Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.27. 04:06 Fabius

Gigantikus és Borzalmas Összeesküvés Orbán Ellen!

Címkék: hírműsor mno story4 médiahiszti

TE SZENT ATYA ÚR ISTEN! Mi folyik itt Gyöngyösön??!! és oszkópéter a vízerbe mitkeres??!!

A zapokalipszis lovasainak patacsattogása veri fel a nercsöndet, 'sztán csőstül gyün a borz alom!!! ÉdesJézus segíjjél de mostazonnal, mert atyafiaink helyből megdöntik a szemforgatva rémhírkeltés világrekordját. 

Nem hallod, baszki, JÖN-JÖN-JÖN, hírműsort indít a sztorinégy!! 

Összeesküvés, ármány, bajnaigárda és gyurcsány, kézzel belezik a rezsidémont! Édes Viktor éppen ledobja a fürdőköpenyt ezek meg rémüldözés helyett luxusétteremben azon röhögnek, hogy éhes volt és egyben lenyelte a smukkandort! 

orbán strand.jpg

Mert ez lesz, most mondom! Mert ezek ilyenek, de a Dirk Gerkens meg a Sanoma az még ilyenebb! Csak a rossz, csak a fikagyurma győzelmi jelentés helyett, meg a bojkott, az lesz. Mert az lesz, akárki meglássa!!!

Médiamogulgecik. 

Teccikkénetni, na, nyilván a drága főnök úr meg a Simicskanyerges összeFonyódás az nem az, csak a többi az. Ők mind! De a bárdosandrás az különösen veszélyes lesz a hírműsorával, amiben majd összemossa Jolán Angéla mellműtéttyit a Matolcsy jegybankelnök és grafikusművész úr logórajzolásával. Hiába terelnek mindenféle Kreatívék, hogy mink ennyi közpénzért még a seggnyaláshoz is hülyék vagyunk, tudjuk mink, hogy mi a stájsz. Nem hagyjuk magunkat elterelni és megtéveszteni! Átlátunk az ellenzéki médiamogul szitán!

VESZÉLYBEN A HAZA! 

Most írhatom át a címet amiben azt írtam, Magyarország kiheverte a baloldal bukását, mert támadnak a médiazombik. Kurvaélet! 

 

731 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr505427870

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Házibuli Attilával Tusványoson 2013.07.27. 11:08:53

Kit érdekel Orbán Viktor beszéde Tusványoson, amikor a 2014-es választások ellenzéki miniszterelnök jelöltje énekli kedvenc slágereinket? Házibuli Attilával a kárpát medencei ingoványból csak itt, az Elvarázsolt Kastélyban! Miután Palcsó Tomi beel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És a sütemény a hab alatt: Bárdos András sárga, vagy milyen barack Obamával egyezkedik, hogy legyen a szóvivője ! ! !
Így megy tovább, nem össze ér, hanem túlérik a talpa.
Hosszan nézegettem a szövegben fellelhető életképet.
Megfejtettem: széttárt kezek köpenyt (nem köpenyt) tartanak, amely láthatatlan, és vörös Rébék, nem, nem Rébék, hanem superman útra kell, ez sem jó így - nem kell senkinek, hanem elstartol mint álmos Sólyom, ez sem így, mert az még csak terv, hanem turul.
Nincs mese!
FEL KELL SZÁMOLNI AZ ÉTTERMEKET!
borvirágos jóreggelt minden Pápa-drukkernek!
szóval a mandin volt ebből cikk (besírtam konkrétan, mondom ez meg mi?), az akkori véleményem fenntartom:

1. ez egy szupertitkos megbeszélés volt, amolyan bildenberges. aham.
de az mno (és csak az mno) tud mindent, még azt is, hogy szó szerint mi hangzott el. hogy összeesküvés. hogy hatalom. igen. a story4 országosan piacvezető, többmilliós nézettségű hírcsatornán, igen.

2. az mno mindenkinek az előéletét ismeri, óvodás korig, ha véletlenül egy szocival fogott kezet, akkor azt is félkövér betűvel szedik ki. ugyanezeket a szocialista/kommunista kutakodásokat, ha fideszes/kdnp-s, akkor az utánanézés elmarad.

3. már sokadik alkalommal történik meg, hogy az mno olyan szövegeket közöl le, ahol a megjelenteken kívül sajtó nem volt, és mégis, időnként szó szerint közlik, az illető mit mondott. kérdésem: titkosszolgálatokat bevetették?

4. már sokadik alkalommal történik meg, hogy az mno olyan tényeket közöl személyekről, amik jó esetben az NBH (most asszem AH) irattárában porosodnak - vagy az MSZMP beszervezési iratai között. kérdésem: honnan tud az mno ilyeneket?

és amit akkor nem írtam meg:
5. miért név nélkül jelenik meg a cikk, me gacikk?
Viccen kívül: a fidesz legnagyobb esélye a mélyhülyeségben tartott nép, akik szisztematikusan el vannak zárva a tényektől, és főleg azok magyarázatától, mivel az átlagember képtelen azokat maga értelmezni.
Ehelyett amolyan Szabad Nép stílusban öntik rájuk a "Magyarország jobban teljesít (Észak-Koreánál) és a "szabadságharc" (a józan észtől) valamint a kapitalizmus bukásra áll (bebebe) szövegeket. Amivel szemben áll a szánalmasan vékonyka ellenzéki sajtó, aminek a megszámolásához nem kell elővenni a második kezemet, valamint az egyetlen "ellenzéki" tv akiknek a tökét a Hitgyülin keresztül egészen szorosan fogják (Olgácska is a műtéte alatt némi agymosáson áteshetett, elég szerbilisen kérdezget mostanában)
Ezért teljesen érthető a hiszti, ha egy tőkeereje miatt viszonylag független, a híreket bulvárral megkenve fogyaszthatóvá tevő fórum veszélye akárcsak felmerül!
Ahogy a mondás tartja Ne lopj (és ne tájékoztass a tényekről) mert a qurmány nem tűri s konkurenciát!
@kekex:
igen, én is tudom, hogy "szervilisen" csak mellé ment.
ja, a tegnapi 1:1 után lehet tippelni, milyen adókat fognak kivetni Pápára.
""Több úszodavezetővel találkoztam ez elmúlt fél évben, mint miniszterelnökkel" – tette hozzá a magyar pályázatot támogató munkájáról Orbán."
Figyelembe véve azt, hogy azok a miniszterelnökök, akik még szóba állnak orbánnal, nem léphetnek európa légterébe sem, el kelle ezen gondolkodnia, hogy miért van ez így...

(különben az Úszodavezető helyesen uszodavezető, de mindegy)
Azonnali szabadságharcos békemenettel védjük meg védelmezőinket és mentsük meg megmentőinket!
@a kormány embere: Vagy legalábbis államosítani, majd odaadni jó fideszes elvtársaknak, akik nem engednek meg ilyen skandalumot.
@Secnir:
:)Oszt ez a szerencsétlen, surmó parasztja még dicsekszik is vele!
Mert ha úszómester lenne - amire a képességei feljogosítanák - akkor stimm, de állítólag politikus a parasztja...
Tök beteg Piktorunk és napi szinten ki is nyilatkozza.
@kekex: Uhgyanmár... szarbilisent is írhattál volna. Az is nagyjából lefedné a lényeget:-)
Engem csak az érdekel, hogy mi lesz, a fociba ölt milliárdokkal azután, hogy az agyondédelgetett ocicsapatok (Videoton, Eto, Kispest, a negyedikre már nem emlékszem) egy hónap alatt kiestek az európai kupamérkőzésekből. Volt egy vezető, titokban lehet, hogy a Bonsai Duce a nagy csodálója volt, akinél ilyen nem fordulhatott elő, mert a vesztes csapatainak tagjai nagyon gyorsan eltűntek különböző táborok mélyén. Sőt a játékosok megleckéztetésében még a paranoiás vezető meglehetősen skizofrén fia is részt vett. Jó lenne ha a kedves vezető ennek fényében folytatná a foci támogatását és a stadionok építését, mert ennyi pénzt még senki nem ölt bele értelmetlen műemlékek építésébe.
Azért a Szanyi nem piskóta, és a nyelvújítási leleménye is figyelemre méltó:
a kormány "sajátos, 21. századi hungarogestapóként akarja működtetni az ügyészséget, aminek az a lényege, hogy aki pofázni mer a disznóságaikról, az az ügyészségen találja magát".
profitline.hu/hircentrum/hir/293345/A-kormany-mar-bevezette-a-luxusafat
Bárdos András és az oknyomozó hírműsor. Na ezen képtelen vagyok túltenni magam:)))))

Még nem felejtettem el OV-vel készült borzalmas műsorát. Szerintem Obersovszky azon tanult, és messze jobban csinálja.
@Secnir: Ja, és intézett egy FINA alelnökséget is Gyárfásnak.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Hogyan mondhatsz ilyent...A foci óriási siker, fillérekben van csak - az ilyen renitens dumáért, hogy kritizálni mered a Szeretett Vezető hobbiját,kultúrországokban elvisznek! :)
Amúgy, meg azért vannak kiakadva, mert hírműsort indítanak Baló, Bakos M. Kiss és mások? Fogyasztható hírműsort kívánnak készíteni?

Mert szerintem is csányi jó tette, hogy a kereskedelmi csatornákon keresztül (RTL, TV2, ATV) adott interjút, ezeket ugyanis jóval többen nézik, mint a királyi adásokat.
"Szabadon értelmezett hírekkel operáló hírműsort indít augusztus 20-án a Story4. A csatornát birtokló médiakonzorcium, a Sanoma Media Budapest azonban vélhetően riportnak álcázott kormányellenes műsorokat sugároz majd."

Ejnye no... de vajon honnan vették (Libajnai!!!) az ötletet (gyúúúúrcsányiahibás!!!)? Merthogy az egész (Imperialista szabotázs a munkás-paraszt kormány ellen!!!) rohadtul ismerős (Nokiásdoboz!)...valahonnan...

Mondjuk, a "hírek szerint" ez legalább nem közpénzből fog menni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Már maga az kormányellenes, ha valós hírekről tájékoztatják a T. Publikumot! Ezt egy rendes diktatúra sem szeresse!
Most nem értem, hogy konkrétan mi a baj az új hírműsorral? Ja, hogy nem biztos, hogy jobboldali lesz? Kibírják.Ott van a HírTv, EchoTV, M1, M2 nézzék azt. Ez az állandó összeesküvés emlegetése lesz a vesztük, mert ha egyszer tényleg összeesküdnek ellenük észre sem veszik.
Én a Cöf helyében írnék a Nemzeti Média Hatóságnak és kivetetném a Story4-et a csatorna kínálatból.
Itt az ideje, hogy az ellenzék találjon magának média megjelenést. Remélem, jól tudja a NER online.
@kekex:

Hát még ha azokat a híreket szabadon is értelmezik! Érted: "Szabadon", és "Értelmezik"! Ez lázadás, ez felforgatás!

Na és az ellenzéknek médiafelületet adni, hát egyszerűen nem kapok levegőt. Elképesztő, milyen országban élünk. Hogy valaki vegyen egy tévét, és abban beszélhessen pl a Libajnai, na ne!

ERŐSEBB MÉDIATÖRVÉNYT!!! (Komment a Mandinerről)

(Megj: azért az több mint vicces, hogy a Nemzetnél olyan szinten őrölte fel a szellemi immunrendszert a folyamatos triggerhappy, hogy mára jól láthatóan egyszerűen észre sem veszik, mit írnak le.)
@V-PORT: "Én a Cöf helyében írnék a Nemzeti Média Hatóságnak és kivetetném a Story4-et a csatorna kínálatból."

Komoly pénzeket tennék rá, hogy már elkezdtek tapogatózni a különféle kábelszolgáltatók felé...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hidd el, észreveszik.:)
Viszont a fizetett khmm... megélhetésiek, mint pl. a Mandiner csapata, mégis, milyen szellemiséget ápolgasson?
Hát azért kurvultak ők el - nem kevés pénzért - hogy majd szabad vélemény nyilvánítás legyen?
Ne csacsiskodj má!
Világrekorder hülye szegény,nem volt még olyan mókus a történelemben aki 100%-osan szarta volna pofán saját korábbi önmagát.Retteg is hogy mindenki tudomására jut a dolog,gyermekei kiröhögik ha be akar szólni nekik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mert azért Béláim az Úrban, az ugye csak egy telefon... Apró kis szívesség, meglepetésért.
"Egy 2010-ben indított ásatás eredményeinek nyomán a szakemberek bizonyságot szereztek arról, hogy az északnyugat-kínai Kanszu tartományban, a Hejho folyó nyugati partján már 4100-3600 évvel korábban is éltek emberek, akik növénytermesztéssel foglalkoztak és rezet olvasztottak."
hvg.hu/vilag/20130726_Osi_civilizacio_nyomaira_bukkantak_a_Sely

Kanszu?
Hejho?
Rezet olvasztottak?

:)))

Rákérdezhetek? :D
@toportyánzsóti:
Öööö... ebben az országban akad pár ilyen... Komcsizó komcsik, komcsiknak beszóló főkomcsi, párttitkár, KISZ titkár, komcsi spicli,aki "gazdasági szakember" meg hasonlók...
+ pár millió IQ gyenge birka, akik még tapsolnak is nekik! Kádár népe ez...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szerintem is. Szóval nem az enyém az ötlet. :) A Cöf ritka ..... emberekből áll. Ide nem írok semmit, mert még engem is feljelentenek, mint a Szolidaritást. Ezek az emberek a kommunizmusban is csak feljelentettek.
Ha igaz a hír, - és már hogyne lenne igaz :) - akkor remélem, a Story4 felfejleszti a műsorvezető csapatát. Van elég szabadúszó jó újságíró.
Aha!! Mindig is gyanús volt az az étterem. a pincér sunyi pillantása is elárulta hogy a konyhában főzik az összeesküvést. Szerencsére a Magyar Nemzet leleplezte őket.
@V-PORT: a Duna tévéket kihagytad.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Kíváncsi vagyok, a "Hey ho" (Let's go!) folyó partján, vajon milyen növényt termesztettek... :DDD
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
orbánról lassan brezsnyev jut eszembe, akinek a mellén minden kitüntetés megvolt már, olyan überfasza volt, csak egy hiányzott, ami nem lehetett az övé - a Hős Anya. de tényleg, orbán mindenhez ért, mindent megold, egy Ultimate Hero. nem is értem, miért nem írtak még belőle képeskönyvet, vagy adnák oda a Marvellnek a megfilmesítés jogát, tökéletesen passzolna a Farkas-Pókember-Batman-Vasember szériába.
Na nézzük mivel lepnek meg minket ma reggel.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: igen:)

"Réz- és bronzkor
Európa déli részén a 3. évezred első felében kezdődött a réz, ill. bronz használata. Nálunk csak a 3. évezred végén, illetve a 2. évezred elején. A fémművesség létrejötte a művészet minden területén éreztette hatását. Egyre jelentősebb lett a különbség és a Égeikum és a peremterületek között."
@Csumpitáz Béla:

Igaz, igaz:)))
Látod milyen egyformák nekem?
És még micsoda összeesküvések lesznek a választásokig. Mindegyik liberális lesz, baloldali, Magyarország eredményeit akarja elvenni, Orbánt akarja lejáratni, és mindegyik Bajnaitól indul. Ugyan az az Mno, aki Bajnait tehetségtelensége miatt nevetségessé teszi, nyakába var egy világméretű összeesküvést. Legyünk már egy kicsit következetesek Ner társaim!
CÖF-Abszolút civil módra működünk
@V-PORT: ajajaj, és semmi amit mondsz. El is akarták rabolni a miniszterelnök urat. álruhás Cöfösként. De szerencsére a kormány bevetette a fürdőköppeny-felsőtest trükköt.
@Penivaldes: Milyen egy álruhás Cöf-ös? Bencsiknek és Patakynak öltöznek? :)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Fű volt az, sárkányfű!
Vagy uborka, hisz az uborkafa legendás.
@Secnir:
Mert az általad írt sorozatba nem illeszkedik a Szarember... Márpedig Piktorunk amihez hozzányúl, az szarrá válik.
MINDJÁRT BESZÉL ORBÁN TUSNÁDFÜRDÖN (9.30)!!!!
Én is szívesen nézném, de már ettem, szóval nem tudom. De merem remélni, hogy TI nézitek!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: negatív hős is kell.
A Gyík, Dr Octopus, Zöld Manó, Homokember, Morlun, Kétarc.
Már olvastam, de ilyenkor eszembe jut, hogy mennyi magyar él még a világban! :))

hvg.hu/tudomany/20130727_igy_garantaltan_nem_lesz_virusos_a_szamit

No meg Ámerika sosem volt az IQ fellegvára...
@V-PORT:
Há'demost mán kérlekszépen, bántottunk mi téged?
Akkor miért akarsz te rosszat nekünk?
Gonoc, natyon, natyon gonoc...
Nézze, akinek 2 anyja van, meg CÖF tag.
á nem tudom megnézni a beszédet mert akkora már nem leszek itt:((((
@Penivaldes:
Egy Orbánovics Piktor beszéd felér a tűzgyújtási tilalom megsértésével. Száraz faanyag (kiégett agyú hívek) rendelkezésre állnak, a kis beteges nézeteit magukba szívják, majd gyújtogatnak. Szép is ez, no meg sokaknak kifizetőtő is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én nem szeretem a focit, főleg nem ezt a magyar intézzen nekünk mindent az állam, és cserébe nyelje le a több száz milliós veszteségeinket, lásd Videoton.
Egy normális demokráciában a focicsapatok el tartják magukat. Ott még az edzéseken és edző meccseken is több ezren vannak kint, lásd Feyenord, Barca, MU, és a többi elmaradott európai futball csapat.
@Penivaldes: matyó motívummal hímzett farmer + vállra vetett kacagány...

:-D
@Orica Középföldi:
:)) Mennyi hasonló beteg kószál ma szabadon!
Az alatta lévő hozzászóló még a nevét sem tudja leírni rendesen, de Árpádig vezeti le a családfáját... :))) YESSSS!
@Penivaldes:
Cőf-cőf
Absolut Vodka 1l akár 4690 Ft akár ingyenes házhozszállítással!‎
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Ja kérem, teljesítmény a kulcsszó! Abban meg valahogy nem megy a bizonyítás, csak a dumában.
A sport meg már csak olyan, hogy az eredmények a fontosak, nem az, hogy hogyan magyarázzák a végén a buktát. Ezek a falábúak csak magyarázni tudnak, meg rinyálni. A meccseken a legutolsó kibuclakó is leszopatja őket...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Magam a magor nemzetségből, Uram bocsá\' az un. Árpád- házból tudom levezetni családfámat."

XDDDDDDDDDD

(Ezt muszáj volt)
@Penivaldes:
KIRÁJ, azon a szinten, a hasonló elmeroggyantak közt! :)
@vitéž munkášőr:
IGAZ! :))
Mennyi ilyen szánalmas szerencsétlen "áltudós" van szabadon, amióta az OPNI bezárt...
@vitéž munkášőr: Én meg egyenesen Atilla családfájából származok
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
kezdődik
30 perc múlva Viktor, hirtv szerint ezt mindig az aktuális miniszterelnök tartja, aki Orbán Viktor.
Ott van Semjén is. Találkozott határontúliakkal is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Méghogy szabadon:) Némelyik magánegyetemen terjeszti a hülyeséget, és jól kitünteti Balog.
@Orica Középföldi: hoppá, Tusványoson Uz Bence író úr nem tart véletlenül előadást? Úgy meghallgatnám, még a szomszédhoz is átmennék, hogy láthassam a Duna TV-n...
@vitéž munkášőr:
Ha cseréled, ne felejtsd el: energetikai tanúsítványra szükséged lesz!
@Penivaldes: határon túli lovakkal is találkozik, vagy a sajátjával ment?
@vitéž munkášőr: no, nem, nem. hanem mert állitólag egy festményen az Atilla ugyanazt a feketemadaras pajzsot tartja ami család jelképe bal ágról. na és egy okos mondá hogy azért azért..:)
@vitéž munkášőr: a Viktor találkozik az emberekkel, a Semjén a lovakkal
@Penivaldes:
Gerendaház
Családfa-ház
Csigaház
Motorház
... van választék.
Kisnemeseknek maradnak a szilvafák, kurták (kúrtanemes - szigorúan egybe írva!)
@Secnir: most, hogy utánaszámoltam én is!
Egész pontosan 2 uszodavezetővel, sőt mi több, még 2 úszómesterrel is találkoztam, miniszterelnökkel viszont eggyel sem!
Végre van vmi államférfiúi vonásom.
@Dr. jenőke (jenőke): a "fosóka" (ringlószilva) cefréje már termeli a hőenergiát. Azt könnyedén átalakítjuk, hogy az 5V jöjjön a lightning-csatlakozón.
@tucano:

Nana! Ez csak miniszterelnöki vonás:)
@Penivaldes: le a kalappal Peni, hogy turulbéliként is itt csapatod!
@vitéž munkášőr:

:))
Ha meglátom Halászt, mindig ez jut eszembe. Az életben le nem mossa magáról a sötétséget:)
@Orica Középföldi: az a durva, hogy nincs egyedül. Az EMMI az valami gyűjtőhely lehet, lásd a Szaniszló & Kárpátia story. De ott van Széles is, a "médiamogul", aki példának okádék kissé diszgráfiás...
@Orica Középföldi: úgy-úgy! Csak túl messze van a kerítés.
@Orica Középföldi:

Érdekes a turul feje. Tisztára mint a flamingónak.
oops, egész jó arány ez :D

Illegális szoftvereket találtak az autószervizekben

Érdi autószervizekben tartott ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: hét szervizből háromban találtak illegális irodai és diagnosztikai szoftvereket - értesült a HavariaPress.

hvg.hu/cegauto.autoshirek/20130727_Illegalis_szoftvereket_talaltak_az_autosz
ehhhh, na persze :D

Milliárdokat hoznak az új pénztárgépek

Látványosan, 43 milliárd forinttal megugrott a bevallott, legális forgalom azokban a kiskereskedelmi ágazatokban, amelyekben a tapasztalatok szerint nagyobb az adócsalás - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

hvg.hu/gazdasag/20130727_Milliardokat_hoznak_az_uj_penztargepek
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Viccen kívül, van valami gyönyörűséges kacsájuk.
áááááááááááááááááááááááááááááááááááá
a zseni, a hős

A Miniszterelnökség felügyeli az NFÜ-t

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) felügyelete átkerül a Miniszterelnökséghez a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól augusztus elsején.
"LEPEDŐBE CSAVARVA TEMETTEK EL EGY NÉMET FÉRFIT SOMOGYBAN

A 70 éves férfi tíz éve, a családja nélkül költözött Felsőmocsoládra. Mivel a családját a halotti bizonyítvány kiállításakor nem sikerült fellelni, ingyenes köztemetés keretében, lepedőbe csavarva, egy furnérkoporsóban, szertartás nélkül helyezték a sírba. A helyiek felháborodtak, mivel szerintük a családja, ha megvárják őket, rendesen eltemette volna a férfit, de akár ők maguk is megadták volna neki a végtisztességet. A férfi beteg volt, de váratlanul, hirtelen halt meg az otthonában. Az önkormányzat állítja, szabályosan járt el."

na. akkor megérkeztünk eur[............................................................................................]Ázsiába. bár ha meggondolom, azért még a hordák is megadták a módját.
ez a Nemzeti Fasz, vagy a Nemzet Fasza meg osztja az észt, ma épp Tusnádfürdőn, még oda se ért, egy halott, mire vége lesz, mennyi lesz az agyhalott?
@jaegtoer: hallgatom ezt a faszt via Kossuth Rádió, eddig lózungokat pofázott, most kezd begerjedve hazudozni. Hoppá, előszedte Laci bá szivattyúját is, azzal keni a szart szerteszét.
tusványos. orbán beszél. hülyeségeket mond. állandó taps.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Milliárdokat hoznak az új pénztárgépek

Látványosan, 43 milliárd forinttal megugrott a bevallott, legális forgalom azokban a kiskereskedelmi ágazatokban, amelyekben a tapasztalatok szerint nagyobb az adócsalás - írta szombati számában a Magyar Nemzet. "

ugyan kapni még nem lehet, de látványosan megugrott.
OFF
Imádom ezt a blogot mert viszonylag ritka az elmeroggyant komcsi libajnaizó fideszhuszár így hétvégén könnyű olvasmány, üdítő kikapcsolódás...
Köszönöm
Biztos kinyírtátok őket mert nagyon összeszokott a brigád ...:)
ON
Ezekkel az összeesküvés elméleteknek a lényege, hogy a híveknek most kezdik adagolni egy esetleges 2014-es választási vereség okait. Másrészt meg a jobboldal most szembesült azzal , amit itt már előttem páran kifejtettek, hogy lesz egy új szereplő a tv-s piacon az ATV-n mellett , aki nem a tündérmeséket fogja harsogni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hallod ezen én is beszartam, bár tartok tőle, hogy nem magyar volt az ötletgazda. :)
orbán asszondja 2010-ben államadósság 85%, levitték 79-re, most utasította vargát, hogy fizesse vissza a többi imf hitelt. nagy taps.
meg kell erősíteni a magyar nemzeti tőkét. legyenek nagy magyar vállalatok pl. otp, aminek nem teljesen tiszta a tulajdonosi háttere, mal, richter... a közgépet nem említette.
@Zati:

Van egy-két mazochista, küldetéstudatos,blogok között bolyongó, de többnyire csak röpke behányás van.

