Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.30. 06:06 Fabius

Orbán-alkotmány: nem vagyunk egyenlőek a határon túliakkal

Címkék: fidesz alkotmány bajnai gordon választási regisztráció

"Akarva-akaratlanul, de mindannyian elszenvedői és részesei vagyunk a harcnak. De nemcsak a harcnak, hanem a győzelmeknek is." - írta tegnap Huth Gergely, és milyen igaza van, bár maga sem tudja mekkora hülyeség amit leírt. Elszenvedői vagyunk mi ennek a győzelemnek amit tegnap aratott fölöttünk a kormány. Igen, szinte mindannyiunk fölött, hisz a választási regisztráció 80%-os elutasítottságában a Fidesz táborának véleménye is jócskán benne van. Ezzel a Fidesz önmaga kecsapozta össze saját nenyijét, hisz ekkora társadalmi elutasítottság mellett lenyomni valamit a torkunkon minden, csak nem béke, szabadság, és különösen nem egyetértés. Ráadásul Orbán Viktor és frakciója írásba adta, hogy nem vagyunk egyenrangúak mi határon belüliek a határon túliakkal. Itt van, szerintem ki lehet nyomtatni és a falakra kitenni közvetlenül a nenyi mellé mementónak: (olvasható méretért katt)

Ugye a választási regisztráció "azért kell", mert a határon túli kb 200 ezer várható szavazónak is kell, így a határon belüli 8 millió alkalmazkodik hozzájuk az egyenlőség jegyében. Hagyjuk ez ezerszer elmondott érveket, miszerint a határon túliak állampolgársági kérvényén fel kell tüntetni a lakcímet, és így bizony ők is nyilván vannak tartva ahogy mi is, nézzük csak a megkülönböztetést: nekik lehet levélben regisztrálni, nekünk személyesen el kell ballagni, vagy internetes azonosítót kell használni. A hiba annyi, hogy az ügyfélkapu regisztrációhoz is el kell menni személyesen akinek nincs. Mert annyira egyenlőek vagyunk. Sajátos arcon szarása ez úgy a hazai esetenként nem könnyen mozgó, interneten is járatlan nyugdíjasoknak, mint a 4,5 millió adófizetőnek. Mi tartunk el titeket Közgépestől, Simicskástól, másodállásban űzhető képviselőségestől mindenestől, és volt ehhez bőr a pofátokon? Mit szólnátok hozzá, ha az egyenlőségre hivatkozva mától úgy döntenénk, hogy ha a határon túliak regisztrálhatnak levélben, szavazhatnak nem adófizetőként, akkor innentől a regisztrált szavazati jogunkkal adófizetés nélkül kívánunk élni mi is? Aztán szevasztok, úgy oldjátok meg a dolgot ahogy akarjátok, fizetést majd kérjetek Lalitól. Mindenesetre az LMP-nek ezért az akcióért egy ötöst a naplóba beírtam

 

Ilyen hozzánk állás mellett ti komolyan meg vagytok lepődve, hogy sokan a messiás eljövetelét látják Bajnaiban? 

 

kisdobosfejű úttörőfejű lett az az ember, aki egy tüntetésre ment el, és egy támogató tömeg közepén ment haza. Semmi furcsa nincs ebben, a miért megfejtéséhez elég elolvasni az alaptörvény módosításotokat. Becsokiztatok tőle ahogy kell, aminek mértéke is már már iszonyúan vicces. Aki él és mozog démonizálja GFG-től Huth Gergelyig, Rogán és Volner a parlamentbe is beviszi, mert a téma és a személytől való félelem nem heverhet az utcán, kibeszélést igényel akár a jelenléte nélkül is. 

gfg-ork.gif

Ettől intenzívebb visszajelzést nem is kaphatna Bajnai és az Együtt 2014. Eddig az esetleges Orbán kihívók közül Mesterházyt elintéztétek egy unott ásítással, Schiffert megmosolyogtátok, Vonának megvakargattátok a füle tövét, most meg rekeszizomból hörög mindenki, mint szegény ember Pataky Attilája hétről hétre az X Faktorban. Semmi baj, legalább elszórakozunk rajtatok ínség idején is. Majd kiírunk valami versenyt, ki tudja a véletlenszerűen elhullatott bullshiteitekből a legtöbbet röhögve szétrugdosni. Mire gondolok?

 

1: Folyik a jajveszékelés, hogy Bajnait támogatja Gyurcsány és Kuncze Gábor. Tényleg? Azt speciel nem hallottam, hogy csatlakoztak volna az Együtt 2014-hez. Sőt, az aláírásról fénykép is készült, mutassátok már meg hol van ezen Gyurcsány és Kuncze, mert rossz a szemem és nem látom: 

ScreenShot293.bmp

Kuncze azóta kijelentette, ő bizony kérvényt benyújtani nem fog, Ferenczy Krisztina pedig véleményrovatba teszi helyre az elégedetlenkedőt. Ezen kívül más tényt nem ismerünk. 

 

2: Rogán szerint Bajnai megszüntetné a bankadót, édesjézus most segíts, nem lesznek sarcolva a népellenségek! A helyzet az, a bankadó 2005 óta ismert és létező adóforma Magyarországon, még Gyurcsány vezette beBajnai meg egy hanggal nem mondta, hogy kivezetné, az Indexnek adott interjúban is csak ésszerű mértékről beszélt.

 

3: 13. havi nyugdíj elvétele. Nos, ezt valóban elvette. Éppen csak el kéne dönteni, hogy a tizenharmadik havi nyugdíjért anyázzuk Bajnait, vagy a rohattszocik eladósították a zországot mantrát nyomjuk, mert a kettő együtt nem megy. Úgy különösen nem, hogy Megyó száznaposát a Fidesz is abban a tudatban szavazta meg, hogy a 13. havi nyugdíjra és a közszféra béreire fedezet nincs. Csak a hitel van. Pluszbónusz: a manyupok lenyúlása és a pénz elherdálása után ennek az alapja morálisan ingoványos. 

 

Érdekes műsornak ígérkezik ez a következő másfél év. Kormányunk mindent megtesz annak érdekében, hogy másodrangú állampolgárnak érezzük magunkat a határon túliakkal szemben, saját félelmeitől reszketve az alkotmányosan megkérdőjelezhetetlen szabad választójogunk elé állít felesleges és drága macerát, beszűkíti a lehetőségeinket és a felé lejtő pályáról igyekszik állítani, hogy felcsúti szabvány szerint ez az egyenlő és vízszintes. 

