Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.11. 09:17 Fabius

Matolcsykám, pofa be!

Címkék: gazdaság fidesz forint devizahitel matolcsy györgy

Te, Gyuri, édesmamára szoktál gondolni néha? És nem sajnálod? Eszedbe jut időnként, hogy a rendszeres heveny csuklás rohamoktól bizonnyal neki van a legfejlettebb rekeszizma ma az országban, de azért nem ez a létezés legkellemesebb formája? 

„Világunk nem ésszerű, nem normális, döntéseink hatásai nem számíthatók ki előre, ezért nem hozhatunk racionális döntéseket” - írja a félkegyelmű, mert megint olvasott valami könyvet. Az ésszerű, normális és kiszámítható világ pedig kiosztja a sallert még aznap. Mert minden hiedelemmel és újmagyar-unortodox észjárással ellentétben, ha egy féleszű az ő posztján kijelenti, hogy az erős forint katasztrófa, akkor az a forint zuhanni fog jókorát abban a pillanatban. A devizahiteles meg csak néz ki a fejéből és nem érti: ez a büdös kretén tényleg ennyire nem tudja mikor kell befogni azt a lepcses pofáját, tényleg nem tudja, hogy a hitelek többségének hófordulója 10-12 közé esik? Tényleg ennyire nem tudja, hogy a devizahitelesek negyede élt az árfolyamgáttal, a többiek inkább próbálnak fizetni, és őket szopatja a ki nem használt lehetőségért? Vagy szimplán és egyszerűen ehhez is segghülye, és nem kell ezt túlragozni? 

matolcsy.bmp

Csodálkozunk még, hogy egy ilyen hülyéről az unortodox egyház vallási fanatikusain kívül mindenki azt gondolja, hogy muszájkabátban kuporogva egy csöndes sarokban, kipeckelt szájjal vennénk a legnagyobb hasznát, Viktor meg jelölje inkább MNB elnöknek a kedvenc lovát vagy középpályását, azzal is sokkal jobban járunk. Igen, tudom, most jön a csudálatos, önkormányzatok nélkül számolt 2,1%-os hiánycél, amit az utóbbi napokban fétisként lengetnek azok, akiket nem érdekel miből is jött ez össze. Mert ha megnézzük hogyan jött a pénz akkor azt látjuk, az adóbevétel(ek)ből dobta össze nemmegszorítás-nemadó-nembokroscsomag-nemáthárítás ország szorgos népe az utolsó petákig, ünnepelni való meg legfeljebb annyi van, hogy éljen gecó, csak megfizettettük a zemberekkel, de még hogy! 

Ám csüggedésre semmi ok, azért Kusza Szem ismét kitalálta a tutit: innentől a gazdaságpolitikát smitt-semjén-kopipészt modellben nyomjuk majd, mert

"a közösségi hálók világában az internet segítségével mindenki mindenkitől jelzéseket kap, és esélyt arra, hogy lemásolja mások sikeres döntéseit."  


Először is Gyurikám, akkor én ezúton jelezném, hogy ideje lenne megtanulnod a hónap mely időszakában kell mély kussban lenned, mikor dumáljál inkább seggpöttykutatási élményeidről a magyar gazdaság helyett. Másodszor meg nektek mondanám kedves gazdasághoz Kusza Szemnél többet konyító Feleim, hogy tessék aktívabban használni a közösségi felülteteket, posztoljatok a gazdaságról minél többet, hátha egyszer valami értelmeset fog másolni ez a futóbolond, ha másképp nem, véletlenül. Esetleg indítsunk faszbúk csoportot Egymillió kopipésztelhető ötlet Kusza Szemnek! -néven.

Adjunk neki esélyt erre, gazdasági szakembereket az internetre! 

