Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.10. 10:53 Fabius

Orbán, a szabadság meg a punkok

Címkék: fidesz picsa punkok cenzura

Aczél elvtárs szelleme megjelent Kiskunhalason és suttogni kezdett:

ha komolyan gondolod ezt az Orbán ellenes koncertet, akkor jól meg kell kapaszkodnod, mert egyesek ki fognak csinálni


...mire a rendszerváltás után 23 évvel egy "szabadság" nevű helyen sikerült annyira betojni, hogy rögtön nemkívánatos személyek lettek a rendszerkritikus punkok. Csodálkozni ezen végül is több okból sem kell. Egyrészt a trafik és takaszöv államosítás után bárki érezheti úgy, holnap kihúzzák alóla a bizniszét, ha Lázár Jánosnak nem csak dohánygyáros hanem koncertszervező haverja is akad. Másrészt ugyan mit várunk attól a párttól, aminek vezetői a kádárizmusban szocializálódtak, és ennyi idő eltelte után is az egykori pártmamutok - Pozsgay, Szűrös, stb - besúgók - Böröcz, Boros - slicce körül babrálnak? 

Van abban valami szánalmasan röhejes, mikor ilyen üzenetecskékkel próbálják fenntartani a rendet és a csendet, nehogy a rezsicsökkentéses gulyáskommunizmus ellenére valaki azt énekelje, neki savanyú a narancs. Ami nem látszik és nem hallatszik az nincs, gondolják a forradalmárok. Micsoda pech, hogy a szavazófülke magányában érvényüket vesztik az ilyen üzenetek, ott az ember maga dönt kiktől is mit akar hallani a következő négy évben. Ráadásul most aztán szurkolhatunk, hogy a bulizónát előszeretettel látogató Orbán gyerekek a szendvicsdensz helyett nehogy punknak maszkírozva jelenjenek meg valahol, mert az beláthatatlan következménnyel járna apuci mentális egészségére. 

orbán rasi.jpg

596 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr65454671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán megye punkjai 2013.08.11. 12:08:44

A hetvenes-nyolcvanas években Csongrádot hívta a népnyelv Pol Pot megyének, utalva az ottani kommunista pártvezetés überkonzervatív vonalasságára. Ennek leginkább a rockzene itta meg a levét, hisz rengeteg bandát kitiltottak a megyéből, ennek ellenér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz: Knósszosz!Ne nosztalgiázz, ehhez még fiatal vagy. Gondolj bele, ha melletted lenne, milyen ifjúi hév kapna el. Na ugye!
Most nem merek véleményt mondani a világháború
kirobbantóiról, azok megitéléséről.
Annyit azért hozzá teszek, ami tükrözi az álláspontomat:
Az áldozatoktól való bocsánatkérést nem fogadom el, nincs bocsánat!
@Mariann19:

olvastalak amott. mi mindig egyetértünk előbb, vagy utóbb, de a végén mindig.
:D
@rodeo36:
"Én nem olvasok "hősi" világháborús és más baromságokat."
Akkor honnan szeded az ismereteket, amiket most is leírsz? A médiából, dokumentumokból, vagy honnan?
Az a véleményem, hogy a történéseket jó, ha több műfajból, könyv, média, dokumentum anyagokból szedjük össze a történelemből is. Akkor lehet egyre pontosabb képet kapni a valóságról.
Különösen a II. VH , mint a kiváltó okok végkifejlete, az már a mai embernek is mond valamit.
Nagyon tudnám ajánlani neked a "Figyelő szemek az égbolton" c. könyvet, szeretnéd, mert azt mutatja be, hogy a műszaki fejlődés hogyan képes aládolgozni a világ politikai és pénzügyi hatalmának.
A 40-es évek második felében az USA felderítő repzajai képesek voltak olyan felvételeket készíteni infratechnikával, amelyek alapján kiderült, hogy a II.Vh Katjusái Kubában földalatti rejtekhelyen dekkolnak.
Az oroszok nekik adták el jó pénzért az akkor már korszerűtlen és feleslegessé vált gépeiket. Ugye így már más a nagy SZU és Kuba megbonthatalan barátsága.
Tényleg ajánlom, most időd is lenne rá.
@jaegtoer: Nagyjából ugyanezt írtam én is neked, remélem, lesz újabb témánk, ahol először szemben állunk, a vége happy end.
Ilyen jó három napos, mint ez volt.
@Orica Középföldi:
Kedveled, tán?
Hát, szerintem hiteles történész, nem úgy mint...

Ormosról van egy rövid történetem, akönyvtárból vettem ki a Hitler című művét, aztán az elolvasása után úgy döntöttem, hogy ez a mű kell a könyvespolcomra is, szóval irány a pöstyi használtcikk piac, ott is Klári néni, az olcsó.
Nála sajnos nem volt meg a kötet, akkor tovább a Múzijum körútra, van ott antikvárium dögivel.

A lényeg; az egyikben (Astoriához legközelebb eső ) megkérdeztem, van-e?
A kislány rebegtette a szempilláit, kért egy kis türelmet és odaszólt a kollégájának: " az úr valami Kormos Mária könyvet keres, van nekünk?"

Nem bántom, fiatal és dolgozni pedig köll neki is. De az ilyennek nem antikváriumban, hanem a szennyvíztisztító telepen, a visszamaradt puffogó, bűzlő iszap eltávolításában kellene kifejtenie a tehetségét.

A világ igazságtalan, mondom mindig.
@Mariann19:
Sophie mellett, mindig harcra késznek érezném magam. De ezt most hagyjuk, mikor éppen a franczia sajtót fikázzák a fiúk.
Olvastad:
www.atv.hu/belfold/20130810-liberation-a-sziget-plakatjai-az-orbani-rendszerre-adott-fricska/hirkereso
Ha volt, bocsánat.

A Liberation cikke után, azonnal a legmagasabb fokozatra kapcsolt a fiúknál a nyelvcsapás generátor. A Rolls-Royce Trent 1000-es hajtóműveiben nem forognak olyan sebesen a kompresszorlapátok, mint a médiafigyelő és előolvasó, túlbuzgó narancsbolsevik ifjak nyelve a NER rendszerében. Viszontválaszban igyekezték a főnök seggét fényesre nyalni a világ előtt. Elképesztő!

