Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.06. 04:01 Fabius

Küszöbön az oligarchák forradalma?

Címkék: gazdaság fidesz otp takarékszövetkezetek tranzakciós illeték

"Ebben az országban épp az a jó, 
Hogy nem ide figyel a mindenható. 
Ha valami van ami mozdítható, 
Az mázli... úgyhogy ellopható... 

Ebben az országban még az a jó, 
Hogy itt minden és mindenki lenyúlható. 
Nem számít az intés nem számít a szó, 
Az Mázli, úgyhogy megúszható... "

(via)

Tűz lesz ebből, baszod, sokkal nagyobb tűz! - üzente Kedves Vezetőnknek Demján Sándor, aki annyira nem élvezi, hogy a takarékszövetkezeti tagok és betétesek pénzét is "megmenti" az állam a manyupokhoz hasonlóan. Ezzel párhuzamosan Csányi Sándor és bankja, az OTP is kiiratkozott a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, legfrissebb hirdetményükben értesítik a számlatulajdonosokat, hogy áthárítják a tranzakciós adót és fizetni kell azokért a szolgáltatásokért is amik eddig ingyenesek voltak. Kedves gesztusként kétséget nem hagynak az ügyfelekben, egyértelműen és világosan közlik kit tessenek majd kurvaanyázni az áremelésekért:

"A Hirdetmény módosítását a tranzakciós illetékről szóló a 2012. évi CXVI. törvénynek - 2013. augusztus 1-től hatályos - a 2013. évi CXXIII. törvény 9. §-a szerinti módosítása és az általa okozott költségnövekedés indokolja."


Úgy tűnik a nemzeti oligarcháknak is teli lett a puttonya Orbánékkal. Hiába próbált Viktor pettingelni az egyeztetés elmulasztásán őrjöngő Demjánnal, hogyaszongya Sanyikám, nem figyeltél apafej, ez már az egyeztetés volt és kuss, a jóember csak habzott tovább a lényegi átalakítás nélkül újra átvert törvény és nem mellesleg a saját pénze miatt. 

orbán-demján.gif

Mer'hogy Demjánon szemmel láthatóan kitört az akut Lajositisz, és aggódni kezdett a takarékszövetkezeti vagyonka elsimicskásítása  miatt:

"Ahol lehetőség van, márpedig a törvény a lehetőséget megteremti, ott kétségünk ne legyen, éhes tőkecsoportok próbálják majd a profitcentrumot megszerezni. 


Éhes tőkecsoportok? Ne már, olyanok Magyarországon nincsenek is te kis buta, itt csak Nemzeti Oligarchák - akarom mondani nagyvállalkozók -  vannak. Éhesnek mondjuk éhesek, akár sugárzó izotópot is letolnának a torkunkon néhány kósza milliárd reményében, de nem mondod, hogy ott tartunk, ti is ennyire befostok mikor az eddig nyalt valag mögötti árnyékban egyszer csak felparázslik a narancs Pall Mall köntösbe bújtatott nemzeti dohánytermék, és fénye vészjóslóan tükröződik az ikonikus szemüvegben? Eddig nem tolakodtatok tiltakozni különösebben semmiért, most meg az egyik tűz  lesz, babámot sikolt, a másik nyílt hadüzenettel felérő közleményben pattintja át a zemberekre a "nem lehet, hogy áthárítják, tuti nem lehet" adóterhet? 

Ti tényleg azt hittétek ingyen lesz a csillámpaúni amivel majd félázsiába lovagolhattok? 

'Sztán most mi lesz? Lázadás, tűzgyújtás, forradalom? Vagy ami eddig: kicsi nyafi és a szapora ima, hogy nehogy más is megteccen Viktoréknak, ne legyen szükség újabb unortodox Varga csomagra legalább év végéig, és akkor már a ciklus vége a változás lehetőségével itt van a nyakunkon? Aztán meg ha pechetek van, és megint ők nyernek lehet aggódni újabb négy évig, hol és mikor váltja le legközelebb a kisebbségi tulajdonos a többségit. 

606 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr625393128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti Oligarchák Himnusza 2013.07.06. 14:58:06

Rozi néni élre tör a honi oligarchák slágerlistáján. Csuhajja! A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyrészt a csányinak is meg a demjánnak is annya picsája, most azt kapták amit megérdemeltek, és már késő a sírás...marad minden a viktorsimicskanyerges kisgömböcnél és ami eddig nem az majd most...én már kérdeztem vala, hogy a levegőt mikor árazzák és a napszaknak megfelelően a kipufogógáztartalomtól függően? vagy egy elviszempont alapján?

mi hiányzik a listából? apróságok és a fidesz zrt már tulajdonosává válik LEVÉDIÁNAK amibe a sok hülye és hülyébb magyar is mind -kivétel nélkűl- beletartozik

brühüyyy

europa és a világ meg le sem szarja van Cairo meg sznóden és asszanzse...bár a merkelke azonnali találkozót kért a négerbabától kémkedési ügyben nagyon fel vannak a franciákkal együtt háborodva

kis bugyuta senkifőggye a kárpátmedencében meg a faszt sem érdekel vagy élnek vagy halnak

majd lesz szociális állami temetés

kérdésem a győztes fidesz zrt -amikor már mindenkit kifosztott- kiből fog még valamit is kisajtolni? vagy majd felfalják egymást?

brühüyyy
a két fináncoligarcha még időben lép. mielőtt a koppány-csoport hazamenne.
Éhes tőkecsoportok? Olyanok Magyarországon nincsenek is, itt csak Nemzeti Oligarchák - akarom mondani nagyvállalkozók - vannak.

Hát igen. Ilyeneket nemzett nekünk a Nemzet.

És: hol és mikor váltja le legközelebb a kisebbségi tulajdonos a többségit?
A választék "Skálája" "Széles".
Ne reménykedjenek.
Ezek lazadni? Ugyan mar, meg tul sok a veszteli valojuk.
@Rosenberg Ariel:
a világban sok minden van mi csodálatos de az embernél semminél sem csodálatosabb....kivéve néhány emberszabásút a hatalom csúcsain

brühüyyy

azok "még" csodálatosabbak
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az utcán láttam:
Jól és szolidan öltözött öregúr: csokornyakkendő (fekete, fehér pöttyökkel, esernyő - de sütött a nap) álldogált és valamin töprengett.
Menő sikergyerek nekiment, és rászólt: mit álldogálsz itt te vén hülye? - és ment is tovább.
Öregúr elvörösödve, szigorúan és mereven nézett utána, ernyőjét picit meghimbálta, és fojtott dühvel morogta: nahát!
Kis idő múlva, megnyugodva szétnézett, elmosolyodott, büszkén kihúzta magát és azt mondta hangosan: No, jól megadtam neki!

Azt hiszem, kedves Cirbolya stb., hogy a jelenlegi helyzetben nem ilyesmiről lesz szó.
Sanyikáim!
Qrva rossz hírem van!Ez a busz elmönt!Legalábbis az, amelyiken "a pénzem irányítja viktort" emberetek utazott.Amíg kaján vigyorral álltatok a megállóban,hátulról,szinte a semmiből bevágódott egy ikarus-szellemen utazó sunyi tánccsoport,és elvitte előletek a fuvart.ti pedig, csak vártátok tovább - de már csak buta vigyorral - az égi mannát,ami bizony erős késésben leledzett,mint a volánbusz árvíz idején.Azóta beborult,hogy a ti járatotokat,már régen törölték.Ráadásul, épp az időközben Mercedesre váltó tánccsoport az elkövető.
Sanyikáim!
Talán, eszközölni köllött volna egy olcsóbb szemüvegtörlő kendőcskére.Akkor esetleg észreveszitek,hogy az amortizáció-törvénye,rátok is vonatkozik.
Most komolyan!
Kijafaszomat érdekeltek ti manapság?
A VOSZ,sehun sincs a ziparkamarához.A pénzetek szart sem ér,akkor védik meg,amikor akarják.Örülhettek,ha simliska nem varrja be a lyukat a seggeteken!Annyik lettetek,mint colában a cukor!Zérók.
Picit nagyobb betűkkel írom,hogy a vaksi szömöddel is láthasd:
EL LEHET MENNI!
És ha rám hallgatsz,el is mész "a szegénység a legjobb munkára ösztönző",büdős qrva anyádba!
@Dr. jenőke (jenőke): nem hiszem, lasd kormany rmberet, majd talan, ha simlicska anyazik, de arra varhatunk. Vezenylo a fidesz zrt udvari bolondja, aki azt teszi, amit a simlicska birodalmar mond es kitalal. Neki a dolga megetetni a szart, az isten adta birka neppel, es ebben a csoportban benne vannak sanyiek is.
Már 98 óta lehet tudni, h OV-nak az jelenti az egyeztetést, h szólnak: "ez lesz és kész, el lett döntve, a pofád befoghatod". Ez meg most is megvolt.
Demján Sándor, Magyarország egyik leggazdagabb embere úgy döntött, hogy vagyona 95 százalékát szegényekre és művészekre hagyja majd.
www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/cikkek/531423

A 2013-as listán az ötödik helyen szerepel Demján Sándor 90 milliárdos becsült vagyonával.
Ámde a 2009-es felmérések szerint Demján Sándor 300 milliárd forintot érő vagyonával még megelőzte Csányi Sándort.

Menteni kell a menthetőt.
Mentésben Selmeczi valóságos kifli-szakértő.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha vmi nem tetszik Simicskának, azt onnan tudjuk meg, h már nem OV a mineln. (Hanem mondjuk Németh Lászlóné)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jól mondod. Én csak bemutattam, hogy vannak másként összerakott emberek, és úgy is lehet élni. Mire jó az állandósított erőszak?
Erőszak erőszakot szül, aki kardot ragad, pillanatragasztót használ.
Az egyszerű parasztcsaládból származó Csányi Sándor szülei háztáji cukorrépa-termesztésből és méhészkedésből tartották fent magukat, a leendő bankvezér eleinte nehezen illeszkedett be a fővárosban. Az egyetem után a Pénzügyminisztériumban kapott állást, mellette kollégiumi nevelőként is dolgozott, majd Demján Sándor vette szárnyai alá a magyar hitelbankban.
www.blikk.hu/blikk_aktualis/igy-szereztek-a-vagyont-a-leggazdagabbak-2187941
@Dr. jenőke (jenőke): 06.45
Aki pedig a "dobd vissza kenyérrel"-elvet teszi magáévá,ne lepődjön meg,ha fél-téglával vágják pofán.
@rodeo36: Hejj azok a régi szép Skálás Zöldértes idők. :)

www.youtube.com/watch?v=QQKpfRGu0d0
@Dr. jenőke (jenőke):

jó reggelt!

ja, ja. mékhodj éhes tőkecsoportok? itt? madjarországon? benne?
Itt megmentők hemzsegnek! Minden nagyobb összegre jut egy nemzeti megmentő, vagy kiflivéges, vagy kösszkápés ellenállhatatlan ajánlat-pályázat.
méghogy oligarchák?!

mekk vadjunk mentve! beláthatatlan időre. tessen tudomásul venni, és semmi demimooralizálás! vagymi. ni. nu.
@a kormány embere:

"És ha rám hallgatsz,el is mész "a szegénység a legjobb munkára ösztönző",büdős qrva anyádba! "

Ja. nem kicsit.
Orbán, Csányi és Demján hasonló családi háttérrel rendelkeznek. Mindhárman szerény paraszti körülmények közül küzdötték fel magukat, nem kevés tehetséggel és szerencsével. Nem véletlen, hogy a mentalitásuk, morális értékrendjük is hasonló. Legfőbb jellemzőjük a kielégíthetetlen és csillapíthatatlan harácsolási vágy, ami gyerekkori nélkülözéseik tapasztalatából ered. Rokonlelkek, akik fél szavakból is megértik egymást. Amikor Orbán bajban volt, Csányi és Demján erkölcsileg és anyagilag is támogatta. Úgy gondolták, hogy amikor hatalomra kerül, viszonozni fogja a szívességeket.

Tévedtek.

Nem csak arról van szó, hogy a hála nem politikai kategória. Figyelmen kívül hagyták, hogy egy totálisan gátlástalan és amorális ember kiszámíthatatlanul cselekszik. Hogy a féktelen gyarapodási vágy nincs tekintettel mások érdekeire, sem barátra sem ellenségre. Az üzletben nincs barátság. Ebben nincs semmi meglepő vagy váratlan, ezeket pedig mind előre tudhatták volna. Ha máshonnan nem, némi önismeretbe merítkezve.

A kérdés már csak az, hogy ha ennyi előrelátás és józan ítélőképesség nincs bennük, akkor hogyan lettek az ország legsikeresebb vállalkozói és leggazdagabb emberei.
@a kormány embere: ....hát.. ezt qrvára megmondtad és qrvára igazad van
@ob.szerver:

Ez nagyon jól hangzik, de messze-messze árnyaltabb a kép.

Nem azonos a családi háttér, a szegénységen túl. Az se volt egyforma.

Messze nem azonos a tehetség és a szerencse mértéke.

Nem rokonlelkek. Ehhez a gazdagság nem elég és egészen máshogy szerezték a vagyont.

Az önismeretből nem következik, hogy ráismernek "egy totálisan gátlástalan és amorális ember" kiszámíthatatlan cselekedeteire.

Ehhez Poppernek kell lenni, és neki is évekbe telt a felismerés:))
Nagy pofáraesés lesz nemsokára,amikor a betelepülő kínai magyarok meg veszik a fél országot és kormányra jutnak,mert a jelenlegi elit némi baksisért és előjogokért eladja az országot évszázados hagyomány szerint.
@Orica Középföldi:

A cáfolatod abból állt, hogy mindenre odaírtad, hogy nem. Szerintem pedig igen. De nem kell egyetértenünk.

"Ehhez Poppernek kell lenni, és neki is évekbe telt a felismerés:))"

20 év (1993 székházmutyi, ami nekem is felnyitotta a szemem, 1990-ben még rá szavaztam) szerinted nem elég?
@toportyánzsóti:
lézer jani,már elküldte kínába szófósó seggfejét,keressen a Sváci-betétes fiacskájának egy ferdeszemű, szintén betétes jelöltet.

Előjogok???
Ne viccelj!Ezek, még ennyit sem kérnek a hazaárulásért!Kapnak egy papírcsákót,egy falovat,oszt'boldogok.
@toportyánzsóti: Bár lenne úgy. Évszázados tapasztalat, hogy csak magyar ne legyen irányító-pozícióban. Bárki más. Bármilyen nemzetiség megteszi. Magyarország virágzását valahogy mindig külföldiek hozták el, a határokon belüliek csak letaszították a magasból. (Egy kivétel István, de ő neki is sokat kellett gyilkolni ahhoz, hogy abszolválni tudja a teendőit)
@ob.szerver: nem egyforma jellem, hisz vezenylot csak a hatalomvagy elteti, a gazdasaghoz nulla, azt simlicska intezi, a sanyik gazdasagi ugyeskedok, akik mellek szalon nyomjak a politikat. Abban igazad vagy, hogy uzleti befektetesnek hittek vezenylot, o meg szart rajuk, mert a politikaban, kulonosen az oveben, a hala, es a zsivany becsulet, ismeretlen fogalmak.
@ob.szerver:

Nekem már a Nagy Imre temetésén elég volt OV-ből. Nem a személyiségfejlődése okozza a traumát:))
@nemecsek ernő áruló: jah, nemet es olasz tanacsadokkal, mint az osszes tobbi eredmenyes kiralyunknal.
Istvannal nagyobb eu tamogato nem nagyon lenne.
@Orica Középföldi: pontosan, azota csak romlik az allapota, nalam is akkor verte ki a biztit, de ezt mar sokszor leirtuk, az akkori stilus es metakommunikacio a keves kivalasztottnak mindorokke az elmejebe egett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"a hatalomvagy elteti"

A hatalom csak eszköz a személyes gyarapodáshoz. A hatalom önmagában már régen nem érdekli. Nézd meg azt az embert. Kibaszottul unja már az egész miniszerelnökösködést. Az istenkirály szerepbe is bele lehet fáradni, és ő már 20 éve játssza. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan beülhessen a közpénzből a kertjébe épített stadionja díszpáholyába, meccset nézzen és szotyolát köpködjön. Az évi tízmilliárdos Simicska osztalékról viszont nem akar lemondani, a harácsolási vágy kielégíthetetlen benne, ezért csinálja, ameddig csak lehet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"a sanyik gazdasagi ugyeskedok"

Ha folyamatában nézed, ez sem igaz így:))

Demjánra áll, egész életében ügyeskedett, meggazdagodott.

Csányi egy középszerű közgazda volt, aki véletlenül lett az OTP vezére.
A törvénynek köszönhetően hátradőlve, az osztalékokból lett gazdag.
Egy dolog feltétlenül a javára írandó, kiváló közgazdákkal dolgozott a cégnél.
@ob.szerver:

Szerintem ennél többet akar. Van/lehet valami zavaros víziója a nemzetépítésről, egy torzult István-kép,ennek meghaladási vágya, és a napi nyűgöt ennek rendeli alá.
Egyre inkább ez a gyanúm.

Ebben a realitás zavarja a legkevésbé.
@Orica Középföldi:
Miről beszélsz? Nézd meg a has körméretét, az fejlődött, semmi más.
@nemecsek ernő áruló: Rákosira, Kun Bélára, stb.gondoltál edetleg? ;)
@Dr. jenőke (jenőke):

Írtam volna bármiféle fejlődésről?

A személyiségfejlődés, mint fogalom, létezik. Szakmai kifejezés.
A személyiséged akkor is fejlődik - az irányt ne vitassuk - ha nem akarod:))
@Orica Középföldi:

"A törvénynek köszönhetően hátradőlve, az osztalékokból lett gazdag."

Inkább a bónuszrészvényekből, de ez mindegy is. Ettől is kőgazdag lenne, de az igazán nagy pénzt és hatalmat nem ebből szerezte, hanem az OTP-nél számlát vezető és bajban levő cégek megszerzésével. Amelyeket azután saját bankjával finanszíroztatott meg, osztozva az orbáni morális talapzaton. Évek teltek el, mire a PSZÁF leszólt, hogy Sanyikám, ezt azé' mégse kéne. Mára messze ő a legnagyobb mezőgazdasági vállalkozó, domináns növénytermesztési és húsipari pozíciókkal, és ő a földalapú támogatások legnagyobb haszonélvezője.
@Orica Középföldi:
Csányi egy középszerű közgazda volt, aki véletlenül lett az OTP vezére.
???
Nem véletlen. Olvasgass, ha érdekel.

www.minosegiujsagiras.hu/main.php?name=aarticles&id=17

index.hu/belfold/2011/09/08/kocsis_istvan_mindig_mindent_tulel/
@nemecsek ernő áruló: "Istvánba" is voltak németek rendesen. Ilyen alapon Kádárt inkább ide sorolnám
@KÁTÉó53éúétr6: Mekkora szerencséd, hogy a funkcionális analfabéták nem vágják, mit mondtál most, még az én sorsomra jutnál. :D
@Orica Középföldi:

"Van/lehet valami zavaros víziója a nemzetépítésről,"

Ez a bullshit, amin maga is csak röhög. Van kb 1,5m rendíthetetlen híve, amelyből kb 500e, aki a rendszerének a haszonlévezője és 1m szerencsétlen nyomorult, akiket éppúgy kirabol mint a többi 9,5m-t, csak akik beveszik a szabaccságharcos, hazaffyas, keresztyénkurzusos lószart.
@Orica Középföldi:
Szerintem a csökönyössége ma is azonos az általa röppályára helyezett mákostészta falhoz való ragaszkodásához.
Nem a személyiségfejlődés lehetőségét vontam kétségbe, de ismerd el, hogy ez a fejlődés lehet nagyon-nagyon lassú ütemű is.
@ob.szerver:

Azt nem mondom, hogy egy Grál lovag lenne, csak annyit, hogy a két Sanya vagyonosodási útja nem azonos.
A többi stimmel.
@Dr. jenőke (jenőke):

Nem írtam semmi konkrétat irányról, ütemről, szimptómákról:))
Orbán szerintem azért különösen veszélyes mert igenis van víziója amihez mindenáron ragaszkodik. Ez nem épp a nemzetmentés, inkább a siker és a hatalom, vagyis az ő elképzelése ezekről. Mivel politikus lett így az állam abszolút hatalmában gondolkodik, ideértve az állampolgárok elméje fölötti kontrollt. Jobban járnánk Lázárral.
A nagy átrendezés óta minden a köz javára történt/történik.
A jelentős vagyonnal rendelkezők meggazdagodása a társadalmi és gazdasági folyamatok véletlen, mellékhatásszerű következménye.
Elvtársurak, ne mellőzzétek a dialektikát!
Nagyjából annyira sajnálom Demjánt, mint a német gyáriparosokat, mikor a RAF elkezdte bombázni az üzemeiket.
@rodeo36: "egyrészt a csányinak is meg a demjánnak is annya picsája, most azt kapták amit megérdemeltek, "

Pontosan, kár is ehhez ennél többet hozzáfűzni.
A sok téglaforintos idős alapitókat ki sajnálja?
Orbán Viktor, Szájer József és Gyürk András sommásan elítélte a Tavares-jelentést, de érdemben egyetlen pontot sem cáfoltak meg benne. Így egy független külső megfigyelőnek könnyen úgy tűnhetett, hogy mivel az unióhoz tartozó tagállamoknak kötelessége a jogállam garantálása, ezért hibázott Orbán Viktor, amikor összekeverte az intézkedéseit ért reális kritikákat az elhibázott uniós egységtörekvésekkel.
www.atv.hu/belfold/20130705-ketfrontos-csataban-orban/hirkereso
@Orica Középföldi:
Akkor csak az derült ki, hogy jól tudok vitatkozni magammal is. Baj csak az, hogy nem értek egyet magammal.
No, nem baj.
@saravad:
Te nem figyelsz! Lázárnak két víziója van (az egyik gumiból van és felfújható), és szükség esetén lízingelhet többet is.