829 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr525011448

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széllel szemben nem 2013.01.13. 14:19:56

Az egy dolog, hogy Matolcsy hülyeséget beszél, ezt megszokhattuk tőle. Sas Kabaréba illő poénjai vannak, amiket sajnos, ő komolyan is gondol. Mi meg addig nevetünk ezen, amíg a hátunkon nem érezzük a dolog súlyát. Ám sajnos annyira jó összeköttetésbe...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.11. 11:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehessen, hotty a zelbúly doláshoz, vagy a pitsábainduláshoz..de nem véled az baj, effendi!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): jameg, malyd, ha közgépmunkában, havi 47. három nulla (nem napi,na!) kell reszelgetned, akkor sírjon a szád, lyó? .-)
@Mariann19: Igen, így tanítják az iskolában. Viszont az export importtartalma miatt, valamint a túl gyenge forint belföldi inflációt gerjesztő hatása miatt ennek legalább egy része idővel visszaüt. Sokak szerint hosszú távon egyáltalán nem előnyös a vásárlóőerő-paritásnál sokkal alacsonyabb árfolyam.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Azér értelek meg, mer te is ügyfelekkel bajlódsz. Annál keményebb dolog csak az, amikor meg kell értetned a megrendelővel, hogy nem te basztad el a dolgot, hanem ő a hülye. És ezt ingyen, mert ha harmadszor szállsz ki elmesélni mekkora balfasz, azért már fizetni nem akar.
brühühühü...

Tök megértelek, nehéz kenyér a szolgáltatás.
Tarcs ki!-:)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ez má csak a kábelhuszárok jelene jövője... amúgymeg örvendezz, nem a te apádat, anyádat gyaláztál napközben napszámba, henm az enyimét... szóval két ctrlaltdelete kutyafütty a mai naphoz képest... és ne szégyenkezz... puccantsd a zöccséget a karmadik műszakban, hogy éhen ne halj... nem a te bűnöd, nemecsek:-))
na jócak, nekem sem volt könnyű napom. A tegnapi hisztim miatt, minden nyavalyást megértek. Jócak all.... Boli, temeg álmodj gábriella műlovarnővel... hátha knnyű állmot hoz a szél:-)
@Kuviklacz: Azt állítom, hogy a stabil, nem ingadozó, különösen nem felelőtlen nyilatkozatok miatti változó árfolyam jelenti a belső piac biztonságát. Is.
Azonban ez az igény indokolt az export esetére is, mert a külföldi piacokon való megjelenésnél a versenyképességben van szerepe az árak alakulása által.
@rodeo36: Az árfolyam változásoknál markánsan világossá válik, hogy a kormány gazdasági irányultsága, mely a bizalom vesztést generálta, milyen negatívan -enyhén szólva - a vállalkozásokra és a magánszemélyekre egyaránt.
Ez látható markánsan Matolcsy aktuális és felelőtlen megnyilatkozása után, mert a mai napon ugrásszerűen gyengült a forint.
Az árfolyam változás egy pillanat alatt tehet tönkre exportáló vállalkozásokat nemcsak eredményesség tekintetében, hanem meglévő piacaikat is veszélyezteti, sőt ezeknek a piacoknak végleges elhagyását is jelenti. Van rá példa, hogy sok éves külhoni együttműködés megszűnt emiatt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Hűtlen kezelés miatt kel feljelenést tenni, és a feljelentés beadásakor odacsődíteni a Tv2-t RTL-t, meg az ATV....

Ennyi, ha senki nem kezdi el, akkor soha nem lesz itt rend.
@madárjós:

Hogy juthatott eszedbe Gyurciról Turner? Ez már-már a tehetség és szépség megalázása:))))
Ez a ködimádás OV szenvedélye, és valóban sokba kerül:(
könyörgöm, tüntessük el!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Kibaszott gonosz 1 thtű vagyol, olyan mocsok, aki szivassa a azokatakiket, azokatakiket.
Mocsok Testvérem, Vai megvótt?
Paleohóra, Moní Hríszosszkalítiszasz ottan a Líbiai tenger felé menet Elafonísszi előtte?

