Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.28. 04:26 Fabius

Vona Gábor agyat keres a Jobbiknak

Címkék: kongresszus jobbik vona gábor

Parlamenti párt felhasználható agykapacitást és kiaknázható holdudvart keres. Jelentkezni "kicsit nácik előnyben" jeligére a pártelit.akaroklenni@jobbik.hu címen lehet. 

Az ördögbotosok szakadása miatt érdemtelenül kevés szó esett a Jobbik és Vona Gábor hétvégi kis bulijáról, így alig alig értesülhettetek róla, hogy a Jobbik értelmiséget meg holdudvart keres. Mert Gyöngyösijük, Zagyva Gyulájuk meg Novák Elődjük már van, de mostmá' csak kéne valaki olyan is, aki egyszerre tudja megtanulni a ciganybűnözés, nemzetbiztonsági kockázat és a mocskos zsidók jelszavakat, nem csak egyesével. Amúgy meg ha esetleg valaki nem tudná, akkor értelmiségbűnözés is van, mert szirénhangkövető történelmi-bűnelkövetők ezek, hogy bratyizás helyett messze elkerülik az Jobbik háza táját. De sebaj, majd most, most aztán jön a Magyar Tavasz Mozgalom, ami faszán összehalássza a friss diplomásokat. 

Igen, kedves diákok jól értitek.

Vona úgy csinálna belőletek értelmiségi réteget magának, hogy minden rólatok szóló cikk és blogposzt alatt a párttagok és szimpatizánsok titeket kutyáznak. Ők úgy udvarolnak, hogy leírod HaHa, és azonnal VÁÁÁÁÁVÁÁVÁVÁVÁVÁÁ - ugranak rád. Tudjátok az ilyen ridegtartás ősi sumér szokás, amit tarsolylemezre rovásírással vésve örökítenek apáról fiúra. Az udvarlás része az is mikor elmondják, egy tudását külföldre mentő nemzetkifosztó  tudáskufár vagy. Akkor is, ha eszed ágában nincs emigrálni, nekik ez mindegy, ők az általános és kollektív bűnösségben hisznek esetetekben is, mint a cigányoknál. De nyugi, eleinte nem kell sokat nyüzsögnötök, "végezzék a dolgukat, de készüljenek, hogy amikor eljön az idő, kiszellőztethessék a liberalizmus rothadó bűzét".- ezt üzenik. 

Igen, ők tényleg nem értik az értelmiség miért nem keresi a társaságukat, és miért nem fogjátok ti sem.

jobbik-szellőztet.gif

De jó hír, hogy a Mindörökké Népszavazás mozgalom nem fulladt ki, és van meg nem valósuló téma 2013-ra is. Erőszakos cselekményért megvont segély! - ez lenne a szlogen, amit speciel még támogatni is tudnék. Igaz, én nem arra a csoportra asszociálok elsősorban amire elvárják, hanem Vona hangoskodása után elképzelem, ahogy az Index újságírót orrba verő árpádsávos bulihuligántól megVonják a családit, és Zagyva azonnal ellen népszavazás kiírását fogja követelni.

Jó hír van ezen kívül is, bár értelmisége nincs a Jobbiknak azért nem pihennek, sőt. Lassan felülmúlják Matolcsyt tervgazdaságról álmodozásban és grandiózus tervnevek kiagyalásában, ehhez speciel nem kell gazdaságértelmiséginek lenni. A felsoroltakból nem minden hülyeség, ezért azt gondoltam felkeresem Jobbikék honlapját, és megnézem részletesen a Tas pontot, de....Valaki elcsórta, kilopta. Mind a hét vezért programostól ahogy volt.  Mert az nem feltételezem, hogy Vona Gábor úgy jelent be a grandiózus tervet, hogy az tulajdonképpen nincs, és mondja ami éppen eszébe jut, de az biztos, hogy a poszt születésének pillanatában az utolsó dokumentum a 2012-es közmunkaprogram, és Hét vezérnek híre sincs. 

Sebaj, a globális kapitalizmusnak és a liberális demokráciának úgy is vége - mondta Virág elvtárs módra - és ha nem zárt helyen lettek volna szakrális temetést és egy nagy csokor évelő szívcsakrát intézett volna a két halottnak a nagyobb hatás kedvéért. De így csak azt mutatta meg, hogy semmivel közelebb nem jöttek a valósághoz, mint eddig. Pedig a választások előtt 15 hónappal már eléggé ideje lett volna. 

754 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr965047650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schiffer András és a szépség fegyvere 2013.01.28. 11:57:58

Az LMP-nek befellegzett. Hiába csűri-csavarja szokásához híven Törökgáborelemez, hogy „az LMP mindkét irányzata is jobban jár az elválással”. Hiába magyarázza Schiffer András, hogy csak a párttagság 10%-a távozott. Az LMP-nek annyi. Nem mintha Schif...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szóval a szokásos, még akkor erőszakoljuk meg ha önként is...a hahahahahaha meg szarik rátok (is!!!) drágabogárúr, ugye ő most a menő jobbikéknál mert nem értik és amit nem értenek az csak nagyon tudományos lehet..., a HAHA...hagyjátok má' békén pont ti sem kelletek nekik sem

szóval 7vezér egy má' nem is elég olyan nagy a kátyú amiből ki vagy még beljebb

" a Jobbik értelmiséget meg holdudvart keres. Mert Gyöngyösijük, Zagyva Gyulájuk meg Novák Elődjük már van, de mostmá' csak kéne valaki olyan is, aki egyszerre tudja megtanulni a cigánybűnözés, nemzetbiztonsági kockázat és a mocskos zsidók jelszavakat, nem csak egyesével."

lesújtó véleményem van levédiáról, a hatalmon lévő és a hatalom körül sündörgő ellenzék egységesen egy darab szar...alkotásról szó sincs csak elvi szempont...nem is marad lassan semmi mert elvitték...mit nem tudtak elvinni?

na jó csináltak Ócsán egy Patyomkin falut 12x áron és még így is lakhatatlan és munka sem lesz soha tehát elfekvő vagy mijafasz

és negatív az egész semmit sem szabad, lassan a parlamentet is felszámolják mert a jelenlegi irányzat alapján a többségi házelnök bárkit aki neki nem teccik kivezethet és esetleg börtönbe bevezethet csak mert cum trucc mert olyan az aznapi bajusza

hátakurvannyukat

és dzsobbik? hát az felesleges de

brühühühühü
KLEPTOKRÁCIA aranyszabályai:

1. Fegyverezzük le a népet, fel az elitet!
2. Tegyük boldoggá a népet: osszuk szét a beszedett javak nagy részét. (A vagyont a gazdagoktól elszedik, valamit osztanak a tömegeknek, a zömét megtartják! Írja Platón, I. e. 2500 ban! Lásd kommunizmus gyökerei.)
3. Növeljük az elégedettséget, a karhatalom monopóliumaival: tartsuk fenn a közrendet, szorítsuk vissza az erőszakot.
4. Ideológiai, vagy vallási igazolás, önmagunk létjogosultságát! Az intézményesített vallás amellett, hogy igazolja a javak kleptokraták számára történő átruházását. No ebben segédkezik Surján S/S esperes.
Ha gyerek lop, az mánia, ha párt az kleptománia, ha ország az Románia. ha az uralkodó réteg no az a kleptokrácia!
és a címről: Fábi, hát te kis huncfut, agyat a dzsobbiknak levédiában?

hol vannak agyak? és ha agynak nevezhető akkor mire jó? velő sok pirított hagymával fehérboros bechamel mártással és sűlt krumplival

az "eredmények" mutatják

a zország minielnöke felavatta azt a gyárat aminek létrejöttéhez semmi köze sőt és annyi eszen nem volt, hogy egy magántársalgáson megkérdezze Dr Zetze-t mit is kellene tennie ahhoz levédiában hogy legalább annyira jól menjen mint a Mercedes Benz Művek (köztudott Dr Zetze otthagyta a Chryslert amint rájött, hogy az is egy pudvás kolosszus semmi más)

szóval még kérdezni sem tudnak nemhogy választ adni

brühühühühü

Vezess új útakra Lucifer
@Fabius:

ez a rébusz helye?

brühühühü

szép logotipod van ki az Platón vagy valami római?
@rodeo36: tömör, rögvaló õsszefoglaló, magyarok honáról
dehat mar van nekik ilyen, a bajerzsolt. Ja, ize, ot nem ok fizetik, dehat azt mondja pontosan, amit hallani akarnak. Nem olcsobb igy?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

fájdalommal tudatom...a magyar (levédiai, hun, turulbérenc, fasztuggyami) értelmiség hol a bánatos picsában van?
a Magyar Tudományos Akadémia (és az összes alosztálya meg a kihelyezett diliházai)
az egyetemek, van vagy annyi az országban és tanítanak doszt de mijafaszt kutatnak és milyen gyakorlati aktuális kérdésekbe vezetik be a nebulókat ahhoz, hogy az elméletbők valami életszagó tehénszar legyen (ugye a tehénszar az hasznos mert trágya is és sok mindenre jó elektromosságot fejleszteni a gázaival turbinával és sok minden más, ugyanakkor a valóságtól elszakadt és ahhoz semmi napi közösséget nem vállaló egyetemi apparátus még fingnak sem jó pedig az is tud valéamit az legalább büdös és meggyullad ha szikrát "közölnek" vele)

a magyar adminisztráció amit másszóval kormánynak is kéne nevezni bár sem kormány sem admin csak van és lop nem indikál semmit és nem gerjeszt olyan légkört amiben érdemes lenne alkotni?

brühühühühü

a üpénz meg megy a zsebekbe és kolbász meg lapostv lesz belőle és svájci bankszámla a bahamákon
@rodeo36:

"a magyar adminisztráció amit másszóval kormánynak is kéne nevezni bár sem kormány sem admin csak van és lop nem indikál semmit és nem gerjeszt olyan légkört amiben érdemes lenne alkotni?"

Nem csak alkotni, de dolgozni es lassa elni sem.
OFF:
Visszafizették vagy jótékony célokra fordították a számukra megítélt jutalmakat a kormánypárti önkormányzati vezetők. [...] Tizenkét politikus pedig visszafizette a számára megítélt összeget, erre egyetlen somogyi kistelepülés (Tarany) vezetője nem volt hajlandó, ő inkább kilépett a Fideszből.

na, a fidesz egyetlen gerinces és következetes embere független :)
EZ sem semmi, ha már pontok... :))

"
1.Ha az állam átvállalná a lakossági hiteleket olyan törvényi szabályozás mellett, ami nem engedné újra eladósodni az embereket (KHR).
2.Betiltaná a magas kamatozású gyors hiteleket, áruhiteleket, és személyi kölcsönöket. Csak ingatlan célú, kizárólag forint alapú hiteleket adhatnának a bankok.
3.Átvállalná a nem pénzügyi vállalatok hiteleit, de cserébe megemelné a minimálbért 100 ezer Ft-tal.
4.A vállalati hiteleket is szabályozná. Csak magyar tulajdonú cégnek, ingatlan, termőföld, termelőegység vásárlására adhatnának újra hitelt.

Akkor:

1.Az újjáéledő építőiparban 1 millió új munkahely teremtődne!
2.Az emberek zsebében nemcsak több pénz maradna, de többet is keresnének, és sokkal többen!
3.A beruházási kedv még a magasabb bérek ellenére is nőne!
4.Az adóbevételek a duplájára növekednének, a kiadások (segélyek) csökkennének!
5.A GDP a duplájára nőne, így a 35 ezer milliárdos adósság GDP arányosan 58%-ra csökkenne!
6.Megszűnne a lakosság árfolyam függősége, így kevésbé lennénk kitéve a spekuláns támadásoknak, ezért nem lenne szükség az IMF „védőhálóra” sem!
7.Az "új" adósságot lakossági kötvénykibocsájtásokkal is finanszírozhatjuk."
kozossegigazdasag.blog.hu/2013/01/27/nyilt_level_kasler_arpad_es_orban_viktor_uraknak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_28&utm_campaign=index
Kicsit beteg az ember... Illetve Unortodox, de nagyon...
SSteffyke is hozzászólt, a szokásos blabla, "védjük meg Piktort" stílusban.

Vona egy fasz, nem csak annak néz ki a gyenge dumájával, de szimplán az is.
"Vona Gábor úgy jelent be a grandiózus tervet, hogy az tulajdonképpen nincs, és mondja ami éppen eszébe jut, "

Így igaz. Ha a tervek realitásából visszakövetkeztetünk az eszére, akkor nagyon sivár az eredmény.

Én nagyon messziről szemlélem a Jobbikot, de úgy tűnik, Vona egyre magányosabb. Érlelődik ott is egy szakadás.
Futball-huligánoknak, politikusoknak és X-Faktor rajongóknak semmi segélyt!

Ne az emberekkel fizettessék meg!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A zörökbecsű Szájtátó látom nem megy ki a fejedből... :)
PERVERZ!
@Orica Középföldi:

Sajnos kislányom, mivel apukád agyonverte a nagymamádat és a húgodat, megvonjuk a segélyt anyukádtól: dögöljetek meg.

Ha nincs kéz, nincs csoki.
Kicsit elfogult vagyok, úgyhogy segítsetek. Az origo-s cikk csak nekem tűnik úgy mintha a fideszről koppintottak volna mindent, a színpadtól egészen a terveik neveiig?! Hét vezér terv?! WTF?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"A szárnyasunk kilépne? :)"

Ugyan régen nem olvasom, de addig sem tudtam eldönteni, hogy igazából/őszintén hova tartozik. Megnyilvánulásaiból - hsz-nek nem igazán nevezném - egy nagyon eklektikus és zavaros kép körvonalazódott.

Egy biztos, írásban állandóan mosolyog, de hogy ez mit takar? (Ez választ nem igénylő költői kérdés volt.)

Belenéztem a linkedbe. Hétfőn reggel ilyennel szembesülni, nagyon durva volt:))
@Fabius: látom megint bedőltél a populista szlogennek.
Áruld el nekem, hogy a bcs-k elkövetőinek a családja mit követett el, ami miatt meg kellene tőlük vonni a segélyt, vagy bármit, vagy akár görbén nézni rájuk? A házastársa, a gyereke, a szülő, a testvér?! Ők nem követtek el bűncselekményt, nem öltek, nem loptak. Nem ezért vonnál meg tőlük bármit is, ugyebár. Nekik annyi "róható" fel, már amennyiben ez bárkire is tartozna, mert ugye magánügy, hogy az egyik hozzátartozójukat lesitttelik.
De te ezzel egyetértesz?! Most komoly?
Látod milyen könnyű bedőlni a szélsőjobb cuki retorikájának? Lám te is azt mondod, hű ez jó ötletnek hangzik. De abba már nem gondolsz bele, hogy olyanokat büntetnél, akiknek az elkövetett bcs-khez nem, csak az elkövetőkhöz van köze. A kettő pedig nem ugyanaz.
Mondjuk így is ki lehet alakítani egy holdudvart...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

ez mi? valami rötyipapírra firkált gyászbeszéd?

ilyen özleteket kellene molyírtóval írtani, ha nincs hatástanúlmány és érdek egyeztetés akkor ilyen szart Mari néni két csirkefarhátért -ingyen- megíraj egészen elhízna szegény

na ez a magyar értelmiség

van még IFA?

brühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Aha. Miközben apuka a börtön-ellátással magas szintű segélyben részesül.
Vonának nem csak a nézése zavaros.
@Posthoz: Kedves Fab! A magyar tavaszos elgondolással kapcsolatban az alábbiakkal tudok nagyjából egyetérteni.:)

"A beszéd legkevésbé jól sikerült része véleményem szerint a "Magyar Tavasz Mozgalom" életre hívása. Ez a mozgalom (melynek sem szervezeti formáját, sem vezetőit, sem működésének alapjait nem ismerjük) arra lenne hivatott az elnök szerint, hogy a Jobbikhoz hívja a fiatal magyar értelmiséget és keretet biztosítson számukra az együtt gondolkodásra (gondolom én...).

Sajnos meg kell állapítsam, Vona Gábor fordítva üli meg a lovat értelmiség-deficit témakörben. Az értelmiség ugyanis nem akkor fog a Jobbikhoz közeledni és felvállalni ország-világ előtt pártszimpátiáját, ha egy százhuszonkettedik újabb mozgalom deklarája, hogy ennek így kell lennie, hanem ha azok a személyek és eszmék végérvényesen elhagyják a mozgalmat, melyek taszítják a nemzeti érzelmű értelmiséget.

Kissé durva lesz, amit most mondok, de addig, amíg egy értelmiséginek, aki történetesen a Jobbikkal szimpatizál, olyan fogalmak miatt kell szégyenkeznie és magyarázkodnia, mint "tiszaeszlározás", "budaházyzás", "zsidóbűnözés", "kuruc.info", "Betyársereg", soha nem fognak közeledni a Jobbikhoz nyilvánosan. Gyöngyösi Márton "listázását" szándékosan nem írtam ide, mert az nem alpári gyűlöletből vagy ostobaságból táplálkozik, mint az előbb említett fogalmak, hanem ott tényleg egy tudatos és gonosz félremagyarázással állunk szemben.

Szóval az a gyanúm, előbb embereknek kell távozniuk, hogy emberek jöhessenek. Kérdés, hogy Vona Gábor ezt tudja-e és ha tudja, vajon komolyan gondolja-e az értelmiség meghódítását, és ha komolyan gondolja, van-e hozzá elég ereje a párton belül, szembemenve ezzáltal még az elnökség több tagjával is..."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: HURRÁ, MEGSZŰNIK A HITEL?!
Anyám borogass, nekünk ez egy vicc, de valakinek csábító program. Mert síkhülye, vagy mert nem akarja tudni, milyen káros ez.
Anyám kik között kell élnünk! Nem lehetne az, hogy a jobbikos-magyar gárdásosoktól megvonunk minden juttatást? És kötelezzük őket hogy tetoválják a homlokukra a képviselőjük hogy jobbikos vagyok és segghülye?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Félig. Szóval nem csak nekem tűnt fel, hogy a fidesznél az árpádsávos zászló helyén eu-s zászló szokik lenni, és a program neveik is furák.
Amúgy még ha szél kálmánt meg is értem, de egész pontosan milyen gazdaságpolitikáról híresültek el a hétvezérek. Mert mikor tanultam, akkor a gonosz liberális oktatáspolitika mélyen hallgatott a közgáz nobel-díjasokat megszégyenítő gazdasági géniuszukról... :D
@Orica Középföldi: Amúgy én vagyok nagyon gonosz, vagy csak véletlen hogy pont olyan hétvégén holdudvaroznak, amikor telihold van?:D Annak szép fénye és udvara volt itt Nyíregyen vasárnap hajnalra:D
poszthó:
fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra
vóna esze nekije, akkor konszolidálódna, de akkor meg bomlana a jobbklikk is, hisz a mag az a kemény mag, aki csak a szentháromságban működik, nemzeti turul-idegen ellenesség-fajelmélet
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nép nemzeti látszólagos ősközösség, gyengébbek kedvéért: kommunizmus, igaz az uralkodó kaszt már akkor is meg volt, na de ilyen apróságokkal ne foglalkozzon egy fődcsakrás, kiválasztott félázsiai nemzet :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: All due respect, de maga a jobbik és maga a szélsőjobbos léte taszító.
Ahhoz hogy bárkit bevonzanak, nem elég eltüntetni maguk mellől a gárdát, a kurucot, ami egyébként vidéken megadja nekik a támogatottságot, hanem a jobboldalra kellene eljutniuk. Ahol nem hétvezérekkel reklámozzák a populista, semmire se jó ""gazdaság politikájukat"", és nem gondolkodnak abban hogy bárki családját el nem követett bűncselekmények miatt büntessék. Akkor már nem jobbik lenne, hanem max jobb, és a jó felé kellene törekedniük.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A véletlen nem zárja ki, hogy gonosz vagy:)))
Látom, galamb-lelked csak estére aktíválódik.
,))))))
Keressék csak az elitet, keressék. Bár én a helyükben elgondolkodnék, hogy vajon az elitet miért így lasszóval kell fogni?...
A 7vezér meg hol van?
@Fabius: Még két dolog amiről írtál. Ha jól hallottam Vona egy tegnapi TV interjúban is megerősítette, hogy a segély megvonás mindenkire vonatkozik és a javaslatban egy szóval sincs említve, hogy csak a cigányokra vonatkozna. Ezzel én is teljes mértékben egyetértek. Szóval ha kell vonják meg az állami segítséget attól is, aki mondjuk pofánbasz egy indexes újságírót. :)

youtu.be/9vnHZOhfqZA

A hét pontos gazdasági elképzeléseknél pedig látni kell, hogy jelen pillanatban úgy érzem ez még egy kiforratlan, további munkára váró koncepció, melyet talán nem is volt szerencsés idekeverni, mert ez inkább a párt választási programja kell legyen.

Csak néhány elemet emelnék ki belőle, mely figyelemre méltó és eddig még én személy szerint nem halottam sehol, ez pedig a lengyel-magyar-horvát regionális együttműködés koncepciója. Ami még érdekes lehet az a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar feltámasztása a keleti nyitással karöltve. A nemzeti ásványkincsre stratégia, bányászat és az ipar újraindítása. Nemzeti energetikai tervre is szükség van stratégiai beruházásokkal. Országos otthonteremtési program kezdeményezése. A magyar infokommunikációs terv.

