmet – az idézet nem Rilkétől, hanem Hermann Hessétől van."

Továbbá Balog Zoltán általában nem tudja,hogy mit beszél.
"Ugyancsak a múltidéző hangulatra erősített rá Rózsa főnöke, az EMMI-miniszter tegnap Debrecenben, az országos tanévnyitón. Balog Zoltán egyidejűleg kérte a politika szereplőit, hogy "ne rongálják a bizalmat a köznevelésben", a pedagógusokat pedig arra kérte, hogy "ne engedjék beszivárogni az iskolákba az ellenállást".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @CSENDES:

lényege a totális ellenőrzés és kiváló csapásmérő eszköz, a gyereken kersztül a mit sem sejtő, vagy nagyon is sokat tudó szülőre.

El a mocskos kezekkel a gyerekektől.

mert ha ezzel vissza lehet élni, akkor meg is teszik.
@Fabius: baszod, es akkor sem masolom oda a mai termesemet :)
@iii: @sírbateszezazegész:
Janics Natasa megitélésében teljesen egyetértek sirbatesszel szintén morális okok miatt.
El is mondom miért.
Janics Natasa kiemelt javakban részesült, médiaszerepléseket kapott, aminek fejében teljesítenie kellett. Kiemelt anyagi elismerés, kiemelt teljesítmény. Fifti-fifti, oké!
Teljesítmény el kezdett romlani, Rozsnyói Katalin figyelmeztetésekor zsarolással állt elő, az evezés abbahagyásával fenyegetőzött.
Átmenetileg feldúlta ennek a sportágnak a harmóniáját, Rozsnyói Katalin nemzetközilge elismert mesteredzőt a padlóra küldte, megalázta.
Pár év eltelte után elhagyta hazánkat, most utólag láthatóan szándéka nem volt megalapozott és végleges, visszatért, és úgy viselkedett, mint egy mártír.
Kijelentette többek között, hogy soha nem érezte jól Magyarországon magát, aztán szipogott, hogy őt itt soha nem szerették.
Az olyan izgága és meggondolatlan ember, aki kockáztatja egy ország sportágazatának addigi kiemelkedő sikereit, emberileg képes tönkretenni sporttársakat, az ne várjon el feltétel nélküli rajongást.
Morálisan leszerepelt, nálam az aranyérmek nem írnak felül olyan magatartást, amely az országomat kihasználja és lekezeli. Pont.
@Mariann19: Nem, nem fifti-fifti! Mint már kifejtettem, ugyanennyi pénzt elköltenének akkor is, ha nem lenne semmi eredménye.

Teljesen mindegy, hogy miért akart elmenni, meg hogy izgága vagy sem vagy hogy miért szipogott. Janics Natasa toronymagasan kimagasló teljesítményt nyújtott, amiért csak hálásak lehetünk, Magyarországnak szerzett dicsőséget. Miért lenne neki kötelező nagy hazaffynak lenni? Miért ne lehetne ő ugyanígy szerb? Ő százszorosan megdolgozott azért, amit a magyar államtól kapott, ha tizedennyit ért volna el, akkor is.

Valami nagy tévedésben vagytok. A magyar színekben sportolásnak nem feltétele, hogy valaki magyar legyen, pláne nem, hogy lánglelkű vátesz legyen.

Hol, mivel használta ki Janics az országot? Éppen hogy őt facsarták ki azzal, hogy ekkora teljesítmény ellenére nem engedték elmenni.

Ha belegondolok, hogy hozzá képest micsoda macskajancsik dúskálnak mindenben, miközben ő szerzett egy nyavalyás szegedi kocsmát egész életével, akkor kinyílik a bicska a kezemben.
...ööö, zsebemben :).
@iii: Az Indexen olvastam, ott hozták le a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit ZRT szóvivőjének, Légrádi Petrának a nyilatkozatát: "A koncessziós díjból befolyó összeg a NDN működési költségét fedezi a törvényi előírásoknak megfelelően."
Ebben a cikkben szerepel a ZRT 13 fős létszámának közlése, Gyulay Zsolt vezérigzgatói nevesítése és 1 milliós fizetése. Továbbá a Felügyelő Bizottság tagjainak 100-120-ezer Ft-os tiszteletdíjáról szóló közlés.
Érdemes elolvasni.
@Mariann19: Abból sehogy nem jön ki az 1 mrd. Valahova még kell hogy tegyék a pénzt.
@iii: Nem a nemzeti hovatartozás a vita tárgya, hanem a tanusított magatartás.
Én azok előtt az érmet szerző sportolók előtt veszem le a kalapomat, akik csendben kitartó és megfeszített munkával szereztek dicsőséget az országnak. Csendben.
A lánglelkeddel ezekről a kiváló emberekről elfeledkeztél?
@Mariann19: Nem, én őket is szeretem. De Janicsnak is hálás vagyok, hogy örömet okozott nekem, nem egyszer, hanem rengetegszer. Bezzeg amikor átjött 2009-ben Szerbiából, akkor dagadt a keble mindenkinek, ugye? Egyébként éppúgy lehetne horvát is, az apja az volt és a testvérei is horvát színekben sportolnak.
@iii:"Ó, nem, én mindig jól jövök ki a vitákból :)." Legyen.
Ezt írtam Mariannak:"viszont, hogy néztem az esti híradót érték vs. érdek: nekem janics natasa egy darab további érmet se nyerjen. Ne is induljon miattam nemzeti színben. Ez az én értékelvűségem. Más ezzel máshogy van."
Mire az ő válasza:"Hasonlóan magam is ezt gondolom.
Nem volt szerencsés dolog újra visszafogadni őt, már racionális okokból sem.
Ő már sportkarrierjének leáldozó fázisába került, távlatokban kéne gondolkozni.
Ezen kívül egy megosztó, mindenkin simán átgázoló személyiség, ami a sportéletben fokozottan kártékony magatartás.
Emlékezz vissza, Rozsnyai Kati néni edzőt hogy kicsinálta."
Erre jött első bejegyzésed a témában:" Ez meglehetősen hálátlan hozzáállás. Janics Natasának csak köszönettel tartozunk, amit most is meghálált, hiszen aranyérmet szerzett. Egyébként meg amíg ő a legjobb itthon, addig ő fog indulni magyar színekben. Birgit Fischer még 42 évesen is olimpiai aranyérmet szerzett, igaz, K4-ben. Janics még csak 31."
Ezenközben az én válaszom Mariannak:"mindig csak a racionalitás, mi?:) Nálam ebben az esetben tiszta morális indokok vannak", majd neked és nagyanyónak is válaszoltam:" ez szép, mikor a pm és a jobbik az aranyérem miatt mindenkinek paroláz együttesen:)
Panem et cirsenses, mi:) oszt kinek mit is számít egy nemzethez való tartozás?".
Erre jött az első, mindennél beszédesebb válasz, mely emberként opportunistának mutat, s mivel a pm aktivistája vagy így őket is minősíti tisztesség dolgában:" Itt nem a nemzethez való tartozás számít, hanem az, hogy a mi hazánknak szerez dicsőséget. Hogy Janics magyar vagy szerb, teljesen lényegtelen, lehetne üzbég is."
Következő válaszomra: "persze, igazad van... hol magyar, hol szerb, ha ott nem veszik meg mi visszafogadjuk... hallottál már ryan giggsről?
Nyilván a hazaszeretet fogalma alatt mást és mást értünk... mint ahogy az ahhoz kapcsolódó jogokon és kötelezettségeken... mert a fentiek mentén nem az volt a baj, hogy safarov bakuba került, hanem az, hogy nem jött érte elég lé... persze ez más dolog, mint mindig... áldott relativizálás;)" azt írtad, hogy:"Hogy jön ide a hazaszeretet? Az egyébként is mindenkinek a magánügye.

