Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.01. 05:03 Fabius

Itt Nemzeti Kotonáruház nyílik?

Címkék: fidesz óvszer cba

”18 éven aluliakat szeszesitallal, dohányáruval és szexuális segédeszközzel NEM szolgálunk ki”. - jött szembe a felirat a 444.hu olvasójának a Fény utcai piacon lévő CBA-ban

nemzeti kondom2.jpg

Ahogy a cikkben olvasható a hölgy külön rá is kérdezett, vajon miféle szexuális segédeszköz kapható az üzletben - mer'hogy anál dildót, gumipasit és kúrható gumikacsát hozzánk hasonlóan szerintem ő sem látott ilyen helyen - mire azt a választ kapta, hogy biza a kotont gondolják ők szexuális segédeszköznek, gondolom nemzetileg. 

Azért ilyenkor az embernek eszébe jut egy s más. 

Elsősorban a boltvezető szakmai inkompetenciája, mert a koton véletlenül sem szexuális segédeszköz, hanem a teáor szerint "egészségügyi gumitermék" - mint pl a cumi - így az árusítása nem korhatárhoz kötött, és nem érvényesek rá a szexuális segédeszközök forgalmazására vonatkozó megkötések - életkor, iskolától, vallási intézménytől való távolság - sem. 

Másodszor meg a trafikmutyi után kipattant nemzeti italboltok ötlet és Orbán kijelentése, hogyaszongya: „lesznek még ilyen piacokat átszervező lépéseink ebben a ciklusban és a későbbiekben is”, ad némi okot az elméletgyártásra: átszerveznék a kotonpiacot is? 

nemzeti-kondom.gif

Ha el akarnám hülyéskedni a dolgot mondanám, hogy péniszviselet tekintetében a férfiak többsége "balos", így elkötelezett jobboldaliakat kotonárusnak megfelelő létszámban találni nehezebb lesz, mint bármi, de távol áll a szándék. Inkább csak nem értem mire fel ez az ügybuzgalom a nemzeti üzletláncnál? Azt még hagyján, hogy fingja nincs a szerencsétlennek az árult termék besorolásáról, de hogy egy vállaltan nemzeti, keresztény meg konzervatív áruházláncnál a pápára se figyeljenek, az mindennek a teteje. XVI Benedek mondta ugyanis nem is túl régen, hogy: 

"Olyan esetekben, amikor a cél a nemi fertőzések kockázatának csökkentése, elfogadható lehet a gumióvszerek használata"

Az legyen Benji pápa problémája, hogy neki a férfiprostik jutottak eszébe példának, szerintem viszont jobb példa a nemi fertőzések kockázatának csökkentésére a 18 év alatti fiatalok esete, aki éppen ismerkednek a szexualitással. Arról nem is beszélve, hogy a kondom használatával a nem kívánt terhességek és a nemzeti abortuszbizottsággal vívott közelharc is elkerülhető. Így aztán megint sorakoznak a kérdések: így akarják a népszaporulatot föllendíteni, vagy a trafikmutyiban rejlő lehetőséget meglátta a nemzeti kotonlobbi, máris íródnak az új forgalmazási szabályok, a CBA meg szimplán elé megy a dolgoknak?

 

 

 

432 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr695338421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes:
... na há, de persze... mire is??? :)

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:) A telefonunk hányszor is tud többet?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jahh... én a szakdolimat egy 4 MHz-es XT gépen írtam '92-ben - a forráskód beforgatása (Clipper) 1 perc 25 másodpercbe telt.
monitor, me valami nememlékszem, tán deskjet 500? = 160 ezer.... 92-ben!!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én azokkal már szereltem össze gépeket javában... :D