Itt is van néhány mazochista, aki párbeszél ezekkel:))
@Zati:

'megcselekedjük, amit megkövetel a Haza' mikor hogy?
@Orica Középföldi: szól a rádió... mazochista vagyok munkásőr kollégémmal együtt.

@vitéž munkášőr: ugye?
@bella _ciao:

nagyjából olyan áron erősíti meg a "magyar tőkét" hogy a fél ország kipusztul. szó szerint. aztán jöhetnek e telepesek.
@jaegtoer: "aztán jöhetnek e telepesek." már meghírdették a lehetőséget a szíriuszon. talán ott még kecsegtetően hangzik, mert itt a földön nem.
@bella _ciao:

Nekem elég az zanza, ami tőletek ide átjön. Előre köszönöm:))
@bella _ciao: mindig ugyanarra jutok: ennek már teljesen elmentek otthonról. Vagy ő a farizeusság csimborasszója. Na, abbahagyta a geci.
@Orica Középföldi: nehéz feladat elé állítasz. zanzásítani egy blablát.
@bella _ciao:

Lehet tőmondat is:))

@vitéž munkášőr: már össze is foglalta:)
@bella _ciao:

tapsgép nincs? csak gépies taps? a gens plebs csúcsra jut, csak közben össze van keverve az anatsex és az analsex

ja. azt hiszik agyszex lett hirdetve csak seggszex lesz belőle.
@jaegtoer: remélem egy pár hargitai medve is beszáll.
@jaegtoer: "azt hiszik agyszex lett hirdetve csak seggszex lesz belőle." nem csodálkozom rajta. ezeknél e két szerv egy helyre összpontosult.
@bella _ciao:

Na vár némi könnyed, konyhai robot, délután visszanézek.
Jó étvágyat!
@vitéž munkášőr:

"remélem egy pár hargitai medve is beszáll."

A Nemzet Fasza mellett azok nem rúgnak labdába, és azt hallottam, hogy nagyon affektálósak lettek, az állatvédőknél sorbaálltak védőoltásért, nehogy veszettséget kapjanak, ha a Nemzet Nemi Szervszája áthajtat a hegyeiken.
@Orica Középföldi:

Áááááááááááááááá! tényleg helyeske!

jó ro bot ol ás t a konyhában. én meg megyek füvet nyírni.
@jaegtoer: nem félsz, ha levágod, akkor kiég? vagy öntözöd?
@jaegtoer: igaz, hogy is feledhettem ezt el?! De sebaj, Tömjén már vágtat a ménes élén a (szex)tettek mezejére!
Két "veszélyben a demokrácia" felkiáltás között fellátunk, hogy a "veszélyben a haza" felkiáltások mennyire szánalmasak. Jól van... :)
Magyarország a jobboldal bukását is ki fogja heverni. Sőt, új életre fog kelni. Európai életre, az azeri helyett. "Aki magyar, velünk tart" (idézet 1956-ból.)
Ez a beszéd annyira szép volt. Bár én nem hallottam, de biztos vagyok benne, hogy szép volt. Orbán száját még rossz nem hagyta el.(Itt kérem a közönséges/vulgáris megjegyzéseket (hányás, mag) nem leírni!) Most az áhítat percei vannak. És az a narancssárga ing. Gyönyörű! Meg az, hogy megemlékezett a halottról, az milyen szép volt.
. A politikai tehetségek nagy többsége vagy ideológiai megszállott, vagy kisebbrendűségben szenvedő, hatalom nélkül középszerű kispolgár lenne. Sok millió politikai ambíciójú ember közül is legfeljebb egy zseni, illetve a hatalom megszerzésére és megtartására alkalmas kiemelkedő képességű akad. Kopácsi Sándor
Természetesen, minden hatalom, párt azt szeretné, ha az ellenzék nélkül is keresztülvihetné az akaratát. Most is ezért folyt, a közízlést sértő hangnemben, a választási harc. Azt akarja minden párt elhitetni a választókkal, hogy ő a magyar érdekek egyedüli hordozója, és minden másik párt léte eleve rontja a nemzet esélyeit. Ígéretei szerint, ha hatalomra kerül, mindenkinek minden jó lesz, ha másik pártok kerülnek hatalomra, akkor minden rossz lesz. Ez a beteges, illetve hatalomvágytól ösztönzött elfogultság egyre inkább átterjed a választók jelentős hányadára is. Egyre többen a saját pártjukat szeretnék a korlátlan hatalom birtokosának látni
Nincs ilyen hogy jobb meg bal.
Ezek az emberek bábok, legyen Matolcsi, Orbán,Mesterházi, Bajnai, Vona....

A nemzeti bábszinház szinészei.
Akkor lenne igazán nagy gond ha valami teljesen más csapat nyerne.

Akkor végre felszabadulna a Magyar haza.
@jaegtoer: hallottam a sumérokról már. az m5-sön kell elindulni, aztán balra.
dög vagy!
@V-PORT:

"És akkor mi volna?"
vasárnap. ma felszabadul, és holnap eljön a vasárnap.rögtön éjfél után.

a felszabadulást majd onnan lehet felismerni, hogy a vasárnap szombat éjféltől péntek éjfélig tart. megszűnik a hétfő, a kedd, szerda csütörtök és a péntek, de maga a péntek, mint viszonyítási alap megmarad hasonlóan a ponthoz, aminek semmije nincs, mégis van. a szombat csak azért marad meg, hogy a vasárnapot továbbra is megkülönböztethessük, mint általános egyetemest. szombaton lerójuk az áldozatot a Nemzeti Nemzőszerv (szűkített NER értelmezés szerint: a Nemzet Farka, a fénylő homlokú sziriusziak símára koptatott nyelvén pedig orbánviktor) előtt s azután rögtön kezdődnek az ünnepségek, melyek egész vasárnap tartanak. különleges indokkal elhúzódhatnak szombat reggel 5:55-ig, mert:

6:00-kor zászlófelvonás, és csillaghullás, repülők, és ákos, betegnap patakiattus, és posztumusz , 10:00-kor fejseggbeszéd egyenesen az Abszolút Abszolútumtól, az AlfdumeGógMaeGóg (ejtsd:alfademegóg mé góg) a Kvintesszencia Kizárólagos Kinyilatkoztatójától, akiről már megemlékeztünk, hogy nem más, mint a N.F.
szóval ilyen kedves dolgokkal jön egyik nap a mésik után.

Persze, ha egyszer durván beront a kedd, akkor nem tudom mi lesz?
@bella _ciao:

nem, nem! az M-0-on! csak aztán egy spirális mentén kell felfele, de a rádiusz nem ismert, azt el kell találni. ezért vannak sokan becsavarodva, mer nem ismerik, csak keresik a rádiuszt, közben rémusz, hókusz-pókusz bónusz és már el is vétik... ez van és itt ez a sok szerencsétlen...
@Penivaldes: "Én meg egyenesen Atilla családfájából származok "

Cö... Én meg egyenesen Atilla fájából származok ;)

bio
@jaegtoer: rohadt meleg lehetett fűnyírás közben. hideg sörös pakolást javallok.
Kezdődik! A Borsonline egy normális cikket adott le! Mi lesz itt! www.borsonline.hu/20130727_orban_viktor_adoztatna_a_luxust
@Penivaldes: Az nem valószínű, mert akkor le tudnád írni helyesen a nevét Isten Ostorának.
Persze. Világméretű összeeskűvésen is röhögtünk egy jót, aztán jött Snowden.

Simán elképzelhető, sőt a helyükben én is ezt tenném.

Persze Orbán helyében viszont kopasztanám őket.
csak a szokott zsidó trükk
Innen kezdodik igazan a mediahatosag feladata, lathatjuk majd a nert mukodni teljes pompajaban.
Vegre megmozdul valami, ez egy erdemi lepes. Szog a rezsim koporsojaba.
@jaegtoer: Ezt most próbálom értelmezni, de nem nagyon megy. :))
Amúgy, hogy Budai Gyulát plagizáljam: Mit keres Schiffer András Tusnádfürdőn? Hol vannak a többiek? És még ez sem tűnik fel neki?
@Husz_János_Puszita: Ja, még drágább lesz a Népszabid.
@jaegtoer:

Te egy szent vagy. Nem birom ravenni magam a soveny nyirasra 40 fokban.
@bella _ciao: Próbálom: bajnaielmúltnyócévdejobbanteljesítanemzetinagytőkepfejjjabelemjönkigonoszijmfmegejudeminkgyőzünk.
"Nem hallod, baszki, JÖN-JÖN-JÖN, hírműsort indít a sztorinégy!! "

Hát ez nagy ármánykodás! Egy kereskedelmi csatorna (úgy a második-harmadik vonalból)indít egy hírműsort! Jó, van másik több, mint 10 éve működő kereskedelmi csatorna, ahol viszont folyamatosan "hírműsorok" vannak, de az más!!! Az a "miénk"! Én az STO4 helyében már régen indítottam volna, ugyanis minek elzavarni a csatornáról a nézőt egy másik csatornára csupán csak azért, mert ott hírműsor van! Persze, ha a királyi tévében szinvonalasabb, politikafüggetlen hírműsorok lennének, most nem kellene rettegni :-) Gyanítom, hogy fonnyadozik a narancs...
@Orica Középföldi: A Bárdos sosem csinált a felcsúti paraszttal interjút. Akire Te gondolsz, az a Sváby András volt.
Bele is bukott rendesen .... (Akkor még egy ilyenbe bele lehetett. Manapság ilyeneket castingolnak a királyihoz, kizárólag.)
:-)
@Penivaldes: Akkor ezek szerint itten mindig Viktor vót az aktuális miniszterelnök? 14 éve folyamatosan?
Mert én ott hömbölögni mást rajta kívül még nem láttam ....
@jaegtoer: :-(

Tegnap betettem ezt a korábbi poszthoz. Akkor írtam, hogy undorom ettől az országtól.
Fenntartom.
:-(
@bella _ciao: Szedtek valamit, hogy képesek vagytok meghallgatni???
Én, ha valahol a tv-ben feltűnik, leveszem a hangot, vagy elkapcsolok, annyira irritál ...
Csodállak benneteket .... :-)
(Ja, és én hallás nélkül elmondom, mit beszél.)
@Evezős: unatkozol? mé nem nézed az időmérőt? és akkor nem magaddal dumálsz:)
@V-PORT: Milyen halottról? Ki halt meg?
@JitterAee: Basszus, hogy van az, hogy idejön valaki, beír két sort és abból lehet tudni, hogy hülye.
Mint te is ...
@taga20: Most jöttük haza a bevásárlásból, itt iszogatok egy jéghideg (alkoholmentes) mojitót, várom, hogy lehűljek, mielőtt ebédelünk ... és gondoltam, elolvasom, mi a pálya Orbánisztánban.
Erre beszólsz? :-)
(Milyen időmérőt? Nem élek olyasmivel ....:-D)
@♔batyu♔:

Semmilyen partlapot nem olvasok, gyorsan kileng a demagogia mutatom mara.
Egyszeru egy lelek vagy te.
@Husz_János_Puszita: egyszerűnek egyszerű, látod, meg is koronázta a batyuját!
Kösz, hogy közöltétek a hírt! Előre tettem a Story4-et a távirányítón az első 9 közé.
Ez hír! Történelmi!
Megváltozott a föld forgása, kiszáradt a Balaton, 15%-ra csökkent az áfa, csupa ilyesmivel ekvivalens:

Történelmi mérkőzést vívott a Puskás Akadémia FC, hiszen az NB I-es bajnokságok 100. csapataként, mint a legújabb újonc lépett pályára Pápán.

feol.hu/sport/a-puskas-akademia-fc-pontot-rabolt-a-papa-otthonaban-1554387
@Evezős: alkoholmentes?margit:)najó segítek F1.
@taga20: Ja?!
Nem élek azzal sem. (Nem leszek ezzel népszerű, tudom, de: kimondottan utálom. Ha fizetnének, se mennék oda, és nem is nézem a tv-ben sem. Sorry! :-)

Ellenben egy jó kis snooker, bármikor jöhet ...(na, már mindent elárulok lassan ....)
@V-PORT: Aha.
Kár, hogy nem az halt meg, akire gondolok ....
Az elhunyt családjának pedig R.I.P.:-(
(...és még nem írta le egyik királyi médium sem, hogy meg akarták merényelni a Nemzet Miniszterelnökét? Fáradnak ....)
@Husz_János_Puszita: Egyre modernebbek a liberálisok, már a Népszabit is lepártlapozzák.
" A csatornát birtokló médiakonzorcium, a Sanoma Media Budapest azonban vélhetően riportnak álcázott kormányellenes műsorokat sugároz majd. "

:)) mi a baj ezekkel az emberekkel?...vélhetően?...de tökre komolyan
@♔batyu♔: mit mondjak neked te szerencsétlen fideszdroid! ménem vagy erdélyben, most ott kéne a vezért szopnod!
@Evezős: van még egy pár éved:) a jó pap holtig tanul. egyébként láttá má közelről snooker asztalt, vagy csak szájsznukeres vagy:)
@hoseman:

Ha az mno nyifog akkor jo lesz az a hirado. :D
Kadar nepe szereti a story4-et, az utcaban az osszes nyugdijas a szappanoperakon log. Szivas.
@vitéž munkášőr:

koronas batyu : D
tan csak nem a hercegi csecsemovel van dolgunk?
Agyilag lehetne
@taga20: Láttam közelről. Rettentő. :-)
De én nem is azt mondtam, hogy játszom, hanem, hogy nézem. Na, azt ki nem hagynám pl.
(Nem hiszem, hogy én a F1-et valaha megkedvelem. A legtechikaibb sport, amit megnézek, az a kerékpár ...)
Az ellenzéki tevékenység mindegyik demokratikus jogállamban összeesküvésnek neveztetik vajon, vagy csak ott ahol már meghaladták a ballib demokrácia-eszmény anarchiába vezető devianciáját?
@Evezős: Értem mire gondolsz. Lehet nem volt rajta pufajka ebben a melegben......
@Evezős: ha azt mondom, hogy löman24, akkor te elmenekülsz? te vagy az asszony a családban:)
@Evezős: "Ja, és én hallás nélkül elmondom, mit beszél."
ezek szerint te vagy a magyar hangja! lebuktál!
sötét feudalizmus, fidesmaflaálam...
koleszos brancs túszulejtett egy országot...
@taga20: Hát ... fején találta a szöget. :-)
@saravad:

nem mindenhol aktiv a Bildenberg csoport ne felejtsd el, csak ahol zsiros az anyafold, buzog a vizkeszlet
@bella _ciao: Dehogy vagyok! Csak ismerem az összes frázist, amit az elmúlt húsz évben a fejébe vertek. Önálló gondolata meg sosem volt.
Hát ezért.
(Mikor fejhangon sipítani kezdi, hogy tisztelthölgyeimésuraimkedvesbarátaim, attól összeszorul a gyomrom és megemelkedik a vérnyomásom, valamint vérbőség keletkezik az arcomon. Inkább kihagyom ezért. Is.)
@Evezős: hát..én is csak itt osztom az észt:) ez így nem teljesen igaz, de egyszerűbb azt mondani, hogy drágám igazad van:)
@taga20: Mert figyelem, hogy szopod Bajnait te ostoba.
@Husz_János_Puszita: Minden okom meg van rá. Sajnos loptok mint a szarka.
@♔batyu♔:
Gondolom a vezéredre gondoltál. Mert a fidesz LOP, CSAL, HAZUDIK.
@♔batyu♔: hát ez kurva jó! te vagy a nap trollja:)
@taga20: kaphat hétvégi pótlékot is, vagy időkeretben foglalkoztathatják? Az utóbbi esetben gondolom majd karácsony tájékán csúsztathat.
********** OFF ************
Rogán Tóni jobban teljesít!

www.youtube.com/watch?v=Zhs6dlts3CI
@vitéž munkášőr: ezek folyamatosan csúsztatnak! és ráadásul mi fizetjük:)
@♔batyu♔:
"Loptok..." - kikre gondolsz édes, ecceri naritroll lölköm?
Netán zavar támadt az erőben és visszatértek hatalomba a cocik?
Vagy belátod, hogy a narancsbolsevik csürhe olyan lopásban, tolvajlásban, rablásban van, amihez maximum a szpáhik és a padlássöprő bolsevik őseitek hasonlíthatóak?
Tényleg szánalmasok vagytok, ráadásul egyre szenilisebbek is már...
@♔batyu♔: Elég perverz vagy, ha azt figyeled, hogy mit csinál Bajnaival. :))
@♔batyu♔: Jövedelmező dolog lehet simicska spermáját viktorbán ánuszából kiszíni.,vagy közmunkában tolakszol oda?
@poor:
Jaj Istenem, hogyan lehet ilyent mondani!
Amikor mind olyan derék, böcsületes, tisztességes, igaz, magyar embör!
Nem is lopnak, nem is tisztességtelenek, nem is volt büdös komcsik, akik most fennhangon büdöskomcsiznak! :)
Olyan tucc lenni! :)
@Evezős: egy ilyen konteós posztnál furcs a tagadásod, erősíti a gyanúmat.
@V-PORT: ezek mind ilyenek:) azé érdekes, hogy a faszszopás egyből beindít egy ilyen valamit(vírus,baktérium,fidesztroll)
@taga20:
Meg vagyol te zöldülve! Ilyen retek melegben ki a tökömnek van kedve evezgetni?
Inkább egy laza napot tartok otthon, sörözgetek, röhögök a naritrollokon, élvezem az árnyékot. :D
@taga20:
Ez valami ritus lehet, ahogy toportyánzsóti barátunk leírta.
Van pár ilyen lelkes szervilis seggnyalonc, mint ez a kis koronás nyaligép.
Ezek az örökös célozgatások!
Fabius láthatta már? Na,majd...

index.hu/video/2013/07/27/komodoi_sarkany/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: láttalak a sárkányhajós dzsemborin:) te voltál az aki kalapban volt. bakker sok ilyen csóka volt, na most evesztettelek:) hűsölj, drága barátom! Penit kiidegelem egyébként:)
@Crip Lee:

Ez valami gyönyörűűűűűűű:)))))))))))))
ajánlat szigorúan vonaton közlekedőknek!

Pecsételtesse le hátsófelét Jiři Menzellel! – itt a hatodik Ördögkatlan

hvg.hu/kultura/20130727_Pecseteltesse_le_hatsofelet_Jiri_Menzelle
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és vasárnap mit csinálsz, és hétfőn mit csinálsz:) 39celziusz
@taga20:

Hééé!
Azért mert tegnap majdnem tökéletesen diagnosztizáltál még nem kell pimasznak lenni:)))
csányi tanácsadólya? török gabesz? katasztrófa kel?
ez mijjen okos basszus...
a kommentektől kb 4 évvel van lemaradva ez a majom...

"A jövő évi választások után „iszonyú durva dolgok jönnek”, bárki is nyer – jósolja az elemző, aki szerint ez nem is baj: „ennek az országnak katasztrófára van szüksége” "

fn.hir24.hu/itthon/2013/07/25/durva-dolgokra-szamit-csanyi-tanacsadoja/
@Orica Középföldi: azé ahoz képest, hogy fél éve még tahótlanított, kurva nagy ugrás:) kis lépés nekem nagy lépés az emberiségnek:) valami ilyen.
@taga20:
Kegyetlen vagyol...
Szép laza hétvége a terv, majd este talán kimegyek egyet kajakozni. Addig röhögök a kretén Orbánc seggnyaloncokon.
@taga20:

Ne bízd el magad. Most is le tudod verni a lécet:)))
@Orica Középföldi: te kis te, azé jobb az ilyen ember, mint egy troll:)
@taga20:
Azért külön ívnék, csajokkal! :)
Egyébként, ja...
Rendesen sziesztázott a társaság? Én a mediterrán módi alapján aludtam egyet ebéd után.
Most olvastam csak Piktorunk hazudozását:

"Szavakban teljesít jobban a gazdaság

Van néhány olyan gazdasági eredmény és alaptétel, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben előszeretettel emleget, és már-már igazságként rögzült a közbeszédben, pedig azok legfeljebb féligazságok, vagy egyáltalán nem igazak. Legutóbb múlt héten beszélt ezekről, most sorra vesszük az állításokat.

Az állítások: Orbán Viktor a külképviselet-vezetők értekezletén elmondta, hogy:

1. megfordítottuk és csökkenő pályára állítottuk az államadósságunkat,
2. a költségvetési hiányunkat tartósan alacsony szintre helyeztük és "strukturálisan a magyar gazdaság teljesítménye most egy három százalék alatti hiányt folyamatosan képes tartani",
3. "az eurózóna visszahúz bennünket".

A tények:
1. Az államadósságunk pontosan ugyanott van, ahol 2010 második félévében, és a tendencia jó ideje növekvő.
2. A költségvetési hiányt úgy hoztuk 3 százalék alá, hogy a hosszú távú céljainkat rövid távúakra cseréltük, a tartósságára kevésbé megalapozott hivatkozni.
3. Azt bármikor lehet mondani, hogy mehetne jobban is bármely környező országnak, de az mindenképp komoly tévedés, hogy az eurózóna visszahúzna minket, nélkülük teljesen összezuhant volna a gazdaságunk."
index.hu/belfold/igazamiigaz/2013/07/26/orban_kulugyi/

Naritrollok meg lelkesen tapsikoltak és csapkodták a seggüket a földhöz? Értem én...
@taga20:
Mocskosul el tudod magad bízni... Ez az ital hatása? :O
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az:) próbálom osztani az észt a mandineren, de nem sikerül:( a csajdologban igazad van) egy borotvált punci mindennél jobb:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: te egy izgalmas punci vagy:) így távolból.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Remélem mozog eleget kedvencünk, mert már nőni keveset fog, de hízni igen...
Amúgy de cukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. :)
@taga20: Veszélyes vagyok. És bármikor elásatlak Bolival, ha továbbra is puncizol. Egy Queenpin lepuncizásáért ásás jár. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A mai aranyköpése tetszik a legjobban.
Utasította varga strómant a végtörlesztésre, mert a magyar emberek megtermelték....
meg a bankok. Meg az energiacégek. Meg a tesco-auchan-aldi-lidl....
Vajon a többit mikor végtörlesztjük? Tudod, amit a piacról vettük fel drágábban?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Fabiusnak mondogasd, gondolom a keresztapja... :D

@taga20:
Hááááááát, kevés jobb dolog van annál!
No nem a Mandinál...
@taga20: Üsse kavics, bocsánatkérésnek tökéletes videót választottál.;)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: köszönöm asszonyom, esetleg kisasszony:) mindig hálás vagyok. éljenek a nők( hülye arabok!)
@taga20: Az arabok ugyis csak a kecskét vagy a bárányt szeretik. Nem feltétlen sütve. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mondjuk ilyesmit: gratulálok Fabe, a keresztfiadnak lenyűgözőek a méretei? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tusnádfürdőn is nagy dolgokat állított egyes szám első személyben, miközben a hallgatóság lelkesen tapsolt a tudatlanságuk béklyójában.
Íme:
Idő előtti végtörlesztésre utasítottam Varga Mihályt /IMF hitel/ , ez az összeg rendelkezésre áll, mert a magyar nép megtermelte azt.
Visszafizetjük az utolsó fillérig.

Na, ja. Visszafizetjük az olcsó IMF hitelt, és felváltjuk egy kétszer olyan drága hitellel a pénzpiacról.
Mert a magyar nép ezt is megtermeli.

Szegény hallgatóság, nem tudta, hogy jogos-e a taps, honnan is tudhatná.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: azé vágod, hogy mit akartam mondani? az arab terroristáknak nincs esélyük amíg a nőket semmibe nézik! a társadalom felét kidobják!!! szeretem a nőket:)
@Mariann19: azé mariannt is megnézném tangába:) lehet, hogy hülye vagyok, de ez a 19 beindított:)
@taga20: Nem csak a terroristáik. Úgy általában az arabok.
Olvastad, hogy egy nőt akit dubajban (katar?) megerőszakoltak, majd a hatóság lesittelte házasságon kívüli szexért?
Azok sem terroristák voltak...
@Mariann19: Azok jutottak be oda, akiknél a gondolkodás sose volt probléma. Mást nem engednének oda. A végén nem tapsot, hanem záptojást kapna kedves vezérük.
@Mariann19:
Erre mondtam, hogy ritka sok sültbolond, tanulatlan paraszt van ebben az országban,akik még számolni sem tudnak!
Nekik Piktor pont megfelel. :(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Kis perverzke... Vérnyulunkat eltiltották a géptől? Végül is megértem!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: addig nekünk nőknek, férfiaknak nincs félni valónk az araboktól amíg a nőket ennyire félre basszák! a fele társadalmat kirekesztik, pedig sok mindenben sokkal jobbak vagytok mint mi:) ezé hallgatok ToriAmost és nem DavidGehent! érthető drága hölgy.
@taga20: Rossz hírem van. Már elkeltem.
Olvasom a HVG-n, hogy Piktorunk mit röfög.

"A kutya maradt, csak láncot cseréltek"
Mármint a bolsevik kutya most is hatalomban maradt, hisz Piktor vezet, Simicska meg kasszázik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szia Csekk!
Végig hallgatva a beszédet, minden mondata cáfolható volt. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy a haza rettenhetetlen géniuszaként vezeti az országot Kánaán felé.
Ahol nem tudják az igazságot, ott ez a kampánybeszéd elérte a célját.
@Mariann19: ez kinek rossz hír? neked akit gyúrnak, nekem aki boldog, hogy egy ilyen drága nőt kefélhetek:) szeretem, ha félreérthető votam enézést:)www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Nekik Piktor pont megfelel."
A beszéde alapján a külhoni magyaroknak is.
Nem is merik feltételezni, hogy amit mond, az nem igaz.

