Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.19. 08:31 Fabius

Annyit is ér ország annyit is ér alaptörvénye

Kedves magatokról megfeledkezett felebarátaim, Kovács Zoltán veszprém megyei kormánymegbízott és Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő!

Gondolom elkerülte figyelmeteket, hogy Annyitisér országban fülkeforradalom történt 2010-ben, aminek egyenes következményeként új alaptörvénye született az országnak. Alkotmány előkészítő eseti bizottság alakult, aminek mit tesz isten Kovács Zolika veszprém megyei kormánymegbízott is tagja volt. A derék jómunkásemberek megfogalmazták Annyitisér ország alapvetéseit, amiben ilyen passzusok szerepelnek:

 

R cikk:

 

(1) Az Alaptörvény Magyarország jogrendszerének alapja.

(2) Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek.

 

Remélem értitek, mindenkire kötelezőek a törvények, és nem megfontolásra ajánlottak.

 

I. cikk:

 

(1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.

(2) Magyarország elismeri az ember alapvető egyéni és közösségi jogait.

 

VII. cikk:

 

(1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.

 

Ha nem világos magyarázom: meggyőződése nem csak az lehet valakinek, hogy Jézus szeret, hanem az is, hogy a tervezett felsőoktatási átalakítás szar. 

 

IX. cikk:

 

(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

 

XV. cikk:

 

(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

 

Ezeket az alapjogokat Annyitisér ország alaptörvényben biztosítja mindenkinek, és az a megsértését az alábbiak szerint bünteti:

 

177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva
a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,
b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,
vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az is, aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti.
(3) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges személyes adatra követik el.

 

Az általatok megfogalmazott alapvetések értelmében egy jogállamban már úton van a futár a felmondóleveletekkel. Annyitisér országban viszont ez közel sem ilyen egyértelmű, mert az egypárti alaptörvényére miniszterelnöki hagyomány szerint rá lehet legyinteni, ha a személyes érdek vagy a hiúság megkívánja. Most fogjátok bemutatni, hogy a saját alaptörvényeteket ti magatok mennyire tisztelitek, mert a viktori legyintésen kívül annak is jelzésrétéke van, ha az egyik írója sem érzi magára nézve kötelezőnek. Ha ez nem sikerülne maradéktalanul, azzal két dolgot deklaráltok:

 

1: Az alaptörvényetek a Kerényi Imre Készségfejlesztő Rajzszakkör kifestőjének alkalmas, másra nem jó. 

2: Ugyan beleírtátok, hogy "Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot." de ha ellent merészelnek mondani akkor mindjárt nem hisztek ebben. Sem. 

1120 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr514972685

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kézi vezérlés csúcsra járatva: de akkor ki kormányoz? (videó) 2012.12.19. 15:48:40

Az Idősügyi Tanács tegnapi ülésén Orbán Viktor meglepő kijelentést tett.  Azt ígérte, hogy ő személyesen fogja eldönteni minden egyes érintett közalkalmazott esetében, hogy az illető dolgozhat-e nyugdíjasként tovább, ha a Kormánynak szüksége van r...

Trackback: Orbán spiclijei lehallgatnának egy egész várost? 2012.12.19. 14:25:50

Kormányunk titokzatos kütyükkel látná el egy meg nem nevezett megyei jogú város lakosságát. A technikát egy meg nem nevezett nemzetközi cég adná. A projektben részt vevő lakosságnak úgy tálalnák a tervet, hogy azért kapnák az Index cikkében meg nem nev...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"a Kerényi Imre Készségfejlesztő Rajszakkör kifestőjének alkalmas, másra nem jó. "

Zseniális:))))
Köszönjük az újabb írást. Már sokan találgattuk, mi lehet veled, hogy hozzászólást sem láttunk tőled egy ideje.
@Bakacsin:

Semmi érdekes nincs, év vége, leltárok, nulla ráérő idő.
@Fabius: egyszer volt esélyem elsőnek lenni, ezt is elvigyorogtam.

A kifestőért gratula.:))

Amúgy az egész ügy bicskanyitogató, ahogyan tegnap este megbeszéltük.

Hatalmas a felháborodás net-szerte.
Móra Ferencnek volt egy ilyen novellája: "kivéve a gyevi bírót!". Ezt kiabálta folyton valami jóember hasonló esetekben.
Majd beleiktatják az alaptörvénybe, hogy nem csak, hogy lehet, de kell is ilyen felméréseket végezni, mert csak.
@Fabius:

Látom a rajzszakkört már javítottad, de van még egy aranyos:)
" meggyőződése nem csaj az lehet valakinek, "
ez a tokmány engem a kispajtás 7 pontjára emlékeztet ami bele volt nyomtatva a kispajtás igazolvány belső oldalára, hogy amikor a bélyeget ragasztjuk lássuk ugyanúgy az Úttörő 10 pontja ami ugyanúgy egy más színű kis igazolványban volt hasonlóan mint a narancsbolsik tagságija meg a turulfing

brühühühü

szóval színvonalas a vonal még haggyán de a szín milyen unalmas a folyamatos narancs
@Dr.Zomboss:

"Majd beleiktatják az alaptörvénybe, hogy nem csak, hogy lehet, de kell is ilyen felméréseket végezni, mert csak."

A neve pedig lészen: A nemzeti érzület jegyzőkönyve.
@Fabius:

Ezzel gondolom sokan így vagyunk.

Mára annyitisér ország új keresztnévvel büszkélkedhet. Annyitisér lista ország lett.

A minden napra jutó, Gyurcsány elqró Ferenc nyomdokaiban lépkedő nacsalnyikok tetteinek olvasgatása közben felmerül bennem: vajon mi lehet dr. Semjén dr. Zsolt dr. körül? Akkora csend van körülötte, s mintha a napokban szent száját is csak oxigénben szegény levegő hagyná el.

Tudom, hogy bőven van más témája is a sajtónak, de nem kéne hagyni leülepedni az emésztési végterméket a csatornában.
" Kedves ( ??? ) magatokról megfeledkezett felebarátaim, Kovács Zoltán veszprém megyei kormánymegbízott és Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő!"

A régi átkosban "csak" a munkahelyen fordult elő, hogy egyszemélyes elbeszélgetésre hívták a másként gondolkodókat a párttitkári szobába: másképp is beszélhetünk, ha nem változtatsz a hozzáállásodon címszóval.
De úgy látszik, ez a módszer mára már elérte az iskolát, gyermekeinket és a pedagógusokat is.

Alattomos, gátlástalan, aljas, megfélemlítő módszer. Aki most is ezt alkalmazza, TI !,- (nem Önök), - ugyanolyan alattomos, gátlástalan, aljas emberek vagytok, akiktől meg akartunk szabadulni a rendszerváltással, de úgy látszik, - nem sikerül !

Ez mindent elmond az ÚJ NER-ről és alapítóiról.

Szégyelljétek magatokat gyermekeink előtt !
a fides mafia mindent eloroz, az országot pusztulásba taszítya...
Szuper írás, egy halódó ország romjairól.
Van a világ legidiótább szólása, miszerint a kivétel erősíti a szabályt!

Na ez is ilyen kérem szépen!
Az almádi vérlázító gyerek-listázás egyébként nálam is kiverte a biztosítékot. Még ha esetleg nem is készült jegyzőkönyv, ha csak az a céljuk, hogy felmérjék a várható sztrájkolók számát, akkor is felháborító.

17-18 éves gyerekeket ilyen módon felhasználni, tanárok hozzáállását tőlük megtudni, ez sokkal jobban irritál, mintha engem listáznának.
természetesen ezeket a jotipró akciókat a

REAKCIÓ követi majd...

majd a fidesbűnözők bünti osztása is hasonlóan jogkövető lesz...

minden tizedik halálbünti... végrehajtás után lehet fellebbezni...
@Bakacsin: nagyon fontosak ezek a listák...

a fides júdások... akik most is pénzér hajtanak (99,9%)
majd elaggyák a listákat és a "B" betűsöket

EGYESÉVEL LEHET LEVADÁSZNI...

csak pontosan vezetgessék a listácskáikat !
nem lesz idő hosszas vizsgálatokra,
felbőg a politikus vontató az audi motorja...
hu-hu.facebook.com/tunde.granasinebacsi

az igazgatónő FB lapja? nem vagyok tag az FB-n, de ezt kidobta.

ki is lehet neki a kedvence, na ki?
@leonito77: (Eredetileg a kivétel keresése erősíti a szabályt, ti. amíg keresik, addig nincs.)
még mindig tüntet pár hözöngő betépett diák Bajnai ellen ?

drorbánnak és a fides mafiának nagyon titkos de tisztességes terve, hogy
annyira arogánsak és jogtiprók, amivel megteremthetik (maguk ellenében) a tejjes nemzeti összefogás rencerét...

jól halad a program...

amugy "drsmitt/selmeci akció" fedő nevet atták neki...
tisztelegve a hejesírás
és a nyugdíjak védőszentyei előtt...
@Bakacsin:

"j alaptörvénye született az országnak. Alkotmány előkészítő eseti bizottság alakult, aminek mit tesz isten Kovács Zolika veszprém megyei kormánymegbízott is tagja volt."

Arra kíváncsi vagyok,na jó nem igazán, hogy egy kormánymegbízott mi a francnak akar túlteljesíteni? Mit akar bizonyítani? Kinézett egy magasabb posztot? Netán inog széke?

Arra nem is merek gondolni, hogy ez nem egyéni akció volt. Ez a kósza gondolat szerintem más fejekben is megfordult.
Bocs, ez elég kétértelműre sikeredett:))
Úgy látom ismét hatályba lép a régi szép kettős nevelés dicső hagyománya...Régen azt mondták a gyerekeknek: ne beszélj arról, hogy vasárnap templomba járunk a harmadik faluba. Most arra tanítják majd a gyerekeket, hogy ha kérdezik, mondd azt, hogy járunk templomba.
1. Gyurcsányék (tudomásom szerint) nem csináltak még csak hasonlót sem. Nota bene: OV NEM GyF nyomdokain jár. A bukásra saját (és persze sokkal hatékonyabb) patentet dolgozott ki.
2. A FIDESZ már nem először próbál az iskolán keresztül a szülők után nyúlni (személyes tapasztalat).
3. A "kivéve a gyevi bírót" (másként: amit szabad Jupiternek...) mentalitás sajnos a magyar feudaloprovincialobolsevizmus egyik alaptétele. Pár száz év, és kinőjük.
Na kapják be a majom farkat!
Először is mert ilyet normális országban nem lehet csinálni, másrészt mert Almádi!
@Orica Középföldi: Kovács Z néhány éve nekünk tartott beszédet arról. hogy mennyire jó lesz nekünk, mert a Kormányhivatal...
Szerintem ne lamentáljunk, hanem akit ez felháborít, küldje el az alaptörvény posztban kiemelt részeit a kedves igazgatónőnek e-mailben: balmadigimi@gmail.com

Hadd tudja meg, hogy nem bújhat el a tettei elől.
@Bakacsin:

Mivel ilyen nagy divat manapság a listázás, kellene készíteni egy még egyet, hogy a mostani diákok segítségére legyen:

Mennyi tandíjat fizettek és mennyi ösztöndíjat kaptak azok az emberek, akik most cinikusan "elintézettnek" nevezik a közép- és felsőoktatás problémáját:

Például a posztban szereplő Kovács Zoltán,vagy Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő,-
Orbán Viktor, Kövér László, Matolcsy, Balog, Hoffmann himalájmászó Rózsa,.............

Csak azért, hogy fiataljaink az Őket megillető tisztelettel kezeljék Őket.
Meglássátok, nemzetrohasztó kartársaim, még másfél év fityesz kormányzás a mostani hatékonysággal, és Gyurcsány nemzeti hőssé emelkedik a nép szemében.

@Vitéz László:
Batmen új része, "népbíróság". Két ítélet választható: halál, vagy séta a jégen (ami persze beszakad). Alkalmazni fogjuk?
@Penivaldes: Penike, az igazgatónő már a ner kompatibilis garnitúrából való, idén nevezték ki

hu-hu.facebook.com/tunde.granasinebacsi
@bella _ciao:

"ki is lehet neki a kedvence, na ki?"

Nekem meg a 70%-os mentás csoki:)))

Ismered:De gustibus non est disputandum.
A Kettős Mérce blog kérése alapján küldtem emileket az alábbi szöveggekkel, tiltakozás és felszólítás tárggyal:

címzett:balmadigimi@gmail.com
Tisztelt Igazgató Asszony!

Tegnap este megdöbbenéssel értesültem, hogy ma Magyarországon, egy
iskola felelős vezetője, a diákjai és tanárai politikai véleményéről
gyűjt adatokat. Egy iskola igazgatójának nem az a feladata, hogy a
mindenkori rendszert elvtelenül kiszolgálja, hanem az, hogy az
érvényes törvények betartása(!) és betartatása mellett kiálljon a
tanulni akaró fiatalok és az oktatni akaró tanárok mellett.

Ezért arra kérem, haladéktalanul fejezze be az illegális adatgyűjtést,
az eddig rögzített adatokat soron kívül semmisítse meg!

Tisztelettel

címzett: hivatal@vpmkh.hu
Tisztelt Kovács Zoltán Úr!

Tegnap este megdöbbenéssel értesültem, hogy Ön egy, vagy több, iskolát
arra kötelezett, hogy diákjaik és tanáraik politikai nézeteit
vizsgálják, arról kimutatásokat, jelentéseket készítsenek.
Bár azt nem tudom, hogy az adatgyűjtést valóban Ön rendelte-e el, mint
ahogy azt sem tudom, ezzel milyen célt igyekeznek elérni (egyszerű
hobbi lenne?), azt tudom, hogy ez a cselekedet az Ön által is
fogalmazott Alaptörvény betűjével és szellemével is ellentétes.

Fentiek alapján nyomatékosan megkérem, az esetet kivizsgálni, az
adatgyűjtést azonnal leállítani, a begyűjtött adatokat soron kívül
megsemmisíteni, a felelősöket felelősségre vonni szíveskedjék.

Kérném tovább az érintett diákok, tanárok, szülők nyilvános
megkövetését is.

Választópolgári üdvözlettel

Tegyetek ti is így, ha még nem tettétek meg.
@Penivaldes: kovács pápa volt polgármestere, aki ellenállhatatlan vágyat érzett egy magasabb pozicíóra
@bella _ciao:
Hát tündike nem olyan régen szopikálja a csúti ganaj csúnyáját:

"Tünde kedvelte: Orbán Viktor.
november 28."
Én csak azt nem értem, hogy ebben a h.p. igazgatónőben még egy egészséges önvédelmi reflex sincs? Már helyezkednie kéne, barátkozni a másik oldallal, de legalábbis p.c. módon viselkedni. Ehelyett úgy tesz, mint a hitlerjugendesek 1945 áprilisában Berlinben, akik még mindig a végső győzelemben bíztak.
Most megyek és nyomok egy gránitszilárdságút Orbán fejére. :)
Erről az esetről volt szó a "köz"tévében, rádióban? Vagy bármilyen országos csatornán?

Nem nézek tévét, csak érdekelne. Gondolom a Magyar Nemzet sem fogja megírni, legfeljebb a végeredményt, a tanárok és diákok neveit és politikai hovatartozását.
E közben azért erről se feledkezzünk meg.:(

Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő szerint a Fidesz és az MSZP "nagykoalícióban" szavazta le a földtörvényhez kapcsolódó alaptörvény-módosításhoz benyújtott indítványát. A hvg.hu-n kedden közölt interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy "leosztották egymás között, kinek, melyik régió jut".

hvg.hu/itthon/20121218_Angyan_Fidesz_mszp_orban

Szóval aki továbbra is beszopja, hogy az MSZP az "ellenzék" vezető ereje, az meg is érdemli. Brühühühühühü
www.refdunantul.hu/lap/refalsoors/hir/mutat/8172/

"Gránásiné Bácsi Tünde oktatási szakértő, presbiter" - nem ismerős? van már egy ilyen szolgalelkű presbiterünk: Fekete György
Itt nevezi ki az orbánmegbízott az iskolák új pártkinevezett kádereit.

A kinevezés feltétele - jelentések írása a tartótisztnek...

www.kormanyhivatal.hu/hu/veszprem/hirek/vezetoi-kinevezeseket-adott-at-a-megyei-kormanymegbizott20120813
@Dr. simonmondja.: Vagy miért is kellett minden iskolának fideszkinevezett igazgató ?
@bella _ciao: Tudom, ott vírit a profiljűn, hogy Orbán Viktor...
Most akkor az Alaptörvény mégis jó (csak a kritizált személyek nem azok, ha nem tartják be)?

Azért jó ezt olvasni...
@bella _ciao:

Ha az igazgatónő kinevezése 2012.08.13-án történt, még szerencse, hogy ilyen gyorsan kiderült az alkalmatlansága.

"177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva
a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, " - alapján,-
már ki is lehet, - ki KELL rúgni.
@ob.szerver:

Micsoda hangulat lehet ott?!

Egyébként a (és most itt nagyon csúnya van).
Egyik legfőbb dolga lenne, távol tartani gyerektől, kollégától a napi politikát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem vezetnek ők semmit. Sajnos tényleg kell a szavazóbázisuk ahhoz, hogy Orbánékat lapárta tegyük.

Szerintem Bajnaiéknak mégiscsak valami pártszerűt kéne alkotniuk, amire valóban szavazni is lehet. Előbb-utóbb úgyis ez lesz.

De azt nem értem, hogy Ángyán már egy ideje kapálózik, de fideszes körökben nem nagyon érte el az ingerküszöböt.

És vajon ez? Hogy a Fidesz, akit az mszp ellenében szavazott meg a nép, pont az mszp-vel köt háttéralkut? Ezt hogy veszi be a fideszesek gyomra? Meddig lehet kitartani még? Meddig lesz még Viktor a mérce? Ha holnap kijelenti, hogy Gyurcsány lesz az új helyettese, akkor a fideszesek ujjongva követnék, és helyeselnének?
@Dr. simonmondja.: "Vagy miért is kellett minden iskolának fideszkinevezett igazgató ?"

A korábbi rendszer is ennyire zavart?
@Gábor217:
A háttérben ment nálunk az m1 híradó. A cuculista propaganda híradó kutyafasza volt ahhoz képest. Mind szép, minden jó, és hurrá, csak külföldön vannak problémák. Azt hiszem röviden így lehetne jellemezni a szerkesztési elveket.
Ez ugyan az előző napihoz jobban illene, de ma már ma van:-)

Szóval ezek a sunyi gennyládák az egész felsőoktatási kavarást már megint direkt időzítették az ünnepek elé. Pontosan ugyanúgy, ahogy a manyup zabrálást.

Aljas, mocsokos banda.
@gaboraron:

A poszt nem dicsért. Nekem legalábbis nem tűnt föl.
Száraz tényt közölt, miszerint a betartása kötelező.
Hogy segítsenek a pártnak kirúgni a gyerekeket.

Hogy pártjelentést írjanak mindenről.

Hogy a gyerekekkel zsarolhassák a szülőket...

Fasz tudja. Ez a szcientológus szekta életveszélyes.
@bella _ciao: nem mondjátok hogy presbiter? na az akkor lehet hogy megmagyaráz pár dolgot. tudalévő, hogy itt a keleti parton átvett a ref egyház több iskolát, és hát mit ne mondjak,l elég erőszakosan csinálják. előírják, hogy hétvégén maradjon ott a tanár vallásoktatásra és társai....és nem hinném, hogy kormányellenesként lehet működni.
@gaboraron:
Nem cimbora, senki sem mondta, hogy alaptörvény jó. Itt arról van szó, hogy azt sem tartják be - pedig saját maguknak írták.
@Bakter: És van még olyan gerinctelen nyalonc, aki ezt képes beolvasni? Vagy félti az állását, de ezzel olyan mértékben erodálja saját magát, hogy ha egyszer újra normális világ lesz itthon, egy megvetett senki lesz. Megéri?
Lopni nemszabad, de ha beirjuk az alaptorvenybe?
endresy.blogspot.hu/2012/12/tulteljesitett-abnorma-jegyzokonyvek.html
Ahogy tegnap veséztük, a baj az,h.egy csinovnyik túlteljesítésben látja a tutit. S lassan már meg sem lepődünk
@gaboraron:
A korábbi rendszerben a helyi önkormányzat, a pedagógusok, a tanulók és a szülők képviselője - iskolaszék - együtt választott igazgatót.

Vagy tévedek ?

Nem. Ez nem zavart.
@ob.szerver: Ez még csak 1943 tele, amikor már ugyan térdig ért a sz*r de lehetett bízni a csodafegyverekben.
Nálunk a csodafegyver 2013 tavasza, Simor go és a lekvárosüveget végre ki lehet nyitni és könyékig beletúrni, a javát kizabálni (KGép), picit adni a kamrában tobzódó patkányoknak (legyen még két vándorkiállítás Kerényinek és három stadion ahol üres parcellát találunk az országban) a gyerek kenyerére meg kenünk egy vékony mázat (nyugdíjemelés és a libaszántás áfája 17%ra csökken) hogy azt képzelje szeretjük és meg is van 2014...
Annyira imádom ezt az országot.... Mostantól minden kétharmad új alkotmányt fog írni, merthogy ellenzékben ő nem fogadta el la másikét. Tök vicces, hogy retardáltabbak lettünk még a franciáknál is :D
@Orica Középföldi: de ő azt szeretné, ha felvirágoznád a szent alaptörvényét :) úgy látszik már nincsen meg a rézágyúja
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Szóval aki továbbra is beszopja, hogy az MSZP az "ellenzék" vezető ereje, az meg is érdemli. Brühühühühühü "

ha ez így lenne...mert ne felejtsük el , hogy Ángyán azért Fideszes !!!!,...akkor is jobb ezerszer az MSZP , mert nem akar " valami mást a demokrácia helyett",......mint Orvbán !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De nem kell nekem MSZP, csak segítsenek leváltani ezt a rezsimet !
@bella _ciao: beolvasztották..kellett a rezesbandának:))
@Dr.Zomboss: Ez Mátyás-király történet, semmi köze Móra Ferenchez.
@GeoCracker: Ha megnézed a fészbukját, ki a kedvence?

Innentől hadd anyázzam kedvemre, jó?

Nincs semmilyen ok, ami felmentené.

Túl tisztességesen, emberségesen gondolkodsz, ha felmerül benned az embertől független rendszerben látod a hibát.

Ezt a rendszert az ilyen férgek hozzák létre, mint ez az igazgatónő.

Nem pusztán Baltazár az antikrisztus.
@Penivaldes: ott van a linken megadott oldalon, presbiter a drága, meg oktatási szagértő
utóbbi minőségében több szagértést adott a megyében önkormányzatoknak, másodállásban
almádi előtt a séf igazgató-helyettese volt
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem feledkezünk, Az utolsó, aki ezzel a Simicska-Puch tengellyel tengelyt akaszott, Gyurcsány volt. Te támogattad őt ebben? Vagy akár az LMP-t a maga gyengébb verziójában? Vagy most Bajnait, aki ugyanezen munkálkodik?
@Dr. simonmondja.:
" Ez a szcientológus szekta életveszélyes. "

A Fidesztológus szekta veszélyesebb , mert félelemmel kormányoz ,éri el célját !
Gátlástalanul , a törvényeket magához igazítva lop mindent, közvagyont , földet !
@Fabius: Ez tulajdonképpen jó dolog, jogértelmezésnél az alkotményból levezetni a tényállást és az ítéletet. Jogban ugyan nem vagyok jártatos, de úgy emlékszem, ez az amiknál elég bevett gyakorlat. Mint a mellékelt ábra mutatja, hasznos lehet nálunk is, ez valami olyan, amit átvehetnénk tőlük. Nem mellékesen ez a hozzáállás élettel töltheti fel magét az alkotményt is, nehezebben válik múzeumi porosodó kacattá.

Csak az a kár, hogy mai formájában a magyar tákolmány jó része (lásd pl. alkotmányosított haveri törvények stb.) annyit sem ér, mint a pöcegödörbe hullott használt budipapír...
@GeoCracker: Ebben a rendszerben nincs túlteljesítés. Az elvárásnak nincs határa. Nincs kimondott elvárás, futtatnak hármat, az utolsót levágják. Akarsz utolsó lenni? Nem, ugye? De elvárás, az nincs, magadtól kell hoznod annyit, hogy ne te legyél az utolsó.

Ez a legaljasabb módszer gyengék megfélemlítésére, és bármely aljasságra való rávételére. Nézd csak, a másik még ezt is megcsinálta. Hát te?
@Gábor217: "És vajon ez? Hogy a Fidesz, akit az mszp ellenében szavazott meg a nép, pont az mszp-vel köt háttéralkut? Ezt hogy veszi be a fideszesek gyomra?"

Ez is egy jó kérdés, de ennél sokkal izgalmasabb, hogy a megvezetett birka maszoposok gyomra hogy veszi be, hogy miközben harsányan ellenzékit játszanak, miközben a háttérben együttműködnek a fidesszel. Ezek alapján kb. akkora elszámoltatás lesz 14-ben mint 2010 után.

Bajnaiék az E14-el pedig ebben a képletben csupán egy új csomagolóanyagként funkcionálnak. A lényeg és a háttéralkuk ugyanazok maradnak. A cél az, hogy a szavazók nagy többsége ismét beszopja, hogy most aztán de tényleg jön a változás 14-től.:(

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/14329_486926288007288_411497995_n.jpg
@Habakuk999:
"Ezt a rendszert az ilyen férgek hozzák létre, mint ez az igazgatónő."

Ezt a rendszert Orvbán hozta létre,..az ilyen gerinctelenek meg fenntartják !!!!
Ők a működtetők !
@Gábor217:
Az a baj, hogy sok ember csak onnan jut információhoz. Mert nem használ netet, vagy nem erre a célra, vagy nem foglalkozik ezzel, csak mégnézi a királyit, oszt jóvan. A kertévék meg nem nagyon mernek mélyebbre menni a politika mocsarába, inkább hosszasan tárgyalják valamelyik fixfaktoros pírszingjét. Ez a "mondják meg sztálin elvtársnak, mert ő nem tud erről" típusú tájékozottság. Sok százezer ember tartozhat ide.
Csak egy történet a 80-as évek végéről:

Helyszín: Budapesti középiskola
Részvevők: diákság
Tevékenység: tanítás nélküli foglalkoztatás /sport napba oltott videó nézés :)/
Biztosítják a folyamatot: tanárok, KISZ vezetők
Az utasítók: a párt, a minisztérium, és az igazgató
Elszámoltatás: igazolatlan óra, és egyéb tanári ráhatás

A nemes nap pedig: március 15.-e
Az a véleményem, hogy nagyon sokat köszöhetünk Gránásiné nertársnőnek. Egy atombombát rakott a Nemzeti Elnyomás Rendszere alá, amely napokon heteken belül robbani fog.
@bella _ciao: lényeg, hogy lojális a hatalomhoz...ennyi kell most
A NER alulról is fejlődik. Ez tipikus esete a feltétel nélküli szoponckodásnak. Igazgatónő és kormánymeghízott úr reszket azért hogy buzgón jót tehessen a kenyéradó gazdának. És be is jön sajnos. Ha jól hallottam a retusálós újság szerkesztő úrnő is felfelé bukott hálából.
A másik dolog pedig felülről érkezik. Az ugye nyilvánvaló, hogy a közigazgatási hivatalokat nem csak a névcsere miatt nevezték át kormányhivatallá már az elején. Korábban közpénzből a közt kellett szolgálniuk, most pedig a kormányt.
Eleve vicc ez az egész. Mennyire eltávolodtunk már attól, amiről az egész demokráciának szólnia kéne.
@Bakter: ha még csak a királyit, tessék itt van a nemzeti együttműködés médiarendszerének arcképcsarnoka.

atlatszo.hu/2012/12/19/a-nemzeti-egyuttmukodes-mediarendszerenek-arckepcsarnoka/

a propagandára, kommunikációra nagy erőket csoportosítottak a fijjúk
@dr kíváncsivagyok: Közösen. Ha Orbán mellett lennének gerinces emberek, akár cigánykereket is hányhatna mérgében, akkor is működne.

Ne felejtsük el a gombnyomogatók és listázók felelősségét.
faszparaszt fél:

Gimiseket nem engedtek Orbánhoz - videó

Székesfehérvári diákok is ott lehettek volna Orbán Viktor hétvégi "romkocsmás" megbeszélésén, de szombat este közölték velük, mégsem beszégethetnek a kormányfővel - derül ki az érintett diákokkal készített videós interjúból.

hvg.hu/itthon/20121219_Gimiseket_nem_engedtek_Orbanhoz__video

---------------------

hvg.hu/itthon/20121219_Sorfalat_alltak_a_diakok_a_listazo_almadi

---------------------

hvg.hu/itthon/20121219_hallgatoi_tuntetes
--------------------------------
ha ez igaz, akkor húzzon a pékfaszára ez a dirinő..
amúgy
@batka manó: Ezt nem azért írtam. Nem akarlak nagyon elkeseríteni de nekem egyre inkább olyan érzésem van, mint az első világháborús bakáknak a lövészárokban, ahol ugye sohasem jobbra fordultak a dolgok. :(

Mi következik mindebből? Pánikszerűen ki kellett találni valamit demokratáéknak a legitimációs válság áthidalására. Ezt szolgálják ugye Orbánék mentőötletei is, (regisztráció, érvényességi küszöb eltörlése, stb), így a maradék 20-30 százaléknyi választásra jogosult (őket nevezik most „aktív szavazóknak”) döntené el, hogy a 'demokrácia' szabályai szerint kiket szeretne kormánytényezővé emelni – akiket azonban a görög és az olasz példához hasonlóan bármikor eltávolíthat a senki által meg nem választott háttérhatalom, és a saját „szakértőire” cserélhet le.

Nagyjából így néz ki az a képlet, amelyet még megpróbálnak a 'pártok támogatottságát' elemezgetve ködösíteni derék vakolóink.
@pocakos focista:

A balatonalmádi diákok szülei közül többen követelik, hogy semmisítsék meg a diákok kikérdezéséről szóló jegyzőkönyveket, különben feljelentik a középiskola vezetőit. A jegyzőkönyveket az igazgatónak a Veszprém Megyei Kormányhivatalba kell továbbítani. <<<

-----------

Fideszes ejtőernyősök a járási hivataloknál

Bár a KIM igyekezett távol tartani a képviselőket a járási hivataloktól, néhány veterán politikusnak sikerült megszereznie egy-egy hivatalvezetői posztot, ahová visszavonulhat aktív politikai karrierje után.

hvg.hu/itthon/20121219_fideszes_kepviselok_jarasi_hivatalvezeto
@Habakuk999: Egyre inkább úgy néz ki, hogy Ángyánék is csinálnak valamilyen új tömörülést vagy pártot.

www.barikad.hu/uj_szervezetet_alapit_angyan-20121219
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a miniszterelnök úr a mai nap fiatalokkal tárgyalt, azt viszont nem mondta, hogy ebbe beletartoznak az 50 évnél fiatalabbak is.
Majd beadnak egy módosítót....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Figyelj, legrosszabb esetben nem változik semmi. De az esélyt mégis inkább megadnám az ellenzéki erőknek.

Nem tudom, hogy a birka maszoposok hogy vélekednek. A blogokon is nagyon ritka az olyan, aki hűen követi a szoci pártot. A kibrándulás azon az oldalon már megtörtént.

Nem is várunk sokkal többet a szocikól. Viszont volt nekik is kétharmaduk anno. Korruptak ők is, de mégis szükség van most rájuk is. És azt is láttuk, hogy amikor vészhelyzet volt, Bajnainak megszavazták, amit meg kellett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem ártana már a jobboldalon sem egy normális tömörülést, pártot alapítani. Amire akár szavazni is lehet. Bár nem Ángyán fogja ezt végigvinni, ő ahhoz nem elég karakteres ember. És a vidék problémái kevesek ahhoz, hogy a városok népe odafigyeljen.

Talán pont ezért is van, hogy a fideszhyívek pont leszarják Ángyánt.
@bella _ciao: És nap-nap után sorjáznak az ilyen történetek végeláthatatlanul, megállíthatatlanul(?).
@gaboraron: Az alaptörvény nem jó, hiszen a kúrmány is állandóan módosítgatja, pedig ők írták!!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tegyék.

Egyre inkább úgy néz ki, a Jobbikból is csinálni kéne egy új pártot.
„Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél.”

Aki nem ismerné George Orwell: Állatfarm

Ha nem haragszotok beteszek egy picikét hosszabb idézetet, aztán indenki olyan párhuzamot von le, amilyet akar. De szinte félelmetes:

Aznap este Süvi bizalmasan elmagyarázta a többi állatnak, hogy Napóleon valójában sohasem ellenezte a szélmalmot. Épp ellenkezőleg: kezdettől fogva pártolta az ügyet, és Hógolyó azt a tervet, amelyet a keltető padlójára rajzolt, Napóleon papírjai közül lopta el. A szélmalom igazából Napóleon alkotása. Akkor hát, kérdezte valaki, miért emelt szót olyan hevesen ellene? Erre Süvi ravasz képet vágott. Ez, felelte, Napóleon elvtárs fortélya volt. Látszólag ellenezte a szélmalmot, hogy ezzel az egyszerű hadicsellel megszabaduljon a jellemtelen Hógolyótól és kártevő befolyásától. Most, hogy Hógolyó eltakarodott az útból, a tervet már meg lehet valósítani, anélkül, hogy ő beleüthetné az orrát. - Ezt nevezik taktikának, elvtársak - mondta Süvi. - Taktika, elvtársak, taktika! - ismételgette ugrándozva, miközben vidáman nevetett, és tekergette a farkát. Az állatok nem voltak bizonyosak benne, mit is jelent ez a szó, de Süvi olyan meggyőzően beszélt, és a történetesen mellette lebzselő három kutya olyan fenyegetően morgott, hogy minden további kérdezősködés nélkül elfogadták a magyarázatot.
biznic ez juzsuel. a kormány és az igazgatónő a hején van. dr kátrány és dr toll professzorok aluszkálnak.
Akkor irjunk egy listát ki megy börtönbe 2014-ben:

1. Orbán Viktor
2. Kövér László
3. Semjén Zsolt
4. Lázár János
5. ...
6. ...
A fent idézett jogok alapján akkor náculni is szabad ugye? Ebbe ugye beletartozik az is, hogy az azonos érdeklődésű eberek csoportot képezzenek és az is hogy akár ugyanolyan ruhát hordjanak? A gyülekezési jog is szabad ugye?

Akkor hogyan van az, hogy senkiháziak a parlament előtt sárga csillaggal tüntetnek, összevissza hazudoznak olyan dolgokról amik el sem hangzottak, és egy politikai párt betiltását követelik a "szabadság" és a jog nevében?

Néhány egyetemista hőzöng, mert itthon óccsóért akar tanulni, aztán viszlát, megy külföldre sok pézt keresni, nem teccik nekik, hogy idehaza kellene dolgozni...
A filozófusokra meg szarházi művészekre pedig ne költsenek állami pézt egyáltalán, abból legyen kizárólagosan magániskola... Eddig is úgy működött, hogy egy beltenyészetes társaság ott képezte ki a rokonságot... :-(
@Bakter: Múltkor eszembe jutott, milyen jó lenne, ha befagyna a Duna, ez a majom kimenne megkoronáztatni magát, és beszakadna az egész apparátus a picsába. Matolcsistúl, Bajnai Rózsástúl, Német Lászlónéstúl.
@Magánvéleményem: Náculni szabad természetesen. És a nácikat sárga csillaggal ennek egyenes, történelem által megmutatott következményére emlékeztetni is szabad természetesen. Hogy fáj neked a sárga csillag, az azt jelenti, hogy valahol megszólal a lelkiismereted. Sajnos annyira nem erősen, hogy rájöjjél, milyen embertelen, élet-ellenes eszméket követsz, és hirdetsz.
@hacsaturján:

Kátrány ide, toll oda, én ma kurvára rosszul érezném magam a nő helyében, még akkor is, ha mantráznám, de Isten velem, ki ellenem.

Mindenesetre ma megtapasztalhatja, a virtuális toll és kátrány, ha lehet még szarabb:))
@Habakuk999: Jó lenne. Ott is vannak olyan értékes emberek, akik jó építőkövei lehetnének egy normális jobboldali tömörülésnek.
De nézd meg ezt a vers részletet, amely a 20-as években született, de mintha ma is egyre inkább aktuális lenne. :((

"Magyar kezek szántogatnak,
Régi rögön új uraknak,
Néped hegye-völgyén.
Más arat, hol mi vetettünk:
Jövevények, szolgák lettünk
Úr-apáink földjén."

youtu.be/0MVGLRrj3c0
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

"Nálunk a csodafegyver 2013 tavasza.."

Már csak pár nap a Karácsony , ami a szeretetről szól elsősorban,- na és arról, hogyan tudunk ünnepi asztalt előteremteni, és szeretteinknek ajándékkal kedveskedni.

Mindenkié olyan lesz, amennyit ér...

Az igazi lekváros bödön Orbán német "barátainál" így néz ki:

"Jövőre jelentős mértékben, 554 euróval emelkedik az egy főre jutó elkölthető jövedelem Németországban a GfK piackutató intézet tanulmánya szerint.

A német Handelsblatt lapban idézett tanulmány alapján a németeknek 2013-ban 20 ezer 621 euró egy főre jutó, lakbérre és önfenntartásra fordítható, valamint szabadon elkölthető jövedelme lesz, 554 euróval több mint az idén.
..... a legkevésbé tehetős németországi körzet a szászországi Landkreis Görlitz 76,1 százalékkal. "

A magyar átlag csodatavasz nem 2013-ban lesz. ( úgy néz ki legalábbis most )
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megjött egy cimbid (magánvélemény), itt zsidózik. ha van vér a pucádban, leállítod.
@Magánvéleményem:
rohadt gyurcsányista vagy! neked a 2008-as népszavazás eredménye smafu?
@Magánvéleményem:

"A filozófusokra meg szarházi művészekre pedig ne költsenek állami pézt egyáltalán,"

Javaslom neked a tajgát. Sehol egy filozófus, művész.(Bár én láttam zseniális csontfaragókat. Deviancia.) Csak te és rénszarvasok. Tej, hús, bunda, sátor megvan.
Kell ennél több?
A kommented alapján semmiképp. Boldog ember vagy.
főőőciny, idióta narancsdroidok feltűnése jelentős számban várható
@bella _ciao: Jó lenne egyszer meghatározni, hogy mi számít zsidózásnak.:)
@bella _ciao:

Közben rájöttem, hogy érzékeny a példa:)))))
talán vezénylóék célja is ez???

Újabb gyermekbénulás elleni aktivistákat öltek meg Pakisztánban

Hétfő óta kilencre nőtt a térségbeli kampány halálos áldozatainak száma. Az aktivistákat a tálibok ölik, akik szerint veszélyes az oltóanyag. Pakisztán egyike annak a három országnak a világon, ahol a gyermekbénulás továbbra is járványos betegségnek számít.

hvg.hu/vilag/20121219_Ujabb_gyermekbenulas_elleni_aktivistakat
@Penivaldes:
Miről beszélsz? Lipót vitykor egy kemény hét keretén belül elintézi, hogy a ner előtt kettéválik a tenger - persze önként. Már unja a vízen járást.
@Orica Középföldi:

netán arra teccel gondolni, hogy nem kéne olajat önteni a tűzre pl. ijennel:

index.hu/belfold/2012/12/19/rogan_nem_konnygaz_varta_a_diakokat/

vagy bayeri baromsággal?
ja kérem, ennyire jól még grósz elvtársnak se ment.
@bella _ciao: hagyd ő nem olyan, hisz ő semmit sem tud és szívében csak a keresztényi szeretet leledzik, figyi mit fogok mindjárt kapni, de leszarom, besokalltam a fidesz-jobbik nemszetinacionalista diktatúrától, és aki kirekesztő náci, azt nem fogom másnak nevezni, elééég volt
@bella _ciao: Szerintem az számít zsidózásnak, ha mondjuk egy zsidót azért ítélek el mert zsidónak született. Viszont én ilyet én sosem teszek. Az elvem egyértelmű továbbra is, ugyanúgy mint korábban.

„Senkit sem gyűlölök a származása miatt, de senkinek a bűneit nem hallgatom el a származása miatt”
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Arra is érdemes figyelmeztetni, hogy nem mindig ússzák meg a nácik.
@hacsaturján:

"ja kérem, ennyire jól még grósz elvtársnak se ment. "

Pedig mennyire szerette volna!:))))

Rogán szájából ez a szó - udvarias - nekem NER-idegen.
@Bakter: "Nem cimbora, senki sem mondta, hogy alaptörvény jó."