Tóta W. mit is mondott arról, hogy a sajtónak mi a feladata?
"A sajtónak szuverén joga állást foglalni, botrányt hajhászni, korrupció után szaglászni, és ha talál ilyet, akkor látványosan tálalni." - írta lényegre törően.
Na, ehhez még fel kell nőniük a fiúknak, hogy ezt a demokrácia egyik alapvetésének számító tézist, felfogják avval a szivacsos agyukkal.

Akkor talán azt is tanácsolhatnák a csősznek, aki ezt a lehohadt kukoricást a magáénak vallja, hogy Le Monde-nia köllene, rikácsolás és szemfényvesztés helyett. Nem?
@Mariann19:

bocsánat, hogy belekotty. a II. VH minden hireszteléssel szemben 1918-ban kezdődött.

1924-ben derült ki, hogy a németeknek háborús jóvátételként 1980-ig évi egymilliárd aranymárkát kell megfizetni az győzteseknek.

gondolom innen egyértelmű, hogy kellett valakit találni, aki képes a vereség letargiájából felrázni az embereket és alkalmas arra, hogy egy harcképes hadsereget is felállítson.
és ez meg is történt brit, amerikai és francia segítséggel, (Locarno!)akármilyen hihetetlenül is hangzik.

a háború után 1945-től amerikai tengerészgyalogosok őrizték a Harmadik Birodalom irattárát.

ebből évek során meglehetősen sok anyagot kiloptak a gondos őrizet mellett. gondolom elsősorban azokat, amelyek a győztesekre nézve terhelőek voltak, és amelyekre nem lehetett hivatkozni Nürnbergben, a társtettesi minőség bizonyítása tárgyában.

volt erről még egy HVG-s cikk is a nyolcvanas években. akkoriban még amikor még csak tanultuk, kóstolgattuk a demokráciát és a sajtószabadságot. Mai napig nem hozták nyilvánosságra mit loptak ki, pedig az iktatókönyvek ott maradtak.

elhiheted Rodeonak, a háborúval tényleg csak annyit kell foglalkozni, hogy mekkora a túlerő és kié a jobb logisztika. a többi időtényező, illetve diplomáciastratégia.a lényeg a pénz útja és természete
@Knósszosz:

Elképesztően brilliáns agya van, imádom a nőt:))
Arról nem is beszélve, hogy kiváló előadó.
@Knósszosz: A Liberation Szigettel kapcsolatos értékelésével egyet lehet érteni. Pont.
A Miniszterelnökség általi közlésben volt egy mondat, nem tudom, felfigyeltél-e rá, amit a tartalmát illető kritikaként fogalmaztak meg.
"A lap hitelességét veszélyezteti /a cikk/, a komoly újság elveivel szemben megy."
Hogyan lehet ennyire apolitikus egy kormány, hogy egy nemzetközileg tekintélyes lapot szakmailag kezd el bírálni.
A média hatalom, pontosan ebben az írásban is fellelhető ez tulajdonsága egy újságnak.
Szabad ezzel szemben menni viszont egy kormánynak? különösen amikor a nemzetközi közvélemény tájékoztatásáról van szó.
A Liberation ezek után nagy nehézségek árán lesz képes jót is lehozni a lapjában az országról.
@Mariann19:
Ha jól tippelek, a Jézus király (Graves) is belefér.
A Mesterségem... Merle első könyve. Egy koncentrációs tábor vezetőjének kispolgári attitűdökkel sújtott életét mutatja be, aki csak a munkáját végzi, nagyon lelkiismeretesen és érzelemmentesen.
Valtari Szinuhe c. könyve a maga nemében páratlan.
Régebben (most is) Sartre is kedvencem volt Egy vezér gyermekkora, Altona foglyai....
@Orica Középföldi:
Stimm! Volt nem rég egy órás interjú vele, félreálltam az autóval, hogy végig tudjam nyugodtan hallgatni.
Élvezet volt.

Ha már... nekem a titokzatos történetek csúcsa, a Toplitz-tó körül kialakult legendák, a titkos náci aranyról.
Vannak itt olyan soha fényre nem derülő dolgok, amelyek pedig megtörténtek.
Az említett tó kutatása marha macerás, a mélysége és egyéb geológiai nehézségek okán, szóval a nácik tudták, hogy miért pont oda azt, amit.

Hacsak, azóta nem emelték ki.
Ezt nem tartom valószínűleg a hely adottságai alapján, de ki tudja?
@jaegtoer: "Lényeg a pénz útja és természete."
Jó, rendben. Akkor ezeket az okokat kell megismernünk.
Miért jobb az, ha nem tudjuk a valódi kiváltó okokat?
Olvastam a Teherán, Jalta, Potsdam c. dokumentum jellegű könyvet a tárgyalásokról, a jegyzőkönyvek kivonatait is tartalmazta.
Egészen más megvilágításban lehetett megismerni a jóvátétellel kapcsolatos indoklásokat, a tárgyaló felek sziporkázó érveit. Hihetetlen, de Sztálin a konkrét tárgyalásokon rendre meggyőző és nyerő pozicióba kerülő tárgyaló volt.
Igaz, nem a saját kútfeje, és improvizációs készségével érte el az eredményeket, hanem azzal a 12 fős stábbal, akik egész éjjel dolgoztak a másnapi Sztálini replikák ügyében.
Mindezeket nem érdemes tudni?
Sommás véleményetek van most erről.
@Mariann19:
Nagy nehézségek árán le fogja szarni a pozitív hírek közlését, ezek után. Szerintem.
Feljebb írtam Oricának valamit, azt neked is.

A vicc, hogy sajtóetikára oktatják ezek a szardarbok a francia újságírást?? Szarházi bayerzsoltok, stefkapisták, böröcz III/III pisták, okádék csizmadijalászlók, senkiházi bencsikandrások??

