Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.15. 04:50 Fabius

Napi Orbán-hazugságunk

Fénylő Csillagunk úgy van az igazmondással, mint Kusza Szem a gazdasági növekedéssel: hallott már róla, de személyes tapasztalatai nincsenek. A nagy igazságok közlése egyébként sem erőssége a politikusoknak, Viktorunk is megelégszik általában a totális tagadással és az alternatív valóság lebegtetésével, ha ez kifulladni látszik akkor meg a mindenkinek kurvajó lesz, sírni fogtok tőle és a kezemet csókolgatni ujjhegytől könyékhajlatig, hálátlan kutyák, annyira jó - szajkózása jön, mint a tandíj esetében. A kuruc mentalitásból egyedül a kitartást hordozza magában, mert ez a szajkózás akkor is megy hiba nélkül üzembiztosan, ha a fejére rogyott légvárpalota romjai alól kell kihallani elfúló hangocskáját.

De legalább hazudni tudna ez a szerencsétlen rendesen. 

Akkor talán nem lenne az az érzése az embernek, hogy már habonyárpi is rohadtul unja ezt az egészet, és amit látunk az arcán az nem a kudarcok okozta dühödt tikkelés, hanem sorozatos kikacsintás: ni(!), én elérem nála, hogy a nagyon nagy hülyéből istentelenül nagy marhát is képes legyen csinálni magából. Viktor pedig akár a svájci óramű úgy működik, és tádám, teljes a siker. 

Az éppen normakontrollra utalt regisztrációra a mondás szerint azért van szükség, mert határon túli állampolgárainkról nincs címjegyzék. Annyira nincs, hogy szinte már a határon belüliekről sincs, ezt mondja ezen a videón is az egyfejű a saját szájával a negyvenedik másodperctől. Aztán mit tesz Isten, a Magyar Közlönyt lapozgatva érdekes kormányhatározatra lesz figyelmes a határon belüli, regisztrációra kényszerített választópolgár. Aszongya: nemzeti konzultáció lesz a határon túliakkal. Levélben. A nemlétező címlista alapján. 

orbán-hazudik.gif

Ha nincs kedved a Közlönyt lapozgatva keresgélni akkor csak kattints ide a kormányhatározat teljes szövegéért. Aztán próbáljuk kitalálni együtt mi lehet a megoldás a rejtélyre:

Érdekes lenne tudni azt is, vajon milyen témában szeretne Kedves Vezetőnk konzultálni ilyen hirtelen a határon túliakkal? Csak mert az egy hete megtartott romániai parlamenti választásokon Viktorunk megosztásra összegründolt kedvencei akkora sallert kaptak az ottani választóktól, hogy azt a verést már nézni is kínos. De vitézkedni Szlovákiában sincs ok, a felvidékiek sem szeretgették agyon a Viktor által nekik kijelölt MKP-t a Híd-Mosttal szemben, annyira nem, hogy az utolsó két parlamenti választáson ők sem jutottak a parlamentbe. Ezek után mit fog nekik küldeni? Egy üres lapot, hogyaszongya édeseim, itten van a lehetőség megmondani mit tegyünk értetek, kívánságból jöhet bármi, mindent teljesítünk a túlélés érdekében. Mert mi szeretünk ám titeket a vak is meglássa. Annyira, hogy a várhatóan kétharmad arányban visszaérkező péniszrajzokból kiállítást is rendezünk a Műcsarnokban, és amelyiket a legnemzeti-pántlikásabbnak ítéli a Fekete Gyuri, annak készítőjét életjáradékkal és örökös MMA tagsággal jutalmazzuk. Úgyhogy érdemes szó szerint bármit a lapra vetni, szárnyaljon a fantázia, mint cserép turul a csíksomlyói búcsúban legutóbb, mikor megdobáltatok vele. 

Jusson eszetekbe, nektek soha nem hazudnák! Tuti. Bizony. Istenuccse. Mondom, na. Télleg. 

695 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr724966298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:D

Valamit félreértettél. Ő tutira nem hazudik. Mondta ezt már külföldi újságírónak is Gyurcsány idején, úgyhogy nem hazudik.
Fabius tudod ez a darab szar amit egyébként sok más néven is titulálsz nem ér két fillért, sohasem ért, már 1984-ben sem pedig akkor még szűzlánymnak is eladhatta volna magát a kappanhangján

szóval lópina

és déli szél

Brühühühühühü
Kezdenek rájönni, hogy a határon túliak,nem hülyék, nem bábuk, és tudnak gondolkozni. Tudják, hogy elsődlegesen nem azért kaptak szavazati jogot, mert Orbán ezt kötelességének tartotta, mert így is kifejezheti, hogy egyenrangú állampolgárok, hanem, mert már Dr. Mikola is megmondta, hogy az ő szavazataikkal választást lehet nyerni.
@miva?: soha nem hazudik, de igazat sem mond soha, volt valaki nem is olyan regen: a fel igazsagok, a leghatasosabb hazugsagok
Óriási duma!
Ezt el kell olvasnom mégegyszer, ha lefőtt a kávé:))
Dögöljön meg lófasz hektor!
@Orica Középföldi:

én megint buktam a kv-t, vazzeg Fabius...korán reggel miért? Pedig már legalább annyiszor megfogadtam, ahányszor viktor nem hazudott :)

az a szerencsém, hogy legalább a monitor messze van... :)
Ne kérdőjelezzed, te, megfele Fényességes VezénylÓ Tábornokunk szavahihetőségét! :)
Mit tudhati Ű, hogy a záLampolgársági kérőpapíruszon föl köll tüntetnyi a lakhelyet? Mindent Ű senem tudhatik!
Csak a megoldást. De, azt nagyon. Séróból. Légyen szó bármirű'.

Ösmét jó a gif!
Én tényleg oda dobnám viktorkát egy Dr. Cal Lightman - Dr. Gillian Foster páros elé. :D

Ja, és Kelli Williams: erőssssen suna+! :DDD
@kormányzó:

inkább éljen csak nézze ahogy dirib-darabra szedi az a háládatlan qrva nép a nagy müvét, nemzetileg együtt müködve :)
Ebben az inzultációs levélben az első pont az lesz (,mint a zönkéntes tűzolt....izé katasztrófavédő kérdőíven), hogy "Kérjük adja meg nevét, pontos címét!" :D
Lassan az Ensz kimondja, hogy Orbán Viktor az egyik felelőse az esőerdők kiirtásának.
Amúgy meg velem régen konzultált, és még Tény újságot sem kaptam. :(
@V-PORT: Engem már inzultált, kukában kötött ki, komolyabb áttanulmányozás nélkül.

Újságot meg kérjed Lencsés Pityutól! Neki van "TÉNYe". :D
A gif hajnali merénylet a röhögőizmok ellen :-D :-D

Bazz, ezek tényleg ennyire néznek hülyének mindenkit. Az állampolgárságot igénylő nyomtatványon mindig is rajta volt a lakcím, tartózkodási hely és egyébb apámfasza. Pontosan ugyanúgy számontartják őket is ahogy minket.

Még hazudni is hülyék. Szerintem összevissza fosták magukat a román választási eredményeken, az erdélyiek le se szarták a pártjaikat, leszerepeltek Szász Jenőstől Tőkés pártostól ahogy voltak. Most meg mennének nyalni, mert ez sok jót nem jelent 2014-re nézve. Csakhogy nincs eszük kivárni a regisztráció elülését, nekik máris le kell buktatni magukat.

Remélem ALKOTMÁNYBÍRÁK figyeltek most azzal a normakontrollal. A lebukással az a fél ok is elfogyott amire eddig hivatkoztak!
@Marcellusca: Azért annyira perverz nem vagyok, hogy kérjek! Két dolog lehetséges, vagy azt gondolják, hogy velük vagyok, vagy már lemondtak az átnevelésemről.
Ez a konzultáció azért lehet, mert Romániában inkább az RMDSZ-re szavaztak, és nem Tőkés Fideszére. Aztán ott van még az a tény, hogy Markó Béla jó viszonyban van Bajnaival, aki a kettős állampolgárságot nem akarja visszavonni.
Én bízom a határon túliakban, és abban, hogy azt nézik mi a jó az itt élőknek.
Felelős : Navracsics

Határidő : azonnal

Na, mi olyan sürgős, hogy tegnapra kéne a Viktornak ?

Talán az lesz a kérdés, hogy milyen módon vennék fel a pénzüket legszivesebben,

1./ vigye ki a postás,

2./ utalják számlára,

3./ nemzeti ünnepséggel a kulturházban, egy listáról kiválasztható fideszes szobatárs kezéből, hogy érezzék még a rájuk sugárzó figyelmet és törődést is...

...

Most dobott 100 milliút a román területen felállított helyhatóságára.

Már be is ültette az emberét vezetőnek a pénz tetejére.

Gondolom, ők osztogatják a 8 milliárdot szétfele.
Alighanem utf-8-ra kellene kódolni a szavazólapot, így elég érdekesen néz ki.

A kérdést én talán úgy tenném fel, hogy kik lehetnek azok a határon túl élő magyarok, akiknek máris tudják a címét, illetve azok egész pontosan mit is csinálnak odakint: küldték őket, vagy maguktól jelentkeztek be a központnak?
Viktor, Viktor, segg a szádból, megint. Biztosan van ennek (is) logikus magyarázata, de én már valahogy nem vagyok rá kíváncsi: fél évvel ezelőtt még azt mondtam, elbújtatnálak a pincémben egy lincselő csőcselék elől (csak úgy, az emberség okán, rokonszenvről szó sem volt), de most már úgy vagyok vele, hogy baszódj meg a nagy eszeddel, oszt' ha arra kerülne a sor, fuss, bazmeg, majd megoldod azt a helyzetet is valahogy, azanyádúristenit.
Na meg, levelet küldözgetni a XXI. században, amikor már lassan a budi is a netre van kötve, azt aztán a netovábbok netovábbja. Megérdemelnéd, bazmeg, hogy kézzel kelljen megírnod az összeset, borítékot-bélyeget lenyalni, és lábon kihordani a postához, egyedül. Inkompetens kormányfő örök példájaként foglak mesélni a kölykeimnek.
@Marcellusca: Megvan Paul Ekman könyve, aki a főkonzultáns volt a Lie to me forgatásán. Az abban leírtak alapján hang nélkül végignézve Viktor beszédeit... nos... meg nem döbbentem, de legalább már tudom, hogy csak akkor hazudik, amikor mozog a szája.

Akár hiszed, akár nem a legnagyobbakat az EU parlamentben szokta lódítani. (szarkazmus!) És ez a majom közben komolyan azt gondolja, hogy "hű, most jól odamondtam nekik, annyira menő vagyok, hogy magamhoz nyúlok!" az EU politikusok meg kiröhögik. Sajnos csak a háta mögött; ez a legnagyobb baj: senki nem meri pofán röhögni, mindenki hajbókol előtte, meg játssza a neki szánt szerepet. Viktor egójának az tenne be, ha nyilvánosan hahotázva kiröhögnék. Akkor elveszítené a kapcsolatát a külvilággal.
@batka manó:
Dögöljön csak meg a családjával,szobatársaival,kutyáival együtt!
Hadd legyen a háládatlan,qrva népnek is jó napja egyszer.
Lehet, hogy ez a levél egyfajta kedves figyelmeztetés, arról, hogy mi tudjuk a címedet, azt is tudni fogjuk, ha nem regisztrálsz, és nem hálálod meg, hogy kaptál kettős állampolgárságot.
Írtam már pár napja, csak ne legyen igazam, ha rosszabb lesz a helyzet, a Fidesz 2014 tavaszán megváltoztatja a választási törvényt, és kamerát szerel minden választási fülkébe, hogy megvédjen minket Gyurcsány-Bajnaitól (Sohasem értettem, hogy ennek a muksónak, melyik a keresztneve.).
@V-PORT: A határon túliak nagyon nem hülyék.

Addig erőszakoskodtak, hogy lett szavazójoguk

és ezzel lett nekik választási osztogatás is.

Most meg csak győzzük tolni kifele a milliárdokat.

Ha már amerikát is mi pénzeljük, ugye az már döfi.
@Légifarkas:

UTF-8-ra van kódolva, Firefox alatt normálisan látszik, Chrome alatt meg ilyen buzin. Legalábbis nekem. Eddig se volt divat a szavazósdi, szerintem eztán is kínlódjon a kódolásával akinek két anyja van.
@V-PORT:
"Kezdenek rájönni, hogy a határon túliak,nem hülyék, nem bábuk, és tudnak gondolkozni. Tudják, hogy elsődlegesen nem azért kaptak szavazati jogot, mert Orbán ezt kötelességének tartotta"
a Milla októberi tüntetésén kint volt Kelemen Attila, a transindex szerkesztője. a zárómondata volt nagyon világos - és üzenet orbánnak, valahogy így hangzott:
"Vajon hogyan értelmezhető az, hogy az erdélyiek autonómiáját retorikailag támogató Fidesz politikai franchizeokkal, és marketing technikákkal kísérletezik Erdélyben? [...] Nem a bosszantás kedvéért mondom, de biztos lesz aki számára sokkolóan hathat: Kolozsvárról nézvést, Budapest van határon túl. "

teljes beszéd imho: www.pluszminusz.hu/2012/10/23/kelemen-attila-beszede-a-milla-tuntetesen/
@V-PORT:

Gyurcsány-Bajnai Böszme. Így híjják őket mióta Vektor vezeti a névnyilvántartást és megreformálta az utónévjegyzéket.
@Fabius: nekem FF (v12) alatt nem jó...
(Ilyenkor a HTML állomány forráskódjának kódolását kell megnézni szövegszerkesztővel; tehát nem a benne lévő meta tag-et, hanem magának a forrásnak a kódolását kell utf-8-ra állítani - ezért szeretem én a Notepad++-t :-) )
@Fabius: Gyurcsány-Bajnai Böszme Libás, hogy pontosak legyünk!
Itt nem a határon túliak a hibásak, szerintem ne erre menjünk el. Orbán és a Fidesz, mert tőlük várja a 2014-es győzelmet.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Ez itt a nemzetmentő, abban az - egy - esetben, amikor közelébe engedtek egy kérdezőt...

www.youtube.com/watch?v=QN-jSHVIrjU

Viktor, a zseni....ez lenne a Haza, aki nem lehet ellenzékben.

A takonypóc.
@Légifarkas: koran reggel egy kis szakmais ;)
alkepzeltem, hogy ezt beadna valaki a zseni vezenylonak
@V-PORT:

Miért nem a határon túliak a hibásak ?

Ki köpködött minket, hogy nem szavaztuk meg nekik az állampolgárságot ?

Addig köpködték a magyarokat, hogy megkapták a szavazójogot fölöttünk.

Azt szavaznak rólunk, amit csak akarnak és nincs más dolguk, mint eltenni a kiküldött pénzeket.

A kampány az lesz, hogy zsebreteszik, amit a pártok adnak...
Aztán ráütnek a zsebükre,

mint a ...Fülemile perben...

- (Jobb felől üt) nekem fütyöl, (Bal felől üt) s nekem fütyöl :

Jó vicc...
@Dr. simonmondja.: Szerintem akkor sem ők a hibásak. Köpködtek, lehet, de az is biztos, hogy nekem is piszok rosszul esett volna. De a nagy átlag jól tudta akkor is, mint most is, hogy a politika játékszernek tekintette, tekinti őket. De a romániai választás bebizonyította, hogy van eszük, és nem fognak rögtön Tőkés-Orbánra szavazni.
Volt két éve az Origon egy riportsorozat a kettős állampolgárság megszavazása után. Arra határozottan emlékszem, hogy az egyik férfi azt mondta, hogy ha lehetne ő Bajnaira szavazna, pedig akkor még Bajnai nem is volt jelen a politikában.
@Légifarkas:

"nekem FF (v12) alatt nem jó...
(Ilyenkor a HTML állomány forráskódjának kódolását kell megnézni szövegszerkesztővel; tehát nem a benne lévő meta tag-et, hanem magának a forrásnak a kódolását kell utf-8-ra állítani - ezért szeretem én a Notepad++-t :-) )"

Ez nagyon szép szöveg:))
Megpróbáltam dekódolni, de egy kurva szót nem értek belőle és nem azért mert korán van:)))
A következtetést ne tessék közzétenni!
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"Szerintem összevissza fosták magukat a román választási eredményeken, az erdélyiek le se szarták a pártjaikat, leszerepeltek Szász Jenőstől Tőkés pártostól ahogy voltak."

Ez rendben.
Jobban aggaszt a magyar-román együttműködés jövőjét illetően ez a mondat, "keresztnevünkön kívül semmi közös nincs bennünk".
Ja, és grat az RMDSZ-nek.
@V-PORT: Mi esett nekik piszok rosszul ?

Hogy nem szórjuk az állampolgári jogokat a szélbe ?

Azt hazudták, hogy nem kapnának szavazati jogot,

csak az " érzelemrokonító forraszték "

az kell nekik,
.........ahogy Herr Dr.Schmitt elővezette a nemzeti együvétarhálást.
Mint régen a TV-ben:
Önök kérték, mi teljesítjük!(később: Önök kérték... és - ünnepi változatban - Felvonulók kérték...).
Az aktualizált verzió A határon túliak kérték...címen formálódik.
Az embereknek jó műsorok kellenek!
@V-PORT:

"megvédjen minket Gyurcsány-Bajnaitól (Sohasem értettem, hogy ennek a muksónak, melyik a keresztneve.)."

Korán reggel ilyeeeeeeet:))))))))))))))
Az szép lesz, amikor a szlovák állampolgárságok elvételének újabb hulláma a konzultációs levél kapcsán indul meg.
@timargabor: esélyes, de majd akkor vezényló és kiflicsücsök megvédi az idegenbe szakadt nemzettestet
/amúgy üdv itt is ;) /
a másik gügyüm:

Így hosszabbítja meg Matolcsy a NAV kezét

Készül a vonatkozó rendelet, de még a forgalmazóknak sem világos, hogy a pénztárgépeket a kiskereskedők kidobhatják a kukába, vagy elég egyes módosításokat elvégezniük rajtuk. A vaskos rendelettervezet egy dolgot tesz világossá: azt, hogy a Nagy Testvér áprilistól a kiskereskedelemben figyelni fog.

hvg.hu/gazdasag/20121215_Igy_hosszabbitja_meg_Matolcsy_a_NAV_kezet
A diákokkal kapcsolatban is össze-vissza beszél. endresy.blogspot.hu/2012/12/diakok-es-orban.html
Bár arról ma jön a tuti nagy mondás.
@Orica Középföldi: @batka manó: Látjátok, én ezért iszom meg a kávét a konyhában, és utánaa jövök be a gépemhez a reggeli Varánusz adagomat elovasni. Így legalább nincs veszélyben a gépem. Egyébként kíváncsi leszek, a vezényló mit talál ki a diákságnak. Mert az ATV-ben megnéztem a Gyurcsánnyal készített interjút a tandíjjal kapcsolatban, és szerintem a vezényló visszagondolva 2008-ra, kis híján gutaütést kaphatott. Most omlott a nyakába a 2008-ban az MSZP-nek összehordott szarkupac első része.
Most már a "szociális" népszavazáson elutasított kérdések közül a másik kettővel sem tud majd mit kezdeni, pedig ha anno hagyja az MSZP-nek bevezetni az akkori három dolgot, most felemelt fejjel nézhetne körül.
Pedig szerintem a másik kér felvetés bevezetésén is erősen edolgolkododik/ott, de ezt már nagyon bebukta. Eddig csak a diákságot sikerült elvadítania magától, de amennyiben meglépi a szociális népszavazásában szereplő másik két lépést is, akkor a nyugdíjasokra is keresztet vethet.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

a nyugdíjasok egy része már utálja, nálunk a családban legalábbis nagyon ;) Azért a nyugdíjasok többségének vannak gyerekei, meg unokái és a többség szereti is a gyerekeit, ha azoknak szarul megy akkor az lesz az ellen aki miatt szarul megy a kölyköknek...

ui: nekem a nappaliban van a kütyü és a konyha is itt van...ebböl következik, hogy korán reggel jó nagyban nézem a giffeket'(is) :)
@Orica Középföldi: Miért? Csak tudnom kell, hogy véletlenül kire nem szabad szavaznom. Remélem a szavazólapon is így fognak szerepelni! :)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: hogy mi lesz, most boritekolom, megosztas /debreceni don mar kavar, meg a nagy asszony is a magansulikkal, a miniszter a rektorokkal/
@Dr. simonmondja.: Mindig is lehetett tudni, hogy ha kapnak állampolgárságot, akkor kapnak választójogot is (Dr. Mikola). Ez volt az egyik dolog, ami a jobboldalt összekötötte.
Most viszont nem lehet azzal kampányolni, hogy elveszik, mert ezzel, szerintem többet vesztenek, mint nyernek. Az Mszp nem tudom, mit mond ebben a kérdésben. Azt olvastam, hogy Bajnai nem akarja elvenni, de ez akkor is tudvalevő volt, amikor október 23-án 15 millió magyarról beszélt.
@Dr. simonmondja.: Ütközésig felhúzott szemöldök, pásztázó tekintet a közönségen, hogy elhitték-e, majd a végén cinikus "jól megmondtam neki" vigyor. Nem kell hallanom, mit mond, hogy tudjam: hazudik.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Már temetni is Ő fog?

Kevesek vagyunk egy ekkora formátumú politikus népének lenni.
Szovjetuniót is állambiztonságiak döntötték meg,nálunk is beépültek a hatalomba.Tölük jobban senki nem tudja az információt manipulálni,1% igazságtartalomra légvárat kreálni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Magam is arról emlékeztem meg, hogy egy nagyon komoly megosztási propaganda indult.
Orbán meg ugye azt mondja, hogy hétfőn nem kell elmenni tüntetni, hiszen a héten majd kidolgozzák a nagy tuti megoldás részleteit.
Na jól van, nincs olyan nagy baj!

Tegnap azon aggódtam, hogy orbán máris teljesen agyatlan, a külvilágról már mit sem tudó marionettbábú, akit a valódi uraságok hamarost bedobnak majd szent mártírnak, hogy a rendszert minél tovább konzerválhassák.

Úgy tűnik, ez (még) nem igaz, orbánnak van beleszólása a dolgokba (bár továbbra is fenntartom, hogy a való világtól - nem az RTL-es műsor! - nagyrészt el van zárva). Ekképp viszont nemcsak ő, hanem a slepp is menni fog, a rendszerükkel együtt és nem szentült mártírként, hanem bukott, tehetségtelen bűnözőkként a történelem pöcegödrébe. Hogy '14-ben vagy '18-ban? Nyilván minél hamarabb, annál jobb, de nem 20-40 éves távlatban.

Ezért már megérte felkelni, innetől már jó a 7vége!
@GeoCracker: nem olvastalak, de potolom, de igy nem voltam befolyasolva ;)
ez nem hazudozás, van egy jobb magyar szó erre:

C I G Á N Y K O D I K ... a ... fődakota...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
pl. "A politikai és a megmozdulások során kialakult provokációk kivédése után a diákoknak alkalmasint a saját maguk közt felbukkanó és kívülről kihasználható, saját radikálisaikkal kell tudni majd egyensúlyt teremteni. Szorítok, hogy sikerüljön! "
A diákok és a diákok c. opuszban ott a nevem mellett.
Orbán meg szintén erre játszik. annak a linkje megvan fenntebb.
Ha elolvasod, megtisztelsz vele. :-)
@Deathstick: 18 ig agyhalal, addig en/mi nem birjuk ki, es szerintem, azutan eselytelen a levaltas
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Addigra dinasztiát alapít, monarhiát vezet be, családi alapon...
Monarchiát... az anarchia mellé...
Ja, az új államformánk pedig akkor az Unortodox Anarchikus Oligarhás Monarchia - Ôffôméttósságával I. Cinikus Piktorral az élen...
Amióta .igánykodik a .súti beteg, ez a hüjje billentyû szabotál...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Csakhogy a váltás elsősorban attól függ, hogy a birkákon mikor kezd el hatni a keserű orvosság durva fakanálban. Sajna, ők a meghatározók a folyamatban. Persze, jobb lenne '14, sőt, egy '18 körüli váltásban még a véres események valószínűsége is nagyobb. De sajna, említett rétegnek igan nagy a szellemi-lelki inerciája.

Ami pedig téged illet: legfeljebb megkeresed a külföldön (pl. Angliában) élő kapcsolataidat és ők biztosan segítenek egy váltásban...

Bocs'!! ;-)) Ezt nem tudtam kihagyni.
Deathstick:
Oder Deutschland... :)
Túl nyirkos Anglia.
@Dr. simonmondja.: Miért lennének hibásak?

Mindenhol elhajtották a narancsosok által rájuk erőltetetteket.
Köszönik szépen, különösebben nem kérnek az árokásásból.

A népszavazás pedig ocsmány dolog volt, úgy a narancs, mint a másik oldal részéről.

nekem volt alkalmam végighallgatni, amikor egyik legrégebbi határon túli partnerem fogadkozott, hogy az életben nem áll többé szóba anyaországi magyarral.

Ez nagyobb szégyen volt a baltás kiadatásánál is.
Össznépileg hagytuk őket cserben.
"Fénylő Csillagunk úgy van az igazmondással, mint Kusza Szem a gazdasági növekedéssel: hallott már róla, de személyes tapasztalatai nincsenek."
Nyihahahahahha! Sajna kb. ez van.

A levelezés megoldása egyébként egyszerű mint a raklap. Felteszik a kérdőívet a netre, aki pedig úgy érzi, kitölti és visszaküldi! Kész is a határon-túli Kubatov lista. Aki nem, vagy nem jól válaszolt, annak a levél-szavazata könnyen lehet, hogy el fog kallódni '14-ben. A posta útjai kifürkészhetetlenek.
@shinichi:
Ráadásul egyre agresszívebbek és butábbak, ahogy a vesztüket érzik. A narancsbolsi hívôk meg pislognak, mint veréb a tehénszar alól. Kezdik páran nemérteni...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az attól függ. A délkeleti területein (Kent) csak annyi az éves csapadék mint Szíriában. A délnyugat meg, noha nedvesebb, érezhetően enyhébb (nyáron meg melegebb), mint a többi.

Alternatívaként mondjuk a Kanári szigetek is elképzelhető,, hiszen EUs terület. :-)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: " Akkor elveszítené a kapcsolatát a külvilággal."

Azt már nem tudja elveszíteni...
@Habakuk999:

Igen, ez a fideszes verzió, amit írsz.

Minden fidesztroll ezzel turnézik...:

- nem fideszesek a határon túliak.
- nem ásnak árkot.
- nem kell nekik Orbán.
- rosszul esett nekik a népszavazás.
- cserbenhagytuk őket.
- baloldal rátört nemzetére.
- szégyelljük magunkat.

Ezzel szemben

- a népszavazást ők indították.
- az eredményét nem fogadták el.
- kerülőúton mégis kicsikarták maguknak a választójogot.
- mindezt láthatóan anyagi haszonszerzésből.
- minket fejnek székelyek, ukránok, amerikaiak...
- szégyelljék magukat ők.
@Dr. simonmondja.:

Ja, és leszarom, hogy szeretik-e Orbánt.

Nincs joguk a belügyeinkbe avatkozni.
Ez a határon túli levelezés most akkor azt jelenti hogy a kettős állampolgárok, azok akik lehetnek kettős állampolgárok kapnak Viktorkától levelet, vagy mondjuk én is sima magyar állampolgárként máshol élve és dolgozva? És vajon mit akar kérdezni? Hogy legyen a határon BELÜL élő sima magyar állampolgároknak utcán lakhatási joga vagy esetleg szavazati joga vagy szeretnének-e ők mindenben dönteni ami a parlamenti és önkormányzati választásokat illeti? Esetleg ne csak a "reménytelen" áttétesek ne kapjanak nálunk drága ellátást hanem az influenzások sem, mert úgy nem csak Debrecen hanem Kolozsvár is új stadiont kaphat tőle?
Kínzó kérdések...
És még egy azoknak akik 9 előtt írtak: nincs ágyatok? Szombat van, ilyenkor is Ti rázzátok fel a kakast hogy reggel van? :))))))
Bmeg, ezt nem akartam elhinni, amit ezen a rádiós akármin mondott... aszondja nincs olyan jegyzék, ami alapján egy választást le lehetne vezényelni... mert oké, vannak olyan hazugságok, amik nem feltétlenül tűnnek szembe kapásból az embernek, na de ez??
@Dr. simonmondja.: Nincs joguk a belügyeinkbe beavatkozni.
Ez igaz.
De:
Joguk van magyarnak maradni idegen nemzetek között.
Kötelességünk ebben támogatni őket.

