Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: balogzoltán... atlatszo.hu/kozugy/2024/02/16/nyero-paros-novak-katalin-tundoklese-es-bukasa-balog-... (2024.04.23. 09:46) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.12. 12:25 Fabius

Kumin a kuminizmusról

Címkék: kumin ferenc fidesz kommunikáció

Nem tudok elképzelni viccesebb hét kezdést az uborkaszezonban egy beszélő betyárkörte interjúnál. Ahogy a kuminferi elmagyarázza a kuminizmus működési elvét az egyszerre veri az összes végtelenre szerkesztett macskás cukiság videót és a pogózás egyszeregyét. A kormánykommunikáció bájalexe izomból funkcionál Tumblr-MTI-ként, de a köztévében obersovszkizást is testhezálló feladatnak érzi. 

kumin ferenc1.jpg

Tessék szépen elolvasni nyájas olvasó a cukiságsziporkákat, mert sok ám benne a tanulság. 

Kezdetnek itt van mindjárt a - Milyen érzés mikor a mentorodat - Sólyom László - kutyázzák? - kérdésre adott lakonikus: semmilyen, a gazdi kezét nem harapjuk, "ezt tudomásul kell venni" - válasz. 

De nekem nagyon tetszett az is, ahogy a kormánylakájságot indokolva aszongya: olyan, hogy független értelmiség nincs, mert aki "értelmiségi" az:  " gondolkodásmódjában, egzisztenciájában függ egy politikai tábortól". Kedves Ferenc, az legfeljebb a te fejedben van úgy, hogy értelmiséginek csak ti, meg a szárszóiak számítotok. Jól figyeljél, megdöbbentő kijelentés következik: vagyunk itt elegen olyanok is, akik se gondolkodásmódban se egzisztenciálisan nem függünk egyik oldaltól sem, és a kétoldali seggeken csimpaszkodó betyárkörtéket annak látjuk, amik. Mögöttünk nem áll "rejtélyes mecénás" - muhaha- aki hetedhét országra szóló reklámkampányt rittyentene, hogy a világrekorder szánalomfaktorral bíró mikroblogra valahogy felhívja a figyelmet. Abból azért levontuk a megfelelő tanulságot, hogy a sajtótok mellett az értelmiségi holdudvarotok önállóságát és függetlenségét sem tudjátok elképzelni. Ezek után nyilván nem a puszta véletlen műve, hogy több, mint kétszer annyi éhes államtitkár szájat etettek "kisebb állam" és a "takarékosság" jegyében, mint az utolsó kormány

Ezen kívül nyilván minden rendben van. A kuminizmusban a kormányt kritizáló külföldi újságírók hótthülyék mind, a diplomaták udvariasak és kedvesek, a vezéri nettó parasztságot humornak veszik, és azért a németektől jön a legtöbb kritika, mert 80 millió németből 17 millió az NDK-ban szocializálódott, és Stasi kutyából nem lett az egyesülés után BBC norma szerint működő szalonna. 

Igen, jól érted, ezt az az ember találta mondani, aki a fizetését Orbán Viktortól a kormánypropaganda-gép pörgetéséért és a szennyes mosásért kapja. 

 kumin-ferenc_1.gif

246 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr35457365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@vitéž munkášőr:
Tavaly vettem Bécsben egy tálca Paulaner special-t. Limitált fest kiadás volt... Mocsok finom...
Vérnyuszi is behu...zott volna tőle!
@Kuviklacz:

Nem nagyon volt önálló mozgástere Sólyomnál, itt viszont virítania kell.
Ennyire képes:)))
Na még idéznék kettőt: "ékes franciasággal" reagált a Libération cikkére.
"De egy médiavállalkozás vezetőjének politikai múltja szerintem releváns információ." A köztévéé nem, kérdeztem volna én.
@Orica Középföldi:
Megmutatja a nyelve edzettségét.
Edz, hisz Piktornál a 120-as csapásszámot tartani kell.
Különben még jön valaki és benyalja magát helyette. Kemény világ az... sose tudhatja, kinek a nyelve gyorsul fel jobban.
Egy fix pont van csak - találgass! :))
index.hu/bloghu/banditapolitika/2013/08/11/cof_bloff_a_devizasokert

"Abban is nagyon jók lehettek ezek a senkiházi közpénzhuszárok, tudták a gazdaság teljesítménye kihat a forint árfolyamára, és mivel az ország éppen jobban teljesít, persze csak a szűk elit számára, biztosan nem érzékelték a lassulást sem, szemben a lakosság nagy részével aki mindennapokban él."
Amikor Kumint megnyilvánulni látom, különösen hálás vagyok a szüleimnek, hogy nem kuminságra neveltek.

