Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Az 50 milliós falusi szálláshely ügyét az Integritás Hatóság is vizsgálta, és több szabálytalansá... (2024.04.30. 09:32) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.21. 12:13 Fabius

Lézer Dzsonni for president!

Címkék: fidesz eu lázár jános integráció választás 2014

Kedves Feleim, itt az idő!

Hogyhogy mire? Arra, hogy észrevegyük és a helyén kezeljük végre azt a politikusi nagyságot, ami eddig is itt volt az orrunk előtt, de csalfa lézerblokkolók fényjátékától elvakítva eddig nem láttuk meg igazán. Pedig a nemzetnek FÉRFI kell! Aki vezet minket, aki lámpása, iránymutatója lehet sötétben tapogatózva elveszetten bolyongó nemzetünknek. Aki mellett a Mindenórás Tábornok nyári mikulásnak, a motyogva smittelő Igenis, Viktor Úr megszeppent lakájnak látszik. 

Vegyük már észre, hogy nekünk csakis Ő(!!!!) kell!

Az ember, aki képes egyszerre lelkesíteni, hazafias érzelmeket generálni, szülinapi országbeszédben is eredetit, ütőset mondani. Akiről elhisszük, hogy ha más fegyvere nem lesz egy kihegyezett paradicsomkaróval fogja kiverni pénzünk mellett a szart is a brüsszeli aktatologatókból!

lázár jános4.jpg

Mert 2014 tétje nem az lesz, hogy Fidesz vagy Ellenzék, frászt. "Nemzeti függetlenség vagy  önfeladó integráció" - ez itt a kérdés és a tét, emberek! Mert ahogy a Jóisten személyesen sugallta: ne kolduljatok többet, mint ami jól esik, és megteremté Ő az arrogáns parasztot igen nagy kegyelmiben az magyarok számára. Higgyétek és féljétek az Urat, drága Feleim, ne véljétek a véletlenek furcsa összjátékának, hogy pont János evangéliumában szerepel a született vakkal történt csodatétel. Üzenet ez minékünk, emlékezzünk mint mondott Jézus a farizeusoknak:

"Ha vakok volnátok nem volna bűnötök. De azt állítjátok: Látunk. Ezért megmarad bűnötök."

Éppen ezért haladéktalanul világosodjunk meg, majd kiáltsuk együtt: Lézer Dzsonni for president! 

 

447 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr545469357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aki vezet minket, aki lámpás...
Nahát! Egy szentjánosbogár a bozótban füttyöng a sötétben?
Lázárból lesz még nagyobb valaki ezt tudja mindenki
sajnos, mert nála unszimpatikusabb alakot nem láttam
@Penivaldes: valaki? mindenki?

eképpen:

Lázárból lesz még nagyobb mindenki, ezt tudja valaki?
Lázár egy idióta, de van benne sajnos rendszer. Sajnos @Penivaldes: -nek igaza lehet ezért.
OFF
Végre újból Hajós van a Heti Válasz címlapján, akkor pár hét és jön Schiffer.
@GeoCracker: sajnos? egyszer lehet igazam és akkor is sajnos:(
Nincs képzavarban? Nem skizo egy csöppet?

"Nemzeti függetlenség vagy önfeladó integráció"

Ide ja zejus lóvét (mer az jár)! -> a kapott pénzen meg kiharcoljuk nemzeti függetlenségünket?
És a sok agyatlan naribari mind beszopja. :(
@Marcellusca: ők mindent beszopnak amit eléjük tálalnak. Ez a széna szent széna gondolkodás
@Penivaldes: Schiffer-Fábry-Bajnai lejáratás-Orbán-Orbán dicséret-Hajós-a jobboldaliság tesz magyarrá-Schiffer
Figyeld meg.
@Penivaldes: Ne tedd ezt kérlek. Nem az a sajnos, hogy igazad lehet, hanem az, hogy Lázárból nagy ember lehet még.
Miért gondolod, hogy minden célom, hogy megbántsalak, vagy bántsalak egyáltalán?
@GeoCracker: de az is sajnos mert nem akarom hogy ebbrn igazam legyen
@Penivaldes: ilyen ez a (gr)állovag, ha baj van, éppen egy szélmalommal küzködik, nem ér rá, utána meg gálánsan dob egy rózsát a sírodra és hizeleg.
lényegében semmi nem változott:

Az ún. kontrollszalagos pénztárgépeket augusztus végén le kell cserélni, csak a többiek maradhatnak december 31-ig.
Az elektronikus naplóval nem rendelkező (kontrollszalagos) pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje a pénztárgéphasználatra kötelezett adóalanyoknak - a médiában megjelent hírekkel ellentétben - a jogszabályi előírásoknak megfelelően továbbra is 2013. augusztus 31. - hívja fel a figyelmet friss közleményében a NAV.

Hozzáteszik: az adóhatóság szeptember 1-jét követően megkezdi annak ellenőrzését, hogy az érintettek online pénztárgép hiányában rendelkeznek-e - az online pénztárgép üzembe helyezéséhez elengedhetetlenül szükséges, a PTGREG adatlapon az adóhivataltól igényelhető - üzembe helyezési kóddal. A regisztráció határidejének elmulasztása esetén a NAV mulasztási bírságot szabhat ki.

Ugyanakkor az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélését fentiek nem érintik, annak határideje - a pénztárgép használatra kötelezett adóalanyok esetében - változatlanul 2013. december 31-e.
a másik gügyüm:

Száz iskola
igazgató nélkül
Száz iskola igazgató nélkül
Gyanús igazgatóválasztások, Hoffmann Rózsa indoklás nélkül nevez ki vagy utasít el.
A pótpályázatok teljesen felboríthatják a tanévet.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F21%2F100_iskola_igazgato_nelkul%2F
és megint:

Annyira rossz az egészségügy, hogy az emberi jogokat sért

Állítja az ombudsman, aki szerint az egészségügyi ellátásokban jelentős területi egyenlőtlenségek mutatkoznak, ami sérti a gyermekek egészséghez való jogát.

most.444.hu/2013/08/21/annyira-rossz-az-egeszsegugy-hogy-az-emberi-jogokat-sert/
Többször leírtam: lázár és orbán közti választási kényszer esetén lázár... aljasabb, jellemtelenebb, de képes a kiegyezésre, a konszolidációra, nem kapkod, nem "borgőzös" ideológiák csapdájában vergődik, saját nagyságától eltelve... azért kell a mostani rendszernek/felépítménynek összedőlnie, mert az "ellenzék vezető ereje" simán kiegyezne vele... meg ő is velük... és akkor szentesítjük az alávalóságot és megalkuvást... orbán "legalább" képtelen erre... de míg orbán van, addig a másik oldal is egyesül a belgákkal... lázár esetében közösen rúgdosnának minket.. persze ezt csak én látom így
és ennyi:

Orbántól kaptak ajándékot az érettségizők!

Pár perccel ezelőtt egy ismerősöm riadtan hív, hogy "van neked egy sztorim!" Elmondta, hogy a tesója most érettségizett és kapott egy csomagot. Azt hitte, hogy a egyetemről kapott valamilyen cuccot, de meglepetésére Orbán Viktor kandikált ki a borítékból

"
Kedves Fiatal Honfitársam!
Gratulálok kiemelkedő tanulmányi teljesítményéhez és kiemelkedő érettségi vizsgájához.Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a kormány 2010-ben hozzákezdett a magyar oktatás rendszerének. Az a cél vezérelt bennünket, hogy az átalakítás eredményeként olyan minőségi, színvonalas felsőoktatás álljon a magyar fiatalok szolgálatában, ahol a befektetett munka, a szorgalom és a tudás megtérül. Olyan felsőoktatás, ahol Ön nemzetközi mércével is versenyképes diplomát szerezhet, és kibontakoztathatja képességeit önmaga és hazája javára.Elismerésem jeléül fogadja szeretettel e könyvet Szent István királyunk életéről és munkájáról. További tanulmányaihoz sok szerencsét, kitartást és erőt kívánok Önnek!Orbán Viktor"

atlatszooktatas.cink.hu/orbantol-kaptak-ajandekot-az-erettsegizok-1176698438
@sírbateszezazegész: nekem egyformák, attól mert Lázár ravaszabb nem lesz jobb. sőt Lázár rosszabb
@Penivaldes: nem, csak írtam:), te vagy bella:)
egy kis gazdaság, némi stratégia, és egy pici politika:
/napi.hu/

Moszkva adhat pofont a magyar cégeknek

Szűk egy hónap múlva ül össze a magyar-orosz kormányközi bizottság. A megtárgyalandók között olyan érzékeny témák szerepelhetnek, mint a Dunaferr orosz pakettjének átvétele, a magyar cégek közbeszerzésből való kizárása.

--------------

A Malév az adu a Dunaferr-államosításban?

--------------

Pocsék a magyar gazdaság megítélése

Nagyot zuhant a magyar részvények iránti bizalom, a magyar gazdaság helyzetének megítélése pocsék.
@bella _ciao: esendő ember vagyok, nem grállovag:)
@sírbateszezazegész: de a szemedben ott él a fény ami akkor is ragyog amikor minden más kihunyt:)
@Penivaldes: onnan másolva:

Amúgy a könyvecske a Balassi Kiadó honlapja szerint 2500-ról, 1500 forintra van leárazva, de mindhiába, mert öles betűkkel ki van írva, hogy "SAJNÁLJUK, ELFOGYOTT!"(nem is értem miért ).
Gyors számítások szerint, ha persze csak 2000 forint/könyv/érettségizővel számolunk akkor a miniszterelnök magánakciója kb. 200 millióba került az adófizetőknek. Ebben még nincsen benne a postaköltség, de mivel csak saccolni tudom, ezért gyorsan beküldtem a Miniszterelnökségre egy adatigénylést. Majd minden kiderül!
Kár, hogy nem most érettségiztem (szomorú szmájli), mert szeretem az ingyen könyveket. Főleg a történelmieket. Lehet megveszem vagy kölcsön kérem.
Lázár különben az orbáni mitoszkormányzs (endresy.blogspot.hu/2013/01/orbani-mitoszkormanyzas.html )
Szerves tartozéka. Gátlástalan, és mint már a kaszinók ügyében is megmutatta (endresy.blogspot.hu/2012/10/szerencsegep-tiltas-a-rendpartisagert.html ) bármire képes, és bármire alkalmas a hatalom érdekében.
@sírbateszezazegész: a kettő nem zárja ki egymást. ne igyál sokat, mert esendőbb leszel. főleg orra.
@Penivaldes: ezt már tegnap megbeszéltük:) de azt mintha senki nem venné figyelembe, hogy lázár egy "selfmademan", nem úgy, mint orbán... igen, emberileg gyengébb minőség, de a párt már az övé
@sírbateszezazegész: selfmademan a rossz fajtából. vagy attól legyek lenyügözve hogy magának kaparta ki a gesztenyét? és igen sajnos a párt már az övé
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: haha. a könyvjelző meg merített papírra nyomtatva. öszintén szólva, az érettségizők örülhetnek is, mert győrffy helyett kaphattak volna kerényit vagy nemeskürtyt.
@Penivaldes: nem, ne legyél lenyűgözve ettől, de mielőtt a jogos indulatból fakadó kommentek elöntik a blogot, előtte ezt még leírom, mert néha azért itt is csak az acsarkodás megy, mely tompítja a látást...
Köszönöm, ha bekötöd:)
@bella _ciao: @Penivaldes: egyszerű friss bagettet breton sós vajjal és helyi munsterrel... :)
Csak a forinterősödés mérsékelte az államadósságot
Tovább nőtt a nettó adósság a II. negyedévben.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/csak_a_forinterosodes_mersekelte_az_allamadossagot.562364.html
@sírbateszezazegész: hmmm... van egy kis magyarosch kenyérlángosom (tejföl, kolbi, hagyma). cserélünk?
@sírbateszezazegész: A Széll Kálmán tér közelében van egy francia pékség, de elég drága. :)

www.atable.hu/francia-pekseg-cukraszda/rolunk/peksegunk/
na most mi lesz gábriellel? meghasad a lelke. a szeretett irán vagy a szeretett biblia?