Ahelyett, hogy 2 millió románnal fenyegetőzött volna a koalíció, ki kellett volna dolgozni valamilyen normális konstrukciót, többet mint a magyar igazolvány, kevesebbet, mit a Baltazár modell.

Csak az a átok tehetetlenség ne lett volna.
@Dr. simonmondja.: Kik szégyelljék magukat?

A határon túliak vagy a fideszesek?
A határon túli fideszesek' (is)... :)
@Deathstick:
Derbyben van egy barátom, az elég esôs.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

ma (ledolgozós) munkanap van jelzem...meg aza qrva kakas se aludjon ha már én nem tudok :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az egészen más tészta, Derby már az ország középső harmadához tartozik, még ha annak legdélebbi területén is. De a legesősebb északnyugat Skócia meg Észak-Wales.
@Deathstick: Tavalyelőtt nyáron voltam Portsmouthban, úgy nézett ki az a tenger melletti nagy füves placc, mint a Hortobágy augusztusban.
Teljesen ki volt száradva a fű.
@Habakuk999:

Az országgyűlési választások, az a belügyünk.

Idehaza a többségi elv érvényesül.

Vagyis aki kisebbségben van, azt legyőzték, oszt jónapot.

Ehhez tartsák magukat a határon túliak is, mert mi sem kapunk mást.

Minden jog a határon túlra, minden kötelesség a határon belülre került.

Ez a konstukció, ami kellett nekik.

Ezt kellett volna kidolgozni ?

Gondolod, hogy erre igent mondott volna a nép 2004-ben ?
@Habakuk999: Hát így, ahogy kérded, elég nehéz szétválogatni őket ebben a kettősállampolgárság sikertörténetben...
Hülebőcsész sirámai: "
Kedves Barátaim & Ismerőseim a Facebook-on!

A Facebook gyakran kérdezi tőlem, hogy mi jár a fejemben. Ezzel, gondolom, nem vagyok egyedül... Mióta 2,5 évvel ezelőtt megszűnt az egyetemi állásom, az én fejemben sokszor az jár, hogy mi történik, ha felteszek ide egy ilyen szöveget. Az a sanda megfontolás vezérel, hogy hátha több pénz lesz majd a bankszámlámon, mint amennyi most van. Kérlek Benneteket, osszátok meg. (Nem a pénzt, a szöveget.)
Klasszika-filológiát és orosz szakot végeztem az ELTÉ-n, ugyanitt szereztem kisdoktori, majd Ph.D. fokozatot. Gyerekkoromban két évig éltem Kelet-Afrikában, ahol 3 hónap alatt tanultam meg angolul. TOEFL nyelvvizsgán (Test of English as a Foreign Language) 627 pontot értem el.
Eredményes, minőségi munkát tudok végezni a következő területeken:
Fordítás:
magyar, angol, orosz, latin, ógörög
e nyelvek bármelyikéről bármelyikre fordítok
magyarról angolra, angolról magyarra
reklámszövegtől a disszertációig (műszaki/informatikai dokumentáció, tudományos cikkek, konferenciaelőadások, prezentációk, stb.)
Különleges szolgáltatás
habilitációs előadások fordítása angol nyelvre
Szövegírás és szerkesztés:
reklám- és marketingszövegek írása
pályázatírás angolul & magyarul
lektorálás
szöveggondozás
kiadványszerkesztés
nyomdai előkészítés
Nyelvoktatás - angol, latin, ógörög:
kezdőtől a felsőfokig minden szinten
kipróbált, motiváló módszerek
egyénileg vagy csoportosan
barátságos környezet

Talán mindenütt dolgoztam: építkezéseken, mezőgazdasági termelőszövetkezetben és oktatási intézményekben, voltam idegen nyelvi levelező külker. cégnél, dolgoztam vonaton és könyvtárakban, repülőn és gyalog. Sokat utaztam. Nem fáradtam el. Igaz, jártam bálban és temetésen, erdőben és vízparton is, sivatagban és dzsungelben. Fordítottam Vergiliust és Pszeudo-Doszitheoszt, high-tech lánctalpas traktorhoz készített használati útmutatót és saját meg mások munkáit angolra vagy magyarra, igény szerint. Gondoztam szöveget, a másét éppúgy, mint a sajátomat. 30 évig tanítottam – először oroszt, angolt, később latint és görögöt, majd antik- és világirodalmat, régi magyar irodalmat, Muszorgszkijt, Mozartot és mitológiát. Tanítottam gimnáziumokban és egyetemeken, szakmunkásképzőben és OKJ-képzésben, úton és útfélen, idegen városok és országok vendéglátóipari egységeiben és konferenciáikon, vizsgáztatás közben, valamint a lakásomon.
16 éves korom óta írok verseket és mást. Első szépirodalmi publikációm a Magyar Rádió „Csodák és csudák” irodalmi pályázatára 1999-ben beküldött „Bevezetés a vamzerológia fundamentál-ontológiai megalapozásába” c. fél-szatirikus írásom volt, ami öt alkalommal került adásba. Néhány éve a napi email-forgalmam kimenő oldalának egy részét, saját szórakozásomra, de sok esetben a címzettére is, hexameterben, disztichonban vagy jambikus ill. trochaikus sorokban bonyolítom. Ezeknek egy részét időről időre be szoktam küldeni irodalmi folyóiratokba.
Magyar anyanyelvemen kívül írok angolul, latinul, ógörögul és oroszul. 2010-ben a Holmi közölte egy görög epikus hexameterekben írt költeményemet, egy angol nyelvű versem idén novemberben jelent meg Angliában a Willowdown Books-nál a The Poetic Bond II antológiában. Orosz és latin nyelven írt verseim publikálatlanok. Tudományos cikkeimet többnyire magyarul vagy angolul szoktam írni. Értek a szöveg- és kiadványszerkesztéshez (négy saját könyvemet magam szerkesztettem, korrektúráztam és készítettem elő a nyomdai munkálatokra). Sokéves pályázatírói tapasztalatom van (Andrew W. Mellon Foundation, CEU Foundation, Soros Alapítvány, Conseil de la Coopération Culturelle (CDCC) Teacher Bursaries Scheme, OTKA, OM Felsőoktatási Pályázatok Irodája, Magyar Könyv Alapítvány stb.)
Ezenkívül még sok mindent csinálok. További részletek:
LinkedIn, hu.linkedin.com/pub/miklos-mezosi/19/421/900 és
Proz.com, www.proz.com/profile/1681307

Elnézést kérek mindenkitől, hogy ily bő lére eresztettem... Leendő ügyfeleim megnyugtatására leszögezem, hogy a fordítandó vagy szerkesztendő szöveget nem bővítem, nem kurtítom. Azt teszek vele, amire felhatalmazást kapok. Ha bárkinek felkeltettem a figyelmét, annak örülni fogok. Szeretek örülni, gondoljatok rám, hogy örülhessek.

Üdv,
Miklós Mezősi "

A kezdő mondatot Orvbűni értelemben írtam, ahogy ő elképzeli a munkát a maga hitleri arbeit mach frei-szerű módján.
@Légifarkas: Addig se, annyit se költ a kölykök taníttatására, megy pénz a budiba, valóban.
@V-PORT: Az nem esik piszok rosszul nekik, hogy fizetős kurvaként vannak számion tartva és ezért kapták? Most hajtja be rajtuk az előlegbe adott zsozsót, jutalmat, stb. Most kell tövig bekapniuk és szopni, szopni utolsó cseppig.

Arra nincs önérzetük? Volt határontúli, aki nem akart ide bepofázni és nem verte a nyálát ezért a "gesztusért", mert tudta, hogy nagy ára lesz annak. Ja, bocsika, az már el van temetve.
Nekem meg az esik piszok rosszul.
@Dr. simonmondja.: Hmm, a mondataid technikailag igazak.
A szellemiségük viszont számomra elfogadhatatlan.

Ugyanis azt mondtad most éppen, hogy ha valakinek többsége van, azt csinál, amit akar, a kisebbség nyugodtan felfordulhat, felelősséget értük nem vállalnak.

Tudod, ez valóban így történt mostanában Magyarországon, az egyetlen kivétel Horn miniszterelnöksége volt.

Köszönöm neked, egyre jobban megerősíted bennem a valódi rendszerváltás szükségességének követelését.
És azt, hogy fölösleges szőnyeg alá söpörni mindent a szent cél, Orbán elzavarásában.
Mert az kevés, mennie kell a politikai "elit" közösen kialakított mentalitásának is.
@miva?:

mekkora az az ekkora? szerintem egy nevetséges pojáca aki ráadásúl lop és csal erre épűl életműve amiért 4000 év börtön jár és chaka chaka

brühühühühü
@a szív fészkei: Figyelj már egy kicsit!

Milyen alapon vársz Te bármilyen szolidaritást a saját elveid, életed iránt, ha Te senkivel sem vagy szolidáris?

Ők is a magyar nemzet része, ugyanúgy ahogyan a magyar cigányok......

Ráadásul utált vezíredet ők is utálják, tehát még ez se lehet szempont..

be lehetne már lassan fejezni a zsigeri köpködést, ha akarunk kezdeni ezzel a kurva országgal valamit.
@Dr. simonmondja.: A sikertörténetben egyetértünk.
Ettől rosszabb folyamatot nehéz lett volna kitalálni.

De a határon kívülieket ne bántsd légy szíves.

Ez a történet a mi baromságunk története. Nem ők csinálták.
@V-PORT: az a baj, hogy a fidesz-bérenc párt elvitt szavazatokat az RMDSZ-től, és most kevesebb magyar képviselő van a román parlamentben, mint az előző ciklusban.
@a szív fészkei:

Ki a francnak kell egy ilyen túlképzett pasi????
Ez már nézni is úgy tud, hogy egy kósának pl. feláll a hátán a szőr, és némán rimánkodik: add Uram, nehogy kérdezzen!
@Orica Középföldi:

Messze elkerülik az ilyeneket.
Ilyen szövegeket nyomhatna az Anonymus pl. rózsika és a többiek honlapjára.
Imádnám!
oviék egyik kérdése biztos az lesz, hogy mennyiért hajlandók rá szavazni.
No nem így direkt, de azért meglebegtetve annak lehetőségét, hogy nagyon nagy anyagi előnnyel fog járni a külhoni választónak, ha jó helyre teszi az x-et. Aztán majd ők is úgy járnak, mint a sok berka itthon: azért szavaztak rájuk, mert úgy gondolták, hogy az ő nagy problémájára ígért tuti megoldást a vezír, majd végül nem kaptak semmit.

ovi egyébként hazudik akkor is, amikor hallgat. Legfeljebb azt lehet felhozni mentségül, hogy beszűkült tudatállapotában ez természetes. Ez esetben azonban felmerül a kérdés: miért engedik a nemzetért aggódok, hogy egy elmebeteg vezesse az országot? (Mert így tudják a legnagyobb hasznot realizálni. A 2002-es választások legnagyobb tanulsága a számukra pedig csak az volt, hogy nem loptak eleget.)
@Dr. simonmondja.: A videó szuper. A pasas nyaktartása, sanda nézése, vigyorra ránduló szája mind azt sugallja, mit sugallja, ordítja: hülyegyerekek, hát hogy át bírlak verni benneteket!

Ezzel szemben van a videó alatt egy figyelemre méltó komment, egy szektástól, amiből kitűnik, hogy a szekta felé már Viktor mártíromságának lehetőségét kezdik beadni.

"Látom.már a videó címe tetszik neked,de ellentmondok neked:Orbán az elmúlt 20 év eddigi leginkább magyarérdekű politikusa,csak a sakkozáson múlik,mi lesz a történet vége.ami biztos,nincs olyan balliberális politikus,aki hasonló kozkázatot vállalt volna ,mint Orbán.Szerintem Ő most folyamatosan az életével játszik,pedig nem magáért teszi ezt.Ha a pénz érdekelné,akkor ügyvédi irodát nyitna és nem győzné elutasítani a megbízásokat,idő hiányában."

Ezért is vigyázni kéne a kommentekkel, akármilyen dühösek vagytok. Nem kell táplálni ezt a mítoszt.

Némileg idetartozik az is, hogy a "tépjük le a rózsa fejét" performansz nagyon durva, szerintem provokátorok dobták be. Most már nem babra megy a játék, jobban kéne vigyázni ilyenekkel.
@Dr. simonmondja.: Pontosítsunk, mert megint kezdődik a mitológiagyártás: a FideSSnek eszeágában sem volt semmit adni, sőt ugye Orvbűn aláírt Nastaséval egy egyezményt, itthon.transindex.ro/?cikk=937 amire hivatkozott anno az MSZP annál a bizonyos 23 milliózásnál. És az igaz volt, hisze annak az egyezménynek az értelmében annyi ide is jöhetett volna nyugodtan törvényesen.

Ezek után a no name kesztyűbáb, a Patrubányi babaszobája, a Magyarok Viágszövetsége bedobta ezt a kettős állampolgársági izét. És a fény behatolt a FideSS-agyakba: hiszen azokkak, akiknek szavazati jogot adunk, mink húsz évre bebetonozódhatunk (by Mikola István). És onnantól kezdte hájpolni a FideSS, talán utána lehetne végre nézni a tényeknek is.
Kedzte Viktorbég a turnékat, az ígérgetést.

És akkorról elkezdték ezt nyomatni, hogy ó édes egy nemzettest, meg kinti testvéreink és hasonló rizsák. De a nép nem vette be akkor a csalit, nem érdekelte annyira, hogy érvényes legyen a szavazás. hu.wikipedia.org/wiki/2004-es_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s Nem a maszopos riogatás miatt - ami, újra mondom, az aláírt államközi szerződés szerint nem volt riogatás, hanem lehetőség - hanem mert nem érdekelte ez még annyira az országot. 37% ment el szavazni, azért ekkora nem volt a maszop-szadi tábor, hogy a többit rávegye az otthon maradásra.
Csak talán akkor még volt némi agy a fejekben és átláttak a FideSS szirénhangok mögött valóságra. Hogy jé, most mire is ez a nagy felbuzdulás odafelé?

Na most majd meg lehet tudni 14-ben. Ja, hogy közben azért Felvidéken,Erdélyben nézik a realitást is, és arra szavaznak ugyanakkor, akik bekerülhetnek az ottani nemhazájuk kormányába és tehetnek IRL értük? Kicsit kettős dolog, nem? Otthon elhajtani a picsába a magyarkodó tehát az államban zavaró figurákat, itt meg onnan rájuk szavazni, mert a sdzaros kvöetkezményeket nemnekik kellállniuk. Ők csak a zsét kapják számolatlanul előlünk..

Ezt mondta anno 2004-ben a szadi: a határontúliak megnyerésére fordított össszegek kurvára fognak a magyar büdzséből hiányozni, mert nem vagyunk Svájc vagy Németország. Na most valamiért mintha mászkálnának a pirosorrú diákok és valahonnan elszednék a 11 milliárdot a magyar felsőoktatásból. De öt megy Marosvásárhelyre... Aki ennek tapsol, tapsoljon. Én nem tudok.
Ide nem utal Ponta vagy Fico vagyonokat valahogy.
@a szív fészkei:

szerinted mennyire veszik komolyan? olyanokat fognak erre vissza böfögni, hogy ihaj...mit képzel magáról az a tetű eu(politikus), hogy bele akar ugatni? és az csak a legszolidabb büff leszen.
Szerintem meg ebből tényleg lesz valami. Ez kb. ugyanaz, mit az amerikás magyarokkal 4 milliárdért kapcsolatot tartó intézet. Kezdik sejteni, hogy aki itt él és tényleg a bőrére megy, azok közül csak a fanatikusaik szavaznának rájuk, 2014-re már közülük is csak a leghülyébbek maradnak. Kénytelenek külföldön szavazókat szervezni, venni. Csoda, hogy a Lengyelekkel még nem konzultál.
@Бабаяга: Kösz, ezt mekegem itt én a hazafiatlan állat.

És 2004-ben, a friss választási csődje kellős közepén sem volt másként.
@Orica Középföldi: Ez az ország ma: ilyennek itt kell így könyörögni. Szégyellem magam.
@a szív fészkei: És mit szólsz az aktív eutanázia (gyilkosság) kötelezővé tételéhez, amivel a rákosokat teszik el láb alól ezek a magukat kereszténynek nevező szemetek?
@batka manó: De elfogadni mindent ettől a gazdaságilag kivérzett országtól, a kóser? Ne haragudj...

Amikor itt semmire nincs már pénz, mert odafolyatja.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "amennyiben meglépi a szociális népszavazásában szereplő másik két lépést is, akkor a nyugdíjasokra is keresztet vethet."

Nem tudok olyan pártpreferencia-kutatásról, amelyben a nyugdíjas mivolt változó lett volna. Innentől kezdve ez csak egy feltevés, hogy a nyugdíjasoktól függenek a választások.

A nyugdíjasok szerintem éppen olyan megosztottak, mint a társadalom egésze. A tüntetésekből ez látszik. Valljuk be, az ellenzéki tüntetések derékhadát is ők adják.
@Бабаяга: Ez várható tőlük, mert sajnos őket nem lökték le idejében a Taigetoszról, van nem rakták ki - ha már édes Erdély - a büdösbarlangok kéngőzébe.

Csak annyit kívánok nagy empátiával, mindazoknál nézzék végig a reménytelen kínlódást, akik a legfontosabbak nekik. Semennyi pénz ne segítsen. Ezek élve rohadtak.
@épészmérnök: Pláne importálva uzsicsomagért és kis utaztatásért. Mi - bár még nyugdíjat sem kapunk, mert tőlünk az állam lopta el és nem olyan érthető célra, mint tőletek a könyvelőtők - a saját pénzünkből megyünk, ahogy a többiek is. Nem állami csöcsöt szívunk, gyári molinók alatt Attesz vezényletével. Ez difi.
@Habakuk999: Mindegy, de megvolt a szándék és majd egy salátbártörvényben megteszik úgy, hogy nem tűnjön fel azonnal, mint a 11 milliárdos egyetemi nyaktiló.

Minden átkom fog. Pintér már elkezdte megvalósítani.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Szombat van, ilyenkor is Ti rázzátok fel a kakast hogy reggel van? :)))))) "

A kakas mán nem kakas, pörkűtt lött a heréjébül. :-)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ja Kolozsvárnak, Gyergyószentmiklósnak, stb. 11 milliárdos stadionokat, sőt jégpályákat, hisz ugye a román hoki székely hokisokkal...
@a szív fészkei:

szív ne engem akarj meggyözni mi egykővet fújunk...van két ilyesforma haverom - gyerekkori ismeretség, és persze teljesen más miatt kedveltem meg öket, de ilyen az élet - elképesztően állnak dolgokhoz kb olyanok mint angyal klónjai, 30 évnyi ismeretség után (úgy, hogy amúgy különben "elismert tagja" vagyok a társaságunknak és szokott számítani a véleményem) egy pöttyet se bírok rájuk hatni, nem tudok minimális fényt se lopni a pötty agyukba csak azt hajtják amit a jobbikos propaganda súlykol nap mint nap. Az a dologhoz tartozik, hogy az iskolázottságuk se az a hüde ( jó én se vagyok prof.) de olvasni se olvasnak egy sort sem ami nem fröcsög...ne gondold, hogy meghatódnak attól, hogy mennyi pénzt tolunk mi az eu-nak és mennyit kapunk onnan egy és egyetlen érvük van 'azok a zsidók' és ezzel le van tudva minden. (ja néha egy kis cigányozás is belefér)
@Habakuk999: tudod senki sem akar az akkori nagy üzletről beszélni, csak a 2 milliót emlegetik ma is...

pedig már akkor mi fizettük az átlagnyugdíjat annak aki magyar lakcímmel rendelkezett és kérte!
nagy biznisz volt ez akkor a hirdetésekben is ajánlották a bejelentkezést, mint most az ukránoknak!
offforever.blog.hu/2012/12/11/hogy_kap_a_hatarontuli_magyar_magyar_nyugdijat

nem mesélem a többi mocskos játékot amit saját szemmel is láttam és ma is vastagon fizettünk érte, mert még most is hányingerem van akkor is - ha szerettem az erdélyi magyarokat.
@épészmérnök: És ez hazafiság és magyarság-támogatás? Erre nem hörögnek kinti testvéreink, hogy ők ezt a férget nem akarják az országban látni?
@a szív fészkei: "Elnézést kérek mindenkitől, hogy ily bő lére eresztettem"

Egy coach-ra volna szüksége, aki segít neki megtanulni a munkakereséshez szükséges skill-eket.
Ez így totálisan riasztó.
@Habakuk999:

visszavonták... aham, azt a baleseti sebészetre amikor szerteszét nyilt a fejem, nekem kellett vinnem tetanust mert nem tudtak ellátni...a családban se volt súlyos beteg és nem soha nem kellett a gyógyításukat ösztönözni úgy finoman. ;)
@a szív fészkei: sok kinti testvérünk elítéli ezt. Kinti "testvéreink" sem egységes falanx.
@batka manó: Mirólunk magától leszakadt a férjem általános első ótai barátja már 2000-ben szó se,beszéd. Akor kezdte a neje tanítani az Orvbűn,Kövér, Áder kölkyöket, ill. osztályfőnökük lett.
Mára a Jobbikban látjuk a faszit rendszeresen, és jobb, ha nem kell őt ebbéli ténykedéséről hallgatni. De ha összefutunk véletlenül valahol az utcán - utoljára a január 2-i tüntin láttuk a nácik közt, tőlünk két m-re állt - , mindig kurva zavarban van. És egyetemet végzett, ez nem oszt, nem szoroz szerintem.

Házipályinkafőzése eredménye: privatbankar.hu/fogyaszto/mar-a-facebookon-is-megy-a-palinka-viragzik-a-feketekereskedelem-253515
@Habakuk999:

A Magyarok Világszövetsége csinálta.

Szavazgatnak arról is, hogy mi legyen az államformánk,

és ki legyen a miniszterelnök, vagy mi...

www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/20120508_szavazas.html

Orbánt nem csak Vona és Morvai Krisztina, de még Wittner Mária is lenyomja.

Nem tudom őket viccnek felfogni.
@épészmérnök: Drágám, a coachok ingyér adják az okosságaikat? Amikor férjem lett 10 éve munkanélküli, négy nyelvvel, BX-i és sajtótapasztalattal, stb. kérdezett ilyen coachokat: nem tudtuk kifizetni.
@a szív fészkei: igaz, sőt a velencei akármiben le is mondott a kettős magyar állampolgárság megadásról!
akkor még vastagon élt a 62-es államközi szerződés és az EU nyomására mondott le később tagként erről a román kormány, mert marha jó volt, hogy mi álltunk a mindent!

neked meg szeretettel ennyi :

offforever.blog.hu/2012/12/15/otletek_149
@Habakuk999: figyu, a szadesszal sok dologban nem értettem egyet. De volt egy kiváló think tank-juk kisebbségi kérdésekben, és kidolgozott programjuk a határon túliak segítésére. Az volt a lényege, hogy otthon kell helyzetbe hozni őket, segíteni a vállalkozásaikat, a határközeli közös vállalkozásokat, és ilyesmi.
Más kérdés, hogy a szocik szépen háttérbe szorították ezt a projektet.
www.eokik.hu/
@a szív fészkei:

ez egy könnyebbfajsúlyú "nehézember" ha még emléxel erre

ennek a turultollas szélkakasnak nincs ilyenre szüxége

brühühühühü

szijjgyártók és bájerek
@épészmérnök: Igen, ezt írtam, azoktól nincs itt hájp, akik normálisak és érik ennek a kierőszakolt szavazati jognak a visszásságát.

CS. Gyimesi Éváról is csakis én írok, pedig Európa-hírű irodalmár professzor volt. Csak ő hányt ettől az álságos magyarkodástól, pedig egész élete harc volt a magyar irodalomért és nyelvért Marosvásárhelyt. Mert nem őneki tolt Orvbűn pénzt, sőt, megrendelésére hazaárulónak bélyegezte a Jobbik, azért lett öngyi.
@épészmérnök: Igen, könnyű őket hazaárulózni, mert akkor is azt mondták, mint én most: erre a nagybácsis gesztusra nincs itthon pénz. Pláne, amiért adták volna, az rohadt kártékony, hisz csak úgy puszira ezt nem adja egyik kormány se, ezért fognak kérni valamit. Egy x-et.
@guma: "akkor is - ha szerettem az erdélyi magyarokat."

Úgy en bloc szeretted az összes erdélyi magyart?

Az erdélyi magyaroknak legnagyobb a ... az érdekérvényesítő képességük.
@Habakuk999: "a határon kívülieket ne bántsd légy szíves"

Egynémely határon kívülit, ugye, azért bánthat? Vagy szerinted mind, egytől egyig aranyos kisbabák?
@a szív fészkei:

én "bajban" vagyok velük mert a haverság már túl szoros és a politikán kívűl semmi gondunk egymással, és azért annyira gond sem durva mert a politikán is tudunk röhögni, de a rasszizmus báncsa' a fülem és zavar mert amúgy jó gyerekek és nem értem, hol biccentek meg, mi az ami miatt nekik ezek a dolgok elfogadható "érvek" ?
@a szív fészkei: a program lényege nem az volt, hogy erre a nagybácsis gesztusra nincs pénz, hanem az, hogy a meglévő forrásokat hogyan lehet bölcsen kihasználni, és újabb forrásokat szerezni, például az EU határmenti gazdasági együttműködési pénzalapjainak a behozásával.

Látni kell, hogy két, homlokegyenest ellentmondó stratégia áll szemben egymással. Az egyik azt mondja: segítsük a határon túli magyarokat abban, hogy a szülőhelyükön boldoguljanak, és megtartsák a magyarságukat.

A másik azt mondja (ez a fidesz): Magyarország népessége, munkaképes korú lakossága fogy. Ezt a fogyást a határon túliak Magyarországra telepítésével kell ellensúlyozni.
minden határontúli fidesbirkák...
@épészmérnök: fordíts meg légy szíves a kérdést

Mind egytől egyig mocskos, a pénzt a zsebünkből elszipkázó Orbánt istenítők?

netán nem?

Akkor ezt a kategóriát kéretik nem bántani.

Szidjátok azt, akit felhasználja a pénzeket jogtalanul, aki tartja a zsebét szavazatokért.
Szidjátok azt, akinek érdekében áll ezt a szegmens is üveggyöngyökért megvásárolni.
Szidjátok azt, aki annyira béna, hogy nyolc év alatt nem sikerült korrekt megoldást kitalálnia.

De ez a tetemrehívás, amit művelnek itt egyesek a határon kívüliek valódi vagy vélt előjogai miatt számomra visszataszító.

Mindezt a szabadelvűség és a humanizmus jegyében:

csinálja, aki akarja, hajráááá!!!!!!!

De akkor, ha ő kerül bajba, neki esne jó egy kis támogatás ne rinyáljon, ne sírjon, ne akarjon szolidaritást.

Ahh, sok vagyok én már magamnak itt.
@Orica Középföldi:

ez az "era" nem a nehéz emberek "era"-ja

brühühühühü

hát még a kedves vezető tollai mikor két kotkodács között rájön, hogy továbbra is egy senki lila nyakkendőben
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

ilyen állat pedig meg nincs is:

"A szombatosok, sabbatariusok, zsidózók, keresztény-zsidók keresztény eredetű felekezetek, amelyeknek története a reformáció idejére megy vissza. Erdélyben sok hívet szereztek már a 16. század végén, illetve a következő század elején.

