Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.06. 03:44 Fabius

Lehet más a párbeszéd?

Címkék: önkormányzat képviselők lmp pártszakadás párbeszéd magyarországért párt

Valóságos csodát láthatnak a napokban azok, akik eddig közelről szemlélték az LMP-t. Igen, tudom, a pártszakadás nem csoda, és velük kapcsolatban bármit annak nevezni költői túlzás, de mégis van itt valami, ami eddig nyomokban sem volt: Gyorsan meghozott döntések, világos elképzelés a mit is akarunkról, megkezdett tagság és hálózatépítés, párttá alakulás, működő honlap Keresem a szavakat, igen, tényleg, és nem tudom eldönteni a Hortobágyról felszökő szürkemarhafing táncol előttünk ózonlyukfeszítő csalóka délibáb képében átverve érzékeinket, vagy ezek tényleg ti vagytok? 

Na jó, azért a lehet máshoz képest sem lehet minden azonnal lehet más. Van ami a régi bénázós, hogy az érdeklődő megnyugodjon nem jár teljesen rossz helyen mikor titeket keres. Itt van mindjárt a honlap fejlécképe, ami - hogy kell polkorrektül megfogalmazni a dekurvaszart? -  nem a legjobban sikerült darab. 

IMG_3396-2_0.jpg

Az csak egy dolog, hogy Jávor erőlködése olyan hatást kelt, mint aki egyszerre akarja felső ajkával visszaszorítani a torkából kiugrani készülő Alient és vele együtt a protkót, de Dorosz úgy néz ki abban a Lonsdale kapucniban, mint akit a frakciószakadási tárgyaláson súlyosan nyakon hánytak, mert lila galléros pólót vett alá. Nem akarok én elsőre átkot szórni, hogy sztájlisztoljon titeket a Lakatos Márk, de az nem baj ha a honlapon nem úgy néztek ki elsőre, hogy az embernek a szájsebészet és az én kicsi mosodám jut eszébe azonnal. 

Ezzel együtt a lépéselőny az ősLMP-hez képest tagadhatatlan, a szavazótábor nagyobbik fele régen várja, hogy ezt így egyben leírva lássa:

"Mi, a Párbeszéd Magyarországért kezdeményezői már tapasztalatot szereztünk a politikában, de távol tartottuk, és a jövőben is távol tartjuk magunkat a gazdaság és politika káros összefonódásától, amely egyaránt veszélyezteti a népképviseletet és a közös erőforrások tisztességes és hatékony felhasználását. Úgy látjuk, hogy az ország nyugodt, hiteles, párbeszédre kész és felelős politikára vágyik, amely az ész, és nem az erőszak nyelvén beszél, amely meggyőzni, és nem legyőzni akarja a többi felet, amely alázattal közelít a feladathoz, és nem alattvalókat, hanem partnereket keres. Tanulva az előttünk járók hibáiból, készek és képesek vagyunk arra, hogy jó útra vezessük az irányt tévesztett Magyarországot."

Ez eddig rendben is volna, innentől pedig rajtatok múlik, hogy mennyire sikerül megtölteni a megfogalmazott sorokat valós tartalommal. A tempóért és a tettrekészségért beírtunk egy kisötöst, de azért a párt és frakciószakadás közben nem árt(ana) gyakorlati dolgokkal is törődni a családi ezüst elosztása és a közös guminő tulajdonjogán egyezkedés közben. 

lmp-frakció-szakítás.gif

Gondolok itt arra, hogy mi lesz például a helyi szervezetekkel, a sok helyen magukat átvertnek érző szavazótáborral és szimpatizánsokkal? Ha csak a szűkebb pártiámat Zuglót nézem is modellezhető mire gondolok: Itt Várnai eddig eredményesen dolgozott, gyakorlatilag egyszemélyes ellenzékként működött Papcsákkal szemben, a helyiek szerveztek lakossági fórumoktól tüntetésig elég sok mindent. Igen ám, de az itteni szimpatizánsok - az országos mintát is meghaladó mértékben - szembekerültek a sifferistákkal az irányvonalat illetően. Amit talán nem kéne elintézni annyival, hogy a frakciószakadásnál is bábáskodó Vida majd belemondja a Füredi lakótelepen az eddigi szimpatizánsok arcába, hogy ugyan kérdőíven is felmértük mit akartok - eredményért katt ide - és még a novemberi kongresszust megelőző péntek este is a véleményeteket tudakoltuk élőszóban Kaltenbach és Várnai vezetésével - "állampolgári tanácsot" ültünk ha úgy tetszik - de másnap se kompromisszumokkal, se érintőlegesen, se jelképesen, se sehogy nem voltunk hajlandóak képviselni amit akartok, mert szerintünk ez a részvételi és bázisdemokrácia. Két és fél éven keresztül kérdezgetünk - hisz ti vagytok az aktív résztvevő bázis - majd leszarjuk és képviselet nélkül hagyunk. 

