Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.15. 04:36 Fabius

Matolcsy elgáncsolta Tündérmeseországot

Címkék: gazdaság fidesz recesszió államadósság

Elrugaszkodtunk Feleim, 2012 kétséget kizáróan a tündérmesébe fejesugrás éve lett. Jó Matolcsy szokás szerint most, a szabad felfogású vetődés után, szabadesés közben pislogunk, hogy a hátunkon ejtőernyő nincs, alattunk meg kifeszített védőháló, de csuhajla, győztünk megint. Legalábbis ezt kiabáljuk mert az önámításunk visszhangja elnyomja az önkéntelen nyöszörgésünk zaját. Szidjuk az aszályt, mert a gödör alja is kiszáradt, esést tompító folyó helyett csak a sziklák meg a por, ami gazdaságunkhoz hasonló unortodox lusta gomolygással fogja jelezni a külvilágnak hol csapódtunk be. 

Természetesen a Kusza Szem minisztérium ebből az egészből egy szót nem ért, a vetítőgépbe nem az a film volt bekészítve, aminek a végén heppiend helyett az ország megünnepli a recesszió egy éves születésnapját, majd átsétál az államdósság elleni harc temetésére. Navracsics Tibor és a gyászbeszéd legalább szívhez szóló és felemelő kifejtése a tényeknek, hogy növekedni nem, cserébe eladósodni ők is faszául tudnak, és a java majd most jön a dollárkötvénnyel igazán. 1,7% gazdasági visszaesés egy év alatt, az utolsó negyedévben 2,7% ami egyrészt azt jelenti, hogy régen volt ilyen szegény és szerény fogyasztású karácsonya az országnak, másrészt meg azt, hogy nem csak a pórnépnek, hanem ÉdesViktornak is meg kell lassan torpanni a pékség előtt összeszámolni a stelázsi viaszosvászna alól elcsent aprót, hogy telik-e még belőle akciós kakaós csigára. 

orbán-kakaós-csiga.gif

De gond egy szál se, ha esetleg nem futja ki a pénz majd Sebaj Gyuri valamelyik Heti Válaszba írt fantazmagóriájával igyekszik megnyugtatni a korgó gyomrút. Mert az nem túl valószínű, hogy Viktorunk felalacsonyodik végre a beismeréshez, hogy ha egy országból 8 nagyvállalat viszi el a termelését/szűnik meg  - Car-Inside, Sanyo, Béres Gyógyszergyár, MKB, Tiszai Vegyi Kombinát, Nokia, Sanshin, Budapest Airport - a bizonytalan jogi és gazdasági környezet miatt, a többiek nem, vagy csak minimális mértékben beruháznak nálunk - Chio, Coca Cola - akkor az ipari termelés visszaesése úgy rúg állon, mint unortodox autószerelőt a felcsúti téeszmajorban elszabadult Ifa laprúgó. 

Az sem mellékes, hogy a kedveslakosság vásárlóereje a nemmegszorítás-nemáthárítás-nemfogyasztásiadóemelés szentháromság következtében 3%-ot esett, ennyivel kevesebb jutott éves szinten kenyérre, tejre, fogyasztási és tartós cikkekre, mint eddig. Márpedig amit nem veszel meg, nem eszel meg, nem hordasz el azt nem kell újra megtermelnie senkinek. Tudom, általános iskola ötödik osztály, de 2013 Magyarországában ezt külön magyarázni kell. Gyuri azonban optimista, hisz csak négy dolgot kell megoldani és egyszerűen ránk zuhan lesből a kánaán. Igen, azt a négy dolgot egyszerre, ami eddig egyesével se ment. A költségvetés 43 napot élt, a tavaszi ülésszak máris a tatarozásával kezdődött, de legfeljebb az év végén ha már minden eddiginél - Bokros csomag utáni és 2008-as recessziónál is - szarabbul állunk akkor majd alaptörvénybe írják a Nemzeti Eufória Szorzót, amivel a KSH-nak, Uniónak, IMF-nek és mindenkinek akinek köze van hozzá kötelezően szoroznia kell a gazdaságunk teljesítményét, hogy kampányképes számok jöjjenek ki a végén valahogy. 

A szomorú valóság az, hogy nem kéne ennek így lennie, és a nem így levéshez még csak büdös-rohadt-hiszteroliberálisnak se kéne lenni. Mindössze hallgatni kéne a közgazdászok új generációjára a jobboldalon. Mert ott vannak, eltoporogják a tehetségüket amíg a gazdasági stratégiáért a földrajz, történelem és földtudományi végzettségű Cséfalvay Zoltán, a foglalkoztatáspolitikáért a gépészmérnök Czomba Sándor felel, a seggpötty elméletes fantasztára meg aki a főnökük már találó, agybaját szemléltető jelzők sincsenek. Pedig kifejező nyelv a magyar. 

684 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr755081320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor szerint rendben van a foglalkoztatás hazánkban 2013.02.15. 15:27:46

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaságban hat mutatóból öt rendben van, tehát összességében nincs min aggódni, jól állunk:  "A magyar gazdaságban 5 mutató (államadósság, hiány, külkereskedelmi mérleg, folyó fizetési mérleg, foglalkozt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"az nem túl valószínű, hogy Viktorunk felalacsonyodik végre a beismeréshez"
Orbán Viktorról beszélünk. Nem ismeri ezt a fogalmat.
Az új közgazdász nemzedék pedig azért nem kellett Viktornak, mert nem bízik bennük. Senkiben nem bízik, aki nem a belső körből (Simicska, Kövér) jön.

A személyiségéből adódik, hogy ha elsőre nem sikerül, akkor másodszorra ugyanazt próbálja, kétszer olyan erővel. És nem adja fel, a beismerés számára nem létező fogalom, a meghátrálás a gyávák eszköze, ő pedig erősnek kívánja mutatni magát.

A helyzet az, hogy lesz itt még olyan tündérmese, hogy ihaj, és ha valamiképpen Gordonéknak sikerül győzniük, akkor is tökmindegy, hogy mit akarnak csinálni, nem lesz mit ellopni már, kénytelenek leszenek foglalkozni egy kifosztott, megnyomorított országgal, amit 4 év alatt talpra állítani teljes mértékben lehetetlen.

Az ország egyetlen esélye, ha Viktor valahogy valami úton módon kikerül a nyilvánosság szeme elől, és hagyják a fideszt beleállni az ő hiányában a földbe.

Mert ha nem így teszünk, az isten sem kegyelmez nekünk! :S
Mer az a hazaáruló,nert hátbatámadó lézerjanu nem engedélyezte a q7-s vásárlást a magán halálbrigádnak!
Így aztán az okos Matolcsyné,teljesen idíóta férje,hiába tolja magába a legkeményebb cuccokat,feleslegesen álmodik meg bármily rózsaszín ködöseket.
Na!!!
Ezért nincs a fogyasztásnak növekedése.
Mecsoda pesszimista poszt. Pedig száguldunk, mint a a pizzafutár a kamion lökhárítóján. Igaz, nem oda, ahová a megrendelő kérte:-)
Matolcsy szerintetek még mindig el tudja hitetni Orbánnal, hogy minden OK? Ha így van, Matolcsy egy zseni. Orbánról nem nyilatkoznék, mert nem akarok bíróságra járni. :))
Fabius! Ejnye! A szakértelem ócska liberálbolsevik trükk:-) NE ekézd már Unortodoxiát. Miért pont ebben ne lennének következetesek?
Móka és kacagás a Nézőpont kutatásaiban

"Lapunk úgy döntött, hogy a továbbiakban a Nézőpont Intézet anyagait az olvasói levelek és egyéb szubjektív vélemények között hozza le. Az általuk küldött elemzésekben ugyanis rendre nem sikerül fölfedeznünk semmi olyasmit, amelynek köze lenne a tényekhez vagy bármi objektíven mérhető adathoz, viszont a „kutatás” fogalmának radikális újraértelmezésével a cég kivívta, hogy közleményeiket mint kispublicisztikákat jelentessük meg. Az Intézet tevékenységével, megbízhatóságával és az állami megrendelésekkel korábban is foglalkoztunk már:

A kormány támogatottsága úgy csökken, hogy nő."

teljes cikk: hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130214_Moka_es_kacagas_a_Nezopont_kutatasaiban#rss
tillárom hajj rekettye tamtaramtatam

sőt

brühühühü

tudomány Turullandiában:
1x1=27 + 34 = 61,02 és 3 tehen 7 koca meg laposch tetű

iklatty
Még szerencse,hogy egy hét,csak hét napból áll!
Milyen sikereket érnének el ezek a faszfejek a nyolcadik napon???
Bedöntenék még a szomszéd Galaxist is?
@rodeo36: megy a duma a sikerről, és még mindig nem a trónfosztásról.....akkor csak van még mit lerabolni
Érdekes lesz a kampány. Orbánék Gyurcsányi és Medgyessyi magaslatokba fognak emelkedni. Arra is kíváncsi leszek, hogy fognak e hinni az emberek az igazságnak, amit talán Bajnai fog egyedül képviselni, vagy még mindig a tündérmesékben fognak hinni.
@kormányzó:
:)) Dehogy is. Abból intergalaktikus megszállás lenne! Bár az Alien hordák bevonulása is kevesebb kárral járna, mint ez a hazai majomhorda - illetve akarom mondani, nagyon őszinte, nagyon jobboldali, mélyen keresztény kurzus.

Fabiusnak meg csak annyit tudok mondani, hogy tipikus libsibolsi nyavajgás az egész! :D
Ebből is látszik, hogy semmit nem ért (nem úgy, mint a sok narancsbirka), bár az eléggé szemléletes "csak akkor az ipari termelés visszaesése úgy rúg állon, mint unortodox autószerelőt a felcsúti téeszmajorban elszabadult Ifa laprúgó."

Egyébként is aljas rágalom, hogy "a seggpötty elméletes fantasztára meg aki a főnökük már találó, agybaját szemléltető jelzők sincsenek".
Vannak, csak az alpáriság olyan szintjén, ahová a naridroidok fognak lealacsonyodni, amikor elolvassák a mai szösszenetet! :))
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem lesznek olyanok, nem tudom eszre vetted-e, de nagyon kikoptam a gazdasagi posztokrol a trollok, csak a zsigeri baromsagokra nyomulnak, ott is egyre szegenyebben.
Fabius, Te mindig beletalálsz a giffekkel. Erről mindig az jut eszembe, ahogy Bessenyő Pista bácsi azt szokta mondani, hogy "Má' megin' igazam van", és Orbánnak is ez a szlogene.
De most kit érdekel a GDP, amikor Zsiga Marcell jövője ma a tett! :)))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Persze, ecceri beesik, behány 3 szót és el. Evégre ma már csak Gábris zsidózásaiban lehet bízni egy kis lazításképp... :))
Bár amióta rákérdezek nála a jobbik álságos, sunyi mindennapos magatartására, valamiért nem akar azokra válaszolni, max. hogy ők is feljelentették... Szép is ez, de hát ne akarjunk palotaforradalmat a kiskutyáktól.
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: lennék én alpári, ha tudnák érzésemnek megfelelő nagyot káromkodni meseország irányitóinak
@Silbermann:
Mi meg 17 milliárdot adunk pluszba a dollárkötvénybe fektetőknek! Na, így mulat egy magyar! Nem számít...
A NAZI hatalomátvétel egyik feltétele volt a nagy gazdasági válság következtében kialakult nyomor és hatalmas munkanélköliség. Hiába volt hatalmas a szociáldemokrata párt, a széles középosztály a kiszolgáltatottság, a nyomortól való félelem miatt az emberek gyakorlatilag nem voltak képesek ellenállást kifejteni. A nazik ledarálták a demokráciát.
@quendelapo:
Igyekezet megvan itt is rá, alakul... Csak nálunk a bolsik mentek át darálóba, átfestették a cégért.
@Secnir:
Azért ne szaladjunk ennyire előre, a "dokumentumgyárak" már dolgoznak a minden kétséget kizáró bizonyítékok és visszadátumozott hitelességek felett!
A Párt nem hagyhatja veszni kádereit olyan könnyen, még ha tök kretének is, mint pl. az adott esetben.
Összezárnak. Viszont a parasztjának a szája széle már rángatózik rendesen... :)
még mindig nagyon sokan szimpatizálnak a fidesszel - nem számít, hogy mennyi eszük van, ők orbánt akarják, és aktívak a választások szempontjából. ha orbán elmondaná hogy mi mindent loptak el, ők akkor sem ismernék be, hogy tévedtek, és rá szavaznának.

a lakosság másik része másban keresi a lehetőséget, a harmadik része pedig nem megy el, mert "ezek közül egyik sem".

szóval tökmindegy, mi lesz a jövő évi választások eredménye, az országnak és az embereknek le kell sülllyednie a talajig, hogy elkezdhessen felemelkedni, és felépíteni egy rendes demokráciát.

amiben a mostani fidesz vezérkarnak és persze az előtte lévőknek nem kell nyugdíjat fizetni, mert a sitten ülnek.
SEGÍTSÉG!!! Valaki mondja már meg, mit TAKAR a stratégiai szerződés ???
Orbán kapcsán már elég régóta ismerhetőek a tünetek
endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
Valójában egy alapvetően gyáva, döntéspánikos, de hataloméhes embert olyan helyzetbe hozni, hogy kénytelen legyen dönteni, é ne lehessen mindent másra terelni..... Hát az ide vezet.
Azért repkednek az egyéb hírek is...

"Együtt énekelt Orbánnal, és az egyik leggazdagabb képviselőnek számít az alig ismert KDNP-s Seszták Miklós. A politikust a múlt héten keményen támadták az ellenzéki pártok, miután kiderült, hogy felügyelő bizottsági tag volt egy olyan cégben, amely áttételesen több milliárd forintot nyert egy uniós pályázaton. A KDNP megelégedett azzal, hogy a politikus bejelentette, fb-posztjáról még a pályázat benyújtása előtt lemondott, pedig azt elfelejtette megemlíteni, hogy több mint egy évtizedig ő volt a nyertesek jogi képviselője."
index.hu/belfold/2013/02/15/ingyen_dolgozott_sesztak_az_enternetnel/
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sokat fogunk még szívni az unortodoxiánk, és a nekünk nem kell IMF miatt!
It's funny how falling feels like flying... for a little while

(By Jeff Bridges in Crazy Heart)

Az Ifa laprugós hasonlat király! :-)

Egyébként a fidesznek orbánnal együtt kell beleállnia a földbe fejjel, nem nélküle. Ehhez viszont még nem elég érett az idő, mert akik direkt vakok akarnak maradni, azok lelki szemeit ki lehet még szúrni az MNB deviza/aranytartalékának eltapsolásával. Plusz lagymatag ellenzék és maffiás választási csalás, úgyhogy a legvalószínűbb rezsimváltási dátum 2018. Sajna...
@Deathstick:
Valami jó ... hidegsebészest elvárunk azért Tőled is! :)) Nem úszod meg ennyivel!
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem vagyok egy összeesküvés rajongó, de nem biztos, hogy elkúrás eredménye a recesszió, lehet, hogy direkt csinálják.
@quendelapo:
Nem tudom... Annál azért hülyébbnek tűnnek!
@fabius: írod, de nem fejted ki:
"Gyuri azonban optimista, hisz csak négy dolgot kell megoldani és egyszerűen ránk zuhan lesből a kánaán. Igen, azt a négy dolgot egyszerre, ami eddig egyesével se ment."
mire gondoltál?
"Közös videó Orbánnal
Kisvárdán viszont azóta tartják igazán befutottnak Sesztákot, mióta Orbán Viktor kormányfő honlapján tavaly októberben közzétettek egy kötetlen hangulatú videót. A felvételen az látszik, hogy a miniszterelnök, kezében pálinkás pohárral Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Seszták társaságában énekli, hogy a fehérvári huszárok „erre arra jártak, sok kislányt meghágtak”. A felvétel Etyeken - vagyis nem Seszták választókörzetében -, egy szoboravató után készült."
Seszták saga. Hijába, akinek az Isten is a barátja...
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Szia Töki!
"Mecsoda pesszimista poszt. Pedig száguldunk, mint a a pizzafutár a kamion lökhárítóján. Igaz, nem oda, ahová a megrendelő kérte:-)"
Elindult a katolikus társkereső, a párKatt.hu

A templomban nem nagyon lehet kacérkodni, ezért is van szükség a hívők párválasztásának segítésére.

index.hu/belfold/2013/02/14/az_elso_magyar_katolikus_tarskereso_honlap/

Egyedülálló esperes ágyát megosztaná...
@mindenevő?:
Annak megszervezési folyamatát, hogy Orbán látványos díszletek között aláírhat egy A/4 formátumú papírt.
Ha már begyakorolta, segítő partner (szerződő fél) sem kell hozzá.

Más kérdés?
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Már a vécépapír is "nemzeti" ebben az országban.
Mindenre ráaggatják a jelzőket, egyszerűen szánalmas, de van egy réteg, akinél beválik.
Igaz, nekik a 47e is elég.
@nemecsek ernő áruló: Azokban nem bízik akik ellentmondanak. nagyion nem szakmai módon folynak a dolgok, hanem az számít, hogy politikailag legyen megfelelő.
@Secnir: Inditsunk Békemenetet Nem adjuk Zsiga Marcellt és a házát!
Viktor megmondta, csak nem hallgattátok meg - Viktor munkaalapú társadalmat épít. Nem tudás, vagy növekedés alapút. Mert Magyarország akkor volt utoljára fényes, mikor még jobbágyok dolgoztak éhesen a földeken.
@hardw: Azt gondolom erről, hogy mindkét oldalon nagy számban vannak olyanok, akik nem valamirem, hanem valami ellen szavaznak. Jó páran vannak, akik szavaznának a fideszre mert csak ne Bajnai legyen, és visszaoldalon is meg van ez, hogy bárki csak ne a mostaniak. ennek viszont nem lesz jó vége.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: megnézem, hátha..tudod gondolni kell arra is, hogy egy plébános magasra tud emelni sikerileg:))
De szép is lenne, ha Richard Questnek lenne annyi humorérzéke, hogy újra meginterjúvolná Kusza Szemet, és szembesítené a magyar tündérmese egy éven belül sikeres lesz kijelentésével. Tudom, hogy Richard Questnek nincs ideje hülyékkel foglalkoznia, de akkor is jó lenne eljátszani a gondolattal.
www.youtube.com/watch?v=6UGdjQcF_Ag
Resszkes Te Büdösszájó Sminkeletlen! Méc a kaptárba:-))

"Demján üzlettársai a háttérben?
Seszták az Indexnek nehezményezte, hogy az ügyről beszámoló cikkek offshore cégként írták le az Enternet Invest Zrt-t, miközben szerinte annak ismert a tulajdonosi háttere. A politikus nehezményezte azt is, hogy többen azt a látszatot próbálják kelteni, hogy érdekeltsége lenne az Enternet Invest-tel, illetve a pályázaton nyertes cégekben. Hozzátette: az ilyen állításokkal és sugallatokkal szemben a szükséges jogi lépések megtételére készül.

Az Enternet Invest Zrt. tulajdonosi hátteréről hétfői cikkében az Átlátszó.hu számolt be részletesen. Eszerint az Enternet Invest Zrt. korábban többek között Nyúl Sándor érdekeltségébe tartozott, aki Demján Sándor üzlettársa. Az Enternet Invest másik korábbi tulajdonosa pedig egy olyan ciprusi cég, amely Bauer Róbert érdekeltségébe tartozik. Az Átlátszó.hu szerint Bauer ugyancsak közel áll Demjánhoz."
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: azt hiszik, hogy attól, mert jelzőket agagtnak és mindenhová odateszik a nemzeti szócskát attól majd a kutyakakából selyem lesz.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ugyanmá... Teljesen jó úton haladunk. Már nemcsak feritél, de Nemcsák Feritél is segíti családi alapon a NER rendszerét. Ki velünk, ha nincs ellenünk? :-)
@Fabius:

Klassz poszt, köszi!

Szerintem a lehető legszomorúbb, ezen kívül a lehető leg tragikusabb és tenyérbemászóbb az egészben, hogy EZT ŐK CSINÁLJÁK, EGYEDÜL. Csak ők, az unortodox ámokfutásukkal (bocs, képtelen vagyok leírni ezekkel kapcsolatban a gazdaságpolitika szót).

Nem volt ilyen szar a gazdaságunk a büdösrohatt szocik alatt sem, egyetlenegyszer sem. Nem csökkent a gazdaságunk gyakorlatilag a rendszerváltozás óta - kivéve a válságot és akkor is 1% alatt. Mos'meg 2%. Meg még több.

Ami azt jelenti, hogy ÚJABB 6-7-8%-kal maradunk le a Szlovákok mögött. Meg mondjuk a Lengyelek mögött, a Csehek mögött csak 1-2-vel, de mégis...

Kérdésem: mi a hazaárulás, ha nem ez?!
@Tűzfal:
Ja, ilyenek ezek, essetuggyák! :)
Elég hihető mese nem?
Mindössze a számok, a dátumok és a hivatalos adatok cáfolják a hazugságait a csókának.
40-es IQ alatt és szemellenzővel, még akad majom aki meg is eszi.
@quendelapo:
Ő irányítja az országot, a gazdaságot, ő a "bábművész". Ennek az eredményeit "élvezhetjük".
Ezek a kis pöcsköszörűk meg, akiket látunk politikusi maszkban, szimpla fizetett qrvák.
@Penivaldes: Igen, legfőbb ideje lesz egy marcellista menetnek.....
Bayert mindenesetre a kdnp már megvédte. Tehát semmmi morrrálllis akadállya :-)
@quendelapo: Annak az egyik értelme egy rendpárti hatalomcsere lehetne. Mondjuk jelek vannak abba az irányba muttón. ...
"akkor majd alaptörvénybe írják a Nemzeti Eufória Szorzót, amivel a KSH-nak, Uniónak, IMF-nek és mindenkinek akinek köze van hozzá kötelezően szoroznia kell a gazdaságunk teljesítményét,"

Ha meg is tennék :), akkor se lenne annyi eszük, hogy ez a szorzó negatív elöjelü legyen.
(A gyengébbek kedvéért :
Ha nem az lesz, akkor ezek alatt sohasem fog kijönni pozitív növekedés)
@Penivaldes: Szerintem a bőrrel sem lenne gond. Arcilag. Bayernél semmiképpen.
@V-PORT: Én nem aggódnék Marcikáért, ha ilyen ütemben fejlődik továbbra is, lesz még belőle államtitkár, esetleg miniszter úr 2014 után...
@nemecsek ernő áruló: Az új közgazdász nemzedék nem kellett. Hát ugye a régi sem kellett amikor abbahagyták a bólogatást Viktorkáék lázálmára...
ez a poszt mutattya jól...
ijjen ellenszélben nem lehet jól kormányozni...
jönnének a sikerek de ezek a fanyalgók hazavágják !
fogjunk össze a NER ben 1/2(ő)testvéreim!
ájjunk egyember kém a fides melé!
nyilváníccsuk hazaárulónak a fanyalgókat !
közösíccsük ki ! őket ! a coclibsiket!
hazánk nemzeti vezetői mind önfeláldozóan napi 36 órában a KÖZ ért tesz!
nem sajnálva saját forintyait amiból felemeli a közt és a népet!
ájunk ki a árt és a ormány melé !!!
@Vitéz László: Ember, ha én egy fideszes mellé odaállok abból sok jó nem fog származni...:/
ne ájjatok a fides pénzes teherautók úttyába !!!
horgyák a pénzeket ! horgyák !
de a hívő fideszes az nem kérdezi mejik irányba...
közpénz nem vész el ! csak nemzetileg hasznosul !

www.guardian.co.uk/business/2012/jul/21/offshore-wealth-global-economy-tax-havens
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem teljesen, a gazdaság-politikával nem bíbelődik.

Valaki (talán Kéri?) ezt jól leírta egyszer, hogy annak idején a fidesz korban (93 előtt) ez eldőlt, Orbánnak hatalom kellett, Simicska és Varga meg csak gazdag akart lenni.
Utóbbi túl mohó volt, de azóta rájöttek, hogy úgy kell lopni, hogy beleírjuk az alkotmányba, hogy nekünk lehet.

Azért kíváncsi vagyok, ez a pusztítás hány megatonnás hidrogén-bombával egyenértékű?
(Nem vicc, így is ki lehet fejezni!)