Tehát szerinted rosszak az posztban idézett paragrafusok? Nem értesz egyet velük? Konkrétan mi a bajod az idézett cikkelyekkel?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, elég volt. szemét cinikus majmok ezek ott a kormányon.

reggel hallottam balog interjúját. egyértelműen elismerte, csak a höok-ot hívták meg. megpróbálták megosztani az erőket. nem jött be nekik. cinikusan hozzátette, hogy a hallgatók képviselői nem is tárgyalni, hanem csak balhét csinálni mentek.
Rogán:
"A Fidesz frakcióvezetője szerint nem volt udvarias dolog, hogy a diákok felálltak Balog asztalától."
Szerintem meg nem volt udvarias, hogy egyes diákokat oda sem engedtek.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Igen, te valóban egy mocsokszemét áruló vagy, ahogy a neved is mutatja.

Appám és anyám gyerek volt akkor amikor a II.VH. dogait elkövették a fasiszták. Nekem hogyan lenne lelkiismeretfurdalásom olyan dolog miatt, amiben nem vettek részt a szüleim, és én sem. Épp ez az, hogy sértő számomra, hogy a kollektív bűnösség látszatát keltik, miközben számomra semmit nem jelent az ami a II.VH. alatt történt. Az kb 1 oldalt ér a történelemkönyvek sötétebb lapjain, a szt. Bertalan és mellett és az amerikai indiánmészárlások után.

Hogyan veszik egyesek a bátorságot ahhoz, hogy meghamisítsák mások szavait, és ezért fasisztázzanak, hitlerezzenek, és öntsék a sz@rt a mocskos pofájukból? Az, hogy libsinek mondják magukat, még nem jogosítja fel őket semmire.
@leonito77: Speciel az állandó módosítgatásnak én sem örülök. De te is elmondhatod, mik a gondok az idézett paragrafusokkal.
na kedves feleim, lehet indítani a bullsitt generátorokat, ki ki megtippelheti micsoda országmegváltás lészen hamarost:
/jó ebédhez szól a baromság/

Délben bejelentést tesz a kormány

Giró-Szász András kormányszóvivő ma délben bejelentést tesz a felsőoktatásról az Országházban.

hvg.hu/itthon/20121219_hallgatoi_tuntetes/b37344#37344
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a diákok videója alapján az jött le, hogy az igazgatónővel már korábban problémák voltak. tanárok mentek el miatta?
@bella _ciao: Nézd meg pld. a legfrissebb témát. Szerinted az amerikai külügyminisztérium szóvivője is zsidózik már??? ;)

Hova jut ez a világ? Már Amerika is ki meri mondani, hogy Izrael sem békét, sem kétállami megoldást nem akar

Az Egyesült Államok nyilvánosan megkérdőjelezte kedden, hogy Izrael békét akarna kötni a palesztinokkal, miután legfontosabb közel-keleti szövetségese újabb kelet-jeruzsálemi lakások építési tervét hagyta jóvá.

Victoria Nuland, a külügyminisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta: „Tekintettel a jelentősebb mértékű telepbővítésre, a közelmúltbeli közleményekre és helyszíni fejleményekre, nagyon csalódottak vagyunk amiatt, hogy Izrael kitart provokatív viselkedése mellett. Ezek az újabb és újabb bejelentések az új építkezésekről szembemennek a béke ügyével. Izrael vezetői szüntelenül azt mondják, hogy támogatják a kétállami megoldást, mégis akcióik egyre nagyobb veszélybe sodorják ezt a célt” – közölte Nuland.

www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163318#.UNGQbeSZSvg

Na de többet nem válaszolok erről, mert megint le leszek baszva, hogy offolok. :)
Gránásiné Bácsi Tünde
Gránási úr is mekkorát szopott, hogy feleségül vette Bácsi Tündét. :D
Ezért nem szabad engedni a nőnek, hogy a vezetéknevünkhöz hozzáaggassák a -né todalékot! :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "ez a majom kimenne megkoronáztatni magát, és beszakadna az egész apparátus a picsába. Matolcsistúl, Bajnai Rózsástúl, Német Lászlónéstúl. "

Milyen szép is, amikor egy "demokrata" más halálát kívánja...
@bella _ciao: Nem zsidóztem, csak kérdeztem, hogy miért hazudoznak a csillaghordozók... Még arról sem vagyok meggyőződve, hogy akik a parlamentnél sárga csillagot hordtak azok zsidók lettek volna... Egyszerű megélhetési rettegők, mocskos útolsó szemétláda liberális politikai bérencek, akik csak az elégedetlenséget, és a rossz közérzetet erősítik az országban....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: innét én lezártnak tekintem a témát. a mai poszt témájára koncentrálok, sokkal fontosabb.
@gaboraron: az idézett cikkelyekkel semmi, úgy egészében és a hozzáadott ideológiai mákonnyal, már csak egy kalap szar, és ami a legszomorúbb, akik összehordták eme szerencsétlenséget, azok is pont annak kezelik = egy nagy rakás szarnak
@bella _ciao: pártcsinovnyik, mit várunk tőle, megfelelési vágy a kedves nemzetvesztőnek
@nanehogymár: Gyurcsányista? Soha! Azok az utolsó mocskos szemétláda liberálbolsevik gerinctelen tetvek az emberek közé lövettek! Még egymás vállát is megveregették érte, és kitüntetést is osztottak ezerrel...
Nehéz a felfogás, látom. De csúsztatás az nagyon megy. Most nem az alaptörvényen van a hangsúly, és nem is az idézett paragrafusokat kritizáltuk(tam), hanem hogy nem tartják be. Felgyúlt a light?
Egyébként meg mitől is olyan jó az az alaptörvény? Ha már rövid alatt ők maguk többször írták át, mint Tolkien A gyűrűk urán egész életében.
Egyébként meg elhúzhatsz a náthás picsába, mert érvvel megint csak nem sikerült megvédened a lényegi mocsokságot, a listázást.
@tucano: Meg ugye azok sem, akik ugyanúgy viselkednek mint a nácik csak más egyenruhában. :)

youtu.be/-IVKoUcclYo
Ha már az a kérdés,mi számít zsidózásnak.
Íme egy czikk,amiben vannak meghatározások is:
naczivadasz.com/index.php?q=FAQ
:))
@bella _ciao: OK igazad van. Én is, de csak az illendőség kedvéért. :)
Rogán Antal reggel a Mokkában: "Szerinte csak a hallgatói szerződés ügyében van vita, ezt azonban olyan sarkalatos pontnak tartotta, amitől nem tudnak eltérni, mert – mint mondta – Magyarország ma nem engedheti meg azt a luxust, hogy Németországnak, Norvégiának vagy Angliának képezzen orvosokat."
nahh, ezennel a mai napi első tahó bekerült a neki megfelelő tartójába :D
Még az nem világos, ha az almádi gimnázium kapott ilyen jellegű felszólítást a kormányhivataltól, akkor a többi kormányhivatal alá tartozó iskola is kapott? csak ott nem kezdtek el kihallgatni, listázni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tök egyszerű, unortodoxia:
A kölkök háromévesen elmennek főiskolára, ami ingyenes lesz, majd folytatják a szintén ingyenes középiskolákban, végül a tovább tanulni szándékozók a megfelelő pontszám esetén felvételizhetnek az oviba. Ahol félévenkénti 452,365 forint uzsonna-táskacsomagolási díj fejében néhány év múlva plüss-kungfu pandát kaphatnak. Nincs keretszám, nincs tandíj. Reformerek ezek baszki, 4 perc alatt megreformálják a kereszténységet is sejmán vezetésével.
@Magánvéleményem: Gratulálni tudok a szarházi mocsadék véresszájú náci patkány életedhez. Nekem rokonaim haltak meg akkor. Fegyvertelen férfiak, védtelen nők, és pucérra vetkőztetett kisgyermekek. Milyen beteg fasznak kell lenni, hogy ilyen eseményeket elkövető mocsadékokat védelmedbe vegyél? Az eszem megáll!

@gaboraron: Ugye? De legalább a keresztény-erkölcs jegyében bevezették a passzív eutanáziát, baltás gyilkosokat engednek szabadon, hogy hőssé avathassák őket. Mégis miért kívánnék nekik életet? Ha szarul esik neked, ott a tahótlanító.
@Orica Középföldi: Ennyire ostoba vagy? Vagy csak tetteted?

Mindaddig, amíg a művészeket, illetve a művésznek nevezett beltenyészetes állatokat állami pénzen tenyésztik, addig ez az egész úgy ahogy van egy belterjes önimádaton alapuló hulladék marad, ahol a származás előrébb való a tehetségnél!

Abban a pillanatban, ahogy ez az egész kikerül az állami védőernyő alól, amikortól a "művészi iskola" ténylegesen a produktumhoz van kötve, az iskolának, és az iskola tanárainak is az lesz az érdeke, hogy valódi tehetségeket képezzenek ki, akik valódi eredményeket tudnak felmutatni, különben nem lesznek mecénások, akik fenntartják az intézményt.
@Magánvéleményem: Én a leányom révén spec. érintett vagyok művészet oktatás tekintetében.
Tudod a legegyszerűbb tárgyakat (öngyújtó, kenyérpirító, fogkefe) is művészek, vagy kreatívok tervezik. Ez egy piacképes, megbecsült "szakma". Gondolj csak az autótervező "művészkékre", akin a következő modell sikere vagy bukása múlik. Ez aszem nem kis felelősség.
Ne becsüld le a művészet fogalmát, ne becsüld le a művészek hozzáértését. Rengeteg technikát kell profi módon kezelni ahhoz, h a kezed kihozza a maximumot az agyadból. Remélem érted miről beszélek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Korrekt, a hozzászólás alátámasztja a soha nem publikált, de létező nagykoalíciót. Maszopost terhelően érintő jelentős ügyben hallgattak ki, majd kiderült, az illetőt fidesznyiknek kell tekinteni (!), amit kvázi felróttak. Az egészet Dr Stelázsiék el is fektették. Kitaláljátok, ki lehet Dr Stelázsi?
@Orica Középföldi:
"Arra nem is merek gondolni, hogy ez nem egyéni akció volt. Ez a kósza gondolat szerintem más fejekben is megfordult.
Bocs, ez elég kétértelműre sikeredett:)) "

Hogy egy mondat erejéig a Török Gábor-i magasságokba emelkedés látszatát keltsem: egyrészt feltételezhetjük, hogy ez Kovács elvtárs és/vagy Gránásiné elvtársnő egyéni akciójáról van szó, hiszen a rátermettség bizonyításának kényszere folyamatos, másrészt a NER más folyamatait is laborban tesztelni kormányzati szokássá vált, tehát nem zárhatjuk ki a felsőbb szintről érkező akarat kinyilvánítást sem.
@Magánvéleményem: ja hogy számodra semmit nem jelent a 2.vh. ez is egy "vélemény", téged minősít, hiába hőbörögsz ilyen demagóg bullshittel :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Valóban meghaltak rokonaid? Sajnálom. NEM TEHETEK RÓLA.

A Te szarházi patkány mivoltod ezen nem változtat.

Egy dologra mutass rá, hol vettem védelmembe a gyilkosokat? Egyetlen dolgot hozhatsz fel ellenem, Te kis mocsok libsi, azt, hogy nem vagyok hajlandó a múlt cselekményeit, amihez semmi közöm sincs, a saját nyakamba venni.

Elhatárolódok minden olyan cselekedettől, amit nem én követtem el.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Elég szomorú jövőkép.:((
@Silverhaar: Mé?vikiéknek is egyre több jut,csak nekünk lesz kevesebb..
A véleményem egyetlen szóban: Lámpavas.
@Magánvéleményem: márpedig, ha támogatod a tandíjat a 2008-as népszavazás eredményével SZEMBEMENVE, akkor gyurcsány szekerét tolod nem? vagy akkor leszavaztad, most meg igenled? mesélj kicsit erről :)
Mindenkinek más az a pont,amikor már nem csak ésszel. de érzelmileg is ellenzékivé válik.Nekem ez az a pont.
Én is voltam 17 éves, sőt már a gyerekeim is.
Összeszorul a torkom ,ha arra gondolok, hogy milyen érzés lehet egy értelmes, jólnevelt, udvarias és illuzíókkal teli fiatalnak egyedül az igazgató elé állni -mintha bűnöző lenne egy bíróság előtt-és jegyzőkönyvbe mondani, hogy egyetért több 10.000 diáktársával.
Szerintem szinte mindannyian el tudjuk képzelni azt a megfélemlitést, megalázottságot és az illuziók elvesztését ami ekkor éri őket.
Ennél becstelenebb, aljasabb dolgot még soha nem tapasztaltam.
"Annyit is ér ország annyit is ér alaptörvénye"

Kit érdekel, hogy mi van beleírva MOST? Két nap múlva fogják és átírják! Most már a saját maguk által kreált korlátokat is lerombolják! Mikor fognak ő maguk elmultkétévezni? Bár már az elmúltnyócéc 25%át is ők bénázták el... :(
-no komment-

Az emberek elégedettek - fideszesek a munkájukról videóval

Az általunk megkérdezett fideszes országgyűlési képviselők elégedettek az idei munkájukkal. Igaz, van, aki csak félig. Videó.

hvg.hu/itthon/20121219_Az_emberek_elegedettek__fideszesek_a_mun
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Na,a hypertoleráns.:))
Mentségedre szolgál,hogy most nem te kezdted.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Na,a hypertoleráns.:))
Mentségedre szolgál,hogy most nem te kezdted.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Ha szarul esik neked, ott a tahótlanító."

Rákattintottam, de tahó maradtál... :)
Lehet, hogy nem működik rendesen? :-P
@is: ezt hivom posztbolsevik irányitástechnikának. Bár a 3. Birodalom is alkalmazta. @gaboraron: spec anno ismertem egy igazgatót akit Gábor Áronnak hivtak. Ritka arrogáns marha volt...
@Silverhaar:
"Csak azért, hogy fiataljaink az Őket megillető tisztelettel kezeljék Őket. "

Jó hosszú lista lenne ez, mert ha már lúd legyen pocakos alapon szívesen látnék rajta minden magyar politikust az elmúlt 22 évből, akinek az oktatás mai állaptát köszönhetjük.

S legyen kellően részletes is. Ne csak az általa fizetett tandíj, a kapott ösztöndíj, az egyetemen eltöltött félévek száma, de a mókus által hülyeségekre elköltött közpénz, valamint az ő nevével fémjelzett törvények, javaslatok, módosítók, rendeletek, stb. is szerepeljenek rajta.
@nanehogymár: Pedig tényleg nem jelent többet, mint az, hogy sok filmet és könyvet írnak róla, szerepel a történelem könyvekben... Ahogy Napóleon hadjárata is. Akkor is sokan haltak meg. Igen, és voltak katolikus tisztogatások is a múltban. Azt érdekes módon senki nem sérelmezi.. Csak azért mert már régebben volt.

Miért kellene egy olyan eseménynek a mai napig a terhét hurcolnom, amihez semmi közöm? Azért mert mások nyilvántartják? Nekem ehhez semmi közöm! Azért mert akkor haltak meg emberek? Nekem ehhez semmi közöm! Ideológiai okokból tisztogatást végeztek? Nekem ehhez semmi közöm.... Ja , hogy most épp a gulág jutott az eszembe, meg a recski rézbánya?

Tudod, annak kellene szégyenkezni, és eltakarodni a politikai életből, akik ilyen ilyen dolgokban részt vettek, vagy akiknek a családja ilyen dolgokban való részvétel miatt jutott befolyásos helyzetbe, és akkor alapozta meg a mostani milliárdjait...

Lehet engem fasisztázni, egész nyugodtan, manapság ennek már nincs jelentősége annyi emberre rá lett sütve hogy fasiszta. Ezt bizony elkúrták a libsik! Lejáratták a kifejezést a felesleges hisztériakeltések sorozatával...

Tudjátok, erről mindig az a jelenet jut eszembe a Gyalog Galopp-ból, amikor a mellékszereplő kiabál: "látjátok, erről beszéltem, elnyomnak"... :-)
nem kell részt venni, elég az ideológiai felbujtás, avagy a némaság
Nem bírták ki 3-ig a nyíregyházi középiskolások - máris vonulnak

Úgy tudjuk, máris megindultak a nyíregyházi középiskolások, bár az eredeti terv szerint 3-kor kezdődött volna a békés tüntetést.

hvg.hu/itthon/20121219_Nem_birtak_ki_3ig_a_nyiregyhazi_kozepisk
Azért nagy gratula srácok hogy ide is be tudtatok illeszteni egy kis zsidózást :/
Szerintem ha egy pornóoldalra tévedtek és van kommentelési lehetőség ott is ezt a formát hozzátok két farokverés közben...
Csak nekem az érzésem az, hogy az eddigi kormányzati káosz az utóbbi két-három hétben totálisan szétesett, és már a káosz is kaotikus? Már az arrogancia sem cseng őszintén, és a tanácstalan félelem kiült a nemzetes lópofákra? Mintha rájöttek volna, hogy kiötletelték a fejük fölül a zárókövet, és recseg-ropog a kupola?
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Van olyan, aki a premierplán pina képben is Dávid-csillagot lát, hidd el.
@gaboraron: Ezdegonoszvolt!XD
@Magánvéleményem: Na ott a pont!Mi vagyunk a bűnös nemzet?És a németek?Ja ők már jó fejek.
Ha olyan jól élnénk most,mint ők,ha hosszútávon olyan jól jártunk volna,mint ők akkor azt mondom oké.Elég szarul jöttünk ki mi is a háborúból és azóta is szarban vagyunk.Mi nem szoptunk már eleget?És még mi vagyunk a szemetek!
Hagyjuk már ezt!
Na viszlát egyelőre!
@gaboraron: másszál vissza a gingergirls.blog.hu-ra. éld ki magad a pucér lányok fotóján.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: igen, pontosan, nekik mindig ez jut az eszükbe, míg a normálisabbaknak más ;)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Miért pont a pornóoldalas hasonlatot hoztad?:))
De ,mint mondtam,most jogosabb a felháborodás,mert nem a hypertoleránsok kezdtek náczizni.
De télleg viszlát.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Igen,ilyenkor lassabban is megy a kommentelés,mert másra is használják a kezüket közben.:))
Bocs.
Egyszer csak megyek.
@nanehogymár: Nem tolok egyetlen szekeret sem, vannak dolgok amikkel egyetértek, és vannak dolgok amiket büntetnék.

A politikai osztogatást, amit 1989 után a kormányok műveltek elítélem, és életfogytiglannal büntetném, mind az osztogató, mindpedig a az elfogadó tekintetében.

Remélem érthető voltam!

Én a vizitdíj megtartására is szavaztam! Tudjátok, azt amire az ember a nehezen megkeresett pénzét költi, jobban megbecsüli!
Ebből kifolyólag az a diák, aki fizet a tanulmányaiért, valószínűleg többet és jobban tanul, mint a sok ingyenélő kisgeci, aki "túlhordja" az egyetemi ancúgot, bukdácsol végig, és átlökdösik az államvizsgán, csakhogy megszabaduljanak tőle.

A jelenlegi tüntetések jelentős része ennek az életformának a fenntartásáért folyt.

Én ezt nem támogatom. Én azt a rendszert tudnám elfogadni, amikor a mindenkori egyéni tanulmányi eredmény alapján lehetne csökkenteni azokat a szakokat hallgató diákok tandíját, amiket a magánszektor vállalatai megcímkézett oktatási pénzzel támogatnak. Azaz a cégek megmondják miféle diplomás kell nekik, és ott lehet kvázi olcsóért jól tanulni. Rosszul tanulni, felesleges szakokon csak saját pénzen... Ennyi.

Itt a válasz @Myrath: lásd fenntebb. Ha a dizájnerképzést a cégek igénylik, olcsó lesz, ha nem igénylik, csak önfinanszírozással.... :-)
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Nem értelek.
Egyszerűek, mint Móricka. Mindenről "az" jut eszükbe:))
Fabius minek téped a szádat? Menj a bíróságra, ne itt jogászkodj!
@Magánvéleményem: látom direkt nem érted, és azt sem írtam rád, hogy fasiszta. hagyjuk is. :)
hehe, szép kép :D

A turisták, a média és Nagy Dávid gyülekezik a Kossuth téren

Helyszíni tudósítónk szerint a Kossuth tér egyelőre üres: a turistákon és a média képviselőin kívül csak Nagy Dávid van a téren. A HÖOK-elnök ül a korábbi képünkről is ismert összecsukható széken és Népszabadságot olvas.

hvg.hu/itthon/20121219_hallgatoi_tuntetes/b37348#37348
@Habakuk999: Milyen demokrata az a pártelnök, aki semminemű eltérő véleményt nem fogad el a párt tagjaitól ?
Akinek (és kizárólag neki van?! ) és lehet véleménye , döntése (azeri baltás esete Orvbánnal...)
Nem hiszem el , hogy az összes Fideszes képviselő maradéktalanul egyetért Orvbánnal... hol vannak az ellenvélemények ?
Ennyire féltik az egzisztenciájukat ???
Igen, belőle és általa élnek ...és nem is akármilyen színvonalon !!
privát kérdés az üggyel kapcsolatban:
gyakorló apukaként felmerült bennem a kérdés, nem volt egy (1, uno, one. ogyin) FÉRFISZÜLŐ, aki bement volna kérdőre vonni az igazgatót? ENNYI töketlen apa van a környéken? ha ez velem történik, az igazgató két fogás közül választhat: mustárral vagy ketchuppel eszi meg a kérdőíveket.
@Magánvéleményem:

"liberálbolsevik"

Lassan minden hétre jut valaki, akinek le kell írnom az alábbiakat. Nem kioktatásdiból, csupán a tisztánlátás végett.

Nincs olyan, hogy liberálbolsevik, a kettő tökéletesen kizárja egymást.ű

Aki liberális, az nem lehet bolsevik.
Aki bolsevik, az minden esetben baloldali.
Aki pedig liberális, az nem baloldali. A liberalista pártok nem baloldali pártok.
Viszont egy bolsevik mindig is baloldali, ráadásul szélső baloldali.

Vannak baloldali kötődésű (szociál-liberalisták), és jobboldali kötődésű (konzervatív-liberalisták) is, s e két csoport között sok esetben bizony alapvető kérdésekben nincs is meg az egyetértés.

A legfontosabb különbség a liberalista és a bolsevik nézet között pedig az, hogy az utóbbi nem demokrata.

Ha nem lenne (nem alakult volna ki) a liberalizmus, akkor most vélhetősen sem te, sem pedig én nem kommentelhetnénk itt.

Ennek pedig szerintem, nem nagyon örülnénk.
@Secnir:

:))))))))))))
Szigorú vagy, a majonézt kihagytad:))))
De lehet, hogy natúr szereti, mint a könyvmoly.
@Magánvéleményem: rendben, ez legalább vitaalap. de a jelenlegi kormány közelében sem jár ennek az elgondolásnak, szóval jogos a kurvaanyázás feléjük a meggondolatlan, kapkodó, értelmetlen szabályozás kapcsán.
egyáltalán nem hiszem, hogy egy normális ösztönzőrendszerű tandíjasdira ekkora felháborodás született volna. sőt!
az megint más kérdés, hogy 2008-ban homlokegyenest mást mondott ez a retardált bagázs.. pedig már akkor is támogatni kellett volna egy tandíj-ösztöndíjrendszer kombót.
Ezt muszáj beadnom:

11.31 A nyugdíjasok nem tüntetnek

"A Honfoglalás 2000 Egyesület és a nagy létszámú CÖF Új Honfoglalás Klub arra kéri a kormányt, hogy ne engedjen a balliberális pártok által felheccelt diákok indokolatlan követelődzéseinek. Az illetékes miniszter úr legyen határozott, utasítsa vissza a diákvezérek tiszteletlen, pimasz magatartását" - olvasható az Egyesült közleményében.

A kormány politikáját többször nyíltan támogatő Egyesület szerint "a tüntetők, sztrájkolók nem a magyar ifjúság képviselői, ám sokkal inkább a balliberális pártok kiképzett aktivistái, akik a magyar oktatási rendszer szétverésében érdekeltek. A különböző elégedetlenkedő szakmai csoportoknak (diákok?, kezdő orvosok?, pedagógusok? stb.) pedig javasoljuk, üljenek le egy asztalhoz és veszekedjenek: osszák el egymás között a bérezésükre (és egyéb igényeikre) elkülöníthető költségvetési pénzeket. A legnehezebb helyzetben lévő kisnyugdíjasok nem tüntetnek. Méltányolják és támogatják választott vezetőink erőfeszítéseit, hogy a Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai kormány által hátra hagyott romhalmazból újjáépítsék az országot. Kérjük a kormányt: ne engedjen a felforgató csoportoknak, bízzon a társadalom elsöprő többségének támogatásában!"
@Secnir: stimm, és a könyvvel még jól is járt volna, én is ezt tettem volna, pedig nem vagyok egy szekrény :D
Még a saját kotványukat sem tartják be. Kérdem én: minek betartani bármilyen szabályt? Ha pont annyira tartanák be az emberek a szabályokat, mint a magukat a törvényen felül álló kormány és csicskahordája, akkor napok alatt összeomlana az ország. És csakis - mivel még vannak, akik betartják - nem omlik össze. De erre bizony nem kell bazírozni.
Csak egy példa: vajon mi lenne, ha mostantól beszüntetnék a vállalkozások az adófizetést? Csak úgy. Megmondom: orkbánviktornak és köztörvényes bandájának napjai maradnának hátra.
Biztos vagyok benne, hogy Kovács Zoltán veszprém megyei kormánymegbízott és Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő most valahol felkerül egy listára. És eljön az idő, amikor súlyos árat fizetnek az aljasságukért.
@gaboraron: "@Bakter: "Nem cimbora, senki sem mondta, hogy alaptörvény jó."
Tehát szerinted rosszak az posztban idézett paragrafusok? Nem értesz egyet velük? Konkrétan mi a bajod az idézett cikkelyekkel?"

Ó, hát egy kis ügyes új gyerek, de jó!

Kicsim, figyelj jól, fontos, amit mondok.
A poszt arról szól, hogy ezek az egyének a saját maguk által hozott törvényeket sem tartják be.
A törvények minőségéről más posztok szólnak.
Tehát hiába próbálod behúzni a csőbe itt a közönséget, láttunk mi már nálad ravaszabb csókát is itten. Hamar el is repült.

Különben boldog karácsonyi ünnepeket!
2010 - ben , a választás előtt majdnem sírva könyörögtem , hogy emberek , szavazzatok akárkire , csak 2/3 - a ne legyen SENKINEK....
Olyan jó és igaz párt ugyanis nincs ( esetleg széles pártkoalíció ) amely NE ÉLNE VISSZA A HATALMÁVAL !!!!
@De hol van Columbo felesége?: Nem baj, de legalább jólhangzik, és erősebb szitokszó mint a libsi, és mégsem kell anyázni... mert szerencsétlen retardáltnak az anyukája nem tehet róla...
@Spániel:

"hátra hagyott romhalmazból újjáépítsék az országot"

Ez rendben, de miért van stadionformája az újjáépítésnek?

Amúgy a CÖF meg..........Kicsi a szókincsem.
@Spániel: lófaszt, és akkor finom voltam, ez is a szokásos oszd meg és uralkodj, hisz egy normális nyugdíjas felelős a gyermekeiért és unokáiért, tehát, ha őket sanyargatja valaki, azt egy jóérzésű minimum megeszi reggelire, lásd mint fent a szülők véleményét
@Spániel: Honfoglalás 2000 Egyesület és a nagy létszámú CÖF Új Honfoglalás Klub? Régebben nem volt szokás nevet adni egy halomba hordott sz*rhegynek.
@Magánvéleményem: "@félázsiai nemecsek ernő áruló: Igen, te valóban egy mocsokszemét áruló vagy, ahogy a neved is mutatja."

Te pedig nem olvastad el ötödikben a kötelező olvasmányokat, akkor tudnád, hogy Nemecsek Ernő éppenséggel nem áruló volt.
Ez a Kovács Zoltán már megcsillogtatta a tehetségét a várpalotai munkaügyi központban és a veszprémi élelmiszervizsgálóban is, ahonnan az első munkanapján úgy rúgott ki embereket, hogy a cuccukért sem mehettek vissza az irodába. Azokat, akikről tudta, hogy nem szeretik Viktort. Veszprémben és környékén ő a leggyűlöltebb ember, és fél. Van is oka félni. Kirúgni viszont nem fogják, hiszen ő a legfőbb vezér módszereinek legtehetségesebb alkalmazója.
@Spániel:
" Kérjük a kormányt: ne engedjen a felforgató csoportoknak, bízzon a társadalom elsöprő többségének támogatásában!" "

Ez az "elsöprő többség "
teszik...
Úgy el lesznek zavarva a picsába , hogy csak úgy füstöl....
@Spániel: hol lehet ezeket helyileg fejberúgni? úgy látszik ez a diákosdi kezd teljesen önjáró lenni.
@Magánvéleményem: Kispofám, te egy náci vagy. Pont.

Azért jöttél ide, hogy eltereld a beszélgetést a nap témájáról, és zsidózzál.

Tűnés innen!
önjáró politikai hatalmi seggnyalók, ennyit tudnak, és ennyit is érnek, legyenek átkozottak:

Nem engedték ki a diákokat több nyíregyházi iskolából

Mint nyíregyházi munkatársunk megtudta, a Sipkay Barna szakiskolából elindultak a diákok, hogy összeszedjék a többi sztrájkoló iskola diákjait is, őket azonban nem engedték ki az utcára.

hvg.hu/itthon/20121219_hallgatoi_tuntetes/b37350#37350
@miva?:

Tartok tőle, hogy inkább előbb, mint utóbb bekövetkezik az első rendes verés.
Nem mintha nem érdemelnék meg, de nem lenne jó kiszabadítani ezt a szellemet.
Ez a "magánvéleményem" egy különösen fertelmesen büdös patkány, Fabius, kellene egy "patkányirtás" gomb is, mert a "tahótlanítok" itt nem elég kifejező.
@Magánvéleményem: te nem fasiszta vagy, csak buta.
És rosszindulatú.
De nagyon buta.

Mert aki saját magát szembeköpve örül, hogy megrugdossák, az szerintem nem nagyon okos.
Bár, perverz még lehet.

Nyugodj meg, lélegezz nagyokat, utána ha kedved van, írd le a véleményedet a témáról.

Tudod, diákok szőnyeg szélére állítása, listázás, pátállami hierarchia, ez a mai téma.
@épészmérnök:

Hát ilyen, amikor az oktatás silány/selejt végterméket produkál.
Döbbenetes.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "egy normális nyugdíjas felelős a gyermekeiért és unokáiért, tehát, ha őket sanyargatja valaki, azt egy jóérzésű minimum megeszi reggelire,"

Az evoluciós pszichológia egyik alaptétele, hogy a szülők számára semmi sem olyan fontos, mint a leszármazottaik életre való alkalmassága, "fittsége". A gyermekeik minél jobb helyzetbe hozásának a célja, hogy az unokáik helyzete jó legyen.

Ez egy genetikailag kódolt törvényszerűség. Ebbe kavart bele a fidesz, és ebbe bele fog bukni. A természet törvényeit még ők sem írhatják felül.
@Magánvéleményem:

A liberalizmus nem szitkozódás tárgya. Ugyanis nem a vallási,ideológiai, vagy bármilyen beállítottság minősít valakit, hanem az, ahogyan gondolkodik, érez, cselekszik.

Gondolataidat láthatóan az igazság hitének pőre izomereje hajtja. Jobban járnál, ha a buksidat is használnád néha.
Attól, hogy zsigerből és fröcsögve nyilvánulsz meg, még nem lesz feltétlenül igazad és nem is fog senki sem komolyan venni.
E blog közönsége nálad komolyabb spílereket is atomjaira szedett már...
@GeoCracker: "spec anno ismertem egy igazgatót akit Gábor Áronnak hivtak. Ritka arrogáns marha volt... "

a név kötelez... bár marhának nem mondanám magam (igaz, lehet, hogy mégis az vagyok, ha szóba állok veletek... :) )
@De hol van Columbo felesége?:

"Aki pedig liberális, az nem baloldali."

ó, én anarcho-libertánius meggyőződésű vagyok, kérlek szépen ne rúgj ki a baloldalról.
A bolsevik szakirány csak egy picike szelete a baloldalnak, az már a mi tragédiánk, hogy még a keresztény-nemzeti erőink is ebbe tagozódtak bele, mert ennyi agy jutott nekik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tényleg nem értem, mit lehet zsidózni már megint???

A címen nem érted a többi agyhalottal együtt?

"Annyit is ér ország annyit is ér alaptörvénye"

Én értem, hogy kellemetlen a családban ez nektek, de akkor is, otthon töltsétek ki a családtagjaitokon!

Bazz, marad a tahótlanítás, amíg Fabius ki nem baszarint megint, mert amint látom, érik neked már nagyon...
@Spániel: egy kis hír 2006-ból:

Együtt a Thürmer-féle munkáspárt és a Honfoglalás 2000 Egyesület

www.nol.hu/archivum/archiv-411357

nagyon komoly banda lehet
@Habakuk999:
Igen, de túlbecsülöd, hogy ezt megértse ez a szerencsétlen kretén...
Majd átírják az idézett passzust, hogy lehessen oszt' jó nagyot. Gerinctelen férgek...
@Orica Középföldi: Én sem örülnék neki, de rengeteg embert tett tönkre és ha van ok ellene menni, akkor lesznek rá lelkes jelentkezők. Személyesen 3 olyan embert ismerek, akik megszívták miatta. Ők 50 fölötti békés urak, akik aztán gyorsan találtak is állást, mivel nem kizárólagosan a hűség volt a kompetenciájuk. Vannak azonban dühös emberek is, és az ilyen helyi fidesz-kiskirályok bizony könnyen belesétálhatnak a pofonba egy olyan helyen, ahol mindenki ismeri őket. Főleg akkor, ha az országban egyébként is nagy a felháborodás, és erre ők egy morálisan vállalhatatlan eljárással úgy fejelik meg az eddig elkövetett dolgokat, hogy azt még belőle sem nézte volna ki a nép.
Beszartak, meghátráltak. Gyönyörű.
Ja és egy költői kérdés: amikor ilyenek történnek (és sok hasonló más az utóbbi napokban), hol vannak az ellenzék hangjai? LMP, MSZP, DK, Milla, Szolidarítás, Haza és Haladás, 4K!, Függetlenek stb.???????
Sehol. Mint szar fűben.
Ennél sokkal kevesebbért anno a fidesz azonnal és fejhangon teleüvöltötte médiát, az országot.
Nos az a következtetésem, hogy az ellenzék magától - összefogás ide, összefogás oda -, nem képes leváltani a mostani maffiát. Ekkora töketlenség, nyámnyilaság és impotencia láttán ez alig kétséges.
Kizárólag - és ebben sokkal több a ráció - abban bízhatunk, hogy maffia saját magát darálja le.
@De hol van Columbo felesége?:
Én már felhagytam azzal, hogy megmagyarázzam a liberális és a bolsevik közötti különbséget, pláne egybeírva...Felesleges energiapocsékolás...Nem értik, nem akarják érteni...Ahogy azt sem, hogy nem csak a jobboldali érzelmű emberek a "nemzetiek", baloldali, netán liberális embereknek is fáj Trianon...
@gaboraron:
Az, hogy nem tartják be, pedig maguknak (nektek) készítették és olyan szilárd, hogy maximum 3 hetente kell csak módosítaniuk.
Mondjuk, ezt előttem többen leírták, de úgy látszik, nálatok a pártban nem tudják rugalmasan upgrade-elni az ajánlott hozzászólásokat.
@bella _ciao: "másszál vissza a gingergirls.blog.hu-ra. éld ki magad a pucér lányok fotóján. "

Látom, a listázás az megy, jó kommunista szokás szerint.

Mellékesen, ha már ilyen síkra terelted a témát: nem hiszem, hogy bármelyik lányra rosszat írtam volna. Sőt, inkább a többi posztolót utasítottam rendre, ha fikáztak pl. egy természetes szépséget, aki nincs agyonszilikonozva.
De ez itt erősen off, bocs a többiektől.
@De hol van Columbo felesége?:

Hiába, elkéstem. Delikvensünknek már annyi...érezhetően nem tudta, hová is fújja a passzátszél.
@Spániel:
Tegnap megjósoltam, ez a rothadó szardarab arra is képes, hogy a nyuggereket szembemasíroztassa a saját unokáikkal.
@épészmérnök: Csak, hogy lásd, kivel van dolgod:

Igen, az egy baromság, hogy nem tartják be a saját maguk által hozott törvényeket.

Áldott, békés Karácsonyt neked is.
@Klarita: Ez már itt van. Október 23-án mi a Gellérthegyen kirándultunk. Mármint a tüntetés előtt, hogy a gyereknek ne kelljen hazudnia, ha megkérdezik, hogy ki mit csinált a hétvégén. Felhívtuk a figyelmét, hogy bármennyire is tetszett neki a kirándulást követő program, ne dicsekedjen vele, mert valószínűleg sokakat megbotránkoztatna vele. Egyébként megkérdezték a suliban.
@dr kíváncsivagyok: én azért pampogok, amikor csak Baltazár a gonosz.

Nem, aki békamenetel, aki gombot nyomogat, aki gyerekeket állít szőnyeg szélére- ettől aljasabb nincs - az egytől egyig FELELŐS a rendszer kialakításában.
ezek tényleg be vannak szarva...nem kicsit, nagyon. kíváncsi vagyok, hogy fogják elsumákolni, a röghöz kötésből nem engednek...ez egész ejuropában' napirenden van bizony ám, az nincs napirenden, hogy az embereket megfizessék, ne kelljen külföldön boldogulni. nem tom' rózsa+balogh repül-e, mert ma pofán köpte őket rendesen a vitya.
@rodeo36: Köszi ez valóban jót tenne nekem is. :)
@Bakter:

éppenséggel te is szembe masírozol, faszparaszt!
@Ringlósztár: "Mondjuk, ezt előttem többen leírták, de úgy látszik, nálatok a pártban nem tudják rugalmasan upgrade-elni az ajánlott hozzászólásokat."

Aham. Tehát, aki úgy tartja, hogy az Alaptörvény jó, az csak és kizárólag bértollnok lehet.
@épészmérnök: 'szülők számára semmi sem olyan fontos, mint a leszármazottaik életre való alkalmassága, "fittsége". A gyermekeik minél jobb helyzetbe hozásának a célja, hogy az unokáik helyzete jó legyen.'

...:)A fidesz csupán egy családbarát adórendszert csinált és megállította a gazdaság szétesését.
@gaboraron: aham, ezt kommunistázást és a listázást pont ennél a posztnál nyomja egy alaptörvény fan?
@Magánvéleményem:
Jaja, pl. orbán kommunista fajtája. Apja párttitkár, ő és az összes haverja kisztitkár volt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fuss neki megint, mert ismét rosszul címezted a kommented:)
@Parajpuding:

szerintem csak ne akartak rányomulni a dologra, többet ártott volna mint használt volna az ügynek...így is rákiabálták a diákokra, hogy a szemét szdsz.
@tucano:

:-)))).

@Klarita:
"Nem értik, nem akarják érteni...Ahogy azt sem, hogy nem csak a jobboldali érzelmű emberek a "nemzetiek", baloldali, netán liberális embereknek is fáj Trianon... "

Trianonnal kapocslatban akkora zavar van a fejekben, hogy netovább!
Pedig elég lenne elolvasni azt a felszólalást, amit Trianonban Gróf Apponyi Albert tett a magyar delegáció vezetőjeként - tanulságos.
@MetroGoldwinMayer:
"megállította a gazdaság szétesését. "
hát persze:
"a negatív növekedés is növekedés"
@Spániel: jajj, ez a majom tényleg kifejezetten örülne egy jó kis utcai összecsapásnak, így advent vége felé.

Van baj, felfoghatatlan a nemzeti hősöknek, hogy az utca már nem kizárólagosan az övék.

Gondolj a tegnapi Bayaezsótti féle véleményre.
@batka manó: " hogy fogják elsumákolni, a röghöz kötésből nem engednek.."

Nagyon remélem, hogy nem engednek a hallgatói szerződés megkötéséből.

Mit szeretnének ezek a diákok?
Legyen ingyen oktatás, utána pedig jól fizető külföldi állás.

Hát egy nagy lófaszt.

Ha sokat akar keresni, akkor vagy fektessen be némi saját tőkét, ami majd busásan megtérül, ha külföldön dolgozik, vagy tanuljon ingyen (illetve az állam pénzén), és fogadja el, hogy Magyarországon jelenleg alacsonyabbak a bérek.

Ilyen egyszerű ez.
@gaboraron:
Igen.
De én nem ezt írtam, hanem azt, hogy az előttem a cikket számodra értelmezni próbálóknak (sem) tudtál értelmes magyarázatot adni arra, hogy miért olvasol ki a cikkből olyat, ami nincs benne, ergo: nem a saját gondolataidat tükrözik a bejegyzéseid.
@bella _ciao: bizony, ennél. Mivel látszik, hogy miközben ellene vagytok látszólag, magatok is művelitek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Angyal nagyon visszafogott ma. Ne bántsuk mindig.:)

Arról meg nem tehet, hogy az ő fiatalképe a b-középben ugráló kiskopasz.

