Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Van az a pénz...? 444.hu/2024/04/23/balog-zoltan-a-sajat-lekotelezettjeve-tette-egyhazat-amokfuta... (2024.04.23. 07:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.28. 03:41 Fabius

Önkormányzati adósság dömpingáron eladó!

Címkék: fidesz rogán antal államadósság államkötvény letelepedés önkormányzati adósság

Orbán Viktor ismét megment. Nem, kedves honpolgár, ezúttal sem téged holmi regisztrációs tehertől vagy Kusza Szem gazdaságpolitikának nevezett agyrémeitől, te ennyire nem vagy fontos, hanem saját magát a frakciójában ücsörgő polgármester lobbitól. Nem kell már találgatni mit államosítsanak az időjárásjelentésen kívül, a Kósa-Rogán-Lázár lobbi lenyomta Viktort, mint a apóka az ágyi poloskát, és államosíttatják vele az önkormányzati adósságok zömét 612 milliárd értékben

önkormányzati-adósság.gif

Hogyhogy miből fizetjük? Amiből minden mást is: veszünk föl rá hitelt az államadósság elleni harc nevében. Akarom mondani majd kibocsát az állam államkötvényt, és az önkormányzatok adósságát is a kedvezőbb kamatozású IMF hitel nélkül fizetjük a piac szabályai szerint. Jippiájé, kedves honpolgár, remélem most örülsz, mert a szügyig eladósodott zömmel fideszes önkormányzati vezetők úsznak ám a boldogságban. A felelős gazdálkodást folytatók le vannak ejtve jó magasról, teccettek volna tízmilliárdokat elverni hitelből időben!

Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke,  Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere egyenesen kijelentette, hogy bár államkötvényt bocsátunk ki, attól az államadósság mértéke nem változik. Tündérkoma, téged se az eszedért szeretnek az már biztos, mert az tény, hogy Brüsszel eddig is figyelembe vette az önkormányzati adósságokat, és nekik ez nem lesz újság, de a frissen kibocsátott államkötvény csak hozzáíródik az államadóssághoz, amit majd ki kell ám fizetni kamatostól. 

 Bár, ha úgy értetted, hogy lejáratkor nem áll szándékotokban fizetni, akkor igazad van. 

 De nem ám ilyen egyszerű a dolog. Az egy főre eső legnagyobb adósság-rekorder Rogánia kreatív vezetője előállt a tutival: adjuk el az önkormányzati adósságot (államkötvény formájában) Unión kívüli befektetőknek a megkönnyített letelepedésért cserébe. Aszongya a Legkisebb Királyfi:

 "nemzeti letelepedési engedély megadásakor különös méltánylást érdemlő körülménynek minősülne, ha a kérelmező igazolja, hogy akár ő személyesen, akár a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság minimum 250 ezer euró értékben vásárol legalább öt évre szóló értékpapírt. Az értékpapírt olyan gazdasági társaságnak kell kibocsátania, amely kizárólagos tevékenységként csak az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. által kibocsátott "letelepedési államkötvények" forgalmazásával foglalkozik"

 Mindennek és mindenkinek megvan az ára, tartja a mondás, az Orbán kormánynak és a Magyarországon hipp-hopp letelepedésnek 250.000 euró a tarifája. Azt hiszem ti addig örülhettek ennek az ötletnek, amíg a fotelkurucoknak nem sikerül összerakni a konteó kirakóst: várjál, várjál, Unión kívüli befektetők, pénz,  plusz letelepedés az egyenlő, na várjál, izé ni, ja, megvan: jönnek a zsidók! 

 

Na, onnantól vagytok bajban gyerekek. 

 

 

 

415 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr844874237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz: Hozzáírhatsz, egyre táguló univerzum lesz. Sajna. #:-(((((((((
@glaci ph 5.5 álompolgár: "Ha nyernek 2014-ben..."
Miután külhonban megtette azt a kijelentést, hogy erős reformok végrehajtásához az elnöki rendszer felel meg jobban, ez azt jelent, hogy Orbánt foglalkoztatja a gondolat.
Amennyiben addigra az ellenzék komoly veszélyt jelent a számára,a választás előtt bevezeti. Nem kell hozzá jogilag a népakarat kifejezése.
@a szív fészkei:
Kurvaéltbe, ez olyan, mint az Alfa holdbázis.
Sci-fi, de semmi alapja nincs.
Már, hogy minek? A feritélnek.
Jó éjt anya, én megyek dögleni.
Puszi a hölgykoszorúnak, érdemes ide jönni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Na ide beneveztem volna azt a termelőt Cecéről akitől mi a fűszerpaprikát évek óta vesszük. Szeretek főzni és leteszem az Ünnepélyes Nagyesküt: olyat amit ennél a termelőnél kapni soha sehol nem láttam még.
@Mariann19: attól még bedőlhet a forint, stb.,stb., szopni fognak
@Penivaldes: még nincs :-)
@a szív fészkei: Az LMP-s ügyik tényleg megritkultak :-) Ami a Fideszt illeti szerintem is túlságosan orbűncentrikus.
@Knósszosz: Sok szempontból tényleg gondolatkísérlet, hiszen nem vagyok telepata. Egyelőre csak gyűlnek a mozaikkockák. Néha pár összeillőnek látszik. Akkor írok róla. Néha a pesszimista forgatókönyvnek látszik, néha nem pontos, néha sajnos a tendenciák nem cáfolnak rá elég erőteljesen. (pl. endresy.blogspot.hu/2012/10/visszanezve-2002-re.html ). S még csak nem is okvatlen mindig öröm a beteljesülés :-) Ebben :-)
A blog címe ebből a szempontból is az, ami. De igyekszem tartani magam ahhoz, hogy az adatokat forrással adom meg (nem úgy mint Jeszenszky :-) ). mert más másként is összepakolhatja :-)
@Mariann19:

Igen, OV erre készül (a háttérben, gőzerővel). A regisztráció szerintem csak terelés.
@a szív fészkei:

Épészmérnök mondta neked, hogy nem jön mert elege van, iii meg akkor érkezik, ha az LMP napirenden van.
@Fabius: Ja, ez komoly volt? Már megvette az észak-chilei farmját?

Elege van. Aham, miből? Gondolta két hóaü alatt megforgatjuk a kerek világot és sej a mi lobogónkat fényes szelek?

Neki is küldöm akkor megint Fischer Ivánt vazze! atv.hu/cikk/video-20121026_fischer_ivanhttp://atv.hu/cikk/video-20121026_fischer_ivan

Érthetetlen ez a hisztérikus türelmetlenség és drámakirálynőség, már bocs. Bírzam és jó volt olvasni , de ha az LMP-re tette az ember a főesküt, akkor már oda az ország?? Anyám, borogaaaasss!!! #:-(((

iii meg, na mindegy. Az LMP-ről lassan nem lesz miért, hogy szó legyen.
jav: két hónap, bírtam

Hát minden jót neki a hűvös észak, vízben gazdag, orvbűnszegény Chilében!
jav, jav: ha NEM az LMP-re tette le az emebr, stb.
@glaci ph 5.5 álompolgár: "Attól még bedőlhet a forint..."
Persze, még a devizatartaalék is elszállhat a kormány viszont marad, elnöki rendszerben.
Na miután hejje sírásban erősen jobbikos lettem, megyek RAY Charles-ot nézni.
@De hol van Columbo felesége?: Egyre nő a valószínűsége, különösen a HH egyesület veszélyt jelentő megalakulása miatt.
Mintha megmozdult volna a magyar vezető értelmiség az összetételüket nézve.
@GeoCracker: Az általad adott hírforrás meglepett., idézem azt a részt:"Végül is történeti és jogtiszteleti okokból döntöttünk a parlamentarizmus mellett." Ezt mondta Orbán Viktor a választások után, ez remek.
Tudtommal akkor élő társadalmi berendezkedés volt érvényben, a nép is döntött, ki jogosította volna fel a változtatásra?
@a szív fészkei:

Én bírtam és sajnálom, hogy nincs.

De senki vitájának döntőbírája nem leszek, mindenki gondol amit akar. Legfeljebb beszólok, ha nem értek egyet :-))
@Mariann19:

Alapvetően senkit nem érdekel Orbánnak mire áll fel, és miről ábrándozik unalmas pillanataiban. Az szerintem tény, hogy az elnöki rendszer komolyan vett beharangozásának hírére célba dobtak volna rá. Kiegyesített kaszával.