Igen, ezzel azt akarom mondani, hogy ilyen ügyekben is célszerű lenne valamiféle párbeszéd, amitől nem nullázódik le teljesen az elmúlt időszak összes eredménye. Fel kellene oldani valahogy a konfliktust az ortodox sifferisták, az önkormányzati munkát elvégző képviselőitek és az őket -eddig- támogató, most magát átvertnek és becsapottnak érző szavazóbázis között ahhoz, hogy ne csak a parlamenti, de az önkormányzati ciklus is eredményesen végigvihető legyen. Ez csak a megfelelő kompromisszumokkal fog menni, és igen, nem lesz megúszható a választók arcába belenézés és a föltett kérdésekre válaszolgatás nélkül. Schiffer nem bujdokolhat a választásokig vidéken, mert az biztos öröm a 250 lakosú Komlóskán élőknek, hogy életükben először élő elempést láthattak, de előbb vagy utóbb a szemébe kell néznie az eddigi választóinak is. 

Mert egy demokráciában így szokás. Állítólag. 

650 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr345065048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tettestársak 2013.02.14. 20:31:46

2010-től új rendszer épül. Autoriter, tekintélyelvű, a kasztrendszert célzó formális demokrácia. Ennek kialakulásáért mindnyájan felelősséggel tartozunk. Felelősek, akik legyintettek, még inkább, akik ma is legyintenek a politika szóra, mondván, ho...

Trackback: Dorosz Dávid Lonsdale-ben pózol 2013.02.06. 14:57:17

A stylist elfelejtett szólni, hogy ideológiailag nem helyes a szélsőjobb kedvenc márkájában pózolni az LMP-ből kivált nyolcak vadonatúj honlapjának fejlécében. Az LMP 15 fős parlamenti frakciójából nyolcan tagjai a Párbeszéd Magyarországért Platformna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Igen, lehet, így viszont kénytelenek lesznek a szocikkal szövetkezni valamelyest, ami meg nem jó a bizonytalanoknak, amit meg is értek tán!"

Ez igy van. Ezert szoltam en mar idoben, hogy valamit kell majd kezdenie magaval az ellenzeknek, mert a szocik szavazataira igenis szukseguk lesz, es akkor nem lehet arculat vesztes nelkul egyszeriben csak osszebutorozni veluk. Az mar csak hab a tortan a szocik szamara, hogy a tobbi part/mozgalom is inkabb osztodik, es toketlenkedik.
@Orica Középföldi:

"S. ezt nyilvánosan is elmondta."

Elnezesemet kerem! Sosem volt Bandi a szivem csucske, szoval konnyen elofordulhatott, hogy nem hallottam eloben....
@simple observer 1.0: A szocik nem akarnak váltást, megfelel így, a legerősebb ellenzéki párt szerepe, nekik, azt hiszem!
Szanyi kapitánynak legalábbis!
@Fabius:

"Csúcsra értem, sütkérezem, sej. "

és még csak a sminkedre sem kell vigyázni.
Nagyon ne lelkesedj ezért a pmp-ért, a frakció pénzesládája schiffernél van. mégeccő neki gyűrkőzni nem olyan eccerű.

ha eszük lenne, nem szarakodnának, hanem máris egyeztetnének Bajnaival, hogy mi is lehetne az a karakteres politika, amit megjeleníthetnének, képviselhetnének az országgyűlésben. mert amit álmodtak, az a "sírba viszi" őket.
a kassza kulcsa schiffernél van. még.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"A PMP vagy PIMP?! nem lesz hosszú életű. Mielőtt felmérnék a támogatottságot már fel is oszlott. Az lmp is dettó.:D "

Tetszett ez a pimp, bar nem igazan ertem, hogy kit is futtatnak ok?