"Különben sem 19 már. Van az 21 is..."
Meg az álca...
@Mariann19:
Sötétség és butaság határok nélkül!
Legalább az 1x1-el tisztában lenne a sok ecceri.
@taga20:
Nem is értelek... Hol élsz ember? Csak a muff lebeg a szemed előtt? És a lelkük????
A Realitatea TV híre szerint két fiatalember paradicsommal dobálta meg Orbán Viktort szombat délután Tusnádfürdőn, az általa megtartott előadásról való távozása közben.
A fiatalok azután dobálták meg a magyar miniszterelnököt, hogy végighallgatták a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadását és a kérdésekre adott válaszait.
A két fiatalt a csendőrök előállították, és pénzbüntetést róttak ki rájuk. A dobálók "nem tudták megindokolni", hogy miért folyamodtak a véleménynyilvánítás ezen módjához.
(Brassó.info)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ő nem valahol portugáloknál lazul? Most tuti nem virtuálisan csajozik. :)
@vega4: Legalább eltalálták? Gyűjtést rendezhetnénk nekik ha fejen találták. :)
@taga20: Abszolút. Nézd a dolog jó oldalát. Több nő jut nektek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te képmutató:) rosszabb vagy mint semjénzsóti:(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: te nekem jutsz? csak kérdem, nem akaratoskodok:) egy érett puncit bevállalok:)
@Mariann19: Szia Mariann!
A szörnyű az, hogy el is hiszi. Az utolsó mondatig. Így voilá, előkerül az eddig takargatott simicska, mint a haza megmentő "hazafi üzletember".
Sajnos a számok azt mutatják hogy viktor a hazzaffy államférfi.
@taga20: Semmi gond. Kell egy kis felvillanyozó humor, hogy ne tikkadjunk ki végleg.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem tudom. Biztos drága a tojás ott is.
@bella _ciao: Az emberek 99,99%-a középszerű. A maradékból lesz Einstein vagy Mozart. Ennyi erővel bezárhatnánk az összes felsőoktatási intézményt.
Komolyra fordítva a szót, még annyira nem a haza hérosza, hogy kimondja: csak a fidesz káder kölyköké a felsőoktatás a többieknek coki.
@Mariann19: ezt a rossz hírt kikerülted:) egy kant csak kikapsz a tömegből és jó ebeszélgettek a punciról:) szeretlek, segít?
@vega4: Szegény viktor! Mint az ország 5. leggazdagabb csávója kénytelen lesz inget váltani. Pedig ő két napot (egyik egy szerb látogatás volt) egy ingben csinál végig.
Lehet, hogy köztisztasági munkatárs volt, aki így akarta tisztálkodásra bírni...:D
@taga20: Az én fényes páncélú lovagom Boli.... ;)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Legalább az 1x1-el lenne tisztában az ecceri."
Miért? Amikor a kétszeri sem ugatja a matekot.
Pedig jó mestere van, dr Bogár László. Beszédében az ő szófordulatait ismételgette, a prof szavajárása a "kiszivattyúzás."
Az Echo TV-n Boros Imrével, mint a Muppet show két genyája szerepelnek, és minden második szavuk ez a szivattyúzás.
Orbán is elmondta vagy tízszer a gaz nemzetközi tőkére.
@taga20: Nem kéne lehűtened magad drága Taga barátom?
Ha szeretsz, az mindíg jó érzés, csak ne rendetlenkedjél egy ilyen komoly csajjal!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: látom, hogy kerülgetitek egymást:) csak szívat:) látom rajta.
@Mariann19: az ilyen komoly, nem ír ilyen komolytalan helyre:) vágod?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem egy politikai elemzőtől lehet hallani /na nem a jobboldalról/, hogy Orbán amit szeretne, azt el is hiszi.
A baj, hogy el is mondja, és az emberekben fel sem merül, hogy nincs valóságalapja a miniszterelnöki kinyilatkoztatásnak.
Nagyon jól megkomponált szcenárió szerint tartja fenn a szavazótáborát, a propaganda gépezetről nem is szólva.
A reklámmogulok összeesküvéséről tegnap Szanyi azt nyilatkozta, hogy a hír a Fidesztől származik.
Már nem lehet tudni, hogy mi a valóság, és mi az álca.
Le vagyok lombozva.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Rossz nyelvek szerint ó is rejtett erőforrás.... Ott meg egészen más felfogások uralkodnak a személyes higiéniáról.........
@taga20: Az ilyen szöveggel te teszed komolytalanná.
@taga20: Kölcsönös. :)
Szóval, ez a legjobb csajozós dumád?;)
@vega4: Kiábrándítalak. A nem rejtett erőforrások is tudnak büzleni. Bűzlenek is, pedig messze nem hajléktalanok. A személyi higiénia nevelés és nem etnikum függő.
@Mariann19: Én is. Mert ez alátámasztja azt az elméletemet, hogy az emberek 57-75%-a végtelenül ostoba, és nem rendelkezik a józan ész adományával.
@vega4: a dinnye olcsóbb fajlagosan, meg látványosabb is
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igaz, igaz. Vannak arabok meg négerek is.
@bella _ciao: 2014 októberében pedig már ki is fogja mondani. Nyert választás után, 4 év a következő előtt, már azt mond amit akar.
A szomorú az, hogy fogadjunk a hallgatók 60%-a bólogatott is rá, mert lám a szomszéd Pistikéje is egy link alak, hülye és bukdácsolt, most pedig az ő adóforintjain jár egyetemre, pedig csak iszik.
@vega4: Nem, én a hozzád hasonlókról beszéltem.
Látom, te kicsit berasszistultál, úgyhogy szerintem helyedre teszlek. Tahótlanítalak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: szomszéd tehene, bölcsésze, mérnöke, meg az ilyesmik, dögöljenek meg.
ki fogja viktor azt is mondani, hogy az alfonsine név nem elég nemzeti.
@Mariann19:
Orbáncunk ezen röfögései csak a széljobbnak tett gesztusokról, odamondogatásokról szólnak. Próbálja a balos gazdaságpolitikája mellett fenntartani a jobbos látszat kilétét - bizonyos szint alatt ez remekül működik, a többi tapsolója meg megélhetési ribanc csak.
Egy szánalmas, átlátszó és hazug ember, aki mindig azt mondogatja, amit a környezete hallani szeretne.
Majd hazajön és bebakol az EU bürokratáinak, ha kell le is szopja őket, 3 €-ért!
EZ PIKTOR, A FÉNYESSÉGES!
@taga20: A földről nem beszélni kell, hanem megművelni.
@czjanos: ezt nem tudom mire írtad! de igazad van:)
A mocsok jogász bennem.
Egyetértek a Blikkel, de ha nem közös megegyezés volt, én perelnék jogellenes felmondás miatt.
hvg.hu/itthon/20130727_blikk_kirugas
@taga20: A Mariannal való eszmecserédre, ahol némi női nemi szervről történő beszélgetést emlegettél.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Te lennél a melegváltás? ;) Rég dumáltunk, hogysmint?
@bella _ciao: Én a queenpint féltem, nehogy az asszony elirigyelje. Vagy selmeci. Vagy a némethné. Ha nem elég magyar nekik az Alfonsine akkor majd úgy írom: Alphonsyne, és máris magyaros lesz.:D
@czjanos: jani, ha azt mondom , hogy igazad van. segítek magamon:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem akarok durva lenni, de nem panaszkodnál:)
@bella _ciao: Simán. Tudod mennyi munkámba került, míg itt felépítettem a saját családomat?! :) A queenpin cím nem véletlen van ott.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Az emberek 57-75%-a végtelenül ostoba."
Néha felmentem ezt a csoportot azzal, hogy szűk információs csatornával rendelkeznek, ezért ilyen sötétek és következtetések levonására alkalmatlanok.
Aztán meghökkenek, amikor a csúcsértelmiségi is olyan hülye, mint a cipőm.
Válogatás nélkül fújja érvelésként azt a banális dumát, amit a jobboldali médiából összeszed.
Ezek miatt fogunk még újabb négy évig szívni.
@Dr. jenőke (jenőke):
Záptojás díjra is felterjeszteném! :)
A vélemény nyilvánítás szabad módja.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Igen, kell a szélsőjobbnak imponálni, ki tudja, nem kell-e erősítés a szavazás után.
Micsoda színjáték ez, amikor a Jobbikról elitélően nyilatkoznak, közben a retorikájuk teljesen azonos a nagy kérdésekben.
"Aki mindíg azt mondogatja, amit a környezete hallani szeretne."
A másik verzió, hogy azt mondja el, és az a meggyőződése is, amit ő szeretne. Aztán beadja a nagyérdemű, hálás publikumnak, aki kritikátlanul elhiszi.
@Mariann19: Ha minden jól megy, én már szeptember elejétől nem. :)
Nincs kedvem több adóforinttal finanszírozni ezt az ámokfutást. Majd kintről figyelem, hogy ahogy zombitlanítják a lakosság zömét. Fájdalmas lesz nekik.
@bella _ciao:
"Csúcsértelmiségi, ez tkp. a fideszes hegylakó?"
Az az ember, aki a társadalmi hierarchiában és értelmiségi foglalkozásában előkelő helyet foglal el.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ragyogó elme, ez a probléma.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Attól tartok, ha úgy írod le a neved, hogy
"Alphonsyne" azt hiszik, valami gyógyszerről van szó.
Aki csak asszociál és nem gondolkozik, tévelyeg.

"Én már szeptember elejétől nem."
Megrémítesz!
Mi van? Ebben az országban végleg kihal az értelem?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: lehet, hogy utállak, de igazad vagy:) de ha mindenki így gondolkodna nem lenne hova visszajönnöd vageszkodni:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Boli! Szív üzenetét van szerencsém átadni, szeretettel üdvözöl.
Nyulacskánk még rendezgeti a képeit? Mert igért mára.
De valaki vilagositson mar meg, hogy orban miert tartja azt nagy dolognak, hogy a 4 videki fiatalember anno egy kollegiumi szobaban egymasra lobogtatta a furdokopenyet a lefuggonyozott szobaban, esakkor azt mondtak neki, hogy dekurvajolnezelki bazdmeg, ahhoz kepest amilyen toporodott kis seggdugasz vagy?

Errol ugy 20 evesen mar leszakad egy epeszu videki banyaszparaszt, mert cikinek tartja, nemhogy varoson, de mar az atyai sorivos asszonynevelos hazban is.

De ha nem, hat nem. De konyorgom, tenyleg ilyesmit habogott a rango szajaval epeszu emberek koreben, hogy o meg a furdokopnye? :>>
@Mariann19: Mi van Szívvel? Tervezi a visszatérést?
Mentjük ami menthető. Eredetileg ki akartuk várni a jövő áprilist, de már nincs hozzá idegrendszerünk.
@taga20: Ha rájössz, hogy mindig igazam van, kiábrándulsz belőlem.:D
@Orica Középföldi:
Kici kisz turul... eze'öccász… óccó-:))
Kátót fizec egyet sze kápsz, ákcijosz!
Honnan jönnek az ilyen baromságok és ki küldi? És, hogy viseled???
Sürgősségi legalább??
Phűűű… amúgy is meleg van.
A szabadegyetem hagyomanyosan szart se ert (beleertve Viktor badarsagait).
De legalabb a Schiffer Bandi comingoutolt. Es ennek mar nagyon ideje volt...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szív semmit nem változott, hű önmagához, ahogyan megismertük.
Sajnos, minden unszolás ellenére még nem változtatott eredeti elhatározásán.
Sokan sajnáljuk.
Csekk! Azért a neten találkozunk, igaz?
@Knósszosz: ne haragudj, tegnap paraszt votam. encsudigung:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: má rájöttem és magamban is kételkedem:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ha mindig igazad van, sosem mész férjhez vagy korán fogsz válni!
Nami, jós- és jövendő(meg)mondó..
@Mariann19: Persze, simán. :) Nem lehet titeket magatokra hagyni. Ha nem unszolom, a végén Fabe csak havonta egy posztot tenne ki.:D
@taga20: Még a tennapit hallgatom, nekem új volt, de télleg jó a Hölgy, na!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): bírod a csajokat:) ez még énekelni is úgy tud (plusz zongora) hülye arabok:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Akkor jó. Így már nyugiba helyezhetem magam.
@Mariann19: ez a szív valami csakra?:)
@taga20: Nem. Egyik kedves kommentelő társunk.
@Mariann19: neked már súgtak valakik? honnan tudod, hogy csak 4??? :)
@Mariann19: én még nem láttam itt. ő valami félistennő Fab mellett:)
@Dr. jenőke (jenőke): mondd, hogy a kep fotoboltolt! Mondd! Mert ez igy a valosagban kicsit durva vicc volna :> Repagnom-demon :(((
@taga20:
Azért nem egy Mr. Fred Piszkos!
@taga20:
Csak tegnap?-:)))
Jóvanna, én semmi sértőt nem tanátam a dologba, meg amúgy is mér ne lehetne piszkálódni, mint mostanéppen, he?

Amúgy ez a csaj akit linkeltél, tuti ősmagor, posztszittya, Tori Álmos hánaná! Ezér is énekel jól, meg ilyesmi.
Télleg jó!-:)
@Knósszosz: dánkesön! te egy igaz barát vagy:)
@Dr. jenőke (jenőke): mibe kerűl ez neked jenő?
meg a többinek?

megéri?

NEM

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke): Jenci te most kit kóstolgatsz? :)
@taga20: Decemberig itt volt, te biztosan később csatlakoztál.
Nagyon sokan hiányoljuk a mai napig.
@Mariann19: szív atlak:) tudom ki ő:) ne haragudj kedves Mariann:)
@Dr. jenőke (jenőke):
Ez a tusnádfürdői NER hakni, amúgy mennyibe került nekünk?
Sose tuggyuk meg, mer Magyarország valós gazdasági eredményein alapuló jólétének kezdetéig titkosították, szóval 2214-ig a franc se fér az adatokhoz, mennyi vót az annyi bálványostusnádon.

De legalább megtudhatták az ottani Magyarok a miniszterelnök üzenetéből, hogy 14 után is csak álomvilág lesz a felemelkedésük. Mert a világos üzenet így szólott vala:
„Erős anyaország nélkül nincs erős nemzet”
Az az erő meg egyenlőre csak akkor látható a számára, mikor reggel a nagydolog végzésinek közepette tükörben láttya a dagadó ereket a homlokán.

Megint volt egy nesze semmi sz**d meg jól kiruccanás, ráadásul ebből újra azt tudhattuk meg, hogy Európa egy tehetetlen darab szar és csak mi teljesítünk jól.
Arrafelé Brüsszel környékén, nem unják már ezt a süket dumát, de kurvára?
@Knósszosz:
„Erős anyaország nélkül nincs erős nemzet”
No. ezen is értetlenkedtem.
A szabadságharca sem más, mint egy dacos gyerek hisztije a felnőttekkel.
Legalább úgy mondta volna, hogy leszünk erős, kiszámítható, demokratikus ország.
De nem.
@Knósszosz: hogy a romanok ezt miert engedik, az legyen az o gondjuk - en a helyukben azonos idoben romantabort rendeznek orban villaja elott disznoolessel, szolid magyaros programokkal.

Az EU ugyeben a HVG vegigkerdezte az idejeben nem elfuto fideszes szardarabokat, hogy ha ilyen fos nekik az EU, ugye visszafizetnek nekik mindent, amig kijovunk 0 szaldora. Na azt valahogy nem, mert kozgep rosszallas meg fidesz penztar kipucolas lenne a vege :(((
címlapos halálhír nem volt?

apropó az volt már? hogy orbántakaroggy ! ?!
és még mongyátok hogy orbánnal nem kerültünk közelebb a PARADICSOMHOZ...

"két fiatalember paradicsommal dobálta meg Orbán Viktort szombat délután Tusnádfürdőn"

index.hu/belfold/2013/07/27/orbant_paradicsommal_dobaltak_tusnadfurdon/
@Knósszosz: "14 után is csak álomvilág lesz a felemelkedésük... „Erős anyaország nélkül nincs erős nemzet” "

igen akkor ha igaza lenne akkor a zerdéjiek még többet szívnak...

de nincs igaza... azok egy normális országban felemelkednek...

mi meg csak szívunk és úgy "emelkedünk", vagy "szállunk el"
De mi ez a szar? Meleg van, beszívtatok és ilyeneket írtok?
@Dr. jenőke (jenőke):
Azt hogyan mondhatta volna?
Ő maga a nemzet, az ország, ezért aztán hogyan lenne kiszámítható és demokratikus? - majd egyszer...

Hisztis szardarab, mint a tarolóspista a nemzenyélő szökőkúttyával:
most.444.hu/assets/sites/2/tarlos.gif
@Megdobbent:
Az gyönyörű volt, amikor a Gőzgépre hivatkozott, mint megerősítendő nemzeti izé... vállalkozást, vagy mit.

A rinocérosz bőre pergamen ahhoz képest, amit ez az izé az arcüregén hord takarónak.
Kazánlemez inkább, mint bőr.
@gipsz.jakab:
Egyenlőre szállunk.
Vagy nem. Majd később, de biztosan:

Sólyom szárnyán,
Közgép hegyen túl
Ahol a kurta farkú
Simlicska (is) túr

Demjén/ján, nem mindegy?
@Knósszosz:
Igaz. Felső testének látványától harakirire és mata harira kényszerültek a legvadabb jakuzák és jacuzzik.
@Knósszosz: akko hagy próbálkozzam evvel:) bár lehet, hogy má nyomtam neked, de jó:) olyan libsi:)www.youtube.com/watch?v=RNU2rTn161w
@Knósszosz: most megyek aludni, de ha holnap elmegyek korcsolyázni az gáz?:)
@Mariann19: "Ezek miatt fogunk még újabb négy évig szívni."
És, ahogy látom mindenkit kiütött a meleg, nem csoda.
Nagybádogasszonyunk ünnepjén nem tudom milyen lesz az időjárás, egy biztos; a sztorinégy már most sem kumuluszokat generál a Lendvay utca fölött, inkább liberálbolsevista szupercellákat vélnek a fiúk látni arrafelé, a zégre pillantva.
De ez nem veszélyes, mert jön a dumahurcoló asszony és legyurcsánybajnaizza a setét fellegeket, azok meg ettől elvonulnak mennydörögve / villámolva és kisülnek a felcsúti stadion felett.
És akkor megint győztek, hálelúja!

Ezt már tusványosszabadegyetemileg se kajálja senki, mire az erőlködés?
Jó éjt a tisztelt társaságnak, jó errefelé.
@Knósszosz: Láttad múltkor a KálmánOlgis interjút a sólyom vezérrel??

www.atv.hu/videok/video-20130724-vago-jozsef
@SünBalázs:
A Sólyom lehetne akár Turul is, akkora esélye van a repülési piacon, mint Győzikének egy sakkversenyen favoritként.

737-500-as Classic gépekkel nekivágni egy prémium légitársaságnak, merész elképzelés. A típust nem komázták a légitársaságok, mert a befogadóképessége nem igazán tette lehetővé a gazdaságos működtetését, de ez nyilván a hülyék véleménye. Ezt itt a kárpátia medencébe sokkal jobban tuggyuk / tuggyák az illetékesek, akikbe egyetlen fillér közpénzt sem tesz az állam. Nem bizony, ezt tegnap mondta a megmondó.

Akkor meg nyilván igaz...
Nem lett volna olcsóbb a Malévot rendbe rakni?
66 éves múlt, meg a tapasztalat és a nemzetközi elismertsége okán?
Szemben egy fantom, büdös hónaljú turul izével?

Haverom, "csak" 35 éve van a repülésben, profiként. Az ő véleményét tolmácsoltam, amivel magam is egyet értek.
Mosmá tényleg szunya,
Gu - nárt!
Na, akkor a válasz.
A volt titkárnőm kiterjedt mélymagyar rokonsággal rendelkezik, és azok öntik neki az ilyen és még ilyenebb maileket.

Hosszú együttműködésünk eredményeként mindig megkérdezi, mit lehet ezekből elhinni:))
@Dr. jenőke (jenőke):

a paradicsomdíj kapcsán aztán Helmut Kohl-i, Mitterand-i, Giscard d'Estaing-i babérokra is jogosultnak hiszi magát. A Reagen-i triplázást persze csak kampányfogásként bírná, ahhoz megkellene néhány deka bátorság.
@tristen2005:
Nono... ilyen marha jó időben nem, szénné égek a napon. Most ejtőzés, árnyék, majd estefelé.
A médiák mocskosul hallgatnak Piktorunk paradicsomos kitüntetéséről, megdobálásáról.
Senkiháziak kezében a hír... :(
@jaegtoer:
a régent se kérdezte senki, hogy teccik e vagy nem e? hanem csak úgy odasztak nekijje

a gömböccel is meg kellene próbálni hogyan szelel a feje vagy a pocakja...és ha viharosan annál jobb lesz hol a sok fos kifolyjon belűle

brühüyyy

azért az is megoldás, ha a simlicskáékat basszák szét az összes többi baromállattal együtt, és ezt meg szépen levadásszák mint kergebirkát
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

lehet hogy nem figyeltem, de az ATV se mondta?, egyedül a hírkeresőn olvastam egy erdélyi hírportál idézetet. lehet hogy keveslik a paradicsomot, tököt kértek:)
@tristen2005: Rossz helyen nézitek, nem?
"Realitatea Tv híre szerint.." tessenek átszokni a párta(t)lan tájékoztatás jegyibe..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

nem vagyok én médiamogul, nincs annyi tévém, majd ha kineveznek a nemzeti média és hazugsággyár élére, na akkor tudok válogatni:)
@tristen2005: neten fent volt, hja kerem ez a nagy magyar agitprop, es a szabad magyar sajto
Fabius már megint karamell-utánpótlásért ment?
Nehezen szokom a hajnali poszthiányt. Kezdem érteni, milyenek az elvonási tünetek:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ott olvastam én is, kb tegnap 15 urh körül:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

a karambolról sincs tiszta verzió, most volt halott vagy nem volt? a háború veszteséggel jár:)
@tristen2005: Lehet, volt, de már jobban van? (ELNÉZÉST A MORBIDITÁSÉRT, NEM AZ ÉN MŰVEM EGYEDÜL..:-)
@Orica Középföldi: azért nem kellene ennyire elkeskenyednetek...dobjatok be valami nyalánkságot és rágcsáljátok, példáúl hogyan lehet vasfazékban vaddisznó sűltet készíteni kolomérral és a megfelelő fűszerekkel abból az alkalomból, hogy majdnem volt negynemzetigyászhírcsakmellément és akkor vörösborral vagy Guiness-szel kell-e öblögetni ilyen esetekben

brühüyyy

ez csak egy javaslat ti sokkal többet is össze tu'ttok raknyi
@Orica Középföldi:
A Közgép is szóba került
Az első tapsot is akkor kapta a kormányfő, amikor kifejtette, hogy évente 2000 milliárd forint a Magyarországon megtermelt termékek (GDP) és a Magyarország által felhasznált értékek (GNI) közötti különbség. Orbán szerint szemben bármely más országgal, mi nem a válságkezeléssel foglalkozunk, hanem az új gazdasági és politikai rendszer felállításával, és erre kizárólag amiatt van lehetőségük, mert kétharmados többségben vannak, ezért nem köti le minden energiájukat a politikai csaták.
Tizenegy lépést sorolt fel, amelyeket Magyarország sikerességért tettek, ilyen volt például az új alkotmány, az államadósság szerinte csökkentése vagy a devizahitelesek megsegítése, de például a volt kollégiumi csoporttársa, Simicska Lajos által vezetett Közgépet is kiemelte, amikor arról beszélt, hogy egyre több, közép-európai léptékben magyar nagyvállalat erősödött meg.

szóval ez a 2000 milliárd hol a bánatos lófaszban van és a 26000 milliárdos GDP-nek ami 38500 ról növekedett 3 1/2 év alatt mennyied része és a zájemef tartozás mennyi amire megvan a zsuzsu? kurva annyát mond valamit majd egy másikat és a két dolognak semmi köze egymáshoz

rohadt egy buta kappan

brühüyyy
@rodeo36:

Elkényeztetett bennünket Fab:))
Ha tudnék rágcsálót adni, akkor lenne saját blogom.
Már elolvastam a Vincentet, sőt többet is onnan. Nagyon jók a hsz-ek:)
De ilyen melegben csak lotyogni van kedvem.

Javulsz?
@Orica Középföldi:

"én" jól vagyok...a lábfejeim sötétlilák és néha még testnedveket izzadnak, de már megtaláltam az egyensúlyomat járóka nélkűl csak néha üvöltök föl amikor túlterhelem valamelyik nagyujjamat...jövő pénteken kórház az orvos megmongya a rögöny után mi a teendő de az idő nagy gyógyír én csak hisztérikus vagyok néha...

ezt a cikkrészletet amit bekopiztam valamelyőtökröl azt javallom és a megjegyzésemet hozzá mert az lehet rágógumi vagy csócsa

brühüyyy
@Orica Középföldi:
lehet hogy a za kocsi egy kamikaze volt?

brühüyyy
@rodeo36:

Erre Tokfalvit tudom idézni - szabadon. A min.elnök nem hazudik, csak nincs kapcsolata a valósággal.
@rodeo36: Amikor Orvbánt és társait hallgatja valaki, sorvezetőnek mindig mellé kell tennie Chomsky 10 pontját:
theinternationalcoalition.blogspot.hu/2011/07/noam-chomsky-top-10-media-manipulation_08.html

Úgy érthető csak meg mit beszélnek...
@Orica Középföldi:
a tökfalvi -is- egy sült fasz fonnyadtan

hazudik és nincs kapcsolata a világgal

brühüyyy

politikai elemzésemet hallottátok
@félázsiai nagymagyar:
Chomsky csodálatos---láttad, hallottad e élőben vagy mainapság?

