Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.12. 04:51 Fabius

Viktor, már a hazudozás se megy?

Címkék: fidesz orbán viktor angela merkel

Nehéz szakma a német újságíróké. Én tegnap óta megtanultam becsülni őket úgy igazán. Mert Európa hatalmasságai és egyéb mélynövésű, lassan bokán is tokát hordó félszerzetei járulnak Merkel asszony színe elé, nekik meg állni kell a sarat. Ez pedig lássuk be nem könnyű. Pláne, ha szokásához híven Mr. Ne Arra Figyeljenek Amit Mondok, Hanem Amit Teszek elszakad a valóságtól, és egyszer csak meglepi őket egy "Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik" - mondattal. Ezt megállni anélkül, hogy fuldokló hahotával pofán ne röhögjék a világ legnehezebb dolga lehet.

orbán-merkel.gif

Az önuralom mintaképei minden elismerést megérdemelnek, mert ha a helyükben vagyok akkor én bizony nem álltam volna meg a kérdést: hogyaszongya télleg? Akkor ugyan magyarázd már el aranypofa, ezen a videón mit teccel csinálni úgy mégis? Ha ezzel megvagy, akkor részletekbe menően vázold már fel, hogy 2011.12.15 és 2012.08.22. között miért változott meg négyszer gyökeresen a bankadóról kialakított, és a Bankszövetséggel aláírt álláspontod? Igaz, ebből egyszer nem a magyar Bankszövetségnek, hanem osztrák bankároknak hazudtál, mikor tőlük koldultál éppen, de a tény sokat nem szépít a bizonyítványon. Az adott szavad régen nem ér egy árva eurocentet sem, mert te attól a pillanattól hazudsz, ahogy az orrodon át levegőt veszel a szád szóra nyitása előtt. Ha bárki emberfia belenéz a nyomtatott magyar sajtóba, akkor egész oldalas hirdetéseket talál a nemlétező, általad kamuzott IMF követelések elutasításáról. A mémfolyam megállíthatatlanul terjed az interneten, és a hülyeségeden röhög megint Európa.

Sebaj. Minden kontinensnek kell egy bohóc, aki ha rázza a csörgősipkát azon kacagni lehet. Ha más nem szánalomból.

559 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr254834034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei:
na ez most csúnya volt.

@Fabius:
"Lesz ilyen random varánuszos összeröffenés, ha érdekel. A mikort meg a hogyant még nem tudom, de az igény megvan rá."
ajaj.
ha nem a Holdon tartjuk egy betonbunkerben, akkor jó eséllyel a beszélgetés tizedik percében jön a titkosszolgálat és elvisz mindenkit...
@Penivaldes: Nem akarom, hogy pusztuljanak, de amióta a DK úgymond kivált az MSZP-ből, azért azóta tisztán látom, hogy a párt melyik része volt nekem szimpatikus... Hát nem azok akik maradtak, illetve onnan csak egy-két ember...
@Ergosum: hja, láttam.
Ő úgy szeretné, hogy minden megnyilatkozása fontos és drámai legyen. :-D

Kedvelem TGM-et mert olyan mint egy brainstorming. De nem veszem komolyan.
@Fabius:

Ja, és ha valamihez nem hasonlít, amiről beszéltem, az a Szanyi kapitány féle baromság. Meg nem a te döntési szabadságod. De nem muszáj mindent megérteni.
@Secnir: előbb jönnének, csak el kell tévedeniük..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: érdekes, hogy ezt egyáltalán szükségesnek látták megemlíteni, mármint a származásra kitérni. ami még érdekesebb, az a helyreigazítás: ő nem tartja magát magyarnak, sem magyar írónak, kikérte magának, és szerencsétlenségnek tartja azt is, hogy kénytelen volt magyarul alkotni, elmondta interjúban, leírta, kiadták, de mindennek ellenére van, aki jobban tudja nála, hogy mi az identitása; mondjuk az, hogy más minek tekinti, hogy magyarnak nézik, lehet, ezt is szerencsétlenségnek fogja fel. így járt szegény, minden nem jöhet össze.
Búcsúzom NERtársak. Befejezem a politizálást, és kellemesebb dolgok után nézek, azaz az "uram" után. :-)) Nincs öt gyerekünk de azért nem üti a családját, én meg ilyen "puhánynak" szeretem :-)))
Jó éjt, holnap várom, hogy kit és mit tépünk szét virtuálisan. :-)
Hadd spekuláljak egy kicsikét.
Az a csoport, amelyiknél a kezdeményezés van, irányítja a dolgokat, és belelát kártyákba, miközben az övébe csak annyira enged belenézni, ahogy az neki jó.
Mi következik ebből?
@londonterminals:

Ha azt akarom mondani, hogy fogd be a pofádat, akkor azt fogom mondani, hogy fogd be a pofádat. Sok mindent lehet rám mondani, de azt nehezen, hogy ne mondanám ki amit gondolok :-))

A rongálással arra céloztam, hogy szerintem úgy teszel mint aki direkt nem akarja megérteni amit mondok. Végül is mindegy, amit akartam elmondtam ebben a témában. Legfeljebb csak azt tartom még furcsának, hogy csak a dékásoknak ekkora probléma ez a zászló-jelvény dolog. A szocik és az elempések leszarják, megszokták, hogy így van. Pluszbónusz az is lejön, hogy nem jártál túl sokat ilyen helyen. Ha jártál volna tudnád, hogy a szocik és az elempések is megoldják tábla nélkül: a szocik simán felveszik a piros, az ördögbotosok a zöld széldzsekit. Soha senki nem mondta, hogy ki milyen ruhában jöhet.

(igen, kedves déká szurkerek, ez itt a megoldás a táblátlanságra)
@lbm-NERtárs -):

Ati meg a kicsi sleppje abszolút függőségi viszonyban van egymással. Mesterházy veszte az lesz, hogy nem tudta időben kimazsolázni ezeket az embereket maga körül.

