Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.02. 05:05 Fabius

Orbán Viktor új barátja

A keleti szél kifújta végre a Kárpát-medencéből a több évtizedes szmogot, és országunk vezetői megint tisztán látják amit tisztán látni kell: Putyin tesó - és a Gazprom - barátsága geopolitikai realitás, ami elementáris érdekünk - teccikéteni???! - úgyhogy Kedves Vezetőnk elsőszámú öribarijává fogadta Vlagyimir Vlagyimirovicsot, és jelképesen kiette markából a népeink örök és megbonthatatlan barátságát jelképező kockacukrot.

orbán-putyin.jpg

“A magyar kormány Oroszország-politikája érthetetlen. Értelmetlen az a kijelentés, miszerint Magyarország híd Oroszország és a Nyugat között: Magyarország helye a nyugati oldalon van.” - mondta Mesterházy Attila, Jávor Benedek, Schiffer András - Orbán Viktor még 2007-ben, de hol van már a tavalyi hó? Hellómi? Azért ma már ma van, mikor annak is örülni kell, hogy Orbán moszkvai látogatásával az energiakiszolgáltatottságunk nem nőtt, és Putyin nem indított ellenünk kötelezettségszegési eljárást árháborút. Végül is Moszkva nem Brüsszel, ahogy arról már volt szerencsénk értesülni, Putyin vendégeként szépen kulturáltan ropogtatta a kapott kockacukrot és nem nyálazott össze senkit, mert nem volt kénytelen fennhangon kihaénnem demokratát és unortodox forradalmárt kajabálni felakadt szemekkel. 

Gondoljunk bele milyen jó kis nyugis találkozó lehetett, főleg Viktornak. Nem abajgatta senki költségvetéssel meg hiánycéllal odaígérte a Paks felújítást és cserébe megkapta A lehetőséget. Igen, bizony, így nagybetűvel. Mert ne tévedjünk, ÉdesViktor nem az energetikáról egyezkedett elsősorban. Azzal ő is tisztában van ahogy Európa is, a közeli és a kicsit távolabbi jövő fő energiaszállítója Oroszország marad a kontinensen, ezzel nagyon nincs mit tenni. De a van mit keresni a lehetőség feliratú alkudobozban, ha másról is szó lehet. Márpedig valami nagyobb dobás jó lenne a kampányévben, és úgy néz ki Viktor a bepucsítós simulékonyságával összehozta: Putyin megnyitja a határokat a magyar mezőgazdasági termékek előtt. Újjá éledhet a KGST, csuhajla, stratégiailag nagyobb jelentősége van ennek a Fideszre nézve, mint a nagyjából változtathatatlan feltételű energetikának. 

De viccet félretéve azért ez legalább nem az a teljes hülyeség amiről ábrándozni szoktak. Tény, hogy "sikeres mezőgazdasági ország" addig voltunk, amíg a teletölthetetlen szovjet belpiac minden terméket felszívott amit a magyar mezőgazdaság elő bírt állítani. De az is tény, hogy ezt a piacot sem adták ingyen, megfizettük az árát akkor is, és meg fogjuk most is. Putyin ráadásul nem az a szégyellős gyerek, aki merő gátlásból - mert nem akar rosszat, vagy megsérteni - nem fogja megkérni az árat vastagon. Szóval könnyen kiderülhet, hogy a tenyérből elvés mellé térdelni is kell legközelebb, mert lehet választani a kaput kitáró kulcs és a rácshoz nyomott orrú sóvárgás között. Viktor meg mit nem fog eladni egy ilyen lehetőségért a kampányévben habozás nélkül? 

Tudtok egy ilyet mondani? Csak egyet mondjatok, légyszi. 

428 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr375057890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdemes elolvasni, mit mondott egy "űberfideszes"-nek titulált kommentelő régen, és most (a régit a posztból, utóbbit a kommentek között találhatjátok):
fedor.blog.hu/2013/02/01/ket_nem_osszefuggo_hir_oroszorszagbol

A hívek között ez az irány elfogadott, vakon (mivel nem vagyok Fideszes) meg merem saccolni, hogy mindegy, mi a téma: Paks, vagy a nyúKGST. Akkor meg...
Azért én Putyin helyében kezdenék aggódni. Amelyik diktátorhoz ez a gonosz törpe ellátogatot az hamarosan megbukott :)
Fabi...aranyapám honna picsából hoztad össze ezt a GIF-t...a többi ezeután már nem is...szóval

hol van Dulcinéa? mert ugye van szélmalom az a vitya őkappansága forog csak egy baja van, hogy a szelek nem mindíg gyünnek (valami szélhajtót is fel kéne írni neki) és ha gyünnék akkor délelőtt keletről délben északról estve meg -mégnapnyugtaelőtt3perccel- délről és ha szerencséje van akkor a nyugati szél is megérkezik éppen akkor amikor az összes vitorlát már a keleti szélbe fordítottál erre a GYORSANASZÁD mit csinál tovább turbulál és sokan röhögnek

azért 2013 - 1989 = 0024 évencslécske nem hosszú egy ilyen szédűlt körbeforgáshoz? meg kellett volna látogatnia Kazahsztánban a derviseket azok tudnak sokkal gyorsabban és még el sem szédűlnek

akkor a KÖZGÉP sárgarépát is fog?

brühühühühü
@ariel12:

azn a rokadt rothadó nyugat az a hibás baz'meg...lefizette a törpét és az most Kóhn Spírál

brühühühühü
@ariel12:

most minden egyéb tréfától függetlenűl, a magam részéről azt a seggfejet útálom mai napig aki kirakatta a tele meg üres koporsókat a a szabadlevegőre és baromságokat brekegett

a történelmi realitás az volt és maradt, hogy sohasem lehet és szabad elkötelezni magunkat egyetlen irányban sem és a mindíg kedvező szelet kell befogni

amit ez a széllelbélelt seggfej csinál 25 éve az annak példája hogyan nem szabad és hogyan megy csődbe

ez az akciója is hülye és a komolytalanságát mutatja, ezekután Putyin még nagyobb darab szarnak fogja tartani és teljes joggal...fenntartásokkal fog mindent csinálni lévén választási kampányidőszak amikor bárki bármit büfög és ha csere lesz akkor...

szóval én a Putyin helyében kivárnék 2014 végéig addig etetném maszlaggal...mert...és ide azt gondoltok amit akartok

1 évecske nem idő egy birodalomnak egy szélkappannak az élete

brühühühühü
Óriási a kép!
A kézcsókos öregasszonyt,és nem tudom miért, a pápalátogatást juttatta eszembe.

Azt gondolom, ezt azért nem lesz annyira egyszerű kommunikálni a fidesz egy bizonyos rétege felé.

Van még mit eladni?
@Orica Középföldi: Illuziókba ringatod magad. A fideSS hívők már bebizonyították, hogy akár naponta kétszer is hajlandóak bármit és annak az ellenkezőjét megindokolni.
@rodeo36:
" mindíg kedvező szelet kell befogni"
Na ennek a senkiházinak csak a szellentést sikerült eddig befogni. Mint tudjuk a szellentés általában éppen ellentétes irányba távozik a gazdatestből viszont a szaga körbe terjed.
Sejtettem én, hogy a 15 perces diplomáciai találkozón sok minden nem történhetett, de hogy Fabius a találkozó összefoglaló képét teszi közzé,az igen dicséretes:-))

Putyin nem mondta, hogy "madgyarok haza"? csak úgy viccből.
Egyébként meg biztos megmutatta a vityának a most született gyerekének fotóit,(mert ő ugye még termékeny így 60 felé is) mert számára valószínűleg szórakoztatóbb, mint a napi 30 csúszómászó kuncsorgó témáit hallgatni.
@rodeo36: látod.....mo-on ez igy szokás!ha érdek ugy kivánja -na nem az ország érdek - leszarni, de ugy, hogy beboritsa a fekália, utána ha fordul a szél meg lenyalogatni.Na a lenyalt trutyi jut nekünk. Lesz itt még Kádárnak amnesztia ia
@KÁTÉó53éúétr6:

megjegyzem -azután mindenki azt mond amit akar- magam részéről -történelmi távlatból- Kádár-t Szent lászló-val és Könyves Kálmánnal egy lapon a Mátyás (mivel nem volt magyar) nem rúg labdába

jöket a sikoly

csak a kisszerű senkik, az önző kapzsiak útálták és ....

brühühühühü
@rodeo36

Igen!!
A mai politikusoknak lehet valami érvük Kádár ellen?
Megszépít a múlt meg,minden...Petőfi szavai jutnak eszembe..
"Ki meri meglátni, ki meri idézni".
A jobbikos segédhadak sokatmondó kussolásából ezért ugye mindenkinek megvan a lényeg? Akkor jó...

Amúgy Piktor sikerét (mert ez óóóóóriási sikertörténet) elő lehet adni egészen másképp is!

Itt mondjuk, veletek, mocsoklibsimultibolsi finnyázókkal persze mocsok nehéz megértetni, hogy ha alaposan megnézitek a képet, akkor mit is láttok!
Piktorunk olyan győzelmet aratott, hogy a Minden Oroszok NemCárjáról még az atlétát is leboltolta.
A végén pedig az nem kézcsók!
Aljas rágalom és a szélsőbalos lakájmédia rosszindulatú magyarázata csak!
Ott azt látjuk, amint éppen Putyin cárevics felemelkedett Piktorunk előtt (után inkább, evégre a sorrend ugye...), akinek megmosta lábait (+pedikür) és befűzte a cipőjét is. Majd az a mocsokliberális fotós (azóta a szép Mandzsúria kies tájain segít mozdonyt terelgetni egy remek kis ólombánya mellett) olyan szögből fotózta a menekülő és megalázott russzkit - amit a szélsőbalosanliberálisannemzetietlenek úgy magyaráznának meg - hogy fennséges ajakival illette a zorosz cárevics - még jóhogynem azt mondják - .... szóval a kezét.
Pedig micsoda ké zaz!
Irigylik is, Záhonytól keletre... Nickelsdorfig...

Most jut eszembe, 2 napja segítettem a gyengébb képességű narancsbolsiknak emlékezete frissíteni. A kicit furcán gyűlölködő Német Zsótti örökbecsűjét ajánlom figyelmükbe:
"Körvonalazódik egy Putyin-Gyurcsány paktum, egy olyan politikai szövetség, amely mélyen ellentétes az Európai Unió érdekeivel, mélyen Európa-ellenes - jelentette ki Németh Zsolt.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egy páratlanul botrányos, több külföldi sajtóvisszhangot kiváltó nyilatkozat-sorozatot tett a múlt héten az energiabiztonsággal kapcsolatban. Ez első oldalas hír volt az Internatoinal Herald Tribune-ben, a New York Times-ben, a Der Stanadard-ban, és más jelentős európai orgánumokban. Ebben a nyilatkozatban Gyurcsány Ferenc az unió által kiemelten támogatott Nabucco-vezetéket irreális álomnak minősítette, míg a hasonló nyomvonalon tervezett orosz Kék Áramlat vezetéket ésszerűnek, és kívánatosnak értékelte, amelyben hazánk központi szerepet tölthet be. (A Nabucco-vezeték a Kaszpi-térség gázlelőhelyeit hivatott összekötni az unió országaival Törökországon és a Balkánon át.)

"Lassan kibújik a szög a zsákból. Körvonalazódik egy Putyin-Gyurcsány paktum, az orosz és a magyar kormány közötti olyan politikai szövetség, amely mélyen ellentétes az Európai Unió érdekeivel, mélyen Európa-ellenes" - szögezte le Német Zsolt. A politikus felhívta a figyelmet arra, amennyiben ez a megközelítés megvalósul, úgy Európát teljes mértékben Oroszország túszává teszi a gázellátás területén. Nem véletlen, hogy sok orgánum már most az Európai Unió közös energiapolitikájának hátbatámadásaként értékeli Gyurcsány megközelítését - tette hozzá.

Németh Zsolt aláhúzta: ez a terv Magyarország Oroszországtól való egyoldalú energiafüggőségét is megpecsételi, ellentétes a sokszor hangoztatott deverzifikáció követelményével, és hazánk érdekeit közvetetten is negatívan érinti, hiszen a közös energiapolitika kerékkötőjének szerepébe minősít le bennünket. Sőt az orosz érdekek ügynökének képe nagyon súlyosan árt Magyarország nemzetközi megítélésének - tette hozzá."

+
www.fidesz.hu/index.php?CikkID=74316
A felcsúti stróman góman,egy hosszú,szédítő fordulatokkal ívelt végső
hazaárulással,visszatért gyökereihez.Mer ugyan mi másként lehetne egy jobboldalinak - éphogy ésszel - értékelnie,hogy Mária Országát,ismét kiszolgáltatta a Nagy Medve kénye-kedvének,kedvenc KISZ-titkárjuk!
Ótvaros minden más magyarázkodás,a Nemzeti Híradó felvételei /remélem mementóként megmaradnak az utókornak/bizonyítják a NYÍLT,CSONTIG hatoló BENYALÁSSAL elkövetett - a KGB-s barát kebelére - hazafutást.
Végre elmondhatjuk,a KÖR,bezárult!
Egy igazi,magyaros pályafutás ért csúcspontjához!A tovaris konyec után,ekkora szőnyeg alatt kúszást ember,még nem láthatott!
Már csupán azon kellene komolyabban eltűnődni,a keceli juhászt,ugyan mifaszér kell állandóan becsugni???
Netán plagizálja szeretett gómanunk az ötletét?Mer ugye még emlékszik valaki a NER-opiumos felhők ködén át,a tánciskolás Stadler,mindig is a "keleti piac megtartását" szorgalmazta.(már persze, a művészet élvezete mellett.)
És,hogy a Szerző kérdésére is válaszoljunk,dakota közmondásokat,NEM fog eladni,mert azokat qrva rosszul váltja az orosz központi bank.
@ariel12:

Nincsenek illúzióim a táborral kapcsolatban. Egy rétegről beszéltem, akik halálosan komolyan veszik a függetlenséget, és a "kommunistákkal" való szembenállást.

A CÖF képes lenne békamentet szervezni "Örömmel leszünk orosz gyarmat" felirattal. Ennyit az illúziókról:))
@rodeo36:
Arra azér qrvára kíváncsi vagyok,a cigány fejét, mikor lopják el?
"Azzal ő is tisztában van ahogy Európa is, a közeli és a kicsit távolabbi jövő fő energiaszállítója Oroszország marad a kontinensen, ezzel nagyon nincs mit tenni."

Az amcsik palagáza majd bebaszik nekik, nyugi.

"De említhetnénk azt is, hogy akárcsak a többi petroállamnál, úgy Oroszország esetében is az óriási ásványkincs- és energiahordozó-vagyon az ország versenyképességének tartós romlásához vezetett."
velemenyvezer.blog.hu/2013/02/01/putyin_uj_kiscicaja_orban_viktor

"Teknológiailag" le tetszettek maradni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez zavarbaejtő lehet most a Jobbiknak:)) Kíváncsi vagyok a megszólalásukra.
@Orica Középföldi:
Kussolnak, még Piktor nem mondta meg nekik, hogy mit mondhatnak.
Ja kérem, hálátlan is tud lenni a lábtörlő szerep. Vona és a többi seggnyalonc remeg a következő nyalásért, hogy kedvére tegyen a törpének.
"Arathorn fia Orbánviktor a sajtótájékoztatón kijelentette: Sauron mindig is a barátunk volt, és Gondornak "elemi érdeke fűződik hozzá", hogy minél jobb viszonyt ápoljon Mordorral. Hozzáfűzte: Gondor "irigységgel vegyes elismeréssel szemléli azt az unortodox, ám igen hatékony államszervezést, és azt a hallatlan technológiai fejlődést", ami Mordort naggyá tette.

A sajtótájékoztatót kisebb incidens zavarta meg, amikor Szíjjártó Péter, túl közel állva Sauronhoz, kigyulladt.

Egyelőre pénzt még nem adtak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Vona és a többi seggnyalonc remeg a következő nyalásért, "

Valamint az ő blog.hu-s padavanjaik. :D
Viktátorunk valószínűleg érzi, hogy saját korábbi önmagát köpi szembe, amikor Putyinnak hízeleg. Hiszen pontosan tudni lehet, hogy az oroszok mit akarnak: az egykor volt csatlós államok feletti érdekszférájuk legalább részleges visszaszerzését. Jut eszembe viktorunk a 89-es Hősök téri beszédét nem ajándékozta oda Putyinnak?? :)

Mintha a libsik kedvencei nem köpték volna magukat százszor szembe, amikor bolsevik szolgákból nagyhirtelen "rendszerváltó" nyugatcsicskák lettek, Kurcsányival az élen. De teljesen mindegy, hogy mit csinál a nyálával Orbán, egy a lényeg egy: ilyen kicsi országnak, mint a megcsonkított Magyarország, ha választania kell, - elnézve a jelenlegi világpolitikai folyamatokat - inkább az orosz kapcsolatot válassza, mint azt amelyik látjuk hová juttatja a világot.
A jereváni-rádió,közelebbről meg nem nevezett forrásra/MTI-hírcentrum/ hivatkozva közölte,értesülései szerint a MAGYAR NEMZET hétfőn megjelenő száma,címoldalas hírként szivárogtatja ki,hogy A két álomférfi létrealkotja, az Orosz-Magyar hatalmi tengelyt,amelyben Magyarország, a megtisztelő kocsikenőcs feladatát látja el.
A hírre a piacok idegesen reagálnak, és lázas forint-kötvény vásárlásba kezdenek.A Nato parancsnoka, elhalasztja ebéd utáni böfögését.
A Kanadai Kormány ilyedtében,sürgősséggel küldi haza az üldöztetést hazudó magyar romákat.
Egyéb, említésre méltó esemény nem fog történni,a rádió szerint.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Lásd Egerünk fent adott idézetét Mordorról. A végén Szargyártó helyett azért a jobbik is éghet, pláne ezzel a szánalmas dumátokkal.
Majd Vaszilijnak azért szóljatok, hogy vazelinnal szeretnétek...
Nektek igazából mindegy, csak Piktor ne hallja a visításotokat.
@kormányzó:

az attól függy, hogy a ....szóval testével vagy anélkűl

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Voncsányi,mély illegalitásba vonulva, tárgyal már Thünci Gyulával?
Legalább ne magyarázd a mechanizmust,te faszfej!
@rodeo36:
A kéjenceknek Vaszilij a lipiczai, Vlagyivosztokból! Kekec...
Rövidre kopott nyelv.
@rodeo36:
Természetesen,nélkül!
Kinek kellene egy mázsa, büdös bőrbe zsúfolt szar?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mi marad a dzsobbiknak? kirgi sztán, marha sztán, lófa sztán, mehet sztán, kanbuli?

szóval milyen globálisch politikai izéitek lesznek most?

vagy marad sztán ban lesztek a hordó bágyon?

brühühühühü
@kormányzó:

talán csak nem? 25 év után leleplezte magát? a KGB-s pénzeken lett a soros idióta és hogyan titkolta egészen máig...de most lehullt a lepel és íme mit látunk?

brühühühühü

vitya vittyarionovics vityánszky bak vitty
@rodeo36:
Ahogy a bölcs Andropov mondotta egykoron:
Csak a hegyek nem találkoznak!Újra.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem tudom miről beszélsz? Csak a vak nem látja, hogy a világrend régi urainak lassan meg kell tanulniuk, hogy a világ nem úgy ugrál többé, ahogy ők fütyülnek.

Tök mindegy ki lenne most az ország vezetője, az oroszokkal neki is erősen javallott lenne jóban lenni. Abban is csak bízni tudok, hogy a gyerkőceink nem lesznek majd ismét ágyútöltelékek valamelyik világméretű demokráciaexportáló akcióban.

Az meg gondolom téged sem ér meglepetésként velem kapcsolatban, hogy számomra szimpatikusabb egy olyan világlátású államvezetés, ahol mondjuk nem igazán lehetne tüntetni pld. az állatokkal szexelők "jogaiért", mint történt az minap Berlinben.