érdemes amint szól

brühüyyy

azért a gömböc egyszerűbb eset: lelövöm pont lémpavas nincs tovább

ugyanazt amit saját atyja tett vele: lilára és kékre verte meg fejbe (agyba nem lehet az nincs neki)és ordítozott vele másból nem ért de abból is csak 2 percig

brühüyyy

zárt osztály OPNI
Nem, nem hallottam sajnos. De majd ismerkedem az írásaival, ha van benne egyéb nekem való is.

A kisgömböc maga egyértelműen klinikai eset. A kezelői fogják a kezét és írják a beszédeit.
@GeoCracker:
privatbankar.hu/kotveny/napi-83-milliarddal-nott-az-allamadossag-iden-259926

brühüyyy

akkor az én számaim nagyon közeliek a valósághoz:
ez: 30295000000000 HUF

brühüyyy
Alig említettétek a narancsVÖRÖS inget, pedig a szöveg mellett az volt a fő üzenet. Minden rendes diktatúra használt valamilyen ingszínt, a fekete, a foszöld már foglalt, ezért kizárásos alapon maradt a narancs. Lehet, hogy a Közgép nyakán maradt egy nagyobb tétel festék?
Mert holnaptól elvárás lesz a hívők irányában az átfestegetés.
@rodeo36: nem is ivitattam. Orbán egy kókler.
Ahogy Constantine mondja Istenről: gyermek, terráriummal a kezében
@rodeo36:
azaz a mai tartozás: 116,52%!!!!!!!!!!!!!

MAGYARORSZÁG NAGYON JÓL TELJESÍT ÉLJEN A KISGÖMBÖC ÉS GITTEGYLETE VARGAMISIVEL AZ ÉLEN AMINT A CSONTVÁZAKAT KERGETI

brühüyyy
@rodeo36: "Kedves emberek, posztolók és kishitűek, újult erővel pénzt sajnálók és fröcsögő szájjal hahotázók, Mezőkövesd, Felcsút és a rezsicsökkentés ősi ellenségei, fogjátok be a pofátokat, és próbáljátok a történteket magasabb összefüggésrendszerbe helyezni!"

nol.hu/lap/allaspont/20130727-nem_biztos__hogy_kiestunk

Tanulj Rodeo Gusztitól, ha szépen kérhetlek.:)))
@rodeo36: itt a párja, én Hegyi Iván fanyarságát is szeretem:
"Az itthoni futball ugyan huszonöt-harminc éve züllik folyamatosan, de az utóbbi időben egyenesen korszakváltást ígértek a meccsenkénti átlagban az álomhatárnak nem mondható háromezres számtól is elmaradó közönségnek, és a szakítás a korábbi rosszal kétségkívül végbement: soha olyan hitvány mérleget nem produkált a magyar labdarúgás, mint most. Az új idők három esztendejének már az is kirívó eredménye, hogy az EL első selejtezőkörében mesterhármassal „büszkélkedhetünk”: minden európai kupamérkőzések legalsó grádicsán 2010-ben a ZTE bukott el az FK Tiranával, 2012-ben az állítólag „a tehetségeket ontó” agárdi akadémiára épülő MTK a sosem hallott Senicával, az idén pedig a nem a rezsicsökkentésről híres, forintmilliárdos,miniszterelnöki díszpáholyos Videoton az ugyancsak teljességgel ismeretlen Mladoszt Podgoricával szemben."

Itt az egész cikk, szerintem ebben a hőségben üdítő olvasmány Megyesiével egyetemben.
és egy Földes Péter röppentés lelkiismeretről és szolgalelkűségről:

fsp.nolblog.hu/archives/2013/07/28/Menjetek_az_anyatokba/
@GeoCracker:
Ezt a Tusványos, Orbán meg hangadó marhaságokat abbahagyhatnád.
A hangadót máris elkezdték beárazni valamilyen féldeci bell alapján.
Legalább tippeket ne adj!
@Habakuk999: Szép vasárnapot! Ezt olvastad már? Kíváncsi vagyok a véleményedre.:)

Lengyel László - A szárszói kert

Tudtam előre, hogy nem lesz senki, aki kimenne a pódiumra, és elmondaná ezt a három- négy szót: „én juttattam ide az országot, sajnálom”, „én vagyok a felelős, ne haragudjatok”, „hibáztam, bocsánat”. Mauriac írja valahol, hogy amikor Péter három kakasszóra elárulja Mesterét és önmagát, az első áruláskor a düh és bosszúvágy van az arcán. A második árulás a rémület és a gonoszság sápadtsága. És a harmadiknál nincs, nem látszik az arca, mert elvesztette magát. Ebben a szörnyű évtizedben, a lefelé száguldó országban megszólalt nekünk háromszor a kakas. Kinek dühös, kinek rémülten gonosz, kinek nincs arca. Csoda-e, hogy ott tartunk, hogy utódaink csak az én, én, én szót ismerik, nincsenek hibáik, amelyeket szóvá tehetnénk? De kik vagyunk mi, akik szóvá tesszük őket?

Akartátok volna hallani? Nem. Felelősek vagyunk azért, ami történt. Mi is elrontottuk. Nemcsak ők nem demokraták, mi sem vagyunk azok. Nemcsak ők zárkóztak be egy provinciára, mi is bezárkóztunk. Nemcsak ők háborúznak mindenki ellen, hanem mi is. Együtt váltunk hiteltelenné. Együtt szültük ezt az elviselhetetlen, gúzsba kötő rendszert. És mi vagyunk, akik három év alatt nem tudtunk létrehozni egy tisztességes és kormányképes ellenzéket. Akik nem tudták megszólítani a társadalmat. Akik Orbán és emberei óriás hibái és bűnei közepette egymással versengünk és harcolunk. Nézzünk magunkba. Minden okosságunkkal, minden tudásunkkal rossz helyre jutottunk, rossz időben. Ha minden így megy tovább, rosszabb országot hagyunk magunk után, mint amiben felnőttünk. Amikor Assisi Ferenc visszatért a városába, és fölmehetett a szószékre, ahová addig soha, végignézett a polgárokon. Mindenkit ismert. Végignézett rajtuk, és így szólt: „Nincs mit mondanom nektek”. Azután keresztet vetett, és leszállt a szószékről. Nem vagyok Ferenc. Assisi polgárait nem lehet kicserélni. Mi vagyunk.

www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4338&Itemid=30
@Habakuk999:
értettem Fennség, íme az én citációm ugyanonnan:

"Vagy ahogyan a felcsúti Szöllősi főszerkesztő írja blogjában: „posztokban, jegyzetekben tobzódnak most azok, akik csak annyit látnak az egészből, hogy Orbán Viktornak most rossz, és újult erővel sajnálják a pénzt Mezőkövesdtől, a gyerekektől, a focitól, vagyis végtelenül primitív és ostoba megközelítés kinevetni, leköpni a magyar futballt csak azért, mert eredménytelen, züllött, kétségbeejtően rossz… De aki nem elégszik meg a felelőtlen hangulatkeltéssel és az olcsó demagógiával, az nem árt, ha megérti végre: a magyar fociban nem túl sok, hanem túl kevés a pénz”."

én még utaztam mindenféle magyar focicsapat híveivel IBUSZ különvonattal, ahol is nem egy, hanem több vonatot is indított az IBUSZ mert egybe nem fért volna el pedig 12 Pullmannal mentünk 373-as gőzmozdony 115-tel röpített bennünket Fehérváron át valahová, majd a Kandó új szilikonos változata Miskolcra a Tiszai Pu-re szintén két vonat és a stadion rogyásig volt

szóval igaza van a cikkírónak 200 szurkoló is szurkoló ha otthon a kertben szurkol és ott issza le magát

brühüyyy
@Habakuk999:
kuki a vége a legjobb:

Jó, azt eddig is sejthettük, hogy kik állnak a mostani kupakudarcok mögött. Ám emellett a sporthetilapban a Verebes József életéről készült cikksorozat legutóbbi részében a Mágus elmondja, hogy győri sikerei idején egy egyetemista fiú látogatta rendszeresen az edzéseit, s a korlátnál szorgalmasan jegyzetelt.

A fiatalembert Orbán Viktornak hívták. Az olvasóban persze fölmerül a kérdés, hogy a látogató vajon mit hasznosíthatott későbbi miniszterelnökként a tapasztaltakból. Aztán a szerző, Lakat T. Károly azt kérdi Verebestől, hogyan is volt a hazai sikerek idején az a Standard Liége elleni csúfos 5-0-s vereség és kiesés a bajnokok kupájából, mire a Mágus azt feleli: – Mind az öt gól csalás volt. Ma már látjuk, hogy az ifjú egyetemista mire volt leginkább fogékony.

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem érted te a lényeget, ilyet a Makovecz elvtárs sohasem tervezett volna és az őt másoló pejnahajderek sem marad tehát a földszint + 3 emelet kupola és a fing ami kereng alatta szédűlten

brühüyyy

az való alcsútra is meg felcsútbasznádra is
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szia,

"Ha a Kádár-kor összes rossz tapasztalatából, gerinchajlító gyakorlatából végül jó születhetett, talán az elmúlt évtized elaljasító, embert taposó, gyilkos világából is megszülethet az új. Nincs más esélyünk."

kösz a linket, jó olvasmány.

Végre, valahára ilyen is született, ezt pofázzuk lassan egy éve.
@Habakuk999: Igen egyetértek. Én is ledöbbentem picit, hogy mennyire önkritikus volt Lengyel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lengyel László nem hülye.

Ő lett ismét az első fecske, bár gyanítom, a választásokig nem sok követője lesz.

Ha ismét jön a kudarc, akkor talán elindulhat a tükörbe nézés másoknál is.
@rodeo36: Dortmundban ismét összegyűltek vagy nyócvanezren tegnap estére.

Pedig Angela nemigen kínálgatta a társasági adójukat a kluboknak.

Visszatérve a magyarokhoz, ráadásul kurvára el is vannak adósodva a töméntelen támogatás ellenére is.

Tegnap belenéztem a győri közvetítésbe, nézőt nem nagyon tudtak mutogatni.

Szóval, beérett a ner három évének gyümölcse, soha ilyen rosszul nem szerepeltünk, mint az idén.
Máshol talán, ami nem viseli magán ilyen intenzitással a vezír keze-nyomát, talán marad némi lehetőség.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igaza van amúgy.

Kekex, Csekk, a fidesznyikező Szajmon és hittársaik remélem elolvassák ezt a cikket.

Örülök ennek a cikknek.
@Habakuk999:
láttam élőben is meg az ismétlést is én nem vagyok egy Dortmund fan de el kell ismerni...a Pep meg felkötheti a szennyest kihúzott mint a magyar gyorsanaszád...a szőnyeg alatt

stratégiai tévedés volt nem taktikai

én nem tudok olyat magyarországon amely jobban teljesít ami még ne lett volna szétbaszva

te tucc?

brühüyyy
@Habakuk999: gelsenkirchenbe is kimegy vagy 60000 ember hetente:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azé egy ilyet szeretnék má pl. Matocsitól is látni, nem is beszélve a briganti orbántól!
@Dr. jenőke (jenőke):
Lehet, hogy igazad van. Azonban teljesen nyilvánvaló, hogy egyfajta kommunikációs csata zajlik.
Ebben jelenleg a Fidesz kétségtelenül Orbán kimentésén fáradozik minden olyan helyzetből, ami kínossá válhat. S nem csak Orbán. A párt még mindig leválthatná esetleg.
Orbán egyre kevesebbet mer megszólalni szabad beszédben. A pártja ehhez asszisztál. Ami nyilvánvaló olyan érdekviszonyokat sejtet, ami alapján éppen úgy előretolja ezt a szerencsétlent, ahogy anno Hitler is inkább bábnak indult. Míg egyszer késő nem lett. Vagy ahogy Sztálint, a kiugrott papot is azért választották meg, mert irányíthatónak gondolták.
@GeoCracker: szépek a paradicsomaid.:)

És hasonlóan gondolom, ahogyan írtad.
@taga20:

bakker, Barcelonának 116 ezer bérletese van, 98 ezres a stadion, nagyon ritka ha nem telik meg:)
@tristen2005: és az a cca.20000 mit csinál? remélem felcsúti bérletes vagy:)
@Habakuk999: igazi lecsóalapanyag :-)
kár is lenne szétdobálni :-)
@rodeo36: b+, idáig gondolkodtam, mit nem rúgtak még szét, de nem nagyon jut eszembe semmi.

Valami olyan lehet, amiben nincs pénz, dicsőség hatalom lehetősége se.
Mittudomén, pl gyerekrajz-verseny, de ez se jó példa, mert ebbe is belemocskol a helyi szervilis illetve gerinctelen-talpnyaló taplóbunkó.

Attól tartok, ez nem is egyedül orbán hibája, ehhez szükség van az őt csodálók és kiszolgálók ostoba gondolkodás nélküli behódolására.

Ha olvastad a följebb linkelt Földes cikket, megérted, mit is akarok itt kinyögni.

Ha valaki ember, akkor fideszesként is ember marad, nem egy szarevő hazáját és népét eláruló esküszegő becstelen senkiházi.

Nem pusztán orbán beteg, beteg az egész magyar társadalom.
@taga20:

hülye, a bérletes ott nem azt jelenti hogy minden meccsen kint van:) azok a támogatok, mint felcsutnak a cimborád:)
@tristen2005: hát ezt megkaptam:) orbán a cimborám! öcsém bearanyoztad a napom:) mácsak az lenne a nonplusultra, ha Vettel behúzná a mai napot:)
@rodeo36: @taga20: Nem lesz egyszerű a spanyolnak a Bayernnél.

Mondjuk én se értem, miért hajtották el a német edzőt.

Bődületesen erős csapatot csinált belőlük, volt szerencsém látni a stadionban egy-két meccsüket, köztük a tényleg korszakváltó Barca-verést, olyan finom elegánssággal radíroztak le mindenkit, mint a pinty.

A spanyol, ha változtatni akar, és nem jön be, akkor bukó.
Ha viszont semmit nem változtat, akkor minek is van ott nagy pénzért?

Én a Dortmundnak drukkolok a Spurs mellett, nagyon tetszik a játékuk, mennek, mint a darazsak.

De Bayern meccsre járni se rossz mulatság.:)
@GeoCracker:
Szerinted a Fidesz kétségtelenül Orbán kimentésén fáradozik minden olyan helyzetből, ami kínossá válhat. A párt esetleg leválthatná.
Nem is tudom. Csináljunk egy gondolat-próbát.
A kimentés valószínű. Gondolom Szíjártót azért nevezték ki magas beosztásba, mert így kísérgetheti oda is, ahová testőr ápoló már nem. Így van alkalma végső esetben közbelépni, bármi is legyen a végső est. Erre alkalmas is, mert sportol, jó erőben van, nincs elhízva, ezért még elég fürge is lehet.
A másik eset: a párt esetleg leválthatná de nem akarja, nem lesz ilyen szándéka. Kiváló bűnbak és erre nyilvánosan rá is játszik. Például stadion a saját telkén, de sok példát tudnak sokan. Hát kell ennél jobb bűnbak?
Jöhet még a parancsra tettem és egyéb marhaságok - de ki fog ezzel törődni, ha szükség esetén valóban beáldozzák?
@taga20:

B+, te kezdted, arról én nem tehetek, ha vissza jön a tejbepapi:)
@Habakuk999: valószínű a csúcson kell abba hagyni. gondolom pénzre má nincs szüksége:) ennyi! más: azé irigylem a németeket,angolokat,stb., hogy vágják ezt a foci filinget, nekünk ez kimaradt és szerintem kifog maradni a kis életünkből:(
@tristen2005: megadom magam, te vagy a nagyobb kan:) F1-t nézed te kis te? kinek szorítasz:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Habakuk999:

ez van amikor valakit beskatulyázunk. már arra sem figyelünk mit mond, mert ő okosat nem mondhat.
örülök, hogy felfedeztétek, mert vannak jó gondolatai.
kb 2 éve hasonló szösszeneteket ír hosszabb idő után.

mikor Mariannak tavaly linkeltem egy ilyen után a 2000!!!-ben írt könyvét meglepődött nagyon és azt mondta keresni fogja írásait.
@taga20: igen én is.
szezononként egy-két meccsre jutok el, ( német, holland vagy angol), gyerekkoromban minden második hétvégén járhattunk meccsre.

Legfeljebb megyei magyar meccset lehetne nézni, az nb 1-nek nevezett csúfságot nem tudom.
@Habakuk999: kiskölök koromban én is szerettem a focit. de Mexico betett nekem:( gondolom Póczik József mond valamit! mondhattam vona mást is:)
@taga20:

biztos sok tésztát etettek veled:)
@tristen2005: te kis szemtelen:) te vagy modova, vagy mi a fasz?
@taga20: Az egyik legszebb gól, amit láttam, szögletből fölkínálva kapásra természetesen levegőben, csodálatos gól: a két szereplő Hannich-Póczik.
@taga20:

alacsonyan szállnak a malom kövek:)
webbulvar.hu/tart/cikk/dc/0/180888/1/kekhirek/Csatornafedellel_tamadt_a_rendorokre_a_meccs_vegen_a_szurkolo?place=srss

a Póczikra vissza térve, volt otte meg a 2 kiváló boxbajnok is, Váradi, Bálint, na ez az utóbbi egyén tettei is megérnének egy misét:)
@Habakuk999: nagyjából azonosat gondolunk a magyar fociról. fradi drukker votam és utáltam az ETO-t. hol vagyunk Argentinától, mikor 1 nullára vezettünk a későbbi VB ellen. rossz helyre születtünk:( nem is ragozom tovább, szorul a szívem.
@Habakuk999:

nagyon elvagytok győriesedve:)
@tristen2005: lehet, hogy má 20 éves is lehetsz:)
@tristen2005: Francokat, én Stécé meccsekre jártam, de ami szép, az szép, az a szögletgól pedig olyan volt, hogy istentudjahányéve már, s mégis emlékszem rá.
@taga20:

figyelj kicsirigó, mond neked ez a 2 név valamit: Kheim Jenő, Horváth Lajos, ők voltak a tesi tanáraim:)
@tristen2005: nem kicsirigó:) honnan kéne, szeretnék tanulni.
@tristen2005: jelentem evezés, füvezés megvót még tennap. ma imáccság napja van. valami fejsegg asztírta tennap, hogy azország felvankészülve a káni kulára, ez utóbbira elhiszem, de a kánunk nem az igazi. összetáveszti magát a kulával. és erre valójában eccerűen nem lehet felkészülni.

oh segiccs egy kis jótékony napszúrás!
@taga20:

Győri ETO kézilabda, 1974:) csak ennyit a XX évről:)
@guma: Szia Guma!
A Lengyel László könyvre utalsz?
Amennyiben igen, olvastam, és köszönet a figyelem felhívásáért.
Meglepő volt, hogy Lengyel László már 2000-ben szinte pontról-pontra meg tudta jósolni a várható politikai fordulatokat és helyzetet.
Jövőt illető megállapításai be is jöttek. Sajnos.
@jaegtoer:

csak neked, ha nem találják meg, lehet, hogy leúszik a Fekete-tengerhez a nagy kánikuliban:)

balcsi.hir24.hu/balcsi/2013/07/28/elaludt-a-balaton-kozepen/~~fokusz
@tristen2005: direkt rúgtam beléd evvel:) de mi az a 2005? ötletem sincs
@taga20:

egy patás neve és szül. dátum:)
@Mariann19: szia!:)))

örömmel olvaslak itt benneteket, csak nincs sokszor kedvem hozzászólni...

tudtam, hogy meglepődsz (azért linkeltem neked akkor a megjegyzésed mellé), mert te értékeled és érted is a tények összefüggését.
azonkívül Lengyel meg képes a bonyolultabb dolgokat is hétköznapi nyelvre fordítani.

néha téved, ez igaz. de ez minden pakliban benne van ha valamit "fantáziával" kell kiegészíteni.
(bocs két napja képtelen vagyok tömény hiba nélkül írni, ha most is tele van: nézd el! :)))))))
@taga20: lazíts, ne rugdalózz:)

kapsz egy kis Tarját (de nehogy megsüsd!):

www.youtube.com/watch?v=VOQNgUtJkKs
@guma: ez jó. marimba vot? F1 van, adrenalin a TV előtt ez van most:)
@tristen2005:

"nem számít, gyakorolj:)"

hogyisne! amíg mások nemzetmentenek, trafikot nemzenek, sőt, nemzetsöröznek, de azért vannak elvetemültek akik csak símán söröznek, én meg gyakoroljak? lószart papa!:)
@Mariann19: Szia! Ezt az írását olvastad már??

www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4338

Szerintem elég ütős lett ez is.
@guma: Amennyiben tehetem, Lengyel Lászlót olvasom. Cikkei, könyvei, TV-s szereplései engem útba igazítanak.
Az aktuális témákban nemigen ismerhetőek fel tévedések, mivel konkrét témát elemez, és az érvei ellenőrizhetőek. Közgazdaságilag számokkal igazol és törvényszerűségekkel támasztja alá az állásfoglalásait.
Tetszik az, hogy adott témát több szegmensből világít meg, mindezt pontosan felépített előadásban mondja el.
Sokat tanulok tőle.
Ne viccelj, miért lenne tömény hibával tele a hsz-ed.
Amennyiben így lenne is, mindnyájunk számára bocsánatos bűn ilyen dög melegben, ha nem vagyunk a helyzet magaslatán.
Ma még a tóra sem volt kedvem kimenni ilyen hőségben, inkább itthon kuksolok.
@guma: A Nightwish-es változata ütősebb, kár, hogy szétmentek.
ki ez a vadbarom üvöltöző riporter a királyin?

egy f1 közvetítést is keserűvé tudnak tenni, ehhez már kell egy kis tehetség, meg kell hagyni.
@Habakuk999: igaz:)

ilyen az élet, mondhatnám de minek.
szerintem az is csoda, hogy a mai "sztárok" mellett szólóénekesként ott maradt a topon.
@guma: @Mariann19:

csak az a szépséghibája, hogy amikor tenni is kellett volna, akkor LL is nagyon kereste a helyét,és annyira belemerült a ködevésbe felhőlovaglás közben, hogy az szdsz csődje kellett ahhoz, hogy rájöjjönt elvesztegetett tíz-egynéhány évet és hirtelen ő is kurva okos lett...most meg már szimplán okosnak látszik, és már maga is elfelejti, hogy 10+n évig kurválkodott. Így ma már megegyezhetünk annyiban, hogy tényleg kurva+okos azaz kurvaokos.

Amennyiben minden emlékezetem dacára mégis ő írta volna le azt, hogy: "a magyar gazdasági elit a hajdani pártelithez hasonlóan kontraszelekció útján jött létre, és ez okozza a gazdasági, társadalmi-kulturális problémáink jelentős részét, és ez mindig újratermeli önmagát." - nos akkor megkövetem, megkövezés helyett.
@guma: azt azért ne feledjük, hogy tud énekelni és van hangja is, egyedi ráadásul.:)

Mindenesetre az új csaj halovány utánzatnak sem jó, ők együtt voltak jók.
@Mariann19: köszi!:)

regényeire gondoltam ebben az esetben.
mert azért pl 2000-ben sem volt már a körön belül, és azt ki kellett agyalnia.

persze ehhez kell a logikus gondolkodás.
a többiben tök igazad van.
amikor van türelmem kicsit megint belenézni a napi szarságokban, akkor ezért nem igen hagyom ki.
viszont valóban fura nekem mennyire nincs "hangja".
(valóban jól esik, hogy eltaláltam az ízlésed ajánlatommal:)))
@jaegtoer: kezdheted követni, olvasd el Angyal hócipős linkjét.
@jaegtoer: sok igazság van benne, de azért ha valóban utána nézel konkrétan azért nem ezt a képet kapod totál.
sőt!
azért az első volt aki megalapította a cégét és nem helyezkedett (nézz vissza állami megrendelést, stb) és még ma is piacon van!
kapcsolatait használta a munkájához -ez tagadhatatlan, de keresd vissza mennyire köpködtek rá "övéi" mert leírta mit csesznek el...

hogy meddig marad a mai világban talpon a 24 éve indult cég?
na az az igazi kérdés, amikor minden független eltűnik...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lehet, nekem a gyomrom fordul fel ettől az ujjomgástól, és kurva sokat hibázik, vagyis a fölkészültsége is megkérdőjelezhető számomra.

A Szujó ordibál a tv-ben?

Nem hittem volna.:(
@Habakuk999: :DDDD

számít az a mai világban valamit is amikor cseréphangból is csilingelőt varázsolnak?

nem úgy müxik ma a világ, hogy ha jó valaki az teret is kap!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Örülök, hogy elolvastam az általad ajánlott Lengyel László írását a szárszói találkozóról.
Kár, hogy az 1985-ös monori találkozóról inkább nosztalgiázva beszél.
"Kiemelkedő ország vitázó, örök elégedetlen civil értelmiségiek voltunk. Mindenki magáért felelt."
A továbbiakban arról ír, hogy üzletemberek, politikusok, bankárok ebben az értelmiségi körben nemigen juthattak szóhoz mellettük.
A szárszói találkozóval kapcsolatban itt leírtam a véleményemet azzal, hogy öncélú demonstratív értelmiségi hendikepnek tartottam
a változásra való törekvés szándéka nélkül. Ezen kívül a politikusok és politológusok jelenléte nem itt indokolt, hanem a parlamentbe.
A továbbiakban Lengyel László az értelmiséget, benne saját magát ostorozza passzivitásukért, azért, mert nem szóltak azon folyamatok ellen, amelyek ide juttatták az országot.
Számomra ez az önostorozás egy képmutatás, amely eltereli a figyelmet az értelmiség kötelességtudatának hiányáról.
Az előző hsz-emben elismerően beszéltem Lengyel Lászlóról, de ennek az írásának egy-két részletével nem tudok egyet érteni.
Itt elmulasztott kötelességekről és küldetésről kéne beszélni, az önsajnálatnak, és passzív önkritikának már nincs helye és aktualitása.
@guma: De csak azért, mert még a világ nem készüét fel a vezír intelmeire és a ner-re.

