Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.01. 04:38 Fabius

Kiknek hálás ma Orbán Viktor?

Nagy nap a mai Feleim, ma van a Nagy Bejelentés napja. Ismét abban a kegyben részesülünk, hogy bepillanthatunk a Nemzet Nerológusának lelkébe egy picinyt, és várhatjuk ki felé fordul stabil jövőt hozó tündöklő mosolyával. Fontos dolgok ezek egy országban, ahol a vezéri kegy határozza meg a lét és létet, a kegykeresés pedig a tudatot. Az ilyen napok teszik a nert azzá ami: a kegykereső vazallusok vetélkedéseinek akadálypályájává. 

A Vezér hálája nem kis dolog lássuk be. Kiemel a tömegből, mint öregedő kurvát a szilikon faremelő betét, és egy mozdulattal hetven százalékossá tesz az összes negyven százalékos között. Ne tévedjünk, gesztusországban ahol a képviselőséget Felcsúton kell kitérdelni nem az összegszerűség számít, hanem a százalék, amivel a főni bizonyíthatóan jobban szereti a friss kedvenc némethszilárdot, mint mondjuk a sajátjait is kezelni képtelen papcsákferit. 

ÉdesViktornak mindene a gesztus. Éppen csak hazajött az Unió költségvetési vitájáról, és kinek üzent először? Úgy van, Lajost igyekezett elsősorban megnyugtatni az üzenettel, nyugi, minden sínen van, körbe építjük a fővárost vasúttal, minden el van sikálva, csak pályázni kell konzorciumban ahogy eddig. Már, ha az OLAF bele nem köp a levesbe egy sárga közepű nyúlós zöld tízest az ordenáré vastagon számlázott cuccokért. Most meg itt állunk a nagy bizonytalanságban, izgulunk, de legalább nem csak mi. Kusza Szem is legalább ennyire izgul, ha valaki akkor ő pontosan tudja a jelenlegi posztjához képest a jegybankelnökség nyugdíjas állás, a hála kifejezése amivel a jövő bizonytalanságát ki lehet maxolni nagyjából. Mert lássuk be, ugyan a zembereknek bejött a rezsizés, de ettől még csak a kedveslakosság egynegyede gondolja úgy, hogy jó irányba megyünk, és ez magában hordozza az elzavarnak anyámba majréfaktort. Meg egyébként is, egyáltalán nem mindegy ki kerül a biztosan túlélő belső körbe, és kikkel lesz hajlandó a főni buksit összedugva bizalmasan dudorogni, akár nyer akár veszít.

orbán-nóta.gif

Gyuri mindent elkövetett, hogy valóra váljanak a személyét illető találgatások. A héten megírta tündöklése összefoglalását, igazolta szerénységét mert a cím elég visszafogott lett az eredetileg elképzelt Kibaszott kurva jó vagyok, gecó!!! -hoz képest. De igazolta a spórolásra való hajlamát is,  nem tartott igényt valamelyik kurzuslovag verbális felszopására, megoldotta ezt saját magának. Úgy dicsőítette Tündérgyurit mintha most olvasott volna róla először valami kurva jó könyvben. Rajongta magát a valaha volt második legmagasabb szintre felcsökkentett államdósságért, a gazdaságpolitikai fordulatért amivel fejjel beleálltunk a recesszióba, a három százalékosra jósolt inflációért amiből 5,7% -ot sikerül kikerekíteni a végére, a csökkenő nemzeti össztermékért, a beruházások és a hitelezés leállásáért, a két Bokros csomagot kitevő nemmegszorításért, a rekord áfáért, minden idők legtöbb adóneméért, és hát ugye minden unortodox sikerért amit sikerült egymásra halmozni, és amibe éppen beledöglik a gazdaság. Közben még arra is van ideje - naná, majd véletlenül - hogy a Jegybankelnökök Kézikönyvének "piacnyugtató kötelező sablonválasz" fejezetéből idézzen Volner János kérdésére, amit ha jobbikos Volner ha nem, csak öninterpellációnak lehet értelmezni. Úgy látszik Nyikos "minapi bűnéért" vezekelni kellett a kistesónak. 

Mit tippeltek drága Feleim, elég lesz ez a kismiújság ahhoz, hogy Gyuriból a Rendszert Biztosan Túlélők Klubjának tagja legyen és neki jusson a mai rituális kegyfürdő? Vagy lesz meglepi? Azt nem hiszem, hogy  Rogán kasztingja akkora sikerrel járt, hogy teljesen új, eddig képben nem lévő jelöltet találjon a posztra. De egy Varga Mihály - Járai Zsiguli - csórd el a manyupot ötletekkel bíró Surányi is esélyes lehet, mikor a devizatartalék fölötti kreatív könyöklésről van szó. Gyurci meg egye meg amit megfőzött biztos túlélés helyett, mert Viktorban maradt még annyi finesz, hogy megtartja maga mellett kvázi túszként és "leölhető" bűnbakként bukás estére. 

Lássuk Viktornak van-e elég esze ehhez, vagy elindul(unk) a könyvillusztrációvá válás rögös, de nagyon elkúrás esetén legalább rövid útján. 

infláció.jpg

 

708 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr945111004

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megfelelő ember XII.: az unortodox jegybankelnök 2013.03.01. 14:07:44

Orbán bemondta a fedáksárit: tényleg Matolcsy lesz a Nemzeti Bank elnöke. Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy ennél azért több esze van, de a politikai kapzsiság erősebbnek bizonyult. Nem volt elég figyelmeztetésnek, hogy pár hete mennyire negat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bazi nagy lehet a kísértés, hogy olyan ember álljon az MNB élére, aki hallgat a jó szóra, és nincsenek olyan gyönge pillanatai, amikor bármi józan közgazdasági megfontolások, vagy akár a józan ész, befolyásolhatnák a tetteit. Énaszondom, Gyuri bátyánk megnyerte a helyet, ez lesz az ő életpályájának a csúcsa, meg ilyenek. Majd előadja azt is úgy, mintha háromszoros magasságból ugrotta volna túl Baumgartnert egy szál lyukas hasi ernyővel és fele zsinórral, amputált végtagokkal, a Marson.
Ezt még végignézzük, de mindenki legyen észnél, mert a The End felirat technikai okok miatt nem jön föl, szóval ügyeljetek a távozás helyes időzítésére, a bambákra rá fogják zárni az ajtókat.
Ilyen recenzió lehet minden írástudó rémálma:))
Az e havi százast, Gyurci helyett neked kéne megkapnod.
@Légifarkas:
És ha jó irányba lesz a távozás,még előfordulhat,hogy valamely kellemesen napos, dél-tengeri strandon hallgathatjuk szeretett elitünk jóízű adomázását, a "Nagy Szabadságharc Győztes Csatái"-ról.Miközben a bambák,kapálhatják a zuradalom földjét.
Azér az ejró, bármily szar árfolyamon mozog, mindig az ígéret földje marad, még szeles gabikának is.
szóval: "A Vezér hálája nem kis dolog lássuk be. Kiemel a tömegből, mint öregedő kurvát a szilikon faremelő betét, és egy mozdulattal hetven százalékossá tesz az összes negyven százalékos között. Ne tévedjünk, gesztusországban ahol a képviselőséget Felcsúton kell kitérdelni nem az összegszerűség számít, hanem a százalék, amivel a főni bizonyíthatóan jobban szereti a friss kedvenc némethszilárdot, mint mondjuk a sajátjait is kezelni képtelen papcsákferit. "

a százalékokkal nem csak ott alcsútbasznádon van gond hanem @blogger gejza is meg akart lepni valamivel azután eltűnt...szóval kiderítette, hogy szinte semmi különbség sincs a kötvény árak és a zájemef által felvehető között...szerencsétlen, olyan mint a matt olcsy minden jó amit ő csinál és ő a helikopáter a többiek meg gezemice

a bloggergejza arra is jó, hogy látható legyen milyen felkészületlen buta egyedek olvasnak szart és idézik is mert assziszik pedig ez nem hittan

ezek kemény számadatok
és az élet sem hittan hanem mint a képen látható amikor már csak gyújtósnak jó a pénz mert ugye 100 milliárd milpengő-ért csak egy darab gyertyát lehetett kapni ha időben mentél ha lekésted akkor assem

na ez várható most

ugye inflálják szépen a forintot mert assziszik és ami még rohadtabb az állam hamisíttya a saját valutáját mert már más megoldása sincs

ha most a zeltolcsy odakerűl akkor végjátékok következnek

400 milliárd értékű hamis forint van forgalomban ami nem azért hamis mert ronda a színe...nem...azért hamis mert forint fedezete sincs

brühühühühü

mi lesz itt két hét múlva? vagy csak pár nap?
Hogy kinek hálás Orbán? Hát pl neki:
hvg.hu/itthon/20130228_IMG_kormanyzati_kommunikacio_penz
"Tízmilliárdos pénzpumpa lett a kormány kedvenc médiaügynöksége"
"A cég többségi – január óta már egyszemélyes – tulajdonosának évtizedekre visszanyúló kapcsolata van a Fidesz vezetőivel és a párt legfőbb gazdasági háttéremberének tartott Simicska Lajossal. Az IMG az állami hirdetések – és vele a pénz – jelentős részét ráadásul a Simicska és üzlettársai érdekeltségébe tartozó felületeken, óriásplakátokon, hirdetőoszlopokon, újságokban, rádiókban helyezi ki."

Szóval mit is akarok mondani. Majd Simicska eldönti, vagy már eldöntötte, hogy neki ki kell jegybankelnöknek. A state capture szellemében fog ez menni.

De semmi baj, a nép szereti a fideszt, szereti Orbánt, a legutolsó közvéleménykutatások szerint mind a fidesz, mind Orbán javított. Hát akkor miért csinálnák másként? Tetszik ez a népnek, ez state capture, olyan fridzsider szocializmus fílingje van neki, éljen Kádár, akarom mondani Orbán, hajrá Magyarország!
@rodeo36: Ne aggódj, volt egy másik hír is a héten, miszerint túl erős a forint. A piac kivár. Lesz itt még 400 forintos ajró! Matolcsy el fog élvezni önmagától azt meglátva. De ha a devizahitelesek akkor nem feszítik keresztre, akkor esküszöm, a fideszre szavazok '14-ben, hogy akkor tessék, pöcsömöccse! Élvezzétek!
Jegybankelnök kéne?

Lászlónénak nincs egy huga?

Bemutathatná.
@nemecsek ernő áruló:

pontosan a te következtetésed miatt írtam amit írtam...ha megválasztják akkor annyi és akkor hajrá

400-nál nem fog megállni az ajró...mert kurva nagy szükségük van még devízára (valutára)

kérdésem: mikor fogja az EU Tanács leállítani a pénzpocsékolásként működő magyar "részesedés" kiutalását, meg kell vizsgálniuk hogy a célnak megfelelően és arra használták amire kapták

kurva gyanús ez nekem mióta Rompuy elment szó nélkűl és a törpe meg maszkírozta magát rendületlenűl

brühühühü
@én már a fény gyermeke vagyok: Tényleg, ezt is milyen szépen lenyeltük, ezt a lászlónét. Eleinte még ment a felháborodás, mém gyártás, aztán minden elcsendesedett, lászlóné teszi a dolgát szorgosan.
Pedig ezt (is) folyamatosan napirenden kellene tartani, a felháborodásnak nem lett volna szabad elcsitulni.
De jó ez nekünk, ez a state capture, szeretjük. Fidesz erősített, jobbik a második, hurrá! Szeretjük a fridzsider szocializmust, az is state capture volt, most is az van, éljen Kádár!
Azt mondja a hírmondó, hogy új szelek a jegybanknál..., vagy jegybankban?
Lehet, hogy átnevezik ezt is? Például bankjegy érték-megőrző, persze nemzeti, és azt is tudjuk, mit jelent a megőrzés.
@én már a fény gyermeke vagyok: van neki, matolcsynénak híjják. ősi gyökerekkel rendelkező sámán-kincstárnok család.
@aritus: miért, a bíróság altestébe behatoló kankó tüncit is benyeltük. egész nap lehetne tíltakozni. oszt jó napot.
@aritus:
az infláció az egy szökési útvonal...vannak határai, azaz nem minden irány helyes de hozhat olyan látszólagos -és itt ezen van a hangsúly- eredményt ami eltűnteti a financiális gondokat

semmi sem változik csak a zászló vagy csak annak a színe mint a székely himnusz és a székely zászló ami sokkal fontosabb ma levédiában mint a székelyeknek

sokan fogják azt érezni, hogy több pénzük van és azt látják a papíron, hogy mindez igaz és ha ügyesen -és miért ne- gazdálkodnak nyerhetnek vele

javaslatom számolj utána kis összegekkel és akkor ki fog derűlni

semmi lényeges nem történik a jelenlegi külföldiek maradnak mert nekik minden úgy marad ahogy megállapodtak

de nem lesz új megállapodás senkivel mert már ebben az új helyzetben nem lehet, halálosan veszélyes

képzelj olyan helyzetet hogy az inflációs kifizetések bérek és egyebek egyszercsak megjelennek egy visszaerősített relációban és az inflációs 400000 Ft -os bevétel ami 333 ajró nagyhírtelen akár 2000 ajróra ugrik és a külföldi mit tehet?

sok mindentől függ de látszatnak nagyon jó lesz

a devízatartalék visszafizetésekre elpazarlása a világ legnagyobb agymenése és öngyilkosság lenne és szankcionálható is

brühühühühü

legyen ötleted majd folytattyuk
Petőfi Sándor: Orbán

Komor, mogorva férfiú
volt Orbán,
bár oly vidám hajnal pirult
az orrán.
De hisz mogorva ép azért
volt Orbán,
mert oly vidám hajnal pirult
az orrán.
Oka egyébiránt maga
volt Orbán,
hogy oly vidám hajnal pirult
az orrán.
Temérdek borfélét ivott
meg Orbán,
vidám hajnal azért pirult
az orrán.
azért így egymás mellé téve a két hír, igen érdekes következtetéseket enged levonni. majd később megteszem.

Herevizsgálatra küldik a fejlesztési tárca férfi dolgozóit

hvg.hu/itthon/20130301_Herevizsgalatra_kuldik_az_NFM_ferfi_dolgo

Leáldozhat az illegális potencianövelőknek Magyarországon

hvg.hu/gazdasag/20130228_Vege_az_illegalis_Viagrazasnak
@rodeo36: Nincs új a nap alatt, avagy Babits Jónásával szabadon:

"Nagy itt a baj, megáradt a gonoszság:
szennyes habjai szent lábamat mossák."
@rodeo36: Értelek, de ti - sajnos én is - gazdasági, közgazdasági racionalitások, törvényszerűségek mentén gondolkodtok! A kormány, tisztelet a kivételnek, eddig meg sem közelítette ezeket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és ilyenkor a szent dzsobb IK hol a picsában unatkozik

???????????

brühühühühü
@nincs_itt:

ezek a dolgok önmagukat bomlasztják, ha nem sikerűl mederben tartani rövid idő alatt halálos és arra aki csinálja

brühühühühü
@rodeo36: Világos, de sajna a zország népére is "halálos"... A szent jobbtól a bal faxig,
Aztaaaaa. :)

Lefújták a március 9-i békemenetet

Szervezett csoportok meg akarták zavarni a március 9-re meghirdetett békemenetet, ezért a civilek úgy döntöttek, nem tüntetnek az MSZP által meghívott, magyarellenes román kormányfő látogatásakor. A Magyar Nemzet információi szerint a titkosszolgálatok jelzése miatt marad el a demonstráció.

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/lefujtak-a-marcius-9-i-bekemenetet-1142006
énmi megmondtamtuk:

Matolcsy Györgyre esett Orbán Viktor választása, ő lesz a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Matolcsy Görgy lesz a jegybankelnök - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Rádiónak adott interjúban. Matolcsyt ma meghallgatja a parlament gazdasági bizottsága, így utána már csak Áder János államfőnek kell kineveznie Matolcsyt, aki akár már hétfőn hivatalosan is a Magyar Nemzeti Bank elnöke lehet.

Orbán Viktor bejelentésével pont került a hónapokig tartó találgatások végére. Simor András jegybankelnök és a legkésőbb márciusban, majd júliusban szintén távozó két alelnök (Karvalits Ferenc és Király Júlia) lehetséges utódjáról tavaly ősszel jelentek meg az első értesülések, februárban pedig már több lap és a Magyarországgal foglalkozó elemzőházak is kvázi tényként kezelték Matolcsy György jelenlegi nemzetgazdasági miniszter MNB-elnöki jelölését.

Ezt a feltételezést erősítették a legutolsó napok kormányzati politikusainak megnyilvánulásai, és a miniszter saját korszakzáró számvetése is az elmúlt két és fél év gazdaságpolitikájával a csütörtöki Heti Válaszban.
"Matolcsy György lesz az új jegybankelnök - jelentette be Orbán Viktor kormányfő péntek reggel, a Kossuth Rádiónak adott interjúban. A nemzetgazdasági miniszter pedig Varga Mihály lett.

Folyamatosan frissülő cikk!

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be Orbán Viktor, hogy Matolcsy Györgyöt jelöli jegybankelnöknek, akit a miniszteri tárca élén Varga Mihály vált.

"Jegybankelnök? a helyzet úgy fest, hogy ma a parlament illetékes bizottsága meg is hallgatja az új jegybankelnököt, én döntöttem. Matolcsy György lesz a jegybankelnök" - mondta Orbán Viktor. Vállalja a kockázatot? - tette fel a kérdés a riporter, mire Orbán azt felelte: "ez a legkevésbé kockázatos döntés".

Nem először neveztem ki jegybankelnököt, akkor is arra jutottam, hogy kormányzati tapasztalattal endelkező embert kell kinevezni jegybankelnöknek. mivel a jegybank független, és ezt nem szabad megkérdőjelezni, ezért csak egy mód van arra, hogy a jegybank képes legyen elhelyezkedni a kormányzati erőtérben - tette hozzá Orbán, illetve azt is hozzáfűzte, hogy stabilitás és kiszámíthatóság akkor áll elő, ha kormányzati tapasztalattal rendelkező embert kérnek fel."
éljen sokááá kedves vezető és szentséges jobb keze, éljen és virágozzon a narancsnemzeti szocialistadugtatúra, szorgos népünk győzni fog, élen a párt, csal a fidesz, minörökké, álmen
Már megint átírják a költségvetést
A képviselőknek sem lesz túl sok idejük megismerni a most épp T/.... számú törvényjavaslatot.
index.hu/gazdasag/2013/03/01/mar_megint_atirjak_a_koltsegvetest/
A Matolcsi, aki az MSZMP-s vörös bugyogót a narancsosra cserélte.

És mi lesz ebből a tanulság?

Valaki hallotta az orbánbeszédet?
Végre minden akadály elhárult a Nagy Szavazatvásárlói Pénzlocsolda előtt így a választás utolsó egy évében. A valóság senkit se érdekel, tonnányi pénzzel lehet majd spekulálni, Matolcsy kiélvezheti az unortodox montáris politikát, úgyis mindenkit a látszat érdekel... aztán "valami" lesz majd két év múlva is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Megtörtént a nemcsoda... Ami meg történni fog, az nem lesz csoda. Áldom az eszemet és a bátorságomat, hogy idejében útilaput kötöttem a talpamra...
A titkosszolgálat miatt nem lesz Békemenet
Elmarad a Viktor Ponta elleni székelyzászlós tüntetés, mert szervezett provokációtól tartanak.

index.hu/belfold/2013/03/01/a_titkosszolgalat_miatt_fujtak_le_a_bekemenetet/
Először vizsgálták a fekete lyukak forgását
A szupermasszív képződmények hihetetlenül gyorsan, csaknem fénysebességgel örvénylenek.

csak nem a fideszt vizsgálták?
kész, vége. kuszaszem az mnb trezorjainak a Legfőbb Őre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kérdés nincs!..de kivánság lehet? rengeteg pofozkodó bányászt szeretnék!
@nincs_itt: és most épp merre regnálsz??? ;)
Másfél hónapot csúszik az E.On-vásárlás
Legkorábban március 19-én írhatják alá a gázüzletágról szóló adásvételi szerződést.

index.hu/gazdasag/2013/03/01/masfel_honapot_csuszik_az_e.on-vasarlas/

Basszus. Simor eldugta a trezorkulcsot?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Honnan tudjam?
Valami kommunista Matolcsi a vörös gatyókájára felhúzta a narancsos tangát, aztán ígyen leszen jegybankelnök.

Valamit mondott Orbán, hogy mit kéne erről a gatyacseréről tudni.

Basszus, hogy nem müvellődöm eleget...
"Itt most mindent elolvashat, ami az elmúlt két napban a Habony-ügyről a kereskedelmi televíziókban megjelent
Kíváncsi, hogy „a kétfejű borjúval ütközött a fölborult kamion” mélységű híradások, a cuki állatok és a ciki celebek között mekkora teret szenteltek a miniszterelnöki tanácsadó garázdaság miatti elítélésének. Az alábbiakban az összes tudósítás szó szerinti leiratát közöljük."
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130301_Itt_most_mindent_elolvashat_ami_az_elmult#rss
Vannak országok, ahol azért ezek a dolgok is jobban mennek.

Kártérítéssel tartoznak a kereskedelmi bankok a devizaadósoknak

www.magyarhirlap.hu/karteritessel-tartoznak-a-kereskedelmi-bankok-a-devizaadosoknak#
@én már a fény gyermeke vagyok:

"Valamit mondott Orbán, hogy mit kéne erről a gatyacseréről tudni."

Nem mondott. Nagyon sejtelmes volt az arra való utalása, hogy mindenki gatyáját ismeri. És biza, van ott vörös is, amik ellen további szabadságharc várható.
Végre bekövetkezett amire mindnyájan vártunk. Szerintem örüljünk neki közösen. Ez még Rodeonak is be fog jön az tuti. :))

youtu.be/P2jn_lxrrPg
@Orica Középföldi:

Akkor így szabadságharcol a mi kis viktorunk.

Fogott egy MSZMP kádert, ráhúzta a narancstangát, és kinevezte jegybankelnöknek.

Pistának jó lesz - sejtelmesen.
@Dr. jenőke (jenőke):
A téma moll változataként:
ORBÁN

Alva jár az Orbán,
Tornyot visz az orrán,
Trombitások ülnek benne
Három szekér polyván,
-- Hú! -- trombitások
Három szekér polyván.

Fújják egyre többen,
Polyva szerteröppen,
Rémes álmot lát az Orbán
Polyva-fellegekben,
-- Hú ! -- rémes álmot
Polyva-fellegekben.
Weöres Sándor
@én már a fény gyermeke vagyok: A tanulság az lesz, hogy nekünk kurva szar lesz, nekik meg kurva jó, mert most már tényleg akadály nélkül talicskázhatják ki a közpénzt.
Érdekes Vona véleménye is. :)

Eldőlt - felszállt a füst

Orbán Viktor bejelentette, hogy Matolcsy György lesz az MNB elnöke. Várható döntés volt, de mivel a kormányfő már többször okozott meglepetést, így nagy volt a várakozás a politikai és pénzügyi körökben. Véleményem szerint kettős motiváció áll a választás mögött. Egyrészt a választási kampányba nehezen lehet belemenni Matolcsyval, akinek gazdasági minisztersége kudarcos. A recesszió, a belső fogyasztás csökkenése, a beruházási kedv gyengülés és a munkahelyteremtés kudarca mellett egyedül a megszorítások árán kivívott és nagyon bizonytalan költségvetési egyensúlyt tudja felmutatni, ezzel pedig kampányt nyerni nem lehet. Meg kellett tőle szabadulni, és ahogy az lenni szokott felfelé buktatták. A másik motiváció pedig a lojalitással kapcsolatos. Orbánnak most egy hű emberre van szüksége a jegybank élén, aki az elvárásait teljesíti, és nem válik önjáróvá, mint a korábbi elnökök.

Hogy az országnak mit jelent ez a döntés? Majd az idő dönti el. Simornál mindenki jobb, de Matolcsynál rosszabbat is nehéz lenne találni.
hálája hejett halálát olvastam...

na mindegy, volt egy jo reggelem:)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Kezdődik az előkészítése a hazaárulás vádjának.
Teljesen nyilvánvaló, hogy a békemeneteseknek nincs mitől félniük, eddig se bántotta, akádolyázta a kutya se őket.
De ha itten már a titokszálgálat is aszongya, hogy bántani akarják a magyart, akkor kérem itten komoly hazaárulás szervezkedés van.

Vagy, nagyon kevesen vettek volna részt a békemeneten,ami égő lett volna.
Tényleg a gyulai békemeneten hányan voltak? Akkor nem figyeltem a híreket, mert nyugit akartam.

Asszem most is ez lesz, a közvéleménykutatási eredmények nagyon felbaszták az agyamat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

gyertyát kell gyújtani, csoda történt...mostantól minden másképpen lesz

egy kérdés? kinek újdonság ez

a miniszterelnököcske még annyira sem tisztelte meg a parlamentet a saját pártját, hogy legalább velük megvitassa ezt a hatalmas csodát

most már csak a Belfegor hiányzik és hupikék törpikék és vidámság gyalog

brühühühühü
@Secnir:

Azért azt a mondatot ízlelgessük kicsit közjogilag, hogy "Orbán Viktor bejelentette, hogy MGY lesz az új jegybankelnök.".

A bizottsági meghallgatás elvileg csak délután lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez a Vona piszkosul érthet a monetáris politikához, hogy így megaszonta a Simort félkézzel.

Járt valami valutapénztárosi tanfolyamra is ?

Mert meglátszik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Bizottsági ülés? Az is lesz ?

-Tússágossan jó hozzánk a Miniszterelnök Úr !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Legfeljebb neked és elvtársaidnak lehet érdekes Vona eltársatok véleménye.

"Simornál mindenki jobb" mondja az agyalágyula volt történelem tanár Vona.
Asszem ennyi elég is belőle/d.
@én már a fény gyermeke vagyok:

hülye vagy fiam, 1-es leűlhecc

a vonagabcsi az akadémikus a trafikok készpénzforgalmából doktorált...egy doboz cigi meg egy doboz gyufa vagy felbontva kéri a cigit? hányat 1 tucat 2 tucat vagy?

brühühühü

ezek ilyen zseniálisak
legaláb kevesebbet láttyük ezt a 1/2szemű 1/2eszűt
@aritus:

ha adnál a vonának egy kis kockás noteszt amiben cerkával és radírral dolgozva ki tudná számolni egy tucat cigi árát amit a kibontott csomagból szed ki és begöngyöl kis újságcetlikbe és gyufa is

szóval ez a doktorátusa van neki...tud írni?

brühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

milyen bizottság? és mire lesz a züllés?

brühühühü
@aritus: Ne légy maximalista, csak a vége volt hülyeség. :)
Asszem a NER egyetlen bátor, karakán ellenállóját búcsúztathatjuk Simor személyében, aki végig keményen küzdött az általa vezetett intézmény függetlenségéért, és szakmai becsületéért.

Ha az AB és a Legfelső Bíróság, a bírák csak fele ennyire lettek volna önérzetesek, fele ennyi vér lett volna a pucájukban, mint Simornak, ma nem itt tartana Magyarország.
amugy meg is érdemelte ő tette növekedési pájára az országot!

szimplisziti !

a siker láthatatlan ma még... de 20 év múlva beérik !
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nem értelek. Hogy lehet ilyen apróságon fennakadni?
Örülni kéne, hogy még van parlament. Ugyan lassan nem is értem, hogy miért, de van.
Az is unortodox módon működik. Lelkesen megindokolja, hogy a ME milyen zseniálisan döntött.

Közben hallgattam Fodort. 23 éve ismerem a palit, de ilyen jól beszélni még nem hallottam. Érdekes dolgokat mondott az első generációs értelmiség habitusáról.
@Secnir:
"kuszaszem az mnb trezorjainak a Legfőbb Őre"

19-re lapot húznak. Van esély arra is, hogy a nemzetközi tőkeiaci helyzet nekünk kedvez és még Matolcsy hülyeségei sem verik ki a biztosítékot. De nem elhanyagolható az esély egy kiadós forintválságra a következő 13 hónapban. Ehhez csak egy közepes korrekció kell a nemzetközi tőzsdéken.
@rodeo36:

A Vona meg a Viktor egy polgári körbe járt, oszt az kikupálta üket.

Már szagról megmondják, melyik a jegybankelnöknek való a sok kancsal flóris közül.

A szemüveges !

Tadám.
@én már a fény gyermeke vagyok: De hát épp azt mondta, "hogy Matolcsynál rosszabbat is nehéz lenne találni." :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Drága édes egérke, hol van itt közjog? Aztat már régen eltemettük a NER születésekor, meg az Alaptörvény Húsvéti gránitba vésésekor.

Itt most NER van, Orbánisztán, ami azt jelenti magyarul, hogy az lesz a jegybankelnök, akit Simicska és tettestársai megneveznek. Orbán az ő szájuk, a bizottsg meg a szaros seggük.
@Orica Középföldi:
Fodornak és a pátjának van esélye szerinted?
@quendelapo: Kb. mint Fabiusnak a pápaválasztáson. :)
@Orica Középföldi: Miért, ő második generációs ?

A Fodor csak ne legyen olyan okos, mert megkérdem, miért ment pártelnökként Felcsútra négykézlábon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azt azért mondta, mert együtt keresték a Viktor barátjával, oszt hiába, de nem találtak.
Pedig az egész polgári kört körbeszaglászták.
@rodeo36:

Kőkemény kérdésekre számítok. Szerintem megszorongatják Matolcsyt. :DDD

@Orica Középföldi:

Igaz, túl földhözragadt vagyok. Amúgy is túl sokat foglalkozunk azzal a rohadt pénzzel. Pedig nem a pénz számít, hanem a szeretet:
www.youtube.com/watch?v=qMkkfuSizc4
@aritus:

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Simor egy közepes bankár, alapvetően nem túl bátor, konfliktuskerülő ember, akkor tényleg szép teljesítmény.

Olyan mocsok, undorító módon bántak vele, hogy a kitartás megérdemli az elismerést.
@quendelapo:

Semmi esélye.

@bella _ciao:

Olgánál. Érdemes meghallgatni

@én már a fény gyermeke vagyok:

Fodor okos fiú. Ettől független az a téveszméje, hogy ő tud pártot vezetni/csinálni. Nem tud:)
@Orica Középföldi:

Fodor egy fideszes. Most épp azzal segít Orbánnak, hogy szaporítja a pártok számát.
Schiffer és Vona is jól megél Orbániában az ilyen aprócseprő kis segítségből, akkor egy ilyen régi szobatársnak is leeshet valami.
Jó reggelt!

Sátrat bonts! Málhát fogj! Menet!

(Az utolsó kapcsolja le a villanyt!)
@én már a fény gyermeke vagyok:

Ne konteozz:))
Fodor egy liberális pártba lépett be a fidesz megalakulásakor, és az első elhajlásnál kilépett. Cca. 20 éve. Ennyi.

Lesz egy 50-80-fős szalon-pártja. Senkit nem fog zavarni és érdekelni a ténykedése.
Egy kellemes kisszines:)
"Ez óriási bravúr, igazi gazdaságtörténeti fordulat. Hasonlóra csak kétszer voltunk képesek száz éven belül: 1924 és 1927, valamint 1946 és 1948 között."

a hozzátartozó kép:

msnbcmedia.msn.com/i/CNBC/Sections/News_And_Analysis/_News/_SLIDESHOWS/WorstInflationSituations/SS_worst_inflation_hungary_currency.jpg
@quendelapo: Orbán a langyos imf-pénz helyett nagyon forró pénzekhez nyúlt nagyon magas kamat mellett. Csökkentve talán a politikai, de biztosan növelve a gazdasági kitettséget. Matolcsynak egy szavába kerülhet az ország bedöntése, s ő nem egy hallgatag ember.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kussolsz!
Mögmon'ta, hát mögmon'ta.
A bizoccságnak is kuss!
:D
@GeoCracker:
Ebből az következik, hogy direkt csinálják. Úgy gondolják, hogy a válság számukra jó dolog.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

engem az foglalkoztat, hogy a piros pöttyökkel mi lesz...és a hozzájuk tartozó seggekkel?

ennél lényegesebb és fontosabb kérdés nem lehetséges a NER főggyén

meg a 20 év és a negatív számokkal való operációk gyakorlása

a simicska már magához rendelte? és a cigány?

olyan kusza ez az egész "Á"-t láthatatlan

brühühühühü
@Orica Középföldi:

Kilépett, hogy beléphessen az szdsz-be.
Mikor végre az elnöke lett, akkor meg fölajánlotta az szdsz-t Viktornak, mint hadizsákmányt.

Mondhatnád, hogy konteo, ha nem ez lett volna az első útja, hogy pártelnökként Felcsútra ment raportra.