Hja és: Unorthodox gazdaságpolitika = csúti kikupált szociológus ötletelése.

Matolcsi csak egy bólogató műanyagkutya a trabant hátuljáról, ezért van fizetve.

Aki nem hiszi nézze meg, hogy behajlott a korábban (pénzért) gondolkodni is tudó Száz Girosz András. Egy akrobatikus szexrabszolga ehhez képest seprűnyél.

Amíg dől a lé, addig Demján is, Csányi is, Nyerges-Simicska is támogatja Orbánt. Az meg viszi a balhét, gondolja, hogy majd ráfogja, na nem a nyuszira, hanem az akut skizofréniára.

Majd egy háromlábú pszichiáterek írnak neki egy nem ér a neve hisz beteg kártyát, Oszt jónapot.
@Penivaldes: Nem húznék sorszámot, majd megteszik a Kossuth-téren, páran, számolgatás szerinti létszámban! :-P
@Vitéz László: Látom szeretsz nemzeti-stílusban írni :-D

Én meg bötyár stílusban, azt a kirelejszomát no! :-P
@aranyhorcsog: "Aki nem hiszi nézze meg, hogy behajlott a korábban (pénzért) gondolkodni is tudó Száz Girosz András. Egy akrobatikus szexrabszolga ehhez képest seprűnyél."

Girnyó-Száz tökéletes ember. Még autofellációra is képes:-)
@aranyhorcsog: Csak nem illik olyat, hol marad a misszionárius póz, meg az élvezet(telen)ség?
Az európai válság vitte el a növekedést

Magyarország az IMF nélkül is meg tud állni a lábán - mondta a miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádiónak.
www.origo.hu/itthon/20130215-orban-viktor-az-europai-valsag-vitte-el-a-novekedest.html

Ahham. Meg az aszály, a kóbór háromlábú kiskutya, az egyfogú Peti cica, a külföldre távozott hazaffiatlan szinglihordák, a fokozott naptevékenység, az univerzum általános kómatikus állapota, és az apokalipszis négy lovasa. Kik mások? :-)
@Penivaldes: Én, csúnyára, soha!?
A "csúnyájára" an(n)ál inkábban, de kérdezd Philipet, ha nekem nem hiszel (létszámilag.-)!
"A miniszterelnök szerint a mostani sikeres dollárkötvény-kibocsátás azt jelzi, hogy van bizalom a magyar gazdaság iránt, és a kötvényeket öt-tíz évre megvásárló hitelezők a kiszámíthatóságot is értékelik. Hozzátette, hogy a hatszorosan túljegyzett állampapírok nem minősülhetnek bóvlinak."
@Penivaldes: Mindig tanul az ember(fia-jánya:-):
Misszionárius póz
"Ebben a pozícióban az aktus viszonylag rövid idejű. A megtermékenyítés szempontjából azonban előnyős e póz. Ebben a helyzetben a nő nemi szerve teljesen szabad utat enged az ondósejtek méhbe való áramlásának. A „mély” nők illetve rövid hímvessző esetén kedvező."

Megtermékenyítő-párzásnak is nevezhetnők..
@Penivaldes: mer amikor az esperesek még nem itthon hírdették szolgáltatásaikat a zinterneten, bizony el kellett nekik menni szem elől a setét afrikába, dél-amerikába. És ottan a műveletlen őslakosok, csak dugtak, minta nyúl, megakutya, eztet a figurát nem ismerték, vagy nem kultiválták. De aztán a rend őrzői jól megmisszionálták őket:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Etnikailag így lehetett, én szimplán biológiailag fejtettem ki, mellőzve a történeti áttekintést!
"Ténytár Szabadesésben a gazdaság

A belső fogyasztás visszaesése, a gyenge ipari teljesítmény és beruházási ráta egyértelműen
az unortodox gazdaságpolitikához köthető."

index.hu/bloghu/tenytar/2013/02/15/szabadesesben_a_gazdasag_matolcsy_meg_a_helyen
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
És természetes a jóisten csippantva behunyta a szemit. Köllött a sok kiskatlikus:-)
Azért az mekkora már, hogy nem követelmény a közgazdász végzettség. Meg egyáltalán az a Némethnés érettségis dolog. Komolyan a fejem fogom ilyenkor. De milyen ember az is aki elvállal egy olyan munkát amihez nincs végzettsége.
@Penivaldes: Ma tolcsyné férje a poszt, így itt és most nem folytatnám, nem eléggé "termékeny" a téma, de még egyszer:
"A megtermékenyítés szempontjából azonban előnyös e póz."
Hogy végre a poszthoz is szóljon már valaki:

"Matolcsy elgáncsolta Tündérmeseországot" és misszionárius pózban magáévá tett:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Akkor még nem aktiválták a "csupaszem"-et, vagy igen? Egér sem létezett a paradicsomban!
@Tollkoptató: lassan már a végzettség sem lesz követelmény
Az írás jó,csak:
1. vikinek nem kell számolgatnia a pénzt,mert neki van.
Csak nekünk kell számolgatni az egyre kevesebbet.
2. Soha a büdös rohadt életbe nem ismeri el ez a szánalmas gerinctelen beszari kis véglény,hogy ő hibázott.Olyan nincsen hogy ő hibázott.Ő,aki hibátlan?
Ugyan már.
Lefeljebb beáldozzák matolcsit.
Vagy feljkebb bukik egyet.
feljkebb=feljebb.
Fasz kivan ezzel a mindent aláhúzós,hozzánemértős programmal!
@Tollkoptató: Milyen milyen... igazi magyar NERtárs, aki az együttműködés rendszeréért és a párttért még ettől nagyobb áldozatok meghozására is képes. Feltéve, ha az nem érinti a pénztárcáját és egzisztenciáját negatív értelemben:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: de megtermékenyítenie nem sikerült, és nem az ország termékenységével van gond
@bella _ciao: Bizonyos kor felett nem fickándozhatunk annyira..tisztelet a kivételnek és Dájcs Tompikának (neki kevésbé tán:-)!
@kifordított nagyanyó: mindenki eldobható ebben a rendszerben. csak a buksi nem.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: És madarat? Azt lehetne fogatni velem, bár ehhez (sem) értek, de, ha megfizetnék, lehet, értenék!
@Penivaldes: Misszionárius pózban valóban, lehet, közelről szemlélhet(n)ed! Meg szagolhatod is, de ez itt és most mellékes!
Szomorú azért hogy ilyen gyorsan tudtok válaszolni :)
Némi szerénység jót tenne a magyar embereknek. Én biztos nem merném elvállalni, hogy az ország gazdaságát irányítsam. A miniszterelnök úr konzultációja is teljességgel érthetetlen volt számomra, mivel én nem vagyok gazdasági szakértő, mért tőlem kérdez ilyeneket? Azért lett megválasztva, hogy döntéseket hozzon, tanulmányokkal, tanácsadókkal, szakértőkkel és vállalja is a felelősséget a meghozott döntéseiért.
@Tollkoptató: aZ ELSŐ MÁR STIMMT, NEKÜNK MEG MARAD EZ, MEG AZ UJJUNK FELEmelgetése, kinek, melyik!
Bocs, nem írom újra, jusztse!
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:

:-) Csak most értem vissza nemes hivatásom gyakorlásából!

Bár... Nem sok minden van ezzel kapcsolatban, amit már ne ragoztak volna többen. Matolcsy olyan elmebeteg, aki elhiszi a saját hülyeségeit, orbán meg olyan, aki fokozatosan vált azzá az előbb küldetéstudatos, utóbb paranoid neurózisa talaján. Mindezzel együtt ők hű tükrei a magyar mainstream népléleknek. Nemrégen belinkeltek ide egy pszichológus cikkét a Mancsból, az elég jól jellemzi az átlagpolgár szituját (szorongás és annak kezelése).

Ami talán abban nem volt annyira kidomborítva az az, hogy a néplélek evolúciója úgy működik, mint a mese vagy a mitológia. Ahhoz, hogy megváltás esélye támadjon, előbb katarzisnak kell bekövetkeznie. Ez teszi ugyanis helyre az amúgy az összemberiség fő témáiként is működő Szabadság és Hősiesség archetípusai által támasztott kihívásokat. A hősi út önmagunk legyőzését követeli, de éppen az ebben való siker vezet el a felszabaduláshoz is. Ezt minden szellemi hagyomány tudja, leírja. (Mellékesen elég jól ábrázolták a Felhőatlasz c. filmben.) Az egonak is el kell érnie egy teljesen kifejlett érettséget, hogy az egyén elengedje végre és akkor jön el a megvilágosodás.

Néplélekre és történelemre lefordítva ez azt jelenti, hogy addig nem lesz érdemi pozitív változás, amíg az élet rá nem kényszeríti a tömeget az ébredésre és önreflexióra. A katarzis elérésének jelenleg orbán és maffiája a legjobb eszköze. Ahhoz, hogy 2014-ben esély legyen leváltani őket és értelmes mederbe terelni az ügyeket, már most egységes és potens ellenzék, valamint érzékelhető tömegelégedetlenség kellene, utóbbi alatt heti rendszerességű, több tízezres v. százezres tüntetéseket értek. Ezek egyike sem adott. A diákok fellépése azért bíztató, mert feketén fehéren megmutatja, hogy a társadalmat a rezsimtől éppen átható félelem nagyrészt virtuális, imaginatív, hiszen teknősökkel együtt sem lenne eszközük a valódi tömegváltozás megállítására. (Persze éppen itt nagy kérdés az is, hogy a diákkorúak merre tendálnak: valamiféle józanodás, vagy egy turulreflexes agyrém felé.)

Most még azonban a többség elhiszi a félelmet, ráadásul szervezetlen, még erősek a megúszási reflexek, a struccpolitika. Ezt pontosan tükrözi az ellenzék állapota. Így aztán a manipulációkkal megtámogatva, MNB tartalékokkal megvéve/megvezetve akiket kell, a szándékában (hatalommegtartás) koherens maffiarezsim valószínűleg célt ér 2014-ben, amit Fabius is csalódva konstatált nemrég (Viktor, 2014 még a tiéd!).

De a győzelmükben rejlik a vereségük kulcsa is. Mindannyian hinni fognak ugyanis benne, hogy amit csinálnak, hosszú távon működtethető. orbán azért, mert a 2014-es siker a megalomániáját növeli. A mögötte álló gazemberek azért, mert elhiszik, hogy a manipulációk fenntarthatók. Így bizton számíthatunk az ugyanabból még többet elvre. 2014-es siker után a rezsim még arrogánsabb, agresszívabb, pofátlanabb, primitívebb stb. lesz Ez nagyon fog fájni. A külföldre nem számíthatunk, mert ugyan ki pazarolná ránk a gázolajat, ráadásul történelmileg meg kell tanulnunk az ok-okozat leckéjét. Ami relatíve kedvező, az a világ általános felgyorsulása, mondjuk 50 évvel ezelőtthöz képest. Ma minden fals buborék hamarabb nő meg és pukkan ki. orbánékkal is pont így lesz, de a vázolt tehetetlenségi nyomatékok miatt csak kicsit később (2018-ban).

Hogy mennyire éretlen a hazai néplélek, az abban fog megmutatkozni, hogy mekkora kérok okozhatók az országnak. Ha államcsődbe, polgárháborúba folynak az események, akkor nagyon és ez rossz jel, mert akkor a katarzis érzelmi komponensei annyival nagyobbak lesznek az értelmieknél, hogy könnyen csak félsikerre jutunk, ami persze a következő katartikus fordulat melegágya lenne. Nehezíti a kérdést, hogy nagyon messzire nyúló tendenciákkal kellene szembenézni, nagyjából a csák mátéi idők széteséshez vezető, egymás elleni marakodásáig és ebben tömérdek beismerni, feldolgozni való van és főleg a néplélek evolúciójában ritkán történnek kvantumugrások... Bár, ha már addig eljutunk, hogy a 2. VH-ban játszott szerepünkért való felelősséget vállalnánk, már sokat javulna a helyzet.

Hát ennyi a dióhéj! :-)
@Deathstick: ha ez a dióhéj, akkor most én menek, mire elolvasnám, a 40 alatti IQ-mal, ugye.. :-)
off... na a Nemzetinek is kapáltak...

Vidnyánszky: "a Nemzeti Színházat jobboldali gondolat építette"
"A Nemzeti egy templom, spirituális, szakrális hely, a nemzet lelkéből született" - mondta.
hvg.hu/kultura/20130215_Vidnyanszky_a_Nemzeti_Szinhazat_jobboldal
@Deathstick: Ahogy nézlek, azért eléggé bánod, hogy Matolcsy még nem az "ügyfeled" :-)
@Tollkoptató: "Azért lett megválasztva, hogy döntéseket hozzon, tanulmányokkal, tanácsadókkal, szakértőkkel és vállalja is a felelősséget a meghozott döntéseiért. "

Ebből melyik pontot gondolod validnak jelenleg?
Ad hoc döntések születnek, valós tanácsadói és felelős szakértői kar nélkül. Viszont legalább Orbán sem vállalja csak maszatloja a felelőséget.
@bella _ciao: Csak egy példa volt, írhattam volna bella ciaot is. Te elvállalnád?
@Deathstick:
@Tollkoptató:
Magyar ember soha semmiért sem felelős és soha nem is lesz az semmiért sem. Ez úgy tény mint az hogy reggel felkel a Nap.
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Lehet, hogy SL látja ennek a végső értelmét, hogy miért jó ez? Neki.
@mindenevő?:
Az az takarja, hogy léccilécci ne basszatok ki velünk, maradjatok mán még egy kicsit mer úgy összedűlünk, hogy egy eurócent nem sok annyit se fogunk tudni lopni.
Szerintem, de kérdezd inkább Mariannt.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Legalább oda sem kell már jegyet venni, tiszta haszon, ezzel is lehet spórolni :)))
@Tollkoptató: nem, nem vállalnám el, nem vagyok gazdasági szakember. ettől függetlenül olvasok, tájékozódok, van véleményem. meg ugye intézem a saját háztatrtásom, intézményem pénzügyeit, tapasztalat valahol ez is.
szerénységet a politikusoktól várok. amikor ilyen rossz mutatói vannak az országnak, nem kürtölöm tele a világot sikerpropagandával.
@Deathstick: Viviszekálást is vállalsz?
Nagy kaland lenne mondjuk Matolcsy... kivennéd az agyát, felkelne, oszt battyogna elfele, mintha mi se történt volna:-)
@GeoCracker:

és akkor 2014 a "totális hatalomátvétel éve"

Ez persze rémísztően hangzik, de tényleg érdekes lenne tudni, hogy mire készülnek a 2014 és 2018 között? Mi lehet erről a fejükben? a centrélis erőtérről?
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Új színház,Nemzeti, József Attila, Opera, Erkel... alakul itten kéremszépen a kulturkampf. Lassan tényleg nem marad más, ha az ember szórakozni akar, mint a békemenet:-)
@bella _ciao: Én is ezen a véleményen vagyok. Csak azért mert felkérnek valamire, bármilyen megtisztelő is, ha nem értek hozzá nem fogom elvállalni. Én is tájékozódok, olvasok és véleményt is alkotok, de ez édeskevés egy ország gazdaságának irányításához. A szerénység pedig ott kezdődik, hogy alkalmasnak tartom-e magam a munkára.
azért ti nagyon undokok vagytok, egyszer írok egy rövid tömör és velős hsz-t ami ráadásúl kristántiszta és érthető

és semmi reflexológia meg ihaj buhaj

brühühühü
@V-PORT:

Ez őszintén érdekelne engem is, hogy Orbán mit hisz el Matolcsynak és meddig, mikor a valóság ilyen csúnyán megcáfolja újra, újra és újra. Tényleg érdekelne, hogy szerinte vajon meddig lehet ezt csinálni egy ország gazdaságával, meddig lehet imára kulcsolt kézzel a csodára várni miközben egyre lejjebb csúszunk a lejtőn.
@Tollkoptató: Erről talán kérdezd meg Orbánt, Matolcsyt, Némethnét, L.Simont, Hoffman Rózsát, Balog pátert, Cséfalvait, Semjént, Fónagyot...
@Tollkoptató: ja te igen, no de másoknak tetszik a vijjogós autó, titkárság, htalom
@Fabius: Méc a kaptárba!
Seszták belengette a perelést:-)
Nehéz a magyar bankok élete - ezt a hitelminősítők is látják

A Moody's elemzésében azt írja, hogy a hét magyar bank besorolásaira elindított felülvizsgálat indokai között volt a továbbra is gyenge magyarországi makrogazdasági környezet és a változatlanul fennálló euróövezeti kockázat, a magyar kormány által jóváhagyott legutóbbi adóintézkedések, amelyek - a további gazdaságpolitikai lépések kockázatával együtt - növelhetik a bankok hitelképességére nehezedő nyomást, a bankok egyre gyengébb kapacitása a fenntartható jövedelemtermelésre, valamint a bankok eszközminőségét terhelő nyomás.

privatbankar.hu/penzugyek/nehez-a-magyar-bankok-elete-ezt-a-hitelminositok-is-latjak-255124
@rodeo36: VAN AZ A SZINT, AHOVÁ MÁR NEM TUDUNK KÖVETNI:-) mÉG OXIGÉNYPALACKKAL SEM:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Na látod, ezt én is valószínűsítem! :-) Egyszer hallottam egy hasonlatot, valakiről, hogy ha eggyel kevesebb lenne az IQ-ja, akkor növény lenne, na ez matolcsyra is áll.

Viviszekciónak éppen ezért nem lenne értelme. :-)

És a "néplélek" fejlődése érdekében jelenleg azért kellene imádkozni, hogy orbán és teljes sleppje még beszámíthatónak tekinthető állapotban végigvigye az összes disznóságát és "végigélvezze" a saját bukását. Minden egyéb forgatókönyv csak a fals mártíromságot, álmítoszokat generálná és évtizedekkel tolná ki a katarzist és az újrakezdést.
@Tollkoptató:Értjük. De a pálya széléől hagy ugathassunk már be a szarul játszó csapatnak, ha már mi fizetjük a gázsit.
@quendelapo: Meglehetősen tartok egy weimarizálódástól. De ezt párszor már leirtam. Még azt sem tartom kizártnak, hogy alapvetően nem akarnak választást nyerni, hiszen az össza akna a következő kormány alatt robban majd. A gazdaságiak, mint az adóságszolgálati teher megugrása, meg ilyenek. No meg ezért aztána politikaiak is.
Egy obstruktív ellenzékiségből ez egyszerűbb. Ha pl. Bajnai megnyerné a választást,akmkor minden megszorításért őt lehetne okolni. Ahogy anno Bokrost csesztették. Holott Antall vívta ki a közel 35%os inflációt előtte.
@Deathstick: Érdekes lenne, ha olyan helyzet állna elő, mint a 2006-os választások után, ahol az Mszp-nek olyan apró többsége volt, hogy lényegében semmit nem tudtak csinálni. A FIDESZ rendesen főne a levében az biztos. Más kérdés hogy ez az országnak nem lenne jó.
@quendelapo:

Szerintem nem találnál túl sok mindent. Nemm gyengeelméjűség okán, hanem azért, mert már olyan szintre jutottak, ahol csak reflexesen tudnak működni. Nincs már semmi idea bennük és 2014-es nyerésük esetén már az sem tartja, szervezi őket, hogy még több hatalmat szerezzenek. Legfeljebb az egyre nagyobb erőlködés van bennük és ezért tesznek egyre nagyobb gazságokat, ostobaságokat stb.
@Deathstick: a bukásukat sem ítélnék meg másképpen, mint unorthodox győzelem. nincs semmi önkonrolljuk.
@Deathstick:
"És a "néplélek" fejlődése érdekében jelenleg azért kellene imádkozni, hogy orbán és teljes sleppje még beszámíthatónak tekinthető állapotban végigvigye az összes disznóságát és "végigélvezze" a saját bukását. Minden egyéb forgatókönyv csak a fals mártíromságot, álmítoszokat generálná és évtizedekkel tolná ki a katarzist és az újrakezdést."

Szerinted van arra esély, hogy most az orosz pénz, a dollárkötvény kibocsátás és a kedvező közvéleménykutatási adatok megrészegítik őket és ez a "gyorsulás" már most bekövetkezzen?
@Deathstick:

"Braudel arra figyelmeztet ebben az írásában, hogy az eseményeken, a néhány éves-évtizedes ciklusokon túl több évszázados állandói is vannak egy-egy ország vagy régió történelmének. (...) olyan struktúrák elevenednek fel és térnek vissza a múltból, amelyeket – meglehet, naivan – rég meghaladottnak hittünk. A nem létező polgárság, a köztársasági eszme gyökértelensége, a közösségi összefogásra való teljes képtelenség, a társadalom bénasága, az együttérzés, társadalmi szolidaritás és civil kurázsi fájó hiánya, a kussolás és sunyítás, az alattvalói mentalitás, a honpolgárság kirekesztő-etnikai felfogása, a szomszéd népek és nemzeti kisebbségek megvetése, a bizánci hatalomgyakorlás, a politikai hatalom által generált és fenntartott álvalóság, a törvényesség és jogállam meggyengülése, az ország tragikus szétszakítottsága, az új jobbágy- és napszámos-világ, a különböző társadalmi rétegek egymás ellen uszítása, az egyház és állam archaikus összefonódása, a hitéletnek a társadalomra való ráerőszakolása, a hatalom önhitt elbizakodottsága és rendíthetetlen hite, hogy egyedül ő a magyar nép legitim képviselője, az ellenzék krónikus gyöngesége (és még sorolhatnám) megannyi torlasz, akadály az európai mintát követő fejlődés útjában."

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=191459&catid=71&Itemid=109
@Tollkoptató: Tarts naygképünek, de van amit elválalnék. Nem a gazdaságpolitikát, de pl az oktatást igen. Feltéve, hogy kapok minimum egy hónapot az alapok kidolgozására, és szabad kezet arra, hogy kit kérek fel szakértőnek segítségként.
@Tollkoptató: Ez igaz, de a jelenlegi felállással szerintem nincs esély még szoros választási eredményre sem.
@Deathstick: Szerintem pedig azért is kaparnak ezerrel 2014-re, mert így esetleg elkerülhetik a számonkérést.
@bella _ciao:

"a bukásukat sem ítélnék meg másképpen, mint unorthodox győzelem"

:D
@Deathstick:
"Nincs már semmi idea bennük és 2014-es nyerésük esetén már az sem tartja, szervezi őket, hogy még több hatalmat szerezzenek. Legfeljebb az egyre nagyobb erőlködés van bennük és ezért tesznek egyre nagyobb gazságokat, ostobaságokat stb."