Amugy ez egy erdekes kerdes. En valahogy ugy sejtem, hogy a hivatkozott kutatasi eredemnyek ellenere nem fog a 2/3 Javorekkal menni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Már kiveséztük. Schiffer elszámolta magát. Fél parlamenttel a fidesz nem lehet/lesz nagyvonalú. Nem tudom kikre számít S., ha független akar maradni. Erre értettem egyet, hogy aki hülye....

Jávorék sokkal hamarabb fognak szaporodni, és együttműködve bekerülhetnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Azért mégsem szólíthatom nagyközönség előtt Tündérbogyinak. Hogy nézne már ki?!:D
@simple observer 1.0: Magukat?:D Amúgy meg miért is vagy ünneprontó? Mikor lesz még egy olyan pártunk, akinek a neve ilyen közel áll a foglalkozása lényegéhez?:D
@Orica Középföldi: Mindketten elszámolták magukat. Ugyanazt képviselik, ugyanazt a szavazóbázist fogják szétforgácsolni. Ebből nem lesz nagy szavazóbázis.:) A fideszből kiábrándultak meg nem fognak zöld párt pártivá válni, ezt már látjuk. Kérdezték miért pimp, na hát ezért. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Most mindenki jöjjön rá, hogy miért nem fog engem soha innen kivágni?:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nem bírom ezeket az összefonódásokat!:D
@Fabius:
a buzi politikailag inkorrekt, az harapós gay gyík, mérges mert nem vették be....a csapatba

egyébként ebből láccik milyen fejlődőképes vagy, akár napról napra isch

brühühühü
@jaegtoer: Akkor nevet kellene cserélniük a pimp-pel?:D
...I don't know what you heard about me
But a ***** can't get a dollar out of me
No Cadillac, no perms, you can't see
That I'm a **********ing P-I-M-P....
:D
@Fabius: Legyél rá büszke Tündérbogyi, nem mindenkinek adatik meg.:D
@Orica Középföldi:

"Jávorék sokkal hamarabb fognak szaporodni..."

viktornak, semjénnek nem lehetne egy szava sem, ha sokasodnának. csak hát... hmm.. 9 hónapba belefér
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Juszt se, ha már ennyire akarod. Elvégre nő vagyok, jogom van meggondolni magam....:P Naponta milliószor is.:D
@jaegtoer: Ahogy a Drakula halott és élvezi klasszikusban mondják, mindig csak a helyezkedés...:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez eddig rendben, de mely likre legyen az?
Meleg büszkeség, vagy kuruc büszkeség légyen-é a nagyobb, ez itt a kérdvény, nem?
@jaegtoer: Ráadásul hiába szaporodik, ha 18 a korhatár a szavazófülkénél...:D
Reméljük nem lombik módon, az eléggé hervasztó.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak az előbbire lehet büszke valaki. Mármint ha épp nem a csillagbörtönben akar felvágni.:D
Szóval egyelőre perbeszéden agyalognak, nem párbeszéden. a kassza az kassza.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem kétséges, hogy nem lesznek tömegpárt, Együtt se lettek volna. Jávorék meg tudják szólítani a fiatalokat. Meg is fogják.
Valamint az értelmiség egy nem elhanyagolható szeletét.
S. már elvesztette ezt az imázst, ha egyáltalán volt. Emlékeim szerint nem volt.
@jaegtoer:

Nem nekik akarnak szívességet tenni:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor igaz a hír. A jobbik elmiépesedik. A fidesz kinevelte a következő polgári szélsőségesét. Van nekik már rasszista - antiszemita ki és beütéseik a cöfnél, igazi elvtárs nyomja a cigányozást. Ráadásul drágábbak, és ezreket tudnak gyulára vinni... és még Barroso se tikkel tőlük.
Szegény jobbik, elejti a fidesz mint a forró krumplit...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Tündérbogyiíííííí"!!! őrüleeeeet! mi folyikitt?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"A szocik nem akarnak váltást, megfelel így, a legerősebb ellenzéki párt szerepe, nekik, azt hiszem!"

Szerintem ok nagyon is akarnak. Mar bizonyos keretek kozott: bizonyos oreg arcok tovabbra is jo poziciokat fogjanak, stb...