Ezek mind olyanok amelyeket, pártállástól függetlenül érdemes lenne tovább gondolni. Ja és ilyen a termőföld ügye is amellyel kapcsolatban ugye együttműködést ajánlott Ángyánnak egy nemzeti földvédő kerekasztal felállításával.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezt a hét vezér dolgot szerintem inkább úgy kell érteni, hogy hét fő pontról van szó. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Most félve vallom be, hogy szoktam nézni az Xfaktort, és pluszban még élvezem is....)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha azokról van szó, akkor inkább a 7 törpe találóbb lett volna.
Amúgy nem a nem-rasszizmusa miatt erősítette meg, hogy mindenkire vonatkozik, hanem mert
ad1: azok is elfordulnának tőle, akik az ilyen populizmusra vevők. Az még egy Colosseum elsötétítést ért volna és orbán apucijuk is berágott volna,ha így ellenszegülnek, mikor két pofára magyarázzák, hogy nálunk se antiszemiták se rasszisták senincsenek.
ad2: ma hál Istennek nincs etnikai rubrika az elkövetőknél, így nem tudják egyértelműen csak a cigányokra szorítani.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tudod, hogy nekem van humorérzékem, de tényleg vannak benne olyan ötletek, amelyek azért jelentősebbek lehetnek a 7 törpénél is.:) Egyébként erről Fab is írt, csak ő azt hiányolta, hogy még sehol sem találja a konkrét terveket ezzel kapcsolatban. Feltételezem, hogy ez még később fog elkészülni és a 14-es választási program része lesz.
"Vona Gábor agyat keres a Jobbiknak"
utólag? baxhatja...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na várjál csak most arra akarsz utalni, hogy ez még nincs is csak Vona hamargyorsan elmondott pár ötletet?
@Orica Középföldi: Hát igen, estére már lehet velem bírni. Bár tartok tőle, hogy ez témafüggő is.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Boli drágám, ez annyira durván nyomja, hogy mellettük matolcsy jóravaló ortodox gazdasági szakembernek tűnik.:D
Ez pedig turultájon komoly teljesítmény.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jaj ne már, neked azért ennél okosabbnak kellene lenned.
Ebből konkrét terv?! Max láthatod, amint a gazdasági Grimm -mozgalom megalakul. Ha egy ici-picit is elgondolkozol rajta akkor rá fogsz jönni, hogy ezek olyannyira káros és értelmetlen ötletek, amik jobb ha így halnak hamvába. Azért megnyugtató, hogy a jobbik eléggé hülye és ostoba ahhoz, hogy sose tudjon emögé a populista hányadék mögé bármit is odatenni. Tudom-tudom, unortodoxiában a kormány sem szereti a konkurenciát. Hülye és elvetélt ötleteik nekik is csőstül vannak, voltak, lesznek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ez kinek a programja? Schifferé, Vonáé, vagy Thürmeré?
Ok sejtem, de lássuk be, bármelyiké lehetne.
Jó reggelt.
A blogmotor kapja be.
A poszt szórakoztató volt. A tegnapi is.
büdös rohat náci náci ügynökök...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Reggel olvastam. Anyámék biztosan örülnének, ha a tehermentes vállalkozásuk hitelét nagylelkűen átvállalná az állam, cserébe olyan bért kéne kifizetniük az alkalmazottaiknak, amennyi bevétel sincs egyetlen hónap alatt - nemhogy profit.
@shinichi: Na csak előkerült. Szóval a Vona féle programmal vessük össze mi zajlik a nagyvilágban :
vizpartifejlesztesek.blog.hu/2013/01/27/vizummentes_inkubatorhajo_startup_cegeknek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_28&utm_campaign=index

A kérdés már csak az, hogy akarunk ezzel versenyezni? Igaz, szánkódombunk már van az Alföldön.
@nemecsek ernő áruló: Ne bántsd, hiszen leírja ő, hogy ugatja a közgazdaságtant és csak paraszti esze van, és ezt józanon követte el.:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Vagy nem fog elkészülni soha, mert aki a jobbikra szavaz, azokak egyébként se fontosak holmi tervek, meg olyan dolgok, amiket olvasni kell... bah. Tudja kimondani egymás után, hogy cigánybűnözés, meg judeobolsik háromszor egymás után, és megkap minden szavazatot, amit csak megkaphat. Eddig is így volt, ezek után se lesz másképp.
a CÖF Nemzeti Társadalmi Szerződést kíván létrehozni. helyi nemzeti konzultációs központok létrehozását kívánják létrehozni,ahol mindenki elmondhatja a véleményét. Vígh László a zalaegerszegi választmány elnöke szerint a cél, hogy az Orbáni kormány 2014 után is tovább tudjon haladni a kijelőlet úton.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kedves Gabrel, az egészben az a gond, hogy a jobbik aracai a Novákok, Zagyvák, és legtöbben azért is szavaznak oda, főleg azok akik a várótermekben támadják meg a népeket, mert ezek jól megmondjéák nekik..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Vannak köztük továbbgondolásra alkalmas ötletek és javaslatok. Azon is jó lenne már túllépni, hogy azt hiszed a jobbik csupán kétfogú vidéki alkesz széljobberek gyűjtőhelye. :)
@shinichi: kalózrádió után kalózvállalkozók, sztem nagyon jó ötlet, de még a Kajmán-szigetek is olcsóbb ennél.
@Penivaldes: Szerintem a jobbik arcai főleg nem ők és ez a jövőben szerintem még inkább így lesz, vagy legalább is remélem. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kedves Gabrel, megértem, hogy szégyelled, de a legtöbb ember őket fogja elsőnek említeni ha a megkérded őket. Tudom ez kellemetlen mert szeretnéd minden erőddel bizonygatni, hogy a Jobbik az valójűában egy tudósokkal teli asztaltársaság de ez jelenleg nem igaz.)
@Secnir: Stílszerű lett vo(l)na egy animgif az Ózból, ahogy a Madárijesztő agyért kilincsel a Nagy Varázslónál:).
@Rufus78: na na! Madárijesztgőt nem bántani:)

persze miközben tudjuk, hogy Óz valójában egy csaló, és manipulátor..
@Penivaldes: Azt sosem állítottam, hogy tudós asztaltársaság lenne, mint ahogy a többi politikai alakulat sem az ugyebár. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tovább gondolásra?! Most viccelsz?! Ezek az ötletek nem attól halva születettek, hogy a jobbik tárja elénk, hanem attól, hogy direkt annak szánták.
hehe. hét vezér terv. kitalálták ezt a nevet, mert jól hangzik a dzsobbik fanoknál, oszt erőltettek hozzá hét valamit, hogy meglegyen a szám. hogy a turul oda ne szarjon a magyar tavaszon! a jobbik szótára max 100 szót tartalmaz, az értelmiség nincs benne.
Látom, élből megy a jobbikfikázás. :)
Pedig nem annyira rosszak az elképzelések.
Mondom: elképzelések.

Fabius-nak (és egyeseknek) az a nagy problémája, hogy nem lát kidolgozást, csak ötletelést. És? Láttunk, hallottunk ilyet már éppen eleget. Kormányoldalról. Ahol nem csak ötletelni kellene! Miért olyan nagy probléma, hogy egy (állítólag) ellenzéki párt csak ötletel a választások előtt több, mint egy évvel?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jaj ne már, neked azért ennél okosabbnak kellene lenned."
Na látod, ezért keresnek értelmiségieket. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja, ha csak annyi a cél az oroszlán elől futva, hogy ne ti legyetek a leglassabbak, akkor felesleges értelmes program. úgy látszik vonának anno a polgári körben ennyi felvilágosítást adott a fidesz, s azóta is ezen a szinten haldokol.
@ariel12: Majd beajánlak téged és csekket mint értelmiségit ok?? ;)
@bella _ciao: Szerintem egy politikai pártnak vagy mozgalomnak pont az lenne a feladata, hogy hatásosan tudja érvényesíteni mindazt, amivel a választói megbízzák. Ha az elmúlt 22 évet nézem ezen a területen eléggé leszerepelt a maszop és a fidesz is.
@tucano: Nem az olcsóság, vagy a kalózkodás a lényeg, hanem hogy mi vesszőfonó asszonyokkal, és öszvérhajtású, 30 méteres sífelvonóval akarunk ez ellen kiállni.
Nézegetve a képeket, bárkinek az ugrik be, hogy IT kommunikácó, nemzetközi jog, közgazdaságtan helyett inkább vályogvetést kell oktatni? Skanzent csinálnak a hazámból, félfeudális enklávét. Évente összeszedünk 10 év lemaradást. A felelősök ne is reméljenek megbocsájtást.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Aha.
Szóval, szerinted halva született ötlet a mezőhazdaság fellendítése, az arra épülő feldolgozóipar támogatása?
Vegyük csak a multik szarát, mert a spanyol répa sokkal finomabb? Vagy csak ócsóbb?
Fulladjon meg a (valaha virágzó) konzerviparunk, mert az olasz tőkehalfilé-konzerv finomabb, mint a májkrém?
Hááát nagyon kellene az a bizonyos AGY!!!! De akkor mi lesz a bázissal?????
A Jobbik az az agyhelyesek vagy az agyhiányosok pártja! Lásd pl. a Pörzse Juliskáját a János vitézben. ....s Ő még a szellemileg épebbek közül való!
Ezek úgy hü..ék ahogy vannak. De az is aki bármekkora bizalmat is adna nekik.
Programjuk a cigányozás és a zsidózás. Ennyi!

Erre nemzet vagy párt politikát építeni?????

S kérdés hogy mit tudnának kezdeni 1 aggyal? Talán billeg a szék Vona alatt? Tegye oda pl Novák Előd a kezét ......
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Miért csak 100ezerrel meljük a minimálbért. Merjünk nagyokat álmodni! Emeljük meg netto 1200€-ra a minimálbért. Csak úgy, ukmukfukk. Luxemburgban is kb ennyi, akkor nekünk is megjár, istenuccse.

Aki ilyen dolgokban hisz, az sajnos nem a valós világban él. A minimálbér többet árt a gazdaságnak, mint amennyit használ. A minimálbérböl élöknek pont az a baja, hogy hiába tudnának ök többet teljesíteni, akkor is csak minimálbért fizet neki a munkáltató. Ha eltörölnék, akkor jobban meglenne becsülve a rendes munkás, és hamarabb lenne kirúgva a tróger.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Óriási szerencse, hogy nem sikerült megvalósítani azt, amit az átlag maszop és fidesz szavazó szeretne.
Gondolj vissza, mekkora szopás volt minden alkalommal, amikor megpróbálták.
Jaj, jaj, olyanok vagytok!! Megaszonta Zazrivecz-Vona, kituggyahogyhíjják, ohgy lesz Teszkóból szalonna, izé Turul áruház lánc! Full, fajtatiszta... Lett is, de Nulladik Viktor alkotta meg a Turulban és NERben eccséges eccségsugarút.
Ja, meg lesznek kormányon is. Meg a Hét Vezérrel személyesen beszélte meg a történelem tanár, aki szerényen csak történésznek vallja magát, elvégre az utóbbi a kisebb rang, rövidebb is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Vagy a geotermikus energia felhasználása? Mert az a jó, hogy most gyakorlatilag bűntetik, ha olyan házat építesz?
A szürkeállomány elvándorlása nem probléma, ha azt a jobbik veti fel? Csak akkor, ha a liberálisok?

Persze, a gazdasági, ásványgazdálokási kérdések teljesen kiforratlanok. De, nosza, okos értelmiség, lehet tenni, kidolgozni!
Vagy eccerűbb zsigerből fikázni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fő a status quo fenntartása...
@Marcellusca: A mezőgazdaság nem attól fog fellendülni, hogy mi mindenáron fel akarjuk lendíteni, hanem hogy a gazdák versenyképes áron, versenyképes minőséget állítanak elő. Ha ezt a magyar gazda meg tudja tenni, senki se fogja megvenni a spanyol répát, mert a magyar is van olyan minőségű, és árban is megéri. Addig ne az én adóforintjaimból próbáljunk egy félig bomlott hullán újraélesztést végezni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sajna nem jó mert én egy büdös buta libsibolsi zsidó vagyok és nem hiszem, hogy bevállalnátok még egy Csanci féle esetet. Persze közeledvén a választások felé milyen jól mutatna nektek egy diszzsidó a kirakatban. Viszont a környzetemben ismerek egy-két tanárembert aki úgy szidja a cigányokat és zsidókat, hogy zagyvátok simán órákat vehetne tőle nácizmusból.
" Ha eltörölnék, akkor jobban meglenne becsülve a rendes munkás, és hamarabb lenne kirúgva a tróger. "
Szeretném ha mutatnál egy olyan munkahelyet ahol nem rugják ki azonnal ha valaki lazsálni próbál? 2013-t írunk és nem 1970-t.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Értem.
Akkor hagyjuk, hadd agonizáljon. Eccer csak kipurcan. Végre. :(
Oszt' lehet 20 km-enként szánkódombot építeni az Alföldre. Mert másra úgysem kell majd az a jó táptalajú föld. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: választói megbízzák? te súgtál valamit vona fülébe, amit beépítettek a programjukba? mit? azt, hogy turul, hét vezér, magyar tavasz? a jobbik vezérelven működik, le sem szarják a véleményed, ahogy a maszopban és a fideszben sem. nem különb egyiknél sem a jobbik, sőt deklaráltan nem demokratikus párt. méghogy választói véleménye.
@Marcellusca: Szarból nem lehet várat építeni. Hiába van a kezük alatt jó föld, ha hülyék ahhoz amit csinálnak, jobb esetben kapzsik.
Most nem jó minőségben termelnek, és baromira drágán. Ha úgy gondolod, hogy ezt erősíteni óhajtod súlyos pénzek beleölésével, akkor nosza.
Azt kellene megtanulni, hogy nem hazaárulás minőséget megkövetelni a gazdától a pénzünkért. Hogy azzal jobbat teszünk neki, mintha drágán megvesszük a rosszat, és erősítjük bennük a hitet, hogy a magyar gazda tudja a tutit.
Látod, az emberek beáraznak mindent. Ugyanolyan rossz minőségért nem ad ki többet. Akkor megveszi a spanyol répát, mert lehet hogy nem az is szar, de legalább az ár és az érték arányban van.
@Marcellusca: A mezőgazdaság előállította tavaj a GDP 3,8%-át. Bravó. Vegyél magyar répát ha akarsz. De ha alapból úgy állunk neki, hogy a gazdaságosságnak legalább a reményéval kecsegtető gazdálkodási formákat zsigerből elutasítjuk, akkor felesleges erőlködni. Az én adómból hobbikertészek mintagazdaságait ne tömjük.
A nemzetikommunista világlátás (Jobbik, Fidesz) szerint a magyarnak nem önellátó, geotermikus ház kell, hanem gázártámogatás a jóságos államtól. Hogy örökre függő legyen, hálás és alázatos (legalább négyévente).

Látod, pont az a gazdaságfelfogás, amit védesz, az van a működőképes mezőgazdaság vagy a geotermikus ház útjában. Csak jelszavak szintjén vannak ezek mellett. Valójában az ellenkezőjét erősítik. Persze van, akit kielégítenek a jelszavak.
@Marcellusca: A jobbik újra megtalálta csövön a lyukat. Sőt jukat. Ezektől semmi sem fog fellendülni, vihar egy pohár vízben.
Jelenleg ugyanezeket a dolgokat elmondja és teszi a fidesz is. Semmi új sincs benne, max a népszavazósdi meg a segélymegvonósdi.
Szerkesztő funkciót akarok! :)
@Jaffar: a rezsit is lehetett volna egyből 25%-al csökkenteni. vacakolnak itt a 10-el. hasipacsi társasjáték folyik a kormányban. megcsináljuk, oszt hiszünk benne, hogy jó lesz. optimizmus elvtársak, oszt jön a szerencse!
"Ezek között szerepel a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar fellendítése, amelyben szerinte óriási munkaerő- és exportpotenciál rejlik; "

Vona ezzel csak 15 évet késett. Például felléphetett volna za első Orbán-kormány alatt ezzel, amikor egy PÖCS-ben volt a Vezérrel. Akkor kisebb késedelembe lett volna, de akkor volt egy Torgyánjuk, aki hasonló féligazságokkal házalt.
Amugy igaz lenne, ha Antall nem veri szét a keleti piacot, ha nem verik szét a mezőgazdaságot, és gyakorlatilag nem ujraépíteni kellene a feldogozóipart, amiből alig maradt valami.
S nem mellesleg újratelepíteni például azokat az almaültetvényeket, amiket mondvacsinált okokkal kihuzgáltak. Meg azokat a gyümölcsösöket, aminek a helyén most plázák vannak pl. Budaörsön
@ariel12: "Viszont a környzetemben ismerek egy-két tanárembert aki úgy szidja a cigányokat és zsidókat, hogy zagyvátok simán órákat vehetne tőle nácizmusból."

Érdekes apektusra hívtad fel a figyelmet. :) Erről egyszer egyébként beszélt Zagyva is egy interjúban, azzal a különbséggel, hogy ő a cigányozást meg a zsidózást a parlament büféjében szokta hallani maszop, kdnp és fideszes képviselőktől. :)
@Marcellusca: Ó nekem nem baj, már hozzászoktam, de írásos formába kérem az ötletelést..
@ariel12: Speciel engem legutóbb azért rugtak ki másodmagammal, mert egy minőségbiztosítási osztályon minőséget akartunk biztosítani, és a külső beszállítótól nem minden szart átvenni. Ja, és versenyszféra.
@Marcellusca: mínőség...bár erről nem lehet addig beszélni, amig csak az árat nézik, és főleg úgy, hogy újra kéne tanítani a népet ízlelni..
lázálmok, amíg a valóság meg ez:

Moody's: Magyarország ki fog lógni a sorból

Valamelyest csökken idén a közép- és kelet-európai gazdaságok GDP-arányos bruttó tőkepiaci finanszírozási igénye, azzal együtt is, hogy a nominális forrásigény várhatóan növekszik - jósolta hétfőn Londonban ismertetett előrejelzésében a Moody's Investors Service.

hvg.hu/gazdasag/20130128_Moodys_Magyarorszag_ki_fog_logni_a_sorbol

-----------------

Napi: megtizedelődtek a fuvarozó cégek

Stagnáló árualapokra, tovább éleződő versenyre számítanak a magyar közúti és vasúti fuvarozó vállalkozások, amelyek 2013-ban néhány kivételtől eltekintve inkább túlélési stratégiákra, mint növekedési tervekre építenek - olvasható a Napi Gazdaságban.

hvg.hu/kkv/20130128_Napi_megtizedelodtek_a_fuvarozo_cegek

-------------

www.napi.hu/tozsdek-piacok/mar_csak_tartasra_ajanlja_a_mol_reszvenyeket_az_erste.543480.html

-------------

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/1-ra_a_300-tol_az_euro.178873.html
@Penivaldes: az huszár ;)
amúgy, pont ettem, és te galád módon veszélyeztetted a tápanyagom, helyén maradását ezekkel a képekkel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez egy debreceni hotel freskója. Engem az Athéni iskolára emlékeztett attól a Raffaello nevű gyerektől, aki később édességgyáros lett:O)O))
Ennyi csődöt még nem látott az építőipar
Tavaly az utolsó negyedévben 1700 cég szűnt meg az építőiparban. Az új cég is kevés

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F28%2Fennyi_csodot_meg_nem_latott_az_epitoipar%2F

-------------

a dicső keleti szél!!!!!!!!!!!

A kapitalizmus elbukott, a marxizmus világuralma jön

Kínának nem áll szándékában adaptálni a nyugati kapitalista modellt, éppen ellenkezőleg, a marxista eszmék globális terjedésére alapozva egy új világrend kialakulására számít - írja a Kínai Kommunista Párt (KKP) szócsövének tekintett Csiusi (Qiushi) folyóirat írását idézve a Business Insider...

hvg.hu/vilag/20130128_A_kapitalizmus_elbukott_a_marxizmus_vilag
@Penivaldes: Drága Peni! Légyszí ilyen korai órán ne mutogass ilyeneket mert egész nap hánynom kell ha rágondolok.:)
@Penivaldes: nahhhh, most meg a röhögéstől kifelémene az itókám :D

az alkotó is szent helyen fog pihenni, mint a kókuszgolyó /egyik kedvencem amúgy/ gyáros? ;)
@ariel12: én már szóltam, csatlakozz a kezdeményezésemhez :D lehetünk párt is, ez most úgy is nagy divat ;)
@Penivaldes: "attól a Raffaello nevű gyerektől,.."
Te most burkoltan cigányozol? Nem Raffaella az esetleg Raffael? :)
@Penivaldes: esélyesebb, mint a többi, már csak darabszám miatt is, igaz a duma is érdekes, hisz az alapvető működése az iparuknak közelebb van a kapitalizmushoz, mint a kommunizmushoz :D
De kell az ideológiai porhintés a népnek, nehogy gondolkozni kezdjen, és szemlélni pl. É.Koreát
@ariel12: Én a híres édességgyárosra gondoltam. Aki eredetileg festő volt, majd átállt a csokiiparra.:)
és megint a keleti szél:

Tisztogatás kezdődik a kínai kommunista pártban

A párttagságra méltatlanná vált emberekkel szembeni szigorú fellépést szorgalmaz a több mint 82 milliós Kínai Kommunista Párt (KKP) központi bizottságának politikai bizottsága - derült ki hétfőn kiadott közleményükből.

hvg.hu/vilag/20130128_Tisztogatas_kezdodik_a_kinai_kommunista_p
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)
Még hogy Marx. Nyihaha. Kína: a kapitalizmus leghatalmasabb diadala.
@Penivaldes: ha jól értelmezem, akkor a fejlődése során viktor szőlőből körte lett. eddig. mi lesz a végén?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És én leszek az ideológus. Kerítek köréd valami legendát ok?
@bella _ciao: mi lenne? szerinted? ne legyetek ennyire! nézzük csak, kezdte mint szőlő, ami kis szemű, és abból lett körte ami nagyobb..dinnye lesz belőle, vagy kókuszdió.
www.serfozoistvan.hu/hirek/18598-A-Hallgatoi-Halozat-partfobiaja
"Ahogy azt már az LMP-ről is megírtam, független, karakteres úgy lehet egy szervezet, ha tárgyal, de a tárgyaláson határozottan lép fel, és elvszerűen. Független, karakteres önálló az lesz, aki leül tárgyalni, de a tárgyaláson ki tudja harcolni, hogy komolyan vegyék. Nem pedig az, aki le se mer ülni tárgyalni, mert hátha felmásznak a hátamon. Tessék leülni, és nem engedni!"

és még innen..

" A HaHa logója azt ábrázolja, hogy sok kis hal megeszi a nagy halat. De ez a sok kis hal csak szervezetten, összefogva tudja legyőzni a nagy halat, és ehhez az ellenzék is hozzátartozik. A magyar diákság nem olyan erős, nem olyan radikális, hogy egymaga forradalmat csináljon. Ez most már eldőlt. Akkor pedig a pártokra szükség van.

Egy biztos, hogy sok ezer naiv, álmodozó, szanaszét tévelygő kis hal nem fogja legyőzni a nagy halat."

Uff, én beszóltam!
@Penivaldes: ok, megbeszéltük, már csak meg kéne fejni néhány agymosott gazdag fószert, és gründolni néhány droidot :D
gábriel! ha már hangzatos program és tervek örténelmi elnevezése van napirenden a jobbikban. javasolnám, mert ugye a népszerűsége eljutott a colosseum lekapcsolásáig, hogy indítson kampányt a visszaszerzésére. történelmi példának meg vegye a kalandozásokat. szóval irány sankt gallen! :))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ámen, ezt nem fogták még sokan, a halrajban is esélytelen különcködő kompromisszumokra képtelen
jobbklikk kedves országa:

Tizenegy újságírót vittek el Iránban

Külföldi kapcsolataik miatt őrizetbe vettek újságírókat Iránban.

Őrizetbe vettek 11 újságírót Iránban, mert azzal vádolják őket, hogy együttműködtek külföldi székhelyű, perzsa nyelvű médiumokkal - közölte hétfőn több helyi főszerkesztő.

Iránban már jó ideje nem működhet szabadon a sajtó, de az utóbbi években különösen szigorúan lépnek fel az ellenzéki médiumok és az újságírók ellen a hatóságok megsértésének vádjával. E legutóbbi fejlemények arra utalnak, hogy a hatalom egyre szigorúbb, és immár egyáltalán nem tűri az ellenzéki véleményt. Az iráni főügyész a múlt héten figyelmeztette az újságírókat, hogy aki kapcsolatba lép "az ellenséges külföldi médiával", azt megbüntetik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Rendben, szervezzünk valami ünnepséget..tudod nők, kaja, italok, aztán ott megfejjünk pár gazdag fószert..

kelett nekem lespárgáznom a jégen, most szörnyen fáj
@Penivaldes: A fagyási sérüléseket, miként az izomhúzódásokat is, csak az idő gyógyítja meg valamint a sarlatánok csodakenőcsei!
@Penivaldes: De széttárni sem, ahogy sejdítem! :-(tévézz, magzat-pózban, javallom!
@Penivaldes: pihit neki, tőben, vagy térdben?
önkéntes jégjárás korcsolyával, avagy szimpla helyváltoztatásos járda kűr volt?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a leülésnél, leguggolásnál, felállásnál érzem.
krumpliért indultam a boltba, és lespárgáztam a jégen..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Gondoltam, hogy erre rögtön hívod, bár most tényleg jól esne a törödése..
Nemakarnam felrevinni a temat, de egy reggeli humor bon-bonnak talan jo lesz:

velemenyvezer.blog.hu/2013/01/28/kezdodik_a_nagy_bajnai-schiffer_meccs
@bella _ciao: Jajj ne is mond. Remélem ezeket a képeket láttad már.:)

barikad.hu/vilagszerte_tiltakoznak_az_antiszemita_jobbik_ellen-20130124

Egyébként "tök jó", hogy minél inkább távolodunk a II. világháborútól, annál többet hallunk a holokausztról. Évtizedekig semmit, majd egyre többet, míg fokozatosan el nem érkeztünk a havi, majd heti, sőt napi emlegetéséig. Ma már ott tartunk, hogy óránként olykor többször is a felszínre tör valamilyen eget rengető hír a holokausztról és kapcsolt témáiról, mint az antiszemitizmus és társai.