Kuminnak lenni a leglejjebbi létforma.
Amúgy a HVG oldalán lévő fímben benne van minden, szerintem teljesen TOP! :)

"Kumin: ez nem kormánykritika, ez aljasság

A nemzetközi kommunikátor Sólyom László kritikájáról is beszélt a hvg.hu-nak adott interjúban."

Bárki kritikája, egyet nem értése csakis aljasság lehet, támadás és félretájékozottság eredménye.
Más lehetőség nincs!
Óh... boldog együgyűség!
Oszt lőn setítség...
Bakker, ennyi ésszel és minimál IQ-val mennyit lehet keresni? Csak mert ilyen feketelyukat utoljára '82-ben láttam, a jászberényi építőtábor potyogtatósában...
Persze amikor felöntöttem élesztős vízzel, akkor pár óra múlva már jobban nézett ki ennél! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Valóban kemény világ. Sose tudni, hogy kit mikor nyilvánítanak elhasználtnak.
Ahol egy szenátor asszonyt le lehet cserélni egy cukrászra, bármi megtörténhet.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ne szerénykedj... :)
Nézd meg Kuminista elvtársat, milyen szépen megél a se..nyalásból!
HÍV A PÁRT, VÁR A PÁRT!
Hidd el, ha jól nyalsz, szépen megélsz.
Lásd Kuminka.
@Orica Középföldi:
Cserébe betömik a száját mással.
Illetve, izé, ne arra gondolj, amire én... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szeretem megválogatni, mennyire csimbókos a segg, amit nyalok, tudod? Neked mindegy lenne?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt elhiszem! személyes kedvenc, de aztán a söroffot be is zárom:

www.stiegl.at/en/stieglat/

nincs is messze a bajoroktól (földrajzilag)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: attól a lénytől mindig hányingerem volt. már akkor is, mikor még a debreczenivel osztották az észt a faszomtuggyaminevű csak általam (anyám tv-jén) nézett szar műsorban
ajka "rendbetétele", a magyar aluminiumipar vége:

Lasztovicza Jenő: A MAL Zrt. magáncég és nem állami

veol.hu/hirek/nem-allami-ceg-a-mal-1556832
@bella _ciao: hop-hop. a mindenható elrendel:

"Orbán emellett arra is utasítást adott, hogy a Gyemszi a vizsgálat idejére függessze fel a kórház igazgatóját, Csiba Gábort, aki igazgatói posztján kívül tagja a borsodi megyei közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának is."

megvolt a chipsadó, mehet az ápolt a susnyásba.
@vitéž munkášőr:
Ittam! Tényleg remek, nem ilyen mosogatólé, mint a bőcsi sörgyár "remeke"...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: cöcö, bolika! mert az soproni szűz olyan kiváló? sörre értem, nem rád.
@bella _ciao:
Megnyugodtam... :D
Nem mertem azt a szart még megkóstolni.
A sör alapvetően a benne lévő cuccosok ízétől függ. A legnagyobb gond volt mindig is, hogy a soproni víz vacak, a sörfőzés szempontjából. Ebből adódik a folytatás... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha a benne lévő cuccosokon múlik, akkor nyulat kifőzve vilárekorder sör lehetne kapni. nem ízre, kimondottan alkoholfokra gondolok.
@bella _ciao:
Stimm! Olyan durva cefrefoka lesz viszont, hogy az már pálesz lesz akkor!
Csak azok a szőrszálak... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: el vagy tévedve. a világ legerősebb söre 65%-os.