Szar kis fidesznyik megélhetési független, mint Tarlós meg Schmitt.
@én már a fény gyermeke vagyok:

ki az a fodor? nincs elég bevétele hát most árúlja a seggét vagy amijét veszi a cigó haverja ha még az vagy csak valami piszkos kis trükk az egész

az ilyen rohadtak arra is jók, hogy maguk köré gyűjtsék az ellenzék egy részét majd elárúlja őket és lehetetlenné teszi őket

választások gyünnek erre nem gondoltatok

brühühühühü
@én már a fény gyermeke vagyok:

Nem értünk egyet.
Schmidt és Tarlós nem csak hogy más világ, mint Fodor, más galaxis:))
@Fabius:

Jó cikk!

DE kijavítanálak, mert már megint (szándékosan?) összemosod az MSZP-t a Fidesszel. Jó, értem, neked kis különbséggel ugyanolyan szar mindkettő, de azért ezt mégse kéne...

Oda illenék írni a két Bokros csomaghoz, hogy ÖSSZEGILEG két Bokros csomag megszorítás, mert ugyanis a Bokros csomagnak nem az összege, hanem a strukturális változtatási szándéka volt a fontos és az rántotta VISSZA az országot a szakadék széléről.

Illenék végre - pláne a hazaáruló rabló kormányunk fényében - tisztelettel beszélni mind Bokros Lajosról, mind a csomagjáról és igen, illenék arról az MSZP-ről is, amelyik, ha kényszerhelyzetekben is, de hívta Bokrost, hívta Bajnait, hívta Oszkót!!!!!!

Ezek meg berakják Kuszaszemet MNB elnöknek, b+...!!!!!!!!!!!!!!!!

Kész.

Írta itt valaki, hogy na jól a Fideszre szavaz, aztán nézzék meg mit főztek, hát nem is rossz ötlet. :)))

Ez a népszerűségi mutató meg egyrészt:
- a Fidesz mindenütt jelen lévő félre kommunikációját dicséri
- az MSZP és az ellenzék tökeinek hiányát is egyben - mi a fenét kell úgy sunnyogni, mintha bűnösök lennének?! Miért nem lehet felvállalni minden - a jelenlegi helyzetben valóban MINDEN - döntésüket?! Including személyit?
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Én megmondom őszintén Gyurcsányra sem tudtam soha igazán haragudni, mert még senki nem mondott nekem olyan indokot, ami miatt értelme lenne.
@aritus:
Lehet, csatlakozom.
Sehogy sem tudom megemészteni, hogy viktátor a második legnépszerűbb politikus kishazámban.
Látod, náciszárnyas, te se tudsz mondani ilyesmit. Innen ismerszik fel a média általi befolyásoltság, és az önálló gondolatok hiánya.
@aritus: Én imádom ezt a hírt, provokációt szerveznek Ponta ellen majd lemondják, mert szólt a titkosrendőrség, hogy a provokációjukat provokációval fogják megzavarni :)
Kínzó kérdés, mi lett volna az ő provokációjukat megzavaró provokáció? Moldáv bértüntetők felvonulnak hogy éljen Ponta? Vagy vesszen a székelykáposzta menet, mert az anyós mindig azt főz ha én is átmegy, pedig jól tudja hogy utálom?
És csak úgy mondom, Orbán Viktor (egyik) könyve (?) egy bizonyos tőzsdén is jegyzett online kereskedő cégnél 80% leértékelésben van :)))
Akinek elkopott volna a sok lapozgatástól az első példány most 700,- forintért utánrendelhet :DDDD
azért én azt is kiváncsian várom, hogy Varga Mihály hogy fogja eladni ezt a tündérmesébe illő gazdasági sikertörténetet.Ha nem akarja folytatni az ámokfutást, akkor hogy mutogat csillogó szemü kishitler jobbkezére. Ha még maradt a gerincébe csont, akkor nem vállalja el.
@nemecsek ernő áruló: Na sikerült találnod egy új nevet is. :) Egyébként tudnék mondani de azok neked nem sokat jelentenek. Sok dologban más-más dolgot tartunk értéknek, stb. :) Egyébként ami neked esetleg bejöhet azokat pld. múltkor Fab felsorolta a szocik kapcsán, amiben ugy Fletóka is elég erősen benne volt. :)

Nem emlékszel arra a FAB listára??? ;)
@nemecsek ernő áruló:

Értelme ma már a haragnak nincs, de én azért haragudtam rá nagyon anno, mert hihetetlenül rossz volt a személyzeti politikája.

Amit tegnap Fodor mondott az első generációs értelmiségről ( Kövért idézve), sok mindent világossá tett számomra.

Azt hiszem Horn Gyufának igaza volt, amikor azt mondta, a politizálás magányos műfaj.

Nem lehet barátokkal szoros közelségben dolgozni, mert erősen csökkenti a tisztánlátást. Szerintem GyF-nek még ma sincs fogalma arról, hogy ezek az emberek (pl.Gál, Szetey, Ficsor) milyen mérhetetlen sokat ártottak neki.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Ezt hívják képes főzésnek, csak nem akarod érteni. Nem akarja, hogy átmenj:))
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Az még nem merült fel benned, hogy döntésképtelenek, mert koncepciótlanok?
@Orica Középföldi: Ez nem saját példa volt :)

De tényleg érdekelne hogy a neomunkásőr tagozatnál mi folyik, provokációt lemondunk provokáció miatt, annyira bájosak :)))))
@Orica Középföldi: Jó, hát én sem azt mondom, hogy áldottam minden pillanatát, de előttem nem vörös posztó, márpedig Fabius, és a blogoszféra előtt az. Nekem éppen az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után lett szimpatikus, miután végighallgattam, mert akárhogy is nézzük, a Magyar Köztársaság egyik legszenvedélyesebb, leghazafiasabb beszéde volt. Csak azt a pár ronda szót kihagyta volna... Most nem ilyen hangsúllyal beszélnének róla.
"Matolcsy: Nem a valóság számít, hanem a látszat"

Az egész kormányzat hitvallása egy mondatban.
@aritus: @nemecsek ernő áruló:

"Gyurcsányra sem tudtam soha igazán haragudni, mert még senki nem mondott nekem olyan indokot, ami miatt értelme lenne."

Nincs is. Lenne viszont ok haragudni arra a szédületes manipuláció- és hazugságszövevényre, aminek fontos kelléke a gyurcsányozásra kondicionált magyar "közgondolkodás" és mindaz, ami ezzel összefügg. Lassan rá lehetne ébredni, hogy egészen szürreális az a látszatvalóság, amiben 15 éve él az ország és magukat függetlennek képzelő véleményformálók.

"Jó példa arra, hogyan lehet a politikai üzeneteket átcsomagolni, az, ahogyan az Index tájékoztatta az olvasóit Gyurcsány évértékelőjéről. A szöveghű írásbeli beszámolót egy összevágott videóval egészítette ki, amelyen szavak, mozdulatok láncolatával, az eredeti tartalom teljes eltorzításával ellenpontozta azt, amit a cikkben leírt."

"A politika és a politikusok megutáltatása – erről is írtam már – szorosan összefügg a hazugságpolitika alkalmazásával, amennyiben a kiábrándultság megteremtésének stratégiai célját szolgálja. A Fidesz a nyolc ellenzéki évben tökéletessé csiszolta ezt a módszert, tökéletesen sikerült megosztania a politikai közéletet, most pedig, kormányon, tökéletesen sikerült egymás ellen hangolnia és kijátszania a különböző társadalmi csoportokat. (…) ha az évezredes – az emberi bizalomra épülő – beidegződéseket kijátszó politizálásnak nem szab határt a felelősség és a morál, ha ez túlsúlyba kerülhet, akkor semmi nem védi meg a társadalmat az anómiától, a teljes feloldódástól és attól, hogy egy erre az állapotra tudatosan készülő erőszakos politika zsákmányává váljon. Ez a pártpolitizálás ezen a stratégiai úton akart haladni, és eddig sikerrel tette. A kiábrándultakat az erős, de az országért cselekvő hatalom ígéretével megtévesztve kapott felhatalmazást, de csak egy célt valósított meg, a hatalom további koncentrációját. Ezzel párhuzamosan szorgosan kialakította a függés bonyolult rendszerét a társadalom mikro- és makroszintjein egyaránt. Ez a törekvés a nagy intézmények megszállásától a lélek eluralásához szükséges terek okkupálásáig (lásd a levegő módszeres elszívását a független sajtó elől, az egyház befolyásának növelését, az oktatás központosítását) kiterjed a legapróbb részletekre is. Gyakorlatilag azt biztosították jogi eszközökkel, hogy a jövőben csak kétharmados többséggel lehessen kormányt váltani, mert kétharmad nélkül minden uralmi eszköz a kezükben marad."

"Gyurcsány Ferenc jelen volt Az Este műsorában, és a beszélgetés előtti bejátszásban olyan mondatok hangozhattak el az értékeléséből, amelyek máskor nem feltétlenül jutnának el ennek a műsornak a nézőihez: például, hogy Magyarországon jelenleg önkényuralom van. Ezúttal lehetőséget kapott a miért kifejtésére is. Közérthető választ adott a szokásos demagóg ellenvetésre is, hogy hisz nem ülhetne a stúdióban Gyurcsány, ha itt diktatúra lenne: azon a napon éppen negyedszer módosították az alaptörvényt; általában ha az Alkotmánybíróság a kormánynak nem tetsző döntést hoz, akkor a Fidesz alaptörvényt módosít. Ebből mindenkinek muszáj megértenie, hogy ha nincsen fundamentuma az állam működésének, amely korlátozhatná a hatalmat, ha a hatalom a kénye-kedve szerint alkotja meg az alkotmányos rendszert, akkor nem a jog a korlát, hanem pusztán a miniszterelnök akarata.
Ilyen egyszerűen kellene mindig, mindenütt, mindenkinek beszélnie. Van számos egyéb, végtelenül könnyen belátható politikai összefüggés is, amelyet naponta el kéne mondani. Például arról, amiről fentebb írtam: baj volt, hogy 2002-ben legitim állásponttá válhatott, hogy választási csalás miatt vesztett a Fidesz. Hazugság volt, hogy a külhoni magyarok érdekében harcolt az állampolgárságuk megadásáért: ma már világos, amit akkoriban letagadtak, hogy fel akarják használni őket belpolitikai célból, a szavazataikért, ha úgy tetszik, az ország akaratával szemben is. Hazugság tehát, hogy azok árulták el a külhoni magyarokat, akik már akkor átlátták és védekeztek ez ellen a számító és cinikus politikai cél ellen. Hazugság, hogy az európaiságot szembe kell állítani a magyarságunkkal, mert ezek nem egymást kizáró, hanem egymással szerves egységet alkotó identitások. Hazugság összemosni a 2010 előtti demokratikus és a Fidesz-rezsimre jellemző antidemokratikus politikát és kormányzást, hazugság tudomásul venni, hogy nem összellenzéki feladat a Fidesz által elkövetett karaktergyilkosságok ellen védekezni, csakúgy, mint az egyéb hazugságok ellen,. Hazugság nem szembenézni azzal, hogy a mai helyzetben nincs joga egyetlen demokratikus pártnak sem a pártérdekeit az elé a feladat elé helyezni, hogy a demokratikus rendet védje az önkénnyel szemben, hazugság nem szembenézni azzal, hogy a Fidesz alaptörvénye nem legitim."

"Napnál világosabb, hogy az ellenzék két dologgal lehet gyorsan hatékony: egyrészt az egyértelmű és világos beszéddel, amellyel ezt a hatalomfelfogást és az egész, manipulatív kommunikációt képes leleplezni, átlépni, nevetségessé tenni, magáról lepergetni, hangsúlyozottan egységes elutasítással. Másrészt akkor, ha megteremti az összefogás valamilyen laza intézményes hátterét, (…) mert az egység bármiféle üzenete képes csak kimozdítani a holtpontról a pártot választani nem tudókat."

Satöbbi, kurva jó cikk.

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=194426:kontraszt-ket-evertekeles-margojara&catid=45:cslanczosvera&Itemid=72

+ a koncepciós perekről

"Tévednek az ügyészek, ha azt hiszik, hogy nem lesz következménye annak, hogy koncepciós pereket gyártanak. Hogy fenyegetnek. Hogy zsarolnak. Hogy visszaélnek hatalmukkal.
Jön majd idő, amikor tisztességes vizsgálat feltárja és bemutatja az orbáni önkény ügyészségének viselt dolgait. És a törvény nem lesz kegyes a törvénytelenséghez és elkövetőihez.
Ha utóbbiak mostantól rosszul alszanak, minden okuk megvan rá..."

www.facebook.com/photo.php?fbid=548625951836538&set=a.191029320929538.48303.187301974635606&type=1

poldi.blog.hu/2013/02/28/tabornokper_az_orban-rezsim_igazi_arca
@rodeo36: Akkor pénzpapírba meg tintába kell fektetni a pénzt.Nemsokára az lesz a nagy biznisz.:))
A nemzet bolondja tönretette a teljes magyar intézmény rendszer tekintélyét, szakmai nimbuszát. A közt. elnöki posztot sittpalival a közröhej kategóriába süllyesztette, most pedig a legfőbb pénzügyi őrség kapitányi posztára ültette be a közgazdasági világ legnagyobb pojácáját. A legtöbb intézmény vezetősége olyan, mint egy Muppet show: olyan fejekkel, és olyan madzagon rángatott figurákkal. Talán csak az AB próbálja elnyiszálni ezeket a zsinórokat mostanság.
@quendelapo: Ha valaki a szélsőségek felé kacsingat, annak az anarchia valóságos televény. A válság meg mi más lenne....
Amúgy jó az írás.
Ez a minden sínen van,jó hasonlat.
Sínen vagyok,mint József Attila.
Az a pénz söprögetés meg csak a szokásos műrettegés,hogy minden úgy lesz,mint akkor volt.:))

De hogy pont ezt a faszt kellett odatenni....
@nemecsek ernő áruló: Na örülök hogy látsz.
Fecóról:
Az a helyzet,hogy az elkúrás után is bíztam benne.Hogy elkúrták,majd helyrehozzák.
De nem sikerült nekik.
Az egy dolog hogy vikit lemosná egy vitában de ez már kevés.
A korrupciós ügyek,a túlzott cigányvédelem,a töketlenkedés a lopás nekem sok volt tőlük.
Az hogy vikiék tudnak ezerszer rosszabbak lenni,nem mentség.
És ezért vagyok türelmes a jobbikkal,mert a szocikkal is az voltam.
Én, a csúnya gonosz náczi.
Azelőtt szoci.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Ezek a szövegek szarok.

" tévednek, ha azt hiszik, hogy nem lesz következmény .." ?

A másik szövegben még többszörös a tagadás, mint ebben.

A zemberek így fognák föl - Ügyészbűnözés !
@nemecsek ernő áruló:

Engem még az se zavart, ugyanis a böszme tájszó, és én pontosan értem a jelentését:))
Valaki most mondja már meg nekem, ha ilyen jól megy a gazdaság, akkor miért rúgják ki a gazdasági minisztert, vagy akkor most ez hogy van?
@kifordított nagyanyó: te meg egy a sok közül de nem biztos, hogy a sok a több
@Felebarát: hehe, jó kérdés :D
"érdemei elismerése mellett, más fontos beosztásba került"
@Felebarát:
Mer nem kirúgják, hanem mégtündémeseibb pozícióba kerül, azaz előléptetődik csodaian.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kíváncsi lennék ki írja Vona megszólalásait mostanában, mert ilyeneket nem magától mond az ziher.
@Fabius: tartom a tétemet :D

Csak a lemondás oldaná fel Áder patthelyzetét?

Ha az Országgyűlés elfogadja, alá kellene írnia
az alkotmánysértő Alaptörvény-módosítást, mert
ez van az Alaptörvényben. Mégsem írhatja alá,
mert őrködnie kéne az államszervezet demokratikus működése felett. Nincs jó megoldás.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F03%2F01%2Fadernek_le_kellene_mondania%2F
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Rémeket teccel látni, felesleges mindenben mögöttes tartalmat keresni.

Ha a szocikat el akarom küldeni a picsába akkor azt nem eldugom, hanem kirámolom aznap az asztalra :-)

A Bokros csomag egy mérce. Ha tetszik, ha nem, viszonyszám lett belőle amihez megszorítást mérünk, és nem szükséges minden alkalommal körbemagyarázni.
@Fabius: Gondolkodtam a frappáns válaszon:Kabbe!:))
@kifordított nagyanyó: Kicsináci, előbb hallgasd végig azt a beszédet, jó?
Szánalom ország, szánalom embereinek, szánalom dumái:

Az atlatszo.hu-nak kiszivárogtatott levél szerint a fenti sorokkal biztatta pár napja Garbai Ádám, a felfüggesztés alatt álló BTK HÖK elnöke szervezetét, illetve ismerte be munkatársainak burkoltan, hogy az atv.hu által kirobbantott listabotrány alapjául szolgáló dokumentum valóban a bölcsészkari HÖK „múltjából” származik. Bár a levél szerint Garbait már nem érdekli, pontosan ki és milyen célból listázta a hallgatókat, az atlatszo.hu folytatja a listabotrányról szóló sorozatát: a következőkben a bölcsészkari hallgatói önkormányzat hatalmi játszmáin keresztül mutatjuk be, hogy mi is volt ennek a listának a valódi célja, valamint, hogy miként esett szét az egykor ilyen listákat készítő szervezet. Második rész.

atlatszo.hu/2013/03/01/hok-botrany-ii-nyaron-mar-egy-sor-mellett-rohogcselunk-a-tolunk-idezett-memeken/
@Fabius: Hát igen.Nem volt hibátlan de sokra tartom Bokrost.
Ezek a tetvek meg ellenségképet csináltak belőle,pedig miatta hitték azt az emberek,hogy vikiék tudnak valamit.
Mondjuk a jobbik is tényleg mértékegységként használja de nekem hitelesebb,mint oszkó,bajnai.
Lehet Bokros idejében még kicsi voltam.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Műprobléma, amire egyszerű és kézenfekvő megoldás létezik, amit ráadásul láttunk is már Ádertől gyakorlatban alkalmazni.

Nagy dilemma, hogy hagyjalak tippelni és találgatni, vagy áruljam el a megoldást :-D
@bella _ciao: Egyrészt ezt mondja:
"Nem lehet kétségünk afelől, hogy az MNB élére jelölt új elnök, Matolcsy György továbbra is a "Fidesz embere" és egy politikailag motivált döntési mixet fog a jegybank élén végbevinni."
Másrészt meg ezt:
"Egyelőre ugyanakkor meg kell várni, hogyan alakulnak a dolgok,"

De mire gondol, mire kell várni?! Hát hogyan alakulhatnak a dolgok?!
A fasz se érti ezt, pedig nem is a NER-ben él.
hvg.hu/gazdasag/20130301_Nomura_Matolcsy_jegybankelnok#
@kifordított nagyanyó:

Frappáns válaszért fordulj Vona új beszédírójához, hehe :-D
@Fabius: olyan vagyol, dilemma az dilemma, még ha a dilemmáját áttolja a mára talán állva is meghalni kész igazi abékokra ;)
@aritus: pont ezért, mert nem a NER-ben él, őt a tények érdeklik, na meg a tettek. Mi meg itten a bőrünkön tapasztaljuk és érezzük a hatalom "áldásos" tevékenységét.
@GeoCracker: (Matolcsy)"ő nem egy hallgatag ember.:))))

Az biztos, hogy szeret beszélni. Pontosabban delírálni szimpliszitiről, ju nó pekidzsről, és piros segpöttyökről, legfőképpen pedig az óriási gazdasági sikerről.
@quendelapo: Az elinflálás az ő istenük.
@Fabius: Nem bízol az igaz magyar ember észjárásában?
Kicsi a szókincsem?
Faszt!
:))
@Fabius: Szerintem vegyes felvágott, van ami az övé. :)
@aritus:

MNB elnökként nem egy urat szolgál. Könnyebben meg lehet rajta keresztül szorongatni más koronaékszereit.
@kifordított nagyanyó:

Nézd meg ezt:

www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=gdp%20n%C3%B6veked%C3%A9s

ezen elég világosan látszik, hogy Antallék alatt sokkal nagyobb gödörbe estünk világválság nélkül, mint mondjuk 2009-ben. Ha Horn akkor nincs észnél és Bokros nincs kéznél csúnya beszopás lett volna a vége. Ezek olyan tények amit vitatni nem lehet akkor sem, ha Bokros személyiségéből fakadóan a népnyúzás arca lett. BénaBajusz ott hibázott elsősorban, hogy elhitte a rendszerváltással a gazdasági analfabéták majd nem a zsebükkel gondolkodnak. Pedig de. Még ma is.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: várjál csak, majd meglátod, hogy lesz ennek értelme, hogy mit készít elő ez a titokszolgálatos nemzetbiztonsági izé. Ki mindenki és mennyi minden lesz majd betiltva erre hivatkozva.
@nemecsek ernő áruló:

"előttem nem vörös posztó, márpedig Fabius, és a blogoszféra előtt az"

Erről is szól a belinkelt cikk. "ez az ország az első Fidesz-kormányzás kezdete óta nyög a kettős beszédre épülő, hazug kommunikáció terhe alatt. Ez a verbális politika a Fidesz politikai létezésének esszenciája. Azért is lehetett ennyire sikeres, mert vakon, önfeledten asszisztált hozzá az egész ország, még az ún. nem jobboldali politikai térfél médiavilága és értelmisége is. Utóbbiak leginkább azzal, hogy úgy tettek, mintha a demokratikus szabályokat megtartva folynának a politikai játszmák." (...) "Hazugság összemosni a 2010 előtti demokratikus és a Fidesz-rezsimre jellemző antidemokratikus politikát és kormányzást, hazugság tudomásul venni, hogy nem összellenzéki feladat a Fidesz által elkövetett karaktergyilkosságok ellen védekezni, csakúgy, mint az egyéb hazugságok ellen."

"Nekem éppen az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után lett szimpatikus, miután végighallgattam, mert akárhogy is nézzük, a Magyar Köztársaság egyik legszenvedélyesebb, leghazafiasabb beszéde volt. Csak azt a pár ronda szót kihagyta volna... Most nem ilyen hangsúllyal beszélnének róla."

Szerintem ez jóval súlyosabb ennél. Nem a ronda szavak számítottak, az csak arra volt jó, hogy szemforgató módon lovagoljanak rajtuk. GYF - legyen róla bárkinek amúgy ilyen-olyan véleménye - szándéka és célja nyilvánvalóan az MSZP és ennek segítségével az ország és a politika működésének megreformálása volt. Akiknek az MSZP-ben ez ellenére volt, megbuktatták, kellemes összhangban azokkal, akiknek ez a Fideszben volt ellenére. A közönségnek, benne Uj Pétertől a hvg.hu-ba benyomult Hírszerzőn és megszámlálhatatlan bloggeren át a CÖF-ig pedig nem volt és ma sincs ízlése és disztingválóképessége ahhoz, hogy ne álljon be a sakálkórusba, hanem tartsa távol magát tőle (és az esetleges kritikus véleményét hangsúlyozottan a Fidesz-propaganda sugallta hazug kliséktől függetlenül fogalmazza meg).
@nemecsek ernő áruló: Drága orrnehéz bankár barátom.:))
A beszéddel semmi bajom.
És még utána is jó darabig bíztam bennük.
Aztán csalódást okoztak,nem tetszett a munkájuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nincs itt dilemma. Áder feladatai közé tartozik az is, hogy az elfogadott törvények ne csak az alkotmányossággal, de az Unió Alapjogi Chartájával se ütközzenek. Erre hivatkozva kérheti az előzetes kontrollt, ahogy kérte a regisztrációról is az ismert eredménnyel.

Jó reggelt, jó reggelt, örömömre szolgált mezei parasztként az alkotmányossági feloldhatatlan dilemmára jogszerű lehetőséggel szolgálni :-D
@kifordított nagyanyó:

A szókincseddel semmi baj, az egymás után pakolás rendjére kéne kicsit rágyúrni :-))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

"De tényleg érdekelne hogy a neomunkásőr tagozatnál mi folyik, provokációt lemondunk provokáció miatt, annyira bájosak :)))))"

Ezt nem fogjuk megtudni:))
Nekik annyi a dolguk, ha jön az ukáz, vonulás, akkor mennek. Ha nem, nem.
Mért gondolod. hogy ott bárki is gondolkodik?
@KÁTÉó53éúétr6: de hogy maradt volna gerince? A helyén van? A fidesz kormány tagja? Egyetértett-e eddig a kormány mionden intézkedésével? A válasz mindenkérdésre igen. Akkor mire vagy kiváncsi Vargával kapcsolatban? Tök mindegy, hogy Varga vagy Matolcsy.
hvg.hu/velemeny/20130208_Shortoljunk_egyutt_Viktor
"Az világos, hogy az elemzők és a brókerek, ezek a viszonylag keveset gondolkodó tőzsdei szakmunkások gyengíteni fogják a forint árfolyamát, ha Matolcsy, és erősíteni, ha Varga nyer. Holott teljesen mindegy melyikük a befutó, mert a jegybankelnök Orbán Viktor lesz. Még mindig nem értik. Csupán tipográfiai különbség, hogy kinek a neve szerepel a névtáblán. Ez egy olyan ország, ahol a nyugdíjas orvosok és tanárok egyéni munkakérelméről is a miniszterelnök dönt. Itt minden alátartozik, itt mindent ő akar meghatározni. Most emelte éppen kormányzati szintre az iskolák krétavásárlási igényeinek elbírálását."

Annyit módosítanék a fentieken, hogy a krétákról Orbán dönthet, a jegybankelnökről meg Simicska.
@Fabius: Egy Real-MU drukker esetében ne legyünk telhetetlenek :DDDDDDDDDD
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Szeva tökömöccse!Csak még valami.
A minap írtad hogy kell az edző a barcának akiben hisznek.
Kell egy olyan ember aki megmondja,hogy:Fiúk,ezt a meccset nem tudtuk megvenni,de így is tudunk nyerni?:))
Bocs.

@Fabius: Amúgy a múltkori közeledésed miatt jobb helyre kerültél a listán.:))
Már nem utálunk annyira.:))
Ez volt már? Nulla hír a kertévékben a Habony-ügyről. Sajtószabadság rulez.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130301_Itt_most_mindent_elolvashat_ami_az_elmult
@Fabius: én is erre céloztam, de szerintem ez még neki dilemma, hisz kövezz meg, de a regisztráció gáncsolása mögött ott lehetett vezényló ráhatása is ;)
Tudom megint visszakanyarodtunk az alapvetéshez, mennyire önálló Áder, és mennyire lehetünk jóhiszeműek a narancsbrancsal szemben, a fenntartásaimat erősíti kusza menybe menetele és a seggnyalók betolása az emenbébe, ezt fogja erősíteni az is, ha a szaka apparátus emberei között fog aratni a politikai nagytakarítás.

Mint a kormány váltáskor a Pénzü.Minisztériumban, amikről elég sok információt kaptam.

--------------

más:

Professor emeritusok lesznek
a kirúgott ELTE-s tanárok
Taníthatnak ingyen, de ha lesz pénz, honorálják őket.

Váratlanul kirúgták a Ludwig igazgatóját
A leváltott L. Simon még azt ígérte, maradhat. Ahogy ment az államtitkár, az
igazgatót is elküldték.

----------

www.penzcentrum.hu/adozas/dontott_az_alkotmanybirosag_mi_lesz_igy_az_emberekkel.1035659.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

-----------
Napi

Az első reakciók Matolcsy jelölésére
Az elemzőket nem lepte meg az új jegybankelnök személye, hiszen már hetek óta szinte biztosra vették, hogy Matolcsy lesz a befutó. Egyelőre a piac sem mozdult érdemben a hírre.

Matolcsy kilóg az európai jegybankárok sorából

Balog Ádám lesz a jegybank harmadik alelnöke

Orbán: Vargával nem változik a gazdaságpolitika

Orbán tíz százalék alá csökkentené az egykulcsos személyi jövedelemadót. Varga Mihály veszi át a gazdasági tárcát.

Lázár: az egyházi devizahitelek konszolidációját tervezi a kormány
Az egyházak által felvett devizahitelek konszolidációját is tervezi a kormány - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken Hódmezővásárhelyen az MTI-vel.
@kifordított nagyanyó: Nézd, akártőlemasztán, ha ez a fixa agybajod, hogy a Barca mindent megvesz.
De mondjuk ez még mindig tisztességesebb lenne mint anno 50-74 között a Realnál hogy aszongya: ez Franco diktátor kedvenc csapata, aki nem kap ki 3 góllal minimum ott ne vegyen már senki tartós tejet...bocs...
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nagyon hosszú, nem olvastam el.
A karaktergyilkosságot leszarom.
Gyurcsány szerintem azért volt rossz politikus, és azért felelős nagyban a kialakult helyzetért, mert nem tudott időben felállni, és abbahagyni.
Se a pártját, se a frakcióját nem tudta már irányítani, nem volt többsége, javaslatait, elképzeléseit (most azzal nem is foglalkozom, hogy ezeknek tartalma milyen volt) nem tudta érvényre juttatni. Azaz nem volt képes kormányozni, nem volt meg a támogatottsága. Akkor meg vissza kell vonulni.
Ahogy 2010-ben is azt kellett volna tennie.
@kifordított nagyanyó:
Mindjárt nyugodtabban alszik Fabius ettől... :)

Amúgy látom, már idéztétek ezt.
Gondolom a Zsil-völgyi bányászok akartak jönni, szervezetten...

"... a Magyar Nemzetnek Fricz Tamás, az egyesület társalapítója. Arra a kérdésre, hogy kik tervezték megzavarni a tüntetést, Fricz Tamás azt válaszolta: erről nem kaptak információkat. Mint mondta: ezek a jelzések ugyanakkor nagyon komolyak voltak, ezért a civil szervezetek úgy döntöttek, nem vállalhatják a kockázatát annak, hogy békés rendezvényüket egyes – a kapott információk szerint – jól szervezett csoportok megzavarják."
index.hu/belfold/2013/03/01/a_titkosszolgalat_miatt_fujtak_le_a_bekemenetet/

Gondolom ez egy nagyon komoly névtelen feljelentés lehetett, még az is lehet, hogy írógéppel írták, a szolgálatok szerint 1962-ben, II. em. 26-ban, a Pártközpontban.
Úgy tetszik, amikor az intézményesített hülyeséget és átlátszó hazudozást kormányszinten művelik! :))
ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A FIDESZ!
@aritus:

Ha egy államtitkár, összteljesítménye egy könnyező coming out, az nem szokott használni:))
@Fabius: Sajnos a rendszerváltáskor naívak voltunk,hogy jön a nyugat segítenek és jön a kánaán.
Antall is ugye:Mi fizetünk!
Bokros megcsinálta és a nevével vállalta a kellemetlen dolgot,ezért nagyon becsülöm.
De ha jól tudom nem sokkal maradtak le 98-ban vikiéktől.
Aki ugye torgyánnal soha,de aztán mégis.

Nekem amúgy hitelesebbek a régi mszmp-s arcok,mint neked.
Csehák,zsebturkáló Lacóka (Békesi) vagy akár Horn,vagy Kovács.
Inkább,mint pozsgay
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Csak eszembe jutott,na!:))
Nehogymár kihagyjam.
A bajnokságot meg biztos behúzzátok.
Talán még a szombatit is.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Amikor először belédkötöttem,nem láttam,hogy már te is belémkötöttél azért írtam.
És még én szégyelltem magam.
Egy barcással szemben.....
@kifordított nagyanyó: Talán. Persze. Engem meg talán felhív Megan Fox mert már rád unt..aha, ja, én már nem hiszek a mesékben...
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Egyébként akkor diktatúra volt és nincs bizonyítékod.Meg amúgy sem lettetek volna bajnokok.:))
@nemecsek ernő áruló:

Azt azért nem baj, ha tisztázzuk, hogy Ferenccel nem az őszödije a bajom.

Először is 2005 végén nem fizettek vissza áfát senkinek, mert a bent tartott összegekkel kozmetikázták a választási év költségvetését. Ez rengeteg kiskereskedőt és vállalkozót sodort fizetésképtelen helyzetbe, amire egy később elmondott, hazudtunk reggel éjjel és este beszéd nem megoldás.

Másodszor a válságkezelés igazán elkúrása az, amit én nem bocsátok meg Ferencnek és amiért alkalmatlannak tartom bármilyen vezető szerepre. Ha 2008 októberben a sarkára áll baszakodás helyett akkor nem esünk ekkorát. Igaz, morci lett volna az ideológus Lendvai anyu és a pénztárnok Puch apu, de a világválság közepén tán' a zuhanás elkerülése és nem a szoci vezérkar kedélyállapota kellett volna az elsődleges szempont legyen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De ha a tények meg a tettek érdeklik, akkor végképp érthetetlen ez az egyelőre várjuk ki a végét. Hát nézzen végig Matolcsy elmúlt 2 és fél évén. Oszt tudni fogja mi lesz a vége.
@Fabius:

Mérce-mérce, értem én, de te itt gyakorlatilag eléggé populista módon összemosod a Fidesz megszorításokkal.

A Bokros csomag lényege nem a megszorítások voltak (és jelezném, hogy ő nem vett el a legszerencsétlenebbektől), hanem a STRUKTURÁLIS változtatások, ami miatt javult minden gazdasági mutatónk. A Fidesz lyukakat töm be tökéletesen koncepciótlanul.

