Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.24. 05:28 Fabius

LMP: lehet más a szakítás?

Címkék: szövetség lmp e14

Schiffer András enne már nagyon, éppen csak szája nincs hozzá amit kitáthatna, hogy lecsússzon a falat. A schifferizmus nem kapott többséget tegnap a frakcióban, előtte nem kapott a szavazótábortól, innentől meg adott a kérdés: akkor vajon kinek a többsége fogadta el azt az ominózus kongresszusi határozatot?

lmp-schiffer2.gif

Nem kívánom én megkérdőjelezni a döntés demokratikus voltát, mindössze az együttműködés helyett öntömjénbe fulladó LMP szimpatizáns kisebbség - igen, azok vagytok - figyelmét hívnám fel néhány apróságra. Mert szemmel láthatóan végtelenül jól esik, ahogy a fideszesek simogatják a kis buksitokat, hogy fasza srácok vagytok, nem lármáztok, pláne nem szervezkedtek ellenünk. Ül szépen, kockacukor, óóóókos.

Meg hiteles. De még milyen. 

Éppen csak van ennek a dolognak egy másik aspektusa, a miénk. Ja, azoké, akik mást gondoltak a csatlakozásról vagy egyáltalán az érdemi tárgyalások megkezdéséről. Azoké, akik két évig hallgatták a süketelést a részvételi demokráciáról, a gyere oda, mondd el, vegyél részt lózungokat. Azoké, akik véleményét felmértétek, akik szót fogadtak és odamentek, véleményt mondtak arcból arcba is. Én magam a kongresszusotok előtti péntek estémet is azzal töltöttem, hogy lakossági fórumon vitatkoztam a megjelent prominenseitekkel és szimpatizánsaitokkal. Mert ugye menjünk, mondjuk, a véleményünk fontos. Éppen nagy vita itt sem volt, a társaság egybehangzó véleménye szerint az együttműködés és választási szövetség lehetőségéről a tárgyalásokat meg kell(ett volna) kezdeni. De nézzük csak mit mond Jávor a véleményfelmérés eredményéről: "szavazóink körében valóban kétharmad-háromnegyed arányú volt az együttműködés támogatottsága." - furcsa egybeesés nem? 

 Erre szombaton nekifutásból arcon szarjátok a véleményt nyilvánító szavazótábor kétharmadát, mert ezek szerint nálatok ezt kell részvételi demokrácia alatt érteni: gyere kedves választó mondd el, de ha nem azt mondod amit Schiffer és az egyharmad hallani akar, akkor azonnal "megfélemlítő bizonyos liberális körök" vagy, és nem kedvesaranyosédesdrága-dejóhogyeljöttél választópolgár. Ugye, kedves Róna Péter? Amúgy elmehetsz a picsába, és ez úgy értsd, ahogy ez volt a legfinomabb és legpíszíbb megfogalmazás ezt a libsizős orbántempót látva. 

 Innentől LMP-s politikus szájából a "részvételi demokrácia" emlegetése annyira lesz hiteles, mint egy kiszeltünde szemöldökgyanta reklám, és aki nem zokog fel ahogy meghallja, az rekesz és vigyorgóizomlázat kap a röhögéstől. 

 De van ám itt még egy apróság. Váltsuk le a múltat, ugye? Biztos? Mind a huszonkét évet az összes szereplőjével együtt? Teljes rendszerváltást? És Mile Lajossal mi lesz? Igen, az ex MDF képviselő Mile Lajossal, aki tagja volt annak a MDF-FKGP-KDNP koalíciónak, ami a szégyenletes tragikomédiába fulladt kárpótlást és a privatizációt kidolgozta, és amitől többet anyagilag azóta se ártott semmi az országnak. 431 állami céget adtak el a ciklusuk alatt. A leértékelődött kárpótlási jegyek a ciklusuk végén a névérték 16-25 százalékát érték a tőzsdén. Gombokért lehetett földhöz és azonnal kivágható erdőhöz jutni. 

 Nem mondom, hogy Mile Lajos személyesen felelős ezért. De az igen, hogy az ideiglenes frakcióvezető "Mile Lajos felszólítja Bajnai Gordont, hogy nézzen szembe a múltjával" tripla muhaha értékű, Piros Pöttyös Seggű Matolcsy Bábú nagydíjas bullshit. Miért hiszitek, hogy itt mindenki amnéziás? 

 De belefingik a macska a ventilátorba akkor is, ha kicsit szétnézünk mit is jelent tulajdonképpen a különutasság a párton belül:

 "technikai megoldás lehet például a nyílt lista, hiszen az Együtt2014 és tagszervezetei egyesületként nem tudnak elindulni a 2014-es választásokon, szükségük van egy pártlistára. Az LMP pedig nyitott minden hiteles(!) személy és szervezet felé, akik velünk együtt a kormány- és elitváltás hívei."

A külön út addig érdekes, az E14 csak addig büdös amíg ők ajánlják a választási szövetséget, de ha betagozódnak az LMP listába, és mondjuk sikerülne Lázárhelyen is jelöltet állítani akkor annyira nem büdösek, és a külön út sem szükséges a továbbiakban. 

 Ilyen hozzánkállás és ennyi hitelességet látva tényleg nem marad más, mint őszintén bocsánatot kérni a párttól a szavazóbázis kétharmada nevében. Nagy a mi vétkünk, elképzeltük, hogy az Orbánváltás meghatározó erejeként léptek fel, a nyilván szükséges kompromisszumok megkötésével a programotok egy részének megvalósítására lehetőség nyílik. Azt gondoltuk képesek lesztek a korrupciós vonalat következetesen vinni, rátok mertük volna bízni a gyeplőt, ami féken tartja akiket féken kell tartani egy sokszínű választási szövetségben. Azt akartuk legyen nekünk garancia a jogállami normák mismásolás nélküli visszaállítására. Azt akartuk a választási szövetség tagjaként ki diktálhassatok feltételeket a további csatlakozóknak.

 Sajnos jobban bíztunk bennetek, mint ti magatokban. Elhittük amit ti nem, hogy képesek vagytok ezt önfeladás nélkül is véghezvinni. 

 Vágó Gábor írta a héten: 

 "Becsuktunk egy ajtót azért, hogy egy másikon bejöhessenek azok, akikkel középről lehet leváltani a Közgép rendszerét."

 A becsukott ajtó mögött kétharmadnyi szavazótábor van kirekesztve gondosan, és csak pislog, mint hal a szatyorban: ti tényleg a "kiábrándult fideszes" táborral akarok Közgéprenccert váltani helyettünk? Nehéz erre   hahotázás nélkül azt mondani, hogy oké srácok, sok sikert hozzá. Viszont két kérdésem azért még csak lenne:

 1: Mivel tervezitek meggyőzni a következő tábort - ha lesz - hogy belőlük nem fogtok kiszeretni ugyanúgy, mint belőlünk?

2: Őket fogjátok képviselni a ciklus végéig, ha már velünk a lehető legnyilvánvalóbban kifejezett véleményünk  ellenére sem teszitek? 

 

 

 

 

 

918 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr424922657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.26. 11:15:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Felsőfokú pólusképző 2012.11.25. 10:13:09

Vannak ítéletnek látszó hangsorok (mit állítok?), melyeket, ha a tények cáfolnak, annál rosszabb a tényeknek. Az ilyen mantrák arra szolgálnak, hogy távol tartsák az ártó szellemeket. "Nem számolt el az

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Nagy LMP hullám volt?"

Vótak páran.
És szerintem nem volt haszontalan.

Maradtak érdekes dolgok függőben, hogy tulképp mi is történt, miért, és mit is fogadtak el, mert nem minden részlet tiszta.

Ezekről tán Fabius is fog később írni.

Meg a szokásos.
A mai ecceri troll-ukáz a "Véggyükmeg Schiffert!" volt.

Rólam is kiderült, hogy nagy LMP-fan vagyok - ki hitte vóna? :o)
@a szív fészkei: Erről hallott már a kedves római barátnőd??

www.taize.fr/hu_article4778.html

Nagyon szép program lesz.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:
Ugye-ugye... Jobb későn, mint előbb!
Ha megéri neked is, hát kérd meg az árát!
Gründoljanak neked is egy pártot, ... :DD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Jobb későn, mint előbb!"

Úgy biza!

Mint amikor kiszakad a magos zsák, oszt csak úgy ömlik...
Asse jó praecox. :o)
@iii: Ivády afféle Trockijjá lett kikiáltva. I számú közellenség, mert ugye kell valaki, akit utálni lehet. DE azért neked is, mint intelligens embernek javaslom elolvasni , amit ír. És elgondolkozni, Ivády mint a médiát ismerő, remekül kommunikáló, már saját ismertséggel rendelkező, az átlagemberekkel szót értő volt leginkább útban a párt, a frakció kommunikációjához.
Mesterházy próbál udvarolni a belvárosi libsiknek - az Új SZDSZ-nek még nem elég tetszetős a násztánc :)

nol.hu/belfold/mesterhazy__ujra_es_ujra_kezunket_nyujtjuk_az_lmp-nek
@Légifarkas:

Jó, de "rólunk" beszéltél. :) "Ti azt mondjátok (…) én meg azt mondom (…)" "ne higgyetek neki, ne bízzatok benne".

Persze abban egyetértek, hogy "Vak volt a fél ország, és ma is vak". Pont ezért lényeges az, hogy konkrétumok és releváns szempontok alapján ítéljék meg mindazok, akik tudatosan szemlélik az eseményeket, ne pedig általánosító sztereotípiák alapján. Ha Bajnaival kapcsolatban arról beszélünk, hogy "Bajnai vastagon benne volt 2010 előttben", meg "a fejetekre fog nőni, és lesz még egy kiskirályunk, lesz megint egy mellőzött véleményű fél országunk, azaz tovább dagaszthatjuk a szart, változás csak az adókulcsok számában várható", akkor pont nem az történik, hogy a konkrétumok alapján kalkulálunk, hanem beleállunk abba, hogy az egyik tiznkilenc, a másik egy híján húsz.

Pedig a tét egyfelől az orbánista maffiaállam önkényuralma, a vele járó gazdasági és kulturális nyomorral, vagy, másfelől, az európai jogállam, a gazdasági kilábalás és a szabadság közti választás.

