Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.19. 08:31 Fabius

Annyit is ér ország annyit is ér alaptörvénye

Kedves magatokról megfeledkezett felebarátaim, Kovács Zoltán veszprém megyei kormánymegbízott és Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő!

Gondolom elkerülte figyelmeteket, hogy Annyitisér országban fülkeforradalom történt 2010-ben, aminek egyenes következményeként új alaptörvénye született az országnak. Alkotmány előkészítő eseti bizottság alakult, aminek mit tesz isten Kovács Zolika veszprém megyei kormánymegbízott is tagja volt. A derék jómunkásemberek megfogalmazták Annyitisér ország alapvetéseit, amiben ilyen passzusok szerepelnek:

 

R cikk:

 

(1) Az Alaptörvény Magyarország jogrendszerének alapja.

(2) Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek.

 

Remélem értitek, mindenkire kötelezőek a törvények, és nem megfontolásra ajánlottak.

 

I. cikk:

 

(1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.

(2) Magyarország elismeri az ember alapvető egyéni és közösségi jogait.

 

VII. cikk:

 

(1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.

 

Ha nem világos magyarázom: meggyőződése nem csak az lehet valakinek, hogy Jézus szeret, hanem az is, hogy a tervezett felsőoktatási átalakítás szar. 

 

IX. cikk:

 

(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

 

XV. cikk:

 

(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

 

Ezeket az alapjogokat Annyitisér ország alaptörvényben biztosítja mindenkinek, és az a megsértését az alábbiak szerint bünteti:

 

177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva
a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,
b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,
vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az is, aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti.
(3) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges személyes adatra követik el.

 

Az általatok megfogalmazott alapvetések értelmében egy jogállamban már úton van a futár a felmondóleveletekkel. Annyitisér országban viszont ez közel sem ilyen egyértelmű, mert az egypárti alaptörvényére miniszterelnöki hagyomány szerint rá lehet legyinteni, ha a személyes érdek vagy a hiúság megkívánja. Most fogjátok bemutatni, hogy a saját alaptörvényeteket ti magatok mennyire tisztelitek, mert a viktori legyintésen kívül annak is jelzésrétéke van, ha az egyik írója sem érzi magára nézve kötelezőnek. Ha ez nem sikerülne maradéktalanul, azzal két dolgot deklaráltok:

 

1: Az alaptörvényetek a Kerényi Imre Készségfejlesztő Rajzszakkör kifestőjének alkalmas, másra nem jó. 

2: Ugyan beleírtátok, hogy "Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot." de ha ellent merészelnek mondani akkor mindjárt nem hisztek ebben. Sem. 

1120 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr904972685

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kézi vezérlés csúcsra járatva: de akkor ki kormányoz? (videó) 2012.12.19. 15:48:40

Az Idősügyi Tanács tegnapi ülésén Orbán Viktor meglepő kijelentést tett.  Azt ígérte, hogy ő személyesen fogja eldönteni minden egyes érintett közalkalmazott esetében, hogy az illető dolgozhat-e nyugdíjasként tovább, ha a Kormánynak szüksége van r...

Trackback: Orbán spiclijei lehallgatnának egy egész várost? 2012.12.19. 14:25:50

Kormányunk titokzatos kütyükkel látná el egy meg nem nevezett megyei jogú város lakosságát. A technikát egy meg nem nevezett nemzetközi cég adná. A projektben részt vevő lakosságnak úgy tálalnák a tervet, hogy azért kapnák az Index cikkében meg nem nev...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@saravad:

"Mert a gimnáziumi férőhelyek korábban meghirdetett 40%-os csökkentése 2016-ig nem sújthatja az egyházi intézményeket. A lázadókat igen. "