Tegnap a Tescóban én is vettem víziót, de nem megyek vele semmire. Viszont ma vettem puttót és pont annyit nyertem, mint amennyiért vettem. Azzal sem mentem semmire.
Nem lehetne, hogy hétfőn n csak egy temetés legyen? Ha már úgyis a Fiumei úti temetőben van a történés, akkor most kellene szólni, hogy egy kicsit nagyobbra ássák a sírt és Horn mellé mehetne ez az országrontó Bonsai Duce is.
Egy füst alatt el lehetne intézni két dolgot, és egy rakás pénzt is spórolna az ország.
- Jó reggelt Felség!
- Kávém?
- Keleti szél szárította, azeri gázon pörkölt, kolumbiai alkotmányszerető kávébabból, cukor nélkül, ahogy szereti.
- Elég édes vagyok így is. Helyzet?
- Mióta egyedül gátat szabott az árnak, az emberekkel imába foglaltatják a nevét.
- Na. Feleslegesen csak ne dobálózzanak a nevemmel. Fater örült, hogy sok homokot vettünk, hazahozhattam a gumicsizmát, és még hajókázhattam is.
- Sokan értetlenkednek miért nem volt bent a földtörvény szavazásakor.
- Majd én azt tudom. Jól jön az még, hogy nem voltam ott, és különben sem szeretem a ribilliót, amit nem én csinálok.
- Jó hír is van.
- No?
- Nemzeti Középgép 17 milliárd helyett 30 milliárdét nyert pályázatot.
- Szólj az összes állami vállalatnak, hogy keveslem az óriás plakátos hirdetést, mit gondolnak miből élünk? Stadionok hogy állnak?
- A felcsúti Nemzeti Stadionban már áll a királyi páholy a többi részét köré építik.
- Megérdemeljük, végre NB1-ben a Felcsút.
- Az Unióban megszavazták, hogy sértjük a demokráciát.
- Ott voltam, hülye. Megvédtem az országom. A demokrácia én vagyok! Az Unió is be fog hódolni, ha máshogy nem küldjük a vakkommondor századot.
- Sokan füstölögnek a Nemzeti Dohány Boltok miatt.
- Benne van a nevében. Nemzeti azok mi vagyunk, dohány a miénk, és megszokhatták volna, hogy mi adunk valamit, ők meg szívnak.
- A Vidi nyert az EL-ben 2-1-re.
- Végre valami fontos hír, csak hazai pályán gólt kapni. Na nem baj cserébe a Danobius Takarékot nem mentjük meg.
- Ja igen, Levelet írt a Dem János, hogy nem volt egyeztetés, és hogy ez einstand.
- Volt egyeztetés, mert azt mondom. Különben is fogja be a száját, mert kapott pár milliárdot. Szólj a Sell Gecinek, hogy kell egy kifli a kávém mellé!
@Orica Középföldi: 08:11 hsz-ednek hála, nem kell írnom semmit.
Kiegészítés: tehetség nem egyenlő a teljes amoralitással.
+1
@Dr. jenőke (jenőke):
Te nem tanulsz! Nem kicsiben kell venni hanem nagyban lizingelni. Akkor majd lenne latszatja.
@saravad: " Jobban járnánk Lázárral."

Találgassál még...Akkor lenne itt csak igazán szabadrablásereszelahajam-korszak.
@KÁTÉó53éúétr6: Te is hülye libbant zsidóként szerepelsz a listájukon? :D Én már Pistának se leszek jó, attól tartok.
@E.Csaba:
Igen, tudom. De vége lenne a nemzetmentesnek. Vegre ujra rablasnak nevezhetnenk.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Nem lehet, mert a Bonsai Duce a temetőárokba való, pofával lefelé
@saravad: Van benne igazság..mondasz valamit
@nemecsek ernő áruló: a legtalálóbb az volt, amikor hülye liba voltam
@Orica Középföldi: "Ha folyamatában nézed, ez sem igaz így:))Demjánra áll, egész életében ügyeskedett, meggazdagodott.Csányi egy középszerű közgazda volt, aki véletlenül lett az OTP vezére.A törvénynek köszönhetően hátradőlve, az osztalékokból lett gazdag.Egy dolog feltétlenül a javára írandó, kiváló közgazdákkal dolgozott a cégnél."

Nagyon könnyű úgy dolgozni, hogy a jogszabályokat neked/rád írják.
Amikor ez a két ember kiment a piacra (külföld), ott nem rájuk írták kizárólag a szabályokat, mindnek csúfos bukás lett a vége.@Cirbolya_sentinel Narancs
himnusz -: simicska gazdasági tehetsége kimerül abban, hogy erővel elvegye azt, amit lehet. Ez azért még nem tezsi egy gazdasági géniuszzá.
@sírbateszezazegész: hát?....ahogy a veszteséges fidesz vállalkozásokat eladta, ahhoz nemcsak hülye pofa kell állampolgári jogon
@sírbateszezazegész: nekem is feltűnt, hogy az itthon szuperkiváló (elvégre minden közbeszerzést megnyerő cég mi más lehetne) Közgép vállalat valahogy nem bírja átlépni a határt.
Értem én, hogy szerénység, meg a magyar hazáért végezzük áldozatos munkánkat, de hihetőbb lenne a hazai sikerszéria.
Véleményem szerint Demján nem elvi okokból támogatta Viktort.

"Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani."

Demján a regnáló - vagy szerinte a közeljövőben regnáló - hatalommal barátkozik. (Naná, még szép). (Csányi is). Demján már 2010 előtt átváltott a FIDESZ-re, nyilvánvalóan abból a megfontolásból, hogy tutira nyerni fog. (És nem vagyok meggyőződve róla, hogy Demján - és Csányi - támogatása nem játszott szerepet a 2/3-ban. Jól jön kampányban a talált pénz. )
Csak cseppet pofára esett mindkettő.

Viszont. Ha a Sándorok berágnak, akkor előfordulhat, hogy a másik oldal baromi szegényes kampánybüdzséje megtámogatódik majd.
Jó lesz figyelni, a két nagyágyú hogyan helyezkedik. (Nyilván nem fog a Bajnai fülébe nyelves puszit adni egyik se, de lesznek látható jelei a fordulatnak). Ha bepucsitanak, akkor ez azt jelzi, hogy reménytelennek látják a kormányváltást. Márpedig akkor nem is lesz.
Ha viszont látható jele lesz annak, hogy a két nagy nyit a másik irányba - esetleg csak annyi, hogy pl. Csányi nem megy el egy meccsre Viktor mellé szotyit köpködni - akkor Viktornak igencsak felhősödni fog a tekintete.
"... Ráment az élete, hogy hatalomra segítette Putyint ... Borisz Berezovszkij orosz
oligarcha egészen szombati haláláig üldözött volt ... "

Nyehehe nem kell visszamenni Sztáling, ezek tényleg nem tudják, mi lett a trockijokkal?
@KÁTÉó53éúétr6: melyik veszteséges fideszes vállalkozást?
@9mmPara: Moon nincs piacgazdaság gyakorlatilag. Mutyiföld.
A mai magyar gazdaság ma már gyakorlatilag (kevés kivételtől eltekintve) csakis a dotációra épül.
A két sándor az egyik legnagyobb kerékkötője a piacgazdaság és a valódi demokrácia kiépülésének Moon.
Nos szemét mocskos zsidó vadállatok! EGYETLEN ESÉLYETEK VAN!
Írjátok össze a környezetetekben él zsidó,zsidó gyanús vagy zsidóként viselkedő vadállatokat!
A listát a lakhelyetek található JOBBIK irodába adjátok le!
ZSIDÓ VADÁLLATOK KÉRJETEK ELNÉZÉST !!!!!!
@lafatyolokft: rühes zsidó állat te már a listán vagy !
@IgazMagyar:

Amilyen kis ideje vagy itt, olyan hamar fognak eltakaritani :)

Javallanám felszültséglevezetésként a bejárati üvegajtótokba való ökölleli bebaszást. Szok' segiteni. Vagy a szoba falának teljes erőből való megütése összeszoritott ököllel. Esetleg az ajtófélfa lefejelése. Na ez különösen nyugtat.

Szerencsére bemutatod, hogy ki értendő e hazában "Igaz Magyarnak".
@IgazMagyar:

Jut eszembe: elég zsidógyanúsan viselkedsz! Előbőrrel hogy állunk?
@ob.szerver:

"A hatalom csak eszköz a személyes gyarapodáshoz. A hatalom önmagában már régen nem érdekli. Nézd meg azt az embert. Kibaszottul unja már az egész miniszerelnökösködést. Az istenkirály szerepbe is bele lehet fáradni, és ő már 20 éve játssza."

Másképp látom. Egy narcisztikus személyiségzavarosnak a pénz csak szükséges kellék ahhoz, hogy ő legyen a legnagyobb, a legcsodálatosabb. Neki a hatalom kell, az hogy elismerjék, hogy mindig neki legyen igaza. Anélkül a gyenge identitása összeomlik, és akkor jön a depressziós fázis, amit megfáradtságnak látsz.
@DarthVader: Gondolom téged a zsidó vadállatok fizetnek. A listán vagy te is aljas zsidó tömeggyilkos!
@Zati: Már régóta tudjuk hogy a hozzád hasonló zsidó emberevők a szarházi niggerek faszát szopják!
@Husz_János_Puszita: Gondolom te is rohadt kaftános vagy.
Z S I D Ó K!!!
ÉRJETEK ELNÉZÉST!!!!
@sírbateszezazegész:

Demjánnal van egy nagy baj (nem egyedi jelenség), mert gazdag, azt hiszi mindenhez ért.

A gazdaságtól kezdve az oktatásig, és bele is szólhat, mert ő fontos.Pedig nem:))

Tudom, nagyon nehéz megbarátkozni azzal, hogy a lókupec és a lótenyésztő két teljesen más szakma, más kvalitásokat kíván.

A különbséget pedig nem mossa el a pénz:))
@sírbateszezazegész:

Így van. Talán jobbat is tenne a gazdaságnak, ha nem lennének az úniós ezermilliárdok, kénytelenek lennénk a saját lábunkra állni.
teljesen más van a fideSS zsebszótárban a szavak jelentése mögött mint a hivatalos magyar értelmező szótárban.
megmenteni=lenyúlni
olgarcha= ilyen nem létező fogalom náluk. mint a lóvári nyelvben a "dolgozni" szó.
előzetes egyeztetés= kuss, ez lesz
igaz magyar=mint itt is az ilyen nevű hozzászóló
@IgazMagyar:
Bocs most nem érek rá veled foglalkozni. El kell indulnom a melegfelvonulásra.

Egyébként ha felnőtt nénik bácsik beszélgetésébe bekiabálod, hogy PISIKAKIPUNCIFÜTYI azzal semmit nem érsz el.

Játssz szépen a játékaiddal később foglalkozunk veled is.

Azt megígérhetem...

idióta......:)))))
@Zati: zsidó ne tegezz egy MAGYART!!!
Ha van valami ami nem tetszik a liberalizmusban az az, hogy a zárt-osztályon internetelérést biztosítanak a kedves betegeknek....
@IgazMagyar: mi van öcsém? anyád odaégette a pörköltet?és bepöccentél te faszkalap
@IgazMagyar:

Legyen.

Kibasztalak, mint a taknyot.

Pardon.

Remélem elégedett vagy.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

akkor az 1870-1920 gazdaságtörténetből van mit pótolnod (a teljesség igénye nélkül), közel-keleti német olajérdekeltségekre is tekintettel.
amennyiben a tanulmányozást követően is fenntartod a véleményedet "ama bombázást" illetően, én cserébe meg nem sajnálom London hajdani bombázását.
@Fabius: egy-két percet adhattál vona neki, így ebéd után még:)
@Fabius:

pedig már fentem a borotvát, hogy legyen neki is meg a bar micvoja.
@taga20: @Orica Középföldi: @jaegtoer:

Bocs, srácok, gondoltam csak csináljunk már valamit, ha már ennyire elnézést kell kérni :-))
@Orica Középföldi: demjánnal közös szövegkörnyezetben említeni a lókupeceket vagy lótenyésztőket, azért sértő! Már az útóbbiak részére, természetesen.:)
@Fabius: becsüljük meg a hétvégi trollokat. tudom ez nem Blogger Géza kategória, de mégis aggyá má nekik egy negyed órát:)
@taga20

ÁÁÁáááááá, a teljes repertoárt idehányta, nem volt több mondanivalója:))))
valós opciónak látom hogy vagy az oligarchák vagy a zsidók megölik Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökét
@Orica Középföldi: te most jobban szeretsz vitatkozni Fűegérrel és társaival? igen, de azé jó égetni a korot:)
@ephart: megjött a főhülye! anyád elsózta a levest?
...EZ AZ ORBÁN-FÉLE PÁVATÁNC PÖTTYÖS-GATYÁS VÁLTOZATA ?
NU MAJS AMIKOR LEROHANNYA ŐT A JÓÜLKIKÉPZETT TEK..., AKKOR LEESIK AZ ASZTALRÓL......A MÉLY-----BE !
@Fabius:

végül is jól tetted, köszönöm, nem szeretem, ha engem egy kényelmes rasszistát is ennyire kihoz a sodromból egy kohósalakagyú rettenet... bár egy ékes hsz-szel ugyan kevesebb részemről, de legalább tisztaság van és jó levegő. tedd meg máskor mis nyugodtan, még ennyit se kell várni. szerintem.
IgazMagyar 0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. (ez mind a Varánusz)
2013.07.06. óta tag.

És máris túl vagyunk rajta.
@Fabius:
Már bocs de nem elnézést kell kérni hanem:

"Z S I D Ó K!!!
ÉRJETEK ELNÉZÉST!!!!"

És bizony-bizony lassan a zsidók "érhetnének" egy elnézést az ilyen mély-fasisztáktól.
Azt hittem most meglesz...
Freud már előtört mire kiirtottad..:(
@Dr. jenőke (jenőke): köszönjük a statisztikát, de szerintem ezt enékül is tudta itt az átlag:)
A szövetkezeti hitélintézeti szektor megrogyott, és kb. 100 milliárd forint nagyságrendben szanálásra szorult. A Soltdvadkert csődje 32,5 milliárdot szívott le az OBA-ból, és olyan - rendszer szintű - visszásságok derültek ki, milliárdos értékben, hogy az NNI nyomoz.

Demjánék a betétesek pénzén akarták megmenteni a takarékokat, akit érdekel, a tegnapi portfolio cikkek közt megtalálja a részleteket.

A kormány meg nem lenyúlja a betétesek pénzét, éppen hogy százmilliárdot tesz be az integráló takarékbankba.

Az elfogadott szövetkezeti hitelintézeti törvény pedig a holland és német mint követi.

Az meg kit érdekel, ha kihagyták a döntéshozatalból azokat, akik felügyelete/vezetése alatt ez a mostani helyzet előállhatott? Sokak úgy viselkednek ebben az országban, pl. ellenzéki politikusok is, mintha az legalábbis valami előírás lenne, hogy mindenki aki tényezőnek hiszi magát, részt kell vegyen a döntéshozatalban és mintha kötelező lenne az ő szempontjaikra is tekintettel levő konszenzust kialakítani. Volt rá módjuk, hogy jobban csinálják, nem sikerült.
Azon morfondíroztam, vaj'h Fab gépe szirénázik, ha egy mondatban szerepel a zsidó és a nagy M-es magyar?
Azonnal itt terem, ha megjelenik valami szellemi lépfene:))
@taga20:

" de azé jó égetni a korot:)"

Ezt nem igazán tudom dekódolni.
A Demján és a Csányi hintsék el az infót hogy jövőre az ellenzéki pártokat fogják támogatni a pénzükkel,kíváncsi lennék ettől változna-e a fidesz hozzáállása...
@Zati: ki Teller Ede, Neumann János kérjen bocsánatot esetleg szálasitól?:) komolyan mondom magyarország egy vicc!
@zobod:

"akit érdekel, a tegnapi portfolio cikkek közt megtalálja a részleteket"

A Portfolio azé a vérfideszes Spéderé, aki a Magyar Postán keresztül - ahol már az ő emberei ülnek - fogja lenyúlni a a főnök segítségével Takarékbankot és rajta keresztül a takszövöket.

Kibaszott egy hiteles forrást találtál.
@taga20:
Nem!
De Szálasi bocsánatot kérhet Radnóti-tól.
Felőlem mehet..:))
hehe.. a skala kope megsem jott ki olyan jol?

"bemegyek...,
kijovok...,
de milyen joooool kijovok,
ha bemegyek."

www.youtube.com/watch?v=m-mYuVEEJ6g
@ob.szerver: inkább a hamut szórjad a fejedre, tájékozódás helyett te is együtt szőtted itt a mesét a többi tudatlannal.
Ha ráérek akkor sajnáéni fogomszegény-szegény Demjánt, meg a mégszegépnyebb Csányit. A mostani dumájukkal csak annyit érnek el, hogy nem elsők lesznek a bíróság elé állítandók sorában.
@taga20:

Bakker a korot-ból sose jöttem volna rá, hogy a kóróra gondolsz:)))))))))) Van hosszú ékezeted!
@Zati: remélem a csontjai is elporladtak ennek a féregnek:)
@taga20:
+1

De a szelleme itt maradt.......
@Orica Középföldi: bocsánat, nyelvtanból általánosban és gimnáziumban mindig rossz voltam. de az utolsó 10 évemben a csajok nem panaszkodtak a nyelvérzékemre:) röstellem egyébként a hibát
@zobod:
Húha csak nem azt akarod mondani, hogy a földszintes királyfi és a tettestársai éppen MEGVÉDIK a takarékszövetkezeteket?
Alighanem itt a pillanat, hogy megszüntessem a vállalkozói bankszámlámat az egyik "megvédett" takszövnél és átvigyem valami mocskos karvalytőkés bankhoz.
@Baldrick68: pl:: szlovákiába, sanszos hogy mozdulni kell, mert nincs már nagyon lenyúlni mást csak a bankbetéteket!
@a kormány embere: kisfiú kővel dobált egy péket, mire a pék úgy megsuhintotta a gyermeket egy 3 napos szikkadt kenyérrel, hogy a Grazi kórházban ápolják.
Na, süllyed a hajó?
@taga20:

Sajna Latinovitsot a Szindbádon kívül nem tudom elviselni. Nekem hátborzongató, ahogy passzírozza fogai között a hangokat.

Ne keverd a szógyököt és a nyelvgyököt:)
Na mi van, mégse a nagytőkések irányítják az országot, hanem a Zorbán?
@Orica Középföldi: egy gyikos vicc szerint a vagyont két generációval követi az intelligencia.
@Orica Középföldi: látom te nagyon vágod:) ezt a nyelv témát:) lehet, hogy má nyomtam, de szerintem jó.
:www.youtube.com/watch?v=RNU2rTn161w
Orbán & Társai: mocskos, hazaáruló, tolvaj banda. Ez valakinek még újdonság?
@1kivancsi:

Ez bizony nem vicc, de igény nélkül akkor sem.
@9mmPara: sőt, még a csehekkel is feltörölték legutóbb a padlót, l. 30 milliárdos főnyeremény.
Agyarország jobban teljesít!
@ottomoll:

Te csak erről a kettőről tudsz?
@DarthVader: pedig eléggé elborult mostanában. Még tévedésből sem mosolyogna! Hiába no, a szúnyogirtás megviseli az ember gyerekét.
@saravad: hehe. Vette? Ahelyett, hogy árusítaná... :D
@Orica Középföldi:

Frászt, beépített trollriasztó van, ami erre a kb tizedszer kivágott faszra és Stefire kezd berregni :-D
@IgazMagyar: Hogy idézzem nemzetünk nagyját: "az a büdöslábú szőröstalpú jetiromán kurva anyád kullogott volna el küretre."
@IgazMagyar: Nagyanyád az a hírobbantó Matuska az első! :D

Itt meg szeretett führered:

gonc.jobbik.hu/sites/default/files/szegedi_csanad_rovastablaavato.jpg
@Husz_János_Puszita: van egy típus, aki mindenáron bizonyítani akar, bizonyos frusztrációk okán.
Ha a tehetségtelenség még hangyaszorgalommal is párosul...
@Ianas: ha 20-at visszaolvasnál, akkor nem krenkolnád magad itt:)
@zobod:

Most ezzel megcáfoltál?

Ha annyira fasza a történet, akkor miért mentik ki belőle Garancsit, a Fideoton névleges tulajdonosát? Csak nem kihagyják a jóból?

Miért nem próbálsz meg néha gondolkodni mielőtt hozzászólsz valamihez?
@ephart: szörnyűséges tragédia lenne.
a nertársak már egymást nyírják?
a foradalom felgfajja saját gyermökeit ?
Sugárzó izotópot nyelettetünk a gyomorürülés vizsgálatához a betegekkel, akikre a vizsgálat kimutatható károsítást nem okoz.
:)
@zobod: Nagy hozzáértésről tettél tanuságot takarékszövetkezet ügyben. Kérlek, két kérdésben adj részletes értékelést, bízom a szakszerűségedben.
1. A Takarékbank kisebbségi tulajdonosa az állam, amely le akarja váltani a tulajdonost.
2. A takarékszövetkezet nem szavazhat nemmel, mert elveszíti részvényeiket a Takarékbankban, ezenkívül a működési engedélyüket is.

Jogilag mindkét kérdés nonszensz.
Te meg tudod magyarázni?
@DarthVader: Kevés erre már az idő. Orbán is tudja ezt.
@zobod: "Az elfogadott szövetkezeti hitelintézeti törvény pedig a holland és német mint követi."
Orbánék tulajdonképpen külföldi mintákat, modelleket ültetnek át a hazai gyakorlatba az élet szinte minden területén. A gond az, hogy sokan ezeket nem értik és innentől kezdve jön a diktátorozás, bírkázás...
Szegény-szegény Demján, nem az ő terve valósult meg, és kimarad a buliból, ezért vergődik, egyem meg.

