Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.02. 05:05 Fabius

Orbán Viktor új barátja

A keleti szél kifújta végre a Kárpát-medencéből a több évtizedes szmogot, és országunk vezetői megint tisztán látják amit tisztán látni kell: Putyin tesó - és a Gazprom - barátsága geopolitikai realitás, ami elementáris érdekünk - teccikéteni???! - úgyhogy Kedves Vezetőnk elsőszámú öribarijává fogadta Vlagyimir Vlagyimirovicsot, és jelképesen kiette markából a népeink örök és megbonthatatlan barátságát jelképező kockacukrot.

orbán-putyin.jpg

“A magyar kormány Oroszország-politikája érthetetlen. Értelmetlen az a kijelentés, miszerint Magyarország híd Oroszország és a Nyugat között: Magyarország helye a nyugati oldalon van.” - mondta Mesterházy Attila, Jávor Benedek, Schiffer András - Orbán Viktor még 2007-ben, de hol van már a tavalyi hó? Hellómi? Azért ma már ma van, mikor annak is örülni kell, hogy Orbán moszkvai látogatásával az energiakiszolgáltatottságunk nem nőtt, és Putyin nem indított ellenünk kötelezettségszegési eljárást árháborút. Végül is Moszkva nem Brüsszel, ahogy arról már volt szerencsénk értesülni, Putyin vendégeként szépen kulturáltan ropogtatta a kapott kockacukrot és nem nyálazott össze senkit, mert nem volt kénytelen fennhangon kihaénnem demokratát és unortodox forradalmárt kajabálni felakadt szemekkel. 

Gondoljunk bele milyen jó kis nyugis találkozó lehetett, főleg Viktornak. Nem abajgatta senki költségvetéssel meg hiánycéllal odaígérte a Paks felújítást és cserébe megkapta A lehetőséget. Igen, bizony, így nagybetűvel. Mert ne tévedjünk, ÉdesViktor nem az energetikáról egyezkedett elsősorban. Azzal ő is tisztában van ahogy Európa is, a közeli és a kicsit távolabbi jövő fő energiaszállítója Oroszország marad a kontinensen, ezzel nagyon nincs mit tenni. De a van mit keresni a lehetőség feliratú alkudobozban, ha másról is szó lehet. Márpedig valami nagyobb dobás jó lenne a kampányévben, és úgy néz ki Viktor a bepucsítós simulékonyságával összehozta: Putyin megnyitja a határokat a magyar mezőgazdasági termékek előtt. Újjá éledhet a KGST, csuhajla, stratégiailag nagyobb jelentősége van ennek a Fideszre nézve, mint a nagyjából változtathatatlan feltételű energetikának. 

De viccet félretéve azért ez legalább nem az a teljes hülyeség amiről ábrándozni szoktak. Tény, hogy "sikeres mezőgazdasági ország" addig voltunk, amíg a teletölthetetlen szovjet belpiac minden terméket felszívott amit a magyar mezőgazdaság elő bírt állítani. De az is tény, hogy ezt a piacot sem adták ingyen, megfizettük az árát akkor is, és meg fogjuk most is. Putyin ráadásul nem az a szégyellős gyerek, aki merő gátlásból - mert nem akar rosszat, vagy megsérteni - nem fogja megkérni az árat vastagon. Szóval könnyen kiderülhet, hogy a tenyérből elvés mellé térdelni is kell legközelebb, mert lehet választani a kaput kitáró kulcs és a rácshoz nyomott orrú sóvárgás között. Viktor meg mit nem fog eladni egy ilyen lehetőségért a kampányévben habozás nélkül? 

Tudtok egy ilyet mondani? Csak egyet mondjatok, légyszi. 

428 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr705057890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Habakuk999:
Fogadjunk, tudnék még válogatni a jelzőkből? :D
@Penivaldes: Orbánhegy már van :) Sőt Orbán tér is. :)
@ariel12:
Nekem mondod, erre ötletelsz???
Amúgy is, be kéne vezetni még:
- számláló a kéróban, az otthoni numerák után (nem, majd szórakozik csak úgy a plebs otthon)
- a munkahelyre lélegzetszámláló (tutti biznisz, ott szívják csak a levegőt ezek)
- az utcai sétálgatásra egy kis lépészámláló, hisz tényleg koptatja a járdát (lásd előző javaslat)
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
...
...
...
@Mariann19: Mariann, Te gazdasági szakember vagy. Ha Putyin kiadja a parancsot, hogy hasított E osztályos disznót csak Magyarországról lehet vásárolni, akkor Szergej és Ivan magyar papírokkal rendelkező disznót fog venni, amit nyilván ugyanúgy a németek nevelnek fel.

De ilyet Putyin nem mond, mert ő ellentétben a magyar gazdaság irányítóival, ismeri a piac működését, és talán olyan is van az oroszoknál, hogy jogbiztonság. Ami valljuk be, fura egy kicsit.