A médiaszakértők eddig nem elemezték azt az ellentmondást, ami a között húzódik, hogy – mint folyamatosan hangoztatják – a kereskedelmi média sikere attól függ, hogy mennyire elégíti ki a közérdeklődést és a között, hogy az emberek hatalmas többsége vagy unottan továbbcsavarja rádióját, tévéjét, vagy rá sem néz az ilyen internetes holokauszt-hírre, vagy egyszerűen szinte fizikai rosszullét fogja el.

Hogy hol tartunk, pusztán néhány kiragadott példa a mai nap terméséből.

A Klubrádió reggeli híreit azzal kezdte, hogy tegnap egy parlamentközi delegációnak Fónagy János fideszes és Steiner Pál MSZP-s politikus kijelentette, Magyarország nem antiszemita ország. Óriási, falrengető hír, amit tegnap, tegnapelőtt és holnap százhetvenezredszer hallunk, valamint az obligát figyelmeztetést, hogy ébernek kell lennie, nehogy a történelem megismétlődjék.

Hogy az ukrán holodomorról – amelynek legalább 7 millió áldozata volt – miért nem hallunk legalább évente kétszer, annak csak egy magyarázata van: kevés az ukrán a médiaszerkesztőségekben. (Javaslatunk: a tolerancia és a másság iránti tisztelet érdekében, valamint a kirekesztés ellen fellépve vegyenek fel a liberális médiumok szerkesztőségébe minél több ukránt, sőt cigányt, hiszen belőlük tényleg nincs még mutatóban sem.)

A január 26-i Le Monde, a vezető francia lap címoldalának sztársztorijaként indítja és két lepedőnyi oldalon folytatja azt a számára örvendetes hírt, hogy egy francia bíróság az amerikai Twitter céget felszólította, azonnal adja át a francia antiszemita twitterezők adatait a francia „igazságszolgáltatásnak”. Minden nap 1000 eurója bánja a multinak, ha nem teljesíti a követelést. Hogy mindez a kifejezés szabadsága és a személyi jogok sérthetetlensége ellen hozott döntés? Kit zavar?

Egy másik holocaust breaking news – és a hely hiányában nagyon korlátozzuk gyorsszemlénket -, hogy egy texasi iskolában a zsidó vallást „elhibázottnak” bélyegzik. Ezt a hírt az Alternet (alternet.org) nevű, egyébként tisztességes, antiglobalista és anti-establishment portál röpítette a magasba.

Jövőre, a holokauszt évére megérjük, hogy létrehoznak egy, „Holocaust Breaking News” médiumot, amely percenként fogja megrázni az emberiséget valamilyen friss holokauszt-hírrel. Ettől nyilván el fog tűnni a zsidó szervezetek napi közlése szerint a világon vészesen erősödő antiszemitizmus. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: menjetek, harcoljatok a colosseumban, ismételjük a történelmet. lesz világítás biztosan. meg oroszlánok is.
Ez volt már??? :(

Kövér: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza

hvg.hu/itthon/20130128_Kover_megcselekedtuk_amit_megkovetelt_a_h

Tényleg nincs a pofátlanságnak határa. :)
nem néz jó nap elé a forint:

Matolcsy György ma beszélni fog

privatbankar.hu/kkv/matolcsy-gyorgy-ma-beszelni-fog-254542

"Lázár János egyszer azt mondta, "ha Matolcsy György beszél, mindig benne van a pakliban, hogy valami gazdaságtörténeti jelentőséggel bíró mondatot mond". Ma beszélni fog a miniszter."
@bella _ciao: Mókás amit írsz, hiszen ha van jelképe az antiszemitizmusnak akkor a Colosseum tényleg az. Tudjuk, hogy jórészt zsidó rabszolgák építették, és a megnyitóján szintén sok zsidó gladiátor gyilkolászta egymást benne. :(
@Penivaldes: húzódásra sport krém, vagy hasonló, és fásli nem szorosan, félfelpolcolva pihizve
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: höhö, a rómaiak antiszemiták voltak. ez jó, jobbikos észjárás. tényleg hiányzik nálatok az értelmiségi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te Gábriel!
Nem hagynád abba ezt, ha szépen kérlek? Ki lövi tele ilyesmikkel az itteni teret, nem tudod véletlenül?
amikor a piros pötty nem hátul van, hanem a makkon (mókus, figyelj csak), az veszélyes

videoklinika.hu/video/tisza_piros_kiutes_makkon#2013-01-28
@bella _ciao: Ilyenkor a zsidók keresztények, máskor kevésbé, mikor melyik kell, azt varázsolják elő a kalapból!
Nem-nem, nem cilinder, mert az úri-muri ugye?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Becsülettel bevalva nem olvastam még. De a link alapján: máshonnan sem egyszerű
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a variációk száma végtelen. vonáéknál már régen lekapcsolták a világítást.
Na az orrnehéz blogger ideokádott egy újabb magyarellenes libsibolsi fröcsögést.:))
Mennyit eaz index a hazaárulásodért?:))
Teljesítménxbéres vagy vagy fix fizetéses?!:))
Jött egy újabb parancs izraelből egy jobbik ellenes czikre?:))
Vagy magadtól vagy ilyen aktív?:))
@GeoCracker: érdemes elolvasni, a cím csak figyelem felhívó, és kicsit félre érthető, de a helyben lévők is benne vannak, elemezhetően, vitatkozhatóan, közösen gondolkozhatóan, ami a lényeg: központosítva, az érdekeltekkel nem egyeztetve, meghallgatva ez sem alakítható, javítható

"P.: Mi hiányzik Ön szerint a leginkább a hazai mezőgazdaságból?

M.L.: A szervezettség. Az elmúlt 20 év édeni állapot volt a befektetők és a kereskedői szektor számára.

P.: Arra utal, hogy a zavarosban könnyű volt halászni?

M.L.: Persze. Nem voltak kialakult struktúrák, és most sincsenek. A magyar agrárium egyik legnagyobb gondja nem az összefogás hiánya, mert az összefogás egy eleme valaminek, amit úgy hívnak, hogy szervezettség.

P.: Ezt a minisztériumból kellene vezérelni?

M.L.: Nem. Alulról kellene. Meg kell nézni, hogy egy német vagy francia agrárkamara vagy parasztszövetség hogyan működik. Meg kell nézni ezeknek a hagyományait, struktúráját, tevékenységét, teljesen más, mint Magyarországon. Ez nem azért van, mert mi kevésbé lennénk erre alkalmasak, hanem a német parasztszövetségben van legalább 100 év tapasztalata.

P.: Mindeközben azért léteznek szép számmal érdekvédelmi képviseletek az agráriumban.

M.L.: Ebben az országban mindenki azt csinál, amit akar. Az állam is, az agrobizniszben érdekelt cégek is, meg a gazdák is. Mindenki megy, amerre lát, és ez nem jó. Mivel egy eléggé markánsan körülhatárolható csapatról van szó, meg lehetne teremteni az együttműködést, csak ehhez idő és szándék kell. Úgy látom, hogy van egy generációs probléma is. Van egy idősebb generáció, amelyik alkalmatlan arra, hogy megteremtse ezt a szervezettséget. A fejükben lévő gátak miatt, azok miatt a múltbeli sérelmek miatt, amiket cipelnek magukkal. Nem bántom őket emiatt, mert ennek nagyon komolyan megalapozott okai vannak. Az Agryának egy nagy esélye az, hogy azt a fajta szervezettséget, egyértelmű és világos kiállást szakmai értékek és érdekek mellett meg tudjuk teremteni. "
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az tényleg durva,hogy minél messzebb vagyunk a holokauszttól,annál szemetebbek vagyunk.
@bella _ciao: kérdem én: Volt valaha is ott világítás?
@kifordított nagyanyó: nem áll jól az agyament trollkodás, gyengébb is az igaziak leggyengébbjénél is ;)
meg vagyunk mentve:

Holnap indul Orbán és Kósa kedvenc beruházása

Holnap megkezdődnek az új Nagyerdei Stadion építési munkálatai Debrecenben - közölte honlapján a DVSC. A klub szerint a kivitelező a bontási, illetve építési munkákat a Nagyerdei Stadion déli kapujánál kezdi majd meg.

hvg.hu/gazdasag/20130128_Holnap_indul_Orban_es_Kosa_kedvenc_beruha
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Error: az ön iróniamétere meghibásodott. Indítsa újra a rendszert vagy főzzön erősebb kávét.
A VM is szerződött Orbán tanácsadójóval
A miniszterelnökség dolgozóit tréningező céggel 700 millióért szerződött a Vidékfejlesztési Minisztérium.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F01%2F28%2Fujabb_tarca_szerzodott_orban_tanacsadojoval%2F
ezt már tegnap hallottam:

Alapjogot sért a magánnyugdíj hozamának elvétele

www.origo.hu/itthon/20130127-szabo-mate-ombudsman-szerint-alapjogot-sert-a-magannyugij-hozamanak-allami.html

ezért kap egy kokit meg két sallert szabó máté
Mondjuk faszért találnak ki ilyet,hogy ívé Béla (IV) meg hogy Hét Vezér program,nem tudom.
Ettől egy kicsit a falra mászok.
Lehetnének modernebbek is pl. Goebbels-terv vagy ilyesmi.:))
De komolyan ez nem kéne.
Elnézést a hibákért de a gép mindent aláhúz én meg buta nácziként nem tudom beállítani.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elolvastam. Tényleg érdekes. Bár azért korántsem támadhatatlan. De mi az ?
@Penivaldes: ne vegyük el a lehetőségét annak, hogy gyermekkorában még volt
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kicsiny hazánkban nincs alulrl mozgósítható tőke. Anélkül (4-5 éves tőketartalék nélkül) a mezőgazdaság nem megy. Erről szemérmesen hallgatnak.
Emellett a GMO-környéki szokásos pongyolaság eltörpül :-)
@bella _ciao: "höhö, a rómaiak antiszemiták voltak. ez jó, jobbikos észjárás."

Dehogy voltak azok. Egyenesen imádták őket. :)

youtu.be/VWqVr3BuJ5w
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: látom, nem sikerült leszűrnöd a brian élete mondanivalóját. kezd elölről, irány a bebe tv!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kabbeköcsög!:))
SZerintem jó.Én örülök,hogy kitaláltam,legalább nekem tetszik.:))
Tegnap láttam a Vona interjút valamelyik Dunán.
Nem szerette a kérdező.
@kifordított nagyanyó: De miért is veszitek magatokra, kérdem én? Ti tettétek?
Vagy csak tennétek, akár most is, ha lehetne?:-(
@Penivaldes: Látom már, másfelé kacsingatsz, így Egér nemhiába nem jön, ha kelgyót melengetel kebleid halmai közt!:-P
@Penivaldes: Egy picit idejétmúlt már a festmény, bár ha Torgyi fejét kicserélnék Tömjénzsótiéra akkor már ismét régi fényében tündökölhetne- :)
@kifordított nagyanyó: A kérdezőnek nem a szeretet a dolga, az keresztyényi hevület! Mondjuk én is szeretném Gáborkát, ha kiérdemelné..nem vagyok kirekesztő annyira, ugye?:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Miért mondják ránk?!
Az egész magyarságra?!
Inkább ez a kérdés.
Miért akarják,hogy olyanoknak is tele legyen velük a töke,akit ez a kérdés kurvára nem érdekelt?
Hacsak nem ez a cél.
"De sebaj, majd most, most aztán jön a Magyar Tavasz Mozgalom, ami faszán összehalássza a friss diplomásokat."

Azért azt se feledjük, hogy köztük igen magas a Jobbik szimpatizánsok aránya, ha minden igaz!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: AHAHAHAHAHAHAHAAAAA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!!!! XD

Sírok! :D
@kifordított nagyanyó: Tettünk érte, vélhetőleg, nem?
Eleink, ugye..de kérem szépen, ez ellen csak azzal lehet tenni, ha fellépünk mindenféle kirekesztés ellen, nem?
A sajátomra is értvén remélhetőleg, igyekszem kordában tartani ellenérzéseimet, mert P.C. akarok lenni, ha nem baj!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akkor ezek szerint nektek is megvan milyen sablonokat kell elhagyni, hogy az értelmiség szóba elegyedjen veletek. Kérdés ha ezeket elhagyjátok mi marad a Jobbikból?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Azért lehet normálisan kérdezni és lehet úgy hogy mindenbe beleköt az ember.
@Fabius: Semmi, csak pár koponya, és csülökcsont
@Penivaldes: Lehet, hogy a Közgép épp most nyeri el a tendert 1-2 milliárdért, csak el ne felejtsék a csutibeteg fejére megfesteni a koronát. :)
@ariel12: gonoszak vagytok:))
végülis a Közgép ha kell utat épít, ha kell stadipnt, ha meg kell fest..
@Fabius: Nem tudom de ami nem méltó a jövőre nézve az ne is maradjon. :)
@Marcellusca:

Az ötleteléssel nincs gond. De ha valaki bejelenti csinnadrattával a Következő Nagy Terv-et, akkor terv az legyen már, nyilvánosan, elérhetően, kidolgozva.

Ha nincs akkor mondjon ötletet vagy amit akar.

Ezen kívül ha Vona Gábor nem képes egy beszédet sem elmondani "rothadó liberalizmus szellőztetés" nélkül, akkor mit csodálkoztok, ha visszakézből vágjuk szájon érte?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha engem lnácziznak azért mert egy pártra szavazok az nem kirekesztés.
Ezek a hyppertoleránsok pont olyanok lettek,mint a fideszesek voltak 10 évvel ezelőtt.
Pedig én is azon az oldalon voltam.
Sőt,most még inkább ott kell lennem.
Pont a jobbikra való szavazás miatt.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Lófaszt magas :-)))

Ez olyan közkeletű bullshit, amit Vona most cáfolt meg: úgy kell(ene) összefogdosni a szimpatizánsokat ebből a rétegből és korosztályból.
@nemecsek ernő áruló: Jaja. Gondolom Vespasianus építette a saját kezével. :)
@Fabius: tagadhatalan hogy időnként erős panelhasonlóságot mutat egy 1950-es évekbeli pártgyűléssel egy faluban..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én el tudok képzelni egy nem zsidócigánybudaházizó Jobbikot, a kérdés az, ti el tudjátok-e képzelni magatokat ezek nélkül?
@Fabius: Van abban igazság amit mondasz de marcellnek is igaza van.
Mert viktorék,ahogy elnézem maximum kidobják dobókockával a szerintük várható eredményt és lesz ami lesz.
@Fabius: én símán el tudom képzelni. :) Persze csak úgy ha nem az érintettek határozzák meg a jövőben, hogy szerintük mi számít cigányozásnak vagy zsidózásnak. Kizárólag objektív szempontok jöhetnek szóba. :)
@Fabius: Én is, csak valahogy nem akar eljőni, ki érti, miért?
Mert lehet, nem lenne akkora támogatottsága tán?
@Fabius: öööö...egy kérdés ami önmagában is eretnekség:Nem azt kéne megnézni miért megy a zsidózás,-cigányozás??
csak egy ötlet.....
Miértvan az,hogy alapból nyugis emberek is elkezdik ezt?
Na ennek kéne utánajárni.
géprombolásra, kedves feleim:

"Elveszik a munkát" - gépek miatt van veszélyben sokak állása

hvg.hu/karrier/20130128_Elveszik_a_munkat__gepek_miatt_van_vesze
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: érintettek nélkül és a véleményük nélkül, meg lófasz sem lesz, nem hogy konszolidálódó jobbik
@Fabius: 0:29-nél belelóg a mikrofon, ez is olyan magyarosch, nem?:-D
@kifordított nagyanyó:

De ugye, ha komolyanvehetőségről és megvalósíthatóságról beszélünk akkor pont nem Viktorék a mérce, őket kell meghaladni. Az meg azért csak legyen már leírva is, mégis hogy képzelik.

Tudod, amit mond az mint a fing, elszáll, amit leír az lesz kiszámolható, véleményezhető és számonkérhető. Gondolom éppen ezért nincs leírva :-)
@kifordított nagyanyó: Hagyománya van, mi?:-(
kezdjük akkor, melyikkel is? ne, inkább ne, Vespasianus meg a lómaiak, áh!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Több helyen cáfolták már, hogy rabszolgák építgettek volna, de egy beszűkült agyú jobbikosnak elképzelhetetlen, hogy tisztességes munkáért tisztességes bért fizessenek* - az ókorban nem nagyon volt annyi rabszolga, amit a modern ember ma elképzel, pláne nem zsidók, ezt nem tudom ki találta ki, de jól jön az üldözött nép képhez, amit Jeruzsálemből nyomatnak, ti meg beszopjátok, mert jobbikosban annyi a forráskritika, mint mackósajtban a brummogás.

*Nem véletlen; a szülővárosom egyik legnagyobb hatalmú Jobbikosa vállalkozóként természetesen a büdös életben nem jelentett be egyetlen alkalmazottat sem, a szocikkal kapcsolatban mindig annyi szar ömlik ki a száján, hogy a segge szerintem féltékeny, pedig Horn alatt szedte meg magát; egyszer tőlem akart honlapot rendelni, és "majd okosba lerendezzük" felkiáltással elvárta a munkát, aztán amikor az elvégzett munka után fizetésre terelődött a szó, akkor mismásolt, meg hogy ez nem ér annyit, meg hogy különben is most nincs pénze. Olyan igaz magyar temperamentum, vagy mittudomén. Hál'istennek nem kapott tőlem lófaszt sem, én megengedhettem, hogy ne rabszolgaként tekintsen rám - az alkalmazottai már nincsenek ilyen szerencsés helyzetben.
@kifordított nagyanyó: "Na ennek kéne utánajárni. "
igen ennek, na de erőből és az érintettek meghallgatásával és velük kompromisszummal /persze a kompromisszum minden résztvevőtől kéne, és ezzel megint visszakanyarodtunk az elempé szakadásához is/ Izmozva soha semmi nem fog jobbra fordulni, azzal csak a megosztás és az egymás amortizálása fog növekedni, a sok szarkavaró meg dörzsöli a tenyerét, hisz nekik pont ez kell. Amíg a zemberek egymást egyelik, addig minden nyereség nekik terem...
@Fabius: csak azért nem vetette papírra vona a TERVet, mert gyakorolja még a rovásírást, a hét vezér neve különösen nehéz karakterekből áll
mifelénk a talibánt is tálibnak híjják, de a magyar talibán lószart se ér fekete mák nélkűl, márpediglen a kék mákot a magyarok maguknak tanálták föl a spanyol sárga répa hejett. innentül kezdve tessenel elrugaszkodni az áfonyás ruszlirul! az afgán megoldás nem ér!
(klebersberg kuno vezér mostan nyóc, avagy széll kálmánnal együtt pontosan egy tucat?)
@hacsaturján: Frappáns, lényegretörő meg ilyenek..mijalóf@szot is írtál, komám?:-D
@kifordított nagyanyó:

Hogy a cigányozás miért megy azt még csak-csak érti az ember, de a zsidózásra különösebb indok sincs. Hacsak az nem ok, hogy nélküle a Gecinagy Konteó Gyártók beledöglenének az unalomba.
@bella _ciao:

Főleg a Tas hosszú és bonyolult :-))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

hosszikás lenne taglalnom, külömben is én vagyok rébusz bácsi, a törpe. maraggyunk annyiba, hogy a jobbik problematikára még a rozmárok is kottára fingják az örömódát.
@Fabius: Van benne valami....
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ne keverjük össze a 80 évvel ezelőtti dolgokat a maiakkal.
@nemecsek ernő áruló: Persze természetesen csak a jobbikosok ilyenek.
Méghozzá mindegyik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez most burkolt zsidózás,vagy viktorozás?:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Arról még nem tudtam eldönteni, hogy direkt fricska vagy abszolút bénázás :-))
@Fabius: A rasszizmusod már megvan,de az antiszemitizmusodon még dolgoznunk kell!:))
@kifordított nagyanyó: Nem csak, de köztük sajnos eléggé felül van reprezentálva ez a stílus. Megjegyzem egy Tel-Aviv-i megbízóm mindig időben fizetett, és soha nem kérdőjelezte meg az összeget.
@nemecsek ernő áruló: Mókás egy srác vagy. Na gyorsan küldök találomra egy csúnya széljobb portál linkjét, ami szintén cáfolja amit írsz. :)

Colosseum - zsidó kincsekből

A római katonák 70-ben - miután véget vetettek a zsidók négy éven át tartó felkelésének - lerombolták és kifosztották a jeruzsálemi templomot, gazdag zsákmányra téve szert. Titus császár diadalmenetben vonult Rómába, bemutatva a jeruzsálemi kincseket és a számos magával hozott rabszolgát. Egyesek 97 ezerre tették e szerencsétlenek számát. Feldman szerint egy régi legenda arról is szól, zsidó rabszolgák építették a Colosseumot. Mások úgy vélekednek, hogy az említett szám talán túlzott, de nagyon valószínű, hogy zsidó rabszolgák is dolgoztak az építkezésen. Tény, hogy Titus a felkelés leverésének emlékére diadalkaput építtetett a Colosseum közelében, amelyen még ma is látható diadalmenetének képben megörökített részlete: hétágú gyertyatartót és egyéb értékes kegytárgyakat cipelnek.

www.nol.hu/archivum/archiv-32328

Kell még forrás vagy elég ez is??? ;)
@Fabius: Talán az szdsz miatt.
Talán az állandó holokausztozás miatt.
Talán a befolyásuk miatt.
Talán ha mindnt tudnánk rosszabb lenne.
@nemecsek ernő áruló: Jobbikbűnözés!XD
Én azt hittem azok Tel Avivban eléggé sóherek.
De akkor mégsem.:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tényleg cáfolhatatlan bizonyíték a rómaiak antiszemita mivoltára, legalábbis tituséra. julius meg a gallokat utálta, antisterix volt.
@Fabius:
@nemecsek ernő áruló:
Egyébként nyilván rólunk magyarokról is simán tudnék olyan általános negatív tulajdonságokat mondani,amiért páros lábbal rúgnának ki egy rendes Gárdaavatóról vagy pártkongresszusról.:))
@kifordított nagyanyó:

Egy egészséges lelkületű ember tud mindent a helyén kezelni. A cigányokat épp úgy, mint a "zsidók befolyását". Rettegni egyiktől sem kell kényszeresen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bőven elég, de, ha minden, a lómaiak által építtetett és elhurcolt személy nevét és helyét fel akarnád tüntetni, eltelne egy kis időbe! Nosza, rajta, szép feladat, történészkedj még, ha kérhetem, csak, ha lehet, konklúziókat ne vonj le, mert abban valahogy egyoldalú vagy, ahogy elnézem!
@kifordított nagyanyó: Képzeld nálunk mi lenne ha egy ilyen karikatúrát hozna le bármelyik lap, mint amilyet a Sunday Times jelentetett meg tegnap??