A világ legerősebb söre

www.origo.hu/tafelspicc/hirek/20121029-a-vilag-legerosebb-sore.html

a szőrökhöz meg lázár dzsoni dob egy borotvát.
"
Az egyik határozatból kiderül például, hogy a kormány megtárgyalta a kiemelt sportágak sportágfejlesztési koncepcióit és elfogadta azokat, valamint döntött a sportágfejlesztési koncepciók 2013. évi támogatásáról. Az idei sportágfejlesztési koncepciók megvalósításához, valamint sportszövetségek adósságrendezése céljából a költségvetés általános tartalékának terhére 5,6 milliárd forintot juttatott, emellett 2,7 milliárd forintot csoportosít át a Nemzeti Sportközpontok javára, az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztésére és fenntartására 144 millió forint jut, valamint az MNV ingatlanberuházás, ingatlanvásárlás jogcímre 101 millió forintot fordít. Ezzel a határozatával összesen 8,7 milliárd forintot költött el a kormány a költségvetés idei (eredetileg 100 milliárd forintos) általános tartalékából.

Egy másik döntésével 61,2 millió forinthoz jut a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2013. évi kifizetésére."
www.portfolio.hu/gazdasag/erre_van_penz_ujra_megcsapolta_a_tartalekot_a_kormany.3.187800.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Hurrá! Győztünk!
@bella _ciao:
Úgy tetszik, Csiba Úr és pereputtya inkább foglalkozik a trafikokkal, nem pedig a koraszülöttekkel.:(
@bella _ciao:
Ez tetszik! :)
Majd nyuszinak mondom.
"a skótok kézigránáttal készítik bloodrabbitsbeer néven."
BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: amugy tudom, szarsz ra mitisirok, de ismetlem, szedd le a csaladi fotot a kepmegosztorol... talan jelen helyzetben annyira nemkene...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak egy otlet.... esetleg szolj mar fabnak, vakargassa meg a penztargep exsimicska ceget, mert a tulaja az IVSz elnoke, oszt rendesen szetszopatta a sajat tagsagat...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Itt közben ötletelgettünk, hogy sört is lehetne főzni, nyúúúúúúúúúlból....
"a skótok kézigránáttal készítik bloodrabbitsbeer néven."
ŐK MONDTÁK! NEM ÉN!!! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: 'most mar nem olvaslak benneteket, almos vagyok, itt egy raval elobbre jar. Ket het alatt atall aszervezet, hilnap ,eg ugy kalitha therme, egy kis kenyeztetes, holnaputan meg kocsi kos:-) :-) :-) szoal suruk a napok:-) :-) :-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Én azon csodálkozom, hogy a Diagórász repteret nem zárták le a görög hatóságok, mikor megtudták, hogy Boli után téged is arra esz a Meltemi.

Zabálj csak zabálj, lesz ennek még Böjte! Ávgosztosz vége felé Kispesten, például.
A nyaralástodatot az én választott hazámban nem irigylem tőled, de azért szívből utállak picit, érte...
Nem komoly, de a wingleten is elmentem volna odáig!-:)))

Kósz milyen volt?
Aszondtad, mész oda is.
Szóval?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez a bela csavo nagyobb gemya, mint te vagyol:-) :-) :-) asszem megkezigranattoszom, ha mar kirobbano formulaban vagyok. Amugy itten sanyaru a sorsa a nyulaknak, gorogdinnyet es narancsot zabalnak. A hulye gorogok meg toljak az arcikba a szololevelet, a sargareppat, a cukkinit, a padlizsenantot, meg minden szar zoldsegt. Hubazz... a gigantbabjuk.... huuuu befalsz ot szemet oszt dulled a szemed:-) :-) :-)
Anélkül, hogy mélyebben belemennék abba, amit csoportlélektannak neveznek, néhány dolgot a figyelmetekbe ajánlok.Régen ismert tény, hogy egy olyan csoportban, melynek tagjai azonos körülmények között szocializálódtak, nincs lényeges különbség a csoport tagjainak normái, viselkedésmódja és reakciói között. Ez akkor is így van, ha bizonyos kérdések vonatkozásában a csoport egyes tagjai egymással szöges ellentétben álló nézeteket képviselnek. Vagyis, a csoport tagjainak viselkedését nem az határozza meg, hogy az adott kérdésben ki képvisel “jó” vagy “rossz” nézeteket, hanem a “közös múlt”, a szocializáció. “Magyarra fordítva” ez azt jelenti, hogy egy demokratikus közgondolkodású országban a mindenkori kormány és ellenzéke egyaránt demokratikusnak mutatkozik. Vetélkednek egymással, de nem egymás megsemmisítésére, hanem “szerepcserére” törekszenek. Az éppen hatalmon lévő csoport (párt, koalíció) pedig nem akarja megváltoztatni a jogrendszert annak érdekében, hogy az ellenzék esetleges hatalomra jutását megakadályozza, mivel tisztában van azzal, hogy ezzel egyrészt magát a demokráciát semmisíti meg, másrészt pedig egyben (szerepcsere esetén) saját politikai sírját is megássa. A demokratikus alapelvek esetleges megsértése pedig az ellenzék részéről azt a reakciót váltja ki, hogy őszintén és kendőzetlenül leleplezi a hatalom antidemokratikus voltát, nem “falaz” a hatalomnak, és mindezt az ország nyilvánossága elé tárja. Az ország demokratikus normákat tisztelő polgárai pedig rövid időn belül megvonják a bizalmat az “elfajzottaktól”, akiket a teljes politikai elit (minden oldalról egyformán!) kivet magából. Vagyis, egy demokratikus országban, ahol a közgondolkodás meghatározó jelleggel demokratikus, a mindenkori hatalom és a mindenkori ellenzék egyformán demokratikus normakövető magatartást tanúsít.