Ezt meg nem olvastam, de nem lepett meg. Elegge jellemzo.
@épészmérnök: :(

tegnap egy két percre előbukkant a nap. Nekem ebben az őszi borulatban nagyon hiányzik.
@épészmérnök: igen. És most vagy hazudnak a sünök vagy hazudnak:
Vadait úgy tájékozatták, hogy az előállított diákokat nem a Szalay utcába, hanem a IV. kerületi rendőrkapitányságra vitték.
@Habakuk999: Még elhittem a sztoridat, de nem vagy más mint egy piti provokátor. Adios.
@épészmérnök: Nehéz ennyi gazemberrel a hátad mögött?
A ustream-en Nagy Navarro Balázs közvetít :-)))

Éljen! :-)))
@Vanunu: Követtem épitészmérnők példáját. :)
jogos!
Gyurcsány Ferenc is megszólalt a Facebookon, így hangzik: "Diákokat állít elő a rendőrség. A szörnyű 2006-os ősz idióta jobboldali vádjai után kérdezem: akkor erre az akcióra is a miniszterelnök utasította a Rendőrséget?"
@Vanunu: Hogy nem tudtam, mi a tinyó?
Mással nem sztoriztam, elhajtottalak a bús picsába a patkányozásodért.

Én az vagyok, aki arról érdeklődött, mennyivel jobb Baltazár nyugdíjrablása a családod vagyonának - amit intelligens gondolataid alapján szerintem elhurcolt zsidók vagyonának gyáva ellopásával szereztek - államosításával.

Más nyelveken is el tudsz szaladni?
Azt hiszem a diákok a legnagyobb tiszteletet érdemelnek meg tőlünk idősebbektől! Tanulhatnánk tőlük!
Egy önmagából kivetkőzött, brutális tüntető emberi élet kioltására is alkalmas GITÁRRAL támad(ja a zenét). :-)
@Habakuk999: Nem szaladok sehova, csak ekkora tahóval nincs kedvem vitatkozni. Eleinte azt hittem komoly vagy. Ahoj
Pofán bőr vastag... (nem is ide illett volna, hanem oda)

„Van néhány fiatal, aki élvezi, hogy a rendőrség kísérgeti a városban fel és alá. Az adófizetők pénzén, teszem hozzá" - kommentálta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a diáktüntetést a Hír TV esti műsorában.

Szólnék kedves Tóni, hogy az én gyerekem az én adómból fizetett rendőrök oltalmában csak had' vonulgasson- azzal én maximálisan egyetértek. Az a baj, hogy te is abból vonulgatsz, csak téged sokkal jobba fizetett TEK-esek szoktak kísérgetni, ergó fajlagosan többe kerülsz nekem- azzal meg nem értek egyet, de te azért megteszed. Ingyenélő arrogáns tuskó.
@ariel12: "Azt hiszem a diákok a legnagyobb tiszteletet érdemelnek meg tőlünk idősebbektől! "

Azért szomorú, hogy huszonhárom évvel az első pesti tüntetések után most ismét tüntetni kell, ugyanazért. A demokráciáért, és a transzparenciáért.

Nem gondoltam volna 87-ben, 88-ban, hogy erre megint szükség lesz.
Állítólag: „Van néhány fiatal, aki élvezi, hogy a rendőrség kísérgeti a városban fel és alá. Az adófizetők pénzén, teszem hozzá" - kommentálta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a diáktüntetést a Hír TV esti műsorában.

Én is kommentálnék: Van néhány, már nem annyira fiatal, aki az adófizetők pénzén él kurva jól és nyilatkozik marhaságokat! És kísérteti magát állami (adófizetői) pénzen..
Tonó, ezt nem kellett Vóna most!
@Vanunu: valóban tahó vagyok, mert képes vagyok szóba állni veled, piszkálnak is az itteniek épp eleget.

de ha már vita, miért olyan jó az nekünk, hogy az elmúlt húsz évben idén csökkent először az ipari termelés, könyvelő?
@allegretto23: Affenébe, ennyire egyre jár az agyunk?
Tűnjenek el a fenébe a politikusok, lassan én is ezt mondom!
@veracity: "ki fogja kirántani az ország szekerét a kátyúból,"

Vagy kb. mindannyian, vagy elsüllyed, de akkor meg is érdemli.
@allegretto23: @mamitirtok sír derék (kommensevik):
úgy gondolom, a számítógépem nem tudná elviselni ezen hírről szóló véleményemet.