Persze tudom, hogy korunkban így írható le a „főgonosz": keresztény, heteroszexuális, európai és férfi. Ha van, akit gyűlölni kell, akkor ő az. Hozzá talán csak a keresztény, heteroszexuális, európai nő megvetettsége közelíthet, aki ilyen férfit választ párjául, bár ő se feltétlen gonosz, inkább csak a férfiak és az Egyház által agymosott és elnyomott szegény pára.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mit mondtál mindezzel hékoma'tta?

értelme nincs de sok bötű

brühühühü
@rodeo36:
A mélyen keresztény, pedofilokat támogató seggfej,megpróbálja új találmányként eladni a spanyol-viaszt.
Azt gondolja, nem látunk át, furfangos zsidó cselein!
@rodeo36: Várjál mán he! Még nem foglalták össze nekije, hogy pontosan mit is kell írnija. Ez most mind a saját kútfejéből eredt. Kicsit zavaros kicsit büdös de a mijénk. :)
Fábius kérdése:
"Viktor meg mit nem fog eladni egy ilyen lehetőségért a kampányévben habozás nélkül?

Tudtok egy ilyet mondani? Csak egyet mondjatok, légyszi."

Na, itt van egynek:
Matolcsy
@ariel12: A világ már csak ilyen. Ami neked illatos az meg nekem büdös. :) Kb. mint az új amcsi hadügyminiszter elszólása, amikor azt mondta, hogy "elnézést,...Izraeli lobbit akartam mondani, aki kárt tesz és veszélyezteti az USA békéjét" :)) (meg ugye lassan a világét is.)
@ariel12:

hát ha jól sejtem meg VON(J)Á-k a limeseket és a kudarciádát kiföstik...akinek a vityanovics vittyantó Can(m)ossz(kv)a- i járása még nincs meg ide olog izál va...addig

persze a Duna meg csak folyik pedig nem is kutya

os cães ladram e a caravana passa

rsrsrsrsrsrs

brühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

attól függ, hogy a nózid mire van trén ing ezve

??????????

brühühühü

kikurajakiba
@kormányzó: Csak a szokásos általánosítás. Ugyanolyan ökörség, mintha én minden rabbit lepedofiloznék akkor, amikor mondjuk egyik "jeles képviselőjét" épp most ítélték 103 év börtönre az usácskában, mivel orális szexel gyógyítgatta a 12 éves tanítványát.

Az ügy természetesen nagy port vert fel a médiában, mert ez volt az első eset, hogy a több mint két évtizede hivatalban lévő brooklyni államügyész, Charles J. Hynes pedofil bűncselekmény miatt vádat emelt egy ultaortodox csoport egy képviselője ellen. Hynes hivatala további hét ultraortodox férfi ellen amiatt emelt vádat, hogy megvesztegetéssel (félmillió dollárt ajánlottak fel) és megfélemlítéssel próbálták meg elhallgattatni Weberman áldozatát. Őket egytől hét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

„A tanúk megfélemlítése az ultraortodox közösségben rosszabb, mint a szervezett bűnözés világában" - mondta Hynes államügyész.

hir.ma/kulfold/amerika/oralis-szexszel-gyogyito-rabbi-12-eves-lanyt-zaklatott-103-evet-kapott/31240
Hát megint jól összesűrűsödtek a témák. Az iskolai einstandról majd holnap lesz poszt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Már kértelek, hogy ne fáraszd magad a nekem való válaszolással. Főleg, hogy lemaradsz a pártod által neked küldött napi utasításról az aktuális témában. Továbbra is tartom, hogy egy büdös náci vagy akinek mindenről csak "az" jut eszébe! Javaslom továbbá, hogy mielőtt hozzászolsz egy témához talán nem ártana legalább a címét elolvasni. Lehet, hogy korán van és ráadásol Sabath is de én mintha nem találnék semmi utalást sem a címben sem a posztban Izraellel kapcsolatosan. Ne válaszolj mert rohadtul nem érdekel a böfögésed. Sabath Shalom neked.
@Orica Középföldi: tegnap este rákérdeztem Angyalra, magyarázza már el nekem, a fafejűnek, hogy is van ez, természetesen csúszott ki a témából.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nebazz Gabriel, orális áldozatot hozott Viktor keresztapud nemzetünkért?

Jobban meg kell becsülnünk ezt a nagy embert.
Vagy nem ráutaló magatartásként linkelted a rabbis cikket?
Nem tudom követni sokszor briliáns logikai alapú linkjeidet.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szeretném látni, amikor ez a felcsúti pufi elmegy a zemberek közé és elmagyarázza nekik, hogy Fletó miért is volt egy utolsó hazaáruló, míg ő első felcsúti pufisága miért lesz ugyanezekért nemzeti hős. Túl magas várakozásaim nincsenek a zemberekkel kapcsolatban, mert azok az ecceriek bármit hajlandók bevenni ettől az országrontótól.
@Orica Középföldi: A CÖF persze, hogy képes békemenetet szervezni és "örömmel leszünk orosz gyarmat" feliratú táblákkal menetelni akár már március 15-én. Végre úgy éreznék magukat mint a boldog békeidőkben a 70-es évek végén. Az összes Fidesz és KDNP rajongó úgyis azt az időszakot sírja vissza esténként. Csak eddig nem mertek nyíltan kiállni mellette, de most a Bonsai Ducétől megkapták az iránymutatást.
@rodeo36: :))
Marad sztán hordo bágy

nagyon kipihent vagy Rodeo.:)))
@gazoló:

Ez nagyon jó interjú. Ajánlom olvasásra mindenkinek.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Szeretnék egy méltató Bayer-cikket olvasni a témában:))
Viktor még kinek akarja eladni az országot ?
@BadSimpson: Bárkinek, aki magánszámlákra hajlandó fizetni.
@Orica Középföldi: Szerintem a Zsótika már el is készült a cikk vázlatával, most várja a nagyfőnök bólintását. Viszont arra kíváncsi leszek, hogy a narancskomcsi droidhadsereg milyen érvekkel próbálja kimagyarázni a kimagyarázhatatlant.

Mondjuk Stefikére külön kíváncsi vagyok, hogy miképpen képes összeegyeztetni teuton-germán gyökereit a teuton-germán árja fajelmélettel, különös tekintettel a szláv népek nácik által hirdetett alsóbb rendűségére.
Nem tudunk megszabadulni a KGB-től soha ha kísérletet sem teszünk a volt kémelhárítóink pozícióinak felszámolására!Volt szovjet blokkban mindenütt ettől bicsaklik meg a rendszerváltás!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Világszínvonalú az orosz technika,maguk mögé utasították már a németeket...Átvesszük és letaroljuk ajrópát.
@Orica Középföldi:
Esetleg egy kis segítség Bayer elvtársnak a leendő cikkéhez.Putyin ugyis most éleszti ujjá Sztálin elvtárs kultuszát:
www.hazankert.com/02szept9.html
@ariel12: Persze az irás előszavával nem értek egyet csak így találtam :)
@Orica Középföldi:

Jó korrekt dolgokat olvasni,ha azt bármilyen oldalról írják is...

www.youtube.com/watch?v=mQ-xue_dZgE

dekijafaszazaléna???

Oh, those Russians!!!
@Habakuk999:
link linkeket hogyan?

egyébként is an orto doxia és a zorto doxia annyiban különbözik egymástól hogy

ki kinek és mijét szopja

a többi ugyanaz a vallás

kérdezd meg a háziszárnyast ő ebben (isch) szag értő... Tudod neki a szarszag a Chanel 43

brühühühühü
@ariel12:

azért az mégis kúrva nevetséges, hogy a nagy szovjet hős aki az USA és a Britek nagy barátja volt...........amíg a barát hasznos?

kérdezd meg csörcsill-t ő nagy okos volt két whiskey és 3 cubai szivar közben

és milyen snassz ha Sztálingrádi Győzelmet Volgográdban kell ünnepelni

brühühühü

a világ tele van csodákkal

nem tudod mivel írtják?
@toportyánzsóti: Pontosan így van. Sajnos. Ámbár a kágébétől már megszabadultunk, ugyanis ma efeszbének hívják, de persze ez csak a szokásos "cégtábla átfestés".

Az orosz kőolaj és földgáz kiváltására volt és van lehetőség az Adria kőolaj vezetéken keresztül.

Nem mellékesen az oroszoktól vásárolt földgáz árképletében 50-50 %-al van a kőolajnak és a dieselolajnak az ára! Ahogy @Dr. Gy. Dr. Fűegér: felhívta rá a figyelmet, a palagáz technológia miatt pedig a földgáz ára csökken, a termelése nő!

És hogy a kőolajat mennyiért vásároljuk az oroszoktól, az a KSH szerint személyiségi jogok miatt titkos!

Viktorka nem csinált semmi egyebet, mint az eddigi oroszoktól való függésünket látványosan demonstrálta. Az csak a kérdés, ki találta ki ezt a látogatást?
@toportyánzsóti: A világhírű orosz technika a II. világháborúban is az orosz katonák sokszoros túlerejének és feláldozhatóságának köszönhette győzelmét. Nem azt mondom, hogy az orosz technika nem volt jó, de közel sem volt olyan színvonalú, mint a német. Viszont faék egyszerűségű volt, és gyakorlatilag szinte korlátlan mennyiségben állt rendelkezésre 1942 második felétől, és kiegészítve az irdatlan számú csapatokkal, a németeknek esélyt sem hagytak a győzelemre.
@Orica Középföldi:
Nem lesz ebből ösztönmenet. A földet jórészt már megszerezték, és szétosztották maguk között. Az EU-támogatásokban meg fog ugrani az agrártámogatások aránya. Az "új" agrárkamarák elvégzik feladatukat, amiért most hirtelen megalakulnak: legitimálni fogják a "centrális" elosztást. orbánt egyszerűen kiszajtották a piac kiépítésére.
Az új Agrobank tulajdonosi háttere meg KGB és magyar nemzetbiztonsági védelem fog állni.

Szó sincs itt KGST-ről, meg magyar mezőgazdaságról. Működik az orbáni alapelv: " a nemzet én vagyok".

@ariel12: Sokkal nagyobb a baj: a nagyorosz nacionalizmus kultusza hat, alkot és gyarapít.Pedig már Lenin elvtárs is hogy óvott tőle...
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Amit még érdemes hozzátenni. Az amik (usa) tolták a hadianyagot az oroszoknak rendesen. A legjobbkor (amikor a leszerelt K-re szállított gyárak még nem termeltek) és a legjobbakat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, azért végre eldönthetnétek a Dzsobbikban, hogy milyen vonalat képviseltek. Most akkor már a Szabadság téren levő orosz katonai emlékmű is komilfó? Már nem akarjátok lerombolni, mert most a nagyfőnök éppen jóban van Putyinnal? Ti azután nagyon következetes emberek vagytok. Az egyetlen dolog amiben következetesek vagytok az a cigány és zsidó gyűlölet. Szánalmas banda.
@gazoló:

"Jó korrekt dolgokat olvasni,ha azt bármilyen oldalról írják is..."

Vitattam ezt az általánosságot?

Csak átvillant rajtam, hogy orgoványierdőzés után, vaj'h e témában milyen méltatásra lenne képes.
@rdos: Köszönöm a kiegészítést. Igazad van, de ami Sztálingrádnál történt az elsősorban az oroszok többszörös túl erejének volt köszönhető. Kurszknál az orosz tankok hihetetlen túl ereje volt az egyik döntő tényező. Mert katonai értelemben, a németek nyerésre álltak, csak az utolsó pillanatban Hitler megijedt a szövetségesek szicíliai partraszállásától és a kurszki csatában résztvevő tankjait átcsoportosította a nyugati frontra.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Sokszoros túlerő szinonimája, annyian vannak mint az oroszok.

Moszkvához egy Off kiegészítés. "Szibériai hadosztályok"-ban jócskán voltak az addig a gulágon raboskodó kozákok (már aki addigra még életben maradt). Aki a kozák mozdulni bírt, mind jelentkezett. A németek meg nem értették, miféle katonák ezek, nem hogy tudnak, de még szeretnek is harcolni. Persze joe bácsi "gondoskodott" róla, hogy egy katlanban felmorzsolódjanak a következő nyáron.
@rodeo36: Hiába kérdezem a madarat.
Este érdeklődtem, osztán egész éjszakai fejtörést követően csak egy orális rabbira futotta.
Pedig tele vagyunk történelmi jelentőségű intézkedésekkel:
nol.hu/belfold/20130202-kis_magyar_zarandokenek
Már csak egy megjegyzésem van ehhez az egészhez. Hol van ilyenkor Wittner Mária, és a többi olyan nagyon orosz ellenes Fideszes és KDNP-s. Hol van például a Fekete Párduc Grosics Gyula, a melbourni hős Gyarmati és a többiek.
Vagy most hirtelen a jó oroszok lettek többségben? Putyin már nem olyan gonosz ex KGB-s? Na ezek azok a dolgok, amitől a gálám jön ki! Hol vannak ilyenkor a nagy ötvenhatos "forradalmárok", ilyenkor is eszükbe jut a felcsúti pufi 89-es Hősök terei beszéde, amikor ő a saját szájával zavarta haza az oroszokat.
@rdos: nem kellett ahhoz Joe bácsi.
Van Zsukov marsallnak egy könyve, Emlékek és gondolatok a címe.
Abban elég egyértelműen ír Sztalin döntéshozatali folyamatáról.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Megjavultak.
Viktor elzavarta őket a sarokba kukoricán térdepelni, oszt most már jó fiúk lettek, hatott a nevelés.
Mit nem lehet ezen érteni?

Mivel megígérték, hogy szót fogadnak Viktor bácsinak, visszagyalázkodhatnak.
@ariel12: Értem én, hogy a ti demokrácia felfogásotok az úgy működik, hogyha te büdösnácizol, amire én mondjuk büdös cionistázok netán akkor azzal már baj van és kikéred magadnak. :) Ezt a kérdést szerintem meg is beszéltük.

Amúgy meg látod, ha már az új amcsi védelmi miniszter is arról beszél, hogy fenyegetitek az USA és a világ békéjét, akkor miért csodálkozol azon, hogy egy kül és világpolitikát érintő posztban előkerültök ti is??? :)
Nagyon nagy a csend. Hol vannak a Fidesz trollok ilyen kor? Ebből a lógásból kurva nagy balhé lesz hétfőn. Hát senki nem védi meg a Felcsúti Seggszájat?
A poszt jó, Kedves Vezetőnk ismételten beég(het)ett volna, ha a hívek és az ecceriek memóriája nem lenne annyira "félrekalandossszó".(Ká)
"Tény, hogy "sikeres mezőgazdasági ország" addig voltunk, amíg a teletölthetetlen szovjet belpiac minden terméket felszívott amit a magyar mezőgazdaság elő bírt állítani."-írod.
Mindössze azzal egészíteném ki, mint élő szemtanú :D, hogy a magyar mezőgazdaság, igenis sokkal-sokkal, nagyságrendekkel fejlettebb volt a téeszcsék és államigazdaságok korában, az elátkozott Kádár-korban. Micsoda kertészetek, szántóföldi gabonakultúrák, állattenyésztő telepek, gépállomások, gépjavító műhelyek, határok voltak akkoriban! + a rongyos melléküzemágak!És most tessék széjjelnézni a lovasszekerek, nadrágszíj-parcellák, égig őrő gaz, dudva, muhar, az önellátó kisgazdák világában. A virágzó kertmagyarország fantazmagóriája nem (sem) jött be.
Sőt, a gazdák- akik éppen mostanában annyit nyertek a földpályázatokon- sem azon fogják törni a fejüket, hogy fenti fantazmagóriát valóságossá tegyék, hanem csak a támogatás érdekében végzett kis alibi művelést tolják, ha egyáltalán...még annyit is.
Így nem is tudom, hogy fogjuk a Nagymedve kegyes engedékenységét kihasználni.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Igazad van. Boccs, nem kekeckedés, de szerintem pontosítsunk. Az orosz néppel nekem pl. semmi bajom. Ahogy más népekkel sem. Csak azzal a bolsevik - komenyista komisszár rendszerrel, amit létező cucializmusnak neveztek. Amitől a mai napig szenvednek pl. az oroszok és mi magunk is. :-(.
@rdos: Neked külön ajánlom, tele van szocialista hőseink terminológiájával.:)
@Habakuk999: "Nebazz Gabriel, orális áldozatot hozott Viktor keresztapud nemzetünkért? Jobban meg kell becsülnünk ezt a nagy embert.
Vagy nem ráutaló magatartásként linkelted a rabbis cikket? Nem tudom követni sokszor briliáns logikai alapú linkjeidet."

Elég sokszor elmondtam, hogy viktort sok hibás döntése miatt és egyéb szempontokból is elítélem. Ezek után továbbra is kitartóan szajkóznod a "keresztapuzást" elég ciki.

Amúgy meg ha figyelted volna azt is, hogy mire reagáltam akkor láthattad volna, hogy a válaszom az errefelé szokásos és trendi "mélyen keresztény, pedofilokat támogató seggfejezős" kiszólásra született.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "... amikor ő a saját szájával zavarta haza az oroszokat.", Boccs, ez kimaradt. Emlékszem, télleg ő beszélt. Hogy a szöveget ki írta neki, illetve ki mondta neki, hogy ezt mondhatja? Akkor, 1989-ben, ez ugyanis elég kemény volt. Az azóta történtek, illetve meg nem történtek alapján, valamint jelen poszt témája alapján is, vagyis hogy rapportra ment a(z egyik) "főnökhöz", csak motoszkál az ember fejében.

Mi történik velünk?

Fekete kőszenünk, lignitünk annyi van, hogy még sok is. Mi meg égetjük az orosz földgázt. Utolsó mélyműveléses barnaszén bányánkat mostanában zárják? zárták? be.
@AKIsTUDATLAN: Ha jól tudom, a hajdani szoci. nagyüzemi mezőgazdaságot csak a hajdani NDK-ban hagyták meg. Azok a buta burkusok. Azt viszont nem tudom, hogy a (NDK-s) földek hajdani jogos tulajdonosaival hogyan állapodott meg a német állam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csak nem sikerül választ csiholni belőled erre az egyszerű kérdésre:

Putyin az új barátunk, amikor Fletó haverkodott, hazaárulóztatok nagy erőkkel.

Akkor most mi van?

Segítek:
A válasz: Fletó sem vót hazaáruló, töredelmesen bevalljuk és bocsánatot kérünk az összepisilt Kossuth térért.

B válasz: Viktor egy gonosz ronda hazaáruló, csak ne mondjátok meg neki, hogy mit is gondolunk róla, mert nádpálcával el fog verni bennünket.

C válasz: Ez az egész csak zsidócigánylibsibolsi történelemhamisítás, mi ott se vótunk.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: A szovjet emlékmű szerintem nem oda való és meg lehetne róla kulturáltan is állapodni az orosz féllel. Abban gondolom azért egyetérthetünk, hogy a mai Oroszország messze nem az már mint, ami a szovjetunió idejében volt.

Szóval a tér mondjuk az eredeti állapotában lenne szép.:)

youtu.be/Pf0zNjijD1A

www.nemzetijogvedo.hu/sajtotaj/Szabadsag_teri_tanulmany.doc

Az ilyen-olyan permanens "gyűlöletünkkel" kapcsolatos megjegyzésed meg számomra elég súlytalan, mivel 1000-szer elmondtam már azt is, hogy a bárkivel szembeni kritikám az nem gyűlölet és még kevésbé általánosítás. Gondolom amikor ti szidjátok a kereszténységet vagy magyaroschoztok az sem az. :)
Nem kell ezen csodálkozni.
Amíg viki volt a miniszterelnök mindenáron európába akart menni.
Aztán ahjogy leszavazták,mindjárt volt élet az EU-n kívül is.
Ennek akkoriban tényleg nem a diktatúrával volt a baja,hanem hogy nem ő csinálhatta.
Ráadásul mindent durvábban nyomat,mint az elődei.
@Habakuk999: Egyik válaszoddal sem értek egyet. :) Inkább adok egy

D választ: Viktor és Kúrcsány is egy hazaáruló, akikhez képest a Kossuth térre pisálók (ők voltak ugye jóval kevesebben) egyenesen üdítő színfoltok a magyar politika egyre viharosabb egén. :)
Főkolomposaink lefetyelhetnek jobbra v. balra, mi akkor is csak felvonulási terület leszünk a nagyhatalmak kezében!
Hiteles politikusa nincs az országnak...
Falhoz mindet! TŰŰŰŰŰZ!!
@rdos: Van kőszenünk a Mecsekben, csak kurva drágán termelhető ki.
Ráadásul erősen sújtólégveszélyes bányák voltak, gondolj csak a zobáki sújtólégrobbanásokra.