Majd elkezd felnőni a kislánya, és rájön, hogy a fiatalok többsége olyan pizzafutár-szerű, értelmes, intelligens gyerekből áll.
@gaboraron: Te végeztél valamilyen iskolát?
@Ringlósztár: számomra egyértelmű, hogy a posztban idézett paragrafusokkal semmi gond nincs (ezt más is elismerte).
Ergo a poszt írója azért nem véletlenül hivatkozott ezekre a paragrafusokra (gondolom, ez a véleményem, stb.) És hidd el, nem áll szándékomban semerre elvinni ezt a magasröptű, nácizással, zsidózással, liberálisozással fűszerezett társalgást.

Ez így gyönyörű, ahogy van, bemutatja, hogy hova jutott ez a jobb sorsra érdemes ország... :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mi az hogy nem ENGEDTÉK ki? személyi szabadság megsértése? vagy hogy? :D
@Habakuk999: "Angyal nagyon visszafogott ma. Ne bántsuk mindig.:)"

Ezt jól látod. Mostanában egyre inkább az vagyok. Nem is tudom Boli mit néz, talán a cseh kettőt??? ;)
@De hol van Columbo felesége?:
Vagy ha elolvasnák a jobboldal ethoszának, Wass Albertnek egy-két könyvét...Abból megtudhatnák, hogy senki nem vett el tőlünk semmit, mi magunk dobtunk oda mindent, köszönhetően a "nemzeti" érzelmű jobboldali hazaárulóknak...
@Habakuk999: Igen, végeztem. Saját pénzen. És mégis itt dolgozom, Magyarországon.

Nem mintha bármi közöd lenne hozzá.
Sőt, a fiam is most végzi az egyetemet (BME), igaz, ő állami finanszírozású szakon (és büszke is vagyok rá, a legjobbak között van az évfolyamán). És ő is itt akar dolgozni majd, hisz ez a hazája.

Erre varrjál gombot.
@nanehogymár: óra van, és annak helye az iskola, lehet az iskola felelősségére és felügyeletére is fogni, de cseppet álságos, igaz a 80-as években ugyan ezt csinálták velünk a középiskolában március 15.-én /összetartás, jó kommunista szokás szerint/
@gaboraron:

tökéletesen nincs igazad...az állam akkor követelhetné meg, hogy csak és itthon, ha megteremti ennek a feltételeit és nem küldenek el embereket ezerszámra a munkahelyek. mindenkinek joga van a tisztességes életre, ha itthon nem megy akkor külföldön. az meg a másik dolog, hogy a diák tanitatását én a szülő finanszírozom (befizetett adómból ill. az egyéb szükséges kiadások finanszírozásával). Ha ragaszkodunk a te általad jogosnak vélt elgondoláshoz az modern kori rabszolgasághoz vezet, mert a diplomásnak adunk két forintot és dolgozhat mint állat húsz évig (ma az egészségügyben kb. ilyen arányúak a jövedelmek csak ma még meg lehet pattanni) azzal a diplomással meg mit kezdesz aki a szar jövedelmek miatt pl. nem az egészségügyben helyezkedik el, hanem elmegy utcát seperni vagy taxisnak, annál nem kidobott pénz a diplomára fordított összeg???
@gaboraron: Sajnos nem áll úgy az ország, hogy mi képezzünk orvosokat mondjuk Angliának vagy Németországnak. Ezek alapján sajnos jogos lehet a hallgatói szerződés ezen pontja. :(
@gaboraron: "Igen, az egy baromság, hogy nem tartják be a saját maguk által hozott törvényeket."

Szent a béke (ez ügyben):-)
@hacsaturján: akkó meghülyültem, mert nem értem...

@Habakuk999: azé volt némi morzsa, és ebben a felfokozott gyermekeit védő szituációban erre érzékenyebbek vagyunk, köztük Boli is ;)
@Ringlósztár: Akkor hol a helye? Mit keres a politikában az ilyen? De nincs ám egyedül, a maszop és a többi "régivágású" párt is tele van ilyenekkel. Sittre a sok gecivel, aki élősködik a társadalmon, és még az MSZMP-ben szedte össze a kapcsolati tőkéjét...
@MetroGoldwinMayer: Persze,csinált egy gazdagbarát adórendszert,a gazdaság meg kuszaszem szerint szárnyal,a tények szerint meg stagnál!A negativ növekedés is növekedés!
@MetroGoldwinMayer: "A fidesz csupán egy családbarát adórendszert csinált és megállította a gazdaság szétesését. "

Olyan finom a humorod, hogy alig lehet észrevenni. Egyébként jó a vicc.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Talán ott kéne kezdeni, hogy az orvosok ne akarjanak Angliába meg Németországba menni. Ehelyett szopatják őket, lásd egy pár nappal korábbi hírt.
hvg.hu/itthon/20121219_Tagadja_a_kormanyhivatal_hogy_koze_lenne#utm_source=hirlista

Na kiderült, hogy egy túlbozgó MSZP-s kampány tanár hírdette csupán az MSZP-s igét az iskolába, és mikor a szülők felnyomták ezért akkor még az iskola lett hiteltelen.

Elég csak belegondolni hogy sápítozna az MSZP-s droid grémium, ha Fidesz kampány tolna egy tanár az iskolában.

Mikor meg MSZP-s kampányt tolnak, akkor persze az iskola a hibás a vizsgálatért..

Ennyit rólatok, bérretegő csürhe.
oszd meg és uralkodj, rossz előérzetem van:

Balog Zoltán az idei felvételi rendszert magyarázza a HÖOK-elnöknek

Helyszíni tudósítónk szerint az emberierőforrás-miniszter kijött az egyedül demonstráló HÖOK-elnökhöz a Kossuth térre, és hívta, hogy beszélgessen vele a minisztérium melegében. Nagy Dávid előbb szabódott, majd mégis megindult Baloggal a minisztérium felé.

Séta közben - jelentette munaktársunk - Balog Zoltán azt magyarázza, hogy idén a felvételi ponthatárok fogják kaidni, hányan jutnak be a felsőoktatás ingyenes helyeire. Ennek megfelelően utólag kell betenni a rendszerbe az ingyenes helyekre szánt pénzt.

Néhány HÖOK-os eközben összecsukta Nagy Dávid híres székét, úgy tűnik, az egyszemélyes demonstráció véget ért.
@gaboraron: "Mit szeretnének ezek a diákok?
Legyen ingyen oktatás, utána pedig jól fizető külföldi állás. "

"Ezek a diákok" hangosan, sokszor elmondták, hogy Magyarországon akarnak boldogulni. Fel van véve videóra, megnézheted a youtube-on, meg a vimeo-n.
@Bambulka:
Ha '14-ben a magyarság úgy dönt, hogy kollektív öngyilkosságot követ el és esélyt ad ennek a bűnözői csoportnak, akkor a listád így fog kinézni:

...5. Bambulka
@batka manó: "az állam akkor követelhetné meg, hogy csak és itthon, ha megteremti ennek a feltételeit "

Jelenleg egy frissdiplomás átlagosan 3 hónap alatt tud munkát találni (1-5 hónap), és a felmérések szerint a legtöbbjük megtalálja a számítását, és olyan állást talál, amit szeretett volna.

"aki a szar jövedelmek miatt pl. nem az egészségügyben helyezkedik el,"

Mint mondtam, tőlem mehet külföldre, 10x ekkora jövedelemért. De akkor vegyen fel pl. diákhitelt, és fizesse a képzését. Ha utána kint olyan jól fog keresni, 1-2 év alatt visszafizeti az egészet.
@Nanemaaaar: te is:

A tanárnak nincs joga rögzíteni a diákok véleményét

Péterfalvi Attila szerint a pedagógusnak nincs joga arra, hogy bármilyen kérdésben nyilatkozattételre hívja fel a gyerekeket és véleményüket rögzítse - közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerdán.
@Nanemaaaar:
Ja, pont a fityesznek hisszük el a "valójában úgy történt" kezdetű mondatokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

vezérkarnak újra kell gondolni az egészet és nem a járási kovácsoknak adni a 900bruttot, meg maguknak az 1millio kettőt, hanem az orvosoknak, tanároknak meg a többi munkavállalónak megteremteni a lehetőséget, hogy tisztes jövedelemhez jussanak. Nem agyonbaszni a gazdaságot egy hagymázas örült miatt, meg 27% -os áfa-t bevezetni...estig lehetne sorolni basszátok meg.
@gaboraron: Vagy,....jó bérek a dokiknak, jó fizu a mérnököknek, állás hegyek a diplomásoknak! Ilyen egyszerű ez!
@gaboraron: ugye a tandíjat te sem szavaztad le 2008-ban? gyurcsányista!
@épészmérnök: ""Ezek a diákok" hangosan, sokszor elmondták, hogy Magyarországon akarnak boldogulni."

Akkor mi a baj a hallgatói szerződéssel?
@Magánvéleményem: "csakúgy sziplán: Anyád!"

Hát azt tudod-e, ki mondta: "Nem adhatok mást, csak mi lényegem!"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát igen, eljutott végre valaki ide is. Legyen tandíj, fizessen minden olyan aki külföldre tervez a diplomaosztás után....
Aki nem tervez külföldre, annak nem fáj a "röghözkötés" ennyi.

Ezért megy a hőbörgés? Ezért bizony!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor érthető az iskola vizsgálódása..

Ugyanis éppen egy MSZP-s seggnyaló tanár ellen érkezett szülői bejelentés, aki agynélkül lökette az MSZP-s kampányt az osztályába.

Az iskola ezt vizsgálta ki nagyon helyesen.

Vagy szerinted MSZP-s kampányt büntetlenül tolhatnak a tanárok ?

ENnyire agybeteg lennél ?
@dr kíváncsivagyok: +1. A sok faék egyszerűségű egybitesnek nem tűnik fel semmi. Nekik ez így jó úgy látszik. Én csak azt nem értem meg, hogy miért nem volt jó az embereknek az, hogy a "patás" Gyurcsány és a Bajnai idején nem kellett attól tartaniuk az embereknek, hogy nyomoznak utánuk, hogy mindenféle kisvárosi gimnáziumigazgatók listákat állítanak össue a gyerekeikről, hogy a Fidesz országos szócsövének (Agyar Hírlap) "újságírója" nyíltan megfegyegeti a gyerekeiket. Ha ezeknek ez kell akkor 2014-ben nagyon nehéz lesz ezeket elhajtani, mint a magzatot. Mert sehol nem láttam az elemi erejű felháborodást bayer zsolti cikke nyomán. Ezek szerint teljesen rendben van, ha egy "újság" fenyegeti a diákságot?
Meddig megyünk még lefelé? Most hol vannak a -os tüntetők? Nekik nincsenek gyerekeik? Hol van ilyenkor a Kossuth téri "hős", Gonda László? Vagy most senki nem fizet a rendbontásért?
ELEGEM VAN A FIDESZBŐL ÉS A VEZÉNYLÓBÓL!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Számomra az derült ki, hogy a kormányhivatalnál tele lett a gatya, és gyorsan visszakoznak a vártnál nagyobb nyilvánosság miatt. Nagyobb geciségeket is megcsináltak már, miéert pont most lenne okom hinni, hogy igazat mondanak. Mondom ezt veszprémi születésüként, aki tudja, mi folyik a városházán.
@épészmérnök: Akkor nekik nem jelent semmit az, hogy aláírják azt, amit mondanak, hogy idehaza akarnak munkát vállalni. Mi a faszé köll tüntetni akkor, ha mindkét fél ugyanazt akarja?
@nanehogymár: "ugye a tandíjat te sem szavaztad le 2008-ban? gyurcsányista!"

De, leszavaztam. Te valamit, valahol nagyon félreértesz...
Az ingyenes (állami pénzen) oktatást támogatom én is.
Azzal nem értek egyet, hogy emellett még hallgatói szerződés se legyen.
Vagy tanuljon ingyen és utána dolgozzon itthon, vagy menjen külföldre dolgozni, de akkor ne várjon el ingyenes oktatást.
Az Egyesült Államokban nem szokott eszébe jutni senki fia bloggerének, hogy annyitisér alaptörvénynek nevezze az ameriakiak számára szent és sérthetetlen alkotmányt. Vagy ha igen, nincs olyan portál, amely reklámot biztosítana számára. Vannak Amerikában is mitsemérő emberek, akik iskolai tömeggyilkosságokat rendeznek, vagy nem fizetnek adót. Ezeket mindenki lenézi, semmibe veszi. A blogger, aki hazáját ocsmányozza, szintén bekerül az említett díszes társaságba.

Magyarországon, ahol fizetett bértollnokok mocsolják hazájukat, az undormány blogok kifejezetten a szabadság jelképeivé váltak.

Gyűlöletek céltáblája saját hazájuk, illetve ez a hazájuknak hazudott kis ország.

Szerencsére csak párszáz magyargyűlölő hazaáruló olvassa lelkesedéssel az index-es blogokat, túl sok kárt nem tudnak okozni. Mejegyzésem az idetévedő homo sapienseknek szól.
@Nanemaaaar: "Ennyit ér ez a blog is. "

Szeretettel üdvözlünk körünkben! Kérlek, folytasd, kíváncsian várjuk információidat és magvas gondolataidat. De tényleg.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Az MSZP csicskái belekezdtek a kampányolásba.

Az MSZP nem ódzkodik minden korosztályt meghülyíteni.

És ha szülői bejelentés érkezik egy ilyen alávaló tanár ellen, akkor a hozzád hasonló droid hadsereg, megvédi ezeket a magadfajta agybetegetet, akik azért lelkendeznek ha MSZP-s tetvek jól elmondhatják az iskoláinkba tizenéves gyerekeinknek az agymenésüket.
@Бабаяга
Szóval megkérdezték a suliban, hogy ki mit csinált okt. 23.-án...Osztályfőnöki óra van még? Vagy már Szabad Nép félórának hívják?
@gaboraron: Ugyanannyi közöm van a te tanulmányaid finanszírozásához, mint neked a mostani diákokéhoz.

Jól mondtad, semmi.

mellesleg teljes szívemből gratulálok neked, hogy a bölcsödétől a diplomádig(?) a képzésedet a saját pénzedből finanszíroztad.

Nem is értem, minek ide állami oktatás. Sok ilyen ember kell, mint amilyen te vagy és készen is van a modern kori rabszolgatatartó-társadalom.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mutasd meg kérlek, hol lelkendeztem. Csak arra hívtam efl a figyelmed, hogy a fidesznek (és akár az mszp-nek) csak agyhalottak hisznek el bármit is. Számomra, mivel ismerem a fidesz módszereit, teljesen nyilvánvalónak tűnik, hogy az igazgatónő listázott, és ezt a kéttannyelvűben tanuló ismerőseim is megerősítették.
@veracity:

Ráadásul jelen esetben éppen egy olyan iskolát támadnak, mely eljárást indított egy szülői bejelentés kapcsán.

Mert a szülők kifogásolni merészelték, hogy az MSZP kampányol egy agybeteg droidja segedelmével, aki valahogy tanárrá avenzsált.
ennyi, nincs mit hozzá tenni, a kormány hitelességéről és szaváról nyilatkozhatnak pl. a bankszövetségnél, a játékautómatások, tanári életpálya, rendvédelmisek, különadósok, söralátétesek, kisegyházak, stb-stb

Balog Zoltán: Orbán még az ünnepek előtt aláírja az új felvételi rendszerről szóló jogszabályt

A minisztériumhoz érve az együtt sétáló emberierőforrás-miniszter megint beinvitálta a minisztériumban Nagy Dávid HÖOK-elnököt, hogy a melegben folytassák a vitát. Nagy azonban csak akkor lett volna erre hajlandó, ha a média munkásai is bemehetnek velük.

szerző hvg.hu idő 12:40 - Itthon

Garanciát hiányolnak a kormánytól

"Mi a törvényi garancia erre az egész bejelentésre?" - mondta az egyik hallgató a fórumon, míg egy másik amiatt panaszkodott, hogy szerinte nincs pénz a költségvetésben a finanszírozásra.

szerző hvg.hu idő 12:37 - Itthon

Reagáltak Giró-Szász bejelentésére az ELTE-n

"Időt akarnak csak nyerni, mindenre azt mondják, hogy a minisztérium dönt majd" - fogalmazott a hvg.hu tudósítójának egy hallgató Giró-Szász András bejelentéséről az ELTE lágymányosi kampuszán.
@veracity: Talán azért, mert az ottani alkotmányt nem három és fél percenként módosítgatják a kedves vezető lidércálmainak megfelelően.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az meg, hogy egy tanár rendszeresen politizál, csak azért baj, mert nem a szent és sérthetetlen Kedves Vezető mellett teszi mindezt, annak ellenére, hogy sokadjára elhalasztották az életpálya-modell bevezetését, de a szükséges összeg többszörösét költik stadionokra. Bámulatos.
@Magánvéleményem: "Mi a faszé köll tüntetni akkor, ha mindkét fél ugyanazt akarja? "

Hát azért, mert nem ugyanúgy akarják.

A nők például szeretik a szexet a barátjukkal.
De nem szeretik, ha megerőszakolják őket.

Világos?
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Hidd el nekem is van rálátásom a középiskolai oktatásra.

És nekem elhiheted hogy az agybeteg MSZP-s tanár kollegáktól durvábban senki nem kampányol semelyik iskolába.

És bizony nem ritka az iskolákban hogy ezért szólnak a szülők, és az iskolának kell valamit lépnie.

Igaz általában tudjuk hogy az illető tanár szerencsétlen kisebbrendőségi komplexusa miatt van és eltusolják, de ez nem mindig működik.
@gaboraron: Te aláírtad volna 18 évesen? Mert én nem, és apám sem engedte volna. Bár Te írtad aszem, h önköltségen végeztél, de egyetemista a fiad. Ez hogy jön ki időben?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "És nekem elhiheted hogy az agybeteg MSZP-s tanár kollegáktól durvábban senki nem kampányol semelyik iskolába."
Nem hiszem el, mert nem ezt tapasztaltam.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Azért baj hogy valaki kampányol az iskolában, mert vannak MSZP-s tanárok, FIdeszes tanárok, MSZP-s szülők, FIdeszes szülők, és semmi szükség arra, hogy akár ehez a bloghoz hasonló kocsmai sértegetésbe torkolljon az oktatás.

Ha szerinted ez kívánatos, akkor hülye vagy.

Bár értem hogy te az MSZP-s hordó szónokokat megvéded mindenáron, de ne tizenéves kamaszaink kárára tedd ezt, mert azt nem hagyjuk !
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szerintem nem kívánatos egyik sem, ebbe a te beteg skizofrén agyad látja csak bele, hogy igen.
@MetroGoldwinMayer:

"A fidesz csupán egy családbarát adórendszert csinált és megállította a gazdaság szétesését."

Ilyen jót egyetlen MGM-filmen sem röhögtem.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Fura... Csak mert jelenleg éppen egy MSZP-s kampányt lökető tanár ellen indult eljárást kritizálsz.

Nem tünt fel ?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Cuki leszel, ahogy a saját diákjaid ellen menetelsz a Birkamenetben, zsellér. :D
@Orica Középföldi:

majdnem beírtam mán a kollegának, hogy az nem a fidesz vót, hanem én. csak eeekúrtam egy picit. van ijjen. :)))
@gaboraron: "Mint mondtam, tőlem mehet külföldre"

Tegyük fel, hogy úgy lesz, ahogy te szeretnéd. Nézzük tovább, mi történik!

A fiatal diplomás megházasodik, külön akar költözni a szülőktől, vagy albérlet helyett saját lakást szeretne. Betervezi, hogy gyerekei lesznek. A bére azonban, akármennyit hajt, nem elég erre. Fogja magát, kimegy külföldre. Két-három év alatt visszafizeti a képzése költségeit. Lakást, kocsit szerez. Jönnek a gyerekek: külföldön.

A legképzettebb, és legéletrevalóbb fiatalok gyerekei külföldön fognak megszületni, és külföldi állam polgárai lesznek. Magyarországra csak látogatóba jönnek, a nagyihoz.

Győztél!
@veracity:

1787. szeptember 17

"huszonhét alkalommal módosították. Az első tíz módosítás – ezek együttesen Bill of Rights (magyarul: Jognyilatkozat) néven ismeretesek – 1791-ben, a legutolsó 1992-ben született. A huszonhét alkotmánymódosítás kiegészíti az alaptörvény eredeti szövegét, esetenként hatályon kívül helyezi az eredeti alkotmány egyes cikkelyeit, sőt arra is van példa, hogy egy alkotmánymódosítás egy korábbi módosítást nyilvánít semmissé."

magyar tákolmány:

2011. április 18-án

hatályos: 2012. január 1-jén

módosítva : eddig ki tudja hányszor? háromszor, négyszer?

meghágva: majd minden nap, az tákolói' által
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @bella _ciao: @dr kíváncsivagyok: @Parajpuding: @Habakuk999:
Én konkrétan hegyezem már a kaszámat, egy rossz szó a nyugdíjasokról és megyek - oda is - vérengzeni.
Csak az ünnepeket hagyják meg nekem, utána ráérek.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem kezdtek el semmit, amit a fidesz ne csinált volna korábban. Még ha nem értek egyet vele, akkor is érthető válasz-reakció. Valamint a felsőoktatás átalakítása érinti a középiskolásokat. Amikor az egyetemisták huhognak, az a szöveg, hogy mit pattogtok, nem is érint, amikor meg a középiskolások, akkor a csúnya mszp elkezdett kampányolni, de rossz!

Mondom: nem értek egyet vele, de akkor is a fidesz kezdte, ők nyitották ki Pandora szelencéjét. Hogy az ellenkező irányba fordított fegyver a bolsi agyadnak nem szimpi, az nem az én dolgom.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Igaz általában tudjuk hogy az illető tanár szerencsétlen kisebbrendőségi komplexusa miatt van és eltusolják, de ez nem mindig működik. "

Ami a kisebbrendűségi komplexust illeti, ebben viszont elfogadlak szakértőnek. :DDD
Mottó "a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája.." Stimmel!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nálunk nincs diáktüntetés.
Megbeszéltük a kollegákkal már évekkel ezelött hogy soha... értsd soha nem politizálunk az iskolába.

Nem hiányzik se a szülők se a média köpködése ezokból.

Sajnaos ebben az esetben az MSZP droid kollega nem bírt magával, így néhány szülő felnyomta joggal, hogy ne oltogassa a gyerekét.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem tűnt fel. Egy visszakozó kormányhivatalos reakciót olvastam, a vezetéknév kipontozásával említett tanár nevét nem. A listázást pedig kéttannyelvűben tanuló ismerőseim megerősítették, mint leírtam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Angyal ne legyél már majom.

Ha itthon orvosként kezelnek, akkor az orvosok nem Norvégiába mennek, hanem itthon maradnak.

Lehet, angoloknak, németeknek nem Simicskájuk, hanem korrekt költségvetési rendszerük van?

Ugyanakkor tudtommal aláírtunk valami hülye papírt holmi Európai Közösséghez való tartozásról. Tudod szabad költözés, jogok, piac, és hasonló marhaságok..

Kilencszáz évvel ezelőtt a szabad városok polgárai már megszabadultak a röghöz kötéstől.
Menjünk vissza a honfoglalásig, és kezdjük elölről? Tán mégsem kéne.

Mellesleg az hogy a nagy büdös picsába lehet, hogy nem hozzánk, az unortodox gazdasági csodába menekülnek a hanyatló, széthulló nyugati szakadék szélén táncoló országok diplomás állampolgárai????
@gaboraron: te írtad "..fektessen be némi saját tőkét,.."

de oké. legyen így ahogy utóbb írod. szerintem meg legyen tandíj-ösztöndíjrendszer. a full ingyenesség baromság.
Szerintem kérdezzük meg pl a bankszövetséget hogy mi a véleménye a kormány szavahihetőségéről.

Diákok, most nem szabad abbahagyni!
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Te bizonyára tudod, hogy az MSZP ahogy hatalomra kerül azonnal bevezetik a taandíjat.

Ezek után az nem lenne csoda, ha a 4 évből 3-at emiatt a diákok majd sztrájkkal és tüntetéssel töltenének el.
@Habakuk999: Mivel az állami finanszírozás az adófizetők pénzéből van (az enyémből is), hogy ne lenne közöm hozzá.

"mellesleg teljes szívemből gratulálok neked, hogy a bölcsödétől a diplomádig(?) a képzésedet a saját pénzedből finanszíroztad."

ilyet meg nem írtam. a diplomám finanszírozás volt az, ami nem állami pénzen ment. amellett pedig Magyarországon dolgozom, úgyhogy az állami finanszírozásommal se lett volna gond.

De jó kísérlet volt....
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Tudom, én a tandíj mellett vagyok, nem az a gondom. 2008-ban is "NEM"-mel szavaztam. Olvasd el még egyszer a 6 pontot, hátha tudod értelmezni. Nincs benne szó ingyenes felsőoktatásról.
Vastagbőr: Állami mammutot szült Rózsa
A gimnazisták helyében én az iskolám államosítása ellen tiltakoznék.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Hazudsz ahogy szoktál:

"Az iskolaigazgató - mint az érintett pedagógus munkáltatója - saját hatáskörben döntött a belső vizsgálat módjáról, a meghallgatottak személyéről és dönt majd arról, hogy szükségesnek tart-e munkáltatói intézkedést a diákokkal nyíltan politizáló pedagógussal szemben - zárta a közleményt a Veszprém megyei kormányhivatal."
@dr yetee 69: @épészmérnök: @nanehogymár:

A megelőző Bajnai kormány GDP -6,7%ához és államcsődjéhez képest Matolcsy zseni, még ha nem is tetszik a kusza szeme.
És megállt, csökken azeladósodás is, a fidesz stabilizált, ezt nem vitatja senki külföldön, csak a frusztrált 'ellenzék'.
@Nanemaaaar:

Schmitt is , Semjén is tagadta, hogy plagizált. És?

Amúgy nem baj, ha a szarba belefullad a dirinéni. Ámbár el kell döntenie, hogy egyedül vagy magával ránt:))
A NER első mártírja lesz.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Ennél az 1000 tüntetőnél nincs szó benne.

Majd az MSZP-s vizitdíj ellen tiltakozó 100.000 diák tüntetőnél majd lesz nyugi.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "zárta a közleményt a Veszprém megyei kormányhivatal"
Majd ha az igazgató beszél arcát felvállalva az országos sajtóban, drága. Egy kormányhivatalnak, pláne a veszpréminek, aminek a belső működésével is tisztában vagyok, azt sem hiszem el, amit kérdez!
Volt listázás, és nem volt MSZP kampányolás, ellenben tényleg a közismert véresszájú Fidesztroll Kovács Úr kérte a mélyfideszes igazgatónőt a dologra, amit tegnap nem is tagadtak :D

Jaj de nagy a szar, ha már ott tartunk, hogy egy iskolai MSZP kampányt állított így meg a 100%-os közutálatnak örvendő igazgatónő :D

Szar van a palacsintában Viktor! Nem eszik meg a terelésünket! Gyorsan adjatok másik irányt, mert csak még nagyobb lesz a felháborodás!!!
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Én értem hogy te prekoncepciók mentén működsz, és már a HVG-nek se hiszel, csak azt nem, hogy ezt miért hozod ilyen nagy mellénnyel nyilvánosságra.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az igazgatónő több fórumon egész mást mondott még tegnap :D

Baj van, mondom én!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Megbeszéltük a kollegákkal már évekkel ezelött hogy soha... értsd soha nem politizálunk az iskolába."

Nem is tudtam, hogy a tanari kar ertekezleteire hivatalosak a takaritoszemelyzet tagjai is, mert ha nem takaritasz hanem tanitasz, akkor mar mindennek vege Magyarorszagon.
@Myrath: "Te írtad aszem, h önköltségen végeztél, de egyetemista a fiad. Ez hogy jön ki időben? "

Nagyon egyszerűen. Nem 18 évesen kezdtem a főiskolát, hanem 27 évesen, a fiam viszont 19 évesen.
És nem, nem azért kezdtem 27 évesen, mert annyiszor megbuktam általánosban és a gimnáziumban. :)
Katona voltam, majd dolgoztam, amíg meg nem teremtettem a lehetőséget a továbbtanulásra. Mehettem volna 19 évesen is, de egy fasz voltam, és a kiváló írásbeli után (matek 15 pont, fizika szintén, akkoriban ez volt a maximum) elfelejtettem elmenni szóbelizni, és ahova mentem volna, nem volt pótfelvételi. Így jártam kategória....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tőlem érzékenyebbnek nehéz lenni ebben az ügyben.:)

Kifejezetten próbál erőt venni magán mostanában, megszokásból is sokszor bántjuk.

Nem mintha nem érdemelné meg a sok disznó copyjáért.)

A jobbik ellenzéki szerepében nem nagyon hiszek.
Saját szememmel látom az átfedéseket fidesz és jobbik között.

De ott is bőven van megtévesztett ember.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Funny. Ehhez képest az elmúltnyolcévben Fletóék ellen érdekes módon párszor még a kisiskolásokat is sikerült az utcára vinni.

Azt kapjátok, amit érdemeltek, kár hogy a kölykök is mennek a levesbe.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én a 22 érintettnek hiszek, meg a nyilatkozó igazgatónőnek. Nem pedig a mára kisütött mentőakciónak :D

Nagyon gáz :D

Nagyon gyenge :D

Jajdenagyongázmeggyenge :D

Ismerjük Kovács Urat igencsak jól :D

Jaj de kínos
:D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A HVG-nek hiszek. A KORMÁNYHIVATALNAK nem hiszek. Te nekifutásból vagy ennyire sötét, vagy csak olvasni nem tudsz? Sose szabad fullba nyomni a kretént, és te most azt teszed. Az igazgatónő, és almádi ismerőseim azt mondják, listázás volt. Nem kell mindent beszopni, Jucika! A kormányhivatal csak menti a bőrét, mert túl nagy nyilvánosságot kapott az ügy, és már nekik égő!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ez legalább őszinte..

Szóval pont leszarod, hogy tizenéves gyerekeket rángatnak dróton MSZP droidok, csak mert megérdemeljük.

Őszinte és undorító, mint általában minden MSZP droid gondolatvilága.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Pl Hvg-nek, hogy a kormányhivatal kérésére tette, és hogy ma nyilatkoznak együtt, ma meg azt nyilatkozzák együtt, hogy egyedül tette, és MSZP-s kampányolót füleltek le szülői kérésre, csakhogy a facebook-on ott van mind a 17 diák meg 5 tanár, akiket kihallgattak, és valahogy egészen mást mondanak :D

Ráadásul helyi vagyok :D

Ajajajaj
@épészmérnök: Nem értem a scenario-dat.
Ha nincs "röghöz kötés", akkor is pont ugyanez történik (leszámítva, hogy vissza se kell fizetnie a költségeket), külföldre megy és ott születnek meg a gyerekei.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mondom en, nem vagy te tanar, de meg takarito sem. Valami meg ennel is alacsonyabb beosztasban lehetsz csak. A tanarok tudnak helyesen irni. Legalabbis en ezt hittem eddig.
Engem mar nem kell biztatni. ;)
@miva?:

Az iskola vizsgálatot indított, mert egy majomarcú MSZP-s hitvallású tanár, azt hitte az iskolára, hogy az egy Millás szónoki emelvény.

De nem... Nem az volt. Hanem diákok, akiknek a szülei zokon veszik ha bárki MSZP-s vagy Fideszes maszlagot nyomat nekik a suliban tanórán.

Ennyi.
szalámizás:

Csurgón lefújták a tiltakozást

Csurgón egyelőre visszakozott a középiskolás diákság és nem tüntetnek szerdán - írta a sonline.hu Somogy megyei híroldal. Kaposváron viszont megrendezik a felvonulást délután 3-tól.
@MetroGoldwinMayer: A 22 érintett ellenben nem tagadja, hogy listáztak és jegyzőkönyveztek, és a megyében prominens fideszesnek számító igazgatónő maga mondta, hogy a kormányhivatal kérésére tette ezt. Tegnap még a kormányhivatal sem cáfolta ezt, pedig egy "nem is igaz" simán kijöhetett volna belőlük :D
@hacsaturján:

Van, ha több időt fordítasz a rénekre, mint a turulra:)
Lassú ornitológus így jár.
@miva?:

A vizsgálat közben meghallgattak diákokat és tanárokat .. Milyen érdekes.. :DDD

valóban az.. Régen Apró Antalék csak lövettek.
OFF: valamelyik reggel kapcsolgattam az RTL-t, és éppen az előző esti RTL2-es híradót ismételték meg. Valami döbbenetes mennyivel korrektebb volt a tájékoztatás ahhoz képest mint ami a szokásos bűnügyi/bulvár félhetes szennyben szokott lenni. Kérdem én, miért nem lehet az is ilyen? Tényleg a sok vér, rablás meg egyéb szarnak kell a vezető hírek között szerepelnie? Komolyan fontosabb az a pár ezer szellemi csökevény kiszolgálása mint a nagytöbbség korrekt tájékoztatása!?

Ez most csak azért jutott az eszembe mert a facebook-os petíción a tv2 Tények (állítólagos) munkatársa tudakolta, hogy volna-e valaki aki hajlandó nyilatkozni az esti hírműsorukban, a diáklistázással kapcsolatban.
Fidesztrollok! A baj annyi, hogy vagyunk itt legalább ketten, akiknek nem tudja beadni a KOvács-féle hivatal a dumát, mivel pontosan tudjuk, kit is tisztelhetünk a vezetőjében, továbbá emlékszünk az ominózus igazgatókinevezésre is :D

Jajdegáz, már nekem kínos, én nem is akarom itt ezt tovább csinálni, annyira olyan az egész, mint az amerikai pite,

Vigyorgok persze, de ez azért már túl sok, kimegyek csipszért

:D
:D
:D

jajajajdekínos :D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

igaz, rég volt:

"2002 aprilis 12. - index.hu/politika/belhirek/?main:2002.04.12&88527 A puspokok felszolitottak a helyes szavazasra
"A szentendrei Szent Andras iskola igazgatoja es a katolikus plebanos altal alairt, szuloknek kuldott level nyilvanossagra hozatala felbatoritotta a "hasonlo cipoben" jarokat. Tobben tajekoztattak szerkesztosegunket, hogy masutt is kuldozgetnek leveleket a szuloknek, arra buzditva oket, szavazzanak a Fideszre. Az Uj Ember cimu katolikus lap legujabb szamanak vezercikke nyiltan elismeri: a puspokok felszolitottak a hiveket a helyes valasztasra. A Magyar Katolikus Puspoki Konferencia nem nyilatkozik az ugyben"
2002 aprilis 12. - index.hu/valasztas/sulikampa412/
Kampany az iskolakban"Tiz-tizenket eves gyerekek kampanyoltak a Fidesz-MDF mellett csutortokon a Batthyany teri metroaluljaroban - irja penteki szamaban a Nepszava. A lap helyszini riportja szerint a gyerekek a Szent Benedek Bences Altalanos Iskola es Gimnazium diakjai, a szoroanyagokhoz az iskolaban, a templomban es a keruleti Fidesz-irodan jutottak hozza.""

hát baszod...a faszsetudja :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: jajdegáz, kár, hogy nem ezt mondják a tanárok meg a diákok :D igazán egyeztethettek volna velük :D

jajajajdekínos :D

ezt nem dumáljátok ki, aranyapám, pontosan tudjuk, hogy mi történt :D

jajajajdekínos :D
Ez valami egészen brutál:
hvg.hu/itthon/20121219_Tagadja_a_kormanyhivatal_hogy_koze_lenne#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Megindult a szarlavina és mindenki menekül, ahogy tud. Egymásra kenik a fekáliát. Érdekes módon tegnap még az igazgatónő sem tagadta hogy jegyzőkönyvezett a diákok szándékairól. Hogy a Kormányhivatal utasította. Most meg? Egy tanárra akarják kenni?
Ezeket nyugodtan lehet mostantól mocskos gerinctelen tetveknek nevezni.
@miva?:
Plussz kétezer hozzászólással te legfeljebb a helyi MSZP fődroidja lehetsz kb.

A hozzászólásaid is erről árulkodnak.

Hülye MSZP droid vagy.

Azért szurkolsz, hogy a diákokat feláldozva kedvenc egypártod politizálhasson az iskolákban.
@MacChicken: magyarmuszálytanár, nekik megy így az írás, tegnap ezt magyarázta.

Vagyunk itt néhányan, akik kérdései elől elegánsan eltűnt.
@Parajpuding:

biztos vagy abban, hogy csak "mostantól" ? :)
@veracity: Az Amerikai alkotmányt több száz év alatt mindössze néhány alkalommal módosították, és a módosításokat nem egyik napról a másikra, napi politikai érdek alapján hozták.
@gaboraron:

összefoglalva, Te 2008-ban az ennél lényegesen alacsonyabb részleges tandíjat leszavaztad, de amikor Orbán teljes tandíjat akar bevezeti, akkor a diákoknak kuss legyen.
Az egyik miniszterlenök azt mondta, hogy az egy jó dolog, ha a végzett diákok külföldre mennek néhány évre dolgozni?
Ezt jó ötletnek tartod?
Tudod ki mondta?
@miva?: Szövegértés. Jegyzőkönyveztek? Igen. Iskolai vizsgálatot folytattak a tüntetésért agitáló tanár ügyében a diákok bevonásával.

Ha nem tudsz olvasni máskor is szivesen segítek.
@Habakuk999:

Javasolni fogom Csányinak, hogy a Príma Primisszimát bővítsék az ÉV Gyógypedagógusa kategóriával.
@miva?:

MIndenki tudja hogy a magadfajta tető MSZP droid tanár próbálta oltogatni a diákokat..

Ez van majom..

A szülők és tanárok nem hagyják hogy a magadfajta hülye MSZP droidok az iskoláinkban politizáljanak !
@MetroGoldwinMayer: igen-igen. zseni! :DDDDD remélem csak trollkodsz és nem vagy ennyire seggbarom :(
"Talán csak véletlen – gondolhatná a felületes olvasó -, hogy a magyar jobboldal kizárólag pöffeszkedő suttyókkal és félművelt akarnokokkal képviselteti magát a politika színpadán, de nem – gondolom én -, hanem ez a magatartás, viselkedéskultúra éppen hogy a posztszovjet jobboldal lényege, egy gyökerek nélküli, talajtalan és jövőtlen politikai irányzat kétségbeesett kapálózása a megváltozott világ érthetetlen ténye és tendenciái között, egy bukott ideológia értelmetlen propagálása, túl hype-olása.
A jobboldali világkép tehát önmagában is elavult és gusztustalan, de korántsem annyira, mint éppen most, amikor Orbán Viktor elnököl ebben a szerencsétlen országban, és közismert hülyéket nevez ki lényeges posztokra, mind a gazdaság, mind a kultúra területén (minden bizonnyal ez a helyzet az egészségügyben is, csak azt nem ismerem).
A bizonytalan választópolgár ránéz Hoffmann Rózsára, és azt kérdezi: ez lenne a jobboldali, konzervatív oktatáspolitika? Ez a jobboldal? – majd köp egyet és megfogadja, hogy soha az életben nem szavaz többé semmire és senkire, ami/aki Che Guevarától egy kicsit is jobbra esik.
Meghallgatja Fekete Györgyöt, Vidnyánszky Attilát, vagy bármelyik random párthülyét a művészeti területről, és máris tudja, hová kell szavaznia: bárkire, csak ezekre nem."

nepszava.com/2012/12/velemeny/bartus-laszlo-miert-szeretem-orban-viktort.html
@quendelapo:
A röghözkötés szerződése az 20 évből 7 külföldön töltött évet jelent.

A 7 az néhány nem ?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: te beteg vagy. tegnap még azzal jöttél, hogy miért baj a listázás, mikor gyurcsány adósította el az országot

jajajdekínos

többiek, MSZP-s vagyok én?
Nem azért balhézok sipivel rendszeresen, hogy menjen az mszp-vel a halálba?

de

jaj de kínos :D
konkrétan hasít a naszád, csak az a baj qrva nehéz a horgony:
"Magyarországon pedig az idei után jövőre is reálbércsökkenésre lehet számítani – közölte a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég szerdán.

Magyarországon a Hay Group nyári adatai szerint 3,9 százalék körül alakul az idei béremelés, ami a várható csaknem 6 százalékos inflációhoz képest reálbércsökkenést vetít előre éves szinten. A magyar Hay Group 2013-ban is hasonló eredményre számít."

nem is értem a sok gyökér miért megy el ebből a remek országból...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

most meg az alkotmány meg az adatvédelmi ombudsman lövet, te analfabéta faszkalap:

hvg.hu/itthon/20121219_Peterfalvi_a_tanarnak_nincs_joga_rogziten

korábban batu kán lövetett, de talán majd habakukk kollegának lesz türelme elmagyarázni neked, te oktatás gyöngye!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Hidd el nekem is van rálátásom a középiskolai oktatásra.

