Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.11. 09:17 Fabius

Matolcsykám, pofa be!

Címkék: gazdaság fidesz forint devizahitel matolcsy györgy

Te, Gyuri, édesmamára szoktál gondolni néha? És nem sajnálod? Eszedbe jut időnként, hogy a rendszeres heveny csuklás rohamoktól bizonnyal neki van a legfejlettebb rekeszizma ma az országban, de azért nem ez a létezés legkellemesebb formája? 

„Világunk nem ésszerű, nem normális, döntéseink hatásai nem számíthatók ki előre, ezért nem hozhatunk racionális döntéseket” - írja a félkegyelmű, mert megint olvasott valami könyvet. Az ésszerű, normális és kiszámítható világ pedig kiosztja a sallert még aznap. Mert minden hiedelemmel és újmagyar-unortodox észjárással ellentétben, ha egy féleszű az ő posztján kijelenti, hogy az erős forint katasztrófa, akkor az a forint zuhanni fog jókorát abban a pillanatban. A devizahiteles meg csak néz ki a fejéből és nem érti: ez a büdös kretén tényleg ennyire nem tudja mikor kell befogni azt a lepcses pofáját, tényleg nem tudja, hogy a hitelek többségének hófordulója 10-12 közé esik? Tényleg ennyire nem tudja, hogy a devizahitelesek negyede élt az árfolyamgáttal, a többiek inkább próbálnak fizetni, és őket szopatja a ki nem használt lehetőségért? Vagy szimplán és egyszerűen ehhez is segghülye, és nem kell ezt túlragozni? 

matolcsy.bmp

Csodálkozunk még, hogy egy ilyen hülyéről az unortodox egyház vallási fanatikusain kívül mindenki azt gondolja, hogy muszájkabátban kuporogva egy csöndes sarokban, kipeckelt szájjal vennénk a legnagyobb hasznát, Viktor meg jelölje inkább MNB elnöknek a kedvenc lovát vagy középpályását, azzal is sokkal jobban járunk. Igen, tudom, most jön a csudálatos, önkormányzatok nélkül számolt 2,1%-os hiánycél, amit az utóbbi napokban fétisként lengetnek azok, akiket nem érdekel miből is jött ez össze. Mert ha megnézzük hogyan jött a pénz akkor azt látjuk, az adóbevétel(ek)ből dobta össze nemmegszorítás-nemadó-nembokroscsomag-nemáthárítás ország szorgos népe az utolsó petákig, ünnepelni való meg legfeljebb annyi van, hogy éljen gecó, csak megfizettettük a zemberekkel, de még hogy! 

Ám csüggedésre semmi ok, azért Kusza Szem ismét kitalálta a tutit: innentől a gazdaságpolitikát smitt-semjén-kopipészt modellben nyomjuk majd, mert

"a közösségi hálók világában az internet segítségével mindenki mindenkitől jelzéseket kap, és esélyt arra, hogy lemásolja mások sikeres döntéseit."  


Először is Gyurikám, akkor én ezúton jelezném, hogy ideje lenne megtanulnod a hónap mely időszakában kell mély kussban lenned, mikor dumáljál inkább seggpöttykutatási élményeidről a magyar gazdaság helyett. Másodszor meg nektek mondanám kedves gazdasághoz Kusza Szemnél többet konyító Feleim, hogy tessék aktívabban használni a közösségi felülteteket, posztoljatok a gazdaságról minél többet, hátha egyszer valami értelmeset fog másolni ez a futóbolond, ha másképp nem, véletlenül. Esetleg indítsunk faszbúk csoportot Egymillió kopipésztelhető ötlet Kusza Szemnek! -néven.

Adjunk neki esélyt erre, gazdasági szakembereket az internetre! 

829 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr425011448

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széllel szemben nem 2013.01.13. 14:19:56

Az egy dolog, hogy Matolcsy hülyeséget beszél, ezt megszokhattuk tőle. Sas Kabaréba illő poénjai vannak, amiket sajnos, ő komolyan is gondol. Mi meg addig nevetünk ezen, amíg a hátunkon nem érezzük a dolog súlyát. Ám sajnos annyira jó összeköttetésbe...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.11. 11:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem figyeltem: tőzsdén ki shortolt?
A lényeg, hogy ők meghozták azt a törvényt, amivel jó áron egyben visszafizethették a hiteleiket, akik meg küszködnek az adósságuk törlesztésével azok nagy ívben le vannak sajnálva.
ide illik, de reggel még nem volt helye:

siker siker hátán:

Útdíj: állítólag kiszáll a norvég partner
"Szakított" az útdíjtender nyertesével, a Getronics Magyarországgal a díjszedő rendszer beruházásához műszaki referenciát biztosító alvállalkozó - írta a Népszabadság, amely szerint felfüggeszthetik az egész projektet, ha a norvég partner valóban kiszáll.

hvg.hu/kkv/20130111_Utdij_allitolag_kiszall_a_norveg_partner

---------------------

Időre nem lesz semmi Matolcsy pénztárgépes ötletéből
Még mindig nem rögzítették a "szuperkasszákkal" kapcsolatos követelményeket, a megfelelő gép kifejlesztése, engedélyezése, tesztelése pedig akár év végéig is elhúzódhat - ismerteti a pénteki Világgazdaság.

hvg.hu/gazdasag/20130111_Nem_lesz_semmi_hataridore_Matolcsy_penzta
Az a gyanúm, anno Gyurci nem véletlenül emlegette a lobotómiát. Valami turulos sámán hétszentség, hogy elkövette rajta, és sámáni műhiba történt.
@Ni csak ki beszél most: Szokásos...mint a települések adóssága..kik jártak jól? hát persze a felelőtlenek

Gyurink nem normális de ezt már tudjuk. Én is azt mondom segítsünk neki
Egyébként tényleg nem hozhatunk valósan racionális döntéseket :-)
Döntéselméletileg. Matolcsyval az a baj,h.nem így érti. Mert neki külön hangrendszere van.
endresy.blogspot.hu/2012/10/tunderturulkak-hangjai.html
@hacsaturján:

Jótündér a lovak közé csapott, remek írás!
@Penivaldes:

Az a baj, hogy még nem tudják elegen.
Tőlem csak még jobban elhülyülne:-))
Rátok bízom:-))
„szakítani kell a világ hagyományos racionális felfogásával: a többi emberre, vállalatra kell figyelni, nem a közgazdasági tankönyvekre”.

sikerült, úgy vélem, elrugaszkodni! ..a valóságtól főképpen.
@Fabius: Most már tényleg itt lenne az ideje külön rovatot indítanod kuszaszeméknek, ahonnan kopipésztelhetik a szakadékból kivezető utunkat. :)
@Ni csak ki beszél most: Inkább én is ,kimaradnék, nem vagyok annyira jótékony hogy Gyurink útját egyengessem a világosság felé:)
@Secnir:

A tőzsdén eur/huf a cross, így long! De értem amire gondoltál. Csak azé mondom, hátha valaki beugrik egy poziba. :)
Debil Gyuri tökéletesen alkalmas lesz jegybankelnöki szerepre, mivel pontosan el fogja tudni látni azt a funkciót, amit a leszedált pohos törpe elvár tőle. A feladat a tartalék lenullázása: végül is Simlicskának és Nyergesnek meg kell fizetni, hogy a Fizess seggét tartotta 8 évig, továbbá a választások előtt ki kell tömni a nyuggereket, kell egy csomó látványberuházás "szalagátvágás", a kisebb klientúrát is ki kell tömni, illetve a választási kampány jegyében el kell tapsolni a pénzt: minden médiafelületet teli kell ragasztani Vika képével, szegíínyebb helyeken kell majd lóvé konzervekre, majd a "biztos pártválasztók" buszoztatására, jó pár békemenetre, a választások előtt akár havi intenzitással. Nos, megnézhetjük röviden, hogy milyen a turulszaros blosevizmus, párhuzamosan a fizetések erős elinflálódásával, illetve az is biztos, hogy a tartalék kiürítésével betámadják pénzügyileg Magyarisztánt. Melegen ajánlott, akinek megtakaritása van fornitban, minél előbb tolni kifelé, külföldi bankszámlát, takarékszámlát nyitni.

Na most, a fent felsorolt "koordinációs" feladatra, a legalkalmasabb az egybites Debil Gyuri. Hülye mint f@sz, és lojális a végtelenségig Vikához.
El lehet foglalni egy biztosítót?

Magyari Péter
2013. január 11., péntek 08:12 |
A Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület vezetőinek egy része hosszabb ideje úgy érzi, hogy a 45 milliárd forintos vagyonnal bíró biztosítót valaki el akarja foglalni. Az egyesületi formában működő Dimenzió vezetésében kőkemény harc dúlt idén az állítólag kívülről mozgatottak, és a függetlenek között. Úgy tűnik, hogy a cégfoglalás sikeres lehet, ám a PSZÁF is gyanúsnak tartja a biztosító körüli kavarásokat.

index.hu/gazdasag/magyar/2013/01/11/el_lehet_foglalni_egy_biztositot/
Bibliai csapás ez a barkácsjogász funkcionális analfabéta hitgyüli,akik a versenyszférát csak brossúrákból ismerik.
A politikusokat nem nyugdíjazza a kormány
Ha a közszférában dolgozók elérik a korhatárt, nyugdíjba kell menniük, kivéve a politikusokat.

index.hu/belfold/2013/01/10/a_politikusokat_nem_kuldi_nyugdija_a_kormany/
295 forint fölé ugrott az euró
Hirtelen gyengüléssel kezdte a napot a forint, egyre többen aggódnak Matolcsy MNB-elnöksége miatt.

index.hu/gazdasag/2013/01/11/295_forint_fole_ugrott_az_euro_ara/
@Ni csak ki beszél most:

Ha csak lesajnálva lennének az hagyján, de most is konkrétan szivatva vannak.

Euró +4 forint,
frank+2 forint

ennek aztán örülhet minden devizahiteles most de kurvára.
@Fabius:

ugyancsak szaggatja az istrángot.:)))
A racionalitással szakítás a következőt jelenti, erre gondol a Kretén: unorthodox módon ellopunk mindent, aztán lelépünk. Ez nem egy racionális megoldás egy normálisan működő piacgazdaságban, de itt Félázsiában, köszönhetően az un. "jobb és baloldalon" rabló, de alapjában volt MSZMP-s elvtársak pontosan erre gondolnak. Hízlalni kell a 242 milliárdot még egy kicsit, ha már a magyar állampolgárok annyira segghülyék, hogy nem látnak el addig, hogy a Fidesz és az MSZp a színfalak mögött nemcsak hogy totál összejátszik a társadalom kirablásában. Amíg a volt posztkomcsi férgek: MSZP, Fidesz, volt SZDSZ, volt MDF, KDNP, és hát az E2014 tagjai kóterba nem kerülnek, vagy lámpason nem fognak lógni, ugyanígy fognak minden forrást kilopni innen, félázsiai társadalmi és gazd. viszonyokba taszítva az országot.
Szerintem Gyurinak azt kellene megtanulnia hogy MINDIG fogja be a pofáját, ne csak a hónap bizonyos időszakaiban...
Sajnos odáig jutott az ország, hogy már ki sem röhögnek minket. Meglátják Matolcsyt, aztán csak legyintenek, és vele együtt ránk is. Ez a szomorú.
Sokat olvasok elemzéseket a magyar gazdaságról, és kevés olyan van, amely ne ejtene szót matócsnyi idiotizmusáról. Hozzáteszem, ezt nagyon konszolidáltan teszik, de felhívja a spekik figyelmét arra, h gyerekek, ez egy idióta, gyertek, keressetek sok píízt!
Egy idézet André Kosztolany tollából:

"Számomra a spekuláns az az intelektuális, megfontoltan cselekvő tőzsdés, aki helyesen prognosztitálja a gazdaság, a politika és a társadalom alakulását, és megpróbál ebből profitálni."

Matócsnyi ezé aranybánya a spekiknek, vagyis ha marad, vagy MNB elnök lesz, tuti az irány.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Őszinte megdöbbenéssel vettem volna a hírt, hogy ha a politikusoknak is nyugdíjba kell vonulniuk koros koruk után..elvégre akkor nem lennének politikusok a párt táján. Kissé mórai ez az egész
Matolcsy úr/elvtárs ....hát ezt megint elQrtad!!! ..... vagy lehet,hogy Simicska ma ép idehaza vásárol s nehogy már szaros 285 ft-ot érjen csak a kimentett eurója?
'reggelt!
Azt mégsem írhattam, hogy jó. Na majd meglássátok, jönnek a trollok hogy milyen szuper Gyuri, alacsony a hiány meg minden. Elrugaszkodás éve van.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy lehet olyan, aki szerint nem ez a jobbagyféltekés kretén a leghülyébb fasz, aki valaha nemzetgazdaságot próbált dirigált!

A 2,1%-os hiánycélhoz meg azért hozzátenném, hogy az törpeadó-bevételekkel való kisámfázás mellett olyan csuda egyszeri tételek is befolyásolták, mind az ÁFA-visszatérítés határidejének egy hónappal kitolása, ami egy havi pluszpénz hagyott a kasszában, úgy 100-120 milliárd értékben.
@biturbo s - félázsiai bunkó állat: fordítva is igaz! A törpediktátor is végletekig lojális a gazdaságromboló idiótizmusra hajlamos(piros pötty)Gyuri bácsihoz!!!
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: Képzeljétek milyen felüdülés lesz majd visszatérni az ízig vérig ortodox echte neoliberális gazdaságpolitikához. :)

Mindenki sírva könyörög majd, hogy lécci lécci szorítsatok meg továbbra is hiszen a Coelhos unortodoxik is ezt csinálták, csak pirospöttyös csomagolásban.

Nem is értem, hogy túrórudiék miért nem pereltek még hitelrontásért. :)

idokjelei.hu/2012/12/10-bizonyitek-hogy-egy-hamis-gazdasagban-elunk/

idokjelei.hu/2012/10/14-szemelveny-a-gazdasag-egyre-gyengulo-allapotarol/

idokjelei.hu/2012/08/lehet-hogy-a-bankok-es-az-allam-csendesen-keszulnek-a-penzugyi-osszeomlasra/
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

"Mindenhol a világon azt mondják az embereknek, hogy szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat és keményebben kell dolgozniuk, hogy kimenthessék az államot, a bankokat, a biztosítókat vagy akár az autógyártókat. Amikor pedig ezt megtesszük és keményebben dolgozunk a kevéske siker reményében, hihetetlen adókkal sújtanak, hogy vég nélkül finanszírozhassák ezeket a csaló intézményeket. Ugyanakkor a korlátlan pénznyomtatás és az egyre emelkedő adók fényévekre vannak a problémák gyökerének megoldásától. A helyzet az, hogy a bankok által kínált megoldások képezik a problémát, hiszen a befektetőosztályt gazdagítják a középosztály rovására. A globális bankárok az adófizetők és a jövő generációinak pénzével játszanak ebben a globális kaszinóban, amit eleve összeomlásra terveztek, hogy az összeomlás által elvehessék az emberek javait. Mindent feltettek a játszmára, de hamis pénzzel játszanak, a mi értékeink viszont, amiket kockáztatunk, valódiak."

Móka kacagás. :)
Angyal: baromság, hisz a széljobb gazdasági politika meg megdicsőülést fog hozni, értem én
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az összeomlás nekik sem jó. Az a jó ha hullámzik a gazdaság. Fellendülés, válság. Felfelé is lehet keresni, és lefelé is, ha tudja melyik szakasz mikor jön.
@Myrath: Megvan a könyv, nagy koponya volt az öreg.

De az idézett mondathoz, ha hozzáteszem, hogy az idióta beszólások (na nem Matolcsy részéről) pontosan időzítve vannak, és bizonyos emberek, akik időzítik (kik is időzíthetik a magyar nemzetgazdasági miniszter interjúit... kik is... olyan sokan... nem jut eszembe)profitál(hat)nak belőle és meg is teszik(tudjukkik?) onnantól kezdve már nem (sic) spekulálásról van szó, hanem bűncselekményről.

És én ilyesmit nem olvastam André Kostolany könyvében...
izéééé, van olyanja még nekik/ünk?

Matolcsy és a kormány rárontott az MNB-re

A jelenleginél is szigorúbb monetáris politikát kell folytatnia a magyar jegybanknak, ha a kormányhoz közeli elnököt neveznék ki az élére, ugyanis ez végképp elporlasztaná a külföldi befektetők bizalmát<<<< Magyarországgal szemben.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/gyengul_a_forint_matolcsy_es_a_kormany_rarontott_az_mnb-re.541990.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Dehogy fog, hiszen az elmúlt 22 év az igazi megdicsőülés. ;)
ühüm, vonának ötleteim, nem úgy mint egyeseknek, akikre még e csirkét sem bíznék ;)
Kedves feleim, ebben is a lehúzást vélem felfedezni, hisz nekünk lesz ilyen azonosításunk, tehát ha valaki idegenszívűként nem átalik külhonban tankolni nagyobb mennyiséget, az lesz kedves számítani a kedves qurmányunk szerető gondoskodására és büntetésére:
/az elfogadása és indoklása meg a szokásos narancsdroidos/

"Az biztos, hogy a legális forgalmazókra pluszkiadást róna az előírás. Egy-egy ilyen adalékoló rendszer becsléseik szerint akár több százmillió forintba is kerülhet, a kiépítésre pedig kevés a fél év. Az adalékanyagok várhatóan szintén nem lesznek olcsók, ami emelheti az üzemanyagok árát."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/rossz_hir_az_autosoknak_komolyabb_aremeles_jon.542005.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azt hiszem ebben lennének közös pontjaink. Mármint, hogy kikre nem bíznánk még csirkét sem. :)
A Fidesz is arra figyelmeztetett nemrégiben, hogy ha kormányzati szerephez jutna a „Gyurcsány–Bajnai-szövetség”, a bankok pénzt kapnának, a legalacsonyabb keresetűek bérét pedig csökkentenék, a minimálbér a jelenlegi 93 ezer helyett 66 ezer forint lenne

Ingatlanadó, tandíj, fizetős egészségügy

A Nézőpont Intézet elemzéséből pedig az derül ki, hogy a Bajnai-féle alkotmánytervezetből olyan neoliberális, „IMF-kompatibilis” elemek emelhetők ki, mint az ingatlanadó, a tandíj és a fizetős egészségügy. A tervezet megszüntetné a termőföld, a GMO-mentesség és az ivóvízkészlet alkotmányos védelmét is.

A Nézőpont Intézet arra is felhívja a figyelmet, hogy az alkotmánytervezet számos pontja az első Bajnai-kormány idején az Alkotmánybíróság által megsemmisített intézkedés (ingatlanadó, családi pótlék adóalap alá vonása) alkotmányos alapjainak megteremtését is szolgálja.

majd bajnai megoldja a gondokat.
Eddig az volt a mantra, hogy nem kell segíteni a devizahitleseknek, mert senki nem kényszerítette őket. Most meg sajnálkoztok? Ejnye-ejnye!
Gyurika minden héten bizonyítja, hogy márpedig neki az elmegyógyintézetben lenne a helye!
@leonito77: nem hülyék hanem fifikás bűnözők akik tízmilliárdokat keresnek minden alkalommal amikor valamelyik "díszhülyéjük" kinyitja a tolvaj pofáját. Bűnszervezetben folytatólagosan elkövetett hazaárulás amit művel ez a kötélrevaló társaság.
@biturbo s - félázsiai bunkó állat: "unorthodox módon ellopunk mindent, aztán lelépünk" - nem lepnek le, gazdasagi szuksegallapotot hirdetnek ki es felfuggesztik az alkotmanyt. Az se baj ha emiatt az EU tagsagunk is mgeszunik.
@Fabius: 1. Először is mindenki tudja hogy Bajnait és a mszp-t szeretnéd 2014től. Ez legyen a tárgyalási alap.

2. Teljesen logikus lépés a foringyengítés a legfrissebb 3. negyedévi ipari termelés visszaesésre reagálva(export)

3. Azt írod hogy 1/4 élt az árfolyamgáttal. A többi miért nem élt? Matolcsy tiltotta meg? A végtörlesztőket is elfelejtetted.

4. Akit te szeretnél az semmit nem tett a devizahitelesekért, annál többet a bankokért.

5. A hiánynál látom már ledobtad az ékszíjat. Ezt nem is nagyon lehet/kell magyarázni. A végén a zemberekkelfizettékmeg a nap poénja. Bajnai hitelt vett volna fel, amit nemazemberekfizetnekmeg és a kamatokat sem.
pedig pár napja elkapták fasztolcsyt:
kepfeltoltes.hu/view/130111/mmaaat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

...ezekszerint kiszabadult valahogy.
@$$$=$$$: jahh, mennyi pénzből és milyen néven mondja ezeket az okosságokat az a nem is saját elemző intézet

ezek a következők, meg ugye nincsenek is: Ingatlanadó, hány narancsos kerületet írjak ide?
tandíj, ez sincs ugye kőccség térítés újmagyarul ;)
fizetős egészségügy, listák amik a holdig érnek, avagy orvos aki sorrendet vált, ha borítékolsz, ez sem fizetés tudom, hogy is van, jah igen megelégedettségi juttatás előutólag
@leonito77: Nem olvashatsz ilyeneket Tőle valóban. Ő még a "régi vágású" spekik közé tartozott, aki nem befolyással, hanem elemzéssel hozta meg a döntéseit.
Valóban, manapság a "bennfentes kereskedés" lett a tőzsdei spekik nagy kaszája. Sajnos.
Nem erős ez a cím, rabbi?
@politikus-omm: szegény fábrikusznak már csak ez az öröme maradt az életben. elképzelem mindig ahogy nyáladzó fejjel írja a posztjait valami zuglói panelből a szerencsétlen hülyéje.
Sziasztok kiskocsogok! Multkor igertetek a nagyagyukat... ahogy elnezlek benneteket nem erkeztek meg... hogy alltok a csoportterapia megszervezesevel?
Héthavi forintmélypont: 297-nél az euró!

Két nap alatt bő 2 százalékot veszített értékéből a fizetőeszköz.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/hethavi_forintmelypont_297-nel_az_euro.178098.html
Egy barátom a Wake Foresten a diplomamunkáját a magyar unortodoxiáról írja. A profoktól ő kapja a legnagyobb figyelmet (mivel annyira érdekes téma) és folyamatosan előadásokat tart Matolcsyból, mint elrettentő példából. Nem gondoltam volna, hogy Matolcsyból egyetemi anyag lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Rogannak is elmentek otthonrol... komolyan azt gondoljak pld hogy a MOL (vagy barmelyik masik nagy forgalmazo) kuton a kutasok elmennek kannaval/tankerrel Ukrajnaba es onnak behozott benzint tesznek a fold alatti tartalyokba amit aztan kutfejnel arulnak??? Mi a fenerol beszelnek, szerintuk a MOL nem ellenoriz minden kutat literre??? Nem kell egyeznia a kiszallitott, kutfejnel tankolt, kiszamlazott mennyisegnek???
mennyi barom jött, kuminista mozgalom van így dologidőben, szarban van vezényló és zrt-je, mindenki a frontra van vezényelve :D
"Vagy szimplán és egyszerűen ehhez is segghülye, és nem kell ezt túlragozni? "

Igen.
@dadddd: Más segíteni, meg más szívatni. Tudod a különbséget?
@$$$=$$$:

Mert most nincs ingatlanadó, tandíj, meg fizetős egészségügy (legalizált hálapénz), te istenverése???

Ja, nem tandíj, költségtérítés... :DDD
@Csokonai Vitéz Műhely: Sot, nem csak kozgazbol lesz tananyag, hanem a pszichiatrian, sot lehet hogy kriminalisztikabol is fogjak tanitani!
@politikus-omm:

2. Ami az exportnak jó, az a devizahiteleseknek rossz. Ha azt nézzük, h az államháztartás legyen jó akkor jó, ha azt nézzük, h az állami és magán devizahiteleknek legyen jó akkor rossz.
3. Az árfolyamgát egy hitel, ami az árfolyam különbözetből származó törlesztést elodázza. Vagyis az árfolyamgát különbözete kamatostul fizetendő a jövőben. A "nép" rájött, h ez átbaszás, ezé nem kéri.
4. A kettő összefügg, szabályzással kellett volna gátat szabni a bankok extra profitjának és ezzel egy időben a devizahitelesek szopásának.
5.Kuszaszem is hitelt vett fel, mégpedig 7-9%-on államkötvények formájában a piacról, lecserélve az IMF 3-4,5% os hiteleit. Nézz utána, h Mo kamatterhei milyen ütemben növekednek.
@Kakimaki0123456789: az külhoni tankolókra találták ki szerintem:
teherautó az úton, nav-tek megállít, üzi ellenőriz, nem magyar kúti portéka, csekken vastagon fogó penna.

Tudjuk don két hét alatt rend lesz, az olajok szőkítésének nagymestere, most ezzel nem szőkíteni fognak, hanem festeni jó pízí, és nem mellesleg büntetni ;)
@Csokonai Vitéz Műhely: Na de igazolja a mondást, hogy mindenki jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának.
250-260 környéki ojró kellene, nem 300as...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mit nem mondasz, a végén még lebukunk, hogy csak a klónom vagy, mit fog szólni Peni? :D
@$$$=$$$: eGYEM A SZIVEDET HÁT MEGJÖTTÉL?......hu,meg ha meg hé..
semmi GAZ
mar szorul a hurok! 295.4!

remelem meg sem all 350-ig!
azt ott jol bebetonozza onmagat!
@Rufus78: Szerintem az még debilebb nála aki hagyja az ámokfutását. A Kedves Vezető az ország fénylő csillaga.
A sok budai fidesz-szavazo meg csodalkozik hogy szejjeltrollkodta a gyereke gimnaziumat a kedves vezeto:
index.hu/belfold/2013/01/11/kaoszhoz_vezetett_az_allamositas_egy_budai_gimnaziumban/
es lesz meg ilyen, nem egy!
mindjárt jön a régi mantra: megtámadták a forintot és a zországot, mert matócsni a látó és az igaz, és zseni mozgatója a vezényló
@Fabius:

Ha egy majmot bezársz Paks vezérlőtermébe, hogy nyomogassa kedvére a gombokat, és Paks felrobban, akkor nem a majom a hibás, hanem te.

Le kéne már szállni szegény Matolcsyról, orvosi segítségre van szüksége, és nem az ő hibája hogy téveszméiről nem lebeszélni akarják, hanem cinikus főnöke hagyja tombolni.
Matolcsy minisztériumában viccesek a keleti nyitással foglalkozó osztályok. Komolyan azt hiszik, hogy szükség van az alábbiak közül bármelyikre is?

Keleti Költségvetési Ügyek Osztály, Keleti Jogterületek Osztálya, Keleti Foglalkoztatás-stratégiai Osztály, Keleti Foglalkoztatási Koordinációs Osztály, Keleti Költségvetési Kapcsolatok Osztály
@Myrath: ha azt nézzük, h az állami és magán devizahiteleknek legyen jó akkor rossz.

