Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/05/06/retvari-bence-veszpremi-korhaz-igazgato-vadai-agnes-belugyminiszterium... (2024.05.06. 12:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.01. 01:27 Fabius

Boldog hónyulat!

Címkék: húsvét

húsvét.gif

389 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr355186675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na, most zavarba hoztál!
Jó reggelt, vagy jó éjszakát?
Mindegy is, kellemes nyulat mindenkinek!
És ne álljatok cipőben a terített asztalra!
Egy kis adrenalin. Egyébként egyetértek vele. És NEM BESZARNI!

"a Szanyi-féle emberek megelőzik a finnyás entellektüeleket, mert Szanyi kapitány bemutatja a középső ujját a fasisztáknak. Szégyen, hogy a magát ellenzéknek vallók ezután őt hibáztatják, hogy alkalmat adott Kövérnek arra, hogy a demokratákat rossz színben tüntesse fel. Mindenkinek egy emberként kellett volna Szanyi mellé állni, és felmutatni a középső ujját. Még akkor is, ha az nem elegáns, mert amikor a szabadságot tapossák, akkor nem az elegancia számít."

nepszava.com/2013/03/velemeny/bartus-laszlo-kigyotojas.html
... de mit keres orban a gaztarozoban?
@épészmérnök: nem csípem szanyit, bartustól meg egyenesen kiütést kapok, de speciel ebben az esetben tökéletesen igaza van.
szégyellje magát az ellenzék.
@épészmérnök: Szanyi és az adrenalin??? Ne röhögtess. Ez a szerencsétlen alkesz, mint oly sokszor, úgy most is hazudik, "okos" amcsinépszavások meg kajálják a marhaságait mint kacsa a nokedlit :)

Szóval a valóság az, hogy szanyikapitány állításával ellentétben a jobbik nem cigányozott, zsidózott a felszólalása alatt, hanem csak alkoholszondát ajánlott a figyelmébe.
Persze mi sem egyszerűbb annál, minthogy egyből hősnek állítsa be magát, aki küzd a "csúnyafasiszták" ellen a parlamentben is.

Bár amióta bírósági ítélet is van arról, hogy a jobbik nem nácizható az ilyesmi költséges lesz a közszereplők részére a nagy nyilvánosság előtt. :)

alfahir.hu/nem_nacizhato_a_jobbik
az egész hímringyó ellenzékben egyetlen tökös részeges és ordítós karakter a szanyi...kispisilős módszerekkel meg átázott pelenkával nem lehet forradalmat de még a sepnót kiköpését sem megoldani (ez az én saját történelmem, hagytam anyám hadd töltse a pofazacskómat spenóttal majd egyszerre fújtam rá az egészet és akkor még 2 éves voltam, ő mesélte bizonyosan igaz meg az is, hogz sohasem tudta kinyomozni hogyan tudtam 2 évesen a padlón lévő kiságyból a sublód tetején lévő karácsonyfa alá fölmászni és lezabálni törökülésben az összes szaloncukrot még szenteste...a mgyar ellenzék még ilyen hőstettekre sem képes pedig nekem van még sok

brühühühühü

a kövérelvtárs is OPNI belügyes
@rodeo36: Huuu pedig ez a szanyikapitány nagyon jól tolja. Nekem az utóbbi évekből ezek a szereplései tetszettek a legjobban. :)

youtu.be/4agEArjwG1Q
youtu.be/uUBbUeemVrU
@rodeo36: OFF

Ti mint Dél-amerikaik mit tudtok erről??

Ecuador több mint 3 millió hektár érintetlen amazonasi esőerdőt készül értékesíteni kínai olajvállalatoknak. A helyi őslakosok azt állítják, hogy nem adták hozzájárulásukat az olajipari projektekhez, miközben politikusok Pekingbe utaztak az ajánlattételi eljárás ismertetésére.

greenfo.hu/hirek/2013/03/29/ecuador-kiarusitja-amazoniat

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha én aztat aszondom, hogy a dzsobbik IG'n Áci és még azon kívűl tyúkól is ahol mindenfle szárnyas egyedek, mint a háziszárnyas is tag -de mekkora- akkor a kegyes bíróság micsinyál? elítél közterület háborításért...mert a dzsobbik az közterület....elhagyott és leszart harcmező

a szanyi kapitány meg egy angol lord a dzsobbikos gójok - kal összevetve

gójgójgój ne igzá annyit árt a szépségednek

brühühühüh

befestetted e má' a tojásaidat...ja ....ha van még kotkotkotkodács minden napra egy tojás, megtojtál?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

és mire esett rá...azóta magas C-én beszélsz

brühühühühü

ki volt ez az agyhalott aki a cikket írta? ne linkelj má' annyit
@rodeo36: Nem csinyál semmit, mivel te nem vagy közszereplő. Ami pedig Sir szanyit illeti, én maradok inkább szőrtelen. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

index hülye, a normál "a" nem 440 hanem 400 Hz és

The Solfeggio frequencies include:

01 = 174 Hz
02 = 285 Hz
Ut = 396 Hz
Re = 417 Hz
Mi = 528 Hz
Fa = 639 Hz
Sol = 741 Hz
La = 852 Hz
09 = 963 Hz

en.wikipedia.org/wiki/Solfeggio_frequencies

és azt mondtam e má máma neked hogy lópina? nem? hát akkor itt a zideje vagy ídusa

bazdmegazindexet

ja és

brühühühühü
@rodeo36: Ha jól látom valami Hegyeshalmi Richárd alkotta. Lehet, hogy ez volt az utolsó cikke mielőtt átlépte volna a hegyeshalmi határt??? :)
@rodeo36:
Csak ránéztem a linkjének az elejére, hogy alfahir, na akkor tahótlanítsuk ki nyugodtan, mert a t7-es kuruccal együtt az internet pöcegödörje mindegyik.
Innentől gyorsabban töltődik az oldal... :)

Sok nyulat, meg hasonlókat, feltámadtunk, meg ilyenek... illetve felébredtünk... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Apám, te egy móricka vagy, csak neked nem a pina körül jár az agyad. Nem lenne egyszerűbb az életed, ha bevallanád saját magadnak, hogy odavagy a nácikért. Utána elmész és meggyónod.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az a "V" betű!:) Szolok az asszonynak és hozom a beretvát.:-)
@épészmérnök:
aggyunk nekijjek olyan gójok meg randák a dzsobbi kosok hogy bürge a zegész

felices pascoa

jajajajajaja
@taga20: Nem mondanám, hogy odavagyok értük. Őket is csak a történelmi hitelesség szemüvegén keresztül érdemes nézni, jócskán levonva belőle a megélhetési rettegők benefitjeit. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Legalább Húsvétkor ne hazudozz itt mindenki szeme láttára!
@taga20:
Oké, várunk, mi marad belőled... :D
Fábi neked is sok boldogságot, erőt egészséget és hosszú életet

azonban ez a rongybacsavart orbán nem az igazi a korai középkorban az egyetlen lehetőség volt az -csodálatos- emberi testet mezítelenűl ábrázolni, hogz a krisztus festményeken és szobrokon csakis tangában vagy még kisebb rongyban mutogatták a szebbnél szebb modelleket a történelem örökkévalóságának

sohase felejtsd el a kereszt aesthética-ját
és a sok vértanút amint pucéran -igaz seggel felénk de minő popsik voltak modellezve...szóval a barátok is látták mire megy be a nép a templonyba egy göcsörtös réncos töpörödött krisztus kitaszította volna a még nem hívőket mint ahogy ez az orbáparafrázisoid is borzalmasan randa a Kohn Bandit szakállával mint selejtes főrabbi és rongybatekerve

hát ridikűl

brühühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Csak hogy "angyalos" legyek:)) hitler bajuszból, hogy csináljak "V" betűt?:-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Még nem jogerős az ítélet.
De miután Fabius már alávetett minket egy selymecicis sokk-kezelésnek, még az is elfér a levegőben, hogy Húsvéthétfőn ne a húsvéttal foglalkozz. Hanem a nácikkal. TŐLED nem is vártam mást!
@taga20: Nincs szó hazudozásról, mindössze csak arról, hogy a történelem tudományban sem elég mindössze annyit tudni valamiről, amennyit az ellenségei mondanak róla.:)
@taga20:
Há'most te cikized Gábrist??? :))
Ha gondolod, megmutatom... fel kéne nőni már fel a feladathoz!
@kekex: Picit megint el vagy tévedve.

1. A nácis témát nem én hoztam be hajnalban hanem az aki bartust idézte. (03:23:21)

2. A nagyhét folyamán és húsvét vasárnap is kifejeztem jókívánságaimat minden kommentelő felé.:)

De igazad van. Ezen a szép ünnepen inkább érdemes a lényeggel foglalkozni.

barsitelekmm.blogspot.hu/2013/04/husvethetfo.html
Kinek ki az ellensége? Te a barátja vagy ennek a romlott eszmének? Te tényleg ilyen hülye vagy? Szerintem neked Fab külön fizet.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: áh...ma már termékenységi ünnep van :D éljenek a nyulak :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

már most beláthatatlanok a következmények amit a zöldek által bevezetett biofuel termelés címén kiírtottak

a Sahara homokja táplálja a rain forestet olyan a széljárás és évente megújúl ha széljárás megváltozna akkor kiszáradna és akkor a FÖLD NEVŰ BOLYGÓNAK LŐTTEK

az Amazóniai esőerdők nélkűl az összes víz talaj alá kerűl és maradnak a sós tengerek...a kínaiaknak nincs anny fakaurijuk amivel ezt meg tuggyák fizetni és ők már tuggyák az európából és amerikából odamenekűlt rablók a hatalmas haszon töredékével fizetnek Kínának amely természeti kiincseivel fizet ezért és már ébredeznek de meglehetősen lassan

perse amerika norte is tehetne valamit a lefejezett 1000 milliárd köbméteres hegyeket levágva a tetejüket kihordva felszíni fejtéssel a szenet ugye mert bányász nincs aki felnívja a zaknábó egyébként is a tányéraknát is,merik a bánya aknát nem
szóval van botrány bőeve

és a dzsobbik mit tesz ennek ellene magyarországon? csak nem húzza ahasznot belőle a habony műveken és a simlicska célműveken át?

brühühühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ok. csináld meg és utána küld át az asszonyodat.lemeozom alaposan:DD
@taga20: Tévedsz. Én más eszméknek vagyok a barátja. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Na ne? Vannak a náciknak BARÁTAI is? Akik ráadásul nem hazudnak? Sem maguknak, sem másnak?
Már engedtessék meg, hogy kételkedjek benne!
@taga20:
Olyan kevés van ott, azt nem tudom átalakítani...
Na, buktuk a projektet akkor, helyette egy igazi csatakancát mellékelek... :(

Esserossz! :D

www.pucercsajok.hu/erotikus-kepek/adrianna-meehan-1

www.novohot.com/adrianna-meehan-classy-babe/02.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az az eszme még nem létedzik? leírnád ide két mondatban?

brühühühü

linkségek nélkűl
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerintem nekem és pár itteni arcnak pont nem ez jött le idáig. Lehet, hogy az én gépemben van a hiba, de lehet, hogy a te agyadban.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"nem mondanám, hogy odavagyok értük.." akkor ne védd őket mindenáron! Pláne ez a birósági itéletre hivatkozás nagyon unalmas már.A tetteket igazold, hogy nem náci a jobbik.
Nem szeretem Szanyit, de most igaza volt
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Apám, te tényleg móricka vagy!:))) naon jók ezek a nénik. Ahogy szokták mondani:"itt a tavasz, dagad a fasz":)))
@taga20:
Ezzel a locsolóverssel ne próbálkozz be azért...
@kekex: Igen a kételkedés joga mindenkit megillet. ;)
@KÁTÉó53éúétr6: Mármint, hogy az alkoholszondára, bemutatott? ;)
@Felebarát:
In just intonation, the frequencies of the scale notes are related to one another by simple numeric ratios, a common example of this being 1:1, 9:8, 5:4, 4:3, 3:2, 5:3, 15:8, 2:1 to define the ratios for the seven notes in a C major scale. In this example, though many intervals are pure, the interval from D to A (5:3 to 9:8) is 40/27 instead of the expected 3/2. The same issue occurs with most just intonation tunings. This can be dealt with to some extent using alternative pitches for the notes. Even that, however, is only a partial solution, as an example makes clear: If one plays the sequence C G D A E C in just intonation, using the intervals 3/2, 3/4 and 5/4, then the second C in the sequence is higher than the first by a syntonic comma of 81/80.

onnan!!!!!!!!!!!!!