Öreg korára igazán lehetne egy kicsit kevésbé kapzsi.
NESZE ...NEKED ! ITT A NÉMET "KENTAUR SZTINDRÓMA" ! BAZD MEG A KECSKÉT !
Állatbordélyokat nyitottak Németországban

velvet

2013. július 6., szombat 08:08

|

Az országban csak filmezni tilos a bestialitást, úgyhogy semmi akadálya az erotikus állatkert néven futó helyek működésének. Az illetékesek már tettek ellenlépéseket, de a zoofil egyesület szerint nincs helye morális kérdéseknek a jogban.
@ursus artos: ha a szart összelapátolod innen-onnan az egy nagy kupac szar lesz! érted barátom
- Miért kell a KDNP-ést fideszessel keresztezni?
- Hogy túl részeg/hülye legyen lopni...
@ob.szerver: a tények cáfolnak meg, nem én. Demján sem vitatja, hogy a szövetkezeti hitelintézeti rendszernek kb. százmilliárd forintra van szüksége, sürgősen. Volt rá egy elképzelésük, aminek lényege hogy a szektorban a status quo fennmaradjon, és a meglévő forrásokkal trükközzenek úgy, hogy a felügyelet elvárásait hozzák. A kormány alternatívája ezzel szemben az volt, hogy trükkök helyett szanálnak, betesznek százmilliárdot a szektorba a takarékbankon keresztül, cserében a takarékbank alá integrálják a szektort. Demjánék tiltakozása alapvetően arról szól, hogy igaz ugyan hogy bajban van az általuk irányított ágazat, de milyen eljárás már hogy őket kiszorították pozícióikból, és úgy konszolidálták a helyzetet, hogy a kutyát nem érdekelt nekik mi lenne a szándékuk.
Egy idézet:

,,Mitől sikeres egy ország?

Miről ismerszik meg manapság egy dinamikus fejlődésre képes és az elitje által kizsigerelt vesztes ország? Mi magyarázza, hogy a társadalmi-gazdasági átalakulás útján együtt induló kelet-európai országok közül vannak éllovasok, és tőlük egyre inkább leszakadó, elszegényedő vesztesek, mint például Magyarország is? Nos, az előzőekből már könnyen összeállítható a siker és a bukás receptje is, amihez még segítségül hívjuk a már említett két könyv konklúzióit.

Röviden: azok az országok sikeresek, amelyek a lehető legszélesebb képviseletet biztosító demokrácia és választási rendszer talaján állva, szabadversenyes, minél kevesebb állami beavatkozással terhelt, de ugyanakkor jól szabályozott, kiszámítható, a magántulajdont, a szerződéseket betartó és betartató inkluzív intézményrendszert működtetnek.

A bukásra, a lassú és sehova sem tartó sodródásra ítélt országokban a hatalom erősen központosított, lényegében egy diktatórikus vezető kezében van, aki kis koalícióval működik, vagyis a befolyásos és a hatalmának fenntartását illetve növelését szolgáló személyek kis klikkjét kell jól tartania, miközben a választási rendszert olyan formán alakíthatja, hogy a választópolgárok minél kisebb és minél könnyebben „megvehető” része már biztosítsa számára a hatalom megtartását. Ehhez átszabja a választási körzetek határait (gerrymandering) és a választáson való részvételt valamilyen a választásra jogosultak számát csökkentő regisztrációhoz köti, hogy ezzel is minimalizálja a (számára veszélyes) választói részvételt. Az erőszakos vagy éppen demokratikus módon hatalomra kerülő diktatórikus vezetés viszonylag gyorsan átírja az alkotmányt, hogy növelje újraválasztásának esélyeit, illetve csökkentse ellenzékének a részvételét a törvényalkotásban, valamint a következő a választásokon.''

Forrás:
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2012/12/01/diktatorok_kezikonyve/

Minden hasonlóság csak a véletlen műve?
Nem fognak lázadni. Hihetetlen pénzek fognak rövid időn belül külföldi számlákra kerülni, olyan nagyságrendben, amihez képest a válság körüli kiáramlás csak zsebpénz volt. Nem az egyszerű emberek pénze, mert azoknak max fizetése (jó esetben 2-3 havi tartaléka van), hanem a milliárdosok pénzei.
Szerintem ezek pénzek egy jelentős része már régen elindult, vagy épp úton van.
@jaegtoer:

Nyilván sok mindenből van mit pótolnom. Itt most kifejezetten H. hatalomra jutására akartam célozni.
Az előző posztnál utaltam egy per gyanús körülményeire. Nemcsak nekem lennének kérdéseim, másoknak is:

hungarianspectrum.wordpress.com/
@kvadrillio: Mi a baj? Szadizni, kinyúvasztani lehet az állatokat, szeretni meg nem? Micsoda világot élünk!
@9mmPara: dehogynem bírja, Azerbajdzsánban és Egyiptomban - két unortodox szövetségesünk - is vasutat, utat épít.
@taga20: én is az voltam/vagyok, de van egy módszerem
Demján is meg Csányi is szopjpon le, mély kussban voltak az elmúlt 3 évben. Azt hitték, majd csendben megkötik a különalkujukat, és őket majd békén hagyja a kisgömböc.
Tessék, itt az eredmény, ennyit lehet a csürhe szavára adni.
Barmok.
@zobod:
Te ezek szerint ismered a holland és német mintát. Légyszíves tájékoztass, hogy mi a különbség?
Megteszed? Ha nem, alappal hiszem, hogy te csak hívő vagy.
@a kormány embere: Az apróbetűs részben szerintem kikötik az első éjszaka jogát,hehe.
@Józsi bá': Demján a régi idők embere. Olyan maffiához szokott, amelyben szent volt az adott szó. A suhancok átvették a hatalmat és új világot építenek, aki nem elég erős pusztulni fog, minden eszöz megengedett.
@ursus artos: Tele vagyunk külföldi példákkal. Tendenciáját tekintve kiszt Észeak-Korea, Baku, és a hasonlók a minták, de azok is külföldiek.
Amúgy ezek a példálódzások ökörségek.
Elvégre példa van arra is, hogy valakinek nyaka van.
Arra is van példa, hogy helyenként nagy fatörzset használnak a aláékelésre.
Arra is van példa, hogy baltát, csontozóbárdot használnak húsdarabolásra.
Amikor azpnban ezeket a külön létező példákat összerakják, és akkor a Te nyakad legyen azon a tőkén, ami felett a bárdot lengetik.
@nu pagagyí: Ahogy a már hozott linken írtam (endresy.blogspot.hu/2013/07/megvedett-milliardjaink.html )
Demjén az a maffiozó, aki nem szólt, amikor a kicsiket fojtogatták. Most meg már minek.
@GeoCracker: ez az észak-koreázás a hivatalos "anti-orbán" hívószó?
@GeoCracker:

Gondolod, hogy annak, aki annyira buta, hogy "csont nélkül beszopja" ezt a 'dehát máshol is'-t (és alighanem párhuzamosan mantrázza azzal, hogy 'Európa példát szeretne venni egyéni módszereinkről'), érdemes összetett mondatokban említeni bármit?
@ursus artos: Értem. Tehát a 7-8. szóig jutottál az olvasásban. Gratulálok.

@milyen szép a Vértes, ó: Úgy tűnik nem. 10 szó alatt van a szövegértelmezési képessége az olvtársnak.
@GeoCracker:

Nem is arról volt szó, hogy emiatt tisztelni kellene, persze, ő is (mint pl. a valamiért sztárolt Ángyán) benne volt bárki kizsigerelésében egészen addig, amíg saját maga, vagy környezete sorra nem került.

Viszont ha a maffiózók összevesznek, abból a becsületes kívülálló csak profitál.
@GeoCracker:

10 szó kifejezetten jó teljesítmény műjobbos körökben. ;-)
@milyen szép a Vértes, ó: A végső kicsengésedben nem vitatkozok :-)) A bandaháborúban csak fogynak :-)
@GeoCracker:

Mondjuk az is igaz sajna, hogy aki megmarad és bekebelezi az elhullottak korábbi birodalmát, az erősebb lesz...
Nyilván nekik úgy kellett volna a 100 Mrd az àllamtól, hogy felügyelet nélkül nyúlhassák le. A betétesek pénzét pedig majd visszafizeti az állam ismét. Garanciát vállaljon a további szabadrabláshoz?

Tényleg, a Postabankkal mi is történt annó? Azt hiszik a szocik hogy mindenki.nek olyan lyukas az magyar mint az9övék.
@Dr. jenőke (jenőke): ha magad nem tudsz/akarsz utánanézni, akkor annak sincsen értelme, hogy bármit mondjak, mert csak kötözködnél. Úgyhogy csuklóztassad, aki erre hajlandó.
@zobod: "Demján sem vitatja, hogy a szövetkezeti hitelintézeti rendszernek kb. százmilliárd forintra van szüksége, sürgősen."

Demján hangsúlyozta, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a legmagasabbra minősítette az OTSZ takarékszövetkezeteit. A tőkemegfelelési mutatójuk 17 százalék a 8 százalék kötelező felett. Emellett 60 milliárd forint külön fedezet van, és 53 milliárd tőketöbblettel rendelkeznek. “Rajtunk nem kell segíteni: van elég pénzünk és tőkénk.”

Ezt honnan veszed?

Mert ez mást mond:

"Demján elmondta, a kérdés az volt, hogy lehet-e nagyobbb részesedésük a bankszektorban. Ehhez egy kölcsöntőke kellett volna, és lassú építkezéssel lehetett volna terjeszkedni. Hangsúlyozta, nem lehet egyik napról a másikra felépíteni egy ilyen rendszert. Ebbe a szektorba nem kell a 100 milliárd forint, amit az állam most bele akar tenni – hangsúlyozta emellett az OTSZ elnöke."

hvg.hu/gazdasag/20130705_Demjan_kiosztotta_a_kormany
@milyen szép a Vértes, ó:
Demján megteheti, hogy bedobja a papírokat és távozik. A kisemeberek meg itt maradnak és szívnak.
Gondolom Demjánt is megkarcolja pár milliárd veszteség. Viszont egy falu dolgozik meg érte egy életen át.
Jelenleg pont ez a gusztustalan az egészben.
Ha Demján valóban tenni akart volna valamit, egy éve megtehette volna. De neki tljesen megfelelt a külföldi bankok lepusztítása, mert azt hitte, hogy betéti piacot tud nyerni. Most, hogy Orbán döntött úgy, hogy aratni is ő szeretne, meg van sérődve.
@zobod:

Egy 'ötletem sincs' becsületesebb lett volna, de ugye fideszesnél pont ezért kizárt... :)
@félázsiai nagymagyar:
Kicsit összekutyultam a sorrendet, azért remélem kisilabizálható a mondandóm...
@HomicideWatch: lehet, hogy te érted ezt a faszságot, én nem!
@taga20: csak el akartam sütni a napi Mucsit.
@ursus artos: medve, a szarhoz nem kell nagy ész:)
@Ianas: te nem vagy egy kicsit skrizofrén? csak kérdem:)
@zobod: Napi Gazdaság a birtokába került információk alapján.

takarékok betétesei pénzéből stafírozta volna ki a szektort még 2011-ben

Csúsztatás á la fidesz.
@ursus artos: hej-hó, szépjónapotkívánok! végre előmásztál a köved alól kedves ízeltlábú!
@Zaphod_Beeblebrox: ... azóta csak rosszabb a helyzet, be is csődölt az egyik legnagyobb, a Soltvadkert. Az OBA 32,5 milliárdja bánta, meg intézmények milliárdjai. Persze papíron jó helyzetben volt ő is, mint anno a Lehman Brothers meg az AIG.

De mindegy is, mert úgy látom, holmi tények nem zavarják meg a Karám tagjainak álláspontját: a fidesz le akarja nyúlni a takarékszövetkezeteket.
@zobod:
"A fő különbség a jelenlegi és a gránitbankos javaslat között az, hogy a korábbiban a szerepvállalásáért cserébe az állam nem kapott volna kontrolljogokat. A takarékszövetkezetek köré szerveződő érdekcsoportok, az OTSZ viszont egyértelműen nyertek volna egy átmenetileg - az alárendelt kölcsöntőkék visszafizetéséig - tőkeerős szektort, minden féle addicionális anyagi hozzájárulás nélkül."

Egyértelmű, h az állam szerepvállalása itt nem kívánatos, Orbánéknak ez egy újabb jó alkalom valamire rátenni a kezüket.
És teszik mindezt a maguk agresszív és minden jogot felrugó módján.
Védhetetlen...
Ob.szerver:

Magyarországon nincs piac (verseny) és nincs tőke. Magyarországon mindenkor kapcsolatok voltak, vannak és lesznek - ezért van a felszínen ugyanaz a 20 „nagyvállalkozó” a rendszerváltozás óta.

Bennfentes ország.

Demjánnak is csak azért fájnak a takszik, mert einstandolta előle Orbán. Demján szépen beült a takszi szövetségbe, hogy majd magához (a Gránit Bankhoz) édesgesse a takszikat – olcsóbb lett volna egy nagy fiókhálózatra így szert tenni, mint a semmiből kiépíteni - erre jön Orbán és pikk-pakk lenyúlja az egészet egyetlen nap alatt. Hát nem felháborító, hogy az ulti-partner ilyet tesz? Tegnap még együtt kontrázták a Szélest, ma meg kiszúrja a Gránit Bank szemét szaros 2,6 milliárddal?

Na, most a Demján két hétig nem fog szóba állni az Orbánnal. Utána újra együtt kevernek majd.
@zobod:

Esetleg próbálkozhatnál tényekkel azzal kapcsolatban is, amiről épp szó van. Bár igaz, az agitprop-osztály ezt a módszert nem nagyon ajánlja, szóval akkor jöjjön mondjuk valami arról, hogy Demjánnak már az ükapja is komcsi volt.
@zobod: neked az se mond semmit, hogy hülye vagy mint a segg!
@ursus artos: "Orbánék tulajdonképpen külföldi mintákat, modelleket ültetnek át a hazai gyakorlatba az élet szinte minden területén. A gond az, hogy sokan ezeket nem értik és innentől kezdve jön a diktátorozás, bírkázás..."

Igen, egyenesen Ugandából, Bissau Guineából és Azerbajdzsánból hozzák a nagyszerű modelleket.
Hogy viktorosan fogalmazzak: vannak, akik ennek tapsikolnak, mások szerint ez nem Magyarország érdeke.
@Penivaldes: kislány, látom a héten megint unatkoztál és hoztad a hülye fazonodat:)
@zobod:

"a felügyelet elvárásait hozzák."

A felügyeletnek elvárása a prudens, törvényszerű működés. A takszövök tőkemegfelelési mutatója lényegesen az előírt felett van. Volt 4 bedőlés a több százból, abból az egyik volt számottevő, és ott úgy tűnik, hogy lopták a pénzt. A felügyeletnek nincsenek forgalmi elvárásai.

"Demjánék tiltakozása alapvetően arról szól, hogy igaz ugyan hogy bajban van az általuk irányított ágazat"

Semmilyen bajban nincsenek és senkit sem kell megmenteni. Az ágazat csak olyan bajban van, mint a manyup volt, és ugyanaz a indok is: meg kell menteni. Tudjuk, hogy a megmentés szó a magyar-maffiaszleng szótár szerint mit jelent.

"de milyen eljárás már hogy őket kiszorították pozícióikból"

Demján arra panaszkodik, hogy az új tulajdonszerzés a régiek értékének 20%-án fog megtörténni. Szerintem te sem örülnél annak, ha 5m forintért többségi tulajdont szereznél egy cégben és az újak 1m forint befektetéssel kipörgetnének az irányításból.

Itt ismét egy maffideszes törvényi erőszakkal történő tulajdonátrendezés - magyarul rablás - folyik. Spéder ismét bankárkodni akar és most majd megkapja hozzá a bankot. Milyen véletlen, hogy az ügy kormányzati felelőse az a Vojnits Tamás, aki Spéder embere volt az OTP-ben.
viktorékat jövőre már csak pár hülye,és az akáckaró fogja támogatni
@regress: mindig is csak pár hülye támogatta őket istenigazán
@Penivaldes: bakker a világban pedig izzik a levegő! te meg fel kelsz 9 felé és csodákozol, hogy mi a fasz történik! encsudigung:)
@taga20: 4:40-kor keltem.)
encsudigung a híres tibeti tanító?:)
@milyen szép a Vértes, ó: A tények vitatása helyett inkább húzd ki a fejed a seggedből. Ha nem a fideszfóbiád, hanem a tények érdekelnének, akkor nem kellene égned, lassan már az jön, hogy a napi meg a portfolio a fidesz szekerét tolja...

Hacsak nem éppen az a bajod, hogy ami a fideszt erősíti - márpedig a szövetkezeti hitelintézetek konszolidálása és egy áttekinthető, centralizált struktúrába integrálása nyilván a helyzetük erősödését jelenti -, az neked rossz. Akkor viszont gyorsan tedd túl magad a pitiánerségen, gondolj arra, hogy ezzel a törvénnyel és intézkedésekkel stabilizálódik az OBA helyzete, javul a takarékokban pénzüket tartó betétesek biztonsága.
@taga20: ? Ezt most lehet, hogy nem értem.
@Tamás Csacsicska:

"Utána újra együtt kevernek majd."

Én nem sajnálom Demjánt, és sajnos nem is szorul rá :-)
Azt nem értem, hogy egy ember akinek minden megszólalása döbbenetes ostobaság (most a takszöv kérdéstől függetlenül), hogyan vitte ennyire.
Vakok voltak, hogy eddig nem látták, kit támogatnak?
@Penivaldes: tibeti:) és mi bánatot csináltál, mert Rodeonak nem szotábe azt láttam:)
@ob.szerver:

"Azt nem értem, hogy egy ember akinek minden megszólalása döbbenetes ostobaság (most a takszöv kérdéstől függetlenül), hogyan vitte ennyire."

Híresen jó seftelő:)))
Tűz lesz ebből, baszod, sokkal nagyobb tűz! - üzente Kedves Vezetőnknek Demján Sándor,

BÁR MÁR LÁTNÁM AZT A TÜZET.....SOKAN ARRA VÁRUNK...ÉGJEN A NEMZETI SZAR!
"elsimicskásítása"? :)
Zseniális!
@Ianas: hát én ezt próbáltam megfejteni, "csak el akartam sütni a napi Mucsit".
tezsvírek, olvasni kell a történelmet, ilyen mese már volt
@zobod:

Á, szóval most az jön, hogy aki tényeket szeretne, azt nem érdeklik a tények, mert fideszfóbiája van, meg egyébként is szükség van a dologra, hiszen '11-ben Demján láss csodát, miket akart, meg is írta a Portfolio, amely véletlenül se torzítana csak azért, mert fideszes, ezek a drága emberek sose tesznek ilyet, a csúsztatgatást is csak a gonosz ellen lopta, mit lopta, rabolta, rablógyilkolta(!!!) bele a cikkbe. Fenyegetni a sorba be nem álló szövetkezeteket is csak azért kell, mert ők nem tudják, hogy az az érdekük, hogy megvédje őket Drága Kormányunk.

Szóval csak a szokásos 'a Fidesznél bárki eljátszhatja a politikai tisztet' produkció. :)
@ob.szerver:

Valamikor 93-94-ben hallgattam egy fiatal munkatársa előadását politikai marketing témában. Egy évvel előtte jött haza Amerikából.

Ő mesélte, csupa fiatal, nagyon képzett gárdával dolgozik. Nagyon megfizette őket, de a srác szerint azt a tempót néhány évnél tovább nem lehet bírni.

Ha nem szólalna meg, nagyon szűk kör tudná csak, hogy alapvetően - nem is igazán jó szó ez az ostoba - nagyon kulturálatlan.

Rossz hatással volt ezekre a Vendéglátóipari Főiskola. Boross Péter is gyorsan elhitte magáról, hogy bölcs államférfi - azt is hogy átvágta OV az MVSZ ügyében.

Ez meg azt hiszi gazdaságpolitikus.
@Orica Középföldi: megelőztél:-)
Maradt ő is az a "paraszt-suttyó", aki volt. Beleillik a sorba a felcsúti szotyolaköpködő, meg másik mellé a plázák hercege. Elegancia vagy van, vagy nincs.
Egyébbként meg tényleg az a helyzet, hogy orbán ellopja demjántól, amit ő se tisztán szerzett.
Persze a betétesek és a tagok a kutyát nem érdeklik.
@ob.szerver: Hamar kiderül, mennyire felelnek meg. NNI nyomozások vannak folyamatban, és a szektor összes komolyabb szereplőjének átvilágítása. A Soltvadkertnél is csak akkor derültek ki az immár nyomozati szakaszban lévő, a hitelintézeti törvény előírásaival mit sem törődő intézkedések, mikor az állam átvett az önkoriktól betéteket, és belépett a hitelezők közé. Ezzel joga volt információkhoz hozzáférni a felszámolási eljárás elkezdése előtti ügyletekről is. Az OBA vagyonának kb. 1/3-a ment most el a Soltvadkert 100e euro alatti betétesek kifizetésére.

Nem tudom, miért kell abból ekkora ügyet csinálni, ha felszámol a kormány olyan szövetségeket, kapcsolati hálókat, amik a korábban általuk ellenőrzött szektort rosszul működtették, nem elég hatékonyan, nem elég felelősen, és a mindenkori kormány számára nem elegendő irányítási lehetőséggel. Semmi másról nem szól ez a hiszti, mint arról, hogy a fidesz megint felszámolt valami érdekcsoportot és működési modellt, és helyébe rakta a saját elképzelése szerintit, nem tűrve ellentmondást. Tett mellé még százmilliárdot, ami Demjánéknak nem sikerült, ez a lényeg. Lesz egy centralizáltabb, áttekinthető, feltőkésített, az egyéni mozgásokra nem sok teret hagyó struktúra. Ennek inkább örülni kellene.
@sírbateszezazegész:

Bocs:))

Nagyon szar érzés lehet, ha valakit a saját módszerével herélnek ki:))
@zobod:

Senkinek sincs azzal baja (az érdekelteken kívül persze), ha felszámolnak egy rosszul működő rendszert. (Az, hogy csúsztatgatni próbálsz már megint, csak igazolja azt, hogy agitprop csupán, amit előadsz, de azt is, hogy te is tudod, kamu.)

