Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 444.hu/2024/05/02/tavolleteben-apja-inditotta-el-a-magyarorszagon-fogva-tartott-olasz-antifasiszta... (2024.05.03. 10:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.03. 08:50 Fabius

Orbán rezsiőr imakommandósa

Címkék: fidesz mutyi németh szilárd rezsicsökkentés

Habonyárpi letette a garast: a rezsicsökkentés lesz a numeró únó népvidámító intézkedés. Uff! - bólintott a téeszelnök arcú dakota törzsfőnök, ábrázata felragyogott, mint eresz alatt fészkelő turulcsalád láttán szokott, és intett: Álljon fel kommandó, kiszűrjük a nemisannyi a mennyi támadásokat, nehogy ránk égjen ez is, mint az utolsó petákig áthárított ágazati különadók, a tranzakciós illeték és mobiltelefon percdíj. Jelöljünk ki egy szakrális szuperhőst, aki nézzen keményen, és markába szorított szívcsakrával  franciakulccsal siessen a gázóraállást vizslató állampolgárok segítségére. 

németh szilárd.jpg

No, erre mondja valamelyik megátalkodott nertelen ateista, hogy az ima ereje szart sem ér. A tanmese tanulsága drága Feleim, hogy aki egyszer is mondott már védőimát a Kedves Népvezérért, az elnyeri méltó jutalmát előbb vagy utóbb. Én legalábbis nem találtam semmi más okot a kinevezésre Németh Szilárd életrajzát böngészve. De a napokban még az is kiderülhet, hogy már az oviban is miatyánkkal áthúzott gázóraállás volt a jele, és ezért. 

De az imádság erején és a minimum kijáró jutalmazáson túl azért pártunknak ismét sikerült az ilyenkor szinte kötelezően előadott önherénrúgást magán ezredszer is végrehajtani. Kijelöltek erre a bizalmi posztra egy olyan embert, akinek pedigréjét tulajdon párttársai is - khmmm- véleményesnek tartják. 2010-ben borult a szaros bili, a fideszfigyelő blog összefoglalta a párttársak Némethről alkotott véleményét, amiket mindjárt hangfelvételekkel is alátámasztottak. Ebből azért érdekes felvetések derülnek ki a párt cövekként álló, két lábon járó falloszának, dajcstominak helyére a parlamentbe beülő Némethről. Sajátosan kezelt frakciópénzek, kampánypénz, leszervezett tivornyák, kicsiben kialakított hűbérrendszer, szóval van itt minden, ami egy most magasra ívelő fideszes karrier velejárói. Így a mostani kinevezés nem csak az imádság hálájára példa, hanem arra is, mi bizony nem vagyunk következmények nélküli ország. 

Hiszen a fölfelé bukás is következmény, nemde? 

874 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr904993546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az elkóborolt bárány visszatért 2013.01.03. 13:16:22

Közel egy hónapos hallgatás után újra megnyitjuk kapuinkat. Nem is akárhogyan. Nincs többé balliberális elhajlás, nincs minden alapot nélkülöző kormánykritika, ahogyan innentől kezdve száműzzük oldalunkról az irónia, a szarkazmus és cinizmus minden for...

Trackback: Az országból történő kivonulását fontolgatja a FIDESZ 2013.01.03. 10:53:16

Zártkörű sajtótájékoztatóján a magyarok katasztrofális mentális állapotával magyarázta döntését Orbán Viktor, a legnagyobb hazai pénzügyi cég, a FIDESZ első embere. ÁLHÍR Mint a vezérigazgató elmondta, nagyot csalódtak Magyarország lakosságában, jelen...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.03. 10:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: Lemaradt a pont a poszt végéről??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, sajna tesztelni kell a blogmotor engedi-e a kommentelést.
Egyébként pld. a villanyszámla csupán 3-4 százalékot csökken, mivel három fő részből adódik a végösszeg. A részek az áram költsége, a villamoshálózat használati díja és az adók, egyéb pénzügyi járulékok. A Magyar Közlönyben vázolt tíz százalékos csökkentés tehát távol áll a valóságtól.

Kíváncsi leszek hogy fogják majd a cégek, még a rezsikommandósokat is kijátszva ezt is továbbhárítani a lakosságra??? :(
Engedi. Én már tennap próbálkoztam ezzel, de a zigazság kibontásához kellesz azért..:-P
Ébresztő, magyarok!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): egyébként konkrétam mi is van most. (ne harizzatok énreám, de az utóbbi időben Nils Holgersonnt néztem)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Eccerű: kiszállásíidíj javításra, leolvasási díj, létszámleépítés, szolgáltatáscsökkenés..soroljam még?
A részvényesek meg bekaphatják, köll ez a kapitalizmus a fenének!
Éljen az állami, ott is lehet mutyizni, mint látjuk, de hogy lesz akkor 3% alatt az álomadósság?
@Penivaldes: 2013, az elrugaszkodás éve? vagy az ta vaj lett volna, most a cövek éve lenne?
Értem én, hogy az egész árkommandó egy ordas nagy kamu, de legalább a látszat kedvéért nem lehetett volna olyasvalaki a vezetője, aki legalább papíron ért a témához?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A cöveket úgy érted, hogy idén állunk bele a földbe? Az nagyon vidám lesz :(
@Penivaldes: De nem úgy,ahogy Te szeretnéd (vagy én), hogy ne személyeskedjek)!
Lehet, a dominaszerep nem állna jól Neked sem, bár, lassan már csak a láncainkat..
A fidesz naponta csinál magából még nagyobb hülyét mintami :)Csak így tovább :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az energiacégek tovább dobják a nem védett ipari fogyasztókra, mi meg a kenyér drágább előállítási költségében - és megemelt fogy.árában - látjuk majd viszont.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Lesz elemzés, ha majd egy kicsit többet - és valósabbat - tudunk majd a jelölt(ek) személyéről.

Mert lássuk be Parragh találgatásnak is röhej :-)
@Fabius: Azzal akkor még várhatsz, a helyi ki-mit-tud Viktorról selejtező még folyik vélhetőleg!
@9mmPara:

A hozzáéértés - vagy legalább papíron meglévő kb képzettség - ballib huncutság, ilyet ne várjunk.

Inkább az bájos, hogy véletlenül sem tudnak olyat kinevezni bármire, akinek a nevéhez semmi nem köthető.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Én szinte 90%-ra Kusza Szemet tippelem, szakember kell a tartalék teljes kipusztításához. Inkább az unortodox pénzügyérhelyettes a kérdés.
@Fabius: Miért,a "sohanemlátottrezsicsökkenés"-ellenőrző bigottság személyi választása annyira egyértelmű volt netán?
Nagyon rövid, tömör, világos és egyszerűen közérthető elemzés itt:
"A rezsicsökkentés áldozata a lakosság"
atv.hu/belfold/20130103_a_rezsicsokkentes_aldozata_a_lakossag
@empatikus pszichopata: Szerintem pontatlan a czikk, de a lényeget felfedi azért..
"Mindezt azért, hogy a választási kampány első lépéseként mindenkinek, jövedelmi helyzettől függetlenül 10%-kal mérséklődjön a havi energiaszámlája."
@Penivaldes: Semmi extra, közben volt egy Karácsony meg egy szilveszter. Amúgy neked is B.U.É.K. ;)
Szerintem Vikának és a Debilnek nem kellene maszatolnia ilyen tinglitangli bizottságocskák kinevezésével. Teljesen felesleges ilyen pitiáner megoldásokkal sz@rarakodnia a felcsúti párttitkárnak meg pirosseggű zombijának. A félázsiai szocializmusban (ahol ezek a férgek élnek) volt egy megfelelő műintézmény erre a célra, ami mellesleg ma tökéletes kádernevelő & közpénzszivattyú és nertásrsi kifizetőhely lenne. A műintézményt Országos Tervhivatalnak hívták. Pontosan erre van most szükség, természetesen unorthodox névvel, az nagyon fontos. Ennek élére mehetne ez a csepeli féleszű. Az IT / mobilcégeket, energia és pénzügyi szektort megfelelő eszközökkel kell térde kényszeríteni, ehhez a fent említett hatósegg működtetésére van szükség. Pártunk és kormányunk mindent tud, még azt is, amit nem. Vétek ezt a mérhetetlen sz@rtudást ilyen bizotsságocskákban elfecsérelni. Előre a kommunizmusba! Nem leszünk a T-home, Telenor, Vodafone gyarmata! Békemenetet!
@Fabius:

"Mert lássuk be Parragh találgatásnak is röhej :-) "

Na,na. Láttuk már röhejes ötletek bizarr megvalósulását. Ld. Szőcs Géza, és nem egyedi!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Le vagyunk maradva, mert további csökkentések lesznek, tavasztól újabb 10%, majd további, egészen addig, míg már a szolgáltatók fizetnek nekünk a használatért.
@Fabius: "Mert lássuk be Parragh találgatásnak is röhej :-) "

akkor esélyes!!!!
Hogy én ezzel mennyire egyetértek:
"Nem jött el a világvége, úgyhogy holnaptól is ébren kell lenni, tiltakozni, mozgósítani, belepofázni, és el kell menni választani. Mint a diákok, akik újra és újra tüntettek mert elegük volt. Sajnos, egyúttal előadták a politikaellenes mantrát is, de még fiatalok, ki fognak gyógyulni ebből.(De egy normális országban jobboldali politikusok is melléjük állnának, így nem kellene félniük attól, hogy besorolódnak a baloldal köreibe.)"

Forrás:magyarinfo.blog.hu/2013/01/02/a_politika_visszahany?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_03&utm_campaign=index
@Orica Középföldi: Ott van még a legújabb pénzügyi ombudsman, aki ugyebár nem pénzügyes, hanem devizahitel károsult maga is, ellenben mérnök, de ugyebár Matolcsy megmondta, a saját szájával, hogy a jó gazdasághoz nem gazdasági szakember, hanem mérnök kell. Oszt jó napot!
és még nincs vége:

Újabb rezsicsökkentések jöhetnek?
Tavasztól újabb 10%-kal csökkenhetnek
a rezsiköltségek, aztán megint tízzel.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F03%2Fujabb_rezsicsokkentesek_johetnek%2F

----------

és a következmény:
/tegnap is volt ilyen elemzés, egy más szemszögből/

Mégis megfizetjük a rezsidíjakat
A cégek terhei nőnek, ezt végül úgyis a lakosság fizeti meg, írja a Policy Agenda elemzése.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F03%2Fmegis_megfizetjuk_a_rezsidijakat%2F
webbank is kérdéses, meg ez is, és a fenti agymenésről még sokat fogunk beszélni, e-útdíj is bukónak látszik, állami mobil is kérdéses, közműcégek államosítása döbbenet, új mnb elnök, matócsni kuszagyalágyul tovább, 70milla letelepedés, forráshiányos eü és oktatás, bekábelezett pénztárgép stb-stb

na meg ez is:

hvg.hu/kkv/20130103_Napi_aligha_epitheto_a_takarekokra_a_kkv
Népszabadság: borulhat az egész útdíjtender

Megcsúszott az elektronikus útdíj tendere, mivel a nyertes Getronics közölte, nem áll készen a szerződésre. A lehetőségek között a beruházás teljes bukása is szerepel - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

hvg.hu/gazdasag/20130103_Nepszabadsag_borulhat_az_utdijtender
MT-tagok mandátumának lejárta Simor András (elnök) 2013. március 2.
Karvalits Ferenc (alelnök) 2013. március 26.
Király Júlia (alelnök) 2013. július 2.
Bártfai-Mager Andrea 2017. március 20.
Cinkotai János Béla 2017. március 21.
Gerhardt Ferenc 2017. március 20.
Kocziszky György 2017. április 4.
Forrás: MNB
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Őőőő, nem, de ne tegyünk egyenlőségjelet egy fölbukott kirakatember és a kifosztás fontos műveletének irányítói közé.
@CSENDES:

A pénzügyi bucman személye szégyen kéne legyen még a szakrális nerben is. De szerintük nem az. Ha nem kerülne ez a számtalan idióta ennyire sokba, kifejezetten örülni lehetne a válogatott mémalapanyag jómunkásembereknek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ebbe most inkább ne menjünk bele..de elhiszem nekedd, hogy jól nézel ki szük cuccban, korbáccsal a kezedben.
@CSENDES: a nekünk fizetnek nem fog megvalósulni, addigra a még idegen kézben lévőket csődbe hajszolt cégeket az állam a bekebelezi bagóért, és utána már vígan emeli a díjakat, lásd Pécs vízművével történteket. A technika adott, csak kérdezd meg simlicska strómanjait. Az államosítás után mehetnek ezek is a nagy narancsos oligarhárium polcára.
@Fabius: Addig rendben, hogy mi ne tegyünk, de tudják Nemzetünk nagyja(i) is netán?
Nem úgy tűnik..egy beszólás és másnap a Gulágon (izé, Kamcsatkán találhatja még a Nertárs is magát,nem?:-)
Tiszta ötvenes évek, ahogy hallom (emlékeim nincsenek, az idősebbek majd jól megaszondják)!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mert nem olvasol újságot:)
Hiszen tavasszal újabb tíz, aztán még újabb...
Felső határ a csillagos ég!
@CSENDES: linkeltem én is, tehát messzi vagyol eme gondolatszösszenettől, ha övék lesz ez is, szerinted meglépik, hogy ők fizetnek majd nekünk? ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a posta már megtámogatva, villany-gáz és egyéb óra leolvasásra kiképzés elindítva, na ugye :D
jut eszembe a pocsta ott van hátszélileg a mobil és a pénztárgép biznicében is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nyehhehhe, mekkora malőr.

Pártunk einstandolta a T-Sytemtől az általa kiépített és üzemeltetett nemzeti gerinchálózatot a dédelgetett állami mobilcéghez, ami ugye eddig bukó.

Az e-útdíj pályázaton hogy-hogynem nyert valaki a T-Systemmel szemben, akiről most kiderül, "nem áll készen" a szerződésre, mert izé meg izé van.

És mindez a véletlen műve, senki nem álmodta elektromogulnak magát kormánykörökből. A sokatakaraszarkafarka letörni látszik :-)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Remélem hogy lesz megint menet a békéért. beleszakadnék ha nem lenne, hogy elűzék a beolvadt ellenséget.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A veszteséges ágazatokat meg kiszervezzük? Nem állami kompenzációt kérünk inkábban? Milyen már ez, az EU diktálhat nekünk ebben is? :-D
A rezsicsökkentési bizoccsóóg működését a Tákolmányba kell beleírni! Tűrhetetlen ez a lazaság a törvényalkotásban! Ezér' a Zemberek számára az alaptörvény gránitszilárdságával kell biztosítani a rezsicsökkentést! Éljen a Párt! Éljenek a Békemenetelők! Nem leszünk gyarmat! Ki az IMF-el! Le a gaz népnyúzó multikkal! Döntsd a tőkét! Békemenetet a resziköltségek csökkentésének támogatására! Követeljük, a szeszesitalok fogyasztói árának csökkentését is! Követeljük a tej, kenyér hatóseggi árának megállapítását! Követeljük, hogy a gaz bankok olcsóbb hiteleket aggyanak, mer' költekezni akarunk! Éljen a Békemenet! Éljen Mató' és az unorthodox gazdaságpolitika! Éljen Magyarisztán! Pártunk és kormányunk megvalósította 2012-ben az Elrugaszkodást!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Szólásért még nem jár muszájvízum Kamcsatkába, de olvasmányaimon alapuló tapasztalataimból erősen visszaköszön a kádárromantika :-)

De édesviktor már megmondta, ő nem a diktatúra ellen harcolt, csak a személyekkel volt probléma. Az energetikus Varró szerint egyenesen tizenharmadik századi a gondolkodása. Kár, hogy IV. Béla helyett Asziszi Szent Viktornak képzeli magát.
Meg az adócsökkentés.

De miért is másért szavazna az ember egy pártra?

Mert pld. nem antiszemita?:))))
@Fabius: kérdés meddig bírja vagy akarja bírni a nyomást a T na meg a Németek, na és Merkel ;)

körbe körbe karikába, vehetné valaki a qurmánybana fáradságot és informálódhatna a kárpátok géniusza vidékén eme zseniális ötletelés következményéről, avagy Irán finomított olaj importjáról.

Bánhatjuk a kisebb rezsiszámlákat

Valóban megvalósul a kormány által ígért 10 százalékos rezsicsökkentés, ám ennek árát mégiscsak a háztartások fizethetik ki nemsokára – drágább termékekkel, munkahelyekkel, leromló rendszerrel, és végül nekik kell majd kijavítaniuk az elhasználódott infrastruktúrát is.

hvg.hu/gazdasag/2013010_rezsicsokkentes_hatasa
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hiszen most is lemondanak a bevételükről.
Áfa, társasági adó, stb.
Miért is ne fizetnének szívesen.:-)
főőőcíííny, droid invázió a láthatáron :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Igen! Az elrugaszkodás éve! Szóval most van mikor legugolunk, majd december 31.-én hopp, illetve csak mini hopp, mert közben göcsöt kap a combunk és a vádlink és a nagy ugrásból seggre ülés lesz.
@CSENDES: jahhh, igaz, önként és szabadonválasztva kötelezően, nem is tudom, mikorszakra volt ugyan ez ennyire jellemző ;)

@Penivaldes: elég magos a kerítés? ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem, a valódi kérdés az, hogy lesz hídelemből útdíjszámító pücök :-D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: El vagytok tévedve szerintem.
Nyílegyenesen haladnak a céljuk elérésének az útján.
Kiválóan megfelel nekik a hülye jelző, mert amíg mindenki azon csodálkozik, hogy lehet valaki a gazdasághoz ilyen hülye gazdaságirányítóként, addig nem merül fel az előre megfontolt szándékú tisztességtelenség fogalma velük kapcsolatban.

Mindenki hasát fogva a röhögéstől nézi végig, hogyan kaparintják meg a fő stratégiai ágazatok üzleteit. Klassz.
És gratula a fidesznek, kurva jó stratégiájuk van a maguk szempontjából. Tisztességtelen, de működik.
@Fabius: A pénzügyi biztos kinevezésénél nagyobb gáz a járási vezetők kiválasztása. Eleve ott van problémám, hogy az önkormányzatot választottuk helyi és megyei szinten. Erre beiktatnak egy újabb közigazgatási szintet, amit viszont nem választunk. Még regisztrációval sem. S telenyomták az embereikkel. Itt Veszprém megyében többségében igazgatási/gazdasági végzettségű emberekkel, de van egy kedvencem, aki polgármesterből (14 év) lett járási vezető. Addig elvolt szakközépiskolai érettségijével, de 2010-ben a híres gyöngyösi főiskolán gazdasági mérnök-kereskedelem szakirányon szerzett diplomát, most ugyanott agrármérnöknek tanul.

De az rezsi ügybe nem látok világosan. Most meglesz a 10% vagy nem?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: magos zsemléről már hallottam de magos kerítésről még nem. de bizonyára az valami népépítészeti hagyomány lehet.
@bella _ciao: nálam ez a járásos dolog ott vesztett amikor bp.-n kerületenkánt csinálták.
@bella _ciao: Meg hát!
Miként a csipsz-, közmű-, telefon-, tranzakcijós, és az egyéb adó sem hárítódott át, még véletlenségbül sem..2013 a névleg osztogatás és a valóságtól elrugaszkodás éve lesz, akárki meglássa!
@Penivaldes: Magos, ez hagyományos magyar szó,Tenéked,nemigazánagyvárosiként ez tudnod illene..miként a lapos sem lapas,ugye?:-P
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha a pékek megemelik az ő energiaköltségük növekedése miatt kenyér árát, akkor otthon sütjük a kenyeret. Végül is a 13. századi gondolkodásba ez is belefér, törekedjünk önellátásra, hogy szeretett vezérünket - ha betér hozzánk - házi pálesszal és házi kenyérrel tudjuk kínálni.
Összefoglalnám a lényeget a gyengeelméjűeknek.

Az MSZP 2002-2010 között megduplázta a munkanélküliségi rátát.
Az MSZP 2002-2010 között 80% fölé tornászta az államadósságot.
Az MSZP 2002-2010 között a legbénább kormány volt az egész EU-ban, mely eredményeként a szlovákok elötti pozicióból az utolsó helyre rohasztották az elkúrásukkal az országot.

A sok tetű MSZP droid meg negligálja az elkúrást.
annyira röhögni kell a képen, hogy a posztot el se tudtam olvasni hirtelen. :D:D
mi van ballib kutyák? fáj a rezsicsökkentés? most olvasom, hogy még két alkalommal lesz idén, úgyhogy rinyálhattok még majd eleget nyomorékok.

amúgy meg: 012 harmadik negyedévében tovább javult az államháztartás pozíciója, miután a KSH által csütörtökön közzétett adatok szerint a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 0,2%-ra csökkent. Ilyen alacsony negyedéves nettó hitelfelvételre 2000 második negyedéve óta nem volt példa. A kormány hiányleszorító erőfeszítései tehát már éreztetik hatásukat, olyannyira, hogy tavaly az első három negyedévben a kormányzati szektor hiánya 1,8%-on állt. A jóval kisebb hiány a bevételek dinamikus növekedésének és a kiadások csökkenésének volt köszönhető.

vagyis az emberek egyre szívesebben adóznak, az államháztartás pedig úgy látszik jobb kezekben van, mint a tolvaj szemkilövető nokiadobozok sukorós tetvedék balliberálisok kezében. be fogjátok szívni 2014ben kutyák.
@Fabius: onnan:
"A csökkentés felfogható úgy, mint egy újabb különadó a gáz és áramszektor szereplőire, amelyből a kormány kedvezményt ad a lakossági energiafogyasztóknak."

A szemét multik adózzanak csak,ugye?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): basszus, de "Ezzel szemben, talán az elmúlt hetekben kötött stratégiai megállapodásoknak köszönhetően a nagyfeszültségű fogyasztók (pl. Audi, Mercedes) kimaradtak az áremelésből."
Miről beszélünk? Ez a magyar kkv szektornak a legnagyobb szívás.
Kedves Zemberek! Főcsepeli Őméltósága, mint a Franciakulcs legfőbb Őre??? Ugyan már...:) Ez bizony csak laza csuklógyakorlat lesz! Ti nem tudtok semmit! Őméltósága már rég, nagy bizalomnak örvend a Válivölgy Úr Udvartartásában! Minden Titkok egyik felkent Ellenőre Ő! A Nemzet és Biztonság kisgyűlésének tagja! A "kilencek" egyike! Az állam és a párt Lángpallosa! Isten mentsen meg Tőle!
...majd a Krónikások megírják az Igazat....90 év múlva...talán. :( Bár én már most is kíváncsi lennék bizonyos kórlapokra! De ezekben az időkben ennyi...bocsánat "Ő" jutott Nekünk..:(
@bella _ciao: ..meg a stratégiai partnereknek,akik a mi multijaink,nem az ő multiajik..vagymi!:-)
Érdekes, amikor az ellenzék a rezsicsökkenés ellenni fellépéssel akar még több szimpatizánst.

Simán belegyalogolnak abba a csapdába, amit Orbán állít nekik. Orbánról sok minden elmondható, de hogy nem ismeri ellenzékét, az biztosan nem.
@Habakuk999: ez az én szövegem, sajna én nem röhögök rajtuk, mert tényleg lépésről lépésre darálják be a gazdaságot, és az embereket. Nacionalista narancs diktatúra épül minden szinten.

@bella _ciao: túlzó az a XIII. századozás

@Penivaldes: magos Déva vára ;)
Mi ez, valami rabbiblog?
@$$$=$$$: "mi van ballib kutyák? fáj a rezsicsökkentés? "

Akkor felteszem a kérdést,(bár nem számítok értelmes válaszra):
Miért jó az ORSZÁGNAK a rezsicsökkentés? Azt értem, hogy miért jó EGYES családoknak, de miért jó az EGÉSZ országnak?
@Fabius: részválasz, csak figyelni kell:

120 milliós kommuikációs tendert hirdetett a Gazdasági Versenyhivatal

Két részben, nettó 120 millió forint keretösszeggel nyílt, kommunikációs tendert hirdetett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a felhívás az EU hivatalos lapjának mellékleteként, tenderhirdetményeket tartalmazó online kiadvány (TED) csütörtöki számában jelent meg.

hvg.hu/itthon/20130103_120_millios_kommuikacios_tendert_hirdetet
@Anti Anyag: "Érdekes, amikor az ellenzék a rezsicsökkenés ellenni fellépéssel akar még több szimpatizánst. "

Fel se tételezed, hogy esetleg valaki azért tiltakozik valami ellen mert az ORSZÁG egészének káros. Mi az hogy valaki nem csak szavazatgyűjtésre használja a nyilvánosságot?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ismerem a magos szót mint nem igazánnagyvárosi, csak nem tudom, hogy egy kerítés hogy lehet magos. a kerités az magas, alacsony, tüskés, ronda.
magos a tyúk meg a kenyér.
tennap ippeg azon morfondírosztam, hogy mibe kóstál nekem ez a 10%, mán cca 15-nél tartottam, amikor a rogán tonyó elmagyarászta a rencert, nu, kabbe kisköcsög, der springt noch auf, halált virágzik most a türelem, montam magamnak. ma reggel mekkhallgatám félfüllel eszt az analfabéta főfelelőst, szov ki pő! ordibáltam egyet és meginogtam a 15 %-ban. szerintem ez a jóember maga az itten pörgő tanár úr.
@$$$=$$$:

Gondolom a komplett cikket "véletlenül" nem idézted, de megteszem helyetted:

www.portfolio.hu/gazdasag/12_eve_nem_volt_ilyen_eltunt_a_deficit.177709.html

Ha kicsit tovább olvasod ott van ez is:

"A bevételek 3,1%-os növekedése elsősorban a jövedelemadó bevételek 11,1%-os növekedésével magyarázható. A társadalombiztosítási hozzájárulások 4,1%-kal, a termelési adók 2,1%-kal bővültek, bár ez utóbbin belül az áfabefizetéseknél némi csökkenés mutatkozik (2,0 %)" - részletezi a statisztikai hivatal. A bevételek legnagyobb arányú emelkedése a jövedelemadóknál történt (12,1%), ami elsősorban az adójóváírás megszüntetése következtében megnőtt személyi jövedelemadó bevételeknek tulajdonítható. Míg a termelési- és importadók növekedése átlagos volt, a társadalombiztosítási hozzájárulások 3,7%-kal emelkedtek. "

Most akkor mifaszra is vered magad? Hogy nemmegszorítás országban mégis csak meg teccettek a zemberek fizetni? Te ahhoz is hülye vagy, hogy PR propagandát hazudj kisfiam.
@Szevasztok: Persze, tiltakozz csak.

Nem tételeztem fel semmit, szerintem ez egyszerűen magánügy és mind neked, mind az ellenzéki pártoknak joga van tiltakozni.
@Anti Anyag: Akkor lécci egyetlen érvet hozz fel arra, hogy a rezsicsökkentés miért jó az ORSZÁG EGÉSZÉNEK.

Ellenérveket hallottunk már, kérlek érvelj mellette is.
Áfa nélkül is 682 milliós PR-tendert írt ki az NFÜ

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közbeszerzést írt ki grafikai tervezésre, nyomdai és egyéb produkciós feladatok ellátására, valamint kreatív PR- és kampányokhoz kapcsolódó online tevékenység ellátására.

hvg.hu/gazdasag/20130103_Afa_nelkul_is_682_millios_PRtendert_irt
@Anti Anyag: Az ellenzék csak felismeri azt amit a Bonsai Duce nem. Azt amit a Kádár rendszer sem ismert fel, csak akkor még volt mögöttünk egy Szovjetunió. Azt, hogy a nemzetközi energiaárakkal lehet szembe menni egy ideig, de legkésőbb kormányváltáskor kamatostul ki kell fizetnie valakinek a számlát.
A Bonsai Duce most játszhatja a Csekonicsot, de előbb utóbb valakinek ki kell fizetnie az energia árát. Vagy azt hiszi a Felcsúti Pufi, hogy neki majd ingyen adják a gázt, és az olajat?
@Anti Anyag:

Ebbe a csapdába Viktor és a Párt gyalogol bele. Kérdezték volna meg Lendvai anyót előtte, mesélhetett volna a nemgázáremelésről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: remélhetőleg folytatódik a libás elleni kampány.
Erre is figyelni kell, itt is lehetnek okosságok:

A Visa esetleges kivonulásáról szóló hírek felborzolták a kedélyeket a kártyapiacon, a kártyatársaságok bankközi jutalékai közötti eltérés miatt fellángolt az interchange díjak szerepéről és optimális szintjéről szóló vita is. Hogy a bankközi jutalékok mértéke magas vagy alacsony, azzal kapcsolatban érvek mindkét álláspont mellett felsorakoztathatók. Az Európai Parlament egységesítené a díjakat, az MNB és információink szerint a kormány a díjak csökkentését szeretné elérni, az ellenérdekelt MasterCard szerint azonban ez a kártyapiac fejlődését akadályozná. A kártyakibocsátó bankok számára a díjak csökkentése bevételkieséssel járna, mivel a kártyaelfogadó bankok a díjat a kereskedői jutalék részeként szedik be a kereskedőktől. Lengyelország már lépett: épp most csökkentették a díjak mértékét.

www.portfolio.hu/vallalatok/it/all_a_bal_a_bankkartyak_korul_a_kormany_kozbeszol.177718.html
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ez nem csapda.
El kell kezdeni a következő hosszú távú gázszerződés tárgyalását az oroszokkal vagy a norvégokkal, 2015-től új szerződés kell, mert a régi lejár.