Nevüket arról kapták, hogy sokat visszaállítottak a zsidó egyháznak az ókeresztény korszakban eltörölt vallásos törvényeiből. Ezek közül a keresztények számára saját vallási szabályaikkal szemben a legszembeötlőbb különbség az volt, hogy a heti ünnepnapként a szombatot tartották, nem a vasárnapot."

lehet - ha már vallás - ma is több ilyenforma ember kellene és nagyobb lenne a békesség.

hu.wikipedia.org/wiki/Szombatosok
@a szív fészkei: Pár nappal ezelőtt Szörényiről volt szó, és akkor is azon vitatkoztunk, hogy ezt a dolgot, amit ő mondott hogyan kell értelmezni.
Most itt is el kell azon gondolkozni, hogy vajon mi a helyes hozzáállás. Nem gondolom, hogy, aki magyar állampolgár lett az automatikusan Fidesz szavazó. Ha viszont mi így kezeljük őket, mint egy kurvát, aki csak azért kell, akkor biztos, hogy az lesz. Hiszem, hogy a többségük jól fog dönteni. Olvasnak újságot, van internet, és van másfél év.
Kedves határon túli magyarok,

mivel Ti nem itt éltek, nektek nincs napi tapasztalatok az orbánista hazugságáradat a magyar valóság folyamatos ellentmondásairól, ezért titeket könnyebben fog átverni Orbán.

Orbán magasról szarik a véleményetekre, épp úgy ahogy a belföldi magyarok véleményét is leszarja.
Erre bizonyíték többek közt az is, hogy nálunk volt 2008-ban egy kurva nagy nemzeti konzultáció, népszavazásnak hívták, ahol pontosan kiderült mit gondol az ország nagy többsége a tandíjról. Orbán most pont annak az ellenkezőjét csinálja, amit akkor a többség kinyilvánított.

Mi, itt Magyarországon már rég tudjuk, hogy aki hisz Orbánnak az egy ostoba balek. Még a fideszesek többsége sem hisz neki, csak elnézik a hazugságait, mert kettős mércéjük van, és a sajátjaiknak bármit elnéznek.

Nem a véleményetekre kíváncsi, azt leszarja, ez egy egyszerű és primitív kampányfogás, mellesleg a mi közpénzünkön. Amit nem sajnálnék tőletek, sőt örömmel adnék többet is, de nem pártpropagandára, hanem értelmes és valóban titeket segítő dolgokra. Egy dolog érdeki Orbánt: hogy rá szavazzatok. Mikola ezt ki is mondta annak idején nyíltan. Orbánt nem érdekli a nemzeti érdek, itthon is folyamatosan harcol ellen, most éppen a felősoktatásunk ellen indított háborút, két év alatt reálértéken 50%-kal csökkenti a felsőoktatás büdzséjét, magyarul kivégzi a magyar felsőoktatást, a magyar fejlődés, sőt megmaradás egyik alapját. Szarik mindenre a saját politikai érdekén túl.

Persze ti ezt még nem érzitek, nem látjátok. Mire rájöttök már késő lesz, és meg lesztek osztva, aki nem lesz fideszes, az nem minősül majd magyarnak sem, stb., eljön majd nálatok is a fidesz-generálta magyar-magyar gyűlölködés korszaka, a felvásárolt emberek korszaka, előre is részvétem nektek, nem tudtok tenni ez ellen semmit.
@épészmérnök: ebben meg neked van igazad! :)

de!

tudod volt szerencsém (egyszer nyeremény miatt egyszer jutalomból) pár napot kint tölteni és akkor valami felemelő élmény volt ahogy viszonyultak hozzánk, egymáshoz...
kolleszban laktunk, asszonyok felváltva főztek ránk vacsorát és gyerekek szolgáltak fel.
na de ez nem mese délután, tehát nem folytatom.
csak annyit, hogy volt egy szellemi közösség, összetartás, egymásra figyelés a szegénységük ellenére és ez nagyon megfogott.
"L. Simon László szerint, Magyarországon 10-ből 9 szakdolgozat nem egyedi munka."

szerintem ha magából indult ki akkor elszámolta...
100% ot akart írni...
az ő környezetében biztosan nem igaz a 90% se...
Pofon feketegyurinak:

index.hu/belfold/2012/12/15/botrany_a_muveszeti_akademia_kozgyulesen/

A határontúliak vitájához tenném hozzá, hogy Szlovákiában nagy szívás a magyar állampolgárság felvétele. Ott sokan úgy érzik a magyar nemzetiségűek közül, hogy viktorka ezzel nagyon alájuk tett. De nemcsak nekik, hanem a nem magyar nemzetiségű kettős állampolgároknak is. De leszarja, hiszen olyan boldogan ölelgeti Ficot.
@guma: könnyű az önzetlenség, ha semmid nincs megosztani. Majd megkeresem a forrást, ha nagyon muszáj.
@Habakuk999: továbbra is azt hiszem, h. Akormányzat környékén van deficit. Hazaszeretetből. Is. (endresy.blogspot.hu/2012/11/orbania-hazaszeretet-deficitje.html )
@Habakuk999:

Kuki ne emészd magad, a kedves vezető terjeszti a szellemi leprát bankókra nyomtatva (rákenyve)

másra nem képes 1984/85 óta van nézőpontban de sohasem volt lőtávolban vagy a pusek volt rossz esetleg a lövő nem volt elég kemény...szóval megkaptátok...én 1984-1987 között sokat röhögtem ezen a gittegyleten amit néhány akkori igazi értelmiségi halálkomolyan mutatott nekem hogyíme mi lehet ma Magyarországon...én meg mondtam neki -kurvára csodálkozott- ez a gi9ttegylet rosszabb mint a Kaláka együttes mert azok legalább gajdolnak és ugricsálnak rgmusra de ez csak lopni akar és jól élni a semmittevésből (nem kell elhinned de láttam már karón varnyút életemben eleget) azután és teljesítettem éppen esedékes küldetésemet majd pá aranyom pá a csárdáskirálynő maraggyon veletek volt az uccsó levelem

brühühühühü
Egyébként a czikk meg a képek megint kurva jók lettek.:))
Ezek tényleg nagyon hülyék.
Sajnos a lopáshoz értenek leginkább.
"A felsőoktatás, mint a társadalmi mobilitás legfontosabb csatornája megszűnni látszik - nyilván az egyre csökkenő számú tandíjmentes helyre az elit különórákra járó, sok pluszpontot elérő gyermekei jutnak majd be."

"http://www.komment.hu/tartalom/20121215-mit-gondol-a-kozteherviselesrol-orban.html?SYSref=http%3A%2F%2Fbelepes.t-online.hu%2Fauth.html%3Fcmd%3Dgettid%26backurl%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.komment.hu%252Ftartalom%252F20121215-mit-gondol-a-kozteherviselesrol-orban.html%253FSYSref%253DNONE%2526cmnt_page%253D1%2526cmd%253Dauth&cmnt_page=1"
@Habakuk999:

"Délután a Múzeumkertbe vonulnak a pesti gimnazisták"

ma délután egy körül is, gyüli lesz...

hvg.hu/itthon/20121215_A_Muzeumkertbe_vonulnak_a_pesti_gimnazist
"Művészek és művészeti diákok rohantak be a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szombati közgyűlésére Fekete György, a testület elnökének beszéde alatt. A tiltakozók egy transzparenst feszítettek ki, amin az állt hogy az MMA kirekesztő, a művészet szabad.

A tüntetők bekiabálták követelésüket, amelynek lényege, hogy töröljék el a művészeti akadémia köztestületi státuszát, Fekete György pedig mondjon le.

A demonstrálókat a biztonsági őrök lefogták és kivezették. Fekete György ezt követően elmondta beszédét, amelyben kiállt eddig megfogalmazott elvei mellett. Közölte: a Műcsarnok vezetőjének azért kellett távoznia, mert a Nemzeti Együttműködés Programja helyett a nemzeti együtt nem működés programját fogalmazta meg.
"
dölöngél a kártyavár :)
@épészmérnök:

index.hu/kulfold/2012/12/14/sort_inni_is_nehezebb_mint_fegyvert_venni/

jó a kép....intergalaktikus rakétára meg nukleáris tengelattjáróra néhány percig várni kell és csak fekete American Express-t fogadnak el érte

brühühühühü

most éppen megint gyászolnak (Törökország kapott rakéta bázisokat és 400 ami zsoldost akik vitték a tövig békét...már be is van tuszakolva félig de vazelin híján a törökfürdőkbe vonúltak félre a fijúk)

brühühühühü
@GeoCracker: :)

igen ez rám illik - forrás nélkül is! :DDDDDDD
nincs semmim de segíteni tudok, így is :)
igen kicsit hülye vagyok, meg szentimentális és ááááááááá a többit nem is sorolom :)

de valamiért mindig elfogadtak és még hallgattak is rám (férfiak közt az 1 szem nőre) :DDDDDD
"nemzeti együtt nem működés "

ez tutira valami jó dolog, ha fekete így utálja...én csatlakozom a mozgalomhoz látatlanba :)
@bella _ciao:

Hát ez jó...
index.hu/belfold/2012/12/15/botrany_a_muveszeti_akademia_kozgyulesen/

- A művészet szabad ! -

A demonstrálókat lefogták és kivezették. Fekete György elmondta beszédét...

beszarás.
"Hoffmann Rózsa szombaton délelőtt a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének Szent István Gimnáziumban tartott rendezvényét vett részt, ahol az iskola dísztermében beszédet tartott az uniós finanszírozású Tehetséghidak Program nyitó rendezvényén. A 4K egyik fiatal aktivistája megzavarta a rendezvényt."

Ki hinné, hogy valaki, aki valaha pedagógus volt, ennyire mélységesen cinikus legyen?

Tehetséggondozás... másszon fel ő féllábbal a Himalájára!
@Dr. simonmondja.:

erre írtam:

"nemzeti együtt nem működés "

ez tutira valami jó dolog, ha fekete így utálja...én csatlakozom a mozgalomhoz látatlanba :)
@Dr. simonmondja.: fekete is így gondolja: a művészet szabad
majd a művészeket csukatja le
@rodeo36: kis pénz, jó pénz.
Ha a nagyvilágban csökken a kereslet a fegyverekre, akkor a lakosságnak sózzák el.

Egyébként meggyőződésem, hogy az agresszív videojátékok sok fiatalra hipnotikus erővel hatnak, és az agyukba égetik a gyilkolási forgatókönyveket. Tízszer, százszor, ezerszer eljátsszák a gyilkolászást, egyszer csak a valóságban is megcsinálják. Hiszen szabad, hiszen a játékokat felnőttek csinálják, felnőttek reklámozzák és árusítják, és a felnőttek engedik meg nekik, a gyerekeknek, hogy ezeket játsszák.
@épészmérnök: a tehetséggondozásban alapfeltétel lesz, hogy a gondozásra kijelölt gyermek kívülről tudja az alaptörvény aktuális változatát
@épészmérnök:

én csak azt várom mikor csapja meg valaki- amúgy magyarosan indulatból- ezt a nőnek látszó tárgyat egy rendezvényen amikor osztja az eszet'.
@batka manó:

attól függ ki a magyar nemzet? vagy "mi"???

én ebbe ami mostanságosan fojdögél abba nem igen lépnék beléje

de pofánbasznám a George Black-et is

brühühühühühü
@bella _ciao: "fekete is így gondolja: a művészet szabad
majd a művészeket csukatja le"

Döbbenetes, ahogy a tiltakozók a művészet szabadságát követelik, erre jönnek a biztonsági őrök, és lefogják őket.

Visszaigazolják a tiltakozás megalapozottságát.

Diktatúra.
szegény magyarok világszövetsége, mit csináljon, ha már megvan a kettős állampolgárság, hát közönségszervez a haveri előadásra:

"Az egri Agria Nyári Játékokon sorba maradtak el előadások, mert nem keltek el a jegyek. Ennek azért van jelentősége most télen, mert a fesztivál ügyvezetője, a Szegedi Szabadtéri Játékok új várományosa, Kelemen Csaba hiteltelennek nevezte az őt ért szakmai kritikákat. Pedig a Magyarok Világszövetsége is beszállt a közönségtoborozásba."

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kelemen-csaba-elmaradt-eloadasai-82927
@épészmérnök:

meg nem fáj...és mondj egyetlen!!!!!!!!!!!!ami filmet amiben nem lőnek

kedves baleseti sebész barátom asztmás és az orrsövényferdülése meg a polipja sokat ront rajta (egyetemi tanár és nemzetközileg elismert sebész) de nem operáltatja meg magát, mert retteg...mikor kérdeztem hogy lehet ez amikor naponta 12 órát is műtőben tölt operálva -kis szünetekkel- mondta amit én csinálok az nekem nem fáj a...szóval beszari vagyok (pendejo) és beteg tovább inkább mint

brühühühühü

a fegyver is ilyen meg a filmek és a video játékok amiket saját képükre formálhatnak ami még borzalmasabb nevelik a szadista őrűlteket...és még fizetnek is érte TANDÍJ
@épészmérnök:

Orbán hülyesége miatt nekimenni a határon túliaknak nettó baromság, ebben tökéletesen igaza van Habakuknak.

1: a kettős állampolgárságot valóban kérték, de a szavazati jogot nem.

2: a pénzen megvenni szándékozott szavazatot és jóindulatot sem rajtuk kell számonkérni. Ugye nem kéri számon senki a határon belüli nyugdíjastól és közszolgától sem, hogy a 13. havi járandóságát felvette, holott hitelből ment az is az államadósság terhére. Vagy most dögöljenek meg ők is, mert olyat tettek zsebre amiért nem dolgoztak meg?

3: esetleg aki nem vak az észreveheti azt is, mennyire nem bírják Orbánék megosztó politikáját a határon túliak sem. A mennyire pontosan mérhető a felvidéki és romániai választásokból. Mindkét helyen alaposan elpicsázták Viktor kebelbarátait.

4: a 40 éves államközi szerződésekért sem rajtuk kell a port elverni. Úgy különösen, hogy mi sem vagyunk ám szentek, hiszen pl Szlovákiába jár aki teheti adót optimalizálni, autót behozni és sorolhatnám még hosszan minek.
@rodeo36:

szerintem a "nemzeti együtt nem működés" inkább gömbölyű ma mint az a másik bigyó'

kezd "(nemzeti)ellenállási mozgalomra" hasonlítani a dolog, lassan jön a polgári engedetlenség - januárban nyilatkozni köll(?) az oskolába milyen vallású a gyerekem, szerintem nem én leszek az egyetlen aki elhajtja a vérbe a kérdezőt egy lónakafaszával....
@Fabius: mélységes respekt

csak annyit tennék hozzá, hogy a szlovákiai és erdélyi választási pofon viktornak még nem jelenti azt, hogy a kettős állampolgárok többsége nem a fideszre fog szavazni. ez egy érdekes kettősség, amiről volt valahol egy tanulmány, de lusta vagyok keresgélni
@rodeo36: Bevörösödik a fejem ilyenkor.

Hogy az őt utálók és elvileg gondolkodásra képesek átveszik a stílusát, s fújják ugyanolyan, csak más színű mantráit.
Baltazár meg röhög milyen hülyék vagyunk, kezét dörzsölve.

Pedig eljött az ideje az együttgondolkodásnak, a Balogh féle kersztéyiskulturálishumánusisjajjdenagyonvagyok minisztériumnak jobbról balról középről alulról fölülről nekimegy mindenki.

Mi meg itt útálkozunk, s számoljuk más zsebébe a garasokat.

Ónos eső van, szürkeség, hangyatojást számolok.
Mozart?
@batka manó:

a válasz: piréz vagy hobó, esetleg gukkendotter

és meg is van áldva nem akar semmilyen más oktatásban részesűlni csakis amiben felnőtt

piréz I, II, III és

IV. fokozatú gukkendotter

brühühühühü

és egy szavuk sem lehet
@Dr. simonmondja.: ezt nagyon sajnálom hogy a hitvány feudális mikovec nem élhette meg... őszintén sajnálom....

jezsuiták, moszkoviták, brüsszeliták, izraeliták után most a belső bomlasztók is...

huha...
@bella _ciao: valahol olvastam egy kommentet egy erdélyitől, aki azt írta, hogy elítéli orbán játszadozását Erdélyben, de ha választás lesz, el fognak menni, és a fideszre szavaznak.

Mondom én, hogy jó az érdekérvényesítő képességük...

Mitől lennének gerincesebbek Erdélyben, mint Magyarországon? Hisz ők is a magyar nemzet részei, nemdebár?
meg majd amikor viktor kiráj, fődakota ellen megy a sok diák amíg le nem mond az a hitvány, gerinctelen, alkalmatlan komcsi náci feudál g*ci
@Habakuk999:
Veled értek egyet. A HT magyarokkal egyazon kultúrkör részei vagyunk. Nem sajnálom a támogatásukat az adómból, iskolára, könyvtárra, közös programokra. Megmaradásra.
Jelenleg a mértékkel és a célokkal viszont bajok vannak.
@rodeo36: a lövöldözős filmek, meg az illegálisan terjesztett szadista videók is eléggé neccesek. Ámde azokat a gyerek "csak" nézi, és aztán csodálkoznak, miért van figyelemhiánya és mitől túlmozgásos, mikor egyértelmű, hogy poszttraumatikus stressztüneteket mutat.

A játékok azért rosszabbak, mert ott a gyerek aktívan felveszi a gyilkos szerepét, és gyakorolja. Vannak olyan videojátékok, amelyekben a gyerekek a tanárokat lődözik le, az iskolában.
Ezt a fiamtól tudom, aki egy falusi (!) iskolába járt általánosba. Olyanokat énekeltek Karácsony táján a gyerekek - folkloristák, figyelem -, hogyaszongya "Hull a pelyhes dinamit, felrobbantjuk a sulit."
@bella _ciao: Nagy őszintén, kire másra szavazzanak?

Itt a ma reggeli példa, senki másnak nem kellenek.

Olvashattad: Gyalázatos rablóbanda, akik jogtalanul megkaparintják a mi vérrel és verítékkel megkeresett kis pénzecskénket.
Oszt még menetelnek is.

Te szavaznál ilyen fogadtatásra?
A mélyen nem tisztelt volt kormánypártoknak nem kellenek. Nekik még lenézni is megterhelő a határon túliakra.

Akkor ki a francra szavaznának?
@saravad: Persze, hogy bajok vannak. Mindennel bajok vannak, mert két majom éjszakai álmaiban dől el mindenkinek a sorsa.

Megszűnt a demokratikus állam.
@Dr. simonmondja.:
Vannak fenntartásaim általában a megdönthetetlen axiómákkal kapcsolatban, de "A művészet szabad" nem tartozik ide.

A művészet szabad. Vagy nincs.
ránézek erre a derék emberre,és azt látom az ő okos fején,hogy ez a mégegyszer ki nem engedi hatalmat az kezéből ebben a büdös életben... valami durva és visszafordíthatatlan kattanás történhetett ott mélyen...legbelül...
@Fabius: ezzel mind egyetértek, Fabius. Mindössze arra bátorkodtam felhívni a figyelmet, hogy mind a negatív, mind a pozitív gondolkodási klisék károsak, mert megakadályozzák az értelmes eszmecserét.

Uff.
"Orbán a kebabot csípős szósszal kérte, mondván „úgy az igazi". Törökös, joghurtos italt ivott hozzá, azt a kiszolgáló ajánlotta. Hasonló menüt kért szi-ártó éter külügyi államtitkár is, a számlát a kormányfő álta. "

remélem kétszer csípte és még a fosás is rájött erre a szentemberre...
@Fabius: így gondolom én is :)

ha nem ez jött le, sajnálom!
politikai játékszer lett mindenki - egy "láthatatlan" erő kezében, aki jól tud a zavarosban halászni, építkezni - különben nem hagynának, építenének a törvényekben ennyi kiskaput...

és nem fásultak az emberek, csak erőtlenek, éhesek, fáradtak de nagyon és félnek a holnaptól, mert a számlát fizetni a gyereket etetni kell.
@hoseman: a kattanás nem belül volt... csak ugy tünt...

drsimicska/drsintér kibiztosította a vezér halántékánál a pisztojt !
OFF
Örülök, hogy az Mszp arculata megújult, hiszen már csak ez hiányzott a teljes megújuláshoz.:) Csak egy apró kérdésem lenne: Az arcok mikor lesznek újak?
Nemzetünk Üstököse jópár éve, az 1.0-ban horizontálisan kettéosztotta a magyarságot: "mi és barátaink, mindenki más komcsi hazaáruló ellenség". 2.0-ban vertikálisan is ketté osztotta az országot: "mi és barátaink jól élünk, mindenki más le van szarva". Most Trianon-mentén is kettéosztja a magyarságot: határon inneniek és határon túliak.

Ja, az éjjel állítólag csípős kebabot zabált. Nem szeretnék most annak a helyében lenni, amit az Erős Hét keretében ma elintéz.
@épészmérnök:
A kisfiam kezdettől fogva rajongott a fegyverekért (11 most), és nem tudom miért. Otthoni környezet nem sarkallta ilyesmire, elhiheted. Ma már a számítógépes harcolós játékokat is imádja, de a fakardját is. Komolyan, el kellett magunkat vinnem pszihomókushoz, főleg magamat. Bűnöző lesz? Pszichopata?
Az a helyzet, hogy nem szereti az erőszakot. A harcolós játékok közül is inkább a stratégiait választja. Felháborodik, ha más -ember, vagy állat - szenvedését látja. Szóval, elég összetett ez a kérdés.
@Vitéz László: És a legfontosabb, hogy Szijjártó is ugyanezt rendelte!
@Fabius:

Fárasztó vagy. :D:D:D:D

Húgom találta ezt a cikket, olvastátok? Szétröhögtem magam rajta, bár ez egy régebbi poszthoz illik:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121214_bayer_szavaloverseny#rss

:D:D:D:D
Huú, de nagyon útáljuk itt mindannyian azt, ami magyar, ami nemzeti!

Csak ez a kurva ország rohadna már meg végre, csak ez a sok tapló magyar tűnne már el végre!
@saravad: "A művészet szabad. Vagy nincs."

Ez bizonyos kontextusban valóban igaz.
A művészi szabadságot azonban nem keverném a művész politikai és anyagi szabadságával.

A művészi szabadság a témaválasztásban például lehet korlátozott, a megrendelő, vagy a mecénás által. Európában sok évszázadon át az egyház volt a legnagyobb megrendelő, ezért egyházi témákat kellett festeni. A témán belül volt bizonyos szabadság például a modellek megválasztásában (Rodeo írt erről tegnap), vagy az alkalmazott technikában, esetleg a kompoziciós szabályok alkalmazásában. A zenében dettó.

A művészi szabadságot korlátozza a rendelkezésre álló anyagok hozzáférhetősége. Milyen anyagokra van pénze a művésznek, mire nincs. Milyen hangszerhez, illetve tanárhoz jut hozzá a tehetséges zenész.

A Pussy Riot a politikai elnyomás közegében lehet, hogy ugrásszerűen fejlődni fog művészileg, sőt, lehet, hogy némelyikükből tényleg művész lesz. Ezt rosszindulat nélkül írom.

Sötöbö. Ezt biztos ki tudja fejteni valaki, aki jobban ért hozzá.
Ha balliberális lennék nagyon hallgatnék. A FIDESZ kormány többet tesz a magyar emberekért egy hét alatt, mint a bukott ballibantak a 8 évük alatt.

Mocskolódni persze tudnak, az belső tulajdonságuk, nehezükre sem esik.
@veracity: Ki írt ilyet? Pont arról írunk, hogy nem utáljuk, hanem azt a helyzetet, amibe a Fidesz sodorta a határon túliakat. Nem még mindig nem vagyunk hazaárulók!
A pö...m már kivan ezzel a félmagyarral! Szerintem ideje lenne már fenéken billenteni a volt kommunista tanácsadóival együtt! nem igaz, hogy nincs aki az élére álljon a Magyar népnek!! ÜDV: Laca
@épészmérnök: @bella _ciao:

Itt olvastad azt a kommentet, én is emlékszem rá. A román önkormányzati választás után volt, és azt magyarázta a jóember, háde helyben kaparja csak ki nekik a gesztenyét az RMDSZ, aztán majd a parlamentin az orbánistákat juttatják képviselethez.

Na, egy hete azt is tudjuk mennyire nem így lett. A tendenciát figyelve kétlem, hogy megtesznek bármilyen szívességet Viktoréknak.
@Lindalinda: Mit? És most itt ne a szimbolikus dolgokat sorolja, hanem a valódikat.
@Lindalinda:

jééééééééé még egy hülye...és troll...
brühühühü

mennyit kaptál ezért a kis fostosért...ezért is fizetnek vagy ingyen adod olcsó kurva ...
Most jutott eszembe,hogy néha felvetik az emberek:Ha Hofi még élne....
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

A dualsimes telefonjának egyik siméről küldte a zsóti fijú a másik simére maga magának! Osztán meg aszonta, hogy ő nagy emberektől szokott esemest kapogatni, most is gyütt mán egy, ehinni!
@veracity: @Lindalinda:

mi van má' megest címlap??? elég későn értetek ide :)

megnéztem címlap... :)
@veracity: Mi a magyar? Mi a nemzeti?
@V-PORT: szíjártó a száján azt büfögi vissza amit a dakota betol neki...
@V-PORT:
Olvashattad, annyi mindent, hogy felsorolni sem tudja.
@Lindalinda:

1. Megtesz mindent amit gátolt ellenzékből. Sőt megtesz mindent amit akkor hazárulónak, nemzetsorvasztónak és aljas azemberekkel megfizettetett tetteknek nevezett, sokszorosan felerősítve.
2. Folyamatosan szakadékot tart fent a nemzet tagjai között, sőt most már sikeresen kivitte a megosztó politikáját a határon túli magyaroknak is.
3. Az országot,annak komoly erőfeszítései ellenére is - igen csak gyengülő gazdasági pályán tartja.

Vannak jó megmozdulásaik is, de egységében komolyan nagyon negatív a kép.
@veracity: isten látja lelkemet,én elveszítettem a fonalat.... Te mire akarsz célozni??.... csak nem arra hogy a zorbán elindítoot itten kérem valami hihetetlen erkölcsi,nemzeti,őszinte megtisztulásos folyamatbeli témakört amit a kommentelők nagy része nem akar látni,nem akar hozzá asszisztálni?...:))
@saravad: én kocsonyát főzök, van benne disznóság rendesen, az elég magyaros nemzeti lesz nekik, vagy fessek rá matyó motívumot is ??? :)
@saravad: a fiúk vonzódása a harchoz evoluciós örökség, genetikusan kódolt. Azonban nagy különbség, hogy ezt az impulzust szabályok közé szorítva, sportjátékokban éli ki. Az sem mindegy, hogy a játéknak van-e etikai vonatkozása (jó és rossz harca). Sok játékban nincs ilyen, sőt. Azt gyakorolni, hogy minél rafináltabban és kegyetlenebbül gyilkolja le a tanárokat, vagy akárki mást, ez nagyon veszélyes.

Erre most lehet, ugrani fogtok: tabuk nélkül nincs civilizáció. Én nem vagyok nagy barátja a pszichoanalízisnek mint terápiás technikának, de például egyetértek azzal, hogy az ösztönös impulzusok energiájának kulturális tevékenységbe szublimálása (kulturálist ezúttal tág értelemben véve) a kultúra és a civilizáció alapja.

Az erőszakos és a szexuális impulzusok gátlás nélküli kiélése lebutítja a társadalmat, manipulációs szándékokat szolgál. Mint a dalocska mondja:

"Öcsikém, a pipilőddel játsszál." 3x

do-re-mi mi-fá-mi-re do-ti,-do
mi-fa-s s-la-s-f mi fa mi
do-re-mi mi-fá-mi-re do-ti,-do
@épészmérnök:
A művészi szabadság megjelenik az egyházi, vagy egyéb-rendelésre készült - művekben. Igazi rejtvény egy kép szimbolikájának feltárása.
Sajnos, a diktatúrák inspirálják leginkább a szabad művészetet. Ez valahol jó is, izgalmas.
Amúgy meg nem...
@Vitéz László:
A múltkor secretben mesélte egy karbantartó, hogy éjszaka berendelték sürgős kabantartásra, mert szíjrágó bal füle mögötti USB-port kitört, és nem tudták betáplálni pendrive-ról a másnap előadandó tőmondatait.
@Lindalinda: aranyos vagy, mindig jólesik látni a felhőtlen bizalmat és rajongást. Komolyan!
@Lindalinda: Vagy érvekkel támaszd alá az állításaidat, vagy inkább tahótlanítalak. Erre nincs időm, kedvem.
@Lindalinda:

Ezzel most kurvára megcáfoltad ám a kedves vezető hazudozását.

