Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.29. 12:52 Fabius

Orbán és a fizetett előolvasók

Címkék: fidesz irodalom közpénz miniszterelnöki tanácsadók

Édes Viktor nem akar lemaradni semmiről. Nem csoda, elvégre egy focialista polihisztornak lépést kell tartania a világgal, szívni kell magába az ismeretanyagot, mert a tudás úgy növeli az értékét, mint a Vidékfejlesztési Értesítőből valahogy kimaradt 200 hektár a bányászható gánti tőzegét. De számára is csak 24 óra egy nap, így közpénzen előolvasó-mesélőket tart

Tellér Gyula miniszterelnöki tanácsadó havi 600 ezerért olvassa azt a Párizsban és Bécsben beszerzett irodalmat, amire Viktornak nincs ideje. Csodálkozni mégsem ezen, hanem Tellér munkásságának könnyített elbírálásán kell. Hogyhogyhogy? Amíg a másik előolvasó Matolcsynak muszáj a Heti Válaszban olvasónaplókat is készítenie a nagyon fasza látomásokat előidéző olvasmányairól, addig Tellérnek ilyen kötelezettsége nincs. Talán azért, mert ő nem csak előolvasó, hanem figyelemmel kísérő is. Úgy van, eltaláltad, a könyveiből időnként felnézve két pislantással átlátja a politikai folyamatokat, mittom külön számolás nélkül is megmondja, Rogán Tonyó teljesítette-e maradék nélkül a másfél percre előírt Bajnai Emlegetési Kvótát

tellér gyula.jpg

Ne háborogjunk, tellérgyulákra igenis szükség van! Mit lehet tudni, lehet egyszer csak valamelyik Párizsban beszerzett könyvből hozzájut olyan idézhető gondolatokhoz is, mint pl ezek:

Butaság, kapzsiság, tévelygés, ferde vétek
oltja testünkbe és lelkünkbe mérgeit;
s mint koldús éteti öntestén férgeit,
mi éppen úgy vagyunk sok drága búnknak étek.

És bűnünk mind makacs, igaz bánatra gyáva;
ki gyón is néhanap, jó zsíros bérre vár,
aztán vigad megint, nyakig hadd lepje sár,
s lemosni mocskaink csak ronda könny a láva.

Párnáján ringat a fő-fő Varázsló-isten,
a Sátán s álmot ád, mely romlással marat,
s a gazdag, tiszta érc, a híres akarat,
párává lobban el az alkimista-üstben.

Az Ördög dirigál, rángatva rossz fonálunk!
Ki enyhülést akar, a rondaságba váj,
s mindennap közelebb az alvilági táj,
hová egykedvüen, bűzös homályba szállunk.

Mint züllött részeges, ha némi női roncsot,
vánnyadt keblű lotyót csókol és belemar,
titkos, futó gyönyört mi úgy falunk hamar,
facsarva lázasan, mint egy avítt narancsot.

 

Bár fene tudja, a "Baudelaire hatás" lehet csak olyan "jelentéktelen" emberekben indított el gondolatokat, mint Ady, Kosztolányi, Babits, Tóth Árpád, Szabó Lőrinc, nem szükségszerű, hogy Orbánnak ez bármit is jelentsen. 


271 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr785431909

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Julius Streichere 2013.07.29. 14:56:16

      Az Index meglepődve vette észre, hogy egy Tellér Gyula nevű nímand havi hatszázezret keres könyvek olvasásával.         Egy rövid idézet abból a munkából, amiért Tellér Gyula megkapta ezt a tanácsadó áll...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akkor alapozásnak ide is:

Újabb részvényeladások az OTP-nél
Közel 1 milliárd forintért adott el részvényt Braun Péter.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/ujabb_reszvenyeladasok_az_otp-nel.3.187216.html

Zuhan az OTP
Megint a bankpapír rántja magával a magyar piacot.

http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/zuhan_az_otp.3.187194.html
----------------------------------------

"Nem véletlenül jellemezte az integrációs jogszabályt félig elismerően egy neve elhallgatását kérő, a szektor működésére rálátó szakember a következőképpen: „Ez egy ördögi munka. Aki ezt a törvényt írta, aprólékosan ismeri, hogyan működik a pénzügyi rendszer.”

hvg.hu/gazdasag/20130729_Takszovok_lazadas_orodogi_terv
Orbán és Baudelaire? Ezt megnézném.
Amikor Kedves Vezetőnk újra felülemelkedhet a mindennapi problémáktól terhes közegből az új, magasabb rendű dimenziókba, akkor - a mérgezést megelőzendő - előkóstolóra is szükség lesz.
Az összes előfoglalkozású az előszobában fogja várni tettre készen, hogy Őfőméltósága - Megmentőnk és Védelmezőnk - segítségére legyen és/vagy kedvében járjon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: látod, ezt az oldalt nem látogatom. :) De kérdés, olvasta-e? Szerintem ezt is csak az előolvasók.
Akkor most mindenki készüljön fel lelkiekben, hogy a csökkentett létszámú parlament miatt mennyi ilyen kamu állást kell majd létrehozni a pártoknak...hiszen akik eddig velünk voltak/loptak, tudnak ügyeinkről azok kezét nem engedhetjük el, nem taszíthatjuk ki őket a kegyetlen valóságba, nem tehetjük ki őket annyi év után az olyan borzalmaknak, mint amit a "munkaerőpiac" hozhat számukra (legyen az bármi is, de az ismeretlentől az ember retteg/fél, s a "munkaerőpiac" ilyen a politikus számára...legalább annyira ismeretlen, mint a másik veszedelmes nevü mumus, a "piacgazdaság" hazánk nagyvállalkozói számára)...

Baudelaire? Nem hiszem, hogy jelenlegi elitünket megérinti...inkább valami jó kis kardozós-b@szós történet...ahol lehet azonosulni a főhössel, aki persze mindég győz...az mégiscsak közelebb áll lelkükhöz, meg értelmi képességeikhez...
@miaturo: én sem, rákerestem a versre és kidobta ezt is :D
talán ennyi idő alatt jutott rá ideje a nagytekintetű fejenagynak
melléklet:

200 ezer álláskeresőt von be novembertől a közfoglalkoztatásba a kormány: 100 ezren dolgoznak majd, 100 ezren képzésen vesznek részt.

A 2013-2014. évi téli átmeneti időszakra 200 ezer fő álláskereső közfoglalkoztatásba történő bevonásáról döntött a kormány. Közülük 100 ezren dolgoznak majd 2013 novemberétő2014. áprilisáig, további 100 ezren pedig olyan képzést kapnak a közfoglalkoztatás keretében<<<<<<<<<<, amellyel a nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedési esélyeik növekedhetnek.<<<<<<<

Mint ismert májusban a közfoglalkoztatottak száma új csúcsra ugrott: megközelítette a 150 ezret, ami 45 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

hvg.hu/gazdasag/20130729_Ketszazezer_fo_teli_kozfoglalkoztatasarol
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, ezek a szerencsétlenek nyírják most a közterületeket, kánikulában, UV csúcsban. De legalább csak napi 4 órában, többségében. Függetlenül attól, hogy képzetlen roma, vagy állás nélküli diplomás.
az előolvasókat ki olvassa elő?

és mennyiért?

brühüyyy

annyi ész hiába vész
Mordor hírei párban:

Az Együtt-PM a kerületi jegyzőhöz fordul, hogy megtudja, valóban hullik-e a Lendvay utcai Fidesz-székház vakolata, ugyanis a székházat védő egyik gorilla, Sz. Ferenc ellen azon a címen szüntette meg a rendőrség a nyomozást, hogy csak a székházat elfoglaló tiltakozók testi épségét akarta védeni közbelépésével.

hvg.hu/itthon/20130729_EgyuttPM_eletveszelyes_a_Fideszszekhaz

----------------

Az Országgyűlés elnökének visszahívását kezdeményezi a Jobbik, szerintük ugyanis Kövér László méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására.

hvg.hu/itthon/20130729_Elmozditana_Kovert_a_Jobbik
@rodeo36: Te pld. a Varánuszt is elő szoktad olvasni nem?? ;)
@sírbateszezazegész: "munkaerőpiac" attól szerintem nem rettegnek! Versenyszféra, na attól össze szarja magát mind!
@magándemokrata: a kettő szinonima a fenti szövegkörnyezetben:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A Jobbik kezdeményezi Kövér László visszahívását

De miért nem hívják egyszerűen vissza? 441-4000, és a házelnöki irodát kell kérni.:)

most.444.hu/2013/07/29/hir-a-jobbik-kezdemenyezi-kover-laszlo-visszahivasat/
Várom mikor lesz valaki előkóstoló? És mikor találja ki a Fidesz, hogy az első éjszaka joga is az övé?
Abból pedig tökre elegem van, hogy minden elé odateszik a nemzeti szót, és attól már az tökéletes, ha pedig mersz szólni hazaáruló vagy.
@miaturo: Itt már valami egészen más van, szerintem.
Én csak azt nem értem, hogy nem fogják fel az emberek, ha ezek a hazug, lopós bankok elmennek, akkor az kihat a gazdaságra is.
gondolom, ismerve matócsnyi és orbán finom diplomáciai érzékét, valami ilyesmi fog szerepelni: basszátok meg a porszívótokat!

Írtunk az IMF-nek, visszaadjuk a pénzt

index.hu/gazdasag/2013/07/29/irtunk_az_imf-nek_visszaadjuk_a_penzt/
@miaturo:
"pusztít a járvány az OTP-nél"

nemnem. braun péter náthás lett a légkondis irodában, megfázott, ezért ijedtében előjegyezte, ha az otp-részvények 4371 forint alá esnének, adják el őket (ami megtörtént a 4370-es nyitóárnál), mert majd úgyis vágóhidat akart (akar, akarni fog majd. nem tuja még mit akar) venni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én csak azt szeretném mekkérdezni tisztelt népbíróság, hogy a kéccázezer új közfoglalkoztatottból hány tudná elolvasni a Párizsban és Bécsben beszerzett könyveket?

Ha a szám több, mint egy, akkor kérem a tellérgyula apanázsát szétosztani köztük. Köszömszépen.
@V-PORT:
Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.
És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.
És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap.
És nevezé Isten a mennyezetet égnek: és lőn este, és lőn reggel, második nap.
(Károli Gáspár » Mózes első könyve - A teremtésről » 1. fejezet)

Nos, ez az első éjszaka legyen az övék, nem bánom.
De ennyi elég legyen.
@bella _ciao: Vagyis egy alacsonyabb kamatú kölcsönt lecserélünk egy magasabb kamatú kölcsönre? Ez annyira jó!
@bella _ciao:

A nemzetrontó pénzoligarcha kurva anyátokat kihagytad.

Amúgy meg: 2.0% kamat vs 4,5-5% kamat. Van itt péééz, nem köll ríni állandójan.
különben a vincenten olvasshattok egy gyöngyszemet tellér munkásságából, amit olvasmányélményeiből írt. jótündér tollából.

orulunkvincent.blog.hu/2013/07/29/orban_julius_streichere
hűűűbakker, ennyi ésszel szabad lábon.....

