Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.30. 04:57 Fabius

Félázsiai Jópásztor a giccspiacon

Címkék: fidesz orbán viktor turulavatás

Semmi nincs mi mérhető volna röhejességben ahhoz, mikor Fénylő Csillagunk nagyon akar megmondani valamit. Mert kicsit megmondani a gyávák menedéke, a pátosz nélküli értelmes beszéd meg ballib ármánykodás. Ilyenkor akkora sebességgel pörög fejében a giccspaneleket sorakoztató bullshit generátor, hogy keletkező belső vákuumtól az alsó túlnyomásszelep rászívja a Multivan hátsóülésére és percekig nem tud kiszállni.

 Na, de mikor végre enged a szorítás, akkor aztán kitesz magáért, mint Félázsiai Számadójuhász a Kézai Simon regegyárban:

 "Aki aki tud olvasni a jelekből, az láthatja, új törvények világa közeledik az európai kontinens felé. Ennek a formálódó új világnak az első parancsolata úgy hangzik: az erősek egyesülnek, a gyengék széthullnak, vagyis az erős nemzetek tagjai összefognak, a gyenge nemzetek széthullnak. Azt kívánom minden magyarnak, legyen füle a hallásra és olvassanak a jelekből"

 1: Aha, szóval a közelgő új törvények világában az erősek egyesülnek, a gyengék széthullanak.  Nemtom feltűnt-e, de nálunk már két éve ki van hirdetve a NER, - te hirdetted ki - ott a nyilatkozat róla minden közhivatalban - te akasztattad oda - szóval valamiért az az érzésem egy Cavinton kúra esedékes lenne megint. 

2: A gyenge nemzet - erős nemzet párhozamot egyszer el fogod szúrni, annyit hajtogattad már soha nem látott közutálatnak örvendve, hogy a nagy számok törvénye alapján a beépített bullshit generátor össze fogja keverni a szintén örökérvényű: a fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk-kal. Végül is ez sem lesz kevésbé releváns, és egyszer az életben nem a hátad mögött fognak röhögni rajtad.

"A politikus és a gazdaember is pásztor, el kell számolnia a rábízottakkal; a jó pásztor az, aki megkeresi az elveszett juhot."

 Ez is bullshit, de legalább igaz, bár nem úgy igaz, ahogy ő érteni véli: a politikus gazdaembernek előbb vagy utóbb el kell számolni a rábízottakkal. Ezt egyre inkább így érezzük mi is minden Ángyán jelentés, földpályázat és földtörvény elolvastával. 

Ráadásnak itt van ez a turul is, mint a magyarok nemzeti azonosságának jelképe. Ez eddig rendben is lenne, a turulszobrokkal magukban semmi bajom nincs. A körülöttük lévő eszement hájppal viszont annál több van. Kattints ide, ez itt egy nekem is tetsző turulszobor. Aztán nézd meg a tegnap átadott ópusztaszerit és mondd el habozás nélkül neked mi jut elsőre eszedbe róla:

turul.jpg

Mert nekem egy kalocsai mintás pénisz tetején kivirágzott turulgomba, innentől pedig hiába magyarázza bárki, hogy a fallikus szimbólum nem fasz, hanem pásztorbot, rajta a mintázat egyenesen a nemzeti egység jelképe. Azt is hamarabb elhinném, hogy az oszlop maga az égig érő paszuly, hegyén a megpattant hüvelyből előkandikáló terméssel, ami annak jelképe, hogy Orbán Viktorka tízévesen elcserélte a család egyetlen Riskáját Mészáros Lőrinckével egy sóletkonzervre, mert már akkor is remek üzleteket kötött. 

Mit lehet ebből kiolvasni, kedves jelolvasásra buzdított nemzet? Azt bizonyosan, hogy a kétoldali akut turulhájp kitart még egy darabig, pedig már az Orbán szülők is erősen unhatják arccal a falnak fordítva őrizgetni a csemetét kompromittáló képet: 

orbán turul.jpg

712 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr824810815

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.01. 10:36:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Politikai mítoszok és eposzok 2012.09.30. 18:25:36

“Nyomot hagyni” - írta Török Gábor Orbán és köre egyik fő politikai és személyes céljáról, hogy megérthessük, miért nem elégszik meg a regnáló miniszterelnök csak egy “sima” kormányzással. Kétségtelen, a név megörökítésének szándékát számos momentum bi...

Trackback: Politikai mítoszok és eposzok 2012.09.30. 18:25:32

“Nyomot hagyni” - írta Török Gábor Orbán és köre egyik fő politikai és személyes céljáról, hogy megérthessük, miért nem elégszik meg a regnáló miniszterelnök csak egy “sima” kormányzással. Kétségtelen, a név megörökítésének szándékát számos momentum bi...

Trackback: Orbán Viktor juhokat számol 2012.09.30. 15:26:36

Miniszterelnökünk turul szobrot avatva juhokról és a jó pásztorról elmélkedett. Igazi választási kampányos tanmese, amiben mi, a zemberek vagyunk a birkák. Szent Mihály nap - minden  választópolgárnak eszébe jut róla valami: búcsú, nosztalgikus fegyve...

Trackback: Összeesküvés-elméletekkel mossa a Fidesz az egyszeri szimpatizánsok agyát 2012.09.30. 14:16:00

A titkos űrfegyverekkel turbózott vörösiszap-konteó után a fanatizált narancsdroidok a gyilkolásra, vagy a kollektív öngyilkosságra felszólító üzenetet is megkapják majd? Számos értekezés olvasható a neten a történelem nagy diktátorainak elmeállapotáró...

Trackback: A náci “Mihály Arkangyal Légiója” szellemét idézte meg ópusztaszeri beszédében Orbán Viktor 2012.09.30. 14:12:51

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. Nem véletlenül szervezték az ópusztaszeri turulava...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

finoman csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy beszartam. :)))

az "én jézus munkáját jöttem befejezni." mondatot pediglen a führer követte el, de hogy miért pont ez jutott eszembe, azt nem tudom, de ez a gólyás kép haláli, télleg.
Briliáns a poszt, a zárókép.
Hangulatjavító.
A turul hasonlít egy dögkeselyűhöz, vagy bilógiai analfabéta vagyok?
Miután így szügyig belegázoltam a nagymagyarok honfiúi érzékenységébe, és különben is mindannyian turulba születünk bele, pá. orbán turul.jpg.
A habonykreatívoknak üzenem, hogy nem tecc. az új módi sem.
A jó pásztor nemcsak feji, hanem legelteti is a juhait.
@hacsaturján:
Ahányszor meglátom ezt az elmeháborodott hazaárulót,nekem is mindig az osztrák mázoló jut eszembe.Valahogy túl feltűnő a hasonlóság a "pályafutásukban".
Azért a legjobbat kihagytad, én tegnap ezen órákat őrjöngtem. Ha az üzenetétől, tartalmától eltekintek (ami szintén borzalom), akkor is a magyar nyelv meggyalazása:
"a Turul a magyarok ősképe, melybe mindenki beleszületik, mint a nyelvbe és a történelembe."

Érted Fabius, bele vagy születve a Turulba. Így mindjárt más, nem?

Amiket te idéztél, abból egyértelmű, hogy szegény beteg Jézusnak, vagy minimum bibliai prófétának képzeli magát.
Azért kiváncsi vagyok arra is, hogy ezt az istengyalázást a magyar keresztény egyházak vezetői, hogy nyelik le? Mély levegőt vesznek, és azt hajtogatják, hogy kussoljunk csak, mert jó üzlet Orbánnal jóba lenni?
"a turulszobrokkal magukban semmi bajom nincs."

Erre a mondatodra kedves Fabius csekk meg szív megint le fog nácizni. Tudod náluk egy turul szobor már a nyílt fasizmussal ér fel. :)

Amúgy meg attól tartok, hogy viktor az "erősek egyesülnek" dumával megint csak nemzeti mázba akarja csomagolni, annak indoklását, hogy miért lesz nekünk ismét kurva jó az EU egyesült államok szervilis csicskájának lenni.
@kormányzó: Jajj ne mondj ilyeneket mert dolfika forogni kezd a nem létező sírjában. :)
"Mért vijjog a saskeselyű,
miért szállong turul, ölyü?
Mert holnap ilyenkor halott
százezrivel fog veszni ott."
(Arany J.: Buda halála)
____________________________
1. Turul nevű állat nincs. Ma ugyan a legtöbben a kerecsensólyommal azonosítják (v.ö.: or. кречет 'kerecsen'), de Arany (egyáltalán nem meggyőző) etimológiája szerint < *tor-ölyv, azaz 'keselyű'.
2. Aki tud olvasni a jelekből, mint Arany János, l. fentebb, az játszi könnyedséggel megállapíthatja, hogy az elszaporodó turul-szobrok semmi jót nem jelentenek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Dehogyis.

" Beszédében azt mondta, minden magyar elszámolással tartozik minden más magyar felé. "

A magyar állampolgárságról és az együttszavazásról beszélt.

Elszámol velük, ha rászavaznak...

Ezt akarta mondani Kárpátaljának.

És fogják érteni.

Mi vagyunk a minden magyar, akik majd megfizetik a többi magyart, hogy viktorra levoksoljanak - jól.
Ez az "erősek egyesülnek" szlogen, kísértetiesen hasonlít Ferenc Jóska jelmondatára: "viribus unitis". Azaz: egyesült erővel. Igaz is, csatolják hozzánk vissza Ausztriát!
A turulról meg, amibe mindannyian beleszülettünk. A Horthy korban kezdték igazán hájpolni a turult, és ugye jelképüknek szép kis nyilas csoportok tették, mint a Turulszövetség pl.
Szóval ma újra állami szintre emelni, szakrális kontextusba helyezni a turult, nem jó jel. Rossz érzéseket kelt, rossz üzenete van.
Ahogy tegnap mesterséges szinezék írta:
"Orbán nem bízik magában és a saját többségében, és némi óvatoskodás után megint a jobbikosok gyomráig löki fel a nyelvét."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tulajdonképpen,valóban tudományos konferenciát lehetne tartani annak eldöntésére,melyikre nézve sértőbb a hasonlóság.
Gyanítom, a mi cigányunk - már csak a származása miatt is - simán veszítene.
@kalaposinas:
"A jó pásztor nemcsak feji, hanem legelteti is a juhait."

sőt!
csinálja is ha kell...
apropó TEK:
www.origo.hu/itthon/20120929-riport-a-tek-harcmuveszeti-galajarol.html
ezt vajon hogyan dolgozza fel hajdú és a JóPásztor?
"@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Amúgy meg attól tartok, hogy viktor az "erősek egyesülnek" dumával megint csak nemzeti mázba akarja csomagolni, annak indoklását, hogy miért lesz nekünk ismét kurva jó az EU egyesült államok szervilis csicskájának lenni." A Jobbik mikor szakad már le erről az állandó EU ellenességről. Mikor fogjátok már fel végre, hogy az országban eddig elért dolgok (autópályák, vasútfelújítások, szállodák, fürdők, autóipari beruházások, és a többi fejlesztések jó része) az általatok látványosan utált EU-nak köszönhetően valósulhattak meg. De ha jól emlékszem Szegedi Csanád és Morvai Krisztina is szép pénzeket nyúl le az EU-tól. Akkor most hogy is van ez?
Ha nekünk Fizet az EU, akkor jó EU, szép EU, különben meg menjenek a picsába? Döntsétek már el végre.
Mert ez így uncsi. Az EU pénze nélkül, körülbelül Fehéroroszország szintjén lennénk. Ez jobb lenne? Igaz, hogy akkor nem lehetne a csúnya EU-t szídni.
" minden magyar elszámolással tartozik minden más magyar felé. " -Igény lenne rá. Akkor kezdjük: szőlőbánya,grippen,12 állami gazdaság, földek,kastélyok,Cinege utcai ház és holnap reggelig lehetne sorolni....,de mit szól ehez a Simicska,Nyerges,Csányi,Demján???
@kormányzó: hagyjuk már ezt a cigányozást! Orbánnal nem az a baj, ha történetesen cigány, fogalmam sincs, nem is érdekel, hanem az, amit csinál.
@aritus:
Szó szerint. Nincs másról szó, mint Piktor újra gesztust tett a széljobb felé és kikacsint.
Erősen arra a szavazórétegre utazik, akiknek elég a kolompoló tehén szarvára nemzeti színű szalagot kötni és megy is a jámbor utána. Zsigeri és fröcsögő politizálás, gyűlölködés kell csak nekik - gazdasági koncepciónak megfelel a "fúj mocskos EU" és Kusza Szem nagyfőnök lázálma.
A szövege nem is érdemel magyarázatot, max. egy orvossal kellene elemeztetni - beteg elme, beteges és zagyva képei, habogása.
A képeken beszartam, szintén, az uccsó kép majd megint bejárja a világhálót! :DD
Ja igen, az a szerencsétlen akármi ott a lompos végén, inkább dögkeselyű (mondjuk ez Piktoréknak a mentalitására jobban is hajaz), mint A TURUL. A tatabányai szobor az igen, de ez itt megint csak egy szánalomra sikerül, olyan orbáncos-szánalmas megoldás lett. Stefi tehénnek és szellemi toprongy klónjainak megfelel, de hisz nekik a szar is megfelel, ha Piktor keni rájuk...
@aritus: Igazad van, akár rendes ember is lehetne, bár én még a fajtájából nem találkoztam ilyennel.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Hogy hagyhatná abba a jobbik azt, ami lényege? Az EU ellenesség nem véletlen malőr a jobbiknál, hanem a szellemi alapzat.
Egyébként az meg a jobbiknak nagyon is tetszene, ha Fehéroroszország felé tartanánk. Imádják az erőt, a csendőr rendet, az emberek közti osztályozást, a nacionalista bezárkózást. És utálják a demokráciát, a kooperációt, megegyezést, alkudozást, kompromisszumot, az náluk a gyengeség jele, mind libsi ármány. A libsik meg tudjukkik.
Nézd meg, hogy hájpolják Iránt. Az egy fasza hely szerintük.
Tehát értelmetlen ezt a kérdést feltenni a jobbiknak. A jobbik sose lesz, és sose volt normális.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A jobbik gazdasági koncepciója, hogy Magyarország legyen önellátó. Nincs szüksége a "külföldre", mert ez itt egy tejjel-mézzel folyó kánaán, ha nem rabolnák le, ki a csúnya idegenek. Na, ennyire lehet komolyan venni őket.
"a jó pásztor az, aki megkeresi az elveszett juhot."

szerintem meg a jó juhász.
@hantás,baltás: Én meg igen, nem is eggyel. Akkor most melyikünk "győzőtt"?
Szóval én egy ótvar dumának tartom a cigányozást.
Utálom és roppant kártékonynak tartom Orbánt, de a "fajtájának" ehhez semmi köze.
A nemzet tekintélyét emeli a félelmetes címerállat. A turult ilyennek gondolja a vezér.
Ezzel nem lehet eltakarni azt a végtelen és aljas hazugságáradatot amit elszenvedünk. Amit kimond az válik szarrá abban a pillanatban.
@Secnir:
Most, hogy szarrá verték a TEK embereit ("egy békés megyei tűzoltó, egy budapesti obejktumőr, egy kazinbarcikai járőr és egy nyolcadik kerületi rendőr is könnyedén ütötte ki a rendvédelmi elitegység, a TEK kigyúrt kommandósait szombaton a rendőrök harcművészeti gáláján") a "tekintély" és a hitelesség valahogy büdös...
No meg a nagy "felkészültség" is. Ennyire telt csak? Napi szintű edzés, kondi után? A járőr meg leveri... :DD
@Secnir: ne aggódj, már fel is dolgozta:))
Nem az a legény, aki adja, hanem aki állja, mondta a mi hajdúnk:)))
Szánalom az egész.
@Secnir:
A pásztor egy összefoglaló név:

"...rangsor:
csikós – lópásztor
gulyás – marhapásztor, a gulya őrzője
juhász – juhpásztor
kondás, kanász – disznópásztor
csordás, csürhés – az istállóban tartott, csak napközben kihajtott állatok őrzője. Például libapásztor, lúdas."
A vége, az alja, az a Piktor! :))
@Pikk: "A nemzet tekintélyét emeli a félelmetes címerállat. "
Amely vezetője egy címeres ökör.
@aritus: "Utálom és roppant kártékonynak tartom Orbánt, de a "fajtájának" ehhez semmi köze." Ebben igazad van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A pásztor, az ...kecskepásztor.

A szőröstalpú a hegyen, az.

Kárpátaljához meg a világmagyarsághoz beszélt a viktor, és ez jutott eszébe.

Meg az, hogy megfenyegesse őket,

hogy aki rászavaz,
meg aki nem rá szavaz,

szóval mindenki el lesz számoltatva,
mert az utolsó - elbitangoltat - is megkeresi a hegyen...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
nem kötekvés miatt, de ő juhokról beszélt. kifejezetten. vagyis az én értelmezésem szerint juhász, aki terelgeti a birkákat (minket).
aztán a birkák egy szép napon...:
www.youtube.com/watch?v=0gEDUDmZkyc
itten a teljes film viktor kedvéért:
www.youtube.com/watch?v=-Bih8kTcBUI
@Dr. simonmondja.:

Érteni kell a jelekből, ugye... ezt is melegen ajánlotta,

turulban született birkáinak.
A poszthoz:S valóban, ez a madár egy dögkeselyűre hajaz. S tudjuk milyen a természete a dögkeselyűnek.

Sólyomra semmiképpen nem hasonlít, márpedig inkább egy sólyom, mint egy dögkeselyű. A sólyom megdolgozik (vadászik) az élelemért, a dögkeselyű pedig (el)takarítja a más zsákmányát.
Na ezért lehet ez az ő jelképük, s összetartozásuk jelképe.
@Secnir:
Csak szeretné azt a szerencsétlen korlátolja! :D
Az egész szövegükből és hasonlataikból azért lejön, hogy a népet "minek is" nézik. A "hívők" pedig beszopják...
@Dr. jenőke (jenőke):
Szerintem azt mondja épp, hogy: "Múúúúúúú" :D
@CSENDES:
Címerállatnak is remek, ennek a címeres állatnak. :D
A mentalitásuk és pofátlanságuk feljogosítja őket még a hiéna, mint címerállat használatára is...
Hogy én mé olvastam elsőre (és másodikra is) a politikus gazdaembert politikus GAZEMBERnek? :)

Az a meredező f@sz végén, a makkon ülő madár meg úgy néz ki, mint egy keselyű. Tán nem véletlen? :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem is a néphez beszélt a Baltás.

A kárpátmagyarokhoz beszélt.

Úgy gonolja, hogy ezzel a parancsolatos, elbitangolt juhos szöveggel

ott megértik, hogy egyenként is, de összefogdossa őket.

Ez ilyen szőröstalpúakra méretezett szónoklat volt.

A bentieket besorozza a harcaihoz,

a kintieket meg összefogdossa, ha elbitangolnak is...

Érteni köll...
S aki látá a jeleket, az olvasá belőle a setét felleget: a vezér hülye.
endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html?m=0
@aritus: Az egyházakkal kapcsolatos bejegyzésre annyit akarok csak reagálni, hogy a katolikusok valószínűleg meg is áldják az önjelölt Jézust.Tudom, hogy ez már lerágott csont, de kikívánkozik belőlem:A muterom mesélte, hogy a 2010-es választások napján úgy ment a szavazás a szülőfalumban, hogy a katolikus hívők a misén megkapták a paptól az utasítást, hogy hova kell tenni az x-et.Az idős nénik-bácsik ünneplőben-azzal a lendülettel, ahogy kijöttek a templomból-befordultak az önkormányzati hivatalba és azzal a felkiáltással, hogy "hazuggyurcsány" leszavaztak a Fideszre.Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy közülük sokan szocik voltak, de úgy meg voltak vezetve, hogy azt sem tudták milyen nap van.Ennyit a papokról.
@Marcellusca: azé keslyű, mert a Sólyom már nem játszik:-)
@Secnir: A valóban jó juhász meg el sem veszít egyet sem!
A "politikus az pásztor" duma azon túl, hogy a valláshoz hasonlóan ostoba birkának állítja be a szavazókat, állampolgárokat, tehát illene sértőnek tekinteni, gyakorlatilag betetőzi az elmúlt hetek vallási retorikáját. Vagyis hogy a Fidesz nem párt már, hanem vallás, hiten alapulva, annak pátoszával, felsőbbrendűségével és megkérdőjelezhetetlenségével együtt. A fidesziánusok persze ebben semmi kivetnivalót nem látnak majd, de hát nekik ez a dolguk.
@aritus: Dehogynincs köze.

Vagyunk páran ebben az országban, akik nem a nagycsalád meg a törzs közösködésében szocializálódtunk.

Fontosak a kulturális alapok.
Valóban, a dákó tetején az a madár nem "olyan", mint a keselyű, hanem az. Igaz, a szárnya egy kicsikét rövdebbnek tűnik, de hát van művészi szabadság is. Ne rójjuk fel az alkotónak (majdnem elkövetőt irtam), hiszen fingja nincs, milyennek kellene lennie a turulnak, és hát valljuk be, a keselyű elég impozáns látvány, jó nagy, szép gallérja, és kurva horgas csőre van, mellyel speciel a döglött nemzet testét marcangolja, de hát a látvány fontosabb. Mindenesetre az ismert nívón álló célközönség számára elég erőt sugároz. Azt meg csak mi, általános műveltségnek legalább alapszintjével megáldottak (-vertek? ) tudjuk, hogy a keselyű egy hevesebb mozdulattal elzavarható.
Mióta aksiproblémája van a srácnak,nagyon vadakat beszél,korábban sem volt 100-as,de most döbbenet amiket nyomat az arcunkba!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Mókás látni, hogy sikerült megint elpufogtatnod a szokásos paneleket. Az EU elhozta nekünk a kánaánt stb. Egyébkén megint el vagy tévedve. Mi mindig is Európa része voltunk és igenis kell és lehet kritizálni a mostani EU szervezetét, amely már egyáltalán nem az aminek az alapítói annak idején megálmodták.

A magyar lakosságot azzal kecsegtették a csatlakozáskor, hogy a magyar áruk előtt új piacok nyílnak majd, nőni fog a foglalkoztatottság. 1991-2009 között a mezőgazdasághoz kötődő népesség létszáma 2,7 millióról 1,1 millióra csökkent.

A külföldi tőke, amelynek beáramlásától új munkahelyek létesülését várták, három fő területen jelent meg: a hazai élelmiszeripar felvásárlásában, az autógyártásban és a kormányzati adókedvezményekkel megvalósuló beruházásokban.

A hatások ismertek: az új tulajdonos bezárta a felvásárolt feldolgozóüzemeket, kirúgta a dolgozókat, ezzel eltüntette a konkurenciának számító hazai terméket és megszerezte a piacot a külföldi árunak.

Az autógyárak olcsó munkaerőt igényélő összeszerelő-üzemeket telepítettek hazánkba. A multicégek beszállítói körének szinte teljes hányadát a külföldi vállalatok teszik ki, a magyar vállalkozásoktól igénybe vett rendeléseik elenyészőek.

A tőke a harmadik célterületen az államilag támogatott beruházások terepén csak a kedvezmények lejártáig marad, stb. Viszont a vidéki kutya fitnesz vagy a wifi hotspot a buszmegállóban valóban egetrengetően fontos beruházások közé tartozik. :)

Most meg már itt kopogtat ugyebár az új csodafegyver (EU egyesült államok) ami aztán tényleg megoldja majd a problémáinkat.

Miközben Magyarország azon periféria országok közé tartozik jelenleg is, amelyek számára az Európai Unióhoz való csatlakozás célja nem teljesült és úgy tűnik, soha nem is fog teljesülni. Ez a nyugat-európai életszínvonal elérése lett volna. Eddig az EU, Magyarországgal szembeni, nem csak társadalmi, de pénzügyi mérlege is kifejezetten negatív volt, elég a leépített ipart és mezőgazdaságot megemlíteni, ezek után elég nehéz elhinni, hogy a még erősebb EU integráció – a még inkább központosított hatáskörök eredményeképpen – országunk érdekét szolgálná. Sajnos az látszik, hogy a meghirdetett Európai Egyesült Államok, az eddigi gazdasági irányt tekintve változatlan, mértékét tekintve viszont még inkább a periféria országok pénzügyi kizsákmányolása felé fog eltolódni, „hála” az erős Brüsszeli képviselettel rendelkező régi nyugat-európai, domináns tagállamoknak.

A központi bankfelügyelet létrehozása szintén egy komoly veszélyt jelent, hiszen ezáltal kiszerveznék nem csak a monetáris döntéshozatali rendszert, de annak a pénzügypolitikáját végrehajtó kereskedelmi bankok kontrollját is. Így gyakorlatilag az EU a fiskális politika irányítása - fiskális paktum aláírása - mellett megszerezné a monetáris politika végrehajtása feletti kontrollt is.

Be kéne végre azt is látnunk: az uniós források nem jelentenek egyértelmű fejlődési biztosítékot a jövőre vonatkozólag, hiszen ezeket jelenleg is úgy-ahogy, de használjuk, ennek ellenére gazdaságunk évek óta recesszióban van. Azt is tudatosítani kellene, hogy ez nem „ingyen” pénz, amit az EU szociális alapon kioszt Magyarország számára, hanem ezért komoly és országunk számára kifejezetten hátrányos döntéseket kellett meghoznunk (például kvóták csökkentése, alacsonyabb támogatási rendszer elfogadása és a többi). Ennek ellenére az előrejelzések szerint a jelenlegi támogatási keretünk maximum 60-70%-át fogjuk tudni lehívni, ami azt jelenti, hogy a következő időszakra vonatkozó összeget ennek alapján fogják elfogadni, így várhatóan ehhez mérten még kevesebb pénz fog Magyarországra kerülni, azaz pusztán ettől gazdasági növekedés biztos, hogy nem fog bekövetkezni. Az pedig, hogy sokszor az önrész előteremtése mellett a projektek finanszírozása is komoly problémát okoz a gazdasági szereplők számára, előrevetíti, hogy a támogatások lehívásának lehetősége a jövőben még inkább csökkenni fog. Természetesen a nagy és sokszor felesleges látvány-beruházások megvalósítását, mint amilyen például a Budapesti Szennyvíztisztító is volt, leginkább külföldi fővállalkozók végzik (pl. GDF Suez), amely cégek képesek a hazánknak nyújtott forrásokat, a finanszírozási lehetőségeikkel együtt úgy felhasználni, hogy komoly profitot tudjanak realizálni, amelyet természetesen kivisznek az országból. Ezért elmondható, hogy a magyar kis és középvállalkozói szektor érdemben nem fog tudni profitálni a csökkentett támogatási keretből, ellenben a külföldi tulajdonú tőkeerős nagyvállalatok továbbra is komoly extraprofitot fognak tudni elkönyvelni a Magyarországnak szánt támogatási rendszerből.

Az is tisztán látszik az elmúlt évek fényében, hogy Európa rosszul kezeli a válságot. Folyamatos fenntartható növekedés nincs, hiszen a föld erőforrásai és lehetőségei végesek. Ha ezt elfogadjuk, akkor belátható, hogy előbb-utóbb visszaeséseknek, válságoknak kell bekövetkezniük, amit persze lehet pénzügyi eszközökkel irányítani és befolyásolni. Ebben a helyzetben inkább az a kérdés, hogy a válságok bekövetkeztekor a gazdasági szakemberek és főleg a politikusok hogyan döntenek. Ha általában nem értik a gazdasági rendszerek lényegét és azok működését, akkor van baj. Mi van most? Európa megszorít, vagy legalábbis próbálja a periféria államokat olyan helyzetbe hozni, hogy azok kénytelenek legyenek megszorítani, azaz béreket, nyugdíjakat, munkanélküli ellátásokat csökkenteni, privatizálni az állami vagyont és a maradék jóléti állami ellátásokat – amilyen az oktatás, az egészségügy és a kultúra – visszavágni.

