Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.08. 11:52 Fabius

Trafikérzés: Nemzeti utálat néhány négyzetméteren

Címkék: fidesz trafikmutyi nemzeti dohánybolt utálat

Van az a szakállas régi vicc, hogy:

- Egy szakképzetlen szőke bombázót vesznek fel a helyedre, mi az?

- A szopás hatalma. 

Ez, és a címadó mondat jutott eszembe mikor bejáratott benzinkutamon megvásároltam az utolsó dobozt a kedvelt cigarettamárkámból ma reggel, és a kutassal folytatott diskurzus után benéztem az épület hátuljában nyílt dohányboltba. Érdekes Tafikmagyarország lesz ez, olyan, amiben néhány négyzetméteren belülre szorult emberek is képesek lesznek utálni egymást. Füstölgő gyűlöletkoncesszió rulez. 

nemzeti dohánybolt_1.jpg
A sztori úgy kezdődik, hogy egy ideje láttam a kút bevezető szakaszára kitéve a formatáblát: itten biza nemzeti dohánybolt nyílik. Mikor először láttam még gondoltam is, hogy az üzemeltetőnek tett valaki egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és különösebben nem foglalkoztam a dologgal. Egészen mostanáig, mikor az ismerős kutas a száját húzva, "ebből is ez az utolsó eladott doboz" megjegyzéssel tette elém a nemzeti dohányterméket.

Kis faggatózás után kiderült: trafikozásról szó nincs, sőt.  Az éppen megnyílt egységhez nekik - a kút üzemeltetőjének - köze nincs, azt az anyavállalat bizniszelte a nyakukra valami egyezséget követően. Következményként ők kieső bevétellel kénytelenek számolni, és az eddig meglévő személyzetet kell karcsúsítani. A hangulaton ez nyilván nyomot hagy, és nem segít az sem, hogy a trafikba ültetett kishölgyre az összes sztereotípia felsorolható: szemrevaló bögyös szőke, akinek esze annyi, mint a reklámtáblának a falon, a hónap kérdése pedig: kinek a faszát tisztelhetik benne?

Kíváncsi lettem, naná.

Az épület hátuljában a festett képnek megfelelő tulajdonságokkal felvértezett hölgy fogad, akiből kis diskurzus után szintén ömlik a panasz: a kutasok micsoda gecik, ismeretlenül meg és elítélnek. Mit tehet ő erről? Ő itt a fő senki, a senki senkije, nem rokona, boldog őse, ismerőse, szeretője senkinek. De ember nincs aki ezt elhinné. És nem csak a kutasok, hanem a betérő jobb híján vásárlók sem hiszik. ÚGY néznek rá az emberek, mintha egyenesen Lázár János másodunokatestvérének péniszpolírozója lenne, aki amúgy mellesleg egy ilyen boltban szopatja magát kitéve az indulatoknak. 

Megsajnáltam. 

Magunkat. A profitot vesztő eddigi dohányárusokat, az előítélettel megküzdeni kénytelen mezítlábas nemzeti dohánybolt alkalmazottakat és igen, minket vásárlókat is. Lett eggyel több okunk az utálkozásra. Feloldhatatlan huszonkettes csapdája lesz ez is, mint a hazai közéletben annyi más. Én utállak téged, te engem, ők minket, mi őket, és amúgy is rohaggyon meg mindenki kurvaannya.

Köszi, Viktor, ezt (is) faszául elintézted! 

664 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr745395752

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobboldali többség XI.: Trafikmutyi és szex 2013.07.10. 00:53:13

Az ember már sehol sem lehet biztonságban, a politika mindenhova utánanyúl :)

Trackback: Trafikrablás: Az utolsó tangó 2013.07.08. 13:39:20

Viktor és János pontot tesz az ügy végére. Trafikrablás-trilógiánk befejező része. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ennyi:

Rekordot döntött a megszűnő cégek száma
Rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon. Az elmúlt hat hónapban 16108 céget töröltek a cégbíróságok, ez 538-cal több, mint az eddigi rekordfélévben, azaz 2010 második felében. A cégalapítások alacsony száma miatt a cégfluktuáció máris csökken. Ez a trend fel is erősödhet, ha igaznak bizonyul az Opten szakértőinek előrejelzése, mely szerint legkésőbb 2014 első félévében a cégamortizáció is csökkenni fog.

Rovat: VállalkozásSzerző: hvg.hu

hvg.hu/kkv/20130708_Rekordot_dontott_a_megszuno_cegek_szama
Ha valóban az ország egy jelentős része gyűlöli az Orbánékat,akkor már csak dacból is egy jelentős része feketén illetve a határhoz közel élők külföldről fogják beszerezni a napi betevőt.Ha a 400milliárdos adóbevételt jelentő üzletágból indulunk ki, akkor ennek nyoma kell, hogy maradjon a költségvetésben.Nem hiába találták ki, hogy napi szinten kell jelenteni a forgalmat.Érzik ők is, hogy forgalomcsökkenésre kell számítani..
Palcsó Tamás: "Lázár unokahúga nem volt a segítségemre"

Mind az öt trafik megnyitása komoly erőfeszítéssel járt – mondta a Blikknek az exmegasztáros Palcsó Tamás, aki a nagy vihart kavart trafikpályázaton a maximálisan kiadható öt nemzeti dohánybolt üzemeltetésére nyert engedélyt.

hvg.hu/gazdasag20130708_Palcso_Tamas_Lazar_unokahuga_nem_volt_a_s
Este 10 után is adnak el alkoholt a Nemzeti Dohányboltokban

Egész éjjel adhatnak el alkoholt a Nemzeti Dohányboltokban – írja a Szuperblog egy bejegyzésre hivatkozva.

hvg.hu/itthon/20130708_Este_10_utan_is_adnak_el_alkoholt_a_Nemze
@E.Csaba: és a közterületeken szívás büntetése, és a nav szakirányú fejlesztése, és a fagyi, és a pia, és az és az....
Na az vajóóón miiii???

indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg
és még ennyit:

Tessék, csak tessék!

Indul a választási osztogatás. Lesz fizetésemelés, Budapest megszépül, több jut a sportra. Az elmúlt hetekben 800 milliárd forintot ígért oda a kormány.

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130705-a-fidesz-900-milliardos-igerete.html
@Fabius:

Fél év múlva bárkit kirúghatnak

Az e-útdíj működtetésében részt vevő cégeknek olyat is vállalniuk kellett, amilyet nem is tudnak.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130704-e-utdij-jogi-es-muszaki-problemakat-latnak-a-kimarado-cegek.html

------------most hogy túltengtem, kicsit visszavonulok-------
endresy.blogspot.hu/2013/07/trafik-uldozesugyi-kepzavar-fideszben.html

Tudom, hogy a másik szálon már hoztam. De a képet a két trafikról egymás mellett azért megemlítem.
Miközben hülyeségekkel magyarázkodnak fideszék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: populista banda. olyanok ezek mint a magyar ifjú pár. sejehuja aztán Bora-Bora, majd másnap éhenhalás
fentiből, nem tudom megállni ezt a részletet, de az egész übergáz:

"Vasárnap indult el a tesztautó

Az összes forrásunk egyetértett abban, hogy az idő nevetségesen kevés volt a rendszer felállítására. A kapkodásra jellemző, hogy "a hétfői start előtt kevesebb mint egy nappal, vasárnap délelőtt 10-kor indultak el az ÁAK tesztautói" - említette egyikük. Szerinte a tárgyalások során úgy tűnt, hogy az állami céget nem igazán érdekli, működőképes lehet-e a rendszer - ha gond lesz, ők bírságolni fognak, és kész. "A jogászuk hozzáállása bicskanyitogatóan pökhendi volt, minden felvetésre azt mondta, hogy ha nem tetszik, nem kell szerződni. Vagy négyféle, végsőnek kikiáltott szerződéstervezetet láttam, hát ezek alapján megfogadtam a tanácsot" - tette hozzá."
"Köszi, Viktor, ezt (is) faszául elintézted! "

volt egyszer, valamikor nagyon régen, egy király, aki amihez nyúlt az arannyá változott.*
orbán, meg amihez nyúl...

*nekiez speciel átok volt, de ez a lényeget nem érinti
Elkezdődött a dohányosok szembe sülése a cigibóttal, és a hatalom foszd meg és uralkodj korszaka.
A szemünk előtt pedig manifesztálódik egy újabb fityeszes sikertörténet.
Na itt a csodálatos csoportkép, akik olyan szépen elrendezték az országunkat az elmúlt 23 évben. :(

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/988243_578262572226346_394143459_n.jpg
@E.Csaba:
A penist tetszik aggódni? Ha nem jön be a dohányadó, majd megemelik a transzkibaszciós adót.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Emúttnyóc év miatt a bajanigárdisták döntik romba a cégeket. Egyéb kérdés?
A napi 15-25 cigarettát elszívom.
(tudom, hogy káros, de most nem erről...)
Kispesten a legközelebb eső, a Nemzet (szereposztás szerint valami hódmezővásárhelyi cég) által nemzett Dohányboltba tértem be, majd ki.
Betértem, mert nyitva volt. A falakon polc sem volt, nemhogy árú.
Azt sokatmondónak tartom, hogy az üzlet előtt a véletlen folytán a török Atatürk szobra szobrozik, mint a demokrácia török letéteményese, aki 1938 nyarán már májbetegségben szenvedett, mert a mértéktelen ivás és dohányzás megtette a hatását, ezért ugyanebben az évben el is hunyt.
> 24 óra
HÉTFŐ 12:41

Lehúzza a fuvarozókat az e-útdíj-rendszer A teherautókra kirótt útdíj már 100 millió forinttal lépi túl a jogos összeget - állítja a fuvarozók legnagyobb szövetsége. a szervezet azt kéri, amíg a hiba létezik, állítsák le az egészet.

www.origo.hu/gazdasag/20130708-tulszamlaz-az-e-utdij-rendszer-a-fuvarozok-szerint.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szokjon le a lázárjános. Ja, nem ő szopjon le. Egy taliga aprómajmot a Continentalos haverságával együtt.
kedves mama remélem jól van:

Fidesz: heteken belül elül a trafikügy
A baloldal ugyan napirenden akarja tartani a tarfikügyet, de ahogy minden településen rendeződik az árusítás, lecsillapodnak majd a kedélyek - mondta az MR1-Kossuth Rádió műsorában Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője. Szerinte hetek kérdése, hogy az ügy elüljön.

hvg.hu/itthon/20130708_Fidesz_heteken_belul_elul_a_trafikugy
Elnézést , hogy eltérek a tárgytól, de ez a fotó megér egy pillantást..

kep.index.hu/1/0/449/4490/44905/4490546_5b47d13631ed3eea1830627ba3cd7a0b_wm.jpg
@shinichi:

Nem az volt a mondás, hogy semmise történt? Most akkor mégis történt valami vagy a faszikámról holnap kiderül, hogy pedofil anyagyilkos?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ki tudja.. Bármit bele lehet látni ebbe a fotóba..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
1500 településen nyista cigibót, ott biztos elüle. Ez hoppál meg hoppanáljon bele egy fostos elefántfóka seggébe. Jól viszi a szót, megnézném a kővel hogyan boldogulna.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nincs itt semmilyen hiba. Tökéletesen működik a rendszer. :)
@Penivaldes: Nagyon "édes" mind a kettő.Pontosan nem tudom, hogy ez a kifütyülés előtti vagy utáni pillant..
@E.Csaba: Az imént linkeltem én is. Jó kis csoportkép hazánk "megmentőiről". :(
Várjuk a vesztes trafikpályázatokat
Visszaküldi az NFM a vesztes pályázatokat.
Mi viszont szívesen belenéznénk, küldje el nekünk!

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F08%2Fvarjuk_a_vesztes_trafikpalyazatokat%2F

--------------------

Trafik - Ellentmond a kiírásnak, hogy visszaküldik a vesztes pályázatokat
2013. július 7. 12. 12
Az MSZP szerint ellentmond a pályázati kiírásnak, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter utasítására a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. elkezdte visszaküldeni a vesztes pályázatokat - mondta Tóth Csaba, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

mszp.hu/video/trafik_ellentmond_a_kiirasnak_hogy_visszakuldik_a_vesztes_palyazatokat

-----------------

Cinikus lépés a nem nyertes pályázatok visszaküldése

A trafikpályázatok visszaküldése azt szolgálja, hogy az ügy átláthatatlan és felgöngyölíthetetlen legyen.

www.egyutt2014.hu/hirek/cinikus_lepes_a_nem_nyertes_palyazatok_visszakuldese.html
atlatszo.hu/2013/07/08/visszakuldtek-kuldje-be-nekunk-felhivas-a-trafikoncesszio-veszteseinek/

Kormány úgy akarja eltüntetni a trafikok pályáztatása körüli nyomokat, hogy – Németh Lászlóné utasítására – visszaküldi a vesztes pályázatokat azok feladóinak. Így akarják elkerülni azt, hogy a pályázatokat utólag ki lehessen kérni tőlük, mondván, ők nem kezelik az adatokat, így kiadni sem tudják őket. A vesztes pályázatok hiányában a nyertesek sem megítélhetőek: nem lehet megtudni, hogy valódi versenyben bizonyultak jobbnak, vagy netán egyéb szempontok érvényesültek az eredményhirdetéskor. …

Átlátszó begyűjt, nyerteseket kikéri, s mehet az anyag a rendőrségre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @shinichi: szlovák szomszédaink megint jót röhögtek a markukba, látva a fantasztikus útdíj rendszerünket. de elmondhatjuk, ner kompatibilis lett.
@E.Csaba: tiszta iskola, pár perccel a tanerő érkezése előtt.
Gordon még gyorsan átnézi a leckét, Ferenc mérgesen néz Viktor felé, Péter nyugodt hiszen ő jól tanul, B. Péter ugyan nem tanul jól de segített a tanítónak krumplit pucolni, Viktor elfordítja a fejét, mert összeveszett Ferivel, János meg gondolkodik
Basszus, ez így nem lesz jó, mert nem lesz egy helyen az anyag, ha mindenki kéri mindenfelé
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bocs, hogy én is belinkeltem, a te linkedet láttam, nem akartam ugyanazt ismételni, de ez a fotó valamiért megfogott.
Dohányosoknak jelenthetnek a rezsimcsökkentésükkel a narancsmaffiózók,el lesznek az anyjukba zavarva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A mai posztot olvasva én azt hiszem a "trafikügy" még csak most kezdődött. Hoppál meg a párt ne álmodjon ébren.
@CSENDES: ugyan ezért szedtem össze a többieket, oszd meg és uralkodj, mert tényleg egy helyre kellene a cucc
Egy hozzászólás az Egyenlítő TV egyik blogján:
""...erősködött az eladó, cigarettadohány nincs nekik, mögötte meg több csomag majd (! de csak majd) mindegyikből, és amikor erre felhívták a figyelmét, ragaszkodott hozzá, hogy az bizony pipadohány...RÁ VAN ÍRVA! nemhogy nem tudja mit rendel, de el se olvassa a feliratot?
Viszont fizetéskor bájos sikkantással ugrott hátra, amikor a záróösszeg után kinyílt a pénztárfiók és hasba nyomta...Humorista nem talál ki ilyen jeleneteket magától!"
@Penivaldes: Nem jó az ültetési sorrend:-))

Orbán,Bajnai, Gyurcsány, Medgyessy (Orbán klón) Boross lehetne a protokoll szerint.
@CSENDES: Nem hiszem, hogy a vesztesek egyébként kidobnák a saját pályázatukat.Meg vannak ők ahhoz kellően sértve, hogy gondosan megőrizzék az utókornak egy esetleges kormányváltás idejére.Jól jön még az halmazatiként a bíróságon..
@CSENDES:

A rendőrség nyomozni valót a hangfelvételen sem talált. Amíg Polt az ügyész nem is fognak. De azért derüljön csak ki minden, hadd gyűjtse az index meg az átlátszó az adatokat.

A nem lesz egyhelyen felvetésedre a másolatok a megfejtés.
@E.Csaba: Nem kell bocsánatot kérni, egyszerűen engem is megfogott. A képen egyben a banda, akik nagyban felelnek a mai állapotokért. :(
@CSENDES: biztos rosszalkodtak és ezért szétültették őket
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szkennelve több helyre is mehet, az eredeti meg marad a vesztes pályázónál.
@E.Csaba: Nem azért, hanem kéri az Index, az Átlátszó, az Együtt, így szóródhat szét a komplett anyag, ha nem dolgoznak össze.

Nagy Nemzeti Összefogás kellene.:-)))
@CSENDES: ehhhhh, a jó quva anyjukat:

8. Hol kényszerítik arra a szülőket, hogy már a nyár közepén befizessék egy állami nonprofit cég számlájára azoknak a tankönyveknek az ellenértékét, amelyeket csak ősszel kapnak meg a gyerekek, és amelyek után ez a vállalkozás csak az október végén számol el a könyvkiadókkal? Alsó hangon 13 milliárd forint kamatozik tehát így az állami cég számláján hónapokon keresztül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és amely könyveket még senki sem látott, mivel nem is léteztek a megrendelés idején, és ha léteztek is, akkor is naponta cserélték hogy melyiket kell megrendelni
@CSENDES: utólagos engedelmeddel bemásoltalak az átlátszóra :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ma hallgattam a rádióban egy szülőt, aki elmondta, hogy a gimnáziumi könyvek anglol nélkül 34 e Ft-ba kerülnek a nonprofit cégnél. Utánanézett az áraknak, s a könyvesboltok olcsóbbak. Ez de gáz.
"A fuvarozók a használatarányos útdíjfizetési rendszer átmeneti leállítását kérik, mert az, tapasztalataik szerint rosszul számláz és ezzel megkárosítja a vállalkozókat - jelentette be Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) főtitkára, sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Úgy vélte, hogy a kormány nem kapott eddig valós információkat a működésről, ezért nem állíttatta még le a rendszert. A főtitkár ismertetése szerint az e-útdíj július 1-i bevezetés óta 100 millió forintra nőtt az eltérés a valós úthasználat és a számlázott összeg között.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NIT Hungary) ügyvezető főtitkára pedig egyebek mellett azt kifogásolta, hogy a díjfizetést segítő kedvezményes forgóeszköz hitelhez - amelyet a kormány és fuvarozók közötti stratégiai megállapodás is rögzít - még mindig nem jutnak hozzá."

Ez a Dittel a zorbánhíradóban pár napja még dicsérte a rendszert, milyen jó megállapodást kötöttek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elnézve, az összefogás érdekében:-))
@Penivaldes: ne is mond, hazajövet ez a levél fogadott, csak hogy gyorsan megértsük, hogy haza értünk, többet nem írok, mert a digitális világ sem bírná a mondandómat...
varánusz úgy irta ezt a posztot mintha nem a ballibek uszítottak volna folyamatosan. most meg sajnálja a csajt. sötét vagy te varánusz mint az alagút.
@CSENDES: egy helyen hallottuk ;)
nekünk "csak" húszon x ezer, és sokat a tanárok inkább maguk másolgatnak, mert ez is irreálisan magas, az meg, hogy hónapokkal előtte lenyúlják a pénz, az meg egyenesen vérlázító
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó, de az csak "libsibolsi" jajongás:-))
@$$$=$$$:
Próbáld mégegyszer, hogy értelme is legyen az egymás után sorakoztatott szavaknak.
Van az a mondás, hogy amihez csak hozzáér, az szarrá változik. Szerintem orbánról találták ki. Amikor orbán még nem létezett (ebben a formájában), akkor valaki másról, akinek a létezését az elméleti fizikusok már több száz éve megjósolták, és akit orbánnak hívtak később. Azóta ez lett az orbánság definíciója.
hmmmmmmm

Csökkenhetett a magyar infláció, de a dohányárak emelkedését és a tranzakciós illeték növelését újabb rezsicsökkentéssel kell ellensúlyozni ahhoz, hogy ősszel se emelkedjen az árindex. Megszólal az összes fontos jegybankelnök, újabb görög mentőcsomagról tanácskoznak az eurózóna pénzügyminiszterei, gyenge várakozások mellett startol az amerikai gyorsjelentési szezon. Ez várható a héten a gazdaságban.

www.origo.hu/gazdasag/20130705-gazdasagi-elorejelzes-a-julius-8-i-hetre.html
főőőőcíííímmmmm, a narancsdroidok növekvő számú megjelenésére lehet számítani
@Bakter:
Dittel elkötelezett a Fidesz mellett. Nem saját belátás alapján mondja, amit mond, egyszerűen attól tart, hogy tagság nélkül marad.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Költői kérdés:

- ez a cégecske, ami a mi - szülők - pénzünkön méltóztatik vállalkozni vajon extraprofitot is realizál tevékenysége közben, vagy önköltségen kapjuk a könyvet, ha már így befektettünk előre?
nyilván fideszes nem utálja ezeket a trafikosokat meg az alkalmazottakat, csak a ballibek. nem véletlen, hisz a ballibek 99%-a primitív.
@poszter: és még egy apróság. te, a dohányos anti-trafikmutyista bemész a nemzeti dohányboltba (lásd még: szent kézigránát), és...
www.youtube.com/watch?v=K4r3x3unov0 (6:30-tól, de persze nem árt időnként újra felidézni a teljes jelenetet sem)
ügyesen ki van ez találva, minden részletet illetően. kis lépésekben haladunk, hogy észre se vedd, ahogy belefősz a nemzeti együttműködés rendszerébe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Aki etet, valagálisan találkozik a papucsommal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez az ártatlan képű Palcsó Tomika meglátogatta egy budapesti ismerősömet, akinek van jó helyen lévő saját tulajdonú üzlethelyisége és az ártatlan Tomika, illetve a vele tartó ügyvéd lerakott egy szerződés tervezetet, amelyben ügyesen megfogalmazva az szerepelt, hogy a bérleti díj egyben vételár előlegnek minősül és ha a bérbeadó felmondja a szerződést, akkor 12 havi bérleti díjra jogosult a bérlő.
Az ismerősöm tapasztalt ember, kapásból visszadobta és felháborodott, mire ártatlan képű Tomika az ügyvédre mutogatott, hogy hát ő nem is, de hát az ügyvéd...
Nagyon úgy tűnt Tomika teljes szolgáltatást kapott, pályázat írással, nyeréssel, ügyvédi háttérrel és persze a kölcsönösen előnyös visszaosztással bezárólag.
Ha meg valamelyik lúzer bérbeadó benézi és aláírja, akkor az ingatlan is beugrik bónuszként.
@Fabius: A pénzt mindenesetre előre kérik...
@kovi1970:
Megvan írva már az a tankönyv egyáltalán, amit előre kifizettetnek? Simán kinézem belőlük, hogy olyan ez könyv, mint a 2013 januárban navbakötött pénztárgép.
@Fabius: ellentételezésként majd kapsz kedvezményt az állampapírok vásárlásánál. de el tudom képzelni, hogy a bözsijegy beváltható lesz tankönyvre is.
@Bakter: igenis értette, a nemlétező könyvre utalt Peni, a gazdasági nyerészkedésre költőien Fabius, van még kérdés?
/ez is költői volt/

Életbe lép a fenti mondatom, amit írnék, még digitálisan is elviselhetetlen.
Hatalmas köszönet nemzetünk nagyjának! Már régóta le akartam szokni a cigiről. Most sikerülni fog, mert nincs az az isten, hogy betegyem a lábam egy ilyen nemzeti mutyibótba!
"A hangulaton ez nyilván nyomot hagy, és nem segít az sem, hogy a trafikba ültetett kishölgyre az összes sztereotípia felsorolható: szemrevaló bögyös szőke, akinek esze annyi, mint a reklámtáblának a falon, a hónap kérdése pedig: kinek a faszát tisztelhetik benne?"