Amúgy ami a kormányzat várható összetételét illeti, erre jelen pillanatban merészség lenne fogadni, de ami sejthető belőle - hogy jó esetben Bajnai, Oszkó és Felcsuti neve fémjelezhetik -, az nekem jó iránynak tűnik. Szerintem az MSZP miatt nem kell annyira aggódni. Ők, ahogy Szív asszony írta, futnak a szavazóik után, könnyen lehet, hogy nem lesz nagyon mire arcoskodniuk.
@varnai:
Amikor emberek egy pártból "kimenekülnek", talán nem is jó szó, mert ennyire élesen nem szakad még szét, de nem veszik sokan ekkor észre, hogy ez a szitu mennyire nem szolgálja a hitelességet és a stabilitást?
Nem veszik észre, hogy minden pártban, legyen az a kisgizdák, a szadesz, a madöf, mindenhol így kezdődtek a dolgok?
Nem veszitek észre, hogy mindenhol ugyan arra a forgatókönyvre, ugyan úgy reagáltok és... ugyan úgy végzitek majd néhány év pereskedés után?
Ha nem, akkor... így jártok majd ti is.
Sajnálom, mert valamikor, amikor indult a dolog többnek gondoltam, de mára csak egy 1-2%-os, teljesen marginalizálódott pártocska képét látom én - mint külső, mezei állampolgár, akit kicsit jobban érdekelnek a történések, mint az átlagot.
Akkor azok mit láthatnak belőletek???
Mennyire számíthattok onnan szavazatokra???
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: fene tudja... hiszen olyan, mintha egy pince lenne a ház alatt, épp csak krumpli helyett vizes kavicsot önt bele az ember (statikailag rendben volt).
@londonterminals:
Nem lesz...
Az összes coci, akikkel mostanság szóba került ez a téma (és tudom, hogy vércocik, vakon egy része :))), mind szemrebbenés nélkül szavazna le már most Bajnaira.
Ez is persze egy érdekes mentalitás, de az a pláne, hogy nem is annyira balosnak látják így a mondókáik alapján Bajnait.
Viszont ezek egy része tényleg messiást vár, egy része meg épp tisztában van vele, hogy nem lesz Kánaán...
@Légifarkas:
Ezt a verziót a hőtárolásra még nem hallottam. Egyik ügyfelem hoteljára most készült el az egész tetőt egyik oldalon befedő napkollektoros és hőtárolós fedés, fele/fele. Valami 140 m3.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Jó hír. :D Ott hallod, a messzi Mosonmagyaróváron? Vagy szerte e kies hazában? Csak a minta reprezentativitása miatt kérdezem. :)
@londonterminals:
Helyben... Belterjes vagyok mostanság, nagyon. :(
@simple observer 1.0:

etimológiailag? mi a különbség a kettő között?

és a valóság viszonya az asszimetriához és a tökéletlenhez?

brühühühühühü

a diatonikus skálák és a dodekafón skálák között és mi a Phythagors-i Komma fizikailag és easthetica-ilag

+++brühühühühü

erről dumcsizhatunk élvezettel fogom tenni és érdeklődve várok saját érveket nem link linkeket
@a szív fészkei:

" Elgondolkodtatóan írsz. De szerintem se lehet más a politika, nem találták ezt még fel."

progressziv.blog.hu/2012/11/19/az_lmp_politikaja_lehetetlen

Ez az a poszt, amire utaltam, most rakerestem. Mentsegemre szoljon, hogy mar regota irom ide, hogy az emberiseg semmilyen ertelemben nincs keszen arra, hogy masmilyen legyen a politika. Hiszen az emberi tarsadalom sincs felkeszulve arra, hogy a szolidaritas fele hajoljon. En magam nem is hiszem, hogy egy szocialista, netan kommunista rendszer hasznalna az emberisegnek, hiszen az eppen a versenyt olni ki, ami jelenleg eloreviszi az emberiseget. Eneklul pedig a keves altruista, vagy eppen a masoknak segitesben onzok kevesen lennenk ahhoz, hogy az emberiseg fejlodesben maradjon.

A legjobb pelda a vilagvalsag volt: a nagy bajban a legtobb orszag az inkabb nemzeties, befelefordulo es az idegenek fele jobban tavolsagot tarto jobboldal fele fordult, es szinte egesz europaban jobbos kormanyok alakultak. Ertekezett anno a Kedves Vezeto is:

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/50585/1/belfold/Orban_Viktor_szerint_a_jobboldal_egyedul_maradt_a_kuzdoteren

Masreszt hiaba tanitottak nekunk is a hangya vagy a meh peldajaval az atkosban a szolidaritast, es a szocialista eszmet, ha egyszer az sem igazi egyenlosdi, ugyanis ott is vannak egyenlobb tagok: a kiralyno, a herek, es a katonak.
En tehat a kapitalizmust elfogadhatonak, sot kivanalmasnak tartom, csak nem ebben a formaban. Viktorek (de lehetne hozni W. Bush peldajat is) fenyesen bizonyitjak, hogy ez a fajta "kozeposztaly/gazdagok erosodjenek majd letrehoznak munkat" neokon blabla nem mukodik.
Engem nem erdekel, hogy Demjan majd milyen jol eljotekonykodja a vagyonat, ha feldobja a pacskert, hiszen most lehetosege volna, hogy befektessen, munkat hozzon letre. Legyen az ketkezi fizikai munka, kutatas-fejlesztes, vagy eppen valamilyen szolgaltatas. Az embereknek most jutna penz, es abbol most tudnanak valamilyen szinten meg ha nem is dozsolni, de legalabb megelni.

India-Pakisztan. Ezt a showt lattad mar? ;)

www.youtube.com/watch?v=YeSX6AZ5xEI
@londonterminals: amikor "rólatok" beszéltem, korábbi, nekem írt válaszokból szemezgettem. Ne vedd magadra.

"beleállunk abba, hogy az egyik tiznkilenc, a másik egy híján húsz"
Nem viccből mondom: ez az utca emberének véleménye. Ebből baj lesz, baj lehet.

"Pedig a tét egyfelől [...]"
Egyszerűsítésért kiáltok, mert ebből a fennkölt beszédből is baj lesz. Négymillió embernek a tét kábé a ruha, étel, tüzelő, lakhely, közbiztonság szimbólumokkal írható le, vevők lennének ők eszmékre és jövőképre is, csak előbb meg kellene szabadulniuk a napi túlélés fárasztó rutinjától. Nekik 19 = 20 - 1.

"az MSZP miatt nem kell annyira aggódni"
Csupa öreg róka, csupa túlélő. Simán beléjük látom, hogy beszivárognak az E14-be, majd ájtatos mosollyal széttárják a karjukat: "gyerekek, ha mi nem, akkor Orbán". És ez az ország gyáva azt mondani nekik, hogy akkor a kurva anyátokat.
@Légifarkas:

ez valami hasonló rendszer lehet, mint a gőzturbinák segédrendszerei, persze én laktam olyan házban ami 2x2200 négyzetméter plusz a 3 helyes garázs alatta egyáltalán nem volt más fűtőrendszere, mint geothermál, akkor még a napelemek nem voltak divatban meg senki sem gyártotta azokat így a fedett uszodát használták puffernak...a padlófűtés is 26 - 27 Celsiuson nagyon gazdaságos bármilyen hővel táplálod is

ez egy ragyogó rendszer lehet amiről beszélsz...hőakkumulációs rendszer pufferral napelemekkel....a felhős időkre 2 3 hónap is kell megoldás

brühühühühü bizonyosan van is
@simple observer 1.0:

Tán' az lehet a titok nyitja, hogy én nem teszek egyenlőségjelet szocik és Bajnai közé, ahogy sokan bár ellentétes előjellel igyekeznek.

Mert az utálói és pártolói szerint is Gyurcsánybajnai van, szerintem meg 7+1 év. Az az egy év pedig jelentősen elkülönül az előtte lévő héttől. Úgy kormányteljesítményben és válságkezelésben, mint mentalitásban, korrupcióellenességben. Ha példa kell emlékezzünk csak arra, hogy Bajnai nyilvánosságra hozta Sukoró kiemelt beruházássá minősítésének iratait is, amit Gyurcsány speciel megtagadott.

Az csak számomra vicces, hogy a megcáfolásomra szánt kommentbe is belefoglalod biztos ami fix a "szocik arcai leválthatatlanok, így köll elfogadni" tézist? Mert ez:

" Vagyis ha az elso 2 evben, amikor barki belejuk torolhette a labat, nem hozott sok valtozast a part belso eleteben, akkor elegge komolytalan allaspont, hogy a bar lassan, de fokozatosan erosodo szocikat eppen mar belharcokkal is terhelt kis part fogja sarokba szoritani."

...szó szerint ezt jelenti.

Abban továbbra is egyetértek az ördögbotosokkal, hogy az MSZP felé nem nyitottak. Abban különbözik az álláspontunk, hogy a civilszervezetekből Bajnaival összeálló E14 felé sem. És éppen azért haragszom, mert a csatlakozással ők lettek volna lépéselőnyben, útban egy tényleg életképes - és egyébként szükséges - összefogás felé.
@simple observer 1.0: " Mert bar csak fokozatosan fogadtak el az osszefogas gondolatat (igen, az MSZP-vel is, legalabbis ha jol ertem oket), de a szamok es a helyzet vegre rajuk is hatnak."

Úgy adod ezt elő, mintha én (Fabius nevében nem beszélhetek) kis csacsi volnék, aki csak most látja be az összefogás szükségességét.

A helyzet ennél bonyolultabb. Másfél évvel ezelőtt, a médiatörvény okozta sokk idején teljesen jogos volt az LMP különállása, arculatának őrzése. Akkoriban a Millán egészen agresszíven nyomultak a szocik, ki akarták sajátítani a felhorgadt közérzületet a saját megerősítésükre. Ezt nem lehetett hagyni, én is elég sokat és határozottan írtam ez ellen. Ma is ezt tenném.

Viszont azóta egyrészt megerősödött az LMP arculata, és létrejött némi áttételeken keresztül részben a Millából a Szolidaritás, amelynek minden híresztelés ellenére egy év alatt országos hálózata épült fel.

Az elmúlt hónap során pedig két alapvetően fontos dolog történt, amelyhez viszonyulni szükséges, a választási törvény megszavazása, és az E-14 színrelépése.

A választási törvény miatt nem tartható a különállás, és az együttműködés módját kell kidolgozni. Ehhez nagy adag bátorság kell, hiszen a felek nem bíznak egymásban, és még több politikai kreativitás.

Tehát nem arról van szó, hogy most hirtelen megvilágosodtam szemben veled, aki mindig is tudtad.
@Légifarkas:
Ha majd én is azt látom, hogy beszivárognak az E14-be, akkor szerintem és is azt mondom, hogy a kurva anyátokat a coci tolvaj csürhének. Ha...
Addig nem.
Puch és talpnyalói ha megjelennek, akkor annak vége! Remélem ezt Bajnai is tudja.
@simple observer 1.0:

ha te Big Bang-gel "érvelsz" akkor nem vagyunk vitapartnerek, a bigbang az katolikus teremtés mítosz és meg lehet toszni...lehet hogy létezik kronológia de arról meg Krónoszt magát kellene kérdezned akitől az Olympos istenei rettegtek...ugye ették az örökkévalóság mannáját mert ha Krónosz aszondta hogy akkor csónya ráncosak lettek és más istenek jöttek...szóval Andersen és Grimm testvérek

mikor láttál fekete lyukat a sajátodon kívűl amit csak tükörből tucc

brühühühühühü

Universum kronológiája a legújabb kiscsoportos tréfa pöttyös lasztival
@a szív fészkei:

és a fekete zászlóerdő meg a kőkoporsók és a gyászbeszéd és a családi kripta...bornyasztó

mileszveledmagyarország?

brühühühühü
Ángyán be akarja fejezni, amit elkezdett, vagyis a földbérlet-ügyek átvizsgálását. Ha végzett, akkor dönt arról, hogyan folytassa. Ez egy méltánylandó álláspont.