Viszont valaminek a csökkentéséből hogyan lehet növekedés? Ezt a paradoxont még nem válaszolták meg a brüsszeli politikus „szakértők”.
Lehet megkövezni:
Szörnyű herótom van attól, hogy kishazánkban ma már a kínai - lengyel piacokat is nemzeti piacnak nevezik lassan.
Ezzel kapcsolatban jut eszembe, mióta nincs sikeres magyar foci?Az úgynevezett profizmus terjedése óta.Valamikor valaki dózsásnak indult, vagy fradistának, szinte elképzelhetetlen volt, hogy ne úgy fejezze be pályafutását.
Ma odamennek, ahol többpénzt remélnek.Így, szív nélkül ennyi a magyar, bocs Nemzeti labdarúgás.
orbán meg amúgy is egy tróger szélhámos.
@Neolibsi: Ezt a videót ismered??? Egy 2005-ös videóban Orbán tesz tanúságot egy hosszabb beszélgetés keretében. :)

youtu.be/3_8Hgf1NL6c
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Apránként megkapod amit Stefke: úúúúúúnnncsííííí...
Nem unalmas a sok schmitt copyzás? Ráadásul a jobbik faszságait nyomod, aminek a való világhoz és a realitásokhoz köze max. annyi van, mint Csanci haverotoknak az árja identitáshoz! :)
Ne zavarjon a realitás téged sem, meg az sem, ha nem olvassa el mindegyikünk ezt a sok sületlenséget...
Egyszer talán valaki veszi a fáradságot és utánanéz, hogy mikor is szokta bevetni Orbán ezt a szöveget. Tudomásom szerint 2002 tavaszán kezdte:
"Azt szokták mondani, ebben sok igazság van, hogy az erősek egyesülnek, a gyengék pedig széthullanak."
Két hónap múlva elvesztette a választást...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jaja mert azoknak, akik szétbaszták a csillagváltás után az országot, biztos több közük van a valósághoz. Ne röhögtess így vasárnap reggel. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne haragudj!Nem vagyok képes végignézni.Bele-belepillantottam, de kis híján hányok.
fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra

és már nem jövő idő, hanem a jelen, lásd angyalt és eszmetársait
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Európához annyi közünk van,hogy az adószintet ráhivatkozva felemelték ,meg a politikus...fizetési igénye európait meghaladó,hihetetlenül szánalmas produkcióval.Azt meg jó darabig várhatod amíg a farok kezdi el csóválni a kutyát.A földrajzi elhelyezkedésünk egyedül európai,szánalmas innen a karavánt ugatni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem baszki, azoknak van a valósághoz köze, akik 2012-ben, amikor épp a bolsik ellopják a földművelők elől a földet (és a haverjaiknak játsszák át), tüntetést szerveznek a "kommunista bűnök" miatt... Az baszki aztán a realitásérzék!
Hol éltek? A narancsbolsik zsebében?? Mert úgy tűnik!
@Dr. simonmondja.: simon ne cigányozz, mert akkor azon a szinten vagy, mint Gabriel. És akkor kénytelen leszek ignirálni téged is.

Nyilván van köze a szocializációjának ahhoz, hogy milyen ember lett, hogy egy kis faluban született, egy erős, bántalmazó apa mellett nőtt fel, aki 1) az erőt kultiválta, 2)kitörni úgy tudott, akart, hogy az akkori hatalmasokhoz dörgölődzött, mszmp párttitkár volt, és a végén valami nagy vállalat igazgatósági székéig vitte. És most Orbánnak duplán kell "bizonyítania", egyrészt a "falusi suttyót", másrészt a komcsi múltat kell végképp eltörölnie. De ennek semmi köze fajtához, etnikumhoz, hagyjad már. Már ha igaz egyáltalán, hogy cigány.

Azonkívül a magyarországi cigányság nem egységes, kulturálisan, nyelvileg, szocializációját tekintve legalább 3 nagy csoport van, a muzsikusok, a beások, és az oláhok.
@házelnök:
Mit szólsz ehhez?
Angolvécé, franciakulcs, franciázás, skót (spórolós), orosz rulett, orosz krémtorta, albán szamár, bölcs kádi, ....
Ez hogy tetszik: hanyatt esett a nemzeti üveges egyéni vállalkozó?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Már nem azért, de néha kidughatnátok a huszársisak alól a fejeteket, mert érdekes módon én akármerre járok az országban, elés dok helyen kint van az "EU-s pályázaton nyert x millió forint segitségével valósult meg" tábla.
És kövezz meg, de a mi kisvárosunkban felújitott földhivatal, több óvoda, iskola, közúti csomópont, most épülő inkubátorház, stb kapott nem kevés pályázati pénzt.
Konkrétan az egyik óvoda full "zöld" lett a felújitás után, ami 80%-os energiamegtakaritást jelent a fenntartó önkormányzatnak, cserébe 30% önerőért.

Szóval lehet kiragadni a 40 cm-es kilátót, meg a kutyawellneszt, de ez a kirívó kisebbség.
Én elég sokat jártam Romániában, kb ugyanazon a szinten lennénk ezek nélkül a fejlesztési pénzek nélkül.
Szóval ne ferdits, mert a maradék hitelességed is elveszik.
@aritus: Ugyan mit tudsz az apjáról meg annak a viselt dolgairól ?

Kábé semmit.

Elég rosszarcú fazon, de ennyi.
A többi már a legendagyár terméke.

A viktor politikájáról viszont lehet tudni, hogy klánalapú.

Családi - nagycsaládi érdekközösség.

Vadászás-gyüjtögetés-bosszú, egyebek.

Lehet, hogy az apja is maffiózó volt már, de kit érdekel...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te Orbán lejáratásában vagy érdekelt?
Különösen érdekes a 28. perctől.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Hi!

Lelkipásztor. Kimaradt. Pedig de nagyon fontos a hívek szavazatainak a megnyeréséhez.
Na. Valahogy így jöhetett Jézus a képbe.
Vegyétek úgy, hogy ez a beszéd "Egy őrült naplója" egyik fejezete.
@pumukli 12:
Őrült, aki fertőzi a többit... Ezek a szerencsétlenek meg büszkék is rá! :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
vastagbor.blog.hu/2012/06/26/nem_vizsgaltak

csak kivonatosan:
állami vállalat 47 %, önkormányzat 28,2 %, központi költségvetési szerv 20,8 %, nonprofit szervezet 2,5%, vállalkozás 0,7 %, önkormányzati gazdasági vállalkozás 0,5%, közalapítvány 0,3%

Így lett felhasználva az uniós pályázati pénz 2079,5 milliárdja
@G.I.J.:
Összefognak, fognakössze...Védik a vívmányaikat...
A terrorházát, és a koronát, mert azokkal lehet leginkább hülyíteni a fiatalokat.

Én azt hiszem, ezt az eszelős jobboldal ilyen.
Sosem lesz normális, mert alapból terhelt.
@Marcellusca: Én harmadjára is gazembernek olvastam :)
A madár tényleg dögkeselyűre emlékeztet. Bár ez rájuk nézve sértő.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A várbéli turullal spec semmi bajom sincsen.:P Sőt a turullal sincs bajom, csak azokkal akik náculásukra használják. Vagy faroknövelésre...
Ez a gyenge meg erős ez meg felkészítés arra, hogy kurvára csúszunk lefelé, már a lélegeztetőgépet se tudjuk újra lecserélni, de te érezd, hogy erősebb vagyunk mert turulunk van, meg kalocsai minták miatt. Más nekünk már nem maradt, csak bazári majom politikus.
@AKIsTUDATLAN: Hát volt már bíborba született a történelemben. Most már turulba született viktor...
@shinichi:
Bocs.
Látásjavítás: szakembernél!
Óvatosan, mert a szemfenék vizsgálata nem azonos a végbéltükrözéssel.
@pumukli 12: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ejnye már, félreértitek. Mindjárt itt terem stefike és szemléletkiigazítást tart, hogy a tűz ami viktor próféta szemében ég, az nem az őrület, hanem a jövőbe látásé.:D CSak az ilyen sötétben bújkáló romkocsmázó értelmiségi képes cinikusan az őrület lángjának aposztrofálni.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én csak szegény Stefikét sajnálom.
Mert aki kimarad, az lemarad.

És hát ő nem születhetett turulban, csak káposztában.

Milyen gáz.
@aritus:
Én akkor kezdtem el gondolkodni, amikor a magyarok ról beszélt "... éljenek akár a trianoni határokon innen vagy túl ..."

Ópusztaszeren, a magyar miniszterelnök, egy turul-tojó avatásán.
Merthisz' egy cifrafaszra mi más ülne...)

Régen volt egy kifejezés: "háborús gyújtogató."
@CSENDES:
Marha! :)) Számokkal és tényekkel jössz... Ne zavard össze! A Kuruc nem ezt mondta... :D
Zseniális a poszt és a kép! Én is szétröhögtem magam. Nekem is kopasz nyakú dögkeselyűnek tűnik a madár. Nekik valóban jellemző címerállat. Amúgy ronda. A talapzat meg hányadék giccses.
@Dr. jenőke (jenőke):

"Óvatosan, mert a szemfenék vizsgálata nem azonos a végbéltükrözéssel. "

Te nagyon hülye, orrobma ment a kávé:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Súlyos amnéziában szenvedsz. Az EU csatlakozás előtárgyalásait Zorbán első kormányzása alatt kezdték. Tehát ők képviselték MO-t.Már akkor sem tudták, hogy mi lesz a következménye??? Milyen privatizációs szerződéseket kötöttek "okosba"???

Nulla együttmüködés, nulla kompromisszum minden területen, csak erőből tud mindent véghezvinni. Talán Te nem látod, hogy innen minden befektető menekül!!!

Itt azoknak a kkv-nak akik már tőkéje,piaca van azok is inkább kibekkelik ezt az ámokfutást.
Úgy nem lehet irányitani egy gazdaságot, ahogy Zorbán teszi, ma ilyen törvény, holnap olyan, teljes a bizonytalanság.

Itt nem a cél, hogy Te a szorgalmaddal, a kitartásoddal, a munkáddal boldogulj!!! Itt az a cél, hogy a maffia bandája jól éljen!!!!
@Neolibsi:

"Ennyit a papokról. "

Ahelyett, hogy a szeretetről prédikálnának, politizálnak. Remélem az összes ilyen pokolra kerül. Csak az a baj, hogy ebben ők sem hisznek. Rohadt lélekkufárok.
Tiszteletem a kevés kivételnek.
@orica: No, amire a legjobban akar hasonlítani, az a szakállas keselyű.
Érdekes állat, mert bár általában döggel és elhullott állatokkal táplálkozik, de amennyiben élő állatra vetemedik, azt a magasból ledobva öli meg. A fiókái meg egymást felzabálják. Na ilyen remekbeszabott címer állatunk van.
@AKIsTUDATLAN: Nekem is egy keselyű jutott eszembe azonnal. Tök jó amúgy a szobor, még sosem láttam gigantikus, kimatyózótt fütyin ülő keselyűt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ne bántsd szegénykét. Mert annyira jól elvannak a zsebpiszok turkálásban, hogy nem jut idejük a realitásokra.:D
@Dr. simonmondja.: Most sajnálod? Végre van valami ami viktorhoz kötődik és kemény és nagy és áll....:D Mi más kellene még egy olyan lánynak akit egyszer orbán arcon simított?!:D
@aritus: Szerintem sem az a baj, hogy cigánymegalázáris. Ettől még lehetne normális ember, tisztességes kormányfő. Birkanyáj-pásztorként pedig néha viselhetné gondját a nem elkóborolt birkákra is, még ha nem is egyforma a gyapjújuk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Mintha valami más dimenzióban élnének.
Amikor a komcsi bűnök ellen tüntetnek, 2012-ben, ahelyett, hogy a földügyekben tüntetnének, a narancsbolsik házai előtt, akkor mennyire is realisták?
Kiknek az érdekeit nézik?
Elterelik a figyelmet Novák Elődék arról, hogy most lopják ki a parasztok alól a földet a narancsos földesurak.
Elterelik a figyelmét egy múltba révedő rétegnek, hogy mi zajlik az országban éppen most, hogy a jövőnket megint kilopja egy csürhe.
Mennyiért asszisztálnak Novák Elődék ehhez?
Husz ezüst, vagy többet kapnak???
SZÉGYEN!!
Közben mit kap a plebs?
Fallikus jelképeket, dögkeselyűt, szar dumát... Nekik ez kell!
Erre terjed ki az "igényességük"... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mindig is mondtam, hogy ez nem új jelenség tőlük. Hiszen a nagytesó lopja a földet, nem a komcsik, vagy a zsidók viszik ki tarisznyában izraelbe, vagy az eu lopja el a földecskét... Nem mindegy ám nekik ki lopja. Úgy tűnik van aki szerintük szabad. Az, hogy ezzel ott élőket tesznek tönkre, kit érdekel. Biztos úgy gondolják, hogy a szegénységbe sodort parasztok, majd a cigányokra és a zsidókra kenik a bajaikat és majd csapatostól csatlakoznak hozzájuk...
www.politikaiterkep.hu/survey/

Ebből mindenki megállapíthatja, hogy hol áll a politikai palettán. Kíváncsi lennék, hogy például Stefinek kidobja-e a "mínusz sok"-"plusz sok" értéket (a konzit). :D

Az enyém 18,44. :)
Nem tudom, ki még olyan perverz állat, mint én (:D), de folyamatosan olvasom a gingergirls blogot... :))
Erre mit látok?
wmiki, az a szerencsétlen narancsbuzi tényleg meg van buzulva...

gingergirls.blog.hu/2012/09/29/lidiya_486?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_30&utm_campaign=index
Fiúkat hiányol, ott... :((
@AKIsTUDATLAN: "A turul hasonlít egy dögkeselyűhöz, vagy bilógiai analfabéta vagyok?"

Nem, alakul, de ez inkább fakókeselyű. Az a tollgallér nagyon nem kellett volna! :DDD

" "Aki aki tud olvasni a jelekből, az láthatja, új törvények világa közeledik az európai kontinens felé."

Mondjátok, hogy a Galaktikus Konföderáció inváziós flottájáról beszél a Kedves Beteg...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A magyar lakosságot azzal kecsegtették a csatlakozáskor, hogy a magyar áruk előtt új piacok nyílnak majd, nőni fog a foglalkoztatottság."

Megkérdezem, ki kecsegtette ezzel a magyar lakosságot? Válaszolok. Az akkor már többpárti színekben "pompázó" poszt?komenyista magyar politikusok.

Minden szervezetnek, így az Eu-nak is vannak hibái, de a célja, a gyakorlata alapvetően jó. Felzárkóztatni a fejletlenebb térségeket. Hogy ezt az Eu célt a korrupt, nemzetveszejtő mindenkori politikumunk milyen konkrét tartalommal (pályázatokkal) tölti meg, az nem az Eu-n múlik!

Az meg már csak egy vicc, hogy az elhasználódott pártok helyett (madöf, szadesz, efkágépé) csinált egyik "új formáció" (igen, a jobbklikkre gondolok), orosz, kínai, iráni mintát követ(ne?)!

Magad nemzetinek vallod? Akkor ezúton jelzem, szernitem a rossz oldalon állsz. A(z ideológiai) harc térségünkben a lelkekért, és a "tudatok módosításáért" folyik.

Az amerikai flotta a súlypontját mostanság teszi át a Csendes-óceáni térségbe. Szerintük az Eu már el van intézve. Ebben az "Eu szétverésben" lelkes segítőik az USA titkos szövetségese, a posztszovjet térség teljes politikuma. Putyinnal, Lukasenkóval, viktorkával, tokkal vonóval.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Amikor feltűnik majd a Galaktikus Flotta, ezek rovásírással próbálnak majd velük kommunikálni... :)
@aritus: "a Turul a magyarok ősképe,"

Úgy érti, tollas a hátunk? :D
Kedves Fabius!

Matl Péter kárpátaljai szobrászművész szívét-lelkét beleadta ebbe monumentális alkotásba,joggal tekinthetjük élete fő művének. A 210 centiméteres bronz turulmadár egy 7 méter magas obeliszk-szerű márványoszlopon ül, karmaiban kardot tart. Tökéletes szerkezetű, klasszikus ábrázolása ez a turulmadárnak. A márványtalapzat az alapvető funkcióján túlmenően is értékes, hiszen a népi növényi ornamentika által gazdagon díszített, arányos, kivételesen gyönyörűen megmunkált darab. A márvány és a bronz harmonikus egybedolgozásáról megsejthetjük Matl mester érdeklődését a különböző anyagok és megmunkálásuk iránt. Akinek erről gyönyörű és megható műalkotásról egy pénisz jut elsőként eszébe, az menthetetlenül beleveszett a beteges magyargyűlöletbe.

Fabius, drágám! Ha így néz ki a hímvessződ, javaslom, sürgősen keress fel egy nemibeteggondozót vagy egy andrológust, mert valószínűleg ivarszervi elváltozásaid vannak. Jóllehet én még nem láttam péniszt élőben, de azt azért tudom, hogy nem hasonlít egy díszesen faragott márványobeliszkre.
"Ilyenkor akkora sebességgel pörög fejében a giccspaneleket sorakoztató bullshit generátor, hogy keletkező belső vákuumtól az alsó túlnyomásszelep rászívja a Multivan hátsóülésére és percekig nem tud kiszállni."

Jáááj! Hát ez mán megent zseniális :)))))))
Olvasás közben a számból kifolyta magát a kávé.
Kedves Fabius!

Matl Péter kárpátaljai szobrászművész szívét-lelkét beleadta ebbe monumentális alkotásba,joggal tekinthetjük élete fő művének. A 210 centiméteres bronz turulmadár egy 7 méter magas obeliszk-szerű márványoszlopon ül, karmaiban kardot tart. Tökéletes szerkezetű, klasszikus ábrázolása ez a turulmadárnak. A márványtalapzat az alapvető funkcióján túlmenően is értékes, hiszen népi növényi ornamentika által gazdagon díszített, arányos, kivételesen gyönyörűen megmunkált darab. A márvány és a bronz harmonikus egybedolgozásáról megsejthetjük Matl mester érdeklődését a különböző anyagok és megmunkálásuk iránt. Akinek erről gyönyörű és megható műalkotásról egy pénisz jut elsőként eszébe, az menthetetlenül beleveszett a beteges magyargyűlöletbe.

Fabius, drágám! Ha így néz ki a hímvessződ, javaslom, sürgősen keress fel egy nemibeteggondozót vagy egy andrológust, mert valószínűleg ivarszervi elváltozásaid vannak. Jóllehet én még nem láttam péniszt élőben, de azt azért tudom, hogy nem hasonlít egy díszesen faragott márványobeliszkre.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ha csak egy olyan sablonos bazári giccsre futotta, mint egy 7 méteres oszlop tetején kardot tartó turulmadár, akkor ott valami nagyon nagy baj van.
De a kérdés akkor is az, mit kompenzál a fidesz 7 méteres fallikus szimbolúmmal, ha még te se rántasz magadra egy fidesz pártaktivistát, vagy egy fiatal kdnp-set utódnemzés céljából...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Legközelebb Matl Péter jól tenné, ha a Brehm-ben elolvasná a kép alatt a feliratot.
@rdos: A tudamódosítás feltételezi a tudatot. De ilyennel a mi Gábrielünk nem rendelkezik. Máskülönben miért lenne jobbikos?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"- Nahát, milyen szép a mennyezet festése, maga csinálta? Angyalka, kétszersült, csörgő és dob! Nagyon ízléses!" (Gogol)
:D
hvg.hu/itthon/20120930_Navracsics_alaassa_a_szolasszabadsagba_ve
Jegyezzétek meg: navracsics szerint a szólásszabadság határainak tágítása rossz. Azaz a szólásszabadságot szűken kell értelmezni. Gondolom ezért van a tákolmányban vélemény- és nem szólásszabadság...
Vajon ha ebéd után elindulok és egész nap és éjszaka gyalogolok, akkor reggelre már a sógoréknál leszek?!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :D
Ahogy elnézem, a szoborparkban majd külön tárlat lesz az orbánizmus giccsparádéjának. Ha ugyan a kedves látogató bírja gyomorral...
Stefi tehénnek valaki szóljon már, hogy a fasznak a boldogtalanabbik felén van, folyamatosan...
Az a dög ott a karón sok minden, csak nem műalkotás.
Dögkeselyű.
A tatabányai turul több klasszissal kifejezőbb, erőteljesebb és fenségesebb. Ez a korcs legfeljebb a karikatúrája egy fenséges madárnak! :)
"Egyesek szerint ez a szép Emlékmű a magyarság egybetartozását kifejezni hivatott szakrális objektum, Fabius szerint viszont egy hatalmas pénisz. Ön mit gondol?
A: Szerintem egy hegyi troll faszán egyensúlyozó keselyű, amelyik most zabálta magát pukkadásig hideg zebradöggel.
B: Szerintem is.
C: Ja."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Az Orbánizmus úgy néz ki, ahogy a Római Katolikus Egyház nézne ki, ha nem Jézus és Péter alapította volna, hanem Grósz Károly. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Mondd ki bátran, amit gondolsz, csak jól gondold meg, hogy mit gondolsz!" (Hofi)
Nem tudom más, hogy van ezzel, de én úgy látom, mintha pont mi hullanánk szét a gyengeségtől.
Jó pásztorunk mindent elkövet, nehogy véletlenül egyesüljünk azokkal kiket ő kiemelt /ebből a fertőből?/
Mondjuk a többiek is tesznek ezért bőven.
Példának okáért én nem szívesen fogok össze a pásztorunk nyájával, lévén ember vagyok, nem birka, ahogyan az tő meg is fogalmazta. Őt csak kövessék a birkák.
Nem igazán egyesülnék a szoci gulyával sem, még kevésbé a jobbik falkával.
Így marad a tápláléklánc alján sikítozók tömege, kik bár a legtöbben vannak, de egyenként mindegyik reméli, hogy őt majd nem fogják felzabálni....
Esküszöm ebből az állásból egy vehemens (vagy ideggyenge) dögkeselyűt ábrázol a szobor.

A fallikus szimbólum meg stimmel.
Mint amikor zászlókat rak maga mögé.
Mennél impotensebb annál többet.

Egyébként az orbáni falvédő-szövegírók egyre hülyébbek. Pedig ilyet azért minden 4 elemit végzett népköltész ki tud ötleni.

Az én uram jóember, pásztorbottal sose ver.
(középen egy bamba viktor-képű juhász kopasz turullal a vállán)

vagy: mi vagyunk a zsódosok, kezünk sose dógozott, ruhát sose fótozott, csak koronát hórdozott.(középen: süsü a sárkány)

vagy felszállott a páva, az ország házába, adópénzek vagyontárgyak eltáncolására.
(középen: Orbán Viktor pávatollal a seggében elbűvöli az ufós Patakit, Egerszegi Krisztinát, Kovács Kokó Istvánt, akik mackó felsőben akik még rosszabbul éltek mint négy éve)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ..."- na de az ott egy magyar cigány? - nem kérem, az egy velencei tükör." Hofi, 2002.
Tényleg egy falloszon ülő dögkeselyűre emlékeztet, mint az sokaknak feltűnt.

Összenő, ami összetartozik....

Kár érte, mert a legtöbb országnak olyan jó címerállatai vannak, sas, kétfejű sas, oroszlánok... Hiéna, sakál vagy keselyű véletlenül sem.

Ha csupán az angol fociklubok jelvényeit nézegetjük, olyan jól néznek ki a címereik. ( Bár a Spursé pont egy gömbön álló kakas.. )

Azt figyeltem meg, ha folyamatosan figyelemmel kísérem a politikai híreket, megkeseredett, ingerült, ideges leszek.

Pár napos szünet helyére tudja tenni a dolgaimat, nem kell bőszen káromkodnom Baltabán legújabb mondásain, nem kell őrjöngenem Angyal demagóg ostobaságain.
Nem kell siránkoznom, milyen hülye is a nép, mert nem szavazta nem harmadszorra az ügyetlen tolvajokat.
Vannak más fontos ügyek is a világban.
Csinálni kell a dolgainkat, akár tetszik ez Baltabánnak akár nem. Magyarázni itt már teljesen fölösleges.
Erre Angyal a legjobb példa. Nem számít érv, nem számít statisztika, nem számít se isten, se haza. Csak a szeretett(?) pártunk érdeke(?), illetve vezetőinek útmutatása.

Mindenkinek túl kell élni a baltás országlását valahogyan.
És megpróbálni visszaszerezni a magyarok önbecsülését a becsületünket sokszorosan eladott harminc ezüstpénzes ügyletek ellenére.
Ehhez kurvára nincs szükség a nagypolitikára.
Csak a környezetedben élőkre.

Ui.
Sajnálom a szobrászt. Aki bizonyára nagy lelkesedéssel készítette a szobrot.
@aranyhorcsog:

"Az én Uram csak a vizet issza,
Ezért nyerjen minden tendert a simicska!"

(Barlangrajz, felső-pleisztocén)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Éleben nem?
Csak nem maga Григо́рий Ефи́мович Распу́тин az érdekelt kegyednél?
@King of Shadows:
Bakker... Vastagon jobboldali liberális vagyok. :) Tudtam én.
Stefi olyan balos lesz rajta, hogy ihajj! :))
No köszönöm Stefinek a művész nevének megadását. Most nézem, van-e bármi valószínűsége, hogy tudatos szabotázzsal állunk szemben. A művész eddigi munkáit nézve nem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Igen, a balliberális ízlésvilágot tükröző műalkotásokat sajnos jól ismerjük.

Engedjétek meg, barátaim, hogy nektek is felsoroljam a legundorítóbb, legfelháborítóbb darabokat:

A SZDSZ-es időkerék, amely nem forog, időnként beázik és megrohad a nedvességtől, de legalább nagyon ronda, és felháborítóan sokba került:

upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/5/5f/Id%C5%91ker%C3%A9k.jpg

A balliberális rozsdatemető, amely cím és magyarázat nélkül teljesen értelmezhetetlen. A forradalmárok ezt a undorító fémkupacot a felavatása pillanatától kezdve az 1956-os forradalom megcsúfolásának nevezték, és azonnali eltávolítását követelték.

És végül, de nem utolsó sorban a 2008-ban felavatott Batthyány-szobor, amit a nyilvánosság teljes kizárásával, kordonok és rohamrendőrök gyűrűjében leplezett le a rettegő balliberális hatalom:

static.orszagalbum.hu/nagy/1282588478.jpg
@Habakuk999:

Kétfejű oroszlán, kétfejű kétfarkú oroszlán, sárkány, tollaskígyó, denevér (Valencia CF), hatlábú, tűzokádó kutya (AGIP) :DDD
Igen, a balliberális ízlésvilágot tükröző műalkotásokat sajnos jól ismerjük.

Engedjétek meg, barátaim, hogy nektek is felsoroljam a legundorítóbb, legfelháborítóbb darabokat:

A SZDSZ-es időkerék, amely nem forog, időnként beázik és megrohad a nedvességtől, de legalább nagyon ronda, és felháborítóan sokba került:

upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/5/5f/Id%C5%91ker%C3%A9k.jpg

A balliberális rozsdatemető, amely cím és magyarázat nélkül teljesen értelmezhetetlen. A forradalmárok ezt a undorító fémkupacot a felavatása pillanatától kezdve az 1956-os forradalom megcsúfolásának nevezték, és azonnali eltávolítását követelték.

www.owl.hu/owl/3gallery/gownpic2009/2009_29_03q2.jpg

És végül, de nem utolsó sorban a 2008-ban felavatott Batthyány-szobor, amit a nyilvánosság teljes kizárásával, kordonok és rohamrendőrök gyűrűjében leplezett le a rettegő balliberális hatalom:

static.orszagalbum.hu/nagy/1282588478.jpg
Kedveseim!
Nektek soha sem tetszenek a műalkotások?
Korábban a - Kerényi vezényelte - festményeket bíráltátok, most pedig a szobrot/emlékművet ekézitek.
Inkább olvassátok füleitekkel és hallgassátok szemeitekkel a Kedves Vezető transzcendens kinyilatkoztatásait!
@Habakuk999:
Ezek szétszopják Piktort, közben meg szarrá égetik magukat!
Ha élvezik, hát rajta, legfeljebb elfordulok, mert durva... :D
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Lol, akiken ilyen hatalmasra dagadt a fütyije, az már csak egy balneológusban bízhat: majd a Pokorni.

Egyébként a szoborral nincs baj, remek karikatúrája ennek az Orbán-Simicska-Nyerges kultusznak: Mint a dögkeselyűk, úgy pózolnak , tort ülnek egy lezüllesztett, megbecstelenített(elbaltázott), legyengített, önmaga giccses paródiájába fordított társadalmon. Utóbbi szimbólum az a fallikus oszlop.

Tökéletes karikatúra!
@Habakuk999:
Ráér... Most akarsz taggyűlést? Bolond vagyol TE, jó idő van, majd ha hűvösebb lesz. :D
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Nem az ízlésvilágról van szó, hanem arról, hogy a művész úr turul helyett kőbe szobort egy keselyűt. Kicsit többet iszik, most egy Alien figyelne a totemoszlop tetején, a karmai közt egy predator letépett fejével.