Még egyszer: itt arról van szó, hogy Janics Natasa magyar színekben, a magyar hazának szerez dicsőséget. Ezért csak köszönet jár. Egyébként én elengedtem volna ingyen is Szerbiába, mert megérdemli. Tett annyit az országért.". Itt ismételten a magyar színek-magyar haza kifejezéseket használod, nagyvonalúan átlépve a hazaszeretet meghatározásán, s egy olyan valakit éltetsz, s vállalsz vele érték-közösséget, ki a nemzeti hovatartozását kedve szerint váltogatja oda-vissza, napi egzisztenciális érdekei alapján. Ez akkor a te mottód is a hazához való hovatartozás meghatározásakor, s ha egy ilyen alapnál a napi érdeket helyezed prioritásba, akkor életed minden területén az érdekelv érvényesül, tehát politikai szerepvállalásod alapvető mozgatója az érdek, s mint ilyen a téged soraikban tudóké is, mivel ez egy azonosan gondolkodók közösségéből álló csapat, kik azonos elveket vallanak. Most viszont ezek után felmerül bennem a kérdés, miért is léptetek ki, bomlasztottátok fel az lmp-t? Hisz schiffert sok mindennel lehet vádolni, de konzekvencia hiányával aztán nem! Talán pont ez volt a baj? Látva a párt hanyatló népszerűségét, biztosabbnak tűnt további közéleti szerepvállalásotok szempontjából, s így a konchoz (országos és önkormányzati képviselői helyek) való jobb hozzáférés tekintetében az akkor a győztesnek/befutónak tűnő bajnaihoz való csatlakozás, persze listás képviselői helyetek egyidejű megtartása mellett? Mert ugye kellett a parlamenti képviselet fenntartása,de a javadalmazást nem fizetitek be egy külön alapba. Az csak gyurcsány kiváltsága, hogy kilépésekor a teleki alapítványt is otthagyhatja,nem? Mert ti annyira mások vagytok, hogy még az általatok semmibe sem vett mszp-vel is alkut kötöttetek volna, a párbeszéd jegyében, a haza érdekében, ugye? Meg az sem volt egy elhanyagolható szempont, hogy egyedül, mint pm talán az 1%-s küszöböt vinnétek át. De ti határozzátok meg az arculatot, ti, akiknek a nemzet képviselete annyit jelent, hogy érmet nyerjen valaki, tekintet nélkül arra, hogy cca. 30m Ft átutalása esetén a szerb szövetség részéről most anyanyelvén mondana köszönetet azoknak, akik ehhez a győzelemhez hozzásegítették. Mert az eredmény számít, csakis az, ugye? Akkor mitől is vagytok ti új színfolt a politikai palettán? Hisz ezt mástól is megkapom. Értékek/elvek alapján még a jobbik is következetesebb, mint ti, mert ők stabilan fújják a maguk baromságait.
Folytassuk?
Én nem vagyok olyan cizellált elme, mint te. De vallom, mikor megszületsz büszkeséggel és becsülettel születsz meg. Egyiket sem tudod visszaszerezni, ha elveszted. Az pedig nem tesz büszkévé, hogy olyan ember képvisel engem, aki erre nem méltó, aki mindezt csak pénzért teszi. Téged igen. A véleményem ki tudod következtetni a fentiekből. Csak sűrűbben vagyunk veletek, nem többen.
@sírbateszezazegész: OK, te nyertél. Néha hazudok :). Ilyen hosszúra nincs időm válaszolni.
@iii: A kedvedért utána néztem a koncessziós díjaknak, inkább több lesz, mint 1 mrd.
Adatok:
Eddig 5.336 trafiknak van vámhatósági engedélye, de szeptemberben további 1.400-at hírdetnek ki győztesnek. Így várhatóan az országban 6.736 trafik működik majd.
2000 fős településig 100.000.-, 10.000 főig 160.000,., 10.000 felett 200.000.-, Budapesten és a megyeszékhelyeken 240.000.-Ft/év a koncessziós díj.
Rövid számítás szerint az átlag koncessziós díj 148.500.- Ft a 6.736 trafikot figyelembevéve, ha évi 1 mrd-os szumma bevétellel számolunk.
@sírbateszezazegész: Mégis, bár már ezt írtam: semmi, de semmi köze nincs a különböző országok színeiben való sportolásnak a hazaszeretethez. Janics feltehetően inkább horvát, mint magyar, ennek ellenére ennek az országnak szerzett dicsőséget. Akkor is így lenne, ha zulu vagy koreai lenne. Ha ez nem világos neked, akkor a további vitának nincs értelme.