Az "ügy" abból van, hogy ezt az ún. centralizálást furamód megint úgy valósítják meg erővel, hogy nem állami, hanem hangsúlyozottan fideszes kézbe kerülnek a dolgok (míg ugye a "jaj, de nagy az áldozat a fidesz részéről" 100milliárd közpénzből megy); persze a Magyar Posta híres arról, hogy áttekinthető a működése és a legkevésbé sem funkcionál pénzkivevőhelyként. Jó, jó, tudjuk, eddig ugyan minden, amit Drága Megmentőink "megmentettek", valahogy a Fidesznél, illetve holdudvaránál kötött ki, de becsszó, ez most máshogy lesz.
Ob.Szerver:

Demján már Kádár kedvence volt: a „szocialista vállalkozó”. Persze nem a saját pénzén vállalkozott, de amit létrehozott (Skála Áruház, majd ezek hálózata) az valóban látványos volt. Ráadásul olyan árukkal tölthette fel, ami máshol nem volt kapható. (Demján fiatalemberként egy vidéki ÁFÉSZ elnöke volt.)

A rendszerváltás előtt nem sokkal az MNB különféle osztályai önálló bankokká szerveződtek. Az Ipari Főosztályból lett a Magyar Hitelbank és Demján lett a vezérigazgatója, minden előzetes pénzügyi tapasztalat híján. Ja, és mindenféle pénzügyi kontroll nélkül. Demján „zsebből” vezette az MHB-t, pofára adott hiteleket, nem is keveset, sokaknak. Jobb keze, Töröcskei István segedelmével. (Mond valamit ez a név is?) Legnagyobb baklövése az Egyesült Izzó átjátszása volt a General Electric javára. Csak ezzel az akcióval 110 millió Dollárt bukott az MHB… és persze Magyarország. A baklövés mögött nagyképűséggel párosult butaság volt (az MHB proccból nem képviseltette magát az Izzó közgyűlésén).

Miután az MHB-ból eliszkolt – Mark Palmer amerikai nagykövet révén - megismerkedett a magyar származású Peter Munk kanadai építési nagyvállalkozóval. Ebben az időben az amerikai-kanadai nagy építkezések nagyon lelassultak, Monk tehát áthozta Európába a kihasználatlan építési eszközöket. Palmer, Munk és Demján Prágából kezdtek közösen vállalkozni. Jó megérzéssel az üzletközpontok irányába léptek: látták, hogy ez a forma ismeretlen Kelet-Európában. Ehhez Demján is alighanem hozzátette a budapesti Skálában nyert tapasztalatait. A lényeg: Monk pénzével és Palmer kapcsolataival vállalkoztak. Demján volt az építésvezető.

Vagyonát az általa létrehozott bevásárló központokban szerzett tulajdoni részével alapozta meg. Ez a vagyon azonban nem nagyon mobil – különösen válságos időszakokban, amikor a kereskedelmi fogalom visszaesik – nehéz ilyen üzletrészeket értékesíteni. Papíron ezek persze sokat érnek, különösen, ha az ember gyereke alaposan megfizeti az értékelőket – így jönnek létre "milliárdos vagyonok", amelyek értéke bizonytalan, pénzügyi likviditása pedig közel sem fényes. Viszont bemondásra kapnak hitelt.

Demján évek óta komoly likviditási problémákkal küzd – ennek megoldása lehet egy saját bank. A bank pénzteremtési lehetőségei ugyanis messze meghaladják a befektetett tőke és a betétek összesített nagyságát. Ez a Gránit Bank alapításának lényege. Demján már több tőkét nem tudott szervezni a Gránit Bankba: maradt a betétek gyűjtésének lehetősége. Ehhez pedig fiók-hálózat szükséges (kivéve talán a befektetési bankokat, de hát Magyarországon nincsenek befektetők, csak üzlettársak).

Invesztíció nélküli fiókhálózat - ez lehetett volna a Takarékbank felügyelte takarékszövetkezeti hálózat. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy Csányi keze nincs benne a mostani buliban: a Gránit Bank egy csapásra közel ezer fiókhoz jutott volna az országban (az OTP-nek nincs 500 fiókja sem). Demján okosan közelített az ügyhöz, becsempészte magát a takarékszövetkezetek szövetségének elnöki pozíciójába – szóval nem rontott ajtóstul házba, hanem „finom” volt. A hátsó ajtón jött be. Ebbe a szépen felépített koncepcióba rondított bele most durván Orbán - keresztül húzva Demján hosszú távú terveit.

Demján tehát valóban okos, tehetséges és ambiciózus üzletember, de előre jutását kezdetben mások pénze (Skála-időszak, MHB és Monk) fedezte, mára pedig egy valóban nagy, de bizonytalanul felértékelt, immobil vagyon tulajdonosa, aki likviditási problémákkal küzd. Úgy tűnik, a gondjai most sem oldódtak meg.
@zobod:
"NNI nyomozások vannak folyamatban, és a szektor összes komolyabb szereplőjének átvilágítása. A Soltvadkertnél is csak akkor derültek ki az immár nyomozati szakaszban lévő, a hitelintézeti törvény előírásaival mit sem törődő intézkedések, mikor az állam átvett az önkoriktól betéteket, és belépett a hitelezők közé. Ezzel joga volt információkhoz hozzáférni a felszámolási eljárás elkezdése előtti ügyletekről is. Az OBA vagyonának kb. 1/3-a ment most el a Soltvadkert 100e euro alatti betétesek kifizetésére."

LOL
te mit szívsz? ezeket mikor álmodtad meg? a fele sem igaz kiscica.
csak egy példa a baromságaid közül:
"az állam átvett az önkoriktól betéteket, és belépett a hitelezők közé. Ezzel joga volt információkhoz hozzáférni a felszámolási eljárás elkezdése előtti ügyletekről is."
ha már csődbe ment, akkor nem vehet át SENKI csődeljárás alatti betéteket (sem). neadjisten MÁR betétes, akkor sincs joga semmiféle információhoz hozzáférni. milyen jogalapon is gondolod, hogy egy hitelező hozzáférhet egy csőd előtti banki információhoz?
@zobod: ez nem centralizált struktúrába integrálás,egyszerűen csak lopás.
Nem értem!

Most akkor lenyúlják vagy megvédik?
A törvényt úgy alkották meg, hogy gyakorlatilag nem lehet kilépni. Egyetlen takarékszövetkezet van, amelyik megússza az átalakítást, a Duna Takarék, amely Garancsi István - Orbán Viktor ismerőse és a Videoton tulajdonosa - érdekeltségébe tartozik.

Tudja valaki, hogy Garancsi bankja miért lett kivétel? Ez büntetés, vagy jót tettek vele?
@Tamás Csacsicska: Jól tájékozottnak tűnsz, ezért kérlek, hasonlítsd össze Széles Gábort és Demján Sándort! Valamint azokat, akik nincstelenként, csupán a politikából gazdagodtak meg, úgy, hogy semmit nem létesítettek közben, csak a saját vagyonukat gyarapították! A fórumtársak talán tudnának ilyen neveket sorolni!
@zobod: "és a mindenkori kormány számára nem elegendő irányítási lehetőséggel"
Olvasom a vitád a többiekkel, nem nagyon akartam beleszólni, de a fenti megjegyzésed kiverte a biztosítékot.
Minek kellene egy piaci alapon működő gazdaságban a "mindenkori kormány számára" irányítási lehetőséget adni bármely szektor tekintetében?
Te itt közép-ázsiai viszonyokat éltetsz. Neked tényleg jó egy ilyen ország? Ebben látod a biztos jövőt?
@Penivaldes: te azzal születtél, tudom:)
Szia, kedves:)
@Orica Középföldi: :D
Tudod, ahogy ismerősöm mondta volt: "a szop@tás egy társasjáték, de mivel a világ meg kerek, s mindig fordul, soha sem tudhatod mikor kerülsz a f@sz kellemetlenebbik végére".
@Secnir: Hogy a fenében ne lenne te nagyon okos, hitelezői választmányról hallottál? Arról hallottál, hogy a felszámoló _köteles_ a hitelezői választmányt tájékoztatni pl. fedezetelvonás vagy hasonló nyomaira bukkan? A törvényben az van, hogy a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet bekövetkezte után az adós vezetőinek a hitelezői érdekre tekintettel kell gazdálkodni, ha nem így tettek akkor a felszámoló keresettel kérheti ennek megállapítását a bíróságtól, de ami a lényeg erről köteles tájékoztatni a hitelezői választmányt. Fuss neki megint. 2012-ben az állam a végelszámolás megkezdése után átvett 267 millió forintnyi betétet engedményezéssel az önkormányzatoktól. Hitelezői igényjogosultságot jelentett be, és innentől kezdve volt információja az eljárás megkezdését megelőző időszak eseményeihez is. Ez van, ha szerinted nem így van, akkor lemaradtál valahol...
@taga20: A jetiromános téma az Mucsi Zoltán nagysikerű Feket Ország c. filmjéből vett, rendkívül lényegre törő idézet.
@sírbateszezazegész:

Igaz:))
Egy társasjáték minden résztvevőjére ugyanazok a szabályok érvényesek - mégha néhány játékos úgy is hiszi, rá nem.
Szopás a vége:))
Amikor harom eve azzal viccel orban csanyinak, hogy "na all meg az OTP?", akkor kellett volna gerinc csanyitol visszaviccelni, hogy all bazdmeg, es kurvara itt is marad a penze az orszagban, neked :>

Most aztan bonyalas szopagon van mindket szanalmas lepni nem tudo seggnyalonc.
@zobod:
Nem baj, hogy a csődeljárás, a felszámolás és a végelszámolás nem azonos fogalmak?
Milyen végelszámolásról beszélsz? Végelszámolásnál végelszámoló van, felszámolásnál felszámoló. Ráadásul nem is egy törvényben.
Gyanítom hogy fogalmad nincs mi mindent keversz össze néhány összefüggőnek látszó mondatban.
@zobod:
Segítek rajtad. Olvasgass.
1996. évi CXII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról
@czjanos:

Széles Gábor a Műszertechnika Kisszövetkezet elnöke volt a nyolcvanas évek közepén. Ebben az időben kezdtek elterjedni a személyi számítógépek a világon (eleinte az XT, később az AT, majd a 386-os hardware-ek). Ezeknek a gépeknek az importálására nem volt szabad deviza, ráadásul egy részük akkoriban még COCOM listán is volt.

A Műszertechnika azzal lett naggyá, hogy a nyugaton dolgozó magyarokkal megállapodott, hogy a valutájukból PC-ket vesznek, majd ezeket hazahozták és eladták a Műszertechnikának (jelentős átváltási nyereséggel). A Műszertechnika pedig eladta állami vállalatoknak – a piac mind mennyiségben, mind árban korlátlan volt. A buliban benne voltak a vámosok (akik „elnézték” a COCOM listás típusok behozatalát) és persze az Állam, amelyik így jutott számítógépekhez. A Műszertechnika (és a Mikrosystem Kisszövetkezet) így nőtt fel – és így lett Széles Gábor jó nevű vállalkozó.

Nagy bulijuk volt az 1990-es választásokhoz az állam által megvett PC-k beszerzése és üzembe helyezése (erre monopol jogokat kapott a Műszertechnika).

A következő dobása már a rendszerváltás után esett meg. A Postabank örökölte meg a Videoton Elektronikai Vállalatot – akkoriban kb. 20-22 ezer ember munkahelyét. A Videoton fülig el volt adósodva, mert a keleti piacokra értékesített – veszteséggel, KGST árakon - míg az alkatrészeinek zömét nyugatról szerezte be, piaci alapon. A Postabank elnöke, Princz Gábor megállapodott Széles Gáborral, hogy a Bank neki adja a Videotont, ha szanálni tudja. A csereérték – apport, ahogy anno nevezték – Széles Gábor „szaktudása” volt. Széles egy kanyit sem fizetett a Postabanknak, a Videotont teljesen ingyen kapta meg.

Széles a Videotont pár év alatt felszámolta. Az elektronikai vállalat elektronikai tevékenysége megszűnt, a kiürült épületeket Széles bérbe adta külföldi vállalkozóknak (ehhez Székesfehérvár városa komoly segítséget adott neki, adó-mentességekkel). Az addigi munkavállalókat szélnek eresztették (22 ezer munkanélküli a 90-es évek elején!), a gyár fejlesztési eredményei (mert jócskán voltak ilyenek) elvesztek. Az egykori elektronikai vállalatból ipari park lett, ahol cipő felsőrésztől gumióvszerig bármit gyártanak. Széles tehát nem mentette meg a Videotont – ha megmentette volna, akkor ma is elektronikai nagyvállalat lenne – hanem kiárulta, bérbe adta az ingatlanjait.

Lényegében ugyanígy járt el az Ikarusszal is: ingyen kapta meg annak az ígéretnek a fejében, hogy megmenti a magyar autóbusz gyártást. A rendszerváltás előtt az Ikarusz a világ második legnagyobb autóbusz-gyártója volt: fénykorában évente 10.600 darab autóbuszt készített és értékesített. Széles ugyanúgy mentette meg az Ikaruszt, mint Orbán a manyupokat és most a takarékszövetkezeteket. Széles idején az Ikaruszban a gyártás teljesen megszűnt (előbb a székesfehérvári, majd a budapesti üzemben). Széles a gyár ingatlanjait értékesítette.

Innen már lefelé megy a „Mágnás” karrierje: amióta nem kap INGYEN „rehabilitálandó” vállalatokat, nincs mit eladni. Szélesnek éppen olyan likviditási gondjai vannak, mint Demjánnak – azzal a különbséggel, hogy a megmaradt vagyon még nehezebben likvidálható, mint Demjáné. Viszont szeret nagyokat hazudni, van egy szemét tv-je, az újságja tolja Orbán szekerét – ezért megtűrik. Egy komoly pénzügyi ellenőrzés taccsra tehetné a „milliárdost”.

Széles is tehetséges ember, de fénykora neki is leáldozott. Kapcsolatai egyre kevesebbet érnek, ezért kellett a Békemenet élére állnia. Hátha leesik még valami: egy kaposvári Húsüzem, vagy valami hasonló.
@Dr. jenőke (jenőke): inkább magadon segítsél: utánanézel a leírtaknak, és pitiáner, lényegtelen szőrszálhasogatásod is helyére kerül. Mindez ugyanis semmi lényegi információt nem érint, csak a szokásos kisstílű okoskodás, mikor érvek és tények ismerete hiányában megkísérli valaki a posztoló szavait kiforgatni. Engem nem zavar, csináld csak. Egyébként nem írtam hogy csőd vagy felszámolási eljárás, secnir kezdett okoskodni, és amit írtam a felszámolásra vonatkozik. A végelszámolást meg minek kevered bele...
inog a nemzetikommunista egyuttmukodes rablorendszere
@Tamás Csacsicska:
Az a vicces hogy a Fideszes érvekben rendszeresen előjön hogy Gyurcsány a motimot az anyósa révén jóársítve vette meg és ezért külön a kurva anyját és lóf... a seggébe.

Eddig ugye rendben is volnánk.
Csakhogy akkor nézzük meg hogy ki mit csinált a kapott cuccal.

Gyurcsány MŰKÖDTETI a gyárat exportra termel és több ezer embernek munkát ad.

Ezzel szemben széles nemzeti vállalkozó barátunk.....
A héten olvastam egy ledorongoló kritikát liberális tollából: téma az új Szász film, ami egy szar, totál tévedés, nem hat, szinészi játék nulla, egy semmi az egész. A film az új film finanszírozási rendszer első terméke! Bassza meg a szemét kormány ilyen filmeket támogat.

Mai hír: Szász János filmje fődíjat nyert Karlovy Varyban, A nagy füzet kapta a Kristály Glóbuszt. Nagy kuss lesz erről.

És akkor kérdezze meg valaki, hogy miért utáljuk ezt szemét, hazaáruló liberális csűrhét!!!
@Tamás Csacsicska:

Majd most felível a pálya, a titokzatos cellával. Jön a világhatalom:))
@Baldrick68:

Való igaz, a működtetés a nagy dolog. Talán ez a nagy különbség Demján és Széles között: az előbbinek azért működnek projektjei, az utóbbinak pedig nem. De korábban írtam: a magyar gazdaság nem piaci, hanem kapcsolati alapon működik – ki kinek az ismerőse?

A magyar piac túl kicsi, itt nem feltétlenül működnek olyan mechanizmusok, mint egy német, amerikai, vagy japán piacon. Ilyen kis piacon össze lehet fogni, másokat egyszerűen kiszorítani, stb.

Orbán egyébként tipikusan a Széles-filozófiát követi: megkapni ingyen, vagy elvenni bárhonnan, ahonnan csak lehetséges. Elvenni és felélni, jobb esetben ellopni és a haveroknak átjátszani. Az Orbán-Matolcsy rendszer éppen úgy se nem érték-megőrző, se nem új értéket teremtő, mint Széles Gábor szédületes karrierje….
@Lindalinda: Ha Szász nem kap díjat, akkor szeretnél?
@zobod: szerinted Jenőke ,,megkísérli a posztoló szavait kiforgatni''.
Magadtól van ennyi eszed, vagy segítettek is?
Csomagolj, dobozka!
@Orica Középföldi:

A cella … ja, az közeledik, alighanem rácsokkal.

Az egész zárt osztály rászabadult a „nemzetre”…
@Tamás Csacsicska:

"Kapcsolatai egyre kevesebbet érnek, ezért kellett a Békemenet élére állnia. "

Dög vagyok, de elképzeltem ahogy Széles-Demján-Csányi cipelik a molinót,Bayerrel kiegészítve:))
@Tamás Csacsicska:

"Az egész zárt osztály rászabadult a „nemzetre”…

A nemzet orvosa meg Párizsban keveri a betont:)
@zobod:
Ez kinek a bejegyzése ezen a néven és időben? zobod 2013.07.06. 20:02:06 Szánalmas hazudozó.

Figyelj, idézem: „@Secnir: Hogy a fenében ne lenne te nagyon okos, hitelezői választmányról hallottál? Arról hallottál, hogy a felszámoló _köteles_ a hitelezői választmányt tájékoztatni pl. fedezetelvonás vagy hasonló nyomaira bukkan? A törvényben az van, hogy a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet bekövetkezte után az adós vezetőinek a hitelezői érdekre tekintettel kell gazdálkodni, ha nem így tettek akkor a felszámoló keresettel kérheti ennek megállapítását a bíróságtól, de ami a lényeg erről köteles tájékoztatni a hitelezői választmányt. „ …

Úgy gondolom, nincs minek utána néznem. Ostoba, tudatlan, hőzöngő vagy.
@Dr. jenőke (jenőke): ez a @zobod: ez fizett fidesztroll, pont annyi ésszel, amennyivel alkalmazzák őket.
Kár az időért...
@anyadmajma:
Nem valószínű, hogy visszatér. Szokatlanul vastag bőr kéne akkor a képére.
Most lapít, mint kutyaszar a tehénlepény alatt.
@Dr. jenőke (jenőke): van pár nickje is szerintem, de ennek nem vastag bőr van a képén, egyszerűen ilyen hülye.
@Dr. jenőke (jenőke): pedig jobban tennéd, ha a a lényegtelen szőrszálhasogatás helyett megpróbálnál kicsit képbe kerülni. Persze akkor el kellene ismerned, hogy igazam van, és nem az itt feldobott, ágazatot lenyúló fidesz meséje az igaz. Legelőször nem írtam sem csődeljárást, sem felszámolási eljárást. Utána meg egyértelműen felszámolást, mivel úgy tettél mint aki nem érti miről van szó, bár az is lehet, hogy tényleg nem...
@anyadmajma:
Nem vitatkozni akarok veled, csupán más a véleményem. A trollok képzésen esnek át, ezért olyan egyformák. (Ettől még nagyon hülye némelyik, de mindegyikben megvan a megfelelni vágyás.)
Megkapják az eligazítást és aszerint kommunikálnak - sokszor saját meggyőződésük ellenére. Ez a szerencsétlen nem jogász, viszont eltért a kiadott szövegtől, ez már akkor kiderült, amikor a dán és holland jogszabályoknak megfelelést hivatkozta le. Azonban a törvény maga tartalmazta, hogy az EU követelményeknek megfelel. Elég lett volna ennyi, de nem. Neki kevés, mert nem ért hozzá. Egyébként az EU-nak sem felel meg, és ez vele a probléma. Nem folytatom, mert amúgy unalmas ez a téma.
@zobod:
Vergődsz és hazudozol.
Azt sem tudod mi az a felszámolás.
@Dr. jenőke (jenőke): te nem tudod miről beszélsz, jenőke, ebbe az aljas kis terelős játékodba nem megyek bele. A lényeg, hogy a szektort lenyúló Orbánról és a szegény lóvá tett Demjánról szőtt mese alaptalan, alá nem tudod sem te, sem más támasztani. A mesét cáfoló tényekre meg csak annyit tudtál még te is reagálni, hogy kétségbe esetten próbálsz a kákán csomót keresni, és úgy teszel, mintha találnál.
@Lindalinda:

A kezelőorvosod szabadságon van Lindus ka?
Nem gond, hozzám fordulhatsz. Tapasztalatom alapján a te stádiumodban kezdhetünk két sárgával, meg egy pirossal.

Ha ez esetleg kevés lenne, akkor a narancssárga diktatúra megvonása jön szóba.
Az persze veszélyes, az elvonási tünetek kezelése komolyabb szakértelmet igényel a szakma szerint, mint egy véletlen túladagolás demokrácia bogyóból.

Mit szedsz?
@Dr. jenőke (jenőke): Igazad lehet, tényleg nem fizetett, hanem meggyőződéses troll.:)

@zobod: Akkor tán guglizd meg a pszáf 2013-as első negyedéves takszövös jelentését.
Bár a fideszt soha nem zavarták a tények.
@zobod:
Nem vagyok kétségbe esve. Demján és meséje egy cseppet sem érdekel.
A jogi megoldás viszont igen. De ahhoz te nem értesz, akkor miről vitatkoznánk?
Ha értenél hozzá, akkor meg nem lenne min vitatkozni.
Ennyi.
@Tamás Csacsicska:

"Széles is tehetséges ember"

Miben az?

Még a kilencvenes években olvastam, és akkor még politikai ellenszenvtől mentesen, hogy az Ikarusz személyautó gyártásba kezd, és x idő múlva múlva kigördülnek az első példányok. Akkor még meglepődtem, hogy egy ekkora potentát, legalábbis aminek akkor gondoltam, hogy mondhat ekkora marhaságot, különös tekintettel az akkor a megszűnés szélén tántorgó Ikarusra és az autógyártás csillagászati fejlesztési költségeire, ill. az akkoriban már korlátlan piaci versenyre.