Ha nincs kizárólagosság, - miért is lenne monopóliuma egy porba pukizó szegény országocskának - akkor viszont versenyezni kell, mert Ivan a jobbat, olcsóbbat, pontosabban szállítottat fogja megvenni.

Ez az egész a gázról szól. Ráadásul ez is elszúrva, mert hogyan lehet odamenni a világ harmadik vagy negyedik hatalmasságához, már majdnem miénk a csőbe való bekerülés joga, csak még a jogászok piszmognak egy kicsit a feltételekkel.
Nem véletlenül jelentette be Moszkváben Baltazár, hogy miénk az E-ON bolt.
Mi -Viktor -tárgyalunk a következő szerződésről.
Piszkos, poros cipőben, zsebre vágott kézzel, de mi ilyen betyárosak vagyunk.

Ezért föladjuk az energiapolitikánk szuverén tervezésének jogát, föladunk x milliárd befizetett és befizetendő adót - ki kell fizetni az adót - osztjónapot.

Az állam szerepe nem a boltok megkötése, arra ott vannak a gazdasági szereplők.
Az állam feladata a nyugodt, kiszámítható környezet megteremtése.
Boldogabb helyeken.
@Habakuk999:
Olyan kis nerrenforradalmár vagy már megint!
Mondhatnám úgy is, hülye ortodox! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"- számláló a kéróban, az otthoni numerák után (nem, majd szórakozik csak úgy a plebs otthon)"
Azért ennél talán bizonyos kor után már lehetne kedvezményt adni. Természtesen orvosi igazolásokkal igazoltan. Esetleg az ujonnan elnevezett "sperma" intézet is adhatna felmentést az adófizetési kötelezettségről.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ajánlatot kell tennem technológia telepítésére kazakoknak, és az elmúlt hónapban döbbentem rá, nem is olyan egyszerű.

pedig már tanulom az unortodoxot keményen.

Csónakáztál a héten? Szép idő volt.
@fanus: viktor kapott negyed órát. Az arra elég, h. Parancs ertettem. Gy.f. napokig vt kint. S Orbán nem győzte ocsárolni érte .
@Habakuk999:

"Csónakáztál a héten? "

Ismerek olyan vizitúrázót, aki ilyen kérdéstől hátast dob:)))
és valóban :(

Semmi sem változik ebben az országban

Adót csalnak, mutyiznak, egy kis Ciprus, egy kis Svájc, fiktív cégek, áfacsalás, számlagyár, leszámlázzák, túlszámlázzák, jattolnak, nokiásdobozoznak, visszaosztanak. Évi minimum 1000 milliárd hiány.

Viszont a "kisembereket" a legkisebb hiba után egyből zaklatják, felszólítják, megbüntetik. A cégeket zaklatják, újraadminisztráltatják, ellenőrzik.

Az egyik legelső poszt volt itt a blogon:

És mit olvashattunk 2013. január 29-én a legfrissebb adóslistán, ahol azon magánszemélyek vannak, akik legalább 10 millió forinttal tartoznak a NAV-nak?

Akár azt is mondhatnánk, hogy kormányokon átívelő pofátlanság.
Gyurcsány, Bajnai, Orbán. Három miniszterelnök, MSZP, Fidesz, APEH, NAV, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, kétharmad. A helyzet változatlan. A teljes magyar államigazgatás tehetetlen.

Fossák a szót, a programokat, a bizottságokat, a munkacsoportokat, a nagyívű ígéreteket, nyakunkon az újabb kampány, (most éppen Bajnai próbál életet lehelni magába), de ebben az országban semmi nem fog addig változni, amíg egy műveletlen, buta ám de igen pofátlan adócsalót sem tudnak elkapni, immár 5 év 3 hónapja.

20 millió persze csak csepp a tengerben, de a társadalomnak közvetített üzenete súlyos károkat okoz: lopd el adót, csalj, aztán trükköz egy kicsit, úgysem tudunk vele mit csinálni.

Győzike nyugodtan elmehetne Magyarország reklámarcának, minden szempontból tökéletes választás lenne. A kampányt természetesen a trendi és fiatalos KIM csapata készítené, a "Jó állam" program keretén belül.
@Habakuk999:
Csónak??? Szűz Mária, ides'anyám... Miféle csónak?
Kajak az TE!
Amúgy is hideg van még! Fázok és utálom ezt az időt. Szóval még nem...
Még megy az orosz netán? Az ottani piac nem semmi!

@Orica Középföldi:
Nos, igen... Agygörcsöt kapok csak tőle! :(
Hihetetlen egy csóka...
@Habakuk999:
Galád! Most jobban esett volna, ha lehunortodoxozlak? Na ugye... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én úgy gondolom, mindig fejétől bűzlik a hal.

Amíg az állam nem tartja be a saját törvényeit, amíg az államilag finanszírozott úgy vannak kitalálva, hogy a kicsik harminc százaléka vesszen, addig nem kell itt csodálkozni semmin sem.

Vagy amíg 27% az áfa, addig áfa csaló is lesz.
Lengyeleknél érdekes módon nincs.