"Politikai megrendelésére balhézott és tört-zúzott a Bajnai-gárda"

A Fidesz reagált a fenti mondattal arra, hogy az Együtt-PM a VI. kerületi jegyzőhöz fordul a Fidesz Lendvay utcai székházának életveszélyes állapota ügyében.

hvg.hu/itthon/20130729_Politikai_megrendelesere_balhezott_es_tor
@Fabius: kihagytam. nem könnyű az ő szintjükre kerülni. már a porszívózással is jó párat lépegettem hátrafelé.
@miaturo: jobb kétszer az a link, mint egyszer sem. hír tévé a nemzetséges úr stadionjában. egészséges erotika!
@Fabius: félek tőle, hogy ebben az esetben azok a közmunkások meg is értenék azt amit olvasnak, ellenben a tellérgyula fel/előolvasó robottal...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
tudod, ebben az a legszarabb, hogy név nélkül adják ki ezeket a közleményeket.
"fidesz szerint", a "fidesz úgy gondolja", "fogalmazott így a fidesz". tehát ha Bajnai védekezni akarna, vagy feljelentést tenni, nincs ki ellen. arctalan senkiháziak.
lásd a magyar nemzetet, ezelőtti varanus posztból, az médiamogulos összeesküvéselmélet.
nincs szerzője.
@Secnir: a Párt Szava, és A Párt Öklei, igazi kommer stílus. csak a szokásos fideszes minőség...

"Mi vagyunk a Borg, minden ellenállás hasztalan"
melléklet Mordorból:

MSZP: csak álegyeztetés folyt az asztmás gyerekekről

A szocialista Tukacs István szerint álegyeztetést folytatott hétfőn az egészségügyi államtitkárság az asztmás gyerekek ügyében, aminek semmi értelme nem volt.

hvg.hu/egeszseg/20130729_MSZP_csak_alegyeztetes_folyt_az_asztmas_g

-------------------------

Rendelettel nyomja le a kormány a Hungaroring szomszédait

A Forma-1 csillogásából nem sok jut a pálya környékén lakóknak, ellenben tavasztól őszig hallgathatják a Hungaroringen köröző járművek zaját. A környezetvédelmi hatóság évek óta csak az aktákat tologatja, valódi megoldás nem született a zajterhelés csökkentésére. A jogi hercehurcát a minisztérium most úgy zárná le, hogy a gombhoz varja a kabátot, vagyis a Hungaroringhez igazítja a jogszabályt, amitől természetesen még nem lesz csend.

hvg.hu/itthon/20130729_Hungaroring_zajterheles_zoldhatosag
@Secnir:

-no comment-
/ha még nem olvastad volna/

„Ez egy ördögi munka”

A takarékszövetkezetek számára ebben a helyzetben úgy tűnik, nincs jó lépés, csak egy rossz és egy még rosszabb. A legrosszabb döntés valószínűleg a lázadás lenne: ha a tagság nem fogadja el a központi diktátumokat, azzal feladja a takarékszövetkezet önállóságának maradékát is, és gyakorlatilag egyetlen lépéssel a Takarékbank fiókjává teszi a takarékszövetkezetét.

hvg.hu/gazdasag/20130729_Takszovok_lazadas_orodogi_terv
@V-PORT: az még hagyján, hogy kihat rá, de az amúgy sem túl izmos lábakon álló gazdaság akkorát nyekkenne a padlón, hogy ihaj.

de ez magas a turulbanszületett hívőseregnek.
ők csak azt látják, hogy
"má'megin' fizetni kell a rohattszemeteknek, pedig az a pénz, amit felvettem má' régen elköltődött!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szokásom szerint ez ügyben levelet írtam valamennyi demokratikus ellenzéki pártnak, hogy a "jól hangzó" sajtónyilatkozatokon túl terveznek-e valamilyen konkrét, jogi lépést is tenni.
Most tippeld meg, hányan vették legalább arra a fáradságot, hogy válaszoljanak.
@nandras01: Ha nincs bank, nincs hitelezés, nincsenek vállalkozások,nincs gazdasági növekedés. De az a lényeg, hogy megmutattuk a bankoknak, meg az Imf-nek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: melyik ügyben, és ki? Amúgy sejtésem szerint konvergál a nullához, vagy csak idő kell nekik is a válaszhoz, ebben a melegben belassul mindenki...
@bella _ciao: meg is fogják enni a vaskalapos képmutatók, nem elég, hogy a kassza kulcsánál is emberkedik, még az idióta dogmáikat is kétségbe vonja...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: érdekes lesz, ha a meleg bíborosok kérik ferencet, vonja már vissza e nyilatkozatát.
hjaaa, így megy ez, hisz nálunk pont az ellenkezőjére hasal rá a dicső qrmányunk...

Vajon a világ mely országaiban dolgoznak a legtöbbet - e szempont alapján állít föl tízes toplistát a CNN Money az OECD adatai alapján. Az amerikai hírportál szerint Magyarország is a legtöbbet dolgozók szűk körébe tartozik. A Deloitte Globális Versenyképességi Index eredményei szerint ugyanakkor lassan véget érhet az egyre alacsonyabb bérköltségek hajszolásával járó lefelé tartó verseny, és a tudásalapú növekedés felé mozdul el a világ feldolgozóipara.<<<<<<<<<<<

...

Ahogy 2010-ben, most is az innovációra való készség számított a legfontosabb tényezőnek a megkérdezett cégvezetők szerint. Ez a képesség leginkább a felkészült tudósok, kutatók, mérnökök és a jól képzett munkaerő számában és elérhetőségében mérhető. Ez az a terület, ahol a versenyképességi lista második és harmadik helyén szereplő Németországnak és az USA-nak komoly kompetitív előnye van a feltörekvő országokkal szemben a válaszadók szerint. Ezekben az országokban olyan innovációs környezet van, ami lehetővé teszi, hogy többet innováljanak kevesebb befektetésből. Az ilyen környezetre hozott leggyakoribb példa a felmérésben a német kétszintes szakképzési rendszer és az egyetemek és ipar közötti szoros kapcsolat volt.

...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/melyik_orszagokban_dolgoznak_a_legtobbet_varatlan_eredmenyt_mutat_a_lista.560492.html
Rájöttem! Az összes OTP vezér azért adja el a részvényeit, hogy a pénzt odaadják Bajnainak, aki megerősíti a Bajnai-gárdát és megdönti, a mi szeretet vezérünk hatalmát, majd mindent visszaad a bankoknak, és behívja az IMF-et. Utána leveszi a maszkot, és azt fogja mondani:lári-fári. Az egésznek a fedőneve:"Vágóhíd-akció".
Most olyan voltam, mint egy Mno kommentelő. :)
@V-PORT: ööööööö, túl jól felépített logikai gondolat menet, ez azon kommentelőkre nem jellemző, lebuktál ;)
Kumminista fizetésre ne is számíts :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: olvastam már. most már csak egy opus dei levél hiányzik a heti válasz gyűjteményéből, mint "tudjukkik" szakértő.
Előkóstoló terrorelhárítók
Orbán Viktorra és Schmitt Pálra már nem csak a testőreik vigyáznak, a Terrorelhárítási Központ munkatársai között élelmiszer-biztonsági szakemberek is dolgoznak. Ők követik nyomon a hivatalos programok helyszínein felszolgált ételek beszerzését, valamint az egész sütési és főzési folyamatot, így nem fordulhat elő, hogy a miniszterelnök vagy az államfő ételébe hashajtót, netán mérget keverjenek. Az étel-előkóstolás nem új keletű feladata a terrorelhárítóknak, már az uniós soros elnökség alatt állandó kötelességük volt a kiemelt rendezvények élelmiszer-higiéniai ellenőrzése.
www.168ora.hu/itthon/orban-eletet-feltik-ezert-volt-szukseg-etelkostolora-85979.html
Még a felcsúti stadion előzménye: adókedvezmény, földvásárlás, tangazdaság, stb.. hvg.hu/gazdasag/20120807_felcsut_stadion_orban Érdekes az a 13 léps távolság is: megfelel-e ez vajon az építési, tűzvédelmi, stb. szabályozásnak?
@miaturo: ne aggódjál már. ott volt a hír tévé? igen. forgatott? igen. leleplezik a stadionmutyit! :))
@bella _ciao: Én is elfogadom őket.

"A pápa úgy érvelt, hogy a melegeket a társadalomnak teljes mértékben el kell fogadnia, bár maga a homoszexualitás az evangélium alapján bűnnek számít. Amivel Ferenc szerint továbbra is baj van, az a homoszexualitás politikai célzatú propagálása, mely mögött a pápa többek között a szabadkőműveseket sejti."
@miaturo: persze, hogy megfelel, ha talán mégsem akkor majd alaptákolmányba írják oszt lónapot, a tűz is meggondolja kétszer a meggyulladását.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A választási csalás ügyben. Amúgy tényleg konvergál a nullához, úgy is mondhatnám, hogy pont nulla.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mondjuk a szabadkőműveseknek igyekezniük kell, ha károkozásban be akarják hozni a rom. kat. egyházat...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Amíg nincs előolvasójuk , várhatsz a sorodra:))
Az E.On erőműveit is kiviheti az országból

Az E.On a komoly megfontolás tárgyává teszi, hogy egyes, leállásra ítélt gáztüzelésű erőműveit szétszereli, és másutt állítja fel. Vajon a Debreceni Kombinált Ciklusú Erőmű is kiköthet egy biztatóbb piaci perspektívával kecsegtető másik országban?

hvg.hu/kkv/20130729_Az_EOn_eromuveit_is_kiviheti_az_orszagbol
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ebből szerinded Hátsó-Mordor Kedves Vezetője (and co.) mennyit értenek? Kb. annyit hogy a tzionisták ördögi terve az, hogy eltanulják a rendelkezésre álló tudást, a sok betűt a 15 évesen az iskolából kitett magyar műanyagfröccsöntők tömegei elől, ezért azok tudatlanul maradnak - ámde nem vezetetlenül! :)
@bella _ciao: hehe, egyet te egyet én, pont az e-ont másoltam volna, a köszmunkást pedig korábban palizáltam :D

@shinichi: kb. ezt, meg a munka alapú társadalom, ami már a rizsszeműeknél se nagyon dívik, hát még a hanyatló nyugaton...
nesze neked boli! lesz hol parkolnod.

