Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.11. 04:46 Fabius

Indulhat a dohányrezsi-csökkentés!

Címkék: népszavazás lázár jános trafikmutyi

- ELŐRE!

- A lófaszt!

- HÁTRA!

Na most aztán van baj, Feleim. A rezsidémonűzők irányt vesztetten bolyonganak, mint lapos fing a kormányszaunában. Az Országos Választási Bizottság másodikra átengedte a dohányrezsi-csökkentésről faggatózó népszavazási kérdést, amivel - elvileg - irányt mutatna a rezsicsökkentés fetisiszta kormánynak. Éppen csak annyi a bibi, hogy a Különös Véletlenek együttállásának köszönhetően ezúttal a rendkívüli módon megjutalmazott rokonok, komák, sógorok és egyéb hűséges barátok, strómanként futtatott házicselédek szájából kellene kiénekelni a  lázárkegyből belerepült extraprofitot. Az meg ugye némileg fájdalmasabb mulatság, mint az energia vagy bankszektoron elverni a port. 

Mi lesz most? Már azon kívül, hogy prominenseink minden bizonnyal versenyt gyíkembereznek lányos zavarukban? 

orbán bilux.gif(via reszegbroker

lázár-jános-dohányrezsi.gif

Ha el akarnám játszani az álnaivot megkérdezhetném, hogy akkor most ezt a kérdést is föl teccenek venni a rezsicsökkentéses aláírásgyűjtésbe, ugye? Esetleg a népszavazást megelőzendő Orbán Viktor fordulhatna ebben az ügyben is személyesen a zemberekhez, hogyaszongya nemzeti konzultáljunk már egyet érdesdrágáim, akartok-e többet fizetni a cigiért a rokonainknak és a kiterjedt klientúránknak? 

De esetleg sunyiskodhattok a másik oldalról is, miszerint aki a dohánytermék haszonkulcsnövelést támaggya az ráront a nemzetére - meg a trafikjogok 10 százalékát lenyúló főnemzeti Kontinentálizére és a palcsótamásra - és onnantól őket csak Hivatásos Nemzetrárontó névvel illessék. Ezt esetleg beletaposhatjátok az alaptörvénybe is, végül is annak gusztusosságán már sokat nem rontana ez sem. 

Valami azt súgja azért ettől ha nem is sokkal, de talán kreatívabbak lesztek. Szerintem ha az aláírásgyűjtés a kritikus mennyiséghez ér, akkor megjátszátok ti is az elmúlt ciklus képviselői költségtérítés népszavazásos bravúrját, és valami béna félmegoldással fogtok új nevet adni a régi gyereknek. Mittom haszonkulcsnövelés helyett lesz kapuvám vagy ajtópénz, amit minden belépéskor szedhet a nemzeti trafikos mondjuk az eladótér használatért cserébe. 

Hajrá, csapjatok a lecsóba, hadd tudjuk meg miért is életbevágó nemzetérdek több haszonnal tömni a kiválasztott zsebeket. 

478 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr495399377

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.11. 12:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A hitelesített kérdés:
Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvényben meghatározott kiskereskedelmi árrés mértékét, hogy a legnagyobb kereskedelmi árrés mértéke a dohánytermék - adókkal nem csökkentett - kiskereskedelmi eladási árának 3,33 százaléka legyen?
De milyen szep ez a ket tisztafeher gyikember. orom rajuk nezni, es nagyban buszkenek lenni arra: mennyire kulonbozom toluk :>

A kontinentalos faszinek fogalma sincs (agy hijan) mekkora szopoalarcra vettek le tole meretet :> Ha mar csanyit is terdepeltetik, vajon meddig maradhat ki ez a szerencsetlen a nemzeti szuperjo NER erdeku mulatsagbol, mondjuk strategiai allami reszvallalas jovedeki termekgyartasban meghatarozo szereplonel cimmel? ;)

Innen is csokoltatom egyebirant a tanarokat, jo volt orban kepre recskazni/masztizni 2002-2010 kozott, meg is van a jutalmatok: 2017-ig lofasz penz, cserebe ti mar szeptembertol extra tulorat toltok teljesen ingyen es csillogo arccal ner ulepbe nyomodva, esetleg egy kis nemzetbiztonsagi megfigyeles, hogy ne nagyon buzogjatok, OSZT JONAPOT :>>>>

Esakkor minden kedver nermunkasnak a kedvenc filmidezetem:

MERT KI AZ ORDOGNEK SZOLGAL, AZ BIZONY KINNAL FIZET.
Jah, de meg mielott: koszi Fabius, orulok, hogy emlekeztetsz erre a fincsi koltsegteriteses mszp-s trukkre, neha elfelejtem mar, hogy miert is utaltam oket, mint a ket napos szart.
tegnap beballagtam feladni a lottót.
belépek, némá! a hátsó feléből trafik nőtt!
aggyá mentolos szofit, hamán. én. itt.
eladó visszakérdez, mutatva a cigisdobozt:
-Ez a mentolos?

...
...
/facepalm.
...
-Rá van írva?
-Öööö... -forgatja a kezében- ...nem tudom.
-Hagyd, az az. [te is tanulmányozhatnád a portfoliót ahelyett hogy interneteznél...]

(és ezeknek +10%-os árrés? soha)
Egy valószínű megoldás:
Az éttermekhez hasonlóan szervizdíj (felszolgálási = kiszolgálási díj), amely a magánszemély bevétele. Ez nem azonos a borravalóval. A borravaló ugyanis nincs beépítve az árba. Ezt eddig is jogszabály határozta meg.

Lesz tehát 46% mértékű kiszolgálási díj, és hogy elmenjen a kedvünk a népszavazás típusú szórakozástól, az önkiszolgáló egységek kivételével mindenütt bevezetik, azzal, hogy a 46% 33%-át a kormány köteles futballpályák építésére fordítani.
Mondta is Orbán: "Magyarország jövője a gyermekeinkben van (...), ezért ha gyermekekről van szó, akkor semmi sem drága, válság ide, válság oda" Ezért nincs tandíj sem! Viszont 135 milliárd forintot biztosít az állam a 16 sportágnak.
Orbán fociakadémiája a legegyenlőbb civil szervezet – tavaly 3 milliárdos bevétele volt.

Hát ennyi jutott eszembe a népszavazásról korán reggel.
@Dr. jenőke (jenőke): es ha hozzaveszed azt is, hogy az egesz foci egy kalap szart er a '60-as evektol zsinorban, akkor cseppet sem szanalmas :) Dehat egy retardalt hujegyereknek barmit adsz a kezebe, azt fogja mondani, hogy foci. Max. nagy (pl. helikopter) vagy kis (pl. gyufasdoboz) foci. OSZT JONAPOT.
Jájj! Gyilkos szöveg, de a gif? Rémísztő.
A népszavazás eredménye borítékolható, éppen ezért ki fognak találni valamit a fijjúg. Olyan még nem volt, hogy ők ki ne találtak volna valamit.
Pedig nagyon szeretnék kárörvendezni.
@V-PORT: azert az ilyen tobmillas honlapok eseten kinyilik a bicska a zsebemben azonnal, erdekelt leven a dologban erintolegesen :) Ha kiderul, hogy haveroknak csorgatott: vonjak csak ki Gyurcsany mellol, maradjon mellette csupa olyan, akin nem talal fogast az orban-rezsim sem :>
@Dr. jenőke (jenőke):
Hogy valamiből, ADÓT is fizethessen.
De ha sokallod,legyen nekik a ló nemiszerv.
@V-PORT:
Folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az ügyészségen Hende Csaba honvédelmi miniszter Vadai Ágnes, egykori honvédelmi államtitkár ellen.
Amennyiben Vadai "egykori", akkor az elkövetés nem valószínű, hogy folytatólagos egyszeri kifizetések (honlapkészítés)esetén.
@a kormány embere:
Legyen ló..., de unortodox módon, belülről.
@Megdobbent:
Azt azért megnézném,a gallóné, most mit fog táncolni.
Hív a nenyi,vár a ner,értelmiség fejet gecit nyel!
@Dr. jenőke (jenőke): lehetett mondjuk eloleg, teljes osszeg, plusz funkciok. Ez lehet 3, nemtom mi a folytatolagossag torvenyi tenyallasa...
@a kormány embere: ohoho, kifejezte remenyet, hogy a kormany belatja tevedeset, es majd jol hoz egy torvenyt szeptemberig, hogy megsem kell lemondani a tulora penzrol. HVG megjegyzes: Ehhez azonban szeptember 1-e előtt egy rendkívüli parlamenti ülést kellene összehívni.

Hat igy, nem egyutt iszik ez glaskoval? Es ha igen, mit? :>>>
@Megdobbent:
A folytatólagosságnak nem ez a feltétele.
Ha honlapkészítés az elkövetés tárgya, akkor mondjuk hetente egy honlap, rosszabb esetben óránként.
De miért most lett gyanús? Eddig jó volt használni, de most éppen új honlapot akarnak?
Vagy mi?
@Megdobbent:
Btk. szerint:
6. § (2)... folytatólagosan elkövetett bűncselekmény az, ha az elkövető ugyanolyan bűncselekményt, egységes elhatározással, azonos sértett sérelmére, rövid időközönként többször követ el.
@Megdobbent:
Ezt a nőfélét,kifejezetten megérdemlik a "képviseltek"!
Különösen jókat szoktam vidulni,mikor olyanokat mond,hogy "megegyeztek a miniszterrel",vagy "a qrmány megígérte".Bámulatos!
Szerintem,valami nagyon komoly cuccost tolnak a putyussal.
@Dr. jenőke (jenőke): Na latod, errol fogalmam sincs. Nyilvan lengettek egy ideig a visszatartott aktat, hogy ne ugroljon, mertaztan... Es most jarunk a mertaztannal.

Nem mondom termeszetesen egy arva szoval sem, hogy bunos, sot a jelenlegi magyar birosag itelete utan sem lennek meggyozodve errol, csakugye akkoriban divat volt a 10-20 millas weblapok es site-ok sorozatos szuletese, ugyhogy zorog a haraszt korulotte.
@V-PORT: Inkább őt kéne már kilőni mert jelenléte - hasznos idiótaként - csak a gyíkember malmára hajtja a vizet.
@a kormány embere: jaja elottem is van sajna, ahogy az egyik felhivja a masikat egy hetfo reggel, hogy "nabazdmeg, a viki most rugott orrba, meg elrugdalt az ajtoig, gyere mar le a szokasos helyre, aztan vegyunk mar 2-2 grammot a vadabbikbol, mert 2 ora mulva lelkendeznem kell" :>

@Dr. jenőke (jenőke): hat ehhez a tenyallashoz egy honlap sehogysem all meg, hiszen nyilvan a szokasos alapszerzodes+opcionalis utolagos igenytamasztos volt, ami egynek szamit. Na talan majd, ha nem az mno lesz a hiteles forras, tobbet tudunk meg. Vadait nem ugy ismerem, hogy ha megkapja a gyanusitasrol az ertesitest, ne tenne kozhirre :)
@Megdobbent:
Nekem kifejezetten problémát okoz a fidsze kommunikáció.
Mondanak valami marhaságot jogi "keretekbe" ágyazva, és minden jogász lapit. Ugyanez a közgazdaság területén (ma már nem annyira de mégis), továbbá ,inden szakmába belekontárkodnak - nem részletezem tovább.
Viszont a jogász nem ért a közgazdasághoz, a villamosmérnök nem ért a gyógyításhoz, a kéményseprő nem ért a forgalomszervezéshez, stb.
És így mindenki hallgat, mert azt hiszi, csak az ő szakmáját gyalázták meg.
@a kormány embere:
Már nyilatkozott: "Mondjunk rá nemet?", mikor hogy meg lesznek fizetve ősztől a tanerők.
Gallóné és a PSZ kilóra meg van véve a fityesz által.
Épp annyira feleslegesek, mint.../folyt. tetszés szerint.
@AKIsTUDATLAN:
Meg is érdemlik egymást,mármint a tanárok-gallóné-felcsúti cigány!
@a kormány embere: Azért ne általánosítsunk. A tanárok sem annyira hülyék. Tudják, hogy mi zajlik körülöttük, és ezzel a választási ajándékkal a legtöbbjüket nem lehet megvenni.
@V-PORT:
Majd kalapot emelek,ha ORSZÁGOS Pedagógus-Sztrájkot látok!
Bocs,lépnem kell.
@Megdobbent:
" csakugye akkoriban divat volt a 10-20 millas weblapok es site-ok sorozatos szuletese, ugyhogy zorog a haraszt korulotte."

nem zörög a haraszt, ha nem rázza a paraszt.
szokták modnani...
@Dr. jenőke (jenőke): azert remelem nem lapitanak, elvegre mi hasznuk van belole? Igazabol en azt sem tudom, mikor agyazodott be ilyen mely, genetikai szintre a '90-es eveket is megelt, esetleg Kadaron kivul szuletett emerekbe (vagy mikbe) a szervilitas.
Bennem mar Kadar alatt sem volt, most meg vegkepp nincs egy hangyanyi sem. Igaz, nem is vagyok a kozigazgatasban, megelek a piacrol - tan pont ezert :)
@Secnir: ott a pont :) Asszem Dolak-Saly-tol hallottam anno a "nem hörög a paraszt" verziot :>
Tárgyilagosnak és eredményesnek nevezte szerdai brüsszeli találkozóját az alapjogok magyarországi helyzetéről jelentést készítő Rui Tavares zöldpárti európai parlamenti képviselővel Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő.
Így valószínű, hogy egyetértésre is jutottak.
Ezt elképzelem:
Tavares mondta: ott az ajtó, kérem ne tartson fel.
Odanézett, ott volt az ajtó.
Egyetértettek.

Amúgy nem bánnám, ha végre kiásnák a békepipát. Régen azért volt az a rengeteg háború hol tíz, hol 30, vagy akár 100 évig, mert az anyós nem akart hazamenni.
Hát nem kell annyira áhítozni az után, ami már elmúlt.
@Megdobbent:
Én sem értem.
Kádár második szakaszában nem nagyon volt mitől tartani.
Nálunk például kiadták, hogy fiatalítani kell a KISZ tagságát. Senki nem akart belépni, ezért kizárták a 45 éves párttitkárt. Ő volt az egyetlen aki elképesztő módon felháborodott, de kiröhögték és ezért visszaháborodott.
Viszont statisztikailag kurva fiatalok lettünk.
@Dr. jenőke (jenőke): en meg nem leptem be a KISZ-be, nagy megrokonyodest valtva ki az osztalytarsakbol, ra par honappal meg 1989... :>
@Megdobbent:
Rajtam több évgyűrű van. Előnyét nem láttam, hátrányát most érezném, de nem vagyok olyan helyzetben, pozicióban.
Majd gyün a hoppál, mint korábban ( endresy.blogspot.hu/2013/07/trafik-uldozesugyi-kepzavar-fideszben.html )
és magmagyarázza, hogy a bajnaigárda, és az elmútnyócév tehet arról, hogy a dekadens és megfélemült választási bizottság átengedte. De ők majd megvédik az 500bótos kisvállalkozókat az ilyen attrociciktől.
S Orbán is majd felszólal napirenden kívül, hogy a hordóról nézve széhgyentelen szemetek ott a bizottságba, mint a rezsidöntők a bíróságban, anno.
Szeretem az ilyen híreket:
"Fejenként összesen 16 ezer forintnyi megtakarítást jelentenek idén és jövőre a kormány által eddig elfogadott rezsicsökkentések."

Mert, ugye egy "fej" 160000-et takarít meg, mert nagy az uszoda, van légkondi, fűtött garázs, télen beltéri járda fűtés, egyebek.
10 főnél a megtakarítás 0, mert 47000-ből nem tudja fizetni, ezért kikapcsolták.
Az átlag viszont 16000,-.
Jól hangzik, de félrevezet.
@V-PORT: A Vadai hűtlen kezelést követett el, a Hende mellett (alatt?) dolgozó őskommunista Gubcsi pedig évekig lophatta ki a pénzt a Honvédelmi minisztériumból és saját kertjében állított szobrot valakinek aminek hivatalos leleplezésén Morcos Bajusz is megjelent. Az egészről videó is keringett a neten egy időben.
A poszthoz: Csak lássam meg hol lehet aláírni ezt az aláírásgyűjtő ívet, azonnal megyek aláírni. Ezek a mocskok ne élvezhessék automatikusan a kormány által garantált magasabb árrést, még akkor sem, ha a Sánta Continentálost is ki akarják fizetni valahogy. Küzdjön meg ő is a pénzéért, mint mindenki más. Ezen az alapon, mindenhol központilag meghatározhatnák a kötelező árréseket, és már vissza is tértünk az ötvenes évekbe.
Bár a Bonsai Duce és kommunista csapata úgyis oda akar visszatérni.
@Dr. jenőke (jenőke): ugyan mar, a matematika nyugati ballib armany, igazi nerrista nem szamol, csak hisz
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: mar a hatvanas evekben tartunk, kozel az otvenes, na meg a harmincas is, tartok tole, hogy nem allnak meg az ido kerekenek visszaforgatasaban, be kell kebelezniuk a jobbikot.
és mi lenne, ha? mindenképpen becsődöl ez a mutyi

brühüyyy
Ime:

hvg.hu/gazdasag/20130711_Jon_a_hulladekkommando

Üzletileg nehezen vállalható feltételek teljesítésére kényszerítheti a hulladékkezelő cégek külföldi befektetőit az új hulladéktörvényben lefektetett minősítési rendszer. Az állam már jelezte, ha gond lesz a szolgáltatással, segít. Úton az állami hulladékkommandó közmunkásokkal.
@rodeo36: én ebben nem vagyok ennyire biztos, nerisztánban lassabban működnek a gazdasági, polotikai törvényszerűségek.
Szomorúság hatja át testem és lelkem, amikor a sok hozzászólásban nem az építőjellegű javaslatok/kritikák dominálnak, hanem az irigység és a káröröm a fő motívum.
Őfőméltósága és élcsapata briliáns megoldásokkal, fáradhatatlanul - éjt nappallá téve - a köz érdekében tevékenykedik, követendő példát mutatva a külföldnek is.
Megint igazolódni látszik egy magyar átok:
A meg nem értett zsenik sorsa.
Elismerem, hogy a tengernyi munka során egy-két jelentéktelen hiba is becsúszott, valamint egyes személyek/csoportok véletlenszerű (mint gyógyszereknél a mellékhatás) anyagi gyarapodása is előfordul/t/, de a grandiózus megvédések, teljesítések és csökkentések minden mást elhomályosítanak.
Tiszteletre, hálára és szeretetre nem lehet kötelezni senkit, de - remélem - azt nem kívánjátok, hogy még nyomorogjanak is!
@DR. INKVIZITOR:
""Megint igazolódni látszik egy magyar átok:
A meg nem értett zsenik sorsa.""

