Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.18. 06:15 Fabius

A matolcsyzmus vége: dupla Bokros csomag

Címkék: gazdaság fidesz bokros csomag matolcsy csomag feritél

- Mi újság otthon? - kérdezte a külhoni rokonság tegnap.

- A feritélre ráesett egy pekidzs, most szorítja belőle a szuszt kifele, mint egyszeri Ángyán Jóska a földoligarchákból. De Kusza Szem ismét győzött, két és fél éves kemény küzdelem árán letaszította trónjáról az öröknek hitt megszorítás rekorder Bokros Lajost.

matolcsy-megszorítás.gif

- Orbán hogy viselte?

- Majd kidoboltatja ezúttal 300 millióért minden nyomtatott termékben és a tejesdobozok oldalán hogy a Zúnió a hibás.

1995-ben a Bokros csomag bejelentését fekete vasárnapnak hívtuk. TündérGyuri tegnapi napja jó eséllyel pekidzs déj elnevezéssel égő narancsvörössel kerül a magyar gazdaság történelemkönyvébe. Az Állami Számvevőszék egyszer szólt, hogy édes barátaim, a költségvetés bevételi oldala bizonytalanabb, mint Selmeczi Gabriella morális egyensúlya, de ti felpofozni is kétszer szeretitek saját magatokat. Nyáron még azt harsogtátok a mindenoldali gazdasági szakemberek intéseire, hogy nem lesz több új adó. Erre ősszel más sincs, csak új és egymás után megemelt, megduplázott mértékű régi adók. Cséfalvay államtitkár gyomorszájig kifordulva magyarázta, hogy helló, most szakadunk el a déli problémáktól, pedig csak akkor kezdtünk el igazán beleszakadni. 

Jött a recesszió, nőtt az infláció, nyakunkba kaptuk a tranzakciós adót, a megemelt telefon percdíjat, hogy csak a matolcsyzmus feritéljének legnépszerűbb elemeit emlegessük, és azóta mi változott? Minden. Minden még ennél is rosszabb lett, és lesz. De ti tovább őrzitek azt az egykulcsost, amivel kapcsolatban a Felcsúti Álmodó nem is olyan régen még kikérte magának, hogy Gyurcsány ne adjon a szájába olyat, hogy ő híve ennek, és amivel évente 600 milliárdos hiány termelődik újra a gazdaságban. Az Orbán-bankadó seggszájszámláló ötödik rovátkát húzza be nyolc hónap alatt, 70 milliárdot vágtok a kukába évente egy mozdulattal, ami nem csak bevételkiesést jelent, hanem a munkanélkülivé vált emberek segély járuléka 4 milliárd kiadásnövekedést is. De mit számít ez, mikor a banki hitelezés beindulása továbbra is álom marad a gazdasági növekedéssel együtt, a befektetők az új közműadó és az iparűzési adó hatására nem, hogy nem jönnek, de azokat is elriasztja akik eddig itt voltak. Nekünk jutnak a megemelt jövedéki adók, a dupla mértékű áthárított csekkadó, a jósolhatóan kevesebb cafeteria. 

Csudálatos eredmények ezek. Két és fél év alatt összehoztatok egy dupla Bokros csomagot, seggére vertetek a Manyup pénznek, és ezzel együtt is minden kilátásunk annyi, hogy az egykulcsos miatt a ciklus végére nektek ez harmadszor is menni fog. Az egyetlen kézzel megmarkolható eredményetek, hogy G pont Fodor Gábornak ennek ellenére is föláll.

739 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr464855551

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szja-emelés nélkül ez csak egy drága lófilé 2012.10.18. 11:27:19

Kezdjük ott, hogy ma reggel úgy viselkedett Matolcsy, mint egy taknyos kis óvodás, akinek a nagyok összedöntötték a homokozóban a várát, és még a lapátkáját is elvitték. Ez az egész az EU a köcsög, és ő követel még plusz megszorításokat duma eleve kiba...

Trackback: A kormány nem ért egyet saját csomagjával 2012.10.18. 10:41:44

Kormányunk kifogás-gyártásban utolérhetetlen - színvonal mint az oviban, mutogatás a szélrózsa minden irányában. Nem mi voltunk, nem mi akartunk, már megint más a hibás, nem kicsit, nagyon. Meg nem értők, unortodxia-ellenesek körben 360 fokban, a világ...

Trackback: Hol jár az eszem, csak az ásót ölelem. 2012.10.18. 10:23:49

Napok óta. Mert egy családi ház rendbehozatala nem merül ki a különböző belsőségek transzplantációjában, rozzant és megereszkedett, ráncot vetett burkolatok cseréjében. Ide tartozik bizony a külcsín is, kert, udvar. Mivel a belső munkák immáron télies ...

Trackback: Hol jár az eszem, csak az ásót ölelem. 2012.10.18. 10:23:12

Napok óta. Mert egy családi ház rendbehozatala nem merül ki a különböző belsőségek transzplantációjában, rozzant és megereszkedett, ráncot vetett burkolatok cseréjében. Ide tartozik bizony a külcsín is, kert, udvar. Mivel a belső munkák immáron télies ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"G pont Fodor Gábornak ennek ellenére is föláll."
Örüljünk neki, nem kell viagrára költeni közpénzből.

Egyébként tegnap mielőtt kidobtam a szemetesbe a helyi théma Bajnai hétfői beszéde után valami "filmes attak"-ot említett. Van valaki, aki nem hány lilát tőle, és elolvasta, hogy mi a szarra próbálkoznak ezek a szerencsétlenek? :)
Ja, igen, és rohamrendőrök voltak a furcsa arcúra fényképezett Bajnai alatt, ez lemaradt. :)
Bokrost két Feri veszi körbe.

Feri-csomag < Bokros csomag < Feritél :D
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Újságot nem láttam, de Pesty forgat valami filmet Bajnairól, mert képtelen megemészteni, hogy első fokon már őt is megkúrta a bíróság a libásozásért. Meg amúgy is szereti tetézni a bajait.
@vitéz Thapóccay néma bárány: na, ha ő forgat, az nagyon "objektív és tényfeltáró" lesz.

Tegnap néztem ezt rémísztő seggfej Matolcsyt, amint bejelenti a "kiigazító" csomagot, amivel egyáltalán nem ért egyet, de a számolni nem tudó csúnya, kettős mércés EU rákényszeríti.
Hihetetlen, hogy ez a pali egy ország gazdasági minisztere. Ahogy mondta ezt a pakics, ju no, pakics-ot, elképesztő volt az arca. A "gyengébbek" kedvéért még hozzátette, hogy ez angolul van!:)))):(((((
Tudjuk, hogy hová tartunk? Oda ahonnan az Albánok indultak. Ha sikerült, akkor írhatunk majd mi is hasonlókat:
Albániában a zavaros politikai helyzet és az európai válság következtében 2010-ben három százalék alatti tempóra lassult a növekedés, 2011-re 3,2 százalékot jósoltak.
A költségvetési tervek szerint az infrastrukturális beruházások következtében 2013-ra 63 százalékra nő majd a tartozás. A kormány négy vízerőmű eladását tervezi a korrigálás céljából.
de már próbálják védeni, már próbálják védeni!

"Mivel interjúnk a nemzetgazdasági miniszter szerda reggeli bejelentése előtt készült, utólag megkértük Rogán Antalt, hogy írásban feltett kérdéseinkre válaszolva reagáljon Matolcsy György újabb bejelentésére.
hvg.hu: Mi változott két hét alatt, hogy tovább kellett bővíteni a Matolcsy-csomagot?
R. A.: Az Európai Unió többet követel."

forrás: hvg.hu/itthon/20121017_Rogan_Antal_interju_Matolcsy_csomag#
érdemes végigolvasni, van benne pár dolog, amitől úgy érzem, érdemes volna lefejelni...
@aritus: Igen. Az objektív kell a kamerára.
Tisztelettel érdeklődnék a naritrolloknál, hogy elkészültek-e a koreai mintájú tüntetési molinók, táblák?
Szeretett Vezényló 60mx60m-es képmása?
Ha nem, akkor adnék pár mintát, ötletet hozzájuk.
"Ha Piktor velünk, ki ellenünk?"
"Nem leszünk Közgép gyarmat!"
"Piktor mindig nagyobb minden tapasztalhatónál. A láthatatlan szeretet megtapasztalása!"
"Megszorításokat, még!"
"Adózni akarunk, még!"
"Piktor szeretnénk..."
"Üss Gyurci, üss!" (na jó, ezt a szado-mazo tagozat vigye majd)

Ezentúl akkor nedves elvtársak nem lehet már egy jóízűt Bokros Lalizni?
Muszáj lesz a MN, a Hírlapnak, a többi remek sajtóterméknek Matolcsyzni, ha megemlítik a nemmegszorítások mértékét, számszakilag, GDP arányosan,...
Ne'ba!
@Secnir:
Akkor mégsem bennem van a baj, amikor meglátom a kiskretén Tonyó fejét és elkezd viszketni a mancsom?
Wazz, most megnyugodtam... :)
Amúgy nekem az alapvető bajom az, hogy a többség ingerküszöbét csak ezek a megszorítások érik el, és ezek is csak azért, mert az állam elvesz, nem ad. Szóval olyan jó kádárista reflexből.
És az ahogyan szétbaszták, szétbasszák ennek az országnak az intézményrendszerét, a jogrendszerét, viccet csinálnak a törvénykezésből, a jogból, ahogy az élet minden területére bekúsznak, és gondolatrendőrséget (lásd közoktatás, közmédia) játszanak, értelmiségellenesek, folyamatos ideológiai és szimbólumversenybe vannak a széljobbal stb., szóval ez nem vágja ki a biztosítékot, csak keveseknél.

Nem tudom elfeledni, és tul.képp megbocsátani se, hogy a manyup einstandkor 1000-en voltunk a Hősök terén.
Se a magántulajdon, se az írott szerződés, jogbiztonság megsértése, felrugása, leszarása, se a hazudozás, amit előadtak ez ügyben, nem kavarta fel a kedélyeket.

"Hol voltak a tömegdemonstrációk a Rákosi-féle államosításhoz fogható monstre vagyonellenes bűn, a magán-nyugdíjpénztárak lenyúlása és elherdálása ellen? Magán? Pénztár? Tiszta svindli, megérdemlik a bankok – gondolhatták az áldozatok százezrei, s nyugodt álomra hajtották fejüket. Ezért nem fognak haragudni a Fideszre."

"...tévedés az, hogy ha Orbán bukik, eljön a jó világ. Hát nem. Ha valahol gazdasági ügyekben olyan elsöprő a baloldali konszenzus, mint Magyarországon, ott a Fidesz jobboldaliság-karikatúrájára egész pályás baloldali letámadás lesz a válasz. Baloldaliságon most nem a legszegényebbek helyzetének tudatos javítását értem – ezt nem más tartotta a működő szabad piac feltételének, mint Milton Friedman –, hanem azt az elvet, hogy a politikai közösség szükségszerűen kevésbé vagyonos többségének a) automatikusan igaza van, b) az a sorsa, hogy ne is legyen gazdagabb, tehát dögöljön meg a szomszéd tehene, c) az állam dolga, hogy gondoskodjék „mindenki” nagyjából egyenlő jólétéről. Mármint a miénkről, a társadalmi középéről."
hvg.hu/velemeny/20121016_Nem_kell_a_fesztival

Sajnos ez van.
Azért ott leszek a millán:))), mi mást tehetnék?
"Minden még ennél is rosszabb lett, és lesz."

Így van, bár ezt már a józanabb ítélőképességű majmok is előre látták 2010 nyara után (én akkor mondtam először, hogy a kormánynak le kellett volna mondania, hehe :)), majd az első költségvetés beterjesztésekor egészen világossá vált, amikor leosztályoztam, hogy ennél már csak rosszabb lesz. Akkor még voltak Fideszesek, akik rendíthetetlenül szajkózták amit a pártsajtó a szájukba adott, és ez a vágyvezérelt "gondolkodásukkal" kiegészítve valami Disney-rajzfilmre hajazó jövőképet vetített mindjárt 2011-re, éneklő rákokkal meg minden. :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: bolikám, ezek jó nemmegszorítások, a Bokrosé meg csúnya, idegen érdekeknek behódoló rossz megszorítások voltak.
Ilyen egyszerű ez.
@aritus:
Tudom én, csak tanácsokat kérnék a naritroll seggnyalóktól, hogy hogyan válhatok NER kompatibilissé. Kis lépésekkel...
Hátha lehetek én is ember ebben az országban.
Bár hátrányos helyzetben vagyok, mert se KISZ titkár, se párttag, se munkásőr elvtárs nem voltam, mint a jelenlegi narancsbolsi tagozat, de hátha maradhatok még ebben az országban, mindezek ellenére. :(
Akar velem valaki fogadni, hogy ezek a zsék merre mennek majd, vagy maradjunk a tudatlanság édes homályában?

"Lázár kapja meg a kasszakulcsot az EU-pénzekhez"
www.origo.hu/itthon/20121017-lazar-janos-vezeti-novembertol-a-szechenyi-programirodat.html

LézerDzsoni, olyan lézerblokklót vehet most majd, hogy a Halálcsillagot is csírájában fojtja meg!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Két telepítéssel megoldhatod.Elő: áttelepülsz Romániába, aztán vissza.
Semmi különös nem történt. Tegnaptolcsy ugrott egy dupla bokrost, és mínusz ein komma zweit kapott rá a pávatánc vébén.
Errel ne is álmodozz, a renccer pontosan ismeri munkásságodat. Pontosan tudja, milyen lekezelően bánsz Stefikével. Ne számíts megbocsátásra részükről. Te igazi sötétben bujkáló NER ellenforradalmár vagy. A TEK pontosan beazonosította a tartózkodási helyedet. -Maradj higgadt, és várd meg amíg érted mennek a Q7-esek érted mennek. Ha esetleg egy kicsit sokat kell várnod rájuk az azért van, mert nem jó térkép van náluk. De várjál rájuk nyugodtan. :))
rágjátok ezt a szart? kurva büdös és kibaszott szar íze van...

ehelyett a szakácsot és a kisegítő gittegyletet lámpvasra és utána majd lesz valahogy csak így nem...a többi demokratikus balfaszkodás 31 hónap nem elég?

mazochizmus meg maszturbáció

brühühühühühü

a tegnapi zébe bemásoltam a magyarázatot, hogy miért baszták el tudatosan és előre megtervezetten az egészet?

senkinek nem tünt föl, hogy azzal kezdték, hogy beköltöztek a parlamenti homokozóba és leszarták az országot és mindent átalakítottak maguk pofájára

mikor mondtam hogy normális kormány nem az alkotmány és egyebek átalakításával kezdi, hanem dolgozik...egy picinyt

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: bolikám és kisdobos, úttörő se voltál?!
Na ugye! Te is csak egy szem voltál a diktatúra láncában!
Akkor meg miért bántod ezeket az aranyos, jóelvtársakat? Hát tehetnek ők arról, hogy akkor is meg most ia a fasz jo bbik felén voltak/vannak??????
Így sose leszel nerkompatibilis.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nono, úriember biztosra nem fogad, és jó pogárként álompapirt és ótrépét vesz ;)
@Dr. jenőke (jenőke):
Tényleg! Onnantól vérmagyari honfinak számítok majd, még szavaznom is szabad lesz levélben, oszthatom az észt és a hazaffyságot, mint frissen betelepülő a magyarságnak, a "kijazigazmagyari" versenyben. Ügyes... :D
Valaki már bemutathatna egy szimpla leszúrt rogánt is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem érted te ezt: a szabadon szárnyaló képzeletet, a határtalan fantáziát, ezt akarnád ketrecbe zárni, a turulban született ábrándok szárnyát szegnéd, ej. pedig ez a lényeg, hogy élj az ábrándjaiddal! látod ez a jó molinófelirat: ÉLJ AZ ÁBRÁNDJAIDDAL! (C by GNR - Use Your Illusion) az adekvát képpel

archhistdaily.files.wordpress.com/2012/06/hitler.jpg

ebből csinálj pólót, te leszel a legnépszerűbb
@aritus:
Bakker, lebuktam! Tényleg, még örsvezető is voltam általánosban, sőt Zánkán 1 hónapos táborban képeztek a KGB ügynökei, így utólag be kell látnom.
Igaz ez nem a Pembrooke College volt, nem Soros Gyuri bácsi pénzén és ott nem az MI-6 volt igazgatója volt a vezető...
Na, mindegy... :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mert hülye azért nem vagyok... :)

@Pantagruel:
Azt mondod, Piktornak is jól állna a tányérsapka? Vagy a tányérakna?
Szerintem ez az IMF időhúzás kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. Ha valaki dupla áron finanszíroz valamit amit lehetne szimpla áron is, az hűtlen kezelés. Nem? Nem vagyok jogész, de ha ez a barom nálam dolgozna, akkor már rég nem dolgozna nálam.
Ez a felcsúti kasztrált törpe diktátor mikor jön már rá hogy ez a matolcsy nem normális? Ezt még a az ő zéró agyával is fel kéne fognia!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Menj el egy röntgengép előtt. Ha a hátad közepén nem csak egy porco húr van, mint a cápáknak, akkor genetikusan bebuktad.
@Myrath: a jogot mi írjuk, mi vagyunk a NÉP ! kötelet érdemel...

amugy semmi gond az EU és az IMF a libás, vagy mi... HIBÁS...

pfujj IMF pfujjj EU !!!! mi 1/2ázsiaik ijjen buták vagyunk...

a szánkba is lehet xarni és mi meg tapsolunk neki! +békemenetezünk...
@zsaruvér: ????

"Ez a felcsúti kasztrált törpe diktátor mikor jön már rá hogy ez a matolcsy nem normális? Ezt még a az ő zéró agyával is fel kéne fognia! "

esetleg az a MEGFEJ tés... hogy ő is DEBIL ! na így érteeeed?
Fabius!

A megmarkolható konklúzión szétröhögtem magam:))) Reménykedem, hogy az itt szörfölő intézeti munkatársaknak van humorérzékük.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Ezentúl akkor nedves elvtársak nem lehet már egy jóízűt Bokros Lalizni? "

Dehogynem. Hol volt akkor a kettős mércéjű EU?
Bokros ab ovo volt hülye, szemét, stb., ma meg az EU zárja kalitkába a szárnyalni szerető turult.
@zsaruvér: Az a baj, hogy Viktor személyisége ilyen. Ha olvastad (volna) Kende Péter: A Viktor című könyvét, akkor tudnád, hogy mivel kívülről mások mondják neki, akik nincsenek a "belső körben", ezért csak hülyeség lehet. Viktor tanácsot csakis attól a pár embertől fogad el, akik a legbelső körben vannak (Kövér, Simicska, Deutsch, stb.) Ez egy olyan megbonthatatlan barátság, és szoros szövettség, amihez fogható nincs még egy a magyar politikai elit történelmében.

Na most Viktor személyiségéből fakadóan egyértelműen következik, hogy aki ebben a belső körben lévő emberekkel ellentétes tanácsot ad, az csakis az ő életére, és hatalmára törni készülő aljas összeesküvő lehet, azért teszi pediglen mindezt, mert irigy arra, amit Viktor elért.

A fentiek miatt kétszer olyan erősen ragaszkodik Matolcsyhoz, mint tenné akkor, ha senki nem szólt volna bele az ő dolgába.
Fabius,
Az egykulcsost tenne a fidesz elkúrt gazdaságpolitikájának origójává szerintem erős túlzás.
Sokkal inkább a bizalom eljátszása vezetett ide. Az egykulcsos adó egész jól működik olyan észak-balkáni országokban, mint Szlovákia, Románia. Valahogy Orbánnak nem ment eu sem: mellé tettek egy óriási családi kedvezményt, ami a szegények segítése helyett a jó móduak jövedelmét emeli és úgy vezették be, hogy a legalacsonyabb jövedelműek bérköltségét közben drasztikusan megemelték.
Ráadásul az egykulcsos fő vonzereje, hogy a magasan képzett fiatalok bérköltségét radikálisan javítja és azáltal magas hozzáadott értéket termelő beruházásokat ösztönzöz nem tud érvényesülni. Hiszen a különadók, a manyup lenyúlása, az imf kirugása és a előtörlesztési konstrukció miatt, a belföldi és a külföldi befektetők, beruházók is eltüntek a színről.
Az egykulcsos a rossz gazdaságpolitikai mix egyik rosszul bevezetett eleme.
@Secnir:

"forrás: hvg.hu/itthon/20121017_Rogan_Antal_interju_Matolcsy_csomag#
érdemes végigolvasni, van benne pár dolog, amitől úgy érzem, érdemes volna lefejelni..."

Ma reggel hallottam, hogy Jávor Benedek kihívná vitára Tonyót. Azt hiszem nem tudja mire vállalkozna.

Politikai pályafutása elején egy nagynevű professzora azt mondta, nagyon jó képességű fiú. Azóta egyre inkább elhűlve nézem, a proffal együtt, mit is produkál.

Egyszer már régen leírtam, egy öreg színésztől hallottam az örökbecsűt, aki büszkén vallotta és vállalta, hogy ő egy ripacs. Azt mondta egy kollegának: tudod, nem az a tragédiád, hogy geci vagy, hanem az, hogy ez már kiült az arcodra is.

A lefejelést lehetőleg ne teknős tegye:))
Már nem emlékszem ki röptette fel tegnap ezt a remek sziporkát.
Ez a Bokros féle tánc tök jó.:)))

@aritus: Tévedsz szerintem: mi azért megyünk, mert az elmúlt két évben a megszorítások ellenére úgy gondoltuk, véget ér az unortodox lidérces álom, de a tegnapi napon kiderült, ez bizony nem fog még két évig eltűnni.

Nem azzal van baj, hogy pár millával több adót fizetünk - annak azért olyan nagyon nem örülünk -, hanem azzal, hogy nem tudjuk, jövő tavasszal mit kapunk a nyakunkba.

Idén már kaptunk visszamenőleges hatállyal egy élelmiszerlánc-felügyeleti ajándékot ( ez nekünk spec 10 milla be nem tervezet kiadás )

A jövőt nem ismerjük. Csak azt tudjuk, hogy bármi előfordulhat ebben a hazában.
Nem kell hozzá más, csak egy álmatlan éjszaki forgolódás során összehívott rendkívüli kormányülés.

Szóval ne egyszerűsítsd le egyszerű nem akarunk az államnak fizetni kérdéssé. Mert fizetünk. Mindenki fizet, na jó majdnem mindenki fizet kurva sokat.

És egyáltalán nem olyan nagy csoda 2012-ben Európa közepén, ha tudni akarja, mire is van elköltve ez a rengeteg pénz.
Remélem 300 huf-os vizitdíj nem lesz, mert az durva lenne.
@asmodean: Nyehehehehe!

:DDDD

Télleg, ez a Köccségvetés hány hónapot élt? :D
azért nem éreztek enyhe különbséget megszorítás és megszorítás közt? Direktbe veszik el mondjuk a gyerekek után járó családi pótlékot, vagy a nettónk direktbe csökken mint fletónál, avagy indirektben hogy a bankokat, utalásokat, energia szektort adóztatják meg?
Nekünk ez utóbbinál ott a lehetőség hogy próbáljunk meg okosabban használni ezeket a szolgáltatásokat. Előbbinél meg kevesebből kellett megélj. Melyik a fair?
@Secnir: "érdemes végigolvasni"
Én inkább a kávé híve vagyok a reggeli vérnyomás-fokozás terén. :)
@Myrath: Én egyre többször "jogászkodok" magamban, és van 1-2 dolog, amiért elő lehetne venni a kis köcsögöket 2014 után:Ha hozol egy olyan törvényt,amiről ordít, hogy az európai bíróságon meg fog bukni és kamatostól kell majd állni a cechet(és ennek ők is tudatában vannak,hiszen nyíltan felvállalták), azt egy tökösebb kormányváltó erő számon kérhetné rajta hűtlen kezelés címszó alatt.Jogi aggálynak akkor helye nem lehet, mert az ő alaptörvényüket használnánk fel ellenük,aminek ugye már édes mindegy.
Csak azt élném meg egyszer, hogy a sok elfogult ember egyszer rádöbbenne, hogy tévedett akkor, amikor vakon hitt egy politikai vezetőben.
Ezért nem olvasok már politikai napilapokat, mert mindegyik csak a maga propagandáját harsogja (maximum a hirklikk.hu - n átböngészem a főbb cikkeket), de amúgy jobban bízom a független bloggerekben, ők legalább megírják a frankót!
Teljesen megkavarodtak mára az agyonvert ballibák..:D

Eddig másfél évtizedet öltek abba a (hazug) legendába hogy a bokros-csomag mekkora jótett volt az országnak..:D

Most meg mit látunk?:)
Matolcsy a kétszeres bokros, fúúúj...:D
Ki érti ezt?
@asmodean: Hogy lenne 300 forintos vizitdíj? 650 forintos orvoslátogatási hozzájárulás lesz amit nemazemberekkelfizettetnekmeg, mert akkora a verseny hogy namég...
@mr. nick: Fletóék mikor vettek el direktbe családi pótlékot? Ne válaszolj, megteszem én: olyan szülőktől vették el, akinek a gyereke nem jár iskolába.
@Habakuk999: Szia! Bocsi az OFF-ért de tudsz esetleg segíteni? Te jobban benne vagy az agrár témában.:)

A 2008-as uniós borágazati reform egyik fő célja a bortúltermelés leépítése volt. Megszüntették az asztali borok lepárlására fizetett támogatást és egy hároméves tőkekivágási programot hirdettek, amelynek keretében külön támogatásokat adtak a 3-4 hektáron, vagy annál kisebb területen gazdálkodóknak a termelésből való kilépésre. Ez volt ugye az elhíresült szőlőkivágási támogatás.:(

Emlékszel esetleg hasonló termelést-korlátozó EU-s támogatásra más területen, amikor pénzt adtak valamely ágazat termelési kapacitásának csökkentésére???

ON
Miért kell hazugságokat beszúrni a cikkbe?

"70 milliárdot vágtok a kukába évente egy mozdulattal, ami nem csak bevételkiesést jelent, hanem a munkanélkülivé vált emberek segély járuléka 4 milliárd kiadásnövekedést is."

70 milliárd adó, 200-300 milliárd szerencsejáték költésből?

De vajon mi lesz a sorsa ennek a pénznek, az emberek ezután a seggükbe dugják vagy elégetik? Vagy esetleg elköltik termékekre (jövedéki adó bevétel, ÁFA bevétel).

A szerző ugyanolyan hazudozó, mint a kormány.
De ez nem dícséret.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Azt bokrosra értettem. fletóék alatt a nettó csökkent ugyebár...
Nekem az nem tetszik hogy rögtön párhuzamba állítjuk a két "csomagot". Ugyanis ott esélyed nem volt hogy havonta ugyanabból a pénzből gyere ki a hó végéig, itt meg még meglehet...
Általánosságban pedig aki itt jót vár és fellendülést elkövetkező 10-20 évben az jobb ha más bolygóra költözik. Ne legyünk ennyire naívak. Bajnai oztja majd a mannát vagy mi???
@MACISAJT: Az a baj, hogy kurva hülye vagy, és mi fizetjük a zsíros minisztériumi bérkommentelő állásodat!

Ugyanis a Bokros csomag strukturális változásokat (pozitív változásokat) hozott, amit még Viktor apád is élvezett a 2000-res évek elején. Elhitték, hogy nekik köszönhető a jólét, pedig csak beért a csomag, és amúgy is konjunktúra honolt. Aztán persze elkúrták a ciklus végére.

Itt viszont csak agyatlan adóztatás folyik, bármiféle koncepció nélkül. Ha lenne egy kis agyad, akkor nem csak a számokat néznéd, hanem mögéjük is látnál...
Fura. Úgy hiányzik egy ízes-zaftos balliberálisozás. Ez így olyan egyoldalú. Mindenki jókedvűen egyetért, ez felháborító :)

Vagy készülnek okt. 23-ára?
@mr. nick: "ott esélyed nem volt hogy havonta ugyanabból a pénzből gyere ki a hó végéig, itt meg még meglehet..."
Nézzük a másik oldalát: ott szinte megállt az infláció, itt elszabadult.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: infláció mikor állt meg??? Azt meg akkor a külkereskedelmi mérleg sínylené meg, nem? Akkor az exportnak nem jó... de erről szó sem volt
@quendelapo: Nem akarok beleugatni, de Szlovákiában tudtommal megszüntették az egykulcsos jövedelemadót, és Románia is a többkulcsosra alakításon gondolkozik. Sajnos csak Kusza Szem és a vezényló tart ki mellette csökönyösen.
@mr. nick: 2007 körül 1-2%-os infláció volt.
@mr. nick:

tényleg van különbség, a fideszes megszorítás annyira sunyi, álszent, hogy a hülyébbeknek be lehet mesélni, hogy nem is érinti őket, hisz ők a magyar valóságtól függetlenül élnek.

meg a hülyéknek azt is el lehet magyarázni, hogy jó ha a bankok kiszárításán át recesszióba döntjük az országot. hisz nem a magyar gazdaság számít, hanem a fidesz politikai érdeke. a recesszió meg nem számít. mondom, a hülyéknek ezt mind be lehet adni, lényeg hogy a jól keresőknek maradjon meg a kedvező szja.

ja meg a többségnek vagy 10%-ot esett a reálbére, orvosok, tanárok, fiatalok menekülnek az országból, de azért minden frankó, jól mondod, senkire nincs hatással a megszorítás.
@Zedder: D209 adott hitelből béremelést közszférának. nah azok a hitelek által ütött lyukakat kell betömni most. Értsd: kurva nagy a hiteleink kamattartozása. És a tőkénél még nem vagyunk...
@mr. nick: ("azért nem éreztek enyhe különbséget megszorítás és megszorítás közt?")

Próbáljuk meg..:D
bokros messze van, amúgy is sajátjai rúgták ki egy év után, 1996 április 1-én, utóda pedig egy másik híres balliberális "közgazdász" lett, bizonyos medgyessy D209 péter..:D

Hanem lássuk mit is csinált konkrétan(nm elméletben) az MSZP-s miniszterelnöki casting győztese, a böszme gazdasági minisztere, immár miniszterelnökként?

Elsősorban ezt, idézzük fel a csomagját:
fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot("nagyvonalúan" meghagyva 3,5 milliárdot)...és gondosan a következő kormányra és ciklusára hagyva a visszafizetést.

Ja, hát így könnyű....
Ilyen feltételekkel én is elvállalom a miniszterelnökséget..:)

Felveszek 13 milliárdot, egy év alatt eltapsolok nyomtalanul 9,5 milliárdot, nagylelkűen "meghagyok", 3,5 milliárdot utódomnak(no meg a teljes visszafizetés terhét), bevezetek néhány népnyúzó intézkedést á lá IMF...
majd lelépek és kurva okosakat nyilatkozom...
végül 2 év után kiállok mint "megmentő"
a "millások" elé..:D
@félázsiai nemecsek ernő áruló: 2009 márciusában 2,9% volt a minimum. KSH honlapján oldalt van egy link, 2000ig visszamenőleg mutatja az inflációt az ábra.
@MACISAJT: "Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot"

Többek között az a ti bajotok, hogy lezár az agyatok (van egyáltalán olyan szerved?) a tények előtt, és csak a narancs-kórusban hangoztatott frázisok mennek át. Az a 9,5 nagyon jól nyomonkövethető és megvan, csak nem akarsz tudni róla. Mert nem illene a világképedbe... És a kognitív disszonancia pedig kemény dolog.
@mr. nick:

most látom te egy vadi új nick vagy. nahát....

mostanság tendencia, hogy a jól ismert fideszes nickek eltűnnek, mert már annyira lejáratták magukat a totálisan vállalhatatlan szerecsenmosdatással, és jönnek helyettük újak. azaz jönnek a régiek új nickekkel.

benned melyik régi nicket tisztelhetjük?
Tökéletes analfabéták minden szempontból a fiúk!Korábban a bokros csomag hozadékából gazdálkodhattak,most pedig saját produkcióval kellene előrukkolni ami nincs!Korábban sikeresen blokkolták a kormányt most meg lehet enni a produkció hozadékát!
@mr. nick: Ettől még nekem akkor bruttó béremelés nélkül reálértéken több volt a nettóm. Most bruttó béremelés után kevesebb a nettóm. Pedig sosem kerestem bruttó négyszázat - közelébe sem voltam.
az én közgazdasági vénám mán akkor fönnakatt a hagymázon, amikor egy kalocsai korcsmába fölpofoztak egy nagybajszú, szemüveges fócert, mer összetévesztették a pénzügy miniszterrel, amely félreértés lineáris utat képezett a csitvjortka torgyánnal fűszerezett darvadásához, vagyis, még mindig nem értem, mit kúrt el a fleto, hogy az elkúrás óta mindenki kerengő dervist jáccik a jelen szinpadán, miközben a nevezetes elkúró finnyáskodik a jövendő bizonyosság rejtett ösvényein és a gázárat mán sikerült hatoságitani a kóborapácák megtévesztésének tokfalvi szerű, rögös uttyán.
@mr. nick: Mármint ugye évről évere egymáshoz viszonyítva: ez lemaradt.
@MACISAJT: Hát igen bajnai a maszop TOP10 utólsó helyezettjét nem is említem mert szerencsére nem sok mindent tudott tönkre tenni az egy éve alatt. És remélem egy hatalmas vihar elmossa a prédikációját 23-án :)
@Zedder:

ne etessétek már a minisztériumi trollt. az a fasz fizetést kap azért, hogy szétverje a blogok beszélgetéseket. ez a melója. és még élvezi is...
@MACISAJT: Nem várjuk, hogy te értsd. Azt viszont várnánk, hogy ne ballibázzál hozzá mindenhez. Uncsi is, gyerekes is, kínos ez már neked.
@sárkányfő: Tévedsz, új felhasználó vagyok. Tényleg.
@Habakuk999: szerintem te teljesen félreértetted amit írtam. Homlokom egyenest.

