Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.03. 04:14 Fabius

A székházfoglalók rendőrkapitányságot is foglaltak

Címkék: fidesz dajcstomi székházfoglalók rendőrségi eljárás

Nehezen kopik le Pártunkról ez a huszonötödik születésnap. Mondjuk meg is tettek érte mindent, hogy a köznyelv megelőzve az újabb névváltoztatást megelőlegezze nekik az Új MSZMP megszólítást. A minden erőlködés ellenére - székházfoglalók előállítása, Sirály foglalás - is elcsúsztatva, eltitkolva megtartott bambiszagú megemlékezésről leginkább az a kényszerképzet él az emberben, hogy az egyetlen fellépő Viktor Kádár maszkját hajigálta a fejére egyre kétségbeesettebben, hátha végleg fennmarad. A többiek meg szaporán szurkoltak a reménytelen sikerhez, aminek az önszerveződő civilekkel szemben nagyjából annyi esélye van, mint egy Matolcsy győzelemnek a sudoku olimpián. 

orbán-kádár_1.gif

Kétes dicsőségű pillanatok ezek a II. Orbán kormány életében. A sallerbarát mipártunktól elfelejtettek kellően megrémülni a demonstrálók, és tegnap a Fidesz székház után a Gyorskocsi utcai kapitányság melegedőjét is "elfoglalták" önként jelentkezve. Ennyire kontraproduktívan talán semmilyen marhaságuk nem sült el Viktoréknak, mint ez. A posztos rendőrnek az utóbbi években volt alkalma hozzászokni szinte mindenhez, láncról levágott LMP aktivisták és képviselők hurcolásától a zsuppos kocsi foglalás útján utánuk érkező szocialista képviselőkig, de olyat még ő sem látott, hogy három tucat "körözött székházbűnöző" önként bekopog, hogyaszongya: 'potkívánunk, akkor kihallgatásra jelentkeznénk, ÉdesViktor - dolgát végző - erőszakszervezete tegye fel kérdéseit, ha vannak.

Mert tecciktunni mi ilyen jófejek vagyunk, megspóroljuk az egyesével utánunk mászkálás jelentősnek mondható költségét. 

A frissen elültetett pofonfát látva azért szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, és mint rendesen ezúttal is csak a két lábon járó beszélő pénisz jelképe ragad klaviatúrát, és ellenpontozásként igyekszik odaszúrni az éppen mindenkit lendületből a picsába elküldő Birtalan Gergelynek. Igen, kijafasztominak továbbra sem esik le, hogy a fizetését nem a magyar választók kritizálásáért, hanem képviseletéért kapja. Mondjuk eddig sem az eszéért szerettük és őt soha nem ezért tartották, hanem, hogy legyen aki lendületből csinál magából igenhülyét gondolkodás nélkül, százból százszor üzembiztosan. Arról nem beszélve, hogy a szégyenkobra elbújós szülinap után a "csoportosan a szoba közepére szartak" kifejezésről nem a székházfoglalók, hanem a szellőzetlen helyiségben megrendezett titkos bulin bambikómába esők fékezhetetlen gyomorgörcsének jutalomkupaca jut az emberek eszébe. 

Mit lehet erre mondani? Hogy ezek még a kádárizmus lemásolásához is hülyék? 

Nem sok szánalmasabb kreténség van annál ugyanis, mikor a pacsirta izom identitászavarában összetéveszti magát az izompacsirtával, és a kidüllesztett mellkezdeményhez szükséges beszívott has tartásától rekeszizomlázat kapva fingani sem tud már egy igazi recsegőset. 

445 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr755190030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@GeoCracker: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem tudom, ki lehet "Vendéghy Kornél", álnévnek látszik. De mindegy is, amit ír, abban szerintem igaza van. Megfejthetetlen, miért mond ilyeneket Bajnai. Vagy fatálisan téved, és valóban elhiszi, hogy az Orbán-rendszer még mindig belül marad a demokrácia határain és leváltható, vagy fatálisan rosszul kalkulál.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

elterelő hadműveletekről persze nem is hallottál, meg a taktikai visszavonulásról és hasonló katonai ...

szóval te sem voltál csak baka vagy asse?

brühühühü
jaj de jó, a hazaiakat meg majd jól meg lehet szívatni, matócsnival:

Eladhatott magyar kötvényeiből egy nagy külföldi befektető

Féléves mélypontra süllyedt néhány napja a külföldiek állampapír-állománya az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint - közölte a Világgazdaság, amely szerint állítólag eladott egy nagy külföldi befektető is. A lap szerint a külföldiek nem újítják meg a lejáró magyar állampapírjaikat, de a hazai piac felszívja a kötvényeket.