Lehet hibásan politizálni, de ezt a szintű aljasságot csak ökölbe szorított kézzel viselhetem el.
@Habakuk999: Látom jobban szeretitek csak egymást szagolni. Nálatok ez a híres tolerancia és sokszínűség, ja meg a szabad vélemény. Nem kösz. Shalom
No most megy a "nácik haza"!
Elküldték a dzobbikosokat is :-)
Megint bejelentették, hogy a pártok képviselőire nincs szükségük, elküldték a DK és az LMP képviselőjét is.
Nácik haza! Nácik haza!
Most éppen odasomfordáló jobbikos honfitársainkat küldték a rákba..
@épészmérnök: Teljesen egyetértek velük, a fenébe kell odamenni, akár Vadainak is?
Csak provokáció lehet ebből, támogatni lehet őket máshogyan is, nem?
Nagy Navarro Balázs azt sorolja, hogy milyen törvényeket sértett a rendőrség a fiatalok előállításával.
Csak a szokasos faszparaszt duma, a taho kormanytol, nekik is kijar a tahotlanitas, mint azon uncsi egyszerinek, aki szinten csak a baromsagait bofogi itt
@Vanunu: ?
egyfolytában érdeklődöm, éhezem a véleményedre,

nem nagyon látom, egy témában sem.

patkányoztál, majd zsidóztál egy jóízűt.
Véleményeztem is. Szabadon.

véleményed - ha van - elolvasom.
Egy aranyos hozzászólás a stream chaton:
"gandalf23 Rogánka vajon a Louis Vuitton táskáját is vitte magával a HírTV-be? Egyem az aggódó lelkét.1 minute ago "
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Egyetértek. A pártok a parlamentben vitézkedjenek. Bár most már vége az ülésszaknak, ez is érdekes, a képviselők nem reagálhatnak, akármit csinál a kormány.
Nabazz, ez mennyire kifejezi a véleményem, már-már félelmetes!
"Orbán Viktor rohadtul nem szereti a 68-as generációt, nem mond neki semmit az általa át nem élt újdonságvarázs, a szabadság szele, amely még az akkori magyar fiatalokat is meglegyintette."
poldi.blog.hu/2012/12/19/eper_es_ver_az_elso_tanulsagok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_19&utm_campaign=index
@GeoCracker:

"Nem tudom, de hát végül is tök mindegy, mert a nick alapján is megtalálható vagyok :-)"

Ha itt az agyba valo utannad menesre irtad ezt, akkor tisztaznam, hogy ezt csak ugy attetelesen irtam. Vagyis, hogy minden dologba, meg a zemberek haloszobai intim ugyeibe es bele akarnak szolni.

Nem arra gondoltam, hogy komoly nyomozassal kideritsek szemelyazonossagodat, es aztan lecsapjanak rad, es az agy alol, vagy eppen a szekrenybol rancigaljanak elo.. ;DDDD
@épészmérnök: Te ezt élőben nézed valahol? Ha igen, megadnád a linket? Itthon ülök, mert elhajtott a gyerek, hogy ne menjek oda, de azért érdekelne mi folyik...Kösz.
@simple observer 1.0: Sajna, én nem tudok nagyon franciául. De valahol erről szól egy polgári demokrácia. Hogy nem kérünk a nácikból.

Itt meg épp arról szól minden - nem is vádoltatva azzal, hogy polgári demokrácia van - , hogy miképp lehet a seggüket nyalni, nehogy megbántsuk érzékeny kis lelküket. És ahol lehet, összeborulni velük. Aztán , amikor kínos ez nagyon nemzetközice is, akkor az egyik leghiteltelenebb - persze melyik főmuftijuk nem az? - figuránkkal szánom-bánom mesedélutánt rendezni.