De ennek a fordítottja is igaz: ahol a közgondolkodást nem ez jellemzi, ott a hatalom és ellenzéke egyaránt antidemokratikus: a hatalom megszerzése számukra öncél (és nem kis mértékben saját gyarapodásuk eszköze, mely óhatatlanul a korrupció melegágya). Magyarország, a magyar társadalom, és persze a teljes magyar politikai elit – a rendszerváltást közvetlenül megelőző időszak kivételével – alapvetően egyre kevésbé viselkedik úgy, ahogy egy demokratikus országnak, társadalomnak és politikai elitnek viselkednie kellene.
@Knósszosz: szia. Kosz szerda, holnap kalithea therme' csutortokon mg lrematsi kormenet, meg altalanos kirakodo vasar es ornitalis szabadteri sutesfozesen nephepaj, meg uccubal. Merhogy mariska mennybement:-) :-) :-) :-) szoval pogrom ezerrel... penteken meg talan berlunk valami otvar vetdat pszt leszwladun a del vegre ket
Abbal kettengert egyszerre tapodni, meg egy kis szumuzasra megalitosztoszba:-) :-) :-) :-)
@Knósszosz:
Ahha, szóval csak most fogsz menni...
Ha előrelátó voltál, van vízumod és onnan át tudsz hajókázni Bodrumba.
Röpke háromnegyed óra és Halikarnasszosz eléd tárul, bammeg!

Tervezed?
@Knósszosz: amugymeg koson mar voltunk nehhany eve ket hetet, igy csak nosztalgijakirandulasz lesz:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem kétséges: nincs ellenzék. Talán nem csak azért, mert kilóg a zsákjukból a lopott holmi, hanem leginkább azért, mert egyszerűen félnek Orbán örökébe lépni. Amennyiben ugyanis Orbán veszít – és az ellenzék ájtatosan el akarja játszani a demokráciát – akkor kezük-lábuk meg lesz kötve. Ha mégis megtalálják a káoszból kivezető utat (leginkább képesek lesznek elvágni a gordiuszi csomót), akkor Orbán fel fogja ellenük lázítani az ország felét. Ahogy tette ezt legutóbb 2006-ban, Gyurcsány ellen.

Orbán tehát át fogja vészelni a 2014-es választásokat – szándékosan írom az átvészelést, mert demokratikus értelemben győzni soha többé nem fog – és utána eljön egy pillanat, amikor az ország besokall. Orbánék megállás nélkül lopnak, de egyre kevesebb az ellopható jószág – és nincs megállás, mert nincs kontroll. Előbb-utóbb olyan valamihez nyúlnak majd, ami tömegek érdekeit kétségtelenül és látványosan sérti. Nincsenek messze ettől…

Nagyon fontos, hogy a nép az Orbán/Fidesz rendszer ellen lázadjon fel – mert így válik lehetetlenné, hogy Orbán lázítson, mozgósítson bármiféle „ellenzéke” ellen.

A kulcs-kérdés tehát a népfelkelés (nevezzük nevén: polgárháború) időpontja és hogy ki fogja kirobbantani. Két – ellentétes pólusú – felkelés nem valószínű. Reméljük, hogy a TELJES politikai elit megy a levesbe – média-munkások, oligarchák, megélhetési politikus-bűnözők, a korrupt, gyáva értelmiség – és valami originális új dolog születik Magyarországon.