Addig tárgyalási pozícióba kell kerülni a narancsnak, magyarul ki kell vágni a németeket.
Ez történik most.

Ezt a 10%-t sokszorosan fogjuk mi is, nem csupán a cégek megfizetni.

A villany érdekes lesz, ugyanis ott a nagy testvér nem játszik, marad Európa.
Akit épp most rugdalunk kifelé.
Bár, amennyire nem fejlődik az ipar, elleszünk egy darabig Pakssal és Mátra-aljával is.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "A Bonsai Duce most játszhatja a Csekonicsot, de előbb utóbb valakinek ki kell fizetnie az energia árát. "

OV megmondta, hogy neki anno 88-ban nem a diktatúrával volt baja, hanem a diktatúra vezetőivel. Most önmegvalósíthatja magát Kádár helyében.
@Szevasztok:
Éééérv???..naneee! Logika??? Rendszer? Hatásvizsgálat?
Ezek mind NERellenese szavak!
Varázsszó : Improvizáció!
Aztán majd csak lesz valami, csak picit legyen már "csönd és öröm"...magyarul kussoljon a NÉP.
Sajnos én úgy gondolom, pontosan végig lett ez gondolva és ebben ez a legelszomorítóbb..:( Pár kérdés : Miért 10%? (Csak nem azért mert cc. ennyivel csökkent a világpiaci ár?) Miért januártól?? Miért nem szeptemberben esett le a tantusz?? (csak nem azért mert pontosan kiszámolták, hogy lehet a legolcsóbban megúszni, hisz a tavasz jön...remélhetőleg) és gondolom a nálam szakértőbbeknek még sok sok kérdésük lenne..:) Kérdések...válaszok...nem mellé beszélés..:)
...tudjátok...vita...párbeszéd...rémlik még??:) Van ám olyan is.:) civilizációkban..:)
@Habakuk999: az árammal nem lesz gáz. ha úgy adódik majd építenek kerekeket a közmunkások, az mszp szavazók meg belemásznak azt pörgetik, termelik az áramot a fideszes polgároknak.
@ElMax:

"Mi ez, valami rabbiblog?"

Kizárólag a nők miatt nem, de már agyalunk a megoldáson. Majd értesítünk, hogy jól érezd magad itt.
@Habakuk999: "Addig tárgyalási pozícióba kell kerülni a narancsnak, magyarul ki kell vágni a németeket.
Ez történik most."

Ehhez persze nem kellene az E.On-t kirúgnia, elég lenne egy rendelettel előírni, hogy erről az állam meghatalmazottja tárgyalhat az oroszokkal. Pont.
@Habakuk999: pontosan:

A Portfolio.hu elemzői véleménye szerint közgazdaságtanilag azonban már a január 1-től elrendelt 10 százalékos rezsivágás sem volt igazolható, így kérdéses, hogy miként lehet még egy (vagy kettő) hasonló tarifavágást megtenni a működés-szolgáltatás veszélyeztetése nélkül. Ugyanakkor az alapvetően jóléti intézkedéseknek minősíthető lépések erősíthetik a kormány azon szándékát is, hogy ismét állami tulajdonba vonja az energiaszolgáltató-cégeket, hiszen ezek a lépések a szolgáltatócégek értékének csökkenését is előidézhetik. Arról nem is beszélve, hogy a januári vágás a Portfolio.hu becslése szerint összesen 100-110 milliárd forintnyi bevételkiesést okozhat, amelynek egyötöde a költségvetést is terheli, hiszen az áram- és gázszolgáltatás 27 százalékos áfakulcs mellett történik.

Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a lakossági rezsidíj-csökkentést a hazai vállalati szektor fizetheti majd meg. A szolgáltatók ugyanis veszteségeiket a nagyfogyasztók terheinek növelésével csillapíthatják. A vállalati szegmensben végrehajtott áremelés viszont előb-utóbb a lakossági fogyasztásban csapódhat le. Hiszen gondoljunk csak bele, ha például egy pék drágábban tudja csak megsütni a kenyeret, akkor előbb utóbb az drágább lesz a boltok polcain is. S ne legyen illúziónk, ugyanez a folyamat lejátszódhat a legtöbb szektorban is. E tekintetben viszont már jelenleg isfelettébb aggasztó, hogy a a Magyar Energia Hivatal által kiadott határozatok szerint az ún. közép- és nagyfeszültségű fogyasztók esetében átlagosan 12 százalékkal emelkednek a rendszerhasználati díjak.
@sjános: "Sajnos én úgy gondolom, pontosan végig lett ez gondolva és ebben ez a legelszomorítóbb.."

Hát ez az. Megtalálták azt a módszert, ahogyan közpénz ráfordítása nélkül is lehet osztogatni a választások előtt.
@$$$=$$$: Igazad van, nekünk nem egymillió kohónk lesz, mint a példakép Kínának, hanem egymillió áramfejlesztő biciklink, ez elsőket már tekerik is Mátraverebélyben.

Munkanélküliség megoldva, felsőoktatás megoldva, energiaellátás megoldva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

" A vállalati szegmensben végrehajtott áremelés viszont előb-utóbb a lakossági fogyasztásban csapódhat le. Hiszen gondoljunk csak bele, ha például egy pék drágábban tudja csak megsütni a kenyeret, akkor előbb utóbb az drágább lesz a boltok polcain is. "

Betűre ezt írtam le reggel Gábrielnek :-))
@Szevasztok: Dehogy. A nagy pénz a jutalékban van. A köbméterenkénti néhány centben, ami a magyar határon már beépül a beszerzési árba.

Ez nem állami tisztviselőre tartozik.
@Habakuk999: ja, és a komcsi kutyák is a legjobb helyen vannak, vagyis végre dolgoznak is életükben valamit. orbán helyében én már rég munkatáborokban dolgoztatnék minden mszp szavazót meg mszp-s politikust, a pártot meg betiltottam volna, rendezvényeiket szétverettem volna, stb. még szerencsétek, hogy a vitya egy demokrata úriember.
Tudom nem ide illik,de ehh,már megint:
sportgeza.hu/boksz/2013/01/02/megkeseltek_az_mtk_bokszolojat/
Mondjuk mostanában nyugiban voltak.
@$$$=$$$: Tiszta szerencsénk. Még nagyobb lenne a szerencsénk, ha beállnál politikai főtanácsadónak Viktor mellé.

Olyan régen szeretném már kipróbálni, mi az a dolgozás.
Sokat olvastam már róla, a munkáról is.
@$$$=$$$: egy szadista kretén vagy és fidesz szimpatizáns. Nem véletlen a párosítás...
@Fabius: lebuktál, cikkelsz a Portfoliónak is, te infódőzsisbérblogger :D

Azéé, hozzá tenném, hogy Habakukkal meg a kiszorítósdit vázoltuk reggel, és mit ad istven, ez is megjelenik, ajjaj, mi is lebuktunk :D
Azt azért még hozzá fűzöm, hogy akinek nincs narancsköd az agyában, és 2 bitnél többje van, oszt még néha bótba is jár, annak ezen folyamatok cseppet sem hatnak újszerűen.
@Szevasztok:
Na de ez közpénz!! Az "én pénzemből" veszik meg a gáz üzletágat. Az "én pénzemből" lesz majd kevesebb...mert nagyon szép..meg csökkentjük a terheket na meg ez Tündérország....de méla kuss van a csökkenő adó bevételről!! Mert ez bizony azzal jár..kisebb ár...kisebb adó..eddig még én is eljutok..:) A kiesést mivel kompenzálják?? Most a Költségvetési hatásaiba bele se menjünk....biztos az is gránitból van!
@Habakuk999: "Ez nem állami tisztviselőre tartozik. "

Ugyan már. Ennél sokkal problémásabb dolgokat is megoldottak a szavazógéppel.
Ezeknek a látszat csökkentéseknek ára van, mi isszuk meg a levét. A fideszfigyelők jó pénzért lesik a szolgáltatókat, de úgy ránk lesz lőcsölve mint annak a rendje.

Ne bízzál az orbáni hazugságokban, porhintés az egész.

Orbán takarodj!

Détári Lajos is érintett a foci bundabotrányban!

De a sunyi fideszes Kubatov és Orbán kivonta a forgalomból a "mestert", mert nagyon kellemetlen lett volna a Fradinak!
Jó ideig nem tartott edzést, egyszerűen eltünt. Sokan tudják mi a helyzet, de ilyen a simlis-bóvli-nemzeti orbáni politika, egy volt világválogatott magyar focista nem keveredhet ilyen ügybe. Eltüntették, pedig már mentek érte! De ki fog ez még bukni!

Ilyen a kormányunk, a miniszterelnökünk, a Fradi vezetője, de már nem sokáig!
@Habakuk999: sajnos valszeg a demokrácia miatt és mert feltehetően nyugdíjas vén hülye vagy már, ezt nem fogod megtudni.
intellektuális amortizálás:

Para-Kovács Imre: Megértett művészek

„Baloldali szemléletmóddal nem lehet értéket létrehozni”, hovatovább: „a magyar irodalom egyetlen írója, költője sem volt baloldali” – jelent meg a múlt év végén a Magyar Hírlapban. Hol máshol?

hvg.hu/velemeny/20130103_ParaKovacs_Imre_megertett_muveszek
Érdekes, amikor egy hónapja írtam erről egy posztot, pont fordítva képzeltem: Viktor basztatja Árpit, hogy szopó van, legyen már valami népbarát intézkedés, legjobb az előrehozott gázárcsökkentés. Aztán persze a fassetudja.

mentalisdeficit.blog.hu/2012/12/07/_gazarcsokkentes_tudszjobbat
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Csökken a lakossági rezsi, közben kétszeresen nő a hazai kkv szektor rezsiköltsége.

Ebből lesz ám gyarapodás :( !

(Ja, egyes jó multik is kivételezettek).
@sjános: "Na de ez közpénz"

Azzal ráérnek foglalkozni a választások után. Ha meg veszítenek, akkor utánuk az özönvíz.
Egy a lényeg, kerüljünk ki a túlzottdeficit eljárás alól minden áron. De addig is el kell kezdeni az osztogatást mert közeleg 2014.
@Szevasztok: A szavazógép nem csinálhatja meg az egyéni érdekeltséget.

Lesz egy "bonyolító" cég valahol Szingapurban, aki a teljes magyar gázfogyasztásból részesedik jutalékként.
Ekkora pénzből már Premier League csapatot lehet venni.

A villany bonyolultabb, keletről csak a burstini erőműből lehet importálni, így ez viszonylag nem olyan nagy bolt.
Bár volt ember, aki szépen eléldegélt belőle.
@$$$=$$$:
Te vagy az igazi demokrata példaképe:)
Nem-e borotvaélen táncolsz?
NER-társ:))) vagy elvtárs?
Esetleg nem kellene-e chip-et beoltani a büdös ellenzékiekbe,mint a kóbor kutyákba?
Affene,ezt elfelejtettem levédetni.....
Ezt akár te is kitanyálhattad vóna:)
@$$$=$$$: Aranyapám. Jól sejtettem, hogy ÉRVET egyet se tudsz felhozni, de személyeskedésben bajnok vagy!
@$$$=$$$: van az a talpnyaló semmi ember, akinek szájából a mocskolódó kritika pozitívumnak számít.
Te pont ilyen vagy öcsi.
@DezInf: nem vagyok demokrata. semmilyen jogot nem adnék az mszp-t hatalomra juttatóknak, és az mszp-nek sem. hisz kiderült, hogy kártékony, országromboló eszmét képviselnek.
Amúgy a poszthoz nincs mit hozzáfűzni.
A kép jó,az írás is.
Ebben az országban ez így megy sajnos.
Néha sajnálom,hogy én még a seggnyaláshoz is hülye vagyok.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: engem legkevésbé érdekel az hogy egy festő, író, bárki művész az baloldali vagy jobboldali. lényegtelen
Az ilyen posztok azt a téves látszatot keltik, mintha valami nagy leleplezés történt volna, és nem tudnánk legalább másfél évtizede, hogy a fideszben a hierarchiában történő előrejutás feltétele a vezérhez való megingathatatlan hűség, a végletes morális züllöttség és teljes emberi lealjasodás.

Ha ellenpéldát találnál, az megérne egy posztot.
@ElMax:
" Mi ez, valami rabbiblog? "

igényed volna rá? eltévedtél, pajeszos.
@$$$=$$$: "nem vagyok demokrata"

OK. Akkor mit szólnál ahhoz, ha ma este bevinnének a rendőrök mint közveszélyes személyt, és 2016-ra ki is tűznék a tárgyalásodat? Ez egy tisztán antidemokratikus lépés lenne, ami ha jól értem neked megfelel. Na rendben van?
@$$$=$$$:
Látom nem erősséged az irónia:))
@ob.szerver: meg a hallgatás. hallgatni, hogy élni tudj. és mindenhol ott a politika. előttük is utánnuk is
@Penivaldes: akkor nem vitatkozom veled, mérték a tetszik, avagy nem tetszik, a többi tényleg mellékes
@Fabius: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Eszembe jutott Áder és a nappalim problematikája.

Akkor mondhatjátok, hogy engedjem be, amikor a fideszesek föllépnek az állampolgárokkal kifizettetett államosítás-privatizáció folyamata ellen.
@$$$=$$$: "mért vinnének be? "

Mert kék a szemed. Vagy zöld. Vagy barna. Vagy egyszerűen nem tetszik a képed a főispánnak. Vagy akármiért...
@Orica Középföldi: Lehet,hogy rosszul tudom, de elvileg semmi nem tiltja,hogy egy nő rabbi lehessen:-)) Úgyhogy már megoldott ez a probléma is.
"mint az utolsó petákig áthárított ágazati különadók, a tranzakciós illeték és mobiltelefon percdíj"

utolsó petákig, sőt még azon is túl!
Majd a Békemenet mindenkit ellenőriz!
@Szevasztok: engem nem visznek. én az leszek aki bevisz másokat.
Szíjrágó univerzál szókülügyvivőóllinvan et. egy reggeli interjúban kijelentette: kormányunk hitet tett ama törekvése mentén, amennyiben lettlégyen a következő kormányzati ciklus elején már a szolgáltatók fognak rezsit fizetni polgárainknak a gáz, villany és vízhasználatért.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ezt a copy-paste dolgot Smitt Pali tanitotta? Mert beteszed mindenhova.

Az aldoimat remelem vagy napi szazszor elmondod.
@$$$=$$$: "engem nem visznek. én az leszek aki bevisz másokat. "

Ez olyan "az én apukám erősebb" érv. Mi van ha mégse?
@Szevasztok: de nincs olyan hogy mégse. szarrá lettetek verve. visszajönni meg nem fogtok. 2014ben is nyer a fidesz.
@Bakter: :) így is van ez rendjén, csoda, hogy másnak nem jutott eszébe ez a frappáns megoldás.:)
@$$$=$$$: nemes tett a fedél nélküliek fedélhez jutattása
@$$$=$$$: "de nincs olyan hogy mégse. szarrá lettetek verve. visszajönni meg nem fogtok. 2014ben is nyer a fidesz. "

Öcsisajt. Nem a mai helyzetről beszélek, hanem arról, hogy te nem vagy demokrata!

És egy "nemdemokratikus" országban érted is BÁRMIKOR becsöngethetnek. Még a csúcs közelében se lehetsz biztonságban.
@$$$=$$$: ha nyer akkor azért nyer, mert olyan jó, avagy mert olyan csaló? ;)
@CSENDES:

Akkor lemaradtam:)) Gyakorlatban is? Mert elvileg itt jogállam, köztársaság, európai szellemiség van.
Majd megkérdeztetem Slomótól, mert a nőkről való véleményét viszont saját fülemmel hallottam. Nála max konyha, nem ám rabbiképző:)
@Szevasztok: Akkor most kell gyorsan egy békemenetet tartani az összes kommenista elvtárssal - Pozsgaytól kezdve Szűrösön át, Stefkáig, Bayerig, Bencsikig - elénekelve az Internacionálét, és a Bonsai Ducéval elkezdjék a megbonthatatlan barátság, és véd és dac szövetség megkötését az Észak Koreai Kommunista Párttal.
Mert éljen a Párt, csak a Fidesz, csak a narancsbolsik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nyilván azért mert olyan jó. mondjuk az mszp-nél nem nehéz jobbnak lenni, révén egy sztromatolit is jobban kormányozta volna az országot mint bármelyik mszp kormány. de azthiszem ez nem is kérdés.

@Szevasztok: nem vagyok demokrata, de demokráciában élünk. a szemkilövető mszp-kormányok ideje lejárt.
@Orica Középföldi: Küldtem linket:-))) Az elsőről. Jó nem volt oly régen...
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: szerintem egy olyan békemenetet kéne már tartani hogy ék alakzatban belegyalogolni az e14 aktuális gyűlésébe 400ezren.
@$$$=$$$: "nyilván azért mert olyan jó" oké, nincs több kérdésem ;)
@$$$=$$$: "nem vagyok demokrata, de demokráciában élünk. a szemkilövető mszp-kormányok ideje lejárt. "

Ezek szerint te UGYANOLYAN vagy mint akiket utálsz! Csak éppen lila és nem zöld - semmilyen más különbség nincs.
@$$$=$$$: Elszámoltad a 0-t, öcsi, nem négymilliót akartál írni?
Pusztán azért figyelmeztetlek, nehogy kikapj agit-prop bácsikádtól!
@CSENDES: Ja, bocs nem az első,csak az első fekete. Előtte is volt már. A holokauszt 4előtt is, s utána is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerinted tisztában van vele, hogy most ő a játékszer?:)
@$$$=$$$: bogaram, én mindig azt mondom, csak olyasmit szabad támogatni, amit akkor is támogatnál, ha a másik politikai oldal vezetne be. Szóval ha valaki a fideszes szavazókat küldené a mókuskerékbe, te mennél önként és dalolva, igaz?
@Habakuk999: igen, panelok ismerősek, régi troll már ő, de még mindig gyenge :D
Sokat lesz ez még alakítva,mire meg lesz a 100 000Ft beharangozott megtakarítás,jelen állapotában ez csak a szokásos 300Ft-os szarrágás sokunknak...
@$$$=$$$: Egyébként az ilyenek, mint te szoktak az óceán túloldalán iskolákban lőgyakorlatot tartani mozgó és sikítozó célpontokra. Mert az olyan érdekes, ugye?

Fogadjunk hogy napi minimum 6 órát játszol FPS-t, és már vágysz kipróbálni igaziból is.
Ha már itt többen a Birkamenetet említik.
Március 15.-én éppen lesz rá alkalom.
Vajon hányan maradtak?
@mizrolist: Ahhoz legalább 2 bit kéne...Most csak a párbeszéd lezüllesztése van nekik kiadva.Legalja banditák ezek csak.
Látom leálltatok a mai birkával vitatkozni.
@Gyurcsány egy ... adócsaló !:
"Összefoglalnám a lényeget a gyengeelméjűeknek."

A lényeg akkor neked:

A fidesz 2010-12 között megduplázta az adók számát!
A fidesz 2010-12 között a lenyúlt manyupból 300 milliárdot átirányított a Közgépnek.
A fidesz 2010-12 között az unió legutáltabb kormányává küzdötte le magát.

Mi a tanulság ? Az egyik fidesz, a másik mszp.
@$$$=$$$: pont ugyanabból az okból, amiért te az MSZP-s szavazókat. Hogy ki? Nem mindegy? Menj biciklit tekerni, hogy legyen áram, oszt' kész.
@Szevasztok: nem nyert. a simcity új részét várom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a tanár úr 2.0 változata.
Ha már békemenetről volt szó:

hvg.hu/itthon/20130103_A_bekemenetesek_nem_engednek_tuntetni_az

kérném nem jósolgatni a kommenttársakat, túl sok minden bejön ma :)
hogy a jó qrv:

A békemenetesek nem engednék tüntetni az ellenzéket

Az alaptörvény jogi, politikai és társadalmi értelemben is legitim, ezért "el a kezekkel az alkotmánytól - alaptörvénytől" - közölte a Civil Összefogás Fórum (CÖF) csütörtökön az MTI-vel.

"Hozzátették azt is, hogy elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra. "A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az új alkotmányozók oda már nem fognak beférni" - fogalmaztak."!!!!

hvg.hu/itthon/20130103_A_bekemenetesek_nem_engednek_tuntetni_az
wehehhe, Fabius, Drágabolgárúr egyszerre idéz, méltat és kesereg a nyomtatott 168 órában, hogy a lófaszozásoddal eleszed a kenyerét :-D

3ddigitalispublikacio.hu/media/168ora/13/135785415/promo/dfgt2354.php

Láttad már?
@bella _ciao: bakker, tényleg, befogom a számat mára

@Habakuk999: ebben is, T próbálkozik, na mikor írnak alá a nagy büdös kupoldában? Esetleg valami más van a háttérben, mert Merkel beszót?
Hehe! Milyen jó ember ez a csizmadia:

"Csizmadia László hangsúlyozta, a Civil Összefogás Fórum keresztény emberekből áll, ezért meg kell bocsátaniuk a felebarátaiknak, azoknak a plakátokon szerepelőknek is, akik nagyon súlyos, az emberi méltóság elleni bűnt követtek el. Jóra kell téríteni őket, vagyis meg kell előzni, hogy újra bűnt kövessenek el, ezt teszi most a Civil Összefogás Fórum, s ez egy keresztényi magatartás, tette hozzá Csizmadia László."

polgarportal.hu/vezeto-hirek/1273-csizmadia-a-cof-mindig-a-kozjo-utjan-jar

Azért a címét módosítanám: Csizmadia: A CÖF mindig a Közgép útján jár
Ezek nem normálisak, csökkentik a rezsit? Mi lesz szegény szolgáltatóval?

A szocik sokkal jobban csinálták, mindig emeltek, hogy nehogy szegény szolgáltatóknak kevesebb legyen a profitja, micsoda jó világ volt akkoriban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor majd szóljatok ha ezek a szájbakúrt kretének legközelebb masírozni fognak valahol. 200 kilométert simán utazok érte, hogy a csizmadia szarházit meg a bájerzsótit elinalni lássam.

A kurvaanyátokat fogjátok fenyegetni innentől a menetetekkel, nem a tüntető diákokat meg a szabályosan demonstrálókat kibaszott szoponcok. Ha picsánrúgás kell megkapjátok.
Szevasztok, gyerekek, hamarosan mennem kell, de ez annyira "érdekes", hogy gyorsan beírom.
Valaki, valahol tegnap belinkelte a The Economist felmérését arról, hogy hová érdemes születni: "Where to be born". Ez egy országsorrend, amely egyrészt gazdasági, másrészt szociális és életminőségi mutatókon alapul. Magyarország jelenleg holtversenyben Horvátországgal a 46-ik helyen van, megelőzi egy csomó latin-amerikai ország (Chile a 23. helyen van, Ciprussal együtt).

Namármost, odakattintottam az eredeti cikkhez, ahol ugyanennek a felmérésnek az 1988-as eredménytáblázata is megtalálható.

És most jön az érdekes: 1988-ban Magyarország a 24-ik helyen volt.

Most, megismétlem, a 46-ikon.

Lehet most fikázni a módszertant, de véreim: ez akkor is drámai.

A következtetéseket majd tik levonjátok, én most el kell menjek.
@tede: igen. lehetne igazságos is a rendszer, és az mszp szavazóknak emelhetnék.
@$$$=$$$:

Ha háborút akarsz megkapod te is. Vagy szaladsz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem olyant mutass, amikor a szocik csökkentették a rezsit.
@épészmérnök: csak egy kérdés, hol is vagy te? ;)
a többi néma csend
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én vagyok olyan hülye, hogy pézér nézem :-))

(digit előfiz. rulez)
@épészmérnök: ezt láttad, argentína ismét a falkladot akarja

www.origo.hu/nagyvilag/20130103-visszakoveteli-argentina-a-falklandszigeteket.html

szarul megy nekik (?), amiért a külpolitikára terelik a figyelmet?
@tede: gáz ár támogatás szociális alapokon az is rossz volt, de kevésbé volt gazdaság ellenes, és finomabban volt hangolható, ez most átterhelődik a vállalati szektorra, amit ugyan úgy te fogsz megfizetni a végén, de az egyszerieknek jól hangzik és rácsapnak mint a gyöngytyúk ama bizonyosra ;)
Egy érdekes párhúzamra hívnám fel a figyelmet, a Gyurcsányék csökkentették az ÁFA-t 20%-ra. Akkoriban is voltak mérsékelt hangok, hogy bár indokolt a döntés, de pénzügyileg nem megalapozott.

Jelen pillanatban 27% az ÁFA.

Így leszünk mi a rezsivel, társadalmi igazságosság szempontjából talán indolkolt lehet némi mérsklés (a belebegtetett 30 % az már tényleg túlzás), de sajnos a valóság működése előbb útóbb itt is ki fog ütközni, azaz majd 3 év múlva fizethetünk mégtöbbet, vagy csak simán lerohadnak a szolgáltatások.

Másik párhuzam a Szocik 19.000 Ft-la vették meg a nyugger hordát, most a Fidesz teszi úgyanezt kicsit másként.

Akik még mindig egymásra ugatnak és nem látják, hogy ezek mind orszgárontók azok sült bolondok.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ki nem szarja le Gyurcsányt, he? Zorbáncék az ékes példa, hogy a lent-nél is van lentebb.
Meg különben is: hülye elmúltnyócév, hülye Amerika, hülye Brüsszel, hülye EU.

Szlovákiát,Litvániát,Romániát,Bulgáriát stb. nem akarják gyarmatosítani, csak minket??
De, hálistennek a (kitüntetett) hős békemenetelők, halált megvető bátorsággal (transzparensekkel)megmentették népünket a súlyos rabigától.
Zorbán hülyének nézi az magyar embereket (joggal)!
@Mérges 1234: ja, Gyurcsányék csökkentették és visszaemelték, ergó ők 5% -t emelték az ÁFÁt, ha így nézed, hogy mi volt az utolsó két ÁFA módosítás
Új bankadó jön Lengyelországban
A lengyel kormány jóváhagyta a pénzügyminiszter javaslatát egy újabb banki pótadó bevezetéséről, ez azonban nem a költségvetést, hanem a pénzintézetek garanciaalapját gazdagítja.

www.napi.hu/ado/uj_bankado_jon_lengyelorszagban.541262.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem az az érdekes, hogy én hol vagyok.

A tegnapi poszthoz is releváns ez a felmérés. (A cikk címe egyébként The lottery of life volt, a linket nem raktam el.)

Ki felelős a lecsúszásért? Mely kormányok? Ki-ki vegyen vissza az arcából!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Kíváncsi leszek hogy fogják majd a cégek, még a rezsikommandósokat is kijátszva ezt is továbbhárítani a lakosságra??? :( "

Egyszerűen: csak emlékeznek a vezír kulcsmondatára: nem azt figyelik, amit mond, hanem azt, amit majd csinál.

bio
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hehe, ezek nemcsak bajnaiékat nem akarják engedni, hogy tüntessenek, hanem terjeszkednek is.

polgarportal.hu/rolunkszol/cet/1275-legyen-bekemenet-mas-varosokban-is

ez lesz a békemenet franchise, a vidéki nagyvárosok után jön a békemenet a kárpát-medencében, aztán irány nyugat-európa

új imádság: a magyarok békemeneteitől ments meg ura minket
@bella _ciao: Argentina a bedőlés szélén van. Egy bírósági döntés alapján vissza kell fizetnie olyan adósságokat, amelyeket megszűntnek vélt a 2001-es államcsőd miatt. Ha visszafizetik, bedőlnek. Nem akarják visszafizetni, így viszont a besorolásuk lesz olyan rossz, hogy amiatt dőlnek be.
@$$$=$$$: Ad egy, mi a bajod az E2014 egyesülettel, vagy te a Fideszt szeretnéd továbbra is hatalmon látni? Akkor velem rossz lóra teszel, mert én nem akarok, hogy ez a tolvaj banda még négy évig a hatalomban maradjon.
Én nem szeretném, hogy egy CÖF elnök döntse el ki és mikor tüntethet. Hogy az legyen a komilfó NER társ, akikről ők azt mondják.
Nekem nem hiányzik a kormányzati szinten intézményesített szabad rablás
Nekem egy dolog hiányzik mindenek felett a jogbiztonság és a demokrácia.
@épészmérnök: akkor ezért tereli a figyelmet falklandra az elnökük?
Tudom a magyar blogszférában senkit sem érdekel rajtam kívül, de azért én elpanaszolom kormányunk újabb nemzetárulását, amivel hatalmas károkat fog okozni.