Jó, ezt nem tovább, megyek én is má...
Psztt... jó éjt a vezérsíkodnak, na.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ez nem kaja, te szerencsétlen, egy mosogatásra váró tányér és két fél szelet sonka Bundi-nak

brühühühühü
@rodeo36: Így láttad már a Toccata és Fugát?? :)

youtu.be/ipzR9bhei_o
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Dehogynem olvastalak, a szívem szakadt meg a tények láttán, és ez most nem vicc.
Nem akartam látványosan melléd állni, mert nem tudtam, hogy jó néven veszed-e, és szükséges-e.
Mindössze egy úrinőhöz méltó elbocsájtót írtam, remélem olvastad. A sugallata az volt, hogy méltatlan ezekkel a félművelt alakokkal egy térben lenni. Azt írtam, hogy rangon aluli, pedig nem vagyok nagyképű általában.
Felül kell emelkedni a szituáción, a lábad nyomába nem érhetnek.
A köreinket tekintve annyira nem érdemesítem őket, hogy még újságért sem küldeném le őket, ha ott lennének hivatalsegédek, ahol dolgozom.
@Knósszosz:
A szőke czecza-mecza babákon kívül szerettek mást?
Akkor ajánlom Sophie Marceaut, az új filmje emészthető, ráadásul ötvenötösen gyönyörű ma is.
Hatvanötös kanok jelentkezzetek!!!
@Mariann19:

"Fentieket a tisztánlátás érdekében írtam le, mert nem kívántam személy szerinti vitákba bocsájtkozni. "

Hagy írjak én is valamit a "tisztánlátás" érdekében.
Ha pl. 1 EUR = 1 Ft, akkor
az export rettenetesen megszívja.
De egy havi átlagfizetésből vehetsz egy mercit meg egy nyaralót a tengerparton. ;)
@Mariann19:
pontosan ez a szakmai analfabétizmus és a kapzsiság kombinációja, ilyen emberek, akik egyetlen vállalkozást (egy cipőboltot vagy egy autógyárat nem tudnának megtervezni és utána irányítani sikeresen, hanem ...) sem vezettek soha csak kaptak pénzt valakinek a kielégítéséért mint útszéli kurvák aki az államapparátusban kezd és ott is folytatja az sohasem lesz jó vezető az egy perverz tető lesz aki egy másik perverz tetűnek a szeszélyeit elégíti ki remegő térdekkel mert ha nem kirúgják

ez a borzalom 25 éve egyik segg bejön másik meg ki de mind szaros

brühühühühü
@Knósszosz: asszem montam má hogy persze hogy megvót... bérelt verda, alkalmasint pihenőkkel, kb 3-4 szer... banán ültetvényekkel, Nektariosz atyával, földúttal, lépcsőmászással, sólepárlóval Elefanisszosszal, csüdig vizbemászással, kishalakkal a lábad között, csomagtartós vízivással... perszehogy... Déli part végig földutakon, olajligetek között, érzésre vezetve... mi kéne még? Neked is jóéjt... Zeusz ne legyen veled, az asszont meg takargasd be bőven, mielőtt LéhaLédává változna, Te meg hajtanád odébb a Hattyúkat:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
én partiturával szoktam

brühühühü

ez csak analfabutáknak van szép színes
brühühühü
@Mariann19: asszem már elég kevesen olvasnak, ha akarod, kicsiit indokolok a kiborulás okján... majdnem magánban... ha nem, akkor majd egyszer...
@MikeBoy: ez jóóó... 27000 euból, a cigány is császár lenne:-) közmunkából.
@GeoCracker: A különadókkal terhelt cégekre látod közvetve van hatással egy téves gazdaságpolitika. Veszteségesekké válnak, vagy a bizonytalanság miatt kivonulnak, és felmondanak a munkavállalóknak.
Felmerül a Te általad vázolt esetben, hogy a beállt helyzetet ki okozta.
Nem kétséges, hogy indirektbe a kormány.
Nagyon együttérzek Veled!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Bérelt verda szintúgy, pici nyelvismeret és attól minden...
Efharísztó polí, asszem van olyan izé, amit azonos értékrendben kezelünk.

Kaliníhta mja filosz!
Osztjónapot...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Azért nem semmi, hogy ebből tudtál generálni egy kis rasszizmustis! :P
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nem olvastam a dolog eredőjét, az általam olvasottakból kiderült, hogy az az alulművelt olyan területre tévedt a mocskolódásban, amit az utolsó csoze is elkerül.
A szokásos trollkodással indult?
Kiváncsi vagyok, hogy a párás szemű fizess hívők szeméről mikor esik már le a hályog?

És mikor jönnek rá, hogy a nemzetközi liberálbolsevik összeesküvésről szóló fantazmagóriákra semmi szüksége egy olyan országnak, aminek ilyen eyszemélyes unorthodox gazdasági csodafegyvere van...