Mellesleg legalább A Párt nevét megtanulhatnád helyesen használni, így ni: Fidesz – Magyar Polgári Szövetség.

Tudod, a csupa nagybetű az még akkor volt divatban mikor a liberális internacionálé tagjai voltak. Még összekeverik a korszakot és úgy vélhetik nekik szól ez a "liberális lennék nagyon hallgatnék."

Szeretném, ha ideológiailag képzett lennél és nem ilyen ostoba tök.
@épészmérnök:

annyit azért hozzátennék, hogy az igazán nagyok szabadsága szinte végtelen volt (és maradt)az hogy a mű a bibliát szó szerint idézi és a szobor vagy freskó kimondottan vallásos címeket visel az semmilyen viszonyban sincs a mecénás -néha részletesen leírt- követelményeivel...

ad absurdum

már Ekhn Aton/Amen Hotep és Tut en Kámen vallási beállítottságai sarkalatosan különböztek (ebben ugye Mózesnek is nagy szerepe volt)

mégis

végigvonúl valami módon egy teljesen materialista dialektikus "sugárzás" ami azután a késői reneszánsz majd a barokk és utána már szinte kiabált de nem értették és állítom ma sem értik sokan, pedig benne van a műben

brühühühühü
Pedig gondoltam rá, hogy elballagok küretre....
@Lindalinda: ahamn... lesz valaki csak egyszer a fajotokból aki megfogalmazza konkrétan,tárgyilagosan hogy mi az amit tettek érettünk és aminek annyira nagyon örülhetünk?... mert ha megértetitek velünk biztos örülünk majd... nna cica?? egy kis feladat... írd le kérlek
@veracity:

"csak ez a sok tapló magyar tűnne már el végre! "

Igazad van, mikor indulsz? :-D
@Vitéz László: Ahogy elképzelem,hogy viki tolja szíjjártót...hát fúj!:))
@Dr.Bio74: Pontosan!Ott a pont!
@épészmérnök:

felhívom a figyelmedet az egyházak által kiválóan alkalmazott "hiátus" rendszerre...amit a nagyok átvettek és alkalmazták úgy hogy a mecénás meg sem értette....

brühühühühü
@épészmérnök: Én, talán mert olyan liberális-féle vónék, nem tudom eléggé hangsúlyozni a család szerepét. Az én felelősségem, hogy a gyerekeim milyen módon élik ki genetikailag meghatározott késztetéseiket és érzelmi intelligenciájukért teljes felelősséggel tartozom.
A médiára, modernitásra sojha nem fognám a saját nevelési kudarcaimat, pedig persze, hogy vannak.
@Fabius: Azért ezt egy fideszbirkának felvetni övön aluli.
Meg nem is érti mi a probléma.
@bella _ciao: nem volt kötelező felvenni, ezért kár az Orbánt szidni. Nem minden lehetőséggel kell élni.
@Habakuk999: "Nagy őszintén, kire másra szavazzanak?"
Pl. senkire. Segítség nélkül is el tudjuk baszni a sorsunkat, köszönjük.
Ma hallottam Markó Bélával egy riportot a témában, ő azt mondta, a romániai szavazás megmutatta mennyire hatásos a fidesz térnyerése és ez így lesz a mo-i választásokon is.
Hát csak remélni tudom.
@Fabius: Erről a fideszes pálfordulásról mindig a Nyomorultak jut eszembe.
Az egyik filmváltozatban Thénardier ahogy látja hogy Napóleon kikap a csatamezőn így szól:Na asszony!Holnaptól royalisták leszünk!
Az orbán eltakarodik fideszestől stadionostól focistól a retkes k anyjába!
@bella _ciao: @Spániel:

Lehet, hogy én vagyok nagyon hülye.

De ha már van ez az ökör, új választási rendszer, akkor nem kéne inkább mégis rájuk kérdezni, ők hogyan is gondolják a jövőt?

Aki határon túli igaz magyar az nem szavaz?
Aki meg határon túli magyar béka, az meg szavaz?

Én inkább beszélgetnék velük, mint eltoljam őket magamtól.
@gnme: egyszer futnék vele össze külföldön, pofánbasznám mielőtt a kopasz eszmélne
@rodeo36: a kötöttségek között készült mű sokszor nagyobb feszültséget hordoz, mint a gáttalanul kiáradó. Ez a költészetben számomra evidencia. A szabadversek nagyon ritkán (számomra pl. Garcia Lorca, vagy Walt Whitman esetén) tudnak olyat ütni, mint a kötött formájúak.

Az ókori görögök ízléstelennek ítélték a rímelést, pedig a rím jó esetben más dimenzióba tudja emelni a verset. Igaz, hogy az időmérték az magában egy akkora nagy kötöttség, hogy nem szükséges fokozni.
És azért a blank verse is tud nagyon izgalmas lenni.

Számomra a legizgalmasabb forma azonban a chilei cueca. Évek óta próbálok megírni egy cueca-t, de képtelenség. Iszonyat bonyolult, pedig csak három részből áll. De erős benne a galaico-portugues hatás, a sor végi szóelválasztás, és ilyesmik. Ha pedig hozzávesszük a koreográfiát, akkor kész, nincs tovább. Van, aki a szabadkőművesekre vezeti vissza a koreográfiát és a sorképleteket.

Violeta Parra: La Cueca de los Poetas
www.youtube.com/watch?v=xHm-eFZYGiA
@Légifarkas: Még mesefigurának is harmat gyenge... Talán a Ali baba és a negyven rabló...
Akasszátok fel az orbánokat!!!!!
Pláne ha cigányok!!!!
@Habakuk999:

Gondolom náluk is fel fogják mérni a szavazási kedvet, pártirányultságot majd a magyar közvéleménykutatók, ha hozzájutnak orbán címlistájához.

Igen beszélgessünk. De hol, milyen formában? Te Habakuk felmész egy erdélyi fórumra és érdeklődsz?
@Habakuk999: akkor most nyaljuk ki a seggüket laposkúszásban a szájukbarágva, hogy kedveshatárontúliédestestvéreink, inkább ránk szavazzatok, ne a feketeseggűre?

Mivel a mindennapjainkban nem vesznek részt, szavazatuk következményeit nem "élvezik", hogyan lehet arról elbeszélgetni velük, nekünk, itthon mi lesz majd a tuti? Ki legyen, aki hitelesként ezt abszolválni tudná?
Konzultációs levéllel? Az már megy.
@bgp: valóban nem kötelező, ha mégis gondolkodnának benne, mert úgy érzik, akkor számolniuk kell a szlovák elvesztésével. tudta ezt előre orbán, mégis leszarta. akkor kinek a sara?
Orbán 2010-ben megbukott. A bukott politikusok kormányzása okozza a legtöbb kárt. Remélem minimálisan kap egy vagyonelkobzást.
van itt egy fotó a mma botrányos cikkben. valaki üt valakit egy mappával. nem ismerem egyiket sem. tudtok segíteni?

index.hu/belfold/2012/12/15/botrany_a_muveszeti_akademia_kozgyulesen/
egyébként nem lehetséges, hogy az az előzetes normakontroll a regisztráció és az uj választási rendszer ellen éppen hogy direkt?
nem lehetséges hogy rájöttek hogy ha bukta van akkor az az uj rendszerben nagyon nagy bukta?
ha három jelölt lesz majd pl és ketten 33-33%ot kaptak a harmadik 34%ot akkor az utobbi lesz a képviselő..és igy megy sorban mindegyik körzetben, szóval odaégethet nekik az uj rendszer főleg ha itt érlelődik valami összefogás féle..szóval nem lennék meglepődve ha alkotmányellenes lenne a törvény és maradna a régi választási rendszer..mert az ért ellenzékben kell nekik is a megélhetési politikus fűtött hely a parlamentben.
@Rókakígyó: + az ő személyisége,hogy vesszen minden ha nem ő van.
Attól tartok semmit nem kap.
Élvezheti az összeharácsolt milliárdjait.
Vagy ha szerencsénk van,minimum gumiszoba.
@bella _ciao: személyesen is szoktam.

egyébként igen.
Derüljön ki, a ballibsi oldal is foglalkozik velük, és egy nemzetbelinek tartja őket.

@Spániel: nehogy beszélgessünk, sokkal jobb lesz, ha kampányolunk Baltazár mellett.
Az lesz a jó, nem????
Hol egy nem leszünk gyarmat tábla?? hadd hordjam már én is.
@jog-ász: "ellenzékben kell nekik is a megélhetési politikus fűtött hely a parlamentben"

ezek ortodox szempontok... nekik ez már nem jáccik...

vagy hatalmon maradnak, vagy börtön és halálbüntetés...

ellenzékben ők már nem üldögélnek parlamentben ez hót ziher !
@épészmérnök: Ha már Violeta Parránál tartunk, írt az 1969-es egyetemi reformmozgalom idején egy fantasztikus verset a diákokról, mellékelem a (nagyon) nyers fordítást:

Me Gustan Los Estudiantes - Tetszenek nekem a diákok
Violeta Parra

¡Que vivan los estudiantes,
jardín de las alegrías!
Son aves que no se asustan
de animal ni policía,
y no le asustan las balas
ni el ladrar de la jauría.
Caramba y zamba la cosa,
¡que viva la astronomía!

(Éljenek a diákok,
az örömök kertje!
Madarak ők, akik nem ijednek meg
sem állatoktól, sem rendőröktől,
nem riasztják őket a golyók,
sem az ebek vonyítása.
Caramba y samba la cosa,
Éljen a csillagászat!)

¡Que vivan los estudiantes
que rugen como los vientos
cuando les meten al oído
sotanas o regimientos.
Pajarillos libertarios,
igual que los elementos.
Caramba y zamba la cosa
¡vivan los experimentos!

(Éljenek a diákok,
úgy üvöltenek, mint a szél,
amikor a fülükbe duruzsolnak
csuhák és egyenruhák.
Szabad madárkák,
mint az elemek.
Caramba y zamba la cosa
Éljenek a kísérletek!)

Me gustan los estudiantes
porque son la levadura
del pan que saldrá del horno
con toda su sabrosura,
para la boca del pobre
que come con amargura.
Caramba y zamba la cosa
¡viva la literatura!

(Tetszenek nekem a diákok,
mert ők az élesztő
a kenyérben, amely a kemencében sül,
és a szegények szájába kerül ízesen,
akik keserűt esznek.
Caramba y zamba la cosa
Éljen az irodalom!)

Me gustan los estudiantes
porque levantan el pecho
cuando le dicen harina
sabiéndose que es afrecho,
y no hacen el sordomudo
cuando se presenta el hecho.
Caramba y zamba la cosa
¡el código del derecho!

(Tetszenek nekem a diákok,
mert kifeszítik a mellüket,
amikor lisztet hazudnak nekik,
de tudják, hogy az csak korpa,
és nem teszik magukat süketnémának
amikor elébük kerülnek a tények.
Caramba y zamba la cosa
Éljen a jogi kódex!)

Me gustan los estudiantes
que marchan sobre la ruina.
Con las banderas en alto
va toda la estudiantina:
son químicos y doctores,
cirujanos y dentistas.
Caramba y zamba la cosa
¡vivan los especialistas!

(Tetszenek nekem a diákok,
akik romok között gázolnak.
A zászlót magasba emelve
halad az egész diákság:
kémikusok és doktorok,
sebészek és fogorvosok.
Caramba y zamba la cosa
Éljenek a specialisták!)

Me gustan los estudiantes
que van al laboratorio,
descubren lo que se esconde
adentro del confesorio.
Ya tienen un gran carrito
que llegó hasta el Purgatorio
Caramba y zamba la cosa
¡los libros explicatorios!

(Tetszenek nekem a diákok,
akik a laboratóriumba mennek,
felfedezik, ami el van dugva
a gyóntató fülkében.
Van már egy nagy szekér ott,
amely a purgatóriumba jutott.
Caramba y zamba la cosa
A magyarázó könyvek!)

Me gustan los estudiantes
que con muy clara elocuencia
a la bolsa negra sacra
le bajó las indulgencias.
Porque, ¿hasta cuándo nos dura
señores, la penitencia?
Caramba y zamba la cosa
¡Qué viva toda la ciencia!

Tetszenek a diákok,
akik világosan kimondják, hogy
a fekete csuhák bűnbocsánatára
nem tartanak igényt.
Mert, uraim, meddig tart a
penitencia?
Caramba y zamba la cosa
Éljen minden tudomány!)

Ezt a dalt a legjobban a La Negra, Argentina kedvence, Mercedes Sosa adta elő. Sajnos, már egyik nagyasszony sem él.

Az alábbi youtube-videót colombiai diákok töltötték fel. A bevezető szövegben tiltakoznak amiatt, hogy terroristának bélyegzik őket.
www.youtube.com/watch?v=BVKdxrBQTZY
@saravad: "Én, talán mert olyan liberális-féle vónék, nem tudom eléggé hangsúlyozni a család szerepét."

Ez természetesen ideális esetben így van. De hol vannak ideális családok? Ahol pl. egykeresős a család, magyarán, az anya egyedül tartja el a gyerekeket, és ha szerencséje van dolgozik, hol tudja ellenőrizni, mit csinál a gyerek? És ki veti rá az első követ? :-(((((
@épészmérnök: én biztos nem. Amúgy van tapasztalatom..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tegnap igazságtalan voltam veled a "lubickolással" kapcsolatban. Sajnálom.
Hiába gondolom magam autonómnak, rám is hat a csoportszellem, tudat.

Kösz a tegnapi szolidaritást.:)
@Lindalinda:
" A FIDESZ kormány többet tesz a magyar emberekért egy hét alatt, mint a bukott ballibantak a 8 évük alatt. "

oszt melyik volt/lesz az a hét?
én arra emlékszem, hogy két évvel ezelőtt -közvetlenül a választások után- mindenki elment egy hétre nyaralni. Na akkor jó volt a népnek.
@Habakuk999: Nincs miért szabadkoznod, hiszen mindnyájan emberek vagyunk.
@Habakuk999: Nincs miért szabadkoznod, hiszen mindnyájan emberek vagyunk. Őt ismered egyébként? Érdemes meghallgatni. :)

youtu.be/yLJKSUNl64g
@Habakuk999: Őt ismered egyébként? Érdemes meghallgatni. :)

youtu.be/yLJKSUNl64g
"Hans Christian Andersen eddig ismeretlen meséjének másolatára bukkant egy dán történész."

Írta Matolcsy György.
Bocsesz, de ez kikívánkozik:

Most nem tudom, sírjak, ordítsak vagy mit csináljak. Középiskolás fiamat többedmagával az osztályfőnöke meghívta, hogy ma menjenek a kórházhoz, teát osztogatni. Nem tudtuk, miért, kiknek, de biztattuk, hogy menjen csak. Azt hittük, hajléktalanoknak, demonstrálóknak... Ehhez képest, bibliát kellett osztaniuk a betegeknek!!!!!! HÁT EZT KIKÉREM MAGAMNAK!!!!
@guma: Helló, Kislyány!
Mivaaaa, trollkodol, spam-elgetsz? :DDDD
@épészmérnök:
ez az a Violeta Parra, aki egy szál gitárral adta elő a Hasta Siempre-t? ollálá!
@Habakuk999: rendben, beszélgessünk, DE mégis hogyan képzeled ezt a gyakorlatban? Felváltva támadják le a pártok vagy E14, rodeozzanak külhonban is és sulykolják beléjük a saját igazukat? Nyolcvan százalékuk azt sem tudja, mi itthon a helyzet, miről győzködjünk akkor.
Itt az fog nyerni, aki több lóvét, előnyt, kiváltságot igér. Ezekből pedig - így gondolom - juttatott nekik az állam eddig is szépen.
Ukrán ismerősünk - nem is magyar, mondom ukrán nemzetiségű - könnyedén vásárolt magyar igazolvánnyal évente többször fillérekért, párszáz forintért jött-ment. Otthon is megkapott igazolványára minden előnyt, ami azzal jár.
Sajnos nem a lelki indokok fognak győzni. Nem a levegőbe beszélek, tapasztalatból.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Szerintem nem mondana semmi újat. :)
Csak ismételné önmagát. :(
@saravad: Gondolom nem a Biblia miatt vagy kiakadva, hanem azért mert az ofő hazudott a gyermekednek.
@saravad:
igazgatónál azonnal felnyomni, írásban cc: polgármester, és választ követelni, hogy az iskola szabályzatának mely pontja alapján történt ma kórházlátogatás, hogyan illeszkedik ez bele az oktatási rendbe (mi köze mondjuk egy élelmiszeripari szakközepesnek a kórházhoz), miért teaosztást ígért, kinek a nevében osztotta a bibliákat, stb.
és írásban kérsz választ, határidőre
Azért várom már a ringó kúzatáblák között kaszáló Viktor képet is.
@veracity: lehetnél te az elsö tapló
Ez most azt jelenti, hogy kapok Angliába levelet?

Vagy annyira nem fejlett a titkosszolgálat?
@Secnir: Ő egy chilei költő-dalszerző volt, nagy művész, sokat merített a chilei népzenéből. A saját szerzeményeit adta elő. Világhírű a Gracias a la vida című dala, magyarra is lefordították.

Ezen a felvételen Joan Baez énekli Parra dalát.

www.youtube.com/watch?v=DFZxBvUMlG0

Baez ezt Magyarországon is elénekelte, 1989-es Sportcsarnok-beli koncertjén. Az a koncert azért is emlékezetes volt, mert aznap történt a Tienanmen-téri vérengzés. A Fidesz demonstrációt szervezett a kínai követség elé, ahová Baez vezetésével a koncert közönsége is elsétált. Ott pedig, a követség előtt, éjfél felé, Baez megint énekelt.

A fideszesek az egyik fára táblát akasztottak, József Attila idézettel: "Dünnyögjetek egy új mesét,/ fasiszta kommunizmusét.

Az Hasta Siempre tudomásom szerint a kubai Carlos Puebla dala.
@ariel12: hihihi, ugyanúgy csak mellbimbótól fölfelé látszana ki belőle, mint a kopasz példaképe
@saravad: a gyerekedék otthagyták a francba a tanerőt, mert remélem az én kölykeim lesznek majd ilyen vagányak (még kicsik, de a szájuk már ígéretesen hatalmas :) ). A kicsit sem fair tanerővel meg én is elbeszélgetnék mint T.szülő...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de a biblia is gáz - felteszem nem egyházi iskoláról beszélünk...én a napokban hajtottam el egy hittérítőt az utcán mikor tukmálta a szórólapját, mondtam neki köszönöm nem kérek mert ragályos a vacka. visszakérdezett mi a gondom a bibliával. mondom csak annyi, hogy az maga a kórság, nézett is nagy kerek szemekkel. Ha egyszer valami elmebaj okán térülni szeretnék akkor elsunnyogok egy templomba, engem az utcán ne akarjanak megtéríteni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem az én élményem, hanem egy ismerősömé. Ám tényleg. A hazugság bánt.
A betegeknek, a talán visszavont ráktörvény, a gyógyszer/kaja dilemma közepette a forró tea többet ért volna.
Kérlek, erre most ne terhelj bibliai és egyházatyai kopikkal.
@saravad: Egyáltalán nem árt meg neki, ha az életben legalább egyszer ó is a kezébe fog egy bibliát. Talán kevesebb szülő sírna, hogy a gyerek kábszerezik, iszik....Az enyémet vigyék csak biblát osztani. Támogatom.
@batka manó: stimm, hogy a jó kedves anyucikáját, az ilyen fackalapnak
@batka manó: A tukmálásasal és erőszakos térítéssel, ilyen olyan szórólapok kétes eredetével egyetértek veled. A Biblia viszont nagyságrendekkel más, amely nem véletlen kapta a könyvek könyve jelzőt szerintem.

Én inkább azt tudnám elképzelni, hogy alapból - már csak az általános műveltség okán is - érdemes lehet elkezdeni ismerkedni vele.

Én nem vagyok egy térítő típus, de hidd el nekem, hogy csodálatos és életet adó kincsek vannak benne, főleg az újszövetségben, amely már igazán megmutatja számomra is az Isten igaz arcát.
Obazz megint jó íràs lett... Amúgy szégyenlem magam, hogy orbànnak egy szavàt is elhittem. Azért meg plàne, hogy nem egy naggyülésükön voltam 2002 utàn... Amit a fijjúk II kormànya bemutat, ahhoz képest Flettóék kisinasok.. Ezek majmok a végén nemhogy Bajnait (pedig ö lenne a legjobb vàlasztàs) hanem Flettot hozzàk vissza!
@Spániel: Megvárhatjuk, amíg a hős Tonga-szigetek felszabadító hadserege elhozza számunkra a paradicsomot.

Ha esetleg ez a közeljövőben mégsem valósulna meg, akkor marad az általad javasol cucc.

Azt hiszem, politikai kampánynak hívják.
@Spániel:

Tökjó. Csak nem értem a hvg vajon miért nem feszegeti, hogy honnan az anyjukból szedték a határin túli címlistát, ha az egyszer nincs?
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Németországban nem az, zsidózhacc öcsém ide ezerrel...

De tényleg, azért keltetek akkor korán és tudtatok 5-6-7-8 órakor ide kommentálni, bocsi :)
@Fabius: ezt én se értem. Kérdezett már rá a címlistára ellenzéki politikusnak kinéző madár?
hűbasszameg, ezt most nem értem, akkó mijafaszé lesz devizakötvény??? áhh hülye vagyok én ehhez, vagy nem én, most olyan bizonytalan lettem :D

Matolcsy: nem akartuk Magyarországot devizában eladósítani
A miniszter a Kossuth Rádióban beszélt szombaton.

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_nem_akartuk_magyarorszagot_devizaban_eladositani.177155.html
@batka manó:
Egy ismerősöm élménye, de remélem az én gyerekeim is tudnák hasonló helyzetben, mi a helyes. teljesen elfajzott nevelésben részesültek, remélem.
@Habakuk999: persze értem, mi az alapgondolatod, de amikor a fidesz minden időben besün dörög a tudatukba és nem szégyell fűt-fát igérni évtizedek óta, akkor mivel lehet előrukkolni csak azért, hogy inkább nekünk higgyenek. Ez olyan embervásár.
A megoldást persze én sem tudok, de a körülöttünk élő magyarok saját tapasztalatom szerint egy külön állatfaj. És már nagyon hasonultak a környezetükhöz, tehát csak jópénzért lesznek mélymagyarok.
Két éve voltunk utoljára Kassán, hát egy magyar szó el nem hangzott SEHOL, sem felirat, sem a kiülős éttermekben étlap. Nagyonis jól érzik magukat szlovákokként is.
Hasonló a helyzet erdélyben is, csak ott több a magyar szó, egyébként igyekeznek alkalmazkodni az ottani viszonyokhoz, mint ahogy mindíg is.
Az a régi nosztalgia irántunk már rég elmúlt.
Maradt a tiszta üzlet.
@egyvélemény:

He-he, mekkora röhej a böfögésed. Ateista Édesanyámtól szereztem a bibliai ismereteimet, később olvastam is a két könyvet (csak karikával ajánlanám).
Szakdolgoztam az egyházatyákból (részterület, természetesen).
Igazad van, nem ártott a biblia. Sokat segített, hogy az legyek, aki vagyok.
nem tudom megállni, ez valami észveszejtő:

Matolcsy az új terveiről beszélt - Mire készülnek a jegybankkal?
2012. december 15. | 14:48

Nagy sikernek és a bizalom szép jelének tartom, hogy a családok, a vállalkozások, és a külföldi befektetők a magyar állampapírt látták a legjobbnak az EU-ban idén. Mindenki azt várta, hogy idén 5 milliárd eurónyi forrást vonunk be a külföldi kötvénypiacon. Nem tettük, de nem azért, mert nem tudtuk volna felvenni, hanem azért, mert nem akartuk Magyarországot devizában eladósítani - nyilatkozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szombaton.

- A magam részéről nem vagyok egészen biztos abban, hogy nekünk jövőre a nemzetközi piacokon deviza államkötvényt kellene kibocsátanunk - magyarázta a Kossuth Rádió G7 című szombati műsorában Matolcsy György.

A kormány terveiről szólva a tárcavezető megemlítette, hogy hátravan még a beruházási fordulat, a versenyképességi előretörés, az új uniós stratégia, a hitelezés beindítása (Eximbankon keresztül)<<<, valamint egy stratégiai szövetség megkötése a Magyar Nemzeti Bank új vezetésével jövő tavasztól<<<
@bella _ciao:

"Csáji Attila úgy vélte, hogy háttérirányítók vadászatot rendeltek el Fekete György ellen, romkocsmákban Fekete György-álarcot osztogatnak. "

Mekkora művész ez is, nem tudja megkülönböztetni romkocsmát a Műcsarnoktól.

index.hu/video/2012/12/11/mucsarnok_gangnam/
@Habakuk999:

Senki.

Alszanak bazz. Vagy ennyire vannak észnél. Válassz.
@egyvélemény: "Egyáltalán nem árt meg neki, ha az életben legalább egyszer ó is a kezébe fog egy bibliát. Talán kevesebb szülő sírna, hogy a gyerek kábszerezik, iszik...."

Mi az összefüggés a kettő között?
@épészmérnök:
az elhangzó szavak ritmusát el kell felejteni

ez egy ritmusképlet amit ráerőltetnek bármilyen szövegre

(az egyik énekes csaj néha olyan hamis, hogy nyekereg a fülem tőle)

valami hasonló lehetett Homéros amikor a lantjával megérkezett és végtelen históriákba kezdett egy adott versképletben ahol a lant arra volt jó, hogy bizonyos szótagokat kiemeljen...

nekem a cueca (portugál: bugyi vagy alsónadrág?) nem egy élmény...számomra tönkreteszi a beszéd szép zengzetét

brühühühühü
@Spániel: el kéne már szakadni attól, hogy a magyarság, mint olyan balos szitokszó legyen.

Én dolgozom a Felvidéken és a Partiumban is, ugyanolyan sokféle ember él ott is, mint itthon.

A szlovák és román választások pedig egyértelműen cáfolják a ballibsii mantrát. Bocs, de nem tudom egyszerűbben megfogalmazni.
@épészmérnök:

csak nem? már megint nem érzem egyedűl magamat...

a biblia értékei...tautologia attól nagy mert azt mondják rá hogy nagy

brühühühühü
@Habakuk999: OK nézem én is. Jó lenne ha fel tudnának zárkózni.
@Habakuk999: "ballibsii mantrát"

Habakuk, milyen ballibsi mantráról beszélsz? Nem értelek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a diákokat is a TEK válogatta, az előregyártott kérdéseket is megkapták?
Félő, hogy lesz egy kiválasztott keret, amellyel leül tárgyalni, izé szart keverni a pocakos és jól megosztja őket.
@épészmérnök: nagyon sok. Egy stabil értékrend sokat segít.
@Habakuk999: én sem mantráról beszélek, hanem maniról.
@rodeo36: a cueca nagyon rafinált. Nem állt rá a füled. Akkor idesüss:

www.youtube.com/watch?v=I47TdgNSWXw
@épészmérnök: arról, hogy aki magyarnak érzi magát, az hülye orbánhívő.

végletesen leegyszerűsítve, de meccs van
@épészmérnök:
Gracias a la vida az nem La Negra? vagy tévedek? én tőle hallottam

brühühühühü
@Fabius: mit is mondott Knézy Jenő az olimpián?
Ilyen nincs és mégis van. Nahát.
@épészmérnök:

hááááát a Daniela mozgása

a Szigeti Nagyszálló bár-éttermében történt, az Opera ballerinái (másodállásban) és a Tropicana táncosnői (Habana) cubai ritmusra lejtettek...a magyarok nem bírták, pedig ugye profik egy nagydarabh amerikai ürge seggtrészegen beállt közéjük azon kapta magát, hogy a bokáján volt a pantallója és a csajok ott röhögtek rajta

majd szoktatom magam hozzá....
brühühühühü
@rodeo36: A szerző Violeta. Sajnos, nem maradt fenn felvétel, amin ő énekli (tudomásom szerint). Egyébként is elég ronda hangja volt. De a dalok némelyike fantasztikus.

