Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.17. 05:07 Fabius

Lázár: fizess adót te is fiam, Boldizsár!

Címkék: gazdaság fidesz bankok off shore

Reszkessen ki offsór lovag, teringettét neki! Az amnesztia ideje lejárt, lesz itt visszamenőleg kivetett 35% forrásadó meg titkosszolgálati módszerekkel svájci bankszámla felderítés. Bizony. Utóbbit úgy kell elképzelni, hogy Viktor a legnagyobb titokban felhívja fricc Andzsit, hogy kisztihand, esetleg megmondanád-e nekem édesnaccság, hogy a lopott cédéteken vannak-e magyar nevek egészen véletlenül, ha nem az sem baj, písz, lávollak mindenképp, de lesz még az Oktoberfest neve Felcsúti Búcsú!

Isteni szerencse, hogy Lázár Boldizsárt nem kell titkosszolgálati eszközökkel megfigyelni, hisz a Nagy Felderítést bejelentő apu az annyit is ér beszéd idején volt kedves kamingautolni, hogy a svájci betéttel minden a legnagyobb rendben, lehet majd jönni a menyecskéknek néhány évtized múlva asszonyos tenyészcsípőt villantani, mert majd házasodna a gazda. Eddig ez volt a módi:

lázár jános_2.jpg

Most meg ez lesz:

lázár-offshore.gif

Ha ezeket a képtelen hülyeségeket nézem nekem mindig az jut mostanában az eszembe, hogy a habonyárpi tényleg és őszintén ennyire unja az egészet. Vagy haragszik valakire és ezek a gegek valami eszelős szívatás részei, amin röhögni kéne, csak nem meri elhinni valóságnak senki. A választási eljárási törvény módosítóit benyújtatják az egyetlen emberrel - Papcsák - akinek neve választási csalásról szóló bírósági ítélet indoklásában fölmerült, Gripen Gabival magyaráztatják a korrupciós jelentést, most meg a svájci számlabizniszben érdekelt Lázárral jelenteti ki, hogy az amnesztia véget ér, reszkessed össze magad kisfiam, mert apuci ha kell titkosszolgálati eszközöket is bevet a neved, címed felderítésének érdekében. 

Az tény, hogy a mindenoldali oligarcha offsór lovagok tetemes lóvékat mozgatnak és mozgattak külföldre, de az is tény, hogy aki erről a felindulásról tényleg elhitte, hogy a látványpolitizáláson kívül jó bármire, annak nem muszáj erőlködni a közélet megértésével. Ahogy az borítékolva volt egy délutánt sem élt meg a dolog, estére már álltak a falak, ismét nekiszaladtunk valaminek fejjel amiről plezúrosra horzsolt homlokkal pattantunk vissza. Be kéne látni,  nem vagyunk mi akkora Janik, hogy egyedül rendszabályozzuk a svájci bankrendszert. Tell Vili utódai az Unióval kötött megállapodás értelmében kifizetik a kamatadót Magyarországnak is, a többitől meg kuss van. Lehet izmozni meg kardozni, de nyilván oka van annak is, hogy a Lázár gyerekeknek nem itthon, hanem Svájcban gyűlik a kelengye. Nincs az a fene nagy bizalom, ugye, csak tuti ami tuti, odakint összeomlani semmi nem fog, itthon meg mindjárt Kusza Gyuri lesz a jegybankelnök. De nyilvánvaló oka van annak is, hogy Szlovákiában szinte minden banki call center beszél magyarul, az internetbankokban is választható a nyelv a magyar több helyen, Hegyeshalom után meg óriásplakátok köszöntik a megtakarításukat biztonságba kihordó "óv-sór" hétköznapi embereket. 

Ezen kéne változtatni legelső sorban gyerekek, hogy legalább az átlagember merjen itthon tartani megtakarítást,  ne kelljen se einstandtól se államosítástól félnie és elhiggye, a pénzének bántódása nem eshet. Mert ma nem hiszi. A példa szerint Lázár János sem. Addig pedig baszhatjátok az offsór vagyonokat is. 

770 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr15022899

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár és a svájci betét 2013.01.17. 13:36:51

Furcsa, hogy a kormány kommunikációs stábja talán még a magyar választóknál is gyorsabban felejt. Lázár János elhíresült 2008-as hódmezővásárhelyi közgyűlésen elhangzott felszólalásából – többek között itt hangzott el az ,,aki nem vitte semmire...

Trackback: Kurva életbe: csak összeesküdött a világ Matolcsy és Orbán ellen! 2013.01.17. 11:35:16

Régebben talán azt remélte a FIDESZ-KDNP vezetése, hogy idővel talán majd immunissá válik a világegyetem Matolcsy újabb meg újabb rettenetes kijelentéseire, amiket szokásos módon a csütörtöki Heti Válasz oszt meg az olvasókkal, azonban ha ők nem is v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

" ne kelljen se einstandtól,se álamosítástól félnie..."
Csak a bizonytalanságtól kell félni,az idézett védelmi műveletekre,nyugodtan lehet nagyobb összegű fogadásokat kötni.
azért kíváncsi lennék a svejci banki tisztviselők arcára, amikor kapnak egy fejléces levelet lazer... ...nem, leser... nem, lazar janos -tol, aki a magyar állam nevében eljáró ex-frakcióvezető (és magyar titkosszolgáti nemminiszter), és nem közérdekű adatokra kíváncsi a hagymányos svejci banktitok szellemében.

nagyrészük valószínűleg gombóccá gyűri a papírt, aki pedig esetleg kicsit tájékozottab, és eszébe jut, hogy "ahá, Herr Togel, ez ugye az az ámber, aki feljelentette a magyar leányvállalatunkat, amikor még hudmezivásálhel polgármestöre volt, aki tártozik nékünk 60.000 fhánkal?", akkor meg még kap olyan válaszlevelet, hogy nem teszi ki az ablakba.
@Secnir:
aztán lehet, hogy az a 60.000 frank az 60.000.000 frank. ;)
és ha volna arcuk, hozzácsapnák az ökormányzati és magánszemélyek svájci-frank alapú hiteleinek összegét is (aminek nagy részében kételkedem).
Fabius, Oszko info kimaradt, hogy a vezenyloek hatalmuk elso edes napjaiban lazitottak a szamlak elrejteseinek szabalyait, igaz a kepek utalnak ra. Lehet lezeres szamlak mar kajmanosodtak.
@Secnir: de negativvagy! Hat tenyleg olyan hihetetlen, hogy a bankarok osszefossak magukat, nem pedig azt hiszik, hogy ez egy stand up comedy nekik?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez megmagyarazna miser hiszik januarban azt, hogy nonce ho... A kayman szigeteken keves van belole, es nem Kell annyi hokotro sem.
öngyilkosság? a fidesz is idegen helyeken tartja a lopott pénzét, amelyhez sok korifeusának bejárata van, a zeltolcsy is hülyeségeket beszél a 2000 milliárd HUF külföldiesétéséről, az az összeg pontosan nem tudható, de ex has a magam résézéről 32000 milliárd HUF-ra saccolom aminek jelentős része fidesz vonatkozású

a többi rablómese

brühühühühü

egyébként pont nekik nem érdekük az amit és ahogy Fab is mondja a végin..svájc csak egy hely és közel van de van másik....sok másik
Álmidikk má' anyomor... ez is valami jó kis matócsnyi sziporka:-))

"A lapnak a svájci szövetségi pénzügyminisztériumhoz tartozó szövetségi adóigazgatás (ESTV) illetékese azt mondta, konkrét támpontokat nélkülöző megkeresések az OECD által meghatározott és az adminisztratív segítségnyújtásra vonatkozó előírások értelmében nem megengedettek."

Persze ezt más ismerjük.

Orbán: Majd jól megkérjük üket, esetleg befenyítjük, hogy a magyar érdekek semmibevétele miatt államosíccsuk. Erre ők beszarnak, oszt még az Orbán, mega megafos lázár számát is kösszemlére teszik:-)
ez a sok gomperec hidegló majdnem olyan szépek mint a zamerikai footballisták, ekhízott pacákok a hattyúk tava hercegének szerelésében és bukósisakban és nagy zsebkendőkkel takargatva a azt ami egyébként sem étszan de a zsebkendő jól kiemeli, hogy nincs megette semmi csak pocak csüng...na ilyenek a a háromszoros narancs szerelmesei...kan táron...töketlenűl

brühühühü

olyan szépek...és főleg hasznosak amíg ők vannak ránk nem szállnak a legyek mivel azok csakis büdös lábra...
Ilyen LézerDzsonnis eksön láttán mindig elbizonytalanodom.
Most ezek tényleg ennyire hülyék, vagy csak a 79 IQ-s nyálasztópógárnak játsszák a keménykedő balfaszt.

Gyanúsabb az a verzió, hogy bizony Hunortodoxia Dicsősegges Vezető Elméi ilyen balfaszok - pl. a költségvetés január közepén már borul.

"Több fontos elem is bedőlni látszik már az idei költségvetésben, ezzel mintegy 180 milliárd esik ki a büdzséből. Ha emellé még hozzátesszük a bizonytalan bevételi tételeket is, akkor már 400 milliárd körüli kiesésről is beszélhetünk. Ez az összeg pedig már jelentősen megcsappantja a tartalékokat, és akkor még nem beszéltünk az európai recesszió hatásairól.

Még alig kezdődött el az év, a 2013-as költségvetést körüllengő kockázatok máris beigazolódni látszanak. A jog megerőszakolása nélkül már aligha vihető keresztül az e-útdíj tender, a pénztárgépek bekötése és az online szerencsejáték megadóztatása is tolódik. Egyelőre nem tudni, hogy mikor számíthat a kormány ezeken a csatornákon bevételre. Idén mindenesetre már aligha. A fenti tételek összességében 180 milliárddal vágják meg a 2013-as büdzsé bevételi oldalát."
hvg.hu/gazdasag/20130117_Mar_most_bukik_az_idei_koltsegvetes

NA, KIJJA KIRÁJ??? TUCC MONDANI MÉG 1 ORSZÁGOT, AHOL EZT MEG TUDJÁK CSINÁLNI?

UGYE NEM!
:(((
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Azért ott, a kies Svájcban, szerintem egy halvány mosolyt elmorzsolnak, mielőtt a kukába iktatják Dzsoni&Piktor csávók levelét.

Az tény, hogy ott is valamelyik tökösebb ügyintézőben felmerül, esetleg ki kéne "szivárogtatni" egy pár számlabizonylatot a fent említett balfékektől, de azután legyintenek, hisz nem éri meg azt a fél percet sem rászánni ezekre a balfaszokra.

Ügyintézőben komoly kétségek dúlnak, 30 másodpercig...
"HUNORTODOXIA, hol a pöcsben lehet az a térképen? Mennyi a gazdasági teljesítményük?
Ja, tudom már, Puszkász, meg valami gulasch, az össz teljesítményük meg mint a szomszédos kisebb bankké... Á, le van... überscheiße"
Nekem az egész ötlet zavaros volt. Külföldi bankbetéten csak adózatlan feketejövedelmet lehet tárolni? Miért? Mi akadályozza meg pl. egy vagyonos embert, hogy a hazai bankadók, tranzakciós adók, fiókbezárások elől az adózott megtakarításait külföldre vigye? Akár Svájcba is.
Egyébként a német CD-s ügy óta sokan inkább viszik Ázsiába vagy más országokba a pénzüket. Legalábbis azok közül, akiknek tényleg van mit rejtegetniük.

Ez egy óriási nagy gumicsont, eleve kudarcra van ítélve. A lényege, hogy megint lehessen valakikre fogni, hogy borul a költségvetés, mínuszos a gazdaság. A spekulánsok támadásai és az offshore-lovagok adóelkerülése miatt kell majd pl. adót emelni.
Szánalom.
@Virág et.:
Szánalom,de a hüjék szeretik az ijet.
Ez az egész kormány úgy viselkedik, mint a neveletlen gyerekek. Ott áll maszatos kézzel és másokra mutogat, hogy nem, nem ő ette meg az összes csokit, hanem a ... Peti vagy épp valaki más. Egyetlen, egyetlen egy olyan eset nem volt, amikor ne jött volna Selmeczi, Giró-Szász, Szíjjártó vagy épp Matolcsy és Lázár egy kész koncepcióval, hogy az aktuális kudarcért, népszerútlen intézkedésért éppen kik a felelősek. Soha nem ők, az biztos, mindig valaki más.
És mint a rossz gyerekekkel, a rossz kormányzattal is az a baj, hogy ez addig fog így folytatódni, amíg el vannak kényeztetve, amíg az átlátszó kis hazugságaikat elnézik nekik.
@Virág et.:
Piktorunk felelősségvállalási képessége legendásan nulla. Ez csak a színház része, valaminek az alapozása szerintem is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: De legalább vennék a fáradságot és nem ilyen infantilis magyarázatokkal állnának elő. Nem elég, hogy a választóik teljesen igénytelenek, de még konkrétan a pofájukba is van röhögve, hogy mennyire hülyének nézik őket.

Vegyük a forint legutóbbi borulását. Nem, nem Látnok Gyuri agymenése a probléma, hanem ...ööö... ízzik a google habonyárpi irodáiban ... megvan! .... valami Roubini izé, aki azt mondta KÉT HÉTTEL korábban, hogy a forint gyengülése várható. A két hét lauf csak azért volt, mert ezek a spekik a jövőbe látnak és tudták, hogy Gyuri hülyeséget fog mondani, majd azzal elrejtik a saját a felelősségüket. Mert a spekik rettegnek Selmeczi és a Békemenet haragjától. Erről híresek.
Meg a forint is olyan, hogy a középkategóriás nemzetközi elemző fél sora borítja be, nem pedig a legfőbb pénzügyér és jegybankelnök-aspiráns forintgyengítésre utaló kijelentése. Ez is hihető.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem tudom mit elégedetlenkedsz lehet, hogy még a januárt kibírja, aztán február 11-én már indul is a parlament. Gyorsan hegesztenek majd valamit. :)
@Virág et.: Szerencsére van B-terv is!
index.hu/gazdasag/2013/01/17/durvan_megbirsagolhatjak_a_cegeket/

Jó estben ezen kettő nemzetileg is követendő intézkedés a ma éjjel leendő megálmodásokkal karba-öltve megfoglya oldanyi a kőccégvetés proble matikáját, az tuti, mint a 2/3!
@Virág et.:
A cikkek is kamatadót említenek, az pedig a nem eltitkolt jövedelmekre is vonatkozik.
"Az tény, hogy a mindenoldali oligarcha offsór lovagok tetemes lóvékat mozgatnak és mozgattak külföldre, de az is tény, hogy aki erről a felindulásról tényleg elhitte, hogy a látványpolitizáláson kívül jó bármire, annak nem muszáj erőlködni a közélet megértésével."

Szerintem ez a kulcsmondat. Tudják, h nem lesz az egészből semmi, de a nép látja, h mennyire nemzeti a kurmány. Pr fogás, gumicsont, lehet csócsálni.
@Komojtalan: Mi az, hogy nagyon is ideillik.
A mai magyar állapotokat már csak jó nagy adag humorral lehet túlélni. :)
lázárfalva már az egész ország... Lázária... Lázárisztán !

szánalmas... nagyon hüjének nézik a zembereket...
a kérdés csak hogy a zembereke menynire hüjék... és buták...
nyíííhhaaaaaaa :D :D

...
2013. január 17., csütörtök, 06:45
Szerző: nyüzsi

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: abszolút semmi;

Kinyomtatom • Elküldöm •Hozzászólások (#2)
...

(Körülbelül ennyi megjegyezni valónk van arról, hogy Fodor Gábor bejelentette, pártot akar alapítani.)
embörök, ez sem kisebb önellentmondás:

Varga: kérdés, hogy az IMF elfogadja-e a magyar modellt

Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére.

hvg.hu/gazdasag/20130117_Varga_kerdes_hogy_az_IMF_elfogadjae_a_ma
ez ugatom már egy ideje, kedves feleim, van még kérdés?

Add el a céged, vagy tönkreteszünk!
Matolcsy ismét üzent a befektetőknek: az állam akarja a privatizált monopóliumokat, és jól jár, aki eladja, mert „megelőzi későbbi veszteségeit”.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F17%2Fmatolcsy%2F
Hát hadat kell üzenni Svájcnak, oszt majd megtanulják, h hol lakik a magyarok istene.
A Lázári gumicsontrúl.
endresy.blogspot.hu/2013/01/emberek-palankon.html

Viszont legalább tudjuk, hogy a munkahiány és a recesszió marad
Elég jól összeszedett információk a kérdésben. :)

Bakot lőhet Lázár a svájci számlák felkutatásával

hvg.hu/gazdasag/20130116_Bakot_lohet_Lazar_a_svajci_szamlak_felkut
En a posztban is hivatkozott egyik cikkbol, a Boli altalihoz csatlakozoan, egy masik mondatot emelnek ki:

"A tavalyi adóamnesztia meghirdetése eredményeként 2012. november végéig 67 milliárd forintnyi vagyont
hoztak vissza, ami a 10 százalékos adóval 6,7 milliárd forint adóbevételt eredményezett. Vámosi-Nagy szerint a kormány 1000 milliárd forint hazahozatalára számított."

Persze kerdes, hogy a szakember mennyire latja pontosan a kormany varakozasait, de ha igaza van, akkor ezen a soron maris bukott a kormany cirka 90 milliardot, amit (szinten, ha igaz a feltetelezes) valahova biztosan elkonyveltek TUTTI bevetelkent, jo szokasuk szerint az abrandozasaikra bazirozva.

Orom az uromben, hogy ezek a kiesesek elegendoek lehetnek a legkozelebb marciusban (ha jol emlekszem) esedekes EU-s dontes idejere a tulzottdeficit-eljaras fenntartasahoz, meghosszabbitasahoz. Ezzel nem kis osszeget takaritana meg az orszag az MNB-tartalekot, es egy szinte bizonyos 2014-es valasztasi koltsegvetest tekintve. Persze ez a helyzet aligha fog racionalis gazdasagpolitikat kicsikarni a kormanybol, sokkal inkabb csak megszoritasokat, de hat a 2010-es dontesek/valasztasok arat meg kell fizetni...
Remek látlelet a pöcegödörből időnként elhangzó segélykiáltásokról, az "úgy kezdődőtt, hogy visszaütött"-típusú árokásás ellen:

hvg.hu/w/20130117_selmeczi
Azért elég cuki ez is nem?? :)

"Győr fideszes polgármestere többek között Rákosfalvy Zoltánnal, a győrszentiváni cigány maffiózók védőjével Mauritius szigetén pihente ki az előző év fáradalmait."

barikad.hu/a_maffia_per_ugyvedjevel_nyaralt_borkai-20130117
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kapcsolódó:

Amint arról a barikad.hu korábban beszámolt, Rákosfalvy Zoltán az ügyvédje annak a január 7-én lebuktatott kb. 15 fős cigány bűnszervezetnek, akik színesfém-kereskedelemmel és adócsalással milliárdos károkat okoztak több külföldi országnak.

A maffiózók és drogdílerek pártfogójaként hírhedt Rákosfalvy jó kapcsolata a polgármesterrel nemrég igencsak kifizetődőnek bizonyult: az Audi győri logisztikai központját pont abban a zónában fogják felépíteni, amelyet 2011-ben offshore cégein keresztül – bagóért – maga az ügyvéd vásárolt fel, hogy aztán többszörös haszonnal az önkormányzatnak tovább passzolja azt. Rákosfalvy Zoltán egyébként – Borkai felkérésére – a győri önkormányzat megbízott ügyvédje, és az említett ipari park jogi képviseletét is az ő ügyvédi irodája látja el.
Add el a céged, vagy tönkreteszünk!

Matolcsy ismét üzent a befektetőknek: az állam akarja a privatizált monopóliumokat, és jól jár, aki eladja, mert „megelőzi későbbi veszteségeit”.

index.hu/gazdasag/2013/01/17/matolcsy/

Folytatom a tegnait: a kurva anyátokat
Nertársak, nertársnők!

Lenin mondta, hogy "a forradalom az emberiség legnagyobb extázisa." Ennek alapján azt kívánom szorgalmazni mint a ner félázsiai és ideológiailag haladár tagja, hogy felesleges az offshore számlákkal szórakozni, mikor a budiforradalom hevülete még tart!

Kubatov elvtársnak megfelelő nyilvántartása van a támogatókról, és az ellenségekről, ahogy ezt korábban a marxista dichotómia jegyében Rákosi Mátyás elvtárs-bajtárs megfogalmazta. Ez az a forrás, ami által tőke halmozható fel (-főleg Simicska és Nyerges eltássak naurui és Cayman Island-i bankszámláin). Hogyan is néz ki a koncepció, amiből koncepciós perek is lesznek majd?

- a listán lévő támogatók meg lesznek keresve személyesen, egyrészt egy összegben történő felajánlás céljából (Békekölcsön) nemzetbiztonsági okokra, és a nemzetközi helyzet fokozódására tekintettel. Felajánlás elutasítása: retorzióhoz vezet később: a különböző állami ellátásokból történő teljes elesés. Ezen kívül elvárt, hogy a támogatók az egyszeri felajánlás mellett vállalják, hogy további békekölcsön felajánlásokat szereznek, ehhez hatóseggi jogkört kapnak.

- közalkalmazottak és köztisztviselők továbbiakban a MÁK-nál, illetve a most alakuló Egyesült Budiforradalmi Banknál (volt Eximbank) nyithatnak számlát, meglévő számlák áthelyezése megtörténik. Nemzetbiztonsági okból, nyilván, a számlákhoz hozzáférés a helyi Fizess pártirodán keresztül történik, ahol megállapítják az illető személy havi szükséges (szűkös) megélhetéséhez az összegeket. Itt is lesz Békekölcsön jegyzés, és ezzel kapcsolatos agitáció és propaganda, nyilván aki elismert támogatója a budiforradalomnak, és jegyzett Békekölcsönt, annak kétszer nem kell, de személyi lapjában persze jól fog mutatni. :-)

- Munkaversenyt kell hirdetni a dolgozóknak a munkahelyeken, amit a később kialakítandó tömbfelügyelői hatósegg ellenőriz: a munkaverseny inkább felajánlások versenye: Békekölcsön jegyzése. Meg kell győzni az ideológiailag kevésbé képzett elvtársakat ha mással nem, azzal, ha sokat ellenállnak, abból retorzió lesz: állami juttatások csökkentése / elvétele, illetve ha szükséges a budiforradalom érdekében "határozott ideológiai átképzés" a megfelelő átnevelő totális intézményekben.

Ez lenne a koncepció. Előre a nmezeti kommunizmus turulszarral borított útján! Éljen a Párt! Éljen a Békemenet! Le a mocskos, imperialista, pénzeszsákon szivarozó tőklésekkel! Le a bankokkal! vissza a XX. század ötvenes éveibe! Éljen a felcsúti miniduce!

#####

#File metadata, trolling information: ugye látod, hogy az 50-es évek milyen szépen egybetolható és párhuzamos pártunk és kúrmányunk jelenlegi tevékenységével? Erre kívántam példát adni.
Kétségbe fognak esni a svájci bankok..
Amúgymeg eccerű a megoldás... a Credit Suisse magyarországi fiókjaira 100 évre visszamenőleg 35%-os adót kell kivetni. És a haza (legalábbis egy kicsi, de nem elhanyagolható része)narancsfénybe borul.
@Penivaldes: Szerintem már majszolják az utolsó Lindt táblákat. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Nertársam az úrban, én már láttam is az ezzel kapcsolatos egyik törvénytervezetet is! Bemásolom az elejét!

2013. évi XXX. törvény (tervezet)

egyes villamosművek energiatelepeinek és távvezetékeinek állami tulajdonba vételéről és a villamos energiagazdálkodással kapcsolatos egyéb rendelkezésekről

I. FEJEZET

Villamosművek energiatelepeinek és távvezetékeinek állami tulajdonba vétele

1. § (1) A szénbányászat államosításáról szóló 2013. évi XIII. törvény 4. §-ában nem említett közhasználatú villamosműveknek azok az energiatelepei, amelyeknek teljesítőképessége, az összes beépített tartalékok hozzászámításával, húszezer kilovoltampert elér vagy meghalad, állami tulajdonba vétetnek, feltéve, hogy az általuk fejlesztett energiának legalább ötvenegy százalékát rendszeresen az országos távvezetékhálózat, illetőleg olyan fogyasztók ellátására szolgáltatják, akiknek, illetőleg amelyeknek üzemei az energiateleppel műszaki vagy hőenergia-gazdasági egységet nem alkotnak.

(2) Ha az ország villamos energiagazdálkodásának érdeke megkívánja, az iparügyi miniszter állami tulajdonba veheti bármely közhasználatú villamosműnek a jelen törvény hatálybalépése előtt üzembehelyezett olyan energiatelepét is, amelynek teljesítőképessége ötezer kilovoltampert elér vagy meghalad.

2. § (1) A köz- vagy saját használatú villamosművekhez tartozó azok a távvezetékek, amelyek feszültsége hatvan kilovoltot elér vagy meghalad, állami tulajdonba vétetnek.

(2) Az iparügyi miniszter a villamos energiagazdálkodás közérdekű céljainak biztosítása érdekében az (1) bekezdés rendelkezése alá nem eső minden olyan távvezetéket is állami tulajdonba vehet, amely két energiatelepet köt össze, feltéve, hogy a távvezetéket a jelen törvény hatálybalépése előtt már üzembehelyezték.

3. § (1) Közhasználatú villamosmű energiaszükségletének ellátására szolgáló és az 1. § (1) bekezdésében meghatározott teljesítőképességet elérő vagy meghaladó villamos energiatelepet, úgyszintén a 2. § (1) bekezdésében meghatározott feszültséget elérő vagy meghaladó távvezetéket a jelen törvény hatálybalépése után csak az állam létesíthet. E korlátozás alól az iparügyi miniszter előterjesztésére a minisztérium indokolt esetben kivételt tehet.

(2) Köz- vagy saját használatú villamosmű energiaszükségletének ellátására szolgáló villamos energiatelepet csak az iparügyi miniszter által - az ország villamos energiagazdálkodási érdekeinek szem előtt tartásával - megállapított helyen és műszaki feltételek szerint szabad létesíteni.