Amiről te beszélsz, az a jogbiztonság hiánya, az ad hoc törvénygyártás, a lex törvények stb. Én is pont erről írtam. Azzal a kiegészítéssel, hogy amíg ez a filozófusokat, a multikat, a bankokat sújtotta, a többség szart bele, ahogy nem látszott az elleneállás a köznevelés, felsőoktatás szétkúrásakor, pedig azért ez elég sok embert érint, mindenkit, akinek a gyereke iskolába járt. És végnélkül folytathatnám az ámkfutásukról a sort, amivel szisztematikusan leépítik a jogállamot, piacgazdaságot és még gazdaságilag is csődbe viszik az országot.

Arról írtam, hogy az az olcsó, demagóg duma, hogy megvédjük a magyar földet, mert az idegennek nem eladó, nagyon keveseket zavart, tul.képp szerintem most se érti a többség, hogy mi ezzel a baj, miért kurva rossz duma ez.
Arról írtam, hogy ha a szabadság nem érték, az alapjogok nem érték, a magántulajdon nem szent az itt élők többségének (és az elmúlt 2,5 év alapján azt állítom, hogy ezekre szarnak), akkor semmi nem fog változni, ha el is kergetjük ezt a bandát. Jön egy másik banda, és itt folytatja.

Egyáltalán nem volt szándékom kárhoztatni téged, hogy viszed a vállalkozásod innen, sőt! Teljes mértékben megértem, és egyetértek veled.
@mr. nick: Nem az a baj elsősorban, hogy megszorítanak és effektíve pénzt vesznek ki a zsebemből, hanem, hogy még hülyének is akarnak nézni. A Fletó idején nem a nettóm csökkent, hanem nem kaptunk meg olyan juttatásokat, mint a 13. havi nyugdíj, stb. Most arra hivatkozik ez az elmeroggyant, hogy nem a zemberekkel fizettetik meg a megszorításokat, pedig de. Vagy te már hallottál olyan bankról, telekommunikációs cégről. multiról vagy hazairól, aki nem építi bele a terheket a szolgáltatások áraiba?
Ha tudsz ilyenről oszd meg velünk légyszi.
Vagy csak én hiszem, azt, hogy a duplájára emelt tranzakciós adót, és a triplájára emelt bankautomatából történő készpénz felvételi adót a bankok nem fogják azonnal áthárítani ránk, ahogy ez történt a telefon és SMS adónál is?
Vagy ti felmentést kaptok az ilyen-olyan adók fizetése alól, mert hű kormánytámogatók vagytok?
@félázsiai nemecsek ernő áruló: nem kell Neked ezt mondani, érted Te :)
Egyébként pedig ugye mindenki a saját háza tájáról indul ki. Én szüleimnél azt láttam hogy csökkent a nettójuk feltóék alatt, bokrosék alatt elvették az utánam járó családi pótlékot, stb... Nekem mikor 2003-07 között itthon éltem akkor a fizetésem (legyen bruttó 350, de nem minden hónapban) kicsit több mint felét kaptam meg. Most hogy 2 éve megint itthon élek a fizetésem kb 65% kapom meg.
@mr. nick:

tényleg iszonyat gáz volt, hogy a Fidesz-Mszp koalíció összehozta 2002-ben a hitelre alapozott béremelést. máig nagy szégyene mindkét pártnak.

viszont az adósság-mantra nagyon gáz, ha nem tüntette volna el a fidesz az elrabolt manyup-kasszát, már 69% lenne az államadósság, ha nem vesznek MOL-t az IMF-hitelből, akkor 65%, ha nem kezdik el szórni a pénzt a jól keresőknek adócsökkentls formájában, akkor csak két év alatt már 60% környékén lennénk. Ha nem lenne extra drága az ország finanszírozása a dilettáns, hiteltelen kormány miatt, akkor még lejjebb lenne az adósság.

te tényleg beszoptad ezt a hivatalos fidesz-mantrát? de most komolyan? azt is beszoptasd hogy az IMF ellenség, és direkte romba akar minket dönteni? egyáltalán van bármi amit nem szopsz be a fidesztől?
Van két fontos különbség. Egyrészt a mostani kiigazítások közben jelentős SZJA-csökkentés is volt. Annak idején én ilyesmire nem emlékszem. Másrészt (részben ebből kifolyólag) Bokros idején a kritikus két évben (1995-1996) kb 17%-kal estek vissza a reálbérek. Erről most azért szó sincs, a terhek nagyjából egyenletesen vannak szétterítve, a multiknak is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. És nem, nem fognak tudni olyan mértékben átterhelni, hogy itt 17%-os reálbércsökkenés legyen. Ez az (egyik) különbség az ortodox meg a nem ortodox módszertan között.
@Ianas: A narancsdroidok nem szeretnek ehhez a témához hozzászólni, ki tudja miért. Egyik másik elröffen, de alig-alig.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Örülök, hogy hozzászólsz!
Szlovákiában felvetődött, hogy megszünteti Fico. 10 éve elég sikeresen működik, mint a szlovák gazdaságpolitikai mix egyik lényeges eleme. Hát ő tudja.
Romániában, mintha szintén egy populista baloldali kormány került volna hatalomra, nem ez az egyetlen irracionális, demagóg húzásuk.
Balti országokban - akik számára az elmúlt 22 év a válság ellenére is sikertörténet - 97-2000 között vezették be és azóta is sikeres.
Lengyelországban a tb járulék és a szja együtt a bérköltségekre vetítve majdnem flat tax-et jelent.
Az egykulcsos adó önmagában se nem jó, se nem rossz, igazságos szempontjából a fő kérdés, hogy a szociális juttatásokat mely rétegnek juttatják? Ha annak, amelyik a flat tax kezdeményezettje akkor az elég kirívóan igazságtalan. Viszont az egykulcsos kiegészítve rászorultsági alapú szociálpolitikával, hatékonyabb lehet mint a progresszív adó plusz alanyi jogon járó kedvezmények rendszere. Nálunk ezt csúnyán összekeverték és még az alacsony képzettségűek bérköltségét is durván megemelték.
@mr. nick: "D209 adott hitelből béremelést közszférának. nah azok a hitelek által ütött lyukakat kell betömni most."

Nem, most a barom gazdáid idiotizmusa által ütött lyukakat kell betömni.
@mr. nick:

nem hinném, már elkezdtél D209-ezni, ez rutinos felhasználóra utal...
miközben nyilván szavad sincs arra, hogy Schmitt személyében egy exkomcsit neveztek ki álamfőnek, hogy a kormánynak is vannak exkomcsi tagjai, és hogy sehol az ügynöktörvény, sehol a lusztrációs törvény, csak az önfeledt álszent hazug komcsizás megy, de az ezerrel...
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Tudok ilyen bankot! Maradjunk annyiban hogy lehet hogy áthárítanak valamennyit de mivel megy a harc az ügyfelekért ezért kénytelenek ők is alkalmazkodni és árérzékeny sok cég. Ugyanis itt nem csak a lakosságról van szó. Vannak cégek akik milliárdokat utalgatnak naponta.
@sárkányfő: nyugi... ezek már politikai/emberi hullák spongyát rá
@mr. nick: ("Hát igen bajnai a maszop TOP10 utólsó helyezettjét nem is említem mert szerencsére nem sok mindent tudott tönkre tenni az egy éve alatt.")

No azért tett ő is rendese, emlékeztetőül:

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."
-------

"A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte."

De ha már a hazug ballib bokrosi legendárium is szóba került..:)

Emlékeztetnének arra hogy az un. bokros-csomagot az Alkotmánybíróság nagy részben megsemmisítette, névhordozóját pedig, éppen egy év pénzügyminiszterség után, 2006 április 1-én történetesen a sajátjai rúgták ki, utóda meg egy másik híres szakértő balliberális "közgazdász" volt a 2008-as kormányváltásig, bizonyos D209...
És a hornék második felének látszólagos fellendülését nem ez az amúgy szart sem érő csomag okozta, hanem a "suchmannositás", az állami vagyon erőltetett kiárusítása, mikor dobra verték az energiaipartól kezdve az Airporton át a tévékfrekvenciákig amit csak bírtak.
(Hej ha az az állami vagyon/pénz meglenne.De nincs)
@Blogger Géza: Nem egyenletesen terülnek szét az egykulcsos miatt. Mondjuk én az egykulcsost mint adót igazságosnak érzem, de ettől még nem igaz, hogy egynletesen oszlik szét a reálbér csökkenése. Eközben az infláció sem annyi, amennyit kommunikálnak, főleg a szegényebb rétegek számára nem. Az élelmiszerek ára pl legalább 15%-kal ment fel 1 év alatt, enni pedig mindenkinek kell. A multiknak a zsebbe nyúlását pedig a zemberek fizetik meg így, vagy úgy, bármit is mond a vezéred. Nem a lemmingek, nem a kisnyuszik, nem az ufók, nem az elmútnyócév, hanem a zemberek.
feri van
tél az jön
pekidzs az lesz

hol a hiba? (kevés a fű a vasútba')
@Ianas: Az első fecskék már megjelentek, Mr. Nick, MACISAJT, VT Man. Lesz ilyen trollinvázió, hogy csak na.
Hú de beszartak fityeszék, máris itt vannak a trolljaik :D
és nyomják a hazugságaikat... méghogy egyenletes megszorítás, a 300e HUF felett keresők ma is kedvezményezettek, a többiek meg szívnak mint a borz...
Sajnos kiadást csökkenteni megint nem mertünk. De mi f*sza gyerekek vagyunk: recesszióban emelünk a nyugdíjakon 6%-ot! Ollé! :D
meg szerencse hogy az EU tud rahatassal birni a fijjugra, habar en a koki es a sallert jobban szerettem volna
@sárkányfő: IMF függőséget okoz egy ország életében nem vöröskereszt az sem. Profitból él mint egy bank.
D209-et meg azért használtam mert fletó is becenév akkor ez is legyen az. Ahogy Orbán is OV. Az hogy SP mi volt, tudom, ügynöktörvény hiánya gáz, tudom én, de nem komcsiztam (még! :D ) De ha szeretnéd akkor megteszem, még van egy fél óra a Dallas ismétléséig :)
@MACISAJT: És azt nem másolod be ide, hogy "forrjon össze ami összetartozik, bukjon együtt a ballib". Azt a nótát nagyon szeretem. Egyébként kérdezhetek valamit? A minisztériumban neked a munkaköri leirásodban benne van a blog.hu-n való kommentelés, vagy ez afféle szorgalmi feladat a részedről, amit hűségből csinálsz?
@Kivlov: hát portugáloknál épp csökkentik a nyugdíjakat. tegyék meg itthon és akkor majd bajnai vagy vonáék esetleg megmentik a hazát! bullshit! Itt nincs jó és rossz lépés. Csak rossz van!
egész jó írás...

de nem az erőből ért... hanem maga által fegyverekben hisz
ZSAROLÁS, FENYEGETÉS, erőszak, hazugság, gátlástalanság stb

velemenyvezer.blog.hu/2012/10/18/egyezkedni_ertelmetlen_orban_csak_az_erobol_ert?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_18&utm_campaign=index
@mr. nick: megkerülted a lényeget. mondom én hogy rutinos nick vagy.
@ormány triktor: várjál, ott biztos nincs bögre jutalom mint maszopnál a tervben előírt kommentszám után, szerintem nem mindenki dolgozik bérkommentként, ne indulj ki magadból :)
Gyar-mat-a-ka-rok-len-ni!!!!!

akkor legalább a cukornádat kaszabolhatnám egy bazi nagy bozótvágóval.
@mr. nick: Az az érzésem, hogy túl jól keresel ahhoz, hogy az adójóváírás fogalmát ismerd. Márpedig ez pont az alacsony jövedelműeket érintette, és nagyon jótékony hatása volt. Ugyebár ez az a réteg, aki hajlamos jövedéki adóként, és áfaként befizetni, ha kicsit több pénze van.

A jelenlegi kurzussal az a legnagyobb baj, hogy a szegényeket még szegényebbé teszi, a gazdagokat még gazdagabbá. Gyurcsányék legalább igyekeztek egy egészséges egyensúlyt fenntartani - még ha nem is sikerült. Viszont sokszor mesélem azt az anekdotát, amikor könyvelő ismerősöm levelet írt valamelyik minisztériumnak, hogy megtudja x adóváltozás milyen módon érint y bevételi formát. A miniszterelnöki titkárságról személyes visszahívást kapott, és részletesen elmagyarázták neki, mire kell vigyázni.

Lévén ma az APEH... izé... NAV arra játszik, hogy minél több büntetést lehessen beszedni (egyenleg-javító hatása miatt) ezért az ilyen levelek a szemetes kukában landolnak. (Szintén jelenlegi tapasztalat: illetékes hatóságoktól határidőn belül semmilyen válasz nem érkezik meg).
@ormány triktor: ("A minisztériumban neked a munkaköri leirásodban ")

Bár manifeszt elmebetegekre csak a legritkábban
reagálok, nesze neked is egy csont:

MELYIK MINISZTÉRIUMBAN?:D:D
Mert valami állandó zavar van a ballibák mátrixában, és így nehéz utánanéznem, ha azt sem tudom merrefelé keressem:D
@sárkányfő: Értem hogy fidesz is megszavazta. Persze, mivel rutinos a fidesz vezér a politikai életben Magyarországon. Ha nem szavazza meg akkor nem nyer 2010-ben. De most itt szavahihetőséget keresünk a politikában?
jó ez az egykulcsos fétisizmus, párhuzamosan, egy mondatban a magyuppénzek lenyúlásával.. az megvan, h akinek jót tett az egykulcsos, attól védték meg a legtöbb manyuppénzt?
"@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Nézzük a másik oldalát: ott szinte megállt az infláció, itt elszabadult. "

Ezt melyik mesekönyvben olvastad? Bokros-Surányi brutálisan felpörgette az inflációt:

"Az intézkedések látványos hatással bírtak az inflációra, amely az 1994-es átlagos 18,8%-ról 1995-ben 28,2%-ra szökött fel "

Most sírsz 5-6% miatt, ami akkor 28% volt?
@asmodean: meg tandíj , az is durva lenne :))))
@Blogger Géza: köszönöm, most iszok is egy kávét... nah nem piros bögréből! :)
@Blogger Géza: Ami '98-ra a kormányváltás idejére 14%-ra esett vissza.
@mr. nick: És ezek a cégek hol fogják megspórolni a költségeket te lángész? Na? Kitalálod? Nem, nem a zembereken ugye? :)
@Blogger Géza: Ott is ragadt ~10%-on 2002-ig, mivel az alultervezett infláció kiváló trükk arra, hogy több adót szedjünk be, mint "előre terveztük". Vagy szerinted miért csökkentik épp vadállat módjára a jegybanki alapkamatot?
@MACISAJT: "Eddig másfél évtizedet öltek abba a (hazug) legendába hogy a bokros-csomag mekkora jótett volt az országnak..:D"
- Vagyis elismerted hogy megszorítás van.
Hogy meg vagy kavarodva MACISAJT! Majd amikor veszik fel az IMF-től a hitelt, akkor annak is tapsolni fogsz?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ("Nem, most a barom gazdáid idiotizmusa által ütött lyukakat kell betömni. ")

Sajnos, több szempontból sem.
Egyrészt a "gazdáid" sem valami célszerű kifejezés, de az efféléket hagyjuk,az agyonvert ballibák hörgéseit megszoktuk.

Hanem a "lyukak".

Nos, nem látom errefelé annak megállapitását,hogy az Ejrópai Unió azért állhat elő újabb és újabb követelésekkel(na jó,zsarolásokkal),mert Magyarország 2004-től, az EU-ba való belépésének pillanatától kötelezettségszegési eljárás alatt áll, a túlzott deficit miatt.
Bizony,a drága ballib "közgazdász" illetve "szakértői" kormányok egyszer nem voltak képesek
a 3% alatti hiányszámot teljesíteni,még akkor sem mikor tombolt mindenfelé a környező országokban és világszerte a gazdasági boom.

Ráadásul a drágalátos ballibák megfejelték mindezt 13 milliárd eurós IMF felvett hitellel,aminek visszafizetését gondosan 20010 nyara-2014 tavasza közé időzítették.

Nos, ezeket a "lyukakat"(is) kell betömni,ráadásul az ismert EU gazdasági környezetben...
@leonito77: Okoksa, hallottál arról hogy anyavállalat? Meg hogy kevesebb profittal számolnak? Esetleg hogy keresnek más területet hogy ott is nyereséget generáljanak?
Nem lóg bilibe a kezem, tudom hogy megpróbálják áthárítani, de azt hiszed hogy most akkor itt mindennek az ára egekbe szökik? Hogy itt most majd egyik napról a másikra ezek a cégek lehúzzák a rolót? Ne butáskodjunk már... A bankok nagy része azért sír mert a devizahiteleken buktag sokszáz milliárdot. Ennyi. Azok a bankok akik nem devizahiteleztek köszönik szépen jól vannak.
@mr. nick: Te ezt is beszoptad a baromállat Kusza Szemtől, mert szerinte az a versenyt növeli, ha a tranzakciós adó 1% helyett 2% lesz. Szerinted ez hogyan növeli a versenyt? Én nem hárítom át az adót, és akkor a több ügyfelemmel egyre többet fizetek rá? Ezt szerinted melyik bank fogja meglépni? Áruld már el, mert akkor én is ott akarok bankolni.
Te magadtól vagy ennyire hülye vagy valaki segít neked?
Lehet, hogy egy-egy cég majd kap valami kedvezményt, de az Átlag József magánszemélyre rá fogják terhelni a kivételezett cég adókedvezményét. Szerintem menj vissza oda, ahol 2003-2007 között voltál, és boldogítsd őket a közgazdasági téziseiddel. Észak Korea tárt karokkal vár.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Csak ahhoz előbb ki kellett rúgni Bokrost. :)
@MACISAJT:

marha! nem veszed észre, hogy megdícsértek?
Ezek a rohadt férgek... tetves rohadékok... nem is tudok akkorát káromkodni, hogy kifejezze, hogy mekkora utols szar alakok ezek mindannyian
Jelzem, tegnap a Matolcsy -féle bejelentések után így sajnálkoztak( na jó, örömködtek) a ballib orgánumok hogy " Matolcsy agyonverte a forintot"..:D

Erre mit látok most?

Keresztárfolyamok

EUR/HUF
276,74
-0,40%
USD/HUF
211,44
-0,20%
CHF/HUF
228,77
-0,40%

Ez a mantra is oda, eftársak..:)
azért ezek nagyon debilek... qva buta bankok megérdemlik !

még mindig abban reménykednek hogy a fides mafia meggondojja...

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/18/tavozhat_a_bankszovetseg_elnoke/
@aritus:
"a többség ingerküszöbét csak ezek a megszorítások érik el, és ezek is csak azért, mert az állam elvesz, nem ad. Szóval olyan jó kádárista reflexből."

Jó érzékkel rátapintottál a lényegre, kérlek alássan.
Minden baj forrása a kádárizmus emlőin nevelkedett tömegek szocializációja, az a végtelenül torz felfogás, hogy az állam majd úgyis megoldja.
Elképzelni sem tudom, mit kell ahhoz lenyúzni az emberekről, hogy végre jobban odafigyeljenek arra, ki, mikor, mit mond(ott) és tesz (tett) és ennek megfelelően szavazzanak, a susnyásba zavarva ezzel a pancser "kiigazítókat".

Azokhoz, akik most azzal jönnek, hogy: "de Bokros idején mekkora reálbércsökkenés volt!".

Ez igaz, viszont szerény emlékeim szerint a Bokros-csomag elkerülhetetlen volt, paradigmaváltásra volt szükség a gazdaságpolitikában - ráadsául semmivel sem ment szembe, amit korábban ígért, plusz mintha előtte pár évvel összeomlott volna a külhoni KGST-piacunk (tehát nem stagnált, mint az most az EU-tól várható, hanem de facto szinte megszűnt).

Most viszont azért tartunk itt, mert az unortodox intézkedések nem is vezethettek volna máshoz, Matolcsynak sikerült idenavigálnia az országot. Elkerülhető lett volna ez a csomag - ebben szinte a teljes gazdasági elit egyetért. Azt kellene megnézni, hogy Mellár, Chikán, Bod mikor kezdték el kongatni a vészharangot.

Lehet jönni bármivel, de ezt elmatolcsyzta a kormány és bizony "elmúltkétév".
Szomorú és sajnálatos, de a Fidesz ezt el...ta, nem kicsit, nagyon.

Nemcsak Bokros, hanem Gyurcsány is "hátradőlhet", már nem ők ülnek a képzeletbeli "trónon", hanem Fideszék.
@mr. nick:
Persze, hogy csökkentik. Itt is azt kéne, nem újabb kamuadókkal maszatolni pár 10 mrd-ért...
@MACISAJT: triplabóvlis időkben az ijjen kis örömök felértékelődnek !
@aritus: Nagyon így van

Engem is ez zavar a legjobban. Valójában érthető a kormány miért emeli és emeli az adókat vég nélkül ahelyett, hogy a kiadásokból venne vissza: mert az elképzelhetetlen az elsöprő többségnek az országban. Amíg egyben tartják a roskadozó jóléti államot (vagyis hát amit annak hisz a nép), addig azt csinálnak amit akarnak. de abban a pillanatban, hogy elkezdenének nem szocialisták lenni, végük lenne.

Az adóbevételt a magánszektorban dolgozó, korrektül adozó állampolgárok adják, ők meg jóval kevesebb szavazatot hoznak alacsony számukból kifolyólag mint az egyéb rétegek, akiknek lehet osztogatni az elöbbiek pénzét, hogy befogják a szájukat.

Az már csak hab lehet a tortán a kormánynak, hogy az ilyen önkényeskedő bagázs legutolsó sorban egy valódi, erős középosztályra vágyhat. Minek? Ha valaki a saját munkájából él meg, nincs rászorulva családi pótlékra, gázártámogatásra, és a többire, az miért jó az államnak? Miért törekedne egy ilyen réteg szélesítésére? Azt mivel irányítaná? Hogyan venné meg fillérekért a lojalitását?
@Kivlov: Tehát az jó húzás ha csökkentik nyugdíjakat itthon?
@mr. nick: Erre mondják, hogy ügyes, de azért mégsem.
Az, hogy közvetlenül nem a jövedelemszerzőt adóztatod, látszólag sikert értél el. Viszont a gazdasági teljesítményt a vállalkozások hozzák létre. 100 ember önmagában nem képes terméket, szolgáltatást nyújtani. Egy vállalkozásba szervezve igen. Ennek üzleti kockázata van. Ha ezt a kockázatot növeled a kiszámíthatatlansággal és rontod a megtérülést, akkor kinyírod a vállalkozást és a 100 embered ott lesz továbbra is, de nem fog termelni, szolgáltatni.
Ezért bűn és nem hiba amit csinálnak, mert amit kitaláltak, hogy tudni illik a vállalkozások szarok és felesleges rosszak, azzal azt érik el, hogy olyanra kondicionálják az embereket, ami tönkreteszi a jövőjüket.

Leegyszerűsítve: Fasza lenne, ha nem kellene adóznod munkavállaloként, de nem is lenne munkád? Ugyanis erre haladunk.

Ezért tévedés a most választott "unortodoxia" és sajnos a magyarok ezt teli szájjal beszopták és nem veszik észre mennyire tönkreteszik a saját és a következő generációk életét.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): @quendelapo: Tegyük hozzá, hogy Szlovákiában és Romániában az összes jelentősebb adónemre egységes adókulcsot állapítottak meg. Egységesítették a jövedelemadó, az áfa és a társasági adó kulcsát is, így kényszervállalkozós-beszámlázós réteg jelentős részét sikerült munkavállalóvá visszaterelni.
@dr. Balta$ár: Jaj most akkor mi lesz? Zuhan a forint? :D
@libertard: Csomó kiadásból visszavettek. De ha bárhol egy kicsit is visszavesz (pl. elhalasztja a pedagógusok béremelését, vagy kevesebb pénzt kapnak az egyetemek) , akkor meg azon óbégatnak a blogok. :)
@MACISAJT: "Nos, nem látom errefelé annak megállapitását,hogy az Ejrópai Unió azért állhat elő újabb és újabb követelésekkel(na jó,zsarolásokkal),mert Magyarország 2004-től, az EU-ba való belépésének pillanatától kötelezettségszegési eljárás alatt áll, a túlzott deficit miatt."

Hja, barátom, aki a cigányt fizeti, az rendeli a zenét.
Viktornak meg ugye a nagy pofáján kívül semmi egyebe, az ilyeneknek bizony az EU-ban hallgass a neve.
@Blogger Géza:

"Kicsit visszavesz" tükörbe tudsz te nézni, baszod? :DDD

De három csilliárd kibaszott propagandára, az van, mi? Onnan "nem vesznek kicsit vissza" suttyókám, mi??? :DDD
@Saga: Jó a logikád tény. De nézd ezt nemzetközileg. Szerintem itt ha egy sémát követünk az azért veszélyes mert akkor kvázi mindent egy lapra teszel fel. Itt meg erre mész most arra mész, még ki is sülhet valamicske (direkt a kicsinyítő képző) jó is. Ne várjunk fellendülést 10-20 éven belül Európában? Vagy fogjuk a panel-jurtáinkat és keressünk új hazát???
Az Országházban nem lehetne fegyvereket osztogatni??

index.hu/tudomany/tortenelem/2012/10/17/megtudtuk_mit_adott_el_a_monarchia_legnagyobb_aruloja/

Bár az ott tevékenykedő hazaáruló férgek inkább egymást lőnék halomra: annyi gerincük sincs, mint egy csigának.
@mr. nick: Nem húzzák le a rolót, hanem költséget csökkentenek. Kirúgnak annyi embert, amennyit csak tudnak, már eddig is ez a tendencia, ha olyan tájékozott vagy és olvasol újságot akkor gondolom ezzel is tisztában vagy, szinte minden napra jut egy üzembezárás tömeges elbocsátás, nő a munkanélküliség, kevesebb befizetett adó... soroljam?

Na most a zsugorodó gazdaságban olyan intézkedéseket hozni, amik tovább zsugorítják nagy észre vall ugye?

Mellesleg a csekkadót szerinted nem fizeted ki? Ha elköltöd a fizetésedet, abban lesz telefonadó, 27% áfa, csekkadó, jövedéki adó...

Ugye a csekkadó, a 27% áfa és a különadók, a telefonadó is az adóellenes kormány vívmánya.

Egyet árulj el, hogyan működik a duplagondol? Én olvastam, de nem értettem és Winston sem igazán (a szerencsétlen)
Az orbán sötét lova a matolcsi megbokrosodott...
@mr. nick: Bravó zsenikém, szóval az anyabankok azért vannak, hogy egy elbaszott gazdaságpolitika miatt veszteséges leánybankok veszteségeit pótolják. De jó is lenne, de először csak a leánybankok bankfiókjainak a számát csökkentik, lásd AXA, Unicredit, Erste, Raiffeisen, majd ha ez nem elég a veszteségek fedezésére, akkor kivonulnak az országból, és keresnek magunknak olyan helyet, ahol ortodox a gazdaságpolitika.
Izé, hol még a vége???!!!
@mr. nick:" A Concorde mellett a UBS és a VTB Capital is rontott az OTP részvényeire vonatkozó ajánlásán. A működési környezet romlásán túl a kormány tegnapi bejelentései is negatívan hatnak a bankra."

Oszt siess, mert kezdődik a "Dallas"
@MACISAJT: A különbség a fenntarthatóság. Ennyi.
Kuszaszemék igazi seggfejek! Pont azoktól veszik el a lóvét akik pénzt tehetnének a gazdaságba!
@mr. nick: "Az augusztusban 6%-osra gyorsult éves infláció mellett a nemzetgazdasági nettó bérek éves növekedési üteme jelentősen lassult (4,4%-ról mindössze 1,1%-osra), ami oda vezetett, hogy augusztusban a nemzetgazdasági reálkeresetek 4,6%-os zuhanást mutattak - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal ma reggel közzétett adataiból. "
@leonito77: Falra hányt borsó...

"mr. nick 0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.10.12. óta tag."
@MACISAJT: a hitel önmagában nem gonosz, ahogy a pénz, vagy a bankok sem azok... olyasmi eszközök, mint mondjuk a tűz... veszélyesek, de jó kezekben nagyon hasznosak...

szeretsz összehasonlítani, látom...

hát kérlek fejtsd ki a véleményedet a bajnai által felvett 13 mld EUR és a fidesz által felvett 3.000 mld HUF hitel hasznosításának gazdasági hatékonyságáról (előre is köszi, hogy mellékeled a gazdasági fejlődést kísérő mérőszámokat!).

de szívesen meghallgatnám a véleményedet az 1. és 2. viktorka kormány közötti gazdasági eredményességről is (természetesen a megfelelő mérőszámokkal kiegészítve). nesze nektek 2/3! gratulálok!

tudod mit? olvassunk rá együtt, az talán segít!
gazdaság, mukodj!
@libertard: Igen, sajnos a nyugdíjasokra támaszkodik a Fidesz és az MSZP is.
Az állami kiadásokat már csak azért sem csökennek, mert a bürokrácia folyamatosan nő (járások, házőrség, TEK, miniszterelnöki hivatal, stb.) és az állami foglalkoztatás növelése politikai cél (cégek államosítása, közmunkások).
@CSENDES: ki nem szarja le otp-t? Concord meg a többi okos elemző nem Neked meg nekem írja az elemzéseit hanem a spekulánsoknak. Már ha nem vagy az :) zuhanjon az árfolyama, majd ha 1500 lesz akkor veszek és ha 3000 akkor eladok. :)
A hatalmas különbség, hogy Bokros költségeket vágott meg és működött, ezek meg csak új adókat találnak ki az érdemi csökkentés helyett.

A bankadóra meg az lesz a válasz, hogy mindenki szépen kiviszi a bankolását például Szlovákiába, de a cégek biztosan.

kiszamolo.hu/megusztad-a-tranzakcios-adot/

A megemelt adóval ott tartunk, hogy már a magánember is majdnem jobban jár egy szlovákiai forintos bankszámlával.

Aztán majd nézik, hogy fog összejönni a 350 milliárd.

Okosok....
@CSENDES: Igen, ez így van. Mondtam én hogy ezek itt megváltják a világot? "Egy fenét mama!" Én azt vallom hogy lehet direkt és indirekt megszorítani az utóbbi a kevésbbé fájdalmas.
@De hol van Columbo felesége?: "Elkerülhető lett volna ez a csomag - ebben szinte a teljes gazdasági elit egyetért."

Konkrétan ki? Mert én úgy látom, hogy mindenki szerint szükséges volt...
@mr. nick: mihez képest? kormányváltáskor tudod menynni volt?
Extratúlórás továbbképzés folyt az éjszaka a pártközpontban. Most kezdenek feltápászkodni a pekidzsből.

Pubókáim, a forint azért nem mozdul, mert a piac már régen beárazta ezt a bagázst, és qrvára nem foglalkozik vele. Pontosabban azzal, amit mondanak. Mert mindez egyelőre még csak duma és papírmasé.
Mindenesetre Gyurcsány nagy tételben nyert. Szerintem ő maga sem gondolta volna, hogy csak két hetet kellett várnia...
@kovi1970: nem vak ez a ló! csak bátor !
@Blogger Géza:
Ha nem világos:
Ha nincs unortodoxia... akkor nem kellett volna csomagolni.
@Bakter: Erős az a két hét:-)))
@Kiszámoló: Igen? Mennyi egy átutalás költsége Szlovákiából egy magyar rezsiszámla esetében?

"Magyarországra még kicsit drága az utalás, 0,4%, minimum 10, maximum 40 euró, reméljük, ez tömegigény fellépése esetén még fog finomod"

Szóval kb 2800 Ft-ba kerül egy darab nyamvadt 5000 Ft-os számla átutalása Mo-ra, marha nagy biznisz! :)
@Saga: aki beveszi ezt a dumát, hogy nem a "lakosságra" terhelik a megszorításokat, akkor, ha a vállalkozásokat, a nagy cégeket, a nagy szogáltatókat a bankokat szorongatják, az vagy hülye, vagy fizetett provokátor, mint macisajt és társai.
A megválasztottak sajnos tudathasadásosak mert senki sem azért szavaz rájuk, hogy utána rosszabbul éljen!
A természetben nincs VÁLSÁG, a "válság" csak emberi fogalmak miatt van.
Nézd meg a bolhaszart, érteni fogod!

youtu.be/wiM38lBOHao
szorija csak a rákosmagyar torkát dicsak hujon csak a csicska
@Bakter: Mindenképpen kellett volna csomag, mert az egész EU haldoklik, és ez begyűrűzik ide is. Persze össze lehet állítani egy teljesen más csomagot, ere bárki képes, nagy cucc. Csak épp nem ők vannak erre megválasztva, és nem nekik kell a választópolgárok felé elszámolniuk.
@Blogger Géza: Beelőztél... :) Nem opció ez... csak lehetőség.
@Blogger Géza: a blogok mindig is óbégatni fognak, ez a természetük. feltételezem - nickedből kifolyólag - ezt tudod...

nem az a baj, hogy óbégatnak a blogok, hanem az, hogy az itt kommentelő hit- és elvtársak nem hajlandóak elismerni az eltolcsy-politika teljes kudarcát. illetve az igazi baj az, hogy eltolcsy és viktorka elvtársak nem hajlandóak visszafordulni arról az útról, amelyről még a fidesz-közeli közgazdászok is óriási többségben állítják, hogy hibás.

semmi értelme részeredmények sikerét hangoztatni, amikor az összkép egyre borúsabb. szerintem te értesz a gazdasághoz, ezért úgy gondolom, hogy érzelmeid miatt elárultad saját tudásodat. nem irigyellek. nem lehet könnyű ezt nap mint nap feldolgozni...
Halkan megjegyezném, hogy a Bokros csomag 5%-a NEM annyi, mivel az alkotmánybíróság elkaszálta a megvalósítás egy részét 3% kb a valós összeg.