Miféle emberek ezek, akik a saját hitbizományukat is megerőszakolják egy ingyen pacalos cornettó-ért?
Te tudod a választ azt hiszem, én még keresem...
@Knósszosz:
Kádár idején - amikor a gondolkodás elfolytása volt a divat - Budapest majd összes Antikváriumában tudtam, hogy melyik polcon mit kereshetek. Órákat tudtam eltölteni, ha beszabadultam.
Mikszáth kritikai kiadását akartam egyszer összeszedni, baromi sok idő telt ezzel el. Mondta egy eladó, jegyeztessem elő. Megtettem.
Mintegy két év múlva kaptam az értesítést, hogy menjek érte (kb 40 kötet), és ami megvolt nekem addig, azt megvették tőlem, hátha kell másnak is.
@Dr. jenőke (jenőke):
Normann Mailer: Meztelenek és holtak c regénye?
Sorolhatnánk, mert számtalan remek regény készült ebben a témában.
Nekem hibám, hogy az emlékezetemben inkább a nemzetközileg ismert szerzők művei maradtak meg, függetlenül attól, hogy erről a korról számtalan kitűnő művet sikerült elolvasnom.
@Knósszosz: Dehogy keresed a választ, tudod te, azt is, hogy velem valószínű pontról-pontra azonos.
@rodeo36: "a IIVH is az energiaforrásokért folyt, a németeket elzárták a többiek minden energiaforrástól tudvalevőleg Németország szar barnaszene és kevés fekete szene és valamennyi érce nem volt elég ahhoz amit akartak és joguk lett volna azt ne vitassuk..."

ez azért elég meredek megfogalmazása a II.VH-nak.sőt!
szegény németek!
a többiek elzárták őket!
pedig nekik joguk lett volna...
nem tudom kommentálni:(
@Knósszosz: Olvasom, hogy Oricával Ormos Máriáról beszéltek. Felkeltette az érdeklődésemet az emlitett Hitler c. könyv.
Nem ismerem. Hozzálehet jutni?
@Dr. jenőke (jenőke):
Engem Kádár idejében fertőzött meg az olvasáskényszerének a vírusa.

1 forintért lehettem tagja a helyi Szabó Ervin könyvtárnak, baromi jó volt!
Focizni mindig sok ballábas voltam, szóval jól jött a könyvtár helyette. Azt élveztem piszkosul és ma is.
Ha tehetném, antikváriumot nyitnék. Az nekem való meló lenne, de nem is meló, szórakozás.
Imádok bemenni egy ilyen helyiségbe, az az "illat" sehol máshol nem érezhető, de ezt te nyilván tudod!

Van egy pici kis bodega, a Madách színháztól nem messze a Hárfa utcában, oda érdemes benézni. Olcsó és igényes a választék. Komolyan ajánlom!
@Mariann19:
valamit megint elfelejtesz: Sztálin Győztes volt, lehengerlő győztes, akinek kinyalhatták a sejhaját az összes többiek, és aki még így is csak morzsákat kapott mert a rohadt kurvák az ő áldozataik ellenére elvitték a nagyobb sajtot

és erről mai napig hallgatnak mint szar a fűben sőt...azonnal bejött a kommunista retorika és el kezdték útálni a kommunistákat mialatt az ő rendszerük egy jottányival sem volt jobb, náluk is hadikommunizmus volt és a sok nyereség ellenére az újjáépítés nem ment simán és amerika rabolt mindent és eladta a hulladékait amik helyett azután vadi új dolgokkal rukkolt elő

sok mindent elfelejtetek mikor az úgynevezett "emberi" oldalról szemlélitek, nincs olyan oldal, nincs olyan nézőpont, kibaszott anyagiak osztottak szoroztak és percekkel később máris indúlt a vietnami háború és az egymásnak feszülés mert a távol keleten "csak" japánt kapták annak meg "csak" munkaereje volt ingyen és érdekük volt felemelni a többieket hagyták a picsába benne Kínát és a járulékait valamint Indiát mert ugye a Commonwealth az gyarmat még meddig

szóval ez is komplikált és szar szemét geci ügy

semmi emberi nincs benne rohadt

brühüyyy
@punkfrog:
próbáld meg, befosol tőle. ezek a tények

te is megetted a szar hamis ideológiát amit az egész világ kirablása köré rettyintettek...és ezzel te is a kis buták közé kerűlsz de ha akarod maraggy ott a ...szóval a megjegyzésed szar

brühüyyy

komolytalan vagy
@Mariann19:
Itt, például:
www.antikvarium.hu/konyv/hitler-10858
Sok művet vettem ezen az oldalon, bár drága.
A Tangón Klárika néninél ezt ötszázért... de van amikor nem mérlegel az ember.

Csak regisztrálnod kell, szóval próbálkozz!
Imádom az ide látogató csajokat, a srácok csak fikáznak ezért, és mint látható döglenek.
Remélem ezt Boli nem szkrollozza vissza, merakkó végem!-:D
@Mariann19:
Klasszikus darab. Nem olvastad?
Na, addig is, helyette nézzétek meg ezt.

www.youtube.com/watch?v=03DfxKeKczE
@Knósszosz:
NEM!
DEHOGY!
Há'de olyan vagyok én??? :)))
@Mariann19:
légyszives...jó? már az Iliász és Odüsszeja és az Argonauták is kizárólag új források és technológiák megszerzéséért folyó háborúkat írnak le és kibaszott módon a 25 generáción át a világkereskedelem akkori hajózó útvonalán vámot szedő Tróját baszták szét többször és csak közel 800 év harca alatt sikerűlt végleg megsemmisíteni

és az összes többi is ugyanaz
amerika is eladta a hulladékait és ócskavasait a szenvedőknek és mint írám annak révén lett neki új

nincs igazság a Földön a kommunizmus elleni boszorkányüldözés a Mc Carthy-zmus szarabb geci mint a Sztálin de az most még győztes
és nem folytatom

mind egyforma csak a győztes misét kap a vesztes eltemetik mise nélkűl és még le is köpködik

lásd Orbán és bandája abból él amit lop és nem abból amit termel mert szarok de van hamis ideológiájuk és kavarják

nézd a valóságot és ne a mesét amit köréje kerítenek

brühüyyy
@rodeo36: A jóvátételi tárgyalások példáját azért említettem, hogy bebizonyítsam neked, hogy a megismerés érdekében olvasni és tájékozódni kell, ha az ember tisztábban akar látni.
Nem gondoltam volna pl., hogy ezeken a makro szintű tárgyalásokon milyen aprólékosan határozták meg a jóvátétel materiális részét, időtartamot és időpontokat.
Felsorolták pl. a mezőgazdasági termékek féleségeit és mennyiségét, egyéb élelmiszereket, gépeket, hajókat, amit el tudsz képzelni aa nemzeti vagyon elemeiből.
Ezeket honnan tudnád meg? Majd azt írod nekem, hogy téged ez nem érdekel. Akkor pedig hiányosak lesznek az ismereteid, az jobb?
@rodeo36:
Az aranygyapnyú az új teknológia volt?
Azér keresik ezek a balfaszok Kólkhisz felé a kitörés lehetőségét, mosmá értem!