"Ángyán folytatja a pályázatok áttekintését – eddig a földbérletek 55%-át vizsgálta meg –, és ennek eredményétől, valamint a földtörvénytől teszi függővé a továbbiakat: ha vállalhatatlan lesz a helyzet, ki fog lépni a Fidesz-frakcióból és függetlenként folytatja. „Szeretnék az emberek szemébe nézni és nem szeretném magam leköpdösni minden reggel” – mondta, és egy mentorát idézte, aki azt tanácsolta, ne vegyen részt olyasmiben, amit nem tud tiszta lelkiismerettel vállalni: „Nem szabad asszisztálni a disznóságokhoz”."

www.168ora.hu/itthon/angyan-nem-szabad-asszisztalni-disznosagokhoz-106376.html
@simple observer 1.0:

a kedvencem a 13.7 billió izé meg a különféle űrteleszkópok adatai melyek szerint már 16 billión túlra látnak de csak azért mert tökéletlenek az eszközök egyébként is a 13.7 nél van egy kínai nagyfal és ott kell kopogtatni istenkejózsikához ha netántán ráér és akar szótváltani?

az űrszonda elhagyta a Naprendszert és a Napszél érdekes módon kintről gyüvik befelé és nem belűlről kifelé valamint a Nap belűl üres és abszolút hideg csaka protuberanciákat tudja a Napszél fenntartani egy gömbformában mintahogy a többi csillagok is ilyenek és össze vannak kötve plazma által a gravitáció olyan gyengusz, hogy a 12 billió fényévre lévő objektumra ami onnan nem is láccik semmilyen hatással sincs azaz sosem volt valamint ha tágúl akkor hová a 13.7 billión túl ha ott van a vége fuss el véle és melyik irányban remélem az universum nem lapos és szögletes?

brühühühühü
@simple observer 1.0:

egyébként a kedvencem az a "vödör" amiben leledzik a zuniverz a kis perverz...és a vödrön kívűl mi volt meg ott ahol csiklandozták összetömörűlve magukat a semmik (semmilyen zsolt és társai?) majd röhögés közben feldurrantak de addig hol volt istenke? ott szorongtak a seholse?

izgis kis krimi

brühühühühü
@Légifarkas:

Igen, éppen neked írtam többször is, mennyire jól látod - amennyire én látom :D -, hogy milyen mértékű tudatlanság és fásultság az, amivel számolni kell, és mit jelenthet ez az esélyek szempontjából. Tudom, hogy ha az ebben élő embereknek kellene megpróbálni beszélni a tétről, azt nem lehetne ilyen nyelven, ezekkel a fogalmakkal tenni - ezt neked, vagy magunknak írtam természetesen. Mert arról beszéltem, amiről az a hozzászólásod szólt, hogy mennyire kellene - és milyen alapon - "óvatosnak" lenni Bajnaival.

De valóban következik is belőle valami arra nézvést is, hogy azoknak, akik nem foglalkoznak mindezzel, miképpen lehet összekötni a számukra tétet jelentő mindennapi dolgokat a "fennkölt beszédben" leírtakkal. Orbán maffiaállamából az ő személyes nyomoruk és a helyi kiskirályoknak való kiszolgáltatottságuk, a gyerekeik és az ő kilátástalanságuk következik, Bajnai jogállamából pedig az esély mindennek az ellenkezőjére.

Mindenki, akinek az étel, tüzelő, lakhely, közbiztonság a tét, fogékony arra is, hogy ne az igazságtalanság, a kivagyiság és az urambátyám viszonyok uralkodjanak az életén. Ha érthetővé, hihetővé és kézzelfoghatóvá válik számára, hogy a legkevésbé sem 19 és 20-1, hanem ég és föld különbség, akkor oldódhat az apátia, ami, ahogyan Miklósi Zoltán igen helyesen megállapítja, az Orbán-rezsim legjobb barátja.

magyarnarancs.hu/publicisztika/bojkottal-a-kormanyvaltasert-82534
@simple observer 1.0:

a következő sorokat akár orbánkirály az I. és II Viktor...legyünk történelmileg hűek a hülyeséghez ---is firkálhatta volna a disznóólban szarkavarás közben bal kézzel

íme a mű: (linkedből linkelve)

Very early universe

All ideas concerning the very early universe (cosmogony) are speculative. No accelerator experiments have yet probed energies of sufficient magnitude to provide any experimental insight into the behavior of matter at the energy levels that prevailed during this period. Proposed scenarios differ radically. Some examples are the Hartle–Hawking initial state, string landscape, brane inflation, string gas cosmology, and the ekpyrotic universe. Some of these are mutually compatible, while others are not.

brühühühüh

még a hasmenésch is rámjött tőle...és persze van nekijje matematikálya is
@londonterminals:

eztetet nevezem én:

esély esőben

új magyar politikai körhinta Törőcsik Mari nélkűl

brühühühühü
@simple observer 1.0:

anno (lásd Planck izé) még nem volt szerkezete a zanyagnak tehát még nukleáris sem lehetett sőt...vannak ötleteim de nagyon profánok...tejfelesch és nyaldoklósch

íme:

Planck epoch
Up to 10–43 seconds after the Big Bang
Main article: Planck epoch
The Planck epoch is an era in traditional (non-inflationary) big bang cosmology in which the temperature is high enough that the four fundamental forces—electromagnetism, gravitation, weak nuclear interaction, and strong nuclear interaction—are all unified in one fundamental force.

ha bedagadt mindjárt az elején akkor hogy rángatták ki belőle ha a lábam bedagad a zokniba akkor nem tudom csak úgy lerúgni rángatni is kell a zanyag hogyan rángatta magát amikor még nem violt tudata és a bal keze is hiányzott a rángatáshoz és mivel kezelték a dagadást, vizenyő volt?

brühühühühü
@simple observer 1.0:

ez is kedves...többszörösen kiégett azaz periodikusan megbuggyant

ime wiki:

Ekpyrosis (Ancient Greek ekpurōsis, conflagration) is a Stoic belief in the periodic destruction of the cosmos by a great conflagration every Great Year. The cosmos is then recreated (palingenesis) only to be destroyed again at the end of the new cycle.
en.wikipedia.org/wiki/Ekpyrosis

The ekpyrotic universe, or ekpyrotic scenario, is a cosmological model of the origin and shape of the universe. The name comes from a Stoic term ekpyrosis meaning conflagration or in Stoic usage "conversion into fire". ...
en.wikipedia.org/wiki/Ekpyrotic
@simple observer 1.0:

erről beszélsz? íme:

Supersymmetry breaking
Main article: Supersymmetry breaking
If supersymmetry is a property of our universe, then it must be broken at an energy that is no lower than 1 TeV, the electroweak symmetry scale. The masses of particles and their superpartners would then no longer be equal, which could explain why no superpartners of known particles have ever been observed.

azaz nincs, soha nem is volt de olyan jó róla beszélni?

brühühühühü
@simple observer 1.0: a "régi görögök is ismerték a homokot" vagy valami hasonló...volt legalább két "iskola" amely az egyetlen valóságot kétféleképpen magyarázta

azután lett a sötét középkor közel 1000 év (a magyarok nagy fejlődése leestek a fáról) és Kopernikusz Galilei és sokan mások ugye rájöttek, hogy sokan átbasszák magukat és a bolygók meg az égitestek mozgását mindeféle hurkokkal magyarázzák összevissza kanyarogva a zégen mind bolond gömbök (Madách is mosolygott rajtuk) amíg ki nem derítették, hogy heuréka ezeket mi onnan nézzük ahonnan nem is lehet másképp látni de attól még az egész sokkal egyszerűbb

és mind a kettőre volt és van matematika meg érvek mai napig

és ez ennek a gondolatnak a lényege

ne higyj...tudj

brühühühühühü
@simple observer 1.0: Kösz. Igen, néztük anno Palin világjárását, ez is beugrott most.

A hülye járásokat újra forgathatták volna... :-DD
De én sem hiszek a mesékben és a nagyon, minden önzés és önérdek nélküli jókban. Azok mesehősök de nem élő emberek. Amúgy ne mondd,hogy a cucilizmusban nem volt verseny, csak még mocskosabb nagyon sokszor - legtöbbször - mint most. Orvbűn ott szocializálódott, ezrét csinálta ezt a választási törvényét ilyen lejtősre. Mert ott a verseny azért unfair volt valahol.

Valaki mindig le akarta a nyomni a másikat, elvenni a másiktól a lehetőségeit, javait, ezt-azt. Csak akkor valami más mázzal öntötték le.
@épészmérnök: Nem emlékszem a nagy millás sajtószabis szocinyomulásra pedig voltam a fagyban, voltam januárban az Anker közi bulin. Ki nyomult ott, mindenkit lepattintottak, még a hülye Dániel is levakarták a színpadról, ahová felmászott. Hogy a téren, mínusz 20-ban civilben ott bóklásztak, az meglehet, ahogy sokszor láttam őket ott lenni a tömegben. De fel nem szólaltak - akkor még Bakáts nyomta a moderátorságot - a szalámi ellopása előtt, a balfasz! - Bródy danolászott,Bárdos Deák azzal jött,hogyha a húsz évvel ezelőtti Orvbűn itt lenne, mit mondana, Dopeman ment el "loopni" OrvbűnSimicska nevében . De szoci ott nem volt, kiemelten.

A Kunigundába mentek és próbáltak tenni, és ez a tévéseknek igenis segítség volt, mert hozta a sajtó- és egyéb nyilvánosságot. Pl. ír a francia média is róluk: www.lexpress.fr/actualites/1/economie/hongrie-des-journalistes-manifestent-pour-la-liberte-de-la-presse-depuis-un-an_1190848.html Majd Rodeo fordít, vagy az uram holnap.

És akárki akármit is mond, alattuk ez nem volt, ami most: félévig össznépi körhugyálás lehetett a Kossuthon napi fejenként 3000-ért, és hagyták.
@rodeo36:

Az elejen le kell lombozzalak, en ugyanis egyik teruleten sem vagyok igazan otthon.

Zeneben azt hiszem jo hallasom van, de hangszeren sosem tanultam, meg szolfezsig sem jutottam. Ezekre a szakkifejezesekre is most kellett raneznem, tobbseguket eltudom helyezni enek-zene orak alapjan, bar a komma mar ujdonsag volt. Szoval errol nem igen tudunk mit beszelgetni. Ugyanis zeneileg nem vagyunk egy hullamhosszon. Hogy stilszeru legyek. ;)

Ha jol figyeltem, akkor te inkabb operakban utazol. Nalam max a Jezus.. vagy az Istvan... johetnek, de azok is rockosan. Es bar egy mara lehiggadt (talan tulsagosan is) urge lettem, de a regi rocker erzesek meg megvannak. Ettol persze meg meghalgatok minden mast, amit hallgathatonak velek. Persze ez is objektiv dolog.
Igy aztan meg olyan banalisan bugyuta dalocskakat is meg-meghallgatok a YT-on, mint a Ketchup song, vagy epp a Mambo no 5. A Lambada viszont egy nagy NO-NO!

Es talan meg kottat is tudnek olvasni, bar a "kereszt" es a "b" biztosan alaposan zavarna, de nem tartom eselytelennek.