Szanyi meg csak azt hozza, amit a szocik általában.
@Penivaldes:
beszéljük meg, hogy csókakőn lesz a főtéri kocsmában, oké?
:D
@Secnir:

Én speciel nemigen félek. Ha így lenne nem mennék egy közéleti rendezvényre sem. Pedig nem sok olyan szórakoztató dolog van, mint irl kérdésekkel izzasztani politikusainkat :-))
@Fabius:
a közéleti rvny más. meg más, amikor beülünk egy pub-ba, és szidjuk a viktort olyan hangnemben, mint az elmúlt egy hétben olvasható. mert azért simán elvisznek :D
Amikor még szív sem rinyált a megnevezés miatt. :)

youtu.be/dKthMcO34U8
@Penivaldes: Aranyom, arra elég sok nő képes, de mondjuk itt nők is vannak a tömegben. ;-DD Azokat figyelmét ragadd meg úgy, hogy ne akarjanak megfojtani egy kanál vízben! A pasik meg másra is gondoljanak.

Szóval azért kihívás ez. Pláne, ha egy dögös valaki megszólal és oda a varázs, mert nyávog. hebeg, uncsi,stb.
@lbm-NERtárs -): A hülyék mindig ilyenek. Nem kell vita, mert akkor kiderül, hogy tényleg de hülye. Fárasztóak, na. Az a tegnap Ash hozta nagyon ezt a figurát.
@a szív fészkei:
figyu, ha mellettem ülsz, nem is tűnik nagynak.
sőt kicsinek :)
@Secnir: Mert? Számít Orvbűnnek az emberélet? HA haszna lehet a gyilkos elengedéséből, akkor mit se, nem? A megölt rendőrpszichológus csajt valami hősi halottként temetették el, mert jól mutatott a nyári hisztéria közepén - ha egyáltalán az a roma nyírta ki, ami nekem elég kétséges - ám azt a rendőrt, aki szolgálatteljesítés közben a szaros spórolás miatt le nem cserélt türkörradiálja miatt halt szörnyet az úton, máig szarba se veszik. A családját, kisgyerekét, senkit se. Ott nem lehet kampánytéma a halál, szóval agyon hallgatják két éve... 2011/

Nem én vagyok csúnya, hanem ez a mocskos emberekkel , sorsokkal, országgal kupeckedő biznicmen.
@Pantagruel: Azért , hogy ezt nyilatkozta, megelőzte egy s más.
@Secnir: Ide csak telefonfülkék kommentelnek? Te vagy az x., aki bazi nagyra nőt a sok spenóttól. ;-DDD
@a szív fészkei:
A szarrágó politikusgenyáknak ehhez persze semmi köze? A belügyminiszterben ennyi sincs?
Én szégyenlem magam... Kurvaország...
@a szív fészkei:
Bakker, amikor nem itt cseszem a rezet, akkor írogatok, amióta vettem egy klassz fényképezőgépet... :) A Mazsola... :D
@a szív fészkei:
nem én vagyok Y, aki elfekszik a hátsó ülésen és legfeljebb egy asszonszemély fér el rajta, mások nem xD
Na egyre cifrább lesz a műsor itt is www.blikk.hu/blikk_aktualis/ferjenek-kovetel-15-milliot-janics-2113923

@FotoMazsola: Nincs, mert ez a rendőrség sara, ergo el kell tusolni. Ezen az áron, akkor ezen az áron. Undorítóak. Az a pécsi lány helyes volt, szörnyű lett a vége, RIP, de nem volt a szakmája és a rendőrség halottja ugye. Ott mégis nagy ciribulit rendeztek. Ezeknek meg coki.

Borzasztó, mennyire semmi neki az ember. Csak akkor számít, ha lehet általa fényeződni kicsit a népszerűségi listákon.
Hirdetik a telekocsi-telebusz - ezen a címenmegtalálható a FB-on - akciót a tüntetéshez a FB-on: fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/46182_455206837863287_433010892_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
No comment... Ph5.5 kollégával összefutottunk. Én mennék, de ... családi gondok. Még nem tettem le egészen róla.
Slicc lopja téket tőlem: mellett a fentiben helyesen

hazaeshaladas.blog.hu/2012/10/12/a_non-profi_nonprofit_avagy_az_orbani_fabol_vaskarika

Most ezt is el lehetne magyarázni érthetően: mennyire hazug az orvbűni gondoskodó állam-rizsa... [..]"A nonprofitos államfelfogás

Mielőtt végképp a valós jelentőségénél nagyobb szerepet tulajdonítanánk a kérdésnek, fontos a felvetés még egy, tágabb összefüggését is megvizsgálnunk. Felmerül ugyanis, hogy bár a gazdasági és üzleti racionalitás ellene szól, egy gondoskodó állam cselekvési pályáján nem lenne-e helye mégis a nonprofit elvnek, nem lehet–e, hogy a kormány a válság miatt sújtott családokat ezzel is védeni szeretné? Nos, ismerve és naponta tapasztalva a kormányzat államfelfogásának megnyilvánulásait, biztosak lehetünk abban, hogy nem. Elég idézni ehhez a szintén napjainkban nyilvánosságra került kormányzati szándékot egy másik rendkívül jelentős állami újraelosztási alrendszer, a felsőoktatás finanszírozási modelljének átalakításáról. A kormányfő nyilvánossággal is megosztott elképzelései szerint ez a jövőben alapvetően a hallgatók (értsd: családjaik) teherviselésén fog alapulni, az államnak ebben nincs szerepe."
@batka manó: én beszéltem már 2000 ember előtt... ...nem találnak olyan szónokokat akik megtudják szólítani

megtudják... meg tudják szólítani

és 2000 ember előtt beszél. Nahát! Aki nem tud magyarul, magában beszéljen, wazze!
Videoton Orvbűn-módra: player.hu/sport-egeszseg/egyenlobbek-az-egyenlok-kozott-szemtelenseg-videoton-modra/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=egyenlobbek-az-egyenlok-kozott-szemtelenseg-videoton-modra

Sikerült a műtét, meglett focicsapatban is a klónja:[..]"Még egy gesztus kapcsán került szóba a Videoton a héten. Történt, hogy a felnőttválogatottnak labdákra volt szüksége. Nem, pánikra nincs ok, nem ekkora a baj a magyar fociban, egyszerűen arról van szó, hogy a nemzeti együttesnek Észtországban van jelenése világbajnoki selejtezőre, ahol Nike labdákkal kell majd játszani. A magyar szövetségnek pedig az Adidasszal van szerződése, így Geráéknak jól jött volna, ha olyan lasztival edzhetnek, amivel éles bevetésen találkoznak.