hvg.hu/gazdasag/20130404_Eladhatott_magyar_kotvenyeibol_egy_nagy_k

-----------------

k anyukájukat

Fotó: így kell nyilatkozni a hit- és erkölcstan választásáról

Külön lapon kell nyilatkoznia a szülőknek arról, hogy milyen vallás szerinti hit- és erkölcstan oktatásra kívánják járatni gyermekeiket, amennyiben nem a kötelező erkölcstanoktatást választják.

hvg.hu/itthon/20130404_Foto_igy_kell_nyilatkozni_a_hit_es_erkol
@Kowalski, helyzetjelentést!: Az biztos. Ezért mertem megkockáztatni, hogy ezek az üzik elszállnak a semmibe ( endresy.blogspot.hu/2013/04/ha-bajnai-azt-uzeni.html )

Miközben beszédeleg egy kettős-beszéd-csapdába. amit Orbánnak elnéznek a hívek, vagy talán el is várják. Bajnainak viszont az egyetlen esélye az őszinteség.
ennyi:

Magyarországon a "készpénz a király"

Hazánkban a "cash is king" - a készpénz a király kifejezés különösen igaz, a magyar lakosság kiemelkedően sok készpénzt tart szinte egész Európával szemben, ami közel 127 milliárd forintnyi veszteséget termel. Úgy tűnik, a tranzakciós adó a készpénz használatára csak ráerősített.

hvg.hu/gazdasag/20130404_Magyarorszagon_a_keszpenz_a_kiraly
éljen az MNB-s ingyen hitel, ezekre meg külön érdemes felvenni, megint jól járnak a simlicska birodalmiak:

Újra esett a kiskerforgalom, az NGM mégis optimista

A kiskereskedelmi forgalom volumene februárban 1,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, amit alapvetően az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem 2,6 százalékos, illetve az üzemanyag-kiskereskedelem 4 százalékos csökkenése befolyásolt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

hvg.hu/gazdasag/20130404_Esett_a_kiskerforgalom_az_NGM_megis_optim
@rodeo36: Amikor ez volt, akkor még te is itthon voltál ugye?? :)

youtu.be/7ULdSRwbz-Y
@rodeo36:

Az se. :D De mi lenne az értelme egy ilyen "elterelő hadműveletnek"? Hadd higgye azt Orbán és a bandája, hogy Bajnai meghülyült? Vagy hadd nyugodjon meg az EU, hogy tényleg nincs is akkora baj, ha a fő ellenfele is azt mondja? Mit lehet ezzel elérni? Szerintem csak az amúgy sem elég nagyszámú Bajnai-hívek csalódását vagy elbizonytalanodását.
hmm

Kólás pénzt kap a hókáoszban elfogyott készletekre a Vöröskereszt

A Coca-Cola alapítványa 90 ezer svájci frank gyorssegélyt utal ki a Nemzetközi Vöröskeresztnek, amiből a Magyar Vöröskereszt is fel tudja tölteni a március 15-i rendkívüli időjárás során megcsappant készleteit.
Kurva anyjukat.

eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2013/04/03/Gyors_intzkeds_gy_vitte_kihallgatsra_a_rendrsg_a_tntet_egyetemistt/

"A fiatal lányt jogszerű, de meglehetősen érdekes körülmények között hívták be a rendőrségre még február végén: véletlenszerűen, de alig tíz perc alatt bukkantak rá a Múzeum körúton és igazoltatásakor egy alig húsz perccel későbbre szóló idézést adtak máris át neki. Az ügyészség egy szocialista képviselő indítványára nemrég megállapította: minden jogszerűen zajlott."
Matolcsy ingyenhitelt adna a vállalkozóknak
A bankokat ezzel sarokba szoríthatják, de az MNB-nek sem tenne jót a sok kockázatos hitel. Külföldön ez a modell nem túl népszerű.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F04%2F04%2Fingyen_hitelt_adna_matolcsy_a_vallalkozoknak%2F
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
"...30 vagyok, tegyük hozzá, szart se éltem benne..." akkor nem kérdőjelezd meg annak a véleményét -propaganda-hallomásra lapozva- aki benne élt.
Hehhe:-)))) Végre egy őszinte szó:-) Szegény Freud... a sírjában a térdét csapkodva röhög..
""Mi mindenki életét meg akarjuk lopni" – nagyot bakizott az államtitkár az ATV-ben"
hvg.hu/itthon/20130404_Mi_mindenki_eletet_meg_akarjuk_lopni__na
A népességfogyás súlyos gazdasági következményekkel fog járni :(

youtu.be/-lRvQqyjJVE
Hiába az elmúlt 20 év harca, törvényes lesz a szegregáció

A negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatosan módosítanak egyes törvényeket, ezzel többek között az elkülönítés lehetőségét teremti meg a kormány - írja a Népszabadság.