Reménykedjünk, hogy ez nem a nyílt nácizmus lesz. Bízzunk Európa erejében.
Torokok mar megvoltak, nem vagyunk oda. Nem volt jo...eroszakosak, kujva meeg, a liravaltas maceras, a muezinek meg uvoltenek, mint allat. A rengeteg rendor, meg kotpna taszyto.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Megnyugodtam, kösz!
Mosmá nem véletlen utállak!-:)))

De képeket csinálj baz+, azokat profin lövöd, szóval ne lustulj, jó?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: .sés volt pofája két éve azzal promótálni magát, hogy azért őt kell megválasztani elnöknek, mert kapcsolatai miatt rengeteget tud segíteni az informatikai szektornak. Eddig csak a lajosbá' es saját cégeinek segitett mindenki más rovására. ..
..ez a kumingyerek bármikor felcserélhető lenne pl. lézerjánosra vagy a tónigyerekre...igazi raptor mindegyik!
@miért: ez igy igyz. Nem veletlenul csak mobilnetes kapcsolat
Ehet a pwnztargepekkel. A javaslatok meg mentek a levesbe. Mocsadek, es meg a helyen van...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az egy dolog, de a törtyénelem. Ottan.
Igaz lejjebb kell menni a csodás mozajikokér' de azért arrafelé is tanánni olyanokat.
Kai Szü - a Gonosz Szem, péddául és a Büyük Menderes folyó, amiről a meander minta vót/van elnevezve.

Kissázsilya nyugati vidéke csoda, én nem hagynám ki. Mű ez-in meg óbégathat, lexarom!

Érezed maga djól!
Kaliníhta!
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Néhány csepp könnyet elmorzsolok, jó?
Te, szufláki gyilkos!!
@miért:
A szarrágók mióta ragadozók?
Szimpla seggfejek csak, pártgecik, csicskák.
@Knósszosz:
Marha répakillerje... Soha nem tudom eldönteni, hogy most panaszkodik, vagy dicsekszik? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ugye??
Szenya, ám!

Dicsekszik ezerrel, úgy vélem.
De jön még nyúlra vadasmártás, szóval visszavehetne az arcábúúl!
@Knósszosz: Halihó! Most értünk haza a nyaralásból. Jó hely ez az adria meg kell hagyni.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ettől rosszat fogok álmodni!
De szerintem az ilyenek miatt nem siet haza:
www.youtube.com/watch?v=UdBCnWq5xTE

Én se loholnák/nék/nak, mittudomén.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Jó, állítom!
Előfordultam Isztrián is, meg Split-től lejjebb is a makarskai riviérán, gyönyörű a horvát Adria, az már biztos!

Máz - lista!
@Knósszosz: Mi pont Split környékén voltunk. Trogir, Marina, Vinisce, Primosten, stb. Tényleg nagyon szép Közép-dalmácia is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gyönyörű, irigyellek.

Negyedik osztályos kölyök voltam, mikor Padisák Mihály tollából olvastam az 'Éljen a száműzetés' című könyvét, aminek a cselekménye a dalmát Adrián játszódott.
Na, az meghatározó volt számomra és amikor sikerült a környékre eljutni a szülők jóvoltából... hát kicsit meghaltam, hogy haza kellett jönni.

Na, jó éjt!
Remélem szép élményeid voltak...
@Knósszosz: Ez a "meghaltam, hogy haza kell jönni" ismerős érzés most bennem is. Élmények viszont tényleg szépek és számosak. :)
@Mariann19:
Csókolom! Ezt is tetszett olvasni?
Én csak most... :D

"Poszt-nacionálkommunizmus, avagy Az imprilista erőforrás-elvonás politikájának helyes kivédése
2013. július 29., 18:01

Orbán ismét mondott egy beszédet Tusnádfürdőn. Ismét kiderült, hogy nem egyszerűen közgazdasági analfabéta, hanem eltökélten és büszkén az.

Nem az ő bűne. Az a tény, hogy Magyarország miniszterelnöke tartósan és bukhatatlanul egy eltökélt és büszke gazdasági közanalfabéta lehet, az elfuserál(ódot)t politikai intézményrendszerből fakad, de erről máskor.