A Pythagorean tuning is technically a type of just intonation, in which the frequency ratios of the notes are all derived from the number ratio 3:2. Using this approach for example, the 12 notes of the Western chromatic scale would be tuned to the following ratios: 1:1, 256:243, 9:8, 32:27, 81:64, 4:3, 729:512, 3:2, 128:81, 27:16, 16:9, 243:128, 2:1. Also called "3-limit" because there are no prime factors other than 2 and 3, this Pythagorean system was of primary importance in Western musical development in the Medieval and Renaissance periods. As with nearly all just intonation systems, it has a wolf interval. In the example given, it is the interval between the 729:512 and the 256:243 (F# to Db, if one tunes the 1/1 to C). The major and minor thirds are also impure, but at the time when this system was at its zenith, the third was considered a dissonance, so this was of no concern. See also: Shí-èr-lǜ.

www.phy.mtu.edu/~suits/notefreqs.html

az orgona "NAGY C"-JE PONTOSAN 16 Hz és akkor a fenti idemásolt számok alapján nem jön ki a 440 Hz az A4-re hanem sokkal közelebb lesz a 400-hoz de nem pontosan annyi egyébként is énekesek belehalnak a 440 Hz-be próbáld ki

brühühühühü
@rodeo36: hahó:-)))))

www.zenei-a-hang.hu/

Magyarországon biza 440:-) Ez nem a 360-a kenyér:-) Persze unortunoxijában minden másképp volt:-)
@rodeo36: érdekes mert volt egy studió felvételes werk film ahol mondták is 440-en szól az egyik sáv a másik meg 442-ön...

ez legyen a legkisebb bajuk
@rodeo36:
"...A hangolás segédeszközei

Akkor is, mikor egy instrumentum egymagában szól, azt be kell hangolni. Ehhez hangvillát, hangsípot, elektronikus hangolóeszközt vagy egy már behangolt hangszert lehet viszonyításul használni.

KORG márkájú hangológép
A hangológép észleli veszi a lejátszott hangot, és kijelzőjén mutatja, hogy az megfelel-e a normatív hangmagasságnak, vagy magasabbra vagy mélyebbre kell-e hangolni azt. Az elektromos hangológép használata könnyű.
Kétféle hangoló létezik: a hathangos és a kromatikus hangoló. A hathangos változat lehetővé teszi pl. a gitár hat húrjának hangolását, normál hangolásban. Kapcsoló segítségével lehet kiválasztani a hangolandó hangot. A kromatikus skála minden hangjára (mind a 12 félhangra) hangolhatunk hangszereket.
Végszükség esetén a telefont is segítségül lehet a hangoláshoz hívni: a szabadjel frekvenciája körülbelül 440 Hz, ami pontatlan, mert jelentős eltérések lehetnek ettől (akár ugyanazon város két különböző csatlakozása között is), melyek egy félhangot is kiadhatnak."
hu.wikipedia.org/wiki/Hangol%C3%A1s

Amúgy Neked is tojok egy tojást mára. szépet, pírosat, hímeset, hámosat:-)

Vagyis: Szép piros hímtojás hámbafogva húzza a nyúl szánkóját:-)
www.nograd24.hu/romaniabanjuliustol9szazalekracsokkenakenyerafaja

Romániában július elsejétől 9 százalékra csökken a kenyér áfája: erről már megszületett a politikai döntés a kormányzó Szociálliberális Szövetségben (USL) - jelentette be Daniel Chitoiu román pénzügyminiszter vasárnap.
"NORMÁLHANG
A hangolás alapjául szolgáló normálhang ("egyvonalas" A) magassága a zenetörténet folyamán többször változott. Rezgésszámát az 1939-ben Londonban kötött nemzetközi megállapodás másodpercenként 440 Hz-ben rögzítette (20 °C-on).

Szinte bizonyosra vehetõ, hogy akár kétszáz évvel ezelõtt is még minden zene mélyebben hangzott, és a fúvószenekarok napjainkban is majdnem egy kis szekunddal magasabban hangolnak, mint a vonós, ill. szimfonikus zenekarok.

A normál zenei A-hang a C-hangsor 6. foka.

A-val kezdõdött a hangsor a betûkotta írás kezdetekor. (Az ábécés hangneveket a görögök használták elõször.) 1571 óta, a C-re épülõ törzshangsorban az A hang a hatodik helyre került. ►törzshang

A normálhang helyett használatos a kamarahang vagy a normál zenei A hang elnevezés (international pitch) is."
www.zenci.hu/szocikk/normalhang
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miért ferditesz?/nem akartam azt irni, hogy hazudsz/ Miért teszed?
Amúgymeg ma nem molesztálni, mert megmérgelem magam, keresztre meg különösen nem feszíteni! Csak hódolatteljes hangokat és hozzámszólásokat követelek:-)
Kellemes Ünnepet!

Hallucináltam vagy láthattam itt "Magyarország jobban teljesít" hirdetést? Olyan volt, mint a Mandineren Bajnai hirdetést olvasni, közvetlenül két őt ócsároló komment között. :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Segíts, még nem ittam eleget. Mit jelent ez a mondat, amit írtál?:) egyébként tegnap nyúl volt az ebéd. Nagyon finom volt, te nyuszilány.:))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nyusznyusz!
Mitől vagy ma különösen fogékony a megmérgelődésre?

Egyébként az esti-éjszakai esztergatanfolyam után szeretnék ma valami kevésbé férfias képzés részese lenni:)
@taga20: brazil fazon FunSír! E módinak "V" beretválás, ez a rendös neve. fekve félkönyékon zongorálok, emiatt nemnagyon van nagybetű, melléütés anál több:-)
@Orica Középföldi: haggyad má... a szemetet a szél összefújja... én is gépipari szakközépben közepeztem, öntőműhellyel, Ajax kalapáccsal, EAN-1000 esztergával, kalapácsreszeréssel:-)
@Orica Középföldi: Jó, akkor ma főzzünk. nyulat:))
@Orica Középföldi: Amúgy ma békés vagyok... a méregfogam a vizespohárban rostokol.... még:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Köszönöm, mielőtt eltévedek itt a vénuszdombok között.:)
@rodeo36: Ejnye már drága barátom! Hogy mondhatsz ilyet?! A dzsobbik odaadóan védi vízeinket a tiltott vízcsempészettől. :) Neked ez nem elég?!:O
@taga20: "Érdekesség
Ha valaki meggondolná magát szőrtelenítés után, dönthet úgy, hogy "parókát" kezd használni. Ez a speciális "póthajat" már a 15. századtól használták, először mint védelmi eszközt, később pedig főleg művészi célokra. Ilyen "kiegészítőt" kellett viselnie Kate Winslet Oscar-díjas színésznőnek is a Felolvasó című filmben."

:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

és borban pácolva milyen lennél

brühühühü

persze áfonyával és ropogósra sűlt édesburgonyával
@KÁTÉó53éúétr6:
Ha az Mszp-nek csak egy picurka vér is lenne a pucájában, az egyik választási plakáton Szanyi lenne az ujjacskájával együtt.
@KÁTÉó53éúétr6: Ebben a dologban nem én hazudok, hanem Szanyi te meg mész utána. Korábban már leírtam, hogy a jobbiknak nem a nácizmusa miatt mutatott be szanyi, hanem mert ők alkoholszondát emlegettek. Az már csak a ballibek szokásos hülyesége, hogy oda is nácit képzelnek, ahol egyáltalán nincs. :)
Bakker, megint bementetek a csobe, megint tematizalva a.cucc, megint lubickolhat Gabriel
Jobbik meg nacionalistakommunistanacifasiszta, tehat bakephassa, csak hogy en is bele mehessek a csobe ;)
Csokoltatom vonacskat meg az osszes szelsoseges barmot.
@Felebarát: Most leírjam neked, hogy melyik párt javasolta legelőszőr az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését??? :)

Szóval a jobbik már tavaly novemberben benyújtotta az alapvető élelmiszerek áfacsökkentéséről szóló javaslatot (amit most az MSZP diadalittasan saját ötletként citált elő)

Nem mondjátok, hogy már a szocik is náci ötleteket majmolják???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igen és :D?

mi köze most ehhez...minden értelmes ember tudja le kéne szállítani...

de azóta a dzsobbik nem veri a blattot...csendben belenyugodott...és is mondtam szép okos dolgot tavaly, már nem emlékszem rá..és a választok se...
@Felebarát: Ja persze nem veri.

Itt van mondjuk a tavalyi törvénymódosító javaslatuk:

www.parlament.hu/irom39/09059/09059.pdf

Itt meg mondjuk egy március 18-i azonnal kérdés a témában.

parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat_aktus?p_ckl=39&p_uln=262&p_felsz=99&p_felszig=108&p_aktus=22
@Orica Középföldi: Ez az ötlet nekem is tetszene, mivel még inkább amortizálná a maszopot. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csókolom! Locsolok, locsolok...

Még senki???

"Zöld a moha, zöld a páfrány,
Meglocsollak házisárkány!"

Ilyenek ezek... :D

Húsvétkor is a dzsobbik a téma??? Nektek valami fixációtok lesz...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na, most látom... Ezek tényleg ennyire beszopták? Csak a kockák szúrják ki??? :D
@rodeo36:
Kis szalonnával megtűzdelve... Hagymát melléaprítani. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Fantasztikus, a zuram most mondta el locsoláskor ugyanezt :)
@avanivi:
Ja, hogy ez a "köszönet" érte... az más!
Szegény... ezt beszopta... :(
Marad az ajtócsapkodás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

bocsi cirby én csak basztatom hadd füstöljön...ne bánccs

brühühühühü
háziszárnyas sűlve kitömve gesztenyével és sok füstölt szalonnával remélem nem egy vén kappan
A keresztyényi megbocsátás jegyében nem e lehetne máma Ágyesz-Gábeszt jáccani?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Reggel kinyomtam, sokkal nyugisabb - attól a pár marhától eltekintve, aki válaszolgat neki és hagyja magát provokálni, (a szeretet) a békesség és a gyűlölködés nevében, elolvasva azokat az általa becitált mindenféle hulladék pöcegödör weboldalakat. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez nem náci, hanem populista ötlet. És nincs a náciknál szabadalmaztatva.
@V-PORT:
Igenis Magyarország jobban teljesít. Észak-Koreánál biztosan. MÉG. De nincs még itt az orbánjárás vége, tehát ez még változhat.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ja, értem, most az próbálod bemesélni rodeo kartársnak, hogy kár lenne érted??? :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mi is irhattuk volna ezt, nagyon nem kulonbozik a normalis velekedesektol ami az orszag allapotara vonatkozik.
@rodeo36:
akkor elobb fozni, utana sutni :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Öööööööö... izé... nyulambulam... azok a hatalmas... barna szemek... :)
Maradjunk a nyuszinál:
A nyuszi sétál az erdőben és találkozik a rókával.
- Szia vöröske !
- Hogy mersz te engem "vöröskézni" ? - kérdezi a róka.
- Ha akarod, lerókázhatlak !
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Őőőő, csak nem a szép emlékű Zalkába - ma Andrássy - jártál te is? :-)))

Amúgy kellemeset mindenkinek!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

kösz, ahogy "látom" a balkéz technikája még fejlesztést kíván valamint a lába nem éri el a pedálokat

brühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

ez hiányzik a parlamentből a tömjénevicssemmijenhez

brühühühüh
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Kiadósat és bőségeset nektek is! Fabiust meg nem éheztetni! :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kibaszott unalmas vagy már ezzel a náci komplexusoddal. De tudod mit? Vegyük szentírásnak amit egy bíró mond és mondogasd ezt is:

- A Horthy szobrokat festékkel leönteni erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos.

Indulhat a mantra, hajrá.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Gondolom a Kuria bírájának megszólalását is ismered a témában. :)

"Az erőszak és a jog kizárja egymást, ezért nem fogadható el, ha egy bíró erkölcsileg pozitívnak minősíti a Horthy-szobrot festékkel leöntő ügyvéd cselekedetét – mondta a Kúria elnökhelyettese a közrádiónak. „A jog, az ítélkezés, a büntető igazságszolgáltatás soha nem állhat az erőszak mellé. A szobor leöntése (…) rongálás, tehát bűncselekmény. Ez nem a véleménynyilvánítás szabadsága”

www.origo.hu/itthon/20120927-a-kuria-egyik-vezetoje-szerint-nem-fogadhato-el-ha-egy.html
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Nem unalmas húsvétkor is Gábris komplexusait kezelgetni???
Mazochista!