Atacamai trifonia:
www.youtube.com/watch?v=s2E9AXJozGw
@Fabius: nézd csak, egy csomó új tag, számomra meglepő nevekkel

mondjuk egy szó sincs a tiltakozásról

mma.hu/
@rodeo36: "hááááát a Daniela mozgása"

érdekes, nekem a Daniel nézése tűnt fel :-)))
@épészmérnök: Az már egy utolérhetetlen minőség, hogy ottaniak. Lenézhetik ezért, az ittenieket, bármit is csináltak anno Romániában,lehettek szekunak jelentősek, lehettek beképzelten a románokkal kimondottan szenyák, - mint akiket én láttam anno kislánykoromban a cselédtartásban nagyon is kivrulva és szivatva őket ebben minőségükben - , ők mind egytől egyig áldozatok.

Az értelmesek meg, akik normális nézeteket vallanak - nemszvazok oda, aminek a gazdasgpolitikája pl. nem érinti a bőrömet - , e szempontból hazaárulók, mint én. nol.hu/kulfold/_nem_fogadom_el__hogy_van_nemzeti_es_nem_nemzeti_oldalv

[..]" Meglehetősen problematikusnak tartom, hogy nem Magyarországon élő magyarok tömegesen szavazni fognak a magyarországi választásokon. Nem ugyanaz, mint amikor többé-kevésbé tartósan, hosszabb vagy rövidebb ideig külföldön tartózkodó magyarországiak szavazhatnak természetes módon a választásokon. Itt olyan emberek százezreiről lesz szó, akik egy másik országban születtek, élnek – mert a történelem erre ítélte őket –, és egy másik valósággal szembesülnek nap mint nap. A választás nemcsak a nemzeti kérdésről szól, hanem szociális problémákról, gazdaságról, oktatásról, egészségügyről, számos olyan kérdésről, amellyel ők nem szembesülnek. Egyszerűen nagyon nehéz nekik a magyarországi valóságról véleményt mondani. Tehát ez egy új helyzetet teremt, és egy új minőséget jelent szerintem a választások esetében."- mondja Markó Béla. Akit úgy szenyáz a FideSS, ahogy bír.
@Fabius: Iancu Laura (1978) költő, író; ő a legfiatalabb. egészen kirí a maga 34 évével
@a szív fészkei: Itt is, ott is van mindenféle minőségű ember. Nekem történetesen rossz személyes tapasztalataim vannak, de nem akarok általánosítani.
@saravad:
:DD

Ez tényleg durva.

Már az se semmi, hogy hazugsággal vesznek rá egy olyan erkölcsi iránytűnek szánt könyv osztogatására, amiben benne van, hogy "Ne hazudj." Rafkós kis álkeresztény a fiad tanárnénije, meg kell adni ;)

De még morbidabb a történet a betegek szemszögéből. Ott fekszenek a kórháznak csúfolt vágóhídon, gondolom tényleg örülnének legalább egy kis teának, vagy hogy valaki adjon rájuk egy takarót, vagy szóljon a nővérkének hogy segítsen átkötözni a gennyező sebet, erre mit kapnak a nyomorultak vazze? Egy könyvet. Hogy olvassanak lázasan-szédülve-zsibbadtan, legyengülten, félkómásan a betegségtől és/vagy a gyógyszerektől.

Kifinomult, kegyetlen tréfa :)

Ez majdnem ugyanaz, mint a Brian életében az utolsó jelent, amikor Briant már felhúzták a keresztre, sorban jönnek a haverjai meg az anyja, mindtől könyörögve kéri hogy oldozzák már le onnan, de mind csak a saját baromságait szajkózza neki, majd segítség nélkül otthagyja tovább döglődni...

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=e0zbwyZDmcI#t=143s

Csak ami a filmben vicces, mert tudjuk hogy nem igazi, az a valóságban kegyetlen térfa.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
@egyvélemény:

olvastam (csak egy részét, mert megfeküdte a gyomromat), egy nagy kalap...ha szelídebben akarnék fogalmazni kibaszott nagy mese'könyv amivel embereket hülyítenek megfele csúnya szoknyás' bácsik. mielőtt le lennék baszarintva, kb. minden egyéb vallásról ez a véleményem, egy ember nem a vallástól/hittől lesz EMBER - bizonyította sok emberöltő és háború - , megy az ilyen vackok nélkül is.
@Habakuk999: Te hülye vagy :-). Én aztán igazán nem vagyok Orbán-hívő, mégis magyarnak érzem magam, és megteszek, ami csak tőlem telik Magyarország jó hírnevéért, és egyebekért. De borzasztóan szíven ütött, amikor kihirdették, hogy a kokárda ezentúl az ő jelképük. Ezt nem fogadom el, halálos sértés.
@Habakuk999: Vigyázz, te nem mondasz senkit példának, csak en bloc a határontúliak,akik csalódtak bennük, gonoszokban.

Én mindig konkrét emberekre hivatkozom, amikor olyanról beszélek, lásd Markó, akik ott élnek, tesznek és az élvonalban vannak, de nem a uszítás és a siránkozós előnyszerzés című sportot űzik. Én mondok konkrét áldozatot, akit a jobboldal halálba hajszolt a karakánságáért és ezzel nem számoltak még el.

És én sírhatok, mint öt fürdőskurva - és lenne miért - ki segít a határon túlról rajtam?

Nem, Izrael se, mert semmi közöm oda, nem jelentkeztem alijára, nincs ott senkim, szóval baszhatom a zsidóságom, pénzt nem hoz. Ui.nem pénzért szoktam állampolgárságot váltani.
Akik annyira megrohanták a FideSS nyújtotta lehetőségért az irodákat márpedig nemlelki alapon mentek oda elsősorban, hanem előnyért.

Markó nem mondaná, azt amit mond különben. Nem lenne feketeseggű a jobber körökben annyira, hogy inkább vállalja a FideSS, hogy nincs Romániában magyar képviselet a parlamentben, csak ne ő győzzön. Ha ez szerinted honszeretet, akkor mi nagyon másképp látjuk azt a fogalmat.

A Duna tévé szinte egész stábját kirúgták és erdélyiekkel -az igazmagyarokkal- töltötték fel már évek óta. Ne mondd, hogy ez normális. Kérdezz meg embereket, akik nap mint nap dolgoztak ilyen öntudatos határontúlival itthon. Én anno negyven éve, az tüneményes asszony volt, de a többiről, főleg a mostanában átjöttekről, szinte ugyanazt hallom barátimtól: elviselhetetlenül nagyképűek és követelőzőek.
@épészmérnök: Tudom.
De attól még egy hozzászóló kivételével úgy nekiesett mindenki a HT-nak, hogy ihajj.

A kokárdában is igazad van.
Csak ebben a nagy nemzetimogyorós liberális harcunkban kiöntjük a mi nemzeti identitásunkat, sokszor jön le ez a vitákból.

Így aztán támadási felületet nyújtva a pátoszokonak.

Én ezen jelenség ellen tiltakozom.
Mert az a kokárda a miénk is.

és nem nagyon tetszik a kirekesztő szöveg, attól, hogy valaki látott erdélyi cselédet vagy szlovák étlapot, akad ott más is.
iskolák, kulturális csoportok, magyarságtudat, Ghymes, Csonka torony, Zrínyi Ilona vára, újságok, irodalom....

kezdek rájönni, hogy egyre jobban elegem van a másikak fikázásából.

Békét szeretnék, azt hiszem.
@rodeo36: Itt meg a chilei cueca égi mása: perui marinera.
Érdemes megfigyelni, a lány a gyönyörű hacukához mezítláb van.

www.youtube.com/watch?v=950V7P62Wxw

(Gyönyörű a marinera, én mégis a cueca-t szeretem, annyira vidám és energikus.)
@a szív fészkei: konkrétan egy éjjelen keresztül voltam szem-és fültanúja az elkeseredettségeiknek, hogy elárultuk őket.

s 89 óta nap mint nap dolgozom határon túliakkal.

ha nem vagy képes megérteni, hogy a nemzetbe Örkényen is Radnótin kívül ők is beletartoznak, nem vagy kevésbé szemellenzős Angyal haverjainál, ebben az esetben erről a témáról nincs mit beszélnünk, ugyanúgy ahogyan Angyallal sem az ő kirekesztéseiről.
@bella _ciao:

Tiltakozásról hogy lenne szó? Az nem volt. Ilyen nem történt. Vagy a híradó riportere rossz címre ment.

De amúgy rendesek, Tokody Ilonát is felvették tagnak, senki egy szót nem szólhat, mert háugye.
Keretszámok meg nem is lesznek, tessék abbahagyni az miattuk szájalást!

hvg.hu/itthon/20121215_Orban_Viktor_nem_lesznek_keretszamok

Az Ötkertben ülő fiatalok meg őrzik szigorúan Viktor bácsi titkát. Derék, nagyon derék.
@épészmérnök: Ja. @Habakuk999: A nemzetbe ne tartozzanak bele úgy, ahogy Markó is mondta: onnan a tapasztalás és a saját bőrön megélés kockázata nélkül az én sorsomról szavazni. Lenáciztak itt már, nem mondasz újat. Markó is náci ezek szerint.

Történelmi tényekkel ki kell egyezni majd száz év után. Ezt azok, akikkel én voltam kapcsolatban vagy beírásukat olvasom, simán vallják, mondjuk Kolozsvárott vagy Felvidéken élve. Ja én ezeket vonzom, nem a jajongókat. élve.
@Habakuk999: volt hat évem rá, hogy komolyan elgondolkozzam: mitől vagyok én magyar, és mit jelent nekem a magyarság.

Arra a következtetésre jutottam, hogy az én hazám a magyar nyelv.

Hiába tudok eléggé jól spanyolul (sőt, chileiül), mégis, csak magyarul tudok igazán pontosan és árnyaltan megfogalmazni bármit. Ha festő lennék, vagy zenész, ez nyilván nem volna ennyire éles.

Ezért úgy gondolom, hogy a "határon túliakkal" a magyar nyelv a közös hazám. Én, hogy úgy mondjam, egy tengeren túli terület vagyok :-)
A határon kívüli magyarok kérdésében a politika kialakított egy hibás szereposztást, melyben a trianoni események következményeként a határontúli magyarokat mártírként kezdte kezelni, a honiaknak ebben a kárpótolni hivatottak kényszerét osztotta le.
Ennek a felállásnak nem az összetartozás lett az eredménye, sokkal inkább ellenérzéseket szült. Az ügy érzelmi alapokon való kezelése mindkét résztvevő ország állampolgáraiban generálhatott volna egy szívből jövő összeborulást, azonban a helyzet kezelése az anyagi támogatásokban manifesztálódott.
Nem nehéz ezt az ellentmondást felismerni, a felismerés pedig nem keltett rokonszenvet.
A politikának nem szabad elfeledkezni arról, hogy az állampolgárok szűkebb értelembe vett nemzetérzése a saját országán belül érvényesül elsősorban, hiszen itteni nemzettársaival él együtt történelmi, nyelvi, kultúrális és nem utolsó sorban gazdasági érdekközösségben. Természetesen ez nem zárja ki a határon kívüli magyarokkal való testvéri együttérzést, de prioritást ez utóbbi nem élvez.
Ehhez párosul a most élő generációk ártatlanság érzete, nem érzi magát bűnösnek a történelmi vétkekért, jogosan, mégis a bűnbak szerepében kell kárpótlást vállalnia.
Miután fenti okfejtésem nem gyakorlati, inkább elvi jellegű, itt nem szeretnék belemenni a határontúliak erőn felüli támogatások kérdésébe, a tapasztalat mégis kimondatja velem, hogy olykor-olykor a honi magyarság elvárna a követelőző hangok helyett egy halk "köszönöm" szót is.
@épészmérnök: + 1 Belemenni, hogy csak a kokárdát éjjel-nappal gyalázók, a turulban hívők, a Székely himnuszt éneklők az igazmagyarok az én és a szerintem minőséget adó hazafiak pofán csapása. Ezrét utálom ezt a fajta jobboldalt, ami itt tort ül.

És látod, ha ez ellenszólni mersz, vagy szólni mert Cs.Gyimesi Éva magyar nyelven tanító prof és marosvásárhelyi lakos és amíg élt, mindig szólt és lehúzta irodalomtörténész szinten elemezve a szarkalap Wass Albijukat is botrány!! - , akkor hazátlan kurva, aki megérdemelte a halált. Undorító, na.

Én az ilyet tartom hazafinak, siratom, mert kurvajókat írt anno az És-ben, bátran, tisztességesen,amikor a legtöbb jajdesértett épp jelentgetett a szekunak mondjuk - és erről szó sincs máig. Ilyenkor látod, olyan vagyok, mint a szárnyas gyesek szerint. Ez nem az én problémám,hanem az övé.

Nem tudom Habakukk valaha is olvasta-e ezt az asszonyt?
Ha valaki nagyon szavazni akar és chrome-ot használ, állítsa a karakterkódolást
közép-európai(ISO-8895-2)-re! Igaz, hogy semmi mást nem tud elolvasni az oldalon, de a szavazó rész tökéletesen olvasható!:):):)
@Habakuk999: Erdélyt, felvidéket legalább húszszor bejártam, keresztül kasul. Ismerőseim is vannak mindenhonnan. Én még megéltem, hogy ritkaságszámba mentünk a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes években, megtapogattak és sírtak örömükben, mert magyarok vagyunk. Laktunk velük putriszerű viskókban, osztoztunk szegénységükben,mert nem volt szívünk visszautasítani a meghívást.
Éppen magyarságtudatból mentünk szinte minden évben, osztogattuk a pirospaprikát meg a margarint szeretetből.
Más-más útvonalon és minden ízében megismertük a felvidéket, erdélyt, a szívszorítóan tiszta, mindíg segítőkész embereket. Sok újat az akkori magyarokról nem tudsz nekem mondani.
Én a maiakról beszélek.
Ezek a mai magyarok már nem is hasonlítanak a régi önmagukra.
Az étlap csak egy összehasonlítási alap volt ahhoz, hogy teljesen akklimatizálódott a magyarság, fel sem tünik nekik, hogy amiért néhány éve vérremenően harcoltak - pl. a magyar feliratok - az szinte teljesen és szó nélkül kihalt. És a szomoró számomra az egészben, hogy fel sem tűnik az ottélőknek.
@Fabius: ezt regéltem reggel: Divide et Impera,
ideiglenesen visszavonva nyilvánosan, 1-2-3 héttel később sunnyogva, de bevezetve, amúgy meg a felsőoktatási pénzek már megvágva, ergo az elsorvasztás elindítva, önszabályozás csúcsra járatva, mint a média törvénynél, eü. törvénynél stb-stb
Szívesen olvasnék egy elemzést a magyar-lakta romániai területek és a hátrányos helyzetű magyarországi régiók gazdasági mutatóinak összehasonlításáról.

Nem lepne meg, ha kiderülne, hogy idehaza nagyobb szükség van a Romániába küldött erőforrásokra.

És most idelőjetek!
@Habakuk999: Ron Werber az MSZP kampánytanácsadója ismét, szóval még legalább 1,5 évig hiába szeretnél békét, itt harc lesz.
A HT-k is téma lesz természetesen, "23 millió határon túli fidesz-szavazóval akar nyerni a zorbán" stb. :)
Amúgy abban reménykedni, hogy a határon túliak (a szomszédos országokban) majd a ballibre szavaznak, az kb. olyan vágyálom, mint azt várni, hogy Izraelből érkezik majd egy csomó szavazat a Jobbikra.
A baloldal egyik fő truvája volt az elmúlt 10 évben a htm-ek ellen hergelni az erre amúgy is fogékony, a htm-eket mindig simán románnak, szlováknak, ukránnak nevező táborát, hát ezért nem. Te szavaznál olyan pártra, amelynek a (vélelmezett) szavazói arról értekeznek minden fórumon, hogy te mekkora tetű, az országuk tönkretevője, pénzért megvehető rongyember stb. vagy? Kb. annyira fognak az Együtt 2014-re vagy mittomén milyen neve lesz az orbánellenes antifasiszta népfrontnak végül, szavazni, mint mondjuk az újpalotai lakótelepen a Fideszre. Vagy inkább annyira sem. Szóval ez a hajó elment, abban reménykedhettek, hogy leszarják a magyarországi választást.

A nemzeti identitásról pedig a liberális tábor kb. '89-ben mondott le, és azóta panaszkodik, hogy kisajátítja a jobboldal.
Elhiszem, hogy Te nem, de ebben a táborban kezdettől fogva azok voltak a meghatározók, akikben önmagában is ellenérzést keltett a pl. kokárda is, nem kellett tőle "elvenni".
A zsidó származásúak esetén, pedig mint Csoóri megfogalmazta anno:
"A Tanácsköztársasággal, a Horthy-korszakkal, de különösen a Vészkorszakkal a szellemi-lelki összeforradás lehetősége megszűnt". Ez így is van, a nagy többségnél. Nem is kárhoztatom őket érte, én is valószínűleg úgy éreznék a helyükben, ugyanolyan neveltetéssel a hátam mögött. Nem is tartom meglepőnek.
Pontosabban, a komcsi korszakban létrejött egy "kismagyar" nemzetfogalom, amit sokan, akik a Kádár-korszakban nőttek fel (származástól függetlenül) magukévá tettek. Eszerint (egyéb jellemzői mellett) a határon túl nincsenek magyarok, max. magyarul beszélők. A magyar történelem 1000 éve "fájó, bús", amivel az SZDSZ alapító irata is fontosnak tartotta kinyilvánítani, hogy semmilyen folytonosságot nem vállal vele. stb... Na ezt a magyarságképet a baloldal egy része máig vallja, a jobboldal viszont a "'45-ben elvetett, horthyfasisztaantiszemitairredenta" "retrográd" magyarságképet támasztotta fel, 90-től (miután 45 évig tiltott volt minden formában). Ez persze tele van hamis pátosszal, romantikával és rosszabbakkal is, kétségtelen, de még mindig átérezhetőbb, hitelesebb mint a "modern", amiben a nemzet fogalmát a pusztán a "köztársaság polgáraival" akarták helyetesíteni.
@saravad: Én is kiborulnék! Szemetek! Nálunk is kezdődik.... Egyszerűen, valahogy téma lett. A gyerekek agymosására, pedig különösen ugrok! Fogékony fiatalok ideológiai gyúrása- az oktatás szétverésével együtt. Ügyes! Hiszen itt most tüntetnek ugyebára középiskolások, egyetemisták, de ne feledjük, hogy éppen államosítják az általános iskolákat kommiszárok kinevezésével egyetemben, leszállították 18-ról 16-ra a tankötelességet, harmadolják a szakmunkás képzőkben az elméleti, általános műveltséget adó képzést, és még sorolhatjuk estig azokat a lépéseket, amelyek a gyermekeink, és ezzel az ország jövőjét veszélyezteteik!
@a szív fészkei: Megnéztem a kézi meccset, kikaptunk, és érzelmi hatások alatt jött a fogalmazási kényszerem. Ez is egy meccs, ahogyan látom ide beesve.
@épészmérnök: A nyelv igen,ez köt ide engem is. Meg, hogy micsoda csodák születek ezen a nyelven!

És minden,amit az én családomnak köszönhetett ez az ország, le van szarva, mert már mióta turulban, kokárdában és Székely himnuszban mérjük a magyarságfokot. A turul jegyében verték az árja egyetemisták apámat fiatal korában, amikor csaa annyi volt a bűne ,hogy tanulni akart a maga erejéből. Anyám is adott a hazának rengeteg római emléket tárt fel, dolgozott fel, tárt a világ elé két nyelven,hogy igazodási pont lett, egyetemi tananyag, mint a római limes vidékének tudora. Nagyapám házakat épített Budapesten és megvédte a Gellértet anno a lebontástól. Ezek miért nem tettek, miért csak a pántlikás hazaffyasság a nyerő itt?

A lányom kel hajnalban, hogy a kis kölyköket elláthassa az oviban filléres bérért. Az,. hogy az ember itt maradt, itt dolgozik tisztességesen, itt használja normálisan az anyanyelvét, itt akar egy fejlett és európai államot építeni és látni a munkája nyomán, miért nem hazafiság? Hogy nem a pusztába akarja kilöketni a semmi ágán ringatózva, hanem egy potens orszgot akar értlemes vezetéssel, az miért nem hazafiság? A kuruckodó baromkodás, az a hazafiság, A szófosás? A delíriumos giccs, az a hazafiság?

Mert manapság, akik igazán híressé és elfogadottá tették Magyarországot a kultúrnépek közt, azok, ha meg merik írni, hogy vannak itt komoly gondok, máris hazaáruló szemetek, takarodjanak. El is ment Kertész, Esterházyt, Nádast a németek ünneplik és tüntetik ki mindenfélével, itthon nem nagyon, Spirót is mindennek mondják,mert nem ájult nyaligátor, hanem az "érted haragszom" harcosa a szóval, amivel tud bánni..
@saravad: Aljasok, két kiszolgáltatott réteggel basznának ki egyszerre. 2 in 1. Megértlek.
@a szív fészkei: Kösz, annyira nem, csak az adrenalin még dolgozott bennem, mikor írtam. Bár - bevallom - azért a kézi fékemet behúztam.
Orbán elegáns romkocsmában beszélgetett a diákokkal

2012. december 15., szombat 16:08 | |
Címkékorbán viktor, felsőoktatás, diákok
Az Ötkert nevű elegáns belvárosi romkocsmában találkozott délután Orbán Viktor diákokkal és fiatalokkal. A miniszterelnök sajtófőnöke kérdésünkre azt közölte: a kormányfő a diákok meghívásának tett eleget, konzultált velük. A fiatalok elmondták véleményüket a felsőoktatás helyzetéről és jövőjéről, ezután a miniszterelnök további egyeztetéseket is tart, többek között több kormánytaggal.

Azt egyelőre nem tudni, kik azok a diákok, akiknek a meghívására a péntek este Brüsszelből hazaérkező miniszterelnök ilyen gyorsan eleget tett. Kiss Dávid, az elmúlt hét tüntetéseit szervező országos diákszervezet, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) alelnöke nem tudott a találkozóról, ők nem kaptak meghívást. Mint Kiss Dávid az Indexnek elmondta: ők is csak a kormányfő Facebook-oldalán látták a képet, és azóta is találgatnak, milyen diákokkal találkozhatott a kormányfő. A HÖOK hivatalosan kedden tárgyal Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterrel.

Orbán Viktor a helyszínen őt kérdező riporternek azt válaszolta: "Keretszámok? - Azok nem lesznek"
Fotó: Marjai János / MTI
Nem tudott a találkozóról a hét eleji fórumot és hídfoglalást szervező Hallgatói Hálózat sem, őket sem hívták meg az Ötkertbe.

A hvg.hu szerint a találkozó nem volt sajtónyilvános. A romkocsmát a kormányfő védelmét ellátó Terrorelhárítási Központ munkatársai biztosították, az újságírókat nem engedték be. A beszélgetésről kilépő fiatalok sem akartak nyilatkozni a hvg.hu-nak, azt mondták, majd a Faecbookon mindenki elolvashatja.

A hvg.hu-nak sikerült megszólaltatnia az Ötkertből kilépő Orbán Viktort. A kormányfő autójába beszállva arra a kérdésre, hogy döntöttek-e már a keretszámokról, hosszas gondolkodás után azt válaszolta: "Keretszámok? Azok nem lesznek."

Ez a válasz jelentheti azt, hogy olyan konstrukciót dolgoznak ki, amelyben nem határozzák meg, hány diák képzését támogatja az állam. A mai rendszer szerint az állam minden felvételi időszak előtt közzéteszi, hány diák juthat be térítésmentesen az alap- és osztatlan képzésekre és a mesterképzésekre. A felvételi eredmények alapján ezeket a helyeket töltik fel. A keretszámok eltörlése a rendszer megfordítását jelentené: azt határoznák meg, milyen felvételi eredményt kellene elérni a tandíjmentes helyekhez. Ez igazságos rendszer, az állam számára azonban előre nem kalkulálható, hogy egy felvételi időszakban hány diák képzését támogatja.

Havasi Bertalan közlése szerint Orbán Viktor még ma délután Facebook-üzenetben összegzi a konzultációk alapján kialakított álláspontját az ügyben.

A héten szinte minden nap tartottak tüntetést az államilag finanszírozott hallgatók keretszámának drasztikus csökkentése ellen. A brüsszeli EU-csúcson tartózkodó miniszterelnök a távolból először azt ígérte, hogy már a hétvégén megoldják a felsőoktatási reform kérdését, pénteken ugyanakkor azt mondta, hogy „valamikor a jövő héten” öntik végleges formába a keretszámokról szóló kormányrendeletet.

index.hu/belfold/2012/12/15/orban_elegans_romkocsmaban_beszelgetett_a_diakokkal/

valami büsös, nagyon büdös...

mátyás a plebs között...
@Pados Feri:

Hát igen, ezt mondja minden fideszes.

De pontosan mi is az állampolgársági törvényünk, mióta Orbán alkotmányoz ...?

Az a jó kis nemzettudatos.

Amiben nincsen állam és nincsen polgár, hanem csak magyarság van.

Mert én már kíváncsi vagyok arra, hogy ki is a magyar akkor pontosan...

Szabad kérnem egy jogszabályt ?
@Marcellusca: :)

volt kis időm, oszt unatkoztam az üres kocsmában,(már be sem köszönsz?!) pofázni meg nem szoktam - de a témát "kiegészítettem" egy mellékszállal. :DDDD
Orbán Viktor oldalán egy snájdig fiatalembert találtam a Facsén, aki a Pannon Egyetemen végzett :-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Ha azt mondja, nem lesznek keretszámok,

az valszeg azt jelenti, hogy 80 évre titkosítják.

Hadititokként fogják kezelni az ilyen-olyan módon tanulók számát.

Régebben az iskolai osztálykönyvekben is mindig voltak fantomgyerekek, hogy sose derüljön ki, valójában hányan vannak.
Megtaláltam OV oldalát. Rajta egy videó. Éppen a lila nyakkendőjét köti egy tükör előtt a Nándorfehérvári teremben, közben a Búbos Banka referál neki valamiről. Sok a meghatódott komment, közülük is egy különösen szép:

"Csak szorosan!"

:-DDDDD

www.facebook.com/photo.php?v=10151316151851093&set=vb.298090296092&type=2&theater
@a szív fészkei: Nem olvastam.

Akár olvashatom is.
Bár, kezdek túlcsordulni ezen témákból.
@a szív fészkei: Te nem náci vagy.

De nem te fogod megmondani, ki tartozzon a nemzetbe és ki nem.

Az lett volna a jó megoldás, ha nem szavazhatnak.
De alapjaiban a balliberális tehetetlenség és érzéktelenség miatt most szavazhatnak.

Ez a nagy büdös rögvaló. És mi erre a megoldásod?

megsértődve és tüzet okádva duzzogni kell a sarokban.

Gratulálok.
jajnemár, de Viktor megmondta, hogy ő még sose hazudott, akkor minek kell ez?!
:D
@a szív fészkei: lényegében én is ezt akartam írni, de te jobban összefoglaltad.
Továbbá azt, hogy ne ugasson bele senki, hogy milyen szart főzök ki magamnak, főleg a partvonalon túlról ne.
@Spániel: Mert ahelyett, hogy az anyországiakhoz hasonlóan pofázzák a nagy semmit, dolgoznak, teszik a dolgukat.
"Mert én már kíváncsi vagyok arra, hogy ki is a magyar akkor pontosan..."
Kérdezd meg a dzsobbikot és a Varánuszon székelő képviselőjét, majd megmondják, eldöntik, hogy ki a magyar!
Erre tart az ország és a sok ájult seggnyaló barmai!
@Habakuk999: Keversz két dolgot. A kulturális nemzetet, és az állampolgárokat. A kettő nyilvánvalóan nem egymást lefedő halmaz.