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ma valahogy olyan tavaszias hangulatban vagyok... :D
@DR. INKVIZITOR: Nincs azzal a Kerényi megrendelte festményekkel semmi baj.
Tökéletesek, csak tudni kell értelmezni.

hun-fun.tumblr.com/image/18066222630
@Habakuk999: Ezt én is próbáltam. Aztán mindig nyakon önt a realitás mocska, és csak idegesebb leszek és még sötétebben látom a dolgokat. Olyan ez mint a drog. Kis rendszeres adagokban nem okoz sokkot. Hirtelen gyanútlanul, ellazulva halálos lehet.:)
@CSENDES:

Kösz a pontosítást. Belátom, nem vagyok NER-kompatibilis ornitológus:))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Sehol egy tetű vagy patkány. Vajon miért?:)

( Az Arsenal jó csapat lesz, sajnáltam őket tegnap. )
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Rendszerint egyetértünk. Rovásírás és turul.

Rovásírásunk meglehetősen ősi. Minimálisan 2200-2700 éves. hu.wikipedia.org/wiki/Rov%C3%A1s%C3%ADr%C3%A1scsal%C3%A1d

Egyes vélemények szerint régebbi, mint a sumér írás. Ha ez véletlenül igaz, az sok, de inkább a legtöbb nép szemét igencsak csípné. hu.wikipedia.org/wiki/Tat%C3%A1rlakai_lelet

Az nem véletlen, hogy Vajk, a későbbi Szent István, első puccsistánk, a rovásírás mellett a régi kultúránk elszánt megsemmisítője volt. Hogy Gizella miket súgdoshatott Vajk fülébe? Na, arra nagyon kíváncsi lennék. Újabb kori de hasonló eset, lám Japán a XIX. században tudott úgy modernizálódni, hogy közben a saját kultúráját nem dobta ki!

Most, úgy 1944-45 óta a muszka és már-már sátáni bolseviki befolyás alatt vagyunk (jó, 22. éve itt a mekdönci is), de ne feledjük előtte 1000 évig a német világ perifériáján, majd benne voltunk.

Az meg egy külön történet, hogy minden sztyeppei birodalom (értsd, harcos "arisztokrácia") beolvadt a vazallus népei "nyelvi tengerébe". Bocs, a képzavarért.

Csak a magyar nem.

Csak nem azért, mert a dolgos köznép is magyarul beszélt?

Szóval lehet cikizni a rovásírást, turult, igricet, regöst, táltost, ... de szerintem nem kéne. Elképzelni sem tudjuk mit vesztettünk, de remélem nem végérvényesen.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem taggyűlést akarok, csak a klub céljáról érdeklődöm egyszerűen....:)))
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Baszki, hülye vagyok, hogy elolvastam, ez tény. De arra a durva sértésre, hogy "Engedjétek meg, barátaim" kibaszta a biztit nálam...
Ezt akkora sértés, még egy ilyen sertéstől is...
Szakadj már le rólam. Ott van wmiki, meg a többi kretén... izélgesd őket!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: az időkerék tényleg szar, de idővel elnyeri a "bukéját, ha lehet azt mondani. ;-)
A rozsda kifejezetten jót tett neki, tipikus magyar időkerék.

A művészet pedig nem pártirányultságú. Az csak van és elpusztíthatatlanul kicsírázik a legdurvább giccsből is.
Igazán nem akarok szőrszálhasogatni kedves kollégák, de a dögkeselyű nem általában a keselyűk neve, hanem egy bizonyos fajé:
pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/dogkeselyu_82340_859432_n.jpg

Mindazonáltal ennek a madárnak TÉNYLEG van szakrális jelentősége, mégpedig a buddhista temetkezésben:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fvilagutazo.blog.hu%2F2010%2F11%2F01%2Fkulonos_temetkezesi_szokasok&ei=ORxoUNygGc_csgbn4oHgAw&usg=AFQjCNF0qu1HQMvJq68DRiP6rU1g7qV-PA
(Befejeztem.)
@Secnir:
"szerintem meg a jó juhász. "

Ott a pont!

Ugye milyen szep a nyelvunk, hogy ismer olyan szavakat, mint, juhasz, csordas, kondas, pasztor?!
@rdos: ha a rovásnak és az alternatív elméleteknek jót akarsz, akkor ne vidd bele a napi politikát!
..és egyáltalán, ne is foglalkozz vele.

Nesze neked modern japán kultúra:
www.life.hu/szepulj/20111007-sos-oldatot-fecskendeznek-a-borbe-japanban.html

A használt-bugyi automatákról ne is beszéljünk.

Ha végig nézel az összes "közös-ős" jelölt vagy szélsőségesen muszlim ország (és bevállalják lazán a terrorizmust!) vagy népi-nemzeti hagyomány a fétis-perverzió.

Örüljünk, amíg még ejrópaiak vagyunk..
@Rufus78:
"Vagyis hogy a Fidesz nem párt már, hanem vallás, hiten alapulva, annak pátoszával, felsőbbrendűségével és megkérdőjelezhetetlenségével együtt."

Nem tudom mennyire tudatosan hasznalta a pasztor szot, de nekem is volt egy ilyen felhangja, hogy itt bizony lelkipasztorsagrol is szo van/lehet.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Számokat kérhetek? :)
Én társadalompolitikailag elég közel vagyok a konzervativizmushoz, de mindig is ezt állítottam. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ja, Levédiában 1998-tól alsó pleisztocén volt mától felső de azért a Hofi velencei tukör, kérem-ját senki nem veri

brühühühühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nekem ez egyfajta védekezés, mert nem lehet úgy élni, hogy folyamatosan rosszul érzed magad.

Egyben figyelmeztetés a politikának- bár nincs olyan politikus, akit ez különösebben érdekelne -, hogy rohadt nagy gáz van.
Mert nem kellenek a pórnépnek.

Ott tévednek a baltásék, hogy kinyílt a világ a számunkra. Ettől elzárni bennünket kilátástalan próbálkozásuk marad.
Lehet itt magyarázni a kizsákmányoló külföldi kapitalistákat, ez szépen beleépül a köznyelvbe, de mindenki tolakodni fog, hogy "kizsákmányolják".

Rövid riportot láttam valamelyik állásbörzéről: egy lány beszélt arról, hogy ő bizony multihoz akar menni, mert ott a legjobbak a karrier lehetőségei.
Hozzá tette, hogy tudja, kizsákmányolják, de neki a karrier a fontos.
Ez röhej. Ez a barom baltabán miatt van.

Ugyanakkor remény is. Ez a lány már megtanulta kezelni az unortodox politikát. Beszéli az unortodox nyelvet is, ugyanakkor teszi az ortodox dolgát.
A baltás meg pofázhat, amit akar.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Mondjátok, hogy a Galaktikus Konföderáció inváziós flottájáról beszél a Kedves Beteg..."

Nem, hanem az Annunakikrol, a magyarok oseirol, akiket tortenetesen 2012 decemberere varnak sokan ...
@aranyhorcsog: nekem a kaméleonos kifejezetten kifejez8:-)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

"Jóllehet én még nem láttam péniszt élőben,"

Ejnye-ejnye Stefike! A multkor megdicsertelek, hogy olyan remekul trollkodsz!

Hat erre mit olvasok?!: "ELOBEN"!!!

Egy ilyen szenteletu svab leanyzo, mint te, az idebofoges kozben porno nezegetesevel utod el az idot?!

En pirulok helyetted is!
@rdos:
Nem is azzal vagyon a probléma. :(
Azzal, amikor a politikusgenyák rászállnak és szarrá égetik a jelképeket, a múltat átmagyarázzák, a pillanatnyi politikai érdekeinek megfelelően kihasználják.
Én örülök és büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, az őseim 1000 éve itt éltek-haltak ezért az országért, a tágabb család még miniszterelnököt is adott az országnak, ültünk Kufstein várában, mivel lázadtunk a Habsburgok ellen és közben a család másik része, ága mellettük állt.
Ez viszont undorító, amit ezek művelnek... Semmivel sem másabbak a komcsiknál, ugyanazok a szar dumák vannak és au. az európa ellenesség köszön csak vissza.
@Habakuk999: a leány beszélt arról...
A karriervadászat sokszor olyan
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Igen, a hülye kisajátításukkal van baj, nem a jelképekkel.

És azzal, ahogyan magyarázzák ezt az egészet: a bulvárosodással, ész és értelem nélküli demagógiával.

Én ettől hányok.
Amúgy barmok, mert pontosan ettől száll el az összes maradék tekintélyük.
Nem értem, miért nem emlékeznek az erjedt szocializmusra.
A nevetségessé válás út a bukáshoz.
@Dr. simonmondja.: téged érdekelt, nem engem. Csak te faji alapon akarod magyarázni Orbán geciségét. Ami ellen nekem muszáj tiltakoznom, mert akkor semmiben sem különbözől Gabrieltől, meg a Betyárseregtől.
@GeoCracker: Ja...
Végül is az.
Eladod a szakértelmedet, az értéktermelő képességedet juttatásokért.

Csak unortodoxiában ezt meg is kell ideologizálni.
@simple observer 1.0: Az "élőben" jelentheti azt is, hogy hullákét nézegeti... :D Jut is eszembe: Magyarországon mennyi a büntetés nekrofíliáért? Csak kérdezem! :S
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Egyet értünk.

"Semmivel sem másabbak a komcsiknál, " Miből gondolod, hogy nem azok, ha egyszer úgy néznek ki mint azok?

Hogy a hazai lakáj médeja jobboldalinak és nemzetinek nevezi a fityiszt, ez még valahol érthető is. Az úságíró eftársak ezért kapják a fizetésüket. Na de hogy a világsajtó is, igaz, populista, de jobbközép címkét ad nekik? Azért ez minimum furcsa.
@rdos: A társadalompolitikájuk erősen jobboldali...
@Habakuk999: mindent átideologizálnak. Még a gyerekszülést is...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Mi mindig is Európa része voltunk és igenis kell és lehet kritizálni a mostani EU szervezetét, amely már egyáltalán nem az aminek az alapítói annak idején megálmodták."

Persze, mindig is Európa részei voltunk. Kritizálni lehet és kell a mostani EU
szervezetét, de csak megalapozottan. Nem össze-vissza, ahogy a vezénylóék teszik, mindent az EU-ra kenve, még az azeri baltás gyilkos kiadatását is.

"A magyar lakosságot azzal kecsegtették a csatlakozáskor, hogy a magyar áruk előtt új piacok nyílnak majd, nőni fog a foglalkoztatottság. 1991-2009 között a mezőgazdasághoz kötődő népesség létszáma 2,7 millióról 1,1 millióra csökkent."

Igazad van. Ha visszatérünk a kevésbé hatékony, de legalább munkaerő igényes termeléshez, akkor ismét szükség lehet
2,7+ millió mezőgazdasághoz kötődő munkavállalóra. Igaz, hogy majdnem minden mezőgazdasághoz kötődő termékből drágább a magyar, mint a külföldről behozott, de nem baj. Minket ilyen apróságok nem érdekelnek. Előre a magyar oligarchák gazdagodásáért.

Az autógyárak olcsó munkaerőt igénylő összeszerelő-üzemeket telepítettek hazánkba. A multicégek beszállítói körének szinte teljes hányadát a külföldi vállalatok teszik ki, a magyar vállalkozásoktól igénybe vett rendeléseik elenyészőek.

Az autóiparban végrehajtott beruházásokkal nem tudom mi a bajod. Az Audi, a GM, és a Mercedes gyárak elsőrangú szakmunkásokból álló munkaerőt alkalmaznak, akiket az országos átlag feletti fizetésekkel honorálnak. Az autóipari beruházások, másodlagosan rengeteg magyar beszállító vállalkozásnak biztosítanak munkát.

A hatások ismertek: az új tulajdonos bezárta a felvásárolt feldolgozóüzemeket, kirúgta a dolgozókat, ezzel eltüntette a konkurenciának számító hazai terméket és megszerezte a piacot a külföldi árunak. A hülye Audi még a kifejezetten olcsó munkaerőt igénylő kutató-fejlesztő részlegét is idehozta. A Knorr-Bremse ugyanígy tett. Biztos azért mert a magyar segédmunkások annyival jobban értenek hozzá, mint a német mérnökök.

Most meg már itt kopogtat ugyebár az új csodafegyver (EU egyesült államok) ami aztán tényleg megoldja majd a problémáinkat.

Az Európai Egyesült Államok pont az EU perifériáján lévő államoknak segítene. A központosított intézmények pont az ilyen félázsiai diktatúrakezdemények ellen jelentenének biztosítékot, mint a mostani Magyarország, ahol egy kicsi de nagy túlhatalommal bíró réteg próbálja meg ráerőltetni akaratát az ország túlnyomórészére. A központi bankfelügyelet pontosan azt a célt szolgálja, hogy egy az EU perifériáján lévő országocska ne akarjon más pénzügypolitikát folytatni, mint amire a jegybankok vannak. Infláció kézben tartása ésszerű kamatpolitikával, stb. Ha az EU az egységes gazdaság és pénzpolitikai felügyelettel kontrollt szerezne az egyes országok gazdaság és pénzpolitikája felett, annak csak örülni lehetne, mert az olyan bohócok, mint Kusza Szem, nem lennének képesek tönkretenni egy olyan ország gazdaságát, ami 2010-re már kifelé kecmergett a válságból. Mostanra áldozatos munkával sikerült elérniük, hogy minden gazdasági mutatónk rosszabb mint a 2009-es mutatóink.

Tudom, hogy még sok mindent leírtál, de nincs kedvem mindegyiket tételesen cáfolni, vagy kommentálni, ezért érd be ennyivel.
@sörtelen: hát a gyújtogatáshoz ahhoz nagyon ért, az a baj, hogy máshoz se.
@aranyhorcsog: "Nesze neked modern japán kultúra:" Ebéd előtt elég gusztustalan volt, de most már legalább tudom, milyen a trendi multikulti :-)

Már most napi politika és eredet történetünk kérdése. Az nem lehet, hogy azért vagyunk olyan "birkák", mert hosszú történelmünk során megtapasztaltuk, a régi pásztorok helyett előbb utóbb újak jönnek :-(. Nem kell ahhoz tekest verni, rendőrt oszlatni hogy a korrupt, máshoz sem értő pásztor megbukjon. Akik felemelték, el is engedhetik enyves kezecskéjét.
@simple observer 1.0:

Az "elkóborolt juh" szimbólumával kombinálva látszik, hogy tökéletesen tudatosan.

Olvassunk a jelekből: a fidesziánusok fogalmai szerint 2014-ben nem választás lesz, hanem vallásháború.
@aritus: A cigány, az nem egy faji alap, szerintem.
Hogy is lehetne, mikor keverednek oda-vissza.

Mindenhol a világon a közösségi életmódjukkal különülnek el.

Amelyik elhagyja a nagycsaládos rokoni klános kötelékeket, azt már nem hívják cigánynak.
@rdos: Persze! A kötelező hittan, a vallás egyre nyíltabb beemelése a politikába, az egykulcsos adó, a tervezett eü. járulékplafon, a munkanélküliek elleni támadás, a rokkantak dolgoztatása, az általános, és mindenkire kiterjedő tandíj. Ennyi elég lesz, így hirtelen? :)

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor Te is jobblibsi vagy. :D Kíváncsi lennék a Zangyal eredményére is, ha már egyfolytában BAL-libsizik. :D
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
"Igaz, hogy majdnem minden mezőgazdasághoz kötődő termékből drágább a magyar, mint a külföldről behozott, de nem baj. Minket ilyen apróságok nem érdekelnek. Előre a magyar oligarchák gazdagodásáért."

Ne felejtsük el, hogy az import élelmiszer-ipari termékek nagy része után nem fizetik be az áfát.

A 27%-os áfából bőven jut "olcsóbb" húsra, aminek mellesleg egyáltalán nem hígabb a leve.

A csúcson lévő áfánkhoz csúcson lévő csalás is tartozik.

Tehát egy 100 forintba kerülő holland, szlovák vagy lengyel hús után 27 forint áfát kellene befizetni, de ezt az importőr cég, - akinek az első áfa bevallás időpontjában hajléktalan tulajdonosa lesz -, elfelejti megtenni.

Így a 100 forintos húst nyugodtan adhatja akár 80 forint + 21,60 forintért is, így is 1,60 forintot keres a bolton kilónként.

Ehhez ugye az EU-nak köze semmi, ez a mi költségvetésünk kapzsiságán és a gazdasági törvényhozók szűklátókörűségén és ostobaságán múlik.

Sokadszor írom, a jó példa lengyeleket:
élelmiszerre áfa 4,5 % ha jól tudom, érdekes módon nincs össznépi áfa csalás.

Ja, ez jó az alacsony keresetűeknek is, hagyják őket emberi módon élni, és jó a lengyel parasztnak is.

Mostanában nem öntik az import gabonát a vasúti sínekre.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "A tudamódosítás feltételezi a tudatot. " :-).

Gábriel szerintem nem tudatlan. Nekem az a benyomásom, a tudatmódosító ipar alkalmazottja, de az is lehet, tényleg elhiszi a (a szerintem tév-) eszméit. Ez utóbbi esetben sajnálom. Ha meg alkalmazott, el kell ismerjem, megdolgozik a pénzéért.
@King of Shadows: " A kötelező hittan, a vallás egyre nyíltabb beemelése a politikába" Ebben igazad van, ezt nevezhetem jobboldalinak is, ámbár ha kötelező, akkor inkább diktatórikus, mintsem (polgári) jobboldali. Abba gondolj bele, az eftársak a kominternt, az internacionálét már nem harsoghatják. Történelmileg sikeresebbek az egyházak.

A többi az szerintem egyszerű rablás, vagy inkább padláslesöprés. Az egy (két) kulcsos adóval szerintem csak a saját (az ogy-fityisz-birkákra, megyei eftársakra gondoltam), jövedelmi viszonyaikat tehermentesítik, bármi áron, de ne aggódj, beszedik azt mindenkin (rájuk így kevesebb jut).
@rdos:
Pali'bá képe akkor ott kinn van a falon, a Ctrl+C megy náluk nagyon...
Önálló gondolatai hova korlátozódnak Gábrisnak? Van önálló véleménye is, ami adott esetben eltérhet a PÁRT iránymutatásától, vagy szigorú a pártfegyelem? :D
@simple observer 1.0:

Nabazmeg, most miattad rákerestem az Annunakikra, hát bántottalak én téged???

Mindenesetre ez a Nibiru bolygó elég érdekes lehet, amennyiben nem csak teljesen láthatatlan a jelek szerint, de gravitációs mezeje sincs... :DDD
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ideális embertipusa a mindenkori hatalomnak, nem kérdez, nem mond ellent, nem kételkedik, és vakul hisz az iránymutatásoknak. Szinte mindegy, hogy milyen színű a zászló, mert ezt használja/használta ki a kommenista, a fasiszta, a nacionalusta is :D
@épészmérnök: engem csak az zavar, hogy a nevezett "helyi gazdák" nem akcióznak.
Ők élvezik a meleg szart amiben ülnek.
@épészmérnök: nahh, valami, de ugye a kérdéseket nem kell előre leadni ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Röviden, csak segg legyen, amit nyalhatnak!
Ez is egy életcél egyeseknek... :)
@rdos: Attól függ, hogy nézzük a jobb-bal felosztást. :) A "koordináta rendszer modell" szerint az első szó a gazdasági, a második a társadalmi nézet. Ilyen: en.wikipedia.org/wiki/File:Political_chart.svg . Tehát a "BAL liberális", az az "etatista baloldali" szinonimája.

Minél inkább kimész az egyik szélsőérték felé, annál inkább eléred a radikális oldalt. Tehát a "komcsi" a pirossal jelzett "autoriter baloldali" köznapi elnevezése. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a legtöbb embert vonza a falka szellem, és a hamis biztonság. Ebben sincs meg az arany középút, mint oly sok másban....
@rdos: Persze, mert az utóbbi időben a Fidesz eléggé elment autoriter irányba.

Az lehet, de az elitista társadalomfelfogás a jobboldal sajátja. És "véletlen mellékhatásként" a magas keresetűek is jól járnak vele, nem csak ők.

@GeoCracker: Persze. :) Ha megnézed ezt: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/European-political-spectrum.png az "autoriter konzervativizmus" mihez van a legközelebb? A kommunizmushoz. :D
@kormányzó: NA és hogy lebaszott tegnap Peni, hogy túlrettegve látok én is hasonlóságot a Piktor és Vitkor közt?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem. A válaszokat kapod meg előre egy A4-esen, és ahhoz kell kérdéseket fabrikálnod. :D
Viktor, bár annyira mindegy ennél már. EGy pedig a bimbaszó fasz, már elnézést, rajta a szifiliszes kiütésre hajazó rózsabimbóba rejtett vármegye címerekkel - olyan hányásözön, ami csak Stefikének tetszik, de épelméjű embernek nem.
@aritus: Zsidónak képzeli magát??? Egy turáni fajmagyar?? Mi van már itt????
@aritus: Én utálom a turul emiatt, apámat is ezek a jelképesek - Turulszövetség - verték meg ugyebár fiatal korában. A Böszin lévő hányadék és szabálytalanul emelt vérszomjas pipi is olyan randa, mint az az eszme, amelyre felhasználják.

És csak nyilasok kórincálnak körülötte. Valamiért, ki tudja, miért...
Az említett kutatásban sok minden félrevezető, a kérdések sem pontosak. Megmértem magam (16,94 lettem).
Csak egy példa a félrevezető megfogalmazásra: volt egy kérdés, vmi olyasmi, h. a magántulajdont fontosabbnak tartja-e az állami tulajdonnál. Ezt többször meg kellett rágnom, de így sem tudtam értelmezni. Mi az h fontosabb? Nem gondolom, hogy egyik fontosabb a másiknál, ezért azt válaszoltam, nem értek egyet vele. Majd amikor elolvastam a mellékelt tanulmányt, rájöttem, azt akarták kérdezni trükkösen, hogy inkább a magántulajdont preferálom-e vagy az állami gondoskodást. "Természetesen" az előbbit, mégis etatistának könyvelt el a kut. Rossz volt a kérdés, és emiatt pontosan az ellenkezőjére klikkeltem, mint amit valójában gondolok.

Azon viszont nem lepődtem meg, h. a nagymagyari társ. gazdaságpol.-ban döntően etatista, kulturálisan meg jelentős része apakomplexusos. És ez a szép kombináció az igazi gáz.

Horthyista Kádár népe, hej!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Engem lazán lehülyézett ez a háziasított turul tegnap. Nem lennék viszont a helyében, amikor a turulszaros bandáját kibaszva az Eu-ból meg kéne élnie a semmiből, e multik elhagyta muhi mezőn. Amire annyira hajt a Vonája meg a Viktora.

Erős nemzet, az nem mi vagyunk most. Akkor elhajtanánk ezt a giccsbe született , ustort pattintgató turulszart.
@aritus: Szője Vona a Burberry sálat maga! Előtt termessze, arassa, áztassa, tilolja, fesse, stb. Bassza meg a turul őt is.
Engem annyira nem rázott meg ez a beszéd.
Egyrészt, hogy súlyosan beteg azt már régóta tudom, azt csak az nem veszi észre aki nem akarja...

, másrészt most azt csinálta amihez valóban ért: sokáig beszélt fellegzős szavakkal olyasmiről, aminek az égvilágon semmi de semmi értelme nincsen, de azok, akikhez ez a beszéd szólt - a célközönség - ezt nem veszik észre, mert nekik éppen elég, ha eltelnek a pátosszal, és senki nem fogja otthon külön elemezgetni, hogy ezzel vagy azzal a mondattal mit is akart mondani?????

Az ő célközönsége az a réteg, aki kb olyan szinten van, mint mikor a vénasszonyok kijönnek a templomból és egymás közt áradoznak, hogy "most mondd meg Örzsikém, ugye milyen szépen beszélt e az aranyszájú Jusztin atya!!! Senkinek nincsen ilyen papja mint a miénk!"
@King of Shadows: az mi? Az enyém 10,8 liberális, gazdasági jobb.
@Neolibsi: Olvasd, mi megy Rómában! www.nol.hu/kulfold/tobb_ev_bortont_kockaztat_a_papa_inasa Kuvannyát azoknak is! Nem a koszt csinálót, hanem a feltárót meszelik el. Na ez Orvbűn legnagyobb tanítómestere jelenleg, a Vatikán ura. Korrupicóbűzben osztja az áldást a német jóember,hajdani wermachtos. Hiteles, mint a háromnapos penészes kenyér.

[..]"Megszűrték a sajtót

A tárgyalás azért szombaton kezdődött, mivel a bírák a hét többi napján az olasz bíróságokon dolgoznak. Egyedül a L'Osservatore Romano szentszéki napilap, a Vatikáni Rádió, a nagyobb olasz és külföldi hírügynökségek tudósítói lehetnek jelen, valamint néhány sorsolással kiválasztott újságíró, összesen nyolcan. Gabriele bizalmas dokumentumokat lopott el XVI. Benedek dolgozószobájából, melyeket átadott az olasz sajtónak. A vatikáni otthonában tartott házkutatás során találtak egy, XVI. Benedek nevére kiállított 100 ezer eurós csekket is, valamint értékes tárgyakat, amelyeket a pápának ajándékoztak a világ különböző részeiből. Gabrielét május 24-én tartóztatták le. Két hónapot töltött a vatikáni fogdában. A vatikáni dokumentumokat közlő Gianluigi Nuzzo olasz újságíró szombaton Twitteren fejezte ki szolidaritását Gabrielével."
@P.mester: Jó, tökéletes teszt nincs, ha engem kérdezel. :)
Amint látom neked is feltűnt, hogy a magyar társadalom nagy része etatista konzervatív. :) Szerintem is ezért tartunk ott, ahol... :(
@King of Shadows: Jobb - bal - autriter - liberális.

Egy normális, polgári, demokratikus, kapitalista világban értelmezhető politikai kategóriák. A nertársak egyre fogyatkozó seregén túl mindenki érzi, fenti 4 jelzőből nálunk egyik se az igazi.

"az elitista társadalomfelfogás a jobboldal sajátja" Hát erről az jut csak eszembe, a leninfiúk, vagy a csekisták és persze az apparatcsikok magukat "élcsapat"-nak tekintették. A kiváltságokkal, köztörvényes bűnökkel, tokkal vonóval.

Már most hogy a fityisz jobboldali lenne? Nézzük a történetüket.

Kezdték a fityiszes kicfijúk a komenyista ifjúsági szövetségben. Aztán folytatták a liberális internacionáléban, még a pártállam alatt! Aztán átléptek a kereszténydemokrata internacionáléba. Most tehát elvileg jobboldaliak.

Szerintem meg vörösök a lelkük (bocsánat, a tudatuk) velejéig.

Szerintem pártjainkat a szolgálatok csinálták, arra, hogy megosszanak minket. Ezt olyan "sikeresen" teszik, hogy a népesség nagyobb fele mára már egyikkel sem szimpatizál. A megosztási kísérlet módja; bebe, én a lehetettvolnamás nem állok szóba veled, a jobklikkessel.

Mit tesz tehát ifjúkomenyistából liberálissá, majd kereszténydemokratává vált fityisz? Aki nem hisz a pártokban (terveik szerint tehát nem regisztrál) az nem szavazhat. Bravó eftársak. Kilóg a lóláb. Csak az a baj, a birkák többsége ezt még nem látja:

4.bp.blogspot.com/-xZA2Lqy36eU/Ta2K9kWJYOI/AAAAAAAAADY/fWWtvS2PajY/s1600/b%25C3%25A1r%25C3%25A1nyok-kutya-%25C3%25A9s-ember.jpg
@G.I.J.: Szóljon a próféta belőled!!!!! És addig is egye a turulja a máját, vagy hogy a szobrához stílszerűbb legyek, a farkát. Mert azzal lehet valami, hogy ennyire belebódul a sok mucsómacsót, falloszos utalásba.
"Semmi nincs mi mérhető volna röhejességben ahhoz, mikor Fénylő Csillagunk nagyon akar megmondani valamit."

*

Egyáltalán nem volt vicces, amit mondott. Egyértelműen mint messianisztikus elhivatottságtól fűtött vezetőt határozta meg magát, amely viszonylatban az állampolgár nem partner, hanem jutalmat vagy büntetést érdemlő alattvaló, és nyugtalanító utalásokat tett az egykori náci "Szent Mihály Légiója" elnevezésű román Vasgárdára.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mentek Pozsgayhoz? Mentek Szűröshöz? Mentek Csintalanhoz? Mentek Martonyihoz?