A PM-t meg soha ne keverd össze az én véleményemmel.
@Mariann19: elnézést, hogy belekevertelek...
@Penivaldes: Peni! Ma is jól esik, hogy hasonlóan gondolkodunk.
@Mariann19: Köszi, asszem javaslom majd, hogy kérdezzék meg Lázár urat, hova teszik ezt a szép summát.
@sírbateszezazegész:
Dehogyis. Örülök, hogy bölcs levezetésedben az én véleményem is szerepelt.
Bravúros ez a hozzászólásod.
Gratulálok!
@iii: életvezetési tanácsadásra nincs szükségem, a fentiek miatt meg az erkölcsi íránytű szerepét nem tudod betölteni. A pm meg a tagokból áll. Ilyenek vagytok. Ennyi. Részemről befejeztem.
@Mariann19: legalább segít árnyalni a rólam alkotott képet:)
@Penivaldes: :). Ne legyen másnál több simi! :)
@Mariann19: ehhez én is csatlakozom, bár én elfogult vagyok vele de ez valóban zseniális
@sírbateszezazegész:
Észre vehetted, hogy elég racionálisan gondolkodom, azaz szeretnék.
Éppen ezért az elismerésem is ennek jegyében fogant.
Gondolom, ez a véleményem a jövőben sem fog változni. Valóban mesterien összeszedted a gondolatokat.
@sírbateszezazegész: No, most látom, hogy itt zseniálisan belekeverted ebbe a pártpolitikát is, erre muszáj válaszolnom. Egyébként megtisztelő, hogy ezzel Janics Natasával egy gondolati ívben szerepelhetek.

Nos, azért léptünk ki az LMP-ből, mert - szerintünk - a saját és a hazám érdeke ezt diktálta, mert így van esély Orbántól megszabadulni. Az összes többi, amit kérdezel, ebből következik. És nem hogy jól jártunk volna, de minden kilépő rosszul járt és kockáztatta egzisztenciáját és politikai jövőjét is. A maradék LMP továbbra is kapja a támogatást, sőt mától frakciójuk is van. A PM-képviselőknek nem volt alapítványuk, amiről lemondhattak volna. A javadalmazást meg nem értem, miért is kellene bárhová fizetni.

A PM nagy valószínűséggel önállóan is jelentősebb párt lenne, mint a DK, legalábbis az LMP támogatottság csökkenéséből ez következik. Ezt soha nem fogjuk megtudni, mert igen, pontosan ezzel a szándékkal léptünk ki, hogy valamilyen formában közösen lépünk fel az Orbán-rendszer ellen.

Igen, a PM-nek kész elképzelései voltak, amiket sikerült is nagymértékben érvényesíteni az Együtt-PM szövetségben, nem értem, hogy ezzel mi a problémád.

És akkor még egyszer: ne keverd a szezont a fazonnal, a sportolásnak, még a nemzeti színekben történő sportolásnak sincs semmi köze a hazaszeretethez, az ország sorsához. Számtalan sportoló van, aki más ország színeiben versenyez, mint ahol született, ez nem erkölcsi kérdés.
@sírbateszezazegész:

"melyek megosztása esetén még a kurucinfó is nyüszítve kérne elnézést az előzetes moderáció elmaradása miatt."

ez meseszépen szemléletes! :D
@sírbateszezazegész: Nem egészen világos nekem, hogy miért nem lehet higgadtan vitatkozni. A PM persze, tagokból áll, csak hogy egyrészt engem is félreismersz és félremagyarázol, másrészt meg ismétlem, én nem képviselem itt semmilyen módon a PM véleményét. Amit mondok, az mind a magánvéleményem.
@iii: Nono, ebben nem lennék biztos..el lehet aztatat kőteni könnyedibe, csak szponzoráni kő pl. a Nemzeti Fradit!
@Mariann19: azért korlátozott az 5000 karakter, s ennek kedvéért még a gépet is beüzemeltem:)
Igen, racionálisan gondolkozol, azonban az emociók mindig jelen vannak kommentjeid nagy részében (szolidaritás, mennyit ér valójában egy-egy munka elvégzése, stb.), de ezt nem bánom... betudom annak, hogy minden racionalitás ellenére mégiscsak egy üldözött reciprok vörös vagy:) (ez csak vicc volt, nem bírtam kihagyni:))
@iii: Teljesen egyetértek, kivéve azt atényt, hogy "cigánykodott"..miként a szövetség is, gusztustalanul, kérem szépen!
@iii: Teljesen egyetértek, kivéve azt a tényt, hogy "cigánykodott"..miként a szövetség is, gusztustalanul, kérem szépen!
@sírbateszezazegész:
Nem jellemző rám, hogy az emóciók félrevisznek a realitásoktól.
Megint vitatkozom. A szolidaritás kőkemény politikai hitvallás, egy ideológiát testesít meg.
A teljesítmény elvének hangoztatása pedig a foglalkozásomból adódik.
A reciprok kedvenc szóhasználatom, rövid, de kifejező.
A hajam vörös, kár, hogy liberális mivoltomat ez a szín nem szimbolizálja.
Jó a vicc!
@sírbateszezazegész: @Mariann19: @iii:

semmi baj nincs Sír koléga gondolatmenetével. ne induljon magyar színekben valaki akkor se, ha a turul hozta egyenesen syriusról ópusztaszer közepére, ha arra az asztalra szarik, ahonnan eszik.

nem érdekes hogy natasa szerb vagy piréz, vagy indonéz. ideszart az asztalra, menjen a picsába.

nem írok hosszasan, idézek: Fábiánné mondta, én elhiszem neki:

"__
- El lehet azt várni egy alapvetően egyéni sportágban, ahol ráadásul ennyire erős a hazai mezőny, hogy valaki a csoport érdekeit a sajátja elé helyezze?
- Miért, hogyha valaki olimpiai vagy világbajnok lesz, abban nem segítették őt a társai? A siker nem csak a versenyző és a edző sikere, a többiek nélkül senkit nem lehetne felkészíteni. Ők ugyanúgy ott vannak, megadják a kontrollt, hozzájárulnak az edzés hangulatához, a súlyzósásnál együtt szenvednek vele, senki ne higgye, hogy ez nem visz előre egy sportolót. Nagy hiba, ha valaki nem érti meg, hogy egy aranyéremhez mások is kellenek, és nem becsüli meg azt, akik ehhez hozzásegítették, és akikből talán soha nem lesz még magyar bajnok se
___"

www.origo.hu/sport/egyeb/kajak-kenu/20110103-interju-fabianne-rozsnyoi-katalin-kajakedovel.html
@Mariann19: A koncessziós díj nem a nonprofit Zrt-t illeti?
@iii: milyen könnyű összemosni/besározni valakit, ugye? Egész életem folyamán mindig hagytam lehetőséget arra, hogy bárki méltóságteljesen visszavonuljon. Most is, "majd jövök neked eggyel". Nem éltél vele. Pedig jeleztem, hogy ez egy kényes téma a számomra. Rövid életem folyamán minden bizonnyal sokkal több és sötétebb bugyorban voltam/fordultam meg, mint itt sokan. Empátia, ez is kell azélethez. Nem azért vagyok itt olyan megértő, toleráns, mert nem tudok másmilyen lenni. De nem kell beleállni minden vitába, csak azért, hogy a végén azt mondhassa az ember: itt sem maradtam alul. Szerintem.
Értékek relativizálása esetén meg milyen higgadtságot kérsz számon? Egyébkènt abszolút higgadt és udvarias maradtam. Tudok mást is.
@jaegtoer: Miben áll az asztalra szarás, mondsza? Hogy számtalan aranyérem után akármilyen okból máshol akarja folytatni? Nehogy már ő legyen lekötelezve, százszorosan megdolgozott azért, amit kapott. Azért is, amit Rozsnyóiné emleget, mint csoport meg edzők. Dicsőséget hozott a társaknak is és neki is. Ő egyébként nem ítéli el Janicsot és az abszolút nem igaz, hogy Janics tette volna tönkre őt. Az interjúból kiderül, volt neki afférja éppen elég. Én teljesen megértem, ez egy kemény világ.
@Mariann19: a szolidaritás az egyik legősibb emberi ösztön, érték, mely ily módon az érzelmekből fakad, s elsődlegesen nem a racionális érv a többkulcsos adórendszer mellett. De igazad van:)
Azért az hihetetlen, hogy ilyenkor fényes nappal már a harmadik csapat sodor itt a szálló előtt egy jointot! És én persze egyiket sem ismerem! Ilyen az én formám:(
@jaegtoer: Az alábbi talán kapcsolódik a témához.

Szóval bikicsunáj attis Vásárosnaményban az MSZP "nemzetpolitikájáról" tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen jelen volt többek között Ovidiu Muresan, a hírhedetten magyarellenes román Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyei ügyvezető elnöke is. (E pártnak köszönhetjük többek közt a jelenlegi román kormányfőt, Victor Pontát, és a szép emlékű Iliescu elnököt, a marosvásárhelyi "Fekete Március" egyik fő felelősét.)

Nem értem Mesterházy kirekesztő hozzáállását. A nagyszabású eseményről fájóan hiányzott a Kárpát-medence többi magyarellenes pártja: az ukrán Svoboda, a Szlovák Nemzeti Párt, a szerb Haladó Párt, vagy a Nagy-Románia Párt. Sebaj, Attesz, majd legközelebb!

www.szon.hu/mesterhazy-harom-fo-pilleren-nyugszik-az-mszp-nemzetpolitikaja/2349381
@sírbateszezazegész: Most nyeregben érzed magad? Nem kellene. Szerintem nem voltál higgadt, korrekt meg végképp nem. Totálisan különböző dolgokat hordtál egybe, aminek semmi közük egymáshoz. Mondjuk Gyurcsányon csodálkoztam kicsit...

Én nem azért állok bele a vitába, hogy felül maradjak, hanem mert szeretek vitatkozni.

Értékeket senki, én biztosan nem relativizáltam. Úgy látom, hogy még mindig nem tudod felfogni, hogy nem kötelező ahhoz magyarnak lenni és "hazát szeretni", hogy valaki magyar színekben sportoljon. Ez két különböző dolog. De a hazaszeretet szintén nem olyan dolog, amit követelni lehet. Ez mindenkinek a magánügye.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor a Jobbiknak is ott kellett volna lenni, ugyanis ő a felsoroltak párja itthon.
@iii: nagyon lassan írom, hogy megértsd: nem az a bajom, hogy nem magyar... az sem gond, hogy elment, mert megtalálta valódi identitását (habár az nem ért meg neki annyit, hogy versenyzési jogát saját maga fizesse ki...)... az a bajom, hogy visszajött és nemzeti színekben engem képvisel... és itt helyezkedsz közös alapokra az opportunista orbán-rezsimmel és annak sportvezetésével... mert fontosabb az aranyérem, mert az eredmény... a haza nem eladó... nálam... ebből egyenesen következik, hogy én nagy lászlónak sem udvaroltam volna egy percet sem, hanem első felvetésekor "lacikám, sok sikert neked új hazádban" mellett adtam volna ki a sportkönyvét... büszkeség, becsület... ezeket nem lehet pénzért venni... ha a nemzeti színekben való képviselet nem kiváltság, akkor mi az?
Habár nem hiszem, hogy megérted. Valahova tartozás nem jogokat, hanem kötelezettségeket keleztett elsősorban. Ez a ti hibátok, liberálisoknak, hogy ezt nem értitek meg. Becsület. Az első helyen. Az áll.
@sírbateszezazegész:

" Ez a ti hibátok, liberálisoknak, hogy ezt nem értitek meg. Becsület. Az első helyen. Az áll."