Képek a hölgyparkolós soproni mélygarázsról - figyelem, sok kalocsai!

cink.hu/kepek-a-holgyparkolos-soproni-melygarazsrol-figyelem-948202352
@bella _ciao: nem csak, ugyi a tározókat is önként és dalolva adta vissza a Maffia & Co.-nak, egy visszautasíthatatlan ajánlat után. Még ez is megeshetik az erőműveknél is, és nem csak nálunk, látva a kopipasztás hajlandóságot a lengyeleknél is...
@bella _ciao: németeknél láttam ilyet sokat a parkoló házakban, igaz ott csak kiírva volt, és nem volt se sas, se sörös krigli, de még tiroli-bajor női blúz sem :D
tessenek leülni, ezt a semilyen zsótit nagyon megsütötte a nap, a szokásosnál is idiótább :D

Hamisítás? A holt lelkek is nagyon bíznak a kormányban

A miniszterelnök-helyettes szerint is bűncselekmény, ha valaki más helyett írta alá a rezsicsökkentést támogató ívet, de szerinte a magyar emberek tisztességesek. Semjén Zsolt szerint fölösleges akadékoskodás megkérdezni, miért kaptak elhunytak is köszönőlevelet, és ezzel is csak a rezsicsökkentést támadják.<<<<<

hvg.hu/itthon/20130729_Semjen_koszonolevel_rezsicsokkentes
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jaja, lassan csak úgy ruháznak be nálunk, hogy minden mobilizálható legyen egy hét alatt, mert ki tudhassa ennél a kormánynál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugye a női parkolóknál a lényeg a megvilágítás, közel legyen a kijárathoz, menekülési úthoz. mert sok helyen a parkolóházakban, mélygarázsokban történtek szexuális támadások.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az internet a Sátán műve, neked még nem mondták???
Borulj be egy templomba, így nem vagy autentikus. :)
@Orica Középföldi:

Nem lesznek emiatt álmatlan éjszakáim, de könyörgöm: minek postafiók, HA SENKI NEM VÁLASZOL?

Túl földhözragadt vagyok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt a semjéni kijelentést jegyezzük fel pontosan.

Ugyanis hajszálpontosan ugyanezt fogják mondani a határon túliak levélben szavazása után is.
Ime, e szavakkal bocsájtja útjára a 2.200 milliárd IMF hitelt idő előtti visszafizetésünkor:

"Vissza fogjuk fizetni az IMF-nek az összes pénzt, és így tisztán állunk az Úr színe előtt."

És előttünk?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Adok egy telszám listát, és legközelebb küldhetsz nekik köresemest:

Ha nem képes ellenzékként működni kérjük üljön át egy másik gyorsnaszádba, megmentjük. Belügyminisztérium.
@Mariann19:

Előttünk 3% kamatfelár bukóval állnak, de aki ezt támadja, az a rezsidémont is kézzel belezi.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mint annyi mindent az internetet is fel lehet használni jó és gonosz dolgokra is.
Előolvasok a Vezér
Helyett. Jaj, de sok a betű!
Mért irigyel engem ezér'
Minden libsi-bolsi tetű?!

:)
@Frady Endre:
+1
tömören, csak tömören :D
@Fabius: írja fel aki nem tud visszaemlékezni, vagyunk itt egy páran akik szeretnének felejteni, hála a politikai elitünknek, lenne miből...

Itt a baba- és kismamabarát Nemzeti Dohánybolt!

Klassz találat egy Tékozló Homár-olvasótól az a XVII. kerületi Kispajtás (sic!!!) utcai trafik, ahol a kismamákat és -papákat soron kívül szolgálják ki.

cink.hu/itt-a-baba-es-kismamabarat-nemzeti-dohanybolt-949844512
höhöhöhhehehehehehihihihihi, hol az a fidesz érintett lista?

Ahogy azt korábban Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára mondta, augusztus 1-től megvonják a kommunisták nyugdíjpótlékát (havonta kb. 8-16 ezer forint). Az erről szóló határozatokat május 31-én kipostázták a 142 érintettnek.

Titkosszolgálati tevékenység miatt 112 személytől vonják meg csütörtöktől a pótlékot, egyéb jogcímeken pedig 30 embertől. A jogszabály szerint a pótlékokat azoktól vagy azok özvegyeitől vonják meg, akik 1945 és 1949 között közreműködtek a demokratikus államberendezkedés felszámolásában és a rákosista rendszer kiépítésében, szerepet játszottak az 1956-os forradalom leverésében és a megtorlásokban vagy 1948 és 1990. május 1. között titkosszolgálati tevékenységet folytattak.

Azok sem kapnak ilyen juttatást tovább, akik az 1948 és 1990. május 1. között betöltött állami vezetői tisztségük és az abban végzett tevékenységük, valamint a Magyar Kommunista Pártban, a Magyar Dolgozók Pártjában, a Magyar Szocialista Munkáspártban vagy a Kommunista Ifjúsági Szövetségben betöltött vezető tisztségük és az abban a tisztségben végzett tevékenységük miatt érdemtelenek a juttatásra.

(MTI)
Csendben szeretném megjegyezni, hogy az "előolvasás" nem fideszes találmány. Ilyen előolvasók már M.P. és Gy.F. miniszterelnöksége idején is működtek. Csak ők a napilapokat és a különböző hírportálokat szemlézték jó pénzért...
@Fabius:
"Előttünk 3% kamatfelár bukóval állnak."
Orbán ezt megmagyarázta. Az IMF hitel visszafizetés miatti pénzt a pénzpiacokról szerezzük be, magasabb kamattal, viszont nemzeti önállóságunk és a szuverenitás jegyében.
Meglepő őszinteség.
Az, hogy ez mibe kerül nekünk, másodlagos szempont.
Kik Orbán tanácsadói?

Fellegi Tamás a korábbi fejlesztési miniszter az „USA-ban létesítendő alapítványi státusszal bíró gazdasági társaság jogi, pénzügyi és szervezeti előkészítéséhez kapcsolódó feladatokért” felel. A megbízatása idén januártól szeptember végéig tart. Havi 2 millió 150 ezer forintot keres.
Szőcs Géza korábbi kulturális államtitkár havi 992 200 forintot keres kulturális főtanácsadóként.
Hegedűs Zsuzsanna havi 992 200 forintért társadalmi felzárkóztatásért felel.
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottként a „tudatos nemzeti gondolkodás megalapozásért” felel. Havi 600 ezret keres.
RDA 1246
Fotó: Ránki Dániel

Granasztói György a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője, 600 ezer forintot keres.
Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai főtanácsadó, ingyen dolgozik.
Révész Máriusz családokat érintő ügyekben ad tanácsokat ingyen.
Vincze P. Márton a normafai sportcentrum ügyében miniszterelnöki megbízott, fizetést nem kap....jahhh... EZEK JÓ TANÁCSAI MIATT CSÚSZOTT LE A TÁRSADALOM KÉTHARMADA A BÉKA SEGGE ALÁ ?????
@Fabius: Én csináltam a Rogán-videót, örülök, hogy ide is beszuszakoltad :).
Lesz térképész is,aki színes fejű gombostűkkel jelölgeti azokat a fővárosokat,ahová ezt a seggfej gecit be sem engedik.
@a kormány embere:
Nem szabad ilyet mondani, hogy: be sem engedik
@DR. INKVIZITOR: Nemzeti Előíz Lelő a tisztességes neve, kedves NER-társam! :)))
@akist: A különbség csak abban lehet, mekkora nyilvánosságot kapnak az előolvasók és a munkájukért mennyit markolnak fel.
Azt a Miniszter félrelép óta tudja az átlagember, hogy a minisztériumban Mancika előolvassa az újságot, kivágja a világképbe nem illő cikkeket és bejelöli az olvasandó pozitív híreket :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Olyannyira megromlott a memóriám :D Hogy is volt ez 25-30 éve?
Hogy mindenki dolgozott, akkor is ha a tevékenység nem volt annyira fontos?
Ez most nem annak a kornak restaurálása, vagy csak idegenszívűségem mondat velem ilyet?
@bella _ciao: attól függ, hogy melyik oldalon vagy! :D
@Fabius: há dikk! Ovasásrúl nem vót szó! :D
Nem elég tanúni ilyen szókat hogyaszongya munkaidő?
Megosztán kűfődiül? Van a Nemzeti Előolvasónak érvényes nyelvvizsgája? Mer az hogy érti, akárki mondhassa... de papírja van-e é-e rulla?
@Dr. jenőke (jenőke): fene a gusztusát egyeseknek!
Megértem monnyuk, ha Szolikiflist kifognád! :D
Illyés Gyula:
Egy mondat a zsarnokságról

Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van

nemcsak a füst-sötéten
gomolygó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében,

nemcsak a bíró hűvös
ítéletében: bűnös! –
ott zsarnokság van,
nemcsak a katonásan

pattogtatott “vigyázz!”-ban,
“tűz”-ben, a dobolásban
s abban, ahogy a hullát
gödörbe húzzák,

nemcsak a titkon
félig nyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,

a száj elé kapott ujj
“pszt”-jében, hogy ne mozdulj,
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van

nemcsak a rács-szilárdan
fölrakott arcvonásban
s e rácsban már szótlan
vergődő jajsikolyban,

a csöndet
növelő néma könnyek
zuhatagában,
táguló szembogárban,

az van az éjben halkan
sikló gépkocsizajban
meg abban,
megállt a kapulajban;

abban, ahogy a “halló”
közben – érzed – a kagyló
csöndjén keresztül
figyel egy idegen fül;

nemcsak a telefondrót
közt vergődő Laokoon-mód:
vonat, repülő, sínpár,
gúzsbog, kötélszár,

mert zsarnokság van,
nemcsak a talpra álltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,

az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
az operában,
a trombitában,

ott van az utca sarkán
az éppoly harsány –
vígan vagy kongó zordan
feszülő kőszoborban,

az van a derűtelen
tarkálló képteremben,
külön minden keretben,
már az ecsetben;

mert zsarnokság ott van
jelenvalóan
mindenekben,
ahogy a régi istened sem;

mert zsarnokság van
az óvodákban,
az apai tanácsban,
az anya mosolyában,

abban, ahogy a gyermek
dadog az idegennek,
ahogy, mielőtt súgtál,
hátrafordultál,

nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál is jobban
bénító szólamokban;

az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves,

az utcán oly szokottan
ismételt hogy-vagy-okban,
a hirtelen puhábban
szorított kézfogásban,

ahogy egyszercsak
szerelmed arca megfagy,
mert ott van
a légyottban,

nemcsak a vallatásban,
ott van a vallomásban,
az édes szómámorban,
mint légydög a borodban,

mert álmaidban
sem vagy magadban,
ott van a nászi ágyban,
előtte már a vágyban,

mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett;
vele hevertél,
ha azt hitted, szerettél,

tányérban és pohárban,
az van az orrba-szájban,
világban és homályban,
szabadban és szobádban,

mintha nyitva az ablak
s bedől a dögszag,
mintha a házban
valahol gázfolyás van,

ha magadban beszélgetsz,
ő, a zsarnokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,

fönt a tejút is már más,
határsáv, hol fény pásztáz,
aknamező; a csillag:
kémlelő ablak,

a nyüzsgő égi sátor
egyetlen munkatábor;
mert zsarnokság szól
lázból, harangozásból,

a papból, kinek gyónol,
a prédikációkból,
templom, parlament, kínpad,
megannyi színpad;

hunyod-nyitod a pillád,
mind az tekint rád;
mint a betegség,
veled megy, mint az emlék,

vonat kereke, hallod,
rab vagy, erre kattog;
hegyen és tavak mellett
be ezt lehelled;

cikáz a villám, az van
minden váratlan
zörejben, fényben,
szív-hökkenésben;

a nyugalomban,
a bilincs-unalomban,
a záporzuhogásban,
az égig érő rácsban,

a cellafal-fehéren
bezáró hóesésben;
az néz rád
kutyád szemén át,

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből,
ő néz rád a tükörből,

ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába

beivódik, evődik
velődig;
töprengenél, de eszmét
tőle fogan csak elméd,

néznél, de csak azt látod,
amit ő eléd varázsolt,
s már körben lángol
erdőtűz gyufaszálból,

mert mikor ledobtad;
el nem tapodtad;
így rád is ő vigyáz már
gyárban, mezőn, a háznál;