A Fidesz ugyanis lényegében háborút folytat az RMDSZ ellen, versenypártot állít fel ellene, azt támogatja, pénzeli, stb., miközben az erdélyi magyarok megosztása nyilvánvalóan a parlamentből való kiesésüket fogja eredményezni, azaz a romániai magyarság politikai képviseletének és érdekérvényesítésének megszűnését.

A magyargyűlölő románok állva éljenzik Orbánt és köszönik neki hogy elvégzi azt a munkát amit ők nem tudtak elvégezni.

Bővebben:
hvg.hu/vilag/20130102_kelemen_hunor_interju

"Magyarországi segédlettel, magyarországi támogatásból megjelentek a versenypártok."

"Akik pártalapításokat támogatnak, a megosztottságot erősítik, ami kollektív kudarccal végződhet."

"az Erdélyi Magyar Néppárt a regisztrációt fogja felhasználni szervezetépítésre. Megkapják az erdélyi magyar állampolgárok adatbázisait és a regisztrációval fognak kampányolni."

Mindez színtiszta nemzetárulás. Szlovákiai magyarok kipiálva, MKP szlovák parlamentből kihullott, most jönnek az erdélyiek.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Igaza van Bolgár úrnak.
A bloggerzóna egyre komolyabb versenytárs a sima újságíróknak.

Ha véletlenül elolvasná ezt a bejegyzést akár Bolgár úr, akár a 168 óra munkatársa egy apró megjegyzés:

Én korábban szerettem a 168 órát.
Megkeseredett a szám íze a tavalyi évben olvasva őket, ugyanis fölvették a heti válasz "nagyzoló, hatalmas, fenomenális, túlzó" stílusát.

Egy példa: "Hatalmas tömeg készül a parlament elé", valamelyik párezres tüntetés napján.

Gyorsaságban, gyors tüzelésben, vehemenciában nem versenyezhetnek a blogokkal, kár is erőltetni szerintem.

Korrekt, tisztességes, józan sajtóból viszont hiány van, bár én csak a magam nevében beszélek, de nekem kurvára hiányzik a tisztességes, a politikai táboroktól független sajtó.

Amiről mindig álmodozunk, a hagyományos BBC-féle tömegtájékoztatás.

Uszításból, hangulatkeltésből, gyűlölködésből tele a padlás.

Kár, hogy a baloldalinak nevezett sajtó -ATV is sokszor - a heti válasz és az Széles tévé színvonalával akar versenyezni.

Jobban járnánk egy tiszta, kevésbé elfogult valódi újsággal.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Fedor kolléga megelőzött privátban, de még nem láttam. Majd beruházok egy papíralapúra az alkalom kedvéért :-)
@Habakuk999: "Jobban járnánk egy tiszta, kevésbé elfogult valódi újsággal."
Na az hamar kimúlna, két oldal fikázná egyszerre.
@tede:

A lényege az volt a dolognak pártoktól függetlenül, hogy a valós piaci viszonyokkal, a valós álamháztartási adatokkal (ami továbbra is rakat szar) nem lehet szembemenni.

A magyar gazdaság lestrapált, az állam még mindig rengetegete szed be, és rengeteget költ baromságokra. És így tovább...... Majdnem minden szarul működik az országban és ezt nem lehet egy tolvonással rendbe hozni.

Olyan gazdaságot kell kreálni, ahol az embereknek nem nehéz kicsengetni a rezsit.

Előbb útóbb ez meg fogja boszulni magát.

Ennek ellenére persze én is örülök a csökkent rezsinek bár, nekem soha nem haladta meg a fizetésem 10%-t.

Ugyanez vonatkozik a 16%-os egykulcsos örületre is, bár személy szerint nekem kedvez, a jelenlegi gazdasági környezetben bevezetése nem racionális.

És sorolhatnám mennyi ilyen dolog van még, egyszerűsítve orbán bizonyos területeken jót akar, de a hozzánemértés diletantizmus miatt, ez sajn os vissza fog ütni és megint a lakoságon fog csattani az ostor. Persze Gyircsányéknál is ez volt....

Ez egy ilyen bicikli.
@Habakuk999:" ...beállnál politikai tanácsadónak Viktor mellé.."hát...ezzel az ésszel és ezzel a szókinccsel odavaló csak
@bella _ciao: fognak még ezek a "drága" menetelők menetelni a diákokkal szemben is.
oops, már megint hallgatnom kellett volna...
Ez is jó a tegnapi összejövetelről:

"Volt kormánytagok tárgyalnak saját magukkal, csak egy picit megkavarták az ültetőkártyákat. Két olyan szervezet – egy párt és egy izé, egyesület – is tárgyal az MSZP-vel az esetleges együttműködésről, amely teljesen összefonódott egy-egy volt szocialista miniszterelnök nevével. Igaz, errefelé az ilyesmi elmegy, Orbán Viktor is saját pártjának ifjúsági szervezetével szokott leülni egyeztetni. Már csak azt nehéz elképzelni, hogyan lehet ennél is szűkebbre venni a társadalom különböző csoportjai közötti politikai egyeztetések bázisát, hacsak nem vesszük figyelembe, hogy Norman Bates is mindent megbeszélt az anyjával.
Még szerencse, hogy olyan független, a megújulás ígéretét hordozó résztvevői is voltak a tárgyalásnak, mint a Kapolyi-féle MSZDP elnöke, Schmuck Andor."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130103_Barandyrandi#rss
@Habakuk999: hasonló személyiségűeket próbál megszólítani mind az echo, hírtv mind az atv. csupán más színűre vannak festve
@Penivaldes: csukásan, azaz pontyosan, vagy miszosz, izé nohhh mán nah :D
@bella _ciao: Régebben a hírstartból indultam ki, mára már leszoktam róla, mert minden hatalmas meg óriási, soha nem látott stb.

Ennyire nem kéne elbulvárosodni szerintem.

Másrészt ha megnézed a hívek és nem hívek arányát, legalább pariban vannak a mindenféle propagandától hányók.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Hülye! Tudod, mi az a ráta?
"Az MSZP 2002-2010 között megduplázta a munkanélküliségi rátát."

A Fidesz meg kitöltötte.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, mehetnek a diákokkal szembe, már megkezdődött az ideológiai előkészítés (diákok=bajnai). ez is a cöf megmondóoldaláról, tehát a békemenetesek véleménye, teljesen friss, mai:

polgarportal.hu/vezeto-hirek/1236-erkolcsi-hullak-hergelik-a-diakokat

mondom, ne jósolgass! de tényleg!
@Habakuk999: márciusban jön az Euronews, magyarul is. Portál, tévé. Helyi tudósítóval.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezt mindenki tudja aki lát. mindenesetre a heti válasz online felülete remek tanulóhely volt számomra:)))
@Habakuk999: a nem hívek többsége éppenséggel vevő a bulvárra. csak nem a politikaira, az hidegen hagyja, hanem a celebesre
@Penivaldes: Persze. Csak akkor ne csodálkozzon, hogy a blogok elveszik a hagyományos újságírás elől a kenyeret.

Pont, hogy a hagyomány irányába kéne elmenni szerintem.
@$$$=$$$: "szarrá lettetek verve. visszajönni meg nem fogtok. 2014ben is nyer a fidesz. "

miért, a választás az verés? te azért választasz, hogy megverjél valakit? az ország nem érdekel, csak hogy verekedjél? jó, nyer a FIDESZ 2014-ben. te ennek örülsz?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bocs, benéztem. nem mai, már két hetes. de a tartalom az az, amit írtam
@bella _ciao: de bakker, annyira átlátszóak, még egy gyerek is látja mi a cél, hisz minden eszköz és szerszám a kezükben van, amúgy meg nem csak te és nem csak most mondtad már nekem eztetet, de nem és nem, nem tudom befogni a szám, pedig már belém kopott: a na én már ugye megmondtam is :D
@Secnir:
:DD úgy látom, mára ezt találta a fidesz fasiszta tagozata, mindenhova ezt kommenteli a kis buzi.
Jön a kánaán, legalábbis tonyó szerint:

"Minden, az ellenzéki oldalról terjesztett rémhírrel ellentétben" igenis érvényesülni fog a háztartásoknál a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentés, amelynek pozitív makrogazdasági hatása is van - mondta Rogán Antal.

Utóbbival kapcsolatban kiemelte az infláció csökkenését, amelynek eredményeképpen 2013-ban növekednek a reálkeresetek a versenyszférában, a nyugdíjasok pedig reálnyugdíj-emelkedésre számíthatnak."

hvg.hu/gazdasag/20130103_Rogan_remhir_hogy_nem_ervenyesul_a_rezscs

este már selmecigabi fogja védeni a rezsicsökkentést.
@Mérges 1234: "Ugyanez vonatkozik a 16%-os egykulcsos örületre is, bár személy szerint nekem kedvez, a jelenlegi gazdasági környezetben bevezetése nem racionális.
"

Aztán miért nem? Most már nem lehet azért sírni, hogy magas az adó, azért nem éri meg dolgozni.

Ebben a q országban mindenki az államtól vár el mindent, munkahelyteremtést, kiszolgálást. Talán gondolkodni kéne azon, hogy éppen mit tudna dolgozni, mire lenne képes, mit kéne fejleszteni, ahelyett, hogy maunika show-t bámulja a fotelből délutánonként. Továbbá lehet(ne) vállalkozni is, nem arra várni, hogy majd valaki a segge alá tol egy munkahelyet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha a diákokkal szemben akarnak menetelni abból komoly cirkusz lesz. Utána nehéz lesz jókereszténynek látszani.
@bella _ciao: Édesapám baloldali volt világéletében.
Eljutott oda ő is, aki régebben nézte az atv-s újságíróklubot, hogy egészen egyszerűen megcsömörlött.
Mert ugyanazt nyomják, mint a másikok, csak pepitában.

Nem én fogom megoldani az újságírók alkalmazkodásának problémáját az új, netben felgyorsult világhoz, ez az ő dolguk.

Nem csupán celebhírekre éhezik a nép szerintem.
Hányszor hallunk olyan kritikát, hogy a ker-i médiákból más sem szól, csak a bűneset és baleset.
@Penivaldes: jó, persze, lehet politikus is celeb. de akkor éppen nem a politikájáról beszél, hanem család, ufók miegymás
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"Akkor majd szóljatok ha ezek a szájbakúrt kretének legközelebb masírozni fognak valahol. 200 kilométert simán utazok érte, hogy a csizmadia szarházit meg a bájerzsótit elinalni lássam."

Szólj időben, lehet, viszek én is még egy (néhány) embert
@tede: "nekem olyant mutass, amikor a szocik csökkentették a rezsit. "

Rossz a kérdés.
A jó kérdés: Miért jó az ORSZÁGNAK, hogy csökkentik a rezsit? (Nem a családoknak, az ország egészének)

Erre hozz fel legalább egyetlen egy érvet.
@épészmérnök: Ha benne leszünk még Európában.

Tényleg jön? Az tök jó.
@tede:

"Ebben a q országban mindenki az államtól vár el mindent"

Ebben a kurva országban Orbán Viktor az aki leginkább tesz róla, hogy mindenki mindent az államtól, és az államosított szaentszaroktól várjon el.

Most a rezsicsökkentéssel. Ezt speciel te is az államtól várod. Akkor mire fel háborogsz, kurvaország?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem szarunk a kútba, csak a kávájára, oszt belelökjük.

Az önkormányzatokat is kistafírungozták, csak érdekelne miből? (Így végre nekem is kifizette a másfél éves tartozását a város!)

A köznép úgy tudja, hogy most jó a vasutasnak, a tűzoltóknak, a rendőröknek és az egészségügyiseknek. (Ezek kaptak visszamenőlegesen is bérkompenzációt az utóbbi két évben.) A vasutas, a tűzoltó, a rendőr és az egészségügyis (véletlenül mindegyik van a családban, sőt BV-s is) viszont egyre kevesebb pénzt kap, mert "cserébe" megszüntették hol a túlórapénzt, hol az ügyeleti díjat, hol a különböző pótlékokat, stb.
@bella _ciao: na de akkor is tud politizálni. politikus együtt főz a gyerekekkel..jaj de cukker aranyos családbarát. érzelmekre hatni kell, és a látvány sem utolsó..bár ebben nem a politikusaink ragyognak.
@Szevasztok: nézzél összehasonlításokat

itt van egy cikk egy baloldali oldalról, csak azért, hogy ne lehessen kapásból lesöpörni azért, hogy az jobber

atv.hu/cikk/20121001_romaniaban_harmadennyibe_kerul_a_gaz_ezek_a_dragasag_okai

Egy jellemző rész:
"Hasonlóan látja a helyzetet Kaderják Péter, a Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának igazgatója is. Kaderják lapunknak azt mondta, a lakossági gázárakat nálunk az orosz dominancia – egészen pontosan az EON és a Gazprom 2015-ig szóló szerződése – határozza meg, miközben Nyugat-Európában a recesszió miatti csökkenő kereslet és a piaci verseny lefelé nyomja az árakat."
@Habakuk999: nem tudom. nem tudom, hogy van ez. a ker. média gerjeszti a lakosságot a bulvárra, avagy a lakosság igényeit szolgálja ki? passz.
@tede: ööö a rezsicsökkenést ki is nyomta át, jah hogy az állam, kérnénk egy újratervezést ;)
@Penivaldes: tudom ez ízlés dolga, volt róla szó. de elég lohasztó dolog rogánt, szanyit, schiffert, vonát (kimaradt valamelyik oldal?) főzés közben nézni. inkább a fogyókúra! na nem norbival.
@is: "miért, a választás az verés? te azért választasz, hogy megverjél valakit? az ország nem érdekel, csak hogy verekedjél?"

Tudod duplatripladollár kolléga ilyen verekedős fajta. Mivel nem elég bátor, meg erős, hogy ezt (pl focimeccseken) aktívan gyakorolja, ezért Nintendón tolja, meg itt a kommentekben. Itt elképzeli magáról, hogy ő a zsebviktátor és ettől neki jó.

De nagyon szeretne már valóságban is egy kis vért ontani, de eddig még csak egy tengerimalacot mert szétcincálni. Ugyan már kinézte magának a szomszéd néni cirmosát, de még gyűjti a bátorságot hozzá, (meg egy vastag kesztyűt mert fél a karmolásoktól).
@bella _ciao: lohasztónak lohasztó..na de van akiknek tetszik. elvégre Tóni is a Plyaboyban pózolt...
@Rendíthetetlen Álamkatona: szintén zenész, meg oktatásban lévő is, a PR és az agitprop működik, és a menetelés hangolásra is, ezt üzenem @Fabius: nak is, na meg hogy kifelé a fejembű de legott :D
@Penivaldes: abban nem hölgyek szoktak? vagy már a nyuszis is váltott?
@tede: Figyi nem azt mondom, hogy jó, hogy drága a gáz. (Ennek ugyanis kismillió oka van kezdve pl a hosszútávú gázszerződéssel, amit még a MOL kötött az Oroszokkal.)

Azt kértem, hogy mondj egyetlen egy érvet a mellett, hogy ezt így ilyen formában csökkentik. (ellene számos van mellette még egyet se hallottam.)
@bella _ciao: ennek már több éve. na emlékeim szerint nem a címlapon, mert ott a szokásos egyforma fejű nő volt, de belül mint jedi lovag pózollt, egy csíkos pizsiben, vagy öltönyben..mindenre nem emlékszem.
"Szerinte a versenyszféra bruttó átlagkeresetének várhatóan 4,9 százalékos növekedése és a fogyasztóiár-index 3,5 százalékos emelkedése összevetve reálbér-növekedést mutat. Ugyanez a helyzet a nyugdíjaknál, amelyek 2013-ban 5,2 százalékkal nőnek, vagyis - a fogyasztóiár-index alakulásával együtt nézve - reálnyugdíj-emelkedéssel lehet számolni, amire hosszú évek óta nem volt példa Magyarországon - mondta Rogán Antal."

basszus, ezt elmagyarázom mindjárt az itt burkoló szakinak, talán nem csap fejbe a kalapácsával
@Szevasztok: lépünk egyet az igazságosság irányába, összehasonlítva más országokkal, akár a szomszédságunkban
@Szevasztok: Mert a vezír azt mondta, hogy ez nekünk jó.
Miért kell folyamatosan kekeckedni?
@Penivaldes: höh. rákerestem a gugliban. az első találat tonyó és a playboy témában a szentkoronaradio.com.

tényleg fénykard.
www.playboy.hu/magazin/12257_rogan_antal_-_akit_a_munka_vitt_folfele_de_tul_hamar.html

a címe mulatságos.
@tede: " lépünk egyet az igazságosság irányába, összehasonlítva más országokkal, akár a szomszédságunkban "

Allj! Nem egy dologról beszélünk!

1. Jó az, hogy Mo.-n drága a gáz meg a villany? Nem jó, nagyon nem jó. (Itt szerintem nincs vita közöttünk)

2. Jó eszközzel akarnak ezen változtatni? Na ide várom az érveidet.
@Szevasztok:
Már tegnap is azt mondtam, a maja világvége egyértelmű bizonyítéka, hogy a fityesz ellopta troll-ketrec lakatját. Mára előjöttek belőle azok is, amik eddig a ketrecsarokba voltak beszorítva a főtrollok által. És most az arcuk megszabadult az eddig rájuk nehezedő főtrollseggek szagától, ezért kajabálnak ki mindent az éterbe.
Hogy is volt ez 2005-ben?

"A fogyasztóvédők figyelnék az áfacsökkentés hatását a boltokban

Árkommandóval és civil mozgalommal "ellenőriztetné" a kormány, hogy megjelenik-e majd a fogyasztói árakban a 25 százalékos áfa 20 százalékra csökkentése.
Munkatársainktól| Népszabadság| 2005. június 29.

A kormány szerint jövőre csökkennie kell a háztartási energia, a tartós fogyasztási cikkek, a ruházati termékek, valamint az üzemanyagok árának.

...

Nyomást fogunk gyakorolni a magyar kereskedelemre, hogy az áfa-csökkentés jelenjen meg az árakban is. Nem azért mond le az állam az adóról, hogy az a kereskedő zsebébe vándoroljon - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak. A kormányfő ennek érdekében mozgalmat kíván szervezni, és támogatókat is talál - mint mondta - a kereskedők között is. A fogyasztóvédelem szerepe az árak jelzése volna: a felügyelőség közzé fogja tenni, hirdetni fogja az árakat. A kormány a nyilvánossággal kíván nyomást gyakorolni a kereskedőkre, ám jogi eszközöket nem fontolgat, hiszen a kereskedelem a privát szektor része, működését, árait a fogyasztók autonóm döntései határozzák meg. ""
@bella _ciao:
"basszus, ezt elmagyarázom mindjárt az itt burkoló szakinak, talán nem csap fejbe a kalapácsával "

A burkoló szakinak te csak ne magyarázzál.

Amikor a burkoló szaki a 3 napos munkáért zsebre tesz 100 ezer Forintot feketén (csak munka, anyag nincs benne), akkor ne nagyon panaszkodjon.
@Szevasztok:
Ugyanolyan jó eszközzel változtatnának ezen is, mint az összes többin az elmúlt két évben. És a koboldok már előre rettegnek ettől az intézkedéstől is, mert tudják, hogy ezt sem a zemberek fizetik majd meg. Hanem a bányakoboldok, a lápimanók és az alsógatyádi seggtündék.
@blah: nem szadista kretén (bár ki tudja), csak Rákosi a példaképe. :)
@VT Man:

Bár kicsit off, amit írtál de engem is felbasz ez, hogy az országban legalább 200 ezer olyan ember van, aki jól keres, de egy kibaszott filér adót nem fizet, ezért is fizet a maradék kurva sokat.

De természetesen a kormány ez ellen sem tett semmit, ahogy az off-shore cégek is élik világukat.
forr a szar:

E-útdíj: áll a bál a nyertes szerződése körül

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) mégsem kötött szerződést a használatarányos útdíjfizetés kiépítésére kiírt tender győztesével az általa korábban közölt időpontban, azaz szerdán. Az ajánlatkérő délutánra ígért tájékoztatást a folytatásról.

hvg.hu/gazdasag/20130103_Eutdij_elmaradt_a_szerzodes_alairasa
@VT Man: aham. csak ez a szaki éppen alkalmazott egy kivitelező cégnél. tudod a versenyszférában.
@Mérges 1234: csak közbevetem, ugyan melyik társadalmi rétegre volt jellemző az adóelkerülés nagy mértékben, és a szlovák rendszámos ügyeskedés, na meg az offsór.
csak egy példa: cébéja
@tede: "lépünk egyet az igazságosság irányába, összehasonlítva más országokkal, akár a szomszédságunkban "

A másik meg milyen dolog az hogy "igazságosság"?
Tudod a gáz az már csak egy olyan dolog, amit nagyon nehéz szállítani meg tárolni ezért aztán az ára még egymáshoz viszonylag közel is igen nagy eltérést mutathat. Ahol nincs gázvezeték oda gyakorlatilag nem lehet eljuttatni. Ezért aztán (különösen Mo-n) nagyon veszélyes tud lenni az egyoldalú függés.

Tudod pl, hogy a hosszú távú gázszerződés értelmében azért a gázért is fizetnünk kell az oroszoknak, amit fel se használtunk?

Szóval szép ez az igazságosság duma, de nem kellene ezerszer inkább a FELHASZNÁLÁST CSÖKKENTENI? Ez pl környezeti meg sok egyéb okból is hasznos lenne...
@bella _ciao:
A hobbitokkal nem mernek újat húzni még ők sem. Képzeld el, ha valamelyik berágna rájuk, elvinné az Egylasztit és bedobná a Végzetbokrának tüskéi közé. Ráőlne Focid Dur erődje Victoron fejére.
@Szevasztok:
Azon röhögök (kínomban), hogy ez a rohadt kétszínű csürke mekkora patáliát csapot Gyurcsány Déli Áramlatos elkötelezettsége miatt, mert nekünk "az európai projecthez kell csatlakoznunk". Erre az európai ment a levesbe, ez rohadt kétszínű csürhe meg büszkén pózol a Déli Áramlat előtt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Anno világosan közölték, hogy majd felvonulnak a diákok ellen is.
@Bakter: Persze mert ők hívők és nekik nem kell gondolkodni. Papírjuk van róla, és fel vannak mentve alóla...
Mizu Fabius?

Mi a helyzet a diáktüntetéssel? Mi lett a permanens forradalommal?
@Penivaldes:
Nem probléma. Victoron annyi lényt haragított már magára tündérmese szerte, hogy szerintem egy pipa Fasgul simán elviszi sárkányháton bármelyik sánta hobbitot a Végzetbokrához bedobni az Egylasztit.
@$$$=$$$: Anno irkáltam olyanokat, hogy a békamenet a permanens szabadságharc harci menete.
endresy.blogspot.hu/2012/10/bekemenet-haboruert.html

Egyébként meg szép lassan a neohorthyzmus mellé megkapjuk a neoSA-t is a békamenet és a gárda keménykedő magmatöltelékeiből.
@GeoCracker: tom, töredékesen emlékszem, de arra, hogy hol arra már nem
@tede:

- Lépünk egyet az igazságosság irányába - mondta a miniszterelnök a telefonba. - Holnaptól mindenkinek a bérét egy tollvonással a nyugateurópai szintre emeljük. Így döntöttem. Keresett rajtunk már eleget az a nyomorult AUDI, most fizesse vissza. Nopersze beleírjuk az emelést az Alaptörvénybe is, nehogy az Áder kekeckedni tudjon. Így lesz igazságos. Hogy honnan beszélek? Zürichből, marha! Rogán a Seychelles szigeteken, Lázár meg mittudomén hol, Simicska otthon maradt, az ország felszámolásának levezénylésében van még pénz, ahogy mondta. Interneten keresztül szavazzuk meg, ahogy megbeszéltük. A számlaszámomat tudjátok.
@$$$=$$$: Édesanyád kora dacára kinn fagyoskodik miniszoknyában a négyes út mentén, te meg itt lopod a napot, ahelyett, hogy kivinnél neki egy kis levest, meg valami meleg ruhát?
Szívtelen gazember!
@GeoCracker: Akkor sem olvasott senki, szedd össze magad hogy lessz ebből címlap?
@tede:

Te eltévedtél? Inkább olvasgass, nem muszáj hozzászólni.

Ja, a szocik nem csökkentették a rezsit, csak hagyták úgy működni a gazdaságot, hogy a többség ki tudja fizetni.
@vakapad: :-))))
Valóba,a felszámolásban van még pénz. Ezt ők mindig is tudták, nem véletlen az, hogy most a felszámoló cégeknek pályázni kell, ki marad talpon (fogadjunk?). Mert ugye a tortaszelet kezd kicsivé válni, az étvágy meg nem csökken.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Itt részletesen leírta, hogy miért szemetek a gyerekek: www.magyarhirlap.hu/kulturkampf
Magam a díjátadó után vetettem fel, hogy esetlega következő menet ellenük lesz, ha már csak a balhét akarják Zsóti szerint: "A polgári menetelés hőse díját különben a Csizmadia László, a CÖF alapítója és szóvivője vette át, és a vele járó kétmillió forintnak nyilván helye lesz a jövőben. Esetleg elteszik azokra a napokra, amikor majd jön a következő Békemenet. Bayer Zsolt szerint talán a diákok ellen, akik szerinte csak a balhét akarják, miközben erre a közeli napok eseményei is rácáfolnak. " (endresy.blogspot.hu/2012/12/bayeri-orban-tamogatas-dijazasa.html )
Azóta mintha olvastamvolna konkrét felvetéstis, de most nekem sem rémlik, hogy hol.
@saravad: Ja, a szocik nem csökkentették a rezsit, csak hagyták úgy működni a gazdaságot, hogy a többség ki tudja fizetni.

---:DDD

Nincsmás hátra, szavazzunk a szocikra...:DD
@Lucky Larry Silverstein: Milyen címlap? Ha már kötözködsz, legalább a linkre néz már rá :-)

Egyébkénmt elfogadom, hogy nem érdekel. Elvégre Pintér legényeit sem érdekli a gárda eskütétele, szervezkedése az orruk előtt :-)
@$$$=$$$: tudod mit fogsz bevinni?a kissámlit ,hogy elérjen a nyakadig a kötél
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Különben igen. Éppen az előbb írkáltam, hogy a belügy lelkesen aszisztál is hozzá. :-(
@saravad:
Jól fogalmazta meg valaki az alapvetést: ha 2014-ben jön Bajnai, és mást sem csinál, csak mosolyogva ül a kamerák előtt, már több gazdasági eredményt ér el, mint az unortodoxok 46,7 millió év alatt. A gazdaság meg szépen majd begyógyítja a sebeit magától is. Mert ezek olyanok, mint Rejtő tábori orvosa, aki mindenkit meg akar operálni, és kivenni vakbelét.
@GeoCracker:

NEM AKARUNK ORBÁN-GYARMAT LENNI !

Ezzel a molinóval is tehetnének egy kört a békamenetesek:)
Szerintem észre sem vennék a különbséget.

A gárda ultra írástudói már megjelentek.
"Gyere ki,üssünk össze!" A kedvenc érvük: jó vagy nálam egy orrtörésre :D

Mire jönnek a választások kikupálódnak:)
@GeoCracker: a következő alaptörvény módosító egyéni képviselői indítványra, lehet tippelni fityeszes, avagy kereszténydemó oldalkocsi:

Kötelező az idős szülők látogatása Kínában
Mégpedig gyakran. Egy kereső két szülőt, négy nagyszülőt tart el, munka pedig csak messze van.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F01%2F03%2Fkotelezo_lesz_az_idos_szulok_latogatasa_kinaban%2F
@GeoCracker:
Zsóti meg píszwók a keleti nyitás keretében igazán elmehetne megkeresni a Selyemutat. Persze gyalog. És ha megtalálja, akkor csinálhatna is belőle zsinórt magának.
@DezInf: @GeoCracker: A nyugdíjas békanéniknek Angyalék szerveznek "Hogyan gyújtsuk fel a kukákat?" tanfolyamot?