A nemzetbe az tartozik, aki magyarnak vallja magát, akármit is jelent ez.
Állampolgár pedig az, aki a törvényekben lefektetett kritériumoknak megfelel.

Az állampolgár értelemszerűen szavazhat. Az, aki önbevallás alapján tartozik a nemzethez, nem egyértelmű, hogy igen, vagy nem. Ezen megy a vita.

És most elköszönök, további szép napot.
@Habakuk999: Ez a Pados Feri, lehet, hogy már nem néz vissza.

Mondhatnál te is valami sarkalatos törvényt, amiből kiderül, hogy pontosan mit is tett az alaptörvényébe ez az Orbán Viktor.

Mert én már félórája keresem és kezdek fáradni.

Szóval, ki a magyar a törvény szerint :
@épészmérnök: Tévedsz, nem keverem.

A vita a htm-ek szavazásáról már nem vita, hanem megszavazott törvény, ezt próbálom megértetni.
@dr. médiafigyelőbété: ja ja most olvasom én is...

qva jót írtam:)
@Dr. simonmondja.: engem nem érdekel baltazár fércműve.

olvassa, akinek ez a perverziója.

Politikusoknak jogászoknak jogvédőknek mondjuk nem ártana.
@Spániel: ezen már túl vagyunk. hála a 2/3-nak, bele fognak ugatni.

Csak nem mindegy kik és mit.
@Habakuk999: értsd már meg, semmi bajom velük, de ne a határon túliakon múljon, hogy megint egy degenerált üljön-e a nyakunkra vagy ne.
Semmi következménye nem lesz részükre, így felelősségük sincs.
Ez a más farkával való csalánverés tipikus esete.
@Spániel: értsd már meg, hogy ebben nem vitatkozom veled.

pont fölötted írtam:)))
@Habakuk999: Ahhoz képest egész nap tolod, hogy a határon túliak mennyire magyarok.

De kik ?
orbánék minden idők leghazugabb legaljasabb legkárosabb kormánya!!
@a szív fészkei:

A te problémád jelen esetben az aránytévesztés. Általánosítasz vastagon, majd jössz Markó Bélával és Cs. Gyimesi Évával igazolni önmagad.

Éppen csak azt nem veszed észre, hogy ők az erdélyiek nagyobbik, Orbánt elutasító hangján szólnak, és nem ők a követelőző, anyagi javakat és boldogulást kötelezően elváró kisebbség - lásd Szász Jenő - hangján, amiért az általánosításba is belemész.

Fából vaskarika, mondhatjuk.
@Habakuk999:
Baltazár fércműve szerint az a magyar állampolgár, akinek már a szülője magyar állampolgár.

További részleteket nem találok.
@épészmérnök: na ezért cseszi fel az agyam ez a megengedő osztogatás, hiszen némelyik megyénk ilyen szempontból már "katasztrófa" súlytotta terület!
@Fabius: Fabius, Te egy komoly ember vagy.

Melyik Orbán-törvény rendelkezik arról, hogy kik a magyarok ?
Lehet az, hogy nincs még erre sarkalatos törvény ?
ariel12: "Kérdezd meg a dzsobbikot és a Varánuszon székelő képviselőjét, majd megmondják, eldöntik, hogy ki a magyar!"

Hát akinek Ariel Sharonos avatarja van, az is biztosan az. :)
off, de tegnap hallottam, hogy Balázs Péter jelenleg szolnoki színházigazgató nyalonc foga megfájdult a Vígszínházra....
@Dr. simonmondja.: Ahelyett, hogy nyugodtan nézném a meccseket. :(

lehet, akik a magyar nemzethez tartorónak érzik magukat???

Ne vizsgáztass engem Kedves Szájmon, nem érdekelnek a szőrszálhasogatások.

Találsz erre vitapartnert szerintem.

Summa summárum, tudomásul kell venni, hogy a töketlenség és bunkóság miatt nagy csomó határon túli, levélben érkezett szavazólapot fognak megszámolni.

Amúgy a kérdésed jó. Valóban nem ártana tudni.
@valaki senki: gimis helyek 40%- 2016-ig, csak hogy képben legyünk.

Hát mi itthon érdekes beszélgetést folytattunk a gyerek részvételével a téli napforduló körüli ünnepekről, visszamenőleg nem 2000, hanem többezer évre. Menet közben érintettük a tudás, mint monopólium jelentőségét.

Aztán lehet betlehemes jézuskázni.
@Dr. simonmondja.: Nem is szőrszálhasogatás. A magyar igazolványok kiadásánál szabályozva volt, de én nem értek hozzá, hol.
@Habakuk999: Ott valami '93-as törvényt irkálnak.

És volt egy módosítója is 2010-ben.

De hogy lehet, hogy ez a hatályon kívüli Alkotmány határozza meg, hogy kiknek osztogatják az állampolgárságot ?

Nem akarom elhinni.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: A diákok és a miniszterelnök megbeszélése a romkocsmában az első felvonása annak a várható szcenáriónak, amellyel a diákok ellenállását megtörik. Ennek a lényege a diákok szembeállítása, a méregfog kihúzva.
Nem kétséges, hogy a keretszámok megszüntetésével olyan felvételi rendszer lép életbe, amely számszerűen minimálisra szűkíti az esélyeket az államilag finanszírozott helyek igénybevételére.
Ehhez a dramaturgiához nem is kell nagy ész, elég a döntési pozicióból formálható előny.
@Fabius: azééé vaskeresztes ííídikót se hagyd ki a szórásból...
@Mariann19: hahó, a mai szabadegyetem elmarad, a kicsavart szivacs habos-babos ádventi ajándok, jelen állapotohoz. ókkori róma szabadegyetlen napolva.
ps. olvastam... jól szétosztottátok a giriznámat:)
@Dr. simonmondja.: pedig simán benne van a pakliban, hogy kifelejtődött.:)))

a Preambulumban talán? rögtön a jujjdekeresztény család után?
@Habakuk999: magyar igazolványt annak nincs, aki nem akar, magyaroknak jár, a többiek veszik. Fent írtam ukrán barátunkról.
@Dr. simonmondja.:

G) cikk

(1) Születésével a magyar állampolgár gyermeke magyar állampolgár. Sarkalatos törvény a magyar állampolgárság keletkezésének vagy megszerzésének más eseteit is meghatározhatja.

Eljárásjog szerint:

www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Csikszereda/hu/Konzuliinfo/allampolgarsag_honositas.htm
@Habakuk999:

Az nem lehet, hogy kifelejtődött. Biztos nem találom csak.

Igaz, én azt se értem, hogy akkor most hatályos-e az Alkotmány, vagy törvénytelenül osztogatnak igazolványokat...?
@Dr. simonmondja.: magyar az, aki a ner szerint él, és elfogadja, (nemcsak támogatja) a ner rebdszerét. ezenkívül, aki magyar igazolvánnyal rendelkeik, innen kap külföldiként nyukdíjat, (a magyar rki dödöjjön meg), aki külhonikén szavazhat a zorbán kormányra, akinek ismeretlen címre küldik a ahtáron túl a konzultációs levelet, és aki felnyalja agyglelkű kormányunk támogatását, illetve külföldön élőként oktatási támogatásban részesül. Aki nem magayr: mindenki, aki az előbb felsoroltak legalább egyikének nem feélel meg.
ez nagggyon betalál: Télirózsás, isteni:

A legjobbnak tartott fővárosi középiskolák diákjai is részt kívánnak venni a „Télirózsás forradalomban”, azaz a december 19-ére, szerda délutánra az MTA épülete előtti Duna-partra meghirdetett tiltakozó nagygyűlésen.
@Dr. simonmondja.: @Fabius: @Spániel: Államkötvényjegyzéssel is lehet kapni.

Tényleg, a kínaiak is simán szavazhatnak, nem?

Királyság..
@Spániel:
"Az alábbiakban a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség hivatalos pártalapítványának meghívóját közöljük.
A Polgári Magyarországért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt "

akkor most mi a neve? vagy épp metamorfózison kaptuk a szervezetet?
@Habakuk999: ettél finom rántott húst?

há de nem. rohanás volt és rohadás... kajára nem volt idő. a hadizsákmány két darab integrál gesztenyés kifli, (azér nem pozsonyi, mer a vége kétfele görbült, mintaz integrál, 6 üveg Budvájzer Samson ser... 2 db húspástétom kocsiban éve, fél kikló barna kenyér, egy fánksaslik (kisfánkok közt alma felszúrva hurkapálcikára, így megsütve és 25 dkg mézespuszedli.. Na ezzel emgvolt a nagy ádventi bevásárlás... maj talán legközelebb. PS. és emiatt ótóztunk 950 km-t:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: mókuskám, ezek a tételek felmerültek a népszavazásosdi alkalmából is. Akko lettünk nemzetrontó hazaárullók.
@Fabius:

Én nem vagyok jogász. Mire hivatkozik ez az eljárásjog ?

Hasraütésre ?

Mert az Alaptörvény szerint az állampolgársághoz csak a szülőm állampolgárságát kell bizonyítanom.

Mondjuk, hogy felmutatni egy anyát, vagy egy apát, aki magyar...

A többit honnan szopták ?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: "Jól szétosztottátok a giriznámat."
Aggódásomat fejtettem ki az előző esti melankólikus hangulatod miatt. Erre Te vidoran Bécsben éled a világodat. Megérdemelted a féltést?
Jó, maradjon el a szabadegyetem, de Te dobtad fel a témát. Nem szerettem volna, ha mellőzöttnek érezted volna magad, azért reagáltam. Nem baj, majd máskor okosodunk.
@Habakuk999:

Egyszerűsített honosítás, jogszabályok, eljárás meg amit akartok:

www.allampolgarsag.gov.hu/

Államkötvénnyel letelepedést veszel nem állampolgárságot. Állampolgársághoz itt köll lakni egy ideig a kedveskínainak. Rájuk az EH nem vonatkozik.
@Habakuk999: vazze, gonolj bele 4 milliárd orbán szavazat... beszarok:-) 1000%-os többség. mer ránkszavaztak:-)
@Mariann19: nem melankólika volt, hanem kicsit lázas állapot és a helyzet purgálása 2-3 serrel. kölömben a büdös életben nem nyitok ekkorát:-) férfiállat sohse fázzon meg, mert az már szinte lethális, osztröktön végrendelkezni kezd:-)
@Spániel: :))))

azt hiszi hogy nagyon fifikás...

"keretszáámok? azook nem lesznek..."

azt hiszi nagyjátékos...

ez amug yigaz is... CIGÁNYKODÁSBAN ő kiráj...

rohat büdös dakota g*ci... cinikus po:cs...

dögöjjön meg !
Haumann Péter is belépett az MMA-ba
43 művészt választott rendes tagjai közé Fekete György akadémiája szombaton.

sose öregedjek meg és ne legyek szenili... egy világ összeomlásának fennforgása...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Az élmény a lényeg. megvártátok, hogy besötétedjen, s látszódjanak a lampionok?

Tuti megéri a 950 km-t:))
@Fabius: Mondom, én is ezt találtam.

De ez egy '93-as törvény és a Magyar Köztársaság törvénye.

Ilyen ország pedig már nincs is.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: jövőre ő is kap egy színházat oszt jónapot.
@Dr. simonmondja.:

Az állampolgárságot többnyire apád-anyád állampolgársága szerint osztják szerte a világon, ebben speciel semmi meglepő nincs. De ha ennyire részletesen érdekel böngéssz:

www.allampolgarsag.gov.hu/images/125-1993_K_rendelet.pdf

Ha már követelted a jogszabályozást :-D
@Habakuk999: lampionok? nebasszmá. egész ufo sereget láttunk nikkeldorfnál. pirosak voltak, villogat, és ssokan vóótak. Ja azok a szélburbincák éjszakai pirosfényei... de akkor is. Minek odamenni, ha az egész unyiverzum veresben villog a szemedbe? :-)
@Spániel: Óbasszus! Ha ígérsz, légy nagyvonalú! Mi baj lehet?
@Fabius: a francba. Akkor hogy lesz meg ismét a 2/e, ha már a kínai rokonyok se szavazhatnak.
@Dr. simonmondja.:

Ne fárassz feleslegesen:

B) cikk

(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország államformája köztársaság.
@saravad: jesszusom, mit igértem, amiről nem tudok?
@Habakuk999:

Kicióccó kínai barátunk folyamodhat gyorsított eljárásért a szavazásig. Csak alanyi jogon nem jár neki pénzéért az állampolgárság, extra sürgős felárért vagy nemzeti érdekre hivatkozással viszont bármi megoldható, mint honosított sportolók esetében :-))
@Fabius: Az az 1993-az törvény a Magyar Köztársaság állampolgárságának megszerzéséről szól.

egy 20 éves törvény.

Ezek meg ünnepelnek valami állampolgársági törvényt, amit Viktorunk adott nékik.

Nem érted, hogy nem találom, mit adott ?
@Fabius: a 2/3 az eléggé nemzeti érdek. Legfeljebb visszakérjük a baltást is rokonságostól.
Birkózni biztosan jól tudnak.
Nagy hír van fiúk, mégsem lesz tandíj - persze csak feltételek mellett, szóval még jöhetnek az aljas trükkök.

De ezzel együtt is az van, hogy a diákok LEGYŐZTÉK Orbánt. Orbán nyílt színen kapitulált.

Hatalmas gratuláció a dákoknak, és elismerés. Persze ez az ügy csak egy afféle "utolsó csepp" volt az elmúlt 2,5 évben, ami nekik kedvezett, sokkal többről volt itt szó, mint pusztán egy árulásról, egy újabb Orbán féle átbaszásról, de akkor is: ők kiálltak, alig pár ezren, és a rendszer máris összefosta magát, és a végén személyesen Orbán hódolt be.

Szép volt, fiúk-lányok!
Csak aztán vigyázni nagyon, csak kicsit dőltök hátra, és azonnal visszavág Orbán, dupla erővel. Most is épp a bosszút forralja, nem szokta ő az ilyeneket elfelejteni.
@Dr. simonmondja.: maga kötekedik:-) a zálompógár, aki garantáltan a fidecre szavaz... a többi senkiházi galiciai menekült...
@sárkányfő: nem kéne eztet túllihegni. az ördög meg a részletek... ez a zombi még a büdös életben nem kaoitulált mosse fog...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Nem kötekedem, basszus, mostmár látni akarom, hogy

mit adott a Legnagyobb Magyar

a határon túliaknak, ami addig nem volt nekik...
@Mariann19: na jó, kedvcsinálónak és a dákó-román nemzeti együttműködés s jogfoyltonosság bizonyítékaként:

i1.trekearth.com/photos/111158/dsc090961.jpg
1. Megadom egy határon túlinak a 2-ős állampolgárságot.
2. Az adatait nyilvántartásba veszem, az alapján kap személyi számot, igazolványt, útlevelet, lakcímkártyát.
3. Ki hitte el, hogy nincsenek nyilvántartva a határon túliak?
@Dr. simonmondja.: NER öntudatot. Olyan lehetőséget, amit a világ egyetlen országában sem gyakorolhatnak Közvetlenül beleugathatnak egy másik ország politikai rendszerébe, államberendezkedésébe, adórendszerébe, élvezhetik egy másik ország, helyi lakosok számára isnstinte elérhetetlen szolgáltatásait. Ingyér, illetve egy NER ikszért. Ez neked nem elég?
Leheccséges, hogy a vezír a romkrimóban néhány diáknak álcázott töketlen TEKessel, esetleg néhány csúti ifjúkomcsival, netán pár oligarcha-kölökkel egyeztetett. Egy biztos: ez a szemfényvesztés. Hogy is képzelte valaki, hogy a behúzott farkú, zabszem-effektusos nagyvezír kiáll azok közé, akik a motorjai a diákmegmozdulásnak. Nyilván nem akaródzik vitába bonyolódni olyanokkal, akiknek legmélyebb álmukban is teljesítőképesebbek az agysejtjeik, mint a vezírnek csúcsrajáratva.
Ezt most érti valaki? Nem lesznek keretszámok? Mi van? Egyik nap így, a másik nap úgy? Feb. 15. a jelentkezési határidő, ezek meg azt sem tudják mit akarnak

index.hu/gazdasag/2012/12/15/diakhitel/
@Mariann19

Ja hogy szegény Decebál rosszul végezte? Az egy másik történet:-)
@Zuzu Petás: ??? ez csak hadoválás...

mit nem értesz...

da-kottázik a cigány... khm, uppsz... cigánykodik a dakota...
@Parajpuding: Fenéket. Találkozott a külföldön, illetve bennföldön élő gyermekeivel Rákelle, Mennyhérttel, Gáspárral és Boldizsárral. Úgyis olyan ritkán láttya őket....
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Úgyértem, a választójogon kívül.

Mit köszönhetnek viktornak...?
Csak nekem van olyan érzésem, hogy ez az ember (OV) szórakozik az egész országgal - most épp a felvételi keretszámok és tandíj kapcsán?

Amit most bejelentett, azt kivel egyeztette - úgyértem a kormányból vagy a felsőoktatásban érintettek közül??

Vagy - mivel úgyis egyedül ő dönt - eldöntötte ott a romkocsmában ma délután. egalábbis ma estére.

A röghözkötést is el kell törölni. Azt még jobban, mint a tandíjat!
@Dr. simonmondja.:

Ha egy 93-as törvényt nem eltörölsz hanem csak módosítasz akkor az 200 módosítás után is "93-as törvény" néven lesz a jogtárban.

Ez volt a jobberek baja a régi alkotmánnyal, hiába volt a 49-es teljesen kiherélve és rendszerváltáskor újraírva.
Eltörlik a keretszámokat? Könyörgöm, cáfoljatok! NEM a 100 %-os diplomáztatás a cél, ugye világos?
@Dr. simonmondja.: nertudatot, pitykés mellényt, némelyeknek az óhazában magas stallumot, azok rokonyainak biztos megélhetést, médiajelenlétet és még csak oda sem kell niki tartani... a többinek szilárd öntudatot, székely himnuszt, helyi szegregációt és egy tökös püspökfalatot. te kaptál ennyit itthon? éegfeljebb a pofádra... meg különadót... csekkadót... küzmö adót, alaptörvényt, cöföt, közmunkát, áfát... soroljam?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Mi ez a beleegyező, "Na jó." Kedvcsinálónak mondj el mindent erről a fotón ábrázolt remekműről, légyszi.
Orbán: Eltöröljük a keretszámokat
Túl sok zavart okoz, ezért eltörlik a rendszert. 240 pont felett ingyenes lesz a tanulás.

Basszus... birodalmi többes, antimegvilágosodoott abszolutizmus... az álom én vagyok. Ettől kevesebbért is nyakaztak a flansziák 17989-ben... több, mint 200 évvel ezelőtt...
@Fabius: Jó. Akkor hol a Viktor módosítása ?

Mert tudok én mutatni egyet, de nem tudom, hogy ez hatályos-e , mert nem erről szól a külképviseleti rendtartás, amit láttunk...
www.parlament.hu/irom39/00029/00029.pdf

Szóval ez egy olyan módosító, hogy bárki lehet vele magyar állampolgár,

aki véli, hogy magyar származású,
beszél valamennyire magyarul,
kéri,
vagy az is lehet,

aki nem beszél, mert cselekvésében korlátozottnak nem kell,

de képviselőjén keresztül kéri az állampolgárságot.

Szóval, ha ez lenne a magyarság alapja,

akkor a 7 milliárd földlakó bármelyike bátran határon túli magyarnak nevezheti magát.

Mert senki sincs kizárva ebből a körből.
@Mariann19: nos, ez Tajanus oszlopa. Ezen spirál alakban dombor művön van megörökítve a csaszi dákok elleni hadjárata. A dombormű kiterítve több, mint 200 méter hosszú. A kiterített alkotás megtekinthető az EUR negyedben Rómában az egyik múzeomben. Helyileg Rómában, Trajanus fórumán található, rögtön a Viktor Emmanuelle emlékmű mellett, illetve az első szupermarket, Trajanus piaca között. Az oszlop kb 5 méter átmérőjű, belül csigalépcső vezet a tetejére. Fenmmaradását annak köszönheti, hogy vmelyik pápának megtetszett és a tetejére, egy ma is látható SzentPéter szobrot rittyentett. Nem látogatható, csak karám mögül nézhető. Elég, vagy kell még?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Hátja. Karácsonyra 40 000-ft-os bírságot kaptam.

Olyan adventi összmagyar hangulatba pöndörültem.
Bocs de ezt a hozzászólást berakom ide. Elnézést "szendam"
"
szendam
2012. december 15. szombat
17:39

Hogyhogy kik voltak a “rejtéjes diákok”, ama “10 Szerencsés”, akik belenézhettek az idült “Xanax-házi pálinka”-élvező zavaros szemeibe és elméjébe? A fotó mindent elárul! … Őket is csak importálták valahonnan: Erdély?, Felvidék?, Kárpátalja? … Különösen azt a fotó balszélén látható, feltűnően barna bőrű (afro-magyar) egyént. :-D
Egyébként elképesztő a dolog. A pasas már nem csak minket, de önmagát is hülyének nézi!"
nepszava.com/files/2012/12/orban-diakokkal-talalkozott-qpr.jpg
@Dr. simonmondja.:

Ez a hatályos módosító. És most próbálj nagyon ártatlanul nézni mint aki nem tudta már akkor, mikor minket kezdett baszogatni érte.

Ja, mind a 7 milliárd lakója a földnek határon túli magyar állampolgár lesz, te pedig átkeresztelkedhetsz Debreczeni Szájmonak, mert előre megmondtad.
@ariel12: mocskos sajtó... hol a lektor? Orbán, DÁKOKkal találkozott. Nnnya:-)
@Fabius: Na ne vicceljünk.

Most akkor mi van ezekkel a határon túli magyarokkal ?

Mert itt többen vallottak mély szeretetről.

Kik ezek a határon túli magyarok ?

Akik kérelmezik a magyar állampolgárságot külföldön, azokért kell repesni ?

Én nem vagyok egy távgyógyász.

Kinek küldjem az érzelmet ?
@Mariann19:

Normálisabban itt: Igaz angolul, de sokkal korrektebb:
Trajan's column was erected in 113 AD in honor of emperor Trajan. It was located at the then just completed Trajan Forumand surrounded by buildings. The column commemorates his victories in Dacia (now Romania).

The Trajan column including its base is 42m high (138ft). This was exactly the height of the hill that stood at this site. It had been leveled to create an open space for the construction of Trajan's Forum.

Band of Reliefs
A band of beautifully carved reliefs winds around the column. The band is more than 180m/600ft long. Its width varies from 60cm/2ft at the bottom to 120cm/4ft at the top. There are more than 2000 carved figures depicting the story of Trajan's Dacian wars between 101-102 and 105-106 A.D. It starts with soldiers preparing for the war and ends with the Dacians being ousted from their homeland. The column consists of 29 pieces of white marble, the largest one weighing up to 77 tons. The reliefs were not always in plain white: originally they were gilded and, like many roman monuments, brightly colored.

Statue
Initially, a statue of an eagle topped the column, but after Trajan's death it was replaced by a 6 meter (20ft) tall statue of the emperor himself. His ashes and later those of his wife Plotina were placed in the base of the column. In 1587 the statue was replaced again, this time by one of St. Peter.

Saved from Demolition

Legend has it that the column was saved from demolition thanks to Pope Gregory the Great (590-604). He was so moved by a relief depicting Trajan helping the mother of a dead soldier, that he begged God to save Trajan's pagan soul from hell. God then told the pope that Trajan's soul had been saved. The legend also tells Trajan's tongue was still intact when his ashes were excavated. The tongue told about his rescue from hell. The area around the column was then declared sacred, thus saving the column from demolition.

Location
The column is located at Trajan's forum - part of the Imperial Forums - at the Via dei Fori Imperiali, right next to the Piazza Venezia.
@ariel12: spontán volt, na, láccik a képen.
A TEK is éppen ott iszott véletlenül, vadmalac meg csak úgy leugrott a törzshelyére kilazulni.
Lehet, ott pattant ki a zisteni szikra is.
@Dr. simonmondja.:

Hátja. Karácsonyra 40 000-ft-os bírságot kaptam.

Teee NERlenség! Ez nem bírság, hanem NER hozzájárulás, amellyel önként az államadósságot csökkented, illetve hozzájárulsz a vörösveszedelemiszapkárosultak hejreállítási alapjához. És önkéntesen:-)
Szép estét:-)

Ritkán írok, de most fennakadt a szemöldököm.

a felvételi ponthatároknál a 240 egy közepesnél gyengébb helyen "játszanak".
Asszem' 3 éve már másként számolnak.Régen-úgy emléxem,h 260-80? volt plafon.Most 440.
(az én gyerekem 437 ponttal jutott be a Corvinusra)
Mert ha a mostani rendszerben 240 lesz a min. határ, úgy nem sokat kell szenvedni...

Persze nem érthet mindenhez, de akkor ne mondjon számokat sem.

...mert ugye... sose nyomjad fullban a kretént... de vitya nem látta ezt a filmet, pálinkázik inkább.De megkérdezhette volna a Ráhelt legalább, hogy hány ponttal vették fel őt a Corvinusra.

Úgyhogy nem tudom milyen "egyetemistákkal" beszélgetett, hogy ezt így hirtelen nem vágta senki, az sok mindent elmond a pr. rossz szervezéséről.
Egyébként is szidd a Télapót, meg a Jézuskát:-) Tőlük kaptad:-)
Azért nem lennék most a "csicskák" helyében.
Gondoljatok bele:
Vitya kitalálta a koncepciót (tandíj, keretszám, diákhitel, stb.) és kidolgoztatta a Rauzsiékkal. Oszt látta vitya, hogy ez így jó, majd szólt nekik, hogy akkor most lehet terjeszteni. Terjesztették is szorgalmasan, oszt lett a gubanc.
Látva ezt vitya gyorsan hazajött, és "megmentette" ifjú népét.
Szemét tetű. Megint megússza, hogy felelős legyen...

A baj az, hogy a szar ami elhagyta kedvenc ánuszrauzsáját, azt most bevonták marcipánnal, meg raktak bele mogyorót.
A szar így sem lesz ehető...
@Fabius:
"Államkötvénnyel letelepedést veszel nem állampolgárságot. Állampolgársághoz itt köll lakni egy ideig a kedveskínainak. "

egyelőre. ne kiabáld el.
@Fabius:

Ja, és rút rágalom, hogy én tudnám előre és csalárd módon feszegettem,

mert ez a törvény, meg a külképviselet sok szabálya - köszönőviszonyban sincs egymással.

Eszerint egy meghatalmazott bead egy kérelmet és kijön egy állampolgárság... ennyi.

Semmi születési jog, ami az Alaptörvényben van.
Semmi vizsga, semmi adat.
@Dr. simonmondja.:
Sok (pár tucat) szlovák állampolgárságú magyart meginterjúvoltam munka közben. Orbánt többnyire rühellik. A jelen gazdpol. helyzetben nem vágynak a Trianon előtti határok visszaállítására. Volt, aki a magyar állampolgárságot azért kérte csak, hogy nyugatabbra magyar lehessen (ez szép).
Simán megélik magyarságukat a civil életben és nem kérnek a politikából.
@Bakter:

""Hans Christian Andersen eddig ismeretlen meséjének másolatára bukkant egy dán történész."

Írta Matolcsy György."

De nagyon hülye vagy:)))))))))))))))))))
@IrishOak: jaj, ne legyél mán ijjen szőrszálhasongató.
Lehet, Ráhelkét 240 ponttal vették fel, nem tudod elképzelni?
@Dr. simonmondja.:
"Baltazár fércműve szerint az a magyar állampolgár, akinek már a szülője magyar állampolgár."... vagy van felesleges 250 ezer Euro-ja...
Gyáva ez az ember.
Fél a helyzet eszkalációjától, most a csinovnyikok dolgozhatnak.