"Netanjáhut izraeli Kőmíves Kelemenként jeleníti meg a The Sunday Times - a cionisták máris modern vérvádat emlegetnek
Igen, Izraelt, annak politikai és katonai vezetőit, a palesztinok életterét kisajátító zsidó telepeseket nem lehet bírálni. Mert aki ezt merészeli, arra vonatkoztatható Golda Meir néhai izraeli miniszterelnök mára klasszikussá nemesedett meghatározása: „Aki a zsidó államot bírálni merészeli, az antiszemita.” A billogot most ráragasztották a londoni The Sunday Times című lap szerkesztőire is."

whyevolutionistrue.wordpress.com/2013/01/27/the-times-goes-antisemitic-on-holocaust-memorial-day/
@kifordított nagyanyó: burkolt szoclibnácizsidócigánybuzizás, főleg az oldalfüggetlen barmokra vonatkozóan, ami mint tudjuk emberi sajátosság, és az arányai se nagyon változnak sehol
@Fabius: Igazad van. Én nem rettegek kényszeresen egyiktől sem, sőt vannak cigány és zsidó ismerőseim, barátaim is. Nektek viszont azt lenne jó elérni, ha bármilyen kritika éri a nevezett csoportokat akkor az ne legyen egyből rasszizmus vagy antiszemitizmus. Egy ilyen kompromisszumban kiegyeznék, bár ez sajnos túlmutat néhány kommentelő rossz vagy jó szándékán.:)
@Fabius: Én még az araboktól is tartok pdig még a fasorba sincsenek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem rendelnének több Magyar Nemzetet.:))
@bella _ciao: Itt voltál már?? Tök jó perzsa kaják vannak. :)

www.shirazetterem.hu/
@bella _ciao:

a kék- kontra fekete mák összefüggéseibül vázolva a konkrét kérdésre adott válaszom: a faszt se érdekel ez a talibán, főleg nem az ivási szokásai, de humanitárius okokbul kifojólag mondhatnám, hogy nyejjen nagyot! ha mán nem ütet lűtték ki a zűrbe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Legenda szól zsidó rabszolgákról, másik meg arról, hogy a rabszolgák közt voltak zsidók _IS_. Látom, a "legenda" szó jelentése kimaradt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: míg iránban csak több évre bebörtönözik aki kérdéseket vet fel a csadorról, kérem szépen, nem lehetne példákat venni a kevés és ritka normális társadalmakról?

hvg.hu/vilag/20130128_Tizenegy_ujsagirot_vittek_el_Iranban
@kifordított nagyanyó: Érdekes módon én nem szoktam elkezdeni cigányozni. Lehet hogy ez neveltetés kérdése.
Egyébként meg él ebben az országban egy olyan kép, miszerint aki cigány az csak naplopó lehet, miközben kevesen gondolkodnak el azon, hogy vajon elfogadnák e a szeletelt szalámit egy cigány hentes kezéből. na persze mi magyasrok aztán nem vagyunk rasszisták. nem rasszistákl vagyunk, hanem őszinték nem vagyunk saját magunnak szemben.
@kifordított nagyanyó: érdekes módon valahogy minden szélsőjobbosnak van zsidó, cigány, meg meleg barátja...
300 forint fölött az euró

300 forint fölé emelkedett az euró jegyzése hétfőn, tavaly június eleje óta először.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

csak most, csak utójjára: "nevezett csoportokat". menny a picsába, te tahó!
@Penivaldes: lájk, mind a kettőre :D
remélem pihentetsz, és javulsz ;)
@nemecsek ernő áruló: Nálad meg lehet ez maradt ki??? :)

"de nagyon valószínű, hogy zsidó rabszolgák is dolgoztak az építkezésen." :)

Arról már nem is beszélve, hogy Titus a zsidóktól zsákmányolt temérdek kinccsel (lásd. Josephus Flavius - A zsidó háború) és legyőzött rabszolgák ezreinek hadától kísérve, 71 júniusában atyjával látványos és monumentális diadalmenetben vonult be Rómába, miként ez diadalívén is látható.
@hacsaturján: Értem. Ha Fabius nevén nevezi őket akkor az OK, ha én akkor tahó vagyok. Látod ezt a kettős mércét kéne végre kinőni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez annyit jelent, hogy lehet, hogy voltak köztük, lehet, hogy nem, de semmiképpen sem a vallásuk miatt kerültek oda.
@Penivaldes: Nem a bőrszín mega származás a probléma.
Rasszizmus és cigánykérdés két teljesen különböző dolog.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

miféle kettős mércét kéne kinőni, te nyomorult? áhhhh, ne válaszojj!
@Penivaldes: Igen.Még a Tomketbélának is volt.
Talán mégsem akarják az összeset csak a származásuk alapján kiirtani?
@hacsaturján: Miért is?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "SSteffyke is hozzászólt, a szokásos blabla, "védjük meg Piktort" stílusban."

Stefike visszatért a gyökerekhez, trollellenpólus néven kommentelt :-).
@Penivaldes: www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/1106/rasszizmusrol
"ez pont olyan, mint az ismerd meg önmagad. Ha tudod, hogy okoskodó vagy, tudod, hogy stréber vagy, vagy akármi más, és valaki ezzel próbál téged megbántani, akkor mondd meg neki, hogy tudod és kész."
Tudom, genya vagyok..olykor!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a fideszesek is friss diplomások voltak kezdetben :-(
@kifordított nagyanyó: Jaja, és még csigaevők is!
Ja, most akkor a flansziákkal illik lenni?:-P
@kifordított nagyanyó: " Azért lehet normálisan kérdezni és lehet úgy hogy mindenbe beleköt az ember."

Az interjúer alapvető feladata normális médiában az, hogy kötekedjen, és kihúzza az interjúalanyból annak hátsó gondolatait.

Ha ezt nem teszi, akkor legjobb esetben amatőr.
@kifordított nagyanyó:

azértis! kérdesztél valamit, fijam?
@kifordított nagyanyó: "Ha engem lnácziznak azért mert egy pártra szavazok az nem kirekesztés."

Kirekesztés a jó társaságból, berekesztés a náciketrecbe. Te választottad.
@épészmérnök: Meg liberálisok, ugye?
Nem túlzás azt állítani, hogy a Fidesz liberális párt!?
hevesblog.hu/index.php/blogok/137-qa-fidesz-egy-kokardaval-diszitett-liberalis-partq
"Egyáltalán nem, sőt. Tudom, hogy ez erősnek tűnik és a szimpatizánsaik a „fejemet követelik” majd ezt olvasva, de ha végiggondolják ők is erre a következtetésre juthatnak. A gazdaságpolitikájuk túlmegy a legneoliberálisabb Gyurcsány-Bajnai gazdaságpolitikán is. Ne feledjük, hogy az elmúlt 20 évben az SZDSZ volt az egyetlen párt, amelyik egykulcsos adóval kampányolt, bár kormányon ezt soha nem merték bevezetni. A Fidesz ezt megtette. Másfél év alatt a negyedik megszorító csomagot vezették be az új költségvetéssel, amely bőven túltesz az oly híres „Bokros-csomagon”. A kultúrában, a médiában ugyanaz a szenny-, sőt olykor még a korábbiaknál is durvább tartalom ömlik az emberekre. Változott bármi is? Semmi. Az eddigi liberális értelmiség szinte kivétel nélkül megtartotta korábbi pozícióját és ugyanúgy folytatja nemzetellenes-, nem ritkán kifejezetten a magyarságot gyalázó romboló tevékenységét, s mindezt egy önmagát nemzeti, konzervatív kétharmados többségben lévő kormányzat alatt. De azt sem szabad elfelejteni, hogy ez kormány emelte a történelmi egyházak sorába és rangjára, a korábban velük szemben tevékenykedő destruktív, cionista biznisz szektát, a Hit Gyülekezetét! Ez már több mint elgondolkodtató és egyáltalán nem alaptalan, ha azt mondjuk a kormányra, hogy liberális."

Az interjú "mélységeivel" nem minden estben azonosulok, jelzem előre is!
@Penivaldes: Tán mert aggódsz embertársaid kirekesztése miatt? Ilyesmiről szó sem lehet?
Tegnap a FB-n valaki közölt egy csomó fényképet olyan magyar írókról és költőkről, akik koncentrációs táborban haltak meg, vagy munkaszolgálat közben verték őket agyon.

Radnóti Miklós. Szerb Antal. Gelléri Andor Endre. Bálint György. Rejtő Jenő. Papp Jenő.

Ez borzalmas, és elviselhetetlen. Aki ezeknek a neveknek az árnyékában képes zsidózni, az nem ember. És nem magyar.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hülye vagy?Arabokat még a zsidóknál is jobban rühellem!:))
Abban mondjuk bízom,ha megindulnak az arabok,az izraeliek adnak nekik.
@épészmérnök: Gondolom mindenkitől így kérdez ugye?
@Penivaldes: Valahol téged is érint.De ha távol vagy tőle akkor szerencséd van.
Dohány utcába nem mennek be?:))
@hacsaturján: Mi bajod volt a srác kommentjével?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látod, ez a különbség: én nem tartom számon az ismerőseim származását, és fogalmam sincs, van-e köztük zsidó, és ha igen, mennyi?
@épészmérnök: Egyetértek, nagyon is!
Az ilyesmit ki kellene rekeszteni, nem való értelmes emberek társalgásába a holokauszt-tagadás!
@kifordított nagyanyó: Látod, itt a probléma! Meg sem próbálod megismerni őket! Igaz, a vallási fanatizmus komoly probléma, de nemcsak náluk és ők szenvednek a legtöbbet tőle, hidd el!
A franciák meg a megmentők, ugye?
Hát, itt vakaródzom kicsinyt azért..de meggyőzhető vagyok!
@nemecsek ernő áruló: Nekem barátaim vannak, ki zsidó, ki cigány, ki nem az, ki csak félig, kit érdekel, ha jó emberek?!
Ez lenne a mérce?
@épészmérnök: És te ettől jobbnak,többnek,nemesebbnek tartod magad.
Gratulálok.Csak így tovább.
@kifordított nagyanyó: Radnóti Miklós. Szerb Antal. Gelléri Andor Endre. Bálint György. Rejtő Jenő. Papp Jenő.

Magyar zsidó írók, költők, újságírók. A magyar irodalom krémjének tagjai.

A zsidó származásuk miatt ölték meg őket.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Sajnos nem bírom a fanatikus barmokat.
Meg sajnálom a nőket,akiket mindenféle baromsáág miatt ítélnek halálra.
@kifordított nagyanyó: Igen, jobbnak tartom magam azoknál, akik ész nélkül, látatlanban gyűlölködnek, mert nem tudnak magukkal mit kezdeni. Egyáltalán, gyűlölködnek. Igen, rólad beszélek. Beszűkült és embertelen a gondolkodásod.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez nem megrázó, ez ott..belügy! És probléma is, kívánom, hogy békésen oldják meg, ami nem egyszerű, az azért látszik!
@épészmérnök: pontosan, igaz ezt betudják járulékos veszteségnek a széljobbnál, meg hogy nem is úgy volt, meg nem is az történt, meg különben is csak kitalált mese
@kifordított nagyanyó: "Sajnos nem bírom a fanatikus barmokat."

Ez a fanatikusok jellegzetes öngyűlölete, amelyet kifelé, mások ellen fordítanak.

Vonulj analízisbe, Ofélia.
@kifordított nagyanyó: A perzsákat (fárszi) keverjük az afgánokkal (talibán), a pakisztániakkal, meg az arabokkal, törökökkel..egy vallás, más-más történet és végkifejlet!
Van olyan érdekes, mint az ejrópai keresztyén-zsidó kultúrkör, hidd el!
@épészmérnök: Nethanjau,Soros...talán nem a származásuk miatt utálják őket.
Miért kell kaverni a 70-80 évvel ezelőtti dolgokat a maiakkal,könyörgöm?!
Miért ez a direkt idióta összemosás?Miért?Miért?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na, nálam itt a határ, pontosan!
Az etnikai tisztogatást nem tűröm, se itt, se ott!
Izrael is megéri a pénzét, valóban, ezt se feledjük közben!
@épészmérnök: Úgy utálsz és szólsz le,hogy nem is ismersz!Mitől vagy te jobb.
Ja,hogy akire azt mondjuk,hogy náczi azt le is lehet lőni.
@kifordított nagyanyó: "Miért ez a direkt idióta összemosás?Miért?Miért? "

Pontosan erről beszélek. Emberek viselkedését a származásukkal magyarázod.

Az ember viselkedését ezerféle tényező határozza meg, semmiképpen nem vezethető vissza egyedül genetikára és társadalmi hovatartozásra.

Szerintem létezik szabad akarat. Még a legbeszűkítettebb helyzetben is vannak döntési pontok.

Ha te elfogadod, hogy van szabad akarat, akkor azt is el kell fogadnod, hogy nem a genetika és a társadalmi származás, hanem az egyén döntései azok, amelyek meghatározzák a viselkedését. Ebből következik, hogy a viselkedését, és nem a származását lehet csak bírálni.

Ha nem fogadod el, hogy van szabad akarat, akkor te egy dróton rángatott majom vagy.
@kifordított nagyanyó: "Ja,hogy akire azt mondjuk,hogy náczi azt le is lehet lőni."

Gyönyörű mondat.
1. Szalmabáb érvelés, olyasmit állítasz, amit én nem mondtam.

2. Projekció: te lelőnéd azt, aki neked nagyon nem tetszik.
Átmegyek kissé Gábrielbe, ha baj, ha nem!
hvg.hu/itthon/20130125_Vizsgalat_indul_a_ciganyozo_konyari_tanar
"A felvételen Víg arra is panaszkodott, hogy cigány népismeretet kell tanítania. "Nem vágytam rá, egyetemen nem tanították ezt. Azt sem tudtam miről van szó, meg hát végülis nagy történelmük nincs, egy órán belül össze lehetne foglalni" – mondta."
"L. Ritók szerint a videofelvétel „társadalmi kórkép” arról, hogyan működik az úgynevezett „hideg integráció”, vagyis amikor a hátrányos helyzetűek integrációját olyan közegben próbálják elindítani, amely valójában nem szeretné az adott csoportot befogadni. Szerinte a konyári eset nem egyedi, „sok ilyen tanár van, akiről nem készült felvétel.”

Megoldandó probléma ez is, de helyette megy a sötétítés, félremagyarázás, Gárdával fenyegetés..
@épészmérnök: Rejtő zseniális volt.
Radnótitól meg ugye a Nem tudhatom az egyik leg hazaszeretőbb leg előrelátóbb leg nagyszerűbb gondolkodámódról tanúskodó vers.
(mondjuk mindig erre hivatkozom,mert csak ezt ismerem tőle) :))
Ezért a verséért félisten a szememben.
Még valamit?
@kifordított nagyanyó: Perszehogy! Megpróbállak időnként szembesíteni azzal, amit mondasz. Baj?
@épészmérnök: Őőőő te beszélsz gyűlölködve rólam,tehát...
@épészmérnök: Nem ezzel van a baj, hanem pont a fordítottjával. Ha bármit kritizálsz ami zsidókkal kapcsolatos akkor náci vagy antiszemita leszel. Lásd Golda Meier "örökbecsűjét". :)

Aki a zsidó államot bírálni merészeli, az antiszemita.”

Itt van pld. a Sunday Times karikatúra ügye.

whyevolutionistrue.wordpress.com/2013/01/27/the-times-goes-antisemitic-on-holocaust-memorial-day/

A londoni The Sunday Times tegnap leközölt egy karikatúrát, amely tökéletesen jeleníti meg az izraeli, azon túl a közel-keleti valóságot: Bibi Netanjáhu, a Likud vezére, kormányfő alakítgatja, építgeti az új kormányát, miközben az építménybe vérző testű embereket, palesztinokat falaz be. Mondhatnánk úgy is, hogy Bibi a modern kori, zsidó Kőmíves Kelemen, aki viszont nem Szárát, a saját feleségét falazza be, hanem a hazájától, házaitól, földjétől fokozatosan megfosztott teljes népet, a palesztinai arabokat. Aki ezt szóvá meri tenni – legyen bár karikaturista -, az menthetetlenül antiszemita, azt meg kell hurcolni. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy csak a múlt héten az izraeli megszállók által fölhúzott, a palesztinok földjeit kisajátító, megművelését megakadályozó, elrabló, úgynevezett „elválasztó fal / kerítés” tövében két palesztin fiatalt gyilkoltak meg az izraeli katonák. Attól kissé távolabb, például a Betlehem melletti El-'Árúb menekülttáborban pedig egy 22 éves egyetemista lányt, aki véletlenül járt a „tűzvonalban”.

A The Sunday Times karikatúrájának címe: Izraeli választások. Vajon folytatódik-e a béke bebetonozása? Magyarán: vajon folytatódik-e a megbékélés folyamatának elodázása az újabb és újabb zsidó települések építésével, a már meglevők bővítésével, a palesztinok levadászásával? Igen, folytatódik, ha Bibinek sikerül a kormányalakítás. Ennek megállapítása pedig csak a cionisták szerint antiszemitizmus, holokauszt-tagadás, vagy a Jóisten tudja, még micsoda. Netanjáhu szélsőséges, sovén Likud pártja szerény eredménnyel, és a Liebeman-párttal összefogózkodva (mindössze 31 mandátummal) megnyerte ugyan a néhány nappal ezelőtti választásokat Izraelben, ám a stabil kormány megalakításához további koalíciós partnerek után kell nézniük.

A 19 mandátumot szerző Jáír Lapíd Van Jövő pártja szerintünk végül is beadja a derekát, és hajlandó lesz elfogadni a közös kormányzással járó tortaszeletet. Ám, ha mégsem, mindig kéznél vannak az 1948-as államalapítás óta a mérleg nyelvét képező, a középkor sötétebb világában (mert voltak a középkorban emelkedettebb vívmányok is – H. J.) megragadt, az isteni kiválasztottság tudatában leledző, ezért mindenki mást lenéző, megvető, rasszista vallásos pártok, mint amilyen a Sász és a Jáhádut Há-Torá.

A szélsőségesen sovén Bibi Netanjáhu és Ávigdor Lieberman vezetésével társuló vallásos pártok alkotta kormány pedig igenis vérző testű embereket épít bele a békefolyamatot elzáró, kizáró falba. Nyugodtan hozzátesszük, hogy nem csak palesztinok, hanem zsidókat is, mert az elmérgesedő konfliktusnak eltérő arányban ugyan, de mindkét oldalon meglesznek az áldozatai. A karikatúra utalása tehát igaz, még akkor is, ha a magukat szentnek és sérthetetlennek tekintő cionisták azt újkori vérvádnak, antiszemitizmusnak nevezik.

Michael A. Salberg azonnal tiltakozott a karikatúra ellen
A The Sunday Times karikatúrája ellen máris dühödten tiltakoznak a nemzetközi zsidó szervezetek, így például a Magyarországgal, s azon belül a Jobbikkal is nagy előszeretettel foglalkozó Michael A. Salberg, a Rágalmazás Elleni Liga nevű hisztérikus zsidó szerevezet Nemzetközi Osztályának irányítója: „A The Sunday Times teljesen elvesztette erkölcsi tartását azzal, hogy leközölt egy durva antiszemita üzenettel bíró karikatúrát, modern tartalommal elevenítette fel a zsidók ellen régen fölhozott vérvádat”, mondta Salberg.

Kezded már sejteni mi a probléma ezzel??? :)
@épészmérnök: Mint feljebb írtam már,nekünk magyaroknak is megvannak a sajátságos hülyeségeink.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Két teljesen különböző dologról beszélünk.
@kifordított nagyanyó: Én nem gyűlölök senkit. Haragudni, azt igen. Rád is haragszom, mert az a benyomásom, hogy nem vagy teljesen elvetemült, és hülye sem.

Emellett szeretem a fent említett írók-költők írásait, azt gondolom, hogy Radnóti versei például Mozart zenéjével vannak egy szinten. Gelléri Andor Endre novellái pedig olyan hatással vannak rám, mint kevés dolog. Azt gondolom, hogy ezek az emberek a magyar kultúra kincsei, és aki legyint rájuk, az tudatlan, bárdolatlan, és köze nincs a magyarsághoz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem rettegni, megoldást találni!
Bakancsokban ez nehéz, Nógrádban, Szabolcsban vagy Ciszjordániában egyaránt, te ne tudnád?
@kifordított nagyanyó: Zsidók. És azért ölték meg őket, mert zsidók. Nem azért, mert tömeggyilkosok.
Ellenkezőleg: a tömeggyilkosok gyilkolták le őket.

Te, amikor emberek tetteit a zsidó mivoltukkal magyarázod, akkor a tömeggyilkosok mellé állsz.
@kifordított nagyanyó: Azért a "sajátos hülyeség"-et csupán sajnálatosnak beállítani igencsak megengedő, szerintem!
Ennél többről van/volt szó, nem?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Köszönom szépen.Ez nagyon gyönyörű.
Aljas náczi létemre majdnem sírok.
Ha nem felejtem el,még meg fogom nézni.
Meg a verset is külön.
@kifordított nagyanyó: Nincs mit. Ettől lennénk magyarok, nem az ellentétektől, azt hiszem..
@épészmérnök: Pdeig pont Radnóti írta,gogy:Bűnösök vagyunk mi,akár a többi nép....És a folytatása is nagyszerű és zseniális a versnek,illetve ez már a befejezése.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az is két külön kérdés.
@épészmérnök: A saját hülyeségeinket pedig néha a magyarságunkkal magyarázom.Sajnos van hülyeségünk bőven.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kár, hogy jókora bullshit. Különösen a "ménem harcol értük senki" rész baromság, és még jókora hazugság is.

De arra tökéletes, hogy befolyásolja azokat akik erre fogékonyak, és a tényekről fingjuk nincs. Úgy látom azért sikerült mellre szívni a radikálisoknak a római elsötétítést, nagyon helyesen, Róma elérte amit akart.
hvg.hu/itthon/20130128_Vona_remelem_az_OVB_ellenall_a_politikai
"Az ellenzéki pártelnök szombati évértékelő beszédében jelentette be: pártja ezen a héten népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ha valaki súlyos erőszakos bűncselekményt követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket."

Ennek tényleg elgurult valahová..
Na jól van emberek,most sajnos mennem kell.
Szívesen vitatkoznék még csak sajnos nincs idő.
A belinkelt versért külön köszönet.
Na viszlát este,vagy holnap.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt hívják érzelmi-zsigeri politizálásnak oldaltól függetlenül, jelen pillanatban a jobbik a leghangsúlyosabb zászlóvivője ennek, de alapvetően minden pártban meg vannak ezek az eszközök. A normális gondolkodó embereknek ezek ellen kell harcolni, és nem ezt erősíteni a folyamatos hangsúlyozással. Hisz ezzel a módszerrel, pont a problémák megoldásának lehetőségét szalasztjuk el, és maradunk a középszerűség dágványába, kiszolgálva a hatalmaskodó politikusok, pártvezetők kénye kedvére. Önálló szabad akarat nélkül, és kételkedés nélkül, a birka létünk erősödik csak, hisz csak követni kell a brancs előtt a csengős szamarat bambán.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Szépen mutatja, hogy a mi remek tanár és tanítóképzőnk micsoda szemetet tud kitermelni magából.
Eszem a kis szélsőjobb szívét, ha már falun van inkább kapálna.
@Fabius: Szerintem tök jó,de gondolom tőlem nem is vártál mást.:))
Ez a Római dolog meg egy kissé felfújt dolog.
De most télleg viszlát.
@Fabius: Már nem emlékszem rá, de ezt Róma városa tette, zsidó javallatra, vagy a Vatikán is támogatja netán?
www.szombat.org/hirek-lapszemle/colosseum-elsotetites-a-magyar-nagykovetet-is-meghivtak

megvan, ne válaszolj!:-)
“A Colosseum elsötétítésével Róma városa és a Római Zsidó Közösség jelképesen el akarja ítélni a xenofób tetteket és ideológiákat nem csak a magyar szélsőjobboldali pártokban, hanem egész Európában”– fogalmazott Alemanno. A főpolgármester arra szólította fel az európai fővárosokat és az egész civil társadalmat, csatlakozzon az “emlékezés tanítására és átadására”.

Én is megteszem, azt hiszem!
@Fabius: Ezen az "akción" én sokkal inkább sírva röhögtem, semmint mellre szívtam volna. Az viszont, hogy az írásban találsz olyat ami szerinted baromság, sajnos nem veszi el annak élét, amit kifigurázni akart vele a szerzője.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem szélsőjobbos, csak utálja a "cigánypurdékat", úgy tűnik nekem..Gábriel kedvenc témájához, Izraelhez visszatérve:Addig maradnak ezek a politikusok, nem kevesen, hatalmon, míg ez a nagy ellentét feszül..közös érdekük, hogy NE legyen béke!:-(
"A Jobbik javaslata szerint a megvonás azokat a szociális jellegű támogatásokat érintené, amelyek nem a gyermekneveléshez kapcsolódnak. Így például a rendszeres szociális segélyt, az átmeneti segélyt, vagy a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat - ismertette Vona Gábor, aki szerint ezért nem igaz, hogy a Jobbik a gyermeket sújtaná a szülő által elkövetett súlyos bűncselekmény miatt. Javaslatuk csak azokat a szülőket érintené, akik "olyan gyermekeket nevelnek, akik a közrendet súlyos mértékben károsítják" - mondta."
még így sem elfogadható, legalábbis szerintem, itt az elvvel nem értek egyet, azt hiszem!
@Fabius: Ami meg az elsötétítést illeti. :) Nos ennek is meg van az igazi szimbolikája.