@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az első gépem C64 volt még, floppy egységgel.
A 256 MB RAM marhaság volt akkor, annyi pénzed se lett volna, 16-32 megákkal dolgoztunk '94-ben is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hüle, persze, hogy az, a teljes konfigot írtam. persze, hogy HP. és milyen kurva drága volt hozzá a patrony...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csórók lehet annnyival, a mienkbe annyit tett a guru... Bécsből egyenesen, de nem Cirbi volt a waltzeres:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Apám hozott vmikor '88-89 körül kanadából egy ZX spectrumot... asse tudtuk, mirejó...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Oszt azzal is mindenstart meg lehetett csinálni... mosmeg teli a gép kihASZNÁLATLAN SZAROKKAL...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Tévedni teccik répazabáló kolléga, cirbi mondta jól, mivel nem is voltak akkora modulok, csak 1 MB-osak... Szóval ha űberkirály géped volt, akkor dübörgött benne 4 MB RAM. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jOGOS... LEMENTEM ALFÁBA... 20 ÉVES TRÖTÉNET... TÉLLEG 4 mb VOLT BENNE SORRY:-)
Akko ez volt a legkirályabb konfig, ami a COCOMON kívül itten kapgató volt... kellett a melóhoz.. kifizettük és zsíroskenyeret ettünk...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Marha informatikust megvezetni azé'nemá! Jössz 2 sörrel... Válogatós vagyok... :)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Magyarország vonatkozásában a COCOM-listát 1990-ben lényegesen enyhítették, 1992. február 10-én pedig véglegesen megszüntették..."
Akkor is átbactak?? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: na maj hozok a jövő héten echte budovar samsont, oszt iszok az egészségedre. amúgy nemszándékos volt, csak szenilitás:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A hírek ide borsodba, már akkor is ólomlábakon jártak. még mindig van ott olyan, akihez nem jutott el a hír, hogí már 3 éve orbán bassza a parittyát. még mindig gyurcsányt szidja:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ha erre gyüttök, a pályán is összefuthatunk egy kávéra, a MOL kútnál. A sört persze nem elfelejteni! :)
@V-PORT: "Ezt mint, zsidó, bolsi, libsi kérdezem tőled."

Akkor te bolsevik is vagy?? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Májförszt majamasína ( na, vót előtte is, de az gyári vót ):

Asus TUS L2C decka, 512 Mb Ram, Tualatin 1200 MHz proci (1400-ig óvatosan húzva, tizedenként adagolt feszkóval, hogy stabil legyen), 256Mb Ati Radeon vidijózsuga, aztán kurva nagy arc a haverek felé; - na, basszátok meg, nektek??

És ez már nem a hőskor, de nem is volt olyan Reagan.
Hűséges vagyok a tárgyakhoz is, nem vagyok hajlandó megválni a konfigtól. Az első cucc volt, amit én magam raktam össze!! Bezony!
Volt is öntömjén, két napig szédültem az Amsteltől utána!-:)
Ugyan háza már nincs, de dobozban őrzöm a múzeumomban.

Bocs, de ti kezdtétek…
@Knósszosz:
Első mosógépemet én is, azóta is őrzöm. :)
Energomat, 2 tárcsás vezérlés, felültöltős, hmmmm...
Várnai blogját olvastátok?

"Egymillió munkahelyet teremtünk - FB jutalomfalatok és egyéb állások jól szavazásért"
varnailaszlo.blog.hu/2013/05/28/jutalomfalatok_jol_szavazasert
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tucc élni!-:))
Amúgy egészségedre!
uhrforum.de/attachments/102125d1277137370-der-bier-thread-krombacher.jpg

Én még mindig Energomatot használok és kurvára röhögök, mikor jajveszékel a rózsabudaidombi őnaccsága a tripla A++++ digitális trágyadombja miatt, hottyátméesettatomjaira két év alatt?

Mé-mé? Mer átbaszták, azé.
Melyik boltban látsz te ZS-energiaaosztályú szart kirakva, he?
Naláttod...
@Knósszosz: Sajna 20 év frontszolgálat után kb. 6 éve a mienk energo-mattot adott.
@Knósszosz: mosmegmá...

itthol 2, egy normál, meg egy 17colos laptop, 2 okosteló, 3 normál, egy elfekvő 8 colos tablet, egy navinak használt asus pda (ezeréves, de tökjó), egy elfekvő navtech navi...néhány külső vinyó, millió usb, smart tv wifivel, vinyós dvd felvevő, és a fiókban ki tudja miszarmég...tökömteli.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az nem tud mattot adni!
Azt mindig meg lehet csinánni műxiképesre, ezt higgyed csak elfele.