10 év börtönt kapott a Biblia terjesztéséért Iránban

Tízéves börtönbüntetésre ítéltek egy vádlottat a Biblia terjesztéséért Iránban, miután az ügyében eljáró bíróság szerint a tett az iszlám állam elleni bűncselekménynek minősült - közölte kedden a Fides vatikáni sajtószolgálat.

www.atv.hu/kulfold/20130821-10-ev-bortont-kapott-a-biblia-terjeszteseert-iranban
Vissza a poszthoz: az itt levők nagyrészének elemi érdeke lenne, hogy orbán kitörje lázár nyakát, mert orbán meg lehet dönteni, lázár viszont örök lenne, az egyik eleme a berlusconi-előtti olasz politikának... partnert meg találna a másik oldalon... és mo végleg elveszne... na, most hivatásos rettegő lettem?
@sírbateszezazegész: nekem mindegy melyik dönti meg a másikat, de kovi producerként nagyot kaszálhatna az akcióról készült filmmel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: itt sem olcsó... persze otthonhoz képest:) amúgy az alap.az 0,4-1€ közt van, helye válogatja (ez 250gr)
@bella _ciao: valahogy itt mediterrániában, mintha több meleg lenne... kovitól kizárólagosságot kérek
@bella _ciao: a terjesztésre... persze a statiszták ti lesztek, földrajzi helyzetetekből adódóan:)
@bella _ciao: Látod látod, mondom én, hogy mi vagyunk a fő gecik és tőlünk kell félteni az egész világot.

Iránban üldözik a bibliát, hát még aki terjeszti. Egyiptomban felgyújtják a keresztény templomokat, a zsidók kolostorokat rongálnak vagy szimplán csak dicsérgetnek minket.

www.ma.hu/kulfold/183319/Vandalok_rongaltak_meg_egy_izraeli_kolostort?place=srss

youtu.be/a-Hi2saK8iU

itthon meg a legjobb színházi rendezőnk riogatja velünk a még megmaradt normális kisebbséget. :)
@Penivaldes: ha itt lennél mellettem, most kapnál sajtot:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát... ha valamivel riogatni lehet az egyházi berkeből az nem az alföldi féle stephenking, hanem semjén zsóti, rigó pespek és a többi zombi.
még szerencse, hogy vannak széplelkű szerzetesek és néha egy-egy angyal (de csak néha!), meg egyéb egyházfiak, akiknek elvétve sikerül emberséget vinni abba a kaotikus intézménybe.
@sírbateszezazegész: ez nem volt szép Uram!:(
Oda vetnél az oroszlánoknak?
@sírbateszezazegész: ó behunyom a szemem, és szétnyitom a szám, hogy bele tud rakni a sajtot
@Penivaldes: te nemedből adódóan nem férnél be a szereplők közé:)
@sírbateszezazegész: á, én nem. esetleg a többiek. ha ezen múlik, megyek hozzád bagettet enni.
@Penivaldes: én nem, de mások erre olyanokat fognak írni...:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látom még az Alföldi-féle István, a királyt nem heverted ki. Beszéljünk róla? :)
@sírbateszezazegész: Talán csak annyi, lenyűgözött, hogy FAB már az Evangéliumból is idéz a posztjaiban. :)

Jut eszembe láttam itt egy rövid közvélemény kutatást a tegnapi felemelő színdarabról. :)

"A port.hu portálon mintegy félezer komment olvasható, alább ezekből olvasható néhány (Az összes komment elérhető ezen a címen, döntő fölényben vannak az Alföldi-darabot elmarasztaló hozzászólások. Alföldi darabja 4,7-es osztályzatot kapott a 10-es maximumból, Koltay filmjének 9,3, a csiksomlyói bemutatónak 8,7, a Társulás-produkciónak pedig 7,7 volt az osztályzata."

www.bici.sk/index.php/publicisztika/sztarvilag/287-istvan-a-kiraly-szegeden-melto-unnep-helyett-zagyva-karneval
és ha még selmeczi is megvédené a forintot!

Gyengül a forint: 300 felett egy Matocsy-mentőtervre is szükség lehet

privatbankar.hu/szarmazekos/gyengul-a-forint-300-felett-egy-matocsy-mentotervre-is-szukseg-lehet-260595
@V-PORT: félek ennek következményei lesznek az állapotában:)
Szerintem Lázár egyszerűen az az embere OV-nek, aki nem teljesen hülye.
A budaigyulát, selmecigabikát vagy zsigóróbertet nem küldheti rá az uniós pénzekre - nagyjából azért szívunk, mert ilyen figurák intézték eddig is.
Ez egy olyan kontraszelektált, kretén és önállóan dönteni gyáva társaság, hogy mindent a nagyjából egyetlen értelmes és bevállalós figurára kell bízni.
Amúgy én is úgy gondolom - ahogy valaki írta - inkább Ő mint OV. Gátlástalan, de legalább nem (teljesen) orvosi esett. Ő is ellopná az EU támogatások jó részét, de legalább nem lépne ki az unióból.
@Penivaldes: Végre valami új jelzőt is kaptam. :)
@Penivaldes: Nem jobb lenne kibeszélni? Ő nem akar Lázár Jánosról beszélni, ő Alföldi Róbertről akar. Hagyjuk neki!
@Penivaldes: tehénszerű? az meg milyen? látom, már mindenhol sajtot látsz.
ilyenkor jó nekem: nemdohányzom

brühüyyy
@Penivaldes: Veled kapcsolatban megragadta a szarva között a tőgyét. :))
@bella _ciao: olyan mint Géb a pislogós mosolygós magát hülyének tetető
Tiltakozom a címben szereplő dehomlesstáló vagy hasonló jelzőért. Lázár János Urat nem lehet olyan jelentéktelen pozícióba kívánni, mint prezident, ő ennél többre hivatott. Arra, hogy Ő legyen az emberiség követe, akit bolygónk kiküld a zuniverzumba képviselni a zembereket más platánokon, izé, planétákon. És akiknek ez a javaslat nem teszik lelkesem megnyasgelmelhet.
@sírbateszezazegész:
Na, akkor most biztosan nem fogunk egyetérteni:
Lázár rosszabb, mint Orbán.
Lázárnak vannak céljai és gátlástalan.
Orbán nem néz annyira előre, egyszerűen másol (azt, ami anno megtetszett neki a szocializmusban - vezetés, jó élet, semmi munka, hódolat fogadása, hasonlók), kvázi máról holnapra él és elhatározta, hogy ő is megvalósítja és benne él halálig.
De Lázár ... ravasz, elvtelen, sosem szabad neki hátat fordítani és gátlástalan: ő egy negatív Brutus. Mindent feladna azért, hogy Orbán székébe ülhessen - és mivel okos és ravasz, megoldaná, hogy egy hasonló kaliber ne nőhessen fel mellette.
Jobban félnék egy Lázárisztánban - pedig elhiheted, Orbán pszichopataságától is tartok, nagyon.
@V-PORT:
Nem tudom Gábrish Alföldizése az most buzizás, cigányozás vagy csak szimpla zsidózás. Mert valamelyiket burkolja, az héccentség.
@Bakter: Mindig csak az emberiségre gondolsz, és nem ránk magyarokra. Te annyira jó vagy. Könnyezem.
@Bakter: Ebben a sorrendben. :)
Még most sem kaptam választ, hogy miért volt a darab magyarellenes, de már nem is fogok.
"Hétfőn délelőtt egyeztetett Varga Mihány nemzetgazdasági miniszter és az 1500 fős leépítést bejelentő Dunaferr vezetősége, ahol még szó sem volt arról, amit pár órával később Varga bejelentett, hogy az állam megvenné a céget."

Jól mondom én már régen, ezek aznap délutánra sem tudnak előre tervezni.
Emberek az lehet, hogy valaki utálja-únja az István a királyt? Az alföldi és koltai félét is, mindet.
Nem politikai okokból, csak minden középiskolai-egytemi buliban volt 1-2 hülye ismerősöm, aki koppányvezzérré itta magát és kigombolt ingben üvöltötte. Műkedvelő előadást is láttam belőle - borzasztó volt. Pártrendezvényeken is énekelik, de már esküvőn is hallottam, percekkel azelőtt, hogy a lila öltönyös násznép vonatozni kezdett.
Nem láttam az Alföldi félét, de ha lejáratta, megszentségtelenítette a darabot - amit sajnos kétlek - nagyon köszönöm neki. Remélem lesz egy rendező, akinél István és Koppány meztelenül, pávatollal a seggében fog énekelni.
@V-PORT:
Mé volt magyarellenes a darab? Hát nem figyelsz, ottan benne énekelték:
"Idegenek hív magyarok ellen segítségül..."
@Evezős: Elnézést a duplázásért, az első nem jelent meg nekem egy ideig ...
@Bakter: De azt István hívta, vagy nem? Tudom, ám ki volt, ki dolgozott a háttérben. Most nem írom le, mert ezt mindenki tudja.
@nedudki74:
A magyarnak ha valami nem tecc, akkor az vagy meg van szentségtelenítve, vagy magyarellenes.
De azt tudom, hogy amikor bolondballagáson anno kimentünk a városba "előadni", akkor marha szuperül tudtunk énekelni a refrént: "Adjatok, adjatok, adjatok!"

Most abba nem is megyek bele, hogy szentségteleníteni csak lehet, amiben van szentség. Egy rockoperában milyen szentség van? Szent Tercz Teréz?
Na legyetek jók ha tudtok, később majd még jövök. :)

youtu.be/0MVGLRrj3c0
@V-PORT:
Bajnai? Ott ült az első sorokban.
@V-PORT: Presser hol marad? Vagy csak egyszeri kisiklás?
a kevesek egyike:

Fradista blog küldte el a picsába a csatáryzó csürhét

A népsportos Einstand Fradi blog Ezt azért talán mégsem kellene című bejegyzésében emlékezett meg arról, hogy a Fradi-szurkolók egy része a háborús bűnöst éltető transzparenssel provokált az MTK elleni meccsen.

most.444.hu/2013/08/21/fradista-blog-kuldte-el-a-picsaba-a-csataryzo-csurhet/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a kormány 2010-ben hozzákezdett a magyar oktatás rendszerének. " Így, szó szerint? Elég súlyos (de a hozzákezdettet kicsit szélesebben értelmezve igaz).
@V-PORT: Ő volt nemrég a címlapon.