- a devizahitelek száma és állománya már sokat csökkent a kormányváltás óta

Az árfolyamgát egy hitel, ami az árfolyam különbözetből származó törlesztést elodázza. Vagyis az árfolyamgát különbözete kamatostul fizetendő a jövőben. A "nép" rájött, h ez átbaszás, ezé nem kéri.

- ez nem magyarázat hogy miért akar Fabius Bajnait aki semmit sem tett(árfolyamgáttal 1/4 élt+végtörlesztők)

Nézz utána, h Mo kamatterhei milyen ütemben növekednek.

- A kamatteher egy részérték, csepp a tengerben. A fontos szám az áht. teljes egyenlege, államadósság összessége.
@Myrath:
Magyarországon egymillió spekuláns van. Közismertebb nevük: "frankhiteles".

Ők azok, akik a frank-forint árfolyamra spekuláltak. Mivel többségük pénzügyi analfabéta, akik fel se fogták mit csinálnak, ezért buktak rajta.

Persze nem csak ők a spekulánsok, pl. Hódmezővásárhely is frankban vett fel hatalmas hiteleket, hála a Lézer gyereknek.
érik a békamenet:

Békemenetesek: Bayer "levadászása nem megengedhető"
A Civil Összefogás Fórum alapítója kiáll a szerinte "kiváló publicista" mellett.

hvg.hu/itthon/20130111_Bayer_levadaszasa_nem_megengedheto__megs

--------------

Orbánékat dicsérő külföldi cikkekkel büszkélkedtek a köztévében
Kumin Ferenc szerint számos helyen szólnak elismerően a magyar kormányról.

hvg.hu/itthon/20130111_Orbanekat_dicsero_lapszemlet_tartottak_a
@Penivaldes: Ha akarnád se tudnád. Neki a világosság árt. Marad ő a jól megszokott sötétségében.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az útdíjnál a hírek alapján túl alacsony árat ajánlottak (ez volt az eddig működő taktikájuk, később mindenféle túlmunka díjat szednek) és teljesen irreális volt a határidő is. Ki gondolta komolyan, hogy fél év alatt ki lehet egy rendszert építeni, amikor a pályázat lebonyolítása is fél évig tartott, ha nem számoljuk a korábbi 10-12 éves szerencsétlenkedést?
Azért szemem előtt van, hogy a nemzetgazdasági tervezési hivatal munkatársai rátapadnak a netre, és gereblyézik össze a jobbnál jobb ötleteket.

Mondjuk az is elgondolkoztató, hogy ez a hivatal, matolcsy jobb keze alá van rendelve, akit csizmadia norbertnek hívnak. neki a végzettsége pedig település és területfejlesztő geográfus, illetve turizmusfejlesztő geográfus.

van még kérdés?
hogy mi van ?
matolcsy nem hozhat racionális döntéseket ?

ezt eddig is tudtuk,
mostmár ő is tudja
Az nem világos nekem, hogy van ideje ennyi könyvet olvasni a munka mellett?!
@politikus-omm: "- A kamatteher egy részérték, csepp a tengerben. A fontos szám az áht. teljes egyenlege, államadósság összessége. "

Mert TE azt mondod? A nagy hozzáértéseddel? Szerintem még az összeadás is nehezen megy, és ilyen szöveggel jössz?

A kamatteher az amit effektíven KI KELL PERKÁLNI az adókból. Amennyivel az több annyival kevesebb jut másra! Átszámoljuk lélegeztetőgép egyenértékesbe?
Na de majd kin fogjuk leverni ezt a sok balfaszságot? A turul rudin, vagy az orbánon akinek köszönhetjük? Akinek köszönhetjük, hogy az első balfaszkodás után nem rúgta úgy seggbe, hogy az azeriekig röpült volna? Vagy az egyik balfasz a másiknak nem farkasa?
@Penivaldes: Nem, van még húsz másik, de gondolom, hogy a turizmussal vagy kereskedelmi kapcsolatokkal foglalkozó osztály csak csinál valamit. Ezek azok, amiknek semmi értelme nincs.
@$$$=$$$: Te most önmagadról festettél egy önarcképet. Barom tahó !
@Távmunkás: épeszű nem gondolta, ugyan ez lesz a bekötött pénztárgéppel, és a fent linkelt festett üzianyagokkal, jah és ne feledjem a webbankot, és az állami mobilt. Mind mind csak azért kellett, hogy a haveroknak lehessen néhány milliárdot tolni.
Megjegyzem Magyarország hanyatlásának üteme gyorsuló tendenciát mutat. Ez már a zuhanás eleje:

"2012 novemberében az ipari termelés 6,9%-kal maradt el az egy évvel korábbitól."
Kár ezért a stílusért. Egy ilyen cím olvastán az első gondolat: talán a szerzőt kell jól pofán vágni. Tisztelettel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Már karácsony előtt jelentek meg olyan cikkek, amikben a magyar gazdaságpolitika sikereire figyeltek fel külföldön"

Persze, kellett valami ami alapján ki lehetett osztani a karácsonyi prémiumokat. Tényleg mennyi volt az osztogatás?
@Szevasztok: Nem a kamatterhet kell kiperkálni, hanem az áht. kiadási oldalát(a kamatteher 1 kiadás).

Ami 10 éve most van a legközelebb a bevételi oldalhoz.

Szívesen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: O... miert, tilos mas EU orszagban tankolni???
Es igen, ujra lesz olajszokites :)
@kirsten: bocs, nem értem mit makogsz, nemtudok mszp-maki nyelven.
@politikus-omm: Annyira vagy hiteles mint Matolcsy...
@kovi1970:

www.blikk.hu/blikk_aktualis/szorta-a-penzt-az-ev-vegen-a-kormany-2127989

Legnagyobb nyertesek
Nemzetgazdasági Minisztérium 6 milliárd Ft
Rendőrség 4 milliárd Ft
Bírósági bérek 1,1 milliárd Ft
Országos Mentőszolgálat 1 milliárd Ft
Két új határátkelő 984 millió Ft
Kőrösi Csoma Sándor Program 476 millió Ft
Bevándorlási hivatal 451 millió Ft
Nem kell ezt ragozni, matolcsy is fideszes, azt ennyi. Esze, gerince, intelligenciája, becsülete, emlékezete, őszinte szava nincsen. Fideszes káderként és orbán embereként egyaránt tökéletesen működik.
@Fábián István: Pityuka! Előbb nézelődjél, beszélgessél. Aztán ha lesz 4-5ezer hozzászólásod akkor esetleg javasolhatod a blogíró pofánvagdosását...

"Fábián István 0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.03.13. óta tag."
@Myrath: Meddig jó az exportnak? A mi exportunk jórész külföldi alapanyagokból van amiket valutában kell kifizetni. Hamar vissza tud ütni a gyenge forint is...
@kirsten: igen, sokan nem tudnak kilépni a komfortzónájukból
@Fábián István:
Kár ezért a stílusért. A verbális agresszió errefelé nem szokás. Tudom, belémverték:)
A szerző még szabad, ne fenyegesse,mert...
A tisztelet mellett semmi más hozzáfűznivalója sem volt? Matolcsykém:)
@$$$=$$$: Te tahó még magyarul sem tudsz, úgyhogy menj a seggnyaló oldalaidra. Csúszó-mászó féreg ! Itt kilógsz a sorból a szerintem jóindulatúan általam mért 40-es IQ-dal !
Mégis a Gyuri a legjobban fizetett újságíró, leírt néhány mondatot a cikkében, a magyar társadalom meg százmilliókat fizet a forint árfolyam esésének következtében. Ez egy igazi zseni! A Gyurinak közgazdasági Nobelt kéne adni és legyen Jegybank elnök, meg a Semjén üsse lovaggá.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már értem. Ezek kinyírták Kennyt. Szemetek...
@politikus-omm: A legfontosabb a kamat, mivel azt kell az állam bevételeiből folyamatosan fizetni. A tőke törlesztése szinte mindig újabb hitelekből történik. Szerinted mire kellett a tegnap felvett 75 milliárdos hitel?
@politikus-omm:
Már bocs, de ha valaki a Bajnaira kíván szavazni, akkor az miért akkora baj ? Ez az ő döntése. Másrészről gondolkodó ember is lehet aki hit, beleérzés és mennyei mantra nélkül is megtudja mondani választásának okait. Annak idején mást sem hallottam, mint, hogy bérretegő libsi-bolsik. Egy ideje viszont mást sem hallok hithű fityuszoktól, mint a Bajnaitól való következetes rettegést.

Másrészről, hogy sokan nem választották az árfolyamgát rendszerét, az biztos azért van, mert
1 . A Bajnait szeretik.
2 . Esetleg gondolkodtak és választottak. Szerintük az árfolyamgát szarból font ostor.

Árfolyamgát helyett kellene az az 1 000 000 munkahely ( az elvesztetteken felül), és az, hogy idióta politikusok ne basszák el a forint erejét, mindenféle barom beszólással (csontvázak a szekrényben, Mo.= Görögország, Matolcsyt mindenhova stb.)

Ja és a kamatterhek csepp a tengerben? De amúgy keverjük az almát a körtével mi?
@kirsten: nagyon rámkattantál. buzievagy?
@$$$=$$$: "bocs, nem értem mit makogsz, nemtudok mszp-maki nyelven." - persze, mert a majomházban nem beszéltek hozzád a gondozók, csak becsúzlizták a banánt neked.
@politikus-omm: "Nem a kamatterhet kell kiperkálni, hanem az áht. kiadási oldalát(a kamatteher 1 kiadás)."

Én nem szoktam más kommentelőket minősíteni, de Te lassan kihozod belőlem az állatot!

Most akkor ki kell fizetni a kamatterheket vagy sem?

A bevételt kik adják össze szerinted? (Mi adófizetők)

A kamatot kik teszik zsebre? Az állam hitelezői, akik jelentős mértékben külföldiek.

Vagyis a kedvenc kormányod az adófizetők nehezen összeadott forintjait GYORSULÓ ütemben lapátolják a külföldiek zsebébe!

Ez nálam hazaárulás kategória! (Szerintem nálad is az lenne, ha a szocik csinálták volna.)
@$$$=$$$: Az öreg Freud... :-)) Valaki foglalkozik veled, egyből vazelinezed az ánuszod? :-))
@Kakimaki0123456789:
Csak a szóvívője.

"Nem a kamatterhet kell kiperkálni, hanem az áht. kiadási oldalát(a kamatteher 1 kiadás).

Ami 10 éve most van a legközelebb a bevételi oldalhoz."

Ezért lötyög rajtam a tavalyi nadrág,ezért látszik ki a bordám majd?

Hihetetlen siker,de tényleg.

Statisztika........oszt éhendöglünk,pedig milyen jól élünk:) jobban mint..... majd omm behelyettesíti,nem vagyok naprakész a szlogenjeikből:D
„Világunk nem ésszerű, nem normális, döntéseink hatásai nem számíthatók ki előre, ezért nem hozhatunk racionális döntéseket” - erről ez jutott eszembe: "Mindenki hülye, csak én vagyok repülő."
@kovi1970:

Rengeteg terepjárót vesz a vidékfejlesztési hivatal
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) nyílt közbeszerzést írt ki 60 darab dízel- és 25 darab benzinüzemű terepjáróra, a beszerzés becsült ellenértéke nettó 291,8 millió forint - a tender a Közbeszerzési Értesítő pénteki számában jelent meg.

hvg.hu/cegauto/20130111_Rengeteg_terepjarot_vesz_a_videkfejleszte
Üdv kommentelők!
Dicséretes, hogy M barátunk tényleg olvasott valamit, de nem bonyolította a megértését. Pedig az általa emlegetett irracionalitásra az alternatívák megismerése lenne a gyógyír. Tehát párbeszéd a hozzáértőkkel.
Herbert Simon-t olvashatott, vagy valami erre hivatkozó elemzőt. Ha nem zavar, adok erről egy kis háttérinfót:
Az optimális döntések elmélete a következő előfeltevésekre épül:
Ha a döntéshozó:
1. ismeri az összes lehetséges cselekvési változatot és
2. biztosan tudja, hogy az egyes cselekvési változatoknak mi lesz az eredményük, továbbá
3. ha biztosan meg tudja állapítani az eredmények preferencia-sorrendjét,
akkor az optimális döntés - vagyis a legjobb cselekvési változat - kiválasztása elvileg könnyű feladat (technikailag esetleg bonyolult lehet).
Könnyen belátható, hogy az optimális döntések fenti jellemzésében az 1. és 2. feltétel azt jelenti, hogy a döntéshozó teljes információval rendelkezik, a 3. feltétel pedig lényegében azt, hogy a döntéshozónak egyetlen célja van, illetve céljait biztosan és következetesen tudja rangsorolni.
Az optimális döntések két alapvető feltevését, a teljes informáltságot és a maximalizálási kritériumot Herbert Simon kritikailag vizsgálta. Vizsgálatai alapján 1947-ben mutatta ki a teljes informáltság valószerűtlenségét, majd 1955-ben és 1956-ban publikált közleményeiben a második feltételt is elvetette mint a valóságos döntésekben csak igen ritkán teljesülő feltételt (Simon, 1982).
Simon az objektív racionalitás elnevezést használta arra az esetre, ha a döntéshozó valóban kielégítené az optimális erőfeltevéseket. Kimutatta azonban - és ezt tapasztalataink alapján is beláthatjuk -, hogy a feltételek valójában csak igen ritkán teljesülnek. Mivel az objektív racionalitás feltételei nem teljesülnek, ezért Simon egy másik elvet vezetett be, és ezt a korlátozott racionalitás elvének (principle of bounded rationality) nevezte el. A korlátozott racionalitás elve a következő : "A komplex problémák megfogalmazásában és megoldásában, a valóságos helyzetekben előforduló problémák nagyságához viszonyítva az emberi elme kapacitása nagyon kicsi ahhoz, hogy az objektív racionalitás alapján oldhassuk meg ezeket a problémákat" (Simon, 1957). Simon véleménye szerint a korlátozott racionalitás elvét figyelembe kell venni a döntésekben, és ennek megfelelően dolgozta ki a kielégítő döntések alapjait. A kielégítő döntések elméletében az objektív racionalitás harmadik feltételének - a lényegében egyetlen cél létezésének - valós tényét vonja kétségbe. A lényeg azonban nem változik: a korlátozott racionalitás és a többcélúság folytán a legtöbb komplex döntési helyzetben a döntéshozó "egyszerűsíti" a döntési folyamatot azzal, hogy a maximalizálás helyett a kielégítő megoldásra törekszik olyan cselekvési változat választásával, amelyik elegendően jó, azaz kielégítő" (Simon, 1957).
A kielégítő döntések elmélete szerint tulajdonképpen tanulási folyamatról van szó, melynek során a döntéshozó addig tanulmányozza és vizsgálja a lehetséges cselekvési változatokat, amíg meg nem találja azt, amelyik kielégít bizonyos minimális követelményeket, azaz megfelelően kielégítő ahhoz, hogy ezt válassza és megvalósítsa. A továbbiakban már nem foglalkozik azzal, hogy a nem tanulmányozott változatok között volt-e olyan vagy sem, amelyik jobb annál, mint amit választott.
plágium, vincentről

A mágus lemegy a kikötőbe, ahol találkozik egy tengerésszel, aki elmesél neki egy történetet egy egyiptomi vándorról, aki elhatározta, hogy nem vándorol tovább, hanem inkább megpróbálja megfejteni a Négy Nagy Titokból a harmadikat.

Érdemes idézni, hogy látja a helyzetet Coelho professzor: A jövő cifra korsója előtted jár, de hátad mögött ott a múlt mélységes kútja. Vajon mi lehet a harmadik titok ? - kérdezi most a kedves Olvasó, de vajon, amikor törvényt hoztunk arról, hogy az ezerkétszáz forintos bankjegyeket megadóztatjuk, majd az adót levonjuk a kenyérpirítási díjból és ezzel egycsapásra stabilizáljuk a tértivevény piacot, akkor nem ugyanezt kérdezte? Mi lehet a titkunk, mitől szárnyal a magyar gazdaság, mitől bújt be a recesszió vonyítva a sublót alá?

orulunkvincent.blog.hu/2013/01/10/matolcsy_gyorgy_szimpl_ting

simpleton azaz a falu bolondja (Africa.ban szent ember, mindenféle maskarákban jár és általában egy szent fa tövében -imbondeiro- lakik ahol berendezkedik mindenféle használhatatlan izéket összegyűjt, rendben tartja azaz rendszeresen felsöpri a körnéyket falevelekkel ékesített szent söprűjével és a falu eteti maradékokkal, minden értelemben véve érinthetetlen, az oroszok is nagyon tisztelik a Boris Godunov-ban központi alak

brühühühühü
@politikus-omm: No, akkor hagyjuk a pontjainkat és próbáljuk meg összefüggéseiben vizsgálni a dolgot.
Az unortodoxia hátrányai a kiszámíthatatlanság és az ez által képződött bizalomvesztés aszem látható a forint hektikus mozgásaiból.
Az adósságaink elinflálása, és ezáltal az export számainak javulása nem járható út, mert az ország belső adóssága kicsi, a devizaadósság nagy. Bajnai nem "személy szerint" szerette volna megoldani adevizások problémáját, hanem a CDS csökkenésével, erős forinttal szerette volna az ÖSSZES adós terheit csökkenteni. Erre volt egy éve, utána úgy döntött az ország (teszem hozzá joggal), h a 7 év után az utolsó1 már nem számít, más kell.
Ami az államadósságot illeti, ugye nem mindegy, h nominálisan, vagy a GDP arányosan nézzük, illetve nem mindegy az sem, h milyen áron valósítjuk meg a csökkenést.
Az USA a fogyasztásösztönző lépésekben hisz, kuszaszem a megszorításban. Möglássuk, mellik lesz a jó politika, de azt ne feledjük, h USA alig élt megszorítással, rengeteg hely van, hogy meghúzzák a nadrágszíjat, de nem teszik. Inkább húzza meg a fél világ, de az amerikai polgár járjon jól. Aszem ez (USA-ból nézve) a jó hozzáállás.
@politikus-omm: Attol hogy Orban szerint a devizaadossag csokkentese jo kampanytema, meg nem az allamadossag az egyetlen jelszoszam amit ha mindenarom megfelezunk, minden OK lesz. Akkor lesz jo ha a racionalis kiadasi oldal es az egeszseges gazdasagi kornyezet miatt csokken az adossag, nem akkor ha a agzdasagi, bizalom, alkotmanyossag aran is lejjebb eroszakoljuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az kb. 4,9 millió autónként. 60 db, basszus, az tényleg sok. talán a vidéki irodák főnökeinek kell?
a kormány nem shortol, a kormány szidja a spekulánsokat...
a kurva életbe
:D
Az a baj hogy M.tolcsy nem azt csinalta amit Orban igert:
EGYSZERI, NAGYARANYU ADOCSOKKENTES ES NEM KELLENEK A MEGSZORITASOK!!!
Eleg az eros hit!!!
@rodeo36:

Kezd összeállni a kép. Átfestett afrikai bóvli sámán, puccosítva , csak nekünk, mert megérdemeljük.
Már csak azt nem tudom kit/mit adtunk cserébe érte? Arányos volt-e a csere? Vannak-e korrupcióra utaló nyomok?
PPétert kéne ráállítani,az mestere az ilyen talányok megfejtésének. A végén majd kiadja bőrbe kötve:D
@leonito77: Na de igazolja a mondást, hogy mindenki jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának.

basszus, ez győnyőrű,mintha én monta vona:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az állami mobil vezetősége már lemondott, más gondolom nem dolgozott ott.
A pénztárgépek bekötése helyett többet hozna a konyhára a gyakoribb helyszíni ellenőrzés kemény bírságolással vagy a kártyás fizetés terjesztése.
Az üzemanyagok adalékolása többek között Törökországban kötelező, ott ennek segítségével akarták tavaly az OMV-t milliárdokra bírságolni és a cégvezetőt is börtönnel fenyegették.
@politikus-omm: Egyébként hogy érzékeltessem miről van szó, amikor a kamatteherről beszélünk.

Az unortodoxia ára kb havi 10mrd Ft (évi 100-120 mdr Ft) Ez az a kamatTÖBBLET, amit TOTÁLISAN FELESLEGESEN fizetünk ki, még annak is több haszna lenne, ha ezzel befűtenék a Matolcsy irodáját, mert akkor legalább a fűtésszámla lenne kisebb az NGM-ben!

Ez az összeg egyébként akkora, mint pl a felsőoktatáson idén megspórolandó összeg NÉGYSZERESE!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: mit nem mondasz, a végén még lebukunk, hogy csak a klónom vagy, mit fog szólni Peni? :D

hülye agopista... hellyessen, klónom vagyunk:-)
@Távmunkás: a Török példáról nem tudtam, van linked, mert azok alapján amit írtál, megint az én verzióm lett igazolva: büntetés, befenyítés, államosítás
@Dícsértessék!: akkor ezért van ez a magabiztos kijelentése, amit most fabius nem idézett, de benne volt a cikkben:

"Magyarországon ma már tömegesen hozunk jó döntéseket lent és fent, mert kizártuk a cinkelt lappal játszókat."
Matolcsy szavai elintézték a forintot
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/kethetes_melyponton_a_forint_294-nel_az_euro.178098.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Lófaszt! Erre a bohócra szerintem már senki sem figyel. Szerintem a piac gyakorlatilag mostanra árazta be az idei adóemeléseket...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Jó reggelt Kedves Mókus, remélem már jobban van, és megörvendeztett engem és minket..
:))
senki nem mérhető őnhöz, az ön keze, az ön füle..és az..:)
@Myrath: @Szevasztok:

Hagy segítsek, de már rájöhettetek!
TROLL a lelkem. Sem pontokban sem összefüggésében nem fogtok vele megbeszélni semmit.
Teljesen vitaképtelen, tegnap már ezt megtapasztaltuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: egopista basszus...Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.01.11. 11:49:10
érik a békamenet:

Békemenetesek: Bayer "levadászása nem megengedhető"
A Civil Összefogás Fórum alapítója kiáll a szerinte "kiváló publicista" mellett

BAzmeg a Békemenet hajlandó mindenért vomulni, és annak ellenkezőjérért is... ki kell dolgozni az adakpzásból gyűtött 100 milliókat. Ad absurdistanum, ha megkérik őket, még ORbám allen is vonulni fognak. NEM LESZÜNK ORRbán TCEPAÓKKAL, szinglimindy csöcsgabriellával az élen. Ne legyen igazam... döglött oroszlánt rugdosni és triumfálnni, az eléggé zsenántos dolog:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ahóóój, már vártalak, túltengett az egyszeriek özöne, de lecsengett mire jöttél ;)

üziadalékolást, pénztárgép, terepjáró, 297 ejró

csak címszavakat mondék, tessen felvenni a fordulatot :D
A kormány nem hüle,szidja a spekulánsokat és önmaga ellen shortol:)
Ez így sportszerű, mint a régi futóedzőnk mondá : két nagy ligetkör, tempósan,én majd biciklivel követlek titeket világ lustái.
Okos nyugdíj kiegészítés maszekban ?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nagyon irigylitek ezt a békemenetet. mondjuk nem csoda. ha tizedannyian lennétek csak mint ahányan egy békemeneten vannak már örülnétek, hehe. hülye balliberók.
@$$$=$$$:

" szegény fábrikusznak már csak ez az öröme maradt az életben. elképzelem mindig ahogy nyáladzó fejjel írja a posztjait valami zuglói panelből a szerencsétlen hülyéje.
"

és te honnan írsz te hitvány kutya????
@MikeBoy: "TROLL a lelkem. "

Tudom, tudom, de ő az aki valamiért mindig felhúz. Van egy stílusa, ami valahogy más mint a többi hülyéé. Biztos mutáns...
@Kakimaki0123456789: ugyanmá... van az egyórás, meg a mindenórás fideszes... szerinted van különnbség, azon kívül, hogy a mindenórás még rád is tesz egy lapát magozott vizet?
@MikeBoy:

Köszi az infót! Troll idomítást nem vállalok, bár humanista vagyok! :DD
hűűűbaaakkkeeerrrr:

Orbán kormánya teljesítményével hencegett Limasszolban

A miniszterelnök szerint a 2010-es kormányváltás után Magyarország gazdasági rendszerváltást hajtott végre és versenyképes lett.

hvg.hu/gazdasag/20130111_Orban_kormanya_teljesitmenyevel_hencegett
@Kakimaki0123456789: Na de orbán arra gondolt, hogy van két harmada, teljhatalma és a gazdaság majd arra megy amerre ő mondja, mert a 2/3 ugye... ha nem akkor megmondja a gazdaságnak.

Nézd csak meg a külsejét, mióta hatalomra került, hogy mennyit változott. A súlyát, az arcát, a szemeit, a haját... és hozzá sem kell venni azt, hogy ez ugye már fel van kozmetikázva, nem otthon a nappaliban ücsörög.

Ugye már ő sem hisz benne? Igazán? Már hazudni sem jó, mert már nem hiszik el, külföldön nem veszik komolyan, megszegi a szavát (saját maga szerint is).

Elveszíti a legfontosabb dolgot, ami neki van... a hatalmas egójának csillogásába vetett hitét azaz abban, hogy ha ő akarja, mert hatalma van hozzá, akkor működik!!!