Ha ez így van, akkor van remény.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Ámen! :-)

De azért valahogy csak magunk mögött hagytuk a törzsi társadalmi szerveződést is, majd eljön a továbblépés is, csak kell még a markánsabb modernitás megjelenéséhez vagy 120-150 év nálunk.
@GeoCracker: Á igen, de ez megint más. Ha tényleg tartod magad a saját magad által lefektetett szabályokhoz, akkor a dolog működhet. Tudjuk, hogy az oktatási reform egy összegányolt valami lett, amit minél gyorsabban végre akartak hajtani.
megint egy hiszteroliberális vélemény:

Gúnyolódik a magyar kormányon a Financial Times

Ó Istenem! A lelkesítő beszédek és az optimista jóslatok, a szalagátvágási ceremóniák és a stratégiai szövetségek megkötése ellenére a kormány és minden olyan vállalat között, amely hajlandó nyelni egyet, és aláírni a szerződést, annak ellenére, hogy az autógyártás valós lökést ad a gazdaságnak, szóval mindezek ellenére Orbán Viktor 2010-es fülkeforradalmának, majd az azt követő unotrodox gazdaságpolitika 33 hónapjának keserű következményei nagyon is nyilvánvalóvá váltak. Ezzel a körmondattal kezdi a Financial Times a magyar GDP-adatról szóló cikkét.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/gunyolodik_a_magyar_kormanyon_a_financial_times.545369.html
@Fabius: én abban látom az ő kapcsolatuk titkát, hogy Matolcsy megfelel Orbánnak. Matolcsy ugyanis nem számokban beszél vagy gondolkodik, oké néha azért mond számokat is, de képes tárgyiasítani az absztrakt elképzeléseket, és ez nagyon is megfelel Viktornak, hisz Gyurija képes arra, hogy felfesse elé a jövő álmait. ők ketten összeillenek, szinte egy agy mindkettő.
@Penivaldes: Aranyom! (Bocsi, tőlem viseld el:-) Kérdezd már meg deadot, hogy ha összerak két féleszűt, akkor az épelméjű lesz-é? :-)
@Penivaldes: felrajzolja neki egy olyan mágnestáblára, amit a fociedzők szoktak használni a szünetekben elmagyarázni a taktikát.
@quendelapo: Szép lenne, de azt gondolom, az időfaktor már túl szoros ehhez.
@bella _ciao: igen valahogy így, én szerintem Mtolcsy azért használ olyan képeket mint cirkáló, meg jéghegy, meg jegesmedve, mert a fönöke abban tudja leginkább elképzelni a dolgokat. mert neki szerintem nem mond sokat az, hogy x %-os növekedés, na de az, hogy jövöre elérjük a mezoszférát az már igen. hasonlatokban utazik, és az alattvalója, vagyis jobbkeze ezzel tisztában van. Ov meg hisz neki, mert nem tehet mást. Matolcsy ugyanis nem csak egy miniszter,akit lecserélnek, ha gond van. azzal, hogy a jobbkezének nevezte szerintem örökre magához láncolta, és ha esetleg nem is lesz miniszter akkor is ott lesz Viktor mellett.
@quendelapo: van remény, csak nagyon sok kárt is okozhatnak. Pénzügyileg evidens, de van itt más it. További népességfogyás, egekbe szökő öngyilkossági ráta és függőségek, a jelenleginél is sanyarúbb betegségstatisztikák. Csak ezek rehabilitációja is felemészthet egy generációnyi időt.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: szerintem nem lesz az.)
de itt nem is erről van szó, inkább az azon os rezgésről. ők ketten kissé olyanok mint a király és a bíboros..bár mégsem, elvégre a bíboros eszes volt.
@bella _ciao: Ha a kívánatos módon buknak (társadalmi belátás, fejlődés eredményeként) akkor ez az unortodoxia már csak az ő bajuk lenne.
@GeoCracker:

Erre utaltam feljebb.
A recesszió nekünk rossz? De ha valaki vásárolni akar, annak jó, mert minden olcsóbb. Ha valaki azt akarja, hogy mindenki engedelmeskedjen és ne szerveződhessen ellenállás, annak is jó. Aki fél, hogy ha rosszat lép, akkor nem lesz mit enni, az nem ugrál.
A recesszió lehet egy jó lehetőség, sőt eszköz is. Minden attól függ, hogy melyik végén állsz.
"Lesz még Magyarországon 7 százalékos növekedés - jelentette ki Matolcsy György 2009 áprilisában a Fidelitas előtt tartott előadásában. A választások előtti kijelentését a gazdasági miniszterré vált Matolcsy 2010 szeptemberében megerősítette. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy "2013-ra, 2014-re elérhető a 7 százalékos gazdasági növekedés".
www.origo.hu/gazdasag/20130214-hogyan-lett-a-het-szazalekos-novekedesi-alombol-egyeves-recesszio.html
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Számonkérés: szerintem, ha a leváltásuk után helyesen, azaz államcsínyként és maffiajellegként értelmezik a regnálásukat, akkor nem kell, hogy megússzák. Én legalábbis ezt vizionálom! :-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"jogi lépések megtételére készül."

Ez a kijelentés minden esetben annyit jelent: lófaszt se csinálok. Ha mégis nosza, annyian elraktuk emlékbe a KIM-ben nyilvántartott cégkivonatot, hogy ha Seszták ezt még bíróságon is magyarázni akarja akkor hajrá.

Megjegyzem egy darab helyreigazítási kérést se kapott senki, ami mi mondjuk elég furcsa is lenne a hatályos cégnyilvántartásra nézve.
@Tollkoptató: Másként mint fix elvekkel nem menne, S ahogy többször leírtam (s sokszor ki is mosolyogtak) az oktatá az, ahol nagykoaliciós megállapodás kéne. Mert alsó hangon 20 évre szóló ügy.
Anno még '89-ben kutatóként a DATE egyik tanárával mér beszégettünk iylesmikről. Kiröhögtek (fiatalság, meg RENDSZERTVÁLTUNK HE, NEM ÉRTED? tipusu reakciókkal)
az a vonat már elment, de kármentésre szükség lenne.
Munkanélküliként jelenleg nem fenyeget az a veszély, hogy én leszek az új miniszter :-)
@Penivaldes:
"Matolcsy ugyanis nem számokban beszél vagy gondolkodik, oké néha azért mond számokat is, de képes tárgyiasítani az absztrakt elképzeléseket, és ez nagyon is megfelel Viktornak"

Szerintem ebben nagyon igazad van. matolcsy csak képekben képes gondolkodni és megragadt a kisgyerekkorra jellemző mágikus gondolkodás szintjén. orbán már eljutott a nagyobb gyerekkorra jellemző mitologikus gondolkodásig, de a képekben való kibontakozás még ebben a fázisban is uralkodó. (Gondolkodási típusok copied from Popper.)
Megalázó, dühítő: a polgármesterek arcára fagyott a mosoly

Lefagyasztotta a mosolyt a szociális tűzifaprogram több polgármester arcáról. A rászorulókat támogató és a Belügyminisztérium által koordinált juttatásról mindannyian elismerően nyilatkoztak, de a nemrég kiutalt mennyiségről már nem.

Nyitrai István bőszénfai településvezető először nevetségesnek nevezte, hogy a község mindössze két, azaz kettő köbméteres jogosultságról kapott értesítést. Aztán talált közelítőbb jelzőt is: megalázó, dühítő.

www.sonline.hu/somogy/kozelet/megalazo-duhito-a-polgarmesterek-arcara-fagyott-a-mosoly-484163
@quendelapo: "A recesszió lehet egy jó lehetőség, sőt eszköz is. Minden attól függ, hogy melyik végén állsz. "
pontosan így gondolom magam is.
@quendelapo:

A recesszió, illetve a lecsapódó hatásai elégedetlenséget szülnek amit kompenzálni kell valahogy, akár rezsicsökkentő, sokat támadható bullshit árán is.

Épeszű embernek - még politikusnak sem - nem érdeke ez.
@Deathstick: végül is. kerényi egyzserűen elmesélte a giccseivel neki a magyar történelmet. az a baj, hogy úgy gondolják, +az istenadta nép" is benyeli a képeiket.
@GeoCracker: I feel you bro

De a nagykoalíció az, amire a jelenlegi pártok közül senki nem képes, még akkor sem ha az ország sorsa függ tőle.
@Penivaldes: Ezért is emelkedett fel akkor Franciaország, ráadásul a király olykor hallgatott a "jobbik" eszére, itt meg úgy tűnik, csak arra hallgat, erre a balfékre!
@Penivaldes:

Ez így rendben is van. De mikor az álmok szertefoszlanak egykulcsos világmegváltástól 7%-os növekedésen keresztül az államadósság feletti győzelemig, na akkor mi van?

Mert most járunk ott, hogy az összes álom le van nullázva, és egy éve recesszióban vagyunk rekord magas államadósság mellett.
@Anyád, a szúnyogok!!!: Idén úgy is lesz, statisztikailag mindenképpen, ha a fene fenét eszik is..illetve, az "emúttnyócév" tehet erről is, ami szerényen számolva is legalább 11 mán..
@Fabius: Órjásplagát, Bajnai-Gyurcsány Ferenc tehet az egészről, ugye?
@Fabius: akkor is ragaszkodni fognak hozzá. emlékezz csak, matolcsy írta, a szerencse csak akkor jön, ha hiszel benne. nem tudom, hogy cinikus köcsög-e, vagy szellemgőzös optimista.
@bella _ciao:

Nem fejtettem ki mert belinkeltem, de:

- belső fogyasztás fellendülés,
- ipari termelés növekedés - ami ugye zuhan,
- hitelezés élénkülése,
- uniós források gazdaságba forgatása, amiből tavaly 500 milliárdot nem tudtak felhasználni, idén meg 1500-at kéne.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ja, esetleg a KSH-ba belopózó adathamisító DK nyugdíjasok.
@bella _ciao: ez rossz szóvicc... gondolom a település nevét fides ellenesen átnevezték most !

BÉSZ: "Megalázó, dühítő"
ki? ÉN: "a polgármesterek arcára fagyott a mosoly"
miért? FA: "tűzifaprogram"

"Nyitrai István BŐSZ-ÉN-FA i településvezető"

amugy nem értem ezt a nyivákolást... minek neki fa, amikor a település neve nagyon árulkodó...

van: BŐ SZÉN+FA
azzal tüzejjünk !
ne a ormányt és ártunkat ekézzük !
ne a népet tüzejjük hanem a bő szenet és fát !
BŐSZ: "Megalázó, dühítő"
ha nem a fát, hanem a minisztéruiumot feltüzelik !
felBŐSZÍTIK
akkor a minisztérium azt a két köbméter fát is BŐSZÉN adja
vagyis BŐSZÉN-FA
@Fabius: különben meg már nekem fáj, hogy a financial times is csak kiröhögi őket. nagyon ciki ez a banda.
@Tollkoptató: Még részlegesre sem, ahogy az oktatást elnézem. Pedig másként nemmenne. S ebbn külön szomorú, hogy a konferenciák szünetében beszélgetve szinte minden oldalon vannak olyan pedagógászok, akik nyugodtan felkérnék egy szakértői csapatba.
nem, nem állapodot meg semmibe orán és putyin. matolcsy csak kíváncsiskodn megy:

Matolcsy György Moszkvába látogat

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_gyorgy_moszkvaba_latogat.179826.html
@bella _ciao:

"a gazdasági visszaesés legfőbb oka a kontár, rögtönzésen alapuló, növekedést gyöngítő unortodox gazdaságpolitika."

Ezt sokan mondjuk már régen, minden eredmény nélkül.
@bella _ciao:

Idióták ezek. Mondom én, hogy meglesz az az eufória szorzó:

hvg.hu/itthon/20130215_orban_kossuth_radio
@Anyád, a szúnyogok!!!: Az jó lesz,minél hamarabb annál jobb.
Mert akkor már rég nem fideszkormány lesz.
@Fabius: nos a gazdasághoz nem értek, bármint a finomrészeket nem értem, mert azt én is látom, hogy most pocsékul állunk, süllyedünk. én csak azt gondolom, hogy ebből ők ketten nem tudnak kiszállni, OV nem mondhatja, hogy Gyurikám menj el, mert azzal a saját bukását ismerné be. azt meg ugye nem akarja.
@Fabius: Bíztassalak?
Lesz ez még rosszabb is!:))
vagy :((
@Fabius: Megmondják a birkáknak,hogy kire kell haragudni.
Ennyi.
De ők sohasen hibásak!
@bella _ciao: összefoglalom neked, mert a (béke+irodalmi) nóbel bizottság elé könnyebb lesz beterjeszteni

ez rossz szóvicc...
gondolom a település nevét fides ellenesen átnevezték most !

ad1)

mijjen vagy? BŐSZ: "Megalázó, dühítő"
ki? ÉN: "a polgármesterek arcára fagyott a mosoly"
miért? FA: "tűzifaprogram"

"Nyitrai István BŐSZ-ÉN-FA i településvezető"

ad2)

amugy nem értem ezt a nyivákolást... minek neki fa, amikor a település neve nagyon árulkodó...

van: BŐ:SZÉN+FA
azzal tüzejjünk !
ne a ormányt és ártunkat ekézzük !
ne a népet tüzejjük hanem a bő szenet és fát !

ad3)

ha nem a fát, hanem a minisztéruiumot tüzelik fel !
akkor felBŐSZÍTIK
akkor a minisztérium azt a két köbméter fát is BŐSZÉN adja
vagyis a bőszén adott fa lesz: BŐSZÉN-FA

ez volt a hír:
"Megalázó, dühítő: a polgármesterek arcára fagyott a mosoly
Lefagyasztotta a mosolyt a szociális tűzifaprogram több polgármester arcáról. A rászorulókat támogató és a Belügyminisztérium által koordinált juttatásról mindannyian elismerően nyilatkoztak, de a nemrég kiutalt mennyiségről már nem.
Nyitrai István bőszénfai településvezető először nevetségesnek nevezte, hogy a község mindössze két, azaz kettő köbméteres jogosultságról kapott értesítést. Aztán talált közelítőbb jelzőt is: megalázó, dühítő."
www.sonline.hu/somogy/kozelet/megalazo-duhito-a-polgarmesterek-arcara-fagyott-a-mosoly-484163
@Deathstick:

Ha nyernek,csak a hülyék maradnak. Én,remélem,félúton leszek már 2018-ban a UK állampolgárság felé...

Most még csak 5% ment ki. '18-ra 25 lesz.

Kéremkaccsojjaki jazországot. R.I.P.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Szeva tökömöccse!
A kedvenc bénacsapatom a pool!:))
A hétfői,meg a tegnapi teljesítményük jó volt!:))
A hétfői meccsük peches volt.
Kapuralövések valami 15:3 arányban.
Csak az ellenfél 3-ból 2-szer betalált.
@Fabius: Pedighát aki Orbánnal hágja partyban a lányokat és pálinkázik... kis ember nem lehet:-)
@Deathstick: Ezt a felelősségvállalást hagyjuk már!
Valahogy igen rosszul jöttünk ki belőle,és azóta is szopóágon vagyunk.
Mondjuk úgy 500 éve egyfolytában de ez más téma.
"az ország mostanra valahol félúton van a visegrádi régió és a Balkán között"

az lehet hogy TI (fidesmafia és rabszolgái) balkáni úton meneteltek

de én nyugatra tartok ! (már megvan a munkahej)

van egy dakota mondás: aki keletre tart az nyugatra jut...
Beleolvastam néhány jobboldali fórumba és rájöttem, hogy még mindig védik Matolcsyt.
Nem értek a gazdasághoz, ezért meg tudja valaki mondani, ha követik a Bajnai-Oszkó féle gazdaságpolitikát akkor mi lenne a helyzet?
@E.Csaba:
Te nem olvasol? :(

"Stadiont buktunk a sikeres kötvény-kibocsátással
2013.02.13. 21:41 - Fidelio
Tegnap megvolt a nagy kötvény-kibocsátás, amiről nemrég Matolcsy azt mesélte, hogy az nem is hitel. Sikeres volt, meg is ünnepelte a kormányzati sajtó. Ezért csak 17 milliárd forintot bukunk rajta – évente.

A kormány tovább növeli az eladósodást – mondhatnánk Szijjártó stílusában. Persze ez butaság, csak szeretnénk jelezni, milyen könnyű Szijjártó-ságokat mondani.
Hiszen tudjuk, hogy a kormány az újabb hitelt alapvetően lejárt, visszafizetett hitelek helyett vette föl most.

A rend kedvéért megemlítjük, hogy ilyen Szijjártó-Selmeczi szintű ostobaságra Matolcsy is képes volt, amikor három hete lényegében azt mondta, hogy a kötvény-kibocsátás nem hitel. Ilyenért a Közgázon az első évben meg kellett volna buktatni, de már késő – a Kádár-rendszer felsőoktatásának ezt a hibáját már nem lehet helyrehozni."

fideszfigyelo.blog.hu/2013/02/13/stadiont_buktunk_a_sikeres_kotveny-kibocsatassal?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_14&utm_campaign=index
@V-PORT: védeni fogják az utolsó csepp vérükig.
@Fabius:
Ismerek embereket, akik Lajossal töltötték kollégiumi éveiket: azt mondják ő egy másik univerzumban él.
@Deathstick:
T. Dotter!
EZ azért nem semmi összefoglaló volt. A legfelháborítóbb benne, hogy igaz is... :(
(Milyenek az angol csajok? Mármint nem a ... terepasztalodon. Csak mert akiket én láttam Korfun, azok kiábrándítóak voltak.:)))
@Penivaldes: A kötvény kibocsátás az jó. mert az ugyan nem hitel 5,4 %-os kamatra? Most aztán jól megmutattuk a csúnya IMF-nek! Menjetek ti Tündérországba!
@Penivaldes:

Orbán bármit mondhat, sőt, akár alaptörvénybe is foglalhat. Csak rajta múlik, ő dönti el szerinte mi kell a túléléshez.

Ha az kell Matolcsy vezéráldozat lesz egy perc alatt. Ha az kell a békemenet pajzson körbe hordja az országban.

Viszont a gazdaság helyzetén egyik sem változtat magában, és Orbán túlélése 2014-ben leginkább azon múlik, mekkora tömeg lesz igazán, a szó szoros értelmében éhes. Ez a tömeg meg a lejtő alja felé egyre nagyobb létszámú.
@bella _ciao:
"Matolcsy György Moszkvába látogat"
???
Tanácsokat akar adni? :))
Putyinnak egyre inkább meszeltek...
@V-PORT:

Akkor az lenne ami a szlovákoknál és lengyeleknél: szolid emelkedő pálya reális finanszírozással, de unortodox gazdaságharc nélkül.
@Fabius:
Nem lehetne szimplán 4 részre vágni és különböző autópálya kapukra kiszegelni?
Csak a biztonság kedvéért... A komplett kormányt...
@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ha az ellenzék nyer kétharmaddal és visszacsinál minden hazaáruló, nemzetrontó szart, amit ezek csináltak, ahová süllyesztik a gazdaságot 2014-re - nos, én is prognosztizálom, hogy LEHETSÉGES a 7%-os gazdasági növekedés.

Ugye tudvalevő, minél szarabb, elmaradottabb egy gazdaság, annál nagyobbat tud nőni...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Úgy érted, még csak 2,5 év múlva mégy ki? Tudtommal 5 év ott tartózkodás után lehet igényelni. Viszont ha már ott vagy, Mo-ról hivatalosan kijelentkezel, minek az állampolgárság? Engem az utóbbi 6 hónapban 3 különböző irányból talált meg ez a kérdés, de még nem látom a megdönthetetlen érvet, hogy felvegyem azt is (UK-t). Jönni-menni lehet a világban anélkül is, ha pedig már beilleszkedtél itt, nem fognak kihajítani akkor sem, ha ezek a f@szkalapok kilépnek az EU-ból (mármint orbánék).
@Fabius: Fúj! Ez annyira normálisnak és kiszámíthatónak hangzik. Semmi szabadságharc?
@quendelapo:

A Lajospaktumot Viktor megkötötte a múlt héten Brüsszelben. Neki már izgulni legfeljebb az OLAF miatt van oka, a gazdasági növekedés az uniós beruházások árnyékában őt nem érdekli. A Közgép külön gazdaság a gazdaságban.
@Fabius: Ott a pont,főleg a középső részben.
És a lényeg,hogy össze tudunk e fogni a leváltásuk érdekében.
A másik,hogy az a növekedés,amit tavly,tavalyelőtt,aztán meg idén vártak,az jövőre sem fog beindulni.
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Képletesen lehet, az elég dühödten behúzott iksznek vannak ilyen mellékhatásai :-))
OFF
hvg.hu/itthon/20130215_Bajnaiekkal_szovetkezik_a_szegedi_kozgyul
Ez nem tudom, hogy mit jelent, de biztos jelenthet valamit.
@bella _ciao:
Aha, azok orosz medvét hoztak, mi meg magyar marhát viszünk ki...
@Deathstick:

Áhh, csak mondtam valamit, hogy UK állampolgárság. Már sokszor mondtam, hogy ha addig nem sikerülne (állandóan pályázgatok jelenleg is külföldi pozikra), ha 2014-ben nyer Orbán, húzok innen a francba.

Naggggggyon cikinek találom, hogy én, aki egy valódi(nak tűnő) bezzegország lakója vagyok (az volt a rendszerváltozás körül, a legerősebb, legelőrehaladottabb...), kecsegtetőnek tartok egy pozsonyi lehetőséget.

Mert nem Magyarország. Hogy távolabb kerülnék ettől az őrülettől, még akkor is, ha odakinn van magyargyűlölet. Akkor is jobban érezném magam, mert nem feltétlen kell nekem az itteni szarokon idegeskednem. Nem venne el éveket az életemből az állandó tehetetlen düh miatti stressz...
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: :-)

Terepasztalon viszonylag ritkán találkozom velük...

Egyébként olyanok, mint máshol, van mindenféle. Ezek a nációk szerinti kategóriák szerintem baromságok (élén azzal, hogy a magyarok a legszebbek). Legalábbis, ha csak a külsőt nézzük. Lelkileg átlagban tudatosabban vállalják magukat és függetlenebbek a tapasztalatom szerint, de biztos vagyok abban, hogy ez annak köszönhető, hogy az UK modern ország, ellentétben Mo-val, szóval ez inkább az általános társadalmi fejlettségnek köszönhető.
@Fabius: nem egészen, magához láncoltam, és ha le is szakítja magáról, akkor is ott lesz rajta a seb.
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: a marhákat régen lábon hajtották a hajdúk a vásárba. ebben is lehetnének hagyományőrzők.
@V-PORT:

Semmi fotelkuruc, csak a dögunalmas kiszámítható realista tények, számok, törvényszerű gazdasági hatások.

Nem is értem a kurva szlováklengyelbaltikumok hogy a picsába nem döglenek bele az unalomba? :-)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Úgy érzem, mintha nem is a lehetőség, hanem az elszántság hiányzott volna eddig is belőled - már, ha megengedsz egy ilyen személyes észrevételt. Ami mögött az van, hogy bármennyire dühös vagy, azt szeretnéd, ha ott maradhatnál (Mo-n).

Szerintem pár év külföldön így is jót tenne. Én elvi alapon mozdultam ki, nekem eleve sokkal kisebb esélyem volt arra, hogy szovány életet folytatni valaha is visszamegyek Mo-ra. És persze: amennyiben itt (UK) képzelnéd el a folytatást, szívesen segítek az átmenetben! :-)
@bella _ciao:
Miattam lehet lábon is hajtani Moszkváig... :))

@Deathstick:
A lányom generációján (15) látom, hogy ők egy pillanat alatt lelépnek majd, a nyelv nem lesz probléma, legfeljebb azon fog filózni, hogy Németország, vagy Anglia. Nagy része már a középiskola után meg fog pattanni. Az tény, ha ez a majomhorda marad, akkor '14-ben német nyelvterületre én is lépek.
@Fabius: Lehet, hogy most rémisztő és nemzetáruló dolgot írók le. Én szeretném kipróbálni. Szeretnék így élni itt Magyarországon.
@Deathstick: mit értesz lelki függetlenség alatt?
egyébként igazad van
@Deathstick:
Ja, Korfun katasztrófa volt.
Mi az:
Nagy, gömbölyű, fehér és részegen vonyít?
Angol turista...
@kifordított nagyanyó:

Az összefogás még abban a jelképes értelemben, miszerint ti radikálisok és mi libberek is a leváltásra szavazunk, kevés lesz, ha aztán a megszokott oldalpártiságtól vezérelve nem a gazdaság rendbetétele lesz az elsődleges célja mindenkinek.

Arra gondolok, hogy a sarokpontok egybe esnek pl a Jobbik és a Bajnaiék féle gazdasági elképzelésekben, pl egykucsos eltörlés, stb. Arra leszek kíváncsi a kormányváltást hozó ideális esetben, hogy megszavazza-e és támogatja-e majd a Jobbik ezeket a most általa is mondogatott programpontokat megvalósulás esetén, ha egy ballib koala dolgozza ki.
@Fabius: jaj ti! hát ők nem olyan vitéz népek mint mi! nekünk kell az izgalom, a küzdelem.:)
@Fabius:
Te ortdox kategóriákban gondolkozol.
Lajos a kormányváltással ezt mind elbukhatja, tehát a kormányvéltás rossz. A recesszió viszont egy zavaros helyzet, amiben kevesen ismerik ki magukat, tehát az még lehet jó is.
@V-PORT:

Én is meglennék egy közéleti helyett médiafika és gasztrobloggal valahogy unalmamban :-D
Oroszországba csak minél többször menjen Viktor. Hátha a történelem ismétli önmagát és lesz még egy repülő szerencsétlenség. Ami a sors fintoraként nagy szerencse lenne Mo-nak.:)
@quendelapo:

Lajos a már elnyert pályázatok kivitelezésével elvan a következő ciklusban is, szarik ő a recesszióra egy nagyot.
A miniszterelnök szerint 2010 az összefogás éve volt, amellyel létrehozták a minden további remény alapját jelentő változást, 2011 a megújulás éve, amikor átszervezik és új alkotmányos alapokra helyezik Magyarországot, 2012 pedig az elrugaszkodás éve lesz, amikor az ország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét. 2013 az emelkedés éve lesz, amikor láthatóvá válik, hogy Magyarország megindult felfelé, 2014 pedig a gyarapodás éve lesz, amikor az emberek kézzel fogható bizonyítékot kapnak arra, hogy az erőfeszítéseknek volt értelme. Ez a terv, sok millió magyar ember közös terve, amely nem a szocializmus ötéves terve – mondta, hozzátéve, hogy e terv egy lehetőség, de nem egy a sok közül, hanem az utolsó vagy az utolsó utáni, a sírból visszahozott lehetőség, a szakadék felé csúszó ember zuhanás előtti utolsó lehetősége.