Brühühühühühü vagyis :-(((((((((((((((((((
Lázár János hódmezővásárhelyi beszédéből az idézet:
"Mindenkinek el kell döntenie, hogy nemzeti függetlenség, vagy az önfeláldozó integráció híve."
Ez a mondat azt fejezi ki, hogy Orbán Viktor az Európai Únió elhagyására készül, Lázár e helyen is csöpögtetéssel igyekszik ezt a szándékot az emberek fejébe tudatosítani.
Az ország lakossága az eufórikus 2004-es 83.76%-os igennel tette le a voksát az eu mellett.
Az állampolgárok azóta e kérdésben megosztottak lettek. Az egyik csoport 2004-ben is elvekben látta igazolva az eu létjogosultságát, az integrációban látta a civilizációhoz vezető utat, és a mai napig kitart álláspontja mellett.
A másik nagy csoport az, aki a belépéskor megvalósítani vélte addigi el nem ért vágyait. Ez a csoport testközelben érezte az addig csak távolról szemlélt és vágyott nyugati életformát. A magyaroknak a nyugati autó és a korlátlan utazások lehetősége szimbolizálta a szabadságot és a civilizációt, ez a csoport is ezért szavazott az au-ra.
Mára mindez természetessé vált, és a középpontba került az eu nélküli szuverén állam víziója, a nemzeti önállóság mindenek felettisége, mely az érzelmekre hatva kiváltotta az euroszkeptikus hozzáállást azoknál, akik nem látják a mögöttes okokat és szándékokat.
Orbán Viktor már nem tartja titokban erre vonatkozó vízióit, egy csoport ezt támogatja, de nem veszi észre a lényeget.
Orbán szándéka az, hogy az eu elhagyásával felszámoljon minden külső kontrollt jogi és gazdasági tekintetben
Ezáltal pedig ő éri el a totális belső kontrollt a nép felett még olyan áron is, hogy a támogatások elmaradása következtében az ország gazdaságilag hanyatlásnak indul.
Pontosan ismernem kellene, hogy mennyit ér (mert - már köztudottan - az határozza meg, hogy mennyije van).
Felszínes megnyilvánulásokkal nem hagyom magam megtéveszteni.
A részletes adatok alapján fogok dönteni a kiáltozókhoz való csatlakozásom ügyében.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: majd akkor, ha lesznek normálisak minden oldalon, és te sem ezeket a szennyeket linkeled és szajkózod rogyásig.
@Mariann19:
A nevezett alatt az ország gazdaságilag már nem hanyatlik, hanem hanyatt vágta magát és fekszik.
Továbbá egyetlen víziót látnék örömmel a fejében: egy televíziót. Képcsövest.
@Mariann19: igen, ez a lényeg, de ezt kevesen látják, és sok a megvezetett tudatlan birka.

Ebben a félelmetes tervben, még az is benne van, hogy a kilépés után az elvándorlási arányokat is le lehet csökkenteni, ha vissza jön a sengeni határ, sokaknak kell majd vissza jönni a Igaz Magyar Földre.

Ezt szolgálja ki, a jobbklikk agymenése, és zászló égetése, a kerdemek nemzetieskedése, a fidesz simlicskázós belső gazdasági oligarházódása.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem is jobb lenne ha mindez csak szenny lenne és nem történelem.
@Bakter: mert telefonált közben matolcsy, hogy megnézte a kincstárat, s a sarokban volt még egy kis pénzmag. otthagyta az imf.
@Bakter:
"A nevezett alatt az ország gazdaságilag már nem hanyatlik, hanem hanyatt vágta magát és fekszik."
Bakter! ne felejtsd el, hogy a lejtmenetben is vannak fokozatok.Amennyiben elmaradnának az úniós források, amelyekből 95%-ban valósulnak meg a hazai fejlesztések, az ország gazdaságilag a minusz alá konvergálna.
@Mariann19: Hát simán kilépnének, de ez inkább (még) a kampány része.
Ne a gazdasággal, a reálkeresetekkel foglalkozzunk, hanem a "rabok legyünk vagy szabadok" legyen a választás fő kérdése.
Az ellenzéknek simán bele kellene álni a harcba. Persze nem a nemzeti függetlenség vagy elnyomás, hanem Eu vagy belorusszia kérdéssé tenni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezt a lényeges következményt tényleg nem említettem.
Mi lenne az 500 ezer külföldön dolgozó magyarral?
Hiszen él az eu-n belül a szabad munkavállalás lehetősége a tagországok számára.
Mi lesz, ha nem leszünk tagállam?
@nedudki74: Az eredeti kúúúrvajóó volt.

@Bakter: Nem rossz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jahh értem én, magyar háborús bűnös dicsőítésére válasz, a zsidó bűnök emlegetése, ááá, én vagyok az idióta, hogy megint hányom a borsót a falra... és lehetőséget adok a széljobbos agitpropra...
Jól mondta Peni, hogy az összetett gyomrod miatt lehet a visszatérő csócsálás oka.
@Mariann19: a következmény a könnyebb hazatoloncolás, lásd az EU-n kívüli gazdasági menekülteket, és nem utolsó sorban a beszűkülő kulturális, gazdasági, tudományos tájékozódást és a jogbiztonságot.

Nem kell szögesdrót, elég, ha befelé fordul a nagy többség, a többi piszkos munkát elvégzi az agymosó agitprop média, és a megfelelési vággyal átitatott csinovnyik had.
Az janicsár képző oktatással pedig évtizedekre mentális nyomorba lehet taszítani a társadalmat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már bocs ,de ha ekkora náczi volt ez az ember,hogy a tökömbe nem kapták még el 70 éven keresztül?
melléklet a fentiekhez:
/az 50-es évek fílingje/

Alföldi-féle István a király? So augusztus 20!

Ma megvolt a Nemzeti Színház 2013/2014-es évadának évadnyitó társulati ülése. Vidnyánszky Attila igazgató előtt ott is ült a nézőtéren Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

most.444.hu/2013/08/21/alfoldi-fele-istvan-a-kiraly-so-augusztus-20/
@bella _ciao: a kormányt is meglepte. Ez olyan mint a devizahiteles mentés: elhatároztak valamit, ami jól jön a választás előtt, de még maguk sem tudják, hogyan fogjank hozzá.
A czikkhez meg:Miiiivaaaaaaan???
@nedudki74:
"Az ellenzéknek simán bele kell állni a harcba."
"Eu vagy Belorusszia kérdéssé kell tenni."
Az ellenzék tehetetlen és mulya.
Egyszerűen képtelen felismerni a közéleti kommunikáció jelentőségét, holott kötelessége két irányú ebben a kérdésben.
A kormányzati propaganda ellentmondásaira reagálva tudatosítani kéne a valóságot, hiszen az ellenzék birtokában van az információknak.
A másik feladata az lenne, hogy a kormányzati téveszmék és víziók világából tereljék az állampolgárokat a realitások földjére.
@Mariann19:
Persze, hogy vannak fokozatok a lejtmenetben. Eddig a Budavári Sikló fokozatán lejtőztünk, dolgoznak rajta, hogy elérjük az empír sztét bilding liftjeinek fokozatát.
@kifordított nagyanyó: Nézd én nem vitatom, hogy ez egy jó zenés darab, de ennyi és nem több. Ha úgy kezelnénk, mint pl. A padlást, engem nem zavarna. De az, hogy egy példátlan művészeti érték, és még valami nemzeti szinbólum-féle is legyen belőle, az nekem sok. És ugye az a jelenség amiröl írtam, hogy orba-szájba minden fórumon... nekem nagyon elég volt belőle. Persze ízlések és pofonok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Lásd az eu-n kívüli menekülteket."
Már azt is lehet tapasztalni, hogy egyes országok, amelyek eddig fogadták a külföldi munkavállalókat, kezdenek igyekezni megszabadulni tőlük.
Lásd. Anglia, ahol a belső munkanélküliség orientálja a kormányt erre a lépésre.
Miért nem lehet ezt megmagyarázni naponta az ellenzék részéről, rákérdezve még, hogy mi is lenne, ha hazajönne pár száz magyar, és újra itthon keres munkát? Ami nincs.
@Mariann19:
A magyar ellenzék tökében lévő golyók száma nulla. Minden más ellenzék, aminek a tökében lévő golyók száma ennél a számnál nagyobb, a kormány kínálta balfaszságok kimeríthetetlen tárházát felhasználva, a néptömeg bácsival karöltve már régesrégen a McMurdo bázisig zavarta volna zabothegyezni a viktornert.
@Bakter: Értékelem ebben a busongó hangulatban a humorodat, legalább visszabiccent a minuszból a O-ra.
@kifordított nagyanyó: neked melyik az a szint, ami szerint évek alatt el kell kapni, vagy ráérnek 70 évig vele? Ha szálasit éltették volna, akkor mást mondtál volna? Célzatosan jelképpé vált, nem véletlen szerepeltették, jelképe egy embertelen tettnek, megszemélyesítője egy embertelen világnak, egy embertelen korszaknak, nem véletlen a helyszín, és nem véletlen az alkalmazói csoportosulás.

Lehet relativizálni a dolgokat, csak akkor nem szabad rossz néven venni, ha hasonló estek miatt a fagyi vissza nyal, és esetleg okkal vagy ok nélkül egyes embereket, vagy csoportosulásokat megbélyegeznek felcímkéznek a számodra kedvesebb oldalakról is.

Ezek a kérdések, pont a kettős mércézést segítik, vagy tartja magát az ember az alapvető normákhoz szimpátia nélkül, vagy ő sem lesz jobb azoktól, akiket bármi indokkal, de kifogásol.
@Bakter: Kéri László szerint csak az utóbbi rövid időszakban több tíz olyan - az embereket feldúló - esemény történt belföldön a belpolitikában, amelyekre az ellenzéknek minimum reagálnia kellett volna, és nem tette meg.
Arról már nem is szólva, hogy maga felé fordíthatná a közvéleményt az igazság gyakori ismétléseivel és feltárásával.
Balfékek!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De baszod!Nem Dél amerikában volt,hanem Kanadában meg itthon.
Az emberek nagy része azt látja ,hogy előszednek egy öregembert,akiről senki nem tud semmit,és valami homályos bizonyítékok alapján ítélkeznek fölötte.
Így egy kicsit más,mintha 20-30 évvel ezelőtt elkapják és még esetleg van néhány tanú is életben,akik elmondják mi történt,mit csinált az illető.
@Mariann19: balfékek is, na és a letarolt média piac sem a véletlen műve, és az öncenzúra is megteszi amit elvár a hatalom:

hvg.hu/vilag/20130821_Latszolag_Orbannak_vannak_jobb_kartyai_
@nedudki74: Pedig szerintem zseniális,hogy akkor magyarok ilyet írtak.
Ami mindenhol sikeres.
Szerintem jobb,mint a Jézus krisztus szupersztár.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megint rosszul látod.:) A magyar háborús bűnös általad történt emlegetésére én csak rákérdeztem azokra akik szintén azok, de valahogy őket sohasem üldözte a zuroff féle csipetcsapat. Csupán csak ennyiről volt szó. :)
@kifordított nagyanyó: vannak még tanuk, és ítélkezzen a bíróság, majd ők eldöntik a homályosságot.
Ettől még nem volt véletlen és cél nélküli az a kiírás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na szóval regélj arról egy picit miért nem történt semmi sem mondjuk Groszmann Zsigmonddal, Berend Bélával vagy Stern Samuval. De, hogy ne csak magyarokról legyen szó, hogyan éldegélhetett békésen élete végéig mondjuk Slomo Morel???

kkbk.blog.hu/2009/08/21/schlomo_morell_amit_tudnia_kell_mindenkinek
@kifordított nagyanyó: "Ami mindenhol sikeres."

pfff. én találtam egy sevillai bemutatót '92-ből. aztat írják sikeres volt. akkor megvan a mindenhol?
@sírbateszezazegész: kérlek, csak két sajtosos bagettedbe kerül. nem vagyok anyagias, mint lázár. mondhattam volna két trafikot is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lehet rosszul látom, majd eldöntik a többiek akik olvasnak minket, én tisztában vagyok a saját értékrendemmel.
Az adott emberről és bűnéről kialakított véleményemet nem befolyásolja az idecitált relativizálásod, magyarul leszarom őket.
@Evezős: nem olvastad el figyelmesen amit írtam elsőre... belgaként rosszabb, a többiek szempontjából jobb lenne... én belga vagyok itt:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az említett urat melyik focimeccsen dicsőítették?
Amúgy simán elhiszem, hogy zsidóban is van olyan gazember, mint csatáry bácsi. Mindenhol van. Nem róluk itélem meg őket, ahogy reméllem engem sem csatáryról vagy rólad itélnek meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Na és letarolt médiapiac sem a véletlen műve."
Nézd meg, a médiatörvény verte ki a legjobban a biztosítékot nemcsak az eu-ban, hanem a civilizált világ nagy részén is.
Az ellenzék ezt is hagyta elsimulni belföldön, néha unalmas álláspontról motyogott, és lustán hagyta, hogy kiszorítsák a médiából.Ezért tartunk ott, hogy már diktátum, hogy melyik riportot melyik orgánum készítheti kizárólagos joggal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Eddig senki nem nagyon beszélt még tanúkról.
De ha ekkora náczi volt és nem nagyon bujdokolt,miért nem kapták már el réges-régen?
Az ember tényleg azt gondolja,hogy azért hogy néha legyen kit előrángatni.