Szóval értem, hogy mérce, meg azt akartad kifejezni, hogy mindenki ott riogatott, hogy így Bokros meg úgy Bokros, aztán nesze, itt van neked két olyan csomag (nem vagyok hajlandó EZZEL kapcsolatban leírni Bokros Lajos nevét!!) amitől "kódul" az ország...

A két dolog HATÁSA teljesen más, és nekem ez nem tetszik abban, ahogy összemosod a két brancsot! Az MSZP seggét se törölném ki a Fidesszel (a régi Veres János-féle branccsal) együtt, annyit se ér a Fidesz.

És ezt nem az mondatja velem, hogy agyatlanul támogatnám a szocikat. Ennyi. EDDIG a szocikkal soha az életben nem jutott volna az ország!

Ó, és itt jut eszembe, OFF:

Kaptam az egyik fejvadász cégtől megkeresést, hogy mivel sok cég nyitott SSC-t Szlovákiában, mit gondolok én a pozsonyi munkavállalásról? Megkértek, hogy töltsem ki a kérdőívüket.

Öööö... oda jutottunk 2013-ra, hogy a Szlovákok is kezdik az agyak elszipkázását. LOL. Még nagyobb LOL, sőt: megaLOL. :D

Kérdés (költői): ezekből az új munkahelyekből egy rohattbüdösszoci kormány esetén hány jött volna ide? Mondjuk madnem mind? Hmmm. Sanszos.

Jó, tudom-tudom! Azok is büdöskomcsi ballibsibolsik, mármint a cégek és csak azért jöttek volna ide, hogy még jobban megpumpolják az embereket, rohattmultik! Meg a bankárkormány lefizette volna őket! :)

ON.
@kifordított nagyanyó: Persze, a millió tanuvallomás smafu meg úgyse akart más első lenni, még jó hogy ők elvállalták :)
Egyébként tudtad hogy DiStefano Barca szerzemény volt eredetileg? Aztán Franco közölte hogy KELL, és lett egy köztes megállapodás, hogy félig ennél, félig annál, a Barca meg felfújta az arcát, hogy ha teljesen nem jön menjen a Realba. Így lett egy ikonotok vazzeg :)))
@GeoCracker: "Matolcsynak egy szavába kerülhet az ország bedöntése, s ő nem egy hallgatag ember."

Telitalálat :-))))

Vajon folytatja-e tündérmese-sorozatát a Heti Válasz-ban?
@Orica Középföldi: Fogalmam sincs, hogy Szetey mit csinált, mit nem csinált, én csak azt tudom róla, hogy külföldről jött haza, hogy segítsen Gyurcsánynak modernizálni Magyarországot, coming outolt, megnyitotta a melegfesztivált, majd lemondott az államtitkárságról.
Szóval olyan sokáig nem volt államtitkár (bár azt se tudom, hogy milyen államtitkár volt),hogy sok rosszat tehetett volna.
Nekem tetszett a coming outja, bátor dolognak láttam. Azt gondolom, hogy többek között ez is a baja Magyarországnak, hogy itt ismét és egyre inkább a képmutatás dívik, a sunnyogás, a hazudozás.
@nemecsek ernő áruló:
@Fabius:
+ Ha már itt tartunk.Az anyagias mivoltom ugye.
a bayern cikk miatt megtiltotta a Magyar Nemzet , megvételét az állami intézményeknél ha jól emlékszem.
Ugyanakkor az állami cégek vezetőjét meg kérte (lécci,lécci) ,hogy adják issza a jutalmukat.
Mennyi is volt 1,2 vagy 1,5 milliárd?
Faszért nem lehetett egyszerűen visszavenni,nem odaadni nekik.
Morcosak lettek volna a haverok de akkor is.
@aritus: a hülye külföldi elemzők magukból indulnak ki, meg az országból ahol élnek, ott a pozícióba kerülésnél elő szokott fordulni, hogy a delikvens képes az alkalmazkodásra, és arra hogy az eddigiektől eltérő tevékenységet végezzen. Na itt tévednek nagyot, nálunk senki sem lesz másabb, mint korábban, jobb meg főleg nem.

Náluk ritka a messiás várás, esélyt kap mindenki, vagy egyet, vagy kettőt, de ha idióta, akkor mennie kell, mert vannak következmények, na itt nálunk ez nem volt, és nem is lesz soha.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Arra a kérdésre, hogy kik tervezték megzavarni a tüntetést, Fricz Tamás azt válaszolta: erről nem kaptak információkat. Mint mondta: ezek a jelzések ugyanakkor nagyon komolyak voltak, "

Hangfelvétel a tek titkos magnókazetta gyűjteményéből:
"Hé mán, menet! Kaktuszvölgyi Eduárd vagyok, az éjjeliőr! Ha idejöttök vonúgatni meg óbégatni az ablakom elé, miközben az éjjeli meló után aszom, akkor lemegyek, oszt szétbaszom a fejeteket Rozi nejem palacsintasütőjével!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem az van, hogy édesviktor kicsit mellényúlt mikor Áderről is azt gondolta amit a többiekről. A jóemberben felébredt az a valami ami a többi szervilis kreténben nincs meg, és szó nélkül állon vágja Viktort is ha úgy alakul.

A reakciókat elnézve a regisztrációval szemben alkalmazott eljárás nem volt tervezve a pakliba, a kimenetele és az általános nagy kasza amiért most újra gránitot kell faragi pláne nem.

Nem mondom, hogy Áder csodát tesz, de azt igen, hogy a lehetősége megvan, és nálam azért 50-50%-ra áll a dolog.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Tötöröttöröttöröttörőőő. ez a tévémaci zene volt.
Sőt a Hoover gátat is azért építették,hogy elrejtse a Kocka energiáját.:))
Mesélj csak még,még!:))
Nem tom mikor volt a Di Stefano korszak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A hülye külföldi elemzők ortodox módon szemlélnek mindent. Amikor a ló döglődik vagy orvost vagy enyvfőzőt hívnak és a várható kiadások miatt összébb húzzák a gatyamadzagot. Nálunk erre falubál van és felvonulás hogy a ló még ilyen jól nem volt, aztán előveszik az utolsó zsírosbödönt hogy fenékig, holnapra semmi ne maradjon...
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Jaaj öcsém,hogy abba mennyiszer belenéztem melóhelyen!
Mint mondtam a kutatás békés célokat szolgál,és semmi esetre sem azt,hogy megtámadjuk Iz......(nevet)
Nem bírom tovább!:))
@kifordított nagyanyó: Most 1897 éves és bottal alig bír járni, képzelheted mikor volt fénykora...
@kifordított nagyanyó: A legjobb filmje lett Cohennek, pedig az Ali G is odavágott :))))
@Fabius:

2008-ban már semennyire nem érdekelte, hogy az elnökségben ki mit gondol. Mint egy elszabadult hajóágyú, teljesen és veszedelmesen önjáró lett.

Ezt se volt képes megállítani az elnökség.
Azt őszintén szólva nem tudom, hogy ehhez az akarat vagy a tehetség hiányzott, de valószínűleg mindkettő.
@Fabius:

"és szó nélkül állon vágja Viktort is ha úgy alakul. "

Ez egy nagyon optimista kijelentés, de szívből kívánom, hogy legyen igazad.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nem tudom milyen nyelven láttad,én magyarul.
Amikor felvonul New Yorkban akkor elbaszták a szöveget.
Eredetileg:Ááá Amerika az ADIS szülőhazája!
Az előzetes feliratos volt.
A filmben meg teljesen más szöveg volt,nem tudom mér.
A csajok a kocsik jók voltak.:P
Ben Kingsley pedig tényleg nem öregszik.:))
Szóval tényleg gecijó volt a film!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Annak járna már valaki utána, hogy egy demokráciában miként lehetségesek a kötelező kamarai tagságok, úgy, hogy az érdekképviseleteknek járó állami pénzek kizárólag ezekhez a kamarákhoz kerülnek!

Ennek az anomáliának minősített esete a HÖK és a HÖOK. Ugyanis MINDEN beiratkozott egyetemi hallgató automatikusan tagja, és automatikusan jár utána állami normatíva a HÖK-nek. Ha netán nem bízik a HÖK-ben, és saját érdekképviseletet alapít (mintha demokráciában élne), akkor kiátkozzák, mint a HAHÁ-t.

Uborka a tortán, hogy a HÖK gazdasági tevékenységet is folytathat, ami nem csak az egyetemi fénymásolók üzemeltetésében merül ki, mint ahogy azt a szegedi eset is bemutatja.

(Egyáltalán, miért az egyetemisták kezelik a fénymásolókat? Jártam valamilyen ügyben tavalyelőtt a pesti bölcsészkaron, és a HÖK irodában lehetett fénymásolni, pénzért természetesen.)

A HÖOK weboldaláról le lehet tölteni az alapszabályt, amelyet 2010. decemberében fogadtak el. Hát nem érdekes dátum?
www.hook.hu/c/document_library/get_file?uuid=04cd9e9d-d50b-437b-955a-187d981ba089&groupId=12932
@nemecsek ernő áruló: Ahogy @Fabius: -nak,nekem sem az Őszödi beszéddel volt bajom.
Az még korrekt is volt.
@kifordított nagyanyó: Angolul, úgy volt csak meg...persze NEM torrenten, soha nem csinálnák olyasmit, tudom hogy tilos meg bűncselekményt minden országban, soha de soha :))))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Sőt,még a fogadásokat is legálisan kötöd.
Na ,ezt a részt elhiszem.:))

Amúgy moziba már szinkronos volt.
De télleg viszlát.
@aritus:

" Fogalmam sincs, hogy Szetey mit csinált,"

Hát ez az! Senkinek.

"a coming outja, bátor dolognak láttam."

Ez akkor bátor, ha utána marad, és fel tud mutatni valamit. Így miben segített?

" hogy itt ismét és egyre inkább a képmutatás dívik, a sunnyogás, a hazudozás."

Nem ismét, mindig is ez dívott. Ennek persze ez a mostani álkeresztény kurzus még alá is játszik. Erősíti, ebben egyetértek.
@Fabius: "ezen elég világosan látszik, hogy Antallék alatt sokkal nagyobb gödörbe estünk világválság nélkül, mint mondjuk 2009-ben. "

Statisztika nélkül is emlékszem arra az időszakra. A Bokros-csomag bekövetkeztéig időnként egészen 35%-ra is felment az infláció. Ekkor folyt a csúszó leértékelés, amelynek során a dollár ára 19 (tizenkilenc) forintról 180 forint köré emelkedett. Az állami könnyűipar bedőlt, a vállalkozóknak nem volt tőkéje. Az összes nő ugyanabban a három télikabátmodellben járt, vagy pedig a kínai piacon beszerzett pufidzsekiben. A cipőipar is bedőlt, mumbucban jártunk éveken keresztül. Tisztára háború utáni fíling volt. A kínai piac nélkül halálra fagytunk volna, és a lengyel piac is erősen besegített, hogy megfizethető iparcikkekhez juthassunk.

Ezért, és nem másért győzött a maszop 94-ben.
@bella _ciao: Ajaj! A Kádár-kori társadalmi mobilitás-vizsgálatok kimutatták, hogy a társadalmi felemelkedés egérútja a kulturális hátránnyal rendelkezők részére a KISZ-es karrier volt.

Ezt emulálják a HÖK-ben.

És magyarázat arra is, hogy miért olyan színvonaltalan a maszop.
@Orica Középföldi: "Nekik annyi a dolguk, ha jön az ukáz, vonulás, akkor mennek. Ha nem, nem.
Mért gondolod. hogy ott bárki is gondolkodik?"

Ez így fidesz-gazdaságos. Nemzetgazdasági szinten mekkora veszteség is az, ha minden jobbágy gondolkodik, és az agyában égeti a drága vércukrot?
@aritus: Szeteynek nem a coming out-ja az érdekes, hanem az, hogy ő szándékozta bevezetni az állami tisztviselők életpályamodelljét. Versenyvizsgát akart bevezetni, pályáztatást, és minőségbiztosítást, efféléket. Modernizálni akarta az államapparátust. Na ez nem tetszett igazából.

Biztos ő is megkapta, hogy "de te nem itt élsz, te nem tudhatod..."
Jó cikk megint Fabius.

Csaxólok, hogy a politikusok népszerűségét tekintve az első 7-ben egy MSZP-s van mindösszesen Bajnai a 4. helyen (Orbán 2.).

Szóval fikázz durvábban és gyakrabban, mert ez az MSZP-s Bajnaista propaganda így szart se ér.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "lemondták a békemeneet"
én azt hallottam, hogy ürgebőrbe varrt mérgezett nyílpuskát kaptak postán, éjjel meg véres lófejet helyeztek Fricc ágyába.
Vagy ilyen marhaságra már pénzért sem jött össze elég tulok.
\o/ trollllivics, esmét igazságot tudtunk meg :D
@Spániel: Frászkarika. Pirkad a talaj, lehet vetni. Kezdődik a mezőgazdasági év, ilyenkor a paraszt csak a földjén, vagy a kertjében tölti az időt. Nem ér rá menetelni.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Most olyan vagy mint Móricka, neki mindenről a pina, neked meg az összemosás jut eszedbe.

Szerintem elég világos voltam, hogy ne kelljen spekulálni.
A Közgép az örök nyertes
Kevesen nyernek közbeszerzést minden ciklusban, a BCE KKK tanulmánya szerint kicserélődött lista.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F03%2F01%2Fuj_kormany_uj_nyertesek%2F
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Csaxólok, hogy a politikusok népszerűségét tekintve" Ferencet sikerült kimozdítanotok a stabil utolsó helyről. Nehéz küzdelem volt de sikerült.
@Fabius:
"Azt azért nem baj, ha tisztázzuk, hogy Ferenccel nem az őszödije a bajom. "

Azt azért a 2006-os durva adóemelésekre épülő kiigazítással és a végigondolatlan kapkodó "reformokkal alapozta meg."

Óriásként beszélt és törpeként cselekedett :)
@Orica Középföldi:

Ez mekkora...
Fodor ugye értelmiségi, már az anyatejjel szívta magába szinte a nagyanyja is ezt a létet, gondolkodásmódot.

Ezért liheg Orbán. Ő első generációs alja proli. Bármit is csinál, az. És ezzel a mentalitással az életben nem lesz még az unokája se POLGÁR, ÉRTELMISÉGI meg pláne. :D

Orbánnál meg a proliknál csak talán a nácikat nézem le jobban... :)

Ja, hozzátéve: azokat nevezem prolinak itt, akik azt hiszik, értelmiségiek, de minden megnyilvánulásuk a legmélyebb proli gyökerekre támaszkodik. Például nézzük meg Orbánt! :)
@épészmérnök: JAAA, azér jönnek megint lengyel töltelékek csápolni a Nagy Beszédre?
@quendelapo:

Hát inkább Fodor, mint az LMP vagy PIMP... :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): kéretik nem általánosítani, mert vannak sokan akikre ez nagyon nem illik:

" Ő első generációs alja proli."

inkább ezt javaslom:
akik azt hiszik, értelmiségiek, de minden megnyilvánulásuk a legmélyebb tudatlanságukra támaszkodik.

Ismerek embereket akik prolik, földművesek, munkások, tehát nem illenek bele az ős értelmiségi meghatározott körbe, de a tetteik kiemelik őket a gyökér értelmiségi körből.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Kit értesz "proli" alatt?

A múlt század elején a radikális és szocialista értelmiség segített a szervezett munkásságnak kialakítania a saját kultúráját, amely saját kezűleg épített munkásotthonokban, turistaszállásokon zajlott, és a lényege az önképzés volt. A hatvanas években még megvoltak ennek a foszlányai, engem nyomdászinas barátaim vittek el az újpesti, meg a csepeli munkásotthonba, ahol az öreg szakik a könyvtárban olvasgattak, sakkoztak, munkásírók egymásnak olvasták fel a műveiket, amelyek olyanok voltak, amilyenek, de igényességet jeleztek. Gondolom, nem ezekről a prolikról írsz.
Az MNB kipipálva, most már csak a pápa választás van hátra. Remélem azt is Orbán nevezi ki. Milyen volna egy unortodox pápa? :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "Hát inkább Fodor, mint az LMP vagy PIMP... "

Azt gondolom, hogy hasznosabb gondolkodásmód, amely nem vagy-vagy alapon válogat, hanem egymás mellé rendeli az erőforrásokat. Többre megyünk együtt. Hagyjuk a megosztást a fidesznek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igaz. Ezért is próbáltam Orbánt hozni az első generációs, kapaszkodó prolira példaként. Vannak olyanok, akik nem is diplomásak, de értelmiségibbek sok értelmiséginél.

Eszem ágában se volt általánosítani! :)

Orbán az a fajta proli, aki olyan, mint egy lihegő kiskutya: azért lett jobbos, konzervatív, mert vágyik arra a miliőre, ami egy ilyen embert, aki ilyen közegből jön, körülvesz. Naponta láthatsz ilyen embereket.

De Orbánnak csak a vasárnapi ebéd, utána a kuglóf és kávé fíling jön le, arra nem jön rá, hogy ahhoz, hogy egy embert EZ körülvegyen, ahhoz évtizedek kellenek, már ebbe kell belenőni, ilyen szellemben (nem nadrágszíjjal verve, focizva a Felcsút világváros FC-ben) nevelkedni.

De Fodornak ez a kis odaszúrása állat. Egyébként én magam is ismerek Orbánhoz hasonló lihegő, de egyébként szűk-szemű, kicsinyes prolit. Még nem érett meg ahhoz, hogy értelmiségninek nevezzem... :D

Jó, én meg szemét vagyok, mert dédapáig visszamenően apai ágról értelmiségi, diplomás felmenőim vannak, de...

VISZONT!!!! Messze nem a tisztességes, becsületes embereket akarom ezzel bántani, nem tudom, eléggé sikerült-e érzékeltetnem a különbséget! (Anyai ágról viszont nem diplomások a felmenőim, ezért a tisztességes, kemény munkás embereket nagyon tudom tisztelni!)
@épészmérnök: nem mindegy, hogy kimennek a táblába, vagy kimennek a táblával
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): " Ezért is próbáltam Orbánt hozni az első generációs, kapaszkodó prolira példaként. "

Orbán nem proli, hanem paraszt. A prolinak nincs mása, mint a munkaereje, ezért képes szolidaritásra. A parasztnak van vesztenivalója, ezért egészen másképp viszonyul mindenhez, a másikat versenytársnak tekinti. Nagyon fontos mentalitásbeli eltérés ez.
Hírekből:
"Jobbik azt kéri Matolcsytól, hogy tegyen rendet az MNB-ben, mert eddig ott külső idegen érdekeket szolgáltak ki."

Hja kérem, ha kiűzi a "rosszakat" már nincs is baj, és ez az idióta vállalható a jobbiknak is, köszönöm, nincs több kérdésem...

Tényleg reménytelen ez az ország.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mi az, hogy külső idegen érdekeket szolgáltak ki? Ezen a demagóg dumán mindig kiakadok.
@quendelapo: "Fodor alatt zétesett már egy párt.... "

Önismerethiány, és egotúltengés. Akárcsak Gyurcsány. Nem ismerik fel a saját korlátaikat. Ha ismernék és beszámítanák, akkor kiváló szónokok és ideológusok lennének a maguk helyén. De olyasmire vállalkoznak, amire nem alkalmasak.

""Itt látható a nagyhírű bűvész! A lábával karikázik, A kezével citerázik, Az orrával orgonázik, A fülével figurázik, A szemével gurgulázik"
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): alakul, igaz én eddig is értettem, hogy mit akartál írni, de nem csak én olvaslak itt, és miattad is pontosítani szerettem volna, amint látod @épészmérnök: is lecsapott a kommentedre, tehát valami nem úgy sikerült, mint ahogy szeretted volna ;)
@V-PORT: konzultál a jobbikkal, vagy Angyallal, majd ő autentikusan előadja eme hagymázas bődültet, figyi, hogy le leszek oltva mindjárt :D
@épészmérnök: hódolatom, és köszönetem, megint görcsölök, pedig az a lényeg amit leírtál amott fent
ez nem meghallgatás, hanem beiktatási körmenet, színház a barmoknak
/és ebben én is benne vagyok..../

Együttesen hallgatják meg a jelölteket

Rogán Antal, a bizottság elnöke ezt javasolja.

Matolcsy gazdasági sikerről beszél

A Magyar Nemzeti Bank a következő hatéves működését alapvetően meghatározza majd az elmúlt 33 hónap gazdasági sikere - nyitott Matolcsy. Jelentős eredménynek tartja az új elnök azt, hogy a hiány 3 százalék alá csökkent 2010 óta.

szerző hvg.hu idő 14:09 - Gazdaság

Nem látnak ki a monetáris tanács tagjai

Beálltak eléjük a fotósok, kisebb értetlenkedés övezi ezt.

hvg.hu/gazdasag/20130301_Matolcsy_elso_megszolalasa__percrol_perc/b38420#38420
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem kösz. Most ne akarok. :) Csak zavar, hogy azt feltételezik, hogy Simor az elmúlt hat évbe New Yorkba és Izraelbe talicskázta ki a pénzt. Nem azt mondják, hogy Simor egy másfajta gazdaságpolitikát tartott volna helyesnek, hanem azt, hogy nem szolgálta a magyar emberek érdekeit. Ebből kiindulva én most nem vagyok magyar, mert Matolcsy gazdaságpolitikája nem az én érdekeimet szolgálja.
@épészmérnök:

Nem, távolról sem! :)
Az én szememben nem prolik. Itt én a prolit nem osztály értelemben használtam, hanem degradáló értelemben.

Nézd - nyilván bele lehet kötni, de szerintem a második kommentem után talán aki akarja, az megérti, mit akarok mondani.

Az anyám az egyik, általam leginkább tisztelt, becsült, értékelt ember. Kevés értelmesebbel találkoztam.

Nincs érettségije (amit nem akartam anno elhinni).

Kell mást mondanom, mint hogy itt NEM a nem-diplomás emberek lenézéséről van szó részemről? :)
@V-PORT: avitt panel ez, de még mindig működik, és mindig működni is fog, ellenség kép, megvédelek, ne gondolkozz csak kövess,
Édes faszom . . . édes faszom,
Mivel anyád szájba baszom.

Jegybankár lett a matolcsy, fusson ki merre lát.

Ezen már a rizsacsökkentés sem segít.
@épészmérnök:

Na igen, de a büdös bunkó, irigykutya, aljas paraszt alfajból. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Tényleg reménytelen ez az ország."

Nem inkább a jobbik reménytelen?

Egyébként valóban, a kulcskérdés a remény, és a bizalom.

Sok kultúrában van meg ez az óvatosság, mint a magyarban. Mi azt mondjuk, ha valaki arról beszél, hogy bejönnek a dolgai: "el ne kiabáld". Kétszer kell kínálni a hagyományos illem szerint, mert az első kínálásra nemet illik mondani. És igen, Kossuth Lajos is kétszer üzent. "Ha mégegyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni."

A haitiak annyira nem bíznak a kisbabák túlélésében, hogy a hagyomány szerint az első évben még nevet sem adnak a gyereknek, és nem néznek az arcába, nehogy véletlenül "rontás" érje. Valójában önmagukat védik. Ha nem engedik közel magukhoz a babát érzelmileg, akkor könnyebben elviselik a halálát (nyilván nagyon magas volt a csecsemőhalandóság, azért alakult ez így).
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

" Ő első generációs alja proli."

Na ez egy csúnya mondat. Gondold át.
Valóban van rá példa, hogy első generációs értelmiségi proli marad, de nem ez a jellemző.
A frusztráció leküzdése - amiről Fodor beszélt - meg nem egyszerű feladat.
De ez épész asztala:)
@bella _ciao: Kösz. Mi lenne, ha felajánlanánk egy cserét? Legyen Erdő Péter MNB elnök, Matolcsy meg pápa.:))
na ezt mondtam. kezdődik az egyetemek kézből etetetése:

Egyetemi megszorításokért cserébe adna pénzt Balog

hvg.hu/itthon/20130301_felsooktatasi_kerekasztal
@Orica Középföldi: Nem az én asztalom. Andorka Rudolfnak volt az értelmiség társadalmi mobilitásáról egy érdekes tanulmánya:

Andorka R. (1978): Az értelmiség társadalmi mobilitásának történeti alakulása. In: Huszár T. (szerk.): Értelmiségiek, diplomások, szellemi munkások. Kossuth Kiadó

Azóta is voltak ilyen kutatások, de azokat nem követtem.
@épészmérnök: igazad van, én is általánosítottam, mert vannak normális emberek a jobbikban is, meg az országban is, csak az arányokat, csak azt tudnám feledni
@bella _ciao: sajnos egyenes út a kivéreztetéshez, és a fent emlegetett gondolkodó-értelmiségi réteg megtöréséhez.
lásd @épészmérnök: kommentjét
Az aljas, sunyi birkamenet és a CÖF az orbáni diktatúra fizetett tüntetői!
Valószínű részt vettek a TV székház ostromában is.
Közpénzen balhéznak, nyalják az orbáni segget.
Most nagy kegyesen lemondanak a románok elleni tüntetésről a biztonsági szolgálat utasítására!

Hol élünk emberek, van akik szerint már fel is fegyverezték őket!
Tiporjuk el az orbáni polgárőrséget!

Na végre, Matolcsy megbukott!
Ha mindent nagyon jól csinált, miért kell leváltani, eltávolítani?
@V-PORT: a fotón nem erdő van. annál unorthoxabb az ötletem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Emberek egyszer csak felkapják a fejüket, és megrázzák magukat. Ez történt nagyon sokakkal 2011 decemberében, amikor néhány nappal karácsony előtt hatályba lépett a médiatörvény. Az olyan volt, mintha habonyárpi hasbarúgott volna úgy nyolcvanezer embert egyidejűleg. Akkor kezdődött a milla. Én voltam a kilencezer-valahanyadik, 24-én, és elképesztő volt figyelni, ahogy percről percre nőtt a lájkolók száma. Néhány nap alatt kúszott fel kábé nyolcvanezerre. És, bizony, elkezdődtek ott szervezkedések, de erről majd az orális történészeknek fogok inkább mesélni :-), nem Blogger Gézának és csatolt részeinek. És igen, voltak sokan olyanok, akik korábban soha nem politizáltak, de úgy berágtak, hogy azóta is aktivisták különféle formációkban.

Tehát nem lehetetlen, és nem elképzelhetetlen, hogy más emberek más témára kapják így össze magukat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha elolvasod a cikket, az jön le, hogy megkezdődött az összeborulás. a kormány fogja a töküket. ennyi.
Sztenderd volt Matolcsy szövege

Egy, a teremben jelen lévő makroelemző a meghallgatás alatt elmondta, hogy Matolcsy nagyjából egy sztenderd szöveget mondott el, ki kell várni, hogy pontosan mit fog tenni majd az új elnök.

hvg.hu/gazdasag/20130301_Matolcsy_elso_megszolalasa__percrol_perc/b38428#38428

és az eredménye:

http://www.netdania.com/Products/live-streaming-currency-exchange-rates/real-time-forex-charts/FinanceChartPopUp.aspx?symbol=EURHUFCOMP.fx|ms_dla&name=EUR/HUF
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nofene, mi a baj az én pápasági esélyeimmel? Ahol egy Rodrigo Borgia pápa tudott lenni ott nekem is minden esélyem megvan :-)))
@bella _ciao: Felismertem. :)) De azért már sok lenne a világnak, felérne egy armageddonnal.:)
@V-PORT:
Nebssz! Miden nap jelenés lenne a Vatikánban, és a Könyvet lecserélnék a Koránra. Majd hívek milliói zarándokolnának megérinteni I. Grigorjovics római unortodox pápa szemüvegét.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Mitől is lenne jobb a közélet örök és állandó valóra nem vált ígérete bármelyiknél? Nem próbálkozott meg eddig Fodor szó szerint mindennel?
@Fabius: benne vagyok. de akkor engem nevezz ki a vatikáni bank élére.
@épészmérnök:

Csak a frusztráció kezelésére gondoltam. Az se asztalod?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez nem így volt, biztos forrásból /Hírcsárda/ tudom, hogy "Matolcsy György megérkezett a Nemzeti Bankba. Első intézkedéseként fejest ugrott a magyar devizatartalékba, és azt üvölti, hogy "Na erre mit lépsz, szaros euró?!".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ebben a tündérországban én bízom a csodában. Matócsijedi talán kikerül a sötét oldal csábításából, és visszatér. Aztán ortodox gazdasági intézkedésekkel hajítja vityát a reaktor kürtőbe, ahol az egy focilabda kidurranással megsemmisül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nem sztenderd volt a szövege, hanem olyan, mintha még minid az ngm székében ülve adókat akarna kitalálni, és közben orbán seggét nyalva biztosítja a Vezért, hogy mindent úgy csinál, ahogy azt ő gondolja.
@bella _ciao: igen, pártkomisszárokkal a nyakukon, nagyon nem is tehetnek mást

@épészmérnök: én már nem látom ilyen rózsásan a helyzetet, a kezdeti fellángolást követte a fásultság, most pedig már a súlyos apátiánál tartunk, akinek még vannak energiái, az már a menekülő utakat szervezi és intézi.

Az ingerküszöb egyre csak emelkedik, és vezényló arra vigyáz, hogy túl nagyot egyszerre ne üssön mindenkibe, csak szépen sorban, és ha már lecsillapodtak a kedélyek, jöhetnek a többiek.
@Fabius: hmmm

Volner szerint inkább miniszterként beszélt Matolcsy

Jóval többet szerettek volna megtudni arról, hogy Matolcsy hogyan képzeli el saját tevékenységét, ráadásul a miniszter inkább a kormány gazdaságpolitikáját méltatta Volner szerint.
@Orica Középföldi:

"- A birodalmi szenátussal többé nem lesz gondunk! Az uralkodó most oszlatta fel.
- De hát ez lehetetlen! Hogyan fogja ellenőrizni az államapparátust?
- Mostantól a helyi kormányzók közvetlenül fogják gyakorolni a hatalmat. A félelem fogja fenntartani a rendet. A félelem ettől a bázistól."

"Így hal meg hát a szabadság: tapsviharban!"
@Orica Középföldi: Abszolút. Meg a poszttraumatikus stressz, a pánikbetegség, és a lámpaláz.
Csak megjegyzem, hogy kozben suttyomban el fogjak fogadni az Alaptorveny modositasat, ami alapjan:

- hazassag csak ferfi es no kozott johet letre (Isten hozott, kozepkor)
- 2/3-al minden felekezetet egyhazza nyilvanithatnak ill. elvehetik az egyhaz titulust
- az allam es az egyhazak a kozossegi celok erdekeben egyuttmukodik (kozepkor ismet)
- ingyenes mediakampanyt biztosit az orszagos lefedettsegu partoknak (no comment)
- jogellenesseget helyez kilatasba a hajlektalanok kozteruleti tartozkodasat (hogy hova menjenek, arrol az alaptorveny csak annyit mond hogy az onkormanyzatok stb. 'torekszenek', hogy mindenki szamara lakhatast biztositsanak)
- Szo szerint idezem: "Az Alkotmánybíróság az Alaptörvényt és az Alaptörvény módosítását csak a megalkotására és kihirdetésére vonatkozó, az Alaptörvényben foglalt ELJARASI követelmények tekintetében vizsgálhatja felül"
- Ismet szo szerint: "Törvény vagy törvényi felhatalmazáson alapuló kormányrendelet a polgármester (...) számára kivételesen államigazgatási feladat- és hatáskört is megállapíthat" - nesze neked Montesquieu
- es vegul a hab a tortan: "Az Alaptörvény hatálybalépése előtt meghozott alkotmánybírósági határozat és annak indokolása az Alaptörvény értelmezése során nem vehető figyelembe."

Na most varrjal gombot...
@Secnir: szerintem is. nem lett volna egyszerűbb összevonni az ngm-t és a jegybankot. beírni az alaptörvénybe, oszt jónapot. tökölnek itt.
@V-PORT:
Az Anyaszentegyház bukását akarod?
@Fabius: alakul itt kérem szépen a mindenható állam, ez a buli is lezárva, és csak 2 hónap kellett hozzá:

Informatikai céget vásárolt az állam

Az infokom iparágban (is) terjeszkedik az állam, legalábbis erre utal, hogy képviselője több mint 1,3 milliárd forintért megvásárolta az IdomSoft Kft.-t.

A felvásárlással szakmailag az állami Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) felügyeli azoknak a nemzetbiztonságilag is fontos, állami feladatokat ellátó informatikai rendszereknek az üzemeltetését és továbbfejlesztését, amelyek megszerzésével biztosítható a nemzeti adatvagyonra vonatkozó törvényi előírások teljesítése – idézi az mfor.hu a társaság közleményét.

Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó társaság vásárlását szabályozó részvény-adásvételi szerződést tavaly december 21-én írták alá. A Gazdasági Versenyhivatal is január 13-án jóváhagyta a tranzakciót. Ezt követően február 28-án megtörtént a pénzügyi zárás, aminek nyomán március 1-től az IdomSoft Zrt. felett a tulajdonosi jogokat a NISZ Zrt. gyakorolja. Az IdomSoft Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjáért a NISZ Zrt. 1,3216 milliárd forintot fizetett.