Matolcsy nem duplázott hanem triplázott...
@dr. Balta$ár: És fletó alatt 230-ról 320ra?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bocs Angyal, nem tudom, gondolkodni pedig nem érek rá, izzanak a telefonok a pekidzs miatt.

Első dühömben tegnap elszámoltam a 0-kat, ez a kis junóóó pekidzs csak iparűzési adóban 40 milla pluszt jelent nekünk.

Húzunk innen hétfőn a büdös francba, mint a vadlibák.
@Blogger Géza: Egy cég ma országon belül 0,16%-ért utal. Ez jövőre 0,36% lesz. Szlovákiából pedig 0,4%-ért utal be az országba, ha addig nem csökken, bankkártyát ingyen használ, pénzt 60 forintért vesz fel.

Oké, ezer forintot nem éri meg onnan utalni, de cégeknek már bőven megéri.
@aritus: arról nem beszélve, hogy a módja, ahogyan ezeket bevezetik most már 2,5 éve, egyik napról a másikra, felrúgva szerződéseket, megállapodásokat, viszamenőlegesen, mindenféle ELŐZETES tanulmányok, számítások nélkül, hasra ütve, na ezek mind koporsószögek Magyarországnak, a magyar gazdaságnak. És akit ez nem zavar az vagy hüly, vagy fizetett provokátor, mint blogger géza és társai.
@mindenevő?: "A természetben nincs VÁLSÁG, a "válság" csak emberi fogalmak miatt van.
Nézd meg a bolhaszart, érteni fogod!

www.youtube.com/watch?v=wiM38lBOHao&feature=youtu.be "

Zsidózunk, zsidózgatunk??

:)))
@Kotkodus: ("szeretsz összehasonlítani, látom...
hát kérlek fejtsd ki a véleményedet a bajnai által felvett 13 mld EUR és a fidesz által felvett 3.000 mld HUF hitel hasznosításának gazdasági hatékonyságáról "

Mit kéne ezen kifejteni?:)

Egyrészt a libaszakértő felvett és eltapsolt
a 13 milliárd euróból 9,5 milliárdot.
Orbánék meg ezt VISSZAFIZETIK.

Zongorázzam a különbséget, vagy nem szükséges?:)
A libaszakértő meg ráadásul erre produkált MINUSZ 7% gazdasági "növekedést".

Ja és a nettó pénzforgalmi kamatkiadások várható pénzforgalmi összege 2012-ben 1.005,7 milliárd forintot tesz ki.

A nettó kamatkiadások 2012-ben várhatóan a bruttó hazai termék (GDP) 3,5 százalékát teszik ki, amely gyakorlatilag megegyezik a 2011. évi aránnyal. Az eredményszemléletű nettó kamatkiadások 2013-ben a GDP 4 százalékát teszik ki.

És ezek csak a kamatok.
Hol van még a tőkerész...Pl. éppen az IMF-nek...

És közben itt maradtak a devizahitelesek...az önkormányzatok..az oktatás..az egészségügy..a NATO szerződés által szorongatott hadügy...
mit soroljam: mondj(ha tudsz) egy olyan területet, amit a 8 év ballib kormányzás rendben hagyott volna,úgy hogy kérem, az el van rendezve, ahhoz nem kell nyúlni.
Egyet.
@Kiszámoló: Ezt Te sem gondolod komolyan hogy két tized %-al drágul az utalás? Hallottál már arról hogy speckondi?
Arról nem beszélve hogy Magyarországon a forint a hivatalos fizetőeszköz. Majd mindenki EUR-ban utal, meg SEPA-val szlovákiából?
@Blogger Géza: És ez most jó vagy rossz? Tehát nem elég, hogy a kormány MEGSZORÍT, most azt bizonygatod, hogy menekülni sem lehet ellene? Miért dolgozol te a FIDESZ ELLEN?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Amíg ilyen hülyéket kell meggyőzni, sajnos kell a 3 csilliárd. :) Össze-vissza írtok mindent pl. a Bokros-cosmagról, aminek fele sem igaz. Amíg ezt helyre nem teszi a valóságról való tájékoztatás, ez megy. Majd ha abbahagyjátok a hülyeség terjesztését, talán vissza lehet venni belőle. :)
@mr. nick: szlovákiai FORINT számláról van szó, ez a cikkből kiderül.
@Blogger Géza: De igen, a 30%-os élelmiszer drágulás, a kicsit átlag feletti gázfogyasztók esetében a gázár brutális drágítása, az elkerülhetetlenül használt bankszámlák esetében a dupla/tripla tranzakciós adó, a telefonadó, a deviza- és egyéb hitelek törlesztőrészleteinek drasztikus emelkedése, a benzinár emelkedése, az autógáz jövedéki adójának megduplázása bőven kitesz 17% reálbér csökkenést, csak a KSH úgy számol, mintha havonta vennél új háztartási gépet, könyvet meg ruhát, közben a többség pénze csak kajára meg rezsire elég - ami az átlagos infláción belül sokkal magasabb mértékben drágul -, ha pedig még hitele is van, akkor beosztja, hogy egyik hónapban a törlesztőrészletet fizeti be, a másikban a rezsit.
@MACISAJT:
Márk, Márk... Ennyire jól fizetik ezt?
Amikor a 3% kamatozású hiteleket, amiket itt felemlegetsz, a rettenetesen tehetséges Piktor haverotok 9%-os hitellel fizeti vissza, aranybogaram, akkor az mit is jelent?
Persze unortodoxiában is azt, hogy majd +6%-al még többet kell kifizetnünk.
Mikor járnak le ezek? Vagy az már kit érdekel?

"Az talán kevés meglepetést kelt, hogy a büdzsé újratervezéséhez szükséges paradigmaváltás ismét elmaradt − amiből könnyen feltételezhető, hogy megszorításból ismét megszorításba kényszerül a gazdaságpolitika. Az viszont elszomorító, hogy a bevételi szerkezetben rejlő lehetőséget megint nem sikerült kihasználni. Ugyanis elhalaszthatta volna a kormány a félszuperbruttó jövő évi kivezetését, aminek kedvezményezettjei egyértelműen a magas jövedelműek. Helyette inkább a pedagógusoknak megígért életpályamodell elhalasztása mellett döntöttek, ami tükrözi a kormány társadalom- és gazdaságpolitikai koncepciója mögött meghúzódó igazságtalan elveket.

A félszuperbruttó megtartásával mintegy 105 milliárdos bevételtől nem esne el jövőre a büdzsé, ráadásul e lépéssel a kormány nem váltotta volna ki az unió rosszallását sem, mivel igazságos és fenntartható lépés lett volna az egyensúlyi irány megteremtésében. Ehelyett maradtak az igazságtalanul torz és fenntarthatósági szempontból gyenge intézkedések. Ezek pedig könnyen még Brüsszelen is fennakadhatnak, így lehetséges, hogy újabb két hetet sem kell várni a következő Matolcsy-csomagra."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/18/a_gazdagokhoz_most_sem_nyul_matolcsy/

Erről a kreténségről meg aztán ne is beszéljünk?

Két hét múlva akkor újra, ugyanez, ugyanezt?
Meddig aranybogár?
Amíg le nem tépik a tökeitek? Mert meglesz...
@dr. Balta$ár: ("mihez képest? kormányváltáskor tudod menynni volt?")

Segíthetek az emlékezésben?:D

Megint 280 felett az euró
2010.05.20. 10:22 - MTI
A szerdai esést követően csütörtök reggel tovább gyengült a forint a bankközi devizapiacon: az eurót csütörtök délelőtt fél tízkor 280,40 forinton jegyezték a szerda délutáni 279,70 forint után. Az MTI által megkeresett devizapiaci kereskedők elmondták, már a kora reggeli nyitáskor 282 forint volt az euró árfolyama, majd folyamatosan erősödtek a régiós devizák, így a forint a 279,40-es euró árfolyamig is eljutott.
----

És akkor nézzünk az Index címlapjára, mennyi is a mai árfolyam?
EUR/HUF
276,74
-0,40%

Nahát..:)

*A biztonság kedvéért, felidézném a kormányváltás dátumát is:

Index

2010. május 31., hétfő 17:07
Az átadás-átvétel folyamatáról és az első kormányülésről szólt Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter valamint Nagy Anna kormányszóvivő első sajtótájékoztatója.
--------
@Kiszámoló: Ez igaz. De a KP felvét? Kártyás tranzakció itthon az az ottani bank szempontjából külföldi KP felvét... vagy pénztárból? Hol tud befizetni? Itthoni KH-ban? Nem hinném...
@online távmunkás: Szlovákiában és Romániában nagyságrendekkel alacsonyabb a nyugdíj és támogatási juttatás mint Magyarországon.

Nem tudom emlékszik még valaki a szlovák cigánylázadásra? A Dzurinda kormányzat a "haza mindenek előtt" elv alapján durván visszavágta a közkiadásokat jellemzően az inaktívakat sújtva. Ez teret adott neki az adórendszer egykulcsosítására. El is bukta a választásokat, viszont azóta 3 ciklus ebből él és a 19%-os kulcsot 20%-ra emelte.

Na én ilyen Széchenyi, Dzurinda féle országvezetést kérnék.
@Blogger Géza:
Ez az! Mindenki hazudik, már Dr. House is megmondta!
Tudsz érvelni... :))
Csak a turulban született Piktor a zigazmondó és az ő Szent Balfasza!
@MACISAJT:
"Konszolidált a gazdaság helyzete."
Varga Mihály, 2010. június 5.
:D
Hazudott?
@CSENDES:
A biztonsági ráhagyás...
Azért ne felejtsük, hogy Bokros megalapozott egy 7%-os növekedést, amit azután a fidesz Matolcsyval felfegyverkezve csinált belőle 3,5%-ot.

Matolcsy v2.0 5,4 TFt-tal mit tud most? -1%-ot! Szánalmas, no!
@Kotkodus: Tévedsz. Én 2008-2009 környékén láttam nagyon borúsan a dolgokat. Akkor tényleg aggódtam egy totális csőd miatt. És hiába IMF, görögöknél is az van, az még önmagában kevés. De 2010 óta a jövedelemadók csökkentése, az egyre több versenyszférás munkavállaló, a kiterjesztett közteherviselés ("minimálbéresek", multik, bankok stb.), a túl nagyra nőtt felsőoktatás beteges finanszírozásának visszanyesése, a csökkenő GDP-arányos adósság, az AB kipaterolása az adóztatásból, a termelő szféra preferálása - szárnyaló export szerintem mind-mind jó irányba mutat. Nálunk sokkal "jobbnak" gondolt országok (Spanyol, Olasz stb.) sokkal nagyobb bajban vannak. Ajvékolás meg mindig lesz.
"Történelmi magasságokba emelkedett a benzin ára – ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót Szijjártó Péter és Révész Máriusz fideszes politikusok
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
még 2006-ban. "Gyurcsány Ferenc és kormánya versenyt hirdetett a benzin és az euró között, melyet végül a benzin nyert meg azzal, hogy elérte a lélektani határt, azaz a 300 forintot" – fogalmazott akkor a fideszes képviselő, aki jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök személyes szóvivője.

"Elnézve Gyurcsány Ferenc kormányának eddigi tevékenységét, ez az ironikusnak ható mondat leegyszerűsítésnek tűnik, de hűen írja le a kabinet eddig teljesítményét" – tette hozzá Szijjártó Péter. A Fidesz akkori kommunikációs vezetője a 2006-os sajtótájékoztatón leszögezte: a kőolaj világpiaci árának növekedése csak részmagyarázat arra, hogy ilyen mértékben szökött fel a benzin ára.

A másik ok szerinte a forint gyengülésében keresendő, ugyanis pénzügyi válságnak is nevezhető az, hogy az elmúlt időszakban 10 százalékot esett a nemzeti valuta árfolyama – mondta 2006-ban a fideszes politikus. Szijjártó akkor kiemelte azt is, hogy az összes környező országban, még Ausztriában is olcsóbb a benzin, mint Magyarországon.

Révész Máriusz mindehhez a sajtótájékoztatón többek között azt tette hozzá, hogy a forint gyengülése a kormány felelőtlen és populista gazdaságpolitikájára és Gyurcsány Ferenc meggondolatlan nyilatkozataira vezethető vissza. A képviselő a Fitch Ratings felmérésére hivatkozva elmondta, Magyarország GDP-arányos hiánya a világon hazánkban a legnagyobb."
@TrueY: " Bokros megalapozott egy 7%-os növekedést" ami olyan 1% körül volt számszerűen.

Bokros konkrétan visszavetette a magyar gazdasági növekedést. A legnagyobb növekedés Matolcsy alatt volt 2000-ben. Hol volt akkor már Bokros...
@MACISAJT: "A libaszakértő meg ráadásul erre produkált MINUSZ 7% gazdasági "növekedést"."

igen ezt pont így írták le a tündérmesékben is, amelyeket a bohócügyi államtitkár mesélt a félázsiai suttyóknak...;-)

további szép napot kedves macisajt hittárs! nehogy lekésd a reggeli imát a gazdasági fellendülésért! még a végén miattad nem sikerül! :)
@Blogger Géza:
Óanyámnesirass!
Haldoklik az EU, de azért csak kuncsorgunk nála egy kis zsebpénzért mindennap.
Persze, hogy kellett volna csomagolni. Csak nem mindegy, hogy ez pekidzs bonbon-méretű, vagy akkora, hogy egy tankhajó is kényelmesen megfordul benne.
Milyen érzés önként vállalt orbánseggből kilógó, mindenki által lehányt obsitosnak lenni?
Kedvenc Szájtátónk mondása:

"Hiába kérik, követelik a szocialisták, vagy akármelyik másik ellenzéki párt, nem lesznek megszorítások"
2011. 01.13.

Szép dolog az internet, minden hülyeség rajta marad...
Szegény Index, totál belezavarodott az uszítási koncepcióba..:D
Pedig már módosították is a cikk címét a címlapon, de ettől csak még rosszabb lett:D

Cím:

Matolcsy most sem nyúlt a gazdagokhoz

Alatta:
A jól keresőknek kedvező félszuperbruttót eltörlik,

Világos..:)
Ha Matolcsy eltörli a félszuperbruttót ami a
A jól keresőknek kedvező..akkor a vak is láthatja hogy " Matolcsy most sem nyúlt a gazdagokhoz"..:)

Bruhaha..:)
Azért Bokros nem szép ember, de gavallérnak sem mondanám. Viszont amikor muszáj volt, egész tisztességes ki csomagot állított össze, most "örülnénk" annak.
@Blogger Géza: na most lett elegem belőled, elmész te a picsába, te seggnyaló narancsos!

Túl nagyra nőtt felsőoktatás beteges finanszírozása? Ilyet le mersz írni anélkül, hogy szembe köpnéd magad? Mikor az EU-ban eddig is a gdp-hez képest az eus átlag alatt volt Magyarországon a felsőoktatás finanszírozása? Ezt nevezed te beteges túlfinanszírozásnak?
Nem szégyelled magad te hazaáruló? Amit Orbán a felsőoktatással művel, azzal Magyarország jövöjét teszi tönkre, konkrétan a sírját ássa!
Hess picsába te szégyentelen, gerinctelen nyalonc.
@Blogger Géza: "Mindenképpen kellett volna csomag, mert az egész EU haldoklik, és ez begyűrűzik ide is."

40 évig azért éltünk rosszul, mert a haldokló nyugati kapitalizmusból a rossz begyűrűzött ide.
Elővetted a régi pártpropagandát és kicseréltél két szót? Gyenge mutatvány.
Hehehe, mondtam, hogy még ő is meglepődött a nagytételű nyereményén:
"Matolcsy György nem nemzetgazdasági miniszter, hanem egy kókler, aki két hétre előre sem tud tervezni – ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában."
@sárkányfő: " méghogy egyenletes megszorítás, a 300e HUF felett keresők ma is kedvezményezettek, a többiek meg szívnak mint a borz... "

És ez fáj neked, ugye? Miért nem keresel Te is annyit? Te vajon mit csináltál azokban az években, amikor én egy csomót tanultam, és gürcöltem, h 30 feletti koromra keressek ennyit? Nem adták ám ingyen, tudod? És kurvára nem vagyok ettől gazdag, oké? És most is 8* annyi adót fizetek (és fizet utánam a cég), mint Te! Ez neked nem elég? Mégis áruld el, hányszorosát fizessem a Te adódnak? Mennyivel lennél elégedett? Ne feledd, 8*-os szorzó már most is van.
@Melee: de hát mást nem tudnak, csak pártpropagandát folytatni, nincs különbség. Akkor a haldokló imprelizmus ellen harcoltunk, most a haldokló nyugat ellen, ami láss csodát, pont ugyanaz a halmaz:)))
Üdvözöllek a szocializmus remake-ben.
@Blogger Géza:
"...az egyre több versenyszférás munkavállaló, a kiterjesztett közteherviselés ("minimálbéresek", multik, bankok stb.), a túl nagyra nőtt felsőoktatás beteges finanszírozásának visszanyesése, a csökkenő GDP-arányos adósság, az AB kipaterolása az adóztatásból, a termelő szféra preferálása..."
Úgy látom, te is abban az alternatív valóságban létezel, mint orbán és matolcsi...
1. Egyre több versenyszférás munkavállaló -> szimpla hazugság.
2. Felsőoktatás beteges... -> olvass utána, mekkora okosság pénzt kivonni a felsőoktatásból!
3. Csökkenő GDP-arányos államadósság -> minimális mértékben, amiért viszont iszonyatos árat fizettünk / fizetünk (pl. manyup-pénzek elrablása).
4. AB kipaterolása... -> na, erre is büszkék lehettek. Az AB korábban se volt épp a demokráciánk bástyája, de mostanra egyfajta elfekvőt csináltak belőle orbánék a kegyenceik számára.
5. Termelő szféra preferálása -> hát ja. Szárnyalunk is, nem vitás. De félek, megállít majd minket a szakadék alja.

Még két megjegyzés:
1. Húzz a szaros kormánypropagandáddal a picsába!
2. Vedd végre észre, hogy ugyanolyan vállalhatatlan vagy most te ezzel a szöveggel, mint az, aki 2008-ban még gyurcsányt védte ezeken a blogokon.
Mondjuk Bokrosnak eleve eszébe sem jutottak pld. a bankok.
@mr. nick: elolvasod a cikket, vagy külön-külön leírjam minden kérdésedre a választ? :-)

Pénzfelvétel magyarországi K&H automatából 20 eurócent, azaz szűk 60 forint.
@xunilo: na végre egy elégedett ember, ott a helyed a nem leszünk gyirmót c. békemeneten.
Viktor, Viktor!
@mr. nick:
jó lenne. rég azt kellett volna...
@Cartman (ex Cartman): látom nálad is kivágta a biztosítékot gézuka ezzel a kommentjével:)))
@Blogger Géza: Nem ilyenekből kell visszavenni. Valamilyen szolgáltatást nyújtanak ők, ezt meg kell fizetni. Aki a kutatás/fejlesztés/oktatást nyúzza, az maga alatt vágja a fát.

Amiből vissza kéne venni:

-Családtámogatások
-családi adókedvezmények
-Gyes/gyed
-200 ezer feletti nyugdíjak adóztatása.

Ilyesmi. A gazdaság agyonvágása nem fog jóra vezetni, gondolom ez nézőponttól függetlenül érthető és egyértelmű.
Két év alatt 2500 mrd megszorítás és még van párezer idióta vadbarom akik csápolva hajlonganak a vezérnek a békemeneten!
@Bakter: Ez inkább Gyurcsányt minősíti. Matolcsy akármekkora kókler, a csődöt elkerülte, pedig az index pénzügyi szakértői már 2 éve a következő hónap végére jósolgatták.

(Nyilván nem véletlenül nem ők Orbán választottjai, hanem Matolcsy).

Természetesen nem vagyok kíváncsi arra, mi lett volna ha Gyurcsány marad, de 13% államháztartási hiánnyal a háta mögött el lehet képzelni.
@MACISAJT: Kedves Macisajt! Arról mi a véleményed, hogy az Orbán kormány 19840 milliárd forint államadóssággal vették át a kormányt, azóta eltelt 2 év, elraboltak 3000 milliárd magánnyugdíjat és jelenleg 22000 milliárdon áll az államadósságunk? S mind emellett élvezhetjük Matolcsy ámokfutását!
@Blogger Géza: szóval - a legtöbb neves és elismert jobboldali közgaszdásszal ellentétben (chikán, járai, bod péter ákos, stb.) - te úgy gondolod, hogy jelenleg jó irányba terelődik a gazdaság... nyílván ők is csak kóklerek, mint az összes többi...

szerncsére viktorka, eltolcsy és te kitartotok a helyes csapásirány mellett!

egy kérdés: minek kell ahhoz történnie a magyar gazdaságban, hogy eltöprengj azon, hogy lehet, hogy az összkép mégsem olyan előnyös? előre is köszi a választ!
@Kotkodus:("igen ezt pont így írták le a tündérmesékben is, amelyeket a bohócügyi államtitkár mesélt a félázsiai suttyóknak...;-)")

Írták azt másfelé is..:D
Pl. nézzünk egy ballib orgánumot, hogyan tálalta anno ez a remek libaszakértői gazdasági teljesítményt:

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.

-------

Bruhahah..:D
@kerecsen2010:

"az autógáz jövedéki adójának megduplázása"

Csak a pontosítás végett: korábban már más is felhívta arra a figyelmet ebben a blogban, hogy 50%-os drágítás + még egyszer 50%-os drágítás az összesen 125%-os növekményt jelent.
@dean23: Hogy gondoltad? Gyurcsányék IMF hiteleit és hatalmas államháztartási hiányait Matolcsy fél év alatt zsebből?

Ezt sajnos te fizeted és még a negyedét sem fizetted ki. A Fideszék 2-3% körüli államháztartási hiányait talán majd olyan öt év múlva.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

"_Az első fecskék már megjelentek, Mr. Nick, MACISAJT, VT Man. Lesz ilyen trollinvázió, hogy csak na._"

Nem is nagyon tudtok velük mit kezdeni. Valójában Stefi való nektek, igazán hálás alany állítmányaitokkal szemben.

De az a fajta tendenciózus szemlélet és állítás, hogy 2010-ben kezdődött minden baj, és előtte milyen kurva nagy demokrácia volt és már épp kezdtünk kilábalni Bajnaival a szarból, az éppen akkora ordenáré hazugság, mint az, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg víziója. Lehet utálni Viktort, és az ő seggszájait, kuszaszemezni is biztos roppant elegáns, (ellentétben a kuszaszájjal, ami valóban frappáns és találó!:-). jó dolog itt dagonyázni, de azért nem ártana elolvasni és el is gondolkozni Fabius néhány hozzászólásán is, ami meglehetősen tárgyilagosan értékeli a az "ellenzék" (egy rakás szar) a Milla a szolidaritás és Bajnai lehetőségeit, a történelmi szükségszerűségeket. és a választói akarategység sorsdöntő alakulását.

Akiket nevesítettél (meglehetősen lekezelve), nos azok éppen az érvelők, és gondolkodók vékony rétegéből valók, akikkel talán konszenzusra is lehetne jutni számos kérdésben, feltéve, ha a kiindulási alap az, hogy a történelem nem 2010. június 1-én kezdődött.
Látom, a homokos motorosok már nem tudják eltartani a "balliberális mocsok" ellen harcoló Újszínházat. A benzingőz helyett a kultúra nem alternatíva. Úgy látszik, zavarja szegényeket, hogy előadás alatt nem illik fingani, meg böfögni. :)
magyarnarancs.hu/szinhaz2/a-tatongo-haz-az-ujszinhaz-utja-a-csod-fele-82135
üdvözlendő dolog, hogy emelnek a nyugdíjakon, ugyanis anyósom tart el

befizetem a csekkeket, átutalok és máris deficitben vagyok 10-én esti órákban

csak vityában bízhatok, hogy emeli a nyugdíjat, anyósom pénzéből nem döglünk majd éhen (...)

illetve gondolkodom, hogy felköltözünk majd az északi tenger mellé níderzakszenbe, ott van hely is, fizetés is, ... nem kell majd nyomorogni
@butus: (" jelenleg 22000 milliárdon áll az államadósságunk?")

Még "butusoknak" sem tilos figyelmesen tanulmányozni:D
www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy
Drágáim, mingyá el is olvasom, most csak írok: e csodálatos gazdasági szárnyalás kulturális alfejezete: magyarnarancs.hu/szinhaz2/a-tatongo-haz-az-ujszinhaz-utja-a-csod-fele-82135

El is reppenhetne a Mattolcsy-band Orvbűnöstül egy fekete esernyővel, mint Mary Poppinns a keleti széllel... Mert ez a büdöslibsi nyomi Budapest ilyesmikre meg a Katonába tülekszik, ha ki tudja éhezni a sínházjegy árát, nem Nyirő veretességére.

Hogy egy Bánsági Ildikó ott marad ebben a fertőben, az azért kurvanagy csalódás. A többi futottak még Rizibizi-kategória, pl. szerencsétlen Gregor Bernadett megint a testével meg a testéből adódó témákkal szerepel csak a szenyákban ingyen reklámként az Újszínháznak - de ez a nő nagy tehetség! Volt. Mindent elbasznak, ami a kezük ügyébe kerül, na.
@gnme: ("illetve gondolkodom, hogy felköltözünk majd az északi tenger mellé níderzakszenbe, ott van hely is, fizetés is, ... nem kell majd nyomorogni")

Mondhatnám: hajrá..:D
Csak az a baj, hogy nem azok mennek el, akiknek valójában el kellene mennie(vagy azok akik folyton pofáznak róla).
@Blogger Géza: Mennyit vettek vissza a stadionépítésekre félretett tízmilliárdokból, mennyit vettek vissza a Simicska cégei által elnyert százmilliárdokból, mennyivel csökkentették a TEK és a parlamenti őrség költségvetését? Mi a fasz szükség van egy TEK-re azon kívül, hogy a vezényló magántestőrségének a feje állami pénzből játszhasson katonásdit?
@Blogger Géza:

Ha nem unortodox a gazdpol, akkor most nem itt tartanánk. Elkerülhető lett volna, ha a 2/3-os többséggel rendelkező fidesz racionális döntéseket hoz.

Nem sikerült nekik.

Csak egy Chikán vélemény az unortodoxiáról, tavalyi:
"Tankönyvileg lehetetlen". Mellár Tamás ugyanzt gondolta - talán Csaba László az, aki mellettük van, ja, és persze Varga Mihály, no igen.

Szidhattuk Medgyessyt, szidhattuk Gyurcsányt, de most szidhatjuk Orbánt is. Tett érte ő is.
Itt tartunk, sajnos ennyi.

23 év alatt sikerült a legvidámabb barakkból a régió sereghajtójává válnunk - ebbe a bilibe asszem Orbán keze is jó mélyen belelóg.
A KISZ után inkább ment volna focistának.
Másodállásban telejósdát is nyithatna:

youtu.be/9l7aIEGB9ic

:)
@Kotkodus: legelőbb is sajnos vissza kell fizetned egy valag pénzt, azaz a gazdaság egyenlőre akkor van jó irányban, ha ezt rendesen fizeted és nem keletkezik sokkal több helyette.

Mindig csodálkozom azokon, akik 13%-os államháztartási hiányok és IMF kölcsön után azt kérik Orbánéktól 2 év múlva számon, hogy miért nincs gazdaságfejlesztés. Értsd, miután Gyurcsányék 15 évre előre költekeztek és rosszul.
@butus:

20653 mrd az a 22000 mrd. De tőlem irogathatsz 25000 mrd-ot is, attól még nem leszel beljebb, csak lejjebb.
@Blogger Géza: "az AB kipaterolása az adóztatásból"

Ez mérhetetlenül aljas csúsztatás. Az AB a Fidesz 'vonta be' az adóügyekbe. Ennek csúcsa a szociális népszavazás volt.

Egyébként így visszagondolva, utólag elemezve a történteket egyértelmű, hogy amikor az AB zöld utat engedett ennek, abban a pillanatban aláírták saját halálos ítéletüket. A Fidesz vezetése abban a másodpercben tudta hogy ezt a lehetőséget nem fogják másnak meghagyni. Attól a másodperctől kezdve egyértelmű volt, hogy az AB halott. Megölték magukat, és a demokrácia egy fontos szeletét is. Mert szociálisan érzékenynek akartak mutatkozni. Nem sajnálom őket. Magunkat sajnálom.
alig várom a varánuszon 2016-ban a szemétbajnaimonnyonlenemeztígérte, megint a szegényeketadóztatják és a gazdagokjárnakjól kommenteket.
@jaegtoer: "Kezdtünk kilábalni Bajnaival a szarból":)))

Ezen jót röhögtem. Bajnai egész előéletében a válságmenedzseléséről volt híres. "Nem értettünk hozzá" - volt a legfőbb érve.
@De gustibusaut bene, aut nihil: Ebben én is reménykedem. Mármint hogy ezúttal végre valahára tényleg lesz oka a tudatlanoknak olyan kommenteket írni.
Nem értem én mi a probléma. A Bokrost szidták mint a bokrot a csomagja miatt, pár év múlva pedig jó lett az országnak.

Most matolcsi 2 csomagját nézve kétszer olyan jó lesz az országnak néhány év múlva:D
@mr. nick: baszd meg te szerencsétlen, neked jobb ha a pénzedet áttételesen veszi el tőled egy dilettáns, pazarló kormány, mintha azt mondaná, hogy te szerencsétlen, holnap ennyivel több pénzt vagy köteles befizetned nkem, mert egy idióta barom a nemzetgazdasági miniszter, akinek három szám összeadása már gondot okoz? Ez a legkeményebb érv amivel eddig találkoztam.
Ha neked ez örömet okoz, akkor javaslom,hogy menj el a Matolcsyhoz, és csavarodj rá a hímtagjára, hogy nem téged szorít meg az idióta adóival, hanem a bankokat, a telekom és közmű cégeket.
@Blogger Géza: Én egy kis magyar cég vagyok.

A pekidzs nekünk több mint 70 millió forint többletkiadással jár, ha a matolcsy által mondottakat megszavazzák, készen vagyunk a számításokkal.
Ennyi nyereségtartalékunk nincs.

Ez azt jelenti, hogy az unortodoxia elűz az országomból, nem tudom itthon végezni a munkám.

Úgyhogy tudod, mit pitiánárezd le az ezer forintos utalási költséget te undorító fasz.

Mert aki az ország kirablóit segíti, az egy mocskos hazaáruló.

Igen baszd meg rólad és a hasonszőrűekről beszélek.
@shinichi: Amúgy 1994-ben Hornék hasonlóképen nyírták ki az alternatív szakszervezeteket.

A sok hülye azt hitte, 92-ben Antallék alatt a szakszervezetekről való szavazáson Antallék ellen szavaz, miközben maguk ellen szavazott - a szavazatokat lényegében az MSZOSZ nyerte meg.

Hornék 96-ban már nem is fáradtak szavazással, hoztak egy törvényt, hogy a jelenlegi legnagyobb szakszervezet az örök nyerő. (Értsd, eltöröltek egy szavazási lehetőséget, mintha a Fidesz most kimondaná, hogy nix szavazás, a 2010-ben legnagyobb párt az örök nyerő).

Ezt csak azért írtam, hogy lásd, a másik oldalon sem mennek szomszédba egy kis kamuért. A tét a százmilliárdokra rugó szakszervezeti támogatások voltak, kapják az alternatívok, vagy az MSZOSZ)
@jaegtoer:

nem tudom, mit kötöszködik itten maga született fideszes, amikor a haza sorsa függ itten a levegőben, ahol a stefi inkább rezső, de mégis pontosan idéz a malleus malificarumból, noha nem is institoris? :)))
@Anti Anyag:
"a csődöt elkerülte,"
Aha, mint az úrvezető, aki szembemenve a forgalommal össze-vissza rángatja a kormányt.
Erőlködésnek fosszag a vége.
Elég intenzívek vagytok ma, dől a szar a tehénből, lapátolni köll ezerrel, mi.
@Blogger Géza: Mellár Tamás, Bod Péter Ákos, Mihályi Péter... ezek nevek mondnak neked valamit, vagy te leragadtál Bogár Lászlónál, és Boros Imrénél?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Te nem vagy normális haver. Gondolod, hogy Bajnaiék saját zsebből fizetnék?

A Fidesz nem azért jobb mert nem szorít meg, hiszen megszorít, hanem azért, mert e mellett nincs 8 meg 13%-os államháztartási hiány.

Tudom, hogy kicsire nem adsz, de számolgass utána, mit jelent csak 1% háztartási hiány az adósságállományra nézve és utána értékelj.
@shinichi: 200 ezer feletti nyugdíjak adóztatása
hvg.hu/gazdasag/20121018_Topnyugdij_harman_kapnak_700_ezer_folott?FullComment=true#comments
Kb. 46 ezren kapnak ennyit az 2 millió nyugdíjasból. Nem lenne nagy pálya.
@Bakter: Kurvára mindegy hogy kerülte el. Vagy te nem csavargatod a kormányt, olyan gáz is az, inkább mész a szakadékba?
@aritus: Ne sarkíts, az a narancsdroidok tempója.