A Nemzeti Sport szerdai számában megjelent, hogy az MLSZ megkereste a Vidit, hogy ugyan legyen már kedves kölcsönözni néhány labdát, hisz nekik a megfelelő márkájú van. És gyanítható, hogy darabra is megvannak, aligha szűkölködik mostanság a 2011-es bajnok. Még egy adalék: az az szövetség kért tehát, melynek elnöke Csányi Sándor, aki Garancsihoz hasonlóan bankár, az OTP elnök-vezérigazgatója, és mellesleg több éven át a Mol igazgatóságának alelnöke volt. A Mol-logó pedig ott virít a Videoton vörös mezén…

Nem adtak."
@a szív fészkei:

Nocsak, de hisz az oldalbordája most kapott tutti állást a szerbektől...

Janics Natasa ultragáz. Ritkán mondok ilyet, de tőle arcidegzsábát kapok (Kőbán Ritával voltam még így, érdekes, ő is kajakos).
@Zébácsi: Slicc nem kapott Kőbántól... :-DDD

A fene se tudja, elég iszamos lett ez a szitu de az eléggé egyértelmű, hogy a bolgár faszit a nője miatt megvették csomagban és valami kamu állással ellébecol ott a többi rendes edző határtalan "örömére". Ahogy itthon tette, - mint fentebb olvasható. Az is lehet, hogy ha ő edzi, akkor a csajnak sportolóként annyi, mert ezek szerint azért itt Magyarországon hozták ki belőle, ami benne volt. Lehet, hogy nem csinál jó vásárt így 30 évesen, az utolsó olimpiája előtt...

Kőbánra hasonlít is kicsit arcra, nem? Azt valahogy én se bírtam.

Na de ez már kis hazánk diszkrét bája: index.hu/belfold/2012/10/12/elobb_a_jokedv_utana_a_boseg/

most mondd meg, hol karizmatikus ennyi baromság kimondója? Meg ahogy kinéz, baszki! Jókedv, höhöhö - hát ő veszi el, csak a gúnyos, sírva röhögést hagyva. Még megsajnálom, hogy bánatosan kell élvezni a lopkodott milliárdjait, mert megrontjuk a jókedvét nekije kritizálással, mint a hülye 68-asok és utódaik...

Ez meg milyen szobor??? Emellett fognak önfeledten pályinkázni a népek? Micsoda blaszfémia ez? Himnuszra piálni? nem bírnak valamit giccs&magyarkodás nélkül csinálni??? Most ehhez kell Kölcseyt is rongálni?
Úgy írnak szegény Janics Natasáról, mintha ő is baltás gyilkos volna.

"Kiadtuk a baltás gyilkost Azerbajdzsánnak"
"Kiadtuk Janics Natasát Szerbiának"

Azért egy kicsit lehetnének érzékenyebbek a tisztelt újságíró kartársak, meg a szerkesztők is.
@épészmérnök: Bocs, de a hírcsárdá azéárt ne vedd komoly forrásnak.
@Zébácsi: lehet, hogy nem szimpi, viszont olyan teljesítményeket tett le, amelyeket nem lehet vitatni. Én pedig ezt mindenek felett tisztelem.
@a szív fészkei: Azért ez a hír több, mint egy éves. Amitől persze nem jobb.
A most eltiport rendőrnek mit fognak ajánlani?
@GeoCracker: Hírcsárda? Miért, nem voltak ilyen szövegek korábban az újságokban?

A Hírcsárda manapság az események után kullog.
@a szív fészkei: "A búval bélelt nem tudja élvezni milliárdjait sem" - mondta Orbán Viktor.

Pénzt cserélnék vele. Gerincet nem
@a szív fészkei: Nem tudtam, hogy Melocco is gipszmagyar lett. Bár a nulla kilométerkő mint művészi teljesítmény mintegy előrevetítette a mostani művet, ahol egy ittasan tántorgó, pongyolás asszony kapaszkodik az őt ellökni készülő élettársába.

Nekem ez jön le a képről. Ja, és lehet, hogy a férj koporsókészítő kisiparos, az asszony szemfedélvarró, és egy félkész koporsón terítettek meg egy szemfödéllel vacsorára.
@épészmérnök: a google nem talált ilyen szöveget, ahol ne a Hírcsárda lett volna. De lehet, hogy nem voltam elég alapos :-)

Jó álmokat :-)
@GeoCracker: akkor nálam a találat. Jó éjt! :-)
@épészmérnök:

Igazad van, azonban a teljes embert nézve sajnos nincs róla pozitív képem.

Teljesítményét én sem vonom kétségbe, azt tisztelem én is.
A többi viszont tényleg nem szimpi Natasában, és hasonlóan éreztem Kőbán Ritával kapcsolatban is.

Janicsnak sok sikert kívánok Rioban, remélem, megéri neki ez az egész herce-hurca, ami szerintem kissé méltatlan egy 3-szoros olimpiai bajnokhoz. Az idő választ ad erre is.
@GeoCracker: Miket beszélsz? Mivel gyanúsítod? Gerinccel?? Ne sértsd meg.

@épészmérnök: Megvettem! Pongyolás asszony koporsókészítőéknél a házipályinka áldásosságát élvezve. Mert épp nem szül... Meloccó már az első Orvbűn-regnáláskor ilyen volt. Nem emlékszel a versátíró balhéjára? Átírta az álszent baromfasz Radnótit!!! A csecsszopó neki pornós volt. hirszerzo.hu/hirek/2008/1/22/54756_csecsszopo_helyett_csecsemo_meghamisitottak
@a szív fészkei:

Sajnos, nincs túl jó kedvem, így a linkelt cikked rossz hangulatomban talált.
Másként elnyomtam volna egy unott ásítást, miszerint: oké, lapozzunk egy szoboravatás nem a világ és vélhetően rossz instrukciókat kapott Viktor szövegírója, de sajnos a "búval bélelt milliárdos"-szöveg csak fokozta bennem azt az érzést, hogy rossz időben, rossz korba születtem (országot és hazát nem cserélnék).

Valami egészen elképesztő, hogy egy felelős miniszterelnök ebben a nem túl heppi kismagyar valóságban ilyen dumával jön.

Még jó, hogy nem volt ott egy kövér tábornok - mondott volna Viktorunk cifrábbat is!

A szoborról pedig először azt hittem, még rajta van a lepel, de aztán láttam, csak túl fehér. És tényleg, eléggé tájidegen a kép szerint. De majd a Tési-fennsíkról érkező langyos szél és az idő elvégzi az antikolást.

