Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/03/28/trocsanyi-laszlo-alkotmanybiroi-felkeres-karoli-gaspar-reformatus-egyetem... (2024.03.28. 12:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.03. 04:14 Fabius

A székházfoglalók rendőrkapitányságot is foglaltak

Címkék: fidesz dajcstomi székházfoglalók rendőrségi eljárás

Nehezen kopik le Pártunkról ez a huszonötödik születésnap. Mondjuk meg is tettek érte mindent, hogy a köznyelv megelőzve az újabb névváltoztatást megelőlegezze nekik az Új MSZMP megszólítást. A minden erőlködés ellenére - székházfoglalók előállítása, Sirály foglalás - is elcsúsztatva, eltitkolva megtartott bambiszagú megemlékezésről leginkább az a kényszerképzet él az emberben, hogy az egyetlen fellépő Viktor Kádár maszkját hajigálta a fejére egyre kétségbeesettebben, hátha végleg fennmarad. A többiek meg szaporán szurkoltak a reménytelen sikerhez, aminek az önszerveződő civilekkel szemben nagyjából annyi esélye van, mint egy Matolcsy győzelemnek a sudoku olimpián. 

orbán-kádár_1.gif

Kétes dicsőségű pillanatok ezek a II. Orbán kormány életében. A sallerbarát mipártunktól elfelejtettek kellően megrémülni a demonstrálók, és tegnap a Fidesz székház után a Gyorskocsi utcai kapitányság melegedőjét is "elfoglalták" önként jelentkezve. Ennyire kontraproduktívan talán semmilyen marhaságuk nem sült el Viktoréknak, mint ez. A posztos rendőrnek az utóbbi években volt alkalma hozzászokni szinte mindenhez, láncról levágott LMP aktivisták és képviselők hurcolásától a zsuppos kocsi foglalás útján utánuk érkező szocialista képviselőkig, de olyat még ő sem látott, hogy három tucat "körözött székházbűnöző" önként bekopog, hogyaszongya: 'potkívánunk, akkor kihallgatásra jelentkeznénk, ÉdesViktor - dolgát végző - erőszakszervezete tegye fel kérdéseit, ha vannak.

Mert tecciktunni mi ilyen jófejek vagyunk, megspóroljuk az egyesével utánunk mászkálás jelentősnek mondható költségét. 

A frissen elültetett pofonfát látva azért szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, és mint rendesen ezúttal is csak a két lábon járó beszélő pénisz jelképe ragad klaviatúrát, és ellenpontozásként igyekszik odaszúrni az éppen mindenkit lendületből a picsába elküldő Birtalan Gergelynek. Igen, kijafasztominak továbbra sem esik le, hogy a fizetését nem a magyar választók kritizálásáért, hanem képviseletéért kapja. Mondjuk eddig sem az eszéért szerettük és őt soha nem ezért tartották, hanem, hogy legyen aki lendületből csinál magából igenhülyét gondolkodás nélkül, százból százszor üzembiztosan. Arról nem beszélve, hogy a szégyenkobra elbújós szülinap után a "csoportosan a szoba közepére szartak" kifejezésről nem a székházfoglalók, hanem a szellőzetlen helyiségben megrendezett titkos bulin bambikómába esők fékezhetetlen gyomorgörcsének jutalomkupaca jut az emberek eszébe. 

Mit lehet erre mondani? Hogy ezek még a kádárizmus lemásolásához is hülyék? 

Nem sok szánalmasabb kreténség van annál ugyanis, mikor a pacsirta izom identitászavarában összetéveszti magát az izompacsirtával, és a kidüllesztett mellkezdeményhez szükséges beszívott has tartásától rekeszizomlázat kapva fingani sem tud már egy igazi recsegőset. 

445 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr205190030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán mitől ilyen furcsa színű? Ez a máj működési zavarára, vagy rossz kép-előhívásra utalhat.
Az már a Kendermag Egyesület akciói óta nyilvánvaló, hogy a hatalom tehetetlen a civilek ellen, ha csak egy kicsit is összefognak. Akkor is volt önfeljelentés, stb, bár a legszebb az volt, amikor beküldtek vagy száz liter hugyot, hogy akkor lehet elemezni kérem.
Kurázsi kérem szépen, kurázsi.
Dekozben en nagyon szeretem a fideszt, hat itt olvasom minden oszlopon log egy beloluk (a hirdeteseikbol), hogy mekkora kibaszott jo arcok. A penzembol a penzemert tartom oket! Nagyon buszke vagyok rajuk, orban adventi husvetasztalfoglaloja kulon szimpatikussa tette az eddig is rajongott, delceg nagyvitezt!

Bar neha eltoprengek, hogy mondjuk egy olyan veszettebb, egy ismeretlenes egyenlettel (egesz, pozitiv szamok, max.) vajon a teljes fidesz garnitura meddig bibelodne el? Vagy inkabb jonne egy bejelentes, hogy a komenyista nyugati karvalytokes imperialistak feladvanyaira egy forradalmi kormanynak nincs ideje?
@tucano: e zigaz? és hunniában vagy levédiában ???mondtam én, hogy nem kő' izgúnyi ezek teleszarják a NER-t segíccség nélkűl

brühühühühü
Oszt' eza nertelen bíróság,még a rohacot is felmentette! Há legalább a büdős kölköket tudják mán rendesen bevádolni!/ha már ennyit segítenek./
@Megdobbent: egyismeretlenes egyenlet...hiszen uggyák hogy 2+2= 7 a NER-ben ha azt megkérdezed ezekután ugyanattól a zsenitől, hogy mennyit kell hozzáadnyi 2-höz hogy 7 legyen? na mit fog mindani a drága? hát hogy 9-et

és ez a matolcsi tolcsijában

brühühühü

kölcségvetés náluk annyit jelent, hogy aprópénzt tesznek egy kosárba és lánykák matyóhímzéses ruhácskában elvetik a tarlón a tarlósék villája előtt

brühühühühü
@Megdobbent:
ilyesmire gondolsz?

2+x=3 ?x

brühühühühü
@Megdobbent:
Az omerta,az egyenletekre is vonatkozik!
Néztem az ATV-n Kerényit, egy cseppet sem normálisabb sőt!
@poszt:
Annyiban "jó" az ilyen Deutsch Tomik ámokfutása, hogy legalább a társadalom nagy része rádöbben, hogy ők és a támogatói milyen alakok valójában. (Egyébként a savas bácsit meg egyszerűen fel kellett volna jelenteni életveszélyes fenyegetés miatt)
mijjen erőszakos behatolás?????

hát vaniliáskarikával kínálta őket a kommunistapárt igazgatója !

a pirított ribanc (cukros néni) csak szerette vóna a zerőszakos bahatolást ! de nem volt semmijen bahatolás !
bár az arca már úgy néz ki mintha az ecceri fides savazó nyugger már leöntötte volna...

túravezető? dr.O.Viktor bűnöző és bűntársai !
mijen túra? diktatúra !

"itta húsvét, itta nyúl!
orbánviktor önkényúr !"
az ecceri békemenetes fides savazó nyugger mivel locsolkodik?

...
napi körbetekintés:

Káosz lehet a választáson
Egy évvel a voksolás előtt sok a nyitott kérdés, az alkotmányosan aggályos szabály- állítja Tóth Zoltán.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=634885

-----------

Sarkalatos bűvészkedés
Az EU intézményeit is kijátszva módosítaná a sarkalatos törvényeket az Orbán-kormány.

Most pedig a gyakorlatba is ültetik ezeket az alapjog-korlátozásokat, hiszen csaknem 20 jogszabályt módosítana az Orbán-kormány. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter múlt pénteken nyújtotta be a parlamentnek javaslatát, mely a szükséges szövegpontosításokon túl olyan jogszabályokat változtatna meg, amelyek korábban fennakadtak az Ab szűrőjén.
Így például átírnák a büntetőeljárásról és a bírságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvényeket, amelyekkel a jövőben az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde (Szájer József fideszes EP-képviselő felesége) akkor jelölhet majd ki másik bíróságot, ha az illetékes bíróságnak az országos átlagot meghaladó ügyteherrel kell megbirkóznia, vagy ha az adott per a "sarkalatos törvényben meghatározott" ügycsoportokba tartozik.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=634892

----------------

Az LMP tárgyalna Bajnaiékkal is
A párt 850 fős tagságából eddig 160-an távoztak.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=634808

----------------
Index

Nem lesz hallgatói szerződés
Nem kell fizetni a 3 gyerekeseknek és az egyetemet korán otthagyóknak sem. Korlátozások maradnak.

----------------

Napi

GazdaságKáosz a pénztárgépek piacán - még prototípus sincs

Várhatóan csak az utolsó pillanatban jelennek meg a boltokban az új eszközök.

----------------

Létszámrendelet: jövő héten mennek a patikusok Szócskáékhoz
Jövő héten kezd egyeztetni a Magyar Gyógyszerészi Kamara és az egészségügyi államtitkárság arról, be tudják-e tartani a patikák a szeptemberben hatályba lépő létszámrendeletet - írja a szerdai Világgazdaság.
@BadSimpson:

Detto:))
Két mondat után levettem a hangot. Olyan mértékű önimádat, felsőbbrendűség sugárzott Kerényiből, hogy nem bírtam tovább.
Szolidan utalnék a közműcégekre és a hamarosan bekövetkező államosításukra, azok hitelezői is erre számíthatnak, pont úgy mint a következőknek hitelezettek:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_otlettel_alltak_elo_a_korhazak_engedi_ezt_az_allam.549591.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez egy jó kis szempont a kommentek között:
"kutyauto, 2013. április 3., szerda 7:45
Könnyű a hiánycélt úgy tartani, hogy közben nem költünk semmire. Nem fizetjük ki az állami cégek beszállítóit, nem javítunk utat, nem költünk semmire. Kivéve parlamenti képviselők költségtérítése.."
Egyébként maga a javaslat a nyílt beismerése a kórházak csődjének. És azért akarják 365 napra emelni a fizetési határidőt!!! hogy a választások utánra húzódjon a rendezés. Ha nyernek, majd csak kitalálnak valamit, ha veszítenek, akkor meg a szar nem a saját nyakukba csorog.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az LMP tárgyalna Bajnaiékkal is"
Na most akkor kérem a kedves fideszeseket, akik eddig annyira nagyra voltak az elempé gerincével, hogy szopják le magukat!
Felmentette navracsics Dr.Balogh Ibolyát a fejér megyei kormány hivatal igazgatóját.. állítólag nem jött ki dr. dorkota lajos főigazgatóval! Lehet nem volt Ner kompatibilis? Ezt beiktatásakor mondta!: "Tisztelet és tisztesség – ha ezek bármelyike is hiányzik, könnyedén elszállhat a mégoly erős történelmi felhatalmazás is. A történelem ugyanis szigorú és kíméletlen tükröt tart. Szívből kívánom, hogy ez a tükör sokáig fényes és tiszta maradjon! Jó munkát és az ország ügyének sikerre vitelét kívánom a képviselő uraknak!" - zárta gondolatait Dr. Balogh Ibolya.
www.belfoldihirek.com/belfold/orban-viktor-szerint-forradalmi-orszaggyules-lesz
tegnapi "vita" @légifarkas: miért és hogyan ...

hűt úgy, hogy nem fizet senkinek azaz egy bizonyos idő után senkinek nem lesz érdeke szállítani fizetés nélkűl hozomra, vannak cégek melyek nem is tárgyalnak állami megrendelés esetén és munkát sem vállalnak olyan esetben ahol a végső fizető az állam

tehát itt a bukás....mikor? tegnap de húzódik mert néhányan reménykednek de nem fogják bírni nincs az a bank amely ilyenre hitelezne

itt a teljes csőd és egyre nagyobb lesz az államosítás azaz gyorsúl a bukás is

brühühühühü
Nem hülyék a kádárizmus lemásolásához, hanem ismerik Kádár népét és tudják mi kell. Nagy hangon ostoba duma meg semmit sem érő és jelentő populizmus, mások vegzálása, az egyéni gondolatok büntetése, az egyéni kezdeményezések megtorlása, rombolás, vegetálás, lerongyolódás.
Gyereksebészeti ügyeleti rend, memóriabajnokoknak

Április elejétől változik a fővárosi ügyeleti rend. A megjegyezhetetlen új szisztémát sok szép táblázatban foglaltuk össze.

index.hu/x.php?id=inxdvny&url=http%3A%2F%2Fdivany.hu%2Fporonty%2F2013%2F04%2F03%2Fgyereksebeszeti_ugyeleti_rend_memoriabajnokoknak%2F
-no comment-

A német elnök teára hívta Konrád Györgyöt

Születésnapi köszöntő levelet küldött a 80 éves Konrád Györgynek Joachim Gauck német államfő, aki teára is meghívta születésnapja alkalmából - írja a Népszabadság.

hvg.hu/elet.kultura/20130403_A_nemet_elnok_teara_hivta_Konrad_Gyorgyot
@rodeo36: egy kis vérnyomás karbantartó, főleg ilyenek lettek az MNB-ben:

index.hu/x.php?id=inxpfb&url=http%3A%2F%2Fwww.portfolio.hu%2Fgazdasag%2Fbalog_valasza_kopitsnak_torvenyes_es_atlathato_a_jegybank_mukodese.182088.html

egy másik zokni:

Cséfalvay: Brüsszel nagy hiányt vár, de kikerülhetünk a deficiteljárás alól

"Amennyiben Brüsszelben csak a számokat nézik", akkor Magyarországnak az idén ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára szerdán az M1 Ma reggel című műsorában, emlékeztetve arra, hogy Brüsszel jóval nagyobb hiányt vár idénre, mint a kormány.

hvg.hu/gazdasag/20130403_Csefalvay_Brusszel_nagy_hianyt_var_de_kik
Aztaaa. :)

Hűtlen kezelés és tartozás fedezetének elvonása miatt indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészég a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik korábbi hitelkihelyezése miatt

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tette a feljelentést, mert vizsgálata szerint több mint 9,7 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozhattak az államnak azok az MFB-hitelek, amelyeket a szolnoki papírgyár építésére és működtetésére adtak egy offshore-hátterű cégnek az MSZP-kormányok idején. Az eljárás ismeretlen elkövető ellen indult.

www.origo.hu/gazdasag/20130403-hutlen-kezeles-miatt-nyomoznak-az-mfbnel.html
"ellenzék irtó töketlen, és csak egymás elől kapkodják a szűk számú szavazóikat a nehezen definiálható "demokratikus" pártok,"

Fábius egyik linkjéből idézve:
hallgatoihalozat.blog.hu/2013/04/02/mi_a_helyzet_bajnai_gordonnal
No comment!

MÁS!
Fábius!

Tételezzük fel, hogy valami csoda folytán a PM kerülne hatalomra, és áldásos kormányzása ellen a Jobbik úgy tiltakozna, hogy "spontán"
demonstrálni szottyan kedvük úgy, hogy behatolnak a PM székházába/elé/mellé/stb.
Kérdéseim:
- Mit tesz a PM? Hogyan reagál?
- Ha nem kér rendőri intézkedést, akkor kínálgatja-e süteménnyel (holland típusú)a demonstrálókat?
- Ha kér rendőri intézkedést, akkor azt mire alapozza? Közben kínálgatja-e süteménnyel (holland típusú)a demonstrálókat?
- Mit tesz a PM által felügyelt rendőrség?
- Demokratikus állampolgári megmozdulásnak értékeli-e az eseményt a PM?
- Ha nem, akkor minek?
- Hogyan értékeli a történteket a drága Bolgár Úr?
- Elítéli-e a tüntetőket vagy értékeli állampolgári elégedetlenségüket Fábius egy frappáns posztban ?
@Doki J.: Ebben az esetben ismét szét lesznek verve jó szoclib módon, hiszen ők csak csőcselék, akik törnek zúznak és amúgy sem demonstrálhatnak békésen, úgy mint mondjuk a Gárdisták és az őket támogató civilek 2009-ben a füvön üldögélve.:)
Néhány év alatt megtérül a felsőoktatási tanulmányokba fektetett összeg, ezért érdemes a diploma megszerzésébe invesztálni − mondta a Napi Gazdaságnak Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) rektora, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) társelnöke.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elrettenti_az_onkoltseges_kepzes_a_szuloket.549668.html
@Doki J.: okoska, a túlszolizott királylány sütit vitt ki nekik, a rendőröket meg visszarendetették a fityeszesek, és hívtak börtönviselt gyilkosokat védeni, miről is beszélünk. A 2006-os barbár focihuligánokat meg nem kéne a csendben üldögélőkkel összehasonlítani, azon barmok azóta meg is lettek dicsérve és jutalmazva, de minek is koptatom a billentyűmet, úgy sem akarod megérteni.
Látod FAB megint helyre lett téve a komcsizás. :)

Szíjjártó: Nem vagyunk kommunisták!

nol.hu/gazdasag/szijjarto__nem_vagyunk_kommunistak_
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tévecc mivel elég sok békés demonstráció volt, amit ugyanúgy szétvertek 2006 után. Lásd pld. a 2009-est, amit azóta a Legfelsőbb Bíróság is totálisan jogellenes rendőri akciónak ítélt.

www.origo.hu/itthon/20111121-lb-jogszerutlen-oszlattak-fel-2009ben-a-magyar-garda-tunteteset.html

index.hu/belfold/2009/09/10/szabo_mate_jogellenes_volt_az_erzsebet_teri_oszlatas/

Jut eszembe ki volt abban az évben épp a szakértő miniszterelnök?? :)

Ja és ideje lenne egy jogszabály módosításnak – ne a Rendőrség fizesse a kártérítést – a mi zsebünkből, hanem a súlyos bűncselekményre parancsot adó, és az Emberi jogokat sértő parancsot ész nélkül végrehajtó rendőrök fizessék meg az okozott kárt.
A magyar gárda fasisztoid nacionalista erőszakszervezet, leszarom ha feloszlatják pont mind a gyújtogató csőcseléket, ugyan ezt mondtam volna, ha a székházfoglalók raknak tűzet az iroda eszközeiből.
Ez a lényeg, és ezért szégyellem, hogy magyar vagyok, legszívesebben letagadnám, hogy bármi közöm van a kormányunkhoz, és csahos kutyájukhoz, a jobbikhoz.

A "barbár Magyarország" elleni fellépést sürgetnek
Európának a demokrácia és a barbarizmus között kell választania, amikor a magyar kormány elleni fellépést mérlegeli. Teljesen nyilvánvaló, mit kell választania - írja a brit New Statesman.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/a_barbar_magyarorszag_elleni_fellepest_surgetnek.549669.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az, hogy szijjgyártó nevű majom mit büfög az óljában senkit sem érdekel én ezen senkik egyike lennék leszarom

ez olyan, mintha azt ídéznéd, hogy mit mondott a sorozatgyilkos a motivációjáról, a faszomat sem érdekli lámpavasat neki hidegen

tehát ha a kommunista szijjgyártó aszongya hogy nem is kommunista akkor neki kell hinnem ahelyett hogy én saját ítélőképességemet ígénybe véve leszarnám amit büfög és kijelenteném márpedig egy rohadt szar komcsi és bandája is

brühühühühü

a dzsobbik meg idióták gyűlheje
itt a lényeg a mai véleményvezérből:

"Bajnai Gordonnak elég gyorsan szembesülnie kellett azzal, hogy az ellenzék összefogása nem azért olyan nehéz feladat, mert a különféle formációknak annyira más lenne a programjuk, hanem mert mindenki vezérbika akar lenni. Az MSZP és az Együtt 2014 közötti viszony tisztázása valójában távolról sem az egyes programpontokról, nem a szakmai kérdésekről szól: az igazi vita szinte kizárólag a személyi kérdésekről fog folyni."