Szabályozás és állami magatartás kérdése az egész.
Ez volt már?? :)

Feljelentést tesz a Jobbik a kormány óriásplakát-kampánya miatt

index.hu/belfold/2013/02/02/feljelenti_a_jobbik_a_kormany_kampanyat/
@Habakuk999: Egyetértek veled abban, hogy a fejétől bűzlik. Éppen ezért kellene már végre valahára egy olyan vezetés amelyik nem töketlenkedik ezen a téren sem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Most olvastam a Dzsingisz kánt, hogyan hódította meg a Horezmi sah birodalmát.
Széthúzás, gyávaság, árulás, kishitűség.
S a mongolok egyszer sem tartották be a szavukat, mikor már falakon belülre kerültek.

A történelem lépten-nyomon ismétli önmagát.
Mi pedig mégsem vagyunk képesek tanulni belőle.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Horn beteg, Bokrost pedig nem kedvelitek.

Esetleg másra gondoltál?
@Habakuk999:
Elég ilyent olvasgatnak ezek?
Mert mégsem tanulnak belőle. A Harcom bezzeg díszkötésben lapulhat neki a Sztalin összes mellett.
A gond az, hogy naponta máshol csapja fel és abból ötletel a szerencsétlenje.
Nem én voltam a keresztanya hanem egyik kedves fórumtársunk illetett a névvel. Gondoltam: legyen igaza:)
"
jaegtoer 2013.02.02. 18:26:31
@Penivaldes:

Szia Peni!

el szoktam viselni, ha valaki esetenként elfogult, mert személyes élményei és érzelmei elragadhatják, amikor esetleg elfogadhatatlan kifejezéssel illeti a másikat. ez a kibertérben ismeretlenül belefér.
De a nagyképűség és az übermensch érzetből fakadó lekezelés, lenézés nem jön be, különösen ha nem társul hozzá sem tárgyi, sem egyéb tudás, sem stílus, csak a blöff és a végletes gyűlölködés. hát gyűlölködjön ariel ahol jól esik, de ne a szemem előtt...

Tahótlanítok"
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nehéz piac. nagyon nehéz piac.
Régen sokkal normálisabb volt, most kemény.
@Orica Középföldi:
Te is GENYA...
Olyanok vagytok, mint a kávéscsésze!
Na, nyáron jöjjön csak erre valamelyikőtök, kiviszem a Mosoni-Dunára! Majd meglátjuk mekkora pofája lesz a "csónakázóknak".
Fabiusra már nem is számítok, ő is csak egy ígérgetős dumagép... :|
@ariel12 a jiddis übermensch:

Mondja ezt olyan, aki jól alszik, mert 22 éve egyszer nem fogott kezet, de mégis nyugtalan, hogy nem akasztottak:)))))

Azért a csónakot nem übereli, de majdnem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A kávéscsésze milyen?
Elsörözgetek én a parton szívesen, szeretem nézni, ahogy csapkodják a vizet egyesek.:)
@Habakuk999:
ALJASSSSSS!
No, gyere csak! Sörünk is akad.
"csapkodják a vizet"... nem lesz ennek jó vége! :)
@Orica Középföldi:
A vízbe? Azta... :)
Azért ha erre esz a rosseb benneteket, azért benézni!

Tudod milyen jó nyáron, melegben a vízre kimenni, felhúzni a halászi Party Csárdához, egy fröccs, vagy egy söröcske mellett elökörködni, esetleg továbbhúzni még Babos majorig, vagy tovább?
Elvonási tüneteim vannak már...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Motorosok is mehetnek? Nekem is elvonási tüneteim vannak. Ma már mind a két mocimat beizzítottam. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Inkább ha javasolhatom a tudatmódosítókat,mint az ötletadást!!!
Ez komoly? a Munkásőrség újság talpnyaló senkiházi keringődervis újságírója mondja meg, mi történhet Magyarország utcáin?

rohadt lapostetű
@ariel12 a jiddis übermensch:
Nem, dehogy...
Ne marhulj! :)

@gazoló:
Most hallgassak Orbán Piktor beszédeket? Meg vagy te gárgyulva! :(
@Habakuk999:
Azok a régi szép ettársi idők jönnek vissza csak.
Én nem értelek, hogy még csodálkozol... Olvass több '30-as és '50-es évek béli történelmet. Akkor nem érhetnek már meglepetések!
Te meg erre Temüdzsin-ről olvasgatsz...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Milyen érzés lehet ilyen ember rokonának lenni.
Tényleg nem személyeskedni akarok, csak elgondolkodtam.

nem haladok, sokkal több olvasnivalót találok, mint amennyi időm van.
Már most egy éves csúszásban vagyok.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ott is megírtam, itt is megírom:

1./ Győzikét 2007-ben adóCSALÁSON kapták. Az egy bűncselekmény. Elfogták, bíróság elé állították. Nehéz ezt érvként használni egy kormány tehetetlenségére.