Vagy lehet, hogy a szerencsétlen örült, hogy kapott valami melót.
Alig hinném, hogy pont ő teszi el a milliókat.
Mindegy, nekifutásból felrúgtuk, osztjónapot.
@$$$=$$$:
Eltévedtél jóasszony! Látsz itt ballibbet egyet is?
Na jó, egy százalékot esetleg.
@bella _ciao: most még ellenzik, csak a kp. játszik, na meg a postai csekk, nem holmi Bözsik, avagy kártyák
@Csore60: heles

@Dr. jenőke (jenőke): készülj :D

"Aki etet, valagálisan találkozik a papucsommal. "
@Fabius: hmmmmm, valami készül?

Csányi helyettese 200 milliós OTP-csomagot adott el
Eladta OTP-részvényeinek közel negyedét Takáts Ákos, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese - közölte az investor.hu. A portál számítása szerint a papírokért hozzávetőleg 200 millió forintot kaphatott a bank vezérhelyettese

hvg.hu/gazdasag/20130708_Csanyi_helyettese_200_millios_OTPcsomago
@Csore60:
Ezek Lenint is kihozzák, ha megfizeted. Miért is tennéd be a lábad?
@$$$=$$$: Ha ballibet akarsz, akkor nézzél a tükörbe B+!
MEGÁLLÓI MAGÁNY

Légpiszkító láncdohánya
Táncol tüdőd ráncaiba...
Szmogot piszmog, sose bánja,
Több ez, mint bűn: bűzhödt hiba!

Füstszomjoltó slukkok után
Csikkpöccel pont mögéd oson,
S dögkútszájszag vágja gután
Orrodat a villamoson.

Fintorgókra hörren: Komcsik!!!
(Füstölt aggyal igen vagány),
S égő parázs szemű rom-csikk
Sínben fekszik törten... Magány.
A Viktor azt mondta Brüsszelben:

"csökken a munkanélküliség"

Bazmeg Viktor a kurva anyádat, ha csökken is a kibaszott munkanélküliség, az azért van, mert MINDENKI elhagyja a kibaszott Magyarországot!!! Pfejjj..(köp)
Sólyom László részt vett Horn Gyula temetésén.
Miért?
Ebből nem származik haszna, úgy, mint a kitüntetés megtagadásából.
Abból sem származott - neki. És akkor most ? ?
Tanyafejlesztés: Kétmilliárd forintra lehet pályázni

www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/tanyafejlesztes-ketmilliard-forintra-lehet-palyazni-407355

ezek után még megérhetjük, hogy a palcsó gyerek tanyasi lesz, mert nemcsak énekel, hanem közgáz diplomája is van.
@CSENDES: Már melyik rendőrségre? Melyik bíróságra? Ki a legfőbb ügyész? Hol az ügy?
@$$$=$$$: Inkabb arrol beszelj, hogy hol voltal mult het kedden este hatkor?!
@Bakter:
"Úgy vélte, hogy a kormány nem kapott eddig valós információkat a működésről, ezért nem állíttatta még le a rendszert."

hátpersze.
sztálin elvtárs meg mitsem tudott a csúnyaságokról, mert ha tudott volna róla, akkor biz' rendet is tett volna...
@$$$=$$$: Nincs értelme annak amit írsz. Mondták már? Ne járasd le Viktort azzal, hogy szimpatizálsz vele! :-)
@parandroid:

Én speciel nem fővök bele ezentúl semmibe, amíg 800 szál cigivel lehet jönni-menni szabályosan Schengenen belül/alkalom.

De ettől még általában véve igazad van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Na itt a csodálatos csoportkép"

Legközelebb akkor látunk hasonlót, ha Isten segedelmével a ravatal ismét foglalt lesz. Valamejikükkel ;)

Úgy érzem, hogy nagyon érik ez a DOLOG ;)
@Dr. jenőke (jenőke): Hagyjad. Azt sem tudja, hogy mit jelent(het) a "ballib" csak azt hallotta Bayertől, hogy "az olyant az utáni köll."
@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

2015-ig mintegy 190 milliárd forintot takarítana meg az állam a rokkantnyugdíj-rendszer átalakításával.
Mementónak:
A veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóságon egy 56 éves férfi az ügyintézőnek bemutatta azt a határozatot, amely szerint rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentették. Néhány kérdést tett fel ezzel kapcsolatban, majd a zsebéből elővett késével szívtájékon szúrta magát.
@nandras01:
A kormány abban pillanatban valós infót kaphatott a működésről, amikor beindítás pillanatában összefosta magát az egész szutyok. Mivel túlterheléses támadás érte. Na ja, azoktól akiknek, kötelező lett a fizetés abban a pillanatban.

Persze az is lehet, hogy senki sem meri felébreszteni Hitler elvtársat, hogy kűggye a tankokat, mert itt vannak az inváziósok azzal az ötezer hajóval, ami nincs is nekik.
@CSENDES:

"Németh Lászlóné utasítására"

Muhahaha... Nem is, hanem Bruhahaha :)

Az nem a Némethné volt, hanem a Nyerges, Teee! Még ezt sem tudod?!
@Fabius:

Hidd el, hogy megéri leszokni már csak a tudat miatt is, hogy kikúrok velük. Én is kurvára élvezem, pedig 17 évig láncdohányoztam.
Ez kb. olyan mint, amikor az 50-es években az elvtársaknak tetsző lakások tulajdonosait gyapot- vagy rizstermesztővé képezték át, a lakásokban meg beköltöztek. Más lakásokba meg "csak" megosztottak és "rendes munkás embereket" tettek.
Lehet, hogy a szerencsétlen, akit 4 gyerekkel benyomtak valakinek a nagyszobájába, örült és igazságtalannak érezte, hogy látványosan utálják. Akihez berakták csak a tolvajt és a rendszer bérencét látta benne, aki biztos feljelentett valakit és a Hortobágyra vitt kedves szomszéd sorsában is bűnös (legalábbis cinkos) valahogy.
Nem feltétlenül az igazán nagy gazemberekre irányul a haragod, hanem arra, aki ott van a szemed előtt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A legutóbbi hasonló után - Csányi Attila részvényeladás - volt a kósabeszéd, aztán meg nem győzték az ügyletről készült karikatúrámat leszedetni a faszbúkról.
-no comment-

Az esztergomi rendőrökön kívül a Készenléti

Rendőrség egységei is járőröznek a sötétbe borult Esztergom utcáin.

A közvilágítást biztosító szolgáltató hétfőtől fokozatosan és szakaszosan szünetelteti Esztergomban a közterületek világítását. Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőreinek munkáját a Készenléti Rendőrség egységei is segítik, hogy garantálják a lakosság biztonságérzetét.

hvg.hu/itthon/20130708_Keszenletisek_is_segitenek_a_sotetbe_boru
@maffiabaloldal az új mantra 2014re: a ballibek csúnya bácsik és nénik akik elveszik a kispistike húzos maciját
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ez is megoldás. De én azt találtam ki, hogy úgy dohányzom, hogy abból ne lássanak egy fillért se. Se trafikos haszon se jövedéki adó. Oszt'még szabályos is.
@Fabius: ok, megnyugodtam, jó még az emlékezetem :D

Igaz szokás szerint a nevekre nem, csak az eseményekre emlékszem, kivéve kósa, hisz ő egy megnemértett zseni...
@Bakter: hmmm... be van kapcsolva az iróniadekektorod?
@Dr. jenőke (jenőke):

"majd a zsebéből elővett késével szívtájékon szúrta magát"

Ez nem jó. De ha már ilyenre adjuk a fejünket, miért nem baszunk oda előtte ANNAK, akinek ez köszönhető. Ez a srác épp a napokban volt kampányolni Brüsszelben...
@Fabius:

"Se trafikos haszon se jövedéki adó"

Helyes.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igazad lehet, valószínűleg szegény kislány örült, hogy munkát talált.Szar lehet neki egyenlőre, mert nem tanult még bele, a benzinkutasok is éreztetik vele, hogy felesleges.Aki volt már kezdő egy munkahelyen, az tudja mennyit számít a fogadtatás.Egyébként a trafikosok közül azokat tudnám(esetleg) tisztelni, aki egyre pályázott és egyet nyert, valamint személyesen viszi a boltot, alkalmazott nélkül..
$$$=$$$ -rol csak annyit, hogy itt a blogokon rohadt nagy arca van, mint altalaban a bertollnokoknak. Ezert megbeszeltem vele egy szemelyes talalkozot, ahol eszmet cserelhettunk volna, es megnezhettem volna milyen is valojaban egy ilyen alak. Akkor igen lelkes volt, aztan valahogy "leflejtett" megjelenni. Na ennyit errol a nagy es vermes emberrol.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ja, ja.
Én 25-26 éve bagózom, de úgy döntöttem, leszokom.
Be nem teszem a lábam egy Mutyitrafikba sem!
Rajtam ne gazdagodjon egyetlen fityiszes mutyista oligarcha se!
Én egy idő óta arra is rájöttem, hogy miért jó, ha a határon túli magyarok is szavaznak. Mert ha nem úgy szavaznak, ahogy én szeretném, akkor őket is lehet majd gyűlölni. Jól kitalálta ez a viktorka ! Neki az is jó (a határon túli szavazatokon kívül), ha mindenki gyűlöl mindenkit ! Vesztes és nyertes föld- és trafikpályázó, határon túli és belüli magyar...Gratulálok neki ! Oszd meg és uralkodj ! Mi lenne, ha kitolnánk vele, és csak őt gyűlölnénk ?!
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Mit nem mondasz, nem ment el? Már kérdezni is akartam, hogy mi volt, bár sejtettem ezt a végkifejletet.
Ezért is mondtam már számtalanszor, hogy nem etetni, mert akkor éhendöglik ezen a blogon, oszt elmegy máshová.
@Marcellusca:
Annyit fenyegettek a leszokással, hogy jó útra térek. Sose dohányoztam, de ha sokat fogadkoztok, én rászokok csak azért, hogy Párkányból hozzam át a cigit. így se lesz hasznuk belőlem, és még a pofájukba is fújom a füstöt.
@gézukácska: Nekem úgy tűnik, mintha Orbán érezné Ferónak a vádló tekintetét és kellemetlen neki, ezért félrenéz.
@Bakter: Nem4 Pedig en ott vartam es meghivtam volna egy sorre! Vagy malnaszorpre (ki tudja mit isznak az ilyenek!).
@E.Csaba: Igen, valami olyasmi. De milyen szépen néznek, a csornai Charles Bronson is. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"szokjatok le mind!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

A mottó szerintem más: szoPjatok le mind!
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Tényleg!!! Erre emlékszem! Még azt is kiírta, hogy milyen pólóban lesz... :DDD

Nem ment el??? Milyen meglepő... :DDDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igy van! Gyurcsanyos-akasztofas polot kerestem, de nem volt sehol.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A törölt cégek száma idén elérheti az új cégek számát, azért ez még nem akkora tragédia. Az is sokatmondó, hogy ezeknek átlagosan 1-nél kevesebb alkalmazottjuk volt, vagyis a többségnél 0 volt a munkahelyek száma.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem találta a pólóját, na. Nem kell mindig rosszra gondolni.
@E.Csaba:

A minimális szolidaritást hiányoltam.

"Egyébként a trafikosok közül azokat tudnám(esetleg) tisztelni, aki egyre pályázott és egyet nyert, valamint személyesen viszi a boltot, alkalmazott nélkül.."

Vajon hány ilyen lehet... :D
Volt mar dohanyos uldozes meg hogy sokba kerulunk a tb-nek?
Juszt se szokom le.
At akartam terni elektromos cigire azt is betiltjak a mocskok
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Jó' van, na. Anyukája nem engedte el, van ilyen.
Te vagy a fasz, hogy a negyed napodat ilyennel elb*sztad. :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Van. Az egyik ismerosom. Epp szombat este beszelgettunk, hogy hat bizony kellett az "ismeretseg". Elotte sosem foglalkozott vele. Szoltak neki.
@Online Távmunkás:

vagyis a csoro mikrovallalkozok mennek tonkre
adot tobbet nem fizetnek viszont igenybe veszik az ellatorendszert tiszta haszon
hmmmmmmmmmmmmm
ez ugye nem hitel, és vissza sem kell fizetni?

Matolcsyék 100 millió eurónyi devizacsere-ügyletet kötöttek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn 100 millió euró értékben kötött a növekedési hitelprogramhoz kapcsolódó devizacsere-ügyletet.

hvg.hu/gazdasag/20130708_Matolcsyek_100_millio_euronyi_devizacsere
@Bakter: értelmi képességeit elnézve az atlatszo.hu "visszaélésszerű adatigénylő" polóját rendelte meg a tomketes helyett.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Elucsorogtem es figyeltem a csajokat. Egy fel orat voltam ott. Pihentem. Meg kivancsi voltam.
@Bakter: bizonyára a pólóba be van építve egy kis kütyü, amely segíti a delikvenst a balliberális ügynök legyőzésében
@Husz_János_Puszita: Azért én megnézném, hogy mennyien fizettek közülük rendesen adót, mert a törlési hullámot a NAV szigorúbb fellépése indította, ők kezdeményeznek sokkal több törlési eljárást, mint korábban.
@bella _ciao: jenőke hogy jön ahhoz hogy iszik ez a nép mint a menyét?
@Bakter:
"...így se lesz hasznuk belőlem, és még a pofájukba is fújom a füstöt."

nana! majd jól megnépszavazzák, hogy csak otthon szívhatod, oszt akkor meg fújhatod :)
@Penivaldes: aztáén az elromlott, és a Központ által küldött új még nem érkezett meg, és ezért nem tudott elmenni
@Penivaldes: ő volt a 10. kommentelő. vagy nem így kell számolni? :))
miért nem lepődöm meg, aki báb az báb, nem kell szépíteni:

Rossz vétóval segítette Áder a törvényt
Alkotmányossági aggályai voltak, a parlamentnek küldte vissza a takarékszövetkezeti törvényt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F07%2F08%2Fader_vetoja_a_torveny_elfogadasat_segitette%2F
@Penivaldes: csak erre a hírre néztem utána a blogon. kíváncsi voltam.
@CSENDES: Nagyon sokan nem rendeltek meg könyveket - tudom szülőktől, hogy inkább elkérik, vagy beszerzik máshonnan -, és nagyon sok iskolában kénytelen voltak nem rendelni bizonyos könyveket. Nálunk pl. ősztől az lesz, hogy az angol mf-et megkapja a gyerek, de nem írhat majd bele, ahhoz lesz egy külön, sima, vonalas füzet - hogy jövőre is ki tudjuk osztani. Ezen kívül év végén indítottunk egy akciót, hogy minden régi atlaszt, függvénytáblát, feladatgyűjteményeket szeretettel fogadunk ... ez van. AZ ember a harmadik világban érzi magát.
És részvétem minden szülőnek, valamint azt ajánlom:
ne fizessenek, majd csak szeptemberben! A könyveket kiszállítják már augusztusban, arra nincsen ezeknek sem keretük, sem emberük, hogy napi szinten ellenőrizzék, ki fizetett addig és ki nem. Aztán ha lesz pénz rá, befizetik a csekket és a gyerek meg fogja kapni az iskolában a könyvcsomagot!
Ennyi fiatal akar itthon dolgozni

Az egyetemistáknak csak a tizede biztos abban, hogy Magyarországon marad. A diploma kézhezvétele után a fiatalok fele külföldön vállalna munkát.

www.profession.hu/cikk/20130708/ennyi-fiatal-akar-itthon-dolgozni/2972
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Végre hédereztél fél órát úgy, hogy még indokod is volt rá... :DDD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jahhh, melléklet:

A Fidesz élvezi Áder János pofonjait

Bár több fontos törvényt is visszadobott, a fideszesek nem mérgesek rá. A vétók még jók is, hogy lemossák a Fideszről a mindig készséges Schmitt szégyenét.

www.origo.hu/itthon/20130705-mit-gondol-a-fidesz-ader-janos-allamfo-vetoirol.html
@Evezős: ja, és azok akik kedvezménnyeé kapják, de még nincs igazolásuk róla, azok főképp ne fizessenek, mert leshetik a pénzüket
@bella _ciao: és milyen munkát? gondolom szakmában, vagy hasionlóban
@Penivaldes: megspórolja a fénymásolást, sok helyen ez is macerás, vagy túl sokkba kerül, de így megy ez Európa közepén a XXI. században...

jelzők: -cenzúrázva-
historia.uw.hu/temak/tanacsk.html
"Amikor a legnagyobb szükség lett volna a nemzeti összefogásra, a tanácshatalom intézkedéseivel a tulajdon mentén vágta ketté a társadalmat. Szocializálták, azaz közös, állami tulajdonba vették az üzemeket, az áruházakat, a földbirtokokat, az iskolákat, a színházakat, a mozikat, a könyvtárakat, a műkincseket, a gyógyszertárakat, a lakóházakat, egyes helyeken a kisiparosok műhelyeit és szerszámait. A tulajdonosok hirtelen rájuk szakadt jogfosztottságuk mellett úgy érzékelték az új rendszert, mint amely kiforgatja őket anyagi és erkölcsi javaikból, amelyik mindent elvesz. A földosztás elmaradása miatt a földre hiába váró földművesrétegek fokozatosan kiábrándultak a proletárdiktatúrából; a földjüket egy újabb kisajátítástól féltő parasztgazdák pedig fokozatosan szembehelyezkedtek az új rendszerrel. Az elégedetlenkedők megfélemlítésére, az "osztályellenség" megsemmítésére, a belső felkelések letörésére terrorista különítményeket hoztak létre ("Lenin-fiúk"), amelyek Szamuely Tibor irányítása alá tartoztak."
Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Mártíriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Kövér László - Tisza István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...
@Evezős:

olvastam errol egyszer hogy azert nincs igazan felhaborodas mert megvonjuk a vallunk es lelkifuri nelkul kijatsszuk a szabalyokat
van benne valami
kevesebb idiota szabaly nelkul valoszinu maskepp lenne
@Dr. jenőke (jenőke): Biztos hallani karta, ahogy KAtona Béla megemelékezett róla: "és a bazsarózsák nagy barátja megtagadta tőle a legnagyobb magyar kitüntetést. Nem baj, már nem számít:"

Nem értem, mit keresett ott, de remélem, elöntötte az epe azt látva, hogy mennyi ember ment el, és tudva, hogy amikor őt fogják temetni, ennek a töredéke sem lesz ott.