Alternatívaként választható a "Szabadban pisilés a Kossuth tér sarkán" tanfolyam is.

Amúgy ez nem olyan vicces, egyre erősebb lesz az akarat az utcai erőpróbára.

Csodák nincsenek, az argentin kormányra is pont most, a csőd szélén jött rá a hazafiasság.
A rezsicsökkentéssel az energiaszolgáltatókat sarcolja a kormány.....
Ezt sem tudod, te barom varánusz....
Akkor olvasd az indexet, az origó, nézd az atvt. Ott megtudod a tutut. Inkább a lakosságot sarcolja az energiaszolgáltató, mint a krmány az energiaszolgáltatókat.......
Ez a demokratikus ellenzék álláspotja, és a tied is, te barom.
@peti6:

Te, pöcsike, ha hozzád odamenne édesviktor azzal, hogy a fizetésed mínusz 10 + 10 + 10 % einstand, mert köll a sarc oszt kész, akkor vajon milyen pofát vágnál?

Próbáld használni az az egy mozgósítható bitet a fejedben. Jó, tudom egyszerre nyálzani, pislogni és gondolkodni nehéz, de a tegyél egy próbát, hátha mégis sikerül.
@Bakter: Igen, Gyurcsány és Bajnai ráadásul már bizonyította, milyen jól megy a gazdaság 'magától is'...:)

Szóval mindenki szavazhat majd tapasztalatai szerint.
@peti6: ezt így mind egy szuszra, bakker, nem semmi ;)
tutu tutu tutu, gőzmozdony, avagy gyors naszád?
@DezInf: úgyis csak címszavasan olvasnák :-)) Amúgy meg igen. azok az írástudók :-) Mint Karinthynál "nem tudok én olvasni, csak írni" :-)

@Habakuk999:
A diákokat legutóbb nyiltan provokálták. S ahogy huzzák a tárgyalásokat, illetve megosztják a diákokat, úgy lesz egyre radikálisabb a dolog. Orbánék mindkét forgatókönyvvel jól járnak. A mozgalom apátiába süllyedédével is, és a redikalizálóádával is. Az előbbi felszámolja a diákellenállást, az utóbbi okot ad a szétverésére.

@Bakter: Alternatívaként megágyazhatna a transzszibériai expressz sinein :-)

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A jelen hazai törvényke is ismerik a szülők felé az eltartási kötelezettséget. Másrészt Kínában nincs a magayar értelembe vett TB.
@Fabius: Ja te az energiaszolgáltatótól vagy?

Gondoltam.
@peti6: az a vari megvan, hogy nem sarcol senki senkit? hanem az polgár kifizeti a normális fizetéséből a szolgáltatónak amennyit fogyasztott? ja, hogy ahhoz működő gazdaság kéne, amit ígérgetnek. te szegény droid. menjél inkább békemenetelni.
@Lucky Larry Silverstein:
Lásd milyen úr vagyok olvastalak. Csupa humanizmus minden megszólalásod. Maga Gyöngyösi tisztelt meg benned minket? Vagy csak agyadra ment a Mein Kampf.

"
Lucky Larry Silverstein 2013.01.03 12:36:28
Ha valami állami megrendelésre történik, az rögtön drága lesz.

1.Magánbörtön kell egyből megtanulnának a cigányok dolgozni. Vagy meg is tagadhatnák akkor a szerveikből valami profitot tán ki lehetne hozni.

2.Vagy: Önfenntartás náci mintára - állami használaton kívüli földön termeljenek répát meg krumplit, ha nem dögöljenek éhen. Az őrzést oldják meg saját maguk egymás között ahogy a koncentrációs táborokban. Érekeltté kell tenni őket hogy inkább őrök akarjanak lenni, így kegyetlen barmok lesznek.
"
@GeoCracker: A humanizmus az valami olyan, mint a demokrácia? ....:DDD

Ingyen van? Vagy hitelből, libsi?
@GeoCracker: lassan nálunk sincs, csak kukk a tákolmányba, amiben a részleges kínai eltartásosság is benne van

ebben is jobbak vagyunk náluk:

hvg.hu/vilag/20130103_Benan_fotosopolt_keppel_probaltak_emberib
@Lucky Larry Silverstein: A humanizmus különben zömmel ingyen van. Az az tudod, ami még az olyan náci barmokban is, mint te, megpróbálja az embert keresni.
@GeoCracker: Akkor dobd ki az IPadet az ablakon, te ingyenlibsi....:DDD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: No igen. Bár Orbánról elég régóta kering a rendőrautós veréses kép, amin kétfelöl sütő napfényben áll. Háta mögött a kétdimenziós rendőrrel.
@Lucky Larry Silverstein: Még a leckét sem tudod. iPad-je Széjernek van. Amin a tákolmányt írta.
@GeoCracker: Arra még midndig kíváncsi vagyok milyen az ingyenhumanizmus. Valszeg olyasmi mint az ingyendemokrácia.
Fabius nem komálja, ha libázzák a szeretett vezérét! Csak annyit mondok, hogy LLGG! Lányomnak mondtam, menyem is értsen belőle!

A fasisztákok Orbán királyukkal az élen kötelezően csökkentik a lakossági gáz és villany árát 10 %-al. Most, rögtön, azonnal. Semmi társadalmi vita, hatástanulmány. Csak úgy, ukmukfukk, -10%! Még ha csak növelné, de csökkenti az állat! Ezt még le is tudnánk nyelni, mert eddig dugtuk a Ront, de most már kicsapjuk az asztalra, és olyan hecckampányt kanyarítunk, hogy az a 10 %-os lakossági energia árcsökkentést is belefingja a porba! Ami övön aluli, az már most annyi, hogy nekünk is majdnem annyi! Ez a csuti báró aszongya hogy MÚK! Márciusban újra kezdjük! Megint bedarálnak tíz százalék újabb árcsökkentést! Hát azzal már mi a f@szt kezd még a Ron is? Kikúrnak ezek velünk, tisztes szoclibekkel! Ezt már mi se tudjuk elhazudni! Aztán meg még nyomják neünk a rossz híreket tovább. 2014 januártól harmadszor is megcsinálja a fidesz a mínusz tíz százalékot a szerencsétlen gázon és villanyon, távfűtésen!

Hát az ember liberális töke ne legyen velük tele! Összesen 30 %-al legyen olcsóbb a parasztnak a gáz meg áram? Hát nooormálisak ezek? És a mi bizniszünkkel mi lesz?

El a kezekkel az energiaszolgáltatóktól! Majd ha a LLGG és szoclib szövetsége (díszmadarak, hárm színes varnyú) megkapja a szigethalmi vitézek kékszemű szavazatait és letarolja a 2014-es választást, hát ígérjük, hogy legalább megduplázzuk az áram, gáz, távfűtés árát, nyomban de azonnal! Piackonform módon.

Jöjj tesvír, szavazzá velünk, ránk, rájunk!
@Lucky Larry Silverstein: tavasszal nézz bele a pénztárcádba.rádöbbensz,hogy orbánBOLSEVIKtor mennyit lopott ki belőle.te meg el vagy ájulva a 10%-tól.barom
@Lucky Larry Silverstein: Tudod öcsi, nem kéne a szádra venni a humanizmus szót. Olyan ügyes vagy, hogy ezt is képes vagy elrontani.

De most őszintén, neked ez valamiféle szexuális kielégülést okoz?
Vagy valóban ennyi eszed van összesen?
@GeoCracker: A fogalom ingyen van, de akkor lakj is vele jól!

Ne siránkozz libsi, a realizáláshoz kell a lé! Hoci vissza amit elloptál!
@veracity: Már a multkor sem tudtad a választ arra, hogy Orbánnak mennyi hatása van arra, hogy Putyin menniért adja a gázt.
Azóta már kiokosítottak? Szóval?
Mert a valóságban semmi. S mert ez is egy nulla összegű játék, ha kinyitja az ollót az egyik oldalon. Összeszorul a másikon.
Ja, hogy ezt Neked nem mondták az eligazításon. Részvétem.
@regress: Nekem beletett nem nyomorult proller vagyok.
@veracity: meg lesz a bojtje ennek a -10%-nak! mar most lehet latni, hogy nem fognak fejleszteni a szolgaltatok, oszt ha elmegy mondjuk a villany a kornyeken, akkor varhatsz 2 napot mire megcsinalja valaki. u.e. a gaz vagy a viz is. akkor majd picsogtok, mi?
@Lucky Larry Silverstein: Kezdesz halál unalmas lenni kicsi náci. Programoztasd újra zat az egy bitet a fejedben.
@veracity:
Inkább libázz!
Az okoskodás már nem áll olyan jól neked:)
ctrl-c ctrl-v oszt a billentyű se kopik...
Ha majd az állad is felkopik......akkor jó lenne az a liba,ugyi? :)
@veracity: Szerintem kérjed szépen a vezírt, hogy adja mán a kenyeret is ingyér.

Meg szervezhetne gladiátorjátékokat, ahol a szocik és a libsik harcolnának a csúti futballarénában életre halálra.

Oszt akkor jövőre mán a sörér se kell majd fizetni.
@GeoCracker: stop.hu/belfold/bekemenettel-fenyegetnek-a-fidesz-hazi-civiljei/1111976/
Ezenkívűl valahol olvastam, hogy több vidéki városban is akarnak békaügetés partyt szervezni.
@GeoCracker: Eddig nem mondtad hogy zsidó vagy, de sejtettem!

Előfordul amúgy, hogy valaki benéz a blogodra? Mert ugyanakkora szarokat írsz mint Fabius, nem értem hogyhogy neked nem jutnak trollok.
@ariel12: Köszi. Ez is érdekes.
Másrészt. A diákokkal szembeni korábbi fenyegetésre nem sikerült konkrét linket találnunk. Pedigketten is emlékeztünk, hogy volt valami iylen is.
@Lucky Larry Silverstein:

Közöd?

De ha ennyire érdekel, ja, versenyszektor. Tudod, mi termeljük a profitot, amit a főkommunisták ellopnak ha megszorulnak, hogy a kiskommunisták holnap is leszopják őket egy szál ajándék krinolinért.

Nem sokat változott ez a ner az utóbbi 60 évben.
@Habakuk999: Höhöhö, galadiátorkám, höhöhö!
@GeoCracker: kapásból a zsótijuk írt cikket az mh-ba.
utána a csizmáskandúr is magyarázta erősen a békák menetét.
forr a szar itt is, van még kérdés a kivéreztetésre?

A kormány idén 10 százalékos rezsiköltség-csökkentést ígér, a januári csökkentés után a legfrissebb lapinformációk szerint akár további "rezsivágás" is jöhet. A kormány lépései a Magyar Telekomra is negatívan hatnak, hiszen a társaság a csoportszintű bevételek stabilizálása és az ügyfelek lemorzsolódásának csökkentése érdekében energia kiskereskedelmi tevékenységet is folytat. Számításaink szerint a társaság árbevétele a vártnál akár több milliárd forinttal is alacsonyabb lehet, az energia kiskereskedelmi tevékenység pedig akár operatív szinten is veszteséges maradhat, ha a kormány tovább csökkenti a rezsi díját, ez pedig akár a Magyar Telekom energia kiskereskedelmi modelljének felülvizsgálatát is hozhatja.

www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/keresztulhuzhatja_a_magyar_telekom_terveit_a_rezsivagas.177732.html
@Lucky Larry Silverstein: Még Goebels-ből is gyengén készítettek fel. A nácik nem a zsidósághoz képest definiálták magukat. Pocsék az összekötőd, vagy az összes turul-klubbos ilyen agyament?

Viszont az, hg yTe magad is trollként definiálod magad, legalább önismeretre vall.
@Fabius: Naná. Elhiszem. Mit tekintesz te versenyszektornak? A monopol szolgáltatók szektorát?
@Habakuk999: Azt a kulturkampfos baromságot megtaláltam zsótitól :-)
@Lucky Larry Silverstein:
Az ormányváltás óta nyomod, 4000 feletti hozzászólással.
Vazze téged alulfizetnek,megéri ennyié ennyit égni mint a rongy?
Miért nem a kurucon zsidózol,libsizel?-jah,ott nem fizetnek érte? :) pedig ott hidd el te lennél a vakok közt a fényszemű:)
Sugárzik rólad az empátia,a tanulatlanság,és tegnapi részegséged enyhén savanyú illata.
Persze,itt foglalkoznak veled,elküldenek ide-oda :) mazochista
@Fabius: ez az LLS rosszabb mint az LSD, attól legalább szárnyal az ember, tőle csak a setétség árad
@GeoCracker: Goebbels nagyon izé személyiség volt..kegyetlen viccei voltak. Hitler nem igazán értette.
oops,@GeoCracker: :D

Kizártak egy képviselőt a debreceni Jobbikból

Az indoklás szerint kirívóan közösségellenes magatartása miatt zártak ki egy képviselőt a Jobbik debreceni frakciójából. Varanyi Sándor úgy reagált, hogy szerinte erkölcsi és morális válság van a debreceni Jobbikban – olvasható a dehir.hu-n.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egyszer egy ilyen divatnácitól megkérdeztem, oszt tuggyáé, ki vót az a göbbelsz. Szerinted tudta? Aztán közöltem vele, hogy ne nagyon akarjon nálam, a "libsikomcsi"-nál nagyobb náci lenni. És röviden vázoltam, hogy a "kormányprogramomban" ő milyen státuszt élvezne. Igaz, adtam választási lehetőséget neki: lehet krokodil eledel, vagy haltáp.:)
Én jól ismerem LLGG első liberót! Benne van a programfüzetében, hogy a szja-t, a 16-ost 50-re emeli! Ja, mert ő a mi szakemberünk! És optimalizálni fogjuk a deloitte-al a multik adóját, a parasztokból meg kiköhögtetjük a suskát, de ki ám!

Diákhitel? Még mit nem. Társadalmi mobilitást akartok? Majd kaptok tandíjat a rasszista pofátokba! És ha nem sír a szátok, megkínálunk benneteket, alsóbbrendű fajt egy kis segílykével.

Hogy LLGG bukkanjon fel a legszebb álmotok közepiben!
@DezInf: Te meg karácsonykor váltottá nicket? A napi húzásod jobb mint az enyém.

Jobb ha belehúzok mert utolérsz.
@Lucky Larry Silverstein:

A monopol szolgáltatók szektora így néz ki:

Magyar Villamos Művek tulajdonosai:

- Nemzeti Vagyonkezelő,
- Fővárosi önkormányzat,
- I. II. III. kerületi önkormányzatok,
- Budaörs önkormányzata,
- Tatabánya önkormányzata.

www.mvm.hu/hu/technikai-menupontok/kapcsolatok/Lapok/default.aspx

Mocskos monopolista luxusprofit-termelő tuggyukik ezek mind.

Szórakoztatóan hülyék tudtok lenni.
Újabb békemenettel fenyeget a CÖF

Ha az Együtt 2014 tüntetést szervez a kötelező választási regisztráció miatt, újabb Békemenet lesz, jelentette be a Civil Összefogás (CÖF).

index.hu/belfold/2013/01/03/ujabb_bekemenettel_fenyeget_a_cof/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lassan eljön az ideje, hogy a társadalom helyretegye Csizmadiát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez is erről szól, csak süt belőle a primitívség.

polgarportal.hu/rolunkszol/cof/1280-cof-el-a-kezekkel-az-alkotmanytol

A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az „új alkotmányozók” oda már nem fognak beférni”.
@Lucky Larry Silverstein:

Tudod,évekig csak olvastam a blogokat de olyan pofátlanok lettetek,hogy legjobb meggyőződésem ellenére is beregeltem. Kénytelen voltam,mert egyszer régebben csináltam egy acc.-ot amit egy indás szolgáltatás miatt kellett csinálnom,de se a névre sem a jelszóra nem emlékeztem.
Pont ezért nem akartam hozzászólni régebben,mert tudtam nem fogom szó nélkül hagyni az ilyen eszementeket. Mire ideértem Blogger Géza felszívódott. Pedig valójában ő inspirált,hogy néhány kérdést feltehessek neki. A hozzád hasonló jobbikos-gárdás-zsidózós alakokhoz nem igazán szólnék,mert ki tuggya......barna pestis...... Most sajnáljalak?
Pofám leszakad a szánalmas, megélhetési "civilek" láttán. Piktor seggéből kihőbörögni, jó pénzért, persze "elfogulatlanul"...

"Újabb békemenettel fenyeget a CÖF
Index
Ha az Együtt 2014 tüntetést szervez a kötelező választási regisztráció miatt, újabb Békemenet lesz, jelentette be a Civil Összefogás (CÖF).

Címkékcöf, békemenet, alkotmány
"Elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra. A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az „új alkotmányozók” oda már nem fognak beférni." - írja közleményében a CÖF.

A civilnek mondott szerveződés Kónya Péter sajtótájékoztatón elhangzott szavaira reagált. Az Együtt 2014 ugyanis készül az Alkotmánybíróság a héten várható, a választási regisztráció ügyét tartalmi szempontból vizsgáló döntésére. Kónya szerint ha az AB elutasítja a törvényt, ám a Fidesz "parlamenti trükközéssel" mégis be kívánja vezetni a regisztrációt, az Együtt 2014 a többi ellenzéki párttal közös demonstrációt hirdet majd.

A CÖF ugyanakkor álcivilséggel vádolva az ellenzéket, hangsúlyozza: "A CÖF mélységes aggodalommal figyeli a „demokratikus ellenzési erők” összejöveteleit, ahol közjogi felhatalmazás nélkül néhány múltbéli levitézlett politikus és álcivil a nép képviselőinek nagy többségével elfogadott Alkotmányát kívánja eltörölni."

A diákoktól védték volna a kormányt
A kormánytámogató szerveződés december végén kapott kitüntetést a kormánytól, amelynek támogatására eddig két demonstrációt is szervezett. A Balog Zoltán miniszter és Kövér László házelnök részvételével zajló ünnepségen az egyik szervező, Bayer Zsolt az Indexnek elmondta: szinte biztos, hogy januárban jön a következő Békemenet. Igaz, ekkor még a tüntető diákok voltak célkeresztben, az ő ellensúlyozásukra terveztek támogató demonstárciót."
index.hu/belfold/2013/01/03/ujabb_bekemenettel_fenyeget_a_cof/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "szerinte erkölcsi és morális válság van a debreceni Jobbikban"
Nem értem: egy erkölcstelenségre épülő pártba, hogyan lesz erkölcsi válság? Megvilágosodnak? Azért érdekes dolog a fekete lyukba fényt csiholni. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MAJOM KOCZKA! :))
Semmi dolgod? Állandóan csak linkelsz...
@bella _ciao:

Orbán seggébe gyomorszájig.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: különben lassan az egész év egy kib@szott békemenet lesz. a bkv, volán és máv lassan békemenetes bérleteket árulhat.
@Fabius: az a lassan az most van, mert később már csak nézhetjük a borpuccsot a sörpuccs helyett, vérszemet kapnak és elszállnak
@Fabius: lehetne hírdetni egy "ki tud mélyebbre benyalni viktornak" című versenyt. liveshowban az m1-en.
@bella _ciao: összelehet kötni egy zarándoklattal a legújabb haveri országba.
@DezInf:
Kurucon? Te bolond vagy...
Ott nem merik engedni a kommentet, a szólásszabadság és demokratizmus jegyében. Helyette ideküldik a sötét jobbos kreténeket, mérgezzék itt a légkört.
Bepisiltem a nevetéstől!

PLAYBOY: Önön kívül még egy Rogánról tudok, ő Marcus, a remek osztrák hátúszó.
Rogán Antal: Nagyon távoli rokon, életemben egyszer találkoztam vele, még beszélgettünk is, de nem hiszem, hogy leesett volna neki, létezhet köztünk bármiféle kapcsolat. Ő is, én is ahhoz a kis szláv népcsoporthoz, a vendhez tartozunk, amelyik a szlovén–osztrák–magyar hármas határ környékén, leginkább a szomszédos Burgenlandnak a csücskében él.

PLAYBOY: Még gyerekként jártam maguk felé. Emlékszem, a vonaton határsáv-igazolványt kellett felmutatni.
Rogán Antal: Ha jól emlékszem, nyolcvankilencben szűnt meg, nekem az utolsó még megvan. Tenyérnyi papír, fénykép sincs rajta, csak a név, meg az, hogy mettől meddig érvényes. Az egyenlőknél voltak persze egyenlőbbek, a párttagoké piros csíkkal volt áthúzva, és az egyszerű zöld csíkosnál hosszabb ideig volt érvényes.

PLAYBOY: Gondolom, az embercsempészet működhetett rendesen.
Rogán Antal: Persze. Nem azért mondom, de távol-közel én voltam az, aki a legkönnyebben dezertálhatott volna. Ugyanis gyerekkoromtól kutyákat, méghozzá német juhászokat neveltem. Ezeket aztán kétéves korukban elvitték a határőrök. A Szakonyfalu és Alsószölnök közti részen az összes határőrkutya nekem engedelmeskedett.

PLAYBOY: Utánanéztem magának, az interneten, ön nyilatkozta: "A szülőföld eredete..." "Kaszáltunk, szénát gyűjtöttünk, arattunk, szőlőt szüreteltünk..."
Rogán Antal: Ez mind komoly munka volt és nem szeretet kérdése. Nagyapám kőkeményen ellenállt, amikor be akarták léptetni a téeszbe. Volt neki egy nagyon kicsi gazdasága, mi borjúra specializálódtunk. Voltak még lovak, meg persze az erdő.

Szöveg: Havas Henrik
Fotó: Burger Barna
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Csak azért mérgezik, mert "beszélgettek" velük. Már mondtam párszor: nem kéne, mert olyan, mintha a kutyaszargyűjtővel akarná az ember megvitatni a húr-elméletet.
@bella _ciao:

Te, ennek a shownak minden este újabb és újabb fordulója megy az M1-en, úgy hívják híradó :-D
"A Kossuth rádió kivágta Esterházy Péter azon mondatait egy műsorából, amelyekben a még Alföldi Róbert vezette Nemzeti színházat ajánlja a hallgatóknak."
Már Alföldi is mumus?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: távolról rugdalom a router táblát, meg a gépeket, oszt közben ide ide sassantok, rontani a levegőt te másik koccccka :D
kiélem, hogy a hülye amcsik 24-25-26 31-01 dicső napjain sem fértek meg a seggükön és mélmenésük vót, oszt asztak békén hagyni :D
@Bakter:
Alföldi nem annzira mumu mint bubu.
@Bakter: én szeretnék velük néha de annyira illetlenek.
@Bakter: "Már" helyesen: mindig is az volt a narancsos kulturális forradalomban
@Fabius:
Leszállni a Hír Adóról!!! A múltkor belenéztem, és olyan kellemes-borzongató retro érzések fogtak el, hogy elpityeredtem. Minden szép, minden épül, népünk halad a demokratikus egyenlőség felé vezető úton, miközben mozgalmi dalokat énekelnek a mókusok a fán, és újabb győzelmet arattunk a haldokló nyugat dekadenciája felett. És Misike üres kólásdobozt kapott az otthonába látogató minisztertől, aki megtekintette a dolgozó polgár gyarapodó otthonát, és boldogan fogyasztotta el a felkínált krumplilevest, mert az krumplileves.
@Lucky Larry Silverstein:
@saravad: Ja, a szocik nem csökkentették a rezsit, csak hagyták úgy működni a gazdaságot, hogy a többség ki tudja fizetni.

---:DDD

Igen, a szocik hagyták úgy működni a gazdaságot, hogy a fél ország devizában adósodott el, ahogyan az állam és az önkormányzatok is. A szocik azt is hagyták a szabad működés nevében, hogy miközben az itteni leánybankok kerestek a legjobban Európában, a 2006-os, '07-es, majd a megszámlálhatatlan megszorításokat mégsem nekik, hanem a hiteleiket nyögő lakosságnak kellett elviselnie. Hagyták a gazdaságot úgy működni, hogy annyira csődbe menjen, hogy az IMF történetének egyik legnagyobb hitelprogramja mentse csak meg. És végül hagyták úgy működni a gazdaságot, hogy a népharag két miniszterelnökük, a koalíciójuk és rengeteg miniszterük, államtitkáruk és képviselőjük után, őket magukat is megalázó vereségbe lökje 2010-ben. Igen, ez a gazdaságpolitika kell újra. Csak ez lehet a megoldás! Sőt, ez lett volna a megoldás ahelyett is, amit a Fidesz csinál, igaz most már három éve tartja a hiánycélt, csökkenti a szocik által felhalmozott államadósságot, pozitívban tartja a külkereskedelmi mérleget, csökkenti a munkanélküliséget, növeli a foglalkoztatást és a bankok hitel-betét mutatóját is visszatérítette az Európában megszokott szintre. Ezek az utóbbiak viszont rosszak, mert a Fidesz csinálta, az ellentétjük meg jó, mert az MSZP amely hagyta működni a gazdaságot...
alakul ez:

Nagy kérdés, hogy a kormányzati elképzeléseknél lényegesen drágább ajánlatot adó T-Systems egyáltalán lehet-e a most előállt helyzet nyertese, vagy egyáltalán jelenthet-e alternatívát az állam számára. Hiszen még ha villámgyorsan is tudna szerződést kötni, nem valószínű, hogy olyan keretfeltételekben tudna megegyezni, melyeket december elején is csak fogcsikorgatva fogadtak el. Ez ugyanis azt jelentené, hogy öt hónap alatt kellene kiépíteni a rendszert, mivel a július elsejei startot nem valószínű, hogy elcsúsztatnák. Hiszen akkor több hoppon maradt cég is perre menne.

Az pedig jogi abszurditás, hogy például korábban kizárt versenyzőket reaktiváljanak – állítja egy érintettsége miatt névtelenséget kérő versenyjogász. Szerinte az ÁAK előtt egyetlen út van: mindent megtenni a Getronics-szerződés aláírása érdekében. Erre a jog szerint január 15-éig van lehetősége. Utána alap esetben – vagyis: ha nem kezdődik el valamilyen jogi csűr-csavar, az egész eljárás érvénytelenné válik.

hvg.hu/gazdasag/20130103_Botrany_fele_robog_a_cel_helyett_az_eutd
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Csak a kulturális forradalom szele most lett elég erős, hogy elfújja. Értem. Nem lennék most Eiffel-torony helyében ilyen szélnyírásban.
@FIDES AGITÁTOR:

Kedves Agitátor!

Havas Henrik gondolom egy tégla volt, ugyanúgy, mint Rogán Antal.

Havas Henrik mondja az okos Tóninak, hogy gyermekkorában járt arrafelé vonattal, mármint Rogán Antalék felé.

Szakonyfaluba nem jár vonat.
A Határőrség csak beszervezett személyektől vásárolt kutyát, ha vásárolt, amit nem nagyon hiszek.

Rogán Antal még egy kéjes álom sem volt apja zacskójában, amikor központilag szervezték a határőr kutyák képzését.