Ez egy túlzó általánosítás.
@sírbateszezazegész: Nem, nem találta meg az identitását. Éppen ez a lényeg, ennek semmi köze az ő identitásához. Mint ahogy Szeles Mónika amerikaiként lett világhírű, de ettől még én büszke vagyok rá, hogy magyar.
@jaegtoer: Szia!
Összecseng a véleményünk ebben a témában.
Szerencsés dolognak tartom, hogy kivonatolva elküldted Rozsnyói Katalin nyilatkozatát.
Érveimből kimaradt, hogy az egyéni sportsiker elérésében az egyénen kívül az a közösség is részt vesz az edzőn kívül, akikkel együtt dolgozik.
Amennyiben relativizálnánk a helyzetet, a közvetlen társakon kívül a sportklub, a sportot finanszírozók, kvázi az egész társadalom segítette a munkáját és juttatta a sikerhez.
Ezzel szemben Janics anno hátba szúrta Rozsnyai Katalint, akkortájt párját Kovács Katalint is nehéz helyzetbe hozta.
@Orica Középföldi: az utolsó két mondatra vonatkoztatva lehet... de az tendenciózusan kiragadott két sor a komplex szövegkörnyezetből..:)

És, ha azt teszem, az baj? Mindenki él vele. Egyébbként akkor hozzáteszem a következő két szót és akkor azt mondom: ez a ti hibátok, liberálisok nagy többségének, hogy ezt nem értitek meg.
Na, inkább ez viccesebb:

Szabó Tímea ma benyújtotta a képviselői szociális kártya bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot:

"A kormányzati szereplők és kormánypárti képviselők erre kapnák a fizetésüket, amiből élelmiszerek és tisztálkodási szerek egy meghatározott körét lehetne csak megvenni, a többit a gyermekek iskoláztatására lehetne elkölteni. A hónap végén fennmaradt összeget pedig jótékony célokra kell fordítani.

Az Együtt-PM meggyőződése, hogy a korrupció soha nem látott méreteket öltött Magyarországon. Álláspontunk szerint ennek egyik oka, hogy nem tudjuk nyomon követni, hogy az országgyűlési képviselők, a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok mire költik a fizetésüket. Remélem, a kormánypártok is támogatják majd a javaslatot, mégha így Lázár János nehezebben tud is újabb 14 milliós autót vásárolni a jövőben. "

www.parlament.hu/irom39/12027/12027.pdf
@CSENDES: Előző hsz-eimben körül írtam, hogy a NDN-et illeti a törvényi előírásoknak megfelelően.
Ezt szóvivőjük , Légrádi Petra nyilatkozta.
A bevételeket az NDN a saját működési kiadásaira fordítja.
@sírbateszezazegész:
A szolidaritás intézménye embercsoportok szövetsége egymás kisegítése érdekében az "egyszer neked, egyszer nekem" jelszó jegyében.
Nem ösztön kérdése, hanem tudatos elhatározás a bajba jutott emberek megsegítésére kölcsönösségi alapon.
Hogyan jön ide az egykulcsos adó?
@sírbateszezazegész:

Nem akarok kötekedni, de :)))

Ez a kiragadott rész, a hosszú szöveg következtetése volt, kvázi esszenciája.

Ilyen rohadék közéletben, ahol alig lehet becsületes embert találni, fontos minden szó.

Elég régen rájöttem, hogy iii-vel vitatkozni - bármitől - teljesen meddő dolog, de nem akarom elvenni a kedved:))

Ha mindenki él vele, ez nem elégséges ok, hogy olyan légy, mint mindenki.
@iii: na, Szabó Tímea most már hiába ad be a lázár-fan clubba tagfelvételi kérelmet! Elutasítjuk:)
@Orica Középföldi: Ugyan már, attól, mert mindig igazam van? :)
@Orica Középföldi: soha nem értem, hogy egy elitista hogy lehet terrorista is egyúttal!:)
"Valahova tartozás nem jogokat, hanem kötelezettségeket keleztett elsősorban. Ez a ti hibátok, liberálisok nagy többségének, hogy ezt nem értitek meg. Becsület. Az első helyen. Az áll."

Ez a kvázi esszencia.:)

Igen, igazad van. Nem helyes. Köszönöm. :)
@Mariann19: tudatos elhatározás, mely az ember atavisztikus (milyen jó dolog a szinonima szótár a neten!:)) ösztöneiből adódik. Leginkább a többkulcsos adók egyik érve nálad a szolidaritás.

Fogadd el, én is hagyok mindenkinek egérutat! :)

De te, Oricával karöltve, nekem soha! Hát nincs bennetek semmi szolidaritás? :)
@sírbateszezazegész:

"soha nem értem, hogy egy elitista hogy lehet terrorista is egyúttal!:)"

Talán mert egyik sem igaz:))

Az első mondat az esszencia, a második egy elnagyolt következtetés.

Szívesen:)
@iii:

Te az igazságaidhoz ragaszkodsz, én a tévedéseimhez:)
@Orica Középföldi: ok:(
De, ha csomagokat kell cipelni, rám ne számíts! :)
@Orica Középföldi: arról nem is beszélve, hogy a kurucinfón biztosan celeb lennék ezzel "az elnagyolt következtetéssel"! :D
@sírbateszezazegész:

Miért szeretnéd az egérutat? Tunyává tesz, nem szellemi kihívás, semmi élvezet nincs benne.
A pengeváltás - itt - nem élet-halál kérdése:)
@sírbateszezazegész:
"Hát nincs bennetek semmi szolidaritás?"
Hogyan mondhatsz ilyet?
Itt küzdök melletted órák óta Janics Natasa ügyben...
Mit tegyek a megnyugtatásodra?
Megteszem.
@Mariann19: "Mit tegyek a megnyugtatásodra? Megteszem."

Esetleg egy lázár-fan club tagsági kérvény? Rodeo benne van, az eb is, meg én, Penivaldes gondolkodik a dolgon, habár ahogy most köztetek úgy is nagy az összhang, a pm-seket az idol mai nemtelen inszinuációja miatt kizártam... lehetsz krónikás vagy a vice-pénztárnok jobbkeze is...:)
@sírbateszezazegész:

"ok:(
De, ha csomagokat kell cipelni, rám ne számíts! :)"

Ezt nem igazán értem. Megmagyaráznád?