Arra is kiváncsi vagyok, habár megtapasztalni nagyon nem szeretném, hogy mikor sikerül újból bedöntenie a forintot?
@MikeBoy: 1EUR = 1.- Ft"
Elég utópisztikus a példád, a nyaraló vásárlás már nem a forint árfolyam kérdése, hanem a bér- és árszínvonal összefüggése.
Erre gondoltál?
@MikeBoy: örülök, hogy erre hegyezted ki a kérdést, nem a 27 ezerből Ejróbol a cigány is császárra:-)

Asszem nincs érzéked az irónia irányába:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Persze, nem tgadom, előtte, finoman a magam lányos stílusában jeleztem a nemtetszésem:-)
@rodeo36: Pedig Orbán Viktor meg van elégedve a hazai gazdasági stratégiával, ma Cipruson ecsetelte is a dicsőségét, egyben okolta az eu-t, hogy téves úton jár, nem tudja kezelni a válságot, mint látható.
Önbizalom az van annyi, hogy egy egész földrész kioktatására elegendő.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

:P - ez a nyelvnyújtás jele te ironikus vérmókus
@Orica Középföldi: túlértékeltem.. vagy az intelligenciáját, vagy az arcbőre vékonyságát. Végül fab unta meg mindkettőt... még nem taklálkoztam ebnnyire aljas emberszabásúakkal... ezekhez képest gábriella egy földreszállt phalloslengető angyal...
@MikeBoy: öreg este van idegeim kicsit cincáltak.. a nyelved jóérzéssel fogadom:-))
@Mariann19: Végülis Munkácsy a nagy festő is késői szifiliszbe halt bele... Előtte kínai császárnak képzelte magát... Viktor volt vajon már a Gruby Dávid klubjában megnézetni magát? :-)
@Mariann19:

A példa nem utópisztikus, hanem szélsőséges.
Általában a szélsőséges példákon keresztül jó szemléltetni, hogy mit is szeretnénk igazán.
Habár most felesleges volt.

Lehet azt mondani, hogy a gyenge Ft jó az exportnak meg jönnek a turisták és ez igaz is.

De indifferens abból a szempontból, hogy a jelen pillanatban probléma vagy sem a Ft gyengülése.
Egyébként probléma sajnos.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Így egy két szót elkapva csak nem kicsináltak a trollok?
@MikeBoy:

Hagyta magát:)) Emberként próbálkozott olyannal, akit kicsit hátrahagyott az evolúció.
@MikeBoy: Csupán a tisztánlátás érdekében. Én a gyenge árfolyam exportra való hatásának a törvényszerűségét magyaráztam meg, nem méltattam.
@MikeBoy: nem, de nem esett jól... nagyon érzékeny magánszférába tapostak bele... az apám halálába, amihez 1 évig live asszisztáltam.. és az emlékét mocskolták ismeretlenül, kegyetlenül, gátlástalanul a baromarcú seggfej senkik...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Vérmókus!Akkor ez a legprimitívebbek közül való volt. Mert van, mikor jól elszórakozunk velük, sőt, tudod, legutóbb itt volt a mi Csabink. Már olyan közeledés jött létre, hogy majdnem megtért libsinek.
Kaptam is Tőletek eleget aznap. Soha nem felejtem el aznapi tévelygésemet.
@Mariann19:

Ok, én sem akartam beléd kötni. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: kívánom nekik ugyanazt, amit én átéltem a diagnózistól, az utolsó simogatásig... úgy, hogy otthon volt, nem raktuk elfekvőbe, éljék végig, aztán majd én jóízűen elpoénkodom a mocskos lelkükön, szarrá alázva a multjukat, jövöjüket, a halott szüleiket... ennyi...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: akkor, amikor megkapta a leletet... lza mozdulottal odabaszta az asztalra, majd közölte mosolyogva: ennyi...az utolsó két hetet, amikor úgy döntött, elég volt.. és csendesen éhenhalasztotta magát, mert már másra nem volt ereje.. nem folytatom... a mai napig felkavar... és álmodom vele... akkor deli és vidám, és röhögünk és megyünk mindenfelé... és érdekes, mindig vasútállomásról indul a történet...
Azért te is otthonosan mozogsz a gazdaságban. A mai forintgyengülés meg fog látszani a holnapi devizacsekken. :)

Azért ezen jót mosolyogtam.

