Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.27. 13:28 Fabius

Viszkis rabló újratöltve

Címkék: gazdaság fidesz megszorítás varga mihály bankrablás

- Misikém, készpénzzel hogy állunk?

- Szarul Főni, a lefölöző biznisz döglődik, túl okosak a magyarok és kijátszanak. 

- Akkor elugorhatnál a bankba, mert likas mikulástatyóból a kampányszocpolt és a megemelt kelengyepénzt nem tudom majd miből szétosztani. Márpedig valamit adni kell, ha már a Rezsidémont ilyen sikeresen kinyírtad, baszod

- De...

- Nincs de! Mit de?! Azt mondtuk nem a zemberek fizetik meg, oszt közbe mégis! Na lódulj amíg szépen vagy! 

- De Főni, az emberarcú szakember fideszes imázsommal mi lesz? :-( 

- Én mondom meg mi a te imázsod! Amúgy is, gondoljál csak rá a Viszkis rablót hogy szerette a nép. Valóságos népi hős lett, egy legenda. Ez leszel te is Misikém, egy legenda baszod. Legfeljebb rászoksz a piára, és ha kell a viszkifőzést is jövedéki adómentessé tesszük. Csak vonszold már magad jófele édes egykomám. 

- De az Ambrus leülte érte a hányévet, mostan meg Miskakancsó gyártásból tengeti magát :-( 

- Lárifári párhuzam! Én törvényileg felhatalmazlak téged, Misikém, csak arra vigyázzál valahogy el ne süljön a kezedben. Odamész, rájuk fogod, megrémülnek, besöpröd a pénzt és vigadunk. Szétosztjuk a rendesen megemelt kelengyepénzt, újra divatba hozzuk a szocpolcsalást, minden faluvégen ismét mini Ócsák épülnek, amit aztán jól elbontanak, de azt ki nem szarja le? Mennyivel könnyebb lesz ez, mint kiszámítható gazdasági környezetet, munkahelyeket teremtve ösztönözni a gyerekvállalást. Ez az út, ez a mi utunk, Misikém, véres veríték és megfeszített munka helyett néhány másodperc a kigründolt jogi környezetben. 

- De....

- MENJÉL MÁR A PICSÁBA BAZMEEEEG! 

varga mihály w.jpg

181 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr925380483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mosmegmitmongyak??????????
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Sziasztok!
Arra azért kiváncsi lennék, ez az egész, hogy illik bele csányi mlsz-elnők koncepciójába (takszöv+különadó)?
@Mariann19: hazafelé a rádióban hallottam a főrezsivédő újabb csodás megnyiletkozását. Szóval Pesten kb. 120 társasháznál lekpcsolta a szolgűltatást a Főgáz, mer a tulajdonosok felhívás ellenére, - elnézést - basztak a tulajdonukban lévő épület betápjától, az elrohadt gázvezetéket kicseréltetni, így kb. Ó utca helyzet állt elő, amit annyira nem szerettek volna.
Namármost a fő rezsivédő megállapította, hogy a Főgáz mulsztásban van, mert az un. készenléti díj, ezen munkák költségeit fedezik, így hipp-hopp előterjesztést tesz, hogy ez biza törvénybe is légyen foglalva.

Namost, a következő lépés az lesz, hogy a Stancinéni 60 éves Héra égőjét, Gizi bácsi 70 éves AZ10-as brojlerét,Jenci bácsi gyesznyópörkölős zománcos gázpparherldjét és Piroska néni NDK konvektorát köteles újra cserélni a szolgáltatás biztonsága érdekében. Ezután pedig köteles lesz leszerelni a gázmérőt, mer a rezsicsökkentés (ingyérgáz) államilag garantáltan ingyenes. Az állam garantálja, a szolgáltató fizesse a szállítónak. Esküszöm jó manapság magyarnak lenni. Már szólok: én családi alapon várom a legfeljebb 1600 köbcentis új autómat, mert kormányunk már ezt 2006-ban megigérte.
Amúgy, eszem-faszom megáll... bocsika, uff énbeszéltem.
@Secnir: Boy that escalated quickly!