@bella _ciao: Én így hallottam.
De akkor vedd úgy,mint egy jóféle magyar terméket.
Sajnos most mennem kell,viszlát.
index.hu/belfold/budapest/2013/08/21/laposodik_az_uj_metro_kereke/

Magyarországon már a tömör vaskerék is defektes lesz.
Mocskos zeju, és Bajnai kérjen bocsánatot. (ez nem tom hogy jön ide, de jól hangzik)
@Mariann19:
Mondjuk az beszédes volt, amikor Csányi megtartotta azt a bizonyos sajtótájékoztatóját. A következő mikrofonok voltak előtte: TV2, RTL Klub, ATV. Az MTVA és azt hiszem a hirgenya ki is fakadt híradójában, hogy ők nem kaptak meghívást az eseményre. Úgy, de úgy röhögtem.
@nedudki74:
Ez az öregember, aki majd százévesen a közelmúltban halt meg? Mert ha igen, akkor pont került az ügy végére, és ad acta.
Amint mondtam már párszor: egyformán tele a tököm a holokausztozókkal és a nácizókkal. Elmúlt, régen volt, legtöbb szereplője halott. Történelem órán tanítani, adott napokon megemlékezni, a törvénysértést megbüntetni, minden más alkalomkor hallgatni róla.
Sietve venné meg a Dunai Vasműt az állam, már levelet is küldtek

Tárgyalásokat kezdeményezett a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Dunaferr Zrt. megvásárlásával kapcsolatban.

hvg.hu/kkv/20130821_Sietve_venne_meg_a_Dunai_Vasmut_az_allam

-------------------------------------------

Hoffmann: az igazgatók a felelősek az iskolák színvonaláért

Az új tanévtől új időszámítás kezdődik a magyar köznevelés rendszerében, és ennek részeként ismét pedagógiai vezetővé válnak az igazgatók. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára beszélt, amikor köznevelési intézményvezetői megbízásokat adott át szerdán a fővárosban.

hvg.hu/itthon/20130821_Hoffmann_az_igazgatok_a_felelosek_az_isko
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nálam a legkomolytalanabb emberforma az, aki ezt az általam hungaroballnak nevezett szart nézi, és még a pályára is képes kimenni ezért. Mondom ezt exfradistaként. Tehát Vezúvként, meredeken leszarom a molinósokat, meg az őket ezért kritizálókat is.
Varga levelet írt az oroszoknak
Tárgyalásokat kezdeményezett a kormány képviseletében Varga Mihály a Dunaferr megvételére.

hvg.hu/itthon/20130821_Hoffmann_az_igazgatok_a_felelosek_az_isko
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem az lehet inkább a relativizálás ha válogatunk a háborús bűnösök között. Az egyiket üldözzük míg a másikat már nem, csupán csak azért mert a saját kutyink kölyke.
@sírbateszezazegész: rohadt jól néz ki. egyből leszűrtem a tanulágot (gondolom te is erre célozgattál), hogy a baguette is magyar. gondolom a kalandozásokon egy-két kolostor és város kifosztása közben tanítottuk meg a galloknak. mert a bacon pl. még egyételműbb. bacon=bakony. a nyelvészetben fő területem az etimológia, főleg a sumér-magyar és a magyar-japán közös szókészletben vagyok otthon.
Gyanúsak a nagy mellű nők
Origo|2013. 08. 21., 13:30|

Megnövelték a biztonsági készültséget London Heathrow repülőterén, miután a hírszerzés hihetőnek mondott forrásból úgy értesült, mellimplantátumokba rejtett bombát viselő nők szállhatnak fel a fővárosból induló repülőkre.

A kommentem is elakadt....
@Bakter: Nem ismert, hogy a Csányi sajtótájékoztatóján miért nem lehetett jelen a kormányhű média több képviselője.
Ebben az esetben is az látható, hogy elkezdődött
egy érdekes folyamat, különösen a baloldali média részéről a TV-k háza táján.
Lásd a Sanoma féle tárgyalást a médiamogulokkal, ahol a hírek szerint új szellemben fog folyni a tájékoztatás, méghozzá baloldali beütéssel.
Ennek a - mondhatnánk - lázadásnak egyik oka a reklámadó várható bevezetése, a másik a baloldali kommunikációnak e helyzetbehozása volt a célja.
Erre volt pl. revans az Egerszegi riportból való egyes TV-s társaságok kizárása.
Gyerekes adok-kapok megy, tényleg csak röhögni lehet ezeken a módszereken, de tényleg korlátozni kéne a jobboldali médiákban a kormány által diktált valótlanságokat, az uszító szövegeket.
Amennyiben pedig ez a stílus lesz az uralkodó, hagyni kell mind a két oldalt egyenlően fröcsögni.
@sírbateszezazegész: Melyik részét szeretnéd kielemezni?? :)
@bella _ciao:
Seppuku > szép puki > kifingott.

A pirospötty testvériség.
@bella _ciao: erre nem gondoltam:) viszont a magyarok elsőbbségét hírdetők küldhetnének neked valami díjat az ötletért:) itt hagyományosan egy kenyértészta alapra rakják, úgy eszik, a filmen gondolom könnyebb kezelni a bagettet... de a következtetés zseniális, most tudom csak igazán értékelni szóvívői meghatalmazásom:)
@Mariann19:
A RTL híradója az utóbbi hónapokban meglehetősen "kritikusan" tudósít a belpolitikai eseményekről. Mivel az egyik legnézettebb - szerintem nagyon helyesen. Amint mondod, kicsit mellre szívták a reklámadó ötletét.

Persze az orbánisták még mindig a baloldali médiafölényt böfögnek, akadjon a torkukon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cirbi!
A baloldal szellemi elitjének találkozójáról írt cikk olvasása közben nem hittem a szememnek.
Hirtelen azt hittem, hogy nem jól jegyeztem meg a résztvevőket, és egy Orbán féle baráti társalgásról van szó.
Kérdezed, hogy csodálkozom-e?
NEM!!!!!
"Szent Istvánról szóló könyvvel és egy üzenettel gratulál az érettségizőknek a miniszterelnök."

A picsába, ha ezt előre tudom, párszor megbukom rajta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én nem láttam, így egyiket sem, de inkább arról beszéljünk, mint wiesenthalról... rosszul kezdted a mondandód... azonnal azzal jösz, hogy "de a másik"... nem veszed figyelembe a prejudikációt és handikeppes helyzeted itt... tegnap ezért javasoltam az olvasást:)... aztán sem azonosúlnék mondandód nagy részével, de élvezetesebb lenne a vita/eszmecsere... meg neked is lenne sikerélményed:)
@Mariann19: ha a politikai "elit" ilyen, és a nép az isten adta nép meg emilyen:

Újra növekedésnek eredt a deficit, szorgosan törleszt a lakosság
2013. augusztus 21. 10:47 English version

Június végén az elmúlt négy negyedév összesített államháztartási hiánya a GDP 2,6%-ára emelkedett a megelőző negyedévi 2,1%-ról, illetve az azt megelőző negyedévi 1,9%-ról - derült ki a Magyar Nemzeti Bank által ma közzétett előzetes pénzügyi számlák statisztikából. Ezek és egyéb folyamatok is rávilágítanak arra, hogy miért volt szükség a tavasszal bejelentett két költségvetési megszorító csomagra az idei évi hiánycél (2,7%) tarthatósága érdekében. Az MNB adataiból kiderült az is, hogy az államadósság a GDP arányában 1%-ponttal 81,4%-ra csökkent a második negyedév során, illetve az is, hogy a lakosság továbbra is szorgosan törleszti hiteleit, és megtakarító üzemmódban maradt, így nettó megtakarítási képessége továbbra is igen magasnak mondható.

www.portfolio.hu/gazdasag/ujra_novekedesnek_eredt_a_deficit_szorgosan_torleszt_a_lakossag.2.188077.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Bakter:
"Persze az orbánisták még mindíg a baloldali médiafölényt böfögnek, akadjon a torkukon."
Igenám, csak nem mindegy, hogy a hozzáférés, a TV-k lefedettsége mekkora a két oldalt tekintve.
A közszolgálatiak nem a hiteles tájékoztatás jegyében adnak híreket, hanem a kormányt szolgálják láthatóan diktált tartalommal.
A jobb oldal előszeretettel sorol fel baloldali hírforrásokat, de ezek sokkal szűkebb körben tájékoztathatnak.
Érdekes fejlemény lehet, hogy az RTL vagy a TV 2 milyen szellemiségre vált át, ha egyáltalán veszi a bátorságot erre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szvsz azt tényként kezelhetjük, hogy Gábriellel szemben megfogalmazott kommentek jelentős része nem éri el az általános iskolai fogalmazások színvonalát és zsigerből jön... de ő se kényszeríti ki sokszor, hogy a másik megerőltesse magát... azaz az "orbántakaroggy" semmivel nincs magasabb színvonalon, mint az, hogy "libajnai"... ezért is írtam a poszt elején lázár szerepéről azt amit