Csak a bolygó sziklák be ne darájják a szíjjártót, mer akkor kútba esik a biznisz!
@rodeo36:
mit próbáljak meg?
nem tudom milyen ideológiát ettem meg és azt kik rittyentették a fejembe?szerintem te se tudod.
nem vitatkozom veled.nem bírom a konteokat!
maradok buta és komolytalan.
@rodeo36: Rodeo! Amit leírsz, ahhoz nem fűzhtek semmi újat, esetleg a megállapításaidat vitatnám, de nem teszem.
Amiről vitatkozunk azaz, hogy kell-e informálódni és olvasni.
Amit leírtál itt is, máskor is, az igazolja, hogy millió ismeretet szedtél fel.
Eszerint te is ugyanazt teszed, mégis más erről a véleményed.
Ellentmondásba keveredtél, és most, hogy leírtam, marha dühös leszel rám.
Ha ennek hangot adsz, emlékeztetlek egy régi mondásodra, amit nekem írtál.
Nagy talány, ugye?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ezt a koreai "művet" már láttam, halálra röhögtem magam rajta.
@Mariann19:
már nagyon régen megtanúltam, és vidáman alkalmazom az interpolációt, ami matematikai művelet

te mint könyvszakértő tudod, hogy te számokkal dolgozol de a számaid "eredményei" (kimenetele) emberek sorsát befolyásolják negatívan vagy pozitívan

a Szép Heléna története nehogy már egy pina megszerzéséért haljanak meg százezrek rohadt módon?
és az összes többi gyermekmese amit a McCarthy-smus köré kerítettek meg az átkozott kurva kommunisták....ugye? de addig jó volt amíg a nagyobb emberáldozatott elvitték a Sztálin alattvalói és utána kiszúrták a szemüket mindenféle konyhai hulladékkal és még te is a katyusák meg Cuba történettel jössz az nagyon jól jött amerikának van egy ellenség lehet köpködni és nem is kell megtámadni csak megfolytani blokáddal meg egyebekkel

mijafasz köze van bárkinek ahhoz, hogy a másiknak milyen rendszere van? (most ugye ti jöttök a demokráciával nem szabad lámpavasra tenni az orbánt és gittegyletét mert mi azután a jó demokraták vagyunk...nem ismerős ez máshonnan

szóval interpolálj és olvass sok sok André Malreaux-t...különös tekintettel "AZ EMBER SORSA" címűt

ha felfedezed Ady-ban azt aki ténylegesen volt és a verseiben le is írta akkor már tucc interpolálni

brühüyyy

javallom
@Knósszosz: Imádom az ide látogató csajokat."
Én is. Büszke vagyok rájuk, okosak.
Hiába, nekünk bizonyítani kell, hogy méltóak vagyunk az emancipációra.
Jelzem, az a véleményem, hogyha nagyon sok okos nő lenne, nem kéne az egyenjogúságért annyira harcolni, mert a férfitársadalom többre értékelné, mint a tipikusan női tevékenységet.
Elkalandoztam.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
@Mariann19:

mi az ellentmondás? tényleg kíváncsivá teszel

brühüyyy

tudtommal nem
@Mariann19:
Egyet értek, bár ezért amit kapok...
Nem baj, jó éjt Neked!
@Knósszosz:

na akkor? mijük volt a görögöknek? mezőgazdaságuk és nem volt iparuk, mert nem volt anyag meg nyersanyagforrás és energia sem azt nevezték aranygyapjúnak a csoda ami megérkezett

megtanúltak navigálni és erősebb hajókat építeni felfedeztek olyan helyeket amiket korábban nem ismertek bár valahonnan tudták, hogy létezik???? és onnan Médea volt a kincs a tudás az új tudás

interpolálj te is

javallom

brühüyyy

nehogy egy bárhol olcsón beszerezhető pináért mennyenek 1800 kilóméteres hajóútra az "aranygyapjú"-ért igen az volt az arany és az újdonság amit ők még nem tudtak és megkaptak

Médea (ariadné) fonala is egy új technológia

brühüyyy

a meséket kell tudni olvasni...ugyanúgy mint a barlangrajzokat

szerintem Wagner a Niebelung Tetralógiá-ban a világtörténelem egyik,legnagyobb történelemtudományos értékű művét alkotta

persze aki nem tud arabusul ne beszéljen arabusul
Érdekes volt a mai tudósítás a rendőri akcióról.
Testi motozás is volt.
Lemértek egy bicskát, vagy kést? Méreten felüli, nem tarthatod magadnál.
Hát igen.
Karatézol? Kilépsz az ajtón, hagyd otthon a karatédat. Menj kutyát sétáltatni kutya nélkül.
De mire volt ez jó? Na, ez az ami nem derült ki.
@rodeo36:
Nem tudok és nem beszélek arabusul, de hamár:
ez megér egy misét azoknak is, akik nem hallgatnak sose ilyesmit:
www.youtube.com/watch?v=z-BrwJH3ypk

Ez a rendezés szerintem nem gyenge, persze én nem vagyok ebben szakértő, de tetszik kurvára!
@Dr. jenőke (jenőke):
Én ezt az egész baromságot nem értem.
Mit kerestek, kinél és miért?
Röhej az egész.