 

Csatlakozom baum kollégához aki azt mondja, nyaljon vissza a fagyi, regisztrálj!  A labda immár a mi térfelünkön pattog. Rajtunk múlik hazai pályán hány gólos vereséggel küldjük haza a Kárpátok Középpályását! Akár Együtt 2014, akár más formában. 

 

 

 

 
 

1099 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr294878324

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.30. 13:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Légifarkas:

Az elképesztő félelemben egyetértünk, az utolsó fejezetekben nem. Ha ezzel a hasonlattal akarok élni akkor azt mondom, a cselekmény kibontakozása után a hosszú és kemény végjátékra rákészülésnél tartunk.

Tudod, mikor a könyv fele után kicsivel felbukkan az a bizonyos dramaturgiai puska a kandalló mellett szinte véletlenül.
@Fabius: bocs nem is jo mert a két kapu egyforma...

a két csapat: 11 fides fijju ellen "lent" 8 fides fiju és 3 ellenzéki...

ja és a bíró is fid eszes... plusz a két kapu mértében 4szeres különbség

jaa meg az egyik fides csapat kézzel is jácchat...

ez a szép és nemes küzdelem...

jaaa és a meccs addig tart míg az elfogulatlan drárder le nem fujja...
@Fabius: amugy a választásról egy ijjen "focis hasonlatos" poszt lassan jöhet... lassan aktuális egy összefoglalás... ;)
@Fabius: akkor végképp nem értem a rohanás okát. Annyi mindent átírtak mostanra, hogy a jövő évet szinte aktív szellemi faszveréssel tölthetik, már ha nem ugranak neki mindenből a v2.0-nak.
Külön motoszkál bennem a gondolat, hogy ha én ki akarok baccintani az általam útáltakkal, véletlenül sem hagyok nekik hosszú felkészülési időt, amennyi viszont most van, annyi alatt "tömegesen vágyva-vágyott elfoglaltsággá" tehető a regisztráció.
Sietnek ezek, Orbán űzi-hajtja őket, mint lagzis kutyát a hasmenés. Lehet, hogy azért elégednek meg folyamatosan ilyen összecsapott, szar és gyorsan megszült törvényekkel, mert az ő maja naptáruk végét a Simor nélküli jegybank jelenti - addig meg valahogy fenntartják a kormányzás látszatát?
@saravad: Én emlékszem. És akkor üzenték onnan, ne is merjen a bitang óhazai odamenni, stb. Szép volt. De arról CS. Gyimesin kívül kevesen szónokoltak odaátról, hogy ja, ja, vállalom a kötelezettségeket is!
@Fabius: "Az egyetlen probléma ezzel, hogy sehogy nem vagytok szétszelektálhatóak a "békemenetelőktől"."

A f...t nem.

Aki Magyarországon, magyar állampolgárként született és élt, az ugyanolyan, mint aki másik állam polgárának született, és másik állam területén él, Magyarországon pedig soha nem élt, és nincs állandó lakhelye? Szerintem nem.
@Penivaldes: Biztzos ki lehet mindent mondani. DE akkor legyen szó pl. a Jeszenszkí család egymásba házasdosáráól,Csinszkáról, a Habsburgok és egyéb király családok közti egymásba gabalyodásról is. Nem csak a romáknál van ez, nem csak a romáknál vannak hülyék ennek folyományaként, hanem meg lehet nézni az őrült kékvérűeket is.

Forduljon egy Czeizelhez vagy bárkihez, hogy legyen normális hivatkozási alapja. DE azt, hogy a romák ezért hülyék és pont - leírni kurva gáz.
@Fabius:
Kövér milyen személyként fogyaszt ennyit? www.blikk.hu/blikk_aktualis/kover-milliokert-tankolt-2117241

[.]"Kövérnek hivatalos útjaira két szolgálati autó jár, amelyekből egyet vesz igénybe. Ennek ellenére a politikus havi 626 ezer forint képviselői költségtérítést vág zsebre, ami év elején ennek az összegnek még csak a fele volt."
@dr. Balta$ár:

Adtál némi muníciót, maradjunk ennyiben :-D
Végiggondolva a mai főcsapást, szerintem fölösleges a határon túliakkal foglalkozni. Úgy kell felfogni, mint az időjárást: hurrikán jön, arra készülünk.
@Légifarkas:

Nem sietnek ők sehova, sőt, lassítanák az időt ha lehetne.

Be vannak tojva.

Foglalkozni meg azzal kell, amire a vezért azt mondja. Viktorunk fejében meg csak a választás és a vereség elkerülése kering már jó ideje a kötelezően muszáj dolgokon kívül. Kampány üzemmódba kapcsolt mert a normális kormányzás üzemmódot besültnek látja. A Simor távozás is csak olaj lesz a tűzre. Ha hozzányúl a tartalékhoz keresztre feszítik, ha nem nyúl akkor felőrli önmagát a tudattal, hogy a talált pénz amiből valamit osztogatni lehetne és még sincs rá mód.
@épészmérnök:

Ha elolvastad szerintem sem. De végül is meddő dolog ezen rágódni. Főzni úgyis azzal kell amit a konyhában hagynak a disznók.
@a szív fészkei:

A 16 literes fogyasztás stimm, a kérdés hova a picsába ment Morcos Bajusz ennyit? Bár, ha belegondolunk Erdély messze van, Lacus meg többet pátyolgatta Szász Jenőt ott, mint Viktort itthon.
@Fabius: az ellenzékiek bizalmatlanok egymással. Okés, legyenek. Tök mindegy, miért alakult így. Hogyan lehet feloldani ezt a bizalmatlanságot? Egymás győzködésével sehogy, ez biztos.
Nekem nagyon tetszik az előválasztás módszer, amit a chilei pártok alkalmaznak, nem kötelező, de működik. Egy bizonyos körzetben az ellenzék pártjai közül indulni akar X fő, plusz egy-két odasorolható független. Összedobják a pénzt, és előválasztást rendeznek a szimpatizánsok között, így választják ki, hogy ki lesz adott körzetben az ő közös jelöltjük. És támogatják.
Ez a múlt hét végi helyhatósági választásokon úgy öt polgármestert hozott a baloldalnak olyan helyeken, ahol korábban baloldali még a büdös életben nem nyert. Például Santiago új polgármestere egy nő, aki a Renovación Nacional jelöltje volt, és az összes ellenzéki párt támogatta.
Az elnökválasztás előtt pedig a pártszövetségeken belül tartanak előválasztást. Mindegyik párt megnevezi a jelöltjét, és aki ezek közül a legtöbb szavazatot kapja, az lesz a közös jelölt.
A pontos technikáját nem tudom, eddig nem foglalkoztatott különösebben. De nagyon értelmes dolognak tűnik.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mintha beadtam volna az elején, mi volt Kovács László igazi szövege, és mit csináltak Megyogyurcsányék a HT-ék érdekében. de rohadtul nem érdekel téged, csak mantrázod a magadét.
@Fabius: hozzányúl. Hétszentség. És megmagyarázza, az is hétszentség.
De aki keresztre meri feszíteni, azt a saját kezemmel szaggatom cafatokra, mert akivel ezt 2000 éve megtették, máig áhítatba ejti a fél világot - és ilyenből szerintem egy pont elég, nem kell replika :-)
@épészmérnök: Akkor küldd el Bajnaiéknak vagy kiknek az ötletet. Ha nem is hivatalosan, de megcsinálhatnának egy ilyesmit valahogy ideszabva egy rendezvényen.
@Fabius: Nekem is. Az meg, hogy Papcsák a titkos fegyverük, háááááááááát. De lesz szép Bosnyák teretek plázával. Te ne is szólj semmit! ;-DD
@Fabius: amugy nem jo a focis hasonlat...