@Mariann19: mindkettőtöknek: a hvg-s cikk jól hangzik, de más tudósításokat is olvasva (hétvégén linkelték és nem az esemény mellett) azért azt gondolom, a szerző eladta az igazságot pár jó poénért... mert jóhiszemű vagyok...
és egyszer is a Mandiner nevű helyen egy becses úrhölgy arról érdeklődött, hogy látom e a sátáni vigyort és szemet az Alföldin...
@sírbateszezazegész: mert Gábrinak nincsen mit mondani. Olyan ő mint a lukas korsó melybe töltöd a vizet de hiába. és a legrosszabb az Úrban hogy nem nyilt, hanem olyan mint a kobra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az MNB számai tényszerűek, nincs mit hozzátenni, a kép nem biztató.
Az MNB is kitér arra, hogy a kormánynak az év hátralévő részében nincs mozgástere.
Ezt eddig is érzékeltük.
A kormányzati gazdasági döntésdömpingnek ez nem jelent akadályt, hiszen államosítási céllal befektetéseket vásárol, improduktív fejlesztéseket és létesítéseket igér, béremeléseket hajt végre a minuszból.
Egy kérdésem van. Hogyan lehet tartani a 2.7%-os hiánycélt ezek fényében.
@Penivaldes: Ja. Akkor sem értem. Én nem láttam benne sem magyarellenességet, sem pedig egyházellenességet sem. De majd megnézem még egyszer, hogy megtaláljam benne.
@Penivaldes: www.youtube.com/watch?v=Mjb8UPl5xqM&feature=youtube_gdata_player:)

ez Angyallal szembeni oldalt nem menti fel... és azért vannak érdekes felvetései is, de itt csak bohócként kezelik a tolerancia jegyében, pedig ő/ők is mo részei, akikkel együtt kell élni/építeni a jövőt...
@Mariann19: a gödi találkozóról írtra, a "baloldali szellemi elitről"
@sírbateszezazegész: ó nem, elegem van az együtt épített jövökből. az összesből. az oldalakból.
az én oldalamon nem áll senki sem.
@Penivaldes: a szám neked szólt, nem Gábrielről, mielőtt félreértenéd, mert vagy, aki vagy.. kedves:)
Mubarakot szabadlábra helyezik. Kiváncsi vagyok mi lesz ott maholnap?
@Bakter: Ó, én hülye ... azt hittem,azért vették le a polcokról, mert minden szir-szarral van tele, ámde kacsamáj csak nyomokban (9%), pezsgőnek meg csak a buborékja(0,7%)található benne.
Erre kiderül, hogy azért, mert csehszlovák?
(Surján tud élni ... kacsamájpástétom pezsgővel ...)
@Bakter:

itt egy alma, ott egy alma, ettől nő a, kebled halma!:)
@sírbateszezazegész:
Kööszönöm az intelmedet, de kérlek, bízd rám, hogy hogyan értelmezek egy cikket, autonóm személyiség vagyok.
Amennyiben a véleményemmel nem értesz egyet, nagyon szívesen állok rendelkezésedre azt megvitatni.
@Penivaldes: így van, minden vágyam:) miért állítanék valótlant?
@tristen2005: Mit látnak szemeim! Egy pufók szűz hever itt a déványon! Orcája halovány, mintha kivándorolt volna belőle a lélek
@Mariann19: azt írtam le, a véleményemet, nem hiszem, hogy eddig bárkire is ráerőltettem volna... elnézést, hogy beleszóltam, nem gondoltam, hogy rendreutasításnak veszed, nem annak szántam, többet nem fordul elő. Mégegyszer elnézést, a stílusért is.
"És Lázár Jánosra gondolok, hogy most miatta kell átmenni Pestre, és hogy mennyivel szívesebben adnám a metrójegyek árát egy alapítványnak, amely azzal foglalkozik, hogy pokollá teszi Lázár János életét. És hogy helyénvaló lenne a rezsimváltás után építeni Lázár Jánosnak egy óriási labirintust gipszkartonból, amiben mindennap meg kell keresnie a táplálékát, és ha eltéved, akkor elektrosokkolni."

Vizuális típus vagyok. És igen, erre adakoznék én is! (Mindkettőre!)
:-))))))
@Bakter: most ennek minden komolysága miatt, hisz szerintem is veszélyesek a nagymellűek. van egy kis bizarrsága...
Ez a Vidnyánszkí pedig mekkora egy irigy, sunyi paraszt .... (és nem, nem bír felülemelkedni azon, hogy Alföldi még haló porában is különb lesz, mint ő valaha. Sajnálom, ez jön le a frusztrált, mindig ugyanoda kifutó dumájából, sokadjára is.)

"Vidnyánszky – Alföldi Róbertre célozva – kifejtette: a provokációra épülő művészetnek nincs jövője, az gyáva dolog. „Hányszor kell kereszténységet, papot gyalázni, Himnuszt énekelni a másságról a jó színházhoz?” – tette fel a kérdést.

Tisztában van ugyanakkor azzal, hogy elképesztő erők próbálják elszigetelni, lejáratni őket, de – mint mondta – nem vagyunk egyedül, a hazugság visszacsap. „A kritikus világgal nagyon nehezen tudok szót érteni” – mondta.

A Nemzeti Színház el fog különülni Európától és tiszteletet vált ki – ígérte."

Hülye.
@Evezős: badarság, hogy különülnénk el Európától mikor azok vagyunk, még akkor is ha ezt mostanság elfeldjük...

kár érte
@Penivaldes: mosolygós tehén, lyukas korsó (köcsög?), kobra... tovább is van, mondjam még?
az volt már hogy

minden politikus bűnöző ?
@bella _ciao: én szeretem Gábrit, de néha oda kell csapni elé
Közben meg...
Árpi gyilkos álmodozásai:
hvg.hu/w/20130821_Az_eltunt_cigi_nyomaban
"Lázár Jánosnak persze bizonyára van otthon elég szivarja, és hát ebben a szorult helyzetben nem meglepő, ha azon kapja magát az ember, hogy Lázár Jánosra gondol, ahogy gonoszul röhögve figyeli kémműholdakról a cigi után rohangáló, riadt kis magyarokat, aztán húsos ujjaival szivarért nyúl. És hogy milyen vicces lenne, ha az egyik szivarba Jerry egér becsempészne egy ACME feliratú dinamitrudat, ami most felrobbanna, és öttéhasítaná Lázár János fejét.
...És Lázár Jánosra gondolok, hogy most miatta kell átmenni Pestre, és hogy mennyivel szívesebben adnám a metrójegyek árát egy alapítványnak, amely azzal foglalkozik, hogy pokollá teszi Lázár János életét.
...És hogy helyénvaló lenne a rezsimváltás után építeni Lázár Jánosnak egy óriási labirintust gipszkartonból, amiben mindennap meg kell keresnie a táplálékát, és ha eltéved, akkor elektrosokkolni."
@sírbateszezazegész: nem érdemlem meg e kegyet melyet felém nyújtasz.
az Eu támogatásokat MIND lézerblokkolóra kellene költeni...
@V-PORT: zavarba ejtő rendezés. nincsenek benne hősők, erős egyének. kivéve Saroltot és Rékát.
Koppány és István megalkuvó, álságos, és ezt nehéz nekik feldolgozni
@Evezős: nagyon pontos, ugyanígy látom. sorra számolok fel mindent, hogy ezt az ugart elhagyhassam, de ha ez a Brutus idő előtt színre lépne, akkor hanyatt-homlok menekülnék...
@sírbateszezazegész:
Számomra nagyon kedves gesztus lenne, ha ezt a blog szinte minden posztján átívelő permanens, végeérhetetlen ekecselést mondjuk priviben űznétek. Vagy az erre a célra nyitott Fábius szobában.
@AKIsTUDATLAN: ez a blog erről (is) híres, nincs mit tenned... ;-)
@Evezős: a művészet provokatív, ami nem az, az a giccs. ezt sem tudja ez a lajbis isten barma?
@Mariann19:
Micsoda eufémizmus:"...ország gazdaságilag hanyatlásnak indul."
Mondjuk inkább: teljes csődbe jutna.
Na, ezért a fejére koppintanának a simlicskák, és egyéb vályúvendégek.:)
Ezért bármennyire is szeretné a kisvakarcs, nem léptethet ki bennünket az Eu-ból.
Legfeljebb az Eu terelhet ki bennünket valamelyik perembolygóra.
@Penivaldes: Nekem Koppány és István inkább olyannak tűntek, akik sodródtak abban a szerepben, amit rájuk kényszerítettek. Nem rosszak, vagy jók, csak emberek, akik nem kerülhették el a sorsukat. Épp ezért nem is a jövőt és a múltat képviselték, hanem két utat.
@sírbateszezazegész:
Ehh. Én érzem rosszul magamat, mert néha megunom.
Hidd el, szimpik vagytok mindketten.
@Penivaldes: László Zsolt volt számomra a titkos főszereplő. Egy igazi kis manipulátor.
@vitéž munkášőr:

Úgy van.
És egyre lejjebb ássa magát szerencsétlen, jobb lenne (meg ezerszer hasznosabb is, neki, magának), ha egy árva büdös szót sem szólt volna soha Alföldiről, Alföldire, vagy bármire, ami korábban a NSZ-ban volt.
De innen látszik, hogy egy nyomorult, irigy, frusztrált szerencsétlen, mert mindig, mindenhol oda lyukad ki (Alföldi soha nem beszélt róla, nem tett rá megjegyzést, nem foglalkozott vele - gondolom, ez is zavarja, mérhetetlenül), mint Móricka.

Először azért volt ellenszenves, mert elég hamar elfelejtette, hogyan került ide.
Aztán azért, mert nyomult és nyomult, minden kellett neki.
Most ott tartok, hogy szánalom az egész ember és nem tudom, hol van benne, vagy hova tűnt belőle a művész nagyvonalúsága, az, hogy azt teszem, amire hivatott vagyok és nem irigylem el más tehetségét, pláne, ha (állítólag) nekem is van belőle ....

Undorít, amit csinál, ahogy csinálja, meg azok is, akik tercelnek neki hozzá ....
:-(
@AKIsTUDATLAN: és én vagyok a hibás ebben, nem a másik fél:) és igazad is van
@AKIsTUDATLAN:
Gondolod, hogy az eu-s támogatások haszonélvezői meg tudnák gátolni Orbán Viktort abban, hogy ne érje el a kizárólagos és teljes kontrollt a teljes ország felett, ha az eu már nem magasodik fölé?
Egészen más aspektusból szemléli az eu-t, az IMF-et, még az USA-t is, veszedelmes nagyhatalmaknak tartja őket, amelyek a civilizációt képviselik.
Hogy ez szemben megy a mai kor szellemével, az nem döntő érv.
@Evezős: a félreértések elkerülése végett én Alföldit sem hype-olom, de ez az avíttas, pacalszagú, uborkafamászó és htm-hendikepes nernyik csávó csak matyóhímzéses falvédőt, a lakkozott műanyag lambériát és egy bubifrizurás bolondot juttat eszembe:

rr0ck0ut.tumblr.com/post/58916168851
@Mariann19:
Azt gondolom, hogy nem ő a főszereplő, hanem csak egy bábu. Hagyják, hogy bármit dumáljon és tegyen addig, amíg nem veszélyezteti az érdekeiket. Az ő érdekük, hogy az uniós pénzcsapok működjenek.
Szinte minden uniós pénzből épül és működik, anélkül tényleg halott lenne a gazdaság.
Ezt egyébként ő is tudja, csak hatalmának biztosítása érdekében állandó ellenségképe(ke)t mutat fel.
Meg persze beteg is, még ha ez mostanában nem annyira közbeszéd témája már.
végre EGYÜTT a tejjes magyarság...
a haza sincs már ellenzékben !
egyemberként GYŰLŐJJÜK egymást !
@Evezős:
Ekkora surmó volt a figura?
Amúgy most akkor ezek Koppány hívők, vagy keresztények?
Mert, csak, izé... belezavarodtam... :D
Koppány anno nem négyelte volna fel őket?
Totál káosz... Innom kéne, akkor érteném???
@Penivaldes: nem ezt kérték:) és kedvesen kérték...majd később, ha már esznek és zenélnek, akkor tán kevésbé zavaró:)
@sírbateszezazegész: @Mariann19: hehe most hogy ilyen jol felreertelmeztuk egymast a baloldali elit cikkel kapcsolatban, nyugodtan kijelenthetem, hogy egyikunk sem feltetel nelkul azonosul barki velemenyevel, hisz akkor nem is lennenk itt ;)