Hát ha te celeb szeretnél lenni a kurucon, nem szeretnék gátja lenni:)) Az is egy karrier:))
@sírbateszezazegész:
"Komolyan sírba tesztek,"
Ideiglenesen. Később kikaparunk, hogy legyen kivel vitatkozni.
Ez a Lázár-fan klub tagság kilátásba helyezése nem érintett meg.
Ebben a klubban nem fogunk vállvetve küzdeni.
Sikeres toborzást!
Nem lesztek sokan.
@iii:

1. Fábiánné Rozsnyói Katalin.
2. Én annak idején nem találtam kivetnivalót abban, hogy a fiújával, férjével máshol akarja folytatni. én azt tartottam hibának, hogy kooptáltuk Szerbiából.
3. a zséért megdolgozott, vigye ahova akarja, nekem dicsőséget nem szerzett, én ezt nem szoktam másra hagyni, az övét nem irigylem és tuti hogy ő sem irigyli az enyémet, pláne, hogy hiába vagyok kurva jó, sosem fogják negyven-ötven millióval elismerni, és vagyunk még így egy páran ebben az országban.

4. az hogy Sír netkolléga teljes keresztmetszetét vette a dolgoknak elhiszem, hogy neked kaotikusnak tűnhet, de én ezért nem hibáztatom, hogy nem csak a neked leginkább megfelelő szegmensekben fejtette ki véleményét.

5. végül:
"Miben áll az asztalra szarás, mondsza?_"
kissé nagyképű a kérdés, de nyilván neked sem kell hozzám igazítani.

Ez jó. szeretm a szabadszöveges mezőket.
Nos, azt nyilatkozta, hogy 'tulajdonképpen nem éreztem ott (ti. Mo-on) jól magam'
osztán mééé nem húzott el a büdös picsába? mert annyira szar volt itt az élet, de azért kurva jól jöttek a szponzori pénzek.

No most ha itt szar volt neki akkor menjen a picsába ahol jobb neki. és vigye az aranyait is az meg hogy eltapsolta a milliókat, lelke rajta, de azért had ne mi legyünk már a szarok. Bocs.

ennyi karaktert egyébként nem is érdemelt.
egy végtelenségig önző, sportszerűtlen gané picsa. olvass utána.
@Penivaldes: mi szeretnél lenni? az elnök jobb keze:)
@Mariann19:

"Összecseng a véleményünk ebben a témában. "

olyan vészjóslóan sokszor cseng össze a véleményünk, hogy az már szinte vészcsengőnek tűnik:D rosszat sejtek, valami készül... Te miről hallottál? én a gyógyszertárak kényszer tulajdonlásáról, majd az azt követő államosításukról vannak sejtéseim. Mint a takarékok. lesz egy gyógyszer ellátó központ persze zrt. állami tulajdonban meg sok hiánycikk. túlnépesedés kilőve.
@Mariann19: Nem kikaparjuk, feltámasztjuk..kivéve, ha van neki kitámasztója!
@jaegtoer: Csak az utolsó mondatra, mert már tényleg szappanopera lesz belőle: lehet, hogy önző, sporszerűtlen ganá picsa (egyébként Rné ennek pont az ellenkezőjét mondta), de ez se számít. Ha neked nem is, de sokunknak örömet, Magyaországnak dicsőséget szerzett (egyébként te is csak utólag gondolod így, ebben biztos vagyok), azokat az aranyakat-ezüstöket soha senki nem veszi el tőlünk.

Adyt se azért szeretjük, mert egy részeges szifiliszes lump volt.
@iii: Ezt itt most támogatni tudom valahugy..bár lehet, én leszek érte elásva (megjegyzés: Knósszosz még él, gyurcsányistaként:-)?
@Orica Középföldi: csak egy vicc volt, melyet dacból vágnak oda az ember fejéhez, hogy "jó, okosabb vagy, de majd az igavonó baromra van szükség, na majd akkor...". De nem ment át:)

Karrier az karrier. Mint ahogy a kossuth-díj és a nagykereszt is az, nem? :)
@iii:

akkor tegyük ki a pontot: .
@sírbateszezazegész: tarts ki, ebben a becsuletbeli liberalis ugyben igazsagod vagyon. Egyszeruen nem ertik meg, vagy legalabbis nagyon nehezen fogjuk fel;),igy nem is vitakepes a magyar liberalis ill baloldali vonal nemzet, haza, tisztesseg temakorben.
Nem akartam mar ide irni, ha mar egyszer elkoszontem, de nagyon a szivembol es a fejembol szoltal.
Orulok, hogy valthattam par szot veled.;)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): mondanám kit kérdezz meg a kitámasztómról, de diszkrét úriember vagyok:))
Nem, nincs elásva.:)
@Habakuk999: :) az mit jelent, hogy elköszöntél? Én sem politizálok már itt, csak ahhoz szólok, ami elvi alapok megvitatása, ami valóban közéleti kérdés. Nem agitálok senki mellett. Habár, mint az official lázár-fan club elnöke, egy helyet fel tudok ajánlani neked...:)
Lázária másik (Tarlósföld) nyúlványából jelentik: egymenedzsertunodesei.blog.hu/2013/09/02/taxi_5_a_nagy_besargulas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_02&utm_campaign=index
"Összességében tehát igen szűk azoknak a köre, akik egyértelműen jól járnak az új taxis szabályokkal. A két legfontosabb szereplő, az utas és a taxis legalábbis nagy valószínűséggel nem örül felhőtlenül, az egyik a magasabb árak, a másik a számos új beruházás, kiadás miatt.