Egykulcsos szja adóztatás igazságos. Adórendszer nem egyenlő szociális ellátórendszer. Azért ezt szögezzük már le. És attól, hogy valaki jól járt az egykulcsossal a korábbi adóztatásához képest még nem feltétlenül megy buta békemenetekre.
@Blogger Géza: Én a haldokló EU-ban szeretnék élni, intézd már el nekem, hogy én is úgy haldokolhassak, mint a német vagy Holland, Svéd, Dán állampolgárok. Jó!
@shinichi: oka mindig van rá, csak a név változik :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Még a nejének is viszket ettől a mancsa. Pedig neki -köteles Varga után szabadon - csak szülnie és tűrnie kéne!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha van versenyképes végzettséged, szerintem menekülj, és ne nézz hátra! Ezt mondom a fiamnak is 10 éve. Lassan csomagol... Ennek az országnak nincs jövője, itt csak a rablás-marakodás megy 20 éve.
@Zedder: Viszont ezért nem lenne szabad párhuzamot vonni a két csomag között.
@Anti Anyag:
Én nem megyek szembe a forgalommal, oszt akkó nem köll kapkodni a kormányt. És ha a követem az utat, akkor a szakadék sem fenyeget.
És qrvára nem mindegy hogy kerülte el az államcsődöt. Mert adót emelni a leghülyébb miniszter is tud. (Bár erről párszor kiderült már, hogy még az adóemelés sem megy neki rendesen. Vagy a számolás. Különben a múlthéten megemelt adót, nem emelné meg most újból.)
@Habakuk999: Ezt az unortodoxiát már a kocsmában is hallani, pedig nagy baromság, bár a kifejezés jó, mert sokan nem értik.

Az adós rájött arra, hogy "szokásos" módszerekkel nem mászik ki az adósságcsapdából csak úgy, ha megsérti pár multi, pld. bank érdekét.

Csak hát gáz lenne azt mondani ballibsi oldalon, hogy nem osszuk meg a terheket, viselje mindet a lakosság, nevezzük el ezt inkább ortodoxiának, az ellenkezője pedig az unortodoxia. A butábbak kajálják is.
Megy a vita a megszorításokról, meg hogy ez többet, ez meg nem is annyit...
Bocsánat: tudtuk, hogy kellenek megszorítások. Nem öröm, de várható volt. Szorított Bokros, Gyurcsány, most szorít M'tolcsy.
Buktak. A megszorítás miatt.
Magyarországon idővel minden kormány bukik. Főként a megszorítások miatt. Nem azért, amiért valójában buknia kellene, hanem 300 Ft vagy nagyobb értékű szavazói költségtől. Bokrosnak nem kellett volna buknia, mert nem csinált különösebben semmi antidemokratikusat vagy erkölcstelent. Ő csak a rossz hír hozója/arca volt. Gyurcsány dettó: nem a mutyik, a szerkezetváltás/reformok elmaradása, sokkal inkább a vizitdíj/tandíj tandem vágta el. És Orbán is ezen fog elbukni. Az ő "tragédiája" az, hogy ha az elején nem hazudik és meghúzza jókor, jó helyen a nadrágszíjat, akkor most a jobber kommentelőknek még igazuk is lehetne. És nem kellett volna hülyét csinálni sem magából, sem az országból.
De Orbán nem olyan ember, nem több a szokásos populistánál. Alapvetően nem úriember (gentleman, ez angolul volt). A propaganda szavai ránőttek, nem tud szabadulni. Ahhoz, hogy ne veszítse el az arcát egy kis ügyben, inkább elveszíti egy nagyban. Valójában ez az igazi gyávaság. Mindig a kisebb ellenállás irányába megy. Az pedig közismerten a lejtő.
@Habakuk999: NA de neki ez a munkája, tegnap láthattad, mennyiért dotálja - dotálod - ezt az állam, ergo ő akkor marad, ha neked miatta (is) menned kell.

Amíg ezt a szaros palacsintát kell legyűrniük minden címlapkor a netezők torkán, addig jól él és hájpol, mert leütésre fizetik. A legnagyobb trutymó dicsőítésekor szerintem prémiumot kapnak, gondolom ez a mai nap kiemelt fontosságú tehát nekik. Vérszagra és Index-címlapra gyűl a éji/nappali/ vad, megszállott csak Stefi köztük, aki jön bármikor.
@Bakter: Tudom, te hihetetlenül okos csákó vagy, nem is nagyon értem, miért nem te vagy a pénzügyminiszter.

Szerintem simán kezelnéd megszorítások nélkül azt a helyzetet, amikor a fizetésed 84%-ig el vagy adósodva.
@shinichi: NA ezt mondjuk mi is az urammal,. Örök szégyene lesz ez AB-nek és benne Bihari Mihálynak. index.hu/belfold/nepsav0605/
@De hol van Columbo felesége?: Focistának is mérhetetlenül szar volt. És önző, buta, nem csapatjátékos - ahogy mindenki, csapattársa, ellenfele emlékszik rá. Ezért ment diktátorfiókának, abban nagyot remélt alakítani.
@Anti Anyag: Mert nincs pénzügyminiszter. Ahogy köztársaság se.
@bella _ciao: Évente néhány milliárdot, amíg vannak nyugdíjasok. Legszívesebben azt írtam volna hogy 100 ezer felett 5% 200 ezer felett 10%, afeletti rész 15%. És a korhatárt is emelni kell.
De aki negyven évig építette a szocializmust, abban a tudatban, hogy hazug, fenntarthatatlan rendszer, de reménykedett, hogy nem neki, hanem az unokáinak fog a fejére szakadni a szarkastély, az ne dőljön hátra a rejtvényfejtőfotelben.
Ha megnézzük mennyi a nyugdíjkiadás összességében, NYILVÁNVALÓ hogy hozzá kell nyúlni előbb-utóbb.
A kérdés már csak az, előtte mennyire nyomorítják meg gyermekeiket, mennyire vágják agyon unokáik jövőbeni kilátásait. Maga a változás elkerülhetetlen.
@Anti Anyag: index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/09/aht_2011/

akkor elemezzünk államháztartási hiányt...

és ne haragudj, de melyik év is az "elrugaszkodás éve" és melyik a "fejlődés éve" vagy mi a szösz...
tudod én nem fletóhoz mérem a kormány gazdasági teljesítményét, hanem saját vállalásaihoz, elképzeléseihez... amelyek - mint tudjuk - hetente változnak... persze, ha neked fletó az etalon, arról én nem tehetek...

mi a beruházók legnagyobb baja a gazdaságunkkal? az államadósság mértéke, a bankok hitelképessége, vagy a kiszámíthatóság?
@mr. nick: Fogsz te még nagyot nézni, úgy látom!
@hacsaturján:

Na köllött nekem megnyikkannom, de legalább a saját jó megszokott nevemen tettem, és még azt sem mondhatja senki hogy köpönyegforgató lettem. Abban viszont igaza leehet mester, hogy stefi esetleg mégis rezső, valamint pontosan idéz, nem úgy mint egyesek, és most elkerülöm, hogy ujjal mutogassak enmagamra.

"_amikor a haza sorsa függ itten a levegőben_"

Abban viszont bizonyára nézetközömbösségünk lehet, hogy mások is függhetnének a levegőben, mint a haza sorsa. A másokról történelmi vegyesbizottság később egyeztethetne, vagy vándorgyűlést rendezhetne....
@Anti Anyag: Kurvára nincs kedvem szavakon okoskodni.
Unortodoxia az ország kirablása, ötven évre visszafejlesztése.

De okoskodj nyugodtan a bunkó haverjaiddal együtt.

Nevetgéljetek pekidzs, b+, junó pekidzs.
Addig nevetgéltek, míg valaki az arcotokra fagyasztja a mosolyt.
@Anti Anyag:
Ennél egy mezei háziasszony is jobb költségvetést csinálna, az hótziher. Baszki, hetente változik a költségvetés, milliárdokkal számolják el magukat. Persze, ilyenkor jön a duma, hogy legalább okosan "korrigálnak" meg "alkalmazkodnak a nemzetközi helyzethez", ami ugyebár feszt fokozódik. Mi a bánatos faszról papolsz itt. Rendben, gyurcsány elkúrta, bajnai megetette a libákkal, és csődtömeget hagytak maguk után. DE, BASZOD ALÁSAN, EZ A SEGG MÉG KÉT HETE SEM JELENTETTE BE A CSOMAGJÁT, AZ MÁRIS KORREKCIÓRA SZORUL. Mi a bánat történt azóta a világ vagy akár a magyar gazdaságban, hogy ilyen korrekcióra van szükség? Miközben két éve folyamatosan korrigálják saját magukat.
Félrevezető cím. Ki mondta, hogy vége a matolcsyzmusnak? Még csak most tette sebességbe magát..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Megszorításokat, még!"
"Adózni akarunk, még!"

Taxisblokád alatti ballonkabátos tüntetés meg van?
"Éljen a kormány, éljen az áremelés!"
@Anti Anyag:

erre a 13%-kos gdp arányos költségvetési hiányra van-e forrásod kedves barátom? megtudhatnám honnan veszed ezt?

termekpiac.bekesmegye.com/aktualis-gazdasagi-hirek/jovore-142-milliard-forintot-bukhatunk

tedd hozzá a gdp és a gdp arányos államadósság alakulásának a trendjét bajnai miniszterelnöksége óta és meglátod, hogy lehet itt hitelből is csodát csinálni kevés idő alatt is... és bajnainak nem jutott 2,5 év...
@jaegtoer: UGge azért ez a "vitatkozó réteg" inkább APO-papagájkommandó, mintsem valóban a sajátjukkal vitézkedő civilek? Mindig címlapkor,mindig kormánylózunggal támadnak kötelékben. ÉS mindig kurvára elégedettek az épp aktuális kormánypárti őrülettel. Ez nem vita dárgám,de súlykolás a köbön. Míg Stefi lehet görbetürkör, viccből troll, aki bármikor ill. mindig felbukkanva adja az Orvbűn-fan nagyon durva karikatúráját, addig ezek valódiak, Navra vagy Kumin fészkéből. Robin pajtás és hasonlók, napi nyolc órában muszáj nekik nyomni.

De te vedd őket komolyan, ha úgy kerekebb a pereced.
@bella _ciao: Jut eszembe mi van a 97-ben elfogadott törvénnyel, mai 2013 januárban lépne életbe és a nyugdíjak adóztatásáról szól? Az akkor magától életbe lép, tesz ellene valamit a kormány, vagy már nem él?
@Bakter:

"_Baszki, hetente változik a költségvetés, milliárdokkal számolják el magukat. _"

Méééé? mennyivel számolják el magukat, 15,20 fillérrel. Több empatiát. Aki nagy számokkal számol nem téved kicsit, ellenben nagyot hibázik. Hogy Te min fönn nem vagy akadva?!

Tévedtek! Na és!? Mi fizetjük, sajnálod?
A Főnök soha nem hazudik, mint tudjuk!
Netán vannak arra szakosodott emberei?

És a NER szellemében olykor másoktól is kérnek "egy kis szívességet":

"Körlevélben írta elő a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) a kórházaknak, hogy pontosan mit kell nyilatkozniuk, ha a sajtó az intézmény anyagi helyzetéről, illetve az azzal kapcsolatos ellátási nehézségekről érdeklődne náluk.
...
A főigazgatóknak részben – a levél tartalma szerint – azt kell mondaniuk, mindenkinek mindene megvan, illetve ki kell térniük a válasz elől, mondván: az adósságokról adat csak a jövő hónap közepén várható, de azt is majd az államtitkárság kommunikálja, mint minden negyedévben. Ezen kívül azt kell állítaniuk, hogy a Semmelweis-terv alapvetésének megfelelően, amely szerint mindenkinek, bárhol lakjon is az ország területén, egyenlő eséllyel, azonos szintű egészségügyi ellátást kell kapnia, a kórházban a betegek ellátása folyamatos, zavartalan, megbízható és biztonságos."

hvg.hu/itthon/20121018_Hazugsagra_keri_a_korhazakat_egy_korlevel
@aritus:
Szerintem gézuka valami szoclib ügynök lehet. Azt a feladatot kapta, hogy orbán ellen hergelje a varánusz egyébként békés olvasóközönségét. És meg kell hagyni, nagyon jól csinálja! :)
@Bakter: Mezei háziasszonynaklétkérdés, hogy kijöjjön a pénzéből és odafigyeljen de téllleg, mire költ, mennyije marad, stb. Mattolcsy, Orvbűn hol felel személyes vagyonával az ámokfutásért? Nekik megvan Svájcban, Kajmánokon, bárhol a kis biztonsági tartalékuk, amihez azért folyamatosan csepegtetnek ezt-azt a csirr-csurrból. Az ő és bandája bőrére nem megy semmi, játszhatnak nyugodtan a többi életével. Az egykulcsosával csak maga Orvbűn havonta 600 ezerrel többet kaszált.

@Pa Lee: :-D
@Cartman (ex Cartman): Tel Avivból fizetjük. Hogy azért Gábriel is kicsit boldog legyen.
@a szív fészkei:
Segítek nekik, legyen jobb kedvük:

A létminimum alatt élők száma a 2001 és 2005 közötti időszakban ingadozva, de csökkent, ezt követően azonban folyamatosan emelkedett. 2008-ban a lakosság közel harmada, 3 millió 300 ezer személy élt létminimum alatti jövedelemből, ami mintegy 700 ezerrel több, mint 2005-ben. [...]
Az utolsó létminimum-számítását 2010-ben tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal, és a számított értékek alapján a lakosság 37 százaléka, azaz 3,7 millió ember él létminimum alatt.
Az elmúlt másfél év szegényedési tendenciái alapján 2012-ben már elérheti a négymilliót.

Csak így tovább?
@komplikato: Most ki fog egyensúlyozni merevrészegen az ablakban? Amúgy Horváthról csináltak pénzt Veszprémben. Na ilyen a helyzet itt. Ez az ember pénzen virulhazánk legnagyobb dicsőségére. Akkor itt mást is akar valaki, mint kuszaságot és részeg ámokot?
@a szív fészkei:

Nem, nem drága Szívem! Volt olyan elvtársam még a NER kezdete előtti időkben, időkből, akit saját szájúlag küldtem el a petsába, nem feltétlenül udvarias szóvirágokba rejtve a felszólítást, mert annyira elképesztő és mocskos szájú volt. (ez utóbiban mondjuk én sem vagyok nagyon tiszta), na de mégis!

Amúgy meg én sem jeleskedek, sokszor annyira off vagyok hogy csak csodálkozok senki nem küld a .... na oda... Télleg liberális banda vagytok Ti itten, essen belétek az öröm!:-) Na, 23-án találkozunk? beszéljük meg mail-ben.
Szerintem külön ezredünk lehetne:-)
@Dr. jenőke (jenőke): És kitántorog lassan félmillió emberünk. Horthy reloaded. Meglesz, hisz ez a vágyuk. A Kossuth térre is muszáj ezért elbaszni egy csomó pénzt.
@jaegtoer:
Olyan empatikusan dobálnám be nekik a banánt a rácson túlra, hogy Disney rajzfilm lenne belőle.
@mr. nick: Nos, hanincs penzem, akkor mindegy, hogy 10 forintom, vagy tizezrem nincs....
De ha mar csaladi potlek: miert jar ALANYI jogon, olyan jovedelmueknek is, akik tobbszoroset keresik az atlagbernek?
Netto csokkenes....Az egykulcsos adokcsokkentes az adojovairas kivezetesevel a kollegaim egy harmadanak CSOKKENTETTE a fizeteset. (a kompenzaciosdit hagyjuk, ha kerhetem!)

Ertem en, hogy szerinted lehet takarekoskodni, meg eldobalni a mobilt, ez rendben van. Egy hatarig. Utana nem lehet, es minel jobban takarkoskodsz, egyre nehezebb lesz - kb. mint egy parabola-gorbe.

Arrol nem is beszelve, ha egy vallakozas ado- es jarulekterheit, valamint a rengeteb egyeb fizetnivalojat osszeadod, hamar rajossz, hogy nem erdemes belevagni - torvenyesen legalabbis semmikeppen.

Na, ha pedig nem eri meg vallalkozni, mi a fenebol lesz adoztathato haszon, amibol csaladi potlekot lehet fizetni!?

Kezdheted megoldani az egyenletet, remelem sikerul!
@jaegtoer:

ha mostan eszt a felfüggesztősdit konkrétan farkos csapó gyurka esetiben említi, akkor kéntelen vagyok leheveredni a következetesség kősziklája előtt, noha fleto fan mivoltom erősen predesztinál az elbambulás fele.
@a szív fészkei:

"_Focistának is mérhetetlenül szar volt_"

Ez a baj! Ha tudnád, hogy milyen jó lett volna, ha sikeres. Most lenne egy jó focistánk valahol a világban, és egy vállalhatóbb miniszterelnökünk. egy építkező és nem egy harcoló.
@jaegtoer: Már szerveződik a Varánusz őrs, ahogy olvasom. Mi tuti megyünk az urammal, a fiam is, de tőlünk külön- remélem összefutunkvele - , rokonokkal is talizunk ott, bárkivel tehát szívesen. Nagy babazsúr lesz! ;-DD
matolcsy a modernkori rák = 1-es típusú cukorbetegség

ha elfingja magát a galamb az ablakban, már arra is korrigálni kell az adagot

és ha nem is ért hozzá = irány a temető
@MACISAJT:
"Egyrészt a libaszakértő felvett és eltapsolt
a 13 milliárd euróból 9,5 milliárdot.
Orbánék meg ezt VISSZAFIZETIK."

egyszer fent, egyszer lent.
nem tudod, melyik volt az a tajparaszt, aki megvette a gripeneket a NATO kompatibiltásra hivatkozva 160 mrd forintért (OGY határozatot is sértve), majd megállapodott a BAE systemssel, hogy csak 2004-től kelljen kifizetni? és persze csak szállítás után derült ki, hogy a feladott (megrendelt) gépek NEM NATO kompatibilisek, ezért még egy kicsit rá kellett költeni - 240 mrd lett a vége?
Sanda gyanúm van: tán csak nem vették meg a törököket, hogy a 3:1 mámoros árnyékában pekidzseljenek.
@Blogger Géza: Latom, a szamok nem zavarnak nagyon ossze...

Csokoltatom G.Fodort, ha atkopogsz a jussodert, ne feletsd el megemliteni, hogy rajta van a listamon.
@a szív fészkei: Hájpoljon a mocskoskurvanénikéjét Felcsúton, ne itt.

Emberek millióinak teszik tönkre az életét ez meg itt jópofizik.
Jópofizna személyesen, ahhoz nincs mersze, csak nyájban közösen bégetve..
@Secnir:
No meg az ő zseniálisan kiadott államkötvényeinek kedves kamatát ki a rosseb fogja megfizetni?
@jaegtoer: Volt már focista miniszterelnökünk, ebben sem ő az első, brühühühü: hu.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Istv%C3%A1n
@Pa Lee:

"Ki mondta, hogy vége a matolcsyzmusnak? Még csak most tette sebességbe magát.."

Megvilágosító volt felvetésed, köszönöm!
Rájöttem, hogy hazánkban egy olyan fizikai kísérletsorozat zajlik, amihez képest CERN a fasorban sincs!

Mert a fény terjedési sebességét ismerjük.
Na de a sötétségét?!
Na ugye, pupákok! :o)
@Blogger Géza: Ezt a kibaszott propaganda szöveget,baszod!!!
Eeeeeeeez iggggeeeeennnnn!!!:))
Anyádat.
Idióta.
@Habakuk999: Honnan tudod, hogy nem járt már ott, és viseli a szent alcsúti kézrátétel nyomát,mint Stefi??? :-DD

Ja ez a Pityu minielnök válogatott is volt, tehát ennél blaszhármasnál mindenképp jobb focista.
@Anti Anyag: A GDP aranyos allamadossag 84%? ILYET LE MERSZ IRNI, ELVTARSAM?

(ha melleirod, hogy 78%-rol csokkentettuk, meg meguszhatod....)

Amugy ha 2.4MFt az eves jovedelmed, es kb. ket millaval tartozol, az a mai Magyarorszagon nagyon jo arany.
@shinichi: Én úgy látom, sajnos nem. Pedig a gazdaságból elvenni pénz nem szabadna, jobban mondva minden meglevő pénzzel a gazdaságot kéne támogatni. Különben meghalunk.
@MACISAJT: Rendben, legyen ez a hiteles kimutatás.
Ezek szerint 2010 áprilisában átvették az országot 19.323 milliárdos államadóssággal. Ma van 20.653 milliárd!
A kérdésem változatlanul csak az, hogy hová lett a 3.000 milliárdos magánnyugdíj, és hogyan csökkent, ha nőtt nem 2.000, hanem "csak"1.330 milliárd forinttal az államadósságunk?
Lehet, hogy butus vagyok, de hülye nem!
@hacsaturján: Ez szép, bár a fletot értem csak belőle. ;-DDD

@Bakter: DE a Bajnai ottlétével beleköpött ebbe a szép diadalba is, na. Nem tud azaz ember viselkedni.
Arra a kis apróságra már ki sem tértek, hogy ez az aranyember mivel indokolta ezt a kis kiigazítást? Az EU elszámolta magát, és most majd várnunk kell, hogy rájöjjenek erre és akkor majd visszacsináljuk, visszacsinálják, vagy mi. Azért még mindig gondolnak a Fidesz kemény magjára, ne maradjanak gondolati támasz nélkül.
Vicc, paródia miközben a közönség a vérében fetreng.
@Anti Anyag: Most meg Viktort hazudtolod meg....nem lesz ez igy jo, tessek jobban figyelni az eligazitason!

Egy kis onkritikat kene gyakorolni elvtars, utana egy-ket szeminarium a Szazadvegnel, es maris beszelhetunk egy eloleptetesrol, vagy esetleg valami kozbeszerzest is tudunk intezni.
"Lemondott Hoffmann Rózsa helyettese"
Jaj, hát kávé előtt olvastam, és csak az elejét.
Majdnem elvitt az infarktus...Szép halál:-)
@tomwar: De nem az a a csontos Varga baja, hogy nem fogyasztanak orrba-szájba az emberek? Ha takarékoskodnak, akkor jóformán semmire nem adnak ki pénzt. Akkor mi élénkül a kurvaanyázáson túl? www.bestbankar.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=362:nem-fogyaszt-eleget-a-magyar-szkoes-a-banki-hitel-is&catid=3:penzuegyi-hirek&Itemid=13
@MACISAJT: Hogy csúsztatsz baszod!
1.: A jobb oldal picsogott a Bokroscsomag miatt, most meg ők csinálnak dupla akkorát.
2.: Bokros stabilizálta és növekedésnek indította a gazdaságot, ebből élt a csuti főnököd is előző regnálásakor.
3.: A "Matolcsy pekidzs" meg az előző csomagocskái simán aortán bökik a gazdaságot, épp recesszióban vagyunk, ami tovább mélyül.
A békemenetre az is mehet, akit nem hívtak?
Esetleg békejobbot nyújthatnánk Európának.
Ha már békemenet...
@AnnaKarenina: Ahelyett, hogy eladná szépen a vérét Bécsben. Ha még van ez a kis vérturistáskodás egyáltalán. www.medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/veret_veszik_a_magyarnak__havi_140_euro_is_osszejohet
@stf!: Hoffmann Rózsa csak Orvbűnnel együtt tűnik el.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Na ráérez a basztatás ízére... :-)) Lenyúlja a focimániáját, az embereit, szépen lassan de halad.
@a szív fészkei: Tel-Avivból???? Most viccelsz??? Te nem tudtad, hogy a zsidók maximálisan meg vannak elégedve viktorkával??? Tényleg egyre kevésbé értelek. ;)

A századvé G-en keresztül ők is adják neki a tanácsokat (lásd Birnbaum és Finkelstein haver)

index.hu/belfold/2012/05/14/amerikaiak_es_izraeliek_a_magyar_politika_hattereben/

Mind eközben - fokozván az élvezeteket - már az izraeli főrabbi is folyamatosan imádkozik érte, hogyaszongya:

"továbbra is sikerrel vezesse országát méltósággal, megértéssel és bölcsességgel".

hvg.hu/itthon/20121015_Orbanert_imadkozik_az_izraeli_forabbi

Nem is értem, hogy lehettek olyan fújjnácik és antiszemiták, hogy folyamatosan szidjátok fényességes vezetőnket. :)
@a szív fészkei: Mit szólnál ha velem is találkoznál személyesen??? :)
@a szív fészkei: Nem rossz.:)
Bár tulajdonképpen annyira bugyuta Matolcsynak ez a magyarázkodása, hogy már a bérencek, csatlósok se dobják be érvként.:)
Hogy a mustármag virágozna már ki a
nagyvezér okos homlokán!
Hogy a szeri turul nemzené már belé a közgazdaságtan alapjait Györgyünkbe!
Hogy a félázsiai fajzat lelné már ki
a vásárhelyi tündérbokréta állát!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Anyjukokat. És kerüljenek valami komoly kórral a szerintük oly megfelelő kórházi körülmények közé, de ne a kiemelt luxuskórházakba. Majd meglesz mindenük, ha beviszik a rokonok.
@AnnaKarenina: Mattolcsy ezért van tartva. Őtőle senki nem vár el értelmet. Ahogy Rózsilelkemtől se. Ők a vezér magyar hangjai, szerintem a kettőspontot se saját maguk találják ki a mondandójukban.
@ormány triktor: @MACISAJT: És azt nem másolod be ide, hogy "forrjon össze ami összetartozik, bukjon együtt a ballib". Azt a nótát nagyon szeretem. Egyébként kérdezhetek valamit? A minisztériumban neked a munkaköri leirásodban benne van a blog.hu-n való kommentelés, vagy ez afféle szorgalmi feladat a részedről, amit hűségből csinálsz?

Macisajtnak fázik a nyelve :-)
@a szív fészkei:

pedig ippeg ő a kakukk tojás. :))
@AnnaKarenina: Na azért MACISAJT még bármikor bármit megvéd.
@MACISAJT: "Egyrészt a libaszakértő felvett és eltapsolt
a 13 milliárd euróból 9,5 milliárdot.
Orbánék meg ezt VISSZAFIZETIK."

Ezt a hitelt vett fel és fizetett vissza című baromságot hagyjátok már. A meglévő és éppen lejáró államadósság vált gyakorlatilag finanszírozhatatlanná, ezért kellett az IMF-et bevonni. Amit nem sikerült a piacról megújítani, az lett finanszírozva az imf pénzből. Ez nem valami új, minden eddigi tartozáson felül megjelenő hitel volt. Amikor a piaci finanszírozás lehetővé vált, akkor a lehívott részletekből pedig a jegybanki tartalékot duzzasztották föl.
Vagyis ez nem egy semmire felvett és eltüntetett felélt pénz. Megvan az utolsó fillérig, hogy hová került.
1. A piacról fel NEM vett pénzmennyiséget váltotta ki.
2. Megvan tartalék formájában.

Orbán nagy visszafizetése szintén így történt. A piacról vett fel hitelt 7-8% -ért és abból kifizette a lejáró IMF esedékességet ami 3% volt vagy valami olyasmi. Zseniális biznisz. Vagyis nem fizetett vissza semmit, csak megújította a fennálló tartozást. Szarabb feltételekkel.
Az egyetlen számottevő 'visszafizetés' - adósságállomány csökkentés - az ellopott MANYUP pénzekből történt, illetve a bevont állampapírokat már nem kellett kifizetni. Az a vagyon a GDP 10-11% volt, ennek felélésével sikerült kb. 3%-al vágni az adósságállományt. De ennek az árát az átlag magyar 20 év múlva fogja megérteni. Az átlag fideszes akkor sem.
Azóta lényegében csak az árfolyam ingadozás mértékében változik az adósság. A nettó GDP arányos csökkent pár százalékot, A bruttó államadósság - a megtakarítások égetése miatt - pedig a kb. 70%-os szintről most hozzávetőlegesen 90% körüli. Gratulálok gazdáidnak.
@butus: Erre sosem kapsz válasz MACISAJT-tól. Úgy tesz mintha sosem olvasta volna.
Gyerünk fideszbirkák,magyarázzátok a magyarázhatatlant!:))
Majd még rátok nézek!
@shinichi: MACISAJT ezt minden blogba behazudja és kb te vagy a tizedik aki ráborítja ezt a hazugságot. Ettől függetlenül újra és újra beteszi.
@butus:

így már jogos és már nem is "butus", hanem Butus.
@shinichi: Át kell alakítani a nyugdíjrendszert, tény. Az a jövő. A mostani nyugdíjasokból 1.300.000 kap százezer Ft alatti nyugdíjat. Ebből elvenni? Az éhhalál lenne.
Tehát marad 700 ezer nyugdíjas, akit adóztatnál.
Nekik az éves nyugdíj (remélem jól számoltam a HVG adatai alapján) kb. 1.450.800.000,- Ft. Vegyük a 16%-os egykulcsost, az 232.128.000,- Ft. Ebből max. egy újabb hirdetési kampányra futná. Értsd meg, a tömegek 100 ezer alatt kapnak, az adóztatni szemétség, bár Orbánékat ez nem szokta zavarni.
Mondjuk a 6%-os (inflációs) nyugdíjemelést marhaságnak tartom, miközben az aktívaknál ez nem érvényesül.
@komplikato: úgy emlékszem ezt kivették, még büszkék is voltak rá.
@jaegtoer: Amennyiben ehhez hozzáadom a 2011 évi önkormányzati 1.400 milliárdos adósságot, amit a kincsári kimutatás nem tartalmaz még többről van szó, mint amit eredetileg leírtam!
Szentendrén retteghetnek. Elkezdték bontani a sétányon a régi, megrogyott gátat, mert hightech mobilgátat létesítenek a helyén, amit a "hölgyek is könnyűszerrel összeraknak". No most ezt a beruházást Dietz polgármester közlése szerint egy az egyben a matekegyes Zúnió támogatja 1,8? milliárddal. Mi van, ha a Zúnió tényleg szokik elszámolni magát, és rájön, hogy az az összeg valójában 1,8 millió? Akkor a Görög Kancsóból Csónakház lesz árvízkor...
@shinichi:
Csatlakozok... Azzal, hogy aki ezt az egyértelmű és tiszta dolgot nem látja, az vagy tök hülye, vagy megfizetik a minisztériumban, hogy ennyire tök hülye legyen. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nem köll ezeknek hülyedíj, voluntírek:
"A januári Békemenet megmentette Orbán Viktor miniszterelnököt, akit kormányával együtt meg akart buktatni a baloldali érzelmű Európai Unió. A menet szervezői szerint azért fontos, hogy október 23-án újra megjelenjenek az utcákon a kormány támogatói, mert az ország zsarolói miatt meghozott, de valójában a zsarolókat sújtó Matolcsy-csomagra ismét háború lesz a válasz. A kormányt védő menet a Széna térről indul."
Bezzeg Navracsicskáék ezt is jobban tudják... :(

"Nem az áfacsalások száma volt átlagon felüli, hanem a NAV uniós áfa irányelv ismerete átlag alatti.