Hogy lehülyéztek mandineren, amikor tölgy-nek javasoltam ezt a megoldást 2 éve! :D
E-útdíjelmaradási-kevesebbetszállítanakafuvarozók-elmaradási és onlinepénztárgép-mégmindíg-be-nem-kötésből-fakadó-elmaradási-adó mikor lesz?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Szia!
Kétszer olvastam el a helyzetet, és csodálkozom.
Ha jól értem, az épület gázrendszere elavult, cserére szorul. Ez szerintem az ingatlan tulajdonosának a költsége, ugyanúgy mint a gázfelhasználású berendezési, felszerelési tárgyak.
Ez nem új felállás, nem értem a kormányzati beavatkozást.
Te ezt biztosan jobban tudod mesterként, de a készenléti díj az üzemszerű működés folyamatos biztosítására szolgál, hibaelhárításra főként. Nem?
Ez megint valami demonstratív beavatkozás a kormány részéről, bizonyítva, hogy féltőn óvja az állampolgárokat? Persze nem a saját pénzéből szokás szerint.
@shinichi: ne emlegessen nekem itt senki pénztárgépet!:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ez hogyan;)
Este asszony becsomizza neki, vagy mi...mert az, hogy egy +10m autóban valaki így egyen, olyat már láttam...az egyik csoport az kamionos volt...a másik meg nagybajszú, kalapos barnabőrűek..
@Mariann19: Jól érted. A gáz-vízelektromos szolgűlzató vezetékszakasza az épület betápg, vagy a főmérőig terjedt eddig. Ami ezen túl van az a tulajdonos kötelezettsége. Belső gáz-viz-szennyvíz-csapadék-elekromos hálózat és berendezési tárgyak. Namármost, a főrezsivédő bunkóparaszt, ezeket a dolgokat is egy egyszerű törvényjavaslattal, valszeg a csere- bogár védelméről szóló törvény mellékleteként előterjesztve, soron kívül a szolgáltatókra kívánja lőcsölni...ez már a hierkommunizmus közelítő határa... szemem kerek, fülem eláll...
@sírbateszezazegész: A harmadik meg a magyar miniszterelnök, brüsszeli vacsorája, az elmaradhatatlan MOL akciós pontgyűjtőkártyás bugyeszbicsakkal. A kést egyébként a gumicsizmaszárban tartja. Azéris ment a birodalmi fauvlkisbusszal, mer a bugyeszt különben le kellet volna adno a poggyászba, de enélkül nem érzi magát elég keménytökűnek: Azért érdekes lesz holnap, amikor hátulról lekapja Tavarest, a kést a nyakának szegezi és üvöltve követeli, hogy azonnal vonnya vissza az EU a Magyarország lenetést, különben nyissz... és pótlolagosan kikövetel egy rollert a szabad elvonuláshoz...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Csak nem az a cél, mint más ágazatoknál, hogy ezt a szektort is ellehetetlenítsék, utána pedig kedvező áron megvegyék? Van már ilyen példa az energiaszektorban.
Nyulam! Mi ez az üzemanyag megjelölés, vagy mi a pontos neve? Ez megdrágítja 4-5 Ft-tal az üzemanyagot, és kijelölésre került a cég, amely ezt bonyolítani fogja. 20 milliárdos buli.
A műszaki tartalmat nem értem.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :D ezt tényleg csak így lehet túlélni épésszel, ahogy te védekezel:)
A poszthoz viszont még annyit, hogy eztán már senki bem fog neki hinni...b+ nem fogsz itt befektetni egy centet sem, mert ezek gondolbak valamit, hopp egy törvény és már viszik is a lét...és ez nem csak a bankokra vonatkozik...ezt kéne átlátni mindenkinek...mert az eu/világ azér megvan a magyarok gazdasági hozzájárulása néljül is..
@Mariann19: nanemvagyol egyedül...szóval értelme műszakilag semmi, itt nem fog már senki szőkíteni, Arnold meghalt, Sanci elfelejtette, Papa bácsi bedugult. Tehát az összes értelme, hogy literenként 5 forint behussan (már bizonyítottan Nyerges haver) pályázatgyőztes májerstróman bácsi zsebébe, onnan pedig természetesen a hadiárvák és hopponmaradt trafikosok jótékonysái alapjába. % forinzból az Áfa és az összes többi adó megyen a zállamkasszába, a maradék pedig a szinesítő életét és a ártkasszát színesíti. Literenként.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem vitás, hogy egy tapló paraszt, látható ez abból is, hogy gyakorlatilag minden hivatalos találkozón zsebre tett kézzel mutatkozik,az embernek lesül miatta a bőr a képéről még a TV előtt ülve is.Egy igazi gyökér a Kedves Vezetőnk.
@E.Csaba: Ezen már túl vagyunk. Erőteljes fogadások vannak, hogy látjuk e valaha fehér asztalnál késsel-villával enni: Szerintem elég sanszos. Halat késsel biztosan:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ebben a buliban már laikusként is fel lehetett mérni, hogy ehhez a tevékenységhez teljesítmény nem fog társulni.
Tényleg említették, hogy Nyerges bűvkörébe tartozó vállalkozás lesz a kivitelező.
Volt egy mesekönyvem: "Minden napra egy mese."
címmel.
Újra élem a gyermekkorom. Csak rémmesékkel naponta.
@Fabius: Ezt láttad már??? :)

Mesterházy: Az MSZP a bizalom helyreállítására kér esélyt a szavazóktól

www.stop.hu/gazdasag/mesterhazy-az-mszp-a-bizalom-helyreallitasara-ker-eselyt-a-szavazoktol/1159679/
@sírbateszezazegész:

BEAR GRYLLS ZSEBKÉS, FÉLIG FOGAZOTT PENGÉVEL
9 990 Ft helyett
10 matrica + 4 990 Ft
vagy Hűségpont

Vajon mi kerül ezen a késen 4990 forintba? :-)

Persze ezt is vehetett volna:

a.) FISKARS KIS KEMPING FEJSZE X5
10 090 Ft helyett
10 matrica + 5 490 Ft
vagy Hűségpont

b.) FISKARS KEMPING FEJSZE X7
10 190 Ft helyett
15 matrica + 5 990 Ft

BEAR GRYLLS MACHETE BOZÓTVÁGÓ, BLISZTERBEN
13 990 Ft helyett
15 matrica + 8 390 Ft
vagy Hűségpont
És Anikó asszony előtt le a kalappal... 1 réteg vékony matricanyomott zsírpapír, majd gondoosan alufólia:-) Tényleg a nemzet dicsősége, hogy ilyen miniszterelnöke van...
ha ez egyszer elmegy MÁVOT védeni... zsemlye közt a vasárnapi rántotthús... térdre fektetve, savnyított cseresznyepapesz, a csumák gondosan a padlóa köpködve...
Mellé csatos kulacsban jóféle saját vegyigyümi...
BEAR GRYLLS KULACS, FŐZÉSRE ALKALMAS
11 490 Ft helyett
15 matrica + 6 490 Ft
vagy Hűségpont
@Secnir: Bármelyik szlovák bankban nyithatsz, gyakorlatilag mindegyikben beszélnek magyarul, netbank, kártya, betétek működnek, ha ragaszkodsz a hazaihoz, ott az OTP, annak van magyar (és angol) nyelvű lapja is.