Na ennyire lehet hinni nekik! Menjenek Szakáldra, ahol az a kocsiért gyilkoló, 26 késszúrásos fehér szörnyeteg kölyök felnevelkedett jó polgári rendőr házban!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Látja a jövőjét, ja. Attól én is befosnék, ami az ő jövője lesz.
@orica: :-)) És nagyon beszédes. Ortutay Tamás szobrásznak volt egy hatalmas valóban fallosznak ábrázolt fallosz szobra, azt hiszem töltényhüvelyekből, de azt nem állították fel erkölcsi okokból. Hát ez faszabb - de nem faszább, óh áldott magyar nyelv! ;-D - látványra, mint az volt.
@aritus: Úgy látszik itt mindenki jobblibsi. :D Mire érteted, hogy "az mi?" :)

@rdos: Persze, mert a politikai patkóelmélet szerint a szélsőbal és a szélsőjobb közelebb áll egymáshoz, mint bármi máshoz, ezért az átjárás is egyszerűbb a kettő között. Az így néz ki: jmaced.net/wp-content/uploads/2010/10/political-spectrum1.jpg . :)

Ami meg a Fideszt illeti: Mussolini is kommunistaként kezdte... :D
@Farkasokkal táncoló:

Erről a klasszikus vicc:

-Na, mi volt a misén, Erzsikém?
-Jaj Julikám, sajnálhatod, hogy nem voltál ott, ez az új pap gyönyörűen beszélt...
-És miről?
-Azt nem mondta.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ezen már én is berágtam. Két ok miatt is. Egyrészt, miért is nem a gyilkosokkal, a rongálókkal, fenyegetőzőkkel van baja ezen film kapcsán?! Mondjuk, emiatt Obamán is kiakadtam, ő mondjuk ekkora faszságot nem mondott, de elnézést kért a film miatt, és helytelenítette. Miért is? Az amerikai kormány készítette a filmet? Miért nem azt helyteleníti, hogy a saját nagykövetüket megölték? Másrészt azért, amit te is mondasz, hogy mindenféle ürüggyel szűkítsük a szólásszabadságot. Én már attól is rosszul vagyok, hogy a gyerekekre hivatkozva központilag döntenek.
Azér' van nekijük humorérzékük..ez a pásztoros hasonlat nattyion ott volt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tegnap én is beadtam a ustort pattogtató elmerogyi képét a Blikkből. Hálatelt szívvel köszöngette, hogy ezt bekeretezve kiteszi a sváb lányszobájába! Ha őrült, elég következetesen az.

A fallosz meg jó kis álomtéma neki úgyis
@King of Shadows: Már megírtam a másikon: 20, 65 libsi, gazdaságilag jobb.
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: DE boldogan nézeteged ezek szerint, hogy azért legyen a formájáról valami fogalmad. :-D Megnyugtatlak drágám, ilyen valóban, mondhatni körülmetélt fazon ráadásul. Mivel én már láttam IRL ilyesmit hálisten. Nem is tudod,milyen jóról maradsz le.

Matl Péter és Orvbűn péniszét kéne a nemibeteggondozóban megvizsgáltatni, ha ilyen rügyezősre veszik a dorongjaik a figurát.
@King of Shadows: Ez annyira így van, hogy a komenyisták magyarországi pártja, a szojvet megszállás után, csak hogy tagságuk is legyen, sok (ex?)nyilast komenyista párttaggá fogadtak :-(.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A természetben ennek szerepe van, fontos szerepe, eltakarít járványforrást, egy folyamat utolsó befejezője. A köztiszta, ami a hullákkal táplálkozva befejezi a dolgot... Hát lenne ötletem, kiket takarítson majd el - kurvasok melója lesz szegénynek és sírva enné őket - ha végre tényleg teret kap.
@aranyhorcsog: Te , beveszünk a falvédőhímző-költő szakkörünkbe! :-))) A süsüs ütős lenne!
Soha nem fogok magaménak érezni semmilyen szobrot, amelyben fegyver van. Meg különben is.. fel kéne már nőni...
@Habakuk999: A lelkesedés nem pótolja a tehetséget!! Pl. A Marriott előt vana meghajló Shakespeare szobra, olyan hányásranda, hogy ezt levihetné a fémgyűjtő brigád azonnal. Borzalmas, ahogy ez is. Egy szobrász tanuljon anatómiát, térlátást, arányosságot, esztétikát, mittoménmit, vannak jó példák, pl. Michelangelo, az a futottak még Rizibizi-jellegű homo olasz meg ilyesmik.

A lelkesedés maradjon meg a rajzszakkör elsőseinek.
@rdos: Azért olvasd el ezt is, mert ez legalább tudományos és nem ködevős www.nyest.hu/renhirek/sandor-klara-a-szekely-irasrol

[..]"Az egyértelmű, hogy a székely írás a jelenleg ismert formájában a 13. századnál korábban nem alakulhatott ki. Ezt mutatja, hogy a gy jele a d jeléből alakult ki: a 13. század előtt ez a hang dzs-nek hangzott (ennek köszönhetően és az olasz helyesírás hatására alakult ki a latin írásban a gy jele). Egyértelműen latin hatást mutatnak a ligatúrák és az, hogy az i és a j, ill. az u és a v jele azonos. Mindez utalhatna arra, hogy humanista találmányról van szó. Ám egyes betűk a glagolita, esetleg a cirill ábécéből származnak, és ez aligha lehet humanista ötlet: ráadásul ezek főképp magánhangzójelek (a, o, e, l): könnyen elképzelhető, hogy kezdetben ilyenek nem voltak az ábécében, ezért kerültek bele viszonylag későn – de mindenképp a humanisták előtt. Van a betűknek egy további rétege (sz, n, s), mely a keleti (belső-ázsiai) török ábécékkel hozható összefüggésbe: a humanisták ezeket nem ismerhették, így nem is használhatták fel."
@Habakuk999: De tudod, amikor az országban van egy jelentős réteg, aminek a turul a halált jelenti - igen, mert tetszik, vagy nem, az antiszemiták, majd a full nyilasok ezt emelték szakrálissá, hogy a maguk selejtességét így feledtessék és az irigységből fakadó ölésvágyukat+rabolni akarásukat valami hazafias mázzal leöblítsék - akkor erővel mindenhol turulozni manapság elég érdekes helyzet. Mert a számunkra halál madara lehet csak nekik a nemzeti nagylét szimbóluma? ebben ezután a múlt után bocs, de nem tudok csak sima ősmagyart látni. Ahogy svasztikában sem bírok csak ősi indiait. Valamiért, tán mert olyan hüyle rettegifridoin vagyok. Azért.

Ergo ők, az ő fajtájuk by Morvai , a zigazmagyar akkor lesz megint nyerő, ha mi fajtánk, akiket a turul jegyében is irtottak és elárultak, kivész megint?

Ezt mantrázza a Vona banda, ezt sugalmazza a faszos szobra. Meg a már mióta a Böszin lévő borzalom, az a randa nyilasgyűjtő vérszomjas pipi. Ahol gyűlnek is vérszagra.

Kösz, nem kérek belőle.
@rdos:
a művelt brit az ilyesmire azt mondja: "holy shit". amúgy elképzelem ahogy hollande francia elnök felavatja francia "uruszág" közepén a szent gallkakast mint minden franciák összetartozásának jelképit. és mond egy imát a frank birodalom feltámadásáért. nacionalizmusból is van jó, és van ez a szent szaros.

az ilyen turulozást, rovátkolást, csabakirályfizást a civilizált világban a régiókban szokás tartani. az ősi szimbólumrendszert, a népszokásokat egy-egy tájegységen belül kell megélni. nem kell semmiféle nemzeti rityerutya sejehaj. ennyi erővel lehetne a szent szürke marha is a nemzet jelképe. és bőgatyában karikás ostorral betyárkodás is lehetne nagy-magyarkodás. miért pont a turul, miért nem a csodaszarvas, vagy miért nem zothmund legendája.

ebben a formában ez a szent szar. amit a civilizált világban régen lehúztak a budin.
@a szív fészkei: Láttam. :)

@rdos: Persze. Ha megnézed, az ábra szerint a Fidesz halad visszafelé, a szélsőbalra.

@Penivaldes: :) Tudtam én, hogy a ballibsizés úgy hülyeség, ahogy van. :D
@unionista: Azért menekülne onnan ezerrel. Ő a budikirály, lásd Kusturica Macskajaját. Amikor a beképzelt maffiozó belesik a reterát szarjába... www.youtube.com/watch?v=ptRnilADd5I

Mindenütt érzik a bűzét.
@King of Shadows: ezt én is tudtam, csak sokan nem tudják, hogy nem minden libsi ballibsi szdsz bérenc...:))
@londonterminals:

Én most olvastam először.

Ezt a nácikat megátkozó költőt vakarták le az Orbánék az utcanévtábláról ?

Mert az ő náci rendszerüknek nem lehet ilyen utcája ?

Mi másért, végülis ?

Remélem, olyan véget érnek, mint a példaképeik.
@Penivaldes: Ebben az a legviccesebb, hogy a Szadesz nagyon is jobblibsi volt. :D
@rdos: rovásírást nagyon sok nép használta, tehát az, hogy milyen régi rovásírásos emléket találtak, még nem jelenti azt, hogy annak a magyar őströténethez van köze.
Pont ezért nem kellene belekeverni a pártpolitikát ebbe is.
@londonterminals: Kösz. Igaz emberek zavarják a NER-t, ezt már Jóssef Attilánál is láthattuk.. Legyen átkozott az a tetű nyilasbarát Tarlós meg a baszott agyú főnöke ezért is. Szálljon csak rájuk Tersánszky átka. Megérdemlik.

Amit nem értek, hogy nem hördültek fel csapatosan a mai írók erre a szemét mocskos lépésre. "Vétkesek közt cinkos, aki néma!
@a szív fészkei: Látom, gőz erővel dolgozod fel a kommenteket, ezt díjazom :-).

Ködevésre most még nem reagálok, betudom annak, hogy hölgyből vagy, azaz erősen érzelmi alapon közelítesz mindenhez.

"mert ez legalább tudományos" :-). Eltekintve attól a ténytől, hogy én nem a székely rovásírásról, hanem a rovásírásokról beszéltem, vagyis igazándiból itt le is zárhatnám. Ez a nagy kapkodás! Ugye? :-)

"mert ez legalább tudományos" A tudomány története arra tanít, hogy ami ma tudományos igazság, az koránt sem biztos hogy holnap is az lesz.

Egyszerű példát mondok. Évszázadokig a tengerész népek mérték a mélyebb vízrétegek hőmérsékletét. Egy bizonyos mélység alatt rendre +4 °C-nél hidegebb vízhőmérsékletet mértek (volt mínuszos azaz a víz fagypontja alatti mért érték is). Az nem lehet, hiszen tudjuk, a 4°C-os víz a legsűrűbb, ez tudományosan kimért jelenség.

Hol tévedett a tengerész - tudós szakma? Hát ott, hogy a tengerben nem víz van. Hanem sóoldat.

Ami a nyelv, a történelem, a régészet tudományokat illeti jól tudjuk mennyire politika befolyásoltak. Jól tudjuk azt is, a történelmünket a győztesek írják. Te biztosan tudod a magyar nép, a népi, a rég volt korok írásbeliségének a történetét? Vigyázz! Kérdésem beugratós :-)
@a szív fészkei:

Egyre durvább vagy. Nem szeretem a durvaságot és szigorúan elítélem a káromkodást.
@a szív fészkei:
Ez a szerencsétlen kretén féltégla folyamatosan bekopizza a szarát rengeteg oldalra. Fel is kötögethetné magát... :)
@Dr. simonmondja.:

Igen, nem is értem, miért nem együtt említik a két dolgot. Tersánszky le, turul föl - ugyanazért.

Jellemző egyébként, mennyire ismeretlen ez a végrendelet. Pedig alapirodalomnak kellene lennie.
@aritus: Köszi. Bocsi, kétszer hagy ne reagáljak. 15:31:38
@rdos: A rovásírásból itt ma a székely szent ősiséget díjazzák. Erről van szó, ezt hájpolja a jobboldal annyira. Erről értekezik Sándor Klára valóban egyetemi szinten kutatva a témát, ő minden érzelemtől mentesen. Mi a bajod tulképp?

Hogy ezt a "mi vagyunk itt a legrégebben, a legtehtsgesebben, a legelegelegebben" nem osztja mindenki? A nyelvész - ez elég konkrét tudomány, valaha tanultam, noha nem ilyen intenzitással és aggyal - meglévő anyaggal dolgozik, összevet, kutat, és Sándor soha nem ítélte el a rovásírást[..]" Az a társadalmi igény, az a társadalmi közhangulat, az a megerősödő, általános – bár nem általános, azért talán ez túlzás – szóval egyre általánosabbá váló érzés, hogy nekünk a múltunkat mindenképpen egészen át kell értékelnünk és a régi, titokban tartott vagy elfeledett vagy eltemetett értékeinket kell újra megmutatnunk, például ezt a székely rovásírást, amihez fogható nem volt a világon.

- Igen. Hát ehhez fogható persze volt a világon, természetesen, mert ez a türk íráscsaládnak az egyik megjelenési formája, és rengetegféle írásrendszer van a világon. Mindenki nagyon büszke lehet a sajátjára, mi is lehetünk büszkék erre. Azt ugyan még nem tudjuk, hogy ezt a magyarságnak melyik része használta, az biztos, hogy honfoglaló sírokból is került elő írás, méghozzá rovásírás, de az nem azonos azzal, amit most székely írásnak hívnak. Most ezekbe a szakmai kérdésekbe nem szeretnék belemenni, térjünk inkább talán vissza arra, hogy mit mutat ez. Én azt gondolom, ha idejön valaki, akkor nem biztos, hogy elájul attól, hogy nekünk ilyenünk van, de lehet, hogy megkérdezi, és akkor el lehet mesélni a magyar történelemnek egy nagyon dicső korszakát, ami nekünk, vagy a honfoglalás előtti magyaroknak, az volt. Akiket leigáztak, azoknak nem feltétlenül volt az, és az ő utódaik is itt élnek köztünk. Hiszen aztán keveredtünk itt a Kárpát-medencében. De még ez is mindegy. Van egy Philip Zimbardo nevű nagyon híres pszichológus, a Stanford egyetem pszichológusa, és neki van egy olyan modellje, amit elsősorban emberekre, de embercsoportokra is lehet alkalmazni. Hogy vannak jelen, jövő- és múltorientált emberek, és mindegyik csoporton belül vannak pozitív és negatív orientációjú emberek. Eddig mi nagyon negatív múltorientáltak voltunk, mindig felsoroltuk, hogy hány forradalmunk volt. Most végre van egy forradalmunk, ami még nem fulladt vérbe, reméljük, hogy vérbe nem is fog, de megint van egy forradalmunk, ami most dicső, bár nem sokan vették észre, hogy megtörtént. De a forradalmaink mindig elbuktak, minket mindig levertek. Ha most éppen a pozitív múlt felé fordulunk, az nem lenne baj, ha ténylegesen azt a múltat tanítanák az iskolában, ami a magyarság honfoglalás előtti, vagy inkább azt mondanám, hogy István államalapítása előtti múltja volt. Egyébként döbbenetesen keveset tanulnak erről a gyerekek."

DRágabolgárúr interjúja: www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=25690%3Abolgar-gyoergy-interjui-a-galamusban-2010-szeptember-3&catid=69%3Abolgar-gyoergy-megbeszeljuek&Itemid=106&limitstart=2

Na befejeztem, ez a véleményem erről, a turult már leírtam, és a múltkor valaki - saravad - leírta, ő mire büszke a a magyarságából.Hát hozzá csatlakozom, ha megengeded. Nem a mindent legyőző, letaroló magyarságkép szimpi nekem, hanem az együttműködő és úgy, a nagy egészbe belillesztve -illeszkedve fejlődő. Erre Orvbűn még mindig nem jött rá, és ezzel a gennyes turulozással, rovásozással pont ennek ás alá.
@King of Shadows: na igen, de én a szadeszt már a Kóka korszakban ismertem meg, ami erősen meghatározta az iránta való érzéseimet.
Őszintén szólva nekem erről egy keselyű jutott eszembe...
@londonterminals:

Na - többek között - ezért szeretek itt olvasgatni. Mindig akad valaki, aki valami nagyon - általam még nem ismert - fontosat ide hoz.
Ez ilyen. Nyirő helyett ez kellene, hogy legyen a kötelező olvasmány.

Amúgy ez az egész átkeresztelési pótcselekvés a nimandság ékes bizonyítéka.
@aritus: Na kb ezt mondja a hajdan szadesz képviselő tudós is. És akkor egy bizonyos szempontból ő ugye már nemzetáruló is lehet,mert nem esik hanyatt rögvest. Ahogy a SZDSZ sem esett hanyatt, hanem próbált reális képet adni. Azt itt nem szabad.
@a szív fészkei: székelyföldön igazi megoldást az hozna ha lennének rendes régészeti feltárások. csakhogy ez lehetetlen, mert ott mindenki a legendák közt él, és abból nem hajlandó engedni. (ez nem tartozik ide ugyan, de érdekes)
"Kedves fideszes Állampolgár! Egyesek szerint egyre több jel(!) mutat arra, hogy a Miniszterelnök Úrnál végképp elmentek otthonról, mások szerint a csúti sosem volt normális. Ön mit gondol?
A. Semmit.
B. Fidesz sajtóosztály!
C. Mármint a jegybankelnök úr?"
@Penivaldes:
Kókának a szadeszhoz annyi köze volt, hogy kellett egy párt, egy védernyő, ami alá bebújhatott. Kóka az a tipikus megélhetési, amiből, akiből a narancsbolsik is állnak.
@unionista: Teljesen egyetértek Veled. Ebben a művelt világban a nemzettudat elavult dolog. Mint a szojvet birodalomban, ahol is szintén az volt:-).

Vagy mint az ír, a skót, walesi vagy cornwalli nemzettudat, nyelv, kultúra :-) Hogy a művelt britnek egy kicsit ismertebb szitut hozzak példának.

Ja! Majd elfelejtettem. És isten éltesse a királynőt. Ha jól tudom, művelt brit körökben ez a szokványos köszönés bizonyos alkalmakkor? Hát nekünk egyenlőre csak csutikirályunk alakulgat.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen, de pártelnök is volt a doktor úr...és nekem az aszdsz már vele fonódott össze. nekem róluk már pozitív nem jutott tapasztalati osztályrészül.
@Penivaldes: Nekem eleve ellenérzéseim voltak azzal a párttal szemben, mert túl liberális volt. :)
Bár elég kevésszer szólok hozzá, de minden nap elolvasom a blogot, és majdnem minden nap a hozzászólások nagy részét is.
Valahogy ezt a szellemiséget érzem hozzám közelinek. Nem tudom mennyire megbízható ez a kis felmérés, de 30,78-cal a nagyon liberális, közepesen jobb oldali kategóriába tartozom szerinte.
Aztán megnéztem az eredmények részt. Jobb napom lett volna ma, ha ezt nem látom. Azt hiszem semmi keresnivalóm nincs ebben az országban, ahol az emberek 88%-a baloldali. Ennyi hülyével sosem lehet olyan országot építeni, ami az én érték-rendszeremben normális. Jól mutatja ezt az is, hogy a győzelmét kétharmadosnak hazudó Fidesz-elit mit művel. Az ember azt gondolná, talán innen már nincs lejjebb. De mindig van. Ha épp kifogynak a gazdaságot romboló ötleteikből, ha már szétbarmolták az oktatást, ha már sikerült tönkreverni a társadalom bizalmát a politika iránt, akkor előjönnek egy ilyen borzalmas, általuk szobornak nevezett tárggyal. Viszont önmagukat mégsem tagadták meg. Mindenről hazudnak folyamatosan, hát erről is azt hazudják, hogy turul.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azt gondolom, hogy "a csúti sosem volt normális".
... a csúti sosem volt normális.
De azok sem, akik imádják. Ja kérem, kitörés volt a bolondokházából, vagy a kerítés alacsony.
@GeoCracker: Felkötheti ő is. És játsszon is azzal, amivel egyidős, mások dolgába meg ne pofázzon bele.
@Fabius: Gondoltam. :) Írtam is korábban, hogy szerintem az itt lévők nagy része - nem számítva a Zangyalt - jobbliberális. :)
Minden hétre kaptok csontot.
Feltűnt?
@Penivaldes: De igazd van. Kergetni CSaba királyfit, az faszályos nemzeti, megtanulni, kikutatni, feltárni a saját igazi múltat meg nem kóser. Ugyanolyanok akkor, mint a megvetett románok dákó-trák-román mindenféle izéikkel.
Lehet más a politika! - Politics can be different's photo.
Földet a helyi gazdáknak!

A hét közepén Magyarországra érkezik a kultikus francia parasztvezér és Európai Parlamenti képviselő, José Bové, aki a magyarországi földügyekről tájékozódik.

Az Ökopolisz Alapítvány „Földet a helyi gazdáknak?” címmel október 3-án, szerdán 10:00 órakor nyilvános fórumot rendez.
A fórumon José Bové EP képviselő Ángyán József volt államtitkárral és Szabó Rebekával, a Mezőgazdasági Bizottság LMP-s tagjával beszélget a fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszer-önrendelkezés európai uniós lehetőségeiről, valamint a földeket megszerző oligarchákról. A fórum helyszíne a Grund (Budapest, Nagytemplom u. 30).
Facebook esemény: www.facebook.com/events/289263534511658/
@a szív fészkei: Mondanám, hogy felháborító,de őszintén szólva nem ráz meg ez sem,sem pedig más vallással kapcsolatos hír.Tudom, hogy sok embert megbántok,de akinek az életét 2012-ben a vallás határozza meg én őket kicsit sajnálom és kicsit haragszom is rájuk.Vallásos nevelést kaptam, mégis "kinőttem" a dolgot és ateista lettem.Tudom,ezért pedig engem sajnálnak a hívők.Harag: Azért haragszom rájuk, mert ezek a befolyásolt tömegek segítik elő azt, hogy a "jóság" mögé bújva túlnyomó részük megélhetés egy formájának tekinti a "hivatását",és ráadásul még korruptak is.Azért nem foglalkozom ilyen hírekkel,mert a hit és a józan logika nem járnak kéz a kézben.Elvakult ember akkor sem látja, ha hülyét csinálnak belőle, ha a szeme láttára történik.
@King of Shadows: nálam meg leírtam mi volt a bibi. amire én nagy lettem, ők elvesztették önmaguk. bár amikor írtam egy beadandó dogát az szdsz.-ről, úgy voltam vele, hogy ők a kilencvenes évek közepén romlottak el.
@Penivaldes: Kóka az szörnyű, valóban. Én akkor kezdtem kiábrándulni. De nekem az elején,főleg Kis János és Solt Ottília idején igenis fontos érték volt.
@orica: ORica ze nemcsak nímandség, ez támadás. Met az a pap senki ehhez a Jenőhöz képest. De lenyomják,met ilyen embervolt, se Horthí, se nyilas, se náci, se Rákosi meg nem törte, haverja volt a tüzépes szénhordónak , mindenkinek, Édes tiszta, tehteséges figurája az irodalomnak, x Baumgarten-díjjal. Tiltkozni kéne minden irodalomszeretőnek, kiadni megint a műveit, balhézni, ahogy torkon kifér érte is, nemcsak József Attiláért! És kuss van, fájó kuss.

Fel kéne lépnie együtt Esterházynak, Parti Nagynak, Závadának, Kukorellynek, akár még a szenttehén Jókai Annának is és minden írástudónak ez ellen! Pártnak kéne ezt tiltakozás fő okaként felvetni, hogy ez tényleg támadás már a humánum ellen.
@a szív fészkei:Mindkét oldalról meg van ez. meg van a székelység oldaláról, amely mindenhová Csaba királyfit meg pogány papokat képzel, és meg van a régivonalas román régészekben is akik számára egy lelet vagy tegnapi, vagy római kori. Aztán a feltárások során, ahol ezt nem akadályozzák kiderül, hogy egyiküknek sem volt igaza. Ez az egyik, a másik meg az, hogy ami van az pusztul, és tragikus de gyakran a helyikek közömbössége miatt..
@Bakacsin: üdv, és nincs mit hozzá tennem a többihez

@Fabius: jó kis teszt, eddig nagyon nem talált mellé, spec èn Sipire lennék kìváncsi ;)
@a szív fészkei: Megértem, mert az neked valós tapasztalat volt.
@rdos: :-) És tényleg érzelemvezérelt nő vagyok, de nem is minnieszterlnök!! ;-))
@Fabius: Nem, kb ugyanott mint én, és sokan mások itt.
@Pussy Riot: Fincsi. Örökzöld. Élesedik a fogunk tőle.
@Penivaldes: Igen, Kis Jánosnál tisztább embert nem ismerek. És sok volt ilyen köztük, aztán elkurvultak: Demszky is, a több is, és jöhetett Kóka, majd Retkes - aki amúgy egy jó zenei újságíró, amikor nem hülye pártvezért játszik.

Nagy tragédia, hidd el, hogy így alakult.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Azt hittem, leszéljobbozol... :)
Gábris eredményére lennék én is kíváncsi. Akkora balos jönne ki neki! :)
@a szív fészkei:
Amikor Kis lelépett, akkor azt mondtam, vége a szadesznak. Onnantól lejtő volt nekik. Hiteltelenek lettek, a kufár frakció győzött.
@Penivaldes: Igen, akkor. Szerintem a szocikkal kötött első koalíció meghatározta a további irányvonalukat, és ebbe (is) buktak bele.
@a szív fészkei: 1979-ben (vagy nyolcvanban) kiadták a HVG-t, és megjelent egy cikk Tardos Mártontól. Azt vezette le tisztán, hogy miért fenntarthatatlan a szocialista rendszer. Na akkor kerültek helyükre a dolgok nálam.
már a lengyelek is meghülyültek
www.origo.hu/nagyvilag/20120929-elleptek-varso-utcait-orban-viktor-lengyel-baratai.html

de a legjobban ez tetszik:
"a lengyeleket ma kizsákmányolják, manipulálják az embereket és nem tisztelnek semmilyen törvényt. A demokrácia fikcióvá vált."

Tényleg a felcsúti a példaképük, jól meggondolták?
@a szív fészkei: Biztos meglesz a fellépés (Kornis felesége, és Kertész osztogatják szerteszéjjel a FB-n a szöveget, már több mint ezer megosztás van). Kérdés, kik fogják aláírni.
@épészmérnök: mármint nem ők ketten osztották meg ezerszer.
@londonterminals:
Én nem emlékszem rá, hogy valaha láttam volna a végrendeletet.
De hogy ez egy nyilas rezsim, én már régen látom.
A Kossuth tér '44-es állapotra rendezésével már a legelején elkezdtek berendezkedni a vészkorszak jelképrendszerével.
Szálasi beszéde meg szinte szórul-szóra stimmel a fideszbe.
Most mit mondjak arra, aki nem akarja ezt látni ?
@King of Shadows: "a szocikkal kötött első koalíció meghatározta a további irányvonalukat, és ebbe (is) buktak bele."

És mi is! A koaliciózás miatt szavaztam 98-ban a fideszre (tört volna le a kezem).
@épészmérnök: ez a veszély nem fenyegetett sosem, viktórkán a temetési beszédje òta látszik az istentudata, és akinek ezen beszéd után sem világos ez, az menthetetlen...
@simple observer 1.0:
Hát, most rossz úton jártok, mert tökmindegy, hogy juhász vagy pásztor.
Ez a "jó pásztor" egy bibliai toposz, amely Jézusra utal, és többféle értelemben, ill szerepben.
Pl."Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért."
Vagy, hogy a jó pásztor előkeríti az elkóborolt juhot,

Pl."Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért."
Vagy, hogy a jó pásztor előkeríti az elkóborolt juhot,
„Ismerem az enyéimet, és ők is ismernek engem.”
„Életemet adom a juhaimért.”
ilyenek.
No, de jó magasra tették legalább azt a sast végre, ezt kennye össze a Dániel ügyvéd úr, ha bírja!
@Pussy Riot: Fel. Már Rogán nagy engedékenységénél írtam, hogy a soros kiszámított gumicsont.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem értem, miért.
Miért kéne egy liberális pártnak nonprofit filozófusokból állni ?