A nullponti energiacellán és az ötszáz éve nem látott fejlődésen már nem csodálkoztam.

Ez az ember simán egy NER kompatibilis idióta.
@Dr. jenőke (jenőke): jenőke, te szomorúfűz.... a fentebb leírtak alapján miért is nem volt rá lehetősége az államnak, hogy a felszámolási eljárás megindítása előtti, a Soltvadkert hitelezőinek érdekeit negatívan érintő gazdasági eseményekről információkat szerezzen, miután a számodra bizonyára nagyon érdekes engedményezéssel megszerzett önkormányzati követelések új jogosultjaként bekerült a képbe?
@Tamás Csacsicska:

Miért volt baklövés a Tungsram eladása az MHB részéről? Úgy emlékszem, hogy először egy osztrák bank (Creditanstalt?) vette meg, és pár hónappal később került a GE-hez.

A Tungsram szempontjából a GE viszont ez egy abszolút sikertörténet.
@ob.szerver:

Egy dolog, amit ezek a csirkefogók hablatyolnak, más dolog, hogy miként maradnak felszínen. Aki figyelmesen követi a hazai eseményeket, az rengeteg húzós bejelentést lát-olvas-hall: amik azután elenyésznek a semmibe. Persze már akkor is semmik, amikor kimondják őket - de konkrét eredmények híján valahogy a felszínen kell maradni.

Azután vannak "igazi" üzletemberek, akikről csak nagyon-nagyon ritkán lehet hallani (ilyen például a Fotex alapítója, Várszegi Gábor), aki tényleg egy gyors-előhívó géppel indított az Astoriával szemben - és ma igazán tetemes vállalat-birodalma van. Ő sem volt persze szívbajos, de legalább nem veri a mellét, hogy micsoda nagy ember.

Szóval a csirkefogáshoz is kell tehetség - itt nem a képességekkel, hanem a mentalitással van baj. Széles pontosan tudja, kihez kell dörgölőzni - és képes szélkakas módjára azonnali fordulatot tenni. Ebben Demján is hasonlít rá: neki sincsenek nagyon skrupulusai... Amikor úgy hozta a sors, akkor bevállalta a Nemzeti Színház felépítését – aktuálisan éppen nagyot nyalt Orbánnak. Ma már Orbánnak terhes a PPP konstrukció, szabadulna is Demjántól, de hát egy a brancs, mindenki sokat tud a másikról.
@zobod:
És végül: nekem sem nagyon, sem kicsit nem érdekes egy szokványos polgári jogi engedményezés. Fogalmam sincs hogy honnan szedted, hogy érdekel.
Egy szokványos polgári jogi engedményezés az ügyet tekintve szóra sem érdemes kategória lenne.
Remélem ebben legalább egyetértünk.
Jó éjszakát mindenkinek.
A mai nap nemrégen elkezdődött.
@ob.szerver:

A kilencvenes évek elején az Egyesült Izzóban a General Electric kisebbségi tulajdonos volt, a Magyar Állam (az MHB révén) jelentős többséggel rendelkezett. A többség birtokában lényegében semmibe sem vették a General Electricet.

(Háttér 1.: az Egyesült Izzó évtizedeken át exportált az USA-ba lámpákat. Még leányvállalatot is létrehozott Action Tungsram néven New Jersey-ben. Ez a leányvállalat pénzelte a Gus Hall vezette amerikai Kommunista Pártot. A Tungsram a lámpáit nagyon nyomott áron értékesítette, ezért a GE minden évben dömping-pert indított ellene, amit sohasem nyert meg, mert nem tudta bizonyítani a Tungsram előállítási költségeit. A dömping árak következtében a GE nem tudta emelni a lámpák árait, mert a vevői – többnyire nagy áruház-láncok - állandóan a Tungsram alacsony áraira hivatkoztak. A GE vágya tehát kezdetektől fogva az volt, hogy valahogy befolyást szerezzen a Tungsramban.)

(Háttér 2.: Az Egyesült Izzó részvénytársaság volt, még a háború előtti időkből. Az alapító okirata is unikumnak számított. 1990-91-ben az rt. forma még nem volt elterjedve az országban, kevesen értettek az rt.-k működéséhez. Az Izzó alapító okiratának márpedig volt egy fontos kitétele: a közgyűléseken a MEGJELENT részvényesek többsége dönthetett.)

A GE – kisebbségi tulajdonosként – valamiért összehívatott egy közgyűlést, amelyen az MHB nem képviseltette magát. Úgy gondolták, hogy ha nem jelennek meg, akkor a közgyűlés is érvénytelen lesz. Tévedtek.

Az összehívott közgyűlés szünetében – a jelenlévő GE résztulajdon – egy újabb közgyűlést hívott össze, egy óra szünet után, tőke-emelés napirendi ponttal. Teljesen szabályosan, az Izzó alapító okirata szerint. Az első közgyűlés tehát eredménytelenül ért véget, ám ezen a második közgyűlésen – melyen az MHB nem is tudott részt venni, hiszen nem is tudott róla – a Tungsram alaptőkéjét eszméletlen nagyságra emelték fel. Akkorára, hogy a Magyar Állam, ha összeszedte volna minden fillérjét, akkor sem tudta volna tartani a tőke-emelési tempót. Persze ez a GE-nek meg sem kottyant, hiszen a GE már akkor is a világ legnagyobb elektronikai-gépipari vállalata volt.

A tőke-emelés révén a GE többségi tulajdonos lett (később leszállították a tőke nagyságát), de persze a tulajdoni viszonyok nem változtak. A GE végül összesen 110 millió USD-ért teljesen kivásárolta a Magyar Államot.

Hogy ez a 110 millió USD sok volt-e, vagy kevés? 1988-ban a Tungsramban 36.000-en dolgoztak, Magyarországon 23 gyára, gyártelepe volt. Külföldön legalább 30-35 országban tartott fenn állandó képviseletet. Lámpa- és gépgyárakat épített a közel-keleten és nyugaton is. A Tungsram adta a világ világítótest piacának 11-12 százalékát, az autólámpa gyártás közel egyharmadát. Fejlesztési részlege világhírű volt (korábban a Tungsram fejlesztési része volt az önállóvá vált, majd leégett Mikroelektronikai Vállalat is). Mára a márkanév megszűnt, a normál-lámpa gyártás megszűnt, a GE magyarországi részlegénél kb. 3.000 fő dolgozik.

Az MHB vezérigazgatója Demján Sándor volt, helyettese Töröcskei István.

Egyikük ma a Gránit Bank tulajdonosa, a másik az FHB elnök-vezérigazgatója.

A magyar ipar megmentői.
@Lindalinda: a kritikusok miatt nem kell mérgelődni, egyiknek ez tetszik, a másiknak meg amaz.

Hajdan Liverpoolban egy meghallgatáson azt mondták a Beatlesnek, hogy tehetségtelenek, és hagyják a nyavalyába az egészet.

A liberális csürhénél meg csak egy nagyobb hazaáruló van, az pedig az Orbányc!!!

Ha találkozol vele, légy szíves mond meg neki, hogy ne bajoljon vele, engem nem kell megvédeni, és a családomat sem!

Köszi. :-)
@Tamás Csacsicska:
@ob.szerver:

Szerintem a 147-148. oldal teljesen hiteles történet a Tungsram tőke csökkentése, illetve növelése indokolására 1993. évben.

mek.niif.hu/08700/08736/08736.pdf
@zobod:
újfent elmondom, kevered időben és térben a történteket. eredeti benyögésed:

"A Soltvadkertnél is csak akkor derültek ki az immár nyomozati szakaszban lévő, a hitelintézeti törvény előírásaival mit sem törődő intézkedések, mikor az állam átvett az önkoriktól betéteket, és belépett a hitelezők közé."

az a helyzet, hogy nem tudod, mi zajlik a soltvadkertnél. csődeljárás. nem felszámolás, csődeljárás, de felszámolásra utalsz. az állam NEM vett át az önkormányzatoktól betéteteket (legalábbis én nem hallottam róla). további érdekesség: csődeljárásban nem létezik nyomozati szakasz (ez micsoda baromság!). tehát időrendben:
1. soltvadkert csődöt jelent.
2. csődbiztos kinevezve
3. csődbiztos elkezdi kifizetni a hitelezőket
4. egy magánszemély (nem a csődbiztos!) feljelenti az NNI-néla soltvadkert vezetőjét (teljesen független a csődeljárástól!)

ezekután maszatolsz? na mennyé a faszomba.
@zobod:
Tájékoztatásul: A takarékok többsége (100-nál többen) SAJÁT intézményvédelmi alapot működtetnek, hogy ne az OBA erőforrásait terheljék. Az intézményvédelmi alap 2-3 évente helyszínen ellenőriz (mint a PSZÁF), negyedévente a teljes beszámolót ellenőrzi a tagszervezeteknél. Ahol bajt lát, ott segít. Vagy simán gyakoribb adatszolgáltatást kér, vagy a legdurvább, átveszi a felügyeletet. Szigorúbb, mint az OBA (az OBA csak fizet, de nem ellenőriz)! Ezeknél a takarékoknál nem hallhattál mégcsak csődközeli helyzetről sem, mivel ha gond van még a felmerüléskor megoldják:-) A Soltvadkert nem volt tagja ennek az alapnak, semmilyen integrációnak, gyakorlatilag egy szűk üzleti kör által irányított szervezet volt, aki/ami semmilyen szabálynak nem volt hajlandó alávetni magát. A taxövök többsége nem ilyen! Erős összemosása a tényeknek, hogy a kétféle taxövöt (a több mint 100 gondos gazdát, és a max. 5 db sehová sem tartozó takarékot) egy kalap alá veszik, és egy gyakorlatilag független szervezet problémáit összevegyítik a jól működő, stabil pénzintézetekkel. Olvass utána: az OTIVA nagy vagyonnal rendelkező intézményvédelmi alap, mely a tagok befizetéseiből ha kell "konszolidál" taxövöket, és Magyarországon az OBA mellett az egyetlen nemzetközi számviteli sztenderdek szerint is minősített kockázatmentes intézményvédelmi szervezet. Na, ez kerül most felszámolásra, az eddig befizetett taxöv biztosítéki vagyon elvonásra, és egy új, még eddig semmit sem bizonyított, óriás integrációs szervezetbe beolvasztásra. A tények makacs dolgok, nem ártana, ha véleményformálás előtt megismernéd, amit írsz, és nem a félinformációk alapján ítélnél meg valamit, amit nem ismersz...
Szép napot mindenkinek. Itt egy érdekes írás minden kommentelőnek. :)

Miért van az, hogy egyik nap egymásnak esünk a kommentekben, más napokon pedig jól elbeszélgetünk?

hataratkelo.blog.hu/2013/07/06/miert_veszekszunk_avagy_altudomanyos_stresszigeny
Ja, nem vagyok takarékszövetkezeti dolgozó, de egy részjegyes tagja vagyok egy 1000 tagot számláló taxövnek, és utána néztem, hová teszem a 10 EFt-os részjegyemet. Itt vezetem a számlámat, innen vettem fel hitelt, és nem nagyon akarnám, hogy a helyi kialakult viszonyokat, a bizalmat, az 1000-ünk által megválasztott, és szánk íze szerint gazdálkodó, jól gazdálkodó vezetőséget egy Budapestről erőltetett, valószínűleg taxövöt még nem is látott vezető vegye át.
amikor már nincs semmi ,
Felfalja a Nemzeti Szar Fidesz ZRT az Oligarhákat. Most a Demjánnal kezdi:)
...addig amig egy gazdag oligarha lefizett egy szabadnapos terroristát..és leöli a Nemzeti Disznót!
ilyenkor jut eszembe andré kosztolányi zsidómagyar tőzsdeguru még 98-ban adott interjúja a német tévében, ahol arról értekezett, hogy bármilyen politikai hatalom addig maradhat és addig terjeszkedhet, még a pénzvilág mögötte áll, ha kifarolnak, azoknak annyi..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: vannak mindenkinek olyan témái amikből nem enged, jólesik néha kiereszteni stb
@jog-ász:
Öröm, hogy vannak még akik emlékeznek André Kosztolányira.
Itt van tőle még egy idézet, aktuális:
""Minél valószerűtlenebbek az ígéretek, annál nagyobb követőik száma.""
@Dr. jenőke (jenőke): Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki.
@ob.szerver: "Miért volt baklövés a Tungsram eladása az MHB részéről? Úgy emlékszem, hogy először egy osztrák bank (Creditanstalt?) vette meg, és pár hónappal később került a GE-hez.

A Tungsram szempontjából a GE viszont ez egy abszolút sikertörténet. "

a tungsram története az egyik legmocskosabb piackijátszás, amit, egy családi ismerős, ge-termékeket is forgalmaző cég kereskedője révén közelebbről is ismerek.

a privatizációs szerződés kimondta, hogy a tungsram-termékeket még 4 évig gyártani és terjeszteni kell. a tungsram-izzókat ellenben rögtön lengyelországban kezdték gyártani, szarabb minőségben. (itthon rögtön a saját cuccot kezdték el gyártani.) a nagy áruházakba az alsó polcra tették (ez egy külön mese: az áruházakba érkező termékek és azok elhelyezése, egy külön maffia-világ), aztán nem sokkal már erre se adtak. egyszerűen ki se tették. majd a lengyelországi gyártás is leállt. a raktárban porosodott a megmaradó készlet.

miközben mindenki tudta a kereskedelemben, hogy a tungsramnál kevés jobb villanyárut gyártó cég volt európában.
@Tamás Csacsicska: Köszönöm! Két észrevételem van:
1. Talán érdemes lett volna megemlíteni a két "székház-ügyet" (GTE, Fő utca, METESZ, Kossuth tér);
2. Demján után maradtak értékes produktumok (Pl. Pólus center, WestEnd) amelyek pozitív életforma-változást hoztak az embereknek.
@Tamás Csacsicska: a ppp-konstrukciók a komcsi-maffia pénzszakításai voltak, és még ma is azok, perzse már vissza kell osztani a fidesznek.

az egyik legnagyobb ppp-rablás az elte-é. megkapta az üzemeltetési jogot a kipszer. felszámolták az évtizedek alatt kiépült belső üzemeltetési egységeket, cserébe a kipszer kifestette meg nagynyomású vízzel leverette az astoriánál lévő komplexumot.

hiller-haver, összejátszva akkori kedvenc dékánjával, 5 évre előre odaadta az elte-btk üzemeltetési kötlségeit a kipszernek, ez 2008 előtt volt pont. a sokeszűek meg ezt a pénzt, teljesen illegálisan, forgatták lakőpark-építésbe, aztán jött a válság, és az egész bedőlt. ezért nincs most az eltének (pontosabban a kipszernek) semmire pénze, vévé-papír, fénymásoló-papír, ilyenk, amikről lehet olvasni. ezt tonképpen a kipszernek kéne állni, de azoknak a pénze meg jórészt elúszott a lakóparkokkal.

de ebben az időben játszották át az ajtósi dürerr sori komplexumot is (volt pártfőiskola, azélőtt szerzetes-rend), egyelőre túl sokat kér érte a tulaj, senki nem akarja ilyen áron megvenni, ezért működik ott a dürer-kert, hardcore-punk zenékkel.

gyönyörű abszurd.

a leisztinger ppp-konstrukcióit meg azért hagyja békén orbán, mert megszületett a kiegyezés. leisztingert soha nem érdekelte a sport, de orbán azt szabta feltételül neki, hogy vegye meg a diósgyőrt és építsen egy új stadiont - akkor nem bántja. miskolcon ez nyílt titok. leisztinger megvette a dvtk-át és épül az új stadion.

ennyi.
@xvxvxv:

A GE célja nem a Tungsram elsorvasztása volt. Ellenkezőleg, a GE európai fényforrásipari központja Magyarország lett. A Tungsram fő terméke az azóta megszűnt hagyományos izzó volt, ami nem éppen egy high-tech termék. A fő európai versenytársai a Philips és az Osram voltak, és nem nehéz megjósolni, hogy egy GE (források) nélküli Tungsram hogyan vette volna fel a technológiaváltás jelentette kesztyűt velük szemben.

A GE nagyon komoly beruházásokat hajtott végre a Lighting-nál, befektetett a pénzügyi szektorban (BB)és jelentős zöldmezős beruházásokat létesített az egyéb tevékenységi területein. Ma 13e embert foglalkoztatnak (most néztem meg az oldalukon). Ezt neveztem sikertörténetnek.
@Lindalinda:
Namost, Linduska:
Szász János liberális.
Kezdd újra.
(Amúgy még legalább három orbitális ökörséget sikerült összehoznod a rövid hsz.-edben, néhány ténybéli tévedés mellett.)
Ez a Demján van vagy 80 éves és a halál között, de a pénzéért őrjöng.

Egyáltalán nem gondolom azt, hogy Demján érdekei Magyarországé, amúgy is, ebben az országban már jópáran őrjönghettek, ráadásul épp Demjánék miatt.
@xvxvxv: Ezt én sem nevezném sikertörténetnek. Sőt, az ebben résztvevőknek sitten kellene csücsülniük.

Van jó pár ember, aki ma annak köszönheti hatalmas vagyonát, hogy értékes magyar cégeket és cégneveket játszott át külföldieknek.

Ráadásul lehet, hogy ma ez mondja meg a frankót, ez okítja a többieket.
@felcsutisuttyo: Az amerikai ipari forradalom idején az akkori oligarchák (Ford, Morgan, Rockefeller, Vanderbilt) kőkemény csatákat folytattak egymás ellen, a gazdasági befolyás-és hatalom kisajátításáért. Elnököket választottak és jelentéktelenítettek el. Nálunk is ez történik: a régi- és az új oligarchák küzdelme. Demján, Széles esetleges bukásába Orbán nem fog bele bukni, mert a helyükre lépnek (léptek) az új oligarchák, akik persze, most nem oligarchák, hanem nagyvállalkozók.
@ob.szerver: "és nem nehéz megjósolni, hogy egy GE (források) nélküli Tungsram hogyan vette volna fel a technológiaváltás jelentette kesztyűt velük szemben."

ezt nem tudom megítélni pontosan. de a kérdést úgyis fel lehetne tenni, hogy megfelelő állami menedzsmenttel nem lehetett volna-e a tungsramot is a piacon tartani. valszeg lehetett volna, de ehhez sajnos - demagógia: ON - túl kapzsi, lopós népség vagyunk. lehetett volna egy megtervezett nemzetgazdasági stratégiát folytatni 1990-től, de erre alkalmatlan nép vagyunk. tényleg az van, hogy mindenki gyorsan akar meggazdagodni. de ez már teljesen lila bölcsészes, abba is hagyom.
@xvxvxv: A BME-nek miért nincs pénze? A Miskolci Egyetemnek miért nincs pénze?
@♔batyu♔: ez nemcsak a komcsik sara. a magyar jobboldal szeret mindent a komcsikra kenni, miközben - lásd csak videoton vagy ikarus - ún. magyari jobboldal se különbözik tőle a tehetségtelenség és kollektív erkölcstelenség terén.

azonban ez a ne adjunk el semmit is egy nagy szar demogógia. de ehhez kicsi vagyok.

liberál-konzervatívan kellett volna ezt az egészet levezényelni, de ehhez nem voltak nagyformátumú állami embereink.
@xvxvxv:

A világ áttért más típusú fényforrásokra. A Tungsramnak addig volt esélye, amíg az emberek még vették a régit, mert azt már csak nagyon kevesen gyártották. Azután semmi.

Nem írnám le ötezredszerre is (mégis leírom), hogy aki az állami pénzből működtetett nagyipart feszegeti, az gondoljon a Kádár korszakra, amikor volt ilyenünk bőven. A világpiac begyűrűzésekor össze is omlott mindahány.
@czjanos: azért nevetségesnek tartom, hogy egy több milliárd forintos költségvetéssel dolgozó egyetemen filléres gondok vannak. és mindegyik egyetemen havonta-két havonta van egy-két olyan svédasztalos konferencia, amely min. több százezerbe kerül. vagy a külső humánmenedzsmentes-tanfolyamok. a bme-t konkrétan nem ismerem, de az egyik elte-ágon a főigazgató mellett pár éve van humánügyi vezérigazgató-helyettes. ennek a cége tart felkészítő-tréningeket negyedévente az egyetem dolgozóinak. (emberi kapcsolatok, keep smiling, figyeljünk a másik jelzéseire ilyenek.) erre pl. mi szükség van? éves szinten milliós kidobások csak ezek a költségek. és nincs fénymásoló-papírra pénz...
Na, a Csányi elmehet kapálni. 20 év alatt nem bírt valami bank szerűséget faragni az OTP-ből.
@xvxvxv: 1987-89 között nem igazán beszélhetünk magyar jobboldalról. A rablóprivatizáció ekkor zajlott le.

Antall tervezett privatizációt, de nagyrészt elkésett, a cégeket addigra már kilúgozták, az értékes részt eladták, a többi maradt.
Mindez nem is lett volna gond, ha kialakul egy jókora magyar középosztály, de a komcsik önzők és hülyék voltak ehhez az egész folyamathoz, a hatalmas vagyonból itthon legfeljebb pár villa lett realizálva, a többi még a kapott pénzt sem tudta hasznosítani.

Elég nyilvánvaló, hogy jó néhány céget nem szabadott volna eladni, már a neve miatt sem. A lengyelek sikerének egyik titka, hogy a halódó,de megmentett belföldi cégeket később, a külföldről visszatérő folyamatosan megerősödő lengyel középosztály tudta megvenni az államtól viszonylag olcsón. Ezeket az államnak nem kellett rendbetenni, nem kellett támogatásokat fizetni.

Aláírom, ehhez persze az kellett, hogy a lengyelek adósságuk jórészét leírathassák, de ezt mi is megtehettük volna.
@vakapad: Hülyeség, mert lehetnek dolgok állami kézben amelyek jól működnek. A szocializmusban is voltak, sok esetben nem is a céggel volt probléma, hanem a szocialista piaccal.

Valójában ez is tekinthető magáncégnek, annyi, hogy az induló tőkét az állam adja és az igazgatót is az állam nevezi ki.

