Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Ejnye, ejnye, nem kell ennyire fújni a dubaj miatt. Azok haverok, ha nem rokonok. A magyar nép önk... (2024.05.02. 09:26) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.04. 08:45 Fabius

Szalacsit a béközépmenetbe!

Címkék: fidesz békemenet csizmadia lászló

Csuhaj Feleim! Kormányunk két és fél év és megannyi sikertelen üzleti modell után talált egy, azaz egy darab maradéktalanul megtérülő befektetést. Az év végén kiosztott kösziplakett és pénzmag máris elkezdett kamatozni, hozadékát azonnal érezhetjük. Nyugodtan fel lehet számolni a kommunikációs államtitkárságot, nyugdíjba lehet küldeni a beszélő szőke pipiropogóst, Giró Szász Andrásnak sem kell tovább égetnie magát rosszul megfogalmazott és meggyőződés nélkül előadott kommünikékkel, itt az univerzális, bárhol, bármikor bevethető értelmetlen gumiválasz: békemenet!

Ennyi, nem kell ezt innentől túlragozni.

Az igaz, hogy a váratlanul előugráló Csizmadia László békemenet kurjongatását látva olyan érzésünk van, mintha Szalacsi Sándor beszélne a Wick Atemfrei reklámban, hogyaszongya ez semmitűl nem véd, de ha tisztességesen kisírod magad a zorrodat aszt tisztíccsa. Ez jó, gyerekek, én ezt támogatom. Tényleg felesleges innentől a kamugyár működése, elég egy döntés a Törzsi Tanácsban, és máris jöhet a garantáltan belezavarodás mentes válasz.

békemenet2.gif

Ha a diákok szüleivel konfrontálódnának - Mi nem fizettünk diplomáért, éljen a tandíj! - molinóval sétálva, hajrá. Ha  az alaptörvényükben is megfogalmazott jogaikkal élők ellen megszállnák a Kossuth teret - mobil klotyót vinni gyerekek, nem ám összehugyoztok megint mindent - és tüntetnének a regisztrációért, nosza. De ha tényleg elkaszálja az Alkotmánybíróság a regisztrációt teljes joggal, akkor egy - Nem leszünk Alkotmánybíróság, mink'akkó'is regisztrálunk! - molinó is különösen szép látvány lesz Bayer Pubi és Bencsik Vitéz közt kifeszítve a pesti flaszteron. Csináljátok. Lécci. Ezt mi nagyon szeretnénk. 

Ugyanis egy kormány lejáratásának kevés hatékonyabb és olcsóbb módja van egy a miénkhez hasonló múltú országban, mint az aktuális lelki munkásőreinek közpénzen izmozása. A látványtól a kedves népben felélednek az elfeledettnek hitt reflexek, és ahogy az önkéntes rendőr - munkásőr sereg feloszlatása jelképpé vált, úgy fogja óhajtani az egyszeri, hogy a békemenetnek is elfutott kilométer legyen a jele a Terror Háza múzeum időszaki, II. Orbán tündöklése és bukása kiállításán bemutatott Kubatov lista pótlapján. 

1079 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr44997284

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Békemenés 2013.01.05. 00:06:36

- Te, ma miért is békemenetelünk?- Hogy az IMF és/vagy a zsidók ne megint annak az argentin törpének adják az Aranylabdát, hanem végre méltó helyre kerüljön Felcsútra.- Azért nem a múlt héten vonultunk?- Lehet... Akkor asszem azért, hogy Gyurcsány és B...

Trackback: Hurrá, győztünk, nem lesz regisztráció!! – győztünk? 2013.01.04. 18:56:01

A köztársasági elnök, annak ellenére, hogy nincs is köztársaság, jól látja el a feladatát, tisztjét, s ezért tiszteletet érdemel. E tiszteletet pedig nemcsak tőlünk, de úgy látszik, az Alkotmánybíróságtól is megkapja, akik elmeszelték a fidesz, szóval ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zseniális a gif!
A lelki munkásőrért különdíj !
Nem tudom ezek mit hisznek meddig lehet beletrappolni bármibe postaládaszpemmel és erőszakoskodással. Az biztos, hogy az én türelmem véges, és a toleranciám határán egyensúlyoznak.
Ahogy írtam volt (endresy.blogspot.hu/2013/01/diakok-es-bekemenet.html ) a diákok elleni fellépésnél komoly kergetőzés lehet a vége.
Ezzel gyakorlatilag a békamenetesek tényleg munkásőrgárdaként kezdhetnek funkcionálni.
Fabius!
Van ennek a napirend-váltásnak oka, vagy csak átmeneti?
Eddig nem lehetett olyan korán ébredni, hogy ne legyen fent a poszt. Most vadászni kell. Megzavartad a reggeli rutint:)
@Orica Középföldi:

Átmeneti. Még a jövőhét ilyen hektikus lesz - ahogy idő és mód lesz, úgy lesz poszt - aztán visszaállunk a hajnali rendre.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Én eddig nem tudtam kicsoda/micsoda ez a bohóc.
A 168 óra ismertette a nacionáléját. Tényleg van valami hasonlóság Boross Péter és közte:)
A pályaív, kommunista vállalatvezérből konzervatív/keresztény civil, az valami lenyűgöző.
A HAHA-sok és a diákok hétfőn beszélgetnek az ELTE TTK-n, utána hogy mi lesz még nem tudják, majd akkor döntenek, lehet a békásokk jobban járnak, ha minden hídhoz, és minden körúthoz tesznek molinót, mobil vécét és narancs droidot.
ami érdekes, az az, hogy csizmadia oly sötét, hogy arra sem figyel, mit nyilatkozik:
" A CÖF mélységes aggodalommal figyeli a „demokratikus ellenzési erők” összejöveteleit ", kvázi ezzel elismerve, hogy jelen pillanatban az ellenzéki erők a demokratikusak :)
"Véleményünk szerint 1989 után baloldali és liberális erőknek lett volna alkalmuk új alkotmány létrehozására, de nem éltek ezzel a lehetőséggel,"
tehát ha jól értem, a '98 és 2002 között kormányzó viktort is leballiberálisozta?
(teljes közleményük itt: www.civilosszefogas.hu/component/content/article/1-friss/373-alkotmany.html )
ennyi, a beton köt, az alkotó pihen:

"46 évig fizettem tb-t" - Pintér nem szégyelli, hogy a nyugdíját is felveszi

Jogosnak tartja Pintér Sándor belügyminiszter, hogy miniszteri fizetése mellett továbbra is felveszi a munkaviszonya után járó korkedvezményes nyugdíját.

szerző hvg.hu idő 08:39 - Itthon

Navracsics: megszabadulnak az önkormányzatok a "muszájfeladatoktól"

hvg.hu/itthon/20130104_46_evig_fizettem_tbt__Pinter_nem_szegye

Navracsics Tibor szerint finiséhez érkezett az államigazgatási reform. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter úgy látja: 2014 tavaszán kijelenthető lesz, hogy a magyar állam teljesen megújult.

szerző MTI idő 08:34 - Itthon

hvg.hu/itthon/20130104_navracsics_allamigazgatas_reform
Dajcstomi szerint a kolbászkerítéses világ:

fostosrecska.tumblr.com/image/39585776125

ugyanez Vadai Ági verzion:

fostosrecska.tumblr.com/image/39613167270

:-D :-D :-D :-D

Ne haragudjatok, kihagyhatalan volt!
@GeoCracker: "diákok elleni fellépésnél komoly kergetőzés lehet a vége"

Nincsenek kétségeim afelől, hogy ki kit kergetne meg, úgyhogy melegítsen jól be az a békamenet. Békaügetésben fognak távozni, ha sokáig idegelik még az embereket.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Pont arról beszélünk, hogy nem vagyunk. Vagy mi.
@Secnir: Az a tetű Freud... :)

Az ilyen szövegeket tényleg csak az abszolút agyatlan ember eszi meg.
És még ez gondolja magát elitnek, ez a társaság. gusztustalan.
@Orica Középföldi:

Vedd mellé a kommunista sajtó szócsövéből jentkori vitézzé vedlett Bencsiket, és teljes lehet a kép.
@Fabius: Lehet, hogy nekem bénázik a böngészőm, de a varanus.blog.hu/ beírására nekem nem jön ki ez a címlapra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

No problem, a legfrissebb törvény szerint Pintér júliusban vagy dobja a nyugdíját vagy lemond.

Eccerre nincs fizetés és nyugdíj onnantól ugyanis.
@CSENDES: Azért kicsit furcsa kép alakulna ki, hogy a diákok spontán elindulnak, direkt elkezdik kerülni a békákat, majd azok spontán elkezdenek arrafele menni, amerre a diákok éppen indulnak. PacMan by Bayer?
@GeoCracker:

Nem teljesen értelek. Milyen címlapra?

Nekem ez a poszt van legfelül. Többiek?
@Fabius: Majd hoznak egy Lex Pintér-t a lex Borkai mintájára.
@CSENDES:

Megjegyzem - csendesen, hehe - hogy a törvénynek van olyan passzusa, hogy külön kérelemre, indokolt esetben mehet egyszerre a kettő.

Igaz ezt az orvos profokra és tudományos munkatársakra találták ki főleg, de Pintérre is pont meg fog felelni.
Ez lassan olyan, mint a régi mondás: "Harcolni a békéért olyan, mint baszni a szüzességért.".

Azért az ellenzék, a diákok, a bárki nemszimpi riogatása azzal, hogy "Kuss, különben eltapos a békemenet!" elég paradox, de leginkább undorító. Mi ez? Bárhova bevethető taktikai békemenet, az (un)intelligens mosóporenzim oda, ahol már a "szőke pipiropogós" (ezen öt perce röhögök:)) és Giró-Szász sem tudja tisztának hazudni a szennyet? Mi a cél? Hogy a szülők a mumus meg a zsákosember helyett a békemenettel riogassák a sarjaikat?
@GeoCracker: Csak a kezdő pontot kell megtalálniuk. Valaki már írta, hogy hol lesznek.
Én nem vagyok híve az erőszaknak, de ha a Cöf is ott akar lenni a Kossuth téren legyen. Játsszák le! :)
Ez még úgy is március körül lesz, amíg a Fidesznek sikerül az alkotmányba emelni a regisztrációt.
A vicces az egészből, hogy a Magyar Nemzet az egész E14 alkotmány tervezetet úgy foglalta össze, hogy "Bajnaiék utat nyitnának a melegházasságnak?", vagyis a többivel ezek szerint egyetértenek.
@Fabius: A listára gondoltam :-) Bocs!
Nekem nem. Most megnéztem 3 böngészőn. De lehet, hogy nálam bén a alaptop. Mobilról ez van legfelül. Ha a többieknél is O.K. akkor bocsánat.
Békemenet:

Szerintem az ott (nem az elsősorban) ballagó embereknek fogalma sincsen, miért menetel, sőt... ennek politikai vonzata sem érdekli. Olyan ez, mint a majális... vagy mint az árubemutatós buszkirándulások. Ingyen busz, valószínűleg ingyen ebéd és még venni sem kell semmit.

De gondoljátok el, milyen perverz lenne, ha a Kossuth téren a nagy forradalmi hangulatban előlépne OV és bemutatná az új turmixgépét amin minden reggel Anikó asszony készíti neki a banánturmixot a köztársaság nevében.

És azonnal lehetne belőle venni is, Simicska dedikálná és az új állami bank meg hitelezné kedvezményes kamattyal.

Ez az egész annyira groteszk...
@Fabius: Tényleg nálam lehetett valami. Mégeccer elnézést.
index

Dilettánsak a Ptk. elfogadott módosításai
A kódex szerkesztőbizottságának elnöke álságosnak és szemellenzősnek tartja a változtatásokat.

Már 468 ezer magyarnak nincs állása
Megint kicsit nőtt a munkanélküliek száma, de foglalkoztatottaké is, de az főleg a közmunka miatt.
Ha az Ab elkaszálja a regisztrációt, én nem fogok ujjongani, mert ismerve a Fidesz-t már készen van az, hogy, hogy kerül be az alkotmányba.
Szerintetek Balsai és Stumpf fog írni hozzá különvéleményt?
@leonito77: Báncccsák az ájdott jó Viktort. Ez nekik olyan, mint valami gomb..automatikusan elkezdenek békemenetelni..
@Rufus78: @GeoCracker: csak félve párhuzam, fáklyás menet körbe körbe, csak hogy a híradóban többnek látszódjék, és a sör és a puccs is közelben tartózkodott és a zegyenruhások is színre léptek, és a békeharc is játszott
különben tiszta sztori ez a cöf-e2014 dolog. vikotr megpróbálja lejáratni, eltüntetni az e2014-et a választásokig. egyértelmű, hgy ezt a fidesz nyíltan nem vállalja fel, hiszen akkor színt vallott, hogy fél tárgyalni, illetve ők is reális lehetőségként vázolják fel azt, hogy 2014-től már nem ők lesznek. előretolja a cöf-öt, pénz nem számít. ha valamilyen módon az e2014 letarolja a pitschába a cöf-öt (ami esélyes), abból csak meggyengülve kerülhet ki. a fidesznek pedig egy ilyen gyenge ellenfél fog kelleni 2014-ben.
egyedül akkor bukhat a cöf, ha akövetkező békemenet csak olyan párezer fős lesz, vagy ha olyan ellentömegbe futnak, mint a milla volt okt. 23-án, esetleg benéznek vaamit és egy jobbikos ellentütivel futnak össze.
a diáklázadás és/vagy kossuth-téri erőszakról most ne beszéljünk, nyugdíjasok nem ellenfelek senkinek.
(más: ha jól értelmeztem csizmadia szavait, ők jelentették ki először, hogy ha kell, a kossuth-téren erőszak is lesz, igaz?)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na erről is szösszentem már. Mi végre is egy jogszabályt szakmailag előkészítő bizottság, ha a képviselők úgy gondolják, hogy ők sokkal jobban tudják, s módosítgatják, néha oly mértékig,hogy jó édes szülőanyja sem ismer rá a szülöttjére?
Ez itt pont ez az eset (Ptk.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mér kell neked mindég Müncsenre, az NSDAP-ra Röhmre aszocializálódnod? Könyvet még nem égetnek, Eszterházyt csak kivágják, és a hosszú kések éccakája sem jövé még el...
@V-PORT: már bejelentették, hogy betolják, néhány hónap és kikopik a többsége a normálisabb AB-nak, akkor már úgy sem vizsgálnak majd, oszt jó napot. A mostani volt az utolsó esélye a normálisaknak, tavasszal már a nevüket is leadhatják a slozin, nem csak a gerincüket. Ha ténylegesen az lesz a döntés, mint ami kiszivárgott, akkor legalább egyenes derékkal és megőrzött arccal léphetnek le a vezénylói színről.
@V-PORT: Vélhetőleg mindkettő, szájába rágva az idiótáknak, hogyan tudják alkotmányossá tenni.
És az a láng a tekintetükben....
"Akarjátok e a totális háborút?!"
ez jut róluk eszembe mikor olvasom a béketaposókat..
@Secnir: Utalt rá. De könnyű neki, mivel Pataky az egész univerzumost tudja mozgósítani. :))
@V-PORT:

Ha lesz különvélemény az bizonyítvány is lesz egyben. El kell dönteni az alkotmánybíróknak, hogy az áderi hozzáállást követik - azért mindent nem lehet - vagy a feltétel nélküli alárendelést az elvnek miszerint: az alkotmányos amit Orbán Viktor kijelent.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: hosszú bitek már volt, égetés is, csak darálásnak nevezték, meg színházi pályáztatásnak és művészeti fekete lyuknak.

Jahh, jut eszembe, van valami infó ADSL turbóról?
@Fabius: Balsai még olyat nem tett, hogy ne írt volna a döntésekhez különvéleményt. Mintha még jobban akarná Orbánnak bizonyítani a hűségét.
@V-PORT:
na ja. nézzük a csatársort
vitézzy myskolcczy pataky atty. segítségül tudja hívni az Univerzum Őserejét, ami alulról, a csakráján át a torkán keresztül jön ki. isten, akarom mondani a fényangyalok vigyázzák lépteit, és jaj annak, aki hallja hangját!
vitéz bencsik jános munkásőr törzszászlós: dupla erő: kard és géppisztoly a jele. igazából csak a tollat tudja forgatni, legalább olyan jól, mint a vitázi köpönyegét.
bayer zsolt: az ötös számot viseli, hol magyar, hol szlovák mezben szaladgál. gyenge játékos, mozgósítani igazából már csak a fidesz nyugdíjastagozatát tudja.
nézzük a széleket
széles gábor: elfgolalja egymaga a teljes jobbszélet termete kapcsán. hol látszik, hol nem. nem mindig passzol bencsikhez, bencsikkel.
(balszélen senki sincs. igazából örök probléma a békementeken, hogy ki álljon balszélre, ezzel elismervén, hogy van köztük balos is. igazából széles gábor a kakukktojás, hiszen néha meglepő kijelentéseivel úgy tesz, mintha ő volna a balszél)
hátvéd: fricz jancsi. csak aláír, nincs jelen, megbúvik a háttérben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egyelőre semmi, mert tegnap még darvadozott az ágazat, ma már péntek van, leghamarabb hétfőn tudok utánakérdezni. Amugymeg karácsony és újév között 3500 oldal új jogszabály, amit jan 1-től kötelező alkalmazni.. Végre a jogászok is dolgozhatnak...
@Secnir: "fricz jancsi" Tamás a lelkem, "neves" politológus
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lécci már semleges módon, de műszaki tartalommal fogalmazd meg a kérdést, némi infoval, mert kérték, hogy egyáltalán miről is van szó. én nem tudom normálisan megfogalmazni (nem vagyok IT-s) ennek örömére, nem szeretnék árnyékkérdést feltenni. Jöhet üziben. Akkor továbbítom.
De semmi gond Orbán Moszkvába megy. Milyen szép lesz Orbán-Putyin találkozó! :) Kár, hogy ezt már, ahogy olvasom, Chavez nem élheti meg.
@V-PORT:

Ez idáig rendben is van. Viszont még a bármi és minden mindegy Balsainak is figyelnie kell arra az apróságra, hogy a választási szabályoknak a hatályos szerződésünk értelmében az unió alapjogi chartájának is meg kell felelnie.
@Secnir: Milyen szép festményeket fog erről rendeltetni Kerényi, amit Fekete ki is állít, és még az is lehet, hogy ha színmű is lesz belőle azt az Új meg a Nemzeti Színház bemutatja. :)
@CSENDES: tülem kejjfeltejfeljancsi is lehet és gagyi senki cz-vel írni a fritz-et... amolyan méjmagyaros... a névshowból kimaradt még a kamarai elnök senkiházi egyetemista adatgyüjtő, meg terrormaris is. Vagy ők a fakóban játszanak?
@Fabius: Szerintem ő szeretne odafigyelni, de szakmailag annyira setét, hogy fingja sincs ezekről, nem tehet mást, marad a megalapozatlan hűségnyilatkozatos különvélemény...
@Fabius: ugyan már, mért kellene megfelelnie Unortodoxiában az EU alapjogi chartájának?
@Fabius: Tudod, hogy mi most Balsairól beszélünk? :) Lehet, hogy csak arról fog írni, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy alkotmányos legyen a dolog. Ő képes még annál is mélyebbre süllyedni, mint mi azt gondoljuk.
@V-PORT:

Hééé, ne habzsold az élvezeteket. Elszédülsz:)
A szlovákok meglépték, amit nekünk is kéne
Megszüntették az egykulcsos adót, mert nem jött be, hiába tartották csodaszernek.
index.hu/gazdasag/2013/01/04/a_szlovakok_megleptek_amit_nekunk_is_kene/
denekik nincsen matócsniuk...
@Orica Középföldi: Én csak tényeket közlök. Te nem itt éltél az elmúlt két és fél évben? :))
@Secnir: múltkor mondta a tévében Pataky, hogy azért nem eszik húst mert lenyomja a csakráit..
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Adjuk oda nekik, majd húzzuk fel újra a vasfüggönyt. :))))
Narancssárga bögréből finomabb a kakaó
Piros bögréből kevésbé érezzük ízletesnek.

index.hu/tudomany/brittudosok/2013/01/04/narancssarga_bogrebol_finomabb_a_kakao/

itten a megfejtés a maradék stabil 1,2 millió szavazóra... szeretik a kakaót:-)
@CSENDES:

Háááát, a kohéziós alapban lapul néhány száz milliárd ok a megfelelésre, és akkor a következő ciklus költségvetési elosztásáról még nem is beszéltünk.
@Fabius: szia tégedet békén hagylak, míg normális kerékvágásba nem érsz:-) Annyira nem sürgős a dolog, meg megpróbálok, valami összeszedettebbet prezentálni, kis tényekkel, nem csak böfögéssel... ok?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: @V-PORT:

Én nem zártam ki a különvéleményt, mindössze azt mondtam annak tartalma sem mindegy. De könnyen lehet Balsainak magától ennyi esze sincs.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: szerintem bejött nekik, eddig jó volt. most reagálnak a megváltozott körülményekre. megtehetik, mert nem írták bele az alkotmányukba.
@Fabius: Miért, a kohéziós alap bennünket (is) megillet, jár nekünk, tudod, ahogyan az IMF a mi bankunk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
hehe. Rögtön sírvafakadok:
"amikor "kényszernyugdíjazták", vagyontalan volt, a nyugdíja a családja létfenntartását sem fedezte, majd a vagyonát a piaci szférában, az APEH ellenőrzése mellett szerezte meg. "Soha semmit nem privatizáltam, állami tulajdonból nem vásároltam" - szögezi le a miniszter..."nyilatkozza Donpintér.
Nem, ő egyéb alvilági csatornák bekanalizálásával gazdagodott, valóban.
(Bartus Lássló: Maffiaregény)
Van bőr a képén?
Van, és arra minden rá van írva, ahogy szokják:) mondani: "csak rá kell nézni."
@AKIsTUDATLAN: Hát elég arcátlan, sőt lehet mondani pimasz-komisz.
@Penivaldes: Most találtam: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u2VqqFPlIjA#! :))
@CSENDES:

Minden jár nekünk mindaddig, amíg a szerződésben vállalt kötelességeinket teljesítjük feltételként. Ebben nem (sem) vagyunk túl erősek, de azért még Viktornak is menni szokott némi figyelmeztetés után.
@Fabius: De legkésőbb, mikor már döglött kutyába rúg az EU bírósága.
@Fabius:
áhhh...majd a Don kér egy kis szívességet viktátortól, és megkapja.
@AKIsTUDATLAN:

Én ha Pintér lennék simán kérnék egy békemenetet a nyugdíjamért, méltányos igazságot pintérsándornak molinóval :-D
@GeoCracker:
Nem, először nekem is a mai poszt jött be, de később már a tegnapi volt legfelül, és csak többszöri kattintásra sikerült megtalálnom Szalacsit.
Válámi van:O)
és a békemenet el fogja énekelni grízbegisztán himnuszát?
...ja, akinek nincs meg, kossuthon ment le szilveszter este : www.youtube.com/watch?v=bIIZWY9BIGs
valahogy átment a cenzné urán.
Amikor tegnap olvastam erről hogy majd a diákok ellen meg a regisztráció mellett akarnak ezek tüncizni hát nagyívben eldobtam az agyam hogy ilyen nincs, ez nem létezik, ezek tényleg ennyire sötétek illetve ennyire sötét az a szavazóbázis akiknek ezt vetítik...

@Fabius: Én ha Pintér Sándor lennék azonnal kérném a lex-Pintért hogyaszongya kötelező választani csak donbelügyérnek nem kell. Rutinjuk van ilyesmik megszövegezésében és azonnali vagy visszamenőleges érvényesítésében a csipetcsapatnak ugyebár.
Magyarázták ezt viktorék azzal,hogy ne a hülyék szavazzanak.
Mert hát a sok hülye megszavazta nekik a kétharmadot.
De már felnyílt a szemük.
Kellenek még a szóvivők is.Vagy akkor máshova kell őket benyomni jópénzért.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:

A lexezés olyan snassz, azt már elnyomták a kishaveroknak is. Én donpintérként minimum feltételként szabnám a nagyszabású békemenetet.
Szerintem rohadt veszélyes ez a cöf. Ez a polgári körök 2.0-s változata. Persze nyakon öntötték valami civilséggel, ezzel teremtették meg az anyagi dotálását. Ehhez egy régebbi cikk:

atlatszo.hu/2012/11/27/bekemenet-utan-kisertetjaras-fantomszervezetek-kampanyolnak-bajnai-ellen/

Érdemes megnézni a kommenteket is, pl. huth gergely a polgárportál szerkesztője próbálja védeni a lehetetlent.

Kíváncsi lennék mennyi az átfedése a cöf-nek a kubatov listával.
@Fabius: hmm, igen, ezért cseng az a csengő már egy ideje sokunk fejében
@Fabius: nem is tudnak mit kezdeni vele a mandi szokásos kommentelői
Döntött az Ab: jogkorlátozás a regisztráció

Az Alkotmánybíróság szerint az alaptörvénybe ütközik a magyarországi polgárok választójogának regisztrációhoz kötése, ezért nem lép hatályba az új választási eljárási törvény.

hvg.hu/itthon/20130104_Alkotmanybirosag_valasztasi_regisztracio

Kicsoda Menő Fej az ügynöklistán?

Szeretjük az ügynök-ügyeket. Hemzsegnek a valós, a film és a regény történelmében a titkosügynökök. Az igazságkedvelő pofonosztók. A jószívű gyilkosok. A világrend rebellis őrei. Íme, a frissített, aktuális lista.

hvg.hu/kultura/20130103_Jack_Reacher_egy_kisertet
@bella _ciao: tudom, a kommentelőket is néztem és tényleg leakadtak :D
@Secnir:

Jó kis paródia. :) Aszem ezek olyan hülék, h fel sem fogták miről szól? Vagy de?
@bella _ciao:

Huth bajtárs és a komplett Magyar Nemzet szerkesztőséget nem kell ennyire komolyan venni. Ők jókor időben írásba is adták a bértollnokságukat, és némi jutalomért - amit ők " nem szükséges, de más okok miatt fontos kisebb kiadások"-nak hívnak - megírnak Papcsák Harsonától polgárportálig bármit, akire fidesz oldalról kereslet van.
@Myrath:
ez paródia?
:D

amúgy szerintem csak annyi történt, Litkai bement a rádióba, hozta a kazettát:
-Kezit csókolom, itt van a szilveszteri anyag. Ide teszem a fábry sanyi bácsi anyaga mellé..

és nem hallgatta meg senki, mert hát dumaszínházas, meg ilyenek, nem kell figyelni rá.
na ezután asszem fokozottan fognak :D
@Myrath:
vagy pont egy olyan ember kezébe akadt, aki tudta, hová kell dugni szilveszterig Cenzné és a férje elől...
Matolcsy: csúszhat az új típusú pénztárgépek bevezetése

Lehet, hogy április elseje helyett csak később vezetik be az új típusú pénztárgépeket – ez derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter válaszából, amelyet az MSZP-s Tóth Csaba kérdésére adott.
@Fabius: készülnek valamire :D

@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: picit később, hálózatot hegesztek :D
valakinek dogozni is köll
@Secnir: Ja! Nemparódia! :D Kiderül a végén, h a Kossuth rádió az ellenállók melegágya! Pedig Grízbegjankó kiteszi a lelkét és mindent megad nékik.
@Secnir: Kösz, reméltem hogy valaki csak felnyomja a youtubera, szilveszter óta tele volt vele a net hogy milyen jó is volt.
Az első 2-3 perc elég lapos volt és nekem kicsit erőltetett, de utána nagyon bedurvult, a "Mindenben Egyetértünk Az Elnökkel És
Szeretnénk Ha Nem Vágatná Le A Karunkat Koalíció" résznél már az asztal alá estem...Ez tényleg hogy mehetett át? :)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azt a nem kis apróságot rendszeresen kihagyjuk a pakliból, hogy ez a döntés remek alkalom lehet a kibaszott kínossá vált, és a társadalom 80%-a által elutasított regisztrációból kihátrálásra.

Így nem Orbán dobta és arcvesztés, hanem jogállam vagyunk, ahol egy AB döntés szent...
eltaláltad...most tetszett de kurvára...a II orbán tündöklése és bukása na ezt kell kitenni az ellenmolinóra és lehyugyozni a békameneteseket meg a bayert és a többi szarházit

ezek most megbuktattyák saját magukat, és köszönhetik is saját maguknak

brühühühühü

szarok a hullájára
brééé_king

:O most akkó mi lesz a cöffel???????

Rogán: 2014-ben nem lesz regisztráció

Rogán Antal szerint megtehetnék ugyan, hogy módosítják az alaptörvényt, de 2014-ben nem lesz regisztráció.

hvg.hu/itthon/20130104_Rogan_regisztracio_Alkotmanybirosag
@Fabius: bekker, megint igazad van, lásd mint fent, félek tőled :D
Asszem mosrt szánják be végleg az alkotmánybíróságot! Bocs. nagy A..ja, és sóval behintik a helyét, a hidegre való tekintettel..
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:

Kopaszkutya effektus :-D

Hobót se értették, dalszöveg valami kutyafalkáról meg kutyakirályról, vont vállat Aczél elvtárs :-))
Rogán: Emelkednek a reálbérek, eljő a Kánaán..hiszem, ha látom (nem fogom, vélhetőleg)!
@Fabius:

Micsoda mértékletesség, hogy tettél három pontot a temegmondtad helyett :-D

De ahogy elnézem elnyomhatod újra, a kihátrálás jóslat is bejött. Bazze, blognostradamust melengetünk a keblünkön! :-))))))
@Fabius: Ez Tevje, a tejesember dala. :-D
(És minden szava stimmel, még át se kell írni)

Ha én Pintér lennék,
jaha diha dajdl diga diga diha dajdl dum.

Éjjel-nappal, diga diga daj,
Tartana a nagy daj-daj.

Temetném a munkát,
jaha diha dajdl diga diga diha dajdl dum.

Dolgom, gondom másokra hagyom,
Jaj, ha egyszer meggazdagodom.

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/7603/hegedus-a-hazteton-musical/ha-en-gazdag-lennek-zeneszoveg.html
@vitéz Thapóccay néma bárány: ne fényezd annyira, korábban írta, mint ahogy Tóni megnyilatkozott ;) Avagy ő maga a Tóni, avagy miszter Kumin :D
Rogán: Nem lesz most regisztráció
Most nem, majd a választások előtt 2 héttel...
@Fabius: Valszeg :) Ezért kínos ha párthűség alapján az elvtársak hülyegyerekei-ivócimborái-faluvégi műkörmös rokonai vannak határozatos-elbírálós pozícióban és csak írni-olvasni tudnak, gondolkodni nem :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: majd kitalálnak valami újat ami miatt lehet sétálni a városban...tüntetni a nem regisztrációért.
@Fabius:

UGGYANMÁ, AB?!
Elkaszálás?! Fabius, ennél azért tudsz jobbat is, hiszen pontosan tudod, hogy az, hogy az AB megmondja, hogy miben nem felel meg (bocs: MIKBEN) az alaptörvénynek, csak azt súgja meg, fél óra alatt milyen alaptörvény változásokat szavazzanak meg a droidok.