Küldjünk neki egy nyuszilányt inkább!

m.blog.hu/2p/2perc/image/nyuszilany.jpg

Ezzel foglalkozzon...
@rodeo36: nem vagy elég figyelmes. A zongora alatt térdel a nyuszilány és kezeli .... ööö a pedálokat:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
8 kilós a házi sonkám, 3 tapsifüles rotyog veresborosan, van egy fazék palóc leves. A sonkából meg 4 féle fűszeres kecskesajból van pár tucat sonkatekercs, hozzá kísérőnek kaszinótojás és aszpikos marhapofa.

Ha éhen marad így járt :-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szarok rá. Mindenféle emberek a nemnácit is minősítették, ha őket nem idézed akkor most is szorítkozz bátran a bíró szövegére.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Izé, kedves NYÚÚÚÚL kolléga!
Figyelt Bárány kolléga előbbi szavaira??

"8 kilós a házi sonkám, 3 tapsifüles rotyog veresborosan, van egy fazék palóc leves."

NE'IGYÁ ANNYIT! A LÉ ÚGY IS VERESBOROS ALATTAD! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
De, unalmas. De ha ilyenkor se tud eltérni a kiadott direktívától akkor adjunk neki más mantrázni valót is, ne legyen ilyen egysíkú.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sosem lehessen tudni kiben mi lakik hétha a baknyulat

ráadásúl közeliek lengyelek

www.youtube.com/watch?v=NILkIoXNL4k

brühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Egy frankó véndiák találkozót lassan kiad az itteni létszám, mert Fab is :-)
hvg.hu/tudomany/20130401_Mobil_1938ban

az első élő rádió közvetítés Budapesten a múlt század legelején két mikrofont tettek ki és a telefon hírmondón lehetett meghallgatni anélkűl, hogy tudták volna felfedezték és megcsinálták a stereo sugárzást...aki leírta az döbbenten írta, hogy és hallani ahogy mozognak a színpadon egyik pontról a másikra és hogy holl áll az énekes

brühühühüh

szerintem semmi blabla a mobil 1938-ban nem volt a technika olyan elmaradott
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
„A jog, az ítélkezés, a büntető igazságszolgáltatás soha nem állhat az erőszak mellé."

Nem is tudtam, hogy például az adótartozás végrehajtás útján, állami erőszakra szakosodott állami szerv útján nem kényszeríthető ki.
És ezt egy bírótól kell megtudnom egy kitalált egyed tolmácsolásában.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azoknak a nyulaknak má mindegy, Hös öseim emléke szívemben örökké él. A tarkónvágott döglött nyúlnak meg úgyis mindegy, hogy a mennybe megy, vagy a fazékba. Persze a fazék eőbbrevaló, ha veresbor is va bene:-)
kellemes ünnepet!

amibe nem rondít bele @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: aki még olvasni sem akar (vagy tud?)csak nyomja a hülyeségeit...

szóval itt megtalálod kiként húzták csőbe magukat kedvenceid (válogass hol szeretnéd olvasni :DDD):

www.google.hu/search?q=beh%C3%BAzta+cs%C5%91be+mag%C3%A1t+a+jobbik&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

és nehogy azt hidd, ilyen kedveskedő s...repacsit kapsz a fiúktól, ha azt folytatód, hogy csak féligazságaid mantrázod.

offforever.blog.hu/2012/05/05/bizony_edzeni_kell_meg

lazíts, és hallgass inkább Veres Pált hátha ott egyszerűbb igazságra találsz az életről :DDDDD
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nem mondod? De azt hiszem, Ö néhány évjárattal fijatalabb, és talán Te is...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A bárányok húsvéttájt áltban a sütőben hallgatnak:-) Szóval semmi kollegialitás nem szorult az ürübe. Roald Dahl novellájába való
@rodeo36: a stereohoz két hírmondó kellett volna... egy a bal, egy a jobb oldalra... persze mostanság itten mégis egyoldalra teszik az megafontot, oszt mégis bezavarodik az ember a kakafóniától:-)
@rodeo36: "Koncert közben esett össze a karmester
Franz Welser-Möstnek, a Bécsi Állami Opera főzeneigazgatójának összeomlott a keringése."
index.hu/kultur/2013/04/01/koncert_kozben_esett_ossze_a_karmester/
@le Látó:

Hát te is fiam, Blútusz? Mecsoda ellenzék-keltető ez a mi iskolánk :-))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

De, mondom, Mr. Iskolaréme is ott koptatta a padot. Mi 40-41, ehhez mérheted az évjáratot.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Kaszás leves. Húsvétkor kaszás levest köll enni.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

azt ugye tudod, hogy Leonard Warren a színpadon halt meg a Végzet Hatalma: "Urna fatale..." kezdetű (kibaszott nehéz, nagyon igénybeveszi az énekest fizikailag) ária közben

a hivatás

brühühühüh
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

el tudod e magyarázni miért hagyta abba a zongorázást Kocsis Zoli? miért lett egy közepes karmester egy zseniális zongoristából?

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

neked talán az is elég lenne ha 4 1/2 órárar kiraknának a napra hogy ott álldogálj? a karmester meg a Parsifal-t adta elő...amit próbálj Mb-okban kifejezni mennyi info és annak visszaadása az összes töltettel

egy informatikus hogyan adná ezt elő Terabájtokban?

brühühühühü

ez is mint az esztergálás ha nem állsz ott előtte és nem tekered jókor
Beírtam a gugliba, hogy Zalka Máté, és ezt adta ki:

www.zsibvasar.hu/estatic/c2i/4499/4499296.jpg
@le Látó: Látom, vannak még kultúremberek. Nincs minden megveszve: Vesszen minden nyúlfőzőfazék. m
Meg amúgyis, aki rágcsálót eszik... pfuuuuj.....
@vitéz Thapóccay néma bárány: Háááá nekem vam egy +10 előnyöm... szóval, naxium a tablóképemet láttátok az emelletti folyosón:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: a telefonhírmondó fejhallgató volt anno...és a két csatorna külön külön érkezett rájája

brühühühüh

technikatörténet
@saravad: Kaszás leves: a füstölt sonka főzővizéből készült krumplileves, sárgarépa, petrezselyemgyökér karikákkal, zellerkockákkal, babérlevéllel. Hagymás, világos rántással sűrítjük. Mikor kész, a főtt sonkát kockára vágva belerakjuk. Ki-ki ízlés szerint tejfölözi.

Anyám mindig ezt főzte Húsvétkor.
@rodeo36: annyia butanyúl vagyok, hogy időnkénr elveszem benned a desriffrirozás során. De tudom, az én seggembe lóhaszt:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

bucika téged már meglocsoltak ma?

ki ne száraggy

nagyon vagy kúrva kellemetlen ottmaradni szárazon...kérj meg valakit hátha még jut neked is a locsolóból

brühühühühü
@rodeo36: ahha esse tudtam... persze természetesen a bal-jobb fülest két erősítő hajtotta meg:-) Egyet a Kossuth 468, egyet a Petőfí '73 hullámhosszon lehetett venni:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

hát majd ha arrjárok kisriffírozlak a hegedű kulccsal vagy ami kéznél lesz

brühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: bazdmeg ez valamikor 1905 vagy előtte volt és egy zárt lánc volt csak kiépítbve az Opera és néhány hely között kísérleti jelleggel

hogy ...nehogy kiszáraggy

brühühühüh

tanúlj mondta Lenin (is) tanulni tanulni tanulni

és nem felejteni ezt meg én mondom

hombre blanco no se esquece
@épészmérnök: hehhe... sose hittem a városi ágendának, hogy ez a város egyik legjbb iskolája, mer ugyi egy szarszakközép, mega Földes, Hermann mrg ilyenek... és 40 év után kiderül, hogy de:-) Igazi nyúlfészek:-) Amojan no pasirám, ellenállási gócpont:-) Megjegyzem, az utánam következő évfolyam volt az első koedukált egy osztállyal, úgyhogy csajozni sajna gimibe kellett járni. Saját klön problema, hogy az általánossal is így jártam. Tiszta fiúosztály, bezzeg a küvetkező évjárat dúskálhatott a háziosztálynyúl csajokban:-)
@rodeo36: "a telefonhírmondó fejhallgató volt anno...és a két csatorna külön külön érkezett rájája" és persze sztereo jack volt a füles dugója,,, vagy dufla krokogyilcsippeszty:-)
@rodeo36: "tanúlj mondta Lenin (is) tanulni tanulni tanulni

és nem felejteni ezt meg én mondom"

Rodeo, ez nagy ember nagy mondása! :-D
@épészmérnök: hádenem, ennyire nem idős... tán 1973 és az isi történetében az első karikatúra tabló:-)
"Drága Barátaim!
Nagyon köszönöm az együttérző leveleket, tényleg nagyon jólesnek!
Elhatároztam, hogy nem nyilatkozom semmilyen médiának, mert nem akarok haknizni ezzel a számomra súlyos, és rendkívül fájdalmas témával.Levelem, nem segítségkérés, ahogy írtam. Magamra, és a gitáromra támaszkodom, korábbi krízis időszakaimban is el tudtam tartani magunkat.Nem akarom hogy bárki a nevére vegyen, nem akarok a politika áldozata,vagy pártok házi mártírja lenni.A problémáim nem ma kezdődtek,átívelnek kurzusokon.Nem vagyok egyedül sajnos.Ha valami értelme volt az én levelemnek akkor az, hogy megkongattam a vészharangot az egész meggyalázott szakmánkért, mert mégegyszer mondom nem vagyok egyedül, nagyon sokunk nevében írtam amit írtam. Szeretem a Hazámat , a honfitársaimat, mindig is az hajtott, hogy értéket teremtsek és itthon boldogan éljek. Ha a szakmámon belül a kollégáimmal együtt, van számunkra itthon megélhetési lehetőség, és toleráns szeretetteljes légkör,akkor boldogan maradunk, vagy visszajövünk. Szeretettel Gerendás Péter"
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Semmi esetre sem mehet belé zöldbab! Ez nem palóc leves, és direkt nem írtam bele a tárkonyt sem, mert az egy más világ.
Volt, hogy Bégyarmatig mentem egy jó palóclevesért, de a kaszás leves az nem pologyec, hanem echte magyar lé. Erről nem nyitok vitát! :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Na tessék. Kiderül, hogy serdületlen ifjúsággal vok körülvéve itten.
@épészmérnök: Ja, és a palóc leves sem pologyec, hanem polovec. Bár kétségkívül vannak a palócok közt mologyecek.

Tessék, a mologyeci tánycok. Vagy mi. Hát nem cuki?

www.youtube.com/watch?v=t8C8frqCKKg
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: erre nem válaszolok most majd később....reggelizem

brühühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ehhehhe, az én osztályom már koedukált volt, mégis a gimibe kellett menni csajozni :-))

Hazabeszélek, de azért jóleső tanulság ám szembesülni azzal, hogy az általad is említett városi ágenda az évtizedek múlásával nem bizonyult urbanlegendnek :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
namost, nambőr van: horseprickintyourarshole

hu.wikipedia.org/wiki/Pusk%C3%A1s_Tivadar

Puskás Tivadar - Wikipédia
hu.wikipedia.org/.../Puskás_Tivad... - Traduzir esta páginaCompartilharmérnök, a telefonhírmondó feltalálója, Puskás Ferenc bátyja. ... [1] Vezetésével épült a párizsi és budapesti telefonközpont. ... A Magyar Királyi Állami Operaház és a Pesti Vigadó között volt a világon az első „sztereó” közvetítés, két mikrofon ...

fakjú

Edison talán a Telefonhírmondóra emlékezett, mely valóban egy telefonokból álló, központi egység köré szervezett találmány, csakhogy jóval nagyobb jelentőségű, mint a telefonközpont: ez volt az eddig ismert első elektronikus hír- és műsorszolgáltató közeg a világon, a rádió és internet őse. Ezt valóban Puskás Tivadar találta fel, szabadalmaztatta is, és Budapesten működött a világon először, 1893-ban. A pénz bár bőséggel folyt hozzá, nem tudott bánni vele igazán, anyagilag folyton nehéz helyzetbe került, valamilyen balsikerű banki ügylet következtében. Zaklatott idegrendszere egy nap felmondta a szolgálatot, a tünetei a mai pánikbetegséghez fogható kilátástalan helyzeteket idéznek. Üzleti útra készülődött, de március 16-án, Hungária Szállóbeli lakásán szívrohamban meghalt. Halálát az általa megalapított Telefonhírmondó repítette világgá.