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
fiad neki nemzed,

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

mert már miattad dermed
dacba a gyermek,
s lesz az öledben ringó
feleség ringyó;

vakondként napsütésben
így járunk vaksötétben
s feszengünk kamarában
futva bár Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.
van olyan amire van pénz nah, szar focira, meg 1-2 olvasni tudóra.
Szerintem inkább ez illik a jelenlegi ungarische állapotokra:
"Még szomorú se vagyok, megszoktam e szörnyü világot
annyira, hogy már néha nem is fáj, - undorodom csak." (Radnóti)
Ezek az igazán fő problémák, nem pedig az előolvasók, vagy az ellenzék töketlenkedése.:(

13 millióan is élhetnénk Magyarországon

index.hu/tudomany/2013/07/29/13_millioan_is_elhetnenk_magyarorszagon/
A bármilyen katolikus egyház ellenezte a szomszédjában épülő bordélyház építését. Az építkezés végén leégett a ház a hívek nagy örömére. "Győzött az imádság ereje".
Az intézmény tulajdonosa beperelte az egyházat, mert az szerinte "közvetlen vagy közvetett felelősséggel tartozik a történtekért".
Az egyház tagadott.
A bíró: "Nem tudom, hogyan fogok dönteni, mert számomra az derül ki, hogy van egy bordélyház tulajdonos, aki hisz az imádság erejében, míg egy egész egyházi gyülekezet szerint úgy hülyeség az egész, ahogy van."
@Dr. jenőke (jenőke): Naugye! Nemzeti Előíz Lelő! :)
Szánalmas paranoiásak!
RPG 32-re nem készültek véletlenül?

en.wikipedia.org/wiki/RPG-32
Amúgymeg Franci nyilatkozata eléggé kétesélyes. Mert mi van, ha az Isten keresését a ministránfiúkban a pedofil testvéreire is érti? Innen kezdve kötelező? :-)
@tristen2005: BAsszus... ez a vég... vag a kezdet vége... Deep Purple ... Child in time... meg a Saturnusi záloglakó... a kb. 50 DP lemezem, ami el van spájzolva, ha ez megvalósul... John Lorddal, Richie Blackmoore-val, Ian Gillennel kikukázva... soha nem akarom hallani őket.
Rendben, van Tellér, az előolvasó. Megértem, egy ilyen Első Embernek ugye elő kell olvasni, hiszen hiába az istenáldotta géniusz, ha nem tudja, mit írnak a lapok, könyvek, nincs ideje mindre! De mi van, ha az előolvasó havi 40-50 könyvet és további 200 folyóiratot olvas ki, a temérdek információt hogyan adja át Neki? Ezt kivonatolva kell átadni, sűrítve, zanzásítva! Ebből az derül ki, hogy a könyvek (folyóiratok) magvát kell neki összegyűjtenie, ráhangolódni az Első Ember gondolatmenetére, és azzal a szókészlettel, amit Ő ösmer, elmagyarázni, miről szólt a 40-50 könyv, stb.
Tehát az előolvasó fogja magát, a 40-50... és először leírja a lényeget. Néhány nevet ír bele, fordulatokat, körülbelül, mi történt benne. Ez idáig 40-50 oldal plusz még olyan 30 kisebb ív.
Sok. Felolvasva még több.
Ekkor az előolvasó szakmát vált, és ELŐGONDOLKODÓ lesz. Jó-e, ha bizonyos információkat megtud Ő? Szüksége van-e rá? Kell-e azt tudnia, hogy pl. Kínában leállnak a napelemimporttal, vagy hogy saját államtitkára a tóriumalapú reaktorokra történő átállás fontosságáról beszél? Hát nem feltétlenül, hiszen Ő kiadta az irányelveket, ami érdekli, a többit csak tőszavakban elég. PErsze jegyzet kerül mellé, hátha esetleg pont Kínába utazik, vagy mégsem de mégis, és akkor minden Kínáról szóló információmorzsa maga a kincs.
Szelektál.
Ír, gépel, jegyzetel. Szelektál, töröl. hümmög, átnézi, most merre jár, miről nyilatkozott, mégse töröl, mást töröl. Kit szeret -most-, kit nem, prioritás: foci 80%, gonoszbankok 10%, gonoszmultik 10%. Ó, figyeljünk csak, rezsicsökkentés, akkor foci 50%, gonoszbankok 30%, szegényember 15%, EU 5%. Ír, tördel, éjszakákon át...
...ami csak két éjszaka, hisz egész hónapban olvasott, közelg a leadás határideje, és még Lázárnak le kell adni a teljesítési bizonylatot (szó mi szó, az már ki van töltve, csak hát a tartalom, hogy mit ad át, az bizonytalan, még a leadás napja sem biztos, és az sem, hogy a kész, három különböző verzió közül melyiket adja át Neki?).
És kész. Egy kézzel írott A4-es lap, kormányülés előtt 5 perc alatt át lehet futni. Igen. Tökéletes a mű...

-...Gyuszikám, és mi történt a nagyvilágban? Van valami érdemleges dolog, amiről tudnom kellene?
-Igen, természetesen, íme.
-Köszönöm, lássuk csak:
melegrekord itt-ott-amott, igen, hamilton-raikonnen-vettel, ezt hallottam, alonso meghalt, de egy másik, ötöt rúgott az MU, hehe, én hatra tippeltem, a Fradi a Realból igazol, na, ez érdekel, erről kérek valami részletes infót, zuhan az OTP, na, ezzel kezdünk, mert a Terv csak 25%-on áll, Észak-Korea mégsem támadja meg... ..áh, nyert a Vidi -ott voltam, hát, megkönnyeztem-, az emberek boldogok, hogy végtörleszt az IMF felé a kormány (ezt el is vártam), inog Barroso széke, a Medián szerint vezet a fidesz 95%-al, csodálatos Gyulám, csodálatos, köszönöm, további jó munkát! Mehetünk fiúk, kezdhetünk?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkó igaz amit Hofi mondott: Fel, Támadunk! :D
A holtak támadják a rezsimet?
@tristen2005: Én élőben hallottam ezeket, amikor Iron Butterfly "inagadda Davidát" próbáltak a miskolci úttörőházban... igaz akkor még Slamo, meg a svezci rezidens billentyűs Barta Alfonz is ebben a bagázyban dolgozott.
@bella _ciao: télikabátot már ne nagyon nézegessenek, meg tartós tejet se? :D
@bella _ciao: Hááá érdekes lesz, amikor a Gábriel lángfalloszú gyülekezete nekiindul a Vatikán ellen a sárga-fehér zászló égetésével:-)
@bella _ciao: És belegondoltál? Fekete byborosk ellen is lehet menetelni... merhogy: mit keres a nigger a Vatikánerben?
@bella _ciao: Nemmellesleg külön identitászavarossá válhat a Tömjén Zsófi, amikor katolikus hittel átitatva próbál serétes puskával az ég madaraira vadászno... oszt csak annyit lát. Franci a asaját testével védi őket:-)
@tristen2005:

www.youtube.com/watch?v=PfAWReBmxEs
www.youtube.com/watch?v=q88koeaqrEg

Ehhez képest az Edda a 29.-ik fasorban sincsen.
És akkor nagyon is finomkodó voltam...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: különben feltettem neki egy kérdést a mai hírrel kapcsolatban, amire nem válaszolt.

index.hu/kulfold/2013/07/29/ferenc_papa_elfogadja_a_melegeket/

na most az evangélium bűnnek nevezi, de a pápa integrálná a társadalomba. na most akkor hét fő bűn is kuka? mózes kőtáblái?
@bella _ciao: Nem érted a lényeget. A pápa nem a bűnt fogadja el, hanem a bűnös embert, ugyanúgy, ahogy az Isten is.
Mindig örömmel tölt el, ha azt hallom, hogy a befizetett adómat hasznosan költik el.
Tombol a burjánzó, korrupt, haszontalan, pazarló, improduktív, pénzéhes, bürokratikus, felesleges államaparátus. Tengernyi tintanyaló, közalkalmazott, bratyik, haverok, ingyenélők, udvari talpnyalók, felesleges intézmények, hivatalok, szervezetek. Csoda, ha itt tartunk?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
hehe
Az előolvasónak(cenzor) szerencsére nem sikerült Baudelaire-t értelmeznie.
Vannak megoldhatatlan feladatok:)
@Online Távmunkás: Sajnos nincs különbség. Külön főosztály működött a miniszterelnöki hivatalban. Sms-ben küldték a zanzásított híreket a kormánypárti sameszoknak. Biztos megártott volna nekik a napi sajtó olvasása vagy csak bizonyos karakterszámig volt türelmük...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

wazz ne dobd ki adok címet!!!

az edda az elsőlemeze után folyamatos mélyrepülésben volt egészen a celebfa@@opóságig!!!

nagyon nem lehet gempája a britteknek ha bévállalták!!!

egyébként Balázs Fecót is meg lehet nézni akkor és most!!!
Ne értsetek félre, nem védem Orbán rendszerét egy cseppet sem, sőt! Maximális ellenérzéssel figyelem az eseményeket. De konkrétan ez az eset szerintem egyáltalán nem annyira vérlázító - illetve nem feltétlenül -, mint amekkora vihart kavar most.

Ilyen tanácsadókból a Fehér Házban mondjuk Dunát lehet rekeszteni (ha valami teljesen blőd példa kell, akkor nézzetek bele az Elnök embereibe). Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a miniszterelnöknek - végezze bárhogyan is a munkáját - van ideje végignéznie a különböző társadalmi, szociológiai tanulmányokat, a külföldi sajtót, a politikai elemzéseket, stb. Ezek pedig szükségesek a tájékozottsághoz, a megfelelő munkavégzéshez. Szerintem sokkal beljebb lennénk, ha mondjuk minden képviselő - beleértve a Piripócs 37. választókörzetet is - olvasta volna például Rossevelt életrajzát, vagy Kissinger Diplomácia című könyvét, hogy csak két teljesen triviális, mindenki számára elérhető irodalmat említsek. Sajnos biztos vagyok benne, hogy ez nem történt meg minden esetben. És ennél természetesen vannak sokkal részletesebb, a tudományos folyóiratokban hétről-hétre megjelenő elemzések, amelyek nagyon is hasznosak és fontosak lehetnek.

Hajlamosak vagyunk azt hinni - néha én is -, hogy politikus bárki lehet, akárki el tud ücsörögni a Parlamentben. Sajnos van is abban valami talán, hogy jelen pillanatban ez az állítás nem is teljesen hamis. De egy ideális világban, egy jól működő országban a politikus - vagy legalábbis a tanácsadó - igenis egy szakma, amelyhez rengeteg tapasztalatra, gazdasági, jogi, szociológiai műveltségre és hihetetlen gyors gondolkodásra és döntéshozatali képességre van szükség.