A magyar politika átka, a hiúság

velemenyvezer.blog.hu/2013/04/03/a_magyar_politika_atka_a_hiusag
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ne viccelj már, a magyarságodnak mijafasz köze van a kormányhoz/dzsobbikhoz/félhülye ezeket éltető degeneráltakhoz? Én ezek ellenére is magyar vagyok és ha beledöglök is, de minden haverom, ismerősöm, munkatársam fejébe beleverem hogy a magyarok nem egyenlőek azzal amit a híradó gyorshírei között elrettentésül megmutatnak nekik 1/2 percben. Nem a fidesz-jobbik a magyar demokrácia, nem Győzike a magyar könnyűzene, nem Bayer a magyar irodalom...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És ez voltmár?

"Peter Attard Montalto elemzésében rávilágít arra, hogy a tavalyi deficit döntően a helyi önkormányzati kiadások visszafogása és egyes feladatok államhoz történő delegálása miatt következett be. A feladatok átvállalásának költségei egyelőre még nem szerepelnek kiadásként az állami oldalon, ez csak könyvelési manőver lehet, ugyanakkor az átvállalás költségei 2013-ra vonatkozóan már a deficit növekedésének kockázatát hordozzák magukban."
hvg.hu/gazdasag/20130402_Nomura_oke_hogy_alacsony_a_tavalyi_hiany
@Megdobbent:
"...a teljes fidesz garnitúra meddig bíbelődne..."

Egy percet sem. Utasítaná a rendőrséget, hogy rendeljen el országos körözést.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A magyar gárda fasisztoid nacionalista erőszakszervezet, leszarom ha feloszlatják pont mind a gyújtogató csőcseléket, ugyan ezt mondtam volna, ha a székházfoglalók raknak tűzet az iroda eszközeiből."

Látod látod ilyet nem mond egy igazi demokrata. Ugyanis az egy BÉKÉS DEMONSTRÁCIÓ volt. Másrészt ha jogkövető állampolgárnak hiszed magad és jó demokrata vagy akkor pláne nem negligálhatod az LB döntését és az Ombudsman állásfoglalását az ügyben.

Ja és ha ennyire egybitesen nyilatkozol békés tüntetőkről, akkor miért csodálkozol ha az egybites jobberek a ti békés tüntetőiteket csőcselékezik vagy bűnözőzik le??

Itt is érvényes az alaptétel, hogy amit magadnak elvársz, azt másoknak is add meg.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te tényleg elhiszed, hogy ezekkel az idézetekkel és b-i határozatokkal be vannak fogva a szemek, a fülek és átértékelődnek az agyak amikhez a szem-fül közvetit?
@Nap Pali:
Felvetődik a jogi kérdés: a mesterséges megtermékenyítés is lehet erőszakos behatolás?
@KÁTÉó53éúétr6: Hát neked sem ártana utána nézned, hogy mihez van joga bármely magyar állampolgárnak kis hazánkban.
Persze tudom, hogy szerinted jogai csak a ballib tüntetőknek és támogatóiknak vannak, de azért reménykedem, hogy mégsem így gondolod. :)
@KÁTÉó53éúétr6: Nem kell átértékelődni semminek csak szemellenző nélkül kell szemlélned az embertársaidat. Ha egy tüntetés BÉKÉS és nem JOGSÉRTŐ akkor azt bárkinek joga van megtartani, függetlenül attól, hogy mire akarja vele felhívni a figyelmet.

Tudod ezt hívják jogegyenlőségnek, stb. amire olyan büszkék a demokraták. :)

Persze azt is tudom, hogy nehéz leszámolni a libsi legendával, hogy a jobbos tüntető az nem ember és mindenki aki nem velünk van az csak csőcselék lehet stb. :)
1, valahol olvastam, és tökéletesen igaz. Milyen szarcsimbókok ezek, hogy 2/3-dal kormányozva, sunyiban, a jeles dátum előtt ünneplik meg a negyedszázados szülinapot.
2, azt meg én írtam a napokban, hogy szerintem az eljáró rendőröknek a legcikibb és legkellemetlenebb ez az ügy, amibe a házikarikások belekényszerítik őket: hatóságilag vegzálni néhány tinit, akiket elítélt gyilkos lökdösött ki a házból.
3, le vagyunk már pintérezve (a lebaszás nerszinonímája), hogy milyafasznak költöztünk engedetlen állampolgárként a gödörbe, ahol összefolyik a környék vize?
4, a napokban olvastam, hogy Mongólia gazdasága dinamikusan fejlődik, egyre jobban élnek. Szíjrágó mikor futárkövetel ki oda egy kis baksist kunyerálni hungarokumiszért cserébe? Természetesen a sablon szöveggel, hogy mindenben támogatjuk Mongólia Európai Uniós integrációját.
Budapestre költözhet a Bayer Zsolt-féle Trianon Múzeum

Bayer Zsolt is aktív tagja az elmúlt években jelentős állami támogatásokat kapó várpalotai Trianon Múzeum kuratóriumának. Az intézmény vezetőjétől, Szabó Pál Csabától megtudtuk: esélyes, hogy a fővárosban, épp a Múzeumi Negyedben lel új otthonra az intézmény.

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/budapestre-koltozhet-bayer-zsolt-fele-trianon-muzeum-84193
@bella _ciao:
Ha rohadt kisstílű személyes ambícióik miatt nem sikerül leváltani ezt a féreggalerit, akkor azt kívánom, hogy a hét minden napján személyesen orbán viktor dugja seggbe permanens módon az ügyben érintetteket. Ha nekünk a folyamatos szopás, akkor nekik legyen a popószex, mert ez így igazságos.
@bella _ciao:
a mohácsi vészről még nincs? Muhi Puszta Szar szijjgyártó Szalmaszobrával hogy legyen mivel fűteni ha bevág a tél nyáron

mert már a meteorológiát sem tuggyák irányítani az is aszongya ami kifér a száján ahelyett, hogy engedélyt kérne kövérelvtárstól a minden szarok urától

na meg az a hülye árvíz és a még annál is hülyébb belvízek azok is itt engedély nélkűl csak ki s be folynak bosszantva itt a gazdasági csodavárás legenda íróit meg a tolvajokat akik hazahorgyák az adódat
és utána nem fizetik ki amiért megdolgoztál

brühühühühühü
@rodeo36: De a baj, legalább összehozza a magyar embereket is.
@Bakter:

vasutaskám a zorbán már régóta teljesen impotens a sok szertől amit szednie kell két lila meg három zöld és 12 kék reggel délben még hozzájön a 23 sárga és piros folyadék két deci

fel sem áll neki azért jár cipőben asztalra aszitte az is az országgyűlés

tehát nem lesznek megdugva

még 2014 márcilus ídusa előtt teljes lesz a csőd cca 2013 augusztus táján és onnan már csak brühühühühühü
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: igazad van, de ettől még szégyellem magam, pedig tényleg nem kéne, az ember nem tudja kivetni magából az alapvető kategorizálását, sajnos én sem :S
Öröm és tapsvihar. :))

Hogyan szorítsuk vissza a Jobbikot? - megjelent egy tanulmány

alfahir.hu/hogyan_szoritsuk_vissza_a_jobbikot_megjelent_egy_tanulmany
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

muhipusztán gyászolni a múltat a dicső múltat turulszárnyakon mint a zizé:

ad astra per alas de porci

carpe diem

brühühühühü

hol maradt a guaniquiquí?
szellemi honvédelem - mondja a cöf. na igen, az egybites békamenet meg a szellem. maximum aladdin dzsine.

Tömörüljünk egységbe! - Szellemi honvédelemre szólít a CÖF

polgarportal.hu/civilosszefogas/cof/1571-tomoruljunk-egysegbe-szellemi-honvedelemre-szolit-a-cof
@rodeo36: Gondolj pld. a legutóbbi havazásra. Ott is összefogtak az emberek és ez szerintem mindenképp becsülendő.
@bella _ciao: A szellemi honvédelemmel nincs baj csak azzal, hogy jelen helyzetben olyanokat tart hatalomban akiktől szintén védeni kéne magunkat. :) A másik probléma pedig az, hogy akik ismét vissza akarnak térni a hatalomba azok detto. :(
Kivonulás az irodalomból

Kedves véreim! Nehéz szívvel, de döntöttem: elmegyek a magyar irodalomból. Kivonulok belőle, mert nem bírom már a mucsaiságát, a fasizálódást, azt, hogy szembemegy Európával, magába zárkózik, és nem hajlandó a progresszió útjára lépni. Ráadásul a szakma kiválóságai – mi! – nem és nem kapjuk meg azt a megbecsülést, ami a szellem világító fáklyáinak kijárna, ehelyett mindenféle Facebook-sztárocskák, bloggerek (bah!) helytelen, a magyar nyelvet megerőszakoló szösszeneteit osztják tovább az olvasók.
Amin egyébként nem csodálkozhatunk: a magyar irodalom kurzusokat átívelő módon mételyeződött, hogy ne mondjam, fasizálódott.
Kezdjük talán a Himnusszal: az „Isten, áldd meg a magyart!” sort Kölcsey szerintem direkt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes személyes kérésére és a KDNP nyomására írta bele.
A másik – az iskolai oktatásban kötelezőként tanult!!! – versben Vörösmarty Mihály azt szögezi le: „Itt élned, halnod kell”. Hát ennyit a szabad mozgás európai elvéről, az ilyen Vörösmartyk miatt marasztalják el – és joggal! – hazánkat az Európai Unióban. Nem beszélve Petőfi Sándorról, aki – jó propagandista módjára – az érzelmeinkre akar hatni, mert nem kell ahhoz a ’68-as eszméken pallérozott elme, hogy belássuk: az „Itthon sokkal jobb ízű énnekem / A fekete, mint máshol a fehér” gondolat nem más, mint a röghözkötés szolgai igazolása.
És akkor ne is beszéljünk arról, hogy a magyar hősideál, Toldi Miklós (egyébként egy Arany János nevű román írta) erőből oldja meg a dolgokat, és csodálkozunk, ha Orbán Viktor kétharmada is ezen az úton jár.
Ilyen olvasmányokat tett kötelezővé a Hoffmann Rózsa.
Hát ezt nem lehet bírni. Elmegyek. A világirodalomban jobb dolgom lesz, a világirodalmat felvilágosult elmék művelik, akik képesek nem rasszista módon megnyilvánulni, ha az afroamerikaikról írnak, nem mint Tamási Áron (egy másik román) az Ábelben, idézem:
„- A maga lelke most tiszta; mondja meg tehát nekem, hogy mi célra vagyunk a világon? A négernek megmerevedett egy pillanatra az arca, majd hirtelen kacagni kezdett, s kacagás közben folyton azt mondta:
- Furcsa, furcsa, furcsa.
Aztán ismét megmerevedett az arca, mélyen a szemembe nézett, és így szólt:
- Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.
Ahogy ezt kimondta, ismét kacagni kezdett, de nem egészen úgy, mint az előbb, hanem a keserves és az örökké hontalan ember könnyes kacagásával.”
Most mondjátok meg: minek kell négerezni?
Hát szevasztok! :)

demeterszilard.net/szosszenetek/kivonulas-az-irodalombol/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a békamenetben a helyed gábriel! ugyanolyan deformált a gondolkodásod, mint az övék. valóságos szellemi légvédelmi ágyú vagy! az egylövetűek közül.
@bella _ciao: Nem erre mondják azt, hogy minden nézőpont kérdése??? ;)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"ha alapmeggyőződésem az, hogy nemzethez, etnikumhoz való tartozáshoz értékeket pakolni ostoba, közhazugságon, és hatalmi manipuláción alapuló dőreség, miért beszélek akkor mégis kollektív szégyenről, itt és most?

Azért, mert az állampolgárság jogokkal és cselekvési lehetőséggel jár (legalább is jobb országokban, és egészen a közelmúltig még nálunk is rendelkezett az állampolgár egészen tisztességes jogokkal), és ezekről a jogokról a magyar állampolgárok nagyobb része, részint önként, részint tudatlanságból, részint érdektelenségből lemondott, és tűrte, hogy egy nyomorult, belteljes, pöffeszkedő, magát klerikál-konzervatívnak gúnyoló, de lényegében szűk klientúrájának pimaszul szabadrablást biztosító balkáni jellegű diktatúra alattvalójává degradálja.

Mindezt akkor, amikor az Európai Unióba való felvétel ennek az országnak a polgárait soha a történelemben nem látható szabadsággal, biztonsággal és pozitív lehetőségekkel ruházta fel."

hitetlentamaska.nolblog.hu/archives/2013/03/14/Magyarnak_lenni_szegyen__eloljaro_beszed_marcius_idusara/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugyan már, nekem eszembe sincs ezért szégyenkezni, nem szavaztam rájuk, nem értek egyet, ha tehetek ellenük teszek. Nincs olyan hogy vétkes vagy alávalóbb vagy csak mert a politikai rendszer ahol élsz/ahonnan származol igen kurtafurcsa...két kivétel, a kanadaiak leprásak és megvetettek, a Nickelback után Justin Biebert is a világra szabadították, mindennek van határa, illetve Milánó, a világ két legundorítóbb focicsapatát futtatják, az atombomba is kevés lenne rájuk :)))
Leváltották a közmédia hírigazgatóját
Gulyás István 10 hónapig tölthette be a posztot, utódja a Pitbull becenevű Németh Zsolt lesz

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2013%2F04%2F03%2Flevaltottak_a_kozmedia_hirigazgatojat%2F
@Kowalski, helyzetjelentést!: "az Európai Unióba való felvétel ennek az országnak a polgárait soha a történelemben nem látható szabadsággal, BIZTONSÁGGAL és POZITÍV lehetőségekkel ruházta fel."

Ez a hét vicce akart lenni??? :)
@Kowalski, helyzetjelentést!: Én nem mondtam le semmiről, pl. kiálltam a sort a mnypt esetében, amit lehetett aláírtam, ahol lehetett megjelentem és odaálltam hogy tiltakozom miközben lebuzikomcsilibsizsidóztak igen kedves, művelt, széles látókörű, finom egyének. Hogy mire volt elég, semmire, de megtettem, kurvára nem fogom szégyellni magamat azok miatt és helyett akik bégetnek vagy rombolnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez az demeter szilárd, aki tőkés laci tiszta lelkiismeretű pespök úr irodáját vezeti? aki tőkéssel összeborul az nálam nem jön számításba.
10:21 Ügyfélszolgálat? Az lesz dögivel
Ügyfélszolgálat? Az lesz dögivel

Törvényt módosított a kormány, hogy a gáz-, és áramszolgáltatók nyissanak még mintegy 200 ügyfélszolgálati és panaszirodát, annak költségeit pedig nyeljék le. A következméynekkel és hatásokkal még senki sem számolt.

hvg.hu/gazdasag/20130403_Ugyfelszolgalat_Az_lesz_dogivel
@bella _ciao: Most én is kezdjem el sorolni azokat az libsi észosztókat akik meg nálam nem jönnek számításba??? Nem teszem, mert én sosem azt nézem ki írta, hanem azt, hogy mit írt. :)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: a spanyoloknál is van valami a enrique iglesias, aki gázos, de a barcát is sorolhatjuk e körbe :)))
heeeeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeee

na persze, mindjárt elsírom magam, bagoly és veréb esete, de kukk a másik poszthoz, fel vagy magasztalva Gábriel, suba a subához, guba a gubához ;)
@bella _ciao: uuuuuuuuuuhhh...ez kemény ütés volt, a Barcát? A sarokban sírok, ezt nem vártam volna :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mivaj, wazze! A kormányunk végre 12 percnél tovább is tud tervezni. Pontosan látja, hogy a beruházások és karbantartások elmaradása miatt (hála néked különadómanó és rezsizsikzsik) pár év múlva akadozni fog a szolgáltatás, nő a panaszok száma, ergo több panasziroda kell.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az, hogy a szöveg elvállik az alkotójától pont egy modern irodalomelméleti törekvés. szerintem hibás. a mű és alkotója egy. ugy az írás, a szóbeli közlés rögzített változata. akkor értékeld csak orbán mondását: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok". a mondokat behelyettesítheted nyugodtan az írokkal. na most akkor számítanak a tettek vagy nem? számít az, hogy ki teszi vagy nem? számít az, hogy mást mond, mint amit csinál, mint amit ír? a szöveg önálló életre kell. persze.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Na akkor megismertek téged úgy látszik.
2002-ben azért nekem is szövegeltek az osztálytársak ,amkior a szocikra szavaztam.:))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: korábban be akartam írni, de lásd, hogy nem vagyok teljesen elveszve, itt van ami miatt tudok büszke lenni a magyarságomra :D

Irodalom: Ady, Petőfi, Arany, Jókai, Radnóti stb.
Zene: Erkel, Kodály, Bartók stb.
Tudósok: Semmelweis, Gábor Dénes, Neumann stb.
Államférfiak és királyok sora, akik mint mind elsősorban európai polgárok voltak /Itália, Német, könyvtárak stb./ és nem bezárkózó ellenség kép kreáló vadbarmok, akikből megint csak rengeteg volt a történelmünkben.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Azért írta a csapatot,mert nem akarta a kis csírát külön említeni.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Bakter:

Soha nem tudom eldönteni, hogy ez pusztán tomboló dilettantizmus és voluntarizmus, vagy szándékos tönkretétel, aminek a végén a Család besöpörheti az egész szektort.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: unom, hogy mindenben ők az esélyesek. még mindig szívesen emlékszem arra, mikor '94-ben a milan elpáholta a barcát négy nyuszira. pedig van basten nem is szerepelt.
@kifordított nagyanyó: na nem nagyi, messi valóban egy zseni. a barcából van elegem.
@Kowalski, helyzetjelentést!: egyértelműen az utolsó, egy mind felett. Minden területen erre megy ki a játék, lász a pici kivonuló Popolare bankot ki is vette át? Milyen háttérrel, milyen Vezénylói kinyilatkoztatással?
Oktatás-könyv kiadási monopólium kinek az érdekeltsége
E-útdíj-ki fogja kialakítani
NAV online bekötés-most hogy bebukta a zállami mobilt /MVM/, még mindig nem tett le róla
Közmű cégek-MVM
Optikai fejlesztés-ciprusi off
Földbérlet-haverok buli hanta
Stadionok-köszi gép
Ócsa bungaló-köszi gép
művészet-irodalom-szél szél jobb jobb
stb-stb
és hosszú a sor
@kifordított nagyanyó: sorolj fel néhány műrettegést légyszi, ha lehet cáfolattal
@rodeo36:
"még 2014 márcilus ídusa előtt teljes lesz a csőd cca 2013 augusztus táján és onnan már csak brühühühühühü "

Ha így is lesz, az nem változtat semmin. Illetve annyiban igen, hogy minden magyar polgár szívni fog - méghozzá nagyot.

De a fidesz maradni fog, semmi sem veszélyezteti hatalmukat. Ahhoz ugyanis belátóbb szavazók és kissé jobb, egységesebb ellenzék kellene.
S pont ezek azok, amik perpill nincsenek.

Bízni lehet, de fogadást ne kössön a kormányváltásra senki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jajistenem fasizmus,rasszizmus.
Meghogy" jönnek ezek a szagállarcos hitlerék és megmészárojják a pujákat" by Náczivadász.

Az tény amúgy hogy viktorék rendesen keresztbetesznek a demokráciának.