Lsd. Rába, de van más is.
@xvxvxv:

"a főigazgató mellett pár éve van humánügyi vezérigazgató-helyettes. ennek a cége tart felkészítő-tréningeket negyedévente az egyetem dolgozóinak."

Jogos észrevétel:))
Egy ilyen cég vezető menedzsere mesélte baráti körben, hogy semmi értelme/haszna az egésznek.
Amerikából egy az egyben átvett módszer/tartalom. Más habitus, más oktatási alap.

Annál kapósabbak, minél drágábbak.
Ő köszöni nagyon jól megél belőle,de nem igazán érti mire jó ez:))

Ilyenkor persze felmerül (de hülye szó), felvetődik a kérdés, miért érzi aggodalmasnak egy rektor, ha nyakába tesznek egy gazdasági kormány-ellenőrt?

Miért kapaszkodik az autonómiába, ha láthatólag pazarol az állami támogatással?

Miért nem végez a fenntartó szigorú ellenőrzést?

Etc, etc.
@♔batyu♔:

"1987-89 között nem igazán beszélhetünk magyar jobboldalról. "

Ma sem:))
@Orica Középföldi:

náci-komcsi feudál parasztok vannak...

komcsik és dakoták, csak rézbőrű, benzűlöttek...
@♔batyu♔:

Aha.

1./ Az állami cég nem mehet tönkre, így aztán se kényszer, se motiváció nincs.
2./ A cég igazgatója nem a részvényeseknek tartozik felelősséggel, hanem a minisztériumi főnökének. Ő állapítja meg a fizetését is. Azaz, még ha nem is politikai kinevezett lenne (általában az), előbb-utóbb (inkább előbb) azzá kell válnia. A minisztériummal kell tehát jóban lenni, nem a gazdasági paraméterekkel.
3./ A hatékonyság nem fontos, mert majd az állam kipótolja, ha hiányzik valami. Fenti okból a személyzeti politika tetszőleges, lásd Vitézy + BKK.
4./ Az állam (ha a cég véletlenül nyereséges lenne - kimutatás kérdése) annyit von el, amennyit akar, és annyit hagy fejlesztésre, amennyit akar, ez ugyanis nem gazdasági, hanem politikai döntés.
Előbb utóbb mindenki rájön, hogy kár közösködni a kollégiumi szobatárs csapattal. Egyre hosszabb lesz a lista. Persze az ilyen emberekkel kapcsolatban (mint pl Sólyom László) ilyenkor beindul a fideszes shitkatapult, hogy "sértett ember" és hasonlók. Ez nagyon megy. Annyira átlátszó, hogy nem értem a még mindig tapsikoló 800 000 szavazót. Hogy lehet azt elhinni, hogy az egész világ téved (hiszen már mindenkivel harcolunk), az EU elkanyarodott az európai alapelvektől (Viktor persze nem), és Viktor még a gátakhoz is ért. Gratulálok...
@♔batyu♔:

"A KGST piac összeomlása a Rábát is válságos helyzetbe sodorta, annak ellenére, hogy nyugati országokba is exportáltak."

Azaz: a világpiacon eladható terméke neki se sok volt. Egy kirakatgyárnak mondható a KGST-n belül.
@Tamás Csacsicska:
A történetben még szerepelt egy fontos személy, akit Andrew Sarlos (Sarlós András)-nak hívtak.
@♔batyu♔:

Nehány megjegyzés:

1./ "Antall tervezett privatizációt, de nagyrészt elkésett, a cégeket addigra már kilúgozták, az értékes részt eladták, a többi maradt.
Mindez nem is lett volna gond, ha kialakul egy jókora magyar középosztály, de a komcsik önzők és hülyék voltak ehhez az egész folyamathoz ..."
Antall komcsi volt?

2./ ... a hatalmas vagyonból itthon legfeljebb pár villa lett realizálva, a többi még a kapott pénzt sem tudta hasznosítani."
Kivétel. MOTIM

3./ "Elég nyilvánvaló, hogy jó néhány céget nem szabadott volna eladni, már a neve miatt sem."
Ez miből nyilvánvaló? Megjegyzendő még, hogy a magyar cégek "nevét" a világpiacon senki nem ismerte, csak néhány elhanyagolható közel-keleti és "baráti" országban (pl. India) eladott, a teljes termelésükhöz képest elhanyagolható üzletből következettek néhányan arra, hogy ezeknek valamilyen "nevük" van.

4./ Az nagyon érdekes lett volna, hogy ha az állam (a "sikeres"(?) lengyelek példáján okulva) az adófizetők pénzéből jól feltőkésít néhány vállalatot, majd odaadja néhány kijelölt magyarnak.
@xvxvxv:
Azért a kép kicsit árnyaltabb!
A tűz által károsodott BS-t a mai PLS költségének töredékéért fel lehetett volna újítani. Volt az pénz, amiért indokolást gyártattak a nagy üzlethez és ppp konstrukcióban - akkori árakon! - 35 milliárdra kerekedett a stadionépítés. A további nagy üzleteket a 2002-es választási eredmény hiúsította meg, pedig már lendületben volt a gépezet (pl. DTomi 4 milliárdos beléptető-rendszere).
Az egyik 19, a másik 1 híján 20!
@Tamás Csacsicska:Te egy valóságos lexikonnak tűnsz. Elmondanád az Orbán család történetét is (szőlészet, bányászat, stb), már ha van ilyen szerinted.Köszi:-)
Nagyon helyes, szopjanak csak a fideszoligarchák is! Legalább most meglátják mennyire érdemes támogatni azeket a hazaáruló cigánybűnözőket. Meg reméljük a szavazóknak is utat mutatnak, hátha észhez térnek hova is kell tenni legközelebb az ikszet hogy ezektől a random einstandolásoktól, megszorításoktól megszabaduljon az ország.
Hétfő óta sejtem, előbb- utóbb megmentéses dumára váltanak. A durva egyénbként az, hogy Csányi is Demján is egy valag pénzzel járult hozzá a Fidesz győzelemhez, nem csak szavakkal támogatták...
@valaki senki:

Ezért meg is érdemlik amit kapnak. Majd legközelebb észhez térnek és tudják kire kell a hazaárulók helyett szavazni.

Jusson erre a sorsra az összes fideszes! Jobb lesz az egész országnak.
@valaki senki:

konzervatív megfogalmazás szerint: rossz befektetés.

unortodox megfogalmazás szerint: kifektetés.
Szerintem Demján anno nagy hibát követett el, amikor az akkori ellenzék (Orbán) nyomására kihátrált a Közigazgatási Központ projektből. Orbán most köszöni meg neki, úgy, hogy "megvédi" a Takarékszövetkezeteket. Jó tett helyébe jót ne várj!
Csók a család, üdv mindenkinek ! Figyusztok ezen mikor és hogyan lehetne végre változtatni??? :)

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/420164_360620853971166_700828276_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: meg kell tanulni visszanyomni a szart az eredeteztetési helyére:)
@Lindalinda: Who the fuck is Szász?
Kit érdekel a filmje?
Kit érdekel a Karslbádi Filmfesztivál?
Hogy jön ez a fidesz gazdasági hátországában, a 'nemzeti nagytőkében' lévő feszültségekhez?
@ E.Csaba 2013.07.07. 11:18:31

Sajna, Orbánból nem vagyok felkészülve – hozzá képest kissé öreg vagyok. Meg elmebetegekkel még akkor sem foglalkozom, ha nyakig benne vannak a business-ben.

Nagyjából annyit írhatok, hogy a civilizált világban ismeretlen dolog, hogy a miniszterelnök felesége bármilyen üzletben benne legyen. Amikor valaki magas politikai posztra kerül, akkor feladja az üzleti tevékenységét – bár erre is vannak kivételek (pl. Cheney amerikai alelnök, aki ugyan lemondott a Halliburton-ban való közreműködéséről, de azért erősen nyomta a céget alelnök korában, például Irakban).

Szóval Lévai Anikót kellene erősen megkapargatni, honnan van milliárdos bevétele az ügyvédi irodájának. A hölgy sohasem volt gyakorló jogász, ásznak még annyira sem mondható – nos, belenéznék a könyvelésébe…
@Tamás Csacsicska:
"A civilizált világban ismeretlen dolog, hogy a miniszterelnök felesége bármilyen üzletben benne legyen."
Látható, hogy Lévai Anikónak Jolly Joker szerep jut a hazai közéletben.
Miközben nem vesz részt az általánosságban elvárható protokolláris politikai életben, aközben miniszterelnöki feleségként rá osztott szerepet kénytelen betölteni.
Van némi karitatív tevékenysége, azonban jelenléte, vagy szerepe akkor válik fontossá, amikor vagyonszerzés legalizálásról van szó, vagy Orbán Viktor politikai szerepvállalását szükséges erősíteni.
Jó példa erre a devizahitelesek tüntetése Orbán Házánál, amikor Lévai Anikó jött ki a tüntetőkhöz.
Ez a megjelenés érdemben indokolhatatlan volt, hiszen a devizahitelesek ügyében semmiféle kompetenciája nem volt.
Vajon milyen okkal lehet megmagyarázni ezt a megmosolyogtató jelenetet?
@Mariann19: betölti a ráruházott szerepet, aféle csendes szelleme Vikornak
@Mariann19: én nem mosolyogtam.

meghökkentem. ennek a fiatal nőnek az arcánál jobb és nagyobb bizonyíték nem kell, hogy valami iszonyúan el van b....
@Penivaldes: :)

nálam fiatalabb :D
így jó?
@Penivaldes: "Betölti a ráruházott szerepet."
Úgy nem jó élni, ha az életünkre kötelező szerepet írnak elő.
@Mariann19: nem de aki miniszterelnök feleség annak ezt tűrni kell
@guma: Egy szó jut eszembe Lévai Anikóval kapcsolatban. Áldozatvállalás.
Tudjuk, hogy a politikai életben jelen van ez a fogalom, a baj ott van, amikor emellé nem társul
az egyén autonómiája, a szabad akarata, sorsának irányítása.
Lévai Anikó személyében testesül meg az Orbán kormány nőpolitikája.
@Penivaldes: Nem hiszem, hogy az emancipált világban a "tűrés" szónak helye lenne a női társadalomban.
@Mariann19: bizonyos szerepet kell játszani ha veztető neje vagy
@Mariann19: én meg messze elkerülöm ezt vele kapcsolatban.
(olvastam pár dolgot a hálón és inkább tettestárs ami eszembe jutna - főleg a régi jegyzőkönyvek alapján.
csak valószínű most ő - mert a női érzék működik - rájött: valami nem stimmel.
nagyon-nagyon nyúzott lett ami nem 1, 2 napos feszültséget mutat.)
@Penivaldes: a csitri fog nővé változni - ha jól emlékszem. :)
@Mariann19: "Ez a megjelenés érdemben indokolhatatlan volt, hiszen a devizahitelesek ügyében semmiféle kompetenciája nem volt.
Vajon milyen okkal lehet megmagyarázni ezt a megmosolyogtató jelenetet? "

Azzal, hogy Viki be volt szarva. Ez mekkora, a Brüsszeli Győző kiküldi az asszonyt az ordibáló tömeg elé, beszarás.
@guma: "valami nem stimmel."A vagyonszerzési ügyletekben rendre ő volt a vállalkozó, tehát nem hinném, hogy bármi is az ujdonság erejével hatna rá, hiszen gazdasági szereplőként ezügyekben neki kellett eljárnia.
Inkább a sok éven át tartó beletörődés ivódik be az arckifejezésbe és az örömtelenség.
Azonban ne felejtsük el, hogy a hölgy 50 felé jár, és ilyenkor már látható az idő vasfoga.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: tudod vannak férfik akik a tükörnek mutogatják az izmaikat, aztán én lekörözöm őket
@Mariann19: felelős vagy az arcodért...

a kapzsiságot követően fellobbanó, gyűlölet, utálat, harag, megvetés ami eléri a családot, a küszöböt azzal nem számolt egyik sem...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez tényleg beszarás, ám hozzászokhattunk ahhoz, hogy Orbán a legfajsúlyosabb ügyeket nem szereti saját maga levezényelni.
Lásd az eheti csütörtöki parlamenti szavazást az esti órákban otthagyta a Videoton meccs miatt.
Vagy Schmitt Pál kinevezését Bulgáriából telefonon intézte.
Vagy valóban be van sztruhálva, vagy nem képes rangsorolni a kötelességeit.
@Penivaldes: :)

kozmetikus nélkül is!
gyűjts sok-sok nevető ráncot, az megvéd.:)

www.youtube.com/watch?v=fhNrqc6yvTU
@Mariann19: vagy csak a neki kellemeseket érzi kötelességnek
@guma: sosem találkoztam még kozmetikussal:)
@Penivaldes:

Te is mutogatod az izmaidat? :DDD

@Mariann19:

Akkor sem ülnék be egy Videoton meccsre, ha fizetnének érte.
@Mariann19: nem szokhatunk hozzá!
neked kinézné el, hogy válogatsz a munkafázisok közt?

hogy klasszikust idézzek: lószart mama!
ha nem tudja és akarja ellátni munkáját akkor lelehet lépni!
minél előbb annál jobb.
@guma:

Hát, ez mondjuk annyira épp nem vidám szám... :D
@Penivaldes:

Jelentem, lüke vagyok! Lüke Skywalker, az Ellenállás utolsó reménysége!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: észrevetted?:D

viszont érzelmes!
ez a nevetés mellet a megkeseredés lehetőségének elkerülése - szerintem.

ha sírni és nevetni tud a nő, akkor előbb - mindig talál megoldást... :)
@guma: "Ha nem tudja és akarja ellátni munkáját, le lehet lépni."
A választások óta minden cselekedete arra irányul, hogy örök időkre maradjon.
Anélkül nem tud élni, hogy ne rá figyeljen a világ, ne ő legyen a megváltó, és mint a történelem legnagyobbjai, egyedülálló géniuszként kerüljön bele a történelemkönyvekbe.
Ezt a törekvését képtelen palástolni.
@Penivaldes:

Lendl edzőnek is olyan jó, mint játékosnak volt. Pedig már mindenki elkönyvelte, hogy Murray csak ígéret marad.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezt meg azért még sem küldhettem a @Penivaldes:-nek :)

www.youtube.com/watch?v=07qAA_4nSZI

(pedig én ma kaptam)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem is ez az egy Videoton meccs a lényeg, hanem az a mód, ahogyan a sorsdöntő helyzeteket képes hátrasorolni.
Ugyanis tudja, hogy a mamelukok távollétében is
tökéletesen végrehajtják a rájuk ruházott feladatot.
A túlhatalom alkalmas erre.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én sosem tartottam ígéretnek, inkább aféle rossz korban születettnek, hiszen ott volt Nadal,Federer, aztán Djokovic. de Lendl valóban tett vmit. főleg erőnlétben, az ugyanis nagyon fontos nagy tornáknál. sokkal jobb ha nem kell azon gondolkoznod hogy tartalékolj vagy sem, hanem végigugrálsz rohangálsz órákat. meg agyban is ott kell lenni
@Mariann19: az elért eredmény nem ezt tükrözi...

Szomáliával csak mi kerültünk a szegények közé a környezetünkből.
tehát akarni neki máshol kell, mert itt csak rombol.
@Mariann19:

orulunkvincent.blog.hu/2012/02/07/a_lincoln_abraham_menet

Nagyjából összefoglalja Kettes, hogy Orbán miért kibaszott ciki. :D
@guma: nem bírom meghallgatni.(((
most az ordítanék vagyok
@Penivaldes: én meg izgultam, hogy most megbőgetlek :)

de az ordítás is OK!
nincs a közelben olyan hely ahova kimehetsz ordítani?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kettes választott szempontjai jól kiemelték párhuzamban egy valódi államférfi és Orbán
jellemzését.
Orbán egyébként hogyan is hasonlítja magát Lincolnhoz, a történelem egyik legkiemelkedőbb alakjához?
@guma: tudod van egy pont amikor nem tudsz már sírni hanem csak ülsz és nézel, meg van amikor zokogsz, és kaparod a falat, hogy miért, és nincs válasz. csak üresség
@Mariann19: általában az igazi államférfiak nem tartják magukat annak, nem hasonlítják magukat Nagy Frigyeshez,. vagy Lincolnhoz. Csak dolgoznak, és az utókor dönt
@guma: "csak mi kerültünk a szegények közé."
A kormánypropaganda nem erről szól, lett légyen bármilyen összehasonlító nemzetközi megmérettetés, mely bebizonyítja, hogy lejtmenetben van az ország.
Csupán az nem világos, hogy a Fidesz hívek honnan tájékozódnak?
@Mariann19: láttad a

vastagbor.blog.hu/2013/07/06/a_kozszolgalati_mtva_a_melegfelvonulasrol_tudosit

ez mindent elmond.
és az emberek 80%-hoz ez a közszolgálat jut el akár rádión, akár tv-n :(
@Mariann19: szép napot a hölgyeknek!!

www.noltv.hu/video/5035.html

Nem szívlelem különösen ezt a meleghacacárét,de ebben a videóban a copfos turulpicsa modellje az egész 'dzsobbikos' gerinctelenségnek,hazugságnak 2006 óta...

"nem én ütöttem előbb!"................
@Penivaldes:
"Az utókor dönt."
Igen, a kormányzati döntések megvalósulása után, hiszen akkor lehet értékelni az eredményt.
@Tamás Csacsicska:Kár, jó lett volna egy kis elemzés az Orbán családról, vagy a Lávai lányokról, bár nekem ebben a témában az egyik "kedvencem" Pintér Sanyi.Meg vagyok győződve, hogy klasszisokkal nagyobb csirkefogó, mint aminek mutatja magát, szerintem Orbán csak egy a kirakatba kiállított díszfasz és a Pintér kaliberű háttéremberek osszák a lapot..
@Penivaldes: amikor kész vagyok ennyire, gyertyát szoktam gyújtani és a láng játéka valahogy "kiold".
@Penivaldes:+++

annyi esze belátása nincs!
@E.Csaba: Lávai=Lévai, elnézést..
@Mariann19:
Szia!
Most mondd meg őszintén, miért vállalt valaha is felelősséget ez az ember? – szabású…
A régi dolgok között már ne is turkáljunk, elég egy majdnem friss, amikor a földtörvény szavazásakor a korongecset lászlóval egyetértésben nem nyomott gombot.

Ha nagy balhé lesz egyszer belőle, neki semmi köze hozzá. Elvégre csak egy miniszterelnök volt, nem? Meg amúgy is, ugyan mi köze egy ilyen piszlicsáré törvényhez az ország első emberének?
A „Száz Stadionot Ezeret Terv” megvalósítása sokkal fontosabb, holmi szaros földtörvénynél, ahol csak tízezrek szívatásáról döntött a kurvára nem tisztelt ház.
Sztánmeghogy nem szereti a fajsúlyosabb ügyeket maga levezényelni?
Szerintem ezeket meg pont ő vezényli, csak a sameszai által, a háttérből. Amit nem vállal nyilvánosan, az a fésztufész vita, mondjuk a fújrohattgyurcsányival.

A legutóbbi óta még mindig füstöl szerencsétlen pára segge, ha tetszik ha nem, Feri verbálisan oda rakta őt, ahová való. Az ő szónoki géniusza csak a seggnyalói előtt üt nagyot, az is papírból lökve. Azonban kétségtelen a tehetsége e-vonalon, sok sötét, megvezetett ember áll mögé.

De ez nem tart örökké, bármennyire is azt képzeli. Ahogy a mondás tarcsa:
„gyön még alcsúti stadijonra dózer…”
@gazoló: Láttam én is mindkettőt.
Micsoda agresszív volt az a copfos lány, és még hazudott is. Szerintem el kellett volna vinni garázdaság miatt.
A jobbikban ez a félelmetes, hogy kategóriákba sorolják az embereket, és aki ennek a rendnek nem felel meg, azt eltakarítják az útjukból agresszív módon.
@Knósszosz: Szia Knósszosz!

Világéletemben fradista voltam amig volt foci meg fradi...
Ha most elbukik a nagy stadionépítő és bárki jön helyette a fradipályára tutti nem lesz zsé..
meg ott lesz a csutitorzó...
voltmárilyen leszmégilyen kishazánkban...
......expo--Nagymaros--focieb...stb...
@Penivaldes:

az a beszéde nagyon ott volt!!!
@gazoló: a mostani? bocs de az minden volt csak a nagyon ott nem. a nagy üresség volt, a jól megmondtuk neki most, aztán jól beolvastunk.
valamikor még volt benne valami, de ez elveszett
@gazoló: nézem az U20 Istanbul-ból negyeddöntő, Ghana - Chile, Kassai a negyedik játékvezető Rizzoli és társai mellett hol vannak a magyar focisták, Irak, Korea, és más szinte ismeretlenek csapatot építenek és csak utána stadiont, a nemlétező magyar focinak mijafasznak stadion, mennyenek a mezőre , a Hortobágy elég nagy és ott verekedhetnek is egymással meg a vadszamarakkal
a megalománia az vagy a vérbaj harmadik fokozatában vagy az őrűltség első fokozatában következik be...de egy skizótól mit vártok, fel kellene szeletelni szép vékonyra és az Állatkertben felszogálni a krokodiloknak mikor elég bidesch

brühüyyy
@Knósszosz: Szia Knósszosz barátom!
Amennyiben a hazai történéseket egy históriás könyvben olvasnám, azt hinném, hogy egy zavarodott elme országlását mutatja be a könyv.
Már nincsen olyan nap, amikor az ország életét romboló kérdések ne kerülnének napirendre.
Fodor Gábor nyilatkozta, hogy a takarékszövetkezeti integráció az évszázad bankrablása.
Utánanéztem a tak szövök kialakulásától kezdve a mai napig, hogy képben legyek.
A kormányzati kommunikáció olyan hazugságokkal kommentálja a törvény bevezetését, amit el sem tudnék más országban képzelni.És ez csak egy ügy.
Nem lehet kétséges, hogy az államosítás folyamata után a vagyonok kevés kézbe mennek át. Viszont a Fidesz uralni fogja gazdaságilag az országot olyan mértékben, hogy ez az uralom megtörhetetlen lesz.
Erre megy ki a tranzi adó, a rezsicsökkeentés, a bankszféra 50%-os állami tulajdonlása.
Lerobbantani ezeket az ágazatokat, állami pénzért bagóért megvenni, a harmadik lépcső a magánkezekbe való átjátszás.
Mi meg csak nézünk.
@Penivaldes:

Ferinek észre kéne venni,hogy jelenleg szalonképtelen a ferdítések karaktergyilkok miatt...