A magyar szenek éghető kéntartalma - az a kén, ami kimegy a kéménye - több, mint két százalék, míg pl az orosz külfejtéseken termelteké 0,3-0,6 %.
Ne feledkezz el a rekultivációról, a környezeti hatásokról, az emberi tényezőkről, gondolj csak bele, ha a panelházak hőközpontjai feketék lennének a szálló szénportól illetve vörösek a salaktól, járnának a szén és hamuszállító kamionok éjt nappallá téve.
Nem egyszerű ez.

Lignitünk tényleg van vagy hatvan évre elegendő, bár jobban járnánk, ha várnánk néhány millió évet, hátha magasabb fűtőértéket és alacsonyabb nedvességtartalmat sikerülne kipréselnünk belőle.
mert most azért minimum 40% vizet "égetünk", éljen és virágozzon a hatásfok sokáig!
@Habakuk999:
Orbán 89-ben azt mondta Nagy Imre koporsójánál, hogy kétféle komminista van: jókomminista meg rossz komminista. Azt, hogy ki melyik csoportba tartozik, majd ő mondja meg.
Most megmondta, hogy Putyin eftárs jó kommunista, a magyar nemzet barátja.

Mit nem lehet ezen érteni?
@rodeo36: Legkésőbb akkor eshetett le a tantusz Winstonnak, mikor Teheránban Roosevelt és joe bácsi kettesben (vagyis a brit birodalom nélkül) tárgyaltak, nem mellékesen csak egy tolmács volt jelen. Roosvelté.

Mivel irtják? Nem engem kérdeztél, mégis. Szerintem a valódi ismeretek terjesztésével.
@Habakuk999:

Ezzel az a-b-c-vel gonosz vagy, de jóóóó:)))))
Nem olvastam el a hozzászólásokat, lehet, hogy valaki leírta már. Ezt én hatalmas vereségnek tartom. Egyrészről a seggszájság miatt, mert idáig az oroszok nem voltak a barátaink. Másodsorban azért, mert nyugattal összerúgtuk a port. Hatalmas arcunk és nagy szabadságharcunk miatt nem tartanak egyenrangú partnereknek. Emiatt viszont az oroszoknak sem vagyunk igazán partnerei. Kuncsorognunk kell nekik, és nincs igazi nyugati hátországunk. Hiába szidjuk az Imf-et, meg az Eu-t. Hozzájuk akartunk tartozni, még Orbán is ezt akarta. Csak azt nem akarja felfogni, hogy nem mi fújjuk a passzát szelet, és nem mi diktálunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
E - a Kossuth térre hugyozók és a Putyin által pénzelt jobbik (is) hazaáruló.
@AKIsTUDATLAN:

"hogy fogjuk a Nagymedve kegyes engedékenységét kihasználni."

Papcsák/Rogán már írja a törvényt a kötelező agrár-tevékenységről.
Majd láthatod, akkora répák teremnek az árokparton,az Ócsáig vezető földút mellett, hogy nagyapó egyedül nem tudja kihúzni, segít nagyanyó,.....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én nem igazán támogatom azt hogy eredetibe állítsák vissza. teljesen új kéne.
egyébként magyarországon van nagy második világháborús emlékmű?
@Habakuk999: Igazad van és a meredek telepdőlésről, a tektonika által szétszabdalt telepekről még nem is beszéltünk (Mecsek). A problémák azért vannak, hogy megoldjuk azokat.

Kén a füstben. Visontán ha jól rémlik gipszet "csinálnak" a kénből. Szénpor, metán ellen szóba jöhet az elgázosítás (tökéletlen felszin alatti égés, terméke a jól éghető és sajnos erősen mérgező szén-monoxid). Víztartalomra talán ha a szárítva deponálás lehet a megoldás.

Szóval csak ötletelek, de azt tudom, a hajdani cucialista bányaipar, a háttériparral együtt elég jelentős tétel volt bevételben, munkahelyek számában.

Elismerve, a bányászat gyarmati iparág, de milyen érdekes az amik (usa) tolják a palagázt, Kanadában a kátrányhomokot is.
@Penivaldes: Igen, kell az orosz piac. A konzerviparunk oda szállított a legtöbbet. De nem csak az kell, és nem csak azért mert senki sem áll velünk szóba. Orbánnak nem kellett volna saját tábora miatt Oroszország ellenes politikát folytatni 2002 és 2010 között, mert sokan Magyarországon, és Oroszországban sem hülyék.
Az is érdekes, hogy mennyire ragaszkodunk Kínához és Oroszországhoz. Talán azért mert mind a két helyen olyan demokratikusan kormányoznak mint Magyarországon?
@Habakuk999: jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó :)
@rdos:

"de milyen érdekes az amik (usa) tolják a palagázt, Kanadában a kátrányhomokot is."

De micsoda technikával!
ez nagyon ügyes terelés a megszokott fideszes tematizálást tekintve.

Putyin eccerűen lábhoz rendelte a Főnököt, s neki nem volt mit tenni, sietni kellett Putyinhoz.

Közben idehaza kifizették az első 2013. szja hatálya alá tartozó havi bért az új szabályok alapján.

A közepesen figyelmes alkalmazottak észrevehették a munkabérjegyzékükön, hogy az utánuk fizetendő munkáltatói TB teher nem szerepel a jegyzékükön. a munkavállaló után fizetendő közterhet így elszakították a konkrét munkavállalótól, a természetes személytől.

Ehhez képest az, hogy viktor villásnyelvével miképp nyalja I. Putyin kezét-seggét, huszadrangú kérdés az energiaellátással együtt, hogy immár átláthatatlanná, követhetetlenné, és kiszámíthatatlanná vált újabb százmilliárdok jövőbeli sorsa.
@Orica Középföldi: Én nem veszem gonoszságnak, sőt a humort mindig értékelni is szoktam. :)
@quendelapo: Ha Putyin pénzelné akkor nem itt tartanának. Tudod a megrendelő általában el is vár valamit a pénzéért. :)
@Habakuk999: Te figyelj!Így is haragszom rád és szívesen zsidóznék neked.:))
Fasz kivan hogy idén nem tudtunk megverni titeket egyszer sem!:))

Az orosz piacot meg 20 éve baszták el nem most.
@Habakuk999:

Nem értesz te semmit, hiába abécézel. putyin akkor is a barátunk, amikor épp az ellenségünk, ha ezt nem látod, akkor politikai vakságban leledzel, de azt készséggel elhiszem, hogy ez is gyurbán fektor hibája.
@Penivaldes: Nem tudok róla. Viszont nagyon sok szép katonai temető van, valamelyik Oroszba simán át lehetne rakni a Szabadság-téri cuccost is. PLd. épp most újítják fel a Kerepesi temetőben is az orosz katonai sírokat csillió pénzen.

index.hu/belfold/2012/09/27/putyint_is_varjak_a_felujitott_szovjet_parcella_atadasara/

Mondjuk a budaörsi Német-Magyar szerintem az egyik legszebb a hadisírok közül.

www.minalunk.hu/Budaors/index.php?n=5&tartalom_id=4241
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na ha nincs akkor én azt csinálnék oda. lenne egy hely aminél mindenkinek eszébe juthat ami, magyarnak, németnek, orosznak, mindenkinek.

a halottaknak jár a tisztelet akkor is ha ellenségek voltak. holttal nem harcolsz.
@V-PORT: na igen, nem mindegy, hogy odavánszoro9gsz kegyelemkenyerért, vagy odavágtatsz büszkén.
Itt is további jó mulatást és jó hétvégét mindenkinek.:))
Viszlát!
@kifordított nagyanyó:

"Az orosz piacot meg 20 éve baszták el nem most. _"

elárulok valamit:

Az oroszok világpiaci áron akarták adni az olajat és a gázt, ellenben az élelmiszereket 10 évvel azelőtti árakon akarták venni tőlünk.

2. akkoriban mindenki (kivéve Stadlert!) nyugatra akart eladni "valutáért"
ezért omlott össze a keleti piac. nem azért merazállam, vagy azAntall.

jobb ha utána nézel, hogy volt akkoriban...
@Orica Középföldi: Az egyik technika, pont az olcsó palagázzal melegítik a kátrányhomokot hogy kicsordogáljon a pórusokból, illetve a kátrány krakkolásához szükséges energiát is a palagázból állítják elő.

Ezzel szemben a mai, fejlett technológiájú Oroszországban évente 40 mrd m3 földgázt fáklyáztak el (elégettek, mert csak a kőolajat tudják - akarják felhasználni). Ez a 40 mrd m3, az évi hazai földgáz felhasználásunk háromszorosa.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Fletó miért is volt egy utolsó hazaáruló, míg ő első felcsúti pufisága miért lesz ugyanezekért nemzeti hős"? Mert Fletó egy utolsó hazaáruló, ő meg egy nemzeti hős. Pont.
@kifordított nagyanyó: Csak részben van igazad, ez nem olyan egyszerű. Ugyanis az akkori termelés színvonala már akkor is csak az oroszoknak volt jó, ami erős függőséget jelentett. Viszont idővel az Oroszoknak is megnyílt a jobb minőségű cikkek piaca is (nem voltak kénytelenek a szart is átvenni a politikai befolyás megtartása érdekében), mi meg itt maradtunk volna piac nélkül.
Viszont árnyalnám: nem kellett volna még sértegetni is őket, lehetett volna fenntartani a kapcsolatot, és akkor a jobb minőségű cuccainkat oda is el lehetett volna adni majd.
Viszont mezőgazdasági export Oroszországba hosszú távon nem akkora nagy ötlet, mert az árak nagyon nyomottak, és ismét egy elmaradott termelési szerkezetet konzerválna (olcsó szar nagy mennyiségben). A magyar mezőgazdaság birtokszerkezete fenntarthatatlan.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Üdítsen fel Téged a pisijük. Hiszen az nem a zsidóké, tehát jóízű.
Ezt a kommentedet betudom írói munkásságod részének. Mert így érvek nélkül az állításod nagyon gyenge lábakon áll. Valamit mondanod kellene a Felcsúti Seggszáj védelmében, mert éppen két napja árulta el hazáját.
@Fabius: a szt korona. Az a tökfödő nekije is köll ám, azt nem fogja odaadni.
Ha esetleg van kedve valakinek. Az angyal javaslata alapján megpróbáltam szellősebbé tenni.
endresy.blogspot.hu/2013/02/batorsag-elvtarsak.html
@Kuviklacz: Ne légy benne olyan biztos. Én tudok zsidó pisiről is a Kossuth-téren. :)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

a Főnök nem elárulja, hanem árulja, és ELadja a hazáját. mecsoda különbség! mondaná az ecceri rabbi, ha ismered a vitzet.

úgyhogy ne gyanúsítgassa a Főnököt Kend olyannal, amiben vétlen, vagy legalábbis majdhogynem ártatlan. na!
@Habakuk999: :) Hatalmas respect a kérdőívért, de a Dzsobbik és Gábrielünk úgysem fog kisétálni a Kossuth térre piknikezni. Akkor vége lenne a Fidesztől kapott támogatásnak. Ami volt 2006-ban az akkor volt. Most pedig az ellenzékiséget kell hangoztatniuk, de csak addig, míg a Fidesz hagyja.
@Penivaldes: rudkino.uw.hu/Kepek/R18.JPG
Érdekes nekik nem okozott gondott, hogy az elesett egykor ellenséges katonák emlékének helyet adjanak. Itt meg a Szabadség téri kis szobor is állandó támadások célpontja.
A Gallipolinál elesett katonák emlékművének felirata pedig oéldaértékűnek kellene lennie az egész világon. Azt pedig Attatürk állíttatta aki pedig az ott életüket vesztett katonák ellen harcolt!
Valószínű, hogy az elkövetkező napokban, a Putyin látogatás okán a mezőgazdaság fellendítése fogja foglalkoztatni a közvéleményt.
A tárgyilagos megitélés érdekében jó, ha néhány mérőszámot megismerünk.
A magyar mezőgazdaság GDP aránya 2011-ben 4.6%, 2012-ben 3.1% volt. Egyidejűleg ez az ágazat 800.ooo embernek biztosít megélhetést.
Látszólag a GDP-ben való részesedés volumene eszerint 3-4% köré tehető az időjárási viszonyokat is tekintve, azonban a fejlesztését az indokolja, hogy az élelmiszeripar, a mezőgazdasági vegyipar és a kereskedelem GDP-je 11-12%-kal járul hozzá a nemzeti össztermékhez.
Az orosz piacok ellátása azt jelentheti, hogy az ágazatban fejlesztések jönnek létre, ami már e beruházások révén is GDP-t eredményez, melyhez hozzájárul az export bevételek GDP növelő eredménye.
Még fontosabb az ország számára a stratégiában gondolkozni a mezőgazdaságot illetően. A századforduló óta ugrásszerűen nőtt a világ élelmiszer termelése, 40%-kal, míg az országé 20%-kal csökkent. Óriási az elmaradás, mivel egyrészt a 20%-os csökkenést behozva, valamint a világ termelési szintjéhez igazodva 60%-os növekedésre van szükség.
Tehát a most igéretesnek tűnő orosz gazdasági kapcsolat a közeljövő gazdasági növekedését jelentheti, egyben távlati célokat is megjelölhet a globális élelmiszertermelés növelése által.
az volt már hogy ?

fidesmafia...
@ariel12: "Érdekes nekik nem okozott gondott, hogy az elesett egykor ellenséges katonák emlékének helyet adjanak. Itt meg a Szabadség téri kis szobor is állandó támadások célpontja."

Ne beszélj hülyeséget. Itt is pont arról van szó, hogy a magyar katonák sírhelye sem mondjuk Kijev főterén van, hanem egy normális katonai temetőben. Ezt támogatnám én is idehaza.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Aki a palagázban hisz - kontinensek közti szállításában - az naggggyon nagy kalandba veri magát. Idézett poszt alatt ott van kommentben ennek miértje is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A hazaárulástól eltekintve nagyjából elfogadhatónak tartom a válaszodat, bár ez így a B válasszal ekvivalens.

Fura számomra az a nagy csönd, ami a Putyin látogatást övezi. ( Bár, mivel gyakorlatilag Varánuszon és a hétvégi Megyesi Gusztávokon kívül nem nagyon figyelek oda más sajtóra, lehet nincs is csönd.)
Gyanús nekem nagyon, hogy most osztoztak meg ötven évre előre az energiafilléreinken a nagy pártok.
Nem nagyon hallok energiapolitikánk társadalmi vitájáról.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én továbbra is az emlékmű mellett vagyok. II. világháborús emlélmű, szép szöveggel. a katonai temető az egy másik kérdés.
@quendelapo: Én sajnos nem vagyok politikailag olyan kiművelt fő, mint a békák, és megvan az a rossz tulajdonságom, hogy ha 180 fokos fordulatot látok, tudni akarom a miértjét.

Elnézést kérek az állandó okvetetlenkedésért.:)
Régen se jutottam el pártszemináriumokra, látom is most a kárát erősen.
@ariel12:

mondjuk a Szabadság tér azért mégsem a puszta közepe, mint a mutatott képen.

Gallipoli esete hogy jön a megszálló oroszokéhoz? azért a feketét még sem kellene pirosra mázolni . álljunk már le.
@rdos: Jelentős volt, az igaz.
Ha találtunk annak idején a másfél méteres telepvastagságunkhoz négyszáz méter kifutású frontot, amiben legfeljebb három vető volt, már örültünk, mint majom a farkának.

Ilyen háttérrel elég üdítő volt olyan külfejtésen szájat tátani, ahol a nyolcvan méteres telepvastagsághoz 6 m-es nyitott homlok tartozott, a bányatelek határa amíg a szem ellát.

Végül is a maga idejében a bronzkard is jelentős technológiai fejlettségről tanúskodott, a kőbaltához illetve a rézhez képest mindenképp.

Baj esetén mindig előjön a visszatérés a régi bevált módszerekhez.
A fejlődés útja azonban nagyon ritkán mutat hátrafelé.
@Habakuk999: 6 km, bocs egy háromezer tonnás vonat rakodása nem napok, hanem órák kérdése, míg mi 1100 emberrel 1000 tonnát tudtunk egy nap alatt, ha rekordot csináltunk.
@Orica Középföldi: Jó technológia?
Ez az egész palagáz bolt sötét ló számomra.
@ariel12:

amúgy micsoda perverzitás: Szabadság tér és egy 6 méter magas emlékmű a megszállóknak.

tényleg beteges fantázia.

jut eszembe.... ha Moszvában a Vörös téren is felállítanak egy emlékművet hasonló méretben a magyaroknak is, szavunk nem lehetne. abszurd, mi?
@Penivaldes: Szerintem az emlékmű teljesen jó helyen lenne mondjuk a Fiumei úti sírkertben, ahol nagyon nagy területen van az elesett orosz katonák parcellája.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Map_of_Kerepesi_Cemetery.JPG
(a főbejárattól egyből balra található)
@jaegtoer: Mennyi idős vagy? Szerintem aki egy picit már 40-50 éven túl van annak eszébe sem jut ez a kérdés. A megszálló oroszok pedig minden ellenkező hireszteléssel szemben azért kerültek Magyarországra mert mostanában egyesek által szeretve tisztelt Horthy Miklós hadüzenetet küldött nekik és hát sajna az erősebb kutya ..... alapon azt a hadüzenetet elbukta az ország. Gallipolival kapcsolatban pedig erősen ajánlom, hogy olvass történelemkönyveket. Esetleg készült film is róla és talán megérted, hogy Ausztrália is elég messze van Törökországtól. Speciel a példa arról szólt ha nem sikerült felfognod, hogy az elesett katonákat is lehet tisztelni akkor is ha azok valamikor az ellenségeink voltak.
Ezek után akár le is állhatsz mert biztosan kell idő a történelem értő tanulmányozásához. Nem lehet azt kutyafuttában elintézni.
@jaegtoer:
"amúgy micsoda perverzitás: Szabadság tér és egy 6 méter magas emlékmű a megszállóknak."
Pont most mondtál ellent magadnak! A Szabadság téren egy 6 méteres obeliszket sokallsz miközben a Donnál elesett katonáknak egy több hektáros hatalmas emlékművet természetesnek tartasz.
Megsúgom: ott mi voltunk a megszállók!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: " azt amelyik látjuk hová juttatja a világot. "

Micsoda, mit csinált, és hová?

Ezek a sejttetések, Gabriel, tipikus eszközei a manipulációnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem meg emlékművet központi helyre kéne rakni, és nem egy sarokba.
és az lenne a mostani helyett, talán ez megnyugtatna sokakat. a változtatást támogatom, azt viszont nem hogy eredeti állapotba állítsák vissza. nem azért mert, hanem mert én csak templomokat, katedrálisokat, olyan épületeket amik egyedi értékek. pl ha a Parlament épülte megsérülne azt természetesen eredetibe, és azokat a tereket amik egyediek, mint a Concorde tér, vagy BP-n a Hősők tere. A Szabadság tér nem ilyen, és egyébként is legyen nagyobb fantáziánk annál hogy visszaállítunk.
@GeoCracker:

Edes jo istenem! Te is miket olvasol!! :O

De azert kosz a cikket, bar lehetett volna toluk egy kicsit hosszabb megemlekezes, reszletesebben, datumokkal...
@kifordított nagyanyó: Azt se értem, hogy lehet a MU-nak drukkolni.
Focizni is tudnak, hajtanak is, mint a darazsak, meccseik se unalmasak...
Zsidózni meg fölösleges, de ezt Te is tudod.

Az orosz piacról való kiszorulás nagyon összetett dolog.
Legnagyobb mértékben a pénztelenséggel függ össze, abban az időben rengeteg frissen alakult magáncég próbált barterezni, az állam nem támogatta, harminc százalék körüli kamatokkal a finanszírozás lehetetlenné vált.

