Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.23. 05:11 Fabius

Orbán: pofánk lapos!

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor nagy arc

Azért szeretem én ezt a mi Fénylő Csillagunkat, mert a legnagyobb szart is képes polírozott sztaniolba csomagolt győzelmi jelentésként előadni. Merthogy győztünk ám, recesszió ide vagy oda, akárki meglássa. Mi így győzzük le a válságot, hogy a győzelem mámorában csak egyet tehessünk:

„Csökkentsük az arcunk méretét és a mellkasunk térfogatát”

 Vagyis kisebb pofával halkabban ordítsunk, hogy mekkora segget vagyunk képesek csinálni a szánkból ismét. Rá is fér ez a tanács a külképviseletek vezetőire, ha a legeslegújabb tényállást ismertetni kell odakint:

„Ha azt mondják, megadóztatjuk a bankokat, mondjuk, hogy persze, hogy meg. Ne azt mondjuk, hogy ez csak átmeneti, hanem azt, hogy ez a következő húsz év gazdaságpolitikájának szerves része."

Mindezt úgy kell mondani, hogy Picsaszáj alig két hónapja, mikor a sógoréknál járt kunyerakörúton még a szája helyén hordott kőművesdekoltázzsal ezt trombitálta:

"könnyen lehet, hogy 2013. január 1-jével a bankadót nemcsak a megállapodás szerinti mértékig, hanem teljesen kivezetik az adórendszerből"

 Nem is lenne az akkora baj, ha 8 hónap alatt nem a negyedik irányváltás történne éppen. 

 - 2011.12.15.-én Viktor megegyezik a bankokkal a devizaadósok megsegítéséről, cserébe vállalja, hogy a bankadót 2013-ban megfelezi, 2014-től teljesen kivezeti, egyéb terhekkel a bankokat nem vegzálja.

- 2012.05-09.-én Viktor bejelenti, hogy a bankok a tranzakcióadót is a nyakukba kapják, megkötött egyezség az lófasz, de a bankadót a megbeszélt ütemben kivezetik. 

 Ezek után evidens, hogy visszaveszünk az arcból és féltüdővel ordítjuk csak, mekkora világraszóló spílerek vagyunk. Eddig is elég hülyén vette ki magát a teli torokból fújt, Matolcsy kusza látomásaira épült győzelmi ének, de mellig gázolva a recesszióban, a régió sereghajtóiként, a mellékelt ábra szerint minden épkézláb ötlet nélkül ez már Orbánnak is kurva kínos lenne. De van itt más is, ahogy volt kedves Fénylő Csillagunk rávilágítani: ebben a rohadt demokráciában a politikusnak cudar élete van, mert a válság közepén, érdemi válságkezelés nélkül kéne valahogy választást nyerni. Az meg a szociknak se jött be, hiába rántotta ki Bajnai őket és az országot a szarból az utolsó évben. Úgyhogy a kisebbre szabott arc indokolt, csak nehogy aztán Sly Stallone módra állandóan felhúzott szemöldökkel csodálkozó, szomorú szemű kölyökgólyát műtsenek belőle a nagy ügybuzgalomban. 

orbán.jpg

De Legkedvesebb Vezetőnk nem hagyott minket ideológia nélkül, megvan a tuti mondat amit a külügyeseknek idézni lehet: a történelem kirúgta alólunk a mankót. Ennyi. Ki lehet még színezni, hogy a plezúros fejünkön azért nincs már bőr, mert mi arccal tompítunk a flaszteron minden esetben, és/vagy így oltjuk a tehetségtelen, összevissza beszélő Őfelsége miatt a pofánkon lángoló bőrt, végül is a lényeg ugyanaz marad: Végre gondolkozni kell! - rikkantotta Orbán, mi pedig bólogassunk lelkesen, hogy helyeslésünket észrevegye: igen, kurvára ideje lenne elkezdeni srácok. Ha sikerült majd feltétlenül szóljatok.

Mert ha nem jön be ezúttal sem, akkor nem a mama levesét fogjátok kanalazni, hanem feleszitek a földről amit főztetek. Ha ízlik, ha nem.

589 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr204727060

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.24. 12:09:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Egyikre sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.23. 13:42:50

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: Egyikre sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.23. 13:42:46

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded! 2012.08.23. 10:54:58

Nyugalom, nem tért vissza a Rákosi-korszak, pusztán a mi esetünkben találó cím egy intermezzóhoz. Arról már tettem említést, hogy udvarunkban a beton olyan természetességgel van jelen, mint Operabálon a női kiegészítők, mennyiségében pedig a magyarorsz...