A múltkor talál te linkelted be azt a cikket,hogy itt egyre rosszabb a zsidóknak cigámnyoknak.
Nem.
Itt vikiék bandáján kívül szinte MINDENKINEK rosszabb.
Szóval vikiéket én is rühellem,mert kibasznak szinte mindenkivel.
Illetve leginkább csak a magyarokkal,magyarsággal.
@bella _ciao: Mondjuk egymás nélkül nem sokra mennének.
A poszthoz is:Azért ez jópofa volt a székházfoglalóktól.
vikiéknek meg megint egy öngól.
@kifordított nagyanyó: rosszabb nekik, rossz nektek és nekünk, de nem ugyan az a kiindulási helyzetük, mint nekünk az biztos, hogy az ellenségképzés és megosztás az ő vélt vagy valós bűneik pellengérre állítása miatt működik, az nem vitatható.
@kifordított nagyanyó: Jaja de ez se kutya. :)

"Amikor Mesterházynak, Gyurcsánynak és Bajnainak, a mai "demokratikus ellenzéknek" még nem jutott eszébe, hogy több párttal próbáljanak begyűjteni még több szavazatot - és, hogy a kép kerek legyen, felvillannak '50-es évekbeli példaképeik, aki ugyanúgy énekelték ugyanaz a "kedves dalocskát": "A múltat végképp eltörölni, (...) Semmik vagyunk, s minden leszünk!"

youtu.be/w13GP-WFCGQ
kínai munkaalapú társadalom:

A szülők 2/3-a nem tudja fizetni a tandíjat
Többen küldenék dolgozni a gyereket az egyetem mellett, mint ahányan diákhitelt vennének fel

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F04%2F03%2Fa_szulok_ketharmada_nem_tudja_fizetni_a_tandijat%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aki ezt nem érti meg, aki nem látja a tendenciát, aki nem fogja fel, hogy a nyugat NEM TUDJA ÉS NEM IS AKARJA megdönteni Orbán Viktor kormányát, az álomvilágban él.

Fabius egyedi stílusa, frappánsan örkényi humora NE CSAPJON be itt senkit. Szó nincs arról, hogy 2014-ben komoly esély lesz egy kormányváltásra.

Lehet a posztok olvasása közben a nevetéstől kilöttyinteni a kávét, be-beírogatni valami igazán jót, de azt azért ne feledje senki: e blog közönségének élesebb látása és a megfogalmazott gondolatok messze nem fedik az ország közvéleményét, sőt, meglehetősen távol állnak özv. Szedlacsekné Kovács Manyi néni jászkarajenői lakos gondolataitól.

Ez a blog fontos, mert egyéni, civil véleményeknek ad teret, ami jó és kell is, de csak egy csepp a tengerben, gondolatisága nem szignifikáns statisztikai minta az összlakosságot illetően.
de bezzeg vónáék a ma született báránykák, értem én, csak semmi kettős mérce
@De hol van Columbo felesége?: nincs mit hozzá tennem, az álmok világához, már túl sokat láttam, és túl sokat érzek a társadalmi receptoraimmal ahhoz, hogy naiv legyek.
Reméld a jobbat, de készülj a legrosszabbra, ez az amit korán sikerült megtanulnom.

melléklet:

A kaméleonpárt szavazatot vásárolni megy

Magyarországon az a politikai verseny lényege, hogy ki nézi hülyébbnek a választót.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130403_A_kameleonpart_szavazatot_vasarolni_megy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hehe, ma született bárány, itt van vona tegnapi faszbuk bejegyzéséből egy részlet:

"Ezért döntöttem úgy, hogy a 2010 utáni időszak élményeit, írásait és gondolatait egy új kötetbe gyűjtöm össze »Fekete bárány, fehér holló« címmel - emlékül és tanulságul."
Ahogy anno irtam, a Fidesz-en urrá let a pánik. S hozzányultak az általuk jól ismert kádárista módszerekhez.
endresy.blogspot.hu/2013/03/politikai-gyavasag-apokalipszis.html
Amivel nem számoltak az alighanem a diákság. Mármint azzal, hogy ez a diákság nem az a diákság, akiket aczél et. szocializált, és Marosán-klónok nevektek Lázár et. jobb kedve érdekében Kádár barakkjához.
No meg a kommunikáció sem már csak a heti 1 TV adásból és a Kussuth-rádióból áll.
"ÁFA-csökkentéssel az áremelkedések ellen (Orbán Viktor és Varga Mihály)
Sajtótájékoztató, 2008. július 2."

www.fidesz.hu/index.php?Rovat=10031&Media=5768&Tol=346

Ja, 2008... az más... én vagyok a hülye! :)
@De hol van Columbo felesége?:
querida loca señora del columbo -quièn sabìa quièn es- pudiera explicarme -en privado en la blog acà, que Ud quiere decìr porquè no lo consigo descubrìr

jajajajajaja
@bella _ciao: ez beteges már politikuszoknál, mind könyvet ad ki, az eszem megáll...
Alakul ez...

" A leggyomorforgatóbb mindezek közül talán mégis az, ami a környezetvédelmi hatóságokat felügyelő Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi felügyelőségnél történt. Gyors vezetőváltások, majd ideiglenes megbízatások után révbe ért a megfelelő kormány alatt a megfelelő ember a megfelelő feladatra, Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin személyében. A kormány által már tavaly tempósan ki is tüntetett áldoktorról, akinek szakirányú tapasztalata nincs, gyanús ügyei viszont annál inkább, már az atlatszo.hu illetve a hvg.hu is cikkezett."

Jávor cikke ezután egy levéllel folytatódik, amely rávilágít a hivatali rémálom mibenlétére.

"A napokban befújt a szél a postaládámba egy levelet, amiben a főfelügyelőség egyik munkatársa írta le a főigazgató asszony által meghonosított szervezeti és működési kultúrát, amit balkáninak nevezni illetlenség a Balkánnal szemben. Az alábbi képre klikkelve olvasható a teljes levél (adatvédelmi okokból az érintett cégek, illetve a szerző nevét kitakartam a dokumentumból)."

Az OKTVF egyik (volt?) vezető munkatársa által írt hosszú levélben szakmai és közigazgatási gyakorlat nélkül elnyert főigazgatói állásról, a hivatali visszaélés és a korrupció rutinszerűen ismétlődő eseteiről, a felügyelőségi dolgozók megalázásáról és megfélemlítéséről, a hatóság forrásainak magáncélra történő felhasználásáról, közeli hozzátartozók pozícióba emeléséről lehet mellbevágó részleteket olvasni.

"Hogy ijesztő dolgok zajlanak a zöldhatóságnál, az ezek után nem lehet kétséges. Természetesen mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, egy védje meg magát, és ha ártatlanul vádolt hótiszta köztisztviselő, akkor cáfolja ezeket az információkat. Járjunk a végére, hogy mindebből mi igaz. Ennek érdekében írásbeli kérdéssel fordultam Fazekas Sándorhoz, a zöldhatóságot felügyelő vidékfejlesztési miniszterhez, illetve adatkéréssel fordultam az OKTVF főigazgatójához. Kíváncsian várom a válaszokat a miniszter úrtól többek közt az olyan kérdésekre, hogy (a teljes kérdéslista a linken)

- Hogyan fordulhatott elő, hogy az országos zöldhatóság jelenlegi vezetője hosszú időn át irányíthatta jogi végzettség nélkül a főfelügyelőség jogi osztályát?
- Hogyan kerülhet valaki, közigazgatási gyakorlat és környezetvédelmi szakmai tapasztalat nélkül az OKTVF élére?
- Van-e tudomása a tárcának arról, hogy Tolnai Jánosné Dr. Szatmári Katalin a főfelügyelőség forrásait magáncélra (például a háztartásának kiadásaira) fordítja?
- Van-e tudomása a tárcának arról, hogy Tolnai Jánosné Dr. Szatmári Katalin a főfelügyelőség személyi állományát részben saját közeli hozzátartozóival, barátaival és üzletfeleivel töltötte föl?"
@kormányzó: :-DDDD Az év beszólása!
"Az omerta,az egyenletekre is vonatkozik!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igen.Én nem hivatkozhatok semmire,amiért kárpótlást vagy segélyt kapok.
Az ellenségképzésben talán van valami,de az leginkább azért megy,mert egyre szarabb mindenkinek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: veszi majd a párttagdág, gazdagodik az elnök. a mein kampf is milliókat hozott hitlernek.
@maybach: jogos, de a foci szempontjából a spanyol bajnokságban játszik.
@kifordított nagyanyó: ha normálisan mennének az emberek dolgai, akkor nem lennének szélsőséges jobbikosok sem ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt senki sem állítja.
Mondjuk nekik még nem volt alkalmuk tönkrevágni az országot.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Jójó de az akkor volt,most meg most van.ű
Teccikérteni?!:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor nekünk annyi!
Ezek az impotensek amire felkészülnek, annak annyi!
Szóval árvíz és károk lesznek - akkor magyarul... :(
@rodeo36:

Tisztelj meg kérlek azzal, hogy magyarul válaszolsz. Köszönöm.
@kifordított nagyanyó:
Nem... Én már csak ilyen hülye vagyok... :))
Illetve egyikünk - vagy a Piktor, vagy én! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

megérné lefuttatni egy programot egy 100 egységes alapárral és 14 lépcsős kooperációval hogy a 27%-os ÁFADEFASZA hogyan halmozódik és végső soron mennyi is a sarc egyetlen végterméken,

persze mondhatod hogy egyéb költségek is vannak és azokon is van ÁFADEFASZA

lehet, hogy ki fog jönni, (szerény becslésem alapján) hogy az állam ezzel a ragyogó gazdaságtalansági politikájával azt az árút ami 100 egységgel indúl
-$12,986.11
azaz 129x-ére növeli

vagy:(ugyanúgy 100 egységre)

-$2,839.57>>>27% áfa
-$798.75>>>16% áfa

te hogyan látod?

brühühühühü
@kifordított nagyanyó: ne sértegess, kéretik nem hasonlítani egyik politikuszhoz sem, különösen nem egy vonához, tetszik tudni, én buzicigányzsidóballibsirohatkülföldiidegenszívű vagyok ;)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

"Nem hülyék a kádárizmus lemásolásához, hanem ismerik Kádár népét és tudják mi kell. Nagy hangon ostoba duma meg semmit sem érő és jelentő populizmus, mások vegzálása, az egyéni gondolatok büntetése, az egyéni kezdeményezések megtorlása, rombolás, vegetálás, lerongyolódás."

Kádár népének nem kellett semmi abból, amiket itt leírtál. Elviselte, mert nem tehetett mást, azonkívül volt kompenzációja. Mert sajnos, kedves Fabius, a Kádárral való összehasonlítás sántít, de nagyon. Mert a Kádár-rendszer diktatúra volt, populista is, de tényleg célja volt a nép felemelése, és ezt meg is tette. Más kérdés, hogy a nyolcvanas évek krízise során az életszínvonal fenntartására vett fel hiteleket. De alapértelmezésben nem a saját zsebére.
@De hol van Columbo felesége?:

nem értettem mit írtál

most meg vagy tisztelve?

ilyen az amikor hottentottáúl írsz mit akartál mondani?

brühühühüh
Így járt a macsakajancsi:-) Szégyen.

"Kigyomlálta a személyeskedést Balog írásából a WSJ
2013. április 3. | 11:41

Még egy gellert kapott a Kopits-ügy, azok után, hogy a Költségvetési Tanács volt elnökének bíráló szavaira Balog Ádám is reagált. Az MNB-alelnök válaszlevelét ugyanis a Wall Street Journal lerövidítve közölte, ám a jegybank ma délelőtt teljes terjedelmében feltette a honlapjára. A most ismertté vált részek ismeretében érthető a WSJ tartózkodása. "
www.portfolio.hu/gazdasag/kigyomlalta_a_szemelyeskedest_balog_irasabol_a_wsj.182104.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
A nép lehülyézésével kapcsolatban tegnap már írtam. De fontosnak tartom, ezért ismét idehozom.
A szorongás egy fokon túl szó szerint lebutítja az embert, és erősen rontja a teljesítményt.
Azt gondolom, hogy a Kádár-rendszer olyan volt, amilyen, de alapvetően biztonságban érezték magukat az emberek. A hirtelen ránk eresztett kapitalizmus fokozódó iramban rontotta le ezt a biztonságérzetet. Minden újabb kormánytól ismét biztonságot vártak el, és újból és újból csalódtak. Az újabb csalódás elleni lelki védekezési mechanizmus az agresszorral való azonosulás, vagy más változatában a Stockholm-szindroma. A gyerek, akit az apja szíjjal ver, hozzásímul védelemért a brutális szülőhöz. Igen, a szorongás butít, és infantilizál. Ez vezet a vezérkultuszhoz.

Az ellenzék óriási feladata az lenne, hogy bizalmat ébresszen, hogy elhiggyék neki, képes biztonságot adni. Bizalom és biztonság - mindenki azt értsen bele, amit akar. De ha ezt nem tudja kommunikálni az ellenzék, akkor a fidesz-hívek maradnak a biztos rossznál.
12:40
Rendkívüli ülés a jegybankban: Matolcsyék készülnek valamire

Csütörtökön rendkívüli ülést tart a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, ahol a jegybank tervezett gazdaságösztönző lépéseiről lesz szó - értesült a Világgazdaság Online. A portál szerint az ülés után sajtótájékoztatón ismertetik a tervezett lépéseket. A jegybank vezetői hétfőn egyeztetnek nyolc, Magyarországon működő nagybank vezetőivel is.
Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu
12:38
Csökkent a magyar adóskockázat

Jelentősen csökkent a magyar CDS-árazás Londonban a forinterősödést követve.
Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI
12:36
Már 150 ezren aláírták a Fidesz rezsicsökkentési ívét

A debreceni aláírásgyűjtők az utcára mennek. Eddig mindennap elzarándokolt néhány száz ember a Fidesz irodájába aláírni - mondta a Fidesz városi elnöke. Pósán László szerint az energiaszolgáltatók fejős tehénnek nézik Magyarországot, miközben más országokban disztingváltan viselkednek.
@épészmérnök:

kösz már nem érzem olyan magányosnak ebben magamat

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

a nagy faló utóggya benyomúl és szétfeszíti

vazelin nélkűl

brühühühühü
@épészmérnök: Megint ott a pont mindkét kommentedért!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Attention! The following threat categories were identified:
Threat Category Description
A keylogger program that can capture all user keystrokes (including confidential details such username, password, credit card number, etc.)
A malicious trojan horse or bot that may represent security risk for the compromised system and/or its network environment

azaz: mindent visz

brühühühühü
@épészmérnök: A fidesz-hívek mindenképpen maradnak. A kérdés csak az, mennyi az annyi.
Nyahhh, így kell beleszarni a saját tányérunkba, majd jóízűen kikanalazni...

"
A Wall Street Journal jó szolgálatot tett az MNB-nek, amikor a levél megkurtítása mellett döntött (mindkét írás a vélemény rovatban szerepel, a "külső levelek" szerkesztett módon való közzétételére minden lap fenntartja magának a jogot.) Feltehetően túl nagy fába vágta volna a fejszéjét az éppen rogyadozó hitelességű jegybank, ha a tudományos körökben kifejezetten elismert Kopits György lejáratásával próbálta volna meg a véleményt hitelteleníteni. A hazai politikai kommunikációban működő eszközök máshol visszatetszést kelthetnek, és nemigen szolgálják a jegybanki hitelesség építését."
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: szánalom ez a bagázs, kulturáltság nulla, politikai diplomáciai érzék nulla, igaz ők is csak egy hatalmas nullák :D
@épészmérnök: Tucano figyelmébe. A Stockholm-szindroma eredeti változata: Ha megversz is, imádlak én.

www.youtube.com/watch?v=slz4GE2-n48

És a modern változat (erős idegzetűeknek):

www.youtube.com/watch?v=6-XnNcr4mko
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor most vagy te lettél náci, vagy Vona lett libsi. :)
Egy kis nácizás, egy kis rettegés, s máris lesz miből fizetni a havi húszezres parkolási bírságot.... :)

nol.hu/archivum/bekescsabara_hivjak_gerendas_petert
@rodeo36:

OK. köszönöm.

Csupán azt írtam, miszerint hiába lesz államcsőd (ahogy írtad), ez a kormány leváltása szempontjából nem sokat fog jelenteni.
Van "ellenség" bőven, lesz kire fogniuk.

Persze, reméljük, nem lesz államcsőd.
És persze, remélünk mást is.
@bella _ciao: "A magyar politika átka, a hiúság"

Egy amerikai politológus professzor a kilencvenes években könyvet írt a világ öt pontján működő környezetvédő mozgalmakról. A magyarral kapcsolatban megállapította, hogy a többivel ellentétben a magyarok inkább saját csoportot alapítanak, hogy vezetők lehetessenek, nem szívesen működnek együtt...
„…befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van. Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.”

Péter!

Ez – és a többi, cigányozós, zsidózós – megnyilvánulás nem méltó egy alkotóhoz, egy előadóművészhez! Tudod jól, hogy a zsidóság vezetőinek kijelentésével („Magyarországon a zsidóság reneszánszát éli”) sincs szinkronban ez a kijelentés, és azzal sem, amit te magad megtapasztalsz. Ha valamikor, hát az MSZP-SZDSZ kormányok idején volt fasiszta masírozás, cigánygyilkosságok, de volt nekünk izraeli állampolgárként idetelepített Szabó Albert dísz-nácink, és sikerült úgy „lehozni” az MSZP-SZDSZ kormánynak a nyolc évét, hogy Parlamentbe kerülhetett a Jobbik. Ha valamikor, hát ezekben az időkben kellett volna „fasizálódásról” beszélni, nem ma. Ez a kormány azzal küzd, hogy az elődje parlamentbe juttatta a Jobbikot! De, ha úgy érzed, hogy téged ennyire zavar valami, akkor tegyél ellene a saját eszközeiddel, mint művész! Pont most lenne szükség rád, alkoss, szólalj meg!
Kik jutnak eszetekbe erről a furcsa balesetről?

"Egy brazil fürkészdarázs egy lepke hernyójába fecskendezi a petéit. A kifejlett lárvák átrágják magukat a hernyó bőrén, és egy közeli ágon bebábozódnak. A hernyó ahelyett, hogy továbbállna, a bábok mellett marad, és elszántan védelmezi őket a rájuk nézve veszélyes, támadó rovaroktól. A hernyó élete megdöbbentő módon épp akkor ér véget, amikor a bábokból előbújnak a kifejlett darazsak."

www.origo.hu/tudomany/20130328-az-emberbol-is-zombit-csinalhatnak-a-korokozok.html?beuszo
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Ez a kormány azzal küzd, hogy az elődje parlamentbe juttatta a Jobbikot! "

Az 1.0-s verzióban meg azzal küzdött, hogy miként sumákolja el a milyép külső támogatását.
Nem mindenki amnéziás, tudod.
@épészmérnök:
Kádár János gerinces, kulturált úriember és hithű demokrata volt ezekhez képest. Ráadásul meglehetősen puritán életvitelt folytatott.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cirbolya azt írja, hogy szégyelli, hogy magyar.
Kicsit enyhébb megfogalmazásban ez azt is jelenti, hogy nem büszke a magyarságára.
Bizony ez ellen az állítás ellen nehéz tiltakozni.
A nemzetközi sajtóban a legenyhébb megállapítás az, hogy olyan európai állam vagyunk, ahol megszűnt a demokrácia, emiatt rothadó góc vagyunk Európa testén. Szóba kerül a barbarizmus, a fasiszta ország, az antiszemitizmus, a nacionalizmus, rasszizmus kifejezés azontúl, hogy gazdasági leépülésünk a szaklapokban mérőszámokkal okadatolt.
A szégyenérzet a külföldi megitélésünk tekintetében csúcsosodik ki, hiszen ha kilépünk egyénként a nemzetközi szintérre, úgy jelenünk meg, mint a nyugati civilizációt még ugatni sem tudó, a szegénységet képviselő állampolgárok.
Cirbolyának igaza van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Elég baj, hogy ott tartunk amikor csak a baj hozza össze őket és abból is a nagyobbik félék. :(
@Bakter: Ebből max. a "puritán életvitelt folytatott" az igaz, de az sem teljesen. A saját korához képest azért ő is luxusban élt.
@épészmérnök:

Szerintem nem lehet Kádárékról úgy beszélni, hogy azért ne emlékezzünk: Bár a legvidámabb barakk jelzőért tényleg tettek, a szocializmus népeszményét igyekeztek megvalósítani, de milyen áron?