Tudod te is nagyon jól. SEMMI DE SEMMIT nem jelent, hogy most elkaszálják. A kormány elintézi, hogy az alaptörvény változtatásával tökéletesen illeszkedjen.

(Megjegyzés: direkt írtam kisbetűvel és direkt nem ragaszkodtam az alkotmány kifejezéshez, ez a saláta, ez az ipadon pötyögött pártalkotmány nem Alkotmány.)
@Fabius:
"Ha fogadni kellene, inkább arra számítanék, hogy a Fidesz harcolni fog tovább, ha a tanácsomra lennének kíváncsiak, inkább az elengedést javasolnám."
török gábor

mi van itt? mindenki ugyanazt fújja? nagy nemzeti összeborulás?

hehe!
A határozathoz dr. Kovács Péter alkotmánybíró párhuzamos indokolást, dr. Balsai István, dr. Dienes-Oehm Egon, dr. Lenkovics Barnabás, dr. Pokol Béla és dr. Szívós Mária alkotmánybírák különvéleményt csatoltak.
@CSENDES: Ennek fényében mégis érthetetlen ez a visszafogottság a FIDESZ részéről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha nem ismerném évtizedek óta mondanám, igazad lehet. De ismerem :-D
a fides mafia, bűnszervezet...
széthorgyák, lerombojják a zországot...
minden politikus bűnöző !
@CSENDES:

No, csak vannak különvélemények, nagyjából a várható névsor is stimmel. Kíváncsi vagyok mi szerepel az elkülönült véleményeben.
@Penivaldes: és lehet levélben odaadni a jegyzőnek a vasárnapi mise után
azért tessenek csak végighallgatni rogánt:
" "De az erő nem minden" - mondta Rogán. [...] A Fidesz februárban jön elő az új választási eljárásról szóló törvénnyel. Arról még nincs döntés, hogy a regisztráció elvi lehetősége, esetleges későbbi bevezetése benne lesz-e." "

...de az erő nem minden...
@Fabius: AB honlap, én is azt nézegetem:-))
@bella _ciao: Délutánra meglátjuk, feleim, addig meglesz az eligazítás és a trollok csak elkotyogják, ugye..:-P
@Penivaldes: Stimmt, valahogy így! Aki feliratkozik, nemzetileg, annak érvényes a szavazata, a többié lehet, nem?
Két urnát akarok, egyet a fényes tekintetűnek isch!
Nem kell találgatni, különvéleményék csak kifejtik miért nem alkotmányellenes a reg.

www.mkab.hu/download.php?h=370

Érdekes különvélemények az általános indoklással szemben.
Mit érezhet most Gulyás Gergely?
@bella _ciao: igen..csak akkor adjék ki az áldozást, és a bűnbocsánatot ha leadod a lapot...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a nemzet mezején lesz..
urnákról eszembe jutott egy morbid történet...
Ner társaim!
Baj van. Tóni az mondta, hogy nem lesz regisztráció. Akkor mindenki szavazhat? Nem csak azok akik rajta vannak a Kubatov listán? Mi lesz ebből?
@Fabius: Kovács a párhuzamos indoklásában a regisztráció technikai kivitelezését (személyes megjelenés stb.) tartja ellentétesnek az emberi jogok nyilatkozatával.
@Orica Középföldi: Hivatalosan vagy nem hivatalosan?
@V-PORT: ezt még ki kell dolgoznunk nekünk közösen
@Orica Középföldi:

A kérdés jogos, szólok az zelempének hívják meg ismét valahová, és megkérdezem :-D
@bella _ciao:

Az rendben is van, hogy szerinte van még kizáró ok az általános indoklásban foglaltak mellett is.
@Penivaldes: Csak gyorsan ne hogy ez a libás még jobban erőre kapjon! :)
Rogán Antalnak üzenem, hogy 2018-ban sem lesz regisztráció, mert nektek többet a büdös életben nem lesz újból 2/3-ok.
@Penivaldes:

Végül is két füle van, mint a szatyornak...:-)
@Penivaldes: Na most kellene egy jó kis spontán Békemenet!
@Fabius: de ez bebasz! oh egon!

"A választási regisztráció, a választójoggal rendelkező polgár választójoga gyakorlásának technikai és adminisztratív jellegű előfeltétele. Mint ilyen, nem vitásan többlet erőfeszítést igényel a választópolgártól a korábbi választójogi szabályozáshoz képest. Ennek a teljesítése azonban semmiképpen nem tekinthető az állampolgárok által aránytalan nehézségek árán végrehajtható
követelménynek és még kevésbé a választójog gyakorlása korlátozásának. Utóbbi ugyanis fogalmilag a választási jogával élni kívánó állampolgár e szándékát befolyásoló körülmény fennállását feltételezné, illetőleg igényelné, amiről – álláspontom szerint – a jelen ügyben nincs szó."

Dr. Dienes-Oehm Egon
@Penivaldes: valami ilyesmi lesz majd: regi bukta, de 10% bezony bebe
@bella _ciao: A legizgibb a legvégén van, Szívós Marika néni szerint mindenki egy pöcs, s túlterjeszkedett az AB, megszegte az indítványhoz kötöttség elvét.
természetesen felesleges egyetemre (főleg jogi) járni...
hiszen csak a fideSSjugendbe kell belépni, vagy...
egyszerűbb, gyorsabb a fidesfamiliákkal jóba kerülni...

elérkezett fideSS feudalizmus
@Fabius: gulyásról inkább a leves jut eszembe, mint a szatyor
@V-PORT:

A faszinak csak egy arca van. A durcis ovis, akinek majd óvóbácsi megmondja melyik lesz a következő homokozó.
@V-PORT: igazából szerintem, nem kéne az, hogy békemenet..mert ugye az hogy csak a fővársoban kóricálnak az nem elég hatásos..mert így fenáll a veszély, hogy más helyeken a libás által vezetett ellenség kibukkan a föld alól. ehelyettz azt mondom, tanácsolom, hogy ezentúl mindenki a saját tanyáján békemeneteljen, és így mindenhová elfog érni a fény akarom mondani Pataky A.
a magok kisarjadnak, a sziklák leomlanak
Az új választási törvény.
Csak olyan állampolgár szavazhat:
1. Aki tagja a Fidesz-Kdnp-nek
2. Aki rajta van a Kubatov listán
3. Aki részt vett minimum két Fidesz vagy Fideszhez közeli civil rendezvényen
4. 2010 után lett magyar állampolgár (Tudjuk ki vagy!)
5. Aki előfizetője a Heti Válasznak, Magyar Nemzetnek, Demokratának, Magyar Hírlapnak
6. Akinek bérlete van az Új Színházba, és 2013 szeptemberétől a Nemzeti Színházba.
7. Akinek a kedvenc színésze: Eperjes Károly, kedvenc zenésze: Ákos, Kedvenc írója Wass Albert.
Csak az a párt vehet részt a választáson akinek a nevében az f, i, d, e, sz, k, d, n, p szerepel hiánytalanul ebben a sorrendben, és akinek a listavezetője minimum 8 évig volt miniszterelnök. :))))
@bella _ciao: nekem a szatyorról meg a tyúk jut eszembe. a szatyor ugyanis tyúknév
@CSENDES: az meg komolyan elgondolkoztató, hogy fél év múlva meglett volna-e a többség az elutasításhoz
@bella _ciao: várjunk rájuk türelemmel. szeretnünk kell a kecskéket is
@Penivaldes: tegnap mát linkeltem, a polgárportálon már megfogalmazódott az ötlet, hogy legyen menet a vidéki nagyvárosokban is, illetve a kárpát-medencei magyarok lakta városokban is.
szerintem cirbi az ötletszerző, gyanús, mindig megjósolja előre a dolgokat
@Orica Középföldi: Amikor Karácsonnyal beszélgetett nem volt olyan meggyőződéses regisztráció hívő. Vagyis úgy mondanám, hogy tisztában volt vele, hogy mire megy ki a játék.
@bella _ciao: Nem hinném, mert 15-ből most is csak öt különvélemény van, ebből Dienes-Ohm is kilóg, mert ő van amivel egyet is értett.
"Nem értek egyet a határozat rendelkező része 1. pontjának a választási eljárásról szóló, az Országgyűlés által 2012. november 26-án elfogadott törvény (a továbbiakban: Törvény) 82. § (2) bekezdésére és a 106. §-ára vonatkozó, e rendelkezéseket alaptörvény-ellenesnek minősítő megállapításával és annak indokolásával.
Egyetértek ugyanakkor a rendelkező rész 1. pontjának a Törvény 88. § (1) bekezdésére és a 92. §-ára vonatkozó rendelkezésekkel, továbbá a rendelkező rész 2–5. pontjában szereplő törvényi rendelkezéseket alaptörvény-ellenesnek minősítő megállapításaival.
@Fabius:
Biztos kitalálnak helyette valamit.
Például az előrehozott választásokat.
Lenkovics: A határozat rendelkező részének 1. pontjával (magyarországi lakóhellyel rendelkezők kérelemre történő választási regisztrációjának alaptörvény-ellenessége) és 5. pontjával egyetértek, a 2-4. pontokat azonban nem tudom elfogadni.
@bella _ciao: de én nem úgy képzelem, hogy békemnetet tartanak Fehérváron. hanem úgy hogyha elmegy az egyszeri a boltba akkor is viszi a molinót...meg amikor randira megy akkor is.
@Penivaldes: És hogy ha vándor-békemenet lenne? Mindig más városban-községben-falun-tanyán Békemenetelnének...minden héten máshol, természetesen ugyanaz az első sor, megszolgálhatnának a sok pénzt a sok menettel és csak elfáradnának a végére a saját baromságukban...
@Penivaldes: ja, előttem van a kép, ahogy flangál valaki a helyi tecsóban "nem leszünk gyarmat" molinóval
@Penivaldes:

Jep, az ötlet jó, kokárdáról leakadva hordhatnak ilyen madzagot, mint a szépségkirálynők :-)
akkor egy gyors kérdés:
ha eltörölték az egész választási törvényt cakumpak, akkor indulhat a választáson egyesület is?
:D
a kedvenc egyesületem is?
:D
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: ez már valóságos kék túra, bayer megpróbálta már rockenbauer után végigcsinálni, de csak néha szállt ki az autóból (szlovák rendszámos, nagymagyarország matricával)
@V-PORT: Békemenet flash mob. :)
Az Ab döntése miatt kiújult a diszgráfiám!
@Secnir: A Bélyeggyűjtőre gondolsz? :))
kep.index.hu/1/0/370/3702/37026/3702686_772d0d2e334d368a94a06995821c8c8c_wm.jpg

Rogán ezen a képen nem kifejezetten úgy néz ki, mint aki örül, hogy bejelenthet.
@Secnir: Nem a választási törvényt, hanem a választási eljárásról szóló törvény bizonyos rendelkezéseit törölték.

Az egyesületekről szóló rész nem volt alkotmányossági vétó alatt.
@Secnir:

Bezony, akár focicsapat is, CSK kapussal :-D
@CSENDES:

Az egyesületi vétó a választási eljárásiban volt, nem?
@Penivaldes: végül is, ha pénztárnál visa kártyával fizet, akkor jó
@Orica Középföldi:

gulyás gergely bátor. ahogy ulan is.
Várom a jobboldaliak kommentjét arról, hogy állandóan riogatunk a diktatúrával, és ma is bebizonyosodott, hogy nincs.
@Fabius: De azt nem vizsgálták.
@Fabius: Akkor Papcsák hiába dolgozott egész éjszaka! :))
@V-PORT: Az eligazítás még tart, plusz ugye ebédszünet is volt, türelem, mindjárt...
Azt azért nem nagyon értem, hogy ez a Szívós Mária hogy a picsába, és mi alapján lehetett alkotmánybíró?
@Fabius: Biztos mert szerepelt Tiesto dalában. :))))
elmélkedjetek, mik vagytok! szelei istván megnézte az újszínházban a nyirő darabot, s erre jutott az olyan liberális elhajlókkal kapcsolatban, mint ti:

"A liberális értékelvűség számára azonban az érték puszta esztétika, a formát előbbre tartja a tartalomnál. Nem törődve azzal, hogy az a művészi alkotás valójában mit is szolgál. Így a liberális szemlélet számára a szándék és az irányultság teljesen az esztétika alá van rendelve."
@V-PORT:

Micsel Teló dala volt az nem? Vagy nem arra gondolsz amit mirigyék feldolgoztak?

www.youtube.com/watch?v=G-9YJpJAP_o
@vitéz Thapóccay néma bárány: Tényleg. Köszi. Mondom ez az AB döntés teljesen megzavart! :))
@bella _ciao: Valamit kifelejtettél. Szlovák rendszám, nagymogyoró matrica és az autó: renault :)

Csak figyeld meg hány renaultnak van a hátuljára kiragasztva!
@bella _ciao:

Dehogy lett volna meg. A kétharmad seggnyalói most is megcsinálták a műsort. Ősztől már felesleges bármit várni az AB-től. Még a végén az is szerencsés lesz, hogy a jogköreik meg vannak vágva.
@Fabius: Ez a kérdés költői volt?
@Fabius:
mármint kölcsönkapusra gondolsz?

"Azt azért nem nagyon értem, hogy ez a Szívós Mária hogy a picsába, és mi alapján lehetett alkotmánybíró? "
de legfőképpen: ki a faszom az a szívós mária és mit szív?

@CSENDES:
de. az egész hóbelevancot dobták ki, úgy ahogyan van. papcsákostul, mindenestül.

most akkor hová megyen a békemenet? az AB elé? nem leszünk alkotmányjogászok? vagy mi?
De most komolyan, mit fognak kitalálni? Van 2/3-uk, hatalmi arroganciájuk és Lázár Jánosuk. Viszont 2014 már egyre közelebb, és ha az ellenzék összefog a Fidesz nem nyer választást. Mit tehetnek? Bármilyen meredek ötlet is lehet, mivel a Fideszről beszélünk.
ez a faszi nem normális, mármint a szelei

"A nemzeti oldalon ugyanis az értékválság miatt sok az inas, de kevés a mester. És ezen inasokat jól össze is zavarják a liberális mesterkedők. Ezen mesterkedők célja ugyanis az, hogy a magyar nyelv és a nemzet jelképei minél inkább kiüresedjenek, és anyagivá váljanak. Így ugyanis könnyebben kereskedhetnek a lelkekkel. Hisz a kereskedés nagy mesterei ők. A szegény, liberális szolgává tett „nemzeti” inasok pedig rohannak, hogy megalkudjanak uraikkal."

esztétikai tudjukkik
Feloszlatná a Fideszt a 4K!
Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek a FIDESZ ellen, mert 2012-ben nem tartottak kongresszust, holott az kötelező évente.
@CSENDES: mert taggyűlés volt helyette. vagy az máskor volt? vagy nem volt?
@CSENDES:

Nem, a különvéleménye után komolyan érdekelne.

Amúgy szerintem is kivágták az egész választási eljárásit a francba, nem csak a regisztrációt. Vagyis az egyesületes cucc is repült.
Hogyan fogják ezt kommunikálni? Mert ez 2010 előtt vereség lett volna. Már Szíjártó tartotta volna a sajtótájékoztatót. Sőt ez most is vereség.
Előbb a diákok, most ez, folytatódik a Szociális Népszavazás.
@bella _ciao:

Milyen erő kényszerít, hogy ekkora faszsággal kínozd magad? :-))
@Secnir: Bocsáss meg, de tévedsz.
82.§,88§,106 §,151§,152§, 154§ és a 353 §

Ezekről állapították meg, hogy alkotmányellenesek.
Ezért aztán vissza a feladónak.
@V-PORT:

Kicsit konszolidálódni fognak. A társadalom elég sok csoportját fordították az utóbbi 3 hónapban maguk ellen.
@Fabius: néha kell egy kis lelki mazochizmus, hogy még jobban élvezzem a varánusz légkörét :)
@Secnir:

Bajnai kapusra gondoltam.
@Fabius: Fővárosi Bíróság Büntető Kollégium tanácselnöke, Pázmányon tanított büntetőjogot. Miért, Balsai mit keres ott?
@CSENDES: De ezek is részei a választási törvénynek, ami azt jelenti, hogy a választási törvény is alkotmányellenes.
@Penivaldes: egy fiatal ikon a fidesz palettáján, esztéta a lelkem, lsd irány csoport:

iranycsoport.blog.hu/
@Fabius:

Az életrajza megtalálható a neten.

Ami érdekes lehet:

"A Fővárosi Bíróság bírájaként Szívós 2006 őszén számos előzetes letartóztatás ügyében járt el másodfokon, és az első fokon elrendelt letartóztatások nagyobb részét megszüntette."
@V-PORT: Nem, csupán ezek a részek meg lettek semmisítve, így a koherencia zavar kiküszöböléséig maga a törvény nem léphet hatályba, visszakerül a parlament elé.
@Fabius:

"Rogán ezen a képen nem kifejezetten úgy néz ki, mint aki örül, hogy bejelenthet. "

Bakker Fabius' Én az év 525 600 percében nem örülök nekik. Jusson már neki is 3 perc ebből:)
@Fabius:

De itt egy link, ahol hosszasabban sorolják érdemeit, mellyel méltónak bizonyult az alkotmánybírói kinevezésre. (pl. Hagyó ügy)

hagyodosszie.blog.hu/2012/08/27/a_bkv-ugy_nyertesei_szivos_maria_alkotmanybiro#more4734979
Szájer most frissíti az iPad-jét. :)
@bella _ciao:

bejegyzésem, ott:

a szelei egy seggfej, hogy ne legyek olyan cizelláltan aljas mint szelei, soraidban a fasizmus legaljasabb attitűdjei lappanganak, nevéből adódóan Lucifer a FÉNY (LUCE =latin ha nem tudnád) és a minden tagadása a tagadás tagadása a legszebb dialektika amit az ilyen földhözragadt seggfejek mint szelei sohasem fognak megérteni, mert ők egyirányba ritmusra gyalogló nemzetet akarnak és ő akar lenni az irány de az sehol sincs, a hadsereggé egyenruhás parancsra ölni és pusztítani nemzeti lét a célja a szeleinek és ez gyalázat...ki is ez a szelei?

brühühühühü
Ez már sok! Először Berényi András, most a regisztráció. MIÉRT? :)))
"2013-ban
hangsúlyozottan fordulnak a nyugati
magyarság felé. Ennek két eleme a Julianus-
és a Kőrösi Csoma Sándor-program."

Nyugat felé, Julianussal és Kőrösivel... :-D

hvg.hu/itthon/20130102_semjen_magyar_allampolgarsag
@vitéz Thapóccay néma bárány:

oljan' izé vagy, ilyen huncut az unortodox iránytű... :)
@V-PORT:

Mert Magdi anyus is elbukhat egy galacsinon NEM MÉG A KORMÁNY!!!!!!

Hát ezért :-D :-D
@batka manó:

Jaaa, azt hittem ez már Matócsni banán alakú fordító tengelye, vagy mi, de akkor jó van :-)
@V-PORT:

Ne keverd a csatornákat mint Alekosz.

Most Hajdú helyett Vili bácsi fog keseregni, hogy az asszony is odalett, és a regisztrációtól is megfosztják a nyugdíjasokat!!!

:-D
@ariel12: A témával az átlátszó.hu foglalkozott.
@rodeo36: akkor legalább hárman már olvastuk a posztját :) tényleg egy seggfej
@bella _ciao:

www.polgarportal.hu/polgarblog/huth-gergely/blogger/listings/szelei-istvan

hát a képe alapján ....és a jézusfaragó myírő józsef darabja az új színházban ő megnézte...szerencsétlen egy alak

honnan nőttek ezek ki? kis fasiszta mint Gőring...ja és a húgygergej blogján ülepedik

brühühühühü
@bella _ciao:

plagizáltam a szeleitől (GÖBBELS?) íme:

Egy tudatos közösségben és országban a dolgokat ugyanis a helyén kezelik. Egy tudatos közösségben nem is lehetne kérdés, hogy a Nemzeti Színházat milyen irányultságú értékrend alapján vezessék. Ezért van szüksége a nemzetnek olyan szellemi vezetőkre, akik a helyes megkülönböztetéseket meg tudják tenni; akik a közösséget nem a Létrontás, hanem a Léttel való együttműködésre sarkallják. A leendő új igazgató, Vidnyánszky Attila kapcsán, nemzeti alapon, az elsődleges elvárás, hogy betöltse ezt a szerepet. És ne alkudjon meg az öngyötrő művészettel. Ez utóbbi ugyanis sajnálatos módon számos esetben tetten érhető a magát nemzetinek mondó, de értékválságban lévő, gyengekarakterű vezetők kapcsán.

ha ez nem fasizmus akkor semmi és a legsötétebb

brühühüühhü
hiiiiiiiiiiihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Orbán stratégiai partnere lett az év legkorruptabb embere

2013. január 04., péntek, 14:44
Szerző: hvg.hu/atlatszo.blog.hu

Ilham Alijev azeri elnököt az év emberének választotta a korrupció-ellenes OCCRP nemzetközi újságírószervezet.

Ilham Alijev azeri elnök elérte azt, hogy őt válassza meg az Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) nemzetközi újságírószervezet az év emberének - a szervezett bűnözéssel és a korrupcióval foglalkozó cikkeikben játszott prominens szerepe miatt - írja az Átlátszó blog.

hvg.hu/vilag/20130104_Orban_baratja_lett_az_ev_legkorruptabb_em
Wow. Karácsonynak igaza van: ez politikatörténeti fordulópont lehet. Innen nehéz lesz olyat kitalálniuk, amivel garantálják a kellő homályt a csalás eltakarásához. Bár a fideszes választási bizottságok, a gerrymandering stb. még így is hatalmas lehetőségeket rejtenek. De az kurva jó, akárhogy is, hogy kénytelenek visszavonulni, noha nem jön jól nekik.

Van amúgy az AB-ben még két tag, akiket a Fidesz ültetett oda, és egyetértettek a döntéssel: Stumpf és Szalay.

@Fabius:

Szívós formálisan nem is a legextrémebb. A régiek között is vannak, pl. Bihari, akik egyáltalán nem felelnek meg az alkotmánybíróvá válás feltételeinek, vagyis a nagydoktori fokozat mellett húsz év tapasztalatnak vagy elméleti jogtudósságnak. Stumpf is vicc, de érdekes, hogy itt és más döntéseknél is szembemegy a Fidesszel.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

beteg az iránytűjük

brühühühühü

Kőrösi Csoma nyugatra? kát lehet de akkor sokkal hosszabb út lévén a Föld gömbölyűűűűűűűűűűűűű

Julianus

na ezért van a tömjénnek PhD-je meg doktorija és kiütései meg beöntése ájtatosch manó
Off

Szemléletes írás erről a globális pénzügyi piramis játékról.

www.alternativlehetosegek.com/ket-lecke-a-plafon-emeleserol/

"... “Fiscal Cliff” vagyis “pénzügyi szakadék” ez Egyesült Államokkal kapcsolatosan ..."

"Egy csomó országban nincs törvényi szabályozás azzal kapcsolatban, hogy az állam mennyit költhet (a bevételeihez képest). A baj az, hogy más országokban viszont hiába konkretizálja ezt a törvény – ha a legutolsó pillanatban mindíg megváltoztatják azt. A politikusoknak sokkal kényelmesebb az adósságplafon ész nélküli emelése, semmint a valódi megoldások bevezetése.

Ez olyan, mintha lázcsillapítót kapna örök életében a beteg – ahelyett, hogy megtalálnák mi is okozza a lázat?"

On.

@Fabius: A szabály, az szabály. :-)

Persze kétségem sincs, hogy magukra nézve nem lesz kötelező.

Miért jut eszembe erről egy betiltott (Ugyan! Dehogy! Hisz nálunk nincs is cenzúra!), vagyis inkább "érdeklődés hiányában csak egyszer vetített", 1994-es készítésű, 3 részes dokumentum film?. Az alcíme "a törvénytelen szocializmus" volt. Ugyanis az ávéhás, és egyéb rendvédelmi eftársak a saját törvényeiket sem tartották be.

www.avosok.atw.hu/
@rodeo36: olvastam, nagyon kiakadtam rajta, basszus: szellemi vezető! aki megmondja! együttműködés a léttel nemzeti alapon!

de van még ott finomság, nem linkelem, mert fabius teljesen hülyének néz, szóval a koncsek krisztián turul. vállalhatatlan jelkép? című posztja.
@londonterminals:
"Van amúgy az AB-ben még két tag, akiket a Fidesz ültetett oda, és egyetértettek a döntéssel: Stumpf és Szalay."

tessék visszaolvasni az akkori kommentjeimet:
én szóltam előre, hogy stumpf, mihelyst beül a meleg bársonyszékbe, régi jó komenista reflex-szel azonnal el fogja felejteni, hogy melyik kéz etette, és a szakmai 'becsület'-ét helyezi előtérbe a fidesz érdekei helyett. pokollal és balsaival sosem volt ilyen feltételezésem (pokolból a gerinc, balsaiból a szakmai becsület hiányzik)
@Farkasokkal táncoló: megoldják majd, ha tényleg feloszlatják őket, beolvadnak a kdnp-be :)
Ha a törvénytelenül működő Fidesz nevű pártot feloszlatja a Polt Péter vezette ügyészség, akkor a KDNP lesz a legnagyobb kormánypárt a 6 uszkve 7 főből álló tagságával...Érdekes lesz...
@V-PORT:
Adjun ötleteket?
Játszhatnak például arra, hogy most még nem kész az ellenzék a választásokra.......
- Nem leszünk ööö... az Alkotmánybíróság ööö... gyarmata?... Ez így nagyon hülyén hangzik, Főnök?
- Faszt érdekel, CSINÁLD MÁ'!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"A KDNP megfeddte az [origo]-t"

na ahhoz kellett nagy arc.
@rodeo36: En naiv liba! En pont azt hittem, hogy a színháznak, múzeumnak, könyvnek es egyéb művészetet muvelonek ez lenne a lényege. Hogy a nemzetieskedes max művészi onsanyargatas része, nem pedig a legfőbb rossz, amihez igazodni kell...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: majd jól megveszik a szervereit hostolo épületet es úgy járnak mint a szlovák tesco:)
@Farkasokkal táncoló: biztos vagyok benne, hogy a fidesz at fog menni. De hogy a 4k átmegy-e, arra nem fogadnek nagyobb tétben:D
@Secnir: szerintem rev úton jársz. Simán odaallt mert egy alkotmányba betonozott regisztráció jobb a fidesznek, mint egy szimpla átmeneti szabálynak preselt. Nem a gazdi kezét harapja, hanem nyalja.
Most akkor mi lesz a békákkal? Alaptörvényért még sétálgathatnak?
Jól kiszúrt velük Rogán. Most nem piskálhatják össze szabálysértés nélkül a Kossuth teret.

Kíváncsi vagyok, milyen meglepetéseket nyújt majd az új fideszes választási törvény.
Én nem vacakolnék a helyükben, amikor ennyire mozgolódnak a békák. Csak a fidesz, oszt jó napot!
@ Queenpin lecsekkoltam Alfonsine ·
www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ:

Az origó sem árulhat majd kotont? :-D
@Habakuk999:

A Nézőpont Fidesz házikutató intézete.
hmmmmmmmmm

Máris lemondott egy járási vezető

2013. január 04., péntek, 15:54
Szerző: hvg.hu

Címkék: járási rendszer; Kovács Mirella;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm
Twitter

Még el sem kezdte a munkát, máris lemondott posztjáról a mohácsi járás frissen kinevezett vezetője, Kovács Mirella, Mohács korábbi jegyzője - közölte a bama.hu Baranya megyei hírportál.

Kovács Mirella visszalépésének hivatalos magyarázata az, hogy mégsem tudja felvállalni a munkakörrel járó követelményeket - mondta a bama.hu-nak Hargitai János kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője. Kovács Mirella a portálnak nem indokolta meg a döntését.

Bár a január elsejétől érvényes megbízatásról való lemondása még szilveszter előtt megérkezett, a jogviszony így is életbe lépett - tette hozzá a beszámoló. A pozíciót most átmenetileg Gáspár Ágnes, a mohácsi hivatal egyik alkalmazottja tölti be, ugyanakkor Hargitai János javaslatot tett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak a probléma megoldására.

Elképzelése szerint a kinevezett bólyi járási vezető, Müllerné Juhos Bernadett kerülne a mohácsi hivatal élére, míg a bólyi tisztségre a kisváros jegyzője, Morvay Gyula kap felkérést. A végső döntést az ügyben a KIM hozza majd meg - tette hozzá a bama.hu
jut eszembe. az eszterházyt cenzurázó trendidők műsorvezetője kumin viktória, feri felesége.
de ez csak érdekesség. úgyis a szerkesztőt részesítették fegyelmibe.
@bella _ciao: javítok: a giro-szász lett a századvégből szóvivő
hiába ez a sok politológus bekavart nekem
@Habakuk999: ha megy, menni fog vele a béka sereg, hisz bátor ő a néppel találkozni fész2fész, tudjuk az Opera slissz óta ;)
@bella _ciao: Egyre tájékozatlanabb vagyok, ahogyan egyre jobban elmegy a kedven a különböző médiák olvasásától vagy hallgatásától.

nem lenne a Varánusz, tán azt se tudnám, ki a miniszterelnök.

Bár a közvélemény-kutatók pártállását - milyen szánalmas ez így leírva, ez is csak nálunk, a szabad hazudozás országában lehetséges - soha nem ismertem.
@Habakuk999: nézőpontból az abszolút kedvence mindenkinek a mráz ágoston sámuel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Olyan vagy, a múltkor is találkozott valakivel, itt is van a nyelvemen, csak nem jut eszembe az a spontán emberi, baráti, testvéri, nemzeti, fiatal, romkocsmás, munkásparaszt+értelmiségi egyáltalánnemelőreterveett..., na
@quendelapo: Egy biztos többség egy bizonytalanért? Most még nem állt össze az ellenzék. De mi lesz 2014-ben? Mondhatjuk, hogy ők nem gondolkoznak ennyire előre. Lehet, hogy a 99 százalékuk nem, de ott van az, az 1 százalék.
Ez volt már?
Bayer Pubi és Bencsik Vitéz nem hátrál.
A békemenet megindul a Fidesz ellen, Bayer és Bencsik között a kifeszített molinón felirat: mi akkor is csak regisztrálva fogunk szavazni, vagy sehogy!!
@bella _ciao: Az is olyan riadt szemű szokott lenni az atv-ben, mint Öreg néne őzikéje, amikor még nem tudta, milyen rendes is Öreg néne.