Érdekességek [szerkesztés]

A Magyar Királyi Állami Operaház és a Pesti Vigadó között volt a világon az első „sztereó” közvetítés, két mikrofon állt az Operában a színpad két oldalánál, két hallgató (három pár) a Vigadóban.

Edison szerint a telefon tesztelésénél Puskás Tivadar használta elsőként a („hallom” szóból származó) halló szót, amely a telefonálásnál azóta az egész világon elterjedt. A „Halló” szó nem azonos az angol „Hallo”=helo üdvözlő szóval, ezt már Edison is és Puskás is több helyen leírta.

brühühühühü

que se jode
@épészmérnök:

Ezt én sem ismerem, de jól hangzik. Bárányné most dobott meg tojás helyett egy füstölt csülökkel, asszem abból is pont jó lesz :-)
@Fabius: jahh... mink vagyunk a lokális kiválasztottak, (az én esetemben az elválasztottak), az úrszentjézus partikuláris megtastesülései:-) Azér' a mi időnkben a Hermanos és Zrínyis csajok elég erőteljesen cuppantak a "bunkó" gépisekre. A hülye kábelhuszár Bláthisoknak meg maradt a Kossuthos Michelle Wildes felhozatal:-) Nálatok is így volt valahogy anno a szépemlékű nyolcvanasokban? Igaz akkor már én asszem kommunista szombatoztam a helyi ingatlankezelőnél lelkes kotonát viselt frissdiplomásként éhbérért:-)
@rodeo36: most mért vagy ilyen érzékeny? Tudjuk, hogy mindig neked van igazad :-)
@Fabius: :-) de igazi füstöltnek kell lennie ám!
@épészmérnök: há persze. eztet én is megerősíthetem. Rodi számomra a vátesz, aki a múltba is lát:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ja hogy igen... fiatalka vagy még. Vettem. Monóban, de vettem.
@rodeo36: "Rejtélyes videó 1938-ból
Egy a YouTube-on megjelent felvétel szerint már 1938-ban is létezett vezeték nélküli telefon."
Rejtélyes videó 1938-ból: hogy került mobil egy nő kezébe?
2013. április 01., hétfő, 11:29
hvg.hu/tudomany/20130401_Mobil_1938ban

Párhuzatos dimenziók:-)
@épészmérnök: "Kaszásleves
A kaszásleves régi idők kedvelt levese volt, amelyet jellemzően szénakaszálás, gabonakaszálás idején főztek füstölt oldalasból vagy füstölt húsos bordacsontból. Az ország különböző tájain sok változatban készítik. Vannak vidékek, ahol a húsvéti sonka főzőlevét használták ehhez a leveshez. A legegyszerűbb változat szerint a sonkalevet felöntik kevés vízzel, tejfölös habarással sűrítik, ecettel ízesítik, és pirított kenyérkockával tálalják. Van, ahol babbal, burgonyával vagy pirospaprikával, hagymával, zöldséggel ízesítik. A húsvéti sonka főzőlevéből én a zöldséges, pirospaprikás változatot készítettem el.

Hozzávalók: 30 dkg főtt, füstölt sonka, 1,5 l sonka főzőlé, 3 szál sárgarépa, 3 szál petrezselyemgyökér, 4-5 db közepes burgonya, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1,5 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint ecet. A tálaláshoz pirított kenyérkocka.

A sonka főzőlevéhez öntünk 5-8 dl vizet, attól függően, hogy milyen sós a lé, és feltesszük melegedni. A főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a burgonyát kockákra szeleteljük, a leveshez adjuk, majd meghintjük az őrölt pirospaprikával. Forrás után lefedve közepes lángon 20-30 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges még vizet és a leveshez öntjük. Néhány percig főzzük, míg a leves be ne sűrűsödik. Végül megszórjuk aprított petrezselyem zölddel és ecettel ízesítjük. Pirított kenyérkockával tálaljuk."
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez a felvétel már régóta kóborol a neten. Úgy tíz évvel ezelőtt láttam először, vagy még régebben. Akkor nem így nézett ki a felvétel, sőt, mintha nem is ugyanez a felvétel lett volna.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Persze, persze. Mindent el lehet rontani...

A kaszás leves az az, amit az anyám főzött. Pont. :-(((
@épészmérnök:

ez ugyanaz a kütyű mint a Normál "A" azaz A4 a diatonikus skálán mely az írott történelem során 396 Hz és 465 Hz között imbolyog, ki ki gusztusa szerint azután mikor a szólista megy egy olyan zenekarhoz amelyik akkor napokig basztattya a hedegű jét ha egyáltalán elvállalja és nem ad inkább szóló estet Z ongora nélkűl

manapság a magas hangok jöttek divatba nincs is igazi basszus -ha elmegyek egy borpincébe és némi borka után megeresztem akkor körűlállnak de bizonyos magasság fölé nem tudnak sikoltani még a lánykák sem (egyébként is még anno énekórán a tanárunk csak úgy kiállította a kis szőke chillona-t hogy valami népdalt és mikor az osztály elhűlve hallgatta a magasságait akkor kihívott engem és én meg ...szóval szem nem maradt szárazon köztudott hogy a magas hangú szoprán fiúkból mély basszusok lesznek)

szóval...jó a vita, egészséges de mikor kötőtűvel piszkálják a...t

brühühühü

ta fudido
@épészmérnök: Az eredetit elvitték az Ufók, a másolatot Rodi archivuma őrzi:-) A maradék került a plebs elé:-)
Most nehéz szívvel búcsúzom, véreim, vár a munka frontya. Ittend nem hívságoskodnak mindenféle locsulással, hanem húzzák az igét. Akarom mondani, igát.

Ahogy Carlos Puebla dallotta volt:

A trabajar, camina a trabajar.
Suda la camisa, camina a trabajar.
Ja, és jó étvágyat mindenféle levesekhez, sültekhez, főttekhez! Egészségetekre váljék!
@rodeo36: "A Magyar Királyi Állami Operaház és a Pesti Vigadó között volt a világon az első „sztereó” közvetítés, két mikrofon állt az Operában a színpad két oldalánál, két hallgató (három pár) a Vigadóban."

Ezt én is megtaláltam. A technikai részletekről tudsz valamit? Mert még ha a Wiki is a forrás, eléggé bulvárosnak tűnik. Szóval azért a sztereo szerintem nem két mikrofon, duplafüles kombóból áll, attól azért talán valamivel több... persze Te vagy ebben az éceszgéber, én meg utálok bármit is megkérdőjelezni. Ha sztereo volt és Te mondod, akkor Ámen:-) Kiben higgyen az embenek fia, a Tebennesem?
Ezt ismeritek??

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575719_10200315642947653_534038043_n.jpg

Természetesen direkt közgazdasági összefüggés sincs benne, mielőtt valaki belekötne.
Ha nem viszik ki offshore-ba a pénzt, azzal még nem feltétlenül az államadósság csökkent volna. De:

1. Az "offshore" pénzek nem kis része származik a privatizációs visszaélésekből. Márpedig ha nem féláron vagy harmadáron adjuk el az állami vagyont, akkor annak ellenértékével bizony csökkenthető lett volna az államadósság.
2. Benne van pl. az "olajszőkítésből" származó feketejövedelem is, ami - a hasonló tranzakciókkal együtt - az államháztartást rövidítette meg.
3. Még ha normál üzleti tevékenység profitját vitték is ki, akkor is hiányzik az a pénz a gazdaság vérkeringéséből. Aminek nem kis hatása van az adóbevételekre is.

Summázat: minden olyan akció, ami a gazdasági teljesítő képességet csökkenti, az az adóbevételeket is, tehát növeli az államháztartási deficitet. Ami miatt újabb hiteleket kellett felvenni.
Hát így az összefüggés.
@épészmérnök: hogy mennyire lefelé csúszik a "hang" azaz elveszíti hatalmas ámbitusát

vesd össze a Netrebko és a Sutherland hangját ugyanabban:

www.youtube.com/watch?v=JHAIl2n2Ab4

www.youtube.com/watch?v=mpT7pK9A61A

www.youtube.com/watch?v=LF33yPx1ay4

és a NAGY C

www.youtube.com/watch?v=yHqRC6xIbCc

brühühühühü
@épészmérnök:

ez valami

kontra basszus a NAGY C alatt egy quarttal G-t

www.youtube.com/watch?v=B246z5bg4eo

www.youtube.com/watch?v=_3TjfUFXJZQ

brühühühü

mondd a nyúlnak, hogy ezt csinálja utána
@rodeo36: megkövetlek:
"Az 1870-es évek második felében Thomas Alva Edison megalkotta az első hangrögzítő eszközt a fonográfot, míg Alexander Graham Bell feltalálta a hang továbbítását lehetővé tévő telefont. Mindkét rendszer egydimenziós (monaural, ismertebb nevén monó) hang megszólaltatására volt alkalmas. Az első sztereó közvetítés 1884-ben a párizsi Operaházból történt, ahol az előadást két mikrofon vette, melyek telefonvonalon keresztül kapcsolódtak két kihangosított telefonhoz egy másik épületben, így az ott jelenlévő hallgatóság valódi kétcsatornás hangzást élvezhetett. 1888-ban Emile Berliner feltalálta a gramofont, ami a fonográffal ellentétben már nem hengerre, hanem lemezre rögzítette a hangot, de továbbra is monó hangzásra volt csak képes."

bár továbbra is mondom, két telefont két fülnél többnel elég macerás lehetett hallgatni, pláne nem tömegnek:-)
@rodeo36: Csak kieg:

Sztereó hang

Térhatású hang. A hangrögzítésben és visszaadásban úgy érik el a sztereó hang hatást, hogy a műsort két, egymástól 2-3 méterre elhelyezett mikrofonnal veszik fel, és külön rögzítik a két mikrofon által felvett hangokat. Hanglemez esetén az egyik mikrofon műsorát vízszintes, a másikét pedig függőleges irányú hullámzás formájában rögzítik a hangbarázdában. Magnetofonfelvételkor két külön csíkra veszik fel a két hangot. Hangvisszaadáskor külön-külön erősítik fel és két hangszórón keresztül adják vissza a hangot. A hangszórókat is 2-3 méterre kell elhelyezni egymástól. A sztereó hang érzete nemcsak a hangszórók egymástól való távolságától függ, hanem a fázishelyes bekötéstől és attól is, hogyan helyezkedik el a hallgató személy a hangszórókhoz viszonyítva. Optimális a hangérzet a hangszórókkal szemben, a távolságuk által meghatározott egyenlőoldalú háromszög csúcsában.

Szerkesztette: Lapoda Multimédia

Read more: www.kislexikon.hu/sztereo_hang.html#ixzz2PDi4uFLr
@rodeo36: Tudod, nekünk, itthonmaradt, bunkó, nyelveket nem ismerő homologoszoknak, nagyjából ilyen félretájékoztató szar weblapok maradnak.... persze ezér is az emúúútnyóóócév és a gyulcsánybalnaji a hibbant:-)
És persze a távolsággal, mint axiomatikus degeneralisszimusszal is elég nagy problémáink vannak:

Távolság (geometria)
Két pont távolságán az őket összekötő szakasz hosszát ertjük. két ponthalmaz távolságán pontjaik távolságának alsó határát értjük (ha van e távolságok közt legkisebb, akkor azt, ha nincs, akkor a legnagyobb olyan távolságot, amely mindegyik távolságnál [...]

Lőtávolság
L. Lövés.

Naptávolság

Tűztávolság (meghatározás)
Az a távolság, melyen belül építeni, gyulékony anyagokat felhalmozni, v. egyáltalán tilos, vagy pedig csak bizonyos kikötések mellett van megengedve. Vasútainknál p. a T. 60 méterben van megállapítva, mely távolságon belül, ha épület épül, az [...]

Féktávolság (közlekedés)
Fékút.

Földtávolság
L. Apogeum.

Sarktávolság
Valamely égi test szögtávolsága a (északi) pólustól, azaz deklinációjának 90 fokra való kiegészítője. L. Ég és Gömb.

Védőtávolság
A legkisebb előírt távolság valamely védett bázis (műtárgy, épület, létesítmény, forrás, kút, vízfolyás stb.) és bármely károsító hatású anyag vagy tárgy között.

Gyujtótávolság
Egy optikai lencse v. tükör gyujtópontjának távolsága a lencsétől, illetőleg tükörtől.

Gömbi távolság
L. Gömb.