A masik dolog a szimmetria/aszimmetria viszonya a tokeletesseghez/tokeletlenseghez.

Bar volt olyan haverom, akivel azon viccelodtunk, hogy esztetika szakon diplomat szereztem (hosszu sztori es szamos del-amerikai sorozattal van tarkitva), de a valosagban ez NEM tortent meg.

Igy csak annyit tudok mondani, hogy tapasztalataim szerint hajlamosak vagyunk a szimmetrikus dolgokat tokeletesnek tartani. Ebben talan benne van az a tapasztalasunk (az emberisege es sajat egyeni egyutt), hogy a termeszetben nagyon keves dolog szimmetrikus, nagyon sokaig csak (fel)dragakovekre volt ez igaz. A termeszet "hajlamos" (el/tul?) bonyolitani dolgokat. Meg ha nem is barokkosan, de az egyszerusegre, szimmetriara vagyo lelkunknek bizonyara tulzoan.

Mondjak, hogy pl a testben es az arcban is a szimmetrikusat szebbnek talaljuk. Most gyorsan rakerestem a temara es erdekeset talaltam.

www.businessinsider.com/symmetrical-faces-2011-7?op=1

Es valo igaz, hogy legtobb sorozatnal a szimmetrikusra szerkesztett arcot szebbnek talalom. Itt altalaban a jobb oldali szimmetrikusat, de ez lehetseges, hogy a megvilagitas miatt van. A neger es a 4., kekszemu sracnal is mindket oldali elfogadhato, de a tobbinel inkabb a jobboldalira szavaznek. Ez kulonosen igaz a 3., 5., 7.- az utolsoig, kiveve az utolso elottit, ahol hezitalok. A fogak, a haj es a vilagitas - mely egyedul ebben az esetben jon balrol - a baloldali fele huz.
Az utolso pelda viszont alaposan elarulja, hogy a megvilagitas sajnos mennyit ront a kiserleten, hiszen itt a pofacsont erosen latszik a jobboldalon, fazont adva az arcnak. Mig a masik oldal amolyan jellegtelen maradt.

Az, hogy altalaban mi tokeletes, nehez megmondani. Meg definialni is lehetetlen, szerintem.

"és a valóság viszonya az asszimetriához és a tökéletlenhez?"

"Csak" annyi, hogy ha nem lettek volna akkor azok a szimmetria sertesek, akkor most jo esellyel ez a valosag sem lenne.
@a szív fészkei:

a verseny egy csomó dologra ösztönöz: (sajnos semmilyen verseny sem fair) kiválogatja az adott feladatra jobb vagy legjobb aspiránst

hagyja, hogy a győztes megmutassa ő az valóban

vagy

kibassza mert hamis volt a döntés

és lehet önmagadat is megmérettetni amiből tudod tudhatod ez neked való vagy nem és lehet sasszézni ...és ez utóbbi a jó része humánus nem kell olyan szekér után rohanni ami nem vesz fel vagy semmiképpen sem éred utól

az őskommunizmus is verseny volt...

brühühühü
@épészmérnök: Egyébként volt-e ott az Ankerben azon a műsoros esten, amit a hajdani szadesznyik: Molnár Pétermédiajogász és egyetemi előadó szervezett és konfrált, LMP-s? Na mert én nem vettem észre. Volt-e a tatárszentgyörgyi roma áldozatok megemlékezésén februárban az Aranytízben LMP-s? Hát mert én azt sem vettem észre. De nem ismerek mindenkit arcról. Ja, bocs Kukorelly ott volt és fel is olvasott, de nem LMPS-ként ült ott, hanem a sok író egyikeként, meg sem említette akkor a pártját.

De oda se láttam szocikat nyomulni.
@simple observer 1.0:

érdekes ez a képes izé számomra mindegyik antipatikus bármilyen szimmetriában, tehát én lapozok ha döntenem kell és valószínű egyiket sem választom...szimmetria egy teória és a valóságban nem létezik mert nem létezhet az entrópia is egy hülyeség és minden egyéb is ami egy végleges vagy véges "megoldást" akar adni....nincs olyan és nem is lehetséges...pont az most is az eredeti gondolatom amiből kinőtt mindez itt

brühühühü

az egyenlőoldalú háromszög síkgeometriában ami szintén határeset

mint ahogy a zeltolcsy is ki tud számítani bármit amit akar és attól az még állatságnál nagyobb baromság az annak a jele...
@rodeo36: A verseny jó,de amikor már semmi más nem számít és mindig csak győzni akar valaki, az szerintem beteges. Hogy nem bír ellenni magával, csak ha mindenki fölé kerül, mert ez a drogja és léte visszaigazolása. Mert bizonyít apucinak, anyucinak 100 évesen is. És harcol egy árnnyal, egy hajdani testvérrel, vagy bárkivel. Minden kurvanagy versenyző mélyén ez van: Aranypolgár....

Szeretem a Charlie Sheen-es Két pasit. Abban volt, hogy a kellemes, udvarias jótestű, fiatal latin ács minden csajt megőrjít Charlie - a nagy nőfaló, alkesz negyvenes malibui dalszerző - környékén. Többek között az egyszer dugott, dobni akart szőke butuskát is.. Aki ettől - hogy kell a latinonak - teljesen felértékelődik és már hajt rá újra Charlie. Meg is szerzi a sráctól gyémántokkal. Mikor az öccse kérdi, hogy van-e értelme egy eddig mindenáron kidobni akart buta libát drágán elhappolni az ácstól, akit ezért ki is rúg ráadásul, Charlie azt mondja vadul: tényleg marhaság az egész, nem éri meg de győztem!!!

És győzni kell mindig: oviban, suliban, melóban, magánéletben, ki megy előbb férjhez, kinek lesz ez-e, az-a, gyereke, az mennyire lesz sikeres, az unokák mennyire lesznek sikeresek, az egész tetves élet egymás legyűréséről szól. Néha kurvára unom.

Szerintem Orvbűnt is ez motiválja, hogy tudja, Pomádé király ő, röhögnek rajta, hát legyűr mindenkit, ne lehessen vihogás. Akiben nincs ez a véres versenyszellem, az kiegyensúlyozottabb, jobban elvan magával. Én se akarok folyton győzni, elismerem, csomó mindenben lúzer vagyok és passz. Ami nekem fontos, abban tán nem, de az nem látványos és villogtatnivaló.

De örökös győztes nincs. Azt csak a hülye amcsi AMWAY-prédikátorok állítják. Én eddig azt láttam, akik nekem a legnagyobbak voltak, azok voltak a legszerényebbek. Franc se érti, de minél tehetségtelenebb valaki, annál nagyobbat akar dobbantani. Most abszolút ezt a korszakot éljük.
@Fabius:

"Tán' az lehet a titok nyitja, hogy én nem teszek egyenlőségjelet szocik és Bajnai közé, ahogy sokan bár ellentétes előjellel igyekeznek."

Azok koze en sem.

"szerintem meg 7+1 év. Az az egy év pedig jelentősen elkülönül az előtte lévő héttől."

Azert ne tegyunk mar ugy, hogy aki 3 evet lehuz Gyurcsany kormanyaban (3 kulonbozo pozicioban) raadasul a zurosebb feleben 2006-tol, es kozben nem mond le poziciojarol, de egy valamilyen kulonbozo 1 evvel maris kulonbozo szinben tunik fel!
Bar szolnak olyan legendak is, hogy pedig mar nagyon kozel volt hogy lemondjon, csak eppen addigra mar Gyurcsany megtette.
Ezzel nem ohajtom Bajnai kepet rontani, csak hat ami teny, az teny!
Ez a +1 ev meg vicc. A nagyanyam megcsinalta volna abban a helyzetben. Mert ne felejtsuk el, hogy azt ugy huzta am le, hogy elotte minden szoci alairt neki. Ami egyetlen masik minielnoknek nem adatott meg (a szektas fideszt nem szamitom)! En peldaul ezert ertekelem sokkal tobbre Horn 4 evet, es politikai teljesitmenyet.

"Úgy kormányteljesítményben és válságkezelésben, mint mentalitásban, korrupcióellenességben."

Az elso ketto nem vonatkoztathato el attol, hogy
Gyurcsany milyen tamogatast vagy eppen ellenkezest kapott a szociktol, ami betartasokat Bajnai mar nem kapott. Nem a ket szep szemeert.
A mentalitasban egyertelmuen, a korrupcioval kapcsolatban pedig nagy valoszinuseggel igazad van.

"Ha példa kell emlékezzünk csak arra, hogy Bajnai nyilvánosságra hozta Sukoró kiemelt beruházássá minősítésének iratait is, amit Gyurcsány speciel megtagadott. "

Es akkor most beljebb vagyunk? Lett barmi haszna is? Ugyertem munkahelyekben, allami bevetelekben realizalodott valami? Vagy eppen lecsuktak valamilyen bunugy miatt Gyurcsanyt?

"Az csak számomra vicces, hogy a megcáfolásomra szánt kommentbe is belefoglalod biztos ami fix a "szocik arcai leválthatatlanok, így köll elfogadni" tézist? Mert ez:

" Vagyis ha az elso 2 evben, amikor barki belejuk torolhette a labat, nem hozott sok valtozast a part belso eleteben, akkor elegge komolytalan allaspont, hogy a bar lassan, de fokozatosan erosodo szocikat eppen mar belharcokkal is terhelt kis part fogja sarokba szoritani."

...szó szerint ezt jelenti."

NEM, NEM ezt jelenti! Ahogy akkor is irtam, hogyha joval nagyobb nyomas, vagyis az, hogy a valasztason milyen szereplest ernek el, illetve, hogy utanna hogyan tudnak kikapaszkodni a godorbol nem volt elegendo kesztetes arra, hogy Puchek, es meg sokan eltunjenek onnan, akkor irrealis azt gondolni, hogy egy ilyen LMP-s hoborges fogja oket jobb belatasra birni! Plane ugy, hogy a mara 1.3 milliosra novekedett taboruk megkerulhetetlenne teszi oket.
TALAN lehetett volna elerni ezt-azt a szocikkal szemben, es erre meg mindig van esely, de ugy nez ki, es te is ezt irod ebben a posztban, en mar fel evvel ezelott is ezt mondtam, hogy az nem LMP erdeme lesz.

"Abban továbbra is egyetértek az ördögbotosokkal, hogy az MSZP felé nem nyitottak. Abban különbözik az álláspontunk, hogy a civilszervezetekből Bajnaival összeálló E14 felé sem. És éppen azért haragszom, mert a csatlakozással ők lettek volna lépéselőnyben, útban egy tényleg életképes - és egyébként szükséges - összefogás felé."

Valahol faramuci ez a szemlelet. Hiszen maga Bajnai lenyilatkozta mar szamos alkalommal, igy biztosra veheted, hogy a szocik is kepbe kerulnek az E14-ben, pusztan ido kerdese, hogy az LMP mikorra embereli magat. Az E14 a szocik nelkul egesz egyszeruen ESELYTELEN egy gyozelemre!
Kar hogy nem foglalkoztal eleget az amerikai elnokvalasztasi cirkusszal, mert akkor ertened, hogy egy faszbukos, vagy blogos szervezet keves ahhoz, hogy egy regisztracios, kampany, es valasztasi mozgositast megcsinaljon. Magyarorszagon jelenleg a Fidesszel egyedul az MSZP versenyezhet e tekintetben, bar ok is messze le vannak maradva.