Az IdomSoft fő tevékenysége döntő részét a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) számára nyújtott informatikai szolgáltatások, rendszerek fejlesztése jelentik. A különböző hivatalokban történő adatfelvételezések, nyilvántartások kezelése, működtetése, okmányok megszemélyesítése, kiadása, hatósági ellenőrzések ezekre a rendszerekre

hvg.hu/kkv/20130301_Informatikai_ceget_vasarolt_az_allam
@Spániel:

Hülye vagy, elképzeltem:)))))))))))))
@bella _ciao: igen, már akkor szemet szúrt ez is, csak megjegyzem, hogy a választási és választói nyilvántartást is ez az elmondások alapján gyenge választói rendszert is ők fejlesztik fejlesztették, amire hivatkozva kellett volna a regisztráció is. Hja kérem a totális kontrollt szeressék vezénylóék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @bella _ciao:

Vetési Iván nem új szereplő a palettán. Eddig is úgy szavaztál, hogy ők összesítették. Speciel ebben változás nem lesz.
Őszinte feltáró vallomást tett takonyárpi, két nyudíjasnak álcázott terrorista más órák óta várt az út szélén, mikor jön arra kiszemelt áldozatuk, aki elé lelépve orvul kirabolják majd:

"Habony szerint ki akarták rabolni, azért lépett fel "határozottan"

A miniszterelnök főtanácsadója szerint, ki akarták rabolni, ezért lépett fel határozottan azzal az idősebb házaspárral szemben, akik leléptek kocsija elé. A Párbeszéd Magyarországért Párt közben azt szeretné megtudni Orbán Viktortól, tudott-e az ügyről és mikor válik meg Habony Árpádtól."
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): annyi kiegészítés, hogy az újbugris fideszmajmok nem értelmiséginek akarnak látszani (nézd meg a hantás Kontár fejét, mennyire unta magát a cézanne-viziten - ő bepáleszezve, borospincékben műdalokat énekelve, vagy disznóvágáson, kolbászt töltve érzi igazán jól magát), hanem földesurat akarnak játszani.

imponál nekik a nyomorúlt proletár szektájuk, ahogy bokázva, örömkönnyekkel fogadják még azt is, ha a szájukba szarnak.

a gyurcsányit tizedennyiért keresztre akarták feszíteni. ezek meg bevezettek vagy 2000 milliárdnyi megszorítást, elloptak 3 ezer milliárd magánnyugger-pénzt, nő a munkanélküliség növekvő foglalkoztatás mellett (oximoron), csökken a gazdaság növekvő infláció mellett - piramisjátékban, egyre növekvő kamatú kötvényekkel finanszírozzák az egész tetves, hazaáruló fertelmüket, ami, idő kérdése, 1-2-3 éven belül, hosszabb távon folytathatatlan.

a nyomorúlt közalkalmazott fideszproli meg kivágja neked a blattot: "liberálbolsikáim, sosem volt még két egymást követő évben 3% alatt a hiány."

én meg vért pisálok, hogy a kis cégem 6 emberéből egyet se küldjek el. a tetves kúrva anyját az összes fideszcigánynak! utáltam a mocskos, tolvaj komcsikat, de ezektől a férgektől meg egyszerűen undorodom.
Tetszett, ahogy Matolcsy felsz*pta magát a díjkiosztó gála előtt!

Bástya elvtárs: Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.
- Ady Endre -

A magyar Ugaron
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.

index.hu/belfold/2013/03/01/alaptorveny/

A levélben ezután néhány példát említenek arra, hogy a módosítás után milyen képtelen élethelyzetek élveznék az Alaptörvény védelmét. Egy jövőbeli kétharmados parlamenti többség megfoszthatja egyházi státuszától akár a Magyar Katolikus Egyházat is, és ez ellen senki semmilyen jogorvoslattal nem élhetne. A levél szerint alkotmányosan fel lehet majd lépni a magyar irodalmi alkotásokat, például Berzsenyi, Petőfi vagy Vörösmarty verseit szavalókkal és terjesztőkkel szemben, hiszen a hazafias költészet gyakran ostorozza a nemzetet, amit könnyen lehet a magyar nemzet méltóságának megsértéseként értelmezni. Olyan sorokkal szemben nyitják meg így az alkotmányos fellépés lehetőségét, mint a “Mi a magyar most? – Rút sybarita váz.” (Berzsenyi Dániel), “Élt egy nép a Tisza táján, Századokig, lomhán, gyáván.” (Petőfi Sándor), “Neve szégyen, neve átok: Ezzé lett magyar hazátok.” (Vörösmarty Mihály).
Matolcsy lehet, hogy a megfelelő ember a megfelelő helyen.
endresy.blogspot.hu/2013/03/matolcsy-es-hatalmi-mese.html
Nem az országnak, de kicsire adni? Ugyanmár.
@Fabius: hogy mik vannak:

Támogat a kormányoldal

A kormányoldal csak támogatólag tud hozzászólni az elnök úr mondandójához - emelte ki Márton Attila fideszes képviselő.
@Spániel:

Orbán szerint Magyarországot ki akarják rabolni, úgyhogy habonyárpi klónozására írt ki közbeszerzési pályázatot.
És a joker- az offshore!

Simor András idején nem aggódtak a jegybankelnökségért? - tette fel a kérdést a szocialistáknak címezve egy fideszes képviselő. Rogán ezek után arra kéri a képviselőket, hogy fogják rövidre mondandójukat.
@Spániel: De lehet, hogy adóellenőrnek vélte őket.... Akkor még a kirablás is állhat...
annyira egyszeriek, és átlátszóak ezek a fidesznyikek, szánalom
egy nap múlva kiderül, ki megy tőlünk az eurovíziós Dalfesztiválra, modja a hvg. annyi mindenre alkalmas, ezért küldhetnénk ide is gyurcit. oszt énekelhetné a forintnak:

szállj, szállj, szállj fel magasra...
némi ellentmondás:

A 33 hónap egy bűvösz szám

Kovács Tibor nem tisztelt meg kérdéssel, úgyhogy nem tudok neki válaszolni - mondta Matolcsy. Volnernek válaszolna az új elnök kifejtette, hogy a jegybank független volt és az is marad<<<<<<. A jegybank emellett az állam része. <<<<<
@Fabius: akkor minden cekkeres, nyugdíjas külsejű házaspár gyanús lesz. De felmerül a kérdés, egyneműek lehetnek-e ebből a szempontból házaspárok, vagy csak gyanúsak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Márton Attila közlekedési üzemszervezőként legfeljebb a Matolcsynak gondosan kitaposott útról tud megalapozott véleményt mondani, másról nemigen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Rogán ezek után arra kéri a képviselőket, hogy fogják rövidre mondandójukat." - mert hosszan, kéjjel szopatni holnaptól is ráérnek, gondolta hozzá a frakcióvezető :-D
@Spániel:

Nem ez a kérdés, az tegnaptól így hangzik: mikor lesznek a nyugdíjasklubok terrorveszélyre hivatkozva az utolsó szálig felszámolva?

De nézd a jó oldalát, minden orbánbeszéd hallgatósága megduplázódik, az átlagéletkort figyelembe véve szükséges lesz külön-külön habonyárpi a nézők mellé biztonsági okokból.
@Fabius: baszod alássan, azért ragad rám egy kis vidámság tőled, pedig setét fellegek takarják főleg az orcám, de néha megcsillan némi fény, talán nem a vonat az :D
@Fabius:
Egyik nap valami olyasmit írtak, hogy rogán kasztingolt az MNB elnöki posztjára. Te jó isten, mekkora meló lehetett kiválasztani a sok alkalmas közül a legalkalmasabb matócsit.
@Fabius: gyiiihááááááááá :D :D :D

Selmeczi Gabriella fideszes képviselő

egyelőre nem kérdez, hanem inkább az iPadjén pötyög.
@Fabius:
Nagy a baj.. Ha a Fidesz bajban van az egyetemisták közötti 24%-os támogatottságával, akkor mit szóljon a 7%-os MSZP-s nyugdíjaspárt, avagy az 5%-os Gyurcsány csicska Bajnai néven ?

nol.hu/belfold/20130216-tarol_a_jobbik
Kumin: Németországban már jobban értik Magyarországot

"Újságírókkal folytatott beszélgetéseken például felmerült, hogy miért van szükség választói regisztrációra, "én pedig rögtön tudtam őket tájékoztatni", hogy Magyarországon nem vezetik be az intézményt, ami "újdonságnak tűnt a hallgatóság körében" - mondta a helyettes államtitkár. Hozzátette: tárgyalópartnereit elsősorban aktuális kérdések érdekelték, köztük az alaptörvény folyamatban lévő módosítása és az Alkotmánybíróság tevékenysége, szélesebb összefüggésekben pedig a magyar jogállamiság állapota. "Ebben a vonatkozásban is tudtam jó hírekkel szolgálni, amelyek láthatóan megnyugtatták" a partnereket."

www.hirado.hu/Hirek/2013/03/01/13/Kumin_Nemetorszagban_mar_jobban_ertik_Magyarorszagot_.aspx
@Bakter: ez kemény hír volt, én is hülyére röhögtem magam, főleg emlékezve a nagybecsű irodalomra: Öt perc gazdaság, vagy valami ilyetén dolog volt az neve a rogánia könyvespócón :D
@bella _ciao:
"Ebben a vonatkozásban is tudtam jó hírekkel szolgálni, amelyek láthatóan megnyugtatták" a partnereket."

Az nem megnyugtatódás vót, kulimász úr, hanem lemondó legyintés, aminek morze kódja: "ezhülye".
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Naprakészség, drága tanár úr, az nem ártana.

Erről a "tanulmányról" a szerzője állította azóta, hogy baromság. Tudod, visszaszívta ez egészet, mint egyszeri civil szülő az etikai tanácsot.

Sokkal szélesebb tájékozottságot várok el tőled. Ne okozz csalódást te pernahajder.
Mennyi most a forint? Kellett volna ojrot vennem?
@épészmérnök: Akkor ezt írd meg Oricának is, mert ő mondja azt, hogy Szetey nem csinált semmit, csak könnyezve coming outolt.
Valószínüleg azért is mondott le hamar, mert átlátta, hogy itt egyedül van ezzel a modernizációs izével, Gyurcsány gyenge, alulmarad a párttal, frakcióval szemben, és nem fogja tudni megcsinálni, amiért államtitkár lett. Maszatolni a semmit meg nem volt gusztusa, gondolom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Migyurink új poszton tündöklése okoz még vidám pillanatokat, csak győzzed figyelni.

@Bakter:

Nem ér Rogán alkalmasságkutató szakértelmét fikázni! Ő az egyetlen aki rendelkezik a kellő gyakorlati tapasztalattal, amit a Jóban rosszban szereplőválogatáson megszerzett!

Ideje lenne magatokba nézni mosmá'!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Mennyi most a forint?" Tök mindegy. Az az ötvenötezer forint nyugdíj úgyis sz---t sem ér, mire idekerül három bankon át :-((((. Ennyit a kényszervállalkozás ethoszáról és szépségéről.

(A jó hír az, hogy itt 6x évesen is lehet hajtani, keresni, és nem rúgnak hasba. Ha pedig eljön az ideje, a gyerekek ki tudják majd fizetni a koporsós temetést.)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Azt már egy hete meg kellett volna venned Dárling.
@aritus: Karakán egyén. Hol lehet most?
@Fabius: Nem lehet, hogy az elvárásaid túlzóak?
@Fabius:
Magamba néztem, és igazad van. De remélem megmarad a bankelnök kasztingolásnál, és a filmes iparba már nem szakért át. Csak addig fogadom el a forint bedőlését, amíg tudom etetni a házimozit. Ha már azt sem, akkor föltámad a népek hengere.
@bella _ciao: mi lett ebből a gyerekből? az egyik legokosabb elemzőként indult, a mindig is buta giró mellett. most meg csontig kell nyalnia. tényleg nincs ennyire pénze? meg a szintén okos barcza gyuri is... alig hiszem, hiszen sólyom mellett jól kereshetett. csak hát az a karrier, ami már sosem lesz igazi karrier, kedves Feri!
@GeoCracker:

Tud ő ettől jobbat. Most kicsit elszaladtak mellette az események, de összeszedi magát és képes lesz betölteni a ner oszlopa szerepét újra.

Csak biztatni kell kicsit. Bátorítani.
A habonyt megtámadók állítólag moszados férfiak voltak, házaspárnak öltözve, mert Izrael meg akarja akadályozni a magyar terjeszkedést az arab világban.
@bella _ciao: Hát mindjárt elhányom magam. Csupa gyáva szar alak:
" Mezey Barna úgy érezte, hogy közeledtek az álláspontok, és előremutató, érdemi munka kezdődött "szeretnénk megtalálni a megoldásokat a minőségi, jó felsőoktatás ügyében"
"Nagy Dávid azt mondta, hogy visszatértek, elfogadták az államtitkárság feltételeit, közelednek a hallgatók és a kormány álláspontjai...úgy véli, hogy (az EMMI) mégis alkalmas a hallgatók érdekeinek a képviseletére. "A hallgatói szerződés nem betonba ágyazott, nem kényszernek, hanem lehetőségnek kell lennie az itthoni munkának és tanulásnak"
és a többi, undorító, ahogy kezüket, lábukat törik, hogy benyaljanak Balognak.
hvg.hu/itthon/20130301_felsooktatasi_kerekasztal
@Fabius: OK. Bár már pár napja is elég ámokfutásszerű volt. 8-)
@Fabius: Ez szép, amikor az idősebb mester bátorítja a fiatalabbat, megbizsergeti az izét, a szívet, vagy hogy. :-)))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Csaxólok, hogy mivel egyikük elfogadottsága sem éri el az 50-es százalékpont indexet, népszerűségről beszélni faszság.

És csak megemlítem, hogy 2002-ben a közvélemény kutatók masszív fidesz győzelmet mértek, pedig akkor közel nem volt ekkora megfélemlítés a másként gondolkodókkal szemben. Hogy te még hiszel nekik, az a te szegénységi bizonyítványod. Csaxólok.
@Bakter:

A filmiparnak megvan a maga Vajna Bandija. De ő meg ugye nem olvasta az öt perc alatt mindent a közgazdaságról című könyvet, és bankelnök válogatáshoz képzetlen. Meg háugye Gyuri is feszengett volna a szereposztó déványon :-D
@aritus: na ezért vannak setét fellegek az orcámon,
na ezért önt el a reménytelenség
@xvxvxv:

Annak idején én mind a baráti körömben, mind fórumokon (utóbbiakon óvatosabban) próbáltam jelezni, hogy gyerekek, a Fidesz NEM válasz!
Mindenki azt mondta, hogy jaj, a Fidesz kevesebbet fog lopni. Én mondtam, hogy a jó francokat fog kevesebbet lopni, ha a szocik talicskáztak, a fideszkék meg nagy kamionoznak - amíg a tankhajó meg nem telik pénzzel.

Jeleztem, hogy én két okból nem szavaznék soha ebben az életben rájuk:
- nem demokraták
- százszor annyira károsak pénzben és mindenben, mint a szocik.

Na jól le lettem bérrettegőzve, jól le lettem ballibsizve (baráti körben ez enyhébb volt, legyintés: ugyan már! - én pedig SZERETTEM VOLNA, úgy szerettem volna hinni neki, hogy tényleg én reagálom túl).

És ami történt, még a hivatalosan bérrettegőnek nevezett Debreczeni József vízióit is messze-messze túlszárnyalta.

Ha 2014-ben nyernek, temetni kell ezt az országot. Nemcsak én fogom itt hagyni (ha előbb nem sikerül külföldön meló), de ha hihetek a FB-on a felmérésnek, többen is így gondolkodnak.

Ha még egyszer nyernek (vagy csak 50%-kal nyer az ellenzék), akkor ennek az országnak hivatalosan is lőttek. Nem akarom megvárni, míg elpattan a cérna az embereknél, mert akkor CSÚNYA dolgok lesznek...
@épészmérnök: Koporsós temetés? mik a gyerekeid, fémtolvajok,hogy ki tudják fizetni a kb. félmilliót? Szétszórni! Az olcsó. Csak kétszázezer. Ezt az "iparágat" is megérné egyszer valakinek jól átvizsgálni.
Micsoda egy féreg ez a Nagy Dávid, és milyen egy nagy szar ez a HÖOK:

"Nagy Dávid arról, hogy a röghözkötés belekerül az alaptörvénybe, azt mondta, nem örül neki, de ha nem kényszerként, csak az elveket rögzítve kerül be az alaptörvénybe, akkor támogatják"

Mondja ezt az a faszi, aki annak a szervezetnek az elnöke, amelynek a diákok érdekeit kellene képviselnie. Persze, ha csak egy azaz 1 db érdekképviselet lehet, amelyik ráadásul MINDEN egyetemista után megkapja a normatív támogatást, miért is csodálkozom, hogy nem a diákok, hanem a kormány érdekeit képviseli.
Amikor 2008-ban a tandíj ellen kampányolt, akkor se a diákok érdekeit képviselte, mert akkor is volt tandíj, csak sokkal igazságtalanabbul, mint a tervezett változtatás, ami ellen a HÖOK (fidesz és jobbik ifjúsági tagozata) kampányolt.
@GeoCracker:

Ha az ember izgalmi állapotában összekeveri a nitromintes üvegét a viagrással akkor annak akut agyfasz a vége.

Ezért mondom, hogy a nyugalom, pihenés, mentális felfrissülés és pár biztató jó szó segíthet.

Nem akarjuk, hogy ellenpontjaink idegroncsként végezzék :-))
@Fabius:
Én bármennyi kaszting videót meg tudnék nézni erről a brancsról, azzal a feltétellel, hogy a szerosztódívány egy fess gorillapasié.
@épészmérnök:

Szerintem kettőnk közül én vagyok a fiatalabb, de igyekszem támaszt nyújtani az elbotlott idősebbeknek :-))
A New York Times online cikke az új jegybankelnökről hangsúlyozza, hogy több szakértő szerint is veszélyt hordoz Kelet-Európa, sőt, akár az eurozóna számára is a várható pénzkibocsátás.

"FRANKFURT — The change at the top of the Hungarian central bank has raised fears that monetary policy could soon be subverted by politics, with the government resorting to printing money to revive its slumping economy.

The results of looser money, many economists say, could pose risks not just for the country but for Eastern Europe and even the euro zone."

www.nytimes.com/2013/03/01/business/global/uncertainty-mounts-ahead-of-hungarian-bank-chief-selection.html?pagewanted=all&_r=0
@Spániel: "A Párbeszéd Magyarországért Párt közben azt szeretné megtudni Orbán Viktortól, tudott-e az ügyről, és mikor válik meg Habony Árpádtól."
Nem valószínű, hogy Habony Árpád testi sértés ügye különösebben megrázná Orbán Viktort, hiszen hű vazallusától? Simicska Lajostól sem vált meg annak körfűrészes ügye után, sőt, azután lett az APEH elnöke.
A Magyar Narancsban Winkler Róbert cikkében lelhető fel a Simicska ügy részletes leírása.
Simicska szomszédja építkezett és a jobboldali kerítést felépítette, melyet Simicska túl magasnak talált. Ezért a vele egy házban lakó bírónővel, valamint a feleségével hozzáláttak a kerítés lebontásához. A két nő egyike darabolta a drótfonatú kerítést, a másik nő gombolyította, Simicska Lajos pedig körfűrésszel a vasoszlopokat vágta csonkig.
Az ügyből feljelentés született, melyben Simicska 5.000.-Ft értékhatár alá kívánta az okozott kárt megállapítani, mivel így még a szabálysértés kategóriájába esett volna az ügy bűncselekmény helyett. Azonban a kerítés 25 fm volt, 1 fm kerítés 650.- Ft/fm-be került, plusz a vezérdrótok, vasoszlopok, így bizony a kár összege 18.750.- Ft-ra rúgott minimum.
A kerítés felépítése egyébként szabályszerűen történt a rendőrségi nyomozás szerint.
Lehet, hogy ennek a hőstettnek a jutalma volt az APEH elnökség?
Ez alapján ne várjuk, hogy Habony Árpádnak mennie kell.
@Bakter:

Websorozat Gorilla Woodman casting címmel? hmm?

:-D
2. step:
"Fokozatosan állami tulajdonba kerül a Mal"

Egy jóhever tenyér már dörzsölődik.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): ebben nem tudlak megcáfolni, én is kb. ezt az utat futottam be, a beszélgetésekben meg én is azt hallom vissza amit te is, sőt nem csak én, hanem a rokonság a saját munkahelyein is, és ebben közszféra, pénzügyi, multi, és magán vállalkozók is vannak...
@Spániel: A hamvasztás környezetszennyező, rengeteg dioxint bocsát a légkörbe.
Az én tetememet majd varrják vitorlába, és a Humboldt-áramlat közepén dobják a tengerbe. De valószínűleg a koporsós temcsi olcsóbb :-).
@aritus:

Ez a " nem kényszerként, csak az elveket rögzítve" maga a fából vaskarika. Röghöz kötni hogy lehet nem kényszerből? Önként? Akkor minek?
@Fabius: "igyekszem támaszt nyújtani az elbotlott idősebbeknek " Remélem, a vak öregasszonyokat átkíséred az úton :-)
@Spániel: a buliban keményen ott van egy volt MNB elnök is, aki most felügyeli az MNB-t, és új kitámogatott biztosítója is van, szerinted mennyi esélye van annak a körömre nézésnek?
@Fabius:
"Ha az ember izgalmi állapotában összekeveri a nitromintes üvegét a viagrással akkor annak akut agyfasz a vége."

:-))

"Websorozat ...."
A hazaiak meg ne sértődjenek. Azok a szürke marhák.
@pipi_NL: és akkor most kéretik mindazoknak, akik lebérrettegőzték azokat, akik már az elején megmondták, hogy ez lesz, hogy viszlát demokrácia, viszlát független intézmények, szóval kéretik, hogy mea culpázva menjenek a picsába.
@Mariann19: később lajos felhozta mentségéül, hogy a vasfüggönynek nézte a kerítést, ezért bontotta.
@Fabius:
"King Long és Jegybankelnök"

Színes, szagos, szaftos, magyar romantikus fildrámakomédia.
Rendezte MC OV
(A film pornográf jelenetek tartalmaz, amik megzavarhatják a narancsosabb idegzetű nézők nyugalmát, ezért megtekintését fityesz szimpatizánsoknak nem ajánljuk.)
@aritus:

Olvastam:))
És beugrott az ötlete. Ez akkor ccs. Fletó 13. reformelképzelése volt.
Jellemző módon átgondolva, előkészítve, abszolút aktuálisan.

Az uram-bátyám-rokonom köztisztviselői réteget elkapta a sikítófrász az első kiszivárgott kérdőív láttán.

Azt nem részletezném, hogy koncepció ohne, csak kérdőív valamelyik amerikai hivatalból.
Olyan gyorsan bukott meg Szetey, hogy lehet, ezért könnyezett.
Na megint itt ez a moszkitó. Hess!
@pipi_NL: "- hazassag csak ferfi es no kozott johet letre (Isten hozott, kozepkor)"
Ezzel mi a gond? Kéne házasság kutya és ló között? Vagy férfi és kecske között? Vagy mi????
-no comment-

Ebbe a klubba került be Matolcsy

A közgazdaságtan doktorai, pártsemleges szakértők vezetik az európai jegybankokat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F03%2F01%2Febbe_a_klubba_kerult_be_matolcsy%2F
@épészmérnök:

"Karakán egyén. Hol lehet most? "

Innen valami narancs-farmra ment Spanyolországba.
@Fabius:
Elképzelem, ahogy a diákok nagy tömegben körbejárják Bp főútjait, láncaikat csörgetve kérvén a röghözkötésüket legott, önként és gajdolva. Ez az csávó vagy akkora barom, hogy a milkatehén szégyenkezik helyette, vagy akkora barom, vagy mégakorább barom. Ha pedig megjátsza, akkor kasztingvideó készülhet vele is.
@bella _ciao: "Vasfüggönynek nézte a kerítést."
Lehet, hogy igazad van, le akarta körözni Horn Gyulát, mert ő csak hozzájárult a lebontáshoz, Simicska tevőlegesen bemutatta, hogyan kell a munkát flex segítségéval elvégezni.
Mert Simicska nemcsak dumál, bemutat is.
@aritus: Tudod, mi a vicces? hogy talan meg immel-ammal mea cuplaznanak is. Hiszen a demokoratikus intezmenyek leepitese resze a folyamatnak, ugyanis HISZNEK benne, hogy az Alaptorveny is csak egy eszkoz Magyarorszag felviragoztatasaban, es HISZNEK abban, hogy Orban tudja, mit csinal.
főcím, és megtörtént az eligazítás a pártközpontban, jönnek az agyatlan zombik,
azért hatott a fifa büntetés, legalábbis beszart az mlsz és a klubok, ehhez is nemzetközi ejnye-bejnye kellett.

"Szégyenkezzetek ti!" - félmilliós a kár a győri stadionban

A fővárosi klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a vendég szurkolók egy csoportja a mosdóban tört-zúzott - ennek eredménye képeken is látható -, valamint Simon Peresz izraeli államfőnek címzett egy rasszista üzenetet a falra írva. A huligánok 428 031 forintos kárt okoztak, ezt a pénzt Honvéd megtéríti, ugyanakkor elítéli a tetteseket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Honvéd honlapján kommentálta a történteket: "Elnézésüket kérjük a barbárokért, és azért a nyilas söpredékért, amely a mellékelt feliratot a mosdó belső falára pingálta. Nektek, rasszista barbároknak pedig üzenjük, hogy jobban fogunk titeket figyelni, és minden erővel azon leszünk, hogy elkapjunk, és bebörtönözzünk titeket. Nem csak az összes stadionból akarunk titeket kitiltani, de a mi életünkből is. Szégyenkezzetek ti! Mi soha többet nem akarunk elnézést kérni miattatok" - olvasható a Honvéd közleményében."

hvg.hu/sport/20130301_Felmillios_kar_gyori_stadionban
Na, mégegy rovar! Vagy ugyanaz, más nicken?
@épészmérnök:

Fölsegítem azokat akiket habony lerúgott :-D

Bazmeg, geciség ilyenen röhögni, de hogy ellenpontozod az ilyen büdösgyökeret másképp?
hmmmmm:

Portfolio.hu Árfolyam VideóPénzcentrum.hu REsource Konferenciák Portfolio Trader TraderSzoba Életbiztosítás
Portfolio.hu
BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ ENGLISH

Befektetés
Deviza/kötvény
Ingatlan
Makrogazdaság
Tőzsde
Vállalatok
Szolgáltatások
Előfizetés

Tőzsde
Parkett
Technikai elemzés
Certifikátok
Árutőzsde
Tőzsdei kereskedés

Törvénysértő lesz a monetáris tanács?
2013. március 1. | 15:52

Küldés e-mailbenNyomtatható verzióHozzászólás
Jövő hét elején jelölik ki a monetáris tanács új tagját, van már jelöltem, akiről konzultáni fogok a jegybankelnökkel - mondta Rogán Antal a Reuters tudósítása szerint. Ezzel viszont néhány napig törvénysértő lesz a monetáris tanács.

hirdetés

Balog Ádámot - a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint - hétfőn nevezik ki a jegybank harmadik alelnökének. Feltehetően ekkortól Matolcsy György is már MNB-elnök lesz, így a monetáris tanács nyolc főre bővül, ahol a külső és a belső tagok aránya 4:4 lesz. A jegybanktörvény viszont előírja, hogy a külső tagok számának meg kell haladnia a belső tagok számát.

A helyzet pikantériája, hogy egyetlen olyan módon lehetne az eddigi bejelentésekkel együtt fenntartani a törvényességet: ha Matolcsy kinevezése néhány napot csúszna. Az ő kinevezésének időpontjáról ugyanis még nem született bejelentés. Feltehető azonban, hogy Matolcsy és Balog kinevezése egyszerre történik, így a kormány néhány napig felvállalja a törvénytelen helyzetet. Különösebb jelentősége nincs a dolognak, hiszen hivatalos ülése a monetáris tanácsnak legközelebb csak március 12-én lesz. Feltehető, hogy abban a néhány napban nem történik olyan esemény, ami a monetáris tanács döntési kompetenciájába tartozó sürgős intézkedést igényelne. Ugyanakkor az nem teljesen világos, hogy ha a kormány a harmadik alelnök kinevezését ilyen fontosnak tartotta, akkor miért nem gondoskodott az új külső monetáris tanácstag bejelentéséről és meghallgatásáról.

www.portfolio.hu/gazdasag/torvenyserto_lesz_a_monetaris_tanacs.180495.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@ursus artos: Tudod pontosan te is, hogy mit ertek alatta. Persze, tudtam, hogy valaki erre reagalni fog. Viszont nem hiszem, hogy ennyire zsigerbol el kene utasitani az egynemuek hazassagat. Fokent, hogy egyre tobb orszagban engedelyezik (fogalmazzunk inkabb ugy, hogy keves orszagban mozdulnak visszafele) ---> ez egy eroteljes arculcsapas a melegeknek.
mi már el is feledtük:

Safarov kiadása miatt is panaszt tehet az ENSZ-nél Örményország

Örményország szomszédjának, Azerbajdzsánnak az örményekkel szembeni megkülönböztető politikája miatt tiltakozni fog az ENSZ diszkriminációellenes bizottságánál - közölte az Armenpress helyi hírügynökség.

hvg.hu/vilag/20130301_Safarov_kiadasa_miatt_is_panaszt_tehet_az
@Mariann19: igen, és a bontott anyagból újraépítik. de haladunk az állami vállalatok rendszere felé is. legalábbis lajosnak van valami egy ilyen kombó cége.
@Fabius: Nem a vak asszonyokat röhögöd ki, hanem habonyt. Mecsoda különbség!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Matócsi is doktora a közgaságtannak. Csak ezt az ágát nyújorki illetőségű izraeli gazdasági despoták gáncsolják úton-útfélen, akiket Soros pénzzel Bajnai megbízásából, Gyurcsány kérésére.
@ursus artos:

Ember és kutya közt pl lehetne. Azt képzeld el, törzskönyv helyett születési anyakönyvi kivonatod lehetne Maugli.
@bella _ciao: "A bontott anyagból újraépítik."

Lehet, hogy nem is a szomszédnak akart ártani, hanem a fémhulladékból akart egy kis csörgőt abszolválni magának. Akkor még azért nem volt meg a Közgép!!! Érthető.
Az volt már, hogy Kusza Szem felbukásával Varga került igazán nehéz helyzetbe?

Eddig róla a lappangó de épeszú gazdaságpolitikus képe volt a köztudatban. Ezt most vagy lerombolja a matolcsyzmus továbbpolírozásával, meg irányt váltva kifejezi recskázó kéz alkalmatlanságát.

Nem lesz kéjmámor neki bármelyik legyen.
nepszava.com/2013/02/velemeny/bartus-laszlo-orban-viktor-harca.html

Bartus nagy álmok álmodója...
Lehet vitatni a cikk igazságtartalmát de a rezsim maffiatartalmát nem...
@Fabius: Hát ez csak úgy lehet, hogy Nagy Dávid félti azt a kis szaros pozicíóját, és nyal rendületlenül.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Szerintem ezzel Varga is tisztában van. És alighanem "önként" vállalta a miniszterséget, amikor "felkérettetett" (önként, amint anno a seregben dívott). Annak baromnak nemigen lehet nemet mondani, ha valakit "felkér".
Idézet Orbán Viktor libanoni, üzletemberekkel folytatott megbeszélésen elhangzottakból:
"Magyarországon az árak még lent vannak, ma még minden olcsóbb, mint lesz egy-két év múlva."
Hozzáfűzte, hogy Magyarországon most lehet jó üzletet csinálni.
Úgyhogy: AKCIÓ
@Bakter: Szegény, erkölcsi kényszer folytán kerül a gazdasági miniszteri székbe. De nem hátrál meg, mert ő egy hős lovag.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Eddig se volt:)) Elég, ha csak a Corvinuson elmondott évnyitójára gondol bárki.
Egy szó se lett belőle igaz.
A diplomáciai sikereink lavinaként porzanak át a világon:
"Örményország tiltakozni fog az ENSZ diszkriminációellenes bizottságánál szomszédja, Azerbajdzsán örményekkel szembeni politikája miatt, közölte az Armenpress helyi hírügynökség. A készülő dokumentumban kitérnek arra, hogy a magyarok kiadták Azerbajdzsánnak az örmény katonatársát baltával meggyilkoló Ramil Safarovot, az azeri katonatisztet, akinek ezután az azeri államfő megkegyelmezett."
@Bakter: nem barom, hanem aljas. Félti a pozícióját, és helyezkedik. "Érdekvédő" diák után nyilváv valami jó zsíros állást szeretne.
@épészmérnök:
A hóban élelemért kutató, éhes rigót sajnálom, de az arcát elvesztő fityeszest nem.
@aritus:
Jó fityeszfilyú lesz belőle. Ha megkapargatnánk a orangejugend stábot, szerintem sokról kiderülne, hogy így kezdte a "karrierjét".
@pipi_NL: ne etesd a trollt, ursus az egyik agyatlan fidesz zombi, mindhalálig fidesz, ne foglakozz vele.
@bella _ciao:
""Ebben a vonatkozásban is tudtam jó hírekkel szolgálni, amelyek láthatóan megnyugtatták" a partnereket.""

kumin egy tapasztalatlan hülye. beszélgess egy némettel, és mondj vagy pozitív, vagy negatív hírt, okosat, vagy baromságot, ő mosolyog, s csak annyit mond: Ja, ja, natürlich. esetleg, Ja, wunderbar.
könnyen azt lehet hinni ezután, hogy örült annak, amit mondtál, pedig nem. a mosoly, az kötelező elem náluk.
@vitéz Thapóccay néma bárány: :))) ez jól esett.
Én sose tudok ilyen frappáns lenni.
@aritus: ha igy van, akkor eleg gyenge troll, hogy csak abba tudott belekotni, amivel az emberek 50(?) %a partallastol fuggetlenul amugyis elutasit :)
@pipi_NL: en meg nem vagyok kepes egy bejegyzest normalisan leirni...
"Józan, megfontolt és a végsőkig lojális Orbánhoz. A miniszterelnök néhány éve még saját utódát látta Varga Mihályban, az elmúlt 25 évben azonban inkább csak mellékszerepeket kapott a Fidesz kellemes modorú technokratája. Vargát most, akárcsak az első Fidesz-kormány idején, a kormányzás második félidejében hozzák fel a csatársorba, feladata alighanem a bizalom visszaszerzése lesz."