Olvassátok és okuljatok! Ezt 2011. február 7-én mondta. Valami nem valósult meg belőle?
@Penivaldes:

Erre remek megoldás lenne, ha megtanulnánk pl focizni. Akkor nem a gazdasági szabadságharc véres csatái jelentenék az egyetlen adrenalinlöketet :-D :-D
@Fabius: Járnál a Story gálára. Micsoda életed lenne! :))
készült a hvg, itt a portré halászról:

Mégis távozik L. Simon László

hvg.hu/itthon/20130215_Megis_tavozik_L_Simon_Laszlo

Simulékony karrierpolitikus birkózhat meg Fekete Györggyel

hvg.hu/itthon/20130215_Halasz_Janos_allamtitkar_portre
@bella _ciao: Én ennek nem tudok örülni. Hoffmann marad ő megy. Röhej!
@V-PORT:

ŐőŐŐőőőŐőőŐőőŐŐőőŐőőŐőőŐőŐőŐőőŐőŐőőőőőőŐőŐőŐőŐ...hosszan gondolkodtam van-e riasztóbb a jelen közéleténél, és azt kell mondjam a Kiszel Tündével és Hajdú Péterrel szennyezett közös légtér annak számít :-D :-D
@Fabius: LOL !Én,mint radikális.:))
Na jó,egy két dologban...:))
Mondtál te már olyat,hogy intelligens vagyok jobbikosnak,meghogy konzervatív liberális a gondolkodásom.:))

Komolyra fordítva:
A legfontosabb,hogy normálisan összefogva kétharmaddal elverni viktorékat.
Ez nehéz lesz,mert tuti csalni fognak.
Aztán ha ez meglesz,kiderül kikkel szavaz együtt a jobbik.
Sajnos fura lnne,ha az lmp-vel,szocikkal,bajnaival szavaznának együtt.
Ezt arra is mondom,hogy szidjátok őket a fidesszel való együtt szavazások miatt.
Elvileg ők állnak egymáshoz legközelebb.
Elvileg jobboldali pártok.
A másik dolog az,hogy a többiek hajlandóak e megszavazni egy szélsőséges csúnynáczi jobbikos javaslatát.
Tényleg a gazdaság rendbetétele lesz a legfontosabb de félek,hogy hülyék lesznek a megegyezéshez mindkét oldalon.
@bella _ciao:

Halász nem fog Feketével birkózni. Nyalóka és smúzparti lesz elsimonozás helyett.
@Fabius: Na most ugyan miért...Képzeld el ahogy a talpig matyóhímzésbe csomagolt Ilona nénivel ropnád kölcsönszmokingban, hozzá szigorúan westerncsizmában és diszkréten nyakban lógó arannyal miközben vesznek az RTLesek :)))))
@V-PORT: Nekik jobb,a többit nem látják.

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Megint úgy jártatok,mint a múltkor.
Folyton ti támadtatok és az ellenfél rúgott gólt.
A pool olyan,mint a fidesz.:))

Tényleg sajnáltalak titeket mert a döntetlen a minimum amit megérdemeltetek volna.
@V-PORT: szerintem egál, hogy ő vagy l simon. két költő után egy matematikus és művelődésszervező a kultúra élén.

„Ha nincs rendszerváltás, akkor Halász feltehetően egy vidéki kultúrház vezetője lenne, amit jól is menedzselne” – mondta a minisztériumi döntéshozatalra és a kulturális erőcsoportok helyezkedésére rálátó forrásunk.

hoffmannt meg, ha ebben az ütemben fokozzák le, előbb-utóbb csak a bölcsődék maradnak a kezei alatt
@Fabius:
Szerinted lehet úgy is rezsimet váltani, hogy Lajoshoz nem nyúlnak?
@kifordított nagyanyó:

Továbbra is tartom, nem értem mit keresel a Jobbik táborban de ez legyen a te bajod :-D

Az együtt szavazás - fidesz-jobbik - kétélű dolog. Ha olyan a téma amit a jobbiktól nyúltak akkor persze, szavazzanak, de mikor Vona Gábornak 20 perc alatt bekorpásodik a haja a parlament folyosóján és úgy esik meg, na azért az "picit" más.

Ettől függetlenül azt gondolom, bárki terjeszti be pl az egykulcsos eltörlésére a javaslatot azt mindenkinek meg kell szavaznia. Abban biztos lehetsz, ha akkor akar majd csúnyanácizni valaki azért nyakon vágom akkor is, ha amúgy nem bírom a Jobbikot.

Vannak olyan közös ügyeink ami nem bal vagy jobboldali érdekek, hanem a működésünk alapfeltételeihez kellenek. Ezeket biztosítani KELL finnyáskodás nélkül mindkét oldalról. Aztán ha megvan kurvára ráérünk az ideológiákon összeveszni és harcolni tovább.
ezt a bullshitet! :))

"A Bors szerint az is elképzelhető, hogy a botrány okozta vihar Fábry állásába kerülhet. A képernyősöktől ugyanis általában elvárják, hogy ne tegyenek semmi olyat, de ne is kerüljenek olyan helyzetbe, ami rossz fényt vethet a munkaadóra. Ezt többnyire írásban is rögzíteni szokták."

mtv meg a rossz fény! basszus!
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Bazmeg!

Miért? Miért kell még a kibaszott fantáziavilágnak is arról szólni, hogy Ilonka néni, mikor szólhatna arról is, a 19 éves hóttpicsa részeg jóbiroszbi szereplő sliccbontó térden esdeklését hárítom el a kámerák kereszttüzében???

Bazmeg, muszáj nekem fantázia nekrofilnek lennem mikor fantázia pedofil is lehetnék?

:-D :-D :-D :-D
@Fabius: Én vagyok ott a fény a sötétségben!:))
@quendelapo:

A jogszerűre faragott keretek között elnyert százmilliárdos pályázatokkal nem tud már kezdeni senki semmit rezsimváltás esetén sem. Ezért szarik Lajos már mindenre, Viktor az ő gesztenyéjét kikaparta.
@Fabius: na én azért azt gondolom, hogy a Matolcsy és Gazdaság küzdelem is felér a gladiátorjátékokkal..:))
@Fabius: kezded átérezni matolcsy gondolkodását a gazdasággal kapcsolatba. jó helyről közelítesz felé. :))
@bella _ciao: ez már megint a NER elleni durva coclibsi
Áskálódás! és BÉrettegés !

fábri ??? a nemzet nagygya ? aki DR. fábri sanyi ???

a keresztyén fiatal demó krata ???
támadni rágalmazni mocskolódi tuttok csak !

nyilván dr. fábri úr a z emtévé köztiszteletes műsor vezetőlye...
aki boldog keresztyén CSALÁDBAN él hitvesével évtizedek óta BOLDOGAN !
@Fabius: még a fantázia világban sem lehet szerencséd:))
@Fabius: Amúgy meg ugye a jobbikon kívül szavaznék még egy Bokros vagy egy Fodor féle párta is.
@Penivaldes: ja, ha tetszik neki, ha nem, marad neki wittner mariska néni
Na további jó mulatást!
Nem tudom hol vannak a droidok de elküldhetitek őket a nevemben is ha idetalálnak.
@kifordított nagyanyó: huh, ezen most morfondíroznom kell. mondasz még ilyeneket, oszt gábriel rádrepül.
@Fabius: A francokat vagyunk recesszióban.

Igaz magyarokként elintéztük, hogy a Felvidéken legyen gazdasági növekedés.
Saját nézelődésem és kalkulációm eredményeképpen legalább egy százalékot az anyaországból kiáramló társaságok hoznak a szlovák, (mindig eltévesztem) felvidéki gazdaságunkba.

Az a baj Veled is Fabius, mint az összes többi hisztislibsivel, hogy nem látod a fától az erdőt, nem veszed észre, hogy mink Kárpát-medencében gondolkodunk, nem kacsaúsztatóban.
Ha azt átlagoljuk ki, máris szép a képlet.

Amúgy az agráriumban kitisztult a kép, a fordított áfa miatt eltűntek a háromszor vagy ki tudja hányszor átforgatott szállítások, ezekből az adatokból le lehet szűrni, mennyit is csaltak a korábbi évek statisztikái.
Nem az aszály volt a csökkenés oka, sok paraszt tárolói vannak tele, akik nam merik értékesíteni az árujukat, mert valaki esetleg feltenné a kérdést, hogyan duplázódtak meg a hozamok ebben a szörnyű aszályos évben?
@Habakuk999: na meg tedd hozzá, hogy az erdélyi zászlóipart is mi lendítettük fel a székely lobogók behozatalával.
@bella _ciao: Ahogy mondod, a román, erdélyi könnyűipar csodájára járnak már a kínaiak is.
@kifordított nagyanyó:

Fodor Gáborra már szavazhatsz:

hvg.hu/itthon/20130215_Fodor_Gabor_megalapitotta_partjat_az_MLP

Most akkor bukta szavazatodat a Jobbik? :-)
@Habakuk999:

Ha kicsit körülnézünk Kassán, Rozsnyón és Pozsonyban akkor nem találunk okot a megállapításoddal vitatkozásra.

Ahogy a fordított áfa hatásaival sem.

A könnyűiparnak meg "könnyű dolga" volt innen átmenekülni a határaink túloldalára I. Orbán uralkodásának végén. Az egész iparág igazi nemzetárulóvá lett, mert nem volt képes kitermelni és kifizetni az akkori fétis drasztikus minimálbér emelést.
ez olyan szép, hogy muszáj beidéznem a mandinerről:

Kerényi Imre hivatalos tisztsége, csak hogy mindenki jól megjegyezze magának: a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott.

mandiner.blog.hu/2013/02/15/tnkgmekmkemfofefmm_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccclxx
@Fabius: Ez az igazi közgazdász érvelés:
Orbán kijelentette: "az hullámzik, azt nem érdemes nézni",

hvg.hu/itthon/20130215_orban_kossuth_radio

Amikor január végén korábban törlesztettük a hitelt, én komolyan elgondolkodtam a miérteken.
Kerestem valamilyen gazdasági okot.

Nincs ilyen, orbániában csak egy szent tehén van, a demagóg propagandista dicshimnusza.
@Fabius:

Halász János újságírói kérdésre válaszolva közölte: jó viszonyban van Fekete Györggyel, az MMA elnökével és helyesnek tartja a Műcsarnok tulajdonjogának átadását a művészeti akadémia számára. Mint elmondta, az Emmi által benyújtott törvénymódosítás egyelőre nem szól arról, hogy az MMA egyetértési jogot kapna a Műcsarnokot működtető nonprofit kft. irányításában, "amikor erről szólni kell, azt mindenkivel közölni fogjuk időben" - fogalmazott
@Anyád, a szúnyogok!!!: Ez a 7-es a szerencseszáma lehet Viktornak. '98-ban is 7 százalékos fantazmagóriákat hallottunk, aztán akkor se sikerült, 2010-ben meg 7 százalékig akarta elengedni az éves hiányt. Fura.
@bella _ciao:
A " tudatos nemzeti közjogi gondolkodás " az talán a választási csalás előkészülete témakör lesz.
Az értékmegőrzés feladatot meg azért kapta, hátha szaladni kell végül a kincstári készlettel.
index.hu/belfold/2013/02/15/szekely_zaszlo_leng_a_parlamenten/

székely zászlónk leng, lengeti a szél
a csaták bíbor hajnalán
....
csak ezért a fotóért vitték lovasberénybe a szerencsétlen CSICSKÁK felszarvazását...

sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/164427_611022812246463_2106718833_n.jpg
@Vitéz László: azért, ha jó látom, egy projektor (vetítő) van a kezében
@Secnir: Ha mi tartunk taggyűlést, Kövérlaca kitűzi a céges zászlónkat is?

Kurva jó, beruházunk zászlógyártó gépsorba, csak azt kell előtte megtudnunk, fehér, sárga vagy fekete pontosak vagyunk-e a listán.
Ecsém.... végigolvasok 300 kommentet, és nincs egy troll se? Be köll szólni a központba, mert ez nem járja. Péntek délután azé még csak kéne egy mûszak.
varggyá gombot rá. most jó vagy nem?

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke szerint a verseny szempontjából inkább káros az állami beavatkozás; nem oldja meg a szektor gondjait.

feol.hu/gazdasag/eder-nem-segit-a-husiparon-a-jelenlegi-allami-beavatkozas-1520564
@Nikorene:

továbbképzésen vannak. a teuton vonal összeomlott.
@bella _ciao: neeem

az vágódeszka... azon vágja az almát... ott a jel is...
@Vitéz László: almaszeletelő lesz így a menesztés után? irány szabolcs?
@Fabius: És ki fog Fodorra szavazni? Olyan sikeres pártelnök volt...
@Nikorene: Péntek délután 2 után nincs senki az állami hivatalokban. Kettőig is csak a szorgalmasabbak maradnak.
@bella _ciao: ilyenek ezek, basszuskulcs.

a sok hülye, aki munkából akar megélni, és még elégedetlenkedik is.
ahelyett, hogy ott tülekedne a sok talpnyaló közt, áhítattól csillogó szemmel, és számolgatná az elé vetett fabatkát.

beszél értelmetlenséget: jövedelmezőség, meg megnövelt terhek átháríthatatlansága

B+ kedvesviktor pályinkát is kapott a kolbászáért, ez meg itt sopánkodik, hogy versenyhátrány

Pedig megígérték, hogy minden jó lesz ( az igaz, hogy lé még nincs, de nem értem miért nem elég a húsiparnak a szép szó)
a fotóst nem kel 1/2teni..
akit a fidesmafia barlangjába beengedtek annak nem esikk baja...

4 kilőtt nagy vadat lefotózni (négyet egy csapásra)...
megint lekapni őket... gratula
bár amugy nem is nagy dicsőség...

van egy dakota mondás: dög lőtt orosz lányba nem lövünk telével !
@Távmunkás: Ejj... pedig ilyen súlyos idôkben túlórázni kellene.
@jaegtoer:
Hiányoljátok a trollokat?
Most figyelj!
Ti itt állandóan ekézitek ezt a szerencsétlen kormányt és a gazdaságpolitikáját. Nő az adósság, recesszió, infláció, meg egyebek.
Pedig hosszan sorolhatjuk a jó dolgokat, úgymint:
.
.
.,
na meg
.
.
., és még emellett
.
.
.
Na ugye, hogy ugye?
pedig címlap van már rég...

már trollokra sincs közpénz...

kéne kivetni erre a célra

trolladót !
moongyuk kommentenként 5 Ft... (+áafa)

mente sülnének a fides trollok...
sőt ők tovább kapnák az 50 FT+áfa /komment díjat...
@Hermusi: ááá... nem az igazi... gyakorold még.
Nincs benne bolsi, balliba, libbant.
@Habakuk999:

Az államadósság valóban hullámzik, ezért nem az éppen aktuális állapotot kell figyelembe venni, hanem a hónapok/évek alatt kirajzolódó tendenciát. Az éppen aktuális adósságszintet ugyanis rengeteg egymástól független és elszigetelt tényező befolyásolja, 2012-ben például az államháztartás bruttó adóssága a bruttó hazai össztermék 77,1 százalékának megfelelő összeget tett ki szeptember környékén, de az adósságot a harmadik negyedévben 159 milliárd forinttal csökkentette a forint erősödése, a nettó adósságfelvétel viszont 180 milliárd forinttal növelte.

2012-ben például főleg az árfolyamváltozás hatására csaknem ezer milliárd forinttal csökkent az államadósság, míg 2011-ben egész évben 1339 milliárddal nőtt ugyanezért.

Összességében nézve azonban államadósság mértéke csökkenő tendenciát mutat immár két esztendeje. 2012 végén már GDP 77,1 százalékán állt az államadósság, és ez óriási előrelépés, hiszen 2010 közepén még 85,3 százalék volt.

Tudom, hogy ez bonyolultnak hangzik, és azzal is tisztában vagyok, hogy a balliberális agyhalottak nem szeretnek számokkal és adatokkal foglalkozni, de ezek sziklaszilárd TÉNYEK.

Röviden összefoglalva: Orbánnak már megint igaza van, az államadósság igenis csökken, a Fabius pedig ismét nagyon buta.
@Secnir: "Ha a hivatalos magyarok nem tudják mi a különbség az állami és a nemzeti jelkép között, mért kellene ezt tudnia a román, a szlovák és egyéb politikusoknak, újságíróknak, propagandistáknak és a szlovák meg a román és a szerb népnek."

www.felvidek.ma/nezopont/jegyzet-kommentar/37904-duray-miklos-mindenunk-e-zaszlo
@Nikorene:
Csak próbálkoztam, és hát nem lehet mindenki olyan tehetséges, mint Kuszaszem.
@Volksgemeinschaft: a zálamadóság Qva eccerú dolog...

ha a kölcségvetés DEFICITES (akár csak 3% kal is)

akkor NŐ AZ ÁLAMADÓSÁG !!!
@jaegtoer:

" a teuton vonal összeomlott. "

Csak nem Stefre gondolsz? Őt max egy fekete lyuk szippantja be.
@Habakuk999:
"Ha mi tartunk taggyűlést, Kövérlaca kitűzi a céges zászlónkat is?"

jaja, pontosan.
azon gondolkozom, ha kövér laca tart odabent taggyűlést, akkor kitűzik vajon kövér lacát?
mer' jó lenne!
@Volksgemeinschaft:
Na végre, hogy elhangzott a varázsszó: balliberális agyhalottak. DDD
@Habakuk999:

Az államadósság valóban hullámzik, ezért nem az éppen aktuális állapotot kell figyelembe venni, hanem a hónapok/évek alatt kirajzolódó tendenciát. Az éppen aktuális adósságszintet ugyanis rengeteg egymástól független és elszigetelt tényező befolyásolja, 2012-ben például az államháztartás bruttó adóssága a bruttó hazai össztermék 77,1 százalékának megfelelő összeget tett ki szeptember környékén, de az adósságot a harmadik negyedévben 159 milliárd forinttal csökkentette a forint erősödése, a nettó adósságfelvétel viszont 180 milliárd forinttal növelte.

2012-ben például főleg az árfolyamváltozás hatására csaknem ezer milliárd forinttal csökkent az államadósság, míg 2011-ben egész évben 1339 milliárddal nőtt ugyanezért.

Összességében nézve azonban államadósság mértéke csökkenő tendenciát mutat immár két esztendeje. 2012 végén már GDP 77,1 százalékán állt az államadósság, és ez óriási előrelépés, hiszen 2010 közepén még 85,3 százalék volt.

Tudom, hogy ez bonyolultnak hangzik, és azzal is tisztában vagyok, hogy a balliberális agyhalottak nem szeretnek számokkal és adatokkal foglalkozni, de ezek sziklaszilárd TÉNYEK.

Röviden összefoglalva: Orbánnak már megint igaza van, az államadósság igenis csökken, Fabius pedig ismét nagyon buta.
@Hermusi: hiányérzet kipipálva, halaggyunk tovább a leni..semmi látnivaló itt, kérem!
Biztos helyről tudom. a Nemzeti Szarcsimbókunk hazudik.(és Kuszaszem.is).Ezt tanácsolták neki a választási "okosok."..hazudjon és mindenben csak fényezze a kormányt és önmagát...a hülye Fideszes úgyis mindent elhisz, a többi le van szarva...ÚGYIS ELCSALJÁK A VÁLASZTÁST:)
@Volksgemeinschaft: köszi !!!!

már tisztára berozsdásodot a tahótlanító gomb !

asztalviszta bébi !
@Volksgemeinschaft: Megtisztelsz Stefi, hogy szóra méltatsz!

Azt megmagyarázhatnád, hogy a hullámhegyre miért nem kell odafigyelni, amikor a hullámvölgyek esetén fehér ruhás szüzekből építünk díszkordont a gazdasági minisztérium köré?

Én úgy emlékszem - lehet rosszul, de én is csak egy felvilágosulatlan prosztó vagyok - a csökkenést lelkesen ünnepeljük. Pedig ez is hullámzás, az igaz nem olyan nagy, mint a 476 milliárdos hullámhegy.
@Volksgemeinschaft: Még az is lehet, hogy a TÉNYEK igazolják állításod!
Csakhugy: Mind a munkanélküliségi adatok, mind a fogyasztás függvényében fennáll ezen állítás ugyanígyen?
Várom az indokolást, jómagam nem hinném, de majd Mariann, a pénzügyérem kielemez, nagyító alatt, hidd el!
@Volksgemeinschaft: Te amúgy mennyit kapsz ezekért a böffenetekért? Nincs véletlen üresedés nálatok? Tök jó melóhely lehet, nyomom a narancstálib dumát, aztán dagad a zsebem.
Rosszul látjátok! Matolcsynál mindig jövőre lesz fellendülés! Ezt csinálta a '98 ámokfutása alatt is!
@Volksgemeinschaft: Ha ennyire tájékozott vagy, akkor a GDP csökkenést is észlelted? Vagy az ilyen ballipsi-ármány?
@Vitéz László:

A költségvetés akár szufficites is lehetne, ha nem kellene idén 947 milliárd forintot törlesztenünk a hitelezőink felé. Szeretnélek emlékeztetni, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány által 2008-ban felvett gigahitelből még 3768 milliárd forint tartozásunk van az IMF felé!!!

Viszonyítási alapként álljon itt annyi, hogy a teljes 4-es metró projekt 452,5 milliárd forintba került, tehát abból az összegből, amit 2013-ban ki kell fizetnünk az IMF-nek, 2 új metróvonalat építhetnénk ki.

A hozzád hasonló balliberális agyhalottak most éppen annak a Bajnainak a visszatéréséért szurkolnak, aki adósságcsapdába vezette országot.
@Volksgemeinschaft:
Arról is van kimutatásod, hogy az IMF hitel törlesztésére felvett, sokkal magasabb kamatterhű hitelek visszafizetése melyik évben mennyi lesz?
@Hermusi: @Dr.Zomboss: hagyda 3,14csába azt a rohat büdös fideszgyíkot !

nagyon komoj lehet a porbléma ha megint:
"de a bajnai mennyit lopott" szöveget nyomják...

lexarom a zombit... nekem hiába nyomja a kormányzati bulsitet
én bajnait is bűnzőnek tartom...
@Volksgemeinschaft:
Stefánia kisasszony.

Nem illő dolog itt ilyen néven, ott olyan néven hozzászólni.

Most ezzel együtt korrekt vagy, mert ugyanazt mondod itt, mint ott, nem az ellenkezőjét, ahogy szoktad.

Kezdesz megjavulni?
@J.László: Konzekvensnek nevezted tán? Ne csessz ki vele ennyire, kérlek!
Mingyár nem kap fizetést, ha meglátják ezt a nertársak, az alkalmazói!
@Vitéz László:
Nekem is hiába nyomja.
Azért ezen "a Bajnai is bűnöző"-n még gondolkodjál.
@Dr.Zomboss: Állítólag a termoszos képen lévő legény az a Stefánia kisasszony.