van két jobb vagy
-a vizilabda víz alatti "küzdelme" bár ez is túl egyenlő, de nem látják a nézők...

de a gladiátor és cézár "küzdelme" az jobb
www.youtube.com/watch?v=dbXUHpeoKDE&feature=player_detailpage#t=8s

mongyuk a viadal kimenetele a "populi"n mulik, épp csak...
@épészmérnök:

Az előválasztás nem érdekel itt senkit. Lusták vagyunk és ennyire nem tudatosak. Négy évente a 60% elmegy szavazni, a többiek meg ülnek otthon. Időköziken és népszavazásokon sem véletlenül nagyon alacsony a részvétel.

Ha azt mondod menjenek el tét nélkül arra voksolni, hogy ki legyen az ellenzéki összefogás jelöltje, akkor annyian se mozdulnak, mint amennyien egy időközire elmennek.
@Fabius: :) az én kocsim 4 liter gázolajat eszik... de le akarom cserélni az újabb könnyebb/cseppalakúbb és takarékosabb verzióra akkor talán 3 liter alá tudok menni tartósan (amugy ha a mostanival megyek 60-nal azzal is 2,6 liter/100 ) de az tul lassú... 100 nál egyen 4 helyett 3at !
@Légifarkas:

Ha hozzányúl azt nem tudja megmagyarázni. :-))
Élesre állított hangszálakkal várja a kórus itthon és külföldön is:

GYÁÁÁÁÁÁÁÁJ MEGMONDTUUUUUUUUUK !!!!

:-))
@a szív fészkei:

Papcsákkal nagy öngólt rúgtak. Majd reggel meglátod mekkorát :-D
@dr. Balta$ár:

Nem egyezik az ízlésünk. Én az olyan kocsikat szeretem amire ha rámérnek lézerrel felüljáróról kiég az LCD a gépen :-))
@Fabius: Egy nagyon szép filmet néztem az agymosoda után, Richard Atteborugh Dél-Afrika filmjét, a Kiálts szabadságot. http://www.port.hu/kialts_szabadsagot!_cry_freedom/pls/fi/films.film_page?i_film_id=8886 És a Dunán adták...

Hát az a mocsok gennyes, mészáros,megvetett rezsim is megdőlt. Mert voltak bátrak és sajnos nagyon sokan voltak áldozatok. Itt talán nem kell meghalni - Baltasári legnagyobb bánatára - de hogy szembe kell ezekkel menni mindenáron, az hétszentség.

És remélem, hogy Erdélyben, Felvidéken - ahol már nem lehet azért csak üveggyöngyökért: EU-s útlevél- megvenni mindenkit, lesznek józanok. Úgy tudom, hogy Kolozsvárott sokan utálják Orvbűnt.

Amit szarhabosításban ott és Felvidéken csinál - az állami furikáztatással vagyonokba kerülően odaküldött hamuhandléval is - ott már eredményezett egy választási kudarcot. Szlovákiában is a neki nyalóknak zakó lett. Talán ráomlik a reterát, mint a Macskajajban arra a kivagyi tetves maffiózóra.
Jav: Attenborough - megérdemli , hogy hibátlanul írjam
@Fabius: De ez már önkritika is, hogy kiknek van kiadva a genyaság fokozása... A teljesen amortizálódottaknak.
http://www.port.hu/kialts_szabadsagot!_cry_freedom/pls/fi/films.film_page?i_film_id=8886
Bocs, de nem megy a link sajna.Kiálts szabadságot!
(Cry Freedom)

Kattintson a képre!
színes, magyarul beszélő, angol filmdráma, 151 perc, 1987

rendező: Richard Attenborough
író: Donald Woods
forgatókönyvíró: John Briley
zeneszerző: George Fenton
operatőr: Ronnie Taylor
vágó: Lesley Walker

szereplő(k):
Kevin Kline (Donald Woods)
Denzel Washington (Steve Biko)
Josette Simon (Dr. Ramphele)
Wabei Siyolwe (Tenjy)
John Matshikiza (Mapetla)
Juanita Waterman (Ntsiki Biko)
Evelyn Sithole (Nővér)
Xoliswa Sithole (Nővér)
John Thaw (Kruger)
A film értékelése: 8,5/10 (40 szavazat)
Értékelje a filmet!

Értesítő
Hozzáadás:
Két felejthetetlen ember felejthetetlen barátsága. A feszültséget és terrort, amely a mai Dél-Afrikát jellemzi, megrendítő erővel tárja elénk Richard Attenborough filmje a fekete polgárjogi harcosról, Steve Bikoról (Denzel Washington) és a liberális fehér újságíróról, Donald Woodsról (Kevin Kline), aki az életét teszi kockára azért, hogy Biko történetét a világ elé tárja. Ebben a nagy erejű, érzelmekkel teli, felzaklató filmben Woods lassanként Biko szemével kezdi látni az apartheid valódi szörnyűségeit. Mikor a dél-afrikai hatóságok úgy tekintenek Bikora, mint a kormány legveszedelmesebb ellenségére, a rendőrség letartóztatja és elnémítja őt. Woods elhatározza, nem engedi, hogy Bikot elnémítsák. Bár házi őrizetben van, vállalja a veszélyt, hogy elmenekülve Dél-Afrikából, a világ tudomására hozza Biko szívszorító történetét. A menekülés igaz kalandja felkavaró történet egy ember legördögibb és legemberibb cselekedetéről.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Barátnéd", Bicska Stefi megjelent önreklámra, harmadik címlaposát hájpoltatni. :-DDD
@Fabius: a multkor erről meséltem... nekem is volt pár hónap amikor 210-zel jártam árkon bokron keresztül... hál istennek megúszta mindenki... de élveztem...

abba a periódusba esett... nem volt még pája végig, l*z*rfalvára lemenve dzsonnihoz, azzal kezdte hogy nem lesz gond "lejárni-feljárni" mert neki is táblától tábláig csak 80perc:)

magamban kuncogtam, mert akkor épp 60perces utakat futottam ugyanazon a távon...
@a szív fészkei:

Hidd el, a nagy kapkodásban nekik csak holnap fog leesni mekkora bakot lőttek. Szerintük Papcsák egy talpig becsületes rátermett ember.