4. § Budapest Székesfőváros Elektromos Művei tulajdonában lévő vagy az általa a jelen törvény hatálybalépése után létesítendő energiatelepekre és távvezetékekre az 1-3. §-ok rendelkezései nem terjednek ki.
És persze, amikor Rákel Párizsban masamódkodott, alkalmanként a bugyikorcban, meg a papa által menázyiként csomagolt vastagkolbászban hordta ki az egyhónapi megélhetését biztosító 100 eurót:-)
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Ugyanez megy a hulladékgazdálkodási cégekkel, a távközléssel és a kábelszolgáltatással... ezek a következő falatok.
Hatalmas bírsághullám indulhat az országban

Szinte minden cégnek, több százezer vállalkozásnak módosítania kell a társasági szerződését február
1-jéig. Aki lemarad, 900 000 forintos büntetést is fizethet. A módosítás összességében milliárdokba kerül, azt mondják, fehérít.

AMit meg nem éri meg államosítani, csak a móka kedvéért tesszük tönkre. Mint a felégetett föld taktikája.

index.hu/gazdasag/2013/01/17/durvan_megbirsagolhatjak_a_cegeket/
Újabb megszorítás közeleg?

Több százmilliárdos elcsúszás van a költségvetésben. Tavasszal újabb csomag jöhet.

index.hu/gazdasag/2013/01/17/ujabb_megszoritas_kozeleg/
Megszűnik a tömeges tüdőszűrés

A népegészségügyi mozgósítás keretében szüntetik meg a TBC-szűrést.

index.hu/belfold/2013/01/16/megszunik_a_tomeges_tudoszures/
46 milliót húzott le 4600 helyett a pesti taxis

A német utas bankja nem engedte az utalást, a taxitársaság SMS-ben közölte: orvosolták a bajt.

Úgy láccik Lézerjankó mellékfoglalkozást is üz. Megértem kevés az apanázs:-)
Úgy tűnik senki sem érti miről is van szó.
Emlékezzetek a manyup sorsára!
Magyarországon már nem maradt annyi banki betét, amit érdemes lenne lenyúlni.
Amit most művelnek, az csak előjáték a külföldi magyar betétek államosítására.
Ha Svájcban sikerül, a gyorsnaszád előtt nyitva az út és megállíthatatlan úthengerré válik Európa minden, bankhoz vezető útján.
Megvan még a 8100 tonna aranyunk?

Független vizsgálatot kérnek amerikaiak, arra is kíváncsiak, kik az aranytartalék igazi tulajdonosai.

Rohadt ÁmerikáÁJEMEF... reszkessetek...
A TEK kommandó már gyakorol.. napjai vannak hátra Fort Knoxnak.

Bevetés után várjuk az időjárás jelentést a Déli-sarkról:-)
Független vizsgálatot kérnek amerikaiak, arra is kíváncsiak, kik az aranytartalék igazi tulajdonosai.

Balga kérdés: A Habony művek, meg a Nem Tiszteletre Méltó FIDESZ ZRT, NER Szövetség:-)
@Penivaldes: hacsakúgynem:-)

Tőlem nyugodtan elvehetik a parizelt. Úgyis már eléggé megzöldült:-)
Na most kéne Matolcsyt bezárni, de gyorsan:
index.hu/gazdasag/2013/01/17/matolcsy/
Van egy cigánynóta, valahogy így:

Sej haj Boldozsár,
Boldi, Boldi Boldizsár

Sej haj daladala máré
Daldala dikken
Dukken máré

Igyál egy kis ecetet,
Attól jön meg az eszed

Sej haj daladala máré
Daldala dikken
Dukken máré

Hozd haza a pénzedet
Mert a pofád beverem

Sej haj daladala máré
Daldala dikken
Dukken máré

Gyuji bácsi nem hozom
Kicsi faszom bekapod

Sej haj daladala máré
Daldala dikken
Dukken máré
@shinichi: olvass vissza, már megvolt kellő számú hörgéssel spékelve...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Na most, az ugye nyilvánaló, hogy ez eredetileg egy 1946-os jogszabály, amit ide bemásoltam?
@Dr. jenőke (jenőke): Jól mondod. Kuszaszemgyuri és lézerjani már Európa államosítását készíti elő. Lesz itt móka kacagás és kolbászbólkerítés. :)
@Dr. jenőke (jenőke): Szerencsére pártunk és kúrmányunk igyekezete ebben totálisan csődöt fog mondani.
@biturbo s - félázsiai bunkó állat: há nem, bár a szénbányászat államosítását nem értettem egészen... de ki tudja, mit tud a nagy varázsló:-)
@shinichi: Apró kiigazítás, azt kellene most azonnal bezárni aki alkalmazza. Utána pedig mindazokat 999 évre eltiltani a közügyek gyakorlásától akik a pártjára szavaztak...
Ezen egyébként mi könnyesre röhögtük magunkat, méghogy nekifognak izmozni Svájccal és majd jól 35% büntetőadó irgumburgum. Ahogy azt Janika elképzeli és ezt előadja a simlis mosolyával amire kultúrnépeknél tárgyalás nélkül 5 év letöltendő jár, egyem a szívét, ezt vajon ki eszi meg? A 12 IQ-val megáldott Kubatov-listás? Közröhej...
Milyen nagylelkű a mi Viktorunk...be is perelhetné őket. Sőt, közéjük is lövethetne:

index.hu/belfold/2013/01/17/orban_nem_perli_a_memeket/
@Fabius:

Jó poszt, köszi!
Olyan kár, hogy olyan tündérmeseországban élek, amelyiknek a kormánya ha az eszembe jut, tehetetlen düh önti el az agyam és valamelyiket úgy felkötném egy fára. Vagy mindet. Na mindegy.

Drága Fabiusom! Van ám oka annak, hogy ezeket komcsizzuk. Szerintem te is felfedezted a párhuzamot az:
- ahelyett, hogy olyan rendszert csinálnánk, ahonnan nem akarnak elmenni az emberek: vasfüggöny, ellenőrzött külföldi utak, Berlinben fegyveres őrök által őrzött fal
- itt szintén ez megy: ahelyett, hogy olyan rendszert csinálnánk, hogy az emberek itt akarnának maradni, hogy a fiataljaink itt AKARJANAK maradni, bazze, röghöz kötjük őket!
- ahelyett, hogy olyan gazdasági környezetet teremtenénk, hogy megérje itthon tartani a pénzünket, ahelyett visszamenőlegesen adóztatnának.

Hátbazz. Te. Engem azért ez emlékeztet MÉG VALAMIRE! Biztos emlékszel, és mások is itt az "öregek" közül a blogon:

'98 - '02. Fidesz kormány.
Óóóóóóóóóóóóóóóóóriási nagy harcot kezdtek az ellen, hogy a büdös rohadt vállalkozók ne adják el hajléktalanoknak-szegényeknek a tartozásokat felhalmozó cégeiket. Nagy emberek voltak ám ezek, hejj! Ollyan beccsületessek, hogy ihajja!

Kisvártatva aztán kiderült, hogy drága édes egyetlen Simlicskánk PONT UGYANEZT CSINÁLTA a milliárdos adótartozásokat felhalmozó cégeivel (magyarán: DIREKTBEN LOPOTT AZ ÁLLAMTÓL!!!!) Kaya Ibrahim és Joszip Tot külföldi polgárok segítségével.

Mi a frászról beszélünk itt?!
Őszintén: amikor lopásról beszélnek - ők lopnak leginkább.
Amikor demokráciáról meg komcsiellenességről meg ügynökellenességről beszélnek - ők a leginkább érintettek az ügynök kérdésben és ők a legkevésbé demokraták.
Amikor offshore-ról beszélnek - ők a leginkább érintettek.
Amikor valaminek a megvédéséről beszélnek - az isten óvja azt, amit vagy akit ők meg akarnak védeni, mert meghal / ellehetetlenül / tönkremegy - a sor folytatható.

Elegem van, nem kicsit. Van ám oka annak, hogy külföldön keresek állást és nem titkoltan az itteni politikai helyzet miatt...
Ha svájci bankár lennék, s lenne humorom (ami szerintem - a svájci bankároknak,lévén, hogy komoly emberek -nincs), elsőnek tenném nyilvánossá Lázár János fiának a megtakarításait, hiszen erre adott felhatalmazást az apuka, aki ugyanis a gyám.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ez milyen?

Ez tényleg a gengszteritás felső foka.
Nem kéne erősködnöd, asszongya, mert e4steleg valakik kicsinálják a cégedet.
Hozzáteszem ilyen volt a költségvetést nem érintő iparkamarai befizetés elmulasztása esetére történő "töröljük a cégnyilvántartásból" akció is, by Parragh.
@Komojtalan:

:D:D:D

"hángérijen sztíring víl"

Az egészen kifeküdtem, de ezen... :D

Köszi, ffffenk jú, dánkesőn! :)
Rohanok Svejcba atutaltatni a pizemet. Szerintem verszemet kaptak, mert az USA rakenyszeritette Svajcot a bevallasra meg csodbe vitte a pereivel a legregibb svajci bankot. Orban vezir retteghet!!!!
Apropo mi lesz az.o szamlaikkal? Azt mar atvittek Szingapourba?
A masik, hogy csak Svajc az diszkriminativ. Es a tobbi orszag???
Ezek mind, igazi maffia módszerek. Tehát már régen nem a "state capture" -nél tartunk, hanem a jó öreg Al Capone időszakban.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Amit írtál, rávilágít arra, hogy kizárt a Fidesz 2014 évi választási győzelme.
Mert ciklusonként változik világnézete, gazdaságról alkotott véleménye, szóval minden, csak Kövér bajsza örök (Ő nem).
Az pedig elképzelhetetlen (ámbár lehetséges), hogy a Fidesz - ha nyer - saját maga ellen harcoljon, viszont helyesen tenné.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:

"egyem a szívét, ezt vajon ki eszi meg?"

Azt hiszem sok kuruc beveszi ezt a "mi most jol megadjuk a svejci labancnak, meg az oda a neptol lopott penzet menekito hazaaruloknak" kommunikacios dumat.

Mertlegyunk johiszemuek es feltetelezve, hogy mutatoba meg maradt 1-2 hozzaerto ember az illetekes miniszteriumokban, akkor a kormanyzatnak igenis tudnia kellett, hogy mennyire irrealis a "tervuk".

Merthogy ezugyben nem csak a nemetek, hanem az usasok is beprobalkoztak anno, nem sok sikerrel:
articles.latimes.com/2009/feb/20/business/fi-ubs20

Legnagyobb sikeruk:
www.france24.com/en/20090731-ubs-us-agree-major-issues-tax-secrecy-case-

Bar ketsegtelen, hogy ilyen "zsebpenzzert" Orbanek is megnyalnak a 10 ujjukat:

"Under a settlement earlier this year with the Justice Department, UBS admitted to tax fraud by inviting rich US clients to open accounts in Switzerland and thus avoiding declaring their income to the US. It paid 780 million dollars (571 million euros) to settle the case."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De bájos ez: Kusza Szem egyik fő privatizátorként eladta, most nemzetmentőként visszaeinstandolja a kiárusított holmit azzal, hogy elég haszon volt már rajta.

Ennek a fasznak gőze nincs mi az a magántulajdon, mire jó és miért védi mindenki ezerrel.
@simple observer 1.0:

Erre IS írtam az egyik előző kommentemben, hogy erővel politizálnak.

Hülye Barom sztíring víl ov hángöri!

Nem tudják, hogy NEM OK NÉLKÜL olyan népszerű Svájc, és a svájci bankok? Ha jól tévedek, poliszi, hogy nem adnak ki számlatulaj adatokat.

Mégis. MI A KUTYAÚRISTENÉRT hozna haza pénzt bárki is??? És mi köze a kormánynak ahhoz, ha mondjuk én már lennék egy ideje olyan mázlista, hogy az itteni le-EVA-zott, leadózott jövedelmemet külföldi, svájci bankszámlán kamatoztatom?!?!

Mi a kurvaélet köze van ahhoz a kormánynak, hogy én a magánpénzemmel mit csinálok????

Bocs, most megint elszállt egy kicsit az agyam... azt hiszem, inkább megyek, nézek valami kellemesebb témát, mert ettől kifordul a gyomrom.

Rohadt fideszesbuzi hazaárulók, akik ezekre szavaztatok... komolyan... inkább nem írom le, mit gondolok ebben a pillanatban, hogy ezeket a nyakamra hoztátok. Passzívak, hát nektek is hasonló jókat, jó seggmeresztést továbbra is, míg tönkremegy az ország! Gratulálok.
komolyan mondom, hogy sikerül nekik minden szinten beégetni ezt az országot. szerencse, hogy nem tettek hozzá fenyegetéseket arra az esetre, ha nem adják át ezek a magashegyi-bankárbróker-órabuheráló népek:
- beleszarunk a nestlés bögrékbe
- ledömpingeljük a svájci bicskát a bugyli bicskánkkal
- rászabadítjuk semjént a kakkukosórákra
- nem hívjuk meg federert a híres magyar teniszversenyekre
...
a francba ezzel a kormánnyal
@Fabius: annak a faszinak van valamiről fogalma ?kérdem én..
én egyébként egyetértek Lázárral.
@Penivaldes: csak sírásók hordhatják ezentúl, csak úgy célzásként :)
@Penivaldes: csak sírásók hordhatják ezentúl, csakhogy megértsék: mi komolyan gondoltuk
@bella _ciao: be kell szolgáltatni. Svájc többé nem szövetséges
@Penivaldes:
A "csapjad le csacsi" című sakkjátékban Csapajev és harcostársai ellen igen.
ez már volt?

"Tekintse gesztusnak" - Böröcz az Esterházy-cenzúráról

hvg.hu/itthon/20130117_Tekintse_gesztusnak__Borocz_az_Esterhazy

"A legutóbbi esetben nem Esterházy Péter írói munkásságával összefüggő mondatokról volt szó: szereplője volt egy műsornak. A szerkesztőnek joga volt eldönteni, hogy mi kerül adásba és mi nem. Ez a néhány mondat nem illett a programajánlóba. Akkor követtünk volna el hibát, ha utasítottuk volna a szerkesztőt, hogy mit tegyen bele és mit ne" - magyarázta az esetet Böröcz.

Azt, hogy az eset után bocsánatot kértek, azzal magyarázta, hogy csak az "író személyére, munkásságára való tekintettel" tették ezt. "Tekintse gesztusnak, mi is annak szántuk" - tette hozzá."

cinikus, gerinctelen köcsög ez a böröcz
@Penivaldes: akkor a sírásóknak is huszárcsákóban kell dolgozniuk?
@Dr. jenőke (jenőke): a valós életben is. Különben is én szeretem a fideszt! Van is poszterem.
@bella _ciao: igen, nem valami nemzetellenes, idegentőke által gyártott fejfedőben. magyarok vagyunk, vagy mik, hogy verje meg!
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: a wc-ben, különben is szégyelhetnétek magatok, hogy gúnyolodtak miközben a kormány mindent megtesz hogy az elvándorolt pénzkötegek viszavándoroljanak. ti meg balliberális vicsorral gonoszkodtok.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: tóta w. szösszenete nagyon ütős selmecziről. tényleg, kínunkban már csak röhöghetünk ezeket az idétleneket nézve, hallgatva
@bella _ciao: Ja, csak ez a sírva vigadás kicsit sokba kerül nekünk.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Na ja. Svajc egy kulon kategoria.

Pedig az sem mindegy am, hogy az usasok "szepen kerik" a hasonlo jellegu adatokat, vagy pedig Lazar vagy eppen Orban veri az asztalt.
Akar cipovel is, ahogy Nyikita Szergejevics anno.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: nektek? ugyanmár. örüljetek annak, hogy ilyen nők mint Selmeczi jelentik a magyar politika ajkait.
@Penivaldes: Még ha Michelle Wild tetszelegne a helyén talán-talán, de könyörgöm Gabi se nem szép, se nem okos, se nem kedves, se nem...szóval érted...
@Penivaldes: én csüngök a szavain. ő meg valami máson csüng... talán az egész frakcióén...
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: szerintem szép lenne csak öreg, de szeretnék hasonlítani rá..majd ha annyi leszek.
Wild meg egy k.
@bella _ciao: szeretnél te is ott csüngeni a Gabika száján, nem kell letagadnod.
Én azt nem értem, hogy ha visszamenőleg adót vethetnek ki, akkor miért nem vetnek ki jövőbe menőleg is. Elég csak megsaccolni, hogy mennyi pénzt fog valaki szerezni és az alapján előre megadóztatni. Kétharmaddal ez simán kivitelezhető lenne - rögtön lenne pénz.
@Penivaldes: Szerintem ne legyél olyan annyiként mint ő, túlpirított, rondán festett hajú, taszítóan agyonmázolt műanyag.
MW és társai meg azok, de legalább már egy területen valamit alkotott. Gabi még annyit sem tett az asztalra mint azok :)
@Katzenbach: Figyi, ez jó! Úgyis állítólag tudják előre hányan fogják nézni az eurovíziós fesztivált, miért ne tudhatnának előre mennyit fogsz keresni? Matolcsy is tudja előre, aki eladja ami az övé az baromi veszteséget előz meg. Jósok ezek wazzeg, ehhez képest a delphio jósda egy kóklerek bodegája volt...
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: legalább utálnátok.
vagyis végre bevallanátok, és nem adnátok a kedveset. én ugyanis pontosan tudom hogy mennyire utáltok.
@MolnarErik: Jó is lenne, ha elfoglalnának minket jól! Bárcsak, bárcsak, bárcsak!
Komolyan!jani meg viki olyanok ,mint a gyerekek!Ha külföldre mennek akkor szólni kell nekik,hogy:Hé te!Nem otthon vagy.
Itt ők a kakasok a szemétdombon de máshol senkik!
Egyébként ne felejtsük el, hogy ez a kormány törölte el Bajnaiék forrásadóját, amit a külföldre történő, gazdasági ellentételezés nélküli pénzmozgásokra vetettek ki...
@Penivaldes: Nem kéne bántani a kiscsajt.:P
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: Na ott a pont.
Kati néni eddig több örömet szerzett,mint azok a tetvek!:))
@kifordított nagyanyó: ez nem bántás hanem finoman fogalmazás.
neked biztos örömet szerzett mert férfi vagy, és azok csak annyit akarnak. ezért tartom egyformának az összeset:)
Az fel sem merül, hogy az ügy Lázár puccskisérlete Orbán ellen?
@bella _ciao:

A svájci bankok nyilvánosságra hozzák egy bizonyos Herr V. Orban számláit.
Vidéki hogy hogy nem volt még itt védeni ezt?
Ja hogy az utalás Svájcból a Bahamákra elsőbbséget élvez! :-))
@Penivaldes:
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:
Egyszer véletlenül láttam tőle egy lágyabb filmet.Abban nagyon aranyos,kellemes volt.:P
Meg egyszer véletlenül láttam tőle egy durvább filmet.
Abban arcon lőtték de nem lett semmi baja.:))
@Penivaldes: Ez nem igaz, tökre kikérem az egyetemes férfitársadalom nevében! Nem "annyit" akarunk, kell kaja is, innivaló, stb. :)))))))
Rá kell küldeni a teket Svájcra. Egyébként meg kiflibarbi őszintébben tud fenyegetőzni mint lézer! Lézernél mindig azt várom, hogy elröhögi magát egy egy ilyen balfasz nyilatkozat után!;)
@bella _ciao:

Tudom. Az ötlet gyenge. Herr Orban számlái, legyenek akárhol és akári nevén, viszont annál izmosabbak lehetnek. Ha csak elosztjuk kettővel, amit kollégiumi cimborája neki köszönhetően keres.
@kifordított nagyanyó: Na kb. én is egy vagy két filmjét láttam (a szereplők nagyját meg keverem is, eléggé hasonlítanak egymásra szerintem)
Tényleg, Pep és a Bayern...?
@Penivaldes: Ez nem csak erről szól.Nehéz megmagyarázni,mert nem ilyen egyszerű.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: Például.:))
@Penivaldes: persze.Pont ezért dobták be ezt a gumicsontot
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: az ugyanaz. de azt is azért hogy legyen a másikhoz energiátok. 13 évesen lemondtam az egyetemes férfitársadalomról.))
@NA YA!: Figyi, lehet hogy itt van a megoldás...Tudják hogy a svájciak körbe se röhögik őket és miután beégnek hadüzenetet küldenek, a TEK megy és feladatot ellát mint Luke "Műegyetem" Skywalker esetében, teljes csőd és jönnek a svájciak elfoglalni minket. Azonnal Békemenet hogy "Svájci gyarmat leszünk!" és meg van oldva az ország jövője...
@kifordított nagyanyó: különösen nem érdekel, minden férfi egyforma, és az összessel játszani kell.
Mindig öröm nézni ahogy elvakult fideszes kommenterek próbálják magyarázni az ilyen magyarázhatatlan blődségeket. Általában nem is szokták, csak félresöprik, és támadnak a másikra.
Kedves Varánusz meg a többiek.

Nézzétek meg ezt a grafikont, és gondolkodjatok el, mi a fontos és mi nem....

www.kyivpost.com/media/images/2012/08/02/p173kgpmgp1lvh16ntuoi1so41lv54/original.jpg
Ha én meg tudnám szerezni az összes, külföldi bankszámlákon síbolt pénz tartó honfitársaim adatait, akkor azokat pontos névvel, lakcímmel Excel táblázatban nyilvánosságra hoznám, majd a polgárháború lecsendesedése és az ENSZ békefenntartók távozása után a megalakuló friss pártok részvételével új választásokat írnék ki.
Aztán ezt 20-30 évenként megismételném.......
Tárgyalás valahol Európában. Jelen van a felek és az asztal. Téma: nincs. Pogácsa sem.
- Jónapot, Herr Laezer vagyok Tündérgisztán kormánya nevében. Azt szeretném kérdezni, hogy kiadják-é nékünk népünk ideűzött tagjainak pénzintézeti számlaszámait?
- Nem!
- De mi azt szeretnénk, ha kiadnák.
- Nem!
- Ne vegye fenyegetésnek, de egyszer még jól jöhet önöknek az együttműködés.
- Nem!... No akkor húzzatok is a stájerországi menyecske influenzás popsijára, mert nekünk dolgunk van. Mr. Obamát is elküldtük franciba, majd pont ilyen nyikhaj jöttmentekkel fogunk időt tölteni. Ja, az ásványvizes palackokat vissza az asztalra, az nekünk költség volt.
@simple observer 1.0: ÉS ne feledjétek szőröstökű gaz Stancli... állatunk mink már St.Gallen kapujában:-))
Fabius, ez ugyan nem ide tartozik, de tudod, hogy az LMP feljelentette papcsakferiteket az ominózus közvéleménykutatás miatt? :))
@Penivaldes: hát én akkor sem kívánom neked, hogy zámbó árpival társasozzál
@Fabius: Ennek a fasznak gőze nincs mi az a magántulajdon, mire jó és miért védi mindenki ezerrel.
Lófaszt nincs. Nagyon tudja, mi az övé...ami meg a másoké, az is az ővé lesz:-)
@bella _ciao: igen társasozni, de semmi etyempitye vagy mi.
@Bakter: Őszintén szkeptikus vagyok abban hogy ezek bejutnak valahová ahol asztal van...
Arcatlansag, fidesz a neved.
Az unortodoxia sikerei 2013 én első napjaiban:

- "Soha ilyen kevés munkahelyet nem teremtett a magyar piac"
"Decemberben mindössze 8000 új pozíciót nyitott meg a piac önerejéből, aminél alacsonyabbra még nem volt példa. "
www.mfor.hu/cikkek/12_eve_nem_gyengelkedett_igy_a_piac_a_munkahelyteremtesben.html

- "Borzasztó számok az építőipartól"
www.portfolio.hu/gazdasag/borzaszto_szamok_az_epitoipartol.178375.html

- "Már látszik a következő szakadék"
www.portfolio.hu/gazdasag/mar_latszik_a_kovetkezo_szakadek_mikor_lep_a_kormany.178369.html

És a hab a tortán (=téboly):
Matolcsy ismét maffiát csinál a magyar államból, nyíltan megzsarolja a cégeket (ahogy minket is zsarolt a manyup-lóvéért). Így üldöz el innen minden meglévő és potenciális befektetőt, had dőljön be az ország, utána a vízözön:
- "Add el a céged, vagy tönkreteszünk!"
index.hu/gazdasag/2013/01/17/matolcsy/
Milyen jó, hogy az ember fiának történelem tanári végzettsége is van!:)
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1955_szeptember_19_juan_domingo_peron_elnok_megbuktatasa/
"Perón későbbi karrierjét elsősorban népszerű és karizmatikus feleségének, Eva Perónnak – ismertebb nevén Evitának – köszönhette, ugyanis az asszony lett a vezéralakja azoknak a tüntetéseknek, melyek révén a munkásság elérte a politikus szabadon bocsátását és az 1946-os választások kiírását. Ezen a megmérettetésen aztán – 56%-os eredménnyel – Juan Domingo Perón szerezte meg a győzelmet, hatalomra jutásával pedig megkezdődött Argentína történetének egyik legvitatottabb korszaka. Bár Perónt a választási kampányban is rendre fasiszta érzelmekkel vádolták, a valóságban hatalmát egy olyan szervezet – az úgynevezett Igazságosság Párt – segítségével szilárdította meg, mely a szindikalista, szocialista, nacionalista és antikapitalista eszmék egyvelegéből épített ideológiát. Perón elnök intézkedései is szocialista hatást mutattak, ugyanis ötéves terve meghirdetésével, a nagyarányú államosítással és az erőszakos, türelmetlen iparosítással sok szempontból a szovjet blokk példáját követte – kevésbé diktatórikus módszereivel és a „gondoskodó állam” ideájával viszont szindikalista stílusjegyeket is felmutatott."

A perónizmustól az orbánizmusig...
@zagy:

Ez a leghiteltelenebb kimutatás, ever.

1. Ki és hogyan számolta össze?
2. Komolyan gondolod, hogy innen több pénz távozik, mint Ukrajnából és Lengyelországból és a harmada annyi mint Oroszországból?