Hiába akartál az oroszok által keresett élelmiszert eladni kinn, pénzük nekik se volt, nem tudtál 120 180 napos finanszírozást nyújtani, amit abban az időben a nyugatiak simán megtettek.
@GeoCracker:

Ja, bocs: A Szabadsag cikkere gondoltam.
Mar csak az egyertelmusites miatt is...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "a világrend régi urainak lassan meg kell tanulniuk, hogy a világ nem úgy ugrál többé, ahogy ők fütyülnek"

Mi a világrend? Kik pontosan a világ urai? Mit fütyülnek? Kit értesz "világ" alatt? Mit értesz "ugrálás" alatt?

Ha ezeket nem fejted ki, akkor ócska hadoválás az egész, még vitatkozni sem lehet róla.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Mondjuk Stefikére külön kíváncsi vagyok, hogy miképpen képes összeegyeztetni teuton-germán gyökereit a teuton-germán árja fajelmélettel, különös tekintettel a szláv népek nácik által hirdetett alsóbb rendűségére."

No meg a volgai németek kitelepítésére Szibériába.
@épészmérnök: Gondolom a nemmondjuk kianevük tudjukkik a világ urai. ők uralják az egész univerzumot, minden csillagképet, stb.
@Mariann19: Arra azért kíváncsi lennék, milyen mezőgazdasági termékeket akarunk a csernozjom országának adni?

Merthogy most semmink nincs, ami nekik ne lenne nagyságrendekkel több.
@ariel12:

ki ne oktass már baszod. olyan elfogult vagy, hogy a képernyőn át csorog kifelé.
arról, hogy Horthynak mit kellett volna Akkor csinálni, könnyű Most ugatni, mindenesetre Nem vegzálták Nürnbergben és nem vegzálta Wiesenthal se.
Ahogy írtam, ha a Vörös téren a magyar halottaknak is, akkor...
Addig meg ne magyarázd már, hogy pont a Szabadság téren kellene tisztelnem a megszállók halottjait.

nem olvaslak tovább, végeztem veled.
a fidesmafia egy kis baksis reményében az országot eladja/árulja

ezt hívják

HAZAÁRULÁSNAK...
@ariel12:

"Megsúgom: ott mi voltunk a megszállók! "

legfeljebb Te. én nem.
@ariel12:

"____A Szabadság téren egy 6 méteres obeliszket sokallsz miközben a Donnál elesett katonáknak egy több hektáros hatalmas emlékművet természetesnek tartasz.____"

mutasd meg, hol írtam azt, hogy természetesnek tartok egy TÖBB HEKTÁROS HATALMAS EMLÉKMŰVET doni halottjainknak.
Lécci.

Ha Te nem érzel ellentmondást a Szabadság téren emelt Szovjet Hősök (alias megszállók) emlékműve, és a tér elnevezése között akkor veled is csak sűrűbben vagyunk, de nem többen.
@GeoCracker: Szép dolog a rezsiköltség állami hatalom általi csökkentése.

Ugye ez együtt jár kapásból a pazarlással, lehet kiengedni ismételten az ablakon a meleget.

Jó lesz nekünk.
@Penivaldes: Arról nem is beszélve, hogy a saját háborús bűnöseiket már nem olyan serényen üldözik. :(

"Izrael nem adja ki a kommunista tömeggyilkost
Tel-Avivban tengeti aggastyánéveit Shlomo Morel, az egykori szadista táborparancsnok

Ami a németeknek öt év alatt nem sikerült Auschwitzban, azt én öt hónap alatt véghezvittem Schwientochlowitzban – jelentette ki a háború után Shlomo Morel, a németek megsemmisítésére életre hívott lengyelországi haláltábor parancsnoka. Morel évtizedekig élvezte a kommunista nyugdíjasok szokásos életét, mígnem a 90-es években, a szörnyűségek feltárásakor Izraelbe menekült. A zsidó állam mindmáig nem adja ki a tömeggyilkost Lengyelországnak.

Shlomo Morel a háború után a kommunisták által vezetett Lengyel Népköztársaságban maradt, ahonnan 1994-ben a biztos menedéket nyújtó Izraelbe távozott. A jelenleg 86 éves tömeggyilkos álnéven él Tel Avivban jó anyagi körülmények között, a nyugdíját a zsidó államtól kapja, és a Moszad (izraeli titkosszolgálat) 24 órás védelme alatt áll.

1998 decemberében a katowicei államügyészség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, és kérte Izraelt, hogy 1600 rendbeli gyilkosságban való részvétel miatt adják ki Lengyelországnak. Az izraeli hatóságok elévülésre hivatkozva megtagadták a kérést. Az Interpol értesítette a zsidó állam kormányát, hogy ha Morel kilép Izrael állam területéről, akkor a lengyel kérésre elrendelt nemzetközi elfogatóparancs értelmében letartóztatják, és átadják a varsói kormánynak."

Azóta egyébként emberünk 2007-ben ágyban-párnák közt - a Moszad óvó-védő karjai között - szépen elszenderült. Hát nem tündéri egy történet??? :)

Na pld. az ilyenek miatt szánalom, amikor ők játsszák el nagy nácivadászt meg az emberiség szószóli műsort.

kkbk.blog.hu/2009/08/21/schlomo_morell_amit_tudnia_kell_mindenkinek?token=efa69cac262e97e33c4fd70364f20d64

en.wikipedia.org/wiki/Salomon_Morel
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bocs Peni ezt nem neked akartam küldeni, hanem
jaegtoer 2013.02.02. 14:39:15 kommentjére válaszoltam.
@Habakuk999: "Arra azért kiváncsi lennék, hogy milyen mezőgazdasági termékeket akarunk csernozjom országának adni." Belföldi főkorifeustól hallottam, hogy a baromfi és sertés export lesz a meghatározó profil. Amennyiben ez létrejönne, látszik benne ráció, mert a mezőgazdasági vertikumban az utolsó fázis az állattenyésztés. Mindezt azonban meg kell, hogy előzze a növénytermesztés, tehát tényleg megindulhatna ez az ágazat felfelé.
Jelzem, tökhülye vagyok a mezőgazdasághoz, csupán az iparból szerzett tapasztalataimat adaptálom elvekben. Most csak az a kérdés, hogy mekkora lesz ez az export volumen, az invesztált fejlesztések megtérülnek-e, lesz-e tartós piac a megtérülés utáni profittermeléshez?
Visszatérve az eredeti kérdéshez. Egy korábban már tárgyaló orosz képviselő a vetőmagok exportjában és ezek termelési rendszerének kialakításában való részvételben jelölte meg az együttműködést.
Most már csak szurkolni kell, hogy szakértőink a helyzet magaslatán dolgozzanak, mert itt igen körültekintően kell dolgozni ám!
@Mariann19:
Szerintem meg orosz piacra is csak prémium termékekkel lehet(ne) próbálkozni. Ha itthon és NyEU-ban nem veszik meg a magyar élelmiszert, akkor az orosz piacon sem fogják.
@Habakuk999:
Szerintem pedig Orbán az elmúlt 25 éveben végig következetesen tört célja megvalósítása felé.

Hol látsz Te 180 fokos fordulatot?
@Orica Középföldi:

semmi sem elég drága alapon a kátrányhomokot akkor kezdték amikor 145 körűl volt az olaj hordónkéntije éppen hogy megérte, ma már nem éri meg de nem akarják abbahagyni millió négyzetkilóméter termőterületet évszázadokra tönkretesznek, az olajat csak az usa veszi annyiért amennyiért kedve tartja...csövön...aranybányák, gyémántbányák hagynak hatalmas sebeket a Föld felszínén amiket senki sem akar meggyógyítani azaz rablás, elvették az őslakók eredeti megélhetését és ma bányásznak 3 évig azután éhhalál

nagyon nagy technika

brühühühühü
@jaegtoer: Horthyt azért nem vegzálták, mert
- Sztálin nem akarta, mert mégis csak megpróbált megegyezni vele
- Azzal érték el a budapesti deportálások leállítását, hogy megfenyegették, hogy ha nem állítja le, háborús bűnösként bíróság elé állítják. Ebből logikailag és nyelvtanilag következik egyrészt, hogy miután leállította, nem állították bíróság elé, viszont logikailag és érdemében az is, hogy a vidéki deportálások az ő felelőssége is voltak.
@Mariann19: A vetőmag termesztés nagyjából gonoszrondagyarmatosító multiké.

Madarak még vannak itthon, disznók már csak a parlament környékén.

A vidék profitálni fog erősen, lesz új munkahely dögivel.

Szóval, lufi az egész.
Egy két integrátor épít néhány premixüzemet vagy keverőt kinn legfeljebb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem mindig kell pontos megrendelést adni. Néha csak keresnek egy hasznos idiótát :)
@jaegtoer:

ja kérem nem kellett volna megszállni őket

akkor nem lettek volna megszállók...

a tyúxar és tyúktojás tipikus esettye

brühühühü
@quendelapo: Csak a jobbos szurkolók magatartásában.
Orbán hazugságai folyamatosak, abban igazad van.
On revient toujours á ses premiéres amours - az ember mindig visszatér első szerelméhez
Ugye, Viktor? Nem volt véletlen az a KISZ titkárság...
@quendelapo: Ahhoz kétség nem férhet, hogy az oroszok nem folytatják a régi gyakorlatot, meg fogják követelni a minőségi termékeket.
A régi időkben barterben folyt az árucsere, orosz energia = magyar termék.
Ebben a felállásban a piaci versenynek nem jutott szerep, konkurrencia nem zavarta ezt a fajta ügyletet.
Jelenleg a kapitalizmus piaci gyakorlatához kell igazodnunk, ugyanis a hatalmas orosz piacokért sokan állnak sorban. Az oroszok fizetőképesek is, itt ők diktálják a feltételeket.
Viszont igéretes, hogy a téma szakértőit hallgatva, ezzel speciel tisztában is vagyunk állítólag.
mondok:
"a tenyérből elvés mellé.."
nincs időd koöntrollálni amit leírsz ?
Akkor vegyük komolyan a blogozt is...
azt a mezőgazdasági és ipari terméket , termékeket amit a magyar ipar lassan 65 éve előállít csak azoknak lehet eladni akiknek nincs különb. Most újra itt az idő a vodkásoknak sok káposzta és krumpli kell,mert kevés terem arra felé. Ezt mindenki tudja, akkor? mit csodálkoztok és gúnyolódtok magyar középosztály? Itthon halálra zabálhatjátok magatokat és közben a blogba írhattok minden féle gúnyolódó kommentárt! Mi kell még a magyaroknak? Pláne tele hassal?
Ugye Fabius ?
@Kuviklacz:

ebben tévedsz, világszínvonalú volt és világszerte exportáltak, csak akkor még volt COCOM és hasonló kedves gátak, de bejutottunk...a többi meg tárgyalás kérdése és nem az amit Antallelvtárs a hisztis vén kurva csinált egy rohadt hazaáruló és a zorbán még rohadtabb

brühühühühü
@Habakuk999:
Bocs. Nekik a vezér imádata mindent felülír.
@Kuviklacz: Ja tényleg. "Érveid" súlyát még megtoldhattad volna, egy "nácival amúgy sem érdemes vitatkozni" kitétellel, ami által a teljesen nyilvánvaló történelmi tények is egyből megszűnnek létezni visszamenőleg is. :)
@jaegtoer:

amit Antall és bandája csinált az hazaárulás a többi vitatéma árakról szoktak vitatkozni pláne egy hosszútávú együttműködés előtt és alatt

azt a piacot elveszíteni stratégiai "tévedés" volt és maradt...az önállófejlesztésű magyar járműipart elpusztítani azért, hogy olyan összeszereléseket telepítsenek amiből soha senki sem tanúlhat meg semmit az meg gyilkosság 300000 ember legyilkolása és a magyar -sohasemlétezett- munkanélküliség megteremtése

valamint szarházi magyar oligarchák létrehozása akik az országnak nem hoznak hasznot saját zsebre dolgoznak

lásd a TB és a többi csalás és átbaszás törvényesítve

rabszolgaság orbánia a neved

brühühühühü
@Mariann19:
Ja, ezek szerint vannak Németországban, Franciaországban, Angliában stb. jól eladható termékeink, kiváló élelmiszeripari márkák, eredetvédett termékek, amiket logisztikai, marketing vagy valami egyéb megfontolásból jobban megéri az orosz piacon értékeíteni?
@fanus:

tévedés -enyhénszólva- keményen: kurva anyádat hazucc ha nem is ismered mi volt

még ma is keresik a magyar búzát mert olyan minőségű amit a többi nagy termelők sohasem tudtak, a magyar búza ára kb 5x-se a szar minőségű más tömgeteermékeknek és állati takarmánynak termelt gabonát emberi fogyasztásra próbálnak eladni és teszik kérdezd GLENCORE-t és a többieket

ha nem tucc valamit ne böfögj szart amit megetettek veled is

délamerikaiak Magyarországra jártak kukoricatermesztést tanúlni mert a rendszereink olyanok voltak hogy felűlmúltak mindent (én voltam a tolmács az egyetemen és a kutatóintézetben, ne vond létségbe)

brühühühühü

brühühühühü
@quendelapo:

sehol, amit én látok az ventillátor 12x360 fok naponta

brühühühühü
@Habakuk999: Habakuk! Én olyan hülye vagyok, hogy látván valamiféle kimozdulást, elkap az optimizmus, hogy hátha...
Viszont más oldalon azt tapasztalni, hogy ez az ország még mindíg nem fogja fel gazdaságpolitikájában a törvényszerűségeket, pedig azok olyanok, mint a fizikai definiciók, precizek és szigorúak.
Most épül egy nagy tojástermelő objektum, ettől hangos a média. Magyar tojás, kizárólag magyar piacra, import aló mars!
Máris látom sötét jövőnket az áralakulás tekintetében, mert a verseny kizáródik a folyamatból, ezért nem indít el termelékenység növelési folyamatot, hiszen az árak feletti egyeduralom ezt nem ösztönzi.
Mindíg van egy olyan érzésem, hogy ad hoc ötletelés folyik politikai beütéssel, és nem a lényeg van a fókuszban.
Ezt az orosz ügyletet is azért látom hasznosnak, mert hátha ráébreszti az érdekelteket, hogy hogyan kell a piacon megjelenni, milyen üzleti magatartást kell tanúsítani, ha nem áll a politikai hatalom segitő keze mögéjük.
@Mariann19:
Szombathelyen a tangazdaságban 25 féle kukorica termeltetési rendszert dolgoztak ki (én ezt 1984 óta tudom) és exportálták SIC!!! DÉLAMERIKAI ORSZÁGOKBA a kukorica szülőföldjére

a gabonafélékre még a I VH előtt alakítottak ki rendszereket és a nyugatmagyarországi uradalmakban világszínvonal feletti termelést hoztak létre és ez megmaradt

a gyümölcs és hús meg a tejtermékek is

a többi hülye droidok agymenése akik megették a szart és idejönnek kifosni

brühühühühü
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Látom az irónia nem ment át,szovjet technika minden csak nem világszínvonal,max ha valamit el tudtak lopni a kémeik.
@fanus: a dolog forditva is igaz. Ne tekintsük erénynek a korábbi ész nélküliseg korrekcióját
@épészmérnök: Sajnos sem Steffike, sem a többi igazi Fidesz troll nem tűnt fel ma, védeni a védhetetlent.
Pedig Steffi magyarázatára különösen kíváncsi lennék, tekintettel a múltjára.
@quendelapo: Miért nekem tetted fel ezt a kérdést, hogy jobb-e az oroszoknak értékesíteni, mint a nyugati országoknak? Ilyen badarságot le sem írnék.
Inkább arról van szó, hogy örülnünk kell, hogy piacot találunk az oroszoknál. Ne felejtsd el, hogy még a leghatékonyabb termelés feltétele is a piac, ahol el tudunk adni. Készletre nem termelünk, az halálos bűn.
@Habakuk999:

nem a világ új, az ugyanaz a régi öreg FÖLD nevű planéta csak az emberek lettek seggfejek és megették a szart amit letoltak a torkukon virsli helyett

és egyre több a szar és a virslit már nem is ismerik úgyhogy könnyebb eladni a szart helyette

brühühühü

nekem senki se magyarázzon, mint mondám a kukoricatermelési rendszerekhez én voltam a szaktolmács...egyetemi előadók és kutatók tanítottál a technikusok és agrármérnökök meg hallgattál mint a szentbeszédet a misén

a többi

basszátok ki a droidokat
@Habakuk999: igen. Jól átgondolt ügy...
@jaegtoer: a szovjet csapatok megítélése nem egyséhes. A net megszálláshoz képest s ittmaradásukhoz képest.
@simple observer 1.0: :-) :-)
@Mariann19: Tudod, én nem hiszek abban, hogy egy tízperces pofavizit befolyásolja a gazdaságot.

tegyük fel, hogy Putyin akkora haver, hogy megengedi a magyar sertésexportot a többiek rovására.
Mi történik?

Ugye adott a magyar sertéstenyésztők versenyképtelensége az európai versenytársakkal.
Ahhoz, hogy megfelelő termékeket vigyünk ki, először beruházni kéne, oktatni, kialakítani egy állományt, támogatni az állattenyésztőket.
Mindez nem kevés idő és energia.
Se idő, se pénz, se akarat.

Mit csinál az okos magyar?
Behozza az occsó belga és német disznót. Ez jó a haveroknak, de marhára tök mindegy a hazai agráriumnak.

A piac az piac.
@rodeo36: A COCOM ugyebár a hozzánk irányuló technológiaexportot gátolta (de megkerülhető volt, lásd DEC-TPi)
Egyes termékek technikai színvonala akár lehetett volna is világszínvonalú, noha konkrét tapasztalataim ennek ellentmondanak, viszont az előállítás technológiája nem volt az, se a munkaerő minősége és még sok minden más, így aztán a világszínvonalú termékek előállítása messze nem volt gazdaságos (egy hazai előállítású ipari gázégő importtartalma magasabb volt, mint egy - jóval jobb hatásfokú) import égő teljes ára).
Ha világszínvonalú termékeket állított volna elő a magyar gazdaság, akkor pillanatok alatt átállhattak volna nyugati exportra. Tudom, hogy erre a válasz az, hogy Antall tönkretette a magyar gazdaságot a privatizációval stb., de, fenntartva, hogy lehetett volna okosabban is csinálni, én nem hiszek abban, hogy ha egy befektető bagóért megkap egy világszínvonalú és gazdaságosan működő gyárat, akkor csak azért leállítja, hogy "saját" termékét adja el. A "karvalytőke" a "saját" országával (már amennyiben ez definiálható) éppúgy nem szolidáris, mint velünk. És az is tudható, hogy azokba a gyárakba, amelyek most exportálnak, rengeteget belefeccölt az új gazdájuk, hogy menjenek.
@rodeo36: Már alá szerettem volna támasztani az érveidet a vetőmag ügyben.
Burgert Róbertról sokat olvastam, az ő nevéhez fűződik a az új növénytermesztési rendszerek bevezetése Magyarországon, melyből jelentős export ügyletek jöttek létre.
Burgert fenegyerek volt. A belorusszokkal kötött pl. olyan üzletet, hogy eladta a vetőmagot, és mivel kétséges fizetők voltak, a többlet hozam 50%-át vissza kellett juttatni hozzánk.Kikötötte, hogy a hozamalakulást Belorussziában ellenőrzi.
Szerintem nagy szerepe volt ennek a fazonnak abban, hogy akkoron a mezőgazdaság a hazai össztermék több mint egyharmadát adta.
Jelenleg, mint írtam, az az arány 3-4% körül van. Jó, nem?
@rodeo36: Látod pontosan ez az. Volt és van is egy csomó értékünk, amelyet meg lehetne találni ismét és az ország sok dologban megint versenyképes lehetne. Persze ehhez az első feltétel az összefogás lenne, amit a gengszterváltó "elitünk" szépen elsikál nekünk immár 22 éve folyamatosan.:(
@fanus:

65 év? a kurva anyád amikor a magyar IKARUS tervezése és kivitelezése a Nizza-i Autószalon-on a Neoplan és a Mercedes meg a Kässbohrer és Volvo előtt nyert versenyt és azt a mennyiséget és minőséget senki sem tudta Venezuelából úgy tudták kitúrni, hogy csináltak egy balesetet és kirugatták mint az egyetlen lehetséges konkurenciát ugye az akkor USA piac volt (szeressük?)
csak busz: Egyiptom, Szovjetunió, Iraq, Lybia, Sziria, USA 1980-ban készűlt a NABI és nem a széles elvtárs csinálta a kurva annyát, Canada, Angola, ...a RÁBA...hátsóhíd, traktor...a Ganz daru és híd, turbina...

csitt szarik a madárka

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a dzsobbik a sápítozáson és a zsidózáson meg a cigányozáson túl mit tett ehhez hozzá?

beleszartatok és még szartok mert az a dzsobbik fő terméke meg szavak...kurva soxó

brühühühühü
@rodeo36: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Mariann19:
Nyugodtan nosztalgiázzatok.
Igen voltak és vannak is termelési rendszereink.
Csak a világ fogta magát és elment mellettünk.