Ezt ő is tudja és mi is tudjuk.

Ezt a nagyképű és ál nagylelkű csak a tiszteletizé miatt dumáját meg kenheti fel a hajára.
@Mariann19:

Többek véleménye az, hogy a Fidesz valós stratáégiáját, taktikáját csak igen kevesen ismerik.

Amit mi látunk - ez a tűzoltósdi-szerű kapkodás - lehet terelés, fedőművelet is, illetve lehet egy olyan játszma része, ami nem volt előre kalkuláva a TERV-ben (ilyen például s manyup-nyúlás, ami Barroso beintése után jött.

Egészen biztos vagyok abban, hogy (ha nem is 2010 előtt) már a HH egyesületté válása, az Együtt 2014 létrejötte előtt is létezett a fidesz vezérkar fejében egy titkos "menekülési" koncepció.

Szinte teljesen biztos vagyok abban is, hogy az ország bedöntése bizonyos fokig tudatos, mert a cél nem a jó gazdaságpolitika, hanem a hatalom szoros tartása (ezért írtam azt emitt glacinak, hogy szívni mi fogunk, nem a fidesz).

A fidesz valamilyen formában jópátszáz milliárdra tette rá a kezét (ugye e blog témája is ez), így ha buknak, van miből dőzsölni. Elszámoltatás pedig nem lesz, mert a rági stilkik miatt senki nem mer a fidesz prominensekkel packázni (csak nézd meg, látsz komoly bajban lévő mszp-s politikust? Egyedül a dilettáns Zuschlag van rács mögött, és Hagyót is kezdik tisztára mosni, Demszky-t is simán elengedték).

Szóval, érvényesülni fog a főtétel: mindig a plebs szív.
Ha Orbán előremenekül az államelnöki székbe(mert ő a hatalmat nem adja, az tutti), akkor pedig duplán, mert még ő is a nyakunkon marad.
@Mariann19: @Fabius:
Alapvetően Fabius-sal értek egyet. A jelen helyzetben valóban nem fog ezzel komolyan előjöbnni. Ellenben ez nem jelenti azt, hogy ne működne a fárasztásos megoldás. Időnként felveti, majd hagyja lecsengeni. Ilyenkor rendre ki kérik maguknak az emberek. A végén már nem akkora újdonság. S közben azért alaposan maga alá teerte a közigazgatást és a "hatalmi ágakat". Bőven eljöhet az a pont, amikor akár már királlyá is koronáztathatja magát.
Ebből a szempontból sem a kivándorlás, sem az anarchia határán billegő gazdaság nem hátrány, hanem előny.
@GeoCracker:

Szerintem ma Magyarország társadalmi berendezkedésének egyetlen ökölszabálya van, és az még a jobbereknél is így hangzik: amíg 4 évente titkos és névtelen választások vannak addig itt demokrácia van. Jelen esetben olyan amilyen, de van.

Ha elfogadom a fárasztás elméletet akkor is van két megjegyzésem:

1: A következő másfél év ehhez mindenképpen kevés.

2: Utána meg a mi felelősségünk, hogy erről otthon, minden tét és lehetőség nélkül ábrándozzon a Kedves Beteg.
@Fabius: "Ezt a nagytiszteletű és álnagylelkű csak tiszteletizé dumáját meg kenheti fel a hajára."
A nyilatkozatában inkább az a fajsúlyos, hogy a döntés jogát kisajátította ebben a kérdésben.
Az elnöki rendszer bevezetésének szándékát komolyan kell venni. El tudod Te azt képzelni, hogy nem fogja keresni a módszert hatalma megtartására?A választási törvény átalakítása a világot elborzasztja, mégis végig veri.
@Fabius: A gyakorlatban, és ezt már megmutatta 2002, és 2006 az ökölszabály alapvetően addig érvényes,amíg a felek érvényesnek ismerik el. Ez a Vezér csapatára éppen úgy nem teljesen igaz, mint a Jobbikra szerintem.
A pontokhoz.
1. A királyválasztáshoz igen, a tetszőleges jogszabályokhoz nem. Beleértve a regisztráció utáni két hetes ablakot is.
2. Ebben egyet értünk. A meg nem játszott esélyen utólag fanyalogni értelmetlen. Ezért ellenzem a bojkottot, és a hasonló marhaságokat.
@De hol van Columbo felesége?: Magam is úgy látom, hogy jelenleg is folyamatos hatalom koncentrációs folyamatok zajlanak, mint az államosítás több ágazatban, stratégiai létesítmények megvétele, a szűk elit kialakítása, a jogrendszer átalakítása, államigazgatási rendszer központosítása, egyebek. Ez egy kizárólagos hatalomgyakorlás hátterének a biztosítása.
Az elvtelen vagyonszerzés nem azt jelenti, hogy választási vereség után lesz egy privát háttér. Ez inkább a szabad harácsolás lehetőségének a kiaknázása.
Abban biztosak lehetünk, hogy szűk körben kidolgozott dramaturgia készült, készül vészhelyzet esetére.
"Ha az embert a társadalomhoz fűző szerződést vizsgáljuk, sze¬münkbe tűnik, hogy minden szerződés feltételekhez kötött és köl¬csönös, vagyis kölcsönös előnyt tételez fel a szerződő felek mind¬egyike részére. A polgárt egyedül a jólét köteléke fűzi össze a társadalommal, hazájával, társaival s ha ez a kötelék megszakad, visszanyeri szabadságát. "
Pár száz évvel ezelőttről :-)
@Mariann19:

Éppen azt próbálom magyarázni, hogy nem sajátított ő ki semmit.

Ugyanis amire reális módod nincs, azt nem tudod kisajátítani. Arról hülyeséget magyarázni tudsz legfeljebb. Nem is beszélve, hogy írtak ők maguknak saját alkotmányt, amiben a berendezkedés alapjait lefektették maguknak, és letették a voksot valami mellett. Ezt ha módja lenne sem piszkálná ezek után, mert a lediktátorozásának jogalapja megteremtődne azonnal, itthon és külföldön is.

A regisztrációs törvény ilyen szempontból más. Új választási törvény van, amihez az eljárási törvény most készül. Egyrészt lehet hivatkozni a megváltozott körülményekhez alkalmazkodásra (felesleges, de lehet) másrészt a regisztráció a jogaid gyakorlását csak időigényessé és körülményessé teszi, de alapjaiban meg nem változtatja, ahogy az elnöki rendszer tenné.
@GeoCracker:

02-06-ban is az ökölszabály győzött, hiszti ide vagy oda, a választások nyertese alakított kormányt.

Egyes pontra lásd amit Mariannak írtam.
@GeoCracker: "A jelen helyzetben valóban nem fog komolyan ezzel előjönni."
Nem is reklámozza ebbéli szándékát a hazai közönség előtt, külhonban csöpögteti a tudnivalókat.
"Időnként felveti, majd hagyja lecsengeni.Ilyenkor rendre kikérik maguknak az emberek."
Miután belföldön nem terítette ki a kártyáit ebben a tárgyban, nemigen ismertek a szándékai, emiatt az elutasításuk is elmarad.
Említetted, hogy akár királlyá is koronáztathatja magát.Nem kizárt, Gerő András történész már beszélt erről a lehetőségről.
@Fabius: A döntési jog kisajátítását ő vindikálta magának, mikor 2010-ben a választások után azt nyilatkozta, hogy "úgy döntöttünk" az elnöki rendszer elutasításában.
Mi az, hogy "úgy döntöttünk"?
Te azt komolyan gondolod, hogy zavarná Orbánt, ha diktátoroznák?Most is megteszik rendre a nemzetközi nagytekintélyű lapokban nap mint nap, az Eu-ban is már elhangzott.
Az új választási törvény látszólag a választási jogot nem korlátozza, de mindnyájan tudjuk és a külföld is, hogy mire megy a játék.Arról írtam, hogy ez is egy drasztikus eszköz, nem arról, hogy jogilag támadható-e vagy sem.
Látod, az elnöki rendszer még előnyösebb lenne ebből a szempontból is Orbánnak.
@Mariann19:

Az "úgy döntöttünk" semmi, nulla, lófasz. Ami nem áll módodban arról úgy dönteni sem áll módodban. Legfeljebb nagyfejű kijelentéseket lehet tenni róla, amit megtett.