Rátermett, ja. Csak nem arra.
@Penivaldes: Mivamivan? :-DD Két csirkefelsőcombból főztem Újházyt daragalussal, aztán a husikat kis rántott nuggets-szerű husivá varázsoltam. 2 in 1, finom lett mindegyik, hárman ettük, még maradt mamámnak is holnapra. Át kell állni takarékra, ja. Az édes-savanyú csibe hat adag egy mellből volt. Ennyire dőzsölünk mi kérlek. ;-DDD Viszont lement a hasam hálisten, beleférek eddig igen kétséges gatyákba!! Ohne norbis öngyötrészet.

@Fabius: A Vasszűzre, arra termett. Jó kis középkori találmány volt, mint asszonyalakú rácsozat, belül hegyes vastüskékkel. Valamelyik cseh várban láttam az udvaron népnevelő eszközként: aki abba bekerült, azt nagyon nem már nem rakták össze utána.
@dr. Balta$ár:

Erre csak olyat tudnék válaszolni, ami kompromittáló lenne rám nézve :-D :-D

Legyen elég annyi, szerintem Lada motor már a kilencvenes években is így nézett ki, és simán ugrotta a kétszázat :-)

1.bp.blogspot.com/-SdjhVJYytYg/UJB4UXIpj_I/AAAAAAAAIHI/VvuPIFMQA2s/s320/lada+motor.jpg
@GeoCracker: Na az másik undormány, blöááá. Most már LV hajóbőrönddel kéne ütögetni a bukóját...
@Fabius: a bódva völgyében van egy kedvenc utam (a Bükkben sokkal rosszabb mert élesebbek, meredekebbek és a forgalom is számottevő)

egyik faluban (épp jobbkormányos kocsival voltam) felvettem egy stoppost... a normálisan 40perces teljes utat akkor kb 20-25 perc alatt tettem meg... khm...

kérdeztem Edelényben hogy hol álljak meg? hol tegyem ki...
mondta hogy a kapitányság előtt... huhhuh...
@Fabius: amugy motoroztam is... de az nem nekem való... több nagy moci:) egyik megvan... másikat meg megtalálták... csak a rencámot "írták" rajta át... vhol egy Krím félszigeti raktárban porosodik :)

de már megkomojodtam... már utazni se szeretek... blogot olvasgatok... meg rejtvényt fejtek:) nyugdíjaztam magam kb 12 éve:)
@a szív fészkei: basszus !!! szerintem tudom ki lehet az... ismerős pofa... csak a neve nem ugrik be !
@dr. Balta$ár:

Ehh, városiak, nem ismerik a borsodi utakat rendesen :-))

Hóban éjjel a Garadna - Mályinkai utat vagy a Bükkszentkereszt - Kisgyőrt megzárni két irányból...az ám a mulatság :-))
@Fabius: jaaa.... ennyi? Felcsendül a gúnykórus? Na, az aztán kurvára zavarta eddig is :-)
Viccet félretéve, szerintem készülnek arra a napra, amikor kinyílik a trezor. Pénzügyekhez kábé annyit értek, hogy tudok fizetni a kasszánál :-) , de egyszer eltöprengtem magamban valami ilyesmin:
- széf open
- devizaadósság törlesztése tartalékból
- forint bedől, hiperinfláció, majd
- minimális devizamennyiség beváltásával forintadósságok rendezése
- és végül az ország nemzetközi megítélése ugyan a bányászbéka segge alá kerül, ám tehermentes lesz
- és akkor olcsón meg lehet benne venni mindent, amit még érdemes
- és a túlélőkkel kezdődhet az újjáépítés
- és ha nem aludtam volna tegnap két órát, még ennél is vadabb forgatókönyvet tudnék írni :-)

Nagy valószínűséggel hibás gondolatsor (mint mondtam, nem beszélni fájnensöl legvidzs), de ha korrigál is valaki, azt az egyet ne is említse, hogy úgysem mernék megtenni.
Dehogyisnem.
Legfeljebb újra lesznek szigorúan ellenőrzött határátkelőink.
@Fabius: Lada motor volt, amíg bele nem piszkáltatok... :-)
@Légifarkas: tökéletesen leírja a gondolatmeneted azt, ami Argentinában történt 2001 táján! A végén egy tucat család kezébe került az ország termelőeszközeinek java, a széles, hagyományos közép- és kisvállalkozói réteg pedig bedőlt.
A bájos Krisztina asszony és férje akkoriban váltak kő gazdaggá. Jut eszembe, úgy hallottam, mára hirdettek egy bazi nagy tüntetést ellene - az ország megint bedőlőben van.
Ja, és 2010 őszén a HVG arról írt, hogy Pesten járt, és tárgyalt Orbánnal két amerikai közgazdász, ugyanazok, akik az argentin elnöknek ajánlották az országcsődöt mint módszert.
@épészmérnök: hurrá. Inkább kussolok...
"Hatalmas munkát adott a jegyzőknek és az önkormányzati dolgozóknak kedden késő este a parlament alkotmányügyi bizottsága: a kormánypárti képviselők támogatásával a testület olyan módosító indítványt nyújtott be a választási eljárási törvényhez, amelynek értelmében a választások előtti évben, szeptember 1. és december 31. közt minden állampolgárt fel kell keresniük, hogy tájékoztassák őket a választási regisztrációról."