Ugyan már. Valaki fogott egy térképet és számokat rajzolt rá. Biztos megvolt az oka rá.
A Svájcot illeti:

Elnézném ahogy a svájci bankárok a földön fetrengenek és a padlót kaparják röhögőgörcsükben, hogy a magyar kormány követeli tőlük azokat a banktitkokat... azt a banktitkot, amire alapozzák sok száz éve az egész bakiparukat és vagyonukat...
A külhoni magyarok ügye kényes téma, különösen azzá válik olyan közösségekben, ahol hatalmi pozíciókba ültetett képviselőik hirtelen románra váltanak, ha a beosztottak előtt titkolnivalójuk van.

basszus, nem de pont ezt vakogtuk itten tennap Thapóczival? Habakukk, meg nem hitt ám nekünk:-)
@zagy: elgondolkoztam. akkor világ bankjai reszkessetek, rátok szabadítjuk lázárt? vagy mi?
@bella _ciao: nótázzék zámbó árpival a zámbó krisztián.
én különben sem szeretem a zenét sokáig
@ob.szerver:

Ő készítette a kimutatást:

blogs.forbes.com/people/jimhenry/

ezen szervezet számára:

www.taxjustice.net/cms/front_content.php?idcatart=2&lang=1

És igen, megdöbbentő.
De te higgy inkább a retekklubnak...
@bella _ciao: nem, üljünk a seggünkön, húzzuk meg magunkat!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "de negativvagy! Hat tenyleg olyan hihetetlen, hogy a bankarok osszefossak magukat, nem pedig azt hiszik, hogy ez egy stand up comedy nekik?! "

Naná, hogy összefossák magukat. A röhögéstől...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: meg is volt érte a bosszú, mikor beszakadt a kápolna teteje a kalandozó vitéz alatt, oszt szembekerült az oda 20 éve befalazott szépleánnyal. hazahoztuk aztán vajon? ő lehet gabika ősükanyja?
@Penivaldes: ez nem bántás hanem finoman fogalmazás.
neked biztos örömet szerzett mert férfi vagy, és azok csak annyit akarnak. ezért tartom egyformának az összeset:)
Én kivételes vagyok. Nem akarom se a tested, se a leked, de a pízed eltenném:-) Má ha van:-)
@bella _ciao: gabikának nincsenek ősei. őt a fidesz alkotta meg agyagból és kiégette.
@bella _ciao: @Penivaldes: Bocs de erről jut eszembe:
Púpos gyerek bemegy a pékségbe.
-Kérek egy kiló kenyeret.
Mire a pék:
-Majd ha az előzőt lenyelted kisfiam.

@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:
Két rendőr bemegy a gyorsétterembe:
-Kérek egy shake-et!
-Én meg egy astalt!

Bocsi.:))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: na végre egy normális ember, aki nem akar tőlem semmit!.)
te barát vagy, téged ezért kedvellek.
persze, hogy van a mellzsebenben tárolom..)
@Penivaldes: az előbb sztároltad, most meg gólemnek nevezed, nem igazodom ki rajtad
Ez az akció egyértelmű jelzés számomra, hogy a magyar bankból azonnal vegyem ki a pénzem. Az enyves mancsukat mindenre rá akarják tenni, ha nem kapják a svájci bankszámlák 35%-át, talán holnap már itthon próbálkoznak.
@sárkányfő: ne aggódj ausztria is azt mondja...
Ahogy a bankos ismerős mondta:lehet próbálkozni:)
megmenekültünk!!!!

Fidesz: megvédjük a fogyasztókat a közműcégekkel szemben

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/158120/1/belfold/Fidesz_megvedjuk_a_fogyasztokat_a_kozmucegekkel_szemben

"Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a tájékoztatón azt mondta, a fogyasztóvédelem nagyot változott az elmúlt évtizedekben, mert amióta külföldi kézbe kerültek a magyarországi közműcégek, a családok azt tapasztalják, hogy a profit mindent felülír. A fogyasztók pedig egyenként nem tudják képviselni érdekeiket, ezért erős központi fogyasztóvédelemre van szükség - tette hozzá, hangsúlyozva: "nagy terveink vannak arra nézve, hogyan védjük meg az állampolgárokat a fogyasztóvédelem területén".
Hol vannak a trollok? Visszavonták a pártszékházból a gollamokat? Tegnap és ma is milyen csend van.

A témához: az a helyzet, hogy ez az egész nagyon aggasztó. Mert ugyenaz, hogy felmerül úgy általában egy ilyen 35%-os adó ötlete azt mutatja, hogy nincs jogállam, teljes egészében a kormány politikusainak lelkiismeretére van bízva, hogy éppen miből lesz törvény. És ez nem túl megnyugtató, mindenki gondoljon bele, hogy miből lehet semmi perc alatt törvényt alkotni, mondjuk, ha csak a megtakarításokat vesszük górcső alá.
@Penivaldes: akkor most tovább bolyongok a női lélek útvesztőjében
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:
Bejutnak. Most is bejutottak. De az asztal felett ez állt: Porta.
@Penivaldes: És ha valaki azért akar valamit tőled,hogy neked jó legyen?:P
@Penivaldes: Mert velem még nem találkoztál.:))
Tegnap sikerült elcsípnem egy kb 3 perces gabcici reallytit. Bajnai alkotmányáról volt szó. Igen sokat gyurcsányozott direktben és szinonimákkal. Valamint többször elmondta, hogy a bajgyurcs régiúj értelmezhetetlen valami nem törekszik a családok védelmére, miközben ők igen nagyon. És a közben az "én-sem-hiszem-amit-mondok" illetve a "miről-is-beszélek?" sémák között váltogatott az arckifejezése. Ja, pár napja megvédte zsótit is. Remélem olyan sikerrel, mint a többi védendőt.
Azert az jo lenne ha megbuntetnek aki kivitte a penzt ADOZATLANUL, annak jar a 90%-os visszamenoleges is, remelem kinyomozzak, siman meg lehet talalni az ilyen eladas soran semmit nem fizeto cegeket
@SergioLeone:

Szerintem ha a svájci bankárok nem csókolnak kezet Orbánnak térden állva, akkor üzenjük hadat a mocskos imperialista Svájcnak. Épp itt az ideje hogy megismerjék a kurucok istenét...
@bella _ciao: Á, csak le kell fordítani: megvédjük a nyúgdíjpénzeket = lenyúljuk, megvédjük a fogyasztókat a közműcégektől = lenyúljuk a közműcégeket.
@Penivaldes: Nem tudod mit hagysz ki....:P
Te bajod....
"3 év alatt 19 stadion újul meg kormánypénzből, fűtött nézőtér, darabonként 600 milliótól 2 milliárdig."

Futbóliát szétszaggatta Trianon vagy valami más, hamarosan megszületik Focisztán, aminek vezetője a Csapatkapitány lesz, a kormányát pedig Kispadnak kell majd nevezni. A Parlament is átkeresztelődik Zuhanyzóra, a közvetítés Zuhanyhíradóra.
Na viszlát,jó szórakozást mindenkinek!
Bacca meg! 30 cm... nem dicsekvésképp... mármint a hó...
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: köszönjük nem kell, ez egy elbaltázott kapcsolat lenne. :))
@Katzenbach: "Én azt nem értem, hogy ha visszamenőleg adót vethetnek ki, akkor miért nem vetnek ki jövőbe menőleg is. Elég csak megsaccolni, hogy mennyi pénzt fog valaki szerezni és az alapján előre megadóztatni. Kétharmaddal ez simán kivitelezhető lenne - rögtön lenne pénz."

Ez egy jó ötlet. Így az épp aktuális költségvetést is sokkal könnyebb lenne tervezni. :)
OLIGARCHA

Mért vagyok én ilyen marha-
-gazdag magyar oligarcha?!
Legúnyrajzolgat sok piktor,
S főördögnek fest le Viktor!
Nem tetszenek eme képek,
Úgyhogy vagy olajra lépek
(S agyő honi füst és korom,
S kint jól megy majd offos shorom),
Vagy megállít belső parancs,
S átpingálom magam narancs-
-színű honffy mecénásnak,
Kinek, ha majd dísz-sírt ásnak,
Leend bronzból lovas-szobra
(Felcsúti Vár, földszint, jobbra).

/2010. április 29./

fradyendre.blogspot.hu/
:)
@I_Isti: nana nem nem. hanem megvédjük a nyugdíjpánzeket=lenyúljuk
megvédjük a lakosokat=államosítjuk őket
"Ezen kéne változtatni legelső sorban gyerekek, hogy legalább az átlagember merjen itthon tartani megtakarítást, ne kelljen se einstandtól se államosítástól félnie és elhiggye, a pénzének bántódása nem eshet."

Ne tegyük mär az ertetlent, ne keverjük mär össze a hetköznapi emberek megtakaritäsät a bödületes volumenü adozatlan-meg feketejövedelmekkel. Elen az USA-val mindenki azt akarja tudni.
nem egészen világos nekem, hogy az a svájc aki nem adott ki náci pénzeket/infókat banktitokra hivatkozva ugyan miért adna ki infót OV két szép szeméért?!
ismét villantott a csizmadia:

os.mti.hu/hirek/81853/a_civil_osszefogas_forum_vezetosegenek_kozlemenye-1_resz
os.mti.hu/hirek/81854/a_civil_osszefogas_forum_vezetosegenek_kozlemenye-2_resz

"Elvégre manapság is ritka - bár egyesek igyekeznek rászoktatni bennünket -, hogy még az Európai Uniónál is "feljelentették" nemcsak a szerzőt, hanem magát a megjelentető orgánumot, a Magyar Hírlapot is. Különösen pikánssá teszi az ügyet a sajtószabadság szempontjából, hogy négy egyetem kommunikációs kara is beszállt a küzdelembe, kimondván a Magyar Hírlap szalonképtelenségét."
Én az onshore lovagokat is megadóztatnám. Pl. miért lehet a nagy nemzeti áruházláncban (ami nem is az, ha adófizetésre kerül a sor) a fizu egy részét zsebbe fizetni? És annak miért off-shore cégek a tulajdonosai???
@Penivaldes: viszont mi majd egyszer véletlen összefutunk csillaghegyen. :)
@Fabius:

Sajnálatos űr tátong az off-shore ügyek kapcsán a közéleti beszédben, valahányszor felmerül. Pláne akkor hiányzik ez az információ, amikor a fidesz áll neki fröcsögni hogy ofsór, ofsór.

Magyarország legismertebb off-shore lovagja, sőt, mit lovagja, egyenesen maga az off-shore király az természetesen fideszes. A kormány tagja. Így hívják: Gál András Levente, Navracsics államtitkára.
Tehát szokás szerint a fideszes bagoly nagyfejűzik.

Ismerkedjünk meg a magyar offhore-királlyal:
hirszerzo.hu/hirek/2010/5/31/152903_offshore_ceghalo_a_fidesz_allamtitkaranak_i

"Több offshore tulajdonú, ingatlanforgalmazással foglalkozó céget jegyeztek be a leendő közigazgatási minisztérium államtitkárának ügyvédi irodájába. Az amerikai, liechtensteini, Seychelles szigeteki cégek alapítói, tulajdonosai között a Gál és Társa Ügyvédi Iroda alkalmazottait, esetenként Gál András Levente közvetlen családtagjait is megtaláljuk."

"A Gál és Társa Ügyvédi Iroda Budapesten a Falk Miksa utca 4 szám alatt működik – ugyanez a székhelye több offshore hátterű cégnek is, melyeknek képviseletét az ügyvédi iroda látja el. Az amerikai, liechtensteini, Seychelles-szigeteki cégek alapítói, tulajdonosai között a Gál és Társa Ügyvédi Iroda alkalmazottait, esetenként Gál András Levente közvetlen családtagjait is megtaláljuk. (Lásd Offshore-ok a Falk Miksa utca körül című keretes írásunkat.) Ők azonban minden valószínűség szerint nem valós tulajdonosok, csak strómanok"

A fenti linken szép lista is van a cégekről.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: csak ugye az a vicc, hogy ők most is ezen a szinten ötletelnek.
@sárkányfő: gál andrás levente más, ő a fidesz offshore lovagja. értsd már meg!
Biztos kiad adatokat egy svájci bank ezeknek a tolvajoknak.
Marad a titkosszolgálati módszer: beviszik aki gyanus nekik és kiverik belöle hová dugta el a pénzt a Fidesz elöl.
Valami sokkal nagyobb disznóságra készülhetnek ha ilyen hatalmas blődségeket dobnak be gumicsontnak
@mojszipupi: EON? Jóval ár fölött megvéve?
@zagy:
1. A fidesz még 2010-ben eltörölte azokat a Bajnai kormány által hozott jogszabályokat, amelyek forrásadóval súlytották a kamat és management díj jellegű off-shore kifizetéseket.
2. Miért pont svájc? Soroljam hány másik ország minősül adóparadicsomnak illetve védik a banktitkot ezerrel?
3. Magánszemélyeket vesznek elő. És mi van ha egy magyar tulajdonú ciprusi cégnek van svájci számlája?
4. Miért nem arra törekedünk, hogy itt legyen maradása a tőkének?
5. Ha titkosszolgálati az eszköz, akkor az titkos nem??? Minek róla beszélni?
6. Visszamenőlegesen? Már megint? Jogbiztonság?
7. És ha legálisan van kint a pénz?
8. És a táblázat számait ki számolta ki?
@doggfather: Sok esetben nem is tudja a bank sem, h kié a széf vagy a számla (ezé viszik oda a pénzüket). Sok zsidó vagyon maradt széfekben, mert a haláltáborokban kiirtott emberek széfjeit nem tudták beazonosítani.
@mojszipupi: igen baj lehet, mert selmeczi folyik a csapból is, ez nem jelent jót
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "A külhoni magyarok ügye kényes téma,.."

Mondasz valamit de azért valljuk be, hogy a maszop "nemzetpolitikai programja" kb. annyira hiteles mint a bocsánatkérésük a külhoni magyaroktól. :)
Hát szóval, nem tudom normális ember olvassa-e még az Index által patronált és arcunkba tolt kormányellenésségben és hazudozásban verhetetlen blogokat. Én el sem olvastam ezt se, csak az elejét. Merő hazugság, ostobaság, mocskolódás az egész.
Egy biztos: brutális válságban ez a kormány tartja a 3%-os hiánycélt miközben államadósságot csökkent - azt az adósságot amelyiket az MSZPSZDSZ gazemberei meg két és félszereztek abszolút értékben és emezek a gazemberek képtelenek voltak hiánycélt tartani 8 évig, sőt sikerült nekik 10% fölé vinni konjunktúrában... Igen, azt a hiányt amit ez a kormány 3 % alatt képes tartani brutálsi válság idején.
Szoval Varánusz meg mittudoménmilyenblogokaz indexen: menjetek ti a bús picsába a hazug mocskolódásaitokkal, meg az embertelenül ostoba fejtegetéseitekkel. A K Anyátokba - ezt is hozzátehetném tán még...
Ja, Bayer Zsolt bármelyik írása klasszisokkal igazabb és jobb mint bármelyik mocskolódó kommunista/cionista ihletettségű gyomorrontás itt a hazugságok indexes szubkultúrájban. Okádok az Indextől és a blogoktól amelyeket úgy tálal mintha legalábbis akadémikusok tárgyilagos véleményét tükröznék, s közben mindössze mitugrász magukat liberálisnak hazudó pöcsök egyenhányásai félig emésztett savaktól bűzölögve.
Svájcban sem lehet már névtelenül számlát nyitni, szépen beazonosítják a tulajdonost. Viszont a számla fedezete egy széfbérletnek, ami csak egy szám és a széfbe azt raksz be amit csak akarsz. Pl. a bank bemutatóra szóló igazolását, hogy mennyi banki kötvényt vettél, amit aztán bárkinek kifizetnek, aki kinyithatja a széfedet. Szóval ha véletlenül mégis kiadják a számlád adatait (ami a lehetetlenséggel ér fel), akkor sem tudják csak az éppen a számládon parkoló pénzt (pl. 100chf) elverni rajtad. Nesze neked! adatkiadás!!!
@falazodesyka: muahahhahahaaaahahahaaaaa

bocsi de olyan vagy mint egy naív kislány :)
@Frady Endre:
Frady Endre ismét írt verset
kiváltva ezzel sok keservet.
Zuhogó hótól fáj a fejünk
kell még pluszba ez is nekünk?
Hatalmas dugó lesz az utakon
szösszenete megfekszi a pocakom.
na van egy trollunk, de nem túl értelmes.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az MSZP egy hányinger! Most bezzeg mennek Kolozsvárra a rohadékok kuncsorogni... Meg elnézést kérni...
Nincs undorítóbb a magyar baloldalnál és liberálisnál...
@Penivaldes:
Ha ha ha... Troll... Istenem, de bugyuta vagy te szerencsétlen fos... HA nem értek egyet a Varánusz aktuális pöcsével akkor troll vagyok mi, te szerencsétlen aljas kis pöcs...
Ááááá...!!!

Idióta Magyarország idióta lakói ismét kreténnek lettek nézve.

Bazmeg-bazmeg-bazmeg köztörvényes Viktor...!

Kivel is kezdjük a nagy ofsór-átvilágítást???

Kezdjük mondjuk Csányi-bácsival (bonafarm),
folytassuk Demján bácsival (xxx),
aztán ezután a Lázár (CBA) testvérekkel...!!!

Nyugodtan bazd meg az anyádat köztörvényes tolvaj Viktor a parasztvakításért...
@falazodesyka: Most azt mondták, hogy ezt kell nyomni! Ugyan nettó hülyeség, de olyan jó visszavágásnak tűnik!
@falazodesyka: Emésztett savak. :-)) Bioszból hányas voltál? Ja! Kibuktál a mielőtt a biológiáig jutottatok volna az általánosban. :-))
Milyen jó lenne ha az aktuális Varánuszos pöcs írna egy meaculpázó blogbejegyzért arról, hogy Szilvási miniszter egy maffiózót bízott meg hogy adatokat gyűjtsön a Fidesz felső vezetőiről.. Erről írjál te majom ! Erről nincs merszed írni mi, te nyomorult ???
@Penivaldes: ő ült legközelebb az ajtóhoz a kumin eligazításon, de a címlapra gyűlik az éji vad, meglásd
Milyen érdekes, hogy az Index nem tolja a képünkbe azt, hogy az MSZPs titokminiszter sokadszorra bizonyítottan a saját apparátusát és maffiózókat használt fel a Fidesz ellenében közpénzből finanszírozva mindezt. Hogy ez miért is van ? Ki tuja...
@falazodesyka: Miért vagy ilyen dühös? Most csökkent a gáz ára!
Szerintem írj te egy ilyen cikket. ;)
@falazodesyka: "2012.12.13. óta tag. falazodesyka 0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt "

Nade efftás, ilyen nagy már a baj, hogy y/z cserére sem figyelünk, csak futószalagon regisztráljuk a nickeket, hogy aztán az aktiváló-parancsra várva egyből hadba indulhassanak?

Legalább jól fizet a párt?
@Myrath: hát ez az, és ezektől akarják megkapni OV-ék a titkokat.
@falazodesyka: Mondasz valamit bár a szavazóik között picivel több a normális mint a politikusaiknál. :)
De érdekes, hogy a Varánusz blog süketfajddal egyívású birkái annyira nem emlékeznek arra az egyszerű, ám sorsunkat kb 15 évre meghatározó kis MSZPs megbicsaklásra, hogy 8 év alatt sikerült nekik meg két és félszerezni az államadósságot, miközben régiós viszonylatban a GDP elmaradásunk 25%-os volt konjunktórában, 10 %/ig eleresztett hiány mellett. Nem beszélve a kilőtt szemekről, a kettős állampolgárság elleni mocskos kampányról stb. Ez utóbbi kapcsán Meseházy most kért éppen elnézést... Erről írjál te mocskos hazug gazember!
@Penivaldes: tudod, hogy kiknek a nevében van benne a "kisebb testvér"??? :)
@bella _ciao: én már nem, mert elmegyek nekem nincs időm vadakra
@falazodesyka: Kurva unalmas vagy. Egyrészt ezekről is írt Varánusz, csak te akkor még csattogós lepkét tologattál.

Másrészt pedig ne terelj, ez most nem a mocskos szocikról szól, hanem a mocskos narancskomcsikról. Akik a jogosan, fehéren, legálisan szerzett pénzemet akarják sokadjára adóztatni.

Szóval a témához van hozzáfűznivalód? Ha nincs, akkor lehet pattanni.
@Zedder:
Figyelj, nem is tudom miért válaszolok az egyenpanelre amit idehörögtél... Az ilyen nyomoronc ostobaságokat általában ott hagyom ahová való: azon a szellemi szarkupacon ami kiötlötte.
De csak azért hogy mégis korrekt legyek: szóval nincs pénz, nem vagyok még párttag sem, csak az MSZPS, liberális emberhordalékoktól van hányingerem. Ennyi.
@Penivaldes: Az ő esetükben is az, mint amikor a hazaárulók összejönnek. :(

www.mszp.hu/hirek/tortenelmi_elnoksegi_ules_erdelyben
@Zedder: "Akik a jogosan, fehéren, legálisan szerzett pénzemet akarják sokadjára adóztatni."
----

Ha ha ha... Szerencsétlen. Mindenki tudja ebben az országban, hogy az ilyen pénzek 99,9%-a nem jogos, hanem vagy bűn útján keletkeztek és/vagy adócsalással. Milyen egy ostoba hülyék vannak itt...
@rodeo36: Hol volt eddig? Már hiányoltam. Örülök, hogy megint olvashatom. Üdv.
@Penivaldes: Pedig Csaba testvér is közéjük tartozik. :)

OFM - Ordo Fratrum Minorum, magyarul ferencesek. :)

www.ferencesek.hu/bemutatkozas/kik-vagyunk/
www.ofm.org/ofm/?page_id=2&lang=en
@falazodesyka:
Mellesleg persze, hogy erről van szó: adócsalók beszartak és nekik áll feljebb. Gyurcsány idején nem kellett félned ettől mi ? Most kell és jogos !
@falazodesyka: "Ha ha ha... Szerencsétlen. Mindenki tudja ebben az országban, hogy az ilyen pénzek 99,9%-a nem jogos, hanem vagy bűn útján keletkeztek és/vagy adócsalással. Milyen egy ostoba hülyék vannak itt... "

Gyökér! Több százezer magyar állampolgár dolgozik külföldön, többek között Svájcban is. Pl. én is.

Értelemszerűen külföldi bankszámlára kapjuk a fizetést. Miért is akarod te ezt megadóztatni? Irigy vagy az eurós, fontos, chf-es fizetésekre? Lehet ám kijönni ide, és dolgozni érte! Nem csak úgy otthonról adót kivetni! Mekkora egy mocsok kommunista vagy te...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Undorító... Nincs is rá megfelelő szó, hogy ez a mea culpázás milyen mocskosan undorító azok után amit 2004-ben múveltek a 23 millió romannal meg a többi irtózatos hazugságukkal.

A MAGYAR BALOLDALNÁL MOCSKOSABB KÖZÖSSÉG NINCS EURÓPÁBAN.
@Zedder: Svájcot én is szeretem. Tetszett amikor ott jártunk. Milyen melót tolsz odakint? :) Ja és további sok sikert abban a szép országban.
@falazodesyka: jól van kisfiam.. a leckét maeadéktalanul benyaltad. Mehecc a következő mocsokba okádni. itt úriemberek vannak te nem vagy az. nem marasztalunk.
Persze, majd mi jól kikérjük az adatokat Svájctól, mikor Németország sem tudott megegyezni velük, viszont a németek továbbra is vásárolják a CD-ket!

Nincs véletlenül egy hazafias magyar a nemrég elbocsátott 10 000 UBS dolgozó között, aki feltöltené a politikusok megtakarításait a netre?
ritkán nyomom írásaimat, de ezt azért érdemes elolvasni a svájci banktitokról:
lemil.blog.hu/2011/03/28/a_svajci_banktitok

Egyben a Nemzetközi Offshore Kutatók egyesülete nevében szeretném kifejezni köszönetünket kormányunknak, hogy nyilvánvalóvá tették, nem képesek kikérni nemhogy a tisztességes adóoptimalizálók, de a bűnözők(sikkasztók, kábítószerkereskedők, terroristák) pénzügyi információit sem. Ezzel nem kis mértékben bátorítva az adókerülést.
Hát meg vannak ezek húzatva? Miért nem kérdezték meg erről azokat a minden bizonnyal kitűnő szakembereket, akik segítettek nekik megalapítani saját offshore cégeiket/offshore bankszámláikat?
@bella _ciao: később már leírtam, amit akkor akartam de igen jól mondtad. :)
@trolipotlo: "hazafias magyar"
A németek az olasz maffiától (is)vásárolták a CD-ket és 2x csúnyán átverték őket. Ez a kirúgott dolgozó, meg bűnbánó bankár szöveg igen necces.
@falazodesyka: huhha peni... csúnya dolog titkolozás... szóvan unalmadban farkat növesztettél:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
MAgyar balodali mint úriember ????

Bruhhahahahahahahah..

Kire gondolsz ? Meseházyra vagy netán Török Zsoltra aki azzal ellentétben amit eddig vallott a 2004-es hazugságaikról most hirtelen a HIRTV híradójában nyilatkozza, hogy az MSZP 2004-es kettős állampolgárságra vonatkozó hozzáállása hibás volt ?

Most, a választás előtt 1 évvel nyilatkozza ezt ? Na miért szerinted ? Te szerencsétlen, nyomorult balfék..

Ezek úriemberek ? Ti úriemberek ?

Őriember ösztönből nem vállal semmilyen közösséget azokkal az emberhordalékokkal akik a magyar baloldalt képviselik, mert mocskosságuk messziről bűzlik. Nem is beszélve arról amit műveltek 8 évig...

NYOMORULT BALOLDAL. NYOMORULT BALOSAK.
@falazodesyka: kit is tisztelhetünk benned... két tippem van:
1.) maba Lázár Boldika, ez a jobbik eset
2.) Személyessen a Nagy Varázsló és táltosguru és látnok minden magyarok Matolcsija:-)
@falazodesyka:

A verbális hányás nem javít jelentősen az állapotodon.
Próbálkozz bogyóval.
Nem kell fideszes szavazónak lenni, sőt még politikával foglalkozni sem kell ahhoz, hogy a baloldal egy normális ember szemében az legyen ami: maga a mocsok, maga a hazugság, az amit Szolzsenyicin írt le annak idején:
“A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”
@tucano: ha nem megy ingyen: szerintem van az az ellenzéki párt, aki fizetne egy ilyen CD-ért. És ha megvannak a konkrét gyanúsítások, akkor Svájcnak színt kell vallania.
@falazodesyka:

Márai:" A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a "nemzeti" jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali."
@Saga: "Soroljam hány másik ország minősül adóparadicsomnak illetve védik a banktitkot ezerrel?"