Tévedsz, ha azt hiszed Orbánt a diktátorozás nem érdekli :-))

Őt semmi más nem érdekli, csak a saját énképe. Ezért kell nyomatni a külképviseletek vezetőinek kötelezően a megvédjükviktort propagandát, ezért a gyirmótmenet, ezért vannak kivezényelve a kuministák minden címlapos poszt alá, ezért tetszeleg mindig mindenhol a rendszerváltó demokrata szerepében, még ha mára kurva messze is van attól az Orbántól. Ő önmagába, és a magában magáról alkotott képbe szerelmes, szerinte ő MáraiCsegevara, a demokrataforradalmár.
@Fabius:

Kedves Fabius,
minden régi olvasód vagyok (hol Zébácsi, hol Elhárított Királycsel, most meg Columbo-s nick-kel), minden tiszteletem a tiéd, de most valami olyan kattant be, amit eddig nem gondoltam: jól veszem ki soraidból? Lebecsülöd Viktort? Vagy félreértelek?

Ez az ember mondhatni mindenre képes, és bár az ország szempontjából irtó rossz kormányfő, más szempontból óriási stratéga, aki komplett pártokat tett ki nemhogy a taccsvonalon, de a stadionon túlra.
Betegsége se tévesszen meg, sőt.

Bajnai színre lépése jó volt, ütött, tetszik a megközelítése, a középre nyitás, a nosztalgikus 4 alapérték, mint társadalmi közös osztó megfogalmazása (érettségiző voltam 89-ben, mikor dacos arccal vágytam a köztársaságot, ugyanazt gondoltam akkor és mára én sem ezt képzeltem) - de így is parszeknyi távolságra van még az a pont is a 2014-es választás megnyeréséhez vezető úton, ahonnan maga a fény látszik az alagút végén.

Orbán több szempontból is páholyból figyelhet, nála van minden: jogalkotás, pénz, média, és afelől se legyen kétségünk, hogy mindent be fog vetni, a hatalmat illető status quo változását elkerülendő.
Tudom, ez képzavar, mert 2002-ben egy sótlan Medgyessy, majd egy remek Gyurcsány is legyőzte, de 2010-ben program nélkül nyert, kapura lövés nélkül szerzett bombagólt és pont mindettől lett veszélyes.

Orbán nagyon komoly ellenfél, ő az, akit tipikusan soha nem szabad leírni.
@Fabius: Viszont egyre aggresszívebb reakciók jelentek meg a jobboldalon.
2002-ben "csak" hidfoglalás és hasonlók.
2006-ban a návleges októl függetlenül NÖPiF, majd utcai zavargások.
Amugy elég sok mindent elinditott a teljhatalomhoz vezető út felé. S nincs valós, adekvát ellenállás. A parlamentben nincs, a parlamenten kivül sincs jelenleg.

Abban egyet értünk, hogy a diktátorozás érdekli, de csak annyiban, hogy úgy akar megerőszakolni, hogy te is akard. Ha ennek a képét ki tudja alakítani, megteszi. Ha a "te is akard"-hoz egy pisztolyt fog rád, akkor is. Legalább is a pillanatnyi véleményem ez, mivel alegtöbb komplexusos mókus így müxik szerintem.
@Mariann19: Az info beszivárog. Mári nénit akkor sem érdekelné, ha itt terítené ki. Amig a királyi Kossuth be nem mondja.

@tucano: Tényleg több száz éves. Holbach írta le a 18.sz.-ban
@orica: Ezek után bármit elfogadni, ami a FideSS akar? eduline.hu/kozoktatas/2012/10/28/Szamarpad_igazuk_van_a_tanaroknak_digitalis_P1WI61#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_10_28 Amikor eleve el akarják zárni a kölyköket az információ minimumától is, amikor csicskagenerációra fenik a fokukat, akkor még van idő itt ironizálni azon, hogy minek lehet itt olvasni a sorokat és a véleményeket? Mit lehetne itt máshogy, megértéssel szemlélni? A borzalmas lelki,szellemi és fizikai rombolást, ami véghez vitt a pályafutása 23 éve alatt és ami most tetőzik egy hazudott polgári izére hivatkozva? Ami Márai undorral köpne ki, ötesnzer idéztük. Amihez már cska Nyírőt, Tormay és ilyenekt találnak az csodálatos magyar irodalomból támaszul?
Unom ezt a nagy büdös remetei kinyilatkoztatást. Basszus, elefántcsont-vagy akácfatoronyból lekezelni kurvakönnyű.
Itt valaki fellelhet Orvbűn rezsimjében értéket a Stefi-hekk marháskodásán túl? Pantagruel, ha unja az akácfás tudományát, jön és kicsit hekkel ő is, oké, szórakozik a maga egyedi módján. De itt már azért a irónia kicsit kevés.

Igen, aki ezt a rezsimet elfogadja, akárcsak megértéssel támogatja, vagy legalábbis nem támadja naponta a faszságaikat, az bűnös. Sőt hibás.
Legyek demagóg, barnanős hisztis, hülye, 90 IQ-s, de még így hülyén is tudom, hogy ez a ma a dögrovás, amin vagyunk.
fogukat, na de lehet , hogy a fokosukat is á la Stefi

amit, ötvenszer - bocs, felcsesztem az agyam, de nagyon, mindent elütöttem, amit lehetett.

Pedig szép film volt a Ray Charles-ról szóló. :-D Remélem, Csekk, a Csokiegyház nagy alapítója is nézte.
@Mariann19: Aki beszáll Bajnai mellé, az egyből munkásőrös ávós lesz.
@Fabius: Vitáztunk és ez jól van. Sosem sértegettük egymást, és abszolút jól tudtunk dumálni. Színes, jóhumorú ember. De nem az LMP az egyedüli üdvözítő és onnan annyira védeni őket, kicsit absztrakt volt.

Mit lehet megunni? Hogy nincs varázsütésre csodás egység, halleluja, égi kórus, LOVEPEACEBROTHETHOOD? B

Basszus, ő pszichiáter, hát ismernie kell az embert a lehetetlenségeivel együtt! Annyira nem értem: nem bántottuk őt itt, csak néha elmondtuk különböző hangfekvésben, hogy az LMP, Schiffer nem a csúcsok csúcsa. Most már minden hülye politikust szentségként kell imádni? Nem akarom!!! Semelyiket, Bajnait se, mást se!!!
@Mariann19: Nem véletlen, hogy a Nemzeti Galériát akarja irodájának. Ami gyakorlatilag a király palota maga. nol.hu/kult/20111119-almodozok_kora

[..]"És itt lehetetlen nem számításba venni, hogy ha megszületik az új épület és a Galéria alárendelődik a Szépművészetinek, az egy eredménnyel mindenképp jár majd: hogy üres lesz a budavári palota Dunára néző szárnya. Nem véletlen, hogy Marosi Ernő professzor az Artportalnak adott nyilatkozatában fontosnak tartotta megjegyezni: „Az épület egyébként nem alkalmas múzeumnak – de kormányzati székhelynek sem.”
@kúpos kerekszájúcsiga: Csillagbogárcsiguci látom, hogy innen kommentelt neked pár irgalmas szamaritánus. Hol van a zseniséged bizonyítéka, a fabiusi napi 500-1000 komment?

De azt tudd, hogy mi futtattunk fel témává. Na jó ömlengést, túl hosszú vagy, uncsi és hazug, Pantagruel talán élvez, én unlak.
@Mariann19: Remélem, ő teszi rá a koronát. Tartja magát az urban legend, hogy próbálgatta a fejire.
@De hol van Columbo felesége?: Épp akartam kérdezni, nem vagy-e Zé bácsi???? Te, lassan annyi neved lesz, mint Ságvárinak!
@De hol van Columbo felesége?: Nem szabad leírni, de már nagyon messze került a realitástól. És ez azért hiba nála is. Vazallusok hazudoznak neki, festik a Patyomkin falvakat - de fingja sincs az igazi országról. Jó, sose érdekelte.

Vicc vagy se, ez a Stefi-blogtámadás se annyira véletlen.