Kompenzál, pia, evés... ezeket látni. A többit csak ő tudja. És még pszichodokinak sem kell lenni ehhez.
@kohn-orsós-munteanu-francois: add meg a telefonszámod és megmondom.
@Penivaldes: Neked is szia, de a tegnapi panírmorzsába fetrengetés, kikötözés. és bolincs-izéd.. éd félbehagyás nincs megbocsátva:)
Ohmm a nagyvarázsló légyen veled... valami kósza állatttitoknárt tisztelhetünk va benne. Annyira van okos, felmérje, ez a 4 év az élete... érthetően ragaszkodik ehhez... mint no pasirám Ivánruci a nagy szabadságharcos. elvégre a lé határoza meg a tudatot:-)
@$$$=$$$:
Körülbelül annyira irigylem (és tisztelem)a békemenetet, mint anno a május elsejei felvonulást ( a jellege miatt). Amúgy nagyon teszik az elnevezése, csak szerintem nem illik a megmozduláshoz.
@$$$=$$$:

Pattanj le a vérmókusról,tudhatnád milyen vérengző ha felizgatják. Menetelő békákat még álmában sem eszik, nem irigyeljük tőled,lásd nagylelkűségünket,viheted az összes béka a tied.
Liberót meg a közértben,most akciós ha már elfogyott:).... ha érted amit írok,de azért komolyan nem hiszem:)
Sohasem értem, hogy miért beszélünk úgy az IMF-ről, mint az ördögről, holott ez csak egy másfajta gazdaságpolitikát vetít elő. Nem az IMF-vel van itt az alapvető baj, hanem azzal, hogy felvesszük mindenre, és utána nem tudjuk kontrollálni. De mára az IMF valami gonosz dolog, holott a görögöknél sem ők mondták, hogy rendezz Olimpiát, foci EB-t, és osztogasd a pénzt.
@Csokonai Vitéz Műhely: képzelem, úgy néznek rá mint az egyszeri zoológus a kacsacsőrű emlősre: ilyen állat pedig nincs!
@leonito77: Az Orban arra gondolt amikor Bajnai ellen izgatott hogy a majd csinal 6% deficitet es az jo lesz mindenkinek.
Aztan hirtelen rajott hogy az allamadossag a mumus.
Azota inkabb egy cirkuszi majm nyilatkozik helyette.
@V-PORT: Ne mond hogy "mi beszelunk az IMF-rol" mert csak Orban es propagandagepezete/zombijai beszel ugy az IMFrol mintha a Satan lenne maga.
@V-PORT: "beszélnek" kicsit pontatlan a megfogalmazás, mert az értelmeseknek ez nem kérdés
@V-PORT: végül is ez igaz. hisz gyurcsánynál beállt volna imf nélkül a totális államcsőd. ennyire jól kormányzott. a gáz inkább az, hogy ezt nem csak az mszp-seknek kell visszafizetni, hanem mindenkinek. ezért kéne az mszp szavazókat összeírni és adót kivetni rájuk.
@politikus-omm: Elég jó kis csepp, a maga 1200 mrd-jával!
@Kakimaki0123456789: Igaz. Rossz volt a megfogalmazás. A jobboldali kommentelők. Azt nem fogják fel, hogy mi kis ország vagyunk, az ipari termelés szinte megszűnt, nincs belső kereslet, csak mi vagyunk, vagy a hitel.
Bajnait sem irigylem, amikor majd erről kell beszélnie, és másnap már Selmeczi Gabriella elmondja, hogy jön vissza a csúnya IMF. Pedig ha Bajnai következetes, őszinte lesz, és ezt is bevállalja. Csak az a baj, hogy az emberek többsége, csak azt fogja megérteni, hogy visszajön az IMF.
@Dr.Bio74:

A békemenet léte már önmagában ellent mond a demokráciának számomra. Sokszínűség, gondolkozás, mérlegelés, kritika, önkritika....
@Távmunkás: hmmm, pont amit írtál, ezek szerint ebben is a törököket másolják vezénylóék
@sárkányfő:
"Le kéne már szállni szegény Matolcsyról, orvosi segítségre van szüksége, és nem az ő hibája hogy téveszméiről nem lebeszélni akarják, hanem cinikus főnöke hagyja tombolni. "

Ez sajnos igaz !
Bármi történik aaz országban , kezdve a baltásgyilkostól a tolvaj közt. elnökig , abban mindben Orvbán keze van !
De övé az áfa emelés , a biztosítási adó és a többi népnyúzó intézkedés felelőssége is !
Zavarjuk már el a picsába !
@Szevasztok: 'Az unortodoxia ára kb havi 10mrd Ft (évi 100-120 mdr Ft) Ez az a kamatTÖBBLET, amit TOTÁLISAN FELESLEGESEN fizetünk ki'

-Mármint ez nemtudomki véleménye én statisztikai adatokat írtam.
Nekem tetszik a mostani rendszer.
A katasztrofális adósság teher mellett is többen dolgoznak és csökken az adósság.
Mindemellett többet is keresek.
Semmi kedvem az "ordodox" Gyurcsány és gazdasági minisztere Bajnai pusztításához.

Aki a kamatterheket csak önmagukban látja az ne foglalkozzon gazdasági kérdésekkel.

privatbankar.hu/makro/lepett-a-jegybank-50-bazispontot-emeltek-az-alapkamaton-242509

2008-ban 11% fölött volt az alapkamat. Azt nem sokalltátok?
Fletóék duplázták az adósságot és a munkanélküliséget.
Biztos, hogy olyan áron siker volt a gazdasági növekedés?
Akkor miért torkollt óriási visszaesésbe?

www.piacesprofit.hu/gazdasag/valsag_magyar_modra_van_meg_lejjebb_is/

Ahhoz nem kell sok ész, hogy hatalamas hitelekkel tömjük a gazdaságot, de ezer lyukon folyik ki a pénz. Mint a Lakatosék lagziján, folyik a Jack a lefolyóba is, jól élünk....majd veszünk fel hitelt ha elfogy.

Pont ideje volt ennek végetvetni.

Végre gátat szabtak a manyup-ok pénzszivattyúinak
A rokker nyugdíjas csalásdömpingnek.
Pont ezt vártam a Fidesztől.

A munkabér terhei helyett a fogyasztási tipusú adókat emelte és bevont új szereplőket.
(bankok, multik)
Végre nő a gyerekvállalási kedv a dolgozó emberek közt.
- Nem a szociális gyerekbiznisz szülőgépeknek...
Igen, nem minden gyerek egyforma érték.
Ez van sajnos.

Szóval tudom, hogy itt ez nem népszerű álláspont, de meg kell vele barátkoznotok, hogy sok embernek igenis tetszenek az új dolgok. Többségében.

Az ugye nem véletlen, hogy az elmúlt 4 hónapban a Fidesz népszerűsége nőtt a legjobban és még mindig vezet?
(Szondaipsos)
Ez a mocskolódó rombolási vágy a liberálisokban nem akkora vonzerő. Nem tudtatok eddig felmutatni semmit.
Tényleg komolyan gondoljátok, hogy a bank és multiadó rápakolása erre az idióta progresszív szja sávra értelmes gondolat??
Egész európa azon tanakodott, hogy a hülye magyarok, miért kombinálnak egy svéd adórendszert etióp fizetésekhez. (Index)

Megláttuk hova vezetett. Eladósodott emberek, küszködő tőkeszegény vállalkozók, dúskáló bankok.

Nem! Nem kérek többé ebből!
@$$$=$$$: Mert amit most csinál Matolcsy sokkal jobb? Elismerte ebben a HV-s cikkben, hogy nincs koncepciója, és azt csinálja, ami eszébe jut.
@V-PORT: a "jobboldali" sem elég konkrét, tudom mehetnék a fenébe, de vannak normális jobboldaliak is, ha kevesen is, vagy főleg csendben ;)
@sárkányfő:

Pillanatnyi állás szerint Matolcsy az ország gazdaságpolitikáért felelős nemzetgazdasági minisztere.

A sallert és a felelősséget majd elosztják a főnökével ahogy akarják.
Omm nagymester elhagyott minket, most már a sorközön magyarázza a csepp a tengerben kamat effektust.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ma tényleg ilyen kötözködő vagy? :) Ez nem igaz! :)
höhö, jönnek a droid nagyágyúk, az avitt panelekkel, általános mozgósítás van a kumministáknál :D
@V-PORT:
" Csak az a baj, hogy az emberek többsége, csak azt fogja megérteni, hogy visszajön az IMF. "

Pedig nem kellett volna IMF , ha továbbvisszik Bajnai vonalát...
Azonnal vissza kell állítani a progresszív adózást.......és sok probléma kilőve !
Ez évente 600 milliárdot jelent !! Mennyi is aaz Orvbán 4 éves ámokfutása alatt ???
2400 milliárd....sok gondot megoldana : oktatás , egészségügy pl.
@V-PORT: De jó lenne látni a történelemben 1 olyan országot amelyet az IMF módszerek segítettek ki.
A baloldali kommentelők elfelejtik, hogy az alacsonyabb kamat önmagában jól hangzik, de jár vele egy olyan bankárbarát, munkásnyomorgató gazdasági követelés, ami sokkal felülmúlja az előnyöket.

Görögország 150%-os adósság mellett kezfe el az IMF módszert egy Goldman bankár miniszterelnökkel. Elengedek egy sor adósságot.
Most 200%-on álnak és eladtak mindent!
Közművek, kikötők, stbstb

Nem akkora sikersztori...
@V-PORT: bocsi, van néhány droid aki kihozza belőlem a zállatot, lásd mint fent :D
@Kalmár:
A Görögöket nem lehet hozzánk hasonlítani , teljesen más gazdasági környezet , teljesen más struktúra,..teljesen más problémákkal !
@Myrath: Bajnai nem "személy szerint" szerette volna megoldani adevizások problémáját, hanem a CDS csökkenésével, erős forinttal szerette volna az ÖSSZES adós terheit csökkenteni.

- Hogy mit szeretett volna az jó kérdés. A forint erőssége nem jó vagy rossz dolog, mert ugye kinek mi. A CDS meg 2005 óta nem volt olyan alacsony mint most(tehát jóval a válság előtt is magasabb volt).

- Az USA pozícióját, taktikáját nem sok értelme van szerintem hasonlítgatni.
index.hu/belfold/2013/01/11/azert_lett_egyfordulos_a_valasztas_hogy_az_ellenzek_ne_nyerhessen/

Tessék. Ha esetleg eddig nem lett volna tiszta. Ezek olyan egyszerűek, mint a faék.
@$$$=$$$:
a nácik mindig is millios felvonulasokkal unnepeltek magukat a 1930-as evekben is most is
@$$$=$$$:

Szerinted az hogyan lehet,hogy egy Miép-es előéletű fiatal titán az országos gyűlés közigazgatási bizottságának elnöke, Kocsis Máté az MSZP-t azzal vádolja,hogy a gyilkosok mellé állt,elbizonytalanítják a bűnüldöző szerveket.
Biztos erről is van saját véleményed.
@Kalmár:
"Semmi kedvem az "ordodox" Gyurcsány és gazdasági minisztere Bajnai pusztításához.

Te faszkalap...Bajnai vezette ki az országot a szarból , olyan sikeresen , hogy még idióta vezéred is elismerte !
Matolcsy (Orbánnal együtt persze) magasról tesz a devizahitelesekre. Ott volt az átváltható forinthitel, a végtörlesztés, mondhatja: nesze nektek: ki élt vele, ki nem. Innentől a forint sorsa a mi kezünkben van.

Hiszen tavaly, vagy még tavalyelőtt Orbán megmondta: a kormány nem tudja garantálni a Ft árfolyamát, ergo semmi jóra nem lehet számítani - már akinek a jót az erős nemzeti valuta jelenti.

És itt lép be a gazdaságtan. Aki figyelmesen követi a pénzügyi-gazdasági történéseket a világban, az tudhatja: egy csomó fejlett és fejlődő ország kormánya is a hazai valuta leértékelődésében érdekelt a nemzetgazdaság növekedését eképpen is elősegítve. Tulajdonképp' ez is egyféle unortodoxia. Eszközök: jegybanki intervenció, pénznyomtatás állampapírok vásárlásával, amelyek gyengítik a hazi fizetőeszközt. A FED, és az ECB-től is ezt láttuk, és most legutóbb a BOJ is ebbe az irányba lépett. Jóformán erről szólt az elmúlt pár év a világgazdaságban, ez az un,. devizaháború, amelyben sok, természetesen sokszor ellenérdekű fél szerepel.

A jelentős exportgazdaságok (USA, Japán, Brazilia, stb.) számára a gyenge valuta = nagyobb exportbevétel, ( nagyobb az árú ellenértéke a hazai valutában), erős valuta = kisebb exportbevétel.

És ebbe a "nagyok játékába" akarja most belecsöppenteni hazánkat Matolcsy. A nagyok eszközével kíván élni: minél inkább gyengíteni a forintot a gazdaság felpörgetéséhez, amihez - szerinte-, mint tudjuk egy sor "unortodox" kormányzati lépés már amúgy is hozzájárult. Egyrészről verbális kommunikációval, a piaci és gazdasági szereplőknek küldött egyértelmű jelzésekkel, és ezt a célt szolgálják a kamatvágások is, hiszen ez csökkenti a vételi kedvet a forint iránt.

Nem is kell messze menni, találunk példát a régióban is: Csehország is él ezzel az eszközzel (ott már jóformán zérus az alapkamat, most mást kell kitalálni, talán jegybanki leértékelés), és biza a cseh korona is rendületlenűl gyengűl a fontos devizákkal szemben.

Tehát az okok és összefüggések érthetőek, csakhogy ez egy veszélyes játék, főleg egy olyan kis sérülékeny gazdaságú országra nézve, mint hazánk. Itt nem működhetetők úgy a külföldön alkalmazott eszközök, amelyeknek kimenetele amúgy is kétes és az eredmény is megkérdőjelezhető.

Amit szabad Jupiternek, nem szabad kisökörnek. De a korrmányt ezt láthatóan nem érdekli, miért is érdekelé mikor M.o-t hamisan erős, nagy országnak, régiós nagyhatalomnak képzeli?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És akkor engem kell bántani? Engem a szerencsétlen ballibet, aki nem látom, hogy ez az egész matolcsyzmus milyen remek? Engem, aki csak egy szerkupacot lát? :)))
@Kalmár: Nem kell elhinni mindent amit Orban monda az IMF-rol. Kulonosen a propaganda szovegekkel nem mesz sokra.
Kalmár-szellem járja be kis hazánkat.
Most már tudjuk,mennyivel jobb nekünk,mintha itt se lennénk:D
@Kalmár: valóban, most IMF nélkül is sikerül nyomorgatni a munkásokat :) gratula! :)
@V-PORT:

2008 ban volt 8 is és 11,5% is. Ld. világgazdasági válság, nem magyarázom az okát.
2010 ben 5,25% ra esett. És jött a fidesz.
Csak röviden: nem a hitel a gáz, hanem a felhasználása.
@Fabius:
Azért egyfordulós a választás,
hogy az ellenzék ne nyerhessen
Kósa Lajos elárulta: a Fidesz vezetése nem szerette a második fordulót, mert mindig ott vesztettek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F01%2F11%2Fazert_lett_egyfordulos_a_valasztas_hogy_az_ellenzek_ne_nyerhessen%2F
@shinichi: ez akkora barom, mindig "lebuktatja" a vezért :)) érdekes, hogy még nem szóltak neki

„Mi soha nem szerettük a kétfordulós rendszert, mert ez alkalmas volt az emberek átverésére. Mindig a másodiknál vesztettünk, például 2002-ben, amikor alapvetően megnyertük a választást, de a második fordulóra összeállt az MSZP és az SZDSZ, nyertek is.”

vs.

"A Fidesz hivatalosan azzal indokolta a módosítást, hogy a legutóbbi választások tapasztalatai szerint a második fordulót szinte mindig az nyerte, aki az elsőt, ezért felesleges."
hvg.hu/itthon/20130111_halektalanok_urinegyedben

Na,ez a sikerpropaganda egyik gyöngyszeme:)

" A hajléktalan,akitől ételt vesznek a kisnyugdíjasok"

Hasít a gyorsnaszád,lehet ezek már menekülnek?
@Kalmár:
"A katasztrofális adósság teher mellett is többen dolgoznak és csökken az adósság."

Eddig olvastam, ennyit ér... az ország nettó adóssága természetesen nőtt, bármennyire is szajkózzátok az ellenkezőjét. Lenyúlták a 3 billiós manyup kasszát, ami a GDP 10,5%-t kitevő vagyon. Azóta "csökkent" a nominális adósság talán másfél százalékkal is, azaz a manyup vagyon 90%-át elkúrták, azaz ennyivel nőtt a nettó államadósság. Ez szégyen.
AZt már nem is tudom hová kúrták el a manyup billióit, mert közben a gazdaság is recesszióba és bóvliba fordult, azt meg csak nem hiszem el hogy minden ellopták, ennyit még Simicska sem merne lenyúlni. De akkor mégis hova a kurva életbe kúrták el a pénzüket?
@parttalan: szerintem amit írt ez a nyomi fábiusz - hogy a devizások negyede élt a lehetőséggel - az kb. ki is meríti az 50-nél magasabb IQ-val rendelkező vagy nem analfabéta devizahitelesek számát.
@Kalmár:
Ha tetszik a rendszer szíved rajta.

"Aki a kamatterheket csak önmagukban látja az ne foglalkozzon gazdasági kérdésekkel."
Kimondta, hogy csak önmagában van nézve? De, ezen az alapon vissza a labda:
"2008-ban 11% fölött volt az alapkamat. Azt nem sokalltátok?" Aki csak az alapkamatot nézi önmagában az ne foglalkozzon gazdasági kérdésekkel.

"A munkabér terhei helyett a fogyasztási tipusú adókat emelte és bevont új szereplőket.
(bankok, multik)"
Nem mondom, hogy ez így rossz lenne, mert nem az, de idiótán kisarkított. Ugyanis az új szereplők jelenleg is tovább passzolják a labdát. Így a fogyasztási jellegű adók és az új szereplők egy mondaton belül sajnos csak a helyhiánnyal magyarázható.

"Végre nő a gyerekvállalási kedv a dolgozó emberek közt."
Meg a lófaszt. Dolgozó ember vagyok egy gyerekkel. Inog a munkahelyem, ezért a második egyenlőre halasztva, és sajnos nem vagyok egyedül ezzel a döntésemmel.

"Ez a mocskolódó rombolási vágy a liberálisokban nem akkora vonzerő. Nem tudtatok eddig felmutatni semmit."
Nem vagyok liberális, de igen sok mocskolódást és előremutató változás lerombolását láttam a fityisztől, úgyhogy hátrébb az agarakkal.

"Egész európa azon tanakodott, hogy a hülye magyarok, miért kombinálnak egy svéd adórendszert etióp fizetésekhez. (Index)"
A szlovákok pedig éppen most vezetik ki. Tudom akkor ők is hülyék.
@Kalmár: bankok bizony áthárítják.

Rövid példa: vagy egy vállalkozásom (6 munkahely), aminek a havi bevétele 4 millió forint. Emellé még van neki 3.8 millió kiadása.

A tranzakciós adó nekem azt jelenti, hogy mind a bevételekre, mind a kiadásokra amint kezdek valamit a pénzzel, elmegy 2 ezrelék. ez havi szinten nekem 15-16000 forint pluszköltséget jelent. éves szinten ez 180-190000 forint. Magyarul csak a tranakciós illeték elveszi majd egyhavi nyereségemet. (nagyobb számlakezelési díjról nem beszélve)

Azaz: amíg valaki 13. havi juttatást is kap, én már a 12. havit sem kapom meg. Pedig dolgozom érte.
@V-PORT: bánt a vezényló, én biztosan nem, csak hát ugye az országnak, soha nem csak egy oldalra van szüksége, hanem minél szélesebb alapokra, így kellenek a normális jobboldaliak is, nota bene ha vannak még értelmesek, akkor fideszes és ker.demek is ;)
Idealista vagyok nahh, én sem lehetek tökéletes ;)
gusztustalan vagy és büdös a szád... még az írásodon is átjön... ez a kusza szemezés meg a többi csontig rágott szoci duma már olyan unalmas hogy csak nagyot ásit a varánusz olvasója mikor újból és újból valami jobbra számítva beleolvas az agymenéseitekbe... sajnos mindig lesz vevő erre az olcsó demagógiára... szerencsére egyre kevesebb!
@nanehogymár: le fogják tagadni, mint rogán a regisztrációs ügyről mondottakat. aztán azt tagadják le, hogy letagadták.
@Fabius:
Szerintem osszuk el mi a felelősséget, ne ők, mint tudjuk ők elég gyengék az osztás-szorzás terén.

Aki hagyja hogy egy agyzakkant dilettáns rombolja az országot, az szerintem sokkal felelőseb, mint az aki oda rakta és hagyja is ott tombolni.

Valahol olvastam, és van benne valami:
az, hogy egy Matolcsyt hagy Orbán 2,5 évig ebben az pozícióban, az önmagában kimerítheti a hazaárulás fogalmát.
@politikus-omm: a CDS 2005 óta nem volt ilyen alacsony?
Nagy gazdasági zsenikém, ez a hiányra áll.
@$$$=$$$: az egy dolog, hogy gyurcsány szarul kormányzott, de az is tény, hogy fogalmad sincs a gazdaságról, mégis itt téped róla a szádat :D
höhö:

blog1:
avionics 2012.12.15 11:05:24
Az is felháborító hogy a kormány nem nyilatkozik semmit a világvégéről!

blog2:
avionics 2012.12.15 11:04:44
Az is felháborító hogy a kormány nem nyilatkozik semmit a világvégéről!

a többit nem másolom, akkor talán ugorgyunk :D
@politikus-omm: A CDS 2008 nyarán valahol 150-180 között volt. Ebből nyilvánvaló, milyen unortodox gazdasági szakember vagy :) (Vagy hülye, vagy hazug. 3. lehetőség nincs)
@bella _ciao: nyilván, csak a szokásos :)
@Kalmár: "A katasztrofális adósság teher mellett is többen dolgoznak és csökken az adósság." - Hmmm... akkor miért csökkent az adóbevallások száma 250 ezerrel?
@Kalmár:

Csodás bullshit gyűjtemény. No, akkor:

1: a katasztrofális adósságterhet tovább növelték, a kedvező(bb) kamatozású IMF hitelek helyett piacról finanszírozunk, ami Orbán saját bevallása szerint évente 100 milliárd felesleges kiadást jelent. Ha ezt cáfolnád akkor lehazugozod a Vezért.

2: "Fletóék duplázták az adósságot és a munkanélküliséget."

Az adósságot valóban, azzal a 13. havi járandósággal amit a nyugdíjasoknak és közszolgáknak kiosztottunk éveken keresztül, plusz hitelből fedeztük a kamattámogatott lakáshitelesek utáni kompenzációt is. Utóbbit Vityáék vezették be, és még 10 évig nyögjük, a 13. havit megszavazták Megyóékkal együtt a 100 napos csomagban. Bajnai eltörölte, ő a pfejrossz, ti meg most hoznátok vissza.

A munkanélküliségi ráta speciel nem Fletóék duplázták, hanem a világválság, ahogy az számodra is kiderül az eurostat táblázatból:

www.google.hu/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&met_y=unemployment_rate&idim=country:hu&fdim_y=seasonality:sa&dl=hu&hl=hu&q=munkan%C3%A9lk%C3%BClis%C3%A9gi%20r%C3%A1ta

Kormányváltás óta meg itt tartunk:

index.hu/gazdasag/2012/11/28/fogl/

Az ágazati különadókat az utolsó vasig áthárítva mi fizetjük, a fogyasztási adókkal együtt. A belső fogyasztás megdöglött, beleálltunk a stagflációba fejjel. Siker, hurrá. Rommá adóztatásunkkal együtt a gazdaság is kimúlik lassan.

" nem minden gyerek egyforma érték."

Ezzel a félmondattal deklaráltad mit gondol a keresztény konzervatív csürhe a családról és a gyerekekről, plusz elmehetsz érte anyádba.
Majd a Nemzeti Bankbú fussa mindenre...
@avionics: mesélj még a demagógiáról :D
@DarthVader: pedig van: hülye, hazug, unortodox gazdasági szakember
@sárkányfő: szerintem ugyanaz a felelőség nyomja mindkettőt
@Fabius: ahol bántották fletót, fábiusz rögtön ott terem :D
@belekotty: Tobb _kozmunkas_ dolgozik, a valodi piaci cegek epulnek le. De ezt a propaganda-statisztikaban nem emlitik...
@$$$=$$$: ahol bántották vityát és matocsnyit $$$=$$$ mindjárt ott terem. különben meg fabius a fletódat is osztotta rendesen. emlékszel még? akkor lelkesen lájkoltad
@Kalmár: látom, te vagy az eminens a fidesztroll-továbbképző akadémián... szorgalnasan jegyzeteltél, bevésted a vetített ppt-ket, megprópálsz okosakat mondani. Szólok, ennyire ne gályázz... már figyel a Kubatov-kommandó... a Szent Jobbkéz babérjaira törsz... és ez manapság megbocsáthatatlan... Vigyázzz... hétfőtől mész vissza az eredeti munkahelyedre... leszel ismét, általános iskolai, alsótagozatos tornatanár... ennyit a találtam a tojást, holnao veszek egy tehénkét és gazdag leszek, legyintettem, kisesett a kezemből a tojásom és összetört meséről...
Nem olvastam el a kommenteket, lehet már megírták, akkor elnézést.
Mindegy, hogy az árfolamrögzítéssel élők vagy az ezt a lehetőséget igénybe nem vett hitelesekről van szó, hiszen ha gyengül a forint, akkor az árfolyamrögzítést igénybevevőknek is nagyobb összeg kerül a gyűjtőszámlájára és az ott kamatozik, amíg vissza nem fizetik, azaz nekik is többe kerül ( majd ).
A többi hitelesnek egyenesen, azonnal kell többet fizetnie, az árfgátosoknak meg majd öt év múlva..
Fijjjugnak megint kellett egy "kis" zsebpénz?
Szomorú.
Egyébként úgy tudom, hogy az OTP pl. 4-én számolja és hívja le a törlesztőket, éveken keresztül szinte minden hónap elején hirtelen gyengült is a forint... Nyilvánvalóan csakis véletlenül.
@bella _ciao: nem emlékszem hogy bármikor lájkoltam volna a fábrikuszt.
szeles a duna
magos a partja
nincs olyan kreten
ki atugorja

a matolcsy megprobalta
beledoglott a dunaba
ez am a kreten
pottyel a seggen
Ez is egy újabb aranyköpés orbán "beszari" viktortól.

"Orbán: Magyarország gazdasági rendszerváltást hajtott végre
Szerinte 2010 és 2012 között versenyképes lett
az ország. Brüsszelnek is váltást javasol."

Konkrétan visítok a röhögéstől, hogy ennyi hülyével van teletömve a parlament. :DDDDDDDD

u.i.: Az index üzemeltetőinek üzenem, hogy ez az új index egy kalap fos.
@Penivaldes:

A gazdaságpolitikát formálisan is a kormány csinálja, nem egy ember. A kormánya munkájáért a kormány vezetője a felelős.
Ő válogatta ki az embereit, ő hagyja jóvá az emberei döntéseit, ha akarná ő akadályozhatná meg a hibás döntéseket. Ő tartja meg vagy éppen rúgja ki az embereit, ne van lehetősége korrekcióra, illetve ez kötelessége is lenne, hiszen erre esküdött fel.