"A miniszterelnök szerint az Európai Unió intézményei alkalmatlanok arra, hogy válaszokat fogalmazzanak meg a kontinens előtt álló kihívásokra.

Ma ismét megkérdőjeleződtek a világhatalmi pozíciók, ezen belül Európa súlya és szerepe. Sokan gondolják, hogy erre az EU intézményeiben kell megtalálni az ellenszert - fejtette ki Orbán Viktor szombaton a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, a székelyföldi Tusnádfürdőn.

A kormányfő hozzátette: az elmúlt három évben azonban megtanulta, hogy az uniós intézmények alkalmatlanok arra, hogy az Európa előtt álló kihívásokra válaszokat fogalmazzanak meg.

Iyen válaszok kizárólag nemzetállami alapon születhetnek meg - jelentette ki Orbán Viktor. "

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_az_otp-rol_is_beszelt.3.187184.html

Ez a vadbarom megpróbál kivinni bennünket Európából, hogy megkoronázhassuk.
parlamentbe=parlamentben
@guma: Remek ajánlatod volt!
@Mariann19: és szerinted mi a különbség a passzív és az aktív önkritika között??
@Habakuk999: Jaja 2012-ben az RTL Klubtól átnyergelt a királyi tévéhez.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A passzív önkritikának nincsenek elvárható következményei. Olyan l'art pour l'art duma.
@Mariann19: Számomra ez az önostorozás egy képmutatás, amely eltereli a figyelmet az értelmiség kötelességtudatának hiányáról.
Az előző hsz-emben elismerően beszéltem Lengyel Lászlóról, de ennek az írásának egy-két részletével nem tudok egyet érteni.
Itt elmulasztott kötelességekről és küldetésről kéne beszélni, az önsajnálatnak, és passzív önkritikának már nincs helye és aktualitása.

Ellentmondásba keveredsz.

elmulasztott kötelességekről kell beszélni, önkritikának ugyanakkor nincs helye?

De, helye van, régóta itt lett volna az ideje.

Ráadásul nem értem, miért "önsajnálat, öncélú stb".

Lengyel írása fölér egy ébresztővel.
Akkor is, ha fáj.
@Habakuk999: Jut eszembe, voltál mostanában valamerre? Ha nem jön közbe semmi akkor a jövőhéten elnézünk 7-8 napra Horvátországba és Boszniába.:)
@Habakuk999:

már olvastam, értékelem is, egy józan írás. gondolom, LL és érzi az idő múlását, és egyre következetesebben és egyre tárgyilagosabban gondol át dolgokat. ennyi. már írtam erre, veszett fejsze nyele...
@Habakuk999: ekkora hülyeségeket már el sem olvasok.

megtettem neked:)))
de én ilyennel nem idegelem már magam, hogy pofátlanul hazudik miközben tudja, hogy az eu-pénz nélkül már sehol sem lennénk.

aki ennyire semmibe veszi nemzetének állampolgárait, országának érdekeit az az én szememben egy rákos daganat és addig él míg a sebész el nem távolítja csupán csak nemzetállami érdekből...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem nagyon, itthon mászkálok ugye a Partium és a Felvidék is "itthon".

nem sikerül egyeztetni a nyaralás célpontját, ami mindenkinek jó lenne, lehet ősszel kirándulunk és meccset is tudunk nézni, addig biciklizünk.

és özön munka van most
@jaegtoer: miért lenne veszett fejsze nyele?

elindult egy folyamat, nem sikerült.

Kell indítani egy másikat, hogy kiégessék a különböző rákos daganatokat

nincs kire várni.
nekünk kell magunkon és a környezetünkön segíteni.

"Magyarország történelmében eljött az a pillanat, amikor a mozdulatlanság, a nemcselekvés, a kivárás már nem működik, már nem lehet vele elboldogulni. Kell cselekedni – és lehet is, mert nincs valóságos erő, amely ebben megakadályozná az embereket. Csak a saját megszokott passzivitásuk, össze nem fogásuk és gyakorlati apolitikusságuk az akadály – mert a Nagy Akadálynak képzelt Fidesz-hatalom valójában nagyonis gyenge! Bár úgy szokás tartani, hogy ez a Nagy Fidesz-hatalom mindent átsző, mindenre rátelepül és mindenkit a zsebében és a markában tart, azonban ez csak egy rossz és téves közmegegyezés. Ezt csak el akarja hitetni velünk a Fidesz-hatalom és el akarjuk hinni, hogy ez adjon nekünk felmentést a személyes cselekvés alól. „Nem tehetek semmit – mert ha ugrálok, kirúgnak!” „Nem tehetek semmit, mert nincs hova fordulnom támaszért!”… De mi van, ha az egész ország elkezd ugrálni? Akkor kit rúgnak ki? És: igenis van hova fordulni! Tudniillik: egymáshoz – a magunk alkotta erőhöz!"

progressziv.blog.hu/
@Habakuk999: "és özön munka van most"

Sajt témában is?? :)
@Habakuk999: Hmmm. Ez elég szimpatikus hozzáállásnak tűnik. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: abban is, elindítottam

néhány "játszadozás", piactanulás kezd komollyá válni, s a játék lassan munkává érik.
@Habakuk999: @guma: @Mariann19:

természetesen a megkövezést nem kell komolyan venni, kövezze a franc. A megkövetést, pedig abban a biztos tudatban írtam le, hogy bizonyos voltam abban, nem kell megtennem.

az, hogy 20 éve vezet egy céget az én szememben nem jelent sokat, ha 24 még annyit sem, mert jobban örülnék egy 70 éve működő cipésznek, suszternek, szabónak, tisztítónak festőnek. mert hogy ezek a cégek egyik döglődésből sodródnak a másik döglődésbe, miközben a tanácsadó cégek virulnak és még csak el sem pirulnak...
mert miközben a tanácsadóknak, felszámolóknak, behajtóknak, marketingeseknek, kommunikációs cégeknek aranykor van, míg a kétkezieknek, termelőknek és szolgáltatóknak meg maga a mordor, az azt jelenti hogy durva nagy ellentmondás van a valóság és az elmélet között, ergo lehet, hogy a rendcsinálást a tanácsadó cégek betiltásával, és a jól végzett munka megbecsülésével kellene kezdeni.

az hogy lacika szenvelgett egy kicsit a szárszó után arra meg azt mondom: eső után köpönyeg, de ezzel is csak ismétlem magam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szarajevo felett a hágón van egy bárány sütő, ha arra jöttök, ne hagyjátok ki.

horvátoknál is lehet finomakat enni, hal is van még, ha nem is túl sok

szép az Adria:)
@Habakuk999:

azért mert lépéshátrányba került az ország, és az elvesztegetett időt nem lehet behozni. népesedési, technikai-technológiai, fejlődésbeli anomáliák miatt nincs jelentősége annak, hogy indul-e második projekt vagy nem.

Vége. a vonat elment. és a "sínek fel vannak szedve"
@jaegtoer: Akkor kövessünk el kollektív öngyilkosságot?

vagy járjunk Felcsút meccsre?

Ez a sopánkodás - bár kihagytad az ostoba népet, aki ezt érdemli - van olyan káros, mint orbán munkássága.

nyugodtan kezet foghatsz vele,
@Habakuk999:
Megint úgy indul a vitánk, mint szokott, hogy jól letámadsz, ezzel mintegy védekező, magyarázó pozicióba próbálsz kényszeríteni, ám rutinos vitázóként sikerült felismernem a stílusodat, és a magam módján fogok igazodni ehhez.
Így legalább nem uncsi a vitánk. Akkor dumáljunk!
Önsajnálat, önostorozás.
Ezekben a visszanéző, az önnön hibákat felsoroló kinyilatkoztatásokat azért nem lehet elismerni, mert elterelik a figyelmet a cselekvések elmaradásáról.
Nem szabad abba a hibába esni, ha önkritikát látván már ezt is díjazzuk, és nem várjuk el a kivezető út megjelölését, vagy a konkrét cselekvés irányát.
A szárszói találkozót öncélúnak tartom.
Történt-e és történik-e valami haladó a találkozó után? Azt láttuk, hogy a mult és jelen hibáit felsorolták, megbeszélték egymás között, és minden marad a régiben.
Mi ebben a haladó, a jobbító , a helyzet megváltoztatására kijelölt cselekvés?
"Lengyel írása felér egy ébresztővel."
És? Mi változik?
Az értelmiségünk elmulasztott kötelességét ez már nem teszi jóvá.
@Habakuk999:

bocsi, én nem sopánkodok, és masszívan dolgozok, az meg hogy kivel fogok kezet bízd rám, nem szorulok tanácsra.
@jaegtoer: A hsz-ed utolsó mondata egybecseng azzal a véleményemmel, amelyet Habakuknak részletesen leírtam az imént.
Kérlek, olvasd el.
@jaegtoer: magad sem tudod mennyi igazságot írtál le!:)

de hidd el ugyanannyira kell a tudás is mint a cipész! nézd a mikor kizárták őt (és a 2 kettőt) anno a pártból az bizony még a nagy ébredező ellenzékiekkel szemben is robbant.

a munkahelye megszűnőben volt kezdődtek az elbocsátások.
na itt gondolj arra amit @Mariann19: szakemberként is mond. na ez volt végig az erőssége, nem is gazdagodott meg belőle.
viszont sokszor olyan összefüggésekre mutatott rá amiért mindegyik oldalon átkozták.

tudod itt valami elmozdulás akkor lesz, ha megbecsüljük azt is akinek agya van és azzal "termel", alkot, és azt is aki megtermeli a szükségleteket.
de @rodeo36: tegnap remek példát hozott pl peninek amikor a meló összetettsége miatt már nem elég a szakmunkás bizonyítvány a sima termelő munkához sem.

de ha még a közmunkást is éhbéren dolgoztatjuk adóforinton a többi megélhetési államot szipolyozó mellett arra mindenki rámegy előbb, utóbb.

nekem az izlandi példa is tetszik amikor kirúgtak minden politikus vérengzés nélkül!

vagy megoldásnak a (ezt tavaly már linkeltem) mérhetetlen nagy erő felvonultató tömeget, mint pl :

1989-ben a "daloló forradalomban" Litvánia, Lettország és Észtország kétmillió lakója élőláncot alkotott országaikon át. Ez volt a "Balti út", és az akció függetlenség melletti tüntetés volt. Mindhárom nemzet hasonlóan szenvedett a megszállástól és hasonló módon törekedett a függetlenségre. 1991. augusztus 20-án, a moszkvai katonai puccs idején Észtország formálisan is kinyilvánította függetlenségét,
Na fasza Rogán Tonyó is odapofátlankodott az F1 dobogó elé.:(
index.hu/bloghu/egyszeregypol/2013/07/27/rakosi_tapsolna_oromeben
Hacsak ennek a fele is igaz, a kékcédulás csalás ócska 5 éves gyerek bűvésztrükkje volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mi a faszt keres ott ez a féreg? és a takarítónő mi a faszt keres ott?
@Mariann19:

meg vagyok sértve:-) már elolvastam!:)
@jaegtoer: "az hogy lacika szenvelgett egy kicsit a szárszó után arra meg azt mondom: eső után köpönyeg,"
teljesen igaz.
hozzátenném még, hogy LL vastagon benne volt az elmúlt 23 évben.most szór egy kis hamut a fejére (meg főleg másnak a szemébe!), de nincs jelentősége.
mindenképpen valamit tenni kell, mert amit leírnak elmondanak nyíltan az hazaárulás szerintem:

Választási csalásra készül a Fidesz

"A választások lebonyolításáért felelős szerv vezetője a külhonban élő, kettős állampolgárok szavazásának mikéntjéről beszélt.
"(...) a választást megelőző 15. naptól (eljuttathatja - a szerk.) az adott országban lévő konzulátusokra, nagykövetségekre. Ott majd lesz egy ilyen postaládának nevezett urna, ahol nem kell semmit sem igazolni, hanem bedobhatja. De bedobhatja akár az egész faluét is, hogyha valakit megbíznak azzal, hogy szedje össze, és vigye már be a konzulátusra, mondjuk Csíkszeredára ezeket a levélszavazatokat, borítékokat. Áthozhatják Magyarországra, ott is fel lehet adni postán."

""Bárkiről is legyen szó, ha mindenféle igazolás nélkül, akár mások nevében is adhat le szavazatot, akkor azzal sérülhet a választás tisztasága; ha viszont beazonosítható, hogy mely szavazat, kihez tartozik, azzal sérülhet a választás titkossága.

A kormánynak nem ez az első elképzelése, amellyel kapcsolatban a magyar demokraták arra figyelmeztetnek, hogy azok alkalmat adhatnak választási csalás megvalósítására.

Ez a rezsim olyan rosszul kormányoz, hogy tiszta választások esetén bizonyosan megbukna. Normális országokban azonban erre nem a választások elcsalása, hanem a jobb kormányzásra való törekvés a válasz.

Felszólítjuk ezért a kormányt, hogy ne trükközzön a választásokon, ne használja fel újabb politikai játszmájához a külhoni magyarságot, a határontúlról érkező szavazatokkal kapcsolatban pedig olyan rendszert alakítson ki, amely biztosítja a törvényes és tisztességes választásokat Magyarországon!" - írja az Együtt-PM Szövetség.

Pálffy Ilona vasárnap az MTI-nek nyilatkozva igyekezett menteni a menthetőt

Külön kihangsúlyozta, hogy mindenütt a világon szavaznak levélben és a választási eljárási törvény tartalmazza ennek szabályait.

Ez úgy történik, hogy a szavazólapot beteszik egy teljesen üres borítékba, amire nincsen ráírva semmi. Ezt a lezárt borítékot pedig belerakják egy másik borítékba, amelyben benne van az, hogy ki az, aki szavazott.

Ezt a levélcsomagot kell feladni a Nemzeti Választási Iroda címére. Azt, hogy abban mi van, hogy ki kire vagy melyik pártra szavazott, senki nem láthatja. Ugyanis a levelek feldolgozásakor csak a külső borítékot bontják fel, amelyben ott van a neve annak, aki szavazott, megnézik, hogy valóban regisztrált-e a választásra, és megfelel-e minden feltételnek, például, hogy a belső boríték le van-e ragasztva.

Hangsúlyozta, ennél a feldolgozásnál minden pártnak a megfigyelője ott lehet - tette hozzá. Mint mondta, a belső borítékokat senki nem nézheti meg.

A lezárt, azaz a szavazatokat tartalmazó belső borítékokat "egy nagy kupacba" összegyűjtik, és majd csak a választás estéjén, a szavazás befejezése után nyitja ki azokat a választási bizottság - hangsúlyozta Pálffy Ilona.

Mindez persze mit sem számít, ha valaki manipulálni akar a szavazatokkal, és "pusztán jó szándékból" tömegesen tölti ki mások helyett a szavazólapokat..."

propeller.hu/itthon/2749490-valasztasi-csalasra-keszul-fidesz
@guma:

"de hidd el ugyanannyira kell a tudás is mint a cipész! "

már közzétettem egyszer, hogy a munkamegosztás vs. elismerés vonatkozásában Menenius Agrippa meséjének tanulsága számomra az irányadó. ezt 10 éves koromban olvastam, elég jól megmaradt bennem. ez kivételesen a neten is hozzáférhető.

az hogy egy munka elvégzéséhez mennyi és milyen iskola kell, Rodeoval értek egyet.

Akik most a szakmunkás szindrómát erőltetik, azokat a 20. század elejére toloncolnám vissza, ma már az utcaseprőnek autót, kistraktort, önjáró öntözőgépet kell tudni vezetni-kezelni...
aki szakmunkásképzésben !alsófokú szakképzés! látja a kilábalást, az rabszolgaságot akar, aki nehezíti az "egyetemes" tudás megszerzését, az alattvalóknak nézi az embereket, aki rabszolgának és alattvalóknak nézik az embereket, azokat nem illetik meg az emberi jogok, azaz vágásérett disznók, lovasnemzet ide vagy oda.
@Mariann19: Nem támadtalak le, csak nekem úgy tűnt, ellentmondásba keveredtél.

Te, mint józan gazdasági szakember, - árszakértő ráadásul -, hogyan kezded egy probléma megoldását?

Nagy valószínűséggel úgy, hogy megpróbálod meghatározni magát a problémát.
Utána elemzed, hogyan is jött létre ez a probléma.

S ha tudod, mi is a baj, választ, megoldást keresel a gondra.

Lengyel László kilépve a szigorú kétpártiságból, ezt most megtette.
Vette a fáradtságot, belenézett a tükörbe is és nem felejtette el saját felelősségét.

Mert miről is szól ez a cikk?

A ballib értelmiség orbán-királlyákoronázásáról.

Végre valahára egy írás nem arról, hogy jujujujj ez a mocskosorbán milyen gonosz, ez a magyar nép milyen buta, hanem arról szól, hogy a mi felelősségünk az orbánizmus.
A mi korrupciónk, nagyképűségünk, ostoba nemzettudatlanságunk, sorolhatnám még.

Lehet Lengyelt fikázni, hogy ő is benne volt.
Azt is lehet mondani, fölszedtük a síneket.
Na és akkor, mi van?
A románoknak, szlovákoknak soha a büdös életben nem volt még sínjük. Most meg van, mert nem sírnak rínak tehetetlenül.

Persze, hogy benne volt, el is ismerte, de benne vagyunk mi magunk is.

Mi magunk vagyunk az orbánizmus, magunkon kell változtatnunk.
@félázsiai nagymagyar:

www.szentesihirek.com/newshirek/kulfoldon-vag-de-nekunk-faj-nyugaton-bizonyit-a-magyarorszagon-kifejlesztett-onkokes/

Ebben a cikkben pontosabban szerepelnek a korulmenyek, es hogy Tulassay prof is csak gazsulalt Viktoreknak, mikozben azok eluldoztek Takatsot. Azota persze Tulassay is megkapta "megerdemelt" bealdozasat.
@guma:

egy ideje fontolgatom, hogy 2014-ben a részvételemmel, részvételünkkel feltétlenül kell-e legitimálni a választások jogszerűségét.

én azt mondom, ha vannak olyanok akiknek nem kell a valamennyi résztvevő párt delegáltja előtt igazolni a személyazonosságát, ergo jogosultságát akkor nem kell erőlködni. szerintem egy sikeres bojkott megmutathatja, hogy mennyi tényleges támogatója van a rendszernek.

ezért ez ellenzékért miért kellene a """szavazóknak"""""összefogni""""? értitek, tőlünk várják el azt amit nekik már meg kellett volna tenni! há1 álljunk már meg hangyahátasra! Ki a hűűűjjjeeee?!!!
@jaegtoer: :)Ugye, hogy nem akarsz orbánnal kezet fogni?

én se nagyon, bár én a többi széltolóval se nagyon.

Az LL írás megítélésében nagyon nem értünk egyet, mert az írás szellemisége a jelenlegi helyzetet tökéletesen tükrözi.

Föl kéne már ébredni.
Lengyel Lászlónak attól "nyílt ki a szeme", hogy rádöbbent: Nem Bajnai lett a befutó az ellenzéki házibajnokságban, aki az ő favoritja.Nem történt se több, se kevesebb.Pont.
@jaegtoer: ez OK:)

+1

de nem ezt írtad fent, ezért kaptál ilyen szöveget. viszont ezeket a gondolatokat nem árt ismételni és minnél több fejbe beleverni.
@jaegtoer: ez is jó ötlet.

annak tükrében meg főleg, hogy majd 3 szavazót kell felmutatni a kormányerő pártjának 1 szavazójával szemben, az új körzetek miatt.

akár honnan nézed nem tisztességesek a játékszabályok.

@E.Csaba: azért ez nem igazán így történt (már hülyén érzem magam, hogy védem mert nem igazán kedvelem viszont munkáját elismerem!).

tavaly már ilyen keményen írt valamit amikor Mariannal " beszélgettünk" róla itt.
@Habakuk999:
Előző hsz-imből látható, hogy elismeréssel nyugtázom Lengyel László munkásságát, és ebben a vitában már nem is kizárólag róla van szó, hanem egy torz gyakorlatról, hogy önkritikus szembenézés van, és utána a nagy semmi.
Ez a jelenség még minket is jellemez, mert tele vagyunk dühös kritikákkal még egymás iránt is amiatt, hogy nem teszünk semmit a helyzetünk megváltoztatása érdekében.
Az értelmiség és a nép cselekvőképességénél van egy nagy különbség. Az, hogy az értelmiségnek lehetősége van számtalan módon a hangját hallatni bel- és külföldön egyaránt a jól bevált technikák igénybevételével, a népnek nincs.Nálunk már nincs. Miután a kollektív fellépések lehetőségeit az új törvények is korlátozzák egyrészt, másrészt az erre hivatott érdekvédelmi vezérürük politikailag korrumpálódtak.
Volt ebben az írásában egy mondata Lengyel Lászlónak a monori visszaemlékezéséből:
"Értelmiségiek voltunk, mindenki önmagáért felelt."
Ma a politikai életben a kollektív felelősség a módi, amely arctalan, és jótékonyan elfed minden felróható felelősséget az ebben résztvevők számára.
Ebben a jótékony névtelenségben lapít a mi értelmiségünk, néha önsanyargató megnyilvánulásokban villan fel, aztán újra eltűnik a homályban.
Ez a Janus arcú magatartás az én bírálatom lényege.
@Habakuk999:
Előző hsz-imből látható, hogy elismeréssel nyugtázom Lengyel László munkásságát, és ebben a vitában már nem is kizárólag róla van szó, hanem egy torz gyakorlatról, hogy önkritikus szembenézés van, és utána a nagy semmi.
Ez a jelenség még minket is jellemez, mert tele vagyunk dühös kritikákkal még egymás iránt is amiatt, hogy nem teszünk semmit a helyzetünk megváltoztatása érdekében.
Az értelmiség és a nép cselekvőképességénél van egy nagy különbség. Az, hogy az értelmiségnek lehetősége van számtalan módon a hangját hallatni bel- és külföldön egyaránt a jól bevált technikák igénybevételével, a népnek nincs.Nálunk már nincs. Miután a kollektív fellépések lehetőségeit az új törvények is korlátozzák egyrészt, másrészt az erre hivatott érdekvédelmi vezérürük politikailag korrumpálódtak.
Volt ebben az írásában egy mondata Lengyel Lászlónak a monori visszaemlékezéséből:
"Értelmiségiek voltunk, mindenki önmagáért felelt."
Ma a politikai életben a kollektív felelősség a módi, amely arctalan, és jótékonyan elfed minden felróható felelősséget az ebben résztvevők számára.
Ebben a jótékony névtelenségben lapít a mi értelmiségünk, néha önsanyargató megnyilvánulásokban villan fel, aztán újra eltűnik a homályban.
Ez a Janus arcú magatartás az én bírálatom lényege.
Bocsánat a duplázásért.
@punkfrog:

a fejre hamu esethez azt fűzöm hozzá, hogy én még jól emlékszem arra, a mikor a dolgozó embereket jó erősen lesajnálták vezető értelmiségiek, nem voltunk érettek a demokráciára*, blablabla... senki nem emelt szót az utcára kiszórt esztergályosokért, szerelőkért, az éhbérért dolgozó tanítóért, ápolónőért, és "az aneszteziológusért" és a gépírókért, a betűszedőkért...
*hogy meglepődtek volna, ha az alapokkal kezdtük volna, és a főtolvajok felakasztásával kezdjük a rendszerváltást. nem az akasztás öröméért, hanem a visszatartó erejéért.

most egy kis együttérzést és szimpátiát kell összetarhálni, mert valamilyen formáció biztos alakulóban van, ami végszükség esetén átvenné a stafétát....

de az is lehet volt egy ritka pillanata. sokra megyünk vele..

a kivasalt macska is ezt gondolhatja, amikor a következő saroknál megáll a rajta keresztülhajtó autó.
@Habakuk999:

a sínek konkrétan az én eseteim. de nem érted az egész hasonlatot.

mi nem szedtünk fel semmilyen síneket. nem mi szedtük fel.

azt akartam érzékeltetni, hogy az elszalasztott lehetőséget nem lehet pótolni,, pótlólag nem lehet a történelem kerekét visszafelé forgatni.