Viszont OV koptatott farmerja nem valami komilfó, nem illik igazán a szoborhoz és az eseményhez.
Értem én, hogy a dressz-kód smart casual, de egy szoboravatáson a ME farosa ne legyen koptatott. Én nem avatok szobrot és ME se vagyok (még szerencse, mert lenne egy-két ortodox ötletem), de 40 évesen se hordok ilyet, meghagyom az érzést fiaimnak.

De a hiba vélhetően az én készülékemben van, kissé túlérzékenyen (és ez esetben konzervítan) közelítek a témához...
@Zébácsi: Tudod, a született intelligenciát - amivel sakk királynő kedvenced eléggé el van eresztve - nem lehet pótolni. Janics mondja a szakma, ha kicsit kompromisszumkészebb - elmegy gyakrabban edzeni Kováccsal Szolnokra, nemcsak Szegeden van - ki tudja, tán aranyos lehetett volna. Ha nem támad az edzőire a férje miatt, még annál is jobb lehetett volna. A zsenialitás se minden, pláne, ha elveszi az eszét a szerelem és nem tud józanul mérlegelni egy no name szaki és a világbajnokok sorát adó, őbelőle is gyémántot faragó nagyok között.

A férj férj, kell is imádni, szeretni de ha mindenbe belepofázik, amihez nem annyira kompetens, akkor ez van: lecsúszik az asszonya az aranyról.

Most meg gondolom, mivel ekkora sztárként megy haza és ennyiért, ott mindent ő szab majd meg. És akkor szerintem el is veszett, ha csak a férjét hagyja magával foglalkozni,másnak kuss lesz. Sajna, a sötét verembe beleesett. A pasija lelkén fog száradni, ha nem futja ki magát. Az a férfi pedig akarni fogja a közös dicsőséget mindenáron, mert csak férjként ciki azért lennie.

Milyen jó, hogy a Polgár lány nem sakkozóhoz ment hozzá!
@Zébácsi:Ennek semmi nem áll jól, mert hamis a baba. Ha olyan figura volna - emlékszel Joschka Fischerre? - akkor azt mondom, nelefér, ő ilyen, oké azonos önmagával. De ez mindenben erőltetett, talmi, röhejes. ebben a műlazaságban is.

Legyél minielnök, mondtam már megkapod PJ-t elnöknőnek! Parádézhatsz vele, :-DD. Vidámodj kicsit, jó? Nyugisan képzeld el álmodban, ahogy együtt avattok valami szép könyvtárat, multifunkci múzeumot valamit, ami európai és felemelő... ;-)))) Olyan cuccban, amiben csak szeretnél lenni.
@a szív fészkei:

Polgár Judit intelligenciája valóban zsigeri, ezt tanulni tényleg nem lehet.

Natasa felkészülését illetően nem vagyok képben, azt persze tudom, hogy igen darázsfészek-jellegű a kajakos szakma, sok érdek és ego feszül egymásnak.
ílondon számára kudarc, ez minden képen, interjún érződött.
Valami nem smakkolhatott, és lefogadom, ha Londonban aranyat nyer, eszébe sem jut Szerbia felé evezni. Sportemberi értelemben ez szerintem kissé problémás...de ő tudja. sok sikert neki szerb színekben.
@a szív fészkei:

Ha én minielnök lennék, hamar JFK sorsára jutnék. Simán lelövetne valami háttérben megbuvó "nagy ember", akinek zavarom köreit - mert zavarnám, de még hogy.
Ügynöktörvénnyel kezdeném, lenne ám felfordulás, olyan patent kis Magyar Vágta lenne, hogy Geszti sem térne magához.
Aztán jöhetne a pártfinanszírozás és a pártvagyon elszámoltatása. Magyar Vágta reloaded, már Márta néni sem lenne magánál.
Nem kellene 4 hónap, s 3 év lemaradását hoznám be - 100 évre elegendő ellenséget begyűjtve, tudom.

Ha ezt mégis túlélném, micsoda boldogsággal töltene el, hogy a ballaszt kihajigálása után emelkedik az ország léghajója!
Aztán le is mondanék rögvest, jöjjenek a szakértők, vezessék szakemberek az országot.

De Polgár Judit maradna az elnök, mégha ezzel nem is maradna ideje arra, hogy játszon velem egy partit bástya fórt adva...
@Zébácsi: Vannak evezős ismerőseim, és tőlük tudom, hogy az evezés gyakorlatilag szerzetesi szegénységi fogadalommal jár, annyira nem támogatják. A nőket pedig főleg nem. Olyan körülmények között dolgoznak, mint az ötvenes években egy vidéki általános iskolában kábé. Nyomor.
Nem csoda, ha valakinek elege lesz ebből.
@épészmérnök:

Kisebbik fiam kajakozik, így tudom, hogy irtó rosszak a körülmények. Megszállottság kell ehhez, az bizonyos.
Nem egyszerű, mert egy évben egy számban csak egy VB lehet, olimpia pedig (amivel tényleg tehet valamit egy élsportoló az egzisztenciájáért) 4 évente van - ebből a szempontból érthető, hogy ha valaki más színekben próbál érvényesülni egy egyéni sportban.

Ez viszont (mármint a csóróság) Janicsra most pont nem vonatkozik, hiszen ő ebben a sportban már "befutott", neki vélhetően nincsenek anyagi gondjai.

A körülmények pedig? Mikor idejött,akkor se voltak jobban. A sportágban tapasztalható széthúzás viszont (mert érződik, hogy van) valóban lehet oka annak, hogy menni akar. Ezt kívülről nehéz megítélni (nem is veszem ehhez a bátorságot), de nekem ettől függetlenül nem túl szipmi Natasa.
@Zébácsi: azt hiszem, megszavaztalak. És megszavaznék neked még egy pápamobilt is, mert amiket leírtál, azokat baromira el kellene már végeznie valakinek.
Akiből pedig ezek miatt ellenség válik, azokat földönfutóvá kell tenni, teljes vagyonelkobzás mellett állampolgárságtól megfosztva kirugdosni a határon, útlevél helyett egy fecnivel, amin ez áll: dögölj meg - nélkülünk.
@Zébácsi: Tedd még hozzá, hogy szétrabolt és elprivatizált nemzeti vagyont is visszaszereznéd.
@Légifarkas:

:-),

nem zavarnék el senkit - viszont tele lenne munkával az ügyészség/bíróság, és szépen leülné itthon minden elítélt azt, ami neki jár...