Ha vegigfutom kulonosebb szamolgatas nelkul a mandatumok lehetseges eloszlasat, akkor szerintem a jelenlegi allas alapjan, es egy mar turheto kampany mellett, meg kulonindulas mellett is, a szocik behuzhatnak annyit mandatumot a majd fele akkori leendo Parlamentbe, mint amennyijuk most van (47). Vagyis igazabol ok nem igen veszithetnek a dolgon.

Ugyanakkor emlekezz mekkora betartas, dac miegyeb vezette a szocikat GYurcsannyal szemben! Ehhez add hozza, hogy ez a tarsasag (legalabbis joreszuk) mar 3 ciklust kormanyzott vegig, es szamukra mekkora zsigeri gyuloletet okozhat, hogy a Fidesz EZT csinalja VELUK!!! Nagyon meglennek lepve, ha nem akarnanak ezert kamatostul megfizetni Viktoreknak...

Vagyis szerintem ok mennek a fodijert (Orbanvaltas), de ha nem is jon ossze, ok meg akkor sem jarnak tul rosszul...
@Orica Középföldi:

csak arra akartam utalni:), hogy a 9 hónapos sokasodásból még lehet valami, a pártos az elég nyögvenyelősen fog menni.
@jaegtoer:

Értettem:))
Semjénről beugrottak a puttók:)
@simple observer 1.0: Win-winben vannak jelenleg, szerintem is, így nem lesz arculatváltás, Szanyi kapitány tarolhat!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nem írhatom le. mindennek van határa. de oda.
@jaegtoer: Most irigykedsz, mi?:P Mert én még ezt is megtehetem, bebebebeeeeee:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De nem megy mindig a kis drágának, mert nem tudja szívvel-lélekkel hozni.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Évődés, mi más? A politikában bevett gyakorlat! "

Eeegeeeeen? ezek szerint viktor is csak évődik velünk? asztakurvaaaa! haéneszttudom!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nem irigykedem, mert én meg máshol tehetem meg:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mit apród?
Mögötte a Haza!?
Csak a Haladás nem, de az szombathelyi csapat, nem Fejérvári!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezt nem tudhatod, ugye?
Lehet, hogy a punci.net-en fényezik a ..zegóját, nem?:-P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Na azért ne túlozzunk, elvégre mégiscsak Fabiusról beszélünk.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Dehogy is, mostanság öregszik a cincogó barátunk, nagyot hall.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Fabius a minielnök?
Mijóta? Gurrá, akkor megyünk támogatásért, de izibe, közfelk..izé, közbeszerzéssel!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha ő a minielnök, akkor majd jól megzsaroluk közbeszerzésileg a Tündibogyival.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem zsaroljuk, azt meghagyjuk a Bélügyminiszernek, csak irányítjuk a döntésit, jó?
Megvilágítjuk azt, miért jó nekije, ha hallgatunk, ugye?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Magukat?:D Amúgy meg miért is vagy ünneprontó? Mikor lesz még egy olyan pártunk, akinek a neve ilyen közel áll a foglalkozása lényegéhez?:D"

Rajtam ne muljek!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem vagyok nagy imadoja a feldollaros fickonak, de a Snoop (aki maugy konkretan pimp volt, tan meg most is csinalja) altal remixelt anyagnak van egy kis Majkas belehalok erzese. Ugy ertem, forditva, mar az idorendiseg miatt is.
@simple observer 1.0: Én csak a fél dolcsisat ismertem.:D De a Majkás utalás nem tűnik hízelgésnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Man, nem fogok neked is kaparni.:D Ha zsarolunk, ketten zsarolunk.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Eszerint nem jössz hozzám?
Tudod, jóban-rosszban, meg rádíratnám azt, amit Te nem mersz Magadra, ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

" Szanyi kapitány tarolhat"

Ez a Szanyi szamomra egy nagy talany: Ertelmesnek tunhetne vegzettsege okan, vannak meg rangos kituntetesei is, legalabbis ugy emlekszem olvastam ilyesmirol, de amugy ritka nagy bunko tud lenni.

