Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.25. 04:30 Fabius

Orbániából már a Tenkes kapitánya is emigrál

Címkék: fidesz orbán viktor bajnai gordon kivándorlás varga tamás

Kedves Vezetőnknek nincs szerencséje ezekkel a Varga Tamásokkal. Minden országlására jut egy, amelyik toposszá válik. Az Úr első eljövetelekor még a gimnazista haver Varga volt porondon. A Teleki Blanka gimnáziumból induló Orbán-Simicska-Varga Tamás szentháromságból Orbán politikus akart lenni, a másik kettő meg gazdag. A kayaibrahim cafatos, milliárdos áfacsalásba fulladó mese részleteit megtaláljátok itt a link alatt, amitől megértitek miért is lett máig bűzlő szarfolt az egykori Fidesz pénztárnok Varga I.Orbán palástján. Az Úr eljövend másodszor, de nem számol a Fideszt sújtó vargatamás állandóval, és szörprájz: ismét sikerül a jelen Vargájának jelzésértékűt villantani: a Tenkes kapitányaként disszidál, elhagyja Tündérmeseországot, eldobja alpolgármesterségét néhány vacak többlet euróért ez az áruló.

Ha azt hiszed hülyéskedek ezzel a Tenkes kapitánya dologgal tévedsz. Varga Tamás Siklós alpolgármestereként, a siklósi fidesz vezetőjeként a Tenkes hegy oldalában fekvő Siklós I. választókörzetben vívta harcát - ugye Orbántól tudjuk - az országra támadó labancokkal. Akiktől egyszer csak jött egy  Eberstein Eckbert és tett egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Tündérmeseországban meg éppen úgy mennek a dolgok, hogy a gazdasági fellendülésben és a helyzet javulásában már a nercsavarok és egyéb alkatrészek sem hisznek, - a matolcsyzmus minden adóvonzatával az ő hátukon is csattan - és élnek azzal a lehetőséggel ami akad. 

orbán-tenkes-kapitánya.gif

 
Úgy gondolom aki a labancozást retorikai elemként kitalálta a brigádból az akkora sallernek lett gazdája, hogy letört a füle, mint a falhoz vágott bádogbögrének. Ritkán látni ennyire visszaütni valamit, ám  rendkívül szórakoztató. Plusz hangsúlyos elemként jelent meg az elvándorlás az ünnepi beszédekben pro és kontra mindkét oldalon:
 
Orbán: 
 
"képesek leszünk olyan Magyarországot ácsolni, ahova visszajönnek a most idegen földön szerencsét próbáló fiataljaink is."
Bajnai: 
 