A bölcs ember ugye egész életében arra vágyik és azt teszi, hogy ahol sötétség van ott világosságút gyújt. Az ostoba pedig, ahol világosság van, ott sötétséget teremt. Ennyit róluk és az akciójukról.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Te inkább azzal nem értesz egyet, hogy a jobbik javasolja. :)
megúsztuk, nem mondott nagy hülyeséget a szokásoson túl

Matolcsy aláírt: újabb mérföldkő az egymillió munkahely felé vezető úton

privatbankar.hu/makro/matolcsy-alairt-ujabb-merfoldko-az-egymillio-munkahely-fele-vezeto-uton-254564
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az a baj ezzel, hogy kifigurázni azt lehet ami megtörtént. Márpedig az írás végkövetkeztetése - minket nem véd senki, a temeriniekért nem állt ki senki, a külügy leszarta stb - nem felel meg a valóságnak, mert soha ennyit nem mozgolódtak senkiért, mint a temeriniekért.

Innentől meg nem kifiguráz, hanem nettó hazudik. De nekem végül is mindegy, nem az én hitelességem :-))
Más:
hvg.hu/karrier/20130128_Peterfalvi_a_cegek_bekamerazhatjak_dolgoz

"A kamerás megfigyelésnek abszolút korlátját jelenti az emberi méltóság tiszteletben tartása" - szögezi le a hatóság. A követelmények közé tartozik még, hogy a munkáltató köteles figyelemfelhívást elhelyezni a megfigyelőrendszer alkalmazásáról.

A dokumentum szerint nem lehet olyan kamerát elhelyezni, amely kizárólag egy munkavállalót és az általa végzett tevékenységet figyeli meg, továbbá jogellenesnek tekinthető az olyan rendszer alkalmazása is, amelynek célja a munkavállalók munkahelyi viselkedésének a befolyásolása.

Alapelv továbbá, hogy nem lehet kamerát elhelyezni öltözőkben, zuhanyzókban, mosdókban, orvosi szobákban, azok várójában, tehát olyan helyiségekben, amelyek megfigyelése az emberi méltóságot sértheti.

A munkáltatók a rögzített feltételeket főszabályként három napig tárolhatják, de meghatározott esetekben eltérhetnek ettől, és legfeljebb 30, illetve 60 napig őrizhetik a képeket. Biztosítani kell azt is, hogy a felvételek visszanézésére csak egy szűk körnek legyen jogosítványa.

Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke az ajánlásban jelezte: annak érdekében, hogy a megfigyelőrendszerekre vonatkozó részletszabályok és garanciák törvényi szinten, a munka törvénykönyvében megjelenjenek, meg fogja keresni a nemzetgazdasági minisztert."

www.youtube.com/watch?v=OsifUMPIGok

erről meg jut..izé..na. menek is!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Úúúúúúú, de csodálatos példabeszéd, igazi nagybetűs ÉRV. Szerintem küldd el Benjinek szabad felhasználásra, legyen valami mottó mikor legközelebb egész Róma lesz sötét, és csak a Vatikán fog kétcsillió lux fényárban úszni :-D
@Fabius: Mert megérdemlik, ugye? Apropó: a máglya is a felvilágosítás része, csak úgy, humánusan?
@Fabius: lehet hogy neked kellene még egy kávé:P
Maga az ötlet hajmeresztő.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor ezért lehet tapasztalni hogy idehaza egyre sötétebb van amióta a jobbik felütötte a fejét? Így már érthető.
Ezt csak este 10-11 tájékán ajánlott ugyan:
www.youtube.com/watch?v=PZuUOzfkovA

újra jó lesz biztonsági őrnek lenni végre, keresetkiegészítés, meg prémium a vezetőségnek!
@Fabius: Na várj. Szerintem te kiragadsz most valamit belőle, ami pont nem a lényege.:) Ennek az írásnak a mondanivalója feketén-fehéren az, hogy azok akik egymást túllicitálva sírnak ha bármi sérelem éri a kiválasztottakat, általában mély kussban vannak, hasonló sérelmek esetén mondjuk a magyarokat illetően.

Én egyébként sokkal jobban örülnék ha ebben a dologban neked lenne igazad. :)
hvg.hu/gazdasag/20130128_Kovetkezemeny_nelkul_verhetik_at_a_deviza
Nem csoda ha átverik a devizahitelest. A többsége ugyis olyan ostoba, hogy bárkinek bedől. Fidesz- adósmentés, csalók majd mi megnyerjük neked.
Előbb - utóbb csak tanulnak a saját kárukon, hogy nézzenek utána mielőtt fejest ugranak valamibe.
hmmm

Szijjártó Katarban látja a jövőt

Katar lehet a magyar energiabiztonság egyik fontos szereplője a jövőben - mondta Szijjártó Péter hétfőn az MTI-nek, összegezve a közel-keleti országban folytatott tárgyalásait.

hvg.hu/gazdasag/20130128_Szijjarto_Katarban_latja_a_jovot
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A második kép stimt. :) Látod, ha nem is elsőre, de másodjára eltalálod.
@bella _ciao: Azért kiváncsi vagyok, mennyibe fájt ennek a 13 cégnek a madzsar állam kitüntető stratégiai partnersége... És vajon a többinek még mennyibe fog?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: már annyi, de annyi helyen látta már a jövőt ez szijjártó. csodálom, hogy még kiigazodik egyáltalán magán.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ebben a témában ők mindnyájan egy tőről metszettek. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Felmerül a kérdés. Ha van egy valutaváltóm, 2 külön fülkében lévő pénztárossal, és bekamerázom a két fülkét, akkor vajon az jogszerű vagy sem? Mert csak egy munkavállalót figyelek, csak az ő munkáját.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: a többi a kérdés. ezeknek meg beígértek valamit, mert anélkül minek aláírni bármit is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Fantasztikus. Ha én is szélsőjobbos és jobbikos lennék mint te, én is így látnám. Elvégre nem mondhatod magadról, hogy csak a sötétséget terjeszted kolosszális ostobaságoddal. Persze értem én, valamiben a jobbikosnak is ki kell tűnnie. Ki miben tud.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mire várjak? Arra, hogy elmagyarázd tényleg nem értetted meg a posztot? :-)

A temerini analógiával kezd, és arra futtatja ki végül a poszt "velejét", a magunkra hagyottságot. A közte lévő töltelék meg a fantázia.

Éppen csak az a bibi, hogy az alapgondolatnak kurvára semmi köze a valósághoz.
@bella _ciao: A tesco megkapta az erzsébet utalványt nagy nehezen, a microsoft megkapta a szoftver businesst, az ibm és a tata consultingnak is csurran majd sap tanácsadásban...:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: áhhhh, SAP-ot hagyjuk, mozgalmas napjaim vannak, pedig csak távoli szemlélő vagyok :D

@Fabius: pont most, és neki is, hehe :D
selmeczi? kéne neki ez a szoftver

Milyen egy nő arca, amikor alkoholt iszik?

www.patikamagazin.hu/cikk/index/17444
@bella _ciao: Az meglehet. Főleg, ahogy a fidesz "elszámoltat." ;)
káposztát a szélsőségesekre! vezessük be nálunk is:

Savanyú káposztával támadtak Zsirinovszkijra Ukrajnában

atv.hu/cikk/20130128_savanyu_kaposztaval_tamadtak_zsirinovszkijra_ukrajnaban?source=hirkereso
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A máglya egyenesen a fénygyújtó szentség, amivel a borszorkánydémonokat üldözte szíriusz szkíta népe :-D
@bella _ciao: Én szeretem a savanyú káposztát. Azon túl, hogy finom még nagyon egészséges is.
@Fabius: gyöngyszem:
/hozzá teszem, ennyi a közel hivatalos/

Matolcsy: Félmillióan dolgoznak külföldön
„Kiváló munkaerők”, a 2025-ig megduplázódó magyar GDP és az egymillió új állás visszahozza őket.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F28%2Fmatolcsy_felmillio_magyar_dolgozik_kulfoldon%2F
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: lesz benne egy kis hagyó meglepetésnek. ő fogja továbbítani a pénzt a mostaniaknak.
hmmm:

A fideszes kormányzás sikervállalkozója jegyzi az állami kereskedőházat

Január 7-én bejegyezték a Nemzeti Magyar Kereskedőház Zrt-t, melyet a magyar kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közösen hozott létre.

hvg.hu/gazdasag/20130128_A_fideszes_kormanyzas_sikerembere_jegyzi
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hmmm... matolcsy úgy fog járni a külföldön dolgozókkal, mint a bakter buga jóskával a bakterházban

Buga Jóska: Hát ha én egyszer valakit előhívok, az elő is gyün a második hívásra akár az ágy alól, akár a kemencéből.
Banya, a bakter anyósa: Hohó, én bizony elő nem gyünnék az első szóra, a másodikra, de még a harmadikra se.
Buga Jóska: Márpedig én mondom, hogy előjön a második hívásra akit én előhívok.
Banya, a bakter anyósa: Na mibe fogadjunk?!
Buga Jóska: Na bújjon be maga az ágy alá!
Banya, a bakter anyósa: Be is bújok!
(bebújik)
Buga Jóska: Na, gyüjjön má' elő, én hívom, a Buga Józsi.
Banya, a bakter anyósa: Neeem gyüvök!
Buga Jóska: Gyüjjön má' elő, én mondom, mostmá' másodszor.
Banya, a bakter anyósa: Még maradok!
Buga Jóska: No akkor maradjon, oszt csapjon magába a tulipános istennyila, mer' én elő nem hívom többet a jövő karácsonyig se!
na jahhh:

Felemásan teljesít a kormány az államadósság elleni harcban: a fő csapásirányként megjelölt adósságcsökkentés az Eurostat kimutatásaiban is látszik - erről az NGM győzelmi jelentése is megemlékezett -, ám a 2011-es megtorpanást leszámítva folyamatosan emelkedik az államadósság finanszírozásnak költsége. Ez utóbbi tavaly rekordot döntött és idén újabb csúccsal tervez a kabinet.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_uj_magyar_csucs_rekordosszeget_fizetunk_kamatra.543510.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az új munkatábor a hírhedt 14-es tábor közvetlen szomszédságában épült, egy 3 kilométeres szakaszon közös a határuk is. A 14-es akkor lett világszerte ismert, amikor tavaly év végén egy itt született, 23 évet elképzelhetetlen nélkülözés, terror, és kínzások között leélt, majd megszökött rab, Sin Dong Hjok beszámolója körbejárta a világsajtót. Az egyelőre szám nélküli, frissen élült tábort 20 kilométeres szögesdrót kerítés veszi körül, a műholdképeken jól látni, hogy két bejárata van, a kerítést pedig hat őrposzt erősíti meg. A tábor közepén egy szénbánya látszik, valószínűleg itt dolgoznak a rabok. Az egyetlen út a táborból kifelé a szenet szállító vonat sínpárja. A tábor természetesen nem szerepel a legújabb kiadású észak-koreai térképeken és atlaszokon sem, ahogy a phenjani kormány hivatalos álláspontja szerint sincsenek ilyen táborok, azokat csak a nyugati propaganda találta ki, hogy a világ közvéleményét az ország ellen hangolja.

.
Emberi jogi szervezetek becslései szerint 200 ezerre tehető az észak-koreai fogolytáborok lakóinak száma. A nagyon kevés megszökött fogoly beszámolói szerint a táborokban embertelen körülmények között, napi 16 órában dolgoztatják a rabokat, akik minden esetben életfogytiglan büntetéssel kerülnek ide, és nem ritkán csak annyi a bűnük, hogy kritizálták az ország kormányát. Súlyosabb államellenes bűnökért az elkövető teljes családját deportálják három generációra visszamenőleg. A táborokban 40 százalék körüli az alultápláltság vagy betegségek miatti évi halálozási arány.

index.hu/tech/2013/01/28/uj_eszak-koreai_gulagot_talalt_a_google_earth/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az igaz, hogy van pl szénvagyon a földben.

Az is igaz, hogy műszakilag kitermelhető is jelentős mennyiségű van

Az szintén igaz, hogy gazdaságosan kitermelhető csak néhány aprócska külfejtés szénvagyona.

Az úgyszintén, hogy mélyművelés csupán import bányászok segítségével lenne kialakítható, mivel nincsenek már szakemberek.
( az országban egyetlen mélyművelésű bányáját idén zárják be )

nincs technológia és nincs lassan már tüzelőberendezés sem, ahol pl a szenet el lehetne égetni.

Amúgy maga az elv csodaszép. Csak gazdaságtalan és kivitelezhetetlen.:)
@Marcellusca: Nem kiforratlanok.

Egyértelműen gazdaságtalanok a mélyművelések, a kitermelt anyagnak pedig nincs piaca.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezt nem értem. Azt írja a HVG:
"A központi költségvetésben a Nemzeti Sportközpontok beruházásaira 4,2 milliárd forintot különítettek el, emellett a legnagyobb tételt a debreceni nagyerdei stadion rekonstrukciójának támogatása adja: erre tavaly már több mint 3 milliárd ment el, és az idén további 9,2 milliárdot szán rá a kormány."
Mi a faxomra ment el az a 3 milliárd? Ennyibe került a tervezés?! Mert még egy kapavágást sem csináltak eddig.
Különben sem rekonstrukció. Vagy a régi teljes lezúzása, és annak a helyén egy vadiúj építése, az rekonstrukció?
Kettes villamos? Kész?
hehehe
A szemüveges huszár is leesik olykor a lóról. Ám nem biztos, hogy megüti a bokáját.:o)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): történelemtanár...érdekes mód azok körében tapasztalható ez a szélsőjobbos felfogás. és tapasztalatom szerint nem az egyetem neveli át őket, hanem már a belépésnél ilyen elveket vallanak. Emlékszem hogy anno a gimiben is azok voltak a legjobb törisek, akik jobbosok voltak.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130128_Schiffer_Andras_alvo_ugynokei#rss

a tennapihoz, vagyhova, mintha Fabius szavai köszönnének vissza, nem?

"A betegség pedig egyre súlyosabb lett az elmúlt hónapokban. Láttuk, hogyan veszi át az uralmat a hétköznapok fölött, hogyan vonja el minden egyéb tevékenységtől a pártot, míg végül maga a lét egyszerűsödött le arra a kérdésre, hogy sikerül-e a mai napot is még túlélni, valahogy menedzselni a kórt. Magas labdák tucatjai maradtak a levegőben, Tarlós István akár az egész Római-partot kiönthette volna aszfalttal (van egy ilyen terv, csak szólok), az LMP akkor se ért volna rá odaláncolni magát, mert "fontosabb" dolga volt: a bajnaizás. A betegséget a legutóbbi kongresszusig konzervatív terápiával próbálták kezelni: életmódváltás, vitaminok, nagy fogadkozás, hogy mostantól este hat után nem zabálok össze kuszkuszt humusszal, és naponta legalább két órát ördögbotozok."
@Habakuk999:
Viszont ne feledd, isteni demagógiákat és álomképeket lehet ráépíteni!
Ráadásul igény is van rá, vannak akik zabálják ezeket a félinformációkat! :)
A földön az IQ állandó, a népesség folyton gyarapszik...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):DDD

Bár "nagyanyó"már elment,elgondolkodott,minden jobbikosal,holkauszttagadóval olvastatnék Radnótit...Mennyi szeretettel,féltéssel,érzékenységgel ír a hazáról..

Aki ebből sem ért tényleg sötét,mint a kolosszeum.

"Hetedik ecloga," Radnóti Miklós

Látod-e, esteledik s a szögesdróttal beszegett, vad
tölgykerités, barakk oly lebegő, felszívja az este.
Rabságunk keretét elereszti a lassu tekintet
és csak az ész, csak az ész, az tudja, a drót feszülését.
Látod-e drága, a képzelet itt, az is így szabadul csak,
megtöretett testünket az álom, a szép szabadító
oldja fel és a fogolytábor hazaindul ilyenkor.

Rongyosan és kopaszon, horkolva repülnek a foglyok,
Szerbia vak tetejéről búvó otthoni tájra.
Búvó otthoni táj! Ó, megvan-e még az az otthon?
Bomba sem érte talán? s van, mint amikor bevonultunk?
És aki jobbra nyöszörg, aki balra hever, hazatér-e?
Mondd, van-e ott haza még, ahol értik e hexametert is?

Ékezetek nélkül, csak sort sor alá tapogatva,
úgy irom itt a homályban a verset, mint ahogy élek,
vaksin, hernyóként araszolgatván a papíron;
zseblámpát, könyvet, mindent elvettek a Lager
őrei s posta se jön, köd száll le csupán barakunkra.

Rémhirek és férgek közt él itt francia, lengyel,
hangos olasz, szakadár szerb, méla zsidó a hegyekben,
szétdarabolt lázas test s mégis egy életet él itt, -
jóhírt vár, szép asszonyi szót, szabad emberi sorsot,
s várja a véget, a sűrü homályba bukót, a csodákat.

Fekszem a deszkán, férgek közt fogoly állat, a bolhák
ostroma meg-megujúl, de a légysereg elnyugodott már.
Este van, egy nappal rövidebb, lásd, ujra a fogság
és egy nappal az élet is. Alszik a tábor. A tájra
rásüt a hold s fényében a drótok ujra feszülnek,
s látni az ablakon át, hogy a fegyveres őrszemek árnya
lépdel a falra vetődve az éjszaka hangjai közben.

Alszik a tábor, látod-e drága, suhognak az álmok,
horkan a felriadó, megfordul a szűk helyen és már
ujra elalszik s fénylik az arca. Csak én ülök ébren,
féligszítt cigarettát érzek a számban a csókod
íze helyett és nem jön az álom, az enyhetadó, mert
nem tudok én meghalni se, élni se nélküled immár.

Lager Heidenau, Žagubica fölött a hegyekben, 1944. július
@gazoló:
Hmmmm... nem vagyok biztos, hogy tudnak "olvasni"!
Szelektív emlékezet, szelektív ítélőképesség.
:(((
@gazoló: nagyon szép. nekem ez a kedvencem.

Radnóti: A La recherche

Régi szelid esték, ti is emlékké nemesedtek!
Költőkkel s fiatal feleségekkel koszorúzott
tündöklő asztal, hova csúszol a múltak iszapján?
hol van az éj, amikor még vígan szürkebarátot
ittak a fürge barátok a szépszemü karcsu pohárból?
Verssorok úsztak a lámpák fénye körül, ragyogó zöld
jelzők ringtak a metrum tajtékos taraján és

éltek a holtak s otthon voltak a foglyok, az eltünt
drága barátok, verseket írtak a rég elesettek,
szívükön Ukrajna, Hispánia, Flandria földje.
Voltak, akik fogukat csikorítva rohantak a tűzben,
s harcoltak, csak azért, mert ellene mitse tehettek,
s mig riadozva aludt körülöttük a század a mocskos
éj fedezéke alatt, a szobájuk járt az eszükben,
mely sziget és barlang volt nékik e társadalomban.
Volt, ahová lepecsételt marhakocsikban utaztak,
dermedten s fegyvertelen álltak az aknamezőkön,
s volt, ahová önként mentek, fegyverrel a kézben,
némán, mert tudták, az a harc, az az ő ügyük ott lenn, -
s most a szabadság angyala érzi nagy álmuk az éjbe
S volt ahová ... mindegy. Hova tüntek a bölcs borozások?
szálltak a gyors behivók, szaporodtak a verstöredékek,
és szaporodtak a ráncok a szépmosolyú fiatal nők
ajka körül s szeme alján; elnehezedtek a tündér-
léptü leányok a háboru hallgatag évei közben.

Hol van az éj, az a kocsma, a hársak alatt az az asztal?
és akik élnek még, hol vannak a harcra tiportak?
hangjuk hallja szivem, kezem őrzi kezük szoritását,
művük idézgetem és torzóik aránya kibomlik,
s mérem (néma fogoly), - jajjal teli Szerbia ormán

Hol van az éj? az az éj már vissza se jő soha többé,
mert ami volt, annak más távlatot ad a halál már. -
Ülnek az asztalnál, megbújnak a nők mosolyában
és beleisznak majd poharunkba, kik eltemetetlen,
távoli erdőkben s idegen legelőkön alusznak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jó lesz a szénvagyon atomháborút követő időszakra, mikor nulla technológiával kell új technikát teremteni, mint a Malevill-ben.

Egyébként ez egy teljesen logikus folyamat, minden történelmi korban éltek és hangoskodtak a régi bevált módszerekben hívők.

Az csak a magyar nemzetiek diszkrét bája, hogy pont a szocializmus acél és szén országa és az élelmiszeripar KGST piacai iránt nosztalgiáznak.:)
@Habakuk999: igen, sokan anno abban hittek, hogy a nyíl a legjobb, aztán mégis a puskapor nyert...)
@Habakuk999:
Van valami bája annak, amikor a régi szép, '50-es évek béli szlogenek feltűnnek! :))
Imádom a történelmet, sokat olvastam erről a korszakról, sokat mesélt öregapám és ismerősök is a "vas és acél országáról", Moldovát nem is említeném... :D
Ilyenkor rájövök mindig, hogy EZEK tényleg ennyire hülyék és ecceriek, NEM CSAK annak látszanak! :DD
Fabius!
Ma nagyon megdolgoztatod Gabriellánkat a fizetéséért. :)
@kifordított nagyanyó:
"...leg hazaszeretőbb leg előrelátóbb leg nagyszerűbb..."
máshol meg: náczi

Figyi! A hazaszeretet ott kezdődik, hogy megtanulsz helyesen írni az anyanyelveden!
@gazoló: Erre nincsenek is szavak, akibe egy kis empátia szorult, az ott van, abban a hideg-rideg, elárvult környezetben, csendben, reménytelen...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
" Hmmmm... nem vagyok biztos, hogy tudnak "olvasni"!"
Na ezért keresnek értelmiségit maguknak, hogy legyen aki legalább a betűket ismeri :)
@ariel12: Elveszhetett az ékírás bogarászása közben az latin bötűk élvezete..ha mi most visszarepülnénk vagy párszáz évet, lehet, minket sem értenének tán?

Volék sirolm tudotlon.
Sirolmol sepedik,
buol oszuk, epedek,

Választ világumtuul,
zsidou fiodumtuul,
ézes ürümemtüül.

Ó én ézes urodum,
eggyen-igy fiodum,
sírou anyát teküncsed,
buabeleül kinyuhhad!

Szemem künyüel árad,
junhum buol fárad.
Te vérüd hullottya
én junhum olélottya.