Trackback: Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded! 2012.08.23. 10:54:23

Nyugalom, nem tért vissza a Rákosi-korszak, pusztán a mi esetünkben találó cím egy intermezzóhoz. Arról már tettem említést, hogy udvarunkban a beton olyan természetességgel van jelen, mint Operabálon a női kiegészítők, mennyiségében pedig a magyarorsz...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.08.23. 10:01:54

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen, nem konzultál, hanem értesít, és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy me...

Trackback: Fogy a fideszes disznó, kampányolni indul Lázár János 2012.08.23. 09:59:03

Hogyan lehetne 3 millióval több moslékzabáló Magyarországon? A néhány éve még 5 millió példányból álló hazai populáció az idén 3 millióra csökkent, ezért Lázár János feladatot kapott: növelni kell a disznók számát! Nyilván nem a sertéságazat fellendíté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondold el, ha a mester eligazitás nélkül bocsájtaná útjukra a külszolgákat, mekkora lett volna az arcuk a minuszus növekedést hozó unortodoxszabadságharcosválságkezelésre, azé' nem minden napi eredményekre lehetnek büszkék a mókus örs tagjai...milyen gáz lenne ha akkora mellényt kéne felvenniük mint amekkora vityán van. Nincs annyi phantenol a patikában amennyit ezek az arcukra fújnak pofabör égés ellen. :)
Nem értem miért baszogatjátok a fènyestekintetűt, amikor folyamatosan javul a helyzet. ;)

Nagyot javult a költségvetés

www.index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/22/nagyot_javult_a_koltsegvetes/
annyira javul, hogy egyszer, már csak azt nem értem, miért üt meg a guta mindahányszor tankolni megyek pölö...azat se értem, hogy az hogyan van - bár nem lett kevesebb a jövedelmünk, söt némileg még több is - miért nem elég a zsé' a csekkekre :)
@batka manó: Ezek szerintem amiatt lehetnek nálad, mivel nem eléggé csökkentetted az arcod méretét és a mellkasod térfogatát. ;)
Rossz üzenetet vettél le. A pofánk lapos, az stimt, de neked jó és fegyelmezett katonaként kell üdvözölnöd minden unortodox baromságot, és mint a güzü dolgoznod kell, hogy gyümölcsét elverhessék.
Ejnye Fabius, 2 év neri lét után még mindig nem vágod?!:D
@batka manó: Rám? Többen vagyunk? Rám még nem költöttél;))
Komolyan, de tényleg. Mert láthatatlan feritél a javuló költségvetés. Azért nem érzékeled.
Bocsi hogy OFF

Korrekt és szakszerű értékelés.
Miért nem kell a magyar busz? Miért nem jó az, ha magyar munkahelyeket mentünk meg, sőt, teremtünk? Mi írhatja felül ezt a fontos célt?

Előre lezsírozott mutyi volt a buszkiszervezés?

www.barikad.hu/elore_lezsirozott_mutyi_volt_a_buszkiszervezes-20120822

ON
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jut eszembe - ha már témánál vagyunk - neked mekkora a mellkasod mérete??? :D:D
@Gábriel angyal: Ejnye, ez szexista kérdés volt. Maradjunk annyiban, hogy szerintem a mellkasméretet nem lányoknak kell csökkenteni:D
@Gábriel angyal: mit csodálkozol, az év elején megmondtam, békávé=Malév 2.0
haverok buli, mantra
Orbán látszólag rájött, hogy szarban a haza. De inkább csak taktika
endresy.blogspot.hu/2012/08/orban-antimeses-pavatanca.html

Elvégre mások rugták ki alólunk a mankót. Valószínűbb tehát, hogy pár fej (kivéve Matolcsy, Hoffmann) a porba hull, és Orbán újult akkukkal tér vissza majd.
@Cirbolya_sentinel: Még jó hogy a fidesz "nemzeti". :(((
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

ez szexista??? akkor mi volt tegnap, babazsúr??? :)
@batka manó: Én mindig visszafogott maradok.:D
@Gábriel angyal: Fúj. Dehogy.:)
Amúgy nem egy magyar haverrel zsírozták le? Itt sosem volt a cél, hogy a társadalom jól járjon, hanem hogy ők.
A mankót nem gyorsnaszádok, meg tündérmesék, hanem frissen műtött, ötvenes, érszűkületes alkoholisták alól szokták kirúgni.