Ja, jellemző kép az is, amin a felcsúti büdösbogár, isiászra utaló mozdulattal fogdozza az özvegy kezeit ...
@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Jobbról a másodikat én is.
De ott nem lesznek ennyien - illetve kizárólag akkor, ha kivezénylik a tömeget ....
@Fullánkos Algol: szegény Tisza, Klebesberg, és Metternich herceg
@bella _ciao:

A "Természetes hang BT"-től besírtam. Gyönyörű. :DDD
Ez tortenik amikor egy aljas elvtelen gengszterekbol allo csoport partot alapit! De ehhez kell a sok sok birka aki azt hiszi bal es jobb oldalrol szol a dal , pedig dehogy CSUPAN A PISZKOS DOHANYROL AMIBOL MOST DON VITO ES BARATAI BETARAZNAK PONT ANNYIT AMENNYIVEL BARHOL A VILAGON KO GAZDAGNAK SZAMITANAK! A sok idiota barom allatja meg egymast furja faragja meg komcsizik ahelyett , hogy eszrevenne VEGRE VALAHARA ORBAN ES TARSAIT SEMMI MAS NEM ERDEKLI CSAK A KOZPENZ , MEG AZ UNIOS TAMOGATASOK LENYULASA EZ KB ADDIG MEGY MEG AMIG A BIRKAK FEL NEM EBREDNEK AZ MEG MEG VAGY 30 ev! Amugy eljen a haza meg a MAFFIA !!!!!!!
@Penivaldes: Igen. Akkor jövőre nem kell megrendelni az ingyeneseknek, hanem ők is tudják majd használni.
@Evezős: á ez a jövőre is tudják használni akkor fog menni ha nem évente írják át a könyvwet
@Penivaldes: Nekik nem is kell fizetni, úgy tudom. A számla eleve nulla forinttal jött. MI összeszedtük már a tanév végig az igazolásokat.
@bella _ciao:

"Bármikor '71 BT"

Istenem, hogy ezt Örkény István már nem érhette meg...
@Fullánkos Algol: azért Klebesberg grófot GY-hez hasonlítani, de még a Metternichet is sértő szerintem
kedves poszter, az egészet önmagatoknak köszönhetitek. Gondolkodni kellett volna, amikor az egész gyűlöletkampányt elkezdtétek. A lelketeken szárad, ha támadások, attrocitások érik akár a boltokat, akár egyes eladókat.
@Evezős: nem egészen. mondom elege lesz mindenkinek a tanév elején
hehe

Pártválasztó tábort szervez a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A tábor Szigetmonostoron lesz, augusztus 1-4.-ig. A táborba várnak mindenkit, aki egyetért az MKKP céljaival, és azokat, akik nem értenek egyet, de úgy csinálnak.

szeged.hir24.hu/szeged/2013/07/08/partvalaszto-tabort-szervez-a-magyar-ketfarku-kutya-part/~~fokusz
@Penivaldes: nem hasonlóság hanem azonosság. karma
hüje aki fidestrafikban vásárol !

bár mindennap be fogok térni (irodám mellett több is van:) hogy megkérdezzem (bár nem dohányzok):
"Domingo dohány", vagy "slim filter" van-é ?

amugy az EU n belül bárki 42 doboz (800 szál) cigivel szaladgálhat...
vagy akár naponta rendelhet enynit POSTÁN SZLOVÁKBÓL !!!!

hüje aki fidestrafikban vásárol !
@Husz_János_Puszita: Miután volt egy olyan kritérium, hogy a kedvezményeseknek - értsd: ingyen tankönyvellátásra jogosultak - rendelt tankönyvek ára gyerekenként nem lehet több 12.000 forintnál, csak úgy lehet megoldani a dolgot, ha nem rendelek könyvet, vagy csak azokat, amiket muszáj (és most gondoskodtak róla, hogy legyen ilyen, mert pl. hiába van felhalmozva készletünk mondjuk magyar irodalom tankönyvekből, az elsősöknek meg kellett rendelni+szöveggyűjtemény, mert ezek már a Raúzsika-féle új, nemzeti tantervhez készültek. Nem is lehetett mást rendelni, csakis és kizárólag ezt!).
Szóval, nem hiszem, hogy létezik Mao-n olyan iskola, amelyik NEM játszotta ki a szabályokat valamilyen módon ...
@Fullánkos Algol: na hagyjuk már ezt. ég és föld van köztük karmában, meg minden egyébbben
@Penivaldes:
Már vizsgálják a nemzeti szentjánosbogarak tömeges alkalmazhatóságát és intenzív tenyésztési lehetőségét a nagy rezsicsökkentési akció végrehajtása érdekében.
Esztergom a kijelölt - próba/kísérleti - település.
Továbbra is jobban fogunk teljesíteni!
hát igen a társadalmi feszültségkeltéssel sosem számolnak fideszék...

@... zöld levelecske, ...: te meg egy kretén vagy.
@$$$=$$$: nekem nagyon furcsa, hogy mindig ezzel az uszítással jönnek akármelyik oldal elvakult hívei. egymás ellen uszítanak minket, de nem ballib, nem meg a nemzeti oldal, hanem a sz összes tetves korrupt hazaáruló politikus. mert jelenleg kivétel nélkül mind az: fideszes, jobbikos, pm, mszp, lmp, mind uyganaz a tetű, ne dőlj be nekik.
a mafia arcai... a hitványság csúcsa... a hazaáruló BŰNÖZŐK egykupacban !

bárcsak követnék az ügynök-feudál-komcsi-náci heverlyukat HAMAR !

dögöjjön meg minden bűnöző politikus !

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/988243_578262572226346_394143459_n.jpg
@Penivaldes: Ebben van igazság - főleg a nyelvkönyvek kiadói hajlamosak két-három évente újabb, átdolgozott kiadásokkal előállni -, de ha egy évet nyerünk ezzel, akkor azoknak az árán tudunk mást venni.
@Penivaldes: ha kicsi vagy ehhez akkor hagyjad
@... zöld levelecske, ...: na ja, itt a blogon hoztuk össze a trafiktörvényt, nem is egy sánta számítógépen. megvan már a legújabb palcsó cd-d?
@Penivaldes: Nem tudom, mire gondolsz, ha arra, hogy sokan kaptak korábban a munkahelytől tanévkezdési támogatást, csekkben, vagy számla ellenében, az más.
De én nem róluk beszéltem, hanem azokról, akiknek jár a teljesen ingyenes tankönyvcsomag.
Ami nekik akkor is maximum 12 ezer forintnyi lehet, ha az osztályban a többi, a fizetősök mondjuk 32 ezer forintért tudják megvenni adott tanévre a könyveket.
@DR. INKVIZITOR: Több fényt! Több szentjánosbogarat!

és ami a legfontosabb hogy a szentjánosbogár kereszténydemokrata kompatibilis
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez se rossz. kit nem adtunk ki még az azerieknek?

Még nagyobb főnök lehet Orbán jobbkeze

Szijjártó Péterhez kerülhet a külgazdasági szakdiplomata hálózat irányítása is, gyengítve ezzel az NGM és a Külügyminisztérium pozícióját.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meg_nagyobb_fonok_lehet_orban_jobbkeze.558761.html
-no comment-

Kilencmillió forintba került Orbán Viktor és 12 fős delegációjának legutóbbi utazása az Európai Parlament strasbourgi ülésére, ahol a Magyarországról szóló Tavares-jelentésről vitáztak a képviselők - közölte az Ezt így hogy? blog.

Tizenkét munkatársa kísérte el legutóbb Strasbourgba a magyar miniszterelnököt, amikor Orbán Viktor a Tavares-jelentéről vitázott az Európai Parlamentben - írta az Ezt így hogy? blog.

A kormányfőt a bejegyzés szerint többek között egyik főtanácsadója, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt vezető Hegedűs Zsuzsa <<<<<< is elkísérte, de a blog szerint nem tudni, hogy egészen pontosan milyen tanácsokkal látta el a magyar kormányt elítélő jelentés kapcsán a miniszterelnököt. A kormányfő sajtófőnöke az ezt firtató kérdésre csak annyit közölt, a delegáció minden tagja hozzájárult a kormányfő EP-beli felszólalásához. <<<<< /höhöhöhöhöh/

Orbán Viktor kíséretében a külgazdasági államtitkár Szijjártó Péter, a kormányfő mellett dolgozó Havasi Bertalan sajtófőnök és Kaminski Fanny sajtófőmunkatárs, Gottfried Péter és Hegedűs Zsuzsa főtanácsadók, Répássy Róbert igazságügyi- és Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkár, illetve egy miniszterelnöki fotós, egy védelmet biztosító TEK-es és a közmédia három újságírója kapott helyet - írta a poszt.

Havasi Bertalan a bejegyzés szerint azt mondta, a delegáció különgéppel utazott Strasbourgba, amit szerinte az indokolt, hogy aznap délelőtt magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozó zajlott Budapesten, és más módon nem lehetett volna odaérni az EP-vita kezdetére.
@Evezős: ne is emlegesd, szerencsére mi már kinőttünk ebből a tankönyv izéből, de látjuk mi van. fejfesztés
@bella _ciao: hjaaaa:

"Orbán Viktor kíséretében a külgazdasági államtitkár Szijjártó Péter, a kormányfő mellett dolgozó Havasi Bertalan sajtófőnök és Kaminski Fanny sajtófőmunkatárs, Gottfried Péter és Hegedűs Zsuzsa főtanácsadók, Répássy Róbert igazságügyi- és Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkár, illetve egy miniszterelnöki fotós, egy védelmet biztosító TEK-es és a közmédia három újságírója kapott helyet - írta a poszt."
@bella _ciao:
Ez azt mutatja, hogy szíjrágó úrnak igen nagy a teherbírása és mindenhez ért. Minden más lehetőség felmerülése csak az irigység bibliai bűnéből eredeztethető.
Az meg csak én szerény rosszindulatom, hogy aki mindenhez ért, az nem ért semmihez. Ez rám természetesen nem vonatkozik.
éljen éljen éljen, ha már a sajátokat elüldözzük, vagy elhülyítjük:

Szijjártó kihirdette: külföldi diákok tömegeit fogadják a magyar egyetemek

Tanévenként mintegy kétezer külföldi hallgatót fogad majd Magyarország a keleti nyitás jegyében - mondta a külügyi és külgazdasági államtitkár.

hvg.hu/itthon/20130708_Szijjarto_kihirdette_kulfoldi_diakok_tome
Egyébként: ha ezektől sikerül megszabadulni, csak annyit kéne tenni: bárki nyithat trafikot, bárhol.
De a fidesztrafikosoktól azért csontra beszedni a koncessziós díjat. Milyen szép látvány lenne a kongó nemzetidohánybol-hálózat, miközben mellette, alatta, felette menne a régi kistrafik ezerrel! :-)
@bella _ciao: Mit tudhat a wc-kefe fejű, hogy ennyire nyomja a felcsúti???
Sajnos, olyanok mint Fábry Sándor, a "humorista", aki maga is jól látja, hogy a trafikmutyi egy védhetetlen gyalázat, asszisztál hozzá a maga "vicces" modorával, meg azzal, hogy egyúttal jó nagyot rúg a szárszói "gyülekezetbe".

Nem vitatnám persze, hogy utóbbiak között is van jó néhány ordas népnyúzó, de így nem fogunk előbbre jutni, ha egy gyalázatra mindig a másik disznóságaira való hivatkozással védekeznek azok, akik, mint egyébként Fábry is, a maga közmédiás "boltocskájával" jól megél közpénzen.

A mutyi, a pályázati machinációk, a csókosok helyzetbe hozása, az állam hizlalgatása, a pártérdekeknek az egész ország érdekei fölé helyezése, az állampolgárok felosztása "nemzetre" (akik alatt természetesen azokat kell érteni, akik a Fideszre szavaznak) és "egyebekre" oda vezet, hogy a becsület, a tehetség, a szorgalom és a takarékosság nem értékképző funkciók többé, csak nyűgként terhelik azokat, akik nem akarnak beállni a sorba.

Nos, ők aztán vagy elveszítik (elhagyják) ezeket az egyébként nagyszerű tulajdonságokat, és betagozódnak az államon (magyarul az adófizetők pénzén) hízó középszerbe, vagy veszik a kalapjukat, és keresnek egy olyan országot, ahol fentebb körülírt tulajdonságaikkal anélkül is érvényesülhetnek, hogy nyikhaj párttitkár kegyeit kellene keresniük, és/továbbá, az állam tényleg csak a legszükségesebb közkiadásokra veszi el a keresménye egy részét adók formájában, hogy aztán a megmaradó, többnyire nem jelentéktelen részt saját belátása szerint költse arra, amire akarja.

A Fidesz és csatolt részei most még könnyen ballibeznek, meg pökhendiskednek, mert az a kár, amit okoztak az országnak, nem azonnal látszik meg.

Most még szép a látvány: lassacskán kinyitogatnak a trafikok, lassacskán el kezd folydogálni az útdíj, felépülgetnek a stadionok, elkészül az új Kossuth tér, talán a négyes metró is, jövő tavasszal, még a választások előtt lesz egy nagy osztogatás is, hanem majd úgy nyolc-tíz-tizenöt év múlva azt látják, hogy Magyarország még mindig ötven évvel van lemaradva a nyugattól, hiába jött ide annyi fejlesztési pénz, még mindig egyre kevesebb ember tart el egyre többet, még mindig nem jön a tőke nyugatról, még mindig kiszámíthatatlan a jogi szabályozás, és még mindig egyedi megállapodást kell kötni a kormánnyal ahhoz, hogy ne vessenek ki váratlanul egy szektorra különadót, még mindig a megalkuvók, a törtetők és a törleszkedők vezetik a közmédiát.

Mi meg azt fogjuk látni, hogy egyre több az állam pénzén élő ilyen-olyan hivatalnok, az állam kényére szoruló vállalkozó.

A szabadságot feláldozzuk a (látszólagos) biztonságért, amit az "erős" állam biztosít.

Erről az erős államról most éppen az derült ki, hogy miután Szijjártó Péter személyében ötvenszer körbeudvarolta Ázsiát, 15 százalékkal csökkent (!) a keleti nyitás célországaiba irányuló kivitelünk (hozzáteszem, ebben a volumenben valószínűleg már az is benne van, hogy a termékeink jó részét - ilyen-olyan, naná, hogy nem transzparens - csatornákon keresztül valójában maga a magyar állam vette meg).

Kevesebb államot!

Kevesebb állam = kisebb korrupció, kisebb adók, több szabadság; igaz, több felelősség is magunkért!

Én ez utóbbira szavazok - kár, hogy a Bokrosén kívül nincs is párt, amelyik ilyen programot hirdetett volna!!
@Evezős: jól értem? az ingyenes tankönyvcsomag maximum 12 ezer forint lehet?
mondjuk el tudják érni, ha hatósági áras lesz a tankönyv is. mifelénk könnyen megeshet.
@Evezős:
Nemzeti mutyibót, lesötétített, átláthatatlan kirakatüvegekkel. Előtte az összecsukható standról cigit áruló Gizi nénivel. Ha ezt Marlboro Sophiane néni láthatná...
"Mutatja a grafikon,
Haszon van a trafikon,
Ezért lett most állami.
S ki vásárol nála? Mi..."

"Ne puffogj itt poéta,
Elmoslak, mint Noét a
Zözönvíz koncesszió!
Nagyon jó konc ez, szió!"

még több, még mélyebb irodalom:
fradyendre.blogspot.hu/
:)
@E.Csaba: "a határhoz közel élők külföldről fogják beszerezni"

MINDENKINEK LEHETŐSÉGE VAN !!!

neten rendeld meg... a "pik-pak pont" az óccsóbb mint a posta, ha méga azon is spórolni akarsz

senki ne vegyen fidestrafikban árut !

hüje aki fidestrafikba horgya a dohányt !!!

inkább a szlovákoktól vegyetek ! :)
@bella _ciao: Igen, jól érted. De eközben adott osztályban, mondjuk ha mindent meg kell rendelni - és ez kilencedikben azért így van, többnyire - a komplett tankönyvcsomag esetenként a duplájába kerül.
Namostan, akkor mit ne rendeljen az ember az ingyenesnek, főleg úgy, hogy elve előírják, miket KELL rendelni, mert hiába van belőle mondjuk ötven darab raktáron a suliban, azt nem használhatjuk, mert nem nemzeti (alaptantervhez készült két hónap alatt!) ...
Csak úgy tudunk a felszínen maradni, ha nem rendelünk, hanem tarhálunk, illetve nem íratunk a munkafüzetbe, hogy jövőre is ki lehessen osztani ... Borzalmas.
@Bakter: "Csak egy igaz ember van a világon, az pedig én magam vagyok." mondá bendegúz
@Buga.Jakab: Viszont őt nem temették fejjel lefelé, hátra drótozott kézzel, jeltelen sírba.
@Penivaldes: vagy inkább ásítok, miután túl nagy mellénnyel nyilvánítasz véleményt kellő tájékozottság nélkül
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ami késik nem múlik !!!

a rohat büdös hóhérnak a koponyájába még vizelni fog vki...

az az érzésem... vki otthon foglya tartani hamutartónak...
@Evezős:

Azt mondom hogy rakenyszeritenek mindenkit a szabalyszegesre kivetel nelkul
es csaj szaporodnak a kijatszani valok
@Evezős: meglásd csak! ha szóltok a baromságaik ellen, majd az orrotok alá dörgölik az életpálya modelt, a fizetésemelést. kiherélik a tanári pályát is.
"Vásárlás
1. Az EU-n belül

Az EU tagországokba nem kereskedelmi célra az alábbi irányadó dohányáru és alkohol mennyiség vihető be:
....
cigarettából 800 darabot;
szivarból 200, szivarkából 400 darabot;
fogyasztási dohányból 1000 grammot;

2. Az EU-n kívülről (UKRAJNA :)

Az alábbi mennyiségi korlátozások érvényesek abban az esetben, ha az utazó az EU-n kívüli országból érkezik, és úti célja valamelyik EU tagország.

Dohányáru
200 szál cigaretta vagy
100 szál szivarka vagy
50 szál szivar vagy
250 gramm dohány"

www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_utazas&id=22
Hajrá orsós, Hajrá komondorok!
@Evezős: @Bakter: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha egyszer beindul a biznic! szíjjártó szárnyakat kapott, a löketet nekünk kéne adni hozzá jövőre!

Szijjártó kihirdette: külföldi diákok tömegeit fogadják a magyar egyetemek

hvg.hu/itthon/20130708_Szijjarto_kihirdette_kulfoldi_diakok_tome
@bella _ciao: Sokan szóltak eddig is - konkrétan a tankönyvrendeléssel kapcsolatosan. Olyan pökhendi e-maileket küldenek vissza (mondjuk a KELLO-ból), hogy arról koldul az írója.... szóval nem újdonság.
Életpályamodell? Ez a szar, amit csináltak, ráadásul pénz nélkül? Még azt sem fedezi, amit adni akarnak, amit csak ők lőcsöltek ránk az elmúlt három évben.
Én nem sokáig csinálom már, az első adandó alkalommal lelépek. Ami nem várat magára sokáig ...
@Penivaldes:
Persze, hogy szeretném. Ha szíjrágó elintézi nekem a mutatós, magyarul jól beszélő, lelkesen odaadó jappáncsajok korrepetálását, megígérem, hogy soha többet nem hívom szíjrágónak. Úgy gondolom, ez méltányos és nagyvonalú ajánlat részemről.
@Penivaldes:
A fityeszképzelte pedagógus életpálya az milyen? Mit egy ballisztikus rakétáé? Felemel és mélybe hullat?
@Bakter: oszt korrepetálnád őket váltóállításból, meg sorompopó felhúzásból, leeresztésből.
@bella _ciao: "Várnak hallgatókat Kínából és a Távol-Kelet országaiból, köztük Japánból, Kambodzsából, Szingapúrból és Vietnamból is, továbbá a Kaukázus vidékéről. Ugyancsak várnak fiatalokat a Független Államok Közösségéből, így Üzbegisztánból, Kazahsztánból, Türkmenisztánból, valamint az arab országokból, például Jordániából, Egyiptomból, Libanonból, illetve a Nyugat-Balkánról, elsősorban Macedóniából."
Japán, Szingapúr, Kína. Nekik mit tud adni a magyar felsőoktatás? Pontosan hol jegyzik a magyar diplomákat a rangsorban? Bölcsészek lesznek?
Nem is értem...
@bella _ciao:
A korrepetálás tárgya nem képezi a publicitás témáját. Ez olyan hivatalos mondat, hogy én sem értem.
A lényeg lényege, hogy bővülne a keleti nyílás, izé, nyitás, feltárulnának a testvéri népkapcsolat mélységei. Ápolódnak a genetikai összetartozást szimbolizáló obeliszk. Stb.
ezek sem beszéltek össze. félig teli pohár, félig üres pohár.