Eddig úgy tudtuk, hogy a bizalom el sem ment, sőt, hozott magával még egy bizalmat.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): szerintem itt mindenképpen ránk szakad az ég.Ha nyernek akkor a gazdaság-és pénzpolitikájukkal, ha nem nyernek, felgyujtják az országot. Tudod:"a haza nem lehet ellenzékben"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor nem kellett volna ofsórozni, vazze! Minek feladni a magas labdát?
@aritus: Szia! Google-on rákerestem "Simicska körfűrészes ügye" címszó alatt, és ott megjelenik a Magyar Narancsbam közölt cikk, melyet Winkler Róbert írt akkortájt.
@pipi_NL: a véleményem az, hogy a házasság az férfi és nő között köttetik. A szó jelentése ez. Két férfi (vayg nő) közötti életvitelszerű együttélesnek ki kell találni egy másik szót, mitomén, fogadalom, vagy ilyesmi. De az nem házasság! Az oké lehet, hogy házasság jog = fogadalom jog, de a szó az mást jelent.
@Bakter: kiselefánt, piha...van ennél orbitálisabb hír is, elképzelem az egyik ámulatból a másikba eső libanoni üzletembereket, akik felcsillanó szemekkel és tátott szájjal hallgatják életük legnagyobb lehetőségét kínáló Nagy Hencegőt:

atv.hu/cikk/20130228_orban_libanonban_most_lehet_jo_uzletet_csinalni_magyarorszagon
@aritus: persze, te éppen ennek ellenkezője vagy: a gondolkodó, megfontolt értelmiség. Aki lát, mitöbb átlát...
Mitől volt ez nagy bejelentés?!?!
:D

Vártuk, tudtuk már eddig is.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Ember és kutya közt pl lehetne. Azt képzeld el, törzskönyv helyett születési anyakönyvi kivonatod lehetne Maugli."
????? Maugli "emberkölyök"!!!!
?????
Légycsapó - ursus, mystes.
Nem ertunk egyet. Es a wikipedia sem (elso bekezdes vege): hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zass%C3%A1g
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Aztán meg megy.

A te hisztid viszont marad! Mióta ide kommentelgetsz, folyamatosan hisztizel, és persze azt hiszed, hogy ez olyan vicces. Ez nem vicces, hanem buzis.

Üdv
@KÁTÉó53éúétr6: "Tudod:"a haza nem lehet ellenzékben" "
Mert egyébként lehetne? Van rá mód? Vagy igenis: a haza lehet ellenzékben?
Az volt már, hogy a New York Times online kiadásában számos elemző az eurozóna stabilitására is veszélyesnek tartja a Matolcsy kinevezése következtében várható fedezetlen pénznyomtatást?
Most mit izgultok, van itt pénz a fontos dolgokra:
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/felcsut-20-allami-milliok-a-varosi-klubnak-83734

A felsőoktatás meg nem fontos, onnan el kell venni a pénzt, legyen önfenntartó.
"Ez az ország a Nádasdy Ádámot küldi nyugdíjba, mert hiányzik pármillió forint. A géfodorgáboroknak mindig jut pár milliárd. És édes hazám, ne kezdj el mutogatni senkire, ez te vagy, a kezedben volt a sorsod, nem kötelezett senki arra, hogy a géfodort válaszd a Nádasdy helyett, ez a te választásod volt, van és lesz."
orulunkvincent.blog.hu/2013/02/28/a_szagrol_ugy_altalaban#more5110852
@mikénehavóna: A NYT az amerikai pénznyomtatást nem találja veszélyesnek? Azt nem találja veszélyesnek, hogy a tőzsdespekulációjuk következményeit Európára borították és válságba sodorták a világot?

Akkor hol volt a New York Times?

Megismétlem a kérdést: akkor hol a picsába' volt a New York Times?

Úgyhogy a New York Times most is elmehet a picsába!
@mikénehavóna: egy amerikai elemzőnek "kötelessége" az euró ellen riogatni, ha jól vettem ki a korábban olvasottakból. Nem túl releváns, mit mondanak ők ott.
Engem sokkal jobban érdekelne, mit telefonáltak ma egymásnak az európai vezetők...
Egyébként meg ez jön:
Állj meg Gyuri!
www.youtube.com/watch?v=V_AgElep8zE
@Mystes: Kispajtás, a hőbörgésed irreleváns. Ne fáradj, nem válaszolok neked. Egyébként is rühellem azt a stílust, amikor valaki minden szövegét kérdéssel fejezi be. Mi vagy te? Kihallgató tiszt?
@Légifarkas: Ebben ne legyél olyan biztos. Az USA-EU szabadkereskedelmi egyezmény belengetése megváltoztatta a helyzetet.
@mikénehavóna: Az utolsó két kommentedet Te fejezted be kérdéssel.

No comment.
@Légifarkas: Az amerikaiak alapból támadják az eurót, mert ez az érdekük. Ennek belátásához nem kell különösebb ész.
@Mystes: Egy kis stílusgyakorlat: az első, általad hivatkozott esetben a kérdés nem stíluselem volt, hanem valóban kérdés. A második esetben pedig téged parodizáltalak.

A válasszal ne fáradj, kérlek.
@mikénehavóna: nem vagyok benne biztos, ezért átfutottam a következőt: www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/szabadkereskedelem-alakuloban-az-eu-es-az-usa-kozott-398582 . Nem sok fogódzót találtam benne ahhoz, hogy egy ottani elemzőnek miért ne állna érdekében rúgni egyet az eurón, ha épp teheti. És mivel műszakiként nem is értek ehhez, csak gondolom, hogy a helyében én rúgnék, mert alkudozni bőven lesz miről, és úgyis annak kell többet engedni, akinek jobban szorít a cipő. Tartom előbbi véleményemet, és még annyit tennék hozzá, hogy a pénzvilág egyik legnagyobb genyóságának tartom az önbeteljesítő jóslatok farigcsálását, az azokkal való játszadozást.
@Légifarkas: @Mystes: @mikénehavóna:

Szerintem értelmetlen dolgon vitatkoztok. A NYT nem támadta meg az eurót, hanem képességei alapján fölmérték Matolcsyt és vették az itthon máris közszájon forgó legrosszabb megoldást.

Ha úgy vélitek ilyen nincs, akkor csak nézzetek be a mandi tegnap éjjeli kommentjei közé és tádám. És az csak az egyik komment kupac ahol máris a pénznyomtatást fújják a jobberek.
@mikénehavóna: Mi van, belém akarod fojtani a szót? :) Még ha udvariasan is. Mitől félsz?

Feltehetem azonban nem kérdő formában is: az a NYT, és azok az amerikaiak, akik megcsinálták a válságot, jó lenne, ha nem Európa és Magyarország ellen csinálnák a hisztit!

És azok a magyarok, akik átveszik ezt a hisztit, jelesül te, az ő malmaikra hajtják a vizet.
@Fabius: USA orrba-szájba nyomtatja a saját pénzét. (Tudom, az nem ugyanaz, mintha mi nyomtatnánk. Amit szabad a Nagyökörnek, azt nem szabad a Kisköcsögnek. Így szól a pénzügyi törvény.)
@Fabius: De bezzeg DSK-val semmi baja nem volt a világ meghatározó pénzügyi intézményeinek, egészen addig, amíg meg nem kúrt egy szobalányt.

Na, kb ezen a szinten vannak a világ pénzügyi megmondói.

ÉS TI EZEKTŐL FOSTOK !?
@Mystes:

Az USA 300 millió ember gazdasága, "valamivel" nagyobb potenciállal, mint a miénk. Megtehetik, hogy kalapálnak egy darab érmét és azt mondják ez mától csillió dollárt ér.

Ha a mi gazdaságunk nem 10 millió emberé lesz és a potenciálja is összemérhető lesz ámerikáéval akkor majd mi is megtehetjük. De amíg az Aldi tulaj német Albercht család egyedül képes lenne visszafizetni az összes államadósságunkat, és a Templeton jóindulatától függünk a pénzpiacon addig a helyén kell mindent kezelni.
Hmmm, micsoda stilus, kar hogy baromsag az egesz, a megmondo emberunk ismet hozza a formajat.
@Mystes:

Nem, ezektől ti fostok nulla huszonnégyben. Ahelyett, hogy használni tudnátok őket.

De ahhoz ész kéne, az meg honnan legyen. Inkább kifizetünk 100 milliárd kamatfelárat évente mert kurva gazdagok vagyunk.
meneküljön innen aki tud

Ádi tudása ennek a faszkalapnak az ideológiájával (=gazdája) garantáltan tönkrevágja magyarországot

Isten óvjon minket!

www.youtube.com/watch?v=-UM5JU8Xhzg
@Mystes: A lényeg egyik oldalát @Fabius: leírta.
Ahhoz azt tenném hozzá, hogy hazánk primer forrástartaléka legfeljebb hülyékből jelent volument. Nincs számottevő olyan nyersanyagkészlet (arany, gyémánt, olaj, stb.) , ami fedezete lehetne bárminek.
Ami volt, az a levegő. Ld. Péti nitrogénművek. De az is energiaigényes. Amiből megint nem vagyunk nagyhatalom.
Ezért orbitális baromság, amit MAtolcsy és Orbán nyomat. Magyarország nagy kitettséggel rendelkező ország. Amiből jók lehetnénk, az a mezőgazdaság, de azt sikerült szétverni 1990 és 1992 között a keleti piacok feladásával. No meg lehettünk volna az oktatás Svájca, amihez minden adottsága megvolt hazánknak. Ennek utolsó kockaköveit mostanság szedik fel. De a folyamat nagyjából 89-ben már tendenciaszinten felismerhető volt.
@Fabius: Igen, de akkor ne dumáljanak az euban se egyenlő jogokról meg ilyen fasságokról! Hogy ha egyszer a praxisban megvalósíthatatlan.
@Mystes: "Az amerikaiak alapból támadják az eurot, mert az az érdekük." A most kialakuló Eu és Usa kereskedelmi egyezmény kilátásai nem erre utalnak. Mindkét résztvevő a válság leküzdésével küzd, érdekviszonyaik azonosak. Eddig is volumenében e két résztvevő birtokolta a legnagyobb hányadot a világ gazdasági teljesítményének, ezt a helyzetet nemcsak fenntartani, hanem fejleszteni kívánja. Ennek a célnak felel meg a tárgyalások alatt folyó szabadkereskedelmi egyezmény, mely az eddig a gazdasági védelmet szolgáló bürokratikus korlátokat lebontja, és szabadabb utat kap a kölcsönös, szabadabban áramló árúcsere, export tevékenység.
Ezáltal növekedhet a termelés, a globális gazdasági növekedés, a foglalkoztatottság mindkét résztvevő számára.
Kissé leegyszerűsítve indokoltam a mondandómat, a lényeg az, hogy az érdekazonosság fennáll, ellentétben azzal, amit állítottál, hogy az "amerikaiak alapból támadják az eurot."
Még az is lehet, hogy egy globális valuta is kialakulhat a távoli jövőben.
A 29'-es gazdasági válság kutyafüle ahhoz képest, ami Magyarországon lesz. A főork kihúzott egy nyelvet a seggéből, kicsapott egy taknyot az orrából és megtette őket az MNB élére. Bravó!
Természetesen fel sem merült, hogy ki tud lépni a valódi kisstílű felcsúti suttyó énjéból és egy kicsit is képes (állam)férfi lenni.
Templetonnak meg drukkolok, hogy önteni kezdje azt a sok klozetpapírt, amit eddig értéknek hitt.
@Mariann19: Elképzelhető. Az amerikaiak még nem döntötték el, hogy támadják vagy egyesüljenek az euróval. Sok függ attól, hogy az orosz+kínai+indiai trojka mit csinál. Mert a túloldalon majd ez lesz...
@Parajpuding: Puding! Te mindig ilyen suttyó stílusban nyilvánulsz meg? Azt hiszed, a gazdasági élet is focimeccs, ahol "drukkolni" kell? Játssz inkább. Vagy azt nem tudsz?

Üdv
Azok az országok, amelyeknek már van szabad kereskedelmi egyezménye az USÁ-val és az EU-val, kezdhetnek aggodalmaskodni.

www.chilegazdasaga.org/az-eu-usa-szabadkereskedelmi-egyezmeny-potencialis-vesztesei/
@Mystes: "Az amerikaiak még nem döntötték el, hogy támadják vagy egyesüljenek az euróval."
Valóban nincs még sinen ez a téma, egyelőre a szabadkereskedelmi egyezmény is tárgyalási szinten létezik. Ezután jöhet szóba a globális valuta.
Említetted a trojkát. Ebben két résztvevő, Kina és Oroszország 2010-ben megállapodzak, hogy már nem dollárban számolnak el egymással, hanem saját nemzeti valutájukat alkalmazzák. Ez egyfajta elkülönülés jele a nemzetközi valutaelszámolások világában, melyre esetleg az Eu-nak és az USA-nak is figyelemmel kell lenniük, és felkészülni közösen ezekre a ülső körülményekre.
@Mystes:
Olvasom a hozzászólásokat reggel óta, olajos kézzel nincs kedvem püfölni a klavit, még itt a műhelyben sem.
De miattad kezet mostam.
Ha fáradsz tőle, miért olvasol olyan hülyét mint akit megszólítottál?
Mondjuk ez legyen a te bajod, ha választ nem kapsz rá, az téged minősít.
Viszont a linkelt ökörséggel amit ide dobtál valóban egyet értesz?

Az IMF-hitel szerinted drágább, mint a piacról való finanszírozás?
Közgazdasági ismeretekkel sem kell rendelkeznie annak, aki azt mondja erre neked: teljesen hülye vagy!
Mondjuk free leckéket lehet venni Rodeótól e-tárgyban, de ahhoz is szükségeltetik valami plussz, ami lehet, hogy a te esetedben brühühühü... ha értenéd, de nem.
Esetleg lemaradtál valamiről?
Vagy esetleg én?

Írj Habanába, kérdezz sokat és értelmezd a választ.
Most megyek csirkét sütni, ne zaklass, jó!
@épészmérnök:

és a dioxin kinek árt és mivel? a legtisztább amit India egyes részein mai napig csinálnak, felrakják egy nagy máglyára és hadd égjen az anyag körforgása így is biztosított és a sok rothadó hulla meg nem foglal helyet olyan területeken ahol ragyogó parkokat meg lakónegyedeket lehetne csinálni...vaskoporsóban rothasztani a hullát annál gusztustalanabb nincs is, odaadni a halaknak vitorla nélkűl az már más ott a rákok és halak meg a polipok hamar magukévá teszik a friss kaját másnap már ehecc is a halból amiben a nagymama maradványai csinálták a húst

szóval finom kis krematórium semmi más, és utána a hamvakkal trágyázni a földet oda valók hamuból lettél hamuvá léssz

brüühühühühühü
Nem kell az USA-nak az eurót támadni, mert anélkül is -jelen állapotában- alul fog maradni.A két régió (USA,EU)között még mindig szemmel látható versenyképességi különbség van, és amíg ez megvan addig az egyenleg az EU-számára negatív lesz.
@épészmérnök: szén-dioxid lesz az. A dioxin egy kicsit más. Bocs
@rodeo36: A dioxin kinek árt és mivel?

A PCDD vegyületek emberi szervezetre gyakorolt hatásának listája

Gyermekkori fogzománc-fejlődési rendellenességek.[17][18]
A központi és a periferális idegrendszert érintő megbetegedések.[19]
A pajzsmirigy-működés rendellenessége.[20]
Az immunrendszer megkárosítása.[21]
Endometriózis (a méh belsejét képző szövet -endométrium- beágyazódik a méhen kívül).[22]
Cukorbaj.[23]
A normális fiú/lány születési arány megváltozása.[24]

hu.wikipedia.org/wiki/Polikl%C3%B3r-dibenzodioxin#M.C3.A9rgez.C5.91k.C3.A9pess.C3.A9g

Szóval, maradok a halaknál. Lesz belőlem kardhal, nem rossz vég, de remélem, gourmet fog megenni, nem egy glotón. :-)
@GeoCracker: Dioxin. Ez pont a probléma a szemétégető művekkel is.
@rodeo36: A dioxin elég komoly környezeti méreg. DE, mint az előbb írtam, szvsz CO2-re gondolt épészmérnök.
Amugy üvegház-gáz a széndioxid. Az indiai modszer többszörösen káros.
Egyrészt a hullából a teljes széntartalmát felszabadítja, másrészt a máglyához kellő fát is kivágják, ami megköthetné egy részét.
A baj az ugrászerű felszabadulás. A lassú bomlásnál, temetés ez fokozatos. Másrészt a lassu bomlás számos más élethez ad táplálékot. Ami az égetéssel megint csak elvész.
@épészmérnök: A hullahamvasztásnál dioxin nem hiszem, hogy sok képződik. De majd utánaolvasok.
A szemétégetőbenb a műanyag (pl. pvc) égésének mellékterméke lehet szerintem.
kockazatos.hu/anyag/dioxinok

A dioxin vegyületek jellemzően a klórozott szénhidrogének gyártása illetve égése során keletkeznek. A jelenleg is elterjedt 2,4-D hatóanyagú gyomirtó szer gyártása során is létrejöhetnek, így ez a vegyszer gyakran dioxinokkal szennyezett. Korábban több egyéb növényvédő szer, így például a vietnámi háborúból ismert Agent Orange 2,3,7,8-tetraklórdibenzo-p-dioxin (TCDD) szennyezettsége is nagy volt, melyek használata jelentős környezetszennyezéshez vezetett. A háborúban alkalmazott lombtalanító szerrel kijuttatott dioxinkoncentráció még mindig nagyon magas az érintett területeken.

A dioxinok legjelentősebb forrásai a hulladékégetők. Korábban, a dioxinszűrők elterjedése előtt, ezen üzemek voltak a fő dioxin szennyezők. Az USA-ban 1987-ben például a kibocsátás 80%-áért feleltek ezen létesítmények.

Dioxinforrások továbbá a szénerőművek, a fémkohászat, illetve a különböző finomítási és vegyipari technológiák. Képződhetnek PCDD-k a papír- és textilfehérítés során is.

A dohányültetvények klórozott növényvédő szerekkel való kezelése, valamint a cigarettapapír klórtartalma miatt a cigaretta füstje is rendszeresen tartalmaz dioxinokat.

A környezetben globálisan eloszlik, így gyakorlatilag az egész világon megtalálható. Alacsony szinten van jelen a növényekben, a vízben és a levegőben, magasabb koncentrációban pedig a talajokban (jellemzően a kb. 1940-es évek után keletkezett szelvényekben), üledékekben, állatokban továbbá az élelmiszerekben. Legnagyobb mennyiségben dioxinokat tengeri halakban mértek (esetükben a biokoncentrációs faktor ‒vagyis a környezetükben található anyag koncentrációjához képest annak hányszorosát képesek a szervezetükben elraktározni ‒100 000 is lehet!), ezt követte a vaj, a tej és a tejtermékek, a tojás, a húsok valamint az állati eredetű zsírok. Zöldségek és gyümölcsök esetében a dioxinszint a kimutathatósági határ alatt található [4].
"A dioxin vegyületek jellemzően a klórozott szénhidrogének gyártása illetve égése során keletkeznek. A jelenleg is elterjedt 2,4-D hatóanyagú gyomirtó szer gyártása során is létrejöhetnek, így ez a vegyszer gyakran dioxinokkal szennyezett. Korábban több egyéb növényvédő szer, így például a vietnámi háborúból ismert Agent Orange 2,3,7,8-tetraklórdibenzo-p-dioxin (TCDD) szennyezettsége is nagy volt, melyek használata jelentős környezetszennyezéshez vezetett. A háborúban alkalmazott lombtalanító szerrel kijuttatott dioxinkoncentráció még mindig nagyon magas az érintett területeken.

A dioxinok legjelentősebb forrásai a hulladékégetők. Korábban, a dioxinszűrők elterjedése előtt, ezen üzemek voltak a fő dioxin szennyezők. Az USA-ban 1987-ben például a kibocsátás 80%-áért feleltek ezen létesítmények.

Dioxinforrások továbbá a szénerőművek, a fémkohászat, illetve a különböző finomítási és vegyipari technológiák. Képződhetnek PCDD-k a papír- és textilfehérítés során is.

A dohányültetvények klórozott növényvédő szerekkel való kezelése, valamint a cigarettapapír klórtartalma miatt a cigaretta füstje is rendszeresen tartalmaz dioxinokat.

A környezetben globálisan eloszlik, így gyakorlatilag az egész világon megtalálható. Alacsony szinten van jelen a növényekben, a vízben és a levegőben, magasabb koncentrációban pedig a talajokban (jellemzően a kb. 1940-es évek után keletkezett szelvényekben), üledékekben, állatokban továbbá az élelmiszerekben. Legnagyobb mennyiségben dioxinokat tengeri halakban mértek (esetükben a biokoncentrációs faktor ‒vagyis a környezetükben található anyag koncentrációjához képest annak hányszorosát képesek a szervezetükben elraktározni ‒100 000 is lehet!), ezt követte a vaj, a tej és a tejtermékek, a tojás, a húsok valamint az állati eredetű zsírok. Zöldségek és gyümölcsök esetében a dioxinszint a kimutathatósági határ alatt található [4]."

kockazatos.hu/anyag/dioxinok
Bocs a duplázásért, hülyéskedik a blogmotor.
@Mystes:

már blogger gejza alias mystes-nek is megírtam ezt a cikket vágd ki és töröld ki vele a seggedet vagy ne olvasd el

a kettő között az IMF javára irandóan az ööszes költségeket beleértve 3 szoros a különbség

azaz orbán cuci 3x annyit törlesztet veled meg a többi agyament birkával mint amennyiért az IMF-től lehetett volna

persze a feltételek...keret-túllépés és egyéb engedetlenségek nek ára van azt is meg kell fizetni és még úgy is kb 605-kal olcsóbb az IMF

ne a cikket idézd az szar hanem számokat mert mond ugyan számokat de viszonyítási alap nélkűl

mindez az olcsó játék hülye gyerekeknek a magyar gazdaságnak 10 milliárd eurójában fáj

brühühühühü

ezt meg azért hogy valami legyen is amit értesz

knosszi kösz
@Mariann19: Inkább két globális valutára számítok, vagy háromra. Az egyik a keleti térfélen, a másik a nyugatin. Harmadikként az euro játszik - ha megmarad.
@Knósszosz: Helo

Bizony könnyen meglehet, hogy komplex értelemben véve, azaz nemcsak pénzügyileg, hanem össztársadalmi hatásait is figyelembe véve az IMF _hitel többe kerül_, mint a piaci. Kicsit olyan ez a dolog, mint az EU-támogatás. Lehet, hogy nominálisan több pénzt kapunk, mint amennyit oda befizetünk, na de milyen áron? Mibe került ez a magyar gazdaságnak!?

PS:
Te se zavarjál, mert csirkét zabálok!

Üdv :)
Ez a Mystes, tuti ,hogy Eltolcsi balkeze, de minimum két-három segpöttye.
Jó elvtárs, becsülni kell, a házináci már unalmas.
A kormány harca a multik ellen, a magyar vállalkozókért:

"A józan ész azonban azt diktálja, hogy ne közpénzből finanszírozza a Kormány egy monopolhelyzetben lévő vállalat bár magas színvonalú, de igen drága szoftvereit. A piaci ár felett történő beszerzésekről nem is beszélve. Az eddig megismert számok alapján kétséges, hogy a projektbe fektetett 4 milliárd forint jól hasznosul-e akkor, amikor a hazai szoftveripar helyett a multinacionális cég viszonteladóinak juttatja az adófizetők pénzét. A nyilvánosságra került adatok alapján közgazdaságilag szintén megkérdőjelezhető, hogy a 200.000 Ft/főre jutó összeget pontosan hogyan költi majd el a Kormány. Ha 200 000 Ft-ból 70 000 fordítódik hardverre, ahogy ezt a hírforrások jelzik, a maradék összeget betanításra, tanácsadásra, szoftverlicencek vásárlására költik el. Számításaink szerint, ha a Kormány nyílt megoldásokat választott volna, ennek az összegnek a feléből beszerezheti az összes komponenst, még akkor is, ha a multik felajánlása nélkül közvetlenül a kiskereskedőktől vásárolja meg a csomag elemeit."

Gyengébbek kedvéért, a Microsoftról van szó.

itcafe.hu/hir/odfa_microsoft_kormany_valyi-nagy.html
@dr.Hüppögő Balneológus: Nagyon bőbeszédű, és túlságosan kíváncsi. Emellett pimasz. Ugyanakkor unalmas. Gyenge eresztés.
@rodeo36: Az utolsó 5 éves dollárkötvényünk kamatozása 4,125% volt.

Akkor miről is beszélünk? Pontosabban beszéltek, te és Knosszosz?
@aritus:
ha emléxel, ugyanazt írom évek óta mint jótündér: megválasztottátok egyétek vegyétek ez az ő teste ámen

és basszátok meg hadd szaporoggyon

brühühühühü
@dr.Hüppögő Balneológus: Érvek híján mindig jól jön egy kis fikázás, ugye? :)

Szánalmas, keleteurópai stílus.

Üdv
@épészmérnök:
Hááát, ti jobban tudjátok, nekem még eléggé új a fidesznyik elvti....najó, nem a dumája, mert az pártbrosúra, de azért kíváncsi vagyok meddig bírja veletek szemben a süketelést.
@Mystes:

ez nem igaz, honnan vetted az adatot? forrás nélkűl nem ér
az én ismereteim szerint 7.85 % + költség1+költség2+költség3 ami összesen 8.78% ra megy fel de az elmúlt 5 évben ???? vagy futamidőt kevered a kiadási idővel? orbán híján nem is vehettek volna fel csak utóbbi 3 évben ami 6.87% feletti és soxor 10.87 és mindegyik költségek nélküli

honnan vannak az adataid

mi ez az 5 év? futamidő és akkor mikor vették fel és ki kitől? vagy 5 évvel ezelőtt és akkor a Bajnait dícséred

te olyan agyalágyúlt idióta vagy hogy szaros palacsintába való

brühühühühü
@Mystes:
Keleti, szánalmas? Ahonnan a főelvtársi szél fúj?
Neked mindent szabad fidesznyik? Tényleg pirospötty lehetsz, ha nem félsz az első futballista haragjától.
:)
Dettóüdv és békemenet!
@rodeo36: Palacsinta! Beírod a keresődbe, hogy "4,125 dollárkötvény" és kidob neked egy csomó helyet.

Fasznak töketlenkedsz itt!
@dr.Hüppögő Balneológus: Érvek? Mondanivaló?

Ja, az nincs.
@Mystes:
Nincs. Tanulom a fidesznyik nyelvet, narancselvtárs. Jól jöhet az még, ínségesebb keleti időkben.
@Mystes:

az alapkamat 4,125% + CDS 365 pont (=3.65%) swap 378 pont (3,78%) mindösszesen alapra a változási faktorokat lehagyva hogy neked ne legyen komplikált, általános iskolai matekkal ez 11.555%, ami 5 évre 100 dollárból csinál:5488,625 dollár kamatos kamatot + a tőke 100 = 5588,625 amit 5 év után kell visszafizetni és ez azt jelenti, hogy a 100 dfollárért minden negyed évben 288,88 dollárt kell fizetned

ha ez neked egy jó üzlet akkor szállj be 100 dollárral a Templeton-nál...örömmel vesznek hülyéket

brühühühühü
@Knósszosz:

Csak ne izgasd fel magad. Nyugi.

t.co/txQTUAdzWG

Ja, ez pont az aminek látszik.
@dr.Hüppögő Balneológus: És erre még rátesz egy lapáttal! :)

Semmitmondásból jeles.

Üdv
@Mystes:

index.hu/gazdasag/2013/02/12/dollarkotveny_3_25_milliardot_adtunk_el/

ebben azt írja, hogy 4,125% alapkamat + 335 bázispont 5 éves futamra + swap+ változások költségei ami kiadja amit én számoltam a 10 éves ennél rosszabb

és a cikk említi, ugye azt már nem olvastad?

hogy az IMF ugyanakkor 2.25%-ra ajánlotta felárak nélkűl vagyis kedvezőbben

namost akkor hol vagy?

te tényleg ilyen bugyuta seggfej vagyol vagy fested is magad

az előzőben közölt számaimat exceol befűtve, újra tudom számolni 3.25 milliárd dollárra is

de annak alapján ami a cikkben van a 3.25 milliárd helett 32.5 milliárdot kell törleszetened negyedévenként cca 900 millió dollár negyedévente

brühühühühü

a számokkal hadilábon állsz vagy ilyen bugyuta vagy és ideges is elkaptam a grabancodat
@rodeo36: Számolgassál csak Rodeo, számolgassál. Lehet, hogy jó IMF szakértő lenne belőled :)))))
@Mystes:
Köszönöm pöttyös elvtárs, most akkor kérhetem felvételem narancsbolsi pártba?
Ha már szerinted is megfelelek...
Lehetnék akár ...izé...hirtelen nem tudok mondani olyan fidesznarancsost aki a legsemmitmondóbb lenne, a csüngőhasút, ugye nem is merném, nekem is van önkritikám.
@Fabius: szerintem se volt értelme, csak feltámadt bennem a kekec :-)
A pénznyomtatás lélektanához sem értek, de egyszer pont itt olvastam egy kommentben azt a félmondatot, hogy "belső adóssággá kovertálás, majd elinflálás", és azóta opcióként számon tartom, látva országunk nagyszerű párosának leheletfinom módszereit. Elvégre, ha mondjuk csak EU-s szerződés tiltja, akkor bele lehet vágni, majd csépelik egymást a vízfejek jó sokáig, hogy azalatt időt lehessen nyerni valamire...
"A baloldal újra be szeretné vezetni a tandíjat, amivel megakadályoznák, hogy a szegény családok gyermekei a megfelelő tudáshoz jutva boldogulhassanak az életben

Kucsák László 2013. február 28."

orulunkvincent.blog.hu/2013/03/01/idezet_a_reggeli_kavehoz_871

Bakker, néhány napig az ember kevesebbet olvasgat és mik derülnek ki???

"alaptalan és álhír, hogy Matolcsy lenne az új jegybankelnök

Kocsis Máté 2013. február 6."
orulunkvincent.blog.hu/2013/03/01/idezet_a_delelotti_kavehoz_595

Na, ezért nem kávéztam ma sem, mert a röhögéstől beleköptem volna a monitorba a cuccost. :(
@rodeo36: Te tényleg ekkora faszkalap vagy? A 4,125 - 5,375 már végszámok, inkluzíve minden, amit te addendáltál.

Számolás helyett realitásérzék se ártana...
@Fabius:
Nézd, én tudom, hogy nem vagyok egy észlény.
Lehet ezért szívatni engem, tanuljak, meg mittudomén, igazad van.

Valamit azonban nem veszel számításba, tudok rohattköcsög lenni.
Megvárom az alkalmat, de akkor bajod lesz, azt meg ne akard!! -:D

Csurogni fog a nyálad, és eszedbe se fog jutni bactani engemet kajával!!
Rosszindulatú egy izé vagy, francba: -:))
@dr.Hüppögő Balneológus: Kedves Balneológus! Kár pitizned, te még oda se vagy jó.

Üdv :)
@Mystes:

Piha, 15 piszlicsáré bázisponttal ne foglalkozzunk, végül is csak a picsánk van kia gatyából.