És nekem elhiheted hogy az agybeteg MSZP-s tanár kollegáktól durvábban senki nem kampányol semelyik iskolába."

Nem hiszem el.
@quendelapo: " de amikor Orbán teljes tandíjat akar bevezeti, akkor a diákoknak kuss legyen. "

Hol is írtam ilyet?
@Myrath:
A népszava idézetre legjobb egy magyar nemzetes cikkel válaszolni, de nem sok értelme lenne.
Komcsik bértollnokai veszekednének fideszes bértollnokokkal.
A gerinctelen tetvek menekülnek a sz*rlavina elől:
hvg.hu/itthon/20121219_Tagadja_a_kormanyhivatal_hogy_koze_lenne
Szögegyenest ellentéteset hazudik az igazgatónő. Tegnap még elismerte a jegyzőkönyvezést a diákok szándékairól.
És most mind egy tanárra akarják tolni a fekáliát. Ez valami elképesztő.
Nos hát láthatjuk milyenek a fideszpatkányok.
@MacChicken: adócsaló hejjessírását én is többször kifogásoltam itt, márhogy állítólagos tanár létére, defőleg és pláne, ezek szerint azóta sem tanulta meg.
@gaboraron: Tényleg? Közöd van az adódhoz?

Akkor te javasoltad, hogy 300 milliárdot vigyenek a szökőkutak?

Biztos, hogy iskolába jártál és nem szanatóriumba önkőccégesen?
@hacsaturján:
Hidd el kíváncsian várom a végkifejletet.

Ha bárki kideríti (ombudsman, bíróság), hogy az MSZP-s kollega törvényesen kampányolhatott az iskolába, és emiatt az iskola még szülői bejelentésre se indíthat vizsgálatot, akkor már másnak elkezdek politizálni az összes osztályomba .. :)))
@Orica Középföldi:

ezek után a magyar felsőoktatást fogom hejre tenni. akinek nem teccik, meneküjjön, mer nem állok jót magamér! még egy ijjen gyurcsányos faszfejet nem bírnék elviselni.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: akkor te ellenezted a viktor tervét? durva! ezért kiírtad magad a NER-ből..
jajjdeszánalmas vagy :( :D
Már megint ennek a Gyurcsányhamisító fideszes kampánytanárnak kell a párt szaros gatyáját mosni? Ennek a Kuminnak lehetne annyi esze, legalább ilyenkor valami hihetőbb és hitelesebb arcokat vet be.
Aha, persze :D

érthető :D

ujujuj de gáz, hogy a gyerekeknek nem szóltak erről :D

Hülye 19 éves elitgimnazisták nem értik a szöveget magyarul sem?

persze :D

jajdekínos, na megyek, hazudjatok kicsit, úgyis minden témában ezt nyomatjátok! csak ebben az ügyben kb személyesen érintett vagyok, és kb pontosan ismerem a tényeket.

jajajdegáz

húdekínos

pedig a kormányhivatal aszonta?

hát akkor az úgy is van

hahahahahahaha
@Orica Középföldi: :)
jóvanna

csak gondoltam el ne feljtődjön, hogy nem 1012 van, hanem 2012. Könnyű ezt elnézni mostanában.
@Habakuk999: az a baj, kedves Habakuk, hogy rajtad se segít a tahótlanító gomb.... :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Hidd el nekem is van rálátásom a középiskolai oktatásra.
Szóval nem is tanár vagy, csak szemben laksz a gimivel. Ércsük tanár úrr.
@Parajpuding:

Ezek az MSZP patkányok.

Kampányolnak az iskolákba aztán kikérik maguknak, ha a szülők ezért vizsgálatot követelnek az iskolától !
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: iskolába? osztályomba?

ugye vakokat oktatsz! ne tedd tönkre a helyesírásukat!

nem tanítassz te sehol, testvéram, hanem ülsz a vikiék aqkolmelegében és kommentelsz a betevőért!
Pörögnek az események, ezért most lomtalanítok, hogy koncentrálni tudjak.

Ha valaki azt tapasztalja, hogy nem reagálok a provokációira, az azért lesz, gyerekek, mert tahótlanítottalak benneteket.
bocs a helyessen irt szavakér
@Spániel:

Te csak hidd ezt..

Én meg érdeklődve várom, hogy lehet-e az iskolákban kampányolni.
Várom az ombudmani állásfoglalást és a többit.

Mert ha igen, akkor végre neki kezdek én is.

Mert azt ne gondold, hogy belenyugszok, hogy csak MSZP kampányolhasson egy percig se !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: C surgó, Csurgó, hol is hallottam én erről?
Netán nem-e a Áder Bronzon szülőfőgye-e?
@miva?:
Ha neked így könnyebb élned :))

Azt hiszed így megemeled a nívótlan MSZP kampányod fényét ???

Nagyon tévedsz..

Patkány vagy, mint minden MSZP droid.
Ami pedig az 55 ezres finanszírozott helyet illeti. Miért nem mondtak 100 ezret? Mégiscsak kerekebb szám. Ha lúd, legyen kövér. Nem mindegy? Úgysem ér a szavuk (meg az írott szabályozásuk) sem egy kanál hangyát se. Ahol három nap alatt lehet felsőoktatási reformot csinálni, ott az 55 ezres szám eltörlése fél óra se.
Remélem a diákok nem hagyják abba. Ezt a csúti görény alaposan benézte.
Miközben mi olyan hülyék vagyunk, hogy idiótákkal veszekszünk, a kormányszóvivő bejelentette, hogy

- visszaemelik az ingyenes keretszámot 50 ezerre
- a röghözkötés marad
- az egyetemek finanszírozása marad ugyanolyan.

Vagyis, adtak egy pofont a szarnak.

Különösen gennyes, ahogy az egyetemfinanszírozásnál gépont szász közölte, hogy van ám plusz forrás, csak más költségvetési soron.
Mint például a partnerprogramok kiváltásánál. Ami valójában az egyetem anyagi fenntartása szempontjából lótúró holdvilágnál.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Te, retek, azt honnan is tudjuk, hogy emeszpés tanár kampányolt? A fideszes igazgatónő egy kurva szót nem mondott erről tegnap, cserébe a listázást beismerte.

A hazudozó kormányhivatalnok nem újság, ahogy a te terelésed és másra kenésed sem az. De azt jó ha tudjátok mindannyian, a következő ilyenért a szátokba fogunk lépni.
@MetroGoldwinMayer: Hogy te ilyen két év után hiszel egy kormányhivatalnak, az téged minősít.
@Bakter: "halál, vagy séta a (vékony) jégen"

fusson b+ ! ... de mi megadtuk az eséjt...

csak futni kell a vékony jégen...
amejik fidesbűnöző nem fut elég gyorsan az meghal...
@veracity: Hazaáruló vagy e?

A bloggerek nem a hazájukat mocskolják, hanem véleményt nyilvánítanak a szerintük szar rezsimről és ez alkotmányos joguk, amivel élnek.

Ha már jössz Ámerikával:

Nesze: hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyes%C3%BClt_%C3%81llamok_alkotm%C3%A1nya

Nézd csak meg, vagy keresd meg hányszor módosították azt.

Nézd meg zorbánék alkotmányát. Hányszor módosították és mennyi idő alatt? Annyit is ér, a saját törvényeiket sem tartják be, ha beleütköznek átírják.

És te ehhez tapsikolsz és hazáját mocskolóknak titulálod a kritikát megfogalmazókat. Ügyes vagy és okos is!
@Parajpuding: "Ami pedig az 55 ezres finanszírozott helyet illeti. Miért nem mondtak 100 ezret? Mégiscsak kerekebb szám. Ha lúd, legyen kövér. Nem mindegy? "

Helyes, helyes!
@Spániel: @Habakuk999: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nekem vannak barataim, sot rokonaim is akik nem kepesek helyesen irni, mert diszlexiasok es annak idejen amikor tanultak nem volt megfelelo modszer ennek a problemanak az athidalasara. Vannak olyan kommentelok is, akiknel ugyanezt a problemat latom, valoszinuleg ok is ilyen bajjal kuzdenek, nem is bantom oket erte. De ezek az emberek nem is adjak ki magukat tanarnak, nem okoskodnak olyanokkal szemben akiknek az irasabol latszik, hogy sokkal magasabb szinvonalat kepviselnek ertelmileg. Ez a ficko nem diszlexias, viszont az alacsony muveltsegi szinten levo emberek hibait koveti el helyesirasilag. En is sokszor hibazok nem tagadom, nem is vagyok tanar, de olyat nem irok, hogy "muszaly" vagy "nem politizálunk az iskolába". :)
@Habakuk999:

"csak gondoltam el ne feljtődjön, hogy nem 1012 van, hanem 2012. Könnyű ezt elnézni mostanában."

Aki 1012-ben érzi otthon és jól magát, annak hiába magyarázol:)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én csak akkor sajnálnálak nagyon, ha a kúrcsány kifingana, az emeszpé meg feloszlana!

Kijjafaszt gyűlölnél ilyen hévvel? Csak találnál valakit?
@bananarepublica: "Lopni nemszabad, de ha beirjuk az alaptorvenybe? "

kalaptörvény:
1§ lopni nem szabad
2§ kivéve: cba, közgép stb...
@Bakter: "Talán ott kéne kezdeni, hogy az orvosok ne akarjanak Angliába meg Németországba menni."

Igen ezzel egyetértek, de ebben sajnos az elmúlt 22 év összes döntéshozója nyakig sáros. :(
@bella _ciao: Azért az érdekelne, hogy sima tanárképző főiskolával (a FB-n a Berzsenyit adta meg iskolai végzettségnek) hogyan lehet egy középiskolában igazgató???
Vagy a presbiterség/hitoktatói papír/teológiai "diploma" az most ugyanaz, mint korábban volt a marxistaleninista esti egyetem? Mindent visz?
Honnan szalajtották ezt a nőt? Mit csinált korábban?
Érdemes lenne utánakapirgálni, hátha ő is az Ecserin jutott a végzettséghez ....
wááá
nagy dávid höok elnök (most parlament előtti ülnök) beszólása gyrosz-ásznak:
gyorsz fűt-fűát ígért a kormánytájékoztatón, ingyen kalácsot meg alacsony ponthatárt, meg ilyenek. erre:

"Nagy Dávid, a HÖOK ülősztrájkoló elnöke azt mondta a kormányszóvivői tájékoztató után a hozzá kimenő miniszternek, Balog Zoltánnak, hogy a bejelentett kormánydöntést írásba adva kérik."

like
izé, +1
@Spániel:

"1799 tavaszán felkérik, hogy vállalja el a csurgói gimnázium tanári állását. Május 26-án utazik Csurgóra, falusi környezet fogadja, a község legszebb épülete az új gimnázium. Csokonai itt rektor, tanár, igazgató egy személyben. Teljes erejével veti magát a tanításba. Tanítási módszerének alapja, hogy "gondolkozó és gondolkoztató tanításra" törekszik. Leginkább a poétika, a költészettan oktatásában remekelt. A hiányzó tankönyvek pótlására maga készít jegyzeteket, ilyen céllal írja "A magyar verscsinálásról közönségesen” című tanulmányát."

ehhez képest...pfujjj.
@Habakuk999: hehe, jól bírod, az az igaz ágyus névbitorló, setétebb a sokévi átlagnál, ki is volt aki napra nap hordta a baromságait, űrhajós néven? Na ez is ő, a nyakamat reá ;)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem hit kérdése. Ha valaki valamiről tud(nem úgy mint a hvg), van bizonyítéka akkor forduljon a bírósághoz, teljesen jogosan.

De ez ugyanúgynem fog megtörténni mint a másik oldal véleményének ismertetése a posztban.
@Fabius

Jogos a felháborodás, jó a poszt.

Azt az egy apró észrevételt tenném, hogy ez a poszt szó szerint alkalmas a január 1-én életbe lépő új Köznevelési törvény kapcsán is.
Szeptembertől ugyanis az általános iskolákban felmenő rendszerben bevezetik a hittan és/vagy etika kötelező oktatását, amivel minimum a gyerek bizonyítványán keresztül nyilván lesz tartva a felekezeti hova (nem)tartozás a gyerekekről, rajtuk keresztül pedig nyilván a szülőkre is következtetni lehet.
A mi általános iskolánkban már terjed az a pletyka, hogy tavasszal a szülőknek nyilatkozniuk kell, hogy a gyerekek melyik "képzési formát" választják, a listával csupán "felmérik" az igényeket.

Az pedig, hogy már az általános iskolákban milyen gusztustalan és vérlázító dolgok történnek, nem titok az érintett családok előtt. A gyerekek monitorozása különböző tematikus fogalmazási feladatok mögé bújtatva, szinte heti szinten aktuális.
@Orica Középföldi: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
akkor nem az én gondolatmenetem a hibás, megnyugodtam, köszi...
@épészmérnök:

én is azon röhögök, hogy ártunk és ormányunk három kemény munkanap alatt ( a miniszterelnöki direktívának megfelelöen) kidolgozta a giró-szászt, akinek a szájából a 10.480 és a 3 millió egykutya, valamint, hogy karácsonyra kidolgozza balog miniszter úr a giró-szász konkrét részleteit, viszont balog miniszter úr karácsonykor nem fog erre ráérni.
@MacChicken:

Nem derült ki, hogy milyen kollégákkal. ;-)
@épészmérnök:

Én ezt nem értem. A diákok 2011-s állapotot kértek csupán. Ez 33.000 ingyenes hallgatót jelent. Akkó most miért is 50.000 ??
Szerintem ez átbaszósdi megen!
@Evezős:

Volt már róla szó, hogy az iskolavezetőket vallási buzgómócsingok közül választják.

" a Magyarországi Református Egyház zászlaját pedig a Bácsi és Gránási Család nevében Gránási János adta át a gyülekezet részére. "
@Evezős:

"Vagy a presbiterség/hitoktatói papír/teológiai "diploma" az most ugyanaz, mint korábban volt a marxistaleninista esti egyetem? Mindent visz?"

Ollé!!!!!!!!
Igaz lehet.
Érdemes elolvasni az MSZP droidok heves lelkendezését...

Lelkendeznek mert egy tetves kis lelki társuk az iskoláinkban hirdette az MSZP-s igét.

És fel vannak háborodva, mert néhány szülőnek ez nem tetszett, és vizsgálatot követelt.

Ennyit tudnak ezek a tetvek meg a nevüket.
Tizenéves diákok iskoláiba politizálnának.
@MacChicken: lehet tesitanár :D (elnézést a normálisaktól)
@gaboraron: rajtam segítene, ha használnám, de eddig csak egy alkalommal nyomtam meg.

Kíváncsi a természetem, érdekelnek a különböző vélemények.

Régebben egyáltalán nem értettem, hogyan tudtak olyan embertelen rendszereket fölépíteni, mint Hitleré, Sztáliné.

Eddig az Állatfarm nyújtotta a legnormálisabb választ.

Mostanában itt vagytok ti, kedves talpnyaló alattvalók.
Pozitívból negatívat, világosságból sötétséget csinálni is megy nektek.
@MacChicken: én is írok hibásan, de legalább nem konzekvensen, ha valaki visszatérően csesz el valamit, az csak azt bizonyítja, hogy még azt sem fogta fel, hogy valamit nem tud, és igénytelen is rá, hogy netalántán ki is javítsa azt.
@MetroGoldwinMayer: Úgy tudom, a szülők feljelentést tettek az igazgatónő ellen, de ebben elismerem, hogy nem tudom, mi az igazság (a feljelentés tényében). Abban viszont majdnem biztos vagyok, hogy ha megtörtént, néhány markos legény esetleg felkeresheti őket az éjszaka közepén, hogy érdeklődjenek róla, mennyire gondolják komolyan a feljelentést. Mert sajnos tapasztalatból tudom, hogy a Fidesz így működik.
@milyen szép a Vértes, ó: Nem, eltunt a tanar ur. Lehet, hogy raripakodott muszakvezeto, hogy szaros a fal a wc-ben, o meg internetezik munka helyett. :)
De azt nem ertem, hogy miert MSZP droidozott le. Nem irtam semmi olyat, ami politikai hovatartozasomat mutatna. Ha fidesz fun lennek az ertelmesebb fajtabol - van ilyen is am biztosan, csak mi nem tudjuk, hogy hol rejtoznek -, akkor is feltunhetett volna, hogy nem azt tukrozik a hozzaszolasai, hogy tanar.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Sáros, de volt egy rizsa amivel a fizess nyert. Azt gondolom, nem hiba, ha a választók ezt számon kérik. Volt egy szitu, amit ov kész volt kormányozni (ő mondta anno). Kormányozta is! A gyorsnaszádot a sziklafalnak, amiről csupán egy darázs tudott elmenekülni.
@Ergosum: Jó is lehetne a poszt, ha sunyi módon nem csak az egyik oldal álláspontját tartalmazná.
@Ergosum: na a következő pont, aminél a kérdezőre borítom az asztalt, az én gyerekemnek egyik faszságot sem fogják az agyába nyomni az én engedélyem nélkül, na arra meg várhatnak, ha nem káderezhetem le az oktató tanárt személyesen...
@Ergosum: ez böki nekem is a csőröm, gondolkodtam sokat mekkora lófaszt rajzoljak majd a jeles kérdőívre, de rodeo felnyitotta a szemem, beírok egy kamu vagy réteg vallást mondjuk azt,hogy jedi' vagy budhizmus azt ehhez biztosítsanak oktatót a genyokok. bár lehet, hoyg marad az egyenes út azt jól megmondom, hogy kapják be és hagyják békén a kölykömet ilyen faszságokkal, legfeljebb tüntizek ha lesz még egy két marha szülő rajtam kívül :)
@hacsaturján:

Te!!!
A Giró-Szász egyben is undorító. Ne vizionálj karácsonyra részleteket, mert elhányom magam.
Akkor nézzük:
Két év alatt nominálértéken 35%-kal vágták meg az egész felsőoktatásra szánt költségvetési támogatást:
2011: 189 milliárd forint
2013: 123,5 milliárd forint
Ehhez jött még két héttel ezelőtt 11 milliárd elvonás egy salátatörvényben.

A ma déli bejelentés szerint más költségvetési soron van betervezve 24 milliárd plusz forrás a felsőoktatás számára, amelyből ugyanakkor 11 milliárd a ppp programok kiváltására szükséges.

Vagyis gyakorlatilag ugyanott vagyunk, ahol elindultunk.
És arra a most bejelentett 42000 plusz helyre nincs pénz a költségvetésben.

Ez már a végvonaglás.
@Evezős: nem, nem feltétlen kell egyetemi diploma a középiskolai tanításhoz. viszont, ha nincs, nem érettségiztethet, illetve csak a 9-10. osztályban taníthat.

de nekem valami nagyon büdös a dologban, a gyerekek, amikor a sorfalazós videóban beszéltek, mondtak valami olyasmit, hogy a hvg kevesebbet tud, mint ők. meg a tanáraikért álltak ki. inkább ez olyan, mintha egy tanár ellen indult volna valami boszorkányüldözés. de talán @miva, ha almádi kötődésű, többet tud.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Érdemes elolvasni 2008-ból a fidesz droidok heves lelkendezését...

Lelkendeztek mert egy tetves kis lelki társuk az iskoláinkban hirdette az fideszes igét.

És fel vannak háborodva, mert néhány szülőnek ez nem tetszett, és vizsgálatot követelt.

Ennyit tudnak ezek a tetvek meg a nevüket.
Tizenéves diákok iskoláiba politizálnának.
@MetroGoldwinMayer:

Mi lehet a másik oldal álláspontja, amitől kevésbé lesz gennyes a történet?
Esetleg arra reagálnál, amit még utána írtam vagy az szerinted rendben van?

(És most itt megjegyzem, hogy én pl, annak ellenére, hogy 3 kisgyerekem van, tandíj párti vagyok. Csak nem ezzel a módszerrel, nem ilyen határidőkkel és nem ekkora összegekkel.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kötelező lesz.
De majd megdumcsizunk egy talit és megyünk együtt tüntetni:)

Egyébként úgy hallottam, hogy február óta az AB előtt van ez a rész, csak még nem volt idejük foglalkozni a témával. Más is észrevételezte, hogy erősen alkotmányellenes a történet.
@hacsaturján: magyarázza neki az ördög öregannya.
Én nem akarok mindig irgalmas szamaritánus lenni.
Hülyeség, vagy arcátlanság?
Balog miniszter a HÖOK-elnökkel folytatott peripatetikus sétája közben azt mondta, Nagynak meg kell értenie, hogy nem lehet egyik évről a másikra teljesen felforgatni a felsőoktatást.
Miután fenekestül felforgatták.
@Ergosum: 'A hivatal szerint az eset valójában úgy történt, hogy az iskola fenntartójához, a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központhoz (MIK-hez) szülői bejelentés érkezett, amely szerint az iskola egyik tanára tanítás helyett tanórán megengedhetetlen módon rendszeresen politizál és a diáktüntetések apropóján demonstrációra buzdítja a diákokat.

A Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ az eset kivizsgálását kérte az erre hatáskörrel rendelkező balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatójától, és tájékoztatást kért a vizsgálat eredményéről - írta Kálóczi Beáta sajtófőnök.

Az iskolaigazgató - mint az érintett pedagógus munkáltatója - saját hatáskörben döntött a belső vizsgálat módjáról, a meghallgatottak személyéről és dönt majd arról, hogy szükségesnek tart-e munkáltatói intézkedést a diákokkal nyíltan politizáló pedagógussal szemben - zárta a közleményt a Veszprém megyei kormányhivatal.'

Ez a másik oldal álláspontja.
hvg.hu/itthon/20121219_Tagadja_a_kormanyhivatal_hogy_koze_lenne#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
faszparaszt sokadik: csak kérdem, ők ugye semmi politikát nem visznek semmibe?

"Politikai hátteret" sejt a diáksztrájk mögött a szolnoki polgármester

Az országos követelésekre "ráerősítő" petíciót adtak át szerdán a polgármesternek a város diákjainak képviselői Szolnokon. A szolnoki közép- és főiskolások szolidaritást vállalnak az országszerte zajló hallgatói tiltakozásokkal, a diákok követeléseivel.

hvg.hu/itthon/20121219_Politikai_hatteret_sejt_a_diaksztrajk_mog
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

figyuzz haver ez segít, és szabad felhasználású program akár iskolai gépre is telepítheted, tud' magyarul is

www.speckie.com/

a legtöbb hibát szép piros vonallal kidobja, ha már muszály'... ;)

ui: nem (csak)basztatásból - sajnos én is gépelek össze vissza, de mondjuk én nem is mondom tanárnak magam :)
Nagyon jó a HVG tudósítása az eseményekről. Van egy térképük is arról, hogy hol vannak tiltakozások.

hvg.hu/itthon/20121219_hallgatoi_tuntetes
@Orica Középföldi:

"A miniszter tartott egy ad hoc sajtótájékoztatót, ahol azt mondtra: napok óta úgy érzi, hogy kikosdarazzák a diákok. Azt ígérte, hogy a keretszámokat pótló megoldást, az új felvételi rendszert karácsonyig kidolgozzák, Orbán Viktor még az ünnepek előtt alá is írja a kormányhatározatot. A miniszterelnök arra kérte Balogot, hogy akár még szenteste is álljon a diákok rendelkezésére, ezt azonban a miniszter lelkészként nem tudja vállalni."

erre utaltam a magam móggyán. ha elsőre giró-szász jött ki, akkor mi a garancija, hogy másoggyára is ez gyűjjön ki.
@Ergosum:
"(És most itt megjegyzem, hogy én pl, annak ellenére, hogy 3 kisgyerekem van, tandíj párti vagyok. Csak nem ezzel a módszerrel, nem ilyen határidőkkel és nem ekkora összegekkel.)"

Azt szavaztad le 2008-ban orvbűn buzdítására!
Átjárható, olcsó, mérhető, szoc. érzékeny javaslat volt.
@Habakuk999:

csak mer tennap lebasztál....:)))
@épészmérnök: 13:44 Radó Péter oktatáskutató kommentárja a facebookon:

Radó Péter, oktatáskutató kommentárja az iménti kormányszóvivői sajtótájékoztatóhoz:

Csak hogy jól értjük-e: (1) a részösztöndíjas kalap megszüntetésével és a képzési normatíva csekély kipótlásával feltornásszák az állam által finanszírozott helyek számát 55 ezerre, (2) a fenntartói, kutatási és hallgatói juttatások kalapok (az állami finanszírozás kétharmada) továbbra is keményen szűkül, tehát az egyetemek egy része továbbra is marad a bedőlés szélén, (3) a röghöz kötés marad, (4) a ponthatárokkal továbbra is ki lehet szorítani hallgatókat bizonyos képzési területekről, (5) koncepció továbbra sincs, (6) a közoktatás "átalakítása" továbbra is a felsőoktatásba belépők durva "előszűrését" szolgálja. Háááát, én még tüntetnék egy darabig....
@Myrath:

Fájdalom, de én a NEM opciót választottam akkor.
MGM: dokumentumok? miért tartott ez a kiötlés eddig? miért néznek mindenkit hülyének?

más is ezt kérdezi:

Beáta Nágl Ne mááár, elhiszi valaki, hogy ha egy szülőnek gondja van egy pedagógussal, akkor a Vp. Megyei Intézményfenntartó Kp-hoz ír panaszlevelet és nem az intézmény vezetőjéhez fordul?? Hihető(bb) lenne ez az egész sztori, ha nem egy nap kell ahhoz, hogy összeférceljék, és nem egy olyan panaszra fogják, ami kézzel nem fogható, hiszen ha akarom elhiszem, ha akarom nem, ugyanis hiába kérnénk bizonyítékként, mert akkor a szülő személyi jogait sértenék, tehát elő soha nem vehetnék. Valóban sokkal egyszerűbb egy tanárra kenni az egészet, hiszen ő csak egy apró láncszem, vigye el a balhét, így az igazgatónő és a kormányhivatal 'jó híre' is megmarad, sőt, még ki is hozhatják magukat mártírnak, hiszen ők csak a gyerekeket akarták megvédeni a csúnya gonosz manipulatív tanerőtől.

www.facebook.com/pages/Pet%C3%ADci%C3%B3-az-Alm%C3%A1di-Gimn%C3%A1zium%C3%A9rt/564673563548181?fref=ts
@batka manó:

Lassan tömeget alkotunk:)
"Mindent összevetve a HÖOK hajlandó tárgyalni, ezért arra kérik Balog Zoltán minisztert, hogy a most elhangzottakról készítsen egy átlátható írásos anyagot, és ezt küldje át a hétfőn éjjel létrehozott Felsőoktatási Egyeztető Fórumnak. Itt már nemcsak a HÖOK-ról van szó, hanem szülőket, pedagógusokat, egyetemeket is érintik az intézkedések - mondta. "Sajtóhírek aplapján nem tárgyalunk" - tette hozzá."

Tudja, kikkel van dolga....

hvg.hu/itthon/20121219_Veget_ert_Nagy_David_egyszemelyes
@Ergosum: régen háromnál többnél már oszlattak... :)
@Ergosum: Akkor BOCSI! Valszeg összekevertem a nickedet vkivel. (Én is!)
2012. december 19., szerda | 13:41
Újabb videó készült a diákok követeléseiről

A videóban megjelenő diákok arról beszélnek, hoyg mit szeretnének: jobb egyetemeket, minőségi oktatást, versenyt az egyetemek között, rászorultsági és tanulmányi ösztöndíjakat, keresetekhez igazított tandíjat.

www.youtube.com/watch?v=S06gNzCCw1s&feature=player_embedded
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kisszívem, ezen az egy néven kommentelek a blogokban...
Neked ez fura, mi?

Mondjuk azt nem értem, minek, mivel eddig próbáltam normálisan hozzátok szólni. Felesleges volt, eltekintve a néhány kivételtől (nekik respekt), csak személyeskedést kaptam.
@MetroGoldwinMayer:

Én is tudok linkelni a másik oldalról álláspontot, ahol nem egy szülő bejelentésére hivatkoznak, hanem több szülőére.

www.hir24.hu/belfold/2012/12/19/sorfallal-fogadtak-a-diakokat-listazo-igazgatot/

"A balatonalmádi tanulók, szülők és öregdiákok felháborodtak. A történések miatt petíciót írtak az igazgatónőnek az alábbi szöveggel:

„Tisztelt Igazgató Asszony!

Mi, mint a Balatondalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium volt diákjai mélységes felháborodással értesültünk arról, ami a gimnáziumban történt: diákokat és tanárokat hallgattak ki, jegyzőkönyvezték a szavaikat stb. Nem használjuk az "állítólag" kifejezést, mivel a beszámolók hitelesnek tűntek! Egyelőre 5 tanárról és 14 diákról lehet tudni!....."
@Myrath: "de volt egy rizsa, amivel a fizess nyert."

Viszont vigasztalódhatunk, mivel a 2014-es kampányban és a választások után egyik politikus sem fog hazudni. :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "a ponthatárokkal továbbra is ki lehet szorítani hallgatókat bizonyos képzési területekről,"

Tanulni kell, oszt akkor bejut a pontjaival.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: szerintem a diákok is. Ez a Nagy gyerek kemény fickónak tűnik, és tudja, kikkel van dolga. Balogh beinvitálta a Parlamentbe, de csak azzal a kikötéssel fogadta el a meghívást, ha a sajtósok is vele mehetnek, és felvehetik a beszélgetést. Ebbe Balogh nem ment bele.

A közös sajtótájékoztatón üdvözölte az előrelépést, feltett kérdéseket, kifogásokat, és azt kérte, hogy NE A HÖOK-NAK, HANEM A FELSŐOKTATÁSI EGYEZTETŐ FÓRUMNAK ADJA ÍRÁSBA A VÁLASZAIT A MINISZTER. Nem engedi a megosztást!
Hahó, kijött a vízerből!!!!
"Oszkó: Tartós pangást okoz a kormány"
@batka manó:

Hol van még a tavasz, hol van még a szeptember...
Addigra simán visszavezethetik ezt a módszert ezek is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ingyen internet, sőr, áram, közlekedés, no adózás a suli után, stb. mikor lesznek??? ;)
@Dr. simonmondja.: Basszus, akkor igazgassa valamék hittanárképzőt, esetleg egyházi óvodát - ezzel a képzettséggel. Oda tán emg is felel - bár erős kétségeim vannak, elnézve mi a kedvence ...
De mit keres egy kéttannyelvű állami gimnáziumban???? Ott volt korábban portás, vagy mi?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Meddig? A HVG hisztit elindító cikke tegnap 17 óra után jelent meg, akkor már senki nem dolgozik az iskolábanés a kormányhivatalban aki illetékes.

Már délelőtt reagáltak, ami teljesen ok. Remélem a vörös tanárt kirúgják villámgyorsan.
@Klarita: Nem csak osztályfőnöki órán megy az agymosás. A gyerekeim pontosan tudják, hogy melyik tanár, mennyire narancsagyú. Mi meg a kokárdázás óta megmondtuk, hogy nem kell nagy dobra verni soha a politikai nézeteinket, mert ezzel a környezetünkben másokat megsérthetünk, sőt beteggé tehetünk. Apósom akkor rosszul lett, amikor kiderült, hogy mi bizony nem hordunk kokárdát, majdnem mentőt kellett szegény szívbeteghez hívni.
Bár sose gondoltam volna, hogy ez a világ visszajön. 90-ben a férjemmel arról beszéltünk, hogy ha mást nem, akkor azt elértük, hogy soha többé nem kell titkolnunk vallási, politikai nézeteinket. Erre ezek a mocskos öreg kommenisták megint elérték, hogy a gyerekeinket arra tanítjuk, miként kell elhallgatni bizonyos dolgokat. (Pl.: Kislányom, az iskolában ne emlegesd úgy a Vezírt, hogy Farkward nagyúr, mert nem illik. - a nevet maguk találták ki.)
@bella _ciao: Készségtárgyat, maximum. Azt taníthat. De vezetője nem lehet egyetemi diploma nélkül egy középfokú oktatási intézménynek.
@hacsaturján: Én? Téged? Csúnyát mondtam a rénjeidre?

Mondjuk ebben a villámgyors troll invázióban előfordulhat.
Mire elkezdenéd a beszélgetést, már el is tűnnek.
@veracity:
"Szerencsére csak párszáz magyargyűlölő hazaáruló olvassa lelkesedéssel az index-es blogokat, túl sok kárt nem tudnak okozni."

Ide értve téged is, aki minden egyes indexes blogba beleszemetelsz...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor, ha egy szülő feljelenti az iskolát egy kormányhivatalnál,
hogy az igazgatónő politikai nézeteit hirdeti, mikor Orbán Viktort élteti,

akkor az ok rá, hogy kihallgassanak mindenkit és vizsgálják ezt a bűncselekményt ?

Vagy a fideszt szeretni és református zászlókat küldözgetni,

az jó politikai nézet hirdetés,

és vannak a rossz nézetek, amiket jegyzőkönyvezni kell és nyomozni kell utánuk ?
@gaboraron: nem értelek, mit is szerettél volna mondani? Majd jönnek a zügyvédek oszt jónapot, vagy talán azt, mindenki annyit ér amennyije van, vagy sorolhatnám a narancsmaffia paneljeit, de minek is, vannak akik ebben sokkal jobbak ;)
"Szijjártó kemény rúgást kapott"
Az elkövetőt azóta is keresik a sportcsarnokban.
@Бабаяга: "Farkward nagyúr...maguk találták ki"
ROTFLMAO
@Ergosum:

pedig ez is qrva nagy gáz...nem is értem a pedagógusokat(sem)

"Állami mammutot szült Hoffmann Rózsa

Szerző: zero
- 2012.12.19. 11:35

Miközben (nagyon helyesen) egyetemisták, főiskolások, gimnazisták, szülők, szimpatizánsok tiltakoznak a kormány "három nap alatt elkészített felsőoktatási reformja" ellen, a csendben, a háttérben olyan "reformok" zajlanak, amik hasonlóan fontosak a felsőoktatási ámokfutáshoz, ám valamiért nem kap akkora médiafigyelmet.

Mert a gimnazisták helyében én az iskolám államosítása ellen tiltakoznék."
"Pár héttel ezelőtt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KIK) még honlapja sem volt, de most már sikerült egy erősen béta verziót elindítani. Nem található meg a honlapon a KIK telefonszáma, emailcíme, a munkatársak menüben összesen 16 személy található, az összes egyéb menüponton a "fejlesztés alatt" olvasható.

Ehhez a "fantomintézményhez" államosítanak be 120 000 pedagógust január 1-vel, amivel megszületik a legnagyobb állami mammut szervezet, ami erősen túlszárnyalja az eddigi csúcstartó 38 ezres MÁV-ot és az 50 ezer fős rendőrséget."

vastagbor.blog.hu/2012/12/19/oriasi_mammutot_szult_hoffmann_rozsa?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_19&utm_campaign=index

lehet folytatni a tüntetéseket, de lassan nekünk szülőknek is fel kellene emelni a seggünket...
@Ergosum: Egyetlen név és tény sincs a cikkben, egyetlen forrása a facebook. Ahogy ebben a posztban sincs egyetlen név és tény sem, és a hvg eredeti cikkében sem, a vádaskodói oldalról.

Az ellenoldal a kormányhivatal illetékese és az igazgatónő név szerint a véleményével.
nyahhh. jónapot. Volt már a tegnap nagyon kitartó gyurcsányközokírathamisító agyzombi? Mer az ő tiszteletére új identitásom született:-)
naggyorsan végigfuttatam... látom, nyomul a droidhad ezerrel. Igencsak népszerű lett a blog:-)
@Klarita: :-))

Csak egy cellába ne kerüljek velük :-)
Komolyan az Indexben nem maradt olyan újságíró, aki átlátna a kormány bejelentésén? Mi ez a címlap?

Nekem is ez jutott rögtön az eszembe. Mi az hogy csak a röghöz kötés maradt? A többi feltétel egyáltalán nem teljesült.

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!

Egy három nap alatt válságkommunikációs szempontokat figyelembe véve összedobott valami nem reform hanem káosz, ezt nem részletezném tovább.

2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!

Egyelőre annyit ígér a kormány hogy felveszik az 55e hallgatót, de pénzt nem ad, tehát az állami ösztöndíjas rész nem áll meg. Illetve, ha jól látom akkor a korábbi költségtérítéses formát megszüntetik, tehát aki nem fér be az állami keretszámba azt a képzés teljes költsége terheli, ezzel a jelentős számú költségtérítéses hallgató tandíját emelték meg drasztikusan 2-3x-ára mint korábban.

3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!

Majd ha módosítják a jövő évi költségvetést akkor van értelme erről beszélni.

4. Töröljék el a hallgatói szerződést!

Ez ugye nem teljesült.

5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!

Az egyetemek gazdasági önállósága, minisztériumtól független döntéshozatala fel sem merült a kormánykommunikáció szintjén.

6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!

Itt is csak kérdőjelek vannak. Ez eddig 0/6.
@MetroGoldwinMayer: kisbogaram... a mastani hírekben mondta be a közrádió, hogy kiskedvencem, a patkényképűpéterfalvi is megnyilatkozott az ügyben. tudod arról, aminek nyoma sincs:-))
@gaboraron:

Minden szakon lesz valamennyi ösztöndíjas képzés? Közgazdász, jogász, művészeti, stb.?

Vagy vannak olyan szakok, ahol hiába tanulok, akkor is fizetnem kell?

Lehet védeni ezt az arrogáns, hazug szarkupacot, amit oktatási reform néven beletuszkolnak az arcunkba, csak nem nagyon érdemes.
Sokkal előrébb lehetnénk, ha legalább ezt a témát lehetne politika mentesen nézni, beszélni róla és ne lenne az embernek olyan érzése, hogy az oktatási reform végső célja: minél több birka, annál kevesebb tudatos szavazó.

Szóval, én támogatnék egy ésszerű tandíjat, akár még keretszámot is, ha azokat minimum 2-3 évvel előbb nyilvánosságra hoznák, évente. Ugyanis akkor lehetne tervezni a szülőnek is, a gyereknek is. Melyik az a terület, ami érdekli, amit felvesz fakultációként a középiskolában, mi az, amit a család esetleg finanszírozni tud. Valahogy így. De nem úgy, hogy a gyerek évekig készül egy szakra, majd december 31-én közlik vele, hogy február 15-től mire NEM tud jelentkezni. Ez mocskos dolog.
@Habakuk999:

eeegen, mer elzavartam a jáccótársadat a sarki rozmár kóchengeres faszára. :))) mostan igyekesztem rendbe hozni a dógot, erre tessék... a jóisten se tud kiigazodni rajtad! :))
@félázsiai nemecsek ernő áruló: ne elégedetlenkedj már a 0 változtazás is változtatás és abszolút értékben még több is, mint a negatív növekedés, ami növekedés:-) Nyugottan hazamehetnek a deákok. Várják csak a Jézuskát, hogy átbaszták az ő fejüket is (vagy legalábbis úgy tűnik ezt szeretnék) az maradjon kis karácsonyi meglepi:-)
ebben a csoportban biztosan nincs benne az itteni muszály tanár trollunk:

A magyartanárok is kiállnak a diáktiltakozás mellett

A Magyartanárok Egyesülete felháborítónak tartja és elítéli a diákok megosztásának és félrevezetésének minden kísérletét, a fiatalok lejáratására és mozgalmuk befeketítésére irányuló törekvéseket, továbbá középiskolásoknak az adatvédelemmel össze nem egyeztethető listázását és megfélemlítését.

A magyartanárok a diáksággal és a felsőoktatásban tanító kollégáikkal egyetértve elutasítják a felelőtlen és fedezet nélküli ígéreteket az ingyenes továbbtanulásra vonatkozóan, elutasítják az egyetemek gazdasági ellehetetlenítését és kancellároknak nevezett komisszárok gyámsága alá helyezését.

Emellett egyetértenek a hallgatók hat pontjával és a Rektori Konferencia közleményeivel és támogatják azokat. "Kezdődjenek valódi, nyílt és felelős tárgyalások az érintettekkel, valamint a szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel. A felsőoktatás ügye mindannyiunk ügye, nemzeti ügy. Szolidárisak vagyunk a kibontakozott diákmozgalommal" - írják a magyartanárok.
@hacsaturján: Jaja, emlékszem.
Néha olyan szentimentális tudok lenni, segítsük a gyengéket.

de Jézus se bírta a folyamatos csodatevést, néhe neki is meg kellett pihenni a pestisesek gyógyítása során.

Ma már elég volt a háziszárnyas.
Vastagbőr
‎"Az ingyenes helyekre való bejutási pontszámokat december 31-ig kell közzétenni, de az EMMI már karácsonyig meghirdeti ezeket."