Na de a kétharmadot Gyurcsány és Hornék maguknak köszönhetik sajnos. Annyira nem erős Orvbűn. DE eddig minden szemét diktatúra megbukott. Nála erősebb,jobban támogatottabbak is. Gyirmót non coronat, hisz már azért nincs fölényben velünk szemben. Hogy annyira röhejesen hazudott a BM a számokban ezt mutatja. Kell Orvbűnnek ez a hatalmas és szánalmas hazugság, hogy megnyugodjék.

Nem írtuk még le, de ketyeg az órája.
@De hol van Columbo felesége?:

Nem becsülöm alá a Kedves Beteget. Csak próbálom a helyén kezelni, és igyekszem nem nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki, és többet belelátni attól az amúgy rengetegtől ami benne van.

Megvannak neki is a korlátai, amit nem ő állít magának, hanem a nép neki. Márpedig amiről a diskurzus folyik - az elnöki rendszer - szerintem ilyen. Szóval csak azt akartam mondani, ő sem engedhet meg bármit magának. Mondogatta is Lézer egy időben, hogy a nép azt akarja nekik menni kell, akkor menni kell.
@a szív fészkei: "Igen, aki ezt a rezsimet elfogadja, akárcsak megértéssel támogatja, vagy legalábbis nem támadja naponta a faszságaikat, az bűnös. Sőt hibás."

Nahát, ez egészen úgy hangzik, mint Bajnai beszéde: "...most nem az a kérdés, kiből mi lesz. Hanem az, hogy mennyit tesz a kormányváltásért, a rezsimváltásért és a korszakváltásért. Mondjátok el nekik: ha nem tesznek meg minden tőlük elvárhatót az összefogásért, akkor az országrontó rezsim hatalmát védik. Ha szóval nem, hát tettel. Ha tettel nem, akkor mulasztással. És azért nincs bocsánat!"

Bajnai az összefogásról szóló beszédében elszavalja, hogy jöjjön mindenki, mert mindenkire szükség van, "Ezért hát mondjátok el mindenkinek... Gyűjtsétek össze a változást akarókat: " - értemén én: mindenki hozzon még egy embert; aki nincs velünk, az ellenünk van, és nincs bocsánat!!!

Ez ugyanaz a duma, mint amit a Fidesz lök. A hívők. A droidok. A narancsbolsik. Pepitában.

Klassz, hogy még meg sem alakult a megváltásként várva várt Bajnai-rezsim, de már bűnös vagyok, és reményem sincs arra, hogy bocsánatot nyerjek bűneimért, ami annyi, hogy Bajnai szerint nem tettem meg minden tőlem "ELVÁRHATÓT??!" Bajnai egyesületéért, ami szerinte az ország, a nemzet, ami nem lehet ellenzékben. Hú, de ismerős valahonnan. Na, sebaj.

"akácfatoronyból lekezelni kurvakönnyű."

Ó! S ezt mégis honnét veszed? Éltél már akácfatoronyban? :o)

Egy város, egy pláza, egy toronyház felépítése órák, napok kérdése:
www.youtube.com/watch?v=txhSY41G9Gw
www.youtube.com/watch?v=Ps0DSihggio

Egy fát, egy erdőt felnevelni: évek, évtizedek, emberöltők munkája. Egy szép parkerdő felnevelése, gondozása annyi munkát, olyan odaadást, figyelmet igényel folyamatosan, akár egy gyerek vagy egy sokgyerekes nagycsalád eltartása, óvása, ápolása, gondozása, és a kinevelés nem megy egyik napról a másikra.

A különbség persze óriási, mert ha tőből levágom a gyereked karját lábát, vagy derékban kettészelem a lányod, morcos leszel, gondolom, míg ha összevissza kivágnak pár tucat fát, emiatt záródási hiány lép fel a lombkoronában, ami miatt innentől térgörbén nőnek tovább a fák, vagyis tönkre megy az egész erdő, akkor bizony az "akácfatornyodra" vágást rendel el az erdészet, öt-hat vagy pár évtizednyi munkád kárba vész - erre a jegyző megrántja a vállát, te sajnálkozol, a rendőr esetleg beviszi egy-két napra a kártevőt, de aztán szabadon kell engednie, te meg így jártál: a fáidat ellopták, álld az irtás és az újratelepítés költségeit, árnyékod nincs, levegőd nincs, van helyette por és munka dögivel. S pont leszarják a problémádat, szó szerint, mert még a hulladékot is ott rakják le a portádon. Neked hányszor borítottak a küszöbödre vagy a kertedbe konténerszám hulladékot? Járnak tucatjával baszni a kertedbe naponta? Szarni? A járdára a bejárati ajtód elé? Megnyirbálják naponta a cserepes virágaidat? Gondolom. :) Ennyit az akácfatoronyban élők szemszögéről.
@Fabius: Ugyan már!

Látod, ilyen ez. Megcáfolni nem tudtad és nem is akartad a dogma ügyet, helyette körbemagyaráztad. Ettől válik valami dogmává. Témát váltanál, terelnéd a témát a manyup ügyre, válasz helyett visszakérdezel, magyarázat helyett magyarázatot követelsz, érvek helyett bizonyítást. Látod, ilyen ez: a dogmatikus hit miatt azt az álláspontod képviseled, hogy ha valaki valamit képtelen _számodra_ (a röhögő kórus számára) logikus, elfogadható(?!) magyarázattal, indoklással cáfolni, cáfolatát számodra megfelelő és érthető módon alátámasztani, akkor az mindjárt sziklaszilárd igazság, logikával kikezdhetetlen, észérvekkel megingathatatlan álláspont, kőkemény valóság. Mintha attól, hogy a röhögő kórus képtelen volna bizonyítani vagy megcáfolni x2 – 92y2 = 1 megoldhatóságát, az mindjárt megoldhatatlan volna, mert hiszen lám-lám: megcáfolni nem tudtad és nem is akartad. Így működik a hit.

@orica: "Az egyfelől-másfelől gondolatsort nem igazán tudtam követni, bocs:) Kifejthetnéd."

Másképpen: nekem úgy tűnik, hogy "hívő" jelző amivel a törzsgárda a narancsbolsi droidokat illeti, igaznak bizonyul a Varánusz hangadóira - szerintem. Lehet szűklátókörűséggel és korlátoltsággal (végső soron fanatizmussal) vádolni a kormány politikáját vakon támogató híveket, ez ugyanis _egy_ dolog, egy _másik_ pedig az, hogy mindenkit hívőnek tekintünk, aki ugyanarra a végeredményre jut, mint a fanatikus hívő (vagy máskülönben gondolkodó, de fanatizált) hívek. Utóbbi esetben ugyanúgy járunk el, mint a dogmatikus hívők: nem a levezetést nézzük, hanem a végeredményt, és ha az nekünk nem tetsző, automatikusan besoroljuk az érvelőt a megfelelő táborba. Ez hülyeség, kérem.
@a szív fészkei: Pont az a lényeg, hogy én nem akarom megmondani Neked, Nektek - bármilyen furcsa :) -, hogy ez vagy az micsoda. Engem az érdekel, hogy ti, mások mit gondoltok/nak erről vagy arról.

Az én véleményem _konkrétan_ nem fontos, mármint most ebben a kérdésben, _általánosságban_ véve tartottam fontosnak megjegyezni amit látok.

Azt látom: úgy gondoltok (Te is, Fabius is, és még sokan mások) egymás eltérő véleményére, hogy akkor az engem hülyének néz, ha netán mást gondol ugyanarról; ha pedig adott esetben homlokegyenest ellenkező véleményen van, akkor "nyilván" ellenség.
@a szív fészkei:

:-), olykor kiírom kommentem végére, miszerint: "Üdv:Zébá", mert a figura sajnos nem él tovább (pedig kedvenc unokahúgaim, kiktől származik, előléptették
), de nekem kissé nehezen megy elszakadni tőle. Elhárított Királycsel nem lehetek, az a nick direkt átmeneti volt, így új nick után kellett néznem.
Columbo felesége is egy szép sztori része, így lett most ez - láthatod, a kedvelt sakkos avatar is változott. Zébá formailag szinte teljesen megszűnt, de tartalmilag -remélem- nem változott.