Először Dunakeszin a határőrség a kutyakiképző központját építették fel, amely 1951-ben kezdte meg működését.
@veracity:
Syvsy a libsiket az átlagnál egy hangyányival nagyobb adókulcs illetné meg.
Legalább ebben a dilijükben kedvükben járhatna a csuti.
ha már annyira óhajcsák..
@lfleto: nézz utána a deviza adósodásnak és az önkormányzatoknak, és ne feledd az MNB kamatpolitikáját sem, és ha végezték gyere vissza, ez a beböff már avas, cseppet frissítésre szorul, konzultálj a kumministákkal és a cöffel ;) a végét meg egyeztesd a családban és ne csak a hívőkkel
csók puszi
@lfleto:
"amit a Fidesz csinál, igaz most már három éve tartja a hiánycélt, csökkenti a szocik által felhalmozott államadósságot, pozitívban tartja a külkereskedelmi mérleget, csökkenti a munkanélküliséget, növeli a foglalkoztatást és a bankok hitel-betét mutatóját "

Ahelyett, hogy duplájára emelné a szja t,mindenki legnagyobb gyönyörűségére.
-no komment-

gavar csaba 0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.01.03. óta tag.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Affene,lebuktam:)
Nem mondod! Te szivacc,de akkor se nézek oda:)

Jó fél éve nem jártam a kurucon,mert amit ott olvastam attól enyhe émelygés fogott el .
Inkább hiszek neked,pedig elég nagy pernehajder vagyol.....
Óvasgatok, óvasgatok... Csak asztat nem értem, hogy ha -10% a lakosságnak, akkor hogyan lehet, hogy a Daimler(kezdő náciknak: Mercedes), Suzuki és egyéb nagyfogyasztóknak átlagosan 20%-al lesz drágább. Ami csak annyit jelent, hogy átterhelik a vevőkre, vagy eccerűen odébb állnak. Csak, hogy világos legyek, a pékek kemencében sütik a pék-árut, amit gázzal, vagy elektromos árammal fűtenek... Ők is "nagyfogyasztók", szóval az a kifli csücsök bizony lassan a bűncselekményi értéket fogja képviselni...
A legtöbb szolgáltató, igen szerény fejlesztéseket eszközölt eddig is, mert Horn idejében kapott a villamos ágazat, garantált 8%! hasznot - nem tudom van-e még ilyen - ezekután meg végképp nem fog fejleszteni, karbantartani...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Irnék én többet is, csakhogy nekem dolgoznom is kell.
@gavar csaba: ndex.hu/gazdasag/2013/01/02/csufosan_alakul_az_adossag_elleni_harc/
jogbiztonság, tervezhetőség, 2013 Magyarország:

Adótörvényi változások 2013
Az Szja-törvény, az Áfatörvény és az Art. és egyéb adótörvények módosításai, a jogszabályok alkalmazása a gyakorlatban, szeminárium gazdasági vezetők, főkönyvelők, könyvelők részére
Szakértő előadónk:
• Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs: ügyvéd, adószakértő, egyetemi docens - SZJA.
• Ácsné Molnár Judit: NAV – TAO.
• Dr. Kovács Ferenc: NAV Elnökhelyettesi Tanácsadó - ART.

Az előadás legfontosabb témái:
A Parlament által elfogadásra kerülő végleges jogszabályi anyag függvényében módosul az előadások meghirdetett tematikája:<<<<<!!!!
@lfleto: ÁÁÁCSI! Az egyedik Orbán kormány idejére datálódik a devizaalapú hitelek törvényi "megengedése" - ha jól rémlik 2000-ben, nyitották meg a lehetőséget a lakosság előtt - szóval, remek üzlet ez a bankoknak, az államnak sem rossz buli... Csak az szerencsétlen pógár, aki 4 kerék, 3 szoba 2 gyerek, vagy valami hasonló faxságot benyelte...
@nincs_itt: ne segíts neki, hagy dolgozzon meg a hülyeségéért és a kumminista bérért ;)
@Prof. Dr. Lencsés István:

Nagybátyám HÖR kutyakiképző volt 1968-ban.
Saját kennelben tenyésztették a farkaskutyákat. A megfelelő adottságúnak ítélt kiskutyákat kiválasztották és azokat képezték ki.
Az alkalmatlan kutyusokkal nem tudom mi történt,erről sose mesélt. Gyakran jött haza,mindig hozott magával egy kutyát. Azt mondta szoktatni kell az idegenekhez,a forgalomhoz. Jó indok volt,én vigyáztam a kutyára , ő meg kocsmázott:)
Most hanyadt kéne esni, mert pár százalékkal csökkenti a Viktorka az energiaárakat ?
Kinek lesz ez igazán jó, ha igaz a csökkentés ? Igen, akinek 200 000 Ft a havi energiaszámlája,mert ugye az úszómedencét is valamival fűteni kell .
Köszönjük Viktor !
@peti6: "Rezsicsökkentéssel az energiaszolgáltatókat sarcolja a kormány."
Te is részese leszel egyfajta sarcnak, ne örülj előre. Mielőtt sommás véleményt formálsz, nézz meg minden körülményt, például az alábbiakat. A villamosenergiánál az árstruktúrából a beszerzési ár és az adótartalom csökkentésére nincs lehetőség, a rendszerhasználati díj mérséklésével lehet a 10%-os rezsicsökkentés célját elérni.A rendszerhasználati díj így 12%-kal emelkedik, mely a cégekre áthárítva 7-8%-os drágulást okoz.Nem kétséges, hogy a KKV-k a lakosságra terhelik ezt az áremelkedést, mely az élelmiszeripart, a vágóhidakat, pékségeket érinti, mely tovább gyűrűzik a Te pénztárcádba. Tehát relatíve a 10%-os rezsicsökkentést szépen megfizeted a húsban, kenyérben, stb.
Aztán azon se csodálkozz, ha néha az áramkimaradás okán leenged a hűtőd. Utána néztem. A rendszer műszaki szintentartása bizony pénzbe kerül, azonban erre nem lesz elegendő forrás. Nézz utána, hogy milyen élettartamúak kéne hogy legyenek ezek az eszközök, és milyen jelenleg az elhasználódási fokuk.
Amennyiben ezekkel tisztában leszel, akkor írd le az intelmeidet, mert így egy dilettáns alaknak tűnsz, aki arról szól, amiről fogalma nincs.
@/avanivi/:
Persze, hogy nem jó.
Jelentkezned kéne, hogy ami téged illet, a bides 2/3- dal éles ellentétben nem óhajtod a rezsicsökkentést.
Azért, hogy Neked is legyen jó :)
@lfleto:

Nem baj szerintem, hogy a fidesz kormányoz, mivel ez nem focimeccs, hogy csapatom legyen. Az a baj, ahogy. Unalmas már cáfolni az érveidet, nap mint nap beirkálja őket valaki.

Amikor Szíjjártó bejelentette a rezsiárak befagyasztását mi összeültünk kidolgozni a stratégiát, hogy kigazdálkodjuk a várható +terheket. Most, hogy csökkentik is-reménytelen a helyzet.
@/avanivi/:
Sokan beszopják a nagyviktor nemes tettyét, és nem gondolnak utána. Ennek sem. Inkább mennek egy békét, hogy ne bánccsák a nagyviktort azok, akikről nem tudják, hogy kik, de megmondták nekik, hogy ők azok, akik bánccsák a nagyviktort, pedig még így sem tudják kik.
(Ha nem tudsz követni, ez nem te hibád, átálltam menetelő üzemmódra, így stílszerűen zavaros lett a neuronalgoritmus.)
@Mariann19:
"Nem kétséges, hogy a KKV-k a lakosságra terhelik ezt az áremelkedést, mely az élelmiszeripart, a vágóhidakat, pékségeket érinti, mely tovább gyűrűzik a Te pénztárcádba."

Nem kétséges.
Ahogyan példának okaért: falun élő apósom teheneinek fingja is kétségtelenül engem, illetve kiccsaládomat is terheli itt a városban.
De apósomat egy kicsit még jobban :)
@Mariann19:
A csőkkentett ár kisebb áfát tartalmaz - áfabevétel.
A távhőszolgáltatók önkormányzati tulajdonúak asszem majdnem mind. - valakinek finanszíroznia kell.

Áfabevétel csökkenést, a távhőszolgáltatók veszteségét meg ki fogja megfizetni ?
A 3%-os hiánycélt tartani kéne, akkor csak a zemberek.
Az is fog fizetni a távhőért aki falun él és fával fűt?
@gavar csaba:
A fing elszáll,szétterül mint a költségvetési hiány,de a péknél kp-vel kell csengetned.
Az egyik kellemetlen,a másik meg elkerülhetetlen.
@Bakter: @dávidzoli:
Szerintem is emelni kellene mindazon kedves polgártárs rezsijét aki a Haza felemelkedése okán ezt jobbnak látja.
@Lucky Larry Silverstein: akkor te is egy tetves köcsög pióca vagy,a mi adónkbó hízol.de neked is jut egy lámpavas ne ajvékolj
Csak azért nem fogok hírcsatornákat nézni, közéleti rádiókat hallgatni, hogy értsem ezeket a vélhetően tudatmódosult állapotban elkövetett posztokat.
Sajnálom.
Tényleg!
megérkezett a délutáni narancsdroid váltás :D
@gavar csaba: de előbb még a fidesz fantasztikus adósságkezeléséről volt szó többek között. Ott mit is látsz jónak? Amúgy meg több helyen olvashatod, hogy a vállalkozói szféra fizeti majd meg a rezsicsökkentést, amit továbbhárít a fogyasztóra a termék árába való beillesztéssel. Ki is jár jól? Lakosság: nem csökkennek a terhei. Vállalkozások: Növekednek a terhek, továbbhárít, csökken a fogyasztás, csökkenhetnek így az adóbevételek, vállalozások leépítenek etc. Szóval??
A kormány kitűz egy célt-árengedmény a választóknak-:
- egyeztetés az érintettekkel
- hatástanulmány ,a döntés milyen változásokat okozhat globálisan, érdeksérelmek,költségvetési hatások,források,eredmények,kölcsönhatások ....
- döntés előkészítés
- vita/társadalmi vita
- a felmerült konfliktusok miatt újrafuttatni az egyeztetést szükség esetén
- megalapozott döntés
- a döntés eredményének kihírdetése
- vállveregetés,önfényezés

Lehetne így is, igaz akkor hitelesnek és előkészítettnek látszana az energia árcsökkentés.

Amikor csak a két utolsó lépés valósul meg,akkor a hitelesség kérdésessé válik......
@tede: És mire vállalkozzanak? Hány vállalkozás ment tavaly csődbe? És honnan teremti elö a lovét a vállalkozáshoz? És hol a egymillás beígért munkahely idöarányos részének legalább egyharmada? És mire válalkozzon egy falusi 58 éves traktoros? Ja tudom elmegy szex maszörnek. Szoval csak kérlek ne válaszolj!!!!! Erre nincs válasz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt nem olvastad ?
"idén várhatóan visszatérünk a korábban jellemző 4000-es havi értékekhez."
Az éves szinten aszongyahogy , mindösszesen 48 (azaz negyvenyóc) ezer.
Kérdés: mék szám nagyobb ?
@DezInf: "A csökkentett ár kisebb ÁFA-t tartalmaz - Áfa bevétel."
Ez bizony így van. Azonban szándékosan kikerültem ezt a témát, mert nem tudom elképzelni, hogy a rezsicsökkentés miatti ÁFA kiesést a kormány - nem publikált módon - valahol ne kompenzálná a terhünkre.
Ugyan nem vagyok érintett, de empátiám révén magam sem tartom igazságosnak, hogy azok, akik nem gázfelhasználók, nem kapnak semmilyen kompenzációt.
Ennek politikai oka van, hiszen a gázfűtésű lakások több, mint 80%-ot képviselnek a háztartásoknál, ezt a mértéket elegendőnek tartja a kormány népszerűségének emeléséhez.
@Bakter: Tudlak követni, és szerintem már szervezik a következő menetelést ,az lesz a táblájukra írva, hogy köszönjük az 1000 Ft/hó rezsicsökkentést Viktorunk!
A 10% inflációról nem is beszélve !!
@Prof. Dr. Lencsés István:

Hát igen.
Emlékeim szerint a határsáv engedély (ill. a határsávban lakók személyi igazolványában lévő spéci pecsét - Sopron környékén talán egy nagy 2-es) jóval a szögesdrót lebontása előtt megszűnt.
(Sajnos hiteles irodalmat hirtelenjében nem találok róla).
@dávidzoli:
"a vállalkozói szféra fizeti majd meg a rezsicsökkentést"

hát nem azér óbégatnak libsiék, hogy a " tehetősek" fizessenek egy kicsit többet ?

amit továbbhárít a fogyasztóra a termék árába való beillesztéssel.

Bullshit.
Annyival kevesebb kenyeret veszek havonta, oszt nem hárit semmit.
ja.
És a pénz meg nálaméknál marad.
@gavar csaba: Indulnod kéne már, úgy hírlik, nemsokára zár a Vigyorgó. Még elkésel!
@gavar csaba:
És még valami.
A pék akkor és olyan indokkal emel árat, amikor és amilyennel akar .
A rezsicsökkentéstől abszolute függetlenül.
@joseph1970: én szerettem volna vállalkozni. egy kis, amolyan társasjáték klubbot szerettem volna csinálni.

megkérdeztem egy jogász ismerősöm, mennyibe fájna nekem egy kft? 80e forint, reggel beadjuk a papírokat, estére kész.

gondoltam, ez fasza, mondjuk bélyegző, stb... legyen 100. Még 100 a hely berendezése, honlaphoz szerver bérlet, stb...

kikalkuláltam, megéri -e ez nekem, és arra jutottam meg.

gondoltam, ha megfeszülök, akkor sírva/nyögve összespórolom magamnak 2-3 hónap alatt valahogyan, és mehet a menet.

aha, ahogyan azt móricka elképzeli. akkor szembesültem, vele, hogy még milyen tűzvédelmi meg egyéb engedélyeztetések is kellenek, már fél millánál tartunk ha nem több.

amikor pedig végignéztem, hogy hogyan szarik az aláírt szerződésére a bankadóval kapcsolatban a kormány, illetve mit csinált a játékgépesekkel, hogyan változtat meg jogszabályokat 3* egy héten, elment a kedvem az egésztől.

még most is spórolok, igaz, ez most egy évig fog tartani, hogy biztosan ne kerüljek kellemetlen helyzetbe külföldön, amikor lelécelek innen.
@Mariann19:
Te csak ne félcsél engemöt, cuncika :)
@nincs_itt: Az lehet, hogy akkor született egy szabályozás, de a deviza alapú hitelek nem 2002 előtt, hanem a kedvezményes lakáshitelek kivezetése után futottak fel. Az eredeti koncepció szerint ugyanis azokat az itt dolgozó, fizetésüket devizában kapó embereknek találták ki, akiknek nincs árfolyamveszteségük... A devizahitelezés, akár tetszik, akár nem 2004 után indult be igazán és a csúcsát a válság előtt érte el. A kormány pedig nem tett ellene semmit. Az első Orbán-kabinet azért nem, mert akkor ez semmilyen problémát nem jelentett (a mi lett volna, ha kezdetű kérdéseket meg hagyjuk, ők szüntették be 2010-ben, majd segítették meg a bajba kerülteket utána), a szocialisták viszont azért nem, mert csak ezzel tudták fenntartani a látszatát annak, hogy növekszik a "jólét". Meg persze a bankoknak sem volt rossz, akiket az MSZP-SZDSZ-kormány annyira szeretett, hogy még az IMF-EU hitel jelentős részét is nekik adta (most meg fizetheti vissza a költségvetés). Na ez az igazság, amit írsz az szimpla demagógia. És sem Járaynak, sem Orbánnak, sem másnak nincs akkora felelőssége a fél ország anyagi ellehetetlenítésében (ja bocs, elsősorban az alsó középosztályokéban), mint a kormányzó erőknek, a bankfelügyeletnek, a pénzügyminiszternek, a jogalkotó parlamenti többségnek, a bankszövetség akkori elnökének (most Együtt 2014-es alapító) és a csapatuknak. Az önkormányzatok eladósodása szintén elsősorban kormányzati felelősség - hiszen forrást vontak el a normatívákból, az EU-s pályázatok saját részére és a működésre pedig a legtöbb helyhatóság csak hitelből tudott fedezetet nyújtani. Persze ők vették fel a hitelt, de ki kényszerítette rá őket és ki tette lehetővé, hogy ezek a hitelek olyan feltételekkel kerüljenek forgalomba, hogy a forint alapúak labdába sem rúghattak velük szemben? Nyilván Orbán Viktor. Legalábbis az itt elvárható gondolkodás szerint mindenért ő a felelős (elvándorlás, orvosok, leszakadó régiók stb.)
@gavar csaba:Annyival kevesebb kenyeret veszek havonta, oszt nem hárit semmit. Na ez az bazeg. Aki eddig se tudott venni már a hó végén, az ezután még annyit se fog tudni venni a már hó közepén se, mert az ár az emelkedik, a nyüves. Az a bullshit amit te nyomsz.
@gavar csaba: hihi, ez a kedvencem. megfigyeltétek már, hogy amikor emelik a benzin árát, akkor az szinte rögtön érezhető a kenyér/zsemle árában? amikor meg csökkentik, akkor valahogyan visszafelé ez már nem működik. aztán jönnek a magyarázkodások, hogy mert negyed éves, csúsztatott, stb...
Hajrá diákok, már nem csak rólatok van szó!
A szebb, jobb, demokratikus Magyarországért is küzdötök!

A sunyi fidesz a szánalmas békemenetet akarta bevetni ellenetek.
A főszervező Bencsik, apján keresztül kapott is 23 millió forintot a fidesztől hálából!

Hajrá magyarok, készüljünk a kormányváltásra, mert csak az a megoldás!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Helyette ide küldik a sötét, jobbos kreténeket, mérgezzék itt a légkört."
Ha hiszed, ha nem, engem szórakoztatnak úgy, mint hajdan a királyokat az udvari bolondok.
Olyan sok mókás marhaságot tudnak produkálni.
Minél inkább offenzívába lendülnek, annál jobban lehet rajtuk derülni.
@dávidzoli:
Ne bullsittkeggyé' mán'
A rezsi csökken úgy 2ooo ft-al, a kenyér ára meg nő mongyuk 1o ft-al.Havi szinten 1o kenyérrel számolva az kb 2oo-3oo ft plusz.
Esetleg.
ki jár jól?
@gavar csaba: "Te csak ne félcsél engömet, cuncika."
Oszt mér ne?
@karacsi_maci:
Még jó, hogy igen.
Picit erőltetettnek tűnik nekem is ez az átháritásos bulsitt.
De hadd vergőggyenek csak :)
@gavar csaba: Á! A frissen regisztrált propaganda nick!
@saravad: Barátom, most aztán lehet számolni, miből gazdálkodod ki a rezsicsökkentést. Ahogyan azt is, miből gazdálkodod ki a gyermekek után járó adókedvezmény miatti magasabb jövedelmet, meg a többit. Azért mert jól hangzik valami, még óriási butaság. Vagy a másik megoldás, hogy az egyik szolgáltató tulajdonosa vagy és most csökken a profitod. Persze a profit az valójában az, amit osztalékként kifizetnek, nem feltétlenül az, amit beruháznak - nálunk (egy rendes vállalkozásban) a beruházás, az a kiadási oldalon van és azzal szemben a bevételek állnak. A kettő különbözete a profit. Azért dolgozunk. Ha a kötelezően, szerződésben előírt profit csökken, akkor nem a beruházás csökken, hanem az osztalék, vagyis kevesebbet veszünk ki a még így is fennmaradó nyereségünkből. Ezt csak azért írom, mert itt mindenki a fejlesztések elmaradásával riogat. A fejlesztést - ha okos a cégvezetés - a kiadások csökkentése, vagy a bevételek növelése, így a profitabilitás javítása motiválja. Vagyis, ha csökken a profit egy állami beavatkozás miatt, akkor érdemes fejleszteni, hogy a nyereségesség visszatérjen az eredeti szintre... Ez így logikus. A másik logika, hogy a fejlesztés elhagyásával csökkent az ember kiadást - vagyis növel profitot, az más tészta. Egy energiacég nem ilyen rövid távon gondolkozik, hiszen akkora a befektetett tőkehányada, hogy nem teheti meg ezt. Persze látom, az Index csapata ezt másként látja, meg te is, aki már gyűjti a pénzt mert egyszer az elmúlt 20 évben csökken valamilyen kiadása - hú mi lesz itt. Rettegjünk! Az nem úgy van ám, hogy itt volt a legmagasabb az egyébként jó részben nyugati államok tulajdonában lévő multiknak, amiből finanszírozták az otthoni alacsony árakat. Meg úgy sem, hogy az orosz szállítókkal, az Oroszországgal híresen jó viszonyt ápoló Horn-kormány elsősorban nekik megfelelő szerződéseket kötött a hosszútávú gázszállításokról (a viszonyt jellemzi az orosz államadósság lebontása, amiből a végén szinte semmit nem látott az ország - nyilván ez is a mi érdekünk volt...).
@Mariann19:
Mer én bár csak 2/3-os vagyok, de még úgyis jóval nagyobb, mint te ?)
@dávidzoli: Barátom, nem arról van szó, hogy az energiaár csökkenése jelentősen, akár 1 százalékot is meghaladóan csökkenti az inflációt, miközben a kormány megállapodott a minimálbér, a nyugdíj, sőt még a közfoglalkoztatottak bérének az emeléséről is? Vagyis akinek eddig hónap végén nem futotta, lehet, hogy most sem fogja futni, de valószínűbb, hogy - mivel nő a reálbére - igen. Az egykulcsos adó kiteljesedésével meg (a szuperbruttó eltörlése) minden foglalkoztatotti csoport jobban jár. Akkor most mi van?
@belekotty:
Az hát.
Jókat lehet derülni itten.
@lfleto: De ki fizeti meg ezeket az emeléseket, ember?
@gavar csaba: A lakossági fogyasztás a vellanynál csak 30 százalék. A komoly píz nem ezekből jön be. Ráadásul csak az áram ára csökken a számlából, a rendszerhasználati díj nem.
De csak tapsikolj a friss propaganda nickeddel!
@lfleto: tehát szerinted mindenki egyre jobban él, valahogy mégis egyre többet panaszkodnak az emberek, akkor most mi van?
@gavar csaba: Hát még sok fideszt utáló hogy kuncog azon az erőlködésen, ami megkezdődött a neten a nagy népszerűség vesztés hatására. :-))
Hirtelen megtöbbszöröződött a hozzád hasonló friss propaganda nickek száma. Úgy tűnik veszteteket érzitek.
@lfleto: hm, a szkenáriódban, mondjuk én vagyok a szolágltató. hát fejlesszünk!

jah, a vezetéken adó van, az árképzésembe beleugat a kormány, különadókat vet rám ki, hát fejlesszen a rák. persze, hogy kivárom, amíg kiszámítható körülmények lesznek.
@lfleto: Volt egyszer egy szocialista tervgazdálkodás. Nem működött.

Most vezíred megcsinálja ismét, te meg tapsolsz neki.

Okosak vagytok, gratulálok!
@dávidzoli: Tudod, ezt nevezik a terhek arányosabb elosztásának. Tudom, hogy majd mindjárt levezeted, hogy a bankadót áthárítják, pedig ez szimpla - de divatos - hülyeség. Ha áthárítanák, akkor jelentősen emelkedtek volna a banki költségek, amik nem emelkedtek jelentősen (pfú, a pénzforgalomra tényleg rámegy néhány fillér, ebbe rokkan bele az ország...) Az miért van, hogy nem a telefonálási díjak emelkedtek (ellenőrizd vissza, ne elméleteket szajkózz róla) a telekom-adó bevezetése után, hanem a mondjuk a Magyar Telekom részvényárfolyama, vagyis a piaci értéke csökkent? Nem a tulajdonosok szenvedték ezzel meg az adót, az előfizetők helyett? Ez az áthárítják az adót duma azért gáz, mert egyszerűen nem igaz. Egy részét áthárítják (pici részét), másik részét pedig az eddig óriási profitjuk kárára fizetik ki az államnak, amely szarban van. A szocialista kormányok ezt a hiátust (hiszen már a térség legnagyobb szárnyalásának időszakában, 2006-ban is bajban voltunk miattuk) folyamatosan a lakossággal és csak a lakossággal fizettették meg, a gigahitelből pedig, amit az IMF-től és az EU-tól kaptak (nyilván a hitelezők elvárása alapján, hiszen ők az USA és a gazdag nyugati államok pénzét helyezik ki), szintén az amerikai és nyugati kézben lévő cégeket (a bankokat kp-vel, a többieket a kedvező adózási feltételek fenntartásával, támogatásokkal) segítették meg, miközben a lakosságtól elvették az egyébként általuk adott nyugdíj és közalkalmazotti bértöbbletet (13. havi) és még sok más juttatást, illetve jelentősen adót emeltek.
@lfleto:

Nem rettegek. Csomagolok.
Majd irigykedek.
@belekotty:
"Ráadásul csak az áram ára csökken a számlából, a rendszerhasználati díj nem."

Tudom, tudom. És ha ez nem lenne elég, ezek a hozzá nem értők még a gázárat is csökkentik, ezzel is jól megszivatva a népet :))
Meg azt is tudom, hogy a Haza akkor kezdene emelkedni felfele, ha nőne az energia ára.
Ahogy a túlmozgásos bohóc idején is azér vót nagy a jólét, mer' cca 2oo%-al emelkedett az energia ára.
Nade ,mit lehessen ezek ellen tenni?
Hát vóna ötletem .
Példul lehetne tüntetni az áremelések MELLETT!
@gavar csaba: "Mer én bár csak 2/3-os vagyok, de még úgyis nagyobb, mint te?"
Csabika! Nem mondom, cseles vagy azzal a kérdőjellel a mondatod végén. Ügyes!
Nem hagyom magam kikérdezni, a titok mindíg izgalmasabb.
@lfleto:
" Az egykulcsos adó kiteljesedésével meg (a szuperbruttó eltörlése) minden foglalkoztatotti csoport jobban jár. "

Kérlek, kifejtenéd?
@_most_: Az már csak úgy szokott lenni, hogy aki kap, az csendben van... Ez a magyar szokás. 600 milliárd forint maradt az embereknél az SZJA megváltoztatásával, hallottál valakit erről. Az azért nagy pénz (igaz sokan végtörlesztettek a többletből, mások elspájzolták, de a pénz ott maradt, hiszen a költségvetésbe nem folyt be...) A környezetemben számtalan család járt jobban csak a gyermekek utáni adókedvezménnyel, de egyiket sem hallottam erről beszélgetni, miközben a gázszámla emelkedése napi téma mindig...
Bocsi hogy OFF

"Nem rég értesültünk róla, hogy végre visszakerült magyar kézbe a Joav Blum által 2008-ban megvásárolt pilisi gyümölcsös.
Az ügy szépséghibája, hogy a tulajdonjog megmaradt izraeli kézben, így a magyar család csak bérlőként jöhet szóba. A bérleti díj az NFA által az adott évre meghatározott haszonbérleti díj 150%-a. (!) Ez is valami mondhatnánk, de hát mi örökké elégedetlenek vagyunk."

Lám ilyen a Fideszes szebb jövő!

www.zoldvalasz.hu/node/643

ON
@lfleto: haggyá már a hülyeségeddel. nekem pl. a fix 8 000 Ft -os T-Mobil előfizetésem a hír után egy hónappal fix 10 000 Ft lett. Kaptam egy lehetőséget, hogy szerződést bonthatok.