"Mi nem olyan országot akarunk a gyerekeinknek, amelybe egyszer talán majd jó lesz visszatérni – hanem olyat, ahonnan nincs miért elmenni."
Én szívesen megkérdezném a Tenkes kapitányát, hogy neki a kettő közül melyik világnézet jön be jobban. A kivándorlás a legutóbbi idők egyre égetőbb kérdése. Minden ötödik magyar - a 30 alattiak fele - játszik a kivándorlás-külföldi munkavállalás gondolatával. Érthető is, mert itthon Csoki szindrómásak vagyunk, persze, sose'vót ilyen jó, sokkot kaptunk, akkora sokkot a tündérmeseszerű jóságtól, hogy 20 éve nem volt ekkora a kivándorlási láz. Jövőkép hiány, közhangulat, pénz, politikai helyzet, ezek a legfőbb okai a kivándorlási hullámnak. A turulban fogant, trikolorra mázgált Orbán arcú miskakancsóból kicsurgó szörpvalóság, a háborúban a világgal mentalitás és a túró rudi nem elég itthon tartani a tömegeket. Ráadásul erre törekvés sincs, Orbán lemondott a kivándorlók marasztalásáról mikor azt mondta, az IstenbizonyIgazi Tündérmeseország majd 6 év múlva jön el, ha újra választják őket. Másfél ciklus, alig valami, egy Londonban született gyerek kijárja a bölcsit-ovit addig, és ha Viktoron múlik jöhet haza a Raúzsi néne oktatási rendszerébe "Európától egyre jobban leszakadó és elzárkózó, feszült gyereknek"
Nem tudom fölmerült-e benned Viktorunk, hogy a "kitántorgók" és a ciklus végéig a fontolgatást tettekre váltók kritikát mondanak országlásodról - igen, a labancnak szerződő Tenkes kapitányával együtt - és nem meleg hangú képeslapot hanem regisztrációs ívet és szavazólapot küldenek majd a címedre. Tippelje meg neked a kubatovgábor meg a habonyárpi, hogy mekkora százalékban fogják ők úgy gondolni, Elmegyekországból Hazamegyekországot nem neked kéne itt csinálni. 
Ilyen szemszögből érdemes megnézni a másik oldalt is. Bajnai azt mondja olyan országot akarnak csinálni, ahonnan nincs miért elmenni. Mi kell ehhez? Ott az összetevők elváráslistája a felmérésben, nem kell találgatni: jövőkép, javuló közhangulat, pénz, (feltételezve a javuló, növekedési pályára állított gazdaságot, átformált adó és támogatás rendszert) és jobb politikai helyzet. Vagyis nagyjából minden, srácok. A vállalás nem kicsi, Gordon beszédéből a törekvés részletei is kiolvashatóak, de a megvalósításhoz ember kell, karos. Tudom én, hogy ilyen fölvetésekkel élni nem egy beszéd után két nappal kell, meg azt is, hogy nem az esetleges választási szövetség meghozta siker után két hónappal. De azért jelezném, hogy a törekvés a kidolgozott programokban követhető, a megvalósítás irányába haladás látható. Erre fogunk odafigyelni, ezt ígérhetem. Mert jövőképnek elég vonzó egy ország, ahonnan nincs miért elmenni, de gyorsan kidurrant légvárhullákkal éppen tele a padlás. 
Azt ne szaporítsátok. 

1263 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr324868654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:
Ha a Gömbös szobor elröpítése majd szóba kerül, szívesen beszállok! :)
@Knósszosz: pedig nincs bene titok, rámásztam, elfeküdtem.
@Knósszosz: kérdezd az ideologusukat, a jobbklikket, ha zuhan a békamenetelő tőmeg szàma, és kell a széljobb az elnöki rendszer létreszavazásához, akkor hamarost.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én is hajlandó vagyok rá, de azért nem ártana egyeztetni előtte Vonával. Nem?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezt meg sem hallottam...
Bár abban igazad van, hogy akár ezt is megérhetjük.
Mondd, mi vár még ránk?
@Knósszosz: Első kommentedben utaltál a Klubrádió délutáni nyilatozatára, melyet sajnos, nem hallottam.Azt hiszem, a Pedagógus Szakszervezet vezetőjéről van szó, aki egy-két hónappal ezelőtt egy boldogító állami irányítói beosztást kapott, otthagyva elveit és kollégáit.
Ez az eset egyik bizonyítéka annak, hogy az olyan szervezetek irányítóit, akik szemben mennének a kormánnyal, be kell cserkészni, és eredeti poziciójukból át kell menteni kormányzati pozicióba
Nem hinném, hogy más országokban gyakorlat lenne, hogy érdekvédelmi szervezetek vezetői nyíltan vállalják kormánypárti szimpátiájukat.
Nálunk ez módszeres beszervezéssel megy végbe. Lásd, Gaskót pl.
Vagy az Iparkamara elnöke a kormány képviselőjeként, sőt a kormány belső embereként tündököl, a vállalkozók képviselete helyett ellendrukkerként lép fel.
Nálunk az érdekképviseletek ellenkező előjellel működnek.
@Penivaldes:
Így már értem, Peni...-:D
@a szív fészkei: Az oktatásban is, mint már területeken, hiába a szülők és pedagógusok ellenállása, csakis a kormányzati akarat érvényesülhet.
Csak itt nem babra megy a játék, a gyerekeinkről van szó!
@Knósszosz: inkább nem ötletelek, Asimov, 1984, stb. Nincs új a nap alatt, ime az ember
@glaci ph 5.5 álompolgár: "Próbálja meg valaki átnevelni a kölykömet."
Értékrendre, világnézetre, magatartáskultúrára nevelheted, de sajnos a kötelező, ámde általad elutasított nevelési tényezőket nem mindíg tudod befolyásolni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ha már, akkor Sóher Rékára utalva:
ecce lotyó..
@Mariann19:
Igaz.
Mínusz Gaskó.
Miféle szagszervezet az, akit az fizet aki ellen fel kellene lépnie?
Ezért nem lesz itten képviselet a dolgozók jogaiért, csak szarkenegetés.
Most jön majd a MÁV, csak szólok. Január elsejétől felszabadul a piac, és az szállít itt utasokat, akinek majd megéri. GYSEV már van, de majd jön az ÖBB, a DB, meg ki tudja még ki?
Sógorom mozdonyvezető, első kézből értesül a szarról.
A MÁV lesz a következő MALÉV, by fidesz.
Kurvaannyukat!!
Az egész világ ellenünk áskálódik! :))
Szörnyű is ez... Elmebetegeknek ez simán be is szopható!