Az csak egy dolog, hogy a szabadságjogainkat az utolsó pisszenésig elvették. De a szocialista tervgazdaságnak csak évtizedekig tartó hitelből légvárépítés lett a vége akár hogy magyarázzuk. Pluszbónusz elüldözték/elveszítették/nem tudták megtartani az a magasan képzett mérnök-értelmiségi réteget, amit itt köztünk pl Rodeó képvisel, mert barátunk nem csak a komolyzenéhez ért professzionális szinten.

Aztán nézz most körül:

- 3 éve nyesegetik a szabadságjogokat, amit most a 4. kiegészítéssel megkoronáznak.

- Az államdósság elleni harc egyetlen eredménye a rekordszinten álló adóssághegy.

- A képzett, nyugaton is piacképes tudást szerzett értelmiségünket ők sem képesek itthon tartani vagy visszacsalni semmivel.

- Az utóbbi hetekben már megjelentek a kádári rezsim módszerei a kreált előállításokkal.

Erre mondod, hogy sántít a párhuzam.
@magándemokrata: Ha megnézed ez nem rendőrségi kordon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem akarlak kinyomni, ezért megkérlek, ne koptasd a nevem!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A kulcsszó ez elején íródott: "ezekhez képest".
@magándemokrata:

Ez a felújítás, de olcsó poénnak pont jó.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Jön az árvízblokk a köztévében
Giró-Szász András: Felkészültünk az árvízre."

tudod min röhögnék (sírva)? ha jönne megint egy olyan hó, mint három hete. csak egy napra. na, lécci, lécci...
@Mariann19: Lehet hogy ezek vagyunk, ezek is vagyunk. De mi vagyunk Márai is, aki a fasizmus kellős közepén sem tagadta meg a magyarságát, elhallgatott majd elment, de magyar maradt és büszke arra. Mi vagyunk a vállalható Quimby is meg sokminden más is.
Utálom azt a fajta magyarkodást amit ez a kormány folytat, a jobbik szemforgató, földostoba magyarkodása miatt pedig illedelmesen mindannyiszor a sarokba hányok, de kurvára nem fogom magyar szégyellni azért minek születettem és mit képviselek kb. ezer km-rel arrébb. Mert Márai vagyok, becsületes munka vagyok, csendes szomszéd vagyok, kutyaszart összeszedő 30 éves fickó vagyok aki a török boltba este Galata meccset fog nézni.
A híradó este egy dolog, a kormányzat a másik, de nem vagyok vele egyenlő. Megmutathatom és megmutatom, én nem az vagyok.
@rodeo36: Szia Rodeo! Amennyiben megengeded, szólnék az Áfa viselkedésének a kérdéséhez.
"Megérné lefuttatni egy programot egy 100 egységes alapárral és 14 lépcsős kooperációval, hogy a 27%-os Áfa hogyan halmozódik és végső soron mennyi is a sarc a végtermékben."
A felvetésedben nem a 27% a lényeg, hanem az, hogy mi az ÁFA alapja.
Ez nem más, mint a hozzáadott érték.
Egy példával jól lehet érzékeltetni, hogy ez hogyan jön ki.
Tégla gyártásához ott az anyaföld, melyet felszínre kell hozni, deponiálni,sajtolni,. formázni, szárítani és kiégetni. Eezek a gyártási műveletek egymásra épülnek, mindegyik művelet külön-külön pénzben kifejezett értéket képvisel, majd a végterméknél összeadódik az élő munka általi produktum.
A cég a béren kívül fizet adót, bankkamatot, amortizációt számol el és van nyeresége, ezeket érvényesíti az áraiban, ez a saját hozzáadott értéke. Amit a gyártásához külső cégtől vásárolt, azt ugyan beállítja az áraiba, azonban azt hozzáadott értékként a külső cég mutatja ki.
Így látható, hogy az emberi munka által létrehozott értékek képviselik az Áfa alapját, melyek nem halmozódnak, hanem összeadódnak, a végtermékre megy a mi esetünkben a 27%.
Az ÁFÁ-t mindíg a végső fogyasztó fizeti meg, a lakosság.
A cégek befizetnek és visszaigényelnek, náluk az ÁFA-nak közgazdasági tartalma nincs, így ilyen terheik sincsenek.

Jó, hogy nem itt élsz, mert Orbán bejelentette, hogy lesz 35%-os Áfa-nk a luxuscikkekre , mert ez így igazságos.
A kérdés az, hogy majd mi minősüll annak.
@Secnir:
Azt a rosszidulatú rosszmájadat, azt.
A Duna mentéről tanúsíthatom, hogy amikor eme girnyószáz mondat elhangzott, a vizek elkezdtek visszafolyni a hegyekre. Mi ez, ha nem felkészülés?
@Fabius: A felújítás jó olcsó poénnak. Milyen szerencse, hogy pont egy évvel a választások előtt el lehet keríteni a Kossuth teret.
Mentem hazafelé szombaton, azt a körúton pont belefutottam a majom menetbe! Ami, ha itt nincs demokrácia nem is létezhetett volna, de ezzel ne zavarjuk össze őket:)
Kevesen voltak, és a többi járókelő is békésen figyelte őket. Magam is békésen néztem, és arra gondoltam őket nem kergetik, hanem kísérik a rendőrök! Nagy különbség.
Szóval kevesen vannak, szükség lesz Fabius és hasonlók sok sok propaganda cikkére, mert nem igen kajálják be az emberek, hogy attól mert nem a balilib van hatalmon, nincs is demokrácia!
Értelmeset meg mondani nem igen tudnak, hiszen 8 év alatt is csak addig jutottak el, hogy hitel, aztán hitel aztán még egy kis hitel!!!
És mivel az értelmes ember pontosan érzi, hogy ma demokrácia van itthon, csak azért nem fog a pár százezer ballib mellé állni, akiknek csak akkor van demokrácia, ha ők vannak hatalmon!
Természetesen sok sok provokatív akció lesz még, de hát ez van. Demokrácia van, úgyhogy megtehetik.
Ha meg előállítják őket ne nyávogjanak akkor is legyenek fasza gyerekek, nekik nem tördösték el az ujjaikat!!
És 2014 ben jó sok megfigyelő legyen itt, hogy közelről lássák, ahogy az ország újra elküldi a ballibet a francba!!
@épészmérnök: Sajnálom, én ilyennek érzem Kádár népét, a 3,60as kenyeret, a gyárból hazavitt cuccokat mert jó lesz az még valamire, a KGST-viccet, a nekem rajzpapírnak odaadott békekölcsön lapokat nagyitól, a megalkuvást hogy ha 5 év alatt kapok Trabit inkább befogom a számat és ha egyszer kijutok Ausztriába Gorenjét veszek a családi valután. Fillérekért eladta magát mindenki, a pocsolyáért nem kockáztatott, nem kellett a szólásszabadság, a választás szabadsága és most sokan visszavágynak a kalitkába, mert ugyan kicsi volt, szűkös, meg szar volt a madáreleség, de legalább nem kellett érte sokat tenni és "biztos" volt.
(30 vagyok, tegyük hozzá, szart se éltem benne értő és cselekvő fejjel ugye, nem hiszem hogy én tudom a tutit, de így látom)
@Bakter: Giró-Szász és a közmédia készült fel a hazudozásra, úgy értették.
@Fabius: Remélem lesz rajta tábla is: Az Önök pénzéből 13,5 milliárdból!
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

A felújítás és a módja egy rossz vicc az igaz. Az időzítés is véleményes ez is igaz.

De az elkerítetlen építőanyag sajátossága, hogy a teherautóról sincs ideje a földre érni, és már nincs meg. Ha én kivitelezném én is elkeríteném, ez is igaz.
@Fabius:
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:
Köll a hely, csesszétek meg! Két millióan is alig fértek el rajta, nehogymán a maradék másfélmilliónak a környező utcákban kelljen nyomorognia kim dzsong vik nagygyűlésén. A békamenetről nem is szólva, az a marx téren szorongjon? No ezé építik át a teret.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Szerintem kinevezték Selmeczi Gabit vízvédelmi biztosnak, egy csepp nem marad belőle még fogmosásra sem, nemhogy árvízre...
@irógép: Nem nyávogtak, ők mentek oda a rendőrségre. A nélkül, hogy védeni akarnám a rendőröket, amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten.
@Fabius: Azt ne felejtsd el, hogy pont kik lesznek a kordonon belül... "Bácsi, ide politikusok járnak"
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:
Arra nem kell felkészülni, azt már vagy tíz éve aktívan és profin gyakorolják.
@Fabius: Nem tudsz (nem akarsz) örülni az egyetlen pozitívumnak sem? Cca.: 1000 milliárdos megszorítás után alacsonyabb lett a hiány (GDP 2,1%) a tervezettnél. Miért nem örülsz ennek? Mert sejted, hogy nincsenek kifizetve bizonyos költségvetési tartozások (egészségügy)? profán-bután nézünk ki a fejünkből. Azért kaptunk ekkora nemmegszorítást, hogy értékelni tudjuk a 2013-at. Ahol nem lesz költségvetési osztogatás. Legfeljebb mások zsebéből. Az ugyanis nem költségvetési tétel.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
Selcici majd visz a víznek egy tányér házisütött vaniliáspalikát a barátsága jegyében.
@Bakter: A havazásnál kicsit nehezen indult be a gépezet. Igaz amikor beindult akkor már szépen köpködött.
@Secnir: Ezen ne nevessünk. De: említsük meg, hogy a tél komplex társadalmi probléma, ahogy Giró-százhúszezer (ötmilliárd) megemlítette. És? Mi ezzel a probléma? (no, ettől szoktam viszketni)
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:
De ott nyávogtak, hogy megfélemlítés van meg bla, bla
Ha valahova betörsz behatolsz illetéktelenül, és rongálsz, azért előállítanak.
Ennyi!
Ez nem hős tett ez provokáció. A véleményüket a Hősök terére leülve is elmondhatják, vagy ahogy most szombaton tették úgy is. És akkor nincs is semmi következménye.
Az más kérdés, hogy a véleményük kire, hogy hat, hisz pont ezzel bizonyítják demokrácia van. De hát pont ezért nem is támogatják sokan őket.
de ez már az ő és főnökeik baja legyen...
@irógép:

Kormányváltás után, de még az alaptörvény kukázás előtt én magam fogom kezdeményezni választott pártomnál, hogy az "írógép" nicknevűek életvitelszerű internetközelben tartózkodásának tiltását vegyük be az alaptörvénybe.

Ha már megteremtették Viktorék ennek lehetőségét.

Hátha akkor felfogod mi a baj ezzel. Ha meg akkor sem sikerül, akkor legfeljebb nem csak hajléktalannak lenni lesz szopás, hanem írógépnek is. De végül is az meg kiafaszt fog érdekelni rajtad kívül?
@Bakter: Ne viccelj, akkor többet vizet mi nem látunk :)))
(már egy éve nincs velünk Pali, a mi tollunk, a mi nemdoktorunk, hogy szalad az idő...)
@irógép: Az messze nem nyávogás, ha azt mondod, hogy meg akarnak félemlíteni, az mindössze helyzetértékelés. Kicsit esetleg fényezheted magad, ha hozzáteszed, hogy de te nem ijedsz meg.
Az eszközök meg... A székházfoglalásra még mindig sokan emlékeznek, leülésre meg senki.
@CSENDES:

6 darab megszorító csomaggal meg teccettünk ezt fizetni a tavalyi év folyamán, Viktorék saját gatyaszíj húzása meg nem érte el az 1%-ot (0,6%).

De, örülök. Tényleg. Hurrá.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Megvan ő, csak még nem gründoltak neki országot ahol nagykövet lehet.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:
Persze, mert nem volt itthon a góré. Így egyrészt nem tudták, mit kéne csinálni, mert a művezető brüsszelezett, másrészt ugyanezen okból nem tudták, mit hazudjanak. Aztán a művezető hazajött, a hó meg egyszeriben elolvadt a propagandától.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
Hagyjál már. A propaganda szerint mi vagyunk a vizek országa, meg Európa édesvíz bázisa. Oszt hány helyre is jár lajtos kocsi az arzénos, stb ivóvíz miatt?
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
Amennyiben az érveimet értékeled, látod, hogy a külföldi megitélésünkre alapoztam a megállapításaimat. Ugyanis szégyenérzet csakis külső megitéléskor jöhet létre, amikor szemben állsz valakikkel és a minősítésed negatív.
"Mert Márai vagyok, becsületes vagyok, rendes szomszéd vagyok..."
Ezek nem függenek szorosan össze a nemzetérzéseddel, ezek személyiségjegyek, melyek pozitívak és megfelelnek az egyetemes értékrendnek.
A magyarságunkat önmagunkban büszkén kell, hogy viseljük, azonban a jelenleg rólunk kialakuló kép a világban nem ad okot a büszkeségre.
A mostani körülményeket és a fent leírtakat kizárva mi magyarként élünk, érzelmi, gazdasági, történelmi,nyelvi és gazdasági érdekközösségben élünk, mely egy nemzeti összetartozásban manifesztálódik.
Ez a pozitív nemzetérzés, ebben nincs vita közöttünk.
@Fabius: Na,ugye hogy ugye. Mellár is megmondta tavaly. Olyan nagyot süllyedtünk, hogy 2013-ra csak emelkedés várható (persze konszolidált és minimális), de ugyebár a béka bizonyos altájához tekintve,mindenképpen. No,most ezen dolgoznak. nem értem,hol itt a probléma? (idézet G.SZ.A-tól)
@Fabius: Melyik uniós országban változtatták meg legtöbbször a költségvetést 2013-ban?
@Fabius:
Az a baj a sok riogatással, pl a médiatörvénnyel is, ami volt, hogy semmi nem igazolódik be belőle.
De, ha kormányváltás lesz tedd majd meg!
Addig meg inkább írj sok buzdító és csúsztató cikket továbbra is, mert szükség lesz rá, mert Dunakeszin se felmérés történt amit biztos elcsalt a Tárki stb.
Sok sok baj van a kormánnyal, amikre értelmes válaszokkal sok sok embert lehetne meggyőzni.
De értelmes válaszok helyett meg ez a szokásos fröcsögés, amit már annyiszor eljátszottak itthon, hogy már senki nem kajálja be!! Már mint a "demokratikus ellenzék" hívein kívül:)
De mindegy egy demokráciának ez is része, meg az is, hogy szabadon írhatod a véleményedet te is meg kollégáid is!
@Fabius:
Viszont volt humorérzékük.
Kádár mondta is a TV-ben egyszer, hogy nem valami erős az a rendszer, amelyik nem bírja ki a humorba csomagolt kritikát.
Nem Hofira gondolok, hanem arra a rengeteg politikai és rendőrviccre, amelyek akkor termelődtek.
Manapság nem ez van. A jobbos csak Gyurcsányon tud röhögni, a balos Orbánon meg siránkozni, mert Orbán bizony nem egy vicces figura.
@Mariann19:
A 35% áfa mellett - ezzel az indokolással - simán elfér egy például 70% mértékű luxus személyi jövedelemadó is.
Hamár az egyenlő közteherviselés a meghírdetett szempont.
@Bakter:

"A Duna mentéről tanúsíthatom, hogy amikor eme girnyószáz mondat elhangzott, a vizek elkezdtek visszafolyni a hegyekre. "

Bizisten kell a röhögés, hogy elviselhető legyen ez az egész, tehát köszönöm neked:))))))
@Dr. jenőke (jenőke): A luxus cikkekre majdan kivetett 35%-os ÁFA mellett elmés a javaslatod:
"...simán elfér egy például 70%-os mértékű luxus személyi jövedelemadó is."
Az Ipari és Kereskedelmi Kamara ülésén hangzott el Orbántól a közeljövő adózási terve.
Szerinte téves adópolitika a bérek túladóztatása, ami jelenleg van érvényben, mert a munkát nem elvonással kell büntetni, hanem "díjazni" kell.
Miután a 16%-os adó melletti érvelésük szerint, aki 10-szer annyit dolgozik, az annyiszor többet is keressen, és a sok munkát "díjazni" kell, szerintem az is meglehet, hogy - veled ellentétben - az adó mínusz előjelből átfordul pozitívba, és a felső tízezer nemhogy nem adózik majd, hanem még bónuszt is kap a bruttó mellé. Pluszban.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Szerintem még korántsem derült ki, inkább borult.@Orica Középföldi: Mindegy, nem ilyenkor kell félni, nem kell megijedni (arra ráérünk, mikor bizonyítanak), hiszen téli komplex társadalmi problémára is fel voltak készülve március 15-ig, amikoris köztudottan már nincs tél.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: már a múúlthéten készültek az árvíízre...

egy ujjal elkezdték bepötyögni az smst :

"ha sujjed a csonakja ujjon at masikba, jovunk. segítunk, belugymin."

"ha elromlott a hutoszekrenye, vegyen ujat. penzugymin."
@Mariann19: számokkal többre mentem volna, de köszi, teszek egy kísérletet

betontalpfa gyártás (hogy valami perverzió is legyen benne)(kitalálok számokat)

#1 betontalpfa 1/12 köbméter sóder
2. 1 köbméter sóder sóbánya kapujában 5000 fakauri 6350
2. cementgyártás 1 mázsa cement 15000 fakauri ez kell 1 db betontalpfához
19050 fakauri
3. betonvasak és csavarok mint vasárú kg-ban 6000 fakauri 100 kg
7620
4. betontalpfa gyártás 1/12 köbméter sóder 417 fakauri
529
5, betontalpfa ára kapuban 26000 fakauri + áfa = 33020 fakauri

Tehát befolyt és visszaigényeltek 7549 fakauri áfát de a végén
Fizet a vevő 7020 fakauri áfát ami bárhogy is nézem 14569 fakauri egy 33020 fakauri árában

Nem különítettem el kereskedekmi hasznot benne van a kapuban fizetendő árban és akkor a az 5x szállítmányozási költség szintén áfa köteles adjuk hozzá lessz 12000 fakauri 15240 fakauri áfával ami így kétféle lehet te mondd meg mennyi 48260 fakauri vagy más

brühühühühü
@Fabius: Szóval neked tetszik ez a rendőrségre menősdi.
Én valahogy nem tudok érte rajongani.

Ha a fidesz-ávéhá vinni akarja az embereket, akkor vigye.
Nem kéne ebben a tevékenységében összezavarni.
@Dr. jenőke (jenőke): Orbán inkább röhejes. Azért utálom, amikor magyarok nevében beszél.
@irógép:
A jobbikosokat se állította elő a rendőrség,
pedig azok még petárdákat is robbantgattak a bank aulájában.

Tán egy éve sincs, hogy megtehették nyugodtan.
@Fabius:
Vigyázni kell a belvárosi sódertolvajokkal.

Talicskával járják a várost és villamoson iszkolnak el a sóderral.

És én meg, ha felgyújtanák a tévészékházat, aztán a parlament alatt gyülekeznének, akkor a parlamentet keríteném el.