1. Vettük az állampapírt, mint a cukrot

Júniusban csaknem 38 milliárd forinttal többet adtunk a lakossági állampapírokért. A Kamatozó Kincstárjegy volt a legnépszerűbb.

privatbankar.hu/befektetes/vettuk-az-allampapirt-mint-a-cukrot-259406

2. Alig fogyott az állampapír

Júniusban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírokból 38 milliárd forintnyit vettek csak. Májusban úgy látszik mindenki bevásárolt, aki akart, ugyanis akkor még több mint 80 milliárdnyi adósságot sikerült eladnia az államnak

index.hu/gazdasag/2013/07/08/alig_fogyott_az_allampapir/
@Bakter: amit leirsz az a "világ vasutasai egyesüljek!" program
@bella _ciao:
Nincs itt semmi ellentmondás.
Vettük az állampapírt, mint a cukrot, de mivel csórók vagyunk, nem veszünk cukrot, ezért az állampapír is alig fogyott.
@bella _ciao:
Ner compatible vagyok. Csak én inkább jappáncsajjal compatiblézek, nem selcicivel.
@bella _ciao:
Arról nem is beszélve, hogy amíg nálunk a gyorsvonat megy csúcsebességen annyit, mint náluk a shinkanzen az állomáson állva, addig macerás hajtányvonták találkozása.
@lyia:

nina harman vagyunk mar Moma szavazok : D
@Fabius: tényleg készül valami:

Habonyt lefotózták Matolcsyval a Greshamben

Orbán Viktor főtanácsadója a belávorsi Gresham Palace éttermében beszélgetett a Magyar Nemzeti Bank elnökével hétfő délelőtt.

hvg.hu/itthon/20130708_Habonyt_lefotoztak_Matolcsyval_a_Grasham
Na és? A szárszóiak is pont ilyenek. Ahogy lyia írja:

" ... utóbbiak között is van jó néhány ordas népnyúzó."
www.origo.hu/itthon/20130708-brutalisan-bantalmazott-ket-simaszkos-fiatal-egy-idos-not.html

No akkor itt kéne kezdeni azt a módszert, amikor az alany fejét betámasztjuk a járdaszegélyhez, aztán egy 45-s Magnummal odaszögezzük. Pár ilyen odaszegezett fej után közelebb kerülnénk belügyérünk álmához, az hétszentség.
A Shop-stop (Clerks) című örök klasszikus filmben volt az a jelenet, mikor azon vitatkoztak, hogy a Star Warsban azok, akik civil beszállítóként vagy alkalmazottjaikként részt vettek a halálcsillag építésében, és életüket veszítették, vajon ártatlan áldozatok-e. Dante és a haverja vitájába egy építkezési vállalkozó szólt bele, akinek egy ismerőse a maffia alkalmazásában épített házat, és áldozatul esett a rivális bűnözők leszámolásában, a csávó szerint az arc megérdemelte, mert tudta milyen kockázatot vállal az építkezés elvállalásával.

Na ugyanezt gondolom a szőke csaj esetében.
@Ensiada Arkoveitie:

En nem sajnalom csoritol a kis allasat kepzeld mit kap a vevoktol minden nap
@Ensiada Arkoveitie:
Ha esetleg hónapokig, vagy évekig nincs munkád, és találsz, akkor ez nem biztos, hogy szempont. És valószínűsítem, hogy sok ilyen alkalmazott lesz, akikre csapódik a csula, és sok olyan boltos is, akiknek tényleg nem volt köze a mutyihoz. A nagy számok törvénye alapján számosan lesznek ilyenek. A mutyi mellett ez a legnagyobb mocsokság és köpedelem ebben a rendszerben: a nemzet újabb megosztása, már ki tudja hányadik törésvonal mentén.
@Husz_János_Puszita:
Ki mondta, hogy én sajnálom tőle az állást. De azért nem sajnálom, amit a vevőktől kap nap mint nap.

@Bakter:
Ha évekig nem kapsz állást, akkor nyilván bizonyos elvi szempontjaidat feladod, pl. hajlandó vagy feketén dolgozni, de akár odáig is juthatsz, hogy bűnözőknek vagy trafik bűnözőknek dolgozz. Én nem ítélem el, aki ezt teszi, viszont nem is sajnálom, mert ő is tudja mivel járhat.
@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Azért csak Némethné fog ülni érte:-)) Ezt ő is tudja,nem véletlenül kezdte bizottsági meghallgatását úgy: " Tisztelt Bíróság!"
@Ensiada Arkoveitie:
Én is ferdeszemmel nézek ezekre a trafikosokra, bár engem nem dohányzóként nem érint az ügy. De ezért a ferde nézésért egyre inkább nem őket hibáztatom. A haszonlesők mellett biztosan van számos olyan egyszerű ember, aki politikai kapcsolatát felhasználva nyit boltot, és szeretne belőle tisztességes munkával megélni. Ez az ország a "kapcsolatokról" szól, itt mindenki él ezekkel az élet szinte minden területén. Én azokat lógatnám fel a hüvelykujjuknál fogva, akik ezt az egészet kitervelték és nagyban, nagy haszonnal, nagy mutyival üzemeltetik. Mint mondtam, ez a rendszer legundorítóbb jellemzője: alul összeugrasztja az embereket, utálatot szül, miközben feljebb jót röhögve markukba, a fehérgallérosok két kézzel söprik be a hasznot. Nem szabad a szőke lányra haragudni, bármennyire kézenfekvő és egyszerű is lenne, a csulát tartogassuk meg másokra - 2014-re.
Így lesz ez még 2-3 hónapig...
Majd szaporodnak a hirdetések, miszerint: "Csökkent munkaképességűeket alkalmaznának, esetleg olyan fiatalokat, akik még az állami támogatás alá esnek. Amíg be vannak támogatva, szépen betanulják az értékesítés, a kommunikáció csízióit, majd mennek a levesbe, ha lejár a támogatásuk. Az egészséges meg szívjon annyi cigit, igyon annyi piát, hogy rehabos lehessen, mert másként lassan nem lesz munkája. :)
@Bakter:

A csaj megérdemli. Miért nem ment el rendesen dolgozni a Szövőgyárba. Munkaalapú társadalmat építünk, nem?
@Bakter:

Szerintem is a feudalis urambatyam velejaroja
elvekert nem adnak kiflit a boltban
@Bakter: vivát vivát, látod ezt is megcsinálták, ügyesen, okosan:

Fidesz: Példásan megbüntetik a 92 éves asszonyt kirabló fiúkat az új Btk. alapján

Július 1-jén hatályba lépett új Büntető törvénykönyv szigorúbban büntet egyes, az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményeket - hívja fel a figyelmet a Fidesz.
Javasolnám, hogy minden bolt "Nemzeti ......" legyen. A pontok szabadon behelyettesíthetőek. A lényeg, hogy igen korlátolt legyen a darabszám, Pl. Nemzeti Italáruda, max 3000 per ország. Nemzeti CBA, más élelmiszerrel fogalakozó cég nem lehet, darabszám max 6000. Garantált haszon lehetne pl 25%. És így tovább. Az egész koordinálása a Nemzeti Ár és Tervhivatal feladata. Cipőt a Nemzeti Cipőboltból. És voilà, feltaláltuk a működő kommunizmust. Vagy nem (működő). Előre az Orbáni úton. Döntsd a tőkét, ne siránkozz. A lényeg, hogy legyen Nemzeti Lámpavas gyártó TSZCS. GMK. Vagy mi. Csak a biztonság esetére.
@lyia: Hát az általad leirtakkal csak egyet tudok érteni. Sajnos a jövőt nem látjuk de szinte biztos, hogy hatalmas szivás lessz.
hmmm

Durván mutat a féléves hiányadat

Az államháztartás hiánya 162,3 milliárd forint volt júniusban, így a féléves deficit 721,7 milliárd forintra rúg, ami az éves terv 82 százaléka.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvan_mutat_a_feleves_hianyadat.558777.html
@sírbateszezazegész:
Várnak hallgatókat Kínából....stb"
A 2000 külföldi hazai egyetemeinken ösztöndíjjal
tanulókhoz nagy reményeket fűz a kormány.
Az a gyógyszöveg, hogy ezek a diákok visszatérnek a hazájukba a tanulmányaik elvégzése után, és nyilván fontos poziciókat töltenek majd be.
Amikor ezekkel az országokkal gazdasági kapcsolatokat építünk ki a jövőben, a volt diákok tárt karokkal fogadnak majd minket, és gyümölcsöző üzletek megkötésére lesz kilátás.
Ez volt a kormányzati indoklás.
Egyébként a cikkben az is szerepelt, hogy a külföldi diákok hazai ösztöndíjban részesülnek, havi zsebpénzt kapnak, 42.000 Ft körüli összegben.
@Evezős: De a 9. osztályosoknak a 34 e Ft-os kezdőcsomag nagyon durva (én nem is emlékszem ilyenre, pedig két gyereket is indítottam gimnáziumban). A hölgy az interjúban azt ajánlotta, hogy egyes közösségek próbáljanak meg együttes rendelést leadni a Könyveseknek (no nem a nonprofitnak), mert még olcsóbban meg tudnák szerezni, ha többen rendelnek a könyváruházaktól. (Ugyanis ott is lehet kapni ezeket a könyveket, mert ezek a "jóképességűek" nem csináltak monopóliumot, azt gondolták, így is taccsra vághatják a többi kiadót).
Bocsi, hogy OFF de egy tanulságos írás a hétvégéről. :)

Utoljára talán 1952 márciusában tudósított ilyen kínos, szolgai módon a magyar média olyan valamiről, amiről tudvalevő volt, hogy a magyar társadalom nagy többsége bizony nem tapsikol örömében.
Persze Rákosi elvtárs születésnapját nem lehetett nem megünnepelni, ellenben a melegfelvonulást nem volt kötelező, mégis vigyázzba állt hozzá a teljes „progresszív”, „haladó” platform, majd teljes összhangban, pontos koreográfia szerint, önként, a demokrácia, a tolerancia, a másság tisztelete jegyében vastapsba kezdett.
Három álló napig.
Nem érdekel a melegfelvonulás. Sem az ott vonulók, sem a belőlük megélni szándékozó politikusok, újságírók, sem az a pár agyatlan szerencsétlen, aki nem fogta még fel, hogy a mocskosbuzizással a lehető legjobb szolgálatot teszi a szervezőknek és szellemi holdudvaruknak.
Éppen ezért is volt tanulságos ez a pár nap. A folyamatos élő tudósítások, a „bátor” kiállások, a támogató publikációk sokasága, egyáltalán ennek az egésznek a propagálása hihetetlen mértékben áradt a progresszívnek mondott médiából, ám a nagy lelkesedés közepette egyszerűen csak azt felejtették el, hogy erre még saját olvasóközönségük sem vevő (lásd az Index számukra roppant kínos végeredményű szavazását).
Nemhogy a magyar társadalom nagy része.
Az a társadalom, amely mindennél jobban gyűlöli azt, amit kötelezővé akarnak tenni, és juszt is az ellenkezőjét fogja csinálni, de legalábbis gondolni. Nem azért, mintha gyűlölné a melegeket vagy betegnek gondolná őket, hanem egyszerűen azért, mert magánügynek tartja másmilyen szexuális irányultságukat. Ahogyan annak tartotta mindig is.
A magyar „progresszívek” most óriási potenciált látnak a meleg büszkeségnek hívott szexuális türelmetlenségben. Nem meggyőzni akarják a többségi társadalmat, hanem legyűrni. Az állandó felforgatás, átalakítgatás régi haladó baloldali hagyomány, amely mindent rombol, de annál kevesebbet nyújt. A cél most is az: nem megérteni akarják Magyarországot, hanem átalakítani, még hozzá azonnal, saját képükre.
Most épp a meleg „egyenjogúság” a divat, a progresszió, a haladás, hát ezt kell mantrázni éjjel-nappal, mindegy honnan jön, sulykolni kell, akár éjjel-nappal, mindegy, mi a hatása, vagy a következménye. Kit érdekel, hogy válságban van a magyar társadalom, a család? Nosza, tegyünk még rá egy lapáttal, romboljuk le azt is, amit eddig nem sikerült.
A magyar társadalmat nem érinti meg és/vagy nem érdekli e téma, bármennyire is örömködnek, „hogy áttörtük a falakat”, hogy a „közhangulat egyre inkább tarthatatlannak találja a szegregált elkordonozottságot”, hogy „soha ennyien még nem voltunk” stb. stb.
Nem törtétek át falakat, ellenkezőleg: ti magatok építgetitek lankadatlanul őket. Totális elfogadást, teljes toleranciát vártok el, de ti magatok vagytok képtelenek elfogadni, hogy a magyar társadalom heteroszexuális, sőt, a homoszexuálisok többsége sem vevő rátok.
Tanulságos kis hétvégén vagyunk túl. Az a magyar baloldali média, amelynek fikakultúrájában szinte minden célpont, amely bármit és bárkit képes és hajlandó kigúnyolni, nevetségessé tenni, dehonesztálni, az most szinte egy emberként állt sorfalat ehhez a parádéhoz, és kezdett önkontroll nélküli dicshimnuszba. Ami természetesen újabb lehetőség a magyar társadalom „maradi”, „kirekesztő”, „homofób” jelzővel való teleaggatására, éltek is gyorsan az alkalommal. Ahol képesek úgy rendezni egy vitaestet, hogy nem hívják meg az egyetlen olyan politikai erőt, amely sarkos ellenvéleményt fogalmaz meg, mondván, hogy az náci, ahol azt, aki nem ért egyet a „melegházassággal” vagy örökbefogadással, az azonnal és visszavonhatatlanul homofób és kirekesztő.
Most tapsoltok, és mindenkitől elvárjátok, hogy ezt tegye. De az átlagember ’52-ben is gyűlölte, amikor megmondták neki, mikor kell felállnia és ütemesen éljeneznie. Most is azt fogja tenni, csendben, magában.

jobbegyenes.blog.hu/2013/07/08/eljen_a_eljen_a

ON
Jövőre meg az üzemanyag lesz nemzeti színű. Na az lesz még az óriás mutyi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

El vagy kötve, normális ember pont leszarja ezt a globális felmelegedést.

Normális ember se egyik se másik oldalon nem vergődik ezzel. Az, hogy felhúzod magad rajta, azt jelenti nem hagy hidegen a téma.

Ne vergődj, szard le magasról, ha majd mindeki így tesz helyére kerül ez a dolog.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az Amerikai Egyesült Államokban nem is olyan régen egy fekete (afroamerikai) legfeljebb a busz hátuljába ülhetett, és nem mehetett be az egyetemekre, sőt még csak nem is harcolhatott az országáért - csupán a színe miatt. Az Egyesült Államok elnöke ma egy afroamerikai. Már másodszor. Ezt hívják fejlődésnek. Szóval ne erőlködj a többi fasszal együtt, aki kimegy a vonulásukra ordibálni.
Én ortodox konzervatív vagyok, pöcsösként a nőket, és csak őket részesítem előnyben. De qrvára nem zavar, hogy a melegek egyszer egy évben felvonulnak, mert nem megyek oda háborogni. Egyszer eljutunk oda, hogy nem is nagyon lesz hírértéke egy ilyen felvonulásnak, mert annyira beépül a köztudatba. Vonulnak egyet, buliznak, aztán másnap megy minden tovább. Sok országban már ez a jellemző.
@7esbusz: Már alig várom, hogy a milliós tömeg a Nemzeti Italboltban rúghason be,hogy aztán ő is rózsaszínben láthassa a világot.De aztán jön az a fránya kijózanodás,mert annyi pénzünk sosem lesz, hogy permanens delíriumbantartsuk magunkat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Neked is jutott trafik, Angyal?
Vagy latens meleg vagy?

Egyetlen un ballibsi sem foglalkozott ezzel a témával itt, csak Te a jobbos, úgyhogy a cikk hazugság.

Van egy érdekes téma, miért terelsz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Van benne két naccerű mondat, amelyek ismerős érzést fogalmaznak meg:

" ... nem meggyőzni akarják a többségi társadalmat, hanem legyűrni. Az állandó felforgatás, átalakítgatás régi haladó baloldali hagyomány, amely mindent rombol, de annál kevesebbet nyújt."

Hogy honnan ismerős ez nekem ...
a csajról annyit, hogy aki nemzeti dohányboltba megy dolgozni, az megérdemli :)
de tényleg :)
@Mariann19: A 70-es, 80-as években is divat volt fejlődő szocialista országokból diákokat fogadni.Nem tudom,van-e arra statisztika,végül hányan tértek vissza közülük a hazájukba és hányan telepedtek meg itt.Előfordulhat,hogy itt is az lesz majd,hogy nem haza mennek a tanulmányaik végeztével,hanem itt maradnak vagy nyugat felé vándorolnak tovább.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ctrl-c ctrl-v mellett gondolkodsz is? De legalább elolvastad, mekkora faszságot kopiztál be?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tavaly ennél rosszabb volt a helyzet, akkor 85 %-on állt a hiány. Az első féléves adat szerint van esély a terv tartására. De az, hogy mennyi is lesz a tényleges a hiány, mindig az utolsó napokban, december végén dől el.

Ha szarul áll a helyzet:

1. Szépen megkérnek pár nagy céget, hogy lökjenek már be pár 10 milliárdot a NAV-hoz, aztán majd "meghálálják" valahogyan
2. Pár kifizetést visszatartanak január 02-ig.

Ha jó a helyzet:

Kiutalnak pár 10 milliárdot a csókos haveroknak vagy azoknak a nagy cégeknek, akik egy évvel korábban segítettek.

Az egész játék a számokkal. A forint árfolyama nem is reagált ma erre a 82 %-ra.
@bőrmók: Csúny dolog így ítélkezni látatlanban!Nem tudhatod,milyen körülmények kényszeríthették arra,hogy ott vállaljon munkát,gondolom minimálbérért.Tudod,a rezsi befizetésekor sem kérdezik,honnan teremtetted elő a rávalót!
@Mérges 1234: Én is leszarom. A poszt épp arról szól, hogy lassan kötelező lesz őket ünnepelni is, ha meg nem teszed kirekesztő homofób náci vagy. Egyébként nyomulnak tovább, erre utal pld.hogy tegyék ki a szivárvány zászlót a városházára stb.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tavaly ilyenkor 85 % volt a hiány. Ez belefér. A forint árfolyama nem is reagált rá.
@Mariann19: Szia!
Tudom én ezt, de most nem a bipoláris világrend és Titó által dominált Harmadik Világ korát éljük. Kína, Szingapúr, Japán felől nézve Mo. a jelentéktelen pontnál is jelentéktelenebb. Mi lesz a gazdasági kapcsolatok tárgya? Termék/piac/technológia/innovációs tudás nincs. Miből lesz? A fenti három ország vezetőit most képzik az USA/UK/EU elit egyetemein. Az Öböl-menti arabok (meg a többi is) a lehető legrasszistábbak a világon (naponta szembesülök ezzel). Közép-ázsia, Fekete-afrika? Na mond, lesz mindenhol 150 emberrel több, aki tudja, hogy hol van Mo!
Ez a vicc!
@Habakuk999: Nem tudok róla, hogy az lennék, vagy neked úgy tünt?? Amúgy meg direkt odaírtam, hogy off.;)
@bőrmók: néha nálam is szokott lenni olyan, hogy nem értek egyet némely gondolattal, amit itt olvasok.;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én nem értek ahhoz, hogy ránézésre megmondjam, ki meleg vagy ki nem.

legfeljebb azt tudom, melyik nő tetszik nekem s melyik nem.

Nem voltam itthon, nem is hallottam semmit a felvonulásról, s a kommentedig senkinek nem is jutott eszébe erről mocskolódni.

S így is volt ez rendjén.
@Habakuk999: Ja egyébként nem jutott. Szilvásonsok nyílt ??
@tristen2005: az mindegy, lényeg hogy isznak meg füstölnek a magyarok. mindkettő borz
@Tücsök1:
A külföldi diákok képzését egyféleképpen lehetne elfogadni, mégpedig a képzési költség áthárításával minimum.
Miután a felsőoktatásban szándékozó hazai diákok
továbbtanulási esélyeit lerombolták, semmilyen indok nincs az import ösztöndíjasok fogadására.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:)
Igen, kötelező őket ünnepelni/mellettük kiállni. Mert semmi különbség nincs aközt, hogy ma "buzit" vernek meg itt vagy magyarokat a Vajdaságban. Csak azért, mert mások, mint a többség. Amig a Jobbik a melegek/cigányok ellen tüntet, addig a formál-logika szabályai szerint kussoljon a határon túli magyarokat ért atrocitások miatt.
Tudom a formál logika alkalmazása, de még az egyszerű gondolatok megfogalmazása sem a jobbikra jellemző tevékenység.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gőzöm nincs, nem bagózom.

Az igaz, hogy kivártam a szállodát egy korty vízért, mert nem akaródzott beballagni a nemzeti trafikba valamelyik este.:))

Szlovákoknál az üzemanyag is olcsóbb.