Akik Orbán gondolkodásában értelmet keresnek (van benne, speciel), azok jobb, ha nem a közgazdaság-tudomány fogalmai felől nézik. Ezért is hajlamosak hívei és tisztelői ugyanúgy sztorik, metaforák, jelek formájában értelmezni gondolkodását és tevékenységét, ahogy ő értelmezi a világot. Kiválóan alkalmazható rá Claude Lévi-Strauss „barkácsolás”-fogalma, mellyel a mítikus gondolkodást jellemzi.

A mítikus gondolkodás eszerint úgy viszonyul a tudományhoz, mint a barkácsolás a mérnöki munkához. A mérnöknek pontosan meghatározott célja van, és ennek a megvalósításához beszerzi a nyersanyagokat és az eszközöket, majd létrehoz egy struktúrát, amellyel ha elkészül, bekövetkezik a világban megtervezett változás. A barkácsoló azokkal az eszközökkel és nyersanyagokkal dolgozik, amelyek a rendelkezésére állnak, és előidéz egy eseményt, amelytől mágia folytán a világ megváltozását várja. Vagy sikerül (a füvesember gyakran ér el gyógyulást), vagy nem (mint a léghajós parasztnak az Andrej Rubljov elején).

A mérnök fogalmakban gondolkozik: fesztáv, nyomás, rugalmassági modulus stb. A barkácsoló jelekben, metaforákban: a keserű növények gyakran mérgezést okoznak, tehát a keserűség veszélyt jelent. (Ez is megbízható ökölszabály, de mint tudjuk, nemegyszer épp az ellentéte igaz. ) A mérnök számol, és baj akkor van, ha elrontja a számolást, ezért igyekszik jól számolni. A barkácsoló nem számol, tehát nem is ronthatja el: ha baj van, akkor azt valamilyen rosszindulatú ellenerő okozza.

És itt értünk el az orbanómia lényegéhez. A miniszterelnöktől és a hite szerint a gazdasághoz értő bizalmasaitól mi sem áll távolabb, mint a gazdasági fogalmakban való gondolkodás és a hibátlanságra törekvő számolás. Hanem sztorikban és jelekben látják a világot, a rendelkezésükre álló szellemi nyersanyagokkal és eszközökkel dolgoznak, és eseményeket idéznek elő, amelyektől a világ megváltozását várják. Ha nem úgy változik, ahogy akarják, azt rosszindulatú ellenerőknek tulajdonítják.

Orbánban fel sem vetődik, hogy független (gy. k. szabad) piaci szereplők millióinak statisztikailag valószínűsíthető viselkedésére alapozza gazdaságpolitikáját. De számára – bármennyire szívesen hinnénk mi, megrögzötten fogalmakban gondolkodó, szabadelvű kritikusai – nem is az állam a gazdasági cselekvés „jó” alanya, szemben a szabad piac önző aktoraival. Hanem elsőrendűen az ország. Szebb szóval: a nemzet. „Magyarország jobban teljesít” – ezt senki sem érti, aki a legcsekélyebb, akár önszorgalomból megszerzett közgazdasági tudásnak van a birtokában. Aki nincs, annak tökéletesen érthető."

kapitalizmus.hvg.hu/2013/07/29/poszt-nacionalkommunizmus-avagy-az-imprilista-eroforras-elvonas-politikajanak-helyes-kivedese/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ugye... van élet a turulon túl is?!
Illetve azon túl kezdődik, hátrahagyva kocsiscsattogólepkés mátékat, meg megroggyant antalokat és egyéb szardarabokat.

Na, tényleg jó éjt mindenkinek, Neked is!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Sztendapkomedi... de annak is szar.
Két év múlva transzkontinentális járatok... hápersze.

Az 500-as vasak után mi következik? A Travoltától kibérelik a 707-es nyakban bő-ingjét? Váradi ( Wizz góré ) már szarrá röhögte magát ezen az egészen, beindítani ma egy új légitársaságot ezen a piacon, az totál bukás.
Persze ő nem ért hozzá, csak egy szar Wizzet tudott összehozni egy jelenleg 45 gépes flottával és 'csak' 87 másik vadi új A 320-asra van opciója. Nem ért az semmihez, bezzeg a Szólijom...