Az elit azzal, hogy előre valóbbnak tartotta azt hogy szétlopja, eladja és az ebek harmincadjára juttassa az országot úgy hogy közben még az alkalmazottjait is meglopta és elszegényítette, a fogyasztásban is versenyképtelenné tette (az állam a köztisztviselőket közalkalmazottakat, a cégek, vállalkozók (a magyarok természetesen!)az alkalmazottaikat amikor alulfizették őket azon a címen, hogy nem elég termelékenyek és hatékonyak, miközben az ő feladatuk lett volna, hogy ennek feltételeit megteremtsék.

de mást mondok...

a verseny nincs befejezve a futók már az 1500 méteres távból megtettek 1200-1300 métert.
Most Te meg arra biztatsz, hogy induljak a rajtvonalról teljes elánnal, miközben a kezemre-lábamra súlyokat kötöztek? hát fusson a kurvaaapja! ha futok, magamért futok.

ezért rinyálnak, és ezért ajvékolnak, hogy kimenők fele félév után visszajön, és még ahhoz is hülyék hogy rájöjjenek ha félmillió tartósan kint dolgozik, akkor egymillió próbálkozott, a népesség 10%-a nem hisz az ország jövőjében, az iskolapadokban pedig már 36%... menjen a rásel esztergálni
Itt fog maradni a tolvaj banda egy olyan csapattal, amitől már nincs mit lopni, ellenben félnivaló lesz elég. ez lesz a nemzet bosszúja.
És ha még esetleg nem volt: www.origo.hu/itthon/20130728-alkotmanybirosaghoz-fordult-az-ombudsman-az-uj-ptk-miatt.html

Megsüvegelni mikor lesz kötelező őket? Alakul ez. Az EjU hanyatlik, itten meg demokrácia épül, a vakkomondor is láthassa.
@Dr. jenőke (jenőke): Nem egészen érzem úgy, hogy amit írsz, illetve amit megfogalmaztam az nagyon ütné egymást :-))
@jaegtoer:

hozzátenném szerényen és halkan:

a jó büdös kurva annyukat azoknak az értelmiségieknek akik nem képesek felismerni a saját érdekeiket sem és lesajnálnak olyan alapvető osztályokat vagy rétegeket amelyek nélkűl ők senkik és semmik bármilyen értelemben

brühüyyy

amikor én pont ennek az ellentettjét alkalmaztam akkor olyan sikereket könyveltem el, hogy csodájára jártak...igaz (taga nem feledd) minden olyan "operációt" én is meg tudok csinálni és ilyenformán mutatni is amit parancsba kellett adnom

ez ad tiszteletet majd mikor együtt csináltunk hatalmas dolgokat akkor imádni is kezdtek, mert őket korábban ilyenbe bele sem vontak sőt...mikor megértették, hogy én őértük magyarázok akkor a lelküket is beleadták bármilyen fekete bőr is volt azon a lelken

brühüyyy

vagy tejcsoki színű
Ti tudtok valamit arrol, marciustol csak meltanyolhato kozerdekbol lehet kozszereplot biralni?
@Husz_János_Puszita: Igen tudok. Emiatt az Ombudsman az AB-hez is fordul majd.

A közszereplők túlzott védelme miatt alkotmánybírósághoz fordul az ombudsman

most.444.hu/2013/07/28/a-kozszereplok-tulzott-vedelme-miatt-alkotmanybirosaghoz-fordul-az-ombudsman/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

akkor Fabiust lecsukjak velunk egyutt
hogy ferunk el a boriben?
@Husz_János_Puszita: Most még nem majd 2014 március 15-től, ha a törvény addig így marad. :)
@Husz_János_Puszita: Mondjuk ez a része nagyon komoly. :(

Három feltétel együttes teljesülése esetén lehetséges az erőteljesebb bírálat:

1. ha nem sérti az érintett emberi méltóságát,
2. ha szükséges és arányos mértékben történik,
3. ha igazolható az ügyben a „méltányolható közérdek” fennállása is

Költői kérdésem ki fogja majd meghatározni a "szükséges és arányos" mértéket??? :)
@Husz_János_Puszita:
ki az a méltány? és hogyan "olható"? közszereplő mindenki aki kiáll és munka nélkűl kurva sok pénzt visz haza és baromságokat pofázik vagy éppenséggel nem mert még ahhoz sem ért

brühüyyy

leszerom és hol nem lehet bírálni a zuccán vagy a parlamenti bozótosban a kövérelvti árnyékában? vagy a gyorsanaszád -on amint lehorgonyoz a Mariana árok mélyén és szuszog?

szóval nem tiszta ez a zizé

brühüyyy
@jaegtoer:

oke de akkor a felsofoku iskolak adjsnak a piacon hasznalhato tudast mert egyre nehezebb szakmunkara munkaerot talalni
A nemetek konnyen beszelnek 50% diplomasrol, a szakmunkakat elvegzik a bevandorlok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
majd 2Olható" elvtárs fidesz ügynök meghatározza

brühüyyy

én is meg tudom de azt nem fogják elfogadni
@Mariann19: Ezt írod:
" Az, hogy az értelmiségnek lehetősége van számtalan módon a hangját hallatni bel- és külföldön egyaránt a jól bevált technikák igénybevételével, a népnek nincs.Nálunk már nincs."

Mindezt annak apropóján, hogy LL leírta gondolatait.:))

Most akkor van lehetőség megszólalni vagy nincs?

Ja van, csak nem érdekel, inkább fanyalgunk picit?

Akkor nem kell várni a változást, lehet beállni a hivatásos siratóasszonyok közé.

ezt is írod:
"Ebben a jótékony névtelenségben lapít a mi értelmiségünk, néha önsanyargató megnyilvánulásokban villan fel, aztán újra eltűnik a homályban.
Ez a Janus arcú magatartás az én bírálatom lényege."

LL pontosan ez ellen emelt szót az én olvasatomban,ahogyan fogalmaztál a Janus arcú magatartás ellen.
Szóval nem értem a kritikádat, mert azt kritizálod, amivel Te is egyetértesz.:))

Mindegy, a LL írásra itt a következő reakciók születtek többek részéről a magam végletesen leegyszerűsített módján:

LL ne pofázzon, mert ő is benne volt.

Pazar vita, épkézláb kritika, megdönthetetlen érvek.
siralmas.
Jobb dagonyázni a posványban és szörnyülködni orbán király csúnyaságain.
@Habakuk999:

kuki most Mariann helyett téged szavazlak de Mariann-t meg kérdezem, miért ezt írtad?

teljesen rossz lásd még az itt fél órán belűl általam beleizélteket

brühüyyy

nincs tisztán értelmiség vagy ha van akkor az l'art pour l'art

és nem is kell
@guma: Meg is jött a válasz. :)

Fidesz: Gyurcsány és Bajnai veszélyezteti a választásokat. A Fidesz szerint egyedül "a bukott baloldal, a vereségébe beletörődni képtelen Gyurcsány-Bajnai-szövetség" az, amely veszélyezteti a választások tisztaságát.

nol.hu/belfold/fidesz__gyurcsany_es_bajnai_veszelyezteti_a_valasztasokat?ref=sso
@Habakuk999:

telon faraszto elolvasni a cikket, tudatlanul nem akarok beleszolni
Lengyel tudasat kisse elavultnak tartom es tul elmeletinek, de mar az elmeleti kozgazd is tullepett rajta
uj kihivasokra kell valaszt talalni
@jaegtoer: Én nem biztatlak hamis versenyre.

Én arra biztatlak, hogy csak magadra számíts. ne várd a hamis Messiást, mert nem jön el.

Ne hagyd magad és szűkebb környezetedet tönkretenni.

Az értelmiség megbukott, megbuktunk. Ugyanúgy a nép többi része is, bár az ő felelősségük lényegesen kisebb.

Innentől lehet új alapokat teremteni.
Ha kell onnan, ahonnan pedzegeted, az elszámoltatásról.
@rodeo36: "én is meg tudom de azt nem fogják elfogadni"

Pedig én nagyon kíváncsi lennék rá.;)
@Habakuk999:

Optimista vagy :D
uj alapokhoz kell egy osszeomlas szerintem
nehogy azt hidd hogy felfogtak mar az emberek hogy miben csucsulnek, az ertelmisegbol is csak nehanyan
@Habakuk999: Nem ott kezdődtek a bajok itthon, amikor össztársadalmi szinten kezdett elterjedni, a mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti rendező elv?? :(
Sziasztok!

Olvasgattam a kommenteket, látom van valami lengyel lászló-írás, elolvasom.
Hát, úgy tűnik tényleg nem ott mondta el. Pedig ott kellett volna. Tán előrébb lenne mindenki.
De lengyel még mindig a kertben levők párbeszédében hisz. Közben felnőtt az értelmiségnek egy olyan generációja, mely a függetlenség kifejezést értelmező szótárban nézi meg.
De, legalább valaki leírta. Hányan csatlakoztak hozzá? Ki linkelte be? Gábriel? Mekkora visszhangja volt eddig a sajtóban/értelmiségiek közt?
Tudja valaki, tüntetnek még a bulgárok Szófiában? Legutóbb néztem a 35. napja tüntettek.
A szőke feri-ügy lezárása valami új kezdete. Nem hiszem el, hogy kiadtak egy olyan tartalmú határozatot! Ha holnap fejbelőnek, én leszek a hibás, mert beleléptem, vagy mi?
Csak
@rodeo36: én nem értem Mariannt, viszont szeretek vele vitatkozni..

Értelmiség kell, intelligenciára szükség van.

Csak tudod, az számomra nem értelmiség, aki orrát fennhordva szerencséjét kihasználva lenézi a kevésbé tanultakat.

Értelmiségről beszélek, nem diplomásokról. A kettő két teljesen különböző dolog, Mo-on nem nagyon van valódi értelmiségi réteg.
@Habakuk999:

van ertelmiseg csak allami csecshez szokott kadari kivetelezett beidegzodesekkel
nem ok fogjak elhozni a megujulast nekunk
@guma: Hát nem tudom.. Igyekeztem követni az eseményeket az elmúlt években.Lengyel László is rendszeresen szerepelt a médiában.Azt vettem észre magamon, hogy egyre szkeptikusabb vagyok vele.Először nem értettem, hogy mi a problémán vele, még magamnak sem tudtam megfogalmazni.De valahogy túl elméletinek, tankönyvszagú kinyilatkoztatásai vannak.Valaki lentebb írta már azt is, hogy "elavult" nézetei vannak. Én is osztom ezt.Elmondja a kötelező közgazdasági mantrát (amibe sokszor maga is ellentmondásba kerül)És igen, ő is csak addig az összefogás híve, amíg Bajnai az estleges vezérbika, most, hogy ez hajó szépen úszik el, most már bátran ostorozza a baloldalt.A sok elkövetett hiba ellenére sem kellene..
@Husz_János_Puszita: Nem tudom, én bárkivel beszélek, legyen az akár fidesz hívő, az is látja, hogy rohadt nagy baj van.

Mindenki látja a maga portáját, nem mindenkinek kell a gdp-vel vagy az alkotmánnyal foglalkozni, elég, ha pl a pék a liszttel és s munkabérrel foglalkozik.
De azokkal is baj van.
@Habakuk999:

igen de amig azt hiszik majd jon egy "jo" kormany es mindent rendbetesz addig nem lesz valtozas
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Beszélgettünk már erről, nekem fix meggyőződésem, hogy a Kádár-rendszer puhasága és sunyi félrenézése az oka a magyar társadalom legfőbb betegségeinek.

Hankiss szociológus úrnak is volt már ilyen jellegű eszmefuttatása.

Látjuk, hogy ezzel a szocializációval hová jutottunk, s a szomszédokat megnézve láthatjuk, hová is juthattunk volna egészségesebb rendszerrel.

De nem árt tudatosítani magunkban, hogy betegek vagyunk, nem árt elolvasni a diagnózisokat, amit pl az általad linkelt cikkben írt LL, s szerintem nem árt a diagnózisokat megvitatni, és kialalakítani valami gyógymódot.

Ezzel szemben, itt az elvileg liberális blogon a következő érvek születnek:

a diagnózist felállító is beteg
a diagnózist felállító egy hüje
a diagnózist felállító egy vén bakkecske

Klassz. Magával az írás lényegével, szellemével érdekes módon senki sem foglalkozott.

Itt, a libsi blogon.

Hogy is írta valaki megfellebbezhetetlenül? Pont.
@Husz_János_Puszita: Szerintem nem hiszik. Tudják, hogy nem jön.

Legalábbis akikkel én beszélgetek.
@Habakuk999:
"Most akkor van lehetőség megszólalni, vagy nincs."
Amennyiben elolvasnád még egyszer a vonatkozó mondatomat, akkor láthatnád, hogy ott nem az a kérdés, hogy van-e lehetőség megszólalni, hanem hogy kinek van módja erre. Ezt írtam:
"Az, hogy az értelmiségnek van lehetősége számtalan módon hallatni a hangját, a népnek nincs."
"LL pontosan az ellen emelt szót az én olvasatomban, ahogyan fogalmaztál, a Janus arcú magatartás ellen."
LL írása rávetíthető az értelmiség viselkedésére. Van önkritika, van szárszói összeborulás, azonban mindezek nem hoznak változást az ország életébe, marad minden a régiben.
Nem a megállapításainak a valóságát vonom kétségbe, hanem a hiábavalóságát látom problémának.
Az itteni vitáról írod:
"Pazar vita, épkézláb kritika, megdönthetetlen érvek.
Siralmas.
Jobb dagonyázni a posványban és szörnyűlködni orbán király csúnyaságain."
Habakuk! Én tényleg nagyon bírlak, de ez az itteni bírálatod nem korrekt enyhén szólva.
Te is ebben a dagonyában üldögélsz, buzdítos a nagyérdeműt a tettrekészségre, de te mit tudsz magadról felmutatni a szent ügy érdekében tett fáradozásaidból?
Vagy neked sincs érdemi lehetőséged?
@Habakuk999:
Tudod SOKKAL hitelesebb lett volna, ha Lengyel nem Tuskó Hopkinsot játszik, és úgy kerüli meg a jelentkezést a mea culpa kommandóba, hogy maga olvassa a jelenléti ívet. És mivel félelmetes látleletet írt már I.Orbánról is a Fortinbras ügyben - az, hogy ő sem "ordított" (by Bartus) II.Orbán húzása láttán, az én szememben csak növeli a felelősségét.
@Habakuk999:

masok a tapasztalataim, de tegyuk fel hogy tudjak
akkor a reagalassal van gond, a passzivitassal
legyintenek egyet es sumakolnak tovabb
talan Mariann is erre celoz, nem tudom
@Habakuk999:
akkor a saját szavaiddal megismételted az általam fentebb írottakat

brühüyyy
@kekex:

Szembenezesre szukseg van, en ertekelem ha valaki elkezdi
@rodeo36:
Viszont valami alapja csak van ennek az értelmiségi fanyalgásnak, ha az időköziken és a közvélemény kutatásokban annyival vezet a fidesz és Orbán. Ez nem éppen az átlagmagyar IQ-ját dicséri!
@Husz_János_Puszita:
Na ja! A névsorolvasó is általában "szembe fordul".
Mondom, hogy hitelesebb lett volna, ha azt sorolja, hogy ő miben vétkezett "Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem" és aztán szólít fel csatlakozásra.
@kekex:

nem olvastam Lengyelt
ugy tudom Gyurcsanyt kedveled, o is kesobb nezett szembe azzal amit muveltek, ot hitelesnek latod?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Három feltétel együttes teljesülése esetén lehetséges az erőteljesebb bírálat:

ha nem sérti az érintett emberi méltóságát,
ha szükséges és arányos mértékben történik,
ha igazolható az ügyben a „méltányolható közérdek” fennállása is"

Upsz. Most akkor elviszik a "Gyilkos Libajnai!"-zókat? :DDD

Amúgy tök jó, így lesz esélyem kanadai menedékjogra... :DDD
@kekex:

- De rabbi, most azt mond meg, ki közülünk a legnagyobb vétkes, ha már folyton minket korholsz...
- Hogyhogy ki? Természetesen én!
- Teeee???
- Persze. Mert én folyton titeket korhollak, pedig hát vétek minden szóért...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

:D
a varanusz blog klub menedekert folyamodik kanadaban
@Mariann19: Mérges vagy? :) Fölösleges, kérdéseim nem Rád vonatkoznak.:)

A nép egy része Gyurcsány esetében elég meggyőzően szólalt meg, ez azért most is lehetőség.

Nem hiábavaló. A kádárizmus végén néhány ember indított be változást, erre most is van társadalmi igény.

Az itteni vitáról véleményem fönntartom, ez nem vita, csak Te egyedül vagy vitatkozó partner, a Lengyel Lászlót lesajnáló hozzászólások nem érvek, hanem trolloknak megfelelő megnyilvánulások.

Én is itt üldögélek, de próbálok tenni egy-két dolgot, no nem világmegváltót, csak piciket.
Most például Téged próbállak felrázni az apátiádból.:)
@Husz_János_Puszita: Persze, lehet, véleményemet eléggé egyértelműen szoktam kifejteni, lehet ezért nem nagyon vitatkoznak velem.

Fideszesek is csak odáig szoktak jutni, hogy igen, van baj, de majd a következő ciklusban már jó lesz.

Lehet, kicsit erőszakosan vitatkozom.:(((
@Habakuk999:

Aki odáig eljut, hogy "van baj", az nem is fideszes. :)
@kekex:
Miről beszélsz? Olvastad a cikket vagy csak úrias szokásból simán pocskondiázol?

Olvass és gondolkozz!!

"Felelősek vagyunk azért, ami történt. Mi is elrontottuk. Nemcsak ők nem demokraták, mi sem vagyunk azok. Nemcsak ők zárkóztak be egy provinciára, mi is bezárkóztunk. Nemcsak ők háborúznak mindenki ellen, hanem mi is. Együtt váltunk hiteltelenné. Együtt szültük ezt az elviselhetetlen, gúzsba kötő rendszert. És mi vagyunk, akik három év alatt nem tudtunk létrehozni egy tisztességes és kormányképes ellenzéket. Akik nem tudták megszólítani a társadalmat. Akik Orbán és emberei óriás hibái és bűnei közepette egymással versengünk és harcolunk. Nézzünk magunkba. Minden okosságunkkal, minden tudásunkkal rossz helyre jutottunk, rossz időben. Ha minden így megy tovább, rosszabb országot hagyunk magunk után, mint amiben felnőttünk"

Angyal ne haragudj, Te másoltad először, de nem elégszer, úgyhogy másollak engedelmeddel.

"Mert 2002-ben már látszottak a bajok, amikor a kert egy olyan miniszterelnököt kezdett ünnepelni, aki éppen belekezdett, hogy gazdaságpolitikájával tartósan a víz alá rántsa az országot. Alig néhányan szóltunk az elkövetkező hónapokban, években is, hogy végzetes úton járunk. Bizony, itt ülnek most is azok, akik hiúságból, hatalomszeretetből, anyagi vágyaktól irányítva nem néztek költségvetési hiányra, adósságra, nem követték szakmai és emberi múltjuk parancsait, hanem egy országot zsákutcába vezettek. Mondjátok, Orbán Viktor kezdte. Igaz. De ti folytattátok. Itt ülnek azok is, akik 2004-ben októberi forradalomnak mondták Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké válását. S akiknek ugyan világosan tudtára adta, hogy tizennyolc hónapig nemhogy reformokat, de semmit se fog tenni, csak a választásokra összpontosít, és akinek egész stábja tudta, hogy üres dossziékat lóbál a kamerák előtt, és aki mindannyiunk, az egész ország, Európa és a világ arcába hazudta, hogy 4,5% a költségvetés hiánya, miközben 10,5% volt, és nem szóltatok, nem szóltunk. Igen, bűnös vagyok én is, aki jobban féltem Orbán győzelmétől, mint Gyurcsányétól, s ezért nem, vagy keveset szóltam. "
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az, ráadásul választmányi tag.:)))

A rabbit magamra vettem.:)
@Habakuk999:

akkor egészen eccerű leszek.

LL egész pontosan azt mondja: fogjuk meg oszt vigyétek.
@jaegtoer: miért kell ily vulgárisnak lenned. semmi stilisztika? haba ennél többet ér. :)) hol a vadász türelme? túlhevül a jégszív!
@Habakuk999: és az közmondássá lényegült szólás, hogy a rendszerváltás, akkor következik be, ha lengyel lászló leveszi a szürke kardigánját, az már smafu?
@jaegtoer: szerintem többes és egyes szám első személyben írt, nincs kedvem lemásolni még egyszer, azt javaslom olvasd el a cikket, ha már vitatkozunk róla.

Velem Lengyel Lászlóról nem tudsz vitatkozni ugyanúgy, ahogyan mittudomén ki most a legmenőbb celeb, Majka?, na róla se tudok se pletykát, se semmit.

Az írás témájáról viszont szívesen beszélgetnék, de talán majd máshol, máskor másvalakivel.
@bella _ciao:

azért mert Lengyel László kivételes képességű ezért felelőssége is egészen különleges. azaz több mint jut rá, mint azokra, akiken számon kéri.
@bella _ciao: :)) lehet benne valami.

Bár eddig úgy tudtam, kutató, írogat is, nem tudtam, hogy ő a földre szállt ördög és miatta van minden rossz.:(
@Habakuk999: szia:)
Feltettem a kérdést: lett ennek az írásnak bármiféle visszhangja? Mint a kertész ákos írásnak? Mint a gerő-romsics vitának? Nem tudom, azért kérdem.
Véleményem ismered: alattvaló, nem állampolgár;( bulgáriában tüntetnek!!!) a gyökerekig antiszemita, rasszista, homofób társadalom; szolidarítás (nem teljes) hiánya és a "ha nem én szopok, akkor nem szólok"-elv jellemzi.
A magát "értelmiség"-nek aposztrofáló réteg, pedig az independens kifejezésre csak néz, mint bornyú az új kapura, azzal nem tud mit kezdeni. Aki meg érti, használja, aszerint él, azt kicsinálják. Mit várjak az "értelmiségtől"?
nem Orbán jó hanem a jelenlegi judeobolsi oldal ennyire fos
@Habakuk999: "Mérges vagy?"
Rád én soha nem leszek mérges, mi már csak így szoktunk vitatkozni, ha nem lelném kedvem ebben a beszélgetésben, rövidre zárnám a disputát.
Amúgy nagyon nyugis csaj vagyok, a vita hevében néha szenvedélyesen védem az álláspontomat, ami nem haragot jelent.
"A nép egy része Gyurcsány esetében elég meggyőzően szólalt meg, ez azért most is lehetőség."
Amennyiben arra gondolsz, hogy Gyurcsányt visszavonulásra kényszerítette a nép, ez nem igaz, hiszen az eseményekben a lakosság nem jelentős része vett részt.
Ha a választásra, mint lehetőségre utalsz, az fennáll, de csak négy évente.
Átlagos körülmények között a két választási ciklus közötti időszakban a választási eredményeknek megfelelően elfogadott a kormányzás.
Nálunk az ún. 2/3-os többségű kormányzás rendhagyónak számít. Ez a kormány a többségét úgy használja fel, hogy döntéshozatali poziciójában ha formailag nem is mindíg, de tartalmilag kizárja a többi pártot, kvázi az ezeknek a pártoknak a választóit is akaratnyilvánításukat illetően.
Emiatt a sajátos helyzet miatt az ellenzékhez tartozó állampolgároknak nincs képviselőiken keresztül akaratukat érvényesíteni, ki kell várniuk a soros választásokat.
Tehát tarthatatlan helyzetük kialakulása ellen is csak négy év múlva változtathatnak.
Mondhatnánk, ez a rend, máshol is így van.
Viszont visszafordíthatatlan folyamatok mennek végbe, amelyeket meg kéne állítani, és erre nincs mód ilyen kivételes helyzetekben sem.
"Most például Téged próbállak felrázni az apátiádból."
Küldetésed sikerrel járt, mely egyébként megtiszteltetés számomra.
Vége a méla életnek, fürge vagyok és virgonc.
@jaegtoer:

Én sokkal csúnyábban fogalmaztam:)

Fölköptem, álljatok alá.
@jaegtoer: peni mondaná elit, mariann csúcsértelmiségnek nevezné. te kivételes képességűnek. szerintem meg átlagos magyar közgizdász, publicista. jókor volt jó helyen. azóta is jó baloldali kapcsolatokkal rendelkezik. , ne érts félre, nem írigykedem rá. hozza az elvárást.
@Habakuk999:

a kozgazdasz szakma erosen kritizalta Megyot es Gyurcsanyt akkoriban, nekik pont nincs mit a sajat szemukre vetni
Lengyelre konkretan nem emlekszem most igy hirtelen
@bella _ciao: @jaegtoer:

azért arra kiváncsi vagyok, hogy cserélődnek fel, vagy tűnnek el szavak, betűk?

na még egyszer:

azért mert Lengyel László kivételes képességű ezért felelőssége is egészen különleges. azaz több jut rá, mint azokra, akiken számon kéri
@sírbateszezazegész: Szia:)

Visszhangja?

Itt vagyunk élő példának, jön kapásból a mocskolás, a LL ne pofázzon, az, hogy van egy valóban eredeti gondolata, mit sem számít.

Áruló, mert rosszat szólt ránk, elássuk, elbagatellizáljuk.

Független, önkormányzó értelmiségi? Magyarországon?

Megpróbáltuk annak idején. Szerettük volna az önkormányzatiságot.

A nagypolitika baromságai, a helyi kijáróemberek gazemberségei bedarálták az erőtlen, gyengécske önkormányzatiságot, civil szférát.

Meggyőződésem, hogy ez lesz a jövő, az alulról induló civil csírák öntudatra jutása.
Fél is ettől orbán, tudja, mekkora erő lakozik ebben a formációban, a polgári körök óta tisztán tudja.
Nem véletlen, a Csizamadia féle civil mozgalmak erős kontrollja.
@Habakuk999: Most épp Ismerős Arcok koncerten tombolunk Pelbáron. Ha hazaérek elolvasom a beszélgetést. ;)
@Habakuk999: a civileket nyúlta le orbán csizmadián keresztül. a civil törvénnyel kegyetlenül kihúzta alóluk a szönyeget.
@sírbateszezazegész:

Nem, a magyar akkor sem szól, ha már kifejezetten ő szopik, lásd pedagógusok vagy orvosok.