Az igazság ritka pillanata.
Hogy ezt a faszt a saját fajtája miért hagyja még mindig ámokot futni ?? Nem ég a pofájuk a hazug törpéjük miatt ?
Korunk paradoxona: a véges világ végtelen növekedése :)

www.pozitivnap.hu/gazdasag/a-nemnovekedes-diszkret-baja

Ha valaki azt hiszi, hogy egy véges világban létezhet végtelen növekedés, annak vagy elment az esze, vagy közgazdász - állítja Serge Latouche, francia közgazdászprofesszor. Világmentés vagy egy teljes képtelenség? Miben rejlik a gazdasági nemnövekedés diszkrét bája, és érdemes-e tartanunk tőle, vagy jöjjön, aminek jönnie kell? Hol is van a "hepiend" az egész történetben? Utánajártunk...
@Gábriel angyal: nem a cimkéktől függ, és nem a jelzőktől, és nem az egyszeri tettektől,
@Cirbolya_sentinel: Ez egyértelmű és ezért is lesújtó a ténykedésük.
a téma jóóó:) a nevetséges drorbány...
szerintem ez a legnemesebb feladat ami ma bloggerre várhat...
hogy segíccse a kormányt... és a fides maffiát...
ha azok neveccségessé akarnak válni... fel kell erősíteni...

mellékes: "recesszió is vagy oda" ez mi ? elírás? de mi lenne?
Picsa Száj, Kusza Szem... kunyerakörút...

lassan összeáll egy rencer:)
én azt nem értem hogy kik azok akik tök komojan üldögélnek és halgatyák
a "Dakota Bulsit de Generátorét" ...

én halálra kacagnám magam ott hejben... nyilván ezé nem hívnak:)
Nem értitek:

Csökkentsük az arcunk térfogatát -> Kevesebb kaja férjen be rajta, mert jön még ÁFA meg mindenfajta adóemelés a kajára is.

Csökkentsük a mellkasunk térfogatát -> Készüljünk arra, hogy a levegővétel is meg lesz adóztatva, és előre szól a barátságos OV, hogy minél kevesebb levegőt vegyünk.
amikor a beosztottak értsd közkatonák meg sem szólalnak hanem pofabe alapon meghallgattyák a Fényestek in tetű bármilyen agymenését és egyetlen egynek sincs annyi vér a pucájában, hogy odamegy és szépen leteszi eléje a megbízólevelét és szemenköpi Őkicsinységét? addig minden marad a régiben...senki egy ilyen gittegyletben nem mer felállni a kormányülésen és leordítani a bugyit a szarossegű idiótáról, mondván hogy a kurva anyáddal játsszad ezt a bábszínházat és miután pofánbaszta kimegy és űrt hagy maga után

mindenki nem fogja hátbalőni saját magát akkor már az a valószínűbb, hogy kitekesítik a mestert az kisebb áldozat

de ez már orvosi eset látva a mono-ban leközölt képeket, hát 99.99999% hogy meg van gárgyúlva

egyétek vegyétek ez az ő teste

brühühühühühühü

megérdemlitek baszdmeg
az a baj, hogy ti még nem értitek, a lényeget. Ez egy kvantumkormány és jelenleg kvantum-szuperpozícióban vannak.
@is: ja ja... igaz...

nertársak! nem a zsömle kicsi, hanem a pofánk nagy...
„Csökkentsük az arcunk méretét és a mellkasunk térfogatát”
Valahonnan ismerős ez a duma!
Olyan, mint a "Merjünk kispofik lenni!"...
"... tehetségtelen..."

Na végre. Évek óta hányok vért ennek a fasznak a tehetségéről zengett ódáktól. Tehetségnek kikiáltani az erkölcstelenséget: azt a tényt, hogy ez a alak mindössze arra képes, hogy folyamatosan, minden ügyben átlépi a becsület és az emberség íratlan és írott (!) szabályait - csak a nagyon ostoba emberek szemében tűnhetett és tűnhet fel 'tehetségnek'. Csak azoknak a csodálatát és elismerését vívhatja ki az effajta hányadék-mentalitás, akik a lelkük mélyén pont ugyanezt tennék. A latens becstelenségük emelte ezt a faszt közhatalomba.