Masreszrol viszont ertekelem az egyenesseget. Ami a sziven az a szajan, meg ha abbol tul sok mindennel nem is ertek egyet...
@simple observer 1.0: Volt már ilyen arratájt, tán nem is egy,,igaz, most nincs már a kis csintalan!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Attól még hogy összeházasodnánk, nem jelenti, hogy egyedül kell bűnöznöm, akarom mondani közbeszereznem!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem, de egymásra írathatnánk a javakat, de csak azután, ha elváltál Fab..akarom mondani: cuncibogyótól!:-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Én csak a fél dolcsisat ismertem.:D De a Majkás utalás nem tűnik hízelgésnek."

www.youtube.com/watch?v=UDApZhXTpH8

Bevallom, hogy rakerestem az idezett szovegre, es ez volt az egyik, ami felugrott. Amugy meg nem szantam negativ kritikanak a Majkas dolgot, mert bar az ozdi host nem nagyon viselem el, de ez a szama meg nekem is bejon.
@simple observer 1.0: Na, ezt még megnézem, nem mellesleg csatlakozom ehhez a véleményedhez!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Volt már ilyen arratájt, tán nem is egy,,igaz, most nincs már a kis csintalan! "

Tetszett a szojatek! ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Meg nyelvében él a Nemzet, igaz, a nyelvével még senki sem nemzett!"
Kivéve a gyevi bíró és a KDNP, persze..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Latom te meg magad is jol elszorakoztatod.

Na mara en lepek is, meg lefekves elott kene ezt-azt elvegezni...

Jo ejt!
index.hu/belfold/2013/02/06/all_a_metro_a_deak_es_az_ors_kozott/

"A BKK fődiszpécsere elmondta, hogy ha valaki a metrószerelvényen lesz rosszul, akkor mindig ez a protokoll. A szerelvény a következő állomáson megáll, a beteget azonban nem mozdítják, nehogy további sérüléseket okozzanak."

Még jó, hogy megáll, különben szétrázná a szerencsétlent, nem?
@simple observer 1.0: Engem is ideje, hogy álmom elaltasson, ha már nem jött össze a közbeszerzés, ugyi? .-(
@jaegtoer:

A kasszakulcs éppen annyira van Schiffernél, mint náluk. Ők is be tudják zúzatni azt a kasszát amitől Schiffernek éhenhalódia van. Patt helyzet, ami vagy feloldódik kompromisszummal vagy lecsó. Aztán Schiffer megnézheti hányan fogják támogatni anyagilag húzónevek és stratégák nélkül.

Csodát nem vártam a PMP-től. De azt igen, hogy a teszetosza politikamímelés helyett elkezdenek érdemben is cselekedni valamit. Az meg egyelőre történik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Felségnek, uramnak és ha nagyon akarod istennek szólíthatsz, Alfonz, de utóbbi tényleg nem muszáj, csak ha nem bírod leküzdeni jelzem, nem bánom :-D
A proklamációban leirt

"Tanulva az előttünk járók hibáiból, készek és képesek vagyunk arra, hogy jó útra vezessük az irányt tévesztett Magyarországot."

mondatból alig valami, 3 szó hiányzik csupán, s helyesen igy kellene kinézzen:

"Tanulva az előttünk járók ÉS SAJÁT MAGUNK hibáiból..."

Egyébként rokonszenvvel nézem majd működésüket, a kalapomat már azért megemelem, hogy szakitásra merték vinni a dolgot a végtelenül dogmatikus és öncélú Schiffer-féle tagsággal. Végre egy párt, ahol százalékosan elég sokan le merték nullázni a Kedves Vezetőt!

És végül: reményeim szerint egyszer, tán nem is sokára eljön majd az ideje annak is, hogy ebből a példából okulva a fidesz belső, és még csak halkan formálódó ellenzéke is erőre kap és lesz bátorsága kilépni OV hihetetlenül gonosz, sötét és értelmetlen árnyékából!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ha már, akkor inkább:

www.youtube.com/watch?v=9kD8sxIjVuc

..-különös tekintettel a tánckarra :-))
hvg.hu/itthon/20130206_KLIK_hamisitvany_az_unortodox_urlap

Tehát épp az ellenkezője igaz annak, amit az Index közölt: csak támogató jellegű nyilatkozat készülhet, hiszen a pedagógus továbbfoglalkozatása az oktatási közfeladat ellátása miatt szükséges, tehát a tanár és a munkáltató közös elhatározása alapján történik" – szól a közlemény."