Elnézést, hogy tudják MOST meghúzni a ponthatárokat??????
Hogy tudják hányan, hová jelentkeznek és milyen felvételit írnak?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: "új identitásom született"

Micsoda libsibolsi mentalitás ez, Mókus úr? Mindig csak az új, meg az újabb... A régi, jól bevált dolgokhoz ragaszkodni kellene!

:-)
@batka manó: lehet folytatni a tüntetéseket, de lassan nekünk szülőknek is fel kellene emelni a seggünket...

valami ilyesmit emlegettem vagy egy hete... még a szlogent is kitaláltam: Hozd el apádat-anyádat is:-)Ja meg, hogy Orbán, a te anyád, nem az enyém:-)
@hacsaturján: puffffffffffffffffffffffffffffffffffffff, leesett, a frászba, ennyire régen néztem be valamit :D
@batka manó:

Mióta sikítozok már a témában, de valamiért ez keveseknél veri ki a biztosítékot.:((

A pedagógus sztrájkhangulat is hogy elhallgatott, pedig az utolsó infók szerint nem egyeztek meg. Oszt hol a szakszervezet?

A mai napig nincs elfogadott kerettanterv a kéttannyelvű középiskolákra vonatkozóan, fogalmuk sincs, hogy mi lesz velük 2-3 hét vagy pár hónap múlva.
Arról is kuss van, hogy a nyugdíjas tanárokkal mi lesz, átveszi-e őket az állam vagy sem. A mi sulinkban a föcit, kémiát, fizikát (azaz a hiányszakokat) nyugdíjas korú tanárok tanítják. De remélem a hittan és az etika oktatásra lesz majd keret, hogy rohadjanak meg, akik a kölkeinkkel packáznak!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Volt. Meg akart győzni róla, hogy mindenki hülye, csak ő helikopter, de nem hittünk neki. MuszáLY volt ellent mondanom. :)
MGM:

idő 2012. december 19., szerda | 14:11
Hoffmann is megszólalt a diáklistázásról

Feljelentést tesz az LMP a balatonalmádi diákokkal kapcsolatos jegyzőkönyvek miatt, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pedig tájékoztatást kér az ügyben.

hvg.hu/itthon/20121219_Diaklistazas_Hoffmann_tajekoztatast_ker_a.aspx
A tiéteket meg 1948-ban alkották, amikor a lefizetett 3. világbeli országokkal megszavaztattátok államotok megszületését!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Majdnem.

'Péterfalvi Attila most azt mondta, a hatóság nem döntött még arról, hogy indítanak-e vizsgálatot az ügyben, mérlegelni fogják ugyanis az összes körülményt, és kérdés, hogy érkezik-e beadvány. Erre tekintettel a hatóság elnöke jelezte, hogy nem a konkrét ügyről, hanem ÁLTALÁNOSSÁGBAN fejti ki véleményét.'
@MetroGoldwinMayer:

itten meg az egyéb oldali állásfoglalás szerepel, csókolom a kegyed kacsóját:

hvg.hu/itthon/20121219_Diaklistazas_Hoffmann_tajekoztatast_ker_a
@Ergosum: reggel nyilatkozott a PDSZ elnök a rádióban, hogy szervezik a sztrájkot
/igaz nem szervezni kéne már, hanem csinálni, most meleg a vas, most kell ütni/
@Ergosum: Te is inkább cigitáltál volna, mint az a fránya coitus. Percig nem fályna a fejed a szaporulat mián:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tájékoztatást kért...

A vádaskodók, a 'felháborodott szülők és diákok' teljesen név nélküliek. Persze bizonyítékok híján jobb név nélkül vádaskodni, az tény.
@MetroGoldwinMayer:

"Jó is lehetne a poszt, ha sunyi módon nem csak az egyik oldal álláspontját tartalmazná."

A poszt kizárólag az alaptörvény felől/ből íródott.
Kinek az álláspontját hiányolod?
Ismertetnéd esetleg?
@Ergosum: így-így, szépen. Jut is, marad is protest-téma... :-(
@MetroGoldwinMayer: há persze... ma reggel izzadva felriadt... mire is kéne máma állásfoglalást kiadnom??? Abortusz? áááá, nem jó. melegek? ma nem, külön benn is fázom... lyahhh megvan: máma istenien kinyilatkoztatom, hogy a tanarak nem faggathattyák a diákokat és nem lyegyzőkönyvezhetnek. Basszus, mekkora durranás lesz. Igaz erre aligha kerül sor. Elvégre degeNERdemokráciában élünk. Biztosan így volt.:-)
@hacsaturján: A posztról beszéltem, nem a teljes sajtóról. A poszt egyoldalúan mutatja be az ügyet szót sem ejtve a vöröslibsi agitátor tanárról, aki az ügy főszereplője.
@Orica Középföldi: Kormányhivatalét? Igazgatónőét? Akármelyik 'felháborodottét'(névvel).
@Habakuk999:

Szerintem pont ennyit tudnak. Főleg a liftesfiúk!
A kérdést sem értik! Vicc az egész!
"egy sor kérdés továbbra is tisztázatlan maradt, így a költségvetési sor nem módosul a 24 milliárdos bejelentéssel, csak különféle - mint fogalmazott - "átláthatatlan átvállalásokra" tettek ígéretet - jelentette helyszíni tudósítónk.

Nagy Dávid emellett azt vette ki Balog Zoltán miniszter szavaiból, hogy a közgazdász- és jogászképzésben továbbra sem lesznek államilag finanszírozott férőhelyek, így a tandíjat sem törli el a kormány a HÖOK-elnök értékelése szerint. Nagy Dávid azt mondta, nem érti a kormány érvelését, mert ha a piacon mérnökökre van szükség, és ezért a mérnökképzésben van államilag támogatott hely, akkor ezzel a logikával miért nincs ugyanez a jogász- és közgazdászképzésben is."

hvg.hu/itthon/20121219_Veget_ert_Nagy_David_egyszemelyes
@MetroGoldwinMayer: ha egyoldalúnak találod a posztot. miért rohadsz itt? miért nem húzol el egy olyanra, ahol kellemes akolmelegben nyalogathatjátok egymás popsiját? Ja, az a szórakozás, ez meg itten kőkemény fizetős munka? Szar az élet. Így jártál:-)
@azapistagyerek:
"1. Gyurcsányék (tudomásom szerint) nem csináltak még csak hasonlót sem. Nota bene: OV NEM GyF nyomdokain jár. A bukásra saját (és persze sokkal hatékonyabb) patentet dolgozott ki."

Csak most olvastam reagálásod. Elnézést, kissé félreérthető volt. Arra próbáltam utalni, hogy Gyurcsány egyszer bevallotta, hogy elqrt, ezek a keményvonalas kommunisták meg minden nap elqrnak valamit.
idő 2012. december 19., szerda | 14:22
A belvárosba indultak a diákok Lágymányosról

A hallgatók egy csoportja az ELTE lágymányosi épületéből a Blaha Lujza térre és az Astoriához vonult azért, hogy a délutáni tüntetésre embereket toborozzanak.

A diákok szerint a kormány bejelentése csak "látszatintézkedés", nem világos, hogy miből lesz pénz a keretszámok bővítésére - mondta az egyikük a hvg.hu riporterének.

idő 2012. december 19., szerda | 14:19
Flashmob: a radnótisok elállták a Thököly utat

Elállták a Thököly utat a fővárosi Radnóti Gimnázium diákjai.
Tele van minden testrészem ezzel az ötleteléssel. 2008 és 2010 között mindent előkészíthették volna. Mindent. Ehelyett semmit nem tettek. Dühös vagyok, hogy 2/3-val csak erre a sz*rságra képesek.
Ez reform, hanem valami zagyvaság. Orbán nem gazdasági szakember, de, hogy apaként nincs tisztában azzal, hogy ehhez az úgy nevezett reformhoz két év átfutás szükséges, mert míg egy gazdasági év januártól-decemberig, addig egy tanév szeptembertől-júniusig tart.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " nem értelek,"

Ezt be se kellett volna írnod... :)
@MetroGoldwinMayer:
"Jó is lehetne a poszt, ha sunyi módon nem csak az egyik oldal álláspontját tartalmazná. "

Tévedsz. Vélemények vannak (a poszt is az), amiket te sunyi módon egyik vagy másik oldalra akarsz elhelyezni.
@V-PORT:
Jóvanmán, úgy eldugták a kormányprogramjukat a maszop elől, hogy azóta sem találják. Azt sem, aki kidolgozta. Hát persze, hogy fej-írás alapján kormányoznak. Légy megértőbb.
"Hoffmann jelentést kér a diáklistázásról

Az oktatásért felelős államtitkár szerint "legyen szó sztrájkról vagy tüntetésről", nem szabad korlátozni a diákok véleménynyilvánítási szabadságát. A balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium igazgatósi irodájában történtek ügyében feljelentést tesz az LMP."

Csak zizeg ott a paraszt a szélben.
@Bakter: nem is lenne baj, de nem érmét, hanem papírpénzt dobálnak a levegőbe, oszt azt meg mindég effújja a keleti Széll Kálmán, vagy nem találják a narancsködben... és Matócsny sem áll 24 órás szógálatba, hogy mindég megmondja a tutit
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: @Ergosum:

ez mán' megint három, szerintem van itt még másnak is érdekeltsége a témában, mikor megyünk? kedves ellenzéki pártok esetleg? nálatok nincs iskolás korú gyerek, vagy minden így szupi ahogy van?

Fabius címlapot szeretnénk ez ügyben is, légyszi,légyszi... :)
@MetroGoldwinMayer:

Áhám, szóval azért kell összeírni a diákok politikai hozzáállását, mert egy ellenforradalmi kulák a kapitalizmus láncos kutyáit próbálta elszabadítani a nemzeti együttműködés hazaszeretettől fényes folyosóin. Esetleg elmúltnyolcév. Dolgozhattak volna még kicsit az aktuális propagandán, bár jogos, minek erőltetnék meg magukat, a magadfajta szerencsétlen bármit elhisz. :)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
az hagyján, hogy matócsi sem 24 órázik, de vitykort is elég sokszor köthetik rá mostanában az akku töltőre, amikor ennyi mindent elintéz.
@Ergosum: A hittan oktatáshoz nem kell mindenki felekezeti hovatartozását rögzíteni. A hittan nem egy hitről szól. Attól hogy valaki teszem azt zsidó vagy síta vallású még ugyanúgy tanulhat a kereszténységről, és fordítva.
Van egy ismerősöm aki muzulmánként diplomázott a Pázmányon a hittudományból, és egyszer sem kérdezték meg hogy milyen vallású. Egyedül a közös miséken nem vesz részt, de azt sem kellett sehogy megindokolnia hivatalosan, csak annyit mondott hogy nem akar, és elfogadták. A hittan nem egy vallás propagandája hanem a (főbb) vallások megismerését célozza.
De ha ennek ellenére kockázatosnak vagy felháborítónak tartod akkor még mindig választhatod a gyereked számára az etikát, annak nincs vallásos felhangja, viszont hasznos.
@milyen szép a Vértes, ó: Áhám, szóval azért kell összeírni a diákok politikai hozzáállását

.....:) Bizonyíték? Vagy újabban az a politikai hozzáállás listázása hogy megkérdezik őket hogy a tanórán agitálták-e őket a tüntikkel kapcsolatban?
@Bakter: Én az voltam. 2010-ben nem rájuk szavaztam, de elfogadtam a többség döntését. Nem voltam a Fideszre dühös, hanem az Mszp-re, mert így elcseszte. Azt gondoltam, hogy 2/3 birtokában jó dolgokat fognak tenni. Azóta is várom!
De Orbán nem lett más, ezt be kell látnom. Ugyanolyan önző, pökhendi, mint volt, aki még akkor is a szakadék felé hajt, ha már mindenki ezt mondja neki. Újból látványból kormányoz. Várom a korona úsztatást a Dunán.
a megyei napilapból

veol.hu/balatonalmadi/sorfallal-tiltakoznak-az-almadi-diakok-1513061

"A tanároknak és az igazgatónőnek is sorfalat álltak a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium tanulói, de míg a pedagógusokkal kapcsolatban szimpátiájukat fejezték ki a diákok, addig a Gránásiné Bácsi Tünde igazgatót néma csönd fogadta. Erről az eseményen részt vevő, a helyzetet jól ismerő személy beszélt a Napló érdeklődésére. Borzalmas a helyzet jelenleg a gimnáziumban - mondta a neve elhallgatását kérő személy, aki azonban hozzátette: a helyzet azonban annál árnyaltabb, mint ahogy az a médiában megjelent.

Kálóczi Beáta, a Veszprém Megyei Kormányhivatal sajtófőnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy az iskolával kapcsolatos kérdések a megyei intézményfenntartó központ hatáskörébe tartoznak, ők fognak közleményben reagálni, várhatóan szerdán délután.

Más forrásból, meg nem erősített információként úgy tudjuk egyébként, hogy az intézményfenntartóhoz érkezett egy szülői bejelentés, panasz arról, hogy az egyik pedagógus az óráján politizál, ezután rendelték el azt a vizsgálatát, ami a tanárok és diákok véleményét kérte az üggyel kapcsolatban."
@Bakter: igazad lehet ezzel az akkurakötéssel, mer már vagy 2 hete mást sem csinál, csak világol:-)
@milyen szép a Vértes, ó: "egy ellenforradalmi kulák a kapitalizmus láncos kutyáit próbálta elszabadítani a nemzeti együttműködés hazaszeretettől fényes folyosóin"

Ez szééép...
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: Nem sokat, de ennél azért többet. Azt gondoltam, hogy egy-két fokkal jobban csinálják, mint Gyurcsány, mert lesz hozzá hatalmuk.
@V-PORT: Hát a remény megvolt, de számítani lehetett rá hogy ennyire lesznek képesek - sajnos. Mindannyiunk vesztesége az MSZP töketlensége után az ő erőszakos dilettantizmusuk...
@((Adam)): "A hittan nem egy vallás propagandája hanem a (főbb) vallások megismerését célozza."

Aha. Annak a vallásnak a megismerését, amelyik felekezethez a valahonnan nagy nehezen előkerített hitoktató tartozik.

A gyerekek idejének őrületes pocsékolása. Tudom, mert a lányomnak volt egy korszaka, amikor hittanra akart járni. Járt is, szerencsére, közelről tapasztalta meg a katolikus egyház nagyságát. Egyszer beteg volt, és jelentette, hogy nem készült, az atya száz fekvőtámaszt csináltatott (volna) vele, ha bírja. Na azóta ő templomban nem volt.
@bella _ciao: Megint ezek a hiteles nevük elhallgatását kérő esetet jól ismerő személyek...

Asszem a kommunizmusban lehetett utoljára név nélkül feljelentgetni, de sokaknál rögződtek a reflexek...:))
@((Adam)): ha erre jó magyarosan csak annyit mondok:

anyátok picsáját! az úgy kerek? az én gyerekem ne akarja az iskolában hittanra/erkölcsre tanítani senki, az a családom belső ügye... főleg ne akarja erkölcsre tanítani egy ilyen képmutató aljas hazug bagázs amilyen ma az oktatás és az ország vezetés környékén lófrál lopott meg összecsalt diplomákkal.
@V-PORT:
Az a baj, hogy már a látványkormányzás is kaotikus. Minden esetleges, kapkodó. Lófaszt álltak készen a kormányzásra. Illetve egy valamiben mégis: hogyan tegyék be a klientúra zsebébe a közpénzt.
@MetroGoldwinMayer: azt sem tudjuk, hogy az intézményfenntartónak ment feljelentés névvel történt vagy nem

egyértelmű, hogy a diákok kiálltak a tanárokért az igazgató ellenében
@MetroGoldwinMayer:

Szerintem bírd ki, amíg megérkezik a végleges álláspontod.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: Az a baj, hogy Orbán, amit eldönt az úgy van. Nem lehet meggyőzni. Vagyis ha utcára mész, úgy mint a diákok. Ez volt a 2012-es szociális népszavazás.
@Bakter: Az első ciklusból kiindulva valszeg ennyi volt amire készültek és amit akartak...:/
@bella _ciao: igenm de nagy valószínűséggel ki fogják törni a nyakukat.

ha a szakszervezet nem áll a sarkára
@Bakter: És az a legszörnyűbb, hogy még vannak, akik sokkal éhesebbek, és úgy szaporodnak, mint a gomba.
@bella _ciao: Ja igen reggel(sorfal) még csak a tegnap 17 órás HVG cikk volt ismert baromi meglepő...

Egyébként pedig EGYÉRTELMÜEN KIÁLLTAK a neve elhallgatását kérő esetet jól ismerő személy szerint - ugye viccelsz?
@V-PORT:
Jobban csinálják.
Kiteljesedett például a demokrácia.
Viszonylag kis tömegnek (Orbán) is érvényesül az akarata, néha akkor is, ha ki sem mondja.
@((Adam)): "annak nincs vallásos felhangja, viszont hasznos. " olvastad az erre kinevezett könyvet, mert ha nem, akkor ezt biztosan nem írtad volna le
@Бабаяга:

Barbara! Gyönyörű a név:)))))))
Az annyitisér alkotmányunkat a Parlament szvazta meg. Az alkotmány rendelkezéseinek megvitatásától a liberális ellenzék távol maradt. Nem vettek részt az alkotmányozásban, hogy azután később kicsaphassák az asztalra a legfontosabb érvet az alkotmánnyal szemben: ez az alkotmány csak a Fidesz alkotmánya, diktatórikus alkotmány, mert mi, szocialisták és liberálisok nem vettünk rész a megalkotásában!

Kérem szépen! Ez tisztességtelen eljárás. Volt lehetőség kifejteni az álláspontokat, miért nem tették meg? Hogy utólag lehessen hazudozni az annyitisér-ről!?

Ez az ellenzéki tisztesség! Tisztesség???
@((Adam)): Ahogy azt te képzeled. A hittan, az hittan. Az adott felekezet hitének a megismerése. Azon kötelezettség egyik teljesítése, amit a szülők a gyerek keresztelésekor tettek. A keresztelő pedig egy konkrét felekezet templomában volt. Csak a jelenleg regnáló hatalom hagymázas álmaiban van olyan, hogy népnemzeti kereszténység.
Ha ezért fogod a gyerekedet hittanra járatni, akkor egy tisztességes hitoktató (szerintem kevés van), el fogja zavarni a kisdedet veled együtt.
Református hittanon nem fognak beszélni az Oltáriszentségről, és katolikuson se a predestinációról.
@Habakuk999: azt tudjuk, hogy nyakukba ültették azt a nőt, aki kamerákat akart felszereltetni az iskolába, aki miatt több tanár elhagyta az intézményt.

valamelyik tanár politizált(?), vagy a kölykök kérdésére elmondta a véleményét, ami nem tetszett egy szülőnek, feljelentette.

kivizsgálás indult, behívott az igazgató gyerekeket, tanárokat. az igazgató politikai szimpátiáját ismerjük. gondolom, milyen hangulatban folyhattak a kihallgatások.
@Orica Középföldi: Most a Barbara, mint barbár vagy szakállas nő, vagy a gyermekeim találmánya? (A nick nevem valami egészen más.)
@MetroGoldwinMayer: a neve elhallgatásával, micsoda meglepő, te is úgy vádaskodsz ;)
Csak szólok, igaz feleslegesen

Hoffmann behívatta az almádi iskolaigazgatót

A gyerekek sztrájkhoz való viszonyát kikérdező és listázó balatonalmádi iskola igazgatója információink szerint jelenleg Hoffmann Rózsa államtitkár hivatalában van, az államtitkár megkérdezi őt a történtekről.

hvg.hu/itthon/20121219_hallgatoi_tuntetes/b37387#37387

*------------

ellenpontozás:

Százmilliókat dob még idén a kormány saját kedvenceinek

A kormány a tartalékokból jelentős osztogatásba csapott az év végén, összesen körülbelül 50 milliárdot csoportosítanak át. A döntések következtében jelentős támogatást kapnak a kormány kedvenc intézményei, célterületei is, úgy mint a foci és határon túli magyarok

hvg.hu/gazdasag/20121219_Milliardokat_dob_meg_iden_a_kormany_kedve
@Dr. jenőke (jenőke): Hol teljesedett ki? Ja, ez az észak-koreai típusú demokrácia!
@veracity:

nálatok se a szomszéd a hülye...nem kis pofátlanság az ellenzék felelősségét felvetni tákolmány ügyben
@MetroGoldwinMayer: nem, nézd meg a videót is, ahol a diákok mondják el, mit gondolnak.
@veracity:

- Az úgy nem lesz...
- Kuss!
- Máshogy kéne...
- Elmúltnyolcévkuss.
- Oké, akkor ezt hagyjuk.
- Áhámm, nem akarsz részt venni az alkotmányozásban!
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:
Én 98-ban álltam hozzájuk nagyjából úgy, mint V-port, tulajdonképpen semlegesen. Aztán bizonyítottak. 2010-ben mindenkinek mondtam a környezetemben, hogy ennek az alaknak nem szabad ekkora hatalmat adni, mert nem élni, hanem visszaélni fog vele. Jött a "de hát a feriék" riposzt. Cirka egy éve a faszbukkon megkérdeztem a sok vitykort szidó ismerősömet, ki a tökös, és ki meri bevallani, hogy rá szavazott. A kijött eredményhez képest az abszolút nulla pozitív szám. Félázsiai piros seggpöttyből nem lesz európai tinipofipattanás.
@épészmérnök: Te láttál már ISKOLAI hittan tantervet?
Ha átfogó hittan oktatást akarsz ne a parókiára menj, mert ott a katolikus pap a katolikus hittant oktatja. Ahogy a rabbi a zsidó vallásról tanít. Egy hitoktató (a legtöbb esetben) nem pap, hanem olyan ember aki teológiát tanult, és tanári végzettsége van. Abból meg hogy egy pap -tanítói képzés nélkül- hogyan és mit tanít ne vonj le következtetéseket, mert ő nem tanár, csak a saját hitét akarja terjeszteni.
A mai nagy multikulti társadalomban pedig szerintem nagyon hasznos ha tudsz valamit a többi vallásról is, és nem hívod meg egy zsidó barátodat mondjuk szalonnázni, csak hogy valami nagyon triviális példát hozzak.
@Habakuk999:
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

"Volt, de meglépett előled.:)"

Mókus ne aggódj! Habakuk utánuk megy és győzköd:))
@bella _ciao: Milyen videót? Linkeled? Ha a sorfal idejéből való akkor ne fáradj, akkor még csak a HVG hülyítését ismerhették a diákok, akik elmondják mit gondolnak...
Azt azért szeretném tudni, hogy a jobboldali kommentelők ezt a döntést reformnak hívják.
"A felsőfokú oktatásban az állam által finanszírozott hallgatók száma nem lehet kevesebb 55 ezernél" - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő!

Hm. Ez így egész jól hangzik, de hát az ember manapság kételkedve figyeli az ilyen bejelentéseket, nem is tudom miért.
Ugyanis a fent említett mondat így is hangozhatna:
"A felsőfokú oktatásban az állam által finanszírozott helyekre, ÉVENKÉNT felvett hallgatók száma nem lehet kevesebb 55 ezernél"

Ugye milyen nagy különbség van a két mondat között?
Zsolt Győri - hvg.hu/itthon/20121219_Dontott_a_kormany_felsooktatasrol__percr?FullComment=true#comments
@veracity:
Az a tisztességtelen, hogy nem mondták meg neked: a 2/3 az 2/3. Elvoltak a Szilivel, meg a Pozsgaival. Több mint elég.
Naugye?
@((Adam)):

azt kéne felfognotok, hogy legalább az ország fele, de inkább a szimbolikus 2/3-a szarik a vallásba bele...egy kisebbség agymenését akarjátok az emberekre kényszeríteni.
@Bakter: '94-től szállt el a fidesz. de ezt tudjuk. én igazi magyarázatot nem hallottam soha, hogyan lesz egy "térdre csuhások!" pártból egy ilyen katyvasz.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Az 55 hogy jött ki, ott áll a magyar válogatott a FIFA ranglistán? Ezek a számok náluk így születnek. Amikor 27. volt a válogatott, matócsi bejelentette a 27%-s áfát. És ez nem vicc, egymás után jött a két hír.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Helló_ _!

Beregeltem ma, mert figyelem ezt a kommentelő trollsereget egy ideje, de ma tényleg kihúzták a gyufát a gyűlölködésükkel.

Ezek a közokirat_[-]_hamisító kutyák nem nyugszanak_,_ és h_Í_rdetik az igét az iskolá_BA_. Komolyan, muszá_LY_ ezt; nem t_Ü_nik fel ezeknek?! Plu_SSZ_ aztán a tanárrá av_E_nzsált felnőttek azt hiszik, hogy majd jól eltu_S_olják! Évekkel ezel_Ö_tt bezzeg mi csak kitűztük a kokárdát, oszt' jó napot!

Én csak b_í_ztatni tudlak, hogy merj elkezdeni politizálni az összes osztályod_BA_!

Tarts ki, erő!

:DDD
@MetroGoldwinMayer:

Mármint még nem tudták a hivatalos álláspontot, csak azt, amit "saját szemükkel, illetve fülükkel"?
@((Adam)): de miért volt rossz az eddigi rendszer? aki akarta igényelhette a hittant, délután ment a lelkész, hitoktató, pap, és megtartotta az órát
@((Adam)): Ez mind szép. Az érvelésed akkor lenne korrekt, ha nem egyházi intézményekben végzett hitoktatók tanítanának. Az egyházi felsőoktatástól nem várható el, hogy a vallást, vallásosságot, valamint az egyházakat elfogulatlanul, kritikailag vizsgálja. Innentől fogva a hitoktatás nem egyéb, mint ideológiai indoktrináció.
@Bakter:

A módszer segít a Kedves Vezetőnek, így egy számot kell megjegyezzen. ;-)
@bella _ciao:
Úgy, hogy gyerekcipőben jár nálunk a szelektív hulladékgyűjtés, minden szutykot ugyanabba a kukába gyűjtünk. Ha érted, mire célzok.
Amikor Magyarország regnáló miniszterelnöke (a feri) bejelentette a haveroknak és a haverok nyomban le is buktatták, hogy semmit se csinált csak hazudott reggeltől estig és tovább, akkor ennek a kurva országnak a liberális és szocialista értelmisége a pojácabeszédet a retorika csúcspontjaként értékelte.

Ez a nyomorúságos lelkű értelmiség fanyalog ma az annyitisér alkotmányon. Undorító!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Volt egy interjú egy-két hete a PDSZ elnökkel, és a helyzet az, hogy a fidesz annyira megvariálta a sztrájk-törvényt, hogy egyelőre keresik a jogi lehetőségeket, mert _EGYELŐRE_ még nem akarnak illegális sztrájkot. Viszont a feszültség annyira nő, hogy ha nem történik valami hamarosan, akkor robbanni fog, ezt ő maga is tudja.
@MetroGoldwinMayer:

Az nagyon érdekes lesz, amikor a dirinő névvel/arccal kiáll, és elmondja, hogy nem ért egyet az Alaptörvényben lefektetett jogokkal:)))
@MetroGoldwinMayer: "...még csak a HVG hülyítését ismerhették a diákok..."
Bocsáss meg, nem bírom tovább a szánalmas vergődésed.
Ez már kritikán aluli csubakka védelem. A kikérdezést megélt diákok reakcióját - sorfal - a HVG-re fogni.
Sajnállak, mint ahogy a családodat is. Ilyen lelkivilággal élni nap mint nap. Roppant szomorú.
Átgondolt:
"A péntárgépek adóhatósághoz kötésével kapcsolatban a megvalósítás módját szabályozó rendelettervezet újragondolására kéri a kormányt az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). A pénztárgépek átalakításában jártas vállalkozásokat tömörítő érdekvédelmi szervezet szerint a tervezett 2013. március 31-i határidő tarthatatlan."
@((Adam)): "A mai nagy multikulti társadalomban pedig szerintem nagyon hasznos ha tudsz valamit a többi vallásról is"

Ebben egyetértünk. A kereszténységről is szüksége van ismeretekre egy művelt embernek. Ehhez azonban nem a hitoktatás az út. Nem hitet, hanem a hitről lehetne tanítani, például filozófia tantárgy keretein belül.
@((Adam)):
Gecse Gusztáv: Negyven éve vagyok a vallástörténet kutatója és tanára. Eközben világosan megfogalmazódott bennem, hogy a vallás gyökere az ember szellemi természetében jelölhető meg. Az ember szellemiségéből fakad az igazság keresése és a boldogság utáni törekvése. Az igazságot és a boldogságot vagy a hit vagy pedig a tudás közvetíti az ember számára.
[...]az egyszerű és tanulatlan ember a hit révén eljuthat a boldog és szép életre...
...és így tovább...
@MetroGoldwinMayer: az a videó, ahol az almádi iskola két diákja nyilatkozik a sorfalas akciójukról. kimondják: a tanáraikért állnak ki.

te se tudsz többet, csak a hvg (amit kárhoztatsz a tegnapiért) cikkét citálod, ahol leírják a kormányhivatal közleményét.

van még valamid? vagy csak itt mozizol?
ma megint válogatott értelmiségieket kaptunk a nyakunkba...csak azt nem értem itt kit akarnak meggyőzni, vagy megtéríteni???

baromi kevés lesz a találat. :)
Általános iskolában még igazán nem tudsz politizálni, talán csak nyolcadikban. Ott is inkább elmondod, hogy mi a helyzet, de nem alkotsz véleményt. Középiskolában pedig töri, vagy ofő órán miért ne lehetne erről beszélni? Ha őket fiatal felnőtteknek tekintjük, akkor úgy is kell hozzájuk állni. Van véleményük attól, hogy mi nem ezt gondoljuk.
Akkor van gáz, ha néhány szélsőségesen balos, vagy jobbos szülő azt gondolja, hogy meg akarod téríteni a gyerekét.
HÖOK: nyilatkozzon a balatonalmádi iskola igazgatója

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája felháborodott a balatonalmádi iskolai listázásról. Ezért felszólítja a gimnázium igazgatónőjét és a kormányhivatal vezetőjét, hogy érdemben nyilatkozzanak az állítások hitelességéről!

szerző hvg.hu idő 15:12 - Itthon

A diákoknak nincs vesztenivalójuk, a kormány menekül

Az egyetemisták és szimpatizánsaik a kormány mindennemű próbálkozása ellenére szerdán is az utcára vonulnak. A 6 pontos követelésük mögé álltak a rektorok, az egyetemi oktatók és az ágazati szakszervezetek. De mit követelnek, és mit gondoljunk erről? A hvg.

komment Szóljon hozzá szerző Bogár Zsolt idő 15:12 - Gazdaság

Petíciót adnának át Nyíregyházán

A nyíregyházi tüntetést szervező Felelős Diákok Szövetségének képviselői bementek a Megyeházára, ahol át akarják adni a diákok 5+1 pontját a megyei kormánymegbízottnak, Vinnai Győzőnek.
@((Adam)): Tudtommal csak felekezeti hitoktató, hittanár képzés van hazánkban.
Tudomásom szerint nincs kidolgozva, hogy milyen tanterv szerint kell majd hittant tanítani.
Amit te vizionálsz, az komplett marhaság, mivel abba egyetlen felekezet se fog belemenni.
Az tény, hogy a fityisz sok marhaságot akar lenyomni az egyházak torkán a hittan címén, de ekkora marhaságról még nem olvastam sehol, pedig foglalkozom a témával rendszeresen.
Szóval valami konkrétumnak örvendenék.
A sok fityesznik akkor ugasson, ha csak ez lesz nálunk is:
"Lázadnak a svéd diákok
Igaz, ők nem az oktatási reform miatt, hanem azért, mert a Facebook jogot formálna az Instragram képmegosztón feltöltött képekre."
@V-PORT: vagy tényleg térítés van...mert az is gáz. egy jó pedagógusi kar meg egyébként is tereli erre arra a gyerekeket, ha mással nem a személyes hozzáállásával. a gyerekek hamar kibökik ha valaki/valami nem őszinte.
@veracity: Olvastad Te a teljes öszödi beszédet? Mert erről szólt, és nem arról, hogy pont ennek legyen vége.
Vajon ki a nagyobb szemét, az, aki be akarja fejezni a hazudozást, vagy az, aki nem mond semmit, ha mond akkor azt, hogy ezt, meg ezt megtesszük, eltöröljük (benzin áfája), és amikor hatalomra kerül, csak a haverjainak lesz jó?
@Marcellusca: már csipegettük a témát, kicsit feljebb...
@milyen szép a Vértes, ó:

"
Szerintem bírd ki, amíg megérkezik a végleges álláspontod."

Ez gonosz, de nagyon jóóóóóó:)))))))))))))
@épészmérnök: Vagy vallási ismeretek, vallástörténet címszó alatt. Illetve én a bibliaismeret tárgyat is inkább támogatnám, mint a hittant. (Mondjuk ilyen jellegű tanárképzés eddig nem volt soha.)
Középiskolásoknak lenyomni Eliade-t, a kicsiknek meg maradjon a biblia ismeret.

Egyébként átlag általános iskolást rohadtul nem érdekli a buddhizmus, iszlám, vagy egyéb világvallás. A magyar gyerekek elég intoleránsak más kultúrákkal szemben. Ez tapasztalat.
@batka manó: De más egy kis városi iskolában, és egy nagyobb város iskolájában. Vannak olyan ismerőseim, akik általános iskolában tanítanak, és ők nem nagyon beszélnek erről a gyerekeknek, inkább egymás között.
@MetroGoldwinMayer: Asszem a kommunizmusban lehetett utoljára név nélkül fellyelentgetni, de sokaknál rögződtek a reflexek...:))

Akko menly már el lécci Velencébe, ott is a Dózse palotába... ott megtalálod a falon a nyílást, ahová a névtelen leveleket lehetett bedobálni. Mindenesetre örülök, hogy hiányos történelmi ismereteim kiegészítésre kerültek. A Velencei Köztársaság társadalmi berendezkedése: kommunista:-)
@veracity:
Nem alkotmány, hanem alaptörvény.
Most kivételesen senki sem fanyalog az alaptörvényen, a blog arról szól, hogy az alaptörvény mindenki számára kötelező. Persze ezt te is tudnád, ha elolvasnád azt a blogot ami alá irkálsz....
@((Adam)): arra az általad megálmodott ökumenikus hittanra kiváncsi lennék, amelyik úgy oktatja pl. a szentek tiszteletét (RK), hogy azt el kell vetni (református).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megjegyzem tegnap óta az összes ilyen videóra rászabadult egy "jogosan felháborodott tömeg", aki állításuk szerint átlag polgárok vagy éppen szintén diákok, stb.

Ez a tömeg tegnapig nem volt, nem létezett, nem volt véleménye, stb. Miért?
@Orica Középföldi: megy a fene.

Minden napra egy mese - akarom mondani, egy jótett -.
Talán fellistázzák Szent Péterék, hogy próbálkozunk erősen.:)
@Бабаяга:

Már elfelejtetted:)) Régebben írtam, hogy futólag Barbarának olvastalak, és nekem azóta is az vagy:))
@Бабаяга: Református hittanon nem fognak beszélni az Oltáriszentségről, és katolikuson se a predestinációról.

És Korán iskolában egyikről sem:-)))
@bella _ciao: Igen, el tudom képzelni, mi lehet most ott.
Na csak ezért megérdemelnének egy térden járást Canossába.
@Malvin iskolatársam volt valamikor:

Remek:)))))))))))
Nem feltétlenül tudnám utánad csinálni:))))
@V-PORT:
"Akkor van gáz, ha néhány szélsőségesen balos, vagy jobbos szülő azt gondolja, hogy meg akarod téríteni a gyerekét. "

Ez nagyon érdekes...

Emlékszem az MSZP régebben mennyit rinyált, hogy a Fidesz beviszi az iskolában a politizálást.

Most hogy MSZP-s droid tanárok hirdetik az igét, egyből a szülő lett a hibás, mert nem tűri hogy nyikhaj pártemberkék hírdesség az iskolában a Gyurcsanyizmus alapjait, igaz gyökér ?
@V-PORT:
Szerinted Gyurcsányék az öszödi beszéd után befejezték a hazudozást ?

Tök komolyan ezt így lemered írni ?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Erről van szó!
Egyébként az lesz, hogy bemegy a lelkész, meg a papbácsi az iskolába és nyomatja a saját felekezetének a hittételeit. Rossz esetben az 500 éves kérdés-felelet formában, amitől menekülni fognak a gyerekek még akkor is, ha egy igen bigott család sarjai.
Vallásszabadság ide vagy oda, arról nem tudok, hogy ha lenne egy olyan iskola, ahol van minden osztályban 8 muszlim, akkor nekik is lenne muszlim hittan.
@((Adam)): nagyon hasznos ha tudsz valamit a többi vallásról is, és nem hívod meg egy zsidó barátodat mondjuk szalonnázni,

Én gátlástalanul meghívom... és poénkodunk: kérsz még egy kis halat? :-))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: az iskolában, ahol tanítasz, volt tiltakozás? vagy alapból kizártátok a gyerekek kezdeményezését, ha volt.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mi az, hogy Mszp-s droid tanárok? 2008-ban meg jók voltak, amikor a Fidesz mellett álltak?
@Бабаяга: nálunk egy fiatal pap szeretett volna a szakiskolában hittant tanítani. kutya sem ment el rá. rájött, hogy teljesen más oldalról kell megközelítenie őket.
@bella _ciao:
Nem volt. Nálunk normális a tanári kar, nem reklámozzuk az ostobaságot, és a diákok se dőlnek be az MSZP-s kampánynak, lázításnak, meg a Fideszesnek se.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem. Magyarországon sajnos nem lehet politizálni, és kormányozni hazugság mentesen. Van aki ezt be próbálta, próbálja ismerni, és van, aki ebben is hazudik.
@V-PORT: Hagyjátok ezt a hülyát a picsába, egy fideszes troll....
Nagy a rendőri készültség az Akadémia előtt

A Széchenyi téren nagy rendőri készültséggel várják a demonstrációt. Tudósítónk szerint minden környező épület bejáratánál áll két-három egyenruhás, ugyanakkor a diákok egyelőre még kevesen vannak.
@V-PORT:
Konkrétan azok, akik lázították Balatonalmádiban a diákokat az MSZP-s okafogyott tüntetésre.

Tudod ami miatt a néhány szülő berágott és felnyomta őket ..

Erről szól a poszt, csak más tálalásban.
@bella _ciao:

" és mit mondanál, ha rákérdeznének az órán a gyerekek?"

Kuss!
@bella _ciao:
Az igazságot..

A keretszámokat eltörölték, a felvételizők számát visszaállították, egyedül a röghöz kötés maradt ami változást jelent.
@veracity: Gondolom nem hallgattad, olvastad végig a beszédet. Intelligens ember olyanról nem nyilatkozik, amit nem tapasztalt. Te olyanról nyilatkozol, amit nem ismersz. Ezt a logikai fonalat követve...
direkt nincs értelmes címe a posztnak?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mi az hogy csak a röghöz kötés maradt? A többi feltétel egyáltalán nem teljesült.

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!

Egy három nap alatt válságkommunikációs szempontokat figyelembe véve összedobott valami nem reform hanem káosz, ezt nem részletezném tovább.

2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!

Egyelőre annyit ígér a kormány hogy felveszik az 55e hallgatót, de pénzt nem ad, tehát az állami ösztöndíjas rész nem áll meg. Illetve, ha jól látom akkor a korábbi költségtérítéses formát megszüntetik, tehát aki nem fér be az állami keretszámba azt a képzés teljes költsége terheli, ezzel a jelentős számú költségtérítéses hallgató tandíját emelték meg drasztikusan 2-3x-ára mint korábban.

3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!

Majd ha módosítják a jövő évi költségvetést akkor van értelme erről beszélni.

4. Töröljék el a hallgatói szerződést!

Ez ugye nem teljesült.

5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!

Az egyetemek gazdasági önállósága, minisztériumtól független döntéshozatala fel sem merült a kormánykommunikáció szintjén.

6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!

Itt is csak kérdőjelek vannak. Ez eddig 0/6.
azéé kíváncsi lennék, hogy az itt óbégató szentfazék betartja e a pénteki böjtöt, vagy két pofára zabálja a csülkös bablevest:-))
@épészmérnök: @Orica Középföldi:

udv nektek is! bocs, de ezennel at is valtok nocaps/nodiacritics uzemmodba--nyug nekem ez a magyar kiosztas, hiaba tuti leszek meg emiatt (is) ekezve :D
az megvan, hogy ez (a "klasszikus" muszaj mellett) a csoka mai termese? ;)
@leonito77: Igen, valahogy úgy szólt, hogy a kivétel a szabály próbája, illetve, hogy a kivétel bizonyítja a szabály létét a nem kivételes esetekben.