Ahogy Gyurcsányt a lényegét kifejező 'hazug' jelző lökte oda, ahová való, úgy kell orbán lényegét állandóan sulykolni: "tehetségtelen", "tehetségtelen", "tehetségtelen"!
@Calibaan: :D :D :D. de csak valószínűleg...
@dr. Bubó:

egyre többen leszünk akiket nem invitálnak pávatáncot nézni és agymenést hallgatni

ismétlem: A NEMZET MEGÉRDEMLI MINDAZT AMIT BELESZAR A POFÁJÁBA,

úgy kell nekik 2/3 meg a NER és a többi a "kunyerkörút" az csak a legújabb de nem az uccsó szerelmetes vallomás

brühühühühühühü
Én szivesen csökkenteném az arcát.
Mondjuk egy jobbegyenessel betolnám a csálé orrát a fejébe.
@sörtelen: HITVÁNY (=alkalmatlan +gerinctelen)

másnevén Senki Házi...

ez nem zárja ki, hogy CIGÁNYKODÁSBAN ő a császár
@is: bizony, bizony, nem a zsemle kicsi a pofánk nagy...
@rodeo36: egyetértek... ki kellett már ezt is próbálni... mi lesz egy ojjan országból ahol TEJHATALMAT adnak egy agynélküli nb3as koleszos focicsapatnak...

ez legfőképp az ő egészségükre nézve lesz káros...
ugyanis a szélben himbálózni, a lámpavas az halálos betegség...
orbán mára olyan sikeresen leküzdötte magát a jelentéktelen senkik szintjére, hogy teljesen mindegy hogy mit gondol vagy mond, mert az sem igaz amit kérdez.
Akárhányszor meghallom, látom vagy olvasom amiket nyilatkozik, már csak unottan legyintek egyet és lehetőleg minél gyorsabban továbblapozok.
Nem fogja fel a hülyéje, hogy a saját karmáját cseszi el minden egyes ilyen aljas húzással.
Most még vigyorog és játssza a kiskirályt, de egy nap majd neki is felelnie kell a tetteiért. Hiába is gondolja ő ezt másképp.
@Calibaan:
melyik kvantum-ra gondú'tá'? kvantum már régóta csakis a saját zsebeikben leledzik az összes többi idióta=választóikéshallgatók ki van fosztva és kiröhögve ebben a vidéki sátoros cirkuszban amely még nem vándorol mert van a tevéknek hová szarni lévén sok sok pofa amit még nem szartak le

úgy kell nekik megérdemlik a kurva anyjukat a kifli csücskét is kibasznám a pofájából annak aki megválasztotta

brühühühühühühü
@kotov: "látom vagy olvasom amiket nyilatkozik"

hál'isten nem kell így aszketizálnom magam... nagyon kerülöm...

én vagyok az ORBÁNKERÜLŐ...

szerencsére hírek címében vagy ijjen posztokban a lényeget kiemelik
a szerencsétlen médiakusok akiknek ez a munká lyuk hogy olvassák...
@rodeo36: Ez a formulád nagyon tetszik. :)

Fényestek in tetű

:D:D
Vegyétek az ejrót , mint a cukrot,...mert pár hónap múlva nagyot kaszálhattok ! ( Amikor eljön az igazság pillanata !)
@dr kíváncsivagyok: karácsonyra lesz megint 400 ? ejrós bejgli ?
@dr. Bubó: Nekem már csak aprópénzem van forintban...
@rodeo36: @dr kíváncsivagyok: "Fényestek in tetű"

igen egész jó... majdnem ojjan jo mint a falkaforradalom hajnalán az én : Nertársak és Nertársnők ! formulám...

"Fény estek in tetű" hm
Nagy lesz a bukta...Én (óvatosan) 350 - re spekulálok !
@is: arccsökkentő berendezések gyártását ne kezdjük meg?
Nézem a standon a mAGYAR nEMZET címoldalát: "Sikerese magyar válságkezelés" - ordít a pofámba. Nomostakkó kérem, az összes kinyomtatott példány felzabáltatnám az íróival. Az meg sikeres magyar szemétkezelés lenne.