Ne foglalkozzunk az IMF védőháló forintban kifejezhető és Viktorék is elmondtott hatásaival sem. Lárifári, ne foglalkozzunk azzal az aprósággal sem, hogy az IMF-nek nem csak jogai de kötelességei is vannak a tagállamaival szemben, míg a dollárkötvényt intéző GS-nek nincsenek. Ahogy skrupulusai sincsenek és a bamba faszokat úgy döntik be ahogy a görögöket.

De ennyi eszetek ugyan honnan legyen. Ismeretről nem beszélünk mert az nyilvánvalóan nincs. De lagalább a józan paraszti meglenne, de...Mindegy. Nincs és kész. A hazafiak a világ uzsorásával bizniszelnek és büszkék rá. Ez van.
@Mystes: az általam idézett index adatok alapján
az 1.25 milliárd

-$3,357,812,500.02 -$134,312,500,000.63
az első a negyedéves törlesztés a második a végösszeg amit kifizettet veled a quaszaszem és a főfocista

ennek a 10-de helyett

brühühühühü

egyébként jól vagy?

ilyenkor szoktatok eltűnni füstölögve és kapálódzva hogy már megint hülyét csináltál magadból persze nem nehéz ha valaki annak született

brühühühühü
@Mystes: Az a cikk, amelyet idéztél az IMF és a piaci finanszírozásáról kamat kondicióinak különbségéről, az utolsó bekezdésben bemutatta Romániai IMF hitelének kamat rátáját, amely sokkal kedvezőbb, mint a piaci hiteleké.
Ezt mi is igénybe vehettük volna.
Ezt részt viszont kihagytad az érveidből.
Ez nem korrekt vitastílus.
@Mystes:
Na mindegy, éreztem én ezt valahol, pedig már elterveztem, hogy festek egy-két pöttyöt a hátsófelemre, de pelikán elvtárssal szólva, ideológiailag nem vagyok elég képzett.

Üdv és békemenet!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Kocsis nem fejezte ki magát pontosan. Nyilván ezt akarta mondani: "Alaptalan és álhír, hogy tudnánk arról valamit, hogy ki lesz az új jegybankelnök. Így Matolcsyról se tudjuk ezt."

Orbán világosan megmondta, hogy ezt nem fogja bejelenteni hónapokkal korábban!
@Knósszosz:

Bazz, aszittem derűt hozok a Mystessel terhelt borús pillanatokba. Semmi basztatás de télleg :-D :-D
@Fabius:

bocs beleszólok: 15 bázispont = 0,15% ami ugye kamatos kamatok esetén 10 évre számítva...brühühühühü

és ez egy töredék adat

a swap és a swap változás meg a CDS és a kockázati faktorok meg egyéb nyalánkságok amiket nem szeretnek leírni

csinál a 4.125%-ból 11.555% és akkor az még nem fix és csakis feleflé számítolódik

mialatt az IMF -igaz rálép a tökeire ha másra és másképpen költi- 2.25% és a járulékos adatok akár nulla is lehetnek

a többi matek

brühühühü

nem fogjuk tudni meggyőzni elszökik és napokig nem jön vissza mert elfüstöl
@Fabius: Az IMF védőhálót az imf kölcsön nélkül kb egy évre megszerezte a kormány a tárgyalás-lebegtetéssel. Azt hiszem, ez nem kis teljesítmény. Ette is a penész a sok spekulánst, ették a kefét rendesen! :))
@rodeo36: FELFOGTAD, RODEO, HOGY A 4-5% A VÉGÖSSZEG? MIT SZÁMOLGATSZ, MINT EGY HÜLYEGYEREK?

:))
@Mystes:

na látod erre számítottam most kurva dühös vagy mert seperc alatt kiderűlt milyen seggfej vagy és még büszke is magadra...lehecc is nem sok van a földtekén hasonló

brühühühühü

te nem tudtad kiszámítani ugyanúgy mint én és azt mondani a számításaid alapján, hogy rossz amit írtam? NA EZ NEM LEHETSÉGESW ASSEM TUDOD HOGYAN KELL AZ EXCEL-T HASZNÁLNI PEDIG SEPERC...MINT LÁTTAD
@Mariann19: Én nem hagytam ki semmit, ott volt a link. Elolvastad? Igen. Akkor oké.

Na, és mi van Romániával? Egy nagy szar van, az van! Befűtött nekik az IMF!
Nézem ezt az IMF-nemIMF csörtét, és sokadszor fogalmazódik meg bennem, hogy mennyire tisztába kellene tenni a dolgot. Nem a százalékokat, egyrészt az gyorsan elolvasható, másrészt viszont inkább azok olvassák odafigyelve, akik számára ismerős a téma; én pl. szemrebbenés nélkül lejjebb görgetek, ha sokasodnak a százalékjelek egy mondatban.
Olyat szeretnék látni egyszer, hogy becsületesen összeszedve, és (ha kell) inkább hivatkozásokkal, mint tekintélyt elváró szóval alátámasztva egyszerre lehessen látni, milyen előnyökkel jár, vagy milyen kötöttségeket vonz magával az egyik és a másik. Egész mostanáig minden vita a kisebb kamat vs. nagyobb szabadságfok tartalmakat ütköztette, de valaminek kell még a háttérben lennie, ami a közös nevezőre jutást, de még a közeledést is kizárja, máskülönben rég el volna döntve az egész téma. És mielőtt bárki azt mondaná, hogy jól szóltam, tényleg rég el van döntve, megjegyezném: egyáltalán nincs. A magamfajta, pénzügyekben képzetlen és járatlan ember legfeljebb a neki tetszőt választhatja ki, miközben arra volna szüksége, hogy az igazságot láthassa.
Szóval kéne valami olyan, amibe már legfeljebb vakhitből lehet belekötni, és lehet lengetni, valahányszor szóba kerül. Különben sosem lesz vége a vitának, és egy lehetőséggel kevesebb áll előttünk a mindenkori döntéshozók megítéléséhez.
@épészmérnök:
"organohalogens (dioxins, furans, etc.) and other toxics accumulated through diet and other exposures (this is unavoidable, though a vegan/vegetarian diet will minimize exposure and toxin accumulation) "

Úgyhogy ne együnk gyomírtót és DDT-vel szennyezet fókát :-) Jó, jó, azért érdekes volt elolvasni. Bizonyos zsírban oldódó toxinokat sajnos nem tudunk megúszni.
@dr.Hüppögő Balneológus: Fessél! Csak aztán hasra ne essél :)
@GeoCracker: Egyáltalán nem találom tréfásnak!
@Mystes:
Bocsika Pötyikartárs, hogy újra közbeszólok....de most perpill tökéletesen igazad van, befűtött nekik az IMF. Mennyire más, és jobb volt a régi keleti szép időkben mikor Ceausescu (szintén pötty) elvtárs elhajtotta őket a drakulába....nulla tartozás, nulla számonkérés, nulla kaja. Röghözkötés? na az 100%.
És ott még a Békemenet is erősebb volt!
Régi szép idők. Tudom, ott éltem. Most csak nosztalgiázok.
@rodeo36: Felfogtad Rodeo, hogy nincs mit kiszámolni? Álljál már le egy pillanatra, mielőtt még több hülyeséget összehordasz...
@Mystes:
Nyilván...
Csak azután mégsem.
Bár, te vagy beépülve a bolsevik párt hátsójába, szóval te tudhatod jól!
Bár, nem akkora dicsőség ez manapság...
@Légifarkas: Sok szempontból nyilván laikus vagyok, csak ezt nem is szégyellem.
Azért ha van két hitellehetőség, ami azonos futamidő alatt x és y költségbe (kamat) kerül, és x>y akkor az y tűnik előnyösebbnek.
Akkor, ha azonos elköltési lehetőséggel, és annak azonos hozamával számolhatunk.

Akkor ha y hitelt erősen pántlikázzák, míg x hitelből olyan beruházás valósítható meg, ami 2y jövedelmet termel, akkor megérheti az x felvétele még akkor i, ha első körön drágább.

Jelenleg a kormányzat az xx-et vette fel, de nem 2y-t hozó beruházásba fekteti, hanem a recesszió megfinanszírozására, aaz lapátolja be simlicska ablakán.
S ez az, amiért rendre belekötök a bloggergézákba.
Ha azt látnám, hogy csökken a munkanélküliség, mert piaci béres közmunkások tömegei szívják fel. S ezért bővül a szolgáltatási piac és tényleg beindul a szekunder gazdaság is, isten biz nem érdekelne a fél éves kiugró inflácó sem. De ennek se híre se hamva. A kormányzat feléli tehát a tartalékokat.
@Fabius:
Ne csináld mán!
Derűt azt sikerült, komollyjannn!!
A bajom csak az, hogy alapvetően nem értenek egy bitet sem a félbitesek az egészből.
Nem kell hozzá iszonyatosan nagy kvalitás, hogy felismerje valaki mekkora pöcegödör felé tartunk.

Ez még nekem is "lejön", bár mióta olvasom ezt az... izét, azóta tán értelmezni is tudom.
Talán... :-D

Közvéleménykutásilag:
Van három haverom, akik rendszeres olvasói a blognak, de nem kommentelnek.
Csak egy adalék ahhoz, amit máshonnan nyilván lehazudnak.
Ezt a szaros metodikát el fogják temetni, mert rá lesznek kényszerítve, előbb-utóbb.
Amikor ezek a szarládák maguk ássák ennek az általuk nyalt izének a sírját, akkor kell majd előzékenynek lennünk velük szemben: uraim, önöké az elsőbbség!

Ja, és a kurva anyjukat!
@dr.Hüppögő Balneológus: Az arra volt jó, hogy láthassuk: a teljes adósságfizetés azzal jár, hogy az ország belerokkan. Talán még maga C. is ebbe bukott bele.
@Légifarkas: Látod, ez egy tök normális hozzászólás volt. A kérdés egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Pont ezért is van vita. A felek a lényegről amúgy megfeledkeznek: nem az a lényeg, kitől veszünk fel kölcsönt, hanem hogy mire használjuk fel.

Üdv
@épészmérnök: Félreértettél szerintem. A szmájli annak szólt, hogy az ember hamvasztásánál is tulajdonképpen az elfogyasztott, beépült "műanyag" a dioxin forrásaé s nem a "normális" biológiai anyag.
Azt egyáltalán nem tartom én sem tréfásnak, hogy több, mint negyven év után még mindig mérgez a DDT, és Vietnám, illetve Seveso után máig használnak szennyezett gyomirtószert.
@rodeo36: Ha Te vagy Fabius vezérkommentelője, akkor elég nagy szarban lehet! :))
@Mystes: ld. @GeoCracker:
Viszont szerintem Te sem állíthatod egy világos pillanatodban, hogy a piaci kamattal felvett pénzek termelő, és hasznot hajtó beruházásnak adták alapjait. A kormánynak pont az volt a baja, hogy az olcsó hitelnél viszont megmondták volna, hogy mire _nem_ költhetik. S Lajosnak ez nagyon nem tetszett volna.
@rodeo36:

Én nem is akarom meggyőzni. Ő a számokkal nem tud, én meg a hitével nem fogok vitázni.
@ursus artos: Ez Orbán olvasatában azt jelentette - mert eme épületes mondás az övé-, hogy oRBÁN VEZÉR NEM LEHET ELLENZÉKBEN. tehát vagy tör-zúz, vagy uralkodik, mert ő maga a haza..... és ebbe döglünk mi bele
@GeoCracker: Az a helyzet, hogy merev megkötöttségek vannk. Úgymint inflációs ráta, 3% költségvetési hiány, stb. Miért nem lehet megérteni, hogy nem mindegyik ország fejlődik egyformán és vonalzó mentén? Hol egy kicsit több, hol egy kicsit kevesebb. Ez a természetes. Ha ezt nem engedjük meg, akkor minden bemerevül.
@Mystes: Nem Romániát szeretném mélytengeri analízissel megvitatni Veled, csupán hiánypótlásra hívtam fel a figyelmedet.
A linkben foglaltakkal nem a teljesség igényével éltél.
@Mystes:
"...nem az a lényeg, kitől veszünk fel kölcsönt, hanem hogy mire használjuk fel."

1. Nem igazán érthető hozzáállás, de hát mindenkii máshogy szocializálódott.

2. Már mint a 3-4%-os IMF hitelek törlesztésén túl, hogy mire használjuk fel, ezt még tényleg nem hallottuk, csak azt.
Illetve stadionépítések, önkormányzati adósságtörlesztés,... szóval tényleg, komolyan érdekelne, hogy mire, mert nem igazán kötötték az orrunkra, evégre nekünk csak fizetni kell.
@Fabius: Fabius! Ti itt a Varánuson Rodeóval kiszámoltátok, hogy a 4/5% os hitel az tulajdonképpen 11/12% os. Erről senki nem tud rajtatok kívül.

De azért így van.

Mert nem lenne még 100 újság, ami nem írta volna meg azonnal?
@Mystes:

Ja, aztán most megmutattuk elég hülyék vagyunk a fedezetlen ingatlanhiteleivel válságrobbantó, görögökket bedöntő GS- re bízni magukat és a kötvényezésünket.

Éljen a pancserok forradalma.
@Mariann19:
Azért olyan vagy! Egy-két mondaton ne kicsinyeskedj, még összedöntöd a hazugságát! :)
@Mystes: "Miért nem lehet megérteni, hogy nem mindegyik ország fejlődik egyformán és vonalzó mentén? "
Dehogy nem lehet megérteni.
Tehát a Te állításod az, hogy a piacról felvett hitel a termelési bázis szélesítésébe és a belső piac ezáltali meginditásába került befektetésre?
Sorold légy szíves. Ha lehet tényszerűen:
Beruházás / piaci áron alkalmazott korábbi munkanélküli

Forrással lehetőleg és előre is köszönet, mivel Matolcsy csak a piacszűkítő spirál beindításáról beszélt, mint voltam bátor korábban kifejteni. Úgyhogy az új jegybankelnök is hálás lesz neked a felsorolásért.

endresy.blogspot.hu/2013/01/uton-az-egymillio-piacszukito-fele.html
@GeoCracker: Ne haragudj, de én a világot nem S. Lajossal magyarázom meg. Lehet, hogy van, akinek ő alfa és omega, nekem nem.

Azzal egyetértek, hogy a kölcsönöket, bárhonnan is jöjjenek, nem felélni, hanem beruházni kell. De, hát ez természetes.
@Mariann19: Mit hiányolsz? Én sosem mondtam, hogy nominálisan az IMF kölcsön nem alacsonyabb kamatú, mint a piaci. Csak azt mondtam, hogy ennek olyan -gazdasági/politikai- ára van, amit szintén számszerűsíteni kell, és úgy megvonni a konszolidált mérleget.

Mi ezzel az állásponttal a bajod?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mit tegyek, ha az utolsó bekezdésben volt az összehasonlítás lehetősége.
Az viszont kimaradt az érvekből. A lényeg.
Amúgy Szia!
@Mystes: OK. Sz..rjuk le Lajost.
ld. @GeoCracker:
Várom a felsorolásodat.
Ellenkező esetben áll az állítás, hogy Orbán hibás hitelfelvételi politikával a jövőt is elzálogosította.
@Mystes:
Nem voltál elég figyelmes Pötyikartárs! Az IMF, Drakulába való elhajtásán van a súly. Románia akkor a legfüggetlenebb állam volt....tele békemenetekkel: Ceausescu-Pace. Ismerős az abszolút civil szöveg?
Az arab államokhoz, pedig szintén dörgölődzött, talán ez is ismerős az alcsúti futballberkekben.

Na mindegy, üdv és Békemenet, na meg kitartás!
Szükségetek lesz rá.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Biztos nekiállt keresni
1. A nagy állami beruházások listáját;
2. Valakit, aki megmondja, hogy a tények világából, hogy tud kijönni.

:-)
@Mystes:
nem fogtam fel, amit írsz az baromság amit kiszámoltam az a valóság

brühühühü
@Mystes:

Ember, dobd be ügyesen a gugliba hogy "5 éves államkötvény éves hozama" és szemezgess a találatokból mielőtt ennél jobban beégeted magad :-D

Tudod a zújságok nem rágják a szádba ami a gazdasági analfabétákon kívül mindenkinek evidens :-))

Egyáltalán tudod mi az az államkötvény, vagy induljunk a kályhától?

"Egy évnél hosszabb futamidejű, kamatozó állampapír. Az ÁKK Zrt. 3,5, 10 és 15 éves eredeti futamidejű államkötvényeket bocsát ki, melyek fix kamatozásúak és általában évente egyszer fizetnek kamatot."

Hangsúlyozzam, hogy ÉVENTE fizetnek kamatot, erre határozza meg a hozamot, vagy írassam meg valamelyik újsággal :-D
@GeoCracker:
RÁGALOM!
Tessék megnézni micsoda szép nagy állami beruházások vannak "bizonyos" cégen keresztül, kicsit drágábban, de vannak!
Nem kell irigykedni! Nem szép ez...
@Mystes: Abban a hsz-edben kamat rátákkal érveltél, de ezen ne vitatkozzunk, már parttalan lenne és értelmetlen.
"Csak azt mondtam, hogy ennek olyan gazdasági/politikai ára van, amit számszerűsíteni lehet."
Valóban számokkal lehet kifejezni a gazdasági hatásokat, ha a hitelt nem folyó kiadásokra használjuk fel, hanem megtérülő beruházásokra, melyek révén hozzáadott érték keletkezik.
Az IMF hitel elutasításának is van számokban kifejezhető vesztesége. Egyrészt természetesen a kamatterhek többletében jelentkezik, másrészt a kockázati felárak növekedésében, melyet a piaci szereplők bizalomhiánya hoz létre. Ennek többször voltunk tanui az utóbbi időkben.
@GeoCracker: Hogy a hitelt honnan vesszük fel, ennek semmi köze ahhoz, hogy mire költjük el. Mindenféle hitelt lehet szarul elkölteni!
@GeoCracker: Mi egy jóideje a hiteleket már csak azért vesszük fel, hogy az előzőeket visszafizessük!
@Knósszosz:

"A bajom csak az, hogy alapvetően nem értenek egy bitet sem a félbitesek az egészből."

Napról napra kiderül, hogy ez tényleg így van. De sebaj, ne csüggedjünk, minden nap tanul itt valaki valamit. Ma Mystes, holnap meg más :-))
@Fabius:
Most komolyan, nekiálltok matekozni ezzel a szerencsétlen "bányásszal"?
Bazzz... csalódtam, nagyot.
Minek?
HÍVŐ is, szemellenzős is, számolni sem megy neki... Akkor?
Na mentem, pörögjetek csak! :D
@Mystes: figyu. a csehszlovák kémnél legalább húztál be pontokat.nézd meg, nincs-e valami új posztja.
@dr.Hüppögő Balneológus: Az államok és a Bankok között évszázadok óta harc van. Mióta a királyok először vettek fel kölcsönöket saját politikájuk megvalósításához. (Már az Aranybulla is részben emiatt keletkezett.)

Nem kell ezt dramatizálni. Orbánozni. Meg ideológiai kérdést csinálni abból, hogy kizárólag imf kölcsönt lehet felvenni.
@Fabius: Igen, ÉVENTE fizetnek kamatot. És? Én azt írtam, hogy naponta?
@Légifarkas:

Keseredj el, ennek a vitának réges régen semmi köze se számokhoz, se tényekhez.

Viktor és az általános jobboldal hitvallássá tette az IMF tagadást. Ha adat, ha táblázat összeszedve tökmindegy. Az is mindegy, ha az IMF maga jön házhoz és mondja az emberek arcába, hogy NEM KÉRTÜNK ORBÁNTÓL AMIKET ÁLLÍT. Mert volt ilyen az ősszel. Nem számít ez sem.

Te legfeljebb annyit tehetsz, hogy amikor szaporodni kezdenek a százalékjelek akkor nem átgörgetsz hanem éppen hogy fokozottan igyekszel figyelni. A lényeg ugyanis ott van a százalékjelek közé eldugva. Mindig. Százból százszor.
@Fabius:
Ööö... talán.
Rendkívül toleráns vagy a hülyeséggel szemben, ha szabad csatlakozom hozzád.
Neveket most nem említenék, akinek van rá agya felfogni, az holnaptól nem kommentel.

Szóval szabira megyek...
Jó jéjt!!-:))
@Mystes: no, akkor menjél békével, okosítsd a tót atyafiakat. ez csak szerény javaslat. ha gondolod,válaszd a a baltazár meghal, de nem alkuszik taktikát.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akkor láttad, hogy Románia kedvező helyzetbe került az IMF-től felvett hitellel a kamatokat illetően. Igaz?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Meg fogsz vetni, de talán még ez sem számítana, ha nem 47ezres közmunkába, hanem megélhetést biztosító valós munkába folyna. S megindítané a belső piacokat. Igaz, akkor a "tuggyukki" cége nem profitálna annyit.

@Mystes: OK. Megdumáltuk. Tehát Orbán felvette a piaci uzsorakamatos hitelt, és szarul elköltve az időben előre halmozta a trágyát, amit 3-5 év múlva fog megszívni az akkori népesség
(aki akkor még itt él)
@Mariann19: Csehország éppen a közelmúltban, tavaly októberben értékesített 750 millió eurónyi kötvényt 3,875 %-os hozammal.

Csehország kötvényeihez képest nekünk kevesebb, mint 1 % többlethozamot kellett fizetnünk, (dollárkötvények) noha a hitelminősítői besorolások alapján Csehország hozzánk képest a csúcson áll.

Akkor miféle "bizalomvesztésről" beszélsz? Pont az ellenkezője van! A pénzügyi instanciák sugallnak rólunk egy képet, a befektetők meg tesznek rá.
@Légifarkas:

te itt szenvecc? én szeretnék segíteni de nem is hagyod...indúljunk el a konyhakredencedtől?

van egy folyamatos bevételed, mindegy honnan származik, beérkezik (készpénz vagy loptad, vagy sokat dolgoztál érte nem ebbe a kérédskörbe tartozik, egy másikba) ez a bevétel legyen

500000 azaz ötszázezer fakauri (annak az országnak a hivatalos fizetőeszköze amelyben mindez történik)

500 fakauri = 1 USD

ez a váltás igaz ma és nem lesz igaz holnap vagy holnapután a trend az, hogy romlik azaz
512 fakauri fog =1 USD lenni

namost vannak fix kiadásaid azok a bevételednek 48%-ka folyamatosan a többivel rendelkezel szabadon kivéve az állammal szemben fennálló adókötelezettségedet amit évente egyszer számolsz ki és vagy visszakapsz vagy fizecc

ezért vegyük azt, hogy folyamatos kiadásaidra tervezz be 54%-ot és 48 valamint az 54 közöttit ne költsd el de legalábbis véglegesen ne!!!

ez legyen egy puffer ami ha adót kell fizetned ebből megtehesd és ne kelljen adóhátralékért kamatos kamatokat fizetned amikor a következő évben törleszted

van tehát 46%-a az 500000 nek ami: 230000 fakauri ez nagyon szép összeg ennek egyrészét jól kamatozó betétben vagy beruházásban elhelyezed és évente vagy 10 évenként behajtod a kamatos kamatokat ami jelentős összeg lehet és a nyugdíjadhoz vagy egyéb dolgaidhoz ingyennek tűnő segítség

viszont ha elbaszod havonta a 230000-et semmi sem marad utána akkor bármire amire szükséged támad, bármi okból kölcsönt kell felvenned ha ad valaki mert kvalifikált vagy rá a kvalifikációdtól függően a kölcsön ára (ami nem csak a kamatos alapkamat) lehet horribilis és ha nincs extra bevételed akkor vagy nem adnak vagy azt mongyák kapsz 2 éves türelmi időt azaz nem törlesztesz semmit majd utána kezded de a kamatos kamatok mértéke és az összes járulékos is növexik ezzel ami

a 4.125% alapkamat és költségei összesen 8.78% (hogy mongyak egy számot) azaz 13 évre vegyünk negyedéves törlesztést és a kölcsönödet az éves bruttód (GDP) 3 szorosában határolják be azaz 18 millió kauriban

tehát törlesztened kell 18 milliót 13 évre de de 10 év alatt a számok:

-$39,510,000.00 -$2,054,520,000.00

az első a negyedéves törlesztésed a második a teljes összeg amibe 18000000 kölcsön kerűl neked

a többi matematika és rádbízom válaszolj itt megéri e és ha igen miért és ha nem akkor miért

annyit segítek, ha termelésre vetted föl és 13 év alatt a teljes bevételed az üzletből

6000 milliiárd kauri akkor nyereséges üzletet kötöttél a kölcsönfelvétellel

ha 13 év végén nincs üzleti bevételed -bármi okból a lustaságod is belekalkulálva- akkor 13x6000000 a teljes bevételed amiből -emléxel?- 46% a tied a többi a megélhetésed

akkor 13 év végén szabadon rendelkezel 35880000 fakaurival ami töredéke a tartozásodnak és ezért mint a görögöket vagy a eltolcsy-t mmeg fogják baszni és elárverezik az őseid sírjától a seggedig mindent és készpénzt akarnak hogy teveled akkor mi ,lesz a kutyát nem érdekli

ŐK TELJESíTETTEK TE MEG NEM BŰNÖZŐ VAGY AKI ZOKOG HOGY DEMÁRPEDIG A ZÉLET MEG GÖNDÖRFELHŐK A ZÉGEN

brüühühühühühü
@Mariann19:
Igen, az ecceri az utolsó két-három mondatról nem akar tudomást venni. Azt hitte, más nem olvassa el? :D
Na, tényleg mentem...
@Mariann19: Kedves Mariann, miről beszélünk? Egy olyan blogon, ahol Fabius/Rodeo vezéregyéniségek szerint a dollárkötvényekért 11/12% kamatot kell fizetnünk, szerintem meg 4/5 öt.

Ahol ennyit nem képesek a felek megérteni, vagy akár megértetni, mennyire komoly blog az?

Csodálkozom Fabiuson, mert ennél sokkal okosabbnak hittem...
@GeoCracker:
Kb. úgy adják elő, mintha azt majd nem NEKÜNK kéne kifizetni! Akkor is az lesz a duma, hogy azemúttnyóccév?
@Mystes:

te hülye te állat a kötvény az egy váltó (gyakorlatilag azaz nem értékesítették hanem egy cetlin leírt ígéret ellenében felvették azt az összeget)

tehát nincs annyi pénzük hanem abban a pillnataban amikor megkapják van egy tartozásuk ami 10 évre a számadatok alapján a 3x-sa az alapösszegnek

van még agymenésed?

a kötvény az egy váltó fizetési igérvény és nem pénz eladás

te barom

brühühühühühü
@Mystes:

a csak neked idézett INDEX cikk is azt írta 4.125% alapkamat + 335 bázispont ami 3.35% azaz 4.125 + 3.35= 7,475%

és akkor még járulékokat meg swap -ot ár rizikót nem is számoltam

hogy lehecc ilyen sötét és ne mariannhoz mennyél panaszkodni hanem anyádhotz hogy ilyen idiótát hozott a világra

brühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Miért gondoltam volna, hogy "más nem olvassa el"? Én linkeltem be, vazze!

Menjél el Romániába, és kérdezd meg tőlük, hogy mennyire örülnek az imf hitelnek!
@rodeo36: Olvasd már el azt a kibaszott Index cikket! Harmadik bekezdés eleje.

De azért realitásérzék sem ártana, mielőtt nekiesel az excelnek, mint tót az anyjának :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem véletlen, hogy elmenekülnek a tények elől, és egy fia konkrétumot nem mondanak. Sem kicsiben (itt), sem nagyban (Orbán évértékelője)
@rodeo36: Igen, és? A kérdésre ez nem válasz.
@rodeo36: azt hsizem hasonló nekifutást tettem :-)( @GeoCracker: )
Azért még mindig hiányzik a felsorolás, amit misztikus olvtársunktól kértem.
Ergo, mégsem annyira jó az a hitelfelvétel.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az egyik céghez jelentkeznek a nemi szervek dolgozni,a punci,a fasz,meg a lófasz.Bemegy a punci elsöként,majd szomorúan ki jön késöbb.-Sajnos nem vettek fel,mert minden hónapban van néhány nap,amikor használhatatlan vagyok. Másodiknak bemegy a fasz,de ö is kijön hamarosan?-Én egész nap lógok,ezért nem vettek fel. Végül bemegy a lófasz is,majd vidáman jön ki és büszkén dicsekszik:-Engem felvettek!Hurrá!!! -Hogy-hogy?-kérdezték a többiek.-Én leszek itt a fizetésemelés!

brühühühühü
@Mystes: A most kibocsájtott dollárkötvényeink futamidőtől függően 4.5 és 5.2 %-kal mentek el. Ne felejtsd el, hogy itt a tőke nagysága olyan mértékű, hogy 1-2% milliárdokat fejez ki. Mondjuk 5.2 és 3.875 között 1.325 a különbség, ha ezt összehasonlítod az IMF kamat rátával, a különbség már 50% körül mozog.

A másik dolog. Én soha nem megyek be a személyeskedés utcájába, nem térek el a vita tárgyától. Most kivételt teszek, pedig Fabiusszal nincs személyes kontaktusom.
Fabius érti a gazdaági összefüggéseket, ezt gyakran tapasztalom ezeken az oldalakon.
Az általam leírtakból észre vehetted, hogy gazdasági szakember vagyok, tehát fel tudom ezt mérni.
Egy elméleti vitát nem úgy kell lefolytatni, hogy egzakt érvek híján résztvevőket kezdünk egy harmadik személy előtt lejáratni.
Ebben én nem vagyok partner. Sajnálom.
"Kiknek hálás ma Orbán Viktor?"

...senkinek...Gyuribá hálás ma, mert megkapta az MNB-t...

...nem hiszek a II.Orbán-kormány gazdaságpolitikájában...vagy ez már volt?

Viel Glück!
@@Mariann19: Akkor megismétlem: én soha nem mondtam, hogy az imf kölcsön nominálisan nem olcsóbb. De azt mondtam, hogy nemcsak a számszakiságot kell figyelembe venni! Konszolidált módon figyelembe véve a dolgokat egyáltalán nem biztos, hogy az imf kölcsön "olcsóbb".

Na, ezen már lehet vitatkozni. Ki így gondolja, ki úgy.
@Mystes: dehogynem ha valaki a kötvényre azt mondja hogy értékesített akkor az abszolút semmit sem ért az egész témából és kár vele vitázni

én is csak a többiek kedvéért basztatlak mert legalább a normálisabbja megérti végre

a kötvény az nem ajándék pénz hanem ára van és attő függően te magad miylen értékkel bírsz a nemzetközi bankvilágban kurva drága is lehet mint a GS vagy mint az IMF sokkal gazdaságosabb

tehát következtetésem

veled vitatkozni annyi mint lóval zongorázni

brühühühühü

egyébként mi van az index 3. bekezdésében?
@Mariann19: Tőled kérdezem meg, mert Rodeoval képtelenség beszélni: 4/5%-os a dollárkötvényünk tényleges kamata, vagy 11/12%, ahogy ő számolja.

Szerintem meghibbant.
@Mystes:
ez a 3. bekezdés egészben:

"Ezek az értékek azt jelentik, hogy az ország nagyjából 4,125, illetve 5,375 százalékos hozamokon jut dollárforráshoz. Magyarország két év után bocsátott ki ismét dolláralapú kötvényt, akkor a mostaninál kedvezőbb, kisebb hozamokat sikerült elérni. „Az eddigi információk alapján óvatosan annyit állapíthatunk meg, hogy nem feltétlenül volt olcsó a forrásszerzés, de eleve nehéz azt értelmezni, hogy mi az olcsó és mi a drága” – írja a Portfolio.hu gyorsértékelése. Megjegyzik: ha tisztán IMF-forrásból szerette volna a pénzt bevonni az állam, akkor annak elméleti becsült kamata 2,5 százalék körül lenne, tehát jóval olcsóbb lett volna úgy dollárhoz jutnunk."

azaz az

IMF 2.25% A TÖBBI ALAPKAMATON 4-5%

miről beszélsz?

brühühühühü
@rodeo36: Keresem, hogy hol van a te 11/12%-od.
@Mystes: @mariann

www.jdsupra.com/legalnews/cftc-and-sec-adopt-further-definitions-o-38370

ebben minden benne van miért annyi és nem 4.125%

tucc angolúl?

The Commodity Futures Trading Commission and Securities and Exchange Commission have adopted final rules further defining swap, security-based swap, security-based swap agreement, and mixed swap. The final rules also include provisions governing the maintenance of books and records for security-based swap agreements. The compliance dates for many other rules promulgated pursuant to the Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act (the Dodd-Frank Act) are based on the effective date of these rules.

The Dodd-Frank Act adopted a comprehensive definition of the term swap, which includes interest rate swaps, commodity swaps, equity swaps and credit default swaps. The final rules clarify that the following transactions fall within the definition of swap: foreign exchange forwards, foreign exchange swaps, foreign currency options (not traded on a national securities exchange), non-deliverable forward contracts involving foreign exchange, currency swaps, cross-currency swaps, forward rate agreements, contracts for differences, and certain combinations and permutations of (or options on) swaps and security-based swaps.