Ez hát az új budapesti taxi. Bacsó örökbecsű opuszát, a Tanút idézve: kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk."
@sírbateszezazegész:

Hát nem jött át:)) A dacot éreztem, csak nem értettem.
Fárasztalak? Egy szavadba kerül és befejezem:)

A kitüntetésnél nekem nem mindegy, ki adja.
@Orica Középföldi: hova gondolsz.. az akkor "Tunyává tesz, nem szellemi kihívás, semmi élvezet nincs benne." :)
@sírbateszezazegész: kosz, inkabb maradnek buszke faek. Nem tudom, mi ez a Lazar fansag, de szamomra rosszul hangzik.;)
Elvonulok oszi szunetre, sok itt belolem mar szerintem.
Amugy sincs mar mirol beszelni. A szilva es a horvat nyelv fontosabb, nem is beszelve rengeteg masrol.;)
szoval tenyleg orulok, hogy szot valthattam itt nehany emberrel.;)
Szep estet!
@Habakuk999: A viszontlátásra! Dobro dosli, vagymi..:-) ja, dovidenja, megvan!
@Habakuk999: Nahát, ennél felháborítóbb szöveg nincs is, ez a konzervatív vagy nem tom milyen oldal legnagyobb hibája. Teljesen félreértelmezi a nemzet, haza, tisztesség fogalmát, majd ezt a téveszmét húzza rá ellenfeleire és csodálkozik, hogy nem passzol. Kikérem magamnak, hogy bárki is kioktasson ezekben a fogalmakban.
@jaegtoer:
Lesz egy gyógyszerellátó központ persze zrt állami tulajdonban, meg sok hiánycikk, túlnépesedés kilőve."
A gyógyszerhiány következményeként biológiai hulladékok keletkeznek, erre megalakul a "Tetem
Feldolgozó ZRT, amely korszerű technológiával hőenergiát termel az alapanyagból, mellyel
téglát fognak kiégetni. Ez utóbbi műveletre folyamatban van egy újabb ZRT alapítása, amely a választások után kezdi meg üzemszerű működését.
Egyelőre ennyit tudok.
Kisajtolni magamból.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Ha lesz neki kitámasztója."
Ahol az esemény történik, ott van ám sok kitámasztó. Válogathatunk, fenyő, bükk, császárfa, kőris...
Nyugi. Feltaláljuk magunkat.
@Orica Középföldi: eltünt a net:)
Viszont a vita feleslegességében igazad volt néhány személlyel kapcsolatban:)
De jó, hogy nem ismerlek személyesen:)
Elvesznék az eszedben:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Lázár-fan klubtagoknak ki- és feltámasztás féláron, nem?"
De.
AKCIÓ!!!!! Amíg a készlet tart.
@Orica Középföldi: "Viszont a vita feleslegességében igazad volt néhány személlyel kapcsolatban:)"

Tudod, hogy ez nem rád vonatkozik, ugye?!?!
@iii:

"Adyt se azért szeretjük, mert egy részeges szifiliszes lump volt. "

azt gondoltam, ezt azért nem hagyom mégsem szó nélkül.

körte alma.

hogy jönne ide Ady.

Janics egyéni vállalkozó üzletnek tekintette az egészet, ez nem baj. Az nem volt szép tőle, hogy amikor az üzlettársa is teljesített, utána lefinnyázta, és még tojott is rá egyet, neki állt feljebb, a hülye magyar meg mindezek ellenére visszavette. hagyták volna a picsába szerbiának...

Ady meg egy egészen más világ... környezet, habitus... identitás...
@jaegtoer: Hát ha te válaszolsz, akkor én is :).

Ady úgy jön ide, hogy ugyanaz az eset. A teljesítményét nem az egyéni tulajdonságai szabják meg.

Janics nem üzletnek tekintette, hanem nálunk gondolta, hogy jobb lehetőségei lesznek az előremenetelre. Ahogy 500 000 emberünk, aki külföldre megy dolgozni és igen nagy részük soha nem is jön vissza, ők sem hazaárulók és nem üzlet ez számukra. Picit több empátia elférne.

Nem finnyázta, azt mondta, nem érezte jól magát, miért ne lehetne ehhez joga? Tojni meg nem tojt rá és nem állt neki feljebb, ezeket nem tudom, honnan veszed, sőt, meg volt zakkanva. Mindezek egy szikrával nem csökkentik azt az elképesztő teljesítményt, amit ő adott az országnak. Te vagy az, aki erre tojsz, aki ezt semminek tekinted. Tizedszer ismétlem, hogy ennek tizedéért is hálásak lehetnénk.

Visszavenni pedig nem kellett, hiszen nem engedtük el. Mivel magyar állampolgár, gondolom, jogában áll válogatókon részt venni, ott pedig továbbra is az élen van.
@jaegtoer: Hállgassuk meg, mit mond erről Kovács Katalin:

"Paksy Tímea Ausztriába, Sarudi Alíz Ciprusra távozik. Ez mennyire lepte meg?

Timiről már tavaly hallottam az infót, Alízhoz nem tudok mit hozzászólni. Mindenkinek a saját érdekeit kell figyelembe venni, és annak tükrében meghozni a legjobb döntést."

www.origo.hu/sport/egyeb/kajak-kenu/20120927-interju-a-haromszoros-olimpiai-bajnok-kovacs-katalinnal.html

Az sem igaz, hogy ő tette volna tönkre Fábiánnét (aki egyébként meglehetősen terrorisztikus módszerekkel dolgozott), pont fordítva, Fábiánné rúgta ki őt. Utána Kovács és sokan mások is elhagyták, nyilván nem véletlenül.

Teljességgel érthető, ha valaki már eleve inkább horvát, mint magyar, a férje bolgár, aki Szerbiában kap állást, akkor ő is mellette szeretne lenni. Egyébként például ugyanez történt a fent említett Paksyval, Sarudival és Benedek Dalmával is. Utóbbinak szintén szerb a férje és már szerb színekben sportol és szerzett aranyérmeket az EB-n.
@jaegtoer:

Ez a körte, alma tökéletes hasonlat.
@iii:

Sajnálom, Jégnek van igaza:)
@Orica Középföldi: Disznóknak gyöngyöt? :-D
@iii:

"A teljesítményét nem az egyéni tulajdonságai szabják meg."

Hanem mégis mi a frász??

Inkább a kvalitás kifejezést használnám. Bővebb értelmű/tartalmú. De ez részletkérdés:)
@Orica Középföldi: Akkor legyen kvalitás. Tudod jól, hogy miről beszélek. Arról, hogy Adyt sem azért szeretjük, mert részeges lump volt. Ahogy Lenint sem.
@Orica Középföldi: Már olyan mindegy... Sírbatesz filippikája óta csak sírok... Megyek, én is kiiratkozom ebből az országból. Vagy a Dunának megyek, még eldöntöm.
@iii:

Az még nem jutott eszedbe, hogy nem igazán tudsz disztingválni?