Találkoztam a városban fidesz ismerős ok-vel, úgy járkál, mint német mesterlövész a sztálingrádi ostromban, nyakát behúzva.
nol.hu/gazdasag/amerika_elzarja_a_penzcsapot

Ha ez igaz, és év végére leáll a FED a pénznyomdával, akkor december sétálhatnak majd a békák ismét a gyarmat akarunk lenni plakátokkal.

MNB tartalék nélkül, választás előtt osztogatva-fosztogatva érdekes lesz az utolsó negyedév.
Elkerülő gyűrűt építenek Magyarország köré

A magyarok dolgát nehezíti, hogy a körgyűrűre Magyarországról nem lehet felhajtani, így akik gyorsan és biztonságosan akarják elhagyni az országot, azok kénytelenek a fapados járatokat választani.

hircsarda.blog.hu/2013/01/04/elkerulo_gyurut_epitenek_magyarorszag_kore_694
@CSENDES: Azok nem a fidelitas voltak, hanem a diákság törvényesen felhatalmazott jeles képviselői.

ÁÁÁ, nem véletlenül nem kaptam én kétmillás kitüntetést.:(((
Csizmadia sokkal szebben meg tudja fogalmazni, ki kicsoda és miért nem az.
@Habakuk999: Indul Sukoró. Plusz a Fidesz tele van még tartalékokkal ha a mocsokról van szó.
@bella _ciao:

Mondjuk a műsorvezető általában felolvassa amit a szerkesztő elé tesz. Vagyis jó seggbe rúgtak csak nem elég nagyot.
@bella _ciao: Van körgyűrű az ország körül.
A monarchiának nem csupán sugaras vasúti hálózata volt, hanem körkörös is.

Nem mellesleg ez határozta meg a trianoni határokat, az antantnak a teljes ország körüli felvonulási útvonalat biztosítva.

Ezért lehet pl Szlovákiából Romániába Ukrajnán keresztül normál nyomtávon szállítani - az ukránok megtartották a monarchiabeli nyomtávú kárpátaljai vonalat is.
@Habakuk999: zsenge vótá, hagyd meg ezt az agyatlanságot a szagembereknek ;)
@Habakuk999: bakker, ne idegenszívköggyé mán, mi akartuk így, mert idegenbe szakad nemzettestnek akartunk minden szépet és jót, hisz most is ők vannak a kiváltságosban, lásd az agonizáló, de még meg nem halt leveles és nem leveles regisztrációt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ilyenkor jövök rá, mennyivel hasznosabbak a nemzetnek ezek a jeles vezetők, mint pl én a nemzetietlen civiltelen.:(((

én a táblát se tudnám olyan kecsesen tartani:(
@V-PORT:
Egy biztos kétharmados bukás helyett egy kis bukás vagy kis vereség.
@V-PORT: Akkor azért igyekeznek a bicikliúttal?
760 millából lesz tíz km-es bicikiút a déli parton.
Jobb a békáknak is, ha bicikliznek, az ugye kapásból két kerékkel több, hátha lennének már négymillióan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: direkt úgy építettük a vasutat, minél kisebb országunk maradjon?
Meglehet.

Jó nagy barmok voltunk mi a kiegyezéstől is a hülye gőgős magyarkodásunkkal, most aztán leshetünk ki a fejünkből.
@Habakuk999: szerinted, ha így haladunk, akkor az Apostoli Vezénylói Királyság határai az M0 belső területei lesznek, ne mond hogy én nem szóltam ;)
hogy öntenék is bronzba, vagy tőlem akár betonba is:

Orbánnak meghívót küldött a FIFA

Orbán Viktor kormányfőt, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítóját idén is meghívta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőre, a zürichi Kongresszusi Központban rendezendő gálaünnepségére - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

hvg.hu/sport/20130104_Orbannak_meghivot_kuldott_a_FIFA
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én nem bánnám:)

Úgysem szeretek már a nagy büdi városba járkálni.

Az is érdekes lenne, képzeld el, lenne az M0-n belül egy Orbanisztán, és egy sima Magyarország.
Mennyi idő kellene, hogy Pudapest legyen az ország legszegényebb régiója?
Szerintem a sok fővárosi székhelyű vegyes cég húzna vidékre, mint a vadlibák.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A francba, nem ér rá elmenni, mert az ELTE-n van randevúja.:)

Bassza meg, megint nem lesz aranylabdásunk.:(
@Secnir: Mindig is szerettem amikor törpök fenyegetik a sárkányokat..
@Habakuk999: Bakker, miből lesz az az út?! 10 szaros km és 760 milka?! Aztán a közepére rittyentik a villanypóznát, 1év múlva meg tele lesz kátyúval.
@Habakuk999: Remélem fejlesztettek, mert a monarchiás vágányon nem sok tehervonat fog átpöfögni...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nem a villanypózna már most is ott van, mert ha nekik kéne oda tenni akkor karcsú lenne a 760 millió... :) remélem legalább olyan faszántos cangaút lesz mint ami velencei tónál van a déli parton, hogy rohadna meg az is aki azért pénzt adott +átvette annak idején.
@batka manó: Azt csinálják meg jóra, padokkal és gyermekpihenőkkel:) A déli parton megy
@Habakuk999: Jobbikos nemzettestvéreinknek külön: eu-s pénzből.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mi szállítottunk rajta, amikor összebalhéztunk a máv-val.

Kassáig egyébként bemegy a széles vágány is, a szlovákok okosabbak voltak.
A záhonyi átrakóban lenne fantázia, bár szerintem itt is leköröznek északi szomszédaink.
@Habakuk999:

nekem ha "déli part" az alapból balaton, ezt benéztem...bár a balatoni - és a többi - cangaút se egyszerű(en szar)...
@batka manó: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

szerintem azért annyira nem olcsó 80 milláért ey km út.
de lesznek pihenőpadok is.:)
Nem egyenes dolog tőlem, hogy itt kritizálom ezt "az igen okos kommentelő úriembert" , -
" kiváló Elsősoros molinócipelő " lesz még belőle a béközépmenetben.

www.hir24.hu/belfold/2013/01/04/megbukott-a-regisztracio/

Válasza a regisztrációt kritizálónak:

"...Remélem nem operáltattad át magad...! A te kis szűk agyad szerint, hány százalék autós utálja a KRESZ előírásait? Szerintem 100! Mégis be kell tartani! Ennyi! Én sem szeretem, hogy korlátok között kell élnem! De azért a törvényeket még be kell tartanom, hogy békén hagyjanak! Mert csak így lehet REND kis országunkban! Ennyi, és nem több!! Aki nem tartja be, azt meg jól seggbe kell rugdosni, hogy tanuljon meg együtt élni a többséggel! "

Remélem, hogy kis országunkban ebből a típusból nincs olyan sok, mint amennyi látszik.
"de lesznek pihenőpadok is"

Hát az viszi fel az értéket, hiszen 9-10 km pad:-))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: pedig tulképpen a fecsegő AB-tagokkal volt baj. Hiába. Nincs rajtuk az ősök áldása.
@Silverhaar: Több is van mint gondolnád.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: majd jól megveszik a szervereit hostolo épületet es úgy járnak mint a szlovák tesco:)

Van nekik így is elég bajuk,,, egy ágyban a PArlament tévével. Amúgymeg... miért lenne baj egy fajkeresztyény, 6 ember által olvasott vallásos portál. Első kézből értesülhetnénk, hogy Tömjén Zsóti hányat szalonkázott... vasárnap meg tik is a családot abajgatnátok, nem a neten lógnátok:-)
@Silverhaar: ő is tanár állítólag.

Amúgy meg teljesen igaza van, a többi kommentelő rosszul tudja:
a regisztráció eltörlése nem óriási fidesz bukta, hanem a szeretett vezérünk és a fidesz irányításával zajló nagyszerű demokratikus, nemzetközi, baráti szabadságharcunk dicső eredménye.
@Fabius: Érdekes felvetés. Ha nem diktatúrában élnénk, hanem jogállamban, akkor most mindenesetre nyilvános tárgyalás kereteiben bíróság elé kerülne az ügy, és komoly valószínűsége lenne, hogy a Párt illegitimmé nyilvánítását mondanák ki - még ha volna esély ennek ellenkezőjére is.

Még jó, hogy nem élünk jogállamban!
Harmincmillióra büntették a CBA-t
Megtévesztették a vásárlókat, lecsapott a GVH.

Asszem lázárék késtek az aktuális támogatással...

index.hu/gazdasag/2013/01/04/30_milliora_buntettek_a_cba-t/
@Habakuk999: "Jó nagy barmok voltunk mi a kiegyezéstől is a hülye gőgős magyarkodásunkkal, most aztán leshetünk ki a fejünkből. "

Szerintem részben igazad van. Valóban lassan polgárosodó dzsentri uralkodó osztályunk olyan volt amilyen. Kardbojt viták mentek a Monarchhiabeli tisztelt házban (ki viselhet kardbojtot a kardján, de komolyan!). Szerintem a Monarchiát szétverték. Nem szétesett, ahogy tanítják, lehet hogy még ma is. A nagyhatalmi logika ilyen. Amit nem tud egyből bekebelezni, azt előbb politikailag, majd szellemileg, erkölcsileg szétveri. Ez folyik velünk is lassan 100. éve :-(.

Vegyük 2. vh-ban Lengyelországot. Ők azt kapták jutalmul, amit mi büntiből. A testvéri szojvetúniót :-(.

A hajdani szoc. tábori módszerváltásokkal mit értek el hajdani legyőzőink (Antant)? Az Alpoktól a Himalájáig terjedő szétforgácsolt régiót. Isztánok, Jugoszlávia darabokban, és még mindig osztódik.

Sokkal kisebb a mozgásterünk (lényegében semmi), mint azt elhitetik velünk. Ezt kellene észrevenni, de persze nagyon komoly tudatmódosító erők (bűnszervezetben, folytatólagosan) ezt akadályozzák.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Asszem lázárék késtek az aktuális támogatással..."

Hú, de gonosz vagy:)))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: hehe- mikor a lázárék támogatják lázárékat. hiába nagy család ez a fidesz.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Jelentős szerep, két éven át tartó megtévesztés?
Visszapörgetik a fijjúg a támogatás egy részét, semmi más nem ez..
Orbán stratégiai partnere lett az év legkorruptabb embere

Ilham Alijev azeri elnök vitte a prímet az újságíró-szavazáson.

hvg.hu/vilag/20130104_Orban_baratja_lett_az_ev_legkorruptabb_em

vóótmá?
@rdos: Egy másodpercig sem gondolom, hogy békeszerződés rátermettebb politikusokkal másmilyen térképet rajzolt volna.

Az akkori logisztikának, technikának a mostani határok feleltek meg logikusan. Pont a vasút miatt.

Ami kérdéses, mi lett volna, ha lett volna nemzetiségi politikája a kiegyezést követő Magyarországnak? Nem tudjuk, a kérdés is költői.
Masaryk akarata lett volna-e az erősebb vagy a miénk?
Vagy ha nem hagyjuk elrománosodni a Partiumot, egyszerűbb lett volna megtartani a magyar tömb Székelyföldet.

Abból a szempontból fontos csupán ma, hogy mostanában is van néhány olyan kérdés, amire mindenki csak legyinget:
egyik a cigányság kérdése
a másik a szövetségi politika.

Ezek napi szinten nem jelentenek "éles" problémákat, távlatokban viszont Trianon szintű sokkot okozhatnak.

Orbán megy kezet csókolni Putyinnak. A baltás haverja nyerte a legkorruptabbnak járó díjat.
Van egy olyan történelmi helyzet, amelyben kihasználhatnánk a hagyományos német szövetséges vezető szerepét - ezt Horn jó érzékkel megtette, de Kádár is -, erre mi megyünk Ázsiába, mert tényleg ilyen kőbunkók vagyunk.
Az Rtl Híradója kezd elkanászodni! Már észrevettem, hogy több benne a politikai hír. azt is, hogy az E14 felé húz. De most azt is megmutatták Esterházy hogyan cumiztatta meg a Kossuth Rádiót.
Mondjuk a Hírtv2 biztos csontig Orbánnak nyal. Én azt nem nézem, mert annyira nem vagyok perverz. :)
@Habakuk999: "...erre mi megyünk Ázsiába, mert tényleg ilyen kőbunkók vagyunk"

Sértődés ne essék. Nem mi megyünk. 2/3-os, vagy III/3-as? :-) többségű bolseViki megy? indulna? csak arra :-(.

Minden másban egyetértünk :-)

Off.
Orbán kézscsók Putyinnak. Az oroszoktól a kőolajat nem tudni mennyiért vesszük. KSH szerint személyes adat!!!

A földgázt meg az olaj árához kötve vesszük, szintén az oroszoktól. Holott a palagáz technológiának köszönhetően a földgáz világpiaci ára egyre olcsóbb.

stooq.com/q/?s=ng.f&c=5y&t=l&a=ln&b=0
On.
@rdos: Lesz majd új árképlet, egy kis jutalékkal fűszerezve.

Orbán a tűzzel játszik a Kremlben. Az oroszok nem arról híresek, hogy viszont-szolgáltatás nélkül adjanak bármit is. Nem is olyan nagyon feledékenyek.
Sokba fog kerülni nekünk ez a kézcsók.
Akkor is, ha az amerikás Bajnaival szemben fölajánlja saját nagyra becsült nyelvét szeretett vezérünk.
@Habakuk999: "Orbán a tűzzel játszik a Kremlben"

Hát szerintem meg a Kreml játszik Orbánnal, de a lényegben igazad van.

Nekünk fog fájni :-(.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Felismerjük mi az igazi civileket és az álcivileket. Tudjuk, hol válik el a szar a víztől: az Alktomány utcánál."

Semmi gond, ez is örkényi, akarom mondani, önkényi lenne inkábban? Alktomány, a vége kuruczos, az elejibe egy kis labancz beütéssel..
@rdos: Lefelejtettem az előbb a visegrádiak ellaposodását, pedig jó lett volna régiós érdekeinket érvényesíteni.

Elbukjuk a horvátokat is az eldurvult INA miatt.

Nincs barátunk. Egy sincs.
@Habakuk999: Hogyne lenne, a kerál lassan meg Putyin-haverhez, a kínai koministák is csak vélünk és a baráti Bjelo-Russzia is távlatokat nyithat, miként Phenjan is megfontolandó a kubai kedvező lehetőségeket nem is említve..kell még más, a haldokló nyugat nem lehet minta, mint tudjuk (ki)!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez most olyan izé, hogy valaki nem óhajtja a szopóálarcot felvenni?
Khmm, khmmm…

Van aki előre gondolkodik, és nem akar úgy járni mint Csizmadia atyuska, ha netán mégsem jönne össze az ötven év kényelmes seggnyalásának jól megérdemelt jutalma. Ez a fasz mit fog csinálni, ha az ő istenét nem jegyzi majd patagóniai őslakosok humán tőzsdéje se? Ha nem lesz narancs uralom, az állás interjún olyan értékeléssel fog szembesülni, amit a majd 90 éves keresztanyám mondott a nevét meghallva:
"az annya picsáját!"
A végső döntést meg igenis hozza meg Kim, ha Kardashian akkor is, elfogadom:
www.google.hu/imgres?hl=hu&client=firefox-a&hs=JMs&sa=X&tbo=d&rls=org.mozilla:hu:official&biw=1280&bih=849&tbm=isch&tbnid=o6BOAyaS7MAm8M:&imgrefurl=http://www.usmagazine.com/celebrity-news/pictures/celeb-foodies-20121110/25430&docid=LZCM-U_JZACLoM&imgurl=http://www.usmagazine.com/uploads/assets/photo_galleries/regular_galleries/1862-celeb-foodies/photos/1349986655_1-kim-kardashian-560.jpg&w=405&h=560&ei=XhrnUJrJC4X0sgb8sYDIDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=4&vpy=280&dur=802&hovh=264&hovw=191&tx=105&ty=118&sig=101827450182145391984&page=2&tbnh=136&tbnw=100&start=49&ndsp=54&ved=1t:429,r:49,s:0,i:247

Oszt jónapot!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Juhéé, teljesen meghatódtam az új rokonyoktól.
Akkor semmi baj, mit nekünk, álmos, öreg,dekadens Európa, kétmilliárd embert vezényelünk üstökösként!
Ebből egyszer nagy felfordulás lesz. Egyszer elszakad a cérna és egymásnak ugrik a két tömeg, addig húzkodják az óriás bajszát.
@Habakuk999: AzEgyesült Államok is letojja Ájrópát egy ideje, mit nekünk, mi leszünk a Kettéválasztott (árokásás rulez)Birodalom, a Dunától a Tiszáig bezárólag, ha a románok ismét úgy döntenek!
@Husz_János_Puszita: most már a békáknak is a regisztráció ellen kell tüntetni.:)
Ebbe szerintem már lassan a Bayer-Bencsik páros is belezavarodik.:)
Pedig ők gyakorlott forgolódók.:)
@Habakuk999: "Nincs barátunk. Egy sincs."

Kormányzati - országos - politikai szinten sajnos igazad van.

"Jani haverja"-nál olvastam, az albánoknál jó a sajtónk. Horvátországgal az egy Jellasicsot leszámítva lényegében felhőtlen volt a történelmünk. Lengyelekkel közmondásos a népek közötti szimpátia. A szlovákoknál (a szórványos genetikai kutatások szerint legközelebbi rokonaink) is kezd leesni a tantusz (azon is le szoktak hidalni, mikor kiderül, hogy mi nem utáljuk a szlovákokat, nem is értik), a románok meg Moldávia miatt kezdik érezni a nagyhatalmi arroganciát, meg hogy ki is az igazi ellenség.

Viesgrádból meg már csak Csehország maradt ki, valójában nekik velünk semmi gondjuk nincs.
@rdos: A közemberek normálisak. A régióban dolgozom, soha nem volt problémám nemzetiségi okból az egy ominózus népszavazás kivételével, ott is csak határon túli magyarok keserűségét láttam.

De állami szinten nagy szégyen, mennyire nem foglalkozunk diplomáciával, szövetségesekkel.
@Habakuk999: Nemzeti Együttműködés Rendszere van, ebbe az inter nem fér bele, úgy vélem! Nekünk ne diktáljon senki, belső tartalékunk vég(d)telen!
@Secnir:
Egy-két érdekes képpel szemléletessé tették már:
www.youtube.com/watch?v=inKWjpacnNA
@Habakuk999: Igen, a "kisember" egyre tisztábban lát.

"De állami szinten nagy szégyen, mennyire nem foglalkozunk diplomáciával, szövetségesekkel."

Tudod mely országok nem szoktak külkapcsolatokat építeni? A válasz fájdalmasan egyszerű.

A megszállt országok. A gyarmatok. :-(.

Formailag mi függetlenek vagyunk. És gyakorlatilag?

Tetszik ez a jobbos összeesküvés elmélet, meg a tudjukkik-ezés. Innen már csak egy lépés, hogy leessen a népeknek, kormányaink, pártjaink, sajtónk a megszállóinkkal kollaborálnak.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Leszünk mi nemsokára internacionalisták, csak várd ki a végét.:)
@rdos: Ezt nem hiszem. Én pontosan abból indulok ki, hogy nem tudunk a németek farvizén evezni.
Nem érdekel bennünket Visegrád.
Ha már európaiak vagyunk, akkor barátkozhatnánk skandinávokkal, angolokkal. Nem.

Ez nem összeesküvés, ez egyszerűen butaság, dilettánság, a diplomácia tudományának megvetése, politikai komisszárok jutalmazása, szakértelem hiánya.
És diplomáciai kishitűség.
@Habakuk999: Ha a németek ejtenek minket, akkor végünk..a labanczokkal miért nem merünk összefogni, ha már az összes környező országgal rendre összerúgjuk a port? Abban még mindig lenne ratio, +a sógorság, ugye..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A turkokkal.

Mi leszünk az első szövetségi turk világszövetség.
@Habakuk999: politikája lwtt volna csak nem tartatották be
@rdos:
Venger-Polák dva bratánki...
Közhely, viszont van benne igazság, amit a tetű Csizmadiának sikerült elbaszni. Nem hiszem, hogy a Lengyelek többsége azonosul a Fidesz által képviselt politikai okádékkal. Nem ám, lószart! Akik ide jöttek menetelni Herrém Orbán mellett, azok pont olyan lágyult agyú barmok, mint akik itt a jobbikot képviselik. Sőt, testvérek ezek. Egymás seggéből nőttek ki, zsescsem zsebem seggem, mindent tönkre tudnak tenni, ezt is.
A lengyel-magyar jó viszonyt is.

Egy valami konstans jó minőség, a Tankcsapda és Bach. Esetleg Cilea és Puccini. Legalább is ma estve...
jobban élnek mint 4 éve...

jobban félünk mint 4 éve...

jobban élünk mint 4 év mulva fogunk...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Húú, azt hittem, egy zenekar a Voice.:)
Én szinte csak meccset nézek a tévében.
@Habakuk999: "Ez nem összeesküvés, ez egyszerűen butaság, dilettánság, a diplomácia tudományának megvetése, politikai komisszárok jutalmazása, szakértelem hiánya."

Abban hiszel, amiben akarsz. Így akár abban is, hogy mindenkori szabadon? választott kurmányainkban, közszolgáinkban a "nem tudás" párosul a szorgalommal :-(. Azért ilyen kártékonyak nemzeti szinten, és sikeresek saját zseb tömési szinten.

Ügynökakták. Már csak 77 év és nyilvánosak lesznek. Legkésőbb addigra kiderül, szimplán bután gátlástalanok, vagy kollaboránsok voltak.

@Knósszosz: A lengyel - magyar jó viszony eddig elég vérzivataros és elég hosszú időszakban megmaradt. Bízzunk a józan észben.
@Habakuk999: ma mi van alternatívaként, ugyanis a biatlon és a női szlalom (ej, ez milyen beszédes ám) már véget ért mára..?!
@Habakuk999: Ja, és abban is igazad van, persze, a német, az osztrák a svájci, észak olasz ... térség volt évszázadokig a külkapcsolataink fő iránya, nem kéne felszámolni.
@rdos: A visegrádiakkal mostanság és jó ideig vetélytársak lennénk, pedig jobb lenne összefogni, de ez errefelé sohsem ment valahogy..:-(
@Knósszosz: támogatom a képet, a többiben már szét valék esssssve
@rdos: A mai és múltbeli szövetségi rendszerek nyilván meghatározzák a lehetőségeket.
Ebben teljesen igazad van.

Szűk mozgástér ugyanakkor volt, van, most nagyobb lehetőségekkel. Ezt Kádár nagyon egyértelműen ki is használta, ráadásul úttörőként.

A mostaniakat pedig egyszerűen nem érdekli, el vannak foglalva a szabadságharccal.

Nincs stratégia. Taktikák vannak a napi érdekeknek megfelelően, semmi több.
No bazz, most hazudik az atv-n Rogán
Ezért hátrált meg a Fidesz regisztráció-ügybenhozzászólások 19 hozzászólás
Ezért hátrált meg a Fidesz regisztráció-ügyben

Túl költséges lett volna politikailag új frontot nyitni az amúgy sem népszerű választási regisztrációval kapcsolatban – ez lehet az egyik fő oka annak, hogy a Fidesz – szokásával ellentétben – ezúttal belenyugodni látszik egy ellene született alkotmánybírósági határozatba.

hvg.hu/itthon/20130104_valasztasi_regisztracio_Fidesz
@Penivaldes: Az szlalom, majdnem shalom, de mégsem! A mű(!), az sosem az igazi, ugye?
@Penivaldes: Az arcok érdekesek.
Kálmán Olgának fülig ér a szája.:)
www.origo.hu/gazdasag/20130104-4-millio-csalad-orulhet-februarban.html
Hurrá, a Nemzeti adó- és rezsicsökkentés Kurmánya megint tett egy lépést előre!
"Az államtitkár hangsúlyozta: 22 év óta nem volt példa arra, hogy egy kormány ne növelje, hanem csökkentse a lakossági energiaköltséget."
@Penivaldes: Siklanak, majd lőnek, újratöltenek, és kezdik megint, a célig? :-)
Én is imádom ezt a sportot (nézni:-)!
@Penivaldes: Igen, mert Rogán olyanokat beszél, hogy felelősségérzetük miatt fogadják el a regisztráció eltörlését.:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): én szerfetek társketreső hírdetéseket olvasni...remek terep
na nincs itt senki izgalmas...
hiába mindenki kidőlt tegnap éjjel
@Knósszosz: akkor hódolj nekem..és mosd meg a lábam,!
@Penivaldes: Szociológus, elmegyógyász vagy házasságközvetítő vagy?

ebben a sorrendben... és taneszköz:-)
@rdos:
És egy tetű látogatásában, a csepeli szennyvíztisztító környékén, ahonnan nem is jön ki többé.
Támogatom, ammen...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Az ilyen kékségeket nem szeretem, giccs mind. Ne szopass ilyenekkel, jó?
@Penivaldes: Az igazán keresztyéni cselekedet lenne, miért nem a Béketábort kéred fel erre?.-P
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Asszem mán én issch...
Még egy ser, oszt szaladék vala dögleni.
Jó, inkább vánszorgék, ne legyen má ekkora pofám...
@Knósszosz: Hm, a képen mintha egy Hölgyemény is úszkált volna a nagy kékségben,nem?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nekem ezek a szarrá színezett izék nem nagyon tetszenek.
Nehogy már ilyeneket ásott ki ívve(a)nsz!
Tudománytalan az egész.
Azé csak kűggyé még, ha van!
@Knósszosz: tündérem... papírfotó szkennelve... az a csoda, hogy egyáltalán így néz ki...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Dolphin vót az, nem?
Mán ámosan kérdvényezem, csak.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Mostan Te komoljan veszel hüleschéget? Is? Akkor... hát
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Miért,nem hasonlít tán? Miként a Renault egy másik, általunk favorizált micsodához, ugye..:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
És enyém a mennyé... országa, Te majdleírtam ki.
Fogjad visza magadat, ezpuszta lyo tanács.
@Knósszosz: Legyen neked az, de akkor tekintsd meg a sárga molinót is felette, lyó?:-p
@Knósszosz: csak kicsit mentegetőztem, mer szkennelve valóban eléggé iszonyúak a színek...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Rönó?
Az rendbe, én mostan logóztam valakit azé.
Sophie Marceau, akitet én nagyon... a zúj filmjébe 46 évesen azé nem olyan, mint a lófejú grillezett ribanc rékuczi, mer szép, na!
www.origo.hu/itthon/20130104-mivel-magyarazta-a-fidesz-a-valasztasi-regisztraciot.html
Vissza a kis madzsar valóságba:
"A politikus szerint több választáson is az utolsó pillanatban döntő, kétes módon választásra bírt, politikailag nem tudatos szavazók döntöttek az ország sorsáról"
Kósa Urunk anno. Bunkó!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Persze, hogy tököm van, nem lovam! :)
Nem véletlenül ütök el a töketlen fidesznyik frakciótól (tán nem csak ebben), akiknek meg lovaik vannak...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Így jártál... IGYÁ WAZZE!!! :)
Egy kis Vespral spanyol vörös után vagyok. De még egy kicsit töltök...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A Vespral nevű spanyol veres Hölgyemény közös kedvenc képeink közül való, mer'akkó megtekingetem..:-P
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Pfejj... melyik oldal? A nyugati szelesebb, vagy a csendesebb keleti?
Amúgy mindegy, nekem teljesen!
Lindosz vagy Faliráki, esetleg Rodosz város, egyre megy. Görög, oszt kész. Ottan volt koncertye tavaly Ellinek (Kokkinu), oszt aszonta a haverom aki ottan él (Krátán, csak átment a bulira), hogy: bazmeg!

Nem Miklósa Erika, viszont Elli Kokkínu:
www.youtube.com/watch?v=b2L4OueYcJ8
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A Lidl-ben található, remek kis vörös(bor).
Megkóstolhatod, egye fene!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: tévedésben vagyol. Ez Alvin, az ámerikai rokony. Ő szokta volt küldeni a Bazooka bublegumot UNRA csomagban:-) Mondanám, ma reggel két szürke tekergőzött 2 méterre az ablakunktól a fán:-) Jól kezdődött a nap.
@Knósszosz: Csakis Rodoszváros foever... a többi csak tanulmányi kirándulás szintjén. Esetleg valagat áztatni Kalithea Therme:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Asztat tuggyátok, hogy én a fényképit a bérletem hátujjában hordtam? Meg minden haverom a zátalánosba? Jó, mocskok vagytok, mer majd most gyön, hogy többre se futotta.
Nem baj, emelt fővel állom a zütéseket-:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Krétán inkább nyugot, Retimnotól balra... kisebb embertömeg, ohnedajcs... és diszko.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ahhát el is vitték az összes aranymogyeszt a rohadékok. Már szóltam varjú testvéreimnek... tegyék a dolgukat:-)
@Knósszosz: Dehogy,nem vagyunk mi olyanok, ugye? A farmered farzsebibe, ugye? .-D
A csőnadrágban előre nem férhetett szerintem..
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ez otan a hátérbe nem a Haniá-i tengerészeti músszium? Ez olyan mint az old port, persze az van Rethimnó-ba is, meg Iráklióba iss, de ez olyan jel egzetess.
Szal?
@Knósszosz: én csak az Elli diszkót ismerem Rodoszba, meg a helyi fúvószenekartot, meg az iskolai dalárdát.:-)
@Knósszosz: oszt legalább kacsingatott a szentem, ha recegtetted? :-)
@Knósszosz: Há az biza a chaniai tengerészeti múzejum. Jól látod:-)
há' ezek közül a féltökű jancsibohócok közül már csak a Taxi Lajos hiányzik

meg a Sanyi (megya ToÓ' ... megya toÓ' ... megya toÓ')
@mamitirtok sír derék (kommensevik): te meg mostan kötöszköcc? MEr akkor nem linkelek többet, oszt oda a nosztalgija és mehettek vissza CÖF-ögni:-) Mazochisták:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): mint pl Castello Franco? Az kurvajó:-) (esetleg Francocastello) ki hogy hívja:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Dehogy, hiányolom csak a Hölgytársaságot,mert, ha így foly(t)atjuk, jönnek a katonaélmények isch, az meg a legalja,nem?:-)
@Knósszosz:
Az a hülye mártíromságod, az! Azért se... :D
A Szalacsit, meg a mobilvécét értem.