The CFTC and SEC also clarified that the following products are not considered swaps or security based swaps: (1) traditional insurance products that meet specified product and provider criteria; (2) certain consumer transactions that are entered into for personal, family or household purposes; (3) commercial transactions that involved customary business arrangements; and (4) loan participations. The CFTC also issued an interpretation clarifying the scope of the forward contract exclusion for non-financial commodities.

The final rules provide guidance on classifying particular agreements, contracts, or transactions as swaps, security-based swaps, or mixed swaps. Swap instruments based on interest rates, other monetary rates (such as money market rates, government target rates, general lending rates, and rates from indexes), government debt obligations, and exchange-traded futures contracts are classified as swaps. Swap instruments based on yields (where yield is a proxy for the price or value of a debt security, loan or narrow-based security index), total return swaps on a single security, loan or narrow-based security index, security futures, and certain equity swaps are classified as security-based swaps. Mixed swaps, such as a total return swap with embedded interest-rate optionality and a non-securities component, are classified as both swaps and security-based swaps.

In addition, the final rules clarified that the CFTC’s rules governing books and records for swaps also apply to security-based swap agreements.

To view the final rule related to the end-user exception, click here.

To view more information, including a webcast of the CFTC adopting meeting, Commissioner’s statements, and links to fact sheets related to the final rules, click here.

brühühühühü
@rodeo36: Itt most hosszan leírják a swapot meg minden egyebet. De nem érted, hogy a 4/5 százalék a végösszeg? Swappal meg mindennel együtt?
@Mystes: A bázispontos hókuszpókusszal együtt, amin eddig lovagoltál.
@Mystes:

professoral.edhec.com/servlet/com.univ.collaboratif.utils.LectureFichiergw?ID_FICHIER=1328885974100

angol

letölthető .pdf

brühühühühü

van sok más is

bázispontok
swap 345 = 3,45%
cds 372=3,72%
devaluation/inflation 243 bázispont = 2,43%
ez mind hozzáadandó az alapkamathoz ami alapállásban 2.25 szöröse az IMF kamatnak

a többi a te agyalágyúltságod

fabius nem is akar meggyőzni én próbállak de fafejjel csak szöget lehet beleverni tudást nem

brühühühühü
@Mystes: Mint előző hsz-ben írtam, az USA-ban a hetekben kibocsájtott dollárkötvényünk 4.5 és 5.2 % körüli hozamokkal mentek el.
"Konszolidált módon figyelembe véve a dolgokat, egyáltalán nem biztos, hogy az IMF kölcsön az "olcsóbb." A konszolidált jelzőn mit értesz?
Az IMF felügyeleti szerepét a futamidő alatt?
@Mystes: nem annyi nem tucc olvasni

ne kínozd magad megbuktál inkább tanúlj még talán nem késő

de

ha neked van igazad akkor is 5% max a GS

az IMF 2.5% az pont kétszeres azaz kamatos kamatok esetén közelítőleg (futamidőtől függően)

az 5% helyett ki fogsz fizetni: 5% kamatos kamatait 5 vagy 10 vagy 30 évre mert vettek fel 30 éves lejáratút is a drágák 2.5 milliárd USD-t két évvel ezelőtt

brühühühühü
@Mystes: Ezt hívják úgy, hogy "konszolidált kamatteher".
@Mariann19: Nem azt értem. Most már harmadszor írom le: azt értem alatta, hogy gazdasági/társadalmi hatásait tekintve, azokat számszerűsítve, egyáltalán nem biztos, hogy "olcsóbb" az imf kamat.
Ajánlom neked ezt, különösen a kommenteket:
mno.hu/vezercikk/dicstelen-tavozas-1138994

Üdv
A Varanus ma tyúxemekre lépett. Fontos volt bevetni ellene egy minden eddigieknél kitartóbb és pofátlanabb trollt, aki képes azt a látszatot kelteni a hozzá nem értők előtt a szívóskodásával, mintha igaza volna. Ez a feladata, nem más.

Ez azt jelenti, hogy a Varanust befolyásos blognak tartják, és így próbálják hitelteleníteni.
@Mystes:

100 forint 5% 30 éves kamatos kamatok csak a kamatok

14875 Ft kamatos kamatai 30 évre 5%-kal a tőke ebben nincs benne (=100 FT)

megérte?

brühühühühü
@épészmérnök:

muchisimas gracias mi amiga besos saludos y un buen porvenír

jajajajaja
@rodeo36: Na most akkor mégiscsak hülyeség volt az egész eddigi bohóckodásod a 11 uszkve 12 % kal?

Vazze.
@Mystes:

ez meg ugyanannak a 100Ft-nak 30 évre 2.50% -os kamatos kamatai

7437.5Ft

mecsoda különbség

14875 helyett ami neked a jó?

brühühühühühü
@rodeo36: Jójó,de akkorra már szuperül beindul a gazdaság tutira.
És ezt a piti összeget mellényzsebből kifizejük....:))
@rodeo36: Hülyeség volt a bohóckodásod - igen vagy nem?
@Mystes:
ezt honnan szeded?
a 4.125% alapkamat

a mellékelt belinkelt szakmai anyagok szerint ezt még

SWAP 374 bázis pont =3,74 %
CDS 384 bázis pont=3,84%
árveszteség, infláció (amit a felvevő okoz matolcsy elvtársad)= 158 bázis pont=1,58%

összesen

15,285% azaz nem 11 12 hanem 15 fölött ami azt jelenti hogy 10 éves kamatok esetén erre az alapösszeg 14 szeresét kell visszafizetned

brühühühühü

na akkor most mi van????????

segged ki van
@Mystes:
olvasd a fentieket

brühühühü

mikor mész nyugdíba? vagy jár le a műszakod esetleg túlórát is fizetnek
@kifordított nagyanyó:

jééééééééééééééééé lesz gazdaság? van gazdaság?

asszittem csak focizunk meg óbégatunk és vasutat felújítunk 3 szoros áron ami mire befejezik szét is esik

brühühühühü
@Mystes:

ugye fafejed van: puhafa vagy kőris? van mindegyikhez megfelelő szögem

kell?

brühühühühü
@Mystes:

nem olvasok mno-t

van más NYT, FT, esetleg valami más?

brühühühühü
@rodeo36: Kivan, bizony. Sőt, egy az Isten, Allah, és Mohamed az ő Prófétája.

Na üdv, jóccakát.
@épészmérnök:

na mit tesz...érvek?

feladta

Mystes 2013.03.02. 00:08:15
@rodeo36: Kivan, bizony. Sőt, egy az Isten, Allah, és Mohamed az ő Prófétája.

Na üdv, jóccakát.

brühühühühü
@rodeo36: Hát egyre kisebb de még van.
De maaaaaaaaaaaaaaaaajd beindul!
@Fabius:

feladta..."a segged kivan" megjegyzésemre

Mystes 2013.03.02. 00:08:15
@rodeo36: Kivan, bizony. Sőt, egy az Isten, Allah, és Mohamed az ő Prófétája.

Na üdv, jóccakát.

brühühühü

én nem vagyok az aki feladja
@rodeo36: Nahát, nahát... hogy mik vannak! :-D
@épészmérnök: Amikor konkrétumot kértem, akkor masztolt kicsit, majd hanyagolt, mint vitapartnert :-)
@GeoCracker: Valóban nem adtam neked komplett gazdasági programot. Bár vannak elképzeléseim. A jelen vita azonban nem erről szólt.

Üdv
@GeoCracker: Egyértelműen arra ment rá, hogy a vitapartnereket hozzánemértőnek állítsa be. Vakmerően blöffölt és hazudozott. Ez igazi orbáni teljesítmény volt tőle :-(
@épészmérnök: Tévedsz. Én magam vagyok Orbán!
@Mystes:

Édes fiam, egy olyan blogon, mint ez kurvára kiröhögjük az olyan süket tököt, aki minden figyelmeztetés és tanács ellenére akkora sallerbe hajol bele, mint ma te, és utána sem képes az éves hozam jelentését kibogarászni. Sebaj.

Engem szórakoztatsz. Minden cirkuszba kell egy bohóc. A megszokás untat.
@épészmérnök: A Varanus ugyan már nagyon sokat foglalkozott Orbánnal, de Orbán még egyszer sem a Varánusszal. Ugye érzitek a különbséget? :))))))))))
@rodeo36:

Hagyd. A hitéletté vált dogmák megdöntéséhez mi nem nőhetünk fel :-D
@rodeo36: A sok matekozás helyett azért ezeket érdemes lenne átfutni a nagy ájemef hitel fanoknak. :)

IMF-hitel versus jegybanki finanszírozás: van-e különbség?

www.penzugyiszemle.hu/tanulmanyok-eloadasok/imf-hitel-versus-jegybanki-finanszirozas-van-e-kulonbseg-i

www.penzugyiszemle.hu/tanulmanyok-eloadasok/imf-hitel-versus-jegybanki-finanszirozas-van-e-kulonbseg-ii

A gatyánk is rámegy az IMF hitelre

A végelszámolásnál könnyen kiderülhet, hogy jóval többe kerül az IMF-hitel a papíron szereplő 3-4 százaléknál.

Az elmúlt hónapok IMF-tárgyalásai alatt többször is olvasni lehetett, hogy Magyarország okosan tenné, ha a Valutaalaptól venne fel kölcsönt 3-4 százalékos kamat mellett, ahelyett, hogy a forint alapú állampapírok kibocsátásán keresztül von be forrást, 6-7, sőt esetenként 8-9 százalékon. Ha valaki megkérdezné tőlünk, hogy mennyi kamatot akarunk fizetni, 3 százalékot, vagy 6-ot, akkor eléggé egyértelmű a válasz.

Már-már túl egyértelmű, annyira, hogy az embernek rossz érzése támad, valahogy úgy, mint amikor visszagondol a svájcifrank-alapú hitelkérelmeknél elhangzott kérdésre: „Kedves hitelfelvevő, melyiket választja, 50 ezres törlesztő és frankhitel, vagy 80 ezres törlesztő, és forinthitel?"

Ahogy a frankhiteleknél is kiderült, hogy nincs ingyenebéd, úgy az IMF-hitel kapcsán is félő, hogy a valós költségek meghaladják azt a bizonyos 3-4 százalékot...

Egy jelentős plusz költség például abból adódik, hogy az IMF-től kölcsön vett euró milliárdokat át kellett váltani forintra, miután a magyar államnak alapvetően forint alapú kiadásokat kell finanszíroznia. Az ugyanakkor nem működik, hogy felveszünk 10-15-20 milliárd eurónyi hitelt, azt átváltjuk forintra, és hagyjuk, hogy az így keletkező 3-6000 milliárd forint szabadon elárassza a magyar gazdaságot.

Ezeket a forrásokat egy másik csatornán keresztül ki kell vonni a rendszerből, különben a sok ezer milliárd forint megbontaná a pénzügyi stabilitást, inflációt gerjesztene. Ezek a források - elsősorban könyvelési tételekről és nem készpénzről van szó természetesen - pedig főleg a bankoknál csapódnak le, így logikus, hogy ők gondoskodjanak a plusz pénzek lekötéséről. Ennek eszköze pedig a kéthetes jegybanki kötvény, a bankok a keletkező plusz forintokat ide helyezik, amire a jegybank kamatot fizet.

Ennek ugyanakkor jelentősek a költségei, mint ahogyan a fenti táblázatból is kiderül, az MNB 2008 után - azaz az IMF-hitelek lehívását követően - az addigi 70 milliárd forint helyett már évi közel 250 milliárd forintot fizetett ki kamatként ezekre a kötvényekre. Túlzott egyszerűsítés lenne ezt az évi közel 200 milliárd forintos plusz költséget az IMF-hitel számlájára írni, azt ugyanakkor kiválóan példázza, hogy a valóságban annál a bizonyos 3-4 százalékos kamatnál azért többe kerül a kölcsön...

pszo.postr.hu/megsem-olyan-olcso-az-imf-hitel

Mennyit fizetünk valójában az IMF-nek?

Olyan sokat mondták, hogy már elhittük, pedig a 2008-as IMF-hitel egyáltalán nem volt olcsó. Összességében a magyar alapkamatot fizettük ki érte, vagy még annál is többet.

Az IMF-hitel közel sem olyan „bomba biznisz", mint az elsőre látszik. A magyar államnak ugyanis a Valutaalaptól lehívott euró milliárdok a papíron szereplő 3-4 százalékos kamatnál jóval többe kerülnek (a témáról lásd posztunkat itt). A logikus kérdés, hogy vajon mennyivel többe?

A Pénzügyi Szemle Online szerzője, főiskolai tanár, elemzésében közelebbről is megvizsgálja a kérdést, és arra jut, hogy a gigantikus devizahitel költségei a fönt linkelt posztunkban leírt gondolatmenetnek megfelelően kiegészülnek egy jelentős plusz tétellel, és a magyar állam végső kamatfizetési kötelezettsége megközelítőleg annyi (vagy még több is), mint a magyar jegybanki alapkamat. (Bővebben lásd "IMF hitel versus jegybanki finanszírozás: van-e különbség? (I.)" című cikkünket.

Ez a plusz kötelezettség elsősorban abból adódik, hogy a lehívott eurómilliárdokat forintra váltó jegybanknak ezt a magyar gazdaságba hirtelen bekerülő plusz forint forrást le kell kötnie - ellenkező esetben a monetáris logika szerint inflációs nyomást okozhatna -, az így lekötött forintokra viszont a jegybanknak kamatot kell fizetnie. Ezzel a kamattal kiegészül az IMF-nek fizetet 3-4 százalék, így - és még egy sor könyvelési tételen keresztül - adódik, hogy az IMF-hitel végső soron megközelítőleg annyiba fáj az országnak, mint a magyar jegybanki alapkamat.

Az elemzés következtetése számos kérdést felvet. Ha a különböző plusz tételeken keresztül valóban annyiba kerül az IMF eurója, mintha forintban adósodnánk el, akkor mégis mi értelme az IMF-től pénzt kérni? Nem lehetne valahogy a jegybankon keresztül megoldani a magyar állam finanszírozását, ahogyan például az amerikaiak teszik? Elképzelhető ugyanakkor, hogy mégis megéri az IMF-hez fordulni, mondván a hitellel védőpajzs kerül az ország fölé, ami megnyugtatja a befektetőket, akik így bizalmat szavaznak az országnak és stabilizálják a forint és állampapír piacot?

Érdekes és hosszú viták alapjául szolgáló kérdések ezek, egy valami ugyanakkor világosan látszik: a „kérjünk az IMF-től pénzt, mert az sokkal olcsóbb..." gondolatmenet túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Csodák és ingyen ebédek a közgazdaságtan területén igen ritkán adódnak, és nagyon úgy tűnik, hogy ez most az IMF-hitel kapcsán is beigazolódik...
@Fabius: Ja és azért a Román példa is valóban releváns tud lenni a példában.

A fentiek mellett a valutaalaptól lehívott hitellel – említi meg a szerző – átrendeződött a magyar adósságszerkezet is: megnövekedett a devizaadósság, miközben a forintban jegyzett állampapírok aránya csökkent. Az államadósságban meglévő devizaarány a 2008-as 30 százalékos értékről 2011 közepére 50 százalék köré kúszott fel. (Azóta pedig a nemzetközi hitelkeret folyamatos törlesztésével ez az arány csökken.)

Fontos kiemelni azt is, hogy az MNB-nél az IMF-től felvett kölcsönnel megnövekedett a tartalékok szintje, de ennek kihelyezése a jegybanknak jóval kevesebb hozamot eredményez (meg van határozva, hogy a központi bank hol helyezhet ki forrásokat, és ennek kamata alacsonyabb), mint amennyit fizetnie kell a kéthetes kötvényállományért, így mindenképpen vesztesége keletkezik. Még akkor is, ha a jegybanki alapkamat tavaly megindított csökkentése fokozatosan enyhít ezen. – A költségvetés valódi kamatterhének megállapításában figyelembe kell venni a jegybank eredményében bekövetkezett változásokat is – mutatott rá Dedák István.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyébként már figyelmeztetett a múlt héten közzétett elemzésében az államadósságot érintő kockázatokra az MNB tevékenységének áttekintését követően. – Több mint ezermilliárd forint volt a jegybank kamatkiadása öt év alatt – hívták fel a figyelmet a dokumentumban. A visegrádi országokkal és Romániával összehasonlítva nálunk állapította meg a legmagasabb kamatot a jegybank, így az egynapos lekötések után 4,75 százalékot kasszírozhatnak a kereskedelmi pénzintézetek, szemben a lengyel 2,5, a román 1,25 vagy a cseh 0,05 százalékos kamatszinttel. Többek között a bankoknak kifizetett kamatok miatt idén akár 150 milliárd forintnak megfelelő térítési kötelezettsége lehet a kormánynak, amit a költségvetésből kell állni, legalábbis erre hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság 2012. őszi előrejelzése, amely a hazai államadóssággal és költségvetéssel foglalkozik. A jegybankot illető térítési kötelezettség az államadósságot növelheti, mert a költségvetésnek akkor kell fizetnie, ha a jegybank valamelyik tartalékalapjában hiány keletkezik, hívta fel a figyelmet a számvevőszék. Pulay Gyula, az ÁSZ igazgatója kiemelte: a jegybank hiányát mérsékelni kellene.

Mattot adott az IMF Romániának

Kemény árat fizet Románia azért, hogy továbbra is érvényes megállapodása lehessen a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). A szervezet olyan intézkedésekre kényszeríti a bukaresti kormányt, amelyek húsba vágó megszorításokat írnak elő a lakosság részére. Romániában emiatt kórházi betegellátásra vonatkozó díjat vezetnek be, ami tíz lejbe, vagyis 660 forintba kerül. Ez nem azonos a vizitdíjjal, vagyis nem a háziorvosi rendelő felkeresésekor kell a hozzájárulást megfizetni, hanem kizárólag a kórház elhagyásakor, függetlenül attól, hogy járó- vagy fekvőbeteg-ellátásban részesült a páciens. Ennél az intézkedésnél súlyosabb következményei lesznek annak, hogy Bukarestnek meg kellett ígérnie a valutaalapnak, hogy a magyar kormánnyal ellentétben nem segíti meg a bajba került adósokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát igen. Ezek a cikkek azért normálisabb gondolat- és hangvételűek, mint a Varánusz.

Fabiusban nagyot csalódtam. És ezt őszintén mondom.

Akrobatikusan ír, de gondolkodni nem gondolkodik.

Üdv
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Már vártalak.

Neked speciel sokszor és elég világosan elmondtam, ha ti kizárólag az ostoba kretén románokhoz vagytok hajlandó mérni magatokat az a ti bajotok. De akkor mondjátok ki, ti csak hülyébbnek tartjátok magatokat a románoknál is.

Én inkább a balti népekhez mérem, mert nekik több eszük van, és ésszel használták fel az IMF hitelt. Annyira ésszel, hogy már ők szóltak, elég lesz bazz, nem kell annyi megszorítás.

De erre mintha elfelejtenél hivatkozni. Helyette pusziszkodtok a GS-sel, mert ők olyan cukik, hogy rettegni se kell tőlük.
@Mystes:

Szerintem a te mai teljesítményed után nekem sokkal kisebb arcom lenne, és legalább a guglizást gyakorolnám. Hátha holnap másképp járok.

De nem lehet mindenki én.
@Fabius: Nem velem van vitád, hanem a Pénzügyi Szemle Online szerzőjével, főiskolai tanárral.

Egyébként a linkelt blogot a penzugyiszemle.hu szerkesztői írják. A portálon cikkeik, tanulmányaik teljes terjedelemben megtalálhatók, és teret adnak a szakmai vitának is.

pszo.postr.hu/mennyit-fizetunk-valojaban-az-imf-nek

Szerintem regeljetek be náluk és vitassátok meg a kérdést mint szakértő a szakértővel. :)

A GS-t meg nekem pláne ne magyarázd mert nem vagyok fidesz kormány, de ezt már régóta úgyis tudod. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha azt is el kell magyaráznom, hogy a Pénzügyi szemle az Állami számvevőszék lapja, aminek feladata Orbán és Matolcsy baromságainak bármi áron alátámasztása, akkor elég nagyot csalódok benned.

www.asz.hu/szakmai-kutatas/asz-munkatarsak-szakmai-cikkei/szerzo/kolozsi-pal-peter

Márpedig ez így néz ki. Te meg szó nélkül benyeled a propagandát mert egybevág a prekoncepcióiddal. De felőlem csináld.
@Fabius: Ja és ha jól látom a tévedhetetlennek hitt nézetek újragondolása még az IMF esetében sem számítanak szégyenletes tabunak. :)

Az IMF és a költségvetési szigor: ideje újragondolni!

Nemzetközi Valutaalap (IMF) meghökkentő következtetésre jutott a szervezet legutóbbi éves közgyűlésén a fiskális politika válságban betöltött szerepével kapcsolatban. Maga a felismeréshez vezető út sem hétköznapi, miközben a főképp az eurózóna válságkezelését érintő tanulságok a sajátos pénzügyi és makrogazdasági helyzetben levő Magyarország szempontjából is rendkívül fontosak.

„The boom, not the slump, is the right time for austerity at the Treasury" - John Maynard Keynes, 1937.

Az események kiindulópontja, hogy az IMF gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzései azon országok számára, amelyek - többnyire külső nyomás hatására - jelentős költségvetési szigorítást hajtottak végre, tendenciózusan rossznak bizonyultak. Ennek hátterében pedig az áll - mint azt a világgazdaságról kiadott legújabb jelentésükben kifejtik -, hogy alábecsülték a költségvetési kiigazításból fakadó gazdasági visszaesés mértékét.

Az IMF előrejelzései ugyanis mindeddig azzal kalkuláltak, hogy a GDP-hez képest 1 százalékos költségvetési szigorítás mindössze 0,5 százalékos visszaesést idéz elő a gazdaság teljesítményében. A válság elmúlt 4 évének és közel 30 ország tapasztalatainak figyelembevételével készült legújabb IMF számítások viszont az mutatják, hogy a mindeddig használt kalkulációk hibásak: 1 százalékos költségvetési megszorítás nem 0,5 százalékkal, hanem átlagosan 1,3 százalékkal csökkenti a bruttó hazai terméket.

A költségvetési politika nem kezelte, hanem mélyítette a válságot

Az eredmény sokkoló: a tévedés nem parányi, hanem közel háromszoros! A költségvetési szigor következtében az elveszett gazdasági teljesítményben és kieső jövedelemben kifejezhető áldozat a valóságban háromszor akkora, mint amekkorára az IMF mindezidáig becsülte, s amelyre alapozva gazdaságpolitikai ajánlásait megfogalmazta.

Ez egyúttal magyarázatul szolgál arra is, hogy az Európai Unióban és az eurózónában a költségvetési szigort és az államadósság lefaragását előtérbe helyező válságkezelő politika miért vallott látványos kudarcot. Az EU gazdasági teljesítménye 2012-ben nem éri el a 2007-es szintet, miközben a munkanélküliségi ráta a válság kitörése után több mint 4 évvel is történelmi csúcs közelében van. Mindez kíméletlenül jelzi, hogy nem csak a gazdaság, hanem maga a válságkezelés is válságban van. Akár így is fogalmazhatunk: az országok többségében eddig folytatott költségvetési politika nem kezelte, hanem inkább mélyítette a válságot.

www.penzugyiszemle.hu/vitaforum/az-imf-es-a-koltsegvetesi-szigor-ideje-ujragondolni
@Fabius: Ja értem életbe lép az első számú szabály. Nem a szakmai érvekkel vitatkozol, hanem a saját szemszögödből fikázol.

OK te is csináld, csak akkor nem értem miért vagy kiakadva, ha valaki hülyelibsiz azért mert libsi vagy ahelyett, hogy az érveidre vagy a véleményedre reagálna. :)

Szerintem próbálj meg úgy hozzáállni ehhez is mint, ahogy azt magadnak is elvárod.
@Fabius: Én csak annyit kérdezek tőled, ki nem volt még "ostoba kretén", aki nem ért veled egyet? Ma már számtalanszor előtted ezt a jelzőt. Ostoba kretén vagyok én (oké), ostoba kretének a románok, ostoba kretén gyakorlatilag mindenki, aki nem osztja az álláspontodat.

Szerintem meg ostoba kretén az, aki így beszél.

Üdv
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Majd ha lesznek saját szakmai érveid kedves Gábriel, azokkal majd vitázok. De ugye azok a saját bevallásod szerint nincsenek - " Nem velem van vitád, hanem a Pénzügyi Szemle Online szerzőjével" - vitám legfeljebb a kormánypropagandával lehetne. Arról meg vitázzon veled akinek két anyja van.

De mielőtt átlépsz a Fideszbe azért feltétlenül kérdezd meg a vonagabit, vajon miért emleget ő is egyre dráguló kamatterheket. Bár lehet csak véletlen elszólás volt, mert a Jobbikban sem olvassák a Pénzügyi szemlét.
@Fabius: Nem tudom, hogy ugrott neked elő ez a Kolozsi. A linkelt tanulmányokat és cikkeket Dedák István írta, őt meg speciel nem látom az ÁSZ munkatársak között.

alia.karolyrobert.hu/cms/netalon.xml?data_id=48

Bár gondolom aki cikket ír ne adj Isten blogot is szerkeszt - az index ketrecén kívül - az csak egy kretén lehet, főleg ha pénzügyekben utazik. :)

videotar.mtv.hu/Cimkek/d/e/dedak_istvan.aspx
@Fabius: Nézd az, hogy engem fikázol semmit sem von le azokból az érvekből, amiket te is olvashattál.

A lényeg, hogy az IMF dajkamese sem olyan fenékig tejfel mint, ahogy te azt itt is harsogod.

Szerintem itt is érdemes lenne megtalálni az arany középutat.
Az IMF két vezető közgazdásza arról írt, hogy a Valutaalap nem kezelte, hanem mélyítette a válságot

videotar.mtv.hu/Cimkek/d/e/dedak_istvan.aspx
@Mystes:

Az álláspontomat nem kötelező osztani senkinek. Cserébe az én emberi gyengeségem, hogy nehezen viselem az ostobaságot.

Mea culpa.

És ezt ki is mondom.

Mea maxima culpa.

Ettől függetlenül mégis azt gondolom, hogy aki kizárólag a románok balfaszságával képes összemérni minket ehelyett:

www.vg.hu/gazdasag/nem-panaszkodhatnak-az-esztek-32-szazalekkal-nott-a-gdp-397532

az ostoba. Aztán legfeljebb nem tetszik. De végül is miért tetszene. Ellentmond a népellenség IMF dogmának, naná, hogy nem fog tetszeni. Pedig a hitelfelhasználás MINDIG egy adott ország gazdasági vezetésének tehetségén múlik. Nem az IMF-en.
@Mystes: Szó nem bvolt komplett gazdasági programról.
A hitleket felvették? Igen.
Állítod, hogy a drága hitel lehet jó? Igen
Lehetséges ez? Igen.
DE és itt estél orcára. Ez csak akkor lenne igaz, ha a pénz az átlagnál sokkal jobban fialó és a gazdaságot megindító beruházásba kerül. Ráadásul olyanba, amit az olcsóbb hitelen levő pántlika meggátolna.
Tudtál egyetlen olyat felsorolni?
Nem gazdasági programot, hanem beruházást, az oda felvett munkanélküliekkel. Nem közmunkással 47ezerért, hanem valós munkahelyekkel.
Nem. Ilyet Te egy darabot sem tudsz. De Matolcsy sem.

@épészmérnök:
Erre fussa. Mert a kedvenceinek (főnökeinek?) nincs olyanja, amivel tényérveket tudna adni.
@Fabius: Elfelejted, hogy ezt megelőzőleg az észt gazdaság totálisan összeomlott! ONNAN persze könnyű volt hirtelen 32 százalékkal nőni!

Majd nézd meg mondjuk 5 év múlva. Akkor is 32 százalékkal fog nőni?

De, kérdezlek téged, miért kell direkt hülyének lenni? Most vagy a probléma érdekel, hogy mi akörül az igazság, vagy csak az érdekel, hogy nyomass valamit és a másvéleményen lévőket ekézd, mindenáron, ahogy a jobbik teszi?
@GeoCracker: Igen. És akkor mi a teendő? Matolcsy füttyent egyet és munkavállalók ezrei válnak vállalkozóvá vagy hogy képzelted?

Egyelőre örülünk ha élünk, vazze!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Oké. Az IMF fúj rossz, abcúg. Helyette választottatok mást:

ingatlan.net/magazin/2010/04/botrany-csalt-es-hazudott-a-goldman-sachs-bank/

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/hogyan-verte-at-gorogorszag-a-vilagot-307122

Ők birizgálják a dollárkötvényeinket, bennük kell megbízni az IMF helyett. Őket támogatja ez a Dedák, merthogy nem annyival rosszabbak, mint a Valutaalap.

Értem. És vitatkozzak rajta. Hogyne, máris. Szaladok.

Megjegyzem szakmai érveket az emlegessen akinek van. Akinek csak a másé van az meg ne.
@Fabius: Lehet, hogy az IMF saját vezető elemző közgazdászait is megvették kilóra viktorék, hogy olyanokat írogassanak elemzésükben, "hogy a Valutaalap nem kezelte, hanem mélyítette a válságot"??? :)

www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2012/02/pdf/text.pdf
@Mystes:

Az észt gazdaság 2008-ban jobban beomlott, mint a magyar vagy a román. Talán nem lényegtelen, hogy a hitelfelhasználással "picit" jobban jöttek ki és máshol tartanak, mint mi vagy a románok.
@Fabius: Kár, hogy megint átesel a ló másik oldalára. Nem láttad mit írtam az előbb??

varanus.blog.hu/2013/03/01/kiknek_halas_ma_orban_viktor/fullcommentlist/1#c19172720

Ahogy te sem vagy csak fekete-fehér úgy itt sem erről van szó.

Jó éjt! :)
@Fabius: Te be szerettél volna annyira omlani, mint az észtek? Ugye nem? Én pont gazdasági gyengeséget látok az ő nagy volatilitásukban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Rendben Gábriel. Mélyítették a válságot. Erre megoldásként mi egyenesen azokkal kötvényezünk akik okozták.

Szerintem ünnepeljünk, mert olyan nagyszerű ez. Szétfeszíti keblemet a büszkeség. Hol egy tűzijáték vagy egy utcabál legalább?
@Fabius: Nagyon sok, túl sok olyan bezzegországot láttunk már az elmúlt mondjuk 10 évben, amikor állandóan hasonló érveléssel jöttek elő, aztán végül kiderült, hogy lufi és vége.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne bassz, ha megmutatom kiket támogat a Pénzügyi szemlében ez a Dedák az már egyenesen a ló másik oldala?

Aztakurva, te akartál vitatkozni most meg elszaladsz?
@Fabius: Kössünk kompromisszumot.

Én nem gondolom azt, hogy az IMF csak és kizárólag fújjcsúnya lenne, te meg cserébe nem hiszed azt, hogy ők kizárólag egy tévedhetetlen szervezet, akik minden országnak csak és kizárólag felemelkedést akarnak hozni. :)
@Fabius: Nem mindegy, hogy kit támogat Dedák? Leszarom! Kövesd végig az IMF történetét, hogy hányszor futottak lukra! Ők sem atyaúristenek, miért nem lehet ezt megérteni, elfogadni? Csak ennyit kérek, kérünk, semmi több.
@Mystes:

A baltikum összes országa bedőlt 2008-ban, de azóta kimásztak belőle egytől egyig.

IMF hitellel, egytől egyig.

A románok se másztak ki és mi sem. Ennek nyilvánvalóan a gazdasági kormányzataink az okai, és nem a szervezet ami pénzt adott/adna.

Ez egyszerű törvényszerűség ez amit be kéne látni.
@Fabius: Hát ha nem nagy kérés lécci engedd meg nekem, hogy hajnali kettőkor "elszaladhassak" alukálni.

De még egyszer kérlek, ne azzal próbálj érvelni, hogy valaki ki hol ír. Gondolom neked sem esik jól ha valaki azért fikáz mert egy liberális blog házigazdája vagy, ahelyett, hogy adott kérdésben az érveidet nézné.
@Fabius: És? Továbbra is igaz: az IMF is csak egy szervezet a sok közül. Hol így hat, amit csinál, hol úgy. Megvan a maga doktrínája.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Mystes:

Srácok.

Én soha nem állítottam, hogy az IMF tévedhetetlen szervezet.

De azt igen, hogy szájharcolás helyett lehetett volna épeszű módon felhasználni amit kínáltak. A hogyanra hoztam példát tőlünk nagyobbat eső államokról, akit szerintem relevánsabb példa kell legyenek a románoknál.

Mellesleg a Valutaalap SOHA nem állított fel konkrét kritériumokat senkinek, az irányokra tett javaslatot és a kiadáscsökkentést és költségvetési konszolidációt várta el. Ezen belül minden ország maga döntötte el, hogyan éri el a célját.