hvg.hu/itthon/20130404_Hiaba_az_elmult_20_ev_harca_torvenyes_les

--------------------

Százmilliós sallereket osztanak ki az ügyfélszolgálatosdival

A legnagyobb lakossági gázszolgáltatónak számító Tigáznál már számolják, milyen költséggel tudnak majd az új ügyfél-, és panaszirodanyitási kötelezettségnek eleget tenni. Az ELMŰ-nél viszont - mivel nincs kész a komplett jogszabályi keretrendszer - még nem is tudják pontosan, mire mit számítsanak ki. A plusz költségeket le kéne nyelniük, de előbb-utóbb a fogyasztókra kell majd hárítani.

hvg.hu/gazdasag/20130404_Szazmillios_saller_az_ugyfelszolgalatosdi
Ha jól érzékelem, megkezdődőtt a devizatartalék felélése: 3 mrd Ejró... az mennyi is jó magyar pízben?

"A monetáris tanács úgy döntött 4500 milliárd forintról 3600 milliárdra csökkentik a kéthetes kötvényállományt, a bankokkal és a kormánnyal folytatott tárgyalásokat követően. Ehhez az MNB devizacsereügyletet ajánl a deviazatartalékokból, amelynek köszönhetően három milliárd euróval csökkenhet Matolcsy számítása szerint a magyar devizatartalék. "

hvg.hu/gazdasag/20130404_Sokkolta_a_forintot_Matolcsy_bejelentese
A válság megfelezte a cégvilágot

Több mint 176 ezer gazdálkodó szervezet nem élte túl az elmúlt öt év megpróbáltatásait, és a válság neheze még hátravan – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. A fennmaradás szempontjából kulcsfontosságú, hogy a cégek jól válasszák meg partnereiket egy olyan piacon, ahol szinte mindenkinél rezeg a léc.

hvg.hu/kkv/20130404_A_valsag_megfelezte_a_cegvilagot
-no comment-

mantra, 2013. április 4., csütörtök 11:46
Amikor megkérdezték, hogy ki veheti igénybe, milyen feltételekkel a deviza kiváltó hitelt, eltolcsi igencsak kitérő választ adott, vagyis nem mondott semmit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne legyéé má ennyire négátiv:-)
"Matolcsy György - még gazdasági miniszterként - kevesellte, amit az MNB a gazdaság talpra állítása érdekében tett, ezért előrevetítette, hogy ha ő ül be az elnöki székbe, a fejlett országok központi bankjai által alkalmazott eszközök közül is válogatni fog. Ezeket az eszközöket nem hagyományos, nem konvencionális eszközöknek szokás nevezni, és mivel számos kockázattal és költségvetési teherrel járnak együtt, csak nagyon indokolt esetben és nagyon körültekintően szokás alkalmazni.

Ilyen nem koncencionális eszköz például a közvetlen állami kamattámogatás, a kamattámogatás állami refinanszírozással, a vállalati hitelek mögé rakott állami garanciavállalás, vagy az állami bankokon keresztül történő közvetlen állami hitelezés. Bármelyiket is alkalmazza a világ valamely jegybankja, azzal növeli a költségvetés terheit és az államadósságot, és kisebb-nagyobb mértékben az inflációt is gerjeszti. Más oldalról viszont élénkítheti a hitelezést és ezen keresztül a gazdasági növekedést."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Egyfelől 250 milliárdos refinanszírozási hitelekeretet adnak a bankoknak forgóeszköz-hitelre és fejlesztési célokra, illetve az EU-s pályázatok önrészére. Ezt a jegybank nulla kamattal nyújta a bankrendszernek. A bankok erre két százalékos kamatot tehetnek rá, ilyen kamattal ajánhatják ezt a hitlekeret a cégeknek, ami a ma fennálló hitelállomány 4 százaléka."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a vállalkozások és a lakosság devizahiteleinek forintosításáról már akkor szólt a fáma, mikor matolcsyt kinevezte orbán. az más kérdés, jó ötlet-e.
"Katonai megállapodást kötött Grúzia és Magyarország
2013. április 04., csütörtök, 11:41
Szerző: MTI

Címkék: Grúzia; Magyarország;

Kinyomtatom • Elküldöm
Katonai együttműködési megállapodást kötött Grúzia és Magyarország. A szerződést Hende Csaba honvédelmi miniszter és Irakli Alasania, Grúzia védelmi minisztere csütörtökön írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Az egyezmény alapján a felek minden évben katonai együttműködési tervet dolgoznak ki - mondta Hende Csaba az eseményt követő sajtótájékoztatón.

Irakli Alasania kiemelte, Grúzia deklarált céljai között szerepel az Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozás, amely során Magyarországot erős partnernek tekintik."