A NAV az esetek döntő többségében jogtalanul korlátozza az áfa levonási jogot. Még azokban az esetekben is jogszerűnek tartja az áfa-levonás korlátozását, amikor a számlakibocsátó befizette az áfát. Napi gyakorlatomban azzal találkozom, hogy a NAV már a 2012. második negyedéves áfát is ellenőrzi. Tehát a NAV az áfa ellenőrzések tekintetében „csúcsra van járatva”. Emiatt teljesen megalapozatlanok a „csomagokban” azok a tételek, melyek az áfa hatékonyabb beszedésére alapoznak. Így irreálisak azok a tervek, melyek a pénztárgépek NAV-hoz bekötésétől remélik 95 milliárd forint."

adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Matolcsy_csomagja_bedontheti_a_meg_mukodo_c_6WJ580#

A pénztárgépes kollégát már meggyanúsítottuk kormányzati kapcsolatokkal, mert magától nem lenne ilyen hülye ő sem.
Meg az is kretén, aki azt hiszi, a pénztárgéppel csalnak. Hát nem... :)
@Bakter: De milyen jól fog mutatni ott a pocakos mellszobor gumicsizmában!
@belekotty:
Megfizetik érte, mint a ku.vákat. :)
Tehát, szimpla ribanc, aki egy kis apróért árulja magát, a NER dicsőségére...
Egy idő után viszont kikopik a piacról a kicsike, úgyhogy most élvezkedjetek vele!!
@Bakter:
Mi van??? :))

"az ország zsarolói miatt meghozott, de valójában a zsarolókat sújtó Matolcsy-csomagra ismét háború lesz a válasz"

Ezt baszki valami elmebeteg jogászköcsög írta, valamelyik olyan agyonművel és képzett paraszt, aki életében a "munka" szóval csak a viccekben találkozott, vagy akinek a Gizike, meg a Gőzeke is összecseng, de értelmi képességei max. könyvlapozgatásra teszik alkalmassá.
Most megszerezte a billentyűzetet és bepróbálkozott!
Ekkora tetű egy bagázst, még a végén MI leszünk a hibásak, mert TündérGyurci és kretén bábmozgatója nem szedik rendesen a tablettáikat...
@MACISAJT: te istenbarma, te. ekkora öngólt hogy lehet lőni? most csak még jobb lesz nekik
"Majd kidoboltatja ezúttal 300 millióért minden nyomtatott termékben és a tejesdobozok oldalán hogy a Zúnió a hibás"

Jelentem, megtörtént. Az index.hu előbb megjelent cikkéből idézve:

"Útonállóhoz hasonlította az Európai Uniót Bayer Zsolt, az október 23-ra tervezett újabb Békemenet egyik főszervezője, olyan útonállóhoz, aki megzsarolta a Magyar Köztársaság kormányát"
@jaegtoer: Rengeteg csúsztatás van abban, amit írtál.
1, Az ide irogatók többsége nem állítja, pl én sem, hogy a 2010-es kormányváltással baszódott el Magyarország nagy lehetősége, hogy diktatúrából demokrácia és kapitalizmus legyen. Hanem sajnos ez egy folyamat, ami kb 2000-e óta, a két éves költségvetéssel kezdődött (van, aki ezt elfeledte?!)
2, Abban van különbség, hogy melyik kormányt, melyik politikust hibáztatjuk inkább, én magam nagyjából mindegyiket.
3, Abban van egyetértés, hogy ennek a folyamatnak a végén az Orbán kormány már minőségileg különbözik az eddigiektől, tudod, mikor a mennyiség minőségbe csap át. A 2/3-os kormány többséget kihasználva mind a poltikai berendezkedést, mind a gazdaságot pofátlanul, kártékonyan csak a maguk hasznára alakítják át, ezzel lebontva a jogállami, demokratikus működést, és gazdasági romlásba taszítva az országot. Ideológiai és szimbólikus versenyben van a szélsőjobbal, ami plusz bónusz az elkúrásban, a gazemberségben. Akik a szövetségeseink volnának azokkal harcban áll, ezzel is mérhetetlen károkat okozva az országnak. Szövetségeseket pedig fél és egész diktatúrákkal keres.
4, Abban is viszonylag nagy az egyetértés itt a blogon, hogy Orbánt úgy leváltani, hogy arra a folyamatra, ami idevezetett nem reflektálni, azaz PÁRTFINANSZÍROZÁS TRANSZPARENSÉ tétele, ÜGYNÖK TV és a többi, akkor semmi nem fog változni, ugyanez a szar fog folytatódni. Azaz, csak úgy érdemes leváltani az Orbán kormányt, ha olyan politikai erőt tudunk hatalomba segíteni, amely meglépi ezeket.
5, Kire gondoltál itt, amikor azt írtad, hogy érdemes velük szóbaállni?! Macisajtra, aki valamelyik minisztériumban a rendszer kegyeltje? Vagy Blogger Gézára, aki többek között azt volt képes leírni, hogy Magyarországon a felsőoktatás brutálisan túlfinanszírozott volt, tehát helyes, hogy elvontak pénzeket?
6, Hülye vagy:)))
@csárli hárper:
Ezek egyre betegebbek.
Az adu ász a "meg akarták merényelni" játék lesz. Bástya elvtárs kórban is szenved a Kedves Beteg... :)
@bella _ciao: Nem a százezer alattit, hanem a csak a feletti részt kéne adóztatni.
Az remélem nem komoly, hogy másfél milliárdból megvan 700 ezer ember nyugdíja? szerintem valamit elszámoltál.
@csárli hárper: Ahogy már többször mondtam volt, ezektől akik ilyenben hisznek, ehhez az arcukat adják igenis az utolsó fillért is el kell szedni bármilyen adó/sarc formájában, mert igényük van rá. Aki adni akar Isaura felszabadítására attól el kell venni mindenét, az utolsó szaros gatyáját is, attól lesz csak boldog.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Vazze, ez utott igy ebed utan...a sotetseg terjedesenek sebessege....aaaaa!!!!:-))
@zsg?:
A zsírdisznó Bayer Zsolt?
Apránként vágósúlyban van már?
A Népszabadságos Bayer?
Na az egy hiteles ember még! :)
@De hol van Columbo felesége?: a 23 év alatt (vagy inkább úgy mondom: '93-as fidesz székház ügytől kezdve) nyúlta le O.Viktor nagykorú és társai az adózók pénzét, egyebet sem csinált, csak kavarta a kakit, elverte a pénzt a parlamentben. (Listán!)

Bárki más max. 4-10 évig volt politikus közpénzen, mert ha elkurta akkor elment, de őkegyelmessége folyamatosan lopott és egyezkedett, mindenből kivette a részét.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kétszer nekifutottam a cikknek, és nem hittem a szememnek, 2012-ben egy EU tagországban ilyen marhaságokat vizionálnak az idióták, és ami a legszomorúbb van barom aki beszopja...menthetetlen ez az ország :(
1. Eddig a Varánusz úgy hivatkozott Bokrosra mint a 2000es évek eleje konunktúrájának fundamentumára. Akkor Matolcsy ugye még jobb, nem?

2. Nem volt 2. vh óta nem látott VG recesszió Bokros idején, őt csak úgy a saját balfaszságait javítandó kapták elő maszopék.
@ormány triktor: az lehet, de a sarkítást nem én kezdtem, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Nagyon bicskanyitagató stílusban írt arról, hogy ő mennyire jól járt.
A mi családunk pl akkor jár jól, ha romlik a forint, én mégse örülök ennek, sőt.
Tulajdonképpen abban vagyunk érdekeltek, hogy Matolcsyt a jóisten még sokáig tartsa meg gazdasági miniszternek. Mégis pont ennek az ellenkezőjét szeretném, mert bár idegenszívű mocskos hazaáruló balliberális vagyok, de valamiért izgat a hazás sorsa.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: amit művelnek a kedves vezető seggét nyalva, már tényleg Isaurai mélység...
@csárli hárper:
Ebben az országban én már semmin nem csodálkozom.
A hívőket is értsd meg - könnyen süketek és vakok, hisz Piktor seggébe vannak szorulva.
A rengeteg csicska majd akkor kezdi pedzeget, hogy a bráner rossz oldalán álldogál, amikor a gyerekének a jövője csak az Orbán, Nyerges nagybirtokok valamelyikén, vagy a Simicska Zrt. valamelyik útépítésén biztosítható. Sajnálatos, de a plebs átlag IQ-ja 85. Mégis, mit vársz tőlük, az ő szintjükre lövi be a mondandót a fidesz sci társasága, a minisztériumi trollok meg főmunkaidőben támogatják a népbutítást.
Ráadásul "kormányzati propaganda" néven néhány milliárdocskával megtámogatják a pártpropagandát, a Simicska Zrt hirdetési csatornáink keresztül.
@shinichi:

"Az egyetlen számottevő 'visszafizetés' - adósságállomány csökkentés - az ellopott MANYUP pénzekből történt, illetve a bevont állampapírokat már nem kellett kifizetni. "

Erről akkor a Magyar Narancs így emlékezett meg:

"A magánnyugdíjpénztárak az elmúlt tíz-egynéhány évben hozzájuk utalt járulékok egy részét állampapírba fektették, azaz kölcsönadták az államnak. Az állam tehát tartozott a magánnyugdíjpénztáraknak, a magánnyugdíjpénztárak meg a tagjaiknak, akik a kötelezően fizetendő járulékaikat nekik utalták. A magyar állam viszont azokat a papírokat, amelyekre a felek a tartozás (meg a kamatok) összegét felírták, először erőszakkal elvette a magánnyugdíjpénztáraktól, majd most összetépte és lehúzta a slózin. Ennyi történt. "Magamnak vezénylek, magam hajtom végre!" - rikkantotta Tóth Loránd százados, majd "Harchoz!"-t kiáltott, és szemléltető célzattal a pocsolyába vetette magát. Magamnak tartozom, magamnak adom meg! - rikkantotta Orbán Viktor, és hozzátette, hogy sokkal többet is meg fogunk mi még adni. Azt nem mondta, miből. Igaz, azt sem mondta meg, hogy ezt az adósságot miből adtuk meg: a későbbi adósságokra félretett pénzből."

magyarnarancs.hu/publicisztika/amitas-76355
@aranyhorcsog:
Ott akkor jön a nagy bukta, amikor kikerül a hatalomból, hisz akkortól fog borulni a bili és derülnek ki a nagy turpisságok. Mert eddig hidd el, csak az aprópénz csengését hallottuk, de még a javát nem is láttuk! :(
Azt hiszem, igen kevés időnk van a zsákutca végéig. De a kormány tövig tapossa a gázpedált. Tegnap ezt írtam be a vastagbőr blogra a banki különadó fenntartása, sőt emelése kapcsán:

"A bankok mérlegfőösszegre vetített adójának régóta semmi köze ahhoz, hogy a bank termel-e nyereséget. A bankadó által okozott veszteséget a tulajdonosok egyszer-kétszer kipótolták tőkeemeléssel. Te újra és újra tőkét emelnél, azaz pumpálnád a pénzt a feneketlen kútba, vagy hagynád bedőlni a francba az egészet?"

Ma azt nyilatkozza a bankszövetség, hogy :

"A bankoknak drasztikusan csökken a hitelezési képessége, a külföldi anyabankok nem képesek garantálni a szükséges extraforrást. Ha ezt nem tudják garantálni, akkor le kell építsük a vállalati hitelek egy részét, ezzel pedig a magyar GDP 10%-kal csökkenne."

Nyilván ebben van egy jó adag ilyesztgetés is, de attól ez még realitás. Egyetlen épelméjű nyugati bankvezér sem fogja a pénzt számolatlanul tömni a kormány lukas zsebébe.
Most olvasható hogy a baloldali brüsszel meg akarta buktatni orbánt tavaly ezért kellett a békemenet :)))

1. Brüsszel nem baloldali , főleg tavaly nem volt az (MErkel, Baroso, Sarkozy közül egyik sem baloldali)
2. Ha Brüsszel meg akarta volna buktatni Orbánt akkor megtette volna már rég, és biztos nem pár ezer ember utcán vonulása tántorította el őket.
3. Orbánt senki sem akarja megbuktatni egész egyszerűen mert szarnak rá, olyan kis porszemek vagyunk mi a tengerben. Addig ugrálnak és szabadságharcolnak amíg tényleg a piac fog büntetni és olyan államcsőd lesz itt és olyan gazdasági zuhanás amihez képest az 100000000000 trillió pengős válság kutyafüle volt. Na ez fogja megbuktatni Orbánékat és nem Brüsszel, és akkor fog pánikban majd Orbán a Merkelnek telefonálgatni, csak akkor már késő lesz és Merkel asszony nem fogja felvenni a hívást...
4. a legrosszabb hogy a sok szemellenzős még be is veszi ezt a Brüsszel meg akarta buktatni szöveget gondolkozás nélkül...
@aritus: Konkrétan 110 ezren jelentkeztek idén is a felsőoktatásba (ami pl több, mint a 2008-as 100 ezer alatti létszám) , nyilvánvaló, hogy ahol egy évjáratba ennél nem sokkal több ember tartozik, ez egy hatalmas szám. Ahol a magyarnál jóval magasabbak a bérek, és senkitől nem kérnek tandíjat, ott persze hogy jóval magasabb az állami kiadások aránya felsőoktatásra, ez nem meglepő. Kérdés, hogy melyik állam tudja ezt tartósan vég nélkül finanszírozni. A magyar jó eséllyel nem.
@zsg?: Bayer elvtárs egyszer kérni fogunk magától egy kis szívességet.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: és az egészben tényleg az a legszomorúbb, hogy szarnak a gyerekeink jövőjére...
@Cartman (ex Cartman): Szerintem Gézát tahótlanítsa mindenki, én már megtettem; nem kap válaszokat, megunja, és hazamegy.
Azt hiszem így nem helyes. Idézet az indexes zsarolós cikkből: " megzsarolta a Magyar Köztársaság kormányát."

Tudtommal Magyar Köztársaság, mint tulajdonnév már nem létezik...
@Blogger Géza: Mi köze a jelentkezők számának ahhoz hányan indultak valóban azon a szakon amin tervezték?
Ha nincs pénz, akkor nem kell hazudni, hogy azért van átszervezés mert az így jó, hanem azt kell mondani, hogy nincs pénz.
ha ez megszorítás, és az, akkor nem kell kamuzni, hogy nincsenek megszórítások.
@Bakter: Olvasta és a fejemet fogtam, de komolyan. Olyan ez a duma mint egy paródia a múlt rendszerről és az 1984 című könyv szerelemgyereke. Hát, vonulgassanak csak oda vissza a városban, mintha ingyenbanánt osztogatnának. Cipeljék a transzparenst, hadd röhögjek. Én majd a szavazófülkébe fogok vonulgatni a maga idejében.
@Fatal Error! System Halted!: Várjál még az ilyen kijelentésekkel, mert két hét múlva háromszor ilyen jó lesz. :)
@orient:
Viszont a csökkent értelmi képességűek zabálják ezeket a konteókat! :)
@shinichi: Ez is egy lehetséges program. "Szivassuk halálra a gyerekeket és a gyerekes családokat. " Nekem nem szimpatikus. Sem a hosszú távú társadalmi-demográfiai hatások miatt, sem a társadalmi igazságosság miatt. De ha neked az, csinálj egy ilyen pártot, szerezd meg vele a többséget, és hajrá...
@ormány triktor:

Ha lesz szavazófülke.

A puccskísérletes cucc volt már, három lábbal, a CNN is benne volt. :D

hvg.hu/itthon/20120209_orban_vitaindito

Tóta ezt írta akkor:

hvg.hu/w/20120210_puccs
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Még egyet, jó?

@Blogger Géza: Bokrosnak is volt tandíj-elképzelése, ami jóval kevesebb volt a diákok számára, ráadásul jobban honorálta a jó eredményeket. A lehetőséget mindenkinek meg kell adni a tanulásra, mert ezen a társadalom jövője múlik és ez a társadalmi mobilitás egyik alapja. Az alkalmatlanok amúgyis kihullanak a rendszerből.
Plusz, semmilyen indok nem lehet a jogász- és közgazdászképzés ellehetetlenítésére.
A helyzet egyre komikusabb. Na nem az ország helyzete, hanem a fidesz hívők helyzete, amikor nem győzik kapkodni a fejüket, mert hiszen a hazazavart imf-et visszahívta a vezér, de egyik pillanatban nem kellenek nekünk, aztán másnap azt böffenti a felcsúti bugris, hogy mégis, aztán nem szorítanak meg, és egy héttel később megint nem szorítanak meg, de minden megszorítás azért nem történik, mert zsarol minket az az unió, amelyik annak ellenére baloldali, hogy jobboldali többség van benne, stb.

Annyira kétségbe vannak esve, hogy minden logikát nélkülözve, mindenről bebizonyítják hogy az az unió művé, a vezér tévedhetetlen, bármi baj van, azt más okozta.

Tegnap valaki azt írta, hogy a fidesz a szocik választási csalása miatt bukott 2002-ben. Amikor figyelmeztették, hogy akkor a fidesz volt korményon és pintérnek hívták a belügyminisztert, akkor azt írta, hogy de akkor is csaltak a szocik, csak nincs rá bizonyíték.

Nekik nem kell gondolkodni. Ők hisznek. Nekik ennyi elég.

Én ismerek épelméjű fidesz szavazókat - a gyomruk forog attól, amit ez a szerencsétlen húgygagyú és a kormánya művel, és szégyellik magukat azért, mert valaha is egy platformon voltak olyan emberekkel, mint akik itt védik a fideszt, még akkor is, ha az az arcukba szarik.
@Ándi bácsi: gyengébbek kedvéért Bokrosra az Antall-kormány balfaszságainak javítása miatt volt szükség.
Mátolcsy a sajátjaira is képtelen hülye.
@Kotkodus: Megmondom. Akkor kezdenék aggódni, ha akkora GDP visszaesés lenne, mint Bajnai idején, nagyobb munkanélküliség, mint Bajnai idején, és úgy nőne a GDP-arányos államadósság mint D-209, Gyurcsány és Bajnai idején. Akkor kezdenék aggódni. Ami most van, az bakfitty.
@Blogger Géza: "a csökkenő GDP-arányos adósság"

ezt már nagyon várjuk, de eddig csak az árfolyamingadozást láttuk, eredeti pénznem összegében sehogysem akar csökkenni az a fránya adósság - még a MANYUP pénzek ellopása után sem! próbálkozol valaha is igazat írni, vagy inkább azt írod, amit megfizetnek? és majd az ezévi GDP-visszaesés miatti hiánynövekedést mire fogod?
@Blogger Géza: Életben nem győzöl meg, hogy csökkent a munkanélküliség, amikor 100 új munkahelyre amit szénné propagálnak a hírekben jut 1000 leépített és a vállalkozások meg cégek menekülnek külföldre ...
Most már a nyári diákmeló, meg idénymunka is fel van tüntetve aktív munkavállalónak. A közmunkás meg munkakeresési járulékról lecsúszott sok százezer ember nincs benne a munkanélküliek statisztikájában, az ideiglenes köz-foglalkoztatottak akik "felfüggesztésben" vannak szintén nincsenek. Sem az a pár százezer ember aki elmenekült külföldre melózni ...
@Blogger Géza: ja, te is a világgazdasági válságot tagadók közé álltál, és próbálod a nyuszira fogni. tudjuk, hogy direkt csinálod, csak szerencsére egyre kevesebben veszik be. te viszont teli szájjal szopod.
@aranyhorcsog: + 1 És nyolc évig mindennemű munka nélkül vette fel a nem kevés járandóságát, mint ogy. képvizelő. Munkalapú társadalom, bakker! Ő a totemállatja.
@zsg?: " Mivel hazánk nem kőolajexportáló nagyhatalom, és más alapanyag- exporttal sem látszik megfinanszírozhatónak a gazdaság, maradna a termékexport. Ahhoz pedig termelői munka, beruházás, például a külföldiek itteni beruházása, szükségeltetne. Ha nem akarnak hiteleket felvenni, és a beruházások ismerten csökkenő tendenciát mutatnak, akkor közvetve, vagy közvetlenül a lakossági pénzeszközök állnak csak rendelkezésre. Ha úgy tetszik a magyar családok tartalékai, megtakarításai, az általuk termelt értékek ellenértékei, és a hasonló apróságok." endresy.blogspot.hu/2012/10/gyarmati-apoltak-koltsegvetodese.html
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Persze, nyilván semelyik más országban nincs rendőrségi elitalakulat vagy terrorelhárítás, csak nálunk. :) És persze nem volt más néven korábban Magyarországon sem... :) Ez a kormány meg ne építsen semmit, vigye be a kegyelemdöfést az építőiparnak!
@londonterminals: bizony. De a manyup körüli hazudozás tovább él és virul.
@dr Kangörény: Lennének ez utóbbiak már min él többem és állnának ki egykori kedvencük ellen!
@Blogger Géza: Építőipar? Mennek a közmunkások Ócsára!
@Fabius:

Ebben nem maga a megszoritás a rossz, hanem hogy SEMMI látszata nem lesz. Csak legfeljebb a haverek bankszámláján.

Én a helyedben nem hasonlítanám össze a kettőt, ég és föld.
@shinichi: Hát akkor zokogjunk, barátom, és közben sirassuk azokat a demokráciákat is, ahol még alkotmánybíróság sincs, azok aztán mekkora szarban lehetnek most!
@Blogger Géza: ja, 2008-ra megállt a hiány növekedése, annak én örülnék, ha onnan folytathatnánk, világgazdasági válság és FIDESZ-kormányzás nélkül.
@Blogger Géza: mondtam már, hogy kopjál le rólam köcsög, ne szólj hozzám. Undorító féreg vagy, hogy tapsikolsz annak a lépésnek, ami Magyarország jövőjét veszi el.
@is: Lófaszt állt meg, még kb 15%pont nőtt utána a GDP-arányos államadósság. Ez a baj. Az akkori szoci mulatozásnak most fizetjük meg az árát. Meg még jó ideig.
@ormány triktor: Ingyen banánra való zsebpénzt és kaját osztogatnak. Plusz ideutaztatnak a határon túlról és Lengyelországból. Te nem mennél Varsóba/Krakkóba pénzért, látnivalóért, cserében egy vadidegen hülyét meghallgatni, klakkra megtapsolni?
@komplikato: Jó, hát ha a hited erősebb a tényeknél, akkor itt nincs mit tenni. :) A versenyszférás munkavállalók száma is nőtt, és még ennél is jobban nőtt az adót (SZJA) fizető munkavállalóké, ez a lényeg. Több vállon oszlik meg a terhet.
lehet hogy csökken a munkanélküliség ...

kérdés hogy mi a gyorsabb?
a fiatalok exódusa vagy a cégek és munkahelyek bedőlése...

apropó... a lakosságszám is érdekes hogy átléptük e 9millát?
hol a népszámlálás? azt is csak ellopták... arra se képesek...
a kohéziós alapot meg 10 milla ember után veszük fel..
ez ojjan mint a meghalt házastárs nyugdíját évekig felvenni...
@Habakuk999: 70 millió??? Hát ez meg hogy jött ki??? :) Nem igazán tudlak sajnálni. De amúgy meg Gyurcsányt tudnám csak idézni. El lehet menni, tessék, csak tessék. Lesz helyetted kettő másik, nem aggódom.
@Blogger Géza:..."Akkor kezdenék aggódni, ha akkora GDP visszaesés lenne, mint Bajnai idején"...

kommentálnád légy szíves az alábbi link ábrájának trend-alakulását bajnai miniszterelnöksége idején? köszi!

ateceged.hu/cegmukodtetes/a-het-grafikonja-a-gdp-alakulasa-magyarorszagon-20022011-ii-negyedev
@Blogger Géza: "nőtt az adót (SZJA) fizető munkavállalóké, ez a lényeg."
Jééé, csak nem az új adótörvény miatt? És nem szopták meg a csórók, hogy 12-16.000-rel kevesebbet keresnek cserébe?

Amúgy nem hit, járkálok munkaügyi központba és rengeteg emberrel beszélek az ügyben, és nem a MTI/MTVA kamu hírgyártásából vagy a KSH "hogy kéri a kedves vevő?" statisztikából próbálok tényeket keresni ...
@a szív fészkei: Szív, Angyal kéz a kézben akar veled sétálni 23-án!

Mégis szép a világ.

Pedig, azt hittem infarktust kapok, amikor megláttam a kollégák pekidzsos kalkulációját.
Kommentálom: Bajnai idején kb 6%-a tűnt el a magyar GDP-nek. Na, ez már nem jönne jól most, 1% az még kiigazítási áldozatként belefér.
@orient:
Brüsszel nem tudta megbuktatni a turulivadékot, mert meneteltek mellette. Ja! Kennedyt meg csak durr. Honnan szopják ki ezeket a baromságokat, és a hogyan szoptatják be őket a békejöttekkel? Turultőgyből?
@Blogger Géza:
"és közben sirassuk azokat a demokráciákat is, ahol még alkotmánybíróság sincs,"
azok nem is módosítják minden napfelkeltekor az alkotmányt.
@Blogger Géza: Más országokban a TEK száll ki egy sima betörőhöz 20 fővel? Más országok speciális egysége is ennyi elszabott küldetést tud magáénak fél év alatt?
@Blogger Géza: totalrendszer kapcsan volt vitam a vincenten. Onnan palizalom. " te állitásod az volt,h.nincs totális hatalom. Az enyém az,h.még nincs. Olvass vissza,ha nem hiszed. Mivel a németeknél is hasobló felállás volt, Hitler honnantól totális vezér? Ja, és ezek szerint Kádár sem volt az :-)"
@ormány triktor:
Én még most is próbálok valami értelmezhető szöveget összepuzlézni az adott betűkből, de még az sem sikerül.
@komplikato: És milyen meglepő, a munkaügyi központokban sok a munkanélküli, ugye? Ki hitte volna. Járjál el sikeres cégekhez, akik bővítenek, és munkaerőt keresnek, azok meg majd panaszkodnak, hogy nincs normális ember, akit fel tudnának venni...
@Blogger Géza:
Csak ez a "bakfitty" nehogy azt eredményezze, hogy versenyt kell futnod.
@Knósszosz: A Bankok megregulázásának igazi sikersztorija ez, amikor nem kap hitelt egy cég a működéséhez és simán bedől. Lehet ünnepelni ismét.

Nem baj, majd jönnek az orosz bankok és jól rendet vágnak.
@Blogger Géza: Na ja, de nekünk még itt vagy te is. Mivel neked a szar is habosfánk, ha Orbán tolta ki a seggéből, véleményed nem mérvadó.
Az viszont biztató, hogy a kritikákra értelmes reakció már nincs, csak külhoni példákkal tudod igazolni, hogy a hülyeség az tényleg hülyeség, de legalább máshol is van, tehát jó.
@Habakuk999: Olvastam a mailen. Talán ezt kihagyom. Vagy pontos wanted: dead or alive leírást akar adni rólam a haverjainak? Tutira tudják, kit keressenek hasba rúgni?
@Blogger Géza: "A versenyszférás munkavállalók száma is nőtt, és még ennél is jobban nőtt az adót (SZJA) fizető munkavállalóké, ez a lényeg. Több vállon oszlik meg a terhet."

a fidesz politikája valóban munkába kényszerített párezer embert, amit még nem is kritizálnék, ha ez egy fenntartható növekedés lenne... azonban - emlékeim szerint - ők más pályát álmodtak meg ennek a politikának... segíts légy szíves! milyen eredménnyel is számoltak? azok alapján ez siker?
@aritus:

"_Rengeteg csúsztatás van abban, amit írtál_"

Akinek nem inge....

Mindazonáltal nagyjából egyetértek a többivel, még az utolsó ponttal is:-) sőt az utolsóval értek a leginkább egyet, mert ezt biztosan tudom, tényszerűen, és tárgyilagosan:-)

Amúgy meg erősen csúsztathatnékom is támadt:-)
@aritus: Hagyd! Most kaptak határon túli testvéreink (erdélyi felsőoktatás) 4 mrd Ft-ot. Rögtön meg is választották a kedves vezetőt erdélyi fejedelemnek!
@Blogger Géza: "Kommentálom: Bajnai idején kb 6%-a tűnt el a magyar GDP-nek. Na, ez már nem jönne jól most, 1% az még kiigazítási áldozatként belefér."

küldenél forrást? az enyém (amit én elküldtem) nem ezt mutatja...

alig várom!
Röviden...:
"Matolcsy minisztersége kezdete óta lépten-nyomon a növekedés fontosságát hangsúlyozza, valójában azonban az elmúlt évek intézkedései alapján úgy tűnik, gyakran épp a növekedésbe vetett túlzott hit lassítja a gazdaságot. Bár az, hogy a magyar gazdaság recesszióba került és a jövő évben is legfeljebb stagnálás várható, aligha varrható egy az egyben a kormány nyakába – az örökség és a külpiaci lassulás is jelentős szerepet játszik toporgásunkban – Matolcsyék szerepe mégsem elhanyagolható.

Alig volt ugyanis még olyan költségvetési tervezési időszak, amelyben ne lett volna a kormány szemére vethető, hogy elszakadt a realitásoktól, majd mikor elkerülhetetlenné vált a szembenézés a valósággal, addigra már nem jutott idő alapos, végiggondolt tervezésre, alig néhány nap alatt kellett valahonnan előkeríteni még néhány százmilliárdot. A végiggondolatlan, tűzoltásszerű adóztatás pedig rendszerint nagy növekedési áldozatokkal járt, gyakran nagyobbakkal, mint amit adott esetben egy már a kezdetekkor reális helyzetértékelésre épülő költségvetés hozhatott volna."
@John Doe3: Képzeld el az ottani felsőoktatás színvonalát ezek után! Szegény erdélyi fejedelmek, szegény Móricz: girllcsirkeként forognak a sírjukban.
@Blogger Géza: Úgy kérlek szépen, hogy példaképeddel ellentétben nálunk 2.000.000.000 ft 2 százaléka az 40.000.000.

És ez csak az iparűzési.
Az általad jelentéktelennek tartott 1 ezrelékecske meg a tavalyi évet kalkulálva, - azóta emelkedtek az árak - 10 millió.

A többi egy ezrelékecske második, harmadik 10-es.

mert az árut mi ellentétben dicsőségtábládon lógókkal nem elvesszük és hazudozunk az ellenértékekről, hanem kifizetjük.

Mind az összest, igen, Európa legdrágább bankjain keresztül.

Nem kell, hogy sajnálj. Be lenne téve, ha sajnálni kéne engem valakinek.

Ezek egyszerű tények, alaposan elszúrtátok a pekidzst.
És most elkezdhettek gondolkodni, jövő tavasszal mit is fog tojni a nyuszi.

Mert recessziót, minimális beruházási rátát, szegénységet csináltok.

Hajrá, így tovább!
@komplikato:
Most, hogy ismételten seggbe rúgták őket, még több ilyen „siker sztori” lát majd napvilágot. A bankszövetség elnöke világosan fogalmazott, hogy ezek után annyi „kedvük” sem lesz hitelezni, mint eddig volt(?) Azt is mondta, ha ez az egész így marad, lemond.
Az is bakfitty...
Most mi lesz a békások tábláin?? www.hirado.hu/Hirek/2012/10/18/12/Orban_Viktor_nagyon_kozel_a_megallapodas_.aspx Halleluja IMF? Leszünk a gyarmatod, csak nem annyira?
Fabius, ez a "Bokros-dance" mindent visz:DDD
Ezt mar olvasta valaki?:

Meg akarták buktatni Orbán Viktort Brüsszelből

index.hu/belfold/2012/10/18/meg_akartak_buktatni_orban_viktort_brusszelbol/
@alisarboissay: "ország zsarolói miatt meghozott, de valójában a zsarolókat sújtó Matolcsy-csomag"
Komolyan nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek-e?
@Kotkodus: +120 ezer ilyen pocsék környezetben mindenképpen siker. A 10 éves célt meg majd 10 éves Fidesz kormányzás után nézzük meg.
@Blogger Géza: Abban pedig kurvára tévedsz, hogy lesz helyettem kettő.
Már ma négy jön nem velem, de mellettem.

Ezt kurvára elbasztátok öcsi a főnököddel együtt.
Mert ez csak aláírás kérdése, hol folyik a tevékenységünk.
Ez nem autógyár, hogy csak káromkodjunk, miért is pakoltuk le a cigányvégbe a gépeket.

Levágjátok az aranytojást tojó tyúkokat. Szívből remélem belefulladtok.
Hét éve nem látott mélypont a 10 éves kötvények átlaghozamánál
2012. október 18. csütörtök 11:49:59

Az Államadósság Kezelő Központ csütörtöki aukcióján 3, 5 és 10 éves kötvényeket értékesített, melyek közül egyedül az 5 éveseknél nem sikerült a tervezett mennyiséget eladni. Minden futamidő esetén a jegybanki kéthetes 6,5 százalékos alapkamatállnak a hozamok.

A hároméves kötvényekből a szokásos 20 milliárd forintos mennyiségre 40,1 milliárd forintos ajánlat futott be, melynek eredményeként a kitűzött mennyiséget sikerült értékesíteni az Államadósság Kezelő Központnak (ÁKK).

Az értékesítés 5,9 százalékos átlaghozam mellett történt, mely a tegnapi másodpiaci hozamnál is közel 30 bázisponttal alacsonyabb, a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest viszont jelentősebb visszaesést mutat, akkor ugyanis 6,72 százalékon keltek el a papírok. Ennél az 5,9 százalékos hozamnál alacsonyabbra egyébként tavaly szeptemberben volt példa legutóbb.

Az ötéves kötvényekből a tervezett 15 milliárd helyett 13 milliárdnyit adott el az ÁKK, bár 22,5 milliárd forintos összértékű ajánlat érkezett a befektetők részéről. Az átlaghozam szintén jelentős visszaesést mutatott, hiszen a két héttel ezelőtti 6,85 százalék után most 6,03 százalék mellett zajlott az értékesítés. Ez a tegnapi másodpiaci hozamnál 32 bázisponttal alacsonyabb. Ennél alacsonyabb átlaghozamra egyébként legutóbb 2010 áprilisában volt példa.

A 10 éves futamidejű állampapírok ezúttal 12 milliárd forintos felkínált mennyiségére 37,8 milliárd forintos ajánlat érkezett a vevőktől, melyből végül a tervezettnél valamivel többet, 16 millirádnyit fogadott el az ÁKK. Az átlaghozam itt is drasztikus visszaesést mutatott, hiszen míg két héttel ezelőtt még 7,39 százalék mellett keltek el a papírok, addig most csütörtökön 6,33 százalékon, ami a tegnapi másodpiaci jegyzésnél 35 bázisponttal alacsonyabb. Ez egyben hét éve nem látott mélységet is jelent, hiszen legutóbb a 2005. szeptember 29-i 10 éves kötvény aukción keltek el a papírok ennél alacsonyabb átlaghozam mellett, 6,2 százalékon.

A tegnap bejelentett második októberi Matolcsy-csomag úgy tűnik, jelentősen csökkentette hazánk országkockázatát, amit a forint többhónapos árfolyamcsúcsa is mutat.

mfor.hu
-----

legutóbb a 2005. szeptember 29-i 10 éves kötvény aukción keltek el a papírok ennél alacsonyabb átlaghozam mellett ????
Háromszoros jaj és ojvé, eftársak..:D

Hát mi lesz így az IMF felmentő seregeivel?:D
@shinichi: ezt nagyon-nagyon elszámoltam, sorry!
Tehát a százezer forint feletti nyugdíjak 16%-a kb. 195 milliárd forint. Ugye a nyugdíjalapra beállított összeg a költségvetésben 2796 milliárd.
Így már érdekesebb a kép a 700 milliárdos nemmegszorításhoz viszonyítva.
@AnnaKarenina: Fogadunk, hogy nem szűnik meg sem a jogász- sem a közgazdászképzés? És hiány sem lesz egyikből sem?
@Blogger Géza: "És milyen meglepő, a munkaügyi központokban sok a munkanélküli, ugye? Ki hitte volna."
nem, nem meglepő. Ahogyan az sem, hogy aki melóhoz jut az SEM a munkaügyi központtól és ezt még az ott dolgozók is elismerik.
Ezt a képet eredetileg a Dotoho nevű tót nacionalista blogra készítettem, de szeretném megosztani veletek is.