Ezek miatt pedig egyszer el fog jonni az a pillanat, amikor minden LMP-snek, civilnek, es akarkinek, aki Orbanvaltasban gondolkodik, E14-gyel vagy anelkul, ki KELL EGYEZNIE a szocikkal! Ez nem azt jelenti, hogy szeretnie kell azok politikusait, hanem azt, hogy el kell fogadniuk, hogy szavazoiknak, akik egyre nagyobb hanyadot tesznek ki, egyelore ez a minoseg is megfelel. Esetleg eppen ilyenre vagynak. Marpedig a part szervezete, es szavazo bazisa eletbevago egy kormanyvaltashoz. 2/3-hoz meg plane!
Igyekszem mindenkinek valaszolni, ugyhogy a valaszok itt lesznek. Ha felebredtetek, es meg erdekel, akkor meglelitek.

Csak lassan irok, es sokat. Ez pedig a legrosszabb kombinacio hozzaszolasok eseten.

Bocsika...
@épészmérnök:

"Úgy adod ezt elő, mintha én (Fabius nevében nem beszélhetek) kis csacsi volnék, aki csak most látja be az összefogás szükségességét."

Kis csacsinak nem neveznelek, de teny, hogy vitaink vegul mindig ugyanoda lyukadtak ki, es javareszt ugyanazokkal a poziciokkal zarultak. Ugyanakkor teny, korabban is es most meginkabb, hogy kulon indulas eseten a szociknak lenne nagyobb eselye megverni a Fideszt. Legalabbis ez a nullanal kicsit lenne nagyobb, mint az LMP eseteben.

"A helyzet ennél bonyolultabb. Másfél évvel ezelőtt, a médiatörvény okozta sokk idején teljesen jogos volt az LMP különállása, arculatának őrzése. Akkoriban a Millán egészen agresszíven nyomultak a szocik, ki akarták sajátítani a felhorgadt közérzületet a saját megerősítésükre. Ezt nem lehetett hagyni, én is elég sokat és határozottan írtam ez ellen. Ma is ezt tenném."

Ezt soha nem kritizaltam. SOT! Sokszor irtam, hogy ha kell/szukseget erzik akkor anyazzak allandoan a szocikat, de valami targyalast szak kerdesekben vigyenek az orszag es sajat erdekukben is. (Persze en ugy gondolom, hogy ebbol profitalhatott volna az LMP, de ezt mar nem fogjuk megtudni. A teny, hogy az ellenkezojevel nem jartak jobban)
Iden tavaszra mar latszott, hogy ket lehetoseguk van, es azota is ezt szajkozom, feltehetoen mar unod is.
Vagy megy ez a mi egyedul megmondjuk a tuttit, es biztos ellenzekiseg, ha egyaltalan bejutnak.
Vagy valamilyen modon viszonyulniuk kell a szocikhoz.

"Viszont azóta egyrészt megerősödött az LMP arculata, és létrejött némi áttételeken keresztül részben a Millából a Szolidaritás, amelynek minden híresztelés ellenére egy év alatt országos hálózata épült fel."

Az LMP arculatanak megerosodeset nem igen erzekelem. A szolidaritas halozatarol nem tudok nyilatkozni.

"A választási törvény miatt nem tartható a különállás, és az együttműködés módját kell kidolgozni. Ehhez nagy adag bátorság kell, hiszen a felek nem bíznak egymásban, és még több politikai kreativitás."

Ez sajna rizsa, ha meg nem sertelek vele. Megint.
Mert hiszen, ha nem lenne szukseg az ellenzek ilyen tartalmu osszefogasara, az LMP-nek akkor is kellett volna valamit kezdenie a szocikhoz fuzodo viszonyaval.
A korabbi torveny es a kutatasi adatok alapjan, tovaba feltetelezve egy sikeres kampanyt, kb a '10-es mandatum szamot hoznak. Vagyis donteniuk kellene akkor is, hogy maradjon a Fidesz, vagy valamikeppen a szocikkal probalnak dulore jutni. Azonban az ketsegtelen, hogy az a rendszer nyugis helyzetben hagyta volna a zoldeket, hiszen az elso fordulos eredmenyek alapjan - szerintem '12-re az MSZP beelozi a Fideszt - bar nemi esely latszana kormanyt valtani, de a Jobbik tamogatasat nem tudna, es nem is akarna ellensulyozni az LMP. Vagyis nekik akkor lett volna egy nyugis, es viszonylag biztos ujabb 4 ev Orban ellenzekekent.

"Tehát nem arról van szó, hogy most hirtelen megvilágosodtam szemben veled, aki mindig is tudtad."

En sem azt mondtam. Hanem azt, hogy vegre a helyzet rabirt, hogy feladd korabban koromszakadtaig vedett allaspontodat.
@rodeo36:

"ha te Big Bang-gel "érvelsz" akkor nem vagyunk vitapartnerek, a bigbang az katolikus teremtés mítosz és meg lehet toszni..."

Nem is ohajtok veled ebben a kerdesben vitazni. Ugyanis ennel korrektebb "teremtesmitoszt" meg senki sem tett le az asztalra.

Arra, hogy ez mennyire NEM katolikus dolog, jo pelda a kreacionistak igyekezete, hogy a merheto tenyek alapjan legvaloszinubbnek tuno magyarazatot sajat kepukre ferditsek!

"Universum kronológiája a legújabb kiscsoportos tréfa pöttyös lasztival"

En mar csak ilyen trefakban hiszek... ;)
@rodeo36:
ket 0:32-eshez nehez hozzaszolni, mert nehezen talalom, hogy mihez is lehetne.. ;O)
@rodeo36:

Most akkor az a baj, hogy nem tudunk olan energiat termelni, vagy epp az, hogy a CERN megis letrehoz mikro fekete lyukakat?

www.dailygalaxy.com/my_weblog/2011/11/ecoalert-cerns-lhc-black-holes-revisited.html

Ha ugyanis tudnank ilyet csinalni, mi lennenk az Isten(ek)...
@rodeo36:

"Planck epoch"

Szerintem a Foldon kevesen vannak, ha ugyan, akiknek sejtesul van arrol, hogy az a bizonyos "fundamental force" hogyan is mukodott, es mik kozvetitettek...

A negy masikrol, legalabbis kozepsuliban is tanultunk, az en koromban meg eretsegizni is kotelezo volt fizikabol.
@rodeo36:

Ekpyrosis

Ha valami teremtozik, legyen Isten altal, vagy magatol, akkor az veget is ERHET. Nem szuksegszeru, de megeshet. Tovabba ha egy ilyen folyamat lejatszodhat, miert ne ismetlodhetne meg ujra. Es ujra. Es ....
@a szív fészkei:
mivel 10000000000%-ban egyetértünk és azt teszem hozzá nagyon régóta -valaki megtanította nekem apró gyermekkorban- azt kell tudnunk, hogy mit nem tudunk...tudod milyen mély jelentése van ennek

a többi az ilyen tetvek...egyébként engem nem tudtak legyőzni, mert arrébbsasszéztam és ez ami a legjobban bosszantja, mert nem ér el messze járok és röhögök a "sikerein" és ki is gúnyolom ez egy betegség egyébként és nem csak a skizó hanem más aminek nem tudom a nevét

brühühühühü

undorodom tőlük és pont ezért elkerülöm
@simple observer 1.0: azt Írtad aesthetica-t tanúltál....nézd El Greco műveit

nincs olyan, hogy az egész egyszerre mozog vagy változik hanem részek...és akkor az állandóság az állandó változás és ezzel meg is van oldva a kérdés

ekpyrosis vagy akármi

brühühühühü
@simple observer 1.0:

már csak azt kell eldönteni mi is egy fekete lyuk

a többi kísérlet és tapasztalat és kurva jó játék ilyen játékokat mint a CERN nem akárkik kapnak jó gyereknek kell lenniük

brühühühühü
@simple observer 1.0: elolvasva amit ír a link számomra világos, hogy jó és izgis játék de ...átmeneti jelenség ami létrejön és átalakúl ami engem igazol, az állandó változás az egyetlen állandó a világegyetemben

a Big bang pedig egy betegség semmi több

és aljas hazugság az egyház pénzéért istenre szükség van a nukleáris korban is mert
akkor kiben hinnének ha már nem lesznek orbán viktorok és hasonló szarháziak

brühühühü

a tudomány társadalmi azaz ismeretelméleti alapjai fonosabbak mint a tudomány maga olvass Heller Ágnest és Lukács Györgyöt
@rodeo36:

Supersymmetry breaking

Ez speciel mar nekem is sok, de azert az ilyesmit sem lehet am siman egyszeru legyintessel elintezni!

1919. majus 29-ig az is hasonloan nagy suletlensegnek tunt, es meg tudosok javaresze is igy ertekelte, hogy egy kelloen nagy test, mint akar a Napunk, el tudja teriteni a fenysugar palyajat.`

Egyebkent minden modell igy keszul. Legyen az fizikai, politikai vagy eppen gazdasagi. Igyekszik mar ismert dolgokat magyarazni, majd bizonyos dolgokat "megjovendol". Ha ezek bejonnek, akkor jo esellyel helyes a model, ha nem, akkor masikat kell kiotleni... ;)

Es ilyenkor nem ritkan fut meg emberkek agya...
@a szív fészkei:

"Amúgy ne mondd,hogy a cucilizmusban nem volt verseny, csak még mocskosabb nagyon sokszor - legtöbbször - mint most."

En nem igy tapasztaltam. Es szerintem a lakossag joresze sem. Ezert tudott/tud a Fidesz meg mindig a kadari maszlaggal etetni. A lakossag kapott egy bizonyos "joletet", ha tudta hol a "helye". A tobbseg ezt elfogadta. Nehanyan mozgolodtak, es voltak akik emigraltak. Aztan vagy sikeresek lettek, vagy...

A kapitalizmus viragkora - szerintem nem meglepo modon - eppen a Varsoi Szerzodes idejere esik. Akkor ugyanis eleg nagy panik uralkodott el a Nyugaton, hogy a szocialista eszmek elterjedhetnek arrafele is. Vegtere is ott szulettek.
Igy aztan egy liberalis tarsadalomban valamifele szocialdemokracia is kialakult.

Nem is veletlen, hogy McCarthy mar '49-ben amokot futott. Ami tukeppen mar egy '47-es szovetsegi alkalmazottak huseget vizsgalo programmal kezdodott:
en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism

A szoci blokk bukasa utan csak romlott a helyzet. Mikozben itthon Gyurcsany el lehet menni szoveget forgattak ki, addig pl olyan "korszakos zsenik", mint Jobs meg is csinaltak, es jol szarban hagytak az amerikai embereket.

A jelenlegi versenyrol nincs jo velemenyem. Mara a kinalt munkak javaresze ketkezi fizikai melo, marketinges, vagy valami alibi fejlesztoi design munka, amivel "atcsomagoljak" a korabbi termeket.