Amit mondott azt még ennél is vehemensebben kellene ordítani minden ellenzékinek...
Az Ő stílusa kicsit ripacskodó ami sokakat taszít de a tartalma igaz és az agyhalottakat az intelligenciája ba@tatja...
@gazoló: ripacskodó, az finom fogalmazás. kár érte
@rodeo36: +++

kössz,hogy szóltál!! majd belenézek!!

Én és az én korosztályom még focizott fűzős bőrlabdával a réten,grundon és jobban mint a mostaniak...
a tehetséget nem a "focigyárak2 termelik ki!!
@gazoló: gyerekként még tudnak focizni, aztán elfelejtik mert kis tudással is lehetsz király, és kapod a pénzt
@Penivaldes:
Szia Peni!
Nem azt mondtam, hogy Feritől el kell alélni, nem.
Én úgy gondolom, hogy ha elvonatkoztatok a személyétől és mondjuk egy ismeretlen ember szájából hallom azokat a kormányzatra vonatkozó kritikákat amiket megfogalmaz, ráadásul úgy ahogy - ha ismeretlen is a kritikus -, egyet értek vele.

Egyfolytában arról rikácsol mindenki, hogy az ellenzék súlytalan, nem tud felnőni a feladatához, nem tud kommunikálni… satöbbi. Ez igaz is, sajnos. Aztán mikor van egy faszi aki megpróbál az ő (hatalomi)nyelvükön beszélni, akkor meg savanyú a szőlő, mer nem is érett, kemény a héja és sok benne a komenyista mag.
Nekem ettől tele van, de rohadtul. Nincs már hátra egy év a választásig, de még mindig ez megy, röhej Peni, röhej!
@Knósszosz: nem kell az ő nyelvükön beszélni. attól mert a többiek káromkodnak nekünk nem kell.
persze hogy röhej, utánunk a özö9nvíz
@Penivaldes: +++

focibanapénzakulcszóetttőlvesztielvarázsátértékét...
@gazoló:
Szia!
Szia!
Nézd, ha meg nem sértelek, engem nem érdekel a foci.
( a magyar )
Amúgy kedvelem, tényleg.
Olasz-spanyol-angol stb… az jöhet. Valamikor hazai meccsekre is jártam, úgy tizenöt éves koromig, jókat szórakoztam a törzsszurkolók benyögésein, meg volt is látnivaló a pályán. Kár, hogy az egész magyar labdarúgás az MLSZ nevezetű ipari pénzmosodával együtt, egy mélyművelésű kőszénbánya színvonalára süllyedt, sajnálom. Ezért aztán a stadionok ügyét a Kancsendzönga csúcsáról szarom le addig, amíg például a tartósan beteg gyerekek utáni járadékot csökkentik/elveszik, forráshiányra hivatkozva, a hivatása közben megrokkant tűzoltót meg 100 százázalékos munkavállalónak minősítik fél lábbal.

Kicsit túl plasztikusak a hasonlatok, de tán nem is annyira. Ilyen képtelenségek megtörténtek.
Bocsi, de ameddig nem valódi üzleti alapon működik a magyar foci, addig leszarom az egészet, csak arra való amit eddig is produkált.
Lófaszt, tehát lófasz az egész.
Amúgy meg ne sértődj, nem piszka irányodban, csak ez a véleményem.
@Knósszosz:

Ennél durvább, hogy Mesterházy annyit nem volt képes kinyögni, hogy ezt az egész trafik baromságot úgy ahogy van, megszüntetik, mert már azon filóznak, hogy ők hogy üljenek bele. Szánalmas.
@gazoló:

Már csak azt tudnám, hogy akkor miért Angliában a leglátványosabb a foci, ahol a Holdról is látható mennyiségű pénz van benne... :D
@Knósszosz:

messze vagyok a sértődéstől,engem sem érdekel a magyar foci...csak azért boncolgattam,mert mekkora gáz lesz a fradi stadion nélkül... 'szőkeferivelkubatovvalfocinélkül1...
@Penivaldes:
Nem arról van szó, hogy vulgárisnak kell lenni. Ha Gyurcsány azt mondja, hogy az Orbán egy seggfej, azzal lehet vitatkozni, hogy ez most szalonképtelen retorika, meg ezt azért mégsem kellene... egy dologgal nem lehet vitatkozni, hogy az állítás igaz!

Nekem már tök mindegy Peni, hogy milyen módszer a célravezető ennek a trógernek az elzavarására. Jó, azért ne legyünk annak a színvonalnak a képviselői, amit ő, meg a Rogányositóni, a Dagadt - és nem sorolnám - képviselnek.
De szóból ért a magyar, ha már állandóan arra hivatkozunk, hogy mi mennyire és denagyon. Akkor azt is ki lehet mondani az érthetőség kedvéért, hogy orbán mennyen a picsába!!
Miért? Hát azért, hogy egy ötszáz fős zsákfaluban is meg legyenek szólítva az emberek, azért.

Nem mintha nem értenének csak vulgárul, de nekiknem lehet eladni a "kontextusból kiragadott" dumákat, mert nem értik.
Ettől viszont ők még magyarok, joguk van nem azonosítani az alcsúti önjelölt királyt a nemzettel és joguk van elküldeni a francba.

Ha tetszik ha nem, az ő megszólításukban Gyurcsány próbál valami új elemet belevinni. Azért nem anyázik, de amit mond... azt a kocsmák közönsége is kezdi vágni éés háát... ebből gondja lehet még a törpének.
E.Csaba 2013.07.07. 19:49:52

Egy régi ismerősöm, bizonyos É. Gyula - alvilági becenevén a „Dagadt”, aki sajnos, elhunyt pár éve -, sokat és érdekes dolgokat mesélt nekem Pintérről és fő ellenségéről, az ugyancsak hírhedt Tasnádi Péterről. A dolgok igazság tartalmát nem lehet hitelesen bizonyítani, de Gyula a történtekről lényegében érdektelenül mesélt. A lényeg, hogy Pintér és Tasnádi a József Városi Piac ellenőrzésén különbözött össze a 90-es évek elején. Védelmi pénzeket szedtek mindketten.

Pintér – visszaélve rendőri kapcsolataival – lényegében kitúrta Tasnádit a Piacról, ezzel jelentős anyagi veszteséget okozva neki. Ugyancsak volt valami szerepe Pintérnek abban, amikor rálőttek egy zsokéra talán az Ügető mellett – gyanúsan korán ért a helyszínre és összefogdosta a pisztolyt, amivel rálőttek az ürgére. Ilyet egy profi rendőr nem tesz, hacsak szándékosa nem akarja eltüntetni a nyomokat.

Gyula, amikor vendégem volt – unalmában – elkezdte írni az emlékezéseit, amit ugyan nem fejezett be, de amit írt, azt véletlenül nálam felejtette. Rendetlan pali volt. Ez a kilencvenes évek elejének részletes alvilági története, ma megérne milliókat, főként a benne szereplőknek.
@Penivaldes: azé ha jól megdöngetne egy kan azt azé bevállalnád:)
@Knósszosz: és? mert nekem a nagy beszéde után ez volt a belső kérdésem.
bocs de az 500 fős zsákfaluba nem feltétlen a jól beolvasunk kell. ez enyhe lenézése a vidéknek, hogy nekik jól meg kell magyarázni mert hülyék.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
sztem az angolok csak izzadnak a foci meg a spanyoloknál a leglátványosabb jelenleg,de ízlések és pofonok...
@taga20: mire gondol kedves taga? remélem nem okozok ezzel fájdalmat de nem foglalkozom sertésekkel.)
@Tamás Csacsicska: Szerintem köszönj el a családtól, mert hamarosan rendezni fognak neked egy autóbalesetet...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Asszondod??
És akkor a dizájnnal mi lesz?
A hígbélsárbarnát felváltja vörös,vagymi?
@gazoló: spanyolok..néha azért feltudnak idegesíteni a passzolgatésaikkal, meg a "táncukkal". de azért jók. a foci jó, csomóan rohangálnak egy füves mezőn. én élvezem, bár most már nem követem
@gazoló:
OK!-:))
Azért a kommentjeidet olvasom, szóval tudom...
de inkább tenisz, az is olyan egyszerű
@Penivaldes: mire gondolok? kedves Peni. na mire? amire ön gondol minden lefekvés előtt:) de nem forszirozom tovább a témát, kedves hölgy
@Penivaldes:
Tetszik vagy nem ez a foci...Iniesta, Messi....
@taga20: drága taga, én lefekvés előtt nem gondolkodom, hanem megmosakszom, aztán lefekszem, és akkor gondolkodom, amitől elalszom
@Knósszosz:Egyetértek! Bárcsak lenne még legalább 3-4 ellenzék-vezértól hasonló tartalmú "ripacskodó" beszéd sokszor sok helyen
@gazoló: kiváncsi vagyok meddig tart ez a spanyol korszak..:)
@Tamás Csacsicska:

Jól emlékszem, hogy te messze vagy?:)))
@taga20:

Egy becsületes magyar állampolgár lefekvés előtt nem arra gondol, amire maga gondol, hogy gondol, hanem először is libajnai gordonra (negatív értelemben), másodsorban Szeretett (és MAGAS) Vezérünkre, pozitív értelemben. Na.
@Penivaldes:
Peni, félre érted, vagy félremagyarázod.
Nem azt mondtam, hogy egy kis faluban (például Mályinkán - ha mán Borsod) az emberek hülyék.

Tudod, annyi bölcs paraszt embert akiket egy ilyen kis falu a magáénak tud, annak a fele elég lenne Fazekas Sándor mellé tanácsadónak, ha már ő maga teljesen hülye a szakterületéhez, vagy csak leszarja a mályinkai parasztembereket és azért nyomott igent a földtörvényre.

Így is szar, meg úgy is.
Szóval ha valaki lenézi a vidékieket, az nem én vagyok Peni. Én pusztán azt akartam érzékeltetni, hogy a paraszti észjárás sajátos retorikával párosul, amit nem kell feltétlenül cizellálni.
Már csak azért sem (most eltérve az erdeti témától), mert a paraszt az nem pejoratív jelző. Az egy tudomány. Ha valaki sérteni akar valakit a tudatlansága okán, az a büdös bunkó kifejezést használja.

Aki szlovák rendszámmal közlekedik a ziksz hetes szemétdombjával és mozgássérült parkolóhelyet foglal el a Tuskó előtt... vagy akárhol.
Érted, ugye?
@Penivaldes: drága nő, akkor nem vagyunk egyformák:)nem tudom ki nyert?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: zavarban vagyok, hiszen téged kedvellek, és csodállak, de én nem szoktam ellentétben veled nem szoktam az ágyban szeretett magasvezérünkre gondolni, sem gordonra
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: akkor te is álló ... fekszel le:) néha, Peni meg mi ránk vár:)
@Knósszosz: lényeg az, mert ebben sosem lesz köztünk egyetértés, hogy Feri a reménytelenság jelképe, mert ott tartunk, hogy ripacskodástól beaálélunk. kár értünk nagyon, vagy nem kár
@taga20: szerencsére nem hasonlítunk:) most képzeld el hogy olyan lennél mint én, már csak külsőleg is..))
@Penivaldes: azé orbán a legnagyobb ripacs! faszkalap,féreg...stb. mellékesen:)
@taga20: állóval lefeküdni nem baj, de úgy lefeküdni hogy politikusokra gondoltok az kissé meredek. én szeretem ha vmi nem szokványos, de ez még engem is.)
@taga20: méltó társai egymásnak. bár F igazi humorista:)
@KÁTÉó53éúétr6:
Rendben, csak Gyurcsány radioaktív még mindig.
Mondjuk a tegnapi feszt felvonulás után a nyugatinál balhézó agyhalottak szintjén, nyilván, hogy.

Ezek a béközép aktivistái, akiknek az intelligenciahányadosa a szobahőmérsékletet sem éri el, a hívószó számukra a "zsidó" és már gyúccsák is felfele a tévészékházat.
Sztán fel vannak háborodva, hogy békés csőcselékként a rohattkarhatalom rájuk támad.
Kilűték a szümüket!
Aztamán!!

Szarul céloztak a gyurcsányibérencek, szerintem...
Fabiusnak új mutyi-adalék: nyerőgép biznisz - bocsánat, ha már volt - index.hu/bloghu/morgasjoga/2013/07/07/ki_a_nyerogepbiznisz_egyetlen_nyertese
@Penivaldes: nem tudom me nem ismerlek, de ráncba szednélek, csak úgy haverságból:)
@Orica Középföldi:

Bizony messze, Kaliforniában, ahogy azt mindenki tudja.
@Knósszosz:

fa@é nem élessellőttek!!

u.i egy toleráns..
@Penivaldes:
Nem tudom Peni, de ha valaki a pofájába vágja a szardarabnak, hogy szardarab, az ripacs?

Mondtam, vonatkoztass el Gyurcsánytól.
Mondja más! Akkor az sem rendben lévő?
@taga20: ó, ez érdekesen hangzik. olyan lehet gondolom mint egy fordított botox, hiszen azt a ráncos nénik használják hogy nem ráncosodjanak. az én bőrőm viszont feszes még, és te ráncossá akarod tenni. .)
@Penivaldes: te kis te! mindig terelsz:)
@Knósszosz: Knoszi kedves Knosszi, nem azért mert Feri, sőt amikor megnéztem akkor én vártam amit sokan mondtak hogy mekkora jó beszéd volt, de inkább elszomorodtam amikor végighallgattam.
nem, ha más mondja pl a falunapon felállva a szalmabálára, és jól elkiáltja magát akkor nem
@taga20: tudom hogy szeretnél engem, bár szerintem te mindenkit szeretnél aki jobban néz ki egy wc kefénél:)
@Penivaldes:

Akkor nem is vagy igaz magyar. Fogadjunk, nincs meg neked akkor Magas Vezérünk könyvei sem!

Én minden este elolvasok belőle egy passzust...
@Knósszosz: szerintem Gyurcsány jól a pofájába vágja Orbánnak a mocskos dolgait! ez rendjén van:)
@bulista:

Hozzánk három út vezet, a kijáratok 35 mérföldre vannak innen és nem lehet más úton elmenekülni, legfeljebb gyalog. Ami rendes túrát jelent. Amikor elvész egy fogkefe a környéken, a rendőrök lezárják az utak végét - és átvizsgálnak minden autót. De némi védelmet nyújt az is, hogy az eredeti visszaemlékezést azért nem tartom itthon. Bármilyen szokatlan is a megoldás: de egy zaciban vannak letéve, mert itthon nincs széfünk. Aki ezt keresi, annak át kellene néznie pár ilyen zacit Dél –Kaliforniában (pár száz lehet a számuk) - amit biztosan nem hagynának szó és lövés nélkül a tulajdonosok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez tévedés! Nekem igenis van a Magas Vezértől könyvem. Sőt!! Hű segitői Harrach Péter, és Semjén Zsolt is ott ülnek a polcon. már többször tartottam maratoni olvasást!
@Penivaldes: Peni azé ennyire nem kéne magadba rúgni! má azis baj ha szeretem a felebarátnőm?:)
@taga20: persze, csak utána a most hová sz..jak jön elő.)
@Mariann19:
"... a Fidesz uralni fogja gazdaságilag az országot olyan mértékben, hogy ez az uralom megtörhetetlen lesz."

Sajnos osztom a véleményed.
Olyan szinten betonozza be magát ez a keresztény-konzervatív dögvész a mindennapjainkba, hogy ha el is lesznek zavarva... jót fognak röhögni.
Övéké marad a pénz, a fegyver, a paripa. Az elégedett választó meg hátradől és bont egy sört; na, ez el van intézve, ezek a szemetek már nem kormányoznak.
Dehogynem!

Valaki aki ért hozá (mondjuk Te Mariann), vezesse már le, milyen mozgástere lesz egy új kormánynak ezeknek a tetveknek útánnna?
Kábé annyi, ami Priaposz függeléke.
@taga20: drágám, nem én vagyok az egy fokkal a wc kefe felett, csak utaltam arra hogy..
a felebaráti szeretet fontos roppantul.
@Knósszosz: azt hiszem jó lenne itt keresztény-konzervatív csak hát ez nem az
@Penivaldes:
Nadehátakkormeg...?
Akkor ki?
@Penivaldes: kuszálj össze, de ezt nem vágom:)"most hová sz..jak jön elő":)
@Knósszosz: itt nem az akkor ki a kérdés.
a franszia barátomnak van igaza a sírbatesznek (neki annyira örvendek)hogy ezek ..
@taga20: jó akkor az inkább miért nem néztem filmet, vagy sétáltam érzése
@Penivaldes: na most jó összekuszáltál:)
@taga20:
Gondolom a kommentemből kitűnik, hogy szerintem is.
De seggberúgtak ma verbálisan egy bográcsolás alkalmából ezért a véleményemért.
A szomszéd kiakadt, nem érdemes egyetlen szóra sem.

A boltját bezárhatja, mert cigit már nem...
"De azért ide a komenisták má mégsesosetöbbet, inkábbaviktor" - most min csodálkozzam?
25 éven keresztül normálisnak tartottam, vallásos úgy látszik.
Ez van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mennyire illetéen egy rágcsáló, jól meg kell nevelnmi!
@Tamás Csacsicska: Fura, hogy erről írsz:Érdekes módon nekem az első emlékem a médiából pont ez a józsefvárosi momentum Pintérrel kapcsolatban. Akkor éreztem úgy, hogy ez egy ritka egy aljadék.Már pontosan nem emlékszem, de valami 4 milliós összegről volt szó az újságok szerin,amin összeugrottak T.-val.Hogy ez napi,heti, vagy havi 4 millió, már nem emlékszem..
@taga20: azért vagy férfi és azért vagyok nő
@Knósszosz: és ez egy átlag nap volt ebben a szerencsétlen országban:)
@Knósszosz: "...csak Gyurcsány radióaktív még mindig" Ez így igaz, mert tett ennek érdekében , hogy az legyen mindkét oldal rendesen. Most az a baj, hogy durvábban teszi a felcsútit oda ahova való, és elfelejtik, hogy képes ő gyujtó hangu beszédet előadni inteligensen is.
Az tény azonban, hogy hamarabb mondja az elégedetlen választó arra, hogy Orbán gazember azt, hogy IGAZ, mintha azt hallja, hogy Orbán becsapta a választóit.Ez független attól, hogy azt vidéki, vagy városi, ember hallgatja.Ha valaki gazember, az dráma és ezt Orbán esetében szerintem, is hangsúlyozni kell
@Penivaldes:
Jó-jó...
A flansziabarátodat én is kedvelem, ám!
A véleményünk igen soxor közelít egymáshoz, sőt!

Most mennék kaját csinálni, mert ma melóztam és két zsömle, semmi több.
@Penivaldes: jól vagyok, nemzetközi társaságban, minden ok:)
Megjegyzem beszélgettem itt egy helyivel a magyar viszonyokról, a következőt mondta: HIHETETLEN!

Egyébbként számukra tényleg hihetetlen/elképzelhetetlen a magyar valóság.
@KÁTÉó53éúétr6:
Akkor a vezérfonal esetében egyetértünk, szerintem.
Nem azt mondom, hogy anyázni-szarozni-3.14-csázni kell, de igen is van egy olyan réteg, akit nem lehet a lájtos retorikával felrázni.

A nevén nevezve a dolgokat megértik miről is van szó, ennyi és nem több.
@Penivaldes: az, hogy kicsi kicsiszolt kő vagy?
@Penivaldes: ok. Csak itt egyszerűen az átlagember nem hiszi el, higy egy uniós TAGországban ilyenek történhetnek!
@Knósszosz:

"Övéké marad a pénz, a fegyver, a paripa."

Nem kell ennyire borúlátónak lenni! Unorthodox eljárások kitalálására nemcsak a Fidesz képes, hanem az ellentábor is. Senki sem ígéri, hogy ha valami csoda folytán az ellenzék nyerne a választásokon, a Fidesz kottája alapján fognak muzsikálni.

Képzelj el egy olyan szituációt, hogy az új Országgyűlés első lépése az lesz: átnevezi magát Nemzetgyűléssé. Így az Alaptörvény rendelkezései már nem vonatkoznak rá, hiszen azok az Országgyűlést említik. A Nemzetgyűlés azonnal törli az Alaptörvényből az összes kétharmados korlátozást, majd pár nap múlva – akár egyszerű többséggel – felfüggeszti az Alaptörvényt. Alaptörvény hiányában hatálytalanná válik az összes olyan törvény, ami az Alaptörvényre hivatkozik, a többit pedig a sima többséggel egyébként is törölni lehet.

Na most ezen kívül kb. háromszáz olyan unorthodox megoldást tudok mondani, amivel nem marad övéké sem a pénz, sem a paripa, sem a fegyver. Kettővel kiegészítve az unorthodoxiát: én például bevezetném büntetési tételként a kényszermunkát – és Orbánéknak ásóval, kapával, csákánnyal, lapáttal és talicskával, de leginkább a két kezükkel - száz méterrel odébb kellene rakniuk a felcsúti stadiont. Mire végeznek, elmegy a kedvük a politikától.