Azannyát, mennyi aláhúzás, hinnye nekije bele!
@OPHELIA: Gábriel elhivatotté s időnként még szórakoztató is, tán ezért is fér meg a sok libsi-izé, most hogyiskell mellett...ünk!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
De, ha most ezt is előhozza (igaz, hvg.hu, smint ilyen, pfúj-pfúj) akkor visszavonom az előbbieket!
hvg.hu/itthon/20130128_Sulyos_nemzetisegi_konfliktus_Balassagyar

Nade a hugy(ala)gi meg a palesztin, ha jól látom?
nem vicces, de mégis..
@OPHELIA: Mondta neked? :)
Azért van egy kis csámcsognivaló
atv.hu/belfold/20130128_palesztinok_es_hugyagiak_verekedtek_balassagyarmaton_ket_serult
Lehet, hogy Izrael már Balassagyarmaton van? Esetleg a csodás vízkészletünkért jöttek?
Más:
Kína bejelentette, hogy a marxista eszméket szeretné terjeszteni a világban. :)
Vityánk ezért barátkozik velük? Idejében elkezdem keresni a Marx és Lenin összest.
@ariel12:
Ki is dőlt, rendesen...
Dögök vagytok Fabiussal együtt, tulajdonképp! :D
Bötűket?
Ezek?
Max. piktogrammokat! :)
Bár, szerintem túlbecsülöm őket...

www.idealclean.de/images/products/92850300242_0.jpg

mlap.hu/users/simivegyes/uploads/Fa_Somat.jpg
@ariel12:
NEM! RÁGALOM!
Palesztin tezsvíreinktő nem lehet ez! Ez valami zsid... ármány lesz!
TUTTI!
A "kurucz" beszámolt róla?
Sejtem... :D
@ariel12: Izraelit palesztinnak nézni? Hogyisvanez, az egyik baráti elnyomott, a másik maga a sántán, nem?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az a második kép az szenzációs. Nem haragszol de terjesztem :)
@ariel12:
Nem az én érdemem, régi szóviccc... :)
Csak úgy eszembe jutott, a dzsobbikos ettársakkal kapcsolatban!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nélküle üres lenne a blog, mint atomrobbantás után a mittoménmilyen sziget
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nekem mondod?
Nálunk jelenik meg...
@Penivaldes:
Már a farkincájuk nem is elég?? Hmmmm... te tucc valamit! :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ne hagy itt minket vagyis engem. nélküled végem mesterem, és akkor ki lesz akire lehajtom fejem? tán hiába ontottam vérem érted, mert te azt a zöldszemá szörnyet szereted helyettem? Ó mily bánat ez ifjú szívemnek, bár maradtam volna zárdám mélyén, és nem láttam meg volna fényes arcod, és nem érzettem volna meg ölelő karod. De már hiába, elmúlt..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tényleg nem tudod, hogy merre lehet kapni rovásírásos billentyűzetet? Megfogadtam, hogy dzsobbikossal csak rovásírással vagyok hajlandó levelezni. :))))
@ariel12:
A Photoshop ereje... :)
Majd küldök olyan képet, ami tényleg durva felhő volt októberben, minden trükk nélkül!
És most itt maradok pártában, és egyre félek, hogy ha ez kitudódik emgem száműznek. Ó nekem már csak az egerek maradtak, ők azok akik még megértik háborgó lelkem..
@Penivaldes: Én melyik lennék? A hörcsög azért esélyes, ha már fényes pánczélzatú lovagod csúful elhagyott, ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):Csak te vagy kinek karjába vethetem magam, mert fényes lovagom elhagyott egy kósza kalandért. De haragom el, és bosszúm édes.
@ariel12:
kuruc.info/galeriaN/hir/rovb1.jpg

A gyengébb képességűek kedvéért ott van a magyar karakterkészlet is. :)

SŐT!!
Segítvén ezen igyekezetedet, egy kis oktató anyag is hozzá!

Használd, de ne csodálkozz, ha nem tudnak a vérmagyarik válaszolni, hisz a MAGGYARI HEJJESSÍRÁSS is problémákat okoz khmmm... "egyeseknek", nemhogy ez!

rvs.hu/

Szóval a tegnapi héberrel nem vagy annyira elrugaszkodva! :D
@Penivaldes:
+++

Gyönyörű sorok,de Fabiusnak nincs itt annyi helye amit még be ne lehetne tölteni velük..
Ha Mozart szinvonalához hasonlítjuk az lehet,hogy sértő a költőnek...
@ariel12:

De azt azért ők mondják meg, mit lehet olvasni:)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sértegetsz mi? Ezt megbánod!!!!!!!
Kifoglak ásni!! Aztán beraklak egy kondérba!!!
és neked annyi. :DDD
hüphüp..
persze könnyű bántani mimkor egyedül vagyok, mikor senki de senki nem segít kezével.:((((
senki sem véd meg...nehéz a sorsom..
Egérem lehagíott egy darab penészes sajtért...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Még időben küldted a linket mert már kezdtem megfogadni Peni ötletét csak nem tudtam, hogy most a monitorba rojjak vagy csak egyszerűen rojam az utat. :)
@OPHELIA: pedig karjai közé vetném magam, és simogatnám a micsodáját..
@ariel12: én egy fadarabra gondoltam, hogy abba ródd elméd kisülését.)
Mik vannak - egy helyi elempés blog:

"az LMP nem fog belépni az E14-be, velük minden mást megelőzően a Bajnai kormány (általunk rossznak tartott) intézkedéseinek értékelését kezdünk tárgyalásokat, amennyiben erre hajlandók"

Vagyis mégis kezdenének tárgyalásokat? Vagy Helyi Káder félreértett valamit?

lmp678.blog.hu/2013/01/26/az_lmp_maradt_a_novemberi_strategiajanal#comments
@épészmérnök: mikmikmik..elsőre én ezt úgy értettem, hogy azt tárgyalják, hogy miért nem tárgyalnak Bajnaiékkal, de lehet hogy nem tudok már olbvasni
@ariel12: Ezek viszont már tuti, hogy nem palesztinok voltak.

Előzetesben a rendőrökre támadó kenderesiek

nol.hu/mozaik/elozetesben_a_rendorokre_tamado_kenderesiek
@OPHELIA: természetesen arra, mégis mi másra, nem vagyok én olyan!:)
@ariel12: A kajáról jut eszembe. Ide azért gondolom elmennél és félre tudnád rakni az előítélteidet ugye??? :)

www.shirazetterem.hu/
@ariel12:
Lazíccsá!!! :))
Mazochista nem vagyok...
@ariel12:
Budapest, Hungária u. és Egressy sarok... Nem is akarom tudni, hogy jóóóó pááár éve milyen kutya kaját találtak a kukákban, nagy tételben! :))
@Orica Középföldi: A Titok című örökbecsűt tartja a párnája alatt, azt olvasgatja, amikor nem elég magas a vibrációja. Hasznos kis könyv, látjuk, hogy vibrál tőle Matolcsy. Ajánlható mindazoknak, akik a világmindenséggel óhajtanak együttrezegni, az jobb mint a szóma.
@OPHELIA: Jaja de ariel még nem látta. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt neked küldöm
ha esetleg a főnököd megnézi a géped amíg kiszaladtál kisdolgozni, rögtön láthatod, tudja, hogy mivel foglalkozol munkaidőben

hvg.hu/tudomany/20130128_Egyszeruen_leleplezheti_ki_nyult_a_szamit
@Orica Középföldi:

álmodik a nyomor: nem sok hozzátenni valóm van, hacsak az nem, hogy a mai napig 2010 márciusától kezdődött trend szerint pontosan az ellenkezője lesz és ezt ki is lehet számítani

azért a Húsvéti Nyuszit és a Télapót ilyesmivel...

brühühühü
@Fabius: Ha esetleg a hétvégi dékás rendezvényről is akarsz írni majd posztot, innen szedhetsz hozzá remek kúrcsány fotókat. :)

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/gyurcsany_ferenc_vas_megyeben
@ariel12:
Van olyan, hogy zsidó étterem Pesten? :))
Arab, török, sőt kurd étteremben, büfében voltam már, de megkóstolnám majd ha Pesten járok legközelebb azt is.

A Bakáts tér és Ferenc krt. között van 2 török vendéglő, a krt. felé lévő kurd, valami isteni ízekkel, nekem bejött nagyon, finom, orbitális adaggal!
A Práter u. előtt, a körúton szintén van egy arab, nagyon finom a kajálda, a törzsközönség meg kb. mint egy terrorista találkozó, többször kajálok ott! :))
Amúgy nincs velük gond, tök aranyosak, normálisak ŐK IS... :D
@jaegtoer:
"Ortodox Kóser Étterem"??? Azért vakmerő nem vagyok! :D
Kalandvágy még csak-csak...
Ha Ariel azt mondja, hogy okés, akkor igen, de "hüjje azért nem vagyok", mert az "ortodox" konyha nem tudom mennyire menő, nem menő, ehető , vagy csak "tradicionális"...
A törökös, arabos fűszerezésű kaják okék, ha olyan, akkor érdekel!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szerintem van ott is ehető, hidd el!:-D
Másképpen már kifogytak volna, Gábrielék örömére..de azért azt nem szeretnénk, ugye? .-)
@kifordított nagyanyó: Na Én lennék, voltam a Te "rendes zsidó" ismerősöd.Kikérem magamnak!Velem mint zsidó ismerőssel ne takarózz! Eddig szórakoztatott a hülyeséged, élethez való hozzáállásod (mint a Te ismerősöd).Listázol?? Te és ez a Gabriel angyalnak álcázott valaki + Vona fogjátok eldönteni hogy ki a "Jó zsidó ", ki az aki maradhat?! Utána jöhetnek esetleg bal kezesek ????? Ba+ és ezért regisztráltam, hogy itt és most elküldhesselek a jó büdös fenébe! Hülye.
@impennata: Én meg azt hittem te az én zsidó ismerősöm vagy. :) Jut eszembe, hogy ki a jó GÓJ azt ki dönti el nálatok?? ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ha jó a konyha, hol érdekel engem, milyen a vallása???
Kajálni megyek, nem hittanra!
Labancéknál, itt a határ túloldalán, tudod milyen remek a Schnitzel, meg a Pizza is?!
Oszt labancz! :D
Mondjuk ott is van török étterem (in Wien, kebab, kb. karddal vagdossa a husit a Jumurdzsák) és nem semmi finom!!!
@impennata:
JOGOS!
Nyugodtan rugdosd őket, megdolgoznak érte! :(
Ja, kis ország vagyunk, csak ilyen ...
Szerintem sokan tudják, értik a folytatást!
@OPHELIA:
Hát ez elég "nudli"...
Ezért nem fogok odamenni, hisz a maceszgombócon kívül ezt bárhol megtalálom... :((
Azt hittem, én kis naiv, hogy valami olyan kaja van, ami keleties, valami, ami nem a megszokott... áááá... tényleg hagyjuk!
A kurd csákó kajáldája sokkal szimpibb akkor!
@Zuzu Petás: Ez aztán nagyon kellett!
Lazán poénosan elbántál a csúnya náczival.
Ez igen.
Egyébként csak négyes voltam hejesírásból általában.
@Penivaldes: Az asszony is kérdezett egy versről,lehet ez volt az.
Majd utána nézek ha el nem felejtem.
@ariel12: szép? Olyan parám lenne, hogy egyszerre imádkoznék, eveznék és hívnám a parti őrséget!
Egyébként ez meg most kurvára kellett:
index.hu/kulfold/2013/01/28/zsido_szervezetek_tamadjak_svajc_elnoket/
Mondjuk játsszák le egymás közt!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: én a kínaival szenvedek. Nincs 100 km-en belül normális.
Most már sokadik nekifutásra egész jó dolgokat össze tudok hozni, aminek ugyan olyan az íze
@kifordított nagyanyó:
bazz... Ha az iskolában nem tanultad, ráadásul ma sem érted, akkor felesleges, hagyd a francba!
Időpocsékolás egy zsidó sorait olvasgatnod!
Vass Albi, na az igen...
Méterre, vagy a borító színére veszitek? :)
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Így értékeli Varga Mihály az IMF országjelentését

Varga Mihály szerint örömteli, hogy a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió delegációi pozitívan értékelték azokat a lépéseket, amelyeket Magyarország az elmúlt két évben a pénzügy egyensúly megteremtéséért tett.

hvg.hu/gazdasag/20130128_varga_imf_orszagjelentes
@tucano:
Ugye-ugye! Ott nem lenne ateista ember!!! :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Őőő de, valami hasonlót mondtam én is.
@impennata:

Tahótlaníts:))) Nálam mindkettő ketrecben van, ott eldönthetik az eldöntendőket.
@OPHELIA:
No, de addig... Hullottak az ismerősök... :DD
Kutyok megmaradtak???
Különösebben nem lepte meg az IMF jelentés Fazekas Pétert, a Buda-Cash brókerház elemzőjét, szerinte a szervezet ugyanazokat a kritikákat ismételte meg, amiket korábban is. Ezek közül a legfontosabb, hogy nagyon hiányzik Magyarországról a növekedésbarát gazdaságpolitika, ezért illetve az egyre süllyedő beruházási aktivitás miatt lenne sürgető változtatnia a gazdaságpolitikának. Bár a jelentés elismeri a fiskális konszolidáció iránt mutatott kormányzati elkötelezettséget, ugyanakkor a szervezet ennek minőségét nem látja kielégítőnek, mert strukturális egyenlegjavulás helyett egyszeri adóintézkedésekkel operál a kormányzat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_latjak_az_elemzok_az_imf-jelentest_hazankrol.543569.html
bakker, hány jelentés van, vagy csak én vesztem el ???

Az IMF és az Európai Bizottság 2011-es és 2012-es prognózisaihoz képest jelentősen kedvezőbb tényleges helyzetben volt a magyar államháztartás: 2011-ben szufficittel zárt, míg 2012-ben az előzetes adatok alapján valószínűsíthető, hogy az uniós módszertan szerinti (eredményszemléletű) GDP-arányos hiány a kormányzati célnak megfelelően, érdemben 3 százalék alatt teljesült. A kormány által megtett lépések nem egyszeri jellegűek (vagyis nem csak egy-egy év gazdálkodását stabilizálják), hanem hosszú távon biztosítják az állami pénzügyek fenntarthatóságát. A hiány három százalék alatt tartása folytatódik, mivel Magyarország elkötelezett a túlzottdeficit-eljárás idei lezárása mellett.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/reagalt_az_ngm_az_imf-jelentesre.543541.html
lehet, hogy lemaradtam de ezt olvastátok, hogy az érettségihez jövőre 50 óra közmunka is kell?
Emmegmi?
hir3.hu/magazin/1/55326/hoffmann_rozsa_2014_tol_lehet_az_erettsegi_feltetele_az_onkentes_munka
@kifordított nagyanyó: magosra dobálod az labdákot, talány azééé ;)

ex??? mi a manó?
@ariel12:

Rágalom! Gábriel önszorgalomból és nem pénzért.

Igen, biztos, tudom hol dolgozik, mit csinál, és nem ezt :-))

A bérvigécezéssel szemben megvédem.
@tucano: ez agymentesség már felvetődött korábban is, csak nagyon anyázás indult, most a sikerek hatására be is vezetik...
@kifordított nagyanyó:
Éééééén? Fránya érzékeny tucc lenni! Amikor te bacogatod a népeket, akkor az oké?
Ha visszaszólnak, akkor báncsanak? :))
Mingyá'válladra borulok és zokogok!
DE TÉNYLEG!
@tucano:

Ez kérlek a valóság. Úgy híjják köznevelés. Mert, hogy közmunka nélkül nem leszel elég érett a társadalom számára.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem hullott senki, kutyu köszöni jól van, itt fekszik a kályha előtt
@tucano:
Árokparti kapálás?
Építőtábor?
Kórházban peluscsere?
Kiváltságosoknak aktatologatás, vagy csak egy aláírás?
Bazz, egyre jobban hajaz a "boldog" '70-es évekre az ettársi légkör!
Piktor és csapata Lenin ettárs babérjaira tör. Lesz Mauzóleum is, vagy maradunk a Piramis formánál?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nagyon viharos helyen lakunk most, tényleg ugrálnak a hajók a szélben, múltkor egy 35 perces kompút alatt azt hittem, hogy vége van a gyomromnak. De ha ilyen felhőt látnék, akkor tutira megígérnék mindent a fentieknek azonnal.
@Fabius: hűűűbakker....

A kormány olyan törvényjavaslat összeállítását várja a nemzetgazdasági minisztertől, amely lehetővé tenné a Magyar Államkincstár számára a betétgyűjtést. A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat ezzel a ponttal módosítaná a lakosság állampapír állományának növeléséhez szükséges intézkedésekről szóló tavalyi kormányhatározat egyik pontját. Abban a módosítás előtt az szerepelt, hogy a kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. útján vizsgálja meg, hogy milyen, a Magyar Államkincstárnál elérhető folyamatos, állampapírba történő befektetési lehetőség teremthető meg, és erről számoljon be a kormány részére.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/torveny_keszul_a_mak_betetgyujteserol.543577.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kéne?
Amúgy, ilyen áraknál, tudod mit, kűggy!
2 doboz 100.000-es csomi kéne! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Címmerezés vagy hogy a répába hívták. Az az igazi mulatság. Sőt, amíg a diákok "önkéntes munkán", addig a szülők kommunista szombaton. Olvastam is egyszer arról, hogy milyen döbbenetes pénzeket termel az, ha kivezénylik havi egy nap rabszolgaságra a lakosságot, pont úgy ahogy nálunk volt régen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szarok a származásra.. Nem érdekel.Ja és nem MI döntjük el hogy ki a jó "goj" hanem ÉN döntöm el kivel állok szóba! Az ostobákat nem kedvelem! Akik így, és ez alapján szelektálnak.Nem azért vagyok rád morc mert barna a szemed, vagy zöld vagy kék.Üdvözlöm a kedves zsidó kiválasztott ismerőseidet!
@OPHELIA:
Még!
Felmérted már a ... hústömeget??? :D
Ha nem palotapincsi, akkor...
Na jó, kutyokat szeretem nagyon, nem sütve, nem rántva, élőben!
@tucano: címereztem általánosban, a hideg kiráz az emlékére is...
almaszedés, búza egyelés az királyabb volt :D
@tucano: Csak Kádárék alatt magunktól mentünk, "répázni" lehetett bőven, tán azért, ugye..
@tucano:
Nálunk kivágtak egy erdőrészt itt, a Mosoni-Dunánál. Olyan szélcsatorna nyílt a vízre, hogy ott röhögtünk, ahogy a folyásiránnyal szemben(!) olyan 50 cm-es hullámokat keltett a vízen!
Néhány embert meglepett és hamar befordult a wasserba... :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ő már rég nem csinálta,mikor én elkezdtem és már én sem csinálom.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen!Én itt csak áldozat vagyok!:))
Itt általában engem bántanak,mert szavaztam valakire.
Én általában olyanokat bántok,akik másokat bántottak.
Ahol ezer éve ismernek,senkinek semmi baja velem.
Itt meg a fele banda:Jajj,kinyomlak.
Ráadásul baromságokkal indokolják.
Ja,valaki azt mondta hogy én akarok ölni.
Viszont Csehszlovák kém a blogján azt írta hogy sok ólomra lesz szükségük a náci gyűlésre.
De nekem is kínált már ólmot valami toleráns.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Azért vakmerő nem vagyok!"

nem kell sem vakoskodni, sem merni, legfeljebb levest...
@Fabius: ahogy nagyon kedves és igen lógós barátunk búcsúzott tőlünk a pályaudvaron, amikor mentünk ilyen embert nevelő mezőgazdasági munkára :
"Ne aggódjatok, addig is majd én vigyázok a barátnőitekre."

rájöttem egy m-mel van így ni: címerezés.
Soha nem ittam annyit és nem dolgoztam olyan keveset.
@Orica Középföldi: nagyanyót töröltem a telefonomból is!
@tucano:
Mi Jászberényben voltunk gimiben kapálni, szőlőt! Hááááát... Nem sok tőke maradt utánunk! :)
A gaz, gyom 3 szor nagyobb volt, mint a kultúrnövény... Ez persze azzal járt, hogy utánunk üres sorok maradtak, mert MI DOLGOZTUNK!!!
Az elutazás előtti este meg bevágtuk haverral a 2 kiló élesztőt a potyogtatósba...
NEM AKAROM tudni, mi volt ott a nyári melegben másnap! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Semmi gond az ortodox konyhával csak annyi a különbség, hogy extra kóser alapanyagokból extra kóser módra készítik a kajákat. Tehát szuper ellenőrzött alapanyagokból és szuper tiszta körülmények között készítik a kaját. Természetesen a kóserság alapszabálya szerint, hogy husost a tejessel nem keverik. Pl. pörköltet ne kérj tejföllel. :) Ott ne félj nem kapsz ételmérgezést romlott kajától. Volt nekem egy nagyon jó ismerősöm aki glatt kóser éttermet csinált kint és nem semmi ami tisztaságot láttam ott.
@Fabius: Persze gondoltam én is viszont akkor annál rosszabb a dolog, hogy ilyen a felfogása!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Az elutazás előtti este meg bevágtuk haverral a 2 kiló élesztőt a potyogtatósba..."
Ezért kellett volna betiltani Moldovát időben:) Nekünk is ő adta ehhez az ötletet (bocs ha nektek nem)

Egyébként minden tiszteletem múltbeli, jelenlegi és jövőbeli vezetőinknek, de azt hiszem mindegyiknek agyára ment a KISZ.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Persze... mert a zsidó őzike nagyon ritka egy állatfajta! :)
@impennata: Ha eddig figyeltél volna én nem a származás alapján ítélem meg az embereket, hanem csak a tetteik alapján, valamint a nézeteikkel szállok esetleg vitába. Szóval velem rossz lóra tettél. :)

„Senkit sem gyűlölök a származása miatt, de senkinek a bűneit nem hallgatom el a származása miatt”
@tucano:
Hol olvastunk 15 évesen mi Moldovát??? Meg vagy gárgyulva? :o)
A szagok és az állag adta az ihletet...
Vödörben kelesztettük. Majd hajnalban... :D
@Fabius: Látot, látod milyen nyitott könyv az életem?? :)
@tucano: Nem kell ahhoz KISZ múlt, hogy valaki barom legyen. Nézd meg a mostani fiatal 30-as nemzedéket akik életükben nem láttak aktív KISZ-est és azok közül is kitermelődik a sok agyament. Pártfüggetlenül.
@impennata:
Viszont a "simogatókat" elnézve, igény az lenne rá! :D
@tucano:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Az csúnya dolog,ahogy hallottam.
Állítólag a sulinkban valamikor megcsinálták.
Azért pékiskolában akad némi élesztő....:))
@OPHELIA:
Nem kérem, köszönöm! A pedobácsikat sem kedvelem... :D
Simogassák a ... cserkészeket!
És attól kidagad a sok szar a budiból?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nekünk anno a városban 2 boltban sikerült felvásárolni a készletet!
Reggel, mielőtt elutaztunk, még benéztünk. Háááát, akkor már elég neccesen nézett ki a cuccos... :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lóvé nyista, kaparni kell még valami befektetési formát. Érdekes lesz, mert:

- A hozam magasabb, mint pl az OTP kötvényeké, elvileg neked megéri,
- ha hiszel benne, hogy nem megyünk csődbe,
- mert ha egyszerre sokan gondolják, hogy de, baszod csődbe megyünk, akkor akár a zemberek is bedönthetik az állampapírpiacot a hirtelen nagytételben eladni szándékozott kötvényükkel.