Miért ne állhatna gyakorlati normális, hétköznapi politikusokból,
akik nem beszélnek izmusokban,
de akarják a szabad piacot és védik a szabadságjogaikat ?

Miért ne lehetnének a liberálisok modern üzletemberek ?
Miért kell nekik vagyontalan hippiknek és aszkétáknak lenni ?
Miért kell nekik professzoroknak lenni ?

Ez a kufározás nagyon szánalmas.

Talán a politika Isten háza, ahonnan kiűznéd őket a messiásoddal ?
@a szív fészkei: A régi SZKH jobb volt, mint lett az SZDSZ. Solt Otilia meghallt, de a többieket is a partvonal mellé száműzték. Ahogy Kőszeg is egy látszatpontra került a F-bizottsággal.
" Ilyenkor akkora sebességgel pörög fejében a
giccspaneleket sorakoztató bullshit
generátor, hogy keletkező belső
vákuumtól az alsó túlnyomásszelep
rászívja a Multivan hátsóülésére és
percekig nem tud kiszállni."

Gigalájk :-D :-D :-D :-D

Az posztzáró slusszpoén simán lehetne az év mémje, pedig az internetes felhozatal nem gyenge Plagival és a többi fasszal.
Megnéztem magam a politikai térképen: 24,58 liberárális, gazdaságilag közepesen jobboldali. Azt hiszem, a jelenlévők jelentős többsége szintén ebbe a csoportba tartozik. Azután megnéztem az összesített eredményeket: az ország lakóinak 3%-a tartozik ide és 58 %-a gazdaságilag baloldali, konzervatív. Attól tartok O.V. 2014-ben marad :(
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: " A márványtalapzat az alapvető funkcióján túlmenően is értékes," ez a szimbólumjelleget jobban kiemeli, mint bármi más, ha figyelembe vesszük a "nemcsak a keze értékes" idézetet az Internet legmélyebb bugyraiból (gyengébbek kedvéért: egy nő mondta egy férfinek, amikor - hogy is mondjam finoman - tárgyat váltottak.
@Dr. simonmondja.:
A szánalmas az a mentalitás volt, ami az szdsz-ben eluralkodott 2002-re.
Kis és még páran nem véletlenül hagyták ott őket.
Amikor a "nem oligarchák" és olyanok, akiknek semmi keresni valójuk nem lenne egy pártban átveszik a hatalmat, onnantól kezdve felvállalni azokat???

Az akkor hangoztatottak:
"- az SZDSZ ma a kormányban nem tudja igazán saját értékeit megjeleníteni
- intő jel, hogy a párt több volt képviselője kilépett a pártból
- a magát liberálisnak mondó pártot otthagyta utolsó hiteles politikusa, Kis János, a párt első elnöke is
- az SZDSZ a választások óta a közvélemény-kutatások szerint gyengült
- a párt mint önálló entitás megszünt létezni
- az esetet heves belső viták követik majd
- az SZDSZ-nek identitászavarai vannak
- az SZDSZ politikai kiüresedése nagyon messzire jutott
- fontosnak tartott céljait ellenállás nélkül adta fel, az adóreform és az egészségügyi reform elgondolásától az ügyészség szervezetén kívül muködo korrupcióellenes vizsgálóbizottság tervéig.
- nem foglalt állást a személycserék ügyében
- a zavarodott belso visszhang azt mutatja, hogy bármennyire is várhatóak voltak, az SZDSZ irányítóit egyrészt mégis meglepték a kilépések, másrészt nem szeretnék túlságosan felértékelni azok jelentoségét."
@a szív fészkei:

"főleg Kis János és Solt Ottília idején igenis fontos érték volt. "

Már nem emlékszem, hogy Kis mikor lépett le, egészen az elején, de ő pontosan felismerte, hogy azok, akik rányomultak a szadira, azok voltak az egészen tipikus megélhetési politikusok. Ehhez nem adta a nevét. Jó sokan ették ezt a dumát - a szadi liberális - 20 évig.
@épészmérnök: Igen. :( A szadesz nem vette észre, hogy akkor még lett volna lehetőség kialakítani egy normális többpártrendszert, mondjuk ha koalícióra lép a Fidesszel.

@Kuviklacz: Tulajdonképpen van. Az LMP az lenne, elvileg...
@Fufo: "Azután megnéztem az összesített eredményeket: az ország lakóinak 3%-a tartozik ide és 58 %-a gazdaságilag baloldali, konzervatív. Attól tartok O.V. 2014-ben marad :( "

Kire-mire reprezentatív ez a felmérés?
@Kuviklacz: Azért mondtam, hogy "elvileg...". :) Amikor épp nincsenek megkattanva, átmennek a jobboldalra is. :)
@épészmérnök: Azokra, akik részt vettek benne :) Gondolod, hogy a teljes magyar lakosságra nézve nem az?
@Fufo: @épészmérnök:

Senkire és semmire nem reprezentatív a felmérés. Ráadásul a 2010 választások előtt készült, a válaszok kiértékelése az akkori állapotokat tükrözi.

Ma csak játszani jó, belőni a helyed a koordináta rendszeren.

De következtetést levonni nem kell 2 éves adatokból, mert változott itt pár apróság azóta.
@londonterminals: hú, nagyon jó szöveg. Bátor, igaz és megrázó.
Nem csoda, hogy ez a mostani politikai elit, amelyik egyfolytában a Horthy rendsze, és annak bűneit, II.vh-ba való beszállását mosogatja, mint Ágnes asszony a véres lepedőt, szóval nem csoda, hogy Tersánszkyt el szeretné tüntetni, és ehhez attól az aljas hazugságtól sem riad vissza, hogy lekommunistázza. Dögöljenek meg!
@Kuviklacz: Az LMP emberjogi értelemben liberális, ez egyértelmű. Ugyanakkor olyan emberi jogokat is tételez (egészséges környezethez való jog, eljövendő nemzedékek jogai, megélhetéshez való jog), amelyek a liberálisok számára elfogadhatatlanok.

Elutasítják a fogyasztói gazdaságot is (a kapitalizmust nem), amit valamelyik nap Boli szemléltetett nagyon jól: a modern háztartási gépekbe bele van programozva az elromlás, hogy újat vegyenek akkor is, ha a régi még megfelelő lenne.
sok a ciráda a posztban... lenyesegetve baltával a felesleget, az eszencia:

a politikus GAZEMBER
@a szív fészkei: én is az vagyok, de nekem 10,8 valamennyi jött ki. Akkor mit jelentenek ezek a számok?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Azért üresedtek ki,
mert az hogy utálják a kommunistákat,
az nem elég program egy egész életre.

A jogvédelemhez meg nem értettek többet, minthogy elolvastak néhány nyugati kirakatpert.
Egy zugügyvéd többet tud a jogról.

Speciel az egészségügyi reformot, meg a sorkatonaság eltörlését, azt jó irányban csinálták, és a felsőoktatási reformjuk is jófele haladt.
Az adóra most nem jut eszembe, hogy azzal mi is volt.
@aritus: Lehet tudni, hogy mi lett a feleségével?
@aritus: A bal és jobboldal felosztás sem egy fekete-fehér dolog. :) Minél nagyobb a pontszám, annál inkább azon az oldalon helyezkedsz el. Tehát ha ellenzed az egykulcsos adót, akkor a baloldal felé tolódsz (-10 pont), ha a közmunkát is, akkor meg a jobboldal irányába tendálsz (+15 pont). Így öt ponttal gazdaságilag jobboldali lennél. :)

Aki az egykulcsost is támogatja, az 25 ponttal "jobboldalibb" lenne nálad. :)
@épészmérnök: Miből gondolod, hogy a liberálisok számára elfogadhatatlan az egészséges környezethez való jog, eljövendő nemzedékek jogai, megélhetéshez való jog?
@Dr. simonmondja.:

Liberális is vagyok meg üzletember is. Tán'még modern is. Az is megeshet, hogy a szabadságjogok legszélesebb érvényesítésén ugyanazt értem amit Kóka János, Mesterházy Ernő vagy Horn Gábor.

Viszont a tisztességen egészen mást értek én, mint ezek az urak.

Erre sajnos az sem mentség, hogy a palettán hasonló pozícióhoz jutott mindenféle színű urak sem különbek náluk, és a jelenlegiekre még egy sőt is helyénvaló.
@Dr. simonmondja.:
Nem vitatom. Viszont a jószándék kevés... Tettek és végigvitt programok nélkül.
@aritus: Igen, nagyon megrázó.

Tersánszki Józsi Jenőnek most is élnek az ellenségei és még az emlékére is rávetik magukat.
a szobor meg azt jelképezi hogy a

KÉTHARMAD ÁLL MINT A CÖVEK...
de de már rászállot egy kesejű...
@King of Shadows: nem is konkrétan az, hogy beléptek, hanem, hogy nem léptek ki a sorozatos botrányok után.
mit szóltok? drÁDER álamfő megnyugtatta a fiatalokat:
nem bánkóggyanak nem lehet mindenki ojjan nagy ember, hogy
álamfő, olimpiai balynok, vagy nóbeldíjas legyen :)))))
@Fabius: Viszont, ahogy látom, sok alapja nemigen volt a fidesznyik vádaskodásoknak.

Bankárkormány ? Ofsor lovagok ? Talicska ? Csontváz ? Libajnai ?

Jó lenne már egyszer nem ebből a Szíjjártó összesből tanulni a közelmúltat...

Ha nem a nyelvpörgető zakkant elméjén át látnánk, akkor lehet, hogy nem is volt olyan szörnyű.
A politikus és gazdaember is pásztor, el kell számolnia a rábízottakkal."
Orbán Viktornak ez a kijelentése nagyon is plasztikusan fejezi ki vezetői mivoltának ars poetica-ját. Benne van az egyedüli vezér szimbóluma, az alattvalói mivoltnál is alább rangsorolt állat jelképe, amikor pásztort emleget.
Nem tudom, ki hogyan van vele, de ez az akolba terelés, a nyájszemlélet bennem felháborodást kelt, mélyen sérti állampolgári és emberi önérzetemet.
Ebben az egész ügyben nem is érdekel a turul szerepe, a szobor művészeti értékelése, mert a kijelentés maga fejezi ki a legtöbbet arról, hogy milyen szerepet kínál Orbán Viktor a társadalomnak.
Gondolom, sok emberileg büszke állampolgárban verte ki a biztosítékot a "gondos gazda"-ként fellépő miniszterelnök. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a 2002-es választási bukásuk egyik fő oka a pökhendi, arroganciától túlfűtött fellépésük volt.
Az állampolgárokhoz kizárólag tisztelettel lehet szólni amellett a politikustól elvárható értékrend mellett, melyben prioritás az emberi méltóság kérdése.
Erre nagyon érzékeny vagyok!!!
@Fabius: ja, most már kezedem érteni. Minél kisebb a szám, annál liberálisabb, és annál kevésbé jobb gazdaságilag. Ha tényleg jól értem.
@dr. Balta$ár: Áder János megtapasztalta a kétkezi munkát, ezért díszpolgárrá avatjuk.
@Fufo: onnan, hogy liberálisok ilyeneket mondanak. Hallottam a saját szájukból.
@Bakacsin: de ha az online eredményeket is megnézed, akkor már nem vagy egyedül, ott mindenki a liberális/jobb mezőben van:)))
@Bakacsin: Ne keseredj el, de radikálisan jobboldali vagy a pöttyök szerint.:)

Egyszerűen el van tolva az y tengely -x irányában, mégpedig a szocialista gondoskodó állam agyakba való beépülése miatt.

Sok időnek kell eltelnie - nem egy emberöltőnek szerintem -, hogy ez változhasson.

Én a magam 30,72 koordinátáival, nem gondolnám magam különösebben jobbosnak.
Ha jobban belegondolok pusztán azért, mert kivétel nélkül a hülyék foglalták el a jobbosnak nevezett pozíciókat.

Mert azért az állam szerepét erősen másképpen látom, mint a magukat jobbra pozicionálók.
@dr. Balta$ár: "a szobor meg azt jelképezi hogy a
KÉTHARMAD ÁLL MINT A CÖVEK...de de már rászállot egy kesejű..."

Hiszen ez teljesen logikus! Kösz! A keselyű a kétharmadnak nem a máját marcangolja, hanem!
@Spániel: "már a lengyelek is meghülyültek"

Nagyobb ország, több nemzeti hülye. Ez már statisztikailag is törvényszerű.

Ott többen vannak azok akik legfeljebb nemzeti birkát számolhatnának a nemzeti nyájakban.

Ámde nemzeti gazdagok akarnak lenni, így akár bűncselekménytől, puccstól sem riadnak vissza.
Valahogy nem tudok önazonos lenni ezzel a rusnya keselyűvel.
@épészmérnök: Én elég liberális vagyok, de soha nem mondanék ilyet. Viszont azt én is mondom, hogy amikor a mindenféle "zöld", "környezetbarát" energia termelést akarjuk bevezetni, akkor gondoljuk végig, e csak a használatát, azt is, hogy az előállítása milyen környezeti terhelést okoz és azt is, hogy mennyi a realitása.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Volt programjuk és csinálták is.
Asszem még a manyuprendszerhez is lehetett közük, meg talán még az egészségpénztárakat akarták bevezetni. Na de hogy ilyen kis támogatással még mennyit kellett volna tenniük az országért, az legalábbis vitás.

Ez az ótvar fideszcsürhe mindent úgyyis lemosott. Vagy előtte, vagy utána, hogy megcsinálták.
@Fufo: A "szélső liberálisok" számára az, de szerintük a drogokat is legalizálni kellene. Mint mindennek, a liberalizmusnak is vannak fokozatai. :)

@Penivaldes: Az is. Meg - ahogy írtam is - szerintem koalícióra léphettek volna a Fidesszel '98-ban.
@aritus: Nem jól érted.:)

Az első szám a balos jobbos orientáltság, a második a libsi konzi.
@Penivaldes: TE vagy a múzsája. Charlize az istennője. Na okés?
@épészmérnök: azt jelképezi, hogy ha nem áll a nemzeti matyó-mintásod egy kopasz sasra, repülsz a nemzeti együttműködésből.
@épészmérnök: ez a cövek a PUCA... ugyanis:

a kesejű sok húsra éhes... az áló cövek soknak tűnik...
de lassan szivarog ki belőle a VÉR...
és akkor eccercsak nem lesz vér a pucá lyukban...
@épészmérnök:
A háztartási gépek ma már bonyolult, sokelemű szerkezetek. Hogy van és mindig is lesz leggyengébb alkatrészük, az vitathatatlan. A alkatrésztárolásban lekötött tőke hatalmas költség, a gyártásszervezés a logisztika igen komoly mikrogazdasági tudomány. A szerkezet "összebutítása", az alkotóelemek használati idejének termékszintű harmonizálása nagyon ésszerű gyártmánytervezési, műszaki-gazdasági követelmény. A kidobott, de még sokáig használható alkatrészeket tartalmazó hulladék visszagyűjtése világszerte kiépített szolgáltatás. (Ford kezdte: kiküldte mérnökeit a roncsautó-telepekre és a még jónak talált szerkezeti elemeket terveztette át termékfejlesztőivel - rontatta le a minőségüket, teljesen logikusan és ésszerűen.)
A beépített "önpusztító" gomb nem hihető. A fogyasztóvédelemnek jogszabályi és ellenőrző szervezeti korlátai vannak, egy ilyen funkciójú gép gyártóját azonnal "kivégeznék."

A JAVSZER pedig a legdrágább szolgáltatás lenne, mert - ebben egyetértünk - a termelők piacának abszolút nem érdeke.

Hogy a gyakorlat termékszinten logikus, piaci szinten (így összességében, "társadalmilag")pazér?
Ezt már valami Murksz vagy Mark's vagy ki már közel kétszáz éve leírta.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igen, de azt is látni kell, ennyire tiszta emberek meghalnak az elveikért - lásd Morus Tamás - de nem tudnak betörni a hatalomtechnikákba. Viszont a politika nem a tiszták játszótere, ott vannak kurflik mindenképp.

Ezt be kell látni most is, szentekből nem lett még választható párt.
@aranyhorcsog:

Nagyon-nagyon.....:))))))))))
De mi van a nőkkel?
@épészmérnök: Már lennie kéne nagy balhénak, tüntinek. Ez nemcsak egy utcatáblaváltás.
Na, megnyugodhatunk végre.
Csak lesz itt alternatív megoldás a bizonytalanok számára, bár pl. én nem vagyok villanyszerelő:
hetivalasz.hu/itthon/nemet-mintat-kovetnenek-55253
A magam részéről nem tudtam mi hiányzik-:(( Aztán ha ezen a szellemidézős vonal mentén haladunk, akkor Torgyán doktorból is főnixmadár leszen… brrr
@aritus: Fordítva. Az első szám az x-tengely (gazdaság), a második az y (kultúra). :)
@a szív fészkei: Olyan vagyok, mint Léda, vagy még kik vannak...)
@épészmérnök: mellesleg a külső szemlélő aki ekkora cöveket lát kiálni a földből... az gondolhattya hogy ha ekkora a kétharmad cöveke... akkor mekkora lehet maga a nemzetTEST...

rosszmályúak meg: hogy a kétharmad csak egy po:cs...

cinikusak pedig: a nemzetTEST el van etemetve, már csak a cövek áll... amejik elQrta...
@Mariann19: "Orbán Viktor azokhoz szólt, akik veszélyeztethetik a hatalmát. Azoknak prédikált, akik tényleg elhiszik ezt a maszlagot, akik tényleg úgy gondolják, pillanatokon belül itt a nyakunkon az összeuropai apokalipszis"....továbbá ha érdeke úgy kivánja, Orbán a sörhasával balettcipőben és rózsaszin tütüben táncol."
Ezt Vincenttől loptam és tökigaza van, mindíg, mindenhol az aktuális birkáknak kell szónokolni.
Aki pedig nem érzi magát annak, az úgysem megy el egy ilyen babazsúrra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Sipi és Angyal hasonló lehet szerintem.

Egy az isten, ha van is két prófétája.
@King of Shadows: ugyan az lett volna a sorsuk, mint a kisgizdáknak, vityának akkor már egurult a gyógyszere, és simlicska már javában alkotott
@King of Shadows: ja ja, és most megcsináltam máshogy, és így kijött 92,94, ami meg a liberális-gazd jobb legszéle.
@Fufo: "Viszont azt én is mondom, hogy amikor a mindenféle "zöld", "környezetbarát" energia termelést akarjuk bevezetni, akkor gondoljuk végig, e csak a használatát, azt is, hogy az előállítása milyen környezeti terhelést okoz és azt is, hogy mennyi a realitása."

Nagyon érdekes, hogy a Corvinuson hosszú évek óta működik környezetgazdasági tanszék, amely pontosan ezzel foglalkozik, de valahogy a gazdasági újságírók nem akarják észrevenni.
Még egy értelmezés a keselyűs szoborhoz:
"Hitszegők lettünk, hullarablók - a legpocsékabb nemzet" - Írta Teleki Pál Horthynak.

Mondom én, jó ez a szobor. Mint egy groteszk.
@aranyhorcsog: így van ezt mondom én is...

a NEMZETTEST az már a föld alatt van...
még kiáll belőle a kétharmados CÖVEK...
de azon a fides mint DÖGkesejű lakmározik...

hularablók
@King of Shadows: "A "szélső liberálisok" számára az, de szerintük a drogokat is legalizálni kellene. Mint mindennek, a liberalizmusnak is vannak fokozatai. :)"

Természetesen, és a józan észnek is vannak fokozatai. A drogok liberalizálása ellenőrizhetővé tenné a fogyasztást, nem vonzaná bűnözők közelébe a fiatalokat, és kihúzná a talajt a világ talán legnagyobb feketepiaca alól. Na ez utóbbit nem akarják, mert összeomlana némely nemzetgazdaság.
@Dr. simonmondja.: Igen, ezt várjuk, hogy oszlopos Simeonok legyenek a pártokban. Maffiózók leszek, tolvajok lesznek, hatalmi megszállottak lesznek bennük, mert leginkább ezeket vonzza ez a pálya. VAgy, akit tud, azt megszédítni a lehetőség és lebukik a legtöbb.

Kis János azonnal kiszállt, ahogy tehette, mert iszonyú erős orálisan, agyilag, nem érdekli a haszon..

DE hogy mennyi teret hagyunk a maffiózónak, stb. az a nagyon nem mindegy. Hogy ne merjen ennyire pofátlanul és zavartalnul lopni. Hogy félje a népet, és vegyen vissza a hajlamaiból.
Aztán egyszer jönnek a tényleg tisztességesebbek is majd. Mindig a szar úszik felül, most épp elönt. De lesz tisztulás, noha nem ennyire éteri figurákkal, az biztos.
@Penivaldes: Vele sűrű kis napjai voltak Ady Bandinak. ;-))
@a szív fészkei: Ok, nekem valóban nem jelenti a turul a halált.

Nekem egyszerűen egy magyar totemállatot, hasonlóan a többi ország csodabogaraival.

Amiről nem vagyok hajlandó lemondani, mert egy ostoba, gusztustalan csürhe ki akarja sajátítani.

Ahogyan a hétszer vágott mezőről se.
@aranyhorcsog: főleg piros festékkel mutatna jól, mint az elfuserált portás szobra.
@King of Shadows: Az enyém egy liberális és gazdaságilag baloldali krecniben van. Nem nagy újdonság :-)
Ami meglepett az inkább az, hogy a korcsoportos, a lakóhelyi és a végzettségi felhőből is kilógok kicsit.
@orica: "de mi van a nőkkel"
Mi lenne: Szülnek négy gyereket szűznemzéssel, vagy kapnak egy sallert.
@épészmérnök:

Te komolyan hiszed, hogy a grogliberalizálás ellenőrizhetővé tenné a fogyasztást? Kétlem.
@a szív fészkei: A Turul-klub lejáratta ezt a régi mesefigurát, az biztos.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Most, hogy szarrá verték a TEK embereit"

Képzeld el, mekkora edzés dózisok lesznek kiosztva nekik!
@sörtelen: A liberálisok utálják az "externáliák" kifejezést, mint Stefi a libahúst.
Az externáliák okozta károkat ráterhelik az államra, míg a profit az övék.
@King of Shadows: Mert Orvbűnben akkor még nem ez volt, mint ma?? Azért slisszolt a még ki se hűlt Antall helyére azonnal,nem? Neki vezérszerep kellett, mivel unta a szadesz libsi kisöccse titulust. Koalára vele?
@aritus: Fogjon Tersánszky átka, ja. Én hiszek ezekben.
@Neolibsi: de ez a hír nem a vallásról, vagy a hitről szól, hanem korrupcióról, megvesztegetésről, csalásról, hamis vádaskodásról. Amit történetesen a katolikus egyház feje, a pápa és szűk környezete követet/ett el. És nem ők ülnek a vádlottak padján, hanem aki segített ezt leleplezni. Na EZ a felháborító.
@Penivaldes: Én is: az íróasztalom felragasztottam egy fiatalkori életnagyságú arcképét. Szép.
@GeoCracker:

Való igaz, hallatlanul megnő a szülők felelőssége/dolga, hogy napi szinten ellenőrizzék, milyen baromságokat mondanak gyerekének a Ner-szellemű sulikban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Mármint a jegybankelnök úr?"
Ne ez is milyen egy féregség volt, pfujj.
Eszembe jutott milyen jól fog mutatni, mikor majd egy varjú (a másik dögevő) vagy varjú csapat rászáll a kopasz keselyű hátára megpihenni... aztán majd jól lefotózzák azok a rusnya libsibolsi nemzetietlenek, hogy lám a nemzeti keselyűt meghágta egy csapat kiéhezett varjú :-D
@Fufo: Ezt akartam kérdezni én is. Hol volt ez deklarálva?
@Penivaldes: Tényleg nem? Akkor emlékeztetnélek: Volt egyszer egy Molnár Lajos Rev 1.0 átszervezés az eügyben, amitől az Orvosi Kamarának rögvest a sztrájk, Lázár János polgármesternek meg az jutott eszibe, hogy az átszervezés első áldozatát feltétlenül az ő városának kell produkálni. Mindszenti beteg a fedőnév. Azóta Jani csillaga ugyancsak beragyogja a magyar sztyeppét. Mármost a kormány futtatja a Molnár Lajos Rev 2.0-t, baromi nagy a csend, a Kamara kussol, Jani boldog. Mindezt csak azért ilyen bőven, mert Molnár szadeszes volt és azt állítottad, tőlük semmi pozitívat. Látod, ezek a regnálók meglelték a +-t.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de sipi eltünt, már régóta nem látom itt.
@orica: hogy a drogliberalizálás mivel járna, nem tudom megítélni, a szokásos érveket idéztem.
@aranyhorcsog: És jól leszarják a makkosmáriás országfalloszt.
@King of Shadows: pontosan, az nagyon nagy hiba volt mind az szdsz, mind az ország szempontjából.
@Spániel:
Nagy összegbe mernék fogadni, hogy ez a felcsúti paraszt birkapásztor még komoly fegyveres konfliktust fog kirobbantani Európában :(
@aranyhorcsog: "aztán majd jól lefotózzák azok a rusnya libsibolsi nemzetietlenek, hogy lám a nemzeti keselyűt meghágta egy csapat kiéhezett varjú :-D "

meg még le is szarnák...
@Mariann19: Igazad van, de ez az ember ilyen. Közben meg ustort is pattogatott komor pofával. Verné ki a fogát!
@aranyhorcsog:
A szobor jó!
Csak a fikázás megy itten. Hát, hogy nézne ki egy ilyen harcos nemzet jelképeként a bráneren tollászkodó sisegő füzike, na? Esetleg szóba jöhetne az ökörszem, de azt meg azonnal átszállítanák az NGM elé.
Meg kell írnom, mert nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy fényeskedő Baltazár Kánt átverték.
Nem turult avatott ez a megtévesztett lófő, hanem dögkeselyűt. Különösen igaz ez a beidézett tatabányai turul szoborral összevetve.

Kopasz nyaka csak a dögevő madaraknak van. Meg a kopasznyakú kakasnak. Utóbbi sem a turul vonala.

Baltazár Kán, sajnálom, amit fényességeddel tettek!
@a szív fészkei: '93-ban a székházas bűncselekménnyel rájött, hogy a gazdagodás fontosabb mint az elvek. Azóta úgy néz ki, mint valami perverz kesztyűsbáb: simicska keze a seggében, ő meg azt járja amit a gazda irányító keze akar.
@épészmérnök: mit aláírni? Nem linkelnéd be? Mert én amúgy nem megyek az fb-re.
@aritus: Akkor nem is vagyok annyira liberális a 20,64-gyemmel? Brühühühü.
@csabakirályfi: arról az átszervezésről had ne mondjak semmit. kissé bénán csinálták, és kissé cinikusan. ahogy a mostaniak is.
@a szív fészkei: Amit lehet hogy egyszer már itt is mondtam a Kárpát-medencei neolit "mezőgazdasági forradalom"-ban nem az a legfontosabb kérdés, hogy a magyarság folytonos-e itt (Tatárlaka írásos? emlék a kései neolit korból)?

Egy valamit ennek kapcsán piszokul elhallgat a fősodrat. Ie. 5-6000 körül a kb. annyian élhettek itt mint a mai vidéki népesség! Ami még ennél is fontosabb, 3 nagy kultúrájuk is volt, egymás mellett (nem mellékesen matriarchátusban élve)! Az már régóta tudható hogy Európa neolit népessége a Balkánról és a Kárpát-medencéből rajzott szét.

A legfontosabb hogy nem volt kardjuk. Nagyon úgy tűnik, békében eléldegéltek. Vadász fegyvereik voltak, hát hiszen vadásztak, alkalmasint gondolom egymást is (az a összeférhetetlen XY kromoszóma:-)), de úgy tűnik mellérendelt együttműködő társadalomban éltek olyan 1-2000 évig!

Míg meg nem jelent a Kelet - európai sztyeppéken a kurgánok harcos népe (igen, nekik már volt kardjuk). Akik aztán kitalálták a mellé rendelés helyett az alá/fölé rendelést. Már ha igaz az elmélet, mert nem nagyon megy a kutakodás ebbe az irányban :-(. Talán nem véletlen.