Nazarbajevtől a kínaiakig, lengyelektől szlovákokig.
Volt nincs vezető szerep.
@Mariann19:

olyan dühös vagyok ezek miatt a seggfejek miatt akik itt szart böfögnek tudatlanúl, hogy ihajjjjj de hát ütni vágni kell őket

mai napig mutogattyák a világ nagy kikötőiben a Ganz hajódarukat, és a turbinagyártásban meg az Alstom-mal voltak amíg valamelyik maqgyar idióta bele nem szart, pedig a magyar mérnököket arannyal fizette az ALSTOM ha tudod mit jelent ez a név (nemcsak metro-t) egy világhatalom és minőség

a Burgert...olyan menedzser volt akiért akkor millió dollárokat fizettek volna bárhol

és ő nem az egyetlen

brühühühühü
@Habakuk999:

ez bibliai: LÓT és a neje

csak ezek a szarok még sóbálványnak sem jók

brühühühü

nem nosztalgia: HARAG, ölni tudnék gépágyúval ezeket akik most ott terpeszkednek a senkiházi kurva annyukat
@rodeo36:

Az állattenyésztésen is el lehet gondolkodni,akkor és most...

mek.niif.hu/02100/02185/html/314.html
@Mariann19:
Félreértettél, azt írtam, hogy az oroszoknak piacképes nyugaton is keresett termékeket, márkákat lehet eladni. Az, hogy az orosz piac nagy, nem azt jelenti hogy egy hulladéktároló. Azt lehet nekik eladni, amit mások is szívesen megvennének. Akkor lehet az orosz piacban gondolkodni, ha van versenyképes termékünk, amit oda jobb áron vagy alacsonyabb költséggel tudunk exportálni, mint EU-ba. Vagy ha gyorsan (és költséghatékonyan) tudjuk növelni a termelést a máshol már ma is jól eladható és az oroszok által is vágyott termékekből.
Biztos vannak ilyen termékeink, de nem sok.
@Habakuk999:

ha egyszer megmutatta ez az ország, hogy mire képes (és akkor a Trabant volt a Jaguár érte meg a dupla ebéd)

akkor az aki elvette tőle azt meg kell gyilkolni

halálra ítélni mert országvesztő, hazaáruló és rohadt szemét

bennem nosztalgia? felejtsd el

csak az IKARUS-ban 2500 mérnök és technikus 5 évi szervezett munkájának lett eredménye az aminek csodájára jártak:

semmi új épület, 6x termelés volumen emelés és egyetlen darab sem várt eladásra a vevők vártak rá szépen csendben...saját technológia, saját gyártmánytervezés és a végén SKD/CKD ami egyedűl 1000 milliárd dolláros bevételt adott cca 8 év alatt...ki tudja ma ezt?

brühühühü
@rodeo36:

Antal idejében minden bűnössé vált ami az oroszok felé orientálódott...a vezényló meg csak rápakolt erre ahogy és ahol csak tudott.Most meg megy a nyalifali...
@Habakuk999: Pedig vannak most is jó szakembereink és látod - Rodeo a tanú rá, - hogy voltak is. Egyszerűen csak meg kéne haladni az elmúlt 22 év szervilis politikai csicskáit és el lehetne indulni a kivezető úton.
@gazoló:

nekem még voltak 1895 és környéki állattenyésztési és hús termesztési tejtermék technológiákról és az uradalmakról amelyek azt nyugatmagyarországon megvalósították

a magyar export csak ebben olyan volt, hogy abban aidőben 1 MAGYAR KORONA 4.75 USA DOLLÁRT ÉS 3.82 ANGOL FONTOT ÉRT A BANKOK SZíNARANYKÉNT FOGADTÁK EL

a mai forint mit ér?

1972-1989 a magyar forint tartotta a hivatalos 75 DM 130 USD-s árát és az nagyon jó váltás volt az összes piac elfogadta és tárgyaló képes volt a Fekete János a zeltolcsy mit ért el? a Járai mit ért el? és a többi agyament idióta?

brühühühühü
@gazoló:

ugyanakkor a földművelés növénytermesztés kollektivizálása és nagyfokú gépesítés a hozzátatozó feldolgozóipar telepítése világszínvonalú volt és maradt 1989-ig (1885-től) az uradalmi gazdaságok voltak a későbbi tsz-ek és aállami gazdaságok mintái és elődjei

a többi rablómese és hülye droidok böfögése buták mint a seggem mikor szaros

brühühühühü
@Habakuk999: Beruházni kéne, oktatni, kialakítani egy állományt."
Itt van az eb sírhantja. Ezeket a feltételeket meg lehet teremteni, de a folyamat időigényes.
Kezdjük az oktatással. A rendszerváltás egyik hatalmas bűne volt a mezőgazdaság szétverése, melynél a sok felsőfokú végzettségű szakember szélnek lett eresztve. Ráadásul a mai napig a nagyüzemi termelés szitok szó az agráriumban.
A szakképzett dánok egy kg sertés előállitásához 2.7 kg takarmányt használnak fel, nálunk 4.6-ot. Ennek magyarázata a szakértelem hiánya. Ma már nem elég az "így csinálta a nagyapám is" gyakorlat, hiszen a föld szerkezetéstől a felhasznált kemikáliáig, az újabb növényi kultúrák ismeretéről tudni kell.
Addig, amíg nadrágszíj parcellákban gondolkozunk, addig nagy hozamú termelésről nem lehet beszélni.
A mezőgazdasági támogatások jelenleg nem a beruházásokhoz kötődnek, hanem műveléshez, azonban a művelés hatékonyságához pl nem kötődnek. A korábbi fejlesztési támogatások felesleges kapacitásokat hoztak létre, hiszen tudjuk, hogy egy falun belül külön-külön vásároltak a termelők mezőgazdasági gépeket úgy, hogy egy is elég lett volna. Vajon most nem ez fog megismétlődni?
A nagyüzemi termelés létjogosultságát igazolja az is, hogy a feldolgozó ipar homogén alapanyagot igényel. Most akarja a kormány a házi előállítást szorgalmazni, de az úgy nem megy, hogy a falvakban nekilát a tanár, a mozdonyvezető, a paraszt ad hoc ezzel foglalkozni. A termelés nem egyenletes, mert tetszés szerinti, erre nem lehet élelmiszer feldolgozó ipart telepíteni.
Ezeket csak a saját kútfejem szerint látom így a híreket összerakva. Úgy látom, hogy az nem megy, hogy a régi, békebeli idők rendszerét akarja preferálni a kormány, amikor a korszerű agráriumot kéne kiépíteni.
@rodeo36: Minden orosz város tele volt velük.
De Szélesék birtokba kerülését követően véget értek a boltok.
Mert ők voltak az okosok, tönkre is vágtak mindent, hülyén, nagyképűen dolgoztak.

Ugyanígy pusztult el az agrár-intelligencia is, ami maradt, majdnem egészében multiké.
Egy-két ügyes cég maradt, aki képes megállni helyét az orosz piacon is.
@gazoló:
kösz

A XIX. század végén a szõnyi uradalom egy része báró Solymosi László birtoka lett, aki lányának, gróf Gyürky Viktornénak adta. Õ építtette 1912-13-ban a neobarokk épületet, ami ma kórház. A kastélyt különleges fákkal és bokrokkal beültetett õspark öleli körül, mely természetvédelmi terület. A kastély kertjében botanikai ritkaságok is találhatók. pl. az elsõnek nyíló téltemetõ virág.

www.kastelyok-utazas.hu/Lap.php?cId=454&kId=454

brühühühü

és ez csak egy az Eszterhazy-ak és a többiek
@Habakuk999: "Csak a világ elment mellettünk."
Habakuk! Akkor mi az amiben eltér a véleményünk.
A magam részéről a tényeket nem nosztalgiának szoktam megfogalmazni. Mi az, ami nem támasztja alá a véleményünket?
Remélem, nem tartod nosztalgiának a rendszerváltás előtti mezőgazdasági GDP több, mint 30%-os rátáját az össznemzetiből?
@rodeo36: @Mariann19:

A mezőgazdasági szövetkezések végleges negálásánál,eltaposásánál meg kell említeni a nagy barátot,harcostásat,koalícióspartnert az argentín cseresznyetolvajt Dr.Torgyánt is.Hogy itták szavait a vidéki népek...
@quendelapo: Jó, megnyugtató, hogy ezügyben hasonlóan gondolkozunk.
@rodeo36:

utólag mindenki lehet okos. főként pártatlan és tárgyilagos
@rodeo36:

Nem. véletlenül biztos forrásból tudom, hogy A.J. mit akart, mit tudott tenni, kik verték át és mi lett belőle.
hazaáruló az biztos nem volt. azért is halt meg.
@jaegtoer:

ebben még nagyobbat tévedsz

én nemcsak benne éltem, hanem tevőleges részese voltam azoknak az eredményeknek, nem is akármennyire

a többi a múlt

és ne vitasd, jó?

brühühühü

azért én csak tudom mit csináltam? és nem fogom tovább részletezni

egy valamit tehettek:

csináljatok nagyobbat és jobbat, időtök nincs ...képességetek? kétlem? mert ha igen akkor már meglenne

persze a kanyar a hibás meg a zorbán akit ti választottatok meg, vidd haza és tedd vitrinbe kerti törpe helyett

berühühühü
@rodeo36: Látod ma is megkaptuk az ügyeletes hülyét :)
@rodeo36: Az ALSTOM-ról írjál.
Tulajdonképpen a régi gazdaságpolitikát elitélő vélemények megközelítése a téves, ahogyan itt olvasgatom a véleményeket. Jól lehet tanulmányaimból ismerek részleteket, volt, amiket már átéltem, de következtetéseket azért le lehet vonni.
Először is a két rendszer gazdaságpolitikai összehasonlítása badarság.
A rendszerváltás előtt zárt gazdaság volt, profilirozott országokkal a termelést illetően, egymás közötti árúcsere zajlott, verseny kizárva. Ebbe a környezetbe kellett kialakítani egy sajátos gazdaságpolitikát a többi országtól eltérően, meglehetős bátorság mellett.
Mondjuk hibának felhozni azt, hogy az import felhasználás olcsóbb lett volna, azért nem állja meg a helyét, mert az országnak nem volt devizája a korlátozott export miatt. Úgy tudtunk a 80-as évek végén is import alkatrészt behozni, ha kitermeltük az exporttal a devizát kiszámítva. A cégemnél - miután volt exportunk is akkortájt - inkább vállaltuk egy konszignációs raktár felállítását, mert az ágazat többi résztvevőjének is így volt mód a behozatalra. Igaz, ez a raktár hozott a konyhára az összes nyűgje mellett.
Sok körülményt kell a helyzet megitéléséhez ismerni az akkori időkből, és csak azután lehet véleményeket kialakítani.
@jaegtoer:

ja aknyar volt a hibás meg Jónás Próféta?

miniszterelnököcskecske?

mijafasznak akart az lenni ha nem értett hozzá, könyvtárosból nagyhírtelen miniszterelnök, még arra sem volt ideje, hogy a molyokat és a port lekefélje máris elbaszta az egészet

hogy miért? hát mert elbaszta

voltak körülmények? és árulók vették körűl?

ezt én ismerem, csak én ezt másképpen oldottam meg, árulónak adni kell egy csapdát (egérfogó) belesétál és csak hagyni kell...még büszke is magára míg rá nem jön, hogy ő a szar és már a palánkon át száll

rablómese

ha nagyobb farkam lenne én lehettem volna a nagyfarkúszengevitéz...dehát nem farokra ment hanem észbeli és erőbeli képességekre

mikor a project kellős közepén és a legközelebbi emberi lénytől 30 km-re voltam és a malária rámjött (nem kér engedélyt és nek is kopog, bejön, éjfélkor) 43 fok lázzal hasmenéssel és hányassal (a láztól nem tudtam kimászni a hányásból és a fosból mert 4000 kg-nak éreztem magam, de túléltem...reggelre csakodagurultam a hűtőhöz és kikaptam a Camoquin-t és bekaptam vagy 12 -őt) mikor láttak másnap kiszállni a kocsiból amit én vezettem akkor mondták (ki tudja ha ők nem) neked paludismo-d van a szemem sárga mint okker és sápadt meg ...de megcsináltam

a többi mindenkinek a kurva annyát

brühühühühühü
@gazoló: Nagyon aranyos vagy! Gyönyörű kép, elhoztad mára nekem a tavaszt. Köszönöm szépen.
@gazoló: Azt várnám egyszer, hogy valaki tételesen sorolja fel a nagyüzemi termelés elleni érveket. Abból kiindulhatna egy értelmes vita, de csak úgy csípőből elutasítani nem korrekt.

Torgyán Bubu sem volt a híve, meg is fizettük az árát.
@Mariann19:

HA OLVASOD AMIT JÉGTÖRŐNEK íRTAM, MEG A TÖBBIEKNEK?

www.alstom.com/us/

NEM CSAK us HANEM svéd ÉS nÉMET MEG aNGOL ÉS bRAZIL

www.alstom.com/press-centre/2012/3/alstom-launches-its-latest-gt13e2-gas-turbine-upgrade/

a Ganz Mávaggal és az Alstom-mal közösen tárgyaltunk egy Saudi generator projectről 2x40 MW mobile!!!!!! emergency unit ami azt jelenti, hogy nulláról fél óra alatt teljes kapacitásra fut fel a tervet aGanz Mávag adta és az Alstom-mmel együtt kivitelezte (volna, ha a magyarok...már 1995-öt írtunk...)

brühühühühü

lapozgass
@rodeo36:

Hééééé! Higgadj már le:))

@jaegtoer: -nek abban igaza van, hogy Antall tudatosan nem volt hazaáruló. Annál butább volt, és teljesen alkalmatlan a feladatra. Ebben meg neked van igazad.
A múlt nem ment fel, nem igazol, kár rajta rágódni.
@Mariann19:

nem olvastad amit írtam fent? a magyar nagybirtokosok vezették be a nagyüzemi és kollektivizált mezőgazdaságot és adjacent feldolgozóipart és persze a kereskedelmi láncokat a XIX. század közepe vége felé és felfuttattál az IVH előtt a MAGYAR KORONA 4.75 US DOLLÁRT ÉRT 3.72 ANGOL FONTOT és a bankok szíaranyként fogadták el

a többi rablómese Burgert ezt folytatta és ragyogóan de nem volt egyedűl ehhez volt egy magyar kutatóbázis az egyetemeken és a MTA-n ma már csak egymás valagát kutatják

brühühühühü
@rodeo36: ezt írtam én is paraszt ....
akkor mit kurjongatsz a sötét éjszakába?
@gazoló: De szép, itt ronda esős szürkeség van hófoltokkal.
@fanus:
nem ezt írtad süket dumát

vagy tanulj magyarúl

brühühühühü
@GeoCracker: érdekes a sasorrú gyurcsány is volt "látogatóban" putyinnál...
nem hozott semmi eredményt
ugyanis putyin is tudta ki a nagydumás
@Orica Középföldi:
ha a háziorvosom ciánt asd aspiryn helyett az nem érdekel senkit miért tette, gyilkos

brühühühü

miért kéne lehiggadnom

még a jobbak is el vannak tévedve a saját nagyerdeikben
@Mariann19:

Roppantul bosszantott abban az időben,hogy állandóan csak a családi gazdaságok üdvözítő erejét nyomták...
A szövetkezet szitokszónak számított akkor és még sajnos ma is...

www.origo.hu/sport/kozvetites/201302021552410081.html
Rájöttem, hogy mi a vágyam. Egy Békemenet Gyulán. :)
@Mariann19:
Többnyire Egyetértünk. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a nagyüzem fétis is félrevisz. Ha jól tudom például Dániában is családi gazdaságok vannak, illetve családi gazdaságokra épülő szövetkezetek.

Ms persze egy családi gazdaság mérete megfelel egy korábbi középnemesi birtokénak.
Békamenet3!!!!
Mivel a szocialisták tüntetést szerveznek a Fidesz-frakció kedden kezdődő, kétnapos gyulai ülése idejére, a Békemenet szervezői válaszlépés mellett döntöttek. Ők is vonulnak

Gyors mozgósítást kértek híveiktől a Békemenet szervezői, akik a Fidesz-frakció gyulai ülése idejére hirdettek új akciót. Lépésüket indokolva azt közölték, hogy értesültek a szocialisták tervéről, amely szerint a kormánypárt kedden kezdődő tanácskozása idején akarnak tüntetni a kormány politikája ellen.

Mint Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője Facebook-oldalán bejelentette: „Most ismét meg kell mutatnunk, hogy az erő sehol nem csökkent, jelen van mindenütt, az ország minden falujában és városában.”
Bencsik - aki külön bejegyzésben tért vissza utólag, hogy tisztázza: Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája is jelen lesz az eseményen - azt írta: békés vonulást terveznek, fáklyákkal, mécsesekkel.
HVG.HU
Nekem olyan SA filingem van!
Később lesz lincselés is?
@ariel12:

a lényegen nem változtat

azon csodálkozom, hogy a jobbak is milyenek ha hamis infóból meg oktrojációkból játszanak kisdedóvóst

mutassák meg ott a játszótér, van kislapát homol meg vödör sőt víz is akad

gyúrják má'

a pofázás az megy

én csináltam és nem volt arra időm, hogy megindokoljam, ha elbaszom kire is lehet ráfogni

aláírtam dátummal és a módszer az volt ha megtervezted és elfogadták akkor menj oda és irányítsd: hozd létre és működtesd

500 milla dolcsiban 1977!!!!!!!!!!! és az csak a kezdet és a kisebbek közűl való

nekem itt nem fog senki baromságokat mondani meg leparasztozni vagy ha igen leszarom

brühühühühü
@ariel12: Csak azért írod ezt mert irigykedsz. :)
@ariel12:
Richard J. Evens: A harmadik Birodalom születése
mindenkinek ajánlom, megdöbbentő párhuzamok vannak!

Habony Árpiék tényleg mintának tekintik a náci propagandát?
@V-PORT:

"Rájöttem, hogy mi a vágyam. Egy Békemenet Gyulán. :)"

Nosza, szervezd meg:))
@ariel12:

látod?????????:

PÓTCSELEKVÉS

dolgozni nem tudnak mert buták és sohasem dolgoztak azt sem tuggyák mi az

felvonúlni és ordítozni meg transzparenseket festetni drága pénzért és cipelni azokat és leugatni a másik hülyét ez LEVÉDIA

meg a magyar élet átpolitizálva már szennycsatorna is tele van politikával és szarni sem tudnék nyugodtan mert a fajanszból is kidugja a fejit egy politikusz és reklamálja a...afaszomtuggyamit

minka nincs pénz nincs

már elfogyhatna a kaja akkor legalább mennének lopni addig sem tűntetnének

brühühühüh

a cigányok is jobbak azok legalább szorgalmasan gyűjtik a színesfémeket glédába rakják és szétválogattyák majd éjszakai műszakban lopni mennek

ezek meg tűntetnek

brühühühühühü
@Orica Középföldi:

várj a Heathrow-n onnan átszállással a MALÉVVAL Lisztferin át gyulára meggárgyulunk mi már

brühühühühü
@Orica Középföldi: Lemaradtam róla! Pedig annyira akartam.
Amúgy ez egy igazi kitolás lesz a Békemenetben résztvevő dolgozóktól. Mert ugye szabadságra kell menniük. vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130131-nehogy-szabadsagra-menjen-februarban.html
@Mariann19: Nem vitatkozom én veletek, , mert ugyanazt gondolom a múltról.
Véleményem szerint új helyzet áll fenn. Az a versenyképességi előnyünk, amiről Rodeo mesélt, s amivel Te is példálóztál, a múlté. Nincs, vége.
Nincs már tudáselőnyünk. Nincsenek "tudástáraink", ezek a barmok most pusztítják el a maradék intelligenciát is az egyetemek tönkretételével.