(Csendben jegyzem meg, hogy a mobilvécéket anno az akkori kormány szállíttatta el a Kossuth térről.)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Isten mencs...katonaélmények valóban a legalja... ez legalább vízuálisan análizál:-) Ebben a rohatt setét téli időben nekem kifejezetten jólessik:-) A csajok meg ha nem itt vannak, akkó meg hordják BE A SERT, MEG MELEGÍCCSÉK A BABLEVESETET
@Pussy Riot: Tán mert kellett máshová? Értem én az akkori felháborodást,csak azt nem szeretem, hogy most többször annyira lehetne (nem mintha hiányozna azért..:-)!
Ez a "Pelikan" nem valami Fidelitaszos vagy KIM-es foosztalyvezeto veletlenul?
"És hogy alappal ugathatnak az utcán a hökös suhancok."
mandiner.blog.hu/2012/12/28/akikre_buszkek_s_amikre_nem_mandiner2012_ii
@Waldi!:
A fideszes köcsögök csak munkaidőben nyomják itt, könnyű felismerni őket! :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: hm, ez mire is emlékeztet?
Engemet a Szíjjgyártó fejire:-)
Szerencsere nem vagyok jogasz, igy nem tudom ilyen szempontbol ertekelni a jogi csures-csavarast, maszatolast, szarpasszirozast.
Ezert aztan mashonnan kozelitenem a kerdest:

Ugy 2-3 hete, amikor itt e temaban utoljara kifejtettem a velemenyem, biztosra vettem, hogy valamilyen modon a regisztracio marad. Ha jol emlekszem, az AB-ra tettem, hogy elviszik a balhet, es valamilyen modon atengedik a dolgot. Ez az AB dontesenek elso utemevel majdnem be is jott (csak formai okok miatti elmeszeles)

El kell ismerjem tevedtem.
Nem voltam elegge optimista. (Ami kicsit erdekes lehet azok utan, hogy az elsok egyikekent mondom mar 2-3 honapja, hogy bizony 2/3-dal fogjuk elzavarni Viktorekat)

Ugyanis az AB (ilyen) dontese szerintem joval nagyobb hordereju annal, aminek most tunik.
Hadd emlekeztessek csak nehany dologra:

Az akkori AB, az akkor meg csak ellenzekbol, de hatalmas politikai nyomassal biro Fidesz hatasara atengedte a (szerintem alkotmanyellenes) 2008-as "szocialis" nepszavazast.

Majd kesobb, egy kicsit mar "fideszesebb" tarsasag
(Bihari es Stumpf Fideszes pedigrevel 2010 juliusatol) a az utobbi evtized legnagyobb buncselekmenyet mismasoltak el; a 2010-es nyugdij einstandot, a maga lopasaval, torvenyellenes zsarolasaval egyutt.

De a mai AB meg csak nem is "AZ" az AB. Azota a PART felturbozta, felfideszesitette az AB-t 5 tagot beszavazva 2011 szeptembereben (Balsai, Dienes-Oehm, Pokol, Szalay es Szivos). Es meg nem is emlittem, hogy a korabbi paritasos valasztasok alapjan a 15 fos birosagbol az eddig nem nevezett 8 szemely, akire a Fidesz kormanynak meg nem kellett "aldasat" adnia, kb fele szinten "zenesz". Vagyis a Fidesznek hasonlo dontesek atvitelere 10-11 fovel sima tobbsege lehetne az AB-ben.

Es megis: a Turbo-AB egy sor dolgot elkaszalt a Fidesz legutobbi salatajabol. Olyan jelentektelen dolgokat is, mint a regisztracio kerdese, vagy eppen a "szocikahibasak" passzus.

Szamomra ez bizony a trendfordulo bizonyiteka!

Egy reszuk meg feltehetoen most is jar emberek koze. Boltba, piacra, vagy csak eppen a tagabb csaladban, barati korben tapasztaljak a kozhangulat alapveto megvaltozasat. Es nagyon jol tudjak, hogy hamarosan eljon az ido, amikor sokan fogjak oket megkerdezni, hogy egyes ugyekben miert ugy dontottek, ahogy.

Elfogadom, hogy esetleg gonosz modon kozelitem a kerdest, es a dontest politikai donteskent es nem jogikent fogom fel. Csak akkor valaki azt mondja meg, hogy vajon 3 millio ember MANYUP penzenek kizsarolasa feletti szemethunyas hogyan nem volt politikai dontes? Hiszen mara mar a PART is belatta, hogy senkit sem zarhat ki az allami nyugdij rendszerbol, ha szedik tole a nyugdijjarulekot. Akkoriban ezt az AB nem talalta aggalyosnak, de meg csak kerdesesnek sem...

Vagyis szerintem ez a dontes egy nagyon fontos latlelete, es ha nem is laz-, de fokmeroje annak, hogy mar regen nem annyira eros a Fidesz hatalma, mint akar egy eve is volt (pedig az Operanal mar akkor is be voltak rezelve), de meg annyira sem, mint amennyire azt lattatni igyekeznek a mediaban, vagy akar csak a kulonbozo kutato cegek merik...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ma a baj a katonaélményekkel??? Ezeknek a mai kis pöcsöknek még az sem jut, pedig rájuk férne.
Képzeld el mondjuk a Szájtátó gyereket anno a seregben - szarrá alázták volna... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mit itt csendesen cseverészünk, oszt akkó" ilyen hosszú és politikai megnyilvánulásokat köll olvasnom?
Mindgyár' innom köll valamit!
@simple observer 1.0: Úgy legyen! A Manyupnál ippeg feddésben voltak, tán azért,meg azért,mert kellett aspénz, a mostani nem pénzkérdés,(még),így úgy vélem,ne temessük a kurmányzókat, mert messze az, hogy berosáljanak azért!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Neked is, meg többi isten káromlónak mondom, hogy aki Sophie tündéremet gyalázza, az vonja ki a kargyát, oszt küzdjön meg velem, mint smitt a Zasztória szálló menedzsmentjivel, anno akkor D'Artanyalként.
Ez most komoj, nem engedek belűle.
Egyszer végre lehettek valakik.
@Knósszosz:
Ez megvan?
www.youtube.com/watch?v=oYnX3gYpH8k

Amúgy ha valamikor a nyakamba szakad az a bizonyos lottó ötös, leszarok mindent és leköltözöm a kies görög honba, egy nyugis kis szigetre (jó, Rodosz még belefér, majd kérek tanácsot), borocskát kortyolgatni és bámulni a tenger hullámait... Néha sört is innék... :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nehogy katona történetekkel kábítsátok egymást. Te is menj szépen a tegnap emlegett hűtődbe a tegnap elrejtett kék hajúért, aztán megvidámodva gyere vissza.
@Knósszosz: rosszszót nemmontam... csak kérdeztem a kacsingatást a cicerészésre:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Jínete... persze.
Ha már sziget, Szífnosz. Ajánlom.
Van egy filmem, amihez csináltam feliratot.
Aranyos vígjáték, kurva jó szereplőkkel.
Szerinted a mammuton át lehet tolni avit?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Bableves meg ser mi? Plussz egy hölgy aki még be is viszi neked? Te aztán tudsz élni...:)
@Mariann19: Navégre,már készültem L...de így? Megjegyezted,kékhar..jú?:-)
@Klarita: Ez hozzátertozik a lét elviselhetetlen nehésségeihez:-)
@Knósszosz: Szífnosz, nemszífnosz... nem remetének akar ez oda elmenni:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Korfun azt a Mythost kóstolgattam, nekem bejött! :)) Ott a téren, a régi vár mellett, a krikett pálya mellett... Na, azért ott sem rossz... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Korfu,a zöld sziget sem semmi,nékem azért Kréta és Ciprus jobban bevált a holdbéli tájaival olykor..
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Korfun, Kavos-on beszóltam, a sok tehén angol csaj látványa után - amikor láttam egy szép, igazán formás popsit - hogy végre, egy jó seggű csaj! :)
Erre visszaszólt magyarul, hogy "Köszi, tényleg jól esik!"... öööö.... :))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ja vagy úgy? Én nem ellenőrizgetem vissza... akkor meg minekis gyötöröm magam. Ottalink oszt aki akarja nézegesse. De most szólok, puffernek használom, ami ma ott van, holnap már nembiztos:-)
...és most, hogy elzavartuk a vérmókusokat,beszélhetnénk a pi.áról isch?.-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak nem vártál? Tudod, hogy tegnap milyen missziót teljesítettem a 2/3-os Csabival. Megveszem holnap New Jork Times-t, szerintem benne van az esemény ezzel a főcímmel:

"A megbékélés éjszakája a kettészakított Magyarországon."
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Mocsok egy vagy, Mariádhát Neked kűttem.
Mediterrán egy kolléga vagyol, úgy vélem.
Gyáá heee!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az jó hely volt. Csak már a görögök akkor is szerettek sztrájkolni, így a múzejum helyett a sétálóuccás varázsgombabolt maradt:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Én nem mentem le,ölég a magam oldala..nem is tudom,hová tegyem a képeket,Kréta és Santorini nálam 14 GB,most mit csináljak?
@Mariann19: Kissé emlékeztetsz Csekkre,nem tehetsz róla, Ő is leáll mindenféle széllelbélelt alakkal,oszt aztán hanyagol (minket:-)!
@Mariann19: hehhe én annyira nem élvesztem a nagy összeborulást:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A Mythos nem rossz, de a pilseni típusú Fix Hellas az az igazi. Csak szólok-:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mondom, puffernek használom, a törzsanyag mobil vinyón van...időnként arról tötögetek:-)
@Knósszosz: Az nekem nem jött be, olan TESCOS occsó 79 ft-os íze vóót.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): asszem má montam, hogy digikorszak előtti kirándulás volt Kréta, Santori-nini, Korfu, Kos, meg a körülöttük lévő kisebb szigetek, így azokról csak papírképek vannak. Szkennelni pedig útálok. Monoton, silány eredményű genya munka...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Rá is faragtam, Knósszosz végleg elhagyott.
Tegnap küldetéstudatom volt, és mindent amit tettem. a hazáért tettem.
Ti azt hiszitek, hogy a 2014-es győzelmet majd a galambok hozzák el, mint a mesében?
Azt hittem, ma átadtok nekem egy érdemérmet, Mókus is letolt.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: A negatívok megvannak még? Azokról is lehet,ha van hozzá g(k)éped,igaz,a szekennelés eccerűbb!
Én valaha Ciprust képeztem filmre,azok sajna már nincsenek sehun..:-(
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Köszönöm a gyönyörűséges képsorozatot.
Elég fagyos itt a fogadtatásom, mi van?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Próbáld fonetikusan!
Másrészt a flánya geregák beszélnek angolul többnyire, ha nem,akkor marad a mutogatás és a Puszkász!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: @Knósszosz:
Nem akarom elrontani a kedvet, de az a török leányzó (Ebru Gündeş) sem akármi... :D

www.youtube.com/watch?v=a0UMrvhuxiY

@Mariann19:
Örök elégedetlen nőszemély...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Persze, hogy megvannak, de így is macerás, pedig már vettem filmszkennert is, de ez is szart se ér... nincs más hátra, újra le kell járni a környéket:-) Meg a teljes Észak-Olaszországot is:-)
@simple observer 1.0: teljesen logikus összefoglalás és következtetés. Annyira logikus, hogy már azon gondolkodom, mit nem vettünk észre, mi lehet a háttérben; mert ha annyi, hogy egy alkotmánybíró a sógora és a zöldséges néni rosszallása miatt módosítja a hozzáállását, akkor az nem alkotmánybíró, hanem valami gumibiszbasz.
Gondolkodom, de ehhez úgyis kevés vagyok, tehát majd meglátjuk. Az ördög szeme azért vörös, mert sosem alszik...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"A Manyupnál ippeg feddésben voltak, tán azért,meg azért,mert kellett aspénz, a mostani nem pénzkérdés,(még),így úgy vélem,ne temessük a kurmányzókat, mert messze az, hogy berosáljanak azért! "

Ebben igazad van, az egy nagyon fontos dontes volt a Fidesz szamara. Es bar a hatalmon maradasuk szempontjabol feltehetoen (ez azert kerdeses) joval kisebb hordereju dontes a mostani.
Mert bar a Nezopont es a Szazadveg se tudja kihozni, hogy 80%-nal kevesebben gondolnak, hogy ne rossz iranyba mennenek a dolgok Mo-n, a kormany megsem valtoztat egy fikarcnyit sem!

Ugyanakkor a regisztracio egy igencsak fontos kerdes, amihez bizony komoly erdeke fuzodik a Fidesznek. Ahogy itt fentebb valaki mar emlitette a dolgot, a regisztacio az utolso pillanatokban a vegkampanyban a kormanyvaltos fele hajlok kiszuresere volt kitalalva. Marpedig hazankban hagyomanya van az ilyen donteseknek. Nem tudok pontos szamot, talan volt olyan ceg, amelyik publikalt ilyen szamokat es csak elfelejtettem, de szerintem egy-egy valasztas alkalmaval akar 5-10% is lehet a megjelentek kozott, akik az utolso napokban (hetekben, 1-2 honapban) dontenek. Mo-n szinten hagyomanya van a protest szavazasnak, plane ha a kormany annyira ellenszenves, mint az elozo 8 ev MSZP femjelezte, vagy a mostani Fidesz kormany. A helyzetet kisse komplikalja, hogy az ellenzek sem tulsagosan hiteles es kedvelt.

Ha erdekel, egy erdekes cikk a bizonytalanokrol:
campaignstops.blogs.nytimes.com/2012/09/20/the-a-little-bit-less-undecided/

Azert tegyuk hozza, hogy ott hosszabb a kampany, sokszor tobb penzt koltenek politikai hirdetesekre. Mig nalunk ez meglehetosen korlatozott anyagiak miatt az utolso hetekre, honapra marad. A Fidesz pedig epp ezt az idoszakot akarta lefedni az eloregisztracioval.

Ugyanakkor a Fidesz beprobalkozasa a regisztracioval onmagaban a berosalasuk jele.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hát én se nem... vótam összesen tán már vagy 1 évet görögbe, de szók bennem egy darab sem... jellemző módon ángolul rendeltünk a chanai sarki haletetőben swordfish-t, a vendéglős hozott ki smallfisht:-) Oaztozkodtunk angolul: Jorgosz! figyejjmá mi szvoofist kértünk... erre ő, igen ez az, szvoofish. Pösze volt még a füle is szegénynek:-) De lerendeztük. A kishering maradt, bepofáztuk, aztán ben a konyhán megmutattuk, mit repetáznánk:-)
@Mariann19: aki kétharmaddal keveredik-henpelgőzik, mégis mitvár? :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Durván gyönyörűek a lányok, de ezzel a "zenével" patkányt lehetne irtani. :DDD

De szemük nem semmi. Hangot le, youtubon klasszik be... :DDD
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Úgy köll azt,bár sok helen már étellap is van,képekkel,nékünk,igazmogyoróknak,akik nem beszélnek általában egy érthető nyelvet sem!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A 8-ast választom, mert piros.
Ugye megérdemlem? Végre egy emberi hang Tőled, kösz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ugye!!! Török tezsvíreink...
A szemein besza.tam én is! :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mondtam, hogy Chania..(vagy nem,de az biztos!:-)

persze, hogy chania... a régi fürdő elöttről visszalőve:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Örök elégedetlen nőszemély."
Azért Ti is jól szórakoztatok gratis. Én viszem el a balhét, mert jó előadást csináltam?
Hálátlan!!!!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nálunk megyazánglish, mega dajcs, de az utóbbi nemigazán megnyerő arrafelé:-)
@simple observer 1.0: Pont az ellenzék megosztottsága miatt marad a Finesz,egyelőre így állunk,bármilyenek is!
Szerintem, félidőben van vagy két gól előnyük még!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ezek szerint most kegyes hangulatban vagy. Akkor is jól esik ez a leereszkedő megbocsájtás.
Többet nem leszek rossz.
@Mariann19: Hogyne szórakoznánk jól,de olykor azért kikacsintgathatnál ránk is ilyenkor,hogy ércsük,lyó?:-)
@Mariann19: eztet már én is rengeteg sokmindenkinek megigértem, oszt mire mentem vele:-)
Pedig szeressük mink a rossz kislányokat,feltéve,ha vélünk rosszalkodnak,ugye,fijjúg?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ha tucc görögül oktass, én csak hobbista vagyok. Szóval?
Jó estét és BÚÉK!

Végre valami: nem lesz regisztráció. Igaza van a kolleginának, a DK-ról mégsincs szó, pedig ők tiltakoztak a leghevesebben ellene.

haza.nolblog.hu/archives/2013/01/04/Gyurcsany_Ferenc_nagy_sikere/#1512084

"Gyurcsány éhségsztrájkjáról és a DK élőláncáról úgy látom, következetesen nem beszél senki.
... mindenesetre a DK nagyon jót lépett, illene gratulálni nekik."
@mamitirtok sír derék (kommensevik): az elismerő szemmeregetéseket tőlönk hálássan begyüjti, de ha szellemi izgalomra vágyik, kétharmadcsabi a zász:_)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hol van a konszignációs raktárad? Csak a kinti hűtőd létezik, vagy több lerakatod is van?
Mindegy, csak Te is legyél megbocsájtó.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen, nem a Te íízlésed szerint, mert nem minden pina, ami annak látszik. -:DD
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nyelem itt a könnyeimet, de tartom magam. Ha sértődötten elvonulok, akkor necces a visszatérés. Nélkületek élni meg nem érdemes.
Jól mondom?
@Mariann19: jól, de leginkább velem, hagyd ezeket a nyikhaj kóficokat:-Ű)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): dehogynem, csak így a görög pincérnőknek szokom megköszönni... hátha megértik:-)
@Légifarkas:

"Annyira logikus, hogy már azon gondolkodom, mit nem vettünk észre, mi lehet a háttérben; mert ha annyi, hogy egy alkotmánybíró a sógora és a zöldséges néni rosszallása miatt módosítja a hozzáállását, akkor az nem alkotmánybíró, hanem valami gumibiszbasz."

Nem akarok olyan lenni, mint Moricka, vagy eppen egyik kedvenc memem szereploje,
i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/158/333/9190172.jpg
hogy mindenrol ugyanaz jut az eszembe.
De a helyzet az, hogy bizony komoly nyomas volt anno az AB-n, es csak kevesen tudnak bizonyossaggal megmondani, hogy csak veletlen volt-e a 98%-os ado koruli ugy (aminek(?) aztan komoly kovetkezmenyei is lettek pl. az AB hatas- es jogkoret illetoen) eppen a Manyup dontes elott...
www.origo.hu/itthon/20101106-hetfon-dont-a-parlament-az-alkotmanybirosag-jogkorenek-korlatozasarol.html

"Az ördög szeme azért vörös, mert sosem alszik..."

Ez jo, meg nem hallottam. ;)
@Mariann19: De-de,érdemes, se minek? Tudom,köll az izgalom,meg a kilengés,de ennyire, mint tennap?
Már-már unortodox vótál, pedig mi itt az ortodoxiát reklamázzuk ippeg!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Mire mentem vele?" Mármint az igéreteiddel?Betartottad azokat, vagy csak úgy szédítettél mindenkit? Így jártál!
Most én is.
dr áder = fides, másképp dr áder fides káder...

színjáték... része az évezred ország kirablásának...
a fides mafia az bűnszervezet

dr áder jankó most kapott csornára autópáját...
hamár a főutak rosszak... rögtön ótópája...
ha kéri még lesz stadion is akár...
ha már ijjen jol elérhető nagvváros lesz...
ha nem lenne 1/2csút akkor akár főváros is lehetne...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Lányok? Egy csaj, de az gyönyörű tényleg. Néha kicsit hasonlít Charlize-hoz is, komolyan. :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Hála Istennek! Úgy megnyugodtam, szent a béke újra. Rá sem fogok nézni ezek után egy 2/3-osra sem.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Ezen nem viccelődni, mert az Egyházi Átok lesújt rád ... is... :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): no de többnyire iderül, hogy orosz, cseh, meg bolgár vendégmunkásokk:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Már-már unortodox vótál."
Matolcsy már nemcsak a gazdaságot mérgezi. Rárepült a lelkekre is, ezért volt minden, mert elkezdte a titkos féreg rágni a morális érzületeimet is.
Már lábadozom.
@Mariann19: nyugottan... nézni lehet. és ha belegongolok, hogy a zeszmecsere ezekkel milyen szellemi kihívás... dógozz:-)
@Mariann19: Jó hallani,maradj meg nékünk, hűséges rajongóidnak! (hogy ezért mit kapok majd Csekktől és Penitől,ha előkerülnek..:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nem aposztrofál, evez.
Hja, hogy setét van meg hideg?
Ilyesmivel nem foglalkozik egy malátaszakos, ugye?
-:DDD
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Azta izét!
Boli beteget jelent holnap, megjegyzem csatlakozom hozzá, ahh...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Az eszmecsere ezekkel milyen kihívás...dógozz."
Lemondok a missziómról, mert keserű vége lett.
Látod, mit kaptam tőletek.
Vissza kell térnem a kimért mivoltomhoz, abból nem lehet baj. Legfeljebb senki sem szeret majd.
@Mariann19: Ne menj át Penibe,kérlek,azt hagyd meg neki,a szűzies távolságtartást, lyó?
@Mariann19:
Mond, ki az a SENKI és elásom azt az alját! :)
Na megyek aluba, mert hosszú volt ma is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: de ez most illusztrált:)))

a hitleres kép nagyon jo:)

meg a grafikon ami mutatya drorvbűn politikusi "pájáját"
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csekk szeret engem, ne félj, nem lesz semmi bajod emiatt.
Itt maradok örök hűségben, állok rendelkezésre tisztelettel.
na itt a mohácsi vész...

index.hu/belfold/2013/01/04/maris_lemondott_a_mohacsi_jaras_vezetoje/

apropó a zugló járás vezetőjének nem épp egy baktalórántházi elftárs lett a legrátermettebb a nagy szakmai versengésben?

örüjjünk együtt ahmed jankó sikereinek !
@simple observer 1.0: nyomás... Melyik lehet erősebb: a súlytalan ellenzék - hangtalan választók felől jövő, vagy a kétharmados legerősebbkutyáé? Vagy fogadjam el a gondolatát annak, hogy egyes bírák a saját túlélésükre játszottak? Akkor minek vannak ott? Vagy miért éppen ők? A saját érdekeit bármelyikünk tudná nézni, hogy aztán aszerint hozzon döntést...
Aszongyahogy:
- Fideszék kitalálják
- a hanggal rendelkezők közül sokaknak nem tetszik
- Fidesz ragaszkodik, mit ragaszkodik, akarja
- Áder beleköt
- AB herél
.
..
...
- AB-t herélik?

Ciklus közepén A Mindent Úgyis Elérő Orbán Viktort pofánbaszni nagyjából olyan következményekkel járhat, mint ledübelezett asztali satuba szorított aranyérrel nekiindulni a 100 m-es síkfutásnak. Mi van akkor, ha a regisztráció volt az ügyeletes csali, Áder a bátor pecás, az AB a hal, a halászlé pedig a régóta áhított ebéd egy elnöki asztalon?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Civilben a megközelíthetetlen vagyok, olyan rátarti. Úgyhogy nem lesz nehéz itt is gyakorolnom a szűzies távolságtartót.
Itt virtuálisan kipróbáltam a csapodárt.
Nem is olyan jó.
@Mariann19:
Esztet én nem tudom, de az pissztos, hoty Neked itten van hejed "a"
Mer nekem meg izé... érthető-e?

Későn voltam, fáradt volnék.
A mocskok meg adtak az arcnak, Sophie amúgy is etalon. Nem szőke cicababa, nem felfújt grillezett ribanc, természetes.
Egy barna szépség is lehet tündér, nekem ő az.
Intellektuálisan meg itt... nem mondok semmit, mert erre úgy repülne Boli, hogy fékszárnyat sem nyit.
Pedig kedvelem, de ki nem hagyna egy kis piszkatúrát.

Puszi, jó éjt!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Holnapra megmondom, ma már úgysem ásod el, jó.
Menjél alukálni, biztosan fáradt vagy.
@Mariann19: Pedig de,asz,ha nem veszed komolyan!
Mi vagy egy éve gyakoroljuk itt, igaz,csak virtuálisan,így kevesebb a mellékhatása, tudod? :-)
Kalinyíkta az elpihegőknek!
@Mariann19: amíg ennyiszer írják le a nevedet, és közben egyikük sem sírköves, addig biztos lehetsz abban, hogy szeretnek :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Miért kéne Neked gályázni, ha én kimért leszek?
Már van vagy két napja, hogy komolyat írtam ide. Újra meg kell mutatni az igazi arcomat.
@Légifarkas: Szia Légifarkas! Megnyugtattál. Tegnap rossz voltam, ezért kellett begyűjtenem a szemrehányásokat. Majd begyógyulok.
@Mariann19: Nem azért, Te! Hanem azért,mert nem velünk voltál rossz, tudod?
Ezért fenekelés járna, ha nem térnék én is..magamhoz..ideje, hogy álmom elaltasson! Laku nóc!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Pont az ellenzék megosztottsága miatt marad a Finesz,egyelőre így állunk,bármilyenek is!
Szerintem, félidőben van vagy két gól előnyük még! "

Szerintem nem annyira rossz a helyzet. Persze lehetne jobb is, de meg igy sem veszes. Velemenyem szerint a sima gyozelem mar most meg van. Mint ahogy a virtualis sarga trikot szoktak mondani...

Sok olyan kisebb-nagyobb ugyet lehetne sorolni, ami mind arra mutat, hogy a Fidesz mar messze nem annyira meghatarozo a politikai terkepen, mint korabban, illetve mint azt a parlamanti 2/3-a determinalna.

A sok kozul azert csak egyet emlitenek, a kutato cegek meresi adatait. Nehanyuk bizonyara johiszemuen, es tudomanyos alapossaggal vegzi munkajat, ama legutobbi REPREZENTATIV kozvelemenykutatasi adatok (ertsd idokozi valasztasok) meglehetosen mas tendenciat mutatnak.

Amugy a megosztottsag nem feltetlenul rossz! A kulonbozo, neha elesen eltero allaspontok ugyanis okot, es lehetoseget kinalnak amugy kulonbozo szemleletu valasztoknak, hogy EGY alkalommal, EGY bizonyos cel erdekeben akar 2/3-hoz is juttasson egy ilyen vegyes tarsasagot.

Lehetoseget, hiszen talalhat szamara szimpatikus, vagy csak elfogadhato partot, szervezetet;
es okot, mert tudhatja, hogy ez a tarsasag aztan nem fog (tudni) ugy visszaelni a hatalmaval, mint azt a Fidesz teszi.
Nagy kockaztatas nelkul szavazhat erre a formaciora. Hiszen meg ha olyan nagyon irtozik is a szociktol, az MSZP meg egy 2/3-os kozos listas gyozelem eseten sem lesz olyan eros a Parlamentben (megha most ugy cirka felet hozna is a Bajnaiek altal remelt 2.5 millio szavazatnak), hogy esetleges ori-hari es osszeveszes eseten egyedul is kormanyozhatnanak.
@simple observer 1.0: Ebben lehet valami, de nem most fogjuk megvitatni, részemről legalábbis! hajrá, csak így tovább! (ez a jelenleg regnálókra nem vonatkozik azért..:-)
@Knósszosz: Végre, hogy megszólalsz! Már azt hittem, valamit nagyon elrontottam.
Megnyugodtam. A kérdéses folyamat elindult két napja, ott is minden rendben!
Neked is puszi! Jó éjt!
@Mariann19: nem voltál rossz. Nem a saját terepeden mozogtál, nem is tudtad megszerezni az irányítást, de fel lehet ezt fogni határokat megerősítő kísérletezésnek is. Ha a T. hódolói gárda ezen besértődik, az csak azt bizonyítja, mennyire rá vannak tekeredve az ujjaidra; és ha te megriadsz holmi durcitól, akkor kísérletezz még sokat, mert a férfiakról túl keveset tudsz :-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ezt nagyon jól eltaláltad! "Itt nincs mellékhatása." Jó!
Meg amiről nem tudunk, az nincs. Ez az igazi művészet.
@Légifarkas:

Csekélyértelműként fordítok: Áder azzal teszi taccsra szerinted végleg az AB-t, hogy beleviszi egy olyan döntésbe, amivel a tisztelt alk.bíróság fejjel megy a betonfalnak? De miért kell ehhez pont a regisztrációt beáldozni? Nem lett volna elég megvárni, hogy lecserélődjenek a hű szolgákra?

Vagy csak belezavarodtam a halászlémetaforába? :D
@Légifarkas: Az lehet, hogy a férfiakról túl keveset tudok, mentségemre szolgáljon, hogy mindíg csak tanultam, meg dolgoztam a sok pénzért. Meg hogy csak egy hitvesem van, volt.
Azért mindíg mindent lehet a helyén kezelni.
Elveim vannak ebben a kérdésben. Is.
@Kowalski, helyzetjelentést!: nem biztos, hogy ezt akarták beáldozni, de talán ez jött kapóra, vagy épp ezt sikerült. Amennyire a jónépnek nem tetszett, nem is számít veszteségnek. És a valamiféle pótlását simán le merném fogadni :-)
Abban viszont gyakorlatilag biztos vagyok, hogy Orbánnak nincs olyan igénye, miszerint létezzen AB; sem hű szolgákkal, sem ellenfelekkel. Ő meglenne nélküle, indoklást meg szokás szerint gyártanak, akármikor.
@Mariann19: én tudtam, hogy arrafelé kedvelt vagy.
Mondtam, nem?
(öö... már ha egyről beszélünk)
Szerintem igen.
Puszi!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Már mindegyikőtöktől külön-külön esedeztem bűnbocsánatért, mint látom lassan el is nyertem. Igérek Nektek fűt-fát, csak rendbe jöjjön a közösség.
Megint jól szóltam, ugye?
Jó éjt Neked is!
@Knósszosz: Egyről beszélünk. Puszi!
@Légifarkas:

"Vagy fogadjam el a gondolatát annak, hogy egyes bírák a saját túlélésükre játszottak? Akkor minek vannak ott? Vagy miért éppen ők? "

Nem olyan nehez ezt elfogadni. Ezt csinalta szinte a komplett MSZP frakcio keresztbefekudve majd minden elkepzelesnek 2006-tol Bajnaiig, a vilagvalsagig.
Es ugyanezt csinalja a fidesz frakcio a kritikatlan mindentmegszavazokamitelemtesznek hozzaallasukkal, hiszen tudjak, hogy ha nem lepnek egyszerre akkor bizony lekerulhetnek Lazar listajarol, melyen kesobbi lehetseges allasaik szerepelnek.
Ugyan miert lenne kivetel egy alkotmanybiro. Neki is vannak eletviteli es part preferenciai...

"Mi van akkor, ha a regisztráció volt az ügyeletes csali, Áder a bátor pecás, az AB a hal, a halászlé pedig a régóta áhított ebéd egy elnöki asztalon?"