Szóval, kösd fel jól a gatyád, ha vele szeretnél dolgozni, minden nap újabb és újabb csodát kell kitalálni.
Nemes feladat, de nem egyszerű.
@Hermusi: ???????

ez az ÉN véleményem
MEGGYŐZŐDÉSEM...
ha nem is szeméjesen maga horta ki dömperrel a közpénzt...
akkor is elfordult hogy a háta mögött nagyerőkkel hordhassák...

nem is tűzött ki semmijen komojabb dolgot..
elszámoltatás/átláthatóság/demokrácia stb...

az éhes oligarhák ott lihegnek a nyakában ...
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: Így már stim Nekem is.Ez a cikk tényleg elkerülte a figyelmemet.Amikor az láttam, hogy 17 milliárd, automatikusan dollárra gondoltam a kötvénykibocsátás miatt:-)
Basszus, Kedvesviktor megígérte, hogy beindíccsa a hitelezést a vállalkozásoknak.

Akkor lehet a magánszámlákról söpörni kifele a pénzeket:(((
@Fabius:

addig basztatják a hatalomra éhezők az egykulcsost, hogy minden valamire kellő ember elhúz innen a sunyiba, aztán jön a böfögés, hogy a románok, meg a pirézek vannak minden "jól" állásban.

lehet több kulcs, de akkor azonnali hatállyal vissza a magán nyugdíjpénztári megtakarításokat. és akkor nézem, hogy az ingyenélők és a többkulcs hívők hogy esnek pofára. ja, az már nem jár vissza? úgy könnyű baszomalássan.

Nem a viki lop meg bennünket hanem az ingyenélők közkívánsága. legalábbis ez is egy olvasat. ha már nagyon kekec akarok lenni.

Amúgy ekézheted Fabius a gazdaságpolitikát ahogy akarod. Ilyen szituban, mint a magyar, mások nemigen vannak. tehát az, hogy mijajó, miau? tehát 50-50%.

Még egyszer (nem utoljára) elmondom: az unortodox válság-adósságkezelésnek, leglényegesebb eleme, hogy a terheket a társadalom, a gazdaság valamennyi szereplőjére kivetik, és nem kizárólag a lakosság, pontosabban AZ AKTÍV lakosság, egészen konkrétan a NETTO ADÓBEFIZETŐK (a teljes népesség 9-10%-a)viseli
csakis, és kizárólag az adósságszolgálat terheit, ahogy, azt az ortodox iskola elvárja.

Az mégiscsak meseszép volt, hogy anno lerohadt a fél ország népessége, a multik meg zsebelték be az extrákat, merthogy az állam nehommá beleavatkozzon. A Lajtán túl a kamatmarzs öccázalék volt itt meg 15-20. fatya. és a munkaadók akit csak lehetett minimálbéren tartottak (járulékos terhek miatt), de elvárták mindenkitől, hogy az öccörösét kőccse. meg is történt ortodox szerint. az eredmény ismert.

akkor mi is a probléma?

Az kedves Fabiusom, hogy törvényes a lopás intézménye csak elég nagyban kell csinálni és az illetékes elvtársaknak öleget juttatni belőle és akkor minden oké.*

ha ortodox válságkezelés lenne ugyanígy járnánk. a törvényes tolvajok országává vált ez a hely, nincs menekvés.

Itt nem az ortodoxia a lényeg, vagy az unortodoxia. Itt a lényeg a büntetlen tolvajlás biztosítása a holdudvari hiénáknak.
Itt, kies honunkban minden ezt szolgálja.

Összegezve: kár az unortodoxiával operálni, mert az önmagában nem rossz, nem elítélendő.

Ami elítélendő az az alkotmányossá tett
kisemmizés,
tolvajlás,
jobbágyság-visszaállítás
és egyéb ostobaságok, itt akár 40 tétel is következhetne.

Na most majd hamarosan 2 napig basztathatom a gépemet amíg talpra áll a ganyéktól.
(Azé a feri alatt nem vót (mármint gépbattatás) pedig az aztán kapott tőlem rendesen.

*mellsőlábjegyzet
eszt mondjuk neked nem kell magyarázni, és derekasan küzdesz ellene, ezért respekt, meg tisztelet, meg zászlófelvonás és muzsika hangjai...

asztakurvadehosszúlett eseolvassátok. a spionyokse
Én a kormány egyes tagjai között latens homoszexualitást vélek felfedezni. Nem tudom elhinni, hogy nem titkolnak ezek valami mocskos dolgot. Mindent ennek rendelnek alá, soha sem rúgják seggbe egymást, ugyanakkor lelkesen nyalják egymásét.
Szerintem ezek buzik!
@Vitéz László:
Speciel az elszámoltatás szótól már helyből rosszul vagyok, és ha kiejti a száján, onnantól lesz komolytalan.
Átláthatóságot meg ígért, és ez szerintem nagyon fontos.
Demokráciát meg nem ígérni kell. (Állítólag most is az van.)
@J.László:

A nickneveket nem önszántamból, hanem keserű kényszerűségből váltogatom, ugyanis Fabius igaztalanul és tajtékzó dühvel örökre száműzött a Varánuszról. A mai napig úgy tekint rám, mint a blog ellenségére és a közrend megzavarójára.
@jaegtoer: Képzeld, elolvastam, sőt, van, amivel egyet is értek!
De nem most fogom megindokolni, ha nem baj, sürgős kipihegnivalóm van SSteffyke megjelenése alkalmábul ugyanis..:-)
@Volksgemeinschaft:
"Orbánnak már megint igaza van, az államadósság igenis csökken, a Fabius pedig ismét nagyon buta."
Orbán hónapokon át sikerként adta elő, hogy hazánk élenjár többek között az adósságcsökkentésben, és ezt mint a gazdaságpolitikája sarkköveként adta elő.
Mai retorikája szerint viszont az államadóssággal nem kell foglalkozni, mert az nem statikus.
Mintha lenne ebben a két megnyilatkozásban ellentmondás. akkor fókuszáljunk rá, és dicsőítsük, vagy hagyjuk a francba, alakul, ahogy alakul.
Ilyenkor az állampolgár utánanéz annak, hogy hogyan is áll ez a terület.
Az Államadósság Kezelő Központ ZRT szerint "a valaha volt második legnagyobb értékre nőtt az államadósság január végén, 21.187.8 milliárd Ft-ra, mely tavaly januárhoz képest 467.7 milliárd Ft-tal nőtt., mértéke 78.5 - 79% lehet."
Magyar állampolgárként a kormány által működtetett, erre a célra létrehozott intézmény közlésében hiszek, mint hivatalos szervben.
Akkor ki is itt a buta?
Fabius, Te, vagy én, vagy az Adósság Kezelő Központ ZRT?
@Volksgemeinschaft:
Varanus-szal nekem is volt már konfliktusom. Engem nem tiltott le, pedig mérget vettem volna rá.

Ha ez a helyzet, akkor elnézésedet kérem.
@Myrath: Na, kérem, mijez a kirekesztősdi?
A lelkesedés nem jelenti a tettet is (mind igaz magyar apa, telve 4-5 gyermekáldással, no:-)!
@J.László:
Na, de amikor kirakta, nem csak szimpla hazugságokat adott elő.
@Mariann19: Utóbbi, mert benne van a nevében a Nemzeti? Naugye, már megint SSteffikének van igaza, szik(kadt)szilárd elméletei okán (nem szeretnék egy cellában lenne vele a közgyogyóban azért:-)!
kieg:@jaegtoer:
bocsánat a nem csak a multik, aki kapta markolta. föl a zsét és uccu. köd előtte köd utána.
@jaegtoer: Én is elolvastam és nem is vitatkozom különösebben az adózási kérdésekben.
Mert forgalmi alapon is lehet adózni, így lényegesen egyszerűbb a beszedése.

A magyar gazdaságra jelentkező hatása azért árnyaltabb kérdés.
Persze az alapokkal kezdjük, mis is az az unortodoxia?

Ha beletartozik az álomlátás és a mesterszintű hazudozás is, akkor nem olyan nagyon támogatom.

Ha csak az adózási módszer, akkor vitaalap.
@J.László: A konfliktus és a tiltás két külön "teljesítményhez" tartozik!
Olvass előzményt a "le(h)ányzó" eddigi "munkásságáról" is!
@Hermusi:
Igazat mondott, így van.

A bloggazda hozzájuthat olyan infókhoz, amikhez más nem. Ezzel nem szokás villogni. Inkorrekt, ennyi.
@Habakuk999: Szerintem mindegy minek hívjuk, nem működik és kész. Nem kell feltalálni semmit szerintem, csupán jó mintákat kéne követni, és a gazdasági döntéseket nem politikai alapon kéne meghozni, hanem országnakmiajó alapon.
@kifordított nagyanyó: "@Fabius: Amúgy meg ugye a jobbikon kívül szavaznék még egy Bokros vagy egy Fodor féle párta is. "
látom, kicsi fejedben teljes a káosz:-) És Te mondod, hogy világícc az iccakába. Basszus milyen lehet a többi? .-)
"A társadalmi irigységen túl kell lépni, és tőkét kell adni a hazai kis- és középvállalkozásoknak, hogy be lehessen indítani a gazdaságot - mondta Demján Sándor."

Ja, így már érthető(bb)! :-(
@Habakuk999Köszönöm, hogy elolvastad, és bocsánatot kérek, de elborul az agyam, ha az egykulcsos adó felszámolása szóba kerül.

kérd számon rajtam ezt az unortodoxiát most nincs időm.

amit most bizonyossággal kijelenthetek, az álomlátás és a mesterszintű hazudozás, sőt az egészen piti, kezdetleges, kiflicsücsökszerű hazudozás nem tartozik a kelléktárba.
@J.László:
Nem mondott igazat, és korrekt.
Ennyi.
@jaegtoer: Változnak a többiek adópolitikái, sorra módosítanak az egykulcsosukon.

Adott esetben ma már versenyképes lehet manapság egy szolid többkulcsos, meg kell vizsgálni a lehetőségeket.

Én nem foglalok most állást egyik mellett sem, mert nem tudok.

Az biztos, hogy amikor a szlovákok bevezették a 19%-ost, bűn volt nem bevezetni nekünk is.
@jaegtoer:

" ahogy, azt az ortodox iskola elvárja. "

Nem várja el.
@Habakuk999: "Nem az aszály volt a csökkenés oka, sok paraszt tárolói vannak tele, akik nam merik értékesíteni az árujukat, mert valaki esetleg feltenné a kérdést, hogyan duplázódtak meg a hozamok ebben a szörnyű aszályos évben? "
Jól értem? Azt mondod, eldugták a besték a termést és felnyalták az aszálykártérítést, mostmeg rájuk rohad a zsemlemorzsa? Sutyiba akkor meg miért nem adják oda a disznóknak? Ja mert a disznók meg szomjan haltak ugyanekkor:-)
hvg.hu/itthon/20130215_Konnyebb_lesz_elhagyni_az_orszagot

"Harminc új határátkelő megépítéséről is tárgyalt pénteken Bécsben Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. "

Hogy mikre nem gondolnak nagyjaink?
Nehugymá' Bolinak jobb legyen, azé', mer' a határon lakik!
@Myrath: Jegtornak igazsága vagyon abban, hogy az egész rendszer rossz, s ezen nem segíthet részproblémák megoldása.

Ha nem tudunk túlnőni saját mentalitásunkon, elbukunk.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Én már csak a hivatalos közleményekben hiszek, mert nem szeretnék tébolyult táncot járni ebben az ellentmondásos hírözönben.
Arról nem is szólva, hogy valóban, a "Nemzeti" jelző, mint a hírforrás megjelenítője, az az etalon.
És: hvg.hu/itthon/20130215_mediatorveny_modositas_NMHH_elnok

"A javaslat több apróság mellett két lényeges ponton változtatna a sokat vitatott médiatörvényen: a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökét - aki egyben a Médiatanács elnöke is - a jövőben nem a miniszterelnök nevezné ki, hanem a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök. A miniszterelnöknek a jelölés előtt egyeztetnie kellene egyes szakmai szervezetekkel, de a jelölés joga az övé marad.

A másik fontos változtatás az lenne, hogy az NMHH elnökét kilencéves mandátuma lejárta után nem lehetne újraválasztani. A Médiatanács tagjait viszont másodszor is megválaszthatná a parlament, ha megbízatásuk nem felmentéssel vagy kizárással szűnt meg. A javaslat pontosítja azt is, hogy milyen végzettséggel, illetve szakmai tapasztalattal kell rendelkezniük a tagoknak.

Kisebb jelentősége van annak a módosításnak, amely szerint a tévék és rádiók hírműsorainak a jövőben csak „kiegyensúlyozottan” kellene tájékoztatniuk, a „sokoldalúan, tényszerűen, időszerűen és tárgyilagosan” jelzőket törölnék a törvényből, mert "a nemzetközi megítélés szerint" értelmezési problémákhoz vezethetnek."

Nékünk már holmi Európai Tanács diktálgat? Ugyanitt "Nem leszünk NMHH elnök" molinót vegyenek!
@J.László:

Fabius téged is megfenyegetett?

Rendkívül érdekesnek találom, hogy éppen a szólás- és véleményszabadság felkent apostolai alkalmaznak teljes vagy részleges cenzúrát a blog-hu-n. Bár ebben a tekintetben a Varánusz a mérsékeltebb blogok közé tartozik, Fabiusnak van még mit tanulnia az "orulunkvincent.blog,hu" szerkesztői által felhalmozott cenzori tudásból. Azok a fiúk nem viccelnek, egy címlapos cikknél a hozzászólások felét figyelmeztetés nélkül törlik, és akár 10-20 felhasználót is kitiltanak egy óra leforgása alatt.
@kifordított nagyanyó: @Fabius:
A rezsim az két ember Lajos és Viktor. Illetve egy, mert ők sziámi ikrek.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Jó, túlzok én is, hiszen valóban voltak aszálykáros területek.
Pl Ha Nógrádból Szolnokon keresztül Békésig húzod a tenyeredet a térképen, abban a sávban lévő kukoricákból, repcékből nem sok minden maradt.

Csak ugye kérdések: vetőmag, talajművelés, öntözési lehetőség, biztosítás.

És valóban fejtörést okozó kérdés: ha tavaly tavalyelőtt a cucc 2/3-t feketén adta el, mert az áfalovagok megforgatták, akkor most, amikor a kutya se vesz árut már feketén, mert minek, hogyan valljon be az a szegény ágtól is sújtott mezőgazdasági termelő dupla termésátlagot aszályos évben?
@Mariann19: Elírtam, most látom, hogy NINCS a neviben, tehát tényleg ők a hunyók!
Igaz, Fabius neviben sem..hacsak nem Magyari Béla a böcsületes neve valójában!
@Habakuk999: Igaza van sok mindenben, de az egy kulcs az rossz. Nem mondom, hogy a 3 kulcs jó volt, de egy 5-6 kulcsos lehetne jó. Ha jól emlékszem (olvastam vhol) Szingapúrban 7 kulcs van. Nem kell a középosztályt lekaszálni ahhoz, hogy a hatalmas jövedelmek többet adózzanak. Én nem tartom igazságosnak, h egy tanár ugyan annyit adózik mint Csányipapa. Más pályák, más lehetőségek, másként is kezelendők. (Ne mondd azt, h a lehetőség mindenkinek megadatik a gazdagodásra mert ez nem igaz szvsz)
@Volksgemeinschaft: Semmi gond Steffke, mink így is szeretünk. Amíg új nicket találsz, rágicsáld a Kóláésdobozt, és ne nagyon feceregj, nehogy má a legutóbbi ajándékod a merciavatásról felsértse a végbeled:-) Na csá:-)
Elolvastam közben ezt a micsodát. A "Kusza Szem"-ig jutottam, majd feladtam.

Komoly blogger a böcsületes nevén nevezi a cikke tárgyát.

Fabius barátunk nyilván jól megél abból, hogy aszongya ilyen apokaliptikus képeket vizionál a tomboló önkény közepette:
"...a szabad felfogású vetődés után, szabadesés közben pislogunk, hogy a hátunkon ejtőernyő nincs, alattunk meg kifeszített védőháló..."

Azzal együtt nem tudtam megfejteni, mi az a szabad felfogású vetődés.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Háááát. amikor közraktárakról hallottam, vagy a Torgyán Józsit bélelték ki velük zsebileg, vagy vmelyik szoci tótumfaktumot. Hogy valami gabonatárolásra is használható, arra csak haloványan emlékszem ifjúkoromból.
@Myrath:

nincs minta annyira összetett, sokrésztvevős, a szitu

@MikeBoy:

"____" ahogy, azt az ortodox iskola elvárja." [ugattam én]

"Nem várja el." ____" [sóhajtottad Te]

NEEEeeeeeeem? akkor csak nem az vót, hogy az ortodox szerint is átbaszták az egész országot?!

secko jedno (vaunyau)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az nem baj, ha nincs a nevében, akkor is nemzeti, hiszen ennek jegyében fogant a szervezet felállítása. Hivatalos szerv, ez a lényeg.!
@Myrath: Valóban igazságosabb a többkulcsos, de a mi Magyarországunkban, a tízmillió adóügyeskedő országában ez nehézkes.

Ahhoz nekünk kell fejben fejlődnünk.
@jaegtoer:
Az egykulcsos nálunk épp azért nem működik, mert a különadókkal ellentételezik a hiányt. A különadók miatt pedig leállnak a beruházások.
Az egyik kézzel ednak, de ugyanazzal visszakézből pofán is b@sznak. Aztán mondják, hogy örüljjé má'! Mé' nem örülsz?
@J.László: "Azzal együtt nem tudtam megfejteni, mi az a szabad felfogású vetődés. " egy nehéz felfogásúnak valóban megfejthetetlen rejtély:-)
@GeoCracker:

Véletlenül írtam ezzel a profillal, eredetileg a Volksgemeinschafttal akartam elküldeni.

Vége a rémálomnak! Szabad vagyok!

Petőfi sorai jutnak az eszembe:

Mikor a lánc lehull
A rab lábairul,
Még sokáig ugy jár,
Mintha rajta volna,
A szomorú terhet
Annyira megszokta.
@Mariann19: Halihó!
Vmikor ma leszek egy kevest, tegnap szétoffoltam a topikit, ma nem szeretném:-) Még rodejóval is képes voltam majdnemösszeveszni:-)
@J.László: Ha nem megy ne erőltesd!
@Myrath: Egy rabszolgának hiába meséled el, hogy mi az, hogy szabad, pláne a vetődést. Sose tette, cselekedte egyikett sem:-)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Hamár Petrovics Alexander:

OH LYÁNY! SZEMED...

Oh lyány! szemed
Milyen sötét,
S mégis ragyog;
Kivált midőn
Reám tekintesz,
Ugy tündököl,
Mint zordon éjben
Villám tüzénél
A hóhérpallos!

Szalkszentmárton, 1846. március 10. előtt
@Myrath:

magyarhonban az igazán nagy jövedelmek nem adóznak.

az a 10000 alkalmazott, aki meg egymillió felett keres nem tétel.
@jaegtoer:

Tudod az nem úgy van, hogy felteszel egy kérdést a levegőbe és ettől az állításod igaz lesz.

Ezzel az egész ortodox vs unortodox dologgal a helyedben óvatosan bánnék.
Az egésznek olyan ideológiai, önmagát definiáló és tudománytalan íze van.
Ez nem baj addig, míg valaki például, mint most te már levezetni akar belőle valamit, mintha az egyértelmű és egzakt dolog lenne.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Pedig az a két isztambuli kégli - az egyik bizánci bocs- a dombon egymással szemben tényleg nem semmi.
Én neked drukkoltam mai kávézásom közben, de volt egy 14 órás fáziskésésem.
@Habakuk999:
Hmm...vagyis aszondjátok, h mindegy ki irányítja az országot, mit és hogyan csinál, mi úgyis azt csinálunk amit akarunk?
Szerintem meg a zemberek csak akkor fognak fejlődést felmutatni az adó becsületes befizetése terén, ha azt látja, h jó helyre kerül, az elosztórendszerek igazságosak, és fejlődik az ország. Vagyis szerintem az ok okozati felállás pont fordított, mint ahogy Ti gondoljátok.
@Habakuk999: kösz, de az élet nem erről szól... tudod, már írtam, van amikor a 3lábú, 3 kilós, félheréjű lapdaimádó korcs a császár a csapatban:-) És ez most nem ránk, hanem bővebb kiteresztésben értendő
@quendelapo:

"Az egykulcsos nálunk épp azért nem működik, mert a különadókkal ellentételezik a hiányt. "

Azért nem működik, mert nem "érett" rá a gazdaságunk.
Olyan ez, mintha a nyílt lábtörésesnek közölnéd, hogy fusson már néhány kilométert, mert az olyan egészséges dolog.
És valóban egészséges, de mégsem a legjobb ötlet adott helyzetben ugye.
@Myrath: Nem adok NEKED IGAZAT. aKKOR FOGNAK NORMÁLISAN ADÓZNI, HA A tE FELTÉTELEID TELJESÜLNEK, valamint: A MARADÉKBÓL NORMÁLISAN MEG TUDNAK ÉLNI. eZ A MÁSODIK PEREMFELTÉTEL.
@MikeBoy: Ez szép, plasztikus hasonlat volt, ha sántít is kissé! :-D
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: De miért kajabálsz, attól még nem lesz igazabbad, ugye? :-P
Peremfeltétel, ma is tanultam..
@MikeBoy: A különadó orbitális parasztvakítás. Sokkal rosszabb, mintha egyenes ágon a lakosságtól szednék be, mert a gazdaság fajsúlyos szereplőit pluszban "erős gondolkodásra" készteti. De ezt Mariann sokkal jobban el tudja magyarázni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Azé bazdmeg, mert a rohadt capslock az a betünél renceressen beragad:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Természetesen sántít, de rávilágít a lényegre.

Ezért használunk néha modelleket, hogy könnyebben megérthessük a világot.
Ez pedig egy okoskodás volt! :P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): megnézheted. mindig a leütés után vált nagybetűre a szarházija. Az se volt normális, aki kitalálta, de az se, aki még mindig a klavin tartja ezt a szívatógombot.
@MikeBoy: A modellek nálam a szépségről szólnak, ha helikopter, ha nem! :-D
@MikeBoy: a guminő is modellként értelmezhető? csak kisérletezik rajta az ember, oszt közben bizakodik hogy egyszer... hátha lesz igazi is? :-)
@quendelapo:

az egykulcsos miatt állítólag éves szinten 450 milliárd esik ki a kasszából. ennyit negyedévente basznak el a fiúk szirreszarrastadionrajóhaverra
+ a kb 2000 milliárd korrupciós zseton ide-oda.

persze ilyen kedvezmény meg olyan kedvezmény , meg faszombaszomeszemmegállkivételkedvezményjáramijár meg az egykúccs az eccőre nem megy. ezt elismerem.
Az igazi siker! Minél nagyobb szarkupacot csinálni 2014-re! Éljenek a fideszes ostoba barmok! Csak nehogy egyszer megunja a nép és egy FLASHMOB keretében spontán belebassza őket fideszetől, mszp-stől a Dunába!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Éljen a Párt! Csak a Fidesz!
Miért nem a blogod írod bakker? Vagy a GFG-t?
@dean23:
Nos kedves dean23, a második mondatodban sikerült zsidóznod egyet. Tipikus liberális.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hali!
Legyél még, tegnap nem találkoztunk, mert határidők voltak a munkákban.
Remélem, nincs rossz kedved a tegnapi nap miatt. Majd visszanézem, hogy mi volt az eltérő véleményeteknek az oka.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nagy hiba volt bedobni ezt a modell dolgot.
Tudhattam volna, hogy mindenkinek a p.na jut majd az eszébe...... :))))
@J.László: "Minél nagyobb szarkupacot csinálni 2014-re!"

É(Á)zs(a)iás könyve, 2. mondat, 4, szék
@Myrath: Rosszul logikáztál.
Szerintem mindig a fejétől bűzlik a hal.

Amennyiben, ja most téged ismételnélek, mert én is így gondolom.

itt kerül elő a Bajnai féle renccerváltás, már, ha valóban úgy gondolja, ahogyan mi.
@MikeBoy:

pont ezt kartam kihozni, hogy az ortodox is, és az unortodox is hantabeszéd tartalom nélkül.

1. ne lopj.
2. annyit kőccs amennyi(d) van.
3. az emberekért van az állam
4. a vezetők a szolgálók.

5. aki lop fölakasztani, és mindenét elkobozni, a feleségét is, (ha szemrevaló), ha nő, akkor a férj a bányába. akármelyikbe:-)

összegezve, azért használják ezeket a ködösítő lózungokat, mert elfedik vele: mindenképpen fizetni kell.