Tíz perces razziával Felcsúton megtalálnák a fél magyar költségvetést, mire ez a szarháziság?
@Knósszosz:
knósszy az "arabusul" az szümbóleum...dolgokat meg kell érteni és csak tudva lehet (asszem karinthy és társasága használta ezt is...)

brühüyyy

valahol a fácsén olvastam, hogy egy magyar leányzó gyermekmesékből doktorál...mecsoda hatalmas dolog is az...a mese és a gyermek valamint a gyermeknek szóló és ami benne "el van rejtve" ha ügyes a csaj -és miért ne- akkor világhírű lehet ezzel

ez valami olyan, mint mikor a Fisher Ivánt megkérdezed mit is mond neki egy "d-moll" és akkor napokig, hetekig fog neked mesélni erről és sohasem ér a végére...a zene beszél, nyelv amit meg lehet tanúlni és sok minden más is
a művészetek lényege az, hogy amit le lehet festeni azt nem lehet megszoborni és amit meg lehet verselni azt nem lehet megzenésíteni és vice versa
a művészetek között átjárhatatlan falak léteznek és mindegyiket meg kell tanúlni egyenként vagy kimarad valami a tudomány meg integrál a művész meg intenzív

brühüyyy

ez is lehetne 400000000 oldal is
@Knósszosz: a MET már maga mond valamit és James levine aki egy zseni...és látom megragadott az ahogy Wagner elindította a 16 és fél órás művét a feneketlen történelmi mélységből

folytasd...ez egy ragyogó interpretáció amit linkeltél hangonként elemezd az E-dúr is mond valamit ugye mert ez meg abban van

brühüyyy
@Knósszosz:
Az alábbi híren háborogtam. Miért van erre szükség?
Ez megint egy próba, hogy meddig lehet elmenni? Vagy mi?
Hát ezen idétlenkedtem a magam módján.

2013-08-12 05:10:00
Motozás, razzia Budapesten: titkolózik a rendőrség
www.atv.hu/belfold/20130811-motozas-razzia-budapesten-titkolozik-a-rendorseg/hirkereso
Átfutottam a reggeli sajtót, Fabius híján, kicsit alaposabban.

Ezt találtam a 444-en:

"Tizenöt magic volt a dropok előtt David Guetta záróbuliján a Szigeten."
Ebből két szót ismertem, záróbuli és Sziget, ebből lokalizáltam az eseményt.

Elolvastam, és alig bővült a szókincsem. Magyarul, nem tudnám egy bővített mondatban összefoglalni, hogy miről írtak:))

Elnézést az ilyen zene imádóitól, a jót bulizóktól:)))))
@Dr. jenőke (jenőke): valami akció van...

az előbb a hengermalom úton jött szembe tíz fekete civil "nagy" sötét paraszt autó (mondeofélék)... 4-4-4 (kisfarkú) kigyúrt kopasz po:ccsel felszerelve

30-40 agyatlan náci akik nyilván mafiakormány alkalmazottak...
mennek a "dolgukra"

úgyhogy készüjj valami meglepit szervezett neked drpintér-drkövér...
@gipsz.jakab:
Egy bűnözőt rejtegetek.
Törpenyúl és egész nap csak füvezik. Most megpróbálom átállítani a házi-pálinkára.
Az nem árt senkinek, azért főzheti, aki akarja.
Csecsemő óóóórdit, nem csecsre vágyik, hanem kisüstire.
nem volt ma sem címlapos halálhír?

a fürer jó egészségnek örvend ?

remélem...
@Dr. jenőke (jenőke):
:)))
Mi van? A t.nyúl áttolt egy kis füvet neked is?
Vérnyuszink féltékeny lesz... Neki meg csak híg sör jut, a messzi, kopár és kies Rodoszon. Ráadásul izzad, mint a ló, nyügös és harapós is. :)
időközi...

a dakotákat anynira gyűlölik hogy más benzűlött színesbőrűekre is szavaznak akár pl kommancsokra...

www.168ora.hu/itthon/nagyot-bukott-fidesz-nyirbatorban-117280.html
Kumin Ferenc: Én már akkor is megírtam a blogomban, amikor még nem a kormánynak dolgoztam, hogy szerintem nincs „független elemzői lét”. Magamról sem állítottam sosem, hogy ilyen lennék. Ilyen nem létezik, a független elemző, a független értelmiségi fogalma csupán fikció. Éppen az a csoport, amelyik magát előszeretettel hívja „független értelmiséginek” (és én ezért is nem hívom magam annak soha), nagyon is nem független: gondolkodásmódjában, egzisztenciájában függ egy politikai tábortól, még ha saját magának sem vallja ezt be. De mégis a függetlenség, és emelkedett értelmiségi lét pozíciójában tetszeleg, és osztja az észt. Ennek a csoportnak volt egy tanulságos seregszemléje legutóbb Balatonszárszón. Ez az esemény világosan megmutatta, mi a baj ezzel a társasággal, és a gondolkodásmódjával, nem is kellett különösebben karikírozni.
hvg.hu/itthon/20130812_Kumin_Ferenc_media_kritika_kormany#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_8_12

Szédület ez a pasas! Baromi sokat ülhetett egy kakaós búgócsigában!
Elemzőről beszél, és ezt gyorsan kiterjeszti minden - tehát minden - értelmiségire és szerinte ilyen nincs.
Csakhogy, mégis: ha az önként (tehát önként) vállalt kötelezettségek biztosítják a szabadság érzetének legmagasabb fokát, akkor bizony nem megfizetett elkötelezettségről beszélünk, mert valamival egyetérteni nem a függőség jele.
Jellemző, hogy akaratlanul elismeri, hogy bloggerként is állás-pályázatot írt.
@Dr. jenőke (jenőke): ez egy hitvány kapcarongy...

"egzisztenciájában függ egy politikai tábortól"

na én nem függök...

tehát vagyok...

FÜGGETLEN ÉRTELMISÉGI...

de remélem ők mind tényleg függeni fognak a BKK üres kijelző póznáin...
amik gondolom a dajcsos stadion beléptetők melet lesznek leraktározva
”Bizonyos dolgok már a születésünk pillanatában eldőlnek. Az én esetemben ez azt jelenti, hogy férfi vagyok, magyar és keresztény. Mindebből számomra konkrét kötelességek erednek. A szabadságot, amelyet az Úristentől és a politikai rendszertől kaptam, ki kell használnom arra, hogy a lehető legjobban teljesítsem a születésemtől rám rótt kötelezettségeket. Én így értelmezem a szabadságot. Mint kötelességet. Mondjuk, én A típus vagyok. De vannak B típusúak is, akik teljesen másképpen értelmezik a szabadságot. Az európai B típus úgy tartja, a szabadság azt jelenti, hogy szabad neki lerázni azokat a kötelezettségeket, amelyek születésétől fogva nyomják a vállát… Az ilyen B típus úgy gondolja: noha férfinak születtem, magyarnak és kereszténynek, szabadságomban áll, hogy ne legyek férfi, ne legyek magyar és ne legyek keresztény. Az európai politikában többségben vannak a B típusúak.”

index.hu/bloghu/polma/2013/08/10/orban_mint_lengyel_tronorokos
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): ..és valóban, az ejrópai politikában kevés a magyar! Több keresztyén magyar férfit akarunk a Zúnijóba! Dajcstomikat mindenhová!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
''''A szabadságot, amelyet az Úristentől és a politikai rendszertől kaptam...''''