még az a szerencse, hogy pont most kapják szét az önkormányzatokat...nem tudom ki fog bóklászni és főként mikor? Az önkoris dolgozó napközben melózik, a polgár napközben - jó esetben - megint csak melózik, mikor fognak így találkozni??? :) Nem lennék önkormányzati dolgozó mostanában, szemét egy meló címeket járni...hányszor kell próbálkozni hogy otthon találjanak, mert engem még itthon nem "találtak" meg semmilyen ügyben (még népszámláláskor sem sikerült). Vicces ez a szar na, menjenek a picsába regisztrációjukkal együtt ezek a gyökerek.
"Ezek a "kopogtatások" teremtenek majd lehetőséget arra is, hogy a házhoz menve oldják meg a regisztrációt, vagyis a polgárok a kopogtató ember kezébe nyomják a korábban már megkapott nyomtatványt."

ezek szerint mégiscsak tudják hol lakunk, ezek szerint mégiscsak regisztrálva vagyunk??? népességnyilvántartó még mükszik, az adóval is megtalálnak érdekes módon... :)
@Légifarkas:

Nem mondom, hogy nem merik - és esetleg egy részének a seggére nem vernek - azt mondom ez így ebben a formában nem érdekük.

Különösen Simicskának nem az. Folyamatosan csorgó uniós pénzen nagyobb kasza van, ami nekik kellett - föld, egyéb javak - már megvannak. Most megrendelés kell, túlárazható és kurva sok.
@Légifarkas:

Lada motor maradt ez azután is, hogy belepiszkáltunk. Tulajdonságaiban változott egy kicsit :-D
@a szív fészkei:
Énekeljük neki:
"Gyere vissza, Sipi, segítened kell!":D
@tucano:

mint az az Ory Gróf-jában szerepel:
"azt hiszem most rólam hallgat"

el vagyok foglalva egy gondolattal....minő snassz dolog nemdebár?

a nagy győztes amelynek képviselői a tv nagy nyilvánossága előtt ügy beszélnek egy orszég földig rombolásáról, mint: "szükség volt egy rezsimcserére" kész passz, milliós halottak, csilliárdos romok, folyamatos robbantások és lődözések naponta többször és mindez külkereskedelmi marketing ként amit ők mindíg tengerészgyalogosokkal meg drónokkal kezdenek (a pakisztáni országgyűlési képviselőt aki lepicsázta és lefaszozta őket és azt mondta le fogják lőni a drónokat azt meg "megkérdezik hogy van")

és akkor jön egy kiscsaj, holmi Sandy és porig rombolja őket 36 óra alatt és levegőt nem kapnak, hogy hogyan lehetséges mindez, és pont velük

mikor a Rajna kincse kezdetén Wotan a fősiten megidézi -teljhatalma révén- Erda-t a Földanyát aki mindent tud és kérdez tőle...na mi az uccsó szava? és minden le lesz rombolva és nem tucc ellene tenni semmit és visszamegy a Földbe aludni tovább a Norna-k meg szövik a fonalaikat ami majd egy adott pillanatban elszakad...az élet fonala....

brühühühühühü

és akkor egy ilyen kisszerű tetű és gittegylete kösse le figyelmemet meg azok akik megették a kefét hogy útáljátok egymást gyerekek mert az nekem egyre jobb és nektek meg lófasz a seggetekbe ...is

na ez a szégyen amitől mindenki pofájáról le kell égjen a bürke
@a szív fészkei: Ami ott a blogabne is van. A másik beterjezstő elsőre azt mondta, hogy de.
@Fabius: Szerintem ez egyetlen normális ember számra sem probléma. No de ha az adatvédelmisek is bekapcsolódnak egy történetbe, onnantól ott minden probléma...
@Blogger Géza:
Gézuka, nektek mi a probléma?
Ha a remek coci elvtársaitok pl.ilyen fantasztikusan "remek" választási törvénymódosítást nyújtottak volna be, mint ez a szánalmas zuglói polgármesteretek, akkor mekkora vonyítást rendeztetek volna?
Nektek tényleg a szátokba is szarhatnak, ti még azt is élveznétek...
@orica:

Nem tudom neked vannak-e tévhiteid. De az emberek többségének vannak az inkvizícióval kapcsolatban. Ha megkérdezel egy átlagmagyart, azt fogja mondani neked, hogy az inkvizíó milliós számban végzett ki embereket, sőt az áldozatok száma százmilliós volt. Majd el fogja mondani, hogy az inkvizíció irtotta ki a amerikai indiánok zömét is. Pedig a valóság egész más. Az inkvizíció által ÖSSZES halálra ítélt a szervezet egész működése alatt 40-50 EZER fő, ráadásul ezek zöme ténylegesen is bűnös volt. S az amerikai indiánokat pedig az inkvizíció mentette meg a kiirtástól.
@aritus:

Én is így látom, de ez csak az én személyes véleményém. A jelenlegi magyar újnyilasok (Jobbik, stb.) is de facto újpogányok. Csak olvasni kell a sajtójukat időnként.
@tucano:

Persze, így van. A korai nácizmus alapból keresztényellenes újpogány volt, de amint hatalomra kerültek, enyhítettek ezen és így lettek keresztény nácik is, azaz a pogány miszticizmus nem lett kötelező, bár tény, hogy a náci kemény mag mindigis ellenezte vagy legalább erősen lenézően szemlélte a kereszténységet.

Jó párhuzam a mai Jobbik és a körülötte lévő eszmei kör. Amikor zsidókról van szó, akkor keresztények, de egyébként ócsárolják a kereszténységet és annak legfontosabb alakjait, s valami ősvallásról halandzsáznak.
@rodeo36: Azért ott ehhez szokva vannak, csak ez a Sandy kicsit nagyobb a többinél. Olyan térségben van az országuk, ahol ez a jelenség várható.

Én úgy tudom, nem szoktak pánikolni a normálisabbjai, betáraznak kaját, vizet, gyertyát és várnak, reménykednek. A természetet soha nem lehet legyőzni, ez a faszkalap kommunistáknak se sikerült a folyók összevissza terelgetésével. Visszaüt és igaza van.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Te állítod, hogy csak eszetlenül uszított az MSZP azon a népszavazás előtt kampány során és az olyan szörnyű volt neked, hogy igennel szavaztál az állampolgárságra. Én állítom, hogy volt annak némi Orvbűn által aláírt alapja.
Én meg nemmel szavaztam, - és nem a munkavállalók meglebegtetése miatt, hanem azért, mert adjanak nekik mindenféle segítséget, de - amit itt rágunk gittként - az itteni életbe onnan, ott élve, oda adózva, odakötődve - esetleg soha ide az orrukat be sem dugva - nem kéne beleugatérozni annak, akinek köze sincs a mindennapi honi életünkhöz.