Nincsenek már adóparadicsomok csak adópoklok, mint Magyarország. 2008. óta gyakorlatilag minden korábban bírált ország átvette az OECD nemz. adózási szabványokat, a hírhedt OECD fekete és szürke lista is gyakorlatilag megszűnt. Jól farba rúgta magát a sok magas adózású ország ezzel.
Meghalt az offshore éljen az alacsony adózás!
@falazodesyka: Hülyegyerek, rajtad kívül ki beszél itt a baloldalról? Ez a cikk a fideszről (narancskomcsik) szól, minek terelsz? Újra kérdezem: ezért kapod a fizetésed?

Ha nem, akkor keress magadnak balos témát, ott lehet pofázni ontopic módon.
@falazodesyka:
Szépen ideidézted a fityesz összes jellemzőjét.
Lehet, hogy Bayerzsóti maga jött trollkodni, valahogy a szóhasználata és stílusa nagyon hasonló :o
@trolipotlo: Csak egyszer volt Zürichben CD vásár! :)
Itt is megmutatkozik Szolzsenyicin igazsága: egyetlen baloldali sem reagált - korábban semmilyen fórumon sem tette ezt egyik sem - hogy az MSZP meg két és félszerezte a magyar államadósságot és a hiányt 10% fölé vitte KONJUNKTÚRÁBAN abban a bizonyos 8 évben.
Erre soha, egyetlen balos véglény sem reagál. Miért ? Mert ilyen gerinctelenek vagytok. Mert tudjátok legbelül, hogy védhetetlen mocskot csináltak az alatt a 8 év alatt. Most Orbánék csökkentik az államadósságot és 3% (!!!!!) alatt van a hiány VÁLSÁG KELLŐS KÖZEPÉN.
Szóval zongorázni lehet a különbséget...Aki ezt figyelmen kívül hagyja za csak egy tudatlan, gerinctelen, hazug balos lehet. POnt olyan mint ti...
@leonito77:
Hogyne, persze... Bayer itt veled...
Le se szarna téged te nyomorult... Intellektuálisan te egy egysejtű vagy Bayerhez képest...
@Bakter:
Ha ha ha... Ez aztán az érv! Igazi, intellektuális borotva vagy öregem ! Csak úgy hasít az MSZPs agyad...
@trolipotlo: nem, lopással szerzett banki információ miatt indult hatósági eljárás során Svájc semmilyen adatot sem ad ki. A banktitok szegés 200k svájci frank és 2 évig terjedő szabadságvesztés.

Azaz, a németek vettek adatokat, elindították az eljárásokat, de nem kapnak hozzá információt Svájctól, tehát nincs bizonyíték, nemhogy ítélet. Akik bepánikoltak és feljelentették magukat, na azok rosszul jártak.
Sok banki információ forog szanaszét, de azért a legfontosabb a következő: ki az a hülye, aki Svájcban a saját neve alatt nyit számlát és nem cégest? (ja, Lázár).
@falazodesyka: üdvözlünk ssteffike újra a hajón... a szolzsenyicin idézeted "urban legend", de téged ez ne érdekeljen, mert ár más nikken kb 1600-szor elsütötted. Szóval, ha csak ennyire fussa, felesleges koptatnod a klavit... menj vissza a csendes pihenőbe...
„Úgy vélem, hogy a KISZ-nek politikai eszközökkel kell fellépnie az általa elfogadhatatlannak tartott törekvések ellen, politikai munkával kell elszigetelnie az esetlegesen megalakuló Fidesz-csoportokat”
részlet Gyurcsány 1988. augusztus 17-i keltezésű leveléből, melyet a pécsi felsőoktatási intézmények (Janus Pannonius Egyetem, Pécsi Orvostudományi Egyetem, Pollák Mihály Műszaki Főiskola) párttitkárainak küldött (a dokumentumok a Baranya megyei levéltárból származnak)
„Úgy vélem, hogy a KISZ-nek politikai eszközökkel kell fellépnie az általa elfogadhatatlannak tartott törekvések ellen, politikai munkával kell elszigetelnie az esetlegesen megalakuló Fidesz-csoportokat”
-----

Tehát 88-ban még a mai nagy demokrata, a Demokratikus Koalíciónak hazudott gazember gyülekezet vezetője még igencsak antidemokrata volt...
@falazodesyka:
A múltkor még náci voltam (sok tekintetben valóban az vagyok). Akkor ez most hogyan nem van, desyka?
Egyébként meg a ki akar veletek bármiben is érvelni, pendrive?
Költői kérdések voltak, nem kell válaszolni.
@leonito77:
Ezért nem kell neki cukorkát dobálni.
Ugy látom kénelmetlen a téma, ideküldtek az IQ vitézt, hogy szétkúrja a topikot. Csak halkan mondom: ennyire nem lehet szar már humánerőforrásból a Habony-művek, hogy ilyen zombikat küldjön a csatába. Pedig de... .
@falazodesyka:
friss husi vagy a piacon? a többiek nem szóltak, hogy itt érvelni is szoktak, meg belinkelni mindenféle dolgokat a hitelesség kedvéért?
tehát a beböfögök-odaröfögök az kevés itt. mandineren lehet, hogy sztár vagy ezzel a dumával, de itt barátom...
A demokrata ritkán idézett gyöngyszeme 2004-ből:
....
"Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."
(Népszabadság, 2004. február 9.)
A demokrata Gyurcsány vallomása:
-------

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés."
@bella _ciao: na udye. ez az ágrólszakadt azt se tudja mi a frakk, meg a keménykalap. Neki a farsangkor csak krumpliorr jutott:-)
Így aztán Gyurcsány bukásával – hiszen Gyurcsány az őszödi beszéd kiszivárogtatása és a 2006. őszi tüntetések brutális szétverése óta már bukott ember – az ún. balliberális értelmiség is megbukott, mert a rendszertámogató valóság és a zendülő, antiautoritárius (ideológiai) gesztusrendszer párhuzamos fönntartása nem volt többé lehetséges. Ez az értelmiség most pártjára kelt a mindenkori hatalom mindenkori fő eszközeinek – a megtévesztésnek és az erőszaknak –, ezért a történelem fölöttivé stilizált „ellenzéki” imázs (legalábbis Magyarországon) egyszer s mindenkorra szertefoszlott.
Tamás Gáspár Miklós
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Mostanában már csak olyan zombik jutnak "érvelni", akiknek fejük sincs, tehát az agytáruk is hiányzik, hát még annak tartalma.
A bölcsen mérlegelő és fogalmazó "demokrata":
-----
"A szaúdi királyságot nagyon sokszor vádolják azzal, hogy igazából a világ terrorizmusának legaktívabb pénzügyi támogatói közé tartoznak bizonyos családok. És én azt gondolom, hogy a focisták között, a szaúdi focisták között nagyon-nagyon sok terrorista is volt, a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény."
(MSZP-rendezvényen a szaúdiak ellen futballmeccsről, 2005. február 5)
@Secnir: izomból dolgozik, mint Besenyő Pista bási, vagy a másik nagy kedvencem, Mohó bácsi a törpe:-))
@Penivaldes:
Én meg a gesztenyepürét tejszínhabbál. Van is itthon.
Ez pedig perdöntő bizonyíték arra a gazemberségre amit Gyurcsánnyal az élen a baloldal elkövetett MO ellen:
.....

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."
"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. "
@Bakter: dehhogy ez már a "nekem a seggemben is felyem van" kategória:-)
@tucano: Végigolvasva lenne egy kérdésem. Írod, hogy:

"2000-ben egy amerikai bíróság 1,85 milliárd dollárnyi összeget ítélt meg a túlélőknek, svájci bankokkal szemben."

Aztán nem sokkal utána ez szerepel:

"Az úgynevezett Volcker-bizottság rovancsot tartott az összes svájci bankban és 1999-ben kiderült, hogy összesen 95 millió dollár értékű olyan vagyon van svájci széfekben, amelyek eredete és további sorsa kétséges, illetve valamilyen szempontból köthetők a náci érához. A 95 millióból viszont alig 24 millió dollárnyi köthető a vészkorszak áldozataihoz."

Nem vagyok egy matek zseni de az 1,85 milliárd mintha egy "picit" nagyobb lenne a 95 vagy 24 millához képest.:)

A kérdésem tehát, hogy ez a bazi nagy eltérés szerinted mitől lehet és kik kalkulálhatták ennyire pluszosnak a kártérítés összegét az amcsiknál??? :)
'Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. '
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ha már frakk, legyen kutya meg pavlov. mert beépítették ezeknél az a reflexet, ha gyurcsány nevet hallják, akkor beindul a mantra. és annyira jól sikerült kuminéknak az idomítás, hogy ki sem kell mondanunk, mert saját maguk megteszik:
- aztat mondtam, hogy gyurcsány? várjál csak, akkor ez a duma jön, hogy...
@tucano: hmm, akkor nem értem, hogy miért mondta a rádióban Baden-Württemberg pénzügyminisztere, hogy továbbra is fognak venni CD-ket.

A számlanyitónak pedig tutira fel kell mutatni vmilyen személyes dokumentumot, hiába offshore cégre nyit számlát. (Aláírási jog, etc.)

Namind1, csak egy ötlet volt... :)
@Myrath: irhatna arról is, hogy a jővő hónapban lerohanja Amerikát a magyar őrezred.
@Secnir: ez kezdőbb, még csak gyurcsány szócikk részeit tanulta be
Annak az itteni dezinformátornak üzenem, hogy hazudott és dezinformált:

Nem fogják a külföldi fizetését megadóztatni. Ez a fajta dezinformálás, csúsztatás, szándékos vagy ostobaságból képződő félreértelmezés a magyar baloldal attribútuma: ezért utáljuk mint a szart a magyar baloldalt. Szóval, te szerencsétlen senki, nem fogják a szaros külfölgdi fizetésed megadóztatni, nem is tudom honna szedted ezt a nyilvánvaló marhaságot, de ha abból indulok ki, hogy ostoba balos tökfilkó vagy, akkor persze érthető a dolog.
Szóval:
"A kormány döntése szerint visszamenőlegesen átlagosan 35 százalékos forrásadót rónak ki az adóelkerülési céllal külföldre kivitt pénzekre. "
---
Tanulságos, hogy egy hír nyomán miféle állati módon eltorzított hazugságokat gyárt le agy balos pengeagy...
Szingapurrűél szó se essék!
Ott kereseti leveél nélkül is kiröhögik őket,
helyből, amilyen vágott szemük van...
"Szingapurról" - bocs.
Draga jo falazodesyka, itt most arrol van szo, hogyan fogjak korberohogni az ostoba Lazar Janos elnevezesu barmot aki azt hiszi magarol, hogy 2/3-a van a vilag osszes orszagaban.
Ertsd meg Te joravalo ember, be vagy csapva es lofasz lesz itt nem adatok Svajcbol.
Ami viszont konnyen lehet, hogy 1 tollvonassal magukenak tudjak az osszes megtakaritast ami itthon talalhato.
Volt ra pelda.
Héhó Gábrella... bebuktad...

mehetsz új utálatosakat keresni:-)

Megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja
Új vizsgálatok cáfolják, hogy az európai zsidóság közel-keleti eredetű. Sokkal inkább kaukázusi, illetve török-iráni népekkel rokonítható.

(mellékesen, ezt már vagy 3 éve olvastam valahol)
@bella _ciao: S könyvet is vittünk alá, hogy ne billegjen.
@falazodesyka: "Ha ha ha... Troll... Istenem, de bugyuta vagy te szerencsétlen fos... HA nem értek egyet a Varánusz aktuális pöcsével akkor troll vagyok mi, te szerencsétlen aljas kis pöcs... "

Nem azért vagy troll. Hanem a felülmúlhatatlan irodalmi választékosságod miatt...
@Admiral.: ...hiszen ez úgymond "nemzetbiztonsági okból" ez megtehető, lásd. a folyamat gyorsasága kapcsán a szerencsejáték szektor megszűntetését.

Minek szórakozna pártunk és kúrmányunk a külföldi számlákon lévő zsével, mikor az itteni megtakarítások elvileg kisebb ellenállás mentén ellophatók.

Újabb jel arra, hogy közeledik Orbánia összeomlása.
@falazodesyka: Ez a stílus nekem nem kommunikáció képes. Röviden: tahósüllyesztő!
@falazodesyka: Buksi. A háború során kivitt pénzeket is? Oldalfüggetlenül? Már tegnap írtam, hogy ezért a túlélő családok akár hálásak is lehetnének.
Szerinted, ha családoknak, igazolt rokonsággal nem nyiltak meg az alvó számlák tucatjai, Lázárnak milyen esélyei vannak.
Hülye.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Múltkor már megbeszéltük, hogy nem vagyok antiszemita. Én mindenkit a cselekedetei vagy eszmerendszere alapján kritizálok, ha úgy adódik.

Ebből a szempontból tök mindegy, hogy akármilyen kutatás mit mond arról, hogy honnan származnak a zsidók. :) Ezt a vitát meghagyom a tudósoknak.
@Bakter: Igazad van, de egy nem neki címzett igen csak magára vett. Szegény... Úgy utálja ezeket a blogokat....

De ahogy elnézem etetés nélkül is elég aktív. Szerencsére van tahó mentesítő :P
@Szevasztok: 1000 szavas pidginmagyar szótárt kapott a továbbképzésen ebből 300 a Gyurcsány:-) A kurzus címe: Trollkodj gyorsan, egyszerűen te eccerű:-)

A tanfolyami díj: Szívd meg az orrod, krahákolj, köpj fölfelé és állj alá:-)
HIR Az eddig fizetösként meghirdetett 16 szakon is lesz ingyenes hely. Igaz, külön ponthatàrokat fognak meghùzni, amelyek vàrhatòan magasak lesznek. //origo
@leonito77:
Pendrive-nak neveztem. Töredelmesen bevallom, tévedtem. Olyan, mint egy e-book olvasó: csak mások leírt szövegét mutatja újra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az, hogy te monológokat adsz elő, azt én nem gondolom bilaterális kommunikációnak:-)
Ennyit pedig a maszop és az rmdsz "demokrácia" felfogásáról. :)

erdely.ma/dokumentum.php?id=134098
@GeoCracker:
Hehe:
"Egy elírás miatt a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint idén nem 240, hanem 300 pontot kellene elérni a felsőoktatásba való bekerüléshez, írta a hír24 az arsboni.hu jogi folyóiratra hivatkozva.

Decemberben Orbán Viktor, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma is azt közölte: minimálisan 240 pontot kell elérniük a felvételizőknek ahhoz, hogy bekerülhessenek az egyetemek alapszakjaira."
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Szerintem Gábriel sokat fejlődött, úgyhogy ne bántsd! Kell egy értelmesen kommunikáló jobboldali a blognak, különben csak szaladunk körbe-körbe mint eb a farka után.
@Bakter: Péniszdrive az te szerencsétlen... E-boook olvasóhoz hasonlítani ezet. Emberiség elleni büntett:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nem is kell. Bőven elég ha néha beszélgetünk nem???;)
@falazodesyka: Szolzsenyicin után szabadon, szerintem így se rossz (sőt így az igazi):

“A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára. A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A fideszes eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”
@Bakter: Ő is színesíti a világot, így kerek.
@Myrath: az értelmesen kommunikáló jelzős szerkezet erős csúsztatás, de azért én sem írtottam ki, megtanultam kezelni. Sorait olvasom, a beklikkjeit meg sem nyitok. Így már számomra is kezelhető:-)
@Secnir: Érvelést ne várj tőle. Szerintem valakitől megkapja, sorszám szerint mit pötyógjön ide le, a sorszám elfogyott, mehet haza.
Amúgy meg ha már szóba hoztad a témát, valóban egy förtelmesen antiszemita ország lehetünk, ha még a zsidó világkongresszus közgyűlését is itt rendezik majd meg idén májusban. :)

radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/01/ez-mar-korbevizeles.html
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nem akartam ilyen vulkánis (vagy vulgáris?) lenni. Hátha ő zsóti, oszt bekanyarodik a békamenet a sarkon.
@falazodesyka: te egy fideszebuzi csicskegeci vagy. Dugd vissza a fejed a vezéred seggébe!
@falazodesyka: tudod, nekem volt egy tanárom, akinél ha a felelő hülyeséget mondott, így reagált: "fiam, a válaszod jó, csak nem erre a kérdésre. 1-es, leülhetsz".

A másik észrevételem pedig az, hogy - ne kérdezd, miért - az első szó, ami eszembe jut a kommentjeidet olvasva, az a "pánik". Márpedig a ragadozók elsőként ezeket fogyasztják el.
@leonito77:
Kétlem, hogy létezik kód, az ő szinére.
@Bakter: megy a kapkodás, meg az időhuzás ezerrel.
Selmeczi meg közben átmegy hisztis vénlányba. Lázár meg szabadságharcot hirdet Tell Vilmos ellen. vagymi :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
:D
Szerintem okos gyerök, azzal nincs gond, és értékelendő a kitartása is!
@falazodesyka:

Végre egy tiszta hang !

Ez nem fizetett troll,egyszerűen csak ennyire telik neki . Alulmúlja az egész lendvai utcát.
Valaki igért neki valamit,a szerencsétlen meg félreértette. Persze azért Lucky gyanúsan eltünt:D Máshol kicsit beégett,lehet átjött ide bégetni :).... nem tételeznék fel ilyet róla.....
@trolipotlo: igen, a svájci rendszer szerint most már (1 éve!) azonosítani kell a valódi kedvezményezettet, aki persze lehet egy offshore cég nomineé igazgatója, de ezt a személy, mármint az azonosítása BEMONDÁSRA történik, mert ők meg nem szeghetik meg más országok üzleti titok törvényeit.

És közben hülyeséget írtam: öt év letöltendő a svájci banktitok szegés.

Természetesen Baden-W nyomatja nagyon keményen a dolgot, ami érthető is, hiszen az önfeljelentőkből nagyon sok pénzt húztak ki, illetve ők szocdem/zöld többségűek a tartományi parlamenteben, nagyon szívatni akarják Merkelt. Az már más kérdés, hogy január elsejétől nemzetközi körözés van azon a három adófelügyelőn, akik megvették a CD-ket, banktitok szegés miatt...
Ráadásul a német törvények szerint ipari kémkedésnek minősül a lopott adathordozók vásárlása, nyomozati szakban tart az ügy.

Nagy játszma ez:)
@Szevasztok:
CSak azt az el nem hanyagolható tényt hagyod ki a számításból, hogy SZolzsenyicin nem a fideszesekről, hanem a kommunistákról írta azt amit. Ilyen módon megfordítani a dolgot gyermeteg, bárgyú ötlet, ráadásul teljesen hiábavaló dolog, mert egy autentikus szerző autentikus szövegét megfordítani értelmetlen.
Persze, te balos vagy, tehát ostoba - így érthető a dolog természetesen...
A svájciakról jut eszembe...

SVÁJCI KARTELL

„Almát venni nem akar, Tell?” –
- kérdi svájci almakartell –
„Sok fajta van cégünk fáin
S fia fejin lenne fájin
Idared vagy jonatán tán.”
„Kartell, távozz tőlem sántán!” –
- szól Tell s lábra lövi nyilát…

Ily íjhőst manapság ki lát?!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/08/svajci-kartell.html
:)
Amúgy mi itt messze többségben az ostobasággal és az alulműveltséggel szemben nem szarjuk le a Varánusz nevű szarkupac aktuális hányását ?
Dehogynem !
@GeoCracker: nemrég sikerült egy ilyen alvó számlát megnyitni, erre való a svájci banki ombudsman. Érthető módon szeretnének a svájciak (most már) gálánsak lenni ilyen ügyekben.
@Szevasztok:
Szolzsenyicin ezt rólatok írta, kisöreg. Megint a jól ismert trükkel jöttök: másokat vádoltok a saját bűneitekkel?
@falazodesyka: Hú de felháborodtál, itten báncsák a zorbánt, mi? Akinek a cipője talpáig sem. Mi?
Akkor mifasznak jössz ide. Röfögj a saját akólodban, ahol tapsikolnak hozzá. Itt lehet, hogy máshogy látják a dolgokat és az még nincs benne a kotmányban, hogy neked van igazad.
Azt akarom, hogy a Békemenet foglalja el Zürich belvárosát, statuáljon példát! A svájci bankokat példásan büntesse meg a Békemenet! A mocskos imperialista finánctőke rettegje, félje a Menet erejét, és közvetícccse' Magyarisztán volt MSZMP-s párttitkárának, dicső Csuti Viktor nertárs-bajtársnak borzasztó haragját! Nem leszünk gyarmat! LESZÁMOLUNK a svájci banktitokkal! Megvégggyük' Simicska, Nyerges, Don Pintéró vagyonát! Előre Svájcba nertársak!

(meta information: ugye érzed a gúnyt?)
14.36... egyre tovább tart az eligazítás. A másik alternatíva, míg három szétszopatott önkéntest nem találnak, el sem kezdik. A jelentkező pedig egre kevesebb:-)
Nem hiába van Svájcban, Cipruson a megtakarítása az átlag magyarnak. Ezeket a pénzeket előlünk takarították meg a közös kasszából. Épeszű ember egyébként se tart 10 millákat a bankban porosodni hátha elinflálódik az évek alatt. A pénzek forogni kell a gazdaságban, anyagban kell lennie. Aki nem gazdasági tevékenységből szerezte az kint őrizgeti a szajrét.
Jó lenne az elgondolás csak a 35% kevés.
Az összes offshore számlára utalt lóvénál min 50% kellene.
Egy baloldali párt zsebrambója oltja a baloldalt. Mindig jókat röhögök ezen a blogon. :)
Amúgymeg ne bántsáto őket. A fidesztroll is csak állat:-)
@DezInf: Luky elvtárs éppen a mentálisdeficiten béget, de eléggé kenik a száját ott. Meg kell dolgozni a pénzért a pártközpontban, no.
Leszarom, hogy mit pofaznak a trollok, leszarom, ha baloldalinak vagy liberalisnak avagy ha fasisztanak titulalnak, de addig amig nem szabadultok meg ettol a slepptol ki fogjak lopni a szemeteket es el fogjak kotyavetyelni azt a maradekot is ami meg megmaradt, mert nekik nincs veszitenivalojuk, ovek a fold es a penzuk mar regota erinthetetlen offshore bankszamlan figyel, szoval ha le akarjatok oket rendezni akkor egyetlen lehetosegetek van az altalanos polgari engedetlenseg utan fel kell oket huzni az elso lampavasra, de ne felejtsetek el fellogatni mellejuk egy-egy seggnyalot is, nehogy kidoljon az oszlop. :-)
@falazodesyka: a fidesz ihazi kommunista párt a leírás szerint. köszönjük
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:
Adjunk nekik egy esélyt 50-150% között randomra, így tisztességes.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nem! Ez már olyan fejnélküli zombi, ami osztódik. Aztán jön több néven. A Lendvai utca nagy biolabor. Csak rá kell nézni selcicire és szíjrágóra. Dr Moreau ligete.
@J.László: "Szolzsenyicin ezt rólatok írta, kisöreg. Megint a jól ismert trükkel jöttök: másokat vádoltok a saját bűneitekkel? "

Hát rólam ugyan nem!
De neked nem tűnik fel, hogy a kommunistákról írt gondolatok mennyire ráillenek a Fideszre? Ez nekem gyanús lenne a helyedben...

Tudod: ha valami úgy úszik mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, és úgy megy mint egy kacsa akkor az egy kacsa.
@Munchausen:
Szép programbeszéd volt. De a kötél drága, a lámpavas meg magas, szóval macerás ez. Gondoljunk inkább az Afrikában éhező krokodilokra.
@falazodesyka: Milyen valsagrol beszelsz, ember? Magyarorszagon nem valsag van, csak stagnalas. Valsag csak volt a vilag ertelmesebb felen. De mar regen. Te meg 4 ev mulva is ezt a lokott dumat fogod nyomni. Sajnallak...
@Munchausen:
Kérem szépen. Így kell ezt. Igazi toleráns liberális módra.
@tucano: Egy ismerősnek a dédapja nyitotta. Aztán a dédi meghalt a kitelepítés során. Innentől már csak legendárium a számla. Még az sem kizárt, hogy a kamatadót a svájciak utalják is az ilyne számlák után is. Miközben már valójában ember nem fér hozzá.
@marhagyurcsany: "CSak azt az el nem hanyagolható tényt hagyod ki a számításból, hogy SZolzsenyicin nem a fideszesekről, hanem a kommunistákról írta azt amit. "

Neked nem tűnik fel, hogy mennyire stimmel a szöveg a kommunistákra ÉS a fideszre EGYARÁNT?

Neked is ideírom még egyszer: ha valami úgy úszik mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, és úgy megy mint egy kacsa akkor az egy kacsa.
"A leghajmeresztőbb összeesküvés-elméleteket megszégyenítő sztorivá kezd kerekedni az a 2007-2008-as eseménysor, melynek a 2012 nyarán letartóztatott Portik Tamás mellett a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, Laborc Sándor a központi szereplője. Eddig a Magyar Nemzet jóvoltából annyit lehetett tudni, hogy a titkosszolgálati vezető és az 1997-2003-as időszak legkeresettebb hazai bűnözője legalább kétszer személyesen egyeztetett egymással, majd a rendhagyó beszélgetésekről készült hangfelvételeket megtalálták az NBH-jogutód Alkotmányvédelmi Hivatalban. A Népszabadság szerint Laborc nem saját szakállára cselekedett; hivatali felettese, Szilvásy György titokminiszter kérésére „szervezte be" a magyar éjszaka egyik főalakját."
@Gregbíró: "Az utolsók között, vagy ott sem, fogjuk valószínűleg azt hallani, ami a valós megoldást jelenthetné. Egy stabil és megbízható gazdasági és befektetési környezet kialakítását. Nem a haveroknak, nem a focipálya fűnyíróinak, hanem globálisan, a gazdaság minden szereplőjének. Hátha előfordulhatna egy olyan helyzet, hogy érdemes legyen a hazai vállalkozónak itthon tartani a pénzét, és itthon befektetni. Nem félve sem egy újkori kuláküldözéstől, ötletszerű adópolitikától, és hasonló zagyvaságoktól. Akkor talán gazdasági adókapkodás jeleit sem kellene Lázárnak lázasan előadnia a kommunikációs bűnbakkeresés jegyében.
" endresy.blogspot.hu/2013/01/emberek-palankon.html
MSZP maffia.:

---

"Ennél frissebb fejlemény, hogy a Heti Válasz értesülése szerint egy hónapja Portik Tamás amerikai „énjét", Klivinyi Zoltánt is begyűjtötték a hatóságok. Még tavaly ősszel hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a WordPress nemzetközi blogplatform „hungarianvirus" nevű aloldalán (hungarianvirus.wordpress.com) valaki professzionális Portik-mentegetésbe kezdett. A WikiLeaks-mintára felépített, bizonyítéklerakatként (és dezinformációgyűjteményként) működő internetes napló bevallottan nyomás alá akarta helyezni az alvilági kapcsolatok leleplezését irányító politikai és rendőri vezetőket. Lapunk cikke nyomán a Privát Kopó bűnügyi webmagazin később beazonosította a „hungarianvirus" gazdáját: mint írták, szerintük a Vertical-Invest Ingatlanbefektetési Szövetkezet volt alapembere, a nemzetközi körözés alatt álló Klivinyi Zoltán írja a Portik szócsöveként funkcionáló, egyebekben a Fidesz mielőbbi „eltörlésére" buzdító blogot.