Dehát az súlyos emberijogi kérdés, hogy azt is felgyújthassák a fidesznyikek.

Joguk nekik a gyújtogatás.
@Fabius:
nagyon megtisztelő elismerésed, nem tagadom!!!

történelem egy része: 1985-1987 Magyarország hatalmas és még hatalmasabb projektek, közben informálódok a szüxéges és számomra fontos témákban, kiderűl ellenzék van mely nem akar dolgozni és hozzánk is betette a lábát néhány (kibasztuk mint macskát szarni) de országosan ment a túlélés a Németh Miklós meg a többiek és a Pozsgay vonalak valamint az PB-ben az orosz feleségesek szelektálása és a Kádár mindenáron való felefelé buktatásának igénye...1987 3. negyedben elutaztam és 1989-ben októberben a nagykövetségen hallottuk mi volt és akkor nekem volt két repülőjegyem egyik Budapestre a másik az ellenkező irányba és az útlevelem bármire érvényes, döntöttem

a többit tudod

döntésem oka az a személyes tapasztalat, hogy "ezek" üres zsebek, töltekezni akarnak, dolgozni nemcsak nem akarnak de nem is tudnak és mnindenféle semmitérő papírjaikat tolják maguk előtt meg a személyes kapcsolataikat (bármi lett légyen is) engem hatalmas keserűséggel töltött el a Németh Miklós és a Fekete János vonalának félreállása (Nyers Rezső benne +++) és a semmitérők politikai változásokat sűrgetve l'art pur l'art mindenféle gazdasági alap nélkűl sőt!!!!!!!! és ez van ma

nincs mit elosztani mert nem is termelünk annyit a magyar GDP 35000 milliárdos volumene nevetséges legalább 55000 vagy 60000 milliárdra képes az ország vezetéstől függően

de nem nő hanem fogy már 28000 milliárd

a többi játék a pisilővel

jó és kemény harcot

útálok agnoszkálni a fiatalokkal értek egyet mert ezek legalább mást akarnak és másképp és az érdekeiket akarják

brühühühühü

túl hosszú lettem?
@irógép:
elmagyaráznád ezt a böffenésedet csak nekem a butának? nem értem mit csúsztacc

brühühühü

te is dzsobbikos mint háziszárnyas...vagy más tenyészet (enyészet helyett)
@CSENDES:

Én nem félek. Rühellem az egészet.
Soha nem gondoltam, hogy a kisstílűség, az ostobaság, a hazugság,a rossz nosztalgiák -ami még csak nem is az, mert át sem élték -ilyen széles teret nyerhetnek.
Azt meg végképp nem, hogy ez ennyi embernek jó:(

Grecsó Krisztián mondja egy interjúban:

"Írtam egy politikai publicisztikát arról, hogy az én falumban, Szegváron hogy néz ki a szegények, az újra megjelent napszámosok élete.
Megírtam, hogy megjelenik az új földesúr, aki ötven-hatvan napszámost rendel ki a fóliasátrakhoz, ahol úgy töltenek el napi nyolc órát, hogy negyven fok van belül.
Védőital nincs, nem lehet kimenni levegőzni. A munkaadó látótávolságban köröz négykerekű motorjával, amelynek az oldalán a távcsőtok mellett ott van a whiskytartó is.
Iszik,távcsövezik, és ha meglátja, hogy kijön valaki, odarobog és megveri.
Megpofozza.
Tényleg el kell ezt tűrni? Nem lehet visszaütni? Hogy ebből a negyven parasztemberből, csak napszámos lehet, ezt el kell viselni?

Nekem az fájt leginkább, hogy a helyi értelmiség azt mondta az írásra: kikéri magának, hogy én rossz képet festek a faluról.
Istenem, persze hogy vannak szegények, de miért mindig velük kell foglalkozni?

Márpedig az a nemzet, amely nem akar segíteni a tagjain, amelynek nincs közösségi tudata, csak szőnyeg alá akarja söpörni a bajokat, az a minimális felelősségérzetről is lemond a saját népével szemben."
@rodeo36: Rodeo Barátom! Megadtad az ÁFA nélküli értékeket, ez 26.417
ÁFA-t számoltál, jól 7.132
Áfa-s számla bruttó 33.549

Tehát a hozzáadott értéked mint ÁFA alap 26.417,
nincs halmozódás a vertikumban.
Ha alapanyagot vásárolsz áfa-s számlát kapsz, de az alapanyag értékét nem ÁFA-val viszed be a terméked árába, hanem nettó módon. Nem ez a zavaró?
Rodeo! Mi a fene az a fakuri? Kerestem a neten, nehogy nagyon hülyének nézzek ki, de nem találtam. Így hát maradok eredeti állapotomban.
@Mariann19:

valamikor anno...sok küzdelem eredményeképpen meghívták és el is fogadta a meghívást SIR GEORG SOLTI erre kiplakátolták, megérkezik hazánk nagy fia SOLTI GÖRGY

megtudta egy telefon ha nem akarják hogy felléjek akkor kérjék fel Solti Györgyöt rám már nincs is szüxégük én SIR GEORG SOLTI VAGYOK MINDENKINEK

hasonló dili volt a Marton Évával is aki a csócsokon is legmagasabban volt a világ tetején és ő tényleg ebből a rencerbő ment el oka volt rá Melis mondta neki Éva neked több van mint mucsaj

brühühühühü
Uramisten....

nepszava.com/2013/04/velemeny/para-kovacs-imre-a-fidesz-nevu-bizniszegyhaz.html

"Ugyancsak nagyszerű és nem kevésbé szórakoztató kezdeményezés a Mi, Asszonyok és Lányok Orbán Viktorban bízunk! csoport, ahol egyelőre csupán pár százan vannak, de sokat elárul Magyarország mentális állapotáról, hogy egyáltalán megalakulhatott (mármint nem jogi értelemben, természetesen, hanem intellektuálisan). Az csak apró adalék, mondhatnám bonbon a trágyatortán, hogy a csoportba férfiak is beléphetnek, minden bizonnyal azért, mert óriási volt az igény."
@Mariann19:

a fakauri azt mi találtuk Africa-ban anno mert az ottani pénz volt olyan, hogy óránként változott a banki meg a fekete piaci árfolyama és (mint HUF????) a kettő között 15x volt a szorzó

írhattam volna HUF-ot is

brühühühühü
@Mariann19:

az a pénzügytechnikai kérdésem van, hogy befizetik e és visszakapják vagy "csak" könyvelési trükli de akkor minek?

tudniilik ha csak 3 hónapra 1 quarter vagy 6 hónapra 2 quarter esetleg egy teljes évre az állam forgathatja ezt a hatalmas összeget akkor más a leányzó fekvése és én eme utóbbira gondoltam

oldd meg a dilemmámat

brühühühüh

nem olvasok magyar törvénykönyveket
@Fabius: Meg azért ne feledjük már el azt sem, hogy mivel indított Kádár! 1962-ig terror és megtorlás volt, utána jött a gulyáskommunizmus, meg a legvidámabb barakk stb.
@Mariann19:

fakauri azt én találtam ki még africa-ban nemlétező pénz -de mint te is- sokan keresték mi meg söröztünk

1 üveg Johnny Walker red label 5.5 dollár volt anno ott de dollárért... a fekete piacon 50000 fakauri-ért adták vették a havi jó fizetés 35000 fakauri...tehát én mint aki tudott dollárért az vett 3 üveg whyskey-t és bármit megkapotta helyi piacon mi szem szájnak ingere és még Sört is helyi gyártásút ami nagyon fincsi volt

a dollár banki váltása 29,92 a fekete piac ugyanazért 5000-et adott cash

a többit rádbízom

én értek ám a gazdasághoz is

brühühühühü

és az az ország kurva gazdag és vidám
@rodeo36: be kell vallanom, hogy a "beavatott" kollégáknak nagyon tetszik a fakauri :-) Valahogy sokkal könnyebb elképzelni és kezelni, mint az ismert pénzt, legalábbis ezt mondják.

Azon gondolkodom (még ha hiába is), hogy jelenlegi helyzetünkből indulva az az 55 vagy 60 ezer milliárd hogyan jöhetne be anélkül, hogy az utolsó fűszálig mindent el kellene adnunk. Egy volt tanárom azt mondta, hogy óriási hibát vétett az ország azzal, hogy húsz éven át hagyta elkallódni, kihalni, illetve kivándorolni a szakembereket, így mostanra a befektetők (ha lennének) is csak szar szalagmunkát tudnak kínálni, aminek állandóan a melós kizsigerelése a vége. Nem mondom, hogy nem volt igaza, de hogy innen hogyan lehetne talpra állni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez kit lep meg? Várható volt, amikor bizonyos személyeknek nagy pofájuk volt, hogy könnyű a 0-hoz képest eredményt produkálnia Romániának. Mondjuk a többi ex-KGST ország többsége mind lekörözött minket így vagy úgy.
@Légifarkas:

és megmondád vala íme itt van a zeb elhantolva...a magyar mzőgazdaság 1989-es kapacitásai alapján mai napra alkalmazott árrendszerben egymaga létre tudna hozni 28000 - 32000 milliárdot...nyögvenyelés nélkűl

az ipar a az Akkor Rába és vonzatai meg az Ikarus és Vonzatai Ganz Mávag vonat, darú kikötői darú és az Alstöm szerződés turbinákra és rendszerekre egymagában képes lenne 25000 milliárdra és akor nem beszéltem arról, hogy létrek lett volna hozni hatalmas szerszámgépgyártó és elektronikai ipart is az ORION Videoton és a járulékai alapján

és akkor az aprószentek mint Rubik és a többiek Heller/ Forgó szabadalmai és egyebek

mongyam

brühühühühü

ma mi van orbán egy buta senkiházi felfuvalkodott nímand aki életében nem dolgozott nem tartotta el magát kétkzi munkából vagy olyanból amiben nem segget kellett neki nyalnia mert abban kíválóra csillgaos ötösre vizsgázott és még teszi
a simlicska segge mennyire fényesre van nyalva és hetente hányszor van berendelve őorbánsága frissen mosott nyelvvel és tiszta alsóban hogy seggbe is

brühühühühü
@Mariann19: másik példa:

házat építek én magam fizetett kőmívesekkel és ácsokkal

mindent megveszek ÁFÁVAL...azaz az adó összeadódik mert én nem adom el és az én költségeim magasak lesznek és visszaadják e év végén (normális országban legalább egy részét) vagy beintenek hogy köszi de ez a mienk

brühühühühü

és sok minden más is ilyen konstrukció
@rodeo36: Rodeo! Most, hogy a fakauriról kiokosítottál, boldog vagyok, hogy nem hülyén halok meg, mert szerintem ha Te itt nem említed meg, soha nem tudtam volna róla.
Már kezd kisebbségi érzetem lenni Veled, hogy ilyen világutazó vagy, tegezhetlek továbbra is?
/csak egy kis ugratás/
Az ÁFA-val kapcsolatban annyit, hogy az adóhatósággal kapcsolatban a bevételed határozza meg, hogy mely időközönként kell bevallani és elszámolni az adót. Vagy befizetésed, vagy visszaigénylésed keletkezik.
Igen, ha visszajár az ÁFA, átutalják a visszaigényelt összeget.
Marton Évával hallottam egy interjút a közelmúltban, Olaszországban él, a hangjának is jót tesz az a klíma a nyilatkozata szerint.
Nagyon visszafogott volt, bizonyos távoltartást azért érezni lehetett rajta.
Ezt hogy értsem?
"Rám már nincs szükségük, én Sir Georg Solti vagyok mindenkinek."
@Orica Középföldi: És még nem rendezte le az új földesurat a Bközép? Ja, hogy nem is egy oldalon állnak? Bocs:-((
És miért nem került még egy sötét helyen elintézésre (lerendezésre) az ügy? Egyáltalán hol van ez a hely? Ki a földesúr?
@Légifarkas:
a többihez hozzátenném, hallottál e a D4K-ról Vörös Csillag Traktorgyár...a szerszámgépparkja már akkor excellent volt és volt olyan acélöntődéje amiben a legkomplikáltabb acél elemeket le lehetett gyártani a D4K főváza egy közel másfél méter hosszú üreges acélöntvény volt vékonyfalú nagyszilárdságú szerkezeti acélból és mindezt meg lehetett gyárkapun belűl munkálni az öntvényeket kilóra értékelik ezt mázsára kellett mert ugy csakis daruval és spec daruadapterrel lehetett mozgatni 1960-as évek Magyarországa van ilyen még ma itt magya amit nme behoznak?

brühühühü

és ez csak egy
@rodeo36: "aki életében nem dolgozott nem tartotta el magát kétkzi munkából vagy olyanból amiben nem segget kellett neki nyalnia"

Az összes politikusunk ilyen, a kurva életbe :-( És ezért nincs kiút, mert amilyen közeget ezek a sosem dolgozó senkiháziak teremtettek, abba szakmájából élő, azt szerető ember a lábát nem teszi be.
@Mariann19: Sir Georg Solti előtt a világ hevert térdenállva senki nem ismert Solti Györgyöt és még a magyaroknak sem mondott le élete művéről az árvalányhaj és hamis nosztalgia címén ő elhagyta ezt a földet a bátyja nótaénekesként élt Solti Károly megmenekűltek a holo-ból

Marton Éva akit megpróbáltak vonalba állítani a magyar zeneakadémián azt a hölgyet akit a MET vezérigazgatója is csak reverenciával szólított meg...tehát elment Olaszországba már nincs hangja nem a hangja miatt ment el nem bírja askatulyát még ha be is van aranyozva neki több van és bárhol szívesen látják sőt tehát köszönd a Fischer testvéerek után Marton Éva is magyar szégyenteljes kultuszpolitika

a kurva annyukat

szegény Kocsis Zoli behajolt bepucsított és semmivé vált a nagy ígéretből lett egy másodrangú karmesterke

brühühühühü

és soroljam mint a kerényinyi
@Mariann19:

akkor fussunk neki mégegyszer az ÁFA gyermekmesének

tehét befizeti de visszaigényli revenue függően....ez a nemzetközi rend

tehát amikor te azt mondod hogy az én kisebbik számpárom igaz akkor akkor mindezt kifelejted

az az összeg igenis befolyik a zállamkasszába és azt mozgathatja megsoxorozhattya és csinálhat belőle új beruházásokat amiből játtszva tudja megfelelő hányadot visszatéríteni tehát vegyük az én ngyobbik számpárosomat és csökkentsük matematikai degresszió címén 28 %-kal é akkor azzal számolva már közelítünk a valósághoz az AKK vagy a MNB tartja nyílván ezen adatokat esetleg a Pénzügy miniszter?

tehát ebből láccik mennyit lopnak mert a ngyobbik számpárosomból 28%-kal derivált összeg éa kisebbik közötti különbség adja 36 hónap alatt a teljes GDP ellopásábnak tényét tehát nem a zország jólétére költik, hanem hazahordják és elbasszák meg offshorolják meg ...amit akarsz

erre szoktam mondani ha ez nem lámpavas akkor semmi

brühühühühüh
@rodeo36: igen, a Vöcsi... Apám-anyám ott dolgozott, engem is ott csaphatott meg a gépszag. És birkóztam 16 évesen Dutrával, a környék legerősebb gépével, ami a TSZ kivégzését követően úgy tűnt el, hogy még keréknyom se maradt utána...
Ha itthon járnál, értenéd, miért nem tudunk mit kezdeni a régi emlékekkel. Ahol nem lépett be valami nyugati befektető, ott mindent szétloptak, vagy hagytak tönkremenni, beleértve bányát, épületeket, infrastruktúrát; ma már túl nagy beruházást igényelne minden, pláne bontással, takarítással együtt. Elmúlt minden, nincs semmi, csak kínlódás a piacért.
@Légifarkas:

régóta bánt egy nagy gondolat -randa egy konteo- de az motoszkál bennem, hogy mindez valakiknek érdekük volt kívűl, megölni egy hatalmas és büszke konkurrenciát és...

a többit tudod

brühühühühü
@Mariann19: "Igen, ha visszajár az ÁFA, átutalják a visszaigényelt összeget"

Naná. Legfeljebb egy hónap csúszással, vagy hárommal. Befizetni persze napra pontosan kell, azaz két nappal előtte ajánlott, hogy oda is érjen, meg ráemelje a szemét a tekintetes NAV és észrevegye, de visszafizetni, az nem sürgős. Van vagy három ismerősöm, akik emiatt szoktak néha a csőd szélén egyensúlyozni, és néha projektet veszítenek a késedelmes visszatérítés miatt, ugyanis nincs annyi tartalékuk, hogy anyagot vegyenek hozzá, és így nem vállalhatják be.
Állam bácsi ügyesen kitalálta, hogyan lehet megdolgoztatni azt a pénzt is, amihez semmi köze, rodeonak teljesen igaza van.
@Mariann19:

az állam számára a befolyt és időlegesen nála maradó 3/6/9/12 hónap ÁLLAMI FORGÓTŐKE enélkűl nincs élet

és ezért haldoklik az ország mert pont ezt horgyák haza

brühühühühü
@Légifarkas:

normális országban az adóvisszatérítésre a bankok kamatot fizetnek, beteszed a bankszámládra a dokumentumot és ennek ellenében folyószámlád van és hiteled amit ha jól kezelsz nyerő vagy azaz az adóvisszatérítésed nemcsak üzleted bázisa hanem kamatozik is efelett

brühühühühü

magyarország még európa vagy már a HOLD?
@rodeo36: ha konteo, akkor olyan, hogy egy egész ország beszél róla. Szinte mindennapos téma az, hogy melyik iparág melyik "dicső" nyugatinak volt útjában a féktelen profitéhség okán: járműgyártás, cementipar, elektronika, szerszám- és gépgyártás, szénbányászat, na és a "hírös" magyar lelemény, az öreg szakik keze alatt megszülető dolgok, melyeket lazán "asztakurvabazmeg" jelzővel csodáltunk meg anno a suliban.
Egyetemeken néha fantasztikus dolgokat produkálnak a hallgatók (nagy kedvencem a Masat-1), mutatva, hogy volna még esély - aztán azok a fiatalok eltűnnek, lelépnek, törtmagyarul agyelszívódnak. Néha azon gondolkodom, hogy ha fel is tudnék találni valamit, lehet, meg sem próbálnám itthon megfuttatni, mer' minek, nincs már itt az ilyesminek becsülete. Kíváncsi vagyok, mit akar Széles az ősz táján bemutatni, de tartok tőle, hogy semmit...
@rodeo36: Amennyiben Te magánemberként építesz házat, a vásárolt anyag vagy szolgáltatás ÁFA-ját nem igényelheted vissz, mert Te vagy végső fogyasztó.Ez ugyanolyan figura, mintha élelmiszert vagy bármilyen terméket vásárolsz. Az adó befizetés és visszaigénylés kötelezettség a gazdasági szereplők adózását jelenti.
Fussunk neki mégegyszer, ahogy mondod.
Leegyszerűsítve pl: Te kiszámláztál 1.270-et, melyből 270 az Áfa, de mivel vásároltál is, 1.232-ért, ebből az Áfa 216, be kell fizetned 54-et. Így az állam két szereplőtől megkapja a végtermék ÁFA-ját a gazdasági szereplőktől, viszont te a vevődtől megkapod a 270-et, így a Te Áfa ügyleted nulla. Tulajdonképpen csak átfut Rajtad, a végén a lakosság fizeti meg mindíg ezt az adót.
@rodeo36: hogy én nem ismerem, az egy dolog, de hogy te sem :)
@Légifarkas: Azért bennem motoszkál, tévedés jogát fenntartva, hogy simán országunk vezetői és irányító emberileg tényleg ennyire nullák voltak és/vagy ennyire buták és ezért mentek tönkre az ilyen dolgok inkább. Azért egy majdnem 0 gazdasági súllyal rendelkező ország akkor se jelentett volna igazi konkurenciát, ha gyárt valami világszínvonalút. És pl. a járműgyártás elég messze volt akkor ettől. Még talán az 50-es, 60-es években, esetleg még a 70-es években is tényleg tudtak alkotni.