Én a mai szavazás tisztességére nyitottam magán bankszámlát is kinn, eddig csak a céges bankolást vittem ki, mostantól mindent, még készpénz sem lesz nálam Magyarországon.
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F06%2F27%2Fmedian_a_tobbseg_hisz_a_trafikmutyiban%2F
"A megkérdezettek kétharmada szerint „a kormány elsősorban politikai szempontok alapján döntött, és többnyire a Fideszhez kötődő személyek kaptak trafiknyitási jogot” – derül ki a Medián május végi,a trafikpályázatokról szóló felmérésből. "
Állásnélküli Takony Habonyozós Árpi felháborodott:

"Orbán bizalmasa perrel fenyegeti a hvg.hu-t
25 hozzászólás
Leszedetné a hvg.hu oldaláról Orbán Viktor főtanácsadója a róla, utcán készült képeket, arra hivatkozva, hogy ő nem közszereplő."

hvg.hu/itthon/20130627_Habony_kep_perrel_fenyegetozik

Rábaszott... ami egyszer felkerült, az már ott is marad. Nem adok neki tippeket, hgy hol:-)
Ez a tuti. :)

A magyar rendőrség a Kuruc.info segítségét kéri
Ez egy elég erős vicc indítása lehetne, de az a helyzet, hogy tényleg így van.

kuruc.info/r/6/114207/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"__Ha jól értelek, akkor a Főnök most igazságos bosszút áll a geci bankokon. Akkor még véletlenül sem arról van szó, hogy képtelenek egy normális költségvetést összekalapálni.__"

Nem. Egyáltalán nem gondolom. de arról fontosnak tartottam megemlékezni, hogy az eszméletlen kamatmarzs azért lehetett akkora, mert itt anno minden megengedett volt. amíg Ausztriában 7-15%-os profitért hajtottak a bankok, addig itt 30-40% közötti profitot realizáltak. (1990-2000)

és akkor még arra is szeretnék utalni, hogy a LIBOR manipulálásának kivizsgálása még mindig tart, de nagyon diszkrétek a tudósítások erről itthon.

és asztán nem tudom olvastad-e hogy azúnió asztatat találja tervezni, hogy ezentúl nem az adófizetők pénzéből mentik a bankokat, hanem a betétesekéből (ciprusi mintára 100000 € feletti és így tovább blablabla...)
ám legyen.
csak az a furcsa nekem, hogy a bankárok a saját vagyonukkal sosem felelnek semmiért. ma sem. tehát ezt nem tervezik. a "bankok" valójában továbbra is azt tesznek, amit akarnak. vagy legalábbis nagyon igyekeznek, és valahogy csak a saját szabályaikat szeretik azokat, melyek "őket" szabályozná nos, azoktól erősen prüszkölnek. persze féltik a prédát.

Nem értem pl, hogy miért nem foglalják azt törvénybe, hogy a hitelállomány nem lehet betétek összegének háromszorosánál nagyobb, vagy ha igen, akkor a bank saját tőkéjét növelni kell annyival, hogy megfeleljen a "háromszoros" feltételnek.

Tehát ezért nem kell csodálkozni azon, hogy a Főnök népszerű a tudatlanok előtt.

Ja és az emberek hányszor is kapták a pofájukba vágva, hogy pénzügyileg alul műveltek és ostobák etc.
Hát ja. az idő azonban őket igazolja. lassan sehol sem lesz biztonságban a pénzük. vagy az állam lopja el, vagy a bank. nincs mese, csak misi.

mert azért van annak valami diszkrét bája, hogy ahogy csapdába csalják a hitelfelvevőket, a betéteseket kisemmizik, és nem tudom rémlik-é, hogy a magán nyugdíjpénztárak 20 %-a tudott reálhozamot fizetni, és az olyan nagy nevű mint az AXA semmit, sőt elbújik az ügfyfelei elől. És! még mindig működhet Magyarországon. nem ki kellett volna régen baszni innen a picsába, engedve neki, csinálja meg ezt Vaterlandban a Fritzekkel meg Merkellel ha meri. Itt meg aranyélet.
szal van azé itt egy-két ellentmondás, meg zavaros körülmény. A Főnök ebben halászik. ugyan már a negyedik aranyhalat eszi meg, de előbb utóbb csak elkapja egy szusi vagy mijatúró oszt jó lesz.