Hogy ez nálunk nincs egészen így? Ez valószínű. Persze nem tudhatjuk, hogy Tellér mit tesz le az asztalra, milyen jelentéseket ír, mit mond egy konzultáción - ha lényegében semmit, az nagy baj, és akkor jogos a felháborodás -, de önmagában egy ilyen pozíció létezése még egyáltalán nem baj.

Rengeteg hiba és felháborító lépés szegélyezi a jelenlegi kormány útját, amelyet nemcsak jogosan ér kritika, de kell is kritizálni. Ebben a bőségben kár elveszni az ilyen részletekben, és lejáratni esetleg olyan embereket, akik a tények ismeretében nem is feltétlenül szolgáltak rá (hangsúlyozom: lehet, hogy mégis, de az eddigi ismeretek birtokában ezt szerintem nem jelenthetjük ki).
@_Maverick:

az rendben van, de nézd meg a magyar ktsv. meg az amerikait, nézd meg Mo, meg az Usát, zongorázzam?:)
index.hu/tudomany/2013/07/29/megettek_a_vilag_legritkabb_polipjat/

Tisztára mint a Vezír a demokráciával. Fingja sem vót mi az, de biztos ami biztos alapon agyonbaszta, és mind megette. Most már csak az övé. A képeket - egyenlőre - még nézegethetjük.
Eközben az SZDSZ 25 évnyi kártékonykodás után végleg a szeméttelepre kerül, oda ahova mindig is való volt, az általuk képviselt eszme és „értékrend” azonban itt marad. Az egykori liberális megmondóemberek úgy bújnak elő az utóbbi időben, mint a földigiliszták egy kiadós eső után.:)

jobbegyenes.blog.hu/2013/07/29/az_szdsz_nem_vesz_el_csak_atalakul
@avanivi: Ezt nem lehet mentális károsodás nélkül megúszni, nem is néztem végig. Ebben a hőségben.
Nem inkább az onkokést kellett volna nekünk finanszírozni?
@gazoló: "egyébként Balázs Fecót is meg lehet nézni akkor és most!!!"

A fogaira gondolsz esetleg??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: géb! ha kiderül, hogy a genetika tehet a másságról, azaz isten műve, na akkor, mi lesz? mondjuk kopernikuszt is tagadta a katolikus egyház jó ideig, ma meg már a pápa is rá hivatkozik.

www.stylemagazin.hu/hir/Leszbikus-let-valasztas-vagy-genetika/37/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Akadtak - nem is olyan kevesen - olyanok is, akik a Szadesz süllyedő bárkájáról a Fidesz éppen jó szelet kapó vitorlására ugrottak át. Az első renegát az SZDSZ egykori elnöke, Tölgyesi Péter volt - de ő legalább a hatalom csúcsán, '94-ben lépett le, és neki nagyjából még el is hittük, hogy egyszerűen nem akart összefeküdni a posztkommunistákkal. (Nota bene: ettől még semmivel sem lett kevésbé ellenszenves alak.)

Az igazi átállási hullám csak az anyapárt teljes megsemmisülése után indult el. Nem élvonalbeli politikusokról van szó, hiszen ők alapból vállalhatatlanok voltak az elmúltnyolcév után. A holdudvar, ama sokat emlegetett "nemzeti szürkeállomány" volt az, amely időben ébredt. Így lett a Magyar Rádió élén a balliberális kormányokat gátlástalanul kiszolgáló, SZDSZ-alapító Such Györgyből a Hunnia Filmstúdió vezetője, majd Kövér László jobbkeze az Országgyűlés vezetésében. S így lehet irodája a Miniszterelnökségtől két ajtónyira a kilencvenes évek veterán gyűlölködőjének, az SZDSZ egykori nagyasszonyának, Hegedűs Zsuzsának. Persze, lehet érvelni, hogy ezek az emberek "megtértek" a nemzeti oldalra, s mi most csúnyán ki akarjuk rekeszteni őket. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy e tékozló fiúk/lányok az első adandó alkalommal ránk gyújtják az atyai házat és lelépnek a családi ezüsttel, vissza azokhoz, akikhez mindig is tartoztak."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: HOSSZÚ KATINKA EGY TESTHOSSZAL VILÁGBAJNOK. SZÉP VOLT KATINKA.!!!
Az Orbán, totál Flux Vortex-be keveredett.
@Dr. jenőke (jenőke): Szakaggy meg:-) Nekem illen korúna nem köl... ha lehet elegyen 200 kilás és koronázzák meg vele nagyvezérünket:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Figy. Már régóta meg akartam kérdezni, hogy a képeiden milyen Photoshop utómunkákat szoktál elvégezni? Különösen érdekelnek az esetleges filterek. :)
@villamos alóli kacaj:
Jó,akkor,inkább felszántják a repülőteret,mintsem leszállhasson ez a karanténbazártagyú faszfej.
@bella _ciao: Nézd ahol semmibe veszik Istent, ott már minden megtörténhet.
@akist:

Nem fontos és talán annyira nem is érdekes, de Orbánék az ilyen jellegű előolvasásra komplett intézetet tartanak, az a nevük: Médianéző.

Mráz Samu a Fidesz Szűcs Erikája.
@Mariann19: Naggyorsan még benyomok kéz eresztész, aztás huss... egyrészt baromi fáradt vagyok, másrészt nem érdekeltek:-))), harmadrészt, 3 nap múlva avázok és beveszem 3 hétre A LESZAROMTABLETTÁT:-))
éS ADDIG TÉLLEG TÖRTÉNHET VALAMI CSODA... mongyuk vikit elviszi a rezsódémon, esetleg a myrák:-)

Szóval:

lh6.googleusercontent.com/-sJGKz9DRAsQ/UfRQjA6xJdI/AAAAAAAAkTQ/A1AVYkJUlg4/s1152/SEVILLA%252020130709.jpg

lh4.googleusercontent.com/-ktWYsUquAOk/UfRQ20HUIwI/AAAAAAAAkXI/FWKwJl9lq1k/s512/DSC01865.JPG

lh6.googleusercontent.com/-78GBxaiQEgg/UfRQ2czcXFI/AAAAAAAAkXA/RRnky1T1NQ4/s512/DSC01864.JPG

lh6.googleusercontent.com/-M_vKHytEQPA/UfQHZxxKlGI/AAAAAAAAkSc/eIBDeFhqKPY/s800/DSC01636.JPG
@1kivancsi:

Na necsinyájjdmá. Ahol egy Csomai orosztanár lehet, ott akárki lehet párizsikönyv-olvasó :-))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
juj!:)

levegőt sem kapok. fantasztikus képek- olyan perspektívák, színek, formák, hogy még hozzászólásra is "rábeszéltél"!

hol van az a vár a sziklákon. valami eszméletlenül szép hely. legszívesebbe ellopnám az egyik poszthoz majd.
csak gratulálni tudok és kösz, hogy kiraktad.
a lényeg, hogy olvasni tud.

biztos ez elkerülte a figyelmét:

"Több napja nincs hulladékszállítás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn, miután a korábbi szolgáltatónak lejárt a szerződése, és azt nem is akarta megújítani. Kiss Edit polgármester tájékoztatása szerint a korábbi szolgáltató július 24-én befejezte tevékenységét, és elszállította a tulajdonában álló gyűjtőket is. Ezért az önkormányzatnak az elmúlt hétvégén 132 nagy gyűjtőedényt és háromezer zsákot kellett kiosztania a lakosok körében.
Martfű egy friss kormányrendelet értelmében arra vár, hogy piaci alapon szerződő fél hiányában a katasztrófavédelem jelölje ki az átmeneti szállítót. De erre még nem került sor, ezért arra kérték a lakosságot: csak a legszükségesebbeket helyezzék a zsákokba vagy a konténerekbe, és a hulladékszállítás újraindulásáig ne rakják ki a teli gyűjtőket a családi házak elé, nehogy elszemetesedjenek az utcák. Az ÁNTSZ munkatársai folyamatosan ellenőrzik a települést, megállapításuk szerint a eddig a meleg ellenére sem volt járványügyi probléma."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: vannak akik szerint a jobbik es a fidesz is a szemetre valo, ismerek nehanyat, oromkodni lehet, de felesleges, mert mentalis, anyagi, es tarsadalmi karokat sok fele csoportosulas tud okozni. En inkabb maradok az egyes szemelyeknel, spec kibovitem a sort egy nemely idiota politikusszal, van kikbol valogatni, eros a felhozatal, jahh hogy a partok is minket kepeznek le, a francba, mar megint megszivattuk sajat magunkat...
@guma: Ez egy sima óváros... Andaluzeriában... Ronda néven...
... és ezt tőlem nem veszi el a rezsiorbán, a simlicska, a nyerges, mert az enyém.. és a tiétek.. ők meg rohadjanak meg a milliáerdjaikon, mint Harpagon, semmit sem lárva, semmit sem tudva...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elfogadom, hogy lehet a jobbiknál is találni kritizálni valót, viszont az ország tönkretételében a szadesznek sajnos elévülhetetlen "érdemei" vannak. :(
@guma: A lopásról meg: ha lwe tudod szedni, tedd, ha nem, szóljál. Segítek:-)

picasaweb.google.com/home

Mondjuk itt: nyilvános gallery:-)
@_Maverick:

Khm.

Igazad is lenne neked is, ha:

- nem lenne erre (is) külön hivatal "Miniszterelnökség" néven, 164 fős létszámmal, évi 9 milliárdos működési költséggel.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: az akkor szerepel a sziklákra épült városok posztomban (legalább tudom honnan ismerős) de nyomába sem ér a te felvételednek az a kép amit találtam én.
Épp most mondják be a királyi híradóban, hogy Esztergomban a Tari-Prod Kft révén sikerült 11 új munkahelyet teremteni.:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
kösz, mert ez az egyetlen mániám, hogy a képekkel utazom.

majd szólok mert elég béna vagyok még sok mindenhez.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szíjjártó valami két amerikai cég bővítését is belebegtette. meglesz az esztergomival együtt a 50 fő.
@guma: Nu, akor válogass kedvedre... van még itt-ott elrejtve... szólj, ha kell...
@Fabius: és ha már képekkel varázsol itt engem a nyúl úr, te is megtehetnéd, hogy az avatarokat valami normál méretre növeld, ami látható is lesz..

megköszönöm, ha megteszed:Ö
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
még egyszer köszönöm.
ledöbbentem a napokban (tegnap is) miért jönnek több ezren hozzánk.
aztán kiderült, hogy az index rendszeresen kitesz minket (főleg amikor ilyen összeállítást csinálok).
tegnap Portugáliában "jártam":D
Madeez sokkel érdekesebb:-) A rezsidémon ellen hsrcoló grálbithuszárkomenyista szent, akinek a csalárdja felé hajlik a horgasorrú kampóskeze:

"Jó évet zártak az Orbán család cégei
A három családi vállalkozásnak 2,5 milliárd forint árbevétele volt összesen."

index.hu/gazdasag/2013/07/29/jo_evet_zartak_az_orban_csalad_cegei/

Orbánpapa töke nyugodtan elsülhet... már az Orbán femili jobban teljesít...