Nálam az elég egyértelmű.
@Emmett Brown: a számok, az ördög játékszerei... de a hit, hegyeket mozgAT MEG... NE PRÓBÁLJ ISTENTELEN GAZDASÁGI ÉRVEKKEL HADAKOZNI A LIPÁRNÁZOTT VAJAKENYERES HISZEK AMÍG JÓLJÁROK MENTELITÉÁS ELLEN...
@avionics: na ne röhögtess :D ennyire futotta?
tisztára olyan érzésem van, hogy: hagyjuk a dolgokat a piac működési elvei alapján működni, de a piacot én mondom meg hogyan működjön. Én vagyok a schizo?
fabus..
azért azt hittem idáig,hogy tanult"ember"vagy !?
nade aki a világhálón ír egy blogot és ilyen szép szavakkal
-pofa be
-félkegyelmű
-büdös kretén
-segghülye,
-ilyen hülyéről
-Kusza Szem..
illeti egy magyar honfitársát...
ahhoz nincs mit hozzáfűzni..
mondjátok ballibesek ti tényleg ekkora kretének vagytok,a való életben is?
a családon belül is és anyátokkal is így beszélgettek?
Azt hiszem ,ha még él, rájött már,hogy kár volt titeket megszülni !!!
Fogadom egy tanyán pajtában születtél fabula ,ahol tehén nézett be az ablakon!
@Tzio: u.i.: Az index üzemeltetőinek üzenem, hogy ez az új index egy kalap fos.

csatlakozom ezerel. amit eddig egy kattra értem el, os thárom-négy... a fejlesztőt adják oda ingyér a Nemzetvesztési Minisztériumba kormányzati hurrákommunikációs IT-felelős Államtitkári szintbe:-)
@Tzio: "Orbán: Magyarország gazdasági rendszerváltást hajtott végre
Szerinte 2010 és 2012 között versenyképes lett
az ország. Brüsszelnek is váltást javasol."

Beszarna, ha értesülne arról, hogy Brüsszel Magyarországnak hasonlót javasol... Pedig érik a pofonfára mászás ezerrel...
@$$$=$$$:

Én elküldtem Ferencet is a picsába. Utána küldelek téged is, csak kérned kell.
@sárkányfő: nem lehet elintézni egy szegény, beteg matolcsyval ezt az ámokfutást, még akkor sem, ha ez orbán felelőssége. gondolj csak lázár cinikus mosolygására hódmezővásárhelyen, mikor ez a kretén előadta a pirospöttyös sztorit
@vackor1:

Egyébként úgy tudom, hogy az OTP pl. 4-én számolja és hívja le a törlesztőket, éveken keresztül szinte minden hónap elején hirtelen gyengült is a forint... Nyilvánvalóan csakis véletlenül.

Nem véletlen, hiszen a forint törlesztők beérkezése forint eladást generál az eurhuf crosson. Ez egy relatíve kis forgalmú cross, ezért gyengül a ft.
@szist:

Szegényt most maga alá temette szavaid elefántcsont tornya + a tehenet is.
@subtotal: Nem, a hiány 2002 óta nem volt ilyen alacsony.
A csődkockázati felár pedig 2005 óta.
@sárkányfő: persze de a miniszternek is felelőséáge van
@bella _ciao:
Lehet, hogy cinikus, de lehet, hogy megértő, és az is lehet, hogy simán kiröhögni nem meri. Azért más a megélhetési hülye és más a szimplán hülye.
@szist:

Mi a probléma a pajtában születéssel? Ott született az Úrjézus is. Ezzel azt akartad mondani, hogy én is Jósitenke fia vagyok, te kis hízelgő?

Amúgy meg közöd?
Sokan nagyon haraxanak Matolcsyra. Én nem. Nem az ő bűne, hogy ilyen tehetségtelenül, hozzá nem értően ilyen magas posztra került. Ő csak kihasználta a lehetőséget. A fő bűnös a kripto-rákosista főnöke, a mi édes kis cölöpteknősünk!
@szist: édestestvérem, Te pedig rózsaszín orrfintorgós nagypolgári környezetbe, amikor beszartál, apád-anyád fintorogva kifordult a gyerekszóbából, míg a cseléd ki nem cserélta alólad a szaros pelust. A későbbiekben, amikor úri modorra prüóbáltak megtanítani csak a heyli plebános jutott el hozzád, aki egyéb pajzánságokra is megtanított...

A kurzusváltáskor jó helyen voltál, a semmitmondó töltelékszavak heyltt elég volt két kéknyelű között mosolyogni... és uram-bátyám, ne mondd má, f
de télleg? annyit is ér amennyije van? Békement? Miafaszaz? ( no ezt persze csak magadban) elég volt a kommunikációhoz. Felmutattad ezer pettytől tündöklő piros segged és már hullott is a milliárdikus állami megbízás. A teljesítéshez valóban elég volt egy rabszolga által kiállított faNTOM TELJESÍTÉSI IGAZOLÁS, ÉS tE BOLDOGAN HÁTRADÖLTÉL ELÉGEDETTEN SZEMLÉLVE 1012 KATRAKTEREM NAGY MŰVEDET: GRRR... PRRR. GLUGGY. HARÁKKK TUJJAFASZOM( ez zárójelben) ezeknek a köcsögöknek ez is sok...

Szóval fintorogj ezerrel, oszt próbálj megtanulni pidginlatinul, mewt nagy valszeggel 1-2 éven belül nagy szükséged lesz rá a Kajmám szigeteken, ha kötben fel nem zabálnak az aligátorok. Persze biztonságban érezheted magad, mert a krokit - veled ellentében- válogatosabbak, szart nem esznek... na csá.
@szist: hoh, még ilyet. pajtában született. ez lenne a hátrány. ez a sztori emlékeztet valakire, aki később ostorral verte ki valahonnét a kufárokat (kalmárokat). eszement, olvass inkább, aztán egyeztessed az olvasmányélményeket az agyament ötleteiddel, mielőtt hülyeséget írsz
@Kalmár: ja és még egy:

tegyük fel, hogy van 1 002 000 Ft a céges számlámon. Ebből pontosan 1 millió forintnyi számlát tudok kiegyenlíteni. (és akkor csak az illetékkel számolok, az egyedi utalási költséget nullának veszem).

Aki tőlem ezt az 1 milliós számlát megkapja, az tegyük fel, hogy kifizeti ezt munkabérként: máris csak 998 003-at tud belőle kifizetni.

A munkása a megkapott 998 003 Ft-ot számlára kapta, ezért ha számláról utalna közműveket/venne tejet akkor 996 011 Ftja lenne erre, pedig a munkája 1 milliót ért!

Ha ugyanezt fel szeretné venni KP-ben, akkor máris csak: 995 018 Ft-ja lenne.

Magyarul: valaki elvégzett egy 1 milliót érő munkát, de ebből effektíve már csak 995-996 000 Ft-ot tud felhasználni. és ez egy relatíve rövid értéklánc volt.

Ez normális? Nincs áthárítva?
@politikus-omm:

És a cds milyen utat járt be 2010 óta? Ennek szerinted mi volt az ára? Mennyiben a régió érdeme a felár alakulása?
@Fabius:

elkű'tted annyába? kár...így én már nem tudom elkű'denyi

kösz

más helyeken és aztat szoktam kérni, hogy számszerűsítse a mondandóját akkor nem gyütt vissza sohasem de legalábbis aznap

brühüühhühü

olvastad bogárkadoktorka förmedvényét? a legújabbat? vagy nincs rá "időd"

sajna én átrágtam rajta magam a jótündér legújabb "Nyúl(Coelho) Pál"-ja zseniális, sziporka
@bella _ciao: akik teljesen jogosn tartozkodtak ott..a kufárok.
na igen, sosem az a lényeg hogy hol mész be hanem hogy hol jössz ki
@politikus-omm: "-Mármint ez nemtudomki véleménye"

Hát ez van az idei költségvetésben. Nézd csak meg.
@szist: Fogd fel művészi túlzásnak, akkor nem fog annyira fájni. Annak örülök, h tartalmi problémáid nincsenek! ;)
@politikus-omm: sure thing, buddy!

Azért egy ennél frissebb linkkel bizonyíthatnád az igazad:
index.hu/gazdasag/2013/01/03/egesz_alacsony_a_magyar_csodkockazat/
@Emmett Brown: vagy megfordítva: akarok egy szolgáltatást, ami 1 millió forintba kerül. Kérek rá ajánlatot: azt kapom, hogy az ember keresne vele 1 milliót, de ahhoz, hogy ezt ő megkapja 1 002 000 Ft-ot kell neki munkabérként utalni.

Ahhoz, hogy az ő főnöke megkapja a pénzt, neki 1 004 004 Ft-ot kell számláznia.

Az, hogy ezt én elutaljam neki, nekem 1 006 012 Ft-ba kerül. Amihez persze nekem

Normális?

1 milliós szolgáltatást egy tollvonással 6 ezer forinttal felhúzni?
@politikus-omm:

A CDS felár idén minden eddigi csúcsot megdöntött, a Gyurcsány bukását okozó rekordot is:

bankometer.hu/wp-content/uploads/2012/07/Screen-Shot-2012-07-11-at-13.52.01.png

Most 260 ponton állunk, amitől Bajnai is tudott jobbat, ahogy az a táblázatból számodra is kiderül.

Bazz, ti minden hülyeséget benyaltok szó nélkül?
@Myrath: Teljesen mindegy, biztos véletlenül ment a válság előtti szint alá. Biztos az is véletlen hogy a túlzott deficitnek is vége lesz.

Ezek szerint a fidesz szerencsés, a választóknak mindegy.
@Fabius:
ráadásul az Úrjézushoz hasonlítod magad...?
Gondoltam én , hogy ez egy rossz év lesz (páratlan), és az ilyen labilis eszűek sztrokot kapnak ajándékba...
@szist: Názáreti Jézus meg jászolban. Vélhetőleg igaz keresztyén ember(?) lehetsz!
@Fabius: Nem is nyári adatokról, hanem a mostaniakról beszéltem. Nyáron még tartott az IMF hiszti.
@Dr.Bio74: lázár nem hülye, hanem gerinctelen ember. a megélhetési stimmel. matolcsynak igen is van felelőssége, aminek tudatában van
@rodeo36:

Bogár hülyeségeivel nem rongálom magam :-)

De jótündért olvastam, az király :-))
@Emmett Brown:
ezt meg lehet oldani KP kézből zsebbe alapon ahogy azt nagyon sokfelé, Észak Ameriká-ban is csinálják...bár ott a csekk-ért nem kell fizetni az KP-nek minősűl

egyébként miért fárszatod a hívőket számokkal, nem tuggyák 2x2 akármennyi lehet csak meg kell várni az aznapi kinyilatkoztatást piros vagy másmilyen pöttyökkel

brühühühühü
@szist: Kedves szist, én hiszek abban, hogy ön ennél jóval kellemesebb társalkodó, mint amit most mutat. Igyekezzen kérem!
@$$$=$$$: Nyilván az édesanyukád is MSZMP-s volt annó,másképp hogyan lehetne ilyen okos fia.
@bella _ciao: az a legrosszabb.. a hülyék ugyanis gyakran jólelkűek, de azok akiknek a gerince nincs azokról csak annyit, hogy..
@politikus-omm:

260 pont az a jelenlegi adat és nem nyári.

Köszöntelek a valóságban.
@rodeo36: persze, csak előbb vagy utóbb az a KP is bekerül valakinek a számlájára, ahonnan meg ugyanezt az utat járja be, csak a végeredmény 20 forgás után nem 960000 lesz, hanem akár a csillagászati 980 000-et is elérheti.
@szist:

"labilis eszűek sztrokot kapnak ajándékba..."

A tiéd már megjött úgy látom. De ha nem maradj még egy kicsit és megoldjuk.
@Penivaldes: helló peni! azért nekem nem mindegy az sem, hol megyek be. pl. az ablakon üvegestől nem túl elegáns.
@politikus-omm: Nem ment alá! És nem mindegy az sem, h megjárta a 750 pontot is 2012 ben.
@Myrath:
művészi túlzás? az elnézném pl. Michalenge-lótól, nem egy techén-csókos múzsa
tölteléktől
@rodeo36: Te szoktál Bogár Laci bácsit is olvasni??? Tök jó.;)

Nézd meg egyszer őt is.;)

youtu.be/8tdIiamqkdE
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Mit mondhatnék, az egy sróf az egy sróf :-D
Nem hiszem el, hogy a nap nap után felbukkanó elmebeteg fegyveres ámokfutók között nincs egy sem, aki szélsőséges szemtengelyferdülésben, megalomániában és diszkalkuliában szenvedő pénzügyminiszterekre vadászna.
Lehet, hogy mindenben igazad van. Anyukáját viszont ne emlegesd, Ő nem tehet róla.
@bella _ciao: lehet, hogy nem elegáns de hatásos, sőt sikkes:)
@Penivaldes: Már tudok, csak valahogy elfogott.a mi is..nem tudom, mert Fabius helyretett kissé ezzel az egy sróffal, amire telik..:-P
@Fabius: megfog jönni hozzád nemsokára, erről meg vagyok győzödve.... egyre szarabbak a blogjaid, a bajnaiék kipöckölnek a kondér mellől , az kész is
miből fogsz megélni?
azért méltányolom,hogy a szűrőd válaszolt nekem a saját kis kacsójával
már ez is jelzi,hogy nálad valami elkezdődött...
@Penivaldes: Rájaadásul nemcsak az nem mindegy, hol megyek be, de az sem, hogy mi(ki) jön ki utánam, ugye?
@Fabius: Bocs, hogy OFF, de ezt láttad már???

Azért egyfordulós, hogy az ellenzék ne nyerhessen

index.hu/belfold/2013/01/11/azert_lett_egyfordulos_a_valasztas_hogy_az_ellenzek_ne_nyerhessen/

TG ezt fűzte hozzá a facen. :)

Rövid a memória: 1998-ban az első fordulóban az MSZP a 176 választókerületből 113 helyen vezetett, a második fordulóban ebből összesen 54-ben szerzett mandátumot.
@bella _ciao:
Matolcsy tudatában lehet a felelősségének (lehet reggelente erre érzi jól magát), de attól még lehet a szimpla kategória. lázárka pedig "nem hülye, hanem gerinctelen ember". Stimt aki tudja, hogy hülyék közt nem hülyének kell lenni nem egészséges, főleg ha a hülyék szövetsége biztosítja neki a betevő BMW -t.
@Tzio: "u.i.: Az index üzemeltetőinek üzenem, hogy ez az új index egy kalap fos."
Köszönjük, Emese!
"A devizahiteles meg csak néz ki a fejéből"

Nem akarok személy szerint senkit sem bántani, de a devizahiteles egyre inkább a szerencsétlen lúzer szinonimája, akire hivatkozva már lassan a saját retyójában sem finghat az ember...

Közben pedig (nem igazán) tisztelt kormányunk sem sokat tett a devizahitelezés gyakorlatának kriminalizálásáért és a felelősök elszámoltatásáért.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): elfogott egy cápa..melynek nincsen lába..(a huszas években énekeltek ilyeneket)
@politikus-omm: te szopóálarcért jársz ide a hazudozásaiddal? :D legalább készülnél fel az adatokból :(
@politikus-omm:

számokat semester-re lebontva, ha kérhetem, vagy lófasz és esti fény

brühühühühü

hazucc kurva
CDS 258,61, máris megyek csinálok még egy gyereket.
@Penivaldes:
veled biztos, elvtárs
de egy szerencsétlen futóbolonddal így kell!
@szist: jól van agg fideszdroid. emlékszem rád, legalább 3 éve nyomod... ennyi bőven elég az agyhalálhoz... ha meg nem, a demenciához... kérd a fidesz korkedvezményes nyugdíjazásod de munkát ne vállalj, mert tudod, az csak a politikusoknak megengedett... a seggnyalóknak annyi... választhatsz: 47 000.-Ft-ért napi 12 óra trollkodás, vagy havi 27 ezerért szociális ellátás. Szebb jövőt. Remélem, az utóbbit választod.
Predesztinálva vagy rá.
@Martian:

csak nem a zorbájáraija vezette MNB magas HUF kamatszíntje tette kedvezővé ezt a nemzetközi csalást?

mennyit kapott ezért a fidesz és személy szerint a zorbány? 12 év kamatos kamatokkal?

brühühühühü
@Penivaldes: látom kegyes hangulatban vagy, nagyon óvod a jólelkű hülyéket:

"@szist: Kedves szist, én hiszek abban, hogy ön ennél jóval kellemesebb társalkodó, mint amit most mutat. Igyekezzen kérem!"

irigylem a türelmedet! :)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ó ezen elveszett kecske ennyi éve nyomja az ipart, és még nem sikerül szert tennie egy felfújható házra?
lol bazmeg már a békamenet is náczy felvonulás :DDD a "libsik" megint bemutatják hogy szerintük akik nem velük vannak az mind náczy :D
„Világunk nem ésszerű, nem normális, döntéseink hatásai nem számíthatók ki előre, ezért nem hozhatunk racionális döntéseket”
-----

Matolcsy a világ ma érvényes legnagyobb igazságát mondta ki. Gratulálok neki, mert valóban ez a helyzet. A piaci invisible touchban hívő idióta libsiknek sohe nem volt és nem is lesz annyi eszük, hogy ezt felfogják. HA az ellenkezője lenne igaz, akkor nem kellene óriási válság közepette közgazdászoknak azon vittakozni, hogy mit kellene csinálni, hanem evidens lenne mit kell tenni.

Másrészt: az anyádba nem mennél már végre vissza Varánusz blog, ahonnan jöttél? Annyira uncsi már a sok hazugság amit az Index - nem véletlenül - állandóan kiarakatba tesz a Varánusz blogon keresztül.

El sem kell olvasni, bárki biztos lehet benne, hogy ezen a blogon feleslegesen, kreált problémákkal szélmalomharcoló mongol idióták felejthető és tiszavirágéletű ostobaságait lehet csak olvasni. Javaslom mindenkinek, ne is olvassa el! Jobb ha eszik egy almát, vagy fut egy jót. Többet ér vele mint ezze a nyomorult hazugság és hazug-értelmezés cunamival ami itt folyik...
@bella _ciao: ugyan kérem, én cseppet sem vagyok türelmes, csak jól álcácom valódi énem
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a bulvársajt ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ szemétládáját szoktad kotorni?

minő munek, jó szórakozást

brühühühühü

kijafasztérdekel?
@Fabius: 260 az csak az 5 éves lekötésüre van.
@Spániel: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hasonlót én Gulyás Gergely szájából is hallottam élőben. Nem ennyire nyíltan, de a jelentése hasonló volt.
He-he, elkezdett fújni a szél, már megint beesett egy troll.
@SZMLT: Jó futást, és étvágyat neked! (mert ha most van benned valami tartás akkor már rég futkározol)
@SZMLT:

számszerűen ha kérhetném, ha meg akarsz győzni, semester-re lebontva 12 évre visszamenőleg

"szemétláta" ez régiesch a bolondra? sympleton(SMLT)

brühühühühühü
ez sokkal fontosabb hír matócsnyiná:

Győzött a tripper a gyógyszerek felett
Észak-Amerikában már a betegek 7 százalékánál hatástalanok az antibiotikumok
www.origo.hu/egeszseg/20130111-kicselezte-az-antibiotikumokat-a-tripper-bakteriuma.html
@Dr.Bio74: akkor még egy érv@rodeo36: imádom ezt hülye az orbán, de azért a bankok is szemét gecik, én ártatlan szűzlány vagyok mentalitást.
@Szar az új index dizájn:

ki vagyunk egyenlítve ti szerintetek aki a fityiszben nem hisz az náci, bibsilibsimegmégkieméxikasokbaromságotokra

most megkaptátok amilyen az adjonisten olyan a fogaggyisten

brühüühhühü

kurvára nem teccik mint látom, pofánbaszztak jenő?
Na egy mattolcsyval nem volt nehéz :)
www.stop.hu/kulfold/orban-penzugyileg-rendbe-tettuk-a-dolgokat/1114018/

""Minden országban azokat a vezetőket támogatjuk, akik hasonló gazdasági rendszerváltásokat kívánnak végrehajtani, persze a saját nemzeti érdekeiknek megfelelően" - hangsúlyozta a kormányfő. "
Na most f@stam be a röhögéstől :)
@rodeo36: a gyilkosságért nem az a felelős, aki elveszítette a pisztolyt, hanem aki felvette és lőtt vele...
@Martian:

Ki a pisztoly, és ki lőtt vele?
@rodeo36: helo... marian kellően definikáltam destaffírizta ángyálmot tennap estve: kiöregedett műlóváriné, szeme alatt ráncokkal, karikákkal, teli megfelelni vágyásért és egy utolsó dugásért... így kezeld. szánakozz, ha van gusztusod, dugd meg:-)
@Penivaldes: hmmmm... hát most egy csalódásomba elmorzsiztam egy könnycseppet :(
még szist-el is szebben bántál
@politikus-omm:

Ne világoljál Andersen. Az évet 278 bázisponton kezdtük és most 260 ponton állunk.
@SZMLT: Kijafasz mondta, hogy gyere ide? Talán te is a kuminista brigádból vagy? Részemről soha sem olvasok barikád meg hasonló szennyoldalakat, szerintem tedd te is azt amelyik nem tetszik azt ne olvasd!
@ariel12: Akkor a szlovákok jogosan veszik el a kettős állampolgárságúak hazai létjogosultságát, mert ez a nemzeti érdekük? Elképzeltem a következő békamenetet a következő molinóval: "El a kezekkel a szlovák önrendelkezéstől!"
@SZMLT: „Világunk nem ésszerű, nem normális, döntéseink hatásai nem számíthatók ki előre, ezért nem hozhatunk racionális döntéseket”

Ne finomkodjunk: a makroökonómia - egymást is fikázó - iskolái a sci-fi és ezoterikus áltudományok határterületén mozognak... :)

Részigazságok persze minden modellben vannak, csak éppen ez kevés a világgazdasági folymatok kézbentartásához.

És nem mintha Matolcsy ezzel egy pillanatig is hitelesebb lenne...
@bella _ciao: az elveszettekkel szépen kell bánni, mert minden szavukból süt a magány:)
@Fabius: pedig azt hittem ő az a fajta, aki tényekre elhallgat, de hát ő csak követi a nem tudunk racionálisak lenni dogmát...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "El a kezekkel a szlovák önrendelkezéstől!"

ettől jobb lesz a fabbry vezette körmenet... elől leköpködött gyurcsánykép, hátul, zsbredugott kezű, üveges szemű tömegek... a minilókon felrat: NEM VESSZÜK KI A KEZÜNKET A ZSEBÜNKBŐL!
fabbry elégedetten mosolyog... elvégre minenki boldog, és senki senkit nem szopatott... kb ez a brilliáns jövő:-)
@Dr.Bio74: az anno magas forintkamat az elveszett pisztoly, de lövést a devizahitelt kínáló bankok adtak le vele. A "találat" persze nem maga a hitel, hanem az azt körülvevő átvilágítatlan banki elszámolási stratégia...
@SZMLT:

Egyetértünk, töki.

Te tényleg egyél inkább egy almát vagy sétálj egyet, mint gazdaságról mondj véleményt.

Azt ugyanis nem érted.
@$$$=$$$: Jajaja. Pihengessél droid, ne kampányoljál, és főleg ne HAZUDJ!!!
büszke vagyok hogy magyar lehetek...
sajnos már nem sokáig tudom élvezni a fidióták társaságát...

vagy ők mennek, vagy én...

ez így egymás mellett címlapon:
-Orbán: Magyarország gazdasági rendszerváltást hajtott végre. Szerinte 2010 és 2012 között versenyképes lett az ország. Brüsszelnek is váltást javasol.
-Elképesztő tempóban gyengül a forint
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
kifelejtettem még: morvai hisztina és csücsök ella... kézenfogva, hatalmas rózsaszín dildókkal integet, mint régen május elselyén a gázos lufikkal:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ők ugye azok akik nem látnak a hajuktól..nem én nem vagyok az.
@politikus-omm: Segítsél már! Te nick tekintetében Anti anyag vagy, vagy Önnek megyünk? Vagy ez a kettő is ugyanaz volt? Ez a lekezelő pontokba szedett leereszekdő stílus elárul. Egyébként nem szar érzés, hogy vagytok mondjuk 5-en, de fel kell járni a blog.hu-s blogokra és úgy csinálni mintha többen lennétek, miközben mindenki utál benneteket / röhög rajtatok, ki-ki vérmérséklete szerint?
@VinnieJones: És te hogy haladsz a meleg-trollképzőn?
„Világunk nem ésszerű, nem normális, döntéseink hatásai nem számíthatók ki előre, ezért nem hozhatunk racionális döntéseket”

Ezt egy idegszanatórium állandó bentlakásos alanyától elfogadom. Értelmes ember maximum azt mondja, hogy minden információ sajnos nem áll a rendelkezésünkre, így a meglévő információk alapján, legjobb tudásunk szerint döntöttünk, racionálisan. A fenti szöveg a hozzá nem értés magyarázása, vagy a jelen politika tudatosságának ( és ezáltal hibáinak másra kenése) kendőzése.
Mondj még ma valamit, Gyuri:

kep.index.hu/1/0/374/3741/37417/3741764_b2696893be3f1e5dbf9e79fac466aaf5_wm.jpg

esetleg Kósa

"Dél előtt néhány perccel az euró ára már 296,79 forint volt, fél egy körülre 297,17 forintra erősödött, ami hét hónapja nem látott mélypontot jelent."
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: rosszul tudod, csak a sajtkészítők boldogok, no meg az egyéb tejipari dolgozók
Ez az Orbán tényleg teljesen hülye:
"Magyarország gazdasági rendszerváltást hajtott végre " Ilyen nyilatkozatok hagyják el a száját, közben azt sem tudja, hogy a gazdaságpolitikát eszik-e, vagy isszák.
Mindent tönkretesz, és még játssza az okosat.
@rodeo36: hát igen a jó öreg "ahol nem mi vagyunk ott az ellenség" gondolkodás. Ez nem változott amikor a komcsik "liberális" márkanévre váltottak.

Csakhogy "békamenet". Ilyet írna egy fityiszes? :D hát igen csak az agy nélküli gyűlölködés és az 1 bites gondolkodás. El nem tudod képzelni aki a "libsi"-ket (nem véletlen az idézőjel mert ti "libsik" annyira távol vagytok a liberálistól, mint sztálin bácsi Teréz anyától :D), utálja az nem fityiszes vagy náczy. Hiszen a pártjaid megmondták hogy más nem lehet, csak fityiszes van meg ti :D
@pocakos focista: te jarsz oda, nem en! Honnan tudnam??? Pffff ocsi, te sem vagy akkor nagyagyu...
@Martian: belőled sem lesz nyomozó, az itt a pisztoly, hol a pisztoly játékról lövésed sincsen
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
már ez is hihetetlen tőled,hogy kb. 3 évre visszamenőleg emlékszel!
akkor arra nem emlékszel mit mondott sasorr a bajnainak 2008-ban?
Elárulom ( elkúrtuk, nem kicsit, de nagyon !)
Fogadom te sem emlékszel rá a többiekkkel együtt, főleg a blogíró "Úrjézussal" !
Azt azért áruld el nekem a szar ilyen sokáig eláll? már 3 éve figyelsz és bűzlesz!!!
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Mán most mé? Magyarország gazdasági renccerváltást hajtott végre. Oszt versenyképes is lett,egyszer mán jók voltunk földönfutásban.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: attol, hogy anyaddal igy szoktal beszelni, nem kellen nagy nyilvanossag elott nagyobb alpari gyokernek mutatkoznod, mint ami vagy kispocs! Bar jobban belegondolva csak a bloggert kellene sajmalnom, hogy hozzadhasonlo primitiv kakik teszik ki a totzskozonseget evvel is iteletet mondva afelett...
index.hu/belfold/2013/01/11/azert_lett_egyfordulos_a_valasztas_hogy_az_ellenzek_ne_nyerhessen/
index.hu/gazdasag/2013/01/11/orban_megvolt_a_gazdasagi_rendszervaltas/
index.hu/gazdasag/2013/01/11/295_forint_fole_ugrott_az_euro_ara/
Most ne fogja be a pofáját Kusza Szem és debil főnöke, mert várom tőlük a részletes magyarázatot az utóbbi két hírre.
Azt hogy a Kósa hülyeségeket delirál azt már többé kevésbé megszoktam.
@Martian:

szóval nincs válaszod? egyébként a kanyar a hibás a kurva annyát

szóval le vagy ibrikálva

brühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: fura egy ízlésed van, Csücsöklédire meg Csíkosnénire vágyakozol mikor én sokkalta bájosabb vagyok....))
@VinnieJones:

ez azt jelenti, hogy te egy cizellált seggfej vagy?

brühühühühü
@SZMLT:
Miért is menjen ez a blog az anyjába?
Azért mert az olyan sötét droidoknak, mint te, nem tetszik valami?
Képzeld, több 100e embernek nem tetszik az, amit ezek a komcsik (orbán és seggnyaló bandája) tesznek. Szerinted fideszmocskoknak hol a helye?
@Jaffar:
"Szerinted fideszmocskoknak hol a helye?"

