Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.13. 03:50 Fabius

Bajnai a népellenség

Címkék: október 23 baloldal bajnai gordon milla

Mire Bajnai Gordon visszatérésének híre körbejárta az országot, addigra sikerült nagyjából mindenkinek féknyomot farolni a fecske alsóba. Befostatok, nagyon helyes. Ideje volt. Azonban bármennyire is kiszámítható volt ez, azt azért nem várta senki, hogy az össze - nem - fogáson rugózó, választási szövetségekről meg kormányváltásról álmodó baloldal hangosabban fogja szidni, mint ahogy a jobberek libásoznak. De elég csak benézni bármelyik témával foglalkozó poszt alá, hogy világos legyen: Ma Bajnai az ördög aki elhozza az apokalipszist, Juhász Péter meg az ő cimborája. Hozzájuk képest mindenki Szent Szűz Mária, és szeplőtlen Jézus pénisz. 

bajnai-apokalipszis.gif

A jelenségre a magyarázat nem túl bonyolult: a kizárólag választási matekban gondolkodni képes baloldali erők elővették a kiskezüket, és az ujjacskákkal balettozva összeadták ami szerintük összetartozik: Itt van ez a Gordon srác, aki Bokros Lajoson kívül az egyetlen eredményes válságkezelő szakembere jelenleg az országnak, akinek miniszterelnöki tevékenységét sikerként könyveli el még a Kedves Vezető is, és aki legalább kétéves legenda szerint az egyetlen lehet, aki képes bármiféle összefogás jelképévé, a széthúzók közös nevezőjévé válni. Plusz itt van ez a Juhász Péter a Millájával, amiből volt pofája - nem pártot, nem - egyesületet faragni, és ami pillanatnyilag 100 014 taggal bír a faszbúkon. Rémisztő és gyomrot markolóan félelmetes a gondolat is: a saját bevallása szerint 32 ezer taggal - ÁSZ vizsgálat szerint 19 ezer tagdíjfizetővel - rendelkező szocialisták, a belőlük  kivált DK és a nem éppen huszáros taglétszámáról híres LMP ha kiegészül a Szolidaritással és a 4K-val, akkor sem érik el ennek a létszámnak a felét.  Ráadásul azt ők is tudják, nincs köztük - és a holdudvarukban - olyan arc, akire egy elbaszott matolcsyzmus utáni gazdaságrenoválást rábízna a nép. 

Ez a kép olyan veszélyt hordoz magában, ami szétfoszlathatja a mostani pártvezérek miniszterelnöki álmait, kérdőjelessé teheti az egymással is karmolok harapok viszonyban lévők erő sorrendjét, tehát meg kell akadályozni. Bármi áron. 

bajnai-baloldal.gif

Pedig konkrétan összesen annyit tudunk, hogy Bajnai Gordon a Milla tüntetésen bejelenti visszatérését, és Juhász Péterék egyesületi formát adtak az eddig faszbúkcsoportként létező Millának. Minden más csak találgatás. Ez az apróság viszont szemmel láthatóan senkit nem zavar. Gyurcsány megkezdte a finnyogást, majd jött utána a kórus. A témával foglalkozó közéleti blogok posztjai alatt legizmosabban azok gyúrják a fikát Millára és Bajnaira felváltva, akik eddig minden héten egyszer minimum szemináriumot tartottak a Fletó nagyjából ártatlan az ellene felhozott kritikai pontokban, és karaktergyilkosság áldozata lett -témában. A Boldog Sajtkészítők ennél is előrébb tartanak, ők versenyre kelve a mandiner trolljaival elsőként tették a kijelentést: Milla = SZDSZ 3.0  Akkora az elszántság, hogy TGM is simán kiröhögteti magát, mert szerinte ez az esemény Bajnai Gordon választási kampányának nyitóeseménye lesz. (nem) 

 Közben megfeledkezik ez a drága ember arról a nem elhanyagolandó tényről, ő maga sem csak filozófus és közíró, hanem pártvezér is, bibi. Mégse gondoljuk, hogy megszólalása a Zöld Baloldal választási kampányának nyitóeseménye. Szerintem jobban is jár így. Mert, ha gondosan szétválogatom a filozófust és közírót - akik kedvelek - a politikustól - akit nem - és kizárólag választási matekban leszek képes gondolkodni, akkor megmérem TGM és a Zöld Baloldal politikai súlyát: A legutóbbi országgyűlési választáson 1425 szavazattal abszolút utolsó helyen végeztek. Ennyi embert érdekelt TGM a politikus. Ettől nagyságrenddel többet érdekel a filozófus és közíró, feltéve, ha képes azonos mércével mérni magát bármelyik másik közéleti szereplővel. 

Amíg a baloldal gondolkodni is képes része igyekszik ezt a képességét nyilvánvalóvá is tenni, addig a többség úgy állít ki magáról bizonyítványt, hogy föl sem ködlik benne mit is csinál. Nézzetek már végig magatokon. Ha valami véletlen csoda folytán sikerül veletek Orbánt leváltani, mit fogtok művelni egy koalícióban? Ha egy huszonharmadikai rendezvénnyel kapcsolatban, ami minden tévhit, mendemonda és Bajnai bejelentése ellenére legelső sorban az újratöltött nem leszünk Gyirmót menet ellenpontja lesz, az a legnagyobb probléma, hogy Szarvas Koppány Bendegúz öltözhet-e Gyurcsány Ferencnek, és tekerheti-e magát tokától bokáig DK molinóba, akkor mi a bánatos kókadt paripa péniszt fogtok csinálni egymással egy költségvetési vita alatt? Már azon kívül, hogy összeverekedtek kinek mennyi zászló és kitűző jusson a május elsejei felvonuláson. Szerintetek ez normális? Ti nem bármilyen összefogástól, választási szövetségtől vagy kormányváltástól vagytok fényévnyi távolságra, hanem a józan észtől. Orbán hátradőlhet, semmi szükség, hogy ő járasson le titeket és Bajnait, mert amit műveltek attól a közéleti fórumok kuministái is elfelejtenek gágogni a röhögéstől.

Én ott leszek huszonharmadikán. Meghallgatom a kisdobosfejű mit akar mondani, megnézem változott-e a Millában valami az egyesületté válástól, és - most jól figyeljetek, megdöbbentőt mondok - utána, a tények és történések ismeretében majd eldöntöm mennyire tetszik vagy nem tetszik ez nekem. 

860 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr154845651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.13. 14:24:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 47 busznyi erdélyi gyerek lesz az élő kordon Orbán előtt október 23-án? 2012.10.13. 13:51:26

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre – írja az erdely.ma portál. Ez kísérőkkel együtt 47 autóbusznyi tömeget, és számításaim szerint 9.400.000 forint támogatást jelent, mivel a buszozók bus...

Trackback: Az internacionálét éneklő Bajnai lesz a Milla kampányarca? 2012.10.13. 13:49:24

Na és mit fog énekelni a Milla színpadán? Értem, hogy a Milla végképp el akarja törölni a múltat, de talán nem kellene a szó eredeti értelmében updatelni az aktust. Emlékszel még Bajnai Internacionálés videójára? * * A kínos coming outra 2009 áprilisáb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha én lennék Bajnai, hétfőn jelezném, hogy nem megyek. Ennek az egésznek így semmi értelme; a Milla a hülyeségei miatt nem tud komoly tömeget megmozdítani (nem százezer, hanem kétmillió szavazóra gondoltam '14-ig), az LMP kettéreccsen kínjában, MSZP-DK vonalon megy a rettegés, hogy bukhatják az irányítást - kisdobos pajtást megennék a külső/belső harcokban egy hónap alatt. Mondta egyébként, hogy a visszatérését jelenti be? (mostanában alig jutok net elé)
Pofáraesés lesz ez így, attól tartok: neki is, és a csodaváróknak is. Orbán tényleg hátradőlhet, számára ennél jobban nem is alakulhatna az ellenzéki "összefogás".
Kedves Varanus!
Régi olvasód vagyok, nagy örömmel!
Sokáig gondolkodtam, - nem szívesen akadékoskodom - panaszkodjam-e.
Kimondom: nem tetszenek a rángatózó gif- képek. Olvasás közben idegesít.
Bocsánat.
Én, egyszerű szürke baloldali választóként "na, végre..." megkönnyebbült sóhajtással fogadtam Bajnait.
Már leírtam miért, Fábius is nagyjából ugyanazokat az érveket hozta fel, egyetértünk.
A kezdeti habzás-forrás után remélem, észheztérnek, és összezárnak az ellenzékiek Bajnai mögött.
Ez az egyetlen és utolsó esélyük, különben marad a fityesz és Pocak, annak minden tragikus következményével.
Viszont baljós előjel, ez a kezdet. Egyértelmű mögé állás helyett kétségek sorolása: de nem így, de nem az, de nem most, de...de...de...
Sietett is Bajnai kijelenteni, hogy nem akarja megkerülni a pártokat(szocik), nem tesz egyenlőségjelet(mint a Milla), az elmúlt húsz év politikai szereplői közé.

Feltételezem, Bajnainak szándéka volt azzal, hogy épp a Milla rendezvényén teszi le a névjegyét. Hogy mi, azt majd elmondja.
Sztem eléggé bölcs, és a stábja is szuper, ezt már bebizonyították. Látják előre, mi lesz a tizedik lépés, mik lesznek a következmények.
Ha zászlót bont, akkor programot és ideológiai alapvetést kell hirdetnie.

Nem fanyalogni, hanem beállni a sorba, és DOLGOZNI!!!

Ez a szerény választói üzenetem.
Még annyit, hogy nem lehetne TGM-et helyiértékén kezelni?
Az ilyenek, Schifferrel karöltve, bármennyire is "okosok", nem a földön járnak, a legkevésbé sem gyakorlatiasak, és most nem olyan időket élünk, hogy hámozzuk a hajszálat.
Ahogy korábban is próbáltan írni. endresy.blogspot.hu/2012/10/millanium.html
Bajnai ma szinte az egyetlen olyan potens politikus,aki szóba jöhet az ellenzék vezetőjének (nem vezérének a szó orbáni értelmében.)
Az sem baj, ha emögé odaáll egy párt. Az sem baj, ha a Milla nyiltan párttá válik. A baj az a politikai alakoskodás, amit Juhász csinál(t). Ezzel megpróbálva magára húzni Bajnai fénykörét. Ez a pártokkal, de mégsem, jöjjenek, de ne jöjjenek, stb. S most már mondhat amit akar. Elcseszte. Nem megmagyarázni kell(ene), hanem előre kell(et volna) gondolkodnia.
Kónya Péternek a szövege: jöjjön mindenki, mert a pártok is velünk vannak, ha velünk jönnek. Ezerszer szimpatikusabb. Juhász a múlt, az én vagyok a Milla szemlélet hagyatéka. Kónya a mi jövünk leváltani Orbán-t jövőképe. Hatalmas különbség. Még akkor is, ha fizikailag egy helyen lesznek.
@AKIsTUDATLAN: TGM mára végképpen kanapéforradalmárrá vált. Viszont pár ponton igaza van. Schiffer szerintem egy Juhász Péter szerű alkat. Nem tartom nagy formátumú, országvezetésre, néppártvezetésre alkalmas politikusnak. Márpedig a jelen szisztémában a kettő együtt jár.
@AKIsTUDATLAN: Tegnap már a másik szállra egy vitába bemásoltam a véleményem Bajnairól "Jelenleg nem igazán lehet tudni, hogy Bajnai Gordon mit fog mondani az említett rendezvényen. De tőle nem ismerünk olyan mondást, hogy ne is figyeljünk a mondataira, és csak a kezeit figyeljük. Ahogy a nyilvánvaló pávatáncoktól is megkímélte eddig az ország közösségét. Profi, és az amatőr evezősök közé, után nagyon nem ártana egy profi hajós."
A forrás a fentebbi link :-)
"Pedig konkrétan összesen annyit tudunk, hogy Bajnai Gordon a Milla tüntetésen bejelenti visszatérését, és Juhász Péterék egyesületi formát adtak az eddig faszbúkcsoportként létező Millának."
A de jure állapottól függetlenül. Ha Juhász segíteni akart volna, akkor _előbb_ megrendezik a gyűlést. Várva mindenkit, aki képes valahogy a másik pofáját elnézni, vagy legalább elviselni. Hagyja Bajnait veszélni és nem _előre_ tematizálni kicsit a helyzetet. S Bajnai beszéde után alakul azzá Millástól, amivé akar. De azt hiszem a témában leírtam (részben az előbbi linken Pedig konkrétan összesen annyit tudunk, hogy Bajnai Gordon a Milla tüntetésen bejelenti visszatérését, és Juhász Péterék egyesületi formát adtak az eddig faszbúkcsoportként létező Millának. ), elmondtam mindent. S innentől önismétlés lenne.

Megyek oskolába :-) Talán eccer még azokon is lehet emberileg segíteni, akik ma csak sorban állnak, és talán sikerül kihagynom azt az állapotot. endresy.blogspot.hu/2012/10/sorban-mallok.html
Megviccelt a clipboard. Mindegy. A link tényleg ott van fenntebb @GeoCracker:
Bocs a sok szövegért.
@GeoCracker:

...és a vita ugyanott folytatódik. Adj már rá valami ésszerű magyarázatot a Gyurcsányisták miért nem tudnak pártjelvény nélkül meglenni két órát? Mert se a szocik se az LMP se a Szolidaritás nem hisztizik ezen. Ugyan miből gondolják a dékások, hogy egy harmincezres tömegnek a jó esetben ezres táborukhoz kutya kötelessége alkalmazkodni?

Ha hozzánk vendég jön nem hozza otthonról a kanapé huzatot.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nem tudok rá magyarázatot. Illetve legfeljebb emberit és nem politikait. Gyurcsány is elszúrja, mert ezzel a védekezésre-kényszerítéssel óhatatlanul rátolja a millára Bajnait. Jobban, mint eredetileg össze akartak talán gyógyulni. BTW, akár ez is lehet egyfajta cél :-)
A Szolidaritás különben a pártjelvényeken sem hisztizik. Az LMP mára marginalizálódott.
Egy: Orbán dőljön hátra - egy hokedlin;
kettő: Bármilyen véleménynyilvánítás előtt indokolt megtudni, hogy mi a cél, és ha van támogatható-e, és akkor van- vélemény;
három: ha a Mesterházy akar miniszterelnök lenni, szerezze vissza az egyéniségét (ragassza vissza a szakállát, legyen önálló véleménye, ilyesmik, de ezek is kevesek, hát akkor inkább a Szanyi, de Ő se legyen a miniszterek elnöke);
négy: majd meglátjuk.
Én továbbra is bízom Bajnaiban. A DK és az MSZP rá fog jönni előbb-utóbb, hogy nincs más reális alternatíva és szépen be fognak állni Bajnai mögé. Először lesz egy kis hörgés-morgás, hogy nem, mit képzel a Bajnai és a Milla, de azután rájönnek majd, hogy ezzel nyerhetnek még X évet a felejtésre. Ráadásul ez számukra azzal az előnnyel is járhat, hogy nem nekik kell a gazdaságot gatyába rázniuk, hanem egy külsős megteszi helyettük.
Én 4 (X) év múlva jöhetnek vissza ők (remélem ez a része a forgatókönyvemnek falsnak fog bizonyulni) sőt addigra kinevelhetnek egy teljesen új hitelesebb garnitúrát maguk közül. Bár erre a jelenlegi csapatokat elnézve nem sok esélyük van.
Hej, daliás idők, amikor TGM kedvéért vettem meg a 168órát meg az ÉS-t... Ma már unottan átlapozom, mert még nem találkoztam emberrel aki ilyen könnyedén változtatgatná a nézeteit és az álláspontját mint ő...A csuti suttyó is csak a második helyen áll...Amit Olgánál előadott, mely szerint tiszteli, becsüli Bajnait de mégsem, meggyőzött arról, hogy maga sem tudja mit akar éppen...hívták, hát beszél...
Háhe, Szarvas Koppány Bendegúz egy valódi arc! :D

Eddig aszittem, ha írtátok a nevét vmi kitalált figura, akivel lehet példálózni. Kezdett gyanússá válni, hátha mégse; rákeresek, erre tessék...! (Baze, a végén még kiderül, hogy Stefike is valódi.)
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Nem a pártjelvény a probléma, hanem az, hogy Juhász Péter és más milla főszervezők is tudatosan összemossák a rendszerváltás óta eltelt bő két évtized gazdasági és politikai hibáit. Vagy butaságból (amit kétlek) vagy azért, hogy kiszélesítsék a tömegbázisukat (akkor viszont kérdéses, mennyiben jobbak a fidesznél ebből a szempontból). Az ő képletükben - felteszem - az "öszödi beszéd = a demokratikus jogállam lebontása". Meg tudom érteni, hogy a DK-sok nem túl szívesen hallgatnák, hogy a szinpadról őket (is) okolják Orbánék diktatúra-építéséért. Ettől függetlenül annyi esze lehetne a millának meg a szolidaritásnak is, hogy privát beszélik meg egymás közt a jelvényesdit, és nem járatják le magukat meg másokat még a rendezvény előtt.
Bajnainak nem volt más lehetősége, mint a legnagyobb és leginkább pártfüggetlen eseményen megjelenni. Ha bármi mást tesz, akkor potenciális szavazókat veszít. Ha a DK élére áll, az politikai öngyilkosság, ezt nem kell részletezni gondolom. Ha a szocik élére nyíltan, akkor áttereli az LMP-hez azokat, akik fáznak a szociktól is. Más opció meg nem volt.

Azért azt is látni kell, hogy nem minden politikusi reakció őszinte. Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy Gyurcsány fanyalgása egy felépített kommunikációs stratégia része. Gyurcsány nem hülye, látja, hogy ő mérgező és akármit-akárkit támogat, az elpusztul. Amit ellenez, az meg virágzik. Ezt kéne megérteni. Aztán majd a választások után szépen beállnak a maguk kb. 6%-ával a Bajnai kormány mögé, akkor már mindegy lesz. A szocik is csak a színjátékért kéretik magukat - teljesen mindegy ki nyeri meg a választást, mindenki tudja, hogy aztán is el lehet távolítani a miniszterelnököt, ha ez a párt érdeke, erről Medgyessy sokat tudna mesélni. Emiatt nem lesz törés, egyéni ambíciók miatt biztosan nem. Mesterházy is tudja, hogy a választásokon neki egyedül nincs esélye. A nyílt támogatás viszont itt is többet ártana, mint használna, elkopna tőle a "pártonkívüliség" imidzse.

Bajnainak most az a feladata, mint 2009-ben, hogy a kívülálló szerepében tetszelegve összefogja az ellenzéki erőket. Ez nagyon jól megy, egyelőre csak az LMP a kérdéses, mindenki más besorolt mögé. Igen, a szocik és a DK is. A Szolidaritás már jelezte, hogy ők támogatják - megtehetik. A Milla nyilván, különben nem hívták volna.
Mindenesetre még elsem indult Bajnai de mindenütt a fanyalgást lehet hallani. Nos azt hiszem előbb hagyják ott a szavazók Gyurcsányt és Mesterházit mind Bajnait. Tehát ha a baloldal és az ellenzék ilyen hülye akkor megérdemeljük Orbánt!!!! Én már csomagolok és itt hagyom ezt az életképtelen országot és megyek a szomszédba ahol legalább megéllni lehet!!!
@Parafrázis: az valami rettenet volt, amit TGM előadott Olgánál. Volt ő már minden, meg annak az ellenkezője. Egy teljesen leamortizálódott, hiteltelen figura mára.
Egy nárcisztikus ember hisztizését láthattuk, aki azt nem tudja lenyelni, hogy minden újság Bajnaival foglalkozik.
Azon meg külön röhögtem, amikor azt mondta, hogyha Bajnai indul a választáson, akkor részéről mínusz 1 szavazat.
És egyébként is, ő a Szirizára (a görög szélső baloldal, eu ellenes pártja)szavazna. Na ezzel végképp elásta magát, nem is értem, miért kérte fel a milla, hogy beszéljen.
Az biztos, hogy én annak ellenére megyek a milla tüntetésre, hogy ez a szánalmas bohóc beszélni fog.
Be kell látni,hogy Gordon valami olyat csinált egy év alatt amire évtizedekig nem volt képes egy párt sem... azaz szart a népszerűségre, meg hogy mit ugatnak rá, ő dolgozott. Na most egy olyan embernél nincs veszélyesebb akit nem érdekel a libázás karaktergyilkolászás egyebek, mivel azon nem lehet fogást találni, ezáltal pedig ki sem lehet zokkenteni abból, hogy megtegye amit kell. És ha még jól is csinálja... Na ezért akarják szétszedni.
@barázda_billegető: ne csináljunk már úgy, mintha Orbán a semmiből ugrott volna elő, és lett 2/3-a. Ebben bizony az elmúlt 20 év összes szemétsége, aljassága, hazugsága, átverése, lopása benne van, amit a parlamenti pártok elkövettek.
Orbán és rendszere következmény. Ez természetesen nem menti fel őt, és azt sem vitatom, hogy amit ő művel, az valóban egy más minőség már, és a legkártékonyabb.
De honnan tudjuk, ha más eddigi párt kapott volna 2/3-ot, akkor nem ugyanígy élt volna vissza vele? Ez rendszerszintű hiba, és a millának abban teljesen igaza van, hogyha csak az a célunk, hogy Orbánt leváltsuk, akkor semmi sem fog változni, ugyanaz fog folytadódni, ami a 2/3-hoz vezetett.
" mi a bánatos kókadt paripa péniszt fogtok csinálni egymással egy költségvetési vita alatt?"

Na ez a kulcsmondat. (~kérdés). Mit fog csinálni a Milla a költségvetési vita alatt. pölö. Vagy a LMP. Mert a hívek még mindig nem képesek gondolkodni. A Haza és haladás programja ugyanis nem a virághímes elysiumi mezőkről, hanem kőkemény gazdasági intézkedésekről szól. (És össze lehet vetni a DK "programjával".) Szóval hogy a DK mit fog csinálni a költségvetési vitán, az nagyjából sejthető. Védeni fogja a kormány álláspontját. Na de a többi? A szocik álláspontját ismerjük, vissza a Megyó-féle osztogatáshoz, "majd jön Steiner, és akkor nem lesz semmi probléma." . A többieké? Hát amit tudunk, az lószar. Biztos van nekik kiérlelt gazdasági programjuk, de jól titkolják. És szép dolog a kórusban imádkozás, de tudják-e majd a hívek, hogy milyen lesz az az isten, akihez imádkoznak? Mert még egy elkúrtados Kossuth-térkörbehugyozást ez az ország nem bír ki.
Jut eszembe, ahogy igy szétnézek, Orbánnak van még legalább 8 éve. 12 év alatt talán (!) leérettségizik az ország.
@aritus:
Abban egyetértünk, hogy Orbán - részben - következmény. Abban is egyetértünk, hogy a "rendszerszintű" hibákat ki kell javítani, egyébként nem számíthatunk érdemi javulásra. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy helyén kell kezelni a dolgokat, mert egyébként félrecsúsznak. Összefogást nem lehet úgy építeni, hogy egy az egyben tagadjuk a múltat és annak minden szereplőjét, egyet (Bajnait) kivéve. Ez már önmagában elméleti bukfenc. Had ne mondjam, hogy Bajnai - ha jól emlékszem - nem egyedül kormányzott, hanem egy méretes - javarészt az előző - apparátus élén. Nagyon is helyénvalónak tartom a részletes feltárását annak, hogy az előző kormányok milyen gazdasági, politikai hibákat vétettek vagy követtek el, sokszor tudatosan, kezve az árokásástól a populista pénzosztogatásig. Ámde ez a téma nem egy október 23-i naggyűlés témája, ott legfeljebb az erre vonatkozó eltökélt szándékot lehet bejelenteni. Viszont ha a fő szervezők már előtte prejudikálnak, abból sosem lessz összefogás. Úgy is fel lehet tenni a kérdést, ki az aki hajlandó szembenézni a múlttal (a sajátjával is, nemcsak a máséval) annak érdekében, hogy elkerüljük a hibákat a jövőben.
Tisztára úgy érzem magam, mint akiben felszakadt a slejm. Hogy ki tudom-e köpni, majd 23-án öt körül kiderül. Egy biztos, az ősi gyógyászat ajánlja: sose nyeld le, amit felköhögsz...

Amúgy kifejezett kéjjel nézem miként mutatódott be egy ezredmásodperc alatt, milyen papírvékony a "baloldali" parlamenti képviselet. Izgalmas látvány lesz (lenne) nézni, hogyan omlanak össze ezek a pártvezetőcskék. Ki fog kiderülni óriási, semmi mással nem helyettesíthető szerepük az orbánrendszer eddigi ámokfutásában. Gyurcsány előidézte, Mesterházy - Schiffer fenntartja.

Mit fog lépni a Jobbik?
Én nem bántanám a Millát még. Ne feledjük, h ezt a szervezetet a szükség hozta létre, és a fizessnek köszönhetően dagadt ekkorára. Kicsit sete-suta még a mozgolódásuk, de egy még épülő "kijafaszomtudjamileszavége" dologról van szó. Én megjósoltam, h ez lesz ami 23-án történni fog, bár én a HésH alapítványnak a párttá alakulására tippeltem. Ha sokat pattog az ellenzék, akkor még az a verzió sem kizárt szerintem. Na akkor lesz nesze neked összefogás!
@Aptyuka 02: Én is írtam amikor elkezdte, az lett az eredménye hogy már 2 gifet kapunk. Minden szar reklám ki van kapcsolva a hülye animációkkal együtt, mert olvashatatlan lesz tőle a környezete, de itt nem kapcsolom ki, mert azért elég humorosak is vannak (nem a 2 mostani gondoltam távolról sem), de most pl. a 2 gif annyira közel van egymáshoz, hogy vagy az egyik vagy a másik a képernyőn van.
@Myrath: Addig rendben is lennénk, hogy "a szükség hozta létre", meg "kicsit sete-suta". De ha már a főszervezők elindulnak a profi politizálás irányába, akkor - pont azért, mert akkorára nőtt tömegbázis - elvárható lenne a főszervezőktől, hogy kicsit többet gondolkodjanak, mielőtt megszólalnak nyilvánosan. Nagyjából most érkeznek abba pozícióba, ahol tapinthatóbbnak kellene lennie a szavaikért, tetteikért érzett felelősségnek, még az eddigieknél is. Tudom, hogy magasan van a léc, de hogy akarnak felülemelkedni Orbánon, ha nem tudják megugrani. Én remélem, hogy sikerül nekik!
Félreértés ne essék, a léc nem azért van magasan, mert Orbánék olyan nagyot tudnak ugrani, hanem azért, mert másként azt a mocskos demagóg aroganciát nem lehet legyőzni.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): No, ez a rögvaló ! A többi rizsa, meg nyafogás. Én is ezeket gondolom : most még kicsit acsarognak, kicsit kelletik magukat, toppantanak egyet-kettőt a patájukkal, de előbb-utóbb beállanak a sorba mind. Emeszpéstől, dékástól, elempéstől.
@aritus:
"De honnan tudjuk, ha más eddigi párt kapott volna 2/3-ot, akkor nem ugyanígy élt volna vissza vele?"
Nagy TGM fikázásod mellett, talán a tényekre is koncentrálhatunk:

"A második országgyűlési választásokat 1994 áprilisában tartották. Az erdmény a politikai mezőny teljes átrendeződését hozta. Az MSZP listás és egyéni eredményei miatt tarolt, egyedül is abszolút többséget szerzett a parlamentben. Korábbi 34 fős képviselőcsoportját 204 tagú monstrum váltotta fel, amellyel - a végeredmény ismeretében - akár egyedül is kormányozhatott volna stabilan négy éven át. A választásokon még a Fidesz szövetségeseként indult, 20 százalékos eredménnyel második helyet elért SZDSZ azonban elfogadta az MSZP koalíciós ajánlatát, és így 69 képviselőjével kétharmadosra bővítette a kormány többségét."
Jó a poszt.
Erősen egyetértek a mondanivalójával.

Nagy valószínűséggel el fog válni szar a víztől.
De még nem most.
Ezt a hirtelen hadjáratot tudjuk be az általános megrökönyödésnek, hogy aztaaa..., lehet tényleg ki kell szállni a langyos vízből, nem lehet lustán fetrengeni benne tovább?

Nem, nem lehet. Mert valóban az olaj nélküli közép kelet szintjére süllyedünk.

Érdekesek az emberek, a net népének jelentős része inkább hasonlít focicsapatok ( kézi, hoki, kosár... nem akarok senkit kihagyni )szurkolótáborához, mint a magyar politikai kulturális, gazdasági élet aktív kritizálójához, elemzőjéhez, közreműködőjéhez.

Kedves Hölgyeim és Uraim!
Semmit nem tudunk arról, hogy kedvenceitek mit is akarnak csinálni az országgal.
Azt sem, újdonsült szörnyetegetek mivel áll ki 23-án.

Az egészen biztos, hogy ha nem teszi félre az ellenzék saját személyes - nem mellesleg roppant rövid távú érdekeit - és nem keresi az összefogás lehetőségét valódi, ismétlem az elmúlt húsz év hibáit, bűneit is orvosolni tudó igazi rendszerváltás végrehajtásához, akkor semmivel sem kisebb bűnös, mint a fidesz.

És akkor nyugodtan föl lehet köpni, és alá lehet állni.
Vagy ha ez túl fárasztó megoldásnak tűnik, a kedves ellenzékiek politikusok és a semmittevést ujjongva dicsőítő kommentelő szurkolósereg tagjai akár le is hányhatják a szomszédaikat.
Egytől egyig meg is érdemlik.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Csak annyit kellene figyelembe venni, hogy a választásokon pártok indulnak, a parlamentben pártok vannak. Meg hogy egy olyan pártot felépíteni, amelyik aztán jelölteket is tud állítani országosan, és szavaznak is rá, nagyon nehéz (nézd meg: a Zöld Baloldal honlapján az utolsó beszúrás (ők írják így) májusi. Évszám nincs, csak a szöveg alján: "Az EP választásokhoz sok sikert kívánunk!" - nyilván nem a 2014-eshez) Azért minden jelöltnek kell a 200 ajánló most is, ha cédulázni nem is kell, meg kell őket ismertetni stb. stb.
@barázda_billegető: Én is remélem, h sikerül. Valóban össze kell kapni a gondolatokat, és a kritikák mellé kell tenni a megoldásokat, és a hiteles embereket is. Ez giga meló lesz szerintem, bízzunk abban, h be tudja vonzani a használható, hiteles értelmiségi réteg azon tagjait, akik felvállalják a szembemenetelt a diktatúrával.
@sörtelen: nem egy pártnak volt 2/3-a, hanem egy koalíciónak.
@Habakuk999: Valódi rendszerváltást! Ez olyan divatos szöveg mostanában és általában a jobbiktól lehet hallani, de mit kell érteni ezalatt? Próbáljátok már kifejteni bővebben.
@Gyuri bá: Kb annyit, hogy új alapokról kezdeni, és épitkezni.
Azoknak, akik szerint az hülyeség, hogy a milla elutasítja az elmúlt 20 évet, mert nem tesz különbséget, meg összemos:
nol.hu/velemeny/20121012-magyar_rulett

"Esetleg nem értik, hogy a Milla válasz: az elitre. Felelet arra, ami az elmúlt évtizedekben történt a pártfinanszírozásban, az ügynökügyben, meg az úgynevezett szürke zónában. Mintha a Milla lenne a hibás azért, mert a polgárok nem bíznak a politikai pártokban."

"Meglehet, olyan naiv civilek gyülekezete, akik nem tágítanak attól, hogy lehet más. Annyira más, hogy egyszer nem lesz automatizmus a játékgépek reneszánsza csak azért, mert a másik oldal tiltotta be működésüket."

"A képviselők talán megbocsátják, ha a polgárok (értsd: civilek) szólnak, kérnek, üzennek, elvárnak, akarnak, s jobbra törekednek. Ha többre vágynak annál, mint hogy az utolsó zsetonjaikat feldobják a pirosra a ruletten, ha már a feketével majdnem mindent elveszítettek."
@Penivaldes: nagyon konkrétan azt jelenti, hogy transzparens pártfinanszírozás, és az ügynök múlt, a nemzetbiztonsági szolgálat múltjának és JELENÉNEK nyilvánossá tétele.
Új alkotmány, amiben azok az elvek jogszabályok vannak lefektetve, amik az állam túlhatalmát korlátozzak az állampolgárral szemben, valamint az alapjogok szerepelnek benne.
Nincs benne mese, nincs benne, hogy mi az állampolgár kötelessége az állammal szemben, és nincs benne, hogy mi a helyes gondolkodásmód és viselkedés.
@aritus: De honnan tudjuk, ha más eddigi párt kapott volna 2/3-ot, akkor nem ugyanígy élt volna vissza vele? Ez rendszerszintű hiba, és a millának abban teljesen igaza van, hogyha csak az a célunk, hogy Orbánt leváltsuk, akkor semmi sem fog változni, ugyanaz fog folytadódni, ami a 2/3-hoz vezetett.

Volt már 2/3, mégpedig a Horn kormánynak.
És ez sem egy párt, hanem állítólag 2.
Az előző néhány nap kommentjeit olvasva látható volt, hogy elkészül ez a poszt:)))
Kellett is!
De ugye nem gondolod Fabius, hogy nem lesznek , de, mégis, mégse, hátha,ellenben,azért,pedig, nem jól látod kezdetű próbálkozások?
A konteok népe vagyunk, ez azért jól látszott.

Egy mondat TGM-hez. Vagy alkotói válságban van, vagy megöregedett, vagy mindkettő. Sajnálnám, ha teljesen szétesne. A legutóbbi elemzői megnyilatkozása - valamikor az elmuút héten - már nagyon szánalmasra sikerült. Jobb, hogy nem beszél. Bocs, 4 mondat lett.

A kommenteket, csak este tudom elolvasni.
@aritus: De hát a régi alkotmány ilyen volt. A pártfinanszírozást,ügynökügyet stb. nem az alkotmánynak kell megoldani.
@CSENDES: akkor neked is. Nem egy pártnak, hanem egy koalíciónak volt 2/3-a.
@CSENDES: ne hülyéskedj, sehol nem indult külön a kdnp, mindenhol fidesz-kdnp indult. Ez egy szemfényvesztés, valamint így a kormány minden bizottságban stb duplán képviseltetheti magát.
@CSENDES: Az egyélrtelmmű, hogy itt OV leváltása csak egyik része az egésznek. A máik oldalnak is szüksége van megújulásra..nem arra, hogy Mesterházy levágja a szakállát, meg Szanyi új alsógatyát vegyen. hanem ennél jóval drasztikusabb lépésekre.
@Gyuri bá: mondtam én azt, hogy az alkotmánynak kell ezekről rendelkeznie?!
A kérdésed az volt, hogy mit jelent a valódi rendszerváltás?
Erre válaszoltam. Felsoroltam, hogy miket kellene törvényileg szabályozni am eddig elmaradt, VALAMINT írtam egy új alkotmányról.
@aritus: Már miért is ne hülyéskedhetnék.
Erre utal az állítólag kifejezés.:-)))
@aritus: Én is valami ilyesmit várnék: 10% ideológia, 90% racionalitás. Most pont fordítva van!
Szerintem ha sikerül a korrupciót visszaszorítani pl. azzal, hogy nincs mutyi, nincs titkosítás és a közpénzből gazdálkodók nyilvánosak és ellenőrizhetőek. A többi már magától ki fog alakulni.

Meg egyáltalán: aki közpénzből vigad, az tegye azt teljesen nyíltan, bárki számára ellenőrizhetően.

A kedves vezető és majmai meg menjenek Pécsre uránt bányászni, hogy "visszavezessük őket a munka világába".

(Többségük életében nem dolgozott, mint a kezdő ügyvéd miniszterelnöki gyakorlattal.)
@Gyuri bá: Átlátható pártfinanszírozás. Ez sajnos alap, anélkül nem megy.
Felelősség a kampány ígéretekért.
Alkotmány az általános szabadságjogok védelméért.
Este próbálom összeírni, most csak benéztem ide.
@barázda_billegető: de nem mossák össze www.millamedia.hu/2012/10/09/a-milla-valasza-majtenyi-laszlonak/

Egyébként a poszt egy kicsit csúszik, mert TGM (most hagyom mit gondolok róla) nem mondta, hogy nem megy el, "csak" azt, hogy Flash felkenésére nem megy, tegnap meg atv aszonta (és ezt a részt kifejezetten okosan), hogy megy és beszél.
@aritus: Oké rendben. Más téma:Több millió ember nem szereti azt ami most van és nem ért vele egyet. Ezt kell megmutatni, teljesen mindegy, hogy ki szervezi. És kell aki megszemélyesíti, és arcot ad az ellenzéknek. Bajnaitól azt várom, hogy nem tüzelni fogja a megjelenteket, de nagyon határozott és kemény kritikát fog megfogalmazni, programról még fölösleges beszélni.
Egy Bajnai-kormány nem fogja elszámoltatni ezt a közpénzen meggazdagodott majomcsordát erre van öt forintom.

Ez pedig a társadalomban iszonyatosan nagy feszültség.
@Gyuri bá: én Bajnaitól nem várok semmit.
Egy menedzser. Tud irányítani. Nem is kell egyébhez értenie.

A TGM-eknek így lesz némi pénze és ideje elmélkedni az ideológián.

A tömegeket meg nem kell tüzelni.
Az egyetlen folytás az a különféle félelem.

Az pedig nem tartható sokáig.
Börtön psichológia.
Ha a félázsiai baltás bukik, akkor mindenki bukik.

A jelek pedig arra mutatnak, hogy csúti ápoltnak nem sok van hátra: járadék a feleségnek, fizikai tünetek, halál gondolata erősen foglalkoztatja: "..nincs köztük Kövér. Az a halálom."
@aranyhorcsog: Nem lehet mindig revansot venni, az csak a gyűlöletet szítja. Azt kellene elérni, hogy viszonylag igazságos elosztás valósuljon meg, nem kiemelkedő kedvezményeket osztogatni bizonyos köröknek érdem nélkül, ráadásul eredménytelenül.
"pillanatnyilag 100 014 taggal bír a faszbúkon. Rémisztő és gyomrot markolóan félelmetes a gondolat is: a saját bevallása szerint 32 ezer taggal - ÁSZ vizsgálat szerint 19 ezer tagdíjfizetővel - rendelkező szocialisták, a belőlük kivált DK és a nem éppen huszáros taglétszámáról híres LMP ha kiegészül a Szolidaritással és a 4K-val, akkor sem érik el ennek a létszámnak a felét."

Azért ugye nem teszel egyenlőségjelet egy FB lájk és egy tagdíjfizető párttag közé? Az MSZP-DK jelenleg az aktív szavazók kb 35%-ra számíthat. A Milla mennyire, ha megmérettetné magát? A harmadik pólusról lehet álmodozni, ahogy az LMP is teszi egyre csökkenő hitelességgel, de hogy valóban létezik/létrehozható-e, az még nem bizonyított.