A cegek kozotti verseny egyre kisebb, hiszen minden ujitas egyre komolyabb befektetessel jar, amit mar egyre kevesebb ceg tud megtenni. A mar meglevo fejlesztesek teritesevel is gyakran megvarjak, mig az elozo szeria kitermeli a fejlesztesenek koltsegeit.
Egyeni szinten sem jobb a helyzet, hiszen a cegek, es nem csak Mo-n, hajlamosak egy kepzetlenebb, tapasztalatlanabb egyent felvenni, mert az olcsobb. Korabban elofordult, hogy amolyan gyorsteszttel mertek fel a jeloltet. Mara ez is egyre ritkabb.
@a szív fészkei:

"A hülye járásokat újra forgathatták volna... :-DD"

MOst megneztem a jelenetet, jelentem, hogy nem kell! Ahogy Cleese kilep a bolt ajtajan maris azzal a hosszu elnyujtott lepessel operal, amivel a katonak is:

www.youtube.com/watch?v=iV2ViNJFZC8
@a szív fészkei:

"Hú, az utolsó tiszta Fodor Gábor! :-) "

Ezt nem ertettem, csak remelem nem ram vonatkozik. ;D
@rodeo36:

"azt Írtad aesthetica-t tanúltál"

Kezdem azt hinni, hogy velem vannak gondok, mert mar nem te vagy az elso, aki felreerti amit irok. Hadd palizaljak magamtol:

"Bar volt olyan haverom, akivel azon viccelodtunk, hogy esztetika szakon diplomat szereztem (hosszu sztori es szamos del-amerikai sorozattal van tarkitva), de a valosagban ez NEM tortent meg."
@rodeo36:

"már csak azt kell eldönteni mi is egy fekete lyuk"

HA ugyanolyan fekete lyukra gondolunk, akkor annak a definicio ismert.

"a többi kísérlet és tapasztalat és kurva jó játék ilyen játékokat mint a CERN nem akárkik kapnak jó gyereknek kell lenniük"

Ez is szuksegeltetik.
@simple observer 1.0:
te azon kevesek közé tartozol akik Jobs szerepét negatívan látják, ezt régóta mondogatom, de majdnem szentté avatták és amikor haldoklott már már glorifikálták, azután valaki onnan szépen lerángatta a földre és azóta kurva nagy hallgatás van a sikerstory-járól is...mert hazugság volt és maradt amerika dicsőségét kínai és más ázsiai melósok és mérnökök hozták létre Jobs égisze alatt és ezzel nincs egyedűl...és nem történik semmi ők is exportálják a munkaerőt de hadi vonalon tengerészgyalogosokat és hasonlókat kurva jó pénzért 5 év munka után bárki nyugdíjba mehet a haza hőseként...a többiek meg elveszítik a melójukat és az emberi méltóságukat szaggatva a kajacédulákat

szóval ez is egy nézőpont nehogy valmelyőtök lebasszon érte ott van a világ legjobbja mindenből

brühühühühü

még akkor is ott van ha nem igaz
@a szív fészkei:

2006. október 23. délután
Budapest VI., Bajcsy Zs. út 3-5-7
edy666.wix.com/2006-oktober-23
@simple observer 1.0:

"A nagyanyam megcsinalta volna abban a helyzetben."

Szerintem szóljunk a nagyinak ha ennyire keni vágja a gazdaságot és válságkezelést. :-)

El teccünk felejteni rendszeresen, hogy Bajnai a munkakörülményeit kőkeményen magának vívta, a szoci frakciót egyesével nyakon verte és aláíratta, nem önszántukból tették a jómunkásemberek. Gyurcsány erre speciel nem volt képes, pedig, ha megteszi 2008 őszén és időben kezeljük a válságot akkor lényegesen előrébb vagyunk.

A szocik-LMP-összefogás dologban már mindent leírtam az eddigi viták alatt, nem kezdem elölről, mert a helyzet annyit változott, hogy az LMP elpuskázta a helyzeti előnyét amivel bírt.
@Fabius:

ki nem állhatom az ostorral egy akolba terelősdit, ez a demokráciának nevezett bigyula a hatalom megosztásának koncepciójára épülne legjobb tudomásom szerint, vonatkozik ez minden résztvevőre konzitól cocclibig. aki szarik rá, az akárminek is címkézi magát, simán hatalmi maffia, oszt jónapot

arról nem is beszélve, hogy a zorbánizmus (=agresszív hatalmi izmozás) alternatívájának beharangzott Egykutya 2014 most ugyanazt a paranoid-sértődött hisztiskurvát adja elő, ha valaki nem az ő elképzelései szerint smúzol?

kissé kontraproduktív ez IMHO, hisz van még másfél év választásig, a makrancos hölgyet sem fikázással szokta az udvarló meghódítani, már ha kultúrember és nem ripperjancsi

pölö: "örömünkre szolgál, hogy noha a Lompos a rezsimmel ellentétben értékeit és szavazóit megalkuvás nélkül, önállóan képviseli, jelentős lépést tett közös ügyünkért és nem is zárja ki teljesen az E 2014-el való szövetség lehetőségét, hisz ők is, mi is tudjuk, hogy mindannyiunk érdeke a hörr-hörr orbánizmus eltakarítása - csók és puszi Gordongekkó, hozzá pár szerelmes pislantás Schiffer felé"

helyette ez az akinincsvelünkazellenünk az olyan... finesszes... ner szagú... csöbörből vödörbe... nem épp azt sugallja, hogy bajnaimessiás alatt szabadabban lehetne megint lélegezni aki nem sajátkutyakölke és ha faszomkivanisztánban úgyse változik semmi, akkor megy a kivándorlási lavina tovább nyugatra
@Csacsicska:

Köszönet a képekért!

A sorozatból nagyon jól látszik, hogy hosszas várakozás után indultak el a rendfenntartók.
@Fabius: Tegnap kérdeztem, hogy miféle - új ellenállás -ról beszélt az eu-zöldeknek Schiffer 2012. januárjában.

A Pézsma meg előásta...

pezsma.blog.hu/2012/11/24/se_veled_se_nelkuled_700?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_25&utm_campaign=index

Szóval volt már itt egy szövetkezgetés, csak hamvábaholt.

Aztán mostmeg a Bajnai életet lehelt belé.

Már tényleg fura, hogy Bajnainak sikerül, amibe másoknsk beletörik a bicska.

Vagy másodjára minden könnyebb ?
@varnai: Lényegtelen, hogy Ivády mi volt, ez nem cáfolja azt, amit mondtam. Persze, elgondolkozni sok mindenen lehet, több tucatnyian írnak most az LMP-ről. Én őt nem tartom mérvadónak az említett okokból. Ha más témáról ír, akkor igen.
@a szív fészkei: SENKI NEM TEKINTI AZ ÖSSZES ROMÁT BŰNÖZŐNEK!!!
Mondjuk ha a pincérruhában vonulás után kevesebb az atrocitás és biztonságban érzik magukat az emberek akkor az azért nem rossz.
@Légifarkas: Ja, ezt én is olvastam, az tetszett.

A sörösdobozokra visszatérve: szomszéd mesélte, hogy mennyit keccsölt velük, plusz a hőálló ragasztóra elköltött annyit, amennyiből simán vehetett volna rendes kályhacsövet az egészhez. Ha én csinálom, biztos hogy nem fogok dobozokkal kínlódni.
@a szív fészkei: A Milla Facebook-oldalán mentek óriási viták folyamatosan, szocik, és a többiek között. A szocik Gyurcsányt akarták volna a színpadra, és a szocialista párt nagyszerűségéről és nélkülözhetetlenségéről győzködték a közönséget, amelyik igen-igen hevesen reagált erre.
@simple observer 1.0: ""A választási törvény miatt nem tartható a különállás, és az együttműködés módját kell kidolgozni. Ehhez nagy adag bátorság kell, hiszen a felek nem bíznak egymásban, és még több politikai kreativitás."

Ez sajna rizsa, ha meg nem sertelek vele. Megint."

Nem sértettél meg, ez a véleményed, kész. Viszont a választási törvényt nem tekinted mérföldkőnek, és ez furcsa.
@épészmérnök: Az lehet, nem követtem a FB-ot náluk figyelemmel annyira, csak mentem, ha volt valami. @Csacsicska: Kösz szépen, na ha megint jön a rizsaszórás, beadom.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Akkor vonulgassanak rendszeresen a XII. Cinege utcában is! Ott is lenne miért kicsit megfélelmlíteni a lakót. Tán kevesebb lenne az általa elkövetett atrocitás!
@simple observer 1.0: Fodor Gáborra hasonlít a vöröses hajú srác azokon a szimmetriaképeken. Semmi másra nem gondoltam, bár tudom,hogy lelkesen buzizták, mert ugye az - hasonlóan a cigány-zsidó flepnihez - egyes körökben szégyenfolt; de szerintem nem az, láttam nőkkel édelegni.

Én újságnál dolgoztam, ahol azért versenyeztek pontrendszerben az újságírók - akinek többre értékelték a cikkét több pontot=prémiumot kapott - na ott láttam,amit láttam.
@simple observer 1.0: HA úgy vesszük az élet egy nagy verseny, struggle for life minden szinten. Aki/ami nem bírja, kihal - kicsit nagyon brutálisan vérre megy.

A történelem írott része is ezzel kezdődik: Káin&Ábel, Romolusz@Rémusz is az isteni tetszésért teljesítménnyel versenyzett és ott is elég erős reakciók születtek a vesztésre...

Országoknál dettó. És elégkevés az igazságos verseny bárhol. Az tudom, hogy az Intelnél pl. egy új fejlesztésre őj gyárat építenek,az előző kétszereséért és tényleg nagyon oda kell figyelniük, hogy mire hajtanak rá, melyik úton indulnak, mert horribilis pénzek szállhatnak el, ha rossz lóra tesznek. És végül is minden utólag igazolódik, tényleg va bank minden fejlesztés valahol.

Nézd meg a nagy legenda, Lance Armstrong is végigcsalta az ájultan csodált karrierjét, ezért mostanra egy megvetett senki lett - pedig végülis azt a fizikai igénybevételt már nem bírj el az emberei szervezet. Ezek az olimpiák nem tudom meddig mehetnek így, hiszen már minden versenyszám a teljesítőképesség határait feszegeti, ahol magának a fizikumnak, szorgalomnak kevesebb szerepe van,mint a laborban kikutyult kémiának. Kezd az egész roppant embertelen lenni.

Szóval ezt a fajta versenyt már életveszélyesnek látom. Senki nem tud megállni, aki belekezdett valamifélében, mert nyerni az drog. (nemcsak a pénz,siker értelemben, de elkapja a gépszíj és nem tud leállni)
@rodeo36: Minél többet tud valaki, annál inkább rádöbben, mennyi mindent nem és ez tényleg igaz. :-)))
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: NA miket állítasz? Szembe mész a szent túrómitológiával? Hogy ártatlan hamvas szüzeket mészároltak felszólítás nélkül azonnal, amikor Orvbűn beszéde, még ki sem hűlt???
Nem fog megfesteni téged a Kerényibagázs, már látom.
@Herr SturmLikudnik:

Ezt a demokráciaizét kedves beteg elrendezte egy időre, a hatalommegosztással együtt. Általában hányok a közös akoltól, de ha Viktor édes a választási törvényében azért könyörög, hogy saját fegyverével verjük orrba, én teljesítem a kérését.