Mindegy, majd mindjárt jön az Igazi Messiás, és 30 Ft lesz egy euró. Hogy fognak neki örülni az exportőrök.
@MikeBoy: Tudom, nem is gondoltam erre.
@Mariann19: A piaci helyzetért a kormányzat gyakorlatilag közvetlenül felelős. A recesszió közvetlenül is hat, és közvetve is a munkaerőpiacra.
Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy ez tág teret biztosít a személyes ellentétek kiélésének is.
Amiért közvetve tulajdonképpen szintén a politika tehet. Nem, nincs fóbiám. Vagy nem ilyen jellegű.
Ha ugyanis van piaci erő, akkor a cégeknek van forrásuk olyan középvezetőt alkalmazni, aki valóban ért hozzá. No meg nincs lehetőség a saját inkompetenciát a piacra fogni.
@Mariann19:
Várom mikor kap akkora ütéseket mint barátja 1:23 körül...

www.youtube.com/watch?v=8r15l_OjmEQ

akkor majd nem lesz akkora önbizalma és "kioktató bölcsessége". Lehet,hogy csak 2014 után?
@74. Vladys: A 23.21 h-kor írtat kinek szántad?
"Matolcsy, te állat! Utálom a pofád, de ellenzékből maximum ugatni bírok, ezért takarodj haza!"

Legközelebb írd ezt, és akkor nem kell a szakmaiság számodra megalázó mélységeibe leereszkedned, hanem nyugodtan oszthatod az észt a fotelből.
@Mariann19: Mivel nincs előtte név, így értelemszerűen a bloggernek.
@GeoCracker: Megismétlődött Veled az a munkahelyi szituáció, amelyről egyszer írtál nekem.? A kommented sorai közül kiolvastam aamit kellett, értem a helyzetet.
Milyen méltatlan körülmények és emberek miatt kell az embereknek ilyen viszonyokat megélni.
@Mariann19: Bizonyos tendenciák maradnak, mert az emberek is emberek maradnak. Az ember viszont egy tanuló robot :-)
Normálisan azt hinné, hogy amikor egy cég bevétele attól függ, hogy a rendszerei mennyire használhatóak, akkor az ezt szolgáló meos jelzései lényegesek. Nos, nem így van.
A kieső bevételt rá lehet fogni a különben tényleg létező recesszióra, a kézépszerű közép a helyén marad, és ki lehet rugdalni azokat, akik a rossz hír hozói.
Erre írtam, hogy amennyiben nincs recesszió, akkor nem lehet mentséget találni a kiesésekre.
Ezt most a saját bőrömön tapasztaltam meg, míg néhány más cégnél már láttam ilyet korábban is. S azt hiszem lesz is még pár.
Ehhez párosul, hogy a megomló gazdaságból azok is huznak ki, akik esetleg helyre tudnák rángatni.Nem a lozungok, hanem csavarkulcsok szintjén.
@rodeo36: A végén még kiderül, hogy te vagy Demján ausztrál álruhában. :)))
@gazoló: Ebbe a videóba nagyon beletrafáltál. Én emlékszem erre a meccsre, Chacon egy délamerikai ökölvívó volt, talán argentín?
A 2. vagy 3. menetben Kokó gúnyosan toporzékolni kezdett Chacon előtt, jelezve, hogy ő még erre is ráér, és nevetségessé akarta tenni. Egy étteremben már a nagy fogadás is készült a győzelem ünneplésére.
Kokó meg ott sírt a ringben valóságosan, és bocsánatot kért a magyaroktól.
Kivételesen nem voltam akkor együttérző.
2014-ben sem leszek hasonló esetben.
@Mariann19:
tudod -van miből- az a meggyőződésem, hogy nem felfuvalkodott, hanem retteg és mint a sarokba szorított patkány prábál életben maradni, bármi áron, mert azok akik kitartják borzaémasabb véget ígértek neki ha....és ide azt képzelj amit akarsz...ez egy senki, egy tahó mindenféle műveltség és background nélkűl nincs hová csak felcsút a spájz a rudak ahol még a kolbászok lógnak meg a horgok amelyeken meg a sódarok...de eljön a pillanat amikor ...ezt fizetési napnak híjjuk a maffiánál...hát ettől retteg