Ami piaci dominanciát megcsináltak régen, broiler, növény termelési rendszerek, eltűntek.

Fölhoztad példának a dánok takarmányfogyasztását.

Tegyük fel, hogy csinálunk premixet orosz piacra. Szerinted honnan vesszük hozzá az alapanyagokat?
Kínából kérlek alássan, az mcp-t az oroszoktól, még a zeolit is olcsóbb a szlovákoknál.
Takarmánylisztet tán itthoni malomból.
Vitaminok, aminosavak, gyógyszerek, enzimek, mind mind import, általában Kína.

Akkor miért várjon bennünket egy orosz tartományi - kraj - kormányzó?
Egy két millió dollárért olyan üzemet csinál bárhol, ahol megterem a búza, napraforgó, repce, ( ezek azért az Ural alatt is jól teremnek ) hogy megszólal. Az egész csak néhány mérlegről, adagolórendszerről és tartályról szól.
Tolonganak a németek, olaszok, hollandok, franciák.
Mindenféle szabvánnyal, technológiai komplex rendszerrel, referenciával.

Mi manapság rosszabbak vagyunk az oroszoknál, oda a technológiai fejlettségünk, viszont pénzünk sincs, csak a nagy pofánk.

Figyeld meg a kazah agrárium fejlődését. Nem adok öt évet, s technológiában is kenterbe vernek bennünket.
Mert meg tudják venni a világszínvonalat, ami sajnos már nem a Rodeo által idézett termelési rendszereket jelenti.
@rodeo36:

nem tudsz megingatni.

Annak idején abban tévedtünk (AJ is) és hibáztunk, hogy nem akartunk 20-30-100 akasztást 89-90-ben. spontán. elrettentésül. ezt az egyet csesztük el. a többi jött magától, az eredmény meg ismert, sikerült eljutni egy mini duce-ig.

de sosem zárnám ki, hogy nem neked van igazad.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem Angyal, ez nem ilyen egyszerű.

Akarsz csinálni mittudomén valahol Szibériában egy csirkegyárat.

Az orosz, akinek van pénze van, világszínvonalat akar és kurvára válogat.
És komplett rendszert kér.

Neked a nyugati multikkal kell tudnod versenyezni, pénzben, technológiában, törzsállományban, finanszírozásban.

Ehhez nem elég, hogy Viktor kijelenti, hogy minden szép.
@rodeo36:

"miért kéne lehiggadnom"

Több okból.

Egyrészt szótolulásod lesz, és ez befejezetlen, kevéssé érthető mondatokat eredményez.

Másrészt ilyenkor sűrűbben szitkozódsz, ami hülyén töri a szöveget és szintén élvezhetetlen.

Harmadrészt, ettől nem lesz itt több okos ember.

Negyedrészt, nem szeretném,ha agyvérzést kapnál.
Mi lesz akkor itt a zenével, gasztronómiával, ínyencekkel?
ariel12

szerinted én lennék az ügyeletes hülye?!

tahótlanítottalak.

annyit még, ha te engem ügyeletes hülyének tartasz, akkor neked, nektek valóban viktor kell, hogy a nyakatokra lépjen. sok szerencsét hozzá.
@jaegtoer:

Dante Alighieri: La Divina commedia

a pokol bejárata felett szöveg: (no comment)

minden amely jóindulattal van kövezve a Pokolba vezet

nekenm nem kell védened az antallt mert én már akkor is undorodtam az ilyen penészes molyrágta frusztrált kommunistáktól...és nem volt egyedűl

sót a KGB segítségével kinevelte a fideszt mert valamivel a jót szét kellett verni hogy jajongjanak és könyörögjenek hogy nekünk nem ez a kisvödör kell

brühühühühü

haggyuk ezt antall segg orbán másik pont pont vesszőcske
@Orica Középföldi:
kösz az aggodalmat

de mint írám fentebben ha a maláriát átéltem és túléltem akkor ez csak viszketegség

ma nem lesz zene mert nem fér bele

a gasztró sem mert éppen reggelizek villával és késsel

brühühühü

olyan nyugodt vagyok mint harmat csak ordítozok mert sok a...
@jaegtoer: Ti min pampogtátok fel magatokat Ariellel?
Nem is tűnt fel.
@Habakuk999:

habibaba

RE FERENC IÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

addig be sem engedik elviteti magát oligarcha megnézni és megkóstolja

eztet micsináltuk anno anélkűl nem vót sömmi azután igen

brühühühühü
@rodeo36: Tényleg olyan rossz egy maláriás roham?
Nem irigyellek érte.
@jaegtoer: ez az rúgjátok is egymást sípcsponton..
@Orica Középföldi:

1. nem volt buta, egyik legfontosabb erénye, hogy nem engedte az országot belekeveredni a balkáni háborúba. pedig igény lett volna rá.

2. amikor rájött, hogy átverték érdekes módon visszavonhatatlanul lebetegedett. minő véletlen.
@Mariann19: Engem csak egy érdekel, hogy a legjobb mínőséget hozzák létre.
@Habakuk999:

nem....sokkal rosszabb!!!!!!! bele is lehet dögleni ha nem ügyeskecc

brühühühü

csodálkoztak is másnap mikor olyan állapotban láttak, ha nincs annyi ellenállásom akkor ...most nem ordítoznék itt
@rodeo36: dolgozik két három magyar cég az orosz piacon, tök ügyesek, haladnak, fejlődnek szép csöndben
Építenek gyárakat.
@ariel12: Ez nem az a Békemenet, amelyik Bajnai egyik fórumát szét akarta zilálni?
@jaegtoer:

jé....a balkáni háború? a drága kedves nyugat, miután szétverték -pusztán demokratikus alapon- az egységes Jugoszláviát nagyhírtelen kiderítették nem kell nekik mozlim Europa közepén

a fegyverlobby meg ajánlkozott a zusá ból már régen adtak el gyorsnaszádot meg dunatengeralattjárót

brühühühü

és máris kész volt a béke
@rodeo36: És nem jön vissza, ha a trópusokon vagy?
@Penivaldes:

Szia Peni!

el szoktam viselni, ha valaki esetenként elfogult, mert személyes élményei és érzelmei elragadhatják, amikor esetleg elfogadhatatlan kifejezéssel illeti a másikat. ez a kibertérben ismeretlenül belefér.
De a nagyképűség és az übermensch érzetből fakadó lekezelés, lenézés nem jön be, különösen ha nem társul hozzá sem tárgyi, sem egyéb tudás, sem stílus, csak a blöff és a végletes gyűlölködés. hát gyűlölködjön ariel ahol jól esik, de ne a szemem előtt...
@Habakuk999:

a Trópusi Intézetben megvizsgáltak az Orvostudományi Egyetemen, és tiszta vagyok de előtte minden nyártél váltáskor éjfélkor rámtört bár a második és harmadik már nem volt olyan erős kéznél volt a gyügyszer, azzal feküdtem le,

azóta sokat voltam vagyok trópuson semmi...az Egyenlítőtől délre 800 -1000 km-re a Föld körűl ez még nagyon erős...a térítő körűl...mert ott pár óra alatt télből nyár lesz

brühühühühü
@jaegtoer:

"Annak idején abban tévedtünk (AJ is) és hibáztunk, hogy nem akartunk 20-30-100 akasztást 89-90-ben."

Ha jól emlékszem ,az EKA-ban senki nem akart. Ha mégis lett volna, mi a biztosíték, hogy ma nem itt tartunk?
Tudod jól, hogy a mi lett volna ha, a történelemben nem játszik. Amit el lehetett kúrni, az bizony mind el lett kúrva.

ariel12 kicsit túllőtt a célon.
@Habakuk999: Válaszolok én neked. :)
Egyszerűen szó volt a háborúban elesett katonák emlékművéről és én azt merészeltem mondani, hogy példát kellene venni a Donnál elesett Magyar katonák emlékére létrehozott hatalmas parkról a Gallipolinál elesett ausztrál katonák emlékművéről és kifogásoltam, hogy az országban az egy darab Szabadság téren (bocs de nem tudom, hogy változott-e a neve és most esetleg hitler tér) lévő emlékmű állandó támadásoknak van kitéve.
Ezért én egy gyülölettől csöpögő akármi lettem. Ennyi :)
@Habakuk999: "Nyugodtan nosztalgiázzatok.
Igen voltak és vannak is termelési rendszereink.
Csak a világ fogta magát és elment mellettünk."

Habakuk, ami itt szívfájdító és vérlázító, az az, hogy egy normális vezetéssel nem ment volna el mellettünk a világ, hanem tartottuk volna a lépést. Ehelyett visszazuhantunk.
@rodeo36:

www.youtube.com/watch?v=Cz7JREul22g

Mert nekünk nem most kell rádöbbennünk a hatalmas orosz kultúrára...
@Orica Középföldi:

elrettentő erővel bírt volna, jelezte volna, hogy ez nem egy következmények nélküli ország.
@Orica Középföldi:
"ariel12 kicsit túllőtt a célon"
Mert végre egy gyülöletmentes országot szeretnék? Akkor tényleg.
Az én szememben minden katona holtában megérdemli a tiszteletet. Még az SS katona is. Meghaltak, hagyjuk nyugodni békében őket. Holtukban még az ellenségem is valakinek a gyermeke,férje, felesége vagy valakinek az apja. Ez annyira túlzás? Akkor vállalom.
@gazoló: én egy sváb faluban laktam, ahol nem voltak hülyék, hanem megtartották a szövetkezeti formát, és a falu, miután levált 1990-ben a szomszéd tót falutól, és annak szövetkezetétől, felvirágzott. Szó szerint. Komplett új utcák épültek, palotákkal.

A 2000-es évek közepéig. Akkor a fiatalok, akik a rendszerváltáskor fügét mutattak a német kormánynak, amelyik csábította őket (Románia szász városai akkoriban ürültek ki), szóval a fiatalok számolgattak a szülőkkel a konyhaasztalnál, és felültek a repülőgépre.

Ma üres a falu.
@ariel12: Ja, nem nagyon tudtam véleményt nyilvánítani a háborús emlékmű kérdésében, így át is siklottam a témán.
Elég hülye dolog ez, egyrészt valóban fölszabadító hadsereg volt, ugyanakkor valóban megszálló is.
Engem nem zavar a Szabadság téren az emlékmű. Ugyanakkor nem is háborodom fel azon, ha a nemzetieknek nem tetszik, ez nem jelenti azt, ne rúgnám bokán, aki például meg akarná rongálni.

Most belegondolva a problémába, ha rajtam múlva, átváltoztatnám a háború áldozatai emlékművévé vagy az ismeretlen katona emlékhelyévé.
@jaegtoer:

Nem fogok vitatkozni Antallról. Neked is van egy képed róla, nekem is. A kettő köszönő viszonyban sincs egy mással.
Én is nagyon közelről láttam a történéseket, de ez engem nem jogosít fel a többesszámra:))
@Habakuk999: Engem sem zavarna viszont az itt elesett orosz katonák is megérdemelnek egy emlékhelyet mint bármely más katonák. Mivel most Putyin ismét "öribari" lett valószínű lesz itt hamarosan Sztálin kőrut is keresztezve a Fejszál király sugárutat. :)
@épészmérnök:

Sejtem melyik falu,ott a völgyben a patak partján..

Csúszós szerpentin vezet oda...Ennek ellenére ma is jobban kondicionált a szomszédjainál!
@quendelapo: Értelmetlen a vita a birtokméretről. Magyarországon a klíma is, meg a talaj is mozaikos, akár húsz kilométeren belül is óriási eltérések vannak. Ezért képtelenség például a bortermelésről ábrándozni. Lehetetlen annyi bort egyenletes minőségben előállítani, amelyet akár csak egy színvonalasabb áruházlánc igényelne.
Vannak alföldi területek, amelyek kimondottan jók a nagyüzemi gabonatermesztésre, és a talaj miatt különösen jó a vetőmag. A vetőmagtermesztés mindig is húzóágazat volt.
Más területeken viszont nagyon is helye van a közepes gazdaságoknak, sőt, a biotermesztésnek. Az ellenőrzött biotermékek ára kb. 30%-kal magasabb a többinél, és különösen nagy a kereslet bio-vetőmagra.
Az ilyen termesztés sok munkaerőt igényel, ami normális feltételek mellett - a munkaerőre rakódó költségekre gondolok - sokhelyütt felszívhatná a munkanélküliséget.
A biogazdálkodás ugyanakkor tőkeigényes, és ugyanúgy ki van téve az időjárásnak mint a "közönséges". Tehát van benne rizikó bőven.

Lényeg: nem lehet általánosítani, a helyet jól ismerő szakemberekre kell bízni, hogy hol milyen gazdálkodási formát választanak.

Ugyanakkor égetően szükséges volna a felvásárlás problémáját megoldani, például olyan "fordított" mezőgazdasági árutőzsdével, mint amilyenek pl. Hollandiában vannak.
@ariel12:

Nem ez volt a túlzás. Ebben egyetértek. Én is utálom a szarakodást a Szabadság téren. Pótcselekvés és tiszteletlenség.
A sommás "ügyeletes hülye" volt a túlzás:))
@épészmérnök: A fehér öltönyös Torgyánnal?
Nem foghatunk mindent a vezetésre.
Beszéltünk az előbb az Ikarusról. Az Ikarusz nem az ország vezetése miatt, hanem Széles Gáborék alkalmatlansága miatt ment tönkre.

nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Igaz, az állam vezetése mindent megtett, hogy ellenszélben haladjunk.
@ariel12: Vagy a bankház bejáratához fölépítünk még egy Vörös Hadsereges emlékművet, hadd örüljön Putyin.
Úgyis ott lakott a gázkereskedő.
@Orica Középföldi:

:DD az enyém is 5-ös volt, csak nem a fideszben:DD ezért a többes:DD

és én sem fogtam kezet egy szaralakkal, akivel pedig kellett volna. így aztán mai napig nyugodtan alszom, csak az nyugtalanít, hogy lehet, 89-90-ben mégis meg kellett volna terhelni az Andrássy úti fákat és vasakat.
@épészmérnök: Belehúztál a borászat témájába.:)))
@ariel12: Senki nem mondta, hogy az orosz katonák ne érdemelnének emlékhelyet. De ahogy nem várja el a ruszkiktól senki, hogy mondjuk Moszkva közepén legyen magyar vagy német katonai emlékmű, jogos igény, hogy nálunk se a város közepén legyen egy köpésre mondjuk a magyar parlamenttől vagy a mártír Nagy Imre szobrától.

Egyébként jártál már pld. a fiumei úti temetőben? Láttad, hogy mekkora parcella van csak az orosz katonáknak meg az ötvenes évek komcsi bolsijainak? Munkásmozgalmi Pantheonban voltál -e már??? Arról van esetleg infód, hogy miközben az 56-os hősök sírjai lejárnak ugyanott a komcsi bűnösöké miért nem??
Ha má'mezőgizdák...
Nem tudom, ki olvasta, de aranyos!
Éljen a FIZESS!

"Annus néni konyhakertjét is regisztrálni kell 6000-ért!"

nertars.blog.hu/

Új helyet találtam, pampogni... :D
@ariel12: Jósötétet! Kőrut? Meg "Nagy menetelés sugárút"? Mkie vannak a történelmi M.on!:-D
@Habakuk999:

Ha a Szabadság Áldozatainak az Atlanti óceántól Vlagyivoszokig lehetne a cím akkor már hárman (is) lehetnénk
@gazoló: A családi gazdaságok nem hasonlíthatóak össze a nyugati farmokkal, vagy a szövetkezetekkel. Ott a gépesített technológiára épül egyrészt, másrészt a korszerűségük okán már a magasabb szintű munkaszervezés is szóba jön.
Tulajdonképpen mindegy, minek nevezzük a magasabb szintű struktúrát, az biztos, hogy hatékonyabban működik, mint a családi gazdaságok.
Köszi a még küldött virágképeket, feldobta a hangulatomat ebben a csúf időben.
@jaegtoer: Vagy az emberi ostobaság, butaság áldozataié, húúú tudnám még sorolni.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nehéz dolgok ezek, valóban, máig nem számoltunk el az ökörségünkkel, akarom mondani, örökségünkkel, ebben igazad van, de csak ebben, szerintem!
@quendelapo: Arról írtam ebben a pillanatban "Gazoló"-nak is, hogy a nyugati családi gazdaságok mérete, technikai, gépi felszereltsége korszerű, és ami még fontos, képzettek a gazdák.
Ez utóbbihoz annyit, hogy nálunk is szándék nyílt arra, hogy kötelező legyen a szakmai képzettség a gazdák számára, bár még cseppfolyós a beindítás.
Ez már megvolt itt?

nol.hu/gazdasag/20130202-minden_rogot_leltaroznak

Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) főtitkárhelyettese elmondta, hogy az Országgyűlés decemberben módosította a földtörvényt, ennek értelmében 2013. január 31-ig minden mezőgazdasági földhasználatot – mérettől függetlenül – be kellett jelenteni a földhivatalnak. Korábban csak az egy hektárt meghaladó használatra vonatkozott a bejelentési kötelezettség.

AMOSZ becslése szerint a változtatás most mintegy 350 ezer olyan családot érint, akik a korábban zárt kertnek minősített kisebb parcellákon gyümölcsöt, szőlőt, zöldséget termeltek saját szükségletükre vagy akár eladásra is. Az sem mellékes, hogy a bejelentést elmulasztót a földhivatal a föld aranykorona-értékének ezerszeresét kitevő büntetéssel sújtja.

A törvény szerint a bejelentésért alkalmanként hatezer forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, ami a MOSZ véleménye szerint méltánytalan a kis területeket használókkal szemben, akiknek ugyanúgy akkora díjat kell leróniuk, mint a földet hivatásszerűen művelőknek. A MOSZ elfogadhatatlannak tartja a törvény végrehajtási módját, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordult, s abban bízik, hogy a kellő felkészülési időt nem biztosító rendelkezés az Alkotmánybíróság rostáján is fennakad majd.

Hogy a holló vájja ki a szemüket
@Kuviklacz: Én nem kedvelem Fletot, de ezeket az ordibáló tetűkkel szívesen elbeszélgetnék a magam barátságos modorában.
@gazoló:
Ja kérem, a következő a "padlássöprés" fedőnevű bolsevik narancsnyik akció lehet! :(

Tegnap a komisszárok iskolákban gyűjtötték be a számukra nélkülözhetetlen hivatali berendezéseket (hvg.hu/itthon/20130201_Einstandolja_a_KLIK_az_iskolak_berendezes), holnap jöhetnek a padlássöprések is, majd...
Honnan ismerős ez a forgatókönyv?