A TGM rovid szosszenetet hallottam a radijoban, es nagy vonalakban az is csak erositette az ellenzekrol kialakult kepet, ugyan ugy tanacstalansag, kilatastalansag, elkeseredes, jovokep nelkuliseg jeleni meg, mint nalunk. Ha celiranyosan pragmatikusak, nem tudnak a tomegekre hatni, a jelszavakat, es a demagogiat meg kisajatitotta az allami narancsos maffia, otlet az nincs, sodrodas az viszont van, amig a tarsadalom nem eszmel magara, addig nem lesz valtozas, es meg utana is kerdeses. Roplabdas hasonlattal: hagyd en is hagyom, hisz mindenki csak a masikra var
@sírbateszezazegész: nem is hittem azt hogy azt gondolták volna.
akkor én már rég alszom mire esztek, zenéltek:)
@Penivaldes:
Ja, fel kéne nőni... Anyuka elenged? :)
@Penivaldes:
Öööööö... ne hozz zavarba... Pirulok, ennyi ember előtt... övön alul? MOSZT AKKOR NYALOK??? :D
@Evezős: na, még egy elfuserált forradalmár. Ha már forradalmárok, miért nem jár nekünk egy normális?! Ennek még az ördögűzés- színház faszentelés se segített.
@Penivaldes: pontosan. Köszönöm, hogy nem hagytad, hogy holmi Stefikék elmarják tőlünk. Innen már átveszem. ;)
foglalkozz vele és ne velem aki ifjú vagyok
@Penivaldes: akkor kevésbé lesz interaktív, de én írok neked:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
HOL?
Gábrissal?
Látom heveny zsidózásba fulladt megint szegénykém.
Mit csináltatok vele, provokáltátok? :D
Mert ha én azt mondom neki... alma... akkor Gábris: "mert a zsidók is..."
Ha azt mondom neki... ló... akkor Gábris: "mert a zsidók is..."
Ha azt mondom neki... punci... akkor Gábris: "mert a zsidók is..."
Ha azt mondom neki... a zsidók... akkor Gábris: "mert a zsidók is..." ... a francba, belekeveredtem... :D
Amúgy látom munkanélküli lett Gábrisunk. :((
Mert másra gondolni sem tudok, hisz egész nap folyamatosan ontotta az igét. Ha dolgozna, erre nem lenne ideje. Persze ha ez a munkája...
@Penivaldes: helyes,ne hagyd magad. Boli időnként nagyon huncut fiú. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Dunaújvárosból nyilatkozott egy illető, nem tudom, lehet, hogy a polgármester -nem ismertem az illetőt -, de tanulságos volt, tipikus Fideszes stílus:
Burkoltan megfenyegette a vasmű menedzsmentjét a faszi. Most volt néhány perce a HírTV-n, azt hiszem "Magyarország élőben" című műsorban.Valószínűleg meglesz a Neten is nem sokára.Te vagy a hírhozó itt, majd belinkeled:-)
@sírbateszezazegész: Galathéa

- A madarak zenészek.
Én nem tudok dalolni, ámde nézek.
Ha színeket rakétáz a tenyészet,
úgyis megértem a dicső Egészet.
Fészek
nélkül csapongok így a feslő
virágra, részeg,
bohém és néma festő.
Balogh Z szerint a színháznak nem a nézők kedvét kell keresni...
szerinte ki veszi a jegyet?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jó estét! Képzeld, szombaton fahéjas csigát fogok reggelizni. Ágyban, forró kávéval....;)
@Penivaldes: az állam, a te adóforintjaidból próbálja kiművelni a tahó fradi balközépet.
@Penivaldes: senki nem vesz jegyet...

a zálam fizeti... vagyis mindenki "veszi" a jegyet...

a müpában egy jegy ha pl 2000 ft ahhoz 18 000 ret tesz az álam...
a néző ezeken a lepra álami hejeken csak "jelképes" árat fizet...
@Penivaldes: Pedig sírbatesz is azt akar veled. :P Huncutkodni.
@Penivaldes:
NE LÉGY NAÍV! Piktor seggét kell keresni. ESSETUDNI... :((
Már várom, mikor lesz színdarab és-vagy 98 részes filmsorozat Piktorunk életéből, ahogy meghódítja a Mocskos Ejut.
Ahogy leigázza őket - és kiénekli a sajtot Lajosa részére a szájukból.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Na, nem félreérthetően izé... liberáliskodni itten, mert még félreértik ezek a disznófülűek... :D
@gipsz.jakab:
Evégre a verseny, a mocskos kapitalista szemlélet nehogy már...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tehát balogggnak igaza van...

orbániában a világon a legmagasabb az "újraelosztás" aránya...
vagyis a legtöbbet itt rabojják el a becsületes emberektől
és aggyák részben tovább a talpnyalóiknak...

minden politikus bűnöző...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Palotai ismerősőm szerint az új propaganda kiadványom OV úgy néz ki mintha botoxolták volna:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Honnan tudod, hogy vidnyánszki a végén nem szántja bele őket a nemzetibe?! :D
Mit lehet itt félreérteni?! ;)
@Penivaldes: Majd nagyon vigyázok, és megfújom. :D
@AKIsTUDATLAN:
"Nem ő a főszereplő, hanem csak egy bábú."
Ez a felállás akkor lenne igaz, ha a Simicska féle tőke támogatná a politikát.
Itt azonban az állami megrendelések által a politika hozza helyzetbe a hazai kedvezményezetteket.
Az más kérdés, hogy az így létrehozott javakból
visszacsorog a politikához ennek egy része, hiszen az egész ügyletnek ez a lényege.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kizárólag a témát szeretem boncolgatni, nem a résztvevőt.
Nagy különbség.
Fabius! Most már te is írj valami bejegyzést az István a királyról. Lassan te vagy az egyetlen, aki nem írt. Nem gondoltam volna, hogy ennyi színikritikus és blog van Magyarországon.
@V-PORT: és mit írnak?!
Fabius! Tényleg írj már egy posztot erről! Én pl. nem láttam.
@gipsz.jakab:
Valami újat mondj... ez elég régi hagyomány, amit csak ápolnak. Persze vannak kilengések.
Az azért nehezen áll össze, hogy a szart még fölülmúlni hogyan lehet, de ezek ebben is kreatívok. Persze úgy könnyű, hogy a számlát mi álljuk, nekik meg érdekes módon a magánvagyonuk jelentősen megugrik. Persze összeférhetetlenség nincs...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Fabiust senki se látta. Ő egyébként is babtermesztó:)
@Penivaldes:
A vonzalom lesz az. Amióta tudják róla, azóta sokkal jobban dörgölőznek hozzá, hátha... :)
@Penivaldes:
Tulajdonképp nem is létezik... gyanús!!! NAGYON!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Megnézheted az Rtl oldalán.
Mindenfélét írnak. De az a legjobb, hogy olyan blogok is, akikről eddig nem is hallottam.
Csak eszembe jutott, mivel mindenki az Alföldi-féle rendezésről beszél, hogy a szerzők nem vettek részt, legalább megfigyelőként az alkotói folyamatban? Vagy mit mondtak? Mert, ha ők nem tiltakoztak az előadás ellen, akkor azok akik azt támadják, támadhatják/támadják egyúttal őket is. De ezt nem láttam eddig, itt legalábbis.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem tudom. Csak azt, hogy az Új Színház sem dübörög, a Gábris féle réteg nem az a színházba járó fajta, ezért azután ott a félház is sikeres.
A motorosok sem érnek rá, evégre ott a rúd, meg a fehérneműbolt. :)
@sírbateszezazegész: Szörényi meg volt elégedve, meg is kapta hogy áruló
@sírbateszezazegész:
Ugyan ezt mondtam ma... Egyébként nemrég volt Szörényi és Brody is, nyilatkozatában mindegyik támogatta és dicsérte.
A kritikusok véleménye lószart sem ér, a közönségé a lényeg. Elmennek rá az emberek, vagy nem? Ennyi, a többi csak parasztvakítás.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: akkor jönnek a gyerekekkel tömött buszok. Osztálypénzek vándorolnak oda.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: aki azt hitte, hogy ez egy premier 2.0 lesz vikidállal meg sebestyénnel meg néptáncikával, akkor az nem figyelt, mikor azt mondták, hogy Alföldi fogja rendezni. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ki van csukva. Persze párszor el lehet pár fanatikus agyhalott tanár által sütni. Egy idő után azonban a szar elnyeri méltó ... helyét. Amelyik kretén ideológia alapon akar színházat csinálni, az a lefolyóban végzi. Ott is a helye.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nagyon helyes, hogy nem ragadsz le a múlt eseményeinél és várakozással tekintesz a jövőbe!
Az általad megjelölt alkotások a következő választások után kerülnek sorra, előtte a Turul, a madár c.népnemzeti rockoperát mutatják be és kiadják a Lúdtalpak összeérnek c. hatkötetes tényfeltáró szociokrimit.
(úgy tudom, hogy még fogadnak előjegyzéseket)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A közönség véleménye a lényeg. Fizetni fognak érte vagy nem? A többi csak mese, ideológia és szemfényvesztés.
Az Új Színház már ezt bebizonyította.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a kritikusok, ha szakértők, véleménye azért számít, más szempontból nézik, mint én például, nekem tetszik vagy sem... a közönség érdeklődése pedig a sikert hozhatja el egy darabnak... az meg a kasszánál mérhető... erről a darabról most a legtöbb írás állásfoglalás valami mellett vagy ellen, kevés ember tud valóban objektív lenni... tán később könnyebb lesz... hangsúlyozom, nem a kommentekre, hanem a kritikákra/posztokra vonatkoznak a fentiek, mielőtt bárki félreértené...
Ha meg a szerző azonosul az előadással, akkor az jelent valamit..
Most hablatyol az évadnyitón Vidnyánszky (atv, No comment c. szösszenetében) .... az egy dolog, hogy beszélni sem tud, de mekkorákat hazudik!?
@DR. INKVIZITOR:
PIKTOR a kirájj.
Dzsonni a bránerrengetegben.
Tonyóka és a farka...s
Zsótti és a lóf...uvola.
@sírbateszezazegész:
Valahova beírtam, hogy Szörényi azt nyilatkozta - egyébként végigkísérték az egész folyamatot Bródyval együtt -, hogy kösse fel a gatyáját, aki Alföldi után újra akarja értelmezni a darabot.
Úgy tudom, mindkettőjüknek nagyon tetszett, ami most létrejött.
Sőt, Nagy Feró is azt nyilatkozta ma, hogy abszolút összemérhető a 30 évvel ezelőtti és a mostani előadás.
@Penivaldes:
A KISZ, meg Libsi alálnok ettársat meg felemelte. Értem én!
Szép dolog az, amikor vannak elvek, meg hit. No meg becsület... Persze ez nincs meg mindenkiben.
@Penivaldes:
Már bocsika, de az nagyon is fontos a lányoknál... :D

@Evezős:
Most akkor már libsibolsi lett a Szörényi is? :)
Szép is ez a világ. Persze a hülyék kicsit zavaróak benne...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ezért
Már nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti, polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem, csak azért, mert nemzeti. Hogy egyfolytában elnézést kell kérnem, ha valami nem tetszik, különben rám sütik, hogy nem vagyok eléggé magyar, meg tolnak át a baloldalra. (...) Elegem van tehát a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni.„
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Én teljesen biztos vagyok benne, hogy rettenetesen fogják nyomni a NSZ-t, napi szinten lesz hír, hogy mennyien voltak egy-egy előadáson.
És tele lesz - az elején legalábbis -, ahogyan írod, inkább öntik majd bele a támogatást, még tán a jegyek/bérletek is olcsóbbak lesznek, csak legyen hír, hogy sokan vannak. Igen, félek, a Raúzsika-féle kinevezettek (igazgatók) szállítják majd a gyerek-közönséget.
(Tapasztalat, itt nálunk sem megy a színház, mióta egy jobbikos-forma bagázs szállta meg, Ezért aztán jár az igazgató júniusban körbe a városban és tarhál: nézőt, bérletest, diákbérletest, kihelyezett előadást ajánlgat ....szóval így fog menni ez.)
@Evezős: Pedig Alföldinek szemlátomást esze ágában sem volt az István, a királyt újrarendezni. Az általa elemeire szedett, majd elnagyoltan, szív és érzés nélkül összedobált produkció véletlenül sem István és Koppány máig ható történelmi konfliktusáról szól, hanem csakis a rendező sérült személyiségéről. Ez az a bizonyos rendezői színház, melynek művelőit nem érdekli maga a mű, annak mondandója, céljuk kizárólag a magamutogató, harsány, céltalanul provokatív önmegvalósítás. Ebben Alföldi kétségtelenül jó a maga keretei között, az ember tenyere azonnal viszketni kezd tőle, de ez művészetnek édeskevés.