A „hungarianvirus" blog több mint egy hónapja nem frissül, ami arra utal, hogy az Egyesült Államok és Kanada közt ingázó szerzőnek, Klivinyi Zoltánnak valóban más dolga akadhatott. A több százmilliós ingatlanbefektetési csalás miatt 2009-ben hat év börtönre ítélt, de már korábban „elbujkált" vállalkozót a Nemzeti Nyomozóiroda nemzetközi elfogatóparancsa alapján tartóztatták le – és biztos információnk van arról, hogy a rendőrség a „hungarianvirus" beazonosítása alapján jutott el hozzá."
@falazodesyka:

"De érdekes, hogy a Varánusz blog süketfajddal egyívású birkái annyira nem emlékeznek arra az egyszerű, ám sorsunkat kb 15 évre meghatározó kis MSZPs megbicsaklásra, hogy 8 év alatt sikerült nekik meg két és félszerezni az államadósságot, miközben régiós viszonylatban a GDP elmaradásunk 25%-os volt konjunktórában, 10 %/ig eleresztett hiány mellett. Nem beszélve a kilőtt szemekről, a kettős állampolgárság elleni mocskos kampányról stb."

Tehát ennek ismeretében a köztörvényes Viktor lophat, csalhat, hazudhat!?!?

Amúgy meg a szemkilövetéses-diktatúráról érdekes módon mindannyian másként emlékezünk bazmeg, pedig nem volt olyan régen. Így alakulnak az "alternatív" történelmek.... :DD
@Szevasztok:
Hülye kis bolsi vagy barátom. Minden szavadból kiabál.
@falazodesyka:

Na látom kurva okos gyereknek hiszed magad, úgyhogy akkor szólok, hogy az általad citált Szolzsenyicin idézet HOAX.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Gondolod, hogy tudja mi az? :))))))))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezt nem kellett volna..szegény csak ezt az egyetlen idézetet ismeri, és most leromboltad azt is. mennyire kegyetlen vagy, hát nincs benned semmi érzés?:))
@marhagyurcsany: nem unalmas lassan 5 évvel gyurcsi után is vele jönni? Ti tényleg annyira féltek attól a félkegyelműtől, hogy minden blogot szétoffoltok vele?

Mi lenne, ha az aktuális, 2013-omban kormányon lévő párt olyan dolgaival foglalkoznátok, ami a mindennapi életünkre hat ki? Rám gyurcsi egyáltalán nem hat jelenleg, a narancskomcsik annál inkább.

Egyébként tőled is megkérdezném: jól fizet a szándékos topikrombolás, trollkodás? Most már meg sem próbáljátok védeni a védhetetlent, inkább átálltatok direkt rombolásra, terelésre?
@ariel12: a tudás az csak a liberálisbanda sajátja, egy igaz nemzeti nem tud hanem hisz:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De ez ugye már nem HOAX??? ;)

“A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt!”

Márai Sándor

Egyébként a hoaxos idézetnek is sok igazságtartalma van, függetlenül attól hogy ki mondta vagy ki nem. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már próbáltam rá felhívni a figyelmet.

Mellesleg a szöveg igaz, csak mint mindenhez ehhez is kellet a hájp.
@Penivaldes:

Arra célzol, hogy a béna alól kirúgtam a mankókat? :D

@ariel12:

HOAX: "Nagyjából a medvedisznóember és Semjén Zsolt között álló átmeneti jellegű mélytengeri élőlény, jórészt aláhulló bálnaszart fogyaszt. Evolúciós zsákutca."
@GeoCracker: ha nem számmal jelöltet nyitott, akkor simán meglesz az. Ha számmal jelöltet nyitott, de megvan a bank neve, akkor is meg lehet talán szerezni. De mivel a legtöbben pont azért nyitottak ott ugye, hogy NE lehessen megtalálni, ezért persze valószínűtlen a dolog mindenféle ismeret nélkül. Mindenesetre a végképp alvó számlákon lévő pénzből igen komoly összegeket utaltak át Magyarországnak, úgyhogy meg lehet nyugodni: Kádárék biztosan jó célra költötték el:(
Nagyon sok magyar polgári családnak volt Svájcban számlája, nem is gondolná az ember, hogy mennyire nem változik semmi. A magyar (stb) állam elvette, elveszi és el fogja venni az ember pénzét, emiatt jó a Gringotts a havasokban. Amit egyébként kevesebbet reklámoztak (vajon miért?), hogy a legtöbb egykori magyar betétet nem a svájciak, hanem az angol bankok tartották meg, szinte senki sem tudott visszaszedni tőlük egy fillért sem, nagyon sok ilyen sztorit hallottam (nálunk családban is volt ilyen).
@Penivaldes: Én nemzeti liberálisként hova soroljam magam?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nehéz lesz a Fidesztől megszabadulni, én is ezt mondom. :)
@falazodesyka: Mi van te fasz? Ez a dolgod hogy teleokádd a blogokat? Ma hánytál először és két blogok rögtön összerókáztál.
OFF:

Ébredések a felsőoktatásban: a HÖOK rájött, hogy most már nem tüntetni kell, hanem tárgyalni, a kormány (talán) rájött, hogy nem kamuzni kell, hanem engedni a józan észnek.

Meghátrált a kormány: minden szakot fizetnek, eltörölhetik a röghözkötést

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/meghatralt-a-kormany-minden-szakot-fizetnek-eltorolhetik-a-roghozkotest-395769

ON
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát még az emeszpétől.
Az ideális megoldás, valahol az előbb linkelt lámpavasos képpel lehetne kapcsolatos. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: így is megfogalmazhatjuk, pedig mennyit neveltelek, hogy ne rugdoss, hanem karod nyújtsd:))
@GeoCracker: Persze ha feleannyi adót kellene fizetni az is több lenne mint offshoréknál kell perkálni. Az offshore a gazdasági bűnözés táptalaja, kenőpénzek milliárdjai pihennek odakint. Azzal egyetértek hogy normális gazd környezetre lenne szükségünk. Munka közterhek csökkentése, újraelosztás drasztikus csökkentése. Állami büro leépítése.
@tapolcai evolúciós zsákutca:
Az a helyzet, hogy ezek személyesen Gyurcsány Ferenc szavai.
@tucano: Az én korábbi kérdésemre is van ötleted?? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezt én már montam neki, meg a kb 1600-szor bekopizás miatt is megfeddtem... a füle lobogott ugyan, de süket szegénykém ráadásul vak is:-)
@Gregbíró:
offshore = külföldi

helyettesítsd be kérlek abba, amit írtál és olvasd el újra. Rögtön rájössz, hogy mennyire nem igaz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az etnikai vagy a vallásiak közé?

@Penivaldes: Mikor, hova? (kevesebbet kellene inni)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Máraira csak Máraival..
"S a hazafiasság a legszemérmesebb magatartás, olyasféle kötés és parancs, melynek mutogatásával nem szabad tapsokat aratni. De hányan és milyen lehetetlen alkalmak ürügyén élnek ebből a trükkösített, fröccsös hazafiasságból - élnek és éltek, mert ez a legbiztosabb mutatványszám mindenféle pódiumon."
@74. Vladys: a rohadtkomcsiliberálfasisztanemzetvesztőhazaárulóseggnyalondgyurcsánybérencfélidiótaneregyüttárs kategória megfelel? .-)))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mondtam, hogy macerás ez. Krokodil, az nem macerás.
@74. Vladys: előbb mondád hogy nemzeti liberális vagy..
@Penivaldes:

Majd igyekszem... :D

@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

De sajnos a klaviatúrán klimpírozni megtanult...
@Penivaldes:
Azért remélem, most Mesterházy is kiérdemelt nálatok egy lenácizást.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: HOAX: "Nagyjából a medvedisznóember és Semjén Zsolt között álló átmeneti jellegű mélytengeri élőlény, jórészt aláhulló bálnaszart fogyaszt. Evolúciós zsákutca."

és a balneológusok kedvenc kutatási területe. Ha népnemzeti rokolyaiys van rajta, akkor a Vesszen Trianon kiáltással messzire űzhető:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: lobogott a füle...neeee tudjátok, hogy éles a fantáziám, és most már itt is van a fejemben:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: miért, ha már az ujfunlani kutyák tudnak vezetni? Nem is olyan nagy kunszt. Pölö, te is tucc:-))))
@J.László: sejtettem, hogy ez felizgatja a lelkecskéd...hiába fáj nektek...
:DDDDDDDDDDDDDDDD
@Szevasztok:

Ha egy kacsára azt mondod hogy kacsa,akkor a kacsa megsértődik és telec@rja a baromfiudvart:)
No meg persze hápog,mintha a róka szájában lenne már a popója:D kacsalógia
Hoffmann szerint ha kell, vegye a tanár a krétát

privatbankar.hu/karrier/hoffmann-szerint-ha-kell-vegye-a-tanar-a-kretat-254284

"Az oktatási államtitkár szerint hozzátartozik a pedagógusi hivatáshoz, hogy ha nincs, akkor a tanár maga veszi meg a tanításhoz szükséges krétát."

az államtitkárok meg mit vegyenek? mert levegőt azt ne!
@Penivaldes: Igen, de ebből most nem tudtam meg, hogy a tiszta szívű hívő, a bölcs tudós közé tartozom.
@74. Vladys: és miért tfőlem kérded? ha magad sem tudod akkor én mégis honnan tudjam?
@bella _ciao: Ez a hozzáállás tetszik. Remél sok helyen elterjed és a politikusok is maguk fogják venni az ételüket saját pénzből, nem pedig a közös emberek által összedobott közösből. Hisz az ő céljuk az emberek/ország segítése.
@marhagyurcsany: És ennek mi köze a témához te narancs szopadék pártaktivista?
@Penivaldes:
Ismét csalódnom kellett bennetek. Magyaroknak pitizik, ti meg minimum le sem nácizzátok. Ti sem vagytok már a régiek.
@bella _ciao:
A politikusi hivatáshoz meg hozzátartozik, hogy ha már mindenki rühelli a szolgálatait, akkor maga veszi meg a selyemzsinórt.
@74. Vladys: nem, én nem pártállás alapján ítélek, hanem az alapján, hogy mit olvas könyvet, mit szeret enni..
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Üdv! Mi volt ma?
Mára melót abbahagytam, egy kis hógolyózás és hólapátozás után a meleg lakásban maradok, egy pohárka (na jó, lesz ez kettő is) Heaven Hill mellett.
Akinek sürgős a számítógépes problémája, azt meg csókoltatom, holnap.
Amúgy nézzétek át a gépeiteket valami kémprogram keresővel (pl. Malwarebytes), updateljétek a Winfost, Apple, Android cuccokat, frissítsétek a javat és az adobe readert. Ja, és imádkozzatok, hogy legyen net... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hógolyózás..hiába élni tudni kell. :))
még ma is emlékszem azokra a csatákra...:)))
Ma megvilágosodtam :)
Ebéd közben véletlenül az echotv-re kapcsoltam. A régi jó panorámás Szanyiszló mondott egy monológot. Először fetrengtem a röhögéstől,azt hittem a fideszbírálókat humorizálja. Aztán rájöttem ez a muki komolyan gombolja. Végiggyalázott mindenkit keményen. Csak néztem,már az echotv-t is hamisítják ? :)
Teljes lett a tanácstalanságom,amíg ki nem bökte,hogy jobbik.......
Ő lenne a jobbik Ron Werbere ?
Ezek hogy fognak a fidesszel kólalicióra lépni ?
Netán ez csak sima szavazatmentési módszer a jobboldalon ?
Két szélsőjobboldali párt mutogat egymásra,ezért a jobboldali mindig megtalálja a neki tetsző szélsőségest?
Ötletnek nem rossz,garantálja nehogy balra szavazzanak.
Elég morbid :)
@74. Vladys: ezt mondta pontosan:

„Hát ez is benne van, de arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát. De mondok valamit. Hogyha adott esetben erre van szükség, ez is hozzátartozik a tanári hivatáshoz, mint ahogy a pedagógusok nagyon régóta saját maguk készítenek szemléltető eszközöket, óvodától a középiskoláig, és mindez elrendeződik."

így is cinikus a lelkem
@DezInf: Szaniszló az én életemben is kedves vendég. néha nézem, igazán érdekes...kissé olyan mint a robot, csak úgy dől belőle a szó. és mostanság már követhetetlen is...))
de remek humorforrás..
Matolcsynak ismeretlen!

Berzevicynek iskolái vannak, De mit is mondott? A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad. Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet. Amennyire gazdagítják a nemzeteket az ipar és kereskedelem, úgy viszont az ipar és a kereskedelem sem virágozhat ott, ahol a nép a legalsóbb és legnagyobb részét, a nemzet alapját a nyomor sanyargatja. Ennek a legnépesebb osztálynak fogyasztása által ingereltetik a belföldi termékek előállítása. Ez ad életet a belföldi iparnak és forgalomnak, ami azután a külkereskedelem bővebb folyásában is érvényesül. Ahol a szűkös állapotok által lenyomva úgyszólván nem létezik a gazdaság, ott a fogyasztás és a forgalom alapjának ingadozása folytán az arra fektetett ipar, kereskedelem és a közjólét is csak tengődik. A jövedelmi felesleg sem fordítható egészen az adózás céljaira, mert sorsának javítására mindenki törekszik, s öregsége, betegsége és baleset beálltának esetére, továbbá, hogy gyerekeinek valamit hagyhasson, valamely takarítmányt meg akarna takarítani. Másként magán vagy közgyarapodás nem is lehetséges, különösen nem akkor, ha az iparosodásnak ez az egyetlen ingere elvétetik tőle. Az adózó, ezen helyzetének nyomása alatt az állam minden működése bizonytalanná, nehézzé és akadályozottá válik. A köz és magán gyarapodás lehetetlen lesz, az adófizetés pang, hátralékok keletkeznek, lanyhul a szorgalom és felszaporodik a nyomor. (Berzeviczy Gergely: Magyarország kereskedeleméről és iparáról. Első megjelenés: 1796. 216 év, nem elég megtanulni, vagy elég elfelejteni? Megjelent a Magyar Fórumban
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Amúgy nézzétek át a gépeiteket valami kémprogram keresővel (pl. Malwarebytes), updateljétek a Winfost, Apple, Android cuccokat, frissítsétek a javat és az adobe readert. Ja, és imádkozzatok, hogy legyen net... :)

Ezeken már túl vagyok, de ezek szerint te rezisztens progi vagyol, mer mégis látlak:-)
Kérdezem a dél-cseh útvonal meg segédleírás érdekel?
@Penivaldes:

Miért meg olyan lassan a csiga? Hát, mert nagyobb sebességnél lobognának a szemei. :D
@Penivaldes:

Elbűvölt ahogy két fix kamera között forgolódott közel derékszögben. Minden fejezetnél átállt a másik kamerára,és közben levegőt vett. Hihetetlenül szórakoztató :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Amúgymeg újság nincs, remélem a hóban elásod magad:-) kjó mélyre... néhány erőtlen balfasztroll nagy pofával, intelligencsiahiányos kiképzéssel, de klónozva, mint anno a Jenny-birka... és elég erőtlen topikszétoffolási kisérletek. A marhái csak megbízásból járnak ide, így fogalmunk sincs arról, hogy maga a topik címe ugyan hívószó, de itten mindenki nagyban kulináriázik, elmétmen, esetleg utazgat, nőzik, pasizik és leginkább alkoholizál. Na erre nincsenek felkészülve... Elolvassák a vezércikket, bögögnek egykettőt, de nem látják isten szegény barmai, hogy a lap alján a kis színeseket is olvassák:-)
Drága Varánusz!
Abban mi a kúl, hogy kinyalod a seggét az adócsalóknak?
nekünk még csak wcpapírt kellett vinni..sosem értettem, hogy van olyan aki egy tömegintézményben elmegy dolgát végezni..
@tucano: Offshore= Magyarorzágon működő céged Seychelles-en adózik.
@Pussy Riot: Abban mi a kúl, hogy kinyalod a seggét az adócsalóknak?

Valszeg azért, mert a tied baromira sajtszagú...
@bella _ciao:

"- Gizi néni, kész van már az az elektron-mikroszkóp?
- Milyen elektron-mikroszkóp??? Én az spektrofotométert csinálom... kis szigszalag és kész is. A Sanyi bácsi csinálja az elektron-mikroszkópot."
@marhagyurcsany: "Amúgy mi itt messze többségben az ostobasággal és alulműveltséggel szemben nem szarjuk le a Varánusz nevű szarkupac hányást?" Ellenvéleményem van ezzel a megállapítással szemben, e véleményem alátámasztása érdekében várom a kérdéseket akár tematikusan is.
Márcsak azért is, mert kedvelem a Varánuszt, egyébként libsi vagyok.
@tucano: Egyébként pár ilyen lázári ötlet és a maradék pénzek is eltünnek a magyar bankokból.
Ugyanis ott a kisördög, hogy ha ezeket nem tudja beszedni, akkor a magyar betétesek pénzét fogja lenyulni.
@DezInf: és mindig nagy levegőt vesz, mint aki leakar süllyedni..rajta kívűl csak Tihanyi szellemlátón szoktam szórakozni..:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: technikaórán meg bordásfalat készítenek, a faanyagot balogh apuka biztosította. hiába, cél az önfenntartó iskola
@Mariann19: ne Mariann könyörgöm ne, ne szabadítsd ránk....
legalább miattam ne!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hehhe és a rauzsi megállta röhögés nélkül... kiváncsi lennék, hogy mi lenne, ha az öltöztetője lebetegedne, fel tuná e magára húzni a bugyit, vagy egyszál csurdéban menne mélytorkos csütörtökön, hasonló interjúht adni:-)
@bella _ciao: lényeg, hogy hozzászokjanak mindenért megkell doklgozni
@Mariann19: khmmm idejön egy nagyfarkú (orbitális balf...) Te meg mingyá kitáúúkozool:-) Ejnyenemá:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: mélytorkos csütörtök...bugyi felhúzás..na ezt meg kell rágnom...:)
@Mariann19: Amúgymeg... ne provokáld. Megpróbálja megfogalmazni a kérdéseit, oszt teljes megelégedéssel ideböfög és idehány valamit. Mi meg kereshetjük az értelmet a kakiban:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: én is szótzam mán nekije, hogy ne mutogassa itt idegen betelepülöknek magát, mert kizárjjuk...))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Akinek sürgős a számítógépes problémája, azt meg csókoltatom, holnap."

Nem vagyok panaszkodós típus, de pont most szerettem volna kiönteni a lelkem ilyen ügyekben... De ha nem, hát nem. Ilyen az élet :(
@Penivaldes: különben, hogy segítsek a blog kapcsolati hálójának felderítéséhez:
vader és mókus ismeri egymást

www.seitvertreib.de/wp-content/uploads/darthvadereichhoernchen.jpg
@Penivaldes: jó van kicsit ledérléda... de remélem nemlesz itten hejdenász a zavaron:-)
@épészmérnök: hehhe... mégiscsak rossz hejre kötöztél? Elöntötte gépedet az Amazon(as) spamáradattya? :-)
@bella _ciao: Vader meglovagolja mókust...hiába ha nincs ló akkor mókus.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Még nem, nem ittam eleget hozzá... Milyen formában leledzik?
Amúgy ezek a lökött amik nem semmi bourbont tudnak csinálni.
Ismered? www.whiskynet.hu/egyesult-allamok-leparloi/heaven-hill/?el=1
No persze, ezzel a múlttal könnyű!

Seggnyalonc droiddal el voltatok ma látva??

Épészmérnök nénénknek üzenem, hogy NEKTEK rendelek most is, csak a nem csókosoknak nem... :D
@falazodesyka: Igyekezz,Macisajt,lassan lejár a munkaidőd!
@bella _ciao: ááááá az egy nejlonhuszár... gyerekkorom kedvenc játéka. Ha lebasztam a hátamról, visított mintegy malac... szép emlékek. Jó volt, se kidobtam. Zabálta a Duracell nyuszit:-)
Ki hiányolta napközben a trollokat? :)
@Penivaldes: fujjjj léhalélek... ha a gizi lenne a szomszéd uccából... isten tudja hagynám is... de így? :-)
@Penivaldes: Ezt a posztot olvastad már?? Kíváncsi vagyok a véleményedre női szemmel. ;)

www.ferfihang.hu/2013/01/16/ribancok/
@shinichi: ahogy presser énekelte a kék likörben: én, én. én:-)
Ez a barom cigány azt hiszi a svájci bankárok is olyan birkák mint a magyar nép. Majd most pofára esik, amerikának is csak évek alatt és nagy nyomásgyakorlással mert ők tudnak még a svájciakra is olyat, sikerűlt valamicske erdményt elérni.
Ezt is beszoptátok fidesznyikek.
@Penivaldes: @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Legyen bennetek tartás!
A párbajra kihívásnak oka van. Kell egy kis ujjgyakorlat, ilyen hidegben gémberednek a végtagok.
@GeoCracker:

Hát, nem nagyon van már más hátra, mint hogy éjjel az utcán fogja a kormány kipakoltatni a zsebeinket...vagy, ahogy a Kettős Mérce írta, eladjuk a májunk.
@Orica Középföldi: ne higgy neki. elzárta a kocsmába vezető utat a hó, oszt unatkozik, pótcselekszik. De.... a katzenjammer okán csupa balgasággal etetne... és még nyűgös is:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De akkor előbb igyuk nagyra, hogy vmi jó is legyen :-)
@Mariann19: és ráadásul összetöppednek is:-) Te tucc valamit:-)
@Mariann19: MEgigértem, itt van: Ostia, TE bestia.
Bocsi a felrakást kicsit ééébasztam, lapozz oszt meglesz:-)

picasaweb.google.com/117954347335284581558/ROMA200804JAVITOTT#5834433094597787762

amúgy megfejtettem a márványslózik titkát. Azéé vóót kivágva a márványülőke eleje, hogy a heresérbesek nehogymá ráüljenek leülés közben a berendezéste. Hülye archeológusok, meg kulturantrópiások... Mehetnek a levesbe:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Már vagy még nem figyelsz:)))
Nem az ajánlatra kérdeztem, hanem a tanácsra - átnézés, frissítés.
@Orica Középföldi: én ingyééé étnézlek, oszt ha megfelelsz, frissítelek is.-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: minden egyszerre... A vadi új képernyő tiszta lila, és nem tudom, hova raktam a garancialevelet. Az egyik doménünkre biztonsági izét rakattam, és most nem tudom átzsilipelni egy másik hoszthoz, mert nem találom a jelszókat. Valamit elbactam a némszerverekkel is hajnali fél háromkor, eltűnt a lányom blogja, amire most csináltattunk profi felületet, hogy keressen vele egy kis pízt...
Szegény asszonyt még az ág is húzza. Hogy hogy úúúúútálom én ezeket a technikai bizbazokat, azt nem bírom kimondani. Mán húsz év alatt megtanultam annyi mindent, aminek a háromnegyed részét már el is köllött felejteni, mer már nem aktuális... nnnnna. Köszönöm, hogy kiönthettem a lelkemet.
@épészmérnök: ne aggódj. Boli mingyá megjelenik, mint lengyel vendégmunkás Márió, oszt megszereli a vízvezetékedet:-) A számgépeddel fordulj szakemberhez:-))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát, nem nagyon van már más hátra, mint hogy éjjel az utcán fogja a kormány kipakoltatni a zsebeinket...vagy, ahogy a Kettős Mérce írta, eladjuk a májunk.