Pazar-Ló!
@Knósszosz: éppem panaszoltam, a rengeteg szar miatt... istenem... amikor még csak egy piros telefon volt az íróasztalomon. és a pacsirta világvevő varázsszemes rádió a komódon... hősi idők:-)
@Knósszosz: ehiszem, de aztat már elvitték a walhallába a lomis cigányokok anno...
@Knósszosz: és persze az első színestévénk... a zorion tisza, előtte a színátmenetes plexivel:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Eggy-ketö-háromm hozzászólásra; nem volt az nekem olyan rettenet csúnya világ.
Tanult(?) szakmám távközölési műszer (de - ÉSZ..??), ott ilyenekkel volt dolgom:
img04.aprod.hu/images_aprodhu/16178201_1_644x461_regi-telefon-elado-ix-kerulet.jpg

Kulcsos főnöki szeró, minden fontos elvtárs irodájában ilyenek teljesítettek szolgálatot. Az, hogy ki mekkora főnök-pártköcsög-szardarab volt, azt abból lehetett tudni, hogy barna volt a készülék és nem hat, hanem tizenkét kulcs volt rajta, az első három forró volt a pártközpont legbefolyásosabb nacsalnyikjai felé, csak azbeszt kesztyűben lehetett tesztelni.

Kövér elvtárs most nosztalgiázhat, ő biztosan emlékszik rá. Én is, pedig a KISS-be se tudtak berángatni, csak akkoriban ez volt a szakmám.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
honnan van neked ez a csodálatos "logotypo"-d, te rajzoltad, vagy másoltad valahonnan, évek óta nem láttam nem láttam ilyen klassz logotypo-t

brühüyyy
Amúgy a kottonos GIF… az bűncselekmény vót!-:D-:D
A dolog margójára meg részemről odaírnám, hogy a CBA eddig is a legnagyobb rakat szarnak minősült a részemről, ezen a személyi igazolványra vásárolható - pajkos kacsa szexháziállat - se ront már túl sokat, amit csak ők forgalmaznak rétváribencének maszkírozva, duzzadt csőrrel.

Nagy ívben elkerülöm a Nemzeti áruházláncot, mer’ az útált multiknál jóval olcsóbban kapok meg bizonyos termékeket. Szopó utca, de ez őket nem zavarja. Engem meg ők nem, mert nem léteznek.
Pekk…
Ahogy elnézem, mindenki elvonult a wigwamja legtávolabbi sarkába szombat estézni.
Néha felriadnak az apátiából egy olyan jelentéktelen hír hallatán, mint az épp aktuális isztambuli tüntetés, közben meg elsiklanak az igazán fontos történések felett.

Hát ez, senkit sem érdekel??
www.hir24.hu/szines/2013/06/01/schobert-lara-elkoltozne-otthonrol/~~fokusz

Érzéketlen lett ez a nemzet, senki említést sem tesz erről az örömteli eseményről.
Talán Rozika nénit kellene felkérni egy újabb dalra.
"A zenyimbe mán nincsen benne
De a Norbikám újra rakmaj' bele..
Csuhajja..."

Teljeskiőrlésű hír, bezony!
Na megyek nézek egy kis Derricket. :))

t7.hu/0gkh-derrick
@Knósszosz:
a magyarokat meg most szavaztak dontobe a britek a sajat tehetsegkutatojukban.
Hát én nem értem ezt a dolgot.
Ahová a gyermekem jár bölcsődébe, ott egymás mellett van a bölcsőde, óvoda,iskola.
Nos ezzel a három intézménnyel pont szemben pedig az egyik üzleten egy felirat:"Itt hamarosan nemzeti dohánybolt nyílik"
Kérdezem az egyik ismerősömtől:
"Te érvényes még az a szabály hogy cigit, piát nem lehet árulna iskola, óvoda, stb. közelében?"

Erre a válasz:
De, de a nemzeti dohányboltokra nem vonatkozik, mert azok "zárt elárusítóhelyek" ahová 18 év alattiak nem mehetnek be.

Erre mondom:
"Húha akkor ezek szerint a gyerek bölcsije mellett mondjuk nyithatnék egy éjszakai klubbot, rúdtáncos kurvákkal?
Az is zárt 18 éven aluliak nem mehetnek be és ráadásul éjszaka működne, amikor a gyerekek alszanak."
@guma: Hova gondolod? Merthogy a Néprajzi Múzeumig, illetve az FVM-ig teljesen fal van túrva a terep, és alig van hely. Gondolom nem véletlenül...
@saravad: Ez amúgy micsoda?
Nem tudom, azért kérdem.
@Knósszosz:
ezek olyan klassz alközpontok voltak, egyszerűvé tették a titkárnő életét...mivel nekem nincs okostelefonom -és nem is lesz, mert útálom- az okostelefonon bizonyosan lehet konferenciát csinálni 12 vagy belépővel, de azt én is meg tudom a broadphone-ommal, lehet, hogy nem 12 hanem 6...de annyi is éppen elég...én találtam Habana-ban (Habana kűlsőn : San Agustin-ban) egy olyan PC-t aminek 8 incses monitorja van, még nem színes, és a megfelelő hajlékony floppy nélkűl csak alapkérdést ad: igen vagy nem és még ezt tudta...nem tudták megmondani honnan kerűlt hozzájuk de mivel "nagykutyáék" ott maradhatott nekik korábbról, már senki sem tudta kezelni...én meg bebrüggyentettem és olyan cuki volt ahogy megjelentek dolgok a képernyőn