A Milla gyűlés körüli kisstílű és visszatetsző civakodás azt mutatja, hogy Gyurcsánynak igaza van abban, hogy Bajnai rossz platformot választott a visszatérésre. Nem ezen fog múlni a másfél év múlva esedékes választás, és arra jó, hogy megmutassa, hogy hogyan ne. Az MSZP-t lehet szeretni vagy utálni, de aki nem fogadja el, hogy a demokratikus ellenzék nagyságrendekkel legnagyobb, kihagyhatatlan és meghatározó ereje, az Orbán Viktorra szavaz.
A Boldogok a sajtkészítők, az mióta baloldali ?
Én mindig aszittem, hogy Rogánék írják.
@ob.szerver: Éppen ez a legnagyobb baj, hogy ez az mszp így is megkerülhetetlennek látszik..
egyébként senki és semmi sem megkerülhetetlen.
engem volt szdsz,mszp,lmp szavazót cseppet sem zavar,hogy a pártocskák hogyan viszonyulnak,kiskirályaikkal a millához...én vagyok a SZAVAZÓ a NÉP...ha orbán ellenében nem fognak össze mehetnek a levesbe senki nem fogja őket sajnálni...én ezért fogok elmenni a millára.../szdsz nemegyenlő milla...
@Penivaldes:

A legnagyobb baj az lenne, ha a jelenlegi csürhe tovább maradna, folytatva az ország kifosztását, megnyomorítását és lerombolását.
Aki nem fogadja el a realitásokat és új pólusról álmodozva egyenlő távolságot kíván tartani a két nagy párttól, az éppen ehhez asszisztál.
Hát az LMP szerintem 2014-re felszívódik. Még lesz néhány ilyen húzásuk (hajrá Schiffer) , aztán annyi. Nem is tudom hány %-nál tartanak most, tán 2? Optimista vagyok: a DK meg a Bajnai féle társulás meg fog egyezni előbb utóbb, Mesterházival nem tudom mi lesz, mert szemmel láthatóan egy buta ember, és a köréje csoportosult mszp-sek közül egy sincsen akit meghívnék ebédre. Tipikus fafejek.

Nem vagyok benne biztos (egyáltalán nem), hogy 2014-ben le lehet váltani a fideszt. De nem is kell, ennek az országnak rá van szüksége, meg az áradó gyűlöletre.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Én úgy értelmeztem a kirohanását, hogy azt szeretné elkerülni, hogy ez a megmozdulás a hírekben "csak" Milla rendezvényként jelenjen meg. Ne pedig egy változatos, az ország összes olyan szervezetét megjelentető tömeg megmozdulásaként, akik mind-mind ellenzik a kormány munkáját.

Nem lehet, hogy Gyurcsányt a "vendég" státusz zavarja? Mint amikor valaki a társaságból kitalálja, hogy jöjjünk össze a Ligetben, mindenki hoz valami harapnivalót, piát és közösen bulizunk egyet. Akkor sem az ötletgazda a házigazda.

De lehet, hogy csak én magyarázok bele egy kicsinyes, saját pozíciót féltő gesztusba teljesen mást.
@aritus:
Ettől a kettő még nem egy. Semmi bizonyítéka nincs, hogy Horn abszolút többségi hatalmát az SZDSZ gátja korlátozta volna diktatórikus lépések megtétele ellen.

Másrészt a KNDP valódi ereje nem a parlamentben érvényesíti azt a hatalmát, amekkorával az SZDSZ soha nem bírt az MSZP-vel szemben. A Fidesznek sokkal nehezebb koalíciós partnere van (ha orbántól eltérő akaratát érvényesíteni akarja), mint Hornnak. A csuhások egyáltalán nincsenek térdre parancsolva. Sőt.

Más kérdés, hogy Horn politikai ostobasága a mai napig hat. A tűz-víz házasságában kialudt az MSZP, elpárolgott az SZDSZ.
Bajnainak először tájékozódnia kellene arról, mit tudnak rábizonyítani liba- és egyéb ügyekben. Ugyanis ha színre lép, ezeket elő fogják venni és azonnal megpróbálják kinyírni.
@ob.szerver: Ezzel nem fogok egyetérteni. Ilyen felfogással sehová sem lehet jutni. Körbejárunk egy emésztőgödröt, amit leírsz az annak a megtestülése.
@laci_52:
Rég lejátszott lemez, már minden le lett tárgyalva és bíróságilag mindenben ártatlannak lett találtatva, az, hogy a jobberek ezt leszarják az az ő dolguk.
@laci_52: Szerintem még erősebben fogják elővenni, mint eddig. Elvégre ha most Bajnai tényleg előlép, akkor a kormányoldalnak ő egy fő ellenség lesz.
@Penivaldes:

Régi mondás: A szar ugyanaz csak a legyek változnak körülötte.
szerintem ez a múltba tekintő habverés, sehova sem vezet! mi, a gazdám és én ki fogunk menni a tüntikére mert tudatni akarom ezekkel az enyveskezű kreténekkel, hogy nálam betelt a pohár! tök mindegy ,hogy ki fog következni, mert mindenhol pártkatonák ülnek, tehát a végrehajtása bármilyen újdonságnak meg lesz kontrázva, tehát gyors változásokról le kell mondani, de ezek a fijugg húzzanak a csurmába! pártállástól, világnézettől függetlenül az volna a cél, hogy minél többen legyünk!! csak ennek legyen már végre vége. uff
@Gyuri bá: Bajnai és a tüzelés?:))) Hát azt nehezen tudom róla elképzelni. Nekem pl ezért is szimpatikus, megváltókból épp elég volt!
Szerintem is tök hülyeség ennyit agyalni ezen a Bajnai dolgon, se jobb se bal oldalon.
Majd meglátjuk mi lesz!
Én azért tőle elájulva nem vagyok, hisz annyit tett, hogy végre hajtott az IMF feltételeit, tudván csak egy évig lesz elnök!
És akkor az államadóság, hogy ha visszajön egy három kulcsos adó, az sem fog semmit változtatni! Sőt Bajnai, nyilván csökkenti az egyéb külön bank adókat, arra lesz kb elég az plusz pár száz milliárd, ami befolyik majd!
Szóval változás nem lesz sok!
A baloldal meg teljesen alkalmatlan jelenleg a vezetésre, ez pont ezekből dolgokból is látszik, ami zajlik napok óta.
És a Szili meg Schiffer félék igazi szocdemek meg szorulnak hátra sajna, a sok keselyű mögött! Tehát minőségi váltás nem lesz itt, max Bajnaitól majd jobban elfogadják a megszorításokat azok, akik most háborognak, ennyi.
@Dr. simonmondja.: heló simon, rég jártál erre.
@laci_52: Futott már vele két kört, nem?
És van mögötte egy stáb, még ha egyenlőre ez nem látszik is ...
Szerintem erre felkészült még az év elejei "visszajövök" téma elött.
@aritus:

"De honnan tudjuk, ha más eddigi párt kapott volna 2/3-ot, akkor nem ugyanígy élt volna vissza vele? "

Tudjuk. A Horn-kormánynak is 2/3-a volt, mégsem basztak szét mindent.
Bajnai még meg sem szólalt, de a bohóc DK, MSZP, LMP trió máris körberöhögtette magát! Rögtön jelezték, hogy mekkora lúzerbrigád az ellenzék!
E vót? hvg.hu/itthon/201241_alaptorvenymodositgatasok_granitfaragas
Zuhanyoznak saját felköpöt seljmjukban? Mert ez kb. az.[..]"Már végképp a gittegyleti szintet súrolta, amikor a kormány az alaptörvénybe emelte a bírák nyugdíjba vonulásának szabályait. Az erre épülő törvényt azonban az AB idén nyáron elmeszelte, s miután uniós jogsértési eljárás is elkerülhetetlennek látszott, a kormány az alaptörvény ismételt „javítása” mellett döntött. Az alaptörvény második módosítása néven jegyzett – a hét elején átdolgozásra visszavont – indítvánnyal azonos címen fut a választási eljárással kapcsolatos, Salamon László-féle szabálytervezet is, nyilván azért, mert „a harmadik módosítás” még kínosabb beismerés lenne. Ez sem változtat azonban a lényegen, amit Salamon 2009-ben fogalmazott meg, s amin mára láthatóan maga is „felülemelkedett”: „Ha bármely politikai természetű probléma megoldására alkotmánymódosításért kiáltunk, ha az alkotmányt oly magától értetődő könnyedséggel egy napon háromszor is módosíthatjuk, mintha a porolás rendjét meghatározó házirend szabályainak javítgatásáról lenne szó, akkor nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, Magyarország nem rendelkezik stabil alkotmányos rendszerrel.”
Azért nem véletlen, hogy széthúzó népnek tartanak minket.
Orbánt a büdös életbe nem fogják elkergetni, mert saját magukat szecskázzák szét állandóan, mindenki csak a saját pecsenyéjét próbálja sütögetni.

Ha ez igy marad, akkor '14-ben elég lesz ha a Békamenet tagjai a Fideszre szavaznak, azzal is többségük lesz.
Szánalmasak vagyunk :/
@AKIsTUDATLAN: Az nem, lehet, hogy Bajnaiék épp most tesztelik drága baloldalt? És ennek fényében szervezik magukat. Jobb, hogy ez most derül ki, mint két év múlva.

Végülis senki nem hozott semmi meglepőt: DK-s Gyurcsány nem szereti, ha nem ő találja maga helyett Bajnait, hanem az önálló életre kel esetleg vele szemben is, Mesterházy dettó, LMP-nek csak a holnap született szüzek jöhetnek számításba, a többi meg pláne a futottak még Rizibizi-kategória. A Szolidaritás talán észhez tér. A 4K-s fazon beszélt több Millán régebben.

Na most van idejük összeszokni, szrintem jól csinálja Bajnai.

Amúgy TGM nekem már túl zavaros elég régóta.
Az egyes pártok nyilván féltékenyen figyelik, hogy mi történik Bajnai körül. Pedig csak az
történik, aminek kell. Most még megkülönböztetik magukat, de majd kiderül, hogy jobb lesz mögé állni. Ne felejtsük el, hogy a jelen helyzeten mindenképpen változtatni kell !
Nem a MILLA, nem a Szolidaritás és nem az úgy-nevezett demokratikus pártok, hanem az ország
érdekében. A változás hazafias feladat és
nemcsak az értelmes magyar polgár nevében történik, hanem egész Európa is ezt
várja tőlünk. Nem a baltával előadott és turulból szökkent mustármagos pávatáncot !
@Kőmíves Kelemen:

Sosem volt aktuálisabb Gyurcsány kérdése az őszödi beszédből:

"Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket..?"
@vitéz Thapóccay néma bárány: Igen, a baltáson szóltak nekik, hogy a zászlóikat hagyják otthon. Erre elkezdtek aláírásokat gyűjteni, hogy de igenis,lehessen velük lengetve. Biztos kurvasokba fájt ezek legyártása, akkor használni kell, amíg szét nem rongyolódik. Vagy nem tudom, sima feltűnési viszketegség, elkapták a zászlóítiszt a jobbikos-fideSSes bandától. Ahoj Cina!!
jav: China vagy hol gyártják ezeket jóáron olcsósítva?
@barázda_billegető: bizonyos hibákat tekintve a gengszterváltás óta midnen politikai erö nagykanállal merte a részét, amiért fizetniük kéne. A legfontosabb, az ország modernizálásának elmulasztása mint tettekben, mind, s ez talán a fontosabb, gondolkodásban.

@Penivaldes: szerintem az már feketéje.

@aritus: azt mondod gázzal, távhövel, vagy villannyal füt, nem vegyestüzelésüvel? :D

@laci_52: bizonyítani? Kell bárkinek is bizonyíték bármire? Polipikusék minden mocsokságra felhasználhatót elövesznek, még ha netán jogerös ítélet modnja ki az ellenkezöjét akkor is, csak sárdobálni lehessen.
Juhász Péter a magyarok egyik legnagyobb ellensége.
Amúgy meg: kacagnék oly nagyon, ha Bajna annyit mondana, ez az fijjug, csak így tovább, északnak ven dél, jó utat.
Apropó nem tudja valaki, most mennyi busznyi borivó jóbarátunk jön korzózni?
@a szív fészkei: szerintem ezzel kompenzálnak.

Tudod, mint a rangjelzéseknél is: zászló=fallosz

Minél több zászló, annál nagyobb potenciát akarnak mutatni.
@aritus: Én is elmegyek a tüntetésre,mert akarom, hogy összejöjjön a Dolog, de nem bírom megállni, hogy TGM-re ne reagáljak.
Na ,szóval amit előadott az nem is nagyon lehet minősíteni, de az a baj, hogy ez nem csak tőle hallható:Nézzük végig:Van kb 50% bizonytalan szavazó,akiből 30% soha nem szavazott,Reálisan a maradék 20% megszólításáért megy majd a harc.Talán kijelenthetjük, hogy ez a tömeg jórészt kiábrándult jobbközép szavazó.Ezek most azt hallják,hogy olyannal kell összeborulni mint TGM, aki a Szirizát favorizálja,Scheiringgel(jól írom?), aki lát fantáziát Chavez-ben,meg van egy 4K, ami úgy tudom erősen balos nézeteket vall.Ezektől már az Mszp és a DK is jobb felé van.Érdeklődve várom a fejleményeket, mi sül ki ebből.Egy biztos:A FIDESZ egy időre hátradőlhet.
Közvéleménykutatás! kinek milyen ötlete lenne, egy gyors tőkeinjectcióra?
@moszkvicssluszkulcs: "Juhász Péter a magyarok egyik legnagyobb ellensége. "

Én meg azt hittem a parlagfű.
Nabazz, de jó, hogy olvastalak!
"szeplőtlen Jézus pénisz. " eddig olvastam
kedves poszter, A KURVA ANYÁDAT!
@glaci ph 5.5 álompolgár: tudnám kiknek a tökét kéne injekciózni...
@radikalisviccek: na most miért? Hát a fiúknak fütyijük van a lányoknak meg puncijuk nem?
Rég olvastam olyan posztot, amivel annyira egyetértettem, mint ezzel.

A mostani nyivákolás meg jellemző az ún "baloldalra", de nem változtat a tényen: Bajnai az egyetlen szóba jöhető jelölt, aki legyőzheti Orbánt 2014-ben, mivel a személye széles tömegek számára elfogadható.

TGM meg szokása szerint mereng valami rózsaszín felhőn ücsörögve, Bajnai nem jó neki, mert nem. Azt, hogy akkor mégis ki lenne jó neki, persze már nem mondja meg. Ez a baj azzal, ha egy elméleti filozófus mond véleményt egy válságkezelő menedzserről: nem illeszkedik bele az ő idealizált világába, ezért neki nem elfogadható. Hogy ez egyet jelent azzal, hogy akkor marad Orbán, azzal már persze nem foglalkozik.
Vannak esetek, egyre több, mikor az ilyen TGM-féle széplelkek jobb lenne, ha meg sem szólalnának.
@Parafrázis: Kb. magyarnarancs.hu/belpol/beleharapni_a_profitba_-_tamas_gaspar_miklos_filozofus_listavezeto-70968

Most akárhogy utálja a tőkés és a kapitalizmust, mégiscsak a vezető ilyefélén alapuló országokban élnek jól nagy számban az emberek.És oda rohannak most a magyarok.
@aritus: HA ott lesz, mondom, múltkor nem ment el.
@Pop40: TGM-nek olyankor "nem jó" valaki ha azzal a véleményével kitűnik a szürke gondolkodók közül.

Elég jó filosz ahhoz, hogy bármilyen baromság legyen az, meg tudja indokolni.

Az opportunizmus a megfelelő szó rá azt hiszem.
Gyurcsánynak, nem a Bajnaival, nem a MILLA-val, hanem a "kompozícióval" van a baja. Nem értem Fabiust sem, - bár az írásával szinte teljes mértékben egyetértek, - miért nem értette meg, amit Gyurcsány mondott. Én így értettem: A MILLA elhatárolódik a "múlt" pártjaitól vegytiszta civil mozgalom kívánnak lenni, amely a pártok "felett" áll. Erre utal: ők megrendelést akarnak adni a pártoknak... Nos Gyurcsány attól óvta Bajnait, hogy élére álljon egy "arctalan" tömegnek, akiket egy elv köt össze, semmit nem fogadunk el, ami az elmúlt 20 évhez tartozik. Nem cseng ez ismerősen kedves Fabius? S vajon, a ma magukat "civileknek" ki kiáltók hány szavazattal járultak hozzá a 2/3-hoz? Tévedés ne essék, támogatom a MILLÁT is, mint ahogy minden olyan pártot, s egyesületet, amely a demokrácia megőrzése érdekében fellép Orbán rendszere ellen! Egyetértek azzal, hogy Bajnain kívül ma a politikusi palettán jobban senki nem tud integrálni szervezeteket egy egységes fellépés érdekében. Kár, hogy ezt az LMP nem tudja elfogadni! S miért is ne lehessenek pártlogók! Miért kell "arctalan" tömeg mögé bújni? Nos ezekben én a Gyurcsány véleményét osztom! Vállaljuk elveinket, valljunk színt, s működjünk együtt egy jobb MAGYARORSZÁGÉRT! Aki ezért tenni kész ne rekesszük ki!
@GeoCracker: "Ha Juhász segíteni akart volna, akkor _előbb_ megrendezik a gyűlést. Várva mindenkit, aki képes valahogy a másik pofáját elnézni, vagy legalább elviselni. "

Abból a rejtett előfeltevésből indulsz ki, hogy Juhász egy személyben dönti el, hogy a Milla mit csinál.

Hát nem. A Milla köménymag egy (számomra túlságosan is) bázisdemokratikus csoport, amelyben nem egyszemélyi vezetés van. Ezt méginkább megerősíti az egyesületté válás.

A pártmentesség a virtuális (és egyre inkább offline is) közösség óhaja volt az első perctől kezdve, és ez a vita a pártok részvételéről szintén elejétől tart, több-kevesebb hevességgel. Nem Juhász Péter, hanem a Milla százezres közössége mondott nemet a pártok párt-szerű részvételére a gyűléseken.

Az egy más kérdés, hogy ez időszerű-e. Szerintem nem, hiszen a Milla identitása már régen megszilárdult, ma már nem fenyeget az a veszély, hogy pártzászlók megjelenése esetén hírbe hozzák azzal a párttal.

Vagy igen?
@Penivaldes: NA de, a híveik eddig is ezt hajtogatták agyatlanul. Aki megutáljaa FideSSt, azt meg , épp ha ennyire rámásznak onnan, akkor csak szimpibbé teheti a szemükben.
@ob.szerver:

Ha már a realitásoknál tartunk akkor nyugodtan ki lehet jelenteni: ezzel nem csak a választóknak, hanem a pártoknak is szembe kell nézni.

A harmadik pólus igénye nem a semmiből jött, ahogy az sem véletlen, hogy a legnagyobb tömeget megmozgatni képes ellenzéki megmozdulás egy civil faszbúkcsoport köré szerveződött.

A választók üzenetét még a leghülyébb is érti: a regisztrációt 80% utasítja el, két időközin a megsértődött fideszesek nem mentek el szavazni - meg kell nézni a számszerű eredményeket, ez látszik - és a Kedves Beteg máris elodázta a regisztrációról szavazást, amíg átgondolják mi legyen vele.

Ilyen jelzést és üzenetet a szocik is kaptak eleget. A realitás az, hogy a közvélemény jelentős része változást vár, megújulást és a hitelességi deficit jelentős csökkentését. Ezt lehet felfogni ahogy a leghülyébbnek is sikerül, vagy lehet elszakadni a realitástól és viselni a következményeket.

Erre se nem válasz a háde akkor Orbánra szavazol felelősség tologatás, se nem megoldás.
@a szív fészkei: Én nem a hívekről beszélek, hanem a megmondókról. ha BG előjön az odújából, akkor úgy fognak neki ugrani, mint kutya a csontnak. Elvégre akkor már valódi ellenség lesz Gordon.
Az én szememben már se nem szimpibbé sem nem utálatosabbá nem lehet tenni Bajnait. De biztos vannak olyanok, akik megsajnálják.
az én személyes hozzátenni valóm? kurva anyátok, megérdemlitek a zalcsútbasznádi seggfejet, nyaljátok ki a seggét naponta 12 szer és kérjetek még hozzá engedélyt azt a leborúlt szivarvégit

brühühühühühühü

pontyosan eztet vártam tőletek a kurva anyátok és még sírtok hozzá? dögöljetek meg
@aritus: Háj Ritus. Relax és detox. De már múlik.
@Penivaldes:
lüke picsa vagy aranyom

brühühühühühühü
@Penivaldes: Ha egy embert folyton simfölnek, pláne azok, akik nála sokkal sárosabbak, akkor bejön az áldozateffektus szerintem.

Most Bajnai kisdobosképű vagy sem, akkor se buta. Ha akart volna, már mikor elmegy valagsok pénzért nemzetközi bankárnak, ennek annak, Amerikába egyetemi tanárnak végleg, de itthon maradt, írogatott, elérhető volt a neten, hozzászólt mindenhez - támadhatóan, arccal, névvel... Felteszem, tudja, hogy milyen indulatokat kavar a léte, lénye, a munkássága. Ebben a tudatban lép fel ebben a felfokozott szituban. Akkor rákészült mindenre.
"szeplőtlen Jézus pénisz"

Csek Jézussal jófejség így viccelődni vagy például Dáviddal, Mózessel, Ábrahámmal, stb is?
@a szív fészkei:

Lehet hogy a Bajnai azért nem ment Amerikába egyetemi tanárnak, mert ott kérnek végzettséget, felkészültséget az egyetemi tanársághoz.
@egyjózsi:

Egyrészt a civilekről az idézőjelet nyugodtan elhagyhatod, bátran meg lehet nézni a Milla faszbúkján, a támogatók névvel és arccal civilek.

Másrészt meg ettől a kirekesztős dumától hányok. Mert senkit nem rekesztettek ki sehonnan. Feltéve, hogy a pártzászló nem ötödik, letehetetlen végtagja a dékásoknak. Akik egyedül képtelenek megérteni azt, ami a szociknak és elempéseknek is megy.
@rodeo36: Mármint mi mindannyian dögöljünk meg? És akkor te kivel veszekszel majd? :-DD
@Fabius: megkülönböztetetten mély 10telettel kérdezném meg nem először, hogy hol fogunk egyszercsakmajd spontán találkozni 23-án? he? kíváncsi leszek hányan leszünk a nagy változásokat igénylők ,szájtépők közül.
@willdataa: Igen, és ő még számolni, írni, olvasni se tud, de jól tetszik mondai. www.hir24.hu/belfold/2011/09/28/ujabb-amerikai-egyetemi-felkerest-kapott-bajnai-gordon/ Csipetke, mielőtt hazudsz, te is tanulj meg olvasgatni legalább. Ha kell a szent orvbűni erdélyi egyetemen, csak valahol kezdd el!!!

Orvbűn meg természetesen maga az erdélyi fejedelem azzal a baszott sok tudásával.
Varánusz. MOST ANNYIRA EGYETÉRTEK VELED, HOGY AZONNALI KOMOLY ÖNVIZSGÁLATBA KEzdek. Az igazság akkor is fájhat, ha nagyjából nekük van igazunk.Sajna.
Azért a posztolótól megkérdezném: a Millának és mozgósítottjainak tényleg semmi köze az SZDSZ-hez?

Amúgy ne lepődjön meg senki se azon hogy Bajnai vállalja, se azon hogy mi a reakció erre. Mindegyik kalkulálható volt.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Mi ott leszünk. Hétfőn kezdődhet a XM-gyógyítás? Hogy tünti után abban terpeszkedhessünk haza... :-DDD
@a szív fészkei: Persze hogy nem hülye..bár én a helyében már rég itt hagytam volna ezt a mocsárt, és elmentemm volna a felsorolt helyekre.
Na de Bajnai nem ezt tette, és most várjuk meg, hogy mind mond 23.-án, és azt követően döntsünk, addig nincs miről beszélni.
@DarthVader:

"A szocik álláspontját ismerjük, vissza a Megyó-féle osztogatáshoz,"

*
Ezt hol olvastad, te idióta?
Szerintem sem jó ez a stratégia. Először egy szakértői árnyékkorányt kellett volna létrehozni a H és H égiszén belül. Ezt követően megkeresni azokat az ellenzéki szerveződéseket, melyek a szakértői kormány álláspontjával azonosulni tudnak.
@épészmérnök:
A Milla százezres közönségét senki sem fáradozott megkérdeni mi a véleménye... Van egy központ amely eldönti mit gondolom a tömeg osztjónapot :)
@rodeo36: Most mit ittál? Mit támadsz le mindenkit? kiért és miért haragszol? Értünk vagy ellenünk?
@a szív fészkei: Igen, csak a nevét tudja odafirkantani a megállapodások aljára. Igen, a libák mellett még ez a másik módszer.
@radikalisviccek:

Én is üdvözlöm a te kurva anyádat, tökorrú.
@willdataa: Bajnai vendégelőadónak hívtak Amerikában. Sosem merült fel hogy egyetemi tanár legyen...
Nananana emberek! Őrizzük meg a nyugalmunk, és ne fojtsuk meg a mellettünk lévőt.
@egyjózsi: "Nos Gyurcsány attól óvta Bajnait, hogy élére álljon egy "arctalan" tömegnek"

Ezt még el is lehetne fogadni, hiszen ez is egy vélemény. Az viszont égbekiáltó sértés, és a politikai ostobaság és alkalmatlanság fényes bizonyítéka, hogy azokat, akik mégis odamennek a Millára, "biodíszlet"-nek nevezte.

Biodíszlet. Ízlelgessétek a szót. Nem azért mentek oda, mert a meggyőződésetek ezt diktálja, hanem azért, mert agyatlan biodíszlet vagytok.

Soha többet Gyurcsányt.
Namajd lesz ez is a lengelek pofájába tolva, ergo a mélykeresztények vadul tapsizni fognak a pogány jelképeknek????

www.168ora.hu/velemeny/orban-opusztaszer-turul-pogany-kereszteny-satan-103958.html
@Fabius: Attól nem hánysz hogy képtelen vagy válaszolni egyszerű észrevételekre, kérdésekre? :)
@Alamio:

Mesélj, mi köze hozzá? Már azon kívül, hogy amint veszélyben érzi pozícióját bármelyik oldal azonnal SZDSZ sorszámozott nullát kiállt?
@Thelonius:

A Milla abba fog belebukni, hogy Juhász Péter nem maradt meg a kaptafánál, ahol magas színvonalon csinálta, amit csinált, hanem megjött az étvágya, és parlamenti képviselő akar lenni, de legalábbis pártelnök, amibe viszont bele fog bukni, mert alapvetően egy kétbites, agresszív figura.
@willdataa:

Öröm nézni, ahogy kínlódsz a magyar nyelvvel, kedves szerencsétlen, a mondat úgy hangzott, hogy 'egyetemi tanárnak... végleg'; több amerikai egyetemre is meghívták, tanított is páron.
Orvbűn zagyvasága: [...]" De konkrétan lábbal tiporja a katolikus püspöki kar 2009. szeptemberi, az újpogányság ellen kiadott körlevelét is, amely megbélyegzőn ítélte el a „különböző vallási elemeket keverő” ősmagyar szinkretizmust, „a pogány ősmagyar vallás valós vagy vélt elemeinek újraélesztését”, s leszögezte: az isteni kinyilatkoztatás Krisztusban teljesedett be, aki „az út, az igazság és az élet az egyének és a nemzetek számára is”. (Vagyis: számunkra is.)

Persze 2009 őszén a Fidesz és a „történelmi egyházak” győztes szövetségre készültek, amelyet gyengített volna az ősmagyarkodásban sikeresen identitást kereső Jobbik térnyerése.

A pogány-keresztény ideológiai katyvaszt csak elmélyítette a különös „jelek” tanulmányozására irányuló orbáni felszólítás és az: „Aki kormányoz [...], a jelekből tudja, mikor van ideje szólásnak, és mikor van ideje a hallgatásnak.” Utóbbi két mondatrész bibliai idézet (Prédikátor 3,7). Arról azonban a Szentírásban szó sincs, hogy ezt „jelekből” kellene tudni!

Fogalomhasználat kapcsán érdemes még idézni a teológiagyártó miniszterelnöktől: „A magyar világnemzet, hiszen az ország határai és a magyar nemzet határai nem esnek egybe, ráadásul milliók szórattak szét ezeréves szálláshelyünkön kívülre.” Milyen jól hangzik, hogy „világnemzet” vagyunk! Ilyen értelemben persze elég sok világnemzet van, mindegy, a lényeg, hogy ez is jól hangzik. Az „ezeréves szálláshely” is remek fordulat, olyan félig keresztényes, félig ősmagyaros, függetlenül attól, hogy ez már nem szállás-, hanem lakóhely, előbbiről ugyanis a nomádok rendszeresen továbbálltak.

A legmeredekebb talán mégis az volt, ahogy a miniszterelnök felidézte Szent Mihály harcát a Sátán ellen. Orbántól sem volt idegen, hogy a politikai szférát jókra és gonoszokra osztja, ez világnézetének alapja, mindenre magyarázatul is szolgál. Kézenfekvő mindezt a határon túli magyarok állampolgársága kapcsán aktualizálnia: a gonoszok ellenezték, a jók támogatták a „nemzeti összetartozás” ezen formáját. Árulkodó legfeljebb az: Orbán beszélt a 2001-es státustörvényről is, arról viszont nem, miért nem jutott eszébe első kormányzásának idején állampolgárságot és szavazati jogot adni a külhoni magyaroknak. Ez valamiért csak a 2002-es választási vereség után lett neki olyan fontos." Csak ezzel tud már operálni, eléggé érdekes fejlemény.
@Fabius: "Mert senkit nem rekesztettek ki sehonnan." ...akkor én értettem volna félre a Juhász Péter több nyilatkozatát? Nem mondott olyat, hogy a "múlt pártjaival" nem. Nem sugallta az egyenlő távolságot Orbán és a Gyurcsány rezsim között? Ha nem, akkor sorry...
Ha igen, de azóta változtatott, akkor meg OK. A pártjelvények pedig megmutathatnák, no nem a létszámát a szimpatizánsoknak, hanem az összefogás sokszínűségét! Remélem, ennek is eljön az ideje! A Fidesz-szerű birkamenetes masszából elegem van! A MILLA ne váljon azzá!
@Thelonius:

Nem látom, hogy kérdeztél volna bármit.
@épészmérnök:
Megszervezem egy tüntetést. Tömegeket várok oda. Bejelentem hogy szervezetet alakítok, amely valamilyen módon indul a választásokon. Meghívom egy embert akire sokan kíváncsiak felszólalónak, de azt mondom nem az én emberem, nem vele akarok építkezni. Elvárom hogy a többi szervezet támogatói ne látszódjanak más szervezet támogatóinak. A végén elmondom milyen sokan támogatnak. A biodíszlet nagyon is találó kifejezés.
@Thelonius: Vendégelőadókat az analfabéták közül szokott ez a kiemelt hely meghívni, tiszta sor. Ha nyálcsorgatós debil is, még többet számláznak neki.
@Fabius: Azért milyen szofisztikált katolikus választ kaptál az "eddig olvasótól" Fabius. :-)
@Fabius: Mások igen, nekik nem válaszoltál...
@a szív fészkei: Viktorunk mindent belekever ami valakinek tetszik. ha kell eszkimó szellemeket is megemlít. ebből aztán akkora katyvasz lesz, ami pont megfelel ennek a rendszernek.
@a szív fészkei: csilicsalabácsi nem én vagyok! nem tudom 10 perc alatt levenni a rontást a szívetek csücskéről. :)
@Thelonius: Alanyi tárgyas ragozást megkülönböztet a magyarok szent nyelve. Bocs, egyszer el lehet ütni, kétszer már necces.
@a szív fészkei: Nem érdekel milyen fogalomzavartól szenvedsz...
@Thelonius: "A Milla százezres közönségét senki sem fáradozott megkérdeni mi a véleménye."

A Milla százezres közönsége kérdezés nélkül is elmondja a véleményét a FB-n. Finomkodás nélkül.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Persze, csak kezdődhet-e akkor a szeánsz? Na,majd megbeszélitek, hívhat most, nem zavar?
@Thelonius: "Sosem merült fel hogy egyetemi tanár legyen..."

Honnan tudod?
@egyjózsi:

Tisztázzuk már, hogy a Milla soha nem mondta, dékások ne menjenek a rendezvényre. Azt mondta, pártjelvényeket ne hozzon senki. Ez viszont nem csak a dékásokra, hanem mindenki másra is vonatkozik. Viszont csak a dékásoknak probléma.

Megjegyzem a szocik és az LMP egyszerűen megoldja ezt: a szocik felveszik a piros, az ördögbotosok a zöld széldzsekit, és eddig még soha senki nem szólt érte nekik. Cserébe tudnak zászló és molinó nélkül élni.
@No_Fidesz_No_Problem: "parlamenti képviselő akar lenni, de legalábbis pártelnök, amibe viszont bele fog bukni, mert alapvetően egy kétbites, agresszív figura. "

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ország háza tele van kétbites, agresszív figurákkal, akik ebbe nem buktak bele, hanem pont emiatt vannak ott... :-(
@Thelonius:

Ezt majd nehezményezzék a mások. Ne te.
az első gif valami fantasztikus. :D:D
@Fabius: Ó...

Mondjuk kezdésnek a közös arcok a hátországban: TGM, Bakács, Kulka (és sokan mások)?

A mondanivaló amúgy nálad hol különbözik?
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Még nem tudom, de időben szólok ha már igen.
@Penivaldes: abban igazad van, hogy a Gordon már rég el kellett hogy menjen és hagyni benneteket a nyomorbánnal hogy nyalhassátok a seggét.a Gordon bármikor csinál egy pár millió dolláros jövedelmet magánal és nem kell a ti baromságotok, meg hogy ugynamá

brühühühühühü

menjetek a picsába
Jobboldaliak fosnának Bajnaitól? Dehogyis, sőt! Nincs jobboldali aki ne szurkolna, hogy induljon.Mégsőtebb! Hívja Bokrost is, az csak jobb, ha a két legeredményesebb válságkezelő együtt indul!
@Alamio: Most akkor az LMP az Szdsz, vagy a Milla?
Vagy mindkettő? Döntsétek már el végre! Engem zavar ez a bizonytalanság, hogy kit kell útálni. Vagy a pártközpont nem adott egyértelmű utasítást?
@ormány triktor: Amúgy, ha a konkrét esetet figyeljük, egy olyan szűz férfi, aki nem volt nővel soha, valóban szeplőtlen farkú, nem? Mi ebben a sértés???
@épészmérnök:
Mert akkor nem programgyártó alapítványt alapít, hanem bejenti hogy valamilen tudomány területén folytatja a pályafutását...
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: úgy látszik ezt még soxor el kell mondanom. Akkor nem egy pártnak volt 2/3-a, hanem kettőnek, akik koalában voltak.
@Alamio:

TGM, Bakács vagy Kulka mióta hátországa a Millának? Mert tudtommal azon kívül, hogy mindhárman felszólaltak már rendezvényen semmi más közük nincs hozzá. Ráadásul TGM 12 éve szakított velük, és elég régen a Zöld Baloldalt tolja.

Ezzel összemosni a Milla tagságot elég vicces próbálkozás.
@ormány triktor: Mioböl gondolod, hogy ez nincs meg? Ha nagydobra verte volna, akkor árnyékkormány lenne?

Most jutott eszembe a poszt felütéséhez illö Hofi idézet:"Látszik, hogy egy vállalattól vagytok. Együtt szartok be."
@Fabius:
Mi van? Én mint olvasó nem nehezményezhetek hogy más olvasók jogos észrevételeit azzal intézed el hogy te mitől hánysz? :) Mégis, milyen alapon?
@rodeo36: Na ennél tudsz ma kicsit bővebbet? Picsatúltengés van, egy szeplőtlen fasznak az sok is. :-DDD

Ki menjen oda Renault-jelbe és miért? Épp azt írjuk jópáran, hogy össze kell fogni és nem nyafizni zászlók miatt meg ilyen óvódás baromságokon 23-án. Tenni akarnánk, erre elküldesz a bús sunyiba csuklóból x-szer. Gyurcsány előtt kéne leborulni, aki először fikázta Bajnait, vagy mit akarsz? Nem értlek.
@Fabius: Kulka meg gyönyörű hangú, bátor, hogy elvállalta a moderálást sokszor, tud hatásosan beszélni,értelmes is. Nem is nagymogyoró, mint mondjuk Szamóca zakkant elvti.
@aritus: Ellentmondás: a Horn-kormánynak volt kétharmada, de nem csinálták az orbán- fityesz-féle ámokfutást.
Önmérsékletet tanúsítottak, megőrizték a demokráciát, a köztársaságot.
Az ő lopásuk (tocsikolás) a mostanihoz képest pitiáner svindli.
Orbán eszement ámokfutása mindenre, mindenkire rányomja bélyegét. Nem normális.
És így kell nézni mindent.
@Thelonius: Szenvedni téged látlak szegénykém mindennel, még az alap magyari nyelvhasználattal is. Ne is menj Amerikába égni. :-DDD

Szombat a reszli napja Kuminéknál? Címlapon az élen a poszt, érthető a kirajzás.
@épészmérnök: Mindent tudnak, megmondták nekik a központban á-tól z-ig. Ne akadékoskodj!
@glaci ph 5.5 álompolgár: Speciel én elmegyek valami jó kis Kneipébe a környéken, mondjuk a Haus robinsonba, inni egy kis Weihenstephant. Ha gondolod csatlakozhatsz. Spontán.
@aritus: "De honnan tudjuk, ha más, eddigi párt kapott volna 2/3-ot, akkor nem ugyanígy élt volna vissza vele?"
Ez a kérdésed -úgy látom a kommentekből - reakciót váltott ki többünkből.
Abból célszerű kiindulni, hogy az eddigi pártok egyikében sem volt olyan diktatórikus módszerekkel irányító pártvezér, mint Orbán Viktor.A többi párt esetében megfigyelhető, hogy van belső ellenzéke, törésvonalak lelhetőek fel, melyek arra utalnak, hogy az egyszemélyi vezetés jellemzői nem lelhetőek fel.
A Fidesz, mint párt, keretet ad Orbán Viktor személyes ambicióinak, melyekhez nemcsak pártját, hanem az országot is alárendeli.
Amennyiben megfigyeljük, az utóbbi két év kormányzati intézkedései nagyrészt arra irányultak, hogy az egyszemélyi döntést semmi ne korlátozza.Ehhez a célhoz igazodott az új Alkotmány, a választó jogi törvény, az új államigazgatás kiépítése, az intézményi rendszer változtatása, és az egyre nagyobb területeket felölelő centralizálás.
Miután a többi párt retorikájában hangoztatja a demokráciát, mint pártjának alap ideológiáját, meg sem merte volna kisérelni ennek megkerülését, miután magát hazudtolta volna meg.
Orbán Viktor őszinte. Figyelve megfogalmazott ideológiáját, mindíg az erő pozicióját tartja fontosnak, a harcot valami ellen, nem a demokratikus összeborulás elvi magjait hinti szét.
Nem szólva a napokban a Handelsblatt német lapnak adott interjújáról, melyben arról szólt, hogy erős reformokhoz az elnöki rendszer a megfelelő forma, nem a parlamenti demokrácia intézménye.
@a szív fészkei: hagyd. Ő az értelmiségi a brancsban. Biztos pázmányos a lelkecském.
Milla,Bajnai, Tamás Gáspár, Orbán Viktor, meg a többiek...álljanak csak ki, és mondják a mondókájukat. Arra figyeljenek Emberek, hogy melyikük mondja azt, hogy elintézi nekünk, hogy Magyarországon is európai szintűek legyenek a BÉREK és a NYUGDÍJAK, úgy mint mint nekik !!!
( Nem furcsa, hogy "röpködnek" milliárdok és mégis ilyen a helyzet amilyen ? )
Jó egészséget mindenkinek !
@Alamio: Padödő együttes! nem?
Akkor a gazdád is szdsz-es! A fides az szdsz-el tartott 90' környékén. HE?
@Dr.Zomboss: Nem értek egyet tehát a pártközpont utasít.