hvg.hu/itthon/20121026_Eltorzitott_szamadatok_miatt_buktak_ki
Már készül az első cikkem.

Címe: Lázár János balesete és a halottgyalázó balliberális média
@búbos banka:
Szép életed lehet. Gratulálok, remek!
Sajnos rossz helyen jársz, a volt KISZ titkárt és volt Liberális Internacionálé elnököt egy Fidesz nevű pártban találod, bár most épp Kereszténydemokrata... még...
Igyekezz, mert mire megírod, lehet hogy már más lesz,... megint... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Bolikám, te olyan ostoba vagy, hogy az már majdnem bájos.

Legszívesebben megsimogatnálak, mint egy buta kiskutyát.
@Penivaldes: Tudom.:D Már hónapokkal ezelőtt felosztottuk a pasikat egymás közt.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát, ha Peninek ez kell. Én legalább tudom, hogy te nem vagy olyan.;)
@Knósszosz: mi is, lásd Bolit, nem bír magával, ráncigálja a mátrixteket, holmi emlegetéses kistérből gázekszpanzívval anyagdarab továbbìtó ómedvés utalással
@búbos banka:
Stefi baszki, hát nem tanulsz???? :)
Te tényleg segg vagy! :D
De mi így szeretünk...
Banka, te is csíped a lútetüket, kezdhetnéd az idoloddal, tudod nomen est omen ;)
@leonito77:
Jó, jó...
Ez is egy közönség.
Akkor inkább Bono, vagy Springsteen...

t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSoMCMeDHwmbj1yV-h5nbygi-hoknzeXKqcdxfvucqplwx7Qt_9

Bár a BM szerint itt max. 1500-an lehettek!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hűűűű... Az okés, hogy én ittam, de ezt nem értem!
Még innom kéne? :D
@Mariann19: @Knósszosz: Kedves Mariann, Knósszosz!

Sajnos nem látom a tanárokat és a munkásokat tüntetni a Kossuth téren! De senkit sem! És nem csak én nem látom, hanem a Fidesz sem!

Ezek szerint azokkal, amiket leírtatok, minden a legnagyobb rendben van.
@forgalomkorlatozas: azon a téren, a neved van, báj vezényló, és a fûggelmi iszonyok dolgoznak is, erőssen
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
BAzz... Még 2 x átolvastam és összeállt! Jó, nem iszok többet már!
NYOMIK! Beszari NYOMIK! :D
... na szépeim, itt a Silvio választási plakátja, az Úr 2008 évének április havából:-)

www.trekearth.com/viewphotos.php?l=7&p=1283438
Senki nem reagál arra, hogy Stefi boci büdös bogár néven újra itt van?
Vagy kemencés boci, vagy valami hasonló...
amúgymeg: Sicc Tranzit Glória Mondja... Így legyen 2014-ben...
Piktor országos cimborája és példaképe...