Aki fizet a trafikosoknak, meg is érdemli, hogy szemberöhögjék.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tudom honnan idézted, de komplett abszurd. Ki akarja bárkire rákényszeríteni a homokosságot? Ki nem fogadja el, hogy a társadalom jó része heteroszexuális? Mióta hívják "meleg büszkeség"-nek a felvonulást? Kötelező volt rajta részt venni? Kötelező olvasni az index beszámolóit?
Tökre látszik, hogy egyesek a saját hergelésükre követik a felvonulást a médiában. (Vagy látens melegek, de az meg magánügy, hagyjanak másokat békében felvonulni)
@sírbateszezazegész:
Érdemes volt éber figyelemmel kisérni Szíjjártó Péter világutazását, amelynek titkos reménye az volt, hogy bombasztikus üzleteket köt, ezáltal megmutatjuk a világnak a magyar gazdasági sikereket.
Üzleti útjainak eredményeként nagyon gyakran a felsőoktatásban való együttműködést említette, a többi semmitmondó üzletek tárgyain kívül.
Szerintem mindez egy kínos ajánlkozási attitűd sorozat a remélt partnereknél a komoly gazdasági igéretek helyett.
Valóban vicc!
@sírbateszezazegész: Sajnos ez a prájdozás pont azért lett bevezetve, hogy néhány egybites mocskosbuzizni kezdjen ami után gyorsan lehet siránkozni. Amúgy neked tetszik ha valaki fényes nappal az utcán végzi a dolgát?? Te biztos nem szólsz rá??
Ezzel az erővel jövőre ők is felvonulhatnának. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: engem nem zavar, nem hajráfos úrasszony vagyok, ha vki atz utcán csinálja az őt mínősiti, de nem fogom megtámadni
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ez azééé ritka ájtatos manó duma Angyal.

De gratulálok, tied a téma, trafikügyből eredő új gyűlöletek felejtősek, éljenek a mocskosbuzizók, ugye?

Angyal, azt azért tudod ugye, hogy az itt olvasók mindegyike kivétel nélkül tudja, hogy jelenleg lapítva mocskosbuzizol?
@Penivaldes: Nem sok de akad. Azt, hogy a többségük ellenzi a felvonulást akár statisztika alapján is könnyen le lehet vezetni, hiszen az össztársadalom kb. 8-10%-a vallja magát melegnek. Ennek töredéke volt jelen a felvonuláson.
@Penivaldes: én sem fogok senkit megtámadni.
@Mariann19: Nem értem, miért nem értékelitek Szíjjártó eredményeit?

Varga miniszter megmondta, hogy látványosan csökkentek a keleti forgalmak, amióta nyitottunk.

Ezt akartuk, nem?

A büdös francba kell az előjelekkel bajlódni mindig.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a kettőnk közt fennálló kölcsönös szimpátia alapján feljogosítva érzem magam, hogy a következőket jelezzem feléd: hülye vagy, ha analógiát akarsz vonni:)
@Penivaldes: Jobb lenne, ha világjárás helyett külgazdasági ismeretek tárgyában oktatásban részesülne.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Habakuk999: kollegának igaza van. Részemről ejtve a téma.
Habakuk999: szia:)
A trafikos kislánynak azért szerintem sejtenie kellett, hogy ilyen lebonyolítás után eléggé nem lesz keblére ölelve az emberek többségének. Én nem sajnálom!

Nemzeti dohányboltba meg be nem teszem a lábam, így még egy lökést kapott a leszokás, és nem kell többé aggódnom, hogy szembejön velem egy cigi, és meg kell vennem. :D

Arra meg nem tudok ferde szemmel nézni, aki ukrán importból szerzi be a betevőt - nyilván ezzel is számoltak a piacszűkítésnél. Vagy nem.

Lásd még: e-útdíj rendszer. Tesztelés nélkül élesbe nyomni egy rendszert... Ezt melyik gyökér találta ki? :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Fel is szoktatok vonulni évente többször is.:)

Tudod, kossuth-téri kiscsoportos pisilők zászló alatt.:))

Ez magas labda volt Angyal.
@Habakuk999: csak egy vélemény a sok közül. Amúgy nem akarok témázni, aki meg egy trafik miatt kezd el bárkit is gyűlölni az még a felvonuló melegek és az őket mocskosbuzizóknál is rosszabb. Vagy szerinted létezhet jogos gyűlölet??
@sírbateszezazegész: bár ne lehetne. ;) Amúgy, hogy bírod odakinnt. Honvágy esetleg??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem létezhet jogos gyűlölet.

Én például - úgy gondolom jogosan - megvetem Orbánt és talpnyalóit.

Nem a békákat, hanem a közvetlen talpnyalóit.

Mert alávaló módon visszaélnek a hatalmukkal, tehettek volna sok jót ilyen felhatalmazással és nem sok minden pozitívumot tettek.

A trafikos kislánnyal nincs dolgom, véleményem se.
A tíz, húsz, harminc trafikot nyerőkkel szemben mondhatnám, hogy leköpni se méltatom őket, csak sajnos van olyan ismerősöm - állítólag barátomnak mondja magát - akinek jutott ennyi.
Ettől függetlenül beszélünk.:(
Poszthoz:
A magyar társadalom eddig is végletesen megosztott volt, most ástak egy újabb árkot.
Én személy szerint sajnálok mindenkit, akit ártatlanul a posztban szereplő ifjú hölgyhöz hasonló atrocitások fognak érni. De, mottó "Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók."
Tegnap felmerült lévai helyzete a blogon.Szó nélkül beleül a mocskos módon szerzett vagyonba. Nem fogom sajnálni, ha eva braun sorsára jut minden fel- és lemenőjével egyetemben. S a többieket sem. Minden egyes fillér, mellyel ezek a szarháziak gazdagodnak (oldaltól/pártszíntől függetlenül) valahonnan hiányzik. Szvsz a többiek zsebéből. Emiatt éheznek gyerekek, hagyják el családok a hazájukat, pusztul egy talán jobb sorsra érdemes ország.
Hibáznia egy politikusnak is lehet. De azzal a bizalommal visszaélni, amit a voksommal kapott, én árulásként értelmezem. Azt pedig soha nem lehet megbocsátani.
@Habakuk999: De az legalább nem vezethet népességfogyáshoz. ;)
@Habakuk999: Szia Habakuk!
Olyan nagyvonalú és gáláns vagy a külgazdasági
romlás ügyében. Jó kedved van?
Pedig Szíjjártó 34-szer ment üzletet szerezni, és a keleti nyitás nagyon dicstelenül alakult.
Ázsia 15%-kal, az Egyesült Arab Emírségek mintegy egyharmaddal kevesebb kivitelt igényeltek tőlünk.
Ez bizony minusz előjel.
Igaz, nálunk a minusz is lehet többletteljesítmény.
@Habakuk999:
""...trafikügyből eredő új gyűlöletek felejtősek...""
??
Kísért a múlt:
www.wekerletelep.hu/files/images/Trafik.jpg
@Habakuk999: még mindig elszász:), jó a társaság, időm meg van, a többi hely megvár:)
@Habakuk999: Látod én nem is pályáztam viszont néha azért beszélünk. Sőt.;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a népességfogyásnak mi köze a melegekhez? könnyű rájuk fogni.
szaporodjál Gábriel, tégy a fogyás ellen. rám ne számíts
@Penivaldes: "inkább fotózkodás."
Legalább meglátják külhonban, hogy a magyarok között is vannak magasra nőtt politikusok..."
Oltári hülyeség ez a blog. Ki a fene jár társalogni egy trafikba. Eddig is sorban állt az ember, átadták a cigit és ment, ki merre látott. Kit érdekel a trafikos?
Az egész trafik lufi egy felfújt baromság. Kétszer annyi ember kap most munkát az új nemzeti dohányboltokban, mert eddig a multik 0 főt alkalmaztak az üzletekben, a dohány árusítást más cikkek eladóira terhelték, két bőrt lehúzva az emberekről.
@Habakuk999: és a megvetés azonos a gyűlölettel??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kösz jól:)
Honvágy van mindig, de az sokszor dühvel keveredik az otthoni történések miatt:(
@Penivaldes: én már szaporodtam, igaz nem annyira mint Habakuk. ;)
@sírbateszezazegész: addig van nmunkám amig ez a kormány van-ez a jelszó
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Neked semmi se jó baszod alássan.

A romák és a zsidók szaporodnak, elveszik a nemzeti élettereinket, a melegek meg a népességfogyást okozzák.

Eldönthetnéd már, mi a túrót is akartok.:)

Mikor jöttök ismét a környékre?
@sírbateszezazegész: de legalább a hülyeségem színesíti néha a napod. ;) Egyszer egyébként én is voltam a Franciáknál. Hosszútávon maradsz arrafelé??
@azbesztos: köztünk ugyan nincs még kölcsönös szimpátia, ennek ellenére hsz-d tartalma alapján neked is csak azt tudom mondani, mint Angyalnak: hülye vagy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu

Mentalitásomból inkább a megvetésre futja.

Más mentalitással nyilván tudnék tiszta szívvel gyűlölni ilyen árulás mellett. (Sírbatesz is a bizalommal való visszaélés körül forog)
@Penivaldes: akkor lep majd meg a szerelem, mikor nem is várod. ;)
@Penivaldes: :)
1 örvendezem
2 hogy tetszett?
3 munka egyre kevesebb, munkavégzésért Európa boldogabbik felén olyan ellenszolgáltatás (fizetés) jár, amely nem csak az éhenhalást akadályozza meg időlegesen.
@Habakuk999: persze! A magyar politika szereplői oda szarnak, ahol esznek! Majd kivétel nélkül.
@sírbateszezazegész: mindenért azért nem kell kimenni:)
tetszett nagyon.
@Mariann19: Nem tudom, milyen közgazdasági tanulmányokat folytattál.:(((

A lassú munkához idő kell. Ez az első pont.

Pártunk és dicső vezetői magunkhoz édesgetik a majdan velünk szimpatizáló ázsiai vezetők unokáit -lásd: magyar ösztöndíjjal támogatott ázsiai egyetemistáink - és rögtön jönnek az eredmények.

Tervezés, tervezés, tervezés az alapja mindennek de nem olyan hübelebalázs módon öt év alatt, mint a hülye kapitalisták, vagy az őket dicsőítő ballibsik, hanem módszeresen.

Először az alapokat kell megteremteni. Már Marx is megmondta.
@bella _ciao: Ja, marha büszkék rá ... inkább nem mondok semmit, mert amit mondanék, nem bírja el a nyomdafesték .... de kb. az a lényege, hogy odamenjen ennek a kiagyalója, ahova már nem fér vissza.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó gyomra van a fotózóknak - mostanában többen is vannak, legutóbb hajdúpéterrel fotózták le -, én ezt a baltaképűt akkor lássam, mikor a hátam közepét. Ritka undorító egy fószer, Pistának ... izé Zsókának pont jó lesz.
@sírbateszezazegész: Magyarország is lehetne ilyen ország.

Példa is van rá, pl Győr.

Egy más világ.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: persze és majd együtt franciáznak, meg főzik a francia hagymalevest.
@Habakuk999: Győr:((
bocs de nekem az egy rossz emlékű hely
@sírbateszezazegész: mert lesz a család meg leszek én. nem vállalsz fel! :((
:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem hiszem:), de sok minden lett úgy, hogy nem gondoltam volna;)
anyánkat anno kész helyzet elé állitottuk, hogy július elején megyünk franciákhoz. autóbe be, irány nyugat.
@CSENDES: Leginkább a korábbi Nemzeti Tankönyvkiadót akarták kinyírni - most Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó néven fut, mert elvették tőle a korábbi nevét -, ami finn tulajdonban van főleg (Sanoma)és aminek a könyvei a legolcsóbbak és a legszínvonalasabbak voltak (talán a szegedi Mozaik ilyen még, jelenleg működik az is). Most úgy néz ki, nem sikerült nekik, de nincsenek kétségeim afelől, hogy még próbálkoznak vele ...
Amúgy ahogy a rendelet a tél végén kijött, kb. egy héten belül kaptunk egy cégtől e-mailt (iskola), hogy bármikor, tanév közben is, bármilyen könyvet be tudnak szerezni, ha jól emlékszem, 10% kedvezményta dnak az árból. Ez nagyon klassz - csak az ingyenesnek nem tudunk tőlük rendelni. Pedig végigrágtuk alaposan.
Szóval mindenkit biztatok, ha teheti, kerülje meg az ezzel az üzlettel qrva nagyot szakító KELLO-t, illetve a dohánymutyihoz hasonlóan megszervezett és gusztustalanul létrehozott csókos terjesztőket.
Ennek a felderítése is megérne egy misét, ha valaki rácuppanna .... noname emberek biznisze lett az, amit korábban évekig dolgozó és a kipróbált vállalkozások csináltak, aki erre építették az egzisztenciájukat. Most ki lettek semmizve, illetve ahogy halljuk, kiszállítani, alvállalkozóként ők fognak - merthogy a tendernyerteseknek sem gépkocsiparkjuk, sem raktáraik nincsenek hozzá. Övék csak a nagy zsé lesz majd ....
@Habakuk999: lehetett volna már eddig is...ezért nehéz a választás, mert aki nem ezért küzd, arra nem xszelek...
@Habakuk999:
"Lassú munkához idő kell."
Ezt a bölcseletet egy életre megjegyzem magamnak
a ragyogó logikája miatt.
Közgáz és árszakértő.
Az életrajzom egyébként uncsi, annyira sima és egyenes, semmi kitérő vagy ilyesmi.
Komolyra fordítva a szót, azt látni, hogy a kormány valami kiugró és a meglepetés erejével ható gazdasági kapcsolatokkal akarná bizonyítani, hogy a magyarok megmutatják a világnak a rendhagyó, ám zseniális előretörést.
Ekkor mindenki bennünket fog csodálni, ujjongó lelkesedéssel ismerik el Orbán bátor gazdaságpolitikáját.
Miután a bejáratott Európában ezt nem lehet kivitelezni, a kelet az üdvözítő és az ujdonság erejével is hat majd a leendő csoda.
Azt látni, hogy ebben van a nagy remény, csak az eredmények egyelőre nem realizálódnak.
@Mariann19: A Reményhez: érdemes egy sétát tenni Győrbe, azt követően a Duna másik oldalán lévő lehetőleg északi vagy déli városban.

A rohattmultiautós milyen nyugodtan sétálgató magyar embereket sajátított ki, bezzeg a többi, az sunnyog lesunyt fejjel kétségbeesve ujjongva a rezsidémonnak, ahogy az nálunk dukál.

Egy árszakértő mit csinál? Komolyan kérdezem.
@Penivaldes: milyen fát, miről beszélsz? Nem vagyok én hód!:) A külső jellegzetességeik közül kettőben is eltérek tőlük: sem a fogaim, sem a farkam nem olyan:)
Arról nem is beszélve, hogy sem várat, sem gátat nem építettem soha:)
@sírbateszezazegész: van egy jó hírem: hód még lehetsz. egy kis plasztika, egy kis építőmunka...
hol van bakter? orbán rácuppant a japáncsajokra! biztos olvassa a varánuszt.

Japánba megy kapcsolatokat ápolni Orbán Viktor

hvg.hu/vilag/20130708_Japanba_megy_kapcsolatokat_apolni_Orban_V
@bella _ciao: ők sem túl magasak vagyis lehet náluk esély
Megmondom, mit üzen a magyaroknak Orbán Viktor a trafikok ügyében:

"Szop ... oppardon... szokjatok le!
@Penivaldes: csak ha átmennek a pirospötty vizsgán, a képen látható hölgyeket éppen tesztelik

m.cdn.blog.hu/tu/tudtad/image/jap%C3%A1ncsajok.jpg
@sírbateszezazegész: Azt hittem az unióhoz csatlakozásunkkor, hogy szép lassan "visszafoglaljuk" a Felvidéket és Erdélyt Partiumostul a befektetéseinkkel, a szomszédokhoz képest sokkal fejlettebb gazdaságunkkal, szabályozásunkkal.

Erre mit látni manapság?
Szombaton jöttünk visszafelé Pozsonyból nem autópályán, hanem nézelődve.
Rajkán komplett szlovák falu nő ki abból az aranykoronás jó magyar nemzetimagyar földből - csak, hogy Angyal se érezze magát rosszul -, olcsóbb, mint odaát, a szlovákoknak is Olcsó Jánosok földje lettünk.

Ha lenne nálunk jogszabályi biztonság, megindulnának a befektetéseikkel is, biztos vagyok benne.
@azbesztos:

Te, rötyi, köszönni azért szoktál, ha bemész egy üzletbe vagy ennyire azért nem alacsonyodsz a munkásosztályhoz?

Ja, multikat nem szidjátok, mióta Mészáros Lőrinc nertárs családja lemutyizta a koncesszióit a madaras teszkóval. Baszki, neked nem jár a Kuministák Körlevele, vagy csak megfeledkeztél magadról?
Honfitársaim!

Magyar Állampolgárok!

Ezt a kormányt is le tudjuk váltani!

Van esély!

Morzsányi Géza
@Evezős: ha jól veszem ki szavaidból, tanár vagy/oktatás területén dolgozol.
Adalék:
Tegnap besöröztem egy erdélyi magyar tanárral, kérdem, nálatok, hogy becsülnek meg titeket? Mondja, nem nagyon, de AZÉRT OTT MÉG VANNAK TÖRVÉNYEK (román-barátsággal nem lehetett vádolni, mivel a mellettünk levő románokat folyamatosan oláhozta)! Onnan, Erdélyből, ők így látják a moi pályatársaik helyzetét! Hogy nekik azért még mindig jobb!
Amúgy az erdélyi magyarság megosztottsága véleménye szerint teljesen leképezi a moi viszonyokat, hála(!) az anyaországiaknak:(
fidesz = gatlastalan budos bunkok. mint a szavazoik...
@bella _ciao: jó, a fogtechnikus megoldja a fogamat...a másikkal hova menjek?? Az ózdi hengerműbe??:)
@Habakuk999: cöcö! itt vannak már, meg magyar vállalkozások is vannak ott. jut eszembe a híres mondat: jönnek a csehszlovákok!
No, akkor még egy adalék a sikereinkhez:

(Tényleg!) eltévedtünk a magyar határvidéken (vö: GPS), így aztán abban a szégyenben volt részünk, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia nyugati feléből a keletibe érkezve egy csapat "labanc határőr" elkérte az okmányainkat, és akkurátusan fölírtak mindenkit egy árkuskönyvbe.

Szerencsére volt velünk egy gyerek, aki már németül tanul, és nem oroszul (vö: keleti nyitás), így aztán meg tudta kérdezni, mire volt jó ez a vegzatúra.

Mire az európai felelet (nem szó szerinti fordításban):

"Sose lehet tudni."
@Habakuk999: nekem is ez volt a "kényszerképzetem":(
Szvsz a Vajdaságról is lecsúsztunk már:(
@Penivaldes: szeretem a kihívásokat:)
Homokvárat? Ez olyan prideos kétértelműség?:)
@sírbateszezazegész: nem tudhassam, mekkora igényeid vannak. ha ózd besülne, van kovács ismerősöm, jó nagyokat üt az kalapácsával.
@sírbateszezazegész: Hát ja. Becsület, megbecsülés nulla. De felesleges sóhajtoznunk, hiszen csak nálunk a tantestületben is számosan vannak, akik ezekre szavaztak. Most mondjam, hogy vak, aki nem látta korábban, hogy milyenek...?
Most már persze bánja-tagadja sok kolléga, de azt is látom, hogy csak egyetlen "jócselekedet" kell (értsd: valami kis pénzecske) és megint lesznek, akik bedőlnek nekik.
Engem nem fog érinteni, közel harminc év után pályát váltok. HA nyugdíjas koromra nem akarok kukázni (párom is ped.), akkor még a hátralevő időben annyit kell dolgozni és annyi pénzért, hogy legalább azt a kis időt, ami talán(!) jut majd, ne száraz kenyéren és csirkefarháton kelljen a hideg lakásban elvegetálgatni. (Ez nem vicc, tavaly ment ki a szomszédos országba dolgozni egy nyugdíjas kolléganő, mosogat egy cukrászdában, mert a nyugdíjából nem tudja fenntartani magát. Eladná a lakótelepi lakást, de nem kell senkinek, csak fityingekért, amiért nem kapna még egy garzont sem .... és ledolgozta a negyven évét becsülettel.
Ez vár ránk - ha ezek maradnak. Illetve, azt gyanítom: most már akkor is, ha nem ...
:-(
@bella _ciao: ez olan s/m-re hajaz;)
Van neked bőrnacid?;)
@sírbateszezazegész: na nem! aztat gábrieltől igényeld, valami felvonuláson volt benne a hétvégén. csak próbálja itten leplezni.
@bella _ciao: Ezt a mondást is ismered?? :)

"A szlovákok olyan magyarok, akik nem beszélnek csehül". :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha már feltétlenül ide kellett ezt citálni, és nem lehetett kiélni magad alatta:

Jól jegyezzétek meg mind, ez is egy olyan pillanat, amiért a többségi társadalom indokoltnak fogja tartani ha titeket baszogatnak, és egy vállvonással intéz el mindent ami titeket érint hátrányosan.

És igazuk lesz.

Tegnap nem egy, hanem két társadalmi csoport parádéját nézhettük végig. Igen, a szememben az a kisgyökér az aberrált köcsög, aki testi hiányosságait - lábujjhegyen éri föl egy átlag rendőr mellbimbóját - próbálja kompenzálni azzal, hogy kesztyűs kézzel hadonászva igyekszik a negyvenkilós - de nála még így is egy fejjel magasabb - buzit leugatni.
"A természet lágy ölén, majd jól esik a sziklatúra, a jó levgőt garantálja a ploretárdiktatúra"
@Penivaldes: tudod, ha valamit nagyon tagadnak, az gyanús. főleg, ha olyan begőzölt összeesküvés elméletes ürgéről van szó, mint gábriel.