Bocs vendégeim jönnek, muszáj készülődnöm ezért voltam olyan hülye.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ezt meg hogy csinálod? Máris kifogtál egy csajt, ha jól látom!? :P :)
@MikeBoy:
Akkor a szlovákok 10 éve biztos sokkal jobban álltak, mint mi, nem is beszélve a 17 évvel ezelőtti baltiakról, mert az ő gazdaságuk valahogy érett volt az egykulcsosra.

Pont az ilyen szürke, adóelkerülő, kevéssé adótudatos népeknek való az egykulcsos, mint mi.

De ha nem érted, hogy a különadók mekkora kárt okoznak, akkor ezt sem fogod....
Egész meddig ment az ugatás a fogyasztó társadalom ellen.
Remélem akik ugattak lassan elkezdenek mesélni az unokáiknak, hogy milyen szép volt is az mikor az emberek fogyasztottak húst, zöldséget, édességet, fogyasztási cikkeket vásároltak - na eriggy kisunokám edd meg azt a szárazbabfőzeléket. Szar, szar de nincs más.

Mert az elkövetkező pár évben nem fog változni a helyzet. Még akkor sem ha lenne pénz fogyasztani.

===
Képviselői Funky-hoz: De szlp szál sötét ember!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

" p.rna, pinemündei tündér? :-P "

Ez nekem túl perverz! :))
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Aranyom, mit szólsz ehhez a turulban született polgármesterhez:

kepviselofunky.blog.hu/2013/02/15/look_at_this_fucking_moron

Micsoda snájdig fiatalember!
Micsoda intelligencia!
Micsoda ékesszólás!

Ennyi tömény kompetenciával akár miniszterelnök is lehetne. :-D
@jaegtoer:
Kiváncsian várom a HH adó terveit.
Akasztani kell, nem pofázni.
@MikeBoy: a pinát(18+), hiába a szádra ne vedd!!
(a bibliában is az van)
@quendelapo:

"Akkor a szlovákok 10 éve biztos sokkal jobban álltak, mint mi, nem is beszélve a 17 évvel ezelőtti baltiakról, mert az ő gazdaságuk valahogy érett volt az egykulcsosra. "

Ezt te állítod! De miben cáfol engem?

"Pont az ilyen szürke, adóelkerülő, kevéssé adótudatos népeknek való az egykulcsos, mint mi. "

Ez végképp miben cáfol engem?
Megértetted a hasonlatomat?

"De ha nem érted, hogy a különadók mekkora kárt okoznak, akkor ezt sem fogod.... "

Semmit nem állítottam a különadókról.
A különadók kérdése független az egykulcsos adó jelenlegi gazdasági hatásaitól.
Ebben a helyzetben mindkettőt rossznak tartom.
@aranyhorcsog:

El akartalak küldeni melegebb éghajlatra, de ez a moron-os cikk minden "bűnöd" alól felment! :)))
@J.László:

eccő fürödtem a Dunában. akkor én zsidóztam? mer én akkó sose többet, még a Lánchídon se megyek által, a közelibe se, bele meg peláne.
500.000 jó magyar már elhúzott innen. És kik maradnak? Hát az ilyenek, lassan ez a téboly országosan is általános lesz:

kepviselofunky.blog.hu/2013/02/15/look_at_this_fucking_moron
Sárkányfő kedvenc szava: hazudsz. Pont.
@J.László:
Egy troll ennyit ér. Még ez is sok. Másoknak hajlandó vagyok érvelni is, sőt szoktam is rendszeresen. Egy hülyének aki szakmányban másolja be ugyanazt az ostobaságát minden blogba, na az nem ér többet. Ugye nem képzeled hogy több energiát fordítok rá, mint amennyit ős a másolásaiba?
@sárkányfő:
Sárkányfő, sárkányfő, akkor Te nem vagy jó magyar. Még mindig itt vagy?
@J.László:
Ja és csak bátran vállald fel, ha engem bírálsz, nyugodtan kattints a válsz gombra hogy biztosan észrevegyem, nem kell csak úgy elbeszélni a világba.
@MikeBoy:
Na akkor fejtsd ki lécci, hogy miért is nem érett egykulcsosra a magyar?
@J.László:
Ja, hogy te is csak ezen a beszólogatós szinten vagy :)
Hát akkor veled sem lesz érveken és tényeken alapuló, konstruktív vita...
A poszthoz.
Mint olvasható a posztban, 8 befektető került felsorolásra, amelyek kivonulnak az országból.
Érdemes tudni, hogy a befektetők a nemzeti össztermék 74-75%át termelik ki.
Ezek a befektetők bevonuláskor - figyelembevéve a szakmai képzettséget - nem a menedzsment aktivizálást, vagy a K+F /kutatás-fejlesztés/profilt hozták be, hanem az egyszerűbb tevékenységekre fókuszáltak, az összeszerelésre és gyártásra. Ezáltal az általuk fizetett jövedelmek is alacsony szintet jelentenek, mely a fogyasztás pénzben kifejezett értékét is alacsonyabb szinten tartja.
Ez az összefüggés távlatokban azért érdemel figyelmet, mert az ország továbbra is számít a külföldi befektetőkre, amelyeknek szerencsés dolog lenne a minél képzettebb, fejlettebb munkaerő képzése.
Itt van a lényeg. A felsőoktatás leépítése ebben a körben is megmutatja, hogy milyen hátrányos, káros következményeket hordoz magában az az oktatáspolitika, amely nem perspektívában gondolkozik.
@quendelapo:

Nem a magyar nem érett rá, hanem a gazdaságunk akkori állapota.
Magán az "érett" szón nem érdemes lovagolni. A gazdaság számára az egykulcsos abban a helyzetben azért volt rossz, mert recessziós hatása van.
Az a pénz, ami ott maradt és marad a magasabb jövedelműeknél, nem támogatja megfelelően a gazdaságot, parasztosan a GDP-t.
Ha jó hatása lenne, nem lenne baj, de nincs.

Persze feltehetnénk a kérdést, ha az államnál marad, akkor jobb? A válasz nem, de most máshonnan veszi el az állam és az még rosszabb (ebben egyébként igazad van).

De az alapkérdés az egykulcsos adó bevezetése rossz volt, mert nem volt olyan a gazdasági helyzet. Egyszerűen rossz döntés volt abban a helyzetben az állam bevételi oldalát ezzel a tétellel csökkenteni.
@xaverta: "Hátha a történelem ismétli önmagát és lesz még egy repülő szerencsétlenség. Ami a sors fintoraként nagy szerencse lenne Mo-nak.:)"

Éppen Angliában haldokoltam éhen, ahogy a fociszurkolók kívánják a kivándorlóknak, amikor a fél Ikrek lezuhantak.

Ne tudjátok meg: a lengyel kollégák örömünnepet ültek!

Halálra szégyellték magukat a villám ikrek miatt korábban. Az Egybesült Királság történetének legnagyobb beözönlését korábban a lengyelek produkálták egy év alatt félmillió bevándorlóval. Aztán, amikor végre a sors eltakarította mindkét idiótát (képzeljétek el, mintha Orbánból mindjárt kettő volna!), utána kezdtek hazaözönölni, és most meg lehet nézni, mi van Lengyelországban.
@mikénehavóna:
A katyn-i repülőgép szerencsétlenségben nem csak a "fél ikrek", hanem Lengyelország fél elitje veszett oda. Éppen Katyn-tól nem messze.

1943-ban az akkori lengyel emigráns kormányfő, Sikorsky tábornok szintén repülőgép szerencsétlenség áldozata lett Gibraltárban, nem biztos, hogy a néhány hónappal előbb kirobbant katyn-i ügytől teljesen függetlenül.

Rendkívül ízléstelen ezen bohóckodni. Persze mi mást várhatunk egy emigráns liberálistól?
@Mariann19: Üdv! Látom, hogy adó, közgazdaság témában toppon vagy! Szeretnék egy dologra választ kapni. Sehol nem olvasok róla! Előre is köszönöm! Amikor bevezették a SZJA-t, a dolgozok bérét, ha jól tudom bruttósították. Amikor bevezették a 16%-ost, nem kellett volna a 40%-al adózókét nettósítani, és úgy bevezetni az új adó kulcsot? Mint laikus kérdezem.
@Volksgemeinschaft:

És nincs ez most sem másképp.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hát, igen. Diktatúrákban ez a legnagyobb probléma: csúnyán beszélt velünk az őr.

Nem úgy, mint a fejlett liberális demokráciákban: lovasroham, szemkilövés, laposra verés a kormányhoz hű rádió udvarán, statáriális bírósági eljárások. És így tovább.
@J.László: Na, most lett elegem (nem a tököm) veled. Innentől nem látlak.
Milyen őr, kérdem, költőien azért..?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az utcai randalírozásnak híve nem vagyok, de molinó-őr, az sikeres ember nem lehet, vallom!
@J.László:

Jé, szerinted is diktatúra ahol csak az orbánfogdmegek jogai érvényesülnek?

Fejlődsz. Juppi.
"Az országgyűlési sajtóiroda azt közölte, az Országgyűlési Őrség egyik, civil ruhás tagja - elöljárói tudta nélkül - a testülethez méltatlan stílusban szólította fel akciójuk befejezésére a Milla aktivistáit.

Az őr a közterület-használati engedély felmutatására kérte a demonstrálókat, felszólította őket személyazonosságuk igazolására, valamint a molinó eltávolítására, ám mindezt az Országgyűlési Őrség által ellenőrzött biztonsági területen kívül, felhatalmazás nélkül, szakszerűtlenül tette. Ezért a parancsnok belső vizsgálatot és a szolgálati szabályzat megsértése miatt az őrség tagjának fegyelmi felelősségre vonását kezdeményezte - tudatta a sajtóiroda."

Azért olvasni sem árt tudni..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Már tegnap láttam. Azóta gondolkodom, hány osztály, mennyi IQ van azon az arcon.
@J.László: szemkilővős faszkalap... "Nem úgy, mint a fejlett liberális demokráciákban: lovasroham, szemkilövés, laposra verés a kormányhoz hű rádió udvarán, statáriális bírósági eljárások. És így tovább. "
Te ezt komolyan gondolod faszkalap? statáriális bíróság. etc? hülyegyerek. mentél a levesbe.
@Fabius: Isteni a türelmed. Nekem kitelt a 3 nap egyesztendő.
@Mariann19: Persze a több ezer művelődészervező szocped és bölcsész szakos hallgatók valóban vonzani fogják a befektetőket...:)
orbanszerintavilag.blog.hu/2013/02/15/amiben_biztos_voltal_hogy_tudod_matolcsyrol_de_rosszul_tudod
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Höhhö . Azért nagyobb vicc, hogx ráküldjük a nyeszlettekre a "b" közepet, oszt utána rendőrségi aukciót tartunk, illő feljelentéssel, büncselekmény hiányában ügymegzüntetéssel, mer ugyi, mi kibaszottul jogállam vagyunk, (megvédünk titeket kákabélűek). Ezekhez képest a katolikus klérus szűz ministránsfiú.
@marco74: "Persze a több ezer művelődészervező szocped és bölcsész szakos hallgatók valóban vonzani fogják a befektetőket...:)"
Különösebben én sem kedvelem a humanoidokat, de bizony szükség van rájuk, hogy az egyszeri olyanok, mint Te is, belássák, hogy a világ nemcsak leülök a tévéelésörtvedeleböfögök, békemenetelek szentháromságból áll. Ez nem hoz közvetlen hasznot, csak megtanitják példáuk a Te hülyegyerekedet, hogy az evésenszaráson kívül is van élet, esetleg szinház-kultúra-kommunikáció-normális megszólalási készség, neadjisten fogalmazó- é s helyesíráskészség.
@bella _ciao: Ez van!:))

@Fabius: Na azért ott még nem tartunk!:))
1.Jobbik
2.Bokros
3.Fodor

@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem tudom a többi milyen lehet.:))
Én viszont ugyanúgy középen vagyok gondolkodásban,mint szoci koromban.
A tévében a maximális kulturprogramot, a családisört és a focimeccset kifelejtettem...
A gif megint mekkora :-D

Olvastátok a poszt végén linkelt hvg cikket az új jobber közgizda generáció teljes mellőzéséről? Ha valami akkor ez árnyalja igazán a Matolcsy által összehordott szarhalom képét. Lenne itt fideszes is aki normális gazdasági programot csinálna, de kuss a nevük nekik is.
@kifordított nagyanyó: A kör közepén állasz? :-))) az Ufók mikóó gyünnek? :-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"példáuk a Te hülyegyerekedet"

A helyedben nem beszélnék sem "szinház-kultúra-kommunikáció-normális megszólalási készség"-ről, sem helyesírásról.

Elnézést kérek a közbeszólásért.
@kifordított nagyanyó: Amúgy télleg te vagyol a ritka kivétel. Tudsz írni, beszélni, olvasni... szóval nem is értem. Miért is nem vagy még kitömve és irredenta körmeneteken mint fétis és szent körbehordozva:-)))
@magándemokrata: "Amikor bevezették a 16%-ost, nem kellett volna a 40%-kal adózókat nettósítani, és úgy bevezetni az új adókulcsot?"
"Amikor bevezették az SZJA-t, a dolgozók bérét bruttósították."
Az SZJA bevezetése egy belépő új elvonást jelentett, a bruttósítás célja az volt, hogy az új adó ne jelentsen változást a kézhez kapott jövedelemben. Tehát az SZJA új adókénti megjelenése kezdetben nem módosította a nettó jövedelmet, ugyanakkor állami bevételként jelent meg. A bruttó bér emiatti növekedése viszont megjelent az árakban, hiszen az így megnövekedett költségeket át kellett hárítani az árakban.
Az állam akkori döntése a fentiek alapján az volt, hogy a közvetlen, nettó jövedelem ne változzon.
A 16%-os adó bevezetésénél ennek ellenkezője volt a cél, az, hogy az ebben a körben adózók többlet nettó /kézhez kapott/ jövedelemben részesüljenek.
A helyzetet mindkét esetben az döntötte el, hogy milyen gazdasági- adópolitikai döntés motíválta az intézkedést.
A Szja bevezetésekor a jövedelem változatlansága, a 16%-os kulcs bevezetésekor a magas jövedelműek plusz bérjövedelemhez juttatása volt a cél.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Középen vagyok és nem vagyok homoszexuális.
Erre aláltam ki azt,ha az lennék akkor jobban járnék.:))
Így meg néha kapok minkét oldalról.
Deaszocik tehetnek arról hogy megharagudtam rájuk.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nem kell majd meglepődni ha legközelebb letépett fejű és telehányt torkú ultrákkal lesz tele a hiradó. Nem lennék aznap ultra, mikor eltalálják melyik egyetemen nem kellett volna ( egyiken se ) torokvágással fenyegetni mondjuk Fabius vagy valami hasonszőrű gyerekét.

Nem minden szülő tűri ezt ilyen jámboran.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Amúgy Gábriel is elég normálisan nyomja.
Ha tényleg olyan véresszájú bunkó lenne sokkal csúnyábban beszélne.
@J.László: "nem tudtam megfejteni, mi az a szabad felfogású vetődés"

majd megérted büdös rohat fidesznyik !
meglátod majd, amit a bűnöző haverjaid csinálnak azt lehet hogy ők megússzák mert elinalnak...

de a kis xar emberek (mint te)
nem tudnak elszaladni a népharag elől...

szerintem amugy nektek nem lesz szabad zuhanás -csak pár tízcenti,
aztán a nyakadon lévő védőkötél megfeszül...
hogy meg ne üsd magad a földön

a Nép az gondoskodó és kedves...
@aranyhorcsog: nekik még tart az ELSŐ világháború !

nem kéne nekik szólni? késik az órájuk 100 évet !
@Vitéz László:
Véget ért a délutános műszak. Jönnek a trógerprolik "netezni".
@Mariann19: Nagyon okos vagyol... szakmailag. Egy barátunk, aki baromi jó üzletember volt, íg meg nem halt (sajnos) üzleti tárgyalásokon mindig átölelte a tárgyalás után a párom (aki tanácsadóként volt jelen)az üzletfelek előtt , és fennhangon közölte: AZ ÉN CSAJOM:-)) kár, hogy meghalt. Isten áldotta ember volt:-) háááttt ééérted? :-))
@kifordított nagyanyó: Gábriel más kategória. Nem részletezném elégeedj meg annyival: visszafordított nagyanyó... nála kb. 2 db. szellem hiányzik...
@Mariann19: Köszönöm! Akkor röviden, a cél szentesítette az akaratot. Az én logikám volt szociálisan túl érzékeny!
@J.László: Te valószínű még nem dolgoztál, mert a délutános műszak 22 óráig tart.
@kifordított nagyanyó: "@Fabius: Na azért ott még nem tartunk!:))
1.Jobbik
2.Bokros
3.Fodor"

Szép válastzték. Sajna utóbbi kettő már a büdös életben nem lesz kardinális tényező. Remélem az eélső sem.
@kifordított nagyanyó: "Erre aláltam ki azt,ha az lennék akkor jobban járnék.:))" Mármint középen álló? :-)
@marco74: "Persze a több ezer művelődésszervező és bölcsész szakos hallgatók valóban vonzani fogják a befektetőket."Látom, eleve antipátiával állsz hozzá a kérdéshez.
A befektetői terep a reálszféra, a műszaki és gazdasági szakemberek gyüjtőhelye.
Amikor ezt a kérdést vizsgáljuk, el kell szakadnunk a korábbi években meghonosodott cégszervezési és irányitási gyakorlattól, és látnunk kell, hogy korszerű technikákkal ez hogyan valósul meg a nyugati gazdaságokban.
Ott a tulajdonos a stratégiai döntéseket tartja fenn magának, egyben diviziókat hoz létre szakmai specializációval, melyek a menedzsmentet alkotják. Ezek a diviziók döntési, irányítási és felelősségi körökkel bírnak. Amikor mi pl. a közgazdász képzést elutasítjuk, egyben ki is zárjuk annak lehetőségét, hogy a befektetőknek ilyen képzettségűeket felkínáljunk bevonulásuk esetén. Óriási hiba!
Ugyanez a figura, ha K+F területre lenne igényük a befektetőknek, melyek tudományos képzést igényelnek.
Pedig a jövő a korszerű technikai és gazdasági irányítás minél magasabb szintű ellátása lenne, nemcsak belső használatra, hanem a befektetők részére is.
Korábbi hsz-ben erre utaltam, melyre Te kissé szkeptikusan reagáltál, mely nem baj, próbáltam itt az álláspontomat levezetni.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Mindenki azon van, hogy változtasson a világon, de senki nem gondol arra, hogy megváltoztassa magát" - írta egykor Lev Tolsztoj.:)
@vitéz Thapóccay néma bárány: A néma bárányok nem hallgatnak? Kannibál Lektürré manifesztálódnak? Hinnye:-) Sose jöjjön el ez az idő...
@magándemokrata: "Az én logikám volt túlzottan szociálisan érzékeny."
Nem. Vesd össze a két döntés szociális érzékenységét, egyből látod, hogy csupán az SZJA bevezetésekor volt erről szó.
@J.László:
Lovasroham, szemkilövés, laposra verés a kormányhoz hű rádió udvarán, statáriális(??) bírósági eljárások.
Lövöd magad, vagy csak szimplán beteg vagy?
Vagy esetleg arról van szó, hogy a Habony TSZ melléküzemágába is beesett az orosz meteorból egy darab, oszt ezér nem frissült a mitköllmondani direktíva on-lány, mer szét babrálta a szervert az égi áldás?

Vagy más oka van, netán?
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Kb ugyanolyan,mint én,csak jobban figyeli a történéseket.
Mondjuk itt nálam mindenki jobban figyel,többet tud az eseményekről.
Tíz tonnás lehetett az orosz meteor
A meteor 54 ezer kilométer/órás sebességgel lépett
a Föld légterébe, majd darabokra hullott. Találtak egy krátert is, százak sebesültek meg.

Putyin nem bírta mgállni. Neki is kell egy 54-es körzet:-)
@kifordított nagyanyó: francokat. Mindenki itten prekoncepciókkal jön ide... és főleg nem figyel... fújja a magáét és meg van győződva a maga csalhatatlanságáról. Mint én is:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nagyon jó szimbólum. Persze, hogy értem, és a mai napom csupa verőfény.
Neked mindíg csak jó csajok jutottak eszerint?
Hiába, aki az élet császára...
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Gasztronómiai megközelítésből közelítve, a bárányok pörköltálnak, veres borral locsolva magukat. Az nagyon rendben van ám!
Nem a tisztelt kollégára gondolok emitten, már bocs.
@kifordított nagyanyó: én egy Jobbik-Fabius-Habakukk koalának jobban örülnék. :)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Meg én is.:))
Mondjuk tudom magamról,hogy nem értek mindenhez.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A cáratyuska nem oljan rég arrafelé járt...
A sorozat folytatódik, ahová lép, ott fű nem terem, utánna.
Vót rá példa, sok(k).
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Hülye vagy! Az az 54-es utas volt!
A körzet az az 57-es!
Meg van valami ami 51-es csak nem tudom micsoda....:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te!A Fabius az nem zsidó?!
Ja nem az a Habakukk!:))
Ja,nem csak a csaoata!:))
@Mariann19: Értem! Ajándékként fogadd el Kupa Mihályt az ATV-n! Olvastam, hogy szimpatikus!
Na további jó mulatást,jó éjszakát mindenkinek!
@magándemokrata: Kösz! Megnéztem Kupa Mihályt.
Az elébb hallottam a rádióba...
Balogh az ő saját megszentelt ajkával mondta, hogy amit a Raúzsika elkezdett, arra ők föl fogják rakni a koronát, már csak ez van hátra.
Nem vagyok vallásos, de hálát adok Zeuszéknak, hogy a kölköm már túl lépett az oskolás koron.
A többi szülőt akik még kénytelenek elviselni ami rájuk és a gyerekeikre vár, azokat mélységes együttérzésemről biztosítom.
@Knósszosz: Az én kislányom szeptemberben kezdi az elsőt. :)
@quendelapo:

A szlovákok kiadáscsökkentéssel ellentételezték az egykulcsost, nem jogtalan és populista haráccsal. Az itt a baj. Az újraelosztás nem csökkent, hanem nőtt.
@Penivaldes: "mit értesz lelki függetlenség alatt?"

Ha nagyon röviden mondanám, az önismeretet. Amibe beletartozik a szembenézés képessége a korlátokkal és elkúrásokkal, valamint a tehetség megfelelő értékelése is. Tehát minimális szinten önreflexió kell hozzá, mert aki erre képes, az már nem rabja a gerincvelőből jövő szokásainak, előítéleteinek és az ezek által gerjesztett negatív érzelmeknek. Ezek addig uralnak valakit, amíg nem tud róluk és amíg ilyen állapotban van, addig tudják manipulálni mások (családtagoktól a politikáig).

Legmagasabb szinten a félelem nélküliség, a spontán öröm állapota és az a fajta nyitottság, amellyel az élet fordulatait frissítő impulzusként tapasztalod.
@Mariann19: bevallom, azt hiszem igen, bár a létszám igencsak szűkös. vagy minőség, vagy mennyiség. én az előbbit választottam.
@kifordított nagyanyó: jóvanna az én fejem sem a káptalandomb, meg nemis a koronázási...
@kifordított nagyanyó: Meg én is.:))
Mondjuk tudom magamról,hogy nem értek mindenhez.

na ezér nem vagyol álomtitoknár, vagy miniszter:-)
@MikeBoy:

Ezek balos panelek. Önmagában az egykulcsos nem jó vagy rossz. Ha a gazdaságban hagynak 500 milliárdot, az a költségvetésnek fáj csak, a gazdaságnak jó. De nem hagytak. A három- négyszeresét szipkázta vissza a költségvetés, abszolút destruktív módon. A megtakarításokat is beszippantotta durva magas államkötvény kamatokkal. Mindent elnyel a feneketlen bendője.

A kiadásokat kellett volna megvágni, akkor most minimum stagnálás lenne, de inkább pici növekedés.
@Knósszosz:

Kösz. Elkel.

Lehet különben tudni, hogy pl. csak elsőben és ötödikben, vagy minden osztályban lesz? Ha az utóbbi, akkor hogy?