MEgvédjük közös határainkat:-))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
de erre válaszolt:

Matolcsy: nem foglalkoztunk a program hatásával a forintárfolyamra

Matolcsy a Világgazdaság kérdésére azt mondta, mivel a jegybanknak nincs árfolyamcélja, ezért a kockázatelemzés során nem foglalkoztak esetleges árfolyamhatásokkal. A devizatartalék nagy kincs, nem szabad elherdálni - mondta lapunk kérdésére a jegybankelnök. Bártfai-Mager Andrea hozzátette, a program csökkenti Magyarország sérülékenységét, ezért a forint szerinte akár erősödhet is.

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/matolcsy-nem-foglalkoztunk-a-program-hatasaval-a-forintarfolyamra-400965

ilyen csip-csup ügyekkel aztán minek foglalkozni?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

szóval te is azt mondod, hogy ez financiális demagógia, amennyit sarcoltak a bankoktól és a gazdasági egységektől, most annak morzsáit visszaadják és milyen jól hangzik kamatmentesen

ha nekem van egy vállalkozásom és éves átlagban befizetek 200 millió adót aminek cca 75%-a visszajár mint ÁFA visszatérítés és ezzel 150 millióval anny forgótőkém keletkezik amennyvel tudok működni és a bankom még kamatot is fizet az államkötvényemre (az adóvisszatérítési ígérvény az állami váltó azaz fzóizetési kötelezettség erre előjönnek ezzel a baromsággal

ellopták a pénzt és most az MNB tartalékainak töredékével kezdve újabb állami terheket vállanak amit azután mások megfizetnek

gyagyagyagya

brühühühühühü
@rodeo36: vissza adják, igen, simlicskának és társainak, legyen tőkéje átvenni a fújidegen cégeket
@rodeo36: kézből etetetnek. ahogy írod, elvesznek egy nagy szeletet, majd visszaadnak kis morzsákat, amiért pitizni kell persze. példa még rá az egyetemek szivatása. ugyanez a recept.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
nemcsak rosszúl látod, hanem hülye is vagy ilyeneket idebüfögve

brühühühühü

ha nem tudod ne mondd lécci
Rendkívül sok készpénzt tartanak maguknak a magyar háztartások, ami egy év alatt 127 milliárd forintnyi éves szintű kamatveszteséget jelent nekik – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/milliardokat_bukott_a_lakossag_itt_a_friss_statisztika.549826.html
@rodeo36: én inkább úgy látom, hogy a devizatartalék kitalicskázása kezdődött meg... lsd... EU-s pályázatok sajáterejének megfinanszírozása... magyarul, a csókos csupaszseggel is megnyerheti az EU-s lóvét... aztán csengethet vissza, amennyi kőőő gondolom, ez a konstrukció már nem a 20%-os tétel lesz.
Ez történik, ha a harminchatodik alvállalkozóként egy idomított majom rakha le a térburkolatot... de legalább őt néhány fürt banánnal ki lehet fizetni...

img7.hvg.hu/image.aspx?id=5c9a213b-82aa-4be5-a30d-b29abdddaa6f&view=1e92b492-81c2-49e9-93fb-75b77725adaf
@Fabius: Kábé ugyanaz.

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: A mai viszonyokhoz képest épp ezért sokkal nyugisabb volt.
@rodeo36: na de pld. hivatkozik a britekre is. :)

"A kétszázalékos hitelkamat még legfeljebb 0,5 százalékkal emelkedhet, ez a garanciabiztosítótól függ. A brit példáról Matolcsy elmondta: a hitelezés ösztönzése eleinte ott sem volt sikeres, a 60 milliárd fontos program első évében csak 4,4 milliárd fontot hívtak le, de aztán átszakadt a gát, és az idei érdeklődés már jóval nagyobb."
A portfolio.hu elemzői körképében megkérdezett válaszadók több mint fele arra számított, hogy a Bank of England által már használt „funding for lending” program bejelentése esélyes, ha nem a legesélyesebb, amely a jegybanki alapkamatnál alacsonyabb költségű közvetlen MNB forrást biztosítana a hitelezésüket jelentősen növelő bankok számára.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt most miért mondod, és miért pont nekem

a matolcsy fucking for lending programja egy baromság

attól még te dícsérheted de ne nekem lécci így hajnalok hajnalán még egy háziszárnyasra csuklani

brühühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na azért lehetne csinálni ilyen csemegét a kereskedelmi tévékről is. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

még csak? majd lesz az 326 is nem is olyan sokára amikor az 1500 milliárdnak megfelelő euró eltűnik az MNB-ből nyomtalanúl és eredmény nélkűl OFFSHORE

brühühühühü

majd bejelentik májusban a második nagysikerűt az már 2000 milliárdnak megfelelő lesz elsinkófálva és...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a mai állami tehermennyiség alapján ezeknek a számoknak nincs jelentősége ne is olvasd, demagógia trémens

nem ezt kell célként kitűzni hanem a GDP növelését nagy léptekkel

a többi seggség és idő meg pénz pocsékolás

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

most olvaslak közben beírtam az uccsó bejegyzésemet

pontosan

ilyen rózsaszínű hazugsággal a Mari néni kisbürgözdön meg a sósavas bácsi örűl de ez a pénz eltűnik és sohasem kerűl mégegyszer elő

lopnak a fiúk

ezt tuggyák ez lényegük

brühühühühü
@rodeo36:
A magyar valóság alpján csak egy újabb lopásforrást vontak be. Hatalmas visszaépések és lenyúlások lesznek ebbôl. :(
gesztus a széljobbnak:

Incidens a Parlamentnél: nem engedték be az EU-zászlós millásokat

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) aktivistái megpróbálták elhelyezni az EU zászlaját a Parlament épületén, az országgyűlési őrség azonban megakadályozta a bejutásukat - írta a Hír24.

hvg.hu/itthon/20130404_Incidens_a_Parlamentnel_nem_engedtek_be_a
@kifordított nagyanyó: Jaja, Észak-Koreában is milyen kiszámítható az élet, tudod melyik gyárba lépsz be, onnan mész nyugdíjba, a lakásod ugyanaz marad halálodig és ha befogod a 60at is megéled. Attól még a faszom hanyatló Németországban/Hollandiában kellemesebb élni, bár kirúghatnak bármikor és mehetsz kisebb lakásba lakni.
@kifordított nagyanyó: Ja, és a Barca mire is esélyes? A Real vazzeg 3at rúgott...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Grúziával Zichy Mihály összeköt :-)

xfree.hu/kep_show.tvn?kid=335176&aid=200503&htr=1

Gyengébbek kedvéért:
"Zichy grúziai tartózkodása kezdetén a haladó grúz értelmiség, az orosz forradalmi demokrata eszméktől áthatottan, nagy tervet kívánt megvalósítani a Sota Rusztaveli híres eposzának díszkiadását. Ilja Csavcsavadze kérte fel Zichyt az illusztrációk elkészítésére, aki önzetlenül, ingyen vállalta a feladatot. "

És akkor itt egy polkorrekt kép is:

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Vepkhistkaosani_zichy.jpg
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Az első majdnemhogy japánra is igaz.
De szerintem olyan volt,mint a Horthy rendszer.
Olyan nagyon nem ugrálhattunk.
300huf most, benyelték a kűfödiek megint, csöröghet a kassza vezénylóéknál, mi meg szophatunk megint...
@épészmérnök: és nem mellékesen ott kezdett el pajzán dolgokat rajzolgatni az ottani udvar legnahgyobb gyönyörűségére:-) Hijába, akkor a Hustler még seholsevolt:-)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: A barca simán továbbjut.
Otthon talán most lehet nem négyet lőnek.Na bumm.
A köcsög bayern meg ki kap 3:1-re és továbbjut.
Ezt mi tudjuk, de azok a választók, akik anno a 300 forintos vizitdíj ellen egyemberként álltak ki, most megvásárolhatóak a néhányszáz forintos rezsicsökkentés tündérmeséjével. Ha ezáltal többet fizetne ki általános élelmiszerekért, nem is tünik fel és itt van keresnivalójuk a balosoknak,hogy ezt belevuduzzák a zemberek fejibe.
Minden mindennel összefügg, egy politikai szélhámos vezet bennünket orrunknál fogva. Már akit.

"Így aztán Orbán akármekkora igyekezettel próbálja meghívatni magát a Downing Street 10-be, Cameron nem engedheti meg magának, hogy egy barbárral vacsorázzon vagy akárcsak nagy nyilvánosság előtt kezet fogjon vele. Ha megtenné, azzal nem egyszerűen politikai kockázatot vállalna, de kulturálisat is.

Aki szemben áll a Fidesszel és a Jobbikkal, nem is tudják, milyen sokat köszönhetnek Angela Merkelnek. Erre csak akkor ébrednek majd rá, amikor Orbán politikailag megbukik, s fény derül arra az erőre, aminek jelentékeny szerepe lesz ebben a bukásban. „A kancellár asszony ugyanis tudja, hogy Orbán nem a szövetségese. Épp ellenkezőleg. És rendkívül nehezen viseli, hogy egy olyan politikai kapcsolatnak a túsza, amivel egyáltalán nem tud azonosulni” – szólt a figyelmeztetés."
magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/barbarok-a-kapukon-belul-84238
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: csizsikpizsik, a fejlett európai országokban normálisan megfizetik a legegyszerűbb munkát is, van munkavédelem és szakszervezet, ha kirúgnak, kisebb lakásba mehetsz, de nem az utcára. A munkanélküli segélynél beszámítják, hogy mekkora a család, stb.
Magyarországon ez nincsen. A Kádár-rendszerben pedig volt. Ez a különbség.