Teljesen egyetértek. Itt kínlódik mintegy tízmillió meg nem értett zseni, akit néhány mafla nem ért meg, és a kínlódásét még hálát is vár, amelyre (szerinted)nem kötelezhető.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
De igen számol. Azzal számol, hogy előbb-utóbb mi sem a szemünknek, tapasztalatunknak hiszünk.
Mint a táviratban Julcsa: Józsi, gyere haza, amit láttál nem igaz.
Szeretném, ha a népszavazás elérné a 3,3%-ot. Valamint, ha ebből továbbra is be kellene fizetni a pártnak 2%-ot.
Már nem is érdekelne a vesztesek és nyertesek pályázata közti különbség.
Azzal, hogy Lázár kapja a zsíros melókat, azzal Orbán ezt a fajta politikus típust preferálja. Ez viszont elég gáz ránk nézve.
Ha Orbán befejezi Lázár, Kocsis és Rogán széjjel fogja tépni egymást a hatalomért, miközben Szijjártó a sarokban fog nyüszítve sírni.
@DR. INKVIZITOR:

Látom téged már elért a front:)))
A dohányrezsidémon elleni harc bármikor kiktatható, hiszen az nem jó a trafikos kilentúrának. Mit is lehet pártvonalon csinálni, ha a zemberek szereténk a dohányrezsidémont megölni?

- Pártszintről tojunk magasról a népszavazás eredményére. Pártmédiában hírzárlat ezzel kapcsolatban, a többi meg marad úgy. Lesz persze néhány blogger, meg egyéb újságírócska, aki üvöltözni fog, holmi demokráciáról, na és. Ahogy a macskajancsik eddig sem vonultak az utcára semmiért, hanem a fotelből ordítva kaptak agyzsírtolulást, úgy nem is kell semmit csinálni. Majd megunják és elfelejtik.

- Okés, engedjünk a sok baromarcú alattvalónak (un. választók), ám beleépítünk valami plusz járulékot "nemzeti tüdőkormommentesítési illeték" vagy hasonló, a dohány árába, ami ottmarad a kilentúránál. Alkotmányba is írjuk, ha szükséges, mivel relevánsan, hogyne oda tartozik. Így a sok köcsög választó megint beveszi a narancsos brokit, juhé.

- Okés, engedjük, hogy sok baromarcú választó olcsóbban vegye a dekket. Ezzel szemben államosítjuk a szeszesital forgalmazást, trafikops hűbéreseink kezébe adva azt. Végül is logikailag jól megfér a kettő nem? Esetleg a trafikos hűbéresek részére még átadjuk a szerencsjátékcikkek monopol árusítását, de ha nem elég, akkor a csokoládé, tejkaramella, kakasos nyalóka árusítását is megtiltjuk, állami kézbe vesszük, és átadjuk trafikos hűbéreseink részére, hűségük mejutalmazásaként. Tehát amit vesztenek a cigi árán, azt a portfólió többi része behozza. Magyar seggbe orbáni lófaszt.

- Egyszerű megoldás, gondolva a baromarcú választók húgyagyának gyenge képességeire: okés, most engedjük a köcsögöknek a cigiárat, viszont januárban visszaemeljük, plusz még emelünk rajta. Majd ráfogjuk Tavaresre, Merkelre, meg a mocskos Unióra.

Csak néhány megoldás. Lehet bővíteni.
@V-PORT:

"Ha Orbán befejezi Lázár, Kocsis és Rogán széjjel fogja tépni egymást a hatalomért, miközben Szijjártó a sarokban fog nyüszítve sírni."

Á, majd kap egy táviratot az aktuális afrikai piacon - maradj, nem kell hazajönni!
@Megdobbent:
"Dehat egy retardalt hujegyereknek barmit adsz a kezebe, azt fogja mondani, hogy foci." - vagy azt, hogy P.NA. :DDDD
@V-PORT:
@Dr. jenőke (jenőke): Ehhh, nem értitekti eztetet. :P
Mindegy, hogy mivel, csak keverjük a zösszes gyúrcsánybajnai-támogató/segítő/pártttárs személleket minél több kabátlopásos esetbe!
@Orica Középföldi: kénytelen lesz hazajönni, ha ezer törzstag rázza feléje a lándzsát. mindent az afrikaiak sem nyelnek be. bár belegondolva, a fidesz országot válthatna egy bukás után, mondván orrfelhúzva, ha nektek nem kellünk, megcsináljuk majd botswanaban a nert, még az eu-val sem kell bajlódnunk.
oh, a paterünkből mindig kibújik a kisbunkó:

Balog: én is szeretnék sírni azért, hogy 58 százalékos béremelést ígértek

hvg.hu/itthon/20130711_Balog_en_is_szeretnek_sirni_azert_hogy_58
Valójában ez azért elég szomorú dolgokat mutat meg a magyar néplélekről. Az univerzális megoldás mindenre, hogy az állam vegye el a csúnya gazdagok profitját.
Persze, értem én, hogy most a trafikmutyisták szörnyű öntökönrúgásáról van szó. Meg hogy megérdemelték. De mi is szegények vagyunk, ha ezt tényleg megoldásnak gondoljuk. Viccnek jó vicc, úgysem lesz belőle semmi.
A szabadpiacért kéne szót emelni, nem azon vitázni, hogy milyen a jó állami beavatkozás (a semmilyen).
Még ha igazi is volt a boszorkány, szörnyű annak a népnek az élete, ahol dívik a banyák máglyán való elégetése.
@shinichi: Piacgazda(g)ságot mindenkinek!

Magor Komenyista Pált (MGKNyP)
@shinichi: jaja, ez lenni a lenyeg, de vezenyloi rendszer igy fozi a bekat, egyet vissz, harmat elore, a sok hule meg tapsikol is hozza.
@shinichi: a helyzet az, hogy az állam adott éppen a csúnya haverjainak bónusz százalékot, aminek a magyar néplélek valamelyike az állam eszközeit bevetve akar álljt parancsolni. a választás lehetősége nem a szabd piac és az állami beavatkozás között van most. az már eldőlt az állami beavatkozás javára.
Hajrá Fradi !
Negatív árrrésű sört kérünk -:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Én imádom, ennek következtében jól is viselem.
Gyerekem kezdi mesterfokon űzni, velem szemben.
Könnyes röhögések után azért titokban elgondolkodom, biztos hogy jól neveltem:)))
@shinichi:

Engedj meg két észrevételt:

- szabadpiac - szerinted hányan értik mit jelent ez?

- fiatal boszikat is égettek, többnyire öreg banyák hathatós közbenjárására

Egyébként persze igazad van.
Könyörgöm, meg tudja nekem magyarázni valaki hogy mi ez az aláírásgyűjtés-fetisizmus ami ebben az országban zajlik?
Hetente/kéthetente egy napot otthon töltök, de a postaládában legalább egy A/4es papír hogy írjam alá, mert a polgármester/járdán való parkolás/kutyatartás/mobilgát ellen vagy mellett kell kardoskodni.
A városban 5 lépés és rezsicsökkentés/Kossuth tér/mobilgát/jóf*szom írjam alá de most azonnal izibe.
Erről nem pl. népszavaztatni kell(ene) hanem feldugni az egész rendszert Lázár meg a kegyeltjei (inkluzíve Palcsó művészúr) seggébe vazelin nélkül.
Kiállt már valamelyik főpropagander, és felszólította már Bajnait, hogy hívja vissza a trafikos magyar családok tisztes megélhetését fenyegető gárdakommandóit?
@GeoCracker:
Nem fair, hogy beelőztél.:)
@Bakter: :-)))
Azóta részeleteebben is kifejtettem .-)
@GeoCracker:
@shinichi:
Nemigazán támogatom azoknak a szabadpiaci versenyhez való jogát, akik verseny nélkül jutottak hozzá magához a piachoz, hatalmi segédlettel. Ez az ügy sehogy sem oldható meg már jól, mindenképpen sérülnek olyanok érdekei, akik ártatlanok az ügyben. Mert továbbra is a fenntartom - a nagy számok törvénye miatt is - hogy számosan lehetnek becsületes emberek ezek között a mutyitrafikosok között, akik tényleg nem hátszéllel jutottak hozzá a joghoz. Csak a nagyobb számban vannak, akik viszont igen. Ezeket nem sajnálom.
@Orica Középföldi: "- szabadpiac - szerinted hányan értik mit jelent ez?"

Hát, ha mondjuk magunkat is beleszámolom, az már alapból kettő, ugye, meg aztán ott van még a Gyula...
@shinichi:

Tót Ottót ne felejtsd ki:))))
@Bakter: na varrjunk rá valahogy gombot. ártatlan emberektől veszik el a dohányárusítás jogát, amit odaadnak részben csókosoknak. részben, mert már csak saját maguk érdekében, és bakterunk nagy számok törvénye miatti vonzódása miatt, kapnak nem csókosok is a koncesszióból. megteremtették a hivatkozási alapjukat. hogyan válogassuk ki a korpa közül a magot?
A jó tanács drága: havi 9 millióba kerülnek Orbán megbízottjai

hvg.hu/itthon/20130711_miniszterelnoki_megbizottak_fizetese

arra azért kíváncsi lennék, hogy valóban hallgat-e orbán a delikvensek tanácsaira. én inkább végrehajtónak gondolnám őket.
@Bakter: Igen, ez a probléma, hogy rengeteg sérelem árán keresztülverték amit akartak, és lassan (gyorsan) erről is kiderült, hogy tulajdonképpen senkinek nem igazán jó. A rivaldafénynek azok sem örülhetnek, akik most beültek a tutiba. A másik probléma, hogy az elásott aknát is csak jelentős sérelmek árán lehet majd orvosolni.
Nem lehet egy esetleges kormányváltásnál csak úgy liberalizálni egycsapásra. Hivatkozhatnak majd arra a nemzeti trafikosok, hogy ők jóhiszeműen arra alapozták az üzleti terveiket, hogy 20 évig adott számú koncesszió lesz kiosztva. Az az irányelv védi őket, amibe ők rendszeresen és lelkiismeret furdalás nélkül beleszarnak.
@shinichi: nem tudom a tutit. de feldobok egy érvet a bakter által is emlegetett ártatlanokkal kapcsolatban: ha eleve látható, mire megy ki a dohánykoncesszió új rendszere (s emlékezzetek, már a megvalósulás előtt sorolták a sajtótermékek a rejtett aknákat), akkor, ha részt veszek benne, azzal legalizálom a rendszert.
@bella _ciao:

Most gondold végig amit leírtál
- egy olyan ember fejével, aki 20 éve ül a bódéjában, boltjában.
- egy Palcsó és tsai fejével, (bocs:)))

Szerintem a rendszer-legalizálás senkinek nem jutott eszébe.
@Bakter:

+1!

Egy ideális világban a szabadpiacot támogatnám. De ez nem az. Abban az országban ahol 300-ért is népszavaztunk és a piac a liblingekre van szabva megengedhető, hogy a saját szarjukkal legyenek Orbánék is pofánverve.
@Orica Középföldi: Szerintem meg igen, de azok nem a vesztes pályázok között vannak!
Vagyis fjordítva! Vagyis..tudja a fene, de kezd elegem lenni édes hazánkból, az tuti!:-(
@shinichi:

A hírekből kiderült, hogy a pályázók ugyancsak tudták a bulijuk mások rovására történik.

Éreztek tál lelkiismeret furdalást? Fintorogtak morálisan?

És ha ők nem akkor nekem az ő bajuk miatt miért kéne?
@Orica Középföldi: az éneklő közgazda gondolatait nem forszíroznám, de nem is rá vagy kíváncsi.
a húsz éve trafikos pedig indult a boltja további üzemeltetéséért. az eredetileg megadott 2% árrés reményében, ami elég szarul hangzott. lehet, hogy ő nem gondolt a rendszer legalizálására, de a döntnökök a kiválasztásával megtették helyette.
Érdeklődéssel figyelem a kettős mérce mindíg és mindenre vonatkoztatását, ha Magyarország (helyesen: kormánya) bárhol bármilyen ügyben szóba kerül.
Így aztán a magyar jogszabályok között mind megtalálható, amely bárhol be lett vezetve.
Akadnak olyan felnőtt nők is, akik képesek állva ügyesen pisilni, mint ahogy vannak olyan pasik, akik ülve szeretnek otthon pisilni – de nem ez az általános.
velvet.hu/trend/2011/01/31/shewee/
Állva! Legyen ez az általános! Akkor megspóroljuk a bidét, egyszerűbb a piszoár és ügy fellendül a gazdaság mint a kecske a búcsúban, ha a házmester nekimegy. Micsoda takarékoskodási lehetőség! És van rá példa...
Remélem a népszavazás sikeres lesz. Remélem orbánék elmennek jövőre. Remélem liberalizálják az üzletágat.
Annál nagyobb büntetést nem tudok elképzelni azok számára akik résztvettek ebben rosszhiszeműen, minthogy a betervezett/megálmodott és fejben már el is költött profitjuk, nem realizálódik. Remélem lesznek köztük akik a bevételreszámítva már hitelt is felvettek.
Mottó:"A szop@tás az társasjáték."
Viszont a gyökér cocik az qrva anyjukon gondolkodjanak majd újra-pályáztatásban! Nekem ez azzal analóg, hogy "nem a diktatúrával volt gondom, hanem azokkal, akik muködtették"!
Szavazzob ezekre aki akar! Megújulás, mi?
így kell megvenni egy rektort. kézből etetés, ő már nem lázad, sőt lehűti a többi zeneakadémiai alkalmazottat is. mert a kultúra hű de fontos!

A komolyzenének is van már kormánybiztosa

hvg.hu/kultura/20130711_A_komolyzenenek_is_van_mar_kormanybiztosa

mindez zenei aláfestés martonyi szép szavainak

Martonyi: A kultúrával lehet az ország igazi arcát megmutatni

www.hirado.hu/Hirek/2013/07/11/10/Martonyi_A_kulturaval_lehet_az_orszag_igazi_arcat.aspx
" A birodalmi működésreutalóeljárások: a tagállamoknaktett"ajánlások" az energiaárakújabb emelésére,azért, hogy a piac liberálisabb,a konkurencia pedigszabadabb legyen. Ez elfogadhatatlan."

Mondta a Vezér. Szeretne még valaki szabad piacról beszélni Magyarországon?
@bella _ciao:

Szily eléggé betalált azzal a rozmár fasszal a végén.
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja:

nem mindig, a Titanic utasai sem abba haltak bele:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

...és Gaudi tegnapi megszólalása kinek a malmára hajtja a vizet?

Gondoltam csak megkérdem, ha már kilövés, ugye.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

A liberális piacgazdaság és a szabad konkurencia elfogadhatatlan?

Éljen és virágozzon a kommunizmus.

Ezt a hülyét bazmeg.
@bella _ciao:
Ami igazán különleges, hogy eltörölté a járulékfizetési felső plafont, és nem gondoltak arra, hogy a nyugdíj is korlátlan mértékű lett.
Vagyis: aki most, mint bankár, közigazgatási vezető, egyéb kegyenc keres például havi 4-5 milliót, csaknem ugyanennyit fog nyugdíjasként is megkapni.
A manyupot ugyan bedarálták, de a saját jövőjükre viszont gondoltak.
@vitéz Thapóccay néma bárány: @bella _ciao:

Ehhe, bírom mikor Szilynek így elgurul a gyóccer :-)
A sör, a benzin és minden más cucc árréséről is kéne népszavazást tartani! Legyen mindennek 0% az árrése!

Különben mióta "extraprofit" a 10%?
maskep ha nem megy akkor a cigin megkereshető extra profitot a zalkotmanyba kell foglalni...

igy 20 evig tutira etetve lesznek a part csatlosai!

:):)
persze ha bajnai emelte volna meg, akkor nem lenne gond a 10%!
@Dr. jenőke (jenőke): miért nem 1% ???

így is rohanok aláíri a 3,33-at... de akkor már lehetne akár MÍNUSZ 10% is...

aki dohányt akar terjeszteni az fizessen adót ! ráfizetésses legyen
mert a nép egészséghe a legfontosabbb !

sőőőőőt
3,33 maradhat csak nem % hanem ÉV (fegyház)
@panic_button: Hogy jön ide Bajnai? Meg különben is, ő emelte meg? Nem.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: "Erről nem pl. népszavaztatni kell(ene) hanem feldugni az egész rendszert Lázár meg a kegyeltjei (inkluzíve Palcsó művészúr) seggébe vazelin nélkül. "

az a nemdemokratikus megoldás... az a B verzió...
Nézem az atv-n ennek a baltafejű németh szilárdnak a hazudozásait. Mindenre egy végső válasz: ezt a háborút nem mi kezdtük, négy láb jó, két láb rossz!
@bella _ciao:
Erre mondtam, hogy semmiképpen sem lehet ebből már jól kijönni, hála drága kurmányunknak.
1, Egy csomó embernek elvették a boltját ezzel, akár tönkre is tették vele (Most nem libajnaizik senki a fityesz trollok közül, hány "tenyésztő" ment csődbe? A kurva anyátokat, trollok, itt tényleg számtalan családot vágott haza a csúti köcsög. Persze ez más.)
2, Egy csomó ember érdemtelenül jutott hozzá a kvázi elvett boltokhoz - köztük az oligarchák, akik csútiában nincsenek ugyebár. Simán becsődölhetnek tőlem.
3, De biztos sokan vannak azok, akik jóhiszeműen pályáztak és nyertek. Ezeket nem
kéne a 2.-s pontban szereplők miatt megbélyegezni.

Tök mindegy, hordjon követ az egész csúti galeri atól-zetig. A Sarkkörön túl.
hjaaa, ezzel a vásárlói kosárral nem is lehet más, aki a hús, a zöldség, a tej, vagy a benzin miatt hőbörög, az mind ner ellenség:

Júniusban a fogyasztói árak 1,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, de ez még mindig a 3 százalékos inflációs cél alatt van. Az alacsony éves árnövekedés fő oka a rezsicsökkentés. A tartós fogyasztási cikkek körében szintén árcsökkenés történt, mialatt a szeszes italok, a dohányáruk, az élelmiszerek és a szolgáltatások drágultak egy év alatt.

most.444.hu/2013/07/11/kicsit-gyorsult-az-inflacio/
@Megdobbent: A költségtérítéses mszp-s szarakodás valóban bicskanyitogató volt, de mielőtt egyoldalúan gyűlölöd őket, mint a szart, emlékeztetnélek rá, hogy egyrészt a fidesz is megszavazta azt a mutyit, illetve amikor lehetőségük volt rá (eddig 3 év), akkor sem nyúltak hozzá.
@V-PORT:

Hmmm.