2012.budapestpride.hu/sites/2012.budapestpride.hu/files/imagefield/program/mans-pride-fekvo-webre.jpg
@Fabius: Az egyik egészségtelenség kiváltja a másikat. :( Én mind a kettőtől szeretnék távol maradni.
@bella _ciao:

el Btam, barátnőt akartam írni, ahogy látom így is bejött:)
@Penivaldes: nekem nincs bőrnacim!:)
Amit akarsz/akarok azt tehetünk együtt;)
@Habakuk999: Az, hogy az állampolgárok egy csoportja nyugodtan sétál a Győr környékén, a másik csoport sunnyogva örül a rezsidémonnak, én ezt nagyon szomorúan, egyben dühösen veszem tudomásul. Jelzem, mindíg a gyengébb mellé állok az életben, ezért most a "sunnyogókat" veszem védelmembe.
Óriási hiba volt Gyurcsány országlása alatt az infrastruktúrális beruházások iránya. Annál is inkább, mert a kohéziós alapok felhasználását a dinamizált területekre összpontosították az elmaradott térségek fejlesztése helyett. Ezzel egy túlfejlesztett térséget hoztak helyzetbe - látszik a győri munkaerőhiányon - az elmaradott térségekben pedig egyre nő az eltartottak száma a munka hiánya miatt.
Ez az egyenlőtlenség sokkal nagyobb terheket ró a gazdaságra, mint hinnénk, de erről a téves döntésről nem sok szó esik.
Nem kellett volna arról álmodozni, hogy az autósztráda Rijekáig érjen!
Gyurcsány idején is, és most is nem azon kéne morfondírozni, hogy egy fejlett régióba hogyan lehet elmaradott térséget földrajzilag kimutatni a kohéziós alapok fejlett régióba való hamis átpumpálásával.
Árszakértői munkát nem tankönyvízűen mondanám, hanem gyakorlati vonalon mutatnám meg.
Döntéselőkészítéshez, cégek tervezéséhez, árajánlatok készítéséhez szolgáló feladat.
Elő-utókalkulációk, normatív számítások, árformák helyes kiválasztása és alkalmazása, attól függően is, hogy milyen termékre, vagy kivitelezésre készül. Más a tömegszerűség szerint gyártott termék, vagy pl. építőipari beruházások ármunkája.
Nagyon sokrétű, észnél kell lenni, tévedés esetén gazdasági veszteség lehet az ára, ha nem pontos és alapos a munka.
A mi kis falunkban nyílt egy National Tobacco and Alcohol Trade Shop vagy mi a fene.
Ma reggel jártam bent és kellemesen csalódtam.
Minden a helyén, rend, tisztaság és feltöltött polcok.

Egyébként a szomszédos, jóval nagyobb településen van összesen három, amiből még egy sem működik...
@sírbateszezazegész:

"a kettőnk közt fennálló kölcsönös szimpátia alapján feljogosítva érzem magam, "

Ennek hiányában is marad a véleményed , ugye??
:)))))))
@Mariann19: Ritkán szoktam Gyurcsányt védeni, de ezzel a "hiba volt az irány"-al vitatkoznék.

Akkor is, ha vadbaromságnak tartom az M0-ás hiányát és csodálkozom a minden falunak egy welness programon is.

Egyszerűen ilyen az élet, vannak akik jobb helyre születnek, vannak akik kevésbé.
(Nyugodtan írhatom abból az apropóból is, hogy én a leszakadó területen élek.)

Számomra egyértelműnek tűnik, hogy a döntéshozók a logisztikát, a munkaerőt, a költségek optimalizálást figyelembe véve hozzák meg döntéseiket.

Ezért Gyurcsányék nem felelősek.
Jönni kéne tovább. Jöttek is, jött pl a Merci Kecskemétre, természetesen autópálya mentére.

Ugyanakkor az új alkatrészgyáruk nem Szegedre, hanem Temesvár mellé kerül. Pedig ott még nincs is autópálya, majd csak lesz.
Ez viszont megérne egy-két kérdést, miért is oda?
@Mariann19: teljesen igazad van abban, amit írtál Habakuknak. Annyit azért hozzátennék, hogy a valóban elmaradott térségekbe jutott eu-dotációkból elsődlegesen főtér-burkolat és élményfürdők épultek. Gyúrcsány hibája ott volt, hogy mindehhez asszisztált az szdsz-nek, mert ez az ő mutyijuk volt elsődlegesen.
@Orica Középföldi: persze:))
De tudod, én bírom Angyalt, a többséggel ellentétben, elfogadom a monomániáját betegségnek;))
@Penivaldes: ha megtennénk amit akarunk, akkor ilyeneket írnál:DDDDD
@Mariann19:

"Óriási hiba volt Gyurcsány országlása alatt az infrastruktúrális beruházások iránya."

Na, egy újabb óriási hiba Gyurcsánytól (má' számolni se győzöm). És bizony így is van, csak fejlett térségekbe ért el az infrastruktúra (autópálya debrecenbe, Nyíregyházára, Szegedre és Miskolcra), a fejletlenebb térségeket meg kihagyta. Ilyen egy hülyeséget! Még a Mercedes is Kecskemétre ment.
@vakapad: na látod, most egy platformon vagyunk Gyurcsány kérdésben.

ilyen se volt még.:)
@Penivaldes: Ki kell ábrándítsalak, találkoztam Angyallal és nem bőrgatyában volt.:(
@vakapad: és az autópálya jelenetett vmi előrelépést azokban a térségekben?
@vakapad: A Bosch Miskolcra, lehetne folytatni a múltbeli beruházásokat.

A mostani sikertörténetek nem jutnak eszembe, úgy látszik a rövid távú memóriám nem működik.:(
@Habakuk999: nem??:(((
pedig már elképzeltem ahogyan rajta van.
@Penivaldes: Persze, rengeteget.
Nagyon nagyon sokat, ezzel nem lehet vitatkozni.

A sok welness már nem olyan egyértelmű.:)
@Penivaldes: Ismét szemtanúi lehettünk egy ábrándos leány álmának meghiúsulásában.:(
Nem tudom ,miért , de nekem a cégtábláról egyből az Unicum ugrik be!?
Most volt az Egyenes beszéd Gulyás Gergellyel. Komolyan mondom, megsajnáltam ezt a jobb sorsra érdemes szegény fiút. Kálmán Olga jó formában, célratörő, tájékozott és kíméletlen, ahogy kell. Gulyásnak pedig védenie kell a védhetetlent. Orbán persze nem áll neki vitatkozni Olgával, pedig az lenne egy élmény!
@Penivaldes:

Az égvilágon semmit. Csak kiadás volt.
@Habakuk999:

Megjegyzések:

1./ Temesvár, gondolom, csak véletlenül keveredett ide, gondolom még, abból a szempontból, hogy a Mercedes autógyár Temesvár helyett választotta Kecskemétet.

2./ Az alkatrészgyárat Aradon tervezik:

"2013-04-21 Az Aradon a hét végén szervezett német-román gazdasági fórum alkalmával Manfred Engelmann, a Német-Román Gazdasági Egyesület elnöke kijelentette, hogy a Mercedes gépkocsikat gyártó Daimler megerősítette, alkatrészeket gyártó üzem építését tervezi Aradon. A Daimler képviselői megkapták a döntéshez szükséges átvilágítást, elemzést, s a jelek szerint tárgyaltak is az illetékesekkel. Ez lenne a Daimlernek a második romániai beruházása, miután Kudzsiron már felépítettek egy üzemet, ahol az A-Classe típusokhoz készítenek sebességváltókat."

Valószínűleg azért ott, mert az elég közel van Kecskeméthez, de NEM Magyarországon.
@Penivaldes:

Minden kérdéshez a megfelelő válasz.
@vakapad:

1, Igazad van, hülye vagyok, Temesvár volt a fejemben, oda készülök.

2, Nem Magyarországon, viszonylag közel.
Ebben is egyetértünk.

Siker ez a mi kis hazánknak, megmentettük szegedi nemzettársainkat a kizsákmányolás rút csapdájából.
nem olvasok végig 400+ hozzászólást szal nem tudom volt-e már......
De

Köszönöm Orbán Viktor!!!!

Életemben először kaptam végre valamit a politikusoktól!

Leszokok a cigiről!!!! Juhééé

Nem etetem a Lázártizszázalékbuzikat ez tuti
www.noltv.hu/video/5035.html

Ilyen egy igazi vérjobbos:
mocskolódni kezd, belédköt
jól fejbebasz
aztán mikor visszakapja, a kiérkező rendőrnek azt hazudja, hogy a másik kötött belé és ő ütött először. És még csak nem is férfi hanem egy stefike féle náci pina.
Kicsit kimaradtam, mert a szemafor és a sorompó között köllött még nyitnom két trafikot, de ezek a nemzeti trafiktáblafúrók bénák, ferdén tették föl a címert, ezért őriztem őket.
Szóval itten most olvasom Gábriel szárnyasunk hozzászólásait. Betápláltam, elemzem, és summázom (nem sunázom!!!): Gábriel szerint a nemzeti trafikos buzi, aki felvonult november 7.-én a Vörös Téren. Tévedek?

Egyébként meg egy bazinagy kétfedelű varrógép röpdös a fejem fölött permetet meg propagandák szórva, mely szerint orbán viktor éppen megvéd a szúnyogoktól. Allah nagy!
@Bakter: felénk is repkedett múltkor egy repülönek látszó tárgy
Szerintem ezek a trafikok egyértelmű jelképei, a 2/3-os korlátlan, pofátlan lopásnak, mutyinak. 20 évre szól a koncesszió, tehát 20 évig biztosan mindenki tudni fogja, ha ránéz a trafik cégérre, hogy így jár egy ország aki hisz a politikának! SOHA többet 2/3-ad! Ebben az országban nincs olyan politikus akinek lehet ekkora hatalmat adni! Annyira gerinctelenek, hogy képtelenek arra, hogy ne éljenek vissza vele!
Jóformán minden cégér mögött egy saját pecsenyéjét sütögető gátlástalan fidesz közeli mutyikirály rakja halomba a pénzt, amihez a rokonok, barátok juttatták! Az állami pozícióval visszaélve!
@Habakuk999: "Egyszerűen ilyen az élet, vannak akik jobb helyre születtek, vannak akik kevésbé."
Te egy ország hátrányos helyzetű lakosságának élethelyzetét és életminőségét egy kézlegyintéssel elintézed, mintegy megengedő cinizmussal nyugtázod a kormányok hasonló hozzáállását?
A vitatott kérdés az, hogy az eu felzárkóztatási forrásait nem az előírt célra használták fel a kormányok, célt tévesztett az eredeti Eu-s szándék.
Ugyanis a kohéziós alapok célirányt és célcsoportokat jelöltek meg felhasználásként, és nem protekcionista döntéseket feltételeztek.
"A döntéshozók logisztikát, munkaerőt, a költségek optimalizálását vették figyelembe."
Mindezeket általános gazdasági döntéseknél valóban így kell csinálni, azonban esetünkben
nem erről van szó.
Jelzem, makroszintű döntéseknél egy kormánynak
nem egy konkrét gazdasági eseményre kell koncentrálnia, hanem szintetizálnia kell a politikai és gazdasági optimumot, ezt is hosszú távra.
Kecskemét azért nem elmaradott térség, bár a város déli határánál mintha elvágták volna a fejlettséget.
Az, hogy Temesvár beelőzött a Mercinél, ott a nálunk komolytalanul vett bizalom volt a befutó.
@Farkasokkal táncoló: Tavaly nyáron pont Amszterdamban voltam az ottani meleg felvonuláson.
Egyetlen rendőrt láttam egész nap.

Viszont egyetlen vitát, ordibáló surmót sem.

Angyal, Angyal!! Ezeket a legényeket kik ellen vezénylitek a jövő héten?
@Mariann19: szép főterek (is) épültek, de más nemigen.
@sírbateszezazegész: Ismerem, és hát ... fáj. Akkor is fog, mikor lelépek majd, de nincsen más lehetőség. Ez, amit csináltak itt és most, halálra van ítélve és kilábalni belőle - újraépíteni, jobban - az egy másik élet már. És még az sem biztos, hogy elég lesz rá.
@sírbateszezazegész:
Valóban abba nem lehet belenyugodni, hogy még az elmaradott térségekbe is látványberuházásokat. improduktív fejlesztéseket hoztak létre. A dráma az, hogy a befejezésük után jöttek rá, hogy üzemeltetésre nincs pénz.
Érthetetlen, hogy mindkét kormányra jellemző ez a felelőtlen, luxusmánia.
@sírbateszezazegész: akkor már megvan a dominád, P. személyében? :D
@Mariann19: vkinek a haverjának kellett a többi meg volt van tojva
@tristen2005: pihent agyúúúú! :D :D :D
@Mariann19: Nem cinizmus.
Tény.
Gazdasági szükségszerűség.
(mentségemre szolgáljon, hogy én ebben a térségben próbálok munkát biztosítani és befektetni néhány embernek, de ez nem tartozik ide.)

Szóval az autópályák nagyjából jó helyre lettek építve.
Hoztak befektetőket is, nem túl sokat, de hoztak.
Ezt Gyurcsány vétkének felróni szerintem nem kéne, hogy tisztelettudóan fejezzem ki magam.:)

Gazdasági szakembernek magyarázzam a perifériák leszakadásának gazdasági szükségszerűségét?

olyan lenne, mint ha szociológusnak magyaráznám a gettósodás folyamatának szükségszerűségét.:)
@vakapad: Gyurcsány gazdasági döntésének bírálatánál te rögtön Gyurcsány politikai minősítésére térsz rá, pedig itt nem az általános megitéléséről van szó.Gyurcsány politikai megitélését részemről ezeken az oldalakon többször leírtam.
Szinre egyedülállóan magán viseli az államférfi személyiségjegyeit, a magyar politikai élet markáns figurája.
Azonban ez nem jelenti azt, hogy minden döntése hibátlan volt.
A felsorolt városok nem az objektív fejlesztési indokokat szolgálták. Emlékezzél Nyíregyháza polgármesterasszonyára, aki parlamenti képviselő is volt egyben. Módja volt sokmindent kitaposnia a városának.
Egy-két kiragadott példa nem lehet jellemzője annak a vitának, melyet e tárgyban folytatunk.
@Mariann19: Nem érthetetlen.

Ez a legegyszerűbb, ugyanakkor látványos és a helyi közösségek által igényelt felújítás.

Ezeket meg kell csinálni.

Csak ugye velük párhuzamosan kéne intézni a termelő beruházásokat is.
Az se igaz, hogy ezekre nem készülnek, hiszen a legtöbb önkormányzat megcsinálta a maga ipari park projektjét.

Csak ismét az a fránya földrajzi elhelyezkedés faktor....

Illetva mostanában az orbánia-faktor.
@Mariann19: Hmm, Neked különleges képességed van, hogy minden hozzászólásodban tudj írni olyat, amibe kénytelen vagyok belekötni.:))

Mi a bánatos lópikulától lenne Gyurcsány államférfiúi jellemzőkkel felvértezve?

Egy bukott, semmilyen célját megvalósítani nem tudó politikus mitől lenne nagyszerű államférfi?

Hogy összevonja Kálmán Olgánál a szemöldökét?

Ezt már Rúzsa Sándor is tudta, mégsem lett államférfi.
@Mariann19:

1./ Az EU fejlesztési forrásait (szigorú feltételek mellett - a saját szakmámban magam is bíráló vagyok, onnan tudom) projektek támogatására lehet felhasználni.
2./ A projekteket NEM a kormány dolgozza ki, csak értékelteti ezeket.
3./ A pénzt csak a feltételeknek megfelelő projekt kaphatja, ha ilyen nincs, akkor az EU pénz felhasználatlan marad.
4./ Mindig az volt a baj, és ma is az, hogy nincsen elegendő projekt, magyarán jobb, teszem azt városrendezésre fordítani (ha magyar cég nyeri a megbízást, akkor az a pénz itt marad), mint visszautalni az EU-nak. Infrastruktúrára is lehet, ha az az EU szájíze szerint indokolható (lásd 4-es metró).
5./ Termelő beruházásra az EU csak akkor ad, ha az valamilyen környezetvédelmi, vagy hátrányos helyzetű munkaerő foglalkoztatási pozitívumot jelent.

Magyarán: az EU úgy gondolja, hogy itt a./ kapitalizmus van, csavargyárat építsen a vállalkozó maga, és b./ van elég ötlet a magyarokban, hogy jól kidolgozott, a feltételeknek megfelelő projekteket adnak be támogatandóként. Ebben a kettőben (az első esetén a magyar vállalkozókat illetően) téved.

Persze lehet szidni Gyurcsányékat néhány odavetett mondattal, hogy rosszul használták a pénzt, csak ennek olyan sok valóságalapja nincs. Viszont mindig hálás téma.
@Habakuk999: "Gazdasági szakembernek magyarázzam
a perifériák leszakadásának gazdasági szükségszerűségét?"
Ismerlek már, provokatív kérdést teszel fel, hogy megmozgasd az agytekervényeimet a szokásos üdítő vitánk érdekében.
Fenti költői kérdésed akkor is egy nagy marhaság.
Te mikro gazdasági törvényszerűségekben gondolkodsz. A makroban én sem vagyok profi, de a realitások bizonyítanak, meg a józan eszem./Ha van./
A dunántúli munkaerőellátásra a kormány 100 milliárdokat fordít szállás, utaztatásra, mely egy főre vetítve több, mint maga a bérük.
A teljesen lerohasztott vidéki településeken megállt az élet, még az önellátás munkája is kezd leépülni, nem szólva e falvakban működő vállalkozások megszűnéséről, amelyek a kiegészítő tevékenységeket is megszüntetik.
Ezt pénzben nem szokták kimutatni, de a még ott maradók állami ellátásáról nem is szóltam.
Nem érzelmi dolog az államnak az állampolgárok
létfeltételeit biztosítani, a közérzetét elviselhetővé tenni, hanem kutyakötelessége.
Mindezeket a feltételeket nem szelektíven kell kezelni.
@sírbateszezazegész: tényleg te mivel foglalkozol ott a Napkirály országában?
@Habakuk999: Ne mond már, hogy a helyi közösségek igényelték a szökőkutakat a templom és a kocsma elé a faluközpontban, amikor az utcájukban szinte nincs világítás. Voltam ilyen utcában. Tűsarokkal. Ne tudd meg, milyen az, ja meg a zseblámpa, az is kellett.
Az önkormányzati ipari parkok jó ötletnek tűnnek, ám a kapacitáskihasználásuk egyelőre nem kielégítő, és a parkok beruházási megtérülési ideje talán soha nem jön el.
Gyurcsányt én, mint személyiséget figyelem.
Külső megjelenése intellektuális, a környezetét és a tömegeket a hatása alá tudja vonni, markáns orientációs képessége van a közösségi fellépéseinél.
Eszmecseréknél, vitáknál tiszta gondolatokkal érvel, remek érzéke van az improvizáláshoz.
Amennyiben úgy látja, manipulálni képes a hallgatóságát, a hatásvadász eszközöktől sem riad el.
Érvelését úgy építi fel, hogy következetesen végig tudja védeni eredeti álláspontját.
Lehet, hogy emberileg, vagy etikai szempontból nem minden tulajdonsága erény, azonban egy politikusnál más az elvárás.
@Bakter: "Gábriel szerint a nemzeti trafikos buzi, aki felvonult november 7.-én a Vörös Téren. Tévedek?"

Igen tévedsz. :)
Hátvazze, ma én is kurvaanyáztam. Kb két bolt, egy benzinkút, de már sehol sem volt cigi. Gondoltam ha nem muszáj nem tömöm pénzzel a nemzetit. Bárki is legyen a tulaj.

Na de mindegy, aztán betértem egybe mégis, hát persze kártyával nem lehet fizetni, irány a tesco, ott is egy ilyen nemzeti susibolt. Marlboro hát az persze nincs, akkor aggyá pelmelt vazze. Kiscsaj volt, mögötte tett-vett a tulaj. Nem is ez a lényeg, de ezt a faszit most egy százassal biztos támogattam. Azt hiszem utoljára, f.szom se fog ezeknek pénzt adni hogy egy év után egy audival krúzoljon, inkább leszokok, úgyis káros.
@Mariann19: amit leírsz Gyurcsányról az mind igaz, nagy manipulátor, olyan mint egy vallási vezető aki megbűvöli a hallgatósgot. csak nekem ezek nem államférfi tulajdonságok hanem jó politikusi képességgel bíró, vagy úgy tevő mintha bírna vele ember
@Mariann19: a kormány 100 milliárdokat fordít szállásra.... ennek fuss neki még egyszer, mert ez a kijelentésed nem igaz.

Vakapád előző pontjai viszont igazak a projektek finanszírozására.

Mariann, ismét a gondoskodó állam, mint olyan visszasírásában van a vitánk.