Amúgy meg persze, hogy képtelenek köcsögvetést csinyáni. miért is tudnának? egyrészt a Főnök állandóan beleugat, másrészt az egyetlent, aki értett hozzá, mingyá az elején, már 2010 októberében kirúgták, csak úgy porzott utána a szőnyeg.
Értem én, hogy népszerűtlen a bankadó, de addig ne nevezze a 'baloldal' a népet helikopternek, míg a bankadó közvetlen a lakosságra való kivetésével és IMF-el kampányol.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez is saláta, mint a másik oldal törvényei. Miért teszitek egy kalapba a korrupciós törvényeket a családi pótlékossal? Ez utóbbiról lehet ugyan vitatkozni, de a "kötelesség is jár a támogatásért cserébe" elv miért skandallum a számotokra?
A fideszfiúk és hívőik figyelmébe volt főnököm kedvenc mondata: "Baszom rátok a kurva eget!"
és ez a skizofrén fasz Magyarország Miniszterelnöke:

index.hu/gazdasag/2013/06/28/orban_durvan_kiosztotta_europat/

egyrészt azt hiszi a beteg fele, hogy a Gondviselő neki szarta hitbizományba az országot;

másrészt igazi kontár lókupec módjára, nagyfaszként hülyíti a lúzer prolijait a hatalma érdekében, miközben valami eszméletlen módon lopják szét magukat, uralkodó osztályt játszva. istenem, hogy röhöghetnek szánakozva ezen a majmon ott brüsszelben. bármelyik ottani nagyobb cégvezető oligarcha kilóra meg tudná venni ezt a szájbabaszott békatavat. röhej. ez meg játsza nekik az agyát, hogy majd mi megmutatjuk nektek... siralmas.

sírj, Magyarorszgág, sírj!
@xvxvxv: Nagyon sok szempontból hasinlít a kiépülő rendszer a kádárizmusra. Akkor is rothadó nyugatról, és virágzó itteni rendszerről beszélteka szónoklatok/plakátok.
@miketbeszéltek: a mostani szabadságomat nagyon szivesen odaadnám az akkori jólétemért
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: megszokásból vezetni veszélyes.
ha a nyakadon (édesanyád nyakán, gyereked nyakán) valaki rossz beidegződésből vagy megszokásból áthajt, akkor majd nem fogsz rá haragudni???
nagyon helyes, aki szabálytalanul kanyarodik, kapjon büntit. végre egyszer teszi a dolgát a rendőrség.
@xvxvxv: tudom:buta vagyok. de nem nagyon értem, hogy mit akart ez a géniusz ott előadni azon kívül, hogy "mi tudjuk"
@Horst Nilgerson: Tóbiás! Olvasd már el a cikket légyszi. Hoztak egy pénzbehajtó döntést, feltöltötték a kasszát, aztán vissza a babaruhát. Itt nem az anyám nyakáról szól a történet. Különben is, ha napszánban ott álltak ezek a rablók, mert tudták mi várható, akkor joggal elvárhatom, hogy a szándékosan okozott veszélyhelyzetekben kirántsák anyányat a nyakára hajtó hülyesofőr alól...
@KÁTÉó53éúétr6: ez a pattogó seggdugasz bármit képes lenne eladni... még a saját anyját is. Nem rajta múlik a sikertelenség... kereslet nincsen rája:-) És ott nem működik, "az akkor majd csinálok" ami itthon.
A Takszöv után a következő az MKB lesz, amit szintén törvényi erővel akarnak lenyúlni. Mert az is kell.

A körúti bankautomata-tolvajt csak ezért fogják kézrekeríteni és száz évre lecsukni: a kormány nem tűri a konkurenciát. Még kicsiben sem.
@jaegtoer: És mellé tudná tenni, az ottani kockázatokat (országkockázat, devizakockázat, hitelkockázat, szabályozói kockázat)?
Vagy te ugyanannyiért adnál kölcsön a Németországnak, mint a Nigériának
@jaegtoer:

ne mongya mán úgy eszt a kamatmarzsot! míg a kilencvenes évek elejin jókat nyerészkettem a 33 %-on pl., addig a végin a bokros jól megszivatott. aki meg kételkedik a romlott kapitalizmus mocskos kizsákámányoló mivoltába, az naív, vagy maga is rablómocskos konzumelista, aki nem akar kiigazodni a farkastörvények közepette. nekem pl. eszem ágába se vót cukorgyárat venni és seperc alatt leröhöktem mongyuk a beghin-sayt.
@Steve:

Kedves Steve!

ne keverjük a szezon a fazonnal az utóbbit meg a f....

még a végén eljutunk a jótékony nagybácsiig, és könnyezve sajnáljuk az áldozatvállaló bankokat. közben azért tudjuk, hogy a betétesek kockázatára bármit bevállalnak.

Kockázatok?

Az milyen volt már, ismerős?: HITEL: FEDEZET, KEZES ÉS JÖVEDELEMIGAZOLÁS NÉLKÜL... rémlik?

akkor ki is teremtette a kockázatot?

végül, a kockázati "prémiumból" mennyi jutott a betéteseknek, és mennyi a banknak?

És aki minimálbérre kölcsönt ad, és az is aki engedi menjen a kurva apjába.

És pont ez a minimálbéres kölcsön jogintézmény mutat arra, hogy az egész egy bűnszövetkezet, jegybankostól, kereskedelmi bankoktól PSZÁF-tól, Kormánytól mindenestől az Országgyűlésen át az utolsó maffiatagig amely arra szövetkezett hogy mind a betéteseket, mind a hitelfelvevőket kifossza. fos az egész.
Persze, a Főnök, most mindenkit kirabol a bankot, a betétest és az adóst. Nagyban teszi.
@Steve:

ne kevergyük össze józsi bácsi betétjét és a romejókrisztiánestebaldo hitelét (el)kezelő banki módit, és főként ne a Vaterlandnak vagy a Turulhazának nyujtandó államközi vagy egyéb kőccsönnel és aranytartalékkal.

banki gyakorlatról csacsogtam, nem eccerű államadósságról, meg cds-ről, meg profitráta ilyesmi.

abban biztos lehetsz, ezt odahaza nem tehetik meg az itteni leányok. itten kurvulnak, meee lehet, otthon meg szüzek, de legalábbis tisztes családanyák meeee másként nem lehet...
"- Szarul Főni, a lefölöző biznisz döglődik, túl okosak a magyarok és kijátszanak."