Ami Orbánt illeti: Neked és Fabiusnak is teljesen igazatok van, de nem az a fontos, ki mit súg a vezér fülébe és hogy őkelme mennyire van elrugaszkodva a valóságtól.
Ha 2014-ben nyer, mindent szátbarmol (és erre addig is van ideje), szinte visszafordíthatatlan károkat okoz.

Egyelőre nagyon úgy is tűnik, nyerni fog.
Az ellenzék a fasorban sincs (a mostani időközik után látható, semmiylen trendváltozás nincs, 3/3 jobbos győzelem), Bajnai hiába tűnt fel, nem vagyok benne biztos, hogy képes lesz-e megállapodni az ostoba és önző szocikkal - akik most kivárásra játszanak, mérlegelik, hogy mennyire álljanak be-e BG háta mögé.
A szociknak jelentős szavazótáboruk van, kikerülhetetlen tényezők, és ezzel őskövületeik (Lendvai, Szanyi és a többi szemforgató) vissza is fognak élni. Attól a tagságtól, amelyik nem vállalta fel 2006-ban a reformokat, egyébként sem lehet túl sokat várni. Orbán irtó nagy helyzeti előnyben van.
@Fabius: :)))

de nyugi, ÉN figyellek:) ha akár vesszőhibát vécc és rögtön szólok...

tudod van egy da-kóta kondás:
más írásában a vesző hibát is, sajátomban a gerendait se...
@Fabius: "Tévedsz, ha azt hiszed Orbánt a diktátorozás nem érdekli :-)) Őt semmi más nem érdekli, csak a saját énképe."

midnen szavaddal egyet értek... mi vagy te pihiszáter ?
@Pantagruel: Nézd, én nem vagyok semmilyen hívő, - persze most ez lesz a mém arra, aki eltakaríttatná az Orvbűnéket - de szeretném remélni, hogy egy értelmes ember nem személyi kultuszos diktatúrát akar építeni, amikor mindenkit arra szólít fel, hogy egy ilyen őrült ellen lépjen fel, már, persze, ha akar, és ha akar, akkor épp vele is.

Ha neked szecsko jedno Orvbűn eme országrontó - ezt ragozza naponta Fabius és, aki közgazdaságilag ért hozzá - végvonaglásban elkövetett faszkodása és Bajnai vagy bárki más ténykedése, az a te bajod.
Pont olyan - nekem már követhetetlen és már tényleg zavaró dumát nyomsz - mint a valaha itt naponta vitézkedő vonajugendes debreceni akárki, aki kurvára be akarta bizonyítani, hogy a FideSS pont annyira nem jó vagy jó, mint az ellene ágálók, sőt tán még értékesebb is... Látom, Stefi és az ő fájó hiányát már beugrottál pótolni.

A fákért szóló expozéd pont rossz címre ment, mert zöldövezetben lakhatok, és másra se megy az energiánk, mint barom szomszédok - a polgári oldal nagy hangon kinyilvánított hívei - megfékezésére fairtásban. Állandóan vágnak, csak vágnak, hétvégén sír a láncfűrész: semmit nem ültetnek. Pedig olyan mázlink van, hogy egyelőre 150 éves gyönyörű tölgyek meg 80 éves fenyők állnak a kertünkben, de megy az áskálódás, hogy sok őszel róluk a levél, stb. stb. Legszívesebben egy betonozott placcon élnének, csak tetstzik nekik a good adress. . De a tarvágási düh tombol bennük, mert hiába a polgári rizsázás, semmi értéket meg nem becsülnek.
A másik helyen is most sirattuk el a csodás - kicsit kezelésre váró - öreg hatalmas, finomakat termő cseresznyefánkat, mert azt is kibasszák; mivel sajna társasház, a szavazáskor kisebbségben maradtunk. Az önkoriban bízunk, annak kell ilyet bejelenteni és ha nem engedi, akkor megmenekülhet. DE lehet, hogy inkább fizetnek bírságot - persze a közös, tehát az én pénzemből is - ,de dafke mégis dúlnak egyet...

A Kossuth téri fákért nem emlékszem, hogy ejtettél volna egy könnycseppet is; hisz ugye azok "csak" annak estek áldozatul, hogy - noha szerinted mi csak zum trucc dogmaszerűen nyafogunk a 44-es állapotok rekultiválása ellen -a baromarcúak imádnak rombolni szintén közpénzen, naná, majdnem. Leginkább engedély nélkül, megkérdezés nélkül, megegyezés nélkül dobnak ki, vágnak ki mindent, ami a törpeparvenű senkinek nem tetszik. Igen, ahogy kiirtották a nemes szép fákat, úgy irtanak mindent ki maguk körül, és ez ellen, ha Bajnai lép fel, akkor mögé állok.

És ez nem ugyanaz a felállás, kinyilatkoztatás, mint amikor trollok védik a védhetetlen munkaidőben, amiben te mégis keresel értelmet, mert te meg nem állsz be egyik kórusba se, hisz annyira autonom lény vagy a szeretett erdődben. Amihez sok sikert!
@Pantagruel: Az eltérő - durván kormányvédő és mindig címlapkor feljövő - véleményeket itt ezerszer számokkal, tényekkel cáfolták. Fabius is úgy szokta, nem erőből lenyomni.
Nem én, de aki ehhez ért, hanem az életét megnehezítve élő vállalkozó, köztisztviselő, egészségügyis, családapa, - anya stb. írja, hogy a saját bőrén érzi a lehetetlen politika csapásait és egyre kevésbé bírja kivédeni. Egy út van, az emigrálás. De téged ez érdekel annyira. Mert téged ezek a dolgok nem érintenek hálisten az erdődben, ott minden szarságtól független lehetsz - erre írtam a szimbolikus tornyot. Nekem a szövegeidből ez jön le. Ha rosszul dekódolom, tudod,megírta iii: hülye pláne nő vagyok.
Mi itt naponta a pofánkba kapjuk minden szempontból a szart, amit Mattolcsy, Hoffman és az ő Vezérük Orvbűn szór a hatalmi ventillátorjával szanaszét. Ami neked nem is az, nem is olyan büdös. Vagy szerinted Bajnai is ugyanazt fogja szarni.

Ha ezt leírjuk, sokan sokfélén, de egybecsengően, mert ez országos tapasztalat, (és ezért voltak azok a bizonyos 20 ezrek saját zsebből és nem odahordva uzsicsomagért Bajnait hallgatni), akkor az ugyanolyan erőszakos vélemény,amit szerinted itt nem szabad megkérdőjelezni?

Nem értlek, de régóta rájöttem már, te számomra követhetetlen vagy. Az voltál Tótánál is, az vagy itt is, - élvezed és mutatod ezzel a kívülállóságod, hogy sehová nem vagy besorolható és látsz a orvbűni ténykedésben logikát, értéket, védenivalót. Én 20 éve nem látok.
@a szív fészkei: Véleményem szerint érdemes lenni elgondolkodnod, nem csak neked másnak is Pantagruel szavain.
Általában az a gyakorlat - ha nem az alkalmazott trollokról beszélünk-, hogy a törzsközönség másodpercek alatt tépi cafatokra és eszi meg uzsonnára jóízűen az ide betévedőket.

Ami rendben is van, de az egymás gondolatainak megértését, közeledést az ország érdekében nehezen segíti.
Ez baj.
Képzeld el, ha a szurkolók ennyire vaskalaposak, akkor milyenek lehetnek a valódi játékosok. Akiknek kemény egyéni érdekeik is vannak.
Rólam nem mondhatod, hogy egyik kórusba se állok be, elég egyértelmű, mit is szeretnék. ( Bár szerintem Pantagruel is, de ez az ő dolga, ha akar beszél róla. )
Ugyanakkor kénytelen vagyok egyet érteni vele, lásd az lmp, dk, vagy mszp fanok vitáját.
Olyan szépen eljutott Bajnai odáig, hogy legyen egy keret a vitához.
Használjuk ki inkább a lehetőséget, mint trollkodjunk a másik oldalhoz hasonlóan.

Neked címzem, bár nem Te vagy a legjobb címzett, hiszen Te is autonóm vagy.
@Habakuk999: És hogy ennek nem lesz jó vége, ha mindenkit, aki nem az itteni ún. törzsközönség szája szerint beszél ellenségnek tekintünk.
@a szív fészkei: "Vagy szerinted Bajnai is ugyanazt fogja szarni."