Csillagtávolság
A naptól való távolsága azon csillagnak, melynek évi parallaxisa (lásd ott) 1"" volna. Ez 206264,8 Nap-földtávolsággal v. kerek számban 302/3 billió kilométer vagy 3,239 fényévvel (3 év 87 nap) egyenlő. a Centauri parallaxisa p. 0".75 [...]

Koordinációs távolság (elektronika)
Az űrtávközlési földi állomástól mért távolság, amelyen belül a földi állomás adója zavarhatja egyéb rendszerek vevőkészülékeit és a földi állomás vevőjét zavarhatják egyéb rendszerek adói. A zavaró- és a zavart rendszerek legkedvezőtlenebb műszaki paramétereiből indul ki, tehát nem [...]

Bizalmas (intim) távolság (oktatás)
A proxémika, vagyis a távolság- és a térérzékelés életünkben betöltött szerepével foglalkozó tud. területére tartozó fogalom. A proxémika szerint az ember az állandó fizikai érintkezést nem igénylő fajok közé tartozik, melyek egyedei jellegzetes távolságokat [...]

Bogardus-féle Társadalmi Távolság skála (oktatás)
Attitű

Read more: www.kislexikon.hu/index.php?f=t%E1vols%E1g#ixzz2PDiynuxH
@épészmérnök: nem cuki, gagyi.

A koreográfusnak lilája sincs az ábrázolt korról.
pl. 1:05-nél

A tisztelettel (két kézzel átnyújtott) italt nem illik visszautasítani egy alattvalónak sem. Halálos sértés egy koszos ger-ben (jurta) is. Ha nem kérsz többet, nem iszod fenékig, de olyan nincs, h nem fogadod el. Ez a vendéglátó durva megsértése.

Ha az ülő ,,Feketeszakáll'' történetesen uralkodó lenne, akkor az átnyújtó csak szemből adhatná át és sohasem állhatna magasabban, mint ő, uralkodó.

A többit nem is sorolom. Látványpékség az egész.
Lefogadom usáska eredetű.
"Kiderült, miért esett össze a világhírű karnagy
2013. április 01., hétfő, 14:45 • Utolsó frissítés: 10 perce
Szerző: MTI

Címkék: rosszullét; karnagy; Franz Welser-Möst; lumbágó;

Kinyomtatom • Elküldöm
Lumbágó okozta vasárnapi rosszullétét a Bécsi Állami Opera főzeneigazgatójának, Franz Welser-Möstnek.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, rosszul lett és összeesett húsvétvasárnapi koncertjén Franz Welser-Möst, a Bécsi Állami Opera főzeneigazgatója. A második felvonástól James Pearson vezényelte Richard Wagner Parsifal című operájának előadását.

Az operaház hétfői közleménye szerint lumbágó okozta a Cleveland Orchestra vezető karnagyaként is tevékenykedő Welser-Möst rosszullétét az első felvonás végén. A szünetben alkalmazott intenzív kezelés nyomán annyira leesett a vérnyomása, hogy kórházi kezelésre szorult. A kórházat még az éjszaka folyamán elhagyhatta, de azóta fizioterápiás kezelésben részesül.

A linzi születésű, 52 éves karmester az elmúlt öt napban négy előadást vezényelt. A Parsifal "tiszta" játékideje hozzávetőleg négy és fél óra. Welser-Möstnek kedden Alban Berg osztrák zeneszerző Wozzeck című darabját kellene dirigálnia, de már biztos, hogy más ugrik be helyette. Az még bizonytalan, hogy ki vezényel csütörtökön, amikor újból a Parsifalt adják elő."

Megnyugodhatunk. Nem a stressz, hanem csak az idegzsába teremtette le Mesterünk.
@le Látó: Hehhe Krisztus szent feltáadásának és mennybemenetelekor már mindenki csak megest kekeckedik. Szarházi gyaur népség:-)))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

ha van türelmed hozzá -én véletlenűl találtam nagyon régen- egy újságcikk, eredeti és egy az 1970-es években közölték valami technikai hetilapban...az írta le aki a Vigadóban hallgatta és egy mai szakember megjegyezte, hogy akkor ez stereo volt....ők maguk ott és akkor nem nevezték sehogyan csak örültek annak, hogy megtörtént és lehetett hallani...

ne bonyolódjunk bele a stereofónia és quadrofónia rejtelmeibe meg a 5.1 meg 7.1...szerintem a quadrofónia megoldás volt végleges én még hallottam a Marantz csinált egy rendszert és volt LP is felűlmúlhatatlan az 5.1 meg a 7.1 játék a pisilővel

a nagy stereo phil-ek meg mennek és költik a pénzt hangszórókra

www.mbl.de

nyisd ki reference de van ennél még sophoistikáltabb is

www.globalspeakers.net/federation/association/gsa

http://www.TIDAL.de!!!!!!!!!!!!!

ez is olyan mint amikor van egy omega órád de nem ismered a Vacheron Constantine-t

brühühühühü
@épészmérnök: que se jode Puebla

para gozar

www.youtube.com/watch?v=6qa3M6Brzhk

entonces y para el conejito también

jajajajajjajaja
@rodeo36: Szerintem is túlbeszéltük. Nekünk lassan úgyis csak a Terta néprádió marad a 3 magyar közszolgálatival, meg a germániumkristályos fejhallgatóval, és a 15 méteres kközéphullámú drótantennával, 24 órás Orbán beszédekkel...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: És ppersze a falu főterén elhelyezett megafon, ami mindegymillyen hangminőségben sugrozza a nagy párttestvér Albán Munkásmozgalmi indulóit naphosszat.
@rodeo36: no az övét nem piszkálják kötőtűvel
Vigyázat! libsibolsi, sőt komcsi énekes következik :D

www.youtube.com/watch?v=sZpTWmwOHw0

Kolosszális! vö 1:00 és 3:00tól

Bár van némi csalás, mert 2 részből vágták össze a filmet, de akkor is...
@rodeo36: Kérdezném, a spanyol hárfás belinkelt örjöngését megnézted a Yanni koncertről? Linkeltem tegnap valamikor. Vélemény?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Gyújtottam gyertyát, bibibíííí :))

Véletlenül Ázsia a hobbim -- de nem vok fanatikus há-turul imádó :D:D:D -- csak a néprajz érdekel. Így nem volt nehéz észrevenni, mint ahogy mondjuk egy pecás is kiszúrná a műanyag halat egy fotón. Én nem. :(
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: galenitkristályos, ha kérhetem :D sőőőt, grafit cerkahegy borotvapengével :D:D:D

hamá 1x unortodox és retrográd!
@le Látó: "cuki" nálam egy balettről nem dícsérő jelző :-).

A szentpétervári Kirov színház előadása, ott sokszor a hagyományos, eredeti 19. századi koreográfiákat szokták előadni, és azok sokszor viccesek, vagy furik mai szemmel.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nagyjából így volt :-)) Zrínyi testvériskola az összes leányosztályával, a Hermanos és Földesista lányok meg jöttek velük, mert hajtotta őket a kíváncsiság. Persze, nem voltunk népszerűek mikor a kábelhuszárok az Oti-nevelde ablakából nézték, ahogy hozzánk a klubba hosszú sorokban vonultak a lányok :-D
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

köszönettel vettem, Yanni egy zseni és aki a hatása alá kerűl nem ússza meg
és ez? Vivaldi

őrűlteknek meg húsvéti nzúl mellé

www.youtube.com/watch?v=SKdbTJmNAE4

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Nem a stressz, hanem csak az idegzsába teremtette le Mesterünk"

Az idegzsába a stressz egyenes következménye.

Négy előadás öt nap alatt, ilyen nincs. Ez olyan, mintha napi 12 órában Nike cipőbe kellene a fűzőt befűzögetnie, evés-ivás nélkül.
@épészmérnök: És akkor még a zenekari próbákat, meg az összpróbákat nem is számoltuk. Hol volt a szakszervezet????
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

mindemellett sokat gondolkodom azon, milett volna ha (ugye történelmietlen) JS Bach ma élne és ez az eszköztár rendelkezésére állna illetve feltalálhatna hangszereket

www.youtube.com/watch?v=hrBAAK2hwtc

www.youtube.com/watch?v=zuTbM4JvVBY

brühühühü

és Yanni miért nem? pedig alkot boldogan
@le Látó: Most épp eme könnyű strandolvasmányt szemezgetem a sonka és tojás falatozása közben:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Wireless_Networking_in_the_Developing_World.pdf

Félelmetes, mit rittyentettek össze, és miket lehetne az azóta létrejött techhnikákból!
@épészmérnök:

benne két Parsifal

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Egyszer úgy hozta a sors, hogy egy zárdában meghívtak ebédre. Hát nem ugyanolyan barna színű készülék volt az ebédlő ajtaja felett, mint az iskolarádió?
És ebéd alatt a vatikáni rádió spanyol nyelvű híreit és kommentárjait hallgattuk. Asse rossz!
@le Látó: nemááá nem produdetektoros rádijóroo van szó hanem a fejlettebb germánium diódásról, meg az alufóliáról:-)
@épészmérnök: és hagytak elmenni zsolozs-mázsás, és szentgyónyás nélkül? pedig szentem megmonták: ők a néma karta-Uzi_ak, nem szók szájuk, nemfáj fejük.-)
@le Látó: Az élet meglepetései - egyszerre volt megnyitva Celia Cruz, és a Vecsernyij Zvony - fenomenális! :-D Amikor a műtőasztalon összetalálkozik az izé, meg a mizé :-D
@épészmérnök: Remélem, akkor befogtad a füled, amikor a rádió aztat monta ékesen spanyolul: Bennem az Úr:-)))))))
@rodeo36: Alkot alkot... de nem Bach. Talán nem töltött elégia időt a Tamás templomban, mint farnagy.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Lyányok vótak.
Az igaz, hogy jobbat vártam, aszonygyák, az "apáca keze" valami csoda, amikor süteményt süt, vagy főz. Na itt valami vegan izét adtak, azt is hígan és ízetlenül. Az árát azért megkérték...
@rodeo36: És azért ne felejtsük: Yanni is "csak" egy iparos, jónevű mesterember.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem bántom őket, aranyosak voltak, és segítőkészek. Délre készültem, a katasztrófa sújtotta területre terápiázni, és segítettek eljutni az érintettekhez.
@rodeo36: Azért megmondom őszintén, ilyen tiszta elektromosan kierősített hangzást még nemigen hallottam 14 zenésztől élőben..
@épészmérnök: Aham... viccoltam... segítettek humanitárius alapon, csak megkérték az árát:-) De legalább nem feléjük, hanem feléd hajolt a kezük:-) Őszinteség testvéreim, őszinteség:-)
@rodeo36: A kora reggeli órákban írt hozzászólásodra reagálva, amely Szanyi Tibor patlamenti megnyilvánulását illeti, egyetértésemet fejezem ki.
Függetlenül attól, hogy nem kedvelem a "ami a szivemen, a számon" stílust, mivel ez általában nem fér össze az európai viselkedéskultúra elvárásaival, Szanyi nemzetközi kézjelzését nem itélem el ebben a politikai atmoszférában, amiben élünk.
Az Mszp az elmúlt nyolc évben és napjainkban felvett egy mesterkélt, mértéktartást jelző magatartást, amely hatástalan a Fidesz arrogáns, örökösen erőből támadó retorikájával szemben.
Képtelen az ellenzék kihasználni azokat a bőven adódó visszaélésésket, politikai és gazdasági hibákat, törvénytelenségeket, amelyeket a Fidesz elkövet, holott a közvélemény támogatását ezzel maga felé fordíthatná.
Ez az egyik oka a tehetetlenségének, és ezt a
passzív magatartást cáfolja meg Szanyi nemcsak most, amikor nemzetközi kézmozdulattal jelezte, hogy más módon is lehet tárgyalni.
Sajnos a Fidesz módszerrel szemben a diplomatikus nyelvezet és az elegancia nem hatásos, oda viszont erővel kell megnyilvánulni, nem félő nyusziként lapulni.
Tovább menve ezen a vonalon, az MSZP erőlteti régi arcait ahelyett, hogy a frontvonalra tolná markáns fiatal párttársait, akiknek markáns retorikájával szemben a Fidesz nem élvezne ekkora előnyt, mint jelenleg.
@épészmérnök: "Délre készültem, a katasztrófa sújtotta területre terápiázni, és segítettek eljutni az érintettekhez." hehhe, ahogy olvaslak, a kaját megitélve, már Dél-előtt célodhoz érkeztél:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

ha jól tévedek "épeszünk" írta volt a napokban, hogy a nagy vallási izék után persziflálták azokat mert akinek van humora és ki tuggya röhögni a saját hülyeségét az már ember a többi az csak selejtes Gorilla Cabindából