Királyi légitársaság az, hiába vartyogják az ellenkezőjét. Aztán ahol ott az állami szakértelem, ott garantált a padló. Repülésben járatos haver mondta, csak 35 éve csinálja...
@Knósszosz: Neked is jó éjt. :) Még egy csemege a végére, tudod amiről korábban már beszéltünk. :))

youtu.be/Lvlf5z9XuTI
@Knósszosz: most mit vagy olyan negatív, ezek vesznek pléh turulokat, bádog szárnyakkal és sámlikkal a VIP-n a többieknek guggolós, aki kibírja kap egy levelet orbán vityától lila tintával és kék nyakkendőben koszos bugyiban

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ezt még tananyagként fogják alkalmazni a hogyan roncsuk el a zéletünket önszántnkból és szavazatokkal

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt utoljára én is láttam, elképesztő, hogy az Alenia gépével ezt lehet...
Pedig lehet.
@rodeo36:
Az Iberia meg tanácsot kér majd a Szóllijomtól, hogy a faszban kell rentábilisan üzemeltetni Egy Rio desztinációt a Barajasról... ja.
Aztán meg is kapják majd, hogy 380-asra kell cserélni a 340-es flottát, mer az úgy rendben lesz, meg gazdaságos is.

Meddig lehet büntetlenül kibaszni az állam pénzét az ablakon?
Nekem ne mesélje senki, hogy egy ománi milliárdos pénzt tesz egy ilyen abortusz projektbe!? Hatalmas kamu és hatalmasabb Malév lesz a vége. Csak ez már jó előre meg van tervezve.

Miért mondom?
Szerintem Te ezt sokkal jobban tudod.
Én csak agyalok...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ez a Kumin mielőtt még a Sólyom adminisztráció része lett volna vezette az ATV betelelefonálós műsorát is.

Nincs olyan segg ahol ez a Kumin nem járt volna.
@huttinger: sokszor tartotta a frontot-égő orcával-és végül kihozták a ballibsi fertő, mételyes poklából
szegény hülye posztoló, mond valamit az a név hogy Keno Verseck? Nem? Na látod, azt sem tudo miről beszélsz...
@Knósszosz:
mint nagyon sok minden mást is tönkretették a MALÉV-ot, amely egy nagyon kellemes légijárat volt, ragyogó személyzettel és kurva jó kiszolgálással, de nem voltak hajlandók gazsulálni ezeknek -mint a többi sem akiket tönkretettek pont emiatt- és az az álmuk van, na majdőkcsinyának valami fájintosat a saját zsebük töltögetésére...sok mindennnel nem számoltak -a világ nem hülye és nem eszi meg ezt a szart- és lekéstek vagy / és a hozzáértés abszolút hiánya közreműködésével szépen összeraktak egy nagy hatalmas rakás elefántszart (az olyan nagy, hogy egy kubikos talicskában el sem fér) és most azt szagolgattyák, de még próbálkoznak, nem vletlen a pofátlan lézerke nyilatkozata -a legfonosabb tennivalójuk- miszerint nem szabad elveszíteni a zeju bejövő pénzeket, mert már csak az van amit el lehet baszni: az ország csődben van már 12 hónapja az adósságáloomány 116.5% vagy több, a GDP csökken már 26000 milliárd alatt van, hamis adatokkal meg pillanatnyi látszateredményekkel propagandáznak..az arab nem aggya a pénzét, talán!!!!!!!!!!??????? kezességet vállal vagy jótáll értük valami ellenében (ingyen nem agyja azt sem) és hagyja őket csinálni a dolgukat...és pillanatok alatt ki fog derűlni képtelenek és csak arra kell a flotta, hogy legyen mivel elmenekűlni ha magukra gyújtják a házat...de nem lesz semmi, a gépekért fizetni kell mindegy milyen konstellációban és az első nemfizetés a gép máshová repűl...mert annak dolgoznia kell

brühüyyy

ezek még az Ali baba és az ő 40 rablójánál is impotensebbek
Kummin ferdeszájú ( a seggnyalástól)..egy beteg törtető Parazita, olyan minta GiroszÁsz..aki kormánySZARvivő lett...mindekettő a SZÁZADVÉG agymosón keresztűlment pénzért mindenre hajlandó Bírkái.....hazudnak, magyarázzák a szart...kenik a szart a NEMZETI SZART....DE ŐK IS EL LESZNEK KAPVA...rajta vannak rég a kilövési listán!
mondtam a kisfiamnak LÉZER JANIRA MUTATVA..."Látod kisfiam, aki állandóan hazudik annak így megnő az orra--ugye milyen ronda?"
Kumin mindig is tehetségtelen, futottak még kategória volt!
Szánalmas ez az ember. Arra büszke, hogy feladta önállóságát. Gondolatai, értékrendje a gazdié, legyen az bármi. Tevékenysége kárt okoz a társadalomnak. Nem azért tartjuk fent az adónkból az egyetemeket, hogy ilyen értelmiségieket képezzen. Én visszafizettetném vele egyetemi oktatásának költségeit.
kuminista kutyabol nem lesz demokratikus szalonna. :)
az interjút a hvg közölte, a libsik ott sme tudtak többet mondani rá az agyatlan személyeskedésnél.