egyébként ez az alközpont nagyon jó megoldás volt és biztonságos

brühüyyy
www.youtube.com/watch?v=wiyoLa9z1ao

a rohadtak ennek egy részét whyskey reklámnak használják
@Knósszosz:
www.youtube.com/watch?v=4x9QIt_fqQE

remélem van jó eszközöd visszaadni a teljes hangzást és hangerőt

brühüyyy

mint az előzőben is
@rodeo36:
Tudtam, sőt, biztos is voltam benne, hogy tudod miről beszéttem.

Ezért aztán lelkiismeretfurdalás nélkül kívánok neked jóc - cakát.
Rodi csak egy van, el ne vesszen!!
B+!!
@Knósszosz:
Ja, en se nezek tevet :)
Egy angol barat szolt h. most jonnek a magyarok es jok voltak eddig is. Ez olyan xfaktor vagy ki mit tud-szeru só.
Tancosok amugy, arnyek-muveszek. Allatokat epuleteket stb. osszehoznak arnyekbol. Jok.
@Knósszosz:
ez a világ egyik legnagyobb orgonája több mint 32000 síppal (nádi hegedűvel)
www.youtube.com/watch?v=r08AOLX_IsU

brühüyyy
@rodeo36:
Ez egyszerűen elképesztő!
Nem tudom, szereted-e a sci-fi műfaját, főként filmben?

Az Alien 1 zenéje ez simán lehetett volna.
Fantasztikus, sötétített szobában hallgatni, kizárva minden szart az életből, csak figyelni a gyönyört...
Köszi!

Elképesztő
@rodeo36:
Nem derül ki a hozzászólásokból sem, ki az aki játszik.
Sokaktól hallottam a műt és bár nem vagyok szakértő, megengedtem magamnak, hogy egy előadás teccen, avagy ne teccen.

Hozzá nem értőként, ez szerintem kapitális!
A Bach Arnstadtban című kurva jó filmben elhangzott mű az etalon nekem, de ez ott van.

Ezt.. pici vodka, kényelmes fotel, lesötített szoba egyedül, és a gyönyör...bazmeg.
Kösz, kurva szép élmény.
@Knósszosz:
az egyik a Bach BWV 565 d moll toccata és fúga, az 9:28 hosszú, a másik amelyiket azon a hatalmas francia kürtökkel kiegészített orgonán játszik az ürge abban a hatalmas üvegfalú teremben az Wagne a Walkür, a walkürök lovaglása, ami egyébként eredetiben zenekarral és 8 női szólistával szól

és ez meg Saint Säens Orgona symphoniája zenekarral

www.youtube.com/watch?v=V_2FKcorqqE

brühüyyy

próbáld meg valamelyiket élőben
@Knósszosz:
az egyiken ki van írva Petschner, a másikon egy helyi orgonista akinek neve benne a hsz-ek között

brühüyyy
@Knósszosz:
a legelső az Wagner a Rajna Kincse előjáték Solti vezényel neki meg van a teljes Ring ha azt megveszed egy életre lesz zenéd a teljes mű közel 16 óra (nem vicc)

brühüyyy
@rodeo36: "ez a világ egyik legnagyobb orgonája több mint 32000 síppal (nádi hegedűvel)
www.youtube.com/watch?v=r08AOLX_IsU "