Igazodj el rajt', ha tudsz!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Elpihegni? Hajnalban? Nálam ráadásul a pihegés-kikapcsolódás is valami ilyet jelent:

www.youtube.com/watch?v=2_otfDmwJFc

:-D
@Fabius: Van, aki nappal dolgozik, van, aki iccakás, mint a taxisoknál, ugye?
Jójcak, gondolkozz, dolgozz, frappánsat várok reggelire! .-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

...és van aki azt vallja az alvás a gyengék menedéke, és aki sokat alszik keveset él :-))

Jóccak!
@Fabius: Ismerősöm bevezette a négy óra alvás, négy óra fennlét gyakorlatot..azóta nem láttam! .-P
A végén ki nyúlta le a guminőt?
Csak mert sokáig melóztam és nem volt időm nagyon rátok nézni, szóval nem vagyok ma képben.
Vagy azt Fabius vittel el végül, helyette vigaszdíjként magukévá tehették a Fabiusi Gumivaránuszt? :))
Basszus, rodeo bátyátok be fog sírni...

brühühühü
Nocsak nocsak. :)

Végképp bye-bye, IMF? Ezért erősödhetett a forint

Az ÁKK felkért négy neves nemzetközi óriásbankot, hogy szervezzenek befektetői találkozókat Európában és az USA-ban a következő hetekben. Ez nagyon hasonlít egy nemzetközi devizakötvény-kibocsátás előkészületeihez, ami brókerek szerint jótékony hatással is járhat a forint árfolyamára nézve. Az IMF-megállapodás viszont végképp a távoli jövő ködébe vész.

“Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. felkérte a BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank és Goldman Sachs pénzintézeteket kötvénypiaci befektetői találkozók megszervezésére Európában és az Egyesült Államokban a következő néhány hétben” – írja a szervezet egyetlen mondatos közleménye. Hasonló befektetői találkozó-sorozatot, “road show-t” általában akkor szoktak rendezni, ha nagy nemzetközi értékpapír-kibocsátást készítenek elő, vagy legalábbis ezzel kapcsolatos igényfelmérés folyik.

Az Investor.hu szerint a hír azt is jelenti, hogy nagyon közel lehet a devizakötvény-kibocsátás, hiszen más értelme nem lenne ilyen nagy formátumú találkozókat szervezni, a hasonló előkészületekről pedig csak nagyon kevéssel a tényleges tranzakció előtt szokás nyilvános információkat közzétenni. Ezzel együtt egyelőre nem ismert, hogy pontosan mekkora forrásbevonásra készül a kormány, és hogy milyen ütemezésben szeretne devizaforrásokhoz jutni. A devizakötvény-kibocsátás levezénylése egyértelművé tenné a már most is kész tényként kezelt szakítást az IMF-tárgyalásokkal – teszi hozzá az Investor.hu.

Zsiday Viktor alapkezelő és blogger az ÁKK "Lopakodó bombázójának" nevezte az eurós lakossági - valójában nem lakossági - kötvényeket. Szerinte a PEMÁK sikere azért is fontos, mert ezek a papírok hazai befektetőknél landoltak, így csökkentik a külföldi intézményektől való függőséget. Úgy véli, hogy idén már nem kerül sor nagyobb, külföldi, nemzetközi devizás kötvénykibocsátásra, hanem helyette az ÁKK "lopakodó bombázója" és "az MNB Halálcsillaga" kerül majd bevetésre.

privatbankar.hu/kotveny/vegkepp-bye-bye-imf-akk-roadshow-miatt-erosodhetett-a-forint-254210
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem hittem, hogy a mai napra rá lehet még licitálni, de te tudtál. Már kisebb ellenség a Goldman Sachs, mint az IMF?

Gyönyörű pillanat ez függetlenül attól, hogy bizonyos tájékozatlanságról és a pénzpiacokon járatlanságról tanúskodik :-)))

index.hu/gazdasag/vilag/2012/08/10/az_usa_nem_emel_vadat_a_goldman_sachs_ellen/

"A befektetési bankról egy a 2007-2008-as pénzügyi válság ügyében vizsgálódó szenátusi albizottság tavaly áprilisában az állapította meg, hogy az négy, bankok és más befektetők számára szánt, komplex jelzálog-értékpapírjával kapcsolatban nem figyelmeztette ügyfeleit az ügylet rendkívüli kockázatára. A Carl Levin szenátor vezette testület szerint a Goldman Sachs titokban a befektetők ellen fogadott, félrevezetve őket a saját pozíciójával kapcsolatban, rájuk hárítva ezzel a kockázatot."