Egyedül Asztrik apát személye mondható hangsúlyosnak, de abban meg nincs köszönet, Alföldi Róbert ugyanis nagyjából egy SS-tiszt és egy jezsuita inkvizítor keverékévé gyúrta a főpapot.

És itt a lényeg: a darab üzenete tömören az, hogy a nácik és a keresztények, netán a náci keresztények, esetleg a keresztény nácik folyamatosan izélgetik a népet (a nép egyébként bármiféle dinamika nélkül lődörög az egész előadás során a színpadon), a végén pedig a Szent Korona afféle Csillag börtönként fogságba ejti az egész bandát. És most itt vagyunk a fogságban. És persze cinikusan „unom a politikát", üzeni Alföldi súlyosan elfogult, egyoldalú, a tényekkel köszönőviszonyban sem lévő politikai narratívájából kiindulva, afféle színházi polbeatté, protest-songgá alacsonyítva az István, a királyt.
Te jó ég! IK 30-kritika függő lettem.
De ez volt idáig a legnormálisabb:ezekmennekmostanaban.blog.hu/2013/08/21/kiraly_871?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_08_21&utm_campaign=index
Meg talán majd a Fabiusé lesz ilyen remek. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Onnan nézve persze. Miközben meg persze nem.
Szerintem eljutott oda, hogy túllépett ezen az egészen, kibékült Bródyval és úgy tűnik, magasról tojnak mindenre.
Egy szerzőnek mi a fontos azon kívül, hogy amit alkot, azt szeretik, kapkodják, odavannak érte?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem akarlak elszomorítani, de az az igazság, hogy a tanárokat az ideológia nem érdekli. Addig se kell figyelni a gyerekre.
A szomszédasszony kislányát Kalászról már 4. éve viszik 3 napos kirándulásra Szentendrére. Kérdem én, mi a búbánatos francokat lehet ott nézni éveken keresztül 3 napon át?!
Szóval a tanárok szép szorgalmasan vinni fogják a lurkókat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez a rockopera sose a kettő konfliktusáról szólt. Akkor sem, mikor megírták, akkor sem mikor bemutatták. Csak körbehányták ócska, bazári kalocsai madzsarsággal. that's all.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jó, erre meg Tihanyba viszik a gyerekeket éveken át. azt is meglehet unni.
@Penivaldes: Tegnap este kaptunk nagy kalappal "igazi művészetet", nem igaz?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: álságos vagy.
sosem válaszolsz tisztességesen. változtass ezebn
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Még szerencse, hogy tegnap minden olyan trendi és tiszta hányás volt Szegeden. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Dehát annyit te is tudhatnál, hogy a színház nem a nézőről vagy a bevételről szól. Ezeknek nem, mert se nézőjük, se bevételük.
@Penivaldes: tuti. Tihany szép, de nem izgalmas. :D
@V-PORT: ezt egyszer valaki leírta, azóta minden jobber ezt szajkózza.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mázli. Pont azt vártuk Alfölditől, hogy ne a habos-babos-matyós izét reprodukálja. Hanem azt, hogy rendezzen meg egy rockoperát. Ő így látja. Ez pedig jó, mert új, mert provokatív.
@Penivaldes: Még egy vélemény.

A finálé

A megfélemlített, kétségbe esett nép a „Felkelt a napunk, István a mi urunk” himnikus éneket énekli, miközben a keresztes csuhások Istvánnal együtt beterelik őket a magyar koronát formázó háttérépítménybe. Az építmény tetejére felállítják a keresztet, a rácsos korona-ketrec pedig a népre zárul, akik eléneklik a magyar himnuszt. Ez volt az a finálé, amikor valószínűleg néhányan ünnepeltek, mások csak néztek, megint másoknak ökölbe szorult a kezük. Én egyik csoportba se tartozom, mert arra gondoltam, milyen rossz lehet annak, aki úgy érzi: ketrecben él. Milyen pocsék érzés lehet a művészetben nagyszerű Szörényinek, Bródynak és Alföldinek kereszténység-iszonyban és magukra zárt közéleti börtönben élni.
@Penivaldes: nem vezetek, de szerintem a parkolás izgi.
Egy idő után már semmi sem izgi. :D
Más nem kiváncsi rájuk, úgyhogy maguknak, ja. :D
@Penivaldes: akkor hashajtónak még jó lehetek?? :)
@Penivaldes:
Változtass rajta... :D
MERT MEGÉRDEMLED! :)))
ha azt mondom hogy jó volt akkor Gábr szerint libsi rajongó deviáns vagyok
ha azt mondom hogy nem jó akkor meg a másik oldal szerint leszek mucsai paraszt.

legyint
@Penivaldes: nem vennék rá mérget.
Amúgy hová lettek a pasik?! Boli? Sírbatesz?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ja, hogy ők a nácik? kep.cdn.index.hu/1/0/467/4671/46713/4671352_3724102a26031b344d0fab67b13cea55_wm.jpg
www.thelocal.de/articleImages/23311.jpg
Akkor ez az egész kereszténységre való áttérés, hogy történt? Vér nélkül? És mi a helyzet a keresztes háborúkkal?
Betereltek minket rendesen a koronába. Itt vagy te élő példának.
Gábriel új hívószava Alföldi. :D
@Penivaldes:
Hagyd... ezek tényleg ennyire nem értik... Ilyenkor belátom, hogy vannak akiknek tényleg felesleges tanulni, meg írni, olvasni.
Egyszerűbb zsidózniuk, hisz manapság az eléggé kifizetődik. Bár elég kurvásan hangzik... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem akarlak megríkatni, de 1013 éve szerintem nem like-olták az ötletet, hogy akkor most keresztelkedünk. Véleményem szerint találó kép volt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nyuszikám, kitahótlanítottál??? :D
@Penivaldes:
Izé... most lebuktam??? :D
@V-PORT:
Most akkor mert meleg... szik a légkör, vagy miért??? :)
Egér a PUNCIra jön!
@Penivaldes: Nagyon helyes, hogy mind a kettőre legyintesz. Bőven elég ha arra figyelsz akiről múltkor egy szép verset is idéztél.
@V-PORT: ha őt kérded: koppány testén keresztül gázoltak a misebor, meg a keresztelő medence felé.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Milyen szép lett volna, ha terelgetés közben - sok év után újra - elhangzik: Térdre, csuhások!
A leghatásosabb megoldások valahogy mindig kimaradnak...
@V-PORT: Az első képen csak hajaznak rájuk, a másodikon pedig nem azok vannak.
@Penivaldes:

Kosztolányi Dezső

A zsidók kivonulása

Mély volt az éjjel, botra dőlve álltak
a nagyszakállu bugyros férfiak,
csillogtak az öszvér hátán a tálak,
a fákban a madárraj felriadt.

A csecsemő sírt anyja mellin alván,
feldőlt az asztalon a tölt kupa,
vakogva hátrált a barom a szalmán,
s vértől sötétlett a ház kapuja.

Halk suttogástól borzadott az éjjel,
sáppadt fejek néztek ki szerteszéjjel,
az útra csörrentek már a tüszők.

S vastrombitával, bosszuló haraggal,
dühös ököllel szállt a bosszuangyal
és véres lett a vértelen küszöb.
@DR. INKVIZITOR: Jaja meg a cápalátogatás is mehetett volna. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Figyu, ebből is látszik, figyelünk a fiatalkorúakra... :D
@V-PORT:
meg is lettetek dugva...ott a rács megett a sok kiéhezett páter meg a nácik képzeld a háziszárnyast amint dugják hátúlról

brühüyyy és közben mongya, hogy halleluja meg in excelsis domine in aeternam

brühüyyy
EGÉR! Baszki PUNCI, PUNCI... jelentkezz!
Frocliznak cseszed! :(((
@rodeo36:
No de izé... Há'demán! Csirkét??? :D
Nagy a jólét: 35 millió forintos állami támogatás egy Uniót dicsőítő szoborparkra

"Kézfogás Európa Szoborpark" avatására került sor hétfőn Balatonalmádiban.

www.youtube.com/watch?v=BAD5GnaX2Z0
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hát a hátulról az nagyon nem max. a Halleluja. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
És nem volt benne karikásschos ostor de, de azért odavágott ahova köll, szóval a feketegyurci az burci lett meg durci és most mindenféle porokat szed.
Ha lyol sejtem...

Ha elméc, az éles nyelvedet ki..?
Van utódod?
Tessék hullámzani és örülni, ahelyett, hogy fanyalognátok!

"Fontos elemmel bővült a Veszprém környéki kerékpárút-hálózat, amely a remények szerint tovább épül a Káli-, illetve a Tapolcai-medence irányába – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Nemesvámos és Veszprém közötti új, 367 millió forintba kerülő kerékpárút átadási ünnepségén szerdán."
index.hu/gazdasag/2013/08/21/367_milliobol_epult_bicikliut/

Ja igen, az a kis apróság, hogy ez 4,1 kilométer, az ne befolyásolja a jókedveteket!

Még szerencse, hogy csak a mocsok korrupt cocik alatt voltak visszaélések és szánalmas csalások, manapság pedig nincsenek!
@Knósszosz:
Ne reménykedj, nem léphetsz a helyébe! :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

jól megfigyelik és még jobban megdugják

in nomine patris et filii et sancti amen

brühüyyy
@Knósszosz:
ezt nézem:
Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών

brühüyyy

és te?
@rodeo36:
Bakker... és ha még innál is! :D
Szörnyű ez, de télleg...
@rodeo36:
Pantheszaloníkiosz Athlitikósz Ómilos
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
talán még elég feszes

brühüyyy

in nomine patris et filii et sancti amen

suttogja, miközben hányja magára a tegnapi babfőzeléket
Nyuszika rohangált ma?
Holnaptól bundácskája újra Orbanisztáné?
Majd keresünk egy jó nagy felületet, mert hát az orcája... :)
@Knósszosz:
Szar ügy... Hiába... Inkább a sör, mint te! :D
Tudom, finnyás vagyok, meg minden... :)
De gondolj bele, egy Pilseni, vagy Te?
"Mondd, te kit választanál?"
Egyébként mondtam már, hogy takony Dzsonninál undorítóbb és szánalmasabb NER csótányt még nem produkált a fülkeforradalom?
NEM??? Viszont gondoltam már...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών

Panteszaloníkiosz athlitíkosz ómilosz, kónsztandinupolitón - ez olyan, izéé...
νθ- az az a, nü-théta az pante, viszont a nü-tau, az nd, tehát: Kónsztanditupolitón.
Szerintem.
A Staropramen világoskoggyék fölötted!!
A-mmen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te még nem hallottad böfögni a beszélő szardarabot, aki nagyot ugrik?
Hoppá(l), csak figyelj!
@Knósszosz:
A CSEH STAROPRAMEN!
Mert a Borsodi Sörgyár szara az kibacás...
@Knósszosz:
Dehogynem, csak gyorsan el szoktam kapcsolni, mert a szar nekem ne ugasson ki a lefolyóból!
@rodeo36:
A foci most nem... sajnálom.
Álmos is vagyok, meg ilyesmi.
Barcelona, Madrid, ilyesmi... az rendben!
Meg non-esvány opera(?), csak a szar újkori manifesztációja okán... talán.