Szerintem dobjátok a padlóla le, de dúván !
@SZMLT: akkor mi a fészkes fenének jössz ide?tanulni?
@VinnieJones: ebbe nagyon beletekeredtél. jobban mennek a tőmondatok, amit kuminék leírattak veled, vedd elő a jegyzeteidet
@bella _ciao: Nem zavar, hogy egy szót sem hallok az egészből?
@szist: öreg, ahogy olvaslak, te szagolgatsz, ráadásul élvezed? most fosszalak meg egyetlen örömödtől?:-) Inkább szippantgass, látom már előre a kéj átjárta orcádat. ennyit nekenm megérsz. én nem vagyok írígy... a seggem azért ne nyalogasd. finnyás vagyok, orbán után a nyelved taszítana. és ki tudja mivel fertőznél meg.
@rodeo36: "egyébként a kanyar a hibás a kurva annyát"

A kanyart a politikusok csinálták, de a teljes gázzal való bevételre a bankok játszottak rá.
@bella _ciao: a kék dildóra? vagy A RÓZSASZÍNRE? VAGY HISZTINA NEM ÉRI EL A TÖRÉSKÜSZÖBÖT?
@VinnieJones: látom miniwinni nem fogíott el az együgyüd... 2 napig gyurtál rám, vagy gyorstalpaló, 6 kreditpontos Kubatov-Kumin akadémémiára rendeltek be, az ellenem végrahjatnadó iedológiai harc meglapozása érdekében? Rábasztál: én is odajárok:-) Tegnap már nem neked, csak úgy a levegőbe: őcsi nagy vagym mint a kicsi nejlonhuszár... kivont karddal rohangálsz a szőnyeg alatt és azt hiszed, te vagy Pantagruel.. bár az túgysem tudod ki volt... menj inkább sevrolémalibúú féknyomokat elemezni Nevadába, kíg hittestvéreid, be nem ásnak a sivatagba. Mert mentalitásod, képességeid, EQUUSD alapján, te leszel az első akit kibasznak a süllyedő hajóból...
@Dr.Bio74: Ja, ha földönfutásról van szó, akkor már értem.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: alles zusammen, hervasztó kép, én sem mondom, hogy képzeld el lendvaiildinénit tangában
Kiderül, hogy Matolcsy még az igazi unortodoxiához is kevés:

index.hu/gazdasag/2013/01/11/elkepeszto_unortodoxia_az_usa-ban/

:))
@VinnieJones: mindamellett azt hiszem szeretnéd, ha tudnád ennyire választékosan lekurvaanyázni a neked nem tetszőket... de hát az ezerszavas magyar szókincsed nem predewsztinál erre... Vedd elő az ingyéé kapott trollszótárt... abban legalább még 200 általad nem ismert új szót találsz. Használd bátran, mi hátradőlünk, és röhögünk:-)
@bella _ciao: nekem ildinéni nagyon bejün... ha meg alulról is megbotoxozták... :-)))))
@rodeo36: nem, nem azt jelenti... na bumm! Ilyenkor mi van butafiu? Ha kipityeregted magad irsz ugye?!
@Penivaldes: van egy blog... ez a címe... néha ránézek, de a mai napig nem tudom, hova tegyem... mintha minden bejegyzésbeírót sorsolnának, mint a sorsjegyeseket... furcsa. béla asszem eereutalt:-)
@bella _ciao: multkor megbeszeltuk, hogy neked ezen az alacsony szinvonalu forumon is a legalja jutott... orulok, hogy a szinteden maradsz...
Látom a droidok hamar megtalálták az írást.
Én is arra gondoltam,hogy valamelyik keresni akart.
Írtam már hogy gyuri ha majd az elmegyógyintézetbe kerül,akkor az udvaron talált száraz kutyaszarral írja majd a falra az agymenéseit.
Szerintem ezek odafönt dobókockával kidobják,hogy miről hogyan döntsenek,aztán majd lesz ami lesz.Náluk ez a felelős gazdaságpolitika.
gyuri te pedig másold le egy öngyilkos ötletét.
Az lesz ám az igazi Sikertörténet!
Az, hogy a világunk nem normális és nem hozható kiszámított, racionális döntés, nem Matolcsy elmélete!

Taleb: A fekete hattyú

Érdemes beleolvasni a könyvbe, elolvasni is, akinek van esze hozzá.

A nem normális, úgy értendő, hogy nem Gauss féle!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
én csak azt tudom,hogy anyádat rendesen megfertőzted amikor megcsókoltad!
sajnálom szegényt, jobb lett volna ha spártában hoz a világra.Ott az ilyeneket lelökték a hegyről-azt annyi !
te is jobban jártál volna ,nemcsak csóró anyád-apád
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: miert gyurtam volna egy kispocsre, mint te? Buta alpari vadbarom vagy en nagyagyukat keresek itt... de azok ertheto okbol nem idejarnak... miert csak te vagy az egyetlen aki dicsoit, jah mert masok csak rohognek rajtad!?!... jaja.... orulok, hogy a pojacaknak silany elete hazai palyan is csak ongolra futja...:)
@Martian:

neked olyan kristákytiszta eszmefuttatásod van, hogy te magad sem érted?

példa arra amit te itt mesélsz:

bemész a boltba kiflit venni? a kifli ára 40 fillér (maradjunk a régi időkben ha már agnoszkálunk) erre azt mongya a boltos, hogy a kifli helyett ad neked zsömlét ami ráadásúl friss ropogós és meleg, míg a kifli tegnapi, és a zsömle ára 23 fillér, de alá kell írnod egy 4000 A4-es oldal záradékot hogy az üzlet létrejöjjön? aláírod, mijafasz lehet benne, a halálos ítéleted, a hír hozóját fel kell négyelni az istenek oltáron az ő dicsőségükre, hazaviszel 400 zsömlét az egész család boldogságban úszik amíg a zsömle el nem fogy, akkor megérkezik egy levél, a boltos aláírásával, hogy a 23 fillérre 38%-os kamatot kell fizetned 25 évre vagy vidd vissza a zsömlét eredeti állapotában

a kamatos kamat 24 év után= -3,09E+228

ezt, ha tucc matekot általános oskolai? akkor tudod, hogy sohasem tudod kifizetni rosszabb mint a "sakkfeladvány" eredménye

brühühühühü
@VinnieJones: oh, hát értelmetlen focista vinnie. látom a régi taktikát játszod újra, pedig elég sikertelen volt
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nem dolsz te hatra... hazai palyan savazod magad. Az egyetlen helyen ahll sikerult evek alatt 2-3 hasonszoru gyokerrel megertetned magad erre meg ongolt rugsz ongol hatan... ez a szopcsi kiskocsog... well... ez neked a valosag e blogon tul...:):):) kuc kucc... kulonben sem tudsz helyesen irni...
@bella _ciao: arra celzol amikor elsirtad magad szegyenedben?!?... nos... megiteles kerdese csak.. nekem sikeresnek tunt...:D
@rodeo36: ez a tanmese pisztolyosban nincs meg? abban jobban érti, pufkás filmeken nőtt fel, nem pékeseken
@SZMLT: Miért olvassa ezt a blogot, ha ennyire zavarja ????
@VinnieJones: keresd meg a cavintonos, rosszul emlékszel, de mit lehet várni egy együgyütől
@Martian:

a képletbe a te érdekedben, hogy eccerűbb legyen egyetlen zsömlével számoltam, ha megszorzod 400-zal akkor megkapod ami= -1,24E+331

brühühühühü

és csak egy 23 filléres zsömle volt a tét 400x a képletes nyereség ?0,17HUF helyett a fenti összeggel tartozol 24 év befejeztével amit havonta vagy bármilyen részletekben törleszthecc, ez ettől kezdve magánjogi szerződés amelyben 400 kifli megvásárlása szerepel és csakis a fenti végösszeg mint egyszeri tartozás

brühühühühü
@bella _ciao: azt is nehezen tanulta be, megerőltetné egy új figura bemutatása
@rodeo36: te erted amit irasba adsz? Neeeem!?!!!.. na ja, azert sirod el magad egyfolytaban... bar nekem csak az oromkonnyeim hullnak amikor buta gyerekek okoskodnak...
@bella _ciao:

a kiflit és a zsömlét behelyettesítheti fakardra és bugyigumi csúzlira vagy fakardra és Attila kardjára, vagy turulfingra és tyúxarra

teccés szerint

melyiket értené szerinted?

brühühühühü
@szist: faszkalap... a paplakban, mikor az esperes hittanra oktatott, te meg közben szoptál, nem verte a hígagyú fejedbe, hogy tisztelsd apádat-anyádat... és a másét is? geci-szarzsák! takarodj! halottakat nem gyalázunk. rohadj el ott, ahol születtél. mocskos jellemtelen, szerzsák, pondró. én a te őseide, és másokéra soha rossz szót nem mondtam, így joggal várom el ugyanezt. boldog lehettél volna, ha olyan apád-anyád lett volna, mint nekem, dr te ezt sose tudtad meg, mert szegények rádnéztek a pőlyában, aztán össze, és bebasztak a lelencbe. bazdmeg geci állatja
@Penivaldes: höh, ezzel az állandó legyerekezéssel egy szatírra emlékeztet, aki valamelyik szatíra főszereplője
Valakinel milyen hamar elfogytak az ervek... es jon helyette a fizikai eroszak... fizikai fenyegetea... hmmhmmm :D
@VinnieJones:

én értem, azt látom te nem érted és most itt zokogsz? pedig ez nem is egy sarok

brühühühü

miért írkálsz? te tudod?
@rodeo36: autó volt meg kanyar és pisztoly. meg bank. akkor valamilyen bankrablós filmet nézhetett. ezért a fakard, csúzli, attila esélytelen nála.
@bella _ciao: semmi gond, csak megjelent a blogon az első negatív előjelű IQ huszár:-) Darwin ha élne, újraírná a revolúciót... jalantős szerepe lenne benne azoknak a majomnak, akik nem lemásztak, hanem leestek a pálmafáról... és nem tudtak visszamászni... ne ezek azok:-)
@rodeo36: dehogy erted! Buta vagy te ahhoz, hogy megertsd sajat irasodat...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Jogos! Valszeg kádéempés. Az érveléséből gondolom.
@VinnieJones:

azt le tudod futtatni, hogy a

-5,86678E+88 HUF

jöjjön ki?

kifizethető?

brühühühü

mit nem értecc? ja? csak az egészet

kamatos kamatok nem tanú'tad? menny vissza
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: bevetted a nyugi doki altall javasolt dilibogyod! Jol van! Ugyes kispocs vagy! Akkor johetsz ide vissza ugatni a holdat...
@VinnieJones:

és miből kövtkeztecc erre a ragyogásra?

brühühühühü

számokat, pls
@bella _ciao: nem is rolam van szo... ti viszitek itt a showt...:)
"innentől a gazdaságpolitikát smitt-semjén-kopipészt modellben nyomjuk majd"

Helyesen: smitt-semjén-gyurcsány-kopipészt modell.

Persze a szerző nyilván nem véletlenül hallgatja el a Gyurcsányt ebből, hisz valakinek a fenekét kell nyalni..
@rodeo36: ez nem szamban kifejezheto... de mar a kerdesed is bizonyiteka a bugyutasagodnak
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"kérd a fidesz korkedvezményes nyugdíjazásod"

Én úgy emlékszem, hogy a Fidesz törölte el a korkedvezményes nyugdíjat (40-45 éves rendőrök nyugdíjban), az MSZP pedig pont támogatja, hogy nehogymár szegény rendőrségi adminisztrátor 45 évesen dolgozzon, amikor a megérdemelt nyugdíjaskorát tölthetné.

45 évesen!!
@VinnieJones:

te is egy cizellált szardarab vagy? kdnp esetleg dzsobbik vagy mindkettő + fityisz?

brühühühühü
@VinnieJones:

azaz te nem tudod...kár

brühühühühü
@Myrath: szerintem is valamelyik vérig sértett kerdemes a háromból, csak most felkészült a harcra... felvette a miseruhát:-)
@VinnieJones: ennyit tudsz:

egyetjobbal.blog.hu/

VinnieJones 2012.04.06. 16:46:30
Csak gyakorlok! Nyugi! Ez az elso napom bloggerkent. Egyebkent legalabb feloraig tartott mig kibogaraztam a magyar sportlegendakhoz tartozo allomasok nevet (ilyen cikk nem igen van a magyar sajtoban, ezert is batorkodtam bemasolni egy regebbi fb faluzenetem ide). Ellehet vele lenni, ha van egy kis idod jatssz evvel te is es hasonlitsd ossze az en vegeredmenyemmel.
@VT Man:
a Fleto sohasem mon'ta hogy ő doktor...bár a "kisdoktori" az csak levédiában doktori sehol máshol nem is létezik, a tömjén elvtárs főfadász PhD-je meg a kisdoktori alapján plagizálódott azaz az sem érvényes úgyhogy semmilyen doktor hanem tömjénes duci

brühühühühühü
@VT Man: Tudom, de mai hír, hogy mindenki mehet nyuddíjba, kivéve azokat, akikre nem vonatkozik. Egy jó fideszes trolll ennyi harc után megérdemli:-) Gondolj bele... ennyi megaláztatás, leugatás után, agyilag zavartan, szájszélen csogó nyállal, bávatagon mosolyogva a jelenbe, merengve a múltba... hát nem megérdemlik? :-)
a 2,1 százalékos hiány pénzforgalmi szemlélettel annyi. a gyengébbeknek: ha a közszféra nem fizeti ki a decemberben lejáró számláját, akkor ebben a körben nem gond. várjuk meg az eredményszemléletű hiány értékét.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

ezek ilyen gyávák? ezek vonalába tartozik a kisfaszi a zátévé műsorában aki 22 éves korára féligkész közgizda oskolával nekiállt vitázni olyan dolgokról aamiket csak hallott mint a piroskaésafarkas-t meg a csipkerózsikát

ezek mind ilyenek sohasem dolgoztak sohasem termeltek tapasztalatok nélkűl tanácsokat adnak

és persze van aki fizet érte

brühühühühü
OFF

Emlékezzünk az áldozatokra.

"A Don-kanyar tragédiája olyan nemzeti tragédia, amely után itthon évtizedekig tartó mély hallgatás következett. A csend évtizedei után fontos, hogy szavakkal is emlékezzünk, mert annál, ami a Donhoz vezényelt katonáinkkal történt, csak egy valami lehet szörnyűségesebb: ha elfelejtjük őket."

Nem látlak én téged többé:

youtu.be/xNpqglHh0Dc

ON
egyébként matolcsy nem hülye, a pártban és a haveri körben nagyban megy a deviza spekuláció. Szólnak eltolcsynak mikor nyögjön be valami szépet, és kaszálnak.
Fabius, szöget ütöttél a fejembe. (Jó, tudom, nem fog benne megállni, stb. hehehe - jót mulattunk, lépjünk túl rajta.)
"büdös kretén tényleg ennyire nem tudja mikor kell befogni azt a lepcses pofáját, tényleg nem tudja, hogy a hitelek többségének hófordulója 10-12 közé esik?"
Mi van, ha nagyon is tudja, és ez a moslékos porhintés a bankárellenességgel valójában jól megfizetett státusz neki és valahol a számlaegyenlegét hizlalja?
@fvipera:

kis összegecskecske?
756 milliárd HUF

brühühühühü
@rodeo36: ne gondolkozz! Hulye vagy te ahhoZ!...
@rodeo36: bocs, hogy beleszólók....azért irogat, mert ember nincs aki szóba áll vele, csak itt a virtuális hálózaton
@bella _ciao: teee nyikkhaj... te eztet előbányásztad? Jézusom! Ezzel akarok folytani fegyvertelen harcot? Leáraztam magam... Ez még pisilni is akkor megy el, ha mondják neki:-)
És ez kispöcsözik? Beszarás. Önértékelészavaros miniseggfej... és ezekkel akar a blogszférában Orbámatócsnyi csatát nyerni? Rémes és szánalmas... mondottam: ez is az egyik utód, aki nem tudott visszamászni a fára. És azóta is kegyelembanánon él... Etetni kell, mert ha az étket a kezébe kaparintja, a seggébe dugja szája helyett.
@fvipera: Vazze! Iratkozz fel a Faszbúkos Matócsnyi Szabadegyetemfara... Hátha lehánynak:-) A szakértelem ócska bolsevista trükk. Szerinted értette valamelyik nethuszár mit is írtál? tartom tőle nem. Ezek még a műköröm-kozmetikus szabadegyetem elvégzése után is síkhülyék. Pedig milyen büszkék a diplomá lyukra:-)
@Szar az új index dizájn: Hüppsz, mindkettőben gyorsabb voltál. Tényleg szar.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ja valszeg ottan már nem tudott játszani, egyedül maradt a homokozójába, még a nagy smittpali sportlegenda sem dobott neki egy kopipésztet, ezért körülnéz a nagyvilágban szókincset gyarapítani, nem sokra jutott
@KÁTÉó53éúétr6:

azt tudom, csak érdekel mennyire buta, tanulatlannak már tanulatlan de kiderűl, hogy mennyire buta is

tényleg elgondolkodtató, hogy ezek egy csigabigán kívűl tudnának vezetni bármit is?

met, hogy önmagukat nem az világos az eredményből....negat@ növekedés 754 milliárd csak úgy, utolsó negyedév?

brühühühü
@rodeo36: A káming Ogát van szerencsém esmerni... Nem szívesen itatkoznék véle, ami ritka szó. Életemben két nővel találkoztam, akinél agyi komplexusom támadt rajta kívül. Az egyik a mai napig a párom, a másik... feledje jótékony homály:-) És ez nem a gusztustalan férfisoviniszta duma volt, hanem azt elismerésé:-)
@rodeo36: Ráadásul tökáltalános. Ez az igazi brühühühühühühű.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lóprimadonna a Bárdossy megemlékezéseddel tényleg elástad magad nálam mindörökre. És Boli sem kellett hozzá a szívlapáttal... dugujj...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: úgy-úgy, ez a mi taktikánk, ha nem tudod meggyőzni, vedd el
a ciki az, ha több mint egy van belőlük
@bella _ciao: koszi, hogy felhoztad. Remek eszkoz ip cimekhez jutni. Sok egyeb mellett. Izraeli barataim is nagyon halasak. Koszi megegyszer!
@fvipera: Jaja, ezt beszéltük már tegnap aszem. Márciusban kiderül, bár elemzők szerint 3% alatt lesz, de nem tuti a 2,7%.
@bella _ciao:

szent habakukkkkkkk

elolvastam és beleírtam

lehet, hogy ez egy 13 éves kislányka valahol alsótanyásdin aki csak évente 2x fér nethez

brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ne légy lütyő. Az áldozatokról illik megemlékezni, akkor is ha nem épp a kiválasztottak.
@rodeo36: szerintem ugyanarról beszélünk... én csak annyit jegyeztem meg, hogy ezért nem a politikust kell seggberúgni, hanem a bankárt.
@Myrath:

Én úgy értettem, hogy negyedikén kell fizetni a törlesztést és általában másodika-harmadika táján gyengül a forint ( általában tízből mondjuk nyolcszor ), azaz többet kellett fizetni az adósoknak. Ha ez csak néhány száz/ezer forint is egyénenként, összességében óriási pénz a banknak.
Lehet félreérthető volt és nem is erről szólt a cikk, csak felfigyeltem rá.
A törlesztőrészletek beérkezése UTÁNI forintgyengülés logikus is lehet, de az kevésbé érdekli a hiteltörlesztőt. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nana! Vegyé vissza! Műköröm szabadegyetemmel földpályázatot is lehet nyerni és lehet vele nagybirtokos.
@VinnieJones:

veled kapcsolatosan nincs is miről

brühühühühü

mennyi a különbség a 2,1%, 2,7%, és a 3,1% között számszerűen

tudniillik ezek a hiánycélok vannak lebegtetve a zeltolcsy által 2013 márciusi konfirmációra

brühühühü

ha meghalaggya elmebeli képességed ne válaszolj monggy valami üde szarosat mint eddig
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Mámé'? Pont (csak!) az ilyennel érdemes. Ha hajlandó a második érved meghallgatásásra, akkor a harmadikra is az lesz. Step-by-step.
Arról nem beszélve, hogy csak az ilyen nővel nem kész életveszély vitatkozni.
Hogy honnan tudom, azt fedje jótékony homály... :)
Az már csak Vérkekec, hogy miért lesz komplexusod attól, ha valaki (pl. egy nő)okosabb nálad? Nem vagy egy hagymászó típus. A hegyet azért kell megmászni (mint tudjuk), mert ott van.
Az okos nő pont olyan, mint a hegycsúcs.
(Nagy kihívás és éppúgy nincs sok belőle, hehehe...)
Én a Völgyben is jól tudom érezni magam, mint Petőfi. (Segítek: "csodállak, ámde nem szeretlek, és képzetem hegyvölgyeidet nem járja.")
Ami persze hülyeség, mert nagyonis.
@VinnieJones: @VinnieJones: tanuljál még hülyegyerek, valamivel kevered az ip címet. de kár magyarázni. játszál sportolósdit inkább
@Dícsértessék!: "a korlátozott racionalitás és a többcélúság folytán a legtöbb komplex döntési helyzetben a döntéshozó "egyszerűsíti" a döntési folyamatot azzal, hogy a maximalizálás helyett a kielégítő megoldásra törekszik olyan cselekvési változat választásával, amelyik elegendően jó, azaz kielégítő" (Simon, 1957)."

Ez az elmélet fejlődött-e tovább? Minthogy 1957-hez képest a számítástechnika segítségével nagyságrendekkel nagyobb pontossággal lehet kidolgozni a döntési folyamatot. Gondolom én.
@rodeo36: és az a félelmetes, hogy nagyon sok ilyen van a mai hatalom körül, ez ad okot az aggodalomra
@Myrath: igen, de az elemzők nem veszik figyelembe azt, ami a reálszférában történik. Gyakorlatilag lehetetlen ÁFA-t visszaigényelni a NAV-tól. Viktorék után az özönvíz. Az ÁFA trükközésük eredménye a bírósági eljárások időigénye miatt idén nem látszik.
@vackor1: Csak utalnék a "fordulónap" és a "törlesztési határidő" közötti különbségre. Devizahitel esetén persze.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: én kedvelem Olgát, de azért lássuk be: jelentősen korlátoztad magad az összehasonlítással.
@Martian:

maradva a számaimnál: a 0,40HUF -ra adott 0,23HUF-os ajánlat egy politikai döntés következménye mert az MNB és minden jegybank pénzügypolitikus (ez tény) Járai aki a maszop idején mint fityiszes bennfenntes volt MNB elnök emelte az alapkamatot (nem akarok számot írni mert nem emléxem és lusta vagyok visszakeresni) de közel 20%-ra futott föl valami agyament ötlet miatt vagy pont azért ami a következmény lett..."lemásoltak" egy olyan rendszert ami máshol jogosan és törvényi bázison könnyítette meg a határon át dolgozók pénzmozgásait egy olyan helyen ahol erről szó sem volt, hanem kifli helyett zsömlét adtak (kaja kaja) de annak beépített bombája volt, az, hogy ha a forint árfolyama elszáll akkor meghalnak, de ki gondolta, hogy pontosan 8 évig kellett várni, hogy a fidesz többszörös bukás és sikertelen államcsíny után "csak" 2010 áprilisra kerűl oylan pozicióba, hogy bele tuggyon rúgni ebbe a szaros bombába és legelső dolguk volt megtenni kósa elvtárs és szijjgyártó elvtárs szétbaszták a forintot és azóta nincs rend

ÉS HA EZ NEM KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZÉS AKKOR MI? ORBÁN ÉS BANDÁJA CSAK EZZEL KASZÁLT EGY CSILLGÁSZATI ÖSSZEGET DE A MANYUP ÉS MOL MEG A TÖBBI PLUSZ A FELÁRAK ÉS A +CDS-ek ÖSSZESSÉGÉBEN ELTŰNTETTEK AZ ORSZÁG KASSZÁJÁBÓL 37000 MILLIÁRD HUF-OT

EZ VOLT A TERV AZ EGYETLEN VALAHA KÉSZŰLT TERV AMIRE A CIGÁNY ÉS BANDÁJA KÉSZŰLT OLYAN LÁZASAN HOGY BELE IS DILIZETT

brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nyugi, nyugi, kolléga. Nem éri meg ez az izé, hogy felmenjen a vérnyomásod. Kezeld a szövegét úgy, mint egy absztrakt feladványt. Nem ismer téged, vaktában lődöz, ne vedd személyes sértésnek, amiket ír.