Éjjel???? Fényes nappal és büszke is lesz rá... Este elmeséli a klubban és ő lesz a csaszi. ícsücske benedvesedik és felajánlja régelvesztett ártatlanságát:-) Óccsón. Néhánny Grippen csirkeszárnyért:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: csihadjááá mán,
@épészmérnök: tessen parancsolni kedves felhasználó, mások éppen rongálják az agysejtjeiket :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: valójában - mint annyiszor - nem a géppel van a baj, hanem a kedves felhasználóval....
Milyen szép is lenne, ha leszállnának ufók, és az egyik véletlenül wmikire parkolna... :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

" én ingyééé étnézlek, oszt ha megfelelsz, frissítelek is.-) "

Ez egy kockázatos ajánlat:))
Pillanatnyilag a netlovag véleménye jobban érdekel.
Semmi gond, a felhasználó garanciaidőn belül, díjmenteen cserélhető:-)
@Bakter: Akkor hogy is van ez? 2014-ig Egymillió-ötazázhetvenezer új munka? Hej! :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ufók azok, nem hülyék. Attissal már befürödtek, újabb hibát nem követnek el, mert polaritást vált az univerzum.
@épészmérnök: lilailag: nincs véletlenül az monitor adatkábele kificcenve valamelyik végiben?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Néhánny Grippen csirkeszárnyért:-)"

Ez a nagyvonalúság, ez olyan úrias :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Matócsizmussal kell számolni. A munkanéküliek száma nő, az új munkahelyek száma csökken. De mivel unortodoxia van, az előjelek is unortodox módon módosulnak, a - > +, illetve a + > -.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: attól tartok, igen, hogy megrágtajaz ugróegér, és az. Emiatt keresem a garancijalevelet, cserélnék ki.
@épészmérnök: Gruppen csirkeszárnyat csak nem írhaok. Elég nehéz lnne neki összegereblyézni 2 uszkve 3 embert. Pedig az valahol ott kezdődik. Emlékei szrint:-)
@épészmérnök: ha mozgatod a monitornál, vagy a gépnél, akkor változnia kell, ha nem változik akkor a monitor elektronikája adta meg magát /feltéve hogy TFT/
@épészmérnök:

Olyan nincs. A felhasználó mindig okos, ügyes, talpraesett. Csak a gép lehet hülye. Ez nálam alapállás.
Gyerekem ugyan bőszen szokta bizonygatni az ellenkezőjét időnként, de miért pont akkor lenne igaza?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Ostia, te bestia." Te! A poézis atyja!
Tényleg remekeltél megint a fotóiddal, a fény és árnyék hatásokat igen jól kezelted. Hát igen. A vak tyúk is talál szemet. He-he
Csupán azt nem értem, hogy ennyi gyönyörűség közepette miért a slózi okozott Neked ennyi fejtörést. El tudlak képzelni, ahogyan állsz a csoportos technológia funkcionalitásán merengve, és elmélyült analízised után rájössz a titok nyitjára. Rá is jöttél, valószínűleg. Gratula!
@Penivaldes: 19-re húztam lapot. Ez viszont nem erőszak, ezt másképp hívják. Később megírom Neked.
látom szikrázik itt a férfiúság...:)))
@épészmérnök: a webes cuccot meg a jelszavak nélkül csak unortodoxul zargathatod, szerintem szolgáltatóval egyezkedj, ha tudsz
@Mariann19: oké, de én sosem ereszkedem le a pórnéphez..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Imádlak!
Tényleg, ki volt lazulva a kábel.
Tanulság: hiába tanultam meg húsz év alatt, hogy a hibakeresés első lépése a kontaktok ellenőrzése, az agyamban a kontaktok csak akkor kerülnek a helyükre, ha belöktem három kávét.
@Mariann19: Rá hát... vízöblítés, ücsörgés, emésztés... összeröffenés... megbeszélve róma gondjait... Azt nem tudom, koedulált volt e? De a tóga sokmindent eltakar:-)

És a közös seggtörlő szivacs... mindent visz:-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: röviden, mindenki a saját életéért felelős, ha vki úgy érzi jól magát, hogy minden éjjel más ágyába fekszik, akkor tőlem tegye. sosem voltam olyan aki ezen kiakad.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: akko most te irigykedj :P

épészmérnök 2013.01.17. 16:33:20
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Imádlak!
Tényleg, ki volt lazulva a kábel.

@épészmérnök: szívesen, majd fogunk valamit kérni öntől alkalmasint :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
És nemmellesleg... ezt a várost alig ismerik az emberek... pedighát... nem lerombolt, csak otthagyott... és ott volt 2e évig a felszínen, vonattal oedig 25 perc Rómától... Szóval... látni kell nem csak nézni.
Nagyon zárójelben... a szakmám, mint tudjuk szabadkőmüves- kicsit predesztinál erre a dologra. Más szempontból, pedig kicsit agyasok vagyunk, de amerre járunk keresgéljük a világörökség szegmenseit. Az egymilliárd Unesco World Heritage nem tévedhet:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "szolgáltatóval egyezkedj, ha tudsz"

Levelezek, levelezgetek, de olyan komplikáltak manapság. Godaddy, Domains by Proxy, ésatöbbi. Mind ángliusul, vagy könnyítésképpen eszpanyolul... tele lenne a tököm, ha volna.
@Penivaldes: "Sosem ereszkedem le a pórnéphez."
Én először magamban minősítek, aztán döntök.
Én már csak ilyen mérlegelő, körültekintő vagyok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem feltétlenül, ha cache-ben még ott van... A jelszavakat a gépből? Kicsi rá az esély, de sokszor a nirsoft.org segít... :D
@épészmérnök:
Pakold át egy gmail fiók alá, rendezd be, irányítsd alá, ha nem vagy paranoid és egy gmail-es cucc alól mindent meg tudsz oldani.
@épészmérnök: Tényleg, ki volt lazulva a kábel.
Tanulság: hiába tanultam meg húsz év alatt, hogy a hibakeresés első lépése a kontaktok ellenőrzése, az agyamban a kontaktok csak akkor kerülnek a helyükre, ha belöktem három kávét.

tévedésben vagyol. Az első lépés, eltántorogsz a fotelig, az öledbe veszel egy üveg viszkit, a családot elküldöd nyaralni, hazaérkezés előtt egy nappal hívsz egy szakembert, megcsinálja, megisztok egy üveg viszkit, másnap billegsz családod előtt... . MEGOLDOTTAM:-)
@wmіkі: Te már tudsz valamit? Kifejtenéd?
@épészmérnök: vmi rendes brazil kávét kéne tolni, de ha egytől akarsz cigánykerekezés közben egyenleteket megoldani, akkor próbálj rá a sao tome és proncipei kofira, csodás...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Így jár aki olyan trehány, hogy nem csavarja be a kis rögzítőket! :)) DÖG vagyol...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nálam az a csoportos megoldás verte ki a biztosítékot, mely nem adhatott alkalmat sem az elmélyülésre, sem az autonómia gyakorlására.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ok, holnp, nekem is kotornom kell házi archivumomban. de igérem, meglesz. Asszem, ha meglátod beszarsz:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ostiáról. Mit jelent pontosabban, hogy nem lerombolt, hanem otthagyott?
@Mariann19: akkoriban ez nem okozott problémát.. és külön jelentősége volt a vita közben, a "szarok rá" féle kijelentéseknek:-) Más kor, má világ, más erkölcsök... csak megjegyzem, ma már nem szegeznek ki fejeket a városkapuknál. Pedig egykor milyen látványosak voltak:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Lehet gin-tonic is? Olyan nosztalgikus hangulatban vagyok :-)
@Mariann19: Egyszerű. A kb 40e lakosú város, ami Róma éléskamrája volt kikötőileg, ide érkezett pl. egyiptonbók a búza, meg ilyenek, ... szóval a lakosoknak teli lett a tógája a kalózokból... Fogták magukat egységesen... és purtit bontottak és csináltak egy kisebb exodust... ott hagytak papot, csapot.. táré váré... a többit elintézte 2000 év.
@épészmérnök: tőlem lehet... tonik nélkül és autentikus holland oude ginever is.-)
@épészmérnök:
Jókor. Tessék berögzíteni a kis csavarokat a VGA kártya és a monitor seggén is!
Cirbi meg egy kis mocsok stréber... :D
@tucano: Errefelé még csak néhány extravagáns sznob tol rendes kávét. Sok helyen ki van írva: "Valódi Nescafét tartunk!" :-(
@Mariann19: Nálam az a csoportos megoldás verte ki a biztosítékot, mely nem adhatott alkalmat sem az elmélyülésre, sem az autonómia gyakorlására.

Az autonómia és a szeparáltság, kb. 200 éves hagyomány... de még mosse nem mindenhol... pl. elég sokan szeretnének most is csoportosan dugni... lsd. meghírdettt gangbangpartyk:-) Ehhez, van még mai is akinek van gusztusa... Atavizmus, mai ejrópai szemmel:-)
@tucano: Ha minden összegyön, júliusban sampában és rioban tartok tanfolyamot, akkor jól leiszom magam ezekkel a márkákkal.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Most már értem és egy kicsit okosabb vagyok. Hála a Te kiművelt búrádnak!
" Magyarország egy korrupt, lebutított , rasszista ország." Mondta Róna Péter tiszteletre méltó közgazdász.
A pénz külföldön, a butaság itthon, a rasszizmust meg "csinálják" ? Nincs más alternatíva ?
@Mariann19: "Nálam az a csoportos megoldás verte ki a biztosítékot, mely nem adhatott alkalmat sem az elmélyülésre, sem az autonómia gyakorlására."

Isibizi, úgy olvastam, hogy "az anatómia gyakorlására" ;-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ha meg ez se használ, elő a bányászfokost, oszt addig ütni, amig a lila nem lesz kék:-)
@wmіkі: Ja értem ez ilyen egyszerű.

Meséd el, a szolgáltatásokat mire cserélnéd el? Hm?

Kimész, megjavítasz egy mosógépet és kapsz egy kiló sót, azt meg a moziban beváltod mozijegyre???? Vagy hogyan képzelted? :)
@Mariann19: Nem okosítani akarlak.. vagy te elég okos enélkül is... csak frissítem a menórádat.-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: " Tessék berögzíteni a kis csavarokat a VGA kártya és a monitor seggén is!"

Igenis, Mester! Értettem! :-)
@leonito77:

Nem képzelt semmit sehogy, csak pofázik össze-vissza minden marhaságot, ahogy szokott...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
ÁLLLLLLLAT!!!
Az oviban is balta volt a jeled, mint Piktornak? :)
@Mariann19: Még nem tudom, lesz e időm/kedven ugyanezt romában is bemutatni.. sajna ezek a rusnyák így éltek-haltak.
Nemellesleg megjegyzem, bármilyen középkori (reneszánsz,barokk, stb,) palotába méc, budit, feredőszobát seholsenem találsz.) Ez nem érdekes a parasztnak.

Később elvétve: mongyuk II.Laja kerál, (Swinsteinstein), Urak szigeti palotája (jó, XIX. század... feredőszoba, kikenve kifestve... fürdés évente egyszer:-)
vagy Sissy feredője a Burgban, esetleg a Belga kerál feredője a királyi kínai pavillionban ( igaz ez XX. század) szóval a Higiéne néhányszáz évre máshová költözött:-)
@épészmérnök: sajna brazíjúban csak kifejezetten rossz helyi kávét lehet kapni, illetve ahogy csinálják, a nagy hálószűrős megoldás is borzalmas. Brazilok pont úgy járnak a kávéjukkal, mint mi Németországban, "ilyen finom almát sem ettem még, olyan szép mintha Hóferkénék menne", persze hogy magyar volt.
Mi taljánéktól vittük a Quarta kávét ki, ami a legjobb brazil kávé, mert hát pörkőni' tudni kell....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nincs is ásód!
Ne szórakozz, mert felszeletellek! :))

e-militaria.com/catalog/usa_ww2/zz_knife_usn_mk2_robeson/index.html

Most 2 ilyenen dolgozok... :D
Próbálom rendbe tenni.
Az egyik remek állapot, a fiókból, de a másik harcolt, fenve, ütve... RAJTAD IS!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nem is voltam még, kösz a tippet, tuti megnézem.

@épészmérnök: matét szereted? Utaztam együtt egy csomó argentínnal, akik folyamatosan azt tolták, de reggel olyan kis bohók voltak, délutánra meg zombik, aztán rájöttem, hogy megpakolták koksszal az ibriket:)
@tucano: a legjobb kávét anyám itta 56 után, amikor az amerikai vöröskereszt zsákszám küldte a nyerskávét. Kaptunk mi is belőle. Anyám beszerzett egy kézi kávépörkölőt, körbe-körbe tekergetni kellett a gázon. Reggelenként a frissen pörkölt kávé illatára ébredtem, és az én feladatom volt a darálás, természetesen kis, fiókos kézi darálóban. Mennyei lehetett, de én kicsi voltam, nem kaptam belőle. :-(
@tucano: Iszogattam a matét egy időben, de szívdobogást kaptam tüle, és leálltam.

A fiam középiskolában avval vágott fel, hogy matét szivornyázott, állandóan nála volt. Remegő hangon hívott az osztályfőnöke, hogy magyarázatot kérjen :-). Hitte is, nem is, hogy nem probléma.
@épészmérnök: Vazze, maláta helett mate teát hoztam haza. Az asszon majdnem világgá zavart. Nem értettem. Mostmár igen:-)
Néhány gondolat a poszthoz.
A svájci bankok hasonló célból való megkörnyékezése Anglia és Németország terveiben is szerepelt, a németeknél a szándékot a Bundestag aztán eleve leszavazta. E példa már elegendő lenne arra, hogy felismerje a kormány ebbéli szándékának sikertelenségét.
Az adóelkerülések felderítése egy ország belügye, van erre hivatott intézményi rendszere. A svájci bankok nyilvánvalóan erre is gondolnak akkor, amikor egyes országok legendás banki műveleteik megsértésére játszanak. Miért is tennék, hiszen banki tevékenységük országuk jóléti forrása.
A külhöni betét elhelyezéseket nem szabad úgy kezelni, mintha mind az adóelkerülés célját szolgálná. Tisztességesen leadózott pénzek is kerülnek külföldi bankokba, ezért oknyomozás is lett volna, ha az ország információs adatokat kap a betétekről?
Említésre méltó az alkalmazott 10%-os forrásadó is. Ugyan már az adóamnesztia miatt elveszítette az aktualitását, de nem jelenthet-e orientációt a jövőre nézvést ez a hazai megoldás arra, hogy érdemes kimenekíteni a pénzeket, hiszen ilyen kedvezményes adózásra máskor is sor kerülhet a romló gazdaság folyamatában.
Láttuk a múlt évben, hogy jelentős hazai megtakarítások vándoroltak át külföldi bankokba a bizalom megrendülése okán.
Nem valószínű, hogy a kormány nincs tisztában a lehetőségekkel a külföldi bankbetéteket illetően. Sokkal inkább arról van szó, hogy a kormánypropaganda offenzívába lendült, és a nagypénzek beszippantásával kívánja igazolni a jó gazda gondosságát a választópolgárok felé.
@Mariann19: +11111001100
fejtsd meg.. segítek... hexxensluschdecimália:-)
@épészmérnök: "Az anatómia gyakorlására."
De jót röhögök ezen a mondaton, mert annyira nem lenne semmi értelme. Mint például ennek:
"Mondhatnánk, gyanánt."
Csak a humor kedvéért.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: de van hólapátom, felétek meg van hóóóó, izzzéé, akarsz még valamit? :D

a halef meg szokás szerint jól néz ki, na de ki volt: Robeson Suredge ennyi késen van a neve, gazdag csávó lehetett :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nem tudom megfejteni, segíts, Te vagy a koponya!
Lázár hülye gyereke pénze is Svájcban van....:)))Ezt Ő maga mondta:))))
A Fidesz banditák elzavarása után a Nemzeti Szarjankó levele ilyen lesz:

Drága feleségem, kedves gyermekeim!

Most, hogy már túl vagyunk a tárgyalásokon, és megvolt az ítélet is rájöttem, hogy lehetett volna rosszabb is. A tárgyalás után átkerültem az előzetes házból a körletembe, beköltöztem a cellámba tök egyedül. A smasszer kérdezte, hogy nem fogok e unatkozni, én mondtam, hogy jobb lenne, ha valakivel azért tudnék beszélgetni. Nagyon rendes volt, rögtön megszólított egy nagyra nőtt elítéltet, hogy költözzön át hozzám, sőt, hozzon magával még egy embert (Ez a mondat olyan ismerős...csak nem emlékszem, honnan!). Így most már hárman vagyunk. Mondták nekem, hogy én leszek a csicskájuk, meg a köcsögük, de ez nem tudom mit jelent. A csicskára még emlékszem az IMF kampány miatt. Navra azt írta a papírra, hogy nem leszünk az IMF csicskásai, úgyhogy nem biztos, hogy jó dolog. Remélem nem kell pénzt kölcsönadnom. A köcsögre végképp nincs tippem, gondolom, mivel nincs váza a körletben, nekem kell majd fogni a virágot. Tiltakoztam, de azt mondták, hogy nekik 2/3-uk van. Mondtam, hogy az nekem van, de akkor hívták az őrt, és elvittek egy hideg vizes fürdőre. Mindenesetre a vezetõ szerepem elfogatták mind a ketten, mert mondták, hogy rövidesen meglesz a beavatásom. Gondolom rosszul fogalmaztak, beiktatásra gondoltak.

A tárgyalásra visszagondolva: Nagy mocskok ezek a szocik. Az ügyemet egy olyan bírónak adták, akit úgy rángattak vissza a nyugdíjból. Én is nyűgös lennék, ha a jól megérdemelt pihenésemből rángatnának vissza. Azért az örömmel töltött el, hogy a tárgyalás alatt a békemenetesek megtöltötték az utcát. Hangosan kiabálták, hogy "Orbán gyarapodj!", meg narancsot dobáltak be a tárgyalóterembe. Hiába...a nép szeret!

Az őrök is nagyon rendesek, sőt van egy, akit különösen kedvelek. Mindig, amikor szolgálatban van, beöltözik bohócnak, és közli, hogy ma én vagyok az államtitkára! Nem értem ugyan, miért csinálja, de legalább jól szórakozik. Amúgy pedig biztatnak, hogy akkor fogok szabadulni, mikor ők nyugdíjba mehetnek. Tehát nem lészen ez olyan hosszú. Ők ugye, mint rendvédelmisek korábban el tudnak menni. Bár amikor ezt Lázárnak mondtam (itt van egy emelettel lejjebb!) nagyon furcsán nézett rám. Egyébként azt mondta, azért kérte magát ide, mert fél, ugyanis eddig közel volt Vásárhelyhez. Nem tudom, miért. Lehet, hogy unta a sok beszélőt. Egyszer állítólag még a szállítás alatt volt valami gond vele, mert nem Audival vitték, de a fegyőrök azt mondták, erről gyorsan leszokott.

Akiben viszont nagyot csalódtam, az a Kövér Laci! Azt mondta, ha szabadul, megkeresi a nagyapja sírját, tudod aki vöröskatona volt. Ennyire kivetkõzött magából. Képzeld: már 2 hónapja nem is kommunistázik! Tisztára olyan lett, mint a Szegedi Csanád.

Apu is volt bent beszélőn! Kérdeztem mi újság vele. Mondta, hogy a bányák még megvannak, sőt mi több, õ még mindig ott dolgozik. Mondtam, hogy jöjjön sűrűbben, de azt mondta nem tud a műszakbeosztás miatt. Nem értem: ha õ a főnök, miért nem szabályozza a munkaidejét magának. Szerintem nem kíváncsi rám.

Írtad, hogy költöztetek Ócsára. Ugye milyen szép helyet találtunk? Remélem a szocik azért legalább a villanyt odavitték, meg a vizet. Én úgy terveztem, hogy csak akkor lesz meg, ha az utolsó faluban is lesz végre stadion, mert ugye nem lehet mindent egyszerre, és hát vannak a prioritások!

Tegnap volt Matolcsy ítélethirdetése: Képzeld milyen rendes volt a Csányi. Azt mondta, ha megéli a szabadulását, ad neki munkát! Söprögethet az OTP székház előtt! Havi 47 ezret ad neki!

Egy ember van, akitől tartok: van egy örmény pali a szinten. Favágó lehet, mert csak annyit tud magyarul, hogy balta, balta. Martonyi mindenesetre rosszul lett, mikor megtudta, kivel kerül egy cellába. Megható volt az öreg. Átölelt, mondta, hogy Isten veled Viktor! És hogy tartsam távol magam az örménytől, ha tudom. Pedig milyen rendes nép...a konyakjukat nagyon szerettem! Azt ittuk akkor is mikor csinálták azt a TV felvételt, ahol énekelek. Pedig féltem, hogy elveszik, mert ugye a tanároknak ígérte valaki....

Lassan befejezem a levelet, mert megyünk focizni. Tényleg: megkérdeztem, és mondták, hogy a mezemet a 10-es számmal beküldheted. Tegnap megnéztem a pályát, és úgy döntöttem, beszélek az igazgatóval, hogy pályázzunk meg valami EU-s pénzt, mert az itteni pálya messze nem a Puskás stadion!

Szeretettel: Viktor
@felcsutisuttyo:
Téged szeretni fognak!
A Mandinerre több helyre is tedd fel, hogy szokják! :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sajnos nem olyan darab, Camillus a gyártó. Kinézetre stimmel, de...
Mi lesz a legismertebb magyar offshore cégekkel, a tulajdonosok vajon ott is készíthetik a pénztárcájukat?
Az újsághírek alapján a CBA, Pick, Herz, Mizo, Sole, Délhús, Ringa, Bábolna tulajdonosai mind svájci vagy szingapúri offshore cégek.
hmmmmmmm

Magyar katonákat küldenének Maliba

Magyarország részt kíván venni a Maliban már zajló katonai akcióban, valamint a tervezett uniós kiképzési misszióban - mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár az InfoRádiónak.
@Mariann19:

"A svájci bankok hasonló célból való megkörnyékezése Anglia és Németország terveiben is szerepelt, a németeknél a szándékot a Bundestag aztán eleve leszavazta. "
Nem, Anglia és (Ausztria) úgynevezett "Rubik-adóegyezményt" kötöttek Svájccal, január elsején lépett életbe. A svájci bankok visszamenőleges adót fizettek, az ügyfelek meg brutál forrásadót (majd annyit, mint otthon), de így megmaradt a névtelenségük, tehát a svájci banktitok. Németországban az alsó és a felsőház is leszavazta a Rubikot, azért mert szerintük túl sok kiskaput hagytak az adókerülőknek. Így egy fillért sem kapnak, az elv legyőzte a praktikumot, ilyen is van.

"Említésre méltó az alkalmazott 10%-os forrásadó is."
Ami 2008. július elseje óta 20%, tehát ennyit húznak le a svájci bankszámlákon keletkezett kamatjövedelmekből, ezt bár támadja, de elfogadja az EU is (EU Megtakarítási Kamatadó).

"Tisztességesen leadózott pénzek is kerülnek külföldi bankokba"
Az esetek 99%-ban külföldi (ha úgy tetszik offshore) cégekben keletkező profitról van szó, amely a nemzetközi szabályok szerint törvényesen adózott, még akkor is, ha az adó kicsi, vagy nincs. Ez az adott ország törvényeitől függ, amelyekben a céget alapították.
Ami törvénytelen lehet, hogy az ilyen cégekből osztalékként (stb) kivett pénzek után fizet-e valamit az ember a magyar törvényeknek megfelelően. Pont ugyanúgy, mint a szlovák cégek esetében, semmilyen különbség sincs.

Svájc talán a legtörvénytisztelőbb ország a világon. A saját törvényei szerint. 2008. óta keményebben támadják, mint valaha, nem azért mert csalnak, hanem mert a hivatalos EU, OECD, G20 álláspont szerint "kártékony adóversennyel", "tisztességtelen versenyelőnyhöz" jutnak. Ez ugye azt jelenti, hogy hatékonyabb az államuk működtetése, tehát kisebbek az adók és a kantonok egymással is adóversenyben állnak átcsábítva egymástól a cégeket.

Na, ez baxa a többi, magas adózású ország csőrét. Mert hová tart a világ, ha a lerabolandó cég/polgár beinthet nekik?
@Waldi!:

Telítődött, csalódott. Valamiféle válságot érzékelek nála. Érteni vélem..Most nem ír, nem nagyon olvas, pihen. Nem tudom visszacsábítani.
Időnként tájékoztatom.

Lassan pottyant le, hogy Waldmann is te vagy:)
Na megint egy igazi pökhendi és képmutató bumburnyák-lázárálom.
1. Nem lesz belőle semmi
2. Ha lenne lézerben és a többiben minimum egy centi gerincdarab, akkor magukkal kezdenék és hazahoznák azt a rakás pénzt, amit összeloptak és kitalicskáztak.
@Waldi!:

"Ugy latszik megis igaz a kazar eredet, amit lehurrogtam Tota W.-nel:"

Csak nyugi. Lesz erre olyan össztűz:))
Várjuk ki a végét.
@tucano: Az első bekezdésedhez a svájci bankok forrásadója nem ismeretlen nálunk sem, ugyanis a magyar betétek után ezek a bankok csoportos adóátutalást teljesítenek Magyarország részére, ez nem új gyakorlat.
Az általam említett 10%-os forrásadó nem azonos a svájci bankadóval. A 10%-os adót a Fidesz kormány ajánlotta fel azoknak a magyar betéteseknek, akik külföldi bankokba menekítették a tőkéjüket. Ez az ajánlat 2013.01.01-el - mint adóamnesztia - megszűnt, ennek helyébe lépett a 35%-os forrásadó. A 10%-os ügylet számszerűen 67 milliárd visszaszármaztatot összeget jelentett, melyből az érdekeltek le is adózták a 6.7 milliárd Ft adót.
A harmadik bekezdésedhez annyit, hogy a külföldön elhelyezett betéteknél - mint írtam - nem állítható, hogy tisztességtelen ügyletekről van szó. Amennyiben pl. az osztalékát helyezte el, az tiszta ügy,mert itthon leadózta.
Azzal egyetértek, hogy akár offshore, vagy bármilyen kedvező adófeltételekkel rendelkező országban helyezi el bárki a pénzét, ha az ottani szabályok szerint fizet adót, akkor leadózott jövedelemről van szó, és ott nincs mit keresni.
Végezetül Svájc valóban irigylésreméltó ország, pénzpiaci stratégiájával érte el az eredményeit évtizedek óta. Lehet tanulni tőlük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Cirbolya! Mi ez? Mit akartál ezzel kifejezni?
@Mariann19:
Semmi, csak a hüle kocka megtalálta a bináris-római szám konvertert! :))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nem, csak képzeletben, képzeletben az egész világot bejártam:)
@Mariann19: nem értvén annyira témához, sőt egyáltalán nem, de a hvg-n megjelent interjúból az derült számomra hogy Svájc az aki megkeres.
Rubik egyezmények.
hvg.hu/gazdasag/20130117_Lepaktalas_Svajccal_A_kormany_egy_ujabb
@Mariann19: igen. Nem hinném, hogy tanulni szeretnénk tőlük:(

Most arról megy a vita, hogy a svájciak felajánlották nekünk a Rubik-megoldást, és erre volt ekkora szája Lázárnak. Csak sikerült összekevernie az egész bankszámla vámolását a kamatjövedelem lerántásával, de istenem nem azért szeretjük, mert ért a közgazdaságtanhoz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tűnődöm rajta. Megyek kézit nézni.
Úgy látom, ma fel vagy dobva, legyél itt másfél óra múlva is, hadd olvassalak. Vereség esetén kell egy kis vigyor szomorú életemben.
@Penivaldes:
Cucuka, azt meghagyom neked! Én maradok ennél:
i285.photobucket.com/albums/ll61/sac_troop/Knives/DCP_1358.jpg
Ezzel sokkal jobb szeletelni Cirbi kollégát! :))
@Mariann19:
HAJRÁ!!!!!!!!!!!! :)
Valamikor mennyit játszottam az iskolai csapatban én is...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: én nem szerettem mert túl törékeny voltam..viszont szép gyertyát csináltam
elmegy a faszomba ez a hülye bagázs. mondják már meg, milyen alapon nem tehetem a pénzemet bármelyik ország bármelyik bankjába? mert ott tartom most is. több ország, több bankjaiban.
@V-PORT:

Engem kicsit meglepne, ha nem egy hanem három párt alakulna az E14--ből. A Milla magában nem formáció képes, a Szolinak meg értelmisége és arca nincs. Legjobban akkor járnak, ha maradnak a 3:1 felállásnál.
@Fabius: Másfelől, a Milla balos anarchisták gyülekezete, a Szoli szindikalista, A H und H pedig gazdasági liberális. Igen nagy, igen erős néppártnak kellene lennie, hogy megférjenek egymással hosszabb távon. A pártszövetség realistább elképzelésnek tűnik számomra.
@Penivaldes:
Adok kést, rozsdamentes acél, szép éles, oszt játszhatsz vele szelet-nemszelet játékot...

images.knifecenter.com/knifecenter/united/images/UC2658.jpg

Óccsó, kellemes darab, legfeljebb elássuk a szeletekkel. :)
@épészmérnök: na igem én is erről beszéltem..és ezek a különbségek előjönnek a választások után
@épészmérnök:
A fene tudja... Így egyértelműen kijelenteni ezt nem tudom róluk. Majd kiderül, mi lesz belőlük.
Komoly meccset nyomunk a spanyolokkal...Félidő 14-14 :-)
@épészmérnök:

Ideológia mellett főleg praktikai okokból is a hármas szövetség előnyös, már ha a kormányváltás a cél.