Ócska fideszes duma! Arról van szó, hogy nem tudtok számolni, ti töketlen, megélhetési élősködők...
@hacsaturján:

De, Mester, amikor annyira jószó. szinte jászol...

aszongya, hogy nyerészkedett, há' nem sokáig hagyták, azért ez fix. maga bezsebelte a 33%-ot, azok meg a 3333%-ot. Aztán amikor a lufi epukkant gyött a szívás, megszorítás, bankmentés, hülye műveletlen népség, aki inkább cihában tatya a pénzét, ahelyett hogy odaadná a befektetési alapokba szerveződött csalóknak, tolvajoknak, és a konszolidált, megnyerő megjelenésű és törvényes rablóknak a bankoknak.

Tegyen valaki 100000 Ft-ot a bankba. bármelyikbe. 10 év múlva egy fillér sem marad belőle. legalábbis itthon. számladí, kezelési díj, ez+az... osztán eccő csak az egyenleg nyulla. azaz lenyúlva.
azonnali radikális (nagyarányú) adócsökkentések kormánya !
@jaegtoer:

hásszen leírtam, hogy az a hüje bokros megszívatott, vagy nem leírtam? de leírtam, punkt. onnantul viszont továbbléptem, merhogy eszem ágába se vót népnemzeti szinten elvegyépszeresedni. így lettem házmester és réntenyésztő.
Ma reggel belebuktam a lecsóba. Közszolga (ja...) a Kossuthon, a 100 milliárdos magánbank-kitömésről beszélgetés végén összefoglalja:
"akkor most beszélgettünk erről a nagyobb összegről"

Bakker, százmilliárd magánbanknak, NAGYOBB ÖSSZEG.
@jaegtoer:

Nem jótékony nagybácsi meg nem is patás ördög.

Kockázatokat pedig fedezni kell. Ez olyan csúnya kapitalista trükk, de hát a gazdaság már csak így működik. A példa egyébként jó.
Nyilván jövedelmigazolás, fedezet, kezes nélküi hitelt magasabb kamatra lehet adni. Ugyanígy olyan országban ahol a gazdaság helyezete, a szabályozás, a valutaárfolyam, a hitelvisszafizetési hajlandóság kedvezőtlen magasabb kamatot kell kérni. Ennyi. Nem olyan bonyolult.

Az meg, hogy szabad-e magas kamatért magas kockázatú hiteleket kihelyezni, addig amíg szabályosan történik egyszerű gazdasági döntés. Akkor írhatnál felelőtlenségről, ha az itthoni bankok nagy tömegben nem fizették volna ki a betéteket. Csakhogy ilyen - nagy tömegben - nem történt.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Az indoklás szerint a mediterrán gázpiacon magasabb értékesítési árakat lehet elérni, mint Közép-Európában, ezért érdemesebb oda értékesíteni a méretes azeri Shah Deniz gázmező második termelési üteméből származó földgázt. A döntés eredményeként pont került a Nabucco projekt végére."

Mer' a mediterrán országokban sokkal többet fűtenek mint északabbra, mi? Hülyék ezek az azeriek. Mindenesetre jól megtalálta zsák a foltját...
@jaegtoer: Miről tetszik beszélni??
Bármilyen hitelt helyezek ki, egy bizonytalan környezetben, bizonytalan árfolyam mellett, bizonytalan gazdaságban, nagy hitelkockázat esetén magas kamat tudja a kockázatot fedezni.

Szerinted konkrétan MIT nem tehetnek meg otthon a leányok? Hogy magas kamatra adnak kockázatos kölcsönöket akár feketelistán levőknek is? Hány olyan céget soroljak akik évtizedek óta akár csak ebből (subprime lending) élnek?!
@Steve:

"Csakhogy ilyen - nagy tömegben - nem történt."

Eddig.

értelek én. a kockázatot is. csak azt észrevételeztem, hogy a kockázati bónusz nem annyira a betétesek betéti kamataiban, hanem a bankok profitjában jelent meg.
konkrétan, amíg Ausztriában a 10-15% profittal a bankvezér "mennybe ment" addig itthon 30-40%-kal még azt nézték hogy lehet még többet lehúzni a népekről.

Ja, persze a kockázat. Mint a Postabanknál. a konszolidációra (nem csak a postabankéra)1700 mrd Ft-ot költöttek néhány év alatt. de amúgy hosszú történet ez az egész. Legjobb a bankkal nem üzletelni. de hát sokakat rávisz a kényszer. ott is csak 100 milliónál kezdődik az Ügyfél. a szimpla számlatulajdonos ott is csak szimpla fejőstehén. akár betétes, akár hiteles. maradjunk ennyiben.

"Akkor írhatnál felelőtlenségről, ha az itthoni bankok nagy tömegben nem fizették volna ki a betéteket."

tehát ha figyelembe vesszük, hogy mennyit költött az "állam" bankkonszolidációra, akkor bizony történt. csak "terítették" azaz térítették:) a felelősséget.
@jaegtoer: Eddig? Akkor döntsd már el, hogy a bankok felelőtlenül hiteleznek és elvesztették a tőkéjüket, vagy a bankok túl magasan tartják (a hitelhez képest) a marzsot, mert a kettő kicsit ellenkező irányba mutat.