Ha nagyon idegesít, tahótlanítsd.
@fvipera: a korlátok közt- szégyellem- jól érzem magam. Akkor lennék boldogtalan, ha Selmeczi, Gállné, Hisztina, Schmitt Maris lenne a váladzték:-) Utóbbi néhány milliárdjával együttesen... A Balóva me egy lyukrab játszani... nemtelen vállalkozás:- én szebb vagyok. (és csendben: okosabb:-) )
@rodeo36: abszolút plauzibilis!
Annyira, hogy most már nem érdemes a voltakkal foglalkozni, minden világos. Készülni kell az eltávolításukra. Pont.
@sortelen: Az már csak Vérkekec, hogy miért lesz komplexusod attól, ha valaki (pl. egy nő)okosabb nálad? Nem vagy egy hagymászó típus.
Ne menjünk Frajdi mélységekbe... Azért, mert akkor rám tör a bizonyítási-megfelelési vágy, ego begörcsölök... és abból semmi jó nem származik. Az eredmény egyesélyes... totál égés. Még a legokosabb nő sem szereti, ha kínlódva égnek előtte... a hátrafekvés pedig nekem megalázó...
@rodeo36: Ráadásul fehér létére a helyi vajda patronáltja:-) Futtatja a mezőn:-) Én is deprimált lennék a helyében:-)
@épészmérnök: anyázni, apázni csak fideszes jobbikos berkekben komilfó. Ezen kívül hányinger, és a faszparasztok vélt fegyvere...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bárdossy nem áldozat volt, hanem emberírtó háborús bűnös... legalábbis az európai jogrendszer szerint... Hogy Te Togóban, vagy AgyKongóban élsz... nem jóm Neked.
@Spániel: a puncitényezőt kifelejtetted.. és ahho nem kell műkörmös diploma, legfeljebb annak aki keféli:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Jójójó... Nem bántás miatt írtam, hanem mert szeretem az okos embereket.
@sortelen: Mondanám, he nem lenne szerénytelenség: én a csúcson vagyok:-))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Egyetértünk, nem civilizált viselkedés. Figyeld őket, üss a körmükre, ha kell, de ne vedd személyes sértésnek, ha egy cerkóf a vörös fenekét mutatja neked.
@épészmérnök:

igenám, cak én ezt 2010 április végén már leírtam ugyanígy egy konkrét esetre mint bíróságon érvelést egy indítandó polgári perben, nem volt élő magyar ügyvéd aki elvállalta volna a vesztes azóta a "HOLDON" lakik álnéven...

ilyen a valóság, úgyhogy fel kell kötni

azt én többször kiszámítottam van egy excel rendszerem amit én csináltam, és amiben adatok cseréjével vagyis aktualizálásával napra készre lehet tudni mit is loptak el

plauzibilis, ezt Simon tudná beterjeszteni az EU központ bankjában egy oldalon és egyszemélyben aláírva mert csak neki van rá joga

brühühühü

akkor lenne bűntetőeljárás és vagyonelkobzás meg INTERPOL bankszámlák megnyitása (HSBC és a többiek manapság 85 milliárd dollár? és még bocsánatot is kértek)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: na erre mingyá jön fűegér, egyébként mint csinálsz éppen, hogy a csúcson vagy és és közben tudsz írni, irigyellek.
@szist: szist=exist... nem mondok semmit... szegényházban, leprában dögölj meg és az önkormányzat temessen el papírkoporsóban... nemtelen, érzéketlen büdösparaszt alja álltat. befejeztelek... rohadj el rákban, szard ki a májad... ezek az elbocsátó szépm üzeneteim... asszem edig te vagy a blogolók legallja... csá.
@Spániel: Ne irigyeld, hegymászó a völgybe ritkán jut, a csúcson meg kevés a levegő többnyire..így kifullad hamar..a trollokat etetni meg tilos és veszélyes, jelentem!
@Spániel: megy ez könnyen a bal kezeddel a csúcsra járatod magad, a jobbal pedig kommentelsz:-) Gyakorlás gyakorlás:-)
@rodeo36: kiknek van joga ilyesmit beterjeszteni? EU parlamenti képviselőknek van? Vagy bármely EU-s állampolgár élhet bejelentéssel?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Kapcsolj át paraszimpatikusba, igyál egy pohár VIZET, nyiss ablakot, és ugrándozz. Menjél focizni, fallabdázni, vagy akármilyen sportot csinálj, ahol ütni, rúgni lehet. A kontaktsportokkal lehet csak leereszteni a gőzt, a futás, jóga, relax ilyesmire nem alkalmas, csak bennrekeszti a stresszhormonokat.
@épészmérnök:

én "mászkáltam" az EU weboldalán magánszemély is beterjeszthet bármit, csak jól kell irányítani és bármelyik nyelven, persze ha egy interpelláció lenne akkor a plénum azonnal reagálhatna rá

ez a törvény

az oldal nagyon közérthető egyszerű emberekre szabták

brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ha ilyen
ügyes kétkezes fasza gyerek vagy, hogy tud egy gennyláda lenyomniiiii?
@épészmérnök:

europa.eu/europedirect/write_to_us/mailbox/index_hu.htm

LAPOZZ HA MÁS ÉRDEKEL

brühühühühü

jó ha identificálod magad precizen
@rodeo36: "kósa elvtárs és szijjgyártó elvtárs szétbaszták a forintot"

2009-ben még nem fideszes elvtársak baszták 310 fölé az Euro árfolyamát, úgyhogy egyik kutya, másik eb.
@épészmérnök:

europa.eu/europedirect/call_us/index_es.htm

egyszerűen fel is hívhatod collect call, de jobb írni, kérj azonnali választ

brühühühühü

valami képviselőt be kéne vonni? de egyedűl is megteheted
@mamitirtok sír derék (kommensevik): hát, ahogy olvasom mókus szövegét szistnek, aszongya nem mondok semmit, ez olyan vészjósló, nekem már ez is elég lenne. A tobbiről nem is beszélve.
@épészmérnök: tudom... nem vagyok, de a szüleim basztatására agylobot kapok, főleg úgy, hogy mással n nem teszem... megértasz?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): te sem lennél boldog, ha a véleményedre az lenne az reakció, hogy anyád kurva volt, apád strici,,, boldogan forognak a sírjukban... ugye?
@épészmérnök: a futás szwerintem határeset..a laza kocogás az biztos nem, de ha úgy futsz hogy utána térdrehullva kacagsz az jó.
@Martian: Hát nem egészen. - végtelentől 2010 májusáig a forint/EUR árfolyam 4 hónapig volt 280 forint fölött (2009-ben, a világválság kellős közepén), 2010 májustól pedig durván 2.5 év alatt másfél évig fölötte. Nagy különbség. És ez már meg is magyarázza, ki is okozta a devizahiteleseknek az ő nagy problémáját?
@Spániel: nem érzem lenyomva magam, persze, lehet eljutottam a belátásképtelenség határárA:-)
@sortelen:

A feltételezés is sértő, itt soha hasonló meg nem esett és a jövőben sem fog.

varanus.blog.hu/2010/06/16/kosa_es_a_hitelbiznisz
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: figyelj, aki csak ennyit tud, hogy a szüleidet mocskolja az nem érdemel mást mint lenézést. arra csak legyinteni kell, mert mocsok csak annyit ér.
index.hu/belfold/2013/01/11/hazaengedtek_a_korhazbol_martonyi_janost/

"Hantavírustól lett beteg Martonyi János"

Valami nem smakkol. A hanta-vírustól Kuszsem betegedett meg, meg a gazdája, de sok évvel ezelőtt :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Hagyd a francba. Ostoba gyűlölködő fidesz nyugdíjas, aki nekem az unokáin keresztül vendettát ígért.

Kiröhögni, nem felhúzni magad. Ez a célja, ne szolgáld ki.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: De írjál írjál!!!!! Mókus, mókus mókhus, mókhus!!!!!!! :)
@Penivaldes: TÚL VAGYOK rajtuk, az egyik kuka, amásim szemetes. De miheztartás végett... senkinek nincs joga a másik rokonságát, almenőit, felmenőit ócsárolni... Ez nem az a kategória.. erre megvannk a szadista mazochista oldalak... ilyt egy normális blogon - és ez az, csak a legprimitívebb bunkó állatok engednek meg maguknak, akik a kisegítő iskola után azonnal a FIDESZ akadémiára kerültek továbbképzés céljából, vagy a kivételezettek, akik a lelencházból kerültek nagyságos ORBÁN NAgyúr jóvoltából oda, és fingjuk sincs arról, hogy enm a pedellus bácsi és a takarító néni frigyéből szarták őket a világra...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
a nevedben benne vagy!
nomen est omen
szennyláda. bunkó, az ilyenekre írta bayer, hogy állat...ki velük ....föld alá 60 cm mélyre - vagy szétszórni a hegytetőről
Te judise
@Fabius: oké.. valszeg front van... érzékenyebb vagyok mostanság.. persze ebben az is benn van, hogy apámat most 10 éve temettük... fájintos kis urnában a hétvégi telekre, ahogy kérte...
@Fabius: Igen, az ilyenek még arra sem méltók, hogy lehajoljunk hozzájuk.
@Fabius:
mond előember?
nincs lágszomjad,
hányingered,
izzadsz?

Akkor vagy sokat ittál megint, vagy
hívasd a mentőt!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: akinek a nevelőszoba a tyúkól volt attól ne várj szalon stílust.
Két hír egymás mellett az indexen. :-)

"Orbán: Magyarország gazdasági rendszerváltást hajtott végre
Szerinte 2010 és 2012 között versenyképes lett
az ország. Brüsszelnek is váltást javasol."

"Elképesztő nagyot gyengül a forint
Bő egy nap alatt az euró árfolyama a 290 forintos szintről 297 közelébe ment, ez héthavi mélypont."

Ne azt nézzük amit mond, hanem amit csinál! :-))
@szist: Mér nem mész anyádba te narancsdroid?
@szist: Azt meg sajnálom hogy amikor a Patyolatban dolgoztam, nem vettem be hitelbe anyád lepedőjét és köptetőre sem adtam kölcsön neki pénzt. Akkor most nem kellene elviselnünk téged.
@Martian: "2009-ben még nem fideszes elvtársak baszták 310 fölé az Euro árfolyamát, úgyhogy egyik kutya, másik eb." - A világgazdasági válság baszta oda, aztán Bajnai levitte 265-re 2010 elejére. Most meg 297.
@DarthVader:
ha más nem az MNB archive-ja őriz ilyen adatokat kötelezően és egyszerű állampolgári adatszolgáltatásként online hozzáférést kell adjon ez publikus adat semmi titok nem lehet benne

és akkor ki lehetne számítani fillérre amit írtam

brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

vannak bölcs emberek, még hamvait is ott karta tudni ahol soxor jólérzett benneteket és továbbra is ott akar lenni a tábortűz alatt

brühühühühü
@VinnieJones: na, sikerült tisztázni az ip cím és e-mail között a különbséget. mesélj csak, hallgatlak. vagy ilyet nem tanultál a rekráción
@Fabius:

hogy mik vagynak az Nap alatta nekijje?

embereknek erre is futtya? és ilyenkor nem rezeg a feje?

brühühühü
@rodeo36: Ki. De az fáradságos és hosszú munka. Nem éri meg. Egyszerűbb a már hallott paneleket ismételgetni. Azt részegen, és félálomban is lehet.
össznépi tahótlanítást javallok arra az egyszeri narancstrollra, a gyökér és a bunkó zsenge karcolásai a valóságos jellemének ;)
@szist:

Tudod miért van az én nevem más színnel, mint a többieké? Azért, mert én vagyok itt az Úrjézus, aki az ilyen hülyéket a halál fasza irányába állítja.

Ne fáradj, válaszolni már nincs módod.
@Martian:

és mások!!!!!!!!!

www.mnb.hu/Statisztika/statisztikai-adatok-informaciok/adatok-idosorok/vi-arfolyam

a devizaárfolyamok alatt egy hosszú excel van és letölthető, én már megtettem még nem nyitottam ki most fogom megtenni

a többi letölthető más elemzéseket ad egészen 1990-ig visszamenőleg

brühühühü

és akkor nem lesz nmiről -fölöslegesen- vitázni, mint ahogy tényeken nem illik
@bella _ciao: tudom.latom, hogy nem sikerult... erre buazke vagy buta liba?
@Martian: @DarthVader: @épészmérnök:

www.mnb.hu/Statisztika/statisztikai-adatok-informaciok/adatok-idosorok/vi-arfolyam

a devízaárfolyam-on 1990-ig visszamenőleg havi bontásban 2012 dec az uccsó adat az összes nagy valutára

brühühühü

nincs értelme rágódni meg inventálni dolgokat amikor tény adat rendelkezésre áll, ezt a droidok útálják mint ördög a szenteltvizet
@Fabius: kar, hogy hagyod magad a torzsgardahoz lesullyedni... nem tudom neked ez miert jo..de biztos megvan ra az okod
@rodeo36: butuska, mit is akartal mondani?
@VinnieJones:

lehetséges, hogy szeret jobb társaságban lenni?

kituggya?

sok minden furcsa dolgok vagynak ez világban "drága" Horáciusom

carpe diem

brühühühühü
@rodeo36: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Fabius: @Penivaldes: @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Dícsértessék a J.C ezen a kedves blogon a hatalomfarkát nyaló álkeresztény tahók meg nyerjék el büntetésüket!! Mire kell ideérni!!

Fújjátok ki magatokat!

www.youtube.com/watch?v=25QsgUI0x8U
@DarthVader:

ebből az is megtudható -ha a kettőt összevetem, én közben a fontosabbakat letöltöttem magamnak- hogy mi a különbség egy nemzeti bank és a nemzetközi jegyzések között (persze az lenne jó, ha legalább 12 osztályon felüli bank: Paribas, HSBC, Bank of England, USB, Credit Suisse, Bank of Amerika vagy FED, mert azok valamilyen érthető és egyúttal értékadó különbséggel áraznak)

brühühühühü

kösz
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: elve temettetek el!?! Hat igen, hagynia kellett volna amikor anyadat szexualisan zaklattad... gondolom e jo hir es nemes datum vegett kurvaanyazol meg meg az atlagnal is nagyobb alpari taho vagy ma...
@rodeo36: nyugi... elve temettek el... :)
@rodeo36: magyarul is leirnad legyszives
@VinnieJones:

Te is mentél a levesbe faszorrú.

Még valaki?
@gazoló:
Händel Messiah The trumpet shall sound?

kösz

www.youtube.com/watch?v=aU_ttF4WTxY

brühühühü
@VinnieJones:

não vou escreverte nenhuma coisa pourquê não vais entendé'las, obsoleto ao tais imb`ciles

rsrsrsrsrs
@Fabius:

a szabadság szele megcsapott és az óceán végtelenségének vad illata árad szerte ezek nélkűl

brühühühühü
@Fabius:

ebből az alkalomból mindannyiunknak:

www.youtube.com/watch?v=em64Ep5Avo4

brühühühühü
@rodeo36: Kéjes ilyen trombita futamokra tahótlanítani és elmerengeni a felfeleinduló forintárfolyamon!

kössz
@gazoló:

www.youtube.com/watch?v=efVWXvxkKB0

a Kósa és a Szijjgyártó szervezik a....la calunnia...
brühühühü

és mi lett a vége?

kurvára rábasztak az időszakos sikereik ellenére semmit sem kaptak és még ki is röhögte őket mindenkit őpedig mit össze visza szervezlednek, hallga
@VinnieJones: Látod,Úrjézus is csak egy ember!!

nem kisember...
www.youtube.com/watch?v=25QsgUI0x8U
kepfeltoltes.hu/130101/plakat-plak_t_blaha-sor-dec24_www.kepfeltoltes.hu_.png
Minden fidesznyiknek ezt kívánom, pedig nem is vagyok rosszindulatú.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ügyes. Hol nem hegymászó a hegymászó?
Naná, hogy a csúcson... KO reszkethet. :)
Tuttamén.
Amint a kommentekből látható, az árfolyam viselkedésének inkább a devizahiteleseket érintő hatásairól van szó.
Azonban az exportőrökre valóban kedvező hatású a gyenge forint. Ugyanis az exportáló cégek szerződéseiket devizában kötik meg, deviza bevételeiket forintra átváltva egy magasabb árfolyam esetén magasabb forint bevételre tesznek szert, hiszen egységnyi devizára magasabb Ft összeggel kell számolni.
A devizában felvett lakáshiteleknél fordított a helyzet, ott nekünk kell magasabb Ft összeggel devizában teljesíteni, hiszen ebben az esetben egy devizára eső Ft a magas árfolyam miatt emelt összegű.
Fentieket a tisztánlátás érdekében írtam le, mert nem kívántam személy szerinti vitákba bocsájtkozni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Szerintem erre Peni azt írná: akkor válassz kisebbet... :)
index.hu/gazdasag/2013/01/11/orban_megvolt_a_gazdasagi_rendszervaltas/

Mekkora arca van!Nagyon titkotkolhatják előtte,mi van az országban!Egyáltalán találkozik valaha eltérő véleményekkel/hogyan netezhet a törp?/
@Fabius: Aha.
Én már tanulok morzézni. Csak mondom...
@gazoló:
ez milyen gondolatokat ébreszt benned?
mind a két változat

www.youtube.com/watch?v=4cgCDHz6G1s

szükség lenne a magyar jövőért valami együtt munkára?

brühühühühü

www.youtube.com/watch?v=8WD0WVL-HjE
@Penivaldes: Bahh, meggondolatlan voltam. De tegnap olvasgattam egy 6000 feletti kommentes blogot.
És nem is tudom... de valahogy...
Nna, ebből nem fogok jól kijönni.
Ave Peni morituri te salutant.
@Mariann19:

ennek a kettőnek a differenciált eredője (vektor) a gazdaság eredménye pillanatonként és ebben van szerepe a jegybanknak és a kormánytól függetlenűl jó, persze a kormánynak is van dolga amit ezek a tetvek a fentiekben írtak alapján nem is akarnak tenni mert személyes érdekeik nem azonosak a nemzetével

a nagy nemzeti kormány a kurva annyukat

brühüühhühü

így menni ellenük, ne félj

www.youtube.com/watch?v=tQTilN57YmY
@rodeo36:
konkrétan az orosztanárnő kokijaira emlékeztet ötödikből,amikor ezen kuncogtunk, tükörből nézve a mögöttünk ülő copfosok köpenye alá!
"„Világunk nem ésszerű, nem normális, döntéseink hatásai nem számíthatók ki előre, ezért nem hozhatunk racionális döntéseket” - írja a félkegyelmű, mert megint olvasott valami könyvet. "

Egy MultiLevelMarketing könyvet a szélhámos haver könyvesboltjából.

Ez a "megtanítjuk, hogy kell ólomból aranyat csinálni" 21. századi megfelelője.

Teszi ezt egy logopédus-tanonc akkurátus szó-formálgatásával és egy idióta bátorságával.

Boldogok a hülyék mert nem látják önnön korlátoltaikat.
@gazoló:

vannak Pavarotti-k és egyebek millókért, tagadni nem akarom értékeiket sőt, de itt van ez az "őrmester"

www.youtube.com/watch?v=JE-9naVI32E

brühühühü
@gazoló:
Szerintem:
1.Tévedsz abban, hogy titkolnak előle bármit is.

2.Mindenről tud és minden az ő hozzájárulásával történik.

3.Ellenvélemény viszont valóban nem lehet vele szemben.

4.Bármilyen szerepet (hanghordozás, attitűd, gesztikuláció, mimika, stb igazítása az elvárásokhoz) bármikor fel tud venni kis kommunikációs-stratégiai míting után. ))
Mijapöcs volt itt ma? :)
Vérmakinak üzenem, hogy egy hegyeshalmi étteremben ülök, mindjárt hozzák a kaját, lehet, hogy kiposztolom az örömötökre... ha nem merül le ez a dög teló...
@gazoló:
Emléxik valski még valami oroszra? A mellettem lévõ boxban egy komplett ruszki család tömi a fejét...
@szist: @VinnieJones: Kb. másfél órája várom, hogy a poszthoz hozzászóljak. Azonban itt vagytok Ti, akikkel egy térben lennem rangon aluli szituáció.
Miután az értelemről nem tettetek semmi tanúbizonyságot, kérdezem Tőletek, mit kerestek Ti itt, ahol az és és a szellem honol?
Miért korlátozzátok azt, hogy az emberek civilizáltan kommunikáljanak egymással az őket érdeklő kérdésekről?
Kérlek benneteket, most már húzzatok el, mert azokat szorítjátok ki a kommentelés lehetőségeiből, akiknek színvonalát felmérni úgysem vagytok képesek. Mert kevesek vagytok!
mindenkinek

www.youtube.com/watch?v=rShKiE3IeAA

brühühühü

amiről az előbb beszéltem vannak sztárok és vannak ezek

róluk szól a legenda, hogy aki tudja jöjjön és csinálja utánuk
@rodeo36:

lelke "legmélyebb" rejtekeiből,hozza ki a legjobbat!

kicsit ellenpontoznám!

www.youtube.com/watch?v=Q-Ty4yYchME

www.youtube.com/watch?v=KGX1XQaLQ0M
@Kombájnos: Gondolkodtam milyen,szar lehet a gyerekeinek belenézni dolgokba!!
@Emmett Brown: Ortodoxiában talán de itt ugye tudjuk hogy nincs. Megmondta őszentsége is és majd a pénzügyi biztos majd jól kivizsgálja
@Mariann19:
multicég..tele valutahitelessel!Lehet,hogy jó a multinak a magas forintárfolyam de ennek ellenére leépít!!!

itt meg ez az ellenpont van!!
@rodeo36: A legjobbkor adtad be nekem ezt a szárnyaló, lelkesítő zenét, a hangulatom helyre biccentve!

Képzeld el, azt az idilli állapotot, amikor constans az árfolyam, és nem kell sakkozni, hogy mondjuk az import alapanyag beszerzésnél az árfolyam alakulásakor készletezzél-e /ha van rá pénz/,mert kedvező az árfolyam, vagy hogyan variálj a teljesítés időpontjával, mert ez a mérvadó az árfolyam számításánál.
Emiatt kell a cégeknek a közgizda, aki még a világ pénzpiaci mozgását is figyeli, persze, ahol a Matolcsy alávág egy szösszenettel, oda az éber figyelem eredménye.
@gazoló: A multinak kedvező árfolyam Magyarországon nem constans, tehát nem alapozhat egy rövid intervallumra gazdasági döntéseket, különösen - ahogy írod - költségcsökkentésben gondolkozik.
Ahsz-emben pontosan erről írtam, hogy ellentétesen viselkedik az árfolyammozgás a szereplők poziciójának különbözősége miatt.
Jelzem, nem találok mély összefüggést a "valutahitelesekkel" és a leépítési szándék között.
jelentem az atv-n a csatt-ban mráz ágoston sámuel fog alányalni a fidesznek és viktornak. egy részletet hozott a híradó, melyben az ellenzéket hibáztatta, hogy politikai ügyet csinált a bayer cikkből
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Állítólag özönlenek Hévízre is.

www.origo.hu/gazdasag/20120923-orosz-turistak-ingatlanvasarlok-invazioja-hevizen.html

Boli valami tuti számítógép bizniszt üss össze velük gyorsan. :)
@Mariann19:

ahhoz ész is kell és az narancsrothadáskor nincs

brühühühü

www.youtube.com/watch?v=2KKKP65Yb_M

legenda
@Mariann19:
Csak azért írtam mert az ott dolgozó pógároknak mindkettő lefele hat.A multikat nem hatja meg az árfolymkülönbségen nyert lé annyira,ha elég mobil menekülne ebből a csökött milliőből,országból.
@DarthVader:

kösz...mintha némi Liszt Ferencet is belekevertek volna a közjátékban és jól "beszél"

érdekes

brühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én egyébként annak idején el is énekeltem a ruszki himnuszt az egyik énekórán. Ötöst is kaptam érte. :)
@Fabius: kösz.. hányni már nem tudok... ezek érzéketlen antiszociális állATOK... árvák, frusztráltak, vagy tudja tököm.... ekkora tahósággal... pedig elég sokat láttam, még nem találkoztam. az ősbunkós neandervölgyi vs.. európai kultúrnakmondott ember.. ezek nem emberek... kiszart végbéllények,,,
@gazoló: A mindenáron való profithajsza minden humánus gondolatot és cselekvést elűz. Tudom, közhelynek hat, de - mint a példádból látható - szinte törvényszerű.
@gazoló:

kösz (kurvára nem bírom ha énekes dohányzik, MDM be sem ment ha tudta vagy látta hogy bárki dohányzik) egyébként ezek zsenik és nagyon jók

valami humor a Basilió után asztali zene

brühühühühü
@sortelen: Ave Peni morituri te salutant.

kedves p eni a hálába indulók kösöntyűznek téged?
:-)
@rodeo36: csak az orgánumok miatt.
@gazoló:
www.youtube.com/watch?v=4mUYATGOWZ4

látom volt azóta is Pesten

nekem első élményem volt mikor élőben a világnak adták a XXII. Kongresszus díszünnepségét a Kongresszusi Palotából (olyan nagy hogy eltévedtem benne van az egyik büféje 4000 emberre)

na ott az Obrazcova egy hatalmas aranyláncon a nyakában 10 cm-es arany kereszttel jelent meg és úgy énekelt Nyesztyerenko ott lett világhírű
ű
brühühühü
index.hu/belfold/2013/01/11/taktikai_okokbol_titkolozott_bajnai/
"Tavaly december 12-én a Heti Válasz írt arról, hogy egy liberális középpárt létrehozását tervezi a volt kormányfő."

Liberális középpárt, mi a szösz?
@gazoló:
a dohányzás elveszi a hang ragyogását és idővel teljesen megöli, nincs az a gégész aki helyre tudná állítani és a gégeráknál nincs borzalmasabb képzeld George London minden idők legszebb hangú baritonja abban halt meg, szinte öngyilkos lett mert nem tudta elviselni hogy már nincs...

brühühühü

a Kings Singers jó kamara kórus, értékes de meglepett az az egy kép amit az elején bejátszottak
Na, gép előtt...

A takarékos és cinikus államot olvastátok?
Ekkora tetű, pitiáner szánalmas legyen a gazdasági tárca - fénymásolatra nem futja, de trófeaszállításra és hasonlókra igen...

"Fotó: olvashatatlanul válaszolt Németh Lászlóné
2013. január 11., péntek, 17:16

Áttekinthetetlen iratok, szürke olvashatatlan fénymásolatok is szerepelnek Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Józsa István MSZP-s képviselőnek adott írásbeli válaszában, amit a parlament honlapjára töltöttek fel. Az MSZP-s honatya azt firtatta többek között, hogy 2012. augusztus óta mennyit költöttek a tárcák gépjármű-, mobiltelefon, bútor-, vagy informatikai eszközök beszerzésére, vagy utazásra.

Józsa István MSZP-s képviselő azt kérdezte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy az NFM hogyan takarékoskodik a gépjármű-, mobiltelefon, bútor-, vagy informatikai eszközök beszerzésénél, egy másik kérdésben pedig arra volt kíváncsi, hogy mennyit utaztak az állam kontójára.

Németh Lászlóné a parlament honlapjára feltöltött válasza több olvashatatlan, elemezhetetlen dokumentumot is tatalmazott: voltak teljesen szürke, kibogarászhatatlan oldalak, de olyan lapok is szerepelnek, amelynek az oldala, a teteje, vagy az alja már lemaradt, így nem olvashatóak teljes egészében. Volt olyan táblázat is, amely pontos részletezéséből nem derült ki, hogy melyik háttérintézményről, vagy tárca tulajdonában lévő cégről van szó - írja a Világgazdaság.