Szerintem ez mar a 98%-os adoval megtortent. Marmint a befenyites.
Hogy mennyire volt vegiggondolt, vagy csak egy helyzet adta alkalom kihasznalasa, nem tudom.

De en eppen ebbol indulok ki, hogy a "diszes tarsasag" vagy sajat magatol, vagy megfelemlites utjan de tudta hogyan kell dontenie. Es ehhez tartottak is magukat joideig.

A birok korai nyugdijazasanak ugye nem hiszem, hogy sokat mond, illetve, komoly kovetkezteteseket lehetne levonni belole, hiszen ott nagyot nem kockaztattak. Honapokkal kesobb ugyan, de az Europai Birosagtol is befutott egy dontes, miszerint a szabalyozas unios jogba utkozik. Errol itt Fabiusnal is volt szo nem egyszer korabban.

Es eppen ezekre az elozmenyekre alapoztam az eredeti hozzaszolasom kovetkezteteset, hogy nagyon ugy tunik, hogy magat a meglehetosen megvaltozott helyzetet reagalja le az AB azzal, hogy mar nem szolgai modon elfogad ilyen nonszenszbe hajlo donteseket, hanem elmeszeli azokat, melyeket nem talal megfelelonek.

Persze azert kivancsi lennek, ma mit csinalnanak MANYUP ugyben. Mi tortenne mashogy, mennyiben dontenenek kulonbozoen...
@Kowalski, helyzetjelentést!: Az AB-t behuzhatják a csőbe a döntésével. ld. a @GeoCracker: linkjén a végét.
A lég farkasának meg igaza volt a multkor a blog kapcsán :-) De a blog.hu-t illetően még vivódok :-)
most megy esténként a Piszkos Fred...

Kern fergeteges:) hangjáték 15részben

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2013-01-03
@Vitéz László: :-)
sajnos kicsit szakadozik. letölteni meg rengeteg.
@GeoCracker: ??

nekem nem akadozik, biztos eza kébeles net széles nagyon

szépen megy:) filmet is lehet nézni nyugisan:)ű

tudtad azt hogy ÉSZT országban INGYENES ORSZÁGOS wifi van?
alanyi jogon internet...

2006-ban voltam ott megnézni, amikor már a projekt a vége felé lehetett...
egy szigeten ahova vezetékek sem mentek, pofon egyszerű wifi rendszert telepítettek...
@GeoCracker: amugy Rejtő 70 éve 1943 jan 1-én halt meg ukrán munkatáborban ahova horti exportálta...
@Vitéz László: Nem jártam arrafele, s az oroszoknál is nagyon nagyon régen.

Rejtőről tudtam, hogy most volt a szülinapja. Sosem derül már ki, hogy mit vitt magával a táborban. Még olyan szinten sem, mint a bori notesz. A fejéről nem is beszélve.
@simple observer 1.0:
"Nem olyan nehez ezt elfogadni"
Éééééés már meg is született a Békemenet. Belenyugszik, átél, azonosul, megtapsol. Fasza.

"Ugyan miert lenne kivetel egy alkotmanybiro"
Ááá, semmiért. Csak én, mint világra vak, hülye tróger gondoltam úgy, hogy ha már tisztség, akkor tisztesség is, de belátom, túlzóak az igényeim. Nem tudom mellesleg, mi a faszt várunk bárki közéleti embertől, ha égbe van emelve a toleranciaküszöb a közvéleménynél is, meg a tisztséget betöltőnél is.

"nagyon ugy tunik, hogy magat a meglehetosen megvaltozott helyzetet reagalja le az AB"
Ami nekem eszembe jutott, az az, hogy Viktor most pont ezt tesztelte. Állhatott akár döntés előtt is, és kellett neki egy megerősítés, merre tovább, mi a prioritás...

"Persze azert kivancsi lennek, ma mit csinalnanak MANYUP ugyben"
Ez már amolyan ráérő jogász-bölcsész időtöltés, a délutáni tea mellé, kár is vele foglalkozni. Engem sokkal jobban érdekelne, mit fogunk csinálni mi, azaz az ország, mondjuk egy év múlva; a hideg pesszimizmus azt mondatja velem, pánik lesz.
@GeoCracker: nem születés

hanem halálának 70év ford

1943 jan 1...
Halyrámagyarország, halyrámagyarok!!!
a gif ismét hatalmas.

De lassan kezd unalmas lenni ez az egész békemenet marhaság, ők se hihetik, hogy emiatt bárki azt hiszi, hogy nekik van még támogatottságuk?!
400.000 ember az négyszázezer ember, bárki bármit is állít...
A Fidesz pénzeli és szervezi a BIRKAMENETET...egyre többen tudják, sőt most már tovább is van adva !!!!!Már külföldön is erről beszélnek....Már mindenki tudja, tagadni sem lehet.....
a látszat az, aminek betiltására a hatalom nem talál legitim eszközt, arra kirendeli a "lelkes", állami apanázsból is finanszírozott civileket, mindezt az "igazi demokrácia építése" zászló alatt. Ez pedig nem tűnik túl demokratikusnak.
Mai cikkre , egyik komentje mesélte az apósáról aki elmondta :
Szelid sunmalac-Elmeny designer 2013.01.04. 09:39:30
Birkamenetesek:))))A pénzért bégetők...hehe
Bár,..ne bántsátok a Békemeneteseket! Többségük egyszerű, jólelkű, de naív, irányítható, megvezethető birka ember. (vagy gerinctelen karrierista) Tudom, mert az apósom is ilyen. Arany szive van, de a politikához, meg úgy általában a közélethez segghülye. Ő azért megy, mert a haverokkal együtt lehet, jól bepiálnak, sétálnak egyet, meg a Fidesz néha elviszi őket Lengyelországba, Erdélybe, s a legutóbb, ha jól emlékszem azt mondta Szlovéniába vitték őket (bár oda nem tudom miért ?). Szóval az egész leginkább egy amolyan nyugdíjas kör, de sajnos nem veszik észre, hogy mi és ki van mögötte, és mire megy ki a játék.Viszont a Nép többsége tudja
hogy ez olyan Fidesz pénzelte szervezés. Ezeket az embereket észérvekkel nem lehet meggyőzni, mert érzésekkel gondolkodnak, vagy sík hülyék.
Ezért nem Őket kell bántani, hanem azokat a szemét faszokat, akik kihasználjak őket.
@simple observer 1.0: off/
Köszönettel válaszoltam.
Ha megírod, hogy mi a technikailag rossz, tényleg köszönet /off
Jó reggelt! Nem tudja valaki, Fricz Tamás megindokolta már, miért nincs semmi szükség a regisztrációra? :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Jó reggelt! Szerintem nem fog gondot okozni az indoklás. Erkölcsi gát nem hátráltatja.
Főcímes, igaz, ma nincs nyitva a Hivatal (bocs, Nemzeti Hivatal), így lehet, nem lesz trollözön?
@Mr. Májkrém Dzsekszon: félmillióan néztek saskabarét,amitől még egy magára valamit adó balost is a hidegrázás kerülgeti...
elolvasva a tegnapi utánam lévő termést meg kell jegyeznem, hogy kissé erőltetett ez a csoportos figura.
@gazoló: alacsonyszintű kultúra. itt tart az ország. a nép.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem erről van szó, csak szerintem a csoportosat már meghaladta a történelem:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): különben is engem nem izgat ez az érzelmi lávafolyam. a szenvedélyek nem az én terepem:))))
@Penivaldes: Jogos, a "Világ proletárjai,egyesüljetek!" visszasüllyedt a morál szintjére, kb. 1300 körül..ami önmagában még nem gond, ha olvastál Merlét...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): már alapból a proletárság ellenszenves. az ember ne legyen proletár hanem váljon polgárrá, vagy arisztiokratává. szellemileg értem
@Penivaldes: Ja-ja, tanulni, tanulni, tanulni..már, ha a nemtandíjat meg tudja finanszírozni a család, ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ez független ettől....
Olvasni asztalosként is lehet. lényeg a nyitottság. a bátorság.
„Mert ezt a nyomást még a sokat megélt Kedves Vezető sem fogja bírni sokáig. Mert akkora nyomás még nem is volt rajta soha, mint ami most készül rászakadni a diákok és az AB után felbátorodott, de eddig mélyen kussoló országban.”
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3644_ader_janos_a_vakondok
@Penivaldes: lajk, visszakanyarodunk megint a papirtol fuggetlen ertelemhez es nyitottsaghoz ;)
@Penivaldes: e-book, Te mindenem!
Engem is meg szokott tanálni a minielnök küldeményekkel, de nem olvasom el többnyire, mert Varánusz tájékoztat időről időre az velágnak nagy fehér folyásiról, benne kishazánkkal!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen a szellem nem az egyetemen lakik. (hanem a várkastélyban...)
@Penivaldes: vararokkal, csapo hiddal, akkor nemi szures es vedelmi eszkozrendszer is mukodik ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen..aztán megkérdezzük, hogy hé, laknak itt kísértetek? Na de kérem, én már 700 éve élek itt de egyet sem láttam....
:)
kedves feleim, kérem elemezzék eme mondatot:

Fónagy: ha kell, tovább faragjuk a rezsiköltségeket

A rezsiköltségek csökkentésének nem a szolgáltatók tönkretétele a célja, de a kormány nem tér ki az eladási ajánlatok elől <<<<< - nyilatkozta Fónagy János, a Népszabadságnak.

a link ott fenn
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"kedves feleim, kérem elemezzék eme mondatot:"

Remek talalat!!!

Kulon meglepetes, hogy Fonagy mennyire finoman, de megis erthetoen fogalmazott. ;)
hmmm

Lesznek keretszámok a felsőoktatásban

Bár hivatalosan nincsenek, valójában a változás annyi, hogy az egyetemeknek kell megszabni őket

hirek.msn.mainap.hu/itthon/nincs-keretszam-de-megis-van-45111
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez egy visszautasíthatatlan ajánlat csupán..nem az ötvenes éve(in)ket éljük, ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): jahh ilyeh ez, peninek már a kaki sem elég büdoty... de azér mi - félhülye makákómajmok - azér elég jólelvoltunk:-) esetleg küggyük el Paleolit-kasztrácijóba? :-)
@Penivaldes: ez független ettől....
Olvasni asztalosként is lehet. lényeg a nyitottság. a bátorság.

kikérem magunkat. mink nem írunk, nem óvasunk:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Te mindenem!
Engem is meg szokott tanálni a minielnök küldeményekkel, de nem olvasom el többnyire, mert Varánusz tájékoztat időről időre az velágnak nagy fehér folyásiról, benne kishazánkkal!

ma bazz neked fehérfolyásod vagyon? nem akarok veled egy macellába kerűűni. hüle kocog:-)
Székéhez celluxozták a részeget a repülőn

Az izlandi légitársaság New Yorkba tartó repülőgépén részeg utas garázdálkodott, írja a Dailymail egy másik utas beszámolóját idézve. A néven nem nevezett korosodó férfi a vámmentes alkoholtól annyira berúgott, hogy pánikba esett, sikoltozott, hogy lezuhan a gép, és a mellette ülő nőt kezdte fojtogatni. A férfi bűnlajstromán van továbbá, hogy köpködte az utasokat is...
index.hu/kulfold/2013/01/04/szekehez_celluxoztak_a_reszeg_utast_a_repulon/

neme lehetne vmi. ilesmitis nállunk?
@Penivaldes: hmmm és akkó mi legyen a részeg hajnalokkak?
azoknak is Celll lux? :-)
@Penivaldes: a fűrésu az egy kellemes családi mozi. az igazi horror itten van:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: én nem nézek ilyeneket mert unalmasak..és nem szeretem a vért:))
@Penivaldes: Az alkoholizmus egyenes út az erőszak felé..mármint annak,aki nem bírja!
De itt már gyakorlott alkohol-listák is készülnek!
@Penivaldes: Eretnek! Ne kerüljön sor rá, hogy igényed legyen rá, ha kérhetem!
@Penivaldes: Ahol az erőszakot vélik megoldásnak,az a vég! Ld. Kurmányunk!
Egy picit árnyalja a sziveszteri szurkálás képét. Az áldozat sem volt ártatlan bárányka.
www.borsonline.hu/20130105_rablassal_gyanusitjak_a_megszurkalt_gergot
Tik nagyon eccerűek:-) Viccolok a magam kódján:-) Lehet túl buta valék? :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: beszéljél úgy hogy értsem. most nem viccelünk hanem vagdalkozunk
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A monarchiában "egy csapat voltunk" a visegrádiakkal. Nem volt az olyan régen.

@Habakuk999: "Ezt Kádár nagyon egyértelműen ki is használta, ráadásul úttörőként."

Kádár Janibá mozgásterét az határozta meg, aki az elsőtitkári székbe segítette. A nagy "testvéri" szojvet únió. Keress erre a karakter sorozatra: "Vlagyimir Bajkov". Ő volt az összekötő. Ő mondta meg janibának, hogy mi a feladata, amit Moszkvában találtak ki.

Az szerintem egy megtervezett átverés, hogy felépítették a puritán, különutas janibá imidzsét. Minden szatellitában egy kicsit más cucializmust csináltak a szojvet eftársak, a kísérletezés és a porhintés kedvéért.

Persze mindezt bizonyítani nem tudom, míg a pártállami titkosszolgálati archívumok meg nem nyílnak. Legkésőbb akkor kiderül, tévedtem-e?
@rdos: Ja, kisebb súrlódásokkal,minthogy elnyomtuk őket, de ki emlékszik rája (rajtuk kívül, ugye..:-)!
@Penivaldes: fenéket. a vagdalkozás és az erőszak, a legmesszebb áll tőlem.csak eszmei ideológiai harcra agyok alkalmas. és ellenfelimet megválogatom. te szöveccséges vagyol, mégha baráti tűznek élsz is meg:-)
@Penivaldes: én nam szöveccségwt akarok, hanem megegyezéses egyességet:-) vélemény????
@mamitirtok sír derék (kommensevik): de tökjózan vagyolok... a mai menü: kis békési vastagkóbász,kenyér, lehelletnyi calvados, geszipüré habbal, kávé. melik a tudatmódosító?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: na, a vastagkolbász erőss célzatosságú, a Calvados megbocsátható, a KV meg vérnyommás-emellő?
@Penivaldes: A fehér és veres rózsa nem keveredék, bár, ki tudhassa, láthassa, b@szha..ja, az nem, kiskorúk látogatása okán..
@Penivaldes: dehonnenem... egyessíccsük erőinket, csak házasodni ne kelljen:-)
@Penivaldes:

Legyünk Felkelők Akció Szövetsége!

Vagyis... inkább csak Felkelők Szövetsége...
(palizált)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): vóót még valami, de elfeledtem... megnézem és értesítlek...
mellesleg ebédre... somolói galluschka, őzragu levesch, szarvascombi krokettel, barna mártással, camberret saumminyon ala szekszárd 2009, staropramen alternatívo, esetleg mavridaffne, alternatíve: húsus hurka from békés, plusz kolbász, hagymázas krumpli párolt savnyakáposztával, illesmi. de szar nekem:-)
@Penivaldes: Én nem jó törp akarok lennin!
Akkor legyek gonosz mostoha inkább?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem mentegetni akarom az akkori nemzetiségi politikánkat.

Mégis. Vessük össze az angolszász példával. A skótok, az írek a nyelvüket is elvesztették, a walesiek majdnem. Röviden. Az akkori szokványokhoz képest annyira nem is volt rossz a miénk, elismerve, lehetett volna jobb is.
@rdos: Caucescou kivégzését is Moszkvában tervezték? Lehet. Bár nem pont így gondolnám.

Egy rendszert lehet fölülről irányítani, de ez a rendszer vissza is hat az irányítóra. S ha visszacsatolással nem nem foglalkozik a rendszerirányító, akkor előbb utóbb beüt a krach.
(Na, ezt olvasná egy rendszerszervező, kitérne a hitéből a primitív fogalmazásom miatt.)
Mindegy.

Nem hiszem, hogy mindent részletesen meg lehet tervezni. Az alapfolyamatok, struktúrák adottak, ezen belül viszont bizonyos szabadságfokok mellett óriási a válaszható utak száma.

Itt a példa, a meghátrálás a regisztrációtól.
A forgatókönyved szerint Orbán megbeszélte Áderrel, te János, csináld már úgy, hogy alkotmányellenes legyen, mert azt álmodtam, hogy ez így rossz lesz nekünk.

Nem így van, soha nem szabad elfelejtkezni a rendszer alkotóiról, egyedi tevékenységükről, reakciójukról.
Ez műszaki rendszereknél is nehezen tervezhető, élő szervezeteknél pedig különösen nehéz.
Valamelyik napon a szélvitorlák káros hatásairól vitatkoztak itt. Aszály, széláramlás megváltozása stb. Vagyis nem mindenki számára érthetően, körültekintően mérték fel a vitorlák telepítésének hatásait.
Pedig a szél nem gondolkodik, nincs érdeke, becsvágya, kötelességtudata, nincs sajtója, szomszédai, lelkiismerete.

Szóval a magam módján hosszúra nyújtva nem hiszek a lélegző sakkbábukban.
A vezetők manipulációs szándékában természetesen igen, de nem olyan okosak ők, hogy egyedekre bontva határozhassanak meg mindent.

Ez Demerzelnek sem sikerülhetett.:)
@felcsutisuttyo: Igen, így van, nekem is van olyan kedves ismerősöm, aki a buli kedvéért, na meg egy kis Budapest-nézésért megy el a Fidesz szponzorálta buszon. Kevés zászlólengetés, egy-egy sör a haverokkal. Azért van változás: azt mondja, legközelebb mégiscsak inkább nem megy el. Éljen a Fidesz, de talán már szavazni se fog...
@Penivaldes: asszem, de reménykedem. lehet lesz kis sólet is feslett libamellel és festtelt tarjával... de én optimipista vagyok:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mosmeg mit is ongyak erre: jól kell nősülni, oszt utána csendbe meg húzni magad. halálod nappjáig jó dógod leszesz:-)
Fónagy: ha kell, tovább faragjuk a rezsiköltségeket
A rezsiköltségek csökkentésének nem csak a szolgáltatók tönkretétele a célja, de a kormány nem tér ki az eladási ajánlatok elől - nyilatkozta Fónagy János, a Népszabadságnak. A a nemzeti fejlesztési tárca parlamenti államtitkára azt is mondta: ha kell, a fa, szén, tüzelőolaj és más fűtőanyagok árcsökkentésének lehetőségét is megvizsgálják.

államosíccsunk ezerrel, mer A KOMMZUNYÍSTA, KÜLÖNLEGES EMBERBŐL VAGYON GYÚRVA.
Semmiképp se hagyjátok ki:
bookline.hu/product/home.action?id=115930&type=22&_v=Paulo_Coelho_Valtozasok_Naptar_2013

Paulo Coelho Naptár! Minden napra egy gyönyörű idézet a Mestertől!

:DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az nem magyaros, hisz ott a pajinka, idd azt ;)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
most mit mongyak, en sem panaszkodhatok, de aze naladnek meg nem tartunk kajasilag ;)
A fonagyos kulcs mondatot meg citaltam man en is, rakosi pajtas meg elegedetten biccent, simlicska meg jolakottan bufizik egy jot.
Nemzetinacionalistakommunizmus rilodid.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezt minden évben kiadják...:))
remélem neked megvan..
:DDD
@Habakuk999: "Az alapfolyamatok, struktúrák adottak, ezen belül viszont bizonyos szabadságfokok mellett óriási a válaszható utak száma."

Ehhez képest még az átkosbeli (elnyomó) rendszer van körülöttünk, az egy magánnyugdíjat 2/3-os, vagy III/3-os többségű bolseViki visszaállamosította!

A bürokratikus rendszert az eftársak fokozzák is, járások kialakításával. Ahogy @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: kollega találóan megjegyezte, hatósági árakat vezetnének be az eftársak még a tüzifára is!

Többpárti diktatúrában élünk, egyre inkább ez a benyomásom. Ajánlott irodalom, ha nem ismernéd, Bereznay András írása:
www.kibulizottorszag.net/
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ne gonoszkodj. igazán nem szép dolog. engem megkell védenetek mint Dobó Egert
Látom a fost itt fújta össze a szél...

Ja hogy ez a varanus, akkor nemmeglepő.
@Penivaldes: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

elment erkölcsöt őrizni:

Penivaldes 2013.01.05. 12:08:26
én az erkölcs őre vagyok..:D

varanus.blog.hu/2012/02/28/dugni_vagy_nem_dugni_ez_itt_a_kerdes/fullcommentlist/1#c18711126

csakhogy!!!!!!!!!!!!!!:

Penivaldes 2013.01.05. 10:09:15
@Orica Középföldi: erkölcs az nincs. .(((

varanus.blog.hu/2013/01/04/szalacsit_a_bekozepmenetbe/fullcommentlist/1#c18710374
Szalacsit a Békemenetbe?
Hát hogy gyöttem én a képbe?
Kéremkapcsojjaki ! :-9
Ó, Orbán-rezsim! Eközben rozsdaboglya arzénhadművelet a végeken.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3640_a_mi_utanfutoink
@Penivaldes:

Nekem mandalás öröknaptáram van! A mára szóló Jótanács (átszaladok a nagyszobába megnézni) "Gyürkőzz neki - Isten is megsegít!" (ismeretlen sumér költő)
@Penivaldes:

Én megvédelek, mint Dobót Egér!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

a sumér költő neve -én ne ismerném?- L' Óf As 'Z H' oldf énnyel

sok rigmusa van főleg a devízahitelek kapcsán ami én imádok idézni...olyanok vagytok mint a részeg ponty, bekaptátok de nem vagytok jók a sütőben

brühühühühü
@jaegtoer:

www.youtube.com/watch?v=yvOznlXoook

és a "Becsület" egy röpke szó csak semmi más

brühühühühü
@rdos: Te pedig olvass Fukayamát, én most épp azt teszem, ha nem dolgozom.

www.regivilagrend.eoldal.hu/cikkek/cikkek/francis-fukuyama_-a-tortenelem-vege-es-az-utolso-ember-_konyvajanlo_.html

Ne keverjük össze pár vadbarom "mesterkedését"
az antivilág összeesküvésével.
Hidd el, ha lenne okos összeesküvés, annak a fejlődés lenne a célja, nem ez unortodoxia.
Normális, pörgő gazdaság, ahol ömlik a pénz, amiből jól lehet élni, nem a kódusbot.
@rdos: Néhány ember úgy gondolja, hogy el akarja lopni az országunkat.
Ennyi és nem több ez az egész.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ugye ugye ezekben az ínséges, poszt-talan időkben hogy felörvendünk egy kóbor droid-tól is...Bezzeg a régi szép időkben válogathattunk bennük...
Come Back Stefi!!!
@Habakuk999: Utolsó két bejegyzésed nem értettem. Linket köszi.
@Klarita: Lekerültünk a címlapról nem túl régen. Ezért nem jönnek a bérkommerek.
@rdos: Csak annyi, hogy nem hiszek az összeesküvés-elméletben.

Orbán-Simicska tengely nem egy világméretű összeesküvés része, hanem két okos és nagyravágyó ember, akik maguk képére képesek formázni az országot.

Hegel szerint ők az urak, mi többiek, - akik nem vesszük fel velük a harcot - pedig a rabszolgák.
@Habakuk999: "mi többiek, - akik nem vesszük fel velük a harcot"
tudod toll és szó, ezek néha nagyobb fegyverek mint az egyszerű harc ;)
@Habakuk999: A szemednek hiszel? Nézz körbe kishazánkban. Mit látsz?

Én például sok zavaros gazdasági bűnügyet, ahol a politikumunk, a titkos szolgálatok és a köztörvényes maffia valahogy érintett.

Olyan gazdasági bűnügyeket, ahol felsejlik az orosz (+szlovák) szál.

Az oroszok megtartották nálunk a gazdasági pozícióikat, mi feladtuk az ottaniakat.

Iparunk húzó ágazatait hazai? politikusaink szétverték.

Eszetlenül? eladósították az országot, a jövőnket, az egészségünket, a nyugdíjunkat, a jövőbeli generációkat éljük fel, megspékelve népességfogyással és etnikai időzített bombával.

Átkosból folytonos titkosszolgálataink, belügyéreink a NATO-nak tokkal vonóval megfeleltek!

Ez alapján nekem egy kettős (nyilván titkos) megszállás képe rajzolódik ki. A hajdani megszállónk a SzU, ma Oroszország + az USA.

Meglehet igazad van és én látok összeesküvést ott, ahol "csak" kisstílű korrupció van. Mégis, így értelmet nyerne az a sok abszurd, embertelen, magyarságot veszejtő folyamat, ami legalább 23. éve tart.

Piszok könnyen utána lehetne járni a dolognak, ha a pártállami titkosszolgálati archívumok megnyílnának. Ahogy korábban mondtam, legkésőbb 77 év múlva megtudjuk. :-(
@rdos: Isten (vagy az oroszok ) kiválasztott népe lennénk? Miért pont mi? A többiek, lengyelek, csehek, románok stb ők miért nem?

Persze vannak szolgálatok. Van korrupció, vannak besúgók. Mindenütt vannak.
Miért pont minket akarnak elemészteni? Mi van nekünk, ami másnak nincs?
Semmi.
Ugyanúgy voltunk orosz érdekeltségi terület, mint az összes többi közép európai ország. A szomszédok - a románok kivételével - a pánszlávizmus eszméje miatt még fokozottabban magukon érezhetnék a nagy testvér szemét.

Nem kell minket különösebben elveszejteni, képesek vagyunk erre mi önerőből is. Ha húsz év alatt csak egy két félbolondot sikerült kitermelni a sok szürke, jellegtelen és tehetetlen politikusnak jelentkező közül.
@Habakuk999: Megy a bomlasztás világszerte. Nem csak minket, de pl. az oroszok a saját birodalmukat is szétverték! Kiváltak a balti és a kaukázusi államok, belorusszia, ukrajna, az "isztánok". Ugyan az orosz befolyás tapintható, de milyen érdekes egyre gyakoribb az amerikai katonai jelenlét.

A recept mindenütt azonos. A hajdani "bolsevista elit" tőkére váltotta a befolyását. Cserébe a saját orosz nemzetüket árulták el. Szétverték a cároktól "örökölt" birodalmukat! Ha a saját népükkel ilyen kegyetlenek, szerinted mennyire érdekli őket a mi, általuk okozott balsorsunk?
@Habakuk999: Szorgosan olvasom magam is Fukuyamát, legutóbb a liberális piacgazdaság uralmának a hatásáról értekezett.
Ellentmondást találtam abban, hogy azt állítja, hogy a liberális társadalom világuralma miatt eljött a történelem vége, mert nem tud tovább fejlődni a társadalom.
Megállapítja, hogy a világtörténelem hajtómotorja az elismerés utáni vágy. Szerintem itt nem az emberi megismerés utáni vágyról van szó? Ez két fogalom, ez utóbbi a hajtóereje az emberi szükségletek minél magasabb szintű kielégítésére szolgáló tárgyi és szellemi eszközök megteremtésére.
Ez a hajtóerő a természet átalakítását veszi célba a szükségletek megteremtése érdekében.
Az emberi elismerési vágy más kategória, arról Hegel állított fel elméletet.
Alig merem leírni, de ez nem fordítási hiba szerinted?
@Habakuk999:

"Nem hiszem, hogy mindent részletesen meg lehet tervezni."

Egyetértek. Kb. ez történhetett:

index.hu/belfold/2013/01/05/az_ero_jegyeben_mondott_le_fidesz_a_regisztraciorol/

"A Fidesz vezetői már decemberben tudták, hogy az Alkotmánybíróság milyen szavazati arányban találja majd alkotmányellenesnek a választási regisztrációt, ennek ellenére Orbán Viktor csütörtökig kitartott a feliratkozás mellett. A kormányfőt végül párttársai azzal győzték meg, hogy a regisztrációról szóló vita elhúzódása ártana a kormánynak, illetve, hogy a Fidesz úgy is megőrzi erejét, ha most meghátrál."

Még be is jöhet nekik. Csalni meg így is tudnak.
@rdos: A CIA, MI6, Opus Dei, MOSZAD, AlKaida, és a többiek, mind mind bolsevista elitből vált ki?
Nem hinném.

Léteznek országok, nemzetek, gazdasági, politikai érdekcsoportok, egyházak.
Ezek mindegyikének léteznek érdekeik, amik általában nem azonosak mindenben a többiével.

Mindegyiknek van elkötelezettsége, Fukuyama szerint mindenki vágyik a "megbecsülésre", ez a mozgatórugója a cselekedeteinek.:)
Mindenki próbálja érvényesíteni az érdekeit, van aki nagyobb, van aki kisebb sikerrel.

Amúgy nem hiszem, hogy nagyon kegyetlenek lettek volna a népekkel szemben a szovjet birodalom szétesése révén. Akkor lettek volna kegyetlenek a népekkel szemben, ha erővel próbálják egyben tartani azt, ami szétesett.

A cároktól örökölt birodalom sem volt egy nagy fényesség, az orosz muzsik vagy bérmunkás sorsát azért nem olyan sokan irigyelték a világban.
Nem véletlen, hogy pont ott győzött a szocialista forradalom.
A hidegháború és a gazdasági verseny elvesztése pedig nem arra buzdította a szoci szolgálatokat, hogy nemzetközi válsággal és háborúkkal dúcolják alá a minden eresztékében recsegő birodalmukat, hanem szépen föladták, és elkezdtek építeni egy új országot, új gazdaságot.
Ez meggyőződésem szerint nem kegyetlenség, sőt.

A "balsorsunkért" nem érdemes másokat hibáztatni.
Amúgy szerintem nem is balsors, benne vagyunk az Európai közösségben, előttünk a jövő.
Van egy két hülye vezetőnk. Majd lesz más helyettük.
@Légifarkas:

Bármit el lehet róluk képzelni, ez tény. Úgy csűrik-csavarják majd, ahogy azt hiszik, jobban szolgálja az érdekeiket. De az nincs most előttem, hogy rövid úton beszántanák az AB-t. Bár franc tudja.