Biztos a véletlen műve, hogy az elempé ismét kommunikációs szakembereket keres. Merhogy a pletykàk szerint az eddigiek meg a schifferizmus nem jöttek ki egymással. A hetinyálas gétet elnézve fel nem foghatom miért.
@panic_button:

Akkor már rég hazaárulós nemzethalált rikoltoznál töki.
csak úgy egymás mellett, csak úgy, nem is tudom miért:
/hvg/

11:48
"Orbán már most tudja, hogy nem lesznek tisztességes választások"

Habár már kevesebb mint egy év van a választásokig, a Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint még mindig nem világos, milyen szabályok szerint lehet majd szavazni 2014-ben – mondta Vadai Ágnes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A független országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intéz Orbán Viktor kormányfőhöz. A Fidesz szerint a választási szabályok tiszták, szemben Vadai Ágnes viselt dolgaival.
Rovat: Itthon
Szerző: MTI

11:44
Varga: 2014-től a gazdaságfejlesztési programok kapnak prioritást

Magyarország a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) felvett hitel visszafizetése után az európai uniós gazdaságfejlesztési források bekapcsolásával jelentős lehetőséghez jut a 2014 és 2020 közötti időszakban - mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén, ahol a következő hétéves időszak Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának (GINOP) tervezetét ismertette.
hmmmmm, valaki olvas valakitől:

12:38
Braun: gazdasági puccs a trafikügy, Lázár állhat mögötte

Gazdasági puccsnak nevezte a trafikügyet Braun Róbert szocialista politikus, aki csütörtökön azt állította: amögött vélhetően Lázár János áll, a Miniszterelnökség vezetőjének ezért távoznia kellene a közéletből.
és még egy:

12:41
Matolcsy alelnöke: még nincs vége a kamatcsökkentéseknek

A jegybanki kamatcsökkentéseknek még nincs vége - mondta Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Heti Válasznak adott interjúban.

hvg.hu/gazdasag/20130711_Matolcsy_alelnoke_meg_nincs_vege_a_kamatc
@Fabius: "Éppen csak annyi a bibi, hogy a Különös Véletlenek együttállásának köszönhetően ezúttal a rendkívüli módon megjutalmazott rokonok, komák, sógorok és egyéb hűséges barátok, strómanként futtatott házicselédek szájából kellene kiénekelni a lázárkegyből belerepült extraprofitot."

Meg a Fidesz pénztárnoka szájából...

A párttagok ugyanis az alapszabály szerint kötelesek a bruttó jövedelmük valahány százalékát befizetni a pártkasszába.

Jó kis bevétel ez a Fidesznek, harc nélkül nem fog lemondani róla, az tuti.
@Fabius:
Ma van a csokoládé világnapja! Kóstoljuk meg!

www.napiotthon.hu/ma-van-a-csokolade-vilagnapja-kostoljuk-meg/

legalább valami karamellával dobjál már meg minket! egye fene, szabad a piac alapon!
Nem hittem volna, hogy van még olyan hülye, aki nem érti az árrés és a profit (neadjisten extraprofit) közötti különbséget. De úgy látszik, még mindig van...
matolcsy nagyüzemben, habony után borókaival

Így trécsel Matolcsy Borókaival egy bevásárlóközpontban

cink.hu/igy-trecsel-matolcsy-borokaival-egy-bevasarlokozpontban-741755088
Azért ez valahol kétélű dolog:
-Akarja-e, hogy 10%-ról -> 3,3% legyen a vérszívóknak fizetett ingyen pénz.
Ja akarom, mert én ilyen kis g...i vagyok.
Ezek szerint akkor én akarok a vérszívóknak fizetni és legfőbb vágyam volt, hogy szétverjék a terjesztési piacot? és ezt meg is népszavaztam.

A magam részéről maradok a szlovák dohány mellett. Egy kurva buznyákot nem fizetek a tetű parasztjogászoknak. Nem a százalékról mértéke a probléma, a ténye - NEM FIZETEK!
Lehet elhúzni és megélni a piacon.
@Dr. jenőke (jenőke):

Nálunk a dékán (aki a legvéresebb szájú megyei mszmpés volt) 1989 előtt azt hangoztatta, hogy:
- A én apán szegín cipész volt és nem is vittem volna semmire, ha az mszmp és a szocializmus és a kiemelés és a satöbbi nem segít. Hörr, Hörr.

1989 után, ugyanez az ember:
- A én apámnak jól menő cipész műhelye volt és amikor a rohadt bolsevikek meg ruszkik meg az mszmp államosította a boltot, megy kiközösítették, meg kulák, és én is csak kivételes képességeim miatt tanulhattam tovább. Hörr, hörr.

Na pont ezek miatt a faszfejek tartunk itt. Pótlás és tartalék meg van bőven, mint azt jelenleg is láthatjuk.
@Blogger Géza:

értem a különbséget, de nem zavar. legyen 3.3% ha ennyit akarnak. mondjuk a 4% szimpatikusabb lett volna.
@Blogger Géza: nem hittem, hogy van még olyan hülye, akit nem zavar a trafikbiznic.
ezen a gyíkemberes képen egy órája röhögök..de most hogy fogom abbahagyni??
"Hajrá, csapjatok a lecsóba, hadd tudjuk meg miért is életbevágó nemzetérdek több haszonnal tömni a kiválasztott zsebeket."

ez így konkrétan nem igaz. Más zsebeket is kisegít a Nemzeti Tüdő-. és Májrák Boltok megléte. Minden élelmes 18. életévét betöltött fiatal már árulja a cigit a sulikban, játszótereken. pár 10 forint/doboz és kiegészítették a zsebpénzüket.
@Mészáros Laci:

A TEK főhadiszállásán, 10-20 kigyúrt, kopasz TEK-es jelenlétében, személyi, vércsoport, ujjlenyomat, retina szken és székletmintavétel után;)
@V-PORT: Talán nem is baj. Gyurcsány a múlt embere.
@shinichi:
Már meg ne haragudj, de a cigi árrés már nagyon rég szabályozott.

Szabad piac fel sem merült mert ami a zárjegyen van azt kell fizetni mindenhol.
Az történt, hogy miután a pályázatokat beadta mindenki akkor hoztak egy törvényt, hogy 10%-ra emelik a profitot.
Még egyszer: Pályázatok beadása után!

Tehát ugyanígy a törvény erejével ez mehet visszafele is. Megnyitás után!
fondor

plety kaszál dejóhírt róla,
s tejbepapi fölni tanul,
bugyboroz a melankóla
metamorfondírtalanul...

iszam-massza, toszatesz-e
hötét, sideg, hemmi sátán?
teszetosza nesze messze
tovagol a semmi hátán...

bégik s áll a dozati b'rány,
vérszag keselyg s körbekondor,
ár és bér a cúgsötét mány,
s gazul hintalóz a fondor...

fradyendre.blogspot.hu/2009/08/fondor.html
:)
@bella _ciao: akaratlanul is sokat tesz a szekularizációért az a majom. köszönjük
az egészség nem üzlet
az oktatás sem üzlet
az energia/ivóvíz szolgáltatás sem üzlet
a banküzem sem üzlet
...
csak a dohány kiskereskedelem és kültéri reklámozás az üzlet
@Fabius: Ebből azt következik, hogy Bajnai előrelátó. Már 2008-ban látta, hogy lesz Lmp, hogy bejut a Parlamentbe, arról nem is beszélve, hogy azt is látta, hogy mi fog vele történni. Vagyis mindent ő irányít a háttérből, nem pedig Gyurcsány.
@Mészáros Laci: Persze akkor jogos a kérdés, ha a gyógyereknél kb 20% a kisker árrés, akkor hogyan boldogulna egy dohányüzlet ennek ötödével, egy 4%-os árréssel. Miért kéne ennyivel erőteljesebben drágítani árréssel a gyógyszerek árát a káros dohányáruhoz képest?
@J.László: Teszeled kommentlehetsz-e, narancstroll? :-) Mu-ha-ha.
@J.László: Aztán látod, hogy igen, kommentelhetsz, kezded is a naracsmosást, mert hogy nem úgy van az...
Így van, legyen 'óccso a dohánytermék. Az se baj, ha az egész ország megdöglik tüdőrákban. Csak a'zorbánmaffia jól megszívja...
Én komolyan nehezen tudok jobb helyeztet elképzelni, mint, hogy ez a fletó/bajnai/orbán hármas basáskodik már évtizedek óta ezen az országon. A sok nyomorult idióta azt kapja, amit érdemel...
Egyébként meg nem kell itt vacakolni. Bele kell félcelni a Nemzeti Kotmányba, hogy trafikügyben nem lehet népszavazást tartani.
@Muad\\\'Dib: Légyszi, ne már! Annyira álszent dolog ez. Mintha az Orbán kormányt tényleg a zemberek tüdeje érdekelte volna egy percig is. Az elején persze mondták, de valamikor a fagyiárúsítás és az iskolák melletti trafikok környékén végképp lepattogzott a zománc.
@maffiabaloldal az új mantra 2014re: De visszamenőleges hatállyal, mert úgy a korrekt.
@Blogger Géza: Hagyjad Géza. Majd elmész népszavazni, és azzal értesz egyet, hogy maradjon 10%. A te szavazatod is ér annyit, mint bárki másé.
@Zati: Upsz. Köszi a pontosítást. Attól még szerintem áll az amit írtam. Az agyonszabályozás csak hibajelenségeket produkál.
@maffiabaloldal az új mantra 2014re:
Persze, hogy nem ez érdekelte? Mikor volt ez kérdés? De sz is a hatása lesz, hogy kevesebbet fognak vásárolni páran.
Nekem röhejes és szánalmas az a mentalitás, hogy inkább kettéfűrészelem magam alatt a fát, csak dőljön rá arra, akit utálok...
Igen, a trafikmutyi miatt kell a balhé, meg a botrány, de nem így.
@Muad\\\'Dib: Ettől nem lenne olcsóbb a cigi, csak nem lenne drágább.
Az új trafikosok hasznát megemelték pár százalékkal, a cigaretta azonban kb 20 %-kal fog nőni. Legalábbis a hírek szerint a 830 FT-osból 1000 lesz.
@maffiabaloldal az új mantra 2014re: Ne adj ötleteket! Fel fogják emelni, hogy hány aláírás után lehet kiírni népszavazást, mondjuk 2 millióra. Lesz itt még nyári rendkívüli ülés.
Na ide jutottunk. Géza a profit növelése mellett érvel. Már megérte a mai poszt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Júniusban a fogyasztói árak 1,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, de ez még mindig a 3 százalékos inflációs cél alatt van. "

Várjuk csak meg az augusztusi árakat a beépített 30%-os útdíj növekedéssel ...
@Blogger Géza:

4% volt a pályázat meghirdetésekor. Aki jelentkezett, ennek ismeretében tette. Lázár a jelentkezések lezárulta után emelte 10%-ra.

Egyébként az éves dohányforgalom többszáz milliárd forint, ennek 4%-ából fényesen megél párezer forgalmazó. Drogdílerek egyébként is.
@Frady Endre:
Mi történt kedves Frady Endre? Bedózsáztál?
@_Molly:

Egy percig nem gondolom, hogy lemondanak róla. Lesz eljerülő manőver, még ha borzasztó kínos is. Pont jókor, kampány idején.
A fő témához: Ha 2012 január 1-től 1db egységsugarú állampolgár megvétózhat egy bármilyen sikeres népszavazást, akkor a Fideszt mi akadályozná meg abban, hogy a saját maga barkácsolt megoldást alkalmazza a SAJÁT népszavazása ellen, nehogy sikeres legyen? És még rá is kenheti az ellenzékiekre ...
@V-PORT: Pontosan.

Ugye emlékszünk, hogy Orbán korábban "A népszavazást nem kapjuk hanem kiharcoltuk magunknak"-bol 2010-ben azonnal a "nem vagyok a népszavazás híve" lett.

Es a sok hülye szektás 300 Ft-os híve, meg egyből elfeledte.
@bella _ciao: Igazi troll-szamuráj. Neki a mentális szeppuku könnyed délutáni kikapcsolódás. A vezér igazához való mindenáron történő alkalmazkodás során az arcvesztés oly mértékű már, hogy ő maga sem tudja milyen ember volt korábban. Neki mindig igaza van, hisz mindig azt gondolja amit a vezető. Két homlokegyenest ellenkező dologban is igaza lehet egyszerre, hisz a valóság nem számít.
Rég nem tudja már a gerincét oly lehetetlen pózba facsarni, hogy a fájdalomnak akár csak a nyomát érezné. De ez nem irigylésre méltó állapot.
@Blogger Géza:

Mondd csak, Gézám, eddig hogy boldogultak azzal a 4 százalékkal? Sőt, hogy lehetett így annyira vonzó a biznisz, hogy muszáj legyen ellopni?
@Dr. jenőke (jenőke): Nem dózsáztam be, csak államosították az agyamat. A koncesszióba kimutyizott Nemzeti Elmémtől meg csak ennyire telik... :)
Merazelmúttnyóccév... Merazelmúttnyóccév... Merazelmúttnyóccév... Merazelmúttnyóccév... Merazelmúttnyóccév... Merazelmúttnyóccév...
Frady Endre jobban teljesít!
Profit = Árrés x Forgalom

Korábban 45.000 helyen árusítottak cigit, most tizedannyi helyre adott a fidesz koncessziót. Azaz ugyanaz a forgalom tizedannyi helyen oszlik el.

Hiába vinné le egy népszavazás az árrést 3,3%-ra, mivel most egy trafikra 10x-eres (tízszeres) forgalom jut, ezért a profitja is tízszer több mint egy régi trafiké.

- 4%-os árrés mellett: tízszeres forgalom, tízszeres haszon
- 3,3%-os árrés mellett: tízszeres forgalom, nyolcszoros haszon.
@ Mi lesz?

1, OVB az MNB, AB sorsára jut. Létszáma duplájára emelve, új tagokkal teleültetve, akik majd eljárási hibára hivatkozva megtagadjak

2, Kitalálnak valami extra kis adót a trafikosoknak (mondjuk 2% EÜ adó) amire hivatkozva nem lehet népszavazást tartani mert a Költségvetést érinti.

Miután nem lehet, Orbán eredeti tervéhez illően a trafikosok profit rátáját épp az új adó mertékével megemelik 12%-ra.

3, Lázár Continentalos laptopon irt javaslatara a népszavazás aláirásgyűjtési idejét 2 hétre rögzítik az Alkotmányban, es visszamenőleges hatállyal 500ezer aláíráshoz kötik a kiírását.
@bella _ciao:

Fogalmazzunk úgy, hogy a jeles nap tiszteletére - és a ti egészségetekre - ettem egy marékkal, aztàn lekísértem kis Oreo keksszel azt meg egy kókuszos Goralkyval, hogy ne legyenek társtalanok :-D :-D
Mi lenne? Semmi. Mire ebből népszavazás lesz, és teszem azt eredményes lesz, bőven a kormányváltás utáni időkben lesz. Addig a fiúk kitalálnak valamit, közben meg röhögnek, hogy ez a fő kampánytémája az ellenzéknek. Dobtak nektek még egy gumicsontot, és most rágjátok. Gratulálok.
Nagyon csekély kis reakció egy népszavazás erre ami itt folyik.

Azzal, hogy az ügyészség (hazaárulást és esküárulást elkövetve) megtagadta a bizonyított bűn elleni nyomozást, az ország bizonyítottan, hivatalosan is maffiaállammá vált.

Ezzel szemben teljesen jogos a polgári engedetlenség is, a népszavazás nem nagy ügy. Én sokat nem tehetek egyedül, az adózást mindenesetre befejeztem, hatóságokkal nem működök együtt, ennyi az én személyes passzív ellenállásom. Az országot meg lenyúlta a maffia.
@Muad\\\'Dib: Pedig ez lesz. Ezért kár, ha a politika oda is beeszi magát, ahova nem kéne. Ettől kezdve már nem a racionalitás dönt, hanem az érzések. Mert Magyarországon az emútnyócévben bizony érzelmi síkra terelődött az egész. Így akinek most nem tetszik a fidesz ténykedése, az a trafikosokon veri el a port. Igen, azokon is, akik nem lázárkegyből lettek trafikosok. Előbb utóbb mindenki ráfarag, aki a koleszos csapattól vár valamit.
@Blogger Géza:
Ezeken magam is meg szoktam lepődni.
velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/07/11/mar_hoborognek_a_kulfoldiek_hogy_nem_lesz_cigi_a_szigeten/

Ez így helyes. Most visszavágunk a taváris jelentésért, szemét zeuisták. Most láthassátok, hogy MAGYAR Országgal nem lehet lacafaszázni.
@Kék az ég:

Az OVB személycseréken már túl vagyunk rég. Ennek ellenére született a döntés.
@V-PORT: Ó, hát nem hiszem, hogy ez ne jutna eszükbe. Az egész ország így működik 2010 óta. Amikor mondták, hogy felkészültek a kormányzásra, ezt értették alatta.
Még ezt tenném hozzá:
Ha a szocik vagy a jobbik csinálta volna ezt a maffiás rablást, a fidesz ellenzékből már háborúra hívta volna fel híveit, és lángolna Budapest.
@shinichi: Attól függ, milyen színű az a profit. Ha narancs akkor növekedjen. Ha liberálbolsevisisztamultiszingli és persze maffiabaloldal, akkor viszont csak sanyargatja a népet.
@tobeor:
A Jobbik a Fidesz csicskája. Nem tudtad?
A feljebb felvázolt profit-képleted sem állja meg a helyét.
Vezenylo monda, a zeju nem csokkent rezsit, meg ez a burokrata csak aktakat tologat, ellenben vele, akkor most mi is van?
m.hwsw.hu/cikk.php?id=50593
@Fabius: tehát a fidesnek ez az érdeke hogy erről a fasságról legyen szó...

ahejett a 3,3 % (ami "csak" 10szeres PROFIT növekedést jelentene, nem 30 szorost) árrés is jobb mint a forradalomban szétvert trafikok... felgyújtott üzletek és felkoncolt fidesznyikek...

pedig normálisan már ez a fázis jönne...

de ez birkaország...
Ha már kiszámoltam, hogy 3,3%-os árrés mellett is nyolcszoros profit jut egy trafikra, kiszámolom mennyi most a profit, 10% mellett:

Egy hagyományos trafik profitja: egy egység.

Egy mai fideszes trafik profitja: forgalom tízszeres, árrés két és félszeres. 10 x 2,5 = 25.