Ha megtagadja az ember a választást, mi van?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Akkor téged is, itt nincs helye az ideológiának... vagy..?
Mindegy, gyerekekről van szó, az ő jövőjük nem játék.
@Deathstick: gyönyörű volt. nekem főleg a gerinc velősmegjegyzés mekszokás teccett:-) én má asszem a +5 fokozarba vagyolok. nem fosok, de lassan, enni se eszek:-) bocsi, paikosz truffa volt, amolyan angolhumours:-)
@Mariann19: nem arró vanszó... csak jó tunni, hogy a zembör nemhülye, legalább egy másik sapiens megérti:-)
@Husz_János_Puszita:

"Ezek balos panelek."

Mik?

" Önmagában az egykulcsos nem jó vagy rossz."

Szerintem én sem írtam mást.

"Ha a gazdaságban hagynak 500 milliárdot, az a költségvetésnek fáj csak, a gazdaságnak jó."

Ez már így nem igaz.
Mi van akkor, ha az 500 milliárdból mindenki külföldre megy nyaralni?

A többi, amit írsz független az egykulcsos adótól..
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"de lassan, enni se eszek:-)"

Végülis... a rendszeres böjt segít a legtöbb testi problémán is és még túlzásba se kell vinni. :-)

Kár, hogy orbánék baján már ez sem! :-)

Válaszoltam az emilre is.
@Mariann19:

"SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.02.14. 21:05:53"

Knósszosz 2013.02.14. 21:50:37

nekem, TEGNAPBÓL EZEK TECCETTEK. PEDIG A LÉNYEG VALAHOL AZ ELEJÉN VAGYON.

maminek: rohaggy capslock:-)
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Csupa költői kérdést tettél fel, egyenként is nehéz elemezni. Belegabalyodik az ember mint Kusza Szem a szorzótáblába, nézz utána a dolognak, most nincs kedvem linkeket keresni, ha nem haragszol.

Egy biztos, a cél a kölkök agymosása.
Ez a napnál és a kattlik egyháznál is világosabb.
Ha van valami, ami ellen gyakorló szülőként harcolnod kell, az az a mocsok, amit rá akarnak erőszakolni a haverod kölkére, meg a tiedére.

Én már nem tépem a szám, az én gyerekem befejezte a tanulmányait, meg amúgy is van számtalan más oka a hatalomnak, hogy elvigyen, ha eszibe jut.
Elég ha megnézik, mit pöttyentettem néha a Varánuszra.

Na jó éccakát, vigyázz a seggedre.
Bele rúghatnak ám...
@Deathstick: Értelek. Akkor a Böjti Csaba emiatt van olyan jó bőrben? :-)
EZ volt már?

Ordas paraszt, egyenruhában ossza az észt. A többi itt nincs is leírva, de egy rossz vicc volt az egész történet körülötte, ahogy és amit műveltek a rendőrökkel együtt.

index.hu/bloghu/kepviselofunky/2013/02/15/look_at_this_fucking_moron
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Létszám igencsak szűkös, vagy minőség, vagy mennyiség."
A minőség soha nem létszámigényes, az már tömegárú. Törvényszerűség.
"Legalább egy másik sapiens megérti."
Kissé közhelyes leszek, mint reklámban.
Mert megérdemled!
@Deathstick:
Dottóre! Na, most legalább le tudtam írni rendesen...
Nem semmi volt a du. összefoglalód! :)
@MikeBoy:

A külföldi nyaralás után is adózik az utazási iroda, a reptér, a bőröndös, a bikini árus, a benzinkutas.

Mindegy, hogy kinél hagyják, ha a gazdaságban marad, akkor pörgeti. De nem maradt.

Amúgy, az SZJA-t kellett volna hagyni úgy, ahogy Bajnai megalkotta. Gazdaságélénkítő hatása a munkáltatói terhek csökkentésének lett volna igazán.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Elolvastam az ajánlott hsz-t.
A tartalmát fordítva, utazás?
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Hát ha már billentyűzetet ragadok, legyen haszna... :-) Meg nem tudtam ellenállni a pszichikus kényszerítésnek! :-) Részedről, persze.

Szomorú lenne, ha külföldre kényszerülnél, mint minden ilyen eset, de attól tartok, jobb, ha erre készülsz. De addig még lefolyhat egy Springsteen koncert is a nyáron Coventry-ben, ha még mindig érdekel!
@Mariann19: különös tekintettel a sárgamellényes közmunkásokra.
@Mariann19: "Kissé közhelyes leszek, mint reklámban.
Mert megérdemled!"
hmmm
@Deathstick: "Hát ha már billentyűzetet ragadok, legyen haszna... :-) Meg nem tudtam ellenállni a pszichikus kényszerítésnek! :-)"
Basszus... Nem elég, ha koponyalékelsz, még a lelkünkre is igényt tartasz? Teee Me(g)fosztó:-)
És a kerezstvágásról, a kopanyabőr szemrehúzásáról szót sem ejtettem:-) Ne bámujjon má az a kerek asztalos.:-) Persze a slaug elviszi a szennyet. Csak ittem nem, mert ragad, mint a redva... Néha írigyellek. Sokszor...
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Kényszerítés alatt én voltam, Boli felkérése nyomán!

Egyébként... nem is rossz ötlet, amit felvetsz! :-D
@Husz_János_Puszita:
Én is ezt írtam még délután: az egyik kézzel adtat, de ugyanazzal visszakézből szájon b@sztak......
@Deathstick:
Érdekelni érdekel, de ... Lövésem sincs, mi lesz addig, egyenlőre a Győr távolság is problémákat okoz, még autóval is asszonypajtinak. Szóval el nincs felejtve, remélem addig javul és április körül már látni a végét.
Egyenlőre meló ezerrel, kicsit túlvállaltam magam a héten, ma is hétig melózta egy asztalos műhely hálózatán. Holnap és vasárnap is meló, egy komplett fogászati klinika hálózatát át akarom adni hétfőn, úgyhogy kollégával meló-meló. Még 11 éve építettem azt a hálózatot, most teljesen át kell alakítani, új központi rész, nagysebességű LAN, egymástól szeparált hálózatok...
Ezek a legnehezebb esetek, működő rendszer mellett építs ki egy másik rendszert, hálózatot, telefont, röntgent is kábelezd be újra, telepítések, nyilvántartások, mindezt egy nagy orvosi rendelőben. Tehát a meló után + hétvégén meló... :)
Most még egy cikket is meg kell írnom informatika témában egy helyi újságnak, úgyhogy húzok is tova.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Egészen szakértő módon írsz a dologról! Csak nem láttál már ilyesmit élőben (hogy morbid is legyek kicsit...)?
Kitűzték a székely zászlót a Parlamentre
A zászló kirakását a nemzeti szolidaritás jeleként Kövér László rendelte el.

Kövér agyilag egyre inkább alulhízott. Jajj istenem, miért versz bennünket. egyszerre ennyi debil, identitászavaros kretént ránkaszabadítani. Mit vétettünk: Van bűnünk tudom. De ekkora???
Őszinte híved, mig el nem visz Mort Áder.
@Deathstick: Há láttam.. nem egy élmény. egy disznótor ehhez képest móka, kacagás... főleg ha elég pálesz is van... és hát tudod... ( párom mesélte, ő nézte valaha egyetemen tanult, de én akkor sem értem miért, de a jogászokat vitték Szögedében boncolásra tanulmányi kirándulásra, szóval mesélte, hogy akkor éppen egy kb 30 éves emberke volt a karusszelben, akinek a szívén kb. 30 heg leledzett... és leendó jurátusoknak ez nem volt valami nagy élmény... Ennyi.
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Sűrű. Viszont örömmel hallom, hogy agazdasági katasztrófa nem gyűrűzött be (teljesen) hozzád. Asszonynak jobbulást!
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Verd a ...
segged a földhöz, hogy van mit csinálnod!-:D
Ez ma levédiában nagy szó.
Legyen sok dolgod, ezt kívánom neked!
Bazmeg
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Még 11 éve építettem azt a hálózatot, most teljesen át kell alakítani, új központi rész, nagysebességű LAN, egymástól szeparált hálózatok..." rábasztál... a selejt visszaüt:-)))
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Mondd meg igaz lelkedre, mi az isten nyilazattyáér köll provokálni a körülöttünk élőket?
Ez jó nekik, erre recskáznak?

Nemzeti ganaj... pfúúj!
@Deathstick: "Arról. Amit mondott, az hiteles. "

Persze, hogy az. Te nem tudod, hányszor másztam már le arról a márványasztalról:-) (csak vicc, ne reagáld)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Na igen, mert a disznótorban más a motiváció és a disznó többnyire egészséges. Jogászokat szerintem az igazságügyi - kriminális vonatkozások miatt abriktolják ezekkel, nagyjából ilyesmit is mondott egyszer egy jogász ismerősöm. Mivel nem rendszeres, értelme nyilván nem sok van, arra talán jó, hogy legyen valami képi élményük, mi mire való az eljárásban. Az általa látott eset nagy valószínűséggel veleszületett koleszterin anyagcsere zavarban szenvedhetett, ha ennyire korán ilyen állapotba került. De a test mindig csak a tükre a tudati/lelki dolgoknak.
@MikeBoy:

Hát ebben sajnos nincs igazad. Az egykulcsos értelme ugyanis az, hogy relatíve olcsóvá teszi a magasan képzett munkaerő alkalmazását. Tehát egy olyan gazdaságban, ahol sok a magassan képzett ember, de a munka kereslete - épp a magas adók nagy elvonások, szürkegazdaság, adóelkerülés stb miatt -viszonylag kicsi, ad egy erőteljes lökést a beruházásoknak és a foglalkoztatás bővülésén keresztül a fogyasztásnak. Csakhogy!
Csakhogy az egykulcsos nem önmagában csodaszer, hanem egy eleme a beruházás ösztönző gazdaságpolitikának. Na, ez az ami nálunk nem volt, helyette szabadságharc volt, különadókkal, manyup lenyúlással, előtörlesztéssel és forint hintáztatással. Csupa olyan akcióval, ami menekülésre késztette, nem csak a beruházókat, hanem a megtakarítással rendelkezőket is. Ezért nem működik az egykulcsos nálunk.
A magas jövedelműek megtakarításáról szóló blablát és azt a bullshitet, hogy a magyar helyzet éretlen az egykulcsosra, nyugadtan felejtsd el. Egyszerűen inkonzisztens a gazdaságpolitika, és így beruházás és növekedés helyett recesszió lesz.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A sorok közöttiekben maradok a nagy tudatlanságban.
"Mert megérdemled" jelző elismerés, tényleg.
Így már jó vagyok?
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
HÜLE!!! :))
AZ még csak 10/100-as, ez meg már 10/100/1000-es lesz, un. gigabites.
Vérnyulacska, irány a répafőd!
Dógom van... Lazíccs!
@Knósszosz:

Szerintem az lesz, hogy az etikát választja mindenki, aki nem akarja a kényszert. Csak persze ez is kényszer, és önmagában ezért is nagyon sürgősen el kellene takarodnia az Orbán-klánnak a picsába.

Röhej amúgy, hogy ha jól tudom, hittanként csak néhány keresztény egyház hittanát lehet választani. Ha már az állam ad hitoktatást, milyen alapon választotta ki épp ezeket? És mi van, ha valaki buddhista vagy voodoo-hittant szeretne?

Le vannak ezek szarva.
@Knósszosz: Kicsit bővebben . Mi a baj? A nemzetthalál apoteózisa mikrokivetítésben? :-)
Ne aggódj. Matolcsy. -mint délelőtt megbeszéltük-, az agyeltávolítás után felül az asztalon, majd jó ner együttműködést kívánva szemrevételezi piros pöttyeit seggén,jogy megvannak e, majd megelégedetten elvonul új költségvetést csinálni. Szóval, nincs itten probléma egy sem. És neked is megmarad a barbunya live élvezete, feltéve, ha meg tudod fizetni:-)
No, mennem kell, holnaptól erőltetett menetem van. További érdekfeszítő eszmecserét!
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nekem szabad reagálnom rá? :))
Úgy, de úgy...
NA, lécci, lécci, lécci! :D
@Deathstick: Hány új ügyfeled van? És eléggé meredten figyelnek? :-) Fújjj. Amúgy jócak. Álmodj rémeset:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ebből is látszik, hogy nem tudod mit beszélsz!
"Matolcsy. -mint délelőtt megbeszéltük-, az agyeltávolítás után felül az asztalon" - MÁR RÉG NINCS MIT ELTÁVOLÍTANI abból a szerencsétlenből, elsorvadt, elszáradt, kihullott!
@quendelapo:

"A magas jövedelműek megtakarításáról szóló blablát és azt a bullshitet, hogy a magyar helyzet éretlen az egykulcsosra, nyugadtan felejtsd el."

Ugyan miért?
Brutto 500 a bérem.
A többletet félrerakom.
De majdnem igazad van. Mit gondolsz mitől van recesszió?

" Az egykulcsos értelme ugyanis az, hogy relatíve olcsóvá teszi a magasan képzett munkaerő alkalmazását. "

Aztán hogyan teszi ezt?
@Mariann19: Amúgymeg mibajse. Én se emlékszem vissza mindenre. Nincs remark, csak agymenés. Elmegy, elfelejtve. Lesz másik. Ez nem memoár, hanem élő agyhalál. Jön megy, senki nem veszít semmit.
Persze más az ilyesmit megróbálja aranyköpetes vászonkötésben kiadni, mint életművet. No őket sajnálom.
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hülye! délelőtt még voltak sejtnyomok. DeDY AZT VEETTE KI SZÖVETVIZSGÁLATRA. dns-T KERESETT. dE KIDERÜLT: mATOLCSYT AZ uFÓK HOZTÁK IDE, aTTIS SEGÍTSÉGÉVEL A sYRIUSRÓL:-)
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ne csodálkozz, ostrom alatt vannak, a polgármester mindig legelöl harcol a földsáncon. Az ellenfelei rettegnek tőle és csak úgy hívják egymás között: Lion of Veincreek.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ha nem kedvelnélek aszondanám, igen nagy tettű vagy.
Barbúnia... ahha, na ezér példáulbazmeg.
Mocsok egy valaki vagy, látom egyszer csak köllene zabálnunk valami izét együtt, esetleg Kommensevik kollégát is oda rángatva a vájjúhoz, mint talas börek útálót, és akkor a többiekről még szóccse ejtettem...

Éhes vagyok...
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Lapozom a memoáromat, és a zöldmellényes emlegetésre beugrik az akkor kódolt szöveg.
Minden felülvizsgálat veszélyes, ugye?
@Knósszosz: útálva kedvlelleni. kedvlelve utállani... nemmindegy? az élet már csak ilyen... semi fehér-fekete. csak szürke. barbunyák nyugszanak békiben. marad a madártejes tarhonyáshús. és ácsingózz, vedeld az irsai oliviert, és álmodj krétás mavrodafnéval, barcelonában, a "kőbánya" előtt üldögélve, elfeledve a Rambláról nyíló piac Michelin csillagos ételkufárját:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Bele pillantottam Knósszosz hozzád intézett hsz-be. Még mindíg tart az éhségmenet?
Megint enne, szólni kéne a máltaiaknak, nem?
@Mariann19: dehogy. akinek megvan a megfelelő kiadvány az érti, aki analfabéla, annak meg úgyismindegy:-)
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A polgármester úrról szinte sugárzott, a magyar faj többségére amúgy jellemző kisebbrendűségi komplexus, és az írástudóktól való rettegés. :D

("Bazmeg, egy KÖNYV!!! Fussunk!")
@Mariann19: knosszosz jó magyar. máltaiakkal szóba sem áll. megvan már nekije a maga keresztje. nem akar újabbat. megértem. én sem. a barbunya nála a hívószó. én átérzem, enni sose nem ettem, de a halvendéglóben, amikor én rágcsáltam a sült ürücombot, és szétnéztem, és láttam a barbunyazabálók messzeségberévedő tekintetét, megértettem: ők valami olyasmin élvetegeznek gyönyörbenforgó szemmel, amit én, szárazföldi patkánnyúl, sosem fogok megtapaszolni. se aar jó volt a látvány,hogy gonoszkodjak, és knosszosz cimborámnak, már csak a móka kedvéért is, tantalusszi kínokat okozzak:-) ihaj... ez hosszú lett, már majdnem, egy egyórás szeánsznyi az nemlétezőmagykurkászomnál:-)
@quendelapo:

Értem én mire gondolsz,csak az a gond, ha a munkaerőt akarod olcsóbbá tenni, akkor a munkaadói oldal költségeit csökkentsd direktbe.

Most nem ez történt.
Azt hiszed a bérszínvonal csökkent a magasabb kategóriában?
Meglepne. Ebben az esetben pedig a projektek költsége sem csökkent e miatt.
Szóljon bárki, aki azt tapasztalta, hogy a mérnöknapok lejjebb kúsztak az egykulcsos adó miatt, de én nem vagyok az.

"A magas jövedelműek megtakarításáról szóló blablát"

Ezt pedig még egyszer nem értem mire alapozod!
Az egy dolog, hogy én hogyan reagálok erre a helyzetre, de miért reagálna más másképp?
Az alapfogyasztása egy jól keresőnek megvan.
Sem a megtakarítás vagy luxus cikk nem az, ami igazán jó a gazdaságnak.
@MikeBoy:

Kevesebb bruttó bért kell a cégnek kifizetnie, hogy a dolgozó ugyanannyi nettót kapjon.

Recesszió dióhéjban a tőke-, beruházás-, piac-, verseny- és kapitalizmus ellenes retorikától és gyakorlattól van. Érezzük még a hitelválság hatásait, az exportpiacok gyengeségét, a strukturális gondokat, de azoktól lehetne stagnálás, vagy pici növekedés.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Aszem iten 1 húron pöndülünk, szerintem.
Fékezett habzású szombat gyön, átalányba a komendák száma 800-rúl le csöken a harmadára,de azé beszégessük eztet meg, jó?!

Most mennyé a picsetet elemzeni, jó?
Kurva jó éccakát mókusfarokonyúnyul!
A z mijen amúgyan?
Hi,people! :)
@quendelapo:
" Az egykulcsos értelme ugyanis az, hogy relatíve olcsóvá teszi a magasan képzett munkaerő alkalmazását."
Na ez nem igaz.Az alkalmazott bruttó bérre szerződik.Hogy ebből mennyi SZJA-t fizet a NAV-nak az a munkáltató szempontjából tökmindegy!
@MikeBoy:

A megtakarítás jó a gazdaságnak, pláne egy tőkeszegény gazdaságnak, ha azt hitel formájában visszapörgetik, de nem az történik. Az állam finanszírozza magát vele. Már ami az országban maradt, nem menekítették ki attól tartva, ráteszi az enyves mancsát, mint a nyugdíjmegtakarításokra. A másik felét felszippantotta a végtörlesztés, illetve a megugrott törlesztők.
@Knósszosz: persze, hogy egy húron. te az "e", én az "a"-n:-) nem bántásiból, hanem kinosibol. ha én itten kinlódok és szarakodok, akkor detese érezzed magodat jobban:-) jócak, szia:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ő egy igazi ínyenc. Csak tudnám, mi az a barbunya.
Agyturkászt akartál írni, vagy magyturkászt?
Jársz a szeánszára néha?
@Mariann19: Szeánsz nyista agykurkász realize nyista, barbunya: roston sült vörös márna, minden halinyenc krédója. Belzebub saggébe beledugják érte a tüzes nyársat. Így talán már érted:-)
Végig gondolta valaki, hogy ha esetleg netalán tán valami véletlen folytán csoda történne és 2013 végére növekedne a GDP mondjuk 1,7 %-al akkor még mindig nem lennénk a 2011-es szinten.Viszont micsoda kampányt lehetne rá építeni.
@punkfrog:

Szerintem arra gondolt, hogy kisebb SZJA-esetén kevesebb bruttó bérből lehet biztosítani a munkaerő által elvárt bérszínvonalat.
@Husz_János_Puszita:

"Kevesebb bruttó bért kell a cégnek kifizetnie, hogy a dolgozó ugyanannyi nettót kapjon."

Nincs érezhető bérszínvonal csökkenés az egykulcsos adó miatt!
Nem hallottam ilyenről és nem tudok ilyenről.
Biztos van, de nem jellemző.

"A megtakarítás jó a gazdaságnak, pláne egy tőkeszegény gazdaságnak, ha azt hitel formájában visszapörgetik"

Ott van a "HA". Éppen ezért nem jó. A Fidesz nem könnyű helyzetet örökölt. Ebből az következik, hogy nincsenek "HA" megoldások. Itt minden Ft-ot a gazdaságba kell forgatni amit lehet.
Beruházást akarsz vagy gazdaságélénkítést? Oda rakd a pénzt.
Bevezeted a lineáris adózást és reméled a legjobbakat?
Nem jött be, mint látjuk. Valamelyest biztos működik, de nem úgy, ahogy kellene.
És, ha nem jó hatásfokkal, akkor rossz lépés volt.
@punkfrog:

Kizártnak tartom, jó ha a nullát elérjük. Kampányt sokkal jobban lehet a rezsicsökkentésre és 13. havi nyugdíjra alapozni.
@MikeBoy:
Nehezen megy ez, Miki fiú!
" Az egykulcsos értelme ugyanis az, hogy relatíve olcsóvá teszi a magasan képzett munkaerő alkalmazását. "
Aztán hogyan teszi ezt?"

Úgy, hogy ugyanakkora nettó bérhez kisebb bruttóbér, azaz alacsonyabb bérköltség tartozik. De igazad van, a szlovákok a járulékokat is csokkentették, az a tuti megoldás.

@punkfrog:
A munkáltatónak egyáltalán nem mindegy, hogy a bérköltségből mennyit kap meg a munkavállaló és mennyit von el az állam. Az újonnan felvett munkavállalóknál eleve az alacsonyabb elvinással tudja kalkulálni a bruttó bért. A már alkalmazásban lévőknél ez nettó béremelést jelent, ami a munkaadó szemszögéből 1-2 évre szóló megtakarítás lehet.
Adóékről olvastál már?
@Mariann19: Mondjuk, én nem értem. Bolink képes lenne érte eldobni az ásóját, Knosszi megtagani ókerezstény hitét, rodejó eldobni a votkásövegét, Gábriella lemonadni a copypaste-ről... Szóval, valami ezoterikus dolog. Én nem
tudom. Nincsen lába, ergo nem étel. Ugyanúgy, ahogy a csiga sem. Szar dolog, amikor 8 szem néz rád szemrehányólag a tányérról:-) A nyulakról. összeférhetetlén okján már nemszólok:-)
@MikeBoy:

Magasan képzett munkaerőt nem fognak utcára rakni azért, hogy kevesebb bruttóval felvegyenek helyette mást. A statisztikák amúgy is elkenik a különbségeket. Soha nem tudjuk meg, milyen hatásfokkal működött volna, mert agyoncsapták a többi ostoba lépéssel.

A beruházás és gazdaságélénkítés ugyanaz. Tőkét hagy a gazdasági szereplőknél. Mindent forintot a gazdaságba kell forgatni, igen. Épp az ellenkezője történik, minden pénzt a behemót állam finanszírozására préselnek ki.
@quendelapo: az szja változás nem befolyásolja az alkalmazottnak fizetett bruttó bért.A munkaadónak ugyanazt az összeget kell átutalnia a munkavállalónak és a NAV-nak csak más arányban.
@punkfrog:

Megspórol vele viszont jó pár év béremelést.
@Husz_János_Puszita: "Magasan képzett munkaerőt nem fognak utcára rakni azért, hogy kevesebb bruttóval felvegyenek helyette mást."
Simán kirakják, és nem vesznek felmást helyette. Menni meg nincs hova.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Most legalább megtudtam, hogy kizárólag a lábas jószág jöhet Nálad szóba.
Azonban a nyulak csakis élőben szerethetőek.
Ma valahogy szellemesség tekintetében nem vagyok formában.
Össze kell szednem magam.
@GeoCracker:

Az más szitu, sajnos egyre gyakoribb. Mindenki fél. Cseszheted az SZJA-dat, ha elveszted a munkahelyed az agyoncsapott gazdaság miatt.
@quendelapo:

Most vita van vagy hatásvadászat?