higyjél nekem, napjai vannak hátra, egyszercsak el fog tűnni valami módon ésakkor kaptok tökjént meg virgácsot a lázár kelj fölt és lesz mindenféle egerek kavargása emléxel te arra amikor a középkorban valaki kivezette az egereket és patkányokat a városból majd mikor átbaszták...akkor ugyanúgy ahogy mentek jöttek

ennek borzalmas vége lesz...sokan fognak véres könnyeket sírni és eltemetni múktjukat is meg a jövőjüket is egy úrnába

URNA FATALE

www.youtube.com/watch?v=OLMi2TGLyDo

BRÜHÜHÜHÜ
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

estoy ocupadisimo....cuando tendré tiempo voy...jajajajaja
@GeoCracker: Mióta szemlélem a munkahelyi viszonyokat, vesszőparipám a vezető kiválasztásának az elsődlegessége, ugyanis a szakmai hozzáértés az evidencia.
Ahogyan látom, nálunk még nem honosodott meg a nyugattól megismert gyakorlat, inkább van egyfajta majmolás a kiválasztás könyvből megismerhető technikát illetően.
Így viszont tűrni kell a dilettantizmust, mint a példádból látható, a cég is veszít, és az emberek is.
@rodeo36: A 2010-es választási győzelem óta valamennyi intézkedés, az ország átalakításának mikéntje a 2014-es győzelmet szolgálja. Próbáld végig gondolni a folyamatokat területenként.
Az, hogy mi lesz a kimenetel, függ az ellenzéktől, de főként a választás technikájának kiagyalt módjától. Ez a két tényező ha negatívan hat együttesen, nem várható változás.
Feltűnt, hogy egyes elemzésekben már nyíltan beszélnek az egészségi állapotáról, arról, hogy nem lenne idegen, ha erről az állampolgárokat tájékoztatnák, mint például az USA-ban. Nem tudom mi az alapja ennek, hogy erről ilyen nyílt szövegek hangzanak el.
Jó éjt mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a kis színesek nélkűl jobb, több fér egy képernyőre, ez egy csodálatos zene

kösz

a kottasorból hiányoznak a contra basszusok, ez mintha valami kivonat lenne a kis színesek miatt lehagyták a felét

brühühühü

közel 5 millióan nézték már, népnevelés

a G dúr suite -ről regélek a másikat utána
@Mariann19:

szüxéges felkészíteni a híveket...

csak figyelj nem lesz ez 2014 semmi valami hatalmas kalamajka lesz amiből valaki másnak kell kijönni győztesen, és az még nincs a tömeg előtt!!!!!!!!!!!!

brühühühühü
Nem semmi ez a Matolcsy, csak most értettem meg, miért ment fel a forint, eddig lusta voltam elolvasni a híreket. :-D Na jó, inkább :-((((((((((((((((((((((((
Egyébként honnan keveredett elő ez a figura?
@Kandabula: ugyan ebben a pozicióban volt 98-tól

az utolsó idézet inkább az mlm hálózatokban bevett modelre utalhatna...ott másolják a jü stratégiákat...
Már valaki írja is a forgató könyvet...

Remélhetőleg Clinton asszonyt nem Steven Segal fogja kiszabadítani (elhozni) Iránból :)
Szép napot mindenkinek. Itt csodálatos panorámák vannak. Esetleg mindenki beírhatná kommentben, hogy ki hol járt már ezeken a helyeken. :)

www.airpano.com/List-Aerial-Panoramas.php
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"szabályozás, etika és kockázatmenedzsment (compliance) osztályát. Ennek feladata az volt, hogy a belső ellenőrzéssel és a biztonsági osztállyal összehangolva vizsgálja a vállalat folyamatait, és felhívja a figyelmet azokra a jogi, szabályozási visszásságokra, amelyek többek közt a korrupcióra is lehetőséget adnak."