Merők komolyan veszik, hogy egy pártitkár nem lehet gyarmat! És nemők nyelik a legtöbbet. És Anikó asszony néhányezer hektója már emellett emelintésre sem méltó... a zasszony csendben dolgozik é s nyeri könnyeit...
@guma: Nu, akkor szóój nyugodtan, adok pénzt (lófaszt) paripát, fegyvert... hidd el jólesz...

Kicsi soroza: London, Párizs, Dél-Csehország, Ausztria, Róma, Melocco, Espagnya, Rodosz, Amszterdan, Brüsszel, Oxford, Nápoly, Velence, Amalfi, Herculeneum, WINDSOR, Tivoli, Ostia, ... ilyenek... segítek.
@guma: Positano, Santorini sokkal jobb... tényleg vakegér volt a fotóválogató

menj el a Trekearth.com-ra, keress a helyekre, ezerszer jobbakat találsz:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

valóban köszönöm!:)
kihasználom.
de utána ne sírj! :D
@guma:

Ebben a blogsablonban nem állítható méretű az avatar. Pontosabban: én nem találtam rá módot.
@guma: Nemszokok...
@Fabius:
Te meg buta vagyol... ha Orbánéknak ekkora rcza van, akkor a látensellenségnek legalább egy 00x100 pixel kijár:-))
@jaegtoer: ".. "Több napja nincs hulladékszállítás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn, miután a korábbi szolgáltatónak lejárt a szerződése, és azt nem is akarta megújítani. Kiss Edit polgármester tájékoztatása szerint a korábbi szolgáltató július 24-én befejezte tevékenységét, és elszállította a tulajdonában álló gyűjtőket is. Ezért az önkormányzatnak az elmúlt hétvégén 132 nagy gyűjtőedényt és háromezer zsákot kellett kiosztania a lakosok körében. .."

Sikeres a rezsicsökkentés? ;)
@AKIsTUDATLAN:A végén az öreget , azt pedig meg kell nézned !
@collateral collector: Nyugi! a nagy rezicsökkentésben még a saját szarunkba nem fojtottak bele. De csak idő kérdése:-) De semmin baj, mert POLT pÉTERN ÜGYÉSSÉGE ÚGYIS MEGÁLLAOPITJA, ÉLETKÉPETELENEK VOLTUNK, AMÚGYIS MINEK MÁSZTUNK BELE A PÖCEGÖDÖRBE...
@Dr. jenőke (jenőke):

:))))))))
Saját praxisból?
Percek óta röhögök, köszi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja-ja, kövérlaca olyan halászlés-sátras jógazdaembör, nem pedig parlamentáris kultúrlény ;) há' láccik is rajt'

Egyébként tényleg egy paraszt (nem a gazdálkodó).
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ezerrel dolgoztál, hogy feltedd a képeket?
Komolyan megtisztelve érzem magam ezért, köszi.
Mint mindíg, gyönyörűek, mestermunka.
Egy kis üröm cseppje hullott ránk, vagy nem jól olvasom?
"... nem érdekeltek..." Ezt írod nekünk?
Miért nem voltál itt tegnap, nagyon élénk beszélgetés zajlott itt, érdeklődéssel figyeltél volna minden hsz-t.
@collateral collector:

azt találta gondolni a vállalkozó: -Én ugyan nem szarozok tovább! és úgy is tett. lesz még ilyen. Figyelemre méltó már megint: a katasztrófavédelem majd kijelöl valakit a szemétszállításra... kijelölnek. nem gründolnak egy önkormányzati céget, aki elvégzi... majd kijelölnek...

ész megáll!
@jaegtoer: a kijelölésnél meg el kell fogadni a megállapított árat? hogy mükszik ez?
Rájöttem ezeknek a liberálbolsevista bomlasztó (ne nagy sikerrel!) bloggereknek a módszerére:
Kipécéznek, legtöbbször többen egy hírt az index.hu címlapjáról, aztán pár gondolatnak nem nevezhető izzadmányt hozzácsapnak, majd kibasszák a blogjukra, az index.hu meg visszaforgatja ugyanazt az végterméket a címlapon.

Erről a témáról is ez a blog egyenlito.blog.hu/2013/07/29/de_szeretnek_en_is_egy_miniszterelnok_biztos_lenni?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_29&utm_campaign=index is ír.

Egyébként, amit Orbán úm. előolvasói csinálnak, az teljesen bevett szokás, minden kormányfőnél működik ilyen sajtószemle munkacsoport.
Na, akkor most lehet irkálni gunyoros dolgokat Obaáról, meg Hollande-ról, Cameronról, Merkelről stb.
@Fabius: Nyugodj meg, ezt már a szocik is megtették. Nem kis pénzért alkalmaztak embereket/pártkatonákat erre a célra. Gyomorforgató mindkettő.
@Fabius:
De miért nem "ordít"ja ezt az ellenzék tág tüdővel?
Nagyon drága ára van ennek a népbutításnak(is).
Hagyják, hogy ez a felcsúti orangután kábítsa a jónépet:
"Párnáján ringat a fő-fő Varázsló-isten,
a Sátán s álmot ád, mely romlással marat,"
hogy stílszerű legyek.
Bartusnak sokszor és sok mindenben van igaza.
@Dr. jenőke (jenőke):
Miket meg nem tud az ember, mik nem vannak?!
Előolvasó, mosmegmá előkostoló is? Hová fog ez vezetni?
Lesz (vagy már van) olyan státusz is, amelyet úgy tölthet be negyvenkilencé a közmunkás, hogy állnia kell a sallerokat (+ kokikatt), a suliban rosszul teljesítő királycsemeték helyett?
Aztán jön még más is?

Ez az Andersen kurzus ragaszkodik a saját mesevilágába vetett hitéhez , a valóságot meg a törvény erejével (is) igyekszik ki/átmosni - akár visszamenőlegesen is - a szocialista kormányok által megvezetett választók emlékezetéből, bizonyos - se nat se orr, csak ócska szar duma van - asszonnyal.
Kétezer év múlva majd az akkori digitális annalesekben, a mostani garniturha értékelése a „Palacsintás király” címszó alatt lesz elérhető, ha így megy tovább.
Elnézést kérek Fésűs Évától a műve és a kormány közötti plasztikus hasonlatért, de adja magát a párhuzam.
Dínom-dánom ország uralkodója és udvartartása:

1:) Tóbiás király: I. és II. Viktor
2:) Éliás királyfi: Lázárlyánossch
3:) Derelye főszakács: Kusza Szem
4:) Derelyéné: Szemafor Gabriella
5:) Dagadó herceg: Kövér Vice de Házmester y Jász Ló
6:) Csöröge, a hűséges udvari bolond: Szjart’ Peter O Túll
7:) Ákom-bákom, udvari tudós: Navra-second hand-Pót Viktor
…a tejjesség igénye nékül.

Most meg azt olvasom, hogy a coccialisták megszűntették a forinthiteleket anno, ezért volt mindenki rákényszerítve a devizelt alapú eladósodásra éskülömbeis: gyurcsánybajnai!
Vajon ki mondhatta?
Na?
@a kormány embere: nem be sem engedik, hanem NEM AKAR odamenni, tetszik erteni? Bicajrol szerinted hogy szall le? :>>>
@Kara kán:

Korszakos felismerésedért Nobel díjat neked!
@akist:

Szűcs Erika 6 milláért monitorozta a sajtót 8 hónapig. Mráz Samu intézetei 30 milla per hónap áron teszik ugyanezt.

Mindkettő kidobott pénz, csak a nagyságrend más.
@Kara kán: igazad van, írhatott volna blogger az Orbán család 2.500.000.000,- Ft-os üzleti sikereiről, meg a grillcsirke kinézetű, nyugdíjvédő nőről, aki igancsak remekbe szabott és értékes ingatlanokkal gyarapodott az elmúlt időszakban, a 4.700.000 kódusbojtár magyar ember kárára.

Nyeeeehhhhh!
@bella _ciao:

Egyezzetek ki egy grilltyúkban:)
Kedveseim!
Nem érdemes laikus módon az ügyet felturbózni, mert jó előolvasóra szükség van és tevékenységét jól meg kell fizetni. Személyére azért esett - minden bizonnyal - a választás, mert felkészült/tapasztalt és megbízható munkatárs(alkalmatlanoknak és ellenségeknek nincs helyük az apparátusban).
Szintén nívós megoldásnak találom a minisztériumi Boldogságkutató Műhelyt (nem vicc!), ahol két igazhívő, fiatal nőnek biztosítottak lehetőséget kivételes felkészültségük hasznosítására, egyben a pályakezdés esetleges buktatóinak kivédésére.
@Kara kán:
„Na, akkor most lehet irkálni gunyoros dolgokat Obaáról, meg Hollande-ról, Cameronról, Merkelről stb.”
Mindenki irkáljon a saját szardarabjáról, ha úgy tetszik.
A fent említett urakról és hölgyről arrafelé is vannak nagyon szar vélemények, nekünk mit kellene hozzátenni? Van nekünk saját darab szarunk, mi azt méltatjuk. Nem Obama, nem Merkel, kicsi és büdös, de a miénk sajnos.
Ezért mi küldhetjük el a faszra, mert mi stafírungozzuk, szóval érted? Persze nem, hová is gondolok?
Amúgy megint okos és mélyenszántó gondolatokat hoztál ide, de minek?

Ha emez oldal jobban fizet, azt is kiszolgálod?
Elvmester…
@Knósszosz:
Jó, hogy szóba hoztad a közmunkásokat. Itt a törvény - éppen ezzel szórakoztatom magam.
Nem nagy baj, ha mások is megismerik, legalább tudják, hogy miről is beszélünk, és nem a sajtó értelmezi nekünk a közmunkások csodálatos világát.
Mint a mese.
Tudod, mondta az ifjú ara, én vagyok a te tündérkéd, királylányod, hát úgy is viselkedj velem. Az ifjú értette, és megmérgezte az almát.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100106.TV
Most olvastam el egy OKJ-s tanfolyam szóbeli vizsga tételsorát. Hát ezen besírtam. Burjánzó adminisztrációs előírásokról szól az egész, magyari módra.
Már értem, mi tart ezen 940 meg 1400 óráig.
Komolyan nem csoda, hogy itt tart ez az ország.
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2095.html#hu

Eszerint az összemérhető csehországban 1 millióval több foglalkoztatott van. Gyanítom, nem gőzmunkások a gyorsnaszádon. És nem is állnak csehül?
@Dr. jenőke (jenőke):
Szia!
Én egyáltalán nem vagyok egy jogász képzettségű valaki, sőt, sosem adnám a fejem arra, hogy ez irányban folytassak tanulmányokat ha újrakezdhetném.
De a linkelt törvényszöveg alapján én csak utána néznék, hogy közmunkás státuszban alkalmazott egyének lophatnak-e szart, polgármesteri utasításra? Erre utaló paragrafust nem találtam. De, ha mégis van benne, azt mi teszi lehetővé?
Az állaga, a szaga, vagy az „oszt’ jónapot” jelszó?