2./ Győzikének jelenleg adóTARTOZÁSA van, amely nem bűncselekmény.

Nem tudom, minek az apropóján írták ezt a bejegyzést. Hacsak nem azért, hogy lehessen egyet kisemberezni, akit bezzeg ...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Eszem megáll, a szeretet nevében b+

"Tavaly október 23-án látványosan megmutattuk a Bajnai Gordon mögé felsorakozó baloldalnak, hogy mi, akik rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében, megállíthatatlanok vagyunk. Most ismét meg kell mutatnunk, hogy ez az erő sehol nem csökkent, jelen van mindenütt, az ország minden falujában és városában.
Most ismét szükség van ránk.
Elsősorban azokra számítunk, akik Gyulán és környékén laknak, de örülünk mindenkinek, aki velünk tart.
Védjük meg a polgári demokráciát! Védjük meg Magyarországot!
Minden derék polgárhoz szólunk, aki a térségben lakik:
Most kedden, február 5-én délután négy órától este hatig békés demonstrációt tartunk. Ezúttal Gyula utcáin vonul a Békemenet."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:@Orica Középföldi:

'pihen a komp........ kikötötték........sötétség,nyirok........a kocsma/blog/ bezzeg........a legények......kúr.....jongatnak....ablak...

erröl jut eszembe ablakadót!!!
@Habakuk999:
Te ezen mit nem értesz?
Munkásőr gyűlést szervez megint! Olyan vagy...

A minta, az etalon, a régi szép komancs időkből van, amikor lehetett és kellett menni tüntetniük pl. Tito, a láncos kutya ellen, vagy koreai szolidaritási tüntetésre.
Új nincs, csak a bolsik hasznosítják az '50-es, '60-as években felgyülemlett tapasztalataikat, abból az időszakból, amiben szocializálódtak a CÖF-ös pöcsköszörűvel együtt.
Ezt látták, megtanulták, hogy ebből meg lehet élni szépen, most meg újra itt a lehetőség munka nélkül pénzt szakítani, agyat mosni, gyűlölködni "a szeretet és az összefogás" jegyében...
Nagyapám mondta gyerekkoromban mindig, hogy "szerencsére nem valósult meg a kommunizmus, de ezek a komcsik majd még visszajönnek, meglásd, te még megéred".
Nos, az öregnek ebben is igaza lett!
@gazoló:
Rohadék vagy! Lábtörlőadó nem kéne??? :D
@Mariann19: Mariann, családi gazdaság is lehet farm, nagybirtok, nem? A birtokméret nem ettől függ.

A birtokméretet keverjük a tulajdonosi szerkezettel. Ez félrevisz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Én ugyan nem voltam a meghívottak között de néhai Torgyándoktor kedvenc mondását idézném:
Szép asszonyt kemény szerszámmal.... dunakanyariviziembert evezővel meg sörrel megijeszteni??

mikor lesz már tavasz??
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "számláló a kéróban, az otthoni numerák után"

Na, azt biztosan nem! A populizmus sarkköve, hogy addig jó, amíg a polgár a pipilőjével játszik, és nem politizál.

Lásd kedvenc kórusművemet, melynek mélyértelmű szövege: "Öcsikém, a pipilőddel játsszál". Ünnepélyesen, lassan kell előadni. Dallama:
do - re - mi mi - fa - mi - re - do - ti - do
mi - fa - so so - la - so - fa - mi - fa - mi
do - re - mi mi - fa - mi - re - do - ti - do
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mégis, mi bajod van egy jó magyar csónakkal? Hisz már a költő is megmondta, hogy kis csónaka a Dunán lengedez!
@Habakuk999: "Védjük meg a polgári demokráciát!"

A pofátlanságuknak nincs határa. Még mindig megrendít, pedig már hozzászokhattam volna.
@gazoló:
gyerek baszki, mert ezek a ... izékék csónakot emlegetnek, hogy töröm el a hátukon az evezőmet! :)

@épészmérnök:
mi - fa - so?
Nem ez?
t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLar7J2O_IWVRFlG1Z2VgoksgLVdB8h_VVheWqfkuPvL5vaQnK6Q
Pedig az egész békemenetes majomhordának ezt, mind!
Persze csak a képen szereplő cuccost, mert azért... :D
@épészmérnök:DDD@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Azt fizetett békaemberek ellenőriznék a hálószoba meghitt milliőjében?