Baszki!!! Ájultan olvasom mi mindenre futja itt a közpénzből... Mi a dolga manapság egy vezetőnek ebben a sorsverte országban?!
Minden elemére külön szervezeti egység? Így aztán se munka, se személyes felelősség?
Nem csoda, hogy dögrováson vagyunk.
Na jó, félreülök és megvárom, hogy felébredjek.
@gazoló:
@Mariann19:
Na,a magyarellenesek!:))
Örültetek mi,hogy bántották a magyart?!:))
Ez fájt minden magyarnak,mint trianon!:))
Spec én nem örültem ennek.Sajnáltam a dolgot.
Ha egyértelműen rosszabb lett volna,mint az Argentín akkor oké de így csak beleszaladt egy ütésbe.
Láttam már magyar bokszolót aki nagyon merev volt és gyengén bokszolt szerintem.
Aztán csodálkozott is hogy nem ő nyert.
Na jó hétvégét!
@Mariann19: Így jogos, sőt, az enyhe alulértékeltség se feltétlen baj az exportőröknek.
@kifordított nagyanyó: Engem az zavar, hogy miért Kokó teljesítménye az, ami a megyart boldoggá tszi vagy elszomorítja. Mit tett ahhoz hozzá a magyarok többsége?
@rodeo36: "Szükséges felkészíteni a híveket."
Azon gondolkozom,hogy nem korán jön-e az adakozás időszaka.
A hírek szerint a rezsicsökkentés éves szinten családonként 40.000 Ft, ami 90-100 milliárd körüli terhet jelent. A 13. havi nyugdíj 280-290 milliárd-ot tesz ki, most volt a nyugdíj emelés, 100 milliárd körüli összegbe kerül.
Mit lehet még közvetlenül a választások előtt beigérni, és miből?
A juttatások kisértetiesen hasonlítanak a 100 napos programhoz, ott sem volt meg a kifizetések fedezete.
@kifordított nagyanyó: Úgy látom, hogy a sportot, illetve sportolót illető értékrendünk merőben eltér egymástól. Te először is politikai aspektusból értékelsz, /mi köze Kokó vereségének Trianonhoz?/, másrészt úgy itéled meg a győzelem tényét, hogy az nem fedi le a valóságot.
Nálam a sport politika mentes, ez a szép benne, pont. A másik fő szempont a fair play, mint a sport egyik nemes, emberi magatartást tükröző megjelenési formája.
Harmadik szempontom, hogy reálisan itéljem meg a teljesítményt.
Kokónál, mint írtam, antipatikus volt a látványos toporzékolása a ringben, mely hatásvadászaton túl Chacont meg is alázta.
Kokót nem egy véletlen ütés küldte padlóra, már a 6. menetben kétszer felállt emiatt. A 7. menetben volt a végleges k.o., amikor Chacon úgy kiütötte, hogy Kokó kiesett a ringből.
Ezekben a tényezőkben tér el a sportot illető véleményünk. Ettől függetlenül én nem támadlak meg Téged az álláspontod miatt, Te is tartózkodjál ettől.
Egy megjegyzés: Kézilabda rajongó vagyok, a csapat vereségekor is azt állítottam ezeken az oldalakon is, hogy a mi sportolóink bármilyen helyzetben a mieink. Én ilyen módon állok ki magyarként a sportolóink mellett. Igaz, hogy nem Trianon jut eszembe ilyenkor, csak az egyszerű magyarságom, úgy békésen.
@Kuviklacz: "Alulértékeltség sem feltétlen baj az exportőröknek."
Lehetett volna a hsz-emet alátámasztani a devizakitermelési mutatóval, mely ugy egységnyi devizához szükséges valuta Ft-ot-ot jelent kitermelésben, de nem hinném, hogy közérdeklődésre tartott volna számot. Tehát hiába jelent többlet bevételt az exportáló cégeknek a gyenge Ft, ha ez a mutató magas, az "drága" előállítási költséget jelent, és rontja a versenyképességet a külföldi piacokon.
@Penivaldes: "Nagyon elbízta magát." A leírtakból ugye egyértelmű?
@Kuviklacz: Őreá viszont nyugodtan büszkék lehetünk és emellett még igazi példakép is lehet a Magyar ifjúságnak.