Ezt így nem állítom. A jövő képlékeny. Feleltként inkább azt mondom, ha Bajnai indult volna 2010-ben, akár az MSzP miniszterelnök-jelöltjeként, már lett volna kire voksolnom. Ezt leírtam akkor Tótánál, azzal együtt, hogy nem minden fanyalgás nélkül zengtem az örömódákat az eljöveteléről :), igaz, a kritika nem Bajnai személyének, hanem a kialakult helyzetnek szólt.

"Nem értelek, de régóta rájöttem már, te számomra követhetetlen vagy..."

Összeköt minket a - minden bosszúság ellenére is fenntartó - derű, a kedélyesség, és bizonyos alapvető értékek tisztelete, némely meggyőződés, például...

Több alapvető ügyben azonos platformra kerülök veled, veletek; felsorolok néhányat, mondjuk ötöt:

a) Orbán kültelki gengszter módjára szervezte meg, építette fel a pártját és irányítja általa az országot,
b) dilettánsok uralkodnak felettünk,
c) dilettánsoktól várni megoldást = csodavárás (csodák nincsenek! - halihó!),
d) üdvösebb Magyarországnak Európán belül, mint kívül,
e) a Jobbik ordas eszméket képvisel;

folytathatnám a sort, ezek jutottak először eszembe.
@Habakuk999: Én leginkább elkeseredett vagyok, de nagyon. És nem tegnap kezdtem ezt a sportot, hanem már a szadesz miatt, mszmp miatt, aztán 10-ben teljesen kétségbeestem, mert nekem ez a muhi pusztaság nm volt kétséges egy percig...

Fischer Ivánnal értek egyet, csak nem vagyok olyan kiegyensúlyozott és harmonikus, halk mint ő: de igaza van, hogy húsz rohadt kis év alatt ezt a magyar katyvaszt nem lehet megváltoztatni, ez ködevés, légvárfújkodás. De valamit el lehet kezdeni már végre a félázsiai hatalomterpeszkedés ellen lépni, pláne, ha az ennyire leplezetlenül jelenik most meg.

Mert főleg arról szól a mi kurva dicső történelmünk - aminek voltak azért haladó bevillanásai: reformkor, Széchenyi, a Monarchia alatti ipari kiteljesedés, amikor egy ütemben voltunk az akkor is halódó :-DD nyugattal: itt épült az első föld alatti Európában, itt Amerika után öt évvel elkészült a ma is járó fogaskerekű. Mert seperc alatt itt modern világváros nőtt ki, itt páratlan kultúra szökkent szárba világszínvonalon. És mindig elbaszták mindig visszalökve a startvonalra,a tényleg félázsiai hordák közé, ja. Hol ilyen, hol olyan lózungokkal féltehetségek, akik isten tudja, kinek képzelték magukat.

Emiatt szar szövetségekben voltunk csicskák, marék rizsért más fújta tilinkóra táncoltunk kurvaként és mindig, mindig megszívtuk.
Most volt egy esélyünk, hogy mi is Európa lehetünk. Ezt most veri szét Orvbűn előre eltervezetten, szisztematikusan. Hát nehéz ilyenkor higgadtnak maradni és hájpolni az ezt támogató véleményeket,bocs.

Nem tud szerintem a nagyon okos és művelt Pantagrüel se olyant írni, ami ezeket az orvbűni lépéseket alátámaszthatja és védheti. Kérheti az kiegyensúlyozottságot Orvbűn irányába is, de ez egy magánblog, magánelfogultságokkal, magánttapsztalatokkal...

Bajnai lassan itt is szitokszó pár embernél, pedig csupán annyit akar, mint mi itt legtöbben: visszanormalizálni az életünket. Ahogy Fischer mondta, akit pedig itt bántottak elegen és aki a világ szalonjaiban, döntéshozóinál szívesen látott vendég Orvbűnnel ellentétben: abból kell főznünk, amink van.

Nekem Bajnai hiteles, leírom, ergo vállalom ezt, de ettől nem vagyok elvakult híve, mint itt páran a szociknak vagy az LMP-nek - tudom, hogy esendő ember, emiatt millió hibát fog véteni, de még várok a minősítésével. Az LMP-re dobtunk mi, a család, legalább hatan voksot, aláírtam az izéiket: mit tettek érte, értünk? Hát basszus, két év után csak számon kérhetek, nem?

A szocikról is megvan a véleményem, bár Gyurcsány ősbűnét, az őszödi beszédet én épp teljesítménynek tartom és pont a körülötte kirobbantott puccsot ítélem el. DE megkerülhetetlenek, ez Magyarország kádári jellegzetessége, hát számolni kell velük. Remélem, ott is belátják, hogy vannak vállalhatatlanok köztük, azért ezt elégszer leírta már a nép. De ott van Tóth József is köztük, aki ahogy elvezetgeti a tizenharmadikat, az szinte példaszerű...

Nácikkal nekem nincs mit összefognom, aki nem látja, hogy a FideSS gyengébbeket verő ökle ők, az bocs, de hülye. Nem tudom, hanyadik ellenzéki tüntit basszák szét rendőri segédlettel előre megfontoltan direkte.

Civilek munkáját becsülöm, amióta vannak, fizetjük őket, ahogy tudjuk, hogy beszélhessenek, még ha kimerítőek is ezzel a mindenki kapjon szót-mentalitásukkal.

Akkor hol hibázok én annyira? Hogy épp nem esek hanyatt Ángyántól, mert furcsa nekem, hogy a földön kívül minden mással elégedett volt eddig a frakciójában. Pedig a földes machinációknak azért az Tákolmány meg a többi jogáthágás teremtett alapot, és ehhez őneki nem volt ellenvetése.

Más meg mást ír itt le. Ez nem hivatalos véleménycsatorna ez egy ember blogja. Mivel ez fekszik még nekem a legjobban ideszoktam, ahogy régen az Indexen Tótára. Őnála most a HVG-n a kommentelő garnitúra valahogy megváltozott, nem érezzük Rodeoval jól magunkat, pedig Árpád változatlanul zseniális. Stefihez nem járok majd, mert fárasztó ha igazi, ha nem. Itt rövidebben jó görbetükör volt, de blogon elnyújtva azért zsibbasztó.
@a szív fészkei: "Pont olyan (...) dumát nyomsz - mint a valaha itt naponta vitézkedő (...) debreceni akárki"

:D Mi a szösz?! A földim: debreceni volnék magam is, habár csak annyiban, hogy születtem, és éltem pici koromban. :) "Debreceni akárki" vagyok én is - kis túlzással.

Örülök, hogy az expozém félrement, mert így van egy újabb közös pont az értékrendünkben:

"Állandóan vágnak, csak vágnak, hétvégén sír a láncfűrész: semmit nem ültetnek... Legszívesebben egy betonozott placcon élnének..."

Orkok.

Habár én elsősorban nem a fákért sírtam, hanem azt kértem ki magamnak (és részben az ültetvényes fatermesztéssel foglalkozók nevében), hogy egy "akácfatornyot" egy elefántcsonttoronyhoz hasonlítsunk.

Aztán persze lehet, hogy a patkányok megjelennek utóbbiban is, ha az emberi ürülék csak úgy fetreng elásatlan. A macska ugyan megfogja őket, de akkor sem örülök neki, ha a kisgyerekek olyan cicát simogatnak, vesznek ölbe, amik három perce fertőző betegségeket terjesztő rágcsálókat marcangoltak szét.
MSZP nem MSZMP, bár azt is utáltam, anno, mint a szart. De nem is voltam a 800 ezer párttag egyike...
@Pantagruel: A fákért mindent megpróbálunk tenni, de nem sajátban lakunk. És van egy olyan vetület is, hogy mivel tudják, az borít ki a legjobban minket a férjemmel, ha irtanak, már csak azért is nekilátnak hétvégén hárman dózerolni kéjesen. Engem gondolnak büntetni a barmok, mikor magukkal basznak ki.