Sírás helyett emésztgethetnéd egy kicsit a "filippikákat":))
@Orica Középföldi: Mivel nem disztingváltam? A filippika emészthetetlen volt, a főzelék össze volt keverve a rántott hússal és a madártejjel.
@iii:

" A filippika emészthetetlen volt, a főzelék össze volt keverve a rántott hússal és a madártejjel."

Na látod, ez a tökéletes példamondat arra, hogy nem tudsz disztingválni:))

Miért látta más(ok) tisztán és ínyencnek a menüsort??
@Orica Középföldi: Nem te vagy kissé túlérzékeny? Hogy mások miért látták, az talán azért van, mert nem nekik írták. Igazából mindegy, nem azért van valamilyen véleményem, mert sokan helyeslik.
@Orica Középföldi: Ja, akkor ezek szerint Paksyt, Sarudit és Benedeket is megköpköditek és elmondjátok utolsó ribancnak őket? Vagy csak azt, akitől 42 milliót követeltek 30 aranyérem után?
@iii:

Ez a kesztyű már fel van gombolyítva. Nincs mit felvenni rajta.
Sajnálom:)
@Orica Középföldi: Már előtte is fel volt, ez már egy éve meg van csócsálva.
@iii:

mindenki azt emel piedesztálra akit akar.
nálad ott van, nálam mások vannak ott.

Azért mert te tiszteled és becsülöd, még nem vagy kisebb, vagy netán rosszabb ember a szememben, de azt nem látom be, hogy nekem miért kellene éppen annyira tisztelnem és becsülnöm, mint neked, különösen, hogy részben az emberi, részben az üzleti részét is ismerem annyira az egésznek, hogy janicsot eredményei ellenére, vagy inkább mellett is a helyén kezeljem. és ez nem a nagyok között van, akárhány aranya virít a vitrinben.

Ellenben ha Ady és janics között között Te símán párhuzamot tudsz vonni, akkor én kérek elnézést, valamint azért is, hogy az eddigiekkel feltartottalak.

Szép napot:)
@iii:

feltehetően tudtak disztingválni és nem szarták tele az országot vélt vagy valós sérelmekkel miután felvették jogos jussukat a kasszánál, hanem, kulturáltan elintézték a sportvezetéssel a megoldandó problémát ezért mindenki bajnokként és jó csajszikként emlékezik rájuk, nem egy-egy hisztis, önző picsaként aki megkeseredve ébredt rá, hogy Szerbia nem tudja azokat szar körülményeket biztosítani számára, hogy megérje itt hagyni a 'a nem érzem jól magam benne' országot, ahol a valagát is kinyalták, bár kétségtelen, Fábiánné nem tekintett senkit embernek addig, amíg valaki nem vált csapattaggá és nem hozott áldozatot másokért is és az edzéstervet pisszenés nélkül nem teljesítette.
@Habakuk999:

Prófétám csak nem elvonulsz Te is negyven napi elmélkedésre a "sivatagba" mint a madraszáját otthagyó bölcs mufti hallván hogy közeleg Kahreddein a tengerről jövő felszabadító?

intézd a szilvát, foglalkozz a horváth nyelvvel aztán gyere vissza és hozzál még egy embert!:D:D:D
@jaegtoer: Nem Ady és Janics között vontam párhuzamot, disztingválj, b+! :) Hanem két jelenség között.
Csócsáljatok már gy kicsit mást is, és ez a V4-ek egyikének véleménye:

"Interjú: A cseh baloldal esélyeiről és az önkényuralmi rezsim veszélyeiről beszél Jirí Pehe politológus
− Magyarországot is említette. Mi a véleménye az ottani állapotokról?
− Elsősorban a cseh értelmiség, de az aktív politikusok többsége számára is mementó, ami mostanság Budapesten zajlik. Mi még emlékszünk arra, amikor megsüvegeltük annak a fiatalembernek az ötvenhatos forradalom mártírjainak újratemetésén elhangzott bátor beszédét, aki azóta is fontos szerepet tölt be a magyarországi közéletben. Most pedig döbbenten figyeljük, hogy ugyanő politikai erőfölényével visszaélve, kizárólag a saját érdekcsoportjának megfelelően, a demokratikus elveket felrúgva cselekszik. Szemrebbenés nélkül többször keresztülhajszolta az alaptörvény módosítását is. Csehország nem juthat ilyen zsákutcába."

nol.hu/kulfold/20130903-nem_juthatunk_olyan_zsakutcaba_mint_magyarorszag?ref=sso
@Penivaldes: és a profil? alakul? beleférek a diplimamunkába? :)
imádlak
Hát akkor ez is bekövetkezett:

index.hu/gazdasag/2013/11/28/bezaratjak_a_benzinkutakon_es_hipermarketekben_mukodo_trafikokat/

Az utolsó bekezdés a külön fincsi:

"A kormányrendeletben azt is kimondják, hogy dohánybolt nem működhet "másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül". Ez csak azokra a trafikokra vonatkozik, melyek engedélyezését november 30-a, vagyis a rendelet hatályba lépése után kérik."

Igazán dicséretes, hogy a kormány legalább ebben az ügyben kerülni igyekszik a visszamenőleges törvénykezés látszatát, de hogyan is fog kinézni ez a gyakorlatban? Nos úgy, hogy azok a koncessziótulajdonosok, akiket kipaterolnak a plázákból meg a kutakról, azok nekiállhatnak körzővel rajzolgatni a saját településükön, és esetleg baromira az fog kijönni, hogy búcsút inthetnek a jó kis frekventált helyeknek, és mehetnek a falu szélére, mert esetleg csak ott van trafiknak alkalmas épület. 200m nem a világ, persze, de ez ugye pont az arcpirítóbb megoldásokat hagyja parlagon, mint a szalkszentmártoni ikertrafik.
süti beállítások módosítása