Maga a lehátrálás mindenesetre azt mutatja, hogy valamennyire bekalkulálják a közvéleményt. Orbán pedig már szklerotikus Brezsnyev-állapotban van, ha az utolsó pillanatban tudták csak meggyőzni.
@Habakuk999: Van egy két hülye vezetőnk. Majd lesz más helyettük.
ismerve a zországot, másik két hülye...
@Kowalski, helyzetjelentést!: orbán egy egyujjas kesztyűbáb... átmeneti kommunikációs zavar volt.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Amúgy ez az előrehozott választásos spekuláció is egész reálisnak tűnik. Mérget azért nem vennék rá, a gyávaságuk miatt.

greczy.blog.hu/2013/01/05/jon_az_elorehozott_valasztas
@Kowalski, helyzetjelentést!: nem kell túlértákelni az AB döntést... bőven belefér a nagy tervbe. kicsi látens elégtétel a félgondolkodóknak, a síkhülyék fel sem fogják, az okosok pedig emiatt nem hagyják abba a csomagolást. Fukudzyima pedig mosolyogva jegyzetel. Live is like...
@Kowalski, helyzetjelentést!: ki ki... egy kisebb orbán... és az ajtó mögött áll tarcsiban még három...
@Mariann19: Nem fordítási hiba, átvette Hegel elméletét. Ez hasonló Platón "thümoszához", azaz az ember indulatosságát, önérzetét kifejező lényeg.

Vagyis az elismerés utáni vágy a mozgatórugó szerinte a modern kapitalizmusban, hiszen már nem lehet pusztán egyszerű anyagi igények alapjából levezetni az ember cselekedeteit.
Amit látunk Viktorunknál is. A hősséget, a nemzetmentőséget, amit mi úgy írunk körül, hogy bele akar kerülni a történelemkönyvekbe.:)

Én nem úgy látom, hogy egyértelműen látná a történelem végét, tanakodik rajta szerintem.

Hegel látta, ő már a francia forradalom demokráciájában látta a rabszolgák felszabadítását és a történelem végét.
Azóta történt egy s más.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): amióta az eszementemet tudom, más se volt... de bíztatnak több, mint 50 éve: holnaptól, minen másképp volt. Csak a seggem marad továbbra is csupast. És így is fogok megdödleni.
@ariel12: és ez felétek menti azt, aki rendkívül "sportszerűen" életveszélyesen összeszurkálja akivel verekedésbe keveredik és netán alulmarad??? :) Aztán pedig a népes család még meg is fenyegeti az áldozatot és a családját azzal, hogy nehogy tanúskodni merjenek?

modoros.blog.hu/2013/01/04/a_sziven_szurt_nemzetiseg?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_05&utm_campaign=index
@Habakuk999: nem hinném, hogy Orbán Hegelt, Fukuyamát, Kantot, Heidelberget, Sartre-ot olvasgatna. És mást sem. Egyszerű agyalapi ösztönlény, zsigeri, alapvetően frusztrált érzésekkel és gondolatokkal. És ehhez kereste meg a megfelelő opportunistákat, hasonló defekteseket, mentálisan betegeket, gátlástalan erkölcsi hullákat... és a csapat így együtt él és virul. 2 millió birkának meg mindegy, hogy kinél van a kolomp, csak dús legyen a mező, tél meg sose lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem húznál el a redves faszba a mai uszításadagoddal? Ma nem vagyok irányodba igazán toleráns...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"kicsi látens elégtétel a félgondolkodóknak"

Csomagolni sajnos nem áll módomban, ezért ebbe a kategóriába csúsztam. :D Viszont nem elégtétel, csak kapirgálás a romok közt, hátha mégis akad valami, ami miatt alakulhat még máshogy is, mint ahogy a nagy terv előírja.
@Habakuk999: "A cároktól örökölt birodalom sem volt egy nagy fényesség"

Különösen az 1905. évi csuzimai vereség után az orosz birodalom elképesztő "sebességgel" kezdett el növekedni. Míg a századfordulón a cári kötvényeket szinte teljes egészében külföldi bankok jegyezték, 1913-ra, az utolsó békeévre a felét már a hazai izmosodó polgárság jegyezte le. A földreformot szakította meg a kitört háború.

A világ történelmét elég furcsán tanítják, nálunk hajdani szoc. táborban különösen.

Lengyelország német, majd rá két hétre orosz lerohanása után a németek megkapták a hadüzenetet. Az oroszok nem. Vajon miért nem?

Amikor dolfi lerohanta a gallokat, az oroszok miért nem segítették meg a franciákat? Kölcsönös segítségnyújtási egyezményük volt ugyanis.

Van pár furcsaság, a világ- és a mi történelmünkben amit egy szerző a "fősodrattól" nem kicsit eltérően értelmez.

Kulcsszavak: "Hernádi Tibor" "A II. világháború igaz története" "A rendszerváltás igaz története".

Nem kell neki mindent elhinni. Elolvasni viszont megéri. Ahogy S.P. Huntingtont is.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Basszus, te látod a kindlimet?
Majdnem a sorrendet is eltaláltad a januári letöltéseimben.

Nem, Orbán egy sima hatalommániás és viselkedészavaros tolvaj.
Még véletlenül sem túlképzett, ugyanakkor a parlamentben nyitott szemmel járva ráragadt a napi rutin. Ennyi, semmivel sem több.
Egy ember, aki azt hiszi, a politika pusztán a politikai kommunikációból áll.
Felelősségtudata nulla.
@rdos: nem hiszek a nemzetközi összeesküvésekben. Sem a zsidóban, sem a pénzvilágiban, sem a geopolitikaiban, sem a szovjetben/oroszban, sem a németben, sem az USA-ban. Mi minden külső hatás nélkül is bravúrosan meg tudjuk dögleszteni magunkat, saját, választott vezetőink által. Nem kell ide segítség. Megy ez magunktól is. Ebben az egyben, a világon egyedülállóan tehetségesek vagyunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nincs mire dsiztingválnom. Mondtam, ma a félművelt alattomos gennyes uszításodra nem vagyok vevő. H nem értetted volna, megismétlem: Ezekkel a kopipájsztolt undormányaiddal keress más blogot, hánynom kell a tartalmátol, és a belimkelőtől is.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ez egy festmény a Vatikáni Múzeumban. Itt gondolkodtam el azon, hogy a katolikus klérus legfelsőbb vezetése is toleránsabb nálunk.
@Habakuk999: vettem csak a csakravonalaidat... és már az előbb is mondtam: Feladtalak benneteket, nincs az a 30 ezüstpíz, amiért megváltanálak benneteket. Dödöjjetekek meg:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Mókus hiányolja Mariannt, ez van, kibekkeljük! vagy csak sok volt a geszti-püré, ki tudja?
@Habakuk999: Nálad hányásnak számít, ha kifejtem abbéli véleményemet, hogy másokat - akármilyen okkal - életveszélyesen megszurkálni az igazi hányinger és mélyen ember alatti???

Nem arról volt szó, hogy ti vagytok állítólag az igazi humanisták? :)

Más téma. Ez esetleg érint majd téged is?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/sulyos_gondok_az_elelmiszeriparban_sok_ceg_fogja_lehuzni_a_rolot.541353.html
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Igen a történelemben egyetlen olyan esetről sem tudunk, amikor egyik ország igyekezett a másik fölé kerekedni és meghódítani azt akár katonailag vagy pénzügyileg. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Abban hiszel, amiben akarsz. Cserébe nekem is engedd meg hogy hihessek abban, amiben :-).

Arra tudsz valami racionális magyarázatot adni, hogy a magát jobboldali, "komancsevőként" definiáló 2/3-unkat a világon mindenütt jobboldali (+populista) pártnak írja le a sajtó?

És ez a "jobboldali" 2/3, takargatja a pártállami titkosszolgálatainkat. Még 77 évig. Kordonka szagértői országlásának vége felé szavazták meg fityiszék a cucikkal teljes egyetértésben!

Ha tudsz rá logikus magyarázatot, tényleg nagyon megköszönném.

Addig viszont abban hiszek, hogy a fityisz=maszop=jobbklikk=lehetettvolnamás. Ha valakit kihagytam volna, bocsika. Ők is =-k.

:-(
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem a pocakom fáj ma, hanem a világ:-) Na mehgyek is, eszem egy kis boldogsághormon-termelő maradék geszipürit, hátha jót tesz. Marian, meg jobb, ha nem olvasgatja a mostani böfögéseim, mert... :-)
@rdos: Nekem hitelesebbnek tűnik Churchill sztorija, mint a sikerlistáért küzdő "igaz" Hernádié.

Rengeteg aljasság van a politikában, a hatalomért folyó küzdelemért folytatott harcban - erre egy aranyos könyv felnőtt mese a Harri Potter írónőjétől - különösebb összeesküvés nélkül is.

Mellesleg úgy gondolom, hogy a 1968-tól 2002-ig tartó időszakra igenis büszkék lehetünk. Az új gazdasági mechanizmusunkra, a gulyásszocializmusunkra, a rendszerváltásban betöltött szerepünkre.

Ezzel nem visszasírom a kádárizmust, csak úgy gondolom, sikerült húsz évvel megelőzni a hasonló körülmények között lévőket.

Az is igaz, a mostani kurzusok ezt a húsz év előnyt pár év alatt visszaadják a szomszédoknak.
Ilyen lovagiasak.
@rdos: nem kinyilatkoztattam, csak elmondtam a véleményem. És tiszteletben tartom a másokét is, köztük a Tied is (kivéve Gábrielláét, mert az nem önálló gondolat, hanem egy beragadt bakelitlemez, minden önálló gondolat nélkül, és számomra tolerálhatatlan)
Ha olvastad, azt írtam, " a mindenkori önmaga által választott vezetői révén" , vagy valami ilyesmi. Én úgy gondolom, a lényeg a mindenkori vezetés számára alapvetően a hatalom és minél nagyobb jólét biztosítása. Hogy ezt az alapvető célt milyen ideológiai köntösbe öltözve próbálja a plebs részére emészthetővé varázsolni, az szinte lényegtelen. Ez persze függ az alantasok értelmi és mentális szintjétől, és persze a hatalmon lévők mentális beállítottságától... ennyi. De az alap mindig ugyanaz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Derült égből idehányásnak számít.
Majd ha ez lesz a téma, akkor linkelgesd.

Persze, hogy érint. Téged is érinteni fog. Mindenkit érint.

Mi a tevékenységünk nagy részét külföldön folytatjuk.

A cikk amúgy korrekt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ecceribb jobbikosoknak is, hátha leeseik.

"Felháborítónak tartja az MTK-s bokszoló megkéselése kapcsán megfogalmazott rasszista kijelentéseket Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a sportklub elnöke.

"A Magyar Testgyakorlók Köre (a továbbiakban: MTK) elnöksége, az idén 125 esztendős klubunk szakosztályai, az egész MTK sportcsalád elfogadhatatlannak tartja és felháborodással valamint szomorúsággal teli szívvel elutasítja azokat a kijelentéseket, amelyek az MTK fiatal sportolójának, Sávoly Gergőnek a tragédiája kapcsán gyűlölködő, rasszista nézeteket fogalmaznak meg" - közölte Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, az MTK elnöke.

Deutsch közölte, az MTK mindenkor elítélte és elítéli a gyűlölködés és gyűlöletkeltés minden formáját.

A klub nevében emellett Deutsch hangsúlyozta, hogy Sávoly Gergő tragédiája mindannyiuk tragédiája, az MTK a család mellett áll a bajban. "Bízunk a mielőbbi teljes felépülésében, ígéretes sportolói pályafutásának sikeres folytatásában" - írta.

Az MTK elnöke közleményében megköszönte mindenkinek az együttérzést, de mint írta, "ugyanakkor szégyellje magát mindenki, aki egy 17 éves sportoló életveszélyes sebesülése kapcsán nem az együttérzés, hanem a gyalázatos cigányozás hangján szólalt meg"."

hvg.hu/itthon/20130104_Szigethalmi_keseles_Deutsch_eliteli_a_ras#utm_source=hvg.hu&utm_medium=listing&utm_content=related&utm_campaign=related

Értem én, hogy olyanok vagytok, mint a gyöngytyúk és a takony kapcsolata, de elég szánalmas és kontraproduktív ez a linkelgetésed, cigányozásod...
@rdos: Arra tudsz valami racionális magyarázatot adni, hogy a magát jobboldali, "komancsevőként" definiáló 2/3-unkat a világon mindenütt jobboldali (+populista) pártnak írja le a sajtó?

Erről pedig az a véleményem, hogy a most hatalmon lévő magyarországi elit magasan szarik az évszázadok alatt kialakult európai általános-és viselkedési normákra, mert megtehetik, és mi hagyjuk, hogy megtehessék. Unintelligens, félcivilált, önértékelészavaros, népségnek olyan vezetői vannak, amilyet megérdemelnek. Normális állam normális állampolgárai már az első 2-3 húzás után elzavarta volna ezeket a halál faszára, vagy felhúzta volna az első lámpavasra. De itt nem. Mi ezt húztuk a lottón, úgy hogy a számokat is magunk tettük bele a gömbbe. Nincs miért sajnálni önmagunkat. Akinek ez pedig nem tetszik, az elhúzhat melegebb éghajlatra (ha megteheti és van eléggé bátor), aki nem teheti meg az megpróbálja kibekkelni, a többinek meg mindegy, béget (halkan) legel, böfög, ürít és jól elvan...
@rdos: Én régen sokat jártam Oroszországban, Szibériában, Kazahsztánban, hidd el nem sok minden látszódott a XIX-XX századból.
Ha olvasol oroszokat, ott se az a nagy dicsőség látszódik.
@Habakuk999: Mellesleg úgy gondolom, hogy a 1968-tól 2002-ig tartó időszakra igenis büszkék lehetünk. Az új gazdasági mechanizmusunkra, a gulyásszocializmusunkra, a rendszerváltásban betöltött szerepünkre.

Ebben azt hiszem egyet kell értenem Veled, bár a "romlás virágai" már 1989-ben megjelentek, tehát a cenzus végét valahol ott húznám meg. Az más kérdés, hogy az az állapot már fenntarthatatlan volt, viszont egy polgárosodó, felzárkozó és lassacskán európaivá váló keu. országnak soha vissza nem térő lehetőséget jelentett, mellyel szokás szerint nem tudtunk élni. Elvesztettuk a fejlett Európa pillanatnyi figyelmét és szimpátiáját. És ez a dolog lassan egyre mélyebbre süllyed. Itt nem az a kérdés, hogy leszünk e, vagy nem leszünk gyarmat, hanem az, hogy mikor leszünk Európa seggén egy gennyes pattanás. Ebben az évben, vagy kihúzzuk jövő ilyenkorig.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Milyen a gyöngytyúk és a takony kapcsolata? :)

El sem tudom képzelni.:(
naivitás azt gondolni hogy a REGISZTRÁCIÓ nem a fides akarata szerint marad el...
butaság azt hinni, hogy a fides nem tervez meg ijjen eseményeket...
sajnos attól tartok ez része a "huzdmeg-ereszdmeg" diktatúra építésnak...
PÁVATÁNC: egyetvissza+négyetelőre...

és akkor mostmár demokratikus a választás?
-fides ovb vel?
-kubatovlistával?
-határontúli szavazókkal?
-átszabott választókerületekkel...
-gründolt közmédiával???
-szétrabolt közkasszából feltöltött pártkasszával?

ja... ahogyan...

a hatalomra kerülésük is pusztán tiszta demokratikus versengés eredménye volt:
-2006-os tankkal b-középpel szervezett patyomkinforradalom
-közgéppel, cba val és átbaszott celebekkel
-mindenkibűnöző plakátkampány
-program nélkül
-hamis ígéretekkel, kánaánt hazudva...
-hüjenépszavazással...
-a párt(mafia) működése is demokratikus (többszöri oszlatás)

ezek után azt gondolni hogy a fidest legyőztétek... ?!?
bruhhahahaha:))))

a fides legyőzését akkor fogom elhinni amikor DAKOTA LÓ legel a sírjukon !
@Habakuk999: mer boli rosszul idéz...
Pontosan: Gábriella rávetődött hírre, mint "Gyöngytyúk a meleg takonyra":-)

Ez egy eléggé elterjedt tréfás népi hasonlat kishazánkban:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Jó hasonlat:)
El is tudom képzelni Angyalt a meleg, remegő takonnyal.
Fúúújjj

Más. Szerintem csak lesz fejlődés, hosszabb távon együtt kell mozogni a régiónknak.
Csak változtatni kell.
De ezt már Szent István után elrontottuk. Ő látott a politikai térképen, nem véletlenül lett király Orseolo Péter. Csak nekünk pusztai barbároknak nem felelt meg a velencei testvériség.

Olyan mondás is van, minden kakas úr a maga szemétdombján. Jobb volt nekünk akkor is ez a szűk medence, mint az európaiság, és ablak a világra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen a történelemben egyetlen olyan esetről sem tudunk, amikor egyik ország igyekezett a másik fölé kerekedni és meghódítani azt akár katonailag vagy pénzügyileg. :)

Te nagyon fogyatékos értelmileg csökött genetikai hulladék: ki a túrónak kellene egy semmivel sem rendelkező, nullára amortizálódott, nagyarccal, de mással sem rendelkező, 1 milliós cigánysággal, 2 milliós nyugdíjassal, 1 milliós élősködővel terhelt ország a hátára egy púpnak. Még az olyan "fejlett" országok, mint az "isztánok", vagy a közel-keleti emirátusok is csak röhögnek a felszaladt harisnyás, szétalkoholizált, felpuffadt arcú, elformátlanodott felajánlkozásunkon, pedig Orbánék mindent bevetnek, még a "szopok nyalok baszok húsz fillérért" szlogent is bevetik. És hát még ígysenem...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ez nagyon szép jellemzés országunk gazdasági, morális, politikai állapotáról.

Minden szavad kincs!

Hogy az ördög vinné el.:(
@Habakuk999: "Már nem lehet pusztán egyszerű anyagi igények alapjából levezetni az ember cselekedeteit."
Fukuyamánál lelhető fel fajsúlyosabban a gazdasági elemzéseinél az ember, mint szubjektum kiemelt szerepe. Ez feltűnt már kezdetben, írásainak olvasásakor, mert nem jellemző gazdasági elemzésekre ez az utalás.Jó, a magyarázatod a továbbiakban elfogadható.
"Az elismerés utáni vágy a kapitalizmus mozgatórugója."
Ennél a megállapításnál is el kell gondolkozni. A klasszikus értelmezés szerint - egy közgazdasági műhelyekben - a mozgatórugó a profit minél magasabb fokú elérése. Ezt hogyan kapcsolod össze az elismerés utáni vággyal. Ehhez két szereplő szükséges. Az elismerésre vágyó, és az elismerő. Ez utóbbi kiben, vagy miben testesül meg? Vagy itt már ki kell zökkeni az emberi természetből, vagy csakis erre irányul az igény? Mit is kell elismerni a kapitalizmusban?
Fukuyama nem bontja ki részletesen, valóban csupán tanakodik.
a fides nem sima párt, hanem BŰNSERVEZET
választáson nem tud veszteni....

ha ez fordulna elő akkor
INKÁBB AZ EGÉSZ ORSZÁGOT felgyújtyák...

a fides számomra kellemesebb mafiakormányon mint "ellenzékben"...
előbbi esetben egy nagyösszegű VÉDELMI PÉNZZEL megússzuk...
míg a második esetben FELGYÚJTYÁK, LEROMBOLJÁK a zországot

ezért kell a fidest nem legyőzni, hanem MEGSEMMISÍTENI !!!!
amikor a "megvédik a magánnyugdíjpénztárakat" akkor pontosan fogalmaznak...

elszedik a magánkasszát VÉDELMI PÉNZ, aminek cserében életben hagynak...

(amig kitart nekik a kassza tartalma és azzal vannak elfoglalva)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Normális állam normális állampolgárai már az első 2-3 húzás után elzavarta volna ezeket a halál faszára, vagy felhúzta volna az első lámpavasra."

:-)

Kedves Vérmókus! Megértem én ragadozó természetedet, de nem tartom jó ötletnek a lámpavasak rongálását. Nem ártott a lámpavas senkinek. Az elszámoltatást (a lopikált javak visszavételével együtt), a tavaszi nagytakarítást annál inkább.

A szavakban komcsizó 2/3 és az ügynökakták takargatása? Erre valami értelmes magyarázatot tudsz adni?
@Habakuk999: Orosz téma. Forrásom, sajnos csak könyv formájában:

Mihail Heller - Alexander Nyekrics, Orosz Történelem, Osiris Kiadó, 2000.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Én úgy gondolom, a lényeg a mindenkori vezetés számára alapvetően a hatalom és minél nagyobb jólét biztosítása."

Magam is így vélem, ami a jólétet illeti. Miután szabadon? választottaink eddig nem ezt tették, ezért leszerepeltek előttem. És mindegy, hogy kollaboránsok, vagy csak szimplán bénák.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az illusztrátorról ezt írják az ajánlóban: "Catalina Estrada már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. "

Ajaj...
@rdos: "Szétverték a cároktól "örökölt" birodalmukat! Ha a saját népükkel ilyen kegyetlenek"

Jól értem? Kegyetlenség az orosz néppel, hogy a huszonegynehány, sok éve orosz befolyás vagy uralom alatt volt ország függetlenné vált?

Most akkor az oroszokat sajnáljuk? A grúzokat, örményeket, ukránokat ítéljük el, mert függetlenedni merészeltek, az orosz vezetést pedig azért, mert ezt lehetővé tette?

Nem kicsit zavaros a gondolatmeneted.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Na ezt picit benéztétek, mert nagyon úgy néz ki, hogy családon belüli viszály volt. Még mielőtt békamenetet szerveznétek Szigetszentmiklósra előbb nézzétek meg valami hirportálon nyilatkozik az áldozat rokona. Na ő sem a mai napsütésben barnult le. :-) Ja és közben történt más gyilkosság is ahol hófehér volt az elkövető, oda nem szerveztek egy jó kis tüntit?
@Mariann19: Új világ van. A nagy XIX. századi gazdaság-filozófusok még az ipari forradalom kapitalizmusát látták, a kis halat meg a nagyot, milliók élethalál harcát a létfenntartásért.
Ott a vérre menő harc a profitról, a megélhetésről szólt.

Ma az infotech, a globalista gazdaság világában, már nem pusztán profitról beszélünk, hanem ízlésről, kultúráról, szabadidőről, vallásról, takdalse ... mindösszesen az ember "irányításáról", neveléséről, azaz a hatalomról.

Kinek van hatalma? Akit, akinek a termékét a közvélemény, az emberek elfogadják. Vagyis akit elfogadnak. Ez az elismerés utáni vágy magába foglalja a közönséges profitot is, de annál lényegesen jobban kiszélesedik a jelentése.

Profán példa: okostelefon. Ha az én telefonomban hisznek többen, akkor én határozom meg az emberek reggeli útvonalát, mit olvassanak, milyen étterembe menjenek, hol aludjanak.....
Ez több, mint profit.
másik: kinek nagyobb a profittermelő képessége, a filmsztárnak vagy az olajmágnásnak? összenő a kettő.

Ugyanakkor az egyedi ember is az elismerésért küzd.
Mivel normális államokban az átlagpolgár nem a túlélésért küzd, egyéb dolgok, általánosan a társadalomban elfoglalt helyzete, azaz elismerése a motivációja.
legyen az munkás, paraszt, vállalkozó, politikus vagy blogkommentelő.:)

Szóval nem a kapitalizmust kell elismerni.
Hanem az embert, a termékét, a vállalatát, a focicsapatát, az akaratát. Mert pont ez az emberi természet veleje: az elismerés vágya.:)
A minél nagyobb tekintély, legyen az profitban, politikai hatalomban, kultúrális, életmódbeli hatásban is mérve.
Mára ezek együttesen hatnak és irányítják a cselekedeteinket.
Ez az igazi világ-összeesküvés, nem a szolgálatoké.:)

Persze ezek az én gondolataim, a nagyokat kell megkérdezni, mit is gondolnak ők erről az egészről.
@Habakuk999: Neked Churchill (ő az egyik tettes, de jó, rendben), nekem nem.

1968-tól, az új gazdasági mechanizmustól kezdődően valóban sikerült valamit felmutatnunk (az adott lehetőségeken belül). Arra azért nagyon kíváncsi lennék, mennyire magyar és mennyire szojvet alkotás volt az. Mire gondolok?

Igazad van, a legsötétebb diktatúrában is megvan a kapcsolat az elnyomott civilek és a hatalom birtokosai között. Adva volt továbbá egy szó szerint éhező, bolsevik megszálló birodalom. Ha már a magyar agronómus eftársak háztájit akarnak, egye penész, megengedjük nekik. Szóval az lehet, hogy mi lobbiztunk az akkori kágéestében a sajátos magyar mezőgazdasági modell mellett, de hogy a szojvet eftársak rábólintása nélkül ezt ugyan nem csinálhattuk volna meg, abban biztos vagyok.

Ezért is lenne fontos az archívumok megnyitása, és ezért nagyon irritáló hogy ezek a mélyen "demokrata" pártjaink takargatják a pártállami múltunk titkos fejezeteit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

olyan mint egy Inka Kaleidoszkóp (a címlap)

brühühühü

a coelho is valami ilyen lehet?
@jaegtoer: ezzel azt próbálom szemléltetni ogy a jelenlegi rendszerben hány és hány ingyenélő van.
@rdos: ezt nem olvastam, nem ismerem.

azt viszont tudom, hogy Szibériában egyetlenegy olyan kerítést se láttam, ami szabályosan állt, csak ide oda dülöngélőt.

Elhiszem, hogy ebből nehéz a századforduló orosz ipari fejlődésére konzekvenciát levonni, de hidd el, hogy egyetlen orosztól sem hallottam emlegetni az akkori aranyidőket.

Hajlamosabb vagyok Tolsztojnak vagy Gorkijnak hinni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Nem hinném, hogy Orbán Hegelt, Fukuyamát... Sartre-t olvas."
Magam sem gondolom ezt, mert az Orbán kormány a választási győzelem után folyamatosan egy célt követ, a 2014-es választás újbóli megnyeresét.
Amennyiben végiggondoljuk az utóbbi kormányzati döntéseket, minden ágon fellelhető ennek a szándéknak a jelenléte. Ennek jegyében módosult az Alkotmány, a jogállam lebontása, az államigazgatási rendszer szinte teljes átalakítása, az ehhez szükséges személyi feltételek megteremtése, az érdekérvényesítő szervezetek fellépéseinek korlátozása, a média kiszolgáltatottsága.
Ehhez nem szükséges gondolkodókat olvasni. Elég 2-3 dolláros könyveket átnézni, melyek a hatalomtechnikával foglalkoznak, máris rendelkezésre áll az az eszköztár, hogyan lehet hatalmat szerezni és megtartani.
Nem lehetnek kétségek affelől, hogy a jelenlegi választási törvény AB általi elmeszelése nyugvópontot jelent a választási törvénykezésben. A februári első parlamenti ülésszakon meg lehet majd ismerni olyan új rendszert, melynek megismerése után a regisztráció is kellemesnek tűnik, ha majd visszatekintünk.
@épészmérnök: Az orosz imperiumot a bolsevikok szétverték, ez tény, nem zavaros gondolat. Ha úgy veszem ez az oroszok trianonja (a hasonlat annyiban is áll, hogy sok orosz az új Oroszország határain túl rekedt).

Hogy aztán az ukrán, az isztáni ... bolsevikok ugyanúgy szétverik a saját, új, "független" államaikat, "fogyasztják népüket" (a demográfiai helyzet a legtöbb utódállamban a miénkhez hasonló) az csak őket minősíti. Ahogy hazai politikumunkat is :-(.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem értem miért védi meg egy kisméretű állat Dobó Istvánt?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Mi történt?
Mi ez a mérhetetlen pesszimista hangulat pont most?
Úgy csinálsz, mintha nem lett volna időd 98 óta akklimatizálódni ehhez a kibontakozó hatalmi tébolyhoz, ami OV fejében uralkodik. Mintha most szakadt volna rád a felismerés.

Bevallom, azt én se tudtam/láttam, hogy ennyire sötét kezdet-középkor dúl benne. Bár szerintem fokozatosan romlott.
( Közben nézem/hallgatom az NG-n a boszorkányüldözést:)) Remek aláfestés:)

Akinek van cca.15 000 képe a világ legszebb dolgairól, kajáiról és ehhez kapcsolódó tudása, az nem csupasz seggű, az gazdag. Elvehetetlen a gazdagsága. Tessék erre gondolni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
majd megkeresem az eredeti nyelven, portugál (brasil) ki fordította spanyolra? és ki fordította magyarra? ideírnád?

brühühühü

köszi
@Habakuk999: "Hajlamosabb vagyok Tolsztojnak vagy Gorkijnak hinni."

Émmeg Ilf-Petrovnak...
@rdos: Kevered.

Az, hogy a mostani pártok jeles képviselői besúgók voltak vagy nem, egy dolog.
Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala csak arra jó, hogy saját szemünkkel olvashassuk, amit amúgy is tudunk.
Politikai pártba a viszonylag kevés megszállott kivételével csak az ügyeskedő, a tolakodó, az aljanép lép be, aki GYORS hasznot remél a párttagságától.

Azt meg kikérem magamnak, hogy a szovjetek csinálták a gazdasági mechanizmust.
Magyar volt Doktor Agy is.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem volt KGST meg Varsói szerződés, de hidd el, a fenekünk kitörléséhez nem volt szükség szovjet politikai komisszárra.
@rdos: " Az orosz imperiumot a bolsevikok szétverték, ez tény, nem zavaros gondolat."

Ez így igaz. Ami nem tetszett a gondolatmenetedben, az az, hogy kizárólag orosz szemszögből nézted. Ami az oroszoknak veszteség, az a kivált országoknak nyereség.
@Habakuk999: "Hajlamosabb vagyok Tolsztojnak vagy Gorkijnak hinni."

Jó. Higgy.

Gorkij igazolt bolsevik párttag volt, biztosan tárgyilagosan nézte a cári rendszert. :-)

Tolsztoj utolsó regénye, ha hinni lehet a wikinek, 1899-ben készült el. Az 1906-ban kezdődött rövid életű gazdasági fellendülés előtt.

De hihetsz, amiben akarsz.
@épészmérnök: Ők azt írták, tök jó volt a gazdasági fellendülés?
Nem úgy emlékszem.
@Habakuk999: "de hidd el, a fenekünk kitörléséhez nem volt szükség szovjet politikai komisszárra"

Én azért csak belenéznék az archívumokba. Az érdekelne, hogy az ávéhá, az utód szervei és a kágébé milyen szinten avatkozott be mindennapjainkba. Félek tőle, nagyon.

Mert hogy a kádárizmusban azt hitették el velünk hogy "külön út".

Ehhez képest kezdetben, 1957-ig biztosan, Kádárt orosz különleges egységek védték (értsd, őrizték). És később?
@épészmérnök: "Ami az oroszoknak veszteség, az a kivált országoknak nyereség."

Formailag igen. Gyakorlatilag is?
@rdos: És nem is az volt az igazi neve.
Ennek ellenére bekerült a világirodalomba, ahová azért nem olyan egyszerű.
Van egy természetes kiválasztódás, van ahol evolúciónak hívják, az érdemtelenek elpusztulnak.