Most mindenkinek megvan a maga szerepe:

- A H&H kidolgozza a szakmai részt,
- a Szoli szervezi a hálózatot, az aktivistákat,
- a Milla a rendezvényszervező és az egészséges fék, hogy a szocikkal és kiszakadt részeikkel nem mindent és főleg nem bármi áron.

Ebből lehet egy ütőképes néppárt, ha el nem kúrják.
@Fabius: nem hiszek a néppártokban de legyen igazad
@Penivaldes: Mert kishazánkból indulsz ki vélhetőleg, majd jönnek az okosok és hoznak reá ellenpéldát, tudom, érzem!
@Fabius: Úgy legyen, én örülnék az ilyesminek és rajtam kívül még páran reménykednek benne!
@Fabius: Nem muszáj egy pártban lenni. Ha egyik párt sem viselkedik kisgömböc módjára, akkor megy ez. Hány olyan ország van, amelynek a parlamentjében kispártok sokasága ül? Hollandia? Dánia?
Hm, későn kapcsolódtam a meccsbe, most meg lerágom a körmömet is!
@tucano: hát úgy könnyű törvénytisztelőnek lenni, ha az egy főre jutó GDP 4.5x-e a magyarénak. És aminek a nagy része más országok az ügyfelek által lerabolt vagyonának a megforgatásából származik/származott. Dehát ugye az első milliójáról senki sem dicsekszik...
@Penivaldes:

Ez nem hit kérdés. Csak széles összefogással lehet Viktorékat leváltani és a restaurációt végrehajtani. Ennek közepébe motornak egy centralista néppárt lenne a legalkalmasabb.
Kár az elszalasztott lehetőségekért, innen csoda lenne a pontszerzés is..
Hallo! Ez itt a hungarianvirus?

De klassz! Még frissül!
@Fabius: Vikotr is mondta magáról, hogy ők a centrális népi erőtér....

Egyébként igen. Pár dolog miatt egy kvázi nagykoalíciót is el tudnék viselni. De nem a jelenlegi Fidesz -el Viktorostul.
Kissé(?) más:
index.hu/tudomany/tortenelem/2013/01/17/mitoszok_a_don-kanyarrol/
"A szovjet hadműveleti tervek kudarca csak a magyar csapatok helytállásával magyarázható. Erről ma sem tud eleget a köztudat, holott ha figyelembe vesszük azokat a körülményeket, amelyek között a honvédeknek fel kellett venniük a harcot, akkor még inkább kiugrik a magyar katonai teljesítmény rendkívülisége."
@trolipotlo: Ahogy a dicső vezetésünket elnézem nem az első millióról, hanem az első tizmilliárdról jobb nem tudni. Addig nincs dolga a TEK-nek.
@épészmérnök:

Minél több kis egységből áll egy koala annál törékenyebb. Nézd meg a szlovákokat: a görögmentésbe belebukott a koala, majd egy hét múlva csak megszavazták a mentőcsomagot amit eurózóna tagként muszáj volt.
Aztán Fico nyerte az időközit és szevasztok van megint.
@Penivaldes: Chilében két nagy pártszövetség verseng egymással. Az elnökválasztás viszonylag egyszerű, még én is megértem :-).
Először a párton belül van szavazás arról, hogy ki legyen az adott párt elnökjelöltje.
Ezután a választás első fordulójában az összes jelölt szerepel (kivéve, ha egymás javára visszalépnének némelyek).
A második fordulóba a két pártszövetség legtöbb szavazatot szerzett jelöltjei kerültek.

A jelenlegi jobboldali elnök annak köszönheti a győzelmét, hogy a baloldali pártszövetség egyik nagy súlyú pártjában, a kereszténydemokrata pártban (nem tévedés! itt a kereszténydemokraták baloldaliak!) volt egy népszerű, és esélyes női jelölt, aki a párton belül megkapta a többséget, azonban a riválisa kierőszakolta, hogy mégegyszer szavazzanak, és végül ő (Frei) lett a hivatalos jelölt. Nemigen volt népszerű, de a pártja erős lévén ő került be a második fordulóba. A baloldaliak többsége befogott orral ugyan, de rá szavazott, ez azonban nem volt elég a győzelemhez.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A horvát, spanyol vereség belefér, a nyolcaddöntőben kell kurva nagyot menni.

De kár ezért a meccsért, sokkal több volt benne :-(
@Fabius: Pontosan, csak ez vígasztal, meg a mai játék kissé, valóban senki sem mehet ellenünk biztosra azért!
@GeoCracker: Azon, hogy semmi keresnivalónk nem volt ott, tán csak nem vitázunk..
"A veszteségek egyetlen csoport esetében értek el megdöbbentően magas értékeket. Ha a munkaszolgálatosok veszteségi adatait nézzük, akkor megállapítható, hogy közülük gyakorlatilag minden második meghalt vagy hadifogságba esett. Ez különösen furcsa, hiszen a munkaszolgálatosok alapvetően a front mögöttes területén állomásoztak, harcokban fegyver hiányában részt sem vehettek, túlnyomó többségüknek tehát meg kellett volna menekülnie.."!
Várom Mariann véleményét..és munkára, harcra készen állok! .-D
Helyes kis gyerkőcce van ennek a ronda Janinak.SS
Goshdarnit!

Something has gone wrong with our servers. It’s probably Matt’s fault.

We’ve just been notified of the problem.

Hopefully this should be fixed ASAP, so kindly reload in a minute and things should be back to normal.

Még nem itt! :)
@GeoCracker:

Én a szocikkal koalázást is nehezen viselem, ha a Fidesszel is kéne az nekem nem menne. Ilyen nagykoalát nem szeretnék.
"Lesznek államilag finanszírozott helyek azon a tizenhat szakon is, amelyeken eredetileg csak önköltséges formában lehetett volna tanulni - erről állapodott meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK)."
index.hu/belfold/2013/01/17/ingyenes_helyek_is_lesznek_a_16/

Ugyenezen hírhez, ugye?

index.hu/bloghu/hircsarda/2013/01/17/matolcsy_nyerte_a_birkanyiro_vb-t
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem bizony!

De az emberfogás és nyitott védekezés ellen leblokkoltunk. Egy Nagy Laci beálló, kiugráló védők mögé keresztbe befutó lövőkkel, sok keresztmozgással jobbak lehettünk volna.

Aginagaldét viszont faszán levettük a pályáról.
@Fabius: A hazaiak ellen ez így most belefért szerintem, bár az agyonfinanszírozott 8helyzetünkhöz képest) labdarúgásban lennénk ennyire pariban a spanyolokkal, horvátokkal (najó, velük most nem voltunk, de általában..:-)!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem fér bele(!!) - akkor se, ha továbbjutás nem múlik rajta - hogy negyedórára levegyenek minket a pályáról :-D

Foci? Azmegmiaz? :-)
dr lázár jános a szorgalmas kitartó türelmes szakmai munkával érte el eddigi sikereit...

továbbra is bízunk magasfokú szakérte4lmében és emberi tisztességében

reméjjük még soká emeli a népért és a hazáért önfeláldozóan harcoló fides fényét...
@Fabius: Pár szakmai indok pedig indokolna nagykoaliícioszerűséget.Legalább részben. (oktatás, egészségügy pl.)

@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Eszembe sem volt trivialitásokon vitatkozni...
@Fabius: Mocsai az elején megmondta, ha jól emlékeszem, ha látjuk a vereséget, a csoportmeccsen nem kell mindenáron beledöglenünk! Vagy rosszul emlékszem tán?
Én nem temetném őket..még!:-)
Amíg hajtottunk,. az tetszett, nagyon!
@GeoCracker: Nekem sem, csak önvédelemből jegyeztem meg tán, de itt és most nem Gabriellel beszélgetek, látom! .-)
Mint gőzgazdasági kérdésekhez teljesen hülye, kérdezném tényleg inkompetensként, ottan Zürichben esetleg nem fognak elgondolkodni rajta, hogy valamilyen formában seggbe kellene rugdalni levédiát, mostmár függetlenül attól, ki szomorítja miniszterelnökként?

Olyan az nem lehet, hogy Svájc valami háttérben történő akármivel be fog nekünk tenni, mer nem tetszik nekijük például az, hogy a magyar kormány baromsága következtében sokak kiveszik/viszik majd a lóvéjukat a bankjaikból? Nem igazán fognak örülni neki, ha ezer milliárddal csökken a betétállományuk, szerintem. Az azért arrafelé is pénz, némileg. Persze nem fogja érdekelni ez az egész a fideszt. A lényeg, hogy a fő céljukhoz ez is egy retorikai dezodor, amivel lefújjak a saját szarukat oszt azt képzelik, hogy ettől a még megmaradt hívő agyhalottjaik virágillatot fognak érezni és lájkolják őket továbbra is.

Nem párt ez, hanem vallás.
Teljesen hülyék, ez sokáig nem fog menni
@Fabius:
L-klászikó.
Magyar változata nincs.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

...és -tök igaza van Mocsainak, megdögleni a hétfői meccsen kell, ezért raktam röhögő szmájlit a nem fér bele mögé. De azért a szakmai és szurker énem csak kibökte ami bökte a csőrét :-))
@tucano:

@Penivaldes:

"_...svájciak felajánlották nekünk a Rubik-megoldást_... "

Színjáték. és nem Svájc részéről. hónapok óta köztudott, hogy magyar offshore vagyon fajlagosan (is!!) nagyobb mint néhány kifejezetten jól prosperáló EU-s alapító országé.

Ezért kellett a "majd mi megmutatjuk!" lázár píár, hogy aztán széttárhassák a kezüket, hogy jaj a szemét svájciak banktitkolózása miatt sorry. mi tennénk, de őmiattuk nem lehet.

az egész szemfényvesztés. nem 1000-2000 milliárd a kinti zsé szerte a világban, hanem cirka 52000 milliárd Ft(azaz 242 milliárd dollár)
Svájccal szarakodnak, közben annyi fincsi hely van még a világon ahol a lopott lové jó helyen van, hiszen ők is oda viszik.
amíg ezzel az 1-2000 milliárddal szórakoznak addig a többi szuperbiztos helyeken landol.
@Fabius: Értem én, de félrevezetett ez: "Nem fér bele(!!)", azt hiszem, ezt már hallottam valahol!?:-P
@GeoCracker:

A jelenlegiekkel ez esélytelen. Az ellátórendszerek reformja csak elitváltás után lesz, ha egyáltalán. Ezeknek az örök és soha be nem teljesülő ígéret az érdekük.

A tanár-orvos-nővér-közszolga addig politikai fegyver marad.
@tucano: Az első hsz-ben utaltam arra, hogy az adóamnesztia nem generál etikus magatartást az adóelkerülőknél.
Nem csodálkozom, hogy Franciaország elutasította a Rubik ajánlatot, mert ugyan hozzájutott volna az adókhoz, viszont az adócsalók büntetlenek maradtak volna. Ez olyan, mint mikor valaki sikkaszt, kiderül, visszafizeti az összeget, és szépen hazasétál.
Szerintem ez egy ország jogrendjébe sem fér bele, és érdekes, ez a kérdés az olvasott anyagokban fel sem merül.
Egyénként a Rubik megoldás dobbantónak jó elvek szerint indul, csak tovább kéne kidolgozni az érdekeltek jogi viszonyait.
@Knósszosz:

Svájc íveset szarik Viktorék fejére. A kamatadót megkapják és szevasz.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha ezen mulik átmehetek trol-ba, de nehezemre eshet. Vagy írjak valami szép neofasisztát.
Inkább olvasd el propeller.hu/szorakozas/2597686-szexvideo-miatt-halt-meg-13
hozzászólásait. Látható, hogy Bayer-nek igenis van tömegbázisa a négereket gibbonozó hölgy? példájából.

@Fabius: Esélylatolgatásilag igazad van. Sak elsóhajtottam az óhajom. Nem először.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Bolikám! Kikaptunk 28:22-re.
Kár, hogy nem Téged küldtünk átlövőnek, ha már rutint szereztél az iskolában. Ha játszottál volna, csakis Neked drukkoltam volna.
Mi a szarfaszt kaparásznának már a saját svájci bankszámláikon ,ugyan...röhejes.
@Fabius:
Szóval azt mondod, hogy ezt nem szívatásként élik meg ottan Svejcben?
Lehet, de én azt gondoltam, tele lesz nekik a tökük, hogy ilyen Lázár baromság okán egy nagy csomó lóvét kivesznek a bankjaikból. Gondoltam egy ilyen barom kijelentésnek az lesz a következménye.
Szóval nem ilyen kalgon egyszerűség ez?
Tényleg érdekel, mindenhez én sem értek, pedig majnem tökéletes vagyok - ezt mondta a haverom - miután megkóstolta babgulyásomat. :-)
@GeoCracker: Megértelek, ilyeneket olvasgatva ott:
"Mindenesetre a fehér majmok még mindig magasabb fokán állnak a fejlettségnek, mint a feketék; ha nem így lenne, akkor az angol majmok húznának tömegesen Csádba, Nigériába, Kenyába, nem fordítva."

a fehér majom szerintem is az evolúcijó tévedése, csak még nem merjük belátni? Majd, ha a "sárga majmok" felénknőnek, nézünk nagyot, ugye?
@Knósszosz: Nem, szerintem sem, röhögnek egyet, legyintenek (ez milyen képalkotó szó!) osztjóvan!
Drága fórumtársak tudom hogy nagyon off... de hátha több szem többet lát.
Vajh mi lehet a hiba ebben az önéletrajzban hogy 352 helyről egy visszajelzés sem érkezett:

1994-óta foglalkozom informatikával, 1998-ban végeztem a szegedi SZOFI-ban rendszergazdaként (CIT04 fokozat) utána rögtön munkába álltam a szintén szegedi Erdészeti technikumban, mint rendszergazda. Itt Windows 95 és Novell 4.0 volt a munkaeszközöm 2 évig, a Windows 98 és Novell 5.0-ra való átállást még én csináltam meg a suliban. Ezután a Media-Markban voltam az informatikai osztályon eladó, szaktanácsadó. Itt szintén két évet dolgoztam. 2002 -től a Hód- NET kft-nél dolgoztam, először, mint szervizes, (nyomtatók, szkennerek kisebb hibáinak megjavítását is el tudom végezni, beleértve a tonerek és patronok utántöltését) eladó, utána részt vettem a helyi wifi hálózat kiépítésében üzemeltetésében. Itt Suse és Centos szervert üzemeltettem, valamint az ügyfelek levelezést SquirrelMail segítségével oldottam meg. A cégnél 2007-ben tulajdonos és profilváltás történt. 2008-ban a PICK Szeged Zrt-hez kerültem, mint szupportos rendszergazda, közel 650 munkaállomást és a hozzájuk tartozó perifériákat tartottam karban. 2010-ben leépítettek. Eddig az unokatestvérem PC boltjában voltam mindenes, sajnos a cég becsödölt. Hardver ismeret: Pc-k szerelése: szervizelése, bővítése, 80386-tól AM3 és s1366-ig. Hálózatépítés: kábelcsatorna fektetéstől, padlásmászástól kezdve a router beállításáig és a szerver üzembe helyezéséig. Wifi hálózat kiépítése, Avaya, Mikrotik. Antennaszerelés. Cisco routerek ismerete (SOHO kategória). Heterogén hálózat működtetése (Linux szerver/Windows munkaállomások '98, XP, 7 vegyesen) Az álltam ismert operációs rendszerek: - Windows server 2000 - 2008 készség szintű ismerete (active directory ismerete) - Suse 6.3-tól opensuse 12.1-ig, Centos, Debian. - Ubuntu, Ark Linux - Windows 9x, XP, Vista, 7. - QNX
Szakmai rutin:
➢ Hálózati konfigurálás / Tűzfalak, Titkosított adatcsatornák, Útválasztás, alkalmazások protokollszintű támogatása, ➢ Rendszer konfigurálás, (LVM+DRBD+OCFS2+NFS, XEN, KVM, Nagios, titkosított fájlrendszerek)
➢ Rendszerszintű alkalmazások /Openafs, Openldap, Kerberos, Samba, mysql, Apache, Asterisk/
➢ Mindennapi használatban: BASH Script, Perl, TCL, HTML, PHP, SQL
➢ Linux ( Debian, Red-Hat ), FreeBSD rendszer üzemeltetés, rendszer-démonok általános ismerete.
➢ Novell Netware 3.1x, 4.x, 5.x, NDS környezet ismerete ( ZENworks, ConsoleOne ismeret )
➢ Windows 2008/2003/2000/NT szerver és kliens, Active Directory ismeret.
➢ Irodai alkalmazások Windows és Linux környezetben. Hobbim: Nokia, HTC és Samsung telefonok szoftveres moddolása (rom cooking: android, WP7)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ilyeneket ezekkel éppen ugy nem lehet megértetni, ahogy sok mást sem.
Tulajdonképpen néha nem is értem, hogy miért nem.
mert az egész kulturtöténelem ciklikus birodalmakból áll.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Szóval akkor ez arrafelé nem valami trauma?
Rendben, tanult kollégák véleményére vagyok kíváncsi, tehát legyintenek(szarnak) az egészre.
Ha én ottan élnék, én is szarnék rá.
Hagyad mán a politikátot, ettél ma valami mediterrántot? Vagy esetleg fogsz? Vagy esetleg elküldesz a picsába mer mekkérdeztem?

Jó, haggyuk, nem köllött vóna.
Viszont éhes vagyok..
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
A hiba az, hogy egyetlen utalás sincs arra, hogy az író feltétlen seggnyalója a fidesznek.

A dolog itt van elbaszva... Üdv:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az átlövő kulcsfigura a kéziben. Bár én a védő játékosokat favorizálom.
Rossz vagy!
@Mariann19: " Ez olyan, mint mikor valaki sikkaszt, kiderül, visszafizeti az összeget, és szépen hazasétál. "

Nem, jogod van arra, hogy minden legális eszközzel csökkentsd az adódat.
Először bizonyítsák a bűncselekményt, aztán kutassanak a bankszámlán. Az a baj, hogy az emberek egyre jobban megszokják a pénzügyi fasizmust. Minden az államé, hát nagy büdös f. (bocsánat). Magyarországon sosem volt pénzügyi magánélet, de normális helyeken azonnal küldik a helyére az adóhatóságot, ha úgy döntenek, hogy akkor most megnézzük mi van valakivel, mert nem tetszik nekünk. Bírósági ítélet vagy alapos gyanú nélkül nincs vizslatás a számlán, ez lenne az alap, naná hogy ez nem tetszik a franciáknak (sem).
@jaegtoer: "hónapok óta köztudott, hogy magyar offshore vagyon fajlagosan (is!!) nagyobb mint néhány kifejezetten jól prosperáló EU-s alapító országé. "

Ez nagyon nem igaz, napokkal ezelőtt írtam róla ide egy regényt. Mindig annyi a kint lévő vagyon, amennyi az aktuális igény a nép cseszegetésére, senkinek sem lehet fogalma sem arról, hogy valójában mennyi. A TJ, aki a sokat idézett felmérést készítette, csak és kifejezetten politikai megrendelésre dolgozik, mint a Békemenetes civilek.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Ezt kiknek küldted el? Nem cég, hanem beosztás?
S tényleg ilyen tagolatlan izét küldtél?
Borzasztóan áttekinthetetlen.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Én még mindíg bízom a csapatban, volt már arra példa, hogy a reményt vesztett mérkőzésen győztek.
Engem mindíg az zavar, hogy a szélre nem koncentrálnak. Ott volt Iváncsik, alig kapott labdát most is, pedig az egyik kíválóság.
Vérmókus hol van?
@Fabius:
A Haza és haladás leginkább mérsékelt jobbközép gazdaságpolitikát képvisel, a szolidaritás pedig egy szakszervezet. Hogy jön ez össze egy pártba? Taktikailag is jobb lehet külön, mert eltérő rétegeket tudnak megszólítani és az egyes választókörzetekben is inkább kiegészíthetik egymást.
@trolipotlo: "És aminek a nagy része más országok az ügyfelek által lerabolt vagyonának a megforgatásából származik/származott."

Dehogy is. Nagyon egyszerű másra mutogatni. Nem lehet, hogy azért olyan gazdagok, mert összetartanak minden különbözőségük ellenére, termelnek, takarékoskodnak, valódi demokrácia van, mindenkit bevonnak a döntésekbe és óriási a jogbiztonság? A svájciak évszázadok óta védik a saját értékeiket és magukat, hagyjuk már a "mások rabolt pénze" szöveget. Sztem irigykedés helyett tanulni kéne tőlük és nem keveset...
Ha egyszer ki akarnánk mászbi a nyomorból, akkor meg kellene nézni, hogy ott milyen viták vannak, hogyan készül egy svájci törvény, stb. Komolyan mondom, ha mi a Földön élünk, akkor ők a Marson vagy fordítva. Volt egy felmérés, hogy miért mennek a cégek Svájcba, 10 volt a fontossági sorban az alacsony adó és 1. a jogbiztonság...
@Knósszosz:

Nem vesznek ki onnan egy petákot sem. A banktitok nem olyan valami amivel Orbán csak úgy szarakodhat. Már a szlovákok is úgy kezelik ezt, hogy a bankadót megkapja, az adatoktól meg kuss van.

Pedig az nem egy svájci rendszer dollár és euró ezermilliárdok fölött ücsörgő magánbankokkal.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Így nem lenne jobb?

Végzettsége(i)m:
1998- Hely, eredmény, fokozat.

Munkatapasztalat:
1994 - hol, mi? Milyen beosztásban (hobbi a kutyát nem érdekli csak az állásinterjún lehet elmesélni, hogy a z első munkahely az volt, de….)
1998 – (utána rögtön nem játszik. Senki nem fog utánaszámolni.

Rendszerismerteim:
Mi mennyire?
Suse, Windows, stb.

Szakmai erősségeim (ld. Rutin).

Ha nem a szakiknak írod, akkor a moddolás és társai senkinek semmit nem mond. Az ilyen részeletek szerintem az állásinterjú részei. Hacsak nem kifejezetten azt keresik…
@quendelapo:

Hogy taktikailag miért előnytelen azt leírtam feljebb.

Ráadásul szerintem csak használ egy centralista pártnak, ha nem egy homogén, egyenarcú massza alkotja.
@tucano: Ezzel elviekben nem tudok egyetérteni.
Amennyiben egy állampolgár hazai környezetben eltitkolja az adóját, az az adó megfizetésén túl olyan szigorú szankciókkal jár, hogy a feltárt adóhiánynak minimum az 50%-a bírság, a számított késedelmi kamat tovább növeli a terheket.
Egy országban a jogegyenlőségnek érvényesülnie kell.
Nem csak a bűncselekménnyel szerzett tőkére kell ilyen összefüggésben gondolni.
baromság... lázárt a hős népmentőt nems zabad kifigurázni...
ez nagyon tiszteletlen poszt... hallgassátok inkább a Kozmoszt:)

ezzel robbantak be, (már nem dr) snitt pálesz
www.youtube.com/watch?v=jjxbjysXUV0
nekem ez nagyon tetszik szintén jo kis összefoglalo a magyarokról:
www.youtube.com/watch?v=VDnBZ5k_Gns
aztán itt meg elbúcsúztak a hős snitt pálesztől:
www.youtube.com/watch?v=iikb0jTckaY
ez meg a forradalom:
www.youtube.com/watch?v=KTA3URFPnO8
@Fabius:

"- A H&H kidolgozza a szakmai részt,
- a Szoli szervezi a hálózatot, az aktivistákat,
- a Milla a rendezvényszervező és az egészséges fék, hogy a szocikkal és kiszakadt részeikkel nem mindent és főleg nem bármi áron. "

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, ez az icike-picike pedig mindmegette.

Ez ugye most csak vicc volt?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Több hibát is látok.
A fizetési igényt kellett volna a legelső sorba beírni,mégpedig a mindenkori nyugdíj felét megjelölve.
A második mondatnak azt kellett volna kifejtenie,hogy 3 ember helyett is hajlandó vagy elvégezni a munkát.
A negyedik mondatban a fideszfanságodat kellene kinyilvánítanod.
Végezetül pedig az aláírásnak Fing Adó! néven kellene szerepelnie!
@Mariann19: Rajtam keresed? ez mekkora! :-D
A szélsők arra valók, hogy az átlövőket tehermentesítsék..nálunk, van, ahol ugyanolyan fontosak!
A védekezéshez meg nem szólnék be..hozzá!:-)
@Mariann19: te adócsalásról írsz én meg arról, hogy miért is akarják tudni mennyi pénz van a zsebemben? Milyen jogon feltételezik, hogy csalok?
Mivel vannak gonosz emberek, ezért mindenkinek a hálószobájában is legyen kamera?
Mert ez ugyanaz, bármennyire banálisan hangzik is. Magánélet az magánélet.
Na, többek között ezért működik Svájc, meg Anglia és még sorolhatnám, mert tisztelik a magánéletedet. És érdekes módon Svájcban elkapják a simliseket, nálunk meg nem és Franciaországban sem. Akkor mégis melyik működik? Kinek fák a banktitok akkor?
@tucano: fák helyett fáj, de úgyse rossz:D
@Knósszosz: Szia! A külföldön elhelyezett betétek kivonásáról nincs szó Svájcot illetően sem. A cél az, hogy az ott elhelyezett betét adóját be tudják hajtani, de ehhez ismerni kell a betét tulajdonosát.
Nem haragszol, hogy bele beszéltem?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Munkáltató szemmel: elveszett az ember az adatok, felsorolások között. A kevesebb néha több, próbáld kicsit összefoglalni a szakmát, és legyen nagyobb hangsúly az emberen. Legyen kiérezhető egy pár mondatos bemutatkozásból is a motiválhatóságod és hozzáértésed. Ha nálam felvételiznél jobban érdekelne az első benyomás rólad, mint az összes általad ismert bizbasz hajszál pontos verziószáma.
@Mariann19: bocsánat és Svájcban napi vita folyik erről. Hogy mi lenne a jó, mi a megoldás, stb. Új utakat keresni, megőrizni a bankrendszert, de nem összeveszni az EU-val. Kompromisszum keresés, szakértői munkacsoportok, véleménykérés a szakmai szervezetektől, stb.