Tehát egy mai trafik egy régihez képest huszonötszörös profitot tud kitermelni.
Egy picit nem figyelek, és máris itt van Trollia összes legendás szuperhőse a nerképregényekből.
Fabius, érzékeny tyúkszemre tapintottál, hogy bevetették ellenünk az elitgárdát.
@Sir Galahad:

Ebből, ahogy a költségtérítésből sem volt, nem lesz népszavazás. Ha gáz lesz beavatkoznak valahogy, azzal pedig egyetlen dolgot érnek el: napirenden marad a trafikmutyi.

Amúgy meg ha elég gyorsan meglesz a 200 ezer szignó akár még tavasszal meglehet a szavazás kiírás is. Na, ezt nem fogják kockáztatni.
@tobeor: ja ja... elvileg...

de gyakorlatilag a balf@szsági tényezőt nem vetted figyelembe... és a korrupcsiót...

ugyanakkor növeli a profitot hogy az ADÓ és más ellenőrzések alól tejjesen kiesnek...

totál feketén tudnak működni...

vagyis a PROFIT lesz 100 szoros is...
Ebből az OVB-"gesztusból" is az derül ki, hogy a mai magyar demokráciának a legmegbízhatóbb őrzője a Magyar Nemzet Kormánya.

Üdv: Á.
@Buga.Jakab:

Reálisan nézve itt a 10% ra sem jött a szétverős koncolás.

Orbánéknak ez most nem hiányzott. Hoppál hajtogatta a héten, hogy minnyá elfelejtjük az egészet. Hááát ez most tutira nem így lesz.
@Fabius: hogy a legyen karamella papírján lévő tehén nyaljon orcán Téged! és még le is írtad a kulináris élvezkedésed! mutyizol itt a karamellával!
@Blogger Géza:

"Persze akkor jogos a kérdés, ha a gyógyereknél kb 20% a kisker árrés, akkor hogyan boldogulna egy dohányüzlet ennek ötödével, egy 4%-os árréssel"

a győztes trafikosok ezt közgazdaságilag levezették a pályázatukban - innentől kezdve mi a gond? 3-4%-os árréssel számoltak, 3-4%-os árrés lesz...
@Habony:

Soká éljen Viktor az Igazságos, a Jóisten vegye őttet meg a kiccsaládját szeméjjes kegyelmibe!

...és súccsa agyon a Tavarest a jelentésivel együtt!!!!!
@Habony: megsutott a nap?
Nemzeti Magyar Kormany, keretik a napi adagod kipotolni Feneseges Henceg Vezenylo keszletezett bogyoibol, avagy betarsulni egy kis sogoros akkutoltesre.
@Fabius: Oké, de nem érzed úgy, hogy a trafikmutyinál vannak fontosabb, nagyobb tömegeket megmozgatni képes ügyek is, amikkel viszont nem, vagy csak tessék-lássék foglalkozik az ellenzék? Bajnaiék trafikos tüntetésére se mentek el csak pár százan.
@Megdobbent:

Úgy hallottam, akkoriban (2009.) Seres Mária elindított egy népszavazásos kezdeményezést, hogy a képviselők számlával igazolják a költségeiket.

A népszavazást megelőzendő (egy ilyen indítványt nyilván minden állampolgár mínusz 384 kéjelegve ír alá) a Parlamentben Göndör István benyújtott egy törvényjavaslatot, amely szerint a képviselő választhat, vagy számlával igazolja a költségeit, vagy csak 10 % tekinthető költségnek, a többi után adóznia kell. És közben átnevezték (horribile dictu!) a költségtérítést választókerületi pótléknak (hát ilyet!). Ezzel kihúzták a népszavazás alól a talajt, mivel elébe mentek az eredményének. Az AB úgy is döntött, hogy ezek után a népszavazásnak nincsen többé jogosultsága.

A jogszabály módosítását 334 képviselő támogatta, három (a szocialista Steiner Pál és Baja Ferenc, illetve a független Katona Kálmán) nemmel szavazott, 11-en (nyolc SZDSZ-es képviselő, Dávid Ibolya MDF-elnök és Petkó András független képviselő, illetve a fideszes Fehérvári Tamás) pedig tartózkodtak.

Ezek után abszolút jogosnak tűnik, hogy pont az MSZP-t kell utálni, mint a "kétnapos szart". Hászen ők nyújtották be, nem?
Szerintem meg az ellenzék érdeke, hogy erről szó legyen. Nyílván a népszavazás is erről szól. Lehet, hogy elgáncsolják, elhúzzák az időt, nem sikerül, de legalább újra és újra, naponta elmondható milyen ordenáré szemétség történt és milyen gazemberek kormányoznak. Úgyhogy gyűljenek az aláírások...
inforadio.hu/hir/belfold/hir-573321
Tudom Nézőpont. De azért ez az előny nem behozhatatlan. Fidesz-Jobbik koalíció? Mesterházy mégsem olyan erős?
Mint ahogy anno az orvosi vizitdijas rendszer, ugy ez a dohanymonopoliumos ugy is gyanusan hasonlit a sved peldara, igaz, ott alkohollal elöadva.

Van itt kint egy Systembolaget nevu orszagos bolthalozat (angolul honlapjuk: www.systembolaget.se/English/), ezek kb mint a "nemzeti" trafikok otthon, egyseges arculattal, stb, van kisebb-nagyobb, es ök aruljak az alkoholt, egyeb boltokban csak minimalis alkoholtartalmu dolgok kaphatok.
Az persze mar magyar furfang, hogy a sved ötlethez hozzakapcsoltak egy ennyire sunyin önjutalmazo vonulatot.
@Warlimont: :)))))

ad1) az álami ! nem vazalussoké...

ad2) a tejjes svéd lakosság állandó kompozó (mert azon be lehet rúgni...)
KOMPORSZÁG lett:)
Nem biztos, hogy az ellenzék fel tudja karolni a kezdeményezést. Elképzelhető, hogy amögött a kormánypárt támogatói állnakm hogy nem lépjen más. Ugyanazon ügyben csak az elsőként érkező beadványhoz lehet az OVB-elfogadás után aláírást gyűjteni, csak ha ez sikertelen, akkor teheti más is. Ám a sikertelenségről az tud majd, aki erre előre számított, ezért újabb és újabb beadványokkal élhet ő vagy inkább a többi beavatott, hogy az legyen a második, a harmadik és így tovább. A kormánypártok taktikája lehet, hogy minden fontos
ügyben beadatnak valakivel egy népszavazási kezdeményezést, amire nem gyűjtenek aláírásokat, így az ellenzék már nem teheti meg.
@politologus: egyetértek

100% biztos vagyok benne hogy a fides tudtával és érdekében tud indulni BÁRMIJEN "demokratikus" kezdeményezés...

aki azt hiszi hogy KONCOLÁS nélkül leválthatók az nagyot téved...

minél hamarabb anál keveseb vérveszteség...
@bella _ciao: még nem komp lett ....

de nemsoká...

apropó halotad?
a kárpát medansziében (azaz zárványban, nem asszimilált) mogyorók száma 2011 -ben 10 (azaz TÍZ) milla... 8 határon belül, +erdéj 1,2 stb...
a 15 mila mini sztárálnokáról enyit...

a legjobban a kettős álatpolgárság miatt a kárpátajjaiak és a vajdaságiak fogynak (az utóbbi 1-2 évben) ez ÖSSZES fiatal elhúzott JOBBLÉTRE (nyugatra az eus magyar útilapuval...
népszavazás a cigi árréséről = népszavazás az orbán-simicska maffiaállamról

Épp ezért biztosan elgáncsolja valahogy a hatalom a népszavazást.
mondjuk olyan opció nem volt, hogy a saját kormányunktól védjük meg az országot

Medián: a többség IMF-től védené meg az országot

hvg.hu/itthon/201328_hol_az_ellen
@Buga.Jakab: hallottam róla, valamelyik külhoni magyar újságban már vitatták is a számokat, a számolási módszert is.
Bocsi ha OFF de ez volt már??? :)

Mindenki kedvenc piréze lecsapta a magas labdát és a Galamus önképző kör bármelyik elmeroggyant publicistájára köröket verve rasszistázza le Szabó Tímea Együtt 2014-PM képviselőt.

Kellemetlen. Roppant kellemetlen. De csak számukra. Nekünk ugyanakkor megkésett (vagy korai) karácsony, ha le lehet rasszistázni egy antirasszistát. Ha emberijogizni és politikai korrektezni lehet egy liberálszocinak.

Szabó Tímea eldurrant az ATVstúdiójában és minden csupa kaki rasszizmus lett körülötte. A maffiakormányzás ellopja az emberektől a >>mindent<< és szegénységbe taszítja őket – mondotta, majd egy laza ecsetvonással niggerezett és dél-amerikai cigányozott egyet. Elvégre a gazdasági helyzet kézzelfogható (a zemberek által is érthető, azaz populista) leírására nincs is jobb a niggerezésnél. Botswanaval és Chilével élünk egy szinten. A niggerekkel és cigányokkal. Épp csak azt nem tette hozzá, hogy fehér emberhez méltatlan körülmények uralkodnak Magyarisztánban.

www.atv.hu/videok/video-20130709-szabo-timea

ON
@politologus:

Túl sokat nézel ki belőlük. Ráadásul inkább érdekük az ügy gyors elhalása, mint a napirenden maradás. Ennek érdekében megtettek szó szerint mindent az átláthatatlansági törvénnyel és a pályázatok jogszerűtlen visszaküldésével. Szerintem.
@bella _ciao: ja ja... pedig a számolásban elég jó móccert ismerek... ezt kár vitatni...

1, 2, 3, stb...

amugy én se vagyok magyarként... a fidesnek nem mondom meg...

vallása: jedi
nemzetisége: dzsedi
@Fabius: a népszavazás a néphüjítés LEGFONTOSABB intézménye és ezt pont a fides tuggya legjobban...

OVB = fides...

mi a lóf@szt gondolsz hgy majd a fides engedéje nélkül népsavazgacc ?
@Muad\\\'Dib: Ha az lett volna a baj, hogy túl olcsó a dohánytermék és túl sokan halnak meg tüdôrákban, akkor emelhették volna simán a jövedéki adóját a ciginek, vagy az áfáját. Az legalább a költségvetésbe folyt volna be (akár különadót is ki lehetett volna vetni, ami meg befolyhatott volna az egészségügybe)... De nem ez történt ugyebár.
Forintosítva az új fidesztrafikok hasznát, tízszeres forgalom mellett:

Régi trafik havi profitja: 100.000 FT.

Új fidesztrafik profitja:
- 10%-s árrés mellett: 10 x 2,5 = 25 -> 2.500.000 Ft 6 hó

- 4%-os, tehát változatlan árrés mellett a tízszeres forgalomhoz tízszeres profit jön: 1.000.000 ft / hó

- 3,3% árrés mellett: 10 x 0,83 = 830.000 Ft / hó

Ha mégis lenne népszavazás, érdekes lesz megnézni azokat, akik a 25-szörös profit mellett szavaznak.
Nem rezsicsökkentést harsog az emberek KÁNONJA, hanem országelkúró Fidesz REZSIM CSÖKKENTÉST.
@Buga.Jakab: kicsit többen szeretnénk, hogy maradjon, mint gondolnád.

Hamar porba hullana a vizézséged.....

Hőscincér
@Buga.Jakab: kisebbségi önkormányzatot még nem alapítottál a jediknek? pedig leírhatnád költségként a fénykardod javíttatását.
@Kalmár: ????

mi maraggyon? fidescsicska! ezt nem értem...
miben vagytok többen? birkamenet lesz ?
Ha profit 75-ről 25 Ft-ra esne (10% vs 3%), de a cigi ára megmaradna (magyarul a 6,66%-ot átirányítanánk), akkor minden gyermekétkeztetésben kiosztott adag ételnek harmadával lehetne növelni a nyersanyagköltségét.

A hazai (legális) dohányfogyasztás 1,5 kg/fő/év. A lakosság 10 millió. 1 szál cigi 1 gramm. Egy doboz 19 szál és 750 Ft az ára. Ezek az alapadatok.

Ezek szerint minden magyarra jut évente 79 doboz cigi évente. Az 790 millió doboz. (750 forintjával ez ~60 Mrd. Ft árrés, trafikonként 10 millió, de most nem ez a lényeg.)

Az árrés különbözete (10 vs 3,33%) 50 Ft dobozonként. Tehát nagyjából 39,5 Mrd Ft. Ez a sajt, amit ki akarnak énekelni.

Van az országban kb. 1,6 millió óvodás, általános és középiskolás, őket kb. 180 napon kell etetni. Ez 288 millió takarmányozási nap. Osszuk el a 39,5 milliárdot ezzel, kijön személyenként és naponta 137 Ft.

Az étkeztetés díja nagyjából 400 Ft alapanyag+200 rezsi. Ha egy ügyes vonással a fejlődő ifjúság élelmezésébe csatornázzuk a 137 Ft-ot (és kikötjük, hogy ez csak alapanyagra mehet), akkor harmadával több/jobb alapanyagból készülhetnének az ételek. Egyébként épp ezt a számot hozzák ki a gyerekétkeztetéssel foglalkozók is, amikor számon kérik rajtuk a moslék minőségét.

Namármost, mivel a gyerkétkeztetési szerződések is a megfelelő emberek kezében vannak, ezért lényegében a pénz a megfelelő helyre érkezne, közben pedig a gyerekeink jól járnának.

Az más kérdés, hogy 3,33%-ból tényleg nem lehet kihozni egy trafikot, amibe a hosszú és hétvégi nyitvatartások miatt kell legalább 3 ember.
@Buga.Jakab:

Ja, azt gondolom időnként homok kerül a gépezetbe. Tudod, olyankor ordítja Viktor, hogy a bíróság a zemberek ellen van meg satöbbi.
@Buga.Jakab: Dehogy..
A cél nem az, hogy kicsi legyen az árrés (úgysem megy el ezért 4 millió ember szavazni), a cél az, hogy pörögjön az ügy, a sajtóban, utcán tovább beszéljenek róla. Ez meg nem a fidesz érdeke. Ha esetleg tényleg Ők adták be, simán be lehet adni egy ujjat arról, hogy csak cigit árulhassanak (a kiskorúak védelmében csökkenjen a hasznuk) vagy a nemzeti szó helyett a fideszes tolvaj szerepeljen.
@Fabius: inkább a homokba gépezet került...

amugy nem lesz enek jó vége én mondom ezt (Nem Gipsz! hanem)Buga Jakab
@nedudki74: amugy lassan szavazhatnánk aról is hogy mennyi lehet az árrés a kőbányákban

és hogy KONKRÉTAN menynibe kerülhet egy korsó sör...
Ezt a gyíkemberes képet hogyan lehet megosztani?
Hát ez az, érdeke, hogy ne legyen belőle semmi, amint az ellenzéknek az, hogy legyen. Pont a legjobbkor adták be, így ez már a harmadik kampány egymás után, ami népszavazási hajcihővel indul. Gyanúsan profi az időzítés, azért gondolom, hogy ez nem egy kósza kis állampolgártól jött, hanem a nagypolitikából, ellenzéktől vagy a kormányoldalról.
@tobeor: Udvariasan bár, de meg kell állapítanunk, hogy te kevered a fogalmakat az árrés és a profit tekintetében.
Árrés: A beszerzési ár és az eladási ár különbsége.
A profit:A számszerűen kifejezett bevételek és költségek, ráfordítások különbsége.
Bővebben: Az árrés elsődlegesen bevételként jelenik meg, ezt viszont csökkenti a forgalmazás költsége.
Tehát az árrés nem egyenlő a profittal.
@politologus: "a nagypolitikából, ellenzéktől vagy a kormányoldalról"

az ugyanaz... a délelőttös és a délutános MAFIA !
Tök jó, amikor trollia népe azzal védekezik,
- hogy a nemzeti bagóbolttal csökkenthető a tüdőbajosok száma - ergo azért lehetett nyitni tüdőgondozó szomszédságában.
- hogy az ifjúság védelmében is élen jár - ergo ezért lehetett nyitni iskola mellett.
- hogy kisebb haszonkulccsal nem lehetett eddig sem jól dohánybizniczelni (?) - ergo ezért csinálták meg a sajátjaiknak a monopóliumot, amivel töredékére csökkent az árusító helyek száma, tehát jobban koncentrálódik az egész forgalom.
Majdnem másfél minimálbér kell a létminimumhoz

A legfrissebb adatok szerint 2012-ben a létminimum összege 85 960 forint volt. Ezzel szemben a minimálbérből alig több mint 60 ezer forintot vihettek haza az érintettek. Az olló a két érték között 5 éve csak nő.

www.mfor.hu/cikkek/Legalabb_86_ezer_forint_kellett_tavaly_a_megelheteshez.html
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

"Az más kérdés, hogy 3,33%-ból tényleg nem lehet kihozni egy trafikot, amibe a hosszú és hétvégi nyitvatartások miatt kell legalább 3 ember. "

a trafikosok szerint ki lehet hozni nagyjából ennyiből - hisz ezt levezetve nyerték el a pályázatot
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Mindenben egyetértünk kivéve az utolsó mondatodat. Ha közelebbről áttanulmányozod a trfikok nyitvatartási rendjét, hamar kiderül, hogy oda elég két ember is. A vidéki trafikok között rengeteg olyat fogsz találni, amelyik hétköznap 6/8-15/17 között, szombaton 6-12 és vasárnap 7-11 van nyitva. Figyelemmel arra, hogy eredendően a Magyar Családok helyzetének javítása céljából került átszervezésre a trafikpiac, ezek a nyitvatartások símán megoldhatóak családon belül.
Palcsó még fiatal, ő elbírja egyedül is.....
A Sánta dohánybáró meg oldja meg azt az ötszázvalahány trafikját, ahogy tudja. Családon belül...
@shinichi:

En is piacparti vagyok es igazad van, de itt mar megszuletett egy monopolium mestersegesen es hatosagi arrol van szo. A piachoz vajmi keves koze van.
@béla a görög:
Nagyon sok ember lakik olyan helyen, ahol a legközelebbi határon való "átugrás" egy egész napos kirándulásnak is alkalmas.
Pl. Dunaújváros, Cegléd, Szolnok.....
@SemBoga:
Ez egy támadhatatlan meglátás.
@christvhu: nyitvatartás. Franciaországban gyakorlatilag minden zárva vasárnap (étterem természetesen nyitva), Párizsban én 3 nyivatartó trafikotismerek, azok közül az egyik söröző. Az első hétvégét követően minden rendben lenne. Nem kell oda 3 ember. Mondjuk itt tényleg családi vállalkozás.
Logikus fideszes reakcio egy hecckampany lesz a bagosok ellen, ratamadtak a Magyar Csaladok egeszsegere.
zavarta kövért, hogy a legényei mosolyát szuvas vagy hiányos fogak keretezték?