Ez havi 2000 Ft. Apró, csekély, jelentéktelen emelés, simán viselem, ellenben a részvényeseket roppant mód sajnálom, esténként egy pohár bor mellett el szoktam morzsolni értük egy könnycseppet.
@belekotty:
Számold mán meg, hány csuti fan van itt.
És hány egymás meg a bankok és multik seggét nyaló anticsuti.
Aztán hasonlitsd össze a két számot.
Aztán mondd meg ki aktivizálta pánikszerűen a trollsereget.
@saravad: Egyszerű. Miután alacsonyabb lesz a bruttósított összeg, az alacsonyabb összegnek a 16 százaléka is kevesebb. Sima matematika... Persze ezt nehéz összevetni azzal az elképzeléssel, hogy a jó az, amikor az alacsony jövedelműek semmit sem keresnek, a többiek meg - akik nem tudják papíron alacsony jövedelműnek vallani magukat - fizetik az egész ország közterheit. Ez ebben az esetben már az átlagbér magas (32 százalékos) adókulcsba esésével működtethető csak. Tehát nem a gazdagok, hanem a középosztály - minden társadalom legfontosabb rétege kell, hogy fizesse a nála gazdagabb (csak adóelkerülő) és a nála alacsonyabb jövedelműek adómentesítését. Így jutott éhkoppra egy egész nemzet humán értelmisége, orvostársadalma stb. Hiszen ők voltak a gazdagok... Persze mivel a fél társadalom adója kiesett, így a közszférában a béreket sem lehetett emelni... De a mostani kormány miatt vándorolnak el az orvosok!
@lfleto: Akkor a banki hitelezés azért állt le, mert a bankadó után is úgy lubickolnak a pénzben a bankok, hogy hirtelen azt se tudják mit csináljanak vele?
@karacsi_maci: Nem erről van szó. Csak arról, hogy ezek a szolgáltatók tőlünk nyugatra is elműködnek valahogy, jóval magasabb adóterhek mellett... Persze, hiszen itt szerzik a profitot a fejlesztéseikhez és ott nem emelnek árat. Érdemes megnézni, mondjuk a francia vízdíjakat... Vagy a német gázárakat, főleg a jövedelmekhez viszonyítva...
@gavar csaba: aki nem arra szavaz, aki még sohasem hazudott, az automatikusan egymás meg bankok és multik seggét nyaló anticsuti?

nézd meg az asztal alatt is, hátha oda gurult az a gyógyszer.
@lfleto: Ezt nem a terhek arányos megosztásának nevezik.
Ezt a legszegényebbekbe való belerúgásnak és magántulajdon ellopásának nevezik..
@dávidzoli: Nem, a banki hitelezés azért állt le, mert a devizahitelezés besülése után lényegében nem maradt hitelképes magánszemély és vállalkozás Magyarországon, a válság miatt pedig nem látnak a bankok perspektívát a szerintük versenyképtelen és saját tőkével nem rendelkező magyar cégek hitelezésében. Sőt, mivel leánybankok, inkább hazaviszik az itt korábban keletkezett nyereségeiket, hogy finanszírozzák az otthon a válság miatt elszenvedett veszteséget. Mi periféria vagyunk, nem a fő piac... Persze lehet azt hinni, hogy a bankadó miatt nem hiteleznek, csak ez nem igaz.
@lfleto: hagyjuk az összehasonlítást. a népszerű ingyenes újságban olvastam, hogy europai viszonylatban még csak nem is drágák az energia áraink, picivel kevesebb mint az eu átlag. Ezzel a részével az ég világon semmi baj nincs, mert árakban szépen utolértük a nyugatot.

szerintem be tudod fejezni a gondolatmenetemet.

de ha valamiért nem menne, akkor legyen elég, hogy szívesen fizetem az 58nm-es panelem után azt a kb. havi fix 80e Ft -os rezsit (ok, ez téli), ha olyan 3-400e -t viszek haza.
@Mariann19:
Intramuszkuláris anabolizánsokat tudok ajánlani a libások növekedési kényszerének gyors kielégitésére.
Máskülönben nehéz lesz :)
@lfleto:

Mekkora marhaság, bocs. Én br. 202000-nél magasabb jövedelemmel rendelkezem (még), de aki az alatt, azt már eddig sem érintette a szuperbruttó. Ellenben a néhány meghirdetett állás a környéken átlag br. 120-at kínál mondjuk szakmunkásoknak. Szerencsésebbek valamelyik nyugati multinál még emberi bérre is számíthatnak.
@lfleto:

Érdemes megnézni az európai foglalkoztatási és népességi adatokat, mielőtt arról vizionálsz, hogy a magyarok biztosítják a nyugat jólétét. A hanyatló nyugatét, bocs.
@lfleto: ez se igaz így.
a magas kamatok miatt fő piac lenne az ország, - csak nézd a forró pénzek dőlnek államkötvényekbe -, csak a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika miatt nincs hitelezhető vállalkozás - magánszemély se.-
@Habakuk999: Ausztriában az állami tulajdon aránya (hangsúlyozom aránya) a gazdaságon belül a jelenlegi magyar arány több, mint két és félszerese. Franciaországban az állami tulajdon aránya szintén kétszer meghaladja a magyarét, sőt, Magyarországon, mondjuk a vízszolgáltatásban (a fővárosi vízművek tavalyi visszavásárlása előtt) a francia állami tulajdon aránya megközelítette a magyarét, az egész közszolgáltatásban a nyugat-európai állami tulajdon nálunk magasabb, mint a magyar állami tulajdon. Franciaországban külföldi államok nem vesznek részt a vízszolgáltatásban. Ezek mind tervgazdaságok, nem beszélve a svédekről, vagy a németekről (a Volkswagen konszern fő tulajdonosa Baden-Würtenberg tartomány. Tudod ez a világ jelenleg legnagyobb autógyártója asszem) ezek tipikus tervgazdaságok.
@gavar csaba: Szegény 45 kilós nagyanyám majszolgatott napi fél kió kenyeret, az havi 15, egy családban 40-50 nel is számolhatsz. 300ft-os kenyér ára nő 10%-ot, 30x50 az 1500ft. marad 500ft. Másfél kiló ára elég olcsón veszik meg a nyugdíjasokat, meg a szegényeket. Ja, a fentiekben nincs benne, hogy a gázolaj árát is most fogják beépíteni a pékek, meg aszály volt, drága a gabona...
@lfleto:

stooq.com/q/?s=mtelekom.hu&c=1y&t=l&a=lg&b=0

Range: 1y ---> klikk

Tényleg nem esik a telekom.
Tájékozatlan vagy és közgazdi alapismereteid is hiányosak. A mantrát viszont jól tolod! 5-ös
@belekotty:

"A legnagyobb arányban, 12,1 százalékkal a jövedelemadók emelkedtek, ami elsősorban az adójóváírás megszüntetése miatt megnőtt személyi jövedelemadó-bevételeknek köszönhető."

Az egykulcsos ugye mennyivel többet hagyott a - kiknél is?
Adócsökkentés kormánya. Siker.
@lfleto: Faktoringról hallottál már?
@gavar csaba:

Nekem jöhet a magasabb adókulcs.

Abban a másodpercben mikor írásba adják mellé, hogy az ilyen kuminista minisztérium szökevény fizetést csak abból kap, amit effektíven a két kis kezével megtermel.

Mert a sleppet tartsátok el magatok kispofa.
@lfleto: mondj egyetlen példát ezekből az országokból azon típusú árképzésre, amikor kedves vezér felébred hajnalban, megtörli a szája szélén lecsurgó nyálat és kihirdeti az éves energiaárakat.
Várom, hogy leborulhassak előtted.
@Myrath: A telekom az elmúlt év végén történelmi mélyponton volt. Tudom, minden osztalék-ralliban vásárlója vagyok. 2010-ben még 700 forint felett volt, most - az elmúlt hetekben 355. Vagyis a cég profitalibitása csökkent. Ez persze nem csak a telekom-adó miatt történt, de az is lényeges elem. Ha olyan jól áthárították volna a fogyasztókra az adókat nem esik ekkorát az osztalékszint (tavaly 50 forint volt a korábbi 74-gyel szemben) és a részvény ár is szinten marad, vagy kicsit csökken. Ez egy tipikus ártartó, osztalék-részvény volt korábban. A táblázatod éppen, hogy alátámassza, amit írtam...
@gavar csaba: 1 éve amúgy 51-55 ezer forint volt 1 tonna búza, most 67 és 70-t várnak. (világpiaci ár, nehéz lesz jóárasítani)
@lfleto: félreértésben vagy.:)))
nem a tervvel van baj, hanem a terv nélküliséggel.

Az állami tulajdonarányokról adatokat lécci.
@Mariann19: Az mind ok viszont szétbarmolták a Varánuszt ami az igazi céljuk. Kár Fabiusznak ez a nagy engedékenysége mert már maximum elolvassa az ember fia, lánya a friss posztot aztán megy valami kellemesebb helyre társalogni a világ dolgairól ha nem akar minduntalan tetves bérbeírok sz@rjait kerülgetni. :(
Jol birjatok az ejszakai narancsdroid muszakosokat, egyik szanalmasabb a masiknal, annyira erzodik a kumminista kaderkepzo gyorstalpalo rajtuk :)
@lfleto:

2012 nyitó 541 ft mai záró 355 ft vagyis tavaly semmiféle történelmi mélyponton nem volt, 2012-ben viszont esett 35%-ot. Nem megy a chart olvasás.;) Ennek örülnek a részvényesek, és alig várják, h beruházhassanak Mo-on?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nekem az tetszik a legjobban bennük, hogy a bár több, más néven nyomják - erőlködve a stílusváltáson is - de ugyan azok a kretének maradtak csak!
Legalább megpróbálják ezek a kis szánalmas kumministák!

Szép dolog a HIT!

Bár amikor ennyire párosul a pénzszaggal és a hülyeséggel, az szánalom csak... :D
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Nekem meg a sok szűklátókörű jobbernek hadd jöjjön az az alacsonyabb adókulcs.
Nektek meg nem marad más hátra, minthogy nagy elánnal tüntessetek a duplázott adókulcs mellett.
Hadd röhögjünk.
@gavar csaba:
Melyik alacsonyabb adókulcsra gondolsz? A 27%-os ÁFÁ-ra? A különadókra?
@gavar csaba: Nem ez a lényeg, hanem a hosszútávú gondolkodás, a hosszútávú gazdasági hatások, és Mo fejlődése. Nem lehet kiragadni egy populista intézkedést, ami sehova sem vezet. Szerintem nem lehet egy kalapba dobni azt, aki 200e Ft gázt fizet havonta mag aki max 5e ft-ot képes elfűteni. Progresszívebben, rászorultsági alapon kéne gondolkodni végre. Tudom több meló, meg számolni is kéne egy kicsit, de elvárható lenne aszem.
@gavar csaba: Csabika! Kezdesz durvulni. Kezdődik a roham? Annyira sajnálom, hogy nem tudom a betegségedet kezelni.
A libákra gerjedsz? A 2/3-ad részeként ezen nem csodálkozom.
@Myrath:
Aki a NER-ben rászoruló, az nyilván hitvány, naplopó gazember. A minimálbért is megemelték tavaly, hogy ugyanannyi maradjon (az egykulcsossal mindenki jól jár). Az idei emelést meg az állam finanszírozza. A nemzeti vállalatoknak. Bárki tarthat kecskét, csak ne vigye a műfüves focipályára, mer minek.
@lfleto:

A Volkswagen konszern tulajdonosai:

32,4% külföldi befektetők
27,7% magántulajdon / egyéb
30,9% Porsche
14,9% Alsó-Szászország állami tulajdona
9,7% német befektetők

Miért kell hazudozni?
@gavar csaba:
Nagyon távol állsz a jobboldaliságtól. Egypártrendszerre törekvés, kézi vezérlés, a párt első embere által megállapított rezsi díjak és felvételi keretszámok, államosítás, nyaloncok kitüntetése, ellenzék teljes figyelmen kívül hagyása, populizmus, nyugat és Európa ellenesség.
Ez van most.
Ez pedig igen távol áll a jobboldaliságtól.
@ariel12: Ariel! Te is tudod, hogy ezeket a trollokat, ha az úri kedvünk úgy tartja, egy perc alatt semlegesíteni tudjuk.
Aztán szépen elvitorláznak a naszádjukon, majd alámerülnek a habokban.
Mi pedig folytatjuk az értelmes párbeszédet.
@gavar csaba:

Itt röhögni rajtad és az egynapos karriereden fogunk töki. Új szopásra új nickek, kommunistáknál így megy ez.
@Kijelölt Felelős:
A vicc az, hogy egy szerencsétlen, ecceri réteg ezt szó szerint el is hiszi!
Nekik ez evidens, ahogy a Hófehérke és a hét törpe is...
Szegénykéim, azzal nyugtatják magukat, hogy "bezzeg a Gyurcsány", no meg "az emúttnyóccév". :))
@J.László boyfriendje: Nem tudja, hogy hazudozik.
Így tanították neki az unortodox arányosságot a GM gyorstalpalón Matolcsyék.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Nem hívhatnak mindenkit SSteffykének, Ezüstrókának, vagy mi a franc... :D
Legalább szorgalmas, igyekvő, a kumminista párt dicsőseggére!
AZ is valami!
@saravad:
Természetesen a szja-ra.
Az a 2%-nyi AFA emelés sokkal kevésbé zavar, mint ahogy a 16%-os szja csökkentés melenget.

A különadóknak kb. olyan mértékű hatása lesz rám illtv kiccsaládomra, amilyen mértékben apósom teheneinek az atmoszférás metángázt gyarapitó szellentése zavar.
@J.László boyfriendje:
Te viccelsz???
Lételeme!
NER kompatibilis, szegénykém...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Bárány, ne sértegesd a kommunistákat légy szíves.

Nem összehasonlíthatóak a baltásokkal.

Sok rosszat tettek, de nem akarták visszaforgatni az idő kerekét, ellentétben Viktorékkal.
@Habakuk999:
Hidd el, tudja! :))
Ha nem, akkor ... fikusz?
@Mariann19:

Durvulni? Één ?
Máskülönben a libákra nem én gerjedek, hanem a libások.
Kényszernyugdíjazás: megbénulhat az egészségügyi szakellátás?

Működésképtelenné válik az egészségügyi szakellátás, ha végrehajtják az ágazatban a kényszernyugdíjazással kapcsolatos, december 29-i kormányhatározatot – egyebek mellett ezt írják az egészségügyért felelős államtitkárnak címzett levelükben a Magyar Kórházszövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének vezetői. A levelet a weborvos.hu hozta nyilvánosságra.

hvg.hu/itthon/20130103_kenyszernyugdijazas_szakellatas
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fikusz is lehet, bár az meg normális növény.:)

Igen, kéne valami rendes név nekik, csak az a baj, mindent alul tudnak múlni.
@lfleto: Látom, mint az a gyöngytyúk... Szóval a devizahitelezés, NEM CSAK azoknak szól - ezt esetleg Matolcsy cimbid elhiszi - akik devizában(jó nagy marhaságot írtál ezzel, járj utána) kapják a fizetésüket. De a felfutás, és a törvényi szabályozás nem azonos, szóval 2000-ben amikor a törvényi kereteit meghatározták a deviza ALAPÚ hitelezésnek, még csak a relatív magas kamatozású, rövid futamidejű forint alapú hitel "létezett". De az egyedik O.V. kormány alatt, használták ki azokat az előnyöket, amiket a Bokros-csomag alakított ki. ez tette lehetővé, hogy demagóg osztogatással, jó sok egységsugarú szavazópógártot vittek jégre a haverjaid. Igen, egyetértek abban, hogy a jelenlegi helyzetért, a teljes POLITIKAI "ELIT" felelős, az elmúlt lassan negyed század alatt!!!Antall, Horn, Orbán, Medgyesi, Gyurcsány, Bajnai, Orbán azonos mértékben felelősek.
@gavar csaba:
Sajnos nem tudok azonosulni jobboldali nemzeti keresztény értékrendeddel. Sosem láttam még ennyi szomorú, sőt elgyötört embert a hazámban és nem vigasztal, hogy neked, talán nekem is, könyvelésileg jobb.
A hitványság különösen zavar.
@saravad: csak apró pontosítás:
nem jobboldali
nem nemzeti
még véletlenül se keresztény.

De nem is kommunista.

Egy sima rablóvezért istenítő köztörvényes hazát, népet eláruló.

Hitvány. Ez a jó megfogalmazás.
@Bakter:

"Már Alföldi is mumus?"

Alföldi sose volt mumus, csak zsigerből utálták/gyűlölték, mert tehetséges. Mert más. Mert független. Mert meg mert szólalni. Mert van/volt véleménye. Mert sértette az ostobákat. Mert van humora. Mert, mert, mert.... mindaz van neki, ami sokaknak nincs.

Esterházy? Nehéz dió. Mit lehet csinálni egy tehetséges, emberi, európai elismertségű íróval, egy demokrata herceggel? Aki anyatejjel szívta magába az európai konzervativizmust, az európai kereszténység legjobb hagyományait? Akit nem lehet lekommunistázni? Aki irodalmi színvonalon megoldotta a maga ügynök problémáját? Aki a műveltség, a nyelv tökéletes birtoklásának elegáns fölényével csinál hülyét bárkiből?

A mai nap legszebb híre volt ez a cenzúrázás. Ennél tökéletesebb bizonyítványt kiállítani a gyávaságról, a szarháziságról, nem lehet.
@lfleto: A deizahitelek nem azért "sültek be", mert elfogyott a fizetőképes hitelfelvevő, hanem azért, mert a hazai átlagbér cca. 800 EUR... Ezzel szemben minden egyéb kiadás, rezsi, költség európai "színvonalú"... A hitelek kamatai és költségei, viszont messze az európai átlag felett vannak, még a hazai bankok esetében is! Tudod, az a cúúúna THM és társai...
Vagyis, amikor egy kiló kenyeret éppen annyiért vehetek meg a magyar péknél, mint a németnél, akkor kicsit el kellene gondolkodnod...
Te ezt a fényes kárriert bukásnak tartod?! Az orbánért rebegett ima csak megér egy pozit a védelmi pénzek, akarom mondani nagylelkű pénzajándékok bezsebelésére. A fidesz maffia nagybani védelmi pénzének új behajtóját köszöntheted benne.
@Penivaldes:
Ezt konkrétan g.csabának írtam. Persze, legyen normális jobboldal. Igény vóna rá...
@Orica Középföldi: ebben az országban ismeretlen elismerni más oldal tehetségét. átok rajtunkez
@nincs_itt: kihagytam, hogy az egy órai bérért apható kenyér és üzemanyag mennyiség a mérvadó, összehasonlítási alap!
@gavar csaba: Csabika!Elnéző mosollyal aposztrofálom trollkodásodat. Kontraproduktív hatást érsz el, mert kiröhögjük azt a kétségbeesett igyekezetedet, hogy zavart akarsz kelteni az idétlenségeiddel.
Kérlek, vedd észre, Te ide kevés vagy!
@Habakuk999: @saravad: @Orica Középföldi:

Ez a megfelelő szó!

HITVÁNYSÁG!

Ez a legfőbb ismertetőjelük.
Szánalmasok. Még felelősségvállalási képességük hiánya is mindezek mellett tényleg elenyészik.
@Mariann19:

Hehe.
Állitólag a villamos alóli kacaj ritkán őszinte, cicus.
De kunbélai valamint rákosimátyási lelkierőtöket ismerve sátáni kacajotok akár hidegrázóan igaz is lehet .
@$$$=$$$:

"_ engem nem visznek. én az leszek aki bevisz másokat._"

Aha. Az idősebb Rajk (a belügyminiszter) is pont így gondolta. Asztán eccő csak fogták, oszt vitték.

Már ha ösmereteid elégségesek, akkó érted. Ha nem, készülj nyugodtan az elvitelre:-)
@jaegtoer:
Neked is tetszenek ezek az igazi, bolsevik mentalitású elvtársak?? :))
Bőrkabátra is gyűjtenek már?
A bolsi nem vész el, csak átalakul narancsbolsevik elvtárssá!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: J.László boyfriendje. Vagy kié.:) A mi J. Lászlónk pasija, mit nem értesz?!:D
@Penivaldes: Elég gyatra a felhozatal. Eleddig Bolin kívül más pasi nincs, de ő meg ugye...:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szerinted hunnan a fészkesből tudom a linket?

Egymást közt osztogatják a facen.

(Meg ezt is:
kerdem.blog.hu/2013/01/03/civilek_a_konder_felett
)

Itt azért csak sóhajtottam egyet és hozzászóltam kicsinyt...:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miért is áthárítás, mikor a tranzakciós adót, akárcsak a kamatadót neked kell a te tranzakciód után megfizetni?!
Ja, vagy ezt még felfogni nem ment, csak 2006-ról megakadt a tű a ne a zemberekkel fizettessék meg sláger?
Tééééényleg, hisz te gábriel vagy, jobbikos, iq negatív bajnok.
hvg.hu/vilag/20130103_tilos_ovszert_arulni_tesco
Óvszert biztos azért nem lehet árulni, mert a pápa szerint az hibás az aids terjedéséért...
Vajon alkoholt árulnak? Mert bekondomozva még senki se tángálta el a házastársát gyerekét, de bepiálva annál inkább...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
MIVAN BANYEK???
Elszemtelenedtetek a kis Penni cicával együtt. Nem lesz jó vége! :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Rasszista,vagyis világnézőfüggő Kegyed? Tolonganak itt a Nertársak, lesve kegyeid,Te meg sehol..szabad ilyet, kérem? :-P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem értem, hogy miért írtad ezt most nekem?? ;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @mamitirtok sír derék (kommensevik): Ugysincs itt elég ideig, hogy elfenekeljen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Utálom mikor hülyék az emberek, és azt hiszik, hogy a nekik kirótt adót majd a bank, a telefontársaság, vagy a kisjézus kifizeti puszira.
Miért ne lenne köze a rezsihez? Hiszen technika tanár ő is, mint fletó. Lehet, hogy bűvölni is tudja a gázórát.
Mellesleg ő az, akit én nem nevezek nevén, amióta lecserélte a címert Csepelen. A fúj-csúnya, nemzetidegen 300 éves címert kidobta és helyette csináltatott giccses, historizáló fehérlovast. A fehér ló az övé, a címeren nem ábrázolt testrész pedig a csepelieké. Azóta ő lófütty-hadnagy.
És nem az imádkozása volt a leggusztustalanabb tette, hanem az, hogy az egyik papot addig tüzelte (nem az imádkozósat), amíg nem lett a templom mellé trianon-emlékmű keresztrefeszített nagy Mao-val. Erre még pénzt is szánt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Javaslom a gyengéd dorgálást,így elsőre, egy kis spanning pl.? :-)
@Penivaldes:
NA DE PENNIKE!!!
Te nagyon-nagyon perverz kis vadmalacz vagy! Nyugodtan megkötözheted egér haverodat és játszhatjátok a kis perverz játékaitokat...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): hát igen..ahogy azok az idomok összenyomnak és te felnyögsz.....DDD
Na,Schiffer mindjárt bejelenti Olgánál Robespierre vád alá Vonását..
na úgy látszik nem bírják a tempót a fiúk.....)))
@Habakuk999: Nem, mert azt a látszatot keltette, hogy szerinte a tranzakciós adót a banknak kellene helyette kifizetni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): rossz duma, méghogy te nem bírnál el kettőnkkel?! Nem csoda hogy lerobbantál, ha stefikével henteregtél!:P
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ki kicsoda a képen? Peni a pingvin, de a többiek?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): tévedés én miattatok kérem a segítséget..tudjátok én ennyire figyelmes vagyok:))
@Penivaldes: Te kiabáltál segítségért, gondoltam téged sütögetnek...:P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ja ja..steffikével hancúrkázott..sajtár..istálló..most meg szenved...:DDD
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem hát..megemlegetnéd, de nem úgy, mint Stefi, az állítólagos parasztjányt elrettentésül idéztem meg csak!
@Penivaldes:
Kicsinyeskedsz...
Egér Pajti álruhában a harmadik! ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ez annyira megható...ó igeeeeen:))
és én hervadjak el! mi?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Pedig az megmagyarázná az eltűnésed. Azt mondod, hogy a szíved volt, de fogadjunk, hogy teljesen összezúzott stefke, meg kaptál pár egzotikus, szűzi parasztlányos nyavalyát tőle. Csak szégyelled.:D
@gavar csaba: Csupán ennyi humort tudtál kisajtolni magadból? Ez nem is az!
Gyúrjál rá egy kicsit, hátha menni fog!
Azér meg kell mondani, a zelmúttnyócév ellenzékben jól kigondolták a fiúk, hogy mit is kéne itt tenn :-) 2 é fél év kormányzás után december elején benyögi a f@szkalap zsebnéró a csökkentést, senkivel se tárgyalva 22-én megjelenik a közlönyben a törvény, a gaz kapistalisták meg álljanak át január 1-re és nyeljék le a veszteséget. Ha esetleg egy törvényt letárgyalva és jól kidolgozva hoznának meg, nem kellenének a golyófejű majom bizottságai és kommandósai, amik, gondolom, sose ingyen dolgoznak, hogy szívjunk még egy csppet...
@Penivaldes: Nem jó, inkább olyannal próbálkozz, hogy szex és társai. Az tuti hívószó Egérkének.:D
@Mariann19: Hűűűűűűű, neked sátáni kacajod van?!:O A galamb búgása mióta sátáni kacaj?! Gondolj bele, mit mondana szegény 1.0, ha Penit és engem hallana kacarászni.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Bazmeg, ezeknek elmentek otthonról, nem?
"A "nemzeti és jobboldal" 2010-es választásokon aratott kétharmados győzelme minden jogi, politikai és társadalmi alapot megteremtett ahhoz, hogy az új parlamenti többség új alaptörvényt hozzon létre - fűzték hozzá."

Az "emúttkétév"-et még meddig is kell nekünk hallgatnunk..részemről az egész uncsi, de nagyon!
@Penivaldes: Bezzeg a fákért nem akartak teret foglalni. Pedig azokat lemészárolták. Az volt a kossuth-téri faholokauszt.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Amúgy remélem Bajnaiék tartják magukat ahhoz, hogy terroristákkal nem tárgyalnak.:D
öööö, rosszat sejtek, vagy csak én vagyok idióta és csak szimpla narancsos konszolidáció az egész?

Egész alacsony a magyar csődkockázat
Másfél éve nem volt ilyen, a tavaly januári
750 pontról 260-ra csökkent a mutató

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F03%2Fegesz_alacsony_a_magyar_csodkockazat%2F
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Á, én egyszer le találtam írni, hogy misszionárius póz és szeretkezés, és kb 5 perc múlva itt volt.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az ésszerűség volt, mert a piszok ellenzékiek még megrongálhatják az állami lézerblokkolós autókat, ha nem lesz mélygarázs..meg az a Károlyi és társai is útban voltak, ahogy emléxem..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :D Ez olyan, mint amikor baromi drága ójróhoz mérik a 282-es árfolyamot. A 300+ ft-os ójróhoz képest olcsó, ja, de a 272 ft-os unortodoxia előttihez képest meg drága.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Remélem a garázslejárat fűtött lesz, nehogy a kormányzati audi megfázzon a nagy hidegben...
@Penivaldes: Komcsi-libsi fák voltak?! Megdobálták őket gesztenyével?! Politikai üldöztetés lett a sorsuk szegényeknek...:S
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
5 perc???
Mire leírom, hogy "PUNCI", már itt is lesz! :)
Boldog új évet mindenkinek!

Amúgy brühühühühhü:

www.origo.hu/index.html
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jó, de a lesöprött adópénzektől ennyire rózsaszínen látják azok ott kint a gazdaságunk? Valami nem stimmel, főleg a belebegtetett még kétszer 10%-al, meg a Ma_tócsnis MNB tartalék rácsüccsenéssel.
@Orica Középföldi:
"A mai nap legszebb híre volt ez a cenzúrázás. Ennél tökéletesebb bizonyítványt kiállítani a gyávaságról, a szarháziságról, nem lehet."
Az uralkodó kaszt(?), illetve csicskás hada az év 365 napján 24 órában tetteivel, szavaival bizonyítja kisstílűségét, pitiánerségét, együgyűségét és főleg ostobaságát. Mert határtalan, pöffeszkedő ostobaságukban képtelenek észrevenni, hogy nagyvonalúság legtöbbször sokkal kifizetődőbb, mint a trágyadombcsúcsi hatalomból lesújtó pitiáner oldalvágás. Bár az is lehet, hogy egy 8763165419. noname senkinek kéjes érzést okozott az interjú ilyetén megvágása.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Kezet, lábat csókolhatnak az amiknak...

"A magyar csődkockázat most elsősorban az amerikai költségvetési egyezség létrejöttét követő globális piaci derűlátást tükrözi."

Itt a kulcs!
Nem azért, mert ezek VALAMIT is tettek volna...

"Éppen egy évvel ezelőtt, 2012 januárjának első kereskedési hetében 750 bázispont feletti magyar CDS-árfolyamrekordokat mértek Londonban, így a tizenkét hónappal ezelőtti szintnél most csaknem félmillió euróval olcsóbb az irányadó ötéves futamidejű magyar szuverén devizakötvény tízmillió eurónként számított törlesztésbiztosítási középárfolyama a londoni piacon.

A magyar CDS-árfolyamok az idei év eleje óta is jelentősen csökkentek, 2013 első kereskedési hetét ugyanis a magyar államadósságra köthető törlesztéskockázat-biztosítási kontraktusok 278 bázispont környékén kezdték a londoni piacon."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A PUNCI az milyaz? Egy új adófajta, amit tampongyártó mucskusmultikra szabnak ki?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"_A bolsi nem vész el, csak átalakul narancsbolsevik elvtárssá!_"

úgy híjják őket, hogy vérnarancs.
pedig már fel is készültem...puha ágynemű..és ilyenek
hvg.hu/cegauto/20130103_Birsag_jarna_az_autoban_bombolo_zeneert
Rendőrállamban élünk, ahol bírság jár a kocsiban való zenehallgatásért, az abrosz kirázásáért, de nem tartják bcs-nek a családon belüli erőszakot...
@Bakter:
Penitencia - de hát mi, mártírok, valahogy megküzdünk vele... :D
Már nem emlékszem ki említette - tán Bárány - Bolgár úr sirámait a 168 órában.
Elolvastam.
Nagyon sajnálta magát és a kollégákat. Miközben savanyú a szőlő alapon dicsérte a blogok frissességét, egyet felejtett el.
Tudom,fájdalmasan nehéz beismerni, de ma már csak rutinból élni, édeskevés. Nem versenyképes.