STAROPRAMEN, vagy amit akartok!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Jó, megnyugodtam.
Nem egyedül vagyok ezek szerint, aki összefossa magát a kormány kommunikációtól.

De ez nem is számít, a megnyugvás csak eljött ma estve...
újabb hiteleket vesz fel a kormány, mert az IMF kifizetését valamiből financíírozni köll. Ez megint mennyibe fog kerülni?? - nekünk?
A darab szar azt mondta (varga), hogy a zájemeff és a pijaci hitelek között nincs különbség.

Én teljesen hülye vagyok gazdasági kérdésekhez, de ez nekem is szöget ütött a fejembe.
Kit akarnak még megvezetni? Varga saját magát is?
Röhej lenne, ha nem a mi bőrünkre menne a játék Dunaferrileg, meg egyéb mindenileg.
Is.
@Knósszosz:
számok -szereted?-

GDP 2010 március = 38500 milliárd HUF

GDP 2013 Augusztus = 26000 milliárd (1977 mínusz 1000 milliárd)

hitelállomány 2013 Augusztus: 116,52% = ÁLLAMCSŐD

általában a szabadpiaci hitelek 5.4 - 11,2% közöttiek plusz a nyalánkságok amelyekkel bármelyik érték + 2.5 - 3.2%-kal növelendő (hitelfelvevő kockázati felárának és jutaléknak nevezik)

ezzel sok mindent tucc

a MNB-ban lévő deviza/valuta tartalék már elpárolog ez év végére de megy a hallgatás róla...mire felébredtek ez a 35000 milliárd HUF valuta már nem lesz éakkor be lehet zárni a boltot meg a kormányt Márianosztrára vagy csak bebetonozni őket

brühüyyy

részletekről nem érdemes

a gazdaság meghalt az aszály már elvitte amit az árvíz meghagyott
@GeoCracker:
Van, csak hozzád kommentelni... :D
Nem tudom...
Végül is, ha Piktorunk a saját pénzéből küldte, akkor oké, mire ez a nagy fanyalgás? :)
„nemzetközi mércével is versenyképes diplomát szerezhet" - ez azért enyhe csúsztatás a mini.elnöktől, merthogy egyre drágábban, egyre kevésbe versenyképes...
Pláne, hogy a diákok komoly hányada menekül a felsőoktatásból külföldre. Merthogy azért egy külföldi diploma tényleg nemzetközi mércével is versenyképes, tényleges nyelvtudáson alapuló, nemzetközileg eléggé elfogadott tud lenni, ráadásul mások az elhelyezkedési esélyeid azonnal.
No meg ugye Bécsben mennyi a "nem tandíj"?
De ilyen apróságokban ne vesszünk el, amikor nagylelkűen ajándékoznak. Az ajándék értékét meg nem illik firtatni, mint azt jól nevelt fidesznyik körökből tudjuk.
Úriember nem vaddisznó, még ha röfög is...
@rodeo36:
Redőnylehúzás ideje?
Illetve még a lottó ötös számait lécci...
Amúgy meg épp megmenteni készülünk a dollárt is, mert mi ezt is megtehessük! :)

"„Úgy vélem, az Államadósság Kezelőnek még az idén dollárkötvényt kell kibocsátania a nemzetközi piacokon” – ezt Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára mondta a Heti Válasznak adott interjúban, megjegyezve: erre a tartalékok visszaépítése miatt van szükség. Orbán ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy az IMF-hitel idő előtti visszafizetése után megcsappan tartalékokat hogyan fogják visszatölteni a korábbi szintre.
Az államtitkár szerint ha figyelembe vesszük a piaci és IMF-es hitelnél „az eltérő futamidőt és devizanemet (...) kiderül, hogy közel azonos a két hitel költsége”. Ráadásul az IMF-kölcsön nem azért van, „hogy a piaci hiteleket kiváltsa."
index.hu/gazdasag/2013/08/21/orbangabor/
Baszki, ilyen zsenikkel ne vitatkozz, szerintem add fel, szórj hamut a fejedre (ruháidat tépd meg, mert hát...) és borulj le előttük!
Sose'vót még ijjen jó itten!
ESSETUDNI!
@rodeo36:
A számok mindennél beszédesebbek, főként ha azokat úgy érti valaki, ahogyan tenmagad, bazmeg!

Én nem értem ilyen szinten, de a két hitel közötti különbséget, egy anti gőzgazdász is láttya, szerintem.
Aszondod:
"a MNB-ban lévő deviza/valuta tartalék már elpárolog ez év végére de megy a hallgatás róla...mire felébredtek ez a 35000 milliárd HUF valuta már nem lesz éakkor be lehet zárni a boltot meg a kormányt Márianosztrára vagy csak bebetonozni őket"
Baszki... nem értettem, hogy mi ez a kurva csönd az MNB tájékán és miért nincs hír a kusza seggfejről?!

Azt hiszem kezdem kapiskálni, persze a te véleményed az annyit számít arrafelé, hogy...
Tudom, leszarod a másik oldal balfaszainak a "szakmai" értékeléseit, én laikusként is azt teszem.

Gyógyulj... és hamar!!
Jóccakát mindenkinek!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
e za zorbánszkij hol horgy a zagyát, van-e nekijje olyan? IMF 1,8 - 5,4% -on nyújt hitelt a magasabb az olyanoknak akiknél szinte egyáltalán nem biztos, hogy valaha is vissza tuggyák fizetni

mialatt a szabadpiac 5,00%-körüli értékkel kezd és a járulékokkal felmehet egészen 14,00%-ra is, a valuta vagy deviza nem-től is függően meg a futamidő azaz egy szabadpiaci 1 éves kerűlhet 3x annyiba mint egy 3 éves IMF

erről nem beszél ez a tetű?

szóval lesz itt hamarosan (várd meg a betakarítás végét és akkor mit fognak zokogni meg sunnyogni...)

ez már a tecchalál

brühüyyy

szerencsétlenek...és meg fogják nyerni a választást ezzel az üres kasszával meg a zejú sem ad nekijjek csak lófaszt
@nedudki74: "Emberek az lehet, hogy valaki utálja-únja az István a királyt? Az alföldi és koltai félét is, mindet."

Jelen. Dilettáns giccs.
@épészmérnök:
megsommáztad...én azt mondtam, hogy didaktikus és pragmatikus...és szerintem szükség van ilyenre ma Levédiában, mert a közönség nagyon nagy része nem vevő művészetre...lévén halvány lila fingja nincs róla...viszont kell ismeretterjesztés jelleggel felmutatni valamit amit -talán- felfognak, a Szegedi Szabadtéri színpad kb 7000 fős befogadóképességű és a gyér tapsokból ítélve még ez a kis tömeg is értetlenűl űlt előtte, pedig igazán "direkt" módszereket alkalmazott az abból is láccott, hogy a jobbikos "kritikusok" azonnal ugrottak rá...mert pedig nem sok paradicsomlé vagy meggylé folyt és csontok meg kiontott belek nélkűl megúsztuk...mint ezt már máshol említém vala

brühüyyy

nem lehetett cizelláltabban mert az eredeti sem az...sőt
Melyik majom mondta, hogy nincs itt pénz?

"Palácsik Tímea, akinek Andy Vajna múlt vasárnap fogadott örök hűséget Los Angelesben, filmszínésznői babérokra tör. A Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékban kapott szerepet, tudtuk meg a produkcióhoz közel álló forrásoktól. A filmet hétfő óta forgatják, és Vajna felesége egy plázacicát játszik benne, aki intim kapcsolatba kerül a Szabó Simon alakította förtelmes alakkal. Információink szerint a szerep nyúlfarknyi (mindössze két jelenetben tűnik fel), és különösebb színészi kihívásokat nem tartogat. A 30 éves Palácsik Tímea korábban járt a Közgazdasági Egyetemre, és marketingesként dolgozott. Ez lesz az első filmes munkája. A film 230 millió forintos támogatást kapott az Andy Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalaptól."
www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20130821-andy-vajna-felesege-filmszerepet-kapott-palacsik-timea-megdonteni-hajnal-timeat-szabo-simon.html

Csak mert Andy olyan ügyesen nyal, ezért a csaj remekül tud szo... szorgalmas lenni, még tehetséges színész is és 230 misi igazán nem tétel.
A faszért nem a saját pénzét költögeti Andyka? Még egy kis élősdi mocsok...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)
amikor megvette az állam a vajna kaszinóját már lehetett tudni itt mindenre van pénz...

neked meg találtam egy "beszélgető" partnert... :DDD
(de ott ne ragadj!)

atobbjobb.blog.hu/2013/08/19/ars_poetica_162#comments
@guma:
Ja kérem, aki ilyen oldalakat szemlézget, mint te, az most akkor miért énrám szeretné kivetíteni ezt??? :D
AKARSZ BESZÉLNI RÓLA?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :DDD
most ezt szemléztem, de kardot sem rántok:)))

www.pupublogja.hu/2013/08/hagyomanyorzes.html

a másiknál pedig, vetíti a ...:)
csak annyi csaj képet szórsz ide néha.
aztán szembejött most és a sok kép után gondoltam nem csak nézni szereted, hanem... :DDDDDDDD

(majd még meggondolom, mert a beszélgetéshez idő és kedv is kell:)))))
@épészmérnök: én nem mondanám ezt ennyire egyértelműnek, mert az első változat annyira kultikus építő elemmé nőtte ki magát kultúránkban, hogy még azt sem bánta a közönség sehol, hogy plébekről mennek az előadások zsinórban éveken keresztül...
így ha dilettáns is nagyon kellett egy mítosz rombolás.
én élveztem mert kidobott egy "falvédőt" és ez nem is akar a helyébe lépni, csak egy előadás lett, ami valakinek tetszik valakinek nem...
melléklet:

Tüntetést szerveznek Alföldi ellen az István, a király miatt

Szélsőjobbosok szervezkednek a Facebookon. "István, a király farmerban?" – teszik fel a kérdést felhívásukban. Megmozdulásukat egy budapesti előadásra időzítik.

hvg.hu/kultura/20130822_Tuntetest_szerveznek_Alfoldi_ellen_az_Ist
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Már lassan én is belefáradok abba, hogy a hülyeségeket rendre számba vegyem. Nem a Tied, hanem a kormányét. Beleértve azt a szociális abortusz-jelenséget is, aminek a diákok külföldre-kényszerítése csak a belépő "éle"
@épészmérnök: Az. Ettől még lehet szeretni és kívülről fúni, vagy csak fújni lehet, kívülről?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
AZ mekkora, hogy Palácsik saját magát játssza!
:-D)

"Vajna felesége egy plázacicát játszik benne, aki intim kapcsolatba kerül a Szabó Simon alakította förtelmes alakkal."

És erre pénzt adott a Vajna?
Na, az is hülyébb, mint gondoltam!
:-DDDDDDDDDDDD)
süti beállítások módosítása