Nem tudom, hány év a difi e két magatartás között. Évtizedek. A diákok kezdenek valamit behozni ezen.
@épészmérnök: A legszomorúbb az, hogy pont az ellen kell tüntetni aki akkor a legnagyobb pofával ordibált a diktatúra ellen!
@épészmérnök: rendkivuli ulest meg ossze ranthatnanak, igaz a taho fityesz ugy sem hagyna.
A dilettans rendori vezeto meg elbaszta, ha vartak volna egy picit, kifulladt volna a tunti, igy meg, ahhh a vezenylo polgarhaborura es szuksegallapotra jatszik, lesz itt minden, csak szabad valasztas nem.
Beatrice: Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás - ezt énekelgették
@veracity: Több ízben felteszed a kérdést, hogy ki lenne Orbán Viktor után a megfelelő miniszterelnök.
Bajnai Gordon alkalmas erre.
Aki folyamatosan olvassa a Haza és Haladás elemzéseit, lehetőséget kap arra, hogy megismerje az alkalmasságra utaló tényezőket.
Elsőnek Bajnai Gordonnál a helyzetfelismerő képessége a szembetűnő, elemzései szinte matematikai pontossággal, egymásra épülve íródnak, kristálytiszta logika mentén. Márpedig, aki világosan vázolja a körülményeket, az a feladatokat is képes meghatározni. Ezen kívül szűkebb körben ismert, hogy munkájában a legkíválóbb, korszerű ismeretekkel rendelkező szakemberekkel dolgozik.
Előző miniszterelnöki munkáját elismerés illeti, mivel egy gazdaságilag és politikailag is destabilizált állapotban vette át az irányítást, és képes volt az országot biztonságba helyezni.
Ez nem közhely, bármikor - akár számszerűen is - alátámasztható.
Zárásként annyit megjegyeznék, hogy provokatív kérdéseid akkor lennének hitelesek, ha előtte vázolnád azokat a miniszterelnöki tulajdonságokat, amelyek elvárhatóak. Egészséges vita az érvek ütköztetésével jöhet létre, aki ezzel nincs tisztában, annak kérdezni sincs joga, provokálni pedig különösen nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hülyék voltak, nem értem, miért volt jó az előállítás.

A DK nagyon résen volt amúgy, Vadai volt az első. Így neki lett érdemi infója.
A többi versenyző csak a futottak még katagória.:)
@veracity:

Nem kívánságműsor ez. Majd kidoblak ha a többiek megunták a táncoltatásod.
@épészmérnök:

"idehallgass, ha azt tette volna, ami nem tetszene neked, akkor azért szidnád. Amikor azt teszi, ami helyes, akkor az a kóbor apácák megtévesztésére van."

Ezert nem szeretek manapsag irogatni. NEM, nem miattad, hanem mert 1-2 mondatos HSz-okban nem lehet egyertelmuen kifejteni velemenyt egy adott ugyben. Ugyanakkor az elmult hetek esemenyei elegge le is lomboztak, es nem sok kedvem van irkalni se. (Most epp Bajnai hir volt linkelve parszor, meg a megnevezeset kovetelte itt egy futobolond, akkor pl. nem ertem minek kellett neki belehajolnia abba a sallerba, amit Mesterhazy kiosztott neki...)

No de az eredeti temarol:

Ha a linkelt oldalt elolvastad volna,

(azert belinkelem megegyszer hatha: hokfigyelo.blog.hu/2012/10/22/ki_a_f_om_az_a_nagy_david)

akkor lehetne nemi sejtesed, hogy miert nem tartom sokra Nagyot. NEm erdekel, hogy 28 evesen meg mindig a padot koptatja, es az sem, hogy hany evig elvezi az allam kegyet az egyetemen. Pontosan ezert emlitettem meg minap Giro-Szaszt es az o 6 eves PhD osztondijat, amiert semmit nem tett le az asztalra. Es az o eseteben sem az erdekelt, hogy akkor 12 evig diakoskodott...