A kockázati felár nyilván nem a betéti kamatokban jelenik meg, hiszen az a bank számára szükséges fedezet, ahhoz hogy a betéteseket ki tudja fizetni. Akkor kapnának a betétesek kockázati felárat, ha a bank azt mondhatná, hogy csak olyan arányban fizetem ki a betétedet, amilyen arányban nekem visszafizetik a hitelt - a többiért meg itt a kamat.

Ne keverjük ide a Postabank konszolidációt. Egyszeri esemény volt jópár évvel ezelőtt és egyébként az ÁLLAM konszolidálta a Postabankot, tehát ahhoz ami a piacon történik kevés köze van.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Biztos, csak nem értitek az iróniát! Kizárt, hogy egy tán vak, de nem hülyem ilyet komolyan írhatna!
@Steve:

nagyon modell-szerűen vizsgálod a kérdést.

történetesen a minimálbéres is éppen annyi kamatra kapta a szar hitelét, mint a minimálbér ötszörösét kereső hitelfelvevő. mert az, hogy ő 0,5%-kal alacsonyabb kamatra kapta az nem annyira releváns... 25,0% és a 24,5 vagy 24% közötti különbség lehet, hogy nem kevés, de nem is a világ teteje. a számokon persze lehet rugózni, hogy 12,6 vagy 32,8 (+-)0,5; 1)
@jaegtoer: Egyébként ha a profitból szeretnél részesülni, szerinted a bank tulajdonosának jobb lenni, mint a betétesének akkor ez is megoldható - vegyél bankrészvényt. Na akkor látni fogod mi a kockázat.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Elolvastam. Jó lártni egybe gyűjtve, csak nem elég sokan ismerik eme tényeket! Nagyobb nyilvánoság kellene ennek! Ha kell, ürgebőrbe varrva kiadni! Lehet, jobban fogyna, mint a díszkötéses alk... izé alaptörvény! Igaz, az még az ereteiben beszerezhető csak, hol van hozzá a 4-5 módosítás!
@jaegtoer:

Javasolnám a mellékelt 2005-ös anyag tanulmányozását. Elég sok szám van benne, THM meg ilyenek.

www.pszaf.hu/data/cms422906/devizahitelelemzes_t__j..pdf
@jaegtoer: Konkrétan milyen hitelről beszélsz?
@Steve:

"Akkor döntsd már el, hogy a bankok felelőtlenül hiteleznek"

felelőtlenül.

amúgy messziről kanyarodtunk ide.

azért tettem az észrevételeimet az elején, hogy rámutassak, miért kajolják a népek a bankellenességet.
A mostani helyzetet nem lehet összehasonlítani a 90-es évekbelivel.
Ami most folyik az nyilván nem ésszerű, és nem tartható fenn.

"Ne keverjük ide a Postabank konszolidációt. Egyszeri esemény volt jópár évvel ezelőtt és egyébként az ÁLLAM konszolidálta a Postabankot, tehát ahhoz ami a piacon történik kevés köze van."

de csak keverjük. mint rémkép ma is ott van az emlékek között.

Az meg hogy az "állam" konszolidálta, azt úgy kell olvasni, hogy az adóbevételekből konszolidálta, meg kölcsönből. az államnak nincs pénze. csak az alattvalóktól rekvirált bevétele. saját pénze nincs. a mienkkel operál.
@Steve:

az például szabad felhasználású személyi hitel.

de a vállalkozások hitelei is érdekesek lehetnek...
ismét egy zseniális poszt, és a kép magában +1!
:D:D
@vakapad:

Köszönöm, kedves Vakszülő, mindig tanulságosak a linkjeid, régebben is, meg most is.
@vakapad: Köszönöm, ez tényleg tanulságos. Ja, ezt a PSZÁF- ot akarják megszüntetni.

A poszthoz: A VISZKIS NEVÉBEN TILTEKOZOM !!! ;)
@jaegtoer: Az hogy a népek miért kajolják a bankellenességet egyértelmű.

Részben azért, mert tényleg túl sok lett megengedve a bankoknak, nagyrészt pedig azért, mert nem látták, nem látják a problémák gyökerét emellett nem fogadják el saját felelősségüket sem.

A Te általad említett bankkonszolidáció egyszeri esemény volt, mértéke valószínűleg túlzó, amely nagyrészt az állam felelőssége. Egyébként azóta rengeteg olyan intézkedés történt, amely miatt az a helyzet úgy nem ismétlődhet meg, és az elmúlt 15 évben nem is ismétlődik meg. Egyébként meg Princzék rengeteg olyan dolgot követtek el amely köztörvényes.

Szabad felhasználású, fedezetlen személyi hitelnél nyilván kiemelten magasak a kamatok, és ezt kevésbé tudja befolyásolni a jövedelem. Persze a személyi hitel célja és összege is egészen más, mint egy lakáshitelé.
@Mariann19: Gránit Bank, ez ilyen alkotmányos pénzintézet?
@jaegtoer: Szép ember! Minden állat annyit enged meg magának, amennyit a gazdája enged. Emlékeim szerint már akkor is létezett PSZÁF, talán még a Szár úr önmegveretése is beugrik. Ha ez a neves intézmény nem teremtette meg a hazai szabályozás, és az akkori állam is kurvára jól megélt betársulva a rablásba, akkor mosmeg mit is csodákszunk?