www.origo.hu/nagyvilag/20121026-negy-ev-bortonre-iteltek-berlusconit-adocsalas-miatt.html

Majd ha az olasz lapok meg fordítva számolnak be erről...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hehe, csak megtanultad te is az átkosista virágnyelvet, most tanulja az ifjúság is, remélem most nem lesz 45 évnyi setétség :S
@forgalomkorlatozas: Ez a kérdés.Az érdekvédelmi szervezeteknek kéne elsősorban mozgósítani az embereknek azon részét, akik nem értenek egyet a kormányzati döntésekkel. Lásd az új munkatörvényi rendelkezéseket, a pedagógusok háborgását.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lazulj...
Lerúgjuk a büdöslábú narancsbolsikat hamarabb!
SStefi lesz még Thürmer hívő! :9
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem büdös bogár az, te, hanem madár, és fő kedvenc eledele a lótetű nevezett növény gyökér gyilkos
@Knósszosz: A Volán társaságokat is szét cincálják és átszervezik. A MÁV magánkézbe kerül? Vagy mi a szándék vele?Erről nem hallottam.Szerintem itt nem a MÁV-ról lehet szó, hanem ezen belül a legjövedelmezőbb részeiről, amelyet magánkézbe fognak adni. Nem ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hidd el, büdös bogár az, csak álcázza magát!
Beszélgetés közben volt ez, ha valakiről csak ennyit mondtunk, hogy BB az illető, az felért egy szimpla parasztozással...
SStefi egy BB. Most épp madár, de szegényt eddig is madárnak néztük.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: bakker, az nem lesz egy minősègi csere neki, hisz mind a kettő, kretén vadbarom
@a szív fészkei:
Ennek ellenére bárhová ment - márpedig ment - a saját péksége kísérte és a saját marháiból vágtak azért az egy szelet húsért. Minden alkalmi szállását átépítették neki. Sokba volt ő szeretett magyarjainak (is).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Most TE levadbarmoztad???
Ne hízelegj neki... Olyan kis dörgölődző tudsz lenni! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ok, ha már bogár, akkor hamisan német ajkù csotány, avagy pöfögő futrinka :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: igen, de csak a politikuszokat, véletlenül sem a szerenádozó, térden csúszó kedves_t :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Először Fabiusnak vallott, úgyhogy onnantól már nem is hiszek neki! :))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Már hónapokkal ezelőtt felosztottuk a pasikat egymás közt.:D

ezek szerint aki későn jön, annak nem jut.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ha nincs itt stefi addig emlegetitek amíg nem jön. ezzel jól ki is szolgáljátok őt, de ez kell neki is, mert rászokott erre a karakterre... ügyes, már csak mulatságos, régebben provokatív volt... de az a része már uncsi lett

Nekem nem hiányozna :)
@leonito77:
Itt van! :))
BB, "büdös bogár", illetve búbos banka néven épp beröffent csak.
Olyan kis figyelmetlenek vagytok.

Állandóan itt remeg és várja, mikor röföghet be. Szegény magányos Fannika, ráadásul jön a hétvége, az elemek is kimerültek a vibrátorában... Szar lehet... :D
Fannika? Én lemaradtam... csak nem kiderült ki? Én azt hittem egy unatkozó pasas
Kedves Hölgyek,

élvezettel olvasom soraitokat, bámulatos az előadás, hálás köszönet!

@Penivaldes:

Tájakban ezek szerint hasonló az ízlésünk. A Tűzföld pedig maga a csoda.
@saravad:
Van. Fániban meg kimerült elemek vannak... :)
Hitvány emberben sehol nincs hiány! Lásd FIDESZ!
:)
@ariel12:
Ezen már ledobtuk az ékszíjat... Még lesz rosszabb is.
Lehet rabbi belőle? Mert ez akarni fogja! :)
Lustaságból bemásolom egy másik helyről:

Ennek semmi köze a zsidósághoz. A Jobbik, ahol Csanád vezető volt, deklaráltan nem demokrata, mert egyszerűen nem ebben látják a helyes utat. Erre Csanád gyerök, mikor kilép onnan, mindjárt az izraeli demokráciát dicséri, holott e tekintetben Izraelnek is van mit javítani, a zsidó vallás pedig, ahogy a keresztény se, egyáltalán nem demokraták. Ez egy paródia.
@saravad:
Az állapota rohamosan tovább fog romlani. Még 1 hét és Izrael ennek már maga a mennnnnnnyország lesz!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Mondjuk, ha igazak a konteók, melyeket Cs. jól ismer, akkor jóval több pénz van itt.
Ha nem igazak, akkor is, asszem.
kész ez a picsanád gyerök
Mindeközben a cikk alatti facebookos kommentekben osszák egymást a népek, hogy ki zsidó és ki nem... :)
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Kedves colléga! Hogy a búbánatos retkes mackótalpba másoljam fel magának a 80 perces CD-re a 125 percnyi hanganyagot?
Ha erre a kis apróságra kapok valami utasítást, akkor megcsinálom, de tényleg, dögöljön meg Vezényló, ha nem!
Milyen szar autólejátszója van magának, ha az MP3-at sem eszi? :)
Na, na, na, na... SStefinek is jobb a traktora és a dömpere is - a homokozóban!
@saravad:
"Megrövidülhetett" már? Vagy csak a zsé kell neki? Adni nem ad magából? :)
@festö:
Az nem fér ki... most akkor a gecciek meg fognak sértődni!
@leonito77:
Ja, néztem. Meglepődnének, ha tudnák tényleg ki az és ki nem :)

Mondjuk engem nem is érdekel.
@festö:

Lebukott! A képen Pataky mögött az a Krivokapics! (Tsak witz, hö-hö)
@saravad: Engem sem, de ebben a formában még szórakoztat is.

Van bohóc és van közönsége is :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A Rózsit is irasd be erre a teacheres tanfolyásra, lehet, hogy kevésbé lenne merev...
@Knósszosz: Olyat még nem csináltam, csak klásszik csipetkéset szoktam csülökkel néha virslivel, vagy kolbásszal.

De ma néztem andalúz kajákat, hát egész jópofák és egyszerűek: illetlen tojás pl. nem egy bonyi, ahogy a kisütött zöldségek se. Meg ki akarok próbálni édes-savanya csirkét...

Most ajvárt csináltam, a fiam szerint finom.
@búbos banka: Mert hogy? Nem lehessen soha megtudni, a Multivan mennyivel ment, ugye ez alapszabály. Rendőrségi kuss van.. Csak a krokodilkönnyeit látványosan hullató Lázárt dongja körül a média. Ki gyaláz akkor halottat?

Ő kampányol a nagy lelkével. Rendőrség nem beszélhet. De majd olyan kreatív sebességet mondanak, mint a 400 kontra 20 ezer -kb. annyi valóságtartalommal. Amiről tündérke, hallhattad, hogy lassan kezd egymáshoz közelíteni a két számsor.

Írj már arról is valami svábosan tüchtiget, hogy a szarban lehet ennyire elszámolni valamit? Csak nem direkte, a kedves beteg megnyugtatására?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Róla is ír Eco: de Taxil az egész cécót: antiklerikális, majd klerikális majd megint antiklerikális fordulatait kemény pénzekért hajtotta végre. De az utolsó - nagy leleplező - lépését soha nem fizették ki. Eco szerint az az ember - ittkosügynök, hamaisító, stb. rendelte meg tőle, aki végülis kitalálta a prágai temetőben elhangozott zsidó rabbik öszeesküvését: lazán és évekig tartó melóval összeollózta különböző francia regényekből,majd azt eladta az orosz titkosszolgálatnak. Abból jelent meg 1905-ben a Cion bölcseinek jegyzőkönyve, Hitler kedvence.
@saravad: :-) Te azért most felizgattad őket a neveddel... Szerintem lehet még újraelosztás, tudod, mint a gyarmatosító háborúk után.
@leonito77: Nem fogsz járni a szép nácias blogjára? Annyit dolgozik rajta.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Már egyszer írtam arról a bőrfejű párról Lengyelországban, akik keményebben nyomták, mint Csanci, mert ütöttek-vertek sajátkezűleg is. És valahogy jó pár balhé után a srác, majd a csaj is megtudta, hogy kehe van, bezony zsidók ők is. Azóta totál 180 fokos fordulat: összeházasodtak vallásosan, a nő és a férfi is a hitközségnél dolgoznak fejkendősen, pajeszosan sábeszdeklisen.
FB-on van egy jó hasonlat az IMF-es pávatáncról: odaszarik a küszöbükre, de becsenget vécépapírért, ami legalább háromrétegű legyen és halványlila. Országvesztés 2012stop.hu/gazdasag/az-orban-kormany-hazardjateka-es-az-imf-lesz-itt-megallapodas/1094447/
Még 1 szívmelengető képecske az európai jó cimbikről: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/598852_10151419165625116_285284820_n.jpg