A lenyeg ugyanis:

"Nagy Dávid az, akinek az elnöksége alatt a Parlament elfogadta azt a felsőoktatási törvényt, ami ezer módon sérti az egyetemek és hallgatók érdekeit. Csak címszavakban, ha esetleg elfelejtettétek volna: a keretszámok durva csökkentése, az egyetemi autonómia csökkentése, röghözkötés, Diákhitel II, milliós nagyságrendű tandíjak és forráskivonás és forráskivonás és forráskivonás. Nagy Dávid az, aki kivitt 10 000 hallgatót tüntetni, hogy hoffmannrózsás szóviccekkel húzza az agyukat. Nagy Dávid az, aki tárgyalhatott Navracsics Tiborral, akinek hatalmában állt (volna) a kormányzati erővel szemben erőt felmutatni. És nem azért, hogy ne legyen tandíj, vagy hogy ne történjen reform. Hanem azért, hogy a reformok hosszú távú célokat, az egyetemi oktatás minőségének a javulását vonják maguk után. Nagy Dávid az, akinek az elnöksége alatt 30 000-rel kevesebb hallgató jelentkezett a felsőoktatásba, és a barátaink jó része külföldön próbál szerencsét. Nagy Dávid az, aki megbukott, mint a hallgatók hivatalos képviselője."

Az elso mondatod (ami nem tetszene nekem) mar tobbszorosen kipipalva. Eppen ezert mondom azt, hogy NEKI mar nincs hova hatralnia. Elnoksege alatt mar annyi minden tortent, mikozben o alig tett/ert el valamit is, hogy ez szinte mar az utolso es egyben nagy eselye, hogy valamit bizonyitson....

Eppen ebbol a helyzetbol kovetkezik, hogy szamara mar csakis a masodik mondatodban szereplo apacaknak az ok megtevesztesukre iranyulo tevekenyseg maradt.

"Nem vagy te egy csöppet idegesebb a kelleténél? Megérteném, hidd el."

Nem. SOT!
Minthogy az utobbi hetekben javareszt csak olvasom a hireket, blogokat, HSZ-okat, nem igen huzom fel magam ilyen Nagy David kaliberu fickokon. Kisfiu o ahhoz, hogy idegeljem magam miatta.
Cseh Tamást énekelgetnek a gyerekek.
@Vanunu: miért vársz toleranciát, ha te magad sem vagy képes rá? A legjobb barátom zsidó származású és biztosíthatlak, eddigi kommentjeid alapján arra sem vagy méltó, hogy kosz legyél a körme alatt.
@Vanunu:
"hogy miért utáltak benneteket mindenhol. "
Hiába, no. Ez a rossz az antiszemitába. Ha valaki nem ért vele egyet, akkor azt hiszi, a másik zsidó:-) Ha van hozzá köze, ha nem.
@simple observer 1.0: OK. :-)) Már a fekete autó jelent meg a szemeim előtt :-)
@Habakuk999: Vadai nyilatkozatát hallottam. Azért ment a rendőrségre, mert országgyűlési képviselőnek neki van jogosultsága információt kérni. Miután a rendőrség elkezdte vitatni a tüntetés további folytatását, Vadai jogászokról gondoskodott a gyerekek érdekében. Vadait tájékoztatták, hogy a kiemelt három fiatal a IV. kerületi rendőrségen van, itt hiába várják.
Ennyi.
@simple observer 1.0: Tedd hozzá azt is, hogy a HÖOK volt az, aki anno a Fidesz buszaival utazott tüntetni a tandíj ellen a várba....
Nem, nem tartom véletlennek, hogy Orbán azt hitte ezt is lenyeleti velük. Ahogy azt sem, hogy eredetileg egyedül a KÖOK volt az akit Balog meghívott tárgyalni.
S mégis szükség van egyfajta diáknagykoalicióra. Különben beleesnek a Fidesz kedven csapdájába és szalámiszeletekre esnek szét.
@a szív fészkei:

"Nem tudom, hány év a difi e két magatartás között. Évtizedek. A diákok kezdenek valamit behozni ezen. "