Így alakulna át a szlogen:
"Aki nem csücsül börtöben, az annyit is ért."
@Zébácsi: Ha már szóba hoztad JFK-t, hamarosan jön a gyilkosság szomorú évfordulója is. :(

youtu.be/ZjOwh0gSgDk
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Megpróbálnám: de ehhez össze kellene veszni, (vagy inkább ki kellene valahogy egyezni?) fél Európával: OKé, marad minden náluk (mármint a multiknál, de az államadósságunkat törlik. Azonnal.
@Zébácsi: én nem akarom közpénzből dutyiban etetni egyiket sem, nem akarok az őrzésükkel foglalkozni, nem akarom ügyvédek jogfacsaró mesterkedését hallgatni éveken keresztül, egyáltalán nem igénylek semmiféle demokratikus meg jogállami eljárást, mert elegem van, meguntam ezt az egészet. Amikor műhelyt takarít az ember, összeszedi egy vödörbe a szemetet, de azt utána nem őrizgeti a sarokban, hanem megszabadul tőle, eltakarítja a portáról. Ezt akarom a közéletben is, takarítást egyszer s mindenkorra, visszavonhatatlanul, keményen, kíméletlenül.
Azok az öt-tíz börtönben töltött évek úgysem adnak vissza semmit, de utána megint köztünk járnának, mintha a kukásautó visszahozná a műhely szemetét. Hát azt már nem.
@épészmérnök: A valóság már sokszor elé ment a csárdának, de Natas ügyében ez a kijelentés még akkor is Hircsárdás :-) Szép napot :-)
@a szív fészkei: és hogyan kommentálja ezt Kertész Imre? :)

Comment.com: Azt a Kertész Imrét, aki a Nobel-díj mellett nem mellesleg megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét...

Kertész Imre: Ez az ország, amelyet el kell hagynom, mielőtt lelki beteggé tesz a hamis értékrendszerük, a számomra elfogadhatatlan moralitásuk.

CC: ...és a Kossuth-díjat, meg a Márai-díjat is.

KI: ...hogy egy másik nyelven írok; sajnos, ezt én már nem tehetem, ám korántsem érzelmi okokból, hanem azért, mert öreg vagyok, s nincs már időm megtanulni egy másik nyelvet. S ezt gyakran nagyon sajnálom; sőt alapvető hibának tartom, hogy nem egy nagy európai kultúra nyelvét használom, hanem a magyart, amelyen a magyaroknak fölöslegesen beszélek...

CC: Azt a Kertész Imrét, aki Budapesten született, és a holokauszt után Budapestre tért vissza a buchenwaldi lágerből.

KI: Magyarországhoz a nyelven kívül semmi sem fűz, sem szolidaritás, sem szeretet; egyedül Izraelhez fűz olyan szolidaritás, amelyet nép vagy nemzet iránt egyáltalán érezni tudok, izraeli kötődésem teljes egészében érzelmi kötődés.

CC: Azt a Kertész Imrét, aki magyar állampolgár...

KI: Miért a német állampolgárságot venném fel? De miért ne azt? Se német nem vagyok, sem izraeli, sem magyar.

CC: ...nem mellesleg Budapest díszpolgára.

KI: „A németekhez fűznek a legerősebb kulturális kötelékek, ott a közönségem, ott a kiadóm... egyedül Izraelhez fűz olyan szolidaritás, amelyet nép vagy nemzet iránt egyáltalán érezni tudok, izraeli kötődésem teljes egészében érzelmi kötődés...

CC: És persze azt a Kertész Imrét, aki minden könyvét, egész Nobel-díjas életművét magyarul írta.

KI: Ami irodalmi hovatartozásomat illeti, le kell szögezni néhány tényt, hogy tévedésben ne éljek. A magyar irodalomhoz nem tartozom, és soha nem is tartozhatom oda. Az én szerencsétlenségem, hogy magyarul írok; szerencsém azonban, hogy munkáimat németre fordították – még ha a fordítás csak árnyképe is az eredetinek. A magyar nyelvvel való viszonyom ugyanolyan, mint a számítógépemmel való. Eszközként használom, szeretem készségét, hajlékonyságát, leleményességét, kezelhetőségét etc., mindezért még hálás is vagyok. De metafizikáját nem kutatom, és pusztán azért, mert használom, s mert rajtam kívül még sokan használják, nem érzem úgy, hogy egy számítógép-országhoz tartozom, amely egyúttal az úgynevezett hazám is lenne.
Szóval lehet agyalni rajta, hogy miért van ez, de ettől még, ha magyarnak tartjuk, alapvetően nem figyelünk rá, ahogy ő is mondja, olyan ez, mintha csak szívatásból simogatnánk a buksi fejét, hogy persze-persze, mondjad csak, mondjad, közben meg: hehe, naná, hogy magyar, kész, így járt, nehogy má komolyan vegyük, amiket ír, mégis ki a francnak képzeli magát, h itt okoskodik, kapott díjat díszpolgárságot, mi attuk neki, csak jobban tudjuk nála!...
@a szív fészkei: De megoldható. Mindenesetre ne úgy mint egykori töritanárom és igazgatóm. annál a pasinál, ugyanis az órákon nem jegyzeteltünk, hanem striguláztuk, hogy hányszor kezd nyökögni..megjegyzem elég sokszor. szerintem az órája nagy része az abból állt, hogy ööööööö meg egyéb ilyenek. na ezen túllendülve azzal is szembesülnöd kellett, hogy a beszédeiben hihetetlen ellentmondások vannak.
@a szív fészkei: Igen, egyik nap még csecsszopó volt, örültünk a szobornak, aztán hirtelen letakarták, és átírták, hogy nehogy már az arra járó óvódás csoport, vagy a szemben lévő Megyeháza dolgozói lelki sérülést szenvedjenek.
@Pantagruel:

Látom, Kertész Imrét csak a kurucinfón meg a nemenyineten olvasol, te magyar nemzet dísze.
@Zébácsi: Én megértem, ha megy a pénz miatt, csak akkor mondja azt és kész. Kár a nagy, bestesen "elsöprő" szerelmet és honfibút belekeverni, mert nem arról van szó, hiszen annyit járt haza az anyjához, amennyit akart.