Asszem kezdhettek szaporán imádkozni, hogy édesviktort mindenről az utolsó betűig pontosan tájékoztassák :-D

Különben hajszál pontosan úgy találunk járni, mint a görögök:

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/hogyan-verte-at-gorogorszag-a-vilagot-307122

És baszki te ezen mosolyogsz elégedetten, hogy a geci IMF el lett zavarva a maga tagságunkkal vállalt kötelezettségeivel és szaréhúgyé kamataival.
@Fabius:
a háziszárnyas ezt "még" érti, a részletes vád és a valóság (amiért ma már nem sokat lehet visszaszedni lévén, hogy a FED és sok ezer kisebb bank is bele lett kavarva)az, hogy olyan "minősítést" adott ki, mint a legelismertebb értékminősítő, hogy az általa egyébként veszteségre tervezett értékpapírokat nyereségesnek minősítették és rövid távon egy csomó bukott de legalábbis vesztes bank és egyéb műintézet lett nagyhírtelen mireföl a GS kaszált duplán

egy kérdésem csak neked: nincs magyarországon egyetlen használható közgazda sem, vagy aki tud azt parkolópályára állították a zanor todo xiások?

brühühühü
@Fabius:

még valami a GS volt az, aki az egész "görög ügyletet" megtervezte és lemenedzselte, a VG cikken túl az a gond, 2öö9 első hónapjaiban tanúlt Európa pofonokat kapni rablóktól, ugyanis az államok kisegítették illetve a az európai bankok jól működtek mert...de mivel amerikai viszonylataik voltak a tényleges nyereséget egyszerűen leemelték és áttelepítették amerikába, mialatt a Bush 750 milliárdot első lépésben szépen szétterÍtett olyanok között akiknek ez csak kenyérmorzsa volt de a könyvelési trükkjeiket eltakarta

mindebből azt akarom aláhúzni, hogy a Wall Street mai napig Euro ellenes politikát követ és az európai "veszteségek" egyenesben amerikai bankszámlákra mennek, ezalól a svájciak mentesek és kurvára bassza a csőrit az egész rabló bagázsnak

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Boli ne basztass, a VARÁNUS DíJ MAI NAPIG ESZMEILEG A VITRINEMBEN VAN

pukkadjatok meg

a guminőt meg a mosoni dunán látták lebegni nagyon sok apró luk volt rajta...a csalitosban

brühühühühü
@Member: Elképesztően elfogult vagy, de jó hogy leszedted Horthyt a honlapodról. Bár ha visszarakod, azzal új réteget lehet megfogni, ezt azért gondold meg!
@Gólyakalifa: Elmondom még egyszer, lassabban, a gyengébbek kedvéért. Nem horthyzmusból raktam ki, ahogyan a MIÉP-es Solymosi Eszter megemlékezőket sem szimpátiából. Ezek a témák is előfordultak a bloggomon, kritikai éllel. Tetszik érteni? Vagy most már a keményebb platformistáknak mi lettünk az új radikális jobb?
@Gólyakalifa: Hááát, látszik, hogy olyan kalifa vagy, akinek szavára csak a madarak indulnak.

Hitler nem része a magyar nemzettematikának (talán feltűnt, hogy ez a területem), ahogyan Szálasi, Imrédy vagy Sztójay sem jelentős a mai közbeszédben, Horthy viszont igen. Nem kéne egyből nácifób maszkot húzni, ha kérhetlek, továbbra is elítélendőnek tartom Horthy rendszerét és mindent, ami nem demokrácia, ellenben a hozzád hasonló rettegőktől szeretem megkérdezni, mit tettél volna a náci Németország közvetlen ölelésében? Sokat gondolkoztam rajta és bevallom, nem tudom.
@Amidazophen:
Nem Amidazophen-t szedtél te aranyapám(aranyanyám), hanem füvet szívtál, amikor ezt írtad...eltűntök ti a semmiben, mint homok a szélben..
süti beállítások módosítása