Te nem tudod elképzelni, milyen érzés volt 91-ben, mikor megláttam az első kolduló gyereket a Nyugati előtt. Korábban ugyanis alig voltak koldusok, és néhány csövestől eltekintve, akiket szinte névről ismert mindenki, nem létezett hajléktalanság. A város koldusa egy láb nélküli ember volt, aki cipőt tisztított a Múzeum kávéház előtt.

90-ben a privatizációk során egyik napról a másikra bezárták, és eladták a munkásszállókat (a Kádárkorban minden nagyobb vállalatnak volt saját munkásszállója). Ezekből a szállókból ezrek kerültek az utcára, lakhatás reménye nélkül. 92 környékén egyik napról a másikra megemelték az OTP lakáshitelek kamatát, kb. 4 százalékról 25-re. Egyik percről a másikra megszüntették az állami garanciát. Akkor is sokan kerültek utcára. 90 óta megfeleződött a pszichiátriai ágyak száma, a szcientológusok nyomására, a szadeszesek szégyenére bezárták az OPNI-t. A krónikus elmebetegek sokasága került az utcára, mások pedig elveszítették a rendszeres ellátás lehetőségét, dekompenzálódtak, és ezért kerültek lejtőre.

Sorolhatnám, de minek. Ez csak a hajléktalanság témája, és mennyi más van.

Lehetett volna másképpen, okosan, emberségesen. De dicső elitünk sem nem okos, sem nem emberséges.
@kifordított nagyanyó: Kádár rendszer olyan volt mint a Horthy rendszer?

@épészmérnök: Én ezt értem, de hogy jön ide? A Kádár rendszer fenntartott valami fenntarthatatlant, valami rózsaszín lufit ami kipukkant, sokan a földre zuhantak és igen, nem volt bennünk se összetartás, se könyörület, se empátia a vétlen leszakadók felé. De ettől még 2013ban nem kellene kádár nyuggereinek rezsicsökkentés apropóján Viktor elé térdepelni és névvel-címmel orális szexet nyomatni, még mindig lehetne segíteni a hajléktalan gondon, hogy gyerekek éhesek az iskolapadban, de kötelező hittant az hallgatnak, lehetnének szakszervezeteink, de ezeket NEKÜNK kellene akarni (vagyis azoknak akik otthon élnek per pillanat).
Soha nem a fentiek reformálnak, soha nem ők újítanak és követelnek ki valamit ami fontos hanem az alul lévők. Amíg nincs igény szakszervezetre nem is lesz. Amíg nem kell szabadság, saját megtakarítás, saját jogon nyugdíjpénz addig nem is lesz. Martin Luthert sem a pápa kérte fel egyházreformációra ugye hanem a csóka magától ment az első templomajtónak ami szembejött...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezzel bármelyik egykori fideszest kiakasztod.:))

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Anyám is azt mondja.
A mozgástér tekintetében nagyjából egyformák voltak.
Bár van Horthy fan akinek ez sértés.
És talán nem is a Kádár rendszerrel volt a baj,hanem hogy 90-óta nagyjából mindent elbasztunk folyamatosan.
És talán ezért is nem látjuk olyan durvának a Kádár rendszert.
Itt azóta is legfeljebb vadkapitalizmus van.
@Spániel:

Kösz a linket, ez nagyon jó kis cikk volt.
Na most mennem kell,további jó mulatást mindenkinek!
a fidesmaflaálam filozófiáját Rétvári kifecsegte:

"mi mindenki...t meg akarunk LOPNI"

hvg.hu/itthon/20130404_Mi_mindenki_eletet_meg_akarjuk_lopni__na
@kifordított nagyanyó: Ez érdekes gondolat, ezen komolyan filózok egy kicsit, bennem elég élesen elkülönült a két rendszer eddig, de a franc jobban tudja...
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: A nyugdíjasokat basztatni, ez Orbán győzelme!
Oszd meg, és uralkodj.
Nehogy már a nyugdíjasok nyakába varrd az aktív korúak gyávaságát és beszariságát!
A tipikus nyugdíjas besegít a fiataloknak, munkával is, pénzzel is, a saját egészsége és jólléte rovására. Nehogy már ő legyen a hibás!

A Kádár-korban pedig növekedés volt. Az eladósodás a nyolcvanas években jött csak. Liberális mese, hogy az egész lufi volt. Tisztelt liberálisaink legalább olyan sárosak ebben az egész történetben, mint bárki más, csak már süllyesztőben vannak.
A hülyeségüket pedig jelzi, hogy már három pártot is gründoltak, mind kakas akar lenni a saját szemétdombján. Kibaszott nagy egók azok is. Nagyokosok...
A Kádár-korban magyar konzervgyárak magyar termékeit ettük. Magyar cukorrépából készült magyar cukorral édesítettünk. Magyar cipőgyárban készült magyar cipőt hordtunk. Magyar ruhagyárban készült magyar ruhát viseltünk. Magyar hajógyárban épített hajón hajókáztunk.