Olyan, mint egy álom nem?:D

pl. friss termés:
www.swissinfo.ch/eng/business/Banking_data_debate_offers_no_easy_answers.html?cid=34737504
@quendelapo:

Miért lenne vicc? Mert önálló egységek alkotnák egy párton belül a részlegeket, ami minden párt üzemszerű működésének alapja?
4es metro: nem a luk a drága... hanem a sokk segg fölötte...

www.youtube.com/watch?v=C2P7PT7a5_E
@Fabius:
Most komolyan, a szoli szakijai majd hitelsen képviselik például egy vidéki körzetben a HH által kidolgozott szakmai anyagot?
@hot-spot: A sorrenddel nem tudok egyetérteni. Az első mondatnak a fideszfanságot kellett volna utána jöhet az általad elképzelt fizetési igény, bár lehet, hogy túl magasat jelöltél meg és még azt hiszik, hogy dőzsölni akar. :)
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): És hol van hogy milyen nyelvet beszélsz?
Továbbá a neten fellelhetők amerikai típusú önéletrajz minták,jó lenne aszerint megcsinálni az önéletrajzodat.
@ariel12: Nekem az a tapasztalatom ami a munkakeresést illeti,hogy a gerilla típusú munkahelykeresés a legeredményesebb.
Továbbá én személy szerint mindig az olyan munkahelyeket és munkákat kerestem,amit a kutya sem végzett el,mert ott nélkülözhetetlennek éreztem magam és ez jó.Így mondjuk rendszerint belepancsolok a leghígabb szarba is,de nem érdekel.Szóval a személyes keresést javaslom és soha nem a meghirdetett állások közt,mert ott túl nagy a konkurencia.
Továbbá;
Az nem lehet hogy egy embernek csak egyetlen érdeklődési köre legyen és ezzel bezárult a világ.Muszáj minden hangszeren játszani ebben a világban.Muszáj több irányban többféle munkakört elvállalni.Csak így lehet pénzt keresni és sehogy máshogy.Mindent,értsd szó szerint,mindent amihez egy kicsit is ért az ember,vagy képes megcsinálni,azt el kell vállalni!Ezek mellett még nyugodtan kamatoztathatja egyéb hobbiját is ha van neki olyan.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Elnézésedet kérem, ha segíteni nem is tudok, de szeretnélek bátorítani és felhívni a többiek figyelmét, hogy aki teheti, legyen a segítségedre!

A legfontosabb, felismerted, valami javítani való lenne az önéletrajzodon.
A második, hogy segítséget mertél kérni.

Amikor kellett, rengeteg önéletrajzot küldtem el.
Csordogált néhány elutasító válasz, de a siker elmaradt. (pedig én voltam a legszebb és a legokosabb)
Egy távoli ismerősöm megkért, küldjem át neki, ha van valami ötlete, továbbítja.
Pár nap múlva megkérdezte, nem zavarna, ha javasolna pár változtatást rajta?

Jól tette!
@tucano: Értem én, hogy Te az állampolgári szabadságodra utalsz, de vonjál párhuzamost a kinti betétesek és a hazai adózók között. Mondjuk egy dolgozónak az itt levont közterhei 34.5%-ot jelentenek, a milliárdos terhe nulla úgy, hogy mondjuk ez a dolgozó és társai teremtették meg számára azt a tőkét, amit ki tudott helyezni.Az adózás különben nem az emberi szabadság kiteljesülése, Te is tudod.
Ha már itt tartunk, magánvéleményként elmondanám, hogy a vagyonosodási vizsgálatot tartom célravezetőnek. Nem kell ahhoz szimatolni, csak elővenni az éves beszámolót, Mérleget, azt kell elemezni, csak jó szem kell hozzá.
Valamint megnézném a hozzátartozói vagyon alakulását és annak pénzügyi eredetét is.
Ezt a lehetőséget a jogrendben kéne meghatározni. Láttam már olyat, hogy milliárdos bevételeknél a négy tulajdonos minimálbért keresett, a vagyonuk mégis jelentősen gyarapodott évről évre.
Ilyen reviziók után már nem is kéne külhonba keresni a bankbetéteket.
@tucano: Olvastam az ajánlott cikket. Az eu is foglalkozik a kérdéssel, hiszen majdnem minden országra jellemző ez, keresi a megoldást.
Mondjuk én Svájc helyében úgy foglalnék állást, hogy az adóelkerülések módját minden állam oldja meg belügyként. A svájci bankok a saját játékszabályaik szerint kötnek szerződéseket, aszerint járnak el.
Most, hogy ez sláger téma lett a világon, Svájcra majd kitalálnak valamiféle nemzetközi direktívát?
@Fabius:

"Ebből lehet egy ütőképes néppárt, ha el nem kúrják. "

Nincs idő megvárni, hogy 2014-ig sikerül-e valami ütőset kialakítani.

Itt már kampány van.
Tetszik, nem tetszik, hozott anyagból kell dolgozni!

Most!
@Knósszosz: Bocs de ez nagyon jó videó lett. A címe mindent elárul:

Paradise

youtu.be/WWHUPsMKWbI
@tucano: A helyzet megoldása az lenne, ha szakértőkre bíznák a megoldásokat, és nem politikai döntések alapján szabnák meg az adópolitikát és annak személyi feltételeit.
Ugyan nem az eredeti témánkhoz kapcsolódik a mai témám, de engedd meg, hogy elmondjam.
Egyik államtitkárunk bírálta az előző kormány foglalkoztatási politikáját és költőien kérdezte, hogy hogyan lehet az, hogy 4 %-os gazdasági növekedés mellett nem nőtt a munkavállalói létszám? Ekkora baromságot hogyan lehet kérdezni az automatizálás korában. Példaként mondom, hogy egy 600 fős gyár egy technológiai fejlesztés után a továbbiakban 50 fővel termelt. A kapcsolótáblán 1 ember irányította a soros műveleteket. El tudsz Te képzelni egy ilyen nyilatkozat után egy korszerű gondolkodás módot szakmailag?
Kis kitérő volt, de gazdaságot irányítani, az bizony komoly felkészültséget igényel.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Azt tudom, hogy melyik játékosnak mi a feladata, és láttam már nem egyszer az általam kifogásolt taktikának megfelelő játékot, rendkívül hatékonynak bizonyult.
@Mariann19: Azt látom, hogy tudod, nálamnál biztosan jobban, én is hiányolom a szélsőjátékunkra, de Nagy Lacival valahogy másra vannak kihegyezve, Csaszi meg ma gyenge volt!
Szerintem.
@Mariann19: Teljesen így igaz, hagyományosan más nevén vannak nálunk a vagyontárgyak, ráadásul itthon könnyebb nyomozni, mint esetlegesen több országban, összevontan..magyarán: az egész csak PR-fogás szerintem, látszatja nincs, de füstje annál nagyobb!
Ha kiadnák az adatokat, amit kétlek, akkor sem biztos, hogy lehet velük érdemi dolgokat behajtani, de reklámnak és a "szemétbankokozni" meg pont jó, a megvalósítás veszélye nélkül, nem?
@Mariann19: persze, ez egyértelmű, nem is kérdéses, hogy igazad van benne. Akinek nem tetszik a rendszer költözzön el, de ne csaljon, vigye el a vállalkozását vagy amit akar. Megvan a legális módja annak és mindig van legális mód, hogy valaki csökkentse az adóját.
azóta töröm a fejem, mióta lázár bejelentette a kormány legújabb agymenését, hogy miért éppen svájc..?
aztán most beugrott!
dehiszen tudjuk, hogy orbán bele van révülve a sosemvolt nagymagyar dicsőségbe, így - valószínűleg a feritél tudora, az ő jobbkeze hathatós inspirációjának hatására, eszébe jutottak a dicső magyar kalandozások*
innen már csak egy lépés a st galleni kiruccanás emléke.
dehiszen a svejcban van!
csapott a homlokára, és rögvest telefont ragadott, hívta a balkezét, a lázár gyereket, s röppent az utasítás:
szopassuk meg a svejciakat, egyszer már bejött!
és lázár gyerek kiállt a nagyközönség elé... a többi már ismerős.
hogy aztán ki fog szopni, az nem kérdéses...

* egyesek szerint azok a kalandozások közönséges rablóhadjáratok voltak, ami egészen jól működött addig, amíg rá nem untak a már akkor is erősen hanyatló európaiak, és úgy rúgták seggbe a kedves rablovics őseinket, hogy azóta is csak óvatosan merünk leülni.
(de ezt persze csak a liberálbolsevikzsidókok terjesztik, és egy szó sem igaz az egészből)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem lesz ebből kényszer hatására nagy állami bevétel. A 10%-os adó még csábító volt, ott inkább az önbevallás volt a jellemző, de az összeg jelentéktelen a mostani elvárásokhoz viszonyítva. Miután itt a gazdag emberekkel szembeni fellépésről van szó, a nagy tömegű szegény emberek rokonszenvét ezzel a fogással el lehet nyerni. Az egész ügy erről szól.
Mókus, Ő egy intézmény, hiányzik a humora, majd holnap letoljuk, hogy köszönés nélkül itt hagyott minket.
A "tucano"-val folytatott eszmecserénk komolyságot igényelt, mert mindíg a téma szabja meg az aktuális magatartást.
Tudod, hogy képes vagyok venni a lapot az irányultságnak megfelelően.
Jó éjt Neked!
@tucano: Jó volt ezt a témát megbeszélni Veled, jól kiveséztük. Jó éjt!
"A politikai ítéleteket nem a történészeknek, hanem a gondolkodó polgároknak - többek között a bloggereknek - kell megalkotniuk, miután mérlegre tették és értelmezték a történészek által eléjük tárt bizonyítékokat."
index.hu/bloghu/pendulum/2013/01/17/nevezzunk_el_zsakutcat_horthyrol
"A független és demokratikus Magyarország számára, amely az 1956-os forradalom örökösének tekinti magát, csakis zsákutcát jelenthet a két világháború közötti ellenforradalmi rendszer."
@Mariann19: Jó éjt Neked is, ott a két pont!:-)

avagy három, ahogy teccik érteni..:-P
privatbankar.hu/ongondoskodas/kibelezett-nyugdijszamlak-nem-ezt-igertek-254234
"A visszalépéssel, a tagsági jogviszony megszűnésével, a tag követelése is megszűnt a számlán nyilvántartott összeggel szemben" (EMMI)

Az enyém nem, jogfenntartással éltem..apropó, mi van azzal ,elévül eccercsak?
@Mariann19: "A helyzet megoldása az lenne, ha szakértőkre bíznák a megoldásokat, és nem politikai döntések alapján szabnák meg az adópolitikát és annak személyi feltételeit. "

Igen, ennyi az egész.
A politikusok arról feledkeznek meg, hogy nem ők a nottinghami bíró és akkor finom voltam.
Egy értelmezhető adórendszer felállítása legalább öt év előkészítést igényel. A legkisebb változtatás is min 1, de inkább 2 évet. Abban a pillanatban, ha a puzzle legkisebb darabja hibádzik, már bukta az egész, mert rögtön elindul az elkerülés és/vagy jól kicsesznek egy csomó emberrel. Ezt mindannyian tudjuk 1986. óta.

Közben van egy nemzetközi versenyképességi kérdés és még ki tudja hány szempont, amiről ezek a szerencsétlenek mintha nem tudnának. Most komolyan mondom, biztos hogy egy vidéki város polgármesterének kéne megnyilatkoznia nemzetközi adózási kérdésekben?
Nehogy félreértse valaki, semmi bajom a vidékiekkel vagy a polgármesterekkel, de ha valaki nem nemzetközi adózási/diplomáciai szakértő, akkor ilyen kérdésekben ugyan kussoljon már, hacsak nem hivatalos szócső.
Nem tudom mind a hétszáz hsz elolvasni, így nem tudom volt e már, de komolyan kezd a kezem viszketni:

www.hir24.hu/belfold/2013/01/17/hoffmann-vegyen-a-tanar-kretat%281%29/
@Mariann19: így van, köszi, mire látod:
Jó reggelt:)
Jó éjt mindenkinek Steve Hackett-el. :)

youtu.be/mLTlAnVUx3A
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Javaslom, hogy ne mindenhova ugyanazt a CV-t küldjed. Nézz utána a cégeknek, tudd meg, vagy legalább saccold meg, hogy vajon mire van szükségük, és azt emeld ki, ne röstelld fényezni magad.

A CV mellett motivációs levelet is szokás küldeni, amiben leírod röviden, hogy miért is lenne kedvedre való az xy cégnél dolgozni. (Ennél a résznél ne a fizut említsd :-))
@tucano:

és...persze mariann19 is...

szóval adózás: ALAPVETŐ MINDENKI ADÓKÖTELES ÉS EZT MEG KELL VIZSGÁLNI FÉLÉVENTE DE LEGKÉSŐBB ÉVENTE A BEVALLÁSKOR

aki bármilyen okból adómentességet jelent annak azt igazolnia kell alanyi alapon a szükséges igazolásokkal amit az alany köteles beszerezni vagy mellékelni

az teljesen egészségtelen (lásd a vitát ami a zusában folyik hogy a milliárdos nem fizet mert munkahelyet hoz létre, és ellnevélemény az, hogy munkahelyek nélkűl egyáltalán nem lehetne bevétele stb) hogy bárki nem fizet

de a másik oldal is, az adóév zártával az adminisztráció beszámol mire költörtte soronként és tételesen az illetékes népképviseleten nálunk parlamentnek nevezik ezt a homokozót

itt visszacsap az egész a parlament tagjai nem dolgoznak és lopással jutnak jövedelemhez, a milliós honatyai bevételt semmi sem indokolja, lásd az eredményeket

és itt a kélgyó bele is harapott a saját farkába

amint másra haszálják vagy elsinkófákják akkor jogos az adó nem fizetés és nincs mit tenni a jogállam felszámolta önmagát

brühühühü
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

segítőszándékom ne vedd sértésnek!!!

ez egy nagyon szar CV (nem is CV hanem resume)

ajánlkozó levelet kell mellékelni amelyben megjelölöd milyen állásra és miért jelentkezel

igenám, de, ha el akarod kerülni azt a jogos látszatot, hogy előregyártott CV-t postázol mindenkinek (ami egy kapitális sértés) a CV-t azzal kezded (azért CV és nem resume), hogy személyes érdeklődésed (és ide azt kell röviden belizélni, hogy miért imádod ezt az állást és milyen sikereket értél el alkalmazása által: IDŐRENDBEN RETROCEDEING)

ÉS EZUTÁN FELSOROLOD ÉLMÉNYSZAVAKKAL ILLUSZTRÁLVA AZ ELŐZŐ MUNKÁIDAT, HIVATÁSODAT szintén mai naptól visszafelé a múltba

a befekezés jegyezd meg, hogy bármikor rendelkezésre állnak ajánlások amit külön kérésre bemutacc az második interview-n és nem előbb

szóval kibaszott szar, a formátuma a legfontosabb a szemet kell megvezesse mint egy GPS arra amit tényleg ki akarsz emelni és tagoltan pontokkal vagy más módon bekezdésekkel operálva 1.5 sortáv 12 -es betűnagyság olvasható világos betű font, és nem több mint 2 levél oldal lehet mellékletekre hivatkozni de benn a szövegben (1. melléklet, 2. melléklet megnevezve miről szól)

ez munka és profi munka egy CV elkészítése

amit ide tettél én a szemétbe raknám olvasatlanúl

valószínű ez történik vele

brühühühühü

sok sikert, dolgozz rajta 2-3 napot
@Knósszosz:

a Credit Suisse-ben nem babgulyást tárolnak a széfben

mint azt Fabi már elmesélte (mások is?) hogy a németek és az amik blöffje a saját állampolgáraikra akart hatni és sokan bekapták

bankszámlát külföldön megfelelő körülmények között nyitunk, az egy ügyvédi mestermunka (svájci bankok segítenek ebben, a te érdekedet figyelve mert az az ő érdeke is) eztután mindkét fél betartja a leírtakat

neked nincs kötelezettséged a magyar adóhatósággal szemben a pénzed hollétéről és a létéről, példáúl amikor nincs akkor nem adnak, tehát ha van akkor az a tied és nem veheteik el hacsak bíróság itt jön Fabi szövege már mondta...anélkűl érinthetetlen vagy hacsak nem fasizmus és kínzásoknak vetnek alá hogy elárúld

brühühühühü

de ez profi dolog nem lézer nem zorbán nem eltolcsy

talán nem knósszosz, sem?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

a háziszárnyas linkjei csak olyannak hasznosak aki már profi ebben, azok a meghatározások ott a link linkben csak profiknak valók

másrészt ajánlatos angolúl elkészíteni és Magyarországon is azt használni hacsak nem valami mezei izére akarsz de ott be kell telefonálni előtte, javaslom

brühühühühü
@GeoCracker:

a zemberek nagy részének ez már lerágott csont még nem tudják mi lesz ebből amikor mennek majd nyugdíjba (ha mehetnek)

azóta annyi csontváz és gumicsont, hogy ez már...elfelejtődött?

brühühühühü
@Ni csak ki beszél most: ...

"Megalapozatlannak nevezte azokat a hangokat, amelyek az iskolák átadás-átvételével kapcsolatban káoszról, információhiányról, bizonytalanságról beszélnek, mert „abból az előfeltételezésből indulnak ki, hogy csukott szemmel mindjárt mindent a helyére lehet tenni."
Értsük talán úgy, hogy a kormányzat csukott szemmel cselekszik? Mondjuk, úgy tűnik...

"arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát"
Sajnos, dehogyisnem. Nem csak hajdani általános iskolámban, de még szakközépben is előfordult párszor, előbbiben forráshiány, utóbbiban szűkre szabott kvóta (!) miatt. És megvették a tanárok, mert végezni akarták a dolgukat, de hogy kibaszottul utálták érte az illetékeseket, arra mérget vehet Rózsi néne.

Megkérdeztem pár kollégát, akiknek iskolás korú gyereke van, hogy mit szólnak a változásokhoz. Általában semmit, szerintük olyan lehet minden, mint régen, gyerek ötöst hozott matekból, szülőire meló miatt legfeljebb a nagyi jár. Most vegyem el a kedvüket a hírekkel? Már így is hülyének néznek, amiért foglalkozok ilyenekkel.
@rodeo36: nem felejtődik el itt semmi (már ami eljut a népek füléig), csak annyi minden van, annyi téma lenne megvitatni való, hogy se sorrend, se komoly elhatározás nincs már hozzákezdeni. Az emberek már csak legyintenek: tegnapelőtt is volt valami szar, tegnap is, ma is tutira lesz valami, mit tegyünk, ez van...
És igazából kevesen vevők olyan magyarázatokra vagy javaslatokra, amik három mondatnál hosszabbak.
@rodeo36: off.
Úgy látom (helyesebben érzem), hogy megsértettelek a korábbi beszólásaimmal; talán finomabban is fogalmazhattam volna, már mindegy, kimondatott. Mindenesetre, bocsánatot kérek érte.
Továbbra is utálni fogom, ha spanyolul vagy portugálul írsz ide, ám tartózkodni fogok attól, hogy ezt szóvá tegyem. Azt, hogy más témában szólunk-e még egymáshoz, nem tudom, mindenesetre én nem erőltetem.
Ugyanitt (ha már), téged, és a többieket is megkövetnélek azért, mert párszor keményen kifogásoltam a főzőcske-lavmí-akármi irányba fajuló kommentfolyamot; fassetuggya, miért akarok én mindenbe beleszólni, ami másnak jó. Fabiustól külön bocs, amiért néha kétszer alá akarnám húzni a posztra adott hármast, ellenben sosem mondom be az ötösöket; nem kenyerem a dicséret, egyetértő bólintásaim pedig nem látszanak.

Mielőtt az új posztra ugranátok, még annyit mondanék, hogy 2014 valószínűleg bukott ügy, de 2018 még lehet a józan észé. Túléljük valahogy, bárhogy, csakazértis, nem igaz? Nahátakkor.
Csüggedni szabad, feladni soha.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

megírom priviben mi a baj vele. de csak szombat, vagy vasárnap lesz rá időm, ne haragudj.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

@rodeo36:

közben látom többen is elmondták a tutit és úgy van, ahogy mondják.

de azért megírom a frankót. nekem ez szakterületem volt 20 évvel ezelőtt. azért is van ma (is)jó munkám, és jó állásom:-)
@tucano:

"Ez nagyon nem igaz, napokkal ezelőtt írtam róla ide egy regényt. Mindig annyi a kint lévő vagyon, amennyi az aktuális igény a nép cseszegetésére, senkinek sem lehet fogalma sem arról, hogy valójában mennyi. A TJ, aki a sokat idézett felmérést készítette, csak és kifejezetten politikai megrendelésre dolgozik, mint a Békemenetes civilek. "

ja, ha az observer, meg a guardian is ez a kategória, akkor nincs miről beszélni.
@Légifarkas:

elfogadom, bár minek bocsánatot kérni? ez egy blog és az jó benne, hogy mondhatjuk...én azokkal tréfálok spanyolúl vagy portugálúl akik azt meg is értik és igazándibúl az a célom vele (bevallom) hogy ízét zamatát adjam annak, hogy valaki más körben is otthonos és az milyen fájintos tud lenni...Fábi is reklamált eleinte mondván, hogy angol kéretik (mert azt meg ő érti) azután rájött, hogy ez herce hurca, szerintem kisszínesnek elmegy

minden jót, oszt ugorgyunk ahogy Pósalaki Úr mon'ta vó't

brühühühühü
@rodeo36: A kormány nem hagyja békében nyugodni a nyugdíjakat....
@jaegtoer: Persze, majd kérlek keress rá, hogy a saját hazájukban mennyire kiröhögik őket,
javallom a Cato intézet vs. TJ vitát elemzésre. Vagy nézd meg a módszertani útmutatójukat (fent van az oldalon) és döntsd el kérlek, hogy alkalmazható-e Magyarországon, illetve a saját módszerük szerint kijönne-e a Magyarországra írt eredmény?
@rodeo36: ez a nagy kérdés, hogy meddig közteherviselés és mettől pucsítás. Sztem az otthon lakók ez utóbbi formát létesítik előnyben, tisztelet a kivételnek.
Abban a pillanatban, amikor az adófizető nem tudja fillérre pontosan, hogy mie költötték az adóját, borul a rendszer.
Nincs nagy kalap, minden fillérről tudnia kell az állampolgárnak.
@rodeo36: Szia Rodeo! Tegnap hiányoltalak.
A tegnapi adózási témához írnék egy zseniális megoldást, az USA-ban alkalmazták, nem tudom ez a gyakorlat jelenleg is érvényben van-e. Tehát a cégek által éves szinten kötelező Mérleg benyújtását megelőzően hiteles könyvvizsgálónak kell leellenőriznie, a vagyon valódiságát megállapítani.
Mérlegrevízió szúrópróbaszerű a tárgy évet követően, és ha az ellenőrzés számításai alapján az új vagyon értéke + - 5%-ban eltér, a könyvvizsgálót örökre eltiltják foglalkozása gyakorlásától.
Ezek a könyvvizsgálók egyébként kiemelten jó jövedelemmel bírnak az USA-ban. Igencsak igyekeznek ilyen feltételek mellett kinyitni a szemüket, és profi módon vizsgálódni.
Ennek a módszernek rendkívüli előnye, hogy nem kell hatalmas adóellenőrzési intézményeket fenntartani, mert a könyvvizsgálót pl. az adott cég fizeti. A módszer másik zsenialitása, hogy a könyvvizsgáló végzi el évvégén az adóellenőrzési feladatokat is a munkája során.
Tehát két óriási előny: az állami kiadások csak az utólagos szúrópróbákat illetik, és van az egész gyakorlatnak egy szigorú számadásra való kényszere.
Jó, nem?
@tucano: Ma 15.48-kor írtam egy dolgot Rodeonak, Neked is címeztem, de véletlenül nem ütöttelek be.
@Mariann19: Hát az USA-ban nem kerülnék adót, viszont cserébe nekik ott van Delaware és Nevada, hogy jó kis onshore offshore cégeket lehessen alapítani, nem véletlen, hogy a Forbes500 tekintélyes része(nem emlékszem a pontos számra, de talán több mint fele) ezekben az államokban van bejegyezve.
Mindenesetre, ha elmegy melletted egy ami az utcán és odasúgod, hogy IRS, rögtön elájul, az tuti:)
@tucano: "Odasúgod, hogy IRS, rögtön elájul, az tuti. Mit ne mondjak, az IRS hazai megfelelőjének hallatán a hazaiak is ebbe az ájult állapotba esnek, tudva azt, hogy a velük való kapcsolatból jól nem jöhetnek ki. Nemcsak a megállapított adóhiány és egyebek, de az arra rárakodó büntik is transzba ejtik az állampolgárokat.
Azzal viszont újat mondtál, hogy Nevada és Delaware is egy paradicsom, ennek utána nézek, mert érdekel. Jó tanulni arról, hogy mi van a világban, bár én személy szerint nem valószínű, hogy felkeresem ezeket a helyeket célirányosan.
@Fabius:
Meglátjuk, remélem neked lesz igazad. Én nehezen tudom elképzelni, hogy ez működjön a gyakorlatban. 2 párt szövetsége szerintem jobban hatékonyabb lenne.
süti beállítások módosítása