LutriViktor, merész húzása :-D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Annak idején én vittem oda egy vidéki szakácsot dolgozni aki ott volt 3 évig. Gondolhatod, hogy tudott főzni. Addíg a Gundelból jártak ki szakácsok akiknek a fözte olyan se ize se bűze volt. A lényeg, hogy pont úgyanúgy izesítenek mint akár a magyar konyhában csak ezt a tejes dolgot nem keverik. Nem tudod megkülönböztetni, hogy kóser vagy nem kóser kaját eszel attól a lényeges dologtól eltekintve, hogy rohadt nagy tisztasági körülmények között készítik a kajákat. Erre külön u.n mazsgiákat (kósersági felügyelőket) kell alkalmazni az éttermeknek akik felügyelik a szabályok betartását.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem bánt, néhány véraláfutással meg lehet úszni
engem is szokott, akkor csíkos vagyok pár napig
@OPHELIA:
Nyár, meleg, élesztő, potyogtatós budi, bedobva pár tégla, hogy kavarogjon... NEM AKAROM TUDNI A VÉGÉT!
Reggel, mielőtt ment a buszunk, még megnéztük, akkor kellett kb. 30 cm a peremig! :o)
@kifordított nagyanyó:

"___Csehszlovák kém___"

akkor az nem mostanság volt
@ariel12:
Az az étlap, amit mutattak itt a collégák, nem vonz!
Egy arab, török, kurd étterem sokkal izgalmasabb nekem! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: én nem Jánossomorjára gondoltam és nem Dr.-ra, hanem doktorokra
@tucano:
@OPHELIA:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Akiről én hallottam,hogy ilyet csináltak,azok rosszul jártak,mert takarítaniuk kellett utána,ha jól emlékszem.:))
Kellemetlen lehetett.:))
@Fabius:
Meg is érdemli az, AKI Piktorékra és a narancsbolsi maffiára alapozza a pénzügyeit!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem tudom milyen étlapot láttál de bármilyen kaját meglehet csinálni kóser módon. Speciel én töltöttkáposztát is ettem ott. Egy török, kinai étteremben már azért nem lehetek biztos abban, hogy miből készítik a kaját. Az arab halal módon készült kaják speciel majdnem ugyanaz mint a kóser szabályok szerinti kaják.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ha egyezik a telefonszámotok, akkor nem tudlak még egyszer kitörölni. :) szerintem ez logikus. :)
@ariel12: persze, de a KISZ azért nyújtott vmi garanciát a hülyeségre. Persze nem a mezei tagokra gondolok, hanem a vezetőkre.
Pont úgy, mint most a HÖKösök vagy a Fidelitas ifjú titánjai. Sok alázat, ambíció a tökéletes faxkalapság elérésére.
És becsületükre váljék sokuknak sikerült!
Ha 89-ben lett volna annyi eszünk mint a cseheknek, akkor most se Gyurcsány, se Orbán, se Bajnai és még sorolhatnánk. Most is éjjel-nappal arról győzködjük egymást, hogy melyik volt Komszomolistára szavazzunk.
@jaegtoer: a Hanna-t ajánlanám a Dob utcában.

én is. voltam.jó.
@tucano:

Na mert Antallal nagyot sikerült kaszálni:))))
Sose bocsájtom meg Csoórinak.
@ariel12: Mert ugyanaz az alapja, a kivéreztetés és a tisztaság, ami nem árt azon az égövön, ugye,
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: időzítés kérdése, ha nem voltál ott akkor nem kellett takarítani. Pl. nem is az élesztő volt igazán kemény trükk. Még szki-ban egyik osztálytársam bedobott egy bébi petárdát egy 4. emeleti klotyóba. Szétrobbant a fajansz és valahogy 3 igen nagy és egymás mellett álló középiskola ürülékét nyomta ki. A lépcsőházban gurgulázva zúdult le a sok szar emeletről-emeletre. Na, ilyet sztem még készakarva se tudott volna összehozni, nem is hitték el neki, hogy baleset volt:)
@épészmérnök:
te csak asszed, hogy tud rezegni...pláne valamivel együtt?

újraolvastam tótaw-t és a többieket a hvg-n...hát a helyzet siralmas

"egy" kérdésem van, mi van akkor, ha a vállalkozás nem adja az adatait semmilyen címen, egyszer be lett jegyezve és azzal elégedjenek meg életfogytig...

úgy mint a 100000 nem regisztráló kamarás (lehet hogy senkisem regisztrált és most nem tudnak miből habzsidőzsi?) leszarni és megvárni mit lép a hatalom persze nem válaszolni levelekre és semmiféle befizetésre sem

ez a cigánysurmó jól kitalálta, hogy hogyan lehet semmittevésből jól megélni az a baj hogy hagyjátok

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Da, az!
A helyesírás megint nem megy arratájt? :-(
Igaz magyar nem tud írni anyanyelvén?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Csak ne tudd meg, hogy készül..bár ez is egyénfüggő, itthon is, ugye?
Ettem én olyat, de olyat, Szíriában, majd utcán át, húúú! Isteni volt!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Most miért mész? Mert egyvalaki bántott?
Ne légy mimóza ennyire ám, olvasgass, hallgass Cseh Tamást, Radnótit, művelődj!
Tamási Áron is szép és jó ám, akinek arra van igénye!:-)
@Orica Középföldi: arra az emberre gondolsz, akiről kevesebb mint húsz év után annyi maradt meg az emlékezetben, hogy a Kacsameséket megszakítva mondták be, hogy meghalt? Nagyformátumú politikus...
Bár most Ady, Radnóti és József Attila időszerűbb, az igaz..
"Fortélyos félelem igazgat..!
Közben nemrég volt egy hajtóműhiba miatti kényszerleszállás Ferihegyen. Szerencsére nem lett semmi komoly baj.

www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=11781
@mamitirtok sír derék (kommensevik): már nagyon kinőttem belőle akkor, ezért nem is értettem, hogy a fenébe juthat az eszébe ez annyi embernek, amikor ott volt kormányának minden egyes tagja vele együtt.
Ki ne emlékezne Jeszenszkyre, Horváthra, Kónyára, Borossra, Kupára, Szabóra (Ivánra), Latorcaira, sőt Balsaira!
Egyszerűen nem is merem tovább sorolni, itt a teljes lista:
hu.wikipedia.org/wiki/Antall-korm%C3%A1ny

Csupa, csupa önzetlen, igazi államférfi!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A kóserben egy dolog tuti, a salátában biztos nincs meztelen csiga.
Láttam, ahogy ellenfényben egyenként vizsgálják át a salátaleveleket:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
"A mezze emellett egyfajta étkezési szokás is, annyi tesz, kóstolgatás. A mezzék lehetnek húsos, halas és zöldséges batyuk, saláták, darált húsos golyók, zöldség fasírtok, mártogatósok, krémek, lepény- és kenyérfélék."

Érdekes, a görögöknél is, hogy Knósszosznak is "kedveskedjek"!
i433.photobucket.com/albums/qq51/pericoelde/z3.gif
@tucano:

Igen rá gondoltam, mint igazi konzervatív, dzsentri-attitűdös középszerre.
Na őt biztos nem fertőzte meg a KISZ.
@Orica Középföldi:
Na'bazz!! Semmi protein? :D

@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem én vóttam! :D
Tudom, ezt bárki mondhassa...
@Orica Középföldi: Tényleg tünemény. Én ezt anno megtapasztaltam 7 db palotapincsivel.
@tucano:
felajánlom az érettségimet közmunkaként

osztannyi

brühühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Aszonta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is!
Most nyalintok egy kis Becherovkát altatónak.

Jó éjt mindenkinek!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Mitől lennének új ízek az európai zsidóknál?
A szétszórtság csak a vallásban rögzült hagyományok folytatását tette lehetővé. Minden más az alkalmazkodásról szólt.

Azt persze nem tudom, hogy ma Izraelben milyen a konyha:))) Gyanítom szakácsfüggő.
@Orica Középföldi: Azt én sem, vagy csak nem emlékszem rá már..de az arab konyha jó, akárki akármit mond, főleg frissensültekben érdemes gondolkozni, meg zöldségekben, de az neccesebb fosásilag már!
@Penivaldes: De-de! Önkéntes, ha kell a zérettségi, ugye?
Na, mentem én is, pang a paic, meg sokat is voltam ma tán..laku nóc für every Bodri!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nekem elég a fűszer. Szinte minden csodát itt is meg lehet csinálni.
Hét nyelven beszélő falafelt tudok készíteni.
És tojás nélkül, ahogy a keletiek:)
@Penivaldes: így is hívhatjuk, ha kötelező az érettségihez:)
@Penivaldes:
Nono... Olyan, mint a nő, úgyhogy nem biztos ez! :DD
@tucano: ner megfogalmazás...a gond, hogy ezzel azt érik el, hogy megcsinálják aztán utána sohatöbbé önkéntes munka..:((
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hivatkoztak (tál) rám mint "Jó zsidó". Nem tehetek arról hogy kinek születtem, minthogy arról se hogy göndör a hajam. Nem akarok "jó zsidó" lenni . Tökéletes vagyok, megismételhetetlen mint itt, ott, akárhol bárki más.Ne szeress azért pl.: mert nem adom kölcsön a macimat akivel alszom.... mert irigy vagyok.
@impennata: igen nem tehetünk a hajunkról, a szemünkről..
@Penivaldes:
Éééén? Soha!
Csak szókimondó! :)

@impennata:
Durva ez! A homokozólapátod kéne utána meg neki, ilyenek ezek! :D
Tud valaki Itali , Cosenza-n jó éttermet??
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A ... a szavam is elállt! :))
A sütijeik ugyan olyan cuppogósak, mint a görögöké. Megfogom és hónaljig úszok a ragacsban! Viszont fini....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A bibliai "ne ítélj hogy ne ítéltess" című idézetet be kell cserélni az óvodaira : aki mondja másra az mondja magára! Nem biztos hogy érthető számára,(+ szárnyaszegett gabi) Talán... ahh mindegy. :)
@Penivaldes: ebben nem vagyok biztos. Pl. belőlem folyamatos önkéntes szemétszedő lett. Már a plázsra is csak úgy megyek, hogy viszek szemetes zacsit, mert baromira bántja a szemem, amit a népek művelnek.
Ugye az a baj, hogy lehetne jó dolgokat csinálni, persze évekig tartó konzultáció,viták és egyezkedések után. Senkinek sem árt pár óra egy kórházban, mezőn stb. Legfeljebb elhülyéskedik, de úgyis tudjuk mi lesz ehelyett.
Zűrzavar.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ŐŐŐŐŐ Közelebb? Mihez, kihez közelebb? :) A Soros most kérte kölcsön a helikopteremet. :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

nekem túl édesek egyébként sem vagyok oda az édes sütikért hacsaknem nagyon mértékletesen adagolják bele a delejt, én a sós és egyéb fűszeres ízeknek vagyok barátja kivéve a curry-t

brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ez nagy siker lenne a latin országokban, ránézésre :)
@impennata:
Fogadjunk, hogy irigy kuty voltál??? :D

@rodeo36:
JOGOS! Ha erre repülsz, essé'be, kajálunk egy jót, van egy-két étteremben ismerős! :)

www.hotelminerva.hu/lapok/etlap_hu_de.pdf

www.partyszabadido.hu/etlap.asp
@rodeo36: akartam válaszolni, hogy a curry ugyanarra való mint nálunk a ...., hogy ne érezze az ember az állott kaja ízét. Erre elfelejtettem nagy nemzeti étkünk nevét. Szomorú nagyon, nem is gondoltam volna, hogy vagy túl nagy lyukakat ütöttem az agyamba, vagy felejtek magyarul...
@tucano:
MERT PERVERZ DISZNÓK VAGYTOK OTTAN ... TI IS!!! :)
@ariel12:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Tele van a tököm a politikától, én inkább zabálok picit.
Off
Szóval Ariel, a kínai konyha az rendben van, de itthon ne térj be semmilyen olyan egységbe, ahol "autentikus" étkeket tállnak haccázé. De akár ezerhaccázé, oda se. Jó in dulatúlak mondom, tod hűtőgépeket is szerelek, ezé voltam sok ilyen helyen. A konyhán. Azóta nem eszek semmit onnan.

Egyetértek Boli, "Budapest, Hungária u. és Egressy sarok..." az maga a förtelem. Lementem javítani a konyhába egy hűtőgépet (két szintes a műintézmény), aztán dolgom végeztével sietősen távoztam. Talán ezért nem vettem észre, hogy furcsán néznek rám az utcán. Nem tudtam mire vélni a csudálkozást, aztán rájöttem, hogy egy komplett fagyasztóláda ragadt a kosztól a hátamra, azt bámulták.

NE EGYÉL ILYEN HELYEN!
Ezt azért mondom, mert ritka kincs egy jó barát akit meglel az ember ilyen bologizé szférában, ezért óvja, suvickolja, megpróbál vigyázni rá.
Ariel, Boli és mindenki, NE!
@Knósszosz:
Nekem mondod??? :(
Bejáratos vagyok konyhákra itt, már csak szakmailag is, és hát látok dolgokat - "magasan motivált" konyhai szakszemélyzetet, a konyhai előkészítő asztalok alatt egérszart, 2 éves takarításnyomokat... Szóval néhány helyre nem mennék enni én sem!
@tucano: VAn ottan fütyiformájú is:-) Keresgélj a linken:-)
@tucano:
Jó'van ám! :D
Fogadjunk, hogy párna nem azt látják, amit mi!?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Aztat valyon tudják akik náczik, de mostan empatikusak a zsidókkal szemben (?) hogy a kóser az mi végtire is az. Ami?
Úgy vélem hosszas szótárazás lenne a kérdésfeltevés eredménye.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a brazilban a "comer", azaz enni ige is kétértelmű, mert ba**ást is jelent, végtelen szóviccre adva lehetőséget:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én egyetlen kínaiba se!
Inkább eszek törököt, náluk a konyha patika.
De voltam én olyan hángérijen kifőzdébe is, ahunnan seggel gyöttem kifele, szóval csak lassan evvel!
Viszont az tény, hogy tíz kínaiból kilenc olyan dzsuvás, hogy a kutyámnak se rendelnék onnan kaját. Ja, meg nem is kannibál a szerencsétlen, hanem Lajka.
Pluszbónusz: Thai resztórant a nyugatipályaudvari placenta köszpontba, az is olyan ami fordított perisztaltikális dógokat idéz elő.

Csak óvatossan a zijesmivel, jó?!
@tucano:
Hát akkor ehhez mit... jegyezzek meg??? :D

http://video.xfree.hu/?n=koko1970|96ba3961742882e3c0172557148860f0&elmult18=1&vcim=Hambi%20Punci#videoloc
@tucano:
Szóval egy csajt szimplán el lehet hívni ... enni is?
Ha félreérti, legfeljebb kajáltunk egy jót! :D
Bocsi, hogy OFF de fene se érti már ezt. :)

Védőoltásnak álcázott fogamzásgátlót adott be az etióp bevándorlóknak a "Közel-Kelet egyetlen demokráciája"

Rendeletet adott ki hétfőn az izraeli egészségügyi minisztérium arról, hogy az országba érkező etióp bevándorlóknak a jövőben beleegyezésük nélkül nem adható be hosszú hatású fogamzásgátló injekció. Jogvédők szerint a szaktárca ezzel burkoltan elismerte, hogy mostanáig bevett gyakorlat volt ennek az ellenkezője.

Költői kérdés. Ha itt csinálnák ugyanezt, a kisebbségekkel, vajon másnap mi ömlene a lakájmédiából??? :)

hvg.hu/vilag/20130128_etiop_bevandorlok_izrael#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_1_28

ON
Tündér Gyurcit fikázzák megint! :))
Szőőőőrnyűűű is ez!

"Álmodik a nyomor, akarom mondani Matolcsy
Újabb csodás gyöngyszemmel gazdagította a sajtót Matolcsy György, aki 2025-ig meg kívánja duplázni a magyar GDP-t. Igen szép vállalás. Azt persze nem mondta, hogy reálértékben vagy nominálisan.

Az utóbbi nagyon könnyen teljesíthető, mindössze az árszínvonalat kell megduplázni, és kész is vagyunk. Lehet, hogy erre készül a mester? Végül is, mióta ilyen közel áll az MNB-hez, megteheti. Mindössze a pénzmennyiséget kell növelni a gazdaságban, a magyar gazdaságpolitika régi napszámosa, az infláció már el is intézi a többit. Nézzük csak: 2025-ig van ugye 12 év. Ahhoz, hogy a magyar nominális GDP duplázódjon mindössze a gazdasági növekedés (helyesebb lenne persze csökkenésről beszélni, de legyünk konzekvensek) rátájánál kb 6 (5,94) százalékponttal kellene gyorsabban növelni a pénzmennyiséget. Fog az menni, hiszen ez semmiség! Nagyot ígért a mester! Sőt, tizszerezni is lehetne, csak tegyünk a forintban kifejezett árak mögé egy nullát. Na, vagyok én olyan mint Matolcsy, rosszabb pilanataimban még felül is múlom!"

kiengedemagozt.blog.hu/2013/01/28/almodik_a_nyomor_akarom_mondani_matolcsy

Gyurcinak valaki adott be mostanság valaki, valamit? Mert mintha felpörgött volna a lölköm.
Most már hetente többször is képes tök hülye lenni! :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Bazz...
Számtanilagosan mejd Rodeo levezeti, én ehhez teljesen hülye vagyok.
Én csak azt látom, hogy üres az Europark, már ingyenes parkolással csábítják a vevőket, a Saturnban a haverommal ma mi voltunk a szekuritisek egyetlen kedvencei, mert mindösszesen ketten voltunk bent vásárlók.

Nyilván én mint NER ellenes seggfej, nem értem, nem érthetem, hogy ez csak átmeneti állapot.
Gabriellánk ma is megaszondta, hogy aki a sikereket negatív fényben igyexik feltüntetni, az bérenc, aki a nyugati sajtóban le akarja járatni Magyarországot. Bezony!

Csak azért nem mondom, hogy teherbe a mamáját, mert nincs meg hozzá a megfelelő készsége.
Ragadjon be a colárium ajtaja, rá, bele.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: dehogy érti félre:) Brazil lányok a legjobb fejek...
@tucano:
TUDTAM ÉN, hogy rossz helyen vagyok! :D
Most irigykedhetek RÁD! :((
@Knósszosz:
Attól még a talicska aprómajmot kényeztetheti orálisan!
@Knósszosz:
Hidd el, én nem! :))
Viszont a szerencsétlen Kánkános csávó álnév régen röfögött ide. Ő játszotta az eszét a 3D tévéjével. Azután amióta összemostuk SSteffykével (szörnyű is ez, de tényleg, ezúton is csókoltatom egy szívlapáttal és egy Merci kipufogóval, TUDOM ARANYOM HOGY OLVASOD! :D), valahogy elhagyta ezt a nevét...
Szörnyűisez!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
hát a party az az amit én imádok, de a hotel sem rossz kajailag

kösz

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ugyan dehogy, vegyél egy jegyet, pont 11 nap van karneválig!
Hűűűű... EMBÖRÖK!
Lehet, hogy rövidesen revideálnom kell egy kijelentésemet?

"A korábban templomban ministrált, felvidéki kötődésű Kremmer Sarolta élete egyik meghatározó élményeként írja le, amikor a Mária Valéria híd megnyitásán Orbán Viktor miniszterelnök megsimogatta a fejét."
index.hu/belfold/2013/01/28/orban_viktor_megsimogatta_egy_haha-s_lany_fejet/

Honnan ismerős ez nekem?
Most ledöbbentem! :DDD

Vagy Bercink sok önéletrajzot olvasgatva vágta össze SSteffykés énjét.
@tucano: " Olvastam is egyszer arról, hogy milyen döbbenetes pénzeket termel az, ha kivezénylik havi egy nap rabszolgaságra a lakosságot, pont úgy ahogy nálunk volt régen."

Én meg úgy tudom, hogy a téeszeknek tiszta ráfizetés volt a gyerekek elszállásolása, kajája, és a sok kár, amit csináltak munka közben.
... vagy valami állatsimogató lehetett még a közelben! :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ezek meg a spanyol "tapas", minden kocsmában van húsz-, harmincféle, az italt úgy szervírozzák, hogy a pohár tetejére, kistányérba rakják a falatkákat. Vasárnap, mise után az átszellemült lakosság négy-öt kocsmát végiglátogat, bor- és sörkóstolást végez, telezabálja magát tapas-szal, majd megtér enyhet adó otthonába, hogy magához vegye az ötfogásos szerény ebédet.

Embertelen, mennyit tudnak zabálni a spanyolok, a negyven fokos hőségben!

www.google.com/search?q=tapas+y+pinchos&hl=hu&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Xv4GUeyVFpOw8ATjgoDYAQ&ved=0CAoQ_AUoAA&biw=1366&bih=635&sei=ZP4GUezsL5GG9gSXoYHoDw
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "az arab konyha jó"

Párizsban ettem először kuszkuszt, nagyon finom volt. Itt is lehet kapni, előfőzve, sokszor veszek, egyszerű elkészíteni, és kellemes kaja.
Orbán Viktor megsimogatta egy HaHá-s lány fejét
index.hu/belfold/2013/01/28/orban_viktor_megsimogatta_egy_haha-s_lany_fejet/

Beszarás:-)
Így kell intelligensen szopatni:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
FEne a bundádat. Lekéstem:-)
Kell nekem, neked fotókat mazsoláznyi genyázási célból:-)
@rodeo36: "én a sós és egyéb fűszeres ízeknek vagyok barátja kivéve a curry-t"

A curry-t én sem értem... egy jó kalocsai csemege paprika messze jobb.
@épészmérnök: Azok komenyista gyerekök vótak, a mastaniak, reggeli ima után serénykednek:-)
@épészmérnök: Marokóban 10 napot végigzabáltam. Vegyes emlékeim vannak.
@Knósszosz: Egyszer New York-ban elvittek minket egy igazi kínai étterembe. A kaja biztos jó volt, én nem vagyok vevő amúgy a kínaira. Pláne, hogy három centis svábbogarak spacíroltak fel-alá a falakon.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bár úgy látom, Te nem olvastad el a cikket, csak mint egy idomított majom, benyomtad a közösbe:-))
@épészmérnök: Pedig ami mozog, mind ehető... CSak bemutatták a desszertet:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Tény, hogy biztonságosabb mozgó egyedeket fogyasztani. A kadáverrel bármi előfordulhat.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: a halpiacon árulnak itt élő kagylót, citromot is adnak hozzá, és a népek a héjából szürcsölgetik.
Gyönyörű a színe, és nem mozog, mégis... valahogy nem akaródzik kipróbálni...
"ugyanabban az időben Alsótörökverőpusztán, a helyi kocsmában is megható megemlékezés zajlott a nemzeti ünnep alkalmából, melynek keretében leleplezték a műintézet vezetőjét borhamisítás közben és őróla sem történt említés a TV2-ben tehát a mulasztás már legalábbis kétszeres."