Önálló vélemény kizárva, az csakis a tied, egyetlen és helyes...

Te aztán temeted az árkokat :-D

@Fabius: Aha. Medgyessy sem volt végülis MSZP-tag, csak a miniszterelnökük...
A 12 év gondolom elírás, és 1-2 akart lenni. Az hogy szakított velük (amúgy tényleg?), nem különbözik attól, hogy az SZDSZ-szel is szakított.
@Mariann19: "az elnöki rendszer a megfelelő forma, nem a parlamenti demokrácia intézménye. "

Mielőtt ebből mém lesz, azért halkan megjegyzem, hogy az elnöki rendszerben is van parlament, és rendszerint felsőház is. Az elnöki rendszer is demokratikus.
@Thelonius:

Te fogod nekem megmondani, kinek válaszolok és micsodát? Mégis milyen alapon?

Mellesleg az ember akinek szólt láthatóan megértette a választ. Neked nem sikerült, van ilyen.
Az elnöki rendszerben ráadásul közvetlenül választják az elnököt. Namármost, Orbán népszerűsége a béka segge alatt van, még Mesterházy is népszerűbb.
Hülye lenne elnöki rendszert bevezetni.
@Alamio:

TGM a szadikkal szakított 2000-ben. 2009-től a Zöld Baloldalt tolja.

A Millával nem tud szakítani aki nem tagja.
@Alamio: Nem arról van szó, hogy nem értesz egyet, hanem nettó baromságot írtál, amire nincs bizonyítékod, max. a magyarnemzet és hasonlók információi, amiket a PÁRT utasítására kürtölnek szét kies hazánkban.
@aranyhorcsog: normál esetben.

@Fabius: részemről a szerencse, és természetesen gratulálok a címlaphoz is :)
@Fabius: Milyen alapon? Következetesség és korrekt hozzáállást egy minimum amit szerintem elvárható valakitől aki komolyan vehető politikai blogot ír/szerkeszt... Ezt a minimumot te láthatóan nem bírod felfogni, ezért kár minősítened másokat, ki mit bírt megérteni....
@Fabius: Kedves Fabius! Az LMP a napokban jelezte, nem kíván asszisztálni Bajnai színre lépéséhez... Vagy rosszul tudom?
@Fabius:

"A realitás az, hogy a közvélemény jelentős része változást vár, megújulást és a hitelességi deficit jelentős csökkentését."

A szavakban mindenképpen. De sem az időközikből sem a közvéleménykutatásokból nem látszik kiemelkedni az Új Erő, így jobb híján, maradni fognak a régiek. Az 50%-nyi bizonytalan/nem szavazó pedig nem szignifikánsan magasabb a korábbi ciklusok félideji számainál, erre tehát nem érdemes hivatkozni.

Én úgy adom le a szavazatomat, hogy az leginkább hasznosuljon az orbánista mételytől való megszabadulásunkban. Ha a szocikra, akkor rájuk, ha másra, akkor másra. De tekintettel arra, hogy az MSZP támogatottsága minimum az ötszöröse az Új Erő élcsapatának, másfél évvel a választások előtt túl sok reményt fűzni egy ütőképes harmadik erőhöz aligha több mint wishful thinking.
@a szív fészkei: Ha nincs értelmes észrevételed, ne duzzogj...
@épészmérnök: Az elnöki rendszer felépítésében igazad van, azonban én az interjúból idéztem, nem a saját ismereteimet közöltem.
@egyjózsi: az LMP még ezután fogja kialakítani közös álláspontját. A Kettős mérce blog Bajnai mellett van.
@Dr.Zomboss: El is felejtettem itt milyen a szinvonal.
Az meg fel sem merül benned, hogy retorikai elemek, személyek, "elvek" egy az egyben visszaköszönnek? Nem kell ehhez nekem kormánypropaganda. Csak emlékezek Kuncze pökhendiségére, Horn Gábor nemzetfelfogására... (a sor elég hosszú)

@Fabius: "A millával nem tud szakítani aki nem tagja"

Akkor én sem szakíthatok a Fidesszel, elvégre tag nem vagyok, csak szavazó. Medgyessy sem szakíthatott a szocikkal, elvégre nem volt tag. Van még ilyen bullshit kézközelben?
@ob.szerver: "De sem az időközikből sem a közvéleménykutatásokból nem látszik kiemelkedni az Új Erő"

Az új erő, ha lesz, majd látszódni fog a közvéleménykutatásokban.

Eddig nem volt ilyen, ezért nem szerepelhetett kérdésként a közvéleménykutatásokban, sem nem állíthatott jelölteket.
@ob.szerver: "az MSZP támogatottsága minimum az ötszöröse az Új Erő élcsapatának,"

Mit nevezel te Új Erőnek?
@aranyhorcsog:
Nekem ezzel nem lenne gondom, a filozófusnak az a dolga, hogy filozofáljon.
Csak egyfelől vegye már észre, hogy jelen gazdasági helyzetben válságmenedzser kell az országnak, nem filozófus (álmodozni kuszaszem is tud), másfelől annyit tegyen már meg, hogy amennyiben neki nem megfelelő Bajnai, ugyan biggyessze már oda a mondandójába azt is, hogy ki az, aki viszont megfelelő.

Úgy-ahogy, de végre egy pár tömörülés az ellenzéknél próbál tenni valamit, ezt elég gusztustalan úgy lefikázni, hogy mellette alternatívát viszont nem kínál. Ha neki addig, amíg nem talál 200%-osan megfelelő jelöltet, Orbán is megfelel, ezzel sincs gond, de akkor ezt jelentse is ki.
@épészmérnök: Eddig nem úgy volt hogy az LMP az új pólus?
@Alamio: Milyen elvek köszönnek vissza? Te ismered a TGM mostani munkásságát? Mi a bánat köze van az szdsz-hez?
@Mariann19: az interjúban Orbán nem jelentette ki expressis verbis, hogy demokrácia HELYETT akarja az elnöki rendszert. Vagy igen, csak nem vettem észre?
Még mielőtt valaki félreértene.
Én igenis támogatom a ballib"Olajfát", akár a libaszakértő vezényletével.
Mi az hogy. Nagyon is.
Nőjön csak szépen össze,legyen csak egy összevont Orbán-ellenes koalíció 2014-re.
Benne mindenki "aki számít"- a libaszakértő vezényletével.
Oszt ha buknak(* márpedig mindenképpen buknak), akkor szépen egymáshoz kötözve( láncolva) együtt mennek majd a süllyesztőbe.
Ahogyan az 2006 őszén történt, mikor Orbán "ultimátumára" ész nélkül rohantak fel mindannyian az apró-klános hajójára, és még azt sem vették észre hogy az oldalára az van ráfestve:"Titanic".
(A következmények ismertek: szdsz leves, mszp szétverve, kétharmados vereség 2010-ben.)
Most nem az apró-klános hajójára rohannának fel, hanem egy "közösre" - de bőven elég az is ha ő rajta rajta van...

Az agyonvert ballibák minden hullámhosszon revansról, bosszúról álmodoznak.

És még az sem jut az eszükbe, hogy 2014-re a "legreményteljesebb" titkos jelöltjük egy bohócforradalmár, meg egy házmesteri aki gyurcsány "cuslágos" államtitkára volt, és most a libaszakértő, gyurcsány volt gazdasági minisztere, a 2008-as mszp-s miniszterelnöki casting győztese...:)
A "programjuk" meg annyi hogy "vesszen Orbán".

Hát itt tartanak.
2014 tétje megint csak nem az lesz hogy ki kormányozzon.
HANEM HOGY KI NEM.
Nos ezek biztos nem.
És a "balliberális "demokráciáról, na arról tényleg álmodoznak..

A ballib ma azért tart ott ahol, mert mindig azt gondolta, a kendepéterezéseket, kelleriádákat, Teller-levelet, ronwerberi gyűlöletkampányokat, az Orbán háza felett köröző Népszava helikoptert, a 23 millió beözönlő románról szóló kampányokat,a kettős állampolgárság ürügyén a szerencsétlen határon túli magyarok elleni hadjáratot, a 2004-es puccsot és a 2008-as önpuccsot , a trükkök százait és legfőképpen az ország tönkretételét...
ezt mind mind megúszhatják.
Pedig mindig csak mind mélyebbre süllyedtek a mocsárba.(Ahogy az ország is.)

A 2004-es puccskor, mikor egy kirúgott sportminiszter megpuccsolta a saját főnökét -hol voltak ezek a "demokraták"?.
Az 2006-os öszödi maffiatalálkozón elhangzottak miatt is kik követelték a lemondást?
A libaszakértőből miniszterelnököt varázsló MSZP-s casting nyomán, kik tiltakoztak a "demokratikus ballibák" részéről?

Most meg előállnak október 23-án egy olyan csürhével, ami kívülről inkább egy Dohány utcai lakodalmas kutyahányásra hasonlít.
Hogy ők vállalkoznának a "haza megmentésére".
Bruhaha.
@Alamio: "El is felejtettem itt milyen a szinvonal."

Ha "ilyen" a színvonal, akkor miért kínozod magad azzal, hogy minket olvasgatsz?
@egyjózsi:

Egy részét rosszul tudod. Néhányan még a frakciójukból is nyilvánvalóvá tették a Millán részvételt.

ertseykatalin.blog.hu/2012/10/11/csak_kozeprol_lehet_meghaladni_orban_viktort

hvg.hu/itthon/20121012_Szamtalan_erv_Bajnai_mellett__megis_leszn

Ők azok akik megértették, huszonharmadika elsősorban nem Bajnai visszatérésről szól.
@Fabius: Ezt a pártjelvény-fóbiát a rendezők részéről azért (is) tartom defektesnek, mert könnyű visszaélni vele a másik oldalról. Mibe kerül, hogy oda jöjjön pár orbáncos vagy vonnás néhány ellenzéki zászlóval, aztán már össze is lehet ugrasztani a rendezőket (millát) a pártjelvény táborával. Szerintem ha egyszer valaki odamegy - pártjelvénnyel vagy anélkül - és kultúráltan végighallgatja a beszédeket, nem fújjol, sípol, dobol közbe, az rendben van. Mi ezzel a baj? Hogy a millás tábornak elege van a pártokból? Mindegyikből? Hát akkor csinálni kéne egy újat, szűzet, szimpit. Ja, hogy az meg nem megy, egyenlőre. Arról nem is beszélve, hogy az új párthoz kellen a poltikia tapasztalat. Meg a szakpolitikai hozzáértés, meg még pár apróság. Kincs, ami nincs...
@Pop40: A szóban forgó filozófus egy párt elnöke. Nem várható el hogy ne a saját pártja értékei/érdekei mentén működjön... Esetleg nem kell meghívni felszólalónak.
@radikalisviccek: Te ilyen vallásos vagy? Ha igen, akkor a keresztényi szeretet nevében raksz föl a blogodra egy feketét azzal a címkével, hogy féreg? Ha nem vagy vallásos, akkor mit nyavajogsz itt?
@willdataa: arra húzod rá a szád amire akarod.
Indíts blogot.
@épészmérnök: @Fabius: @a szív fészkei: @Alamio: @Dr.Zomboss: @AKIsTUDATLAN: @Thelonius: @Kopi3.14: @aritus: @rodeo36: @glaci ph 5.5 álompolgár:

A blogok hangulatából kiderül, hogy működik a TURÁNI ÁTOK . (a turáni átokról, és más egyébről információ : http://www.logoszvilág.hu BLOG részén.)
Azt mondják kár a sötétséggel harcolni ! Szerintem is. További szép napot !
@Thelonius: "Eddig nem úgy volt hogy az LMP az új pólus?"

A tervezett új pólushoz az LMP plusz más formációk tartoznának/tartoztak volna. Ilyen formában semmilyen közvéleménykutatásban nem szerepeltek, ergo, a támogatottságukat sem lehet tudni pontosan.
@épészmérnök: Már leírtam korábban mi a motivációm. Keress vissza, ha tényleg érdekel.

Szándékosan nem értesz? Nem kizárólag TGM elveiről, hanem a Milla = SZDSZ elvekről beszélek.
Miben is különböznek lényegi kérdésekben?
(kérdés helyett talán most válaszoljatok egy egyszerű kérdésre)
@Alamio: ha leírod, hogy az szdsz, vagy a milla pontosan melyik elveiről beszélgetnél, akkor tudnék neked válaszolni.

Gondolatolvasó nem vagyok, ezért nem bocsátkozom feltételezésekbe atekintetben, hogy te mit értesz ezek alatt a meg nem nevezett elvek alatt.
Már a Gyurcsány is megmondta Őszödön, hogy akik a baloldal környékén vannak közgazdászok, azok amikor számolni kell akkor elfogy a tudomány:

nol.hu/archivum/archiv-417593
A teljes balatonőszödi szöveg
Népszabadság Online| Népszabadság| 2007. május 26.
"Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak.
Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."
@Alamio:

A bullshitgyártást meghagyom neked, ahogy az eszdéeszezést is. Ez csak annyit jelent, hogy semmi eredeti nem jutott eszetekbe a fikázásra sem.

Sebaj. Majd keresek egy sorszámot arra korszakra, mikor Vitya TGM-mel, Bauer Tamással együtt ücsörgött a Liberális Internacionáléban, és hangoztatom. Mittom ez lesz majd az SZDSZ 0.1
@rodeo36: Aham. De ha már teljesült a kívánságod, és megdöglöttünk, nem felesleges ez a fáradság? ;-DD
@Fabius: Szóval miben is KÜLÖNBÖZIK a Milla karakteres kérdésekben az SZDSZ-től?

Ez a válasz bizonyára véletlenül - de lemaradt :-D

"Ez csak annyit jelent, hogy semmi eredeti nem jutott eszetekbe a fikázásra sem."

Aha - akkor akik diktatúráznak, fasisztáznak, komcsiznak, azok nem eredeti személyiségek. Komoly kritika...
@lbm-NERtárs -): na meséld el mit csinált azon kívül, hogy megszorított. Komolyan érdekelne. (ilyenkor szokott mindenki hápogni)
@MACISAJT: Emiatt a libaszakértőzés miatt hány forintot kellett fizetnie kedvenc napilapodnak, te túlművelt?
Olvasgattad a "haza és haladás" blogot, hogy ilyet állítasz-"annyi a programjuk, vesszen orbán"? Ha nem, (márpedig biztos nem) miért büfögöd ide a baromságaidat?
@Fabius: Ez egy megmondó már megint. Nagyon rád szoktak.
"Gordon srác, aki Bokros Lajoson kívül az egyetlen eredményes válságkezelő szakember"

A ballibák még mindig ebbe a mítoszba kapaszkodnak?
Szegény hülyék :)
@Alamio:

A Milla azt mondja, hogy az eddigi elit egyik tagja se demokrata. Se Orbán, se Gyurcsány, se Kuncze, se Antall, se Horn, se senki (kivéve Bajnait). Az SZDSZ ezt nem mondja. Az LMP csak részben mondja (Gyurcsány nem demokrata).
Ja! már értem!Kinn van a poszt a fujjzsindex címlapján.
Ezért van itt ennyi jóltájékozott.
@champagneM: Azon kívűl mást nem csinált, de az elég volt. egyébként jelenleg is megszorítanak, csak ők nem nevezik nevén a csemetét.
@MACISAJT: TE egy édipofa vagy,kösz! Összefoglaltad a Bajnai-stábnakroppatn előzékenyen, hogy mi lesz a jobber vezérhörgés rájuk, milyen toposzokat vesztek elő, min fogtok rugózni eszementen , míg ki nem szárad a szátok a nagy kajabálásban. Máris előrébb vagyunk, ezekre fellehet készülni.

Blogger Gézuka a feszt libásozással teremti meg Bajnainak az anyagi fedezetet hisz eddig mindig nyert ilyen ügyekben, remélem, most jól megnyomja a ceruzát a kárigányénél - , te megspórolsz egy csomó időt (ami egyenlő pénzzel) ezzel a szépen összemáslizott gyűjteményeddel: túl jók vagytok hozzánk!

Ne pazarold el idő előtt a puskaporotokat!
@ob.szerver:

Szerintem tévedsz, méghozzá jókorát.

A bizonytalanok száma soha nem volt még ilyen magas. A hozzám hasonlók nem csak szavakban várják a megújulást, ennek következménye a valós igény a harmadik pólusra. Nem véletlen a jelentős erősödés elmaradása sem. Ha időközi eredményekkel példálózunk akkor meg kell nézni Sopront. 2010-hez képest az látszik, a szocik Vargával 60 szavazattal tudtak erősödni, ezzel szemben a Fidesz bukott négyszázat. Vagyis nem átütő MSZP siker ez sem, hanem kurva nagy Fidesz kudarc.

A harmadik pólus most alakul - nem, az LMP nem pólusképző - még nem mérette meg magát sehol. De azzal indokolni változatlanságot, hogy másfél év úgyis kevés bármire, nettó önámítás. Szlovéniában két hónappal a választások előtt alakult formáció alakított kormányt. Sokkal inkább azon múlik ez, hogy van-e életképes alternatíva - a választások előtt bármennyi idővel - ami képes megszólítani az eddig elégedetlenek kormányváltásra alkalmas tömegét.
@épészmérnök:

Az LMP-től már az is óriási teljesítmény lenne az is, ha nem szakadnának a régi pártok vs. új pártok és a demokraták vs. autokraták alkotta csoportok mentén. És ha a dunaújvárosi 14 és a soproni 33 szavazatuk (a kb. 3000-ből) tovább oszlik, nem tudom, hogyan lesz belőlük 3. pólus.

A félreértések elkerülése végett, én rokonszenvezem az LMP-vel. Csak ne lássunk beléjük olyan teljesítményeket, amelyre nem képesek, mert abból újabb 4 Orbán év következik.
Még egyszer azt a hibát nem követem el, hogy azért szavazok, mert" ezek takarodjanak".
Bajnai már volt, még egyszer nem lesz..
jsv: stábnak roppant, fel lehet készülni
@épészmérnök: Ennek az új pólusnak az LMP lett volna zászlóshajója. Viszont a párt sok szimpatizánsától negatív reakciókat váltott ki ez a koncepció, már a közvéleménykutatásokban is látszik a gyengülés.
@champagneM: Hápogni az szokott, akinek fingja nincs a gazdaságról.Bajnai azért szorított meg, mert akkor megszorítani kellett.Azért tudott hideg fejjel megszorítani,mert nem kellett a politikai érdekekkel foglalkoznia.Ezért volt eredményes az, amit csinált.
@Dr.Zomboss: Hagyjad, most írtam, hogy ő az előretolt beépített emberünk: felkészíti indirekte Bajnait a várható karaktergyilokra, pontról pontra végigvezetve a várhat cirkuszon. Ne rettentsd el, aztán még valami jobbokosságot kifelejt nekem!! :-))))
@imperial: Orvbűnöd meg a kasszakulcsba kapaszkodott, amit Bajnai hagyott neki, de hozzá is ragadt az enyves mancsához!
Vannak – Fabius – jó meglátásaid dolgokról, humorod is van, élvezhető a blogod olvasása, de sajnos az igazi lényeglátás, törődés hiányzik belőled. Nem mentség, hogy nem vagy egyedül. Nagy kár! Sokat segíthetnél, ha nem mászkálnál ki és be a csapdákból/-ba.
@Fabius:

"Sokkal inkább azon múlik ez, hogy van-e életképes alternatíva - a választások előtt bármennyi idővel - ami képes megszólítani az eddig elégedetlenek kormányváltásra alkalmas tömegét."

Ámen. De szerinted van/lesz? Az okt.23-i rendezvény körüli szarakodás, széthúzás, kistílűség, üzengetés számomra azt mutatja. hogy még egy kibaszott nagygyűlést sem tudnak összehozni, nemhogy egy kormányzati alternatívát.
@Neolibsi:

Megjegyzendő, hogy Gyurcsány is megszorított (2006. nyara), pedig neki kellett a politikai érdekekkel foglalkoznia. És akkor még megszavazták neki (hála az őszödi frakció ledorongolásnak). 2009-ben már se az SZDSZ se az MSZP nem szavazta volna meg, ezért kellett lemondania, és helyette Bajnai, akinek aláírt papírja volt arról, hogy mindent megszavaznak neki.
@ob.szerver: "Az LMP-től már az is óriási teljesítmény lenne az is, ha nem szakadnának"

Unalomig ismert, ezerszer leírt szervezetszociológiai megfigyelés, hogy a szervezetek bizonyos méret meghaladásakor elkezdenek hasadozni. Ezen nem kell meglepődni, sem pedig hibának elkönyvelni. Az LMP fiatal szervezet, alakul. Meglátjuk, hogyan, merre.
@Penivaldes: Miért nem tudod ? Most látni a rizsájából, mire fognak zoomolni a habonykommandósok. Ezeket a baromságokat kell értelmesen cáfolni, slussz. Aki meg vakhívő, annak mindig zöld az ég és kék a fű Orvbűn végtelen fejedelmi kegyelméből úgyis. Mi bonyi ezen?
@ByA: Akkor korrigáld és mutasd a csapdákat!
@barázda_billegető:

Az orbáncos vonás tábor el lesz foglalva a saját vonulásával meg a létszámversenyével.

Érdekes felvetés ez az alapítson új pártot.

Juhászék a Millából egyesületet - és nem pártot - alapítottak, és máris akkora turhafürdő közepén találták magukat amekkorát régen nem láttunk. A szakpolitikát képviselő Bajnai visszatérése dettó. Erről szól a poszt.
@a szív fészkei: Akkor ez olyasmi, mint az Oszkónak a Buday? Azzal a változtatással, hogy a Buday anyagi forrásokhoz juttatta az Oszkót, itt pedig egyfajta mentális felkészítést tapasztalhatunk.
@MACISAJT: Hány helyre akarod még ezt az olcsó propagandaszöveget bemásolni? Bértollnok...
@Thelonius: "Ennek az új pólusnak az LMP lett volna zászlóshajója. Viszont a párt sok szimpatizánsától negatív reakciókat váltott ki ez a koncepció, már a közvéleménykutatásokban is látszik a gyengülés. "

A közvéleménykutatás kvantitatív. Nem derül ki belőle, hogy ki miért dönt így, vagy úgy. Ezt kvalitatív módszerekkel lehetne kideríteni.

Az, hogy a magát véleményformálónak hívő réteg mit gondol, az teljesen szubjektív, nem mérvadó.
@vakapad: Addig támogatták Gyurcsányt, amíg láttak valami esélyt, hogy kezelhető a helyzet.Amikor rádöbbentek, hogy jól nem jönnek ki belőle,rátolták a problémát Gyurcsányra, igyekezve menteni a menthetőt(menthetetlent).
@Fabius:

Ha valakiről a Milla aszongya, hogy nem demokrata, annak valószínűleg ez nem fog tetszeni (a "turhafürdő" természetesen az emocionális túlzások közé sorolható). Persze mindenki eldöntheti, hogy igaza van Milláéknak, vagy nem.
@ob.szerver: Egyrészt most szerveződik és a szokástól eltérően nem egy diktátor és alávetett, lefizetett nyaloncai mondják ki a tutit, hanem érdekek ütköznek, ráadásul nyilvánosság előtt. Ez itt elég szokatlan. De hogy nem egyarcú az ellenzék, az azért tán nem volt titok eddig sem.

Még nem volt meg 23-a, utána parentálhatsz, ha elbukták, de előtte ne temesd azért! Huzakodnak, egyeztetnek, látni, hogy nincs olyan súlyú hatalmi szó, mint a FideSSnél. Amiből sokaknak elege van. És valami más jut eszébe róla, nem a harmonikus egység.

Te szerveztél már ekkora tétű nagygyűlést? Ha igen, akkor segíts nekik.
@épészmérnök: A rend és a korrekt válasz kedvéért vissza kerestem az interjút, és szó szerint idézem a vitatott kijelentést.
"Egy elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint egy parlamentáris rendszer."
Ebből a megfogalmazásból nekem az általam leírt következtetés jött le, mely nem zárja ki a Te pontosabb értelmezésedet.
@ob.szerver: "Az okt.23-i rendezvény körüli szarakodás, széthúzás, kistílűség, üzengetés számomra azt mutatja. hogy még egy kibaszott nagygyűlést sem tudnak összehozni, nemhogy egy kormányzati alternatívát."

Nyugtával dícsérd a napot, majd 23-án este tudni fogjuk, hogy sikerült-e összehozni a nagygyűlést. A Millának eddig még mindig sikerült.
@GeoCracker: Értelmezhetetlen. Miért lenne pont Bajnai az egyetlen szóba jöhető potens személy Orbán kihívójának. Tudom a választ! Csak! A tömegek nem hülyék. Attól, hogy sokat mondunk valamit nem lesz igaz, legfeljebb senkit nem érdekel.
@a szív fészkei: Tőlem azt csinálnak amit akarnak, majd akinek kedve van az ellenük harcol. neki ezt szeretettel megköszönjük.
Egyébként néha azért szolidáris érzések törnem elő belőlem, amikor habonykommandót emlegettek..elvégre azért én is emlékszem arra, hogy egykor egy más helyen azzal vádoltak, hogy én vezettem az ellenzéki trollok hadseregét.
@Neolibsi:

Amit Bajnai csinált, azt először Gyurcsány mondta, hogy meg kell csinálni. Én egyébként úgy látom, hogy az MSZP nem tolt rá semmit Gyurcsányra,csak megrémült, amiből aztán a lemondás következett, meg a zűrzavar. Bajnai mindig is Gyurcsány emberének számított, le is vezényelte, amit le kellett, persze a MALÉV-ot nem köllött vón magánakcióban visszavásárolni, bármit is mondott Oszkónak Varga.
@ob.szerver:

Szerintem lehet. Pillanatnyi meglátásom szerint azon múlik, hogy Bajnai túléli-e a mostani turhafürdőt.

Az elfogadottsága a bizonytalanok között is magas, a szakértelme meg nem kérdés. Ha sikerül átlépni a jelvényt akarok de bármi áron pitiánerkedést, akkor huszonharmadika után akár épkézláb szerveződés is elindulhat.
@Mariann19: igazad van, lusta voltam kikeresni a szöveget. Megkövetlek.
@Dr.Zomboss: Szerintem, mivel én ilyen áldott, mindenkiről csak a jót feltételező ember volnék. :-DDD

De hát tényleg: nem hasznos a macisajtos igyekezet? Na meg kell ragadni, hogy idedobta az öcsisajt ezeket.

Ahogy Bugyula valóban minden erejével visszajuttatja a rengeteg közpénzt Bajnainak, Gyurcsánynak, csak - ahogy múltkor írtam - ily férfiasan szemérmes módon... :-DD Igaz, ezt is mi fizetjük meg, mert ugye nem a magánmalacperselyéből perkál, hanem a közvagyonból... De remélem, ezt már a kampányra költik a fijúkkk.
alighanem egy féléves teszt időszak következik. ha a bizonytalanoktól tömegeket vonz bajnai, akkor alighanem miniszterelnök lesz belőle. ha nem, akkor egy évvel a választások előtt elbukik. és akkor elkezdődik egy újabb kormányzó casting. mókás.
@Penivaldes: És jól csináltad? Mindig óra-percre mentél, amikor kikerült a főoldalra a blog? Mert ez azért érdekes egybeesés van a címlappal.
@Fabius: Én az elfogadottságot inkább megtűrésnek nevezném. nem akarják megfojtani egy kanál vízben.
@Fabius:
bajnainak most van fél éve a nyilvánosságban. ha semmitmondó lesz, akkor el fogják taposni.
ki nem szarja le, aki ELNI akar, elkoltozik ebbol a hugyagyuak meg szektasok dominalta fostalicska "orszag"bol
@épészmérnök: + 1
Na, ezt mondom, mit siratóasszonyoskodnak itt? Örökbecsűt idézek: A folyón akkor kell átmenni, ha ott van előttünk. Mondta már ezt Orvbűn??
@a szív fészkei: nem, és szerintem ez volt nekik gyanús, hogy szerintük én előkészitem a terepet, meg utasításokat adok. na lényeg, hogy kissé betegesek voltak.
én itt nem teszek különbséget, akiben látok potenciális partnert, azzal szívesen elbeszélgetek.
@nyugger100:

Hát annak bizony több oka van.
1./ Bajnai sérült a legkevésbé az elitből politikusilag.
2./ Nem párttag, inkább technokrata, és azt a liberális értelmiség szeresse.
3./ Nehezen támadható, libásként már elég sok pert nyert, és csekély a valószínűsége, hogy még valami kiderülne róla.
4./ Bajnai már volt miniszterelnök, nem a rácsodálkozással, és a teljes személyzetváltással kell kezdenie (a politikusság szakma is).

Nem akarok ezzel meggyőzni senkit (úgyse tudnék), csak úgy írom.
@vakapad:

Juhász szó szerint ezt mondta:

"Juhász visszautasította, hogy az elmúlt két és fél évet egybemosnák az azt megelőző hússzal. Közölte: „körülbelül 1998-tól, 2000-től a dolgok el lettek szúrva: egyre inkább a rövidtávú gondolkodás kezdte jellemezni a politikát, 2010 pedig már csak egy csúcspont, egy folyamat eredménye”. Úgy vélte: ha erős civil társadalom lett volna, a Fidesz-KDNP nem tudta volna megszerezni a mandátumok több mint kétharmadát."

atv.hu/cikk/20121009_juhasz_peter_2010_csak_az_azt_megelozo_tiz_ev_betetozese_volt?source=hirkereso

Ha te ezt másképp tudod idézd ide legyél kedves. Mert ebben nem szerepel olyan, hogy Gyurcsány nem demokrata.
@a szív fészkei: ezt Dávid Ibolya mondogatta előszeretettel.
@Fabius: Nem hülye, tudhatta, márcsak az általa indított perekből is, mire számítson jobbról. Nem lehettek és nincsenek illúziói.

Vállalta a turhát, ha előjött és szerepelni fog. Miért ne élné túl?
@radikalisviccek: Pedig sokan követték az ő tökét, itt a bizonyíték: www.youtube.com/watch?v=rHZN25yAPAo Mit kell itt kurvaanyázni felebarátaidat kereszténygyerek? Erre tanított a maserati ööö nasareti? (bocs az elírásért)
@Fabius: Az elfogadottságot honnan veszed? Az csak a választások napján bizonyos.
@vakapad: Hiába próbálták meg volna "hideg ,fejjel" végigcsinálni a megszorítást, még annak a tudatában is, hogy csúnya vereség vár rájuk: Az akkori ellenzék a húgyosokat kivitte volna az utcára,ami beláthatatlan lett volna.Érezték, és Gyurcsány is tudta, hogy kicsúszott az irányítás a kezeik közül,ezért muszály volt hátralépni.Lehet,hogy nem tolták rá a felelősséget, csak próbálták a pártot elhatárolni Gyurcsánytól(én így értelmeztem a történteket)
@dávidzoli: Sokan vettek Maseratit - vagy hasonló értéket - a nasaretiből.

@épészmérnök: Jaj, őtet is mennyire szettem! A kalapjaival.
@Thelonius:
1, Ugye nem gondolod komolyan, hogy TGM pártjának, ami valljuk meg, csak papíron létezik, bármiféle esélye van, s azt rontaná, ha nem beszélne hülyeségeket?
2, Amennyiben meghívnak valahova, ahol nem szimpatikus a másik meghívott vendég, akkor kimentem magam, és nem megyek el. De az elég gusztustalan, ha a vendégségben elkezdem fikázni a másik vendéget.

Arról nem is szólva, hogy jelenleg Bajnaira és esetleges terveire talán egy hangyányival többen kíváncsiak, mint TGM és pártja terveire.
@Penivaldes:Oké, csak nem rúgja be a kocsmaajtót szöges bakival. Az még Rodeótól is zsenáns kicsit. De az egyenszövegük neked nem uncsi?
@unionista:

Abban egyetértünk, hogy Bajnainak és a Haza és Haladásnak valamit dobni kell a következő hónapokban. De az eddigi munkájukat elnézve nem hiszem, hogy ebben hiba lenne.
@dr. gramercy: És hová? Csak nem haldokló nyugatra? Részvenni a haláltusájában, elég nekrofil dolog, nem? ;-DDD
@Neolibsi:

Hát persze, hogy muszáj volt hátralépnie. Hátra is lépett, pedig tudta, hogy attól kezdve a jóisten se mossa le róla a bukott miniszterelnök címet. Most már csak egy dologért küzd, hogy a FIDESZ-en és a Jobbik-on kívül más ne mondja rá, hogy nem demokrata, és ne tegyenek egyenlőségjelet közé és Orbán közé, de ahogy a blogírók lendületét és emocionális felbuzgását látom, nem fog neki sikerülni
@Pop40: + 1 TGM hisztis primadonna, tényleg. Megváltó is, csak senki nem akar megváltódni vele, kivéve a Thürmer öleléséből kiszakadtakat. (lásd magyarnarancsos cikket.)
@vakapad: 1/ mert azt állítjuk, hogy legkevésébbé sérült, de erről kérdezzük a nyugdíjasok millióit.
2./ hanem is párttag, de mszp segédlettel került hatalomra, így elválaszthatatlan tőle.
3./ Elég a szóbeszéd a hitelrontáshoz. A pör csak UTÓLAG revidiál, de menetben lealázz.
4,/ attól, hogy én voltam és újra apa leszek nem biztos, hogy ez a gyerekeknek jó.
@a szív fészkei: nem inkább megbízható. nem kell sokat gondolkodnod, hogy ők most hogy is fekszenek az úton, hanem egyértelmű. és ennek néha van haszna is.)
"Én ott leszek huszonharmadikán. Meghallgatom a kisdobosfejű mit akar mondani, "

Van egy rendőrvicc: a rendőrfeleség pletyózik a barátnőjével a tömbházban, közben kinéz az ablakon és látja a férjét egy csokor rózsával a bejárat felé igyekezni.
Hajjaj, óbégat, a férjem rózsával jön, megint szét kell tennem a lábam.
Mire a barátnő sajnálkozva:Miért, vázátok nincs?

Nos, így sajnálkozok én is a posztírón...:)
Miért,rádiója, tévéje nincs-ha már mindenáron meg akarja hallgatni a libaszakértő mondókáját?:D
Ilyen szar mozgósítási dumát ("menjünk hogy hallgassuk meg mit akar mondani")
még szanyi tibortól sem láttam..
Tessék, mielőtt mindenki áthangszereli 56-ot majd és kiderül, azt is Orvbűn vívta meg egyedül: www.fortepan.hu/?view=places&lang=hu&img=18636

Lehet lapozgatni.
@a szív fészkei:

Azzal tisztában volt jobbról mire számíthat. De szerintem amit balról kap az neki is meglepetés.
@épészmérnök: Szívesen álltam a rendelkezésedre, tényleg!
@MACISAJT: Ez is jó, kösz: legalább téged ott nem kell elviselni. Tanulsz már lengyelül és azeriül? Mert barátaitokat valami szép mondókával nektek is fogadni kell ám a Kossuton. ;-DDD
@Fabius: Nem hinném: akkor nem iratta volna alá minden maszopos anyukájával az ellenőrzőt... A többiről lehetett már fogalma, ha itt volt ebben a két csodás évben.

De legalább, akkor ebben is tisztán láthat.
@MACISAJT:

Nekem is eszembe jut egy vicc rólad:

Macisajt junior kérdi anyukáját:

- Mami, apunak elmúlt a hasmenése?
- Honnan veszed, hogy hasmenése van??
- Te kérdezted tőle éjszaka, hogy mikor keményedik már meg ez a szar?!
@MACISAJT: Szanyit szoktad hallgatni? Nincs jobb az életedben? Na mindegy, már csak 10-et kell alukálnod és hallgatod Viktorovicsot. Azt guggolva is kibírod.
@MACISAJT: Kedves MACISAJT barátunk!
Nem tudom, hogy te már hallottál a friss levegő áldásos hatásairól? A másik, hogy szeretném elmondani neked, hogy bizonyos dolgokat nem lehet elintézni azzal, hogy megnézed a tévén. A tüntetések ilyenek.
@Fabius: Személyeskedésre futja csak?
@vakapad: "A Milla azt mondja, hogy az eddigi elit egyik tagja se demokrata. Se Orbán, se Gyurcsány, se Kuncze, se Antall, se Horn, se senki (kivéve Bajnait)."

Ha Bajnai egy kicsit is demokrata lett volna, akkor nem vállalja el a miniszterelnökséget egy bukott haverjától, egy 'ez a harc lett a végső' indulót énekelgető párt nevében csekély 3-5%-os társadalmi támogatás mellett. Egy demokrata azt mondta volna, hogy 'megbuktatok gyerekek, a választók nem akarnak titeket, a demokrácia alapján kérdezzük meg a választókat, hogy kit akarnak'.

Egy demokrata miniszterelnök ha lemondani kényszerül, akkor lemond, nem nevezi ki a haverját utódjaként. Ez ilyen egyszerű.
@nyugger100:

Mi a hiszti tárgya kismókus? Ha rajtam viccelődnek azon röhögsz, ha én teszem picsogsz?
@Fabius:

A Milla válasza Majtényi Lászlónak
"1. Azt írta a megkeresésében, hogy a demokrácia híveinek szóló ajánlatát az EKINT a demokratikus pártoknak és mozgalmaknak küldte meg. Milyen kritériumok alapján minősült egy címzett demokratikusnak?

Az első kérdés számunkra, „millások” számára különösen érdekes. Közismert, hogy az MSZP és a jelenlegi DK vezetőinek kormányzati tevékenységével kapcsolatban megfogalmazott kritikák sokszor a pártvezetők demokratikus és jogállami elkötelezettségét is kétségbe vonták. Medgyessy D-209-es botránya, a 2006-os zavargások idején elkövetett tömeges jogsértések, a tömeges és mechanikus letartóztatások, a gyülekezési jog rendőrségi korlátozásai (pl. Bukta-ügy, Pride-felvonulás tiltási kísérlete, vagy a Kossuth téri kordon), a romákat az élet minden területén érő intézményes hátrányos megkülönböztetés mind-mind jellemezték ezt az időszakot. Ezek nem természetes velejárói a demokráciának."
@Pipas: Nos igen, Bajnai neve azért összeforrt egy korszakkal, amit bizonyos helyeken elmútnyócévnek neveznek...
@a szív fészkei:

Megtettem eleget máskor. Most nem olyan a kedvem, nincs annyi időm. Úgyis fölösleges. Majd mindenki csak nyomja a magáét, nem beszél meg semmit. Időt tölteni és gyűlölködni járnak ilyen helyekre túl nagy arányban.
@MACISAJT: HAHAHA!!! Ez mennyire ott van! Te! ezt egyedül sikerült, vagy a pártaktívával hoztátok össze?
A " hiszti tárgya" csak annyi, hogy személyeskedsz és észérvek hiányoznak. Vagy az nem is kell elég ha vissza klikkelnek?
@/manens: Az MSZP és a DK rájön majd, hogy a Bajnai farvizén újra közelebb kerülhetnek a húsosfazékhoz, (gyakorlatilag nekik vannak olyan "szakembereik", akikkel kormányozni lehet), az LMP pedig el fog tűnni a süllyesztőben. Az ő dilettantizmusuk nem politikai kategória. Nézz körül közöttük. Schiffer már teljesen lejáratta a pártjukat a tökéletes kompromisszumképtelenségével, Vágó Gábor úgy néz ki, mintha Petőfi klónja lenne, a többiek pedig teljesen arctalanok. 2014-ben már nem lesznek a parlament közelében sem.
@a szív fészkei: MIről beszélsz? Idióta az aki csak azért szavazza meg az előzőt, mert az nem volt annyira szar.