Minek az a bazi nagy hangszer, meg a katedrális?
Én ezt a Play Station kettőn (ami akkora, mint egy szaloncukros doboz), a Music creationnal simán megcsinálom.
Ráadásul, ott nem kell taposni, se bakanccsal, se mezítláb.
A Pioneer erőlködőre meg ha rálököm a zenét, és megcsapatom, úgy összeszaladnak a népek a ház előtt, hogy csak na!
@Knósszosz:
a Rajna kincse a hatalmas Rajna folyóban kezdődik ahol a rajnai sellők őrzik a világ kincsét egy hatalmas tömb szín aranyat (ennek egy átírt változata a film Daniel Jackson stylus ban) amely a világhatalmat is jelenti, ha abból valaki tud egy gyűrűt készíteni akkor övé lesz minden de le kell mondania a szerelemről...és itt bemutatkoznak és bemutatják a mindent tudó sellők mi is volt és mi lesz...megjósolják az Istenek alkonya legvégét...ez a zene olyan mintha valami születne Alberich a törpe (nem emlékeztet téged a "törpe" valakire?) meg akarja szerezni a sellők egyikét de végűl...dehát 16 óra és még csak az első rész ami szünet nélkűl meg 2 óra 42 perc 31 másodpercet ( a Lord of the ring első részének néhány mozzanata)

brühüyyy
@Knósszosz:
ezt akkor írta Wagner amikor adósként menekűlt és a tengeren viharba kerűlt

www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=LaGxgwB7DRY&NR=1

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare:
milyen Pioneer-ed van? nekem egy 4x 180 W Marantz-om de nem tudja visszaadni azt az élményt amit élőben kapok ha bemegyek a koncertterembe vagy a katedrálisba

menj el Esztergomba ott most avatták fel az új orgonát, amikor az orgonista bemutatta a hangtechnikusoknak mit tud akkor a youtube-on néha másodpercekig semmi sem szólt mert ha a

hangszóróidon nem megy át egy 140 decibeles 16 herz vagy egy ugyanolyan decibeles 28000 herz akkor feldughatod az egészet

ezt én kipróbáltam a saját lemezeimmel és csúcsberendezéssel 18000 dollárért 1985-ben már adtak valamit ma egy megfelelő hangszóró ami vissza tudja adni a teljes spektrumot az 800000 euro-ba kerűl darabonként
megkeresem neked majd elkűldöm egy pár perc múlva

brühüyyy

amit te csinálsz az zaj, nem zene
Tisztára őskor az egész ország.Hadd terjedjen csak a fertőző májgyulladás meg az AIDS nyugodtan.Ezek mekkora seggfejek,azt már nem lehet leírni!
@huzzadneki shakespeare:
mbl-northamerica.com/main/

ez egy kisebb valami

KEF

és amit én a legjobbnak tartok:
www.tidal-audio.de/english/news.htm

nézz körűl a KEF ragyogó

neked milyen hangszóróid vannak?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és mit beszélgettél?

nekem van orogonaépítő barátom és sok mindent megtanított azzal kapcsolatban azon felűl amit már tudtam

te most ezek után mit tucc?
röviden és linkségek nélkűl

brühüyyy
@rodeo36: Hát nem olyasmikről ami téged nagyon érdekelhet. Akkoriban volt az egyházmegyei zsinat Esztergomban (1994) és szimpla hitbéli dolgokról. :) Az orgonaépítéshez sajnos nem értek.
@huzzadneki shakespeare:
nézd, annyit -mint akusztikus- tudhacc, hogy nem mindegy mekkora test rezeg ugyanazon a frequencián, nem véletlen, hogy a 32 lábas orgona síp az tényleg 32 láb magas és akkora tömege van. hogy (számold ki fából van)
ha megszólal...akkor nem tucc beszélni mellett

a playstation höz hangfalak kellenek ha van két darab 10 literes basszussugárzód akkor hiába zajongsz, de próbáld ugyanazt egy teljes hangerőre állított TIDAL Sunray T1 -gyel ugyanazt

a saját hangodat sem hallod

szóval a playstation az vihar a biliben meg azoknak akik sohasem hallottak egy zenekart élőben vagy egy orgonát élőben

mit tucc komponálni te aki nem vagy zeneszerző egy playstation-nel, vagy csak átfirkálod a meglévőt?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a hitélet...amikor megtanúlhattál volna egy csomó dolgot ahelyett hogy hinnél baromságokban