És ez most pont ilyen. Már nem is hiszem, hogy nincs lejjebb. Van, ez már biztos, csak elképzelni nehéz. Hál' istennek (?), nem is kell elképzelni, minden nappal meglátjuk, hogy milyen is a lejjebb. :(
Pedig annak idején - függetlenül attól, hogy kire szavaztam - drukkoltam, hogy hátha, reménykedtem, hogy na majd most. És tényleg. Most aztán...
Én szurkolok azoknak, akik tesznek a változásért. Remélem, sikerrel is járnak. Valamint köszönöm nekik!
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
No Succesfull válasza egy máik blogról másnak..
Egyetértek vele így copy-pastezom:

Az 1-es pont a reformról szól.. A többi meg arról, hogy ne változzon semmi.

"2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!"

Miért pont 44000 ? És ha nem érik el annyian a pontszámot ?

"3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!"

Miből ? Az elvtársaitok (Igen elvtársaitok) Már a rendszerváltás utáni ún spontán privatizáció során elcsorgatták az ország vérét, ami a gazdasági erőforrásokat illeti. A lehetőségek azóta vannak így determinálva. Ráadásul a nemzetközi válság még mindig tombol. Egyszóval nincs pénz.

"4. Töröljék el a hallgatói szerződést!"

Miért ? Hogy a mi adóforintjainkból megszerezzétek a diplomát, nektek konkrétan ingyen, esetleg kedvező hitel igénybevételével aztán ti valamelyik nyugat európai országban dolgozhassatok, és aztán ott fizessetek adót?

"5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!"

Lefordítom. Lóvét ide, beleszólást semmit.

"6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!"

Támogatom, annyiban, hogy ha eléri a megfelelő pontszámot, amit kizárólag a teljesítménye alapján kap, valamint ha az előmenetele is kiváló, tanulhasson, akármilyen társadalmi rétegből jött is.

Azt viszont határozottan elutasítom, hogy valaki csak azért szoríthasson ki egy egyébként elegendő pontszámmal rendelkező, és teljesítménye alapján nála tehetségesebb jelentkezőt, mert csóró. Ez ugyanis fedné a kontraszelekció fogalmát.

Egyre kevesebb ember áll mellettetek, és ez a szarrágás, amit itt csináltok, egyre kétségesebbé teszi, a politikamentesség fogalmát, amivel takaróztok.
Ez a dolog akár öngól is lehet.
@Orica Középföldi: Már elfelejtetted:)) Régebben írtam, hogy futólag Barbarának olvastalak, és nekem azóta is az vagy:))

teee kádári palydagoia csődlye... már a cilrill-metodusos írásformula sem megyen? :-)

de szar minden pontoslyét utólag átírni. asszem abbahagyom:-))))
Jó isten, ezt behozni, mennyit össze nem termeltetek! :-DDD Emmá vót?? privatbankar.hu/karrier/balog-zoltan-a-diakok-csak-balhezni-akartak-253638 Rohadjon meg, ez mindennek ócska, papnak is, embernek is, miniszternek meg pláne. Csak egyre jó: csicskának...
bocs, de mit jelent a cím? mi a faszért nem lehet megnézni, hogy mi a tökömet írsz, mielőtt véglegesíted? mondjuk ez a hihetetlen hanyagság jellemző az egész mai "újságírásra". hát meddig tart átolvasni, amit írsz, te paraszt? hogy merészelsz publikálni bármit is? ki a faszom olvassa el a cím után? én is csak azért jöttem be, hogy lebasszalak...
most fölbasztad az agyam rendesen
@a szív fészkei: helo. ttegnap estte suttyomban végigolvasgattalak benneteket. Buli volt. nosztalgiakirándulás az acrcélos kulturpolitika mellett található és kiadott gyöngyszemek mazsolázása. Már majdnem az öregek napoközi otthonában éreztem magam, amikor a kézimunka szakkör adomázik:-))) TEtszett:-)
@V-PORT:

1. Refomrot követlnek
2-6-ban változatlanságot.

2. megtörtént.
3. megtörtént.
4. nem történt meg, és rremélem nem is fog megtörténni.
5. nem korlátozzák. Avagy miben korlátozzák, amiben eddig nem volt lehetőségük ?
6. Van esély bejutni. El kell érni a pontszámot.
Vagy arra gondolsz hogy hátrányos helyzetűeket kevesebb pontszámmal vegyék fel, mint a többieket ?
@veracity:
Miről beszélsz?
Az ellenzék a hibás az emúttkéétévért is, mi?
Orbán 17 éve hazudik és hülyíti a magyarokat. Olyan szinten, hogy ma már ő sem tudja mikor hazudik és mikor mond igazat, saját maga is elhiszi saját ökörségeit.
@fronzi: te kultúr ember, ez nem újság, csak szólok, amúgy meg paraszttal kezdeni eléggé minősített eset ;)
@fronzi: akkor én síkhülye vagyok, mert értem a címet, neked pedig felbaszott agyvízed is megértem, én is kurvára zabis lennék, ha a kisegítő iskola után addiktológiai, szövegértelmezési problémáim lennének...
@OdettésaMacskák:

"direkt nincs értelmes címe a posztnak?"

A kérdés helyesen: Miért nem értem a poszt címét?
@fronzi: amúgymeg ha tahó vagy és egy sima Lázár parafrázist nem tudsz értelmezni, akkor mennyél vissza magyart tanítani, mer mingyár becsengetnek...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!"
Az Állami ösztöndíj fogalma látom nincs meg. És még te nevezed magad magyar tanárnak! :D

"3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!"
Oktatásra nem költenek, de a stadionok folyamatosan épülnek.

"4. Töröljék el a hallgatói szerződést!"
Amíg Magyarországon nem tudják garantálni a tisztes megélhetést, addig a hallgatói szerződés nettó hazaárulás. Saját polgárai ellen dolgozik a kormányzat.

"5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!"
Néhány hozzászólással fentebb még az volt a bajod, hogy a politikát beviszik az iskolába. Másfél óra alatt seggszáj. Ilyet is csak a narancs-bolsevikok tudnak!

"6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!"
És a karácsony előtt meghúzott ponthatárok, amikor még kanyarba nincs a felvételi, az milyen demagóg, hazug döntés? Ha neked valaha közöd volt bármilyen főiskolához, most add vissza a diplomád!
ronzi 8 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

arról meg nem beszélve, hogy a címmel sincs semmi gond, csak el kellene olvasni aztán meg értelmezni, ha ez nem sikerül akkor még egyszer elolvasni hátha... na ha akkor sem sikerül, nem a monitoron van a hiba. :)
@fronzi: Csak tájékoztató jelleggel ez egy BLOG. Nem újság, de nem is hírportál ... blog.
Ettől még jogos az észrevétel, de nem lesz attól senki "újságíró", hogy ír valahová valamit.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!"
Lefordítom. Lóvét ide, beleszólást semmit."

Az egyetemi autonómia nem valami mocskos libcsi dolog.
Az egyetemek abban a nagyon keresztény középkorban is autonómok voltak. (Ha egy tolvaj bemenekült a hatóság elől az egyetemre, akkor az egyetem döntött arról, hogy kiadja-e, de a zsandár nem mehetett be oda.)
Az anyagi források tekintetében pedig elvárták, hogy az aktuális urak támogassák anyagilag. (Hazánkban pont ezért döglött be minden egyetem.)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: És az 1-es pontról is legyen valami: mint írtam: egy 3 nap alatt, válságkommunikációval meghozott, szóban bejelentett döntés, az nem reform! Üljenek le egyeztetni a HÖOK-kal, és a rektorokkal! Ja, hogy akkor a számokat is elő kéne húzni, és a költségvetésben is garázdálkodni kellene? Ha erre nem képesek, ideje lemondani!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: És hol a reform? Mert a "visszatáncolunk a kiindulópontra" nem reform.
@bella _ciao:

Gyerekkel/kisebbel/gyengébbel mindig baromi bátor az ilyen.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: hehhe egyeztetés. belegondoltam. leül egymással szemben a rektor és a piktor....és szkanderezni kezdenek:-)
@Бабаяга: @batka manó: @félázsiai nemecsek ernő áruló: @komplikato:

fabius jogosult lenne utánunk valami állami juttatásra. annyit segítünk a szellemi fogyatékosoknak. :)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Max eldöntik fociban. A rektornak a Kövér és Simicska által mozgatott kis kapuba kell gólt lőni összekötözött lábbal. Viktor pedig szabadon cselezhet, és az egész falat betölti a kapu.

Láttad a Diktátort? :D
Napi 110 forinttal nő a minimálbér
A legkisebb nettó 64 190 forint lesz, 3275-tel több az ideinél. Az állam is ennyivel többet kap.

heuréka! 3 napi spórolás és vehetek egy BKV jegyet One van tikicc:-)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Isten bizony nagyon rühellem a hosszú nickeket. Mire elolvasom a nevet, hogy érdemes-e elolvasni amit írt, gyakorlatilag el is olvashatnám. De nem! Én hülye.
Kiböngésztem Barbarát:))
@Бабаяга:
Most itt nagyjából a keretszámokról beszélünk gondolom az autonómia kapcsán.
Avagy miről, ha nem ?
A tanrendet, a tematikát, és minden mást az egyetemek szabnak meg most is.

És ha erről dumálunk akkor ki szabja meg ?
Tudtommal 20 éve is az állam szabta meg, és most is .
Hogy hányan járhatnak ingyenes képzésre.
Vagy felvételi pontszám formájában vagy keretszám formájában.
azt hiszem szerkesztői díjat fogok követelni nekünk :D

"Az is igaz, hogy tárgyalópartnerekről itt nem lehet beszélni, mert tárgyalás egy percig nem folyt, ami szintén nem túl udvarias dolog, így magunk között. És ha már itt tartunk, nem volt túl udvarias dolog, hogy a pártfőtitkár miniszterelnök a diákszervezetek vezetői helyett néhány kiválogatott kiszes fidelitaszossal tanácskozta meg elvtársi jámbor keresztényi hangulatban az új mechanizmus felsőoktatási koncepció részleteit."
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
5. Csepp különbség van aközött, hogy középiskolai tanárok nyomják az agymosott pártdumát a diákoknak, avagy az egyetemek saját hatáskörben dönthetnek saját oktatási céljaikról.

6. Hogy kéne segíteni a hátrányos helyzetűeknek ?
Ugye nem pozitív diszkriminációra gondolsz ?
Mert az okos, a felvételi követelményeket teljesítő diák most ugyanúgy elvégezheti ingyen az egyetemet, akár szegény, akár nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
REggel szétröhögtem az agyam Faxtónion a tv2-ben. Már-már szerethetően siralmas volt:-)
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Ezekben az órákban is egyeztetnek a HŐOK-kal is és egyetemekkel is.

Holnap az lesz a bajod, hogy megeggyeztek.
Viszatérve, de nem ismételve pillanatművész fronzinkra. Megnézve az adatlapját, valami tyúkolból kiszabadult MLM ügynök a szentem:-) ennyit is ér:-))
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Tudom, anno megírta Barbara, és én nehezen felejtek:)
De persze, kösz.
@fronzi: "én is csak azért jöttem be, hogy lebasszalak... "

öcsém, ha rajtad van a baszdüh, akkor fáradj át a mandinerre
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
5. Csepp különbség van aközött, hogy középiskolai tanárok nyomják az agymosott pártdumát a diákoknak, avagy az egyetemek saját hatáskörben dönthetnek saját oktatási céljaikról

ecsém! önnönkritikát gyakorolsz? Kell is azt, a megtévedt elvtársak legnagyobb pellengére volt az 50-es években. Esetleg már a jövő rencerre gyúrsz? túlélés mindenáron? A selejt remélem akkor már tényleg selejt lesz. Te még egy szelektív hulladékgyütőbe sem férnél bele. Javaslom jelentkezz Mészáros háznagynál-intézőnél. Ott a szarnak biztos helye van:-)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Kedves egybites bérkommentelő! A diákok követelései nem csak a keretszámokról szólnak. Az autonómia pedig arról is szól, hogy milyen kutatásokat pályázhatnak meg, milyen szakokat indíthatnak. Ez függ attól is, hogy van-e finanszírozott hely vagy sem. Egy egyetem összeszedte valamelyik szakon az összes minősített, külföldön is elismert oktatót, kialakítva ezzel egy remek műhelyt. Ha az adott intézmény említett szakára nem vehető fel egy finanszírozott hallgató, és a fizetős helyekre se jelentkezett annyi, hogy rentábilis legyen a képzés beindítása, akkor mi lesz az oktatói gárdával? (Tudom mehetnek szemetet szedni 47 ezerért, vagy elhúznak külföldre.) Azt, hogy az állam szabja meg, hogy hol milyen helyeket finanszíroz (minden koncepció és szakértelem nélkül) igenis sérül az autonómia.
@Orica Középföldi: semmi gond, befejeztem én is jártam már úgym, hogy összekevertem a haszont a faszommal:-)))
@Бабаяга:

Talán elárulhatnád már végre hogy melyik évben nem az állam szabta meg azon diákok számát, akik ingyen tanulhatnak, vagy keretszámok, vagy pontszám formájában !?

Szóval melyik év volt ?? Lehet kedvenceid MSZP-SZDSZ kormányából is ha van ilyen ?

Mikor nem az állam szabta meg ?
@gaboraron: Több kommentedet elolvastam, melyekben következetesen elismered az állam és a felsőoktatásban résztvevők közötti hallgatói szerződések jogosságát.
A szerződés egy megállapodás rögzítése, melyben mindkét fél az érdekeinek megfelelően állapodott meg.
Jelen esetben az állam az oktatás finanszírozását vállalja, cserébe a hallgató tanulmányai elvégzése után hazai munkavállaló kell, hogy legyen.
Ahhoz, hogy a hallgató ezt a feltételt vállalni tudja, az államnak biztosítania kell azt, hogy a hallgató vállalását teljesíteni tudja. Miután a végzős munkahely létrehozásában nem kompetens, a kívánt teljesítés nem biztosított, ezáltal a hallgató szerződésszegőnek minősülhet az állami kötelesség hiánya miatt.
A teljes kiszolgáltatottság elkerülésének érdekében még nem ártana a megállapodásokban arra is kitérni, hogy a jövőbeni garantált jövedelmek minimuma - akár normatíva alapján is - mennyit képvisel.
Már csak azért is, mert pl. egy most végzett iskolai pszichológus jövedelme 80.000.- Ft nettó.
Hozzá tenném - bár többször utaltam rá a kommentjeimben -hogy ezeknek a hallgatóknak a szülei, nagyszülei azért adóznak, hogy az állam az oktatást - mint állami szolgáltatást, biztosítsa.
@Бабаяга: nem igaz, ilyen nincs....

és mégis van, tudjuk, hogy Putyin eurázsiai uniót szeretne gründolni, és erről már magyar illetékesekkel is tárgyalt.

Még annál is sokkal veszélyesebb ez a banda, mint ahogy gondoljuk.
Nem vagyok oktatáspolitikus, de azt sejtem, hogy attól nem lesz nagyobb színvonalú, hogy felveszünk mindenkit, csak hogy ránk szavazzanak 2014-ben. A tudás hatalom, van akinek mind a kettő megvan, van, akinek tudása van, hát Orbánéknak csak a hatalom jutott. Nem lehet minden tökéletes!
@Mariann19: Hozzá tenném - bár többször utaltam rá a kommentjeimben -hogy ezeknek a hallgatóknak a szülei, nagyszülei azért adóznak, hogy az állam az oktatást - mint állami szolgáltatást, biztosítsa...

és kitermelje a jövendó jó adófizetőit...(nem mellékesen) Ma arab napom lesz. Érdekel?
@V-PORT: Hiába akarod a feketét fehérnek láttatni, a fekete akkor is csak fekete marad!

Soha többé MSZP-t!
@épészmérnök: és mégis van, tudjuk, hogy Putyin eurázsiai uniót szeretne gründolni, és erről már magyar illetékesekkel is tárgyalt.

Halott dolog... Putyin, Lyukaondó és Orbán egy hajóban? Mindegyik a kormányt rángatná és bírkózna a satyóért... kizárt:-)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A legsötétebb komcsi időkben sem akart a politika az egyetemek belső dolgaiba beavatkozni. Mindegy, hogy közép, vagy felsőoktatás, a pártfunkcionárius takarodjon a kurva anyjába onnan!

A szociális ösztöndíjakkal kapcsolatban meg: volt itt egy kiváló Bursa Hungarica. Még Viktorék ámokfutása előtt.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: hát azért a SZET-esek.. na az nem volt semmi...élesben tanultam velük:-)
@veracity: Ebben egyetértünk, és 2014-ben pontosan ezért nem fogunk a Fideszre szavazni. Mert a megszorítás, akkor is megszorítás, ha kiigazításnak nevezzük.
Újabb pontot követelnek a hallgatók

Idő közben a hallgatók eddigi hat követelését egy újabb ponttal egeszítették ki, amely a felsőoktatási rendszer stabilitását kéri számon a kormányon.
Azt meg csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Time magazin is elmehet a fenébe. Barack Obama az év embere? Mit tett ő? És Orbán Viktor, hol van? Az ember, aki egy hét alatt több dolgot véghez vitt, mint ez az amerikánus négy év alatt.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !
A hallgatók követeléseinek egyik pontja a következő:"Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát."
Válaszod:"Ide a lóvét, beleszólást semmit."
Kérdezem, hogy mi a célja annak, hogy kancellárt kíván a kormány kinevezni valamennyi egyetemre a gazdasági ügyek intézése érdekében. Ugyanis az egyetemeknél gazdasági fő-és igazgatók szakmai felkészültség birtokában végzik ezt a feladatot.
Ezek után nem kétséges, hogy a kormány a saját kádereit kívánja pozicionálni ezeken a helyeken. Ez szerinted elfogadható?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Eddig gyakorlatilag mindenki tanulhatott amit akart az első 12 félévet finanszírozta az állam. (Mellesleg pont a nagyvezírék voltak azok, akik első regnálásuk alatt mindenkit az egyetemek felé tereltek, hogy így kozmetikázzák a munkanélküliségi adatokat.) Az egyetemek a kialakult helyzetben műhelyeket hoztak létre, hogy minőségi munkát végezhessenek. Erre most egyik napról a másikra, minden valós egyeztetés nélkül az állam mindent felrúg (jó, rőzsenéne szerint ez reform) és ezáltal igenis beavatkozik az egyetemek autonómiájába.
Nézd, nem hinném, hogy túl sok közöd lenne a felsőoktatáshoz, ezért felesleges is a beszélgetést folytatni, mert ahhoz ismerned kéne, hogy miként működik egy egyetem, tisztában kéne lenned azzal, hogy milyen feltételek mellett lehet minőségi oktatói és tudományos munkát végezni. (Jelenleg a kormány pénzügyi zsarolása miatt ez szinte lehetetlen.)
Másrészt az, hogy a cuci érában is vacak volt valami, az nem érv amellett, hogy nincs szükség reformra, hogy nincs igaza a diákoknak, oktatóknak. Az a sok marha, aki rátok szavazott a reformokra szavazott, és nem a kedves vezető zavarodott tekintetére. Nincsenek igazi reformok. Mindenkivel kitolnak. Mondjuk szerintem minden lépésük borítékolható volt az első négy évük után.
@V-PORT: haggyadmá az idén elmarad a karácsony... Isten összeszarta magát és elbujdoklott... neki 6 nap kellett a Teremtéshez.... Viktornak elég volt 3 :-) Elcsoszogott Japánba keresett egy irgalmas szamurájt, megitta szakéját és péé készül szeppukut elkövetni... ide jutottunk:-) Kis OrbánJézust a fenyófa tetejére csúcsdísznek:-)Az akla a birkákkal, kecskékkel már megvan:-)
@batka manó: Na, majd visszaolvasok, ha lesz elég időm ennyi kommentet végigolvasni. :)
@Mariann19: Kérdezem, hogy mi a célja annak, hogy kancellárt kíván a kormány kinevezni valamennyi egyetemre a gazdasági ügyek intézése érdekében. Ugyanis az egyetemeknél gazdasági fő-és igazgatók szakmai felkészültség birtokában végzik ezt a feladatot

kicsit röhögőgörcsötkaptam. Azok lesznek a felügyelőkancellárok, akik a jelzett oktatóktól, igazgatóktól tanultak? :-) Valaki rohadtul fordítva ül a dakotalovon:-)
@Mariann19:
Ez az ecceri állítólag tanár, és nem tudja, mit jelent az egyetemi autonómia...
Gondolj bele, ilyen emberek tanítanak! :((
Pufff... Faca...
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: "És kitermelje a jövő jó adófizetőit.
Ugyanezt fejtegettem a napokban. A tanult emberfők szellemi terméke jelentős új érték előállítását feltételezi, mely értéknek jövedelemként csupán a töredékében részesül, ezen felül adójával is lerója az állam korábbi oktatási befektetését rövid idő alatt.
Köszönettel veszem előre a mai adagomat, amennyiben arab, fokozott érdeklődéssel várom.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Volt már erre példa az előző uralkodásuk alatt. Kisasszonyt mindenhonnan kivágtak, végül az ikszedik műintézményben szerzett valami diploma szerűséget. Ezek után beültették főhivatalnoknak a huszon-egynéhány évével és az összes profnak hozzá kellet járni, hogy meggyőzze a hölgyikét, hogy kijuthasson nagy nemzetközi konferenciákra előadni. A kiscsaj pedig abszolút kompetensen értékelte a konferenciát, az előadót, a témát.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Elmondom miért lesznek kancellárok. Figyelj, mert bonyolult lesz! Vannak még haverok, akiknek nincs zsíros állása.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Az ecceri állítólag tanár? Ahogyan olvasom a kommentjeit, nem hiszem, hogy a logikára épülő tantárgy lehet az a szak, amit művel.
A valóságot absztrahálja, de azt következetesen.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az autonómia valami idegen szó. Mi a Ner-ben nem szeressük az idegen szavakat. Oszt, hogy fordítsuk angolra, carwhatthehell?
@bella _ciao: Most olvastam. Ha ez így van, akkor verjen csak ki botrányt, mert meghurcolták és besározták a nevét a szokott sunyi módjukon.

Legalább látja, ezek ilyenek. Hazudnak mindenben.
@Mariann19: A párttitkárok általában technika szakosok voltak. Ezek meg mind a kommunizmus emlőjén nevelkedtek. (Nem csak fleto, de a mi mostani polgármesterünk is az, illetve a pártfunkci igazgatóhelyettes a giminkben is technika tanár volt.)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: "Azok lesznek a felügyelő
kancellárok, akik az oktatóktól, igazgatóktól tanultak." Igen! Jön a röhögőgörcs.
Azért ezek után képzeld el azokat a hangulati elemeket, amelyek majd meghatározzák az egyetemek atmoszféráját.
Pedig illene ezekre az emberi attitűdökre is figyelni, különösen az egyetemeken pl.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Boli!
Én már-már perverz módon minden reggel megnézem az éjszakai klub esetenként szalon termését.
A ma reggel linkelt DEHOK levél nagyon jó. Kicsit off most, de ide kéne tenned. Nagyon tanulságos.
gumicsont...

Törőcsik Mari kizárólag Alföldit támogatta
Cáfolja, hogy Vidnyánszkyra is szavazott volna a Nemzeti igazgatójelöltjeinek meghallgatása után.

index.hu/kultur/2012/12/19/torocsik_mari_vegig_alfoldit_tamogatta/

azért a kizálólag ééérdekess...
@azapistagyerek: Ez így van. Kicsit uncsi minden szarsághoz idekeverni Gyurcsányt is. Pont olyan hazugság, mint Orvbűn minden tette.

Nem volt szétdúlva általuk a köztársaság és demokrácia. Szarul ment sok minden, de alapjaiban aláaknázva nem volt az életünk.
Bakker, ez vajon kihez közeli tanácsadó cég, ez még egy túsztárgyalónak is zsenge, ez alapján a túsz életére egy fabatkát sem tennék:

A tárgyalástechnikusok a kormányt figyelik

A kormány és a diákok közötti tárgyalássorozatot figyelve és azt elemezve adott ki sajtóközleményt egy tanácsadó cég, amely szerint a monopolhelyzetben lévő tárgyaló bátran alkalmazhatja azt a taktikát, hogy lényegesen magasabbat kér az elején, méghozzá úgy hogy biztos az elutasításban, majd abból engedve éri el a kezdetektől meghatározott célját. A mostani felállásban ez a kormány, amelynek az oldaláról két hete kiszivárgott a felsőoktatási keretszámok drasztikus megvágásának a terve, "Amennyiben ügyesen csinálja, úgy az eredetileg meghatározott igényt engedményként értékeli a másik fél. Ennek feltétele, hogy a végcél - akár - lényegesen kisebb legyen az első kérésnél. Az engedmény így valósnak tűnik és ez arra készteti a másik felet, hogy az engedményért cserébe engedménnyel válaszoljon, vagyis elfogadja a kérést" - írják, vagyis ez alapján a felbőszült diákok akár azt is engedményként fogadják majd el, ha az eredeti tervhez képest pár dologban enged a kormány.
@Бабаяга: 2A párttitkárok általában technika szakosok voltak."
És a komisszárok? Azokról hallottál valami ilyesfélét?
A büdöslábú tetű: stop.hu/misc/ad.php?location=%2Fbelfold%2Frogan-kioktatja-a-tiltakozo-hallgatokat%2F1108876%2F

"Rogán Antal szerint "nem volt túl udvarias dolog" a diákvezetők részéről, hogy megszakították a tárgyalást Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterrel, de - mint azt a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a TV2 szerda reggeli műsorában hangoztatta - a hallgatók képviselői akár ma visszamehetnek a tárcavezetőhöz egyeztetni." Blöáááááááááá.
Folyik a közvetítés a középiskolás tüntetésről, most egy tanár beszél

ertunk.hu/index.php/oktatas-karrier/item/1422-elo-kozvetites
Novák Tata: www.kulturpart.hu/uzenet_a_foldrol/32210/sem_levaltani_sem_megallitani

Az idős kor nem automatikusan a hülyeség és szervilis nyaligátorság elhozója.
Bezárja a gimnáziumi részleget az ELTE gyakorló iskolája. Az általános iskola marad.

hvg.hu/itthon/20121219_Bezarja_kozepiskolajat_az_ELTE
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez a tetű "védte meg" a zsidókat. Na igazam volt, vagy igazam volt, hogy ebből nem kértem????
@Mariann19: BAsszus belegondoltam... Matócsny mint kancellár... áll nyakig szaros alsóban... de professzor úr... és néz kétfelé ... - nekem küldetéstudatovan... és én vagyok a miniszter... teessen máááá, nem e lehetne egy egyezésg?
-Milyen egyezség?
Hááá teccik tunni olllan megegyezéses egyesség...
Gyuri fijam! emmész te a picsába... ha majd Samuelsont nem kevered össze Samu el Son-nnal gyere vissza lécci...
@gaboraron:

Ez nem egyértelmű. Lehet úgy értelmezni, hogy rögtön le kell húzni 10 évet itthon. Utána már nem megy tapasztalatot szerezni.

"Az állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal támogatott hallgató főbb kötelezettségei:
meghatározott időn, de legfeljebb a képzési idő másfélszeresén belül megszerezni az oklevelet,
az oklevél megszerzését követő húsz éven belül az általa állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal folytatott tanulmányok ideje kétszeresének megfelelő időtartamban magyar joghatóság alatt álló munkáltatónál társadalombiztosítási jogviszonyt eredményező munkaviszonyt, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt létesíteni, fenntartani vagy magyar joghatóság alatt vállalkozási tevékenységet folytatni (a továbbiakban: hazai munkaviszony), vagy
átalányként megfizetni a hallgató adott képzésére tekintettel a Magyar Állam által folyósított állami ösztöndíj vagy állami részösztöndíj 50%-ának megfelelő összeget a Magyar Államnak, ha az első pontban meghatározott határidőn belül nem szerzi meg a magyar állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal támogatott képzésben az oklevelet, vagy
visszafizetni a hallgató adott képzésére tekintettel a Magyar Állam által folyósított állami ösztöndíj vagy állami részösztöndíj összegét a Magyar Államnak, ha az oklevél megszerzését követően nem létesít, nem tart fenn a második pont szerint hazai munkaviszonyt."

2008-ban a tandíj ellen szavaztál, most meg támogatod. Jót röhögnék rajtatok, ha a vezéretek nem kúrná szét évekre a magyar gazdaságot, nem tenné tönkre sokak életét és nem játszotta volna el a magyar demokácia hitelét évtizedekre.....féktelen hatalomvágytól vezetve.
@épészmérnök: :-( Így akarták nem? Zselléreknek nem kell tudni semmit, csak kidögleni az államtitkári szőlőbirtokon. DÖGÖLJENEK MEG EZEK A MOCSKOK.
"Nem röghöz kötni kell, hanem olyan országot építeni, amelyben senki nem akar elmenni" - mondja Molnár Antal, az utolsó felszólaló, nagy taps közepette. Most indul a menet.
ertunk.hu/index.php/oktatas-karrier/item/1422-elo-kozvetites
@a szív fészkei: ne nekem mond, én nem vitatkoztam veled, PR volt ő is, mert nagyon kínos volt, ugyan úgy mint a családon belüli erőszaknál, rájuk szóltak ők meg színházaztak
a fontos dolgok:

HVG Hetilap Mitől turul a turul?

Politikailag védett állattá válhat a turul, amit – nemzeti jelképként – büntetőjogi védelem alá helyeztetne a Jobbik.

-----------

és a valóság:

Tárki: már a választók fele nem tudja, kire szavazzon

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet havi rendszeres pártpreferencia-kutatása szerint ismét emelkedett a bizonytalan választók aránya. Jelenleg a választók fele nem tudja vagy nem árulja el, melyik pártra szavazna.
Egy felnőtt rendező közölte, hogy a Bajcsyn át a Margit hídhoz mennek, és ott vége. De minek? Mi van a Margit hídnál? Szó sincs a Parlamentről.
ennyi:

Más országot kell építeni

Nem röghöz kötni kell, hanem olyan országot építeni, ahonnan senki sem akar elmenni - mondta. Szerinte rossz a kormány által kiejlölt irányt, ezért újat követelnek.

hvg.hu/itthon/20121219_hallgatoi_tuntetes/b37434#37434
@Бабаяга: Ez akivel még mindig leálltok, mintha emberből volna és nem Kuminrobotból a cuci érában fillérje belefeccolása nélkül tanulhatott.

Akkor innen hagyjuk őtet a francba, javaslom. Mert két napja csak hányja ide a baromkodásait és amíg válaszol rá valaki, okádik tovább. Itt nem tolerancia - érdemtelenrá - hanem negligálás segít.
@OdettésaMacskák:
@fronzi:
Milyen alapon gondoljátok, hogy az itt jelen lévő tanult kollégák közül (nem én) bárki, tandíj fizetése nélkül világosságot gyújt az agyatokban?
Először is mindenki a piacról él (amúgy is gyövék az karácsony ünnepe), másrészt pedig lehetetlen feladatra nem vállalkozik itten senki.
Talán próbáljatok választ keresni a kérdéseitekre a Fábry sóba, vagy hallgassatok Eddátot.

Az segít talán, bár…
@Bambulka: ??? a többi halál bünti?

pintér? simicska? nyerges? kerényi? smitt? semjény ? szíjártó?

lincs? löncs?
@fronzi: Annyit is érsz, cica, amennyit a horrámiákolásod. Ez nem újságírás,ennyit tudhatnál kioktatóska!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: A gólyák valódiak? Mindíg tele vagyok gátlással, ha egy ilyen műértőtől kérdezek, mint Te vagy. Attól tartok, hogy dolgokat illene tudnom, nem fehér foltokat kéne mutogatnom. Nem baj, legalább tanulok Tőled, sokat.
A helyzetképpel megnevettettél. Kedves Vérmókus, ránk is fér egy kis kacaj ahhoz képest, amit csak az utóbbi két napban átéltünk.
"Akinek nincs pénze fogfehérítésre, az sötétítse a száját!" - hírcsárda

szerintem a trolljaink megfogadták :)
@Mariann19: ezek... ha robotok is, nagyon gólyásan repülnek:-) montam valamikor... Marokkóban aszongyák, ide ezek a dögök békát zabálni és telelni (bahhh augusztusba)járnak, amúgy ezek Allah madarai, nem vérnyálas magyarok:-)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: ezt mondják?

Nagy tévedés!

A madárnak ott van a hazája, ahol fészkel, és felneveli a fiókáit. A fecske, meg a gólya Magyarországon fészkelnek, telelni járnak Afrikába.
A mediterrán halálkultusszal (Mithrász???) hozzák összefüggésbe azt a rohadt szokást, hogy az olaszok, meg a spanyolok mindenre lőnek, ami mozog, gyilkolják ész nélkül a madarakat. Állítólag ennek ugyanaz a kulturális-mítikus gyökere mint a bikaviadalnak.
@a szív fészkei:
Nem dacból, meggyőződésbúl... khmm
@Mariann19: A gólyák valódiak? Mindíg tele vagyok gátlással, ha egy ilyen műértőtől kérdezek, mint Te vagy.

Csak mifelénk divatosak némely intelligenciailag kevésbé dotált, de amúgy a politizálásból anyagilag elég jól megszaladt berkekben a gipszgója, mint béka- és gyurcsányriasztó (lsd. Woodoo csile, Jimi Hendrix) )alkalmazása az aranyhalas nejlonpálmafás dzsááá kuzzis kis kertekben:-)
Ezt találtam a FB-n - mi lehet igaz belőle?

"Bekeményítettek az egész vonalon. Miután a holnapi negyedórás tiltakozásra még meghirdettek egy országos, egész napos sztrájkot is, az itt most néven nem nevezendő, szellemében liberális iskolában is megtiltották a tanároknak a részvételt, a diákoknak meg előírták, hogy ha az a 20-40, aki kitart nem megy be rendesen órára, hanem sztrájkol, az egész iskolának elrendelik a szombati napot munkanapnak. Persze az amúgy se nagyon tiltakozáspárti "tűrőképes" többség rájuk rontott, hogy ne csesszenek ki velük. Durva csapdahelyzet, mert ha kiállnak, csak tovább csökkentik az esélyt, hogy támogatást nyerjenek tőlük bármikor később.
Lehet, hogy paranoia, de vajon nem elképzelhető, hogy központi utasításra keményítettek be, megfenyegetve a diriket, abból a célból, hogy Orbán "jóslata" a karácsonyi kifulladásról biztosított legyen? Bárhogy is van, az almádi esettel együtt csak szaporodnak a durva dolgok. Hallottatok ilyenről?
Azt is mondják, hogy a DÖK-ösökkel aláírattak egy papírt, hogy az iskolában nem sztrájkolnak. Ki mit tud ezekről?"
"Korábban hasonló okokkal magyarázta visszalépését Keri-Lynn Wilson kanadai karmester is. Mint a Hír24 beszámolt róla, a kanadai világsztár Orbán Viktornak is megírta, hogy a próbák előtt és alatt nyilvánvalóvá vált számára, hogy „az új adminisztráció nincs felkészülve arra, hogy egy jelentős operaház irányításának összetett feladatát ellássa". Ókovács Szilveszter akkor lapunknak mindezt cáfolta. "
Már a német is visszalépett....

A kultúra (is) a béka segge alatt...
Hajrá Orvbán banda, van még mit tönkretenni...pl. a diákság...
@bella _ciao:
Ez mán csak csuklógyakorlat ahho képest, mit szopok a batyánjyal, mán régó ta.
@épészmérnök: mindegy is, ők így gondolják.
Ezen ne vesszünk össze tudod golya golya gilice. És ők asszem jobban tisztelik őket:-)
picasaweb.google.com/117954347335284581558/MAROKKO2010KICSI#5823692548596844914

ládd e még éttermet is nyitnak nekik:-) És a kép alapján, nem kémcsőben tálalják a tápot:-)
@gaboraron:
Engem nagyon, az biztos.
Tudniillik, már 2006-ban 90 feletti százalékban fityeszes önkormányzatok lettek, a megyei önkormányzatok is teljesen benarancsosoddtak. Ebből következően az intézmények élére mindenütt fityeszkádert állítottak, s a volt igazgatót menesztették, lett-légyen az akármilyen jó.
Hát, így volt. S kiegészíteném azzal, hogy hüjeszocik szó nélkül eltűrték a fityesz árnyékuralmat( a bambák vagy demokrata félék).
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Kérlek szépen, ez mind smafu. Mi még pelenkáztuk is a fecskéket!!!
@épészmérnök: azok meg összel szartak rátok- bocsi nembántásiból volt, de gyenge vagyok... életemet egy beszólésér:-)
@Mariann19:
"@Бабаяга: 2A párttitkárok általában technika szakosok voltak."
És a komisszárok? Azokról hallottál valami ilyesfélét?2

Azok Soros ösztöndíjjal Angliában tanulhattak...hogy aztán itthon teljesen mást tegyenek , mint az akkori meggyőződésük volt, anno...
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: nem szarhattak, mert az eresz alatt lévő fészkeik alá deszkát szögeztünk, ez a fecskepelenka :-)
Viktátor! Viktátor! - kiabálják a gyerekek a Bajcsyn. Szegeden is folyik a tüntetés.
@épészmérnök: Dögöljenek meg, azért elmúlt egy kis idő azóta! Akkor gyilkolják emberek halomra egymást a Colosseumban is ma.
@épészmérnök:
há akko haladjuk. Kerényi eredményes tárgyalásokat folyttott arab testvérienknél a magyar demokrácia ismertebbé tétele érdekében. Ennek eredményeként megjelentek a helybéli lakosságot tájékoztató,magyarságukat még nem felismerő arabok számára, magyar alaptörvényt ismertető első eligazító táblák. Az eredmény:
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: A marokkói gólyákat most már értem. A háromlábú szamár az fotós trükk? /megint kérdezek, micsoda szégyen!/
A bónuszként küldött csacsi - mint gesztus - simogatja a lelkemet. Köszi.
Találat a kifejezés:"Intelligenciailag /ezek be tudnák pötyögni ezt a szót?/ kevésbé dotált".
Tudod, ezeket a gipsz "gójákat" szokták megvenni az országúti giccsárúsoktól külhonból haza tartva, vétkeztél, mert a kerti törpéket meg sem említetted.
Kérlek, a ruházatukat is írd le hasonló stílusban, rám fér egy kis vidámkodás.
@Spániel:

"A legnehezebb helyzetben lévő kisnyugdíjasok nem tüntetnek. Méltányolják és támogatják választott vezetőink erőfeszítéseit " a CÖF szerint.

Ha a legutóbb a CÖF által szponzorált "Együtt tették tönkre az országot " című plakáterdő aljára kiírták volna: ez a hirdetés 200 millió forint közpénzből készült, a kisnyugdíjasok sem méltányolnák ezt a pénzpazarlást.
Csak Ők még ezt nem így tudják.
@Mariann19: semmi trükk, véletlen fotó. a két hátsó lába éppen takarásban van. Van ilyen. Amin viszont őszintén kacagtam az az volt, hogy én ezt észre sem vettem, csak amikor keresgéltem a lopott képeimet a neten, egy netblogon találtam rá a képre, a háromlábú szamár címmel... megnéztem és tényleg:-))
@Silverhaar: Csak kóstolgassanak, a csőre töltött kapanyél már bekészítve a sufni sarkába.
@a szív fészkei:
Szerintem az említett párosujjú patás, nem anyagi előnyökért hülye. Őt ilyennek formálta a teremtő, no brain.
Már csak egy kicsit kell megszexuálni őket és kiderül, hogy a fidesz szent ferencei.
nol.hu/belfold/a_cet_es_a_cof_kikeri_maganak
@dr kíváncsivagyok: A komisszárokhoz fűződő magyarázatod frappáns, rövid, tömör és sokat mondó. Tetszett.
@quendelapo: "2008-ban a tandíj ellen szavaztál, most meg támogatod."

Hol írtam, hogy támogatom a tandíjat, drága barátom? A hallgatói szerződést támogatom.

Tényleg ennyi funkcionális analfabéta kommenteli tele a blogokat?
@bella _ciao:
Nézetem szerint igen, a kérdés csupán az, melyik-melyiknek a katalizátorlya?
Diákok! Ti nem az MSZP vagytok!

Ugye nem Mesterházy bábjaiként akartok élni!?