Az abszolutizmus uralkodói komolyabb politikai képességekkel rendelkeznek, mint ez a sutyó.

A kőccségaratást még nem szavazták meg?
Ki emlegette itt matolcsit? Itt van:
A kormányzati bírálatokat megemlítő kérdésre válaszolva Matolcsy György úgy fogalmazott: "örülök, hogy tartottuk magunkat az utolsó töltényig és forintig" a 2010-ben elindított gazdaságpolitikai vonalhoz. Úgy fogalmazott: "szerencsére nem volt sem időm, sem kedvem arra, hogy elbizonytalanodjak. Szerencsére a miniszterelnök részéről olyan támogatást, kiállást tapasztaltam minden nap, minden héten és hónapban, amely erőt is adott".
@IrishOak: " De megkérdezhette volna a Ráhelt legalább, hogy hány ponttal vették fel őt a Corvinusra."
Megmondom neked 1 ponttal. Felhívatta valamelyik csicskásával a rektort azt mondta neki: pont arra gondoltam ha a leányom nem kerül be az egyetemre akkor te pedig repülsz onnan. Na ez volt az egyetlen pont amit (a rektornak) Rahelnek teljesíteni kellett.
@Spániel: :-DD
Igazából bármit el tudok képzelni:-)

De a Corvinuson 400 alatt nem lehet pöttyösbe rugni, és Anikó meg büszke rá, hogy nyelveket taníttat ezerrel.(Mondjuk tök mindegy hogy angelisül nem beszél a német,meg a frc. is -meg bármilyen c felsőfok ugyanannyit ér pontban.Akkor nagyon rosszul tanult Ráhelka, ha elvégzi a sulit fel is szántják a corvinust... csak addig marad meg-ez elég egyértelmű nem?):-))

Szóval Vityka papa most mondott valami orbitális baromságot,vagyis a posztot kiegészítette a napi hazugság mai adagjával... de 'rózsinéni meg a girosz majd magyaráz,majd figyelni fogom az erőlködést:-D
@ariel12:
Ennek valós a realitása.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Elolvastam a Te magyarázatodat, a Wikipediát és a fotós magyarázatot. Komolyan mondom, egészen más szemmel nézem már ezt a mesterművet, köszönöm.
Átadlak ezek után a közösségi életnek.
@saravad:
Lemondtak a szlovák állampolgárságukról ?
Az aljas, sunyi fidesz és bérorvosai dicső tettei.
Legyetek nemzeti büszkék magatokra szarjankók!

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal 2012-től több százezer rokkantnyugdíjas ellátását vizsgálja fölül. Akit az orvosok munkára alkalmasnak találnak, az akár teljes járandóságát is elveszítheti. A mainap.hu hat ilyen eseten keresztül mutatja be a rendszer működését és annak visszásságait.
Baczur István számviteli főiskolát végzett, és huszonkilenc évig dolgozott az adóhatóságnál főrevizorként. A Pécs környéki Nagykozáron élő férfi kálváriája 1996-ban kezdődött, amikor felesége elhagyta őt és hároméves gyermekét. Emiatt Istvánt azóta is súlyos depresszióval pszichiáter kezeli.Az apa a válás évében 67 százalékos rokkant lett. Tüdőembóliája és szívinfarktusa volt, az elmúlt évek során három stentet (fémhálós cső, amely az érelzáródást gátolja) ültettek be neki. Súlyos cukorbeteg, napi ötször inzulinozza magát. COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) miatt fulladásos rohamok gyötrik, és sokízületi gyulladása is van, ami miatt sokszor napokig még az ágyból sem tud felkelni.
– Csak altatókkal tudok aludni, sokszor élni sincs kedvem. A fiam tartja bennem a lelket, akit három éves kora óta egyedül nevelek. Ő már a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karára jár - mondja az 54 éves férfi.
Felülvizsgálat: munkaképes
A súlyos beteg férfit az idei felülvizsgálaton rehabilitálhatónak találták, 54 százalékos rokkanttá minősítették vissza, és addigi nettó 156 ezer forintos rokkantsági nyugdíja helyett mindössze 36 ezer forint rokkantsági ellátásra lett jogosult.
– A felülvizsgálaton nem volt jelen rehabilitációs szakértő, és az orvos meg sem vizsgált, ezért nem fogadtam el az eredményt. Fellebbeztem, de közben kénytelen voltam munkát keresni, hiszen ez a pénz még a rezsiköltségünket sem fedezte.
Jelentkeztem egy áruházban, ahol az üzemorvos a betegpapírjaimat látva teljesen felháborodott. "Mit gondol, én vállalom majd a felelősséget, ha itt magával történik valami?" – mondta nekem, és azonnal hazaküldött.
Minden követ megmozgat
István nem törődött bele a döntésbe, igazságügyi orvosszakértőhöz fordult, aki alapos kivizsgálás után 63 százalékos rokkantsági szintet állapított meg nála. Szívbetegségét alulértékelték és kiderült, egyre több szövődménye van cukorbetegségének. Továbbá nem vették figyelembe az emésztőszervi-és reflux betegségét, részleges rekeszizom sérvét és halmozott pszichiátriai károsodását
– Felülvizsgálták az ügyemet, és egy hónapja a C2-es minősítési kategóriába soroltak, vagyis újra visszakerültem a nem rehabilitálhatóak közé. Rokkantsági ellátást viszont ezek után is csak a minimálbér 60 százalékát, vagyis 55.800 forintot kapok. Ezt a döntést sem fogadom el. Beadtam az ügyemet a munkaügyi bíróságra, ha az eredeti nyugdíjamat nem is állítják vissza, megkaphassam a minimálbér 150 százalékát rokkantsági ellátásként.
Honnan jön segítség?
Mivel családjukban senki sem aktív kenyérkereső, István, egyetemista fia és beteg édesanyja a férfi 55 ezer forintos rokkantsági ellátásából él, édesanyja öregségi nyugdíjából pedig a rezsit fizetik.
– Ez így nem élet. Nem futja semmire. Egy hónapban egyszer be tudunk vásárolni, és már el is ment az összes pénzünk. Egyedül a MEOSZ-tól (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) kapunk segítséget. Ők hoztak nekünk élelmiszercsomagot és fát télre. Nem tudom, mi lenne velünk, ha ők nem támogatnának.
A férfi egészségi állapota azóta is romlik, néhány hete cisztát találtak a tüdejében, aminek következtében fulladásos rohamai vannak. Bár sokszor élni sincs kedve, addig megy előre, amíg valaki nem figyel fel az ő és rokkant társai helyzetére.
Lapunk több alkalommal is kereste István ügyében a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt és az ügyben illetékes Emberi Erőforrás Minisztériumot, ám az illetékesek nem reagáltak érdemben megkeresésünkre.
A szakértői kormányunk és 2/3-a jól megtervezi és elvégzi a rábízott feladatokat.
Az elkészült remekmű és eljárás hasonló:

www.youtube.com/watch?v=5Bsy5yXq_7I

:-)
@Mariann19: rendben, lehet még ma folxtatom, de nem akarom szétoffolni a topikot. ajállott urodalom: Spiró György: Fogság, vagy bármelyik Steven Saylor (ha nem undorodsz az angol, buzi történészektől, akiknek még van is pofájuk "történelmi comics-lektür-krimit" írni nagy-nagy történelmi ismerettel, jó tollal:-)
Ez egy nagyon aljas megoldás.

Nem tárgyal senkivel, diákszervezetek, szakszervezetek, pedagógusuk, egyetemek, iskolák arcon köpve.

Kidolgozás, hatásterv, 0.

Mellesleg a gyerekeknek el kéne dönteni, hová is jelentkezzenek.

Mocskos csúti tahó.
Saját embereit is elárulja, semmibe veszi, dobja a süllyesztőbe.

Nézzétek meg a videót, be van kakecolva, mint állat.
@Fabius: Hogy számszerűen mekkora része az erdélyieknek az, aki nem szavaz Orvbűnre megfogadva Markó tanácsát, az pontosan 14-ben derül majd ki. Addig fifty-fifty az én és a ti véleményetek közt az állás.
@Dr. simonmondja.:

"Én nem vagyok egy távgyógyász.

Kinek küldjem az érzelmet ? "

Nem az a kérdés kinek, hanem az hogyan! Válasz 11 perctől a videón:

www.youtube.com/watch?v=bHQ3938MCZE
@Dr. simonmondja.: Az mondott le, aki kiment Belgiumba, Hollandiába. Szóval érzelmi okokból akart hivatalosan magyar lenni.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: @Mariann19:
Pöttyös könyv is van a korszakról, Aranygyűrű a címe, az íróra nem emlékszem.

Az Al-Dunán pedig máig felismerhető Trajanus útja, tábla jelzi, hol volt a hídja.
De ha jól emlékszem, a hídverés az oszlopon is szerepel.
Decebal elszámította magát egy kicsit.
FB: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/425651_463322483704534_2069919649_n.jpg

"Akinek kétségei voltak afelől, hogy a Magyar Nemzet a legtaplóbb politikai napilap, az most bátran eloszlathatja ezeket. Az újság címlapon próbálta bizonygatni a keretszámcsökkentés létjogosultságát azáltal, hogy hallgatók személyes adatait közölte. Kedves Érintettek, reméljük, akad jogban jártas ismerősötök!"
És még: fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/76741_556939070986522_811143783_n.jpg

"Valaki kitalálta, hogy ha a diákok szerdai meghívásától megijedő Orbán fiatalokkal pózol zárt körben, akkor meg vagyunk győzve? Hát nem:D Oszd meg, ha Te sem kampányfotókat akarsz látni, hanem cselekvést!
Ez pedig nem lehet más, mint a 6 pontunk megvalósítása:
1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!
2. A keretszámokat állítsák vissza legalább a 2011-es szintre!
3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!
4. Töröljék el a hallgatói szerződést!
5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!
6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba." HaHa
@a szív fészkei:

Ezt csak szeretnéd. A mennyien szavaztak Orbán kedve szerint és mennyien nem, az legutóbb egy hete volt mérhető.

Egy darab fidesztámogatott képviselő sem jutott mandátumhoz. Senki. Érted, ugye. :-))

A helyhatóságin ez az arány 85-15 % volt Markóék javára. Így általánosíts legközelebb.
@a szív fészkei: Mellé kell tenni Tomika, meg a többiek adatait is. Az ugye nyilvános, mivel közszereplők.
@ariel12: Én leszedtem ezt a FB-ról a HaHa megjegyzésével.
@Habakuk999: "Saját embereit is elárulja, semmibe veszi, dobja a süllyesztőbe."
mongyuk, a rózsiért nem kár, matolcsi pedig mint fent.
@Fabius: Ott, helyben,mint írtam sokkal korábban, azt bőven be lehet látni, hogy ha életvitelszerűen Erdélyben élnek, akkor olyanra kell voksolni, aki bejuthat a parlamentbe képviselni a magyarokat.

De itthon már nyugodtan szavazhatnak máshogy. pont mert az nem érinti őket sehogy..
@a szív fészkei: ezek nem hülyegyerekek, aminek nézni próbálta őket a pocakos. Nagyon drukkolok nekik,hogy bőgessék le ezt a majmot. Bőgő majom, hm, ez még úgysem volt.
@Fabius:

Még nem olvastam végig a kommenteket, ha volt , bocs.

Nagyon nem tetszett nekem OV mondata a minőségről ( ATV híradó )
Cinikusan azonnal beugrott, hogy max 500 pont esetén, minden 499 pontot elért gyerek ingyen tanulhat jogot,499,5-től közgazdaságot és így tovább.
A többiek, ha akarnak tanulni, fizetnek.
Tényleg nem kell keretszám.
nagyon nemes lélek...
meghalgata az öszes romkocsmás középiskolást és egyemistát és azonnal döntött...
majd ő intézkedik...
Nem is Szörényi Levente akart erőteljes és meglehetősen hálátlan kritikát megfogalmazni, csupán az interjút készítő Stumpf András terelte a zeneszerzőt ebbe az irányba – nagyjából így foglalható össze Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnökének válasza a Heti Válasz aktuális számában

nna, legalább ezt is megtudtuk.
@a szív fészkei: De mos mééé? a sógórnőm 6 év alatt járt ki egy egyszakos egyetemet. Émmeg 10 évig jártam összesen szabadkőműves oskolába. Nem szégyen az:-) Ja, hogy attak 3 dipplomát? Ki nem szarja le. Jól mutatnak bekeretezve a budi falán:-)
@Vitéz László:
Olyan Bubónak tűnsz, de mint máskor is szoktál, rámutatsz a lényegre: ahogy az idei, a jövő évi keretszámokat is eldönti viki, mer mindenkit megment? A demokratikus jogállam keretei között?
Alattomos paradigmaváltás és rohadjanak a rohadtak.
Olvasva a kommentelőket olyan látvány van előttem, miszerint a többségből csak a színtiszta gyűlölet beszél.Ami nem ad lehetőséget a tisztán látásra. Másrészt roppant káros egy egészséges ellenzéki szimpátia toborzásra. Másrészt látszik a politikai tájékozatlanság. Nem is sorolom tovább. Nem érdemes itt párbeszédbe bocsátkozni, mivel látszik, nem tűritek az esetleges más véleményt.Ami nem biztos hogy Orbán párti, csak nem egyezik az itt lévő nagyfokú gyűlölet keltőkkel. Amiket itt egyesek megengednek maguknak, az nem úri emberre vall! Én elmondtam a véleményem és nem fogok reagálni senki megjegyzésére, mert értelmetlennek tartom.
@Spániel: Szegény állatok, na. Dehonesztáló nekik ez a párhuzam.
@hadri: Ebben a reklámban lesz a karosszéria átalakítás után bal kormányos pözsó a jobb kormányos valamiből!
@torró: kérünk, vezess ki minket ebből a fertőből, világosiccsá föl!
@Déva, Parajd kap segélyt, itthon nem kéne, miért?: Én azt tudom - ismerős volt ott, nem rokkant más ügyben járt arra a Thököly úton - hogy embertelen körülmények között, megalázó helyzetbe hozva kell ezt a rokkantfelülvizsgálati cécót túlélniük. Ő, az egészséges szégyellte magát, de nagyon látva a kínokat.
@torró: El Toro! Ki gyűlölködik itten? Ez a fórum, a nyukdíjjaklub kihejezett vasárnapi iskolája. Itten mindenki gyónás és reggeli ima után nyilatkozik. És a fejpárnája fölött Orbán képet tart, házioltárra, gyertyákkal, és minden nap imába foglalják a szencséges nevit. Aki meg nem így tesz, az demenciás, szenilis, retardált, tehát szóra sem érdemes:-)) Én sem várok választ. Nem akadályozlak semmiben. A mai böfögés megvolt, mehetsz a pénztárhoz:-)
@torró: Kár, pedig engem érdekel a véleményed.
@a szív fészkei: Nem, ez egy pöttyös ifjúsági lánykönyv.
Piperkőc százados, Crispinus el akarja venni a főhős lányt, de ő a beteges költöt, Pudens-t szereti.
Dák hadjárat, rabszolgalány...

oszt összebonyolódnak a szálak
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Uramisten, pedig tehetséges ember, nincs rászorulva az Orvbűn csöcsre...
@a szív fészkei: há de nem. vidéki túlkoros suttyók nem plopagandaképessek...
@Orica Középföldi: szerencsétlen, fingja sincs arról, mit beszél, teljesen össze van zavarodva. Nameg azok a kurva számok is..mindig velük volt a baj.
@a szív fészkei:

Szerintem meg a szimpátia, a szeretlek-utállak ennyire nem szétválogatható. Akit utálok arra nem szavazok se otthon, se a határ magyarországi túloldalán.
Tán olvastam is anno.

@Fabius: Valami kezd rémleni.A próféta szóljon belőled!!!
Hétfő derül ki, hogy ki lesz a Nemzeti igazgatója. Én nagyon izgulok!
@a szív fészkei: Hehhe. Ilen helyen én is jártam. A nővérke rámnézett, és elkezdett gagyogni, mint egy értelmi fogyatékosnak. Egy darabig türtem, majd közölte. Kedvesnóvér! Nekem, nem az agyammal, hanem a lábammal, meg a szívemmel van baj. Kurvára besértődött... azonnal kérte az összes szedett gyógyszerem nevét, összetételét, a szedés megkezdésének ifdejét... Na eree nemigen tudtam válaszolni.... nos... diadalmassan mosojgott:-) Télleg neki volt igaza:-)
Ja az Aranygyűrű kezd rémleni, rosszul tördeltem a sorokat.
http://www.facebook.com/notes/hallgatói-hálózat/orbán-viktor-sem-érti-a-tiltakozó-diákok-érveit/557000180980411

A Hallgatói Hálózat örül, hogy Orbán Viktor végre meghallotta az országos tiltakozást, viszont nagyon sajnáljuk, hogy Hoffmann Rózsához hasonlóan nem érti, miről beszélnek a diákok. A miniszterelnök ahelyett, hogy szerdán több ezer egyetemista hívásának eleget téve előadta volna ötleteit, ma Terrorelhárítókkal körülvéve tartott megrendezett beszélgetést ismeretlen fiatalokkal egy szórakozóhelyen, majd ködösítő nyilatkozatot adott ki a facebook-on. A Hallgatói Hálózat üzeni a miniszterelnöknek, hogy az érintettek bevonásán alapuló konzultációt nem válthatja fel semmilyen pr akció, csak nyílt tárgyalásokon megszületett átalakítást fogadunk el!

Elfogadhatatlan, hogy a kormány a felvételi jelentkezési határidő előtt két hónappal, tízezrek több éves munkáját és álmait a kukába dobva dobálózik az ország jövőjével. A Hallgatói Hálózat nem azért tiltakozott a keretszámok drasztikus csökkentése ellen, hogy pár héttel a jelentkezési határidő előtt Orbán azt egy még kiszámíthatatlanabb rendszerrel cserélje fel. A kormány legújabb titkos terve széleskörű konzultáció és nyilvánosságra hozott tanulmányok híján nem jelenthet megoldást a felsőoktatás, a fiatalok problémáira.

Csak tippelni tudunk, hogy milyen csomaggal áll elő szerdán a kormány, de mivel eddig sem hihettünk a saját ígéreteivel szembeforduló vezetésnek, folytatjuk küzdelmünket a diákok hétfőn elfogadott 6 pontjáért. Ez a hat pont egyértelmű üzenet a kizárólag káoszt felmutatni képes kormánynak, Orbán kiszámíthatatlan következményekkel járó bejelentése viszont nem ad garanciát ezek teljesülésére.

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!
2. A keretszámokat állítsák vissza legalább a 2011-es szintre!
3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!
4. Töröljék el a hallgatói szerződést!
5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!
6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba.

A Hallgatói Hálózat továbbra is támogat minden akciót, amely kiáll a diákok érdekeiért, és külön üdvözli, hogy az ország sorsáért aggódó egyetemisták mellett gimnazisták is felemelték a szavukat. Hétfőn mi is ott leszünk a Humán Platform Szalay utcai tüntetésén, a Pécsett és Győrben szervezett megmozdulásokon, szerdán pedig a gimnazistákkal együtt fogunk reagálni a miniszter bejelentésére.
@londonterminals:

http://www.facebook.com/notes/hallgatói-hálózat/orbán-viktor-sem-érti-a-tiltakozó-diákok-érveit/557000180980411
@V-PORT: Mijafenéér izgulsz? Nemzeti lesz, aki a kultúránkat közérthető módon, erkölcsös színezetben képes közvetíteni. Ez nem személyekről szól ezek után. Az úgyszólván lényegtelen. Te nézd az eszmét!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nem, a csaj azt mesélte, hogy semmi szék nem volt kirakva egy rokkantakat fogadó intézménybe a folyosón, a legfelső emeletre rakták a tolókocsisoknak az elintézendő papírhoz jutást, meg ilyesmi.

Szóval érezni lehetett a vastag alázás szagot.
közben a helyzet fokozódik:
Az érintettek bevonásán alapuló konzultációt nem válthatja fel semmilyen PR-akció, csak nyílt tárgyalásokon megszületett átalakítást fogadunk el – ezt üzente a miniszterelnöknek a Hallgatói Hálózat szombat este a Facebookon. A diákszervezet szerint Orbán Viktor szombaton „terrorelhárítókkal körülvéve tartott megrendezett beszélgetést ismeretlen fiatalokkal egy szórakozóhelyen, majd ködösítő nyilatkozatot adott ki a Facebook-on”.
@a szív fészkei: az aranykoporsó szerintem Diocletianus.

keresztényüldözéses.

lehet, semlyénzsótti olvasta a hátsó borítón lévő könyvismertetést.
@a szív fészkei: Folyik a kutakodás kik lehettek a kiválasztott fiatalok. :)

index.hu/gazdasag/2012/12/15/diakhitel/

Egyébként meg ahogy TG írta, "azon gondolkozom, komoly ügyben előfordult-e már ebben a ciklusban, hogy elállt a terveitől a kormány. Volt ehhez hasonló hátraarc?"
sőt, tovább fokozódik, mert hülyék azért nem vagyunk:
Miközben Orbán Viktor egy romkocsma mélyén a PR csapat álltal összeválogatott, 10-12 túlkoros diákkal egyeztet a felsőoktatás jövőjét illetően, addig a Fidesz pártlapja, a Magyar Nemzet a legrosszabb bolsevista hagyományokat követve teljesen törvénytelenül, az adatokhoz ki tudja honnan hozzájutva, listázza az egyetemi HÖK-vezetőket, hogy bebizonyítsa, nem csak Giró-Szász András tud 12 évig a felsőoktatásba járni - mutat rá a Kettős Mérce blog.

A bejegyzés szerint ezzel a kormányzat azt üzeni, hogy ha a diákok "kussolnak" és a miniszterelnök mellett vannak, akkor kellenek, de ha megszólalnak, kicsinálják őket.

"Levadászás, megfélemlítés és a szokásos hazugságspirál" - írja a Kettős Mérce a kormányzati kommunikációról a keretszámokkal kapcsolatban. A blog rámutat, hogy 2 napja azt mondták, nincs is döntés a keretszámokról, nem is volt ilyen dokumentum, de ha valóban nem volt, akkor előtte több napon keresztül miért nem mondták?

"Múlt héten még csak tandíj nem volt, aztán döntés sem, ma már keretszámok sincsenek. Igazából nem csodálkoznánk, ha holnap már felsőoktatás se lenne, azt is átneveznék valami mássá" - írja a blog, amely szerint Orbán facebookon tett bejelentése is csak zavarkeltésre jó.
@V-PORT:

Ne izgulj, Vidnyánszky lesz, és Szamóca lesz mögötte a salabakter. Az is kap egy féligazgató helyet, hogy ne sírjon állandóan.
@saravad: Akkor is izgulok! :) Mi van ha nem a Vidnyánszky - Eperjes páros?
Bocs, hogy OFF de ez valódi lehet?? :(

Iskolai mészárlás: magyarul írt búcsúlevél kering a Twitteren

hvg.hu/vilag/20121215_Iskolai_meszarlas_magyarul_irt_bucsulevel

ON
Az elmúlt 2 évben meghaltak a szüleim. Fáj és szomorú vagyok, de legalább ezt nem érték meg. A gyerekeimet meg mg kimenthetem.
@Fabius: Bizonytalan voltam. :) De most már megnyugodtam. Van MMA -ánk, rendbe hoztuk az oktatást, és most már a Nemzetiből is eltűnik a bűnös eszme. Éljen a NER!
@Fabius: Hogy Szívnek is teljes legyen az öröme, meg hogy ne az Operánál kelljen tüntetnetek januárban, bevehetnék még Dörnert és Uszticsot is a buliba. :)
@Orica Középföldi: "- ezért szeretem én a"
Ez azért nem túl bonyolult :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem volt még ilyen össznépi felháborodás.

baltazár gyáva. ebből indulj ki.
nem tudja kezelni az ellene sétáló és hülyülő gyerekek seregét..

Az arca a kocsmában engem nagyon emlékeztetett Causescu arcára, amikor kurvára nem értette, hogy a tömeg most nem őt érteti.

Nem érti a szitut, de fél.
@V-PORT: Méghogy nem! Azok az idők elmúltak! Nem vagyunk következmények nélküli, hanem igenis következményekkel súlyosan terhelt ország vagyunk. Te csak ne kételkedjél, mert az amúgy is a bűn melegágya!
(a bűn meleg ágyban meg... no, megér egy mise-kihagyást)
@saravad:

"Hát mi itthon érdekes beszélgetést folytattunk a gyerek részvételével a téli napforduló körüli ünnepekről, visszamenőleg nem 2000, hanem többezer évre. Menet közben érintettük a tudás, mint monopólium jelentőségét.

Aztán lehet betlehemes jézuskázni."

Ne is mondd:))
Ehhez kötődő élményem nekem is van. Nagyon jó gimiben, töri tanár kérdezte, ki tudja honnan ered a karácsony?
Naív gyerekem elővezette a sokezer éves történetet,Mithrassal bezárólag.
Válasz: Maga ilyeneket ne beszéljen, mert még baja lesz.
És ez bőven 2010 előtt volt.
@saravad: Most burkoltan a nemi identitásomra célozgatsz? :)
És a Kedves Vezető legjobb tanítványa, a diákokat árkúró...
Kósa Lajos altat, terel - semmit nem mondott az egyetemistáknak, de jól megünnepelte a média. VIDEÓ
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3517_kosa_lajos_altat_terel
@Habakuk999:

Tök jók. Nem tudom, kik, de ez a szöveg ütős és okos, tiszta és profi. Remélem, kellő nyilvánosságot kap.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Isten ments. Dörner csak mutassa meg mit tud elérni egy színházzal, ha a gój motorosok a fő bérletesek.
@Orica Középföldi: A hülyeség nem újkeletű...

Mindenesetre amivel felvértezhetem csemetéimet, azt megkapják. Asszem nem leszek népszerű, ők viszont nem tudatlanok. Ugye hogy megéri?
@saravad: "Olyan Bubónak tűnsz, de mint máskor is szoktál, rámutatsz a lényegre"

nem tudom ki aza dr.bubó és nem ismerek doktorokat...
kamudoktorok... 10-ből 9 lopta a disszertációt...
kamu kormányzás... szemfényvesztés... SZÁNALMAS:..
a világ fődakotája C I G Á N Y K O D I K
ojjan szép magyar szó... pont rá találták ki...
ha a jelentését el akarnám "magyarázni" (ez a másik szép szó
akkor azt mondanám: amit drorbán és a mafiakormánya csinál...

röviden: a parasztokból az uccsó huncut garast is kiénekli...
@V-PORT:

Ááááááh, én a nert nem éltetném, cserébe a Pista királyt lemegyek Szegedre megnézni Alföldi értelmezésében, mert az szerintem rendhagyó lesz az eddig látottakhoz képest.
@londonterminals: Biztosan.

Bízom benne, hogy kellőképpen feldühödnek ezen az aljasságon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Volt már hátraarc és lesz is.

Elsőre a nők ugranak be, akik annyira kiakadtak a 4-5 gyerekes szülési parancson,

hogy a fidesz inkább megszavazta a családon belüli erőszak törvényüket, minthogy megkergessék őket.
@V-PORT:
Gőzöm nincs a nemi identitásodról. Az enyém nagykorús örömteli, a tiéd? :)
Ja, és ünnepeljük meg a rákosokat is, akiknek mégis jár a rákgyógyszer.

Mostmár csak arra kell vigyázni, hogy nehogy sumákba csinálják, ami szembe nem megy...
@Fabius: Én szeretem Alföldi rendezéseit. Szegeden legutóbb a Marica grófnőt rendezte, nekem az is tetszett. Amúgy én imádom Alföldit. Igen egy büdös libsi vagyok.
@Dr. simonmondja.: ja, járni jár, csak nem jut.