Nem látom a tüntetéseket. Inkább csendeben pálya- vagy országelhagy. Vagy is.
@Habakuk999:

akkor maradjunk ennyiben.

attól, hogy most LL-ra rájött a szánom-bánom én nem esek hasra.
Túl sokba volt az országnak is, nekem is. és még sokaknak.
Valaki ezt írta 1999-ben egy fórumon:

"TGM hallhatatlan mondasa (a topic elejen mar tortent ra utalas), hogy Lengyel Laszlo az anti Cassandra, aki szemben az eredetivel sohasem josol igazat, viszont mindig hisznek neki.
En igy tekintem koziroi munkassagat.
Amugy valamibol neki is elnie kell. Szerintem O mar reg nem tenyezo, ami a velemenyformalast illeti. Szerintem irhat, amit akar, nagysagrendileg senkit nem erdekel a velemenye."

Akkor is, ma is egyetértek a véleménnyel.
@jaegtoer:

Engem s jovo jobban erdekel, gondolod az ovei nem gondolkodnak el az irasan?
Szerintem nem egyebkent
@Orica Középföldi: hmm, orica. nem tudom, ki tudja alakítani közíróként a szemléletet, de részemről tótára és uj péterre tenném a voksomat. mindkét oldalról élénk reakciókat váltanak ki.
@Orica Középföldi:

en is de mindjart jon Habakukk le leszunk tolva :D
Azt hittem '89-ben, hogy itt rendszert váltottak azok, akiket rendszerváltóknak hívnak. Felnéztem azokra az emberekre. Szinte gyerek voltam.
Ki váltott és mit? Mit változtatott meg itt bárki is? Ma már úgy gondolom, brezsnyevék nagyobbat akartak szarni a fegyverkezési versennyel, mint amekkorát tudtak...azt így jártak. Ki és mit döntött itt meg? A szu elfáradt, elfogyott, azt jött a festett homlokú nem az elfekvőről és tette amit tennie kellett.
Semmit nem tett itt a rendszerváltásért/ a létező szocializmus lebontásáért nagyon senki, azok közül, akik aztán maguknak vindikálták a jogot, hogy meghatározzák a jövőt.
Ez egy kinevezett "forradalom/váltás" volt, s ez mai napig hat is, rányomja bélyegét mindennapjainkra. Csak meg kell nézni az "establishment" új nemzedékét. A következőkben különbözik a 40 évvel ezelőttitől: rolex vs. (vki mondjon egy szovjet óramárkát); audi8 vs. volga; boss öltöny vs. vor-öltöny. Egyébbként ugyan az.
De ez csak szvsz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

rendkívül egyszerű oka van. végre rájöttek, hogy ha valamibe belefognak, akkor vér, harc, munka vagy könnyek, és ha már közel a cél egyszer csak jönnek kedves idegenek, akik beülnek a készbe.
így most mindenki magának építi a kapitalizmust, vagy a szocializmust.

mert van abban valami báj, hogy az elit köztük LL, maguknak kikigyózták a kapitalizmust, az embereket meg a szar bérekkel és a változatlan elosztási rendszerekkel visszatartották a szocializmusban.
és akkor most ezektől a kizsigerelt máról - holnapra élő emberektől várják a csodát. a csoda elmarad, illetve mindenki megcsinálja a saját maga választotta keddre, vagy péntekre. a légüres térbe került senkiháziak meg kesereghetnek, mert senki nem kaparja ki nekik a tűzből a gesztenyét.

itt a vége fuss el véle. és futnak is, ahogy mondod, a Lajtán túlra.
Egyébként nem csak LL világosodott meg mostanában...

"Amit a magyar politikai osztály nem vesz észre az az, hogy 40 év puha diktatúrája, majd az elmúlt 23 év gulyáskapitalizmusa (Kornai) kiölte a magyar falvak önellátó és önfenntartó képességét. A globalizáció, az erkölcsök hiánya, a verseny nélküli álkapitalizmus iparágakat (lásd könnyűipar, kínai terjeszkedés, vagy szakmai befektetők privatizációnak álcázott piacvásárlása, az állami szabályozás elégtelensége vagy teljes hiánya) tett tönkre. Iparosságok, szolgáltatások, szakmai kultúrák tűntek el a történelem süllyesztőjében. Falvak és kisvárosok maradtak kistermelők, szolgáltatók nélkül. Olyan mintegy ezer lakosú falvakban, amelyek a békeidőkben 50-60 iparosnak és családjuknak biztosítottak megélhetést, mára kihaltak a vállalkozások. Falunként két-három kocsma tartja még magát, ha nem árulhatnak cigarettát, ők is lehúzzák a rolót. Iparosnak se híre se hamva. A kisboltokat megölte a CBA, a Tesco az ingyen buszával, meg Familifrost a zenebonájával. "
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=664756

Herényi Károly is egész szép utat tett meg az MDF szóvivőségtől meg a parlamenti képviselőségtől, a kormánypárti frakcióban ücsörgéstől az elit kíméletlen kritikusáig... Szóval, ő is csak akkor "vette észre", mikor már nem volt politikai elit...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: lesz itt még sok megvilágosodott. de nincs egy danton sem. mert nem robespierrek kellenek.
@Habakuk999: írtam közben a váltásról.
LL megítélése szerintem indifferens ebből a szempontból. Ha ő szembe néz a múlttal, saját hazugságaival, jól teszi. Nekünk csak annyit kell nézni, mit tesznek a többiek. Csatlakoznak hozzá vagy azt mondják: én mindent jól csináltam? Amikor azt mondom, hogy az egész mai magyar"establishment"-et zsákba kéne rakni, azt bele a dunába, akkor ebben az ún. értelmiség is szerepel nálam. Ők is csak a váltó/rabló kétpártrendszer kiszolgálói/haszonélvezői.
De nem vagyok tudásellenes.
@jaegtoer:
mialatt ti, én azalatt elit rakott krumplit öntöttvas bográcsban de sütőben, olyan illata van, hogy ha tudnék most enni, akkor..de hát majd ez csak későbbre marad

összetevők rétegesen:
disznótarja vékony szeletek 1 kg, 1 1/2 kg főtt krumpli szeletelve, egy pár füstölt kolbász felkarikázva, egy pár keménytojás felszeletelve, erőspaprika két formában is, só, vaj, és egy liter sovány joghurt (hogy ne hízzak), lefedtem a saját fedőjével de az illata az terjeszkedik mint a korai római birodalom

ti csak elitezzetek...én addig elintézem

brühüyyy

üdv nektek és sör lesz hozzá jéghideg
@jaegtoer:

nezz ra a kozvelemenykutatasokra vessetek meg de en lepek
abszolut tehetetlennek erzem magam tomegek ellen belefaradtam
szivatas valtakozik valasztasi osztogatassal a fel eletemben es a vegen mindig en vagyok az onzo antiszoridaris
fraszt
@rodeo36:

jó étvágyat hozzá, mindenesetre hasznosabb időtöltés, és cél-racionális.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ok. Részese volt. Akkor élete maradék részében tegye jóvá amit elcseszett. Kvázi vezekeljen. De akkor tegye azt. És őszintén tegye.
A masik valtozat hogy hazaarulo vagyok hat kosz nem. Elegem van a komcsikbol megyek a havasokba mormotat nezni.
@sírbateszezazegész: vezeklés lengyeltől, herényitől? ez nem "a kérek egy friss croissant" galliában kategória. hé! :))
@simple observer 1.0: "es hogy Tulassay prof is csak gazsulalt Viktoreknak"

Biztosan többre emlékszel a Schmitt-előzményekkel együtt, a cikkből a gazsulálást nem olvasom ki, hacsak ez a túl diplomatikus mondat nem fogható fel jelzésnek:
"úgy fogalmazott, hogy a társadalmi környezet nem kedvez az innovációs tervek megvalósításának".

A lényeg, h az ország megint nem becsül meg valami világraszólót. A bunkók meghelyette nyomják a focit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Herényi az egyetlen, akit valamelyest kedveltem az MDF-ből. Mindig szórakoztatott, ahogy a vásározó vállalkozóból lett szóvivőt eljátszotta.
Jó pár voltak Ibolyával is:)

Mióta elemzővé n(ö)evelte magát, különösen az.
És természetesen az MDF sikertörténete szilárd erkölcsi alapot is nyújt neki.
Ja bocs. Ez most az igazi várlázító:
"az intézmény jelenlegi vezetése sem: érdeklődésünkre azt közölték, hogy az egyetem gratulál korábbi kutatójának az onkokés nemzetközi sikeréhez, és egyben a sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy Magyarországon nem állt rendelkezésre elegendő forrás az eszköz világhódító karrierjének elindításához."

Miért nem tudnak asztalt borítani? Féltik az irhájukat?
@Orica Középföldi:

Mióta kiesett a pixisből, Giczy György is egész értelmeseket irkál a Népszavába meg az ÉS-be. :DDD
@bella _ciao:

Uj és TWÁ valóban figyelemreméltó. Kovács államtitkár is bevallotta, hogy mindig elolvassa, de természetesen nem ért vele egyet:))

A Kumin-fiúk viszont nagyon rászálltak Tóta blogjára. Olyan sötétség uralkodik, hogy félő beszippant:)
@félázsiai nagymagyar:

Magyarország jobban teljesít. Kár, hogy a csavaros magyar észjárásnak sajnos továbbra is ki kell vándorolni a hanyatló Nyugatra, ha azt szeretné, hogy az ötleteiből legyen valami. Ha jól számoltam akkor 1 db felcsúti stadion egyébként 54 db onko-sebészkés...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ha összevetem jelenlegi ténykedését azzal a kárral, amit politikusként okozott, csak egyet tudok tanácsolni tiszta szívvel: inkább imádkozzon.
@Orica Középföldi: a fekete likak nem oricára buknak. a beszippantástól megvéd az erős hajtóműved.
@Husz_János_Puszita:

" is de mindjart jon Habakukk le leszunk tolva :D"

Nem igazán rettegek Habától:))
@bella _ciao: akkor mit akarnak? Egyébbként csak a "savanyú a szőlő" fíling van.
Én viszont vezeklek. Tudom nem látszik, de ezt teszem:)
Ha nekem megy, akkor nekik is.
@sírbateszezazegész:
ismét elég egy hétre a szélmalmokból, majd egyszer talán a hazatelepülőkből ki tud nőni egy valódi európai értelmiségtudat.

Még mindig Elzászban vagy?
@Orica Középföldi: Pedig retteghetnél.:))

Nem értem amúgy, mi bajotok van ezzel az írással?

Amit írt, az igaz.

Azééé nagyon nagy tisztelettel érdeklődnék, nap mint nap számon kéritek itt a megtisztulást, a mai napon itt egy példa rá, Ti mégis mit gondoltok megtisztuláson?

Internaconálét dalolva mindenki mossa meg Gyurcsány bal és Mesterházy jobb lábát AMO szappannal? Esetleg Bajnai mindkét lábát Fa szappannal?
@sírbateszezazegész:

"Én viszont vezeklek. Tudom nem látszik, de ezt teszem:)
Ha nekem megy, akkor nekik is."

Ehhez először fel kell ismerni, hogy bűnt követtél el. Majd be kell látni. Majd gondolkodni....
@Orica Középföldi: Na ez az, LL pont ezt tette, erre fikázod lelkesen.
@félázsiai nagymagyar:

"Biztosan többre emlékszel a Schmitt-előzményekkel együtt,"

Igen meg arra is, hogy mar a Szocialis(!?) Nepszavazasnal is ott ette a fene a Fidesz korul. A Professzorok Batthyány Köret meg mar nem is emlitem...

Amugy nem akartalak megzavarni pongyola fogalmazasommal.
@Habakuk999:

mert nem hiteles, egy hiteltelenné vált ember írta, amikor rádöbbent arra, miért is vált hiteltelenné és hogy elcseszte. de, bocs, befejeztem. jó éjszakát.

Jó éjszakát mindenkinek!.
@Habakuk999:

Lengyel nem megtisztul ezzel az írással:))
Akár tetszik, akár nem 23 évet nem lehet lemosakodni. Bármilyen jókat ír.

Tudod mi lenne részéről igazán nagy dobás?
Ha fel tudna mutatni egy általa nevelt generációt, de legalább egy kiváló elemzőt, aki alkalmas az ő helyére.
@Habakuk999: aha, majd, ha elkezdek "dolgozni", esetleg szeptemberben, akkor visszamegyek párizsba...provance meg aquitania az idén kimarad:)...nahyon meleg
A szőke-ügyet lefordítottam itt, mert látták valamin kiakadtam...még a törökök is kiröhögtek...a helyiek meg azt mondták:"incroyable"...
Hát, ha èn megyek haza, akkor ott lesz pár üresedés...minden oldalon:)
@Orica Középföldi: :)
Ha nekem megy (pedig körözni emgem sem fognak), akkor akinek nem, az ott nincs jó helyen...
@Habakuk999:

Nem igazán őrölünk egy malomban:))

Engem nem hat meg, sőt, nem hiszem el, hogy a bűnbánó szövegek - mindent eltoltunk, és az esküdözések - ezentúl jobban fogom csinálni, bárhova is vezet.

Vele már sehova.
@Habakuk999: egyszer felbaszta az agyam egy helyi civil, aki lehetetlen személyiségével százhuszadszor is megpróbálta szétzilálni a kialakulóba közösséget. azt tanácsoltam neki, vonuljon már vissza. ötven évig váltotta a világot, mindig önérdekből.
ezt tudom tanácsolni most lengyelnek is, ahogy fabius az mszp veteránjainak.
@jaegtoer: @Orica Középföldi: Hogyan gondoljátok?
Aki idősebb huszonhárom évnél, haljon meg?

Mindenki benne van a buliban, Ti, Sírbatesz, én, de még Angyal is a franc essen már belé.

LL is többek között.

Föl sem tudjátok tételezni a normális gondolkodást?
Kár. Tényleg orbániát építetek ezzel a mentalitással.

Mellesleg nekem se ingem, se gatyám ez az ember, de az írásait olvasván, erősen vitatkoznék summás ítéletetekkel.

Egyszerűen nem mondtok igazat ezzel az egésszel kapcsolatban.

Sebaj, megvárom, merre van Sírbatesz, aztán elköszönök.

Jóccakát Nektek!
"a devizahitel hibás termék !
- hisz mi vezettük be 2001-ben"

(O.V. főbűnöző, hazaáruló, nemzetvesztő, országrontó stb)
@sírbateszezazegész: te akarod a vezeklést és csinálod. ők beszélnek róla, s nem csinálják. ez a különbség.
@sírbateszezazegész:

"akkor akinek nem, az ott nincs jó helyen..."

Valószínűleg nem ugyanazt értitek vezeklés alatt, sőt a belátás alatt sem.
@sírbateszezazegész: Párizs is meleg lehet most, de ősszel már kibírható.

Oda is lehetne kirándulni meccset nézni.:)
Éljenek a dolgos hétköznapok!:)
Szép jó éjt!
@gipsz.jakab: gondolom ezt kalmár és kara kán gyereket pofán vernéd, mint én:)
@Habakuk999:

LL nem 23, hanem 60 körüli.
Írjon könyvet Erdő Péterrel, Várszegivel.
Ebben kiváló:)
@taga20: ??? neeem...

ezzel a párszázazer buta birkával nem kel törödni...
én azt remélem hogy a TISZTESSÉGESEK nem maradnak közömbösek és
kiállnak az ERKÖLCS mellett !
@gipsz.jakab: hát ahogy Pelikán mondta Virág elvtársnak:) erre azé ne vegyél mérget!
@Habakuk999: én többször elismertem saját felelősségem:))
Viszont, ha hazamennék, az első pár napban az Ószövetség haragvó Istenének a világára szavaznék..
@bella _ciao: @Orica Középföldi:
Habakukknak is szól:

Az, hogy egy írásnak van-e igazságtartalma vagy sem, nem attól függ ki írta. LL-nek ez az első lépése a "bűnbocsánat" felé...rájött/bevallotta...várom a továbbiakat
Jó éjt:)
@Orica Középföldi:
Kárcsit illetően, a vitriolos beszösszenéseddel tök egyet értek!
Egy jó pontot azért adok nekije, Gyuláról írt egy nekrológ félét és az rendben volt, szerintem korrektül értékelte Horn politikai tevékenységét.

A többi, MDF színekben véghez vitt Ibolya mellett állásilagi cupp-cupp, az már nem volt gusztusos.
A párt „sikertörténete” czímű duma, meg nyolc csillagos!!!-:)))

Jó éjt!!
@jaegtoer:
Így reggel visszaolvasgatva nekem is pont ez jutott az eszembe, csak nem ilyen plasztikusan. Ez a szólás mindent kifejez, mindent elmond.
Mi a faxomért nem lett miniszterelnök ez a drága úr, hogy már régesrégen megmentetett volna bennünket? Feszt ontja magából az okosságokat, kellő irodalmi, műveltségi tájékozottsággal bútorozva; csak éppen mivégre?!
Különben a látleletet már ezerszer kiállították (tőle jobban is!), oszt mégis "zuhanunkszentatyám" van.
@sírbateszezazegész:

"Az, hogy egy írásnak van-e igazságtartalma vagy sem, nem attól függ ki írta. "

Ez így igaz. Ám hitelessé az teszi, hogy mit csinál a mű írója.
LL is megáll, befejezte a leírással. Ezt nem érti Haba.
@sírbateszezazegész:

Nagy szellemek találkozása.

Mintha eszmét cseréltetek volna Puzsérral:))
Íme a fácséjáról:

"A legmegrendítőbb élmények egyike az életben, amikor az ember láthat egy lelket, amint az a pokol tüzéből kimenekül. Rendkívül ritka alkalom, de annál nagyobb ünnep.

Lengyel László meghatározó alakja a balliberális szekértábornak, sőt, ő az egyik legnagyobb árokásó a komplett magyar politikai térben. Élő jelképe a polgárháború szellemének, az önmaga jobbik részét koncokért kiárusító hazai értelmiségnek.

Az alábbi cikkben Lengyel megvallja bűneit, és tettestársait is szembesíti az ország cserbenhagyásával, a demokrácia szellemének elárulásával, egykori elveik megtagadásával. Bár ez a számomra nagyon imponáló szembenézés legalább egy évtizedet késett, így is Lengyel László a balliberális oldal első reprezentánsa - Hajós egyszeri és elszigetelt hirtévés performanszát nem számítva - aki a lelkiismeret, a felelősség és az emberi minőség jeleit képes mutatni a nyilvánosság előtt.

Tudjuk, hogy az emberek a korral egyre makacsabbak és - akár igazukban, akár tévedéseikben - egyre megátalkodottabbak lesznek, de íme, Lengyel László a bizonyíték arra, hogy hatvankét évesen is nemesülhet valaki háborús uszítóból esendő emberré. Nincs bennem illúzió afelől, hogy a lenti szöveg majd megállítja vagy akár csak lelassítja a hazai polgárháborús gépezeteknek a választások közeledtével egyre magasabb fordulatszámon pörgő fogaskerekeit, mégis az elmúlt évek legjobb közéleti élménye volt számomra ezt a számvetést olvasni. Kis lépés ez az emberiségnek, de hatalmas ugrás egy ember részéről.

Az én szememben Lengyel László ezzel az írásával kiérdemelte a minősítést: ballibsik közt egy európai. Remélem, hogy e cikk szellemében láthatom a jövőben tevékenykedni őt a közélet színterein."

Én ugyan ki nem állhatom a pali magamutogatását, harsányságát, de készséggel elismerem, pöpec agya van.

Nézni/hallgatni nem, de olvasni jó:))
@Husz_János_Puszita:
Persze, hogy hitelesebbnek tartom.
Gyurcsány ugyanis nem csupán "szembenézett" azzal, hogy elqurták (nem kicsit, nagyon) hanem világbajnok teljesítményt nyújtva, rövid idő (max másfél év) alatt 6 %-os költségvetési kiigazítást csinált, 3 %-os gazdasági visszaesés mellett. Az Unió ezt a gyakorlati 0,5-es szorzót vette alapul, és most kezd nekik derengeni, hogy tényleg senki sem tudta utána csinálni, mert mindenki 1 felettit produkált azóta.
A tények makacs dolgok, már azoknak, akik képesek és hajlandóak azt figyelembe venni. A többi meg birkaként halad a semmilyen-tömjén által kitaposott ösvényen, rendes kis birka módján: "hazudtak"
Hát persze. A túlköltés nagyon is smakkolt mindenkinek, az ésszerű megtakarításra meg csak választási győzelem esetén van mód.
Ezért TÉNYLEG hazugság volt, hogy majd folytatódhat a habzsi-dőzsi. Ez is olyan hazugság volt, mint a fidesz választási programja: semmi konkrét ígéret, és mindenki azt képzelt bele, amit akart.
Orbán naponta bizonyítja, hogy ez nép csak a hazugságokra vevő. Elég csak letagadni minden negatív tényt, és a ködös jövőbe helyezni a...
mit is? Hogy mi leszünk Európa, sőt világ "termelési központja"??? Egy marék rizsen tartott bérrabszolgákkal?
Na látod: EZT az egyet elhiszem Orbánnak: visszaállítaná a jobbágyrendszert.
Szóval ne viccelődj már, hogy melyik hitelesebb. Orbán és a hitelesség: röhög a vakbelem (hűlt helye)
@Habakuk999:
Nem trollkodom, amikor nem vagyok oda Lengyelért, és tipikus alibiző magyar értelmiségnek tartom. Akinek a többivel együtt igen nagy része van abban, hogy itt tartunk!
Ezt szöveget 3,5 év II. orbánjárás után kell elereszteni? 2010 nyarán még lett volna értelme.
Most már csak "névsorolvasás" meg "fogjuk meg és vigyétek".
@Habakuk999:
OLVASD már el figyelmesebben!
Azt tartja hibánk, hogy "kevesebbet szólt" Gyurcsány ellen, meg "jobban félt" Orbán győzelmétől! Ez leírni 3,5 fél év orbánjárás után? Noooormális? Hiszen minden nap bizonyítja, hogy nem lehetett mást csinálni! Orbán NEM csinálta volna végig a kiigazítást, vagy ha igen, abba beledöglött volna a nép. Hiszen az 1 %-al is tönkre vágta a gazdaságot!És akkor a világgazdasági válság nem egy kettesbe való visszakapcsolás utáni fellendülő szakaszban ért volna minket.
Lengyel TUDJA a tényeket. Annak ellenére írja, amit ír. Nincs biblia mentsége, hogy "nem tudja, mit cselekszik"
Megfejtettem! "talpaink egymásra lépnek"

Mert a föld gömbölyű. Aki a túloldalon él, az hozzánk képest lóg. De ugyanúgy gyalogol, mint mi.
Namost, ha közülünk kivesszük a földet...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A lényeget most sem veszi észre: a falvaknak nagyon is volt eltartó képessége, és az ő kis mdf-jének el nem hanyagolható szerepe volt a azt biztosító szövetkezetek és a nagyüzemi mezőgazdaság szétverésében, ami a hátteret biztosította a háztáji gazdálkodásnak.
A könnyűipart meg nem mindenféle erkölcsi akármi verte szét, hanem I. Orbán és az ő ElTolcsyja a két év alatt kétszeresére emelt minimálbérrel, amit az nem tudott kitermelni.
Ennyit a tisztánlátásáról.
@Habakuk999:
Ha nem vetted volna észre: Lengyel a támadás alatt álló baloldali értelmiséget azért ostorozza, mert szekértáborba vonult és nem átall visszalőni. Ezt jobb helyeken defetizmusnak hívják, én tuskóhopkinsozásnak.
@Orica Középföldi:
" nemesülhet valaki háborús uszítóból esendő emberré" Na ez a defetizmus. HIBA ellenállni orbánéknak? Jöjjünk ki fehér zászlót lobogtatva a szekértáborból? Szépen símuljunk bele a NE MERD-be?
Ritkán értek egyet jobboldalival - de ez telitalálat! Ez a jobboldal érdekében szóló hablatty volt. Fideszmagyarán: "ne fék legyünk, hanem motor" meg "tegyük szét a lábunkat és próbáljuk meg élvezni"
@kekex:
Nehéz ebben a vitában bármit is mondani.
Szerintem nincs is vita.
A Fidesznek nincsenek elvnek nevezhető teóriái, ezért nagyon nehéz vele bármiről vitázni, hiszen egyik nap ezt mond, másiknak meg amazt - közben pávatánc és az örömforrás: egy napon mást mond a magyaroknak és mást mond külföldön.
Az Mszp - bármilyen furcsa - elvi alapon vitat mindent, és erre csak azt kapja válaszként, hogy elmúlt nyolc év, maffia baloldal: lámcsak lenyúlták a manyupot is, alig tudtuk megmenteni a maradékot.
Elnézést a közbeszólásért.
@Orica Középföldi: jó reggelt:)
Majd meglátjuk mit tesz a továbbiakban. Ezt én első lépésnek tekintem.
Szignó: Mindenség (Ú)ra, a nagy szellemek egyike:)
@kekex: így kezdeni egy hetet?
Te igazi harcos Ifjú Gárdista lehettél:)
Matolcsy bukott vele, most Varga jön
Napi Gazdaság
2013. július 29., hétfő 07:14 | Már jövőre bevezetné a luxusfát a kormány − legalábbis Orbán Viktor miniszterelnök ilyen irányú utasítást adott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek. Nem ez az első eset, hogy a drága autókra, ékszerekre kiterjesztett 30-35 százalékos adó ötlete felmerült.

index.hu/gazdasag/2013/07/29/matolcsy_bukott_vele_most_varga_jon/
@Habakuk999:

"Egyszerűen nem mondtok igazat ezzel az egésszel kapcsolatban."