Mi az értelme a múlt megismerésének, ha nem ez. Ha semmi más üzenete nincs a dolognak, az kb. az, közügyeinket a hölgyekre kellene bízni.
@orica: A drogok liberalizálása valóban ellenőrizhetőbbé tenné a fogyasztást és leválasztaná róla a bűnözést. Példaként jusson eszedbe az USA szesztilalom és annak "eredményei".
@Knósszosz: nekem nem tetszik. gúnyolja a turult, ami pedig fontos nekünk legendásan.
@a szív fészkei:

Én nem. Én gyakorlati dolgokat vártam tőlük.

Nem akartam a politikusokat tisztelni.

Ha a dolgukat szépen csinálják,
akkor sokminden megbocsájtható, szerintem.
Főleg, ha nincs rá bizonyíték.

Például én örültem az utaknak, az internetnek, a hidaknak meg a 4-es metrónak, de legjobban a körgyűrűnek.
Mert délbudát elborították 20 éve az átmenő kamionok
és szívtam a dugóban, amíg átjutottam pestre,
és egy vidéki út egy komplett expedíció volt a szamárdűlőkön keresztül,
és az internet tényleg a legjobb dolog, ami történhetett velünk itt a világvégén.
@orica: "Egyetértek!"
Örülök, nem vagyok egyedül a teóriámban.
@Knósszosz: "bráneren tollászkodó sisegő füzike"

ez örökbecsű :-DDDDDDD
@aranyhorcsog: :-)) Verje ki a matyóminta mindegyik nagymogyoróét!!
@légügyi megfigyelő: Nem, ha direkte csinálta ez Malt, vagy ki a szobrász, akkor bátor és ünneplendő! Keselyűt az országot dögtemetővé változtatónak!
@aritus: aláírásgyűjtést még nem láttam, de a FB-n rengetegen megosztják Tersánszky végrendeletének a szövegét. Onnan hoztam át, és egy széljobbos volt barátnőmnek is elküldtem email-ban, nagy irodalmár a drága, és hithű jobbikos.
Nincs valahol egy rendes kép erről a madárról?
sehol nem találtam.
Lehet, keletről nézve griffmadárrá változna.

Lehetne egy ilyen madarat a ferihegyi repülőtérre is tenni.
@Penivaldes:
Én megvónék a thurul nélkül, ha pótólná a hiányát sztroganoff bélszín, isten bizony!
Hát Te?
@épészmérnök:
Egyetértek veled, csak még annyit, ha a drogokat tiltják akkor az alkoholt és a cigit miért engedik?
Megjegyzem, nem iszom a cigiről már régen leszoktam és soha nem próbáltam ki semmilyen drogot.
@Spániel: Kaczynski a példaképük, és ő pont olyan, mint Orbán. Két jó barát. A különbség "csak" annyi, hogy Lengyelországban a Kaczynski fivérek garázdálkodását és faszkodását leváltották, mert volt kire, mert ott van egy valódi jobbközép konzervatív párt, Tusk-é, és van valódi liberális párt, Palikot-é (akit imádok).
Rémísztőnek hangzik a több tízezres létszám, de Lengyelországnak több, mint 38 milla lakosa van. Mások az arányok.
Sose felejtem el a miép nagy tüntetését a Hősök terén, tele volt a tér, kurva sokan voltak, majd nem jutottak be a parlamentbe.
@rdos: Rám lehetne, seperc alatt rend lenne, tuti. Penivel már megbeszéltük múltkor, hogy gatyába rázzuk a világot.. ;-DD Értelmes hölgyekre kéne bízni a dolgokat, mert Mátrai Márták, Selmeczi Gabriellák csak visszavetnek a legsötétebb bugyrokba!
@épészmérnök: Belinkelnéd mégegyszer? Annyi már a komment, hogy nem találom :(
Ahogy a Biblia írja: "mennyivel nagyobb a pásztor felelőssége a juhokénál!!!"

Vigyázni kell ám miket beszélünk össze! Még a végén aztán...

"Az erős nemzetek összefognak"

Aham...akkor miért van az, hogy Nagyon Szeretett Kiváló Vezetőnk és ótvar bagázsa a nemzet egyik felét hazaárulónak tekinti csak azért mert más véleményen vannak?

Én inkább a Hahota egyik 1980 valahányas számából idéznék Nemeztünk Géniuszának: "hogyan is hallhatná meg éhes fiókái tuszmákolását a kopasznyakú gödölyemadár?"

Jó lenne, ha OVi bácsinak volna füle ehhez is...
@aranyhorcsog: Varga Pityu már megmondta a tutit: Lábat szét, és pofa sujjjjba
@épészmérnök: Az LMP nem liberális, hanem pacifista.

@sörtelen: Az alkatrészek élettartama azért van összehangolva, hogy ne tartson értelmetlenül tovább az egyik eleme egy gépnek, ami egy másik elem miatt úgyis tönkremegy. Költségeket ésszerűsítik, nem az a cél, hogy te háromévente új mosógépet vegyél. Ha szándékosan túl rosszat csinálnak, büntet a vevő: legközelebb nem olyat vesz.
Lehetne olyat is csinálni ami 30 éven át működik, a mérnökök nem hülyék, kisujjgyakorlat lenne nekik. Csak nem tudnád kifizetni.
Én rendszeresen cseréltem a dobtengely tömítését, meg ékszíjat a régi Hajdu mosógépben. Ez a két része a mi elhasználódik, amúgy a végtelenségig életben tartható a gép. Végül mégis csere lett, mert vízben, energiában, szétszakított ruhákban és pótalkatrészben - nem beszélve az időnkről - a többszörösét kifizettük egy új gépnek.
@Habakuk999: Madárijesztőnek ?

Mert most nézem a légikatasztrófákat és elég sok a repülőtéri madárprobléma.
@Spániel: Nem az a megoldás, hogy elmegyünk-e olyan rendezvényre, ahol Orbán a birkáinak prédikál, és távollétünkkel jelezzük, hohy a nyájszellemet elvetjük.
Ebben a kérdésben az a lényeg, hogy az emberek tudatosan álljanak ellen az ilyen retorikával szemben.
El tudod képzelni, hogy Merkel asszony vagy Obama elnök lekezelő allegóriákkal szólítsa meg a népét?
@Bunkológus: Amikor valamelyik ujságíró megkérdezte Hajdú elvtársat, mit szól a fiai csúfos szerepléséhez akkor arra hivatkozva, hogy rengeteg dolga van leült a VIP asztalhoz pogácsát zabálni. :))))))))
@Fufo:

Hasonló, de messze nem ugyanaz. Nyilván a kemény drogokra nem vonatkozna, ott tehát a bűnözés marad. Amennyi álszent turultalapzat ebben az országban él, el tudod képzelni, hogy egy közismert ember ezt nyíltan felvállalná?
Vagy a fiatalkorúak?
Nem egyszerű ez.
@ariel12: az a katasztrófavédelmi összeírás is csak jó lesz valamire, ha másként nem, csinálnak katasztrófát, oszt "önként" mehetnek a legények meg a leányok hazavédeni.
@Knósszosz: látod ez egy nagy baj, és most ezt turultól függerlenül mondom. hogy a hasadért eladnád önmgad is akár. gondolj ilyenkor a kora középkor oszlopszentjeire (akik nem voltak normálisak), igen ők képesek voltak az álhatatosságra, és nem csináltak ilyet mint te!
:)
@Dr. simonmondja.: A francot.

Mert rá lehetne írni a talapzatára:

Kedves nyájam! Szárnyakat adtam vágyaitoknak!
(By Malév)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem feltétlenül, mert Torgyán idióta volt, hogy hagyta szétverni a pártját (meg úgy általában, alanyi jogon is az volt).

@épészmérnök: Már amennyire ellenőrizhető lenne. Azt meghatározhatnák, hogy egyszerre mennyit vehet valaki, de azt már nem tudnák, hogy utána mit csinál vele. Mondjuk ugyanez igaz az alkoholra is. Ebben a kérdésben vannak pro és kontra érvek egyaránt. Mondjuk engem a dohányzás egyáltalán nem zavar, az alkohol és drogfogyasztás viszont nagyon is.

@a szív fészkei: Akkor önállóan nem volt kormányképes, és egy megfelelő koalíciós partner vissza tudta volna fogni. Ha máshogy nem, megfenyegeti, hogy kiugrik, és lehet előrehozott választásokat tartani. :)
@épészmérnök: DE mit lehet aláírni? Én ezt már egyszer osztottam, de hol lehet és mit petíciózni?
@Penivaldes: azt a sztroganoff mianevét meg nem szeretem.
@orica: A szadesz olyan témákat vállalt, ami eleve ebben a prűd, megjátszós, rasszistapista közegben feketeseggűvé tette. Ha olyan tiszták, mint a ma születet, Orvbűn terelgette juhocska, akkor is, rájuk lett volna minden szörnyűség sütve... Mert melegek jogai, romák jogai, gyerekek jogai, nyugathoz való felzárkózás, stb. - az itt szitokszóként van mindegyik elkönyvelve még mindig.
@aritus: Igen. :(

@rdos: "A legfontosabb hogy nem volt kardjuk. Nagyon úgy tűnik, békében eléldegéltek. Vadász fegyvereik voltak, ..."

Na, ez egy nagyon is helytelen megállapítás. :) Attól még, hogy egy népnek nincs kardja, nem feltétlenül él békében, legfeljebb nem találta azt fel. És azokkal a vadászfegyverekkel embert is lehet ölni...
jav: amik.....tették

@épészmérnök: Hát vazze, ez az! Van a József Attiláért FB-oldal, elkezdhetnék, vagy mi! Látom ezt a Tersánszky végrendeletet komnetálta Fábry Péter író is. Akkor kezdje ő, vagy valaki közülük, a kurva istenit!
@aritus:

nem volt taggyűlés
ne mi nyerjük a legtöbbet
ezt kapcsolja ki
a polgárok önként utaltatták át a magánnyugdíj-pénzüket
a nagymamát sem kérdezik meg, mibe került a bejgli
én soha sem hazudtam
én orbán viktornak mindent elhiszek
jó napot kívánok
jaj, emberek!
mi keres oszkó péter a wizzerbe?
túl jók a számaink
tündérmese
robosztus növekedés
nekem kell munkát adnom nekik
a növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív
annyit is érsz
@King of Shadows: Bunkósbot vagy a mai változata a bézbólütő. Nem a legszelídebbek jele az oviban.
Turul , vagy Griff (Grippen )...nem mindegy ?!
( Tudod mi a Turul ?...kefélni háTurul...)
@Mariann19: akkor leírom, ahogy én gondolom: van mondjuk százezer vakonhívő, akik végigámulják a vezérürüt ott, ahol éppen kinyitja igazmondó száját. Teljesen mindegy mit mond, az úgy van jól és punktum. Feltételezel tudatos gondolkodást azokról, akik pl. istenbizony ismerősöm,külön orbán emlékszobát rendezett be már vagy 15 éve és a relikvia csak egyre gyarapszik.
Vagy az a vidéki emberek ezrei, aki talán még híradót sem néz,vagy csak a bűnügyek érdeklik abból is, most hangosan harsogva éljenzi a birkapásztort, mert megvédte a nyugdíját! a mocskos IMF-től.
Ha az intelligens elit is beszopja ezt a baromian egyszerű agymosó szöveget, mit várhatunk az eccerű tömegektől, akiknek az értelmi képességeihez és általános igénytelenségeihez van igazítva a nyelvezet.
@a szív fészkei: Jól mondod. A hölgyek egy (remélhetőleg kisebb) hányada érintett lehetett III/-es témákban.

Szóval a "csak hölgyek a közéletbe", szlogen nálam rendben van, de az eftársnők kíméljenek!

Csak ki kéne már nyitni a pártállami titkosszolgálati archívumokat, bármilyen megoldás irányában is indulunk!
@a szív fészkei: Amikor az az erős államok és a gyenge államok jövőjét vizionálta, nem is értettem hirtelen, hogy minket hová sorol. Merthogy nekem erős állam Németország, Franciaország és az ezekhez kötődő nyugati, gazdagabb országok. Beszédéből viszont az derült ki, hogy Magyarországra gondolt.Szeretem a hazámat, de a realitások talaján állva azért nem sorolnám magunkat a központi hatalmakhoz.
"Az erősek össze fognak, a gyengék elhullanak."
Amennyiben mi vagyunk az erősek, kivel fogunk össze fogni? Kik lesznek az elhullásra itéltek?Akikkel most sem akarunk együtt működni?
Számomra ez a passzus értelmezhetetlen a politika jelen állása szerint.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Eez zanzásítva a Fidesz ténykedése két és fél év alatt :

"nem volt taggyűlés
ne mi nyerjük a legtöbbet
ezt kapcsolja ki
a polgárok önként utaltatták át a magánnyugdíj-pénzüket
a nagymamát sem kérdezik meg, mibe került a bejgli
én soha sem hazudtam
én orbán viktornak mindent elhiszek
jó napot kívánok
jaj, emberek!
mi keres oszkó péter a wizzerbe?
túl jók a számaink
tündérmese
robosztus növekedés
nekem kell munkát adnom nekik
a növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív
annyit is érsz "
@shinichi:
Jó ’stét kolléga!
Az Energomatok jó gépek voltak, a mai napig egy ilyen példányt nyüstölök.
Aszondod: „Ha szándékosan túl rosszat csinálnak, büntet a vevő: legközelebb nem olyat vesz.”
Ez igaz látod, például csalódik az istenadta a Zanussiban, vesz egy Electroluxot. Aztán ha abban is, akkor egy AEG-t. A probléma ott van, hogy egy cég. Brühühühü… (ja, a Husqvarna is beléjük szeretett mára...)
Aztán ott van az Indesit-Whirlpool ipari hulladékgyártó konzorcium, akik Bosch néven (is) köpik ki a szarjaikat. Na jó, nem szakmázok tovább, ez off.
Bocsi!
@Mariann19: ""Az erősek össze fognak, a gyengék elhullanak.""

Saját magunkkal kell összefognunk....mint Münchausen báró..........
@King of Shadows:
Nem tudom.
Nem egy felkapott tema...
@King of Shadows: akkor én a 10,8 valamennyimmel mi vagyok? Mert a libsi/jobb mező bal felső sarkába rajzolt be.
@orica: Nem egyszerű, de amit nálunk csinálnak az a lehető legrosszabb megoldás. Amúgy nem, nem tudom elképzelni, hogy egy közismert ember ezt ma magyarországon nyíltan felvállalná. Csak a könnyű drogokra gondoltam én is.
@King of Shadows: Jeleztem is az XY kromoszóma, (valójában XYY) káros mellékhatásait. Nem az a lényeg, hogy nem öltek! Mert ez így nettó tévedés lenne.

Hanem az, hogy nem ismerték az intézményesített erőszak fogalmát (főállású, elnyomó harcos = katona). Kőkori népek is háborúztak, alkalmasint nem is akárhogy (Farkasokkal táncoló törzsi háború jelenet megvan?).
@Rufus78:
"Olvassunk a jelekből: a fidesziánusok fogalmai szerint 2014-ben nem választás lesz, hanem vallásháború. "

Nagyon gyanus.
@aritus: Gazdaságilag jóformán közép, egyébként erősen liberális. :)
@aritus: HA ezt Krisztus látná! Mondják a vatikáni rendszámokra ott.
@Knósszosz: Ez is off :

Eddig szerettem a Güde cuccait. Aztán hirtelen elárasztották a picot a hibás selejt ÚJ gépeikkel ! Nézegetem a cimkéjét......made is china.
A jó kurva anyját, a jó nevű német cégek jó pénzért eladják a logót és elárulják a vevőiket !!!! Kína meg teleszarja a világot selejttel és SENKI NEM TESZ SEMMIT !!!!!
@King of Shadows: Na szóval mit jelent az én számom, a 20,64? Matekból felmentve, jelentem. :-DD
@épészmérnök: egyetértek. Valamiért a drogok liberalizálásán azt értik, hogy akkor kötelező lesz drogozni.
Mint a homoszexuálisok házasságának engedélyezésén azt, hogy akkor kötelező lesz buzulni.
Egyébként ez az egész drog politika nagyon képmutató. Most is vannak legális drogok. És az, hogy mi legális drog, az tisztán politikai kérdés.
Az ember meg már olyan, hogy szereti magát kábítani időnként.
@a szív fészkei: na most képzeld, szegény Kis Jánosnak a felesége volt ez borzadály Hegedűs egymillás miniszterelnöki tanácsadó Zsuzsa!
Lehet, hogy Kis okos ember, de a nőkhöz nem ért:)))
@rdos:
Bukna a híres "jobboldali konzervatív" elit... :)
@a szív fészkei: Az első a gazdasági vonal, a második a liberális. Például Fabiusnál balosabb, és konzervatívabb vagy. :)
@Mariann19: Tudod, csak nem jó ezt látni: az erős állam neki az a diktátor jelenlétével sújtott ország. Egy erős kézben a hatalom, és persze hogy szabad a gondolat, mert meg mondja, mit szabad gondolnod.
A gyenge szerinte meg ahol mindenkinek van joga belepofázni...

Kihez húz, nem kétséges. Baltavár és vidéke.

Mondjuk úgy, hogy ez nála amolyan whisful thinking.
@rdos: Azt sem jelentheti, ugyanis ha nincs kard, a vadászfegyverekkel is lehet "intézményesíteni az erőszakot". Azt meg lehet csinálni még fegyver nélkül is...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Mindenesetre ez a Nibiru bolygó elég érdekes lehet, amennyiben nem csak teljesen láthatatlan a jelek szerint, de gravitációs mezeje sincs... :DDD"

Ha beleolvasol, nehany, nem feltetlenul magyar oldalba, akkor talalhatsz roluk erdekes dolgokat. De ketsegtelen, hogy az annunaki-sumer-magyar vonalon is tudnak jokat irogatni nemelyek.

Szerintem is erdekes, hogy egy Jupiter illetve annak tobbszorosere becsult egitestnek nincs gravitacioja, de azert csak varjuk ki, hatha egyszer megis leszallnak a Foldre a csillagbeli oseink. ;)
@King of Shadows: Fabiusnál konzervebb? Némáááááááá. Balosnak balos vagyok, ezt mondtam tegnap.
@a szív fészkei: tőlem ne kérdezd, én nem értem:))
@a szív fészkei: Nekem nincs vele semmi bajom. Mondjuk én dohányzom... :)

@simple observer 1.0: Csak vicceltem. :D
@Penivaldes:
Nézd, anyáméknak elege van a nyereg alatt puhított csirke farhátból. A barom ideológiától, meg az azt jelképező még barmabb jelképektől nem laknak jól az istennek se. Hiába imádkoznak neki, az le se szarja őket. Én nem vagyok szarvasgomba meg őzgerinc függő, és nem a belem vezéreli elsősorban a lépteimet (bár azt meg köll hagyni – fontos erogén zónám), elvagyok egy vájdling sztrapacskával is (ahhh), de a turulzúza perkeltet nem komázom. Már így a la Vona/Viktor módra se.
Ez így érthető, nem?
A messiás tudat olyan, mint amikor valaki Napóleonnak képzeli magát? Ez a pasi elmebeteg, bár ez számomra se újdonság. Ugyanakkor az a tény, hogy Krisztusnak képzeli magát súlyosan sérti a vallásos érzületemet.
@a szív fészkei: Ez reális is, mert Te például betiltanád a széljobb jelképeket, és a kurucot is. :) Mondjuk az utóbbit én is, de nem azért, mert náci...
@shinichi: Nekem Haier van, amire azt hittem, hogy német, amíg ki nem derült , hogy kínai. Második éve van meg, tud szolimázálni, szépen most, takarékos, de elkezdte magát a fedlapon önállóan minden hatástól - hő, fény, stb.- függetlenül felbontani. Amikor be sem volt kapcsolva meglágyult a teteje, pukkanós kis göbökkel lett teli és ragyás lett. Egyszer kicserélték, aztán elhajtottak, hogy hagyjuk őket ezzel lógva! De jól dolgozik. Lekopi...

Hogy eltart-e 16 évig, mint az elődje a Margit - olasz Ariston - kétséges. D ha minden kidobhatatlanul tökéletes, akkor tényleg ki vesz újat Vargán kívül???
@Habakuk999: "Kedves nyájam! Szárnyakat adtam vágyaitoknak! (By Malév)"

a (1/2ázsiai) birka az nem repül... csak a kesejűk köröznek...
@Knósszosz: sajnos igen. nem a turulral van problem, hanem hogy ezek mindenhová azt rakják.
@Knósszosz: Energomat...istenem, ismeri még valaki ezt a szót? Az elsők egyikét vettem meg anno, agyonverni sem lehetett.
szolmizálni: do-re-mi-fa- szo-la-ti-do
@a szív fészkei: meg ha így nézzük nálam is konzibb vagy....
@King of Shadows: Formailag igazad van. Piszokul leegyszerűsítettem annak az időszaknak a tárgyi hagyatékának a bemutatását.

Ha jól értettem a régész interpretációját, ezek együttese alapján gondolták a mellérendelt társadalmat. Nincs ebből a korból kincs lelet. Nincs pl. palota, és nincs kard. Közel egyforma, amúgy sorban elhelyezkedő! lakóházak, meg ilyesmik alapján spekulálták ki ezt a teóriát. A matriarchátusra felteszem szobrok alapján következtettek.

Nem 100-as az elmélet, de ha igaz, igencsak el kellene gondolkodnunk sok evidenciának tartott kérdésről. Amiről kiderülhetne, hogy nem evidencia, hanem;

deviancia.
@a szív fészkei: Még tőlem is konzervebb.:))))

Ráadásul csak hiszed, hogy balos vagy. Olyan jobbos, mint a pinty.:)

Úgy is fogalmazhatnék, szélsőségesen jobbos, ha sokáig nézegetem a pöttyöket. nem sok 20 fölötti pötty van a mintában.:)))
@Penivaldes: Meg vagyok zavarodva. Identitásválságba kerültem.
@aritus: "És az, hogy mi legális drog, az tisztán politikai kérdés."

Na meg kulturális.

Most errefelé nagy zsályázás megy, valami mexikói eredetű gőzfürdőzéssel egybekötve, erdőn-mezőn. A látnokzsályát egyelőre pont nem tiltják, talán azért, mert olyan etnikus-hazafias beütésű dolog. Merthogy itt ami indián, az fel van hájpolva. Akkor is, ha az ötvenes évek indián filmjeit másolják. Van ilyen, isten bizony.
@King of Shadows: szóval olyan jogvédő:)))
Akkor őszintén töltöttem ki a kérdőívet:))
@dr kíváncsivagyok:
Utsó off:
Ott az Indesit, raktáruk sincs.
Olyan profin szervezik a logisztikát, hogy ami szar/hulladék lekerül a szalagról, az megy a kamionba.
Sejthető minőségellenőrzés után…
Budapesttől 20 km-re van egy bontó (mosógép), ezrével lehet válogatni a garanciaidőn belül (!!) lecserélt szarok között, amit a nagy multik dobnak ki a francba. Nem a gyárba megy vissza, nem javíttatják, megy a szemétbe. Szerinted ez mire bizonyíték? Költői kérdés volt. Nekem aranybánya, de ha továbbgondolod, iszonyatos mennyiségben gyártják a mocskot, amibe bele fogunk fulladni.
ON
@Spániel: az enyém békésen rozsdásodik a Börzsönyalján 1994 óta, baja semmi.
@Knósszosz: Sztrapacskát is tudok főzni!! ;-)) Itt a Zanyád hangja rádió szív küldi szívnek szívesen adása.
@a szív fészkei: Persze, hogy nem szoktam egyedül lenni. Te velem vagy, és remélem ez így is marad!!!
@a szív fészkei: Én is! De sárgaborsót, sárgarépát nem adunk!
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Bazz hugi! Mi az hogy nem láttál még péniszt? Az a fasz amit fogsz minden kuncsaftnál!
@a szív fészkei: Azt én is, nagyon finomat.

Nem a lisztes szétáztatott szlovákos fajtát, hanem jó krumplisat. Káposztával vagy brindzával.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az eddigi teljesítményük alapján nem lenne kár értük. Mondjuk ez az ügynöklistás bizottság nagyon csöndben van.

vilagnezet.blog.hu/2012/03/20/nepszavazast_az_ugynoklistak_nyilvanossagarol

Gyakorló szülőként tudom, ha hosszabban tartó csönd van a gyerekszobában valami csibészségre készülnek a gyerekek:-).
@Habakuk999: Utóbbival. Na akkor ketten fogadjuk örökbe Knósszoszt. Sok gondunk nincs vele, van szép szakmája, önellátó - apás napokon nálad, anyásokon nálam eszi a sztrapacskát. Te csináld neki káposztásan,legyen valami difi. :-DD
@a szív fészkei: @épészmérnök:
én sajnos 8 éve lakáscsere miatt otthagytam az új tulajnak. Talán még mindíg mukodne.
@rdos: Nemcsak készülnek, már tövig benne vannak.
@rdos: A palotaépítéshez is kellenek ám bizonyos ismeretek, azok nélkül az sem lesz. :) Bizonyos afrikai társadalmakban is külsőre egyforma minden kunyhó, de a főnöknek ott is vannak emberei, akik "fenntartják a rendet". Ebbe azt is bele kell érteni, hogy megverik azt, aki nem ért vele egyet. És az utóbbihoz nem kell semmilyen fegyver.

Ja, és a főnök például többet ehet, mint mások.
@King of Shadows: Hát ott a szép kövér a menő, asszonyokat is fel kell hízlalni, hogy értékük élősúlyban legyen.

Akkor Orvbűn afrikai értelemben is Főnök.
@Penivaldes: A borsó, répa hogy jön a sztrapihoz? Elvesztettem a fonalat az indetitásválságomban benne...
@AKIsTUDATLAN:
A lelkipasztorkodast en is emlitettem, bar akkor meg nem olvastam a mariablogja elemzeset(?), magyarazatat(?) a poszt a alatt leled a linkjet.
@Knósszosz: Mi az az FM? Ma hülyébb vagyok az átlagomnál, bocs.
@épészmérnök: a kender is hagyományos dolog volt itt. A fonóban kendert fontak, majd a farsangi dőszak végén a maradékot elégették. Na akkor csuda dolgok történtek a fonóban. Az egyház többször be akarta tiltani magát a fonót, a kenderégetést, mert ott erkölcstelen dolgok történnek.
A csepűrágó elnevezés eredete pedig az, hogy azt nevezték csepűrágásnak, aki kendert rágott, így lett aztán a vándorkomédiás elnevezése.
A férjem olvasott ennek utána, most csak az emlékeim morzsáit szedegetem össze, amit akkoriban mesélt.
A lényeg, a kender Magyarországon kulurálisan és gazdaságilag is hagyományos volt, szemben az AB nagyeszű seggfejeivel, akik kijelentették, hogy az alkohol az fasza, mert az gyökeredzik a magyar rögvalóba, a marihuána meg nem.
@Penivaldes:
De mér kell alá fasz???
Na ezt mongyad meg!
@a szív fészkei:
Rédió Anya, rédió.
Olyan mint a Neo Fm - volt...
@Knósszosz: az egy fasz? nem egy mókus? én azt hittem az egy mókus..:DDD
@Spániel: Kétszer végig olvastam a válaszodat, ahogyan felsoroltad az embercsoportok viszonyát az orbáni retorikához. Azt kell, hogy mondjam, sajnos így állnak a dolgok.
Nem tudom eldönteni, hogy tényleg egy ilyen megengedő, a helyzetekbe bele nyugvóak vagyunk-e, vagy ennyire leépült a politikai tudatunk, hogy kritika nélkül képesek vagyunk elfogadni minden rabló szöveget.Több kérdőjeles tényező van emögött. Érthetetlen, hogy a vezető értelmiség jó része jobbikos, ide sorolhatók a felsőoktatás résztvevőinek szintés nagy része. Tehát ahol az értelmet feltételezzük, a preferenciák az ellentétes irányt jelzik.
A társadalom jó része ezek szerint csak a közvetlen hatásokra reagál, vagy annyira ultra, hogy semmit nem mérlegel?
@a szív fészkei: ez a Tersánszky nem csupán bátor, hanem bölcs ember is lehetett.

Nem lehet véletlen, hogy szúrja a mostani budapesti kurzus szemét.