Részlet Németh Lászlóné beszerzésekre vonatkozó válaszából
A lapnak sikerült kisilabizálnia néhány részletet: a különféle háttérintézmények és cégek mintegy 92,3 millió forintot költöttek járműbeszerzésre, míg bútorbeszerzésre a háttérintézményeknél a tárca 14 milliót költött, főként az új víziközműtársaságoknál. Az informatikai beszerzések költsége 44,2 millió forint volt, az új telefonok pedig 6,62 millió forintba kerültek.

A különböző nonprofit és egyéb háttérintézményeknél emellett található egy 1,6 milliárdos bútor, telefon, vagy informatikai beszerzést összegző táblázatot. A Balaton Bútor Kft-től van egy 49 milliós vásárlás, de a papírhalmazban megfigyelhető egy egymilliárdos informatikai számla, eszközökről és szofverekről is. Ebben például egy tárolórendszer fejlesztése 120 millióba kerül, vagy az új Integrált Vállalatirányítási Rendszer bevezetése, támogatása 5 évre 297 millió forint.

Az utazásokkal kapcsolatban a lap talált olyan tételeket is, mint "virágos díjkiosztó ünnepség", "részvétel a nemzetközi ügetőbajnokságon", "lakókocsik téliesítése", vagy "trófeaszállítás" (312 ezer, illetve 475 ezer forintért is). A tárcához köthető intézmények és gazdasági társaságok közül utazásokra például a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. több mint 70 milliót költött, míg az MFB 14 milliót, a Magyar Posta 16 milliót. A MÁV 99 főt utaztatott, 2,7 milliót fizettek repülőjegyre, 880 ezret közlekedési szolgáltatásra, 4 milliót szállásra, napidíjra 3,2 milliót. A MÁV Startnak a repülőjegyek 1,5 millióba, a szállás 3,8 millióba, a napidíjak 2,9 millióba kerültek. A Magyar Nemzeti Filmalap repülőjegyekre 4,8 milliót, szállásra 5,2 milliót fizetett."

hvg.hu/itthon/20130111_Foto_olvashatatlanul_valaszolt_Nemeth_Las

Komolyan röhögnék, ha nem a mi pénzünket lopná ez a tolvaj csürhe! :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jó pontot szereztél, nem magyarul énekel.:D
Bár a fidesznek ennél is több kellesz majd. Isteni csoda?:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nyomassad, Tőled egyéb aljasság is kitelik, pár kaja fotó... nah und?
@rodeo36: Lehet,hogy van dohányzó tagja de az évtizedek folyamán több fellállásuk volt az évtizedek folyamán...nekem a 80-as években ittjártak voltak a topon ,bár azóta is szivesen hallgatom albumaikat...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Végül is. Persze eldönthetnék végre, hogy most az oroszok özönlenek ide, vagy német nyugdíjasok...:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nem fotóztam, mert odaült a tulaj hozzám, akkor meg hülyén nézett volna ki... :D
Betömtem a kaját, oszt jöttem...
Amúgy teltházasok ezek is, tele románnal és orosszal.
Csajok??
DÓGOZTAM egész nap, nem csajoztam! Majd most...
@kifordított nagyanyó:

Szigor van, sallerosztás és bucskázás parádé :-)
@Mariann19: Nem tudom az árfolyam kinek kedvez. De azt tudom, hogy a szektoriális különadókkal szárnyalásra késztetett szektor annyira, de annyira szárnyal, hogy ma megkaptuk a felmondóleveleket. Majd alkalmasint köszönőlevelet írok. Most azonban inkább csuklanának az illetékesek rokonságában sokan.
Éljen Matolcsy rekeszizombajnok anyukája. A kedves fia 47 ezer forintos jövedelméből.
@sárkányfő:
Nem tudom eldönteni ironizáltál-e, vagy amit leírtál, azt a maga valójában komolyan gondolod?
A legutóbbi teszt alapján négy ponttal gyarapodtam, mostmár 50-es értéken van az ikum, de akkorse értem.
Szóval poén, vagy komolj?
@Fabius:
Mi volt itt ma?
Trollinvázió???

Kakastollas csendőrjelmezben sétálgattál kis birtokodon? :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Copipészt kormány megtanult fénymásolni. Ahelyett hogy örülnél neki! Hát neked már semmi se ne nem jó?!:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Én mint derék, lelkiismeretes honpolgár csak azt szeretném tudni, hogy miből fussa a jobbiknak óriásplakát kampányra és burerry sálakra. mert egyik sem olcsó mulatság, és ennyit nem kapnak se a költségvetésből sem pedig az eu-ban ellenálló képviselők hazatejeléséből...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én???
Hát Te verted itt a tamtamot, hogy kaja meg ilyesmi.
Erre egy kurva sztroganoff bélszín fotó se?
A csalódás miatt bontanom kell egy sört, ezt majd alkalmasint behajtom rajtad, nerér ember nem felejt.
@Mariann19:

már az égi mezőkről

www.youtube.com/watch?v=sHTqP7rxBL4

a profit nem romantikus, viszont klasszikus és profit nélkűl nincs haladás bár ezt a zeltolcsy és a zsebhokis főnöke nem csinálja, mert ők -kisegyszerűek- lopnak a nemzet meg le van szarva, azért olyan nagy nemzetiek a rohadt tetvek

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Kakastollas csendőrjelmezben sétálgattál kis birtokodon?" -Bazz-:D
Vizuális típus vagyok, Te meg igen hülye!!
-:D-:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Zűrös nyűgös időszakom van, nem tolerálom most a kanapéra szarókat . Mostanában még én sem húznék ujjat magammal :-D
@Knósszosz: tévedésben vagyol.. a perktetős tényezőt a teszt végin nem vetted figyelembe:-) szerintem csalni akartál, csak bebuktad a dolgot:-) nyugodj bele iq 25, tőlem kaPSZ A teszt kitőőtéséér, még 15-t. csak, hogy be ne szarj a budi előtt:-)) asszem ez a szobatisztasági határ... köszönnöd nem kell, mert az újabb 12 pontba kerülne:-))))))
@Mariann19: A gyenge forint a lakosság 90%-nak kedvezőtlen. Az import árakban azonnal megjelenik a gyenge forint hatása, viszont az exportot nem biztos hogy annyira élénkíteni fogja, mivel az exportáló multik óriási import hányaddal dolgoznak. A gazdaságot nem lehet forint-gyengítéssel kihúzni a válságból, viszont egy rejtett megszorítást a legkönnyebb a forint " ócsítással" véghez vinni
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A jobbik hogyan is gondolta nemrég hivatalosan?
Volt az az EU-s kilépés, a vámok visszaállítása... :))
Hőőőő... a kis közgazdász zsenikék...
Valami komoly alternatíva is van mögöttük, vagy csak a Simicska féle plakátcég támogatása?
Komolyan, a grafikus sem a nyugdíjasok kifosztását mutatta, ha jól láttam...
Csak nem valami kur.a kizsebelését tették ki a plakátra? :D
@Fabius: Ha kitör a balhé te velem vagy!:))
Én már szinte sajnálom ezt a szerencsétlent annyit van szapulva .SSS
@Knósszosz:
Kis rohadék! Keresed az alkalmat csak, hogy ihass!
ALKOHOLPISTA! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Legalább nem kellett sokat keresgélni önkéntest. Bármely jobbikos ledobja a ruháját egy perc alatt. Na hallod, az ő resuméjükkel?!
Mikor ótózol errefelé?
@Fabius:
mennyenek a kerdem-re és maraggyanak ott...vagy éppen onnan gyüttek?

a kis hamischak

de légy kegyetlen mert sok cérnám elfogyott

brühühü
@Dr. Furia: Mármint kit sajnálsz?:D Pontosítsunk kire gondolsz. :)
@kifordított nagyanyó:
Valld be, a CSENDŐRJELMEZRE indultál be rá így! :D
Te kis hamis... ;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem volt de volt egy ótvar, akihez képst steffike télleg varkocsos pinamündei szűzlány:-)
meg ittvol még vinny halottgyalázkodó féleszű bitroll. mindkettő fabius jóvoltából a kuktában végezte. fogyasztásuk még gőzölés után sem ajánltt..
@Fabius: Húúúúúúúúúúúúúúúúú. Ez felhívás keringőre?:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Passz... annyi a meló, hogy ha este 7 előtt hazaérek, az már csodaszámba megy az év eleje óta.
Meg vannak veszve értem... .D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
ti két kéjencek, még a fotó hiányzik a hegyeshalmi kisbüdösből a fatálról meg amit meg mertél hozzá

szóval pukkadjatok meg, most még nem kaphatom elő bár lenne mit és ...szóval zamatos...de várnom kell valami jó félszáraz medoc franc

na szia kéjencek

brühühühü

meg kéne valahogy támadni ezeket a tetűket a saját honlapjaikon és kavarni míg bírják cérnával én is tudok nekik aszondani hogy bakfitty
@Dr. Furia: De csak szinte, nem igaz?:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jó ötlet, és ha már orosz, iszom egy kis orosz vodkát:D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ha lesz erőm, visszaolvasom majd, de nem hiszem, annyira én sem vagyok perverz! :D
@Dr. Furia:
Én?
A HÜLYEÜGYI misztériumban utazok...
Némethné, a Simlicska csicskája meg azt vezeti! :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Kedves Testvérem!
Köszönöm értékes szavaid, asztat gondolom már jó iccakám lesz ezek után. Nekem ugyan nem függőleges vezérsíknak van vizsgáztatva a farkam mint egyeseknek, viszont szelektíven gyűjtöm a hulladékot, szóval a mogyoróhéj nincsen szétdobálva erre-arra.
Azér ez tejjesítmény +12 pontér, nem?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nyilván annyira azért nem.
Mivel ő sem sajnál engem.
De.
Ha nagyon igazságosak akarunk lenni,akkor be kell vallanunk,hogy a valódi bűnös nem ő.
Ő csak a hátát tartja és kiszolgál.Persze annyi fizetésért mint amennyi neki van,én is lehet hogy letojnám ha agyon szidna az egész ország is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
nem kéne... orvosod, gyógyegerészed sem javallaná:-) én már kihánytam... magamőket
Ne tessetek veszekedni!

Próbáljuk meg inkább közös erővel kinyomozni, környezetéből ki fertőzhette meg hanta-vírussal szegény Martonyit.
Ilyen dolgokhoz edzett szervezetét is súlyosan megviselte a hanta. A köztesgazdát, a fertőző gócot kellene kiiktatni...
Több nő kéne abba a parlamentbe!
Több női minisztert!
A pasik eltőzsdézik a lét,a nők jobban megfogják többnyire!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ez a válasz, semmi vitakultúra...
Tetű-e vagy? -:)))
@rodeo36:
Nem ér annyit az egész, ezek saját maguk is összebas.nak mindent! :)

index.hu/belfold/2013/01/09/elfoglalta_az_orseg_a_torvenyhozas_helyet/

Egy vicc ez az ország... :((
@Knósszosz: kifelejtetted a bónusz 32-öt... és már majdnem hétköznapi vagy:-) feltéve hA NEM NYAKALSZ BE FÉL LITYA ÚÚÚÚZÓÓÓT:-)
@Dr. Furia: Azért nem is ártatlan, és mivel ott van ő is egy pszichopata minimum.:S
@jolaca:
Ez a vírus erőteljes rugdosásokkal gyógyítható lenne pedig...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nagy szarban leszünk hamarost, ha úgy reklámozzák az őrséget, hogy attól lesz jó, hogy megvédik a képviselőket. Miket akarnak ezek még megszavaztatni?! Anyám borogass!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ha küldesz belekóstállok, bár nekem a 'Zakháj veresborok jobban ízlenek. Amúgy meg seres vónék, ha nem tunnád.
Bazmeg
@kifordított nagyanyó:
Fabius nem vörös és nem csaj... Szóval lazítsál, még ha a csendőrjelmezre be is indultál! :DD
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Áh, dehogy! Őszintén elköszöntem, mert tudtam, hogy lefelé fog állni a hüvelykje.
S ha nem hevernék leszúrva a porondon, májamon (nőstény!)oroszlánok lakmározva, még utána is néznék, mi volt a latin neve e jelnek.

De nem lehet, mert magyarázatot követel. Inkább megkérem ezt a kedves kriptoElzát, hogy ne picikézzen a lágyékommal (vagy mimmel), harapjon a nyakamból egy jókora falatot.
Olcsóbban megúszom.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért írtam hogy velem van,mert ő nagydarab.
Inkább velem legyen a verekedésnél,mint ellenem.:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a porvihar a Sahara-ból a Canári szigeteken és Madeira-n át Amazóniába tart évente egyszer menetrendszerűen az tartja életben a dzsungelt

az indiai óceánon nem annyira megszokott és ha az ausztrálok nem ügyeskednek valamit az elsivatagosodásuk ellen akkor arrafelé is rendszeres lesz, ettől azután akár piros hó is eshet

ezek természetes jelenségek jellemzőek és szükségesek az élet ciklushoz a Földön

azt még nem tudjuk mi lenne ha a Sahara újra őserdő lenne...és még sok mindent...

de te biztos tudod te mindent jobban tucc

brüühühühü
@rodeo36: láttam már potyáztál ker.dem erdőbe...

egy gyöngyszemnyi korál a borhoz...
www.youtube.com/watch?v=aZr9Y3r9QAo
Hülye, ecceri informatikus szakbarbárként megnéztem Simicska elvtárs csicsjájának a minisztériuma által kiadott listát, hogy mit mennyiért vettek... Az informatika rész a pofátlanság csimborasszója!

IDÉZEM:

MS Windows 7 Pro 2012.12.20 1 db 210.000,-Ft!!!
(boltban, kiskeráron kb. 44.500,-Ft, tehát mindössze 4,7szer drágábban vásárolnak...)

MS Office 2010 2012.12.20 1db 300.000,-Ft!!!
(boltban, kiskeráron kb. 70.000,-Ft, tehát mindössze...)

Winchester laptopba 2012.11.05 1 db 95.800 Ft
(NE'BA!!! Aranyozva lehetett, vagy csak átbaszás? Nálam a boltban 20.000,- a 320 GB-os...)

EGY VICC, HOGY EZT MEG LEHET TENNI!!!
ITT A LOPÁS - EZ A "TAKARÉKOS ÁLLAM"!

Ezúton üzenem az összes narancsbolsi köcsögnek, hogy lehet reklamálni a nyílt színi lopásokért a PÁRTnál!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
ez a hülye dagadt hamis Néró teljesen be van szarva, ő tuggya miért mert magából indúl ki, persze én is az ő vonalát csinálnám, nyak nem maradna fejesen, a zsebhokissal kezdeném bár arra lehet hogy sorszámot kell majd húzni vagy mindenki vihet 3 grammot kiskéssel +/- 8 gramm ahogy ezt ők szokják nehogy már salamoni legyek

brühühühü

várom azt a pillanatot, körömolló is jó
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
vaze ez nálam félárba kerül... megveszem garival az árgépen ráteszek 20%-t, oszt hasítok ezerrel. Hogy nem tudok visszacsengetni 50%-oz? majd a következő rezsimnek... Azoknak elég lesz 20% is...
Na jó, nem olvasgatom tovább, mert elborulok a tolvaj csürhe lopása láttán, még egy utolsó gyöngyszem az állami közbeszerzések köréből:

Állami lista:
HP LE1711 LCD Monitor 2012 .11 .26 1 102,960 Ft.

A neten pedig:
HP 17" HP LE1711 LCD Monitor (EM886AA) (EM886AA)
36 hónap garancia
36.424 Ft
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: MS Windows 7 Pro 2012.12.20 1 db 210.000,-Ft!!!
(boltban, kiskeráron kb. 44.500,-Ft, tehát mindössze 4,7szer drágábban vásárolnak...)
bazdmeg ne reklamálj... ez az egyszemélyes, exluzív változat... angróban inden olcsóbb:-))
@gazoló:
Ráadásul NOTI vinyóban!

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem sokáig, hisz megjöttél... :DDD Ennyivel jövök!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Már az elején elakadtam, itt:
"Hogyan érvényesül a kormányzati takarékosság
a járműbeszerzéseknél?”

Nézd, én megértem, hogy Kusza Szem ökörségeitől olyan állapotba kerülsz, hogy nehezen koordinálod a végtagjaid mozgását és ezért a cétéerelvé automatizmussá válik.
Gingergirls oldal okán ez nem baj, sőt!!
Na de ilyen izét betolni... azt kell gondolnom, nem megfelelő adag kaját kaptál ott, ahonnan egy képet se küldtél.
Irígy!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
nemzetközi áraitok vannak kiskerben a MS 2010 Office minden nyalánksággal 250 USD online...ezek meg szemetek, bár lemezen itt is kínáltak USD 650-ért MS 2010 Office-t mondtam nekik hová és hogyan

brühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Az irigység beszél belőlem csak, tudom... :)
Én nem tudok ilyen pofátlan tetű lenni, mint Pártunk és Qrmányunk+talpnyaloncaik.
No, nem is leszek olyan krőzus, de a gerincem is megmarad!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: külön beköszönőkóddal ellátva: bazdmeg ne piszkálj... kinyaltad méár a főnök segét? igen: go to, nem= ugrás a kezdő mezőre. még gondolkodom= ki vagy rugva hülye köcsög... küldd a következőt:-) ez a minimálias felár... megéri a nemzett biztonságát. vagy de nem?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: akko gyere, eleg ocso voltam ;)
Nekem megerte, kajaldaba dogzani voltal, vagy mulatni, es taplalni koczka tested? :P
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Stimm, emlékszel a nem is olya régi MÁV tűzfal projektre???

"Leváltották Katus Gábort a MÁV Informatika Zrt. éléről, az új vezérigazgató Sánta Zoltán - értesült az Index.hu, az internetes portálnak a MÁV is megerősítette a vezetőcserét.

A MÁV sajtóosztályán az előző vezér távozásának okairól nem adtak felvilágosítást, mindössze annyit közöltek, hogy a MÁV vezetősége Sánta Zoltánnal képzeli el cég működtetését a jövőben. Sánta Zoltán korábban a távközlési osztályt vezette a cégnél - olvasható a portál hétfői hírében.

Az Index úgy tudja, a cégen belül többek közt a Katus Gábor nevével fémjelzett szakmai kör is ellenezte azt a tűzfal-beszerzést, amelynek "megfúrása" miatt a vállalat úgynevezett compliance osztálya is "elvérzett". Hozzáteszik: azt nem tudni, hogy az ügy kapcsolódik-e Katus Gábor leváltásához.

A portál egy másik, ugyancsak hétfői cikkében írt arról, hogy szeptembertől a MÁV megszünteti a frissen létrehozott szabályozás, etika és kockázatmenedzsment (compliance) osztályát. Ennek feladata az volt, hogy a belső ellenőrzéssel és a biztonsági osztállyal összehangolva vizsgálja a vállalat folyamatait, és felhívja a figyelmet azokra a jogi, szabályozási visszásságokra, amelyek többek közt a korrupcióra is lehetőséget adnak.

Az említett tűzfal-beszerzési ügyben az Index szerint a MÁV úgy akart 144 millió forintért egy új hardvert beszerezni, hogy aztán kiderült, raktáron is hever egy funkciójában egészen hasonló, amit már csak be kellene szerelni nagyjából ötmillió forintért. A tűzfalat eladásra kínáló cég pedig már a zsebében érezte a megállapodást, a pályázat még le sem zárult, a cég már oktatta a MÁV Informatika munkatársait az új rendszer használatáról."

hvg.hu/karrier/20120910_Levaltottak_a_MAV_Informatika_vezeret

Evégre gazdag egy cég az, kettő is elfér a raktárukban...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: MS Windows 7 Pro 2012.12.20 1 db 210.000,-Ft!!!
(boltban, kiskeráron kb. 44.500,-Ft, tehát mindössze 4,7szer drágábban vásárolnak...)
bazdmeg ne reklamálj... ez az egyszemélyes, exluzív változat... angróban inden olcsóbb:-))

kifelejtettem a lényeget... ez a némethné saját példánya, analfabétáknak kifejlesztett egyedi változat. kinetik módszer: beszartál? in hungarisch kvescsonsz. bólincs. igan=le-fel, nem= félre, oldalra... azért így, mert a balra-jobbra már a haladó fok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Dógozni... Hegyeshalomban, most a Rózsa Csárdában, de a Paprikában is melózok.
Utána meghívtak egy kajára is. A tulajnak van még 1+2 épülő vendéglője a környéken, ott is dolgozunk.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Bazzzzz, te mennyit ittál??? :D
Én semmit, csak ásványvizet.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: foldhivatalok, iskolak, birosagok, onkormanyzatok, 15 ev, van meg kerdes?
Na egyikbe sem mi a fok, csak kis morzsa szedegetokkent, es latokent. Kulonben mar nekem is szamlam lenne svajcban.
A fenébe, mindenkit idefútt az téli szellő? Félórácskára távozom és győzök görgetni..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt láttad a listán:

DELL LCD Monitor 23" U2312HM 1920x1080, e
6 . 1000 :1, 300cd, 8ms, DVI,VGA,DP fekete 2012 .11 .26 47 db 143,02 /darabja...

Egyébként 54.000 forintos monitor...

Nagytételben, 167 darabnál viszont CSAK 143.000...

ÉRTEM ÉN!!!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Édes jányom, te bátor vagy és nem hülye :-D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Meg a pincérnőket is foglalkoztatja vélhetőleg, bár ritka minálunk az igazi vörös!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: semennyit se nem.. csak ismerem a közös beszerzési undetematikát... valóban elég jól elborult.
@Fabius: Bátornak bátor, bár elég ritkán tűnik fel mostanság, biztos elszokott az itteni csevejtől!
@$$$=$$$: szegény fábrikusznak már csak ez az öröme maradt az életben. elképzelem mindig ahogy nyáladzó fejjel írja a posztjait valami zuglói panelből a szerencsétlen hülyéje.

Zuglóban történtek ám más érdekességek is(true story)!
A bürgermaister úr közpénzen rendelt vagy négyszáz példány Magyar Nemzetet, aminek igen nagy hasznát látták a szakácsnők a karalábépucolásnál.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
143000-54000*167= reggeli pénz, két vörös kurvával, pezsivel és tripper gyógykezeléssel... olcsójános beszállító.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Az egyik a Szoliszökevény, a másik meg a Simicska Csicskája, mert hát SPÓROLÓS ÁLLAM...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Én értem, hogy imádod alázni magad, de kicsit fura, na... :DD
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Most dógozzon, 15. után szociológiai tanulmányútra viszem :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: mér ugacc bele parasz a nagyok dógába... ha 12 millió a vespa robogó, ha 3 milla a vajaskenyír, ha 6 milla a szűzhártyA VISSZAVARRÁSA, MI KÖZÖD HOZZÁ BUNKÓÁLLAT. FIZESD BEJAZADÓT, OSZT KUSSOLJ... JÖVÖRE MEG MAJD ELDÖNTIK SORSOD a minden határontúliak... addig kussolj és örvendezz, hogy ide, a mi zsebünkbe adózhatsz... jobb dógodvan, mint mekszipóban... ottan akár le is lőhetnénk... de mink humanitárius álom vagyunk. nem ölünk, nem alázunk, csak szopatunk... ezerrel...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hé de persze... saját faszkorbácsom és szopó álarcom van, igaz az utóbbir bayerzsőti tennap kölcsönkérte:-)
@Fabius: Akkor jár le az azonnali elbocsájtó szép üzenet? Szép is Miskóc..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): perzse.. mára a mindenem teli.. csak örvendezek a magam módján... végre egykét értelmesebb:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nehéz átállni az agyatlan trollokról a normál üzemmenetre... kicsi türelem, oszt vajaskenyér leszek:-)
@Mariann19: A FIDESZ a humánus gondolatok elűzését megoldja profithajsza nélkül is (sőt, azt elítélve). Úgyhogy én inkább maradnék a profithajszoló, de racionális partnereknél és ellenfeleknél.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Fogaggyunk besértődtéé?
Tán cizeláltaban kölene fogalmasznom?
Ne csinádd mán a feredős q-qqurikút, inkább igyá egy dzsuvás regált, de ne harakuggyá mer elbulydoklok na.
Picsábamá
Sajnos, Matolcsy György gazdaságpolitikája kicsit ködös, mint a Turner képeken Velence. Matolcsy György inkább már a magyar gazdaságpolitika szenvedélye. Nyilvánvaló, a szenvedélyekért nagyobb árat kell fizetni, mint amennyit érnek, ez egyszerű, kalkulációs kérdés.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A Viszkkyhöz?
Az gyótyszer amúgy, mongyuk én megiszom mer folyik, de vanamit inkáb.
@Knósszosz: @mamitirtok sír derék (kommensevik): @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Majmok... :)
Basszátok meg, van más dolgom is, mint ... besértődni. Tökömbe, semmi dolgotok?
Alig látok ki a fejemből, elhúzok pancsolni, mert holnap is keményen meló lészen egész napra, úgyhogy jó hülyék legyetek! :D
Holnap vár rám még 2 ügyfél, egyik nehezebb, mint a másik, ráadásul délután egy komplett hálózatot kell átnéznem, felfrissíteni, meg vettek valami agyatlan programot, amit be kell lőni oda, 3-4 munkaállomásra, + adatmentések,...
Na, lazsáljatok kis rohadékok!!! :)
Lehessen, hotty a zelbúly doláshoz, vagy a pitsábainduláshoz..de nem véled az baj, effendi!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): jameg, malyd, ha közgépmunkában, havi 47. három nulla (nem napi,na!) kell reszelgetned, akkor sírjon a szád, lyó? .-)
@Mariann19: Igen, így tanítják az iskolában. Viszont az export importtartalma miatt, valamint a túl gyenge forint belföldi inflációt gerjesztő hatása miatt ennek legalább egy része idővel visszaüt. Sokak szerint hosszú távon egyáltalán nem előnyös a vásárlóőerő-paritásnál sokkal alacsonyabb árfolyam.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Azér értelek meg, mer te is ügyfelekkel bajlódsz. Annál keményebb dolog csak az, amikor meg kell értetned a megrendelővel, hogy nem te basztad el a dolgot, hanem ő a hülye. És ezt ingyen, mert ha harmadszor szállsz ki elmesélni mekkora balfasz, azért már fizetni nem akar.
brühühühü...