Vidám az élet Levédiában…
A nyomi kis Kánkános csávót láttam imént? :))
Istenkém, ilyenkor mindig megnyugszom, hogy van az a segg, amit még őkelme nem nyalt fényesre, biztos a jövője...
Komolyan hiányzott, ahogy elnézem ebben a tempóban SSteffyke bogaram is előmászik a kis tetves kuckójából.
@Husz_János_Puszita: Ismerősöm felkérésre könyvet írt műszaki rajz témában. Az elbíráláskor többször is visszadobta a kijelölt szakmai lektor, hogy dolgozza át, mert nem az a cél, hogy a jelölt gyakorlati ismereteket szerezzen(sic!). A másik gond pedig, hogy nem voltak ellenőrző kérdések a fejezetek végén. Elátkozta és soha többé nem vállal ilyen cégeknek melót, noha nem az első könyve volt.
Gyanítom, a tiéd is ilyesmi.
Érdekelne, hogy lehet-e I. Piktornak udvari előkostolója is?
Mert seggnyaloncai, ilyen Kánkános csávó féle kis szervilis nullák vannak dögivel, akik meleg szarig benyalnak, 2 forintért, az stimm.
Milyen elbaszott egy ország vagyunk, amikor azt hallom, hogy a kórházakban alig vannak légkondik.
www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/a-korhazak-is-probalnak-vedekezni-a-hoseg-ellen-508631

Eközben a falábú focisták öltözői, edzőtermei faszig légkondizva -ismerős gyereke focizik, olyanok a körülmények, mint a legmenőbb szállodákban, dől a pénz bele.
ÍGY IS VAN!
MERT MEGÉRDEMELJÜK!
@1kivancsi:
Dedós stílusban kellett volna fogalmaznia, hogy a nagyfőnöke is megértse... Nézd, vannak emberek, akikhez le kell alacsonyodni! Ilyen ez a Kánkános csávó, vagy ilyen volt SSteffyke drágaságom is, amíg az irigység és a seggnyalás idehajtotta napi rendszerességgel.
A T-Com szerelőinek egy részével vagyok így a napi kommunikációban. Nem igazán lehet egy párral normálisan beszélni (tisztelet a kivételnek), mert hiába próbálsz szakmázni velük, néz rád és éppen csak nem böfög.
Akkor nyelek egyet, és így folytatom: "na bazdmeg, viszont ha ezt a ku.va kábel, nem arra viszed, hanem hagyod a fas.ba és abba kiba..ott ku.va másik elba..ott részbe ...."
Egyből vigyorog és bólogat, hogy érti! Én vagyok a marha, hogy nem találom egyből meg a hangot... :)
@akist: Vajon miért jut eszembe a lop-csal-hazudik fogalomhármas a politikusokról és nem a tisztességes-művelt-intelligens?
@Kara kán: A sajtószemle általában a napilapokat, hetilapokat és az internetes sajtót takarja, nem könyveket.
@Orica Középföldi: malac helyett tekintetes nervezeto szupermindenterto forradalmar :>
@Online Távmunkás:
Kánkános csávót nem kell túlértékelni, örülj, hogy nem a sajttal hozta kapcsolatba!
@Knósszosz:
Picit korrigálom, azt amit írtál. A jogász nem születik, én sem akartam az lenni, eredetileg más a szakmám, és az sem volt a legrosszabb.
Viszont a jogász, mint olyan - hidd el nekem, mert gyakorlatból mondom - mesterségesen elködösített foglalkozás gyakorlása. Tehát: mesterségesen.
Senki nem képes minden jogágat (polgári, büntető, közigazgatási, adó, stb, és alsóbb rendben: válási, közlekedési, építési stb. helyt állni, de az ügyvédek többsége mégis mindent vállal.
Valódi sztár, mint ügyvéd, csak egy-egy jogágon belül lehet valaki, például Magyar György, vagy Bárándy Péter és még néhány kevés.
Ki emlékezik ma már Orosz Balázsra? A maga területén a legjobb volt.
Én is csak a jog egy szeletével foglalkozom - kizárólag. A többivel pedig csak annyiban, amennyiben kapcsolódik.
Egyébként a sör fontos dolog. Nem felejtettem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kórház...
Öregem megint a Honvédnak nevezett állami súlyponti, nagysúlyponti állami, Dr. Eut Anáziáról elnevezett intézményményben igyekszik túlélni a "gondoskodást", amit nyújt neki a zállami egészségügy.

Szarom le kinek nem teccik, arrafelé az van, hogy a belgyógyászaton az egyetemi tanár úr, 200 € ösztönző után sem találja, mi a lófaszért kínlódik az öreg olyan fájdalmakkal, amikkel.
Csodás dolgokon van túl (kolonoszkópia-és egyéb szívderítő nyalánkságok), és senkise tuggya...
Az előolvasóknak mondom itt: akinek olvasnak, az élje ezeket a kínokat át!! Szarházi mocsok.

Felvilágosodás gyött ma a tanár úr fejébe: köll hasi ultrahang! Meg is lesz, majd októberben, meraznemúgyvan, hogy csak aggyuramisten lőszert a szalonkavadászatho'.
Megint 100 € és láss csodát, holnap lesz ultrahang.
Varrj erre gombot!
Én meg zippzárt a hullazsákjára annak a senkiházinak, aki ennek ellenére azt rikácsolja, hogytutifaszaittminden.
@Dr. jenőke (jenőke):
:) Na, azért!
Staropramen!
Könnyebb sörnek meg ott Penny-ben a Steininger. Meglepően kellemes, nem olyan híg fos, mint egy csomó más mostanság, hogy felvizezték őket. :(
@Knósszosz:
Hiába no, fociznia kéne az öregednek, hidd el, gördülékenyebb lenne a dolog. :)
Most fogászatokon van pár doki, meg dokinéni, akikkel lelkesen... iszunk... :D
Nem ám, evezünk is!
@Dr. jenőke (jenőke):
Értem és semmi bajom a jogtudósokkal. Csak azt akartam mondani, hogy nekem száraz, nem tudnám mívelni.
Ezért nézek fel az olyan emberekre, akik ebben a dzsungelben eligazodnak.

Szóval, részemről nincsenek ellenérzéseim a szakmát/hivatást művelőkkel szemben, pusztán arra akartam utalni, hogy ez a tudomány az én fejembe nehezen verhető bele.
Érted te, nem gondolom, hogy további magyarázat szükséges.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
NEM SZERETI a focit, azt meg utálja, aki ma megtestesíti a nemzeti kocsányos tölgy lábú bajnokságot egy személyben.

Evezzé, az nagyon kellemes lehet, csak kissé meleg van hozzá.
Persze ha "véletlenül" beleborulsz egy asszisztens nénivel a Dunába, akit szigorúan életmentés célzattyábúl szájból-szájba lélegeztetéssel kell megmentened, az ad valami pluszt a ladikozásho', tán..?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
És éppen Tellér Gyulát felejtették ki véletlenül a fideszhez igazolt volt szdsz-esek felsorolásából?
@Knósszosz:
Ebben a retek melegben, ami mostanság volt, ki van csukva, hogy ki menjek... Amúgy te teljesen félreértesz, NEM VAGYOK ÉN OLYAN!!
Különben sem borultam be (meg) még. :D
@borzzz:
Nekem a gyűlölködők szó tetszett legjobban tőle. Még szerencse, hogy a jobbik nem OLYAN! KOMOLYAN! :)
@bella _ciao:

nem megy az autóeladás?

brühüyyy
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

2500000000HUF = cca. 800000EUR

egy közepes mérnök egy évi netto bevétele svajcban?

brühüyyy

és ezeknek egy egész országot kell kifosztani érte?

mennyit ér ez az ország?
@bella _ciao:
a szijjártó ki is az?

és milyen amer9ikai cég? kotonautomata? gyufaautomata?

brühüyyy
@Knósszosz:
Mégis válaszolok. Az igaz, hogy a jog nem az igazságérzet esszenciája, (fogalmilag nem azonos az igazság és a jog) de - és hidd el - nem tudhatod, hogy te mit tennél, ha ... (ezt nyitva hagyom)
Mondom, ködösítés. Nagyapámnak még jussa volt a földhöz (1900-as évek eleje), ma pályázzál, de feledésbe merítették a summás szó jelentését is. (nos, hová is lett Károlyi?)
A jus-> latin szó, jelentése maga a jog.
Más volt az a világ, amire a mostani képzelt urak vágynak. Baromi csalódások várnak ránk, ha ez marad. De rájuk is.
Gyerekkoromban volt alkalmam az Új Idők több évfolyamát olvasgatni, ma is birtokomban van az 1937 és 38 évi kalendárium, és abban Lenin, ha nem is követendő példa , de a top-lista tagja volt, mint a jövő embere és Horthy kortársa.
A magam részéről előre szeretnék haladni.
Elegem volt a már letudott dolgok újra élesztéséből, a történelem nem töltött-káposzta, amely annál jobb, minél többet melegítik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az összes bérkölcségük 500000HUF/hónap mind közmunkás és retket vakarnak a tanácsnokok sarkáról

brühüyyy
@Knósszosz:
A legfontosabb! Nem száraz a jog. Izgalmas, és érdekes. (nem minden ügy, ez igaz)
@rodeo36:
Kecske helyett adják az araboknak! Essetudni... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mi bajod a zeszdéesszel?

már nem létedzik

te is csontvázakat keresgélsz ahelyett, hogy megtalálnád a zorbánt és a simlicskát amint kilopja a szömödet

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Visszavettem, na.
Amúgy, mielőtt a Diagórasz reptéren landoltál, milyen volt Rodosz város felülről?
Követtelek a radaron, északkeletről süllyedtél, aztán jobbfordulóval beúsztál a város fölé(picit), majd enyhe balos, landing gear down és ott is voltál.

Akkor nagyon utáltalak, de örültem, hogy épségben maradt a gép.
Mesélhetnél bővebben b+, egy mediterrán buzinak, ám!