Ez az egyszerű kép látványosan érzékelteti az 1100 éves magyar állam kulturális és erkölcsi fölényét a rozoga testű, idomtalan, 18 éves szlovák gnómállammal szemben:

i.imgur.com/Lrjzs.jpg
@Blogger Géza: Már bevitte a kegyelemdöfést, alakult is e célból egy fideszes cég, úgy hívják, hogy közgép.
Ezt a képet eredetileg a Dotoho nevű tót nacionalista blogra készítettem, de szeretném megosztani veletek is.

Ez az egyszerű kép látványosan érzékelteti az 1100 éves magyar állam kulturális és erkölcsi fölényét a rozoga testű, idomtalan, 18 éves szlovák gnómállammal szemben:

i.imgur.com/Lrjzs.jpg
A fülcsiforrcsi felfalja odaadó drága gyermekeit? hvg.hu/itthon/20121018_belenessy_tavozik_mti

Ez is milyen igaz: ""Deutsch Tamással találkozni eleve egy megalázkodás"

hvg.hu/vilag/20121018_Deutsch_Tamassal_talalkozni_eleve_egy_meg

Hajrá Erdély!
2 óra, a délutáni műszak munkába állt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: azt mondom, hogy illik az ábrándozáshoz az Eiffel imázsa alant a távolba révedő Vezérrel: Veni, vidi, vici, gondoltam egyet, hogy leruccanok Párizsba, és megtettem, mert megtehetem... élek az ábrándjaimmal. Kifejező a kép, méltó példakép minden diktátornak, aki előre menekül a vereségek elől. Merjünk nagyok lenni!
@Blogger Géza: ("Fogadunk, hogy nem szűnik meg sem a jogász- sem a közgazdászképzés? És hiány sem lesz egyikből sem?")

Nagy kár..:)
Pedig Londonban alig várják a jól képzett, diplomás teszkós árúfeltöltőket, pizzafutárokat..:D
Dájcs nagy fegyver az ellenzékiek kezében! Lassan ki lehet biztosítani. ;-DDD Erdély a miénk lesz!!
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
Tényleg gyönyörűen mutatja, jó képek.:)

Tedd mellé légy szíves a két állam növekedési grafikonjait és a beruházási ráták alakulását.
Te olyan szépen megtalálsz mindent.

Csak hogy a kulturális és gazdasági fölényünk jobban domborodjon....
@MACISAJT: Mint tanult kollégátok, Wagem. Még onnan is kommentelnie kell melletetek, kell ez a zsebpénzkiegészítés a mekis keresete mellé, drága hely London.
@Blogger Géza: én a helyedben nem számolnám a közmunkásokat... pontosítok: jól teszed, hogy számolsz a közmunkásokkal, mert így van felmutatható eredményed... 120-90=30
de még 30 se lenne rossz... csak nem ilyen áron...

és mi lesz a bajnai éra gdp-csökkenésének forrásaival? engem ugyanis eddig félretájékoztattak... alig várom, hogy feltárd az igazságot elöttem! ;-)
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Hú de hülye lettél ma megint! már a nemzetek közti háború kirobbantása is a te feladatod a polgárháború mellett? Nagyon elfoglalt lettél!

Bayer hikálnak is elküldted? Tudod, ő az, aki odamenekült Gyurrcsi elől dzsippestül adót fizetni. Annak a randa parlamentnek...
"A kormány megszegte a megállapodást

A főtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az intézkedések miatt drasztikusan csökken a bankok hitelezési képessége, vagyis nem garantált, hogy az anyabankok továbbra is biztosítják azokat a forrásokat, amelyekkel a magyar gazdaság életben tartható.

Magyarországon a hitel-betét arány 120 százalék, vagyis 100 egységnyi betétre 120 egységnyi hitel jut. Amennyiben az anyabankok a szükséges extraforrást a tőkén felül nem tudják biztosítani, akkor le kell építeni vállalati hitelállományuk egy részét - mondta Kovács Levente, hozzátéve, hogy elemzéseik szerint ez esetben a magyar bruttó hazai termék (GDP) 10 százalékkal csökkenne.

Emlékeztetett arra, hogy a bankszövetségnek voltak megállapodásai a kormánnyal, amelyek garantálták a kiszámítható működést, de a bejelentett intézkedésekből az látszik, hogy "a kormány ezt a megállapodást bizonyos pontjaiban egyoldalúan megszegi"."
@mr. nick: Idézlek:
"Nem éreztek enyhe különbséget megszorítás és megszorítás között?Direktbe veszik el a családi pótlékot, vagy a nettónk csökkeni fog?Avagy indirektben, hogy a bankokat, utalásokat, energiaszektort adóztatják meg?"
Eszerint Neked csak az a megszorítás, ha effektíve kevesebb pénzt kapsz.Az, ha ehelyett nagyobbak a költségeid, az nem?
Nem kell sok ész ahhoz, hogy pontosan lássul a Fidesz megszorító intézkedéseinek trendjét.
Valóban nem azt teszi, hogy csökkenti a készpénz bevételeit az állampolgároknak, hanem különböző technikákkal épít be a gazdasági szereplőknél olyan tényezőket, amelyeket ezek a szereplők az áraikban azonnal beépítenek. Legyen ez a banki, energiai, bolti kereskedelmi, vendéglátás stb. szektorokra kivetett teher.
Ez a megszorítási módszer álságos és rejtett, és néhányan, mint Te is, még kedvezőbbnek is találjátok, mert nem gondoljátok át a tényeket.
Pedig egyszerű a konzekvencia: mindegy, hogy kevesebb pénzhez jutok, vagy marad az eredeti
pénzem, és többet költök. A végeredmény ugyanaz.
Az átgondolás érdekében egy példa:
Az emberek egy részét jó érzéssel és elismeréssel töltötte el a minimálbérek emelése. Pedig mekkora tévedés ezt dicsőíteni! A megemelt bérek minimum akkora áremelést generálnak, mint a bérnövekmény, az államnak a legjobb biznisz, mert a megemelt bér, mint adóalap, jelentős jövedelem tipusú adókat és járulékokat jelent.
Nem árt a helyén kezelni a jelenségeket, és ne dicsőítsünk olyan tendenciákat, amelyek nem igazak.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Az biztos, csak a külső fehér kövezett állandó "tisztítására"* költött összegből lehetne felhúzni egy ilyen parlamentet ....

*állítólag nem tisztítják, hanem folyamatosan cserélik körbe-körbe. Biztos nagyon olcsó.
@Kotkodus: ("és mi lesz a bajnai éra gdp-csökkenésének forrásaival? engem ugyanis eddig félretájékoztattak... alig várom, hogy feltárd az igazságot elöttem! ;-)"

Jó reggelt Hófehérke, fel tetszett ébredni?:D
No akkor mégyegyszer:

MACISAJT 2012.10.18. 10:49:37
@Kotkodus:("igen ezt pont így írták le a tündérmesékben is, amelyeket a bohócügyi államtitkár mesélt a félázsiai suttyóknak...;-)")

Írták azt másfelé is..:D
Pl. nézzünk egy ballib orgánumot, hogyan tálalta anno ez a remek libaszakértői gazdasági teljesítményt:

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.

-------

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után...
@Pantagruel: Tudta szegény náci pára, hogy egy német zsidó ocsmány zsidó provokációja előtt pózol, ami,idézem Jacques de Biez-t, a legharcosabb francia antiszemiták egyikét:[..]" egy zsidó ocsmány fallikus válasz a szent hófehér Sacre Coeur-ünkre." [..]"Ennek a bábeli csinálmánynak már a formája is azt bizonyítja, hogy nem úgy működik az agyuk, mint minekünk... Hitler miért az elé ment merengőzni?
@Mariann19: :-) Jöttél türelemmel oktatni? Ezeknél falra borsó. De talán másokat megérint és látják ettől a hazugságot.
@a szív fészkei: (" Mint tanult kollégátok, Wagem.")

?????????
Most az kéne kérdeznem, hogy who the fuck is "tanult kollegánk, Wagem"???

No de már azt sem tudom, hogy én ki vagyok,
itt már megkaptam hogy "minisztériumban dolgozó"(rákérdeztem, melyik minisztérium, legalább tudjam magamról -erre kuss), hogy
szabó márk(????-ez már nem is kérdeztem), szóval látom itt néhány manifeszt elmebeteg azzal foglalkozik hogy ki ki csoda vagy ki nem éppen egy csoda egy anoním/nickes blogon...
@Habakuk999:

Emlékeztetni szeretnélek rá, drága barátom, hogy amikor Orbán Viktor 2002-ben átadta az országot a balliberális bűnözőknek, az Európai Unióhoz újonnan csatlakozni kívánó országok között még éllovasnak számítottunk, és gazdasági teljesítményünkre irigykedve tekintettek a környező országok. Szlovákia is.

A szlovákok Gyurcsány elkúrása alatt hagytak le bennünket: 2007-ben például 10,4 százalékkal nőtt a gazdaságuk, sőt az utolsó negyedévben már elképesztő mértékben, 14 százalék felett száguldottak, miközben Magyarországnak csak 1,3 százalékos "növekedést" sikerült produkálnia.

És akkor még nem volt gazdasági válság...
@MACISAJT: Mi az az árúfeltöltő?
@Habakuk999: Ez a fölény-mánia vitt bele két elvesztett és országcsonkító háborúba. De a teutonmariska miért nem a német parlamentet kopizza már be a germán még fölényebb fölény megmutatására? Sváb vagy nem sváb az hétszentségit neki?
@MACISAJT: Sz*r lehet kajafutárnak a 2000-2500 fontos fizu borravalóval ...
@Habakuk999:

Emlékeztetni szeretnélek rá, drága barátom, hogy amikor Orbán Viktor 2002-ben átadta az országot a balliberális bűnözőknek, az Európai Unióhoz újonnan csatlakozni kívánó országok között még éllovasnak számítottunk, és gazdasági teljesítményünkre irigykedve tekintettek a környező országok. Szlovákia is.

A szlovákok Gyurcsány elkúrása alatt hagytak le bennünket: 2007-ben például 10,4 százalékkal nőtt a gazdaságuk, sőt az utolsó negyedévben már elképesztő mértékben, 14 százalék felett száguldottak, miközben Magyarországnak csak 1,3 százalékos "növekedést" sikerült produkálnia.

És akkor még nem volt gazdasági válság...
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: " "Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!" - mondta Magyarország miniszterelnöke Gyurcsány Ferenc."

Csibécske. Most meg véded a mi kult. és egyéb fölényünktől 1100 évvel megalázóan lemaradt szlovákokat? nem vagy te kicsit hasadozott, mint Boncz Géza varrás mentén repedező anyósa? :-DD
@MACISAJT:
ateceged.hu/cegmukodtetes/a-het-grafikonja-a-gdp-alakulasa-magyarorszagon-20022011-ii-negyedev

bajnai: 2009 április- 2010 május (számoljunk 3 hónapot mindkettőre csak hogy kitisztult adatokat kapjunk); tehát a vizsgált időszak 2009 július - 2010 augusztus.

macifül! kommentálnád az adott időszak gdp eredményeit a grafikonom alapján, vagy küldesz nekem hitelesebb forrást?
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: A drága barátom talán egy kicsit erős, de azért jó lenne, ha tájékoztatnál orbánod Bokrost követő gazdasági sikerei okáról, és a mostani tündérmese bennünket fellegekbe történő emeléséről is.
@MACISAJT: "Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után..."

Neked van arcod hallod, csak itt vagy 6x írták le neked, hogy miért kamu az eltapsolás,de azért leírod megint. Mondjuk megmondták, hogy úgy teszel mint ha nem írták volna le, de ez nem a többieknek égő.
@aritus:

"_5, Kire gondoltál itt, amikor azt írtad, hogy érdemes velük szóbaállni?! Macisajtra, aki valamelyik minisztériumban a rendszer kegyeltje? Vagy Blogger Gézára, aki többek között azt volt képes leírni, hogy Magyarországon a felsőoktatás brutálisan túlfinanszírozott volt, tehát helyes, hogy elvontak pénzeket?_"

Erre külön reagálnék.
Abban egyetérthetünk, hogy a szék és a lé határozza meg a tudatot.

Néhány hsz-üket olvasva úgy véltem és vélem, hogy nem a menthetetlenek közül valók, bár tűzbe magamért sem tenném a kezemet, mert mit lehessen tudni.

Arra, hogy a felsőoktatás milyen mértékben volt túlfinanszírozott azt nem tudom megítélni, az én véleményem az, hogy az oktatásba ölt pénz mindenképpen megtérül, és aki ezen akar spórolni az egy gigantikus gané, különösen akkor, ha ő maga élvezte is, netán kiélvezte annak idején ennek számos előnyét mint egyenlőbb az egyenlők között.
Ezért is érzem néha azt, hogy erősen renitens vagyok, az is igaz, már elég régen elvettem a nyelvem a Főnök vezérlő hátsójából, nyalják elegen, legyen neki annyi elég.
De változatlanul az az álláspontom, hogy a megoldás a párbeszéd és a megegyezés keresése, megteremtése. Ha az ellenoldalt megpróbálom lekicsinyelni vagy eleve másod-, harmadrangúként kezelni, az nem vezet sehova.
Ha meggondolom, hogy Antall Józsefet is elhordták mindenféle autoriter, horthy-sta restaurátornak, akkor azért most hátradőlök, hogy nos akkor most megkaptuk.
Mindenesetre a központi nyilvántartások összezilálása (jelenlegi infók szerint) arra engednek következtetni hogy a "helyzet fokozódik" és etetik a fiúk a sok éhes szájat maguk alatt vágva a fát.
Ezért kell nekünk "civileknek" szót érteni egymással, mert az árkokat mi vagyunk csak képesek betemetni, a pártok azon munkálkodnak, hogy minél mélyebb és szélesebb legyen, hiszen a saját mozgásterüket akkor látják biztosítottnak, amíg a választók végletesen és végzetesen megosztottak.

Én azért vagyok itt, hogy ez ne így legyen, még mindig politikai árva vagyok.
@dávidzoli:
Kis doboz, amibe belerakod az árút, és bedugva a konnektorba, feltölti azt áfával.
@MACISAJT: Ó, naiv lencsibaba kerek szemmel kérdez, aranyos! Ha itt pörögsz minden címlapkor, kell, hogy lásd csodálatos és lényeglátó Orvbűn-védéseit. Amik biztos neki is csak úgy zsigeri jóérzésből jönnek, mint nektek. Persze magánzó vagy, csupán lelkesedésből véded a Vezért. Hát akkor annál szarabb neked. Melónak még megérteném.
beszarás
és jönnek vissza a trollok, és jönnek vissza a trollok...
@Habakuk999:

Igen, ezt magyarázatot már jól ismerem.

"az első Orbán-kormány a Bokros csomagból élt meg"

Ez a duma kétségtelenül a balliberális legendárium egyik legragyogóbb és legszívósabb darabja. Azt természetesen nem tudjátok eltagadni az első Orbán-kormánytól, hogy gazdasági tekintetben a rendszerváltás utáni Magyarország legsikeresebb, legkiegyenlítettebb 4 évét produkálta, így hát taktikát változtattatok. Elismeritek az 1998-tól 2002-ig tartó időszak sikerességét, de azt egy logikai csavarral visszavezetitek a Horn-kormány tevékenységére.

Egy szó jut erről az eszembe: szánalmas.
@MACISAJT: macifül!!! macifül!!! :)))

"...a negyedéves alapon számított adatok szerint pedig komoly remény van rá, hogy ebben a negyedévben már növekedésnek indul a gazdaság."

így folytatódik a cikk, amiből idéztél...;-)

olyan aranyos, lelkes fideszes fiúcska vagy! úgy tepersz... remélem rendesen megfizetnek ezért!

és én adok linket is hozzá, kedves barátom:

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20100212-meglepoen-jo-lett-a-magyar-gdpadat.html
@MACISAJT: Navráé. Robin nick onnan egyelte Karsay Dorottyát millás volt amiatt. Munkaidőben osztályvezetőként. hvg.hu/itthon/20111021_boszormenyi_robinmasters_mandiner

De te ezt se tudod, persze: akáclombos kis faludban csak a kormánynet csiripel és te, mint jótét lélek ontod az igét a ballibsik összemacsálta- ármánykodta légtérbe. Tiszta Ambipur vagy. Kösz.
@Habakuk999:

Igen, ezt a magyarázatot már jól ismerem.

"az első Orbán-kormány a Bokros-csomagból élt meg"

Ez a duma kétségtelenül a balliberális legendárium egyik legragyogóbb és legszívósabb darabja. Azt természetesen nem tudjátok eltagadni az első Orbán-kormánytól, hogy gazdasági tekintetben a rendszerváltás utáni Magyarország legsikeresebb, legkiegyenlítettebb 4 évét produkálta, így hát taktikát változtattatok. Elismeritek az 1998-tól 2002-ig tartó időszak sikerességét, de azt egy logikai csavarral visszavezetitek a Horn-kormány tevékenységére.

Egy szó jut erről az eszembe: szánalmas.
@Kotkodus:
Igen, ide vezet, ha a macisajtban sok a brummogás.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Nagyon kishitű vagy babám: Orvbűn a világtörténelem legnagyobb hatású gazdasági, politikai, kulturális, futballeredményeit tudhatja már most a magáénak. Fáraók, Nagysanyi, Néró, Naplajos, Ötkarcsi, Napsi - kutyapöcse - nyomi kis ganajtúrók hozzá képest. Na innen induljunk legközelebb, jó?
@Blogger Géza: "Lesz helyetted kettő másik, nem aggódom."

Hitegessétek és nyugtatgassátok csak magatokat ezzel.

Biztos helyettem is lesz 2 másik munkavállaló, más kérdés, hogy én+munkáltatóm idén közel 10 milliót csengetek az államnak (most ellenőrizve a bérkalkulátor "Összesen havonta az államnak fizetendő" sora 12-vel felszorozva...)

Nyugi, nekem jó lesz nélkületek. Fordítva, nos...
@Secnir:

Ne már. Fabius meg a Varánusz közössége az egyik legnagyobb munkáltató a kuminizmusban. Macisajt és a többi kuminista mehetne árkot kaparni közmunkában, ha ez itt nem lenne.

Legyünk büszkék a munkahely teremtésre nertársam!

:-D
@MACISAJT: csak egy kérdés (ígérem köztünk marad)!

amikor ilyen forrásokat idézel, tudod, hogy mi van mögötte és te írod le csak a mondat felét (kiragadva azt az eredeti értelméből és jelentéséből), vagy csak ellenőrzés nélkül átveszel idézeteket másoktól?

ha az előbbi álnok, de ügyes vagy (biztos büszke rád a kuruc nemzet), ha az utóbbi, egyszerűen csak hü... bocsi naív ;-)
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Igen, nem csinált semmit, így legalább maradt hatása bokrosnak.

Most is milyen jó lenne, ha legalább semmit se csináltak volna.

Megjött Boli, szórakoztasd őt, nekem dolgom van.
@MACISAJT: semmi gond, az folyik, hogy a gazdáid átalakítják a külső adósságot belső, illetve forint alapú adóssággá, aztán majd ha az meghaladja a kritikus tömeget, akkor lehet elinflálni a nemzeti valutát, vagy csak simán baszni kifizetni (békekölcsön!) Máris jobban fog kinézni az egyenleg.

Mindenesetre vicces látni, hogy így tapsikolsz az ország eladósodásához...
@Blogger Géza: Mindössze ennyi jutott eszedbe arról, amit írtam? Évi 250 közgazdász és 100 jogász járhat ingyen egyetemre - szóval ez az elég?
@a szív fészkei: "ez a "vitatkozó réteg" inkább APO-papagájkommandó"

Ugyan, magyarázd már el nekik, mi volt az APO, mert ugye, egy újszülöttnek minden vicc új...
@Habakuk999:
Genya! Én robogok tovább, nem érek rá trollokat etetni!
Melózok, csak benéztem, milyen a kreténfelhozatal! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Francokat!
kerülgetitek itt egymást, ha valamelyikőtök megjelenik, érdekes módon a másik is "bepillant".

hiába, fiatalság, bolondság, lágy őszi szellő...

:))))))))))))
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
"...nem tudjátok eltagadni az első Orbán-kormánytól, hogy gazdasági tekintetben a rendszerváltás utáni Magyarország legsikeresebb, legkiegyenlítettebb 4 évét produkálta,..."

ugyan túlzásnak tartom az idézetteket, azonban én elismerem, hogy viktorka 1. kormánya sokkal sikeresebb volt gazdaságilag a mostaninál... pedig erősebb ellenzéke és csak koalíciós kormánya volt... segítenél megérteni, hogy ennek mi az oka?
@Bakter: akkor jó, már féltem, hogy nem tudja a brumicsíz, hogy írják :-)
Amúgy érthető, hogy ilyen alapos nyelvi háttérrel inkább gazdasági kérdésekben osztja az észt...
@Habakuk999:

Megsemmisítettelek az érveimmel, és most hanyatt-homlok menekülsz. Érthető.

Menekülsz előlem. Menekülsz magadtól. Menekülsz az igazság elől.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: azért emlékezz meg arról, h.elökészitették az eu-csatlakpzást is. Most meg arra az asztalra sz..nak,ami ök épitettek.
@Habakuk999:
Még a végén a nyakamba varrjátok a teuton birkáját...
Azért olyan izék vagytok! :)
Én az értelmes nőket szeretem. EZ az izé itt meg nem is nő. Szóval le lehet szakadni ezügyben rólam... :DD
Informatikai témában szívesen segítek.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: nem tudjátok eltagadni az első Orbán-kormánytól, hogy gazdasági tekintetben a rendszerváltás utáni Magyarország legsikeresebb, legkiegyenlítettebb 4 évét produkálta

Még mindig igaz az, hogy a gazdasági növekedés a 98-as 6,4%-ról 2002-re 2,9% lett. Azaz romlott a gazdaság. De hazudj, biztos megéri neked is.
@Blogger Géza:

Te, az megvolt, hogy a bulit ugyan a szocik rendezték hitelből, de a kaja piát a nyuggerek és közszféra puszilta be 13. havi juttatással a támogatott lakáshitelesekkel együtt?

Ha megvan akkor szólhatnál a többi félkegyelműnek, hogy az államadósság növeléséért meg az elvett tizenharmadik havikért egyszerre sírni EPIC.
@a szív fészkei: komment onnan:
"Baksa Roland 2012.10.18. 14:26:03
Rossz koordinátarendszerben gondolkodik VV. A siker mércéje, nagyon úgy tűnik, hogy melyik kakas az úr a szemétdombon. Azt figyelmen kívül kell hagyni ebben a gondolkodási keretben, hogy esetleg évekig stagfláció, magas szinten ragadó munkanélküliség lesz Magyarországon, épeszű tőketulajdonos egy ideig nem gondolkodik befektetésben Magyarországon, meg hogy fiatalok-középkorúak tömege - a képzettebbek főként - hagyják itt Magyarországot. Azt meg mindenki eldöntheti, hogy neki melyik koordinátarendszer fekszik jobban. "
velemenyvezer.blog.hu/2012/10/18/egyezkedni_ertelmetlen_orban_csak_az_erobol_ert#comments
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A gleccserfejű biza rajtad ragad a tegnapi után :-D

De segítek, ha szerenádoznál nekije énekeld a jégkék dalt:

Új nap lángján az idő
Miért tompul el
Hogy lóg rajta az az öreg
Fizetett édes vágy
Rángatva kergeti az öröm
Csak nekik játszik már
Dermedten arcomban az idő
Valaki másra vár...

:-D
@a szív fészkei: "Nagy babazsúr lesz! ;-DD"

aztán lődözzétek ám fel folyamatosan a mobilos képeket a netre!!!
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Ja, oszt TE szerenádozol neki... :-D
Te kis hamis!

STEFI, ÚJ HÓDOLÓD VAN! :D
@Habakuk999: Jaj, te szegény tyúkocska, adót kell fizetned? Brühühü... Akkor is így sírtál, mikor 10% lett nyereségadó? Ajvékolás az megy, remélem, felvetted a tevékenységi körödbe... :)
@Kotkodus: Bármilyen forrás megerősíti, hogy 2009 volt a nagy visszaesés éve Mo-on. Annyira nem lehetsz béna, hogy ne találj.
@Zedder: OK, pá. :) Csak ne halljunk rólad többet...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ne kéresd magad, baszki! Hajolj közelebb hozzá, hogy az erotikus gleccserkék szemében meglásd a teuton vándorkövek búzaszőkeségét.
@AnnaKarenina: Nem, sok is. Szerintem nekik nem kéne ingyen egyetemre járni, ezt a piac + diákhitel meg tudja finanszírozni.
@jaegtoer: de értsd már meg, hogy macisajt, blogger nem civilek. Pártalkalmazottak. Nem azért járnak ide, hogy beszélgessenek, hanem azért, hogy ugyanazt a mantrát nyomják végnélkül.
Láthatod, hogy hiába jönnek adatokkal, tényekkel, grafikonokkal a velük vitatkozók, megse rezdülnek, tovább mondják ugyanazt.
Ez volt már?

www.mfor.hu/cikkek/Meterenkent_100_forint_adoval_sarcoljak_a_vezetekeket_Matolcsyek.html

"A helyi építményadó kiegészítéseként a villany-, gáz-, víz-, csatorna-, távközlési (telefon, kábeltévé, internet) vezetékek (nyomvonala) után ezek tulajdonosára 100 Ft/m adó vethető ki."
@Blogger Géza: azt szerencsére még nem te döntöd el, hogy hallasz-e vagy sem - mindenesetre mindenképpen kaján vigyorral fog eltölteni az, ha buktok. Legyen az 2 vagy 20 év múlva.
@komplikato:

Ez tévedés. Nem tisztogatják a Országházat, hanem teljesen újjáépítik. Sokáig tisztogatták, javítgatták, foltozgatták, de hamar kiderült, hogy teljes kőcserére van szükség, mert Steindl Imre a határidő betartása érdekében a könnyen faragható sóskúti mészkő felhasználása mellett döntött, amely sajnos rosszul tűri a városi környezetet és a hőingadozást, és már az 1920-as években is rossz állapotban voltak a legérzékenyebb elemek. Tehát az elmúlt 20 évben gyakorlatilag teljes újjáépítették az Országházat, minden szobrot, faragványt, burkolóelemet újrafaragtak és kicseréltek süttői mészkőre.
@aritus: "Az ide irogatók többsége nem állítja, pl én sem, hogy a 2010-es kormányváltással baszódott el Magyarország nagy lehetősége, hogy diktatúrából demokrácia és kapitalizmus legyen. Hanem sajnos ez egy folyamat, ami kb 2000-e óta, a két éves költségvetéssel kezdődött"

Én inkább a kormányülések jegyzőkönyvezésének megszüntetését tenném első helyre.

Másodikra a parlamenti ülések ritkítását, három hetenkéntire.
"Augusztusban 220 500 forint volt a bruttó átlagkereset. A nettó 1,9 százalékos keresetemelkedés, tekintetbe véve a hatszázalékos inflációt, a reálbérek négyszázalékos csökkenését jelenti."

"Egymás után minősítik le az OTP-t az elemzőházak
A Concorde, az UBS és a VTB Capital is lerontotta az OTP részvényeire vonatkozó ajánlását. A kormány bejelentései rosszul hatottak a bankra."

"Nagyon közel a megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), illetve az Európai Unióval, de Magyarországnak nincs szüksége hitelre, csak egy elővigyázatossági hitelkeretre – mondta Orbán Viktor a Bloomberg üzleti hírportálnak adott bukaresti interjúban."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A Népszabadságos Bayer?
Na az egy hiteles ember még! :) "

Bayer nagyon ért a pártélet gerjesztéséhez. A Népszabadságban is a Pártélet rovatot vezette. Hogy ne lenne hiteles, Bolikám :-/
@aritus:

"_de értsd már meg, hogy macisajt, blogger nem civilek. Pártalkalmazottak. Nem azért járnak ide, hogy beszélgessenek, hanem azért, hogy ugyanazt a mantrát...._"

Esz moszt komojj? komolyan? honnan tunni?
@épészmérnök: egyetértek, ezek is. De én azt látom, hogy az el lett felejtve, hogy a fidesz a második félidőben kétéves költségvetést szavaztatott meg. Előtte kidobták Chikánt, jött Matolcsy, aki már akkor is olyan zseni volt, mint most.
Ahogyan megszavaztatták a kétéves költségvetést, azt se tudom feledni. Ahhoz még kellett a kisgazda párt, utána jött a kinyírása. Nem sajnálom őket, a Torgyán féle alakulat vastagon benne a van a vidék kinyírásába. De az a mód, ahogy a fidesz ezt tette...
@épészmérnök: Na és a kormányzás jól megvan ellenzék nélkül is?
@Bakter: Ilyen közel még sosem volt (mármint a megállapodás).
@Blogger Géza: Akkor mi a faszért van a rendőrség, s azon belül már korábban létrehozott készenléti rendőrség, és a különböző rendőrségi osztályok? A TEK nevű bohócközpontot kizárólag a vezényló miatt kellett létrehozni, az átlagrendőrökét lényegesen meghaladó juttatásokkal. Akiket egy vidéki rendőr egy tűzoltó, és egy biztonsági őr is elvert egy közös gyakorlaton. Tényleg szükség volt rájuk. Az építkezésekről csak annyit, hogy mi a búbánatos ferdefaszért kell mindent egy havernak odaadni minden megbízást aranyáron. Nem lehet tisztességes verseny a különböző építőipari cégek között?
@jaegtoer: macisajtról konkrétan tudni, hogy minisztériumi alkalmazott, talán a kim-ben. A nevét is tudom, de nem írom le, mert szerintem illetlenség egy poszt alatti kommentben.
blogger pedig már jó ideje szarja tele a különböző posztokat ugyanazokkal a kormányt dicsőitő, mentegető faszságokkal. Hát lehet, hogy szerelemből teszi:)))
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Nem lehet tisztességes verseny a különböző építőipari cégek között?

Válasz, nem. Miért? Csak.
@CSENDES: látjuk milyen jól! Bár Orbán már nyilatkozta, hogy még így is nehéz a kormányzás, bezzeg az elnöki renccer mennyivel hatékonyabb lenne.
@Blogger Géza:
kedves barátom! 2009 valóban egy szar év volt termelékenységi szempontból és pont ezért lett bajnai a miniszterelnök. az ő tevékenysége a 3. negyedév elején kezdett látszani, amikor -7,9%ról (negyedéves) +1 % körülire tornázta az ország gdp mutatóját. nem muszáj szeretni bajnait, de hülyeségeket ne írkálj róla, csak saját hitelességedet ásod alá... az én linkem MEGINT itt van. hol van a te linket, amelyik azt mutatja, hogy a bajnai kormány alatt esett a gdp?

milyen irányú is a gdp trend 2011 óta?

ateceged.hu/cegmukodtetes/a-het-grafikonja-a-gdp-alakulasa-magyarorszagon-20022011-ii-negyedev
@aritus: Várj, Majd az is eljön.
Kedvence Robert Ficó is az akar lenni a hírek szerint, amit ő nem erősített meg, de nem is cáfolta.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Minden komoly építési megbízás versenyben, pályáztatással, ajánlatokkal, eredményhirdetéssel dől el.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): de nemcsak a tek van, hanem különböző palota őrség Kövérnek, meg a jóég tudja még kinek.

Milyen jól járnak a devizahitelesek az ócsai teleppel. Se munka, se gáz. Isteni. Ha tényleg rajtuk akartak volna segíteni, akkor tizedennyiért megveszik nekik azokat a lakásokat, amikben laktak, vagy a környékükön, ahol élnek egy olcsóbbat. De valójában nem segíteni akartak, hanem egyrészt egy jó piár fogásnak gondolták a híveiknek, másrészt a haveri cégeket helyzetbe hozni az építkezéssel.
@Kotkodus: Ez mekkora marhaság volt!
Mi az hogy aláássa Blogger Géza a hitelességét? Miért, van neki olyanja?
@aritus:

Nem is vártam el, hogy megnevezd, vagy megnevezze őket valaki, csak ez úgy olyan hervasztó....