Tök megértelek, nehéz kenyér a szolgáltatás.
Tarcs ki!-:)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ez má csak a kábelhuszárok jelene jövője... amúgymeg örvendezz, nem a te apádat, anyádat gyaláztál napközben napszámba, henm az enyimét... szóval két ctrlaltdelete kutyafütty a mai naphoz képest... és ne szégyenkezz... puccantsd a zöccséget a karmadik műszakban, hogy éhen ne halj... nem a te bűnöd, nemecsek:-))
na jócak, nekem sem volt könnyű napom. A tegnapi hisztim miatt, minden nyavalyást megértek. Jócak all.... Boli, temeg álmodj gábriella műlovarnővel... hátha knnyű állmot hoz a szél:-)
@Kuviklacz: Azt állítom, hogy a stabil, nem ingadozó, különösen nem felelőtlen nyilatkozatok miatti változó árfolyam jelenti a belső piac biztonságát. Is.
Azonban ez az igény indokolt az export esetére is, mert a külföldi piacokon való megjelenésnél a versenyképességben van szerepe az árak alakulása által.
@rodeo36: Az árfolyam változásoknál markánsan világossá válik, hogy a kormány gazdasági irányultsága, mely a bizalom vesztést generálta, milyen negatívan -enyhén szólva - a vállalkozásokra és a magánszemélyekre egyaránt.
Ez látható markánsan Matolcsy aktuális és felelőtlen megnyilatkozása után, mert a mai napon ugrásszerűen gyengült a forint.
Az árfolyam változás egy pillanat alatt tehet tönkre exportáló vállalkozásokat nemcsak eredményesség tekintetében, hanem meglévő piacaikat is veszélyezteti, sőt ezeknek a piacoknak végleges elhagyását is jelenti. Van rá példa, hogy sok éves külhoni együttműködés megszűnt emiatt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Hűtlen kezelés miatt kel feljelenést tenni, és a feljelentés beadásakor odacsődíteni a Tv2-t RTL-t, meg az ATV....

Ennyi, ha senki nem kezdi el, akkor soha nem lesz itt rend.
@madárjós:

Hogy juthatott eszedbe Gyurciról Turner? Ez már-már a tehetség és szépség megalázása:))))
Ez a ködimádás OV szenvedélye, és valóban sokba kerül:(
könyörgöm, tüntessük el!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Kibaszott gonosz 1 thtű vagyol, olyan mocsok, aki szivassa a azokatakiket, azokatakiket.
Mocsok Testvérem, Vai megvótt?
Paleohóra, Moní Hríszosszkalítiszasz ottan a Líbiai tenger felé menet Elafonísszi előtte?

Jó, ezt nem tovább, megyek én is má...
Psztt... jó éjt a vezérsíkodnak, na.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ez nem kaja, te szerencsétlen, egy mosogatásra váró tányér és két fél szelet sonka Bundi-nak

brühühühühü
@rodeo36: Így láttad már a Toccata és Fugát?? :)

youtu.be/ipzR9bhei_o
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Dehogynem olvastalak, a szívem szakadt meg a tények láttán, és ez most nem vicc.
Nem akartam látványosan melléd állni, mert nem tudtam, hogy jó néven veszed-e, és szükséges-e.
Mindössze egy úrinőhöz méltó elbocsájtót írtam, remélem olvastad. A sugallata az volt, hogy méltatlan ezekkel a félművelt alakokkal egy térben lenni. Azt írtam, hogy rangon aluli, pedig nem vagyok nagyképű általában.
Felül kell emelkedni a szituáción, a lábad nyomába nem érhetnek.
A köreinket tekintve annyira nem érdemesítem őket, hogy még újságért sem küldeném le őket, ha ott lennének hivatalsegédek, ahol dolgozom.
@Knósszosz:
A szőke czecza-mecza babákon kívül szerettek mást?
Akkor ajánlom Sophie Marceaut, az új filmje emészthető, ráadásul ötvenötösen gyönyörű ma is.
Hatvanötös kanok jelentkezzetek!!!
@Mariann19:

"Fentieket a tisztánlátás érdekében írtam le, mert nem kívántam személy szerinti vitákba bocsájtkozni. "

Hagy írjak én is valamit a "tisztánlátás" érdekében.
Ha pl. 1 EUR = 1 Ft, akkor
az export rettenetesen megszívja.
De egy havi átlagfizetésből vehetsz egy mercit meg egy nyaralót a tengerparton. ;)
@Mariann19:
pontosan ez a szakmai analfabétizmus és a kapzsiság kombinációja, ilyen emberek, akik egyetlen vállalkozást (egy cipőboltot vagy egy autógyárat nem tudnának megtervezni és utána irányítani sikeresen, hanem ...) sem vezettek soha csak kaptak pénzt valakinek a kielégítéséért mint útszéli kurvák aki az államapparátusban kezd és ott is folytatja az sohasem lesz jó vezető az egy perverz tető lesz aki egy másik perverz tetűnek a szeszélyeit elégíti ki remegő térdekkel mert ha nem kirúgják

ez a borzalom 25 éve egyik segg bejön másik meg ki de mind szaros

brühühühühü
@Knósszosz: asszem montam má hogy persze hogy megvót... bérelt verda, alkalmasint pihenőkkel, kb 3-4 szer... banán ültetvényekkel, Nektariosz atyával, földúttal, lépcsőmászással, sólepárlóval Elefanisszosszal, csüdig vizbemászással, kishalakkal a lábad között, csomagtartós vízivással... perszehogy... Déli part végig földutakon, olajligetek között, érzésre vezetve... mi kéne még? Neked is jóéjt... Zeusz ne legyen veled, az asszont meg takargasd be bőven, mielőtt LéhaLédává változna, Te meg hajtanád odébb a Hattyúkat:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
én partiturával szoktam

brühühühü

ez csak analfabutáknak van szép színes
brühühühü
@Mariann19: asszem már elég kevesen olvasnak, ha akarod, kicsiit indokolok a kiborulás okján... majdnem magánban... ha nem, akkor majd egyszer...
@MikeBoy: ez jóóó... 27000 euból, a cigány is császár lenne:-) közmunkából.
@GeoCracker: A különadókkal terhelt cégekre látod közvetve van hatással egy téves gazdaságpolitika. Veszteségesekké válnak, vagy a bizonytalanság miatt kivonulnak, és felmondanak a munkavállalóknak.
Felmerül a Te általad vázolt esetben, hogy a beállt helyzetet ki okozta.
Nem kétséges, hogy indirektbe a kormány.
Nagyon együttérzek Veled!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Bérelt verda szintúgy, pici nyelvismeret és attól minden...
Efharísztó polí, asszem van olyan izé, amit azonos értékrendben kezelünk.

Kaliníhta mja filosz!
Osztjónapot...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Azért nem semmi, hogy ebből tudtál generálni egy kis rasszizmustis! :P
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nem olvastam a dolog eredőjét, az általam olvasottakból kiderült, hogy az az alulművelt olyan területre tévedt a mocskolódásban, amit az utolsó csoze is elkerül.
A szokásos trollkodással indult?
Kiváncsi vagyok, hogy a párás szemű fizess hívők szeméről mikor esik már le a hályog?

És mikor jönnek rá, hogy a nemzetközi liberálbolsevik összeesküvésről szóló fantazmagóriákra semmi szüksége egy olyan országnak, aminek ilyen eyszemélyes unorthodox gazdasági csodafegyvere van...

Arra is kiváncsi vagyok, habár megtapasztalni nagyon nem szeretném, hogy mikor sikerül újból bedöntenie a forintot?
@MikeBoy: 1EUR = 1.- Ft"
Elég utópisztikus a példád, a nyaraló vásárlás már nem a forint árfolyam kérdése, hanem a bér- és árszínvonal összefüggése.
Erre gondoltál?
@MikeBoy: örülök, hogy erre hegyezted ki a kérdést, nem a 27 ezerből Ejróbol a cigány is császárra:-)

Asszem nincs érzéked az irónia irányába:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Persze, nem tgadom, előtte, finoman a magam lányos stílusában jeleztem a nemtetszésem:-)
@rodeo36: Pedig Orbán Viktor meg van elégedve a hazai gazdasági stratégiával, ma Cipruson ecsetelte is a dicsőségét, egyben okolta az eu-t, hogy téves úton jár, nem tudja kezelni a válságot, mint látható.
Önbizalom az van annyi, hogy egy egész földrész kioktatására elegendő.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

:P - ez a nyelvnyújtás jele te ironikus vérmókus
@Orica Középföldi: túlértékeltem.. vagy az intelligenciáját, vagy az arcbőre vékonyságát. Végül fab unta meg mindkettőt... még nem taklálkoztam ebnnyire aljas emberszabásúakkal... ezekhez képest gábriella egy földreszállt phalloslengető angyal...
@MikeBoy: öreg este van idegeim kicsit cincáltak.. a nyelved jóérzéssel fogadom:-))
@Mariann19: Végülis Munkácsy a nagy festő is késői szifiliszbe halt bele... Előtte kínai császárnak képzelte magát... Viktor volt vajon már a Gruby Dávid klubjában megnézetni magát? :-)
@Mariann19:

A példa nem utópisztikus, hanem szélsőséges.
Általában a szélsőséges példákon keresztül jó szemléltetni, hogy mit is szeretnénk igazán.
Habár most felesleges volt.

Lehet azt mondani, hogy a gyenge Ft jó az exportnak meg jönnek a turisták és ez igaz is.

De indifferens abból a szempontból, hogy a jelen pillanatban probléma vagy sem a Ft gyengülése.
Egyébként probléma sajnos.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Így egy két szót elkapva csak nem kicsináltak a trollok?
@MikeBoy:

Hagyta magát:)) Emberként próbálkozott olyannal, akit kicsit hátrahagyott az evolúció.
@MikeBoy: Csupán a tisztánlátás érdekében. Én a gyenge árfolyam exportra való hatásának a törvényszerűségét magyaráztam meg, nem méltattam.
@MikeBoy: nem, de nem esett jól... nagyon érzékeny magánszférába tapostak bele... az apám halálába, amihez 1 évig live asszisztáltam.. és az emlékét mocskolták ismeretlenül, kegyetlenül, gátlástalanul a baromarcú seggfej senkik...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Vérmókus!Akkor ez a legprimitívebbek közül való volt. Mert van, mikor jól elszórakozunk velük, sőt, tudod, legutóbb itt volt a mi Csabink. Már olyan közeledés jött létre, hogy majdnem megtért libsinek.
Kaptam is Tőletek eleget aznap. Soha nem felejtem el aznapi tévelygésemet.
@Mariann19:

Ok, én sem akartam beléd kötni. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: kívánom nekik ugyanazt, amit én átéltem a diagnózistól, az utolsó simogatásig... úgy, hogy otthon volt, nem raktuk elfekvőbe, éljék végig, aztán majd én jóízűen elpoénkodom a mocskos lelkükön, szarrá alázva a multjukat, jövöjüket, a halott szüleiket... ennyi...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: akkor, amikor megkapta a leletet... lza mozdulottal odabaszta az asztalra, majd közölte mosolyogva: ennyi...az utolsó két hetet, amikor úgy döntött, elég volt.. és csendesen éhenhalasztotta magát, mert már másra nem volt ereje.. nem folytatom... a mai napig felkavar... és álmodom vele... akkor deli és vidám, és röhögünk és megyünk mindenfelé... és érdekes, mindig vasútállomásról indul a történet...
Azért te is otthonosan mozogsz a gazdaságban. A mai forintgyengülés meg fog látszani a holnapi devizacsekken. :)

Azért ezen jót mosolyogtam.

Mindegy, majd mindjárt jön az Igazi Messiás, és 30 Ft lesz egy euró. Hogy fognak neki örülni az exportőrök.
@MikeBoy: Tudom, nem is gondoltam erre.
@Mariann19: A piaci helyzetért a kormányzat gyakorlatilag közvetlenül felelős. A recesszió közvetlenül is hat, és közvetve is a munkaerőpiacra.
Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy ez tág teret biztosít a személyes ellentétek kiélésének is.
Amiért közvetve tulajdonképpen szintén a politika tehet. Nem, nincs fóbiám. Vagy nem ilyen jellegű.
Ha ugyanis van piaci erő, akkor a cégeknek van forrásuk olyan középvezetőt alkalmazni, aki valóban ért hozzá. No meg nincs lehetőség a saját inkompetenciát a piacra fogni.
@Mariann19:
Várom mikor kap akkora ütéseket mint barátja 1:23 körül...

www.youtube.com/watch?v=8r15l_OjmEQ

akkor majd nem lesz akkora önbizalma és "kioktató bölcsessége". Lehet,hogy csak 2014 után?
@74. Vladys: A 23.21 h-kor írtat kinek szántad?
"Matolcsy, te állat! Utálom a pofád, de ellenzékből maximum ugatni bírok, ezért takarodj haza!"

Legközelebb írd ezt, és akkor nem kell a szakmaiság számodra megalázó mélységeibe leereszkedned, hanem nyugodtan oszthatod az észt a fotelből.
@Mariann19: Mivel nincs előtte név, így értelemszerűen a bloggernek.
@GeoCracker: Megismétlődött Veled az a munkahelyi szituáció, amelyről egyszer írtál nekem.? A kommented sorai közül kiolvastam aamit kellett, értem a helyzetet.
Milyen méltatlan körülmények és emberek miatt kell az embereknek ilyen viszonyokat megélni.
@Mariann19: Bizonyos tendenciák maradnak, mert az emberek is emberek maradnak. Az ember viszont egy tanuló robot :-)
Normálisan azt hinné, hogy amikor egy cég bevétele attól függ, hogy a rendszerei mennyire használhatóak, akkor az ezt szolgáló meos jelzései lényegesek. Nos, nem így van.
A kieső bevételt rá lehet fogni a különben tényleg létező recesszióra, a kézépszerű közép a helyén marad, és ki lehet rugdalni azokat, akik a rossz hír hozói.
Erre írtam, hogy amennyiben nincs recesszió, akkor nem lehet mentséget találni a kiesésekre.
Ezt most a saját bőrömön tapasztaltam meg, míg néhány más cégnél már láttam ilyet korábban is. S azt hiszem lesz is még pár.
Ehhez párosul, hogy a megomló gazdaságból azok is huznak ki, akik esetleg helyre tudnák rángatni.Nem a lozungok, hanem csavarkulcsok szintjén.
@rodeo36: A végén még kiderül, hogy te vagy Demján ausztrál álruhában. :)))
@gazoló: Ebbe a videóba nagyon beletrafáltál. Én emlékszem erre a meccsre, Chacon egy délamerikai ökölvívó volt, talán argentín?
A 2. vagy 3. menetben Kokó gúnyosan toporzékolni kezdett Chacon előtt, jelezve, hogy ő még erre is ráér, és nevetségessé akarta tenni. Egy étteremben már a nagy fogadás is készült a győzelem ünneplésére.
Kokó meg ott sírt a ringben valóságosan, és bocsánatot kért a magyaroktól.
Kivételesen nem voltam akkor együttérző.
2014-ben sem leszek hasonló esetben.
@Mariann19:
tudod -van miből- az a meggyőződésem, hogy nem felfuvalkodott, hanem retteg és mint a sarokba szorított patkány prábál életben maradni, bármi áron, mert azok akik kitartják borzaémasabb véget ígértek neki ha....és ide azt képzelj amit akarsz...ez egy senki, egy tahó mindenféle műveltség és background nélkűl nincs hová csak felcsút a spájz a rudak ahol még a kolbászok lógnak meg a horgok amelyeken meg a sódarok...de eljön a pillanat amikor ...ezt fizetési napnak híjjuk a maffiánál...hát ettől retteg

higyjél nekem, napjai vannak hátra, egyszercsak el fog tűnni valami módon ésakkor kaptok tökjént meg virgácsot a lázár kelj fölt és lesz mindenféle egerek kavargása emléxel te arra amikor a középkorban valaki kivezette az egereket és patkányokat a városból majd mikor átbaszták...akkor ugyanúgy ahogy mentek jöttek

ennek borzalmas vége lesz...sokan fognak véres könnyeket sírni és eltemetni múktjukat is meg a jövőjüket is egy úrnába

URNA FATALE

www.youtube.com/watch?v=OLMi2TGLyDo

BRÜHÜHÜHÜ
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

estoy ocupadisimo....cuando tendré tiempo voy...jajajajaja
@GeoCracker: Mióta szemlélem a munkahelyi viszonyokat, vesszőparipám a vezető kiválasztásának az elsődlegessége, ugyanis a szakmai hozzáértés az evidencia.
Ahogyan látom, nálunk még nem honosodott meg a nyugattól megismert gyakorlat, inkább van egyfajta majmolás a kiválasztás könyvből megismerhető technikát illetően.
Így viszont tűrni kell a dilettantizmust, mint a példádból látható, a cég is veszít, és az emberek is.
@rodeo36: A 2010-es választási győzelem óta valamennyi intézkedés, az ország átalakításának mikéntje a 2014-es győzelmet szolgálja. Próbáld végig gondolni a folyamatokat területenként.
Az, hogy mi lesz a kimenetel, függ az ellenzéktől, de főként a választás technikájának kiagyalt módjától. Ez a két tényező ha negatívan hat együttesen, nem várható változás.
Feltűnt, hogy egyes elemzésekben már nyíltan beszélnek az egészségi állapotáról, arról, hogy nem lenne idegen, ha erről az állampolgárokat tájékoztatnák, mint például az USA-ban. Nem tudom mi az alapja ennek, hogy erről ilyen nyílt szövegek hangzanak el.
Jó éjt mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a kis színesek nélkűl jobb, több fér egy képernyőre, ez egy csodálatos zene

kösz

a kottasorból hiányoznak a contra basszusok, ez mintha valami kivonat lenne a kis színesek miatt lehagyták a felét

brühühühü

közel 5 millióan nézték már, népnevelés

a G dúr suite -ről regélek a másikat utána
@Mariann19:

szüxéges felkészíteni a híveket...

csak figyelj nem lesz ez 2014 semmi valami hatalmas kalamajka lesz amiből valaki másnak kell kijönni győztesen, és az még nincs a tömeg előtt!!!!!!!!!!!!

brühühühühü
Nem semmi ez a Matolcsy, csak most értettem meg, miért ment fel a forint, eddig lusta voltam elolvasni a híreket. :-D Na jó, inkább :-((((((((((((((((((((((((
Egyébként honnan keveredett elő ez a figura?
@Kandabula: ugyan ebben a pozicióban volt 98-tól

az utolsó idézet inkább az mlm hálózatokban bevett modelre utalhatna...ott másolják a jü stratégiákat...
Már valaki írja is a forgató könyvet...

Remélhetőleg Clinton asszonyt nem Steven Segal fogja kiszabadítani (elhozni) Iránból :)
Szép napot mindenkinek. Itt csodálatos panorámák vannak. Esetleg mindenki beírhatná kommentben, hogy ki hol járt már ezeken a helyeken. :)

www.airpano.com/List-Aerial-Panoramas.php
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"szabályozás, etika és kockázatmenedzsment (compliance) osztályát. Ennek feladata az volt, hogy a belső ellenőrzéssel és a biztonsági osztállyal összehangolva vizsgálja a vállalat folyamatait, és felhívja a figyelmet azokra a jogi, szabályozási visszásságokra, amelyek többek közt a korrupcióra is lehetőséget adnak."

Baszki!!! Ájultan olvasom mi mindenre futja itt a közpénzből... Mi a dolga manapság egy vezetőnek ebben a sorsverte országban?!
Minden elemére külön szervezeti egység? Így aztán se munka, se személyes felelősség?
Nem csoda, hogy dögrováson vagyunk.
Na jó, félreülök és megvárom, hogy felébredjek.
@gazoló:
@Mariann19:
Na,a magyarellenesek!:))
Örültetek mi,hogy bántották a magyart?!:))
Ez fájt minden magyarnak,mint trianon!:))
Spec én nem örültem ennek.Sajnáltam a dolgot.
Ha egyértelműen rosszabb lett volna,mint az Argentín akkor oké de így csak beleszaladt egy ütésbe.
Láttam már magyar bokszolót aki nagyon merev volt és gyengén bokszolt szerintem.
Aztán csodálkozott is hogy nem ő nyert.
Na jó hétvégét!
@Mariann19: Így jogos, sőt, az enyhe alulértékeltség se feltétlen baj az exportőröknek.
@kifordított nagyanyó: Engem az zavar, hogy miért Kokó teljesítménye az, ami a megyart boldoggá tszi vagy elszomorítja. Mit tett ahhoz hozzá a magyarok többsége?
@rodeo36: "Szükséges felkészíteni a híveket."
Azon gondolkozom,hogy nem korán jön-e az adakozás időszaka.
A hírek szerint a rezsicsökkentés éves szinten családonként 40.000 Ft, ami 90-100 milliárd körüli terhet jelent. A 13. havi nyugdíj 280-290 milliárd-ot tesz ki, most volt a nyugdíj emelés, 100 milliárd körüli összegbe kerül.
Mit lehet még közvetlenül a választások előtt beigérni, és miből?
A juttatások kisértetiesen hasonlítanak a 100 napos programhoz, ott sem volt meg a kifizetések fedezete.
@kifordított nagyanyó: Úgy látom, hogy a sportot, illetve sportolót illető értékrendünk merőben eltér egymástól. Te először is politikai aspektusból értékelsz, /mi köze Kokó vereségének Trianonhoz?/, másrészt úgy itéled meg a győzelem tényét, hogy az nem fedi le a valóságot.
Nálam a sport politika mentes, ez a szép benne, pont. A másik fő szempont a fair play, mint a sport egyik nemes, emberi magatartást tükröző megjelenési formája.
Harmadik szempontom, hogy reálisan itéljem meg a teljesítményt.
Kokónál, mint írtam, antipatikus volt a látványos toporzékolása a ringben, mely hatásvadászaton túl Chacont meg is alázta.
Kokót nem egy véletlen ütés küldte padlóra, már a 6. menetben kétszer felállt emiatt. A 7. menetben volt a végleges k.o., amikor Chacon úgy kiütötte, hogy Kokó kiesett a ringből.
Ezekben a tényezőkben tér el a sportot illető véleményünk. Ettől függetlenül én nem támadlak meg Téged az álláspontod miatt, Te is tartózkodjál ettől.
Egy megjegyzés: Kézilabda rajongó vagyok, a csapat vereségekor is azt állítottam ezeken az oldalakon is, hogy a mi sportolóink bármilyen helyzetben a mieink. Én ilyen módon állok ki magyarként a sportolóink mellett. Igaz, hogy nem Trianon jut eszembe ilyenkor, csak az egyszerű magyarságom, úgy békésen.
@Kuviklacz: "Alulértékeltség sem feltétlen baj az exportőröknek."
Lehetett volna a hsz-emet alátámasztani a devizakitermelési mutatóval, mely ugy egységnyi devizához szükséges valuta Ft-ot-ot jelent kitermelésben, de nem hinném, hogy közérdeklődésre tartott volna számot. Tehát hiába jelent többlet bevételt az exportáló cégeknek a gyenge Ft, ha ez a mutató magas, az "drága" előállítási költséget jelent, és rontja a versenyképességet a külföldi piacokon.
@Penivaldes: "Nagyon elbízta magát." A leírtakból ugye egyértelmű?
@Kuviklacz: Őreá viszont nyugodtan büszkék lehetünk és emellett még igazi példakép is lehet a Magyar ifjúságnak.

sportgeza.hu/sport/2013/01/12/borzongato_atlagemberek_kitartobbak_miattam/
@Kuviklacz:
@Mariann19:
Ehh nem jött át a poén gyerekek!:))
Én sajnáltam hogy úgy járt.
Sajnos a boksz ráadásul egy ilyen sport ahol hiába vagy jobb,egy rossz pillanatban mindent elveszíthetsz.
Sajnos kokó már nem nagyon jött vissza a profi bokszba ezután.
Arra gondoltam hogy így sajnálatos az a veresége.Mert ha egyértelműen jobb az ellenfél és pontozással kap ki az más.
Így meg ha jobban figyel megnyerhette volna.
Ez a kézilabdás dolog meg.
Nekem az a rossz benne hogy megverünk egy nagy ellenfelet utána tutira kikapunk.
Ez bosszantó.Bátyám kézilabdázott ő jobban ért hozzá.Nyilvánvalóan nem szólhatom le őket ,mert valószínű én se lennék jobb.
Mondjuk kipróbálnám.
A felső korhatárban még benne vagyok.:))
Ezen a blogon hány szmájlit kell utánatenni,hogy átjöjjön a poén?
Nekem se trianon jut eszembe,hanem hogy egy ilyen kis ország sportolói,helyt tudnak állni.
@kifordított nagyanyó: Tényleg nem jött le a poén, semmi jel nem mutatott arra, hogy iróniáról van szó. Azonban most, hogy helyre tetted a félreértést azon túl, hogy korrekt voltál, rendben is van minden.
Ami Kokót illeti. Amennyiben a sportban valaki a biztos győzelem tudatában indul egy-egy versenyen, rendszerint kudarc lesz a vége, ezt megfigyeltem.
Ráadásul Chacon okos, taktikus ökölvívó, nagy ütőerővel. Nem véletlenül összpontosított a 6. - egyébként jellemzően a holtpont - menetére, ez volt a legalkalmasabb az aktív támadásra.
A kézinél én elfogadó vagyok a hullámzó teljesítmények ellenére is. Egyrészt nem mindíg "fekszik" az ellenfél stílusa, másrészt a teljesítményt sem lehet mindíg csúcsra járatni a maximális szándék ellenére sem.
A sportban benne van a vesztes fellépés esélye, irreális az az elvárás, hogy mindíg a nyertes pozicióval találkozunk. El kell fogadni a sportolókat akkor is, ha néha nem olyan az eredmény amit szívesen látnánk.
Végül mégegyszer leírom, hogy mindent megértve szent a béke.
@Orica Középföldi:
Matolcsy György gazdaságpolitikájának eredményeként, a következő néhány évre a növekedési esélyeink elillantak, mint a szénsav a nyitott pezsgősüvegből. M.Gy. a ” Varánusz”-on sok ütést kapott, akartam egy kis méltóságot „adni” Neki, ahogyan a hóhér is letérdel az áldozata előtt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @kifordított nagyanyó: A poén tényleg nem jött át.
Viszont az, hogy a (saját erőből) sikeres emberek a példaképek, és nem Matolcsy, tisztára jó hír és rendben van. Nekem csak az öncélú büszkélkedéssel van bajom.
@Mariann19: Csak olyan rossz hogy egy siker után jön egy vereség.Már a kézilabdában.
Bár nyilván elég fárasztó lehet nekik.
@Kuviklacz: Hál istennek ők is példaképek és ez jó.
Naná,hogy nem matolcsi a példakép.:))
@kifordított nagyanyó: Az, hogy egy csapat veresége után is kitartok mellettük, és nem marasztalom el ezért őket, egyrészt abból fakad, hogy az emberi teljesítmény nem egyenletes, a sajátunkét is beleértve.
Másrészt antipátiát vált ki belőlem az örökösen kritizáló drukkert, aki csak akkor szól, ha ítészként léphet fel, az elismerés hangját nem ismeri.
Látszólag Kokót illető elmarasztalásom ellentmond a fentieknek, de - mint már írtam Neked - őt a fair play hiánya miatt és a hatásvadász fellépései okán nem kedvelem.
Csupán a humor kedvéért kérlek, hogy a félreértések elkerülése miatt használd az idézőjeleket, hogy a barátságokat ne veszélyeztesse a félreértés.
süti beállítások módosítása