Bajnai mit tett? Nekiment a szociális ellátásnak, és megszorított. A felvett hitel egy részét ugyan úgy hiteltörlesztésre fordította.
Előtte meg tönkretett egy céget.
Tényleg mekkora ember.
Az idő megszépíti az emlékezetet.
Semmi nem fog változni, a következő kormánynak sem lesz több bevétele, ugyan annyit fogsz adózni, a kenyér sem lesz 3.60....

Gondolkozni tessék, ne érzelem alapján dönteni.
Mert akkor ez már tényleg a legalja....
@MACISAJT: Odamegy, mert oda akar. Mi közöd hozzá? Te meg nem mész oda, hanem inkább meghallgatod a népvezírt és tapsikolsz egy kicsit neki. Neked inkább ez a jó program, senki sem mondja, hogy ne menj oda, ahova való vagy.
Bajnai a posztkommunista neokapitalista generáció tagja, KISZ-es vezetőből úgyeskedő privatizáló lett. Tehát a demokráciára legveszélyesebb fajta.
Juhász: "Csak akkor lenne elfogadható a zászlók jelenléte ha a Jobbik zászlaját leszámítva valamennyi pártzászló – így a Fideszé és a KDNP-é is – jelen lenne a sokaságban – vélte. "

És kijafacom akadályozná meg benne a FIDESZ-eseket, hogy ott tolongjanak a pártzászlóval? Az lenne az igazán überfasza, Viktor nyomban tikkelni kezdene ezerrel. De megparancsolni nekik talán mégse lehet. És ezért tiltani a többit, mert nem lesznek ott fideszesek - ez egy akkora bullshit, hogy nem látszik tőle a Gellérthegy. :)
@Penivaldes: Igen, főleg ha az ember veszi a fáradtságot és nem csak az utolsó évre emlékezik. Vagy ha egy kicsit utána gondol, hogy pontosan mi is történt abban az utolsó évben.

Egyébként az egész roppant egyszerű: ha a fidesz visszafizet egy csomó pénzt, ha megcsinálják a népszerűtlen intézkedéseket, ha megszilárdítják a gaztdaságot, akkor Bajnai szívesen visszajön. Osztogatni, fosztogatni, elengedni a frankhiteleket, felvenni a nagy kölcsönöket, megbízni a haverokat az EU pénzekből...

Az Orbán banda is egy katasztrófa, de a Bajnai egy sima köztörvényes bűnöző, egymaga felér Ali babával meg a negyven rablóval.
@Pipas:

Szóval nem is Bajnait ekézed, hanem Gyurcsányt. Ha megfigyelted, mint írtam volt, akkoriban kemény intézkedéseket kellett hozni. Nem volt idő az új választási játékra, továbbá valószínűsítem, hogy se Gyurcsány, se Bajnai nem bízott abban, hogy a FIDESZ kormányra kerülvén valamit is megértett volna a helyzetből, és meghozza "a zemberekkel fizettessük meg" intézkedéseket. És bizony ebben a bizalomhiányban - látva a jelen ámokfutást - bizony van valami, azaz demokratább volt ez a megoldás, mint az új választások kiírása.
@Pipas: A választók mgfizetett része - amely amúgysem szavazott se Bajnaira, se Gyurcsányra, se a szadeszra - hisztizett orvbűni puccskísérletszagban meg a járulékos húgyszagban. Akik Gyurcsányék többségét adták, azok nem vonultak utcára kormányváltást!! címszóval. (Itt meg már hányszor mentünk Orvbűn ellen. Miért nem mond le?)

Ergo, miért kellett volna kiírni népszavazást idő előtt? Hogy Orvbűn tombolása nem négy, hanem további évekig tarthasson? Hogy még megspórolni se tudjon Bajnai semmit, amiből most uraskodnak és páváskodnak?

Gyurcsány pártját és a szadeszt megválasztották 2006-ban - ezért volt az őszödi cirkusz, hogy ezt megpuccsolhassa Orvbűn. Nem jött össze neki a nagyon demokratának sehogyse, és akkor Bajnai a jajnemdemokrata. Érthető érvelés.

Nem miniszterelnök-, hanem pártválasztás zajlik, ha még nem szóltak volna erről neked.

Rodeonak: hvg.hu/gazdasag/20121009_Paulo_Skaf_Brazilia_Magyaroroszag
@épészmérnök: Hatan? Nagy megrázkódtatás érte a művészvilágot! :)
@Pipas: Én inkább arra utaltam, hogy a bizonytalanoknál inkább ez lehet ami miatta szkeptikusak lesznek Bajnaivel kapcsolatban.
@Pipas: Jaja, te is gyűjtögetők közé tartozol? Üdv a csapatban, jó sok pénzt veszíts Bajnaiék ellen! Nyomasd a libásozást, érte dolgozol!
"Felerősödőben van azok hangja a KDNP-n belül, akik a Fideszhez képest is önállóan képzelik el a jövőt, de legalábbis elégedetlenek a párt jelenlegi tetszhalott állapotával. Ennek az elmúlt időben több jele is mutatkozott."

atv.hu/cikk/20121012_nyilt_tamadas_egy_belso_kor_jaratja_le_a_kisebbik_kormanypartot
@nyugger100:

Észérvekkel vitatkozni azokkal szoktam akikkel van miről. Vicceskedni és kurvaanyázni is lehet, csodálkozni nem kell, ha viszonzom.

Egyébként is brilliáns érvelés, hogy ha rajtam viccelődnek röhögsz, ha én viccelődök az személyeskedés. Ezt a sírást szoktam pont leszarni.
@a szív fészkei:
"Ergo, miért kellett volna kiírni népszavazást idő előtt?"

Pont azért, amiért Gyurcsánynak le kellett mondani. ;)
@willdataa: Ó, és még kire is illik ez a leírás? A monogrammja O.V. Csak ő nem vállalkozó lett, hanem a haverjaival kockázat nélkül egyenesen a közpénzt dézsmálja.
@willdataa: Orvbűn " posztkommunista neokapitalista generáció tagja, KISZ-es vezetőből úgyeskedő privatizáló lett. Tehát a demokráciára legveszélyesebb fajta."
@Pipas:

Egyszerűbb, ha csak nem szavazol Bajnaira, mintha még elméleteket is gyártasz hozzá. Mindannyian jobban járnánk.
Azt nem a Milla fogja eldönteni, hogy 2014-ben kik indulnak az ellenzék nevében az egyéni képviselői mandátumokért, hanem az, aki a vezére lesz ennek a kezdeményezésnek. Ha Bajnai, akkor Bajnai, ha Tóth 123, akkor Tóth 123. Nyilván olyanokat fog delegálni, akiket esélyesnek tart. Ahhoz viszont, hogy ne csak esélyes legyen, hanem nyerni is tudjon, nem nélkülözheti a pártok támogatását. Igaz, sok választó önjáró lesz, nem követi okvetlen a pártja instrukcióját, de a győzelemhez minden szavazatra szükség lesz.
@épészmérnök: De a KDNP-nek csak kb 1,5%-os támogatottsága van önállóan. Milyen önálló jövőt képzelnek? Elmennek dolgozni?
@Pipas: A haverokat egy biznyos Németh Lászlóné fizeti ki a nemeztgazdasági minisztérium élén. Ahhoz nem kell Bajnainak jönni, feltalálta Orvbűnöd ezt meg Simicska.
@aritus: Ha végképp nem tudnának mit összehozni alkotmánynak, akkor még mindig meg lehet nézni az amerikai alkotmányt. Lehet, hogy az övék azért lett ilyen tartós (már több mint 200 éves), mert nincs túlbonyolítva. Néhány egyszerű bekezdésből áll, és úgy kezdődik, hogy "We the people - Mi a nép". Ez tényleg egy nép akaratának kifejeződése, és nem néhány nímand Ipadon megírt kívánságlistája.
@czjanos:

Egyrészt ezt rossz helyre írtad, itt nem fogsz vele sikert aratni.
Másrészt az indulókat egy pártszövetség dönti el, nem pedig a miniszterelnök jelölt. Ha ugyan lesz ilyen. Szerintem nem lesz.
@vakapad: "Nem volt idő az új választási játékra"

Jah, a választás az "játék" a miniszterelnöki széket elfogadja a bukott miniszterelnöktől, de 'csak ő a demokrata'.

Demokratának lenni nem akkor kell, amikor minket választanak, hanem akkor, amikor elküldenek a francba. :)
A ballib trollok azt hiszik hogy ha Pisti gazember, akkor arra mentség ha mondanak egy Jancsit aki gazember. Elárulom hogy nem mentség.
@MACISAJT:

Ilyen szar - nemenjki - dumát is csak fidesznyik nyomathat.

Tévében-rádióban nem adják soha a rendezvények szónoklatait.

Csak szegény beteg Orbán beszédeit adja a média.

Úgyhogy, aki nem Szily művészúr lábszagú előadásában akarja megismerni, itt az indexen,

annak oda kell ballagnia.

Nincs más mód.

Még az ilyen libára gerjedőknek is, mint te.
@vakapad: "Egyszerűbb, ha csak nem szavazol Bajnaira, mintha még elméleteket is gyártasz hozzá. Mindannyian jobban járnánk."

Menőbb lenne, ha valami érveket meg bizonyítékokat nyomnál nem csak személyeskednél. Persza ha elfogytak...
@ormány triktor: Igen, így ebben a nemformában ahogy most csüngenek a fideszpapa testén, meg ahogy befekszenek minden apró likba.
@willdataa: Igen ez igaz, na de ezt a okosságot a másik oldal is megfogadhatná...és nem mentegetni azzal a kedvenceid, hogy de hát a másik oldal Jóskája is...
@DarthVader:

Huszonharmadika valódi tétje, hogy sikerül-e végrehajtani a dékának a kibaszott zászlóforradalmat.

Szerintem kéne a lobogó mellé valami fasza induló is, amit lejátszhatnának a színpadon. Miért ne ez:

Zászlóval születtem, jó időre várok,
Bözsi hídhoz mentem, de itt közel járok.

Átok ült apámon, egy fán lógott vele,
Feltörte a seggem a rejtett zászló nyele!

Mohácson meleg volt, Világoson sötét
Aradon úgy féltem, megléptem mielébb.

A Duna mellé stoppal jártam sokat
Szárszón nem nyaraltam, jön a tehervonat

Zászlóval születtem, világ végén alszom,
Ne bántsatok engem, mert én nem haragszom!
Nekem az a bajom, hogy a Bajnai az igen, de a Milla az nem.
@nyugger100: röviden csak. Hosszan azért mert a fidesz összeforrott orbánnal,onnan most senki, az lmp marginalizálódott, Gyurcsány túl megosztó,az mszp-ből hiányzik a vezezetés 2. Vonala. Önálló jelöltet meg támogat,de nem állít. Marad egy +- önálló ismert jelölt,aki látott már kormányzást.
@apanna: Na, te is mész fizetni, látom. Ti most mást nem tudtok nyomni? Szegény Habony, fárad nagyon.@Pipas: Ja, mert azt mondod.
@willdataa: Na, eddig ez a legjobb! Nem a gazdádék takaróznak 2 éve eeeeeeeeeemúúúútnyóóócéééévvel?
Meg mi az, hogy ballib? aki nem narancstálib?
@vakapad: Nem hajazok a sikerre. A pártszövetség javasolni fog, de az áment a vezető fogja kimondani. Én legalábbis ragaszkodnék a vétójoghoz.
"Itt van ez a Gordon srác, aki Bokros Lajoson kívül az egyetlen eredményes válságkezelő szakembere jelenleg az országnak, akinek miniszterelnöki tevékenységét sikerként könyveli el még a Kedves Vezető is"

Ha ezeket a marhaságokat sokat ismételgetitek, azt hiszitek, hogy igazzá fog válni?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

Ja!És bevezetnénk például ezeket:

II . Cikk (1791-es módosítás)

Mivel egy jól szervezett milícia szükséges a szabad állam biztonsága szempontjából, nem lehet a népnek a fegyverek birtoklásához és viseléséhez való jogát csorbítani.

XVI . Cikk (1913-as mödosítás)

A Kongresszusnak jogában áll bármilyen eredetű jövedelemre jövedelemadót kivetni és azt behajtani, anélkül, hogy azt az államok között arányosan felosztanák, tekintet nélkül népszámlálás vagy számbavétel adataira.
A kommenteket olvasva a figyelem Bajnai Gordont illetően főként arra terjed ki, hogy a politikai életben való újbóli megjelenése milyen esélyeket jelent az ellenzék megerősödésére, milyen lesz az elfogadottsága a pártok és a választók körében.
Kevés szó esik arról, személye milyen reményekre jogosít fel, amennyiben kormányzati szereplővé válik.
A Haza és Haladás blog és az e körben megjelenő írások alapján kiolvasható, hogy Bajnai és műhelye milyen szakmai koncepciókra helyezi gazdasági elveit.
Pontosan, precízen fogalmazza meg gazdaságstratégiai megfontolásait, melyek a korszerű gazdaságirányítás alapjai.
Irásaiban tárgyszerűen a jelenlegi helyzetet ábrázolja, és a szokásos kritikai hangvétel helyett a kivezető utat fogalmazza meg.
Megitélésében mindez szerepet kell, hogy játsszon, mert valamiféle biztonságot, megfontoltságot sugároz, amire alapozni lehet.
Nem véletlen, hogy megjelenése némi riadalmat kelt azokban, akik nem kérnek a változásokból, azonban a bizonytalan sorsú állampolgárok kapaszkodót keresnek, elképzelhető, hogy Bajnai habitusa elfogadottá teszi őt.
@apanna: Te hőzöngsz itt, nem én. Nekimész Bajnainak és cirkuszolsz. Tisztázd magaddal, milyen érzelmeid vannak. Az a szerencse, hogy Orvbűn nem szorított meg. Áldják is a nevét érte.
@Pipas:

"Egyébként az egész roppant egyszerű: ha a fidesz visszafizet egy csomó pénzt, ha megcsinálják a népszerűtlen intézkedéseket, ha megszilárdítják a gaztdaságot, akkor Bajnai szívesen visszajön. Osztogatni, fosztogatni, elengedni a frankhiteleket, felvenni a nagy kölcsönöket, megbízni a haverokat az EU pénzekből...

Az Orbán banda is egy katasztrófa, de a Bajnai egy sima köztörvényes bűnöző, egymaga felér Ali babával meg a negyven rablóval."

1./ A FIDESZ eddig önerejéből nemhogy egy csomó pénzt nem fizetett vissza, hanem még a fiókban eddig gyűjtögetett családi kasszát is fölélte.
2./ A gazdaság megszilárdulását a GDP és főleg az ipar teljesítménye jelzi. Általában egy szóval szokták manapság mindkettőt jellemezni (katasztrofális).
3./ Ennek a "megbízni a haverokat EU-s pénzekből" című hadovának a folytatását nem javaslom, mert a Bajnai az ilyeneket beperli, és még egy pert se veszített el.
4./ Frankhitel elengedésről még nem hallottam, de te majd megmondod, hogy mi a fityfene ez.
5./ A kölcsönt akkor kell felvenni, ha szükség van rá, mert beütött a világválság (akkor), vagy elqrtuk a gazdaságot (most). Úgy hallottam, a világválságot nem Bajnai okozta, de ha te másképp tudod, akkor halljuk, halljuk.

Egyéb?
@Dr.Zomboss:

Gazdád neked van gyurcsányista agymosott troll.
@Fabius: ha dk és gyurcsány súilytalán, akkor minek izélgetni,s mire apánik attól, h. Mit mond, mit csinál? Ha meg nem,akkor egyszerűbb lenne a beszélő viszony.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Orvbűn meg Magyarország: A haza nem lehet ellenzékben. Hát talán ő ne legyen ennyire egyszerűűű...
@épészmérnök: Ezért van a Facebook, ahol a szimpatizánsok elmondják a pártjaiknak ha valami nem tetszik nekik...
@a szív fészkei:
Nincs nekem bajom vele, okos ember, csak abszolút nem reálpolitikus, márpedig most arra van szükség.

Viszont mint írtam is, az nagyon nem tetszik, hogy szid valakit, de alternatívát már nem ad helyette. Vagy meg se szólaljon, vagy akkor mondja meg azt is, ki, ha B nem.
@Andal:

Imádnak a semmiről beszélgetni. Ez az egyetlen téma, amit kicsit ismernek.
@Pipas: Hol bukott Gyurcsány? Volt egy választás, amiről pl. én nem is tudok? Nektek szervezték titokban? Mesélj, mi volt ott?

Elismerték nemzetközice vagy hogyan? Akkor én azt mondom, Orvbűn már mikor megbukott! Na miért nem húz a halál retkesére?
@DarthVader:

Javasolnám a Fabiusnak való ellentmondás hanyagolását, mert könnyen begurul.
@Andal: Mert hazudott Orvbűn, amikor dicsérte?? Jaj, folt esett az igazmondó pásztor imidzsén pont Bajnai miatt?
@Pop40: Nem gondolom, de azt sem gondolom hogy csodálkoznunk kell, ha egy önfejű különc különcködik :) Ez olyan mithna rántott sajtot rendelek, aztán elképdek a rántott sajt látványán :)
@GeoCracker:

Hát pont ennyire súlytalan.
@vakapad:

Gondolom csúsztatni és hangulatot kelteni sokkal könnyebb úgy, ha a mondandó felét idézed csak. Én ide citálom a másik felét is helyetted, és felhívom figyelmedet az utolsó mondatra:

"Ugyanakkor az is kétségtelen, hogy a szocialista-liberális koalíció a jogállam intézményeit nem számolta föl, sőt azokat esetenként meg is erősítette. Előremutató lépés volt például a jövő nemzedékek ombudsmanának megválasztása, a Független Rendészeti Panasztestület felállítása, kísérletet tettek az oktatási integrációra, és persze uniós kötelezettség alapján létrejött az Egyenlő Bánásmód Hatóság is. A dilemma adott: hogyan tud a súlyos erkölcsi terhet hordozó politikai párt hozzájárulni a jogállam megújításához, elismerve azt is, hogy a „nemzeti együttműködés rendszere” és a szocialista párt kormányzása között egyenlőség jelet semmiképpen nem lehet tenni."

Szóval akkor, ha Juhász és a Milla szerint SEM LEHET EGYENLŐSÉG JELET TENNI a Ner és a szoci kormányzás közé akkor hol mondják, hogy Gyurcsányék ne lennének demokraták?
Jó kör lesz.
Dopemannal, tgm-el jól mutatnak majd együtt a méár nevében is hazug milla éceszgéberei.
Bohócruha lesz rajtuk, vagy ez megmarad kónyának?
@Pipas:

Mást is írtam, tessék továbbolvasni.
@willdataa: hát ha jobbikos vagy drágám, akkor ők.
@Mariann19: Nem véletlen, hogy nem azokat a gondoaltait ekézik, hanem mantrázzák a libát meg a többit. Ennyit a jobbos szakmaiságról. amiről már a nagyon nem balos sőt nagyon nem gyurcsányfétisizsta Mellár is ejtett pár keresetlen szót. Csak annyit, hogy kivéreztetik a középosztályt direkte. gepnarancs.hu/2012/10/mellar-orbanek-tudatosan-gyengitik-a-kozeposztalyt/

Na, most jön valaki innen , hát persze, hogy hápogni kell meg halálra csipkedni.
@vakapad:

Javasolnám az igazmondás erőltetését és a folyamatos csúsztatások elkerülését.

Lásd följebb.

Hitelesebbnek fogsz látszani tőle.
@épészmérnök: "hogy a szervezetek bizonyos méret meghaladásakor elkezdenek hasadozni."

Az LMP méretben nem változott a parlamentbe jutása óta. 800 tagnál többről még nem volt hír...
A szeplőtelenség a katolikus dogma szerint nem a szüzességet vagy a szűzen foganást jelenti, hanem azt, hogy Szűz Mária maga eredendő bűn nélkül fogant, különben hogyan lehetett volna Jézus hordozókelyhe vagy mije. A 19. században lett hivatalos katolikus dogma.
@Andal: "Ha ezeket a marhaságotokat sokat ismételgetitek,azt hiszitek, igazzá fog válni?" Ezt a kérdést tetted fel azok felé, akik Bajnait Bokros mellett egyetlen, válságkezelő szakemberként jellemzik. Ezeken az oldalakon korábban már idéztem, de most, cáfolatként Neked külön leírom az alábbiakat:
AzIMF szakértők 2012.szeptember 13-án megjelent tanulmányukban sikersztorinak nevezték a 2008-2009-es pénzügyi válság kezelését hazánkban.
Miután az idézett megállapítás nem szubjektív, hanem tárgyszerű, szakmaiságon nyugvó megállapítás, így nem képezheti vita tárgyát.
@Fabius:

Pont abban, amit beidéztem. És persze "súlyos erkölcsi terhet hordoznak", ugyebár. Valamint, ha nem vetted volna észre, a pártmentes gyűlés hajszálpontosan ezt az egyenlőségjelet üzeni.
@Dr. simonmondja.: ("Tévében-rádióban nem adják soha a rendezvények szónoklatait.")

Bár azt készséggel elismerem hogy mostanában más idők járnak, mint a 2002-es kormányváltás után pl. a "közszolgálati" Pártkeltével vagy
" A nyalás szabadságával"...

de azért ne keseríts el, már a hitgyülis ATV is átállt az ellenséghez?:D
Olyan szépen megfért a Vidám Vasárnap( Feltámadott!!! Csacsacsa) a bolgáravarmészárossal, a kálmán olgicával vagy a fási mulatóval..:D

Vagy komolyan mondod, hogy a klubrádió is cenzurázná a libaszakértő bizonyára korszakalkotó mondókáját ??

Nem lenne jó üzletpolitika részükről, tekintve hogy a balliberális táborban nyeretlen kétévesnek számít még egy 60+ éves is, mostanában a Samsonite bőrönd , a járókeretek és a szívgyógyszerek reklámjai
számukra a kelendőek...
(jut eszembe, egy ilyen millás vezérszónokot nehogy agyonüsse a guta egy szokásosnál is hevesebb kurvaanyázás közben).
@Fabius: "Juhászék a Millából egyesületet - és nem pártot - alapítottak"

Amely máris deklarálta hogy valamilyen formában részt vesz a választásokon. Ezt úgy hívják marketing. Ha valaki nem akar pártra szavazni, kap egy nempárt pártot. Nem az első kísértle. Lehet Más a Politika rémlik? :)
@Mariann19:

Az a tárgyszerű valóság, amit Orbán mond. Magyarországon. Mondott ilyet Magyarországon? Naugye. :)
@Pop40: Az nekem se. Erre írtam, hogy primadonnázik, mert most a tapsrendben Bajnai előrébb van. Szerintem se menjen el, ha nem tecc a többi vele színpadra lépő.

okosnak okos, de zavaros lett számomra.
@a szív fészkei: A demagógiádra próbáltam rávilágítani. De látom az IQ-d nem elég hozzá.
Bajnai egy szolgalelkű cionista cseléd, ezt fényképpel is tuom bizonyítani:

pctrs.network.hu/clubblogpicture/3/5/_/35329_561686681_big.jpg
Amikor Bajnai Izralben járt gazdáinál, akkor a háttérben a falon csak izraeli zászlók voltak kitéve, magyar zászló nem.

De amikor például Robert Gates amerikai védelmi miniszter találkozott Simon Perezzel, akkor ki volt téve az amerikai és az izraeli zászló is:
i.ytimg.com/vi/tE-FbZ9XhZM/0.jpg

A zsidók csak egy Bajnaival tudják megtenni a legpitiánerebb megalázást, ilyen szolgalelkű senki életveszélyes Magyarország élén.
@Fabius:

Szóval már hazug is vagyok. Igaz, vannak nálam hazugabbak is.
@Penivaldes:

Akkor meg nekem hiába orbánozol.
@MACISAJT:

Furcsa, az fel se merül benned, hogy a "köz"tévé tudósíthatna egy pártízezres tüntetésről. Az ilyen implicít "elszólások" bájosak. :))

Oké, 1-2 szó valószínűleg lesz róla, a háttérben a Gellért-hegy egyik fájával.
@MACISAJT: Miért aggódsz ennyire? Te ott a csodás kétmillát simán befogadni bíró Kossuth téren jól leszel a tiéid közt s külföldi barátok gyűrűjében, ahogy Orvbűnt is körbeveszik rokonok, üzletfelek, ismerősök a pódiumon, énekel Keresztes Mentoranya meg a többi nagy magyar művész, így lészen égi béke, családias áhítat, nemzeti érzelem, by Stefi.

Mit fáj akkor neked pár hülye magában lézengő tornacsukás a hídnál? Nem értlek, ezzel a nagy aggódásoddal értékelsz fel minket, egy-két libsi kóválygó agymosottat, akik nem találunk a Kossuthra, Orvbűn kebelére megnyugodni. Persze, meg se érdemeljük.
@vakapad: "1./ A FIDESZ eddig önerejéből nemhogy egy csomó pénzt nem fizetett vissza, hanem még a fiókban eddig gyűjtögetett családi kasszát is fölélte."

Dehogynem, egy csomót visszafizettek, amiket a Gyurcsány-Bajnai duó direkt úgy vett fel, hogy a Fidesznek kelljen visszafizetni. Az meg, hogy a háztartásokra kemény idő jár 2008-ban kezdődött.

"2./ A gazdaság megszilárdulását a GDP és főleg az ipar teljesítménye jelzi. Általában egy szóval szokták manapság mindkettőt jellemezni (katasztrofális)."

A gazdaság növekedéséről beszélsz. A gazdaság szilárdságát úgy tudod lemérni, hogy megnézed hányszor beszélnek mostanában a magyar gazdaság összeomlásáról, hányszor kellett két hetes határidővel kölcsönöket felvennie az államnak és szükség volt -e közel 20 milliárd eurónyi IMF segélyre.

Egy éve mondogatják, hogy a magyar gazdaság összeomlik IMF nélkül, úgy tűnik csak propaganda volt, szó sincs összeomlásról.

"3./ Ennek a "megbízni a haverokat EU-s pénzekből" című hadovának a folytatását nem javaslom, mert a Bajnai az ilyeneket beperli, és még egy pert se veszített el."

Ha a haverokat nevezik ki miniszterelnöknek, akkor nyugodtan feltehetjük, hogy a pénzes melót is nekik adják. Az meg, hogy soha nem sikerült elítélni nem lep meg, magyarországon gyakorlatilag egyetlen politikusbűnözőt sem sikerült elítélni. :(

"4./ Frankhitel elengedésről még nem hallottam, de te majd megmondod, hogy mi a fityfene ez."

Azt jelenti, hogy az MSzP kormányt éveken keresztül figyelmeztették, hogy ne engedjék ennyire el a frank alapú hitelezést, mert baj lesz belőle. Gyurcsány azt mondta, hogy 'jót tesz a gazdasági növekedésnek'. :(

"5./ A kölcsönt akkor kell felvenni, ha szükség van rá, mert beütött a világválság (akkor), vagy elqrtuk a gazdaságot (most). Úgy hallottam, a világválságot nem Bajnai okozta, de ha te másképp tudod, akkor halljuk, halljuk."

Végig túlzottdeficit eljárás alatt voltunk, volt olyan év, hogy 8%-nál több volt az éves hiány. Az alapkamat 12% felett, az emberek frankot használnak hitelre, mert 15%-ra nem tud senki lakáshitelt fizetni. És mit ad isten, jön a gazdasági válság. Nem ők tehetnek róla.

És akkor jön a Fidesz, hirtelen vége a gazdasági válságnak, de az ország továbbra is bajban van, nyilván a Fidesz a hibás. Pedig a gazdaság tehetetlensége olyan kicsi, hogy hetek alatt mindent rendbe lehetett volna tenni, ugye? Ugyan már!

És nem, nem a Bajnai okozta a válságot, ő csak az egyik ember, aki miatt letolt gatyával ért bennünket.
@Mariann19: "A Haza és Haladás blog és az e körben megjelenő írások alapján kiolvasható, hogy Bajnai és műhelye milyen szakmai koncepciókra helyezi gazdasági elveit.
Pontosan, precízen fogalmazza meg gazdaságstratégiai megfontolásait, melyek a korszerű gazdaságirányítás alapjai.
Irásaiban tárgyszerűen a jelenlegi helyzetet ábrázolja, és a szokásos kritikai hangvétel helyett a kivezető utat fogalmazza meg. "

:D
Akkor lássuk,mely választó nosztalgiára alapozná a libaszakértő(vezette ballib nagyszövetség) a választási esélyeit...:D

Mit is csinált konkrétan(nm elméletben) az MSZP-s miniszterelnöki casting győztese, a böszme gazdasági minisztere, immár miniszterelnökként?

Elsősorban ezt, idézzük fel a csomagját:
fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot("nagyvonalúan" meghagyva 3,5 milliárdot)...és gondosan a következő kormányra és ciklusára hagyva a visszafizetést.

Ja, hát így könnyű....
Ilyen feltételekkel én is elvállalom a miniszterelnökséget..:)

Felveszek 13 milliárdot, egy év alatt eltapsolok nyomtalanul 9,5 milliárdot, nagylelkűen "meghagyok", 3,5 milliárdot utódomnak(no meg a teljes visszafizetés terhét), bevezetek néhány népnyúzó intézkedést á lá IMF...
majd lelépek és kurva okosakat nyilatkozom...
végül 2 év után kiállok mint "megmentő"
a "millások" elé..:D

Ezek után akárki beláthatja: ezzel a libaszakértővel csakis nyerni lehet, a népek sírva visszakívánják ezt a "messiást" és az ő aranykorszakát :)
@GeoCracker:

Pánik? Gyurcsánytól? :-))

Ugye most vicceltél? Pánikban ők vannak, ezért hordanak össze hetet havat Juhászékról, Bajnairól, ezért idéznek fél szöveget, ezért a zászlóforradalom.

Én meg ezért piszkálom őket.
@keresztény gyökér: De miért pont ő a kivétel, ha az összes többi meg a bűnben fogant Éva óta?
@Mariann19: "AzIMF szakértők 2012.szeptember 13-án megjelent tanulmányukban sikersztorinak nevezték a 2008-2009-es pénzügyi válság kezelését hazánkban. "
Na persze, akkora sikersztori volt, hogy már 2010-ben meg kellett volna ismételni ezt a sikert egy újabb hitelfelvétellel. Már 2010 nyarán újabb, súlyos megszorításokat kellett hozni, hogy valahogy tartható legyen a korábbi kormányok által nagylelkűen felvállalt alacsony hiánycél.
Ellentétben mondjuk az írekkel, akik okosan vettek és használtak fel hitelt.

"Miután az idézett megállapítás nem szubjektív, hanem tárgyszerű, szakmaiságon nyugvó megállapítás, így nem képezheti vita tárgyát. "
Hurrá, akkor olvasgasd tovább a HaHa üres lózungjait és ne tedd fel a kérdést, hogy amikor hatalmon voltak, miért nem tették meg az általuk felvázolt nagyszerű lépéseket. Ne vitázz, hiszen az egyedüli Igazság ezekben az imf/haha bibliai szövegekben vagyon.
@a szív fészkei: Sajnos, a Bajnait ostorozók közhelyes kritikái mellőznek minden megalapozottságot, ezért csupán hangulatkeltőnek lehet minősíteni ezeket.
A középosztály szándékos gyengítéséről Mellár figyelemreméltó gondolatokat fogalmazott meg, melynek lényege az anyagi és egzisztenciális függőségbe kényszerített középosztály és a hatalom fenntartás összefüggésében.
@a szív fészkei: Nem érzed azt az óvó érzést amivel magához ölelné az ittlévőket..ennyi szeretetnek, hogy tudtok ellenállni?
:))))
@a szív fészkei: "Hol bukott Gyurcsány? Volt egy választás, amiről pl. én nem is tudok? Nektek szervezték titokban? Mesélj, mi volt ott?"

Amikor azt mondják, hogy "megbukott a kormány", az nem azt jelenti, hogy jöttek a választások és leszavazták őket. Amikor azt mondjuk, hogy bukott a miniszterelnök, az nem azt jelenti, hogy jöttek a választások, hanem azt, hogy mennie kellett. Idő előtt.

Ezt azért nem ártana tudnod, ha felnőttekkel akarsz dumálni... :)
@Andal:

A nemzetközi kapitalisták sikersztorinak tekintik a befektetésük minél nagyobb megtérülését. De ami a nemzetközi kapitalistáknak sikersztori, az a magyar nemzetnek pusztulás.
@ByA: De szerencse, hogy te nem. Akkor hintsd máshol a szeret magvait. Csak kikelnek egyszer.

@Mariann19: k PERsze, vazallushad kell - lásd mennyien vannak most is itt -semmi más. Visszhangnak jók, másra se.
@Pipas:

Nem tudom feltűnt-e, de egy éve kuncsorgunk 15 milliárd eurós újabb IMF hitelért.

Az már Viktor szerint is úgy van, hogy a piacról finanszírozást csak uzsorakamat mellett tudjuk megoldani, és évente százmilliárdokban mérhető amit elbukunk ezen.

Kikacsintottak a feritlből, bár a kacsintás egyre inkább látszik rémült pislogásnak.
@Andal:

A nemzetközi kapitalisták sikersztorinak tekintik a befektetésük minél nagyobb megtérülését. De ami a nemzetközi kapitalistáknak sikersztori, az a magyar nemzetnek pusztulás.
@Pipas: Mert te azt mondod, hogy megbukott, akkor az faktum. Oké. Most itt elég sokan, hogy Orvbűn megbukott. Remélem, elég felnőtt vagy ezt belátni.
@a szív fészkei:

Mert Isten igéjét nem fogadhatta magába bűnös test.
@a szív fészkei: Azért, mert ő istenanya, és úgy gondolták a katolikusok, hogy egy istent nem szülhet meg egy bűnős, gyarló ember.
A katolikus dogmák szerint Mária mentes volt minden büntől (halálos, és bocsánatostól egyaránt) És örökkön örökké szűz maradt.És a katolikusoknak ő egy közbenjáró Jézusnál.
@willdataa: Meg a Vonának. De a pusztulásában remélem, Burberry nála nem minősül kapitalista, mocskos profitot hajszoló nemzetközi gigacégnek. Ha az, mit reklámozza?

Mocskos Mercedest mit ajnározza a mai magyar kormány? Mocskos Audit? Kihaltunk már tőlük? hát a mi autónk Suzukitól? Mocskos kutyaeledelgyártókat mit avatgat Orvbűn, meg pláne a mocskos Coca Colát? Ő írtja ezzel ki a nemzetet.
@Fabius:

Az IMF abból él hogy kölcsönt ad kamatra. Ő akar kölcsönt adni.
@keresztény gyökér: Ja oké. De csak egy zsidó háziasszony találtatott erre méltónak egyes egyedül eddig. Szoktak az antiszemiták ezen eltűnődni? :-DDDD
@kela-bá: ez most dicséret! ebben a társaságban látni a fedőnevem kitüntető
@Andal: Úgy látom, hogy az IMF megállapítással nem vitatkozol, hanem a szokásos "az elmúlt nyolc év" ostorozásába merülsz bele:
"Akkora sikersztori volt, hogy már 2010-ben meg kellett volna ismételni ezt a sikert egy újabb hitelfelvétellel."
Mielőtt valamit állítasz, nem árt ismerni is az állításod tárgyát.
2010-ben az MNB-ben pihent a Bajnai kormány által felvett hitel utolsó részlete, melyet az Orbán kormány Mol pakett vásárlásra fordított.
Tudtad? Na ugye!
@vakapad:

Az erkölcsi teher és hitelességi deficit olyan valami, amit maga Ferenc is elismert a felelősségével és hibáival együtt éhségsztrájk idején. Amit speciel jól tett és kurvára ideje volt.

Ettől van az embernek olyan érzése, hogy túl mosdatjátok akár akarata ellenére is.
@Thelonius:
Oké is ez, csak aztán az önfejű különc ne csodálkozzon, ha nem arat osztatlan sikert:)

Bár nekem azért átfutott az agyamon egy TGM, mint jelentős kormánytényező. Minden a feje tetején állna, míg ő azon merengene, hogy jó lesz e ezt így csinálni, vagy esetleg lehetne valahogy jobban.
@a szív fészkei:

Te még ott tartasz hogy szerinted egy féle multi létezik? Akkor elárulom hogy kétféle multi létezik:
1.) értékteremtő (árja) multi, például Audi
2.) élősködő (zsidó) multi, például Tesco
A nemzetnek az előbbire szüksége van, az utóbbira nem.
@Penivaldes: De nem tért ki tudtommal. Szóval erre csak egy zsidó nő képes. :-DDD Nem hiába tért viszont be Marilyn Monroe és Liz Taylor is.

Szóval hiba van a mátrixban.
@Fabius: "Nem tudom feltűnt-e, de egy éve kuncsorgunk 15 milliárd eurós újabb IMF hitelért. "

Nem tudom, hogy te hol élsz, de hogy nem nagyon fogod mi történik kkörülötted az biztos. Hányszor mondta el a Zorbán, hogy 'nam akarunk kölcsönt', 'nem kell az IMF pénze', 'egy biztosítást szeretnénk kötni arra az esetre, ha leállna az európai pénzpiac'. 38 milliárd euró a valutatartalékunk, miért vennénk fel további 15 milliárdot?

"Az már Viktor szerint is úgy van, hogy a piacról finanszírozást csak uzsorakamat mellett tudjuk megoldani, és évente százmilliárdokban mérhető amit elbukunk ezen. "

Ez nem több mint balos propaganda, csak nem tudtok szabadulni tőle. Szerinted minek nagyobb a kamata, 500 millió forintnak 7%-on vagy 12milliárd eurónak 4%-on?

"Kikacsintottak a feritlből, bár a kacsintás egyre inkább látszik rémült pislogásnak."

Több mint egy éve nyomják ezt a "mindjárt tönkremegyünk" dumát a propagandisták. Persze most már kicsit óvatosabbak, még az index sem nagyon ír 'rémült pislogást'.
@a szív fészkei:
Számomra is.
Ezt a megszólalást most nagyon nem kellett volna erőltetnie, pláne így, ebben a formában.
@Pipas: Hoppá, az Index a fő megmondó nektek? Más meg ír. Például Éger, Orvbűn egykori leghűbb talpnyalója is már egyenesen csődöt lát, amíg van szem látni: atv.hu/belfold/20110927_eger_istvan

Biztos attól tartanak itt, hogy fasza állapotban van egyébként az ország. Az uzsorakamatok meg az isteni azeri baltás bizniszek okán.
@willdataa:

Ja. Meg a piaci befektető - és a magyar állampolgár aki államkötvényt vesz - is abból él, hogy állampapírt vesz kamatra.

A különbség annyi, hogy az IMF megelégszik 3,5-4% kamattal a befektetőknek most fizetett átlag 6,7-7%, de ha Kósa megszólal akkor 10%-ot is meghaladó kamattal szemben.
@Mariann19: "2010-ben az MNB-ben pihent a Bajnai kormány által felvett hitel utolsó részlete, melyet az Orbán kormány Mol pakett vásárlásra fordított. "

Mekkora része? Talán 3%?
@a szív fészkei: Az egésznek nem az a központi része, hogy Jézus minek született. Zsidónak született, de születhetett volna akár afrikainak. Én pl már láttam olyan bethelemes képet, amit feketék csináltak, és ott a család meg a kis Jézus szép csokibarna volt. nem ez a lényege a sztorinak:))
Hát még ha az antiszemiták, akik szerint aztán a zsidók sosem keveredtek senkivel, csak végigolvassák Máté 1.-ben leírt Jézus családfáját..Ráhábbal a parázna nővel, meg Ruthtal a moábita nem zsidóval.))))))
@willdataa: Jaja te ténylg egy édibédi jobbikos vagy. Árja multi, aham. kösz, ez szép volt. Remélem, be nem teszed a lábad a zsidóhoz!!! Citroent se vegyél, csak szólok. Az sem árja.
@vakapad:

Fogalmazzunk úgy, hogy a Milla idézettel nem igyekeztél kibontani az igazság minden részletét.
@willdataa:

A szerencsétlen, aki bármilyen baromságot elhisz.