A helyzet mára annyit változott, hogy az állam semmi kockázatot nem vállal de a léért tartja a markát jobb esetben, rosszabban a lét erőszakkal elveszi.
@hacsaturján: hehhe... jó áláás... se ház, se rén... Rudi megmá kitudja hol jár, a varacskos piros orrával:-)
@kovi1970: az a gáz, hogy a földgáz csak a sudribunkóknál elsődleges fűtőanyag... máshol, vegipari nyersanyag.Illen eccerű... a fizetés biztonságáról nem is szólva... jobb az ejro, minta forint:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ezért van az, hogy a butaságomnál csak a szégyenérzetem a nagyobb. Külhonban ezt a szart kell a miniszterelnökömnek elfogadni
@KÁTÉó53éúétr6: hát mit is tagadjam? Országimázs szempontjából ez a ... nagyjából a Mohácsi Vész kategória. NYEU-ban amúgy sem igazán jó a magyarok megítélése... ha meg még ez is megszólal... A mezei Hanzli, Franci, Jean, Guldur, John... vajon ha ezt a díszpéldány meglátja meghallja... rikácsol és közben a tökeit morzsolgatja... vajon mit gondol? Jahh... a hungry-hungarianok... ha ez a legszinvonalasabb képviselőjük, milyenek lehetnek, akik otton maradtak?...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Látszik, hogy sima tisztességes bankrablók. Pitiáner megoldás.
Életfogytot nekik! Megrövidítették a FIDESZT!"

Mi van akkor, ha ezek a bankárok voltak? Így veszik ki a pénzt még a saját bankjukból még a kormány előtt? Lehet, hogy ez a bankok unortodox válasza a kormány lépéseire, és akkor ezzel még a tranzakciós adót is elkerülik :D :D :D
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Na azért ne "hangoljál engemet még lejjebb" mert remélem, hogy a mezei Hanzli, Franci, Jean stb nem elsődlegesen nézi, hallgatja ezt a díszpéldányt csak ha mégis előkerül a neve, hogy hű meg ha a ti min.elnökötök .....na az gáz
8 évet kap egy 2000 Ft os paplan (ami akár a sajétja is lehetett) elrablásáért...

mit fognak kapni a politikusaink (mafia) az elrabolt közpönz CSILIIÁRDOK miatt ????

10 ezer évet?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Erről egy régi vicc jut eszembe:

Az új gazdasági mechanizmus bevezetése után a sok reklám hatására felkeresi a helyi bankot Józsi bácsi.
- Betennék én ide húszezer forintot! - mondja az igazgatónak. - De mi van, ha ez a bank csődbe
jut?
- Akkor a pénzét kifizeti a megyei fiókbank.
- Jó, de ha az is csődbe jut?
- Kifizeti a fővárosi központi bank.
- És, ha az is tönkremegy?
- Akkor kifizeti a kormány a garancialapból.
- Na, de a kormány is megbukhat...
- Pártunk és kormányunk szilárdan áll a helyén.
- De tegyük fel, hogy a szocializmus megbukik?
- Na és, az nem ér meg magának húszezer forintot?
@Buga.Jakab: orbán papa kőbányájában kőfejtéssel eltöltve nem kell annyi év
@Steve:

A konszolidáció mértékében lehet hogy túloztam ami a tényleges "folyósítást" illeti, az azonban biztos, hogy 1998-ig meghaladta a 800 mrd Ft-ot a tárgyévi névértékeken. annak egy része ugyan megtérült, mint a Postabank 152 mrd-jából is 130.
de volt azért agrobank, mezőbank, ybl bank, és még egy s más.
ha azonban az inflációt is figyelembe veszsük, akkor....

de: lehet mégis csak annyi az, vagy még több is:

"A rendszerváltás első bankkonszolidációja 1990-ben kezdődött: mintegy 20 milliárd forintos banki hiányt vállalt át az állam, ennek sorsa nehezen kibogozható. (Fogyasztói árindexszel ez a vállalás ma 16-szor nagyobb számmal egyenértékű, tehát mintha 320 milliárd forintos támogatást adtunk volna adósságátvállalás formájában.)"

ez csak az 1990-es.

"1995 közepén az akkori bankok 343, más összesítésben 351 milliárd forint állami konszolidálásban részesültek. Ez a bankmentés mai vásárlóértéken 2000-2100 milliárd forint. E kötvények általában tizenhét éves futamidejűek, hamarosan esedékes a kifizetésük."

www.pszlf.com/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=48

index.hu/belfold/tegnapiujsag/2008/07/09/1992_kirobban_az_elso_bankbotrany/

mek.oszk.hu/02100/02185/html/385.html

magyarnarancs.hu/belpol/bankkonszolidacio_korhitel-61912

Nem akarlak linkekkel bombázni, mert nagyon gyér információ áll bennük rendelkezésre.

Abban megegyezhetünk, nem gondolom, hogy a bankokon "bosszút kellene állni" és nem gondolom azt sem, hogy ami most folyik az helyes.
a hajó elment, mi meg itt vagyunk, és fizethetünk, betétesként hitelesként, vállalkozóként, vagy épp adózó állampolgárként.
Az az igazi, amikor mindegyik szerepkörben fizetünk.