Eljutottunk arra pontra, ahol morális finnyáskodásból sem alternatíva tovább Viktorunk még négy éves országlása.
@Fabius:

ha a szent cél érdekében ugyanolyan patkány taktikák jönnek balról, mint jobbról, akkor az sokak szemében Egykutya 2014 és a feliratkozási bullshittal megfejelve hatványozottan szarnak az egészre, csaxóltam

még kész sincs a választási hatalomférc, semmi se zárja ki, hogy nem variálják át még párszor last minute, ergo - meglehet én látom rosszul - nem éppen az a célravezető, ha gordongekkó a pálinkacézárral versenyben szalámiz le pökhendien mindenkit, aki MÁSFÉL ÉVVEL a vokscirkusz előtt nem szeresse őtet eléggé (az ország érdekében, ofkorz)
@Fabius: Jaja. Már rémlik, hogy láttam én ezt, csak kiment a fejemből.
@Herr SturmLikudnik:

Az összefércelt fosnak holnap végszavazása van, csak szólok. A gerrymandering szerint vágott körzetek rég adottak a győztest túlkompenzáló rendszerrel együtt. Innentől esélye senkinek nincs szövetség nélkül választást nyerni. 17 hónapja van ezt megérteni mindenkinek?

Nem tetszik? Nekem se. Akarta ezt a tököm őszintén szólva. De alkalmazkodnia mindenkinek ehhez kell, a morális fintorgást meg címezni annak, aki kikényszerítette ezt. Sajnálom, engem nem hat meg , én azzal verem orrba Viktort ami a rendelkezésemre áll.

Baj van Bajnaival? Mutassatok helyette alternatívát. Nem nehéz, két egyszerű kritériumnak feleljen meg:

1: Legyen képes helyretenni a matolcsyzmus szarhalmát.
2: Ezt legyen képes elmondani a népnek úgy, hogy azt egy kormányváltást megcsinálni képes tömeg elhiggye és támogassa.

Hozzátok a jelöltet és megfontolom.
@Fabius: "Mondj 1 db körzetet ahol az LMP jelöltnek valós esélye van egyénit nyerni."

De akkor hogy nézne ki az együttműködés a csatlakozás esetén?
Ott is az LMP jelöltjét kellene támogatni jó pár körzetben...

"Az idézet ugyanis nem a kongresszusi határozat, hanem a múlt vasárnapi turhacunami után kialakított álláspont."

Pedig az kell legyen a kongresszusi határozat, mert az volt a címe hogy "Határozat", nem az hogy "utólag ezt beszéltük meg": :)

lehetmas.hu/hirek/36878/hatarozat-az-lmp-viszonyarol-az-egyutt-2014-valasztasi-mozgalomhoz/

"Jávorék elégszer elmondták, leírták, ma Scheiring is elmondta újra, de ti hajtjátok, hogy nem, nem, nem, az nem lehet. De, bizony lehet. Nézzetek szembe vele."

Jávorék nem az elfogadott szöveget idézték, hanem azt a saját álláspontjuk szerint értelmezték (szerintem kicsit túltolták).

"A határozat nyilván nem nyilvános."

Ott van fenn, a hivatkozott lehetmas.hu cikkben.

"De a nyolcak egy hete mondják egytől egyig szó szerint azt, amit Scheiringtől ide másoltam neked.
...
Nekem semmit nem kell elhinned. De azt érdemes lenne meghallani amit a nyolcak és a fővárosi frakció mond. Mert nem véletlenül mondják."

Szerintem azzal követik el a hibát, hogy a saját értelmezésüket úgy állítják be mintha az lenne az objektív igazság. Ez sok embert megtéveszhet, pl. ezek szerint Te is elhitted.

Az elfogadott szövegben az van, hogy:

- Együttműködés igen
- Csatlakozás nem

Ezzel szemben a másik javaslat (gondolom a nyolcaké) úgy szólt volna hogy:

- Tárgyaljunk a csatlakozásról
- De Bajnai nem lehet miniszterelnök-jelölt
- És vétójogot kérünk a többi csatlakozóhoz (pl. MSZP)

Ezt a változatot jobban szeretnéd? :)
@iii: "Ez parasztvakítás. A stratégiában benne van, hogy azzal nem tárgyalnak, akinek a neve B-vel kezdődik és -ajnai a vége. Ezt addig tudod csak mndogatni, ameddig nem lesz nyilvános a stratégia."

Van valami elfogadott, írásos dokumentum amibe konkrétan ez van beleírva? :O

"Abban reménykednek, hogy sikerül az E14-ről leszalámizni a Millát és a Szolidaritást."

Az igaz lehet, hogy a Milla körül is sokan vannak akik Bajnainak nem örülnek annyira.

Az LMP körül meg sokan lehetnek olyanok, akik viszont örülnének Bajnainak.

Lehet hogy mindkét tábornak át kellene sorolni oda, amivel egyet tud érteni?

Akkor nem kellene ez az egymás győzködése a bajnaisták meg a nem-bajnaisták között...

De együttműködni attól még ugyanúgy kellene, hiszen egyik brancs sem lesz elég erős egyedül.

"Akkor már csak azt mond meg, hogy ha a két javaslat ennyire ugyanarról szól, akkor mire ez a nagy felhajtás? Miért mondott le a frakcióvezető?"

Őt kell kérdezni hogy miért mondott le.
Szerintem simán tárgyalhatott volna az együttműködésről Jávor Benedek is.

"Az E14 legújabb nyilatkozatában benne van: nem érdekeltek olyan tárgyalásban, amelyben eleve úgy megy bele az egyik fél, hogy nem akar megegyezni."

Borítékolni lehetett a mellébeszélést.
Perszehogy nem kívánnak a határozatba becsempészett elmúltnyócévezésre érdemben reagálni. :)

Gondolom majd újra tárgyalnak később, ha úgy látják hogy elkerülhetetlen.

Schiffer - és még egy páran - csak úgy tudnak arcvesztés nélkül belemenni a tárgyalásokba, ha ezek a kérdések is terítékre kerülnek.

De mindenki jobban jár azzal, ha nem az elmúltnyócév szimbolikus figuráit hozzuk vissza, hanem ők önkritikát gyakorolnak és hátrébb lépnek. Pl. eggyel kevesebb dolog a Fidesz kezében az ellenkampányhoz.

"A Haza és haladással történő "beszélgetést" meg külön nem értem, amikor tudtommal annak Bajnai a vezetője, őt meg eleve kizárták mindenből, mint oligarcho-imprkaptsta szekértolót."

Nem MINDENBŐL zárták ki, csak nem támogatják hogy közös miniszterlnök-jelölt legyen.
Bajnai le is nyilatkozgatta hogy nem muszáj neki lenni, a lényeg az összefogás...
Ha komolyan gondolta, akkor nem értem mi ezzel a baj?
@épészmérnök: "Unalmas ez az állandó csúsztatás, hogy ne mondjam, ködösítés!"

Bizony unalmas! :)

"KETTŐ határozat volt. Az egyik az E-14-ről. A másik a párt stratégiájáról. Ez utóbbi arról szól, hogy semmilyen párttal nem hajlandóak együttműködni."

Kiemelés a "határozatból":

"semmilyen PARLAMENTI PÁRTTAL nem alakítanak ki választási együttműködést."

Az MSZP-vel való együttműködésre ez nem ad felhatalmazást.

De az E14 tagjai nem parlamenti pártok, szóval velük ez nem zár ki semmit.
@Légifarkas: "Nem vétójogot követeltem volna, hanem satuba fogom Bajnai fejét, és amint nem tetszik az irány, szorítok rajta egyet azzal, hogy szívfájdalom nélkül visszarendelem a szervezetet mögüle."

De hát pontosan ezt határozta a kongresszus is :O
"Működjünk együtt, de nem a Bajnaiék feltételeivel és bármikor kihátrálhatunk."
@Bartoki: "Van valami elfogadott, írásos dokumentum amibe konkrétan ez van beleírva? :O"

Igen, csak nem nyilvános, mint említettem.

Az milyen lenne, ha az E14 csak úgy lenne hajlandó tárgyalni, ha nem Róna a miniszterelnök-jelölt? Miért kellene Bajnait bármiből is kizárni? Nyugodtan eldönthetné az LMP akkor, amikor majd sor kerül rá. Előre kizárni csak egyetlen értelme van, hogy ne legyenek megállapodások. De vannak a stratégiában még más nyalánkságok is. Na hagyjuk ezt az egészet, ködösítés zajlik turbófokozaton.
@Bartoki: Mivel ha nem csatlakozik az LMP, az E14 nem tehet mást, mint megállapodik a szocikkal, így ez megakadályozza a velük való együttműködést is. Nem kell a rizsa.
@iii:

Az a része nyilvános, hogy nem támogatja semmelyik volt miniszterelnököt újra jelöltnek.

Ezen túl van valami más is?

"Az milyen lenne, ha az E14 csak úgy lenne hajlandó tárgyalni, ha nem Róna a miniszterelnök-jelölt? Miért kellene Bajnait bármiből is kizárni?"

Ha ezt akarják, akkor nyugodtan állíthatnak ilyen feltételt.
Bajnai kizárását az LMP megindokolta, minek ismételjem.

"Előre kizárni csak egyetlen értelme van, hogy ne legyenek megállapodások."

Vagy pl. hogy felmérjék hogy komolyan gondolta-e Bajnai hogy nem feltétlenül ő akar majd lenni. :)

"De vannak a stratégiában még más nyalánkságok is."

Mik?

1 szóval nem mondtam hogy mindennel egyetértek (hiszen nem is tudom mi van benne).

"Mivel ha nem csatlakozik az LMP, az E14 nem tehet mást, mint megállapodik a szocikkal, így ez megakadályozza a velük való együttműködést is. Nem kell a rizsa."

Nem az LMP fogja Bajnait áttolni oda - hiszen ő már régen hirdette hogy nyitott az együttműködésre velük.

Ad absurdum olyan is lehet hogy az LMP az E14 jelenlegi tagjaival együttműködik, de az MSZP-vel nem.

Egy pár hónapig Bajnai is kivár majd - a végső megegyezés (helyek leosztása, visszalépések) úgyis csak röviddel a választások előtt várható.

Régen sem kellett semmihez csatlakozni hogy a jelöltek visszalépjenek a két forduló között - most sem gondolom hogy másfél évre előre fognak megegyezni.

A helyezkedés helyett a TARTALMI ellenzéki kerekasztalt és vitát viszont sokkal inkább hiányolom.

Pl. üljenek le minden kétnaponta a TV-ben és rágcsálják végig hogy mi legyen az új alkotmányban, mit kellene másképp mint eddig.

Igaz, ez a programvita nem érdeke azoknak akiké most a médiahátszél :)
@Bartoki:

A parasztvakítást iii szemléltette én erre több karaktert nem pazarlok. De szívesen felvázolok neked valamit:

Az egyetlen körzet ahol ma reális esélye van egy LMP jelöltnek egyéniben az itt van nálunk Várnaival. Ismert arc a kerületben, a Papcsák fingatást is jól tolja, fel lehet építeni egyéni jelöltnek.