Az államnak nem az a feladata, hogy munkát adjon.
Hanem a lehetőségét megteremtse.
@Habakuk999: ha jól tudom ,takonygerinc viktor is bukott.most még nagyobbat fog..
@vakapad: Az ismert, hogy az eu a termelő beruházásokat a vállalkozói szféra feladatkörébe utalta.
Amire reagálsz, az gondolom, hogy a felzárkóztatási támogatások mikéntjére vonatkozik.
A hiba ott van és volt, hogy ezek a pénzek nem a közösségek civilizált élet- és környezet körülményeinek javítását célozták meg, hanem esztétikai településrendezési célokat valósítottak meg.
Egy csatornázás pl. pozitív megitélés alá esik, de pl. egy 500 fős iskolai tornacsarnok létesítése nevetséges ott, ahol 200 gyerek az iskolai létszám.
Viszont az reális feltételezés, hogy az eu ellenőrzési feladatát ilyen számos és szórt felhasználásnál nem tudta érvényesíteni.
@Habakuk999:

Csak mellékesen megemlíteném, hogy miután az I. Orbán kormány az eszetlen minimálbér emelésekkel túlfogyasztásba vitte az országot, és Medgyessy ezen csak rontott, mert Járai nem hagyta inflálni (pedig akkor még lehetett volna, lévén kevés a devizahitel - tudom, miért nem intézte el Medgyessy, hogy Járai úgy dolgozzon alá, ahogy Surányi Bokrosnak), Gyurcsányra maradt a feladat, hogy a lejtőről visszahozza. És ezt meg is tette. A konvergenciaprogramot benyújtotta az EU-nak, és letárgyalta velük, és a programnak megfelelően 2008 augusztusában már 3 % alatt volt várható az éves hiány. Aztán jött a világválság. Tudom, ismerem az érveidet, miért nem intézte el Gyurcsány, hogy ne jöjjön, és miért nem vette rá Merkelt, hogy a legfőbb exportpiacunk cégei akkor is vásároljanak tőlünk, ha nem kell nekik, így aztán, ugyebár, ő a tehetségtelen, hogy még ez sem sikerült neki.

Így aztán, legalább egy terve sikerült, visszajöttünk a lejtőről, mégpedig az MSZP(!) szavazataival. Úgy gondolom, ez a Kálmánnál való szemöldökösszevonásnál azért több. Persze ez nem meggyőzés akar lenni (feleslegesen nem erőlködöm), csak a "semmilyen célját nem tudta megvalósítani" szöveget árnyalnám egy kicsit.
@Evezős: legfontosabb az oktatás egy nemzet életében. Ha az nincs, a nemzet meghal, eltűnik, elsorvad. Minden gyökérségüken túl, ez a legnagyobb bűnük.
A poszthoz egy kis nemzeti tapasztalat, picit más aspektusból:
Szal azahelyzet, hogy szombaton kedves barátnőmmel bevásárlás célzattyábúl, egy pestszenterzsébeti rohattmulti üzletében kóvályogtunk. Azt nem írnám le melyik lánc üzlete volt, mert a kéretlen/szándékos reklámra olyan törvények vonatkoznak, amit még az Áderjános se ért pedig ő lyogot végzett, ezért aztán én duplán óvatos vagyok.

Szóval beszereztük a Lidl-ben a hétvégi kaját, de kellett még három doboz cigi is a csajnak, ennek okán betértünk a bolt oldalából kiszakított nemzeti üzlethelyiségbe.
Hát, szép egy darab, mit ne mondjak…
A belső miliő kinézete, az maga a texasi Polunsky Börtön siralomháza és egy temetkezési iroda keresztezéséből kreált akármi, de ugyan mit is lehet elvárni a NER dizájnereitől?
Viszont enyhítendő a svalbárdi homály és szürkeség okozta sokkot, egy polcon volt egy rakás Fanta dühítőital.
Nanáhogy narancs, majd vörösáfonya!?

Az alkalmazott kislány kvalitásaival kapcsolatban pedig Fabius szavait idézném, de azt felesleges, már olvasta mindenki. Pusztán annyit tennék hozzá, hogy ez a szerencsétlen pára akivel én találkoztam, a cigarettamárkákat sem ismerte és látszólag a kereskedelem területén is annyi időt töltött el, amióta a bolt nyitva volt. Két napja…
Akartam én is dicsérni a dohánybiznic rendszerét, ezért úgy mentem be a boltba (Nemzeti, ohh… bocsánat!), hogy teszek egy-két epés megjegyzést.
Aztán szembesültem a kislánnyal, akinek megítélésem szerint semmi köze a fideszes trafik ganajhoz, inkább nem szóltam egy szót sem. Szegénynek lesz még elég baja.

Az ilyen kis csórikák fogják a poroltót kezelni felelősséggel, ha egyszer lesz itt egy komolyabb szavazófülkén kívüli tömeges véleménynyilvánítás.
A Nemzeti Dohányboltok fognak először lángolni, mint az undorító hatalom utált jelképei.
Hogy miért? A posztban benne van a válasz, azért.
@Habakuk999: A gondoskodó állam megitélésében valóban vitánk van, mert nem ismered el, hogy vannak tényezők, amelyben az államnak van kötelezettsége, mert közösségi feladatokat az egyén nem tud megoldani.
Az állami gondoskodásra való igény nem tévesztendő össze az állampolgár öngondoskodó kötelességével. Az embereknek ebben a kérdésben viszont van elmaradásuk.
"Az államnak nem az a feladata, hogy munkát adjon. Hanem a lehetőséget megteremtse."
Ezzel a kijelentéssel nagyon a kérdés mezsgyéjén jársz.
Persze, munkát adhat a vállalkozói szféra a lehetőségek megteremtése által, de mi van, ha pont ennek szférának nem ad lehetőséget a működésre az állam.
Önmagába visszaforduló törvényszerűségek ezek, nem lehet ex cathedra a szereplőkre külön-külön a kötelességeket.
@Mariann19:

Ha nem lettem volna elég érthető (fáradok biztos):

NEM VOLTAK TOVÁBBI PROJEKTEK, MELYEK A FELTÉTELEKNEK MEGFELELTEK VOLNA. NEM VOLTAK. EGY CSOMÓ PÉNZ FELHASZNÁLATLAN MARADT, ÉS EHHEZ A KORMÁNYNAK SEMMI KÖZE. AMIRE LEHETETT, ARRA ADOTT. AZ EU NAGYON JÓL ELLENŐRIZ, AZAZ A "FELTÉTELEZÉS" NEM REÁLIS.
@Habakuk999: Inkább örülnétek annak, hogy Peti repked a világban.Abban a pillanatban, amint beugrik emlékként egykori szóvivői munkássága, ami már nézhetetlen, hallgathatatlan volt, rögtön beleegyeznék abba, hogy a hátralévő idejében - akár az adómból - repkedjen továbbra is.Addig sincs itthon.Nagyobb kárt valószínűleg nem okoz ezzel, mint Torgyán az eperexporttal az Andokba.
@Penivaldes: tanulmányozom a helyi makró- és mikróközösségeket, minoritásokat;)
@Penivaldes: Peni! Én a személyiségjegyeit figyeltem meg politikusi mivoltában.
Az, hogy ezek a tulajdonságok nem mindíg pozitívak az általános értékrendhez viszonyítva, a politikusoknál más elbírálás alá esnek.Gondolj a történelem kimagasló figuráira. Sokakban nem tengtek túl a nemes erények, mégis kiemelkedőek voltak.
@vakapad: Érthető voltál, és látszik, hogy ezekben a kérdésekben profi vagy.
Biztosan beszélgetünk még ezekről a témákról.
@Knósszosz: Hát legalább pár szőke nem Dubajban keresi a kenyerét. Szerintem nem kéne bántani őket.
@Knósszosz:

akkor fogsz csodálkozni, amikor a 65 trafikjogot nyert, ferdeszemű vietnámi fog kiszolgálni:)
@Mariann19: @Habakuk999: bocs, hogy beleszólok a vitába, mint kibic...a leszakadt térségekbe írányuló befektetések (hazaiak hiányában) általában kintről érkeznek...annyit azért tegyünk hozzá, hogy egy toszkán, breton, bajor zsákfaluban élő büntetésként vagy karrierje elengedhetetlen "szívási" részeként éli meg még a Budapestre való kiküldetést is...nem hogy egy leszakadt térséget...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ne mond a tévedhetetlennek, hogy téved, mert a fejedre ejti a sorompót.
@Mariann19: űgy látom félreértesz, és ez talán annak tudható be, hogy számodra Gy az államférfi megtestesítője, számomra inkább azé aki eljátsza az államférfi szerepét de nem az. És ennek köze nincs ahhoz, hogy a politikusokat máshogy soroljuk be. Számomra Gy egy nagy játékos, aki önmagának játszik, és mellesleg van egy pártja.
nehéz erről írni hiszen alapvetően mást gondolunk a magyar történelem egy jelentős figurájáról
Le kell szépen szokni, a klientúra és seggnyalóik meg fulladjanak meg egymás keresztbe lenyelt hancúrlécétől.
@bgp:
1: pont nem bántó szándékot lehet felfedezni a beröfögésemben, szerintem...
2: a csaj barna volt...
@tristen2005:
Sárkány Center??
Vi hetnámi?
Talált!
@Mariann19: ne haragudj, de a legnagyobb hiba amikor elnéző bárki a politikussal szemben a morál dolgában...én nem követek egyetlen szarházit sem...
Azért jól mulatok.
Ezek a nemvonulós buzik, mármint a lézerék, ugyebár azt fejtegették, hogy szeretnék egészségesebb életre szoktatni a magyart. Ahogy elnézem az itteni hozzászólásokat, és ahogy hallom az ismeretségi körömben, ez sikerülni fog nekik.:))))
(Persze nem ez volt a cél, hanem a sajátzseb tömése, de ha leszokik a magyar a cigiről és csökken a bevétel, na az lesz ezeknek a nemvonulós buziknak a mounteveresti önfelszopás csimborasszója:))
@Knósszosz: Szia Knósszosz!
Nekem a Nemzeti Dohánybolt cégtáblája ragadott meg, különösen a színösszeállítása és a tábla műszaki paraméterei.
Romániában láttam ilyen cégtáblákat kihalt falvak bezárt üzleteinél, alul ferdén lógó deszkaajtó felett.
Azt hittem, hogy valami dizájnos, csilli-villi üzletek lesznek, feldobva a városképet.
@Knósszosz:

yes, papa 5-öt, mama 5-öt, plussz a Sárkány Center dolgozói akik tavaly decemberben alakítottak bt-t, dohány kereskedelmi célból, most összevonta a kóborlókat:)
Gábriel, rejsz:
"Ultraortodox zsidók tojással dobálták meg a Siratófal asszonyait"
@tristen2005:
lemaradt, csak azért hogy a magyar kisvállalkozásokat segítse:)
@Dr. jenőke (jenőke):
Szevasz Földi!-:)))
Atatürk balhésan megszobrott szoborlyának a tövében, te is?

A Fő utcza Üllői úti végében?
Ilyen közel lennénk a CéBéÁ duplikált remizes bagó boltjaihoz?
Nahátmán...-:))
@Mariann19: Akkor ez egy nagyon jeles politikus ember.
Majd egyszer én is szeretném megismerni erről az oldaláról.

Biztosan az én hibám, hogy hozzám csak a pojáca jutott el.
@sírbateszezazegész:
Bocsánat, én a politikusi képességeit értékeltem, benne olyat is elismertem, amely a mindennapi értékrend szerint nem erény, ám politikusnál hasznos tulajdonság.
Igen, ez egyébként örökös vita, hogy a politikusi lét és az egyén, önmaga moralitása elválasztható-e vagy sem.
@Mariann19: a jó politikus nem egyenlő államférfi. Gy jó politikus, ha semmit sem mond akkor is elhiszik róla hogy most jót mondott. nekem ebből a szempontból kissé Orbános, hiszen nála is megfigyelhető ez
@Mariann19:
Egyszer elővettem már, most kifordítva kicsit és elnézést kérve a szerzőtől:
- sok van mi undorító, de a fidesznél nincs semmi undorítóbb -
@sírbateszezazegész: igen, mi ketten vagyunk ilyenek. tartsunk össze:)
@sírbateszezazegész: De ettől függetlenül a földrajzi elhelyezkedés befolyásolja a fejlettséget.:)

Ha nem így van, akkor roppant nehezen érteném meg, hogy az amúgy általunk mindig példának hozott szlovák oldalon miért ugyanolyan reménytelen a helyzet?
@tristen2005:
És a kóborlók egész éjjel árulhatnak piát.
Mert első a zifijjúságvédelme, vagymi.
Ugye?
@Penivaldes:

tudod csak azért, mert a vietnámi együtt golfozik, valamelyik fityisz potentáltal és játék közben nem Bta fejbe:)
@regress: Na most azt képzeld el, hogy nálam jobban kevesen akarják Orbán bukását.

Ettől még az élők közül az összes bukott.
@Dr. jenőke (jenőke):
Háát, magad mondtad, hogy Kispest meg Atatürk, nem volt nehéz!-:)))
@Mariann19: értettem amit írtál, de számomra az elfogadhatatlan már "hát ilyen a politika". Minden bajnak ez az okozója, hogy értékeket relativizálunk. Mert akkor felteszem a kérdést, hitler, sztálin megítélése ezen az alapon?
@Knósszosz:
Ja.
Viszont az Isztambuliban is van szobra.
@Knósszosz:

képzeld el, mit lép a 150 cm óriás vietnámi amikor egy 16 éves 190 cm magas tineger bemegy, kér egy üveg wiskit, 2 doboz cigit, elmeri kérni a sziget?:)
@Knósszosz:
Egyébként egy csokorban van még négy Nemzeti, meg egy az uszodánál. Többről nem tudok.
Viszont üzemel a Guliver - azt hittem, az is bezár, mint a 2 barát.
@Habakuk999: egyrészt, mert Pozsony amagyarok miatt nem támogatta soha, másrészt meg amit írtál:)...abban viszont egyetértek veled, hogy az államnak a kereteket kell megadnia...amúgy az M6-ra olyan szükség volt, mint egy hátbarúgásra...
@Dr. jenőke (jenőke):
Az más!
Iszunk egy sört valamikor?
@Penivaldes: összetartásnál is szorosabban:)
@tristen2005:
A vihetnámijak azér tunnak harczművészeteket.
Lehet, hogy a fradista béközép gyökér a kopasz agyával 190 centisen akkorát esik, hogy a szeizmológiai intézetben műszereket köll cserélni.

Ezek csak a stadionba nagy fejek ám, most meg a Fradié az mánincs, megmég nincs.
Tudathasadásos állapot.
@Penivaldes:
Lehet egy politikust személytelenül és politikai hovatartozás nélkül minősíteni vagy jellemezni.
Ezt egyébként elég világosan körülírtam.
Sajnálom, hogy hosszú idő óta nem észlelted a hsz.eim alapján, hogy liberális gondolkodású vagyok, és nem Gyurcsány hívő.
@vakapad: Lehet, hogy így van.

Én nem így éltem meg, a magam szerény életének tükrében csak a gazdasági anarchia újjászületését, a szlovák 19%-os egykulcsos következtében egyre növekedő versenyhátrányunkat láttam.

Az viszont tény, nem értek a makroökonómiához (sem).

Szóval inkább elismerem, hogy erősen sommás a kijelentésem, és Gyurcsánynak is lehetett olyan törekvése, amit megvalósított.

Csak nem értem, ha olyan ügyesek voltak a szocik (is), akkor ezt a táblát mivel lehet magyarázni:
Magyarország lemaradása a régiótól talán a legfontosabb mutató, a gazdasági fejlettség területén a legszembeötlőbb. Az alábbi táblázatban a hvg.hu összeszedte a visegrádi országok gazdasági növekedésére (visszaesésére) vonatkozó adatokat. A tavalyi évre vonatkozóan az Eurostat előrejelzését vettük alapul. Az utolsó oszlopban pedig a kumulált, 2005 óta elért GDP-növekedést mutatjuk be, százalékban megadva.

A V4-ek 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012* 2005-2012
Csehország 6,8 7,0 5,7 3,1 -4,5 2,5 1,9 -1,3 22,3
Lengyelország 3,6 6,2 6,8 5,1 1,6 3,9 4,3 2,4 39,2
Magyarország 4,0 3,9 0,1 0,9 -6,8 1,3 1,6 -1,2 3,5
Szlovákia 6,7 8,3 10,5 5,8 -4,9 4,4 3,2 2,6 41,8
A táblázatban összegzett adatokból kiderül, hogy míg északi szomszédunk és Lengyelország mondhatni majdnem felével növelte GDP-jét, addig hazánk nyolc év alatt 4 százaléknál is kevesebb növekedést tudott felmutatni. Magyarország egyértelműen növekedési problémával küzd, a rendszerváltáskor többé-kevésbé hasonló gazdasági fejlettséggel induló négy ország közül három komoly mértékben ki tudta használni az uniós lehetőségeket, míg hazánk, úgy tűnik, hogy elvesztegette ezt az időszakot.

forrás:hvg.hu/gazdasag/20130118_KozepEuropa_szegenyhaza_leszunk
@Knósszosz:
Lehet... kettőt is.
Pici füstölt szalonna kiolvaszt, rá apróra vágott hagyma és üvegesre az egész. Aztán hőfok emelés és bele a csíkokra vágott lapocka ...
Ma elkészítettük (tegnap jeleztem is a szándékot), ajánlhatod nyugodtan, tényleg finom.
(egy erőspaprikát azért tettünk bele, nem rontott)
@Dr. jenőke (jenőke):
Jó ég!!
A Két Barát az kurva jó volt!!!
A rendszerváltás óta eltelt 21 évet átvészelte, az utóbbi két sikeres évbe meg belerohadt.

Siker!
A focista jól alszik, amúgy?
@Mariann19: megint félreértesz, szokásod szerint. én pl ezen nem lkepődöm meg ha már itt tartunk
nem állitottam hogy Gy hívő lennél, csak leírtam, hogy máshogy látom, és látod te. én Habakukkal értek egyet, aki pojácát látott Gy-ben
@sírbateszezazegész: Miért?
Csak az egyiptomiaknak és a franciáknak lehet építészeti csodája?

Mi az a rozsdás vastorony?

Hegy nélküli alagút, nem is egy, hanem négy.
Az igen, az már igazi virtus.
@Dr. jenőke (jenőke):
Na, örülök!
A sert meg megdumáljuk, nem vagyunk messze egymástól, szóval öblítsünk egyet!

Ha valamikor estve felé rája érsz, akkor lenne tuti, mert napközben mostanság rohadt meleg van. Az 56-osok terén vannak magas fák kellemes árnyékkal, szóval szólj, jó?
@Habakuk999: nem is az a legnagyobb baj, hanem, hogy soha, sehova sem fog vinni...
Gyurcsány megítélését árnyalnám annyival, hogy Bulgáriában közös cége van kókával...madarat tolláról...
@E.Csaba: Én örülök, ha röpköd.
A három szegény szabólegény is vándorútra ment, s meg is szerezték a királyságot plusz a király lyányát.

Vagy az egy másik mese?
Miután már mindenki mindent kivesézett és még azon is túl: Fabius, te olyan kis érzelgős figura vagy :-)
Szerinted fogalmatlan bögyös szőke miként jutott a National Trafic Shopban álláshoz?
Jó, én is pont ezzel küzdök: tudom, hogy nem a fura tulaj áll a pultok mögött, de ha elkezded sajnálni az alkalmazottakat és sajnálatból betérsz vásárolni hozzájuk, az kinek lesz jó? Részemről innentől inkább egy kicsit többet dobok pl. a Kálvin téri Fedélnélkülis Néni & Tsai társaságnak. (most még könnyen beszélek, van még pár napi tartalék a régi érából)
@Habakuk999:

mit csodálkozol az egyiptomiakon, a tevét is átlehet fűzni a tű fokán, csak a tű legyen nagy, vagy a teve kicsi:)
@sírbateszezazegész: "Mert akkor felteszem a kérdést, Hitler, Sztálin megitélése ezen az alapon."
Nem mondom, hogy nem vitathatóak a relativizált tulajdonságok a politikusoknál sem. Azonban történelmi tetteik elismerésekor nem taglaljuk, hogy milyen eszközökkel és milyen karakterrel vittek véghez nagy dolgokat, hanem az eredményességüket méltatjuk, vagy itéljük el.
@Habakuk999:
Nem csak!
Hagymatikum, Puskás akadémia, felcsút rettenetesi stadion.
Rengeteg acél, beton és főként faanyag pocsékolás, szóval nem csak a francziák.
Részemről inkább Gaudi.
Nem a Nagy...
@Mariann19: én már nem...de más igen...remélem egy napon majd az én álláspontom lesz többségben:)
@sírbateszezazegész: első reakcióm: szaporodj, és nevelj sok hasonlót magadhoz
A kisördög nem hagyott nyugodni, aki nem érdekel az elmútt sok sok év gazdasági csodája, attól bocsánat:

Eközben egyes visegrádi régiók fejlettsége már olyan szintet ért el, hogy bekerültek a top 10 legfejlettebb uniós régió (NUTS 2 szint) közé is, ahol zömmel brit, luxemburgi, svéd, finn, német és belga régiók találhatóak. Pozsony és környéke 2009-ben – frissebb adat egyelőre nem érhető el – az EU-átlag 178, Prága pedig 175 százalékán jár az egy főre jutó GDP (PPS) tekintetében, ezzel pedig az 5. és 7. helyet foglalják el a listán. A Budapestet is magában foglaló közép-magyarországi régió a maga 105 százalékos szintjével a középmezőny legvégén található.