és ami figyelemre méltó, kicsit kevés az "irodalom" amire hivatkozni lehet.

szép napot. látom hogy a nagy vonalakban egyetértünk, én lehet, hogy jobban "sarkítottam" a dolgokat, és gondolom, erre kaptad fel a fejed, és a billentyűzetet...
@hacsaturján:

leírta, leírta, háppersze, csakhoyg csak itten ezzel a sztivivel a szart tapossom má mijóta, közben tolnom köll az ipart is. akárhogy szépítccsük is a dolgot jól át lettünk ööö... most nem jut eszembe szalonképes kifejezés legfeljebb a szalon sör.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"akkor most mit csodákszunk"

nem csodákszunk,fizetunk. ezért vagyunk mi már istenek (illen kicsi istenek tsak) mer nem azemberekkel fizettetik meg. és ez így is van. elő vagyunk léptetve ilyenolyan kissistennek. ez azé má valami? nem?
@hacsaturján:

@jaegtoer:

na én se hülyülök meg jobban, (bár vannak távlatok) szóval leírta, csak annyira sztiviztem, hogy ezlettbelüle. mindig csak a szégyen. gyurcsány a hibás! hi! etévesztöttem. azorbán hibás na.
@jaegtoer: nézem, ahogy mosmár órák óta dagonyázzátok csupaszcsülökkel a szarosdézsát... hijába no... nagy szellemek ha találkoznak... pedig tökmeddő a dolog. Ilenkor le kell menni az alapokig, má ha vannak... szóval, örököltél 3 kauri kagylót. 3 kauri kagyló = 1 bumeráng. Ha nem tetszik az alku eldobod a bumerángot. Szerencsés esetben, lesz egy bumerámgod és 3 kauri kagylód:-) A 3 kauri kagyló és egy bumeráng = 1 kaukázusi törpekecske és egy azeri gázigérvény. A törpekecske legel a gázmezőn és szép nagyra hízik, nem mellékesen kecskebocsót is fiadzik. 5 marok kecskebogyó = egy altáji menyecske. ( a gáz technológia hiányában és az instabil tulajdoni viszonyok miatt marad a mező alatt). Az altáji menyecske hosszas gyaklás után szintén fiadzik. A jövevényekre vevő a szomszéd pederaszta pópa, cserébe mond érted 3 zsaluzzmá'-t és megkínál a miseborából. A kaukázusi kecske meghízva sült ürücombnak már alkalmatlan, de tenyészállatként megér 2 turult és egy tengeri ökörhömpömölömöt. A 2 turulból eggyel megveszed a szomszéd gázosító jóindulatát, a másikból fejfát faraghatsz.
Összegezve: Nem éltél hiába: örököltél 3 kauri kagylót... és mielőtt a horda a húst lerágva rólad szétszórja csontjaid a desertben, szorgos munkád gyümölcseként birtokoltál a végső elszámolásnál 1 db jóindulatot, 1 darab turulos fejfát, 1 altáji nőt, és egy ugyan sose jöttél rá mire jó tengeri ökörhömpömpölömöt. Na, ezt hagyod örökül a leszármazottadnak. Kérdés: Minek is ide bankot? :-)
RÁADÁSUL A TENGERI ÖKÖRHÖMPÖMPÖLÖMPÖM RITKA PÉLDÁNY, MERT RÁADÁSUL BOJTOSFARKÚ IS:-))
Holnaptól újra gyűjthetnek pénzt a segélyszervezetek
A Nemzeti Összefogás Vonalát éjfélkor lekapcsolják, így már lehet jótékonykodni azoknak is, akik az államnak nem akartak pénzt adni. A kormány az árvíz alatt tiltotta meg mindenkinek, hogy telefonon adományokat gyűjtsön.

A Nemzeti Összefogás Számlájára összesen 446,7 millió forint érkezett. (kormany.hu)

most.444.hu/2013/06/28/holnaptol-ujra-gyujthetnek-penzt-a-segelyszervezetek/

Hol van már az a kolontári 1,2 milliárd. Tényleg. Hol?
"Orbán újabb komoly rezsicsökkentést jelentett be
2013. június 28., péntek, 14:33
Szerző: MTI

Címkék: Orbán Viktor; gázár; rezsicsökkentés;

Kinyomtatom • Elküldöm
Újabb rezsicsökkentést jelenett be Orbán Viktor Brüsszelben. Októbertől tíz százalékkal lesz olcsóbb a gáz és az villamosáram is."
hvg.hu/gazdasag/20130628_Orban_ujabb_komoly_rezsicsokkentest_jelen
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

úgy-úgy, arra a kérdésre azonban, hogy minek ide bank mégiscsak azt mondom, hogy köllenek, mert olyan szép a márvány, meg a gránit és a színezett üveg:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

hogy hol a kolontári? hát konvertálva lett. osszekeverte valaki a kolontárt és a konvertált. van ilyen.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

csak a villamos székbe...
és a könnygáz ra vonatkozik...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"pedig tökmeddő a dolog"

az. de akkor a Te iskolapéldád is benned marad, ami viszont hiba lett volna
@anyahajókabinajtóhajtogató: Az sokkal jobban
hangzik,hogy a hangyák hordjátok rátok a Gellért
hegyet!!!
@jaegtoer: :-) Neked meg jó hétvégét :-)
@xvxvxv: NEMESKÜRTY Pista bácsi már ,régenstelenrégen megírá !!!
ÖN FIA VÁGTA SEBÉT !!!
süti beállítások módosítása