A zutadat az 320-as vassal rögzítettem, ha érdekel elküldöm.
(nem ma, most nem keresgélem)
@Dr. jenőke (jenőke):
Majd felelevenítik a NAPSZÁMOS szót. Hamar megtanulja a magyar paraszt, hogy mehet napszámba a narancsbolsi földesurak földjére, amit nemrég még magának művelt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
sohasem

egy "ő" val többet sírtál!!!

elolvasom de nem mindent ami belekerűl delinkvensei válogattyák kiket igen kiket nem

brühüyyy
@Knósszosz:
Leskelődő! :)
Jó volt. Fűzd meg a nyomi vérnyulat, hogy hozzon majd rodoszi Magnus sört - mármint nekünk! :D
Van mocsok sok képem, de ki kéne válogatnom...
Falirakin voltunk, a kikötő mellett, szemben volt egy kis görög templomocska a kikötő bejáratánál. Fehér falak, kék tető. Majd minden este valami felhajtás volt ott.
Ez volt a kilátás a strandról.
hu.zooverresources.com/images/E49964L2B66964D0W400H299/Faliraki.jpg

Ez meg a folytatás, kb. 200 méterre tőlünk.
www.rhodesminibustours.gr/images/detailed/0/FALIRAKI_BEACH.jpg

Ez meg a kikötő melletti öblöcske.
www.fotomusica.net/xturquia/faliraki.jpg

Na, mentem aludni, mielőtt kiakadsz, te majom! :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Na, ez az első probléma. Nincs magyar paraszt.
Van és volt kaláka, de magyar paraszt nincs.
A sz eredeti értelmében nincs, és nem is lesz.
A parasztok tudása ma már nem létezik, mint forgalomképes dolog, mivel a Fidesz megteremtette a családi gazdálkodót.
Ez egy belső ellentmondás a rendszerben, amit az őstermelők csak érzékletesebbé tesznek - eddig nem értékelt sokaságukkal. Közel egy milliónyian vannak.
Na, egy képen még az apartmant is megtaláltam.

img.utazas-ajanlat.hu/gorogorszag/rodosz/faliraki/voula-apartmanhaz-elofoglalasi-akcio-0.jpg

Jobb szélről, 1 em., második, a törölközős erkély mellett.

A strand kb. 200-250 méter innen. Csendes, nyugis környék.
@Dr. jenőke (jenőke):
Igazad van. Rengeteg probléma van előre kódolva...
@Dr. jenőke (jenőke):
Az előző hozzászólásodra és erre is:
Bizonyosan nem száraz a jog azok szemszögéből akik művelik, ráadásul azokéból meg pláne nem, akik nem csak pénzkereseti forrást látnak benne.

Mondom: semmi bajom a jogászokkal, ügyvédekkel, tisztelem a hivatásukat.
Tudod, ez olyasféle dolog, hogy egy orvos is lehet becstelen szemétláda, aki akkor írja alá a sürgősségi CT-MR, ne adj isten egy szar ultrahang vizsgálatod papírját, ha megfelelő honoráriumot kap a zsebébe.

A paraszolvencia legalizálását, a most regnáló szemétláda hatalom hajtotta végre, elismerve evvel, hogy nagy ívben szarik az egészségügyben kívánatos tisztességes bérek kifizetésére. Most éppen erről rikácsolnak a szakma felkent seggnyalói, hogymápedig de!
Mi megkaptuk a kormánytól.

A konkrét számokat és az egyéb következményeket persze nem részletezik, meg azt sem, hogy mindezen sikerek ellenére a végzős egyetemisták döntő többsége elmegy innen a francba karriert építeni.
Valószínűsíthetőleg az igazságszolgáltatás is egy nagy rakás szar ebből a szempontból nézve, de azt mi nem fogjuk megtudni mi a valóság.

A titkosítás csodafegyver.
Minél szennyesebb az ügy, annál hosszabb időre altatják.
Mint most magamat, jó éjt neked (is)!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Öntsd az egészet bele a Mammutba, vagy valamelyik ilyesmibe és lökd!
Cizellálni nem köll, megeszem natúrba!!

Zaluggyá jó!!!
@Knósszosz:
Nem vonakodva mondom: igazad van, de miben?
Helyetted mondom majdnem mindenben.
Azonban a probléma megoldása a mi dolgunk, akár van közünk a joghoz, akár nincs. Éppen ezért nevezzük igazságérzetnek.
Például a K&H kulcsár ügye. Felejtsük el? Miért kapott (az egyébként nekem nem szimpatikus) Zuschlag annyit, amennyit, de Dajcs Tompa tanú sem volt? Cigányokra vadászók ma-holnap szabadlábon védekezhetnek...Nem folytatom..
De - mentségemre - nem is erről írtam, viszont írhattam volna.
@jaegtoer: A takarékok és a trafikok mellett kevés nyilvánosságot kapott, hogy a szemétszállítást is államosították: ezentúl magáncéggel nem szerződhetnek az önkorik, csak olyan cégekkel, amelyekben minimum 51% az állami/önkormányzati tulajdon. A magánvállalkozó vagy eladja, átadja a vállalkozását az önkormányzatnak (ha az igényt tart rá), vagy bedobja a törölközőt.
Mivel ezt is gyorsított eljárásban zavarták le, előre számítanak az "átállási nehézségekre", erre találták ki a kényszer kijelölést.
@borzzz: mi az a kényszerkijelölés? kit kényszerítenek? azt akitől el akarják venni az üzletét? ha valaki bedobja a törülközőt és levonúl, elviszi az összes hacacárét ami az övé és utána a zözönvíz? arra sem lehet kényszeríteni, hogy áron alúl elaggya nekik a bármit, nem eladó basszák meg a tudományukat

példáúl a régi trafikosok helyében, amikor kiderűlt mit csinálnak azonnal bezártam volna lesz ami lesz és ha másképpen nem megy felgyújtom a trafikot vagy elszállítom ismeretlen helyre az árukészletet hagyva nekik 3 hónapot ellátatlansággal
még mindíg megoldva

a dohányosok...meg dögöljenek meg úgyis egy halálraítált banda minek füstölnek hazugság az egész szenvedélybetegség egyik percről a másikra le lehet állni minden sérelem nélkűl a többi hisztéria

brühüyyy
@Fabius:
a vincenten sokkal nagyobb, csak hogy tudd, ugyanaz jobban láccik és a tréfa meg huncutság meg herce hurca sokkal jobb, sokan sokat dolgoztak egy fasza avatarért te meg elsinkófálod, nézz utána mittucc csinyányi...a gyíkot is kirakhatnád sokkal többször, lilában, kékben és hupipirosban a témától függően, ezt javaslom és nem kérek érte kopirájtot sem

olyan vagy így mint egy notebook csak betűcsüng betű hátán

brühüyyy

kaval kád amiben meg is lehetne fürdeni csak elég jó sampón kell bele a vízibe
@borzzz:

Köszönöm. értem.

Csak érdekes, hogy az önkormányzat nem foglalkozott egyik fontos alapfeladatával, (nevezetesen a közszolgáltatás biztosításával) hogy a "váltás" zökkenőmentesen történjen. képesek kockáztatni a lakosság egészségét, mert majd központilag "kijelölnek" valakit, ha nem úgy "alakulnak" a dolgok...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ez valami eszméletlenül PROFESSZORI-szintüen gyönyörü,, ahogy át tudod adni amit te látsz.
Köszönöm az élményt!
@Husz_János_Puszita: "Most olvastam el egy OKJ-s tanfolyam szóbeli vizsga tételsorát.Hát ezen besírtam".... hát én is, különösen, ha hozzáteszem, hogy a 10 év alatt összegyüjtött l9 géptipusra /földmunkagépek,daruk, fúrógépek/ szóló jogositvány 2015-től nem érvényes, ha nincs OKJ-s bizonyítványod
@Husz_János_Puszita: Mostanában nem olvastam ilyeneket. Annak idején viszont nagy élmény volt a tanárt megtanítani az informatikára egy informatikai tanfolyamon :-)

Pár éve olvastam egy biológia tételsot és javítókulcsát. Azon sikítottam fel többször. A kérdések egy része elvi hibás volt. A javítókulcs pedig több esetben egyhén szólva is vitatható.
@GeoCracker:
@KÁTÉó53éúétr6:

Én azon akadtam ki, már az iskolában is a bürokratikus előírásokra mennek el a diákok és a tanárok energiái. Iszonyat erőforrás ( és pénz ) pazarlás.
Gondoltam, átképzem magam, mielőtt kimegyek, de erre egyetlen percet nem pazarlok az időmből. Körberöhögnek a "tudásommal" odakint. A gyakorlat szerzés miatt gondoltam, más úgysem nem számít. Majd megoldom máshogy, beiratkozom kint suliba vagy valami.

Van már munkád Geo?
@Husz_János_Puszita: köszi, de nincs. Állásom. Ma is nemet mondtak. A k&h, mert informatikához gyakorlatilag kózgázas teszt a limit. Vagy az 53 évem. Azt hiszem szép csendben befejezem a meddő küzdelmeket. Van egy szint ami alá vagy nem megyek, vagy nagyon,alá megyek, és kimegyek lakni is az utcára.
Azt még nem próbáltam :-)
Azért, ha nekem vki anno azt mondja, h. 4 szakmával,egyetemi doktorival,és vagy 5-6 diplomával ez lesz a megoldás, szemközt köpöm.
viszont, mivel a két fiam felnőt, végül is egyre mindegyebb
@GeoCracker:

Sokat gondolkodtam már rajta, de akárhogy osztok-szorzok, nem a mi hibánk Geo, hogy ez az ország nem becsüli meg a tudást, teljesítményt. Az 50+ fóbia is magyar sajátosság. Múltkor olvastam európai felmérést, megnyugodtam hogy nem csak képzelődöm.
@Husz_János_Puszita:
A magam részéről alig hiszem, hogy a négy szakma és papírjainak megszerzésével hibásnak kiáltsam ki magam. Ugyanakkor mégis. Inkább angolul kellett volna megtanulni a doktori helyett jobban. S elmenni a fészkes fenébe.
Mára már csak az egyéb fenék maradnak sokaknak azt hiszem.

Tudod, holnap temetik Bendegúzt az Indul a bakterházból.
Talán sosem tudjuk meg, hogy mi volt az utsó csepp, amiért meghurkolta a kötelet.
@GeoCracker:

Angolul tanulni még mindig nem késő.
Bocs, nem akarok kéretlen tanácsokat osztogatni.
Bendegúz rossz megoldást választott, akármi volt is a gondja. Azt mondják, diliházba nem a nagy élettragédiák miatt kerül az ember, hanem egy elszakadt cipőfűző miatt.
@Husz_János_Puszita: A tanácsokkal semmi gond. Egyébként van a cipőfűzőben valami. A nagy tragédiák alatti nyomás megoldásra kényszerít. Általában.
Rodeo, kérded: "mi az a kényszerkijelölés? kit kényszerítenek? azt akitől el akarják venni az üzletét? ha valaki bedobja a törülközőt és levonúl, elviszi az összes hacacárét ami az övé és utána a zözönvíz? arra sem lehet kényszeríteni, hogy áron alúl elaggya nekik a bármit"
A fennmaradók közül jelölnek ki valakit, nyilván, mert azt, aki meg akarja tartani a munkáját, még lehet kényszeríteni. Nem kell helyi vállalkozónak lennie.
Értem az indulatodat, de szvsz egy vállalkozónak, aki erre építette a családi ewgzisztenciáját, nem ilyen egyszerű... sokan választhatják, hogy rosszabb feltételekkel, kizsákmányolva dolgoznak tovább, amíg lehet.
(rémlik, hogy a MNarancsban, olvastam erről egy elég alapos cikket, ami egyelőre online nem elérhető, de ígérem, hogy figyelek, és belinkelem neked, amint az lesz)
@jaegtoer: Küldöm az ígért linket arról, hogy mi is történt a szemétszállítás "megvédése" ügyében:
magyarnarancs.hu/belpol/allamositjak-a-lakossagi-hulladekszallitast-85683
@borzzz:

köszönöm, tanulságos.
süti beállítások módosítása