Mint írtam feljebb, LL nem számít hiteles embernek a szememben. Ettől még írhat igazat, de engem nem hat meg. Mert amikor szükség lett volna az igazságra (tárgyilagosságra és szakszerűségre) akkor mellőzte. ezért ma már nem bíbelődök azzal, mikor mond igazat.

ezzel szemben Te azt mondod, nem mondok igazat. ez meg a te szemüvegedtől van...
@Orica Középföldi: na ja, engedékenyebb leszek én is. megnézem, hogy folytatja lengyel, aztán mondok majd áment. egyenlőre a fenntartásaim erősebbek.
Ombudsman: túlérzékenyek a közszereplők
Szabó Máté indítványt írt az AB-nek, de nem a Lázár János becsületéről született ítélet miatt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F07%2F28%2Ftulerzekenyek_a_kozszereplok_az_ombudsman_szerint%2F
Orbán-cégek: felpörgött a családi üzlet

Tovább nőtt az Orbán-bányák árbevétele tavaly – közölte a Népszabadság.

hvg.hu/kkv/20130729_Orbancegek_felporgott_a_csaladi_uzlet
@kekex:

"(...)az ő kis mdf-jének el nem hanyagolható szerepe volt a(...)szövetkezetek és a nagyüzemi mezőgazdaság szétverésében(...)"

Kétségtelen, hogy volt egy "interregnum", de azt azért nem árt tudni, hogy a tsz-eket legelső sorban a tsz-elnökök verték szét, s a mezőgazdasági nagyüzemeket pedig az igazgatók tették gajra, hogy az osztozkodásnál elsők lehessenek és a legnagyobbat "szakíthassák". és szakítottak is. Mutasson valaki egy hajdani tsz-elnököt aki elszegényedett.
Mire eljött a "kárpótlásos" reprivatizáció ideje, már minden a kellő mértékben le volt rohasztva, hogy jutányos és méltányos áron hozzá lehessen jutni a gépekhez, a földlicitek meg rémtörténetek. éppúgy, mint a legutóbbi (f)osztogatás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és, ahogy korábban már írtam elkészült az MNB új logója is. :)

szuperblog.hu/wp-content/uploads/2013/07/mnblogo.jpg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lasú az angyalszárny. vagy kitolatott alóla a turul? beállt a sólyomhoz.
@Husz_János_Puszita: "..abszolut tehetetlennek érzem magam tömegek ellen..."sajnos ez az életérzés az uralkodó ma, akkor pedig nem megvetni kell téged, ha menekited a családod ebből a büzös pocsolyából
ez a tellér meg olvasónaplót ír, pénzt is kap érte:

Havi 600 ezerért folyton olvas Orbán egyik embere

index.hu/belfold/2013/07/29/egyfolytaban_olvas_orban_egyik_embere/

kérdés, a főnök elolvassa e zanzát, vagy megy az asztalfiókba egy "jól van gyulusom, ügyes vagy!" kísérőmondattal.
@Habakuk999: az a különbség Sirbatesz és LL között, hogy LL már többször belátta, és......na ezért hiteltelen.
Habakuk régebben nem voltál ilyen meggyőzhetetlen kinyilatkozó.Mi történt?
@bella _ciao: Az hagyján, de az eddig viszonylag baráti hangot megütő Unicredit is sírdogál már.
ehhh

Negyven vietnami diáknak ad ösztöndíjat a magyar állam

Elsősorban agrárterületre érkeznek azok a vietnami diákok, akikből évente negyvenne tanulhatnak magyar állami ösztöndíjjal.

hvg.hu/karrier/20130729_Negyven_vietnami_diaknak_ad_osztondijat_a

------------------------------------

Saját embereit ültetheti a kormány a takarékok élére

Az összes takarékszövetkezeti elnököt le fogja váltani a szektor államosítását levezénylő budapesti igazgatóság a szektorban terjedő szóbeszéd szerint. Kiegészülve egy közelgő második központi diktátummal, mindez ellenállást szíthat a tagok körében. De a kormány "ördögi tervének" végrehajtását sem a lázadás, sem a behódolás nem akasztja meg.

hvg.hu/gazdasag/20130729_Takszovok_lazadas_orodogi_terv

----------------------------------

Még mélyebbre zuhant a lakásépítés
Az első félévben 2680 új lakás épült, 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a KSH.

www.napi.hu/ingatlan/meg_melyebbre_zuhant_a_lakasepites.560526.html

-------------------------------

Újabb banki kritika érkezett
A bankok "nem lehetnek az ország fejőstehenei" - mondta Karl Sevelda, az RBI vezérigazgatója.
UniCredit: a magyar kormány a tűzzel játszik

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/raiffeisen_vezerigazgato_a_bankok_nem_lehetnek_az_orszag_fejostehenei.560534.html
@sírbateszezazegész:
És mi lehet az a "dolgozni"? Sok mindent megtudtam rólad, de hogy mi lehet a foglalkozásod, az rejtély.
Sőt, úgy általában elég rejtélyes vagy. Puszta kíváncsiság, nehogy tolakodásnak vedd! Ha nem akarsz válaszolni, nem baj.
haverok, buli, hanta:
röviden maffia kormány, maffia módszerek, maffia jogászai:

"Nem véletlenül jellemezte az integrációs jogszabályt félig elismerően egy neve elhallgatását kérő, a szektor működésére rálátó szakember a következőképpen: „Ez egy ördögi munka. Aki ezt a törvényt írta, aprólékosan ismeri, hogyan működik a pénzügyi rendszer”.
@jaegtoer: az MDF kormánya által meghozott törvények/vissza a földet a tulajdonosnak/ mit is tehetett volna a tsz elnök és áll.g-i igazgató???
@bella _ciao:

Elolvastam. Szétröhögtem magam, vérgeci írás:))

Azon egyébként elgondolkodtam,hogy a fiatalságnak ki, mikor, miért költözhet az életébe. Gyors svenk alapján szomorú a kép.

Nekem egyébként már 24 éves korom óta csak az, akinek megengedtem. Nem tegnap volt, és nem volt egyszerű:))
@KÁTÉó53éúétr6:

"Habakuk régebben nem voltál ilyen meggyőzhetetlen kinyilatkozó.Mi történt?"

De:))
Haba komolyan veszi a nick-nevét.
@jaegtoer:
Közvetlen közelről láthattam ezt, és nem igaz, amit te írsz. Legfeljebb egy részük besegített, de igazából az Antall-kormány, azon belül Torgyán-kisgazdik,a privatizációs törvények, az akkori törvényhozók a főbűnösök.
Egy viszonylag jól működő rendszert, amelyet lehetett volna modernizálni, szétvertek, mindent tönkretettek, elkótyavetyélték a nemzeti vagyon eme részét.
Hosszú és tanulságos történet, pl. ezt sem beszéltük ki, és tudomásom szerint senki nem dolgozta föl tudományosan.
Ezt még száz év múlva sem fogjuk kiheverni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szigorúan csak könyvet. mert köztudomás szerint is abban vannak a felgyorsult világunkra leghamarabb reflektáló felismerések.
@KÁTÉó53éúétr6:

"mit is tehetett volna a tsz elnök és áll.g-i igazgató"

Oh, szegények! :D
@bella _ciao:
Először is: a Főnököt nem lehet befolyásolni, legfeljebb, ha redetileg ő is úgy gondol valamit.
Ha mégis, akkor hülyeségeket tanácsolnak neki. Ezt számos gyakorlati tény igazolja(ld. pldának okáért Hegedűs áldásos tevékenységét, vagy Fekete baromságait.)
Na, de hogy ezeket a marhaságokat még ilyen jól meg is fizessék nekik?!
Abszurdum.
@AKIsTUDATLAN: azért itteni tapasztalatomból megerősíteném jaeg véleményét. nálunk a legnagyobb földbirtokosok egyike a volt tsz elnök. azt már nem tudom, hogy eleve rajtuk múlt az antall-kormány kárpótlási törvékezése, vagy amikor látták annak eredményét, csatlakoztak a rablóhordához, netán az élére álltak.
@E.Csaba: igen, tényleg tanulságos, igaz az itteni többségnek ez teljesen magától értetődő, aki meg az ellenkezőjét mondja, az úgy is ellenérdekelt
@AKIsTUDATLAN: a kormányoknak/kormányfőknek mindig is voltak tanácsadói. nekem mindig az a kérdésem, valósak-e az igények rá, megfontolja-e az adott me. a meglátásukat, azaz hasznosulnak-e, vagy csak haveri pozíció. ugye orbánnál a legfőbb tanácsadó habony, akiről nem tudjuk miképpen csatlakozik hozzá, honnét van jövedelme stb. hegedűs, tellér csak bokréták a délceg kalapján.
csak várni és várni, hüpp hüpp, mindjárt elsírom magam:

A Közgép várta, csak várta az MSZP-s Józsát

Bár a Közgép a sajtóban és közvetlenül is meghívta Józsa Istvánt, hogy tájékozódhasson a cég működéséről, az MSZP frakcióvezető-helyettese nem élt a lehetőséggel, ezért a politikusnak a céggel kapcsolatos állításait a bíróság ítéli majd meg - közölte Puskár Anett, a Közgép kommunikációs igazgatója <<<<<<< hétfőn.

hvg.hu/itthon/20130729_A_Kozgep_varta_csak_varta_az_MSZPs_Jozsa
@sírbateszezazegész:

"Szignó: Mindenség (Ú)ra, a nagy szellemek egyike:)"

1. Ennél és földhözragadtabb vahyok:)
2. Mondtam, hogy hangosan ejtsd ki. Úr, Ura - lehet hallani:))
Cigánykodás kicsiben és nagyban??

Busás összeget kellett azért fizetniük Győzikééknek, hogy lányuk Amerikában tanulhasson, eközben a családnak több tíz milliós adótartozása van.

Győzikéék nem szoronganak amiatt, hogy kifizessék a 22 milliós adótartozásukat az állam felé. Miközben komoly elmaradással szerepelnek a NAV listáján, addig lányuk luxusnyelvtanfolyamra jár Amerikában – derül ki a Blikk cikkéből. A "showman" korábban azt hazudta, hogy lánya ösztöndíjasként diplomataképzőbe jár külföldön, azonban Evelin kiposztolta az oklevelét az egyik közösségi oldalra, melyből kiderül, hogy a fiatal lány egy egyhónapos nyelvtanfolyamon vett részt. A Blikk információi szerint a képzés kiutazással együtt körülbelül másfél millió forintba került. A tanfolyamon Evelin a B2-es szintet teljesítette, amely egy intenzív középfokú képzéssel egyenlő, ára 900 euró, vagyis körülbelül 900 ezer forint. A cég honlapján egyébként az is kiderül, hogy nyáron felárat számolnak, de azt nem tüntetik fel, hogy mennyit.

www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/luxustanfolyamra-kuldte-lanyat-miamiba-gyozike-2202815
@bella _ciao: Nagyjából én is ezt tapasztalom mindenhol. Egy óriási különbség azért van.
Van, ahol szétverték a téeszt és 2-3-4 ember földbirtokossá lopta magát (majd a kárpótlási jegyeket semmiért felvásárolva megszerezte a maradék nagy részét).
Néhány - szerencsésebb helyen - próbálták egybetartani, és úgy lenyúlni. Itt még van valamilyen szövetkezet, ahol persze a vállalkozóvá vedlett volt elnök, párttitkár a főnök, de legalább munkát adnak egy csomó embernek és kenyeret sok családnak.
A szétlopás a téeszvezetés bűne, de az ezt lehetővé tevő szétverésért a politika felel inkább.
@bella _ciao:
Az élelmesebbje csak megragadta a kínálkozó, soha vissza nem térő alkalmat. Tudjuk milyen a magyar: forgóajtó.
De nem ők csinálták a lehetőséget.
A rablást, a kótyavetyét lehetővé tették a kárpótlási törvénnyel, a szerencselovagok pedig megjelentek.
A szocializmusban a GDP igen jelentős részét fordították a mezőgazdaság fejlesztésére, és igen magas színvonalra emelték közpénzből.
Szinte minden az enyészeté lett, helyette lettek a bódék és a lovasszekerek, a dudva, a muhar, a gaz.
És nincsen virág. Legalábbis én nem látok.
@Orica Középföldi: azért is írtam így:))
Gondolod nem jegyeztem meg egy életre?:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és ki nem szarja le, hogy győzike ezt csinálja, amíg a nagy "magyar" politikai-gazdasági elit is ezt csinálja, csak példa képpen néhány:
- vezényló gyerekek állami képzésben, mert rá szorulnak
- képviselők költség térítései, juttatásai
- családi pótlék a gazdagoknak
- rezsidémon a medencés szegény milliárdosoknak
stb-stb
FAZ: Csányi kockázatot lát az új devizahiteles mentőcsomagban

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a devizában eladósodottak megsegítését célzó újabb magyar kormányzati tervekkel kapcsolatban közölt cikket hétfőn.

hvg.hu/gazdasag/20130729_FAZ_Csanyi_kockazatot_lat_az_uj_devizahit
@AKIsTUDATLAN:

nagyon nem vitatkoznék veled, különösen, azért, mert általánosítottam és természetesen lehettek, sőt voltak kivételek, néhányról én is hallottam, néhány másikról pedig tudok. De abban egyetértek, ha a törvény lehetőséget ad rá, akkor bizony áll a zászló, és a törvényhozóké a főfelelősség. De azt, hogy konkrétan kik is verték szét a tsz-eket az kedves történet.
melléklet:

Újabb részvényeladások az OTP-nél
Közel 1 milliárd forintért adott el részvényt Braun Péter.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/ujabb_reszvenyeladasok_az_otp-nel.3.187216.html

Zuhan az OTP
Megint a bankpapír rántja magával a magyar piacot.

www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/zuhan_az_otp.3.187194.html
@KÁTÉó53éúétr6: hát befektetési területen. Európa szomorúbb fele felé. Olyat, ami fenntartható, mely által a terület népességmegtartó képessége nő. Ezáltal nem kell elhagyni annyi embernek a szülőföldjét. A puszta életben maradás miatt.

Most éppen angol muszlimokkal hozott össze a jószerencsém
@AKIsTUDATLAN:

ezt azért kiemelném a hsz-edből:

"Közvetlen közelről láthattam ezt, és nem igaz, amit te írsz."

ha nem, nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ideális és normális társadalomban igazad lenne, de itt nem az van, itt központosított államrendszer működik, ahol a példamutatással lehetne előre jutni. Na ez nem fog menni, mert se példamutatási szándék nincs meg, se a követési szándék, itt mindenki a zavaros viszonyokban és a mutyiban és a dolgok elkenésében érdekelt. Magába nem akar nézni senki, csak ellenségeket kreálni, közben pedig a zavarosban halászni.
A fenti jelződ /cigánykodás/ már eleve szűkített kör a legtöbbeknek, pedig ez a mentalitás a igaznagyonmagyar véletlenülse cigány kisebbségben is vastagon megvan. Meg fogsz lepődni, de bennem is, mert az itteni rendszerben így úgy vagy beállsz a sorba, és van esélye a boldogulásnak, vagy biztosan elbuksz.
@AKIsTUDATLAN: bocs:)
Most éppen angol muszlimokkal hozott össze a jó szerencsém. Öt férfi prestonból, két 3,5t autóval, telis, de teli rakva élelmiszerrel, indiai származásúak, akik a saját idejüket használva szíriába mennek, hogy élelmiszert vigyenek a menekülteknek. Ebben hiszek. Mert ők követik azt amit a hitük mond: talán a második, harmadik parancsuk az, hogy adakozzanak (charity, így mondták). Mert mindazt amijük van, hitük szerint leginkább istenük kegyelmének köszönhetik, így a rászorulókon kötelességük segíteni. Ez nagyon szimpatikus nekem. Mint ahogy Ferenc is, aki a szegények közé küldi papjait.
Nem tartozik ide, csak úgy leírtam. :)
@sírbateszezazegész:

Éreztem benne a szurka-piszkát, de nem lehetett kihagyni:))
@Orica Középföldi: csak hogy lásd/nyomon tudd követni fejlődésem:))
@sírbateszezazegész: Reméljük, hogy tényleg jó helyre kerül az adományuk és nem mondjuk a fejlevagdosó vahabiták lakmároznak belőle.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jó helyre kerül...nem kell arról beszélni, amit nem ismerünk...:)
tudod mi a vahabizmus egészen pontosan?:)
@sírbateszezazegész: ehhh, én ezt a kérdést a saját érdekünkben, nem tettem volna fel ;)
@sírbateszezazegész: Az aggodalmaim kifejezésére ezt nem szükséges pontosan tudnom. :) Amúgy szerintem te is tudod mire gondolok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: majd egyszer leírom...most csak azon gondolkodjál mit keres ott európa? Nem ismerjük a kultúrájukat, nem tiszteljük azt, magunkat felsőbbrendűnek gondoljuk...pedig európa lehet nem is földrész...csak ázsia egy félszigete...:)
@shinichi: Jó kis "szösszenetek" vannak azon a blogon is, érdemes csemegézni benne.Én Fábius és PuPu bejegyzéseit mindig elolvasom.
@jaegtoer: bizony, hogy nem igaz, amit te irsz annak megjegyzésével, hogy biztos voltak szerencselovagok, de láttam tsz elnököt sírni, a fejlett és piacokkal rendelkező tsz szétverése miatt.Ezért /is/ az MDF-nek és a Kisgazdapártnak akasztófa járna
@KÁTÉó53éúétr6:

az, hogy az mdf-nek és a Kisgazdapártnak akasztófa járna (amivel egyet is értek, nem zárja ki a TSZ elnökök selyemzsinór járandóságát. Különös tekintettel arra, hogy Gerbovits Jenő a Parasztszövetség főtitkára, Nagy Ferenc József a Kisgazdapárt elnöke, földművelésügyi miniszter, előzőleg TSZ elnök volt, Torgyán József certificat-ja ismert.

de legyen úgy, ahogy mondod. biztosan hazudok.

az hogy Te láttál 1 netán 10 TSZ elnököt sírni, az elsősorban arra példa, hogy láttál 1-10 TSZ elnököt sírni:)
mint mondtam a keleti piac összeomlott , mert az oroszok világpiaci áron kezdték el szállítani az olajat, ellenben 10 évvel azelőtt kialkudott áron akarták megvenni a mezőgazdasági termékeket. és azt nem lehetett, hogy 16 Ft/kg egységáron szállítani a csirkét, amikor már itthon is 80 Ft/kg volt az ára.
De, nem vonom kétségbe, hogy Te is jobban ismered az akkori helyzetet, mint én :D
@kekex: Én nem vagyok olyan kiművelt fő, hogy tudjam, mi is az a defetizmus.:(

Tuskó Hopkinsból magam szerint eddig otthon voltam, most viszont ebben is elbizonytalanodtam, mivel halvány gőzöm sincs, mit is értesz a tuskóhopkinsozáson.

Ugyanakkor az íráshoz érdemi hozzászólásod továbbra sincs, tudomásul vettem, a hívő hívő marad, eszetekbe sem jut szembe nézni a magatok felelősségével.

Szidjatok mindenkit, sajnáljatok le minden gondolatot, ami nem a ti fényes eljöveteleteket segíti elő.

Az én szememben orbánnal egyenlő nagyságrendben vagytok kártékonyak ennek az országnak életében.
@KÁTÉó53éúétr6: Földühít a stupidság. Mondhatnám szebben, mondhatnám úgy, hogy ne sértsek meg másokat, de minek?

Mi is a vita tárgya?
Angyal betett egy linket, s megkérdezte mi a véleményem.
Mivel Lengyel azt írta le most, amit évek óta gondolok és szajkózok Don Quihote-ként, lelkesedtem.

Erre jöttek a fanyalgó szösszenetek. Egyik sem a témáról, az írásról szólt, hanem arról, hogy Lengyel ne pofázzon, mert...
Most olvasom, valaki pl attól teszi függővé a véleményét, hogyan fog továbblépni Lengyel László.

Atyaúristen... Miért? Ezt most hogyan? LL személyesen megesküdött az itt kommentelgetőknek, hogy ő lesz a megváltó? Vagy ő volt 23 évig az összes párt elnöke?
Egy sima írásról beszélünk, legalábbis én.
Nem értem valóban, miről beszélnek a többiek.

A Varánusz elvileg baloldali de főleg liberális játszóház.
Adva van egy cikk, aminek megállapításaival senki, ismétlem senki sem vitatkozott.
Viszont hármunk kivételével mindenki kötelességének érezte, hogy fikázza Lengyelt, jóllehet halvány gőze sincs publicisztikájáról, mert nem írnának olyan zöldségeket, amiket.

A tegnapi nap alapján a gyík libsi törzsközönsége - amit akár bizonyos szintű szellemi műhelyként is felfoghatnánk, ha nagyképűek akarunk lenni - egy vadbarom és egy vezeklő kivételével elutasította Lengyel szembenézését az elmúlt 23 évvel.

Klassz. Büszke lehet rá bárki, én nem olyan nagyon.
Hogyan akarunk ellenzéki együttműködést, amikor - én tényleg nem tudom miért divatból, sikkből, sznobizmusból - belerúgunk az első emberbe, aki végre leírja az igazságot.
Elhiszem, az igazság fáj.

De ennek a velejéig rohadt országnak népe megérdemli az igazságot és a változtatást.
@AKIsTUDATLAN: elnézést, csak másnak küldtem a kérdésedre a választ. Most neked is elküldöm:
" hát befektetési területen. Európa szomorúbb fele felé. Olyat, ami fenntartható, mely által a terület népességmegtartó képessége nő. Ezáltal nem kell elhagyni annyi embernek a szülőföldjét. A puszta életben maradás miatt"
@Habakuk999:

kicsit bele vagy gabalyodva a saját labirintusodba, most meg átkozódsz, mert egy seggfej 15 évvel megkésett írásának nagyszerűsége mellett kardoskodsz.

Olyan ez, amikor a mérgezettnek egy órával a halál után erőltetik a szájába az ellenmérget.
Ha LL 12-15 évvel ezelőtt írja, akkor tisztelet érte, most, amikor már mindenki tudja, és az ismert eredmény eszenciáját kortyolgatjuk, valójában érdektelen, hogy egy elfogult "gondolkodó" most éppen mit mást-gondol, még ha Lengyel L/nak is hívják.
@jaegtoer: Átkozódik a nyavalya.

Tudomásul veszem, hogy számodra érdektelen az írás.
Nem vagyunk egyformák.

Én képes lennék annak is örülni, ha maga Orbán Viktor gondolná át eddigi munkásságát és nyitna új lappal.

Te nyilván nem. Sebaj, sokkal egyszerűbb így az életed.
@Habakuk999:

Szia Kedves Prófétám!

kicsit neki vagy keseredve:)

"Tudomásul veszem, hogy számodra érdektelen az írás.
Nem vagyunk egyformák."

nem érdektelen. megkésett. a tartalmát nem vitattam. és elhiheted, kétszer is elolvastam. aktualitást az adna az írásnak, ha az is benne lenne,
1. mit kell tudomásul vennunk?
2. Mit tehetünk
3. Melyek azok a dolgok, amelyeket haladéktalanul meg kell tennünk
4. Mi az, amit semmiképpen nem tehetünk?

így, ilyen szépen strukturáltan.

és akkor azt mondtam/írtam volna: -No, lám Lengyelnek is megjött az esze! Végre.

Azt belátom, azért az is esemény, ha valaki szembenéz magával, mert ez nem könnyű dolog, ez kemény lelki-mentális munka. csakhogy egy multifunkcionális közgazdásztól többet várok, várnék.

"Én képes lennék annak is örülni, ha maga Orbán Viktor gondolná át eddigi munkásságát és nyitna új lappal."

Ezt méltányolom, de azt gondolom, hogy ov azzal tenné a legtöbbet az országért, ha visszavonulna. annyi kárt okozott, hogy ezt nem tudja jóvá tenni.

S ha LL-tól elvárnám a csendes visszavonulást, akkor ov-től sem kívánhatnék kevesebbet. mert LL legalább nem volt se pártvezető, se miniszterelnök.

"_Te nyilván nem. Sebaj, sokkal egyszerűbb így az életed._"

Úgy kezeled le a beszélgető partneredet, ahogy neked tetszik, de megjegyzem, azért mert más a véleménye, még nem biztos, hogy stupid, de ha ettől megkönnyebbültél, úgy: -Egészségedre!

dehamár!

"___Egy hanyatló és érelmeszesedéssel küzdő országnak volt egy emelkedő és élettel teli ellenzéke. Igaz, csak negyven - öten egy tízmilliós országban. Igaz, rendőrökkel körülvéve. Igaz, a társadalom némasága közben.___

már mindjárt az eleje nem igaz.

Mert lehet, hogy a szabad kezdeményezések hálózatában (előzőleg Dialógus) negyvenen-ötvenen voltak, de ott volt a klub-mozgalom, amelynek csak egyike volt a Rakpart Klub, aztán ott voltak még a hagyományőrző egyesületek, a formálódó egyházi-vallási kisközösségek és még lehetne sorolni...
azért megnéztem volna, ha 50-en kóvályognak a Nagy Imre-temetésen!?
Szinte sajnálom hogy nem dohányzom :-D. Ez az egész trafik ügy olyan szánalmasan tragikomikus... Komolyan venni nem tudom, mert nem az a volumen. Viccnek viszont oltárira durva.
süti beállítások módosítása