gepnarancs.hu/2013/01/tv2-kuria-barna-martasban/?fb_action_ids=10151251689721623&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.UQZ443RfUvY.like&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151251689721623%22%3A294093897379886%7D&action_type_map=%7B%2210151251689721623%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%7B%2210151251689721623%22%3A%22.UQZ443RfUvY.like%22%7D
@épészmérnök: én a kommunista szombatra gondoltam! Az komoly pénzt hozott.
Amikor minket dolgoztattak az nem ráfizetéses volt, hanem maga a katasztrófa, viszont megtanultuk értelmezni a géprombolás időszakát.
@épészmérnök: csak olyat egyél, ami mozog, mármint kagylóból. Ha nem él, akkor bomlik, főleg ha nem dobták gyorsfagyasztóba. Egy jó osztrigamérgezés nem a legszebb halál.
@épészmérnök:

tudod ez a képsor egy nagyméretű ....ság, emlékeim feltolúlnak és a fogyókúrámba megint belerúgok, orvosom meg sikoltozik

de a spanyolok tényleg ilyenek, a vidéki francok hasonlók és mindezt olyan helyen kell csinálni, ahol egy 12. századi konyha van kialakítva étteremmé az egy nagy 100 méter magas kürtőkémény alapátmérője olyan 60 méter lehet és az összes bejáratokon csak úgy ...szóval bor meg a zaba habzsi dőzsi...még jó hogy február volt és kitaláltam a 22 fokos hidegben

brühühühühü

valahol Andalucia-ban
@tucano:

ezek a kagyloval és egyebek felismerhetők -ha van gyakorlatod- a színük alapján, ha nem természetes a színe akkor kidobandó vagy a pincellért szépen odahíjjuk és visszakűggyük mondván nem most jöttünk a 6-ossal és nem akarunk hal..........va távozni

meg fogja érteni, a Reunión szigeteken a tengerparton egy nádfedelesben ültünk neki persze skótwhiskey-vel és szódával kezdve ezután a pincér asszitte...de hamar megtudta, a tenger gyümölcseit mennyire frissen, persze ez halakra is igaz...utána jót zabáltunk malacpörköltet csípős karamelszószban és garnélarákot szekérszámra szintén csípős paprikával és citromcseppekkel a whiskey meg csak úgy mert ték volt (Augusztus) és 25 fokban a helyiek földigérő télikabátban jöttek tengert nézni mi meg feredtünk is benne

brühühühü
@Knósszosz: Köszi a tanácsot, én régebben a belvárosban a József Attila utcai kinaiban kajáltam sokat mostanában már nem járok a nagyfaluban így inkább ha arra tévedek néha akkor Szigetszentmiklóson szoktam a helyi kinai kajáldát meglátogatni. Rossz tapasztalatom még nem volt velük azon kívül, hogy egyszer elvitelre kértem kaját és a motorom hátsó dobozába pakoltam. Na aztán otthon a dobozból kanalazva ebédeltünk. :)
Ha már az afrikaiak is ilyen rasszisták :)))))))))))))
"Vasárnap tovább folytatódott a Budapest-Bamako 4 napos szuper maratoni etapja, ahol 4000 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek az első marokkói táborig. Az etapon a legnagyobb nehézséggel Fekete Pákónak kellett megbirkóznia. Tegnap délután a Genovából Marokkóba tartó kompról leszállították a határőrök Barcelonában, mert nem volt érvényes marokkói vízuma. A mezőny egyetlen afrikai állampolgárságú indulóját nem fogadta be Afrika. Pákót megviselték a történtek, de nem adja fel. Navigátorával, Czakó Józseffel ma hajnalban érkeztek meg Almeriába, hogy az ottani marokkói konzulátuson rendezzék a vízum problémát."
@rodeo36: Reunion nagyon jó hely lehet. Oda mentek portugál barátaim napelemeket szerelni és a szerződésben az igen jó fizu mellett, namorada-t is garantáltak nekik...
Gondoskodó állam:)
@ariel12: én sem engedném vissza az tuti, csak megkötözve és felpeckelt szájjal, mint a bárd az Asterixben.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Egyrészt más dolgom is van így munkanélküliként,és nem az én szobámban van a gép.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Figyu!
Te a farkadat vered naponta ha izraeli témájú cikket olvasol? Tegnap Fabius megvédett, hogy nem vagy bérbeíró náci! Szerintem tévedni emberi dolog. Persze az embert nem rád értettem!
Vissza a ketrecbe!
@ariel12: Ja még annyit, hogy a cikk szerint ha igaz akkor 3 havi fogamzásgátlásról van szó ti pedig a cigányokat végleg sterilizálnátok sőt ha jól emlékszem a szlovékoknál vagy hol még pénzt is fizetne a fajtátok azoknak akik önként vállalják. BunkÓ!
@ariel12: Öööö talán mert az itteni zsidók folyton a kirekesztésről meg elfogadásról,befogadásról beszélnek?
@ariel12: Ööö talán ez már mondjuk 3 gyerek után lenne....?
@kifordított nagyanyó: Baszod! Amikor ti zsidó temetőket gyaláztok amikor ti fajvédősködtök akkor mi a f@sz jogotok van bárkit elitélni! Mi a f@sz jogotok van kötelező sterilizációt követelni? Egyébként poedig mi a vérerest foglalkoztok mindíg másokkal? Persze gyülöletkeltéssel tudjátok az egyszeri embereket megvezetni, megoldásokat csak kiírtásos alapon tudtok elképzelni. Mentél te is az angyalod mellé. Salom.
@ariel12: Lol és ikszdé! Megint jópofákat mondasz!:))
Dehát mi csúnya buta náczik vagyunk,azok meg toleránsok.
Engem miért ítél el alapból,aki nem is ismer?
Egébként pár hónapja láttam olyan roma párost,akiktől megérdeztem volna,hogy miért csak egy gyerekük van,mivel normálisak voltak.
De nyomorba segélyért nem kéne még egy tizedik gyerek is.
A probléma az, hogy a magyar választók nem a valósághoz való közelséget preferálják, hanem a minél nagyobb marhaságot.
A legfontosabb alapelv az egyszerűség... hogy a droidok tovább tudják böfögni.
A többi szerintük csak zsidó/náci/komcsi/libsi/stb trükk (pártállástól függően a kívánt rész aláhúzandó).
@ariel12: az azért ne zavarjon, hogy ti folyamatosan csináltátok. A többi csak tündérmese. :)
Gabriel!
Unatkozol? kiesett a szádból novák elö(mö)dke f@sza és ráéersz firkantani?
Hú, de jó a hangulat!

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hammá ezeket a mokhereket, mesélj inkább vmi szépet, tomisén, Buzátról
@ariel12: nono! Így igazán ne beszélünk. Próbáld meg ezt finom szavakkal megfogalmazni!
@ariel12:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
@Penivaldes:

Úgy van kedves Peni!

A felháborodás jogossága nem menti a stílust.
mint ahogy fordítva is igaz. a felháborodásunk jogossága nem jogosít bennünket arra, hogy elhagyjuk emberi méltóságunkat sem szóban, sem cselekvésben, mert avval nem állatokká válunk, hanem lemondunk arról, hogy emberként tekintsenek ránk.
ugyanis az állatoknak is vannak jogai. aki se nem ember, se nem állat annak nincsenek jogai. a gyöngyvirágra, a hóvirágra, ibolyára és a mocsári gólyahírre hivatkozni nem ér.
@Penivaldes: Ok kedves Pebi :)
Akkor: Megkérem az oldal különbejáratú náciját , hogy ammennyiben éppen szünetett tart párt és eszmetársa Novák Emőke és Zazrivecz nemzettársai himbilimbijének szájjal való illetésével akkor foglalkozzon a kedves utódainak lelki táplálásával és ne más vallású vagy származású emberek pocskondiázásával. El tudom képzelni, hogy az általa preferált pártban karakterre fizetik de sokkal jobban tenné ha ezeket a karaktereket az emberek szellemi felemelkedésére és ne gyülöletkeltésre használná fel.
Persze akinekek a belső jelleme a zsigeri gyűlöletkeltés attól persze nagyon nehéz ilyen dolgot kérni.
Remélem eléggé finoman és cizelláltan fogalmaztam meg az előző kommentemben vulgárisra sikeredet véleményemet.
Pebi= Peni
Bocs az elgépelésért. :)
@Penivaldes: Azt hiszem ezekkel a kétlábúakkal ennél finomabb modorban nem igazán akarok érintkezni. Sőt egyáltalán nem!!!
@ariel12: Gyűlöletkeltés= Elmondod hogy azt csinálja amiért a másikat lenáczizza.
@ariel12: Mondom,hogy kettőnk közül én vagyok a toleráns.:))
@ariel12: Ha szembesítenek valami kellemetlenséggel:Jaj kinyomlak!
+1 a toleranciának.:))
Gratulálok.
Nagyanyó!
Nácikkal, szüleiket lenyuggerezőkkel nekem semmiféle toleranciám nincsen! Egyszerűen nagy ívben.....rájuk!
Ennyi!
@ariel12: Náczi,komcsi,siíta,szunnita tuszi,hutu,japán,egyre megy.
Mindenhol mindenért öltek meg százezreket,milliókat származás vagy ideológia alapján.
Én senkit nem ítélek el pártállása alapján.
És pont én biztosan nem nyuggereztem.
Viszont már veszekedtem olyannal aki igen.
Srácot valami nagy trauma érhette hogy így utálja őket.
Mondtam neki,hogy talán molesztálták,vagy bezárták a kamrába a nagyszülei?:))
Nyilvánvalóan tisztelem az időseket.
@kifordított nagyanyó: Tudod nekem az a bajom ami "szívnek" is volt és amiért jegelte magát az oldalon. Utálom, hogy egyeseknek mindíg csak "az" jut eszébe! Van ebben a kurva országban épp elég baj, hogy azzal foglalkozzunk mint, hogy vallási és származási alapon más országokat csesztessünk. De azért vagytok páran, talán te nem annyira, hogy állandóan a dzsobbikos baromságokat linkelgessék ide is. Az a véleményem ha valakinek annyira nem tetszik az a bizonyos másik ország politikája akkor tessék elmenni harcolni ellene. A Hamasz, Irán és a többi terrorista szervezet nagy számban keres önkénteseket. Ne trágyázzák teli a talán egyetlen olvasható blogot mindenféle úszító szeméttel. A te általad most is belinkelt dolog is ezek közé tartozik. Ezen az alapon naponta többször lehetne mindenféle gyilkosságot rablást linkelgetni és az elkövetők származására mutogatni. Valamelyik nap nem cigányok követtek el többszörös gyilkosságot azt miért nem linkelitek be? Én sem rajongok értük mivel elég sok dolgom volt velük de azért nem fogok minden egyes cigányt egy kalapp alá venni mint ahogy más embereket sem.
A nyuggerezésnél mint észrevehetted nem rád céloztam és továbbra is tartom azt az álláspontomat, hogy aki így beszél a szüleiről vagy az öregedő generációról (nem vagyok nyugger) az nem érdemli meg, hogy emberszámba vegyék. Végül szerintem ha már kifelé tekingetünk akkor a jövő nagy problémája ez:
www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/9831912/I-feel-like-a-stranger-where-I-live.html
Bocs az előforduló elgépelésekért csak közben melózom :)
@ariel12: Ez a problémám az állandó holokausztozással.
Annyi minden van itt és mégis állandóan ezzel jönnek.
@Penivaldes: Ez ökörség.
Nem kell ahhoz sokat provokálni,hogy:Hát azé mer cigán/zsidó vagyok?
Bár az ész nélküli zsidózás ugyanolyan hülyeség,mint az ész nélküli náczizás.
@kifordított nagyanyó: jó módszer szerint megint máshová akarsz terelni. én a holokausztozásról beszélek, hogy annyit foglalkoztok vele. egy zsidó nem foglalkozik annyit a kérdéssel mint ti.
@kifordított nagyanyó: Asszem Peni megadta a választ helyettem is.
@ariel12: egyszer bátorkodtam megjegyezni jobbos társaságban hogy dédanyám zsidó volt, és elvitték a rokonait. erre olyan felháborodás tört ki. pedig nem szidtam a magyarokat, senkit sem. csak ezt bátorkodtam megjegyezni.
@Penivaldes: Naaaaa....!
Pedig ugyanarról beszélünk.@ariel12:
@Penivaldes: És most jön az,hogy téged a cigányok sosem bántotak csak a gárdistások.
@Penivaldes:
@ariel12:
Talán azt nem mi kezdjük,hogy állandóan az orrunk alá dörgölik a holokausztot.
Ha LMP szavazóként ugynezt mondanám ,mit mondanátok?
LMP-s náczi?
@kifordított nagyanyó: ó nem, engem egyikük sem bántottak, de nem azért mert nem vagy jobbikos, hanem egyikkel sem volt dolgom. engem max a svábok tudnának bántani, mert azok vannak errefelé.
gárdistát egyszer láttam, de nem kezdetm rá mutogatni, hanem elmentem mellette.
fura mi?
@kifordított nagyanyó: ha LMP-sként csinálnátok ezt akkor is ezt gondolnám. ezzel együtt elismerem hogy időnként a másik oldal is túlzásba esik, de sajnos azt kell látnom, hogy már a legűártatlanabb megjegyzésre is úgy reagáltok, mintha most akarnának titeket kifeszíteni.
Most sajnos mennem kell,viszlát.
@Penivaldes: És ez fordítva is így van .
De tényleg viszlát.:))
@kifordított nagyanyó: Nem unod még a témát? Azt azért tudomásul kellene vennétek, hogy nekünk akiknek a családját keményen érintett a dolog nagyon is bánt, hogy az utobbi 20 évben mást sem hallunk, csak, hogy így a zsidók úgy a zsidók? Mi a bánatos lópikulát ártott bárkinek a zsidóság? Mi a lópikulát ártottam én mint személy és zsidó származású a világnak? Ameddíg a származásuk szerint fogjátok az embereket megkülönböztetni addíg ne várjátok, hogy a másik oldal befogja a pofáját. A holokausztot igenis a ti eszméiteket magukévá tevők próbálják meg tagadni és ezáltal ellenállást kiváltani a túlélőkben és a leszármazottaikban. Az u.n. átkosban miért nem hallottunk a holokausztozásokról? Nem volt téma és ha agyon hallgatták is a dolgot senkinek nem okozott igazán problémát. Abba kellene hagyni a zsidózást és akkor nem kapjátok a képetekbe a holokausztozást. Ennyire egyszerű ez. Ja és a társadalom problémáira biztos ez a legegyszerűbb válasz, hogy egy ellenséget kell felmutatni a birkáknak és azokat megtenni bünbaknak ahelyett, hogy valós megoldásokat keresnétek azokra.
@ariel12: Megkéne tanulni tisztelni a másik tragédiáját. Én sem agadom a Gulagot, a kitelepítéseket, a háborúk áldozatait. de mivel engem és családomat elsősorban a holokauszt ért, ezért számomra az a legnagyobb tragédia, mert ahhoz köt érzelmi szál.
másrészt a folyamatod tagadással, azzal, hogy mindig mindenért a másik a hibás, azt lhet elérni, hogy másik fél megmakacsolja magát.
@Penivaldes: Soha sem titkoltam a származásomat, sőt amikor valaki szidni kezdte a zsidókat akkor rögtön az volt a válaszom, hogy én is az vagyok. Akkor most mi a baj velem? Ebben a dologban elég érzékeny és provokatív vagyok mivel nem igazán tudom elfelejteni a családunk meghurcoltatását azokban az időkben. Nem tudom elfogadni, hogy egy ország a saját állampolgárait küldte származási faji alapon a halálba tömegéval. Nem tudom elfogadni, hogy a mai napig sokan helyeslik ezt a borzadályt és készek lennének megismételni amint alkalmuk adódna rá. Az egyik szomszédom cigány akivel annak idején amikor nagy bajban volt sokat segítettem anyagilag is neki bár a környezetemben nem vették jó néven hogy egy cigánnyal barátkozom. Na ő volt az aki amint tehette igen keményen átvágott anyagilag. Később elköltözött és egy másik cigány család lett a szomszédom akivel régóta szinte baráti a kapcsolatunk és soha sem jutott eszükbe, hogy átvágjanak. Akkor most mi alapján kellene megitélnem a cigányságot? Az első vagy a második szomszédom után? Buzgó katolikus családból való üzletfelem vágott régebben át komoly összeggel. Akkor most utálnom kellene a katolikusokat? A szembe szomszédom a helyi dzsobbik elnöke akivel majdnem baráti a kapcsolatunk. Akkor most mi alapján lehet emberek csoportját kollektíven megítélni?
@ariel12: a kollektív megítélés mindig a legkönnyebb út.
@ariel12: De unom.Csak én a másik oldalról unom a műrettegést és a műhisztit.
mszp szavazóként sem voltam másképp.
Nekem pont az a problémám,hogy minél távolabb vannak a megtörtént események,mi anál szemetebbek vagyunk.
A Németek meg tök jó fejek.
Valószínű,hogy nem az egyszerű mezei közemberekkel van a prbléma,nem?
Gondolom nem a sarki fűszerest utálja bárki is a származása miatt.
Inkább viselkedés,mint származás miatt ítél itt bárki is.
Honnan a f...omból tudod te,hogy milyen eszméim vannak?
Szavaztam egy pártra,mert a többivel tele a tököm.
Ugyanaz vagyok,mint régen csak egy két dolgot másképp látok.
Fabius is írt már olyat,hogy túl intelligens vagyok jobbikosnak.:))
Meg hogy nekem inkább liberális-konzervatív a gondolkodásom.(ezt a kettőt lehet fordítva kellett volna írni)
Amúgy pont ez tetszett a régi rendszerben,hogy talán nem voltunk ennyire hülyék.
Ez a bűnbakkereséses dolog meg ökörség.
@Penivaldes:
@ariel12:
Csak az a baj,hogy ezek az állando megemlékezések már a könyökén jönnek ki az embernek.(így voltam néha 56-al is)
Ennél még azt is sokkal jobban elfogadnám,ha egy egykori táborlakó felkeresi az egykori őrzőjét és fejbelövi.
Nyilvánvalóan sajnálom az áldozatokat de nekem minden rosszindulat nélkül egyszerűen az is sok volt már 20 éve is ha ötévente leadtak egy holokausztos filmet.(pedig Spock kapitány is szerepelt egyben) :))
Lassan már csak az lesz hogy a háborúban csak a holokauszt volt.
Most haragudhattok rám de ezzel én úgy vagyok hogy háború volt és rengetegen meghaltak.
Tudom most jöttök azzal,hogy:dehát származás szerint stb.
Tökmindegy hogy származás vagy ideológia miatt ölnek meg valakit értelmetlenül.
Mind a kettő elítélendő.
Nálunk is van zsidó családtag de még nem hallottam róla,hogy a holokausztról beszélt.
De állítólag ő mondja a legvadabb zsidózós összeesküvés elméleteket.
+ volt olyan cigány munkatársam akit nagyon bírtam.Vele érdekes módon nincs bajom.
@ariel12:
@Penivaldes:
Ha már büszkék vagytok rá:))
A gyóntatószékben:
-Atyám ,én 90 éves vagyok,van egy 70 éves feleségem,gyermekeim ,unokáim,dédunokáim vannak.
Mégis tegnap felszedtem 3 stoppos lányt,elmentem velük egy motelbe és mindhármukkal szeretkeztem.
-És megbántad ezt a bűnt,fiam?
-Miféle bűnt?
-Hát milyen katolikus vagy te?
-Zsidó vagyok.
-Akkor miért mondod ezt el nekem?
-Mindenkinek elmondom.
:))
@kifordított nagyanyó: Neked ez a nézeted nekem egy picit eltér a tiedtől, bár én is sokallom a megemlékezések tömegét pedig aztán keményen érdekelt vagyok a családom által. Viszont addíg amíg ezek az eszmék jelen vannak addíg kell figyelmeztetni az embereket, hogy mire vezet a gyűlölködés. Azért nekem a 90-es években a volt Jugoszláviában történt borzalmak megerősítenek abban, hogy ha egy-két őrült a saját hatalmának megszerzésének érdekében képes egymásnak ugrasztani lemészároltatni szomszédokat barátokat egymással, akkor igenis kell hangoztatni hova vezet a gyülölködés.
@kifordított nagyanyó: Még egy dolog jutott eszembe aztán részemről a téma ugrott. A zsidóság fejéhez vágjátok az örökös holokausztozást. OK. Akkor az örökös Trianonozásról mi a véleményed? Régebben is volt és nem volt annyi halálos áldozata?
@ariel12: Szerintem meg pont le kell szarni őket.
Ennyi.
@Penivaldes: Mindenki azt csinál amit akar,amíg másnak ezzel nem árt.
Én így vagyok vele.
@ariel12: Ezt minden normális embernek el kell ítélnie.Ezért rühellem az arabokat,meg a nőkkel való bánásmód miatt.
@ariel12: Nem fogsz örülni a válaszomnak,mert kiderül belőle a hideg anyagiasságom.:))
Nekem trianon az ország gazdasági taccsravágása miatt nem tetszik nagyon.
Mondjuk valaki itt rávilágíott nekem,hogy a holokausztban konkrétan embereket öltek.
De így is sokkal több holokauszt megemlékezés van mint trianoni.

Viszont én nem számolom külön a holokausztot,a don kanyart stb,hanem mindet egybe számolom a háború miatt.
Mert azért ne felejtsük el,ezek a háború alatt történtek.
És még mindig alig hallok arról,hogy 160 ezer lengyel zsidónak utat engedtünk a meneküléshez.
Szóval durván hangzik de én ezt a háború számlájára is írom,mert az alatt történt.
Tudom hogy ezzel lehet vitatkozni.
Viszont a többi népírtásról soha nem hallom ennek a töredékét sem.
És mi valahogy nem kapunk kártérítést trianonért.
Sajnos az utóbbi 500 évben rossz oldalán vagyunk a faroknak.
És nem sok mozgásterünk volt.
@ariel12:
@Penivaldes:
Na ezt nézzétek meg a kommenteket.Nem fog nektek tetszeni.
A cikk eléggé elvakult és elfogult.Na ennek az írója tényleg klinikai eset.
dotoho.blog.hu/2013/02/03/becsengetett_elfutott
@kifordított nagyanyó: Bocsi, de nem akarok erről ujabb vitába bonyolódni! Esetleg annyit, hogy azért mert háború van az nem indokolja emberek származása vallása bőrszíne miatti kiírtásukat. Értsd ezt akár a szerbekre akár a horvátokra akár a tuszi akár a husz akár a kurd és még sorolhatnám. A népirtás az népirtás marad akkor is ha háború volt. A háborúkban a győztesek általában visznek indent. Ezt meg értsd akár az "anyagiasságodra". Pont ennyi és nem több erről a témáról részemről.
@kifordított nagyanyó: Ha nem gond semmiféle ezzel a témával kapcsolatos blogot, kommentet, cikket nem akarok elolvasni. Bolond buta bunkó emberekkel naponta rengeteggel találkozom és beszélek. Minek hergeljem magam szabadidőmben? Szerintem te is hallgass valami jó zenét olvass érdekes dolgokat nézzél jó csajokat és foglalkozz a hobbiddal. Ne akarj senkit meggyőzni a saját álláspontodró mint ahogy én is letettem róla. Élvezd az életet. :))))))))
@kifordított nagyanyó:
Trianon is holokauszt volt. Az ott lakó magyarok, németek, zsidók, kisebbségek holokausztja.
A magyar területekre bevonuló és megszálló egységek erőteljes és elrettentő példákat mutattak, hogy elvegyék az uralmuk alá került területeken élők kedvét bármilyen további... vágyakozástól.
Kisebb, nagyobb népirtásokat csináltak, amikről nem "illik" beszélni. Viszont megtörtént... :(
Ennek ellenére beteg dolognak és csak a feszültségek szítására alkalmasnak tartom a témát, amiből remekül megél a sok megélhetési kisköcsög "politikus"!
@kifordított nagyanyó:
Amúgy egy zsidó, első világháborús katona, őrmester emlékezéseit hallottam egyszer, tévé.
Azt mondta, érdekes mód, ott, akkor az első világháborúban nem volt kizáró ok a zsidóság. Az öreg I.o. Vaskeresztet kapott, mert német és magyar katonák életét mentette meg a hősiességével. A "magyar" törzstisztek irigykedtek rá és áskálódtak ellene - evégre Eiserne Kreutz! Ennek ellenére a német parancsnokság ragaszkodott a kitüntetéséhez, ami a II. vh-ban az életét mentette meg, mert a nyilas csürhe amikor a lakását fosztogatta, a zajra bejövő német tiszt, miután elkérte a papírjait, pisztolyával rakatott rendet és zavarta el a "nyilas testvéreket"...
@ariel12:
A gingergirls-ön elég aktív!
Akkor meg??? :D
Dolgozik a Nemzeti MosóporMarketinges Cég!
Igaz, annyit is ér, meg a pacicsülök is kilóg...

"Így néz ki a fideszesített villanyszámla"

"Külön sorban kell feltüntetni a gáz- és villanyszámlákon a rezsicsökkentéssel megspórolt összeget a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent miniszteri rendelet szerint. A rendelet részletesen meghatározza, hogyan kell kiemelni a Fidesz-kormánynak köszönhető megtakarítást."
hvg.hu/gazdasag/20130204_Igy_nez_ki_a_fideszesitett_villanyszamla

A köszönő leveleket, kézcsókokat, virágokat a Kossuth-térre, a Mauzóleumhoz kérjük.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Már van Mauzoleuma is a minielnökünknek? Bebalzsamozva ott van kiterítve? Mint Lenin apánk a Krasznaja Plosagyon? Istenúccse felkerekedem és viszek neki virágot meg valami jó kis házi kisüstit. Jól jön az a pokolban még neki.:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mondom,nekem a gazdasági része fáj a dolognak.
Meg persze rossz lehetett az ottani magyaroknak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fingom nincs miért találták ki akkoriban hogy nem szeretik a zsidókat.
A mai zsidóellenesség viszont teljesen más téma.
Ezért fölösleges a sok rettegés,hiszti.
süti beállítások módosítása