Mi nagyobbat megszorítottunk tavaly muszájból mint amit ők vártak volna, és semmire nem mentünk vele. Helyette kötvényezünk a GS-sel. Ennyit kéne belátni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nyugodtan fikázzon bárki mert egy liberális blog gazdája vagyok. Naponta megteszik és pont leszarom.

Viszont a kormánypropaganda nem vitaalap. Ha meg kiprovokálod, hogy felvegyem a kesztyűt akkor ne szaladozz hirtelen sehova.

Na, most "mehetsz alunni" joccakát :-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hányadik oldal hányadik bekezdés, ez egy hatalmas anyag kivonata és az egész hozzáférhető a központi portáljukon

már megint belemagyarázol dolgokat oda ahol azok nincsenek

brühühühü mystes2
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mystes után most jössz te meleg csákányváltás ugyanannak a fasznak a szopása öblítés nélkűl

ezek a rablómesék olcsó szar szövegek neked és a hozzád hasonló analfabétáknak

aggódjatok a szövegnek ez a célja és ti aggódtok nem tudjátok miért de olyan jó aggódni és beszarni munka és termelés helyett

ha csak azt a részét emelem ki -a legnagyobb állatságok egyike amiket hallottam- hogy a 6000 milliárd forintot beömleszteni a magyar gazdaságba

ha valaki nem tud gazdálkodni a 6000 milliárd értékű valutájával ami immár a sajátja és kamatoztathatja meg befektetheti és a haszonból finanszírozhatja az időközben felmerülő szükségleteit

ez olyan mintha a zeltolcsy mondaná vagy a főnöke simlicskalajoselvtársbugi

a többi aggodalmad ugyanolyan baromság sőt bosszantóan buta létedet nyilvánítja

ennek alapján egy nagyon naív szakmailag felkészületlen idiótáról van szó veled kapcsolatban hogy mystes elvtársról ne is szóljak

egyetlen saját szavatok sincs csak kirángattok nektek megfelelő félmondatokat az egészből és ugatjátok mint bodri mikor megvadítják

menjetek a picsába és hagyd ezt a sok szemetet

csak nem képzeled hogy egy pillnatig megingatsz

egyébként abban a .pdf-ben amit te ide tettél szótár is van a basic interest, swap, CDS és egyebek egyértelműsítése okán

a base pontot is meghatározza minden base point = 1 thousands 15 basic points equivalent of 0,15%-nak

tehát ha 375 bázis pontot mond SWAP -ra akkor az 3.75% ha tetszik ez mystes elvtársnak ha nem

alapvető fogalmakkal szakmai tényekkel a szakma tudományos részével nem vagytok tisztában de agóódtok és elhiszitek amit eltolcsy belétek plántál kis buzik a zeltolcsy a zaktív ti meg a passzívok és terpeszben felkve várjátok a faszt

azért szégyellhetnéd magad végre egyszer

brühühühü
@Fabius:

mint Orpheus pokolra szállok ezekkel a ripityomokkal mert legalább azokat kell felvilágosítani akik ezek szövegeire írt válaszokat várják mert ezeket tartják a sarokkőnek és ha meg vannak alázva akkor leszart sarokkővé válnak és akkor nem dolgoztál hiába

brüühühühü
@Mystes:

te nem tudtad? a zalcsútbasznádi cigánygyerek nem tud folyékonyan olvasni csak szótagolva, lassan mongya hogy megércsd

csak neked

ide nem teszi be mert azt kapja amit te és a háziszárnyas

brühühühühü
@Mystes: szia vitya hogyityeg afityeg

ugye ezt megérted

mert a többit úgy látom fiam halvány lila uborkád sincs

brühühühühühü
@Mystes:

broke back mountain, melyikőtök a zaktív? oly kíváncsivá tesztek és aktlikok meg a báyerzsoca mit szól mindehhez a gyalázathoz itt sexeltek mialatt a könyvtárak konganak

brühühühühü
@Mystes:
1. Matolcsy pont ezt állította;
2. Az a teendő, hogy olyasmivel érvelsz, amit konkrétan alá tudsz támasztani.

De további szép álmokat :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A credit default swap (CDS) is a financial swap agreement that the seller of the CDS will compensate the buyer in the event of a loan default or other credit event. The buyer of the CDS makes a series of payments (the CDS "fee" or "spread") to the seller and, in exchange, receives a payoff if the loan defaults. It was invented by Blythe Masters from JP Morgan in 1994.
In the event of default the buyer of the CDS receives compensation (usually the face value of the loan), and the seller of the CDS takes possession of the defaulted loan.[1] However, anyone can purchase a CDS, even buyers who do not hold the loan instrument and who have no direct insurable interest in the loan (these are called "naked" CDSs). If there are more CDS contracts outstanding than bonds in existence, a protocol exists to hold a credit event auction; the payment received is usually substantially less than the face value of the loan.[2] Since 1 December 2011 the European Parliament has banned naked CDSs on the debt for sovereign nations.[3]
Credit default swaps have existed since the early 1990s, and increased in use after 2003. By the end of 2007, the outstanding CDS amount was $62.2 trillion,[4] falling to $26.3 trillion by mid-year 2010[5] but reportedly $25.5[6] trillion in early 2012.[7] CDSs are not traded on an exchange and there is no required reporting of transactions to a government agency.[8] During the 2007-2010 financial crisis the lack of transparency in this large market became a concern to regulators as it could pose a systemic risk.[9][10][11][12] In March 2010, the [DTCC] Trade Information Warehouse (see Sources of Market Data) announced it would give regulators greater access to its credit default swaps database.[13]
CDS data can be used by financial professionals, regulators, and the media to monitor how the market views credit risk of any entity on which a CDS is available, which can be compared to that provided by the Credit Rating Agencies. U.S. Courts may soon be following suit.[1]
Most CDSs are documented using standard forms drafted by the International Swaps and Derivatives Association (ISDA), although there are many variants.[9] In addition to the basic, single-name swaps, there are basket default swaps (BDSs), index CDSs, funded CDSs (also called credit-linked notes), as well as loan-only credit default swaps (LCDS). In addition to corporations and governments, the reference entity can include a special purpose vehicle issuing asset backed securities.[14]
Some claim that derivatives such as CDS are potentially dangerous in that they combine priority in bankruptcy with a lack of transparency.[10] A CDS can be unsecured (without collateral) and be at higher risk for a default.

A CDS contract is typically documented under a confirmation referencing the credit derivatives definitions as published by the International Swaps and Derivatives Association.[83] The confirmation typically specifies a reference entity, a corporation or sovereign that generally, although not always, has debt outstanding, and a reference obligation, usually an unsubordinated corporate bond or government bond. The period over which default protection extends is defined by the contract effective date and scheduled termination date.

en.wikipedia.org/wiki/Credit_default_swap#Probability_model

(mivel tele van differenciál egyenletekkel nyisd ott ki és tanulmányozd)

Probability model
Under the probability model, a credit default swap is priced using a model that takes four inputs; this is similar to the rNPV (risk-adjusted NPV) model used in drug development:
the "issue premium",
the recovery rate (percentage of notional repaid in event of default),
the "credit curve" for the reference entity and
the "LIBOR curve".
If default events never occurred the price of a CDS would simply be the sum of the discounted premium payments. So CDS pricing models have to take into account the possibility of a default occurring some time between the effective date and maturity date of the CDS contract. For the purpose of explanation we can imagine the case of a one year CDS with effective date with four quarterly premium payments occurring at times , , , and . If the nominal for the CDS is and the issue premium is then the size of the quarterly premium payments is . If we assume for simplicity that defaults can only occur on one of the payment dates then there are five ways the contract could end:
either it does not have any default at all, so the four premium payments are made and the contract survives until the maturity date, or
a default occurs on the first, second, third or fourth payment date.
To price the CDS we now need to assign probabilities to the five possible outcomes, then calculate the present value of the payoff for each outcome. The present value of the CDS is then simply the present value of the five payoffs multiplied by their probability of occurring.
This is illustrated in the following tree diagram where at each payment date either the contract has a default event, in which case it ends with a payment of shown in red, where is the recovery rate, or it survives without a default being triggered, in which case a premium payment of is made, shown in blue. At either side of the diagram are the cashflows up to that point in time with premium payments in blue and default payments in red. If the contract is terminated the square is shown with solid shading.

No-arbitrage model
In the 'no-arbitrage' model proposed by both Duffie, and Hull-White, it is assumed that there is no risk free arbitrage. Duffie uses the LIBOR as the risk free rate, whereas Hull and White use US Treasuries as the risk free rate. Both analyses make simplifying assumptions (such as the assumption that there is zero cost of unwinding the fixed leg of the swap on default), which may invalidate the no-arbitrage assumption. However the Duffie approach is frequently used by the market to determine theoretical prices.
Under the Duffie construct, the price of a credit default swap can also be derived by calculating the asset swap spread of a bond. If a bond has a spread of 100, and the swap spread is 70 basis points, then a CDS contract should trade at 30. However there are sometimes technical reasons why this will not be the case, and this may or may not present an arbitrage opportunity for the canny investor. The difference between the theoretical model and the actual price of a credit default swap is known as the basis.

asszem te nem tucc angolúl hogy megértsd de kérd meg mystes vőlegényedet hátha tud segíteni

brüühhühühü
@Légifarkas:

remélem, hogy olyan alapokkal, mint INFLÁCIÓ tisztában vagy, azaz a korábban általam neked írtakban említett 500 ról 512 változott értéket hogyan értékeld és miylen intézkedéseket kíván ez tőled

ezen az oldalon megtalálod az öszes fogalmat azok meghatározásait és a meghatározások mellett annak elemzését is, hogy melyik milyen hátulütővel rendelkezik

ime:
en.wikipedia.org/wiki/Credit_default_swap#Probability_model

ez egy sok sok oldalas angolnyelvű mert nem érdemes a forítással elveszíteni az értelmét

nem reagálsz arra amit írok? irritál vagy sértve érzed magad

pedig szeretném ha megértenél dolgokat mert a nagy dolgok mindennapi vonatkozásai ellen neked is küzdened kell tehát felvértezve járni jobb

brüühhühühühü
It's been a hard day's night, boys...
@Fabius: nem a kormány, vagy a hívők kedvéért kellene a tisztánlátást minden lehetséges módon segíteni, hanem miattunk, átlagnépek miatt. Nagyon finom fogalmazás az, hogy kapkodjuk a fejünket állítások és ellen-állítások között; mostanra bármire lehet hivatkozást találni, meg annak a bárminek az ellenkezőjére is.
Mindig az ún. ingyenenergia-gépek "feltalálói" és kritikusai jutnak eszembe erről a pénzügyi vitáról. Szakemberként értem, mikor beszélnek hülyeséget, és fel tudom ismerni, melyik mérési eredményt hamisították meg a hitük kedvéért a "feltalálók"; de rendes, a fizika alapjaitól induló levezetésekkel általában nem őket próbáljuk meggyőzni, hanem a kíváncsibb, érdeklődő laikusokat, hátha ezzel gátat szabhatunk a hülyeség további térnyerésének. Ez még a fizikai törvények következetessége mellett sem szokott egyszerűen menni, nagyon nem - ilyen szemmel nézd azt, hogy elég-e a nép elé szórni egy rakás százalékot, vagy pedig venni kell a fáradtságot, és szükség van az elemi összefüggések (folyamatosan ismétlődő) taglalására is.
@rodeo36: "nem reagálsz arra amit írok? irritál vagy sértve érzed magad"

Ne pánikolj, egyik sem :-) Péntek volt, "menetrendszerűen" beszart egy gép, és ha éjjel nem foglalkoztam volna vele, akkor a vasárnapom is el lenne kúrva. Azért hallgattam, hogy legyen esélyem legalább egy napot a családdal tölteni a hétből...
El fogom olvasni, amiket linkeltél, köszi.
@Fabius: "Mi nagyobbat megszorítottunk tavaly muszájból mint amit ők vártak volna, és semmire nem mentünk vele. Helyette kötvényezünk a GS-sel. Ennyit kéne belátni."

Miért ne látnám be. Ebben egyetértünk. Én csak azt mondtam, hogy ne állítsd be az IMF-et úgy mint egy ma született bárányt, aki szerinted csak és kizárólag az egyetlen "üdvözítő" út lehet.
@rodeo36: Jajj Rodi ha te azt mondod nekem, hogy szégyelljem magam, akkor tuti, hogy nem fogom. Főleg ha úgy kéred, ahogy. :) De ezt már rég megtanulhattad volna. :)

Egyébként meg pont arról volt szó, hogy az alacsonyabb kamaton kívül, vannak még más tényezők is, amelyek jócskán lerombolják a hűdefasza az IMF mesét.
Az, hogy te ezeket marhára nem akarod belátni, az már nem az én nyomorom. :)
@Fabius: Mivel én sem érvelek azzal, hogy ha valaki "liberális", az csak eleve rossz lehet, te sem érvelj azzal, hogy ha valamit a kormány csinál, az eleve rossz. Márpedig te unos untalan ezt csinálod. Aki szerinted a kormánnyal egyetért, az már "kormánypropaganda".

Na, EZ a demagógia a javából.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azért nekem az IMF magatartása gyanús! Hogyhogy ők mondják meg, hogy csak a szigorúbb kölcsönt akarják adni? Hát ha szerintük az ország gyenge, akkor miért nem adják csak a lazábbat, amivel ők is kevesebbet kockáztatnak? Minek akarnak nagyot kockáztatni? Illetve: ha megszorítottunk annyit, amennyit ők sem kértek volna, akkor miért nem adnak? Nem látják? Vakok?

Úgyhogy nekem ez az érvelés sántít!
@rodeo36: Annyit már azért mégis megállapítottam, hogy Fabius mégiscsak értelmesebb, mint Rodeo, a láncos kutyája. Jót szórakozik azon is :)))
@rodeo36: Fölösleges könyvtárba mennünk, Rodeo. Te már hússzor bemásoltad nekünk, hogy mi az a swap, meg bázispont, amit köszönünk is, mert tőled hallottunk ezekről először :)))))))))))
@GeoCracker: Ez a blog olyan (alacsony) színvonalon áll, hogy abban nem tudnak megegyezni, hogy 4/5 vagy 11/12, esetleg 15 százalékos kamatozású a dollárkötvényünk! Pedig ez ténykérdés. Akkor mit vársz egy véleménykérdésben, hogy hogyan kéne igazgatni az országot!? Hogy akkor majd azt meg fogják tudni mondani? :)))))
@Légifarkas: Nézd, ez egy olyan blog, ami annyira liberális, hogy még arról sem tudnak nyilatkozni, hogy 4/5, 11/12, esetleg 15% os a most kibocsátott dollárkötvényünk kamata. Akkor mit várjunk? :)
Na mi van, Rodeo, alszol? Kimerültél a nagy "küzdelemben"? :)))))))))))
@Fabius:
Mi az, hogy nem kell tőlük rettegni? Szeretni kell őket, hiszen olyan közel állnak egymáshoz:

hvg.hu/itthon/20130213_finkelstein_birnbaum_fidesz_tanacsadok

A lap úgy tudja, Finkelsteinék egészen konkrét gazgdasági ügyekben is adnak ötleteket, és a kötvénykibocsátásnál is közreműködött egy olyan cég, amelyet ők ajánlottak.

Ha ez igaz, akkor a kamatkülönbözet "kiváló" helyre ment, Finkelstein érdekkörébe, aki ugye "véletlenül" pont a Fidesz kommunikációs atyaúristene. Micsoda lehetőség: Finkelstein talált egy "balek" kormányt, amelyikkel kifizetteti (gyakorlatilag jó pénzért) a magasabb kamatot, aztán beoltja őket, hogy ezt a több pénzt nemzeti büszkeségtől dagadó mellkassal fizessék ki, és még az IMF-nek is kék plakátokon üzenjenek lófasszal, minimálisra csökkentve a kapcsolat helyrehozásának esélyét.
Na, ki jött ki legjobban az egészből?

@Mystes:
- Mert Magyarország egyszerűen nem felel meg azoknak a követelményeknek, amiket az FCL-lel, a "lazább" keretet kérők felé az IMF támaszt.
www.imf.org/external/np/exr/facts/fcl.htm
- Mert az IMF közvetlenül nem bank, a kockázatosabb ügyfelektől sem kérhet több kamatot (amivel a bankok általában fedezik a kockázatukat), hiszen azzal pont keresztbe tenne magának, ezért a garanciákat, a felügyeletet kell növelnie. Kockázatosabb ország --> nagyobb felügyelet, ez azt hiszem világos.
- Mert a "lazábbal" nem kevesebbet kockáztatnak, hanem többet, úgyismind a pénzen túl a hírnevüket. A "lazább" megállapodás csak arra lenne jó, mint egy "Kiváló Áruk Fóruma" pecsét, hogy Orbán az IMF garanciáival a háttérben tudja kibocsátani az államkötvényeket, igazolni, hogy az "jó árú". Christine Lagarde pedig nem akarja a nevét, a garanciáit és a pecsétjét adni az "unortodoxiához", nem látja biztosítottnak annak fenntarthatóságát, és én meg tudom ezt érteni...
@Mystes: Nem a többiekről van szó. Neked volt egy állításod, hogy megérte piacon venni fel hitelt. Semmivel nm tudtad alátámasztani. Ennyi. Kár maszatolni. Lapozzunk.
@Rufus78: Tehát Magyarország nem felel meg (még) a lazább feltételeknek (sem)... De az IMF erőltette, hogy feleljen meg a keményeknek!? Te ezt érted? Én nem. Miért akarta volna az imf, hogy feleljünk meg a kemény feltételeknek? Mi érdeke abban?
@GeoCracker: Hol mondtam, hogy "megérte a piacon felvenni hitelt"? Elég ha az időpontját idelinkeled.
@Rufus78: Az imf és az eu gazdasági irányvonala nemcsak eltér egymástól, hanem egymásnak ellent is mondó. Orbán vagy az egyiknek felel meg vagy a másiknak. Szerintem inkább úgy döntött, hogy az eunak fog megfelelni (hiánycél), úgyhogy szinte bele lett kényszerítve abba, hogy az imf-fel szakítson.
@Mystes:
Akkor még egyszer.

Az FCL-nek, amit a kormány szeretne, nem a feltételei, hanem a FELÜGYELETE lazább. Az FCL-nél eleve a szigorúbb feltételeken (alacsony infláció, gazdasági növekedés, stabil jogrendszer, rendezett pénzügyi kapcsolatok, stb.) keresztül biztosítottnak látja, hogy az ország maga képes lesz fenntarthatóan kezelni a hiteleit és az esetleges likviditási problémáit. Magyarország és a magyar kormány esetében ez a bizalom "valamiért" nincs meg. Talán nem kellett volna lófaszt mutatni kék plakátokon, fene tudja...

Amit az IMF ajánl (azt hiszem, az SBA), annak a feltételei lazábbak (miközben a költsége ugyanaz), de az utólagos felügyelete nagyobb, vagyis jobban, részletesebben ellenőrzöttek a kifizetett pénzek útjai, nagyobb betekintést engedélyez a költségvetés folyamataiba. Ezt meg Orbán "valamiért" nem akarja...
@Mystes:
És a kék plakátokkal üzengetésbe is bele lett "kényszerítve"? Vérzik érte a szívem, de tényleg...

Már régóta egyértelmű, hogy az IMF és az EU közül az utóbbi keménykedik jobban, de talán nem is véletlen, hiszen egy EU-tagságunk mégiscsak nagyobb kockázatot jelent az EU-nak, mint az IMF tagságunk, az IMF-nek. De akkor a "lebegtetés" meg a "bármelyik percben el tudjuk kezdeni a tárgyalásokat" duma helyett lehetett volna azzal nyitni, hogy "bocs, két ellentétes feltételnek nem tudunk megfelelni, játsszátok le egymással". A hiánycél ráadásul pont nem jó példa, az az IMF feltételei között is szerepel, és ez az ország érdeke is, hiszen a legkisebb hiány is a hitelek újratermelődését jelenti.
@Mystes: Valóban nem mondtad. Sorry.
Folyamatosan azt artikuláltad, hogy milyen baromság lenne a kötöttségekkel pántlikázott, de olcsóbbnak tartott IMF-hitelt felvenni.
Hogy milyen baromi jó lehet a drágább.
Nem cáfoltad, hogy anak csak akkor van értelme, ha nagyobb hozamú és a munkanélküliséget csökkentő beruházásba kerül.
Ilyenre egy konkrét példát sem tudtál hozni, csak maszatoltál, hogy lennének még ötleteid, meg nem tudsz gazdasági programról.
Ezzel szemben Orbán _már_ felvette a hiteleket, és _már_ elköltötte. Ez nem ötletelés kérdése.
S valóban nincs gazdasági program. Matolcsynak sem.
S innentől a magam részéről tényleg akkor fogom folytatni a témát, ha tényszerű adatokkal érvelsz arról, hogy a nominálisan drágább piacos kötvényekből beszedett pénzt nem felélték a semmire.
@Rufus78: Eltúlzod a lófaszok jelentőségét! Az imf egy pénzügyi szervezet, nem sértődős kislányok gyülekezete. Mindamellett ezt nem kellett volna csinálnunk, mert teljesen felesleges volt.
@Rufus78: A lebegtetés pont arra volt jó, hogy arra az időre megszerezzük azt a bizonyos "pecsétet", amit emlegettél. Pont ezért nem szereti a lebegtetést az imf, és ezért volt ügyes a magyar politika. Akár direkt csinálták, akár csak így jött ki.
@épészmérnök: ...Bella azt sem tudja mi az a proletár, csak valami általa nagyon elítélőnek vélt jelzővel akarta illetni Orbánt.
@GeoCracker: Cracker! Oldd meg Magyarország problémáit! Majd te biztos tudni fogod, hogy milyen kölcsönből, mit kell csinálni.

Majd ha ezt megtetted, akkor én is folytatom. Na.

Üdv
@Mystes: Ja, és végre is hajtod! És még meg is választanak!

Mert könnyű csodálatos, ideális "programot" kitalálni a számítógép mögött, és megint más azt egy bizonyos társadalomban megvalósítani.

A nemzetközi turbulenciáról nem is beszélve.

PS:
És még hozzáteszem, nehogy valamiben is egy kicsit hibázz, mert netes sihederek azonnal miszlikbe tépnek :)
Na mi van gyerekek, elmentetek ebédelni? Nem veszitek komolyan a munkát! Most meg akarjátok menteni Magyarországot vagy nem? Azt nem lehet csak ilyen lazán!
@Mystes: Már Rodeo sem ekéz! Hallatlan! Pedig de szívesen meghallgatnám tőle még egyszer, hogy mi az a swap :)))))))))))))))))))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Komolytalanok ezek a srácok! Még csak most fűtöttünk volna be igazán a vitának, de máris elmentek szunyókálni. Az ilyenekkel váltsa meg az ember a világot, vazze! :)
@rodeo36:

"... a zalcsútbasznádi cigánygyerek nem tud folyékonyan olvasni csak szótagolva, lassan mongya hogy megércsd...."

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Köszönöm, ez jó volt!
@choko: Hálisten, az úúúúútttelllágaaaagazzzzóóódás jobb volt!

:))))))))))))))))))))))
@Mystes:

"...a zalcsútbasznádi cigánygyerek..."

Ez nagyon találó!

"úúúúútttelllágaaaagazzzzóóódás"

Lejárt lemez, sajna!
@choko: A cigányozás is, sajnálom.
...az egész Fidesz 1 nagy PARASZTVAKITÁS!
@choko: Akkor örülj neki, hogy te nem vagy az. Én például tisztában vagyok azzal, hogy minden egyes kommentelő helikopter, csak az összes többi nem az :)
@choko: Parasztvakítás hosszú ível. 1 mondatot írsz le, azt se hiba nélkül. De azért kritizálsz...
"helikopter"? Elvesztettem a fonalat...

...rövid távon várhatsz némi pozitiv eredményt a gazdaságpolitikájuktól...hosszabb távon akkorát fognak bukni...de persze "emútnyócév miatt":-)))

...a kommunistázás is...a az Orbán-kormány menedzsment csak "B" kategóriás kommunistákból áll, de ugye ezt nem kell elmondanom...

Szóval, viel Spaß mit Vollgas in Ungarn!
@choko: Csokoládé! Elég gyenge eresztés vagy Rodeohoz képest. Az legalább küzdött, még ha hülye is volt. Te csak az utóbbi.

Ciki!

:)
Bocs, hogy belekekeckedek a gazdasági vitába, de nekem sem szakmám, ezért én sem értem.
Mystres állítja, hogy 4 valamennyi % nem az alapkamat, hanem az összes, költséggel együtt.
Rodeo szerint ezt növeli a 3 % feletti CDS, és a 3 % feletti swap, így lesz együtt kb 11 %: összeadva, ami aztán kamatos kamatokkal felmegy 14-ig is az "összes" (ha jól tévedek)
Viszont ha Mystresnek van igaza, akkor tényleg jól teljesít az ország, hiszen amíg Németország nulla, vagy némi mínusszal tudja kibocsátani a kötvényeit, mi MÍNUSZ 2-3 % alapkamatra, azaz minden költség 4 egész valamennyi %, MÍNUSZ a közel 7 % CDS és swap.
Hogy ekkorát még El Tolcsy sem mert hazudni, az mintha azt igazolná, hogy Rodeónak van igaza.
Talán ilyen szinten kellene elmagyarázni, ha nem szakembereknek, hanem laikusoknak akarjátok megvilágosítani.
@choko: Jobb volna, ha "A" kategóriás kommunistákból állna? Azért megnéznélek, amikor a rendőrök feldugják neked a gumibotot, mint Orbánéknak annak idején, hogy akkor lenne-e majd kedved ugyanígy virgonckodni, mint most a számítógéped mögött.
@Mystes:
Szerintem meg kurvára nem szereztünk meg semmit, viszont rövidtávú, átmeneti előnyökért (igen, mert az IMF-megállapodás lehetősége is kockázatcsökkentő) egy jó időre elvesztettük a lehetőségét egy épkézláb partneri viszonynak! De említhetném akár a Bankszövetséget is... Ez lenne az a valami, amit "befektetői bizalomnak" hívnak, és amire a kormány ártatlan bociszemekkel pislog, hogy mi az hogy ők azt egyáltalán elvesztették, és miért nem akar "visszaszereződni", pedig ők úgy igyekeznek, annyira őszinték, csak ezek a tőkések akarnak kizsákmányolni, a mocskok. Ha valakinek ez megérte, lelke rajta...

És hogy eltúlzom: én -bármennyire is egyértelmű feltételei vannak az IMF-megállapodásoknak IMF-oldalról- nem biztos, hogy a helyükben jó szívvel mennék olyanhoz, aki először meghív, aztán egy évig megállás nélkül uszít ellenem, aztán hazugságokat, pletykákat terjeszt rólam, aztán az arcomba vágja az ajtót, hogy afasznakjöttélbazzeg! Persze, van nemzetközi diplomácia, annak vannak trükkjei... Orbánék amúgy sem találtak ki semmi újat, csak a törököket másolták.
@Mystes:

...bocs, lusta voltam...ha akarom i-vel, ha akarom í-vel írom...megtehetem azt gondolom...azért még kommentelhetek, ugye?

schönen Tag noch
@kekex:
Bocs: Mystes és nem Mystres.
És ha Rodeónak van igaza, akkor a közel 14 %-ot kell az IMF költség (CDS és SWap) nélküli 2,5 (más források szerint akár 4,2) %át viszonyítani.
Ami egyetlen évre sem 1:2 arányú, a futamidő meg soha nem 1 év, a kamatos kamatozás miatt meg az olló egyre távolabbra nyílik - egészen "görög" méretűre.
@kekex:
Németország azért tudja nulla meg mínusz százalékokkal kibocsájtani a kötvényeit, mert a befektetők hajlandóak akár biztos, de alacsony veszteséget elszenvedni, csak ne kelljen kockázatosabb, jóval magasabb kockázatot jelentő, emiatt esetleg jóval magasabb veszteséggel járó papírokba, például görög állampapírba fektetni. Vagyis Németország pénzt KAP azért, hogy finanszírozhassák.

Magyarország ebben a helyzetben nagyon-nagyon sokáig nem lesz, ha valaha is...
@Rufus78: Hidd el, a pénz szarik a "bizalomra", csak megtérülni akar. És bebiztosítani a megtérülését. A befektetők nem erkölcsi kategóriákban gondolkodnak. Az imf sem. Fizetett, bürokratikus alkalmazottak tömege. Ha holnaptól nem fizetnének, mind elmenne haza. Szarnak ők a saját vállalatukra. Ugyanez érvényes az EUra is. Ezzel szemben a nemzetállamoknak nincs hova menni, ők "nem mehetnek haza", ők nem fizetett alkalmazottak, ők nem valamiféle vállalat, ami hol van, hol nincs.

Üdv
@kekex: Mi az, hogy "ha" ennek van igaza, "ha" annak van igaza? Ennyit nem tudtok, vazze, hogy mennyi az annyi!? :))))
@Mystes:
Ha ennyire racionálisnak látod őket, akkor meg miért nem hiszed el nekik, hogy Magyarország tényleg nem felel meg azoknak a feltételeknek, ami egy lazább ellenőrzésű megállapodáshoz szükséges lett volna, hogy tényleg nem kiszipolyozni akarnak, és hogy talán még így is megérte volna őket választani?

És még egy gondolat a "túlreagáláshoz": ez az akció drasztikusan lecsökkentette egy esetleges későbbi IMF-megállapodás társadalmi elfogadottságának esélyét. Bárki, aki innentől csak megemlíti az IMF-et, ennyi erővel az Apokalipszis Lovasainak behívásáról is beszélhetne.
@Mystes:
A nemzetállamoknak viszont vannak vezetői, akik ugyanilyen emberek, "fizetett bürokratikus alkalmazottak tömege", ugye, és akik holnap, ha éppen érdekük vagy jellemük úgy diktálja, ugyanúgy leléphetnek egy karibi szigetre koktélt szürcsölgetni, legfeljebb egy sms-t küldve az országban maradtaknak, hogy "Bocs, ezt megszoptátok!".
@Rufus78: Voltak hepciás felhangok, ez kétségtelen. Az alaphelyzeten azonban ez nem változtat: választanunk kellett az eu és az imf között, és mi az eut választottuk.
@Rufus78: Magyarország az elmúlt 30 évben többször is vett fel imf kölcsönt, olyan feltételekkel és kondíciókkal, kontrollal, ahogy az imf akarta! Mégse lett kánaán, csak egyre lejjebb. Most jött el annak ideje, hogy ezzel szakítsunk. Hiszen akkor nyilvánvaló, hogy a bábáskodásuk nem vezetett semmire. Magyarország besokallt.
@Mystes:
HA (hahaha) neked lenne igazad, és a 4 egész valamennyi % az összes teher, amit viszont a CDS és a SWAP (és ez tény) jóval meghalad: akkor nagyságrendileg jobban állunk, mint Németország, mivel ők csak nulla közelében, vagy alig alatta tudnak kötvény kibocsátani. Mi meg -2 vagy akár -3-ra is. Eccerű matek: 4-7 = -3
Mivel ez nonszensz - az érvelésed is nonszensz.
Mivel HA neked van igazad, a levezetés egy abszurd eredményre vezet: NINCS igazad.
Tudod arra az okostojásra emlékeztetsz, akivel hasonló csatát vívtak a nála jóval értelmesebbek arról, hogy a "hozam" és annak nagysága nem örömködés tárgya. Hogy az inkább "viszem".
@Mystes:
Magyarország nem a hitelektől sokallt be, hanem a világgazdasági válságtól. A rendszerváltás körül Romániának nulla államadóssága volt, Japánnak 200 %. Remélem nem akarod azt állítani, hogy Románia jobban állt, mint Japán?
@kekex:
Egyébként az államadósság növekedése tárgyában Róna Péterrel értek egyet: bérmunkás jellegű gazdasággal és állammonopolista kapitalizmusra méretezett szociális rendszerrel az adósság minden beavatkozás és költekezés nélkül is 4 évente másfélszereződik.
I. Orbán 6-9 ezer mrd
Medgyessy-I.Gyurcsány: 13,5
II.Gyurcsány-Bajnai: 20
Gyurcsány ezt a trendet akarta megtörni 2006-ban, és ha nem üt be a válság, 2008 után csökkenésnek indult volna abszolút értékben is az adósság (ahogy az addig jól tartott konvergencia tervben állt) De az arányokon látványosan sikerült javítani: és sikerült is levinni a szintet 2008 közepére 3,8-ra, és Bajnai sem engedte 4,2 fölé.
1 % költségvetési kiigazítás - több ország tapasztalatai szerint 1 %-ot meghaladó mértékben fogja vissza a gazdaságot.Gyurcsány Veressel ezt jóval 1 % alatt tudta megcsinálni. Ez világbajnoki teljesítmény,
ezért nagyon nem értem, amikor azt mantrázzák, hogy "tönkre tették" a gazdaságot. Lefékezték, igen, mert a lázat nem elhúzódóan, hanem hűtőfürdővel kezelték. Attól persze ordítani szoktak a gyerekek....
NEM MENT nulla alá a GDP a kiigazítás során, következtében, csak a válságban - és most, Orbán alatt.
süti beállítások módosítása