dehát mit várjak egy dzsobbikostól

brühüyyy

szerencsétlen egy fószer lehecc
@rodeo36:
csak annyit akusztikáról, hogy a Bayreuth-i színház teljesen fából készűlt, a Glyndeburne-i színház pedig addig, hogy még festve sincs a fa, egyetlen szög nélkűl, és minden jó akusztikájú terem mint a pesti opera és a zeneakadémia is nagyrészt fából van mert az akusztikája mint a nagybőgő és a többi vonós hangszeré kombinálva többi lehetőséggel, az esztergomi bazilika kőből és márványból készűlt nincs is akusztikája illetve minden ponton másképpen hangzik valamint visszhangja van amit az orgonistának kompenzálnia kell, vagy önmagával koncertál vagy lesz egy kakofónia az egész izéből...a kora évszázadokban tervezték az akusztikát tapasztalatok alapján és úgy telepítették az orgonákat és mint Bach írt két orgonára két zenekarra 3 énekkarra és 2 csoport szólistára a Máthé passiót amik a templom két különböző végében az erkélyeken helyezkedtek el és egymással koncertáltak, egy korál mint a Haupt voll...úgy szólt, hogy a korabeli templomlátogató megbénúlt és feélemelkedett mert a playstation-nel te sohasem tudod a hanglebegést létrehozni amit kizárólag jó akusztikájú termekben orgonával lehet akkor úgy érzed, hogy lebegsz még akkor is ha űlsz

brühüyyy

szerencsétlen playstation hangfalak nélkűl szart sem ér
hiába van egy 2x150 wattos pioneer erősítőd meg lehet baszni

brühüyyy

egy jó hangfal megszólalásához több ezer watt kell és akkor még nem is szól teljes hangerővel

a laudness állapota éjszakára amit én szoktam használni, nem is hallható csak egy bizonyos ponton űlve a szobában de abszolút éjszakai csend kell hozzá mert különben te sem hallassz semmit
@rodeo36: Akkor még sehol sem volt a jobbik. :) Volt amikor még nekem is baromság volt a hit, de aztán megváltozott a helyzet.

Esztergomban mikor jártál utoljára?
@huzzadneki shakespeare:
csak annyit akusztikáról, hogy a Bayreuth-i színház teljesen fából készűlt, a Glyndeburne-i színház pedig addig, hogy még festve sincs a fa, egyetlen szög nélkűl, és minden jó akusztikájú terem mint a pesti opera és a zeneakadémia is nagyrészt fából van mert az akusztikája mint a nagybőgő és a többi vonós hangszeré kombinálva többi lehetőséggel, az esztergomi bazilika kőből és márványból készűlt nincs is akusztikája illetve minden ponton másképpen hangzik valamint visszhangja van amit az orgonistának kompenzálnia kell, vagy önmagával koncertál vagy lesz egy kakofónia az egész izéből...a kora évszázadokban tervezték az akusztikát tapasztalatok alapján és úgy telepítették az orgonákat és mint Bach írt két orgonára két zenekarra 3 énekkarra és 2 csoport szólistára a Máthé passiót amik a templom két különböző végében az erkélyeken helyezkedtek el és egymással koncertáltak, egy korál mint a Haupt voll...úgy szólt, hogy a korabeli templomlátogató megbénúlt és feélemelkedett mert a playstation-nel te sohasem tudod a hanglebegést létrehozni amit kizárólag jó akusztikájú termekben orgonával lehet akkor úgy érzed, hogy lebegsz még akkor is ha űlsz

brühüyyy

szerencsétlen playstation hangfalak nélkűl szart sem ér
hiába van egy 2x150 wattos pioneer erősítőd meg lehet baszni

brühüyyy

egy jó hangfal megszólalásához több ezer watt kell és akkor még nem is szól teljes hangerővel

a laudness állapota éjszakára amit én szoktam használni, nem is hallható csak egy bizonyos ponton űlve a szobában de abszolút éjszakai csend kell hozzá mert különben te sem hallassz semmit

brühüyyy
@rodeo36:
ejjh, te mindent tudsz überelni? Már kezdem azt hinni, hogy a Siriusról érkeztél hozzánk. :-)

A hangfal egyébként egy hétköznapi Technics (három vájszpíker), a Pioneer az egy 200 Wattos, Ferenc József idejéből való, megbízható spéci szerszám.

El lehet velük boldogulni, arra jók amire valók.