Bakker, nekem meg pont ilyen vérzivataros időben romlott el a tv-m.
@Fabius: Möfögő, mint féligazgató? Nálam a Szécsényi film után írta ki magát örökre az ÉN rendszeremből:-)
@Fabius: Egy ismerős mesélte, hogy ez a darab nagyon szép volt.

www.ujszinhaz.hu/jezusfarago.php

Persze tudom, hogy szívéknek ez úgyis csak egy náci cucc, de lassan kb. ez már olyan lesz, hogy Karajan is náci volt. :(

www.mult-kor.hu/20121213_atertekelnek_a_hires_karmester_naci_kotodeset
@Fabius: És két percenként szerepel a médiában a petefészke-méhe állapotával a fő sztárjuk, Gregor Bernadett.
@V-PORT: Akkor is izgulok! :) Mi van ha nem a Vidnyánszky - Eperjes páros?
Megnyugodhacc a B alternatíva az Eperjes-Vidnyáncki páros:-9
@Vitéz László:
Tudod, nemBubó, apukám is egy cigány volt. 15-65 éves koráig dolgozott, majd elhunyt. Le ne cigányozd nekem még egyszer dr. Suttyót!
@Fabius: De hát elcsapták a Bátyait, hogy lesz Pista Szegeden? Sasvári lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bocs, hogy OFF de ez valódi lehet?? :(

Iskolai mészárlás: magyarul írt búcsúlevél kering a Twitteren.
Igaz! Egy ámerikai-magyar Jobbikos hitsorsos volt az elkövető. Előre ivott a 4 mrd. magyar támogatás bőrére. Csodálod, ha a nagy megtiszteltetést nem tudta feldolgozni?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Orbánék Nemzeti bérletet kapnak Karácsonyra.
@a szív fészkei:
Az volt már, hogy a fa.z kivan, a romkocsmák mélyén merengő, kisköcsög jogászokon?
Ja, hogy Piktor is??
Ráadásul egy romkocsmában osztotta a nullát, sosem látott diákok előtt?
HITELES EMBER!
NAGYON! :D
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Nővérke, mi???
Meg tabletták???
Csoda, hogy az is megállapította, hogy nem vagy ... na, szóval 100-as! :)
@épészmérnök: + 1 Fognak majd lőni, ne félj, te idegenszívű!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ha nézted a cikket akkor láthattad volna, hogy ezt nem az elkövető, hanem állítólag az egyik áldozat írta. :((
@Fabius: :-) Remélem GOJzervarrott bakancsban járnak DörrNER Elvtárs szinházába osz taps helyett brűűgetik a Harleyket:-) Ólom füleimnek:-)A szünetben pedig jámbor lélekként, gondolom CBA-s nyalókákat szopogatnak:-) ÉS Smitt Paja a díszpáholyban minden előadáson:-) Szegény:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nekem meg azt mesélték ez is negyedházzal megy, legyen akármilyen.

Nem véletlenül hoztam a bérletes gójokat. Mármint akik a szájalás után basztak bérletet venni, mert a kultúraizé olyan idegen.
@Vitéz László: itt az ideje előkapni a palacsintsüttőt. oszt aggyá a verespofájúaknak:-)
@londonterminals:
Itt nem kormányzás folyik, hanem csak szimpla PR HARC.
Minden "sikeres" PR akció után meg vannak győződve, hogy az azt beszopó, 80-as IQ-val rendelkező mosóporreklám szintű szavazó az etalon...
Sajnos van egy érzésem, hogy ez az egész felhajtás a felsőoktatás körül csak elterelés, addig is ezt a csontot rágjuk, ha meg még ezt is le lehet nyomni a birkákon, akkor az csak külön haszon a Simlicska Zrt-nek. :(
Azóta ki beszél a többi botrányról?
A kretén Semjén is simán elsunnyog, a költségvetés többi szaráról meg szintén nem is esik szó.
Tehát a kommunikációs ütközetet nyerte:
a narancsbolsevik párt.
Terelt, sikerült!
@a szív fészkei:

Sasvári, a király című rockopera nincs, jelentem, Pista, a király van :-D

Vagy nem tudom mit kevertél a micsodával :-))
@Fabius: Hehhe, vidám lesz, amikor Kópány beugrik a Nagy Bőgőbe, oszt isván dalra fakad elénekelni a medencében a Hagymássy Pérört:-) Megjegyzem, nekem teccett:-) Annyira nenormális, hogy már jó:-) A majommázt levakarta és nevetségessé tette, és élvezhetővé az amúgy porossat:-) Télleg egy zseni.
@Fabius: Jahh és gondolj bele: Vazul fülébe ólom helyett NER-t öntenek:-) Basszus. Én belegondoltam:-)
@Fabius:
Sikeres SZÍNHÁZ!
RÁGALOM!
Telt házzal megy, tele minden a sok nemzeti érzelmű agysebésszel, nem győzik pótszékezni az előadásokat...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Nálam soha be sem írta. Ahhoz kevés az a három manír amiből él a pályakezdése óta.
@saravad: Gőzöm nincs a nemi identitásodról. Az enyém nagykorús örömteli, a tiéd? :)

+18? :-) Sebaj. Azisjó:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Mos'mé???
Fáj a zigazsság, mi??? :))
Nem tudtad a Viagrád összetevőit felsorolni a nővérkének?
Ciki...
@a szív fészkei: @Fabius: És két percenként szerepel a médiában a petefészke-méhe állapotával a fő sztárjuk, Gregor Bernadett.

Lehet überolni. Ma találkoztam vele. Röhögőgörcsöt kaptam: Best: 2 oldalas Kubatov interjú, kutyástól, macskástul, asszonyostúl gyerekestüüü. fradistól... hánynom kellett...:-) Dolgozik ezerrel a PR brigád...
@Fabius: Azéé a Zeldorádó... szenem jó volt. Igaz, ha jól emlékszem tán Bereményi, de lehet orbitális paraszt vagyok...
Van még olyan ismerős, barát, aki nem kapott valami posztot, pénzt, vagy kitüntetést? Csak, hogy mire számíthatunk a következő évben. Azonkívül, hogy megnyílik a pénzcsap, a választáshoz közeledve.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Drágám, ez az Ötkert nem romkocsma, azok a gettóban, a lebontandó házakban vannak, a hat- és hétkerben.
ű
Ez Rogán Tonyóka valamilyen felkapott helye, nézd az árakat: otkert.blogspot.hu/

Ezek a romkocsmák: romkocsmak.hu/
@Fabius: Amúgy meg érdekes, hogy minden művész NERtárs, mielőtt megvilágosodik, látomásossá válik. Lsd? UFOAttisgyerök, Möfögő... az ISten ujja először megérinti őket, aztán rajtuk hagyja daktiloszkópiáját...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Valaha, nagyon jó volt. ha Eperjesről van szó. Én láttam kezdőként a Mirandolinában, a Hetvenkedő katonában, tehetséges volt. DE nem tesz jót a talpnyalás, pláne ilyen talpat nyalni. Plusz a valláskárosultság is betett neki.
@Fabius: A Gregor se vonzza be őket meg a Bordán Irén??? Hát szomornyú.
@a szív fészkei:
Há'de Drága Öregannyám, felénk a pócstagalamb hozza a Zindex híreit, lé vagyunk maradva, nekünk csak ennyi jutott a tudomásunkra:

"Egy elit romkocsmában elbukott a tandíj

2012. december 15., szombat 18:10 | |
Néhány héttel a jelentkezések leadása előtt teljes a káosz a felsőoktatás jövőjéről. Szombat délutánig úgy tűnhetett, a képzést jövő ősszel kezdők túlnyomó többsége tandíjat fizet majd, aztán Orbán Viktor szombaton elment egy romkocsmába, és most már úgy tűnik, hogy mindenkinek ingyenes lesz a felsőoktatás, aki eléri a 240 pontot és Magyarországon akar dolgozni."
index.hu/gazdasag/2012/12/15/diakhitel/

Viszont a kisköcsög jogász legalább stimmel... :D
"Ott volt az ismerőse?
A kormányfő sajtófőnöke nem válaszolt arra a kérdésünkre, kik voltak azok a diákok, akiknek meghívására a Brüsszelből péntek este hazaérkezett Orbán Viktor szombat délután elment az Ötkert nevű romkocsmába. A kormányfő a velük való találkozó után jelentette be a váratlan fordulatot a kormány felsőoktatási koncepciójában. Ha az itt látható képen felismer valakit, vagy részt vett a találkozón, kérjük írjon nekünk erre a címre. Csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy a részt vevő fiatalok milyen szervezethez tartoznak, neveket és személyes adatokat nem adunk ki."
index.hu/gazdasag/2012/12/15/diakhitel/

A Berci gyerek ott nyomult, hanyagolja is a blogokat... :o)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Olvastam már tegnap. Ja a rendíthetetlen ólomkatona a külvárosból, mi ? Giccs á la Ómolnár.

Most a Nők Lapjában, merő egy véletlenségből megint egy M1-sztárbimbót, a kényszervigyorgó D. Tóth Krisztát hájpolják, mint nyár óta mindig valaki ilyesmi izzadságszagú nagyszabást onnan,Böröcz hónalja alól. Miközben alacsonyan szállnak ki a tévéből már a szerkesztők, riporterek is acélbetétes bakanccsal kirúgva.

Bazi nagy nyomulászat van a Marikák frontján.
@a szív fészkei: @for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Mi ez???

Mimi? Kérdezte Pinkerton a mAGÁNY-NYOMOZÓ LÁNGLELKŰ TENGERÉSZ.
@V-PORT: Minden ismerősnek van további ismerőse, barátja... még a határon túl is. Vagy minden határon túl.
@a szív fészkei: Nem mindegy, hogy hol alél, mereng és savazik a néma fijatal magyar értelmiség? Dr. Oetker, vagy Nekem Nyócker? :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ingyenes lesz a felsőoktatás, aki eléri a 240 pontot és Magyarországon akar dolgozni."

felhívom a figyelmet a zösszetett mondat második felére... itten van a sunyiság...
@saravad: nem cigányoztam...

a cigánykodik erre a zorbáni fogalom körre pontos leírás

bár a jövőben nyilván a
"ige, =pávatánccal másokat kisemmizni, csalárd módon elszedni mások javait, hamis igéretekekkel hazugságokkal elkábítani, nagyobbnak látszani nagyot mondásokkal, képességeket láttatni amik nincsenke stb "

fogalom az lesz:

O R B Á N K O D I K
@V-PORT: Most Fábrykálják neki. Bár a fene se tuggya... A legutóbbi nyilatkozata, Gulagpontos:-)
@a szív fészkei: Asszem, nem láttad, beindult a szabad- egyetem. Neked a mai penzum:

www.trekearth.com/viewphotos.php?l=7&p=1308967

Traijanános piaca, az első supper-hipszter market:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

"Megnyugodhacc a B alternatíva az Eperjes-Vidnyáncki páros:-9"

C - megkapja Fekete
D - csatoljuk a Navra-egyetemhez
E - CÖF székház lesz
@épészmérnök:
Azt tudom, már összeakaszkodtam vele... :))
Több hetébe telt, amíg leesett neki (legalább 5x elmondtam itt is), hogy TTom néven ott nyomom a sódert neki. :D
Kicsit csökkent képességű azért...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Vagy Jobb Vass- és Arcél Országa Nemzeti NERSzinház. Feketében: Comedy Noire.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Teee mocskos nikkhalmozó ártány! :-) A végén még kiderül, hogy Te vagyol Gábriella Farkangyal Ártunkaholtudunk is. Csak a népszarűség hajhászásak okjából:-) Szégyelld magad. Vér-vérmókusság egyságfront megkötése meggondolás alatt:-))
Budvejzer Sámson sör a kamorában. Úgysenem tudod miaz, Nem is cukollak vele:-)
@V-PORT: :))) ez a hitvány dakota g*ci már 5 perc mulva is mást ír...

"A kormányfő utasítása Balog Zoltánnak, hogy „olyan előterjesztés készüljön tehát, amiből egyértelműen kiderül, hogy a keretszámokat eltöröljük, és mindenkinek, aki elvégzi a felsőoktatási tanulmányait, és Magyarországon akar elhelyezkedni, annak az állam kifizeti a költségeit”, az előterjesztésnek azt is világossá kell tennie, hogy „a kormány továbbra sem támogatja semmilyen formában a tandíj bevezetését a felsőoktatásban”. "

legszebb ez: ismétlem: "aki elvégzi a felsőoktatási tanulmányait, és Magyarországon akar elhelyezkedni"

ez qva jo... akkor az idetelepült német cégek német vezetői (vö: labancok) is tarthattyák a markukat, hogy fizesse ki orbán a dajcs márkákat amit az oktatásukra költöttek, hiszen itt szeméjijövdelemadóznak...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Hé, Berci, a kebabos zacsit is eltetted?"

közvetlen a kiráj használta alu kólás doboz és wc papírok mellé tette...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Már megint megvezettek A zacsiban fokhagymás csabai koobász volt, a kola pedig házipálesz:-) Te teee, primitiv nertárs:-)
Pont ma kerestem meg neten Huxley Szép új világát, hogy újra elolvassam. Szentmihályi Szabó Péter fordította, aki boldogan ünnepelte az Operában az új alkotmányt. Olyan furcsa az élet...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Hehe, az még nem jutott eszembe, hogy daktiloszól ragadt ezeken, de az Főisten örömváladékára már gondoltam én is :-D
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Bazz??? Le vagyok döbbenve!
Ezért mennyit kell inni? :)
Most miért bántasz?
Hát bántottalak én téged???
Ez nem én vótam!
t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTujLMoQPrHw2cebOfnmnlA3BDA-bbUIEHfLIP_krpj5RfxwNcQpjcH6Nk
@Vitéz László: Elfogadom. Talán túl érzékeny hangulatomban voltam.
@épészmérnök:
elkezdtem lefordítani a verset, vagyis Te már megtetted, csak próbálom énekelhetővé tenni. Jó.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: essmeg röhög. Meggondolandusz visszavonva:-) Mennyünk a romkocsmába mélázni:-) Haggyuk itt ezt a keserves siránkorzós blogot. Vidámoggyunk. Akarunk vendégot híni?:-) Persze keményen. Csak ha a fogyasztásukat maguk fizeti. Nekünk nem elkég a 251 pont:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Életemben nem voltam romkocsmában...
Szégyenlem is no, de ha Pesten leszek valamiért majd bepótlom.
Jössz???
Leisszuk magunkat jófajta MÓKUSVÉRREL!!
Oszt ha már ott vagyunk, Nemzeti Konzultálunk a "fijjatalokkal" is! :)
@Orica Középföldi:
Annak már nem kell!
Ennek a virgoncnak itt, ennek a nagypofájúnak elkél.
Azután a pizzásdoboz is nagy lesz neki...
Momentán a legszebb pirospozygásarcú magyar gyerök ( ala BP) :-)

A hideg megráz.

img7.hvg.hu/image.aspx?id=18b64a1f-aeb2-4360-8ed1-12be08a2e2e4&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

Savonarola csomagol, felkészül Fekete...
@Orica Középföldi: Segíccs kérlek Mi, hol. Asszem éritett vagyok. Nehogymá lealázzanak oszt nem is tudom:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Há még énsenemse. De aki késik elhullik:-)

a rommkocsma ollyan trendi. Gondoltam, bepróbálkozom. Mrengő értelmiségek másképp hogy a francba látnék. A pálesz meg a nájlonzacsiba. Nehogymá jóó átbasszanak, mindenféle cukrosvízze aranyárba:-)
@a szív fészkei:

Nem tudom miért érzem, hogy a Judy Nero meg az Aleska Diamond nagyobb húzónév lenne. Biztos mert előítéletes vagyok :-D
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
A fene a gusztusod Mókus Komám!
Ha egy csini mókuslányt stírölnél, még érteném... :))

www.mommo.hu/kep/popup/564109/91b6c5d934

Bemutatom a hölgyet!

Fürge Mókus.

Azannya....
@Fabius: Pedighát. Az Isten ujjra húzta ezeket. Erre szólt a sorsjeGYÜK:-)
@Fabius: Gábriellének a Franco Nerot ajállanám:-) Hááát. ha:-))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kikockázatlanul nincsen meg? Amúgy nyami. A KÉT KEBELE KÖZT NEM FÉLNÉK A TÉLTŐL:-)
@Fabius:
Hűűűű de képben van valaki... :)

Off, de ezt nem bírom ki! :DD
Beszarok SSteffykén...

"Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · stefania.blog.hu/ 2012.12.15. 21:54:24

Elérte a 200-as lélektani határt a like-ok száma!

Kérlek benneteket, hogy ezt a bejegyzést– amennyiben méltónak tartjátok – terjesszétek baráti, szakmai köreitekben.

A balliberális médiadominancia félelmetesnek tűnik, de az internetnek és a Facebook-nak köszönhetően könnyen megoldható, hogy a tudás megtermékenyítő vize eljusson az arra szomjazó tömegekhez.

És ne felejtsétek el, barátaim, hogy elszántságotoknak sohasem szabad meginognia!"
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Gyengébb idegzetű, vagy betegesebb mókusok egészségének megőrzése végett van az!
Nem ám itt kap rohamot...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egy V2-t Steffikébe. Hogy végre kielégüljön. Ha meg de nam robbannyon ott ahol jó:-)
@saravad: Nagyon örülök! :-)

Bármi kérdésed van, dobj egy mélt!
@saravad:
NEM FINNYÁZUNK! :o)
Beosszuk és megbecsüljük az ecceri trollt!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Tán tegnapelőtt ment a heccelés knédlirács - mókusgőzölés/sütés ügyben:)
Olybá tűnt jelen vagy,de ezek szerint az öngyógyítás a kimenetet nem, csak a bemenetet blokkolta:)
@Orica Középföldi: Jaaa? az Megvóóót, csak a tlarenciaküszöbömet nem érte el. Asztem, ez a fahéja nagyobb aljasságokat is elkövetett velem szemben, míg én Ósztriában, undoromat legyőzve sörözgettem:-))
Akkoo minden oké:-) Ez nem versenyezhet velem. A nyamvadék... málnaszörpzabáló:-)
Hozzáteszem, a tolatok rajta előre-hátra, azért nagyon dúrva volt:-) Eszébe sem jutott, az ezzel egyenértékű ki-be:-)
Hijába... öregfahajasnak ne nézzük a perisztaltikáját:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Ne'ba, hogy itt voltál 80 km-re tőlem!!
Egy kávéra beugorhattál volna! :)
Otthon hagyom a grillrácsot...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

mijafasz fojik itt -egyszer hagylak magatokra és máris betollasodtok?-

szép kis hepaj még meg kell fejtenem

egészségetekre

francia bordeaux 2006

brühühühühü

a husi meg készűl....csak kenyér és hús ahogy az úrvacsora
@rodeo36: NEm tehetünk arról, hogy mi már nagyban virgonckodunk, Te meg mosod a csipát a szemedből tök posztalkoholosan:-)
TEccettél volna Keletre emigrálni... Mondgyuk Észak Vietnam, Kambodzsa, ilyesmi. Mi sem lennénk annyira írigyek:-)
@rodeo36: Bár ahogy olvasgatlak, ott te lennél Kim Dzsong Il mostohafija:-)
@rodeo36:
Lökött mókust szelídítek! :D
Én egy kis spanyol félszárazzal öblögettem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hehhe énmeg az emlegetett Budvajzer Samsonnal:-) Spanyol félszáraz= nyírségi kannás-rettenetes:-)
@rodeo36: francia bordó félszáraz? az az északolasz alpesi chianti. Magyarul ételecet:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Szerintem eláslak! :)
Ez sokkal kellemesebb kis vörösbor.
Nem egy csúcsbor, tipikusan kajához kiváló!
Utána pedig nincs fejfájás...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vazze. Mi az hogy kajálás után??? És kellems? Az én mogyoróim a helyükön, ergo Te sak simán éhgyomorra alkoholizálsz:-) Tata Győr között maximum zsákfaluk:-) Visszább Alcsútdoboz. Szia Viktor:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
MAJOM MÓKUS!
Alukálok inkább, idióta mókussal nem filózunk és nem merengünk Fabius romkocsmájában tovább ma már... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Olyan nincs, hogy elit romkocsma ;-DD, pláne az ötben - ez Rogán törzshelye, itt szokta a bulijait tartani.

Egy igazi romkocsmában megennék a sör mellé két csocsópörgetés között Orvbűnt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: éN IS ELÁLMOSODTA. jÓL SZÉTOFFOLTUK A TOPIKOT, BÁR ÖNHIBBANTUNKON KÍVÜL. sIKERÜLT MINDENKIT ELŰZNI. lEGALÁBB NEM IDEGELNEK ÉS JÓL ALSZANAK. tALÁN. nA iSTEN ÁLGYON. oRBÁN KB. ENNYIT ÉRT:-) nAPÁ:-)
@Fabius: Judy Néro még működik? Judy, na az nem jó név. :-DDD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: elénk meg korcsolyával hozza, annyira lefagyott minden, basszus. Ha idejönne Edvin -Marton a talpam alá húzni, én lennék a Holliday on Ice.
@a szív fészkei:

10:52 +1
Kiveve az utolso nehany mondatot. Szerintem felelosseggel tartozunk felejuk, es persze ok is visszafele.

Az, hogy esetleg 10 milliardnyi osszeget koltunk a tamogatasukra, egy FEL STADIONNYIT, az meg azt hiszem belefer. Nem ekkora, es NEM EPPEN ETTOL az osszegtol borul(t) a hazai gazdasag es a koltsegvetes.

Ha a HT magyarokkal valo osszetartozasunk kifejezese, erositese lenne a cel, akkor azzal egyetertenek. Am a gond, hogy ez a Fidesz szamara csak eszkoz. A cel ugyanis, hogy szavazok szerzesevel segitsek elo sajat hatalmi torekveseiket, mint te is utaltal Mikolara.

A megadott allampolgarsaggal pedig eppen az a gond, hogy az meg mar milyen szavazati jog nelkul. Nyilvan nagyon jol tudtak ezt anno a Fidesznel is, csak jol tagadtak (kiveve pl. Mikola). Az akkori kormany oldal meg egyertelmuen vilagitott ra a helyzetre, ami mara igazolta is oket.
Amerika hőse: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/27893_10151178360515143_520083557_n.jpg

"
This is Victoria. She died a hero today. She hid her first graders in the cabinets and closets after hearing the gunfire. When the shooter came to her classroom, she told him that her students were in the gym. He then gunned her down and moved on. She saved the lives of all of her students. Please pass this on if you see it. She deserves to be remembered for her bravery."

Tényleg muszáj ezt a kurva mindenkinek legen fegyvere orrba-szájba-mentalitást megtartani? RIP
@Dr. simonmondja.: nem jön ki az állampolgárság automatikusan.ez van a módosítóban:
„(7) A köztársasági elnök a folyamatos magyarországi lakóhely tekintetében az (1)-(2) és (4 )
bekezdésekben meghatározott időtartam, valamint az (1) bekezdés c) és e) pontjában
meghatározott feltétel alól – az állampolgársági ügyekért felel ős miniszter (a továbbiakban:
miniszter) javaslatára – felmentést adhat, ha a kérelmez ő honosításához a Magyar
Köztársaságnak fontos érdeke fűződik.”
@a szív fészkei:

"Kisebbség által hirdetett relatív művészi szabadság dolgában nekünk nem lehet elnézőnek lenni.”"

Ezt mondta Fekete, a szájával. Ez Sztálin hangja!
@épészmérnök: Félelmetes, de akik mögé besoroltak , nekem még inkább. Mi szükségük ezeknek a tehetséges -minden kormány alatt bőven megbecsült - embereknek erre a lambériahuszárra?

Te vagy az léleképész, mondd már meg! Ja elküldeném a mailemre azt a terapeuta-címet? Nem biztos, hogy nem kell, négy alkalmat még talán kiizzadok. Évekig nincs az a pénz. Kösz!
@a szív fészkei: Az anyának kellett volna észrevennie, hogy a gyerek megbillent, de egy nő, aki fegyvermániás, az maga is erősen sérült lehetett.
Nem akarok tippelni, de PTSD (poszttraumatikus stressz disorder) esetén szoktak előfordulni ilyen kitörések, amikor az illető újraél egy fenyegető helyzetet, mintha valóságos lenne, és védekezésképp kezd el lövöldözni. A realitásérzék teljesen kikapcsol, olyan, mintha álomban lenne. Veterán katonáknál szokott előfordulni. De ez csak spekuláció.

Iszonyat az egész. Felfoghatatlan.
@épészmérnök: :-) Kösz!

Szinte havonta van ilyen lassan ott. És mindig gyerekek fiatalok ellen és nem lép az ország, hogy elég! Pedig most kicsik haltak meg!!!
A legbődületesebb mai hazugság a felsőokatással kapcsolatos ködösítés a ponthatár elérése és a röghözkötés aláírása esetén érvényes ingyenességről.

Ha nincsenek keretszámok, nincs finanszírozás sem, csak a költségvetésben belőtt, az előző évekhez képest drasztikusan megvágott 123,5 milliárd forint, amit ismeretlen szabályok szerint kellene elosztani az egyébként teljesen eltérő képzési költségű egyetemek között.

Ezt fogja kidolgozni Balog Zoltán három nap alatt.

Ha így lesz, Orbán az egyetemekre tolja a balhét, mert azok kénytelenek lesznek megemelni a bejutási ponthatárt annyira, hogy a röghözkötés visszatartó hatásával együtt ez kb. a kalkulált 10 ezer körülire csökkentse az államilag finanszírozott hallgatói létszámot, és emellett megpróbálnak tandíjas hallgatókat szerezni, különben összeomlik a rendszer.

Hacsak be nem dobják a törülközőt és nem jelentik be a fizetésképtelenséget.
Na neeeeeeeeeee: hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121215_bekemenet_fidesz_kituntetes#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_12_15

Ha most leírnám, ami a finoman ívelt szájacskámra tódult ezt olvasván, Fabius kilőne a Holdra a kocsisszótárammal együtt. Édes jó istenem miért nem vagy, hogy lesújts ezekre????????
És még nincs vége: fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/530471_3513921986909_1680680165_n.jpg
"Magyar író.

"A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége tiltakozik Fekete Györgynek, a Magyar Művészeti Akadémia elnökének a Demokrata című lap 2012. november 21-i számában megjelent nyilatkozata ellen. A Magyarország Alaptörvényében nevesített és köztestületként működő Magyar Művészeti Akadémia elnöke kijelentette: "Azzal számolnunk kell, hogy
például Konrád Györgyöt is magyarnak tekintik külföldön, bármit is mond rólunk". Ezzel kétségbe vonta, hogy Konrád György munkássága a magyar irodalom és kultúra elidegeníthetetlen része és kiemelkedő értéke. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia büszke rá, hogy Konrád György tagjai közé tartozik, és elítél minden kirekesztő és rasszista megnyilvánulást..."
@londonterminals: Cinikus aljas tetves állatok. Ha bulímiás lennék nem kéne ledugott ujj...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Kizárt dolog, hogy a karaktergyilkosság működjön. Kizárt, hogy a fiúk homokosok lennének. El nem tudom képzelni, hogy megfogják egymásét, pláne hogy merevedve. El nem tudom képzelni ezt a FIDESZ egyetlen tagjáról, vagy vezetőjéről sem, sohasem.

Szerintem se Orbán, se Szijjártó nem eshet ebbe a körbe, mert elképednék ha így lenne és tagadnám is. De vajon áll-e? Ha Semjént is bevesszük a gruppen gondolkodásba, akkor már egy kicsit bizonytalanabb a kép... de nem, nem, ááá... mégsem. Senki se lehet köcsög a szó "nemesebbik" értelmében, mert egy világ omlana össze nemcsak bennem, hanem másban is. Szóval Semjén a képi profilja ellenére is inkább férfi, mint nem, vagy nem diplomás férfiu. Igenis, nekije van diplomája, meg ha minden igaz, himbalója is van.

Van egy ember, akinek a felesége, Józsi, aszonta, hogy az urának a himbalója sokkal rózsaszínűbb mint a majomkuki. Ez egy újabb, érdekes információ, mint ahogy a fenyő gyorsabb hangnál:)
@hacsaturján:

Nincsenek szabályai, Hacsa.

Kergetni kell a viktort, mint a véressegű csirkét, mert nincsen feripléh.

Na, így jár, aki lemegy meztélábas boxba.
süti beállítások módosítása