Na és akkor az ember magyartalan bitang ezentúl a nagypofájúak szerint, akik, mint írtam annyira azért nem odaadók, hogy egy hétig ellátnának egy erdélyi kölyköt a sajátjukban a pénzükön...

Leszarom ezt a fajta szópuffogtatós nemzetieskedést, mert vannak ott is normálisok, akik a Széchenyi-féle tett hazafiságot vallják.
@épészmérnök: Bájos Anikó asszonyék még hozzájuk képest ezek szerint szegények.
@aritus: Mert a belvárosi tarisznyás bölcsészek azok ördögbottal játszanak. Hát ezért.

@dhrbikes: Szerinted mit kellett volna tenni, ami még ütősebb lenne? Cserepes virágot dobálni? Már így is panaszkodott Wittner, hogy egy cédula fejbevágta...

@nandras01: Hú, de zord az úr! Az LMP a performanszokat nem a munkájuk helyett, hanem azokon felül végzik. Ez a "bohóctársaság" - sokak nevében - a tiltakozásnak ezt a végletes módját választotta, mert ezzel fel lehet hívni az emberek figyelmét, hogy baj van. Ha te egyetértesz a Fidesszel, akkor nem csodálkozom a szájhuzogatásodon, ha nem, akkor szimplán savanyú a szőlő.

@kovi1970: A regisztrációról, választásról, kormányról nem lehet népszavazást tartani. Aláírásokat lehet gyűjtögetni, ahogy a szocik teszik, de nem sok értelme van.

@a szív fészkei: "képviselőik ellenállása látványosan" mi másban nyilvánulna meg? Emellett nyilván felszólalásokban, nyilatkozatokban ezer helyen tiltakoztak, nem értem a fanyalgásodat.

Ismétlem: az LMP nem azért alakult meg, hogy a szociknak legyen kivel együttműködni.

@EsteeSatmary: Tévedés, az LMP összes képviselője egy vagy több ügy érdekében dolgozik, Szabó Rebeka földügyben, mások az oktatás (Osztolykán), a női jogok (Ertsey), a választójog (Karácsony), az alkotmányosság (Schiffer), stb. ügyében dolgoznak. Rebeka akciója kétségtelenül látványos volt és minden tiszteletet megérdemel. De nyilvánvalóan azt se egymaga csinálta végig.
@AKIsTUDATLAN: Én bírtam, élőben is aranyos. Néha elszáll az agya, van ilyen.
@iii: Na megjöttél, ahoj!! :-))Nagy mániátok nektek a szocik... Ám ha ennyien "fanyalgunk" itt, gondolkozzatok el tán azon, hogy nem a tükröt kell csepülni a ferde ábrázatért, amit mutat. Én nandrást se olvastam soha se fideszesnek eddig. Támadni tudsz, oszt jónapot.

Figyelj, nem te választasz minket, mi titeket, ha, épp úgy van úri kedvünk. Megnevelni nem fogsz, csak szólok.:-)))

Már mondtam: nem látszódtok nagyon - kivéve a ritka performanszokat - és nem vagytok számomra meggyőzőek. Engem pedig, mint népet, nem fogsz tudni leváltani. Vagy végig gondoljátok a kritikáinkat vagy nem, de én legalábbis nem vagyok hozzátok láncolva. Szóval elolvadhat a 7 %-otok két év múlva szocik nélkül is. Itt senki nem akkora Szanyi-hívő, sőt!, hogy a vele való összeborulást követelje tőletek. De a realitások számbavételét már lehetne kérni azért. Ti egyedül a 4 K-val 0 vagytok per ma. Hatékonyságban.

Nem vagyok politológus, csak egy őszülő barna nő - ahogy már megbeszéltük múltkor ;-DDD - de így látom, és akkor eszerint fogok szavazásra érdemest keresni. Tudod, ahogy a viccben mondják, nem egyedül teszem hanem én, a Gyula meg az Ottó, a Tóth Ottó...

És mi vagyunk hatan.
@rodeo36: Ezt gyönyörűen megfogalmaztad!
@a szív fészkei:

"Te állítod, hogy csak eszetlenül uszított az MSZP azon a népszavazás előtt kampány során és az olyan szörnyű volt neked, hogy igennel szavaztál az állampolgárságra."

Sajnos 1gy volt. Az MSZP suttogó kampányt folytatott és nem elvi alapon mondot NEMet. Ehelyett a magyarok legaljasabb xenofób, nacionalista érzelmeire apellálva kampányolt kb. "ki a büdös koszos erdélyi jöttmentekkel, akik csak lopni akarnak". Ez egyszerűen elfogadhatatlan.
@a szív fészkei:

"Leszarom ezt a fajta szópuffogtatós nemzetieskedést, mert vannak ott is normálisok, akik a Széchenyi-féle tett hazafiságot vallják."

Hidd el, semmi sem ál tőlem távolabb, mint a nacionalizmus.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Akkor én végigaludtam ezt a suttogó kampány, mert erre kurvára nem emlékszem ilyen volumenben. Mondta Kovács ezt, amit mondott - jeleztem a forrását - de hogy koszos erdélyi gyüttmentekről szóltak volna... Az viszont megint tény, hogy a koldusmaffia áldásos tevékenysége is elkezdődött onnan. És ezt máshol se tolerálják.

Jelzem, a Moszkva téren már mióta emberpiac van hajnalban, én már mikor - bőven ezelőtt a népszavazósdi előtt hallottam nagymagyaroktól folyton, hogy basszus, ezek az erdélyi románok elhappolják a jó magyarok elől a melót alulkínálva magukat, mennének a szőröstalpúak vissza az anyjukba, stb. Nem kellett annyira ilyet suttogni-sugalmazni az MSZP-nek, ez ma is így van maszop nélkül.

Lehet mindent rájuk fogni, nems zentek, sőt - de nem ők találták fel ebben a melegvizet.
@a szív fészkei:

Én meg sajnos emlékszem erre. Máig Gyurcsány fekete pontjának tartom, pedig egyébként kedvelem őt. Saját szememmel láttam aláírás nélküli röplapokat a milliónyi koldusról, valamint hallottam elvakult MSZP-agitátorok cigányozását, s még az egyik hivatalos MSZP-plakáton is egy rosszul öltözött, szegény család volt elrettentésnek.

Nem csak az én véleményem ez. Mások is látták, s cikkek is voltak erről.