Ja persze, hát Bolseviki csak a régi kottából dolgozik!
A Párt legnagyobb dicsőségére!
Putyinnak akar villogni?
Érdekes lesz...
@gazoló: Upsz. Belinkeltem én is:)
@Crip Lee: Nemmexorítás kurmánya, csak illeték, adó és díj szerepel, nameg bírság..le köll szorítani a hijányt, lássuk be!
Amint látom, a tisztelt úri közönség, ellenség hiányában, jól egymásnak esett.
Szúrások és visszadöfések, kölcsönös vérig sértődések, rulez!
Jó tanító néniként, csak annyit, hogy mi mind egy oldaliak vagyunk, és ne legyetek ennyire éretlen gyerekek.
@Orica Középföldi: OK. Azért nem fogok elnézést kérni mert legalább ebben az ügyben ezek után is annak tartom. Ez az én magánvéleményem. Az, hogy fennhéjázó übermenschnek nevez aki tök hülye a történelemhez pedig az ő véleménye. Ennyi :)
@Habakuk999:
Láttam novemberben Bajnai "üdvözlésére" kivonult agyhalott jobbikosok röfögését nálunk.
Mind a hatan ott komcsiztak és libáztak, majd amikor bement Bajnai, még fél órát ott osztották az észt 2 kisrendőrnek, hogy " a kommunisták ottana", "és akkor a komcsik", "amikor a kommunisták", "azok a mocsok komcsik".
Bele se mertem gondolni, mit mondtak volna Bolsevikire! :DD
Szép is ez, olyan IQ villongás volt, mintha villámlott volna!
@gazoló: basszus, miért ne kellene regisztrálni Mari néni kertjét, ha egész héten ott eszi a fene a városi piacon? Őrá mért ne vonatkozzanak a törvények?
@Habakuk999: Olyan reményteljesnek tűnt ez az orosz export, de most kedvemszegett lettem, hogy felsoroltad, mi minden szükséges ahhoz, hogy egyáltalán hozzá kezdjünk az előállításhoz.
Mégis kell, hogy oka legyen az ügyletnek.
Vajon nem politikai indokok motiválják az összeborulást, már ha annak lehet nevezni.
Putyin egy eurázsiai tömb létrehozásában is munkálkodik. Netán itt is lehet hátsó okokat keresni?
Ez csak egy pajzán felvetés volt, de az ember hajlamos kombinálni a mai világban.
Egyébként annak kifejezetten örülök, hogy sok vitatott kérdésben - mint kiderült - nem állunk szemben. Azt hittem, mikor nosztalgiázóknak neveztél Rodeoval együtt, te mást gondolsz az ország korábbi éveiről.
@AKIsTUDATLAN: "mi mind egy oldaliak vagyunk"

Kikérem magamnak! Én sokoldalú vagyok! :-D
@AKIsTUDATLAN: Én nem sértődtem meg, engem csak tahótlanitott az akinek más volt a véleménye. :) Nekem bár nem vagyok a legjobb formában azért a tahotlanító gombhoz ennél több kell. Igazából csak angyalkánk érte el nálam azt a szintet, hogy még a levelezőmbe is beállítottam az ő reagálását jelző levelet azonnal törölje. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem nagyon értem én ezt, miért gondolják úgy a békák, hogy nekik joguk és kötelességük az utcán kajabálni.
Illetve dehogynem, baltazár választási vereségét követően kiadta a parancsot.
Na elmegyek gyógyitgatni magam.
Jó estét
@Crip Lee: "minden mezőgazdasági földhasználatot – mérettől függetlenül – be kellett jelenteni a földhivatalnak. "

Ellentmondásos ez is. Fél hektáron, fűtött fóliasátrakban nagy értékeket lehet megtermelni, és jogos, hogy ne bújjanak ki a közteherviselés alól. Annyian azért nincsenek fóliázók, hogy emiatt mindenkire vonatkozzon ez a szabályozás.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @gazoló:
Nem tudom, erre emlékeztek-e még... :D
Azóta sem fogynak ki az ötletekből!

"Szeva Viki!

Most olvasom, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lóf.szt! K.rva jól kitaláltátok!

Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem!

Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi, b.zmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat, a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja, nem?!

Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem f.sza ötlet! Sőt!, ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra, még nagyobb kasza!

Ezt figyeld: TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő, úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM!

Na és ugye, ha valakinek utasa van???? Személyszállítási hozzájárulás! Nem adó, mert az olyan kommunista csökevény!

Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! Államosítjátok a THULE-t, és máris hatalmas bevétel! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy Fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen fillérb.szó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni!

Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!

És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak! És ez is az emútnyocév miatt, különben eszetekbe sem jutna! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya! Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől, és a bánattól, hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda?

JÁRDAADÓ! Bzmg! Mekkora ötlet, mi? J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó - persze borsos áron, állami monopóliumban - kártyát, amit mindenkinek kötelezően kellene hordania, és ha a rendőrök (vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!) meglátják, hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik, annak teljes vagyonelkobzás!!!!!!!

Lesz itt rend!

Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok!

Öllellek és kívánok sok erőt és kitartást!

P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!"
@épészmérnök:
Nem azzal vádoltalak, hogy egyoldalú vagy.:O)
@épészmérnök: @AKIsTUDATLAN: Szolidáris vagyok Épésszel, én is kikérem.

Voltam már zsidótól kezdve libsin át narancsbolsi is, szerintem a teljes politikai palettát bejártam a kedves vitatkozók pártszimpátiája függvényében.
@jaegtoer:

"csak az nyugtalanít, hogy lehet, 89-90-ben mégis meg kellett volna terhelni az Andrássy úti fákat és vasakat."

Ha ez téged 20 éve nyugtalanít, az tuti gyomorfekélyhez vezet.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Te csak ne terjeszd mert így is ötletgazdákat keresnek a mattolcsy minisztériumba. :)
Egyébként a kiskert adó mellé be kellene vezetni a virágláda adót mert micsoda pofátlanság, hogy a városi erkélyen tartott kecskék mellett (by Pintér etv.) van képük az embereknek paprikát paradicsomot netán babot ültetni.
@Penivaldes:
csak óvatosan, rá ne gyógyulj teljesen... :D

@Habakuk999:
Elpofátlanodtak. A csőcselék élvezi a hangerőt és azzal pótolja az észt, érveket és intelligenciát. Ez is egy út...
@Habakuk999:
Fogadjunk, tudnék még válogatni a jelzőkből? :D
@Penivaldes: Orbánhegy már van :) Sőt Orbán tér is. :)
@ariel12:
Nekem mondod, erre ötletelsz???
Amúgy is, be kéne vezetni még:
- számláló a kéróban, az otthoni numerák után (nem, majd szórakozik csak úgy a plebs otthon)
- a munkahelyre lélegzetszámláló (tutti biznisz, ott szívják csak a levegőt ezek)
- az utcai sétálgatásra egy kis lépészámláló, hisz tényleg koptatja a járdát (lásd előző javaslat)
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
...
...
...
@Mariann19: Mariann, Te gazdasági szakember vagy. Ha Putyin kiadja a parancsot, hogy hasított E osztályos disznót csak Magyarországról lehet vásárolni, akkor Szergej és Ivan magyar papírokkal rendelkező disznót fog venni, amit nyilván ugyanúgy a németek nevelnek fel.

De ilyet Putyin nem mond, mert ő ellentétben a magyar gazdaság irányítóival, ismeri a piac működését, és talán olyan is van az oroszoknál, hogy jogbiztonság. Ami valljuk be, fura egy kicsit.

Ha nincs kizárólagosság, - miért is lenne monopóliuma egy porba pukizó szegény országocskának - akkor viszont versenyezni kell, mert Ivan a jobbat, olcsóbbat, pontosabban szállítottat fogja megvenni.

Ez az egész a gázról szól. Ráadásul ez is elszúrva, mert hogyan lehet odamenni a világ harmadik vagy negyedik hatalmasságához, már majdnem miénk a csőbe való bekerülés joga, csak még a jogászok piszmognak egy kicsit a feltételekkel.
Nem véletlenül jelentette be Moszkváben Baltazár, hogy miénk az E-ON bolt.
Mi -Viktor -tárgyalunk a következő szerződésről.
Piszkos, poros cipőben, zsebre vágott kézzel, de mi ilyen betyárosak vagyunk.

Ezért föladjuk az energiapolitikánk szuverén tervezésének jogát, föladunk x milliárd befizetett és befizetendő adót - ki kell fizetni az adót - osztjónapot.

Az állam szerepe nem a boltok megkötése, arra ott vannak a gazdasági szereplők.
Az állam feladata a nyugodt, kiszámítható környezet megteremtése.
Boldogabb helyeken.
@Habakuk999:
Olyan kis nerrenforradalmár vagy már megint!
Mondhatnám úgy is, hülye ortodox! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"- számláló a kéróban, az otthoni numerák után (nem, majd szórakozik csak úgy a plebs otthon)"
Azért ennél talán bizonyos kor után már lehetne kedvezményt adni. Természtesen orvosi igazolásokkal igazoltan. Esetleg az ujonnan elnevezett "sperma" intézet is adhatna felmentést az adófizetési kötelezettségről.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ajánlatot kell tennem technológia telepítésére kazakoknak, és az elmúlt hónapban döbbentem rá, nem is olyan egyszerű.

pedig már tanulom az unortodoxot keményen.

Csónakáztál a héten? Szép idő volt.
@fanus: viktor kapott negyed órát. Az arra elég, h. Parancs ertettem. Gy.f. napokig vt kint. S Orbán nem győzte ocsárolni érte .
@Habakuk999:

"Csónakáztál a héten? "

Ismerek olyan vizitúrázót, aki ilyen kérdéstől hátast dob:)))
és valóban :(

Semmi sem változik ebben az országban

Adót csalnak, mutyiznak, egy kis Ciprus, egy kis Svájc, fiktív cégek, áfacsalás, számlagyár, leszámlázzák, túlszámlázzák, jattolnak, nokiásdobozoznak, visszaosztanak. Évi minimum 1000 milliárd hiány.

Viszont a "kisembereket" a legkisebb hiba után egyből zaklatják, felszólítják, megbüntetik. A cégeket zaklatják, újraadminisztráltatják, ellenőrzik.

Az egyik legelső poszt volt itt a blogon:

És mit olvashattunk 2013. január 29-én a legfrissebb adóslistán, ahol azon magánszemélyek vannak, akik legalább 10 millió forinttal tartoznak a NAV-nak?

Akár azt is mondhatnánk, hogy kormányokon átívelő pofátlanság.
Gyurcsány, Bajnai, Orbán. Három miniszterelnök, MSZP, Fidesz, APEH, NAV, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, kétharmad. A helyzet változatlan. A teljes magyar államigazgatás tehetetlen.

Fossák a szót, a programokat, a bizottságokat, a munkacsoportokat, a nagyívű ígéreteket, nyakunkon az újabb kampány, (most éppen Bajnai próbál életet lehelni magába), de ebben az országban semmi nem fog addig változni, amíg egy műveletlen, buta ám de igen pofátlan adócsalót sem tudnak elkapni, immár 5 év 3 hónapja.

20 millió persze csak csepp a tengerben, de a társadalomnak közvetített üzenete súlyos károkat okoz: lopd el adót, csalj, aztán trükköz egy kicsit, úgysem tudunk vele mit csinálni.

Győzike nyugodtan elmehetne Magyarország reklámarcának, minden szempontból tökéletes választás lenne. A kampányt természetesen a trendi és fiatalos KIM csapata készítené, a "Jó állam" program keretén belül.
@Habakuk999:
Csónak??? Szűz Mária, ides'anyám... Miféle csónak?
Kajak az TE!
Amúgy is hideg van még! Fázok és utálom ezt az időt. Szóval még nem...
Még megy az orosz netán? Az ottani piac nem semmi!

@Orica Középföldi:
Nos, igen... Agygörcsöt kapok csak tőle! :(
Hihetetlen egy csóka...
@Habakuk999:
Galád! Most jobban esett volna, ha lehunortodoxozlak? Na ugye... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én úgy gondolom, mindig fejétől bűzlik a hal.

Amíg az állam nem tartja be a saját törvényeit, amíg az államilag finanszírozott úgy vannak kitalálva, hogy a kicsik harminc százaléka vesszen, addig nem kell itt csodálkozni semmin sem.

Vagy amíg 27% az áfa, addig áfa csaló is lesz.
Lengyeleknél érdekes módon nincs.

Szabályozás és állami magatartás kérdése az egész.
Ez volt már?? :)

Feljelentést tesz a Jobbik a kormány óriásplakát-kampánya miatt

index.hu/belfold/2013/02/02/feljelenti_a_jobbik_a_kormany_kampanyat/
@Habakuk999: Egyetértek veled abban, hogy a fejétől bűzlik. Éppen ezért kellene már végre valahára egy olyan vezetés amelyik nem töketlenkedik ezen a téren sem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Most olvastam a Dzsingisz kánt, hogyan hódította meg a Horezmi sah birodalmát.
Széthúzás, gyávaság, árulás, kishitűség.
S a mongolok egyszer sem tartották be a szavukat, mikor már falakon belülre kerültek.

A történelem lépten-nyomon ismétli önmagát.
Mi pedig mégsem vagyunk képesek tanulni belőle.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Horn beteg, Bokrost pedig nem kedvelitek.

Esetleg másra gondoltál?
@Habakuk999:
Elég ilyent olvasgatnak ezek?
Mert mégsem tanulnak belőle. A Harcom bezzeg díszkötésben lapulhat neki a Sztalin összes mellett.
A gond az, hogy naponta máshol csapja fel és abból ötletel a szerencsétlenje.
Nem én voltam a keresztanya hanem egyik kedves fórumtársunk illetett a névvel. Gondoltam: legyen igaza:)
"
jaegtoer 2013.02.02. 18:26:31
@Penivaldes:

Szia Peni!

el szoktam viselni, ha valaki esetenként elfogult, mert személyes élményei és érzelmei elragadhatják, amikor esetleg elfogadhatatlan kifejezéssel illeti a másikat. ez a kibertérben ismeretlenül belefér.
De a nagyképűség és az übermensch érzetből fakadó lekezelés, lenézés nem jön be, különösen ha nem társul hozzá sem tárgyi, sem egyéb tudás, sem stílus, csak a blöff és a végletes gyűlölködés. hát gyűlölködjön ariel ahol jól esik, de ne a szemem előtt...

Tahótlanítok"
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nehéz piac. nagyon nehéz piac.
Régen sokkal normálisabb volt, most kemény.
@Orica Középföldi:
Te is GENYA...
Olyanok vagytok, mint a kávéscsésze!
Na, nyáron jöjjön csak erre valamelyikőtök, kiviszem a Mosoni-Dunára! Majd meglátjuk mekkora pofája lesz a "csónakázóknak".
Fabiusra már nem is számítok, ő is csak egy ígérgetős dumagép... :|
@ariel12 a jiddis übermensch:

Mondja ezt olyan, aki jól alszik, mert 22 éve egyszer nem fogott kezet, de mégis nyugtalan, hogy nem akasztottak:)))))

Azért a csónakot nem übereli, de majdnem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A kávéscsésze milyen?
Elsörözgetek én a parton szívesen, szeretem nézni, ahogy csapkodják a vizet egyesek.:)
@Habakuk999:
ALJASSSSSS!
No, gyere csak! Sörünk is akad.
"csapkodják a vizet"... nem lesz ennek jó vége! :)
@Orica Középföldi:
A vízbe? Azta... :)
Azért ha erre esz a rosseb benneteket, azért benézni!

Tudod milyen jó nyáron, melegben a vízre kimenni, felhúzni a halászi Party Csárdához, egy fröccs, vagy egy söröcske mellett elökörködni, esetleg továbbhúzni még Babos majorig, vagy tovább?
Elvonási tüneteim vannak már...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Motorosok is mehetnek? Nekem is elvonási tüneteim vannak. Ma már mind a két mocimat beizzítottam. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Inkább ha javasolhatom a tudatmódosítókat,mint az ötletadást!!!
Ez komoly? a Munkásőrség újság talpnyaló senkiházi keringődervis újságírója mondja meg, mi történhet Magyarország utcáin?

rohadt lapostetű
@ariel12 a jiddis übermensch:
Nem, dehogy...
Ne marhulj! :)

@gazoló:
Most hallgassak Orbán Piktor beszédeket? Meg vagy te gárgyulva! :(
@Habakuk999:
Azok a régi szép ettársi idők jönnek vissza csak.
Én nem értelek, hogy még csodálkozol... Olvass több '30-as és '50-es évek béli történelmet. Akkor nem érhetnek már meglepetések!
Te meg erre Temüdzsin-ről olvasgatsz...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Milyen érzés lehet ilyen ember rokonának lenni.
Tényleg nem személyeskedni akarok, csak elgondolkodtam.

nem haladok, sokkal több olvasnivalót találok, mint amennyi időm van.
Már most egy éves csúszásban vagyok.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ott is megírtam, itt is megírom:

1./ Győzikét 2007-ben adóCSALÁSON kapták. Az egy bűncselekmény. Elfogták, bíróság elé állították. Nehéz ezt érvként használni egy kormány tehetetlenségére.

2./ Győzikének jelenleg adóTARTOZÁSA van, amely nem bűncselekmény.

Nem tudom, minek az apropóján írták ezt a bejegyzést. Hacsak nem azért, hogy lehessen egyet kisemberezni, akit bezzeg ...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Eszem megáll, a szeretet nevében b+

"Tavaly október 23-án látványosan megmutattuk a Bajnai Gordon mögé felsorakozó baloldalnak, hogy mi, akik rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében, megállíthatatlanok vagyunk. Most ismét meg kell mutatnunk, hogy ez az erő sehol nem csökkent, jelen van mindenütt, az ország minden falujában és városában.
Most ismét szükség van ránk.
Elsősorban azokra számítunk, akik Gyulán és környékén laknak, de örülünk mindenkinek, aki velünk tart.
Védjük meg a polgári demokráciát! Védjük meg Magyarországot!
Minden derék polgárhoz szólunk, aki a térségben lakik:
Most kedden, február 5-én délután négy órától este hatig békés demonstrációt tartunk. Ezúttal Gyula utcáin vonul a Békemenet."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:@Orica Középföldi:

'pihen a komp........ kikötötték........sötétség,nyirok........a kocsma/blog/ bezzeg........a legények......kúr.....jongatnak....ablak...

erröl jut eszembe ablakadót!!!
@Habakuk999:
Te ezen mit nem értesz?
Munkásőr gyűlést szervez megint! Olyan vagy...

A minta, az etalon, a régi szép komancs időkből van, amikor lehetett és kellett menni tüntetniük pl. Tito, a láncos kutya ellen, vagy koreai szolidaritási tüntetésre.
Új nincs, csak a bolsik hasznosítják az '50-es, '60-as években felgyülemlett tapasztalataikat, abból az időszakból, amiben szocializálódtak a CÖF-ös pöcsköszörűvel együtt.
Ezt látták, megtanulták, hogy ebből meg lehet élni szépen, most meg újra itt a lehetőség munka nélkül pénzt szakítani, agyat mosni, gyűlölködni "a szeretet és az összefogás" jegyében...
Nagyapám mondta gyerekkoromban mindig, hogy "szerencsére nem valósult meg a kommunizmus, de ezek a komcsik majd még visszajönnek, meglásd, te még megéred".
Nos, az öregnek ebben is igaza lett!
@gazoló:
Rohadék vagy! Lábtörlőadó nem kéne??? :D
@Mariann19: Mariann, családi gazdaság is lehet farm, nagybirtok, nem? A birtokméret nem ettől függ.

A birtokméretet keverjük a tulajdonosi szerkezettel. Ez félrevisz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Én ugyan nem voltam a meghívottak között de néhai Torgyándoktor kedvenc mondását idézném:
Szép asszonyt kemény szerszámmal.... dunakanyariviziembert evezővel meg sörrel megijeszteni??

mikor lesz már tavasz??
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "számláló a kéróban, az otthoni numerák után"

Na, azt biztosan nem! A populizmus sarkköve, hogy addig jó, amíg a polgár a pipilőjével játszik, és nem politizál.

Lásd kedvenc kórusművemet, melynek mélyértelmű szövege: "Öcsikém, a pipilőddel játsszál". Ünnepélyesen, lassan kell előadni. Dallama:
do - re - mi mi - fa - mi - re - do - ti - do
mi - fa - so so - la - so - fa - mi - fa - mi
do - re - mi mi - fa - mi - re - do - ti - do
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mégis, mi bajod van egy jó magyar csónakkal? Hisz már a költő is megmondta, hogy kis csónaka a Dunán lengedez!
@Habakuk999: "Védjük meg a polgári demokráciát!"