Egyébként qrvára nem értetek ti itt semmit, kedves Varanus. Most amikor a félázsiai félcigó voldemort kinn volt a grínpicsánál akku feltöltésen, az ottani energetikai szakemberek felvilágosították néhány fizikai/technikai tényszerűségről. Azaz, a nagy arc marha sokat fogyaszt, abszolút nem energia-, és főleg nem költségkímélő apps. Tehát, ha voldemort arca sokáig túl nagy, megint hamar lemerül a laposelem a valagában. Hiába dugja oda bele az IMF a saját, hatékonyabbját is. (Én mondjuk tudnék ajánlani mást, amit oda be lehetne dugni... Nagyot szólna, de sok probléma megoldódna.)
@kotov: Ha csak nem sikerül néki "ne adj' isten " valami mássá változtatnia a Demokráciát...
azt hiszem el lehet kezdeni gyártani a "fidest kukába" és az "orvbántakaroggy" "drsimicska ne lopj" feliratos pólókat...
@dr. Bubó: "én vagyok az ORBÁNKERÜLŐ..."
Már ott tartok , hogy át kell kapcsolnom , mert hányingerem van...és ez nem költői túlzás, valóságosan...
@dr kíváncsivagyok: én a FIDESVÉDELMI programomban a megelőzés híve vagyok... be sem kapcsolok semmi "ojjat" amiből ganéj fojhat...
@/manens: Amikor egy másik forumon eccer felvetettem, hogy a Fidesz akkor tenné a legjobbat önmagának, ha keresne valaki más bohocot, akkor közölték, hogy ez csak a baloldaliliberálbolsizsidók vágyálma. Ők emelt fővel rohannak vezérük után a zsákutca végi tűzfalnak. Fejjel előre.
akinek nem megy '89 óta a gondolkozás, az mitől fog gondolkozni a jövőben?

a szart, a korszerűtlent le kell selejtezni.
@dr. Bubó: Boldog ember vagy, ha még mersz beigliről álmodni.
@dr. Bubó:
ugye a DELTA airlines nem engedte föl a gépre azt az amerikai állampolgárt aki egy helyi járatra váltott -és fel is mutatta érvényes- jegyet a 8 fős caládjával, mert az ürge egy olyan trikót hordott -tejesen vörös alapon- amelyre valami olyasmi volt nyomtatva hogy mindenki terrorista és még a vizespalackok és a cipők is...ámerikának a tökei tele vannak azzal, hogy mezténláb meg seggbenézve lehet csak repűlni és a vizet drága pénzért arúlják amit otthonról a csapból ingyen eregethetne mindezt azért mert a csapvíz is tenorista meg a cipőm szaga...csodálom, hogy azt a 14 éves kiscsajt nem vetették alá testi ridikülnek aki átúszta az Ontárió tavat Toronto és Rochester között és ráadásúl az éjszaka leple alatt

brühühühühühü

ner vagyok ner csak asztatat nem tom miért?
jo akkor elmondom a frankót...

mivel nyugatról beszivárgott a válság (a rossz válság kezelésük "eredménye") ezért

LE KELL ZÁRNI A HATÁROKAT !!!
@sörtelen: "Ahogy Gyurcsányt a lényegét kifejező 'hazug' jelző lökte oda,..."

ha az "eddig hazudtunk" igazságát kimondó Gyurcsányt ezért a félmondatáért hazugozta le a fél (kétharmad) ország, akkor filozófiai evidencia, hogy az ellenségképre mindig vevő tömegeknek hamut kéne saját fejére szórnia és rehabilitálnia kellene Gyurcsányt.
Vagy csak egyszerűbb ráhagyni a hazugságát egy beteges hazudozóra? Miért is kellett gyorsan felszámolni az elmegyógyító intézeteket?
Na ez az igazi 22-es csapdája. :)

A Fidesz és az államadósság

"Az egyedüli üdítő kivétel a Bajnai-kormány volt a legutóbbi választások előtt, de ők is csak azért, mert nem akarták megnyerni a választásokat."

kiszamolo.postr.hu/a-fidesz-es-az-allamadossag

Szóval hol találunk olyan politikai formációt, akik nem akarják megnyerni a választásokat??? :)))
@rodeo36: Na és ezek után mikor fogsz legközelebb repülni az USÁ-ba??? :)
@dr. Bubó:
A határok lezárása kevés lesz, el kell gondolkodni egy másik rendszeren a demokrácia helyett. Aztán meg ugye erőt kell mutatni és le kell számolni az ellendrukkerekkel...
@Gábriel angyal:
azért nincs jelentkező, mert először a szart kéne eltakarítani, amibe meg természetesen a takarítóbrigádnak is fejbúbig be kellene gázolnia.
@Gábriel angyal: Az lehet, de ez nem nekünk hanem a svájciaknak köszönhető.
@7papsajt: mindenesetre a Kubatov listán lévő szimpatizánsokkal végeztetném ezt a közmunkát a köz érdekében!
@Le_Penseur: egyetértek... itt az új fides program:

1. minden komcsit kivégezni ! de most istenbizony...