Újabb kedvezmények Kövér László őrségének

Az őrség tagja jogosult lenne a fogászati ellátás költségeinek - a társadalombiztosítási jogviszony alapján meg nem térülő részének - megtérítésére. Ehhez igazolni kell, hogy a megelőző egy éven belül volt fogászati szűrővizsgálaton. A költségtérítés a fogászati költség 75 százaléka, de évente legfeljebb az illetményalap 150 százalékának megfelelő összeg lehet. A támogatás a nyugállományba helyezett őrségtagnak is járna figyelembe véve a szociális helyzetét.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_kedvezmenyek_kover_laszlo_orsegenek.559089.html
Olyan öröm nézni a sok fidesztroll zavart kommentjeit :)
@sírbateszezazegész:

Ausztriaban a trafik hetkoznap van nyitva, ott a legolcsobb a cigi. Benzinkuton lehet venni dragabban, automataban a ket ar kozott. Be kell tolni a tb kartyat igazolva hogy elmultal 16 eves.
Van normalis piackomform megoldas ami vedi a gyerekeket csak le kellett volna masolni
A sok libbanttol kerdezem. Szerintetek, ha nyerne a kovetkezo valasztason - nem fog persze - a libabalvanyotok, akkor mi valtozna? Mi lenne jobb? Mert hogy varjatok mint a messiast, mintha attol barmi is jobb lenne ha az a hazaarulo geci visszajonne.
@Mariann19:
Udvariasan bár, de meg kell állapítsam, hogy ti nem érzékeltétek, hogy ez egyszerűsített számítás volt, amely nem a filléres pontosságra, hanem a nagyságrend érzékeltetésére készült. Így kellet volna értelmeznetek, és így meg is állja a helyét.

Valóban kimaradtak részéletek, mint pl.:
- rezsi (ami nem sokkal több tízszeres forgalom mellett)
- polcpénz
- egyéb árukon elért nyereség (alkohol, kávé, újság, szerencsejáték, egyebek)

Ha ezeket is beleszámítjuk, akkor még több a profitjuk. Sőt, többszörös, ha valóban élnek a fideszes törvény adta lehetőséggel és vegyesboltokká alakulnak.

És fentebb valaki írta, hogy a fideszes trafikok az adóhatóság ellenőrzésére sem számíthatnak, amíg fideszkormány van, tehát annyi adót csalnak el amennyit akarnak.

Összességében: sokkal többet lehet ezen profitálni mint amennyit írtam.

Ti kik vagytok, hogy többesszámban írtok?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szájhigiénia fontos! előttem van a jelenet, ahogy felsorakoznak kövér előtt, s ahogy elhalad előttük, rá kell lehelniük. aztán jön a "moss fogat", "tűnés a fogorvoshoz" felszólítás.
@Husz_János_Puszita: uk, 18 év fölött vehetsz alkoholt/dohányárút, de ha nem nézel ki 21-nek igazolnod kell magad. Pubba be sem mehetsz enélkül egyedül este.
Ezek jogászok. Az azt jelenti, hogy nem gépészetből buktak meg sokszor. Nem mechanikából buktak meg sokszor. Nem analízisből buktak meg sokszor. Nem algebrából buktak meg sokszor. Nem gyengeáramú elektronikából buktak meg sokszor.

EZEK BAZDMEG JOGBÓL BUKTAK MEG SOKSZOR. Ezeknek az életben nem volt egy kibaszott munkahelyük sem, soha. Ezek a mi nyakunkon éltek eddig is, meg most is. Ezek megbuktak most abból, amit a kibaszott selejtes fejükbe professzorok hadserege sem volt képes évek alatt még légkalapáccsal sem beleverni. Ezek olyan kibaszott hülyék, mint a valagam. Ezek már azt sem képesek átlátni, amit ők maguk csinálnak. Ha egy szál búzavirágnak annyi esze lenne csak, mint az egész fidesz frakciónak, akkor elhervadna. Ez alatta van az élettani minimumnak. Ennyivel már fingani sem lehet, ezek meg megpróbálnak beszélni. Rettenetes. Menjetek el a kibaszott kurva anyátok retkes picsájába, bazdmeg, és cuppogva szipogjátok ki onnan a bátyátok romlott gecijét, ahogy az cigányéknál szokás.
@politologus:

Ha a nagypolitikabol jott azt mondom vegre egy epkezlab kampanyotlet.
@Muad\\\'Dib:
Komolytalan. Mondj egy olyat, amiben nem a saját érdekét nézi a narancsmaffia.
@Bakter: Igazabol azzal nincsen baj, ha centralizaltabb a kereskedelem es az allam kezbe veszi a dohanyforgalmat. Kovetkezo lepes lehetne az eladott mennyiseg korlatozasa, mondjuk egy nap egy ember 1 dobozt vehet. Ugyan ilyen rendszer van a svedeknel, csak alkohollal, mert ott az okoz komolyabb problemat.

A problema a palyazatok tisztessegtelen kiosztasaval es az utolagos arres emelesevel van.
@tobeor: udvariasan bár, de meg kell állapítsam, hogy a trafikosoknak köszönhetően ismét fejlődésnek indul a számlagyár-biznisz, mert valós költségük, na az qrvára nem lesz. Vagy én tudnám, mit csináljanak, de juszt sem írom le:)
Cca. max 1m lehet a valós kltsg egy 3 fős trafikban/hó egyébbként.
@christvhu:

heti 40 ora torvenyes munkaidovel + unnepekkel + minimum 20 munkanap szabadsaggal kell szamolni dolgozonkent + bekalkulalni hogy beteg lesz neha
@Reggie:

loszart nincs vele baj majd megmondom mit vegyen a kezebe az allam
a szajaba is veheti
@Reggie:
A probléma azzal van, hogy amihez ezek nyúlnak, az jól nem sikerül (látszólag), még akkor sem, ha egyébként maga az (propagált) alapötlet jó is lenne. Ahogy bölcsen korábban megállapítottam: ezek érintésétől még a 65-s szög is elgörbül, spontán.
Persze ha a saját zsebük irányából nézzük az ügyeket, a kép már egészen más...
@tobeor: "Valóban kimaradtak részletek."
Igen, ezek a "részletek" viszont alapvetőek.
Ugyanis a profit megállapításánál ezek jelentik a költséget, a te számításaid szerint viszont te költséget nem feltételeztél, csak bevételt.
Az lenne egy vállalkozásnál a csúcsprofit, ha csak bevételek lennének.
Felsoroltál költségtényezőket, melyekre ezt írod:
"Ha ezeket is beleszámítjuk, akkor még több lenne a profitjuk."
Ellenkezőleg. Minél magasabb a költség, annál
alacsonyabb a profit.
@Mad Mind:
Rossz vagy.
Olyan nincs, hogy narancsmaffia. A NemzeT KormányA, élén OrbáN ViktoR ÚrraL csak és kizárólag Magyar Ország felemelkedését, lakóinak anyagi és lelki boldogulását nézi. Önfeláldozóan harcba száll a világegyetemmel is, ahol tandíjat sem vezet be, hogy minél több hátrányos helyzetű fiatal Magyar fiatal tanulhasson a világegyetemen is.
(Ha kéred, egy szavadba kerül a további méltatás.)
Hahahahahaha!!! Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!!Hahahahahaha!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

index.hu/belfold/2013/07/11/gyurcsanyek_0_4_szazalekon_allnak/

HIABA VARJATOK VISSZA A BOSZMET!!! :D :D
@V-PORT: Gondolod? Lehet. De akkor új szakszervezetk is kellenek. GAllónéval szemben szkeptikus vagyok. endresy.blogspot.hu/2013/07/kis-kormany-oszintesegek-kepzesugyben.html
@Kim Jong Un: Anyád várja vissza a böszmét, te gyökér. De nem azért zavartuk el, hogy ugyanolyan faszszopók jöjjenek e helyére.
Ha két-három hét alatt összejön a szükséges aláírás többszöröse, a nemzeti kormány nem fog szembemenni az emberek akaratával?
@Reggie: Szerintem sincs itt semmi gond. Legjobb lenne ha mindenki kapna maga mellé egy megbízható, tisztességes fideszest, aki figyelne rá nehogy butuskaságot csináljon.
@Kim Jong Un:
Mi lenne jobb, vákuumfülű, ha Bajnai nyerne? Forint százmilliárdokban mérhető nemzetközi politikai, gazdasági bizalomerősödés hetek alatt.
És ne kezd el mucskusmulti tőkésezni. Ugyanis szíjrágó mást sem csinál, mint az egyik országból röpköd a másikba lóvét kéregetni a mucskusmultiktól. Aminek eredményeként, a keleti és arab nyitás jegyében sikeresen kb 15%-kal csökkent!!! az odairányuló exportunk az utóbbi időben.
@V-PORT: hehe. majd annak annak a fránya trafikosnak. megszenteltvizelik!
és jó. miközben böjte csaba küzd lent az árvákért, itthon a rend meg biznicel.
@Kim Jong Un: A pap bácsi nem mondta, mielőtt felpróbált, hogy roppant egészségtelen ilyen gyakran zsebhokizni???

Amúgy meg ketten bizonyítjátok a libaliba nevű másik szellemóriással, hogy az orvostudomány súlyosan téved: igenis van élet az agyhalál után!

Szerencsétlen barom....
@Mariann19:
Sziasztok, 19 Mariann :)

Mint írtam, a részletek nem alapvetőek, ha a nagyságrend érzékeltetése a cél.

A számításaim nem csak költségeket nem feltételeztek, de szintén nem számoltam be több profitnövelő bevételt sem, és ezen nem számolt kiadások-bevételek kiegyensúlyozzák egymást, sőt bőven a bevétel felé viszik el az eredményt.

És nem csak költségeket (rezsi) soroltam fel, hanem további bevételeket is.

Mint írtam, ha mindent beleszámítunk, amit kihagytam, akkor még sokkal több lesz a profit, mint ahogy írtam.
@Husz_János_Puszita:
"Logikus fideszes reakció, egy hecckampány lesz a bagósok ellen."
az inkorrekt kormányzati magatartás e tárgyban nehezen fogadható el.
A dohányosok jövedéki adójából hosszú évek óta finanszíroznak állami szolgáltatásokat.
A legutóbb pl. Szócska Miklós 2013.május 13-i nyilatkozata szerint a megemelt jövedéki adóból finanszírozzák az egészségügyi dolgozók béremelésének fedezetét 30 milliárd Ft-ot.
Ebben a profilban folyamatos az áremelés, most beütött az árrés emelése is.
A bagósok arany tojást tojó tyúkok állandó jelleggel, ütni őket nem célszerű, mert kontraproduktív a trend, 2012-re pl. 20%-kal csökkent a cigi fogyasztás.
@Kim Jong Un:
Féltek ti a böszmétől, meg a libástól is, különben nem kezdődne minden második mondatotok velük.
melléklet:

Szeptemberben megszűnik az OVB-tagok mandátuma

Szeptemberben megszűnik az Országos Választási Bizottság (OVB) tagjainak mandátuma, és az Országgyűlés új testületet választ. A Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a választási időszakban 30-nál több tagja is lehet.

hvg.hu/itthon/20130711_Szeptemberben_megszunik_az_OVBtagok_mand
@Fabius: És milyen Tuti, hogy az aláírásokat kb ötezer helyen kell összegyűjteni. nem kell házról házra szaladgálni. A teljes ellenzék csak össze tud gyűjteni 5 ezer aktivistát.:-)) Nem úgy mint az LMP.
@harcsapaprikás: Hat igen. Biztos a svedeknel is a fidesz harcolta ki az alkohol korlatozasat. Ugy latszik nagyon messze eler a kezuk, jobb lesz rettegni.
és még egy:
/becslés!!! /

KSH: 335 ezer magyar lakcímű felnőtt él külföldön

A 18-49 éves, Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok 7,4 százaléka, 335 ezer ember tartózkodik tartósan külföldön a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének új módszertanon alapuló gyorsbecslése<<<< szerint

hvg.hu/gazdasag/20130711_KSH_335_ezer_magyar_lakcimu_felnott_el_ku

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/tobb_mint_300_ezren_dolgozhatnak_kulfoldon.5.186534.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
"Az Új Ember szerint elfogadhatatlan, hogy a ferencesek dohányboltot engedtek a kegytárgybolt helyére."
index.hu/belfold/2013/07/11/a_katolikusok_remalman_is_tultesz_a_trafikbiznisz/
Második kép megtekintése kötelező.
@Reggie: Svédország a hanyatló nyugat része. Hamarosan összeroppan a szociális kiadások súlya alatt. Nem érdemes szót vesztegetni lúzerekre.
és végül:
/kis naivak, sokáig bírták idegekkel/

Megrettentek a magyar milliárdosok
A tehetősök nem félnek külföldre vinni hazai megtakarításaikat, és az sem segíti a vagyonok magyarországi felhalmozását, hogy a bizonytalan jogi környezet relatíve magas adókkal párosul.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/megrettentek_a_magyar_milliardosok_kulfoldre_viszik_a_vagyont.559092.html
@bella _ciao: Ennyi elmehunytat eg országban 1000- 1200 megkérdezett között, még nem hallottam. Most mi köze is az az IMF-nek a jelen helyzethez, melyet nem az IMF indukált? (Tavares jelentés)
és a kedves mama hogyléte ismét aktuális, mert mint tudjuk a fidesz baromságokra mindig van pénz:

Tévésorozatra ad pénzt a kormány - megint hozzányúltak a tartalékhoz
Tavalyi költségvetési maradványpénzek felhasználásáról döntött a kormány, emellett az idei rendkívüli tartalékokból ismét elkülönítettek, egyebek mellett például történelmi tévéfilmsorozat készítésének támogatására.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tevesorozatra_ad_penzt_a_kormany_megint_hozzanyultak_a_tartalekhoz.559079.html
@Reggie: nem, a probléma a tiltással van. Azzal soha nem értek még el semmit. Megfelelő megelőzéssel, felvilágosítással igen. A svédek annyit értek el, hogy a kompjáratok a Balti-tengeren oda-vissza tele vannak alkoholmámorban fetrengő honfitársaikkal.
@harcsapaprikás:
És ahogy a Magyar Miniszter Elnök megmondta, ott korlátozódik a piacgazdaság, meg még az is, amire már nem emlékszem. Ilyet Magyar Ország nem engedhet meg a polgáraival szemben.
@CSENDES: agitprop eredménye, és a fideszes agymosás fokmérője, ugye ezek után senkinek semmi kérdése nem lesz a választással kapcsolatban, és a fidesz+jobbik nacionalista diktatúra felfutása után elindítandó eu-ból való kilépés eredményéról. Agyig sulykolt ellenségek: imf, eu, külföldi tőke, szolgáltatók, múlti, ballib stb-stb.

A göbbelszi rendszer működik az 1984 világa megvalósult, az állat farm köszöni jól van...
@Bakter: Semmi gond ha nem emlékszel. Miniszter Elnök Urunk - a miénk - el fogja mondani minden nap, hogy megjegyezhessük. Meg esetleg azóta változott valami.
Közmukások: ez nem presztízs, hanem kényszer

A Közmunkás Szakszervezet (KSZ) szerint közmunkásnak lenni nem presztízs, hanem kényszer, ezért arra szólítják fel Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt, "ne hergelje" a közmunkásokat azzal, hogy arról beszél, a közmunkának sok helyen presztízse van.

hvg.hu/itthon/20130711_Kozmukasok_ez_nem_presztizs_hanem_kenysze
Engem csak az érdekel, hol lehet a népszavazásra kiírás érdekében aláírni.

(És pusztán a Kubatov lista kedvéért említeném meg, hogy személy szerint nem dohányzok.)
Nem szeretnek senki erzekeny lelkivilagaba tiporni, meg amugyis a tegnapi MSZP-ugyre vartam posztot, de a sok optimista komment engem is hozzaszolasra serkentett.

Nos, a velemenyem, hogy sok hasznat nem fogja venni az ellenzek a nepszavazasnak, meg ha lesz is. SOT!

Mert hat ugye eloszor kell(ene) 200.000 hitelesitett alairas, ami onmagaban kerdes, hiszen az atlag polgar sejtheti, hogy az alairasi iveken szereplo neveket (szinte) automatikusan viszik be a Kubatov-lista(k)ra.

Ha a kiiras meg is tortenik, akkor a Fidesz nyilvan a tavolmaradasra fog buzditani, hiszen majd bal-libsi hazaarulok, az orszag ellen szervezett armanykodasanak fogja nyilvanitani az egesz ugyet, vagyis nem fog az egyebkent is vallalhatatlan "NEM" mellett kampanyolni. Ezzel igyekszik kihuzni a kezdemenyezes meregfogat. De emellett magat a kezdemenyezest is nagyban akadalyozza majd, - hiszen ismert olyan eset, ahol fideszes(ek) kameraztak(!) szavazo korbol kilepoket - vagyis aki egy ilyen kampany utan elmegy szavazni szinte beismero vallomast tesz, hogy nem tetszik neki a RENDSZER. Marpedig ezt nagyon sokan nem vallalnak fel, retorzioktol tartva. Mindennek eredmenyekeppen pedig a nepszavazas eredmenytelensege, es ervenytelensege elore boritekolhato.

Raadasul, mint mar emlitette valaki a korabbi valasztas-elotti nepszavazasokat, az eset a 2004-eshez lenne hasonlatos (19% igen - 18% nem) abban az ertelemben, hogy egy sikertelen nepszavazas inkabb artana az azt kezdemenyezok tamogatottsaganak.

Az ellenzek - velemenyem szerint - akkor tudna a maximumot kihozni az ugybol, ha mostantol kijelentene, hogy az uggyel kapcsolatban, egy esetleges kormanyvaltas utan (az ugyeszseg, es a birosagok kitakaritasa utan) az elso felev soran birosag ele juttaja a trafikmutyiban fo felelos Santat, es Lazart, es a legutobbi, (palyazati kiirassal ellentetes, es ezert nem igazan magyarazhato) nem nyertes palyazatok hazakuldese miatt szinten konnyen elkaphato Nemethnet.

Az ellenzeknek es szemely szerint Bajnainak is tudatositania kell, hogy sokak vigyazo szemuket ne csak Pragara, de Horvatorszagra is vessek:
www.origo.hu/gazdasag/20130711-jo-eselyuk-van-hernadi-zsolt-mol-vezer-kihallgatasara-a-horvatoknak.html

"Akinek pedig valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit a Szocialista Szellem Vasútján!"