van itt néha egy kommentelő akinek egyéb adónemek vanak a nicknevében...má hogy gondolta ezt..szarási adót?
@gazoló:
Izé, innom kéne, már hibázok, szóval gyere te is! Oszt majd iszunk... :
@gazoló:
Tulajdonképp ötletbörzét lának akkor itt a Narancsbolsi Párt figyelő szemei és seggei?
Nem lennék a helyükben... :D
@épészmérnök:
Nagyjából egyetértek. Bortermelés kapcsán viszont pont nincs igazad. Egy 20 hektáros birtok is el tud látni egy igényes láncot. (100-150 ezer palack / év)
Nézd meg az osztrák borászatot, messze jobb minőségűek, híresebbek és jobban eladhatóak a boraik, mint a magyarok. miközben az éghajlat nem kedvezőbb, a termőterület énagysága s a birtokstruktúra nagyon hasonló.
Wachau egy nagyon jó példa, New Yorkban, Londonban nagyon kedveltek a kis családi borászataik borai. Igaz van egy szép, nagy, igénye szövetkezetük is.
www.austrianwine.com
Na, tényleg alukálnom kell menni, mert reggel fél 9-től 5-ig dolgoztam ma is, úgyhogy nem véletlenül hibázok egyfolytában.
Ne hagyjátok magatokat, de mintha amúgy is lapítana a narancsbolsi majomhorda...
Nincsenek meg az új "nem leszünk, illetve... leszünk orosz gyarmat!" jelmondatok?
Habonyka nem ért rá?
Ne'ba! SSteffyke iroda lustálkodik?
Hát mi van itt, az anyátok úristeni, mi ez a lógás büdös narancsbolsi népség?
A Párt nektek már smafu?
Wmikike is inkább pasizik a demagógia helyett?
Úgy van vele, ha már szopnia kell, akkor inkább az ágyban legyen? :D
@quendelapo:
Tudok olyan borászatot a Fertő-tó mellett, amelyik Japánba viszi a teljes termését, aranyáron, 3 évre előre eladva!
(Természetvédelmi terület, biogazdálkodás, ügyes marketing...)
@gazoló:
A siker láthatatlan! Essetudni! :(
Ejj, mindent én taníccsak meg nektek??
@Habakuk999: "Az állam szerepe nem a boltok megkötése."
Ez a lényeg, de egy centralizált országban nem a gazdasági figuráké a főszerep.
Viszont valami megütötte a fülemet. A látogatást nem Orbán kezdeményezte, hanem Putyin, ami azt jelzi, hogy Putyinnak van ajánlata. Lehet, hogy amiről eddig beszéltünk, az második vonalbeli megállapodás.
Szó van itt az új atomerőmű beruházásról, amely 4.000 milliárdos megrendelést jelentene az oroszok számára, ha ők kapnák meg a kivitelezés jogát.
Vajon az egész találkozónak nem ez a lényege?
@épészmérnök: "családi gazdaság is lehet farm, nagybirtok?"
Visszanéztem, sehol nem állítottam ennek az ellenkezőjét kizárólagossággal.
@Mariann19: Hol ütötte meg a füledet?
Nem hiszem, hogy Putyin kezdeményezett volna.
Elég nehéz lehetett neki barátságosan mosolyogni is, nem olyan felejtős fajta.

Azt sem hiszem, annyira hiányzik az oroszoknak egy sok sok milliárdos magyar beruházás, hívják Paksnak vagy bárminek.
Mol, Malév, megvan? Csupa tüske az oroszok magyar befektetései között.
Gondolod, Putyin úgy gondolta, ezek nem jöttek össze, próbálkozzunk ismét, kell nekünk a magyar puszta?

Nem, pénzért mentünk. És diadalmasan bejelenteni, hogy kilöktük az E-Ont, most már velem tárgyaljatok, én vagyok a magyar császár.
Az időzítés egyértelműen a gázról szól, már tavaly ősszel ismert volt a január 31-i határidő.
Nagy csinnadrattát akartak, csak belebuktak.:)

Nem volt ebéd, mintha nem lett volna közös sajtótájékoztató sem - lehet volt, én nem láttam - , nem volt ez nagyon testvéri látogatás.
Egy szemtelen koldus nemszeretem látogatása orosz szemmel nézve.
Ez a nyiregyhazi ugy az iskolabutorlopassal megerne egy posztot!!!
@Habakuk999: Az atomerőmű ügyben arról is szól a fáma, hogy Putyin a kivitelezés számlájának rendezésére biztosítékot lát jónak. A számla végleges pénzügyi teljesítéséig az új erőmű 25%-ig mindaddig tulajdonosként kíván szerepelni, míg a kifizetés meg nem történik.
Szó volt arról is, hogy Putyin nem lesz túl barátságos a Moszkva tér elnevezésének megszüntetése miatt.
Azt nem szeretem ebben az országban, hogy nincs hiteles tájékoztatás a valóságról. Látod, hogy mi is találgatunk, a hátteret tippelgetjük, mintha nem is ránk tartozna a jövőnk.
@Mariann19: Nincs mit találgatni. Paks egyszerűen nincs előkészítve, nincs sokkal nagyobb jelentősége, mit hadovált Orbán a Kremlben, mint a mi itteni találgatásunknak.

Mindenhonnan pénz nélkül jöttek haza, pedig az azeriaknak a baltást is odaadtuk.
Moszkva az utolsó esély, ugyanakkor a bukást követően nagyon komoly jövedelemforrás.
Szerintem ennyire egyszerű.
A híradások pedig nem tudnak miről tájékoztatást adni, legfeljebb Orbán poros cipőjéről emlékezhettek volna meg.
Mert nem történt semmi, csak hízelegtünk egy kicsit cár atyuskának.