Érdekes, de a Biblia nem szól a szabadság teremtéséről, ellenben megállapítja, hogy boldogok a lelki szegények. Szegények. Bizony.
Amikor Spartacus igyekezett megköszönni a rabszolgaságát amit nagy kegyesen, mint szabadságot nyújtott neki az akkori politikai rendszer, hát nem a hála jelét mutatták fel neki.
Ki érti ezt?
Diego de Landától is érdemes lenne megkérdezni, hogy ha egy az isten, mi baja volt a majákkal és az aztékokkal. Csak nem az, hogy az egyazistent másképpen keresztelték el?
rendőr meggy?
vagy megy a rendőr meghalni?
halt megggy? ájj meggy?
rendőr megye lorgyai ?

"Rendőr halt megy egy balesetben"

www.168ora.hu/punch/rendor-halt-megy-egy-balesetben-117278.html
ha van cigánymeggy... akkor lehet romameggy és rendőrmeggy is...
@Dr. jenőke (jenőke):

" hogy akaratlanul elismeri, hogy bloggerként is állás-pályázatot írt."

Annak viszont baromi gyenge volt:))
@Dr. jenőke (jenőke):

" hogy akaratlanul elismeri, hogy bloggerként is állás-pályázatot írt."

Annak viszont baromi gyenge volt:))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

"Harcolt a kommunista múlttal, és harcolt azokkal, akik útját állták politikai hitvallásának, azaz a polgári, keresztény és erős középosztályon alapuló új Magyarország megteremtésének."

2013-ban ilyen szemenszedett hazugságot leírni, valami elképesztő. Hol él(t) a blogger?
nacionalista kommunizmus rilodid:

Tele van állami vezetővel az ország

Hiába mondta Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben a kormányalakításkor, hogy véget vet a rangkórságnak, és hiába ígért karcsúbb és hatékonyabb kormányzást, jóval több állami vezetője van az országnak, mint az előző ciklusokban – írja a Blikk.

hvg.hu/itthon/20130812_Tele_van_allami_vezetovel_az_orszag
kedves mama, remélem jól van:

Pálffy a választásokról: "bízni kell bennük, hiszen miért akarnának csalni?"

A Nemzeti Választási Iroda vezetője, Pálffy Ilona a Népszabadságnak azt mondta: a levélszavazásnak van bizonyos kockázata, és kétségtelen, hogy ebben az esetben nagyobb felelősségük van az egyes embereknek, de azt gondolja, "bízni kell bennük, hiszen miért akarnának csalni? Tekintsük felnőttnek a választópolgárokat!"

hvg.hu/itthon/20130812_Palffy_a_valasztasokrol_bizni_kell_bennuk
@Orica Középföldi: csak egy szimpla állami troll ő is, ekkora baromságot csak azok tudnak leírni, igazi kumminista agitpropos, akik még a nemzetközi sajtónak is beszólnak, sőt fenyegetnek, hisz maguknak képzelik a mindenhatóságot...
ő is egy szervilis fsz maradt, most hogy mennije kell, meddig tartott volna, hogy gerincesen kiáll, de nem, nem tellett tőle sem, ez a minimum...

Trafikügy: megszólalt az ombudsman
Nem fordul az Alkotmánybírósághoz a trafikpályázatok ügyében az alapvető jogok biztosa.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/trafikugy_megszolalt_az_ombudsman.561706.html
hmmmmmmm, ismerős duma....

A nyugdíjpénztári csőd egy félreértés

A pénzügyi felügyelet nyugdíjpénzzel kapcsolatos aggodalmát nem osztja a Stabilitás Pénztárszövetség. Lehoczky László elmondta, hogy az idei első félévben már nem veszteséggel működtek a kasszák. Ehhez azonban nem fizető tagok megtakarításainak "megcsapolására" volt szükség.

hvg.hu/gazdasag/20130812_A_nyugdijpenztari_csod_egy_felreertes
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az ombudsmanság után is van élet. És van zsíros fidesz komiszár állás. Csak nem gondolod, holmi alkotmányosság, jogállam és más libsi hóbort miatt veszni hagyja?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Szabó Máté jelentésében felhívta a figyelmet arra, hogy az Ab több esetben is kimondta, a vállalkozáshoz való jog nem korlátozhatatlan. Meghatározott vállalkozás gyakorlásához senkinek sincsen alanyi joga, ha az mások alapjogait súlyosan és aránytalanul sérti. Ezért az ombudsman nem tartotta indokoltnak, hogy a trafikpályázat ügyében az Alkotmánybírósághoz forduljon."
Szóval a fideszes ölebek trafikolása alapjog lett?!
Anyám, merre is van a határ?!
Orbáni tanári életpálya modell.
hvg.hu/gazdasag/20130812_Nem_kapnak_cafeteriat_a_pedagogusok_szept
Januártól azért nem kaptak, mert más sapka van a fenntartó fején. Most szeptembertől pedig felmondták a kollektív szerződést.
Magyarán egy teljes évi kafetériát megspórolnak...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: látom te is megakadtál az adott mondaton annál a máté izékénél, hű tükre a központosított államhatalomnak, és a cinikus pökhendiségnek.

oops, kilövési engedély megadva?????