A pofátlanságuknak nincs határa. Még mindig megrendít, pedig már hozzászokhattam volna.
@gazoló:
gyerek baszki, mert ezek a ... izékék csónakot emlegetnek, hogy töröm el a hátukon az evezőmet! :)

@épészmérnök:
mi - fa - so?
Nem ez?
t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLar7J2O_IWVRFlG1Z2VgoksgLVdB8h_VVheWqfkuPvL5vaQnK6Q
Pedig az egész békemenetes majomhordának ezt, mind!
Persze csak a képen szereplő cuccost, mert azért... :D
@épészmérnök:DDD@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Azt fizetett békaemberek ellenőriznék a hálószoba meghitt milliőjében?

van itt néha egy kommentelő akinek egyéb adónemek vanak a nicknevében...má hogy gondolta ezt..szarási adót?
@gazoló:
Izé, innom kéne, már hibázok, szóval gyere te is! Oszt majd iszunk... :
@gazoló:
Tulajdonképp ötletbörzét lának akkor itt a Narancsbolsi Párt figyelő szemei és seggei?
Nem lennék a helyükben... :D
@épészmérnök:
Nagyjából egyetértek. Bortermelés kapcsán viszont pont nincs igazad. Egy 20 hektáros birtok is el tud látni egy igényes láncot. (100-150 ezer palack / év)
Nézd meg az osztrák borászatot, messze jobb minőségűek, híresebbek és jobban eladhatóak a boraik, mint a magyarok. miközben az éghajlat nem kedvezőbb, a termőterület énagysága s a birtokstruktúra nagyon hasonló.
Wachau egy nagyon jó példa, New Yorkban, Londonban nagyon kedveltek a kis családi borászataik borai. Igaz van egy szép, nagy, igénye szövetkezetük is.
www.austrianwine.com
Na, tényleg alukálnom kell menni, mert reggel fél 9-től 5-ig dolgoztam ma is, úgyhogy nem véletlenül hibázok egyfolytában.
Ne hagyjátok magatokat, de mintha amúgy is lapítana a narancsbolsi majomhorda...
Nincsenek meg az új "nem leszünk, illetve... leszünk orosz gyarmat!" jelmondatok?
Habonyka nem ért rá?
Ne'ba! SSteffyke iroda lustálkodik?
Hát mi van itt, az anyátok úristeni, mi ez a lógás büdös narancsbolsi népség?
A Párt nektek már smafu?
Wmikike is inkább pasizik a demagógia helyett?
Úgy van vele, ha már szopnia kell, akkor inkább az ágyban legyen? :D
@quendelapo:
Tudok olyan borászatot a Fertő-tó mellett, amelyik Japánba viszi a teljes termését, aranyáron, 3 évre előre eladva!
(Természetvédelmi terület, biogazdálkodás, ügyes marketing...)
@gazoló:
A siker láthatatlan! Essetudni! :(
Ejj, mindent én taníccsak meg nektek??
@Habakuk999: "Az állam szerepe nem a boltok megkötése."
Ez a lényeg, de egy centralizált országban nem a gazdasági figuráké a főszerep.
Viszont valami megütötte a fülemet. A látogatást nem Orbán kezdeményezte, hanem Putyin, ami azt jelzi, hogy Putyinnak van ajánlata. Lehet, hogy amiről eddig beszéltünk, az második vonalbeli megállapodás.
Szó van itt az új atomerőmű beruházásról, amely 4.000 milliárdos megrendelést jelentene az oroszok számára, ha ők kapnák meg a kivitelezés jogát.
Vajon az egész találkozónak nem ez a lényege?
@épészmérnök: "családi gazdaság is lehet farm, nagybirtok?"
Visszanéztem, sehol nem állítottam ennek az ellenkezőjét kizárólagossággal.
@Mariann19: Hol ütötte meg a füledet?
Nem hiszem, hogy Putyin kezdeményezett volna.
Elég nehéz lehetett neki barátságosan mosolyogni is, nem olyan felejtős fajta.

Azt sem hiszem, annyira hiányzik az oroszoknak egy sok sok milliárdos magyar beruházás, hívják Paksnak vagy bárminek.
Mol, Malév, megvan? Csupa tüske az oroszok magyar befektetései között.
Gondolod, Putyin úgy gondolta, ezek nem jöttek össze, próbálkozzunk ismét, kell nekünk a magyar puszta?

Nem, pénzért mentünk. És diadalmasan bejelenteni, hogy kilöktük az E-Ont, most már velem tárgyaljatok, én vagyok a magyar császár.
Az időzítés egyértelműen a gázról szól, már tavaly ősszel ismert volt a január 31-i határidő.
Nagy csinnadrattát akartak, csak belebuktak.:)

Nem volt ebéd, mintha nem lett volna közös sajtótájékoztató sem - lehet volt, én nem láttam - , nem volt ez nagyon testvéri látogatás.
Egy szemtelen koldus nemszeretem látogatása orosz szemmel nézve.
Ez a nyiregyhazi ugy az iskolabutorlopassal megerne egy posztot!!!
@Habakuk999: Az atomerőmű ügyben arról is szól a fáma, hogy Putyin a kivitelezés számlájának rendezésére biztosítékot lát jónak. A számla végleges pénzügyi teljesítéséig az új erőmű 25%-ig mindaddig tulajdonosként kíván szerepelni, míg a kifizetés meg nem történik.
Szó volt arról is, hogy Putyin nem lesz túl barátságos a Moszkva tér elnevezésének megszüntetése miatt.
Azt nem szeretem ebben az országban, hogy nincs hiteles tájékoztatás a valóságról. Látod, hogy mi is találgatunk, a hátteret tippelgetjük, mintha nem is ránk tartozna a jövőnk.
@Mariann19: Nincs mit találgatni. Paks egyszerűen nincs előkészítve, nincs sokkal nagyobb jelentősége, mit hadovált Orbán a Kremlben, mint a mi itteni találgatásunknak.

Mindenhonnan pénz nélkül jöttek haza, pedig az azeriaknak a baltást is odaadtuk.
Moszkva az utolsó esély, ugyanakkor a bukást követően nagyon komoly jövedelemforrás.
Szerintem ennyire egyszerű.
A híradások pedig nem tudnak miről tájékoztatást adni, legfeljebb Orbán poros cipőjéről emlékezhettek volna meg.
Mert nem történt semmi, csak hízelegtünk egy kicsit cár atyuskának.

Csak a forró pénzek és a lakossági megtakarítások finanszírozzák az államot. Süsd meg, a kincstár betéteket gyűjthet a bankoktól "versenyképesebb" áron. Ez nem unortodoxia, ez agyament baromság, kb olyan, mintha erősködnénk, hogy a föld lapos és nagy büdös teknősbéka tartja.
kiszívjuk a gazdaság utolsó tartalékait is, mint egy ostoba hülye parazita, aki saját magát is elpusztítja a mohósága miatt.
@Habakuk999: Mostanság napi szinten örömködik a kormány, hogy milyen nagy volumenben fekteti be államkötvényekbe a pénzét a lakosság, mely kifejezi egyben a kormány iránti megingathatatlan bizalmat.
A Századvég elemzője óriási jelentőséget tulajdonít annak, hogy a hazai befektetőkek az állam ugyan hozamot fizet, azonban ezek a kamatok a belső fogyasztást generálják, és az milyen nagy üzlet nekünk.
Valóban több száz milliárd értékű kötvény került eladásra, de nem hiszem, hogy tömeges lett volna a résztvevők száma, inkább a nagy pénzzel rendelkezők fektettek be, akik nem a hazai fogyasztást fogják gyarapítani.
A retorika arról azért hallgat, hogy ez a belső adósság is adósság.
@Habakuk999: azért nem mondhatod, hogy nem szórakoztató. Rövid betekintés egy párhuzamos univerzumba.
401. Nem fogja eladni a kozgepet. Nagyjabol ez minden, amit talan megtart a sajatjanak.
De hogy mekkorat fog szopni Putyinnal. Birom az oroszokat, de csak igy messzirol, igaz azon nagyon csodalkozom, hogy nem zuhant le orban repuloje... Valami van Putyinnal, vagy meginkabb: ezredannyit sem er ez az orszag, mint a lengyeleke :>
@Habakuk999: "kiszívjuk a gazdaság utolsó tartalékait is, mint egy ostoba hülye parazita, aki saját magát is elpusztítja a mohósága miatt."

És ez már látható volt amikor kvázi összes önkormányzat fides lerakattá vált.

Eljön a pillanat amikor bárkitől lopunk az ner-társ.
Putyin szerintem már megkérte az árát ennek a találkozónak. Be lett az árazva, csak győzzük kifizetni.

Egy ilyen nemzetközileg leamortizált hazudozóval mint ez a csúti kotonszökevény nem fog találkozni csak azért mert "magyarország fontos".

Oroszországnak Európa a fontos nem Magyarország, mégha a Stumpf család mozgalmi dalokat fütyül fűzfaágon, akkor is.
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert rengeteg. Az tény, hogy itt a Varánuson Fabius és a kommentelők is akrobatisztikusan írnak. Ez szórakoztató, csak sokszor nem világos, hogy van-e mondanivaló.

Én nem találok rosszat abban, hogy nyitni kellett az oroszok felé. Sőt, kényszerűséget látok.

Ha ti nem így látjátok, akkor mondjátok már meg, hogy mi a faszt akartok, ahelyett, hogy szóvirágoztok, meg orbánoztok a végtelenségig.

Üdv
@Mystes: "Ha ti nem így látjátok, akkor mondjátok már meg, hogy mi a faszt akartok,"

Glasznoszty-ot. Ha érted, mire gondolok.
@Habakuk999: Jól tudod, kaja sem volt közös sajtótájékoztató sem volt. Egy 30 perces kis röpgyűlés volt. Gondolom Putyin szólt vitykának ha siet akkor a GUM áruház mellett nyitva lesz még a kinai kajálda ahol bekaphat egy valódi kutyahúsból készült csirkefalatot édes savanyú mártással. Sőt azt is valószínűnek tartom, hogy még a távozása előtt megszámlálták az arany gyertyatartókat is. Biztos ami biztos :)
@Mariann19: nem biztos az, hogy Putyin ajánlatot akart tenni, már ha azt elfogadjuk, hogy ő kezdeményezett. KGB-s volt, nem is hülye, így számomra elképzelhető az, hogy most szólt rá Orbánra, kussoljon és kussoltasson már Pakssal kapcsolatban, mert ez az állandó reflektorfény bántja az ember szemét. Jövő hét végére meg Orbán kinyögi, hogy egymillió köbkilóméter fossá rohadt tavalyi krumplinak sikerült piacot találni az orosz állattenyésztőknél, a bevételt számolgató közönség alél, hörög, elélvez, Orbán meg csendesen mosolyogja majd magában, hogy megint beszél mindenki mindenféléről, csak a lényegről nem.
Olvastam ezt: mandiner.hu/cikk/20130201_mate_t_gyula_kie_lesz_paks , jót röhögtem. "a Kreml urának ez nem akkora tétel", na persze; egyrészt de, nagy tétel lehet ez még másoknak is, akik a Kreml urának fontosak - másrészt pedig tagadják a gondolatot is, ami a Fidesznél élből gyanús szokott lenni.
@Orica Középföldi:

"Mondja ezt olyan, aki jól alszik, mert 22 éve egyszer nem fogott kezet, de mégis nyugtalan, hogy nem akasztottak:)))))"

kissé le teccett eccerűsíteni a tényállást, bár télleg eccerűen montam. hanemhogy sikerült 20 egynehány év alatt egy miniduce-t kitermelni, vagy készen kapni az nem véletlen.

de mondok valamit. ide tényleg a Főnök kell a nyakatokba. aztán kacsingassatok össze, ahogy jól esik és nevessetek csak ki mindenkit aki megosztja a gondolatait netán kétségeit veletek.

Még valami... addig baszakodtok, amíg a Főnök megint 2/3-dal nyer.
@jaegtoer: Az ügyeletes hülyét visszavonom mert utólag belegondolva és "légifarkas" reagálását megfontolva elismerem, hogy a te esetedben túlzó lehet a kijelentésem. Tőled nem kérem, hogy vondd vissza a dehonesztáló jelzőidet (segítek az uj nickemben szerepel egy része) viszont tényszerűen indokold meg!
@épészmérnök:
Bocs, de a Chille nem jó példa. Más birtok- és tőkestruktúra, más fajták, tök más marketing, más éghajlat és más termelési kultúra.

Magyarországot az európai bortermelő osrzágokkal lehet összevetni, mindenekleőtt Ausztriával, akik nagyon szépen felépíteték a boraik marketingjét és exportpiacait az utóbbi 20 évben. Igaz e mögött a minőséget a középpontba állító szabályozás áll a 80-as évek borhamisítási botránya óta.

De példaértékű az olasz, francia, spanyol eredetvédelmi rendszer is, ami helyi fajtákra és termőhelyekre épül és így az újvilági tömegtermelés fölé pozícionálják magukat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A forrást illik megjelölni, meg aztán az idézőjel sem ártana.
@tucano: Nem vicces.
Egy másik univerzum, ebben teljesen igazad van, de nem vicces.

Azt hittem, a kilencvenes évektől olyan országban élhetek, ahol nem cenzúrázzák a szavaimat.
@Mariann19: @aranyhorcsog: Bankoktól elszívni a betéteket a piacitól lényegesen magasabb kamatokkal következményekkel jár: kevesebb betét, még kevesebb pénz.

A kőccégvetésbe áramló megtakarítások egy jelentős részének új beruházásokban, beruházási- és forgóeszközhitelekben lett volna a helye.
Matolcsy szerint is, hiszen folyamatosan az egykulcsos növekedés serkentéséről beszélt.

A magas kamatok visszafizetésére a fedezet a gazdasági növekedés. Amortizáció alatti befektetési rátánál mennyi az esélye? Nulla.
@jaegtoer: @ariel12 a jiddis übermensch: Szerintem jó, hogy vitatkoztok, nem kell megijedni a vitától.
Ráadásul mindketten tudtatok érveket felhozni álláspontotok képviseletére egy bonyolult témában.

Én egyetlen egyszer tahósítottam, a Kán gyerek járt ide régebben, belőle sütött a rosszindulat.
Eltérő vélemények miatt fölösleges.

Szerintem jól jöttetek ki a vitából, Arielnek új neve lett - tök zárójelben jegyzem meg, néha fogom úgy gondolni, telitalálat, bocs Ariel -, Jaegtoer pedig keresztapa lett, ami azért nagy dicsőség, Rodeoval ketten voltunk eddig Angyalunk keresztszülei.
@ariel12 a jiddis übermensch:

köszönöm, mind emellett azt hiszem én is elkapkodtam, reggel már megbántam a tahótlanítást, mondtam is magamban, b+ jaeg, most mehecc kuncsorogni Fabiushoz hogy lehet visszacsinálni az egészet, mer vén marha létemre úccsinátam mint egy nyeretlen kétéves.

én úgy éreztem, hogy vélt igazad tudatában lekezelő megjegyzést tettél rám. ugyanakkor úgy vélem, hogy igazunk tudata nem jogosít fel arra, hogy "felsőbbrendű" pozíciót "vegyünk fel" egy beszélgetés/vita során, mert szemléletbeli dolgok esetén könnyen lehet, hogy:
mindkettőnek igaza van
egyiknek sincs igaza
részben van csak igaza
harmadiknak van igaza.

a dehonesztáló jelzők visszavonásában tekintettel kereszt-, pardon!névadó szülői aspektusra, és attitűdre nem tudok saját segítségemre lenni de szerintem megállják a helyüket, azt azonban elismerhetem, hogy összességében talán mégiscsak túlzásba estem, mert egyes erre tévedő jobboldali nyomorultakra, tetvestársaimra:-) ugyanakkor mégsem alkalmaztam. feltehetően még ez is megtiszteltetésszámba ment volna.

no, akkor a fentiek összességében szemlélve a dolgot, Peni tanácsát is felidézve, akkor a sípcsontrúgásokat mellőzhetnénk is?:-) vagy ragaszkodunk hozzá?
@jaegtoer: Teljesen felesleges a sipcsontrugdosás. :)
Azért ha megengeded a fölényes übermensch jelzőt szerintem nem érdemeltem ki. Ez az én véleményem. Igazából a tegnapi kis játékunknak sem az volt a célja, hogy eldöntsük kinek van igaza. Te elmondtad a véleményed én elmondtam a véleményem ami nem egyezett a tieddel aztán ennyi. :)
A tahótlanítást visszacsinálni pedig amennyiben igény van rá a a cikk bal felső részében a kis varánusz feletti toplákmentesítő felirattal lehet. Azt a nézeteltérésünket hiszem a gentleman aggreement szabályai szerint elintézettnek tekinthetjük. :)
@ariel12 a jiddis übermensch:

akkor én visszacsinálom azt a tahómanózásos izét, te meg vedd vissza a rendes ruhád.

"___fölényes übermensch jelzőt szerintem nem érdemeltem ki___"

ha jobban belegondolok tényleg nem.
@ariel12 a jiddis übermensch:

" cikk bal felső részében "

megtaláltam, elintéztem. ötözzél. Kérlek.
@ariel12 a jiddis übermensch: Az drága. A gépen úgyis adnak vacsit, addig meg kibírják.

Mellesleg az a szólam, hogy "Putyin meghívta" teljesen normális, diplomáciában így szokás.

Ebből levonni bármiféle következtetést fölösleges.
@jaegtoer: Köszönöm és ismét a régi néven vagyok, csak csatlakozott hozzám egy-két hölgy is. :)
Az orosz csapatok azonnali kivonását követeljük! :D

www.youtube.com/watch?v=-OqwUTc2QwQ
@Légifarkas: A hírmozaikokból elég jó összefüggéseket lehet kihámozni.
Orbán Viktor atomerőmű kérdésben két területről tárgyalt Putyinnal. Az egyik a jelenleg üzemelő két blokk felújításáról szól, a másik a majdan megépülő új atomerőmű létesítését vette számba.
Orbán nyilatkozata szerint - miután Paks orosz technológiával létesült - a felújítást is sz oroszoknak célszerű elvégezni. Putyin örül.
A másik kérdés az új atomerőmű létesítése, mely kivitelezésért az oroszokon kívül verseng az USA és Japán is.
Putyinnak sem elhanyagolható a kivitelezési megbízás, hiszen hatalmas beruházásról van szó, presztízsnyereség is egyben főként az USA kiszorítását tekintve.
Orbán viszonzásul gázárkedvezményt vár el Putyintól, mely szoros összefüggésben van a jelenlegi rezsicsökkentéssel. Valószínű, hogy a rezsicsökkentés terheit hosszabb távon az ország költségvetése nem bírja el, ezért kéri Orbán a gázárkedvezményt Putyintól.
Ebből az jön le, hogy mint tudjuk, a rezsiköltség csökkentés is az Orrbán kormány hatalmának fenntartása érdekében történt az adakozás által, a helyzet fenntartása miatt és a gázárkedvezmény kialkudásával a paksi ügylet is hatalmi célokat szolgál.
@Habakuk999: "Magas kamatok visszafizetésére a gazdasági növekedés a fedezet. Amortizáció alatti befektetési rátánál mennyi az esélye? Nulla."
Két probléma vetődik fel a fentiek szerint. A piaci finanszírozás az IMF hitel elmaradása miatt 25 milliárd havi plusz kiadást jelent, a TV-ben hallott szakértő szerint, miután a kamatteher kétszeres az IMF-hez viszonyítva. Ez mindent elmond.
A másik az amortizációból keletkező forrás folyó kiadások fedezésére való felhasználásának hibája. Ez a KKV-k jellemzője főként, de más területeken is látható. Ebból adódik az állóeszközállomány elhasználódásának foka, mely jelenleg 80%-ra süllyedt, nincs szintentartás. Ezért ilyen állapotúak az úthálózatok, a kigyulladó buszok, a termelő gépi berendezések, a metrók sínhálózata.
Ezek hatalmas összegek, melyek eddigi téves felhasználásának ellensúlyozására még jelentős GDP növekedés is kevésnek bizonyul.
@Habakuk999: jól hitted, csak el kell költözni hozzá Magyarországról, addig még azt sem hagyták:(
@jaegtoer:
@ariel12:

Churchill szerint:
"Nem csak ahhoz kell bátorság, hogy az ember kiálljon és beszéljen, hanem ahhoz is, hogy leüljön és meghallgassa a másikat."

Nagyok vagytok :-)
@épészmérnök: Nem tudom, hogy is áll most az őstermelői adókedvezmény?
süti beállítások módosítása