A magyar átlagbérek a béka feneke alatt

A rendkívül gyenge gazdasági produktum mellett az átlagbérek tekintetében sem állunk fényesen, itt is az utolsó helyen állunk a V4-ek közül. Az adatok az egyes országok statisztikai hivatalainak oldalairól származnak, euróban megadva.

A V4-ek nettó bruttó dátum
Csehország 1056 1222 2012 harmadik negyedéve
Lengyelország 759 1061 2012 harmadik negyedéve
Magyarország 646 962 2012. október
Szlovákia 811 980 2012 harmadik negyedéve
Ahogy azt már sokan elmondták, Magyarországon a legfelső jövedelmi tized is alig 15 ezer eurónyi forintot visz haza egy évben, ráadásul mivel az adatok bruttóban vannak, a magas adóék miatt Magyarország jövedelemlemaradása még ennél is nagyobb Európa nyugati felétől, és hovatovább a régiós országoktól is. Ahogy az a táblázatból is látszik, a magyar adó- és járulékterhelés az adóváltozások ellenére még mindig elég magas, Magyarországon az átlagjövedelem 33 százaléka megy el ilyen formában, míg Csehországban mindössze 14 százalék és Lengyelországban is csak 29 százalék.

Ennek következtében euróban megadva és nettóban a cseh átlagbérek 63 százalékkal magasabbak, mint a hazai bérek, Szlovákiában – ahol a bruttó bér szinte megegyezik a magyarral – pedig 25 százalékkal keres többet nettóban egy átlagszlovák, mint egy átlagmagyar.

Emellett azt is érdemes megjegyezni, hogy az Eurostat egyik statisztikája szerint a magyar állampolgárok több mint 75 százaléka – a társadalom háromnegyede – egyáltalán nem tudna mit kezdeni egy váratlan kiadás esetén. Lengyelország esetében ez a mutató 55, Csehország és Szlovákia esetében pedig 40 százalék alatt áll. Ezzel mind a négy ország elmarad a 36 százalékos EU-átlagtól, ám megdöbbentő, hogy arányait tekintve mintegy kétszer annyi magyar nem tud megbirkózni egy váratlanul beeső pluszkiadással, mint szlovák, vagy cseh. Ötből négy magyarnak tehát nincs olyan megtakarítása, melyet ilyenkor fel tudna használni.

Lényegesen kevesebb magyar dolgozik mint cseh, lengyel és szlovák

A munkaerő-piaci aktivitás területén is lemaradóban vagyunk a visegrádi országoktól. Az Eurostat statisztikája szerint 2005 óta romlott a magyar munkaerő-piaci részvétel, 2011-re 62-ről 60 százalékra csökkent a 20-64 év közötti népességen belül a dolgozók aránya (az Eurostat azt a személyt tekinti aktívnak, aki legalább egy órát dolgozott a megelőző héten), kisebb ingadozásokkal a közbülső években. Hasonló ingadozásokkal a régiós országokban is találkozhatunk, ám mindenhol magasabb az ingadozás bázisértéke. Csehországban a munkaképes korosztály legkevesebb 70 százaléka számít aktívnak, Szlovákiában a 65 százalékos szint körül mozog a szám (2008-ban volt 68 is), Lengyelországban pedig 64-65 százalék körül.
@tristen2005: Én büszke vagyok az eredményeinkre.

Hülye piramist bárki össze tud rakni, de próbálnának meg az egyiptomiak kapával zöld mellényben hadonászni az árokparton ekkora tömegben.

Ez az igazi produkció.
@Knósszosz:
1. nem is rád értettem, rendes volt tőled, hogy bár alázási szándékkal tértél be, elálltál ettől.
2. akkor nem pont olyan volt, mint, akit Fabius írt le :D
@sírbateszezazegész: húé.) akkor ez egy nemzetállamokojn felülálló projekt?:)
@Habakuk999: az egy éve áztattam magam benne. néha úgy éreztem magam benne mint Bástya elvtárs
előbb agyonütöttem egy rovart a Semjén könyvvel
@Penivaldes: mindenképpen vmi állás(foglalás) szükséges hozzá...:)
Én is sajnálom a dohányárun nyerészkedőket. Az eddigieket is, az újakat is.

Annál, mint emberi függőségeken nyerészkedni, bármilyen szakma csak jobb lehet.
@sírbateszezazegész: Neked se jó semmi: olvastál Te olyat, hogy egy autópályának vezetnie kell valahová?

Osztott pályásnak kell lennie, nem lehet azonos szintben kereszteződés benne, de sehol nem írja a kresz, hogy vezessen is valahová.
@Penivaldes: pfú..., mint aki mindig kétszer csenget?;)
@Penivaldes: @Knósszosz: Nekem valahogyan kimaradtak ezek a welness-izék az életemből.:(
@Habakuk999:
Hofi jut eszembe erről, az ő víziója volt a jövőt illetően (akkor!):
A visegrádi egyek.
@Penivaldes: Még mindig jobb, mintha Mobius-szalagként funkcionálna.
@sírbateszezazegész: nem:) ergyzwr csöngetett viszont akkor ráfeküdt a csengőre. mindig a frászt hozta rám. egyébként nő volt, tehát. meg egyébként sem lennák Lana Turner
viszont a Hagymaizé szürreális volt. a magányos lubickolás
@Knósszosz:

"Aztán szembesültem a kislánnyal, akinek megítélésem szerint semmi köze a fideszes trafik ganajhoz, inkább nem szóltam egy szót sem. Szegénynek lesz még elég baja."

+1!

A munkavállalásnak semmi köze a morális ingoványhoz, a csóriknak van elég bajuk a sok mutyista góréval meg azzal, hogy az előítélet rajtuk csapódik le. Mérlegelni kell mielőtt az ember beszól egy rendeset.
@Knósszosz: Ezért tartok bármilyen vitát értelmetlennek, ami a bezzeg a szocik, Gyurcsány, bárkivel kezdődik.

Gyerekek: Mo 3,5%, a csehek kb hétszeresét- mert ők eleve fejlettebbek voltak - a szlovákok, lengyelek tízszeresét produkálták.

Nincs miről vitázni, kell egy vadiúj rendszer.
@bgp:
Nos,valamit félreérhettél, ugyanis én nem alázási szándékkal tértem be.
Pláne nem irányodban!

Mellesleg én kevés vagyok ahhoz, hogy itt alázzak bárkit is. Legfeljebb véleményt mondok a tuskókról, de az nem jelenti azt, hogy igazam is van.
Főként a tuskók oldaláról elemezve.
Nekem mindenki haverom addig, amíg nem rúg seggbe.
Jó éjt neked, nézd át amiket eddig írtam, szerintem abból lejön ki vagyok.
@Habakuk999: ha welnesst akarsz (a szó valódi értelmében), csak Burgenlandig kell menned. Kell, ha akarsz:(
@Habakuk999: pl. valódi piacgazdaság mutyiland helyett..
@Knósszosz: "nézd át amiket eddig írtam, szerintem abból lejön ki vagyok"
Egy zabagép Falstaff?:D (nem bírtam kihagyni)
@sírbateszezazegész: Pl, ha piacgazdaságon nem a Gyurcsány és az új fideszklánok négerei cégeinek helyzetbe hozását értjük.
(csak villogni szeretnék, hogy én is ismerek mutyicégeket):)
@sírbateszezazegész: Nekem a csillagszórással is komoly gondom van ebben a szép országunkban.

azt hittem, a szállodák csillagai nem a korral járnak, mint a katonatisztekéi, hogy öt évente előre lépnek.

Képzelem, milyen lehet a welness, ha egy négycsillagos szálló se tudja megállni, hogy vizes löttyöt adjon narancsléként.
@Knósszosz: Na basszus, föladtad a magas labdát.:))

Ha most mindenki elkezdené leírni, mi is jött le az írásaidból.:)))

Reggelig csuklanál.:)
@Fabius:
Akkor ++1, én egy kurva szót nem fogok szólni egyetlen ilyen trafikban sem.

A Te posztod is arról szólt, amit én is megtapasztaltam, szóval kellő óvatossággal kell kezelni a dolgot, ugyanis nem azokon a szerencsétleneken kell elvernünk a port, akik a törvény kiagyalói miatt ugyanúgy szívják a nemdohányt.
@Habakuk999: én nagyrészt ilyenekkel dolgoztam...intellektus egy digites inkább, mint kettő...habár az sem elég a Mensa-tagsághoz:)
Csillagok azért a mediterrán térségben sem mérvadóak:)...de a franciáknál már korrekt...tényleg
@Penivaldes: Komolyan írtam.
Mindenütt vizezik.
Szép jó éjt mindenkinek!!
@Penivaldes: másnak ő Apolló...de neked nem én vagyok?:)
@Habakuk999: én a katonai csillagok szállodák közti összefüggésre gondoltam
@sírbateszezazegész: nem, Knossz a görög istenség a hegyen. te vagy a francia-magyar kapcsolatok felelőse:) nekem meg te vagy.
@sírbateszezazegész:
@Habakuk999:
Ájem Priaposz.. rendben!
...szátok meg, de a véleményem az nem ingoványos, a szar az szar.

Benneteket kedvellek - azért kóválygok errefelé -, csak a hülyeséget nem tudom tolerálni, ahogyan ti sem.

Jó éjt a kitűnő társaságnak!!
@Penivaldes: azonnal leveszel a lábamról:)
Athéné vagy Vénusz(lehet ő római volt), vákassz!
@sírbateszezazegész: Artemisz, aki lenyilazta a vadászt aki véletlenül meglátta fürdés közben
:)
@Knósszosz: "Akartam én is dicsérni a dohánybiznic rendszerét, ezért úgy mentem be a boltba (Nemzeti, ohh… bocsánat!), hogy teszek egy-két epés megjegyzést."
@Penivaldes: mennék én máshova is, nemcsak az utcádba;)
@Penivaldes: akkor az úgy van!:) mindig neked van igazad és tiéd az utolsó szó, ok?:)
@Penivaldes: elakadt a szavad:)
jó éjt, szép álmokat, kedves:)
Na,megint egy a külföldi érdekek megrendelésére készült,bajnai által pénzelt írás!:))

vikiéket meg akasztani.
Már megint lemaradtam valamiről.

Nem is tudtam, hogy a nemzeti DOHÁNYboltban sört is lehet kapni.

lh4.googleusercontent.com/-teaVJiZeO6I/UducNha_OWI/AAAAAAAAAQo/ehbdDz4kJNY/w913-h685-no/CAM00129.jpg

Valaki mesélje már el, hogy akkor lassacskán miben is különbözik egy szimpla kis bolttól?
@Habakuk999:

Bevallom, néha már fárasztó az a lelkes agitálás, hogy higgyük már el, mindkettő ugyanolyan rossz, és kell keresni egy új megváltót/pártot/akármit, amelynek vezetésével rakétaként lövünk ki, addig meg maradjon Orbán. De már tudomásul vettem. Az, hogy a munkámat a jelenleg regnálók „ne a zemberek fizessék meg”című, a szakmámat is érintő bravúros technikája miatt sikerült elvesztenem (mára az energetika, mint olyan megszűnt Magyarországon), szubjektív és mellékes kérdés, igyekszem függetleníteni magam tőle.

1./ „Pozsony és környéke 2009-ben – frissebb adat egyelőre nem érhető el – az EU-átlag 178, Prága pedig 175 százalékán jár az egy főre jutó GDP (PPS) tekintetében, ezzel pedig az 5. és 7. helyet foglalják el a listán. A Budapestet is magában foglaló közép-magyarországi régió a maga 105 százalékos szintjével a középmezőny legvégén található.”

Ha valaki nem tudná, elárulom, hogy a régiós felosztást tekintve Prága gyakorlatilag csak Prága, Pozsony se sokkal nagyobb (kicsit a közeli Bécs felé terjeszkedik – nem véletlenül), a budapesti régió viszont az egész Pest megye Taksonnyal, Alsónémedivel, Monorral és Isaszeggel együtt:

epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/GDP_at_regional_level

Megállapítható tehát, hogy a leírt összehasonlítás nettó hülyeség, ugyanis ha a prágai és a pozsonyi régiót csak Budapesttel hasonlítanók össze, az eredmény döntően más lenne. Azt is elárulom, hogy nem véletlenül intézték ravaszul így az emútnyócévesek, ugyanis Biudapest önmagában olyan magas GDP-vel bír, hogy nem kaphatna támogatást az EU-tól, napéldául a 4-es metróra se.

2./ „A magyar átlagbérek a béka feneke alatt
A rendkívül gyenge (hehe. v.) gazdasági produktum mellett az átlagbérek tekintetében sem állunk fényesen, itt is az utolsó helyen állunk a V4-ek közül.”

Ez az összehasonlítás akkor állná meg a helyét, ha pontosan tudnók, hogy hányan vannak kamu minimálbérre bejelentve a négy országban. Addig elegendő a GDP, ugyanis abból adódik, hogy mennyit lehet elosztani, és miután Magyarországon jóval kevesebben dolgoznak, mint a másik három országban (azaz kb. azonos GDP mellett egy főre több pénz jut), egyértelmű a következtetés, ez az összehasonlítás marhaság.

3./ „Ennek következtében euróban megadva és nettóban a cseh átlagbérek 63 százalékkal magasabbak, mint a hazai bérek, Szlovákiában – ahol a bruttó bér szinte megegyezik a magyarral – pedig 25 százalékkal keres többet nettóban egy átlagszlovák, mint egy átlagmagyar.”

Ha a magyar elvonás 33 %, a két bruttó bér azonos, és a nettó bér Szlovákiában 25 %-kal több mint a magyar, akkor rövid számolás után kiderül, hogy a szlovák elvonás 16,25 %. Mivel pedig én úgy tudtam, hogy csak az SZJA 19 %, valami nem stimmel.

4./ „Lényegesen kevesebb magyar dolgozik, mint cseh, lengyel és szlovák.”

Ez így volt és így van, amióta világ a világ, fogalmam sincs, mit lehet ezzel igazolni. Megjegyzendő még, hogy nekem csak a 15 – 64 éves korosztályról van statisztikám, de az a leírt „2005. óta csökken” kitételt nem nagyon igazolja:

epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php?title=File:Employment_rate,_age_group_15-64,_2001-2011_(%25).png&filetimestamp=20121030182934

Egyértelműen azt mutatja, hogy a foglalkoztatásra a világválság volt hatással, addig nőtt. Azóta viszont nem tudott visszanőni az egymillió munkahelyes ígéret ellenére se.

De azért csak tovább a kijelölt úton. Legfeljebb megint írok rá valamit, de az az érzésem, csak legyinteni fogok.
Trafikbotrány: megszegi saját szavát az állam

Németh Lászlónéék szerint nincs indok a vesztes pályázatok megőrzésére. Pedig a pályázati kiírás épp az ellenkezőjéről szólt, ahogy a törvény is. Az Index kéri a veszteseket, küldjék el pályázataikat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F09%2Fsemmi_nem_magyarazza_a_trafikpalyazatok_visszakuldteset%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ülni fognak...

minden politikus bűnöző...

a manyup, a trafik, a takszöv, a közbezserzések, a ktasztrófavédelmi építkezések stb stb

ezek KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNYEK...

mivel BŰNSZERVEZETBEN (hivatali visszaéléses fele is van... összefonódva, dr.P.Sándor, dr.P.Péter, dr.L.János stb)

ezért kinéz nekik fejenként 600 év és két kivégzés...

elég sokat kockáztatnak a nertársak...
@Buga.Jakab: ha majd lesz egyáltalán olyan aki bevágja őket a sittre...
A reményhal...
@azbesztos: Oltári hülyeséget irsz. A cigi 80%-át kis üzletekben vették meg ,abból is keveset hagyományos trafikban.Nekem kis közértem van, szinte biztos hogy be kell zárnom.A hasonló nagyságrendű üzlettel rendelkező kollégáim is mind ezt mondják.Azé' minket majd vonjál le az 5000 új munkahelyből.
@hurmazs:
Unortodox munkahely teremtés.

Teremtettek 5000 új munkahelyet cserébe megszűnik 50 000 :D
Mondom én hogy teljesen le vagyok maradva.

lh5.googleusercontent.com/-EOLxUgr-C20/UdvcXV2t2MI/AAAAAAAAAQ4/4Ho6VN-k7s4/w913-h685-no/CAM00130.jpg

Na mi van a kirakat mögött?

lh4.googleusercontent.com/-tux9Npqjiz4/UdvceMdtwrI/AAAAAAAAARA/ROp8ymG5ezo/w913-h685-no/CAM00132.jpg

Nem is tudtam, hogy trafikokban a sörön és üdítőn kívül lehet bort és szeszt is kapni.

Alighanem már meg is van a nemzeti italboltok hálózata.
Csak kell egy egyéni módosító indítvány, hogy a szeszesital árusítása mindenhol máshol tilos, oszt jónapot.
@Baldrick68: Igen ebben megvan a logika ,csak egy probléma van a :vendéglátóhelyek.Mi van ha eladom a kocsmámban üvegre a Kalinkát, nem túl drágán?
@hurmazs:
Majd lesz nemzeti szeszkommandó... :-)
Kell az új munkahely a narancselvársaknak.
A feljelentésen meg a mószeroláson kívül máshoz úgysem értenek, ez pont nekik való munka lesz.
@Habakuk999: Olgánál?
Megengedem, Ő sem egy mai csirke, de akkor is..korához képest ölég .. stb. :-)
@hurmazs: Kocsmában csak kimérve lesz szabad..meddig tart egy bármilyen törvénymódosítgatást összeollózni? Nekem kb. egy percig, a fijjúgnak meg a kisujjukban van ez már..
"Hadházy Ákosnak, a trafikbotrányt kirobbantó, s amiatt a Fideszből kilépő szekszárdi képviselőnek már 14 évesen imponált Orbán Viktor HATÁRZOTTSÁGA, most azonban már úgy véli, nem lehet csak erőből politizálni, mert társadalmi vita nélkül nem létezhet polgári demokrácia - fejtette ki az állatorvosból lett politikus a Népszabadságnak egy interjúban."

Harárzzottan megen' elírták..
index.hu/belfold/2013/07/09/hadhazy_interju/
@hurmazs: Ha közértes vagy, akkor hogy lehet, hogy nem élsz meg belőle? Vagy már régen átváltottal trafik "közértre", mert ott dolgozni sem kell, kihozzák autón a cigiket, te fölrakod a polcra és jó pénzért odaadod a vevőnek. Nem jutott eszedbe, hogy olyasmiket árulj, amikért bemennek a boltodba? Igaz, hogy ez melóval járna, na de mégis, most sajnálni kell?
@azbesztos: 4-kor kelek reggelente és valóban valamit szarul csinálok mert nem élek meg normálisan belőle.
VISZONT nem megyek a horgász blogra megmondani mivel fogjanak Nyolsávos Díszsügért.
Tehát szakadj meg te fideszes díszfasz.
@azbesztos: Vajh miért mennek be a kisboltba a zemberek, óh, nagyuram, ki tudod a valót?
"Azok a bolttulajdonosok, akik nem nyitottak ki határidőre, levelet kaptak Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől, amelyben közlik velük: vagy kinyitnak 15 napon belül, vagy vissza kell adniuk a koncessziós jogaikat."

index.hu/gazdasag/2013/07/09/ultimatumot_kaptak_a_renitens_trafikosok/

A Posta sem lassult le ezexerint..
@hurmazs: én a fideszt támogattam 2010-ben, mára mélyen megvetem őket, amoralitások elképzelhetetlen. a cigi letevésében nekem is sokat segítettek... :) a közeli éjjel-nappaliban vettem általában az adagomat, főleg azért, mert bírtam az ott dolgozó kiscsajokat. betértem tegnap érdeklődni, azt mondják, 15-20%-al estek vissza eddig. bezárni nem fognak, de érzik keményen. nem sírok értük, csak mondom, hogy ez van.

egy kisboltnál meg még inkább.
Én nem dohányzom, tehát könnyen beszélek.
Nem most lenne itt az ideje leszokni a dohányzásról? Egészségtelen. És ezt nem a igazmondó Juhász vagy a lézeres barátja mondja. Aki nem szereti ami e trafik ajtó "mögött" van, az ne menjen be oda, vagy ha mégis akkor súlytalanná válik a panaszkodás.
Gondoljatok bele, ha csak 100 000 ember leszokna a cigijéről, ami legyen heti egy doboz, mennyi bevételkiesés. Ismerek embereket akiknek sikerült már leszokni. Igaz, kevesen vannak. Most itt a legjobb ok! A szokásaitok rabjai vagytok? Akkor nem is a fentnevezetteknek?
Ja, és a cigin megspórolt pénzt is csak okosan felhasználni! Én nem tenném takarékbetét könyvbe, patikarészt sem vásárolnék.
süti beállítások módosítása