Yanni is valami ilyen talán de a nagy Bach "beleesett" Vivaldi-ba és az ő invencióit alakította

www.youtube.com/watch?v=wQHlttYN0x8

www.youtube.com/watch?v=y1ZW-C7sxJ8

az első a második tétel a második az első tétel BWV 593

brühühühühü

ez számomra "a" zene
@Mariann19: hahó... megint lekéstél... az összes patronátus ellőve, mingyá megyek pihizni. Így jár, aki Mr. Rezignáltnak sonkát főz, kalácskát süt és elfelejti, mire jó a csúszka:-)
@Mariann19:

kösz ez taktika és stratégia is

KÖVETENDŐ FEJLESZTENDŐ

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Katasztrófa idején a segítő nem várhat semmit ingyen, hiszen ő az, aki erőforrásokat nyújt. A családi kasszából fedeztem minden költséget.
@rodeo36: Érdekes amit írsz, mert Velence elég messze van Lipcsétől, persze a jó zene szárnyakon kél... Vivaldi amúgyis kicsit alulértékelt jelenleg, a jónép max Quattro Staggionézik, de keresi a tésztán az articsókavirágot. Ebbők is látszik, Bach zsenije, bár neki csak fiúkórus jutott, Vivaldinak pedig egy árvaház összes lányszüze:-)
Vége a kv szünetnek, tsók a fejetek búbjára. Tartsatok ki, és vigyázat a tojáslikőrrel! :-D
Ebédszünetben találkozunk.
@épészmérnök:
és nem La Lutiers

brühühühüüh
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há... : Nem én kezdtem...:D
@rodeo36: És Neked is fájjon egy kicsit a szíved:-)

www.trekearth.com/viewphotos.php?l=7&p=1249069
www.trekearth.com/viewphotos.php?l=7&p=1248500
www.trekearth.com/viewphotos.php?l=7&p=1248026
www.trekearth.com/viewphotos.php?l=7&p=1247752

A zutolsó kettőben, (jelenleg a velencei kórház) az emeleten, van egy titkos előadó terem a mai napig, ahol a jól fizető kliensek hallgathatták az emeleti karzaton, rácsok mögött megbúvó énekes apácalányokat énekelni Vivaldi karmesterkedésével...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Leírhatatlanul sajnálom a távozásodat, de pihenned is kell ilyen magasszintű előadássorozat után, amelyet fentebb volt szerencsém olvasni.
Majdnem egész nap a két kutyával játszottam, Mr. Rezignált dettó.
Most jövök egy kis szellemi felfrissülésre, Te meg lelépsz.
Kellemes punnyadást!
A koreai parlament, amely az utóbbi időben évente átlag egyszer tartott ülésszakot - bár tavaly szeptemberben a kötelező iskolai oktatás 11-ről 12 évre emelésének megszavazása miatt tartott egy őszi ülést is - ez évi tavaszi tanácskozássorozatán már határozatot fogadott el Észak-Korea helyzetének a konszolidációjáról olyan államként, amely atomfegyverrel rendelkezik, kiegészítette és módosította az alkotmányt, valamint törvényt fogadott el az állami űrkutatási ügynökség megalakításáról.

hvg.hu/vilag/20130401_Felmentettek_az_eszakkoreai_minisztereln#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_4_1
@Mariann19: Lehet később belesek, de nem garantálom. Most punnyadva indulok, a mindennapi betevő alkoholadagomat begyüjteni:-) Most könnyebb dolgom lesz, elvégre ez az első szabadötvenliteres pálinkafőzős nyúlhúsvét, amikoris adómentesen lehet lealjasodni az első beeső sárgarépaföldön:-))

Látom, időnként visszaolvasgatsz... Ma nemigen volt sziporka, csak a jómunkásember dolgozott:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Ma nemigen volt sziporka."
Nem baj, volt viszont némi zeneelmélet, fizika óra és kivonatok az önéletrajzokból.
Szines összeállítást hoztatok össze Rodeoval, én pedig hálás szívvel olvastam abban a reményben, hogy megvilágosodik az elmém több kérdésben.
A napi alkoholszükséglet begyüjtését Te nem is szorgalmaznád, a kutyád akar csak arra menni, amikor itt a sétáltatás ideje. Tudom, Te csak áldozatként vagy oda dobva.
@Mariann19: hihetetlen jó olvasni a fiúk sziporkáit :)

bele sem igen merek szólni, pedig még a linkelt zenék többsége is tetszik (a komolyzene valahogy kimaradt az életemből, irigylem is az értő "füleket" emiatt...).

a kaják, a fotók (tegnap az 1-ik különösen elképesztett látásmódjával) és a politizálás nívója pedig élvezetes...

reggel mikor Épész linkelte a kígyótojást eszembe jutott: nemrég a film linkjét megkaptam.
megnéztem Ingmar Bergman változatot (holnap nézhető lesz a "kocsmánkba") és az "eredetvidék" tükre lelombozott, feldühített amiért egyesek még hülye meghatározásokon vitáznak - ahelyett, hogy valami alapelvek megfogalmazásánál, megalkotásánál tartanánk.
Akartam is írni hogy húsvétra is a télap jön de elolvadt a hó.:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ebben nagyon pengék, hogy az ördög vinné el őket, így Húsvétkor.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ... ilyet egy templomban kifüggeszteni... édes, jó istenem... hogy süllyedjenek el a szégyentől!
Ha ezt Ferenc pápa tudná...
@épészmérnök: Tudja, és tud a pedofil papokról is!és?:(
Na,megszólaltak a kereszténygyűlölők!:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A katolikusok nem szeretik a konkurenciát. Eleget kéregetnek a misén, még a hontalanok is zargassák a szegény hívőket? :P
@guma: "Hihetetlen jó olvasni a fiúk sziporkáit."
"A politizálás nívója pedig élvezetes."
Két Neked tetsző vonulatot említettél, és ha belegondolsz, hogy ezek jelen vannak a blogon, akkor emiatt olyan színes az ittlét.
A helyzet olyan érzetet kelt, mintha egy nagy társaság ülne egy kerek asztal körül, és a témák vagy együttesen kerülnek megvitatásra, vagy kisebb csoportokban előjönnek az alaptárgyhoz nem szervesen hozzátartozó területek is.

Ebbe belefér a politika, a gazdaság és horribile dictu a művészetek, vagy életmódok analízise is.
Vannak pozitív gondolataim az ittlétről, de nem szeretnék érzelgősbe átmenni, ezért leszögezem: Nagyon jól érezzük magunkat itt!
Hogy megy az anyázás most Gerndás miatt,jobbról-balról.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Boli! A templomi kifüggesztés tudod milyen vizuális képet hoz elő bennem?
Mint a mesefilmekben a nagy gülüszemeket megállás nélkül forgató szörnyek szereplése.
Atyavilág! Hol élünk?
@taga20: Nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. Ferenc pápa egész életében a szegények között élt, és maga is puritán körülmények között, még autója sem volt. Latin-Amerikában a katolikus egyház sok esetben pozitív szerepet játszott, például a Pinochet-diktatúra alatt, amikor például segítettek megszervezni szegénynegyedekben az olla común-okat, a közös konyhákat. A Pinochet-diktatúra alatt több katolikus papot is megölt a titkosszolgálat.

Igaz, hogy erős az Opus Dei, de erős a felszabadítás teológiája is. Magyarországon csak az első igaz.

Ami Ferenc pápát illeti, azért választották meg, mert ha valaki, ő kitakaríthatja az istállót. Benedek azon a napon mondott le, amikor megkapta a jelentést a Vatikánon belül működő titkos hálózatról, amely a papok nemi életét szervezte :-/. Ez már neki is sok volt. Ferenc első szava az volt, amikor valami díszes hacukát akartak ráadni, hogy "vége a farsangnak".
@épészmérnök: Legyen igazad, de aztán egy év múlva ne sírjál, hogy nem erre számítottál.:)
@taga20: Remélem, hogy Ferenc pápa egy év múlva még életben lesz.
@épészmérnök:

" Remélem, hogy Ferenc pápa egy év múlva még életben lesz."

Én is, bár azt hiszem ebben a reményünkben a Vatikán lakói nem feltétlenül osztoznak.
Nem lesz könnyű dolga.
@rodeo36: A közelmúltban tette itt közkincsé valaki, hogy gyerekkorában sokat járt (vitték) az operába (még tán a pellusát is a zsinórpadláson szárították). Nem te voltál-e az??
Papcsák Ferenc rendjétől megfagyott Zugló
Most lett elég – mondta egy fideszes. A zuglói polgármester az egyik helyettesével már nem is beszél. Papcsákot eredetileg rendet rakni küldték a pártközpontból.
www.origo.hu/itthon/20130327-papcsak-ferenc-es-a-zugloi-fidesz-ellentete.html
@huzzadneki shakespeare:

ez rám így nem igaz...később saját elhatározásomból és saját költségre tanúltam meg sok mindent de 18 után kezdtem nagyban de akkor mindent

brühühühü

szerintem nem egészséges a gyereket erőltetni de tiltani sem ...a gyerek jelzi és azt kell figyelni de azt is, hogy a gyerek idővel változik amit tegnap kiköpött ma bömbölni fog ha nem kapja meg azonnal...erre van a szülő aki -feltételezzük- ismeri a kölkét vagy elbassza egy élter csupa majom szeretetből
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
a papcsák egy undorító hernyó a fidesz valós képmása

brühühühü

én most fogok siestazni egy kicsit a sok kávétól kezd lergadani a szemem
@le Látó: mitől is komcsi? egy orosz német család sarja, eredetileg német és később vette fel a Rebroff nevet...tökéletesen beszélt oroszúl is...mintha magamat hallanám

van egy Don Silva felvétele a híres kavatína az Ernani-ból ahol megcsináljaz összes kadenciákat közel 3 oktávon át ugyanezt egyszer Borisz Chrostoff is aki nagy mestere volt a Don Silva-nak IS!!!!!!!!!!!!

brühühühühü

nem adok linket megtalálod, ha keresed
@huzzadneki shakespeare:
www.youtube.com/watch?v=O7rRCMXxa8Q
egy komment:
Here is one of the most magnificent
arias ever written for the bass voice!
A king is brought to his knees by love,
and Christoff reveals his wounded and
tortured soul as only he can. Such a
unique voice and timeless artistry.
Thank you for the blessing of this real
treasure!!!

én láttam hallottam élőben

még jobb

brühühühühü
@huzzadneki shakespeare:

van egy felvétele, talán éppen ez? Karajan Londonban 1949

www.youtube.com/watch?v=lAg-yUkLGhA

ekkor volt az, hogy a McCarthy nem engedte be az USA ezért sohasem énekelt a MET-ben később sem

brühühühühü
@épészmérnök:
@Orica Középföldi:
Ferenccel kapcsolatban nekem valami nem stimmel.
Szimpatikus.
Már pedig egy pápával kapcsolatban, számomra ez igen rendhagyónak számít.
II. János Pál volt Bergoglio előtt, aki szintén a jobbik énemet hozta elő belőlem, dacára az igen markáns véleményem ellenére a katlik Zrt-ről.

Nekem szimpatikus Ferenc, és az látszik már most is, hogy bizonyos értelemben szarik a konvenciókra, mert saját elképzelése van arról, hogyan kell rendet tenni a rá bízott szeméttelepen.
Rettenetesen nehéz dolga lesz a belső maffia ellen harcolni.
Ezért(is) csatlakozom a hölgyekhez:
" Remélem, hogy Ferenc pápa egy év múlva még életben lesz."