Én már régóta nem olvasom Mészárost, nem tudom nézni az újságíróklubot, dögunalom. Miért nem mondják meg nekik, cserélik le őket?

A 168 órában három dolgot szeretek. A kultúra rovatot, nagyon jó. Koltai Tamás esszenciális zsenialitását és az olvasói leveleket.
Egy jó interjú, elemzés - mert van - már bónusz:)
Bolgár úrék ideje lejárt, helyük változott, hátrébb sorolja őket az élet.
Nehéz, tudom. Nincsenek egyedül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Á, már bőszen kampányolnak a fiúk, ahogy 1998-2002 között tették. Meg akarnak venni minket üveggyöngyért.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Cseppet sem lep meg. Ha valami jól megy, arról nyomban kiderül, hogy azért van, mert semmi közük hozzá. :D
@Penivaldes: Próbáld a fürdéssel, hátha bevállik.
@Bakter: Sajnos a szakértő nem mutatkozik, hogy személyesen fejtse ki neked, mi is az.:P
@Penivaldes: spagettiért?! Akkor holnap szabályt török. Holnap spagettit fogok enni!:)
"Információnk szerint egy kivételével minden - Áder János köztársasági elnök által megjelölt - pontban alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szól törvényt. A testület nemcsak formailag, de tartalmilag is vizsgálta a jogszabályt: az AB szerint nem szükségszerű a regisztráció."

"Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a döntés után közölte, hogy a februárban kezdődő tavaszi ülésszakon a képviselőcsoport várhatóan közvetlenül az alaptörvénybe foglalja majd az AB által megsemmisített szabályokat. Ennek alapján pedig könnyen lehet, hogy a választási törvény pénteken megsemmisített részeit is így teszi majd támadhatatlanná a kormánytöbbség. "

Ezek már arra sem méltóak, hogy haltáppá darálja őket a történelem vihara.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát igen, és mint a grál lovagok hősiesen rohantok, hogy megküzdjetek vele...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ne tudd meg, mi fog járni azért, ha otthon túrod az orrod! :)
Amúgy meg a hálószobába is bekukkolna a Párt és az ő Képmutató Balfasz Tagozata!
Végül is... jöhetnek, oszt irigykedjenek! :D
a holnapi poszt, valamiért erre tippelnék :D

Megbuktatja az AB a választási regisztrációt

Egy kivételével minden pontban alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szóló törvényt. A testület tartalmilag is vizsgálta a jogszabályt.

www.origo.hu/itthon/20130103-az-ab-dontese-a-valasztasi-eljarasi-torvenyrol.html
@Bakter: Szerintem baromira szarul időzítették a beadványt is, a döntést is. Ezt jövő március végén kellett volna meghozni, akkor meg már kapkodhattak volna a fijúk, mit szavazzanak...
@Bakter: macska alomnak is szarok, és akkor még szolid voltam...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Pénteken, spagetti?
Nem tiltja a vallásod??? :DDD

Amúgy védekezni is kell, nem csak rohanni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nekem van egy tippem, mit kapkodjanak a fejük helyett. Kis fémbigyókat. Nincs már ezekre szó sem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Már ott vannak, csak az AB tessékelné őket odébb, hogy nincs ott keresnivalójuk.
Mi lesz a következő szabálysértés? Túl hangos szex?
De azért kiváncsi volnék, hogy a zajszintet hogy ellenőrizné a rendőrbá. Mert decibelben illenék megadni a határértéket, ami még elfogadható. Vajon minden gyalogkakuk és egy kocsis rendőrnek van műszere hozzá? Vagy a trafi fog beépített zajszintmérőként is működni?:D
@Penivaldes:
Ritka disznó vagy!
Te azt a pornós, nyáladzós stílust viszed??? :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A legtöbb mártír szerint nem nekik kell védekezni, hanem a rohamozottnak...:D:D:D
@Bakter: Vagy a lábukat. Figyeld meg, hány simicska fog trapolni a svájci bankszámlája felé, mikor elvesztik a választásokat.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Műszer hozzá?
Tök egyszerű. Az okostelefon alkalmazások között ott van a gogli droidboltjában a hangerősség mérés kis progija is.
Essetudni...
@saravad:

"_Az egykulcsos ugye mennyivel többet hagyott a - kiknél is?_"

Szóval. mély lélegzet és lélekzet. [...]! Bocs.

Tehát, téged az zavar, hogy van kb. 100-150 ezer ember, akiknek jól láthatóan magasabb a jövedelme 250ezer Ft-nál, és ha akarná sem tudná eltitkolni, mert annyira van bejelentve, ezután adózik, stb.

Az a 240 mrd dollár ami offshore-ban leledzik, és a tulajok magyariak, nos ez az eccerű tény sem molesztálja mélybe csúszott igazságérzetedet.
Mint ahogy az a cca. 2000 mrd Ft korrupciós pin-pong csúszópénz sem évente, ami kézen közön eltűnik az állami megrendeléseknél, beruházásoknál...pártfüggetlenül.

Csak nem hogy Te is egy minimálbérrel optimalizáló adócsaló tekéntetes úr szóvivőjének teccel lenni. Baszki?:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szerintem Penike inkább a Zegyház által elfogadott vonulatot szorgalmazza,így megelégedéssel láthatnák-hallhatnák, hogy semmi olyasmi nem történik, amit "kilengésnek" lehet nevezni, nesztelen, szusztalan, nemzet-gyarapítás történik!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem volt különösebben erősségem a történelem, mert igazából csak a nevekkel meg a számokkal vagyok memorisztikus bajban. De alighanem nem túlzás, hogy orbán viktor valóban jó úton halad a történelmi halhatatlanság felé, mint Magyarország valaha volt legkártékonyabb vezetője.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Manapság???
Hát a gumírozott védelem azért indokolt!
Még ha a kaotikus egyháznak ez nem is teccik...
@Penivaldes:
"engem senki sem akar meg..?"
Na, most nem kéne megszólalnom... :) Ugye?
@Penivaldes: ..tisztelni? Dejszen itten ajnározunk, apáskodunk, drukkolunk, hogy végre jól meg..elégedj! :_D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nembezony,Te ifjak megrontója! Stefi is miattad menekült el vélhetőleg, mert ártatlan lekét szennyezted tán!
@Bakter: én is. de ez xy kódolta genetikai tulajdonság, nekem 3 év kellett amíg megtanultam a saját mobilom számát, vezénylói kártékonyságot már most alábecsülöd, hisz még 2 év jobb esetben, ha meg nem, akkor meg...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem hát. Már látom előre, az összes tescos, auchanos telket fel fogják vásárolni, meg a patikák épületét, és akkor vegyél óvszert!
Persze nem lesz benne a bérleti szerződésben. Csak gentlemen agreement lesz... A tesco még csak-csak gentlemen, de a katolikus egyház mióta az?:D
@jaegtoer: Bocsi, hogy belepofádzanok, de szerintem ő nem így gondolta. Ő azokra a szerencsétlenekre gondolt, akik a hű de kurva jól jártok, megtollasodtok egykulcsos kárvallotjai. Azok, akiknek a fizuja kevés. Sokan vannak ilyenek. Tanárok, bölcsődei dolgozók, kétkezi munkások. Be vannak ők jelentve, nem adót csalnak, mégis kárvallottak. Nem abból kell kiindulni, hogy mindenki adócsaló, akinek kevés a fizuja.
@Mariann19:

"_Nem hagyom magam kikérdezni, a titok mindíg izgalmasabb._"

Már nagyon iszgatónak tetszel lenni.
@Penivaldes: Pedig vélhetőleg hosszas home-video lehet, különböző helyzetekben,helyszíneken (Lajta mindenképpen benne foglaltatik) és személyekkel,illetve állatfajtákkal..igazi "ismerd meg Hazádat" sorozat lehetne! :-D
@Penivaldes: Meg...? Megdicsérni?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Stefike azért állt odébb, mert rájött, hogy velem nem versenyezhet Boliért.:D
@Penivaldes:

"_engem senki sem akar meg..? _"

Dehogynem, Kedves, dehogynem. De még mennyire!:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Na de kolléga!
Miért ilyen ellenséges velem?

Csak nem úgy járt, mint a mesebeli királyfi???

"A királylány este elmegy a királyfi szobája elé és beszól neki az ajtón át:
- Lépésem nesztelen, itt állok meztelen.
A királyfi beengedi.
Másnap este megint megy a királylány.
- Lépésem nesztelen, itt állok meztelen. Megint beengedi.
Így megy ez napról-napra.
Azután a királyfi elmegy a háborúba.
Hazajön, a királylány megint megy a szobához: - Lépésem nesztelen, itt állok meztelen.
De a királyfi kiszól:
- Kérésed hasztalan, itt állok ....talan!"

:D
Na, újabb legény a "gáton", üdv.a kiélvezetlen vágyak hálózatában!:-)
@jaegtoer:
Komoly sorban állás kezdődik... :)
Mit osztogatnak???
index.hu/gazdasag/2013/01/03/modern_adorendszer/
A kedvenc részemet megosztom veletek:
"Herald Tribune. Egyik cikkükben azt írták, a magyar vezetés megérdemli a kémiai Nobel-díjat, „sikerült az etióp béreket a svéd adókkal ötvöznie.""
Vajon mennyire vicces az, hogy ez a hasonlat még mindig áll?:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Dehogy vagyok ellenséges, csak rávilágítok, milyen csapodár is vagy,a lányok jönnek-mennek ottanság (najó, kis irigység,de nem a kezelések miatt..:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Stefike azért állt odébb, mert rájött, hogy velem nem versenyezhet Boliért.:D"

Hát ezt több álnéven vitattuk meg SSteffykével!
Mármint ő is álnéven, én is álnéven - néha... :)

Mostanában hanyagol bennünket H.Berci koma. Bár 4-5 napja egy másik blogon pont valakit ideküldött, hogy itt érdeklődhet a személyazonossága után, mert itt már tudják... ;D
Ő mondta...
Heló, milyeza nemtelen fertő itten mostan? Hogy leszünk így szamizdat nertelenítő libajnai front a pincébű, ha a szabados erkölcsű szátok miatt semján ránk küldi a Szűzhártyakommandót, ami bevisz mindenkit Kotontalanítóba három miatyánkra?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Kedves Alfonsin Queenpin!

"_Bocsi, hogy belepofádzanok, de szerintem ő nem így gondolta [...] Nem abból kell kiindulni, hogy mindenki adócsaló, akinek kevés a fizuja._"

Ezt én értem. azt a részét nem értem, hogy miért kellene a szomszéd tehenének is megdögleni?
Nem az egykulcsos adóval van a baj, hanem ahogy bevezették. A fekete pénz ugyanannyi maradt, illetve valamennyivel nőtt is, míg a kiskeresetűek jövedelme többségében csökkent.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Csak nem hiányzik a hímnős egyed parasztos bája?!
Azért néha szórakoztató volt nem igaz?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ez a plottyadás unortodoxul áll?
Boldog új évet mindenkinek!

Esetleg egy tökösebb ellenzéki politikus, netán média (tudom, oxymoron mindkettő...) ezt a csökkentést is választási csalásként tüntethetné fel, a szerepe ugyanaz, mint a választás napi farhátosztogatásnak, csak ebben az esetben kicsit előrehozták a szó szerinti szavazatvásárlást, ugye. No meg, ez picikét drágább és kártékonyabb.
@Bakter:
Nézd, ha nem akarsz itt tobzódni eme fertőben, mehetsz a templomba, az atya elé térdepelni... :D
Na, melyiket választod???
Most komolyan! :)
@Bakter:

Üdítően hülye vagy:)))) Ez a Szűzhártyakommandó:)) Remélem,Pálffy Pizyu vezeti.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

ááááá! dehogy is! csak nem hagyunk senkit az útszélén sem a közepén, sem sehol. Mindenki támaszra lelhet!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Annyira nem! Csak aggódok érte, mert a végén még teljesen ... megbuzul ott, a Kormányszóvivői Irodán. :)
@jaegtoer: Igazából egy olyan országban, ahol a keresetek zöme olyan alacsony, hogy az egykulcsos csak tovább nyirbálja, baromira nem jó ötlet az egykulcsos adó. Ezt pedig sokan szeretik lerázni magukról azzal, hogy ezek ugyis adócsalók, mert hárítanak (ez nem célzás, sok ismerősöm mondogatja ezt. Akkor nem kell belegondolni, hogy 10-20k választja el őket az adó veszteseitől).:)
@Bakter: A Zegyház gyakorolja a hitet,ez van, aranyapám!
Virtuális fertő persze, mert "civil"-ben valamennyien misére járunk, ki ilyenre, ki ollanra!
@Penivaldes:

"_:((((((( _"

Na, de Kedves, erre semmi oka:-)semmi olyat nem mondtam, az pedig, hogy mit gondoltam, nem tudhatja!:DD
@jaegtoer:
Támaszra... Tudok pár csajt, akiket szívesen ... megtámasztanék! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nagyon nem értem én ezt.
Egy történet, ami lehetne akár értelmes is, de a vége olyan elbaszott:
- Kérésed hasztalan, itt állok ....talan!"
Ez mi?
Humor esetleg?

Nem értem…
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szia Csekk, bádog új évet!
Még nem vót érkezésem, tehátt...
Na
@Knósszosz: Született rendellenesség lehet, Kedves Knósszosz,már az ókorban is fennÁLLT illen!:-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nézd, azért ő naponta lemegy kutyába a Szeretett Vezényló előtt!
Szóval inkább nem fantáziálnék, mert még... :((
@Knósszosz: Ez egy igazi klaszikus vicc:D Mi jót nevettünk rajta az imént:D
@Bakter: Ha gondolod, elvonulunk lakosztályunkba, és majd itt maradhatsz csupa-csupa trollikával. Elég sokan jártak errefelé manapság...:P
@Knósszosz:
Baszki, mégsem írhattam oda, hogy a királyfi azt mondta a dugni akaró királylánynak, hogy:
"- Kérésed hasztalan, itt állok fasztalan!"

Lécci... Viselkedj!
@GeoCracker: man beszotak a narikommerek, hogy betojak a granitszilardsagu alaptakolmanyba
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

nem!

A fő probléma az, hogy kurvára úgy van szocializálódva a társadalom, hogy ha adót kell fizetni azt kész kib@szásnak veszik. nem véletlen, fejtől bűzlik a hal.
csakhogy a progresszív adózás pont azokat teszik tönkre, akik valamennyire még működtetik az országot. Az éves 5-14 millió Ft keresetűekre gondolok.
Akik évi 20 fölött keresnek, azok már tudnak optimalizálni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Gondolj bele, hogy mit mondana 1.O, ha Penit és engem hallana kacarászni?"
Semmit! Kiugrana a gatyájából a gyönyörűségtől.
@Bakter: hölgyeim és uraim, az Alkotmánybíróságot láttuk, hallottuk. Köszönjük szépen a produkciót, a zsűri hamarosan jön a pontokkal, addig is zene, szóljon a Szállj el, kismadár, előadja a kétszázhuszonhét tagú vonósnégyes, ne menjenek sehová...

Lazák ezek a srácok. Azt nem tudom, mit szarakodnak jogszabályok megalkotásával; írnának mindent egyből az Alaptörvénybe, és kész. Nem mindegy az, hogy a ciklus végére melyik könyv lesz vastagabb?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Igazad lehet, tán nem nem kellene iljen keveset innom, ilyen sűrűn.
Na, majd gondolkodom a megódáson.
-:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
MERT NEM ÉRTI!
Szerintem még nem ihatott ma, azután le van lassulva.
@jaegtoer: Pedig a progresszív adózás nem lenne baj,ha ezzel a kiskeresetűek adóterhe csökkenne. A minimálbér adóztatására utalok csupán..nem mind adókerülő, aki kis keresetet vall be,tudod?
@Légifarkas: Enciklopedia Hungarica rulez,valóban!
Megfontolásra (hm,nem biztos, hogy ez ide jó) érdemes lenne azért!
Nem letámadni! Én csak a zügyünket féltem. Mert ha egy műanyag dzsedihez kiszállt a full apparát...
Különben is: szorgos népünk győzni fog!
@jaegtoer: "Már nagyon iszgatónak tetszel lenni."
A 2/3-osnak fel szerettem volna csigázni az érdeklődését, hogy hogyan tud egy liberálist elcsábítani a 2/3-os gyönyörökbe.
Nem sikerált.
@Légifarkas:
Egyszerűbb lenne azt írni, hogy a robotika 3 törvényének a mintájára ennyi a magyar Alkotmány/Tákolmány:

1. A NER csillogó szemű biorobotjának nem szabad kárt okoznia a NER nem oligarcháinak vagy tétlenül tűrnie, hogy a NEM OLIGARCHA és a Párt Hű Csatlósa bármilyen kárt szenvedjen.
2. A NER csillogó szemű biorobotja engedelmeskedni tartozik az NEM OLIGARCHÁK és a Párt Hű Csatlósai utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.
3. A NER csillogó szemű biorobotja tartozik NEM OLIGARCHÁK és a Párt Hű Csatlósainak védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első és második törvény előírásaiba.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Én, mint csílei cseresznyebányász nagyparaszt, most se értem a dolgot.
Mindegy, majd valaki gyújt gyertyát, esetleg Te.
Imádom a hölgyeket, legfeljebb a státuszom véglegesítve lesz mint seggnyaló, bár ez nem kifejezetten óhajom.
Viszont van itt egy kolléga, aki szeret ilyesmivel operálni.
Azé én kedvelem, télleg...:))
@Penivaldes: "Jobban kell nyomni."
A szövegemet nyomtam, el is tűnt szegény, pedig milyen szellemes dumát toltunk, bár szeretetteljesnek nem mondhatnánk.
@Légifarkas:
Ebből is látszik, milyen bugyuták. Én simán beírnám az alaptörvénybe, hogy milyen testületek ne legyenek, meg hogy az van, amit én mondok, aki meg mást mond, az búcsút mondhat. Humánus ötleteimet a filyuggon azonnal próbára is tenném. És az efféle híreket olvasva, mindig rádöbbenek, hogy humánusságban Herr Bajusz hozzám képest baptista voluntír lenne.
@Knósszosz: Szójáték, olvasgass, lehetőleg ne szabadverseket és meglesz!
Én bízom azért Benned, tudod! :-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Már megijedtem, hogy kard-ki-kard lesz itten."
Vártál további csörtéket? Miért nem szóltál hamarabb?Akkor nem hívtam volna fel a figyelmét, hogy a Vigyorgóba mindjárt zárnak.
@Knósszosz: Knósszosz! Te el ne hagyjál engem! Látok, amit látok.
@GeoCracker: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Légifarkas: csak felve kerdem, hogy a megtestesult es igaz takolmany es jogvedo kaderjani ezek utan milyen szinjatekkal egybekotott mezesmazas alairast rittyent majd az takolmany cikkhez, avagy kitart karokkal belesuttogja a hd jutubba, az narancs ur adta, az narancs ur elvedte, es legyen meg az o akaratja
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Nézd, én kösztudotan piszok értelmes vagyok, Értem a lángoson a tejfölt is, de mostan nincsen érkezésem gondolkoni.
Mit is akartál mondani?
@Mariann19: Nem pontosan errefelé járt az agyam, remélem,érted! :-) Ha nem, érdeklődj Bolinál!
@Mariann19:
Én, Téged?
Most következik Boli.
Tádááám, Knósz a nyaligátor... figyelj csak..-:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az a helyzet, hogy el tud jönni egy pont, amikor Ádernekdöntenie kell, hogy tizenkilencedik tam-tam-táncos marad a pávatáncrendben, vagy elkezd tojáshéjat enni és visszanöveszti a gerince egy részét legalább.
Orbán elég nyilvánvalóan kezd teret veszíteni ahhoz, hogy az utóbbi praktikusabb, pragmatikusabb döntés lehet.
@Bakter: "Heló, milyeza nemtelen fertő mostan?"
Most jöttem vissza a vacsitól. Írjak egy esszét az egykulcsosról? Állok rendelkezésre.
@Mariann19:
Elcsábitani?
Engem?
Nyomorú 1/6-dal ?
Hehe.
4 porontyom rossz szemmel nézné.
Zasszonyról nem es beszélve.
De nem az a progléma.
Hanem, hogy még nem láttam a felyét,mellyét meg miegyébbb.
Önnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik)."Ha nem, érdeklődjél Bolinál."
Miért? Boli mit tud?
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tobb_jarasban_is_kaoszt_hozott_az_indulas.541264.html
"Bő fél évszázad legmélyebb és legátfogóbb reformja teljesedik ki Magyarországon a január elsejével újraindult járási rendszer kialakításával" - jelentette ki szerdán Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta, az államreformnak nem az állam átalakítása a célja, az csupán az eszköz, a cél pedig egy olyan államigazgatás, egy olyan állam kialakítása, amely azokat a polgárokat szolgálja, akiknek az adóforintjaiból működik. Az államnak pedig "nem lehet más célja, minthogy segítse Magyarország polgárainak érvényesülését". "

Az állam én vagyok?
Szépjó estét, fiúklányok! Ezt nézzétek! Hamarosan a magyar alaptörvénybe is bekerül:

"Különleges szerződést kötött a pozsonyivánkai Tesco területének megszerzéséhez az angol multi: a telket a katolikus egyháztól bérelik, és a szerződésbe beleírták, hogy vasárnap az áruház nem nyithat ki.

Az áruház még egy szempontból különlegesnek tekinthető, egyáltalán nem tartanak ugyanis óvszert."
@gavar csaba: Szia Csabi!Visszajöttél? Én is.
Na, mi a pálya Nálad? Nagyon kevély vagy ma este. Okod?
Egyébként jó felyem van, azt mondják. Esetleg egy asszót?
@Mariann19:
Ha te azt tudnád... :D
Kis kíváncsi!

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Baszki, rátenyereltél az android billentyűzetre??? :)
@épészmérnök:
Lehet kapni helyette cukorkát, amit a templomban osztogatnak. Persze csak a sekrestye félhomályában...
Baltát árulhatnak?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Lehet, hogy lesz egy kis finom évődés, fel vagyok bátorodva, itt van az én erősségem, Knó!
@épészmérnök: rajacuppantunk mi is, de a fiuk most a granitba vesik eppen az elkaszalt regisztraciot
@épészmérnök: Alaptörvény.... ugyan. Majd jól bevásárol a katolikus egyház áruházi telkeket (vagy az állambá odaadja ingyé), és majd lesz gentlemen agreement. Mi ezt már kitaláltuk.
@jaegtoer: Ugye te sem gondolod komolyan, hogy minden br. 202k alatt kereső munkavállaló adócsaló?! Ez így durva csúsztatás. Ráadásul nem igaz. Persze, a magyarok is szeretnek adótcsalni (hr-sként tudod hányszor hallottam: és ha nem tetszene bejelenteni?), de azért a szokásos önmagunk fikázása miatt az adófizetők jelentős részét leadócsalózni. Mint mondtam, sok munkavállaló nem adót kerül, ennyi a fizuja. Röhejes, nem röhejes, de ez az igazság.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Ha Te azt tudnád." Ezt a titkodat fogja örök homály fedni. Foglaltak vagyunk, többszörösen.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): bocsibocsibocsi. Csak az utsó száz hozzászólást olvastam vissza, az is elég volt, hogy piruljak :-)
@Mariann19: Ma már kaptál jutalomfalatot, vagy várat magára? :-P
Vagy vacsi után troll lesz a desszert tán? :-D
@épészmérnök: Alaptörvény.... ugyan. Majd jól bevásárol a katolikus egyház áruházi telkeket (vagy az állambá odaadja ingyé), és majd lesz gentlemen agreement. Mi ezt már kitaláltuk.
@jaegtoer: Ugye te sem gondolod komolyan, hogy minden br. 202k alatt kereső munkavállaló adócsaló?! Ez így durva csúsztatás. Ráadásul nem igaz. Persze, a magyarok is szeretnek adótcsalni (hr-sként tudod hányszor hallottam: és ha nem tetszene bejelenteni?), de azért a szokásos önmagunk fikázása miatt az adófizetők jelentős részét leadócsalózni. Mint mondtam, sok munkavállaló nem adót kerül, ennyi a fizuja. Röhejes, nem röhejes, de ez az igazság.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Komoly gondok vannak a gépeiddel... :D

@Mariann19:
Ezt is tudtam. Csak azt a "többszörösen" című részt nem értem... (kobak vakarás)
@épészmérnök: Ebbe a Tescoba majd én is bemehetek?Evangélikus vagyok:
@Knósszosz: Á, senki se mondaná rád. :) Amúgy meg nem tudom Peni hogy van vele, de nekem bejönnek a hölgyekért (jelen esetben értem is) rajongó urak.;)
Boldog új évet uraságodnak is!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kinek a vezényló, kinek a hintaló...:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: azé' a magyarok nem véletlenül találták fel a ráadást a három igazság mellé:

+1: Orbán Viktor bármikor hozhat olyan, bárkire nézve kötelező érvénnyel bíró döntést, mellyel felülbírálhatja a három törvényt, illetve bárkinek bármit megtilthat, engedélyezhet, vagy kötelezővé tehet.

Melóztam egyszer egy ritka fafejű kőműves mellett (nyári szünetben), az hittem, nála konokabb ember nincs, de ezt az álláspontomat 2010 óta nem győzöm korrigálni. Szóval ő, egész konkrétan Vince bá' nem hallgatott senkire és semmire, szabad volt, és kőműves. Reggel körte, körte, szilva, kisfröccs, húbazmeg, demagasanvanezaszar; délre már Vince bá, gyüjjön má' le onnét, nézni is rossz; erre ő azanyátokúristenit, holamalter, holavödör, holakanalam, büdöslusták. Ebéd után szilva, barack, szilva, ezdefinomvóttkomám, na, emejjükmeg, fogjátok, ekkorakell, rohatttégla, megin'eltört. És estére még egy kisfröccs, demelegvan, dehogygörbe, mijévóna, holaszemed, ittnézdbazmeg, majdéntudom. Minden nap.
Három évtizeden keresztül veszekedett vele hites (és hát nem gyengén kitartó, és hasonlóképp agresszív) felesége, hogy ha kevesebbet piálna, sokkal több melója lenne, mert nem rakna görbe kéményt, falat, nem vakolna olyat, mint a hullámzás közben megfagyó Balaton, de nem, az öreg csak óbégatott, nemgörbeaz, kusslegyenmá, majdéntudom, tíkmeghülyék. Akadt, aki falazás közben zavarta haza, mások nem fizették ki, de nem tanult semmiből, nem állhatott meg előtte senki, aki ki merte ejteni a száján, hogy hát Vincebá', basszameg, nem lesz ez így jó.
Én hülye, azt hittem, Vince bá' egy elszigetelt jelenség volt, békés vidéki világunk unikuma. Errebazmeg, itt egy egész frakciónyi belőle...
@Mariann19:
Laposmaki haverunk merre? Lustul a dög???
www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_lehet_a_legnagyobb_kockazat_2013-ban.541268.html

És még:
"A forint kilátásait illetően hasonló a Napi Gazdaság által megkérdezett elemzők véleménye. Kuti Ákos szerint az első negyedévben ismét 300 fölé gyengül majd a magyar deviza az euróval szemben a jegybankelnöki kinevezéssel kapcsolatos bizonytalanságok miatt, utána viszont a piac szép lassan megszokhatja az új elnököt, és a forint is magára találhat. Háda Bálint hozzátette: szerinte is nagyobb esély van jelenleg a magyar deviza gyengülésére, ez pedig a kötvényhozamokon is megmutatkozhat 2013 során."