Több elképzelést nem írok, mert a Fidesz már holnap módosítani fogja az Alaptörvényt, nehogy ez véghez vihető legyen. A lényeg, hogy kreatívan kell gondolkodni. Ahogy egy régi elvtárs (a neve nem jut az eszembe) is megmondta: „határ a csillagos ég!”
@sírbateszezazegész: mondom én sem hiszem el ezért menekülök a hedonizmusba
@taga20: Cégünk mindig az ön szolgálatára áll
@Knósszosz: jó főzést. Szia:)
(rossz szomszédság, török átok :-))

Majd, ha leszel még, írom milyen sört ittam:)
@Penivaldes: mit jelent nálad a hedonizmus:))?
@taga20: nem fárasztasz, fél kézzel elintézlek, vagyis félnyelvvel:)
@Penivaldes: Margit! azé mer szavazhatsz, meg jógsi stb...nem kell itt arcoskodni:)
@Tamás Csacsicska:

De csak azután, hogy a kibundázott nemzetközi szereplést érő helyezés után a kis ékszerdobozban az első szembejövő csapat gurít kilencet a Felcsútnak a Kedves Beteg előtt...
@taga20: Jó, tudom téged magam elé kell engednem öreapám:)
@Penivaldes: tudom segget csinálok a számból:) de csak neked, hogy sírj egy ilyen jó pasi után:)www.youtube.com/watch?v=__obh4w6tD8
@Tamás Csacsicska:

" száz méterrel odébb kellene rakniuk a felcsúti stadiont. Mire végeznek, elmegy a kedvük a politikától. "

Ez jóóóóóóóóó:))))))))
@taga20: sírok is, sőt megtépem a ruhám ilyen jó pasiért mint te:)
de elvárom hogy te is sírj utánam!:)
@Tamás Csacsicska:
Hát, lehet én vagyok szkeptikusabb a kelleténél, de sajna nem sok esélyt látok az általad vázolt optimista történésekre.
Betonba van öntve minden, amitől ez a szennyes hatalom működik és gondoltak az „azután”-ra is.
„… Orbánéknak ásóval, kapával, csákánnyal, lapáttal és talicskával, de leginkább a két kezükkel - száz méterrel odébb kellene rakniuk a felcsúti stadiont. Mire végeznek, elmegy a kedvük a politikától.”
Szívemből szóltál, ezt magam is teljes mellszélességgel támogatom, sőt, vannak egyéb más ötleteim is-:)

Szerintem tartsuk a kapcsolatot, a kreativitás mindig szül valami megoldásfélét, a kezelhetetlen dolgok tárgyában!
-:)))
@Penivaldes:
Brassói aprópecsenyét.
Nem bonyolult és finom.

Jó étvágyat Peni!
@Penivaldes:

Nem szégyelled magad??? Azt hiszed nem figyelek??? Na, majd...
@taga20: olyan édes vagy:)) int egy borsószem:)
@taga20:
Oszt csekkolva a hozzáállásod,
0:18:30-tól, ezt:www.youtube.com/watch?v=f1ZlQ2e1byo
szóóóval, legyen az ördögé... koma!
Bezony!
meg féltékenykedsz, aztán majd bezársz a szobába.
Rossz Rágcáló!
@Knósszosz:

Rendben, tartjuk a vasat a tűzben.

De ne feledd: az élet sohasem olyan bonyolult, megoldás mindig van. Mindig előbb kell dönteni, cselekedni - és akinek nem tetszik, mehet perre, ahogy a Kretén is megmondta. Majd nem lesz fűtés a bíróságon télen (vagy hűtés nyáron), el fog tartani egy darabig, mire eljutnak a strassbourgi döntésig. Addig is szorgosan fogják lapátolni a földet Felcsúton, különben nem lesz vacsora! Lehet, hogy majd nem is akarnak fellebbezni. Sohasem lehet tudni...
@magándemokrata:
Egyszerű.
Pici füstölt szalonna kiolvaszt, rá apróra vágott hagyma és üvegesre az egész. Aztán hőfok emelés és bele a csíkokra vágott lapocka (szerintem a legjobb ebben a műfajban), nagy lángon fehéredésig pirítva, aztán fokhagyma gazdagon meg sok bors, só, pici víz alá, fedőt rá.

Párolni szépen, de nem hosszú pörköltlevesen, csak úgy finoman, ügyelve, hogy ne fogyjon ki alóla lé. A végkifejlethez közeledvén újabb adag fokhagyma és majoranna. Ez feltétlenül... és az ínyencek óvatosan adagolhatják hozzá a tárkonyt, az aztán a valami!

Kockára vágott sültkrumpli dukál hozzá, rövid szaftos leve lesz a cuccnak, pont az a lényege. Meg az, hogy a krumplikockák mérete hasonló legyen a husival.
Sok savanyú és friss fehér kenyér...

Na
@Penivaldes:

Bácsika mi??? GRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!

:D
@Knósszosz: Szalonna pirit zsirjára, comb csikokra, fokhagyma, só, bors! zsirjára piritás, min. 2x,kis csontlé, lehet viz is, par.püré lepirit! A végén kis viz, beforralom! Finomra vágott petrezselyem! A köret stim! Amúgy jó étvágyat!
@Penivaldes: Jó éjt neked is. :)

"Én hiszek Istenben, bár tudom ez nagy balgaság,
És csak neki zenélek, mégis mások hallgatják,
Talán engem ki sem szúrt a több milliárd közül,
Talán amíg ki nem szúr, talán addig örül.
Én hiszek benned, még mindig, bármit mondtam,
És igaz, ami igaz, mikor adtam is csak loptam.
Elvettem tőled mindent, minden csepp reményed,
Már te is csak áhítod, tudod, a lelki szegények.
Én így születtem, látok, de a vak nyelvét is értem,
Azért beszélek így, mert hazudni mindig féltem.
Hogy a mennybe jutok kétlem, mert árnyékod íve
Ágyékom kigáncsolta és visszalőttem a szívre.
Én hiszem, hogy van Isten, mert mi mástól lehetne,
Hogy mindazt amit láttam végül mégis nevetve
Mesélem és karjaid mégis újra ölelnek,
Hogy álmaim a sárból minden reggel fölkelnek.
Én hiszem, hogy a sorsom sajnálja a sorsát,
Hisz' ki tapos szívesen tövis nélküli rózsát?
Én hiszem, minden egyes ember angyalnak születik,
És Isten arról álmodik, hogy nem mindig csak követik.
Hanem egy szép napon majd utolérik páran,
Akik rendet tesznek itt lent ebben a világban.
Én hiszem, hogy Te lehetsz az, ki felvezet a csúcsra,
Hisz' nálad van az ajtó, tessék, itt a kulcsa."

youtu.be/TKAuXOlE--A
@taga20:
-:D:D
Ezt én is!!

Utsó élményem Budapest Park, egy hónappal ezelőtt.
Kurva jó volt!!!
@magándemokrata:
Franczbaaa... petrezselyem. Igen!
Lemaradt, de jótvágyat neked is!!!-:))
@Penivaldes:
Nekem a friss kenyér köll akkor is, hacsak kéttunkoláserejéjigis... a szaft mijatt.

Érted Peni?
Na...
Nálam este már csak szendvics van.. Gondoltam megosztom én, hogy csinálom.
jó éjt barátom! jó éjt Peni!csak ennyi:)www.youtube.com/watch?v=wcHNZVrxEts
@Knósszosz:
jóbarát...hogy van a paellá-d?

brühüyyy
@rodeo36:
Na, az elvan magában!!-:)
Végre!!

Tudod az a helyzet, hogy én nem voltam olyan szerencsés mint te, csak látogatóban voltam Hispániában. Sajnos...

Egy biztos, olyan mély nyomot hagyott bennem, amit ne felejtek sosem.
Paella...? Nasszóval, van nekem egy hülye szokásom, én ahol előfordulok ott nem eszem a restaurant soron. Igyekszem olyan helyeket felkutatni, amelyek messzebb esne turisták által látogatott konform izéktől.

Az igaz, hogy nem könnyű ilyen helyeket találni főként olyan településeken, ahol száz százalékig az idegenforgalomra van építve minden. De én makacs vagyok ebből a szempontból, szóval sétálni szoktam.
Namostan ráleltem Lloret de Mar-ban egy olyan La Bodegára, ami rohadt messze volt a... mindentől.
És ott... ott tudtam meg, mi a katalán konyha és mi a paella.

Igazad van, öntöttvas szeró, abban készül az autentikus és eredeti csemege. mmmhhhhmmhmm...
Ahogyan nálunk sem összehasonlítható ízeket produkál egy szar zománcos bogrács, az igazi vassal szemben, ott sem működik ez.
Tudom, hogy a resztórantokban ugyanúgy működik a dolog, mint nálunk a 100 éves étteremben a belvárosban. Gulasch és semmi.
Szar a tizenhatodik hatványon.

Nahát, akkor elmentem a hegyoldali Bodegába, és olyan élményem volt, hogy aztakurvaéletbe!! Az katalán szájíz szerint készült paella volt, tele fekete kagylóval. Életem eddigi legfinomabb kajája.
Nem csak ezért, de imádom Hispániát, bár görög őrült vagyok.

Ja, a hosszú lére eresztett kezdemény amit küldtem képen, talán azért olyan amilyen, mert a rizsnek is kell lé amit majd felszív.
Mindegy, ha ismerkedni akar az ember egy adott kultúra gasztronómiai csodáival, azt sosem szabad elkezdenie a turisták által látogatott negyedek éttermeiben.

Kell egy jó cipő, és a felfedezni vágyás kényszere, én mindig ezt teszem.
Jó éjt/vagy jó reggelt kedves barátom!!
Mi a történés? Ma se lesz új poszt?
@Orica Középföldi: Nekem is hiányzik,addig nem tudok dolgozni míg nincs új poszt :(
takarékszövetkezet? magánynyugdíjpénztár? dohánybolt? malév? MAL zrt? média? stb ...

Orbán Viktort elviszempont vezérelte...

elviszem, pont...
Orbán oldaláról hoztam egy kis ízelítőt seggnyalásgól,óvassátok :)

-Orbán kiemelkedően tehetséges politikus és ezt most ismét bizonyította. Botcsinálta amatőröknek tartott oktatást a demokráciáról. Rájuk fér

-Kitartást Miniszterelnök Úr! Az igazság győzni fog, a magyar nép nem adja oda magát ezeknek!

-Büszke vagyok Orbán Viktor miniszterelnök úrra! Igazi államférfi, hazafi! Kiállt mellettünk és hazánkért! Megmondta, hogy mindig velünk lesz, akkor is, ha nem lesz könnyű. Szeretünk Viktor! Az összes baloldali képviselő még a táskáját sem vihetné! Undorítóak és hazaárulók voltak!

-ÍGY IGAZ!

-Egy mindenkiért,mindenki egyért!!! Győzni fogunk!!! Hajrá Fidesz!!!

-Óriási beszéd volt!!Gratulálok!!!!

-Nem vagyok O.V. rajongó, de ez a viszonválasz teljesen korrekt. Totálisan kimondja a lényeget! Grat...
vikiék még mindig nagyon éhesek.
@Buga.Jakab: csak legalább ne akarnák megmagyarázni. S ne Hoppál. Ld. @GeoCracker:
Este 10 után is adnak el alkoholt a Nemzeti Dohányboltokban

Egész éjjel adhatnak el alkoholt a Nemzeti Dohányboltokban – írja a Szuperblog egy bejegyzésre hivatkozva.

hvg.hu/itthon/20130708_Este_10_utan_is_adnak_el_alkoholt_a_Nemze
Palcsó Tamás: "Lázár unokahúga nem volt a segítségemre"

Mind az öt trafik megnyitása komoly erőfeszítéssel járt – mondta a Blikknek az exmegasztáros Palcsó Tamás, aki a nagy vihart kavart trafikpályázaton a maximálisan kiadható öt nemzeti dohánybolt üzemeltetésére nyert engedélyt.

hvg.hu/gazdasag/20130708_Palcso_Tamas_Lazar_unokahuga_nem_volt_a_s

------------------------

csak a látszat

Őfelsége ellensúlya: így veszi semmibe a Fidesz Áder János vétóit
Látszólag határozottan nyesegeti a Fidesz jogalkotásának vadhajtásait Áder János, de az alaposabb elemzésből kiderül, hogy igencsak kesztyűs kézzel bánik a kormánypártokkal. Bár az államfő maga is gyakran lát alaptörvénybe ütköző rendelkezéseket, nem az Alkotmánybírósághoz küldi a törvényeket, márpedig az elnöki vétó a legtöbbször csak egy kicsit késlelteti azok hatályba lépését.

Rovat: ItthonSzerző: Kovács Áron
06:20

hvg.hu/itthon/20130708_Ader_visszakuld_torveny_veto
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jahhhh, látom te is leakadtál, érdemes megnézni Szauron kastélyát Vezényló földén.
ennyi:

Rekordot döntött a megszűnő cégek száma
Rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon. Az elmúlt hat hónapban 16108 céget töröltek a cégbíróságok, ez 538-cal több, mint az eddigi rekordfélévben, azaz 2010 második felében. A cégalapítások alacsony száma miatt a cégfluktuáció máris csökken. Ez a trend fel is erősödhet, ha igaznak bizonyul az Opten szakértőinek előrejelzése, mely szerint legkésőbb 2014 első félévében a cégamortizáció is csökkenni fog.

Rovat: VállalkozásSzerző: hvg.hu

hvg.hu/kkv/20130708_Rekordot_dontott_a_megszuno_cegek_szama
@Knósszosz:
Elszántam magam. Ma kipróbáljuk.
(Kicsit másképp szoktuk csinálni, kíváncsi lettem)
@avanivi:
Olyan vagy, mint a hajsampon. Mazochista és szadista egyben. A mazochizmusod, az rendben, de minek szadiol minket?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Metrónak megrendeltek már két vak-kondot. Az egyik komondor, de elírták és kommodore 64-et kaptak.
@Penivaldes: TeKendnek, ha kell, lesz, szépen tüzesen, narancsvörösen :D
melléklet Mordor felső-alsó-középsőn:

Nem jött össze a keleti nyitás
Ázsiába 15 százalékkal csökkent a magyar kivitel. Még mindig a multik húzzák az exportot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F08%2Fnem_jott_ossze_a_keleti_nyitas%2F

---------------------------------------

Érdemes sírni a londoni magyarokért?

A fejlett országok hosszú távon nyernek a bevándorlással, a szegény országok pedig örülnek a hazaküldött csekkeknek. Magyarországgal mi a helyzet ebben a tekintetben?

hvg.hu/gazdasag/20130708_Sirjunk_a_londoni_magyarokert

-------------------------------

Pride: a rendőrség a megvertekre mutogat
Nem volt kit igazoltatni, nem volt kit előállítani.
A három megvert férfi állítólag nem működött együtt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F07%2F07%2Fa_rendorseg_a_megvert_pride-osokra_mutogat%2F
@Penivaldes: ööö a narancsos, a vörös, avagy a pirosfehér csíkos, mert cseppet bajban vagyok a melyikben? ;)
@Penivaldes: tessen megnevezni, nem kenőcsözünk, mind annyian mások ;)
melléklet:

A Fidesz élvezi
Áder János pofonjait

Bár az államfő több fontos törvényt is visszadobott, a fideszesek nem mérgesek rá. Sőt a vétók még jók is, hogy lemossák a Fideszről a mindig készséges Schmitt szégyenét.
@Dr. jenőke (jenőke): Nem foglak szadizni többet,csak átugrottam megnézni milyen a hangulat, mondhatom siralmas,lehangoló a sötétség. Soha többet nem fog előfordulni, hogy az ott szerzett élményeimet megosztom veletek :))
Eddig azt hittem Csányi belsőkörös. Még örültem is, hogy az OTP-ben van a pénzem, mert azt hittem az OTP-re majd hoznak valami törvényt "okosba".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezenkívül legitimizálja a törvényt, mivel "nem alkotmányellenes", csak "neki nem tetszik".
Két legyet egy csapásra.
@Tamás Csacsicska: Az ötletet, mely szerint Alkotmányozó Nemzetgyűléssé körösztöli magát a következő parlament és annullálja a tákolmányt, én is leírtam már pár éve, de ettől még jó 5let. Mellesleg itt van, a 20. sz. hozzászoliban, 2011 márciusából: forum.index.hu/Article/showArticle?go=108483688&t=9207672.

A kényszermunkát mint korrupt policickányok büntetését támogatom.

Mellesleg már Demján is nyüszít, mint a fürdős alkalmazott. index.hu/gazdasag/2013/07/08/demjan/

Épp csak addig nem jut el agyilag egy se, ahová a német pénzemberek rég eljutottak, mert tanultak abból, ahogy az 1920-es évekbeli elődjeik jártak. Azok ugyanis úgy belelkesedtek a beruházások mián - német autópályák építése, hadiipari és autóipari beruházások stb.-, hogy uralomra segítettek egy kefebajszos őrültet, aki ezeket mind nagyon akarta. A baj, hogy más dolgokat is nagyon akart, és azokba már, hogy, hogy nem, belehalt alsó hangon 72 millió ember.

Na, Demjánnak meg Csányinak csak most esett le, micsoda szörnyet költöttek ők ki. Még az a szerencse, hogy igazán sok pénzt nem öltek bele, mert igazán sok pénzük nincs is, lévén ők globális mércével csak egész kis vállalkozók. Ezt követően se sokan lesznek, akik nagyon sokat tesznek a NER-be, csak az a baj, hogy az a maradék, ami a trafikosoktól, a földmutyisoktól meg a CBA-tól "hálából" bejön a Fidesz kasszájába, még mindig jóval több lesz, mint amennyit bárki más kampányra tudna fordítani.

Csányinak és Demjánnak már hónapok óta gőzerővel kellene keresnie, hogy hogyan találjanak és futtassanak fel egy kapitalizmus-párti új politikai erőt.

Persze, az is megoldás, hogy megvárjuk, míg elmegy külföldre mindenki, aki csak képes versenyben is helytállni. Aztán mikor majd itt áll Orbán 3,5 millió nyugdíjassal, 1 millió megélhetési gyerekgyárossal meg 1,5 millió közszolgával, akik akik összesen 6 milliónyian mind csak kenyeret kérnek, de semmit le nem tesznek az ország asztalára, akkor hamar eljő a csőd. És mikor ezek szépen megmeccselik egymást az utolsó májkonzervért, akkor már nem sok van hátra. Aztán hazajönnek azok, akik vagy 4 milliónyian elmentek és rendet raknak ezeknek a maszopos, fideszes és jobbikos patkányoknak a honfoglalása után.

Épp csak én nem szeretnék pár vizes zsömléért egymást ölő 70 éveseket látni az utcán, sem pedig kisebbségieket gyilkolászó, betiltott gárdistákat. Pláne nem szeretnék odáig jutni, hogy közelharcba kelljen bonyolódnom a saját otthonom védelmében, mert valaki elhíresztelte a rongyosoknál, hogy van még egy üveg baracklekvárunk a konyhakredencben. De hát kit érdekel, hogy én mit szeretnék?

Üdv:
b
borzimorzi 2013.07.09. 18:58:32

Nos, erre mondják, hogy „nagy szellemek, ha találkoznak…”. Az ötlet elsőbbségéről szívesen lemondok, ha lesz valakinek vér a pucájában, hogy véghez is vigye. Amúgy nem kell félni attól, hogy a Fidesz jajgatni fog – mindenképpen jajgatni fog – félni az itthon maradó hazánkfiaitól kell.

Három napja teljesen kicsinálták a takszikat: a mai sajtóban már nyoma sincs az esetnek. Egyedül Demján siránkozik, mert kiénekelték a szájából a sajtot. Pedig milyen szépen beette magát a takszikhoz, építési vállalkozó létére…

Más. Láthatóan nem működik jól az új e-útdíj rendszer – a fuvarozók keményen ráfizetnek, teljesen zavaros a rendszer – mégsem hallani egyetlen út-torlaszról sem. Pedig ők még jól is tudnak egymással kommunikálni. Chilében a fuvarozók sztrájkja buktatta meg az elnököt, ott még voltak bátor emberek és ismerték az összefogás erejét.

Persze, ahogy a banki tranzakciós adókat a lakosság fizeti a végén, az e-útdíj is rájuk lesz hárítva. De hát nálunk birkák élnek, egészen pontosan néma birkák, mert még bégetni sem tudnak.

Csoda, hogy az Orbán maffia mindent meg tud tenni?
@Tamás Csacsicska: Nézd, lehet, hogy téged nem vigasztal, de nekem lenne vér a megfelelő alkatrészemben ehhez. A baj az, hogy pártom nincsen hozzá. Márpedig szervezet nélkül nem megy. Pár hónapja fellendítettünk egy topicot pártalapítási céllal, de még csak ketten vagyunk, akik biztosan akarjuk. Talán jönnek még ketten, egyelőre érdeklődnek csupán. Ha gondolod, gyere. Eddig azt látom, hogy mindenki csak zúgolódik, de valaki mástól várja a csodát. Márpedig "a gonosz győzelméhez elég, ha a rendes emberek nem csinálnak semmit", mint tudjuk...

Ha gondolod, hogy tenni is akarnál ezt-azt, akkor írj nyugodtan a borzimorzi@index pötty hu címemre, válaszolni fogok.

Üdv:
b
Kedves Borzimorzi!

Nem érdemes párt alapításával bajlódni, mert Orbán ellen választáson senki sem nyerhet. Nem azért, mert olyan sokan szavaznak majd rá és olyan kevesen ellene, hanem azért, mert bármilyen formáció csak a közelébe kerülne Orbán alakulatához, az diszkriminálva lesz. Orbán hatalmon akar maradni és nincs az az Isten, amiért azt a kezéből kiadná. Tanult 2002-ből, a nyócév nagyon sok volt neki. Ha kell, akkor csalni fog, ha kell, akkor erőszakot alkalmaz – hogy a szava és maga az ember mennyit ér, azt már tudjuk.

Orbánt a népharag fogja elsöpörni – sorsa és társainak sorsa – ugyanaz lesz, mint Caucescu vége volt. Vélhetően egy olyan szikra kipattanása után, amire ő maga és a sleppje sem számít. Világosan kell látni, hogy Orbán – talán az ócsai élményparkot leszámítva – eddig semmit sem tett hozzá az ország fejlődéséhez. Orbán az elvételben, a fosztogatásban spíler: ám egyre kevesebb dolog van, amit jelentős érdeksérelem nélkül tud elvenni.

Nem akarok jósolni, de nemsokára hozzákezd az ingatlanok és/vagy a nyugdíjak adóztatáshoz: Orbánék egy hatalmas pilótajátékot játszanak és mint minden ilyen, akkor dől be, amikor már nincs új jelentkező (elvehető forrás).

Egyébként minden baráti társaságnak szívesen tagja vagyok – de a párt alapítását nem tartom gyakorlatias megoldásnak. Üdvözlettel: ujcegek@gmail.com
süti beállítások módosítása