Abban igazad van, hogy az idegenellenesség Mo-n pártfüggetlen, szinte mindenkire jellemző. Éppen ezért is volt bűn erre építve kampányolni.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Akkor ilyen szempontból szerencsés helyen lakom, vagy fordultam meg, elnézést érte; ha így volt, randa volt. Én mondjuk a FideSS kampányaival szembesülök,na mindegy: a nemtelen eszközök bárkinél azok.
Gyerekszáj: "A Nagyi elköltözött a túlvilágra. Most már nekem is van valakim külföldön ..."
@a szív fészkei:

Utálom a Fideszt. Azonban úgy harcolni ellene, hogy átvesszük a módszereket abszurdum és kontraproduktív. Sajnos Gyurcsányék nem tanulnak a hibáikból. Pedig még fel is iratkoztam támogatónak, amikor megalakult a DK. Akkor iratkoztam le, amikor elkezdtek zagyválni a homokosok házassághoz való jogáról. S közben jött a demagógia:
- családlátogatás beköltözéssel Miskolcon,
- sátorozás a Parlament előtt.

Hozzáteszem: még így is a DK a legnormálisabb párt a választékból. Ez a tragikus. Nincsenek normális pártok. Kellene egy normális jobboldali, liberális párt, de ilyennek semmi nyoma.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nézd, ez a beköltözés sokaknak itt is csípte a szemét, de szerintem nem ő ajánlkozott, hanem per hecc megkeresték onnan, hogy na mer-e az úri pubi eljönni a Szemlőhegyi úti luxusból oda? Ha nem megy, akkor beképzelt csúcsbarom, magáról mit képzelő oligarcha, ha elmegy, akkor demagóg hatásvadász. Mivel ebből úgyse jöhetett jól ki, elment. Feltette a FB-ra, kis színesként, a sajtó persze felfújta. Tehát volt reklámértéke, , ez neki is fontos. Vissza is hívta a vendéglátóit Kötcsére, abból már nem volt akkora műsor, de legalább azok jól érezték magukat.

Tiltakozott a regi ellen a sátrazással - elmentem, megnéztem - , mivel az ilyen performance be szokott jönni a nemzetközi sajtónak is. Máshogy nem ír róla a média, csak ha nagyot dobbant valamivel. Most majd élőláncozik is, borzadj el ;-DDD.

A homokos házassággal nem tudom, mi a bajod? Konkrétan midet veszi el annak a lehetősége, hogy két egynemű egymást szerető ember hivatalosan is egy pár lesz tízperces procedúra után? Engem abszolút ez nem zavar, miért is? Boldogan elmennek - két menyasszony vagy két vőlegény - a hivatalba, a hasán háromszínű összeadja őket, beírnak a nagykönyvbe két aláírást, ettől lesznek jogaik velem egyenértékűek, - amik most nincsenek - és kész. Örökölhetnek egymás után, meg a többi, most fejből nem tudom, de vannak nehézségeik.
És mivel állampolgárok ők is - annak minden jogával,nyűgével, ahogy tegnap megrágtuk - miért is ne járna ez nekik? Mi nem teokráciában élünk,hogy a Biblia legyen az alap mindenhez. A bazilikában nem adják össze őket, na und.

Izland is megvan a házas leszbi miniszterelnöknőjével. :-))
@a szív fészkei:

Nem támogatom a házasság fogalmának kitágítását. Felesleges és értelmetlen.

Ez nem bibliai kérdés. Az Egyházban homokos házasság sosem lesz, akkor sem, ha államilag lesz. Itt a polgári házasságról beszélünk.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
@aritus:
@De hol van Columbo felesége?:

Köszi a hozzászólásokat.
Tegnap sűrű napom volt, nem volt időm válaszolni.

Szóval úgy érzem nem vagyok betonfejű, rendelkezem avval a képességgel, hogy beismerem a hülyeségemet. Próbáltam megérteni az érveidet maxval, de a náci ideológiával kapcsolatosan mindig kiboroluk. Ha kreszesre akarnám venni a dolgot, nálam zéró tolerancia érvényes e-kérdésben.Sajna gyerekkorom óta bele van kódolva van a szűk agyamba, mert nem tudok szabadulni egy film élménytől. Az élmény zárójeles. II. Világháborús dokumentumfilm volt, tele korabeli felvételekkel. Kölyökként oly annyira kidobtam a taccsot tőle, hogy negyvenes voltam már, mikor Ormostól az első könyvet elolvastam a témában. Értem a szarkasztikus megjegyzésed, nyilván széleskörűebben kellene tájékozódnom, és forgatni különböző lexikonokat, hogy ne legyek diksz. Igyekszem, amúgy is szeretek olvasni. Szóval higgadtabban újraolvasva a tegnapelőtti vitát, talán igazad is lehet a Te megközelítésedből. Ha netán nyers voltam bocsi érte, bár azt hiszem nem léptem át a vitakultúra Rubiconját. Kíváncsi voltam mit gondolsz a dologról, de mondom még egyszer, ez a téma hamar átlépi a toleranciaküszöbömet.
A katolikus egyház is szóba került, hozzájuk csak annyit, hogy mind az áldozatok, mind a módszereik tekintetében nem különböztek a fasizmustól. Mielőtt újabb vitát nyitnánk, a történelmi tények igazolják ezt, nem én állítom saját kútfőből. Nem a hittel, és nem a tisztességes hívőkkel van bajom, hanem avval hihetetlenül jól szervezett maffiával, amelyik ebből hasznot húz. Lásd: itthon Semjén testvér, akinek stílusosan az isten pénze nem elég, ha a gittegyletéről van szó.

Ez persze az én véleményem, lehet vitázni róla.
Remélem azért nincs harag…
Üdv Nektek: Knósszosz
@Knósszosz:

"Próbáltam megérteni az érveidet maxval, de a náci ideológiával kapcsolatosan mindig kiboroluk. Ha kreszesre akarnám venni a dolgot, nálam zéró tolerancia érvényes e-kérdésben."

Nálam is zérótolerancia van ez ügyben, de ez nem jelenti azt, hogy ne akartam volna megérteni és értelmezni a náci ideológia belső logikáját, eredetét, hátterét.
@Knósszosz:

"A katolikus egyház is szóba került, hozzájuk csak annyit, hogy mind az áldozatok, mind a módszereik tekintetében nem különböztek a fasizmustól."

Ez abszolút hamis. A katolikus egyháznak vannak sötét pontjai, ezt ők maguk sem tagadják, de összemérni a nácikhoz abszolút mértékvesztés. Sőt azt is mondanám, ez de facto a nácizmus mentegetése valójában.