Amin ez a blog sem lép túl.

Persze nem csoda, mert Kuminnak alapvetően teljesen igaza van. Baloldalon pediog már rég nincsenek érvek, nincs gondolkodés sem - csak indulatok.
"vagyunk itt elegen olyanok is, akik se gondolkodásmódban se egzisztenciálisan nem függünk egyik oldaltól sem"

Vagyunk, csak te nem tartozol közénk, ellenben a mi véleményünket nem is futtatja egyik 'oldal' házisajtója sem. Független sajtó pedig sajnos nincs.
@szonár: Vaknak hiába beszélnek a színekről, egy önző faszkalapnak a szolidaritásról, a társadalmi felelősségről. Nektek nincsenek már érveink, kívül helyeztétek magatokat a nemzeten. Belterjes autista világot teremtettetek magatoknak, amely csak rólatok szól. Nincs veletek közös nyelvünk.
@szonár:

én mondjuk se baloldali se libsi nem vagyok, de az agyatlanság emlegetése részedről azt mutatja agyban te sem vagy offé. csak hogy ne érezd árvának magad. mi lenne ha érvelnél, és nem hoznál szégyent a jobboldalra? Baszod alássan testvérem a keresztségben
@jaegtoer:
:)))
Egy agyhalottal beszélgetni, akinek a képességéből ilyen remekműre telik, mint
"Kuminnak alapvetően teljesen igaza van. Baloldalon pediog már rég nincsenek érvek, nincs gondolkodés sem"... attól sokat ne remélj, talán szobatiszta, de ez sem bizonyított.
Érv?
A CSAK elég lesz??? :D
Bazzzzz... ezek a Piktori seggnyaloncok zászlóshajói?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az általad küldött cikk azért érdekelne nagyobb figyelmet, mert Orbán Tusnádfürdői közgazdaságról szóló fejtegetései nem nagyon kaptak teret a médiában.
Az egyik megállapítás elgondolkoztatott, és nem is találkozik az én véleményemmel.Orbánról írja:
"Eltökélt és büszke gazdasági közanalfebéta lehet, mely az elfuserált/ódott/ politikai intézményrendszerből fakad."
Ez a megfogalmazás mint objektív hatást vetíti Orbán magáról alkotott gazdasági vénájára, azonban a politikai intézményrendszert is ő maga alakította ki, tehát nem lehet hivatkozási alap az ok-okozati összefüggésre.
Az, hogy virtigli közgazdásznak is érzi magát, a személyiségéből adódik, észbeli képességeit univerzálisnak tartja minden területen.
Viszont a Claude Lévi-Strauss "barkácsoló" fogalmából kiragadott részlet rendkívül találó.
"eseményeket idéz elő, amelyektől a világ megváltoztatását várja."
Ez történik most, amikor az eu-tól és a civilizált világtól elfordulva ú.n. "új utakat" keres, amelyben a változtatások úttörőjeként előbb-utóbb ennek a megváltoztatott világnak az ura lehet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Bazzzzz... ezek a Piktori seggnyaloncok zászlóshajói? "

hát látod, nem? szörnyű.

...de már a professzorok Batthyány köre is kushad.
azért ez is beszédes.
Corvin láncosok is némák...
@Mariann19:
Na... így már stimm...
Nem merték propagálni, hisz olyan bődületes szegénykém, hogy egyszerűen vicc.
Piktorra jellemző, hogy "nem elég hogy hülye, de még szorgalma is!"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Boli! Ennek a Claude Lévi-Straussnak a "barkács" elmélet levezetése marha jó! A marha helyett képzelj egy erősebbet.
Főhősünkre adaptálható minden jellemzője.
süti beállítások módosítása