Ámen
@Knósszosz: csak nem anor todo X a francisco I???

megmenteni la chiesa-t többféleképpen lehet, mivel elsősorban egy duplafenekű buzinicc, pénzt csinálni és lelkekkel kufárkodni még több guaniquiqui-ért

hol a helye a Francisco I-nak? koporsóban!!!

az emberiségnek végre fel kellene nőnie és kilépni a pelusból bele a kakiba hogy legyen mit lesikálni

3 nagy dili van ma koncepciózusan (FIGYUZZ!!!!!!!!!!!!) az ESA, Nasa és La Chiesa Catolica

világhatalomra a monoteizmus hazug eszméivel az áltudomány söpredékével a tömegek orránál fogva vezetése:

ott a BIGBANG ====SZENTHÁROMSÁG (isten) egzik sem fogható fel ép ésszel tehát hinni kell benne és kell kitalálni mindenfélét (matek fizik és térgörbület (ha valaki elmagyarázza három szóval milyen az tér ami (nem Blaha Lujza) ami végtelen és látjuk a határait meg görbe sőt girbe gurba...meg csomósű
na nem a mari hanem csak úgy

hát majd ha a szellem és ma tisyta ész a dialektikával és a valós tudománnyal amely nem fél

brühühühühü
@rodeo36:
Baazzmeg, én pontosan azt gondolom amit te is, nem reszelős nyelvvel, de mégis:
"megmenteni la chiesa-t többféleképpen lehet, mivel elsősorban egy duplafenekű buzinicc, pénzt csinálni és lelkekkel kufárkodni még több guaniquiqui-ért"

Az egész egy kapitális szarhalmaz, de szerintem vannak kivételek, amelyek erősítik a szabálokat, persze azok balesetet szenvednek, olykor.
A történelem maga tanú rá, hogy vannak olyan személyek, akik szembe fordulnak a szarral és próbálnak valamiféle forradalmat csinálni.

Kapásból tudnál sorolni több tucatot, érted mire utalok.
Nem hiszem, hogy a monstrancia szidolozó seggfejek között nem akad egy, aki nem csak átlátja a mocskot, de mer is felszólalni ellene.
Ha le is sajnálsz bazmeg, akkor is azt mondom; minden fost meg lehet reformálni, csak idő és a megfelelő személy kérdése.

Majd a kondás is megdől, csak köll egy személy hozzá. Nem a nyíregyházi, nem.
Az mindig késik, nekünk meg már nincs pazarolni való időnk.

Stellát locsoljad meg, asztán be vele, salud!
@rodeo36:

Azt mondtad sziesztázol egyet. Ahogy olvaslak, rád fér. Tegyed:))
@Orica Középföldi:
fölriadtam...báncsák pomogácsot

brühühühü

miért írod, hogy?
@Knósszosz:

izé...aksikat töltöm...a sav még nem műxik

brühühühü
@le Látó: Azért emellé elfér némi infotöbblet :)
"Feketeszakáll" Koncsak tatár kán. A sztori szerint a hadifogságába esett Igor herceget kívánja elkápráztatni harcosainak és asszonyainak táncával.
Azért a tatár uralkodó ülhet magasabban a hadifogolynál, nem? És egy hadifogolyra tán nem annyira kötelező a jurta etikett?
Kirov Balett ide, Kirov Balett oda, a férfiak tánca irtó szar, szétesett, harmadosztályú produkció.
Ami viszont jó, a koreográfus (Gyagilev?) menekültükben hátrafelé nyilazó polovecei...
@Knósszosz:
izé.......hogysmongyam

szóval nem kőőőőőőőőő mindent megmenteni van aminek a legjobb egy szép dísztemetés...itt erre ókumlálok

kedves nedves görögöm, a törtyénelem ugyi nem bugyi

szétesett a nyugatrómai birodalom? szét! a keletrómai? kibaszott a világgal őbizánc de utána is maradt egy űr!!!!!!!!!!!!!!!!! 800 év ami történelmi távlatban is sok és ott a sötétség voltamagát tövig mint ma levédiában

te nem vagy hájlender én sem...sajnos akkó a kurva annyukat

cirbolya neked is szól nézd a te érdeked is necsak a ...ami nem is létezik

aksi töltő bedug kiszikráztat becsap brühühühüh

most jobb
újabb szikrák jönnek mert aksitöltő műxik
@Orica Középföldi:

aksiim töltetnek vala

www.youtube.com/watch?v=dZSl_XJwViY

brühühü
ja és ne feledd én 9 órával fiatalabb vagyok nálad
@sortelen: Gyagilev még kérdőjellel is orbitális hülyeség.
Fokin natürlich...
@Knósszosz: @Orica Középföldi:
ha értitek?

meg kell halni azért hogy az legyek ami akarok lenni

www.youtube.com/watch?v=kwRVR-TmKYw
ezttetetetetetetetet
tudá vanbétóvenlajos jobban mint jézuskrisztusaszupersztár

ha teccik ez nektek ha nem

brühühühühü
zár a gondolat most egy picit mert vezénylek
@rodeo36:
Mióta ide járok, tudom, hogy...
és, kösz!
Jó éjt, és élvezd a Habanai iccakákat, csak kívánj nekünk belőle egy csipetet ide!

Ne légy irígy, jó!
@rodeo36: Ezt nemigen lehet elfelejteni. Számunkra, akik rendszeresen olvassuk Rodeo36 A-t, kiszámolhatóan este hét körül kezd kommentelni, és úgy kábé éjfél körül emelkedik Rodeo36 B-be... :)
De semmi baj, mi így szeretünk.
@Orica Középföldi:
Maradt a vendégházban a többi pap között, azt eszi, amit ők.... Lehet ebben némi önvédelmi ösztön is.
@Knósszosz: @Orica Középföldi:

sértődés semmi felnőttek vagyunk

voltatok ti már így meg...va

www.youtube.com/watch?v=kOFLy8Z6U_g

aszonta egy zenetudós (valódi Szabolcsibencenevű) hogy csakis részegen lehet ilyen dolgokat leírni kottával

és ez az én húsvéti ajándékom egyúttal azoknak is akik most nem

brühühühühü

www.youtube.com/watch?v=kOFLy8Z6U_g
és egy csinos gyilkos nyúl a húsvét végére:
travelo.hu/cucc/2013/04/01/tengerinyulak/
@Knósszosz: @sortelen: @Orica Középföldi:

és itt a maestro de los maestros

www.youtube.com/watch?v=CdWECcJGcm4

ez az amit akartam

az én aksim műxik

brühühühühühü
@rodeo36: Na igen, ezek miatt (és mennyi ilyenjük van!)nem tudom annyira utálni a franciákat, amennyire szeretném...:)
Tényleg Világbalett.
@sortelen: ?????????????milyen időszámítás szerint?

Földi?

brühühühühü

www.youtube.com/watch?v=CdWECcJGcm4
@Knósszosz:

ez most exoticusz mde igazi görög medoc kívántatik hozzája de sok 2 3 lityi

www.youtube.com/watch?v=CdWECcJGcm4

brühühühühühü
@sortelen: hát még ha ismernéd a tűzmadarat annó a markóiván csinálta és a bejart térden állva szerződtette

brühühühüh

én ott voltam az előadáson

ilyen még nem volt a történelem során mint ott
@rodeo36: Hátugyi. Fabius itt 4 körül bukkan fel. r36A elsők között reagál, normál zenei A-n. Itteni idő szerint 8-9 között zordul r36A világlátásának moll változata r36B -ként elénk.
Abszolút földi. :)
Rare wartime recording of Karajan!

v

brühühühühü

az összes között 8 perccel gyorsabban csinálta

meg volt őrűlve a lassú tempók mestere
@Knósszosz:
ez klemperer

8 perccel hosszabb 36 helyett 44
és mennyivel gyorsabbnak hangzik

www.youtube.com/watch?v=hczrhnAKsyI

é a kedvencem varázsló
p@rodeo36: Akhaia Klauss a Peloponészosz északi részérűl.
Korinthia és Argolisz által határolva.
Rendben, én is álmos vagyok.
Gu-nájt!!!
@rodeo36: Elhiszem
Én '79-ben a A Nap szerettei után éltem át ilyet: 20 perces (!!!) vastaps (el tudod képzelni???) volt a Sportcsarnokban, már mindenkinek kurvára fájt a keze, de nem lehetett abbahagyni.
@Knósszosz: annyit klempererről, hogy ott már több agyvérzés után teljesen bénán tolták föl a pulpitusra...mert a zenekar tudta Klemperer

ők voltak térgyen

brühpühühühü
ez a 7. egy csoda
@rodeo36: Igazán nem tiszteletlenkedni akartam, de valóban olvastam valahol, hogy egy srácot, a vidámpark helyett az operába hordott az édesanyja (jól van, akkor az nem te voltál).
Arra lettem volna kíváncsi, hogy a kis nebuló lelkileg hogyan dolgozza fel azt, hogy a főhős, miután szíven szúrják egy tőrrel, még huszonöt percig énekel, és csak aztán hal meg.

Én akkor hagytam abba Lev Nyikolajevics Tolsztoj remekművét, amikor a kutya tizenhat oldalon keresztül kezdett el kimúlni.

Lehet, hogy most már én is hanyagolom a Ricse koncerteket, meg a sok fekve hányós motorostalálkozót.
Kifényesítem szalonnabőrrel a fekete cipőmet, és irány az Operaház (még akár össze is futhatunk a büfénél)!
@rodeo36: ezért kérek valamit amikor megfhallod Birgit Nilsson-t akkor ne ájúlj el

és te quiero

brühühühühühühü
@huzzadneki shakespeare: add tovább

vwww.youtube.com/watch?v=Rtc6yJGgZkk

jellemzőim: mikor istenek leszállnak és kurvák lsznek

brühühühühüh

van más magyarázat is
@huzzadneki shakespeare: ezért kérek valamit amikor megfhallod Birgit Nilsson-t akkor ne ájúlj el

és te quiero

brühühühühühühü

ezért kérek valamit amikor megfhallod Birgit Nilsson-t akkor ne ájúlj el
www.youtube.com/watch?v=Rtc6yJGgZkk
@le Látó: Csak, hogy ne azzal a szarral aludjunk el.
Itt egy méltó verzió.
www.youtube.com/watch?v=gVURal-QYsA
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Knósszosz:
www.youtube.com/watch?v=Rtc6yJGgZkk
ez valami
nem játszom

brühüghyühüh

itt isten találkozik a teremtővel Knapertsbusc

lófasz annak aki nem érti halggasd végig
@Knósszosz:
www.youtube.com/watch?v=Rtc6yJGgZkk
erről majd beszéljünk

brühühühüh
ez a végtelen
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ide kéne elhívni. :)

http://www.programturizmus.hu/tdestination-budapest-wagner-nap.html"

Wagner az német volt, szerintem rodi csak a digókat szereti. :-)
@huzzadneki shakespeare:
Tudod, amikor én kábé öt éves koromban erős vonzalomra leltem egy leányka iránt (Sz.Zs), eszembe nem jutott a másodlagos nemi jellegbeli különbözőség.
Az opera vagy gyün, vagy eszelni kezdünk a hős halálátusáján, de akkor orvosként végezzük, mert az opera nem gyün.
Én például csak húszegynéhány évesen jöttrem rá, hogy tényleg van Aranyalmafa (Görögorszég, útszéli "vad"narancsfák)Gémánterdő (Normafa erője kétnapos ónos eső után - olyan szépet nem láttam azóta se, elképzelhetetlen), hogy tényleg van Gonosz Mostoha, aki kihajtja a férj gyermekeit a susnyásba, és férj aki ezt meg is teszi neki. (Ahelyett, hogy a torkát vágná át a rohadt kurvának.)
"Kintről" nem lehet bejutni a zenébe, az operába se.
@rodeo36: Ez tényleg szép. Közben olvasom az életrajzában.

Hans Knappertsbusch

"A háborús és az azt követő években szintén Bécs maradt Knappertsbusch első számú otthona, noha 1945-ben visszahelyezték a Bajor Állami Operaház zeneigazgatói posztjára, a szövetségesek tisztogatása nyomán három évre eltiltották a németországi vezényléstől, így hamar át kellett adnia helyét Soltinak.

Mikor a háború után, 1951-ben újra megnyitották a Bayreuthi Ünnepi Játékokat, a Wagner-unokák első számú választása Knappertsbuschra esett, mint olyan karmesterre, aki rendelkezik a megfelelő tudással, tapasztalattal, tekintéllyel, hogy a frissen színpadra állított Parsifalt dirigálja. Bár Wagnerék eleinte ódzkodtak attól, hogy a náci időkben is aktív karmestert kérjenek fel, végül a szakmaiságot helyezték minden egyéb szempont elé. Knappertsbusch kivételes affinitása Wagner zenéje iránt döntő volt a kérdésben (már kölni diplomamunkáját is a Parsifal Kundryjáról írta), s az eredmény a Wagner-fivéreket igazolta."