Nemzetközi pénzpiaci kifejezés lehet a Matolcsy-kockázat innentől?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nincs itt baj, neha rajuk nezek, de csak teszik a dolguk, hiba nelkul es nelkulem ;)
@Mariann19: Vannak pasik, akik úgy menekülnek azok elől a nők elől, akiknek van humorérzékük, mintha jeggyűrűvel riogatnád, meg azonnali kézfogóval:D
Képzeld el, ha valaki öngyilkosságot kísérelt meg! Az vajon be teheti a lábát oda?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Szállóige lesz. Ezután ha valamelyik pénzügyminiszter elront valamit akkor nem az elkúrta kifejezést használja majd, hanem hogy elmatolcsyzta. Vagy a gazdaságpolitikának magas a matolcsy faktora...:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik)
"Vagy vacsi után troll lesz a desszert tán?"
Attól függ, hogy az én Csabim hogyan viselkedik. Lehet, hogy inni kell rá, sokat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A "hiszekegy" lehet a belépő, esetleg a Mária-siralom,de az hosszú lenne, ugye..
@Mariann19:
Jó fejed van?
Azt mondják?
Remelem is.
Mer erre csupán csak annyi jött át, hogy kicsit nagy :)
De ez még mind nem baj.
Ha mellé még jó is. A fej.
( meg a melly)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Csak azt a "többszöröset" nem értem.
Buta! Foglaltak vagyunk többszörösen. Látom, mit művelsz itt Te is.
@épészmérnök: Úgy megörültünk egymásnak, most hogy trolltalan az este:D
@Mariann19: Én már kezdeném is, merúgytűnik, bumeráng-effektusban szenved, vagy csak ollanpasi, aki nem bírja a nőket!
Uraim,ma mit iszunk?
@Légifarkas:
Ismertem hasonló stílusú kőművest (életem első állásajánlatát tőle kaptam 19 évesen :)), de ő csak reggel ivott egy kis töményet, napközben szigorúan fröccs - és a falak is egyenesek voltak! :)
De ennek a debil narancsbolsi csürhének a hátán eltörte volna az öreg a hosszúszárú malteros keverőkanalat.
Nos uraim, hölgyeim, sajnálatomra magukra kell hagynom Önöket!
Aztán fiúk, semmi csalfaság, mert úgyis megtudom! :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Speciel volt egy kis aperitif, majd vacsi után egy söröcske...
@Mariann19:
Ja, hogy kiskegyednek ennyi "nyaligátora" van!
Az más, hagyom őket nyelvileg kibontakozni... :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Én is aluba, na pá, nem rongálni, megbecsülni szegény ecceri trollokat! :))
Ínséges idők járnak.
@GeoCracker: tessen megjegyezni egy életre (remélem, sok van még belőle hátra, tehát tessen nagyon alaposan megjegyezni, fel is lehet írni valahová, több helyre, nehogy az a genyó Alzheimer eldugdossa): gerinc nem nő vissza.
Soha.
Áder eljátszotta a jó zsarut a beszéddel, eljátssza a jó zsarut a kötözködéssel, de a büdös életben le nem mossa magáról annak gyanúját, hogy le van itt zsírozva még a kötözködés is, faszául, időzítve, precízen megtervezve tíz lépéssel előre. Nem ő mondta ugyan, de ő sem azért ül "onnan" "ott, ahol", hogy kerékkötője legyen a dolgoknak; ha valami kotnyeles kellett volna, ő a mai napig Robinsone-t játszik valami nagynevű külhoni városban.
@Mariann19:
"Érdeklődik a fejem után. Is."

Természetesen.
De az után tsupán tsak merő tiszteletből.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"_Pedig a progresszív adózás nem lenne baj,ha ezzel a kiskeresetűek adóterhe csökkenne._"

Persze. A kiskeresetűeknek persze, hogy nem lenne baj.

Az offshore pénzek, meg az az évi 2000 mrd Ft, ami elúszik a korrupcióban, mi a faszt is zavarná az kiskeresetűeket, ha egyszerűen ki lehet venni más zsebéből a tiszta zsét, amiért ráadásul meg is dolgoztak, hogy nekik ne kelljen adózni. Mert azt se feledjük aki nem adózik, az kétszer rövidíti meg a költségvetést. egyszer amikor nem fizet a költségvetésbe, és másodszor, amikor igénybe veszi az állami szolgáltatásokat.

Aki kétszer-háromszor-ötször annyit keres, mint a "minimálbéres" az kétszer-háromszor-ötször annyit fizet be a költségvetésbe még így is, de nem kap ő sem jobb, vagy több szolgáltatást az államtól, mint az aki a felét, harmadát vagy az ötödét fizeti be.

De nyugodtan büntessék csak a magasabb jövedelmű embereket, és meglátják lesz még lejjebb is, és meglátják, az sem lesz elég, mert a nemfizetőknek az isten pénze sem elég, nemhogy a másé! és legyen ez a zárszó.
Arról kurva kényelmes persze ugatni (nem Te!) annak, hogy aki nem fizet egy kurva fillért sem, az megmondja, hogy mire legyen elköltve az a zsé, amihez valójában semmi köze.
Mert most is arról megy a szó, hogy más fizessen többet, én nem, de majd demokratikusan meg akarom mondani, hogy mire költsék. közben a fő tolvajok az 500 és 1000 milliárdokkal a zsebükben röhögnek rajtunk, hogy nem firtatja senki, miért van az a kibaszott nagy hiány örökkön örökké.
@Légifarkas:

Ez briliáns volt, fehér tezsvírem. :DDD
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Vannak pasik, akik úgy menekülnek azok elől a nők elől, akiknek van humoruk."
Ha rám gondoltál, azt mondom, néha belőlem is sok lehet. Nyáron sétáltunk a mindíg komoly férjemmel a temetőben részvétteljes arccal, és egy sírra tekintve nehezemre esett komolynak maradni. A virágtartó flakon szövege:
20%-os ételecet
Bocsánat a fekete humorért!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Penike közben elment fürdeni, míg rád várt és kolostorba vonult,egyszerre ám!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Uraim, ma mit iszunk?"
Áldomást erre a jó estére.
@jaegtoer: Ne teccett volna a 300-at lesavazni, mondom erre.
Populizmus van elég így is. Na, mára asszem ennyit belülem..további kellemes ...akármitis!:-)
@Mariann19: Istenúccse életecetet olvastam, úgy még viccesebb szerintem..persze, akinek 20% sem elég, elégedjen meg a 16-tal!
@Mariann19:

Mér'?

Én is ösmerek ollan embert akit ecettel lesz jobb eltemetni, ha az a cél , hogy az anyaföld végül befogadja.
@gavar csaba: Csabi! Ha már leltározol, és a fejem már számba vetted, mit gondolsz, milyen színű haja lehet egy libsinek, aki nem bolsi?
Mert az is fel kell tüntetni a leltárívre a teljesség kedvéért.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nincs is 16%-os, csak 10, 15, és 20. Te sem sokat forgolódhatsz a konyhában. A spájzt bújod, mert ott vannak a dugi finomságok?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

ez teljesen parttalan. sehol sem mondtam, hogy a kiskeresetűek adócsalók.

Azt ellenben igen, hogy kurvára teccene sokuknak, ha nem kellene adót fizetni de abba már szeretnének belepofázni, hogy mire legyen elköltve. Lehetőleg rájuk.

Pasz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Régóta gyanús ez,stíl ide vagy oda..ezek tezsvírek és csak egy gépük van! :-D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Az a baj, hogy nem emlékszem hol olvastam, de talán az ÉS-ben, szóval egyszer volt, hol nem volt, hogy az egyik, médiában dolgozó, Magyarországon világhírű celebünk kis kulipintyójához kellett építeni valamit. Hát egyszer csak hallja a gyerek, hogy kint a két szaki fennhangon mocskolja a "mocskos, drogos, alkoholista, buzi, stb, stb"... szóval őt, meg a fajtáját. Kimegy, beinvitálja őket, kérdezi, hogy tudják-e, miről beszélnek, vagy csak pofáznak. Nem, hát ők drogot soha... Na, akkor tessék parancsolni: megkínálta őket mindennel, ami volt otthon, de meg is lett az eredménye: a két szaki kisvártatva kitántorgott, először levetkőztek, a munkarucit darabokra szabdalták, begombázott Kőműves Kelemenként belekavarták a malterba, aztán raktak egy olyan falat, hogy ha meglátja, Giger zokogva ajándékozta volna nekik az Alien-ért kapott Oscar-ját.

Még ma is élnek, ha meg nem haltak.
@Mariann19:
A haj szine majdnem mindegy Mérienn.
Sokadrangú szempont, ha engem kérdel.
De ha már szóba jött, szvsz :vörös.
@gavar csaba: Tudod Kiss Manyi mivel öntözte meg Soós Imre sírját? /Müller Péter Részeg józanok c. könyve/.
1 liter szilvapálinkával.
Csakhogy fitogtassam libsi műveltségemet.
@gavar csaba: Bele trafáltál! Megint ügyes voltál.
@gavar csaba: figyelj, kisbaba! a Megyó idején, amikor 50%-kal emelték a közalkalmazotti fizetéseket, a családot kellemesen érintette. De magamban feltettem a kérdést, hogy "Te Péter, van emögött suska? Mert szerintem nem nagyon, de mindegy, egyszer majd megszivjuk, de addig legalább eltesszük a lóvét". És baromira nem lepett meg, amikor kiderült, hogy elkúrták.

Teneked a fejedben nem merül föl soha a kétely, amikor a vezéred ad hoc beköhög valamit, hogy ez hová vezet, ugye? Pedig a rezsicsökkentésnek csúnya vége lesz, elhiheted.

Ja, jut eszembe: devizahitel. A devizahiteleseknek az égadta világon semmi bajuk nem volt addig, amig az idióta Kósa-Szíjjártó páros bele nem büfögte az éterbe a baromságait. Ezt persze a magadfajta vattaagyúaknak hiába mondja bárki.
@Mariann19: Így télen van hűtőm odakint is, ha ez érdekel, kis kékhari..izé,hajú! A 16 % meg a sohanemlátottadócsökkentés-re utalt volna..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"_Ne teccett volna a 300-at lesavazni, mondom erre._"

de le teccett, mer nem teccett, hogy a negyvenezer eb után mi a faszra is kellett volna még háromszázat leperkálnom, amikor az nemfizetőknek meg totálisan ingyen lett volna az is, én meg el se jutottam orvoshoz akkor se, amikor kellett volna, mert annyian voltak, hogy nem lehetett kivárni. egyhónappal előre kikért időponttal együtt. Egy gané gondolat volt az egész, kórházi széfre futotta, mint a betegellátás legsürgősebb kelléke. de jó özlet vot, az héccencség.
NA hali!
Itten van a megigért újévi üdvözlégy for all...

magyarország 2013...

Lehet sirdogálni...

www.newphotoland.com/showphoto.php?photo=1652
@Mariann19:
Nem tuttam.
De ezek szerént a Kiss Manyi szintén zenész lehetett.
@DarthVader: Ez szép volt és még igaz is, láccik, hogy nemhívőnek teccik lenni a Nagyúrnak! :á-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Vigyáznod kell azzal a ki-be járkálással, hideg van. Miért nem a garázsban tartod? Ott sem látnak meg.
@Mariann19:

"_A 2/3-osnak fel szerettem volna csigázni az érdeklődését, hogy hogyan tud egy liberálist elcsábítani a 2/3-os gyönyörökbe.
Nem sikerált. "

Lehet, hogy jóhoz fordultál, de feltehetően nem a legjobbhoz:-)
@Mariann19:
Lassan mennem kell, mert egyre szin patikus abb leszel:)
Szvsz nem igazi libsi vagy te.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ez öléggé ott van,ködös, mint a jövőnk és szerepel benne valami lélekharang is, ami szól majd,ha elhallgatnak a ..na, ide tegye be..mindenki..amit akar!
@gavar csaba: "De ezek szerint Kiss Manyi szintén zenész lehetett."
Igen, fagottos. Foglalkozás közben meg prímhegedűs.
Most, hogy megjött a váltás - bár Egér nem úgy időzített, ahogy vártuk-, akár mehetnék is..
@gavar csaba: "Nem igazi libsi vagy Te."
Mire tippelsz?
"Lassan mennem kell, mert egyre szin patikus abb leszel."
Akkor javítottunk az országos kettészakadás statisztikáján. Lehet, hogy még cirkuszban fognak minket mutogatni. Celebek leszünk.
@DarthVader:

Csak az a különbség galambocskám, hogy az ügynök kőcsönpizbűl fizette a muzsikát, a csuti harcos meg sajátból.
Szvsz, nagyon nem mindegy.
De ne vedd komolyan :)
@jaegtoer: "Lehet, hogy jóhoz fordultál, de nem a legjobbhoz."
Itt a tévedések vígjátéka zajlott, de nem volt rossz az előadás.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): há naggyábóó ennyi...persze máma óvastom, hogy 3 hónap múve újabb -12% rezsiköccség, asztán 3 hónap múva megedt ugyanennyi. Mondom is a zasszonnak: idefigyejjé mán lyányom, Pityu! Ne nyígjá mán állandón az új verdájér... Julliusban megkapjuk az újjjat ingyé, szeptemberben hozza a pízespostás a beutalót, mehetünk ingyé megnézni az Undokba a Macsó Picsát, Karácsonykor méteres lókolbászok fogganak lógani a karifáról, húsvétkóóó meg maga az Óóóbán Viktykor egyeneseny a mennnybe megy... mi a lófaszt akarsz még??? :-)
@Mariann19: ki lenne butus... hát az aki a szimbolán jáccik... enyitsenemtucc oazt kommentelhgecc? :-)
@DarthVader:

"amig az idióta Kósa-Szíjjártó páros bele nem büfögte az éterbe a baromságait. Ezt persze a magadfajta vattaagyúaknak hiába mondja bárki"

Jujj.
Hát igaz, hogy a ficcset is a csutiék bandája kézivezérli.
Mindigtuttam !
Bírság is járhat a hangos autórádióért

A miniszter szerint a bömbölve zenét hallgató gépkocsivezetők nem figyelnek eléggé.

hvg.hu/cegauto/20130103_Birsag_jarna_az_autoban_bombolo_zeneert

montam má??? imádom ezt a gondoskodó államot... tessen mondeni wc-re mikor mehetek?
@Mariann19:

Kiss Manyi. Rejtő Jenő poén, kicsit régi.
@Mariann19: Márienn!
Nyugtass meg, hogy jaegtoer kartács volt az, aki tevedett.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nem ismerhetem kívülről egy orchester minden szereplőjét.
Neked is az éjszakában kell felbukkani? Aztán máris csak a kritika? Ítész vagy?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Mérienn nem tudhassa, mert Ő viszont még új .
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Majd ha lehalkítottad a kurva gettómagnódat a lákátos-ladádban, more! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak nem vagyok elég művelt. Rejtő poén? Most már megjegyzem, a szimbola is tetszik, mint szó, csilingel szinte.
@Mariann19: má mnetem is, csak benétem, jelezve, hogy figyelek:-)Te megcsak évőggyé meg szimbolázzál a kavarcsabávul:-)
@Mariann19: az orrcsester az ahol az orcsesztra játszik, de nem szerepel:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

tessen mondeni wc-re mikor mehetek?

Hát, az egy olyan dolog, hogy még a csutiharcos sem tudja kézivezérelni.
Főleg nehéz lesz alaptötvénybe valahogy beemelni..
@gavar csaba: Hát én most már mit csináljak? Senkit sem akarok megbántani ezen a békés éjszakán. A Jaegtoer meg barát is.
Te sem tennél másként.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: kipufogókra sok-sok éve van rendelet, azt sem bírják betartatni. A vezetés közbeni mobilozást már nem is említem, akkora kudarcot ritkán lát az ember.
Menj budira nyugodtan, a fingással vigyázz, mert az visszhangzik, és a szűk falak közt felerősödik a hangja. Ugyancsak az akusztika miatt nyögni is diszkréten kell, és különösen vigyázz arra, hogy erőlködés közben a gúvadó szemed ne kopogtasson az ajtón, mert az egy egész lépcsőházat kergethet az őrületbe.
@Mariann19:

"Senkit sem akarok megbántani ezen a békés éjszakán. "

Montam én, hogy nem vagy libsi.
Na, tényleg elmentem :)

Pámaguknak!
@Mariann19:

a barát meg nem sértődik meg, még ha kartács is, ellenben a legjobb még a békés éccakában is.
Fejcserék jöhetnek a kormányban

index.hu/belfold/2013/01/02/fuggo_jatszmak_miniszterekkel/

Basszus Orbán fejet cserél Gabóca nyukdíjvédwlmi mekhízottal? Lesz egy csecses miniszterelnökünk, meg egy pohos-tökös kiflicsöcs-harcosunk? :-) Deszéplesz:-9
@jaegtoer: Ez a mondat nekem most nagyon jól esett.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ez volt már??? :)

"Egy pillanatra emlékezzünk meg Áder János december eleji döntéséről. Sokan színjátéknak tartották a köztársasági elnök első alkotmányos vétóját, ami különösen azután, hogy eredeti tervével-ígéretével szemben a kormánytöbbség mégsem kért előzetes normakontrollt a választási eljárási törvényről, figyelemre méltó tett volt. Ha igaz, hogy az alkotmánybíróság Áder észrevételeinek többségét elfogadva döntött az alkotmányellenességről, akkor ezen a pontos sokaknak érdemes lenne átgondolni a korábbi álláspontjukat. Ha a köztársasági elnök aláírta volna a törvényjavaslatot, a feliratkozás már hatályban lenne, s legfeljebb az ombudsman döntésében bízhatnának a regisztráció ellenfelei, hogy esetleg utólagos normakontrollt kér valamikor a normaszövegről (az nehezen lenne elképzelhető, hogy ezt a Gyöngyösi-ügy után az MSZP és a Jobbik képviselői közösen tegyék meg, márpedig az alaptörvény szerint a parlament egynegyedének lenne még erre lehetősége.) Ha a regisztráció valóban megbukik, akkor ez leginkább az elődje szervilis magatartását elutasító Ádernek lesz köszönhető, így, bármilyen furcsa, a regisztráció híveinek – köztük a Békemenet szervezőinek - leginkább a köztársasági elnökön kellene számon kérniük a döntését."

torokgaborelemez.blog.hu/2013/01/03/elozetesregisztracio
Jó éjt kívánva küldök egy nagyon szépet. :)

"A létért való küzdelem nehéz, sokszor szenvedést okoz. Az erdőben, ha születik húsz őzike, közülük csak két-három nő fel, a többi elhull, megeszik a farkasok.

Egyetlen éjszaka alatt Isten az összes farkast le tudná vadászni. Vajon mit eredményezne, ha a létért való küzdelmet kikapcsolnák az őzikék életéből? Eltunyulnának, ellustulnának, degenerálódnának. A beteg, satnya állomány fertőzné az egészségeseket is. A fejlődésükhöz, kibontakozásukhoz, „őzségükhöz” a farkas, sajnos, hozzátartozik.

Ha egy embert beraknának egy kipárnázott rózsaszín szobába, és egy csövön folyna a kakaó, a másikon a kóla, az évek múltán minden lenne, csak nem ember: beteg, potrohos féreggé tennénk túlzott jóakarattal.

Hogy emberré váljunk, igenis szükséges a kudarc, a küzdelem, az erőfeszítés, a kibontakozás gyötrelme. Ha az ember ezt megérti, akkor nem látja már kegyetlennek az Istent, aki azt kéri, hogy a nehézségek vállalása, megoldása árán fejlődjünk.

A kis hernyó, miután bebábozódott, lassan átalakul pillangóvá, ki kell bújnia a fölöslegessé vált burokból. Ez a születés vergődéssel, erőfeszítéssel jár, de azáltal, hogy lábaival, szárnyaival próbálja szétfeszíteni a határait, életnedve belepréselődik összecsukott kis szárnyaiba, melyek így szépen „felfúvódnak”, kisimulnak, majd a levegőn megszilárdulnak, és alkalmassá válnak arra, hogy ezt a kis élőlényt magasba emeljék. Ha egy jó szándékú ember megkímélné a kis pillangót a születéssel járó küszködéstől, és finoman kibontaná a bábból, a pillangó szárnyai nem nyílnának ki, és nem tudna soha a magasba emelkedni. A születés kínja emeli fel a pillangót a kék égbe.

Elsatnyul az a gyermek, az a nép, amelyet megkímélnek az élettel járó harcoktól, a munkától, a létfenntartás feladatainak megoldásától, és így nem is emelkedhet a mennyek országába. A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket.

Nagylelkűnek érzi magát az édesanya, aki keservesen vajúdva gyermeket szül a világra, életet ad, de tudnia kell, hogy ugyanakkor ő maga is nagylelkű ajándékot, életet kap. Igen, új életet kap, hisz nemcsak magzatának, hanem egy édesanyának és egy édesapának is életet ad a gyermekét világra hozó nő. Önmagát is szüli, nemesíti, teszi többé vajúdásával.

Nemcsak gyermeket nevelünk, hanem önmagunkat, népünket is kibontakoztatjuk. Azáltal, hogy jót teszünk, jobbakká válunk, megszentelődünk. A szeretetből vállalt tettek megtisztítják nemzetünket, felemelnek, szárnyat bontanak. Önmagadat megszentelve szenteled meg ezt a világot."

/Böjte Csaba/
@Mariann19: Nem nagyon követtem a kommenteket, de mintha angyal szállt volna el fölöttünk, meg a jobber kommentelők felett.
@Légifarkas: A politikában a soha egy olyan kategória, amit a pillanatnyi érdekek befolyásolnak.
Ezt annak ellenére mondom, hogy nagyon nehezen hiszek a véletlenekben. Ahogy (mint azt a diáktüntik esetében éppen mostanság fezsegetek magamnál) a CÖF hirtelen megjelenésének véletlenjében sem bízok a diáktüntik előestéjén.
@GeoCracker: szóval, te vállon veregetnéd (persze csak óvatosan, nehogy eltörjön az a hirtelenjött zsenge gerince), ha a több évnyi hol aktív, hol passzív, de mindenképp támogató jellegű pártbeli szereplése után elkaszál valamit, vagy legalábbis úgy csinál, mint aki elkaszál (szerintem tervet hajt végre, de mindegy).
Azt hiszem, mások így látják bele a jó, hasznos embert közéletünk egyéb pártállású bukottaiba, visszatérőibe. Valamiért cserébe elfelejtünk, megbocsátunk más, múltbéli dolgokat; egyik nap még csiga, másik nap már gerinces, hát, ebben is lehet hinni, nem mondom, hogy nem lehet.
Van az a helyzet, ahonnan már nem lehet visszaállni a tisztességes, tiszta lelkiismeretű emberek közé, hiába is erőlködik valaki. Közelíthet, bűnbánást is mutathat, de a folt rajta marad; ha nagyon korrekten viselkedik, legfeljebb nem beszélünk róla.
A gerinc olyan, mint a tejfog után kinövő rendes fogazat: abból már csak veszíteni lehet.
és elkezdődött a nap:

Matolcsy hat milliárdot, Rogán 65 milliót kapott a kormánytól az é végi tartalékosztogatásból
A kormány 2012 utolsó napjaiban 16,9 milliárd forintot költött el a költségvetés tartalékából. Volt olyan intézmény, amelynek egy hete maradt a százmilliós támogatás felhasználására, de az NGM is kapott hat milliárd forintot ismeretlen célokra, és Rogán Antal 65 millió forintot.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_hat_milliardot_rogan_65_milliot_kapott_a_kormanytol_az_e_vegi_tartalekosztogatasbol.541283.html
érdekes tételek:

A tartalék elköltése december 18-31. (millió forint)
Bírósági bérekre 1100
Tavaszi Fesztivál szervezésére 350,6
Két új határátkelőre 984,4
Lakcímnyilvántartás fejlesztésére, bevándorlási hivatalnak 451
Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE támogatása
50
Közép-európai elnökségi feladatok ellátására (külügy)
80
Körősi Csoma Sándor Program (nemzetpolitika) 476,6
Margitszigeti Szabadtéri színpad megújítása 350
Margitszigeti szökőkút átépítése 400
Belvárosi Főplébánia rekonstrukció 200
Magyar Futball Akadémia 50
Ludovika Campus fejlesztése 80
Művészetek Palotája támogatása 200
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal működésének fenntartására 150
Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2012-es működésére 100
Országos Mentőszolgálat támogatására 1000
Bp. V. ker. Erzsébet tér parkfelújításának tervezésre 65
Trianon Múzeum támogatása 50
Magyarországi Romának kutatóintézete támogatása 35
nemzetközi Víz Konferencia megrendezésre 310
Rendőrség támogatása 3985
Bűnügyi statisztikai rendszer fejlesztése 335,7
Nemzeti Közszolgálati Egyetem tananyagfejlesztésre 100
NGM igazgatása 6000
Forrás: kormányhatározatok
Békemenetet azonnal, készül a békemente 3.0 most olvastam. Eredetileg a diákok "ellen", de most már a választási regisztrációért. :) Pataki már fűzi a bakancsot... így

www.origo.hu/itthon/20130103-az-ab-dontese-a-valasztasi-eljarasi-torvenyrol.html
@Légifarkas: A vállonveregetést én személy szerint szívlapáttal gondolnám :-) S nem csak neki.
Azt írtam különben, hogy taktikailag megpróbálhat gerincet növeszteni, és leszakadni Orbántól. Mint egy lehetséges forgatókönyv. Az, hogy ebben mennyire hiszek, az egy más kérdés. Nagyjából annyira, mint a CÖF civilségében.
De mert Jancsinknak később is meg kell élnie. Ha az oroszlán kellően vergődik már, akkor megpróbálhatja a fejére tenni a lábát. S hidd el, sokak szemében hiteles is lesz. Mert sokan el akarják hinni, hogy a közt. elnökből a cím csinál jó fiut.
Stockholm-szindroma.
@leonito77: szerintem most is elsősorban a diákoknak szóló fenyegetés. Fenntebb betettem a linket részletesebben.
@Mariann19: Nem, csak álruhában, pl beöltözöl sekrestyésnek:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Főleg ha érted rajonganak mi?!:)))
Én is szeretem a fiúkat.
" A tárcavezetőt az LMP-s Dorosz Dávid (27) írásban kérdezte: szerinte helyes-e, hogy miközben egymilliárdos vagyona van, megkapja a juttatást.

Doroszt ez azért érdekelte, mert a volt főrendőr korkedvezménnyel vonult vissza, s a mostani kabinet megadóztatja ezen juttatásokat. Ráadásul a nyugdíjas közalkalmazottaknak is választaniuk kell: munkájukat tartják meg, vagy lemondanak juttatásukról. Ám Pintérnek jár 1,1 milliós fizetése.
– Jogosan kapom a nyugdíjat, mert 46 évig fizettem a társadalombiztosítási járulékot – írta válaszában Pintér. A miniszter kitért arra is, hogy azért kellett dolgoznia, mert – „vagyontalanként" – családját sem tudta eltartani az akkori 38 ezer forintos ellátásból."
Pintér elvtárs szerint 46évig fizette a tb-t.1948-ban született,1996-tól nyugdíjas.Tehát 2(kettő)éves korától aktív dolgozó és járulék fizető volt!
@dávidzoli: "De mintha angyal szállt volna el fölöttünk, meg a jobber kommentelők fölött."
Lehet, hogy a New York Times-ban is benne leszünk ezzel a főcímmel:

"A megbékélés éjszakája a kettészakított Magyarországon."
@Penivaldes: "Tehát kidőlt? Szórjunk rá sajtot."

A 2/3-os barátom békésen távozott, mert általam felismerte, hogy a libsik nem esznek embert.
@GeoCracker: "De mert Jancsinknak később is meg kell élnie"
Mámingyán elsírom magam, úgy aggódom érte, az élethosszig tartó jövedelmezése mellett...
Igazad van, csinálhat úgy, mintha. Abban is igazad van, hogy erre vevők lennének a népek, sajnos ilyen alacsonyan van a léc, ennyi is elég, hogy valaki pozitív fényben tűnjön föl. Csak a szépre emlékezem, vagy valami ilyesmi a nóta szövege is...
De hogy Orbánról leszakadni? Ááá... Inkább v3.0 formába konvertálva átmenteni a rendszert, ugyanolyan trükkösen, ahogy '89-ben egyszer már megcsinálták. Bereznay úr figyeljen meg mindent alaposan, ennek folytatásos regény lesz a vége...
@Légifarkas: MIvel még igy is könnyen lehet, h. többet vonnak neki adóba, mint párom btto fizetése, most nem érek rá sajnálni.

A hatalomkonverziós kísérletben meg szinte biztosan igazad van.
Ez az ember elképesztő.. Meg azok is, akik körbeveszik és azok is, akik megválasztották.. Iskola-és egyéb gyilkos , pártpénzeket sajátságosan kezel, az egyik alpolgármesterét külföldi lányokhoz viszi(aki ott még az óráját is elhagyta), a másik zhetségtelen tanár, a harmadik egy rágalmazó, könyörtelen, bevándorolt senki.. És ez az ember fut be karriert.. Gratulálok! Most kell elkezdeni félni, emberek, mert amihez ez az ember hozzányól, az eltűnik, meghal, megsemmisül...
@ariel12: Teljes mértékben egyetértek veled. Én ugyanerre a következtetésre jutottam.Ha 46 évig fizetett járulékot, akkor csakis így lehetett. De ha vagyontalan volt és nem tudta eltartani a családját-akkor miből van a vagyona????
süti beállítások módosítása