Mennyé, monnyad meg a zijemefnek, nem köl kőcsön, húzzanak, vagy pofáncsapod ökett.
@radikalisviccek: Mi van? a RADIKALISVICCEK b
nick belefér? A szeplőtelen Jézus pénisz az már nem? Radikális keresztényfasz lehetsz.
@MACISAJT: Mivan ?

Ez valami húgymeleg egyveleg volt a fidesz-akolból.

Ne legyél már ilyen elbitangolt bárány, hogy az ATV-t reklámozod gágogás helyett.
@a szív fészkei:

Nincs is szebb annál, amikor az ilyen idióták Magyarországon árjáznak. :) Ennél csak az orosz neonácik viccesebbek talán.
@Penivaldes:

"Máté 1.-ben leírt Jézus családfáját"

Valamit elnéztél. Máté 1. Szent József az ács családfáját írja le, akinek vér szerinti köze nem volt Jézushoz, csak nevelőapja volt. Az ember a nevelőapjától igen ritkán örökli annak faji származását.
@a szív fészkei: :DDDD na azért megjegyzem, hogy az újszövetségnek nem az a lényege, hogy Jézus anyja Mária most zsidó volt e vagy nem volt az. az volt, de ez mellékes a történetben.
@Fabius: a vers kurva jó :) de elárulom neked, hogy 23-ának nincs tétje. Tét nélküli. Legyenek jó sokan, persze, minél többen, hagy fosson a csúti suttyó, nyalogassa csak a szája szélét, de tétje, na az nem lesz. Illetve mégis. Az a tétje, hogy többen lesznek-e rajta, mint a békameneten.

(Mellesleg én is inkább kimennék, mint nem, de egyre inkább látszik, hogy a program - mármint a sajátom - miatt egyre kevésbé valószínű.)
@Penivaldes: Azt mondja a történelem ill. az antropológia, hogy valóban Jézus, amennyiben élt, valószínűleg sötétbőrű volt, inkább mint a szőke, árja ma nyomatott változat. DE a zsidózóknak legyen csak fontos, hogy Jézus nem tagadta meg magát, kedves mamája még kevésbé.
@a szív fészkei:

Életemben nem vennék gagyi Citroent, Volkswagenem van, ami árja autó.
@Penivaldes: Nekem most nem. ;-DDD Talán akkor neki se. Úgyhogy szegény Gábrielnek nem is kéne annyira vehemensen védenie folyton. Zsidó nők elég szívósak. :-DDDD
@willdataa: A feleségem akart venni a CBA-ban 1/4 kg túrót. 330 Ft, az sok. Egy óra múlva átsétáltam a közeli Aldiba és 320 Ft-ért vettem 1/4 kg túrót és egy öt db-os csomag pudingport. Azannya, ez tényleg élősködik rajtunk!
@willdataa: nem néztem be. egyébként Máténál ennek azért van jelentősége , mert ő zsidó származású keresztény volt. ellentétben Márkkal és Lukáccsal, akik mind ketten pogánykeresztények. náluk ezért nem is szerepel ilyen nemzetségtáblázat.
@willdataa: anyám, borogass. De hát Jézus vér szerinti apja is zsidó volt, könyörgöm! :)
@a szív fészkei:

Miért rézed olyan lényegesnek, hogy hol ezt, hol azt elő akarj írni nekem arra nézve, hogy mit csináljak? Zavar, hogy nem reagálok gyűlölködésre fölhívásodra? Mert azt muszáj?

Hát jó. Rohadjon ki a beled, te kurva anyád tetves mocska!

Most jobb? Nem mondtam igazán szívből, nem tudom mennyire jogos, csak segíteni akartam, hogy megnyugodhass. És azért is, mert unom a piszkálódásodat.
@willdataa: árja autó..gondolom szép szőke délceg alkatú..
@a szív fészkei:

Eltűnődhetnének azon is, hogy Szent István egy zsidó nőnek ajánlotta fel Magyarországot.
@Pipas:

Te aztán egy kibaszott vicces gyerek vagy :-D

Az IMF "biztosításról" Varga Miska főtárgyaló és gazdasági potentát mondta a saját szájával, hogy a felhasználása nem megúszható. Kusza Szem már elköltötte azt a megtakarítást is fejben amit a nem piacról finanszírozott állampapírokkal realizálni fogunk, ebből lesz a munkavédelmi akcióterv 300 milliárdért.

Hány éves vagy csibém, hogy hiszel még a mesében? Nagyon összetörsz, ha elárulom: a Mikulás nem létezik, és a húsvéti nyúl sem tojik semmilyen tojást?
@czjanos:

És azt is tudod hogy az Aldi hogyan jutott a birtokába annk a túrónak amit 320 forintért árult?
@DarthVader:

Jézus vér szerinti apja nem volt zsidó.
@willdataa:

Ha a túró pudingporral 320 Ft, önmagában alighanem kevesebb. Mondjuk várható volt, hogy nem csak a humán tárgyakkal vannak komoly gondjaid. :)
@apanna: IQ-mal sem érem fel, hogy az állítod, Orvbűn megszorított. Vagy mi a demagógia itt? Dobálódzol szavakkal összevissza, jó szórakozást, menj scrabble-zni.
@DarthVader:

"Az a tétje, hogy többen lesznek-e rajta, mint a békameneten. "

Ennyi :-)

(az ugye megvan, hogy a vers ala' Hobo, én csak teste szabtam )
@Fabius: nézd a tuloldalról is. Megpróbáltam, s azt látom,h. Gyurcsányt leirtnak kezelik,de ha mond, tesz valamit,akkor rárajtolnak rendesen. Ez olyan mint az oviudvar. Mindenki visszaütéssel kezdte. Némileg vicces, valóban.
@DarthVader: ha most jól meggondolom, akkor Jézusnak nem is volt apja. mert hogy a hitelvek szerint Jézus az idők kezdete előtt is létezett, vagyis az ő élete lényegében nem a Mária méhében kezdődött. hanem már előtte is volt, csak fizikai testet ment ölteni az "anyja" hasába. elvégre bevállalta a földi életet, minden fájdalmával..igen, éhes is volt:))
@willdataa: NA kezdesz belelendülni. Gábirelt váltod, mert őt langyinak találták a pártközpontban a maga zsidózásával?

Én meg a VW-ról hallottam, hogy szar. Van, aki azt nem veszi semmi pénzért. De legalább a tiédet a az autótolvajok nagy örömmel lopják, hisz Ukrajnában még kurrensnek számít! Elképzelni a meghökkent pofádat a hűlt helye láttán - na ez már szórakoztató!
@Mariann19: "2010-ben az MNB-ben pihent a Bajnai kormány által felvett hitel utolsó részlete, melyet az Orbán kormány Mol pakett vásárlásra fordított. "

3,5 mrd euró pihent ott, ebből költött el 2mrd-t a molra (eladni nagyobb bűn volt, az a pénz hová lett?). A 20mrd-ból maradt ennyi, a többit a "sikeres" válságkezelésre fordította a ballib.

Bajnai 2006 óta volt fejlesztéspolitikai kormánybiztos, önkormányzati, majd gazdasági miniszter (GDP növekedés: 0,6 és -6,5%), végül miniszterelnök. A 2006-os, "halasztott" konvergenciaprogramban felvázolt adósságpálya szerint a "reformok" hatására 2010-re 20ezer mrd Ft-ot éri el az államadósság (2006 elején volt 13ezer, vagyis még a válság előtt nem az adósság csökkentésében, megállításában gondolkodtak. 2008-as válság kitörésekor a ballib kormány dobta be szinte rögtön a törülközőt, olyan sikeres volt a 2006 óta tartó reform.
A válságkezelés ezután sem ment simán, fél éves késéssel kezdték meg a most már nagyon súlyos kiigazításokat, itt ütött vissza az előző évek töketlenkedése. Ezt hozzák fel Bajnai "sikereként", csakhogy ezek a lépések megkésettek voltak, a biztos vereség tudatában igen kedvezőtlen feltételekkel vállalták a hitel visszafizetését, lényegében az új kormányzat hivatali idejére tolva (2011-14 között). Az az egy szerencséje volt Bajnainak, hogy a két válsághullám közötti időszakban regnált, az új, "görög" válsághullám következményeivel (pl. szigorítást bevezető eu) már nem neki kellett foglalkoznia, csak teljesen feleslegesen biztosított még egy évet a ballibnek, és nem a HaHa óvodás irományait próbálta véghezvinni.
@Fabius: "Az IMF "biztosításról" Varga Miska főtárgyaló és gazdasági potentát mondta a saját szájával, hogy a felhasználása nem megúszható."

Igen, mert az IMF pénzt, kölcsönt akar adni, nem hajlandó a biztosításra. Erről szól a sajtó egy éve, nem tudom, hogy nem vetted észre.

"ebből lesz a munkavédelmi akcióterv 300 milliárdért"

A 300 milliárd forint és a 15-16 milliárd euró (ennyit akar adni az IMF) baromira nem egyenlő. A 300 milliárdot bormikor kigazdálkodja a kormány, szépen megszorítanak, ahogy már megtették számtalanszor.

Tényleg ennyire nem vagy tisztában a számokkal?

"Hány éves vagy csibém, hogy hiszel még a mesében?"

Összekeversz 300 milliárdot 4-6 ezer milliárddal és te nézel engem madárnak. Vicces.
@milyen szép a Vértes, ó:

Nem voltál erős matekból, mert nem tudod hogy az Aldinak hány forintért jutott a birtokába az a túró amit eladott.
@a szív fészkei:

Citroent nem vesz,nem azért mert az se nem árja hanem azért mer' az meg csúnya trianoncos...
@milyen szép a Vértes, ó: Ja, de hát azokkal mingyá egybeforrnak, kivéve, amikor februárban tetves ázsiai csürhézik őket Szálasiért megszakadt szíívvel... :-DDD
@Penivaldes: születhetett volna eszkimónak is , amennyiben anutája nem zsidó, akkor marad a szabad vallás választás esete. az afrikai születés nem gátja a zsidó vallásnak :))
@glaci ph 5.5 álompolgár: igen, akár annak is. mondom nem a zsidósága a lényeg.))
@Fabius: Deja Kósa majdnem árja!! Ééééted??? IMF-nek kuss.
@willdataa:

Ez a zsidómulti-árjamulti ...

És akkor az árjamultik gázkamrába küldik a zsidómultikat,
vagy hogy van tovább a történet ?
@milyen szép a Vértes, ó: Most mongya. Irán már itt toporog, fizetnének, zahlen bitte! Vona elintézte. Vagy nem???
@willdataa: A mama kicsoda akkor? Árja a germán tölgyáfák mellől?
@willdataa:

Látom, a magyar nyelv alapfoka sincs meg, de sebaj. Jobbikos, nemdebár?
@a szív fészkei:

A VW megbízható, igazi pontos precíz német gártmány.
@milyen szép a Vértes, ó: Szeretem a szarkasztikus humort, a Tiedet is!
@Dr. simonmondja.:

Nem kell gázkamra, az baromság hogy fizikailag megsemmisíteni valakiket. Egyszerűen csak meg kell akadályozni az élősködésüket. Ennyi.
@Pipas:

Kigazdálkodja? A micsodát gazdálkodja ki? A költségvetési lyukat sem képesek maradék nélkül betömni, és abban az akcióterv benne sincs.

Mi lenne, ha akkor vitatkoznál erről mikor legalább az alapokkal tisztában leszel? A gazdaság nem olyan valami ahol a számokat ideológiával helyettesíteni lehet. Azzal amit hajtogatsz nem engem igyekszel cáfolni, hanem Vargát és Matolcsyt. De csak rajta, a meddő küzdelem is erősíti a lelket és a nerhez tartozást.
nem áfa, sima fa ;-DDD

@willdataa: Már akinek. Én amerikait hallottam a VW megbízhatatlansága miatt anyázni és azonnal Hondára váltani.
@willdataa: Hogy te mennyire egyszerű vagy ember. nem lehet nehéz neked az élet, ha valami gondod van akkor elég ha ráfogod a zsidómultikra, ha meg minden könnyed, akkor áldod az árjamultikat. mindig is csiptem a hozzád hasonló lelkeket.))
@willdataa: Hősiesen akadályozod, grat! Minden tecsó elé odafekszel a küszöbre vagy hogy?

Ja és az ALDI nem árja??? Azt miért bántod az olcsóságuk miatt?
@a szív fészkei:

Az én tapasztalatom a VW-vel kiváló.
@Penivaldes:

Két cetli kell és mindene megvan. :)
@willdataa: Na milyen humánus vagy! Hogy nem kell őket megsemmisíteni? Ez igazán kedves tőled.
@a szív fészkei: Áruld már el te sötét paraszt mi az az orvbűn.??
Nagy káosz van abban a buta tök fejedben.
@a szív fészkei:
Eppillanat. Honnan vesszük, hogy Jézus szűz volt? Erről egy qva hang sincs a szent írásokban.

És egyébként is:
„A „szűz” jelentéséről.
A „szűz” szót mind a görögül, mind pedig a héberül beszélő zsidóság nyelve igen rugalmasan kezelte. Egyáltalán nem kizárólag a szexuális tapasztalattal nem rendelkező férfi, illetve nő jelentésben használták. A megfelelő görög szó explicit, illetve implicit módon magában foglalhatta ezt a jelentést is, de hangsúlyozhatta egy leány vagy fiú fiatalságát, és általában, bár nem feltétlenül, utalhatott a hajadon/nőtlen állapotra is. A római zsidó katakombákban feltárt görög (és latin) feliratok egyébként arról tanúskodnak, hogy a „szűz” szót még több év házasság után is alkalmazhatták a feleségre vagy férjre, minden valószínűség szerint abban a jelentésben, hogy az illetőnek ez volt az első házassága. Egy felirat szerint egy bizonyos Argentia kilenc évig élt együtt _szűz_ férjével; Germanus felesége _szűz_ férjével három évig és három napig élt együtt. A feliratok említenek egy bizonyos Irénét is, Clodius _szűz_ feleségét.
A Genesis görög változata is hasonló pontatlanságról árulkodik; a szöveg a szűz jelentésű görög szót (parthenosz) három különböző héber szófordítására használja, ezek: _betula_:=szűz, _na’ara_=leány és _alma_: fiatal nő.
(...)
A _betula_ szó másik jól ismert jelentése ugyanakkor a szüzességet nem a szexuális tapasztalat hiányával kapcsolja össze, hanem a teherbe esésre való képtelenséggel: a szűz olyan lány, aki még nem érte el a pubertás korát. A „szüzesség” ezen fajtájának nem a nemi közösülés vet véget, hanem az első menstruáció.”

És így tovább...
(Vermes Géza: A zsidó Jézus. Osiris, 1995. p. 227.)

Vermes Géza Makón született 1924 –ben. 1965 –ben az oxfordi egyetemen kinevezték a zsidó tudományok (Jewish Studies) professzorának. Mint a holt-tengeri tekercsek kutatója szerzett magának nemzetközi hírnevet és tekintélyt. Ő készítette el a tekercsek mértékadó angol fordítását.

De tényleg: minek kellett ezt a tételt a posztba venni? Mijafasz köze van október 23-ához?
@Fabius: Ne értetlkenkedj, pontosan értetted amit mondtam. A kormány 300 milliárd forintot elő tud teremteni IMF hitel nélkül is, az IMF hitel nem ebben a nagyságrendben mozog.

"Mi lenne, ha akkor vitatkoznál erről mikor legalább az alapokkal tisztában leszel?"

Okés, itt fejezzük be.
@glaci ph 5.5 álompolgár: De az anyuka mintha mégis zsidó htb lenne. Most várom a hír megerősítését, hogy netántán germán vagy kelta-e? Mert akkor persze más.
Bár szerintem kétcsavarodású DNS-es szíriuszi magyar. Mariska lelkem a neve.
@Penivaldes:

Miért, mit csinál a zsidó Tesco? 5 millió forintot szed polconként. És mit csinál az árja Audi? A legjobb autót. Ha nem érzed a különbséget, akkor nem segíthetek.
@a szív fészkei: Szivem! A vazallushaddal - úgy látom - itt szimultánt kell játszani!
@a szív fészkei:

az a dns HÉTszer csavarodik, te nemzetáruló tuskó! ;-p
@Fabius: Megint csak azt tudom mondani, hogy csak személyeskedésre futja a tudományodból? Csak azzal vitatkozol akivel van miről? Neked az nem elég vitaindító, hogy nem kell a régi garnitúrából akár "jobb" vagy "bal" oldali? Nem kell Orbán, nem kell Bajnai, mert egy tőröl fakadnak és nem Gyurcsány vagy bárki akinek neve a rendszerváltás óta felmerült? Klikkvadász! Mondj valamit és még írogatunk, hogy a végén a bevételen osztozzunk.
@Dr. simonmondja.: Orosz gázt bevetve, hiszen az oroszok most már Vonánk nagy barátai.
azt viszont frankon nem értem, hogy mi a töcsnek jön egy olyan blogba kommentelni valaki aki:

a., mocskosul nincs egy hullámhosszon a blog szellemiségével
b., tudhatja, hogy eleve kudarcra van ítélve a hittérítése

tényleg nem értem...ha ráér macisajt vagy akárki más ("jobbos", jobbikos) kiokosíthatna mi motiválja.Komolyan lát esélyt arra, hogy itt bárki meggyőzzön, vagy csak simán örömét leli abban,hogy kiröhögik????
@Penivaldes:

szerintem ráírták neki nagy betűkkel, hogy 'HA JÓ VAN', illetve 'HA ROSSZ VAN'
@Pipas: "A kormány 300 milliárd forintot elő tud teremteni IMF hitel nélkül is ... "

Elengedi az egykulcsost, vagy mi? Máshonnan nem tud annyit szerezni...
@willdataa: De értem. Tudom, hogy az egyik szolgáltat a másik meg termel. és azt is látom, hogy nem vagy túlságosan érdekes személyiség, legalábbis erősen titkolod. na de ez nálatok szokás..hogy miért az nem tudom.
remélem te is szép árja vagy, és valami szemita arc.
@nyugger100: Mondj egy nevet,ha senki nem kell a meglévő garnitúrákból. Vagy lépj elő,kortekeskedj magadért! :-DD
@Pipas: A fel nem használt és az MNB-ben pihent Bajnai által fel vett hitel összege 3 milliárd euro volt.
@King of Shadows:

figyu, a csipszerelés a pénztárgépekbe 100 milliárd bevétellel jár, becsszó -- majd szerelnek 3 csipet ;-D
@willdataa:

Az Aldi precíz német multi. A tulajdonosai az árja Alberchték, akik tagjai a világ leggazdagabb top tízének. Hozzájuk képest vagyonban a Vw konszern tulajai a fasorba sincsenek.

Gondolom a túró felvásárlási ára így már rendben van.
@milyen szép a Vértes, ó: Igen ez lehet a megoldás. Csak nehogy elkezdjen kapkodni szegény, mert akkor annak kellemetlen vége lehet:))
@batka manó: Térít egész nap, látják tehát a központban, hogy megdolgozik a léért, + sokan csak olvasnak, hátha valakibe beleragad az okfejtése, mint a bogáncs. Szerintem..
@Penivaldes:

Szolgáltat. Erre Kohn bácsi azt mondaná Pesten hogy ügyes. Az bizony kőkeményen élősködik.
@willdataa: Nade a multik, azok nagyok.

Próbáld előbb megakadályozni a fidesznyik suttyócsaládokat az élősködésben.

Már a padtársak is közvagyont zabrálnak...

nol.hu/belfold/20121013-orban_osztalytarsa_a_foldoszto
@a szív fészkei: Két kommunista barom.Dugjátok meg egymást..!!
@Penivaldes:

reméljük, nem zsidó tintával írták
@a szív fészkei:

anyuka is francia (lett) nem láttad a
"de fincsi kódot" (A da Vinci-kód) ;)
@Wagem: Olyan kis izéke vagy. Gondok vannak a házaséletben, hogy ennyire agresszíven támadsz a polgártársakra?
@milyen szép a Vértes, ó: Pedig már korábban is mondtam nekik, hogy alkalmazzanak közmunkában NAV-ellenőröket, akiket odaállíthatnak minden pénztárgép mellé. Olcsóbb lenne, hatékonyabb is, növekedne a foglalkoztatottság, és a belső kereslet is felpörögne. De nem hallgatnak rám...
@Dr. simonmondja.:

A Fidesz az ellenfelünk. Ugyanolyan cionista mint az MSZP csak nem vörös hanem narancssárga mezben.
@nyugger100:

Milyen bevételen te szerencsétlen idióta? :-D :-D

Hol látsz te itt egy árva reklámot vagy bármit, ami egy fillér bevételt termelne?
E@a szív fészkei: Egy nevet? Először egy eszmét, egy hitet kell elfogadtatni. Csak a politikai rendszerünk sugallja, hogy pártok és nevek kellenek. Először eszmék amelyek összehozzák az embereket,aztán azokból kitermelődik az aki a közös eszmét legjobban képviseli. Le kellene már szokni a birkanyáj szellemről.Ha a juhász meg is hagyott egy kost,nem biztos, hogy a vezetésre legalkalmasabbat választotta.
Mennyire begerjedtek a félázsiaiak, Bajnai említésére. Bár ahogy nézem egyre kevesebben vannak, ezek már csak a baltásrokonok lehetnek.
Irány Erdély...ott is pofára kell esni, tíz százalékos kétharmad! :))
@Fabius: Pláne a CBA-val szembeni árverseny tekintetében.
@Mariann19: Igen, alábecsültem, azazhogy rosszul emlékeztem. A benn maradt pénzből 1.88 milliárd euró ment a MOl részvények visszavásárlására, azt tehát a megyó előre elköltötte. A fennmaradó összeg az IMF hitel cirka 10%-a. Jól látom?
@milyen szép a Vértes, ó: vagy zsidó tollal..inkább ebbe a rémséges szörnyűségbe nem gondoljunk bele.
@King of Shadows:

később kiképezhetnének néhány NAV-ellenőr-ellenőrt is, és máris nőtt a foglalkoztatás még egy kicsit
@Wagem: Azt halottad már, hogy két kommunista barom kisétál a Vörös Osztrigából...? :P
@nyugger100: Eszmét? A gond az, hogy a bizonytalanok tábora nem tűnik egységesnek eszmei szempontból.
@Fabius: Szánalmas vagy ! Hanyagolj!
@Penivaldes:

igazi árja kezében nem marad meg egy zsidó toll
@a szív fészkei:

"térítés" ez így nekem vékony', nem hiszem, hogy minden bolondgomba kumin huszár lenne...
vagy mégis van az a pénz?
@Andal: Kedves Andal! Tartalmas válaszodban elemezted a Bajnai korszakot megelőző helyzetet, valamint a Bajnai utáni gazdasági körülményeket. Azonban kommentemben kifejezetten a Bajnai válságkezelési munkájáról volt szó, ebben a körben lehet szó a véleménycserénkről. A helyzet előidézéséról szóló okokat ismerjük, nem vagyunk rá büszkék, de itt nem erről kezdtük a disputát.
@milyen szép a Vértes, ó:("Furcsa, az fel se merül benned, hogy a "köz"tévé tudósíthatna egy pártízezres tüntetésről. ")

Nem véletlenül említettem a 2002-es kormányváltás utáni dicső korszakot.

Amikor 2002 augusztus 26-án, vasárnap, az esti friderikusz " a nyalás szabadsága" c. "közszolgálati műsorában amit akkor még a Szabadság-téren készítettek, sugároztak,
szóval eme esti műsorban egy kocka nem sok,annyi nem került leadásra az aznap délutáni tüntetésről, amely a ..Szabadség téren zajlott le, minimum 63 ezer ember részvételével( ennyi száz forintos gyűlt össze az urnákban a résztvevőktöl, ennyinél valószínűleg többen voltak, mindenesetre ez volt a rendszerváltás utáni legnagyobb tüntetés a sajtószabadságért.Amiről a köztévé nem is emlékezett meg.)

A balliberális "demokraták" legnagyobb helyeslése közepette.
@milyen szép a Vértes, ó: Én inkább arra gondoltam, hogy minden sarokra állíthatnának egy rendőrt. Természetesen minden részletre kiterjedő utasításokkal kell ellátni őket a szocimentesítéssel kapcsolatban is. :)
@milyen szép a Vértes, ó: Főleg, hogy egy igazi árja szeme a benne lévő beépített árjamérő alapján látja, hogy az adott tárgy milyen identitású. igaz néha elemet kell cserélni, különben kellemetlen ügyek történhetnek.
A közös eszmét mindig meg lehet találni. A bizonytalanok tábora nem a felső tízezerbe tartozik. Egy közös eszme lehet, hogy az elmúlt 22 év nyerteseinek vagyonát megnyirbáljuk.
@batka manó: Bevallom én sem hiszem azt, hogy minden galóca bolondgomba lenne. Vannak olyanok is látásom szerint akik meg vannak győződve arról, hogy helyesen tesznek. és ők a jobb eset.
@a szív fészkei:
Bizonyos körökben igen....Ceausescut is imádták. Tény ,hogy agresszívebbek, ezért mindenütt ott vannak, van annyi pénz, most épp' négy milliárd.
De ez még nem Erdély, hiába hiszi ezt a Baltás.
@nyugger100: Nem tudom, nekem ez nem annyira közös eszme. Ezzel csak a legalsó, elkeseredett proletárokat lehet megszólítani, hogy vegyük már el a gonosz burzsuj vagyonát..tudom, hogy nem erre gondolsz, de ide vezethet.
@Pipas: Úgy tűnik, jól látod, ha nem haragszol, most nem keresem vissza a szaklapot. A Mol pakett általad közölt 1.88 milliárd euros is oké-nak látszik, bár az árfolyamot számolva kissé kedvezőnek tűnik, 266.- Ft/euro.
Így megegyeztünk?
@sörtelen: Mert valaki erősen keresztényi szellemben - ahogy az igaziak szokták ;-DD -kikérte a szeplőtlen pénisz kifejezést magának! Én a buta megkérdeztem, ha Jézus eme testrésze tényleg nem látott-érintett nőt, akkor nem helyénvaló-e e kifejezés?

Amúgy, arról valóban nincs kurva szó se, hogy ő effektív e téren mi volt,de akkor miért égtek mozik anno bemutatáskor, és miért nem engedte a szegedi püspök levetíteni a magyar tévében Scorsese filmjét index.hu/kultur/pol/inkvizicio/, ahol felvetődik, hogy netalántán Jézus házasságban is élhetett és gyermekeket is nemzhetett egy másik valóságban??? 160 milliós kötbérrel zsarolták be a csatornákat, emiatt azóta se lehetett látni ezt tévékben.

Szóval ezek alapján nekem a szűz ma azért eléggé egy témára van leszűkítve a katkoknál. De ez tényleg off, viszont belefér a Bajnai anyázásba, nem? 56-ról meg vannak remek fényképek, beadtam a linket.

Kb olyan hitvita kezd itt kibontakozni, mint kétezer éve.
@willdataa:

Majd drukkolok nektek.

A Tesco, a Fidesz meg az MSZP - jó sok ellenfél.

Nem lenne egyszerűbb, ha az árják mennének vissza Németországba ?
@Mariann19: Igen, kábé hitetőnek tűnik.
@batka manó: Nem, csak sokan vannak, akik nem keresnek direktben blogokra, és főleg nem hajlandóak megjegezni azok nevét. Ezért csak a címlapról keverednek ide, vagy trackbackon keresztül.
@MACISAJT:

Ez -- ha igaz -- szintén 'gáz'. (Akkor is, ha a fideszes tüntetést annak nevezzük, ami volt: fideszes tüntetésnek.) Aszondod, azok se voltak jobbak?
@Penivaldes: Én nem panaszkodom, mert anyagilag stabil vagyok, Nincs felhalmozott jó helyen voltam jó időben eredetű vagyonom. Nincs gonosz burzsuj csak a tolvaj, saját javukat törvények által is szolgáló poszt "szocialista" ősök és azok vérutódai.
@Penivaldes: Mi értelme a hitről vitatkozni? A hit lényege a bizonyítékok figyelmen kívül hagyása, akkor minek felsorolni a bizonyítékokat pro és kontra?
@King of Shadows:

nem tom', amennyire én látom kb. ugyanazok a "hittérítők" firkálják össze a bloggokat, ez nem hiszem, hogy véletlen...
Hű mi van itt, esmét kiszabadultak a karámból a kuministák, és egyéb trollobitek, Fabius megint elevenjükre tapintottál sokaknak;)
@Dr. simonmondja.:

Amikor az antifasiszta bűnöző rezsim 1946-ban deportálta a magyarországi németséget, akkor a legszorgalmasabb nemzetiségiektől fosztotta meg a magyar hazát, súlyos kárt okozva ezzel.
@Fabius: Az nagy baj lenne, ha meglepné. Evidens, hogy a semmire-se-jó "baloldali" szerveződések által kipusztított senkiföldjére lép, amit az MSZP saját vadászterületének hisz.
Bídzsi nyilvánvaló elsődleges feladata az MSZP pártpolitikai céljainak kezelése lesz.
Ez a qrva MSZP-vezetés fog a torkunkon akadni.
Hacsak nem talál ott belső szövetségesekre, akik kirámolják a Gyurcsány-kreatúrákat és politikai tettestársait. Valami olyan alkuval, hogy "én hozok 2 millió szavazót, ha ti leváltjátok a komplett pártvezetést."
(Mikor is lesz az MSZP tisztújító kongresszusa?)
Továbbá: egyesület állíthat ilyen-olyan választásra jelöltet? Érdekes lenne.
@batka manó: A legtöbbnek van "törzshelye", és onnan ritkán mozdul ki. Vidékinek a Vastagbőr, Disintegrator Fedort szokta boldogítani, a többit meg nem figyeltem meg. Egyelőre...
@nyugger100: Igen, így van. Viszont ez veszélyes játék ilyen bizonytalan időkben.
@Penivaldes: "na igen, de a hit az sokszínű. "

És?
@nyugger100: Akkor legyen anarchia, 10 millió királlyal vagy mi. Most kitalálni valam tökújat kicsit késő. Valami minden társadalmat mozgat éskét év múlva valamimellett, valami ellen de szavazunk. Te nem, mert te vársz valami ideálisra..
"100 014 taggal bír a faszbúkon. "

és hány jelöltet tudnak országosan kiállítani, hülyegyerek?!

1) Te kurvára szerelmes vagy Bajnai-Millába
2) Kurvára szidod a pártokat, akikre pedig kurvára szükség van, mert Bajnainak nincs pártja, a Milla nem párt, és tudod, a választásokon nem egyesületek, nem bloggerek, nem alapítvánzok, hanem bejegyzett pártok indulnak.

Bajnai és a Milla el se tud indulni a választásokon, kishülye!

A 100 014 tag meg kurva keveset ér at the end of the day.
@willdataa: Te akkor a boltban annyiért adsz el, amennyiért beszerzed? Hol tartasz nyitva???
@willdataa: Na, mi van? megkérdezted a gazdádat és mondta, hogy gyurcsányista vagyok?
@King of Shadows: kimozdulnak, főleg főcímeknél, máskor meg figyelnek és jegyzetelnek, eseménynél meg dúlnak
@batka manó: Ja, a másik típus meg beír valamit a blogkeresőbe, és az időrendben kilistázza neki az adott témával foglalkozó posztokat. Akkor végigmegy rajtuk, és mindegyik alá nyomatja a szövegeit.
Újat kitalálni soha nincs késő. Mindig azt mondtam, hogy ha az ember nem vágyik többre még mindig barlangban laknánk. Veszélyes játék? Igen veszélyes, de a juhász által kiválasztott és szakadékba vagy farkasok elé vezető kosnál még mindig reményteljesebb.
@King of Shadows: Ő speciel a londoni mekiből sétálhat, vagy netezhet ha nincs nagy forgalom épp. Akkor itt - mivel tahótlanítva van, de érdekli a cicabogaramat - válaszolom neki a messzi Londonba, hogy Orvbűnnek hívom hazánk meg- és azeri pénzreváltóját, mivel mást se tesz, csak orvul bűnözik.
@nyugger100: Na jó ezek szépek, de mondj valami konkrétat már. Te milyent szeretnél?
@nyugger100: igen, újat alkotni mindig a legcsodásabb, de vázát is csak agyagból lehet..
mutasd meg nekem az agyag helyét.
@Penivaldes: Van, aki sakkozni szeret. Mások tévét néznek. És vannak azok, akik mindenhova behánynak. Az utolsó átvitt értelemben volt. :S

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azok. :)
@willdataa:
Én is nagyon szorgalmasnak találom ezt a Schmitt Pált, meg a Schmidt Máriát, meg a Hoffman Rózsikát, a Schmukkot, a Stumpfot, meg a többit, de annyira azért nem lenne kár értük.

Valahogy ellennénk nélkülök...
@Dr. simonmondja.: Inkább ezek is csak az élősködésben szorgalmasak.
@a szív fészkei: Ha be akarja zárni a boltot, hogy trollkodhasson egy kicsit, mindig arra hivatkozik, hogy talált egy döglött kutyát? A sütőben... :D
én szívesen szavazok Bajnaira. csak szeretném ott látni az MSZP-t is, az LMP-t is, a Millat is stb. mögötte. én végtelenül toleráns vagyok, mert a FIDESZesek is végtelenül toleránsak Semjénnel, Schmittel, és bármely hülyével is. és kérdem én, mi a jobb: ha az MSZP ugyanúgy ledarálja az LMP-t is meg a Millát is, mint a FIDESZ az FKgP-t és az MDF-et, vagy ha inkább együttműködnek? nem, ne mondja senki, hogy ne működjönek együtt, mert az nem opció. két opció van: FIDESZ, vagy együttműködnek. 1989-ben is ellenzéki kerekasztal döntötte meg az MSZMP-t, most sincs más, mert most is pont olyan a választási törvény, mint az MSZMP idején. demokratikusnak látszik, de van ezer módja, hogy hogyan nyerjen az állampárt (most nem 98%-ot, hanem csak kétharmadot), azaz valójában nem az. kizárt dolognak tartom, hogy egy ellenzéki kerekasztalt nem fogadnak el a választók.

úgyhogy mindent összedobva üljünk fel rendesen a lóra: először fogadjuk el, hogy ellenzéki kerekasztal, aztán döntsük el, hogy Bajnai alá beállítjuk-e. fordítva az sül ki, ami most is: ki ez, és mit akar?

posztoló meg (Kettős mércéstül) most nagyban nyomja a "gyere el, na ítéld el előre" dumát, de bezzeg egy Tarka magyarnál 2007(8?)-ban pontosan ugyanezt maga is lenyomta, hogy oda nem megyek, ahol a Gyurcsány van. milyen érzés a másik végén állni?
@Penivaldes: Úgy látszik szeretik a veszélyes dolgokat. Az extrém sportok miatt könnyen meg lehet halni. Trollkodás miatt meg aztán főleg. :D
A háláchá szerint az zsidó, aki zsidó anyától született, vagy aki betért. Zsidó marad akkor is, ha nem tartja a törvényeket. Jézus így zsidó.
@King of Shadows: na igen..b-r én a helyükben a hidakról való leugrálást preferálnám..biztosítókötéllel persze:)))))))
@is: Szép kis bűnbanda lenne.
Szerencsére kevés ilyen agyhalott akarja ezt a csürhét.
@Fabius: heló, nincs időm végigolvasni ennyi kommentet, pár keresőszóval nem lett meg: mi a budapest rombadőlős gif eredeti filmje? emlékszem, hogy régebben láttam, de nem találom.
@willdataa: "És mit csinál az árja Audi? A legjobb autót. "

...ingyen ?
@Wagem: Hát még a tiedben te fityisz droid. Az orvbűn név enyhe kifejezés a felcsúti rém és haverjai tetteinek demonstrálására. Mewnj a fészkes fenébe te mélymagyar a kurucinfóra. Odavaló vagy az IQ szinteddel.
@King of Shadows: Sőt kommentelés miattg is. Úgyhogy ne aggódj.
Kis János szerint a 2014-es országgyűlési választások után "tíz- és tízezrek tódulhatnak az utcára, és a tüntetéssorozat addig nem ér véget, amíg a kormány bele nem törődik, hogy új választásokat írjanak ki, új szabályok alapján".
néémáá, vannak még gondolkodó emberek ;)

Scheiring: a Milla tüntetés az Orbán rendszer kritikája
Aki október 23-án demonstrál, az tesz egy nagy lépést Orbán Viktor leváltása felé, "és jelzi, hogy bele kíván szólni az Orbán utáni Magyarország sorsába" - írta blogján Schiering Gábor LMP-s képviselő, aki nem messiás-miniszterelnök várás miatt megy október 23-án a Milla tüntésére.
@Mariann19: Bajnai "sikeres válságkezelését" továbbra is hamis beállításnak tartom. Az előzmények, az adósságspirál, az éveken át tartó töketlenkedés szerintem igen fontos momentumok Bajnai megítélésében. Miniszterelnökként csak a már hónapok, évek óta halogatott, valamint az imf hitel fejében vállalt lépéseket tette meg. "Ügyvezetőként" nem vállalkozott hosszú távú, nagyszabású reformok megtételére, mondván, csak egy évig vállalta a hivatalt.
Így viszont szvsz nem volt semmi értelme, ha 2008-09-ben előrehozott választások lettek volna, nincs 2/3 és a fidesznek is ugyanezeket a súlyos megszorításokat kellett volna végigvinni, de nekik 4 évük lett volna az átalakításokra, egy stabil kormánytöbbséggel sokkal jobb tárgyalási pozíciójuk lett volna.
Szokás Bajnai érdemeként említeni a világbajnok kiigazítást, egyrészt röhejes hogy ezt sikernek könyveljük el, hiszen ahol nem kúrták el a pénzügyeket, ott nem kellett nagyobb megszorítás se, illetve ezt Orbánék is felemlegették, persze azzal a szándékkal, hogy a magyarokat már nem lehet tovább szorítani, inkább a túl szigorú hiánycélon kellene lazítani. Ez persze a görög válság miatt már nem volt lehetséges 2010 tavaszától.
Vagyis az új kormány 2010-ben úgy futott bele az újabb válságba, hogy a 2006 óta tartó kiigazítások ellenére újabb megszorításokra lesz szükség (ebből lett bankadó meg egyebek).
Amennyiben valóban sikeres lett volna Bajnai elnöksége, akkor Orbánéknak csak bele kellett volna ülni a "készbe", kicsit osztogatni, kicsit fosztogatni, ám ehelyett már nyár elején kellett az akcióterv, újabb súlyos százmilliárdok beszedése a hiánycél tartásához (ami az önkormányzatok adósságának elszállása miatt még csak nem is sikerült, na ki vágta meg jól az önkormányzatokat?).
@Penivaldes: Az ilyen köteles kijelentésekkel vigyázni kell ám. Kötél Laci el tudja mondani, hogy miért. :)

@kirsten: A trollkodás lényegében a kommentelés egy formája. tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/InsaneTrollLogic at it's finest! :)
@Pipas:
" A kormány 300 milliárd forintot elő tud teremteni IMF hitel nélkül is..."