Ilyen egyertelmu uzenet(ek) nelkul meg a kormanyvaltas sem biztos, de ha az sikerulne is, a tamogatas nagggyon hamar elolvadna, ha a kormayvalto lakossag azt latja, hogy ez a maffia nem lakol meg tetteikert.
@sírbateszezazegész: Csak korlatoznak, nem tiltanak. Akar mennyi alkoholt fel tudsz halmozni, ha neked az a celod, es kegyetlenul be tudsz rugni. Azert eleg normalis hatart allapitottak meg, csak a surun, sokat ivokat korlatozza es ez a cel. A kompok meg elsodlegesne azert vannak tele alkeszokkal, mert vam- es jovedeki ado mentesen joval olcsobb berugni. A vizektol messzebb elok nem utazgatnak naponta, hogy berugjanak, igy a lakossag egy jelentos reszenel valos korlatot jelent. Kijatszani meg mindent lehet, mint tudjuk, a kerdes az, hogy egy stabilizalodott allapotban mennyien jatszak ki, azaz mennyire erdmenyes az intezkedest.
Ez, ugy, olyan nagyon magyar.... A szo legpejorativabb ertelmeben. Irjunk ki nepsavazast, hogy az a par ember, aki valamilyen modon jol jart (meg ha esetleg allami atszellel is tette mindezt), ne jarjon mar jol. Mi lesz a kovetkezo nepszavazasi topic? Mindenki mondjon le a fizetesenek 20%-rol aki a Fideszre szavazott, mert o biztos jol jartak, es azt mi nem szeretjuk am....
Es ez a liberalis baloldal... Hanyok toletek. Semmivel sem vagytok jobbak, mint az altalatok olyan melyen megvetett, Budahazy/Garda/64 varmegye szemet.
Meg is erdemlitek egymast. Fetrengjetek csak abban a tragyaleben, amit ti hazanak hivtok. Ti tettetek/teszitek azza, a masik oldallal karoltve. Gratulalok hozza (eleg messzirol, hogy legyen realis ralatasom..)
@Mariann19: Ebben igazad van. De van bruttó árrés és nettó árrés is. A bruttóban benne vannak az adók. A nettó, ami marad a vállalkozásnak. Ők emeltek 3-4 %-ról 10 %-ra.Ez bizony nettó, mert azt állítja a sajtó -szerintem nem alap nélkül - hogy a 10 %-os árrés egy kb 830 Ft-os dohányárúnál 1000 Ft-os eladási árat indukál.
@CSENDES: Hogy kell kiszámolni a nettó és a bruttó árrést? Csak mert én ilyenről még nem hallottam.
@mojoking77: A fasza hazafiak mind elszaladtak pár ezer kilométerre, oszt onnan osztják az észt, de piszkosul - a rettenetes nagy rálátásukból kifolyólag - azoknak, akik itthon maradtak, nyilván pusztán kalandvágyból...

Hát én meg tőletek hányok, baszodalássan!
@Kim Jong Un: Te agyatlan vadbarom, nem veszed észre, hogy a magadfajta fideszes faszszopókon kívül mindenki leszarja, mi van vele?
@bulista: A szeretett vezető is kint dekkolt diákéveiben, tőle is hánysz?

Az 56-os menekültektől is hánysz?
@Warlimont: es Svedben is ugy van, hogy egyik helyen 100meteren belul van 5 bolt, masutt meg 10-20 kilometerre van a legkozelebbi?

Vajk
@Reggie: igazad van mindenben, de az alappárhuzam nem volt jó. Ha nem az állam nem-káros szerepét hangsúlyozodebben, akkor én sem ezt írtam volna:)
@dr Kangörény: A szeretett vezetőtől okádok, az 56-os menekülteket meg az ilyen mojoking-félékhez hasonlítani...hát azért ezt még gondold át párszor.
@Mariann19:

Utni egy tarsadalmi csoportot sem celszeru, milyen hatasos az uszitas megis. Remekul mukodik mindenkit osszeugrasztanak mindenkivel
@mojoking77: ha szted olyan jó a jelenlegi helyzet, miért nem mész haza?
@Husz_János_Puszita: ha valaki meg tudja mondani/logikusan levezeti miért szavaz a fideszre, akkor azt nem kell ütni (nálam ebbe az is belefér, "csak ezek ne jöjjenek vissza")...
@harcsapaprikás:

Netto arres + afa 27% = brutto arres amit a fogyaszto fizet
@simple observer 1.0: beszélhetünk a tegnapi mszp-ügyről vagy arról is, hogy ők mit értenek "új trafik-pályázat" alatt:)
@Blogger Géza:

"Nem hittem volna, hogy van még olyan hülye, aki nem érti az árrés és a profit (neadjisten extraprofit) közötti különbséget."

De naiv vagy Géza.

Millióan öcsém, millióan vannak, és ezt vállaltan alá is írták a húsvéti sonka mellé nyújtott átvételi elismervényen. Többek között te is aláírtad, amikor átb.sztak azzal, hogy REZSICSÖKKENTÉS.
@dr Kangörény: baszki, ti akarjatok ujra miniszterelnoknek ezeket a hazaarulokat.
@harcsapaprikás: Nos, a nettó árrés a nettó beszerzés és nettó eladási ár közötti különbség. A bruttó árrés pedig a nettó és az adókkal növelt eladási ár közötti különbség. (Általános forgalmi adó, Jövedéki adó stb.)
@Husz_János_Puszita: Árrés = nettó eladási ár - nettó beszerzési ár. Ez marad a boltosnál. Minek bele keverni az áfát?
@CSENDES: Mint láttad, csupán a fogalmak különbözőségére hívtam fel a figyelmet, a szakmai részletezésre nem tértem ki.
Az általad írt kiegészítés stimmel.
@sírbateszezazegész:

aki fideszre szavaz orszag es nemzetrontasra szavaz, innentol nem erdekel hogy okkal teszi vagy szimplan ostoba
Az en es meg 10 millio ember eletevel jatszik
@CSENDES: És ennek mi is az értelme? A jövedéki adót meg az első forgalomba hozó fizeti meg. A boltosnak már nem sok dolga van vele.
@Husz_János_Puszita:
"Mindenkit összeugrasztanak mindenkivel."
Mintha nem tudnánk, hogy tanulható, hatalomtechnikai eszközöket vetnek be.
Mikor fogja a nép észrevenni, hogy ezekre nem kéne reagálni?
@harcsapaprikás:

mert az a kulonbseg a netto es brutto kozott
@Mariann19:

sosem fogja eszrevenni nem is tud rola hogy manipulaljak
@sírbateszezazegész:

"beszélhetünk a tegnapi mszp-ügyről vagy arról is, hogy ők mit értenek "új trafik-pályázat" alatt:) "

Nem, nem igazan akarnek azon rugozni, mert egyik oldal (MSZP-Bajnai)sem jonne ki tul jol a dologbol. Ugyhogy en most teljesen pozitiv hozzaallassal megvarom, amig ezek lemutyizzak egymas kozott a programokat, meg a jelolteket..

Amugy felvetesed jogos, hiszen az eddigi kisboltosoknak, trafikosoknak nem uj trafik palyaztatasra volna szukseguk, hanem a piac ujboli liberalizalasara, hogy szabadon arulhassak ujra a dohanyt akiknek eddig joguk volt hozza.
@bulista: Es legalabb jobban erzed magad tole?
Bar semmi kozod hozza, de attol meg, hogy nem elek otthon, az adomat haza fizetem. Ne akard megerteni miert, maradjunk annyiban, nalam igy mukodik.....
Gondolom ki is allsz majd alairasokat gyujtogetni, jo baloldali hazafikent...
Kispalyas.
@sírbateszezazegész:

"ha valaki meg tudja mondani/logikusan levezeti miért szavaz a fideszre, akkor azt nem kell ütni (nálam ebbe az is belefér, "csak ezek ne jöjjenek vissza")..."

Akkor ebben Blogger Géza a partnered:))
@Husz_János_Puszita: tudod, véleményünk nagyjából egyezik majd mindenben. De azért azt el tudom fogadni, hogy valaki az egykulcsos (egyéni, rövidtávú érdek) vagy az erős érzelmi elutasítás miatt (ebben az esetben ő rólunk gondolja: hazaáruló/nemzetrontó) szavaz rájuk. Nem tetszik, de ez legalább vmiféle válasz. De azt, aki azt mondja "mert jó írányba mennek a dolgok", na azt tényleg ki kellene zárni a közügyek gyakorlásából.:)
@sírbateszezazegész: Nem mondom, hogy tul jo voltal szovegertesbol... Nagyon nem jo a helyzet, de ti pont ugyanannyira tehettek rola a kispalyas szarakodasaitokkal, mint az agyatlan gardistak. Amig nem vagytok kepesek felulemelkedni azon a szartengeren, amiben pl most is kapaloztok, nem is fog mozdulni semerre semmi....
@Blogger Géza:

"...hogyan boldogulna egy dohányüzlet ennek ötödével, egy 4%-os árréssel."

Akkor miafaszér pályáztak 4%-os árrést kalkulálva az az 5000 ebből megélni szándékozó kisvállalkozó (akikre Hoppál szerint rárontott a baloldal), például a szerencsétlen Sánta János és Lázár János 500 trafikra, ha nem boldogulnának?
@simple observer 1.0: :)) milyen kevés kell ahhoz, hogy egy platformra kerüljünk (habár a legnagyobb ellenzéki párt megítélésében elég messze állunk egymástól emlékeim szerint).
A trafik-ügy megoldásában abszolút egyezik az álláspontunk.
@mojoking77:

Rendben. MSZP, Jobbik kispályásan szarakodik. És mi van a Fidesz nagypályás szarakodásával? Vagy ők nem?
@Orica Középföldi: agyatlan barátunk nem ezt mondja (logika nála szóba sem jön), hanem a "jól mennek a dolgok"-vonalat viszi...:)
@mojoking77: Nem érted az egészet. Elvették emberek bizniszét és odaadták olyan sötét seggnyalóknak mint te vagy. Ez a gáz! Meg az, h el sem olvasták a pályázatokat (hátszél hahaha), meg az, h fidess köcsögögök pártgyűléseken választották ki a nyerőket. No! Hesspicsába!
@sírbateszezazegész:

Mindenségek Ura! Abban mi a logika, hogy "csak ezek vissza ne jöjjenek"?
Te komolyan érdemi választ vársz a kérdésedre?
@Mariann19:

index.hu/belfold/2013/07/11/a_katolikusok_remalman_is_tultesz_a_trafikbiznisz/

diákkorunkban jártunk ide jó könyvekért!!!
ezeknek semmi sem szent aztán meg megy a sírás,hogy jóval kevesebb az egyházat kedvelők száma!!
@sírbateszezazegész:

en is elfogadom a mas velemenyt, nem nagyon latsz tolem durva beszolast sehol.
Ahhoz viszont hogy igy is maradjon, meg kell magam tarzoztatnom a trolletetestol es az ostobaktol mar csak a vernyomasom miatt is.
Nem intolerancia hanem jogos onvedelem. Az en turelmem is veges.
Tul rovid az elet hulyekre pazarolni.
@P.Freddy: "Nem hittem volna, hogy van még olyan hülye, aki nem érti az árrés és a profit (neadjisten extraprofit) közötti különbséget."

Mi az extraprofit?
@mojoking77:
Igazad van. Vannak szövegértési, helyesírási problémáim. Mentségemre legyen mondva, bármit amit itt eddig leírtam szigorúan a saját véleményemként, nem megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásként kértem kezelni.
Segíts nekem, kérlek!
"Ez, ugy, olyan nagyon magyar.... A szo legpejorativabb ertelmeben. Irjunk ki nepsavazast, hogy az a par ember, aki valamilyen modon jol jart (meg ha esetleg allami atszellel is tette mindezt), ne jarjon mar jol. Mi lesz a kovetkezo nepszavazasi topic? Mindenki mondjon le a fizetesenek 20%-rol aki a Fideszre szavazott, mert o biztos jol jartak, es azt mi nem szeretjuk am....Es ez a liberalis baloldal... Hanyok toletek. Semmivel sem vagytok jobbak, mint az altalatok olyan melyen megvetett, Budahazy/Garda/64 varmegye szemet.Meg is erdemlitek egymast. Fetrengjetek csak abban a tragyaleben, amit ti hazanak hivtok. Ti tettetek/teszitek azza, a masik oldallal karoltve. Gratulalok hozza (eleg messzirol, hogy legyen realis ralatasom..)"
Ez a te kommented. Mivel a liberális baloldal és a szélsőjobb van ebben megemlítve, mint az ország trágyalévé válásának okozói, gondoltam a kormányzó konglomerátum számodra szimpatikus. Ezért tettem fel a kérdést, miért nem mész haza és segíted őket, mint világlátott ember?
Hol hibáztam a szöveg értelmezése során.
Megtisztelő válaszod előre is köszönöm.
@Myrath: Megvan, en is olvastam ilyesmirol. De ugyanakkor arrol is, hogy igazan senki nem kerult az utcara, aki eddig is ebbol elt. Esetleg ez hazugsag? Csak mert akkor mindenhol a szegeny volt traffikosokrol lenne hir.
Probalok kulturalt lenni, de a " olyan sötét seggnyalóknak mint te vagy" miatt egyszeruen kenytelen vagyok elkuldeni a jo anyukadba. Nem szeretem, de ez van.

Nem erzitek a kispalyassagot. Ha mar nem sikerul ellehetetleniteni magukat a boltokat, akkor minimalizaljuk a hasznukat. Es mi van azokkal, akik evtizedek ota ebben elnek? Ja, hogy az oveket ne vegyuk el? Gondolkozzatok mar a sotet frocsoges kozben, vagy legalabb probaljatok meg...
Most mondja a Lazar irigysegbol uldozik a trafikosokat.
Kerenyi fizetesemelest kapott.
@Orica Középföldi: :)))
Abban nincs logika, de elfogadható számomra, hogy jobban u/útálja (:)) az mszp-t, mint a fidesz országrombolását. Ez egy őszinte, becsületes állásfoglalás a számomra.
De, lehet, hogy logika is van benne. Valamiféle?:)
@sírbateszezazegész: Rosszul latod. Sehol nem irtam olyat, hogy jo a helyzet, vagy hogy egyetertek barely vezeto iranyvonalaval. Az, hogy nem emlitettem kulon a Fideszt,semmit nem jelent. A paranoian kivul, amivel az ember az otthoni internetezok felol folyamatosan talalkozik. Nagyon nagy a baj, de foleg a fejekben... Persze, tudom, hogy nincs se tej, se mez se kanaan, de a legtobben csak sajat magukat hergelik olyan dolgokkal, amit megoldani nem tudnak, es igazan nem is akarnak (ahoz ugyanis tenni is kellene valamit).. Inkabb stresszelik magukat teljesen feleslegesen....
@Husz_János_Puszita:
"Sosem fogja észrevenni, nem is tud róla, hogy manipulálják."
A trafikügy felszínen tartása a médiában és a közéletben tartósan jelen van, ez is manipuláció.
Lehet rajta rágódni, miközben elterelődik a figyelem a takarékszövetkezetek integrációjáról, amely sokkal nagyobb falat, mint aminek látszik.
Már volumenében is, nem szólva a tagokat ért jogsértésekről.
@mojoking77: Ne vegyük el senki bizniszét. Ez alap. És nem adjuk oda másnak senki bizniszét. Ez is alap. Pl. ha mindenáron el akarjuk venni a multiktól a cigit, vagy megóvni az ifjúságot, akkor olyan törvényt kell hozni.
- Nem árulhat üzletlánc
- Nem árulhat benzinkút
- Nem árulhat 150 m2 nagyobb üzlet
- Nem árulhat iskola és ovi mellett 200m belül senki.
- Nem árulhat posta, patika...stb.

Csupán végig kellett volna gondolni, és nem a lenyúlásra koncentrálni.

Aki eddig a cigiből élt miért ne tehetné továbbra is? Miért kell odaadni lojális barmoknak? Erre nincs magyarázat. Elbaszott dolog ez úgy ahogy van! És bűzlik!! Mocskosul bűzlik!!! Szégyen, a fizess és seggnyalói szégyene! Komcsik!
@gazoló:
Érdekes lenne megtudni, hogy ki a boldog új trafik üzemeltető, hogy ilyen frekventált helyen megkapta az üzemeltetés jogát úgy, hogy még az egyház egyik üzletét is kiszorította.
Ne csodálkozz, hiszen a híradások szerint óvodák, iskolák tőszomszédságában is vannak trafikok.
@mojoking77: nézd, akkor pár adalék.
Az állam egy teljesen jól működő szegmensbe nyúlt bele, oly módon, hogy az eredeti kiírással ellentétben mára dohányt is árusító szatócsboltokat/vegyeskereskedéseket hozott léttre, teljesen új szereplőkkel, s akik eddig ezzel foglalkoztak, azoktól elvette a dohánytermékek árúsításának jogát, jelentős versenyhátrányt okozva nekik. Sokan fognak emiatt az utcára kerülni/tönkremenni. S a nyerteseknek az eddigi és a pályázatban ismert árrést egy döntéssel megháromszorozza. Az ezen való felháborodást nem nevezném "kispályázásnak". Ez az extra- pénz nem a költségvetésbe folyik be, mint jövedéku adó, hanem egy átláthatatlan, meglehetősen bűncselekmény-szagú "pályáztatás" során kiválasztott és koncentrált kört fog gyarapítani. Ezek a tények.
@Mariann19:

A trafikugy nem manipulacio szerintem, hanem a sulyos valosag. Tenyek. Itt egzisztenciakat tettek tonkre mocskos korrupt modon. Jogos a felhaborodas.
Az ellenzeki politika dolga tematizalni vele a kozbeszedet. Nem manipulacio.
@Myrath: Ez tiszta. De ket kulonbozo dologrol van szo. Az, hogy sok traffiknak nincs letjogosultsaga, mar csak a tenderek kiirasa miatt sem, az teny. Az viszont, hogy csokkentsuk az osszes traffikos hasznat, nem mas mint kispalyas bosszu... Ami inkabb a most kormanyzo partra volt eddig jellemzo. Es amit nagyon nehezen viseltem el eddig is a politikaban.
@sírbateszezazegész:

Én elfogultan kedvelem Mérő Lászlót. Szeretem a könyveit, előadásait. Pláne ha az etológus Csányival együtt csinálják:))

Ennek ellenére kiverte nálam a biztosítékot az eheti interjú a 168-órában.

A sok okosság mellet, ilyeneket bírt mondani:

" Szerintem nem igaz,hogy a Fidesz-kormány erőszakot tesz minden korábban vallott értékén.
Azt gondolom, hogy mindenki jobban járna, ha az Önök lapja is elismerné: a Fidesznek van létező értékrendje, amelyben a párt vezetői igazán hisznek.
És velük együtt hisz benne sok százezer ember.....