A MASAT1-re büszke vagyok a folytatásaira is az leszek, drukkolok a PULI projektnek is és majdnem sírtam amikor a szegedi lézer projektet eltolták/kilőtték, mert lézerben ott vagyunk a topon és vetekedhettek volna tudósaink a CERN-el simán ...
@Légifarkas: A kérdés az volt, hogy a visszaigényelt összeget megkapod-e, az időpontról nem volt szó.
Ott kell nagyon észnél lenni, már amikor a partnerrel szerződést kötsz a teljesítésről, és a fizetési feltételekről.
Mondjuk leszállítanak 28-án egy gépet, köteles vagy a következő hó 5-ig kifizetni, viszont bevallani a teljesítés havára kell. A bevallás 20-án esedékes, ha visszaigénylésed van, minimum 1 hónap, mire visszakapod. Tehát kb két hónap múlva lehet jó esetben a pénzednél lenni. Mondjuk ezek az esetek főként nagyobb beszerzéseknél vagy beruházásoknál alakulnak ilyen kedvezőtlenül.
Jobbsötétet!
Marhákok vagyunk, nem lé(t)kérdéses:
"Pedig a szavazók 55 százaléka kormányváltást szeretne, igaz, közülük 37 százalék a jelenlegi ellenzéki kínálatból nem talál megfelelőt. A derűlátók aránya hat hónap alatt 18-ról 25 százalékra nőtt, bár jellemzően csak a Fidesz szavazótáborában. Minden más szavazói csoportban jócskán 80 százalék felett van azok aránya, akik szerint Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok (a teljes szavazókorú népességben ez az arány 69 százalékos)."
hvg.hu/hvgfriss/2013.14/201314_stabil_kormanyero_gyenge_ellenzek

Derűlátó nem vagyok, tehát Fid-eszes sem?
@Penivaldes: Na, máris elakadtam:
"
Nem *


Férfi"
Ez olyan, mint a toiletnél? Nők-férfiak, melyiket is válasszam? .-D
Nem hát! .-P
@Orica Középföldi: ez egészen borzasztó!!!!! Mit lehet erre mondani? csak sírni, sírni és felháborodni.
@Penivaldes: Koedukáltat? Most merjem kitölteni vagy sem, ezek után? Közös ülés, hm..:-D
@Fabius:
Mert a Ti korosztályotoknak már halványlila fingja nincs arról, hogy milyen nagy LÉTBIZTONSÁGOT nyújtott a Kádár-rendszer a benne élőknek. Én pl volt, hogy csak azért váltottam munkahelyet, mert nem akartam onnan nyugdíjba menni, mert az akkori tudásom mellett ez egyedül rajtam állt, és rémisztőnek tűnt ott még 30 évet eltölteni. És felnőve volt előttünk egy nyugodt, kiszámítható, és állandó gyarapodás.
Tanulhattunk, öntötték ránk a kultúrát, utazhattunk - és volt rá pénzünk is. Egyáltalán nem éreztük magunkat diktatúrában élő elnyomottaknak!
Épészmérnök nagyon is tudja, hogy miről beszél - aki ezt a létbiztonságot felnőtt fejjel megérte - a rendszerváltás után ennek elvesztését szenvedte meg a leginkább.
És a Stockholm-szindróma elég jó magyarázat jelenkori fejleményeinkre.
@CSENDES: Ja, könyvelési trükkel. Mai első linkem. Érdemes elolvasni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy idióta, aki szerint Orbán lehet az elkövetkező 150 év legnagyobb politikusa. :DDD Benyalt mindent a Fideszről.

Amúgy 56-os emigráns szülők gyerekeként Londonban nőtt fel és lett ott díjazott író. Magyarul is megjelentek könyvei, pl. A béka segge alatt, Hülye, aki nem olvassa.
@Penivaldes: Megtettem.
Tetszett, hogy névvel-arccal kéri, így én is így álltam hozzá, ja!:-)
@irógép:
Szerinted a Klubrádió története micsoda?
Szerinted mit igazol az, hogy Németh Zsolt lett az MTVA új hírigazgatója?
Szerinted objektíven látod demokrataként (?), mi történik ebben az országban?
Szerinted mindenki nemzetellenes, aki megkérdőjelezi a kormány döntéseit?
Szerinted ki a demokrata?
Szerinted Te?

Szerintem te vagy gyárilag képtelen felismerni a nyilvánvalót, vagy megfizetnek érte.
Az előbbi nem bűn, az utóbbi viszont ölég nagy szardarabra utal.
@Fabius: irógép, kérem, az!
Szegény "írógép" meg majd nem érti a hátrányos (?) megkülönböztető jelzést?
@aritus: @Orica Középföldi:

Mindig eszembe jut, amikor Bajnai nem sokkal a választások után azt mondta, "beteg ez a társadalom". Igen, az, súlyosan.

Bajnai pedig amúgy mintha utat tévesztett volna a sok tanácsadó között.

nepszava.com/2013/04/uncategorized/vendeghy-kornel-bajnai-mesel.html
@Penivaldes: Nem értek hozzá, de szerintem a kérdőív elég gáz, ugyan is egy civilizált nyugati országban ahol nem uram-bátyám rendszer van és VAN esély a személyes képességeid és erőfeszítéseid alapján sikeresnek lenned, tök más avagy ellentétes válaszokat írnék be.
@komplikato: Ezt most mire is?Nem lehet, hogy itthuni szocijológijai a tanulm ány?:-D
@Farkasokkal táncoló:
Akkor még nem látogattál el a Viktor Szíve Szentegyház oldalára, ha ezen kiakadsz - mit szólsz majd ott?
@komplikato: "országunk vezetői és irányító emberileg tényleg ennyire nullák voltak és/vagy ennyire buták"

Szerintem szimplán lefizették őket. Azt hitték, hatalmuk van meg javaik vannak, erre bejött pár külföldi, és megmutatta nekik, mi is a valódi gazdagság, és a sunyiban eléjük tolt összegekre gondolva lelkierejük sem volt bármi ellen szót emelni. Eladta magát az összes, hogy eladhassanak minket.
A színvonalról annyit, hogy pl. sosem a design-t vagy a kényelmet csodálták meg anno az Ikarushoz látogató Volvo-s, MAN-es küldöttek, hanem az elnyűhetetlenséget, és azt, hogy olyasmiből gyártottunk buszokat, ami náluk már a szeméttárolók szélén egyensúlyozott volna. Nem azért volt célszerű kinyírni egy-két iparágat, mert akkor konkurrenciát jelentett volna: a fejlődés lehetősége volt a veszélyes, a piaci nyitással az információ és a technológia olyat lökhetett volna a gyártáson, ami már rezegtette volna a lécet másoknál. Biztos vagyok benne, hogy néhány embernek jól megérte az, hogy szerkezetváltások kikényszerítése, és némi induló állami segítség helyett végignézték a nagy múltú gyárak széthullását.
@Légifarkas: Lenyűgöz milyen pontosan látod a lényeget. Én felelősöket és büntetést is akarok látni ebben az ügyben. Te?
@Mariann19: pedig az időpont a lényeg :-) Iparban általában nem lehet úgy szerződést kötni a partnerrel, hogy jajj, három milla lesz a vezérlés (előleget sosem adnak, teljesítés meg végátvétel után 30 nap), de ehhez várnom kell még két hónapot a NAV miatt, adjátok a megbízást, és várjatok... Ilyenkor legtöbbször nem adják a megbízást, keresnek mást; néha annyira égető a dolog, hogy külföldi cégeknek fizetnek több pénzt, csak induljon a gép, a termelés. Ha nincs jó ismeretség, a kisiparos tőkehiány miatti problémáit leszarja a (nem egyszer külföldi tulajdonú) megrendelő.
@Dr. jenőke (jenőke):
"Kádár mondta is a TV-ben egyszer, hogy nem valami erős az a rendszer, amelyik nem bírja ki a humorba csomagolt kritikát.
Nem Hofira gondolok, hanem arra a rengeteg politikai és rendőrviccre, amelyek akkor termelődtek."

1982., Románia, Nagyvárad.
buszmegálló, vasárnap reggel.
egy részeg Ceausescu vicceket mesél, a buszra várók röhögnek. Jobbra-balra dőlnek a nevetéstől, néhányan csak magukban kacagnak.
Az egyik vicc után az, aki a legjobban nevet, sírva csapkodja a térdét, megszólal:
-Ember, ez nagyon, jó, hihetetlen, várjon, felírom! Neve? Hol lakik?
@rodeo36:
Odáig igazad van, hogy minden láncolatban akad egy szerencsétlen, aki már nem háríthatja át, és tényleg megfizeti az egész Áfát. Ez általában a fogyasztó. De aki vele közvetlen kapcsolatban áll, csak a saját hasznára teszi az Áfát, és az összes előtte levő áfáját levonhatja, ami a beszerzési árban göngyölítve szerepel.
(úgy képzeld el, mint a hasmenést: csak átfut rajta)
Ha tudod, hogy külön könyvelik a nettót és külön az áfát, akkor könnyebb lesz elképzelni.
pl 100 + 27 = 127 vas
100 + 27 = 127 cement
250 + 67 = 317 vasbeton (ezt fizeti a vevő)
ebből anyagköltség 200 + 54 (ezt vonja le az eladó)
hozzáadott érték (betonozás) 50 + 13 (ezt fizeti az eladó a vevőtől beszedett 67 áfából - mivel 54-et már megfizetett az anyag beszerzési árában, mondom: átfut rajta)
@Légifarkas:
Rossz nyelvek szerint Németország abból profitált a háború után, hogy az elavult gyárait egyrészt lebombázták, másrészt kártérítésképpen leszerelték - ezért kénytelenek voltak mindenből az akkor kapható legmodernebbet beszerezni.
Azaz nem olyan nagy tragédia, hogy nem kell az elavult gyárak leépítésével vesződni.
Anglia meg pláne abból élt egy ideig jól, hogy a Vaslady leépítette a veszteséges bányáikat. Pedig Anglia egy kissé jobban volt akkor is eleresztve, mint mi!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Fáj, ha ti vagytok a célkeresztben tán?
Én nem húznám a szám, ha ilyen találót írnának mondjuk Bajnairól!..:-P
Hálátlan bestye, rusnya népség! különösen te Fabius! No, jó estét!
ilyeneket irogálni?! Ti meg molyoltok rajta, ahelyett, hogy a NER modern felfogású látásmódjának underground értékeit méltatnátok az unortodoxia távlatait megvilágító fénylő csillagaink vakító sugarától hunyorogvau, s mint nerfalanx tömörülnétek egy oöszthatatlan tömbbe s mint förgeteges lavina zúdulnátok Vezérünk irány és útmutatása alapján az aktuális ellenségre.

Resszkessetek! A kétharmados rémnek már eccázötvenezer lájknyalója van a fb-n.

mit akartok Ti... ti... ti utánkullogók?

Méékhogy kádár??!! király lesz!! ha mondom!!
állandóan a királyi többest gyakorolja...

propeller.hu/szorakozas/2664488-orban-viktor-elerte-150-ezret#v795868

További szép estét és nyalakodást, és... és tudjátok ti...
de legalább van ami működik Hungarisztánban a meggebedeusok fölgyén...

a feudális komcsi náci b-közgépes maflaálam nem tesz tönkre mindent... és nem lop el minden adó fillért...

hvg.hu/itthon/20130402_e_kormanyzat_ugyintezesi_kaosz
@Penivaldes:
Az első részben van jó néhány olyan kérdés, amire jobb lenne a második rész pontozó lehetősége. A legtöbb ugyanis nem igen-nem, hanem inkább igen - inkább nem, és a fokozatot nem lehet kifejezni.
@rodeo36: jé!

mire nem emlékszel... :-)

(a Heller hűtőtorony miatt áldják még Tunéziában is a magyarokat.)
a Ganz (nem csak vonatok!) motorok, generátorok különleges méretű és teljesítményű gépeit ma is megcsodálják - mert üzemelnek...)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Egyáltalán. Csak csodálkoztam, hogy elég rövid volt és nem is volt olyan eredeti min amilyen lenni szokott. :)
@Légifarkas:

"hogy ha fel is tudnék találni valamit, lehet, meg sem próbálnám itthon megfuttatni, mer' minek,...."

Annyian akarnának részesedést belőle, hogy inkább elmenekülnél innen... még levédetni se bírnád...itthon... hacsak a Főnökkel nem:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kétes öröm számomra, hogy lenyűgöz a keserűségem.
Felelősök, büntetés... Felelősségre vonni a mindenkor hatályos törvények alapján lehet, a Fidesz-féle visszamenőlegességet a kiötlőivel egyetemben toronymagasról lefosom. Ez a kisebbik gond, tán csak létezett a hűtlen kezelés intézménye akkoriban is. A nagyobbik baj az, hogy verhetjük a seggünket a földhöz, akkor sincs bizonyítékunk semmire, csak ködös találgatások, dühből gyártott elméletek, és minden bíró csak röhögne azon, ha egy tárgyaláson a legerősebb vádpont az ellenszenv.
Így nincs értelme az egésznek.
A pénz soha nem fog magától visszajönni, a lerombolt és ellopott javak nem születnek újjá befektetés nélkül, az meg, hogy kizsebeljük a gazdagokat, és befektessük a tőlük elszedett lóvét, nem csak esélytelen, de az igazságosságot hírből sem ismerő eljárás volna, ennélfogva sok mindent hozna, csak felemelkedést nem. Én haladni akarok, így, ha nem tudok megmászni egy hegyet, megkerülöm: bármi használható bizonyíték napvilágra kerüléséig fogcsikorgatva-vicsorgatva, ökölbe szorult kézzel tudomásul veszem, hogy ezt a - jó hosszú - menetet eddig "ők" nyerték, még röhögnek is rajtunk, a sok hülyén.
Verheted az asztalt rabosításokat követelve, hamarabb lesz szivacsos állagú az összes bütyköd, mint hogy "ők" törődnének ezzel; igaz, hogy legalább az időt eltöltöd vele, ám helybentopi lesz az eredmény, ha senkinek nem ered meg a nyelve, márpedig a hallgatás törvénye egy igen erős valami. Talán annak kellene a módját keresni, hogyan lehetne megkerülni, kiszorítani, és egy életre mellőzötté tenni őket, az utánpótlással együtt.
@jaegtoer:
wáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
"„25 éve ilyenkor a 150. tagunknak örültünk, most a 150.000. Facebook-támogatónknak. Köszönet érte!" - írja királyi többesben Facebook-oldalán a magyar kormányfő ." Ugyanakkor Orbán Viktor hozzátette: "Örülünk, hogy a Facebook megjelenése előtt tizenhat, és a hazai internet bevezetése előtt öt évvel már 150-en likeoltak, de hozunk majd egy kétharmados törvényt, Kotmánymódosítással együtt, és az úgy volt."
@Secnir:
" ha már úgyis ott nyertük meg többször a választásokat..."
@kekex: a Marshall-tervről se feledkezz meg. Mai értéken 61 milliárd dollárt kapott az NSZK, nem tűnik soknak az ezermilliárdokhoz "szokott" szemünknek, de anélkül alighanem baszhatták volna az összes ócskavasukat. Volt abból máshol is :-)
Magyarországon ma nem lenne sikeres a Vaslady, azt hiszem. Leépítés, bezárás? Há' mi van még nyitva, ami az államé? Mi, kormányhivatal? Az, az, azkellaz, na. Meg a határ. Meg az energiatovábbító vezetékek, itt-ott, hogy a keze szakadna le annak is, aki lopja, meg annak is, aki elviszi, átveszi.
Ehh...
@jaegtoer: mintha máshol nem kellene egy valag lóvé a levédéshez... Különben sem küzdenék én szar, ósdi Szabványügyi Hivatalokkal, begyepesedett agyú adminisztrátorokkal, az nem az én pályám. De amíg csak magamat kell feltalálnom, nem is fenyeget ennek a veszélye :-D
@Légifarkas:
És az államhatár... - hacsak nem esik a hó.
@kekex:

Kedves mindenki!

Felhívom a figyelmet, hogy nem az én munkámhoz kell ez a kérdőív. Én csak belinkeltem, mert a hölgynek szüksége van rá. Így a felmerülő ötleteket sem nekem címezzétek. Köszönöm szépen.
@Penivaldes: Tudjuk, nem vagy körösi..azért továbbíthatod! Sok sikert a kishölgynek ám!:-)
@Penivaldes: Viccölt, ha nem is (köz)érhetően..
@Secnir: Név szerint? Csak a bőrkötésesbe foglalván okiból..:-D
@Penivaldes: Azt tudod, hogy ez alapján simán beazonosítható lennél? ..már, ha akarnálak:-)!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): persze hogy tudom, nem vagyok hülye:)) de úgysem akarsz beazonosítani. és egyébként is figyel a kormány, és Viktor. akkor meg?
@Penivaldes: Ők már eddig is tudták a brit TB-szám igénylésünk számát is!
Gondoskodó állam jeligére..
@Penivaldes: Biztos, hogy szerelmetes volt, nem aláírásgyűjtő?
Ki küldte, Vikitorunk vagy a fradista-elnök?
na megyek, mert elméletben holnap Tiborunkkal leszek.
@Penivaldes: Akkor a szolis megvédő vaníliakarikás-ostor lehetett, aki szenátor is egyben..elolvastad egyáltalán?
Hátha sorsjegy ám! :-P
@Penivaldes: Akkor a nyalás egyoldalúnak tűnik..általad végrehajtván!
Jó éjt és ..izé..felkészülést a védekezésre! :-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
kitettem egy-két újabb hibahalmot, ha van kedved, és ideged hozzá :-))
@GeoCracker: A jelenleg regnáló rendszernél gusztustalanabb tán csak az amerikai népfasza tud lenni..sasolom a blogod! .-)
@GeoCracker: Ezt fésüld össze, kérlek:
"Amikor tehát Bajnai olyan nyilatkozatokat tesz külföldön, hogy: „Nem szabad az embereket büntetni azért, mert rossz kormányuk van”. Érthetően olyan reakciókat váltva ki, hogy egyfajta felmentő mesét adott elő."
"Ami természetesen, feltételezve a belső békét, a polgárháború elmaradását, aligha látszik kivihetőnek. Egy gazdasági, vagy politikai bojkott aligha kizárólag Orbán Viktort, és klikkjét büntetné."

Meg ezt is valahogy, nem igazán érthető!
@Penivaldes:
+1 kitöltés.
Olvastam, hogy nem a Tied. De azért elég elvi hibásnak tűnik pár helyen.
De szorítok, hogy sikeres legyen a védés :-)
"Azonban ez legfeljebb csak annyira viszonyul a diáksághoz, amennyiben annak idején Balog Zoltán szinte azt közölte, hogy aki szegény annak a gyereke se tanuljon lehetőleg. Mielőtt azonban nagyon elkalandoznánk ebbe a múltbeli irányba, inkább maradjunk a gesztusnál, hogy a diákok igyekeztek elejét venni a további homályos célozgatásnak."