Igen. Aztan majd mindegyik elhajlik valamerre, esetleg uj parto(ka)t alapitanak idovel. De azert most odateszik magukat. Dicseretes.
@Mariann19: Ha egy tömeg látta a rendőrautót a helyi rendőrség felé menni, akkor kínos lehet, ha kiderül, hogy hazudtak. Főleg, mert a kerületek felett nem egy másik kerület, hanem az orfk van.
Bocs a duplázásáért. Az istennek nem akart megjelenni. Azt hittem lenyelte a blogmotor.
Na Kunigunda és jogbiztonság: az egyik fiatal srác, aki a november 2-i első attak áldozata volt - amikor Halottak Napján hajnalban zaklatták és erőszakkal takarították el őket a lakókocsikból - akkor panasszal élt az eljárás ellen. Névvel, címmel.

Mára kirúgták a TComtól, ahol semmi baj a melójával nem volt: a főnöke felfelé mutogatva jelezte, hogy ez nem az ő ötlete volt. Annyit tudott megtenni érte, ha belegyezik, akkor kap hathavit...
@épészmérnök: Én is beadtam fentebb, a gyülekezési törvényt. Szarja le a rendőrség láthatólag.
@GeoCracker:

"Tedd hozzá azt is, hogy a HÖOK volt az, aki anno a Fidesz buszaival utazott tüntetni a tandíj ellen a várba...."

Bevallom, ennyire reszletesen nem emlekszem, valoszinuleg akkoriban sem olvastam rola.

De ezert is jo, ha a partok amolyan tamaszkent ott vannak, ha kell valamilyen (pl. jogi ugyben) segitsegnyujtasra. Amugy meg csak maradjanak tavol az ugytol, ne fordulhasson elo evek mulva ez, mint amit most mi is kitargyalunk, hogy melyik part hogyan is vezenyelte le a dolgokat.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Bocs, de elszállok most. Mi a picsának álltok ilyenekkel le?????????????
Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a IV. kerületi rendőrség épületében van.
@simple observer 1.0:
"A HÖOK - amely a Fidesz által kezdeményezett 2008-as "szociális népszavazás" idején a Gyurcsány-kormány által bevezetett felsőoktatási részhozzájárulás (FER) ellen foglalt állást - 2011 óta azt állította, hogy az önköltséges és a részösztöndíjas képzés bevezetése nem jelent általános tandíjkötelezettséget. " www.nepszava.hu/articles/article.php?id=605479&referer_id=toplist#null
@GeoCracker:

Erdekes ez a targyalasi dolog.

En ugyan nem tudom, melyik szervezet mennyi tagot, vagy eppen diakot kepvisel, de azert talan a tobbi szervetrol eshetett volna szo.

Remekul passzol, alig valamivel koraban irt szalamizos felvetesedhez. ;)
@ariel12: Kérlek szépen, de nagyon szépen, hagyd ezt meg a többi szemét, mocskos, Orvbűn arcképére formázott és ideejtőernyőzött tetvet (elnézést a tetvektől). Ne vedd őket semmibe és kész, azzal tudsz ellenük tenni. Nem érdemlik meg, nem és kész.
Provokátorok.

És nem értem, miért hagyjátok provokálni magatokat ennyire gennyes senkiktől. Ez a dolguk, bejön nekik és kész, buksisimi jár érte Kumintól.

Kölyköket visznek megfélemlíteni szabálytalanul a rendőrségre! Már nemcsak felnőttekkel keménykednek. Embereket rúgatnak ki, mert tiltakozni mernek valami ellen - és akkor ezeknek a bűnözőknek az iderendelt csatlósaival beszélgettek? Mi köze a szüleidhez? Nem érdemli meg, hogy halljon róluk. Nem egy minőség a kettő.