Amennyiben nagy lett volna a fejlődés, akkor a sikeres orosz proletariátus nem gondolta volna úgy, hogy csupasz kézzel rohanjon neki a szuronyoknak.
Hanem óvta volna sokat ígérő munkahelyét.
Nem lett volna 1905. Nem lettek volna pogromok, hiszen a zsidó munkásokra is szükség lett volna.

Mindegy, az tény, hogy a szocialista modell megbukott.
A sztánokban amúgy mit is jelentett a cári birodalom? Három helyőrséget?
@rdos: Ha ennyire érdekel, haverkodj össze a Bajza utca környékén élőkkel. Ott találsz épp elég sok delikvenst.
Van ott most is ilyen lakótelep.
Nem tűnik úgy, hogy az Lmp és az E14 a háttérben egymásra talál?
@Habakuk999: Látom nagyjából azonosan látjuk a dolgokat, de azért néha figyelj :-)

"Nem lett volna 1905."

Ahogy említettem 1906-tól, pont az 1905-ös csuzimai vereség és az 1905-ös forradalom miatt indult el a cári Oroszország egy polgárosodottabb gazdaság felé. "Sztolipin" a kulcsszó.
@Habakuk999: Mi van a Bajza utcában?

És melyik településen van ez a Bajza utca?

Nézd el ezt a kis gonoszkodást egy vidékitől :-)
@rdos: Pestre gondoltam, én a vidéki.:)
Pl az fordító iroda, az orosz nagykövetség, de én Városligeti fasor környékén élő oroszokra céloztam.
Ők azok, akik befolyásától félsz.
@Habakuk999: Vagy úgy? Köszi az infót. Hát? Lehet hogy a haverkodásból nem lesz semmi.

Más.
Kard nagyot alkotott :-)

kard.blog.hu/2013/01/05/kommunistahatarozo_fonagy
@rdos:

"Vidék"???...
Ja, megvan! Az az izé a kiskörúton túl! Egyszer rágugliztam.

:D
@rdos:

"Szóval az lehet, hogy mi lobbiztunk az akkori kágéestében a sajátos magyar mezőgazdasági modell mellett, de hogy a szojvet eftársak rábólintása nélkül ezt ugyan nem csinálhattuk volna meg, abban biztos vagyok. "

Én nem értek a témához, de öreg közgazda barátomtól számtalanszor hallottam, hogy az agrár-kérdésben Fehér Lajos egy zseni volt, de Kádárék nagyon beszartak és nem engedték a reformot. Ugyanez igaz (szerinte) a Nyers vezette csapat gazdasági reformjaira is.
Annyira kiherélték, hogy végül nem maradt szinte semmi.
@rdos: "Az, hogy a mostani árcsökkentés mely energiacégekre milyen pénzügyi hatást gyakorol, egyelőre nem ismert."

LOL. A csávó belemondja a zemberek arcába, hogy az általuk hozott döntések esetleges hatásait:

A: eszükbe sem jutott megvizsgálni
B: kurvára leszarták, ha valami gáz lesz, majd rögtönöznek, mint Feri
C: mindkettő
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: C,egyértelműen, hová ez a rohanás, majd módosítanak, pl.nem tíz % lesz a következő,hanem 15, ha nagyon ugrálni mernek, ugye?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én pont így vagyok a belsejével.
Az a kis fekete folt.:)
@Habakuk999: "Kinek van hatalma?Akinek a termékét a közvélemény, az emberek elfogadják, vagyis akit elfogadnak. Ez az elismerés utáni vágy magában foglalja a profitot is."Gondom van ezzel a teóriával. Számomra az elismerés személyes érzés akár közvetlen ember általi, akár a termékemet tekintve. Persze, lehet ezt magyarázni a kelendőséggel, a termék sikerével,ez akkor lenne csak igaz, ha a terméket én konstruálnám. A siker esetleg a feltételek megteremtéséért járna, ez pedig már a profit orientációjának a kategóriája.

"Mivel normális államokban az állampolgár nem a túlélésért küzd, általában a társadalomban elfoglalt helyzete a motivációja."
Ennél a megállapításnál felmerül a kérdés, hogy ez az állampolgári igény mennyiben kötődik meghatározott, akár társadalmi, akár gazdasági rendszerhez, miután egyéni elismertségi igényről beszélünk?
Kérdésemben a "meghatározott" rendszert vitatom.
U
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-)

@Orica Középföldi: "..de Kádárék nagyon beszartak és nem engedték a reformot."

Ha igaz a sejtésem, nem félelem, hanem (moszkvai) parancs teljesítése volt a dolog hátterében :-(.

A vicc az, hogy ez a "semmi", ami megmaradt, mégis a magyar vidék, a nagyüzemi és háztáji gazdaság együttélésének az "aranykora" volt.

Ha jól értem szavaidat, ennél sokkal többet is ki lehetett volna hozni az agráriumból?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nekem ez a mondat "tetszett":

"A mérték cégenként különböző lehet, de abban biztos vagyok, hogy az 1995–1996-os privatizációk óta a vevők befektetése bőven megtérült."

Miért lehet ez a cégenként különböző mérték? Ez nem nyílt felhívás az "alkotmányos költségek"-re?
@rdos: Micsoda kapitalista,kizsákmányoló gondolat ez a megtérülés,mikor a dolgozó népe..nemzetet szolgálhatnák pediglen!
@Mariann19: 1, Termék jelen esetben a békamenet üzenete is, ami mind a 400kilo békának az elismerésre való vágyát fejezi ki.
Értse már meg a világ, hogy amiviktorunk a király!
Ez kapásból 400kilo személyes érzés, ami egy nemes nemzeti célért érez.

2, Szerintem minden társadalomra levezethető.

Jobban járnál, ha Fukuyamát kérdezgetnéd, ez az ő elmélete, nem az enyém. Bár nekem logikus és a többiekhez képest több minden magyarázható vele.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Igen, ez a másik "vérvörös-narancs" üzenete a mondatnak.
@rdos:

Szerinte most is érdemes lenne elővenni Fehér Lajost:)) Legalább elolvasni.
De tényleg halvány lila gőzöm sincs miről szól az egész, ám neki mindent elhiszek:)
Természetesen a félelem kizárólag Moszkvának szólt,Kádár még így is sok mindent kicsikart.
@rdos:

Á, most nem voltam ilyen mélyenszántó, csak szimplán szemétkedtem... :D

De egyébként igen: ilyen adottságokkal gyalázat, amit a magyar agrárium produkál.

@Penivaldes:

A traktoros komszomolka, a Szovjetunió Hőse, minden fiatal lány példaképe!
www.blikk.hu/data/cikk/56/78/21/cikk_567821/d0002C4B53ec17988cdce.jpg

Upsz.
@rdos: Ennek az embernek semmi köze a kommunistasághoz.
Tudod, ki kommunista? Moldova. Ő igen.

Ez a majom csak egy talpnyaló sajátpecsenyétsütögető.

Eljutottam odáig, hogy nem szabad olyan szégyenbe hozni a kommunizmust, hogy ezeket azonosítjuk vele.
Mert az egyszerűen nem igaz. A kommunistáknak volt ideológiája, volt törekvés az egyenlőségre, stb.

Egy dologban van hasonlóság, a hatalom gyakorlásában.
Sok diktatúrában ült agybeteg vezető a csúcson. s szolgálták ki talpnyaló apparátcsikok.
@Habakuk999:

kurvára nem érdekel a róla szóló irodalom, hókon baszni baltával és utána a szemétre dobni ez a rohadt geci jogos sorsa... anno a rómaiak utána körűlhurcolták quadriga mögött a hullát amíg szé nem kopott a macskakövelen ez a jogos sorsa a nagy csúti senkházinak

brüühhühü

utána meg lehet írni az is irodalom?
@Orica Középföldi: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Örömmel hallom, hogy az agráriumunkban is van tartalékunk. Persze gondolom jobb lett volna, ha már 22. éve éltünk is volna vele.

@Habakuk999: "A kommunistáknak volt ideológiája, volt törekvés az egyenlőségre, stb."

Tul.képpen PolPotnak is volt ideológiája. Még ha szó szerint gyomor(ki)forgató is volt.

Egyenlőség? Minimum bugyuta, de szerintem inkább veszélyes eszme. Volt (néhol még van is) rá egy meglehetősen nagy kísérlet. Igazándiból egyedül Kínában jött be valamilyen szinten, a hátterére és az "árára" kíváncsi lennék.
@Habakuk999:
"@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én pont így vagyok a belsejével.
Az a kis fekete folt.:)"

Dr. BioEgerünk ott lakik a kis sötét folt... akarom mondani, sötét lyukban!!!

Még sajttal sem lehet kicsalogatni, max. a PUNCI emlegetésével! :D
@rodeo36: utána egyenesen kötelező irodalom:)
Minek egyenlőség, ha nincs egyformaság? Ha van egyformaság, nincs alkalmazkodás. Ha nincs alkalmazkodás, nincs jövő.
Még jó, hogy nincs egyformaság. Akkor meg mire az egyenlőség?
@rdos: A kulturális forradalom áldozatai nem biztos, hogy egyetértenének veled.

A XX század prolidiktatúrái mindenhonnan eltávolították az intelligenciát és kultúrát az egyenlőség nevében.
Utána könnyű volt haramiáskodni.
@Habakuk999: meg a rizsföldön görnyedő értelmiség sem, most is nálunk közmunkának hívják ezt, hisz még a kiváltságos ócsaitelepesek kiválasztásánál ez a legfőbb szempont, melléklet:
kep.index.hu/1/0/370/3706/37064/3706414_76d4224b429c9b64b17facff7f7b8846_wm.jpg
Mourinho tesz a díjakra, dolgozik

A Real-edzőt nem érdekli, ki az év edzője, és ki nyeri az Aranylabdát. Nem megy el a FIFA-gálára.

Hja, minek is menne oda ez a senki. Elég, ha a MI VIKTORUNK képviselteti magát személyesen. Esetleg a Murinyó épp ezért marad távol? :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Urbánus Egér vagyok!

(Elkezdtem Szív kedvencét, a Prágai temetőt, hát, a Mester határozottan belecsap a lecsóba. :DDD)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kiakadt a náciköcsög és jobbikos propagandistákon, önkéntes számüzibe vonult.

Valahol megértem...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Elment, mert Boli nem ápolgatta a lelkét.:( Szegényke.

Boli az oka mindennek!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez Stefikére vonatkozott.

Szívet szeretjük, jöjjön vissza!!!
Nagyon sajnálom, hogy Szív nincs itt, imádtam azt a csajt! Okos, vicces, művelt és emberséges ember...Troll invázió várható hamarosan, már kezdik itt-ott a mantrát nyomatni, valamivel kompenzálni kell a regisztrációs lebőgést...
@Habakuk999:
Az volt már, hogy a Te..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... ?
Nem???
Pedig... :D
@Habakuk999:
Ja, én vagyok az oka...
A második vh. után még mit akartok a nyakamba varrni?
Ezt kis bombázót bevállalnám, de azért érzéssel, baszki!!!
www.napi-hirek.hu/media/popsik/p_217162215.jpg
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kegyetlen vagy.
Itt kultúremberek között mesélhetné pszeudonordikus baranyai élményeit, ehelyett MIATTAD valami ki tudja milyen blogon kénytelen a DTK-t fikázni.

Amúgy szó mi szó, az a másfél perc, amíg nézni tudtam a DTK sót, rám se volt valami frenetikus hatással.
Böröcztől függetlenül.
@Habakuk999:
"A XX század prolidiktatúrái mindenhonnan eltávolították az intelligenciát és kultúrát az egyenlőség nevében.
Utána könnyű volt haramiáskodni."

Miért, most nem ennek az előkészítése történik az oktatás hosszútávú szétbarmolásával?

Ennél bolsevikabb csürhe nem volt Rákosi pajtásuk óta!
@Habakuk999:
Én őszintén bevallom, a csaj bejön, de a műsorát eddig sem néztem...
Azonban a bolsevik párt és a katkó egyházam nyomulása a csatornákon (igen, ebben a párosításban) már undor.
Vasárnap délelőtt, csak egyházi műsor a királyi tévén...
Na ezért sem nézem... azt sem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Bolsevik módszerekkel operáló csürhe.

Ők nem többség, mensevikek, csak a módszereiket sikerült megtanulni.
@Habakuk999:
Igaz, nyelvbotlás volt, de ők még mindig "bolsevik" (többségi, a 2/3-os) ettársaknak nyilvánítják magukat!
Persze a zsíros műbőrkalap és az UAZ nélkül, de a gumicsizmájuk az rájuk ragadt, kilóg a szájukból!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nézheted Borbás Marcsit, most lesz majd BM só.
Vihogni tud, más meg úgy se nagyon kell az ilyesmi műsorokhoz ahogy elfigyelem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: jajj, nehogy azt hidd.:)

Mindkét dolog alapvető a vadászatokhoz.:)
A legfontosabb az életben.
@Légifarkas:
Attól tartok, csak akkor fogja feltűnni (azistennattanépnek), amikor nem tudja majd a parasztja fizetni a számláit, a gyerekének meg (a régi Hofi vicc mintájára) akkor lesz új cipő a lábán, ha a párttitkár ettárs gyereke rálép!
Addig elég a HIT, meg a Piktorunk aszonta...
@Habakuk999:
Te el vagy tévedve!
KOMOLYAN!!!

A FOCI, a STADIONOK!
AZ IGEN!

Ott nem lehet forrás elvonás, mint az egészségügyben, az oktatásban, a....

Baszki, hol élsz te???
Nem Orbanisztánban?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem mondod, hogy oda jutottunk, hogy épp te idézel Tompikát?? :)
@Habakuk999: Megint elkerülte a becses figyelmed, hogy a késelős témát nem én dobtam be, hanem ariel. :)
@Habakuk999:
NAGYON elgondolkodtat az AB döntés gumicsonttá minősítése...valamit takargatnak, most kapták elő megint a sukorói agymenést, a Volner meg felfedezte a spanyolviaszt a devízahitelekkel kapcsolatban amiben tövig benne van a fidesz mert az időszak 1998-2002 mikor a MNB kamatok miatt be lehetett vezetni és senki sem vette észre mekkora rablás 10 éves folyamatos rablás és szerintem osztoznak a hasznon az egész banki kacabajka is ennek takargatása a bankok zokognak és közben együtt röhögnek a hatalmas hasznon ugyanez volt a kósa meg a buzigyerek shortolása is 2010-ben azzal kezdtek mindjárt egy percet sem vártak

brühühühühü

köztörvényers bűnözők Ali baba és a 400 rabló
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Egyszerűen irigylésre méltó ahogy saját magadra és a hazádra tekintesz. :)
@Habakuk999: "A XX.század prolidiktatúrái mindenhonnan eltávolították az intelligenciát és a kultúrát."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Baszki, amikor már Tompika is különb nálatok, akkor azért el kéne gondolkozni, hogy a fasz melyik végén élvezkedtek...
@Habakuk999:

www.jn.pt/PaginaInicial/Desporto/Interior.aspx?content_id=2977604

dolgozik és az fontosabb mint holmi rongyrázás

űbrühühühü

nemúgy mint orbánisztánban egy lett a hátasztán országokból és a legszarabb?
@rodeo36: nálad a pont. szerintem rámennek az államosításra, Orbánt lebeszélték a sokfrontos harcról, de még lehet egy kis meglepetéscsomag a választási törvényben is.

nem egyértelmű a 2014-es választás eredménye, jövőre új gázszerződés is kell, addig meg kell csinálni az energiaboltokat, és át is kell passzolni a havernak.
@rodeo36: itt is dolgoznak a fiúk, ne mondd már, hogy nem csinálják teljes odaadással :-) Csak a cél más: nem csapatot építenek (mert az már van), hanem rendszert. Szerintem jól haladnak, '14-re minden lezárul, mi pedig megtanulunk lázárul.
@rodeo36: kishitű vagy Rodeo, Viktorunk az ELTE aulájában a HAHA-s diáksággal egy ritmusú szívük dobogásával nézik majd a Puskás díj átadását, miközben huszadszor is eltörlik a nemtandíjat.
@Habakuk999: Az idézeted után most folytatom. Tényleg?
Nem én mondom, TGM nemrégiben írt esszéje szerint a Kádár rendszer jelentős erényének tartja a 70-es évek második felében végzett, haladó szellemű, kultúrális fejlődést célzó intézkedéseit.Sőt, legjelentősebbnek minősítette.
A 80-as éveket jobban ismerem. Anyagilag símán elérhető újságok, folyóiratok, fillérekért megvehető könyvek, félig ingyenes színházbérletek, ingyenes múzeum látogatások, előadás sorozatok jeles előadókkal gratis, stb.
Mint agyonolvasott ember, nem láttam a könyvkiadásban tartalmi, szerzői korlátokat. A megszerzett intelligencia hogyan is lett tönkretéve. El lehet azt hatalmi szóval venni?
Csak kérdezem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Figyelj, ma egész nap gép környékén voltam, ne csúsztass lécci. A délután nyugalmába beokádtál.

Nem nagy dicsőség ez, de minek tagadni?
@Habakuk999:
Szerinted a fontossági sorrend jegyében az a kispöcs hová fog elmenni???
Az ELTE aulájába, vagy Svájcba, ahol a bankszámlája is van?
A pénztárca hazahúúúúúúz!
Nem is kérdés...
@Mariann19: Minden forradalmat követően első dolog volt mindenütt az arisztokrácia, értelmiség, polgárság eltávolítása.

Ez volt az alapvető bűnük. Az csak hiba, hogy a szocialista embereszmény nem létezik.

Ne a konszolidálódott késő szocializmusra gondolj, hanem a kezdetekre.
A kulturális forradalom átnevelő táboraira, az orosz arisztokrácia kivégzésére - sokszor szó szerint -, a magyar kitelepítésekre, sokféle példa van.
@Habakuk999: Olvasd vissza és meglátod majd, hogy nem én dobtam be a témát. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Az, hogy neked nem az, az elég régóta lerí rólad. Esetleg kérdezd meg a fogalmát Fabiustól, vagy a többiektől.
@Mariann19:
Én anno a '80-as években sor(őr)katonaként élveztem egy katonai főiskola olcsó könyvesboltjának elég szabad kínálatát. Vettem remek (bakelit)lemezeket, könyveket (pl. a Koránt :)), az összes múzeumot a kimenőimen végiglátogattam (kocsmázás helyett), ahol ráadásul ingyen beengedtek mindenhová az egyenruhámban... :D
A '80-as évek azért egy más világ volt már!
Pedig az ettársak kapaszkodtak még, szerencsétlen Gábrisnak korlátolt a memóriája és elfeledi, hogy hasonló szar dumákat próbáltak még beadni nekünk akkor is a pártelvtársak, amit most ők szeretnének tálalni!
@Mariann19:

én 1968-cal kezdeném, lépcsőzetesen (első utazásom magyar útlevéllel az NDK-ba, 2 hétre, vonattal)

és kezdődtek a bérmozgások, amit te tapasztaltál az akkor kezdődött...és ebben az aspektusban vizsgálva az Antall és mindenki aki velevolt köztörvényes bűnöző

brüühhühü
@Habakuk999:
:))))))))))
Tulajdonképp gonosz vagyol, de szimpatikusan... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Miért? Előszörre is pont eggyel olvastam többször, mint amennyire szükségem lett volna.

Amúgy is a te katonacimborád.
Minden baj tőled ered, ez most már tuti. Először Stefi, most meg Angyal hüppög.

Nekünk nagyon jó kultúrprogramjaink voltak díszszemlén, volt olyan nap, hogy egymás után négyszer néztük meg a Piedone, a zsaru című alapkultuszfilmet.:)
A BNV A pavilonjában rajcsúroztunk több, mint két hétig.
@Habakuk999: Szóval az úgy volt, hogy ariel bedobta a témát én meg elmondtam a véleményem róla. Viszont nálatok toleráns demokratáknál ez nyilván már hányásnak számít, viszont aki a ti kutyátok kölke az kóser. :)
@rodeo36: Ez mókás. Nekem az első utam az NDK-ba valamikor a hetvenes évek közepe-vége felé volt. Drezdába mentünk néhány napra. Tisztán emlékszem a Zwinger képtárra, a Karl-May múzeumra és a sok mementóként meghagyott, bombázással kapcsolatos romra is.:)
@Habakuk999: Az idézett mondandódból nem tűnt ki, hogy történelmi visszatekintéssel alkottad meg a véleményedet, mindössze a kultúra és az intelligencia tönkretételéről mondtál sommás véleményt.
Annyit tennék hozzá, hogy a kultúra tönkretétele akkor valósul meg, ha a hozzáférést korlátozzák, vagy nem teszik lehetővé. Ebben egyetérthetünk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azt rám nem mondhatod, hogy nem tolerállak, nagy csomószor vitatkoztam miattad Szívvel és az antirasszista hölgyklubbal.

Mivel Ariel reggel dobta be azt a cikket, te pedig délután négy körül, mint derék égből a villámot, teljes joggal hajtott el Mókus velem együtt.

Kivívtad magadnak az útálatos kép szerepét, ezt csak a linkjeidnek köszönheted.
Ha nem tetszik a szerep, próbálj a mondanivalódon is változtatni.
Ezen három mittudoménmilyen zenekaros video nem segít.:)
@Habakuk999:
Persze... Most mindent rám lehet verni...
Azért érzéssel!
LETAGADLAK BENNETEKET! :))
Nekünk díszszemlén, a Zalkán csak egy köcsög komcsi százados, törzsosztályvezető helyettes ettárs jutott, aki életcéljának tekintette, hogy kibaszarintson velünk. Persze ez egy idő után kölcsönössé vált... :))
Mondjuk kevés undorítóbb figura van a világon annál, mert pár éve olvastam a Magyar Nemzet oldalain tőle egy cikket, amiben a hazafias nevelés fontosságát és a nemzeti érzést taglalta, a jobboldaliság tükrében...
Ez volt az a köcsög, aki azt mondta nekünk '87 októberében, hogy ha lövetni fog, akkor is lőnünk kell, ha a saját anyánkat látjuk az első sorban.
Válasz rá az volt, hogy "Anyádra!"...
Ezért több mint egy órát álltunk vigyázzban, mert persze nem is tudtuk, miről beszél, amikor azt kérdezte, hogy ki mondta...

Szóval ilyen szép, igaz jobboldaliak állnak szembe a baloldali komcsikkal! :D
@rodeo36:
Nem tudom merre voltál, de egy ami biztos, ez:
www.youtube.com/watch?v=UCQ_bU3xYdA
Xavér rendben nagyon, és 2:40-től érdemes hallgatni, mert a mű eleje az olyan játék és Zsuzsika tíz perces, onnan a D'Artanyal szálló halljábúl.
Sitt, lapozz.
brühühühü...

kurva jó!
@Knósszosz: Mánhogy az elejit minden művelt Várúr ösmeri... meg az összess töbi.
Is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Érdemes hozzá tenni ehhez a témához azt is, hogy a fiatalok részére a menő zenekarok az egész országban koncerteket adtak. Nagy Feróék, Póka Egonék, Piramis /Révészke azóta is kedvenc énekesem/ Hobo, stb.
Tehát minden műfaj hozzáférhető volt.
Arról nem szólva, hogy ha az ember kitalálta, hogy mondjuk még árszakértői képesítést szerez, a cég átvállalta a képzés költségeit, és szabadság is járt hozzá, függetlenül attól, hogy elvárás volt-e a képzettség, vagy nem.A tanulni vágyás díjazott szándék volt akkortájt.
Látom a leírtakból, hogy még a katonáskodás alatt is művelődtél, erőteljesen észrevehető.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Énnemverném Rád,ha érdekel..de amit itt szegíny Gábriellel műveltek (mondjuk jogosan) , az semMI!
"CINKOSOKKÖZT VÉTKES,AKIBÉNA!"
bamegcapslock, azéris!
@Mariann19: 1905-ről, kulturális forradalomról, Pol-Potról beszélgettünk.
Abban pedig valóban elég sommás a véleményem, hogy a szocialista forradalom által legyőzött országokban az intelligenciát, kultúrát és tudást nem a győztesek között, hanem a vesztes nemességben és nagypolgárságban valamint a minimális értelmiségben kell keresni.

Ne feledd, hogy mindenütt harmatgyengécske iparral rendelkező, fél de inkább egészen feudális államokban győztek.
Most hozhatnád ellenpéldaként a cseheket, de hozzájuk exportálták a szocializmus megszállását forradalom nélkül.
@rodeo36: Az NDK-ba ki lehetett menni dolgozni is, csak nem tudom, hogy mikortól. Egy kollegámat tolmácsként is előkapták néha, és az NDK-s munkaviszonya alatt tanulta meg a nyelvet.
@Mariann19: Na,azért emlékszem arra,hogy nem mind volt támogatva,engedélyezve olykor, ettől függetlenül!
Nehogy már az a rendszert legyen a demokrátosz csúcsa, mert berosálok!

Most szabad,csak nem telik rá többnyire a dolgozóknak! Az ingyenélők megveszik előlük a jegyeket, tán azért..
@Habakuk999: Kedves Habakuk! Abban nem lehet vita közöttünk, hogy kik birtokolták a kultúrát a szocialista forradalom legyőzöttjeinél. Azonban az a korábbi rendszerek bűne volt, hogy a kultúrához való hozzáférés az elmaradott társadalmi és gazdasági viszonyok miatt a tömegeket kizárta.
A szocializmus hibájának inkább azt kell felróni, hogy az értelmiséget kizárta - nem a hatalomból, ami még rosszabb - a társadalomból, perifériára tette ezt a réteget. Ez azonban már politikai terület.
@Habakuk999: Arról igazán nem tehetek, hogy délután tudtam csak reagálni rá. Máskor is láttam már hasonlót a többieknél is.

A linkkel pedig nem volt semmi probléma, főleg nektek, akik úgyse olvassák el őket. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jut eszembe arra emlékszel amikor egy srác az őrségben hasba lőtte magát, állítólag valami szerelmi bánat miatt??? :( Ő nem nálatok volt az őrszázadban???
@Mariann19: mellesleg most is az intelligencia kiirtásának isszuk a levét.
Az nem barom kijelentés Orbán részéről, hogy hiányzik a polgárság.
De:
Hiányzik a több generációs értelmiség.
Hiányzik a sokgenerációs parasztság.
Hiányzik a több generációs családi vállalkozó.
Hiányzik a jó értelemben vett nemesség.
Biztosan lehet még sorolni.

Egy szétrobbantott társadalomból kell csinálni egy normálisat.
@Knósszosz:

ezt én vezényeltem zenekarral és ez...valami fantasztzikus Egmont

www.youtube.com/watch?v=CBKg5nCkbho

és ehhez nem jár a brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez se jött be, mert elolvastam.
föl is pukkadtam azon az ötleten, hogy kellene egy "tettessegítő" brigád.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Nehogy már az a renszert legyen a demokrátesz csúcsa."
Ne rosálj be, mert TGM-et idéztem, olvasd vissza azt a kommentemet. Egy történelmi kort reálisan kell megitélni, nem szubjektíve.
Most a kultúra és tudás megszerzésének, elérhetőségének értékeléséről volt szó a Kádári rendszerben. Akkor kérlek, tedd le a voksodat, és mond ki: volt lehetőség ezek gyakorlására, vagy nem.
@rodeo36: A zsinagógás koncertet?
Nagy vagy!
@Mariann19: Volt,akinek volt, akinek meg nem,az is megoldotta!
De akkor se fényezzük, ha TGM vagy akárki mondta is,ez a véleményem, ha nem baj!:-)
Ettől még nem lettem jobbikus, ugye?
@Mariann19: Most is vannnak,aki megfizeti! Na,ebben valóban más, akkor támogatott volt a tanulás, hitelből, most meg nemfizetős lesz, kapja, aki olyan marha, hogy annyi pénzért nem Pozsonyban, Wittenbergában vagy akár Bécsben végzi a továbbtanulását, kultúrált körülmények közt, nem aláírva semmi baromságot!
@Knósszosz:
Beethoven: Die Ehre Gottes des Natur

www.youtube.com/watch?v=fmhYgL5UPMg

térdre és zengd vele van szövege

brühühühü
@Habakuk999: A felsorolt több generációs foglalkozás vagy társadalmi státusz valóban hiányzik. Ugyanis a lényeges jellemzője ezeknek a csoportoknak az, hogy sokkal elkötelezettebbek a foglalkozásuk és hivatásuk iránt már a gyökereik miatt is, nem szólva az adott közösség, család elismertségének megtartása okán is.
A nemesség jelenlétének szükségességét miben látod? Hierarchikusan is átstruktúrálódott a társadalom, a nemesség szerepét nem tudom értelmezni.
Ami a jelenlegi "szétrobbantott" társadalmat illeti a kultúrához való viszonyát illetően az az, hogy először morálisan és tudatilag kéne feltápászkodnia ahhoz, hogy utána a tudást is igényelje.
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=OM60E5YQ7xU

és itt van svédűl a világ legszebb hangján

brühühühühü
@Mariann19: én nagyon maradi vagyok ezügyben, mert szerintem (vagy legalábbis, számomra) a tudás megszerzésének, és a kultúrának elsődleges forrása az olvasás. A többi kiegészítheti, de olvasás nélkül nem megy.
Az, hogy régen úgy szabadidő, mint lehetőség több volt olvasásra és olvasható anyag megszerzésére, az biztos. Az meg, hogy mostanra az olvasás valahogy nem divat, nem biztos, de erősen valószínűnek tűnik; olyan, mintha tömegek mondtak volna le erről önként, és ha olvasnak is, akkor isnkább valami tartalmatlan, üres szart. Lokálisan tudom bizonyítani, végigkérdeztem a kollégákat, melyikük gyereke olvassa ki legalább a szülői könyvtárat, elég szar eredménye lett a kérdezősködésnek...
@Knósszosz: Bocsi, hogy OFF de őket kedvelted?? :)

htka.hu/static/cikkek/Pdf/Grumman_F-14.pdf

Egyszer egy kanadai Repnapon még 98-ban a Niagaránál volt szerencsém látni, hogy repülnek. :)

youtu.be/jGGfZMHEK8A
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Veled soha nem lesz semmi baj. Komoly témákban az jó, ha vita van, mert akkor automatikusan elkezdődik az ember elméjének az élesítése. Nehogy már szellemileg eltunyuljunk!
@rodeo36:
Meg halgatam és baszad meg a véleményedet, ez olyan, hogy jár a brühühühü, ha tecikhanem.
A buzi Xavér...
Jól el van a gyökér Bach-al mi?
Köszi, az angyalok hárfáznának, ha nem éppen orgonamuzsika szólna.