A nácik megöltek kb. 5 év alatt kb. 10 millió embert (nem számítom ide a kifejezetten háborús áldozatokat) válogatás nélkül, a többségület csak származásuk miatt. Ezzel szemben a katolikus inkvizíció TÖBB ÉVSZÁZAD alatt kb. 50 ezer embert végeztetett ki, szinte mindenkit normál peres eljárás után, ahol a vádlott védhette magát, sőt bűnbánattal az esetek 99 %-ában megmenekülhetett a halálbüntetéstől.

Ha a nácik a katolikus inkvizíció módszereit alkalmazták volna, a náciknak 1-2 ezer áldozatuk lett volna!

"Mielőtt újabb vitát nyitnánk, a történelmi tények igazolják ezt"

Hát, nem éppen.
@Knósszosz:

"Lásd: itthon Semjén testvér, akinek stílusosan az isten pénze nem elég, ha a gittegyletéről van szó."

Semjén egy nagyon érdekes eset. Aki ismeri személyesen, jól tudja ezt. Nagyon offtopik lenne itt, de ha érdekel, leírom.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Akkor nyilván azok a források hiteltelenek, amelyeket én olvastam.
Egy viszont biztos (szerintem), keresztény erkölcsiségre hivatkozva megégetni valakit, az undor. Nemhogy ötvenezret! De ha mégis, akkor Torquemada Tomit mi menti fel? Azt írtad liberálisnak vallod magad, akkor viszont nem értem, miért nem ítéled el azt az ideológiát, amelyik nemes egyszerűséggel felgyújtja a másként gondolkodókat? Ha belegondolsz, az inkvizíció is erről szólt. Jó, persze nem teljesen erről, hiszen hatalmi harcról. De például az említett pap úr esetében, ez az akkori főgyökér pápa hallgatólagos beleegyezésével történt. A most regnáló... (szóval az), esetében meg a múltjáról keringő hírek hallatán, nem tudom mit mondjak? Ezek alapján miért tiszteljem az egyházat?
@Knósszosz:

Nem lehet az akkori dolgokat mai mércével mérni. Akkoriban egy tyúk ellopásáért felakaszthatták az embert, de Angliában még a "céltalan kóborlásért" is halál járt. Abszurdum mai mércével mérni.

Az inkvizíció fő áldozatai sem a másként gondolkodók voltak, hanem jellemzően istenkáromlók, boszorkányok, stb. Igen, voltak vallási okokból elítéltek is, de nem ez a fő csoport.
@Knósszosz:

"A most regnáló... (szóval az), esetében meg a múltjáról keringő hírek hallatán, nem tudom mit mondjak?"

A mostani római pápára gondolsz? Lehet vele nem egyetérteni, de nemigen van feketeség a múltjában. A bulvármédiák a Hitlerjugend-tagságát hozzák mindig elő, meg hogy német katona volt Hitler alatt, de ez színdemagógia.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
De akkor mai mércével más izmusok is olyan habkönnyűek, mint az ápdét pogácsa? Némi ellentmondást látok itt.
"A mostani római pápára gondolsz?"
Ratzingerre, igen. Nem tudok állást foglalni vele kapcsolatban, mert szóbeszédek alapján nem lehet. De ha arra gondolok, hogy orbánról nem egyedül állítom a tökéletes alkalmatlanságát hanem milliók, és ezt párhuzamba állítom a pápa úr múltjáról terjengő szóbeszédekkel, akkor felmerülhet némi kétség vele kapcsolatban is.
@Knósszosz:

Milyen szóbeszédek? Katona volt Hitler alatt? Igen, az volt. Hitlerjugend-tag volt? Igen, az volt. Na és?
@Knósszosz:

Köszönöm válaszod!

Mindkét témában (nácizmus, illetve a katolikus egyház működése, bűnei) egy átlagos kommentelőnél talán mélyebb ismeretekkel rendelkezem, de annyival azért nem, hogy komolyabban belevágjak e témákba.

Kommentem csupán segítő szándékú volt, mert hozzád hasonlóan magam is zéró tolerancival rendelkezem nemcsak a nácizmus, hanem minden izmus által emberek, népek ellen elkövetett gazemberségeket illetően.
Mivel maxval kommentjei megítélésem szerint nem az ő saját véleményét, hanem az általa ismert tudnivalókat hordozták (tapasztalatból írom, kellően képben ven ezekben), te viszont érzésem szerint félreértetted őt, próbáltam kivülállóként jelezni feléd mindezt.

E blog olvasói, illetve törzsolvasói szememben nyitott, felvilágosult és kellő humánummal, mértékletességgel megáldott blogtársak , így az esetleges félreértések tisztázása a véleménycserék tekintetében azt hiszem, mindannyiunk számára fontosak.

Csupán ez vezérelt, mikor megnyilvánultam a témában, és persze semmi gond, haragnak semmi oka, bárkivel előfordul, hogy félreérti a másikat. Mivel gyakran olvasom kommentjedeidet, van fogalmam gondolkodásodról, biztos voltam benne, hogy ezúttal csak erről lehet szó, így egyáltalán nincs okod szabadkozni.

Üdv:
(ex-Zébácsi)
@Knósszosz:

Itt nem izmusokról van szó, hanem a korszellemről. Nem lehet a mai társadalmi viszonyokat alkalmazni a 300-700 évvel ezelőtti időkre. A dolgokat a maguk környezetében kell vizsgálni.
@De hol van Columbo felesége?:
Ezt meg én köszönöm!
Élvezettel olvastam a hozzászólásaidat, hiányoltam őket. Na, már tudom hol keressem.
Ez ugyan nem a féjsz bukk, de nyomnék egy lájkot, üdv!
@Knósszosz:

:-),
csak a nick változott, a tartalom és a gondolatiság remélem nem...

Minden jót és üdv!
Miért baj, hogy Jeszenszky leírta azt, ami tény?
Igen, előfordulnak ezek a dolgok más népcsoportoknál is, de most a cigányokról volt szó.És egyáltalán miért nem lehet a cigányokat cigányoknak nevezni, ahogy a magyar magyar, a lengyel lengyel stb...Miért dugjuk a fejünket a homokba, hisz mindannyian tudjuk, hogy igen, ezek egymás közt is létesítenek szexuális kapcsolatot, és igen, rengeteg a degenerált köztük.Emiatt is. Attól, hogy igyekszünk nem tudomásul venni a dolgot, az még létezik...
süti beállítások módosítása