Attól még nem ér véget a demokrácia, ha egy kormány nem híve a liberalizmusnak. A kettő más dolog.
Ha maradnak, nem azért maradnak, mert erőszakot tesznek a demokrácián, hanem azért, mert igenis van egy létező értékrendjük, amelyet sok ember követendőnek tart.....

Én szinte semmiben sem értek egyet a jelenlegi kormány politikusaival, de ettől még nem vonom kétségbe a tisztességüket.
Korrekt embereknek tartom őket, akiknek van valamilyen elképzelésük arról,hogy merre akarják vezetni az országot."

Szóval ő egy jó nevű matematikus és még jobb nevű pszichológus.

Közös barátunkon keresztül megüzentem neki, egy gyáva szarjancsi. Nem hiszem, hogy átadja:))

Hogy egy jópofát is idézzek tőle:

" Nagyon érdekes, hogy igen olcsón lehet lojalitást venni, de ingyen nem.
...
Az ember nem szereti magát ésszerűtlen, következetlen lénynek látni.Ha nincs más út, inkább megmagyarázza magának, hogy minden másképpen volt. Ezt nevezik kognitív disszonanciának."
@Orica Középföldi: ja, és szerintem Angyal is ilyen logika alapján működik...:)
@mojoking77: Akkora a haszon amekkora a pályázati kiírásban szerepelt. Ennyi. Nem 10% hanem 4%.
A piac eldönti, hogy melyik trafiknak van létjogosultsága. Ha jó helyen van megy ha szar helyen akkor nem. Ez sem bonyolult. Ld. Üvegtigris. :)
@sírbateszezazegész: Ere kerdeztem ra az elobb egy masik hozzaszolotol.En ugyanis csak a ket kulonbozo hozzaallasu nternetes media (index, mno) segitsegevel tajekozodok az othoni dolgokrol (szuleimmel telefonon nem fogunk politizalni, annal dragabb a percdij, meg a Skype-on is :)). Egyik helyen sem olvastam felhaborodott riportokat, interjukat olyanokkal, akik elveszitettek az uj traffik torveny miatt az allasukat. Valoban ronda dolgokat csinal a kormany, de igazabol annyi a kulonbseg az elozoekkel szemben, hogy nyiltan, a nepre magasrol szarva teszi ezt. Ez azonban csak szintaktikai kulonbseg, az elmult 22 ev vegig igy ment (csak mi nem lattuk...).
Mindet Dunaba lehetne loni, partallastol fuggetlenul, meg a kutyajuk sem sajnalkozna utanuk....
@Myrath: Erre valasz a piaci arazasu dohanytermekek lennenek... Mas kerdes, hogy ez, legjobb tudomasom szerint, a vilagon mindenhol allami monopolium..
Es akkor meg egy szot sem szoltam az "akcios" $7.99-es cigaretterol... Sem az altalanos europai 8-12 Eurosrol....
@mojoking77:

Ha a kapitalizmus es progitellenesseget ostorozod akkor egyetertunk, de itt nem arrol van szo. Epp az ellenkezojerol. Allami korrupciorol, mesterseges monopoliumrol, hatosagi arrol. Hol a fogyasztovedelem, a versenyhivatal, az ugyeszseg?
@Orica Középföldi: én még nem nagyon olvastam Mérőtől könyvet, legfeljebb rövidebb írásokat, de készülök erre...amitídéztél, arra az üzeneted jogos volt vagy megment a feje:))
Én talán úgy fogalmaznám meg averzíómat a fidesszel szemben, hogy azmindig tíltani akar vmit...szemben az általam vallottakkal, amíg nem valósít meg általános vélekedés szerint bűncselekményt (hiszen mindent lehet kriminalizálni egyszerű többséggel is), addig el kell viselni, habár lehet, hogy zavar...
Nem tudom érthető voltam-e?
@gazoló:
"Házi kedvenceink jól járnak."
A perzsa macskám ezentúl ki sem mehet a lakásból, mert több trafik is van a közelünkben.
Különösen tavasszal veszélyes, ha kóborlás közben betér az éjszaka is italt áruló trafikba.
Örökös félelem, hogy milyen állapotban tér haza az éjszakából.
@mojoking77: Az állami monopólium nem egyenlő a fizess monopóliummal. Az ára lehet fix, az nem gáz szvsz, de a 5€+ os ár nem a magyar bérekhez való.
A dohány állami bevétel vastagon hömpölygő forrása. Nem lehet 1500 Ft ért árulni, mert az átlag nem tudja megvenni. Ergo vesz feketén prilukit 300 ft-ért. Végig kellet volna gondolni ezt az egész mocskos bűzös mutyit.
@Orica Középföldi:

Hmm en nem vitatom hogy van a kormanynak ertekrendje. Van. De nem art ha van nemi atfedese az altalanos emberi es erkolcsi ertekekkel. No es a valosaggal.
@mojoking77: "Irjunk ki nepsavazast, hogy az a par ember, aki valamilyen modon jol jart (meg ha esetleg allami atszellel is tette"

Hát azért, mert ezek a retkes mutyisták még álmukban is rohadt mocskos korrupt banda, képtelenek korrektek lenni, 15 órás munkaidő kifizetetlenül, stb., ezt a bejegyzést kedves figyelmedbe ajánlom, egyébként nem pár ember járt /nagyon/ jól, párezer!!! Harmincezer boltos meg éhenhalhat miattuk.

Nemzeti dohányboltban is szívatják a munkavállalót
2013. 07. 11.
Tisztelt Munkahelyi Terror!
Jó estét! H. Lajos vagyok és segítségeteket szeretném kérni egy bonyolult munkahelyi problémával kapcsolatban! Július elsejével nyíltak a dohányboltok és felvettek az egyikbe dolgozni Budakeszin. A főnök felesége közölte velem, hogy az első nap próbanap, amiért 400 forintot kapok óránként, és ha megfelelek, akkor utána bejelentenek és 600 forint óránként 15 óra munka egy napra.
Mindezek után megtudtam, hogy az első pár hetet ki se fizetik az ígéretek ellenére és be sem voltam jelentve az elmúlt 5 munkanapomban és nem akarnak ki se fizetni!! Ilyenkor mi a teendő??
munkahelyiterror.blog.hu/2013/07/11/nemzeti_dohanyboltban_is_szivatjak_a_munkavallalot
@sírbateszezazegész:

Igen,érthető a szummázat, csak ez nagyon összetett, bonyolult következményű tiltás.
@mojoking77: azért írtam. És nem 5000 főről van szó, akiknek most az eredeti kalkulációja szerint lesz a bevétele.
Sántáék (continental zrt) nyertek 500-t. És a sor folytatódik...a végén marad vagy30-70 fő, akik senki által nem preferált helyen minden hátszél nélkül, eddig is ezt árulva a vegyesboltban most jobban járnának. De mivel a faluban csak ő árulhat dohányt, így a másik két bolt egyébb forgalma is átmegy hozzá. És így lesznek ebből személyes tragédiák.
Ezért a felháborodás. Meg azért, mert jelenleg a takszövökkel is uez folyik. Engem nem érdekel demján "plázák hercege" sándor. Talán még a helyi takszövök feudális manírral rendelkező vezetői sem. De a tagság azért már más. Meg az elv.
Amit a politikusok és a folyó kapcsolatáról írtál, annyival egészíteném ki, hogy az ún. teljes magyar establishment megérdemelné...
@Kim Jong Un: ez talán eddigi leghosszabb kommented. Végre kicsit összeszedted a gondolataidat és nem csak a libás és a böszme "szavakkal" operálsz. Ha így haladsz lassan lassan talán haza is engednek.
@Mariann19:

Mi félünk,féltjük Őket,de legalább ŐK élvezik a NER-t!!!
@mojoking77: Hogyan kell "felülemelkedni azon a szartengeren"? Tudod nem elég ám csak hányni "elég messziről" a "trágyalében fetrengő"-kre
@sírbateszezazegész:

":)) milyen kevés kell ahhoz, hogy egy platformra kerüljünk (habár a legnagyobb ellenzéki párt megítélésében elég messze állunk egymástól emlékeim szerint).
A trafik-ügy megoldásában abszolút egyezik az álláspontunk. "

Nehez erre reagalni anelkul, hogy ne kezdjek "politizalni", peldakat hozni, mentegetozni, hogy de nem is vagyok szoci...
Egy ideje nem nyilatkozom meg ellenzeki politikusokrol, cselekedeteikrol. Neha egy-egy mondat becsuszik, de tolem megszokott(?) hosszu terjedelmu "ertekezes" nem.
Sot! 1 hete magat Orbant vedtem par ezer karakterben, mar-mar felmagasztalva ot.

Igy aztan csak azt tudom irni, hogy liberalis, a szamok emberekent nem meglepo a trafikos velemenyem.

De azert nem tudom megallni, hogy onigazolaskent ne idezzem magam az 1 hettel ezelotti (07. 04.) posztbol:
"Mert hiszen jelenleg Orban termeszetes helye orszagos cimboraja(i) Kacinsky es Klaus/Necas partjai mellett lenne az ECR-ben:"

Amire aztan hetfon, 8-an jott a megerosites:
hvg.hu/vilag/20130708_Orbanek_melle_allt_a_korrupcios_botrany_m

Amugy meg a hazai politikai dolgok, fejlemenyek kb. ennyire ertelmesek:
i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/158/333/9190172.jpg
@Mariann19: Szia. Ha elmúlt a macsek 18 éves, egy szavad sem lehet, ha bagószagúan, dülöngélve, rekedten kornyikálva hazaállít úgy négy felé.
Az M1 "közszolgálati" híradóban az első 4 percet az állampapírok hirdetése töltötte ki. Nagy szükség van lóvéra!
Kiesett a birodalmi csapat az euróliga selejtezőjében.
@simple observer 1.0: miattam ne "mentegetőzz"...én a jelenlegi politikusi gárdát (talán a pm/lmp kivételével) meglehetős előítélettel szemlélem, mely nem ideológiai, hanem empirikus alapon nyugszik...amellet, hogy tudomásúl veszem a pragmatizmus tényét és előnyeit, inkább morális szempontokat helyezek előtérbe döntéseim során...de én erről meggyőzni senkit sem kívánok.:)
A kép jó;)
@vörös meteor: Szomorú vagyok. Ne is építsünk nekik stadiont.
@V-PORT:

Csányi azt mondta, amelyik csapat kiesik az első,fordulóban,az a magyar labdarúgás szégyene:)
nol.hu/belfold/meg_akarta_hekkelni_bajnai_programjat_a_fideszes_polgarmester
Rájöttem, hogy miért nem lenne belőlem jó politikus. Én lezidáneoztam volna a pogit. :)
@V-PORT:

Ha valaki tegnap nem látta.Kálmán Olga megint ippont mutatott be:)www.atv.hu/videok/video-20130710-kovacs-zoltan
@V-PORT: ezt nem értem. Ennyi volt a város működési költsége, amire nrm volt fedezett, amikor elvontak tőlük pénzt? Vagy mit akar? Vki fegyvert fogott a fejéhez, hogy vegyen fel hitelt?
@V-PORT:

Ezek a fideszes polgik abban versenyeznek, hogy ki tudja alulmúlni a másikat kisstílűségben.
De hosszú idő van még hátra:(
@vörös meteor: azt éjjel megnéztem...fel is idegesítettem magam rajta..."szegénységből való kitörési lehetőség"...a qrva anyja, az...
@sírbateszezazegész: Ez úgy volt, hogy Bajnai odament és kényszerítette, hogy vegyen fel minél több hitelt. Mert ha nem teszi akkor a Bilderberg csoport ki fogja őket csinálni.
@V-PORT: csak így lehetett;))
Ok, voltak forrás-elvonások, de azt pótlandó nem kellett volna ennyi hitelt felvenni a működési kltsgre...rossz beruházások miatt kéne szopniuk...ehelyett mindenki fizet minden hülye után..
@vörös meteor: most látom időn túli 11-sel esett ki a vidi. Ha szerencsénk van agyvérzést kapott...ha nem kiváncsi leszek a holnap reggeli rádiónyilatkozatára:)))
@vörös meteor:

Mit kiesett! A montenegrói bajnokság hatodik(!!!) helyezettjével szemben (600 néző), a 92-edik percben kezezésért(!) megítélt tizenegyessel, úgy hogy akkor a Viktoroton már emberelőnyben játszott... :DDD

Kapcsolódó hírünk 400 milliót kap a Mezőkövesd FC. Magyarország jobban teljesít.
@sírbateszezazegész:

Balog Zozi se volt semmi, hogy a tanárok csak ne sírjanak a 32%-os emelésnek, mert "Bezzeg ő pl nagyon örülne neki" de lám, neki nem emelnek.

Mondjuk erős a mezőny, de Balog még ebből is kilóg (most hogy nincs matolcsy) azzal, hogy láthatólag teljesen képtelen felmérni a szavainak meg a tetteinek a következményeit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Amúgy sem lett volna biztos, hogy a BL döntőn már ő lehetett volna ott. Szóval jobb ez így. Igaz eddig sem nagyon ismerték fel. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Így jár, aki nem tud különbséget tenni a nyája és a civilek között.
@V-PORT:

"Gyurcsány Gordon, Prime minister of Hungary" (Arsenal - Videoton: 19:0)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem baj! Majd jövőre a Felcsút.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az számmisztika, amit balog a tanárok léjével művelt...mondjuk hiller méltó párja volt aztán este kálmán olgánál...szvsz egyébbként a páter zsoltárok számait kezdte el sorolni:))
De ahogy hallom ez az emelés unortodox, mert a valóságban csökken a fizetés...
az volt már hogy ?

"minden politikus BŰNÖZŐ"
@Orica Középföldi:

Most épp Kovács Zoltánt hallgatom a kálmánolgában, szó szerint fizikai rosszullétet okoz ez a tömény mellébeszélés. Ez már nem is demagógia, hanem ez már nem is tudom, mi.

De baszomalássan: 2010-ben gyakorlatilag minden létező mutatót tekintve (ideértve ofkorsz az államadósságot is) jobban álltunk (nem jól, jobban), és erre simán ráfogni, hogy akkor tragikus helyzetben voltunk, de pártunk és kormányunk...
Vidi megmutatta...kiváncsi vagyok mennyibe fog kerülni nekünk közpénz formájában hogy jövőre legalább a második selejtezőig eljussanak :)))))
@V-PORT: orbán a világról legkésőbb a felcsút-fradi derbyn fog elgondolkodni...remélem addigra áll már a stadionja...az egész falu attól lesz hangos "orbán viktor a legnagyobb cigány, legnagyobb cigány, legnagyobb cigány:||", és ezt sem kubatov, sem szőke feri nem fogja megakadályozni (szvsz együtt fognak énekelni magukban az ultrákkal:D)
viktor !
nem ezt ígérted ! egymillió munkahejet ígértél !

nem focizni akar(t)unk, hanem dolgozni !!!!
@Husz_János_Puszita:
"Fiú vagy lány?"
Fiú, 7.5 kg, libsibolsi szine van. Vörös kandúr, ünnepnapon fehér mellénnyel.
Velem alszik, de ezek az éjszakai trafik dáridók lehet, hogy nekem a rodostói magányt fogják jelenteni.
@sírbateszezazegész: "ha nem kiváncsi leszek a holnap reggeli rádiónyilatkozatára:)))"
Forintot, OTP-t shortolni.Ez ugyanis könnyen kiválthatja a Kedves Betegnél egy újabb bankadó bejelentését.Plusz különadó minden olyan sportegyesületre amelynek neve V-vel kezdődik és ideoton-nal végződik.
@gazoló: "De legalább ők élvezik a NER-t."
Meg kell őket érteni, hogy ezt csak delirium
tremens állapotban vészelik át.
Valószínű, érdemes lesz csatlakozni hozzájuk, ha zilált lelkiállapotunkat helyre akarjuk biccenteni.
Mert egy köbcenti...
@sírbateszezazegész:

Nagyobb bajok lesznek. A kötelező óraszám 22-26 között van, a diri állítja be. Már ma dühöngött nekem egy középisk. tanár, a kedvencek 22-t kaptak, a többiek 26-ot, ugyanazon bérért.
Erre jön - ha jön - a 34%.
Aki ennél többet túlórázott, annak csökken a fizetése.
"Maga statisztikákat sorol, én az emberekből indulok ki."

Whehehehehehehe...
@Spániel: Szia Spániel!
17 éves a kandúr, még nem érte el a nagykorúságát, határeset.
Na, de ha trafiknál issza le magát, megyek érte, én is betérek.
Hazafelé vigyáznom kell majd, nehogy egy részeg disznó rálépjen a kezemre.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Én nem hallgattam végig, mert első szereplése óta undorodom a palitól, de közvetlenül utána hárman hánytak a telefonomba- és ez nekem több, mint elég volt.

Azt se hiszem el neki, ha azt mondja jó estét.

Pedig ez egy okos, olvasott ember, csak pondró.
@sírbateszezazegész:

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

José Gomez kisujja holnap reggel a konyharuhában az asztalon:)
@vörös meteor:

Szerintem megrakták a döntetlent tippmixen, csak elkúrták.
@Orica Középföldi:"Azt se hiszem el neki, ha azt mondja jó estét."
De bizalmatlan vagy:))
(Orica Középföldi2013-07-10 22:08:04@sírbateszezazegész: Közvetlen vagy a nagy számok törvénye?)
:D
@sírbateszezazegés

A mai műsorban nehezen, de találtak egy közmunkást,aki hajlandó volt a studióban beszélni a közmunkáról,elég megrázó volt.Más ha olvasól róla, és más ha egy személyes sorsot látsz.
@E.Csaba: az is lehet, hogy garacsi takszöve is a tv hatálya alá kerül:)
@sírbateszezazegész:

Tetenyit lattad Olganal, milyen kozmuszerzodest kotott az elozo vezetes Esztergomban? Az osszeset lesittelnem hutlen kezelesert.
@vörös meteor: fing adót komment kollega szokott itt értekezni a közmunkáról, őt még lézervárosi volta is sújtja.
Megnézem este, mert mióta új a design itt kint nem tudom fogni az online adást (explorer lefagy) a chrome meg nem játsza le eleve az atv-t.
Egyenes beszédben volt?
@Mariann19:

a mai tizenevesek koran kezdik a bulizast jo lesz vigyaznod a trafikozassal : D
@vörös meteor:
Hiába, ha ez a kormány jóléti intézkedéseket akar bevezetni, azt tűzön-vizen keresztül is megvalósítja a köz legnagyobb megelégedésére. Így történt ez a közmunka esetében is.
Kitalálták, bevezették és természetesen óriási sikertörténet lett belőle, mint mindenből amihez ez a kormány hozzányúl(t)...