Meg azért is vágnak-nyesnek furtonfurt, hogy legyen napos a telek, ami amúgy északi fekvésű. Viszont negyven fokban meg tülekednek kerti partykon a kevés meghagyott fa árnyékába. De nem tudjuk meggyőzni őket, hogy hagyják már élni a természetet.
@a szív fészkei: "Nem tud szerintem Pantagrüel se olyant írni, ami ezeket az orvbűni lépéseket alátámaszthatja és védheti."

"Kérheti az kiegyensúlyozottságot Orvbűn irányába is..."

Nem kérem! Egyáltalán. Másról van szó. Annyit jegyeztem meg - és ez már a végletesen leegyszerűsített verziója a mondandómnak -, hogy a "narancsbolsi"-zás pont úgy fest, mint a "libsibolsi"-zás. Egyik sem vall rokonszenves szellemiségre.

Mi a különbség? Ha van, figyelek.

Pl. már Arany János megírta a demokrácia deficitjét(ld. még Mariann19 2012.10.28. 21:56:09 hozzászólását); egész szépen - teszem hozzá - jellemző módon a nemzeti eposznak szánt "Buda halálá"-ban erről tartotta fontosnak írni, nem kardcsörtető hősökről, párducos Árpádról, haragos Csörszről... Mindjárt ki is keresem. Egészen különböző okok miatt gyűlnek egyik vagy másik táborba a zemberek.
@a szív fészkei: Nem mondtam, hogy hibázol.:)
Azt mondtam, te nem jó címzett vagy, mert autonóm egyéniség vagy, szubjektív gondolatokkal.
Kellő harciassággal.
Erős érzelmi alapon.:)
Kár volt nekem beleszólni a beszélgetésetekbe Pantagruellel, csak félreviszem.
Csak jelezni akartam, vannak hasonló gondolataim nekem is. Nem kritika, nem bántás.
@Pantagruel: A Tizenegyedik énekben, a

“Csínja - felel Detre - van az ily dolognak,
Madarat nem dobbal, nem üvöltve fognak:

strófától.

www.mek.oszk.hu/00500/00597/html/bh06.htm
@Pantagruel: Dehogy kár beleszólnod! ;-DD A miben vagyok hibást? csak szónoki fogásként tettem fel. mert tényleg nem vagyok elfogulatlan és precíz.

Mondjuk az én indulataimat még az is fűtheti, hogy ha akarnék se tudnék innen elmenni, hát duplán fontos, hogy ez a muhiság valahogy megszűnjék még az én életemben. Amit Bajnai is megadott: a köve 25-30 év a tét.

Nektek - ahogy mondta - ez a potens korszakotok, a gyerekeiteknek meg a már nagyobbacska enyémeknek a felnőttkor, nekem meg a talán nem teljesen megalázó öregkor időszaka. Hát valahogy nem a Cseh Tamás danolta www.youtube.com/watch?v=RW4pinAXh3s Somlai Margit sorsára vágyok.
@Fabius: Orbán arról beszélt 2010-ben, hogy ő és holdudvara úgy döntöttek, hogy az elnöki rendszer egyelőre ne váltsa fel a parlamentarizmust.
Mint írtam, ebben a "mi úgy döntöttünk" kijelentés fejezi ki, hogy Orbán a döntési poziciót kizárólagosan magának tartja fenn még ebben a nagy demokráciában is. Reagálásodat idézem: "Ami nem áll módodban, arról dönteni sem áll módodban."
Azt Te komolyan gondolod, hogy Orbán Viktor számára létezik tabu, korlát vagy elv, amelyeket ne tolna félre akaratának érvényesítésének érdekében?Vagy csak humorra

vetted a figurát?
"Tévedsz, ha azt hiszed, hogy Orbánt a diktátorság nem érdekli.Őt semmi más nem érdekli, csak a saját énképe."
Orbán Viktor állandó bizonyítási lázban ég. Megmutatni a világnak, hogy Ő egy rendkívüli személyiség és vezér, akit követni kell, aki megváltoztatja a világot, akitől csak tanulni lehet és példaértékű cselekedetei hökkentsék meg a Földet. Ennek a célnak veti alá a cselekedeteit, az eszköztára nem válogatós.
@a szív fészkei: Élénk figyelemmel kisértem Pantagruel társunkkal folytatott érdekes és értelmes véleménycseréteket. Az ellentétes gondolataitokat nagyon kultúráltan kezeltétek le mindketten, pedig két oldalról indítottatok.
Gratula!
@a szív fészkei: "De a fáknál összetalálkoztunk!"
Ez a szép egy blogtársaságnál, ha megtalálják a résztvevők a közös pontot is a vitáik során.
A Stefi blogról szóló véleményeket olvasva azon gondolkoztam, hogy egy blog értékét a résztvevők értelmi színtje határozza meg, mely a bloghoz való hűséget is magában hordozza.Nem hinném, hogy Stefi távoltartása értékes blogtársakat irányítana át hozzá, netán azokat, akik e blog irányultságát nem érzik magukénak.
Igazából ez a téma egy lufi.Mint már írtam, Stefi itt egy kis szines volt, arra jó, hogy a humorérzékkel bírókat kibontakoztassa egy kis Stefi ugratással.
ennyi:

Vona: ha a Fidesz ezt így akarja, akkor végig fogja vinni

Az előzetes választási regisztráció bevezetését a többi ellenzéki párthoz hasonlóan a Jobbik sem támogatja, de az MSZP-vel, az LMP-vel és a DK-val ellentétben "nem fog politikai hisztériát kelteni" az ügyben, "mert nem ez Magyarország legsúlyosabb problémája" - mondta Vona Gábor hétfői...
@Mariann19: :-) igen, jó itt lenni,én nem bánom a vitát, bár tény, hogy a te legendás és csodált higgadtságod tőlem távol áll. Ahogy a szakértelem is.

Rodeoval is öljük egymást a zenén, aztán egyébként meg egymás tenyeréből esszük a tiszta búzát.

Stefi? Hát legyen neki Orvbűn-hájp, h az a célja, vagy orvbűn-tábor erodálása, ha pedig az. Fogalmam sincs már. A testvérkéje, Kurt úrfi tényleg sokszor megröhögtetett; ha most tovább viszi a szerepet, akkor szórakoztathatja a családi dolgokkal ott a nagyérdeműt, míg Stefi a nagy demokrata, ki nem vágja. Majd megtanulja, hogy nehéz a bloggazda dolga...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Még jó. Tiszta szerencse, hogy ő is mely nagyszerű államférfiú.
@a szív fészkei: Nagyon következetesen kiálltál az elveid mellett. Nemes jellemre vall, imponáltál nekem.
Stefi bogjának szellemiségét megnézném. Hogyan találom meg? Márcsak mindenre nyitottságom okán.
@Mariann19: Ez azért lehet, mert nem csak tisztelem és becsülöm, hanem még kedvelem és szeretem is szívet :), és össze nem vesznék vele Orbán miatt. Pl. ezért sem mondom itt a magamét (egy másik nyomós érv a gondolatok tömörítésének számomra időigényes folyamata), mert csak fölös konfliktushoz vezetne, és mellesleg oda, amire Fabius hivatkozott: úgy tűnne, a Fidesz szekerét óhajtom tolni; egy platformra kerülnék ezzel a párttal (és ennek a látszatát is szeretném elkerülni, mert egyébként semmiféle érdekem nem fűződik a hatalmon maradásukhoz - vagy csak nem tudok róla).

No, összehasonlításképpen: Gábriel Angyalt is tiszteltem a hidegvére és türelme miatt, még kedveltem is ezért a magam módján, mert kedvelem az önuralmat gyakorló embereket, de szeretni nem tudtam az állandó zsidózása miatt, amivel általam nagyra becsült, szeretett és tisztelt embereket (vagy emléküket) köpte le nap nap után - soha nem állnék egy olyan Árpád-sávos kuruc zászló alá, (akármennyire is rokonszenves Thököly lobogója), ami alatt olyan emberek állnak, akik a szeretteimet, barátaimat bántják, akikre csak felnézni tudok. Ez például egy olyan ügy, ami egyértelműen kijelöli a helyem bizonyos kérdésekben, és nincs helye számomra autonómiának és kívülállóskodásnak. A táborom azok mellett van, akik elutasítják az antiszemitizmust. Ha valaki úgy véli, filoszemita vagyok, hol érdekel engem, számomra a fontos az, hogy elmondhassam és el is mondjam, amit ebben a kérdésben fontosnak tartok elmondani.
@a szív fészkei: "Mondjuk az én indulataimat még az is fűtheti, hogy ha akarnék se tudnék innen elmenni, hát duplán fontos, hogy ez a muhiság valahogy megszűnjék még az én életemben. Amit Bajnai is megadott: a köve 25-30 év a tét."