Szemetek.:(

Az irodalom maradjon inkább mélyebb és örökebb erkölcsi példázatok hordozója, mint abba a kegyetlen, szomorú, reménytelen, ostoba, ellentmondó, alantas, iszonyúságában – nevetséges, semmi erkölcsi szabványt, semmi fennköltséget, nemességet nem tisztelő harcba avatkozzék, amit az emberek, nemzetek, fajok boldogulásának harca jelent, akár tankokkal, stukákkal és tengeralattjárókkal vívódik meg, mint jelenleg, akár más eszközökkel, akár vért, akár verejtéket csurgat… Tehát ellenkezőleg, a szépirodalom a harci szünet, az ünnep hangja maradjon, és ha példázatai elég erősek, elég szépek, elég megigézőek ahhoz, hogy a lelkeket itt-ott annyira hatalmukba kerítsék, hogy az élet harcában egy kis kíméletre, egy kis egyezkedési hajlamra nevelik őket, ez már elég!… Ám hogy még az írók, költők betűi is ugyanazon rejtett bicskáknak szerepét vállalják, ami a publicisztikáé és az összes politikával, társadalmi viszálykodásokkal összefüggő írásoké, hát ez tisztára a lelkek végső nyomorba döntésének támogatása volna… Volna? Az! Ahogy ma indul!

dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=346&secId=31325&qdcId=3&libraryId=-1&filter=Ters%C3%A1nszky+J%C3%B3zsi+Jen%C5%91&limit=1000&pageSet=1
@aritus: hát ez lyóóóó! :-))) Nem tuttam, de mos má tudom :-))))
@Knósszosz: vagyis egy tányér kajáért elhagytál.. jól van, én nem szólok semmit..
de ezen az éjszakán felkeresünk téged, és elvisszük a csemegeuborkáid!
@Penivaldes:
Meg csülökkel, a la Fabius.
Gonosz egy pali, én mondom-:)
@Knósszosz: Ja jó, persze. @aritus: Kösz, jók vagytok hozzám! Jelzésül, hogy felfogtam némileg: www.youtube.com/watch?v=5czQD6pUcXs :-DDDDDDD
@Knósszosz: úgy nem. én túrót, tejfölt meg piritott szalonnát rakok rá.
engem hússal lehet megfogni. meg Eszterházy tortával:)))
@Penivaldes:
Sosem tennék ilyet... Peni!
Ráadásul komoly konfliktusom lesz Bolival, mert tegnap néztem meg a Prometheus-t. Ch.T sem tudta a sci-fi rajongói mivoltomat megszégyenítő undoromat legyőzni. Az a film úgy szar, ahogy van. Charlize szép, de A Ridley Scott nagyon beletenyerelt a szarba, sajnos...
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Felvilágosíthattad volna, mielőtt szakmát adsz a kezébe meg a másába!
@Knósszosz: Férfias. Valahol legyen,ha nekik már nem nagyon akad a gatyóban.
Államot vezetni és hülyének lenni - ez két dolog. A fideszes tandemnek (Viki és Kövér Laci) végre döntenie kellene, melyik esik jobban.
@Knósszosz: én meg sem nézem. Charlize ugyan már, ugyan már..:))
@Penivaldes:
Hús rendben, tortából a feketteerdőt preferálom, és hamá édesség, akkor Tiramisu, mmhhhhh...
Szervusz "a szív fészkei"!
@a szív fészkei:

Ezek szerint a kormány optimista verziója, a 0,8%-os (ha ugyan) "növekedés" lenne az a robosztus növekedés... tökkelütött négyszemű majom... :D

@simple observer 1.0:

Én folyton azon tűnődöm, hogy ezt a sok baromságot ott mélyen belül ők elhiszik? És mire véljük a csillagászok adatait? Azokat a Tudjukkik hamisítják?
@a szív fészkei: Mármint megenni? Ahhoz fel lehet... :)

@Knósszosz: Akkor megvan az a jelenet, amikor a biológus egy szemmel láthatóan ideges, kígyószerű izét meg akar simogatni? :D
@Knósszosz: NA tiramisut meg a lányomék rittyentenek de olyat, hogy elbújdokol minden olasz szégyenében. Én meg aranygaluskában és fánkban, lángosban vagyok verhetetlen. A palacsintáim is jók. Tortákat nem tudok csinálni.
@King of Shadows: Igazándiból nem értek hozzá, csak érdekel a kérdés.

Ugye a "főnök", az hölgyből van.

Nem tudom, csak ötletelek. Istenek a fejükre estek kis busmannjai megvannak?

A narrátor szerint a gyerekek nagyon jólneveltek, ugyanis senki sem (fenyítve) neveli őket. Csupa együttműködő, társasjátékuk van.

Kell ide rendér?
@Penivaldes:
Ezen kommented okán, előre nem látható problémákkal leszel kénytelen szembe nézni. Ha szerencséd van, Boli ma este inkább szunyókál, mintsem jelentkezzen.-:)))
@Knósszosz: tiramisu is finom, meg a dobos torta. amibe gyümölcs van az nem.
"(Orbán)Nem hiszem, hogy ő mindezt komolyan gondolja, illetve inkább azt hiszem, hogy mint minden tisztes, kétkezi szociopata ő is leszarja, hogy éppen kit, mivel ver át, volt ő már jómunkásember is, csavarkulccsal a kezében, és meggyőződésem, hogy ha a balettrajongók komolyan tényezőek lennének, akkor minden további nélkül kiállna rózsaszín tütüben spiccelni."
orulunkvincent.blog.hu/2012/09/30/zavar_az_eroben_678#more4811264
@Knósszosz: Én ezt megengedhetem magamnak. megbeszéltem ugyanis ChT.-val. na most összezavarodtatok mókusok?! hehehe:DDD
@Mariann19: Én azon álmélkodom még egy picit,hogy kevés kivételtől eltekintve, minden, eddig orbánban reménykedő és hittel hívő réteg is megkapta már a maga kokiját és sallerját, hatalmas seggberúgását,mégis kitart. Még milyen mellbevágó intézkedés vagy ultradöbbenetes lépés ingatná, gondolkodtatná el ezeket az embereret? Azeri baltás elengedése esetleges oligarchacimbik üzlethezjutása érdekében? piha. Sőt, jobbik szerint jól tette.
Pici perifériás pont vagyok,hogy megértsem ennek a lélektanát.
@King of Shadows:
Pfff... aztán azt csinálja vele, amit Don Vittorioval kellene? Megvan.
@épészmérnök: +1 Ezzel én is egyetértek. Álszentség ami most drogpolitika címén zajlik. Ráadásul nem segít.
hetivalasz.hu/uzlet/tavaly-novemberben-szuletett-meg-a-dontes-55267

Aztán majd a babakötvények is elillannak, mint a nyugdíjpénztári befizetések.
@Penivaldes:

Ezt jó tudni. Esterházy torta, mi? :D
@a szív fészkei:
Na de ilyen motívumokkal díszítve?
Én már nem is tudom, miféle ország ez? Legyen matyó, rendben! De egy szobrásznak csak köllene arányérzékkel bírni. Ha már a focistát álmodta a dögkeselyű alá, akkor csinálhatta volna Priaposz formára. Az tömzsi, pont mint a karikalábú focista, nem ilyen sukár fidesz-péló.
A csávó elpazarolt egy nagy csomó anyagot, szégyellje magát!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igen az. szeretem nagyon. szerintem nagyon szexuális sötemény. kissé kecses, de belülről tüzes. igazi úrilány:)
@a szív fészkei:
Anya az ilyen??-:))
Csorog a nyálam...
Háá, jókai bablöttyöm van, abból meg orrvérzésig be fogok zabálni!
Bibíííí
A feritél működés közben:
tenytar.blog.hu/2012/09/25/8_200_000_000_000_forint_unios_forras_elosztasa_kozpontositva
Azért ez súlyos mondat arról, hogy milyen az ellenzékünk:
"A kormánynak már feltűnt, az ellenzéknek még nem, hogy rekordmértékben nem tudjuk lehívni az EU-s forrásainkat."
"De hogyan jutottunk ide?...a Kormány 2011 decemberben...a jelenlegi regionális fejlesztési tanácsokat megszüntette, s feladatainak többségét a megyei önkormányzatokra bízta. ...Igen, a regionális fejlesztési ügynökségeket irányítását is központosították, így minden lényeges ügy Budapesten dől el. Azaz, ugye nem dől el, hiszen ha eldőlne, nem lennénk sereghajtók az EU-s pénzek lehívásában és állnánk bukásra több 100 milliárd forinttal."
Az a turul dögkeselyűre hasonlít, de nagyon.
@a szív fészkei:
Be lehet fizetni kajára hozzád, anyánk...? :))
@a szív fészkei: én csak azt tudom, hogy összesütöm a húst zöldséggel.
@Knósszosz:

Taktikai eligazítás:
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2012%2F09%2F30%2Fbombazo_lett_egy_horvat_csapat_edzoje%2F

:D

@Penivaldes:

Van ilyen ismerősöm, és egyszerűen nem tudom elhessegetni a gyanút, mikor hallgatom, hogy voltaképpen saját magát győzködi...
@Knósszosz: Várjál már! A rózsabimbaszok egy-egy vármegye címerei!! Keletről nyugatra tekerednek. Egy idegorvos team kevés lenne már ide. Stefi hozta fel tegnap, mint élete megvalósult álmát. Na azóta nem térünk magunkhoz.
@Penivaldes:
A gyümölcsös nekem sem jön be, és az ámerikai illeőségű muff-in-tól sem vagyok elvarázsolva. Az európaitól igen, de az nem süti-:D
@Knósszosz: a babot szeretem. amikor még kislányka voltam, akkor bab háborút játszottam. felállítottam a babseregeket egymással szemben, és hajrá.
@Knósszosz: Pogi utána? Benne csipetke? Abban is erős vagyok.
Megboldogult anyósom zabálná Viktort.

Ő mellesleg egy szorgos és világlátott parasztasszony volt – kétszer is járt Amerókában - , aki értelmileg lehorgonyzott valamikor a második világháború végén, így A Kormányzó Úr nála etalon maradt. Attól kezdve csak templomba járt és zsoltárokat énekelt – anélkül, hogy azoknak nemhogy értelmét, de akár egyetlen szavát is értette volna. Viszont több százat tudott kívülről!

Az Orbán szónoklat szerintem nekik szólt – a pásztor/juh képzavar fel sem fog nekik tűnni. Ha lehetne már ma szavaznának rá. Vagy legalább kezet csókolnának neki. Lehet, hogy regisztrálni nem fognak – mert azt nem értik micsoda – hacsak a tiszi kézen fogva el nem vezeti őket a tanácsházára, a vasárnapi mise után. És ahogy a Fideszt elnézem: nyitva lesz a tanácsháza vasárnap délben, mert a „zemberek kérték”.
@Spániel: "Október elsejével az állam a babakötvényekre és a tankönyvpiacra is rátenyerel."
Így írnak a HV-ban, hogy rátenyerel?! Hát már ők se a turulban születtek, vagy mi van?
@Knósszosz: de a dió, mandula, mogyoró az igen. meg a mák.
@Penivaldes:
Aha... láttam! :((
Egér még nem tépett szét??
Mi a búbánatos, retkes mackótalpat képzelsz?? Nem poénkodunk Charlize-kával!

t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRLWoTgSYVrL0aOLnbEJjDKl7UCBcr2-uIpj2MM8gDcLbJPFNGrBg

Egérből vághatsz egy darabot...
@Penivaldes: Borsószem királykisasszony nem voltál?

@aritus: Azért remélem,ezt Fabius megképeli. Rózsaszín tütüst akarok!! Ide www.ibiblio.org/wm/paint/auth/degas/ballet/degas.classe-danse.jpg kéne a feje valamelyikre, de nem rózsaszín a tütü sajna.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Egér nem fog széttépni engem. ezt bebuktad életem!
meg Charlizekát is:DDDDDDDDDDDDD
Ez azért rohadtul mellbevágott és összezavarodtam, hát már nem csak birkapásztor a zorbán?

Kukorelly Endre: Nem a főkomornyik a góré!
A volt LMP-s képviselő szerint akkor élünk majd jól, ha nem tudjuk, ki a miniszterelnök
Két év parlamenti képviselőség után vette a kalapját és távozott az Országgyűlésből, de mint mondja, nem távozott a politikából. A Lehet Más a Politika frakciójától búcsúzó Kukorelly Endre szerint téved, aki csak a hatalomért való acsarkodást tartja a politika értelmének. Az író-költő azt vallja: a mindenkori miniszterelnök csak főkomornyik, aki a közjó érdekében intézi az ügyeket, és bűn vallásos vezetőként követni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem vagyok egy labdazsonglőr alkat baszod, de a becsúszó szerelést napestig gyakorolnám, ha szigorú is az edző néni-:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: lehet, hogy nekem is, de én nem szoktam mindig figyelni másokra amikor nekem beszélnek. egyik fülemen ki, másikon be!
@King of Shadows: Abban, hogy hízik, csak hízik. Azt hiszi, ez ad neki tekintélyt. Pedig csak döbrögiesedik.
@rdos: Van, ahol igen. Egy olyan társadalomban nem feltétlenül tartják be a szabályokat, hacsak nincs rá valamilyen kényszer. Főleg úgy, hogy hozzá vannak szokva az erőszakhoz.

Az nem dokumentumfilm, szóval az nem egészen igaz. :)

@Knósszosz: Ja. :D
@Spániel: Igen, arra utaltam, hogy egy ennyire morálisan és anyagilag is leértékelődött helyzetet hogyan nem lehet a helyén kezelni már személyes érintettség okán is.
Az azeri ügyhöz annyit tennék hozzá, hogy ott világos a képlet. A baltás gyilkos kiadatása előtt két nappal alapították meg az Új Piacok Kereskedőház ZRT-t, mely a Simicska, Nyerges Zsolt és Töröcskei érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaság. Már azerbajdzsáni és grúziai kivitelezésekben vesz részt, valamint Oroszországban egy mega gázberuházásban való résztvételt is kapott l milliárd eurós értékben. Mindezek a hírek a sajtóban jelentek meg, valóban üzlethez jutást feltételezve.
Itt nem is lélektani értelmezést keress, hanem a gazdaság és politika összefonódásáról van szó.
@a szív fészkei: sosem voltam királykisasszony.
egy labdát rúgdostam a garázsajtóhóz. aztán leugrottam a lépcső tetejéről.
@Spániel: Ámen és hisztizzen egy kicsit jó értelemben Tersánszkyért!
@aritus: a turult hol hejezik el a szentháromságban?

pl a szentlélek (drorbán), a jézus (dráder) és az atya (drkövér) turulon szárnyalva érkezik

a nemzet (immár) fővárosába ?
@TheSaurus: "Az a turul dögkeselyűre hasonlít, de nagyon. "

a dögkesejú meg a fidesre... vagyis turul=fides mafia...
@a szív fészkei:
Csipetke benne, pogi fronton nem vagyok erős.
Nagyanyám palacsintát tálalt utána, de amekkora adagot én zabálni tudok bablavesből, utána csak a szódabikarbóna játszik, nem a palacsinta-:D
@Mariann19: Nem szerintem annyira beleunt már a politikába, mert hiába várja 23 éve, hogy valamivel könnyebb lesz az élete az egyre nehezebb lesz. Persze ez ellen lehetne tenni, de ahhoz fel kell rázni a tömegeket.
@Knósszosz: én kakaós palacsintát bármikor megtudok enni. és utána csak fekszem az ágyon, és csak ferkszem, és kielégülten mosolygok.
@Csacsicska: "...világlátott parasztasszony volt... ...csak templomba járt és zsoltárokat énekelt... Az Orbán szónoklat szerintem nekik szólt... Ha lehetne már ma szavaznának rá. Vagy legalább kezet csókolnának neki. Lehet, hogy regisztrálni nem fognak...”

ezt könnyen megolgyák ezt a kis problémát...
az áldozás ebben az esetben regisztrációnak fo9g minősülni...
krisztus teste... krisztust este...
@a szív fészkei:
@King of Shadows:
"Mert Orvbűnben akkor még nem ez volt, mint ma?? Azért slisszolt a még ki se hűlt Antall helyére azonnal,nem? Neki vezérszerep kellett, mivel unta a szadesz libsi kisöccse titulust. Koalára vele?"

En meg emlitenek harmat, melyek valahol azert osszeernek;

1. '95-tol a politikajuk (nevezheto ez annak?) a Bokros-csomag zsigeri ellenzesere epult. Marpedig az egy erosen liberalis, meg szocialdemokratasaggal is keves rokonsagot mutato intezkedes csomag volt, igy az azt tamogato parttal nyilvan nem lehet koala.

2. Volt bennuk egy zsigeri gyulolet az ertelmisegi, polgari(?) szadesz fel, ahonnan sokan, leereszkedo, lenezo felsobbrenduseggel neztek a neveletlen, muveltsegihianyos kolykoket. (ertheto, ha belegondolunk, hogy kozel 50-hez Viktor meg mindig nem tudott eljutni egy felelos felnott szintjere).

3. A rendszervaltozas utanra a korabbi partkezdemenyek alapjain letrejott ruralis-urbanus leosztasbol a szadesz az urbanus iranyba tendalt. Bar ketsegtelen, hogy meg polgarmesterei is voltak kisvarosokban, foleg a Dunantulon. Ugyanakkor a Fidesz az MDF-tol a videkies iranyvonalat orokolte meg.
@dr. Balta$ár:
Akkor legalább az élőket békén hagyhatnák...
@TheSaurus: várják hogy megdögöjj... mégcsak keringenek... és csipkednek a szívedből...
@Penivaldes:
Ha most azt mondod, hogy fejedre estél... :))
Gonoszka vagy velem... Ch.T. piszkálásáról leszokhatnál!
kajálkodást be lehet fejezni :D

@Knósszosz: bakter, fekete erdő, babgulyással hogy állsz?

amúgy melyik fosógép érdemesebb, darabrahullásban van az indezitünk, igaz csak rohad a teteje, és kering a dobban egy 100huf-os páncélos :D
@Mariann19:
Hová gondolsz kedves Mariann?
Ezért tartunk itt, mert ilyen elméleteket gyártanak egyesek, teljesen alaptalanul.
Aztán ezeket terjesztik az interneten, főként a liberális posványtól fertőzött blogokon, amilyen ez is például. Simlicska fedezhetetlen üzletember (Overdose elnyeríthetné a véleményét adott esetben), minden munkát közbeszerzés alapján nyert el, mi a gond?
Talán az, hogy végre magyar vállalkozókat preferál a kormány, a rohatteurópai tolvajokkal szemben?
Ez a politika a felemelkedésünk záloga:
„Száz simlicskát, ezeret
csináljatok, csináljatok!”
De ha ez a direktíva, azt hogyan egyezteti Vittorio a keresztényhipokrita Tömény Zsoltival?
Aztán meg ki fog azért dugni, hogy száz ilyen szarjankóval „gazdagodjunk”? Netán ezerrel?
A gondolatától is megszomjaztam.
A sarki bolt nyitva vagyon (még), veszek egy sört.
@TheSaurus:
Meg hát! Piktor meg állítólag államférfi... :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mindegyiknek rohad, meg penészedik a gumija. A százasd hagyd, jól jöhet még-:D
Ha meg gond van, majd csörömpölj!
Térjünk vissza a kályhához, mert a tiramisu meg a kalgon nem a poszt témálya.
@dr kíváncsivagyok:
"Eddig szerettem a Güde cuccait. Aztán hirtelen elárasztották a picot a hibás selejt ÚJ gépeikkel ! Nézegetem a cimkéjét......made is china."

Hat vegyel japan tanto-szeru keseket! Biztos nem olcso, de ha kenyeskedsz...;)

"A jó kurva anyját, a jó nevű német cégek jó pénzért eladják a logót és elárulják a vevőiket !!!! Kína meg teleszarja a világot selejttel és SENKI NEM TESZ SEMMIT !!!!!"

Ugyanezt csinalta a genius, agyonhajpolt Steve Jobs is...

Hamarosan tantargy lesz (de lehet, hogy valahol mar tanitjak is, elrettento cellal) kozgazon; "Hogyan vagd tonkre prosperalo, fenyevekkel fejlettebb, a vilag tobbi resze elott jaro gazdasagodat!".

Vagy ha valaki fantaziat lat benne, kiadjak a ... for dummies sorozatban... ;)
Próbál dörgölődzni hozzánk "szélsőségesekhez".:))
Minden szövegével öngólt lő.
viki!Ez az ország azért van még,mert a sok kisember erőn felül fenntartja.Ez nem csak a ti hibátok de sokat tettetek azért ti is,hogy idáig fajuljon a helyzet.
Az írás kurvajó megint.A posztoló stílusa is.
3 vagy 4 írásával ugyan nem értek egyet de a megfogalmazások a képek zseniálisak!XD
A turlhoz a hasonlat amit látsz az sem rossz.
És legalább nem alapból utálod a turult.
viktort meg valaki igazán megszabadíthatná a szenvedéseitől.
Most pedig irány a meccs!Viszlát holnap!
@King of Shadows:
"Csak vicceltem. :D "

A multkor este vegigolvastalak, es azok alapjan remeltem is.
oops, megint kimaradtunk, hja a keleti szél...

"Közös hadsereg, közös határőrség, erős uniós külügyminiszter, határozottabb világpolitikai jelenlét. Ilyen Európát szeretne tizenegy tagállam, akiknek külügyminiszterei Varsóban tettek hitet a minap a szorosabb külpolitika feltételeinek megteremtése mellett. Magyarország nem volt köztük."

hvg.hu/vilag/20120928_Birodalmi_Europat_szeretnenek_sok_tagalla
@dr. Balta$ár:
"a (1/2ázsiai) birka az nem repül... csak a kesejűk köröznek... "

Nem a?! Es amikor meg a sast is a hatan cipeli?
@a szív fészkei: nem járna velem jól.
Spurs meccet kéne néznie, hallgatni a bölcsességeimet, hegyeken izzadni roskadásig, csavarogni sokat.

És simán savanyú káposztával szeretem a sztrapacskát.
@kirsten: " Fel kell rázni a tömegeket."
Ebben a kérdésben a járható út az, hogy a választásokon minél nagyobb legyen a résztvétel. Ugyanis a Fidesz támogatottsága jelentősen lecsökkent és nem valószínű, hogy a politikától elfordult lakosság választási aktivitásakor a Fideszt preferálná. Az apátiába süllyedt tömegekre jellemző inkább a mélyszegénység, a kilátástalanság érzete, és ez vezetett eddig az elforduláshoz is.Azt kell tudatosítani ezekben az állampolgárokban, hogy saját jól felfogott érdekükben és a sorsuk jobbá fordítása miatt tenniük kell, mégpedig a választásokon van erre módjuk.
"a politikus és a gazdaember is pásztor, el kell számolni a rábízottakkal; a jó pásztor az, aki megkeresi az elveszett juhot"

Ezt mondta Orbán. Ez a harmadik Gyurcsány seggnyaló blogíró, aki ezen okból indexen főcímet kapott.

Gyurcsány meg azt mondta hogy négy évig nem csináltak semmit, hazudtak reggel délben meg este, és azt meg igazságbeszédként látták.

Fölöttébb érdekes ez MSZP és Gyurcsány valagában vergődő blogolók lelkivilága.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

vityát ez csak akkor érdekelné, ha úgy érezné, hogy ö lehetne az európai egyesült államok elnöke... :)

ui: szerintem akkor pillanatokon belül, az eu lenne a legeslegkedvesebb bigyó a világon azt fütyülne is ö a keleti szélre
@aritus:
"A lényeg, a kender Magyarországon kulurálisan és gazdaságilag is hagyományos volt, szemben az AB nagyeszű seggfejeivel, akik kijelentették, hogy az alkohol az fasza, mert az gyökeredzik a magyar rögvalóba, a marihuána meg nem. "

Olyamit olvastam, hogy globalisan az ellenerdekelt gazdasagi lobbik nyomasara tiltottak be. Nem hiszem, hogy karosabb lenne, mint az alkohol...
@batka manó: igazad van.:)

Lehet, még a szent klerikáris hasonlatait is elfelejtené.:)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

a bácsinak amúgy meg van minden alkatrésze? mert úgy látom a fejéből mintha hiányozna ez-az... :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Analizáljuk az elmédet, aztán ilyen következtetésekre jutunk.
Hozott anyagból dolgozunk, haragudj arra, aki megcsinált!
@Knósszosz: A kommented elején kivert a víz. Azt hittem, hogy komoly a szemrehányás a "téves elméletek gyártása"-val kapcsolatban.Csupán remélni tudom, hogy vaskos íróniával fűszerezett a mondandód. Ugyanis amit írtam, az jelentős média felületet kapott nálunk.
Micsoda lózung, hogy hazai társaságok kapják meg az állami megbízásokat.Ebben az esetben nem beszélhetünk hazai résztvevőkről, csupán egy kedvezményezett vállalkozásról. Ez a hézag.!!!
Jó sört vegyél a sarki boltban, pl. Radebergert. Garantáltan kitágul előtted a horizont, ha megiszod.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fabius kilövi, oszt a tahótlanításod a hajadra kenheted, ha gyün majd vissza :D
@Mariann19:
Azt gondolom, világos a politikai hovatartozásom.
Lájk:))
@Knósszosz:
Analizálja a wmiki. Az úgyis a fiúkákra bukik! :))
Nagyjából a 19. század végére köztudomásúvá vált (legalábbis azok számára akik hajlandóak utánna olvasni), hogy a turul (togrul) solymot jelent. Erre a mai napig mindenféle dögkeselyű-szerű valamiket faragnak szoborba turul-madár címen.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Annyira nem unja... A sorszámain látod hányszor tiltották már ki. :D
@Knósszosz: Tényleg? Számomra nem világos.

Ez nem degradáló, sőt...
A magamé sem világos nekem.:(
@nedudki74:
Ha egy igénytelen közönségnek, közösségnek megfelel, akkor miért ne??? Azok be vannak szarva ettől a dögkeselyűtől is! :)

@King of Shadows:
Lesz az még 21414-os is! :)
@Habakuk999:
Akkor:
Jobb, kuka… így röviden.
Világos?
@nedudki74: a SÓJOM mostanság nem menő név...
egyébként se tudott heje se nírni...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Jódetélleg, bezár a bolt.
Egy sert csak kell innom még-:)
A téglástól kiszáradt a gigám...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Olaszország, Németország, Luxemburg, Hollandia, Lengyelország, Portugália és Spanyolország. Gyakorlatilag az egész kontinentális Európa.

Mi egy jó ideje ugye már a Balkánon vagyunk, felteszem meghívást sem kaptunk. :-(

Nagy-Britannia szokása szerint csak akadályoz. Pedig;

"... sorolta a lengyel külügyminiszter, aki szerint éppen ezért a britek, ha akarnák, dominálhatnák az európai közösség védelmi politikáját is".

Hát, az angolok meglehet közelednének az Eu felé, de a volt gyarmata, ez az "USA nevű fagyi" visszanyalt, és nem engedi.
@rdos:
Aki kimarad, az pedig lemarad... Mi pedig... :(
@Spániel:

"Én azon álmélkodom még egy picit,hogy kevés kivételtől eltekintve, minden, eddig orbánban reménykedő és hittel hívő réteg is megkapta már a maga kokiját és sallerját, hatalmas seggberúgását,mégis kitart. Még milyen mellbevágó intézkedés vagy ultradöbbenetes lépés ingatná, gondolkodtatná el ezeket az embereret?"

Éppen most olvastam Navracsics Úr - ajvé, máris hatalmas hibát követtem el dramaturgiailag, mert az ÚR az Tuggyukki! :o) - mai napi böffenetét, amiben a vallási toleranciára hívja fel a figyelmet és nyomatékosan hozzáfűzi: a net az nem jó!

Nagyon nem jó!

Mer'hogy ottan álnevesen, noname üzemmódban lehet kritizálni!

(Közbevetett kérdés: rosszul emléxem, hogy általános gyakorlat némely, netán több újságnál is, miszerint egy-egy rázósabb cikk után NINCS megjelenítve a szerző...? Nem is beszélve a "nevét nem vállaló informátorokról"...)

És az milyen dolog má', hogy bárki csak úgy belepofázik a világ dolgaiba névtelenül, hát nem? (nyilván az elharapódzó paranoiámnak eredménye az, hogy megfordítom a fenti szitut: valóban, mennyivel jobb is az, amikor azonosítható a bosszantó kritika megfogalmazója. Sokkal könnyebb markáns érvekkel meggyőzni, hogy mi merre hány méter, és hol lakik az Atyaúristen, hát nem...?) :o)

Télleg bosszantó ez a fuckin' net!

Mert qrva sok lébe kerülnek a "hagyományos" tájékoztatási módszerek is - újság, tévé -, és ezeket már többnyire sikerült megregulázni itthonság.

De a neten mégiscsak terjednek a cenzúrázatlan infók, hírek, csak úgy átabotába', mint májusban a feromon, meg az ösztrogén!