Ismét ennyi kell a Közgépnek ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @sörtelen:

Hümhüm...csak volt értelme, hogy Fabius elküldött a picsába megint mindenkit. :-)
@keresztény gyökér: Bingo. :-)) De a Mariska is. "A Mária[1] bibliai eredetű női név. Eredeti héber formája Mirjam (מִרְיָם Mirjám) volt, ez a görög és latin bibliafordításokban módosult. Jelentése megfejtetlen, minden magyarázata vitatott.[2] Lehetséges jelentései: a) mirha, az ókor egyik legdrágább illatszere,[forrás?] b) keserű(ség)[3] A latin Maria névváltozatnak igen sok származéka alakult ki az európai nyelvekben, ezek egy része a magyarban is használatos.[2]" wiki

Na Szent Család kipipálva. Akkor egy kis
Petri: "Apokrif

Zakatol a szentcsalád
Isten tömi Máriát,
József nem tud elaludni,
keres valami piát.
Nem lel, felkel. Pizsamára
húz fel inget és gatyát,
lemegy a Háromkirályba,
hogy egy fröccsöt legalább---
---"Megint Isten?"
---"Az hát, megint."
Sóhajt, nagyot húz és legyint:
---"Különben,
múltkor kivertem a huppot.
Ha az orrom elött dugtok!
---de így megmondtam a Marinak,
legalább tartsad a pofád,
úgyis szól, mint a földrengés
mindig az a rohadt ágy,
közben - de komolyan! - ne halljak
több ha-ha-ha-halleluját!"

Ha már volt szadezás is rendesen.
@Penivaldes: ezt most már sokadszorra írod, de tévedés. Nagyon is lényeges volt a zsidósága. Ha nem így lenne, akkor az Ószövetséget ki lehetne dobni a szemétbe.
Mit is mondott Jézus?
"nem eltörölni jöttem a törvényt, hanem beteljesíteni."
"“Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére.”
Az Ószövetség istene (azaz Ábrahám, Jákob istene) ugyanaz, mint az Újszövetség istene.

Kedves Peni, ne beszélj csacsiságokat.
@dr kíváncsivagyok: Természetesen ingyen adják. Pénzt csak a zsidók kérnek az árujukért, szolgáltatásukért Pl. esküvőért, keresztelőért, temetésért a katolikus, ref. egyéb árja egyház miért is kér pénzt? Keresni akarnak, mint a tecsó? Ez borzalmas.
@kirsten: Anyádat megdugtad már ma te kis pedofil IQ bajnok.
Ma még nem dolgozhatsz metszett faszú.Majd csak holnap.
Addig igazgasd a pajeszodat,keféld a nagy fekete kalapodat.
Vagy a kutyádat.
@Dr. simonmondja.: Ez már asszem télleg orvosi eset ez az aranyos jobbikos fiúcska.
Árjamulti, zsidómulti.
Szegény, micsoda világban él:)))
@MACISAJT: Mielőtt kivonnánk a csatabárdot, meg kell állapítani, hogy Re pártszimpátiától túl fűtötten, én tárgyszerűen érvelek. Ez nagy ellentmondás egy véleménycserénél, de nem ér meg annyit, hogy állampolgárok ellenségesek legyenek.
Induljunk ki abból, hogy Bajnai több kormány által előidézett és sikertelen gazdaságot vett át, melyet tetőzött a 2008-ban tetőző gazdasági válság első hulláma. Munkájának lényege nem a gazdaság fenntartásának folytatása volt, hanem egy katasztrófális vészhelyzet elhárítása, melyet nem ő idézett elő.Bajnai megitélése nálam ezzel a ponttal kezdődik, és én kizárólag róla írtam elismerően.
Ahhoz, hogy az államcsődöt elhárítsa, megszorító intézkedéseket kellett végrehajtania. Mint ahogy a jelenlegi kormány is ezt teszi, a nap minden órájában hivatkozva a múlt bűneire. Kérdésem az, hogy mi a különbség, amikor Bajnai vagy a jelenlegi kormány stabilizációs törekvéseit minősíteni kell? A megitélésnek a végrehajtás módját kell minősíteni, nem a végrehajtót.
Ezért kell higgadtan szemlélni akár a múlt eseményeit, akár a jelent, mivel az indulat elhomályosíthatja az elmét.
@King of Shadows: Értem, akkor kötél nélkül ugorjanak..igaz az kissé veszélyesebb:))
@aritus: Mára minden viszonylagos lett. Jézus zsidósága is. Makula a vegytiszta CV-n, nemdebár? ;-DDDD.
@milyen szép a Vértes, ó: szerinted mi lehet, ha árjamultikról meg zsidómultikról delirál?:)))
De Peninek fentebb meg is mondta, hogy jobbikos. Biztos büszke rá:)))
@batka manó: Olvastam, nem láttam: idegesített a két főszereplő, mert totál nem olyanok voltak, mint akiket a könyv alapján elképzeltem. ;-DDD
@aritus: most hogy belegondoltam..
én eddig abban a hitben voltam, hogy a multi az egyenlő a zsidókkal..de akkor mostz ez olyan mint a jó oligarcha esete?.)))
@Wagem: A Kristen az Kriszta, nem? :S Akkor, hogy tudná...? :S

@Penivaldes: Azt hallottam, hogy Zorbán hatalma mindentől (értsd: min-den-től) meg tudja védeni az övéit, tehát nincs miért aggódniuk. :D
@rodeo36: Kedves Rodeo, mindig figyelj arra, hogy először a jobb lábadat érintsd reggelente a földhöz.:O)
Hallgass vmi szép, és felemelő zenét!
@sörtelen: Továbbmegyek:
ez MSZP szervezésű ügy.
Nem is olyan hülye ez a Mesterházy...
@King of Shadows: Én is vélem, úgyhogy nyugodtan ugorhatnak a NER szelleme kinyújtja tenyerét.
@batka manó: Akkor nem tudom, a lelkesedéükre is építhetnek. Sok pénz létezik feléjük, propagandára mindig is létezett. Most meg zivataros idők jönnek, látod, Bajnai említésére micsoda zuhanórepülésbe kezdtek itt. :-)))

El kell kezdeni erodálni mindenáron mindennel.
@Fabius: kösz. annyira sajna nem jó, mint emlékeztem (biatorbágyi völgyhídon hetvenes évek óta nincs vonat, erzsébet híd a végén elég izgalmasan egyben marad (és rajta az autók is), bazilikát elönti a víz – közben meg a duna nem lépett ki a medréből stb. azért még így sem jó látni!
@Andal: A hiánycél elengedése azért kellett volna, hogy beleférjen az egykulcsos, az önkorikat meg a Fidesz adósította el.
@is:

Darálni az a daráló szokott amelyiknek van foga. Amelyiknek nincs az egy dolgot szokott: leégni.

De elmondom én neked milyen érzés Gyurcsánnyal közös téren ácsorogni: szar.

De megteszem, ha ő az egyetlen aki tüntetést szervez a regisztrációs törvény ellen. Tudathasadás lenne vagy kettős mérce? Lófaszt. Legalábbis akkor semmiképp, ha Gyurcsány is arról beszél 2012-ben a Kossuth téren az éhségsztrájk alatt adott számtalan interjúban, amiről én 2007-08-ban: a saját hibáiról, a felelősségéről abban, hogy itt tartunk.

Ettől azonban semmivel nem fogom jobban kedvelni vagy kevesebbet fikázni, mint eddig. Viszont hajlandó vagyok elviselni a jelenlétét, ha ugyanazt akarja amit én. Attól még egy jó dolog jó dolog marad, mert Gyurcsány Ferenc is ugyanazt akarja.
@Penivaldes: Ha meg mégse, akkor nem kár értük. Biztos vagyok benne, hogy Lord Viktor is így gondolja. :D
@Dr. simonmondja.:

Én (is )újra nagyon szeretném a Gyurcsány-Bajnai duót az ország élén látni...!

Szerintem , ők ketten együtt, hatalmas dolgokat fognak még értünk tenni...
@schmittpál:

Inkább érdekes mint jó.

Abban egyetértünk, hogy nem jó így látni a várost akkor se, ha csak fantázia.
@Fabius:

szerintem Gyurcsány hatalmas ember, nagy koponya...
@Fabius:
"De elmondom én neked milyen érzés Gyurcsánnyal közös téren ácsorogni: szar.

De megteszem, ha ő az egyetlen aki tüntetést szervez a regisztrációs törvény ellen. Tudathasadás lenne vagy kettős mérce? Lófaszt..."

precíz, én is pont így...
@King of Shadows: be is lengették, hogy szerválnak némi pííízt az önkorik megmentésére, természetesen az álamtó, fedezet és forrás nem számít

@vitéz Thapóccay néma bárány: félek is már egy ideje Fabiustól :D
@aritus:
Akárhányszor elmondhatod, a lényegen nem változtat semmit.
Ilyen elmebeteg ámokfutás még nem volt.
Ha szőrszálhasogatunk, akkor a fityesz is koalában kormányoz a KDNP-vel, noha igaz, hogy utóbbi nem önállóan méretkőzött meg a választáson.
Hogy ez lesz, kódolva volt előző kormányzásuk, ill. a vereségükből levont orbáni megállapításokból, egész nyolcévi ellenzéki tevékenységükből.
Azt nem tudom, miért csak Debreczeni "bérrettegő"
fogalmazta meg ezt világosan, bizonyítékokkal adatolva (már a hangadó értelmiségre gondolok).
Ellenzékként csak kivonultak, lázítottak, mindent megszálltak suttyomban.
Viktátor pedig a kötcsei beszédben egyértelműen és plasztikusan elmondta, mit fognak majd kormányon csinálni.
Ezután a magyarok kétharmaddal megválasztották őket, és szinte az összes önkormányzet narancsos lett.
Igaza van Rodeónak: brühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha úgy nézzük, még igazuk is van, mert kénytelen lenne az állam talpra állítani őket, ha bedőlnének. Ahogy a nagy állami cégek is ezt csinálják már mióta...
@Wagem: kemény komcsi vagy te barátom, az állampárt kis talpasa.
@sörtelen:
Szerintem, Mesterházy nem ér fel Gyurcsán és Bajnai lábujának , még a körméhez sem..
@Marós:

Szerintem egy gyenge ember és gyenge vezető. Aki pártelnök-miniszterelnökként nem képes megértetni a pártjával és frakciójával a válságkezelés szükségességét, és nem tudja az levezényelni, arról én ezt gondolom.

De nem akarlak meggyőzni róla, hogy nekem van igazam.
@a szív fészkei: hova száll, talán csak nem az 5m-es fallikus fehérre? :D remélem kard nincs nála ;)
@AKIsTUDATLAN: Ezt mondom én is: aki most azzal takarózik, hogy há` nem lehetett tudni, mit fognak majd kormányon csinálni, az nem élt itt, vagy CSipkejózsika volt és végighorkolt-szunyált mindent. Orvbán csókja ébresztette. Nem csodálom, ha ideges tőle, de Orvbűn soha egyetlen egy percig nem csinált titkot abból, mit és hogyan képzel el hatalomban.

Lásd a fő csapásokat: A haza nem lehet ellenzékben, hídfoglalás, TF előtti hangulatszítás, uszítás, kokárdázás, polgári körös megszállása BP-nek, Vona-kikeltetés ugyanott, örökös destruálás, a törvény házába nem kis pénzért be nem járás majd egy évtizedig de állampuccs megszervezése és arra rákészülés majd négy hónapig, stb., stb. A lehető legnyíltabban végig víve.
Ezután valakik csodálkozik a mai viszonyokon??? Őszinte döbb-döbb a részemről.
broooáf:

Orbán Viktor berúgta a 2014-es választási kampány motorját a ceglédi művelődési házban, mire az nemhogy röfögni-pöfögni, de egyenesen szárnyalni kezdett. Modellértékű miniszterelnöki beszéd az okker bársonyfüggöny előtt, amiből kiderült, mi van a magyarok génjeiben, mi a legjobb üzlet a világon és kinek kell féltenie a családját Pintér Sándortól

index.hu/belfold/2012/10/13/nem_eleg_egyszer_mondani_hogy_szeretlek/
@Fabius: ebből a kommentből posztot kellene írni. W is megtette. Címe ez volt: Mea Culpa. merthogy 2007-ben nem ezt mondtad, az is tuti biztos.

az meg, hogy hogyan érzed magad, az nem valóság, hanem csak elképzelés. képzeld másképp. ha egyszer logikusan és racionálisan az jön ki, hogy ott kell állnod, akkor miért is érezzed ezért szarul magadat? érezze szarul magát, aki nem bír racionálisan gondolkodni, csak a vörös köd van neki, vagy aki ugyan racionálisan kigondolja, de aztán érzelmekből felülírja a döntését.
@Fabius: Mennyibe fogadunk - több mint egy hét van még addig -, hogy mivel minden nap bejelenti egy szoci vagy LMP-s avgy DK-s (néha több is), hogy hát csak mégis ott kéne lenni, Bajnai ide vagy oda, egyszer csak bele fogsz botlani Ferencbe, aki ott áll majd melletted, és úgy tesz, mint aki tudná a szövegét a fellépő zenekar aktuális szabadsághimnuszának. :-)

Bajnai nagyon erős, ezt nemcsak a befosás jelzi. Az is, ahogy szép lassan mindegyik beáll a sorba. :-) A helyében erősen meg is fontolnám, hogy hagyom őket fightolni egymással, és alapítok egy pártot. Mögötte van a Haza és Haladás valamint a Romhányi Balázsék Költségvetési Felelősségi Intézete. Ez két olyan think tank, aminél se kormányoldalon, se szemben vele, nincs erősebb. Ostoba tökök vannak nagy számban.
@AKIsTUDATLAN: már 2006-ban majdnem minden önkormányzat, és megyei önkormányzat fideszes lett, mivel az önkormányzati választások előtt robbant az öszödi beszéd.
@a szív fészkei: áhhh:

Ide például magával vitte Budai Gyulát és Lázár Jánost is. Akinek pedig nem volt elég egyértelmű az üzenet, Orbán Viktor Facebook-oldalán még töményebben kaphatta meg ugyanezt - a kormányfő legújabb videóján [1] Etyeken énekli Nemcsák Károllyal a sorok közé bújtatva, hogy Bajnai Gordon kutyafejű tatár.
@a szív fészkei:

Gaskót szívesen elnézem majd, ahogy Viktornak magyarázza miért lett eredménytelen a pulykapénz.
@Fabius: Nem értem. Az oké, hogy nagy potenciál van a birtokukban lebénítani az országot, de ezt most miért is csinálnák? Ők vannak a legszarabbul széles e világon?

Gaskó mozgatja ezt vagy mi van?? Elvesztettem a fonalat, mert hogy Gyurcsányékat csesztetni kellett, azt oké fogtam pláne hogy még akkor közlekedési tárcát remélt a liftjéhez Gaskó ettől a kis szívességtől. De most mit akar még?
@Fabius: gyenge vezető, ezt indokoltad. mitől is gyenge ember?

a gyenge vezető pedig egy idea. 2010 óta erős vezetőnk van, király a köztársaságban, mi pedig ezzel szemben elképzelünk egy gyenge vezetőt, akinek egyetlen vezetői tudása, hogy értelmesen, racionálisan, tudás és tapasztalat és olvasottság alapján hoz helyes döntéseket. persze a gyenge vezető erős népet kíván maga mellé, ahol az emberek szóból értenek, maguk is párbeszédképesek. ehelyett van most nekünk egy erős vezetőnk, aki a gyenge népet építi ki maga köré, hogy a népnek mindig is rá legyen szüksége.

ha már véleményformálsz, akkor formálsz-e erős népet, hogy lehessen végre egy gyenge vezetőnk?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyon szerettem, Mekkora volt Nicholson! Meg a Főnéni http://media.port-network.com/picture/instance_1/297787_1.jpg.és mindegyik.

Vetíthetnék megint.
@Andal: Ez a lényeg, amit írtál, hogy miniszterelnökként már csak az évek óta halogatott lépések megtételére volt mód.Nem is tudom, hogy van -e vita közöttünk az akkori körülmények értékelésében, viszont a felhozott érveid kivül esnek a körön a csupán Bajnaira vonatkozó megitélésben.
Bajnainak nem volt szándékában reformok végrehajtása, arra kevés volt az általa felvállalt idő.
Jelzem, és magánvélemény, hogy struktúrális reformok bevezetése egy gazdasági válsághelyzetben lévő országban életveszélyes.Rendkívüli forrásokat von el a normális működéstől az átmenet és a kiépítés folyamata, mely tovább gyengíti a gazdaságot. Ez csak egy kis kitérő volt.
Megemlítetted az önkormányzati hitelek miatti korlátokat. Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy nemcsak nálunk, de több országban, pl. Kínában most tetőzik az önkormányzatok által felvett hitelek visszafizetésének drámája.Felmerül a kérdés, hogy jó-e ez a nagy önállóság, és nem lenne-e szükség egy kis állami felügyeletre? Azonban ez már egy másik fejezet.
@Fabius:

Labilis alkat, az tuti, mert 3x nősült 30 éves korára. Azért ez nem semmi!
Ezt kevesen mondhatják el magukról.
Lehet, hogy emberileg nem volt tekintélye a párjában emiatt, a pénze meg az anyósától származott. Lehet, hogy ez lett a veszte, és emiatt nem sikerült neki semmi a pártjában?

De mi lesz Bajnaival, ő is otthagyta a családját. Hintergrund nélkül nehéz az első vonal még egy élsportolónak is , nem?
@a szív fészkei:

Semmilyen.

A saját magára írt választási törvény arra jó, hogy nincs kifogás, nincs nyafi, nincs vekker. Az eredmény tudomásulvétele van, és elhúzás a francba.

Tévedés ne essék: mindenkire ez vonatkozik: a Jobbik is ugyanott méreti meg magát, ha nem szavaznak rájuk sem elegen akkor a hídfoglalást se lehet mire fogni. De ha elbukik a baloldal, akkor sincs más választás, mint belátni: ezt akarja az ország.

A gondos gerrymandering után összerakott választási törvény részrehajló ugyan, de arra kiválóan alkalmas, hogy kisebb különbség mellett is jelentős vereséget mérjenek vele a Fideszre. Ki kell ezt használni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Te az a szobor, hát épészmérnök fogta meg a legjobban éjjel a lényegét:" Nem tudtam, hogy Melocco is gipszmagyar lett. Bár a nulla kilométerkő mint művészi teljesítmény mintegy előrevetítette a mostani művet, ahol egy ittasan tántorgó, pongyolás asszony kapaszkodik az őt ellökni készülő élettársába.

Nekem ez jön le a képről. Ja, és lehet, hogy a férj koporsókészítő kisiparos, az asszony szemfedélvarró, és egy félkész koporsón terítettek meg egy szemfödéllel vacsorára."

Horror, mi ezeknek az ízlés és a művészet. Mi lesz jövőre, a Nagy Beteg - nevezhetjük Egyeskének?? - 50. szülinapján????
@a szív fészkei:

A "masiniszták" beszopatják Gaskót. Kb így néz ki.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
"Ha hozzánk vendég jön nem hozza otthonról a kanapé huzatot."
És akkor a Ti huzatotokat fingják össze? Ne haragudj, de ez így elég bunkó, hogynemondjam félázsiai szokásnak hangzik. Részemről a vendégek huzat nélkül be se tehetik a lábukat a házba.

Félve kérdem: ugye azért WC-kefét felétek is visznek a zemberek, ha vendégségbe mennek?
@Fabius: Azért egy kis kuka+autógrillezésre van pénz még a sifonérban.
Tényleg rémisztő, hogy végre előkerül egy értékelhető szakember, akinek van már politikusi tapasztalata is - elvégre így veszélybe kerülnek a kellemesen előmelegített mszp-dk-lmp-székek a parlamentben... Viszont azt nem vágom, hogy a miért pont a Milla... ha nem tematizálódott volna a Szolidaritás meg a Milla közös tüntetés, a súrlódások, meg Bajnai előlépése, akkor a Milla nem számíthatott volna nagy tömegre. Már márc. 15-én se voltak annyian, mint várták. Valójában mennyit számít a 104 000 lájkoló a fácsén? (Egyszer én is bejelöltem, aztán amikor meguntam a zenés-táncos mulatságaikat, meg megtudtam, hogy lefoglalták majd egy évszázadra a Szabad sajtó útját, úgy döntöttem, hogy ez olyan ismerős nekem... és azóta mellőzöm őket.)
@Marós: Bajnainak tudtommal van élettársa és kislánya. Botrányról nem hallottam. Orvbűn mintahal családja Anikó napszemüvegmániájával elég izgalmas kombó.

Szerintem Bajnai, ha most kilépett a tömeg elé, akkor számot vetett mindennel. Magán- és közéletileg is.
Hogy a Millának 100ezer tagja van? Varánusz nagyon el van tájolva... Lájkolókból van ennyi, ha a Milla "tagsága" max pár tucatnyi ember.
És az a százezer lájk is még a sajtótörvény elleni tiltakozás lenyomata, nem másé...
@is: @Marós:

Szerintem emberi gyengeség is engedni, hogy Puccsalci eljátssza veled amit eljátszott Gyurcsánnyal. Legalábbis én ettől sokkal keményebb vagyok magánemberként is.

Most nem erős vezetőnk van, hanem egy idióta. Attól nem erős valaki, hogy a nyaloncaival függőségi viszonyt alakít ki, és azzal maximálisan visszaél.

Erős vezető az, aki meglépi amit szükséges, ezt meg tudja értetni a körülötte lévőkkel, és ordítozás-tündérmesélés helyett érthetően tudja elmagyarázni a népnek is.
@is: A vezető nem feltétlenül azért erős, mert ő tud a leghangosabban ordítani. Az erős, amelyik át tudja vinni a saját akaratát. Azt, hogy milyen eszközökkel teszi ezt, már az alapján kell(ene) kiválasztania, hogy neki mi megy a legjobban.
@Kispille: Ne felejtsd el, miért foglalták le? Mert Tarlósék meg meg létező felvonulásra alkalmas helyet el akartak happolni hatalmi szóval előlük, előlünk. Ok-okozat. Hülyéskedtek, oké, borzalmas bűnük tényleg. akkor törüld az ismerőseid közül őket. Mínusz egy, kibírjuk valahogy. Vagy indítsz egy jobbat! Előtted a pálya!
@a szív fészkei:

Bizonytalan vagyok Bajnaival. Az érzésem szerint , ő a háta közepére kívánja a politikát, de belehajtja a sajtó, meg a hívek.
A politikához kell egyfajta karriervágy is. Ezt valahogy nem érzem nála…(Lehet , persze hogy rosszul) Azt sem látom nála, hogy komplex, összetett célokban gondolkodik. Legalábbis nem mondja..
@Alkibiádész77: Ezen én is jót röhögtem. 100 ezer tag? Legfeljebb legmerészebb álmaikban. Eddig sikerült megmozgatni 30 ezer embert. De még ha 100 ezren lennének is. Ez is rohadt kevés az egymillióhoz képest...

Ez már annyira szánalmas, hogy csak röhögni tud rajta az ember. Tisztára, mint a Baginacsában: "nem baj, hétvégén Balatonszemesen, a művelődési ház kistermében lesznek vagy 90 ezren..." :D
@Thelonius: "Amely máris deklarálta hogy valamilyen formában részt vesz a választásokon. Ezt úgy hívják marketing. Ha valaki nem akar pártra szavazni, kap egy nempárt pártot. "

Feltéve, de meg nem engedve, hogy igazad van: NA ÉS?
@Kispille: "Tényleg rémisztő, hogy végre előkerül egy értékelhető szakember, akinek van már politikusi tapasztalata is "

Politikusi tapasztalata sok mindenkinek van. A legtöbb talán pont Orbánnak, hiszen eddig 6 évig volt miniszterelnök. Ha jól számolom, akkor az ország eddigi miniszterelnökei közül eddig ő volt a leghosszabb ideig. Bajnai az egy évével meg pont, hogy a legrövidebb ideig valamennyi közül.
@épészmérnök: A macskát ne akarjuk kutyaként eladni, mert az a módszer visszatetszést kelt.
@Marós: Szerintem elég annyi ambíció nála, hogy élhető országot akar a kölykére hagyni. Nem kellenek hagymázos megváltó őrültek, a hátam borsódzik tőlük.

Talán azért áll ki most a viharba, hogy elmondhassa, "megcselekedte, amit megkövetelt a haza". Van,akinek ez a hazafiság, visszarángatni a dolgokat a normalitás közelébe. Orvbűnnek totál ellentét kell, mert még egy őrült ide már nem hiányzik. Azt a figurát ő hozza a legjobban. Akinek ez kell, úgyis utána megy, mint a hammerni patkányfogóban...

Aki ettől hány, annak viszont jó lesz Bajnai azzal, hogy csupán tenni akar, nem riszálni így is, úgy is. ;-DD
@a szív fészkei: "Tényleg rémisztő, hogy végre előkerül egy értékelhető szakember, akinek van már politikusi tapasztalata is "
Mit akar tenni? Ha megint elvesz egy havi fizut, mint múltkor, akkor inkább ne tegyen semmit.
@Xfce: Bocs, rossz idézetet kopiztam be.
ezt akartam: "annak viszont jó lesz Bajnai azzal, hogy csupán tenni akar"
@Xfce: "Ha megint elvesz egy havi fizut, mint múltkor, akkor inkább ne tegyen semmit."

Mintha a görögöket hallanám...
@Marós: "Azt sem látom nála, hogy komplex, összetett célokban gondolkodik. Legalábbis nem mondja.."

Édes istenkém. Kibírod 23-áig? Akkor majd kiderül, hogy milyen célokban gondolkodik.
@Xfce: ""Tényleg rémisztő, hogy végre előkerül egy értékelhető szakember, akinek van már politikusi tapasztalata is "

Politikusi tapasztalata sok mindenkinek van. A legtöbb talán pont Orbánnak"

Orbán szerinted miben szakember?
@willdataa: és mit csinál az árja CBA és Lidl? polcpénzt szed, milliókat. ha te ezt nem érted, azon nem segíthetünk
@épészmérnök:
"Orbán szerinted miben szakember?"
Nem az volt a kérdés, hogy szakember-e, hanem ahogy a kolléga szavaiból kiveszem, szerinte olyan miniszterelnök lenne optimális, akinek vannak politikai tapasztalatai. Ebben Orbán az első, Bajnai meg utolsó.

Egyébként tudtommal jogász, mint ahogy a legtöbb politikus.
@a szív fészkei:

Bármi történik, neki is a hatalmas adóssággal kell megküzdeni, mert fizetni azt kell.

Lehet, hogy a tömeg átértékeli magát, és bejön Bajnai képében egy Medgyessy effektus , vagyis egy csendesebb alkat. Igaz, Medgyessyt meg a haverja fúrta meg.
Első számú vezetőnek nagy spiritusszal kell rendelkezni. Ez egy hosszútáv futás. Bajnai még csak rövid távra lett kalibrálva, majd feladta.Az Mszp-ben hagyományosan rengetek a karrierista önjelölt, mint azt megtudtuk Gyurcsánytól. Állandóan jelentkeztek nála az önjelölt miniszterek, funkcionáriusok. És képesek voltak még őt is megbuktatni..
Ha Bajnai egy össztett egyveleg embere lenne, lehet, hogy úgy jár velük, mint OV járt az ügyvéddel. Ki, kinek rakta a koronát a fejére?..című műsor.
@Xfce: Nem olyan rég meg is lehetett nézni a szakdogáját a neten :)
@Xfce: "De még ha 100 ezren lennének is. Ez is rohadt kevés az egymillióhoz képest..."

nem akarlak elkeseríteni, de az USA-ban, ahol 300 millióan élnek, ott szoktak millió 1 emberes gyűléseket/meneteléseket szervezni, kb. az a legnagyobb, ami összeszervezhető, és az már országos szinten is jelentős esemény.

ezek után Magyarország 10 millió lakossal harmincad akkora. a neve ugyan bárminek lehet egymmilió, de összevetve 35 ezer ember adja ki ugyanazt az arányt. nyugodtan gondol végig ezeket a számokat, amikor fitymálsz.
@King of Shadows: "Ha megint elvesz egy havi fizut, mint múltkor, akkor inkább ne tegyen semmit."

"Mintha a görögöket hallanám..."

Sok hülye görög nem látja be, hogy ha ő évről évre rosszabbul él, az neki jó. Még ilyet... :D
@is: "nem akarlak elkeseríteni, de az USA-ban, ahol 300 millióan élnek, ott szoktak millió 1 emberes gyűléseket/meneteléseket szervezni, kb. az a legnagyobb, ami összeszervezhető, és az már országos szinten is jelentős esemény.

ezek után Magyarország 10 millió lakossal harmincad akkora. a neve ugyan bárminek lehet egymmilió, de összevetve 35 ezer ember adja ki ugyanazt az arányt. nyugodtan gondol végig ezeket a számokat, amikor fitymálsz. "

Végiggondoltam. A Fidesz a békemeneten akkora tömeget gyűjtött össze, amekkora még egy kontinens méretű országban is nagy szó lenne?
@épészmérnök:

Medgyessyt nagy pengének tartották, és mi tudott tenni? A válsztások után a maradék pénzt szétosztotta a pedagógusok, egészségügyiek között. Azzal kifújt.
A penge, szerintem az, aki pénzt tud csinálni?
@Xfce: Csak egy picit vagy demagóg...
@Xfce: az olvtárs egészen szó szerint ezt írta:
"végre előkerül egy értékelhető szakember, akinek van már politikusi tapasztalata is "

tehát
1. értékelhető szakember, akinek van
2. politikusi tapasztalata is

Te pedig ezt írod:
"Ebben Orbán az első, Bajnai meg utolsó. Egyébként tudtommal jogász, mint ahogy a legtöbb politikus."

Rosszul tudod. Bajnai közgazdász, és dolgozott a szakmában, van gyakorlata.
Orbán jogot végzett, és egy percig sem dolgozott a szakmájában, emiatt nem értékelhető mint szakember.
@Xfce:

El kéne tudni dönteni, hogy a Fideszben miért sírtok: a rohattszocik államdósság növeléséért, vagy a tizenharmadik fizetéséért.

Ugyanis az egyikből fizettük a másikat.

Mindkettőért sírni különösen röhejes. :-D :-D

Ja, a görögök azért állnak sokkal szarabbul, mert ott 18 havi bért osztottak a közszférának.

humanpolitika.hu/index.php/hr-hirek/10-kuelfoeld/2575-megdoebbent-juttatasok-18-havi-ber-es-extra-premiumok-a-goeroegoeknel
@Marós: Medgyessy más szempontból volt penge...Ő becsületes volt, orbánnal ellentétben.
Nézd meg a kitüntetéseiket, a nemzetköziket...
Ez mond valamit?
@Xfce: "A Fidesz a békemeneten akkora tömeget gyűjtött össze, amekkora még egy kontinens méretű országban is nagy szó lenne?"

Aha, és mindannyian spontán, saját költségükre mentek oda. Fasza.
@Xfce:

Busszal összehordani az közmilliárdokért lekenyerezetteket nem volt nagy mutatvány. Csizmadia főcivil úr 4 milliárd fölött uralkodik, és kénye kedve szerint osztja annak aki kiérdemli.

De legalább azt beszopta izomból, hogy utána neki kellett elmenni Ivascsenkóhoz kunyerálni, hogy néni kérem, nem gyarmat vót az, hanem Gyirmót, és szívesen visszatolatunk ám, ha teccik kérni.
@Marós: Nézd, én nem látok bele a boszorkánykonyhába, a magam paraszti esze szerint találgatok csak. Fogalmam sincs, mi lesz, de mindenkivel szemben lehet valami kifogást felhozni, bele lehet kötni ki,lehet csinálni. Valamiért elvállalni látszik ezt a nagy turházás tudatában is. Csak végigpörgette az eshetőségeit, mielőtt döntött.
@épészmérnök:

Bajnai önéletrajzában, mint közgazdásznak mi van igazán sikerként feltüntetve?

Mint miniszterelnök, megszerzett az IMF-től 20 milliárdot, ebből elköltött 13-15 milliárdot.
Viszont ellentételezésként megvonta a 13. havit, meg GYes, gyed stb..
Pro és kontra...
@Marós:

Bajnaiban az lehet a pláne - nem tudom csak gondolom - hogy használja az eszét, és ezért olyan roppant csöndes. A motiváció is meglehet benne, ha más nem is csak szimpla tenni akarás, mert megtehette volna, hogy eltűnik a tömegben és éli a üzletemberek szürke életét. Ha nem mozgatná valami akkor nem grundolja az alapítványát, nem áll ki a pódiumra, hogy "lehányják"...
@Marós: "Bajnai önéletrajzában, mint közgazdásznak mi van igazán sikerként feltüntetve?"

Nem az volt a kérdés, hogy mi volt sikerként feltüntetve az önéletrajzában, hanem az, hogy szakember-e?

Igen, szakember.

Gyenge próbálkozás volt.
@is: De milyen szép árja célokra megy is az: Gój motorosokra!!!
@Xfce: A sok hülye görög azt nem látja be, hogy MIÉRT él rosszabbul évről évre. Egész pontosan azt, hogy ha becsődöl az állam, AKKOR sokkal rosszabbul fognak élni, mint előtte. Olyat meg nem lehet játszani, hogy az Unió finanszírozza a b@romságaikat, és még kussoljon is hozzá...
Bolgárúr-féle "nyílt" levél, a nevem, címen leadva a TEK illetékes osztályán:

Kedves Ellenzék!
A fasz kivan veletek, alphától ómegháig!
A Janus-arcú mivoltotokra utalni nem túl szerencsés ebben a jelen tudathasadt állapototokban, mert akár erről, akár arról vizsgáljuk, Priaposz aránytalan mértékű függeléke jut eszébe rólatok a jobb sorsra érdemes választópolgárnak.

Két év telt el reménytelenségben, kerestük a kiutat merre indulhatnánk el a gigantikus szarhalmaz eltakarítása óhajának okán. Namostakkorjött, és feltette a kezét a kisdobos, de két nap leforgása alatt szembefosták az úttörők, meg a cserkészek is. Ezt így hogyan képzelitek? Mesterházy Majdénegyedül Attila, Schiffer Énmégegyedülebb András, Nanemnanemamillával Ferenc atyuskáink, ugyan mire bazíroztok? Szarban lesztek, ha ezt a metódust folytatjátok. Nektek már most a derekatokban jelentkezik a hajnali merevedés, pedig vannak erre preventív módszerek, hogyan lehet megőrizni az aktivitást, de nektek úgy látszik, csak a materiális javak birtoklására áll fel.
Sajnos el kell keserítselek benneteket, ez nem pusztán az én véleményem. Jelentős szavazóbázisnak számító tömeg foglal hasonló állást. Sok emberrel hoz össze a sors, aztán beszélgetünk rólatok. Ha így folytatjátok, kénytelenek lesztek a szívlapáttal közelebbi ismeretséget kötni, de mi ez ahhoz képest, amit mi fogunk szopni miattatok. Különös tekintettel rátok kedves LMP, mivel Ti nem partizánok vagytok akiket a Sváb-hegyi ellenállók pénzelnek, hanem belőlünk éltek. Megkaptátok a szavazóitoktól azt a küszöböt, aminek alapján most ott feszelegtek, ahol. Nem jár ez avval a felelősséggel, hogy cserébe tegyetek is valamit a bizalomért? A kérdés apropója az, hogy az eddigi pár megnyilvánulásotokon kívül (ami szimpatikusnak mondható), az ég-világon semmi többre nem voltatok képesek. Elnézve benneteket, nyilván nincsenek skrupulusaitok a tekintetben, hogy a beretválkozáshoz tükör is szükségeltetik, ráadásul az csak úgy „működik”, ha belenéztek. Ez nem lehet egyszerű feladat reggelenként, tehát ezért (meg azért is-mert a borbély házhoz jár ezen a szinten) összetörtétek mindet. Szóval a vizuális önkontroll mehet a kukába, amit nem láttok, az nincs is alapon? Még van esély, ha felébredtek. Ha nem, akkor Nektek lesz a legkevesebb jogotok megszólalni bármilyen ügyben/ tépni a szátokat akkor, ha marad Don Vittorio klánja.
Két év telt el reménytelenségben, kerestük a kiutat merre indulhatnánk el a gigantikus szarhalmaz eltakarítása óhajának okán, erre most itt tartunk. Akkor lennétek azok akiket támogatnék meggyőződésből, ha ezen a blogon csak arról beszélgetnénk, hogy a sztrapacska autentikus mivoltának szalonnapörccel újragondolt manifesztációjának, létjogosultsága van-e, a csülökisták által képviselt verzióval.
Ha ez lesz a legfőbb gondunk, és ezt Ti éritek el, szavazok. Rátok.

Addig/ezért viszont, el kellene kezdeni dolgozni, nem?
A mai nap, összefoglalva eddig:

Lesz, ami lesz! Ki kell menni a tüntire.
@Hertelendi:

Én inkább Charmeurnak tekintem. Kitüntetések engem speciál nem érdekelnek.Egy miniszterelnök csináljon pénzt, az a feladata..
@is: Ők kétmillióan voltak a Kossuth téren.Egymáson álltak - mert csak úgy lehetett ezt a számot kihozni , de ott voltak!! index.hu/velemeny/imho/kossuthter/ Lehet számolni
@Xfce: Ez meg lemaradt. A hülye spanyolok meg a 21% áfa miatt hisztiznek, amit szeptember elsején emeltek fel 18-ról...
@épészmérnök:

Jó, várunk 23-áig. Akkor eljön az igazság pillanata!
@Marós:

Bajnainak ott a nagy előnye, hogy:

a., úgy tűnik okosabb mint Feri
b., sok nagyságrenddel visszafogottabb mint Feri
c., és a legfontosabb, jóval kevesebben utálják mint Ferit...
@épészmérnök: "Orbán jogot végzett, és egy percig sem dolgozott a szakmájában, emiatt nem értékelhető mint szakember."

A parlamenti munka, a miniszterelnökség éppen úgy jogi munka mint a bíró vagy az ügyvéd munkálya.

"Bajnai közgazdász, és dolgozott a szakmában, van gyakorlata."

Ügyvezető igazgató, vezérigazgató-helyettes, vezérigazgató... igazgatósági tag, beruházási bizottságának tagja, igazgatóságának tagja, felügyelő bizottsági tagja, fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos...

Hát ebből nekem rohadtul nem jön le, hogy valahol foglalkozott volna közgazdaságtannal, hogy komolyabb szakmai tapasztalatakot szerzett volna, mint Orbán. Ezek éppen olyan kamu manager állások mintha a politikában nyomult volna.
@Xfce: Ha csak mások adta hitelből él jól, akkor be kell fejeznie. De te megtámogathatod őket önzetlenül: fogadj örökbe egy családot onnan, adj nekik 14 havit is!
@Marós: Igen! Csináljon pénzt! Csak ne magának és a haveroknak! És orbán?
@Xfce: A mi pénzünkből kifizetve. Szólj, ha rendezek viszontmenetet Varsóba - nem voltam még - vagy valami fáintos helyre sight seeinggel, megyek és hájpolok sosem látott és értett izéknek. Csak bólogatni kell a zséért? Megéri.
@Pipas: "ügyvéd munkálya."
Látod ezt fel sem hozom, pedig kéne.
Sajnos ez a magyar gyakorlat... a különböző tagságok...talán ez is elmúlik egyszer.
@Marós: Mert Medgyessynél még sokkal többet ígérgetett oda Orvbűn a kampányban. Ő is csak azt tudta volna tenni. Sőt tette is Medgyessyvel, hiszen szavazott a FideSS az osztogatásra.
@Hertelendi: Amikor vége lesz a feudalizmusnak. :(
@Hertelendi:

"Igen! Csináljon pénzt! Csak ne magának és a haveroknak! És orbán? "

Orbánnak és minden miniszterelnöknek , bárhol legyen és bárki legyen , csináljon pénzt.
Mindenki ezt várja tőle.
Ő az ügyvezető, csináljon pénzt..
Engem nem a duma érdekel. Nem lovagolok szavakon.
Ki, mit tud!!
@Pipas:

te el is hiszed ezeket a marhaságokat amiket le írsz?
@Marós: "Mint miniszterelnök, megszerzett az IMF-től 20 milliárdot, ebből elköltött 13-15 milliárdot."