Szűk társasági körben szeretném megkérdezni ettől a Kovács Zoltánnak nevezett irtózatosan penetráns szardarabtól, hogy tudja-e milyen felemelő érzés nettó 49 ezer forintért, közmunkás "rangban" vízelvezető árkot tisztítani, vagy mondjuk közparkot gazolni 35 fokban? Persze, hogy nem tudja, honnan a francból is tudhatná - a kérdés költői volt csupán. Presztízzsé vált a közmunka???
Ez a tetű nyilván hegesztőpisztollyal borotválkozik reggelente, mert a kazánlemezről ami a pofájára bőr helyett keményedett, nehéz lenne pengével a 100-as szögeket levakarni, amit ajaksörtéknek nevez az ember amúgy.

Az ilyen emberek halmozottan mocskosabb szemétládák, mint a "sima" kisgömböc hívők, azok meggyőződésből hülyék, az emilyen fajták meg egzisztenciális előnyökért, anyagi javakért adják el a lelküket - ha volt egyáltalán olyasmijük.
Melyik az okádékabb??

Bocs a sztájlért, de ettől most kiakadtam. Tegnap hívta fel erre a vidijóra a figyelmem egy barátom, de már nem néztem bele, csak ma este.
Nem kellett volna.
@Husz_János_Puszita: aha, mint jogász vannak fenntartásaim ama szerződéssel kapcsolatban...főleg, hogy közbeszerzés volt...de ez a Tétényi vagy egy nagyon optimista nő/ember, vagy küldhetne a hangulatjavító sütijéből...:)
@sírbateszezazegész:

Igen olvastam az irásait,noha gyakran keresztes lovag level kilences fokozatban fogalmazza meg a véleményét:)))Pedig vigyázni kell mert az indulat rombolja az immunrendszert:))
@Knósszosz:
+++

szia knósszi!videolinket please!!
@Knósszosz:

A szivem vezette a klaviaturádat.Igen összeszedett jellemzést irtál.

És egy "Hérosz" lehetett volna ha kimondta volna hogy ennyi pénzből nem lehet megélni.De akkor a pártközpontban másnap jött volna a körmös.Igazi kisavazott agyú fideszes pártkatona.
@sírbateszezazegész:

ha megtudod szolj ram is ramferne a cucc : D
@Knósszosz:

Arrol nem beszelve hogy 35-en termelik a zoldseget az iskola konyhajara, toredek koltseggel beszerezhetnek a helyi termeloktol. A kozmunka draga, megalazo es semmi ertelme.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:) semmi gond, megtiszteksz a bizalmaddal:)
Én Bretagne-ban voltam (meg máshol), mondjuk úgy, hogy a Bordeaux-Lyon vonaltól délre (midi-pirennés; aquitania-provance - remélem jól írtam) nem. De ez eleve két kultúra volt (germán és római-gall), kb ezen vonal mentén. Bretagne viszont mindig is kívül állt, így az még annyira sem fro része (talán a XVI. század közepén vesztette el tényleges önállóságát és vált a királyság részévé, de ott a népesség eleve kelta származású, britanniából jöttek talán már a szászok elől). De valóban kedvesek. A franciák alapvetően tartózkodóak, nyelvet nemigen beszélnek, de én inkább a bevándorlókkal és a "prolikkal" vagyok kapcsolatban mostanában, ők abszolút nyitottak, én meg egy szimpatikus fickó vagyok:))
Ún. arabokkal viszont csak a hazájukban is minoritásnak számítokkal tudtam érdemi kapcsolatot kialakítani, az ún. igazi arabok hihetetlenül rasszisták...a feketék viszont jó fejek...
Ha van még valami kérdezz nyugodtan:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ezek a Kovács Zoltánok és a hozzájuk hasonló genetikai anomáliák, átmenetet képeznek a homo sapiens és papucsállatkák között, el fognak tűnni a francba.
Valahol sejtik ők is, de azt gondolják az olyan kurva messze van még, mint ahogyan egy normális, egészséges lelkületű ember sem azzal van elfoglalva, hogy mikor távozik az örök vadászmezőkre.

Tévedésben vannak, a csillóikkal pont ötödik sebességbe kapcsoltak, de erről még azt hiszik, evvel nyerők. Most, még.
14 szerintem álom azoknak, akik váltást vizionálnak (mondjuk én szeretném ), de nem fog menni, jelen csillagállás alatt.

Sok kovácszoltánot ezeret, és a fidesz el fog tűnni a büdös francba, ha a magyar tarka felébred. Ez még pár év... sajnos. Addig még verik a nyálukat a rozikanénik, meg a rozikabácsik.

Mit iszunk??
@Knósszosz:

" hogy tudja-e milyen felemelő érzés nettó 49 ezer forintért, közmunkás "rangban" vízelve.."

Nem tudja, nem is akarja tudni és ami nagyobb baj, nem is érdekli.

Tökéletes zsoldos.
@sírbateszezazegész: Mondjuk érdekelne, hogy merre vagy Franciaországon belül és mi a meló?? :)
@gazoló:
Vörös Meteor linkelte mán, de nem esik nehezemre, ne-:):
www.atv.hu/videok/video-20130710-kovacs-zoltan
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elszász és én eszp (egyéniszociálisproblémák) miatt vagyok itt, nem dolgozom, vagyok...:), most kicsit leragadtam itt, de valamikor folytatom az útam majd nancy, metz, amiens, paris, azt útána talán elkezdek dolgozni...
Picit fura, tudom...de sokat tapasztaltam...
Igazából mindenkit kizavarnék idegenbe egy évre/ félre...tapasztalat, tolerancia, helyére kerülnének a magyar mítoszok a fejekben...mondjuk én előtte is helyén kezeltem azokat szerintem, de most jobban meg tudom fogalmazni:)
@vörös meteor:
Bocsi, nem szokok ilyen dajcsi magasságokba süllyedni anyázásilag, de ez az izé kiváltja belőlem a kurvaanyázást.

Savasaggy úú... bazz.
Az ilyenektől az újpalotai hőerőmű kazánja is kialszik.
Mér?? A fantáziádra bízom.
@Orica Középföldi: az u/ú általában csúszik a smartphone-on:), bocsánat:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Egyenlőre nem tudom Gab, sok minden nem tiszta még.
Azért kösz, majd beszélünk, jó?
@Knósszosz: ne idegeskedj kedves barátom (márha nem veszed bizalmaskodásnak). Most legutobb gábor-cigányokkal voltam együtt, ők mondták, mindenki megkapja az élettől amit érdemel...
@Husz_János_Puszita:
"Jó lesz vigyázni az éjszakai trafikozással."
Részt kell vennem a társadalmi fogyasztás növelésében éjjel-nappal.
Ki fogja akkor kitermelni az árrést, az Áfa-ról és a jövedéki adóról nem is szólva.
@Orica Középföldi: én már tegnap este kidühöngtem magam neked a kovácson, most azért vagyok nyugodt.
@Husz_János_Puszita:
Semmi értelme??
A fidesz részéről ennek van értelme, ezért "dolgoznak" a fiúk!

Konzerválja a nyomort, lyukas kétfillérért robotoló zselléreket csinál a népből, ki van ez találva, de... akkor dől össze az egész szarhalmaz, amikor már csak egymástól fognak tudni lopni.

Lázár távcsövessel vadássza majd a rogányossy tónit, az meg vállról indítható rakétával czélozza a simlicskát, nyerges közbe rosál.
Ez lesz a matt a rendszernek, csak sajna kronológiailag nem tudom elhelyezni.

Ötlet?
@Orica Középföldi: végül is jogász vagyok...a rosszabbik fajtából:))
@Knósszosz: sok múlik azon, milyen eredményt ér el a fidesz az eu-parlamenti választásokon...ha nem túl jót, akkor két év és végük, magyar választási eredményektől függetlenül...
@Orica Középföldi:
"Nem tudja, nem is akarja tudni és ami nagyobb baj, nem is érdekli." - nos, a tökénél kaptad el a lényeget, szerintem.

Ezen a jelenlegi szeméttelepen amit levédiának hínnak, addig nem lesz más értékrend a "ki mennyit lopott?" elvénél, amíg ezek a szarháziak vannak hatalmon.

Kösz, egyet értek, zsoldos a javából.
Szemétláda.
Bejön az atv a chrome-on!!!!!:))))
Egy igazi angyal vagy Gábriel:D
@sírbateszezazegész:
Megtisztelsz-:))
Semmi bizalmaskodás, majd zabálunk még, ha éhes leszöl!
Amúgy egy húron pendülök veled sok mindenben, szóval egy ratatouille zabálást el tunnék képzelni a társaságodban, persze csak úgy, ha valami húst is zabálnánk utánna...-:))
A kakast szeretem, mán értekeztünk a coq au vin mikéntyirűl, szóval aztat... ahhh!

Mielőtt le leszek b...
befejeztem a kajálást, azér jó étvágyat neked meg mindenkinek, aki épp zabál!!
Én most esek neki, mmmhhhh... sima rántott csirke, petrezselymes krumpli és uborkasaláta. Az egyszerű a legnagyszerűbb! - néha.

Jó éjt a kitűnő társaságnak!
(zabálok, de azé még figyelek) - picit
@Knósszosz:
Wazzz... mikről maradtam le?
Reggel 10-kor még Rodoszon, Falirakinál úszkáltam a wasserban, söröcskével napoztam a parton. Bezzeg ti! :))
(A helyi sörük, a Magnus, minden adalék szar nélküli, duplán szűrt, pasztörizálás nélküli - istenien megvannak az igazi ízei... :D)
A közmunkás hölggyel történt ATV interjúban elhangzott kétszer is a hölgytől, hogy 8 órában
mezőgazdasági munkát végeznek 35-en folyamatosan , ellátva a település konyháját nyersanyaggal.
Ezek az emberek értékteremtő munkát végeznek 47.000 havi bérért , közmunkásként.
Amennyiben nem ebben a megalázó státuszban dolgoznának, legrosszabb esetben a minimálbér járna részükre.
Azonos teljesítmény mellett hogyan lehet így diszkriminálni állampolgárokat attól függően, hogy milyen foglalkoztatási státuszban vannak.
Ez nem más, mint kizsákmányolása annak az embercsoportnak, akinek kilátástalan helyzetét
ez a kormány teremtette meg.
@sírbateszezazegész: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:
...és tegyük hozzá, hogy a nemállamipénzen szponzorált honvéd, egy újraépített, kezdőkből álló gárdával egy laza, 9:0-t játszott, csuklóból.
igaz, megmondta edző bá, ebből a meccsből tanulságot levonni nem szabad, mert az ellenfél olyan volt, mint a harmatos lepkefing.

DE AKKOR IS, A VIDEOTON KIESETT, A KISPEST MEG NEM!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hozott a felcsúti atyaúristen téged, ó minden bitek tudója, hatalmas efendi!!
Követtelek, ám!
Majd megkapod a képeket, hogyan röpűtté abba a rodoszba.

Azé csináttá te is sokat, remélem?!
Ugye nem hagyol minket itten kéccségekbe, hogy sajnos jól érezted magad, oszt megosztod velünk?
He?

A sörért még számolunk, bazz...-:))
@Orica Középföldi:
Mocsok jó... :))

@Knósszosz:
Most aluka, de holnap ecsetelem a sör és a tengerpart szépségeit, a kulináris élvezetek mellett! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Fárasztó volt lapátolni a szenet az A 320-as gépházában, mi?
A Travel még ilyen ócska vackokkal repül, bezzeg az új Hángérijen Sólyom... az valami lesz.

Látod, lemaradtál az ilyesmikrűl, de majd hónap beszélünk.
Jó éjt!!-:))
@Knósszosz: a klasszikus kádár-kori szentháromság: rántott húsi-krumpli-ubisali:))
@Mariann19:
Szia Mariann!
Én meg neked, de jókésővanmá és hosszú volt a nap, holnap itt, vagy van kilátásod kikapcsra picit?
Vízpart, ilyesmi?

Nekem semmi, marad a piac, kajacsinálás és a négy fal.
Meg ti, szóval itt olvaslak majd benneteket.
@Knósszosz: @Secnir: igen, csak a honvéd tulajdonosa nem itthon szocializálódott:))...nem us olyan, mint a győr tulaja...
@sírbateszezazegész:
Bezony!-:DDD
Éss ha vasárnapi ebéd, akkor előtte egy jó húsleves... mmmhhhhhmhmm!
A leghatározottabban tiltakozom, az ilyesfajta gasztronómiai terrorcselekmények ellen!
Hagyábékén!!
-:DD
@Knósszosz: Szia Knósszoszkám!
Van egy vízpartink egy holtágon, sanszos, hogy oda járunk ki.
Kicsit háklis vagyok a komfortérzetemre, lehet, hogy este hazajárunk.
Így legalább jókat beszélgetünk itt.
@sírbateszezazegész:

": a klasszikus kádár-kori szentháromság:"

Ez speciel még Kádárnál is öregebb:))
@Orica Középföldi:
Viszont klászikus és a kölyökkoromat idézi, amikor még a család minden tagja együtt...
Jahh... jó éjt!!
@Mariann19:
Vízparti, holtágon?
Hol??
Azt én nagyon bírnám!

A konform érzettel kapcsolatban egyet értek, ma már nem nagyon tetszene sátorozni, meg ilyesmi. Egy szoba ággyal, zuhanyzó, hűtő és tűzhely, slussz. Csak legyen tiszta.

Én bárhová elmegyek, ha ez biztosítva van. Leszarom a luxust, nem érdekel. Sőt, feszélyezve érzem magam, ha alkalmazkodnom kell egy "úri" közönség hülyeségeihez.
Kék-fehér koczekkás asztalterítő, rajta pici üvegcsében ecet és olivaolaj, hozzá a tenger jódos-sós illata meg a faszénen sülő húsok mennyei illata... de ez már mediterránia, bocs.

Itthon is lehet élni, csak pénz kell hozzá.
Szóval, merre is az a holtág?
Nézem a gallóné interjút (az egy f@sszopó retkrs qrva!). Ez mit képvisel? Kit képvisel?
Példa: egy tíz éve tanító, főiskolai végzettségű tanár fizetésr 130 ezer forint (nettó, bruttó?). Mi f@szom?!? Az az ember, akinek meg kell tanítania a gyerekem írni/olvasni/számolni keres tíz éves tapasztalattal 470€/hó?!? Mit várjak el tőle? Mitől fog ez az ország jobban teljesíteni? Miről egyezkednek ezek? B+ már rég sztájkolniuk kéne! És minden szülőnek melléjük állni! Minden embernek! Mert nekem az a jó, ha magasan képzett emberek dolgoznak az országban, magas fizetésért, hogy legyen miből kifizetni a nyugdíjamat!!! Mért nem sztrájkolnak??? Minden tanárt nem lehet kirúgni!! F@szom, lehet, hogy a társadalmi szolidarítás nem működik a trafikoknák, takarékszövetkezeteknél, útdíjnál, bárhol máshol, de itt a gyerekeink jövőjéről van szó!!!
@Knósszosz:
még idén december előtt!!!

november már a hajsza lesz a bármi áron bárkit a zurnához narancsért

brühüyyy

és akkor jő a hirig
Már alakul a szöveg, nemrég olvastam: a baloldali mocskoslibsi nemzetellenesek rátámadtak arra az ötezer vállalkozóra és családjukra, akik csupán meg akarnak élni becsületes munkájukból...
@sírbateszezazegész:

A nemzeti szolidaritás kis hazánkban nem működik. Azért tudja Orbán és bandája szeletenként felzabálni az országot.
@fabatka2: na de itt a saját kölkeinkről van szó! Az idősebbek unokáiról! Pártállástól függetlenűl kesz mindenki gyereke iskolázatlan, nemzetközi összehasonlításban úgymond "alulképzett"!
@rodeo36: eljutottam odáig, akinek bármi köze van a fideszhez, azt leköpöm...ez nem a kádár-rendszer, itt nem kell kussolni és együttműködni egy félkemény/félpuha diktatúrával, melynek a világpolitika miatt igazodnia kell az itt ideiglenesen állomásozó haderő uraival...itt nem az életed a tét cserébe az együttműködésért/tűrésért...itt b+ azért kollaborálnak, igen kollaborálnak! ezekkel a gyökerekkel, hogy egy 8 éves suzuki helyett beülhessenek a 3 éves passatba...hogy egy olasz inget vehessen meg a kínai/indiai helyett, hogy csülökpörkölt helyett lazacot ehessen...ezért támogatják ezeket...hát mi a f@szt tiszteljek/nézzek el ezeknek bármit is?...mindezt úgy, hogy felebarátaik/szomszédjaik/honfitársaik többsége egzisztenciálisan a megsemmisűlés szélére kerül ezek miatt...hogy az emberhez méltó élet válik egyre elérhetetlenné nemcsak az ő, hanem gyermekei számára is?
Mit gondolnak, soha nem kell erről számot adniuk?
@Mariann19:

Zúg a Volga, sír a Volga,
Súlyos gálya reng a habján.
Hóban, szélben, napsütésben
Csörg a lánc a Volga partján.
Hosszú, kínos év a kurta nap,
Száll a gálya, sírva húz a rab.
Tüske, ha vérzi, már nem is érzi.
Könnyes arca ó, be halvány.
Zúg a Volga, sír a Volga...

Zúg a Volga, sír a Volga,
Súlyos gálya reng felette.
Árva, csüggedt életünket
Láncon húzzuk mindörökre.
Zúg a korbács, és a húsba csap,
Száll a gálya, sírva húz a rab.
Százfele vérzik, és pihenése
Nincsen, csak a sírgödörben.
Zúg a Volga, sír a Volga... ,)
@Knósszosz: Ungvári Rudolf szerint ennek a rendszernek csak egy tragédia fog véget vetni
@Knósszosz: hol van már a "15 millió magyar"-szlogen?

most az Urak és a cselédek világa a trendi. a cseléd meg vegye megtiszteltetésnek, ha a fideszes Ura ad neki munkát.
@Fabius: Eddig nem volt ilyen trafikrendszer (amely erősen bekorlátozza, mi árulható még ott), tehát nem is működött 4%-kal. Ha valamit elloptak, azonnal tegyél feljelentést, ne csak szád járjon! Ha meg ez szerinted akkora biznisz, tessék, pályázzál, még csomó helyen van szabad koncesszió... Ne csak a szád járjon!
@KÁTÉó53éúétr6: Jah, ha a következő szárszói találkozón leesik a létráról. :) Akkor az ő (létfenntartási) rendszerének vége is lesz...
@Fabius: Igen de mit számít? Arulok lesznek ahogy Szász, vagy mások is amint nem úgy döntöttek (emlékszel Liszt Ferihegy ügyre?), távozniuk kell.
süti beállítások módosítása