Arról olvastam, hogy valaki bebukott, talán éppen a KIM-ből, nem is akármivel és akárhogyan, ami egyenesen zsibbasztó...

na, jó. köszi.
@Kotkodus: Unalmas vagy és béna. Tessék, google első oldalas találata:

"A KSH és az Ecostat közös gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 7,2 százalékkal csökkent 2009 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte pénteken a KSH."

www.origo.hu/gazdasag/valsag/20091113-harmadik-negyedev-gdp-adatat-kozzetette-a-ksh-penteken-a-piac.html

Ez a Bajnai féle sikersztori. Fantasztikus.
@CSENDES:
Ezen megállapításon tehát nem csak én akadtam fenn.
hircsarda.blog.hu/2012/10/17/papirusztekercsekre_sajat_verukkel_irtak_a_szazadvegnel

Így már nem is olyan sok az oldalankénti 470 000 forint az elkészült dolgozatokért.
@jaegtoer: az nem macisajt volt, hanem egy másik. Arról a hvg írt.
Beszólt egy ordasat Karsay Dorottyának, aki a nem tetszik a rendszer c. millás tüntetés egyik főszervezője volt. Tudod, hasonlót, mint a Nemcsák, meg Orbán, mikor együtt mulatoztak, és arról énekeltek, hogy a fehérvári huszárok sok kislányt meghágtak. Szóval olyan bunkó macsósat, ahogy a magukat itt Magyarországon konzervatívnak tartók
(valójában műveletlen tahók) viszonyulnak a nőkhöz.
Most nem keresem meg a linket, de ha érdekel, biztos megtalálod.
@Blogger Géza: nézz már rá a trendvonalra barátom!

miért nem kommentálod a trendeket?

megtennéd, hogy küldesz egy olyan linket, amelyik végigköveti gdp alakulás szempontjából bajnai miniszterelnöki tevékenységét, vagy ezek zárolva vannak nálatok? ;-)

persze azért ügyesen csúsztatsz! szerintem téged bevennének a nagycsapatba is, selmeczygabikánál jobban tolod! ;-)
@aritus: jut eszembe erről, hogy az atv-n volt a Havas Henrik (na ő is egy bunkó) féle civil a pályán, csupa férfi vendéggel. Szóba került ez a meghágós nóta, hát nagyon elnézők voltak a fiúk az asztal körül. Nincs abban semmi rossz, mondták, ha a miniszterelnökünk mulat és nótázik. Hát evvel így nincs is gond, de azért azzal nagyon is, hogy mit dalolgat. Egy európai miniszterelnők egy kampány(!) filmen, amit aztán a tv-ben vetítenek le (tehát nem lesifotósok kapták lencsevégre) ilyet énekel, hogy a kislányokat meghágják azok a délceg huszáraink, szerintem nagyon-nagyon nagy gáz. És az a másik gáz, ha egy tv műsorban az asztal körül ülő okos (!) férfiak szerint ez rendben van.
A Kedves Beteg beismerte, ettől szarabb már nehezen lehetne:

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint nem fog ártani a gazdaságnak, hogy Magyarország nem tartotta be ígéretét, és nem csökkentette a bankadót, mivel a bankok már így sem hiteleznek az országnak."

Szép teljesítmény ezzel mentegetni az ismételt seggszájat. Gratulálunk, Viktor.
@Fabius: Stagfláció a neve a jelenségnek. Erdemes utána nézni, mert nagyon sokat fogjuk hallani a jövőben!
@aritus: Ez az egész csapat nagyon gáz, azzal az ideológiával, felsőbbrendűséggel túllihegve, közben olyan ocsmány gondolatok buknak ki a szájukon, amit egy jóérzésű ember el sem tud képzelni.
Lássuk csak: Orbán és Vágási Feri színigazgató "űr" fehérvári huszárok által meghágott lányok,
Rogán megjegyzése az ellenzéki megmozdulásról:"perverz vonzalmat éreznek a láncok és a bilincsek iránt”.

Lehetne folytatni még, de szerintem nem érdemes. Frusztrált idióta bagázs.
@Fabius: Ez egy idióta görény. Isten tartsa meg, minél tovább, minél távolabb tőlünk.
@CSENDES: :) aranyos fiúcska a géza! és a legtöbb hit- és elvtárshoz képest egészen felkészült... ha van rá időm szeretek mosolyogni a csúsztatásain...
@Ergosum:
"A helyi építményadó kiegészítéseként a villany-, gáz-, víz-, csatorna-, távközlési (telefon, kábeltévé, internet) vezetékek (nyomvonala) után ezek tulajdonosára 100 Ft/m adó vethető ki."

ebből egyenesen arányosan következik, hogy az adott cégek (bármit is termeljenek, árat fognak emelni.
apropó: nekem műholdas TV-m van. annak majd négyzetméterre kell fizetni?
@Kotkodus: Ha neked ez jó trend, hát lelked rajta. Ez a baj, hogy nektek még a szar is finom lekvár, ha Bajnai seggéből jött ki. :)
@CSENDES: az tény, hogy humorérzékük nincsen, de hát ez így szokott lenni azokkal akik komolyan veszik magukat...:)
"Lemondott az alig több mint fél éve átadott makói élményfürdő vezetője... a frissen megnyílt fürdő rentábilisan nem üzemeltethető... a jelenlegi vendégszám „markánsan ez alatt marad” - fogalmazott Buzás Péter."

rohat büdös komcsik... nem a fürdő nagy hanem a város kicsi !

az rohat büdös ügynök/tanácselnök g*cik!
ki se lehet fűteni... a vendég még nem is megoldás !

majd szétrohad mint az egri uszoda osztjónapot!

index.hu/belfold/2012/10/18/nem_latogatjak_az_uj_makovecz-furdot/
@Kotkodus: Engem pedig kiidegelt már, úgyhogy nem kell bemutatni. És nem, nem tudok mosolyogni az ilyen bérbloggereken.
@Blogger Géza: na látod! és így beismerve, még talán nem is vonnak le a fizudból...;-)

további szép napot kívánok! :)
@Blogger Géza: Majd akkor pofázz nekem kisöreg, ha századannyi adót, járulékot fizetsz be az állam kasszájába, mint én!

Addig nem kéne hozzám szólni, én nem engedem a fenekemet se kinyalni ilyen redves nyelvű faszkalapoknak.
@aritus:

nem is kell, láttam. elég is volt.
@CSENDES: nem szabad felhúznod magad rajtuk! ha nem tudsz rajtuk szórakozni, inkább szóba se állj velük... annyit nem ér az egész...:(
@Fabius:
Ezek kezében az arany is szarrá változik, de megmagyarázzák, hogy legalább a színe majdnem ugyanolyan.

@CSENDES:
Vágási Ferenc vehetne már a mikroszoft vindózt, hogy csökkenjen a frusztrációja.
Szép, délceg macsók ezek, na, hogy az Alien rakjon beléjük tojást.
@Secnir:
Négyzetméterre, igen, de a teljes sugárzási területre.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
:)
Az tény és való, hanyatt-homlok menekülök előled.:)))
De ne add fel, biztosan van, aki lassabb tőled, s utoléred.
@Fabius: vicces! azt is olvastam valahol, hogy azért nem tartották be az egyezséget a bankokkal, mert hitelesek szerettek volna maradni az eu felé... nyílván ez így sikerült is...:)
@CSENDES: "Ez az egész csapat nagyon gáz, azzal az ideológiával, felsőbbrendűséggel túllihegve, közben olyan ocsmány gondolatok buknak ki a szájukon, amit egy jóérzésű ember el sem tud képzelni.
Lássuk csak: Orbán és Vágási Feri színigazgató "űr" fehérvári huszárok által meghágott lányok, "

Négy leánygyermek apja...
@Kotkodus: Nos, ezen már túl vagyok, hiszen használom a blog adta szolgáltatást:-))))
Így nem kell olvasnom őket, csak a válaszaitokból következtetek az irományaikra.
Ami azért lássuk be ugyanúgy fel tud húzni.
Oly annyira, hogy én még életemben nem voltam tüntetésen, de már érzem a késztetést, hogy szembenézzek ezzel az idióta bagázzsal, pedig nem mai bárányka vagyok, még csak nem is gleccserszemű ficánka, pendemünde steffike vagy mi a katyvasz, aki még csak nem is nő szerintem, hiszen voltak olyan kiszólása, amiből számomra egyértelművé vált, hogy egy beteges hajlamú pasi áll e név mögött, vagy egy abnormis nőstény, de hiszen ez mindegy is.
@Squid:

Sebaj, majd erről is megtudjuk, hogy Tündérmeseországban siker, ahogy a negatív előjelű növekedés, amit máshol zuhanásnak hívnak.
@Kotkodus: "inkább szóba se állj velük... annyit nem ér az egész...:("

Válaszolni kell nekik. Nem őmiattuk, hanem azok miatt az olvasók miatt, akik, ha nincs cáfolat, elhiszik az agymosást.
@Bakter: És keljen is ki bennük. Tudod miért.
"Mint az ügyben érintett szerverpark, a DTSH tulajdonosa elmondta, a helyszínre érkező szakértő saját elmondása szerint még soha nem dolgozott olyan rendszerrel, amit ott talált. A lefoglaláshoz a cég rendszergazdájának segítségét kérték. Állítólag a 24 óra alatt, mialatt a helyszínen voltak, összesen egy adatbázist és egy fájllistát sikerült lementeni, azonban a hatóság emberei nem keresték konkrétan az illegális tartalmakat.
...
A szerverek valószínűleg csak porosodnak valahol, mivel a NAV felhívta a cég tulajdonosát, és kérte, hadd vigyék vissza a szervereket, mivel nincs elég áramuk, nem tudják még bekapcsolni sem a szerverparkot – állítja a tulajdonos. Kérték azt is, hogy a cég rendszergazdája legyen jelen, mivel a szakértő nem ért hozzá."

Most akkó ha netán bekötik hozzájuk a pénztárgépeket, kihívják Rézhuzal Lajos kábeltévé kisiparost szakérteni?
@Kotkodus:

Azért lássuk be, érdekes pillanat lesz mikor a Barroso-Lagarde páros előtt elismétli:

- Azért csináltam segget a számból nyolc hónap alatt ötödször, mert előtte már annyira elbasztam a renomét, hogy szarabb már úgysem lehet.

Szeretnék egy videót látni arról a vallomásról.
@Fabius: Pedig nehezebb lesz.

Ezek tönkre vágják a nagykereskedelmet.
Bevezetik jövőre az elektronikus díjakat, ha igaz, amit rebesgetnek, brutál.
Már pedig miért ne lenne igaz?
A pekidzsbe sem gondoltak bele, mivel is fog járni.

Most jöttem bankból. Kérdezem a kislányt, miért kong az egész az ürességtől?
Asszondja, hó vége van. Nézek rá nagy hülye szemekkel, hó vége, 18-án?
Meséli 12-ig kifutnak a nyugdíjak, utána hó vége van.
Megye-székhely, 2012, Magyarország.
@CSENDES: akkor 23-án találkozunk! :)
addig is szép estét!
@épészmérnök: Szarok rá, hogy hány gyermeket nemzett, meghágva a birtokában tartott szülőcsatornát. Nyilván hátulról szereti, mint nagyon sok férfi. Sőt a hátulrólt túlértelmezve, még annál is inkább..
Nem bűn ez (anális szexnek híjják), de erről nem kell nótázgatni.
@Fabius:

Erősödött a Fidesz, működik a centrális erőtér, a kétharmad áll, mint a cövek.

"Az Ipsos október felmérése szerint a Fidesz idei legjobb eredményét érte el."

mandiner.hu/cikk/20121018_ipsos_erosodott_a_fidesz_es_az_mszp

HAHAHAHA!!!
@Fabius: "Sebaj, majd erről is megtudjuk, hogy Tündérmeseországban siker, ahogy a negatív előjelű növekedés, amit máshol zuhanásnak hívnak."

en.wikipedia.org/wiki/Stagflation

Kéretik elolvasni, majd átgondolni, hogy "nagyjaink" (értsd: Gyugyó) hogyan fog ezzel megbírkózni!
@Fabius:
Engedelmeddel, én egy másik vallomásáról szeretnék már videót látni.
@CSENDES: főleg nem miniszterelnökként, egy kampányfilmben.

Csepeli György, Neményi Mára és Sajó András klasszikus kísérlete, amelynek során azt tapasztalták; ha egy nő megerőszakolásának történetét úgy mondják el, hogy az elkövetők a neveik alapján (...) magyaroknak tüntek akkor kísérleti személyek a nő kirívó viselkedése és a magyar férfiakra jellemzőnek tartott virtus került előtérbe, mint oki tényező.1
civilmedia.net/igazolta-a-civilmediat-az-ombudsman/

Na, hát ilyen virtusos a mi minielnökünk.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
Ühüm, csakhogy a maszop a választás óta nem volt ilyen magasan. Már megint csak felét sikerült iderakni egy hírnek...
@dr. Balta$ár: Most ez, hogyan kapcsoldik a témához? A fürdőt én is sajnálom, mint makói születésű, de nem ez a megoldás. Az idegenforgalmat és a gyógyturizmust kell fellendíteni.
Mellékesen komcsizni lehet, hiszen mindkét oldal azokból áll, csak ez semmit sem old meg.
Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy hogyan lehet kiszabadulni ebből az ördögi körből. Ajánlott irodalom a komcsizáshoz:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
"Az Európai Bizottság figyelmezetése miatt hajlik rá a kormány, hogy a korábbi tervekkel szemben mégis lehetővé tegye, hogy az állampolgárok levélben is feliratkozassanak a választásra - értesült az [origo]."

Nemengedünknekik, nemengedünknekik, vagy de.
@Blogger Géza: Kedves Géza! Arra nem gondolsz, hogy sokan egyformán utálják mindkét oldalt? S lassan ez lesz a többség!
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
@butus: rohattt büdös g*ci tanácselnök 50éve ott tesped.

a buta hitvány gerinctelen náci feudál komcsi !

nem vette észre hogy a környéken már van egy rakás fürdő???

mi a lóf@szér lehet az adómból 4 milliárdot elkölteni bűntetlenül?
egy fenntarthatatlan sz@rra... egy szeméjjes önkifejezeést közösségi pénzből ???!??? (mikovec+tanácselnök)

a rohat büdös fajtájukat ! miért nem vonnyák le a fizujából a 4 milliárdot+a fentartási százmillákat !
plusz miért nem perejjük a rohat mikovecet M??!?!??
"Egyesületet alakít és fideszes pénzügyminiszter-jelöltet igazol Bajnai Gordon - értesült az atv.hu. Urbán László a Haza és Haladás Alapítvány gazdaságpolitikai kabinetjének egyik vezető koordinátora."

Pontosan erre van most szükség: összeszedni az agyakat minden oldalról. Biztos vagyok benne, hogy rengeted valóban jó szakember van ebben az országban.
@aritus: Ez a fideszes bagázs tele van ilyen finoman szólva is frusztrált alakkal.
Dojcs-Für Tomcsó példának okárért, aki egy alkotmányjogászt is elküld a halál f*ra, lehülyézi, amikor az felháborodik. Erre finom válaszként a megtámadott úgy reagál, hogy eszközökkel nem rendelkező (értsd finoman idióta hülye)fél ellen szellemi párbajt nem lehet vívni.
@Habakuk999:

Vállalkozói hitelhez jutni nem lesz nehezebb, mert az már most is elég nehéz.

Abban van igazad, hogy a pekidzs hatás miatt ez a ciklus végéig így is fog maradni. Az ipa átalakításával és a közműadóval viszont tényleg hazavág sok mindent. De az e-útdíj nem a vállalkozások, fuvarozók sarca lesz, hanem a zembereké. Ugyan én fizetem ki, de ha rentábilis vállalkozást akarok vinni deficites helyett akkor kénytelen leszek beépíteni a kilométerdíjba. A kereskedő-megrendelő pedig ugyancsak kénytelen lesz a termék darabárába építeni, és így máris a polcon lévő termékkel együtt kell kifizetni. Mindenkinek, minden kiló kenyér, liter tej árával együtt.
@dr. Balta$ár: Nem tudom, hogy igazad van-e.
Ők azzal ámítják egymást, hogy ezeket a látvány-beruházásokat nem egészében az adófizetők pénzéből, hanem az UNIÓT megcsapolva kivitelezték, így ez nem is olyan g*ség. Közben azért ennek nyilván volt önrésze is.
@CSENDES: "Az előkészületi munkálatokkal együtt mintegy 4 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán."
"Az Index információi szerint már az átadás előtt nyilvánvaló volt, hogy a beruházás túl nagy terhet ró a városra. A fürdőt ugyanis csak jelentős idegenforgalom mellett lehetett volna gazdaságosan működtetni, ugyanakkor Makón nem volt meg az idegenforgalom infrastruktúrális háttere, kevés volt például a szálláshely. A környéken ráadásul három fürdő is működik, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon. A monumentális létesítmény helyett a város jobban tudott volna használni egy kisebbet."
index.hu/belfold/2012/10/18/nem_latogatjak_az_uj_makovecz-furdot/

Szóval drága volt, fölösleges és fenntarthatatlan.
@épészmérnök: egyetértünk, és én magam is - részben - ezért válaszolgatok, kérdezgetek...

azonban ha felbosszantod magadat, akkor ő elérte a célját mert te sokkal kevésbé fogsz tudni hitelesen kritikát megfogalmazni (mert jobban tükrözöd az emocionális hatást). ezért mondtam csendesnek, hogy ha felhúzza magát, inkább ne is válaszoljon.
az egészségünkről már nem is beszélve...

szép estét kívánok!
@Squid:

A Gyugyó és a megbirkózás olyan tökéletes oximoron, ami egyéb magyarázatot nem igényel :-))

Stagfláció esetén a jegybank mozgástere is korlátozott. Elvileg kamatot kéne emelniük az infláció csökkentésére, de nálunk legutóbb kétszer is kamatot vágtak, és megint ez várható a külső tagokkal. Gyurci egyébként is hótthülye egy olyan keverék intézkedéssor kikalkulálásához, ami a stagflációt - mindkét összetevőjét - érdemben kezelni tudná.
@Fabius: Az ipa, a tranzakciós adó, az egész pekidzs az emberek sara lesz, nem csupán az útdíj.
Tegyük fel, hogy veszek 92 forintos lisztet. Eddig rátettem 0,5-1,0 forintot, ez ugye max 1%-os árrés.
Csak az ipa 20% * 2% = 0,8%. A tranzakciós és egyéb bizbaszokkal magasabb, mint az árrésem.

Mi lesz most?
A külföldi tevékenység, nálam ez kb 80-90% elmegy külföldre adózni, oszt Gyuri számolgathatja az adóját.
A belföldnél pedig emelem az árrést, mert mindenki kénytelen emelni, de mivel fizetőképes kereslet már úgy sincs itthon, Gyurink számolgathatja a növekedési számait meg az inflációját.

Mert védi a barom a gazdagok pénzecskéjét, ami aztán kurvára nem kerül be a gazdaság vérkeringésébe. Mert az egykulcsostól akinek van pénze, nem vesz több lisztet vagy tejet, de a pekidzstől akinek nincs pénze, most még kevesebbet fog vásárolni.
@CSENDES: azt a qva kib@szott szöveget !!! hogy nem a mi pénzünk...

hanem EU ...

azt? azt kifizetgeti be?????? az is a MI adópénzünk...
tök részletkérdés hogy 5 foruinttal többet kapunk épp vissza mint amenynit befizetünk!
amugy is a német adófizetők pénzét lehet LOPNI ????

ezzel engem nagyon fel lehet huzni... hogy nem a mi pénzünk hanem EU pénzt lehet lopni... qva jooo.... szégyen és gyalázat !
@Fabius: "Azért lássuk be, érdekes pillanat lesz mikor a Barroso-Lagarde páros előtt elismétli:..."

sajnos ők nem fogják rajta ezt számon kérni; az a mi dolgunk lesz!

kedden lesz is számonkérés, semmiért a világon nem hagynám ki...:)
megszólalt a vezér. romániában. (btw angolul köszöntött mindenkit):
" A mi programunk az az, hogy a nyugati típusú jóléti állam helyett, ami nem versenyképes, egy munka alapú társadalmat alakítsunk ki" - magyarázta a miniszterelnök. [...] Rámutatott, hogy a pénzügyi spekulációkra épülő gazdasági növekedés korszaka lejárt, pénzügyi szolgáltatási manőverekkel nem lehet helyettesíteni a tényleges termelő és értékteremtő munkát. "

"Európának be kell látnia, hogy a versenytársai használnak lelki felhajtóerőket is, spirituális, ha úgy tetszik vallási felhajtó erőket, lelkileg jobb állapotban vannak, mint mi vagyunk. Ezért a józan ész mellé emeljük fel a szívünket is - ez a kettő együtt újíthatja meg Európát, és erről bátran kell beszélni, mert ha mi, kereszténydemokraták nem beszélünk róla, a liberálisok, meg a szocialisták biztosan nem fognak" - összegezte Orbán Viktor"

majd köszönt a két ismerős ápolónak, belebújt a kényelmes zubbonyba, és fiatal lánykákat farkaló huszárokról dudorászott pajzán nótákat, miközben betessékelték a fehér mentőautóba.
@Fabius: Olyan isten meg nincs, hogy én Magyarországon hitelt vegyek fel.
Amikor azt sem tudom, ma este mi lesz, nem még holnap reggel.

Amúgy gőzerővel kínálgatják a bankok, mert nem tudnak pénzt kihelyezni.
@Fabius: szép estét és köszi a lehetőséget!
@dr. Balta$ár: Persze, csak azért lásd be, ezt nem én mondom, hanem ők.
@Habakuk999: elírtam, az ipa különbözet a pekidzsre 0,4%.

Még mindig nem tértem magamhoz. junóóóóó pekidzs.
@CSENDES: A helybéliek egy dologban hibáztak, ugyanis szállodák, panziók nélkül ne várják a vendégek tömött sorait! Amennyire ismerem a témát, a szerb, román vendégekre számoltak. Azok pedig jó szállási lehetőségek, és megfelelő propaganda nélkül nem jönnek. (Szállás és jó propaganda esetében is időbe telik egy új fürdő felfuttatása.)
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:

Majd akkor kacagj, ha a megszorítás utáni közvéleménykutatás eredményét olvasod.
@Bakter:
+1
ezt írtam a mandin is.
Bajnai olyan embereket gyűjt össze, akik értenek a gazdasághoz. közgazdászok, managerek, stb. Nem érdekes, hogy milyen pártállásról van szó, az országot kell megmenteni, kimosni a szarból. mert a jelenlegi jogászkormány nem tudja.
@dr. Balta$ár: Írod, hogy a polgármester 50 éve ott tesped. Ilyen helyi dolgokkal különösebben nem vagyok tisztában, mert 48 éve elkerültem a szülő városomból. Azt viszont tudom, hogy a polgármestert 1990 óta a makóiak választották meg újra és újra. (helyben tessék reklamálni)
@Kotkodus:

"sajnos ők nem fogják rajta ezt számon kérni"

De, bizony fogják, népes küldöttség utazik majd Mr. M. Pekidzsel az élen bizonyítványt magyarázni Brüsszelbe.
@Habakuk999:

"gőzerővel kínálgatják a bankok"

Ja, csak egyszer viccből mondd, hogy kéne 10 millió, és hallgasd meg a jelenlegi feltételeket.
@online távmunkás:
Igazából nem is az a fontos, hogy az ÁFA kulcs is megegyezik-e a szja kulccsal - bár sokan ezt értik egykulcsos alatt. A leglényegesebb, hogy a bérköltségnek hány százaléka a nettő bér és mennyi megy adó és tb elvonás.
Ha a bérköltség nagyobb része nettó fizetés pl. 60 százalék akkor valószínűleg csökken az adóelkerülés. De ehhez a hazainál jelentősebb kontroll is tartozik.
@Blogger Géza: Kommentálom: Bajnai idején kb 6%-a tűnt el a magyar GDP-nek. Na, ez már nem jönne jól most, 1% az még kiigazítási áldozatként belefér.

Pici fülkeforradalmáros gézukám! 1%os kiigazítás még belefér? Ahhoz képest, hogy bohóc vezéred és csapata eltapsolt 3000 milliárd nyugdíjvagyont és azt a közel 500 milliárd IMF kölcsönt is, amit Bajnaiék fel sem használtak!
@butus: halottad ! nagyon kis részben helyi pénz!

nagyrészt országos és eu pénz

az ÉN ADÓFIZETŐI PÉNZEM !!!! nem a hejieké...

LOPJÁK, hűtlen kezelik a rohat büdös komcsik !

ez nem választás kérdése ez normális országban ÜGYÉSZSÉG RENDŐRSÉG...
@épészmérnök:

Engem a "megszorítások" (én jobban szeretem a a "költségvetési kiigazítás" kifejezést) nem érintenek. Én egy önfenntartó családi parasztgazdaságban élek, a pénzromlás és a megélhetési költségek állítólagos növekedése viszont csak a nagyvárosokban élő (és sajnos napjainkra jelentős réteggé duzzadt) lumpenelemeket és panelnyuggereket érintik. Értük nem kár, ők a társadalom söpredékei.
@dr. Balta$ár: Nem az volt a célom, hogy felhúzzalak, csak rámutattam, hogy ezt ők másképpen látják.
@Fabius: Mondjuk nekem ez nem lenne túl bonyolult, de ez speciális helyzet.

Normál gazdálkodáshoz hitelt szerezni gyakorlatilag majdnem lehetetlen.

A bankok is hülye helyzetben vannak, mert a válságot követő feltételrendszer szigorításai miatt nem tudják kirakni a pénzüket.

Ebből mi lesz? Az anyabankok szépen leépítik az itteni jelenlétüket.

Illetve finanszírozzák Gyurinkat a magasabb kamatokért.

Te meg a gyermekeid pedig győzzed visszafizetni az adódból.

Stagfláció? Mit tudják ezek, mi az.
Azt tudják, hogy holnap kell négy milliárd szökőkútra.
@épészmérnök:

Engem a "megszorítások" (én jobban szeretem a a "költségvetési kiigazítás" kifejezést) nem érintenek. Én egy önfenntartó családi parasztgazdaságban élek, a pénzromlás és a megélhetési költségek állítólagos növekedése viszont csak a nagyvárosokban élő (és sajnos napjainkra jelentős réteggé duzzadt) lumpenelemeket és panelnyuggereket érintik. Értük nem kár, ők a társadalom söpredékei.
Most pedig szurkolni fogok. Mert szeretem, nem, imádom a kézilabdát.
@dr. Balta$ár: Komolyra fordítva szót, jelenleg még egyáltalán nem lehet azt eldönteni, hogy a beruházás jó volt-e, vagy sem. Mindezt írom a következők miatt:
1/ A környéken több fürdő is van. Ami igaz, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az a víz. Tudtommal a makói víz nagyon jó minőségű gyógyvíz, a Maros iszap pedig világhírű. Ezekre lehet alapozni idegen forgalmat.
2/ Egy új létesítmény felfuttatása még jó propaganda esetében is 5-10 év! Tudtommal a makói fürdőt éppen csak átadták.
A kórház is bővíthetne egy reuma részleggel, nem kellene messze elvezetni a vizet.
Az viszont hiba, hogy a fürdővel egy időben nem épültek szállodák (gyógy). Ez sajnos a válságnak is betudható.
3/ A beruházás elfogadásában egy polgármester egy személy, mellette még ott van az önkormányzat többi tagja is aki szavazatával vagy elfogadja, vagy nem a javaslatot. Jelen esetben elfogadták!
Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem kívánom védeni a polgármestert, mivel nem is ismerem és makói sem vagyok (48 éve)!
@butus: egyet bizton állítok neked hogy

a FENNTARTÁSA HORROR !!!
nem csodálkoznék ha használati értéke is tartana nullához...

mikovec az egy márka... :))) lásd egri uszoda...

rohat büdös tolvaj !!!
hitvány gerinctelen alkalmatlan csúszóműszó !
hazaáruló !

mondanám, de megmurgeltről vagy jot vagy semmit... így nem szólok semmit ! hitlerről sem beszélünk...
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: "önfenntartó családi parasztgazdaság"

Aha. Önfenntartó gazdaság. Nem használ ipari termékeket, gépeket, szerszámokat, nem használ üzemanyagot, nem használ kemikáliákat, műtrágyát, permetszert. Nem szállít semmit ide-oda.

Fasza. Tanítani kéne.

Másoknak mondom, nem neked, mert te csak hülyéskedsz: az önfenntartó ökofalvak a mai napig is csak külső segítséggel tudják magukat fenntartani.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: "panelnyuggereket érintik. Értük nem kár, ők a társadalom söpredékei."

Ez ám az agapé, nem a lófasz.

Tehát a panellakásban élő nyugdíjas dolgozók neked söpredék.
nahh, idióták özöne véget ért? Ha már napközben nem voltam :D
Van valami érdekes, vagy csak a szokásos Stefika karakterezés megyen?

@Habakuk999: Családtag bankfiókban dogzik, főváros félperem kerület, ott is ez van 12-után kihalt minden, a hitelezés meg olyan amit Fabius írt...
@quendelapo: A hazainál mindenképpen jelentősebb kontroll kell. Nevetséges a jelenlegi helyzet, hogy csak az adóbevallást készítőket ellenőrzik, plusz a feljelentettek egy kis részét. Alapvető lenne minden 10 millió feletti adásvételnél a vagyon forrását ellenőrizni, még ha nem is minden esetben, de legalább szűrőpróbaszerűen.
oops ezt meg most olvasom, ki is akkor a főnök???

Rogán: sose gondoltuk a bankadó kivezetését

Rogán Antal szerint sose gondolták, hogy teljesen kivezetik a bankadót, ezt a magyar adórendszer részének tartják, csak az adó csökkentését tervezték - a Fidesz frakcióvezetője erről a TV2 csütörtök reggeli műsorában beszélt.

hvg.hu/itthon/20121018_Rogan_sose_gondoltuk_a_bankado_kivezetese
@online távmunkás: szúrópróba már most is van, sőt banki pénzmosás figyelés is ;)
@aritus: "Bezzeg az elnöki rendszer mennyivel könnyebb lenne."
Tegnap, a Néppártban mondott le Orbán az alelnöki tisztségéről, ott elmondott beszédében bírálta az Eu válságkezelését és működését. Kifejtette, hogy nem szakmai, technokrata irányításra van ott szükség, hanem a politikaira.
Tehát gazdasági bajokra a politika találja ki a megoldást.
Valószínű, ennek a teóriájának alátámasztására nevezti ki Matolcsy helyettesévé Szijjártó Pétert, a a Kínával való gazdasági kapcsolatok fő korifeusává. Ő lesz a megváltó, hiszen Orbán már kifejtette, hogy a hanyatló nyugati kapcsolatok már nem igéretesek, kelet felé kell nyitni.
Azért ez merész vállalkozás, Szíjjártót döntési pozicióba emelni....
Juhász: 23-án el fog hangozni egy javaslat arra, hogyan lehet leváltani a kormányt, és hogy utána mi következzék.

www.youtube.com/watch?v=SvGfetlGEYA&feature=colike
Schmuck Andor, mint a Magyar Szociáldemokrata Párt alelnöke...

ajajajaj...
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
A panelnyuggerek a társadalom söpredékei?
Rohadt egy hálátlan gyermek vagy, ezt érdemli anyád?
@Blogger Géza: Te szerencsétlen erre senki nem kíváncsi. Ha nem haragszol ezt mi nem várnánk meg. 2014-ben keresünk valami más megoldást helyettük.
Ez egy IV. bélai harc, amit kormányunknak kell vivnia a mindenhonnan kibukkanó ellenség ellen.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Igen ahogy mondod. a panelelemek, és a lumpennyuggerek miatt tart itt ez az ország ahol tart, és ezért kell Matolcsynak mindig kiigazítania magát.
@Blogger Géza:
„Lalikám, ez is a tiéd bazmeg!”
Erre gondoltál?
Ja, és ne brühühühü-zz, kettőtök szellemi színvonala között olyan mély szakadék húzódik, mint Béjja asszony és Kálmán Olga között.
Az utóbbi nem te vagy...
@Penivaldes:
Lesz itt még V Béla is. (ötödik)
Várj csak, várj-:))
@Knósszosz: beírtam a gúgliba, és kiderült, hogy az egy konyhai kisegítő.:))
@épészmérnök:
Schmuck Andort egybe nyelte le Viktor (ha nem tunnád), azé akkora bele!
A zév leknagyob pojénnya vót-:D
@Knósszosz: Az az ember nem öregszik. Mindig ilyen kerekded volt.
@Penivaldes:
"A lépcsőházánál Végh Béla konyhai kisegítő ma reggel."
Éstélleg!!-:D:D
"a DTSH tulajdonosa elmondta, a helyszínre érkező szakértő saját elmondása szerint még soha nem dolgozott olyan rendszerrel, amit ott talált. A lefoglaláshoz a cég rendszergazdájának segítségét kérték. Állítólag a 24 óra alatt, mialatt a helyszínen voltak, összesen egy adatbázist és egy fájllistát sikerült lementeni, azonban a hatóság emberei nem keresték konkrétan az illegális tartalmakat...

A szervereken kívül a könyvelést is lefoglalták még szeptember ötödikén, azonban ehhez sem nyúltak a mai napig sem: ez akkor derült ki, amikor a cég tulajdonosa visszakérte a hatóságoktól, hogy le tudja rendezni az esedékes adóügyeket – aminek végeredményét a lefoglaló hatóságnak, a NAV-nak fog benyújtani. A panaszokra a hivatal nem reagált, pedig a tulajdonos írásban jelezte, hogy pótolhatatlan dolgok vannak a szerveren...

A szerverek valószínűleg csak porosodnak valahol, mivel a NAV felhívta a cég tulajdonosát, és kérte, hadd vigyék vissza a szervereket, mivel nincs elég áramuk, nem tudják még bekapcsolni sem a szerverparkot
Kérték azt is, hogy a cég rendszergazdája legyen jelen, mivel a szakértő nem ért hozzá..."