Hansúlyozott távolságot kellene tartanotok az MSZP komisszárjaitól. Ők megmondták: tandíjat akasztanak majd a nyakatokba! Vigyázzatok, hogy ne legyetek a maszop eszközei!
@gaboraron:
A tandíj és a hallgatói szerződés egymással szorosan összefügg, ez rajtad kívül mindenkinek lejött........
@quendelapo: haggyad mááá a rézágyuival van elfoglalva... csak háttérnetel.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Ha csak úgy nem. Most virágozza fel, télvíz idején strapás dolog lehet ez.
@veracity: jól van vazze. jól nyomod. hangod intergalaktikus nettérpusztába kiáltott szó. ne csüggedj. a pokolban jóváírják. elsősoros üst garantálva. közvetlenül orbán és semjén mellett könyökölhetsz, nézve a dyehenna szorgos mindennapjait. csak úgy klerikálisan...
@veracity: A diákok tüntetni mentek a hülyegyereked érdekében.
Üzeneteket nem veszünk át.
Mszp
@veracity:

Eltévesztetted a blogot! Hány diákot találtál itt?
@veracity: csak neked... a kupakkola mámorban fetrengő fiatal demokrata istened:-)

static6.origos.hu/i/1207/20120720-dimitris-lois-a-hellenic-bottle4.jpg

a szájából áradó kolbászos fokhagymaszagot nem tudom prezentálni.
Működésbe léptek a provokátorok a Margit-hídnál a jelek szerint.

ertunk.hu/index.php/oktatas-karrier/item/1422-elo-kozvetites
Nem sikerült hazaküldeni a tömeget, már nem követik a HaHa kisbuszát. A budai hídfőnél óriási rendőri készültség. A rakpartot lezárják.
@veracity:
Felesleges figyelmeztetned őket, ők a holnapszop eszközei sem akarnak lenni.
Ezért rúgdossák seggbe igen nagy igyekezettel a fétisedet.
Mostan még csak rethorika szintyin, de majd tapogatózhacc te is ottan hátulturul, oszt rakhatod a priznicet a főnök seggire, hátha kapsz egy sport szeletet bónuszként ha túléli a focista tettű.

Olvassá klasszikust:
"brühühühühü"
Az egyik szervező azt kérdezte a hangosbeszélőn, hogy ugye mindenki a Moszkva téren lakik, amire a tömeg lelkes igennel válaszolt. A diákok tehát tovább haladnak Budára. A tüntetésnek ez a része már nem hivatalos. A rendőrségnek azt jelentették be, hogy csak a Margit hídig mennek.
hvg.hu/kultura/20121218_Alfoldi_robert_jovo

UGyaninnen:" 2012. december 19., szerda | 18:29
Sok a rendőr a budai oldalon
A Margit híd budai hídfőjénél óriási a rendőri készültség, a rakpartokat állítólag elkezdték lezárni.

2012. december 19., szerda | 18:27
Mégis folytatják
Megszavaztatták a résztvevőket a szervezők, hogy hazamennének-e a rózsaszórás után, mire azok kórusban azt felelték, hogy nem, így úgy döntöttek, folytatják a demonstrációt."
Hogy mindenki ertse, meg en is, a fenti jogokat partkonyvhoz koruk Vagy csak kipipaljak a kubatov listaban?
nem vagyunk hülyék - nem vagyunk hülyék -

skandálják
@épészmérnök: ez most tortenik? Egesz nap tombola ajandekokat csomagoltam...
FB: "Tandíj - Kössz Orbán
FRISS ÉS FONTOS: Szegeden a diákok elfoglalták a BTK épületét! Mint írtuk, délután háromkor indult egy tiltakozó menet a csongrádi megyeszékhelyen. OSZD MEG! SZOLIDARITÁS!"

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/481480_464857850217664_48541430_n.jpg

"A tömeg a Margit hídon megállt, a rendezvény véget ért.
A szervezők mindenkit megkértek, hogy menjenek haza.

A tömeg válaszolt: NEM MEGYÜNK!

Megafonnal megszavaztatták a tömeget, hogy menjenek-e tovább: IGEN! - hangzott a válasz.

Úgy tűnik, a hivatalos program végget ért, de a tömeg megy tovább Budára.
A budai hídfőnél hatalmas a rendőri készültség.

"Aki dudál velünk van!"
Hoffman Rózsa gyere ki a hóra! - kiabálják :-)
"Miskolcon a több száz tiltakozó előtt Fazekas Csaba, a Miskolci Egyetem docense azt mondta, a magyar politika történetében egy sajátos ötletbörzét jelentenek a most történtek, amikor is a kormány jószerivel napról napra változtatja álláspontját a felsőoktatásról. „Ennyi koncepció szakpolitikai kérdésben ilyen rövid időn belül még soha nem született" – mondta."

index.hu/belfold/2012/12/19/ulosztrajk_a_szent_istvan_gimnaziumban/
@GeoCracker:

"nem lehet mindenki olyan karrier -antiszemita, mint orbán"

Mar a multkoriban is olvastam a linkelt posztodat, de szerintem elegge erdektelen a tema. Marmint azon rugozni, hogy akkor igazi antiszemita, vagy csak politikai erdekei miatt az, hogy valoban irredenta, vagy csak a szavazok miatt van/volt Nagy-Magyarorszag matrica a kocsijan!

Egy okos bacsi mar fel evszazada leirta, es Howard Campbell torteneten at gyonyoruen mutatta be:

„Azok vagyunk, aminek látszani akarunk, úgyhogy vigyázzunk, hogy minek akarunk látszani.”

Vagyis szerintem teljesen mindegy, hogy milyen egyeb (pl. hatalommegtartasi, szavazatmaximalizalasi) okai voltak/vannak fasiszta, antiszemita es egyeb ...fob (homofob, xenofob,...) elhajlasainak. A lenyeg ugyanis, hogy ezeknek az eszkozoknek a hasznalatat, nemhogy mar a gondolattal valo eljatszadozast, nem tartotta szegyenteljesnek!
Kö-szön-jük! - kiabálják a diákok a rendőröknek
@bella _ciao: csupa csodalatos dolgot talaltak mar fel, mint nemmegszoritas is.:))
@simple observer 1.0: Kösz, ez annyira röhejes mosdatás,. hogy á, nem is igaziból, csak mert most jól jön, azért csinálja. Lényeg?? HOGY CSINÁLJA. Ha én nem akrok valóban vlamilyennek látszani, akkor nem teszek ráutaló dolgokat. Akkor kikérem magamnak és minden alkalommal tiltakozom az ellen a dolog ellen.

Ő pedig még gründolt is egy Bt.-t Jobbik néven, hogy velük-általuk lehessen zavartalanul az erre boldogan röfögőket egybe tartani. Egy a zászló. ezerszer idéztem Chiracot: neki a győzelemnél is fontosabb volt a kényes ethosza: LePennel és bandájával soha együtt nem!

Mivel Orvbűn antiszemitáktól elhatárolódása mindig nagyon átlátszóan röhejes és szinte megalázóbb, mint maga az esemény, ami ellen elhatárolódik, nekem ő egy zsidó-, cigány- és homo- és xenofób nyomorult, akinek egy hite van: HATALOM. HA a karrierje, hatalma, vagyona érdekében használja az antiszemita dumát - és használjam naná - akkor ő antiszemita. Hogy tart öleb zsidókat, pl. Tompika néven, az más kérdés, meg azoké a zsidóké, akik ebből a mocskos kezéből esznek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Nagy Dávid előbb szabódott, majd mégis megindult Baloggal a minisztérium felé."

Ugyan mar , ez a Nagy David!!!
Megprobal jol helyezkedni, de ugy nez ki, hogy a Fidesz siman bealdozza korabbi alvo ugynoket. Az ellenzek pedig lathatoan csak megturi a tuntetesek tajekan...
@a szív fészkei:
Hagyjad szegény Kijafasz Tompit, rájár a rúd úgyis. Be akarják tiltani a munkahelyi szexet...
@simple observer 1.0: A posztban inkább az összefüggései vannak. Ennek a jótété trollnak írtam csak be ismét. Bár annyiban biztos, hogy igazad van, hogy ezek az "urak" write-only üzemmódban vannak jobbára.
@simple observer 1.0: Nem tudom, mit idézel, de délben a következő történt: Balogh kiment Nagyhoz, aki egy kempingszékben ülve fixírozta a Parlament épületét. Egy darabig sétálgatva beszélgettek, a kamerák kísérték őket. Balogh behívta Nagyot, aki elfogadta a meghívást azzal a feltétellel, hogy a sajtósok kísérhetik őket. Ebbe Balogh nem ment bele, így szépen elbúcsúztak egymástól.
Ja, és Nagy közölte, hogy a kérdéseikre a választ nem a HÖOK-nak, hanem a Felsőoktatási Egyeztetési Fórumnak küldje! Tehát kivédi a leszalámizást.
Eddig nálam ötös.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
ja meg volt a zeti konzultáció, amiből lett a nemzeti konzultáció

na jó, már magamnak is fárasztó vagyok
@quendelapo: Azt mondd meg Te nagyokos, hogy hova lett az általatok csontig benyalt Gyurcsány és Bajnai szakértők által felvett (senki szavazó, adófizető állampolgár által meg nem szavazott) HÚSZ MILLIÁRD EURÓ kölcsön? Erről és az esedékes törlesztő részletekről miért nem bömbölnek ezek a patkány merészségű tüntetők?
@a szív fészkei: próbáltam pár képet feltenni, valahová elszálltak az űrbe... feladom.
Ha érdekelnek a képek, itt vannak. Adsza át barétos mémnek is... itt nem próbálom tovább...

picasaweb.google.com/117954347335284581558/MAROKKO2010KICSI
@Vanunu: eltakarodsz a patkányozással féreg!
@Klarita:
Akkor a "karrierjlyének" vége.
A farka és a mocskos pofája nem lesz sokáig elég a megélhetéshez.
Persze lopott már annyit, hogy ilyen piszlicsáré dolgokkal nem köll foglalkoznia.
Tetű!
@Vanunu:
"Erről és az esedékes törlesztő részletekről miért nem bömbölnek ezek a patkány merészségű tüntetők?"

Szívesen meghallgatjuk feltevéseidet, amennyiben megfelelően okadatolod őket, és az érvelés fényét sem homályosítja el hiba.

Rajta, csak rajta!
@Habakuk999: kinyomtam a belét, nagyon büdös volt.
@Vanunu:
Mi van? Miről beszélsz? Csontig benyalsz a hatalomnak, patkány vagy és gyáva?
Jó, de ezt miért írod le magadról? Lapulj inkább!
@quendelapo: Csorog a nyálad, ha Gyurcsányt vagy Bajnait látsz, én meg fizethetem ezeknek a komcsi geciknek a hiteleit.
Futnak a rendőrök. Még ott vannak és nem értik a rendőröket.
@Spániel: Aki ezekre a gyerekekre csúnyát mond, az nem ember, csak egy emberformájú gerinctelen csökevény.

Uff.
Bajnai, Mesterházy, Gyurcsány: ők együtt énekelték az internacionálét az MSZP-ben. Ha megbukna Orbán, ki jönne helyette?

A fenti trió? Ki más? Mondjátok meg nekünk, ha eltakarodik Orbán, ki lesz a miniszterelnök? Ha nem valaki a trojkából, akkor ki? Kiért kellene megbukni Orbánnak? Ne csak tagadjunk, meg kell mondani, hogy ki?

Gyerünk, mondjátok ki! Nehéz ugye? Naa!
@veracity: így van nincs senki más

csak-a-fides
csak-simicska
csak-a-cba
csak-a-zorbán
csak-a-smit...
csak-a-doktorok...

ja ja... ijjen ország.... itt csak ezek a hitvány tol vaj nap lopó g*ci emberek vannak...

apropó és te?
Kordont állni mentek futva a rendőrök. Nem mehetnek egyenesen a Lánchíd felé, kanyarodnak a Jégverem utcába.

Kevesebb a tömeg, de lehet, hogy a Kossuth tértől is megy a Lánchídhoz embersokaság. Vissza a jövőnket! - skandálják.
@épészmérnök:

"2011: 189 milliárd forint
2013: 123,5 milliárd forint"

Sajnos mar a 2011-es adat sem igaz:

www.fileden.com/files/2012/4/20/3294714/NFFI-koncepcio_v5_3_120416.pdf

Itt a 21. oldalon lathato tablazatban mar mutatjak, hogy idenre a modositott koltsegvetes alapjan csak 170 milliardot szantak. Kerdes persze, hogy aztan valojaban mennyit juttattak a celra.

Am legalabb annyira erdekes, hogy meg 2008-ban, '09-ben es '10-ben is lenyegeben hozzak azt a 190 milliard koruli erteket a szoci kormanyok.

A csokkentes persze igy, 2 ev alatt is eleg massziv, hat ha meg a 2008-as 190 milliardhoz hasonlitom, realerteken!
Szabadegyetem! - mennek a Lánchíd felé. Újra hangerő van, tempó van, Együtt vagyunk!- ezt is skandálják.
@Habakuk999: Gyurcsány rendőrei ellen is mernétek tüntetni, legfeljebb otthon rejszolni a WC-ben.
@veracity:
Kövér, mint belülről bomlasztó.
Meggyőződésből olyan erőteljesen nyalt, hogy a komplett MSZMP-nek aranyere lett.
Amúgy te jól alszol?
Újra a Kossuth tér felé? Jó nagy séta, hatalmas kört csinálnak.
"Hirdetés: Orbán Viktor karácsonyfa csúcsdíszt keresek! Életnagyságú pédány is érdekel. Ha értékelhető ajánlat nem érkezik, végszükség esetében egy Szájer is megfelelő ajánlet lehet, feltéve, ha az eladó garantálja, hogy az illető a díszítési aktus előtt az államalapító I-Padját a gyerekek részére a fa alá teszi.
Vélaszokat Goj méjmagyar papírtáltoskisjézus címre, az Országház XIX. kapujánál a TEK részlegnél kérem leadni. Sürgős."
@veracity: ilyen alapon maradjon a félbolond kártevő? NNNaaa?
@Vanunu: A kölcsön az épp lejáró korábbi hitelek megújítására ment nagyrészt. Kisebb részt az most a devizatartalék. Az esedékes törlesztőrészletet a hős Fidesz ugyanúgy hitelből teremti elő.
Sem az előző, sem a mostani kormány nem 'eladósít' vagy 'visszafizet'. Csak megújítják a hiteleket. Hitelt cserélnek hitelre.
@simple observer 1.0: Ezen szuper elvonások eredményeként, pont most jelentik be, hogy megszűnik a gimnáziumi részleg az ELTE Gyakorló Iskolában. Holnap este lesz SZMK értekezlet amin ezt bejelentik a szülőknek is, bár a HVG már ma megírta. Érdemes elolvasni a HVG-n belinkelt határozatot az ELTE-től nem sokon múlott, hogy az egész iskolát bezárják.
@shinichi: Hagyd ezt a hülyét, már csak ilyet bírnak ideküldeni. Mindjárt csontvázazik is. Kövér László mondjon le! - követelik.
@veracity: "Kiért kellene megbukni Orbánnak?"

Értünk. Gyermekeinkért.
@Vanunu:
1, Gyurcsányt mi elhajtottuk a büdös francba.
2, Láttál itt bármilyen atrocitást a gyerekek részéről? Olyan jégbüfésesre gondolok.
3 Láttál olyat most, hogy a diákok azért foglaljanak egyetemet, hogy kirabolják a túrú rudi automatákat?
4 Láttál olyat, hogy csuklyában eltakart arccal kővel dobálják a rendőröket?

Szóval mi elhajtottuk a szocikat.

Van-e benned annyi bátorság, hogy egy rossz szót merj mondani a vezérürüdre?
Nem volt időm hsz-eket olvasni még, de a poszt szerintem az eddigi egyik legjobb.

2: Ugyan beleírtátok, hogy "Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot."
Jelzem, ez nem jelenti, hogy nem kell őket többé-kevésbé ortodox rendszerben képezni is.
@veracity:
nos, lassan úgy gondolom, hogy ha a XI. kerületi Savonarolai Mindent Szentnek Nemzeti Népgyógyászati Intézethivatal, Terüleetbiztosábi Egység, Helyhatósági Csoportjának Szattyánföldi Alintézménye, Arc. és Ideggondozó Rhabilitációs Nemzeti Szent Sebestyén Róza, Viktor Alapítványi Népjóléti Kistérségi-Járási Központja, debil ápoltja jönne, az se lenne sokkal rosszabb, feltéve, ha fagy idején valaki a bárgyú mosolyt és a nyálat letörölné a szája széléről. Más kérdés?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Tisztelt Hirdető! A pocakos focistás, a döbrögis, , harácsolós, a kappanhangon kukorékolós Orbánviktor csúcsdíszünk a nagy érdeklődés miatt elfogyott.
Van még néhány beszart, asztal alatt idegesen hüppögő, mindennap mást hazudó, idegesen rángatozó függődíszünk vastag zsinórral.
@veracity: "Bajnai, Mesterházy, Gyurcsány: ők együtt énekelték az internacionálét..."

Lehet, hogy Orbán, meg Kövér a KISZ-ben évekig csak tátogott. :))) Tudod, belülről bomlasztották a rendszert. Te zseni. Hogy megszopatjátok magatokat ezzel a posztkommunistázással mindig. Olyanok vagytok mint a kis elefánt. Kurva lassan tanultok, de cserébe legalább a felejtés kibaszott gyorsasággal megy.

Brühühühhhüüü (plagizált)
@Vanunu: Hol vagy szolga?

Várom a válaszod!
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: félázsiai nemecsek ernő áruló:

"Mindannyiunk vesztesége az MSZP töketlensége után az ő erőszakos dilettantizmusuk...

Pontosan! Ez volt hazank nagy pechje, hogy ez a ket dolog egyszerre allt fenn. Igy pedig erositettek egymast, 2/3-hoz juttatva a Fideszt.
@Habakuk999: Nem hajtottál el te senkit, csak most előadod a qrva bátor ellenzékit. Ha Gyurcsány lenne hatalmon otthon kussolnál és szidnád az Orbánt.
Fórumot tartanak a Lánchídon a diákok. Ahogy az egyik szervező bejelentette: Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert várják a hídra, hogy tárgyaljon velük.
@a szív fészkei: :) Nem miatta, a idetévedő ártatlan lelkek miatt.
Nem akarunk 2006-ot! - mondják. Nem a rendőrökkel harcolunk. Szolidaritás! Nem lehet érteni.

Szavaznak a hídról elmenetelről egy normális, fórumozni való helyre. Kezdenek szétesni: rendőrök szerint a vezetők egymásnak ellentmondó ötletekkel jönnek.
@Habakuk999: Mindig vállalkozó voltam, évente több millió adót fizetek. Nem bírom a komcsiknak még a szagát sem, de 57 év bolsevik rablás és gyilkosságok után normális ember mást nem tehet.
@Vanunu: Ebben tévedsz kurva nagyot.

Szóval, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagy elégedve?
Elindultak Pestre. Senki nem tudja, hová? Azt mondják a riportere, fogynak, szétszélednek lassan. Igazoltatnak a rendőrök, állítólag kettőt el is vittek.

Párszázan vannak.
@Vanunu:
Konkrétan nem tudom, mert nem részletezted, de: Az IMF hitelből, amit a büdi ballibsik hagytak, megvették Viktorék a MOL részvényeket, kompenzálták kissé a MÁV-ot, az aprópénzről az ÁKK vagy a kormány oldalon érdeklődj.
Jövőre sokkal nagyobb lesz az adósságteher, melyet - Matolcsy szerint - a rövid (!) lejáratú államkötvények okoznak.
Mariann jobb ebben.
@Vanunu: Akkor szövetségesem vagy?
Államosítást ellenzed?
Államilag szabályozott piacokat ellenzed?
Parlamentben meghatározott árakat ellenzed?
Mr 20%-nak adott baksist ellenzed?
Kommunista tervgazdálkodást ellenzed?

Ha normális ember vagy, miért patkányoztad le a jogaikért sétálókat?
@Vanunu: Ebbe az 57-be az utolsó 20-t is beleérted? Előtte pedig gmk, gebines lángossütő voltál a Balatonon? Hiteltelen vagy és gusztustalan...
Még egy ötlet: akkor te találtad fel a meggymagot és a mákostésztát... csak elnyomtak a mocskos kommenyisták:-) Ugye nem baj, ha a nagy pofáddal kiröhöglek? :-)
Most ellenőrzik azt az infót, hogy a hídfőnél igazoltatják és viszik el a diákokat.Hagyjátok már ezt a faszkalap droidt. Minden hülyével le kell állni????

A szervező csaj, Eszter is megerősítette a elvitelt, igazoltatást.
@Habakuk999: Viszik el őket, azt mondják. Élőlánccal akarják ezt kivédeni.
@Vanunu:
"Azt mondd meg Te nagyokos, hogy hova lett az általatok csontig benyalt Gyurcsány és Bajnai szakértők által felvett (senki szavazó, adófizető állampolgár által meg nem szavazott) HÚSZ MILLIÁRD EURÓ kölcsön? Erről és az esedékes törlesztő részletekről miért nem bömbölnek ezek a patkány merészségű tüntetők?"

Ott van az MNB-ben. De már nem sokáig a vezéred készül, hogy haza talicskázza.
Nem vitték el a diákokat,- mondja az egyik riporter de visszajönnek a hídra a fiatalok. Totál káosz.
@saravad: A levezetés ott megbukott, hogy 2010-re a hitel elfogyott, bármit is akarnak a torkodon lenyomni.
Igazoltatás valóban van a pesti hídfőnél. Miért teszik, nem tudni.

Révész Máriusz, ha már patkányozás is van itt: atv.hu/cikk/20121219_ugy_tunik_revesz_mariusz_megussza?source=hirkereso
@a szív fészkei: Spontán gyűlést tartanak a diákok az elfoglalt Lánchídon. Az előbb egy diák beszélt a híd tartóelemére állva. Miután lejött, két rendőr lépett oda hozzá,. kikísérték az Akadémia parkolójába és igazoltatták. A rendőrök az Index kérdésére azt mondták, nem állították elő, csak az iratait ellenőrizték, és ezután visszamehet tüntetni.

indexen ez van
@Vanunu: Akkor miből lett a MOL?
@Habakuk999: ertunk.hu/index.php/oktatas-karrier/item/1422-elo-kozvetites

Atrocitás nincs, kvázi rutinellenőrzés - mondja a riporter. Valaki, egy lány, viszont azt mondta a riportereknek, hogy három barátját mégis elvitték.
@épészmérnök:

"Bezárja a gimnáziumi részleget az ELTE gyakorló iskolája. Az általános iskola marad."

Es vegre folyamataban latjuk, hogy a nagy TERV mukodik...

A Radnoti Gyakorlot mar kivereztettek, most tovabb lephetnek:

hirek.msn.mainap.hu/itthon/adomanyokert-konyorog-az-orszag-legjobb-sulija-10968
@Vanunu: Nem elfogyott, ott van az MNB-ben egy része. Még. A 2009-ben lejáró korábbi hiteleket újították meg belőle nagyrészt.
Tényleg azt hiszed Gyurcsány egy Bahama-szigeteki titkos számlára lopta ki? Már talpig vasban lenne. Minden szavadból süt a tudatlanság.
@simple observer 1.0:
Mert a gimnáziumi férőhelyek korábban meghirdetett 40%-os csökkentése 2016-ig nem sújthatja az egyházi intézményeket. A lázadókat igen.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Szimpla könyvelő vagyok és nem nyomtak el a kommunisták, csak elvették a vagyonunkat (bocs, nem az enyémet, hanem a szüleimét). Az 57 így jön ki: 45+4+8. Ha pedig azokat véded, akik még 1989-ben is lovas rendőrökkel tapostatták a sírokat a 301-es parcellában a családtagok előtt, akkor nagyon sajnállak Te magyartanár.
Aki nem megy le a hídról, bírságra számíthat. NA ezt csinálták a Kunigundában is.

Aki lement a hídról, nem mehet vissza.

Spontán tüntiről: www.academia.edu/1489104/Mienk_itt_a_ter_A_gyulekezesi_jog_szabalyozasa_Magyarorszagon

[..]"A 2000-
es évek tüntetései indokolttá tették a gyülekezési jog kereteinek módosítását, egyes politikai események kapcsán ugyanis a tiltakozások szervezőinek nem áll módjukban, hogy rendezvényüket 72 órával korábban bejelentsék. A spontán megmozdulások jogosságát az Alkotmánybíróság 2008
-
as határozata is elismerte. A rendőrségnek ugyan az említett AB-határozat szerint nincs joga a tüntetést az alapján feloszlatni, hogy az eltér az előzetes bejelentésben megadottakkal, mégis – ahogy azt Takács Albert ombudsman kiemelte –
az egyetlen hatósági,állami szereplő a tiltakozások kezelésében."

Kezdenék a rendőrök oszlatni.
Sorfalban jönnek mögülük a rendőrök. Mennek le a Lánchídról. Skandálják a Szabad egyetem - Együtt vagyunk!-ot.
@Vanunu: Azt hiszem, ha folytatod ezt a polémiát Mókussal, akkor sokan fogunk sajnálni Te seggfej...
@Vanunu:
Hogy ítéled meg a korábbi MSZMP funkcionáriusok szerepét a jelen kormányban és 2/3-ban?
Pesten rendőrök fogadják őket. Oszlatnak?
@shinichi: Kösz a felvilágosítást. Kettő dolog kiderül belőle:
1. Csak egy része van meg szerinted is.
2. A többit lejáró hitelek megújítására fordították 2009-ben. Eszem a szívüket, milyen hitelek jártak le? És azok hova lettek? Ez a hülyítés megy mióta Fekete et. bölcs tanácsára, mert akkora volt a szar, beléptünk az IMF-be.
@Vanunu: te bedobtál a tapasztalt öreg rókák közé egy könnyű kis update koncot. Naponta húsz ilyen idetévedt trollocskát falunk fel.
Magyarul beleszartál a ventilátorba és aláálltál.
Gyere máskor is, szeretünk kiherélni ilyen majmokat.
[..]"
10 |
Intézet a Demokratikus Alternatíváért

szervezett, spontán tiltakozásokra is. A késedelmes bejelentés önmagában –
amennyi-
ben a tüntetésre okot adó esemény nem előre látható –

nem ad okot a rendezvény beti
l-
tására. Az AB alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a törvény 14. § (1)bekezdésének „bejelentés nélkül, a 7. § a) és b) pontjában foglaltaktól eltérően vagy”szövegrészét, amely alapján a rendőrség feloszlathatta a rendezvényt, ha eltért az előzetesen bejelentett kezdetének és befejezésének várható időpontja, helyszíne, útvonala,illetve a rendezvény célja, napirendje.
15
A 2008-
as határozattal az AB az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét erősítette meg."
Igazoltatnak feszt. Nem tudom, milyen alapon, a törvény szerint nem tehetnék.
@Vanunu: érdekes egy könyvelő vagy te.
szerinted azért vesz fel mindenki hitelt, hogy eldugja a párnacihába?

Nem feleltél a kérdéseimre.
Ha szabadságot óhajtottál, miért patkányozol?

Ha viktorod a komcsikhoz hasonlóan akik a családod vagyonát vették el, tőled a nyugdíjadat veszi el, az nem ugyanolyan államosítás?

vagy erről is a Gyurcsány tehet?

Valami nem stimmel könyvelő!
@Knósszosz: Ki a f*om az a Mókus. Nem kell sajnálni. Kibírtam a komcsikat, kibírom ezt is. Nektek sok sikert, komcsi segget nyalni mindig kifizetődőbb volt. Gyakoroljátok, 2014-től újra szükség lehet rá.
@a szív fészkei: remélem oszlatnak
akkor én is kimegyek pedig most lenne dolgom más

nincs időm forradalmazni
@a szív fészkei: rohat büdös g*ci rendőrök

a qva kib@szott fidesmafia csicskásai...

irigyek hogy nem volt csak egysejtük... nem tudtak tanulni...
@a szív fészkei: kiemelték a rendőrök a szónokokat
atv
@Vanunu: Miből lett a MOL, mikor az ország a szakadék szélén állt, Vitya alig tudta visszahúzni (pedig annyian segítettek, Kósa is)?
@Vanunu: Ezt nem csinálhatod komolyan, könyvelőként. Nem jó cégér. A 80-as évek óta görgetjük a hiteleket magunk előtt. Egy lejár, általában az épp regnáló kormány felvesz egy újabbat. Megújította a hitelt. Az IMF hitel is így került a rendszerbe. Épp volt egy lejáró hitel, de az akkori nemzetközi hangulatban Magyarország egyszerűen nem kapott piaci kölcsönt. Még Németországnak is volt besült kötvényaukciója akkoriban.
Az IMF hitel egy része az épp lejáró hitelek megújítására ment el. Az utolsó néhány részlet lehívásakor már volt piaci hitelfelvétel is, ezek a részletek kerültek a MNB-be, devizatartalék gyanánt. Ebből lett például mostanság MOL, Rába, kiskutya fasza.
A megvan azt jelenti, hogy az utolsó fillérig tudható hová ment. Nem nyom nélkül eltűnt.
@Vanunu: Öcsi. Itt az elmult 60 évben nagyjából mindenki elvett mindenkitől mindent. Ilyen sérelmekkel életet leélni sajnálatos. A nagyszüleim kulákok voltak, fél Tizszapolgár az övéké volt... aztán meg nem. Anyám varrónőként kezdte, majd lassan felkapaszkodott az uborkafára okleveles könyvelőként ment nyugdíjba. Apám 17 évesen kéményseprőként kezdte, 54-56 között igen, katonatiszt volt. 57-ben kis híján felakasztották, mert ellenforradalmárnak lett minősítve. Maradt a segédmunka... és iskolaigazgatóhelyettesként ment nyugdíjba. Mire sírjunk? Mire zokogjunk? Élték a mindennapi életet. Emiatt gyűlölködni tökfelesleges. Én összekapartam 3 diplomát, jelenleg 36 év munkaviszonnyal rokkantnyugdíjas vagyok, éhnyugdíjért. Kit szidjak? Senkit. Élem az életem. Kis, tipikus történetek. kit érdekelnek? Élni kell. Ennyi.
@Habakuk999: Nem tudom meddig tudsz visszaemlékezni, de néhány nevet ajánlanék a figyelmedbe: Fejti et. Kapolyi et. Dunai et. Paszternák et. Nagy Imre et. (a Demiszes) stb. Na amíg ezek simán elhúzhattak, és nem lesznek felelősségre vonva minden orbánozás szánalmas. Az, hogy 2012-ben Lendvai Ildikó vagy Szekeres Imre ott ülhetnek a parlamentben és hallgatnom kell az ocsmány dumájukat, na ez a másik szégyen.
Patkányokról: azok akik a szerencsétlen diákokat erre használják.
@Habakuk999: Pontosabban azokat, akik koordinálni tudták a tömeget, mivel középen voltak.
Hiba volt a rendőrségtől. Nagyon nagy hiba. Az az egység normálisan nem kap kitüntetést.
Mert a megkezdett intézkedést be kell fejeznie. De van, amikor nem kell elkezdeni. S befejazés is lehet sok féle.
ÉS isten őrizzen, hogy tanár legyek. Van nekem rendes szakmám:-)) Tudod: szabad kőműves:-)
@Vanunu: Azt sem tudod kivel vitázol? Olvasni nem tudsz, vagy csak úgy szimplán write-only-ban vagy Te is?
Nem igaz!
13.38-ig átgörgettem a hozzáröffenéseket!
Talán a leggyakoribb kifejezéssé tette néhány barom az mszp szót.
Nehogy azt higgyétek, hogy el tudjátok terelni a szót!

Na! Nekik küldöm a következőt!

www.hir24.hu/belfold/2012/12/19/egyetemi-vizsgatetel-fejtse-ki-hogyan-lettunk-ujra-wass-es-aczel-orszaga/

Érdemes elolvasni!
@GeoCracker: igen hibáztak. Földön ülő gimnazistát is elvittek.

ez nem rendőri hiba szerintem, ez fölsőbb keménykedésnek tűnik számomra.
@Vanunu: "Patkányokról: azok akik a szerencsétlen diákokat erre használják. "
Igazad van. Szerintem is patkány egy kormány az, amelyik a diákokon akar ütni.
@Habakuk999: A tömeg közepén nem lehet keménykedni. Ha célzottan bementek értük, kivezették,és elvitték, azt csak az egység parancsnoka rendelhette el. S neki is van főnöke.
A tüntető diákok leültek a rendőrautó elé és mögé, így akadályozzák meg, hogy elvigyék az előállított diákot. A rendőrautó nem mozdul.
@Habakuk999: A rendőri hibát nem konkrét K 3 Lajosra értettem....
@Spániel: Ez is hiba. Elindulhat egy provokációlicit. Ez a kormánynak kedvez...

Hibás előállításnak érzem, de tőkét akkor lehet belőle kovácsolni, ha hagyják elvinni őket, majd igazolják, hogy koncepciós szivatás.

Tudom, cinikus vagyok....
Orbán takarodj! De most már tényleg adjátok meg, hogy ki lesz a miniszterelnök helyette?

Leváltjuk Orbánt és elzavarjuk. Ki áll a helyére? Csak tudtok valakit mondani a helyére! Ne hallgassatok szemérmesen. Mondjátok meg nekünk!

Olvassuk a blogot, a hozzászólásokat. De sokan vagyunk, akik tudni szeretnénk, hogy itt a hozzászólők kit akarnak Orbán helyett miniszterelnöknek? Hát csak van jelöltetek? Ki?
@Vanunu: szelektív az emlékezeted könyvelő.
A rövid távú nem működik?
vagy a Közgépnek dolgozol?

Tudom kik ezek az emberek és milyen bizniszben érdekeltek.
Szerintem pontosabban, mint te az valaha álmodhattad.
Aki csal és állam vagyonát sikkasztja, az elzavarandó. Nem oldalfüggő.
@Vanunu: Elmeséltem neked legutóbbi szocreál regényélményemet. Remélem te is könnyekig meghatódtál, mert én kis híján elsírtam magam. Pedig a legszebb részt, amikor Amerikából az ott aranybányászatból megtollasodottan hazatérő nagyapámat Triszesztben leütötte a hajókötél még nem is említettem. Igen az élet egy tragédia, amibe bele lehet halni:-)
@veracity: Véleményem szerint Bajnai, de kímélj a libázástól.

Tanulni, tanulni, tanulni.
Ő és a H&H megtette.
@veracity: már válaszoltam: nos, lassan úgy gondolom, hogy ha a XI. kerületi Savonarolai Mindent Szentnek Nemzeti Népgyógyászati Intézethivatal, Terüleetbiztosábi Egység, Helyhatósági Csoportjának Szattyánföldi Alintézménye, Arc. és Ideggondozó Rhabilitációs Nemzeti Szent Sebestyén Róza, Viktor Alapítványi Népjóléti Kistérségi-Járási Központja, debil ápoltja jönne, az se lenne sokkal rosszabb, feltéve, ha fagy idején valaki a bárgyú mosolyt és a nyálat letörölné a szája széléről. Más kérdés?
Gyereket bevitték a Szalay utcába, a tömeg megy utána.
@GeoCracker: Somos András már kezdte prüntyögni az atv-ben.

Holnap reggelre ez is hír lesz.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
"Kis, tipikus történetek. kit érdekelnek? "

Engem. Másokat. Az utókort. Szeretnék egy ilyen gyűjteményt összeállítani, tabuk nélkül.
@Habakuk999: Ha nem tudják igazolni (az engedély nélküli tüntetés és forgalomkorlátozás max 72 óra), hogy miért vitték be őket, akkor szívás lehet Orbánnak.
@veracity:
Nehéz lesz belátni, de Orbán helyett Pityinger Úr, vagy +120 IQ-val bárki jobb. Bárki.
@GeoCracker: jobban vigyáznak most a tüntetőkre, mint hímes tojásra. Kínosn vigyáznak arra, hogy em csattanhat el egy pofon sem, mert akkor mi különböztetné meg őket 06-tól. Na meg aztán ezek a tüntetők nem a bközép.
A puskaporos levegőben pedig legjobb vigyázniuk, tudják ezt a sünök.
@saravad: Jósötétet!
Én őt javallanám, ki sejti miért?:-P
https://hu-hu.facebook.com/agnes.barki#!/photo.php?fbid=1358376335497&set=p.1358376335497&type=1&theater
Akinél megafon van, azt viszik

A rendőrség azt tekinti vezetőnek, akinél megafont lát, így elsősorban őket igazoltatják.
@saravad: NE legyél telhetetlen. Minden zseni félhülye. Elég lenne egy 95-110 közötti bőven:-) Pl.Én:-)
@veracity:
Még mindig a "magyargyűlölő hazaáruló emberek által lelkesedéssel olvasott az index-es blogokon" írogatsz? Ejnye-bejnye!

"Leváltjuk Orbánt és elzavarjuk." Te, és az elzavarás?

"De sokan vagyunk, akik tudni szeretnénk, hogy itt a hozzászólők kit akarnak Orbán helyett miniszterelnöknek? Hát csak van jelöltetek? Ki? "
Legkésőbb 2014-ben megtudod.
@saravad: Bárki Úrra hogyan fogsz szavazni? Lesz neki 200 kopogtatója? Én is beállnék melléd, csak légy konkrétabb!
Kettős Mérce: öt diákot vittek el a rendőrök - a tömeg a kapitánysághoz tart

A Kettős Mérce értesülése szerint a Clark Ádám térről 5 diákot elvittek a rendőrök az V. kerületi kapitányságra, a Kecskeméti utcába. A tömeg a kapitánysághoz indult, a rendőrkordon mellettük készenléti rendőrökből áll.

szerző hvg.hu idő 20:45 - Itthon Magyarország 2012.12.19. -no komment-
@Vanunu: :)
Egyezzünk ki döntetlenben.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Ez most a magasságod? Lejjebb adjuk a mostaninál, Gyucsány-gúnár, Viktor-törpe, s most Te?
Mi bajunk lehet, ugye?:-P
@Le_Penseur: Miért titkolóztok? Segítsetek a választó polgárnak. Hát várjunk 2014-ig? Holnap még ne zavarjuk el Orbánt?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: A Szaknévsorból néztem ki, ha már a pályáztatás olyan, mint kishazánkban szokványos, név, adószám szűkítésével, nem?:-))
@veracity: Szakértői kormányt, de hirtelen! Elég a dilettáns nép/nemzetmentőkből!
Lehet, hogy itt a sok titkolózó hozzászóló mind Vona Gábort és a Jobbikot szeretné hatalmon látni? Hát ők még nem sározták be magukat, az igaz. Értenek ők a kormányzáshoz?

És egyáltalán, visszahelyeznék a Nemzetibe Alföldit? Háát... ez necces!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem a testsúlyom és a magasságom köbgyöke, melyből az életkoromat levonva, megszorozva a fogaim számával, majd deriválva ezt az állandót kapod:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Melyik szakmacsoportból? Télleg csak a kiváncsiság vezérel, minden hátsó szándék nélkül:-)
@veracity: "Holnap még ne zavarjuk el Orbánt?"
Ne bizony! Nekünk megéri látni még kicsit iszapbirkózni a saját maga által teremtett szardagonyában, ahogy egyre mélyebbre süllyed. Úgy 14-ig.
@veracity: Ácsi, ide (többnyire) értelmes emberek járnak, sem nemzetmentő, sem felkent Megváltó nem fér ebbe bele, úgy vélem!
Azokat meghagyjuk azoknak, akik Bulváriából tájékozódnak!
Győzike for President!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miért haragszol? Csak okosodni szeretnék. Kit akartok miniszterelnöknek, ki fogja kirántani az ország szekerét a kátyúból, ahová Orbán kormányozta? Ki lesz az? Nem a Gyurcsány, nem a Mesterházy, nem a Bajnai... talán Vona. Ki? Nektek fogalmatok sincs? Nincs elképzelésetek se róla? Hogy-hogy?
@veracity: nem haragszom: baromi uncsi vagy, te "választó polgár"
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: A hátsó szándék valóban csúnya lenne!
Minielnök-jelölt/jelöltnő jeligére a kiadóba!:-D
@Spániel: Jó, de akkor miért tüntessünk?
@veracity: Olvasni nem tudsz, öreg?

Írtam, Bajnai a favorit.

Ennyi elég, vagy vered szét a posztot továbbra is?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért vagyok unalmas, mert megkérdezem, kit akarsz Orbán helyén látni? Hogy ki alkalmasabb neked? Miért uncsi ez? Mindenki felteszi ezt a kérdést.

Ha nem Orbán, akkor ki? Erre kell válasz!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Legyen női min.elnökünk! Kiszel Tüncit a kormány élére!!!!
@Spániel: Ez is igaz. Azér a blogon valahol írtam, és fenntartom, hogy a provokációktól féltem leginkább. Ugyanis az önmegkülönböztetés fordítva is fontos. A Wittner-i bközéppel szemben egy mérsékelt és önfékező csapat.

Jut eszembe a tegan nagyszájú tanár is eltünt a kanyarban.....
@Habakuk999: De hát a Bajnai már volt miniszterelnök, meg volt gazdasági minisztere is Gyurcsánynak. Én nem emlékszem semmi jóra vele kapcsolatban. Ő benne nem csalatkozunk majd? Bajnai megoldja a felsőoktatás problémáját? Rendbe teszi az egészségügyet? Enyhíti a devizahitelesek problémáit? Csökkenti majd az eladósodást. Erősíti majd a forintot? Megint Simor lesz majd az MNB elnök?