Mondja el, hogy gyerekek, a férjem itt senkinek érezte magát: nyelvi és egyéb okok - szakmailag nem ért fel a topra - miatt, míg ott miattam főleg de edző-emberszámba veszik, meg tud nyilvánulni. Hátha kifutja edzőként is magát végre, nekem is jobb lenne. Így én hazamegyek vele, egyúttal a saját eredeti nemzetem színeiben versenyzek majd ellenetek, szorri, ez van, csókacsalád, de 13 évig jó volt itt lenni. Akkor szerintem nem lenne ekkora paláver.

De hogy a férjének követel nem érdemelt pénzt, utólag lefikázza az igazi, apja választotta edzőjét, sőt ott kijelenti, hogy mindig is szarul érezte itt magát - érthető, ha berágnak rá. Engem nem érdekel a pénze, meghajtotta magát érte, de nem volt elegáns a búcsúja, mert hazugságon alapult az egész elmenetele magyarázata részéről. Már Londonban kezdték kóstolgatni a szerbek, és valószínűleg igent mondott: az ura jó állása volt a feltétele.

De itt mindig mindenki hazudik utolsó leheletéig, nem csoda, ha átvette: persze, hogy akkor kapja a kritikát. Őt a kudarca után is istennőként fogadták itthon, ezután köpte némileg szemen az országot a kis szerbeknek nyilatkozatával. A többi kolleginája épp a - miatta is létező valós - mellőzöttség és kilátástalanság miatt ment el, ezt ő el nem mondhatta magáról.
@keresztény gyökér: + 1

Most ebbe belemenni, hogy mi vezette a kétségtelenül megbántott Kertészt ilyen nyilatkozatokra - megérne egy mélykeresztény misét. Ahogy itthon fogadták a Nobel-díját, ahogy egyáltalán megnyilvánultak róla... Ennek szellemében Elfriede Jelinek az osztrákok Nobel-díjasa is csak osztrák származású, mert nyírja b. joviális állampolgár kartársait, mint a sövényt állandóan a munkáiban. Durvábban is, mint Kertész valaha.

El lehet olvasni ezt: www.libri.hu/konyv/mentes-maskent-1.html, ahol leírja netes naplószerűen, hogyan váltott lakhelyet 10 éve, mi késztette rá, hogyan őrlődött, stb. Van hisztéria benne, de egy ilyen élménnyel együtt élő és öregségében sem nyugodni hagyott írótól elfogadható.

Amellett akkor ezek szerint minden innen kitántorgó is lassan csak magyar származású lesz, hiszen a jólétért, az orvbűni gennyedék elől menekül, hisz az élete még nincs veszélyben, nem lőnek rá. És napról napra nő ezek tömege, akik a vajasabb kenyérért, páran tán még a luxusnak számító szabadabb szóért szállnak vonatra, repcsire.

És tizedannyi hírt se szereznek az országnak, mint az idáig első és szerintem egyetlen Nobelosa. Ez van Janicsnál is, be kell skatulyázni, ha kibújik belőle, áruló.

DE az ugye nem áruló, aki elűzi nagyszámban idegenbe az országa tanult és értelmes részét?
@Penivaldes: Akit ez a Radnóti-sor pláne abban a kontextusban prostikra emlékeztet, az súlyosan retardált, csecsfixált beteges személyiség.

Ilyeneket avat a másik súlyosan retardált. Összenő, aminek össze kell.
@Penivaldes: Nézd töriórán, a már megismert fazonnal megyeget az, hogy kiszűröd a szarságot - a zajt - és figyelsz a jelekre, ergo mit is akar mondani. De egy egyszeri összerántott fórumon, egy tüntin erre se idő, se energia, se hajlam. Ha megunod az első percekben a szónokot, baszod strigulázni, meg desifrírozni. Akkor elveszett számodra, más számára és kész. Ezt pedig most nem engedheti meg a Milla meg más se. Amúgy nem két fillér egy perc területfoglalás és hangosítás se. Tehát erre pénzt sem szabad kidobni.
@a szív fészkei: Én nem tudom, én csak annyit láttam, hogy átírták a verset a Veszprém városát őrző hatalmas szárnyas kerubon.
@a szív fészkei: Nézd Szív abból semmit sem tudtam sosem értelmeset leszűrni, ezért inkább kukacokat rajzoltam a füzetemben.
Ja meg striguláztam, elvégre nem állhattam fel, és nem sétálhattam ki a tanteremből.
@Zébácsi: Azért, ahogy olvasgatom - és abszolút kinnfentes vagyok - az a széthúzás neki is köszönhető, annak többek közt, hogy mindig őt sztárolták (eddig hozta is az okát, persze) másokat pedig hagytak kimaradni x olimpiából miatta. Benedek konkrétan ezért megy el keserűen.

Igazodtak még ilyen tehetség kihagyása árán is - ezt is bentfentesek mondták - Nati igényeihez. Tehát azért a zavaros vízbe ő is beleköpött 1 jól fodroztatósat, ahogy az edzőivel bánt, pl.

Ez van, amikor a csodás focistákra megy minden közpénz, a több iek meg ügyeskedhetnek, acsarkodhatnak a kis maradékon. Írtam, milyen korrektul és sportszerűen viselkedik is a Vidi ettől. Még a szaros Nike labdáját se adja gyakorolni oda az Adidashoz szokott magyar válogatottnak, mikor az Nike-s terepre megy játszani. Amilyen a vezető olyan lesz minden körülötte. Ha züllött, akkor ilyen züllött.

Zébácsi, lépned kell!! ;-DDDD Két voksod már van. Ki lőtte le Kennedyt? - süvöltözte anno a polbeates Dinnyés Jocó. Hát ki tudja?
@Penivaldes: Igen, órán szenvedni, az a legborzasztóbb kínzás! Én is telirajzoltam minden egyes füzetem, könyvem. :-DD De volt olyan tanár, akinél sajnáltam, hogy kicsengettek, mert hallgattuk volna még háromszor annyit is.
@keresztény gyökér: kedves gyökér! mit szeretnél mondani? hallgatlak.