Lázár: Csányi Sándor az ország első számú uzsorásahozzászólások Szóljon hozzá

Folytatódik a verbális háború a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, és az OTP elnöke között.

hvg.hu/itthon/20130812_Lazar_Csanyi_Sandor_uzsoras
@jaegtoer: nono nem volt első meg második. világháború volt 1914-től,csak volt 20 év szünet.
kedves feleim, csak semmi párhuzam:

A valódi függetlenség (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés)

Nyolc hónappal a jövő évi választás előtt a magyar kormány bejelentette: visszafizette az IMF-hitelt. A történelemben volt már ilyen. Az akkori bejelentésből idézünk.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130812_A_valodi_fuggetlenseg_Eroteljes_hosszan_t
-no komment-

Basescu: pofátlanok a magyar politikusok, nem lesz több Tusványos

A román elnök szerint az idei volt az utolsó év, amikor "a teljes magyarországi politikai elit zavartalanul lófrált Hargita és Kovászna megyében", a jövőben pedig már nem járulnak hozzá a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) megtartásához.

hvg.hu/vilag/20130812_Basescu_beszolt_Magyarorszagnak_az_instab
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ajajajajaj!!!
Ha már Csányi uzsorás, akkor a fidesznek bukott ember. Nem jobb a gaz IMF-nél, harcolni kell ellene!
Csányi helyében ezt a pillanatot látnám alkalmasnak a vagyon kimentésére. Mire lézer jani végez, nem lesz több belőle, mint egy gazdasági gyurcsány megfelelő....
@Penivaldes: az állat gyilkos? Ha szegény ló ezt tudná, nem sokáig tűrné a hátán, nem úgy a dicső hívő droidok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: már nagyon itt volt az ideje. Ha itt tette volna ugyanezt bármely szomszéd, már a határról tüzes vassal kergette volna haza a vaddisznó.
@Mariann19: Ormos Mária:Hitler c könyvét kisvárosi könyvtárban biztos megtalálod. Ha nem akadsz rá egyszerűbben, szívesen kölcsönzöm ki neked a mi Városi Könyvtárunkból. Megéri!
@rodeo36: Szia Rodeo!
Mégegyszer leírom, hogy miért keveredtél ellentmondásba.
Azt mondod, hogy te nem olvasol sem háborús könyveket, sem egyéb baromságokat, mint mi.
Sommás leszek. Nem úgy nézel ki, mert nagyon sokat tudsz és tájékozott vagy.
Akkor ezeket az ismereteket honnan szedted, ha nem olvasol?
Inkább most is felébredt benned az örök ellenzék, ezért mondasz ilyen dőreségeket.
Azért én szeretem benned ezt az örök ellenállót tanusító személyiséget, mert ezért tudunk vitatkozni.
Te indulatosan, én holt nyugisan.
@KÁTÉó53éúétr6:
Szia!
Nagyon kedves vagy, hogy ilyen előzékenyen gondoltál rám a könyv megszerzése érdekében.
Beizzítottam az Alexandrát, és egy antikváriumot.
Most türelmesen várok, mindkét helyen ismerős van.
Köszönöm, hogy felajánlottad a lehetőséget.
@Mariann19:
mint már írám vala, olvasás alatt és után én deriválok és interpolálok minden információt amit a "művek"-ből kapok...és ezek alapján véleményezek és ez nem ellentmondás

igaz az is, hogy ezek az un. hőslegendák (névszerint azok amiket te Knosszy-nak említettél) kimaradtak ...én másokat "közelítettem" pontosan tudományos értékeik miatt...

de megkérdezném akkor má' ha belebonyolódtál? mi a véleményed az interpolációimról ...amiket itt -is- közlök?

brühüyyy
@rodeo36: "Mi a véleményed az interpolációimról...amiket itt közlök."
Miért hozol ilyen helyzetbe, amikor elfogult vagyok veled
Ennek az az oka, hogy a társadalmi rendszereket, a pénzvilágot érintő kérdésekben egyetértünk.
Ezek alapkérdések.
Viszont sokszor van olyan érzésem, hogy nemegyszer túlfűtött vagy, és inkább a vitákat szeretnéd elindítani, ami nem baj.
A számokban kifejezett, a jelen gazdaságot elemző hsz-det tényleg jól támasztod alá, és a párhuzamokat beállítva hihető, amit írsz.
Nem vagyok ítész, fő, hogy jókat beszélgetünk!
@Mariann19:

"Olvastam a Teherán, Jalta, Potsdam c. dokumentum jellegű könyvet a tárgyalásokról, a jegyzőkönyvek kivonatait is tartalmazta.
Egészen más megvilágításban lehetett megismerni a jóvátétellel kapcsolatos indoklásokat
[...]
Mindezeket nem érdemes tudni?
Sommás véleményetek van most erről._"

No, de Kedves Mariann!

Te magad írod:"dokumentum jellegű"
Amire itt hivatkozol, az nem háborús könyv!
az forrásmunka a javából, olyan, mint a Németország története (német kiadás magyar fordításban), Anglia története, Japán, Franciaország története, Francia diplomáciai iratok a Kárpát-medence történetéről, Világtörténeti kisenciklopédia, Emberiség története (Officina Nova) Az arabok története, Ormos: Hitler (1993) Ormos: Hitler élete és kora (2003), Ormos:Mussolini (1987), vagy Walter Schellenberg emlékiratai és így tovább...a kronológiákig...
A háborús könyvek alatt én olyanokat értek, hogy a Monte Cassino-i csata, a Híd túl messze van, 22-es csapdája, Most és mindörökké, Meztelenek és Holtak,...
csak hogy ezekből is néhányat említsek
no, de ez utóbbiak a (szép)irodalom kategória, az előbbiek pedig a okok-okozatok, tények, történések sora leírása... némelyik elég száraz, hiszen a korabeli gazdasági statisztikák, gdp-k, export a leendő harmadik birodalomba...a volumenindexek nem éppen olvasmányos kalandregények sorába tartozik.
Persze vannak "háborús" könyvek, amelyek szinte dokumentum jellegűek, de az ok-okozatokért azért mégis csak a "forrás"-hoz, a tényekhez és! főként gazdaságtörténethez kell fordulni.(szerintem) ettől még nagyon fontos és kiegészítő és nélkülözhetetlen információkat közöl az általad említett munka, de az már csak a ki markolja a nagyobbat a koncból HOGYAN-jára, módszerére ad választ és fest lenyűgöző képet az abban szereplő államok politikai szükségleteiről és gazdasági érdekeik megjelenítésének kulisszatitkairól.
@Penivaldes:

1918-cal én is erre utaltam, a tények azonban elég kérlelhetetlenek: Németország részéről Herman Müller külügyminiszter és dr. Bell igazságügy-miniszter, az USA részéről Thomas Woodrow Wilson elnök, Anglia részéről David Lloyd George miniszterelnök, Franciaország részéről Georges Clemenceau miniszterelnök, Olaszország részéről Sidney Sonnino miniszterelnök írta alá. A békeszerződés 1920. január 10-én lépett hatályba.
és Németország ratifikálta a többiekkel egyetemben, kivéve USA-t, amely 1921. augusztus 25-én Berlinben külön békeszerződést kötött Németországgal.