Na,egyelőre és mára ennyit..valahogy úgy érzem, hogy jól, de csak nehezen érthetően fogalmazol..bár lehet, az én készülékemben a hiba! Kíváncsi lennék még azok véleményére, akik "titokban" olvasgatják az írásaidat!:-)D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Köszönöm :-)
Egyébként bartus nekem sem feltétlen a kedvencem. Viszont a problémafelvetései nem mindig rosszak.
A reakciói néha bántóan sarkosak. épészmérnökkel nem tudom miért kötözködött a minap. (már, ott is ugyanazt takarja a nick, mint itt)
@jaegtoer: egy tetszikelés egy forint, 500.000 tetszikelő 500.000 forint, ennyiért adják :)
Van egy brazil ismerősöm, akinek egy icipici utazási irodája van, egy asztal egy szék, vásárlás nélkül 400.000 lájk hat hónap alatt, mert szereti, amit csinál...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
1. az Egyesült Államok elnöke pár éve nevén nevezte az offshore-ozást: Adócsalás.
Tegyük ezt mi is.

2. Ha munka nélkül egy szó bérbeadásával jutok jövedelemhez, akkor nem ám síránkozok az ország 8 millió kvázi koldusához, hanem azt mondom, Easy come, easy go.

3. ha egy országban a becsődölt bank kb. 30 milla forintnak megfelelő euro-ig (itt lehet tévedek) téríti a betétesek kárát, akkor az egy elég gáláns bankcsőd nem-e?

4. ha a "barátom" (nem én) olyan barom vagyok, hogy nem itthon leadózom, hanem adót csalok és kockázatot vállalok, (mármint a "barátom") akkor tisztességgel vállalom érte a büntetést amit a sors a "barátomra" mért.

5. ha egy öt éves gyerek intelligenciája szorult a barátom fejébe akkor inkább kussolok és csendben szenvedek a hülyeségem miatt. A barátom természetesen. Az, nem én.
@aranyhorcsog: Ciprus 2004 óta nem offshore, hanem az Európai Unió alacsony adózású tagállama. Minden u-s szabályt betartottak, hagyjuk már..
Akiktől sikerült elvenni a pénzt azok főleg nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó cégek.
Mielőtt jönnél az orosz oligarchákkal, csak szólnék, hogy 2008-ban megegyeztek az orosz állammal, miután tíz évig ment az adóháború. És aki Cipruson jegyeztetett be céget, az a legritkább esetben nyitott ciprusi bankszámlát.
Tönkrement két bank, ennek kapcsán megemeltették a ciprusi adókat, nehogy versenyelőnyben legyenek. Ennyi a sztori.
Ja és az Egyesült Államok elnöke nevén nevezte az adócsalást, amikor Nevada és Delaware a legklasszikusabb offshore területek európai cégek számára.
Minden a nemzetközi versenyről szó, amelyben minden megengedett, nehogy már elhidd, amit egy politikus mond.
@tucano:
közben a dortmundot földig alázták Málaga-ban, a Real meg tündököl a Bernabeu-ban telt házak előtt

ember közdj és bízva bízzál

ha te úgy odacsapsz a bico-ddal akkor nem marad hörcsög még pléhből sem nemhogy aranyból

emberek szajkóznak -még ha szórösek is, szőrösmadár- mert lusták utánanézni a dolgoknak elég ha valaki aszongya nekik és máris off sőt még sör vagy sór csak szédíccsen

olvastad azt a what the fuck-ot a guardian-ban...honnan szedte magát elő az a zíró iró vagy csak írtalan?

eis:

kitty01
03 April 2013 5:51pm
Recommend
2
Dear Surmoka - you obviously do not live in Hungary, saying, that there are no hardships. Did you see the number of people on Easter Monday in Budapest waiting for a hot dish? Do you know how many people lost their only income? Do you how many people lost their jobs? Sorry, try live here just for a month or two and you will realize what is happening.
The article itself is all wrong, I am sorry to say. "The left (in Hungary the left really isn't the left, but the former communists who were as Marxist as Al Capone) were completely broken and so they have gone abroad to create an utterly distorted picture of the country. " this is an absolute invention and wrong. Most of the so called communist are currently in the government.
"There's been a lot of noise about antisemitism and anti-Roma sentiment in Hungary." Yes, did you know, why a Hungarian football team had to play an international match without supporters? And did you know, that the Hungarian authorities did not penalize the team?
etc.etc. Do not call the previous government communist, as they were not, but liberal. Perhaps that is your problem?

brühühühühü
@rodeo36: Enquanto nos colocavamos algumas musicas dos rebeldes zapatistas para o face do Orbán, mas eles nao gostavam, estamos expulsados pra sempre:)
Nao entendo porque as comunistas nao gostam os camaradas? Nem a brincadeira? rsrsrs
@tucano: veja pá, eles não são communistas verdeiras rsrsrsr jamais eram jamais serão communista era Carlos Marx e seu camarada Fridriech Engels O Tchang Kai Xeque, Mao Dzedung, Trockij e Lénin não eram sómente tratavam a insinuàlhes rsrsrsrsrsrs ademas sou eu o verdadeiro se ainda não o soupisseis!!!!! os gitanos hungareses no parlamento buda peste são ladrões estùpidos nenhuma outra coisinha

kkkkkkkkkkkk
érdekes lenne megvizsgálni az energia árképzésünket...

2014-re az únió egységes piacot akar, amibe nem fér bele, a külön adó, plusz a hatósági ár...

tavaly aláirtak egy egyezményt, ami kifejte az egész eu-ra érvényes lesz egy licensz...
Ha már Kádár maszk és társai, ma van április 4. :)

youtu.be/kERNKGDZlKE
@GeoCracker: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem tudom, ki lehet "Vendéghy Kornél", álnévnek látszik. De mindegy is, amit ír, abban szerintem igaza van. Megfejthetetlen, miért mond ilyeneket Bajnai. Vagy fatálisan téved, és valóban elhiszi, hogy az Orbán-rendszer még mindig belül marad a demokrácia határain és leváltható, vagy fatálisan rosszul kalkulál.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

elterelő hadműveletekről persze nem is hallottál, meg a taktikai visszavonulásról és hasonló katonai ...

szóval te sem voltál csak baka vagy asse?

brühühühü
jaj de jó, a hazaiakat meg majd jól meg lehet szívatni, matócsnival:

Eladhatott magyar kötvényeiből egy nagy külföldi befektető

Féléves mélypontra süllyedt néhány napja a külföldiek állampapír-állománya az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint - közölte a Világgazdaság, amely szerint állítólag eladott egy nagy külföldi befektető is. A lap szerint a külföldiek nem újítják meg a lejáró magyar állampapírjaikat, de a hazai piac felszívja a kötvényeket.

hvg.hu/gazdasag/20130404_Eladhatott_magyar_kotvenyeibol_egy_nagy_k

-----------------

k anyukájukat

Fotó: így kell nyilatkozni a hit- és erkölcstan választásáról

Külön lapon kell nyilatkoznia a szülőknek arról, hogy milyen vallás szerinti hit- és erkölcstan oktatásra kívánják járatni gyermekeiket, amennyiben nem a kötelező erkölcstanoktatást választják.

hvg.hu/itthon/20130404_Foto_igy_kell_nyilatkozni_a_hit_es_erkol
@Kowalski, helyzetjelentést!: Az biztos. Ezért mertem megkockáztatni, hogy ezek az üzik elszállnak a semmibe ( endresy.blogspot.hu/2013/04/ha-bajnai-azt-uzeni.html )

Miközben beszédeleg egy kettős-beszéd-csapdába. amit Orbánnak elnéznek a hívek, vagy talán el is várják. Bajnainak viszont az egyetlen esélye az őszinteség.
ennyi:

Magyarországon a "készpénz a király"

Hazánkban a "cash is king" - a készpénz a király kifejezés különösen igaz, a magyar lakosság kiemelkedően sok készpénzt tart szinte egész Európával szemben, ami közel 127 milliárd forintnyi veszteséget termel. Úgy tűnik, a tranzakciós adó a készpénz használatára csak ráerősített.

hvg.hu/gazdasag/20130404_Magyarorszagon_a_keszpenz_a_kiraly
éljen az MNB-s ingyen hitel, ezekre meg külön érdemes felvenni, megint jól járnak a simlicska birodalmiak:

Újra esett a kiskerforgalom, az NGM mégis optimista

A kiskereskedelmi forgalom volumene februárban 1,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, amit alapvetően az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem 2,6 százalékos, illetve az üzemanyag-kiskereskedelem 4 százalékos csökkenése befolyásolt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

hvg.hu/gazdasag/20130404_Esett_a_kiskerforgalom_az_NGM_megis_optim
@rodeo36: Amikor ez volt, akkor még te is itthon voltál ugye?? :)

youtu.be/7ULdSRwbz-Y
@rodeo36:

Az se. :D De mi lenne az értelme egy ilyen "elterelő hadműveletnek"? Hadd higgye azt Orbán és a bandája, hogy Bajnai meghülyült? Vagy hadd nyugodjon meg az EU, hogy tényleg nincs is akkora baj, ha a fő ellenfele is azt mondja? Mit lehet ezzel elérni? Szerintem csak az amúgy sem elég nagyszámú Bajnai-hívek csalódását vagy elbizonytalanodását.
hmm

Kólás pénzt kap a hókáoszban elfogyott készletekre a Vöröskereszt

A Coca-Cola alapítványa 90 ezer svájci frank gyorssegélyt utal ki a Nemzetközi Vöröskeresztnek, amiből a Magyar Vöröskereszt is fel tudja tölteni a március 15-i rendkívüli időjárás során megcsappant készleteit.
Kurva anyjukat.

eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2013/04/03/Gyors_intzkeds_gy_vitte_kihallgatsra_a_rendrsg_a_tntet_egyetemistt/

"A fiatal lányt jogszerű, de meglehetősen érdekes körülmények között hívták be a rendőrségre még február végén: véletlenszerűen, de alig tíz perc alatt bukkantak rá a Múzeum körúton és igazoltatásakor egy alig húsz perccel későbbre szóló idézést adtak máris át neki. Az ügyészség egy szocialista képviselő indítványára nemrég megállapította: minden jogszerűen zajlott."
Matolcsy ingyenhitelt adna a vállalkozóknak
A bankokat ezzel sarokba szoríthatják, de az MNB-nek sem tenne jót a sok kockázatos hitel. Külföldön ez a modell nem túl népszerű.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F04%2F04%2Fingyen_hitelt_adna_matolcsy_a_vallalkozoknak%2F
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
"...30 vagyok, tegyük hozzá, szart se éltem benne..." akkor nem kérdőjelezd meg annak a véleményét -propaganda-hallomásra lapozva- aki benne élt.
Hehhe:-)))) Végre egy őszinte szó:-) Szegény Freud... a sírjában a térdét csapkodva röhög..
""Mi mindenki életét meg akarjuk lopni" – nagyot bakizott az államtitkár az ATV-ben"
hvg.hu/itthon/20130404_Mi_mindenki_eletet_meg_akarjuk_lopni__na
A népességfogyás súlyos gazdasági következményekkel fog járni :(

youtu.be/-lRvQqyjJVE
Hiába az elmúlt 20 év harca, törvényes lesz a szegregáció

A negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatosan módosítanak egyes törvényeket, ezzel többek között az elkülönítés lehetőségét teremti meg a kormány - írja a Népszabadság.

hvg.hu/itthon/20130404_Hiaba_az_elmult_20_ev_harca_torvenyes_les

--------------------

Százmilliós sallereket osztanak ki az ügyfélszolgálatosdival

A legnagyobb lakossági gázszolgáltatónak számító Tigáznál már számolják, milyen költséggel tudnak majd az új ügyfél-, és panaszirodanyitási kötelezettségnek eleget tenni. Az ELMŰ-nél viszont - mivel nincs kész a komplett jogszabályi keretrendszer - még nem is tudják pontosan, mire mit számítsanak ki. A plusz költségeket le kéne nyelniük, de előbb-utóbb a fogyasztókra kell majd hárítani.

hvg.hu/gazdasag/20130404_Szazmillios_saller_az_ugyfelszolgalatosdi
Ha jól érzékelem, megkezdődőtt a devizatartalék felélése: 3 mrd Ejró... az mennyi is jó magyar pízben?

"A monetáris tanács úgy döntött 4500 milliárd forintról 3600 milliárdra csökkentik a kéthetes kötvényállományt, a bankokkal és a kormánnyal folytatott tárgyalásokat követően. Ehhez az MNB devizacsereügyletet ajánl a deviazatartalékokból, amelynek köszönhetően három milliárd euróval csökkenhet Matolcsy számítása szerint a magyar devizatartalék. "

hvg.hu/gazdasag/20130404_Sokkolta_a_forintot_Matolcsy_bejelentese
A válság megfelezte a cégvilágot

Több mint 176 ezer gazdálkodó szervezet nem élte túl az elmúlt öt év megpróbáltatásait, és a válság neheze még hátravan – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. A fennmaradás szempontjából kulcsfontosságú, hogy a cégek jól válasszák meg partnereiket egy olyan piacon, ahol szinte mindenkinél rezeg a léc.

hvg.hu/kkv/20130404_A_valsag_megfelezte_a_cegvilagot
-no comment-

mantra, 2013. április 4., csütörtök 11:46
Amikor megkérdezték, hogy ki veheti igénybe, milyen feltételekkel a deviza kiváltó hitelt, eltolcsi igencsak kitérő választ adott, vagyis nem mondott semmit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne legyéé má ennyire négátiv:-)
"Matolcsy György - még gazdasági miniszterként - kevesellte, amit az MNB a gazdaság talpra állítása érdekében tett, ezért előrevetítette, hogy ha ő ül be az elnöki székbe, a fejlett országok központi bankjai által alkalmazott eszközök közül is válogatni fog. Ezeket az eszközöket nem hagyományos, nem konvencionális eszközöknek szokás nevezni, és mivel számos kockázattal és költségvetési teherrel járnak együtt, csak nagyon indokolt esetben és nagyon körültekintően szokás alkalmazni.

Ilyen nem koncencionális eszköz például a közvetlen állami kamattámogatás, a kamattámogatás állami refinanszírozással, a vállalati hitelek mögé rakott állami garanciavállalás, vagy az állami bankokon keresztül történő közvetlen állami hitelezés. Bármelyiket is alkalmazza a világ valamely jegybankja, azzal növeli a költségvetés terheit és az államadósságot, és kisebb-nagyobb mértékben az inflációt is gerjeszti. Más oldalról viszont élénkítheti a hitelezést és ezen keresztül a gazdasági növekedést."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Egyfelől 250 milliárdos refinanszírozási hitelekeretet adnak a bankoknak forgóeszköz-hitelre és fejlesztési célokra, illetve az EU-s pályázatok önrészére. Ezt a jegybank nulla kamattal nyújta a bankrendszernek. A bankok erre két százalékos kamatot tehetnek rá, ilyen kamattal ajánhatják ezt a hitlekeret a cégeknek, ami a ma fennálló hitelállomány 4 százaléka."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a vállalkozások és a lakosság devizahiteleinek forintosításáról már akkor szólt a fáma, mikor matolcsyt kinevezte orbán. az más kérdés, jó ötlet-e.
"Katonai megállapodást kötött Grúzia és Magyarország
2013. április 04., csütörtök, 11:41
Szerző: MTI

Címkék: Grúzia; Magyarország;

Kinyomtatom • Elküldöm
Katonai együttműködési megállapodást kötött Grúzia és Magyarország. A szerződést Hende Csaba honvédelmi miniszter és Irakli Alasania, Grúzia védelmi minisztere csütörtökön írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Az egyezmény alapján a felek minden évben katonai együttműködési tervet dolgoznak ki - mondta Hende Csaba az eseményt követő sajtótájékoztatón.

Irakli Alasania kiemelte, Grúzia deklarált céljai között szerepel az Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozás, amely során Magyarországot erős partnernek tekintik."

MEgvédjük közös határainkat:-))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
de erre válaszolt:

Matolcsy: nem foglalkoztunk a program hatásával a forintárfolyamra

Matolcsy a Világgazdaság kérdésére azt mondta, mivel a jegybanknak nincs árfolyamcélja, ezért a kockázatelemzés során nem foglalkoztak esetleges árfolyamhatásokkal. A devizatartalék nagy kincs, nem szabad elherdálni - mondta lapunk kérdésére a jegybankelnök. Bártfai-Mager Andrea hozzátette, a program csökkenti Magyarország sérülékenységét, ezért a forint szerinte akár erősödhet is.

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/matolcsy-nem-foglalkoztunk-a-program-hatasaval-a-forintarfolyamra-400965

ilyen csip-csup ügyekkel aztán minek foglalkozni?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

szóval te is azt mondod, hogy ez financiális demagógia, amennyit sarcoltak a bankoktól és a gazdasági egységektől, most annak morzsáit visszaadják és milyen jól hangzik kamatmentesen

ha nekem van egy vállalkozásom és éves átlagban befizetek 200 millió adót aminek cca 75%-a visszajár mint ÁFA visszatérítés és ezzel 150 millióval anny forgótőkém keletkezik amennyvel tudok működni és a bankom még kamatot is fizet az államkötvényemre (az adóvisszatérítési ígérvény az állami váltó azaz fzóizetési kötelezettség erre előjönnek ezzel a baromsággal

ellopták a pénzt és most az MNB tartalékainak töredékével kezdve újabb állami terheket vállanak amit azután mások megfizetnek

gyagyagyagya

brühühühühühü
@rodeo36: vissza adják, igen, simlicskának és társainak, legyen tőkéje átvenni a fújidegen cégeket
@rodeo36: kézből etetetnek. ahogy írod, elvesznek egy nagy szeletet, majd visszaadnak kis morzsákat, amiért pitizni kell persze. példa még rá az egyetemek szivatása. ugyanez a recept.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
nemcsak rosszúl látod, hanem hülye is vagy ilyeneket idebüfögve

brühühühühü

ha nem tudod ne mondd lécci
Rendkívül sok készpénzt tartanak maguknak a magyar háztartások, ami egy év alatt 127 milliárd forintnyi éves szintű kamatveszteséget jelent nekik – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/milliardokat_bukott_a_lakossag_itt_a_friss_statisztika.549826.html
@rodeo36: én inkább úgy látom, hogy a devizatartalék kitalicskázása kezdődött meg... lsd... EU-s pályázatok sajáterejének megfinanszírozása... magyarul, a csókos csupaszseggel is megnyerheti az EU-s lóvét... aztán csengethet vissza, amennyi kőőő gondolom, ez a konstrukció már nem a 20%-os tétel lesz.
Ez történik, ha a harminchatodik alvállalkozóként egy idomított majom rakha le a térburkolatot... de legalább őt néhány fürt banánnal ki lehet fizetni...

img7.hvg.hu/image.aspx?id=5c9a213b-82aa-4be5-a30d-b29abdddaa6f&view=1e92b492-81c2-49e9-93fb-75b77725adaf
@Fabius: Kábé ugyanaz.