A Recondita Armonia tudja ezt ma este felülírni csak.
Amúgy altatóként, a legszebbként...
@Mariann19: A kék vérben felhalmozódott tudásra, intelligenciára.
Nem csupán kőbunkó kardbojtos dzsentrik voltak csupán, hanem a magyar és európai kultúra hordozói is.
Gondolj a reformkorra vagy pl Eszterházyékra. De lehet Zichyékre, nem akarok Boliékkal is példálózgatni, mert még elbízná magát, vannak néhányan.

Nézd, én mindig az oroszok tahó viselkedését hozom fel példának.
Ők tényleg elűzték az országukból a nemességüket. Tíz nemzedék nem lesz elég, hogy megtanuljanak viselkedni.
Honnan tudnák, hogyan kell?
Nem láttak civilizált embert sohasem.
@Knósszosz:
ilyen helyekre el kell zarándokolnod ezt nem lehet hangfalon vagy fejhallgatón át megismerni több mint a fele lemarad

www.youtube.com/watch?v=bYBTg3CV3DQ&playnext=1&list=PL00C30B7EBB3E0A3B&feature=results_video

brüühühühühü
@Knósszosz:

ezt egy szóval: "ÉRTI" és elő is tudja admi

brühühühü
@rodeo36:
Ez nem mindennapi hang, az biztos.
Csoda.
Nem ismertem, kösz!
Én a "mester" feltétlen híve és imádója vagyok, megesz a fene azért a lemezéért, amin olasz népdalokat énekel. Csak azokat, semmi Puccini, meg ilyenek. Bazmeg, Neked nincs meg az a lemez?
Mamma son tanto felice... megdeglek érte.
@Légifarkas: "Melyikük gyereke olvassa el legalább a családi könyvtárat?"
Amennyiben van nekik olyan. Azt látom, hogy ahol nincs példa az olvasásra, ott a legritkább esetben válik az utód olvasó emberré.
Szerintem is a könyv a kultúra és az ismeretek forrása. Ugyanis egyéb források tematizáltak, egy-egy szegmensre fókuszálnak. A könyv a ráció és az emóció egyvelege, a tovább gondolás serkentője, a történet saját magunkra való adaptálása az önismeretet fejleszti. Nem utolsó sorban magának a könyvnek a kézbevétele, az illata...
Mégis leverten kell megállapítani, hogy ez a kor nem fogja olvasásra serkenteni azt, aki eddig nem tette.
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=xMfpiIkBacc

majd Björling-gel is? de keresd a NET-en

brühühühü
@Knósszosz:

ha esetleg nem ismerted volna

megismételtették vele az egészet

www.youtube.com/watch?v=fnw6BMLbnys

Verona, élő

brühühühüh
@Mariann19: vannak könyveik, még ha csak egyszerű kis kalandregények, de akkor is. Ám a közösségi oldalak vonzereje, meg a többséghez való igazodás miatt a gyerekek meg sem próbálkoznak ezekkel, pár kivételt leszámítva, nehogy kinézzék őket a társaságból.
@rodeo36:
Az elképesztő, ahogyan Xavér tolja.
Én nem vagyok olyan vájt fülű mint Te, de azt gondolom, ahogyan Bach muzsikáját interpretálja, azt azok is élvezhetik, akik nincsenek szokva ilyesmihez. Persze ez hangulat kérdése is, nem lehet reggel fél hatkor hallgatni, bár ki tudja?
Ez reggeli ébresztőnek kávé helyett, pont bejön:
www.youtube.com/watch?v=Xat4SU_AoE8&list=PL00C30B7EBB3E0A3B
Ilyesmiért érdemes felkelni bazmeg!
@Knósszosz:

mikor ezt "dalolta" Mehta még nem volt senki

brühühühü

ezt csináld utána

www.youtube.com/watch?v=LNkrG4aAezY
@Habakuk999: "A kék vérben felhalmozódott tudásra és intelligenciára."
Így már értem, mire gondoltál, és ez kapcsolódik a generációs felsorolásodhoz is, mert itt is a családi gyökerek ennek a letéteményesei.
Ami az oroszok behozhatatlan hátrányát jelenti a viselkedés kultúrájukat illetően, abban nagy szerepet játszik az a kialakult parvenű réteg, amely a pénzük hatalma miatt nem fog kényszert érezni a beilleszkedésre az értelmet képviselők csoportjába. Anyagi javaik birtokában ők jogosultnak érzik magukat bárhol, bármiben és bárkikkel részt venni.
A múltkor arról szólt egy riport, hogy elárasztották Toscana legdrágább és legelőkelőbb kastélyszállóit, ami drámai a többi résztvevőnek, mégis tűrés a sorsuk.
@Knósszosz: Szia Knósszosz! Fel fogsz kelni hajnalban zenét hallgatni? Figyelem, Rodeoval milyen magas szintű hozzáértéssel beszéltek a zenéről. Élvezetes olvasni benneteket.
@Habakuk999: érdekelne, mit értesz azon, hogy tud-e valaki viselkedni, vagy sem. Kifejtenéd jobban?
@Légifarkas: Nekem mind a három olvas, nem is keveset, nálunk alaptartozék a kindli.
Azt tudomásul kell venni, hogy átalakul, felgyorsul a világ.
Egy Jókai nem versenyezhet Harry Potterrel, nem is hiszem, hogy kéne neki.

Nekem pl nagy szívfájdalmam, hogy a Fekete István könyveket nem szeretik, de beletörődtem.
Van sok újdonság, az a helyzet, hogy inkább én szoktam rá újakra.
Viszont ahogy nőnek, ők is kezdenek egyre inkább érdeklődni a régi könyvek iránt is.

A számítógép, filmek, kütyük világa nagy kihívás a könyvvel szemben. Az család, oktatáspolitika és kultúrpolitika dolga, hogy legyen igénye a fiataloknak színvonalas szórakozási lehetőségre.
elsősorban a családé.
@Mariann19:
Szia, ily kései órán!
Én csak szeretem a zenét, Rodeó viszont érti is. Ezért kérdezem őt.
Baromi jó linkeket ad be, élvezet az egész, úgy ahogy van!
Nem áll távol tőlem a komolyabb műfaj, de amúgy mindent megeszek, ami jól esik.
Che onokája olyat ad, amit más nem.
Bocs, Rodeó..-:)))
@Légifarkas: Irányítani is lehetne ezt a dolgot.Például egy kamaszodó gyereknek beajánlani a Zabhegyezőt.
Ezt a könyvet adaptálhatná saját magára, és a könyv humora elragadó és időt álló.
Azonban ehhez az kell, hogy az ajánlattevő jártas legyen az irodalomban.
Bár úgy látom, hogy egészen kis korban célszerű az orientációt elkezdeni, mert később a gyerekeknél az olvasás miatt ki kéne ütni megszokott elfoglaltságokat, és ehhez nem igen lenne hajlandóság.
@Knósszosz:

Beethoven mint teremtő aki ihletet ad

www.youtube.com/watch?v=z3f9l5_2dA4&list=PL00C30B7EBB3E0A3B

brühühühüh

talán egyszer meg fogjuk fejteni addig is kutatjuk a titkait
@Knósszosz: Mi ez a Che onokája? Mit nem tudok?
@Knósszosz:

a sok hülye a CERN-ben keresgél Beethoven ott röhög mögöttük: ime a cisz moll holdfény megoldotta a dilemmát, ja...hogy nem tudtok olvasni? ti bajotok

brühühühü
@Légifarkas: Például arra, hogy ha vacsorázol egy asztalnál, s az egyik gyereked ellép valamiért, s a szomszédos asztalhoz öten leülni szándékozó orosz família családfője talán kérdezze meg szépen, szabad-e az a szék, amit elmarkol.

mert ilyenkor szépen fel kell állnod az asztalodtól, s elmagyarázni az orosz nyelv hallatán hebegőssé vált kollégának, hogy ez a szék a miénk, s tán az lenne az egyszerűbb, ha szépen érdeklődne, mielőtt visszaveszem, ami a miénk.

Nagyon jól lehet szórakozni a reggel kirakott törülközőkön is, amire aztán egész nap a kutya se néz rá. Ebben szerintem mi magyarok is nagymesterek vagyunk.

Apróságok ezek, de például nem olyan biztos, hogy szép dolog összeköpködni a tengerpartot.
Moszkvában az megy, akinek erősebb, nagyobb az autója. Ha nincs pénzed, senki sem vagy. Ilyen semmiségekre gondolok.
@Knósszosz:

majd ha egyszer Schubert-et megfejtjük (keresd a Patak bölcsődalát a Szép molnárlány ciklusból és mékyedj el benne)

addig is

www.youtube.com/watch?v=lVhK6j2uf2M

hát ha még orgonán is...a Zeneakadémia nagyterme
@Mariann19: saját példámból kiindulva, amikor egy gyereknek ajánlanak valamit, ott el is baszódik a dolog. Máig emlékszem Passuth László: Sasnak körme között c. könyvére, helyesebben arra, hogy kemény fekete volt a borítója, és ha apám nem mondja rá azt, hogy nagyon szép könyv (mármint tartalmilag), akkor eldugtam volna a padlás sarkában. Azzal adta a kezembe, hogy olvassam el, hát... Soha többé.
Szerintem a gyereket max. a könyvtárig kell elorientálni, onnan már csemegézze ki, mi tetszik neki. Nem hülyék ők, csak a modern világ sokkal könnyebben elcsábítja őket az üresebb tartalmak, felszínes ismeretek felé.
@Knósszosz:

ez nehéz de megéri...ez a "vég" és milyen az amikor a "remény" fekszik a koporsóban és a rög meg hullik rá

www.youtube.com/watch?v=yZ0DPaDpyCM

brühühühü
@Légifarkas: Nálunk általában egy fél év telik el, míg saját maguktól veszik kezükbe az általam ajánlottakat.:)
Néha egy év is.
Azonnal soha.:)))
Előbb utóbb viszont eddig majdnem mindig.:)
Csak meg kell tudni alkudni.
@Légifarkas:Valamit a saját módszeremől. Ugye a gyerekek elől a "nem nekik való" alapon eltávolítják vagy tiltanak olvasni valót.
A fiamnak azt mondtam, hogy tudom, hogy ez általános felállás, de ő olvashat bármit a könyvtárunkból, amit kiválaszt. Fontos, hogy tegyen magának megállapításokat, döntse el a szereplőknél, hogy ki a jó, és ki a negatív figura, mit tenne a regényalakok helyébe. Szóval ilyesmivel indítottam, és bejött.
Olyan szókincse és érvelő technikája van, hogy lever sokszor, ráadásul a vita hevében egyikünk sem akar veszíteni, úgyhogy gyakoroljuk a nyelvet is egyre gyarapodó szókinccsel.
@rodeo36:
Afrancba...
A mű maga csoda, de ahogyan azt a művész előadja, az elképesztő.
Nem akarom fényezni, de szerintem Varnus olyan géniusz, akiből nem minden nap születik egy.
Zongorán még nem hallottam játszani, az orgonamuzsikájától vagyok megilletődve.
Ez fantasztik vót, kösz!

Ezé megérdemelsz egy kisebb hordó Hatüeytet!! -:DD
(némi portói utána, vagyamit akarszasz előte)
Mindenkinek jó éjt!
@Habakuk999: ha jutna "kindlire", valószínűleg nekem is lenne, mert így meg könyvem sincs, hely híján. Nem is azzal van bajom, ki mit olvas, papírt vagy kijelzőt; inkább azzal, mennyire nem fontos már olvasni. Az általános ismeretszerzés igénye megszűnt (a polihisztorok kora lejárt, mondá egyik tanárom anno), szórakozásra pedig ott van sok egyéb (bár némelyik inkább csak önbecsapás, időtöltés).

A viselkedésről: gondolod, hogy nyugatabbra máshogy mennek a dolgok? Németek, olaszok nem engedik előre a nőt az ajtónál (egyenjogúság van, nem is értették, miért kérdeztem rá). Fiatalok ezrei ülnek padok tetején, lábbal taposva az ülőrészt, elvéve a kedvemet attól, hogy leüljek. Monte Carlo-ban a luxusyachtok "őre", kis bódéjából a tengerbe köpködte a szotyihéjat; olaszoknál fiatal német pár dugott nyakig a tengerben állva, gyerek addig a parton napozott; spanyoloknál tengerparti homokba szaratta az anya a gyerekét, és odavalósi, mert este eladóként találkoztunk vele egy kis üzletben; és Tunéziában alig akadt szállóvendég, aki felvette volna maga után a leejtett zsebkendőt, szemetet. Nincs hibátlan nép, sem hibátlan ember, csak eltérő nívók, és mindenfelé máshogy értelmezett tűrésküszöb.
@Knósszosz:

ez nem mindenkinek és nem mindíg

www.youtube.com/watch?v=ZxeXsl4cmPs

hidd el ez az amiről beszélek amikor a "vég"-ről beszélek

brühühühü

eztután nem marad semmi tudod mi a semmi, nem persze senki sem tudja de a semmi az nem létezik tehát valami ...lesz de hogyan és...

értsd meg

brühühühü

ez az én kedvenc előadóm és a zene...hát rajtatok múlik megcsináljátok e hamarosan?
@Knósszosz:

most, Matusalen 15 éves cubai rum

brühühühühü
@Mariann19: "Ugye a gyerekek elől a "nem nekik való" alapon eltávolítják vagy tiltanak olvasni valót"
Ugye? Úgy értem, ez ilyen természetes? Ennyi erotikus könyv van a polcokon, vagy mi?
Nálunk nem volt sem tiltás, sem szentbeszéd. Volt időm, voltak könyvek, szerettem a betűket, és utáltam focizni (bicajra meg nem tellett). Nem vártak el tőlem semmiféle értékelést, megállapításokat, semmit; anyám annyit mondott (igaz, azt sokszor), hogy amit megtanulok, bármi is legyen az, azt nem veheti el tőlem senki. Az összes többi rám volt bízva.
@Knósszosz:

ez egy fontos része annak amit Xaver játszik a zongorán

www.youtube.com/watch?v=pXWrIMMaJdY

battyogok a patak medrében amely az élet és a patak felemelés elvisz...ringat és elszunnyadok majd nem ébredek fel soha a kövek és kavicsok a patakmederben életem nyűgei? és csak megyek mert megállni nem lehet menni kell

próbáld megérteni

brühühühühü
@Knósszosz:

éreztél e ilyet valaha, és milyen volt?

www.youtube.com/watch?v=nxWdipnslgE

brühühühü
Szív nincs ott valahol?

Egészen friss: Nagy-Nagy Navarro Balazsékat oszlatni kezdik. Élő közvetítés.

www.ustream.tv/channel/freemedemocracy
@Légifarkas: tíz klassikusnál már behozza az árát.
Jó befektetés.
én azt figyeltem meg, ha vagytok valahol vagy megy valami érdekes film, akkor szívesen olvasnak a kapcsolódó eseményekről, témákról.

itt van pl Tolkien, én a Gyűrűk urától unalmasabb könyvet nem nagyon olvastam, a fiam pedig falta.:)

Megtalálják a gyerekek az általuk szerethető könyveket, nekünk el kell viselni, hogy az ő világuk gyorsabb lett, élménydúsabb, mint a miénk.

Amikor a nyugatnémetek elkezdtek nagyüzemileg turistáskodni, a német állam kis prospektusokat adott nekik, milyen is a normális viselkedés.:)

nem tudom én ezt szép szavakkal leírni, egyszerűen barbárok.
Bár az olaszok szerint mindenki az, aki a hegyen túlról érkezik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

semmi közöd hozzá...ezek nagyobb dolgok annál, minthogy "jobbra" toljam

tréfát félretéve: a szerző tudott valamit amit kevesen képesek ma felfogni

ha megállsz a hatalmas kőris előtt amely 6000 éves és csak bámulod és körötted ott az őserdő mely "látta" és el tudná mesélni ha értenéd a nyelvét...itt közös nyelvet beszélünk csak nem mindenki érti...kár

brühühühühü

ja, Krónoszt kérdezd külön
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

www.youtube.com/watch?v=pp9hL1jBTiQ

és ez, érted?

gondold, hogy én magam adom elő így...semmi tréfa

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

1954 La Scala Giulini

www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=XdnjEminv2I&NR=1

ezt csinálja valaki utánuk

brühühühühü

ha érted miről van szó?
@Knósszosz:

itt Callas volt az abszolút DIVA

www.youtube.com/watch?v=-Otga1fKU5I

senki soha sem tudta utánacsinálni tudnod kellene énekelni ahhoz hogy tudd mit kell csinálni ezekért a pillnatokért mai milliárd!!!!!!!!!!!! dolláros énekescicák kinyalnák a csatornát ha a felét tudnák

brühühühüh

ez az ahogy a szerző megírta
@Habakuk999: hiába hozza be az árát, ha egyszer másra kell. Talán a második félévben összejön, legalábbis úgy saccolom most a dolgokat.

"az olaszok szerint mindenki az, aki a hegyen túlról érkezik"
Előbb kifelejtettem a franciákat. Még egy akkora nagyarcú, mindenki mást, különösen minden más nyelvet lenéző, kényeskedő tuskó bandával nem találkoztam, beleértve ebbe buszsofőrt, hotelszemélyzetet, meg a benzinkutast is. Idegenvezető aszongya: "németül vagy angolul ne kezdjenek kérdezősködni, mert megsértődnek" - akurvaannyukat, szóljon akkor hozzájuk a nagyharang.
Én egyébként úgy vagyok ezzel, hogy nem kell a viselkedéshez a ki nem irtott nemesség, elég volna az öregeinkre figyelni, már amíg élnek. Ők voltak azok, akik anno kiosztották nekünk a nyaklevest a tele szájjal való beszéd miatt, nem kezdtek el enni addig, míg az asszony is le nem ült az asztalhoz, tudtak sorban állni és várni, estébé; szerettem őket figyelni (és ma némileg utánozni), valamiért jobban bejön, mint "három xD egy privi teljes tartalmaként".
Mellesleg vagy két éve voltak nálunk egy orosz cégtől (vevőjelöltek), ők voltak az egyik csoport, akik ránk, trógerekre is mosolyogtak, és kézzel-lábbal megkérdezték, majd megköszönték, hol a budi. A másik ilyen népség a kínai volt. Nyugati látogatóink orrát szaros piszkafával se lehet fölérni, minket nem is látnak, csak főnökökkel beszélnek, százból van tán egy kivétel...
@rodeo36: Jut eszembe ezt a Richard Burton féle Wagner filmet gondolom láttad annak idején. Voltak részek, amelyeket Magyarországon forgattak. :)

www.youtube.com/watch?v=alf7JtcjfLQ
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

www.youtube.com/watch?v=xsuAeR7f1ZI

kezdem nem érteni a "létedet" és azt, hogy amit csinálsz miért csinálod? és ilyenkor "alúlqualifikált"-nak látom magam...miért vannak ilyen emberek?

a művész felmutat és bárki "láthassa", "tudhassa"...de mijafaszra használja ha olyan marad mint te háziszárnyas? és miért kell neked ilyennek maradni? nem vagy képes többre vagy csak másra...borzalmas tudnom

www.youtube.com/watch?v=HsscBMiM3O0

és ez? gay? dzsobbikos lelkem a Hampson és az Araisa? brühühühühü

www.youtube.com/watch?v=Yp-GuO8gETs
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mivel a DFD felvétele nem férhető hozzá soha többé csak lemezen
ez az etalon

www.youtube.com/watch?v=FR0lXwLqLGY

van egy néhány dolog amit nektek dzsobbikosoknak tudniuk kellene ...kár hogy sohasem fogjátok vagy itt vana fórum jelenítsd meg nekem
ide bele telibe

brühühühühü
@rodeo36: Ne ijedj meg, ezek sokszor csak szeletek rólam. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy Isten jobban ismer engem, mint én saját magamat.:) Ez az ismeret pedig szeretetből fakad és abból, hogy az én nevemet is kimondta abban a határtalan csendben, amikor elindult az életem.
@Knósszosz:
képzeld el, hogy űrutazol, messze és úton vagy

www.youtube.com/watch?v=JiDdSVHQxJU

ez tuggya amit én is...soxor előadtam és ...

ez nagy egy nagy dolog ha hiszed ha nem

brühühü
@Knósszosz:

én még iszom a matusalen-et...de ez nagyszerű lesz
www.youtube.com/watch?v=AIw2DUM-3kU

másfél óra magyar zene, Brahms tanúlta

brühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

pipi ne hülyéskedj, jó? legalább velem ne, jó? ha én ezek a sorok után elkűldlek...nincs vissza út!

www.youtube.com/watch?v=AIw2DUM-3kU

ez

és te sehol sem vagy...ki vagy ? félsz azt mondani ez én vagyok?

nem kell, de te ma senki sem vagy és az maradsz

kár? nem biztos

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem vonom kétségbe, de én nem látok senkit sem...

miért?

brühühühü
@Légifarkas: A könyveknél a "nem nekik való" tiltás azt jelentette a környezetemben, hogy a gyerekek a részükre írt gyermek, vagy ifjúsági könyveket olvassák. Ezzel a nézettel mentem szemben - amiről írtam Neked - hogy nálunk nem volt ilyen szelekció.
Más.Érdeklődéssel olvasom Habakukkal való beszélgetéseteket az orrukat fennhordó egyik-másik külföldi ország képviselőiről, itteni viselkedéskultúrájukról.
Elgondolkodtató, hogy mi okozza náluk ezt a fennsőbbrendűségi érzést. Vajon a történelmi múltjuk, a kultúrájuk, vagy a jelenből árad belőlük ez a lenézés? Tovább menve, vajon minket magyarokat a jelenlegi gazdasági lecsúszás és az európai elszigetelődás mennyire fog még inkább érinteni ez a lekezelő stílus?
Mostanság nem szívesen teszem ki a lábam még a volt szoci országokba sem, mert pontosan ettől a lenéző magatartástól szeretném megmenteni magam.
@Penivaldes: "Mindent kis korban kell elkezdeni."
Nagy igazság, hozzá téve azt, hogy a neveltetés hiánya behozhatatlan hátrányt jelent egy egész élet során.
@Mariann19: igen, lényeg hogy természtes legyebn az olvasás számára
@Penivaldes: Peni! Szerettél az iskolában verseket tanulni?
Egy szülői értekezleten magyarázta meg az osztályfőnök a szülőknek, hogy a költészet megszerettetésén túl a memorizálásnak milyen fontos szerepe van a nyilvánosság előtti fellépés biztonságában. Milyen igaz! Az emberek jó része gátlásos, ha több ember előtt kell beszélnie, inkább hallgat. A versek felmondásával, mely a társaik és a tanár előtt történik, megszokja a szereplést, nem lesz tartózkodó, képes lesz véleményt nyilvánítani a gyakorlat során. Ehhez hozzájárul az olvasottság eredményeként a szókincs, és már előttünk is áll egy jó fellépésű, önérzetes emberfő.
@Mariann19: @Penivaldes:

Nem probléma, ha nem tudnak olvasni a kölkök. Manapság úgy megy a tanulás és sok minden más is, hogy ami rájuk ragad az ott marad oszt kész. don Viktor is így gondolja, ő is így csinálhatta, azért is viselkedik úgy, ahogy, mert azon a vastag és zsíros bunkósággal bélelt tahóságon más nem tudott megtapadni, csak a foci, a labdarúgás, meg a football.
Arra persze lehet és kell is törekedni, hogy minél változatosabb könyvek "akadjanak" a kölkek kezibe, mert ez az iskolában már nem lehetséges. Az állami képzés rabszolganevelde, (kivéve néhány utolsó bástya) de már semmi sem tart soká, csak a történelem ismétlődése, magasabb technikai színvinalon.
Az egyetlen szerencse, hogy a nők változatlanul szépek, és imádnivalóak, a Finlandia, és az Absolut itatja magát, és ha semmi sem jön össze, még mindig van 30 féle bor, ami között lehet válogatni. De valami azért mindig összejön, kinek barna, kinek szőke, esetleg fekete és kinek vörös.
Úgyhogy bármilyen mostohának is láccik a sors, azért panaszra semmi ok
Szóval olvasni, olvasni, olvasni. A többi majd csak lesz valahogy. Lám nekem is vörös jutott. És milyen jó!? hát még a bor!!
@jaegtoer: így van, a nők szépek, nekem meg seszínű hajam van. .))
a többi meg a gép dolga
@Mariann19: nem, én mindent utáltam ami kötelező volt. csak volt elég eszem,és így hamar mnt
@Mariann19:

"_a költészet megszerettetésén túl a memorizálásnak milyen fontos szerepe van a nyilvánosság előtti fellépés biztonságában. Milyen igaz! Az emberek jó része gátlásos, ha több ember előtt kell beszélnie, inkább hallgat. A versek felmondásával, mely a társaik és a tanár előtt történik, megszokja a szereplést, nem lesz tartózkodó, ..._"
Tanúsíthatom, én bennem aztán semmi gátlás! akárki megmondja!
@Penivaldes:

"a többi meg a gép dolga _" Milyen gép??? Bízza rám Kedves.

" nekem meg seszínű hajam van" Ez vajh milyen színtartományba eshet? Segítene, Drága?
@Penivaldes:

jesszusom egy tündérbanya itt a blogon! én meg jóhiszeműen kekeckedek vele itten!

Fabius,
mé nem szóltál milyen veszélyek vannak itttten?!
@Penivaldes:

akkor se seprű, se csillagpálca, semmi ilyesmi, csak a haj?
@jaegtoer: "Már előttünk is áll egy jó kiállású, önérzetes emberfő."
Azért idéztem vissza saját magam, mert a második kommentedben magadat is ebbe a körbe sorolod. Nagyon helyesen! Ugyanis aki kommenteket ír, arra az emberfőre nem lehet a visszahúzódó, gátlásos jelzőt ráhúzni. Azért jó érzés, nem?
A napokban olvastam egy - a blogokkal kapcsolatos - felmérésről, mely szerint sokkal több a kommentek olvasója, mint írója.
Azt gondolom, hogy aki kommenteket olvasgat, saját véleménnyel is bír, márpedig a természetes kommunikációs vágy a közreadás szándékát is magában hordozza. Feltételezhezően itt is az önbizalomhiány és a gátlás korlátozza ezekben az emberekben véleményeiknek a megfogalmazását.
Látom, ma jó napod van. Olyan vidám és elégedett hangulatban lehetsz, örvendetes állapot egy magyar állampolgár számára.
@Penivaldes: "Volt elég eszem, így hamar ment"
Mázlista!
@Penivaldes: Mi a sajna? Az, hogy mázlista vagy, vagy az, hogy jó eszed van? Valami nem stimmel. Én mindkettőnek örülnék.
@Mariann19: na na én gátlásos visszahúzodó vagyok
@Mariann19: nem kényszerülsz rá hogy megdolgozz érte és ez nem mindig jó
@Penivaldes: Az valóban nem szerencsés, hogy olyan élethelyzetben vagy, hogy nincs szükséged az akaratfejlesztésre, mert nem kényszerülsz rá. Viszont ha ezt az előnyödet tudatosítod magadban és a helyén kezeled, nem lehet baj.
@Mariann19: nekem semmi akaratom nincs...melyiket szeretnéd? hát nekem mindegy..
gyakori társalgás nálam..
nem vagyok egy jellemóriás na..
@Mariann19: kényelmes vagyok kissé..nem az aki addig csinálja amig nem sikerül..hamar feladom..
@Penivaldes:

"_semmi nekem nem kell ilyen:)) _"

Szörnyű nagy hatalmad lehet, ha semmi ilyesmire nincs szükséged a varázslatokhoz.

Igaz, az én Tündéremnek sem kell! csak elmosolyodik és máris minden úgy van, ahogy ő akarja.
@Penivaldes: Ez a beletörődő, a dolgokat feladó hozzáállás nem lesz ám jó! Mi ez, hogy nem vagyok egy jellemóriás? Fogadd el szívből jövő dorgálásomat!
Próbáld ki, milyen baromi jó érzés, ha valamit végig viszel, és sikerül. Ezerszer jobb, mint a saját gyengeségünkkel szembe nézni, mert az minimum egy kis lelkiismeret-furdalással is jár.
@Mariann19:

...hááááát igen, tényleg elég jó hangulatban vagyok.
Sajnos nincs annyi időm, hogy folyamatosan jelen legyek, pedig lenne téma!
ráadásul elérte a végzet szele eleje a felfuvalkodott békákat is, és már médiahekkel sem tudnak kikecmeregni a saját vermükből.

Sűrűsödik a sz@r ami körbeöleli fidesz zrt-t, a közműszolgáltatók, az energiaszolgáltatók egy része átfedésben van.
A don Vik és tettestársai a hiánycélokat úgy teljesítik, hogy tízmilliárdokkal tartoznak a közmű - és energiaszolgáltatóknak a kormányzati és önkormányzati szervek. És még mennyi más tartozás van gördülő üzemmódban?

A szarnak az a természete, hogy maga alá temeti azt, aki folyamatosan újra termeli. Ferenccel is ez történt.
Don Viktorral is ez fog, csak ő magával rántja az országot is.
@Mariann19: nem tudom..én nem adok jelentőséget a sikereimnek..ez a mellékesen megnyertem a Nobel díjat mentalitás.
@jaegtoer: "A közműszolgáltatók, az energiaszolgáltatók egy része átfedésben van."
Tegnap az éjszakában a TV-ben a futó híreknél közölték, hogy az energiaszolgáltatók jelenleg számításokat végeznek abból a célból, hogy az országból való kivonulásukat mérlegeljék. Max. egy évet is említett s hír a maradásukat illetően, de ezt nem értettem jól.
El tudod azt képzelni, hogy egy év alatt le lehet bonyolítani egy egész országot behálózó rendszer átadás-átvételét. Ez csak a technikai átvétel lenne. Azonban a korábbi szerződések, az üzemeltetés, a források megteremtése, új számlázási rendszer bevezetése stb. kérdései egy káoszt jelenthetnek. Ehhez vegyük hozzá a jelenlegi 10%, és a márciusi újabb 10%-os rezsicsökkentést.
Most, hogy említed a közmű tartozásokat, /lakossági, intézményi,önkormányzati/, eszembe jutott, hogy a szolgáltatók a kivonulásukor ezeket hátrahagyják, vagy leírják maguknak veszteségként?
Tele van az ügy bizonytalansággal és kérdőjelekkel.
Nem is fogok a fagyasztómban semmit tárolni.Már kezdem felélni a készletemet.
@Mariann19:

"Már kezdem felélni a készletemet. "

Korai. Szólok időben.

Előbb fagyasztja be az EU a kohéziós támogatást, minthogy tönkre tehessék az energiaszolgáltatókat. (szerintem)
Majd megy a viktor raportra Merkelhez, aztán szabadságharcolhat.
Ha meg át akarja játszani az oroszoknak az energiaszektort, akkor egy-két meglepetés várhat rá, igaz miránk is.
süti beállítások módosítása