Tehát, ha azt vesszük, hogy N.o. kényszerhelyzetben írta alá a versailles-i békeszerződést, amelynek szövegezésébe beleszólása sem volt és egyes részei ellentmondtak a fegyverszüneti tárgyalások során kapott ígéreteknek, valóban úgy van ahogy írtad, egy háborúról beszélhetünk, amely hivatalosan 1939.09.01-én folytatódott.
de közben mégis csak volt ~20 -háborús készülődéssel terhelt- békeév.
@jaegtoer:
Helyreigazító kommentedben az általam említett forrásmunka műfaját kritizálod.
A műfajra való hivatkozásomban a "dokumentum jellegű könyv" kifejezést használtam, melyben a "jellegű" kifejezés arra utalt, hogy nem határoztam meg egzakt módon a műfajt.
Sajnálom, hogy a hozzászólásom tartalma helyett az ebből a szempontból szinte periférikus hibát emelted ki.
Nem vagyunk egyformák, úgy tűnik, hozzád viszonyítva én szelektív gondolkodású vagyok, több figyelmet fordítok az alap mondanivalómra, mint a lényegtelen utalásra.
@Mariann19:

Kedves Mariann, végtelenül sajnálom, hogy félreérthetően fogalmaztam, egyáltalán nem kritizáltam a műfajt, ellenkezőleg, méltattam, hogy dokumentum jellegű és nem "kalandregény, vagy szépirodalmi munka, hanem egy olyan munka, ami leíró (és nem túlnyomó részt kitaláció), és jegyzőkönyv részleteket tartalmazó, azokat magyarázó illetve azokra hivatkozó könyv, ez a szememben fontos, azért is mondtam forrás munkát, bár írhattam volna szakirodalmat, szakkönyvet is, ha nem vagyok annyira zokni...

egészen konkrétan a "háborús könyvek" és a szakirodalom között tettem különbséget, mintegy rámutatva arra, hogy te sem háborús könyvre, hanem szakirodalomra hivatkoztál, amibe belefér a dokumentum jellegű könyv is, s mivel magam is olvastam úgy vélem/véltem erősebb a dokumentum, mint a jelleg. Magam részéről örültem, hogy ilyen "jellegű" :-) könyvre hivatkoztál, mert ez az én szememben inkább dicséretes, mint negligáló.

az egész onnan ered hogy háborús könyvek versus szakirodalom témakörben szóltam hozzá, rámutatva, hogy te is szakirodalomra hivatkozol, nem pedig háborús könyvre.

Rodeo is az írta:

"_"Én nem olvasok "hősi" világháborús és más baromságokat."_"

na, mindegy így jár a fogadatlan prókátor, kellett nekem belebeszélni a nagyok dolgába:D

a tartalmi részhez nyilván azért nem szóltam hozzá érdemben mert nem volt mit cáfolnom, s mivel ilyen (nem!) jelentéktelen külsőség miatt dadogtam, az azt is jelenti hogy egyet van értve, hogy magyarul is beszéljek. Tapasztalhattad, ha valami nem tccik nekem, akkor nem vagyok rest és szóvá teszem akár tartalmi akár külsőség, de ha úgy adódik, akkor a kákán a csomót is kipécézem, és uccu neki! :D

Most egy ideje lázár jános (annyit is ér) emberi méltósága nyűgöz le.
@jaegtoer:
Minden oké! Nem is lehet másként, ha az egyik legkedvesebb vitapartneremről van szó.
"Most egy ideje Lázár János/annyit is ér/ emberi méltósága nyűgöz le."
"Igaz, igaz"- mondom én is, mint a Cseresnyéskert c. drámában az örökké kötögető hölgy mondogatja a darabban.
A Lázár körüli bonyodalmak sokkal nagyobb jelentőségűek, különösen, ha a NFÜ-re gondolunk.
@Mariann19:

:D

az az 500 mrd beragadni látszó zsé nagy kihívás :D

bizony. 50-70 mrd fincsi talált zsé.
@jaegtoer: Hiába, nagy szellemek, ha találkoznak...
@Orica Középföldi: Az érintsük össze a talpunkat en.wikipedia.org/wiki/Bokononism
Még a legabszurdabb ötletük sem eredeti (az megvolt, hogy a FIDESZ egyik választási kampányában használt csókolódzós képpár - Honecker és Brezsnyev és a két fiatal - is lopott?).
@Dr. jenőke (jenőke):
Szia!
Nem csak Te háborogtál rajta, nekem is lefújt a reduktor erre a hírre. Én ugyan olyan messze állok a jogtudományoktól, mint szlovák rendszámos, újgazdag büdös bunkó a Széchenyi könyvtár olvasótermétől, de az még számomra is lejön, hogy evvel jogi értelemben sincs minden rendben.

Ez precedens értékű lesz talán (mert tiltakozás az nem volt), aztán holnap bárki lakásába is betörhetnek hasonló indoklással?? Persze nyilván egy bizonyos lista alapján szelektálva a címeket... ugye?!
Kubattovul nem oké ez az egész, szerintem ez is egyfajta hátra arc a demokráciának és felőlem ugathatnak nyugodtan, hogy ez így jogszerű, meg amúgy európai.

Én nem tapasztaltam sosem, hogy Németországban, Svájcban, Olaszországban kedvtelésből baszogatnák az autósokat csak azért, mert kell a büdzsének a bevétel. Soha meg nem állítottak csak akkor, mikor a 80-as táblánál százzal mentem - Udine - megállított a Carabinieri és megfenyegetett, hogy eztazérmégse köllene!!

Nem büntetett, mert a kérdésére válaszolva mondtam neki, hogy se lírám (akkor), se dollárom, se schillingem, se márkám nincs. Van viszont forintom!
Sajnálkozó pillantás, legyintés, majd tovább engedett.
Szóval ez a kommunizmus idejéből itt maradt sport, ez az autós és most már sima járókelő szívatás, meddig lesz trendi a XXI-ik század Európájában?

Elképesztő! Az újabb hagyományteremtő mivolta pedig, egyéb kérdéseket is felvet. Súlyosakat.
süti beállítások módosítása