Én ezeket az első geci böfögésük után írtom, mert láthatóan ez az egy , amiért itt vannak: szétcseszni az egészet és hülyét csinálni mindenkiből.
@a szív fészkei:

"Na Kunigunda és jogbiztonság:"

Hat sajna ilyen a legkor. Csoda, hogy be van szarva az orszag...?
Szívnek igaza van. Ilyenekkel nem kell szóbaállni.
@simple observer 1.0: Eeegen :-) :-(
Azért is nem vagyok teljesen optimista.
Elvezényelték pihenni a második kontingens rendőrt is. A gyerekek skandálva köszönnek el tőlük: jóéjszakát, boldog karácsonyt.
"Atyám, ki vagy a mennyekbe, melyik ajtón menjek be" ez vajon kinek a száma? Most ezt éneklik.
@GeoCracker:

Kosz a cikket!

Amugy itt es egyeb blogokban is voltak mar osszehasonlitasok az akkori es a jelenlegi adatok, es helyzetek kozott.

En azonban inkabb egy olyasmit emelnek ki, amit meg nem lattam sem itt, sem azokon a blogokon, ahol olvasgatok:

Gyurcsanyek mar 2006 ev vegen bejelentettek, hogy 2008-tol(!) tandijat vezetnek be. Es a nem sokkal kesobb jelentkezo diakoknak meg mindig volt egy evuk, hogy a 2007-2008-as tanevben bizonyitsak, hogy megerdemlik, hogy ne kelljen tandijat fizetniuk, illetve osztondijra erdemesek...

Mecccsoda kulonbseg!

A hosszu-hosszu egyeztetest a diakokkal, es az egyetemi oldallal, mar nem is emlitem....
@épészmérnök: miatyánk ki vagy a mennyekbe, melyik ajtón menjek be... Tankcsapda, Mennyországturiszt
@épészmérnök:

""Atyám, ki vagy a mennyekbe, melyik ajtón menjek be""

Tankcsapda:
www.youtube.com/watch?v=0G3OnxmiPUg

De igy ejszaka valami nyugtatobbat javallanek:
www.youtube.com/watch?v=kKoRp05L95c

Meg ha reggeli temaju is a dal... ;)
@simple observer 1.0: Istenkém, de szép fiú volt ez a Cat Stevens :-(((
A férjem kommentárja: a rendőrség kifárasztásra játszik, hogy ne adják meg a társaknak a találkozás örömét, amikor kiengedik a srácokat.
@épészmérnök:

"Istenkém, de szép fiú volt ez a Cat Stevens :-((("

Ferfi szemmel leginkabb csak annyit tudnek mondani, hogy sarmos. De nalam nyilvan nem szebb! ;DDDDD

Azota kisse o is megoregedett...
@épészmérnök:

Lehet benne valami. De lehet, hogy "csak" elrettenteskent tartjak benn oket az ejszakara, hogy a tobbieknek maskor ne jusson az eszebe hasonlo.

Kozben meg szerintem istent csinalnak beloluk holnapra...

Na en is megyek, mert sziv sincs, holnap meg vilagvege, ugyhogy jobb felkeszulni az ilyesmikre...

Jo ejt!
@simple observer 1.0: Pont ezért kéne már azt mondani, hogy elég. Hát a kölykök merik.
@épészmérnök: Akartam nézni az élőadást és teljesen kivágta a gépem, ahogy rákapcsoltam. Mostanra állt megint fel...

Megy valami? Nincs idegem megint kivárni a teljes nulláról, ha elszállna tőle.
@a szív fészkei:

Az MTVA előtt megsérült csajszi beszélt elég sokat most az eljárásról ami ellenük ment. Navarrót beidézték megint, holnap az oldalukra kiteszik az idézést.
@Fabius: Nem láttam. Csak a srácról mesélt a férjem, hogy kirúgták emiatt. Fiatal, remélem szerez melót.