Ööö, '08-ban volt az IMF-megállapodás, és akkor még nem Kordon volt a kormánynál.
@batka manó: Ha magas amiket mondok és nem érted, akkor szólj. :)
@a szív fészkei:

Szerintem Medgyessy egy charmeur volt, rendes ember, ezt használta ki Fecó és szépen megfúrta.

Medgyessy a retorikájával bukott meg. Nem tudom , miért nem tanulta meg azt. A retorika tanulható. Jó, vannak született, jó retorikások. Elismerem, de egy miniszterelnöknek nem lehet annyit hibázni..mint amennyit ő ejtett.
@Pipas: Jogi munka?? Szépen hozza is a jogi karra a szégyent!
@King of Shadows:

Világos! de azt a hitelt már együtt csinálták
@Pipas: "kamu manager állások "

Aha. Igazgatónak, menedzsernek lenni nem munka, nem gazdasággal való foglalkozás.

Hanem micsoda?
@King of Shadows: "Miután az SZDSZ kilépett a koalícióból, 2008. május 15-étől a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át."
@épészmérnök: Csináltál már ilyesmit? Láttad hogyan csinálják? Politikus állás...
@Pipas: angyalka, most befejeztem, tahótlanítlak. Ennyi hülyeség nekem szombat estére túlzás.
"Pedig konkrétan összesen annyit tudunk, hogy Bajnai Gordon a Milla tüntetésen bejelenti visszatérését, és Juhász Péterék egyesületi formát adtak az eddig faszbúkcsoportként létező Millának. Minden más csak találgatás. Ez az apróság viszont szemmel láthatóan senkit nem zavar. Gyurcsány megkezdte a finnyogást, majd jött utána a kórus. "
Kedves Fabius!
Amikor így, a fent idézett módón értékeli valaki a dolgokat ahelyett, hogy jobban idézne az ATV-ben elhangzott riportból (atv.hu/cikk/video-20121008_gyurcsany_a_milla_tobbet_art_mint_hasznal
), akkor sikerülhet így egy félreértelmezett helyzetkép felvázolása.
Gy.F. azt mondta, hogy Bajnainak és csapatának a kidolgozott programja legjobban a DK programjához hasonlít. Gy.F. szívesen látná Bajnait miniszterelnökként 2014-ben.
Akkor kivel is van a probléma? Ott elmondta, hogy a Milla vezetője úgy tekint az MSZP-re és a DK-ra, mint anak a 22 évnek a politikusaira, akikkel semmiféle közösséget nem vállalhatnak. De valószínű, hogy Juhász úr tud számolni, s azt a 100 014 taggal bíró Millát kellene összehasonlítania az MSZP közel 1000000-s szimpatizáns táborával, illetve a DK közel 200000-s szimpatizáns táborával. Juhász, mivel tud számolni, ezért most egy kicsit többnek szeretne látszani, ezért azt kommunikálja, hogy az MSZP és a DK szimpatizánsok menjenek ki a Milla tüntetésére,ezzel növelve a megmozduláson résztvevők létszámát, de azért, hogy ne látszódjon, ki melyik párttal szimpatizál, azért ne hozzanak magukkal pártzászlót, vagy jelvényt. Ezzel akarja Juhász úr fényesíteni magát és a Millát. Megjegyzem, hogy valószínű Gy.F. is járt már kinn Millás tüntetésen, s ő is tapasztalta azt, amit sok ismerősöm, és az ATV-s riportban éppen erről a jelenségről beszélt. Ez a jelenség pedig az, hogy csak tagadás van, előre mutató akcióterv, vagy program nincs, az elégedetlen tüntetőknek a demonstráción elmondják, hogy mi nem tetszik, majd közlik vele, hogy ugyan, most vége a demonstrációnak, mindenki békével menjen haza, s az itt hallottakat beszélje meg otthon barátaival. (Vagyis ez olyan, mint a sarki "K" felizgatja a kuncsaftot, majd mikor az nagy hévvel elkezdené az "action-t", akkor a "K" közli vele, hogy innentől csináld magad, masztizz egyedül). Ez a tüntetők félrevezetése, elkedvetlenítése, amire Gy.F. a riportban felhívta a figyelmet.
Véleményem szerint ha a Milla szeretne vállalkozni az "ernyőszervezet" szerepére, amely alatt az összefogás megvalósul, akkor nem biztos, hogy az a járható út, hogy a többi párt vezetését lefikázzuk és közben a szimpatizánsait megpróbáljuk lenyúlni.
Bajnai visszatérése üdvözlendő dolog, és meg tudom érteni, ha Bajnai nem akar pl. az MSZP alatt masírozni, hisz 2009-ben úgy kellett megzsarolnia az MSZP frakciót, hogy feltétel nélkül támogassák, vagy előre hozott választások lesznek. A "kiszivárgott" kétpárti politikai mezőt kívánó, akár "populista hazudozást" is felvállalni kívánó MSZP vezetés esetén szerencsésebb lenne, ha nem lenne az ernyőszervezet vezető ereje. De racionalitás, hogy nem hagyható ki az összefogásból.
Visszatérve a fanyalgásra, a DK a Milla megnyilvánulásai miatt emeli fel a szavát. Az MSZP-nél a kiszivárgott kétpárti parlamentarizmus, illetve az MSZP vezetésének a tisztánlátásában lévő hiányosság, hozza azt a vélekedést, hogy megpróbálnák saját pártemberrel összehozni az Orbánváltó összefogást. Véleményem szerint ez nem fog nekik sikerülni. A felsorolt pártok és egyesületek közül az LMP-nek, az MSZP-nek és a Milla vezetésének kellene felébrednie, mert elgondolásuk némely része tévút.
@épészmérnök: Biztos Simicska is csak marháskodik meg Csányi bácsi is igazgatóként, vezető menedzserként. Ez tényleg nem komoly, amúgy is Orvbűnnek Simicska írja a kottát, amiből mindent danol. Ha nem épp a fehérvári huszárhágást énekli, na az ő saját maga, valóban. Szakértelem, bolsevik trükk.
@Marós: @Pipas: Ahogy vesszük. Az IMF tárgyalásokat nem ő vezette, és nem is ő állapodott meg velük (legalábbis úgy tudom).
@a szív fészkei: "Jogi munka?? Szépen hozza is a jogi karra a szégyent!"

Ezzel mondjuk nagyjából egyet is értek.
@a szív fészkei: ez a srác, meg a Marós nekem tüzes szívű (bocs) ifjúkommunistának tűnnek, de lehetnek jobbikosok is. A szakértelem náluk, ugyi, nem bolsevista, hanem kapitalista trükk. A tőkések pénzeszsákon ülnek, szemük helyén dollárjel, a bankárok pediglen szivaroznak.
@King of Shadows: "Ahogy vesszük. Az IMF tárgyalásokat nem ő vezette, és nem is ő állapodott meg velük (legalábbis úgy tudom). "

Ez így igaz. Valami olyasmit is mondott, hogy az IMF megállapodás nem megoldás, hanem csak időnyerés és ebben szerintem igaza is volt.

A kérdés persze az, hogy mennyi szerepe volt abban, hogy az országot az IMF-nek kellett megmentenie. Szerintem ő is felelős, sokan azt gondolják, hogy nem. Az persze biztos, hogy vannak nagyobb felelősök is ebben a kérdésben...

A másik nagy kérdés Bajnai kapcsán még az, hogy mennyit tett, mit ért el. Véleményem szerint semmit. :(
@Fabius: Lehet. De azért maga a párt eleve mindig is egy olyan formáció volt, ahol több érdekcsoportra oszlottak az emberek. Képzeld el őket úgy mint egy kicsi Parlamentet, több párttal. A Gyurcsány csapat nem volt 2/3-ban jelen a pártban, és mivel demokrataként vezette azt, így bizony nagyon nehéz volt bármit átverekedni az MSZP-n. A DK pont ezért vált le. Jelenleg az MSZP ugyanígy viselkedik, csak Atis mint már tegnap említettem, némileg áttért az orbáni módszerre,így valóban hatékonyabbak. Csak nekem ez már nem tetszik, mivel alapvetően szociális beállítottságú vagyok, de ugyanakkor a demokrata is. Szóval ha belegondolsz nem is volt olyan könnyű Ferinek. Főképp, hogy ha belegondolsz, a pártban volt egy olyan csoport amelyik olyan elvetemült volt, hogy még a párt sorsával sem törődve mélyen mocsok módon árulta el saját pártja és kormánya fejét. Egy ilyen párton belüli csoporttal pedig senki nem tud semmit kezdeni. Bajnai is csak azért, mert addigra már rájöttek, hogy a saját sorsukat is elkaszálták ezzel, és próbálták menteni a menthetőt. Remélhetőleg Gordon van olyan okos, hogy messziről kerüli az MSZP-t, mert bízni soha nem bízhat bennük, amint ezt a felvázolt példa mutatja.
@dogbakszi: Sajátos érvelés az, hogy régebben történteket vetsz a Milla szemére, miközben éppen most haladják meg a régi koncepciójukat, és lépnek előbbre.

Meg vagy te sértődve valamiért?
Szép estét mindenkinek!

A poszt és a mai nap hsz-ei olvastán először is köszönetemet szeretném kifejezni azon kommentelők felé, akiknek többségét még nem láthattam itt eddig, s akik "érdekes" teóriákat, vélt összefüggéseket, állításokat fogalmaztak meg több témában is.

Ezen hsz-ek sugallt mondandójának egy részéről eddig is konkrétan tudtam, más részéről pedig sejtettem, hogy faszságok, vagyis hiányos/célorientáltan szelektált/rosszindulatú összefüggésben tálalt kamuk, de midőn a nálam jóval tájékozottabb "törzstagok" akár fejből, akár némi tájékozódás után tényekkel, számokkal egészítették ki és értelmezték át/cáfolták meg a fent említett kommenteket, már jelentősen szélesedtek a konkrét ismereteim sok témával kapcsolatban.

Ezért hát köszönöm a számomra felvilágosító folyamatokat generáló kommentelőknek, hogy arra inspirálták a "törzstagokat", tényeket írjanak le állításaik ellenpontjaként.

A poszthoz:
Lényegét tekintve egyetértek a mondandóval, viszont az valóban támadható része Fabius okfejtésének, amikor egy párt tagjait/mozgósítható szimpatizánsait és egy FB oldal lájkolóit azonos kategóriába teszi.
Nem azok.

Mariann19 felé fejezem ki mélységes elismerésemet és tiszteletemet precíz, higgadt, lényegre és tényekre koncentráló érvelése okán, ami véletlenül sem hagyja, hogy esetleges vitatársa elvigye valamilyen más téma irányába az eredeti felvetést.

Alapból a kulturált és érv-orientált érvelés híve vagyok, ám ha egy tahó berúgja a kocsma ajtaját, böffent egy qrva nagyot, aztán lebasz, hogy miért is nem köszöntem neki előre, akkor eme (ner?)társunkra vonatkozólag az adekvát cselekvés szerintem (is) a születés előtti állapotba való visszakívánása a kedves mamájába, akivel kapcsolatban alapos gyanú merült fel teste pénzért való áruba
bocsátásával kapcsolatban.

Asszem ezt túlfinomkodtam: szóval egyszerűbben: menj te a qrva anyádba!

Mert hogy klasszikust idézzek: sárkány ellen sárkányfű! :o)

Még annyit: a napi élvek csúcspontja szubjektíve az volt, mikor az árja VW frankósága vs. Tesco zsidajos lenyúlása című felvetés bontakozott ki.

Agyamat dobáltam. :o)
@Fabius: na ezért vagy hiteles. Bár ennyi értelem lenne sok mindenkiben.
@Pipas: Sok mindent nem tudott csinálni, mert az akkori Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium hatásköre eléggé korlátozott volt. Tehát inkább csavar volt a gépezetben, mint döntéshozó.
@épészmérnök: Dehogy vagyok megsértődve, csak reálisan szemlélem a történteket. Hogy most a Milla és Juhász éppen mit halad meg, azt nem tudhatom, de még a napokban is ugyanazt a szöveget nyomta..., akkr meg mi változott?

Kónya ezt tisztességesen kommunikálta az ATV-ben, ebből adódóan én inkább néznék egy Kónya vezette Szolidaritást ernyőszervezetnek, mint a Millát, épp a megnyilvánulások miatt.
@King of Shadows: Lehet. De azért valamekkora tekintélye csak volt, ha egyszer miniszterelnök lett belőle. Nem emlékszem, hogy felemelte volna a szavát. Szóval *valamekkora* felelőssége volt.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Na, most elmagyarázok valamit, mert ha a trollok hadilábon állnak az értő olvasással azt kiröhögöm, de mikor azok nem értik akiknek szól, az baj.

"Lényegét tekintve egyetértek a mondandóval, viszont az valóban támadható része Fabius okfejtésének, amikor egy párt tagjait/mozgósítható szimpatizánsait és egy FB oldal lájkolóit azonos kategóriába teszi."

Mikor egy bekezdés úgy kezdődik, hogy: "a kizárólag választási matekban gondolkodni képes baloldali erők elővették a kiskezüket, és az ujjacskákkal balettozva összeadták ami SZERINTÜK összetartozik: - és a bekezdés további része ezt a szerintük gondolatsort taglalja Bajnai és Juhász megítélésén keresztül a létszámbizniszig, akkor az azt jelenti nem én gondolom így.

Hogy honnan tudom én, hogy ők ezt így gondolják? Onnan, hogy elempés és szocialista politikus szájából is hallottam a saját fülemmel elhangozni például a létszámfélelmet.
@Xfce:
Ha megint elvesz egy havi fizut?

Orbán nyilatkozta a nyugati sajtónak (bocs, jövök egy linkkel) még 2010-ben, hogy a magyarok megértették, hogy a válságkezelés érdekében le kell mondaniuk 1 havi jövedelmükről. Itthon akkor is, azóta is a "nemazemberekfizetikmeg" duma megy. Miről beszélsz?

Akik a legkeményebben melóznak, már a műszakpótlékokon buknak 1 hó/évet. A többin felül.

Ám nem is ez a bosszantó, hanem az, hogy a mai napig mantrázzák, hogy nem. De.
@Pipas: Én úgy emlékszem, csak azután lett belőle kormányfő, hogy már mindenki (de tényleg min-den-ki!) visszautasította a felkérést, és akkor is csak azért, mert különben előrehozott választásokat kellett volna tartani.

Szerintem miniszterként azt ő is tudta, hogy ha tiltakozik, elmozdítják aztán pont. Mellesleg be is csődöltünk volna az IMF nélkül...
@a szív fészkei:
Anya...))
Inkább menjünk Barcelonába, nekem nincs bajom a zsescsemzsebemmel, de Gaudit inkább szeretem. De télleg...
@King of Shadows: Nem az volt a baj, hogy felvettük az IMF hitelt, hanem az, hogy eljutottunk odáig, hogy fel kellett venni.

Másrészt "2008. május 15-étől a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át", ha pedig egy miniszter nem mer szólni, akkor le kellene lépnie.
@lbm-NERtárs -):

Khmm. Gyurcsány még 2009-ben is az egyetlen jelölt volt az MSZP elnökségéért.

www.origo.hu/itthon/20090306-gyurcsany-ferenc-lett-az-mszp-egyetlen-elnokjeloltje.html

Annak a pártelnöknek, akit egy párt kongresszusa ekkora mértékben támogat mindenképpen gyengesége, ha egy bármilyen csoportocska ki tudja húzni rántani a lába alól a talajt. Puccslacinak meg simán ment.
@épészmérnök:
's a szivarot a meztelen combjukon sodorgyák a lányok... "csengetett Mylord?"-ból. Ja, ezt Csekk bírja, hol van?
@dogbakszi: munkamegosztás van. A Milla képes tüntetések logisztikai lebonyolítására, és a fővárosi középosztály, értelmiség megszólítására.
A Szolidaritás pedig tele van bámulatos személyes exisztenciális rizikót vállaló, önfeláldozóan hajtó aktivistákkal, akik kevesebb mint egy év alatt országos szervezetet hoztak létre.
Mindkettőre szükség van, és szükség van vezetőkre is.
@Pipas: "Nem az volt a baj, hogy felvettük az IMF hitelt, hanem az, hogy eljutottunk odáig, hogy fel kellett venni."

Így van. De az azért érdekes lenne, ha mondjuk az egészségügy miniszter pampogna bele az oktatáspolitikába.

"Másrészt "2008. május 15-étől a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át", ha pedig egy miniszter nem mer szólni, akkor le kellene lépnie."

Igen, ezt benéztem. De akkor már kész helyzet volt, és neki ott is csak a tűzoltás maradt. És miniszterként nem irányíthatta úgy a kormánypolitikát, mint miniszterelnökként.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Látod, hogy minden mindennel összefüggés ennek kapcsán miket tudhatsz meg! Csupa létfontosságút. Mos tmár rajtad áll, melyik céget boldogítod, ezentúl nem szólhatsz, hogy jaj nem tudtam... Bár az Aldinál - olvashattad - támadt kis bizonytalanság, amikor a CBA-t verte le árban.
@Knósszosz: Boldogan, szeretem azt a helyet nagyon. A Santa Eulália libáit is.:-DD

Addig is lássál szépséget: www.femina.hu/hazai_sztar/jakabos_zsuzsanna_meztelenul
@Fabius: A Lacánl azért volt valami, ami más csoportocskáknál meg Gyurcsánynál nem: a ládikafia kulcsa.

Most kinél van?
Jó estét! Nem unatkoztatok, látom volt felhozatal trollocskákból is. :)
Csak most olvasgattam bele, de volt kreténből egy adagotok...
Amúgy olvasta valaki Michael blogját?

michaelknight.blog.hu/2012/10/12/igazsagszerumot_itattak_berlinben_viktorral

Megtalálták őt is!

Marhára ráértetek, a szolgálatos trollokkal együtt. Senki nem dolgozott, csak én ma is? Dögök... :D
@a szív fészkei: megnéztem a mandineren. Sok kislányt meghágtak - bömböli miniszterelnökünk. Vajon a saját kislányaira gondolt közben?
@King of Shadows: Igen, én sem gondolnám, hogy Bajnai lenne a felelős az egész korszak gazdaságpolitikájáért. Sőt, azt sem hinném, hogy egyáltalán meg tudnám becsülni, hogy mennyi szerepe volt. Sok nagyon kemény játékos volt még arrafelé, nem is hinném, hogy mind egyáltalán ismerjük mindet. :(

De azért Bajnait gáncstalan lovagnak és zseni szakembernek tartani csak azért, mert abban az egy évben, amikor éppen miniszterelnök volt éppen emelkedőben volt a világgazdaság meg ki volt stafírozva a magyar gazdaság 20 milliárd euróval, nos az azért szintén tévedés lenne. Tett megszorításokat, nagy ügy, abban a Fidesz is baromi jó. :(
@a szív fészkei:
Tudtam, hogy valami beugratás lesz a dologban! :(
Bocs, de tegnap a legfaszább volt Szőcs Gejza öntökön rúgása.
Megenscsak Bolgárúr műsorába hangzott el.
Ugye, nem volt az ámerikai költő ínyére, elfogadni a magyar elismerést a Pen club részéről. Tájékozódott a díjról, oszt úgy döntött, hogy ahol összeszarozzák a sajtószabadságot, onnan neki nem köll elismerés. Komenista tetű ez is, vagy csak karakán? Jött a kérdés Géza felé: „ez azért nem kínos nekünk, Magyaroknak?”
Válasz:
„Ez inkább neki kínos(!!), mert ugye...” és balbalablablabla…
Aztán jött Prőhle Gergely is… K.O.
Na, ezt ugye nem kell kommentálni?
@épészmérnök:
"A Milla képes tüntetések logisztikai lebonyolítására, és a fővárosi középosztály, értelmiség megszólítására"
...ha a Millának a fővárosból az a 100014 szimpatizánsa van, akkor bellátható, hogy vidéken is kellene az ügyön egy kicsit dolgozniuk...
Azt azért be kell látni, hogy még a Milla mellé felsorakozó Szolidaritással együtt is kevés a megszólított választó, ennél többre lenne szükség.
Persze el kell dönteni, a Millánál is, hogy ilyen megnyilvánulásokkal bíró vezetéssel akarnak-e összefogásra buzdítani...
...Csak ahhoz, hogy legyen érdemben összefogás, akkor úgy kellene kommunikálnia a Millának, mint ahogy Kónya teszi. Ha ezen Juhász nem tud változtatni, akkor nem fog létrejönni az elegendő szavazót tömörítő összefogás. Elegendő szavazó azért szükséges, mert a demokratikus rendszert előbb vissza kell állítani, s csak utána tudnak bármit is csinálni az Orbánváltók.
Juhász Pétert semennyire sem ismerem.

A Milla elképzeléseiben is vannak bizonytalanságok, kérdőjelek számomra.

És azt sem lehet tudni, mi lesz belőlük.

Ám én sem márciusban, sem előtte NEM azért mentem ki az általuk, pontosabban a Milla által szervezett tüntetésekre, mert Milla-fan lennék!

Hanem azért mentem, mert napról_napra növekvő dagály volt/van a hócipőmben, látom mit művelnek a "t." mostaniak, és az aktuális országgyűlési pártokkal bármennyire is szerettem volna, de nem tudtam, és nem tudok most sem túlzottan szimpatizálni!

Bajnai megjelenésének, visszatérésének örülök, mert ESÉLYT látok benne, hogy a jelenlegi, minden korábbi kormányzást alulmúló őrület megváltozhat.

Ennek Bajnai vagy meg fog felelni, vagy nem.

Nem megváltónak gondolom, hanem olyan embernek, aki alapja lehet az összefogásnak.

De akkor is elmentem volna az október 23.-i tüntetésre, ha Bajnai nem beszélt volna ott.
@épészmérnök:
Biztos, hisz "nagy formátumú, előre látó politikus".
Legfeljebb mi leszünk gondban, a sok hozomány miatt, az a rengeteg birtok, meg pénz, amivel ki kell majd stafírozni mindenkit...
@épészmérnök: Azok meghágóit rendesen kitapétázza földdel.
@dogbakszi: a Milla két különböző dolog. Egyrészt az FB oldalon lévő szimpatizánsok, akik természetesen nem csak pestiek. Másrészt a kemény mag, akik a tüntetéseket szokták szervezni, ők igen.
@Knósszosz:
Te, én egy csomó olyan agysorvadásos baromról el is hiszem, hogy ez tetszik nekik és élvezik is Szőcs szavait. El is hiszik.
Egyébként Fabiussal értek egyet, a kis pamfletjével (azok a gifek ne lennének!!!), apránként már én is unom... :D
@dogbakszi: "a Milla mellé felsorakozó Szolidaritással együtt is kevés a megszólított választó, ennél többre lenne szükség."

Ez nyilvánvaló, de talán ne azokon kérjük számon, akik eddig is cselekedtek, kockáztattak.
@a szív fészkei:
Ebből is látszik, nem érted!
Unortodoxul kell nézned.
Olyan izéke tudsz lenni! NER, izé, nyóccév, meg hasonlók.
@Fabius: egyébként, te eléggé ott vagy ezekben a dolgokban, és engem nagyon érdekelne van-e sejtésed ki volt az a három szemét amelyikről Feri beszélt a múltkor a tv-ben, bár neveket nem mondott. (ezek szivárogtattak öszödi beszédet) Egyáltalán lehet ezt tudni?
Bajnai most olyan a szociknak, mint a németek csodafegyvere a világháború utolsó szakaszában. Reménysugár a csüggedőknek, de aztán jön a bukta.
@Pipas:

"Sok nagyon kemény játékos volt még arrafelé, nem is hinném, hogy mind egyáltalán ismerjük mindet. :(

De azért Bajnait gáncstalan lovagnak és zseni szakembernek tartani csak azért, mert abban az egy évben, amikor éppen miniszterelnök volt éppen emelkedőben volt a világgazdaság meg ki volt stafírozva a magyar gazdaság 20 milliárd euróval, nos az azért szintén tévedés lenne."

Ezt korrekt megfogalmazásnak tartom.

Sem gáncstalan lovagként, sem zseniként nem tekintek Bajnaira.
De a jelenleg szóba jöhető kínálatból már többen bebizonyították az alkalmatlanságukat!

Hogy neki "csak szerencséje" volt-e, vagy tud-e valamit, azon bárki elmorfondírozhat.
Véleményes.

Gyurcsánynál és főleg Orbánnál viszont megtapasztalhattuk/juk, hová jutottunk velük!

És nekem sem Schiffer, sem Mesterházy - Vonáról nem is beszélve! - nem jelent alternatívát minielnökjelöltként.
@lbm-NERtárs -):

Pletykának sok mindent, de biztosan csak azok tudnak akiknek a kezébe adták a felvételt. Nekem a Puch - Szili - Szanyi hármas a leghihetőbb a hallott variációkból.
@a szív fészkei:
Nekünk viszont Hofink-:)))
Na, azt múlják felül! NERöhögtessenek mán!
@lbm-NERtárs -): Célozgat, tavaly konkrétan kimondta egy nagygyűlésen, hogy ez puccs volt ellene. Érdekes lenne végre tisztán látni, megérdemelnénk: de ugye a Mesterházynak átadott boríték, melyben e nevek voltak, felolvasás nélkül szemétbe, előtte eltépésre kerültek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Kedves kolléga (ha szabad magát így aposztrofálnom), először tekintse meg ezt:
www.csakajosor.hu/index.php
Aztán igen, az agysorvadtakból ki vagyunk tömve rendesen. Nem?
@koksz:
Mint Siklgruber úrnak?
Vagy mire gondolsz?
@a szív fészkei: hát igen. És a mérgem azért nem múlik, mert én aztán nem a Ferit sajnálom, (elvan ő, nem szorul sajnálatra), hanem azt nem tudom megbocsájtani, hogy ennek az egésznek hatalmas befolyása volt arra, ami most történik. Mocsákék szemétsége miatt tudott kormányra kerülni 2/3-al a fityesz. A 2/3! az bánt, mert még csak nem is az hogy a fidesz, hanem az hogy ekkora mértékben. És ez annak a három embernek a bűne, mert olyat adtak vekkerviki kezébe, amivel simán hisztériát kelthetett, és megalapíthatta, a kis diktatúráját.
@Knósszosz:
NA elmész ám TE a búbánatos f... francba! :)
Végighajtottam a napot. Erre ilyen söröcskéket linkelgetsz nekem? Te, te, te.... NERrenforradalmár! Ezért majd még... :((
@King of Shadows:

Most már mindegy. Az adósságot így is, úgy is, de vissza kell perkálni.
A legjobban a korábbi évek bankkonszolidációra elherdált milliárdokat sajnálom, és a MNB bécsi buktáját.5000.milliárd HUF-unk bánja.

Nemzetgazdaságunk kb 80 % -on áll 1998-hoz viszonyítva.
Ebből következik, hogy a privatizáció ( és nem a reprivatizáció) következtében a vagyon rossz kezekbe jutott. Az új tulajdonosok nem tudják jó hatásfokkal működtetni a vagyont.
Megszerezni könnyű olt, de működtetni már nem nincs tehetségük hozzá.
Jó rosszak legyetek, aluka nekem...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Így van. Valaki olyat kellene választani, aki még nem égett (nagyon) le. Ilyet azonban nem könnyű találni.

A Vona pl. nem égett le, nagyjából az egész Jobbik még nem volt a hatalom közeléb... viszont nem akarok kilépni az EU-ból, nem akarok az oroszokhoz közeledni. Éltem olyan korban, az sem tetszett. Azt sem akarom, hogy az egyház elintézze a sorsomat, nem vagyok vallásos.

A baloldaliság is távol áll tőlem, főleg, ha valami eszement okból kifolyólag tipikus multimilliomos kapitalisták irányítják. :) Bajnai viszont elég sok balos kapcsolattal rendelkezik.
@a szív fészkei:

"Ez a gáncstalan lovag valami össznépi mánia!"

Héhahó, ne piszkájjá' má', na! :o)

Idéztem a gáncsmentesség elvárását!
Fabius is tette a posztjában: idézett.
Belékötöttem, oszt hogy rútul jártam: igaza lett.

Itthonság szocializálódtam, ezért képzelheted, milyen jelentős jellemfejlődésen volt szükséges keresztül mennem, hogy nyilvánosan elismerjem: tévedtem.

Konklúzió: kötözköggyé' azzal, aki ezt írta! :o)
Magyarországon nem trendi ilyesmit mondani. :o)
@saravad:

Megértettük, megértettük, de nem fogadtuk el. Azóta sem..
@Marós: "Az új tulajdonosok nem tudják jó hatásfokkal működtetni a vagyont. "

Hát ebben nem vagyok teljesen biztos. Részben jól működtetik, csak nem akarnak ide adózni, részben pedig az az érdekük, hogy lehúzzák a rolót. És harmadik okként ott a világ változása, ahogy húz el mellettünk a világ azonos vezetés mellett is folyamatosan vesztünk a versenyképességünkből.
@Fabius: Ezt azért jó tudni... Akkor szanyi most baromira haragudhat rám, mivel én még véletlenül sem sejtettem, hogy felmerült a neve ebben az ügyben, ellenben a blogjára betettem egy neki és az mszp-nek szóló posztom linkjét, melyben épp azt hánytam csúnyán a szemükre, hogy elárulta a párt saját vezetőjét... na most sűrűn nézegetik onnan a nertárs blogot ... Én mekkora egy barom vagyok!... de tényleg nem sejtettem. Na mindegy. :-)
"A “van mit finomítani a földpályázatokon” kijelentés még csak a kezdet volt, aztán a képviselő egészen váratlanul rajt-cél győzelemmel megnyerte a rögtönzött "hogyan mondjuk azt lényegében ugyanazt, mint Ángyán József úgy, hogy közben Orbán Viktor mosolyogjon ránk"-versenyt a következőkkel: “Le kellene ülni beszélgetni a nagybirtokosokkal, arról, hogy bár érvényes szerződéseik vannak, de azért a létüket nem veszélyeztetve, hogyan segíthetnének mégis abban, hogy a fiataloknak szánt földalap bővíthető legyen.”

Rájöttek csudálatosék, hogy a földosztást beszopták. Csuhaj. Érdekes lesz nézni ahogy Mészáros Lőrinc lemond a földjeiről. Muhaha.
@Pipas:

Elárulom: ha feltétlenül oldalakban kellene gondolkozni, akkor inkább baloldalinak tartom magamat.

Azért vettem ezt előre, hogy hitelesebben írhassam le: szerintem ma nem az oldalak mentén kellene a következő kormány és vezetője alkalmasságát keresni!

Nekem a közeljövőben nagyon megfelelne akár egy jobboldali beállítottságú vezető/kormány is, ha legalább alaphangon le tudnám neki(k) hinni - és persze nem a nagyon átlátszó ígérgetésekről, parasztvakításokról beszélek! -, hogy ALKALMASAK az ország vezetésére!

Mert az én szememben mind a bal-, mind a jobboldal lejáratta magát a jelenlegi és közelmúltbeli formájában!

Igen, ilyen szerény igényű vagyok: legalább értsenek ahhoz, amire vállalkoznak, és legalább próbáljanak tényleg valamennyiünkért, az országért tenni!

Tudod, mikor kezdenék el avval foglalkozni komolyabban, hogy milyen oldal kormányoz?
Ha mind a bal-, mind a jobboldalon lennének olyanok, akikről ezt el is tudom hinni!

Na AKKOR valószínű, hogy az alapvető politikai értékrendem szempont lenne a döntésemben!

Hol vagyunk ettől...? :o(
@Fabius: Már amennyire azok a ő földjei mind. Van olyan fogalom, hogy néger avagy stróman. Tán még a ripityomos tiszta romlatlan vidéken is.
@lbm-NERtárs -): Inkább azt kéne kiszaszerolni ebben a hatéves bújócskában, kinek a neve nem merülhetett fel semmi körülmények közt!
@lbm-NERtárs -):

Mondom ahogy van: engem marhára nem érdekel melyik párt melyik jóelvtársa éppen mit szól a róla alkotott véleményemhez. Ragaszkodom ahhoz a képzethez, hogy egy demokráciában véleményszabadság van, ahol én azt és úgy mondhatom amit és ahogy gondolok. A Btk-Ptk betartásával.

Ragaszkodom ahhoz a klasszikus szereposztáshoz is, hogy én vagyok a választó ők meg a politikusok, akik értem vannak. Ha bajunk van egymással akkor nem az én dolgom az ő kegyeiket keresni, hanem az övéké a róluk alkotott képet valamivel befolyásolni. Vagy kussolni :-)
@a szív fészkei:

Na jó, gyónok: 43-as lábam van! :o)

Ám ne is kérdezz tovább, több coming out-ot nem terveztem ma estére. :o)

Egyébként igazad van: itt tényleg nagy bátorságra volt szükségem, hogy ezekről valljak. :o)))
@Knósszosz: én én mán meg se nézhetem a jó söröket??? Örök harag!
@lbm-NERtárs -): "És ez annak a három embernek a bűne, mert olyat adtak vekkerviki kezébe, amivel simán hisztériát kelthetett, és megalapíthatta, a kis diktatúráját. "

Ez egy történelmi bűn volt. Egy ilyen árulás nem mindennapi.
@Fabius: Már tiszta kommuna, annyira egybe vannak. ;-D Szeretem, amikor az aggályos jogász szarik az a előírásokra. Lásd Cinege utcai ház papírjait is...
@épészmérnök: Stúdió hangminőségben, pontosan leszállítva, szerintem meg is beszélve, hogy mire kell ez neki. Ergo tényleg puccskísérlet volt.

Még az is lehet, hogy irányítottan terelték Gyurcsányt efelé a kurvaországozós bazmegelős konfesszió felé, miért is ne?
@a szív fészkei: Nem emlékszel, melyik szoci motyogott olyasmit, hogy a haza érdekében akár nagykoalició is elképzelhető a fidesszel?
Aztán most meg az is tenyérrel bele a szarba, hogy: „nem eladó a magyar főd”
Persze…
Szóval, miért csak szaros lőrincek vehetnek/nyerhetnek hektárokat szarásig?
Szerencsétlen Ángyánnak nincs egy nyugodt éjszakája, ha nem is fizikai értelemben, de ki fogják nyírni.
@Knósszosz: Valamiért csak nem nyírták még ki. A kérdés, miért jegelik?
@épészmérnök:

Először Suchmann mondta, majd Molnár Zsolt rátromfolt, hogy nem is azt mondta, csak azt mondta végeső esetben jó lenne :-D
@Knósszosz: egy választási koalicióban prímán elfér egy parasztpárt.
@épészmérnök:
Most ne csináld mán, a linket Te is bekattinthatod. Amúgy meg mitől lennénk harrach-ban?
Ja, Tőle esetleg...
@a szív fészkei: Ha gy zsidó hülye, nagyon hülye. Vagy nyomós oka van erre, hogy ilyen hülyének látszódjék.
@a szív fészkei:

A Czinege utcai háznál sem az érdekes, hogy szabályt szeg, hanem az, hogy még nem íratta át azt a szabályt :-D
@Fabius: és melyik az a szoci, amelyik már nem szoci, és Orbánnal parolázott a közelmúltban?
@Fabius: Ja tényleg, talán nem veszi komolyan annyira az átlátszót meg Ferenczit.
@épészmérnök: A
Benedek Fülöp volt államtitkár a Gráfnál, aki meg is vádoltak valamivel. Ott vigyorgott Csányinál fizuért.
@Knósszosz: különben is, itt a tavasz, ilyenkor nosztalgiázás van, megdörgölöm a dzsinnes üveget, töltök a tonikhoz, és soooook szép fényes szájjeget belé...
@a szív fészkei: ez se rossz, de nem volt belsős. Próbálkozz még :-)
@épészmérnök:

Csintalan Sanyikára gondolsz?
@a szív fészkei:

Ángyánt veszi komolyan. Egy államtitkárra nem lehet rálegyinteni, hogy áh, szocibérenc újságíró.

Jóskabá ráadásul meglehetősen vehemens, és kurvára be van rágva.
@Fabius: Lám, a hálátlan utókor...

Hát Szily Katika, ki más?
@a szív fészkei:
Gecikínos lenne az ismert szarházi specifikációk alapján, csak úgy szanzsé kibaszni. Kussolunk, lapítunk mint süket disznó a búzába' aztán majd lesz valami.
Viktorosch taktika. Ha a többség beszopja, akkor baszhatjuk.
Én tépem a szám az ismerőseim körében, hogy ezt NE! Nem kell különösebben agitálnom, azt mondják: menjen az anyjába!
Ennek a gyökérnek nem csak a Századvég "kutatásait" kellene böngészni, hbanem kimenni a Lehel-piacra. Na, ott megkapná azt az értékelést, ami a valóság. Pofába, bele egyenesen. Ő soha.
@épészmérnök:
Ez az!
Légy epikureista, mert a többi szarság nem számít nagyon! Egyé-igyá-b szá,s'fényre derülsz.
Tök egyet értek...
@épészmérnök: Nem vagyok én bennfentes, írtam. Ez a rosszarcút láttam Csányinál jól tartva. Ja, hát azt a nőt soha nem bírtam. Parolázzon. Már amikor elnök akart lenni, eléggé gyanús lett.
@épészmérnök:

Szili se a kedvencem, de szerintem az a parolát most benézted.

Úgy beszopatta Orbánékat az alkotmányozással, hogy egy hétig röhögtem Viktor megnyúlt csalódott pofáján :-D

Elhitette velük, hogy ő most tényleg. Adja nevét, konzultál, Szájerrel szórólapon szerepel meg satöbbi. Aztán eljött a szavazás napja, és akkora nemet nyomott, hogy átszakította maga előtt a szavazógépet a padlóig, összerondítva a makulátlan, egyhangú igenek oly vágyott látványát :-D

Ez volt akkora EPIC, hogy megbocsátottam neki pár dolgot.
@Fabius: lehet, hogy többet várt az árulásért cserébe. Nem kapta meg, és bosszút állt. Nagyon-nagyon kibaszott velük... :-(
@a szív fészkei: aszongyahogy: "Lehet, hogy van egy szűk réteg – Békemenet – amely elhiszi a miniszterelnök hazugságait, de az emberek többsége már nem veszi be a sok sületlenséget"

Nos, én cirka másfél száz kilóméterre lakom a fővárostól, az utóbbi hetekben több tucatnyi kisebb-nagyobb üzemet megjártam némi javítások okán, és ahol lehetett, beszélgettem a melósokkal. Van egy rossz hírem: zömük azt se tudja, mi volt ez a békemenet, mint ahogy azzal sem törődnek, kinek mit mond éppen Orbán; egyszerűen nem lehet velük politikáról beszélni. Az ő szintjükön ennek az egésznek nem érzik a jelentőségét, pl. a megvágott műszakpótlékok miatt is a munkaadót anyázzák, nem azt, aki átírta a törvényt.
150 kilóméter távolság, kisváros és vonzáskörzete, gyakorlatilag nulla információáramlással. Valami Orbántól függetlenül is nagyon nem működik ebben az országban, és ez baromira vissza fog ütni, mondjuk másfél év múlva.
vmi azt súgja, hogy eddig páratlan karaktergyilok indul, kíváncsian várom a szabadon engedett libákat és egyéb mókákat.
@Légifarkas: "Az ő szintjükön ennek az egésznek nem érzik a jelentőségét, pl. a megvágott műszakpótlékok miatt is a munkaadót anyázzák, nem azt, aki átírta a törvényt."