Élőben nem hallgattad esetleg valahol? Vagy 62-ben még te is túl fiatal voltál? :)
@huzzadneki shakespeare: Rosszul tudod. Wagner az egyik nagy kedvence. :)
"Leromboltak egy zsinagógát Szíriában
Kifosztották és felgyújtották az Éliás prófétának emelt kétezer éves zsinagógát Damaszkuszban."

www.origo.hu/nagyvilag/20130401-porig-egettek-egy-zsinagogat-damaszkuszban-sziria.html

Primitív állatok... Rombolni, ha zsidó, ha nem zsidó emberi múltemlékezet elleni terrorakció. Rohadjon meg a sok megszállott fanatikus baromállat... ezt sem fogom látni. Megraboltak... 2000 év múlva kiafasz fog ezekre a kreténekre emlékezni?
@sortelen: deazért doktor bácsisnénist jáccottál tán? szex nélkül, kiváncsiságból? mer én igen. Igaz puncit azóta sem láttamű:-)
@sortelen: ""Kintről" nem lehet bejutni a zenébe, az operába se. " Érdekes amit írsz. Csak egy a kérdés: Hol kezdődik a kint.
@huzzadneki shakespeare: Egyébként Wagnert én is nagyon szeretem, bár én inkább a zenekari részekért vagyok oda. Pld. ez az egyik kedvencem. Igazán magával ragadó.

youtu.be/LTyj856BtWY
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Megraboltak... 2000 év múlva kiafasz fog ezekre a kreténekre emlékezni?"

Hitük szerint az ő istenük, aki nevében a barbárságot elkövették:((
@Orica Középföldi: mindig is tudtam, hogy az ember a legkreténebb állat... csak ez a nyomoronc faj képes az elvei miatt szarrá rombolni bármit. Egy sima egysejtű csak túlélni akar... és ennek érdekében cselekszik. De több kárt nem okoz...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Tervezted, hogy meglátogatod ezt a zsinagógát??? Ezt olvastad már? Gondolom nem lenne semmi valamelyik helyre eljutnod a listából.

index.hu/kulfold/2013/03/31/ahol_nem_jarnak_turistahordak/
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Naná. 3 év múlva vendégségben Katival a konyhaasztal alatt. Ő is igen fontosnak tartotta az orvostudományt.:)

Ami a zenébejutást illeti, úgy gondolom, ez abszolút egyéni. Ez valami ösztön lehet. Absztrakcióra való hajlam. Nem vitatva Kodály elméletét, meg lehet ismerni a zenét, de valami rezonáns izé kell, hogy legyen. Valahogy egy befelé nyíló hallójárat, vagy mittudomén.
@sortelen:" Tudod, amikor én kábé öt éves koromban erős vonzalomra leltem egy leányka iránt (Sz.Zs), eszembe nem jutott a másodlagos nemi jellegbeli különbözőség.
Az opera vagy gyün, vagy eszelni kezdünk a hős halálátusáján, de akkor orvosként végezzük, mert az opera nem gyün.
Én például csak húszegynéhány évesen jöttrem rá, hogy tényleg van Aranyalmafa (Görögorszég, útszéli "vad"narancsfák)Gémánterdő (Normafa erője kétnapos ónos eső után - olyan szépet nem láttam azóta se, elképzelhetetlen), hogy tényleg van Gonosz Mostoha, aki kihajtja a férj gyermekeit a susnyásba, és férj aki ezt meg is teszi neki. (Ahelyett, hogy a torkát vágná át a rohadt kurvának.)
"Kintről" nem lehet bejutni a zenébe, az operába se."

Szép történet, nem is cáfolnám meg!

Apám régen full alkoholista volt, de már vagy húsz éve nem iszik, nem cigizik. Szépen él, szinte mindene meg van.
Én régen nem szerettem a céklát, most meg úgy eszem, majd meg fúlok.
Változhat az ember, de az is lehet, hogy az operára valóban születni kell!
@sortelen: REmélem a Kati sem csalódott a késóbbiekben...:-) Bár te valszega Júliát vártad:-) A zene asszem valóban ilyen dolog... vagy megüt, vagy nem.. ha megütött, akkor hótodik ktart, ha meg nem... akkor... annyi..
Jobban én sem tudom. Persze van egy imérv... ha van olyan zene, amit bármikor bárhol, akár néhány ütem erejéig is meghallasz és feláll a karodon a szőr... akkor a belső körben vagy.
@huzzadneki shakespeare: "Apám régen full alkoholista volt, de már vagy húsz éve nem iszik, nem cigizik. Szépen él, szinte mindene meg van." Lehet, hogy az tett neki jót, hogy otthagytad a családi házat:-))) Bocs, geci vagyok, nehogy megsértődj... és gratulálok az öregnek:-) Éljen 120 évig:-) LEgalább a csajozós kedve megmaradt? .-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: : "Rosszul tudod. Wagner az egyik nagy kedvence. :) "

Viccnek szántam, a zenében nincsenek határok!

Jó éjt mindenkinek, halljátok!! :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Egyszer volt kint az öreg Seattle-ben a testvérénél látogatóba.
A rossz nyelvek azt beszélik, hogy amikor átmentek Reno-ba, ott Joe bácsi befizette egy néger prostira. De szerintem ez csak amolyan városi legenda. :-)
@huzzadneki shakespeare: ládde már nem élt hijába:-) Hány mao fütyinek adatik meg Jean Renoban egy igazi néger prostipunci? Naugye:-))) Kivételes ember... rodit kivéve:-))))) Ha legend, hanem:-)
@rodeo36: Hát igen. Karajan, és a Hetedik. Még anyám vette a lemezt, a hatvanas években, az első lemezjátszónkkal együtt. Ez mindennek a csúcsa. Nem kérdés.
Hahó! Még éppen csak vacsoraidő, itt meg mindenki elporzott? Hát micsoda népek ezek??? Spanyolországban hajnali kettőkor kezdődik a nagy élet!
@huzzadneki shakespeare: mindenkinek jár néhány boldog pillanat az életben! :D
Na, elkezdek visszafelé zenét hallgatni a kommentekből.
Ja, az volt már, hogy elindult a 7. cikkely alapján a kötelezettségszegési? Itt fizetés nélküli kurvulás jön, akár megszavazzák, akár nem.
napi zsidózás meg volt?
@tucano: Ó, nem. Ez csúnya áprilisi tréfa volt, Tucano. :-(
@Felebarát: Nem tudom, mert én ezer éve tahótlanítottam gábrielt. A neki adott válaszokból ítélve, bepróbálkozott, de nem turbózta fel magát.
Fabiusnak fixa ideája, hogy nyilvánosan kell cáfolni a jobbikos propagandát, ezért tűri. Én ebben nem vagyok annyira biztos...
volt a pécsi templonra kiragasztott hajléktalanokat nem fogadunk tábla?
@épészmérnök: ez annyira tetszik a világban, nyilvánosan tisztelnek, a biblia szerinti zsidó férfit...pészach ünnepét ülik, mad nyilvánosan zsidóznak...
@Felebarát: Természetesen. Facebook-on is osztottam.
@Felebarát: csak az itten ne koldulj, mer arról kódulsz voltmeg. Ja meg a koldusnak itten e szent helyen ne adakozz, nem türjük a konkurrenciát. A hajléktalanossal barátaim az úrban, nem találkoztam. Persze a "Jézus! A Lázárt ne támaszd fel, nem tudod mit cselekszellel".... nem
Erdő Péter nem pécsi püspök véletlenül? Nekem úgy rémlik...
@Knósszosz: lehet adni, neki egy esélyt előre ne itéljünk...egyelőre szimpi
@épészmérnök: remélem Ferenc előveszi őket :D
Közben szorgosan nézegetjük-hallgatjuk, amiket Rodeo felad házi feladatnak. Egész kikupálódunk.
Közben a nepszava.com-on pártot alapítottak, és mindenkit lebaltáztak az ellenzékből, akik nem ők.
@Felebarát: A nepszava.com -on sok-sok megmondó ember egyfolytában az ellenzéket szidja.

Ez akkora bunkóság, szerintem, mint ide Lacháza. Jár a szájuk, senki nem elég jó, csak ők, akik megmondják a tutit. És most pártot készülnek alapítani, Polgári Radikális Pártot, amelyik majd jól megdönti az Orbán-rendszert, mert mindenki más hülye, csak ők helikopterek.

Brrrrr.... mérges vagyok.
@épészmérnök:

Az ortodox bartusisták eccerűek, mint a szög.

Bajnai az egyetlen célravezető dolgot tette a Der Standardban: kihúzta a fegyvert Orbán kezéből. Nem lehet majd mutogatni, hogy mer'abajnai bezzeg rosszat akar az országnak, mer'aballibek az Orbán kormány megbüntetésére gyúrnak Brüsszelben.

Azon kívül, hogy tényleg minden egyes rohadt eurocentre szükségünk van, az sem elhanyagolható szempont, hogy így egy fanatizálható jelszóval máris kevesebb van.

Csak ezt fel kéne tudni érni ésszel, ugye.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Absolutely.
És akkor hol vagyunk még a Rekviemtől... amit képtelen vagyok egynél többször meghallgatni egy évben.
@épészmérnök: Amikor olvastad,akkor is mérges voltál.
Most olvasd el nyugodtan.
@huzzadneki shakespeare: Gratula a Papához, bár nem tudom mi állhatott a döntés hátterében... valszeg nehéz helyzet lehetett. Vagy valaki nagyon olyan, akiért érdemes volt.
Mindegy is.
A zene csak zene, maradjunk a ló hátán. Hányan élik le az életüket vadászösztön nélkül. :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A valódi tettesek beazonosításánál hasznos lehet ez az információ.

"A CNN ex-riportere, Amber Lyon arról beszél, hogy manipulálták a szír és az iráni híreket!
A csatorna olyan megbízásokat kapott, hogy hamis híreket adjon le, hogy a közvéleményt az USA mellé állítsák egy esetleges katonai inváziót is támogatva. Démonizálták Irakot, Iránt és Szíriát.
A mainstream amerikai média szándékosan azon dolgozott, hogy elferdítse az igazságot.
Amber Lyon egykori CNN dolgozó, háromszoros Emmy díjas riporter, és oknyomozó, aki az emberi jogokért is küzd."

www.liveleak.com/view?i=6f8_1364689575#51DUVfTxwVp2C2Sm.99
OFF

Ehhez vajon külföldi kommentelőink mit szólnak majd?? :)

A világ legjobb piacának választották a Vásárcsarnokot

A világ legjobb piacának választották a Fővám téri Vásárcsarnokot - a Nagyvásárcsarnok még a világattrakciónak számító isztambuli Nagy Bazárt is maga mögé utasította. A lángos és a paprika természetesen még mindig kihagyhatatlan eleme a mutatványnak.

www.portfolio.hu/ingatlan/varoskep/vilagattrakcio_lett_a_fovam_teri_vasarcsarnok.181659.html

9.kerulet.ittlakunk.hu/kultura/130326/vilag-legjobb-piacanak-valasztottak-vasarcsarnokot

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Angyal!
Csak gratulálni tudok türelmedhez, amivel kezeled ezt az aberrált, libsi csűrhét, én már rég elküldtem volna őket a kurva anyjukba!
Úgy, ahogy ők teszik a jobboldali kommentelőkkel, művelten, toleránsan, liberális értelmiségi módon, amint a hozzászólásaikból rendre kiderül . Hiszen ők nem félművelt ázsiaiak, nem lószagú levédiaiak,nem is magyarok persze, hiszen az ciki és náci is egyben, amitől kiütést kapnak, hanem ők a mindent jobban tudó europer polgárok, akik különben is elhúznak innen az első nehézség esetén nyugatra meg keletre meg délre, Ámerikába, és onnan böfögnek teli szájjal, mint rodeo36, ha éppen józan, hogy azoknak, kik maradunk a hazában, mégis mit kéne csinálni és hogyan, hogy még ezek után is jó legyen.. ..nekik!
Szebb Jövőt!
FÁBIUS!

Látom jólesett Krisztust kigúnyolni, így Húsvét táján!
Neked már semmi sem szent, ami magyar és keresztény, gondolom eddig sem volt az. Miért lett volna? Baloldalon...
Már korábban is írtam, hogy a posztjaid, melyek a politikusok gyarlóságait figurázzák ki az élvezhetőből átcsúsztak az ocsmányba. A kevesebb több lenne!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A dolog jól mutatja a ferdítés gyakorlatát.
Nem a legjobb piac. Funkcionális világattrakció - acélbazilika, s ha jól emlékszem az Eiffel tervezőiroda is benne van, mint a Nyugati pályaudvarban. Ezt a IX. kerület legjobbként aposztrofálta.
A linkekben azt a képtelenséget írják le, hogy a háborúban megsérült csarnokot bezárták, majd a 90-es években nyitották újra. Ez az ostoba lihegés már nem is röhejes.
süti beállítások módosítása