sportgeza.hu/sport/2013/01/12/borzongato_atlagemberek_kitartobbak_miattam/
@Kuviklacz:
@Mariann19:
Ehh nem jött át a poén gyerekek!:))
Én sajnáltam hogy úgy járt.
Sajnos a boksz ráadásul egy ilyen sport ahol hiába vagy jobb,egy rossz pillanatban mindent elveszíthetsz.
Sajnos kokó már nem nagyon jött vissza a profi bokszba ezután.
Arra gondoltam hogy így sajnálatos az a veresége.Mert ha egyértelműen jobb az ellenfél és pontozással kap ki az más.
Így meg ha jobban figyel megnyerhette volna.
Ez a kézilabdás dolog meg.
Nekem az a rossz benne hogy megverünk egy nagy ellenfelet utána tutira kikapunk.
Ez bosszantó.Bátyám kézilabdázott ő jobban ért hozzá.Nyilvánvalóan nem szólhatom le őket ,mert valószínű én se lennék jobb.
Mondjuk kipróbálnám.
A felső korhatárban még benne vagyok.:))
Ezen a blogon hány szmájlit kell utánatenni,hogy átjöjjön a poén?
Nekem se trianon jut eszembe,hanem hogy egy ilyen kis ország sportolói,helyt tudnak állni.
@kifordított nagyanyó: Tényleg nem jött le a poén, semmi jel nem mutatott arra, hogy iróniáról van szó. Azonban most, hogy helyre tetted a félreértést azon túl, hogy korrekt voltál, rendben is van minden.
Ami Kokót illeti. Amennyiben a sportban valaki a biztos győzelem tudatában indul egy-egy versenyen, rendszerint kudarc lesz a vége, ezt megfigyeltem.
Ráadásul Chacon okos, taktikus ökölvívó, nagy ütőerővel. Nem véletlenül összpontosított a 6. - egyébként jellemzően a holtpont - menetére, ez volt a legalkalmasabb az aktív támadásra.
A kézinél én elfogadó vagyok a hullámzó teljesítmények ellenére is. Egyrészt nem mindíg "fekszik" az ellenfél stílusa, másrészt a teljesítményt sem lehet mindíg csúcsra járatni a maximális szándék ellenére sem.
A sportban benne van a vesztes fellépés esélye, irreális az az elvárás, hogy mindíg a nyertes pozicióval találkozunk. El kell fogadni a sportolókat akkor is, ha néha nem olyan az eredmény amit szívesen látnánk.
Végül mégegyszer leírom, hogy mindent megértve szent a béke.
@Orica Középföldi:
Matolcsy György gazdaságpolitikájának eredményeként, a következő néhány évre a növekedési esélyeink elillantak, mint a szénsav a nyitott pezsgősüvegből. M.Gy. a ” Varánusz”-on sok ütést kapott, akartam egy kis méltóságot „adni” Neki, ahogyan a hóhér is letérdel az áldozata előtt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @kifordított nagyanyó: A poén tényleg nem jött át.
Viszont az, hogy a (saját erőből) sikeres emberek a példaképek, és nem Matolcsy, tisztára jó hír és rendben van. Nekem csak az öncélú büszkélkedéssel van bajom.
@Mariann19: Csak olyan rossz hogy egy siker után jön egy vereség.Már a kézilabdában.
Bár nyilván elég fárasztó lehet nekik.
@Kuviklacz: Hál istennek ők is példaképek és ez jó.
Naná,hogy nem matolcsi a példakép.:))
@kifordított nagyanyó: Az, hogy egy csapat veresége után is kitartok mellettük, és nem marasztalom el ezért őket, egyrészt abból fakad, hogy az emberi teljesítmény nem egyenletes, a sajátunkét is beleértve.
Másrészt antipátiát vált ki belőlem az örökösen kritizáló drukkert, aki csak akkor szól, ha ítészként léphet fel, az elismerés hangját nem ismeri.
Látszólag Kokót illető elmarasztalásom ellentmond a fentieknek, de - mint már írtam Neked - őt a fair play hiánya miatt és a hatásvadász fellépései okán nem kedvelem.
Csupán a humor kedvéért kérlek, hogy a félreértések elkerülése miatt használd az idézőjeleket, hogy a barátságokat ne veszélyeztesse a félreértés.
süti beállítások módosítása