Megértetted, amit írtam?
Nem csökken az emberek bruttója!
Csökken szerinted az átlagfizetés?
Mert ha nem, mindegy hogy ugyanakkora bruttóhoz több nettó tartozik az egykulcsos miatt vagy hogy ugyanakkora nettóhoz kevesebb bruttó is elég.
@Husz_János_Puszita:

Nagyjából azonos véleményen vagyunk.
Az egykulcsos adó nem rossz, de meg kell lennie az egyéb feltételeknek.
Most nem volt meg illetve nem is indultunk abba az irányba el. Így viszont még inkább fordítva sült el a dolog.
@Husz_János_Puszita: ez igaz.
viszont ez rettentően pitiáner dolog egy munkaadótól.ilyen erővel akkor is elhalaszthatná a béremelést ha a dolgozó örököl néhány millát(nem azt).
@Husz_János_Puszita: Gyakorlom. Januárban mondtak felmásodmagammal. Mindkettőnknek nemzetközi vizsgával. S a kor sem számít,mivel egy generáció van kettőnk közt.
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:
követelem a toleranciát me pitykés pógámester vok!!! :)))
mindezt golyóálló mellényben, rohamsisakban.
de mi ez az jenki style?
abrosszal a fején hitelesebb lett volna!
@MikeBoy:
"Sem a megtakarítás vagy luxus cikk nem az, ami igazán jó a gazdaságnak."

Bocs, hogy belevakkantok, de egy kicsit hadd árnyaljam e képet. A megtakarítás önmagában jó dolog (gondolj csak a nyugdíj-boomra, az öregedő magyar társadalomra - na ide pont égetően kellene egy kis állampolgári megtakarítás, mert IRTÓ nagy baj lesz 10-20 év múlva.

A baj itt azzal van, hogy ezek a megtakarítások, azok is maradnak, nem konvertálódik át beruházássá, a egykulcsos szja-ból származó plusz nettó bevétel kamatra várva csücsül valami értékpapírban, vagy valutában.

A baj többdimenziójú, de leginkább a kis és középvállalkozások ellehetetlenítése az, ami probléma.

Egyfajta centralizáció folyik (a fidesz maga is egy erősen centralizált érdekközösség), s a kormány nem hagyja, nem engedi, hogy a tortaszeletekhez többen férjenek hozzá.

Hibás a gazdaságpolitika (Orbánnal ellentétben és hiszek Chikánnak), de hurrá semmi gond, mert végre leváltunk az IMF-emlőjéről.
De hagyjuk is, csak felbosszantom magam.

Kösz a figyelmet és üdv:
Clmb
@Mariann19: Sebaly, Tóbiás... vidámoljunk akkor is, ha a horgony a nyakunkra akad. Ha megfojt? Mi bajunk? Legalább, szellemesek leszünk. Jó éccakát. Ne feledd, a mai nap, biztosan jobb volt, mint a holnapi. Tehát. Arcra fel:-) Bye:-)
@punkfrog:
Tudod, az ilyen kis álkatonásdi, tápos balfaszok a legszánalmasabbak.
Menőzik a vérparasztja az amerikai egyenruhában, közben értelmes mondatot nem bír összerakni és kinyökögni magából, agresszivitással kompenzálja a kisebbrendűségét.
Gondolom ez a pöcsköszörű sem volt persze katona, egy katonai alapkiképzésen ott kéne pár száz méter után rugdosni az eltunyult pi.sáját ennek a baromarcúnak.
Amúgy valami szerepjátékos lehet a kreténje, gondolom otthon papucsnak öltözik. :)
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: na ja!
azt vártam a videó alatt, hogy bejön néhány valódi "sir,yes,sir" és úgy kapják le róla a cájgot, hogy nem marad szőr a mellén!
de ilyen sajnos csak a kurva filmekben van.
"mér azt hitted ez a valódi élet?eszem-faszom megáll"
@De hol van Columbo felesége?:

Semmi gond, de a "nem az, ami igazán jó " kifejezés szintén eleve árnyalt képet fest, csak én nem fejtettem ki azt, amit te megpróbáltál.
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én meg mostanában ezen akadtam ki. :(

Katolikus kurvák – kiabálta a lengyel teniszválogatottnak az izraeli közönség :(

www.origo.hu/sport/tenisz/20130213-bepoccentek-a-katolikusozo-izraeliekre.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ott kellett volna pofánvágni azokat, akik ezt tették és ekkora tetűládák.
De mint olvastam, sokan megtapsolták és éljenezték is őket, az autogrammok pedig szintén nem véletlenek.
Nálunk is pofán kellett volna azokat, akik a zsidókat mocskolták ott, a foci meccsen.
Bár... mintha akkor nem lázadtál volna azért...
Rosszul emlékszem???
Ezt meg küldöm nem csak anyónak. Tetszik az ürge ízes beszéde és humorérzéke is. :)

youtu.be/yudtLBNs56M
Köszi a választ!
OK, igen , látom és láttam. Hasonlóan vélekedünk...
Hát ez a cikk KRVA jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jól jellemzi a mai uralkodó osztályt!
A mi torkunkon mindent le lehet nyomni, szemünkbe hazudni sorozatosan!
Korbán és csapata, na meg a nagy "varázsló" sikeresen csődbe taszítja az országot, most már jöhetnek a tündérmesék. És talán még az ortodox hívők sem hiszik már el....
Új zászló van a parlamenten, Tövér úr kitűzette.
Oh, nem, nem együttérzésből. Már a parlament sem a miénk, az ország már régen nem, ezt akarja finoman, kulturáltan közölni ez az uriember velünk. Az új bevándorlók már mindent visznek.....pénzt , paripát, országházat, hurrá(most tapsoljatok akik szavaztatok, dolgozhattok rájuk is)
@MikeBoy: "Nincs érezhető bérszínvonal csökkenés az egykulcsos adó miatt!
Nem hallottam ilyenről és nem tudok ilyenről."

Szerintem ideje lenne kinyitni a szemed és körülnézni. Az egykulcsos miatt magában nem (bár az a sok százezer aki 12-16 rongyot miatta lehet nem így látja), de együtt a csodás közmunka bérezéssel már is lenyomták béka segge alá a béreket.

Azt meg (elnézést a vulgarításért) ki nem szarja le mennyi a bruttó bér, ha magasabb bruttóval pont kevesebbet kapsz? De az fix, inflációt nem követő emelést kapsz ... már ha.
Azon röhögött mindenki a bérkommandóval kapcsolatban, hogy az volt a nagy "bünti" a cégek ellen nem indulhattak közbeszerzésen. Érted?
Olyan pályázatokon ahol eleve zéró esélyük van mint haveri körön kívülieknek.
Meghatotta őket?
Nem.

Még a legszutyokabb mezőgazdasági idénymunkák órabére is csökkent vagy bő 20%-ot legalább. Régen a 100 netto volt a gagyi, most meg örülsz ha új melóhelyen nem ilyen 60-72.000 a fizetés ...
@komplikato: Arról nem beszélve, hogy acsodás új MTK-k okán sima "átszervezéssel" meg lehetett csinálni törvényesen, hogy 18-20% plusz munkaórárt kb. ennyivel kevesebbet kellett fizetni a cégnek. Azaz 120%-os teljesítményért 80%-nyi bért.
Na ez a nem piskóta. És volt alkalmam látni amikor ezt több ezren szívták meg egy cégnél.
ha maximálnánk az ogy képviselőség idejét mongyuk EGY ciklusban

akkor nem lenne gond a kormány kontóra szórt kampány milliárdok...

amugy elképesztő hogy 23 éven (plusz az ügynökös előzményeik) át mérgezheti ALKALMATLAN GERINCTELEN (szumma: hitvány) emberek sokasága a közéletet...
@MikeBoy:
Figyelj Miki, fussunk neki mégegyszer és próbálj arra is figyelni, amit én írok, ne csak arra, amit Te szeretnél hinni :) Kurvára nem vagyok fideszes és nem az Orbán féle elkúrást akarom fényezni - hátha ettől megnyugszol....
Mint a vita elején írtam, ha figyeltél - bár ebben még egyet is értettünk - Magyarországon az egykulcsos nem érte el azt a hatást, amit máshol pl. Szlovákiában, balti országokban stb. Azért nem, mert a gazdaságpolitika, adópolitika többi eleme ellene hatott.
Hogy kérdésedre konkrét választ adja, a munkáltató számára előnyt jelent - nem piilanatnyi alőnyt, hanem hosszabb távon érvényesülő előnyt - ha a munkavállaló azonos nagyságú bérköltségből magasabb nettó bért kap. Munkaadóként, ha A helyen 1000 euró bérköltségből a munkavállalóm 620 eurót kap meg, B helyen pedig 490-et, akkor A helyet fogom választani a beruházásom színhelyéül (ha a többi feltétel azonos), például azért, mert így azonos összegért, képzettebb, motiváltabb alkalmazottaim lesznek. Ha A helyen és B helyen is azonos nettó bért kap a munkavállaló. (De B helyen küönadókkal csesztetnek, különféle, át nem látható okkal és céllal vállalkozásokat, összevesznek az EU-val és nemzetközi szervezetekkel, lenyúlják a nyugdíjakat és játszanak a deviza árfolyamával, akkor A helyet fogom választani.)
Magyarul az egykulcsos adó nem a pillanatnyilag állásban lévőknél jelent előnyt a munkáltatóknak, hanem a beruházási, foglalkoztatási döntéseknél. Illetve a pillanatnyilag állásban lévőknél a jelentős nettó bér emelkedés miatt - ha minden más feltétel változatlan - meg tudnak spórolni egy - két béremelést, ami szintén előny.
Érted már?
@MikeBoy:

Ja, ez elég ócska duma, már megbocsáss! más szavakkal: a magyar ezek szerint nem érett meg arra, hogy tisztességes jövedelmet kapjon a munkájáért. továbbra is támogatni kell az ingyenélőket, és bármilyen címen is, de le kell húzni a körön kívüli igyekvőket, mert akkor a közösbe nem gyűlik össze elég lenyúlható lóvé.
(tudom, hogy nem ezt mondtad de ez fog kijönni végeredményként, a többkulcs bevezetése okán

hogy eccerű legyek.

tegnap volt egy ígéretem, talán épp neked az ortodox és unortodox válságkezelés tárgyában

kébzeddeeel! unordodoxra semmilyen tudományos magyarázatot nem találtam az egész kibaszott interneten , csak ködös sejtetéseket és ködevő liberális utálkozásokat.
szal kezd ez nekem szimpatikus lenni ez az unortodoxia, mert ha ennyire titkolják (még azt is eltüntették amit én láttam 2012. novemberében!) a szakszerű tárgyilagos definiciókat, előnyeit hátrányait "tananyag" szinten, akkor mi alapján vonja bárki kétségbe a szakszerűséget.

De kezdettől fogva azt mondom, azért használják az egyszerűsítő unortodox kifejezést, mert az igazságot a hatalomra ácsingózás közepette mégsem lehet az emberek pofájába tolni.

épp ezért betolom ide az ortodox válságkezelés iskolai anyagát, meg a heterodox-ét is.
és mindenhova betolom, hogy miért kardoskodnak a populisták a szocik, és a liberálisok.

Ime: két olvasatban is:

5.7. Válságkezelő stabilizáció
1. ortodox módszer: a kereslet drasztikus korlátozása. felszabadítják az árakat, az árfolyamot, emelik az adót és csökkentik a költségvetés állami szerepvállalását » pénzügyi stabilizáció+életszínvonal hirtelen csökkenése
2. heterodox módszer: vágtató inflációnál és súlyosan deformált a termelési struktúra: időleges adminisztratív bér- és árszabályozás, korlátozás és a termelést ösztönző adópolitikai lépesek

jegyzetből:

A) Ortodox stabilizáció Fiskális, monetáris és árfolyam-politikai beavatkozással történő válságkezelő stabilizáció.

B) Heterodox stabilizáció Az ortodox stabilizáción túlmenően, rendszerint átmeneti, adminisztratív eszközökkel (pl. ár- vagy bérszabályozás) történő válságkezelés.
@komplikato:

Jól kiosztottál!
Nem ez volt téma, de legalább kiosztottál... :)
@quendelapo:

Megpróbálom utoljára.
Teljesen triviális amit írsz.
És igaz is!

De nem vezethető le belőle a végeredmény.

Az a baj tudod, hogy meghonosul lassan az, amikor valaki talál egy indokot és érvet, akkor azzal minden el van intézve. És ebbe a hibába beleesel te is.

Megvan az egykulcsos adó pozitív hatása. Több is van neki.
De van sajnos negatív is.
És jelen pillanatban a negatív gazdasági hatások erősebbek a pozitív hatásoknál.

Biztos valamelyest beruházásösztönző (vagy gazdaság) az egykulcsos. De sajnos jelenleg több pénz kerül ki a gazdaságból az én általam felvázoltak szerint, mint amit hoz szerinted.

Hidd el, teljesen tisztában voltam azzal, amit írtál. Aki nem képes kitörni a saját világából kettőnk közül, az nem én vagyok. ;)
@jaegtoer:

"a magyar ezek szerint nem érett meg arra, hogy tisztességes jövedelmet kapjon a munkájáért."

Nem tudom, miért ez a vesszőparipád, de jelen pillanatban már azzal is kellemetlen kérdés elé állíthatnálak, hogy tudományosan definiáld már nekem a "tisztességes jövedelem" fogalmát!

Nyilván nem találtál az unortodoxra semmit, mert az egy ideológiai szöveg arra, hogy a közgazdaságtan egzakt részét a politikusok egyszerűen félresöpörjék.

A válsággal kapcsolatban:

Jelenleg nincs válságban a gazdaságunk.
A gazdaságunk nem tartható, mondjuk így rossz pályán van és lehet belőle válság.
Jelenleg még nincs illetve nem lenne szükség általad írt válságkezelő intézkedésre (ezt szerintem te is így gondolod).
@quendelapo:

"Illetve a pillanatnyilag állásban lévőknél a jelentős nettó bér emelkedés miatt - ha minden más feltétel változatlan - meg tudnak spórolni egy - két béremelést, ami szintén előny.
Érted már?
"

A másik, hogy ez nem működik.
Ha ugyanis működne vagy lenne értelme, akkor ez a kérdés szimmetrikus.
Magyarul a cégeknek szja növelésekor meg pont emelnie kellene a bruttót.
Szerinted ez így van?
@punkfrog:

Nem pitiáner, hanem gazdasági racionalitás. Egy cég nem szociális intézmény. Egy bizonyos szint felett pedig abszolút alku tárgya a bér.
@MikeBoy:

Igen, SZJA növeléskor -ha megteheti- a cég emeli a bruttót.

Nézd, szép az elmélet, de nem árt hozzá némi gyakorlati tapasztalat, hogy ismerd a döntési mechanizmusokat a valós gazdasági életből.

Elméleti szinten is vitatkozom veled. Jelenleg a gazdaságunk az eddigi legnagyobb válságát éli át, a növekedési potenciál nulla vagy negatív, az unortodoxia szétverte az alapjait azzal, hogy a versenyszférát sarcolja, veszteségbe taszítva szinte minden szegmensét. Ráadásul abszolúte protekcionista, verseny- és piacellenes módon. De ez csak a hab a tortán, mert 2006. óta nem tartható.

Az egykulcsos hatásiról tök felesleges ilyen körülmények között beszélni. A gazdaság lefagyott, amihez semmi köze az egykulcsos adónak, annál inkább a jogbizonytalanságnak. Milyen pozitív hatás érvényesülne, amikor annak az összegnek a többszörösét vonta ki a kormány?

SZJA rángatásával nem lehet gazdaságpolitikát csinálni. Makroszinten is összességében, a járulékterheléssel együtt, az élőmunka költségeiről lehet beszélni maximum. De ez csak a humán tőke, ott van még a reáltőke, a finanszírozás, és a legfontosabb: a bizalmi tőke, ami a gazdaságot mozgatja. Mind romokban.

Hagyjátok már békén azt a szerencsétlen SZJA-t. Egymagában nem oszt, nem szoroz. A gazdaság egy rendszer, élő mechanizmus, a saját törvényszerűségeivel. A legjobbat akkor teszik vele, ha hagyják békén dolgozni.

Egyébként is, milyen magas jövedelmekről beszélünk? Elenyésző azok száma, akik tényleg sokat keresnek. Nagy tömegben itt 200 ezer nettóról beszélünk, amit a progresszív adó érint. Hihetetlen magas, majdnem eléri az osztrák minimálbért.

Megsúgom, ha rátesztek 300 ezres bruttóra 40%-os adókulcsot, ember nem marad ebben az országban, aki dolgozzon. Aki még nem húzott el külföldre, az el fog. Balos téveszme, hogy a progresszív adózás megoldja a gazdaság gondjait. Még szerencse, hogy az LMP sose fog odáig eljutni, szava lenne a gazdaságirányításban.
@jaegtoer:

Fiskális válságkezelésben 3:1 vagy 4:1 arányban javasolt kiadáscsökkentő, illetve bevételnövelő intézkedéseket hozni, a kiadáscsökkentés javára, hogy ne legyenek, illetve rövid ideig legyenek recessziós következményei. A megfelelő arányok eltalálása a gazdaságpolitika művészete.
@GeoCracker:

Vannak már terveid, mihez kezdesz?
@quendelapo:

A szlovák, cseh, lengyel, észt stb. gazdaságokat min jobboldali kormányok tették rendbe. Igazi jobboldaliak. Nálunk csak különböző színű szocik vannak, zöldszoci, vörösszoci, narancsszoci, barnaszoci.

Hány év kell még bakker, hogy rájöjjenek, nem működik? Még 20? Mekkora nyomor kell még, hogy elhiggyék?
@Husz_János_Puszita: pont te gondolod, hogy egy cég szociális intézmény!
a céggel én bruttó bérre szerződők.hogy mennyi szja-t fizetek az nem a cégen múlik.ha jobban járok az adóváltozással akkor az nem béremelés!a bérem ugyanannyi marad.
@Husz_János_Puszita: az a része teljesen igaz, hogy nálunk nincs jobboldali párt.
(főleg nincs jobboldali liberális aminek magamat tartom.)
a gazdaság rendbetétele jobbról gyorsabban megy de nagyobb áldozatokkal jár.emlékezz a szlovák éhség lázadásokra!
@Husz_János_Puszita: mivel a kutatásból erősrn kikeveredtem,s van 12 év szoftvertesztelői gyakorlatom, az utóbbiba gondolkodom. Tanitani is elmennék, de a tanarakat ma inkább leépítik. Kalandvágyból itt maradnék, ha lehet :-)
@MikeBoy:

:D

"__Nem tudom, miért ez a vesszőparipád, de jelen pillanatban már azzal is kellemetlen kérdés elé állíthatnálak, hogy tudományosan definiáld már nekem a "tisztességes jövedelem" fogalmát!__"

Ez egy kissé lekezelőre sikerült. nincsenek kellemetlen kérdések, így ez sem az. nem is nagyon kell tudományos definícióra törekedni.
ugyanis a munkajövedelem vagy fedezi a munkaerő megújításának és magasabb szintű újratermelésének a költségeit vagy nem.
Amennyiben ez nem lehetséges, úgy ne jöjjenek a közgazdászok semmilyen ortodox vagy facomox hivatkozásokkal, mert az egész csak arról szól, hogy mennyire, miképpen és meddig lehet kifosztani az embereket, azokat akik nélkül nem működne a gazdaság és társadalom.
(Menenius Agrippa meséje... neten/google... elérhető)

"__Nyilván nem találtál az unortodoxra semmit, mert az egy ideológiai szöveg arra, hogy a közgazdaságtan egzakt részét a politikusok egyszerűen félresöpörjék.__"

pont ez a lényeg. ideológiai szöveg. más olvasatban egy megtévesztést szolgáló szóhasználat. Aki erősködik az ortodoxia a mellet, és ellenzi az unortodox
@punkfrog:

Nem tudom, mennyit kapnak a szlovákok szociális segély címén, de van egy érzésem, hogy eléri a 22.800 Ft-ot.
@jaegtoer:
@MikeBoy:

folytatva mert hülye a blogmotor vagy én:

és ellenzi az unortodox módszereket, azt mondja vele, hogy elsősorban a nettó adóbefizetők másodsorban az adózási szempontból inaktív népesség, lakosság állják a cechet, azaz kizárólag a lakosság.
A bankok, a multik továbbra is tehessék zsebre az extraprofitot. ahogy 20 éven keresztül is tették.
közben a minimálbér annyi amennyi. ennek biztosan így kell lenni, csak éppen vicces. egy német ennyiért még nem hogy a telefont nem veszi fel, hanem rá se néz a telefonra.

"__Jelenleg nincs válságban a gazdaságunk.
A gazdaságunk nem tartható, mondjuk így rossz pályán van és lehet belőle válság.
Jelenleg még nincs illetve nem lenne szükség általad írt válságkezelő intézkedésre (ezt szerintem te is így gondolod).__"

A gazdaság lehet hogy nincs válságban, de talán rosszul írtam, adósságválság van. A külső és belső államadósság, valamint a lakosság eladósodottsága az, ami válsághelyzetet okozott. ez a hármas adósságszolgálat az, ami korlátozza a kormányzat lehetőségeit.
Azt persze nem állítom, hogy az alkalmazott "terápia" megfelelő, és eredményt hoz.
@GeoCracker:

Drukkolok neked, szerencsét kívánok!
@Husz_János_Puszita:

kicsit zavarba jöttem. ...de csak egészen kicsit:-)

ennyire nem vagyok képzett. én azt gondolom, hogy túl van misztifikálva ez a közgazdaságtan elmélet tudomány dolog. feltehetően úgy van, ahogy mondod.

van néhány alapszabály, amivel a közgazdaságtan tudomány ismerete nélkül is sokan elég jól boldogultak.

1. annyit költöttek, amennyijük volt.
2. csak olyan esetben nyúltak hitelhez, ha azt vissza tudták fizetni.

én azonban változatlanul azt tartom, hogy az a korrupciós pénz (évről évre 1500-2000 milliárd Ft.)sokat nyom a latban.

ezt évről évre "ki kell termelni" a hitelek gyakorlatilag a korrupció átmeneti, azt elfedő finanszírozására szolgálnak.

én eccerűen gondolkozom ezekről, mert szerintem valójában ezek elég eccerű dolgok.
@MikeBoy:
"Megvan az egykulcsos adó pozitív hatása. Több is van neki.
De van sajnos negatív is.
És jelen pillanatban a negatív gazdasági hatások erősebbek a pozitív hatásoknál."

Ebben egyetértünk.

és igen, ha az szja kulcsa emelkedik, akkor vagy bérköltség nő vagy a nettó bér csökken, ez egyértelmű!
@Husz_János_Puszita:
"Jelenleg a gazdaságunk az eddigi legnagyobb válságát éli át, a növekedési potenciál nulla vagy negatív, az unortodoxia szétverte az alapjait azzal, hogy a versenyszférát sarcolja, veszteségbe taszítva szinte minden szegmensét. Ráadásul abszolúte protekcionista, verseny- és piacellenes módon. De ez csak a hab a tortán, mert 2006. óta nem tartható."

A teljes kommenttel maximálisan egyetértek.
A lehető legrosszabb, ami történhet velünk, ha 2014-ben a "megoldás" az igai progresszív adórendszer visszaállítása lesz. Az az unortodoxia után megadná a kegyelemdöfést a gazdaságnak.
@punkfrog:
Milyen jobboldali liberális az, aki szerint az adócsökkentés nem nettó béremelés?
@quendelapo:
a béremet a munkáltatómtól kapom aki nem az állam.
az adócsökkentéssel a bérem nem nő csak kevesebbet kell belőle adóznom.
ez szerintem teljesen világos.
a munkáltatóm nem is tudja, hogy nekem mennyi a nettó bérem, hiszen ő csak adóelőleget von tőlem.amikor én elkészítem az adóbevallásomat akkor derül ki mennyi szja-t kell fizetnem ténylegesen.
nevezzük nevén a dolgokat.
@punkfrog:
Értsd már meg,hogy nem a Te béredről szól a dolog! Sokoadszor írom le, hogy az új beruházásokat és a munka keresletét befolyásolja, ahol nem mindegy, hogy mekkora bérköltséggel, milyen munkavállalót tud felvennni.
A Te esetedben sem mindegy, hogy így hosszabb távon "megspórolhat" egy béremelést. Próbálj meg elvonatkoztatni a konkrét esettől! Többször nem írom le.
süti beállítások módosítása