Persze a zenére, úgy mint bármi másra rálehetne költeni az isten pénzét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a múlt században, a párisi Notre dame-ban hallottam zenekari és orgona concert-et, meg máshol, a Mátyás templom orgonája sokáig rossz volt csak részlegesen lehetettt használni süketeknek

esztergom-ban nem hitügyben voltam hanem látogatóban és dumcsiztunk meg piáltunk

kár, hogy ilyen fasiszta lett a dzsobbik meg a fidesz egymással versenyezve ki nagyobb náci és ki tud nagyobbat fingani de minden alkalommal beszartok és pelenkát kell a gárdának hordani mert annyira erőlködik

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare:
vagy "csak" koncertre járni, persze nem azokra, ahol 3 hétre szóló fülgyulladást kaptam mert a tömeg odaszorított az egyik hangfalhoz amiből ömlött a szar decibel és valaki majom ugricsált és ordibált hozzá

na ilyenekre nem járok soha többé....kipróbáltam: szar

és nem mond semmit

az, hogy sz omszéd macskája leesik a fáról ezektől a te4chnics hangfalaktól amik ilyenformán olyan 60 - 80 wattosak lehetnek esetleg 300 x 2 de akkor sem jó mert a pioneer 2x200W az a gyakorlatban 150-nél bereked és a hangfal ha dinamikus a zene ha a 200 wattos erősítőhöz 300 wattosat használsz ami technics-ben nem tudok elképzelni sem akkor meg kiveri belőle a biztit

brühüyyy

de azért zajos, a macsek biztos leesik a fáról miatta
@huzzadneki shakespeare:
mondd csak a magyar nyelvtan-t átírták vagy átírtátok?

"...mint bármi másra rálehetne költeni az isten pénzét."

rá lehetne költeni

ez a forma a nyelvtan szerint amiért nem buktatnak meg? vagy már le sem szarjátok mint a "delikvens"-t ami szintén egy agyból jövő hígfosás

a latin eredetije ugye:

delinquente = bűnöző vagy bűnös

a delikvens az meg nem jelent semmit csak egy agyficam

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mit lehet "szimpla hit béli dolgokról" beszélni? szócséplés?

hiszel vagy nem hiszel

ha hiszel minden szart elhiszel ha nem hiszel -mint én- akkor meg előszőr gondolkodsz és utána nem hiszel

ez olyan, mint hinni abban, hogy 13.5 milliárd évvel ezelőtti események képe most ért ide és hogy előtte mi volt meg azóta mi volt arról hinni kell mert arról nem maradt egy kurva kép sem...és nem mongyák miért csak az ami és miért nem az ami nem

tehát az is hittan

közben próbálkoznak

ez olyan mint a lódarázs, "tudósok" betáplálták komputerba, hogy milyen tárgyak képesek repűlni, és ami kigyütt annak alapján a lódarázs nem tud repűlni, még jó, hogy a lódarázsnak nem tudták elmagyarázni ezt a "tudósok"

tudod amikor betáplálnak valamit a komputerba akkor azzal már meg is van határozva mi jöhet ki, csak a misztifikált böske néni és a többi hívő eltáttya a száját jé a komputer megaszonta

egy lófaszt, mi mondtuk meg a komputernak mit mongyon és most tapsolunk neki, hogy tényleg visszamondta a leckét

olyan algoritus még nincs amit szabadjára lehetne ereszteni és akkor "számolgat" akármit

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare:
tedd ezt föl a technics-ekre

figyeld a vonalat és azt, mikor nem hallassz semmit a hangszóróidból pedig ez csak a második oktáv alsó C-je a legalsó 16 Hz arra nincs hangszór hacsak nem a KEF

csúcsdarabja

brühüyyy
www.sydneyorgan.com/STH64.mp3
@rodeo36:
Küldök egy olvasni valót. Ha érdekel, jó helyre címeztem:

mozgovilag.com/?p=6392

Ha nem érdekel, akkor egy talpra magyar-t helyettesítő kölcsönös talpra várást.

dunmurrypodiatry.com/wp-content/uploads/2013/03/Society-of-chiropodists-and-Podiatrists.png
@rodeo36: már homályosan látok, tán aludtam is.