Te tényleg hiszel Bajnaiban?
hehhe vannuku nem bírja a szocreált. világgá szaladt.
következő versenyző felkészül: ver a cici... szeméttakarítás indul:-)
@GeoCracker: Lejárt a szoli, otthon pihegi a fáradalmakat vélhetőleg, muszáLY, mer' ki szipojoztátokk!
@veracity: Én Mellárt szeretném. De ez nem kívánságműsor.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): tüncike? hááá lehet, de kell nekünk egy jól fésült 12 éves szerető pénzügyminiszter? és Donatellácskának hol a helye?
Kedves komodói!

Hát nem kéne már kitiltani engem? Kínos kérdéseket teszek fel. Zavarom a blogod céljait! Csapjál engem ki a francba!
@veracity: Ez nem hizt kérdése, bárki bármit állít! Ő letett valamit az asztalra, lehet többet is tehetett volna, de azt, amit itt tett, etalonnak tartják páran.
Én nem hiszem, hogy kivételes ember lenne, de jobb híján ezeknél mindenképpen üdvösebb lenne (az ország számára legalábbis:-)!
@GeoCracker: persze, igazad van provokáció dolgában, eddig keményen kivágták a soraikból, nagyon nem érdekük bármelyik oldalról való befurakodás.
Persze provokáció az is, ha valaki azt írja, látta a tömegben Szanyit meg a Bendegúzt.
@veracity:
Kérlek írd le, hogy 2014-ben milyen pártok indulnak majd és kik lesznek a miniszterelnök jelöltek! Ha ezzel megvagy, írd le, hogy a kormányzás érdekében milyen párt koalíciókra számíthatunk?
A tüntetők most értek a Szalay utcai rendőrkapitányság közelébe, de nem tudnak bejutni a Szalay utcába, mert rendőrsorfal zárja el az oda vezető utat a Szemere utcánál.
@veracity: Nem kínosakat, csak hülyéket! Ezért nemhogy kicsapatás jár, hanem: Még! Még!
@Vanunu: Baromarcú! A szüleid az én szüleimet és családomat koncentrációs táborokba kényszerítették, minden vagyonuktól megfosztottak és ti még most sem vagytok képesek legalább bocsánatot kérni, hogy ilyen tetves szüleitek voltak és ti is ugyanilyenek vagytok. Ja és akik túlélték a családból (3-an) azoknak soha nem adták vissza a szüleitek által elbitorolt házakat ékszereket és mindenféle ingóságokat.
@veracity: Tényleg. Nem október 23-tól, hanem kb egy évvel ezelőttől, amikor fölfigyeltem a H&H Alapítvány szisztematikus tevékenységére.

Bajnai most sem világol, jövő nyárra tervezi a konkrétumokat.

Tudom, az unortodox csodatévők két szotyihéj köpködés között tudnak megoldani országos problémákat, az Bajnainak még nem nagyon megy.
Ő ilyen lassú.
Viszont őszintén beszél a hibáiról.
Ami azért nem olyan nagy divat ebben az országban.
hvg.hu/itthon/20121219_Bajnai_jovo_nyarra_kesz_lehet_az_ellenzek
@veracity: Attól, hogy hatvanadszor teszed fel ugyanazt a kérdést emiatt érdekesnek tartod magad? A reakciókból itélve úgy gondolom a többségnél többségnél már a tahókukában vagy, néhány türelmesebb pedig megpróbálja kezelni a fóbiáidat. Itt te nem vagy nagy ember... annyit nem érsz, hogy kitiltsanak és holnap verd a melled más blogokban, hogy milen fasza csávó vagy. inkább sajnálatra méltó.
@Spániel: a francba, én meg pötyögök ezerrel:)
@veracity: ezek a kérdések neked kínosak csak, mi jót röhögünk az erőlködéseden. Itt akarsz te téríteni?
brühühhüüühühhüüüü /plagi rodeotol/
@Spániel: nehéz a trollélet.:)

Itt kell könyörögnie, csapja már ki valaki, annyira nincs mondanivalója.
@a szív fészkei:

" ezerszer idéztem Chiracot: neki a győzelemnél is fontosabb volt a kényes ethosza: LePennel és bandájával soha együtt nem!"

Ez egy erdekes kerdes amugy. Ezt a tokos elhatarolodast ertekelem, de azert persze keveset tudunk az akkori viszonyokrol. (Nyilvan ti jobban, hiszen nyelvi akadalyok nalatok nem igen voltak.)
De most rakerestem az akkori valasztasra, es nem kicsit erdekes:
en.wikipedia.org/wiki/French_presidential_election,_2002

Feltetelezem, hgy azert valamilyen elkepzelesuk volt arrol elozetesen, hogy a ket ellenlabas (Le Pen es Jospin) kozul max az egyikuk elozheti meg Chiracot, a masodik korben pedig nyilvan az ellenfel alapjan lehet taktikazni...)

Am ami joval erdekesebb, hogy a masodik korre meg NOVEKEDETT is a reszvetel. Es a lakossag MEGNAGYOBB tobbsege uzente, a Chiracra valo szavazason keresztul, hogy NACIKBOL PEDIG NEM KERUNK!

Mi pedig most orvendjunk Tonyo "tokos", bevallalos szovegenek, aki attol meg a Jobbik tamogatasaval lett polgarjeno...

Ritkan jarok ezen az oldalon, de megeri, hogy emlekezzunk ra:

www.jobbik.hu/fidesz-jobbik_osszefogas_a_belvarosert%20

"Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?"
@veracity:

A mai posztban feltett 168. kérdésed:

"Ha nem Orbán, akkor ki? "

Sőt követeled:

"Erre kell válasz! "

Mondd! Toporzékolsz is hozzá, vagy csak a billentyűket vered !?
@Spániel: ha kifizetődő, akkor dolgozzon meg érte, ne akarjon félműszakból ellógni.

@veracity: tessék szépen szórakoztatni bennünket a befizetett adónkból. Nincs lazsálás!
@GeoCracker:

"A posztban inkább az összefüggései vannak."

Ertem en, hogy te is inkabb elemezni probalsz, hiszen munkad mellett csak ennyire futi; kvazi-hobbikent (mint en), meg persze mert ugyis utannad mennek a munkahelyedre a lakasodba, sot meg az agyadba is a draga kormanypartiak...
index.hu/gazdasag/2012/12/19/ujra_leminositett_minket_az_s_p/

A szemetek! Vera, aki városban lakol, mit válaszoljunk erre?
Egy újabb felvonulással megvéghetjük Nemzetünket az áskálódó kapitalustáktól?
Erre válaszolj, Viktor legyőzője!
@épészmérnök:

"Nem tudom, mit idézel, de délben a következő történt"

Nem igazan ertem a felvetest, hiszen a neked szolo hozzaszolasba, ssokasomhoz hiven, a reagalni kivant temaban a megszolitottol szoktam idezni.

Ez ebben az esetben is igy tortent. Vagyis az idezett resz a TE EGYIK hozzaszolasodbol valo, meg ha az esetleg szinten egy idezet egy cikkbol.

Majd pedig az idezett reszre reagalva fejtettem ki, nem tul hizelgo velemenyemet Nagy Davidrol.
@Habakuk999: így van. Szó sem lehet róla, hogy Fabius kivágja.
Követeljük, hogy minden nap csináljon hülyét magából. Ennyi jár nekünk.
bassza meg a túró, Vadai meg Török Zsolt mi a francot keresne a Szalai utcában.
Vadbarmok.

Okosak a fiatalok, elhajtották őket.
Egyszer hagyok ott egy eseményt, mert lusta vagyok követni, hát nem eszkalálódik? Amíg én sziesztáztam, bevittek öt diákot a rendőrök, áll a bál. :-(

www.ustream.tv/channel/ertunk-hu
@épészmérnök: Süt a nap felétek?

Már nagyon várom a tavaszt.:)
"Rogán: a mostani tüntetések abban erőteljesen különböztek a korábbi korszakoktól, hogy bárhová mentek a diákok „nem könnygáz várta őket”, hanem, ahol volt rá lehetőség, ott még meg is próbálták megkínálni őket valamivel, és minden alkalommal nyitott ajtókat találtak, amikor tárgyalni akartak."
index.hu/belfold/2012/12/19/rogan_nem_konnygaz_varta_a_diakokat/

Lenin et. és a kisgyerekek jutott eszembe, ahogy az adoma mondta: "És a gyerekek megértették Lenin bácsit és hagyták pihenni. Látjátok gyerekek, hát ilyen jó ember volt ez a Lenin bácsi, pedig le is lövethette volna őket."
Na, már 2006 lesz az etalon ezentúl?
Nem 56 inkábban?
@simple observer 1.0: Nem tudom, de hát végül is tök mindegy, mert a nick alapján is megtalálható vagyok :-)
Lusta következetességgel ugyanazokat használom :-)
@Habakuk999: Gyerekek, cáfoljatok meg: Ez a Szalai utca nem az a Szalay utca, ugye?
A fene ezekbe a tömegnevekbe..
@Spániel: Ahogy 12-én bekiabálták, hogy "Navarrót ismét bevitték, szabadítsátok ki".
Persze. Nem szentek felvonulása ez...
A környezetben sem...
@épészmérnök:

"Ja, és Nagy közölte, hogy a kérdéseikre a választ nem a HÖOK-nak, hanem a Felsőoktatási Egyeztetési Fórumnak küldje! Tehát kivédi a leszalámizást."

Ezzel pusztan sajat segget vedi. Semmi tobbet nem tesz.

Ha belemegy barmilyen alkudozasba, azonnal elovettek volna, hogy milyen megengedo is volt korabban a kormany fele. Vagy csak pusztan erotlen. Mindegy is...

hokfigyelo.blog.hu/2012/10/22/ki_a_f_om_az_a_nagy_david
@ariel12: Csak provokálsz. Ha tényleg zsidó vagy, akkor számolj el előbb Szamuelyvel, Kun Bélával, Cserny Jóskával, Rákosival, Péter Gáborral Gerővel stb. Utána folytathatjuk. Ha a történeted igaz, sajnálom a családodat, de az én szüleimnek semmi köze nem volt hozzá, ezt kikérem magamnak.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): én nem tudom, tegnap estig azt sem tudtam, mi az a tinyó.
Nem vagyok fővárosi.
@Vanunu: Tudod mi a kollektív bűnösség? Az amit írsz.
No mesélj Te nagymagyar Turullovas. Hogy is volt Horthyá-val és a Don-kanyarral? Hogy is volt Szálasival? Gömbössel? stb.
Ki ne találd már hogy származási kérdés az ideológia. Szimpla hülyeség.
@simple observer 1.0: idehallgass, ha azt tette volna, ami nem tetszene neked, akkor azért szidnád. Amikor azt teszi, ami helyes, akkor az a kóbor apácák megtévesztésére van.

Nem vagy te egy csöppet idegesebb a kelleténél? Megérteném, hidd el.
@Habakuk999: Összekevertem a Lendvay utcával, ahol Ildikó is születhetett..bocsesz!:-D
@Vanunu: Na MOST! Most jött el a pillanat, hogy kiváglak a fenébe, rohadt náci.
@multikulti:

" Ezen szuper elvonások eredményeként, pont most jelentik be, hogy megszűnik a gimnáziumi részleg az ELTE Gyakorló Iskolában. "

En is belinkeltem, de meg csak most ertem idaig a HSZ-okban...
takarodjatok, takarodjatok Vadainak és Töröknek.

Nagyon helyes!!!
@épészmérnök: segítek,hogy képben legyél

21:53 "Jönnek a politikusok, mint a legyek"

A tüntetők hírét vették, hogy egyes politikusok a helyszínre tartanak, mire ellenszavazat nélkül megszavazták, hogy megkérik őket, hogy távozzanak. A DK-s Vadai Ágnes meg is jelent, de távolról figyeli a történéseket. A szocialista Török Zsolt is feltűnt, de állítólag továbbállt. Egyébként feltűnt a tömegben Csáki Judit színikritikus és Nagy Navarro Balázs, az MTV előtti tüntetések főszervezője.

Valaki a hangosbeszélőn keresztül kiabálja: "jönnek a politikusok, mint a legyek", a Tömeg pedig azt skandálja, "függetlenek vagyunk, függetlenek vagyunk".

21:39 "Ramil Safarov Általános Iskola"

A rendőrök U-alakban teljesen körbevették a rendőrség épületét, lehetnek 200-300-an. A diákok körülbelül 300-an vannak, mindkét tábor békésen álldogál. Feltünik egy transzparens, rajta: Ramil Safarov Állami Általános Iskola.
Ámberek!
Miután végeztek a vegzálással, haza is viszik az előállítottakat, vagy bliccelniük kell majd?
@Habakuk999: hajnal óta zuhog az eső. El nino év van.
@Vanunu: Csak nagy görény vagy te, nem csupán az emlékezeted lyukas.

Az államosítás a la fidesz üdvözlendő, jól értelmezem a lapításod?

Te vállalkozók igazgyöngye.
@GeoCracker: Te kezdted. Magyarázd meg, hogy miért utáltak benneteket mindenhol. Az egyiptomiak, a babiloniaiak, a rómaiak, az arabok, a spanyolok, az angolok, a németek, a franciák, a lengyelek, az oroszok. Vagy mind tévedtek? Csak azt ne mondd, hogy azért, mert olyan okosak és szorgalmasak vagytok.
@Spániel: ez a safarovos transzparens hétfőn, a rádiónál tűnt fel. Most is ott volt?
@Vanunu: Na, most jött el nálam is, hogy ismét tahótlanítok, eltelt egy kis idő az utolsó óta, valóban..
@saravad:

"Mert a gimnáziumi férőhelyek korábban meghirdetett 40%-os csökkentése 2016-ig nem sújthatja az egyházi intézményeket. A lázadókat igen. "

Ezt meg nem olvastam, de nem lepett meg. Elegge jellemzo.
@épészmérnök: :(

tegnap egy két percre előbukkant a nap. Nekem ebben az őszi borulatban nagyon hiányzik.
@épészmérnök: igen. És most vagy hazudnak a sünök vagy hazudnak:
Vadait úgy tájékozatták, hogy az előállított diákokat nem a Szalay utcába, hanem a IV. kerületi rendőrkapitányságra vitték.
@Habakuk999: Még elhittem a sztoridat, de nem vagy más mint egy piti provokátor. Adios.
@épészmérnök: Nehéz ennyi gazemberrel a hátad mögött?
A ustream-en Nagy Navarro Balázs közvetít :-)))

Éljen! :-)))
@Vanunu: Követtem épitészmérnők példáját. :)
jogos!
Gyurcsány Ferenc is megszólalt a Facebookon, így hangzik: "Diákokat állít elő a rendőrség. A szörnyű 2006-os ősz idióta jobboldali vádjai után kérdezem: akkor erre az akcióra is a miniszterelnök utasította a Rendőrséget?"
@Vanunu: Hogy nem tudtam, mi a tinyó?
Mással nem sztoriztam, elhajtottalak a bús picsába a patkányozásodért.

Én az vagyok, aki arról érdeklődött, mennyivel jobb Baltazár nyugdíjrablása a családod vagyonának - amit intelligens gondolataid alapján szerintem elhurcolt zsidók vagyonának gyáva ellopásával szereztek - államosításával.

Más nyelveken is el tudsz szaladni?
Azt hiszem a diákok a legnagyobb tiszteletet érdemelnek meg tőlünk idősebbektől! Tanulhatnánk tőlük!
Egy önmagából kivetkőzött, brutális tüntető emberi élet kioltására is alkalmas GITÁRRAL támad(ja a zenét). :-)
@Habakuk999: Nem szaladok sehova, csak ekkora tahóval nincs kedvem vitatkozni. Eleinte azt hittem komoly vagy. Ahoj
Pofán bőr vastag... (nem is ide illett volna, hanem oda)

„Van néhány fiatal, aki élvezi, hogy a rendőrség kísérgeti a városban fel és alá. Az adófizetők pénzén, teszem hozzá" - kommentálta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a diáktüntetést a Hír TV esti műsorában.

Szólnék kedves Tóni, hogy az én gyerekem az én adómból fizetett rendőrök oltalmában csak had' vonulgasson- azzal én maximálisan egyetértek. Az a baj, hogy te is abból vonulgatsz, csak téged sokkal jobba fizetett TEK-esek szoktak kísérgetni, ergó fajlagosan többe kerülsz nekem- azzal meg nem értek egyet, de te azért megteszed. Ingyenélő arrogáns tuskó.
@ariel12: "Azt hiszem a diákok a legnagyobb tiszteletet érdemelnek meg tőlünk idősebbektől! "

Azért szomorú, hogy huszonhárom évvel az első pesti tüntetések után most ismét tüntetni kell, ugyanazért. A demokráciáért, és a transzparenciáért.

Nem gondoltam volna 87-ben, 88-ban, hogy erre megint szükség lesz.
Állítólag: „Van néhány fiatal, aki élvezi, hogy a rendőrség kísérgeti a városban fel és alá. Az adófizetők pénzén, teszem hozzá" - kommentálta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a diáktüntetést a Hír TV esti műsorában.

Én is kommentálnék: Van néhány, már nem annyira fiatal, aki az adófizetők pénzén él kurva jól és nyilatkozik marhaságokat! És kísérteti magát állami (adófizetői) pénzen..
Tonó, ezt nem kellett Vóna most!
@Vanunu: valóban tahó vagyok, mert képes vagyok szóba állni veled, piszkálnak is az itteniek épp eleget.

de ha már vita, miért olyan jó az nekünk, hogy az elmúlt húsz évben idén csökkent először az ipari termelés, könyvelő?
@allegretto23: Affenébe, ennyire egyre jár az agyunk?
Tűnjenek el a fenébe a politikusok, lassan én is ezt mondom!
@veracity: "ki fogja kirántani az ország szekerét a kátyúból,"

Vagy kb. mindannyian, vagy elsüllyed, de akkor meg is érdemli.
@allegretto23: @mamitirtok sír derék (kommensevik):
úgy gondolom, a számítógépem nem tudná elviselni ezen hírről szóló véleményemet.

Lehet hibásan politizálni, de ezt a szintű aljasságot csak ökölbe szorított kézzel viselhetem el.
@Habakuk999: Látom jobban szeretitek csak egymást szagolni. Nálatok ez a híres tolerancia és sokszínűség, ja meg a szabad vélemény. Nem kösz. Shalom
No most megy a "nácik haza"!
Elküldték a dzobbikosokat is :-)
Megint bejelentették, hogy a pártok képviselőire nincs szükségük, elküldték a DK és az LMP képviselőjét is.
Nácik haza! Nácik haza!
Most éppen odasomfordáló jobbikos honfitársainkat küldték a rákba..
@épészmérnök: Teljesen egyetértek velük, a fenébe kell odamenni, akár Vadainak is?
Csak provokáció lehet ebből, támogatni lehet őket máshogyan is, nem?
Nagy Navarro Balázs azt sorolja, hogy milyen törvényeket sértett a rendőrség a fiatalok előállításával.
Csak a szokasos faszparaszt duma, a taho kormanytol, nekik is kijar a tahotlanitas, mint azon uncsi egyszerinek, aki szinten csak a baromsagait bofogi itt
@Vanunu: ?
egyfolytában érdeklődöm, éhezem a véleményedre,

nem nagyon látom, egy témában sem.

patkányoztál, majd zsidóztál egy jóízűt.
Véleményeztem is. Szabadon.

véleményed - ha van - elolvasom.
Egy aranyos hozzászólás a stream chaton:
"gandalf23 Rogánka vajon a Louis Vuitton táskáját is vitte magával a HírTV-be? Egyem az aggódó lelkét.1 minute ago "
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Egyetértek. A pártok a parlamentben vitézkedjenek. Bár most már vége az ülésszaknak, ez is érdekes, a képviselők nem reagálhatnak, akármit csinál a kormány.
Nabazz, ez mennyire kifejezi a véleményem, már-már félelmetes!
"Orbán Viktor rohadtul nem szereti a 68-as generációt, nem mond neki semmit az általa át nem élt újdonságvarázs, a szabadság szele, amely még az akkori magyar fiatalokat is meglegyintette."
poldi.blog.hu/2012/12/19/eper_es_ver_az_elso_tanulsagok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_19&utm_campaign=index
@GeoCracker:

"Nem tudom, de hát végül is tök mindegy, mert a nick alapján is megtalálható vagyok :-)"

Ha itt az agyba valo utannad menesre irtad ezt, akkor tisztaznam, hogy ezt csak ugy attetelesen irtam. Vagyis, hogy minden dologba, meg a zemberek haloszobai intim ugyeibe es bele akarnak szolni.

Nem arra gondoltam, hogy komoly nyomozassal kideritsek szemelyazonossagodat, es aztan lecsapjanak rad, es az agy alol, vagy eppen a szekrenybol rancigaljanak elo.. ;DDDD
@épészmérnök: Te ezt élőben nézed valahol? Ha igen, megadnád a linket? Itthon ülök, mert elhajtott a gyerek, hogy ne menjek oda, de azért érdekelne mi folyik...Kösz.
@simple observer 1.0: Sajna, én nem tudok nagyon franciául. De valahol erről szól egy polgári demokrácia. Hogy nem kérünk a nácikból.

Itt meg épp arról szól minden - nem is vádoltatva azzal, hogy polgári demokrácia van - , hogy miképp lehet a seggüket nyalni, nehogy megbántsuk érzékeny kis lelküket. És ahol lehet, összeborulni velük. Aztán , amikor kínos ez nagyon nemzetközice is, akkor az egyik leghiteltelenebb - persze melyik főmuftijuk nem az? - figuránkkal szánom-bánom mesedélutánt rendezni.

Nem tudom, hány év a difi e két magatartás között. Évtizedek. A diákok kezdenek valamit behozni ezen.
@épészmérnök: A legszomorúbb az, hogy pont az ellen kell tüntetni aki akkor a legnagyobb pofával ordibált a diktatúra ellen!
@épészmérnök: rendkivuli ulest meg ossze ranthatnanak, igaz a taho fityesz ugy sem hagyna.
A dilettans rendori vezeto meg elbaszta, ha vartak volna egy picit, kifulladt volna a tunti, igy meg, ahhh a vezenylo polgarhaborura es szuksegallapotra jatszik, lesz itt minden, csak szabad valasztas nem.
Beatrice: Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás - ezt énekelgették
@veracity: Több ízben felteszed a kérdést, hogy ki lenne Orbán Viktor után a megfelelő miniszterelnök.
Bajnai Gordon alkalmas erre.
Aki folyamatosan olvassa a Haza és Haladás elemzéseit, lehetőséget kap arra, hogy megismerje az alkalmasságra utaló tényezőket.
Elsőnek Bajnai Gordonnál a helyzetfelismerő képessége a szembetűnő, elemzései szinte matematikai pontossággal, egymásra épülve íródnak, kristálytiszta logika mentén. Márpedig, aki világosan vázolja a körülményeket, az a feladatokat is képes meghatározni. Ezen kívül szűkebb körben ismert, hogy munkájában a legkíválóbb, korszerű ismeretekkel rendelkező szakemberekkel dolgozik.
Előző miniszterelnöki munkáját elismerés illeti, mivel egy gazdaságilag és politikailag is destabilizált állapotban vette át az irányítást, és képes volt az országot biztonságba helyezni.
Ez nem közhely, bármikor - akár számszerűen is - alátámasztható.
Zárásként annyit megjegyeznék, hogy provokatív kérdéseid akkor lennének hitelesek, ha előtte vázolnád azokat a miniszterelnöki tulajdonságokat, amelyek elvárhatóak. Egészséges vita az érvek ütköztetésével jöhet létre, aki ezzel nincs tisztában, annak kérdezni sincs joga, provokálni pedig különösen nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hülyék voltak, nem értem, miért volt jó az előállítás.

A DK nagyon résen volt amúgy, Vadai volt az első. Így neki lett érdemi infója.
A többi versenyző csak a futottak még katagória.:)
@veracity:

Nem kívánságműsor ez. Majd kidoblak ha a többiek megunták a táncoltatásod.
@épészmérnök:

"idehallgass, ha azt tette volna, ami nem tetszene neked, akkor azért szidnád. Amikor azt teszi, ami helyes, akkor az a kóbor apácák megtévesztésére van."

Ezert nem szeretek manapsag irogatni. NEM, nem miattad, hanem mert 1-2 mondatos HSz-okban nem lehet egyertelmuen kifejteni velemenyt egy adott ugyben. Ugyanakkor az elmult hetek esemenyei elegge le is lomboztak, es nem sok kedvem van irkalni se. (Most epp Bajnai hir volt linkelve parszor, meg a megnevezeset kovetelte itt egy futobolond, akkor pl. nem ertem minek kellett neki belehajolnia abba a sallerba, amit Mesterhazy kiosztott neki...)

No de az eredeti temarol:

Ha a linkelt oldalt elolvastad volna,

(azert belinkelem megegyszer hatha: hokfigyelo.blog.hu/2012/10/22/ki_a_f_om_az_a_nagy_david)

akkor lehetne nemi sejtesed, hogy miert nem tartom sokra Nagyot. NEm erdekel, hogy 28 evesen meg mindig a padot koptatja, es az sem, hogy hany evig elvezi az allam kegyet az egyetemen. Pontosan ezert emlitettem meg minap Giro-Szaszt es az o 6 eves PhD osztondijat, amiert semmit nem tett le az asztalra. Es az o eseteben sem az erdekelt, hogy akkor 12 evig diakoskodott...

A lenyeg ugyanis:

"Nagy Dávid az, akinek az elnöksége alatt a Parlament elfogadta azt a felsőoktatási törvényt, ami ezer módon sérti az egyetemek és hallgatók érdekeit. Csak címszavakban, ha esetleg elfelejtettétek volna: a keretszámok durva csökkentése, az egyetemi autonómia csökkentése, röghözkötés, Diákhitel II, milliós nagyságrendű tandíjak és forráskivonás és forráskivonás és forráskivonás. Nagy Dávid az, aki kivitt 10 000 hallgatót tüntetni, hogy hoffmannrózsás szóviccekkel húzza az agyukat. Nagy Dávid az, aki tárgyalhatott Navracsics Tiborral, akinek hatalmában állt (volna) a kormányzati erővel szemben erőt felmutatni. És nem azért, hogy ne legyen tandíj, vagy hogy ne történjen reform. Hanem azért, hogy a reformok hosszú távú célokat, az egyetemi oktatás minőségének a javulását vonják maguk után. Nagy Dávid az, akinek az elnöksége alatt 30 000-rel kevesebb hallgató jelentkezett a felsőoktatásba, és a barátaink jó része külföldön próbál szerencsét. Nagy Dávid az, aki megbukott, mint a hallgatók hivatalos képviselője."

Az elso mondatod (ami nem tetszene nekem) mar tobbszorosen kipipalva. Eppen ezert mondom azt, hogy NEKI mar nincs hova hatralnia. Elnoksege alatt mar annyi minden tortent, mikozben o alig tett/ert el valamit is, hogy ez szinte mar az utolso es egyben nagy eselye, hogy valamit bizonyitson....

Eppen ebbol a helyzetbol kovetkezik, hogy szamara mar csakis a masodik mondatodban szereplo apacaknak az ok megtevesztesukre iranyulo tevekenyseg maradt.

"Nem vagy te egy csöppet idegesebb a kelleténél? Megérteném, hidd el."

Nem. SOT!
Minthogy az utobbi hetekben javareszt csak olvasom a hireket, blogokat, HSZ-okat, nem igen huzom fel magam ilyen Nagy David kaliberu fickokon. Kisfiu o ahhoz, hogy idegeljem magam miatta.
Cseh Tamást énekelgetnek a gyerekek.
@Vanunu: miért vársz toleranciát, ha te magad sem vagy képes rá? A legjobb barátom zsidó származású és biztosíthatlak, eddigi kommentjeid alapján arra sem vagy méltó, hogy kosz legyél a körme alatt.
@Vanunu:
"hogy miért utáltak benneteket mindenhol. "
Hiába, no. Ez a rossz az antiszemitába. Ha valaki nem ért vele egyet, akkor azt hiszi, a másik zsidó:-) Ha van hozzá köze, ha nem.
@simple observer 1.0: OK. :-)) Már a fekete autó jelent meg a szemeim előtt :-)
@Habakuk999: Vadai nyilatkozatát hallottam. Azért ment a rendőrségre, mert országgyűlési képviselőnek neki van jogosultsága információt kérni. Miután a rendőrség elkezdte vitatni a tüntetés további folytatását, Vadai jogászokról gondoskodott a gyerekek érdekében. Vadait tájékoztatták, hogy a kiemelt három fiatal a IV. kerületi rendőrségen van, itt hiába várják.
Ennyi.
@simple observer 1.0: Tedd hozzá azt is, hogy a HÖOK volt az, aki anno a Fidesz buszaival utazott tüntetni a tandíj ellen a várba....
Nem, nem tartom véletlennek, hogy Orbán azt hitte ezt is lenyeleti velük. Ahogy azt sem, hogy eredetileg egyedül a KÖOK volt az akit Balog meghívott tárgyalni.
S mégis szükség van egyfajta diáknagykoalicióra. Különben beleesnek a Fidesz kedven csapdájába és szalámiszeletekre esnek szét.
@a szív fészkei:

"Nem tudom, hány év a difi e két magatartás között. Évtizedek. A diákok kezdenek valamit behozni ezen. "

Igen. Aztan majd mindegyik elhajlik valamerre, esetleg uj parto(ka)t alapitanak idovel. De azert most odateszik magukat. Dicseretes.
@Mariann19: Ha egy tömeg látta a rendőrautót a helyi rendőrség felé menni, akkor kínos lehet, ha kiderül, hogy hazudtak. Főleg, mert a kerületek felett nem egy másik kerület, hanem az orfk van.
Bocs a duplázásáért. Az istennek nem akart megjelenni. Azt hittem lenyelte a blogmotor.
Na Kunigunda és jogbiztonság: az egyik fiatal srác, aki a november 2-i első attak áldozata volt - amikor Halottak Napján hajnalban zaklatták és erőszakkal takarították el őket a lakókocsikból - akkor panasszal élt az eljárás ellen. Névvel, címmel.

Mára kirúgták a TComtól, ahol semmi baj a melójával nem volt: a főnöke felfelé mutogatva jelezte, hogy ez nem az ő ötlete volt. Annyit tudott megtenni érte, ha belegyezik, akkor kap hathavit...
@épészmérnök: Én is beadtam fentebb, a gyülekezési törvényt. Szarja le a rendőrség láthatólag.
@GeoCracker:

"Tedd hozzá azt is, hogy a HÖOK volt az, aki anno a Fidesz buszaival utazott tüntetni a tandíj ellen a várba...."

Bevallom, ennyire reszletesen nem emlekszem, valoszinuleg akkoriban sem olvastam rola.

De ezert is jo, ha a partok amolyan tamaszkent ott vannak, ha kell valamilyen (pl. jogi ugyben) segitsegnyujtasra. Amugy meg csak maradjanak tavol az ugytol, ne fordulhasson elo evek mulva ez, mint amit most mi is kitargyalunk, hogy melyik part hogyan is vezenyelte le a dolgokat.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Bocs, de elszállok most. Mi a picsának álltok ilyenekkel le?????????????
Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a IV. kerületi rendőrség épületében van.
@simple observer 1.0:
"A HÖOK - amely a Fidesz által kezdeményezett 2008-as "szociális népszavazás" idején a Gyurcsány-kormány által bevezetett felsőoktatási részhozzájárulás (FER) ellen foglalt állást - 2011 óta azt állította, hogy az önköltséges és a részösztöndíjas képzés bevezetése nem jelent általános tandíjkötelezettséget. " www.nepszava.hu/articles/article.php?id=605479&referer_id=toplist#null
@GeoCracker:

Erdekes ez a targyalasi dolog.

En ugyan nem tudom, melyik szervezet mennyi tagot, vagy eppen diakot kepvisel, de azert talan a tobbi szervetrol eshetett volna szo.

Remekul passzol, alig valamivel koraban irt szalamizos felvetesedhez. ;)
@ariel12: Kérlek szépen, de nagyon szépen, hagyd ezt meg a többi szemét, mocskos, Orvbűn arcképére formázott és ideejtőernyőzött tetvet (elnézést a tetvektől). Ne vedd őket semmibe és kész, azzal tudsz ellenük tenni. Nem érdemlik meg, nem és kész.
Provokátorok.

És nem értem, miért hagyjátok provokálni magatokat ennyire gennyes senkiktől. Ez a dolguk, bejön nekik és kész, buksisimi jár érte Kumintól.

Kölyköket visznek megfélemlíteni szabálytalanul a rendőrségre! Már nemcsak felnőttekkel keménykednek. Embereket rúgatnak ki, mert tiltakozni mernek valami ellen - és akkor ezeknek a bűnözőknek az iderendelt csatlósaival beszélgettek? Mi köze a szüleidhez? Nem érdemli meg, hogy halljon róluk. Nem egy minőség a kettő.

Én ezeket az első geci böfögésük után írtom, mert láthatóan ez az egy , amiért itt vannak: szétcseszni az egészet és hülyét csinálni mindenkiből.
@a szív fészkei:

"Na Kunigunda és jogbiztonság:"

Hat sajna ilyen a legkor. Csoda, hogy be van szarva az orszag...?
Szívnek igaza van. Ilyenekkel nem kell szóbaállni.
@simple observer 1.0: Eeegen :-) :-(
Azért is nem vagyok teljesen optimista.
Elvezényelték pihenni a második kontingens rendőrt is. A gyerekek skandálva köszönnek el tőlük: jóéjszakát, boldog karácsonyt.
"Atyám, ki vagy a mennyekbe, melyik ajtón menjek be" ez vajon kinek a száma? Most ezt éneklik.
@GeoCracker:

Kosz a cikket!

Amugy itt es egyeb blogokban is voltak mar osszehasonlitasok az akkori es a jelenlegi adatok, es helyzetek kozott.

En azonban inkabb egy olyasmit emelnek ki, amit meg nem lattam sem itt, sem azokon a blogokon, ahol olvasgatok:

Gyurcsanyek mar 2006 ev vegen bejelentettek, hogy 2008-tol(!) tandijat vezetnek be. Es a nem sokkal kesobb jelentkezo diakoknak meg mindig volt egy evuk, hogy a 2007-2008-as tanevben bizonyitsak, hogy megerdemlik, hogy ne kelljen tandijat fizetniuk, illetve osztondijra erdemesek...

Mecccsoda kulonbseg!

A hosszu-hosszu egyeztetest a diakokkal, es az egyetemi oldallal, mar nem is emlitem....
@épészmérnök: miatyánk ki vagy a mennyekbe, melyik ajtón menjek be... Tankcsapda, Mennyországturiszt
@épészmérnök:

""Atyám, ki vagy a mennyekbe, melyik ajtón menjek be""

Tankcsapda:
www.youtube.com/watch?v=0G3OnxmiPUg

De igy ejszaka valami nyugtatobbat javallanek:
www.youtube.com/watch?v=kKoRp05L95c

Meg ha reggeli temaju is a dal... ;)
@simple observer 1.0: Istenkém, de szép fiú volt ez a Cat Stevens :-(((
A férjem kommentárja: a rendőrség kifárasztásra játszik, hogy ne adják meg a társaknak a találkozás örömét, amikor kiengedik a srácokat.
@épészmérnök:

"Istenkém, de szép fiú volt ez a Cat Stevens :-((("

Ferfi szemmel leginkabb csak annyit tudnek mondani, hogy sarmos. De nalam nyilvan nem szebb! ;DDDDD

Azota kisse o is megoregedett...
@épészmérnök:

Lehet benne valami. De lehet, hogy "csak" elrettenteskent tartjak benn oket az ejszakara, hogy a tobbieknek maskor ne jusson az eszebe hasonlo.

Kozben meg szerintem istent csinalnak beloluk holnapra...

Na en is megyek, mert sziv sincs, holnap meg vilagvege, ugyhogy jobb felkeszulni az ilyesmikre...

Jo ejt!
@simple observer 1.0: Pont ezért kéne már azt mondani, hogy elég. Hát a kölykök merik.
@épészmérnök: Akartam nézni az élőadást és teljesen kivágta a gépem, ahogy rákapcsoltam. Mostanra állt megint fel...

Megy valami? Nincs idegem megint kivárni a teljes nulláról, ha elszállna tőle.
@a szív fészkei:

Az MTVA előtt megsérült csajszi beszélt elég sokat most az eljárásról ami ellenük ment. Navarrót beidézték megint, holnap az oldalukra kiteszik az idézést.
@Fabius: Nem láttam. Csak a srácról mesélt a férjem, hogy kirúgták emiatt. Fiatal, remélem szerez melót.

Aljasok, nagyon aljasok ezek ott fent, mire játszanak? Félelemre? Az nem fog hatni. Láthatják.
Kiengedték őket! Üdvrivalgás a Szalai utcában.
13 perce tették fel a FB-ra: Hallgatói Hálózat
szemetszedes zajlott az iment a szemere utcai taborban

A Blikk ír a diákokról, de nm tudom megnyitni /Enged a kormány címmel, ami azért közel sem igaz/, a Borsot igen: www.borsonline.hu/20121219_hallgatoi_tiltakozas_harom_fiatalt_allitottak_elo
@épészmérnök: Na, most azt hiszik ezek a barmok, hogy beszaratták őket??? De buták, istenem, de buták.

Le a kalappal a srácok előtt! :-))))))
FB 14 perce lett feltéve: "egy ember mar kint van! egyutt hozzak oket majd a szemere utcaba ahol varjuk oket!
Tetszik · · Megosztás · 78113 · 13 perce, mobil használatával ·
Lehetőségek

Egymillióan a magyar sajtószabadságért
Az első ember, Barabás Richárd, kijött, épp nyilatkozik.
Kaptak enni, emberséges volt az eljárás.
A többiek is perceken belül jönnek.
Tetszik · · Megosztás · 67196 · 14 perce ·
Lehetőségek

Egymillióan a magyar sajtószabadságért
A második ember, Tóth János is kint van. Ő is halat evett.
Jól van, örül.
Mi is örülünk.

Vadai Ágnes még mindig a rendőrségen van. Már nekivetkezett, bent meleg van."

Ja drága jó rendőrségünk a kunigundaiaknak is adott szabadulásukkor ellátmányt: fejenként egy Globus sertésmájkrémet.
@a szív fészkei: Remek! El lehet tenni emlékbe, később múzeumi tárgy lehet belőle :-)
Egy tábla a szegedi tüntetésről:

HA NEM HAGYTOK TANULNI BENNÜNKET, TELE LESZ AZ ORSZÁG HÜLYÉKKEL.
KELL NEKTEK KONKURRENCIA?
@Habakuk999: A gazembernek, elítéltnek, "személyiségi joga" ezt eltitkolni! Hiába tudod, ha ítéletében, perében nem voltál "érintett" bizonyítékhoz nem jutsz hozzá! '(az érintettnek, meg mi érdeke lenne?, ki van ez találva!)Ő perelhet rágalmazásért, bizonyítanod neked kell, amit nem kapsz meg! Ez a börtönviseltek jogát védő állam!
@épészmérnök: Az idegen hatalom segítségével megint a buták, ostobák jutottak hatalomhoz. Ők lettek az új uralkodó osztály. A párthoz való hűség kellett a bármilyen vezetői poszt betöltéséhez is. Négy elemis megyei főispánokkal, akarták építeni az új mindennél fejlettebb társadalmat. Két év alatt lecserélték az egyetemi oktatói gárdát. Mivel a józan ész ritka kincs, ma a demokrácia nevében a (buta) többség uralkodik. Megint csak felejtették Széchenyit, aki szerint „az önkény rendszerint karöltve jár az ostobasággal”.
Széchenyit megölték ezért, de az ő igazsága romba döntötte a Habsburg, a cári és a sztálini birodalmat. De sajnos ma is ezek a bölcsek neveltjei, akik a párt kegyelméből lettek valakik, rángatják dülöngélő szekerünket a végzete felé. „Mondd az ostobának, úr hogyan lehet/Meglásd ő hűségesen követ”. Írtam 1978-ban az ilyen emberekről.
A kommunizmus ostobái után elővették a „polgári demokráciát”, feledvén megint a polgárság íróját, aki 1944-ben így ír: „Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit: a tudatot, hogy Ő, mint „keresztény magyar ember előjogokkal élhet e világban”. Emberi gyarlóság, hogy minden korban vágynak az emberek „Isten kiválasztott állatja lenni” munka nélkül a többiek felett, azok kihasználásával előnyökhöz jutni. Ez a gondolkodás rendszer független.
@allegretto23: :-DDDDDDDD És őket basszus hagyták tanulni, sőt!!!! Közben fényesre volt nyalva a seggük.
@a szív fészkei: Szívem! Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! Mariann
süti beállítások módosítása