Hát igen. A kommunisták szó szerint lefejezték a szociáldemokrata munkásmozgalmat, a szakszervezeteket. Hosszú az árnya Rákosi Mátyásnak...
@tucano: "eddig páratlan karaktergyilok indul"

ez biztos. Amire a válasz nem lehet lesütött szemű "hát, igen... izé... az nem is úgy volt...".
@Légifarkas: Én azt láttam a FB-on, hogy szervezkednek a bányászok, indul a telekocsi-telebusz akció, jönnek fel 23-án - és nem innen a szomszédból. Nézd, aki nem veszi a fáradságot utánanézni a dolgainak... Azért a net nem akkora csudaság már, hogy ne lehessen tájékozódni.

De hát én nem járok üzemekbe, az igaz.
@tucano: Még ott vagy a kerek popók országában vagy már visszajöttél ide a közepibe? Rég láttalak. Rodeo leanyázott a sárga fődig minket, aztán eltűnt mára.
@épészmérnök: kb. 30 évvel ezelőtt apám még tagja volt a Vasas Szakszervezetnek, mint mindenki abban a gyárban. Sosem jártunk szakszervezeti üdülőben, az ilyen lehetőségekre lecsaptak a műszakvezetők, nagyobb fejesek; sosem érezte a szervezet működését, mikulásra adtak egy csomagot a gyerekeseknek, illetve a szakszervezetis bonyolította le az évenkénti alma- és krumplivásárt, ha a melósok között volt nagyban termelő.
Még általánosba jártam, a módszerváltás előtt, mikor apám kilépett. Nem volt sok a tagdíj, de az is otthon maradt, és semmi értelmét nem látta az egésznek. Anyám sosem volt tag, én szintúgy, pedig amikor munkába álltam, még létezett a helyi szervezet (mostanra már nyoma sincs).
Nem biztos, hogy Rákosi árnya ilyen hosszú; szerintem maga a szakszervezet sem tudta, mire lehetne jó, vagy hogy milyennek kellene lennie. Vegyipariakat szoktam figyelni, elkelne errefelé is valami hasonló, de a fiatal kollégák már semmi szükségét nem érzik (és ők vannak jóval többen), az öregek közül egy-kettő morog, ám inkább mindenki csendben dolgozik, aztán otthon pakol, kapál, maszekol, vagy épp sörözget.

Közel egy hétig nem voltam netközelben, melósok között annál többet. Semmit nem tudtam meg a hírekből, szó szerint semmit; kérdezhettem öreget, fiatalt, netezőt vagy újságolvasót, mindenki a vállát vonogatta, hogyaszongya: fészbúkot nézte csak, meg a Penny-s újságot. Itt maga a tájékozódás iránti igény halt meg: úgy élnek kényelmes életet, hogy megvannak az alapigazságok (minden politikus seggfej, a főnöknek a kurvaannyát, de a titkárnőt mindenki megdugná), ezeket néha "leegyeztetik", aztán család, meló, maszek. Csak azokat érdekli valamennyire a közélet, akiknek pl. a gyereke kiment külföldre, de beszélni velük sem lehet, tökömnek sincs kedve a végtelen panaszáradatot hallgatni.
Le kéne cserélni a népet. De mivel ez nem lehetséges, minimum ki kellene osztani két irdatlan nagy pofont mindenkinek, hogy ébredjenek már fel, mert valahol kurvára belealudtak a létezésbe. Hama élne Hunyadi János, vagy Dobó István, és jönnének a törökök, az említett urak szomorúan kimennének külföldre melózni, mert ezzel a mai magyarsággal nem hogy csatát nyerni nem lehet, de még nekikezdeni sem.
@a szív fészkei:

Mostanság már nemigen. A hírekből is kiesett, ez a Mozgalom amit csinált is befulladt, az alkotmányozás óta éli a független, hang nélküli ogy képviselők életkéjét.
@Fabius: Nem is volt benne több, mint a rés a fogai közt.
@Légifarkas: :-D Én sem voltam anno szakszervezeti tag az újságnál, minek? Amit kaptak azok a pénzükért cserébe, havi tekercs klozettpapír, én is megkaptam. :-DDD Akkor meg? Igen a vállalati üdülőbe - Tihany, Szabadi nem rossz helyek, még a tihanyi MUOSZ üdülő pénzért elérhető most is - csakis a nagykutyák mehettek valóban. Az a kőgazdag szerkesztő-újságíró pl., akinek kiba szép villája volt a Balcsin, csak kiadta.
Ó szegény, mindig elolvastam a jóslatait! www.borsonline.hu/20121001_ma_temetik_geza_bacsit_

Ki mondja meg ezentúl, hogy a hegyi mütymürütykék ól körüli tipegése mit jelent a hóhelyzettel kapcsolatban??? Bírtam az öreget, jófej volt, ahogy olvastam.
Ja és azt üzeni poszt humusz, hogy kurva hideg tél várható. Na bazz...
@Pipas:
"folyamatosan vesztünk a versenyképességünkből"

Adó vonatkozásban elfogadom a véleményedet. Valóban, a Lehel téri piacon úgy kell kérni egy rohadt blokkot a hentestől, miután bekaszál 2500 HUF-ot. A vásárlónak kell szégyellni magát,, hogy kérni kell azt, amit a boltosnak vagy a standosnak kutya kötelessége lenne automatikusan adni.
Aztán csodálkozunk, ha az orvosnak, óvónőnek, tanárnak nincs miből emelni.
A fogorvosok, nőgyógyászok is elmehetnek a p..ba. Velük kezdődött az egész feketézés az 50-es években..
Milyen versenyképességre gondolsz? Talán a minimálbéren tartott alkalmazottakra? Vagy a lecsontozott bérmunkára? Hogy legyünk még versenyképesebbek. Talán sokat kérünk a munkánként?
Ezekből nem lesz továbblépés, csak későbbi agónia.
Igaz, exportmunkáról, exportteljesítésről beszélnek nálunk, de nekem az exportmunka az, ami magyar tervezés, magyar gyártás, magyar kéz. Stb.
@Légifarkas: A szakszervezeteket ivartalanították Rákosiék, amikor a kommunista párt beolvasztotta magába a szocdem pártot. A vezetőik egy részét koholt vádakkal bíróság elé állították, egy részük, mint Kéthly Anna, külföldre menekült. A többiek beálltak a sorba.

A II. vh. előtt komoly szociáldemokrata munkásmozgalom volt, amelynek a kezdetei még a 19. századra tehetők. Saját munkásotthonokat építettek, amelyekben komoly önképzés, kulturális élet, sporttevékenység folyt, mindez öntevékenyen, nyilván. Lásd Újpesti Munkásotthon, Csepeli Munkásotthon. A hegyekben menedékházakat építettek, ahová a téglákat a hátizsákjukban vitték fel. Ezeket a házakat a kommunisták államosították, és a rendszerváltás után privatizálták.

Ennek a munkásmozgalomnak a szellemi vezetői főleg radikális értelmiségiek voltak. Jászi Oszkár, Szabó Ervin - ha mond ez neked valamit.

A kommunisták ezt a kultúrát taposták szét.

A vezetőiket kicsinálták. Kézi vezérlés volt. Az a szakszervezet, amiben a szüleid voltak, ki volt herélve. A szervezkedés, önigazgatás, öntudat, érdekképviselet, szolidaritás hagyománya durván megszakadt. Ez a kommunisták mindennél nagyobb bűne, mert elárulták azokat, akiket állítólag képviseltek.
@a szív fészkei:

most mit duzzogsz...akinek nem inge ne vegye magára brühühühühü

kurva sok dolgom van mostanában...meg élni is kell...tegnap hatalmas zaba volt csakis magyar kajákkal és piákkal

@tucano szia, azt azért szeretném látni a mint a libákat szabadon eresztik és legyőzik a disznókat
@épészmérnök: az az igazság, hogy ezek a nevek nem hogy nem mondanak semmit, de igazából nem is érdekelnek. Mint ahogy az sem, hogy melyik rendszernek, melyik idológia seggfejeinek mi volt a legnagyobb bűne, mert ezzel van tele a padlás, egy évszázada már csak a bűnt termeljük kifelé, és ahogy állnak a dolgok, ennek még egy ideig nem is lesz vége.
Amúgy nemrég olvastam valahol valamit arról, hogy nyugaton is döglődnek a szakszervezetek, eredeti céljaikat kábé elérték, újakkal meg nem nagyon tudnak előállni. Vagy valami ilyesmi volt benne. Előkeresném, de azt sem tudom, hol olvastam (lehet, hogy egy komment volt?), fáradt vagyok, lassan leáll az agyam.

Radikális értelmiségről még annyi bevillan, hogy immár olyanunk sincs. Van pár haszontalan idealista álmodozó, néhány többé-kevésbé súlytalan odamondóember, de én harcos, tenni akaró értelmiségről nem tudok, igaz, nem is nagyon keresztezzük egymás útjait.

Szar a kedvem, nagy csalódás volt ez a hét. Tulajdonképpen mellbevágott az általános érdektelenség, ezt nem gondoltam volna. Azt hittem, hogy ha semmi más, akkor majd az orbáni ámokfutás felrázza a tömegeket, de nem, még mindig nem, és most nem vagyok biztos abban, hogy én ezt az egészet végig akarom itt nézni, illetve élni.
@a szív fészkei:
ki tette be az origo linket?

most kapkodnak a zisten barmai: szudáni állami vezetők folyékonyan beszélnek magyarúl...meg máshol mert az átkosban volt kapcsolat, élő...mind ki lett baszva 25 éve most próbálkoznak mint a kutya? ragyogóan működő afrikai és közel keleti gazdasági integrációs kapcsolataink voltak...1968-tól kiépítve azután a rencer váltás meg a zantalljózsi és fityesz szépen szétbaszta most meg már senki sem áll velük szóba...meg egyébként is seggfejek

brühühühühühühü

tudod erről a mostani zéről az jut eszembe, hogy válogatós fasznak kutya seggében a helye meg hogy a nyafizó koldus kapja be a lófaszt

a nyomorbán megosztó taktikája műxik, ahelyett hogy egyirányba mennetek az egyetlen ellenség ellen mindenki nyafog, meg valagát vakargatja...akkor mi a lópinának panaszkodik bárki?
@a szív fészkei: arany bogaram: hosszú volt a zestém, sok volt a Debrői meg a hubertus a kaja fincsi és akkor beesek ide és látom, hogy megy a fanyalgás

pedig lassan már fa sem lesz amit lehetne nyalgani

brühühühühühühü

a "dögöljetekmeg" az természetesen nem szószerint értendő -eztetetetet te jól tudod- viszont...szóval kéne valami sokkal keményebb mint az operaházi utcabál volt, legalább annyira, hogy a haláltévé ne tuggyon olyan helyre állni ahonnan senki sem láccik
@Légifarkas: azért fárasztottalak ezzel, mert gondoltam, érdekel, miért olyan fásult a nép.
De ha nem, hát nem.
@épészmérnök: nem fárasztottál, erre a célra a munkát szoktam használni :-)
Úgy vagyok a régmúlt árnyaival, hogy tulajdonképp mindegy. Az okok nem ismerete nem mutatja meg az utat, az okok pontos ismerete ugyancsak nem mutatja meg az utat - akkor meg kár időt pocsékolni rá. Megtörtént, baszódjon meg mindenki, akinek benne volt a keze, tovább, haladjunk.
@Légifarkas: @épészmérnök: @a szív fészkei:

Légifarkas a lényegre tapintott. Nem akarsz saját blogot indítani, amiben ilyen plasztikusan ábrázolhatnád az országos állapotokat?

Orbánéknak pedig érdekük fenntartani a fásultságot, érdektelenséget és teljes tájékozatlanságot. Igaz, nem is kell érte semmit tenniük.

Kettészakad vagy már szakadt is a társadalom: a tudatlanságban vegetáló jobbágyokra és a rablóbandára, akik elfoglalták az országot és a jobbágyok által így-úgy megtermelt jövedelmet összeharácsolva alkotják a parvenü uralkodó osztályt, a Fideszt és klientúráját, amely maga is a jobbágyok leszármazottja, nulla demokratikus kultúrával és szolidaritással, pusztán ravaszabb és erőszakosabb, mint a sorstársai.

A kettő között lebeg a lecsúszó középosztály, amelynek fiatalabb és valamelyest még lépni képes részének zöme külföldre menekül, hogy a saját és a gyerekei életét ne zárja ebbe a zsákutcába, az értelmisége pedig tehetetlen és sokszor maga sincs tisztában azzal, milyen bénító súly ez a felrázhatatlan, tudatlan tömeg: éppen a saját politikai aktivitása, a városban zajló élet és a közvetlenebb környezete, amely szintén tudatosabb és aktívabb, eltakarja ezt előle.
@Légifarkas: @épészmérnök: @a szív fészkei:

Jászi nem volt munkásmozgalmi vezető, csak az egyik legremekebb politikus elméje e hazának, amely természetesen kivetette magából, és elfelejtette, vagy leginkább észre sem vette mindazt, amit írt, akart és tudott.

"Jászi Oszkár (Nagykároly, 1875. március 2. – Oberlin, USA, 1957. február 13.) társadalomtudós, szerkesztő, politikus, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, a Károlyi-kormány nemzetiségi ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztere, majd emigráns politikus, egyetemi professzor. A liberalizmus elvein és társadalmi, politikai és nemzetiségpolitikai reformelképzeléseken alapuló radikális rendszerkritikával bírálta a korabeli Magyarország viszonyait. A konföderáció eszméjére alapuló nemzetiségi politikája és demokratikus eszmerendszere minden autokratikus huszadik századi magyar rezsim ellenségévé tette."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Jászi_Oszkár
@Pipas: A jegyzőkönyv kedvéért: én nem vagyok úgy oda Kordonért, mint itt sokan, és nem is tekintek rá olyan messiásként.

Szerintem '09-ig Veres irányította a gazdaságpolitikát, és Kordon - ebben a kérdésben - csak a kormányváltás után juthatott szóhoz.

Azt meg elismerem neki, hogy ő volt az egyetlen, aki nem a párt érdekét tartotta szem előtt. Illetve az MSZP-nek is el kell ismerni ugyanezt, mert pártpolitikai szempontból ezerszer előnyösebb lett volna nekik, ha hagyják, hogy kiírják az új választásokat, és Viktor nyakába borítják az egész sz@rt, amit addigra összehoztak.
@a szív fészkei: Nem hiszem, hogy hasznos és helyes lépés volna egy mélyen demokráciaellenes lépésre egy mélyen demokráciaellenes lépéssel reagálni... például, ha tudnák a Millában. Annyi okos ember együtt, és csak egy ilyen kizáró ellenlépést tudtak kitalálni. De ha csak ez az egy lenne, kevésbé zavarna. De nézd meg pl. Juhász Péter kommunikációját: amíg ki nem nyitja a száját egy egész szimpatikusnak tűnő ember, amint azonban elkezd beszélni, úgy érzi a hallgató, hogy egy úthenger gurul végig rajta. Lehet, hogy elméletben ismeri a demokratikus (=közösségi) gondolkodás és viselkedés szabályait, de nem tudja alkalmazni őket.
Ahogy más problémás "ügykezelésük" volt. (És az előző bejegyzésemben tévedtem: igenis voltam Milla által szervezett tüntetésen, amelynek a céljával nemigen értettem egyet, de a hangomat akartam hallatni. Bocsánatot kérünk az örmény néptől! Ennek a tüntetésnek az két erénye volt: az egyik, hogy fellépett egy mérsékelt jobboldali is, aki tematizálta az előrehozott választások lehetsőégét, amit aztán a Milla fekve hagyott, és az hogy gyorsan lett megszervezve. De aki nem szavazott Orbánra anno, de elment szavazni, az miért kérne bocsánatot, ráadásul az örmény NÉPtől, ami micsoda??? Jó, a Milla szervezőinek Orbán-ügyben lehet lelkiismeretfurdalása.) De megkérni arra a kedves tüntetőket, hogy ne kiabáljanak be, sőt ki se fütyüljék a parlament kapujában megjelenő hivatalosságokat... ezzel az erővel tényleg lehet a fb is kattintgatni. Cserébe viszont a Milla soha nem szólalt meg olyan ügyekben, amely a lakosság bizonyos rétegeit érintette volna: a szegény és elszegényedő rétegeket (egyre szélesebb periféria) közvetlenül érintő kérdésekben a Milla igen csöndes. És ami még rosszabb, hogy nem is látható ezekben a rétegekben!
Nagyon fontos lenne megtanulnia a Millának, hogy a demokráciában a polgár nem egyenlő kizárólag az elitértelmiséggel, és a működő demokráciák nem úgy jöttek létre, hogy a polgárok könyvből olvasták volna a demokrácia szabályait. Nem, a demokrácia kialakulásának története konfliktusokkal, párbeszédekkel, megegyezésekkel, kompromisszumokkal van teli. Ezek a Milla környékéről hiányoznak.
/És a között, hogy nem tetszik egy fb-csoport tevékenysége meg hogy magam alapítok egy szervezetet, van még néhány köztes állomás. Mai korunkban csak az Orbán Viktor-félék gondolkodnak ilyen binárisan./
@Xfce: Igen, de az általad idézett mondatban az is szerepel, hogy "értékelhető" meg hogy "szakember"! OV értékelhetőnek ugyan értékelhető, hiszen a negatív értékelés is értékelés, viszont szakembernek nehezen mondható (még a focihoz sem ért, mint az a magyar - holland után kiderült:)) ). Bajnai viszont dolgozott a piaci szférában, dolgozott külföldön is. (És egy szubjektív megjegyzés: ha megnézem az én általam igen jól ismert két másik ország, kb. a demokrácia őshazái, politikusait, simán el tudom helyezni köztük Bajnait). A nagy baj, hogy kevés ilyen bukkant fel Mo-n. Ezért is ez a kicsit Messiás-váró hangulat.
@a szív fészkei: itt vagyok, ahogy hazaj9ttem a teljes egészségből, az első hidegfront, majdnem nyomorékra vert, úgyhogy egész nap csak sétálgatok a hegyen, meg készülök újabb kalandokra, mint Carlos a nagyréten:)
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Hú, ez komoly ellenérv, hogy Vágó Petőfinek néz ki. Emiatt lehet, hogy én se fogok az LMP-re szavazni. :->
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
"Sem gáncstalan lovagként, sem zseniként nem tekintek Bajnaira.
De a jelenleg szóba jöhető kínálatból már többen bebizonyították az alkalmatlanságukat!

Hogy neki "csak szerencséje" volt-e, vagy tud-e valamit, azon bárki elmorfondírozhat.
Véleményes.

Gyurcsánynál és főleg Orbánnál viszont megtapasztalhattuk/juk, hová jutottunk velük!"
Megint egy kategórikus kijelentés...
- Milyen gazdaságpolitikát csinált a Bajnai-Oszkó páros?
- Gyurcsánynak melyik kormányfői szakaszára vonatkozik a "hová jutottunk velük"?

Ha valaki megnézi, akkor Bajnai azt a munkát fejezte be, amit Gy.F. elkezdett 2006-ban, csak annyi külömbséggel, hogy míg Gy.F.-nek volt egy koalíciós partnere, mely tulajdonképpen az egészségügyben és a gazdasági minisztériumban tárcairányító volt, annak mindenféle hátulütőjével (arrogáns és nevetséges kommunikáció... potyautasozás az egészségügyben, vagy a Pannon Puma dübörgése), sulytotta az öszödi szivárgás, valamint a saját pártja úgy tett keresztbe a hozott intézkedéseknek,úgy puhította fel az intézkedéseket, ahogy tudta, félve a népszerűségvesztéstől (ami egyébként így is összejött), illetve a Lechmann Brts. féle válság, míg Bajnainak csak arra kellett figyelnie, ami a feladata. Ezen felül sikerült az akkori kormány kommunikációs gyengeségét kihasználva Orbánéknak végigvinni egy populista igérgetős kampányt, mely segítségével mindenféle döntést el tudtak lehetetleníteni (AB közreműködésével), bár ma már ennek a levét isszák... (t.i. "ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza...").
Szerintem Bajnaiék szakértelme megkérdőjelezhetetlen, de mint jeleztem, a gazdaságpolitikája nagyon hasonló volt mint Gy.F.-é 2006 után. Én kiváncsi lettem volna arra, hogy sikerült volna
@dogbakszi:
Lemaradt az utolsó mondatom fele...
Én kiváncsi lettem volna arra, hogy sikerült volna Gy.F.-nek rendberaknia a gazdaságot, ha mindaz a felsorolt visszahúzó erő nem akadályozta volna.
@a szív fészkei: Nem Tőled kérdeztem, hanem Fabiuséktól.

JéCé szüzessége alapkérdés, enélkül összedől az egész kereszténység. Képzeld el, az Úr Hetvenkettedik Leszármazottja a sarki krimóban szopogatja a kannást... Naná, hogy karóba húznának mindenkit, aki ez ügyben kotor.
@sörtelen: Az amcsit se húzták karóba, aki ebből megszedte magát regényileg. :-DD Amúgy nem az van, hogy a legelesettebb bőrébe bújik az igazi MEgváltó, lássa, hogy bánnának vele, ha tényleg kannásra szorulna?
@a szív fészkei:
Azt írtam: "húz_ná_nak". De nem tudnak mostanság senkit.

Ahhoz, hogy _lássa_ nem kellene senki bőrébe bújnia. Ahhoz kellene, hogy _átérezze_. De a Megváltó ezt pontosan érzi. Nem kellene bújnia semmibe.

Egyébként ezt nem igazán értem: Te és kommentköröd nem zsidózik, nem cigányozik, de teljes nyugalommal, szanzsén cikizi a (keresztény)hitűeket.
Nem akarok ebből semmilyen következtetést levonni, de egy kérdés adódik: korrektnek tartod ezt?
@sörtelen: Felőlem te is cikizheted a zsidó hitet, amennyi beléd fér. Mint írtam, az árja-zsidó multi fogalmat bevezető agyroggyantnak fentebb, nyugodtan lehet humorizálni Mózesen á la South Park (pedig az kemény volt), engem nem zavar, sőt nagyon jól röhögtem rajta. Amikor viszont az megy, hogy a zsidók zu zammen mind milyen aljas gecik, az kicsit zavar, tudod.

A hitedet, ha az erős, én nem tudom kikezdeni, bármit mondhatok én vagy kommentköröm. Nemde? Nade azt a szemforgatást, mindenbe való benyomulást, ami e hit nevében a római katolikus egyház támogatásával itthon végbe megy, undorítónak tartom. És ezt én fogom is cikizni, ahogy a pedofil ügyeket is, ahogy a Vatikán sötétségeinek eltusolását is a leleplező börtönbevetésével, ahogy a nők hálószobájába és méhébe vájkálásukat is. A Megváltó nemi szervének említése is felháborító? Miért, nem volt neki? Mózesnek is volt, Mohamednek is volt.

Ha ez neked a hited rongálása, sajnálom. Aki - szerintem - igazi kereszténnyel én eddig szót váltottam, ugyanezekért háborodott fel, mint én vagy a kommentköröm. És egyik sem érezte a meggyőződése bántásának.

Cigánynak, zsidónak születsz akaratodon túl, ahogy homokosnak is - és nem változtathatsz rajta, viszont kaphatsz érte hideget-meleget. Keresztény meg lehetsz önmagadban, magaddal elszámolva, hogy épp ez kell neked ,- és tegyük fel, nem kurzusszinten előnyből leszel az, ahogy ma itthon nagyon sokan - , az nincs rád írva.

És igen, életem egyik leggyönyörűbb filmjének tartom Scorsese Jézus-filmjét és hihetetlenül primitív és gyáva lépésnek, hogy nem engedte a püspök itthon levetíteni. Szerintem a mai katolikus deklarált és Vatikán által annyira megkövetelt hit erősen pofán csapja Jézust. Ehhez a másikról idézek neked: nertars.blog.hu/2012/09/29/a_plebanos#c17930490
@a szív fészkei:
Elszaladt a ló, Szív.

Mindenek előtt: hitetlen vagyok. Nekem közömbös, hogy Adonáj, Allah vagy AtyaFiúSzentlélek .
A zsidózásra nem válasz a Jézusfaszozás. Ez az agyroggyantak eszköze.

A kommentedből _nekem_ az nem tetszik, hogy a keresztény _egyház_ miatti felháborodásodat a _hívők_ számára fájdalmas kitételekkel fejezed ki. A hívő nem azonos az egyházzal. (Azon keresztény isemrősöd, akit nem bánt Szűz Mária, vagy Jézus sértő kontextusban való említése, sajátos, mély hitű lehet.)

„ Cigánynak, zsidónak születsz akaratodon túl, ahogy homokosnak is - és nem változtathatsz rajta, viszont kaphatsz érte hideget-meleget.” Ez a mondatod komplett rasszizmus, én szégyellném. (Nem rasszistaként szólva, miért is ne válhatnék zsidóvá? És nincs zsidó vallását feladó ember?)

Hogy’ Jézus mit mondana a papjainak a 2000 év egyházi történéseiről, azt csak valószínesíteni tudjuk, mint azt is, hogy mindketten ugyanazt valószínűsítenénk.
S ha már műveket ajánlunk egymásnak, akkor a tárgyban javaslom J. Sotola: Szent a hídon című regényét. Tanulságos, és élvezetes.
@sörtelen: alapvetően félreértetted a szívet. A Jézusfaszozás NEM a _zsidózásra_ adott válasz, hanem erre:

"...azt a szemforgatást, mindenbe való benyomulást, ami e hit nevében a római katolikus egyház támogatásával itthon végbe megy, undorítónak tartom. És ezt én fogom is cikizni, ahogy a pedofil ügyeket is, ahogy a Vatikán sötétségeinek eltusolását is a leleplező börtönbevetésével, ahogy a nők hálószobájába és méhébe vájkálásukat is."

Magam részéről annyit tennék hozzá, hogy nyugodt lélekkel elkönyvelhetsz ateista, antiklerikális konzinak, ezzel együtt, ha egy deklaráltan ateista kormány kerülne hatalomra, és netalántán eszükbe jutna, hogy az alkotmány preambulumát úgy kezdjék, hogy "Elvont filozófiai hipotézisek és aritmetikai alapigazságok vezéreljék politikai közösségünket az evolúció rögös útján" - nem csak sírva röhögnék, mintha betettem volna az arcomba egy tepsi mariskáspogácsát, hanem még be is pötyögném ide, hogy az "Ateista etatista rabok fas7ával eresszétek a Darwinisták lankadt pöc5éről szopogatott hideg gec!nyelés közben a jóédes kurv4 anyátokat a sírba, akit apátok hátán b457ott s3ggb3 szilveszerkor vmi emberszabású óriásmajom!" Értem? Mer', ugye, nekünk ott van a Himnusz, ami úgy kezdődik, hogy...
@sörtelen: Vallását feladhatja a zsidó is - sőt Radnóti, Szerb bele sem született, hisz ab ovo csecsemőként katolikusokká lettek , ám a halálukat mégsem kerülhették el, mivel a származásukért büntették őket. Három zsidó nagyszülő, és huss, ennyi az életednek. Apámat is reformátusnak keresztelték 13 évesen előrelátóan, semmitől nem mentette meg.

Akkor én rasszista vagyok szerinted. A te hitedet viszont már Jézus nemiszervének az említése is megrendíti, megsérti, hát mit mondjak... eléggé törékeny hit lehet az.

Én nem vagyok vallásos, egyenesen irtózom a 650 vagy hány szabálytól. Viszont tudtam röhögni a SP elég durva száraztészta-marháskodásán Mózes kapcsán. Mert ha Mózes ettől csorbát szenved a hívők szemében, kár hinni benne. Minden legyen kiröhöghető, igen, de ami ma Magyarországon megy az nem ez a kategória, hanem a legteljesebb benyomulás mindenbe, a valóban legszentebb magánéletemben a törvény által a katolikus egyház dominanciáját hangsúlyozva. Ez nem zavar? És miért? Hogy hatalmi pluszt, fölényt adjon a mai kormánypártoknak, ahogy Pantagruel is jelzi.

A hited legyen már a magánügyed. Semjéné is, mindenkié legyen legbenső magánügy. Ez nem teokrácia, hiába akarják annak.

És mert a szeplőtlen fasz témán elmerengtünk - még csak szerintem nem is tiszteletlenül, hisz a szüzesség témáját jártuk körül, -nehogy már kereszténység ellenes támadás legyen! Ha embersorsot élt meg az idolod - aki vagy volt, vagy nem - abba beletartozik vastagon a nemiség is. Ezt emlegethetem, ahogy akarom.

Ugyanez igaz Mohamedre és a körülötte generált cirkuszra, stb.

Kösz a regényajánlást, majd utánanézek.
@a szív fészkei: Direkten kell fogalmaznom, sajna.
"A te hitedet viszont már Jézus nemiszervének az említése is megrendíti, megsérti, hát mit mondjak... eléggé törékeny hit lehet az."
Azt írtam: nem vagyok hívő, tehát nem védem egyik vallást se, de nem is támadom. Azt viszont minden hívő elvitathatatlan jogának érzem, hogy vallása szimbólumrendszerét tiszteletbe tartsam. Ha pl. katolikus egyház súlyos hatalmi eltévelyedéseiről akarok olvasni, megteszem, s ha arra kerül a sor, érvelek ezekkel az ismeretekkel.
De!
Ma még alig lehet hit nélkül élni. (Sőt, amilyen irányba "fejlődik" a társadalom, egyre nehezebb lesz.) A keresztény hívő embernek éppúgy van lelke, mint a cigánynak, zsidónak, homokosnak. Bár formálisan nem, valójában (úgy tapasztalom évtizedek óta) éppolyan kisebbség.

_Ezért_ nem lehet válasz a Jézusfaszozás. Aki "keresztényként" zsidózik: nem az. Azt nem fogja zavarni az idoljának szentségtelenítésre.

Fabiusék posztjában a világon semmi előzménye nem volt Szűz Mária és Jézus bevonásának. Mindössze erre akartam utalni.

Ellenérved a holokausztra utal. SZVSZ a Soá se jogosítja fel a zsidókat a rasszizmusra. Nagyon sok mindenre igen, de erre nem.
Amúgy senki sem születik cigánynak vagy zsidónak vagy kaukázusinak és így tovább. Egy dolog történik: _közéjük születik_. Hogy kiből mi lesz - azt a kulturális környezet dönti el. Bármelyik identitást el lehet hagyni, ha kurva nehezen is, de lehet. (Ha már említetted Radnótit, akkor tudod miről beszélek. Ortutaynak hosszan írt erről.)

@Pantagruel: Idézném Szívet:
"Amikor viszont az megy, hogy a zsidók zu zammen mind milyen aljas gecik, az kicsit zavar, tudod."
Ezt félre lehet érteni, tehát nem akként, hogy "megérdemlik a zsidózó barmok, hogy nekik is odavágjanak"?
Nem érdemes belemennünk a részletekbe, kábé ugyanazt mondanánk egymásnak.
@a szív fészkei: @sörtelen:

Felesleges ebből teológiai vitát generálni. Azt érdemes észrevenni, hogy a vallás a mindennapok része. Az imádság éppen úgy, ahogy a köznyelv is magáévá tette színesebbnél színesebb káromkodások formájában, kurva Istentől istenfaszáig. De éppen így poénkodunk - vagy éppen káromkodunk - a zsidók fitymátlanságával, Mohamed szakállával, Buddha birka türelmével stb.

Hallottam már katolikus papot zsidó viccet mesélni, presbitert a Vatikán pedofil botrányával kapcsolatban teli szájjal Benedeket kurva anyázni. Nem rökönyödtem meg egyiken sem. Ugyanis ezek éppen annyira hétköznapi dolgok egy átlagember számára, mint mikor Gyuszi bácsi rohan a troli után, ami nem várja meg, és lihegtében kicsúszik belőle egy kurvaistenfasza.
@sörtelen: Lehet, hogy kár ezt tovább itt ragoznom, tényleg két malomban őrölünk. És még remélem, nem őrülünk. -DD Viszont az tény, én szimbólumrendszerek sérthetetlenségében nem hiszek.

Fabiusnak igazán nem kell védőügyvéd, sokkal frappánsabb szövege is van nálamnál, de hogy került ez az egész ide? - kérded és nem érzed jogosultnak, csak annyit érzékelsz, hogy vág a szegény hívőkön.

Én meg azt érzem, ez kemény fricska akart lenni azokon, akik ezt a szűzmáriás-jézusos gúnyát most azért viselik oly jajdenagyon az ősmagyar kacagányuk fölé húzva - mert mária és a Turul országa is volnánk ugye mai direktívák szerint - , hogy minden mocsokságukat elrejtse. Ebben a szentlélektől fullra megszállt hangulatban orrba-szájba libásoznak, gyilkosoznak, mindennel fikázzák Bajnait, miközben ugye az egyik szép alapigazságot elfelejtik és kurvára nem gyakorolják: saját szemedben a gerendát se veszed észre, míg másokéban a szálkát is látod.
Márpedig ez bizony egy valódi jézusi példabeszéd lenne, amit a házasságtörő asszony megkövezését követelőknek mondott. Tehát ismernie kéne a nagyon oly keresztény mai nagyhangúaknak.

És erre utalásul írhatta Fabius az inkriminált mondattöredéket a jézusi alkatrészről. Tehát ez így szerintem itt bőven helyénvaló. De majd ő megmondja, ha akarja, hogy így van-e, vagy máshogy.

Én így értelmeztem, mert erről a Tartuffe-i rendszerről már nagyon le kell szedni a keresztvizet, ha kell durván is.

Hogy ezenközben én hol vagyok rasszista, mert ezt gondolom és leírom, azt nem tudom, de tisztelem a véleményedet: ha könnyebb neked úgy, gondold rólam ezt.

Befejeztem, mert már rágjuk csak a gittet.
@a szív fészkei:
Jó, még rágok rajta egyet, aztán kész.
Én arra gondolok és arról írok mindvégig, hogy ez a módszer nem üt azokon, akiken akar. Az általad leírt, támadott „ember”csoport magasról szarik a sértő célzatú kitételekre. Ez csak azokat löki félre akikkel az együttélés alapja az együttérzés. Ez a módszer csak azoknak elfogadható, akik nem is akarnak a _más_ikkal együtt élni. Igazolja annak a baromnak a tételét, aki kijelentette a „rekeszd ki, mert kirekesztenek” tételt.
Ez a fajta vallási szőnyegbombázás hozza is mindazt a fasza eredményt, amit a bármifajta szőnyegbombázás tud és hozott. Annyit is ér. Vonnegut ezt nagyon megértette Drezdában. Én meg tőle.

Miért tartanálak rasszistának? _Egy mondatodat_ minősítettem annak. Azt kellene olvasnunk, amit a másik ír, nem azt amit gondolunk arról.

Hogy mennyire tartják egy vallás hívei magukat a vallásuk előírásaihoz, arról bármilyen vallást meglehet ítélni. A hászidok tudnának erről mesélni, és mesélnek is. De amit valláson belül lehet (?), azt nem lehet a másik vallással szemben. Nekem e viszonyban irányt adó Á. Oznak „Keresztül-kasul Izrael országában 1982 –ben” című könyvének 128. oldalán és környékén leírtak. (Modern könyvtár. 579.)

Szóval. Ez a mód a keresztvíz levételére kontraproduktív. Miként azt valamennyi vallás története milliónyi (!) példával és folyamatosan igazolja. Ez nem keresztvíz levétel, hanem sértettség és bosszúvágyas lihegés.

Persze ez a blog erről szól. Úgyhogy ide illik.
Én is ezért olvasom.

Fabiusék meg jobban tennék, ha megengednének nekem is azt amit maguknak kikövetelnek.
Arról írok, amiről akarok (figyelem! A hogyant nem vettem ide! Még mielőtt...), s ha teológiai vitát generálok, akkor azt. Nekem eszembe se jutna megmondani, hogy milyen témát vegyenek elő. Ha nem tetszik, vagy feleslegesnek tartom, továbblapozok.
Arról nem beszélve, hogy ez a pár mondat, amit egymásnak leírtunk, messze nem teológiai vita.
@sörtelen: Én - bár tényleg nem mozgok vallásos körökben semmilyen valláséban - amikor itt a neten összeakadtam magukat gyakorló kereszténynek, sőt hithű katolikusnak mondókkal, soha nem tapasztaltam ilyen elutasítást. Csakis azoktól, mint Gábriel vagy a régi blogomon két-három hisztis nőnél, de az ő kereszténységük számomra kurvára hivalkodó és kurzusszagú, már bocs. Most marhára megéri keresztények látszani, ne mondd, hogy nem!

Aki komolyabban merült a témában, az soha nem anyázott engem vagy pl. az egyházat keményen osztó Tóta W.-t. Sőt legtöbbször egyetértett velem, Tótával, akit ugye a legnagyobb kereszténygyűlölőnek szeretnek kikiáltani és remekül hisztiznek ellene, elkenve az igazi problémákat. ugyanakkor Tóta vidáman bír hosszasan eszmézni jezsuita blogokon sértegetések nélkül, a másik szempontjait - ha azokat értelmesen vezetik elő - figyelembe véve. Szóval ez az együttérzésre készek elmarása nekem nem napi tapasztalatom. Azok mindig korrekt vitárta készek, cirkusz nem velük van.

Akik azonnal felkapják a vizet minden sérelemgyanúra, azok pont a nagyon látványvallás-gyakorlók. Akik nekem olyanok, mint a látványpékség. Minél több látszódjék az ő nagy hitükből, színes-szagos kivitelben legen közhírré téve,akkor megnyugszanak, hogy tényleg...

Ha nem tolakszik ez a fajta vallásosság a mindennapjaimba, akkor nem fog ennyire se érdekelni mások hitélete. De amíg idelengetik naponta - most épp a vasárnapi iskolák ötletével - tiltakozni fogok.

Igen, manapság sajna már lassan mindenből teológiai vita lesz és ezt azért nem az én "köreimnek", vagy hogy hívjam, köszönhetjük leginkább. Hanem, ahogy Pantagruel is írta, a drága Tákolmánynak, ami annyira szar, hogy Orvbűn azt hiszi, ha a Teremtője nyakába varrja, attól automatikusan szentség lesz és ájultan tiszteljük. Nü én pl. egy igazi hit alapján ezt azonnal kikérném magamnak! Hogy a gányt is ezzel adják el.
@sörtelen:

"Fabiusék meg jobban tennék, ha megengednének nekem is azt amit maguknak kikövetelnek."

1: Szerintem megengedtem, helyet és lehetőséget is kaptál hozzá.

2: Engedd már meg nekem, hogy az én írásom körül kialakult vitához hozzáfűzzem amit gondolok.
@a szív fészkei:
Ez a gitt már annyira túlrágódott, hogy tenyérnyi ablakot sem tudnánk vele helyére ragasztani. (Hm. Létezik gittballon? Mert ezzel a sztratoszféra csak egy ugrás.)

Ami érdekes: személyes beszélgetés során, kábé 10 perc alatt jutnék (jutnánk?)el ide:
nagyjából egyetértünk.
Tanulságos, mennyivel szegényesebb az írás az élő párbeszédnél.
Ami pedig megmaradt különbségnek, az megmaradt.

@Fabius: Egyébként Fabius, megengedem. Valamit valamiért ... :)
@sörtelen: :-) Azért a Pál utacaiaknál is milyen szép dolgok fejlődtek a gittrágásból végül.
süti beállítások módosítása