Csak a forró pénzek és a lakossági megtakarítások finanszírozzák az államot. Süsd meg, a kincstár betéteket gyűjthet a bankoktól "versenyképesebb" áron. Ez nem unortodoxia, ez agyament baromság, kb olyan, mintha erősködnénk, hogy a föld lapos és nagy büdös teknősbéka tartja.
kiszívjuk a gazdaság utolsó tartalékait is, mint egy ostoba hülye parazita, aki saját magát is elpusztítja a mohósága miatt.
@Habakuk999: Mostanság napi szinten örömködik a kormány, hogy milyen nagy volumenben fekteti be államkötvényekbe a pénzét a lakosság, mely kifejezi egyben a kormány iránti megingathatatlan bizalmat.
A Századvég elemzője óriási jelentőséget tulajdonít annak, hogy a hazai befektetőkek az állam ugyan hozamot fizet, azonban ezek a kamatok a belső fogyasztást generálják, és az milyen nagy üzlet nekünk.
Valóban több száz milliárd értékű kötvény került eladásra, de nem hiszem, hogy tömeges lett volna a résztvevők száma, inkább a nagy pénzzel rendelkezők fektettek be, akik nem a hazai fogyasztást fogják gyarapítani.
A retorika arról azért hallgat, hogy ez a belső adósság is adósság.
@Habakuk999: azért nem mondhatod, hogy nem szórakoztató. Rövid betekintés egy párhuzamos univerzumba.
401. Nem fogja eladni a kozgepet. Nagyjabol ez minden, amit talan megtart a sajatjanak.
De hogy mekkorat fog szopni Putyinnal. Birom az oroszokat, de csak igy messzirol, igaz azon nagyon csodalkozom, hogy nem zuhant le orban repuloje... Valami van Putyinnal, vagy meginkabb: ezredannyit sem er ez az orszag, mint a lengyeleke :>
@Habakuk999: "kiszívjuk a gazdaság utolsó tartalékait is, mint egy ostoba hülye parazita, aki saját magát is elpusztítja a mohósága miatt."

És ez már látható volt amikor kvázi összes önkormányzat fides lerakattá vált.

Eljön a pillanat amikor bárkitől lopunk az ner-társ.
Putyin szerintem már megkérte az árát ennek a találkozónak. Be lett az árazva, csak győzzük kifizetni.

Egy ilyen nemzetközileg leamortizált hazudozóval mint ez a csúti kotonszökevény nem fog találkozni csak azért mert "magyarország fontos".

Oroszországnak Európa a fontos nem Magyarország, mégha a Stumpf család mozgalmi dalokat fütyül fűzfaágon, akkor is.
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert rengeteg. Az tény, hogy itt a Varánuson Fabius és a kommentelők is akrobatisztikusan írnak. Ez szórakoztató, csak sokszor nem világos, hogy van-e mondanivaló.

Én nem találok rosszat abban, hogy nyitni kellett az oroszok felé. Sőt, kényszerűséget látok.

Ha ti nem így látjátok, akkor mondjátok már meg, hogy mi a faszt akartok, ahelyett, hogy szóvirágoztok, meg orbánoztok a végtelenségig.

Üdv
@Mystes: "Ha ti nem így látjátok, akkor mondjátok már meg, hogy mi a faszt akartok,"

Glasznoszty-ot. Ha érted, mire gondolok.
@Habakuk999: Jól tudod, kaja sem volt közös sajtótájékoztató sem volt. Egy 30 perces kis röpgyűlés volt. Gondolom Putyin szólt vitykának ha siet akkor a GUM áruház mellett nyitva lesz még a kinai kajálda ahol bekaphat egy valódi kutyahúsból készült csirkefalatot édes savanyú mártással. Sőt azt is valószínűnek tartom, hogy még a távozása előtt megszámlálták az arany gyertyatartókat is. Biztos ami biztos :)
@Mariann19: nem biztos az, hogy Putyin ajánlatot akart tenni, már ha azt elfogadjuk, hogy ő kezdeményezett. KGB-s volt, nem is hülye, így számomra elképzelhető az, hogy most szólt rá Orbánra, kussoljon és kussoltasson már Pakssal kapcsolatban, mert ez az állandó reflektorfény bántja az ember szemét. Jövő hét végére meg Orbán kinyögi, hogy egymillió köbkilóméter fossá rohadt tavalyi krumplinak sikerült piacot találni az orosz állattenyésztőknél, a bevételt számolgató közönség alél, hörög, elélvez, Orbán meg csendesen mosolyogja majd magában, hogy megint beszél mindenki mindenféléről, csak a lényegről nem.
Olvastam ezt: mandiner.hu/cikk/20130201_mate_t_gyula_kie_lesz_paks , jót röhögtem. "a Kreml urának ez nem akkora tétel", na persze; egyrészt de, nagy tétel lehet ez még másoknak is, akik a Kreml urának fontosak - másrészt pedig tagadják a gondolatot is, ami a Fidesznél élből gyanús szokott lenni.
@Orica Középföldi:

"Mondja ezt olyan, aki jól alszik, mert 22 éve egyszer nem fogott kezet, de mégis nyugtalan, hogy nem akasztottak:)))))"

kissé le teccett eccerűsíteni a tényállást, bár télleg eccerűen montam. hanemhogy sikerült 20 egynehány év alatt egy miniduce-t kitermelni, vagy készen kapni az nem véletlen.

de mondok valamit. ide tényleg a Főnök kell a nyakatokba. aztán kacsingassatok össze, ahogy jól esik és nevessetek csak ki mindenkit aki megosztja a gondolatait netán kétségeit veletek.

Még valami... addig baszakodtok, amíg a Főnök megint 2/3-dal nyer.
@jaegtoer: Az ügyeletes hülyét visszavonom mert utólag belegondolva és "légifarkas" reagálását megfontolva elismerem, hogy a te esetedben túlzó lehet a kijelentésem. Tőled nem kérem, hogy vondd vissza a dehonesztáló jelzőidet (segítek az uj nickemben szerepel egy része) viszont tényszerűen indokold meg!
@épészmérnök:
Bocs, de a Chille nem jó példa. Más birtok- és tőkestruktúra, más fajták, tök más marketing, más éghajlat és más termelési kultúra.

Magyarországot az európai bortermelő osrzágokkal lehet összevetni, mindenekleőtt Ausztriával, akik nagyon szépen felépíteték a boraik marketingjét és exportpiacait az utóbbi 20 évben. Igaz e mögött a minőséget a középpontba állító szabályozás áll a 80-as évek borhamisítási botránya óta.

De példaértékű az olasz, francia, spanyol eredetvédelmi rendszer is, ami helyi fajtákra és termőhelyekre épül és így az újvilági tömegtermelés fölé pozícionálják magukat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A forrást illik megjelölni, meg aztán az idézőjel sem ártana.
@tucano: Nem vicces.
Egy másik univerzum, ebben teljesen igazad van, de nem vicces.

Azt hittem, a kilencvenes évektől olyan országban élhetek, ahol nem cenzúrázzák a szavaimat.
@Mariann19: @aranyhorcsog: Bankoktól elszívni a betéteket a piacitól lényegesen magasabb kamatokkal következményekkel jár: kevesebb betét, még kevesebb pénz.

A kőccégvetésbe áramló megtakarítások egy jelentős részének új beruházásokban, beruházási- és forgóeszközhitelekben lett volna a helye.
Matolcsy szerint is, hiszen folyamatosan az egykulcsos növekedés serkentéséről beszélt.

A magas kamatok visszafizetésére a fedezet a gazdasági növekedés. Amortizáció alatti befektetési rátánál mennyi az esélye? Nulla.
@jaegtoer: @ariel12 a jiddis übermensch: Szerintem jó, hogy vitatkoztok, nem kell megijedni a vitától.
Ráadásul mindketten tudtatok érveket felhozni álláspontotok képviseletére egy bonyolult témában.

Én egyetlen egyszer tahósítottam, a Kán gyerek járt ide régebben, belőle sütött a rosszindulat.
Eltérő vélemények miatt fölösleges.

Szerintem jól jöttetek ki a vitából, Arielnek új neve lett - tök zárójelben jegyzem meg, néha fogom úgy gondolni, telitalálat, bocs Ariel -, Jaegtoer pedig keresztapa lett, ami azért nagy dicsőség, Rodeoval ketten voltunk eddig Angyalunk keresztszülei.
@ariel12 a jiddis übermensch:

köszönöm, mind emellett azt hiszem én is elkapkodtam, reggel már megbántam a tahótlanítást, mondtam is magamban, b+ jaeg, most mehecc kuncsorogni Fabiushoz hogy lehet visszacsinálni az egészet, mer vén marha létemre úccsinátam mint egy nyeretlen kétéves.

én úgy éreztem, hogy vélt igazad tudatában lekezelő megjegyzést tettél rám. ugyanakkor úgy vélem, hogy igazunk tudata nem jogosít fel arra, hogy "felsőbbrendű" pozíciót "vegyünk fel" egy beszélgetés/vita során, mert szemléletbeli dolgok esetén könnyen lehet, hogy:
mindkettőnek igaza van
egyiknek sincs igaza
részben van csak igaza
harmadiknak van igaza.

a dehonesztáló jelzők visszavonásában tekintettel kereszt-, pardon!névadó szülői aspektusra, és attitűdre nem tudok saját segítségemre lenni de szerintem megállják a helyüket, azt azonban elismerhetem, hogy összességében talán mégiscsak túlzásba estem, mert egyes erre tévedő jobboldali nyomorultakra, tetvestársaimra:-) ugyanakkor mégsem alkalmaztam. feltehetően még ez is megtiszteltetésszámba ment volna.