(btw mi a franc az a nemenyinet?)
@Penivaldes: nem ismerem. kéne? lecsúsztam valamiről?
@Pantagruel: Nem, nem maradsz le semmiről, ha nem olvasod. Kissé üldözésimániás portál.
@a szív fészkei: A Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét viseli egy kazal külföldi: mindenféle államfők (pl. paraguayi közt. elnök, finn ogy. elnök stb.), politikusok, diplomaták, mint egy spanyol mezőgazdasági, halászati és élelmezési miniszter, egy NATO főtitkár, vagy a spanyol és a belga királyi család cakompakk. Budapest díszpolgára pl. Lech Wałęsa vagy Jurij Petrovics Ljubimov; ha egy lengyel közt. elnök vagy egy orosz színházi rendező lehet díszpolgár, miért ne lehetne egy Nobel-díjas író, aki amúgy izraeli kötődésű világpolgár? Szóval ezektől a plecsniktől Kertész nem lesz magyarabb. Gondolom én; de lehet, hogy tévedek. Magyar állampolgár bárki lehet, aki igényli, ő még csak nem is igényelte - szerencsétlenségére ez jutott neki, aztán úgy maradt, legalábbis, ha őt hallgatjuk. A Kossuth-díj nyomós érv: ezzel az Okányi Földművesszövetkezettel vagy a Komlói Építőipari vállalattal emelkedett egy rangra, mindjárt magyarabb a magyarnál, igazi hungarikum: mint a Beatles-klón Illés együttes, vagy a DM-epigon Bonanzából a Coca-Cola szponzori vállain a hazai intellektuális szívdöglesztés pop-ikonjává cseperedett Ákos... Wow! Márai-díj meg magyaroknak jár, ha megkapta, csak magyar lehet. Kész. Nincs apelláta. Írhat, amit akar. Na mindegy, úgyis csak húználak ezzel, nem ez a lényeg.

"Van hisztéria benne, de egy ilyen élménnyel együtt élő és öregségében sem nyugodni hagyott írótól elfogadható."

Szóval egy cseszegetett vénember hisztije olyan magnífico, hogy a Magvetőnek külön kötetben kell kiadnia?! :D Ennyire kéne tartanunk Kertész Imre gondolatait? A Nők Lapja unatkozó háziasszonyoknak szóló megfelelő rovatában még elmegy a külföldre költöző celeb sztorija, egy író vallomása ennél több. Na most lehet, hogy az van, hogy erre a kérdésre, hogy Kertész Imre vajon magyar-e vagy sem, a válasz egyértelmű, vagyis már maga kérdés is triviális és banális. Ebben az esetben viszont a kérdést időről időre újra és újra körbejáró, azt önmaga és közönsége számára vallomásszerű belső monológokban tisztázni vágyó író szövegének választott témája triviális és banális, ergo Kertész triviális és banális dolgokról ír, olyan kérdés foglalkoztatja és gyötri, ami még csak nem is kérdés... hát miféle író az ilyen, mire tartjuk? Nos, én úgy gondolom, persze lehet, hogy tévedek, hogy az a kérdés, ami Kertész Imrét foglalkoztatja, valódi, komoly kérdés; így például az is, hogy ő magyar-e vagy sem, része-e a magyar irodalomnak vagy sem, komoly kérdés.

Úgy vélem, hogy Kertész filozófiája nem hákli, ahogy jegyzetei sem egy sértett ember időskori ideggyengeségének grafomán megnyilvánulásai. Ahelyett, hogy azt mondanám: legyünk elnézőek, egészen mást mondok: Kertész egyre terebélyesedő életműve elgondolkodtató, mit nem mondok: gondolatébresztő: gondolatai - számomra - továbbgondolásra érdemesek, és ez már elég ahhoz, hogy újraolvassam a műveit, és érdekeljen a jövőben is. Minthogy szeretek elgondolkodni a művei felett, engem tulképp szeretet fűz az életművéhez: a viszonyom vele olyan bensőséges, amennyire csak olvasás révén közel kerülhet valaki egy másik ember világához - szóval mondhatni, hogy elég bizalmas és szolidáris; egy-egy műve - Italo Calvino 1. számú definíciója szerint* (A klasszikusok azok a könyvek, amelyekre az ember azt mondja ’Újraolvasom…’, és soha nem azt, ’Olvasom...’.) - számomra igazi klasszikus. Szerintem megérdemli a Nobel-díjat, legalábbis én odaítélem neki, akkor is, ha egy másik univerzumban esetleg nem kapta meg. Egyszóval kedvelem Kertész írásait. Hadd szögezzem le - eddig talán nem volt egyértelmű (vmi azt súgja). :)

* konyves.blog.hu/2012/07/16/italo_calvino_14_meghatarozasa_a_klasszikusra

Ami az ominózus kérdést illeti. Az, hogy Kertész magyar-e, lehetne etnikai, pl. ismerünk angolul író amerikai indián, ír, indiai, kínaiul író tibeti, koreai, japán szerzőket, tündéül és mordori nyelven író angolt, stb., ezt a megközelítést mégis meghagynám azoknak, akik szeretnek ilyesmivel foglalkozni. Lehetne irodalmi is a kérdés, erről nyilatkozik is, én tiszteben tartom az álláspontját, amit e tekintetben alapvetőnek látok, ugyanakkor nem osztom teljes mértékben a nézeteit az irodalmi hovatartozását illetően: szerintem a magyar irodalomhoz tartozik, és még ugyan oda fog, sztem egyre inkább. Máskülönben a kérdés számomra merőben filozófiai. Nekem való. :)

No, ennyit hirtelen. Ja, bunkó vagyok, oké, de azért nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.
@Penivaldes: Megnyitottam, de nem jöttem rá, mi ez, úgyhogy a továbbiakban részemről ennyit erről a portálról. Ha a kurucinfóval egyenértékű, akkor amúgy is mindegy: aligha én volnék a célközönség.
@Pantagruel: Nem gondolok én rosszra, bár a magyar, Orvbűn által helytartókkal vezetgetett fikusznevelde (köztévé) megfogalmazásán fennakadhat az ember. Mert az sose véletlen.

Most én is magyar írónak tartom Kertészt, ha ő nem is szokta magát annak tartani.
Pedig őszintén, én nem is szeretem az életművét, ill. nem is nagyon találom hozzá a kapcsolatot, szóval még csak szimpátia se fűz hozzá. Amennyit én az idézett naplójából elolvastam, abból nekem volt, ami hisztinek tűnt - noha érteni vélem az alapjait - volt, ami igazságnak, tény, hogy eléggé érzékeny ember. A Sorstalanságot sem szerettem. a filmet meg sem néztem.