Amikor édesanyám hatévesen be akart íratni az iskolába, nem vettek fel, mert még beszélni se igen tudtam.
Írással is adódtak problémák,mindig szétfolyt a tinta, és azóta se érem útól magam.

píesz: nálam az a rálehetne olyan lett, mint nálad a múltszázadi zenehallgatás a "Notre dame-ban". :-)

Jóhéjt!!
@Knósszosz:
némi technika, értesz eleget angolúl, hogy világos legyen

en.wikipedia.org/wiki/Riga_Cathedral_pipe_organ

ezek a technikai adatai

azt is jelenti, hogy van 16 herzes alap C-je a pedállal amit egy 32 lábas is megtámogat egy oktávval feljebb...

keresek egy nagyobb orgonát ami vagy Tallin-ban vagy Vilnius-ban esetleg máshol lettország Litvánia egyik városában van egy hatalmas katedrálisban, volt róla lemezfelvételem (jellemzően Melogyija ragyogó hangminőséggel...de a youtube-on nem találom és a wki sem említi pedig nem létezik)

szóval ha megtalálom küldök felvételt róla de ha nagy zenéket akarsz akkor keress Jean Gouillou felvételeket Páris-ban, ott vannak hatalmas orgonák a francia kürtökkel amik a homlokzatból "kiállnak" egészen különleges fanfár hangzatokat adva

nem linkelek most egyet sem már küldtem tőle valamiket, de csinálhatnál egy gyűjteményt róla (sokan útálják mert eredeti és saját hangzásokat visz bele dehát Bach is azt csinálta)

brühüyyy

utólérhetetlen

sok sok nagy orgonista van de én megálltam nála már 30 éve

Isoir Bach Vivaldi

BWV 593

www.youtube.com/watch?v=y1ZW-C7sxJ8

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare:

a múlt század az a XX. század 1900-1999 AD...

minden hátrányt le lehet dolgozni, ezt is ami neked van, elhanyagoltak a szüleid? ilyen dolgokat egy anya már 4 -5 hónapos korban felfedez és kezelteti van rá szakember, lehet, hogy táplálkozással is összefügg, még anyád táplálkozásával is...még semmi sincsen veszve. de neked is akarnod kell...és lépésről lépésre meg lehet oldani

sok sikert és jó egészséget

brühüyyy

ha így láttad írva akkor jogos, hogy másoltad és nem tudhattad mert senki sem javított...a tanulás már csak ilyen...egymást tanítjuk
@Dr. jenőke (jenőke):
nagyon köszönöm, a hócipőm tele van a fidesszel és főleg az első emberével, nem akarom tanulmányozni őket, meg kell szűntetni őket, bármi módon bármi áron és nagyon gyorsan, elemzés nélkűl, mustárgázzal, tankokkal, géppuskával, lámpavassal

véleményem: hazaárulásért és népírtásért halálos ítélet jár és végrehajtandó teljes vagyonelkbzással, mindenkit aki részesűlt a rablásból el kell ítélni

ezt meg kell szűntetni hogy politikus politikai tévedést csinál és utána elkullog

feleljen azért amit tett és nem érdekel az anyja neve a lábszaga és az sem hogy milyen színű alsóneműt hord

egy gyilkos és rabló egy személyben

elemzés vége ítélet és annak végrehajtása következik

brühüyyy

a lábtechnika jó kis kép de nem teszik egymásra a talpukat pedig most az a divat?
@rodeo36:
Megvan az új Varánusz. Mehetünk oda.
@rodeo36: "Öcsém!":)

lehetne egész nap hallgatni ismertetőidet.
szöveged után még azt is eltudom képzelni, hogy egy "bemutató" túrát szervezünk alapjaidra:)

félelmetes vagy!
@Kuviklacz: hova, hova?!

az egész országra!
az észtek megcsinálták. kimentek az utcára megfogták egymás kezét és...
nézz utána, hogyan zavarták el a politikusokat.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Szia!
Gondoltam, hogy álomba zuhantál, Bolival vártunk vissza, de nem jöttél.
Nekünk aztán el kellett vinni Szofi kutyut az állatorvoshoz, mert rázta a fejét.
Torokgyulladás, jégkrém, mint ok-okozati összefüggés.
@rodeo36:
NEKEM nem kenyerem a másolgatás, se a Google kereső.

A Notre Dame-ban (így kell leírni)én is jártam, de az már ebben az évezredben volt.
Hogy a XX. század az ezerkilencszázas évek, azzal nem mondtál újat, azt még tán a Győzike is tudja!

Köszönöm biztató szavaidat, és bízom benne, hogy a jövőben nem lesz baj, és nem jutok Daniel Keys főhősének sorsára. :-)
@guma: Mintha valami külső feltételek is lettek volna... Nem is beszélve a bizalomról a rendszer ellenségeinek különböző csoportjai között.
Ettől persze nem ártana Orbánékat sem elzavarni, de minden utálatom ellenére még több vesztenivalója van a tömegnek, mint egy szovjetköztársaságban.
:-(
süti beállítások módosítása