no, akkor a fentiek összességében szemlélve a dolgot, Peni tanácsát is felidézve, akkor a sípcsontrúgásokat mellőzhetnénk is?:-) vagy ragaszkodunk hozzá?
@jaegtoer: Teljesen felesleges a sipcsontrugdosás. :)
Azért ha megengeded a fölényes übermensch jelzőt szerintem nem érdemeltem ki. Ez az én véleményem. Igazából a tegnapi kis játékunknak sem az volt a célja, hogy eldöntsük kinek van igaza. Te elmondtad a véleményed én elmondtam a véleményem ami nem egyezett a tieddel aztán ennyi. :)
A tahótlanítást visszacsinálni pedig amennyiben igény van rá a a cikk bal felső részében a kis varánusz feletti toplákmentesítő felirattal lehet. Azt a nézeteltérésünket hiszem a gentleman aggreement szabályai szerint elintézettnek tekinthetjük. :)
@ariel12 a jiddis übermensch:

akkor én visszacsinálom azt a tahómanózásos izét, te meg vedd vissza a rendes ruhád.

"___fölényes übermensch jelzőt szerintem nem érdemeltem ki___"

ha jobban belegondolok tényleg nem.
@ariel12 a jiddis übermensch:

" cikk bal felső részében "

megtaláltam, elintéztem. ötözzél. Kérlek.
@ariel12 a jiddis übermensch: Az drága. A gépen úgyis adnak vacsit, addig meg kibírják.

Mellesleg az a szólam, hogy "Putyin meghívta" teljesen normális, diplomáciában így szokás.

Ebből levonni bármiféle következtetést fölösleges.
@jaegtoer: Köszönöm és ismét a régi néven vagyok, csak csatlakozott hozzám egy-két hölgy is. :)
Az orosz csapatok azonnali kivonását követeljük! :D

www.youtube.com/watch?v=-OqwUTc2QwQ
@Légifarkas: A hírmozaikokból elég jó összefüggéseket lehet kihámozni.
Orbán Viktor atomerőmű kérdésben két területről tárgyalt Putyinnal. Az egyik a jelenleg üzemelő két blokk felújításáról szól, a másik a majdan megépülő új atomerőmű létesítését vette számba.
Orbán nyilatkozata szerint - miután Paks orosz technológiával létesült - a felújítást is sz oroszoknak célszerű elvégezni. Putyin örül.
A másik kérdés az új atomerőmű létesítése, mely kivitelezésért az oroszokon kívül verseng az USA és Japán is.
Putyinnak sem elhanyagolható a kivitelezési megbízás, hiszen hatalmas beruházásról van szó, presztízsnyereség is egyben főként az USA kiszorítását tekintve.
Orbán viszonzásul gázárkedvezményt vár el Putyintól, mely szoros összefüggésben van a jelenlegi rezsicsökkentéssel. Valószínű, hogy a rezsicsökkentés terheit hosszabb távon az ország költségvetése nem bírja el, ezért kéri Orbán a gázárkedvezményt Putyintól.
Ebből az jön le, hogy mint tudjuk, a rezsiköltség csökkentés is az Orrbán kormány hatalmának fenntartása érdekében történt az adakozás által, a helyzet fenntartása miatt és a gázárkedvezmény kialkudásával a paksi ügylet is hatalmi célokat szolgál.
@Habakuk999: "Magas kamatok visszafizetésére a gazdasági növekedés a fedezet. Amortizáció alatti befektetési rátánál mennyi az esélye? Nulla."
Két probléma vetődik fel a fentiek szerint. A piaci finanszírozás az IMF hitel elmaradása miatt 25 milliárd havi plusz kiadást jelent, a TV-ben hallott szakértő szerint, miután a kamatteher kétszeres az IMF-hez viszonyítva. Ez mindent elmond.
A másik az amortizációból keletkező forrás folyó kiadások fedezésére való felhasználásának hibája. Ez a KKV-k jellemzője főként, de más területeken is látható. Ebból adódik az állóeszközállomány elhasználódásának foka, mely jelenleg 80%-ra süllyedt, nincs szintentartás. Ezért ilyen állapotúak az úthálózatok, a kigyulladó buszok, a termelő gépi berendezések, a metrók sínhálózata.
Ezek hatalmas összegek, melyek eddigi téves felhasználásának ellensúlyozására még jelentős GDP növekedés is kevésnek bizonyul.
@Habakuk999: jól hitted, csak el kell költözni hozzá Magyarországról, addig még azt sem hagyták:(
@jaegtoer:
@ariel12:

Churchill szerint:
"Nem csak ahhoz kell bátorság, hogy az ember kiálljon és beszéljen, hanem ahhoz is, hogy leüljön és meghallgassa a másikat."

Nagyok vagytok :-)
@épészmérnök: Nem tudom, hogy is áll most az őstermelői adókedvezmény?
süti beállítások módosítása