Aljasok, nagyon aljasok ezek ott fent, mire játszanak? Félelemre? Az nem fog hatni. Láthatják.
Kiengedték őket! Üdvrivalgás a Szalai utcában.
13 perce tették fel a FB-ra: Hallgatói Hálózat
szemetszedes zajlott az iment a szemere utcai taborban

A Blikk ír a diákokról, de nm tudom megnyitni /Enged a kormány címmel, ami azért közel sem igaz/, a Borsot igen: www.borsonline.hu/20121219_hallgatoi_tiltakozas_harom_fiatalt_allitottak_elo
@épészmérnök: Na, most azt hiszik ezek a barmok, hogy beszaratták őket??? De buták, istenem, de buták.

Le a kalappal a srácok előtt! :-))))))
FB 14 perce lett feltéve: "egy ember mar kint van! egyutt hozzak oket majd a szemere utcaba ahol varjuk oket!
Tetszik · · Megosztás · 78113 · 13 perce, mobil használatával ·
Lehetőségek

Egymillióan a magyar sajtószabadságért
Az első ember, Barabás Richárd, kijött, épp nyilatkozik.
Kaptak enni, emberséges volt az eljárás.
A többiek is perceken belül jönnek.
Tetszik · · Megosztás · 67196 · 14 perce ·
Lehetőségek

Egymillióan a magyar sajtószabadságért
A második ember, Tóth János is kint van. Ő is halat evett.
Jól van, örül.
Mi is örülünk.

Vadai Ágnes még mindig a rendőrségen van. Már nekivetkezett, bent meleg van."

Ja drága jó rendőrségünk a kunigundaiaknak is adott szabadulásukkor ellátmányt: fejenként egy Globus sertésmájkrémet.
@a szív fészkei: Remek! El lehet tenni emlékbe, később múzeumi tárgy lehet belőle :-)
Egy tábla a szegedi tüntetésről:

HA NEM HAGYTOK TANULNI BENNÜNKET, TELE LESZ AZ ORSZÁG HÜLYÉKKEL.
KELL NEKTEK KONKURRENCIA?
@Habakuk999: A gazembernek, elítéltnek, "személyiségi joga" ezt eltitkolni! Hiába tudod, ha ítéletében, perében nem voltál "érintett" bizonyítékhoz nem jutsz hozzá! '(az érintettnek, meg mi érdeke lenne?, ki van ez találva!)Ő perelhet rágalmazásért, bizonyítanod neked kell, amit nem kapsz meg! Ez a börtönviseltek jogát védő állam!
@épészmérnök: Az idegen hatalom segítségével megint a buták, ostobák jutottak hatalomhoz. Ők lettek az új uralkodó osztály. A párthoz való hűség kellett a bármilyen vezetői poszt betöltéséhez is. Négy elemis megyei főispánokkal, akarták építeni az új mindennél fejlettebb társadalmat. Két év alatt lecserélték az egyetemi oktatói gárdát. Mivel a józan ész ritka kincs, ma a demokrácia nevében a (buta) többség uralkodik. Megint csak felejtették Széchenyit, aki szerint „az önkény rendszerint karöltve jár az ostobasággal”.
Széchenyit megölték ezért, de az ő igazsága romba döntötte a Habsburg, a cári és a sztálini birodalmat. De sajnos ma is ezek a bölcsek neveltjei, akik a párt kegyelméből lettek valakik, rángatják dülöngélő szekerünket a végzete felé. „Mondd az ostobának, úr hogyan lehet/Meglásd ő hűségesen követ”. Írtam 1978-ban az ilyen emberekről.
A kommunizmus ostobái után elővették a „polgári demokráciát”, feledvén megint a polgárság íróját, aki 1944-ben így ír: „Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit: a tudatot, hogy Ő, mint „keresztény magyar ember előjogokkal élhet e világban”. Emberi gyarlóság, hogy minden korban vágynak az emberek „Isten kiválasztott állatja lenni” munka nélkül a többiek felett, azok kihasználásával előnyökhöz jutni. Ez a gondolkodás rendszer független.
@allegretto23: :-DDDDDDDD És őket basszus hagyták tanulni, sőt!!!! Közben fényesre volt nyalva a seggük.
@a szív fészkei: Szívem! Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! Mariann
süti beállítások módosítása