Vicces, mi?

Hová lett a magyar ipar?
@Nap Pali: Ez kb. olyan, mint Horn Gabika amikor azt mondta: "fontosabb nekünk, hogy mi lesz az SZDSZ-el, annál hogy mi lesz ezzel az országgal." :)

youtu.be/eqLbE2S0Vew
@épészmérnök: Én aztán nem basztatom őket, otthon voltunk húsvét előtt, a piac előtti aláírásgyűjtő mellett várakozva csak nyugdíjast láttam aláírni és közben hangosan Viktort éltették. Nem reprezentatív a felmérés, nem álltam ott egész nap, talán ugyanúgy ott tolongott aktív dolgozók tömege is csak addigra végzett családom nőszekciója a soha véget nem érő vásárlással.
És ahogy írtam, mindenki hibás, mindenki ezt nézi és elnézi. Tőlem aztán lehet liberális, balos, buzi, muszlim, keresztény meg jobber, elnézi és végignézi. Na ebben van összetartás és összefogás, együttesen senkit nem érdekel más csak saját maga.
@Spániel:
Hát ez is igaz sajnos. :-(
Elég szégyen, hogy rólunk magyarokról joggal jelennek meg ilyen cikkek.
Még egy adalék a "kommunizmushoz".

Miután a szovjetek nyomására Magyarország visszautasította a Marshall-segélyt, az olcsó szovjet energiára alapozva, saját erőből kellett felépíteni és modernizálni az országot.
Ami ipari kapacitást a háború nem rombolt le, azt elrabolták a németek, aztán jóvátétel gyanánt elvitték a szovjetek. A budapesti lakóépületek 70%-a megrongálódott. Stb.

Persze, hogy szegények voltunk. De szó szerint épült az ország. Aztán jött a gazdasági reform 68-ban, és kezdett egyre jobb lenni a lakosságnak is. Szűkösség volt az mai szemmel, de nyomor csak egészen eldugottan létezett. A többségnek volt hol laknia, azután már a hétvégi ház, és a kocsi is reális lehetőség lett.

1990-ben az új, demokratikus kormány egy szerény jómódban élő, fejlődő gazdaságú országot vett át, amelynek valóban voltak adósságai. Azonban ezt a helyzetet össze sem lehet hasonlítani a háború utánival.
@Nap Pali: Ez egy őszinte ember, pedig sokan úgy gondolják,hogy freudi elszólás. Lóf@szt.
Csak kimondta, amit a pártja gondol a zemberekről. Antónia helyében megköszöntem volna az őszinte beszédet.
@épészmérnök: te is, hányod a falra a borsót mint én?

brühühühü

pudvásak
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az a baj, hogy Jézus nem volt így a szíve is kérdéses

brühühühühü

hagyd békén Beethovent
@épészmérnök: "1990-ben az új emokratikus kormány egy szerény, jómódban élő, fejlődő gazdaságú országot vett át, amelynek voltak adósságai."
A tanulmányaink és a tapasztalatok alapján valóban egy fejlődő gazdaság képe rajzolódott ki a 80-as években. Ehhez hitelekre volt szükség, nem vitás, azonban a felvett hitelek a nemzeti vagyonban manifesztálódtak. Részben a soha nem látott lakásépítések, részben az ipari beruházások jelentették a gazdasági növekedést. A mezőgazdaság ebben az időben ment a maga jól fejlett útján, a GDP 33%-át állítva elő a jelenlegi 3-4%-kal szemben.
A lakossági beruházások hiánygazdaságot generáltak, melynek megszüntetésére fejlesztették az ipart a hitelek felvétele mellett. Ez volt az akkori gazdasági filozófia.
A hitelfelvétel nem ördögtől való, amennyiben megteremtődnek a beruházások megtérülései által a visszafizetés feltételei.
Arról nem beszél a fáma, hogy az adósság visszafizetésére milyen tervei voltak az akkori kormánynak. A rendszerváltás nyilván ezeket a terveket megsemmisítette.
Az Antall kormány óriási hitelek felvételével kezdte meg működését, mivel szinte azonnal leállt a GDP létrejötte a szervezetlen, koncepció nélküli gazdaságban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem érdekel a téma, jézus kitalált személyek kombinációja évszázadok alatt rakták össze a figurát a többit meghagyom neked a link linkjeidet tudod hova tedd?