Elolvastam nehezen de teljesen más, mint amit én tudok arról a világról - nem mondom, hogy jobb, nem mondom, hogy rosszabb -, nem tudok vele mit kezdeni és kész. Nekem e témában egy másik magyar író könyve sokkal többet adott (anyám személyes elbeszélésén túl), de mivel az elég érzelemvezérelt és nem annyira szándékoltan rideg, elvonatkoztatott, mint Kertészé, nem is jött annyira divatba.

Én amúgy Örkénynek adtam volt Nobelt.
@a szív fészkei: jó, hát nem vagyunk egyformák. a tévés incidens lehet bizonytalanság, ha jóhiszemű vagyok; ha realista, akkor szimpla zsidózás; ami annak a jele, hogy az állam egyre kurucosabb; az álláspontjuk pedig világos: ideológiai okokból kivetendő a kánonból. ami érdekes, hiszen vak a valóságra: Kertész a Nobellel örökre az irodalmi kánon része marad, akkor is, amikor már senki nem olvassa, ők meg már rég a történelem szemétdombjára kerültek, ott guberálnak. azért ez nem semmi.

Én magam amúgy utoljára vmikor középiskolában foglalkoztam kánonképzéssel: gondoltam, összeállítom magamnak a 20. sz. 10 legnagyobb regényét; eljutottam ötig, aztán feladtam. A kánonképzés jópofa dolog, de inkább ideológusoknak meg pedagógusoknak való segédanyag, mankó, mint az Olvasónak, akit amúgy sem a társadalomjavító szándék vezérel - gondolom. :)
@Pantagruel: Én pusztán a maga, ízlése alapján írtam Örkényt, mert szerintem fogható lett volna a világban bárhol, mekkora humanista is volt és mennyi minden tudott a világról, benne az emberről. És a humora nekem nagyon fontos, az egypercesei meg azért csak világszabadalmak. De hát valahogy elsikkadt vagy mi, nem tudom, min múlott a világsikere...

Olaszországban Márait zabálják csak és Szabó Magdát. Bár volt msot a mantovai könyvfesztiválon díszvendég Nádas is, akit fordítottak le olaszra. Németeknél Kertészt, Nádast, Esterházyt. Amerikában nem tudom, kit ismernek és ünneplenek tőlünk Molnáron túl. Franciáknál se, angoloknál se.

Fogalmam sincs, melyik lenne a XX. század 10 legnagyobb regénye, lévén magam kurvára nem mondhatom, hogy minden nagy regény olvastam, pláne nem eredetiben. Van, ami mindenkit megindít a földön, kivéve engem, mert én unom, abba hagyom,leteszem. Leszarom a rangsorokat. Ennyi örömem már lehessen!

Az állam egy ideje szimplán zsidóz és kész. És ezt Kertész - de a másik Kertész is - szimplán ki is hallja, van erre antennájuk, elég régen kifinomult erre. Ezért ezzel a mai magyar állammal nem akar semmilyen kapcsolatot vállalni a Nobel-díjas. Érthető.
@a szív fészkei: Örkénnyel nincs ilyen probléma, hogy ne volna fogható, rossz nyelvek szerint a franciák még jobban fogják, mint minálunk :) - a Nobel amúgy sem olvashatósági, népszerűségi vagy ismertségi kérdés, hanem főleg politika és lobbitevékenység függvénye

az ítészbizottságnak minden korszakban megvan a maga elképzelése a díjjal: pl. emeljük be az amerikai irodalmat a világirodalomba, büntessünk kommunista diktátorokkal parolázó írókat, irányítsuk a figyelmet a totalitárius diktatúrák természetére, emlékeztessük magunkat, hogy van más is az európai irodalmon kívül stb.

ehhez kapcsolódik a lobbi, amihez szervezkedni kell: fordítókat kinevelni, felépíteni és kitartóan ápolni a nemzeti irodalom, ill. egyes szerzők reputációját; na most egyrészt jó magyar fordító nagyon kevés van a világban, azok évekre előre be vannak táblázva klasszikusokkal, a magyar írók pedig nem alkalmaznak ügynököket: ha a kiadójuk nem törődik velük, akkor jóformán senki

így elsősorban az emigráción múlik a Nobel, a lengyel emigráció pl. már egészen korán képes volt megszervezni magát, meg is lett az eredménye, Kertészt a német kiadója karolta fel. mivel a világban rengeteg jó, kimagasló író alkot, aki megérdemli a Nobel-díjat, nem az érzéketlenség vagy a kisebbrendűség okán maradnak hoppon sokan, ha valaki Nobelt akar, arra gyúrni kell, mint az olimpiai aranyra
@Pantagruel: Persze, ez evidens, ezrét is volt kész tény, hogy Nádas nem kaphat semmiképp. De Örkénynél ott volt azért minden a politikai terepelőkészítést kivéve: mozgalmas múlt legalább olyan halálraítélt kitaszítottságban, mint Kertészé, majd Rákosi pajtásos korszaka és az abból kivackolódása, és végig az "emberarcú" kádári cucilizmus abszolút leleplezése és kiröhögése, sokkal többszínűen, mint Kertésznél. Plusz, ahogy írod is, adaptálható a világ minden nyelvére és emberére, pláne, hogy műfajilag sokrétűbb volt... Sajna, hogy elúszott az a hajó.

Megérdemelte volna nagyon, márcsak a látásmódjáért is. És mai napig kurva aktuális sőt egyre aktuálisabb. Persze ha a német gőzhenger beindul, az hatásos lehet, itt annyi pénzt nem tudnak senkibe belefektetni.

Talán jövőre amerikai kapja, valahogy rotálnak földrészek között is, gondolom.
@a szív fészkei:

Igazad van, Natasa és a Vidi kapcsán is - de a száthúzás Natasa előtt is megvolt, ő nem tett mást, csak _adott közegben_ az egoja mentén próbált érvényesülni - no, nem mintha ez dícséretet érdemelne, de egy bizonyos szemszögből érthető.

Zébácsi nem való politikusnak.
Túl idealista és túl erős igazságérzet jellemzi - működése nem lenne egyéb, csak örökös harc a megalkuvókkal és sunyikkal szemben. Túl sok energiát igényelne mindez, nem érné meg, mert otthon családja várja, akikre figyelnie kell - és ne egy teljesen lemerült fickó jusson már esténként nekik.
Másrészt Zé-né se örülne, ő ugyanis nem egy politikushoz ment hozzá és nem is akarja, hogy élete párja korpás disznók közé keveredjék.
süti beállítások módosítása