:)))) hungarisztán ! qva joooo. a jól működő okos hivatalok :)))

index.hu/tech/2012/10/18/lefoglaltak_de_nem_tudjak_bekapcsolni/
@épészmérnök:
Lusta vagyok visszakeresni, de eztet Fabius követte el itten. Vagy nem jól emlékszem?
@Penivaldes:
Jól mondod!
De ha nem is volt 5 Béla, majd lesz.
Átírják a schmitt bibliát meg a történelem könyveket, oszt lesz.
Kész!
@Knósszosz: Mindig a győztesek írják a történelmet.
@dr. Balta$ár: bakker, én is ezt olvastam éppen, le is estem a székről, dobjunk már össze nekik a villanyra :D
@épészmérnök: Nem azt mondta múltkor Fabius, hogy Schmukkot már lenyelte viktor vagy azóta átment Jónásba és a cett végül kiköpte?? ;)
@antiforradalmár: Mi az hogy "eltapsolták" a kölcsönt? Ez valami olyan mágikus ballib szó, aminek semmiféle közgazdasági tartalma nincsen. Te szoktál kölcsönt eltapsolni? Mert én nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez nem ijjen eccerű...

sztem valami spéci TÁP lehet nem szokványos áramerősséggel/feszültséggel...

de ehhez én se értek, bár nem si vagyok NAV szagértő...
@dr. Balta$ár: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bezzeg kuszaszeméknél működnek a számítógépek. :(
@Blogger Géza: "Mi az hogy "eltapsolták" a kölcsönt? Ez valami olyan mágikus ballib szó, aminek semmiféle közgazdasági tartalma nincsen. Te szoktál kölcsönt eltapsolni? Mert én nem."

Ne játszd már a hülyét...

"Eltapsolás" ebben az esetben azt jelenti, hogy úgy cseszik el a pénzt hogy lyukakat tömnek vele a költségvetésben ahelyett, hogy a lyukak okát szüntetnék meg.

Bár mi az istennek magyarázok neked azt nem tudom...
@Knósszosz: Megnyugodtam. Soha nem akartam Kálmán Olga lenni. :)
@dr. Balta$ár: hmmm, ha el tudták hozni, meg is nézhették volna milyen delej ment bele ;)
@dr. Balta$ár:
A NAV leragadt az Atari XL 800-asnál?
Ha abban otthon vannak, adhatnának tanácsokat Kusza Szemnek, mert rá már a ködös albionban a fogadóirodákban téteket lehet tenni, mikor talál már végre el valamit?
@Squid: :) Akkor elég egyértelműen hazugság volt az előbbi állítás. Az IMF pénzből semmiféle lyukat nem tömtek be mostanában. Ezért lenne fontos a pontos fogalmazás.

Az MSZP idején, na ott aztán volt lyuk bőven, folyt is ki a pénz, nem véletlenül vagyunk világbajnokok abban, hogy 2004 óra folyik ellenünk túlzott deficit-eljárás. Valószínűleg a mostani csomag tesz véglegesen pontot ennek a szomorú ügynek a végére.
@Blogger Géza:
Olga se akarna Géza lenni...
Őt tökéletesen megértem.
@Knósszosz: Kusza Szem számítógépéről itt van kép ! ehhez tényleg nem kell áram...

taneszkozok.hu/uploads/shop/taneszkozok.hu/termek/4053_big.jpg
@Penivaldes:
Ezek a győztesek ne írjanak semmit, jó?
jéééé BG itt maradt, mint Krétai őskövület :D
Tesók kikoptak
@dr. Balta$ár:
Te rendkívül megvezetett vagy a "Thémában", helyileg azt olvasod? Ez a szeró túl bonyolult az NGM falain belül, ráadásul ilyenekből egy nagy teljesítményű szervert összeesztergálni...((
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem vetted észre, hogy ily kései órán már lejárt a munkaidejük? He véletlenül nem üt ki Matolcsy agymenése és éjfélig böngészem a kommenteket, akkor sosem találkozok velük.
Kilenctől ötig tart a napi nyalási penzum, aztán mennek haza.
@Blogger Géza: "Az MSZP idején, na ott aztán volt lyuk bőven, folyt is ki a pénz, nem véletlenül vagyunk világbajnokok abban, hogy 2004 óra folyik ellenünk túlzott deficit-eljárás. Valószínűleg a mostani csomag tesz véglegesen pontot ennek a szomorú ügynek a végére."

Pontot a végére?

Valóban? Te mennyire nézel hülyének itt mindenkit egy 1-10 skálán? Az új adó pekidzs szerinted min változtat?

Az urak feketén fehéren megmondták a tévében, hogy azért csinálják, hogy az eu kohéziós kerettől ne essen el az ország. Namost kérlek ha nem mongolidióták tervezték volna a költségvetési bevételeket akkor esetleg nem kéne 2 csomag 2 héten belül.

Ne kezdj nekem az EU basztatásával jönni, meg hogy másnak engedik a 3% feletti hiányt. Mi 3% alattit vállaltunk, és az EU-nak minden joga megvan, hogy ezt a vállalást az általuk nyújtott pénzekért cserébe megköveteljék.

Tudom nagyon fasza érzés az EU-t ekézni meg gyarmatosításról beszélni, de a 3% alatti hiány az ország ÉRDEKE, mert csak így nem termelődik újra az államadósság, és ez így nekünk jó!

Azt meg hogy ez a nemmegszorító matolcsy rémálom tesz pontot a végére, szemenszedett hazugság! Ez csak annyit ér, hogy talán.. meglesznek a számok (ne is feszegessük, hogy matolcsy hogyan tévedhetett 1%-ot) és semmiféle struktúrális vagy rendszerszintű változtatást nem eszközölt.

Ergo nem fenntartható, ergo jövőre is ugyanez lesz! Stagflációban lévő országokban mint a miénk, nem lehet adót emelni, mert a maradék termelékenység is odaveszik.

Matolcsyék a jegybanki stratégiájukkal és a Bokros csomag kétszeresét kitevő megszorításaival még mélyebbre lökik a gazdaságot a stagflációba, ami sosem látott pusztítást fog eredményezni nagyon rövid időn belül.
@Penivaldes:
A 2010-es győztesekre gondoltam...
Azok ne írjanak semmit, ne gondoljanak semmit, menjenek a kurva... nagy Kazahsztánba!
@Knósszosz: Kazahsztán egy közép ázsiai ország.
Ott lakik Nurszultan Abisuli Nazarbajev.
Nézzétek meg a Tarlóssal készült riportot a Kálmán Olgánál. Ekkora bunkó tahót ahogyan beszélt K.O-val egy ember nem engedhet magának egy nővel szemben, nem még egy "politikus". Pontosan alacsony IQ-val rendelkezőnek nevezte őt mert faggatni merészeli és nem arról és úgy ahogyan ő elképzelte. Látszik hogy fideSS-nél a tahóság alapkövetelmény!
@Secnir: aha, a józan ész mellé kell a szív is, csak hát ez az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, a józan és a szív még édeskevés - nekünk erő kell, ha van erő, van összefogás, jól mondom?
@Penivaldes:
Valami agyabeteg asztrológiai elemzésben azt olvastam, hogy ő fogja szétb..uherálni a világot.
Fene tuggya, sok újkori próféta mondja, hogy keletről fog jönni pusztulat. Miért preferálja a tetű a keletet?
@Knósszosz: Miket olovasol te? asztrológiai elemzés..ma a kosokra új kihívások várnak..
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
normális ember nem olvassa sem a mandínert, sem a véleményvezért
@Knósszosz: Az is fárasztó a nyelvnek..az a sok csapás.
@házelnök: Én a 168 órát, meg a Barikádot is átolvasom..hasonló szint mindkettő. de meglehet tudni, hogy hol az ellenség.
@ariel12:
Tarolóspista az én megközelítésemben olyan, mint Áderjancsi. Mindkettő gyökér, de azért mégsem annyira gyökerek, mint a Fidesz fő köcsögjei.
Áderről az volt a véleményem, hogy nem lesz akkora szervilis tetű, mint az elődje. Azt nem mondom, hogy ez maradéktalanul igaz lenne ma, de az kétségtelen tény, hogy nem bakizott akkorákat mint az elődje. Eddig. Tarlóst azért nem dobnám a pöcegödörbe, de az vitathatatlan, hogy Ő sem találja a megoldást, a kapitális szar eltakarítását illetően.
Az persze megint más kérdés, hogy bizonyította a bunkóságát. Megint.
Vannak szakmai kérdések, amelyekben jól érvel. Azt nem értem, miért kell ezt Kozsó színvonalán előadni?
Nyilván van mindenkinek rossz napja, de ezeket a seggfejeket azért stafírungozza a magyar adófizető, hogy tegye a dolgát azért a pénzért, amit kap.
Amúgy a nőkkel szembeni kommunikáció mikéntjéről való véleményemet ismerheted, ezt ide röfögtem már, még ha nem is tetszik mindenkinek. Szív-em tudja nem nyalok, pusztán tisztelem a hölgyeket, meggyőződésből. Anyám is az... mindannyiunké.
Kitört belőlem a demagóg marha, de leszarom. Ez a véleményem.
Visszatérve a kommented lényegéhez: Tarlós egy büdös paraszt, egyet értek! Szarul veszi a kommunikációs akadályokat (néha), de vannak elképzelései, amelyekkel egyet tudok érteni.
Mondom: ez nem jelenti azt, hogy kedvelem.
Téged viszont igen.
@Knósszosz: Kozsó? Tarlós? Juj az durva lehet..
Engem is kedvelj!
@Penivaldes:
Az eddig nem jött le, hogy kedvellek??
Iratkozz be egy szövegértelmezési tanfolyamra, jó?!
@Penivaldes:
Ez igaz, most zártam el a gulyásleves alatt a gázt..-:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A banki pénzmosás figyelése sokat ér a feketegazdaság készpénzes forgalma ellen...
@Knósszosz: Te meg iratkozz be egy olyan tanfolyamra, ahol helyrebillentik azt mait billenteni kell! Meg vegyél egy kiló lisztet.
@Penivaldes:
Most meg vagyok úúútálva?
Liszt minek?
Persze veszek, ha tudsz jó lángost sütni.
@Knósszosz: Édes fiam Knósszosz, én csak tojást tudok sütni, meg kisütni a rántott húst. de lángost nem. tehetségtelen, mindent félbehagyó szakácsnő vagyok.
@online távmunkás: házipénztár, bérek stb. előbb utóbb számlára kerül valahogy ;)
@Penivaldes:
Édes lányom Peni, ennek ellenére kedvellek!
Lángost azt én nem, ezért törleszkedtem, hát ha...
Akkor ketten nem. Rokonok vagyunk!-:D:D
@Knósszosz: Én rossz házizqsszony vagyok. de elég szórakoztató
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Lázár János szerint nagyon nehéz munkahelyeket teremteni azokban az országokban, ahol nincs ipar. "
jóóóóóóóóóóóregggggeltvietnám!
ez kb 1902 óta köztudott. aki marxista iskolába járt, az ezzel kelt-feküdt. a nácikok is tudták. a cocik is tudták.
talán művelődni kellett volna, kedves jános?
@Penivaldes:
Akkor főzzünk együtt!!
A teában otthon vagyok, na??
@Knósszosz: Főzzünk együtt. csak meg ne tudja az uram:)
@ariel12: Nemcsak az ATV-n adta magát:Volt szerencsém 1 nappal korábban a Hír TV-n a Rájátszás című műsorban is tapasztalni, hogy mekkora gyökér: A műsorvezető-hölgy is rákérdezett egy-két dologra, de neki meg azt mondta, hogy "figyeljen már jobban a szavaira,mit nem ért azon,amit mond"!Nagy paraszt, az nem vitás!
@Secnir: Akkor ez azt jelenti, hogy az egymillió az tulajdonképpen 100 ezer, mínusz 100 ezer közmunkás?
Van olyan barom, aki ennek a beszédjét megy hallgatni a Kossuth-térre?
Van, ezért nem megyünk előre...
dik szorongasák csaka csiramagyar torkát a gecibe
elis megyen innén mindenik asz jónapot he
@Penivaldes:
Diszkrét vagyok, nagyon ügyelek az "alsó" kapcsolataim érzelmileg tiszta, és erkölcsileg megkérdőjelezhetetlen mivoltára.
Az urad semmit sem fog megtudni!-:D:D:D
@Knósszosz: ok, várlak. új ágynemű huzat..gyertyák..
:))
@Penivaldes: menjenek a csicska magyarok ahun is lehet csicskulni
ugyis elmegyen mindenik gyáva szaros dicsak
@futás csicskák!:
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a hitvallásodat!
Pontosítanom kell: velem. Nem beszélhetek a blog harsonájaként, ezért magánemberként kérdem: mit óhajtottál a tudomásomra hozni, a "geci-jónapot" konklúziójú szösszeneteddel?
Beszélem én is ezt a nyelvet, főként ha a magad fajtákat kell jelzőkkel illetnem.
Orbánnak igaza van, vannak akik beleszülettek a turulba.
Te benne is fogsz megmurdelni...
@Penivaldes:
Ahhh..:))
Öreg vagyok émmá ehhöz Peni!
Bár... ha a sót nem is, de a sósat még mögnyalom-:D
@Penivaldes:
Ugyan mit?
Van amit tizenöt évesen, meg hetvenesen se lehet.
Szóval??
Asszem ez mindent elmond helyettem is:

Tinódi Lantos Sebestyén: Tudjátok magyarok

Sírva veszíköl most szegény Magyarország,
Mert tőle távozék hangosság, vigasság,
Belőle kikele sok fénös gazdagság,
És fogságba esik egynéhány uraság.

Bolondság tőletök fejenkín' magyarok,
Terek álnok hitit meg nem gondoljátok,
Maga csak tőlem es sokszor hallottátok,
Sok fejedelmeket mind csaltak, tudjátok.

Tudjátok, magyarok, hírösök valátok,
Míg nagy szeretettel egymást hallgatátok,
De mihelt köztetök ti meghasonlátok,
Ottan országtokban, ím, mint pusztulátok.

Tanácsot sokáig, kérlek, ne tartsatok,
Ha ez két víz között ti lakni akartok,
Mert ha csak hallgattok, szömben ti nem vívtok,
Félök, hogy sokáig itt nem uralkodtok.
@Knósszosz: mi? hagyámá fus szaladj innén teis nekárogjál
@Secnir: uram atyám! Ennyi ideig tartott, míg felébredt?

És tessék mondani kedves Lázár elvtárs, mikorra terveznek ezen a helyzeten változtatni, basszák meg???
@Penivaldes:
Nézd Peni, én sok mindent elviselek, a hölgyektől meg pláne. De azt, amit most mondtál, az a legdurvább sértés!
Az hagyján, hogy seggre utaltál, azt még megemésztem. Az igazi sértés az, hogy matolcsy-t egy mondatban említetted velem.
Tudod gondolkodóba estem, szóba álljak-e veled ezek után..?
Holnapig átgondolom-:)))
@Penivaldes: tanujá lovárit nemsokára ugyis az leszen a hivatalos mer mentek a levesbe innén csicskák
@futás csicskák!:
Ezt így, vitakultúraként?
Cigánynak átlátszó a dumád, tudom hogyan adják elő magukat. Vagy Stefi volnál?
@Knósszosz: mészte rákba ugassá anyádal én alszok te csirapöcs
@futás csicskák!:
Kedves baromarcú tuskó!
Az a baj, hogy művi tahósáhgod nem éri el azt a szintet, hogy valósnak tűnjön. Ezért húzzűl nyugodtan a vvéres mocsinghulladékok közé a turul gyomrába. Oszt jónapot.
Kuminnak meg üdvözlet.
@futás csicskák!: mi van agyzakkantka. Kevés a mai napidíj. vagy tul sok? S agyadra ment a fény?
@Bakter: Szerintem arra gondolt, hogy az árú szó milyen kapcsolatban van, már ha van, a magyar áru szóval?
Gyapálják Szanyit, de nagyon szemét stílusban.
A 168 órás újságírónő kritikus, de higgadt és korrekt.
@GeoCracker: szakat vona anyádba asz rákos anyádba fejed te csicskageci mitképzeszte magadrol he
rék legyen a gyomrodba dicsak!
A Bors újságírója egy tudatlan fasz.
@GeoCracker: rák a gyomrodba te köcsög raszista magyar geci
@futás csicskák!:
Meg kellene mártóznod abban a közegben, amit itt megpróbálsz megjeleníteni nekünk. Kevés vagy haver, mint kolostorban a fitymacsattogás. Én egy új nickkel két komment után hitelesebb leszek cigányként, mint te.
Á rák egyemmeg...
Nohát, nohát. Ilyen folklorisztikus troll... szinte sajnálom tahótlanítani...
Meg köll ennek lenni. Tahótlanítok.
@Knósszosz: asz ugathatol geci seholnemvagy paraszt leszophatol
innén télak csicskamagyar szophatol hahah
@futás csicskák!:
Kitartó vagy műándzseló, de engem nem versz át. Ismerem a cigányokat, volt dolgom velük elég. Szóval ne erőlködj, velem legalábbis ne. Holnap Armandó lesz bevetve itten? Paradigmaváltás volt tán a központban? Üzenem a Cáratyuskának; itt ez sem fog menni, kedves droidja a pimpós narancslekvárnak.
Sajnálom, ha az állásinterjú után egy nappal munkanélküli leszel, de ez van.
Ha esetleg tévedtem nagy dolog, a főnököd miatt már másfél éve én is.
Remélem, ezek után elégedett vagy?!
Szarházi
Kedves Barátaim!

Magyarország Orbán Viktor államférfiúi képességeinek köszönhetően a nemzetközi válság által teremtett kedvezőtlen környezetben is épül, szépül, lüktet benne az élet, és a szinte letaglózóan gigantikus nehézségek ellenére is egyre fejlettebbé válik. A balliberális médiabirodalom azonban aljasul kiszámított, előre kitervelt módon nem engedi átszűrődni a pozitív tartalmú híreket, ezzel próbálva letargiába taszítani a magyar nemzet pesszimizmusra hajlamos rétegeit.

Ezért úgy döntöttem, hogy minden nap harmatos csokorba gyűjtöm az éppen aktuális jó híreket.

A mai nap pozitív hírei:

1.Martonyi János Hillary Clinton amerikai külügyminiszterrel tárgyalt Washingtonban.

Videó a közös sajtótájékoztatóról:

www.youtube.com/watch?v=2TcN5VRQOXY

2.Budapesten lesz a Fiat regionális központja:

mno.hu/automobil/budapesten-lesz-a-fiat-regionalis-kozpontja-1112132

3.Budapest lehetne az Európai Szabadalmi Bíróság regionális központja:

www.hirado.hu/Hirek/2012/10/18/14/Navracsics_Budapest_lehetne_az_Europai_Szabadalmi_Birosag_regionalis.aspx

4.Jelentősen estek a magyar államkötvények hozamai a csütörtöki aukción. A forint is erősödik, a CDS-felárunk is csökken:

www.origo.hu/gazdasag/20121018-jelentosen-estek-a-magyar-allamkotvenyek-hozamai-a-csutortoki-aukcion.html
DRága fiam, kelttészta prof vagyok. Lángos, fánk, aranygaluska, rózsatorta, pizza - amit akarsz.

Most épp tenyérnyi rántott gombákat csináltam. Csak hogy tudd. :-DD Na itt meg mizu kicsilegók? Gyúrjátok az ipart a hületroll ármádával?

Én meg voltam az Aranymúzeumban, egy diplomata - és macher a köbön - kicsit visszaforgatta az évtizedek külképviseleti szolgálata alatt begyűjtött délkelet ázsiai kincseit a köznek. Az Andrássyn van, gyönyörű felújított villában szuper japánkerttel + teázóval. Ez legalább nem tesz minden magánzsebbe, mint ezek a bunkóvicsok. Hihetetlen vagyon van felhalmozva és kiállítva igen elegáns módon.

Simicska és Orvbűn a büdös tornacsukáit fogják múzeum helyezni majd egyszer?
Jesszus, mi volt ma itt! :DDD
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Hillary Clinton vegyvédelmiben volt? Ámerikát szeressük most? Mit nem mondasz... És ez jó hír nektek, a Nem leszünk gyarmat!! menetelőinek?
@futás csicskák!: Na, mi van kiscsíra, te vagy Stefi népieschben? Anyám, népszínművet is rendez a Kumin már?
@épészmérnök: Uram majd csinál és felteszi. Meg gondolom, más is. Nekem egy 8 éves mobilom vam - és még bírja rezzenéstelenül - nem tudok avval fényképezni. A lányom ígért valami nála leselejtezettet öreg anyjának, de nagyon nem érkezett el hozzám...
"Szétvert demokrácia, államcsőd felé sodródó gazdaság, szétszakadó társadalom és Európából kifelé haladó Magyarország – ez másfél év kormányzásának elborzasztó mérlege. A pályát, amelyen Magyarország halad, radikális irányváltással módosítani kell. Késlekedés nélkül.
 
(…)
 
A következő választásokon dől el, hogy a Fidesz mostani uralma a rendszerváltás első, zűrzavaros 20 évének szomorú lezárása vagy a következő 20 év kurzusának nyitó-megalapozó szakasza volt-e. Burke híres mondása szerint, a rossz győzelméhez az is elegendő, ha a jók nem tesznek semmit. Kormányváltás akkor lehet, ha választható alternatíva szerveződik a politikai palettán – a kormányváltásnak pedig csak akkor lesz értelme, ha az új kormány képes a jó kormányzásra.
 
Az első feltétel tehát a választhatóság. Az új választójogi törvény és a még nem ismert további jogszabályok nem zárják ki a Fidesz vereségét, de – képletesen szólva – a százméteres síkfutásban jó harmincméternyi előnyt biztosítanak neki. Ezért, aki győzni akar, annak emberfeletti teljesítményt kell majd nyújtania.
 
A választhatóság ma jelentős részben menedzsment-kérdés: országos, kampányképes szervezet, versenyképes helyi és országos jelöltek, elégséges mértékű, átlátható finanszírozás, helyi és országos médiaelérés, megfelelő ismertség és természetesen vonzó politikai áru kell hozzá. Ezek megteremtése rengeteg idő, szervezés és persze más pártokkal való versengés a népszerűségért és az elérhető erőforrásokért.
 
A váltás egyik lehetséges módja, ha a választások előtt a demokratikus ellenzék valamely – parlamenti, vagy még azon kívüli, civil pártja – olyan domináns és integráló szerepre tesz szert, hogy lényegében egyedül képes kihívni a mostani kormánypártot.  Ez a – ma legnagyobb szavazói tábort jelentő – bizonytalanok sikeres megszólítását igényli ettől a már létező vagy „időben” párttá alakuló új erőtől.
 
Amennyiben azonban ez senkinek nem sikerül, akkor az egyfordulós, egyéni választókerületekre épülő választójogi törvény szinte megkerülhetetlenné teszi a számottevő demokratikus ellenzék erőinek együttműködését. Ez azonban nem lesz könnyű. A szavazói bázis átfedése a versengést erősíti, a kölcsönös szavazói elutasítottság pedig az együttműködést nehezíti. Amiképpen egyelőre nem látszik objektív mérési pont arra nézvést sem, hogy az esetleges közös listák belső arányait majd milyen szempont alapján határozzák meg.
 
Az új választójogi törvény a választás látható időpontjának ismertté válásáig – az ellenzék pártjait a különutas, pozícióépítő működésben teszi érdekeltté.
 
A Fidesz leváltásának és az ország talpra állításának erősödő választói elvárása ösztökélheti majd a demokratikus ellenzék vezetőit arra, hogy időben megteremtsék a hatékony modus operandit a szóba jöhető erők között.
 
A kormányváltás azonban csak akkor nyeri el értelmét, ha képes a mostani destruktív kormányzás helyén egy jobb, sikeresebb országot építeni. Ez pedig a szerveződő alternatíva kormányzóképességének kérdését veti fel.
 
Az új kormánynak nem lesz ideje kísérletezni és munka közben tanulni. A minden szempontból kivérzett gazdaságnak és kifáradt társadalomnak azonnali irányváltást kell érzékelnie, ellenkező esetben az új kormány legitimációja gyorsan szertefoszlik.
 
Ezért az új kormánynak kész, azonnal alkalmazható programmal kell rendelkeznie: a köztársaság, a kiegyezés és a kilábalás programjával.
 
A köztársaság programjával, amely az alkotmányos demokrácia és a kormányozhatóság azonnali helyreállításának cselekvési tervét jelenti, a harmadik köztársaság korrekcióját.  A helyreállítás azonban kevés, a pártfinanszírozás tisztaságával vagy a közmédia pártatlanságának korábban hiányzó, új garanciái nélkül, a köztársaság gyenge immunrendszerrel születne újjá.
 
A kiegyezés programjával, amely konszenzust teremt abban, hogy sem az inga újbóli kilengése, sem a bosszúállás nem lehet megoldás a köztársaság helyreállításakor –bármennyi sérelmet is szenvedtek el a most ellenzékben levők és támogatóik. Az új kormány egyik legfontosabb feladata lesz, hogy új, ciklusokon átívelő széles társadalmi megegyezést teremtsen alapvető nemzeti céljaink tekintetében. Ehhez pedig a mai jobboldal demokratikus meggyőződésű szavazóinak beleegyezésére éppúgy szükség lesz, mint a határozott politikai kötődés nélküli vagy baloldali szavazókéra.  Az ország nem bírja ki, hogy négyévente a legalapvetőbb elvi kérdések képezzék a politikai küzdelem tárgyát.
 
Végül a kilábalás programja arról kell, szóljon, hogy a külső és belső válságoktól meggyötört gazdaság és társadalom gyors talpra állását és újrainduló erősödését milyen konkrét kormányzati eszközökkel és reformokkal lehet elérni, és az idővel így megtermelt többletjavakat a megújított nemzeti célokkal összhangban igazságosan és okosan elosztani.
 
De mindannyiunknak, választópolgároknak, civil szervezeteknek, politika pártoknak, tudomásul kell vennünk, hogy 2014 Magyarországa már alapvetően egy más ország lesz, mint a válság és a fülkeforradalom előtti világ. Fáradtabb, kétkedőbb, tapasztaltabb és talán bölcsebb is, de alapvetően más. Máshol lesz a közepe, máshol az ingerküszöbe és mások a prioritásai. Talán azt a tanulságot vonja le ebből a korszakból, hogy a csodavárás és a reményvesztettség a biztonságos gyarapodás két legnagyobb ellenfele. És talán azt is, hogy a demokrácia olyan, akár a levegő: míg körülvesz, fel sem tűnik, de a hiánya azonnal fojtogat.
 
A jó kormányzásra eséllyel csak az vállalkozhat, aki ezt a változást megérti."

hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalas

Ez most is jó. Vajon mit mond majd 23-án?
@aritus: Mikor megírtam neki, hogy szerintem hol van alkalmazásban elkussolt. Robin mester, ja. Osztályvezetőként tolta munkaidőben. Erre kell adózni, mert ez állami költség, nem?
@aritus: Elküldtem neki. Valamilyen Gergely, nagyon futtatja a Navracsicska.
@aritus: Harmadik gáz, hogy ez a nóta huszárostul nem így van: akkoriban ez nem volt annyira komilfó. Selyemágyban háltak - ezt rímet váltotta kis a bunkóbrigád a hágtára. Van erotikus töltete, de sejtetés szinten,nem ilyen ilyen orvbűni szinten. Hav astól mit vártál? Azt hiszi, hogy ő a Férfiasság maga. Egy hányás csupán sezgénykém, nem vonzó pasi, pláne nem Tanár Úrként! Akinek meg az, hát szegény, csak azt szánni tudom..

Na akkor elmondom, ha már farkakról van szó és kései óra, kiskorú sehol,hogy mit tanultam ma. :-Dd Erre fogékony vagyok. Az Aranymúzeumban láttam, ott írták szigorúan tudományoan: Dél-Kelet Ázsiában indiai hatásra, Siva isten teremtő alkatrésze, a linga=fallosz hatalmas tiszteltnek örvend. Abból árad az élet, és ezért egy négyzet alakú mélyedésben - Boli kedvenc szimbólumán - állva ábrázolják. Tehát a yónin,a nő nemi szerven. Ugye e kettőből lesz a teremtés csodája, nem is elmismásolják, mint a katkók a dolgot Szentlélekkel.

Na és a nagy uralkodók ilyen szent lingamokat emeltek, állítottak különböző méretekben a tereken, templomokban édes népüknek örömforrásul - voltak kisebb drágakőből: élethűek, vagy stilizáltak napi hordásra is - és arannyal, ezüsttel borították a kőből kifaragottakat. Ezeket KÓSA-nak nevezik. Tehát, amikor megemlékszünk Mr. 20%-ról, annyira nem járunk messze az igazságtól. Ő egy fasz. Csak nem olyan szép, értékes és imádnivaló.
@épészmérnök:

Majd tolok fel twitterre párat, az aznapi poszt alatti kommentek közt lesz a linkje.
@Fabius: Ezeket klónozzák Rogán csipájából? Vagy hogy lesznek ennyire ugyanolyanok kívül-belül? Hihetetlen tudományos eredmény! Stefi ezt ünnepelhetné!
@futás csicskák!: Remélem Fabius kilapátolt. DE ha még olvasod, akkor anyámat akkor vedd szádra.. Nem , akkor sem, mert annál ő is többre tartja magát, de homonoid szakupac.
@a szív fészkei: "Ezeket klónozzák Rogán csipájából?"

Jaj, szivi... majdnem leköptem a laptopot.
@a szív fészkei:

Ő még hagyján. De új kedvencem GFG és Mráz Ágoston mintha ikrek lennének: aprók, kobold fejük van, és szervilis génhordozók.
@Fabius:

felesleges testi adottságokon élcelődni feszt, nem éppen elegáns, nem is etikus... eccer-eccer elmegy, ezek meg amúgy is különösen katasztrofális elmék, bocsánat elemek...
hmmm:-) milyen jól elcsicskáztatok itt éccaka
@jaegtoer: A gunyolást illetően talán igazad van. Viszont a testi adottságoknak bizony szerepe van a személyiségalakulásban. Így akár abban is, hogy a Vezér egy erősen tulkompenzált személyiség, és eljutott oda, hogy vitatható a pszichikális állapota. endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Isten őrizz'!

Az ilyenek tartják jó kondiban a blogot. Idejönnek, böfögnek-finganak, aztán lehet rajtuk - ízlés szerint - röhögni vagy utálkozni.

Szerintem tehát igenis ápolgassuk, nevelgessük ezeket az agyatlan trollokat. Mert egyrészt jót lehet szórakozni rajtuk, másrészt azt se felejtsük el, hogy ők ennek a rendszernek az igazi arcai. Nem árt velük nap, mint nap szembesülni.
@Cartman (ex Cartman): Én nem akarok szembesülni velük, elegem van ezekből a faszkalapokból, mint Gábriel, meg Blogger Géza, akiken látszik, hogy nem olyan hülyék, mint amilyennek el akarják adni magukat, viszont élvezik, hogy a rendszer az ő kisebbségüknek hajbókol úton-útfélen. Elegem van ebből az uram-bátyám világból, elegem van abból, hogy ezeket nem röhögi pofán hangosan mindenki, hanem egyáltalán szóba áll velük, és ezért úgy érzik, nekik mindent szabad. Elegem van abból, hogy mindenki a vállát vonogatja, miközben saját szememmel látom, hogy a szüleim hogyan betegednek bele abba, amit ezek a szarháziak egyre bátrabban csinálnak! Elegem van abból, hogy fasizálódik az ország, és ha valaki ezt szóvá teszi, akkor gyurcsányista libsibolsibérenc, és elegem van abból, hogy az ilyen tetveket nem vágják ki szó nélkül a fórumokból!

ELEGEM VAN!
@Fabius: :-DD A South Perk-beli Mefityisztó (botcsinálta csodadoktor, kísérletező)nagyon belehúzott az új FideSS-nemzedék megalkotásába. Kb. olyan is eredmény.
@a szív fészkei: jó nem lehet mindenki olyan vonzó mint én:))
@jaegtoer: Bocs, de itt érvényesül a hermetikus alapelv: ahogy bent, úgy kint. Nem lehet felül emelkedni a külső satnyaságukon, amiből szerintem kialakult ez a borzasztóan gennyes szervilizmusuk, és sunyi kis valójuk. Mert máshogy nem érvényesülhetnek látványra is torz valójuk miatt, beállnak egy képzelt (aki beteg is, és nem csak képzelve) ERŐ mögé, azt szopják fel habos nyállal fényesre a te ,az én, a mindnyájunk nagyon másra kellő forintjaiból.

A szaros kis egojuk ápolása kurvasokba fáj az országnak, és tudod, ezt máshogy, mint ilyen dühvel nem lehet fogadni. Ha te türelmes Terézmamóka vagy, gyakorold a megértést, én rohadtul unom, hogy ennyi kis aljadék rohangál iszonyú sok pénzt felmarkolva a semmi teljesítményért. És mint láttuk, Rogánból se pillangó lett, hanem még gusztustalanabb hernyó, ami rágja a Belvárost.

Mikor szemünk előtt esik szét használhatatlanná az ország ilyenek miatt is, kitör a gúny, ja. Legalább az... Bizony, számítsd csak át inkubátorra, kórházi&hajléktalanellátásra, iskolák modernizálására, bölcsik építésére ezt a rengeteg pénzt, amit ezek a manófejű vazallusok felmarkolnak! Demagóg vagyok, vállalom.
@Penivaldes: Igen, Penit minden gigaplakátra!!!! Csináljunk gusztust ennek az agyonsanyargott vérrel áztatott kis nalsor verte országnak végre!! Pe-ni, Pe-ni!!! Remélem, Simicska olvassa, vagy Kumin elküldi ezt neki és végre kikerülsz a házfalakra. Nem mint lecsorgó radnótis fájdalom, hanem országbüszkeségként!! :-DDD
@a szív fészkei: Én is merem remélni. Rögtön helyre állna az ország megítélése külföldön. :DDD
süti beállítások módosítása