egyébként is trónbitorlásért feszítették meg a rómaiak mert nem az ő király vagy satrapa jelöltjük volt renegad

brühühühü

tanúlj fiam tanulni tanulni tanulni Lenin

brühühühühü
@Mariann19:

olyan elenyésző volumen volt, hogy Fekete János nem aggódott és a kölcsönadó svájciak sem, be volt biztosítva

brühühühühü

bezzeg a mattelcsy elqurtagyúrta hogy levakarná a vakolatot ha neki olyan helyzete lenne mint a Fekete Jánosnak aki adott szóra kapott hitelt (ez történelmi tény a Deutsche Bank Elnöke kérdezte mi a biztosítékod? szavamat adom (egy bankelnöki konferencián történt) az más, akkor megkapod!!!!

brühühühühü
@rodeo36: A zsidók, nem? De ne menjünk ebbe bele, ne adjunk lovat a szárnyas alá, jó?:-)
ne legyetek türelmetlenek !!!
a fidesmaflaálam senkit nem hagy a zútszélén !

Rétvári megígérte:
mindenkit egyesével ki fognak RABOLNI !

"mi mindenki...t meg akarunk LOPNI"

hvg.hu/itthon/20130404_Mi_mindenki_eletet_meg_akarjuk_lopni__na
@rodeo36: Fekete egy interjúban érzékeltette történésekkel a hitelfelvétel körülményeit.
A befejező tárgyalásokra lazán érkezett, volt, hogy a vacsora asztalnál egy szalvétára írták a fontosabb megállapításokat, hogy az kerüljön a hitelszerződésbe.
Az országnak respektje volt, a hírek szerint az ország soha egy napot nem késett a visszafizetésekkel, ezért volt a nagy bizalom, többek között.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

ez olyan számomra mint a modern idők Öszödi Beszéde brühühühühü

Francisco Gyurcsány de Keresztes Dzsezú

és vedd el ezt a keserű kelyhet

brühühühühü

Judás Iskarióth meg a zorbányi aki a helyére vágyott majd megőrűlt hogy mikor kaptya már meg a homokozót és kislapátokat

most már teljesen homokos és köcsög is
@Mariann19: de erről hallgat a "fáma" meg a többi aki nem akarja tudomásúl venni, hogy van adott szó, becsületszó ami addig ér aranyat amíg egyszer egyetlen egyszer nem szarnak bele és a Feketéről annyit tudtak, hogy van egy háttere amely az ő excellent szakami tudásán túl mindenáron be fogja tartani amit a Fekte ígér

igenám de ez ment máshol is a MOGÜRT mesélt (én ismerem személyesen)manapság Szívemnek hogy ők is adott szóra telefonra kaptak meg dolgokat mert a másik oldal tapasztalatból és referenciából tudta, hogy határidőre és pontosan a leírtakat teljesíti a koorktség és becsület meg a gyorsaság alapja a nemzetközi együttműködésnek

afrikában nekem egy telefonomba kerűlt és a Volvo -minden papír meg malaszt nélkűl- repülőre rakta amit kértem és másnap kezemhez hozta a kézbesítő és ez a fax meg a telefon világa internet még nem létezett és vídeo hívás sem ...elég volt bemondani ki vagyok és máris mondta mikorra kell? holnap mert le vagyok maradva és úgy lett

és ez csak egy példa

brühühühühü

ha ezt ma tudnák

lybiában amgyarok oélyan pénzeket kaptak amiket mindenhol máshol irigyeltek de ezért voltak körülmények amiket ki kellett bírni fejen állva is és teljesíteni
@rodeo36:
"Das ist genug" tehát "az elég" Ugyanis díjazták, hogy az 56-os forradalom napjaiban is pontosan törlesztett az ország - egy bécsi kirendeltségén keresztül.
El Tolcsy ehhez képest a szakma előtt maximum megég/het.
@kekex:
kösz a pontosítást öröm látni más is tudja...a világ nem a cigányokat útálja hanem a "cigánykodást" és az csak hab a tortán hogy a magyar miniszterelnök és még páran ilyenek...az elmúlt -fájdalmas- 25 év!!!!!!!!!!!!!! mutatja nincs mit magyarázni rajta:

LÁMPAVAS HAZAÁRULÁSÉRT, A HAZA KIFOSZTÁSÁÉRT A NÉP ELBUTÍTÁSÁÉRT A NÉP DARABOKRA SZAGGATÁSÁÉRT ÉS EZEN DARABOK EGYMÁS ELLEN HEREGELÉSÉÉRT

EGY LÁMPAVAS EGY KÖTÉL NEM IS ELÉG

kínai módszer:

beásni nyakig egy gödörbe, beledöngölve és mézet önteni a fejére élve...és otthagyni a többit az arrajáró hangyák elintézik

brühühühühühü
az az érzésem ti is meccset néztek mind a négyet?

brühühühü

ahogy én?
@rodeo36: Közgyűlésünk volt, de nem maradtam le semmiről, úgy tűnik! .-D
süti beállítások módosítása