Én szívesen látnék egy szolíd mintázatú rácsot is előttük. Ha a Bolit megnyugtatja, felőlem lehetne Renault-s is.
progressziv.blog.hu/2012/10/26/az_utolso_majd_lekapcsolja_a_villanyt

[..]"Egy döntési szituáció az is, hogy elmegyünk-e az országból, vagy inkább „megjavítjuk magunknak” azt? Elmehet-e mindenki, akinek elege van a magyar viszonyokból? Nem! És ha nem, akkor mi lesz az ország túlnyomó többségével? Maradnak és ülnek a kakiban, mint a szüleik, nagyszüleik, az összes ősük, és ahogy majd a gyerekeik zöme is. Mi lenne az ő érdekük? Ha „valaki” eltakarítaná a kaki – de ki? Ugyan ki, kik törődnének egy egész nép „megmentésével”? Pláne akkor, ha annak a népnek a bajait éppen a saját mentalitása és nemtörődömsége okozza.

Legalább három és fél évszázados dilemmája a magyarságnak ez: már Zrínyi Miklós is felvetette a kérdést 1661-ben, hogy vajon várhatjuk-e mástól, más népektől a saját bajainktól való megszabadíttatást? Az ő érvekkel alaposan alátámasztott válasza egyértelmű NEM volt erre – és most én sem mondhatok mást. Vagy csinálunk itt magunknak egy racionális országot, vagy „kiürül” az ország: egyszerűen nem lesznek, akik szervezni, működtetni tudják azt – márpedig egy modern ország nem egy terület és egy ott tébláboló és „próbálkozó” tömeg, hanem egy szervezetten működő emberi közösség, amely képes a saját igényeit „saját forrásból és saját szervezésben” kielégíteni. Ez ma (és már hosszú ideje) nem tudja Magyarország!

Éppen ezért az lenne a legokosabb, ha végre rájönnénk: nem jó módszer az, ha nem fogunk össze a hozzánk hasonló érdekűekkel és nem választjuk ki magunk közül a feladatok ellátására objektíve legalkalmasabbakat, hanem mindig csak megpróbálunk megbízni valakiben és megpróbáljuk velük elvégeztetni a saját közügyeinket. Nincs még egy olyan ország Európában, a melyet éppen az értelmisége hagyna el olyan tömegesen, mint most ez nálunk folyik. És nincs még egy ilyen ország, ahol az értelmiség ennyire alapos okokkal tenné ezt… De olyan országot sem találunk, amelyet ennyire „feladott” volna az értelmisége – és olyat sem, amelynek értelmisége ennyire ne bízna sem a saját erejében, sem a saját „kartársaival” való kooperációban. Nincs még egy ennyire önfelmentő értelmiség sem!

Mindaddig nincs jövője ennek az országnak, amíg elegendően meg nem fogadják itt John F. Kennedy elnök szavait: „Ne azt kérdezd, mi tehet érted a hazád, hanem azt, hogy te mit tehetsz a hazádért!”
@saravad: muszáj volt, több nő mint férfi. Aki nem iparkodik, az hoppon marad.:D
süti beállítások módosítása