Na nehogymá'! :o)

Mert tessék kiállni névvel, ha már kritika!
Rögvest foganatja is lesz: első körben körberöhögjük, milyen lúzer vagy csávókám/csajszikám, aztán megtuggya azt is, hogy mi a véleménynyilvánításának a jutalma!

Spániel: bocs, messziről indítottam a hsz.-emet, a végén azonban találkozik a kiinduló kérdéseddel: akik egyoldalúan "tájékozódnak", ugyan honnan is tudnák, mi a pálya?

A "hivatalos" tájékoztatás megmondja, mi a tutifrankó.
És ennek sokan még mindig bedőlnek.
Vagy nincs más információjuk.
Vagy kényelmesebb úgy, hogy elhiszik.
Vagy félnek.
Vagy ki vannak szolgáltatva.

Adalék:

kard.blog.hu/2012/09/29/lathatatlan_emberek_kover?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_30&utm_campaign=index

Bónusz: Navracsics úr említett tájékoztatójában akad még néhány ínyencség, a nekem leginkább tetsző ez volt::

"valójában a rövid távú érdekeikkel az egyik legfontosabb hosszú távú érdeket semmisítik meg, a társadalom létalapját jelentő kölcsönös bizalmat."

Lehet röhögni - vagy sírni.
Mindkettő indokolt.

(A poszthoz: kihagyom a "Térdre, csuhások!" nevű magas labdát, mert nem olvastam végig a kommenteket, és tippem szerint leütötte már valaki.) :o)
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Ez a műalkotás erősen emlékeztet engem is az indijános-dakotás filmek totemoszlopaira.

Amit a férfi nemiszervről írsz, hogy nem láttál még élőben az kissé elgondolkodtat.
Idézlek:Fabius, drágám! Ha így néz ki a hímvessződ, javaslom, sürgősen keress fel egy nemibeteggondozót vagy egy andrológust, mert valószínűleg ivarszervi elváltozásaid vannak. Jóllehet én még nem láttam péniszt élőben, de azt azért tudom, hogy nem hasonlít egy díszesen faragott márványobeliszkre.
A barom. Ez az OV ottfelejtette magát agyilag egy ötéveseknek való hittanórán. Biztos vannak olyanok, akik ezt a hihetetlenül primitív világképről árulkodó dumát beveszik.
Gondolom, hozzájuk akart szólani.
Csak ott a gond, hogy az ilyen emberek bármit bevesznek, ha azt a megfelelő körítéssel az arcukba tolják. És nagy a konkurrencia a hülyeséget beszélő politikusok között. Telített a piac, mondhatni. Pillanatok alatt pályán kívül találhatja magát, aki ebben a szegmensben akar érvényesülni.
A normális, józan, emberi politikát képviselők esetében viszont határozottan hiánygazdálkodásról beszélhetünk. Nem akarják már valakik ezt a piaci rést betömni? Lenne rá igény...
@Knósszosz: Megnéztem a kommentjeidet, teljesen világos a preferenciád, örülök!
@batka manó:

"a bácsinak amúgy meg van minden alkatrésze? mert úgy látom a fejéből mintha hiányozna ez-az... :)"

Mire gondolsz?

Merészen rákérdezek:
Füle? :o)
@kalandfereg: "Gondolom, hozzájuk akart szólani."

Nem, ő tényleg ilyen primitív. Ez van neki a fejében benne.
@kalandfereg:
Szerencsére vannak akik ezt beveszik:
" az erős nemzetek tagjai összefognak, a gyenge nemzetek széthullnak."

A tetves Gyurcsanyista MSZP-sek pedig addig is saját országuk ellenében dolgoznak minden blogon és minden fórumon ahogy szoktak.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"beveszik" - ez azt jelenti, hogy elhiszik, pedig nem igaz.

Csak szólok, mint afféle Gyurcsányhívő, nemzetáruló, idegenszívű, cigánybűnöző, zsidrák, iq-hiányos bértollnok.

Ha nem sikerült értelmezned, mi is a problémám, jelezd bátran! :o)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Gecihülye vagy, Elmúltnyolcév, mondták már? Röhejes kis nyivákoló fasz. :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Lehet számodra röhejes hogy kedvenced alatt a Szlovákia elötti pozicióból Európában utolsóak lettünk 2010-re minden gazdasági mutatóba, hogy megduplázódott az államadósság és munkanélküliség Gyurcsány és az MSZP rémuralma alatt de szerencsére ezt sokak szerint kicsit se vicces és emlékeznek rá azok, akiknek ma sincs emiatt munkahelyük.
www.hir24.hu/belfold/2012/09/30/elbukta-a-fidesz-dunafoldvart/~~fokusz

Szocialista forrásokból az ATV úgy értesült, hogy a függetlenként indult Horváth Zsolt Tolna megyei pártelnökhelyettes Dunaföldvárott legyőzte fideszes ellenfelét. Az időközi választást a korábbi fideszes polgármester, Keresztes Lajos halála miatt kelett tartani. A voksoláson két jelölt közül lehet választani.

A vég kezdete? Vagy a kezdet vége?
:-)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
" az erős nemzetek tagjai összefognak, a gyenge nemzetek széthullnak."

Mi ezen álításban, ami nem igaz, és miért ?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Én folyton azon tűnődöm, hogy ezt a sok baromságot ott mélyen belül ők elhiszik?"

Attol tartok.

Talan meg emlekszel a tavalyi ev egyik nagy dobasara:

www.dailymail.co.uk/news/article-2056215/Doomsday-prophet-Harold-Camping-resigns-apologises-failed-predictions-months.html

Szoval vannak itt mindenfele idiotak, a kulonbseg, hogy kinek mi ferkozik az agyaba...

"És mire véljük a csillagászok adatait? Azokat a Tudjukkik hamisítják?"

Bizonyara. Ugyan ki mas?!

De nemileg zavarban vagyok, mert a terulet elso "szakertoje" egy Sitchin nevu uriember volt:

http://www.jewornotjew.com/profile.jsp?ID=1308

Es csak poennak meg egy link onnan:

www.jewornotjew.com/profile.jsp?ID=1424
@rdos:
", az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese független jelöltként indul."

Még jó hogy az MSZP-sek ilyen bátrak, és felvállalják pártjukat, múltjukat.
Egy gennyes hazug szemétláda az összes MSZP-s.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Sajnos nem figyeltél, ezért tök másról írtál.

Csak a te kedvedért megismételem:

"beveszik" - ez azt jelenti, hogy elhiszik, pedig nem igaz.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"A tetves Gyurcsanyista MSZP-sek pedig addig is saját országuk ellenében dolgoznak minden blogon és minden fórumon ahogy szoktak."

Nem kellene összekeverni az országot a kormánnyal.
Kormányok jönnek-mennek, az ország marad.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Lehet számodra röhejes hogy kedvenced alatt a Szlovákia elötti pozicióból Európában utolsóak lettünk 2010-re minden gazdasági mutatóba, "

Nem azt mondtam, hogy ez röhejes, Elmúltnyolcév. Azt mondtam, te vagy röhejes. Feküdj rá az "értő olvasás kezdőknek" gyakorlatokra, Elmúltnyolcév.

Egyébként pedig: mutatóbaN.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Tiszta szerencse, hogy te ilyen nemesen fennkölt vagy.

És okosan lényegre látó.

Majom.
Sziasztok. Erről az új törvénytervezetről volt már szó?? :)

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény módosításáról.

www.parlament.hu/irom39/08315/08315.pdf

A törvényjavaslat célja a kiemelt jelentőségű beruházásokkal összefüggő hatósági eljárások gyorsítása érdekében, a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottak kijelölésére, és a kijelölt kormánymegbízott feladat- és ha-táskörére vonatkozó rendelkezések pontosítása.

Az 1. §-hoz. A tervezett rendelkezés célja a már jelenleg is hatályos 2/A. §-ban foglaltak pon-tosítása, annak érdekében, hogy a jogalkalmazók számára egyértelmű legyen a jogalkotó azon szándéka, hogy a kormánymegbízott a kiemelt jelentőségű ügyben eljáró valamennyi hatóság, illetve szakhatóság tekintetében gyako-rolhatja a kiemelt jelentőségű ügyekkel összefüggő feladatat- és hatásköre-it, függetlenül az általa vezetett kormányhivatalnak a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló kormányrendeletben meghatározott illetékes-ségi területétől. Továbbá szükséges kivételként megjelölni azokat a szerveket, melyekre a kormánymegbízott hatásköre nem terjed ki.

A tervezett 2/B. §-ban foglaltrendelkezés célja, hogy a kormánymegbízott a ki-emelt jelentőségű üggyel összefüggésben eljáró valamennyi szervet jogosult legyen soron kívüli feladat elvégzésére, vagy mulasztás pótlására utasítani, az önálló szabályozó szervek, az autonóm államigazgatási szervek, a Nemze-ti Adó- és Vámhivatal és a rendvédelmi szervek kivételével.

Mit szóltok hozzá? Elég komoly nem? :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ez így van. De ez nem a tavalyi program volt? Úgy értem, az elmúltnyóócév az az 1. boríték volt.

chikang.pizolit.hu/cikk.php?tag=&id=19
@Csacsicska: Ezt mondom én is: megy a pap regisztrálni Mariskáék helyett,mellett. Ja. RIP anyósodnak, de egy világlátott asszony miért gyökerezik le egy posványban? (képzavar, de érted ugye?)
www.teol.hu/tolna/kozelet/horvath-zsoltot-valasztottak-polgarmesternek-dunafoldvaron-464029

A választáson a szavazásra jogosultak 42,75 százaléka vett részt. Horváth Zsolt 1757 szavazattal nyert, a Fidesz jelöltje, Jákli Mihály 1300 voksot kapott.

Kezdetnek megteszi :-)
@King of Shadows:

Aha. Amugy konyv irason meg nem gondolkodtal?

Igazan erdekes dolog is kisulhetne belole, amikor meg egymast sem tudjatok kovetni a cselekmenyszalak bogozasa kozben... ;)
@aritus: Nem volt ott a Borókai, biztos azt a szopott bimbaszó, turul csipkedte farkat avatta ő is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Teljesen nerkompatibilis. Kitalálták a fityiszben a hivatalokat csicskáztató hivatalt.

Nagyon is praktikus. Sokkal hamarabb megvalósíthatják a blődlijeiket. És az miért jó? Hát mert így hamarabb is fog összedőlni.
@rdos: Kiiratkoztak a NER-ből. Leshetik a pénzt... A Közgép felbontja az utakat, amelyek a városba vezetnek, és lekapcsolják a világítást... :-))
@nedudki74: Hát talán azért ilyet, mert öntudatlan is kibukik, mire kell nekik a turulmese.Arra, amit fentebb írtam, hogy mik történhettek Magyarországon e jelkép alatt és nevében.

Az pedig nem sólyom hanem a hullák eltakarítója a keselyű. működik Freud bennük, remekül!
@simple observer 1.0: Nem. :) Most egy posztot tervezek írni a beszélt nyelvekről, csak arra sem volt időm. Az is olyan, hogy mindenki magától értetődőnek tartja, hogy használ bizonyos nyelveket, pedig a dolog sokkal bonyolultabb annál. :)
Juhokat akkor ott levágják: nem lesz fűtés, világítás, közlekedés stb.??? Esztergom style-ba megy át a város?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Navracsicska fizetett bértollnoka, Robin nickkel - valamelyik ifjútörök osztályvezetője a minisztériumi gépről - tehát névtelenül basztathatta Karsay Dorottyát a Milla miatt. Akkor postagalambot használt?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Még jó hogy az MSZP-sek ilyen bátrak, és felvállalják pártjukat, múltjukat."

Az eszrevetel jogos, de azert megiscsak a Fidesz feladata lett volna, hogy tudatositsa a valasztokban, hogy kifiaborja ez a "fuggetlen" jelolt...
@rdos: Ez lesz majd a trendi? Minden régi párt csicska felveszi majd a "független jelölt" álcát és befutó lesz??? :)
@a szív fészkei:
"Ezt kifizettetik a fradikásokkal?"

Ugyan hova gondolsz?!

Ez resze az allam altal a nepnek nyujott szorakoztatasnak. Ha mar kenyeret nem igen tud adni a nepnek, akkor legalabb cirkusz legyen!
Az uriskolajat neki!
@rdos:
"Hát mert így hamarabb is fog összedőlni."

Azt hiszem a fo szempont inkabb megis csak az lehet, hogy mar csak 1.5 evuk van (amit mar szamukra is vilagos) es meg oly sok elintezni valojuk van a cimborak reszere. Vagyis fel kell gyorsitani az ugymenetet.
Meg hogy egy iroda, vagy miniszterium akadekoskodjon, es huzza az idot?!
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/556291_433278660042925_512205440_n.jpg

Lennon: ""Mindenki fél az ismeretlentől. Az ismeretlen nem több, mint ami... És a tőle való félelem kényszerít mindenkit arra, hogy állandóan körbe-körbe rohanjon, álmokat, ábrándokat, háborúkat, békét, szeretetet, gyűlöletet hajszolva - pedig ez nem csak illúzió. Az ismeretlen nem több, mint ami. Fogadd el, hogy ismeretlen, és zavartalanul fogsz hajózni. Mindent tarts ismeretlennek, és megnyered a játékot. Csupán erről van szó. Nem igaz?"

"Nincs szükséged kardra, hogy a virágokon átvágd magad. "

"Háborúzni a békéért olyan, mint szeretkezni a szüzességért!"
@szerénységem: Már késő. A bioetanol gyár ha jól tudom felépült, más térségbeli folyamatban lévő fejlesztésről nem tudok :-).

1998-ban, ahol is szintén volt maszopos polg.mester győzött Székesfehérváron (tudjátok itteni gimiben iperedett kamasszá legfőbb közszolgánk) az elsőorbántorgyán kormány idejében egy felüljáró maradt félbe kereken négy évre. De hogy miért?

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát én annak örülnék kedves Gábriel, ha az lenne a trendi, hogy végre megtudjuk minden induló és jelenlegi, valamint volt közszereplő pártállami múltját.
@a szív fészkei:

Igazad van, pontatlanul fogalmaztam.

Van tehát a rossz net!
Azér' rossz, mert nemzetietlenek használják a saját ocsmánylatos, önzőséges és áruló céljaikból!

És van a jó net!
Amikor hazaffyas célzatból használtatik a modern világ eme áldásos terméke, legyen áldott az Ő - Tuggyukki! - neve! :o)

(No, így már jó?) :o)
FB: "szóljatok légyszi

a fővárosnak meg a vidéknek
szóljatok légyszi a budiknak is meg a bidéknek zöldeknek liláknak kicsiknek nagyoknak közepeseknek
szóljatok légyszi az átlagnak is meg a legeslegeknek
szóljatok légyszi a moháknak zuzmóknak harasztoknak nagyokat álmodó szegény kis átbaszott parasztoknak
szóljatok légyszi a csúnyáknak is meg a szépeknek kirúgott mankóknak lesajnált kerekesszékeknek dunának tiszának zagyvarékasnál a zagyvának
szóljatok légyszi az uzsira csomagolt hagymának szilinek szabinak reninek roninak rolinak
szóljatok légyszi a kőbányán kigyulladt trolinak buta kis tyúkoknak régmúlton kérődző marháknak tegnapról félretett maradék akciós farhátnak
szóljatok légyszi a bennetek lakozó szörnyeknek elfojtott vágyaknak eladogatott könyveknek kizökkent időnek szédítő tempóban illanó mának
szóljatok légyszi a feltöltő-kártyás villanyórának kigazolt árkoknak szomorú leltári kaszáknak
szóljatok légyszi a birkáknak is meg a faszáknak lötyögő küllőnek rendetlen fityegő prizmának
szóljatok légyszi a helyszínen eljáró gizdának cicázó tollaknak száz éve kuncogó krajcárnak
szóljatok légyszi a tájegység igazi arcának jövőnek menőnek boldogtalannak és boldognak
szóljatok légyszi a kirendelt eseti gondnoknak kettétört ropinak négyfelé kockázott sportszeletnek
szóljatok légyszi a szertárban rohadó sportszereknek
szóljatok légyszi a kezdettől büntiben levőknek félretolt asztalnál műanyagtányérból evőknek naponta százszor a közkútra kijáró korsónak
szóljatok légyszi az orrotok alá tolt borsónak adynak mikszáthnak móricznak is meg a rokonoknak
szóljatok légyszi az összekuporgatott kuponoknak szépelgő szenteknek örökké ájtatos hiúknak
szóljatok légyszi a máséból tékozló fiúknak lekapcsolt lakóknak kiket már hiába fikáznak
szóljatok légyszi az elműnek is meg a tigáznak bedöglött hűtőknek lomtárként működő fagyasztóknak
szóljatok légyszi a kevéssé tudatos fogyasztóknak ésszerű érveknek álcázott morális buktatóknak
szóljatok légyszi a kurváknak is meg a futtatóknak lecsekkolt kukának sín mellől felszedett dekknek
szóljatok légyszi a ravaszul rászedetteknek szorgos kis rímekkel magukat szedáló költőknek
szóljatok légyszi a mobiloknak meg a töltőknek hívásra váróknak dühükben dühödten fröcsögőknek
szóljatok légyszi a saját kis bajukkal pöcsölőknek apámnak anyádnak bánom is én hogy még kinek csak menjetek gyorsan és szóljatok légyszi hogy
zumek

Erdős Virág versénél találóbban mi sem fogalmazhattunk volna.

A zumekről bővebbet a MAGYAR POLIP KONFERENCIÁN tudhattok meg (október 4., 13:30-22:00), ahol bemutatjuk hazánk politikai elitjének igazi arcát.
www.facebook.com/events/532878780062486/
@simple observer 1.0: Elég logikus és egyszerű magyarázatnak tűnik :-). Mint a faéék.
@a szív fészkei: Ez mondjuk egy polgármesterválasztás volt, ami nem ugynaaz, mint egy képviselőválasztás. És egyébként lehet, hogy ez lesz a jó módszer megfingatni a fideszt: indul egy jelölt, függetlent írnak alá, aztán a többiek beállnak mögé. És gennyesre verik. :-)
@King of Shadows: Bizonyara az is lehet erdekes. De en arra gondoltam, hogy esetleg ugy meglehetosen(?) egyedi voltodnak lathatnad valamikeppen hasznat.

Persze lehet, hogy olvashatatlan zagyvasag jonne ki belole.

En ugyan sosem tanultam ilyesmit, de hallottam irokrol, akik megirvan egy konyvet szandekosan, valamilyen veletlenszeru modon(szel, egyeb modszer) osszekeverik a kezirat lapjait...
Újabb (maffia)családi fotó: fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/383472_474744655880465_1912587359_n.jpg

FB-on a szöveg: "Tudna valaki olyan képaláírást írni, amiben nem szerepel a pukizás? — itt: Ópusztaszer Emlékpark."
@ariel12:
elegánsan visszavonult, megőrizve méltóságát és vesztes hadállásait.
Szóval sikerként könyvelte el az eseményen való szereplésüket!
@a szív fészkei:
"Esztergom style-ba megy át a város? "

Talan nem, mert nem annyira rossz a helyzet.

www.teol.hu/tolna/kozelet/felulemelkedni-a-politikan-459683

"Dr. Harangozó Tamás, az MSZP megyei elnöke rámutatott: Dunaföldváron a testületben nem a Fidesz, hanem a függetlenek vannak többségben, akikkel Horváth Zsolt jól együtt tud működni. "

Majd kiderul.
Ez lesz a magyar birodalom jelképe, a birodalmi turul. Holnap elkezdjük Csehszlovákia bombázását. Heil Orbán!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

"És van a jó net!
Amikor hazaffyas célzatból használtatik a modern világ eme áldásos terméke, legyen áldott az Ő - Tuggyukki! - neve! :o)"

Magyar Nemzeti Internetet! (Belga utan szabadon)

Amugy Iran epp most valamelyik nap uzemelte be a sajatjat.
@Tűzfal:

a fotos csak (mint mindig) "hozott anyagból" dolgozott :)
@simple observer 1.0:

"Amugy Iran epp most valamelyik nap uzemelte be a sajatjat."

Hát igen, szép is lesz az, amikor lesz majd minden országnak, városnak, kerületnek háztömbnek, családnak, egyénnek saját, KÜLÖN netje!

Ótómatikusan persze nem kapcsolódnak majd egymáshoz, mer' akkor tökre ellenőrizhetetlenül kóvályoghatnának az infókok, és az milyen lenne már, hát nem?

Majd szépen minden egyes egység megszabja, hogy kivel akar és kivel nem!

Az "inter" szó pedig szépen kihal, mint szemét libsi eszme.
@a szív fészkei: hát, tudomásom szerint görög katholikosz gyereke még nincsen szeretett vezetőnknek, de még lehet, ahogy látom. Az anya személye még bizonytalan, azt hiszem, a bébiszitter már nem dolgozik :)
@batka manó: tiszteletlen, de óriási!
Az arcokat érdemes megfigyelni rajta. Mind külön tanulmány...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Úgy vélem, iráni fejkendős testvéreinknek valahogy nem igazán sikerült megérteniük a Nyugat sikerének titkát. Valahogy van egy ilyen érzésem...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Izgalmas lesz az iráni net. Mindenki azon fog lógni... :-) Túlterhelt szerverek, remélhetőleg brutális sávszélesség, mert nem férnek el a userek tízmilliói... :-)
@a szív fészkei:

"A Kedves Vezető jedi-képességei hirtelen jeleznek: dajcstompika rajzszöget tett a székére!"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Kétlem, hogy a többség kérte, igényelte volna az internet iráni változatát Iránban.
Sanszosabb, hogy csak néhány faszfej döntött erről.
Akiknek persze történetesen hatalmukban állt erről dönteni.

Ettől még persze igaz, hogy eléggé eltérő az ottani világfelfogás a nyugati kultúrához képest.
@Schindler Pistája:

Öcsém, te valami végtelenül frusztrált egy faszparaszt vagy. :D Ki a faszt érdekel, amiről itt hadoválsz? Hogy jön ez ide, majom? Nincs elég náci portál a fajtádnak?
@Schindler Pistája:

Juteszembe, nem pont a te fajtád miatt kellett akkora készültség a Melegfelvonulás mellé? :DDD
@Schindler Pistája:

"Ezt kifizettetik a liberális buzikkal?:"

Félretéve a kérdésed egyéb aspektusait: az mindenféleképpen súlyos diszkrimináció lenne, mert kihagynák belőle a többi politikai és ideológiai beállítottságú, valamint e tekintetben semleges melegeket. :o)
@a szív fészkei: "Nem volt ott a Borókai, biztos azt a szopott bimbaszó, turul csipkedte farkat avatta ő is."

Na de Szív... most nem kaptam levegőt... egy magyar úriasszony.... ha... ha.... ha.... nyissátok ki az ablakot!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mi majd a szívóágon leszünk, aztán majd H-turul...
Az első idézet az is lehetett volna: Kísértet járja be Európát, a NER kísértete..." Aki tuggya honnan idéztem az első részben, az kap egy magyar narancsot!
@Knósszosz: Volt a napokban "mustármag szárba szökkenése" hasonlat is...( Ld.lakitelki ünnepség. )
@Schindler Pistája: A NÖPiF utáni helyreállítási költségekbe mennyivel száltál be? A Fidesz? A Turul-klub tagjai?
A Hősökterén elkövetett gárdanyüzsgés rendőri biztosításába mennyivel szállt be Vona? S Te?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A nicked-hez már sikerült Orbán szakdolijának kérdéseit megválaszolnod?
Az emberiség tömegé lett, a személyes öntudat kialvóban van, részben kialudt, és az egyén tudatos tevékenységének helyét a tömeg tudattalan tevékenysége foglalja el. Amiről a tömeglélektan beszél, nem is a tömeg lélektana, hanem az a folyamat, amit a barbárság merőleges betörése jelent. Az egész emberiségben a józan és világos értelem helyébe az izgékony, homályos és hisztérikus tudattalan lép, amelynek intelligenciája nincs, mérlegelni nem tud, amely úgy viselkedik, mint egy választógyűlés vagy színházi publikum, vagy egy osztályra való iskolás gyerek. Az egész emberiség készül egyetlen lélekké olvadni, amely hiszékeny, maradi, zsarnok, gondolkozni, szeretni nem tud, csak félni, reszketni, őrjöngeni, és főként pusztítani, mert a tömeg feladata a kultúrák lerombolása. Egyéniségalatti állapotba merültünk, és önmagunkról való külön tudatunk elhomályosodik. S ebben a folyamatban a tanultság éppen úgy nem véd meg, mint a tömegben. Műveltség, rang, vagyon, állás, osztály, tudás az embert attól, hogy a nagy homályos árnyék elérje és elborítsa, nem védi meg. Semmiféle eddig megszerzett emberi képesség, tehetség, szellem, magasság nem elég hatékony ahhoz, hogy az embert az elmerüléstől megóvja. A kezdődő primitivizálódás kivétel nélkül mindenkit kikezd és aláás. A szellemet kioltja, az ízlést a legalsó vonalra szállítja le, a vallásból babonát csinál, az istenekből bálványt, a világos és józan gondolat helyét zavaros mítosz és bizonytalan reziduum foglalja el Hamvas Béla
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Dehogy estem a fejemre. Na jó, ha majd Ch.T.-ról van szó akkor elkapcsolok innen. Különben is valakinek ellenzéknek is kell lenni. még túlrajonganád magad, és tudod jól, hogy az nem túl egészséges:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igen, valóban az a valószínűbb opció, hogy OV saját maga ilyen primitív, nem kell sokat gondolkodnia, hogy ezek a gondolatok dőljenek belőle.

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Izlés dolga... szerintem Gyurcsány és Orbán kábé ugyanannyit ártott és árt Mo-nak...
@épészmérnök:
Az államra??? az Á L L A M R A ???
Egy nagy lóf@szt! Rád meg rám!
Ránk.

Ők az "Állam". Saját magukra nem terhelnek semmit.
@shinichi: Tanár Úr, javaslom végigolvasni amit írtam.
Merthogy - SZVSZ - tökugyanazt állítjuk.
Én a kioktató tiráda után a hűtőgépet szoktam példának hozni, melyekről köztudott, hogy gyakorlatilag mind működőképesen kerül kidobásra, funkcióromlás, vagy a III. típusú amortizáció miatt.
@épészmérnök: Ez az én mérnöki agyamnak nem áll össze (igaz, az utóbbi harminc évben összesen hármat voltam mérnök, de előtte az egyetemet nem számítva hét évig). De nem hasogatnám a szőrszálakat, maradjunk annyiban, hogy liberálisnak nem jobboldali. Nem ismer el olyan elveket, amelyeket a liberálisok elismernek (szabad vállalkozás stb.). Mesterségesen (közvetlen, egyedi jogi ill. állami beavatkozással) akar érvényre juttatni olyan értékeket, amelyeket a liberálisok szerint semleges szabályozással kellene (pl. az externalitások megfizettetésével). Egy zöld párt valóban hiányzik Magyarországon. Az, hogy bizonyos kisebbségi jogokat Mo-on csak a liberálisok vállaltak fel, a magyar köztudat torzulásából ered. Egyébként többek között ez a "liberálisok vagyunk de van, amit a liberálisok nem ismernek el, mi meg igen" című halmazelméleti abszurdum zavar bennük, merthogy ez a "kint is vagyok, bent is vagyok" másban is jellemző rájuk (a legutóbbi Schiffer-interjú nagyon jól illusztrálja a hozzáállásukat).
Na igen. A politika költséges cirkusszá lett, amely a valóság mellett létezik, de azt hiszi, ő irányítja azt.
@nedudki74:
"Nagyjából a 19. század végére köztudomásúvá vált (legalábbis azok számára akik hajlandóak utánna olvasni), hogy a turul (togrul) solymot jelent. Erre a mai napig mindenféle dögkeselyű-szerű valamiket faragnak szoborba turul-madár címen."

Nem véletlen. Atombombával (még) nem fenyegethetnek a roppant erős és erőszakos agyarkodók, így marad az elriasztóan vérmes karmokat és vérben forgó szemeket meresztő dögkeselyű.
Hogy féljenek a célszemélyek. Kik? A náluk kevésbé agyhibbant, de már eléggé frusztrált honfitársaik. A többiek csak röhögnek rajtuk.
@trabant: Azért még mindig kevésbé röhejesek, mint a valódi hullarabló dögkeselyűk a kék dobócsillagjukkal!

:DD
süti beállítások módosítása