Ami az indulatokat illeti: igyekszem őket távol tartani magamtól, mert akadályoznak a higgadt mérlegelésben, végső soron a gondolkodásban. Ha címkézni szeretnél, kategorizálni, kis fiókba rakni (bár az emberek sztem labelek, logók, márkajelek, ilyen-olyan kitűzők nélkül is képesek rokon- vagy ellenszenvesek lenni, talán még előbbiek ellenére is), elfogadom a racionalista besorolást, bár az ész csak eszköz. Ami az elmenetelt: én már hazajöttem, nem egyszer, nem kétszer. Az én választásom a Kárpát-medence, mert szerintem számomra ez a legjobb hely. Van összehasonlítási alapom. A gyerekeim, ha lesznek, eldöntik, mi nekik a legjobb, bár ez nálunk valami genetikai difi lehet :), hogy bejárjuk a világot, aztán mégis Magyarország mellett döntünk, mert így járt apám és a bátyám is. Ami Orbánt: ha a kormányzásával rá tudna venni, hogy elhagyjam az országot, és egy másikban telepedjek le (ami nem Románia, mert Marosvásárhelyre szívesen költöznék, és vonzott Kovászna megye is), azt személyes kudarcként élném meg. Orbánt nem hibáztatnám, úgy vagyok vele, hogy magamra vessek, mert az országnak nem mindig jut kiemelkedő képességű vezető, erről is szól a történelem. Tehetségtelen, középszerű, s kifejezetten ostoba, kártékony is akad, ez nem lehet ok arra, hogy megmásítsam a döntésemet. Az más kérdés, hogy akinek gyereke van, netán több, teljesen másképp gondolkodik - érthető okokból; lehet, sőt alighanem én is másként gondolkodnék. S ezzel, úgy látom, körbeértünk, a kiindulóponthoz, a beleszóláshoz: ami a következő 25-30 év tét voltát illeti, ahogy látom, esetenként egészen másként ítélem meg ugyanazt, másként súlyozok amikor az egyes kormányok teljesítményét, jellemzőit, és a jövőbeni kilátásokat, anticipációkat teszem mérlegre, s épp ezért nem is bosszantalak vele titeket, az lenne az első, hogy félreértenétek, mint az ismét kiderült. :D Ezzel kapcsolatban azért szóltam, mert üdvösebbnek tartom, ha nem nézzük egymást hülyének, akkor sem, ha érthetetlenek a reflexióink, ha az indokaink, a gondolkodásmódunk különbözik, akkor sem, mert a véleménykülönbség nemcsak szükségszerű, természetes, hanem üdvös dolog is, a progresszió záloga.
@Pantagruel: Kedves Pantagruel! A vitátok általam való elismerése természetesen Neked is szólt. Nem tisztem minősíteni a hsz-et, és szerénytelenségnek tűnhetett volna, ha megszólítalak, most ezt megteszem. Mindíg imponáló és elismerésre méltó, ha az eszmecserék a nálatok tapasztalható korrekt hangnemben zajlanak érvekre épülve.
Szívemhez az itt kialakult spontán barátság köt, melynek alapja világi műveltsége, tudatos gondolkodásmódja, és az a stílus, mellyel ezeket közli.
Abban a tekintetben, hogy milyen a látásmódod, kritikának nincs helye, hiszen nem azonosan itélünk meg dolgokat, az eltérő véleményeket egyeztetni is lehet.
Megemlítetted a zsidózás témáját.
Ebben a kérdésben az antiszemitizmus mellett az elfogadhatatlan számomra és értékrendi kérdés, hogy a zsidózó emberek megsértik az emberi méltóságot.Az általad leírt indokok alapján is teljesen azonosulni tudok Veled.Üdv.
@Pantagruel: Na nekem Thököly lobogója nem szimpatikus.
@a szív fészkei: A vita az jó, az már kevébé ha semmiben sem értesz egyet a másikkal, kivéve, hogy miként kell főzni a borsót.
@Penivaldes: Thökölyt írtam? :) Bocs, II. Rákóczi Ferenc lobogóját szándékoztam írni, csak közben Thökölyn járt az eszem. Bár, gondolom, mindegy. Egyébként, ha már fontosnak tartottad megjegyezni, miért? Csak úgy?

img14.imageshack.us/img14/641/hurako1.jpg
img16.imageshack.us/img16/5782/hurako2.jpg
@Pantagruel: Thökölyt én az egyik legkárosabb alaknak tartom a történelemben. Egy számító faszi volt, aki eladta volna az országot a töröknek csak hogy egy bábállam főmuftija legyen. És ezt akkor amikor lehetőség nyilt arra, hogy az országot egyberántsák, és ekkor Thökölynek köszönhetően már nem 3 hanem 4 részre szakadt az ország. Thököly nem hős, hanem egy ártalom, és szerintem a Hősök terén neki nem kéne szobor.
Rgyébként a nevelt fia, II. Rákóczi egy kigyónak tartotta, és utálta.
@Mariann19: "a zsidózó emberek megsértik az emberi méltóságot."

Ez így van. Ennél furcsább, hogy a saját méltóságukat is elveszítik. Ha méltóságon alulinak éreznék, ha úgy gondolnák, hogy alantas, nem "süllyednének" idáig, de nem érzik; valószínűnek tartom, hogy túlzott büszkeségből, ezért tűnik nekem úgy, hogy akinek a büszkesége a legfontosabb, az veszíti el leghamarabb a méltóságát. Aztán lehet, hogy ez csak egy csavaros mondat.
@Pantagruel: Az emberi méltóság tisztelete neveltetési és értékrendi kérdés.A zsidózó embereknél mindkét tényező hiányzik.
A történelem ismeretének hiányát meg sem említettem.
@Pantagruel: Én nem tudok indulatok és érzelmek nélkül meglenni. De soha nem néztelek hülyének, sőt, nagyon nagy koponyának tartlak. Marosvásárhelyt szerettem, szép volt, kislánykoromból emlékszem a virágórára meg valami várfalra. Régen volt.

Már nem én döntök a kölykeim sorsáról de hogy megszívják, ami itt van, az biztos. Még maradnak, nem tudom, mi lesz és hogyan. Élt a fiam már külföldön ösztöndíjjal, de ő is szeret itt lenni, minden ideköti. Beszél három világnyelven, semmi gondja nem lenne kint, mert seperc alatt teremt kapcsolatot.

De hiszem, hogy van az a pont, amikor ki lehet és kell mondani, hogy ezt,ami ma nálunk hömpölyög, szarnak hívják és ha beterít, végünk.
@Penivaldes: "a Hősök terén neki nem kéne szobor."

John McClane-re lehetne cserélni, ő egyértelmű figura, igazi hős, és egyértelmű a konszenzus.
@Pantagruel: Nem rossz ötlet. De biztos találnak magyarban is jót.
@Penivaldes: no, te kire cserélnéd? ha már ennyire sarkos véleményt alkotsz (hangyányit megleptél) emlékezetes történelmi figuránkról, csak akad számodra messzemenőkig pozitív karakter. hazánkfián agyalok (most kilövöm, akik kapásból beugranak)
@Pantagruel: Emlékezetes, csak nem pozitív.
Hát nézd csak én pl Savoyai Jenőt. Ő szimpatikus, és normális alak volt.
Thökölyről meg érdemes elolvasni Hahner Péter történész véleményét. Egyébként Pécsett a történelem szakon is azt mondják amit én írtam Thökölyről, hogy ő nem hős volt, hanem egy ártalom. És ez a kettő közt egy hazáért, amivel a későbbi történettudomány összemosta a királyi magyarországon élők sorsát a hódoltságon élőkével hibás felfogás.
Egyébként nekem akik a magyar történelemből szimpatikusak összvissz: III. Béla. Károly Róbert, Hunyadi János, II. Rákóczi, Deák Ferenc, Széchenyi, meg Klebesberg Kunó.
De Kossuth már nem annyira.
süti beállítások módosítása