Mi kell hozzá?

Például egy megállapodás, hogy se a szocik nem indítják se Tóth Csabát se Pelyvát ellene, és az E14 se indít más önálló jelöltet. Plusz meg kéne győzni minket arcon fosottakat, hogy támogassuk Lacit tovább, mert ti ezt a részvételi demokráciásat végül mégse úgy gondoltátok. Ebben az esetben lenne reális esély a várhatóan Papcsákkal vagy Kulcsárral kiálló Fidesszel szemben, mert az elkúrásuk itt visszhangos, a Jobbik meg nem tényező.

De.

A különállással a helyzet ez lesz:

Elindul Várnai, és csatlakozás hiányában elindul egy szövetségi jelölt is, mert ha nem csatlakoztatok miért ne tenné, mikor ők kormányt akarnak váltani amihez minden esélyre és töredékszavazatra is szükség van? Ez a jelölt új arc kell legyen, mert ha TóCsát indítják elég hangosan fogunk tiltakozni ellene. Így meg a szavazatok majd szépen megoszlanak. Mert lesznek akik Várnait fogják támogatni azért amit elért, de még többen lesznek akik a szövetség jelöltjét, mert mindenáron kormányváltást akarnak.

A Fidesz meg röhögő harmadikként kikacagja mindenki szájából a sajtot. Ezt viszont nem fogja hagyni senki, és a lehetőséget felmérve még inkább a szövetségi jelöltre fognak voksolni, mint a különutas Várnaira. Akkor is, ha érdemeit egyébként elismerik.
@Fabius: "Például egy megállapodás, hogy se a szocik nem indítják se Tóth Csabát se Pelyvát ellene, és az E14 se indít más önálló jelöltet."

Igen, ezt mondom én is.
A megállapodás a lényeg, nem a csatlakozás.

"Plusz meg kéne győzni minket arcon fosottakat"

Hagyd már... Nem volt semmilyen arcon fosás, a küldöttek egyik fele így, a másik fele úgy szavazott, mert ők azt a változatot tartották jobbnak.

"mert ti ezt a részvételi demokráciásat végül mégse úgy gondoltátok."

Azért annyit tisztáznék, hogy nekem semmi beleszólásom nem volt a döntésbe, én ott sem voltam... :)

Csak megértem hogy a "kemény mag" miért csinálta azt amit, és nem szeretem hogy a dolog félre van kommunikálva a különféle magyarázatokkal.
@Bartoki:

Csatlakozás nélkül nincs miről megállapodni. A különálló jelölt elviszi az egyébként is alulkompenzált töredékszavazatokat, ami akkora luxus amit nem engedhetnek meg maguknak a kormányváltást akarók. Nem kell a hülyét látszani - nem neked, senkinek - egy tisztán listás és töredékszavazatok alapján parlamenti párt tudja leginkább mekkora a jelentősége ennek.

Ha sikerült ezt az apróságot megérteni majd szóljatok.

Egyébként meg nem hagyom. Asszem azon már túlhaladtunk volt-e Medián kutatás és egyéni felmérések mélben, meg azon is ennek mi az eredménye.

Úgyhogy arcon lettünk fosva, mi, tényleg részvételi demokráciát játszók. Szerintem nem irreális elvárni, hogy a párt amire szavaztam a képviseljen. Különösen, ha ő maga kérdi, hogy figyu, SZERINTETEK mit csináljunk, TI mit támogatnátok?
@Fabius: "Csatlakozás nélkül nincs miről megállapodni."

Az eddigi választásokon egy csomó leosztott körzetes megegyezés (nem indulunk/visszalépünk) volt eddig is - ehhez nem kellett semmihez sem csatlakozni.

A választási matematikát én is értem, kibaszás ez a rendszer, erősen. :(

Arányos rendszer kellene végre már - sajnos ez így konkrétan nincs benne az E14 céljai között, talán csak annyi hogy "igazságosabb", amit elég sokfelé lehet még csűrni-csavarni.

Szigetvári Viktor a H&H blogon lamentált is egyszer hogy végülis a többségi rendszer is jó - hát szerintem meg nem.

Az összes szomszédunknál arányos rendszer van, bár asszem Romániában is éppen retrográd folyamatok mennek, ott talán már átcsinálták többségire.

"Asszem azon már túlhaladtunk volt-e Medián kutatás és egyéni felmérések mélben, meg azon is ennek mi az eredménye."

Attól függ hogy pontosan hogy szóltak ezek a kutatások?
Az együttműködést kérdezték, vagy a csatlakozást?
@Bartoki: "Szigetvári Viktor a H&H blogon lamentált is egyszer hogy végülis a többségi rendszer is jó"

hazaeshaladas.blog.hu/2011/11/25/tul_a_demokracian_az_uj_orszaggyulesi_valasztasi_rendszer_modellje_2_resz

"Ez így egy nem demokratikus választási rendszer.

Számításaink szerint az új rendszer mind 2002-ben, mind pedig 2006-ban az akkori többségi választói akarattal ellentétes, jobboldali kormánytöbbséget eredményezett volna.
...
Számunkra a többségibb karakter elfogadható, a választási rendszer modellválasztását értékválasztási kérdésnek tekintjük, de ennek további erősítése, abszurd módon éppen a kompenzációs rendszeren keresztül, rontja a népképviselet kívánatos sokszínűségét."

Ez így ellentmondás.

Csak az arányos választási rendszer tükrözi a választói akaratot.
@Fabius:

úgy látom, még mindig gond van a szövegértéssel, tehát egy kicsit szájbarágósabbra veszem:

a) sehol se vitattam, hogy egy orbánc-overthrow műveletnél egy szövetség többre megy elaprózott spílereknél

b) azt vitattam, hogy egy szövetség összehozásához vajh a nettó finesszes hörgő fikázós szalámizás a célravezető-e, avagy annak tudatában, hogy MÁSFÉL év van még a választásig, esetleg nem lenne értelmesebb megközelítés civilizáltan smúzolni a potenciális partnereknek, akik ha elsőre nem is, de később mégis beadhatják a derekukat, ezt ők se zárták ki ab ovo, ha nem tűnt volna fel

c) önmagam nevében pötyögök, nem a lömpik megbízásából, ergo a többesszámot megspórolhatod (ez is amolyan finesszesen beteges TI-MI látásmód)

d) bajnait illetően, nos... oké, fakk eltolcsi stb., de gordongekkó sem éppen népi rétor bajnokként él a köztudatban, jól válságmanagelte azt a kakihalmot, aminek a gyártásához 2x miniszterként zokszó nélkül asszisztált előtte, ráadásul a legújabb posztod is mutatja, hogy lassan kiszel tündét is előbb szavazzák meg a vekkerből kiábrándult népek, tehát kár az ipsét annak a messiásnak eladni, ami nem volt soha, nem lesz soha - sorry, finnyás majom vagyok, szeretnék végre nem a kisebb szarkupac elve szerint ikszelni

ellenjelöltként meg jómagam tölgyessy, mellár, chikán, róna, ezek jutnának az eszembe, ők mindig a magukét mondták, saját táborukkal szemben is ha kellett, hálából ki is lettek csinálva, nekem ettől hitelesek

amíg lehet válogatni, válogatok, skandalum, nem vitás
@Bartoki:

Az eddigi választásokon nem az új módi szerint választottunk és nem az a matek volt érvényben. Új szelek, új szabályok, ami nekem se tetszik de játszani ezek szerint kell. Az meg lemodellezve itt van följebb, külön állni a kormányváltás szándékával legalábbis értelmetlen.

Aki kormányt akar váltani az nem fog a különállóra szavazni, mert a kormányváltáshoz nem teheti.

Hogy Szigetvári Viktor miről lamentál az egy dolog. Hogy változtatni van-e módja az LMP-nek bármi az meg egy másik. A jelenlegi helyzetben a választási törvény mellett változtatni és eredményeket elérni csak belülről, a szövetség részeként lehet. A kívülálló véleményére ki kíváncsi, mikor alaptézisként kezelhető kormányváltáshoz a szövetség léte? Senki.

A különállással az LMP elvesztette a hangadó szerepet amit betölthetett volna első, kiemelt csatakozóként. Ti alakíthattátok volna a további feltételeket, és az életben először nagyobb szerephez juthattatok volna a dolgok irányításában, mint a szocik.

De ha nem, nem.
@Herr SturmLikudnik:

A válogatás nem skandallum. Az összefogás nem öröm, hanem kényszer.

A: ezek szerint szerinted sem vitás, hogy kormányváltás csak összefogással van.

b: szerintem erősen benézel valamit. Az E14 nem hörög, ők diplomatikusan állnak a kérdéshez. Mi hörgünk LMP szavazók, mert sokunk szerint a párt nem azt a szerepet viszi amit szerintünk vinnie kéne. A szocikat is rendszabályozó és kiszorító szerep helyett Schiffer dogmatizmusához ragaszkodnak, ami ebben a helyzetben baromság, az LMP kiüresedéséhez vezet úgy, hogy se a szocikat baszogatni nem lehet, se a kormányváltás nem lesz könnyebb.

Úgy látom azért abban is egyetértünk, hogy egy válságkezelő technokrata az akiben gondolkodni érdemes. Minden tiszteletem mellett Tölgyessy nem az. Chikán és Mellár igen, Rónával meg ne nevettess.

Én szó nélkül elfogadnám Chikán Attilát vagy Mellár Tamást is. De megjegyzem nem ma született szeplőtlen szüzek ők sem. Ha kéred kapásból mondok "ők mihez asszisztáltak" listát, mert az bárkiről nyomható aki a politika környékén megfordult. Ha Bajnainak ezt róják fel a miniszterelnökként elvégzett munka, a dokumentált gazdasági adtok helyett akkor simán megállja a helyét az is.

Ja, még valami: a felsorolt urak nem választható alternatívák. Egyelőre.
@Fabius: "A különállással az LMP elvesztette a hangadó szerepet amit betölthetett volna első, kiemelt csatakozóként. Ti alakíthattátok volna a további feltételeket, és az életben először nagyobb szerephez juthattatok volna a dolgok irányításában, mint a szocik."

De hát nincs is különállás :O

Pontosabban: a nem-csatlakozás nem jelent automatikusan különállást - az majd elválik hogy miben tudnak megegyezni.

Az LMP már a nyáron próbálkozott ezzel az "Új Pólus" dologgal. Akkor a többiek nem álltak mellé. :(

Szóval a próbálkozás a nagyobb szerepre, első lépésre már régen megvolt - nem ezen múlt.
@Bartoki:

Van különállás. A határozat értelmében nem egyezhetnek meg. Schiffer nyomatékosan közölte ezt a platform alapításkor is.

Szembe kell néznetek vele, hogy az LMP önállóan nem pólusképző. Két év alatt minimális növekedés sem volt, nem hogy önálló pólus alakult volna ki. Most lett volna lehetőség egy valódi pólus részévé válni, amiben ugyan Bajnai is ott van, de többségében civileket összefogó egyesületek alkotják.
süti beállítások módosítása