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: A mai viszonyokhoz képest épp ezért sokkal nyugisabb volt.
@rodeo36: na de pld. hivatkozik a britekre is. :)

"A kétszázalékos hitelkamat még legfeljebb 0,5 százalékkal emelkedhet, ez a garanciabiztosítótól függ. A brit példáról Matolcsy elmondta: a hitelezés ösztönzése eleinte ott sem volt sikeres, a 60 milliárd fontos program első évében csak 4,4 milliárd fontot hívtak le, de aztán átszakadt a gát, és az idei érdeklődés már jóval nagyobb."
A portfolio.hu elemzői körképében megkérdezett válaszadók több mint fele arra számított, hogy a Bank of England által már használt „funding for lending” program bejelentése esélyes, ha nem a legesélyesebb, amely a jegybanki alapkamatnál alacsonyabb költségű közvetlen MNB forrást biztosítana a hitelezésüket jelentősen növelő bankok számára.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt most miért mondod, és miért pont nekem

a matolcsy fucking for lending programja egy baromság

attól még te dícsérheted de ne nekem lécci így hajnalok hajnalán még egy háziszárnyasra csuklani

brühühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na azért lehetne csinálni ilyen csemegét a kereskedelmi tévékről is. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

még csak? majd lesz az 326 is nem is olyan sokára amikor az 1500 milliárdnak megfelelő euró eltűnik az MNB-ből nyomtalanúl és eredmény nélkűl OFFSHORE

brühühühühü

majd bejelentik májusban a második nagysikerűt az már 2000 milliárdnak megfelelő lesz elsinkófálva és...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a mai állami tehermennyiség alapján ezeknek a számoknak nincs jelentősége ne is olvasd, demagógia trémens

nem ezt kell célként kitűzni hanem a GDP növelését nagy léptekkel

a többi seggség és idő meg pénz pocsékolás

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

most olvaslak közben beírtam az uccsó bejegyzésemet

pontosan

ilyen rózsaszínű hazugsággal a Mari néni kisbürgözdön meg a sósavas bácsi örűl de ez a pénz eltűnik és sohasem kerűl mégegyszer elő

lopnak a fiúk

ezt tuggyák ez lényegük

brühühühühü
@rodeo36:
A magyar valóság alpján csak egy újabb lopásforrást vontak be. Hatalmas visszaépések és lenyúlások lesznek ebbôl. :(
gesztus a széljobbnak:

Incidens a Parlamentnél: nem engedték be az EU-zászlós millásokat

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) aktivistái megpróbálták elhelyezni az EU zászlaját a Parlament épületén, az országgyűlési őrség azonban megakadályozta a bejutásukat - írta a Hír24.

hvg.hu/itthon/20130404_Incidens_a_Parlamentnel_nem_engedtek_be_a
@kifordított nagyanyó: Jaja, Észak-Koreában is milyen kiszámítható az élet, tudod melyik gyárba lépsz be, onnan mész nyugdíjba, a lakásod ugyanaz marad halálodig és ha befogod a 60at is megéled. Attól még a faszom hanyatló Németországban/Hollandiában kellemesebb élni, bár kirúghatnak bármikor és mehetsz kisebb lakásba lakni.
@kifordított nagyanyó: Ja, és a Barca mire is esélyes? A Real vazzeg 3at rúgott...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Grúziával Zichy Mihály összeköt :-)

xfree.hu/kep_show.tvn?kid=335176&aid=200503&htr=1

Gyengébbek kedvéért:
"Zichy grúziai tartózkodása kezdetén a haladó grúz értelmiség, az orosz forradalmi demokrata eszméktől áthatottan, nagy tervet kívánt megvalósítani a Sota Rusztaveli híres eposzának díszkiadását. Ilja Csavcsavadze kérte fel Zichyt az illusztrációk elkészítésére, aki önzetlenül, ingyen vállalta a feladatot. "

És akkor itt egy polkorrekt kép is:

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Vepkhistkaosani_zichy.jpg
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Az első majdnemhogy japánra is igaz.
De szerintem olyan volt,mint a Horthy rendszer.
Olyan nagyon nem ugrálhattunk.
300huf most, benyelték a kűfödiek megint, csöröghet a kassza vezénylóéknál, mi meg szophatunk megint...
@épészmérnök: és nem mellékesen ott kezdett el pajzán dolgokat rajzolgatni az ottani udvar legnahgyobb gyönyörűségére:-) Hijába, akkor a Hustler még seholsevolt:-)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: A barca simán továbbjut.
Otthon talán most lehet nem négyet lőnek.Na bumm.
A köcsög bayern meg ki kap 3:1-re és továbbjut.
Ezt mi tudjuk, de azok a választók, akik anno a 300 forintos vizitdíj ellen egyemberként álltak ki, most megvásárolhatóak a néhányszáz forintos rezsicsökkentés tündérmeséjével. Ha ezáltal többet fizetne ki általános élelmiszerekért, nem is tünik fel és itt van keresnivalójuk a balosoknak,hogy ezt belevuduzzák a zemberek fejibe.
Minden mindennel összefügg, egy politikai szélhámos vezet bennünket orrunknál fogva. Már akit.

"Így aztán Orbán akármekkora igyekezettel próbálja meghívatni magát a Downing Street 10-be, Cameron nem engedheti meg magának, hogy egy barbárral vacsorázzon vagy akárcsak nagy nyilvánosság előtt kezet fogjon vele. Ha megtenné, azzal nem egyszerűen politikai kockázatot vállalna, de kulturálisat is.

Aki szemben áll a Fidesszel és a Jobbikkal, nem is tudják, milyen sokat köszönhetnek Angela Merkelnek. Erre csak akkor ébrednek majd rá, amikor Orbán politikailag megbukik, s fény derül arra az erőre, aminek jelentékeny szerepe lesz ebben a bukásban. „A kancellár asszony ugyanis tudja, hogy Orbán nem a szövetségese. Épp ellenkezőleg. És rendkívül nehezen viseli, hogy egy olyan politikai kapcsolatnak a túsza, amivel egyáltalán nem tud azonosulni” – szólt a figyelmeztetés."
magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/barbarok-a-kapukon-belul-84238
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: csizsikpizsik, a fejlett európai országokban normálisan megfizetik a legegyszerűbb munkát is, van munkavédelem és szakszervezet, ha kirúgnak, kisebb lakásba mehetsz, de nem az utcára. A munkanélküli segélynél beszámítják, hogy mekkora a család, stb.
Magyarországon ez nincsen. A Kádár-rendszerben pedig volt. Ez a különbség.

Te nem tudod elképzelni, milyen érzés volt 91-ben, mikor megláttam az első kolduló gyereket a Nyugati előtt. Korábban ugyanis alig voltak koldusok, és néhány csövestől eltekintve, akiket szinte névről ismert mindenki, nem létezett hajléktalanság. A város koldusa egy láb nélküli ember volt, aki cipőt tisztított a Múzeum kávéház előtt.

90-ben a privatizációk során egyik napról a másikra bezárták, és eladták a munkásszállókat (a Kádárkorban minden nagyobb vállalatnak volt saját munkásszállója). Ezekből a szállókból ezrek kerültek az utcára, lakhatás reménye nélkül. 92 környékén egyik napról a másikra megemelték az OTP lakáshitelek kamatát, kb. 4 százalékról 25-re. Egyik percről a másikra megszüntették az állami garanciát. Akkor is sokan kerültek utcára. 90 óta megfeleződött a pszichiátriai ágyak száma, a szcientológusok nyomására, a szadeszesek szégyenére bezárták az OPNI-t. A krónikus elmebetegek sokasága került az utcára, mások pedig elveszítették a rendszeres ellátás lehetőségét, dekompenzálódtak, és ezért kerültek lejtőre.

Sorolhatnám, de minek. Ez csak a hajléktalanság témája, és mennyi más van.

Lehetett volna másképpen, okosan, emberségesen. De dicső elitünk sem nem okos, sem nem emberséges.
@kifordított nagyanyó: Kádár rendszer olyan volt mint a Horthy rendszer?

@épészmérnök: Én ezt értem, de hogy jön ide? A Kádár rendszer fenntartott valami fenntarthatatlant, valami rózsaszín lufit ami kipukkant, sokan a földre zuhantak és igen, nem volt bennünk se összetartás, se könyörület, se empátia a vétlen leszakadók felé. De ettől még 2013ban nem kellene kádár nyuggereinek rezsicsökkentés apropóján Viktor elé térdepelni és névvel-címmel orális szexet nyomatni, még mindig lehetne segíteni a hajléktalan gondon, hogy gyerekek éhesek az iskolapadban, de kötelező hittant az hallgatnak, lehetnének szakszervezeteink, de ezeket NEKÜNK kellene akarni (vagyis azoknak akik otthon élnek per pillanat).
Soha nem a fentiek reformálnak, soha nem ők újítanak és követelnek ki valamit ami fontos hanem az alul lévők. Amíg nincs igény szakszervezetre nem is lesz. Amíg nem kell szabadság, saját megtakarítás, saját jogon nyugdíjpénz addig nem is lesz. Martin Luthert sem a pápa kérte fel egyházreformációra ugye hanem a csóka magától ment az első templomajtónak ami szembejött...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezzel bármelyik egykori fideszest kiakasztod.:))

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Anyám is azt mondja.
A mozgástér tekintetében nagyjából egyformák voltak.
Bár van Horthy fan akinek ez sértés.
És talán nem is a Kádár rendszerrel volt a baj,hanem hogy 90-óta nagyjából mindent elbasztunk folyamatosan.
És talán ezért is nem látjuk olyan durvának a Kádár rendszert.
Itt azóta is legfeljebb vadkapitalizmus van.
@Spániel:

Kösz a linket, ez nagyon jó kis cikk volt.
Na most mennem kell,további jó mulatást mindenkinek!
a fidesmaflaálam filozófiáját Rétvári kifecsegte:

"mi mindenki...t meg akarunk LOPNI"

hvg.hu/itthon/20130404_Mi_mindenki_eletet_meg_akarjuk_lopni__na
@kifordított nagyanyó: Ez érdekes gondolat, ezen komolyan filózok egy kicsit, bennem elég élesen elkülönült a két rendszer eddig, de a franc jobban tudja...
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: A nyugdíjasokat basztatni, ez Orbán győzelme!
Oszd meg, és uralkodj.
Nehogy már a nyugdíjasok nyakába varrd az aktív korúak gyávaságát és beszariságát!
A tipikus nyugdíjas besegít a fiataloknak, munkával is, pénzzel is, a saját egészsége és jólléte rovására. Nehogy már ő legyen a hibás!

A Kádár-korban pedig növekedés volt. Az eladósodás a nyolcvanas években jött csak. Liberális mese, hogy az egész lufi volt. Tisztelt liberálisaink legalább olyan sárosak ebben az egész történetben, mint bárki más, csak már süllyesztőben vannak.
A hülyeségüket pedig jelzi, hogy már három pártot is gründoltak, mind kakas akar lenni a saját szemétdombján. Kibaszott nagy egók azok is. Nagyokosok...
A Kádár-korban magyar konzervgyárak magyar termékeit ettük. Magyar cukorrépából készült magyar cukorral édesítettünk. Magyar cipőgyárban készült magyar cipőt hordtunk. Magyar ruhagyárban készült magyar ruhát viseltünk. Magyar hajógyárban épített hajón hajókáztunk.

Vicces, mi?

Hová lett a magyar ipar?
@Nap Pali: Ez kb. olyan, mint Horn Gabika amikor azt mondta: "fontosabb nekünk, hogy mi lesz az SZDSZ-el, annál hogy mi lesz ezzel az országgal." :)

youtu.be/eqLbE2S0Vew
@épészmérnök: Én aztán nem basztatom őket, otthon voltunk húsvét előtt, a piac előtti aláírásgyűjtő mellett várakozva csak nyugdíjast láttam aláírni és közben hangosan Viktort éltették. Nem reprezentatív a felmérés, nem álltam ott egész nap, talán ugyanúgy ott tolongott aktív dolgozók tömege is csak addigra végzett családom nőszekciója a soha véget nem érő vásárlással.
És ahogy írtam, mindenki hibás, mindenki ezt nézi és elnézi. Tőlem aztán lehet liberális, balos, buzi, muszlim, keresztény meg jobber, elnézi és végignézi. Na ebben van összetartás és összefogás, együttesen senkit nem érdekel más csak saját maga.
@Spániel:
Hát ez is igaz sajnos. :-(
Elég szégyen, hogy rólunk magyarokról joggal jelennek meg ilyen cikkek.
Még egy adalék a "kommunizmushoz".

Miután a szovjetek nyomására Magyarország visszautasította a Marshall-segélyt, az olcsó szovjet energiára alapozva, saját erőből kellett felépíteni és modernizálni az országot.
Ami ipari kapacitást a háború nem rombolt le, azt elrabolták a németek, aztán jóvátétel gyanánt elvitték a szovjetek. A budapesti lakóépületek 70%-a megrongálódott. Stb.

Persze, hogy szegények voltunk. De szó szerint épült az ország. Aztán jött a gazdasági reform 68-ban, és kezdett egyre jobb lenni a lakosságnak is. Szűkösség volt az mai szemmel, de nyomor csak egészen eldugottan létezett. A többségnek volt hol laknia, azután már a hétvégi ház, és a kocsi is reális lehetőség lett.

1990-ben az új, demokratikus kormány egy szerény jómódban élő, fejlődő gazdaságú országot vett át, amelynek valóban voltak adósságai. Azonban ezt a helyzetet össze sem lehet hasonlítani a háború utánival.
@Nap Pali: Ez egy őszinte ember, pedig sokan úgy gondolják,hogy freudi elszólás. Lóf@szt.
Csak kimondta, amit a pártja gondol a zemberekről. Antónia helyében megköszöntem volna az őszinte beszédet.
@épészmérnök: te is, hányod a falra a borsót mint én?

brühühühü

pudvásak
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az a baj, hogy Jézus nem volt így a szíve is kérdéses

brühühühühü

hagyd békén Beethovent
@épészmérnök: "1990-ben az új emokratikus kormány egy szerény, jómódban élő, fejlődő gazdaságú országot vett át, amelynek voltak adósságai."
A tanulmányaink és a tapasztalatok alapján valóban egy fejlődő gazdaság képe rajzolódott ki a 80-as években. Ehhez hitelekre volt szükség, nem vitás, azonban a felvett hitelek a nemzeti vagyonban manifesztálódtak. Részben a soha nem látott lakásépítések, részben az ipari beruházások jelentették a gazdasági növekedést. A mezőgazdaság ebben az időben ment a maga jól fejlett útján, a GDP 33%-át állítva elő a jelenlegi 3-4%-kal szemben.
A lakossági beruházások hiánygazdaságot generáltak, melynek megszüntetésére fejlesztették az ipart a hitelek felvétele mellett. Ez volt az akkori gazdasági filozófia.
A hitelfelvétel nem ördögtől való, amennyiben megteremtődnek a beruházások megtérülései által a visszafizetés feltételei.
Arról nem beszél a fáma, hogy az adósság visszafizetésére milyen tervei voltak az akkori kormánynak. A rendszerváltás nyilván ezeket a terveket megsemmisítette.
Az Antall kormány óriási hitelek felvételével kezdte meg működését, mivel szinte azonnal leállt a GDP létrejötte a szervezetlen, koncepció nélküli gazdaságban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem érdekel a téma, jézus kitalált személyek kombinációja évszázadok alatt rakták össze a figurát a többit meghagyom neked a link linkjeidet tudod hova tedd?

egyébként is trónbitorlásért feszítették meg a rómaiak mert nem az ő király vagy satrapa jelöltjük volt renegad

brühühühü

tanúlj fiam tanulni tanulni tanulni Lenin

brühühühühü
@Mariann19:

olyan elenyésző volumen volt, hogy Fekete János nem aggódott és a kölcsönadó svájciak sem, be volt biztosítva

brühühühühü

bezzeg a mattelcsy elqurtagyúrta hogy levakarná a vakolatot ha neki olyan helyzete lenne mint a Fekete Jánosnak aki adott szóra kapott hitelt (ez történelmi tény a Deutsche Bank Elnöke kérdezte mi a biztosítékod? szavamat adom (egy bankelnöki konferencián történt) az más, akkor megkapod!!!!

brühühühühü
@rodeo36: A zsidók, nem? De ne menjünk ebbe bele, ne adjunk lovat a szárnyas alá, jó?:-)
ne legyetek türelmetlenek !!!
a fidesmaflaálam senkit nem hagy a zútszélén !

Rétvári megígérte:
mindenkit egyesével ki fognak RABOLNI !

"mi mindenki...t meg akarunk LOPNI"

hvg.hu/itthon/20130404_Mi_mindenki_eletet_meg_akarjuk_lopni__na
@rodeo36: Fekete egy interjúban érzékeltette történésekkel a hitelfelvétel körülményeit.
A befejező tárgyalásokra lazán érkezett, volt, hogy a vacsora asztalnál egy szalvétára írták a fontosabb megállapításokat, hogy az kerüljön a hitelszerződésbe.
Az országnak respektje volt, a hírek szerint az ország soha egy napot nem késett a visszafizetésekkel, ezért volt a nagy bizalom, többek között.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

ez olyan számomra mint a modern idők Öszödi Beszéde brühühühühü

Francisco Gyurcsány de Keresztes Dzsezú

és vedd el ezt a keserű kelyhet

brühühühühü

Judás Iskarióth meg a zorbányi aki a helyére vágyott majd megőrűlt hogy mikor kaptya már meg a homokozót és kislapátokat

most már teljesen homokos és köcsög is
@Mariann19: de erről hallgat a "fáma" meg a többi aki nem akarja tudomásúl venni, hogy van adott szó, becsületszó ami addig ér aranyat amíg egyszer egyetlen egyszer nem szarnak bele és a Feketéről annyit tudtak, hogy van egy háttere amely az ő excellent szakami tudásán túl mindenáron be fogja tartani amit a Fekte ígér

igenám de ez ment máshol is a MOGÜRT mesélt (én ismerem személyesen)manapság Szívemnek hogy ők is adott szóra telefonra kaptak meg dolgokat mert a másik oldal tapasztalatból és referenciából tudta, hogy határidőre és pontosan a leírtakat teljesíti a koorktség és becsület meg a gyorsaság alapja a nemzetközi együttműködésnek

afrikában nekem egy telefonomba kerűlt és a Volvo -minden papír meg malaszt nélkűl- repülőre rakta amit kértem és másnap kezemhez hozta a kézbesítő és ez a fax meg a telefon világa internet még nem létezett és vídeo hívás sem ...elég volt bemondani ki vagyok és máris mondta mikorra kell? holnap mert le vagyok maradva és úgy lett

és ez csak egy példa

brühühühühü

ha ezt ma tudnák

lybiában amgyarok oélyan pénzeket kaptak amiket mindenhol máshol irigyeltek de ezért voltak körülmények amiket ki kellett bírni fejen állva is és teljesíteni
@rodeo36:
"Das ist genug" tehát "az elég" Ugyanis díjazták, hogy az 56-os forradalom napjaiban is pontosan törlesztett az ország - egy bécsi kirendeltségén keresztül.
El Tolcsy ehhez képest a szakma előtt maximum megég/het.
@kekex:
kösz a pontosítást öröm látni más is tudja...a világ nem a cigányokat útálja hanem a "cigánykodást" és az csak hab a tortán hogy a magyar miniszterelnök és még páran ilyenek...az elmúlt -fájdalmas- 25 év!!!!!!!!!!!!!! mutatja nincs mit magyarázni rajta:

LÁMPAVAS HAZAÁRULÁSÉRT, A HAZA KIFOSZTÁSÁÉRT A NÉP ELBUTÍTÁSÁÉRT A NÉP DARABOKRA SZAGGATÁSÁÉRT ÉS EZEN DARABOK EGYMÁS ELLEN HEREGELÉSÉÉRT

EGY LÁMPAVAS EGY KÖTÉL NEM IS ELÉG

kínai módszer:

beásni nyakig egy gödörbe, beledöngölve és mézet önteni a fejére élve...és otthagyni a többit az arrajáró hangyák elintézik

brühühühühühü
az az érzésem ti is meccset néztek mind a négyet?

brühühühü

ahogy én?
@rodeo36: Közgyűlésünk volt, de nem maradtam le semmiről, úgy tűnik! .-D
süti beállítások módosítása