2. minden zsidót és cigányt determálni, vagy inter izélni...

3. inter net kikapcs, határok lezár, hogy a kapitalista ne gyűrűzzön

(megj... az 1. pont után a jjéééé a fidess eltűnt)
@Gábriel angyal: ""Az egyedüli üdítő kivétel a Bajnai-kormány volt a legutóbbi választások előtt, de ők is csak azért, mert nem akarták megnyerni a választásokat." "
Akkor kötelezni kéne rá ? Mert az utolsó 20 évben csak Ő tett jót az országnak...
Hiába vannak a nagyívű elemzések a kutya az álomáson van elásva.Az előző rendszer is ezen bukott meg.
...mellesleg Gyurcsányra a "hazug" kifejezést a Fidesz ragasztotta rá. Akkor ezt a "tömegek" megették! Ja, most rá kellene jönni, ez a "brancs" a hatalom érdekében bárkinek a pofájába hazudik! A "félázsiai" hívősereg pedig vevő rá... Szégyen!
@dr. Bubó: valamiért senki sem tartja érdekesnek , hogy a mai Fideszben TÖBB A VOLT PÁRTTAG ÉS PÁRTTITKÁR mint az MSZP - ben és a Türmer féle kommunista pártban - ?!
@egyjózsi: namármost...Én nem csípem Gyurcsányt,...de ha hazudott is - beismerte ( minden politikust beleértve ! )- és nagyságrendekkel kevesebbet , mint Orbán !
@Gábriel angyal:
nem kell repűlnöm...vezetek...a kipufogómba meg szabadon belenézhetnek

brühühühühü
@7papsajt: A hazugság legfőbb alapszabálya, hogy sose valld be, hogy hazudtál. Akkor véged. Addig élsz, mint hal a vízben. Szép példája ennek most a magyar politika, illetve annak népi megítélése.
Libajnai kirántotta az országot a szarból? Álmodjál csak fabius szép unortodox boci-libsi meséket magadnak!

Libajnia eredménylistája:
- az államadósságot 73%-on vette át és végig növelve azt 81%-on adta tovább.
- mind a 2009-es, mind a 2010-es áprilisig tartó hiány kozmetikázott volt, mivel egy halom tételt nem fizettek ki, hanem áttolták a következő kormányra. Libájnai struktúrális deficitje közelebb volt az 5%-hoz mint a 4-hez.
- Libajnai alatt indult be a gazdasági ágak recessziója, hála annak, hogy a megszorítások már csak ezzel járnak.
- Libajnai meg Oszkó szartak az MNB sokszoros figyelmeztetéseire, miszerint a lakossági devizahiteleknek óriási kockázatuk van, kormányzati cselekvés kell.

Na szóval elvtársak, mindezeket meg hasonlókat meg a Libajnai zombik nem veszik figyelembe, ők meg erre a tehetségteln másfél éves kudarc sorozatra böfögik fel a győzelmi jelentéseiket. Megcsókolhatjátok tehát a fideszes testvéreiteket.
@dr kíváncsivagyok: én nem vesztettem őket szem elől...

nagy KOMCSIGYŰLÖLŐ vagyok... elqrtak 50 évet... nem kicsit...

@egyjózsi: drzorvbán nem hazug... csak mint minden kisebbségi

DAKOTA. CIGÁNYKODIK...
@rodeo36: és onnan meg max. egy efbiájtekes néz vissza??? :)

brühühühühü
@high up!:
szóval? 1989 után elqúró rencer meg is van qúrva de hálistennek nem szaporodik...te milyen színű vagy? lila? vagy halványlibafoszöld?

brühühühühühü

te kiskritikusss mitkőnetönnyibucika? aztat nem tudod?
@Gábriel angyal:

jól vagy informálva mikor jártál benne?

brühühühühü
@sörtelen:
"tehetségtelen"...nem inkább "telhetetlen"?
Igaz, tenni tényleg semmi mást nem tud, mint
"tehetségesen" szavakba önteni mindenféle értékrendtől független, sőt inkább értékrendekre teljesen érzéketlen (akár egy csecsemőtől eredő) ötleteket.
Lényege: a nép birkásítása és a közpénzek célzott magánosítása. Ennek megtételében elismerésre méltón (jó jogrendben még büntethető is lenne) jár el. Nemde?
"Nem is lenne az akkora baj, ha 8 hónap alatt nem a negyedik irányváltás történne éppen. "

Kérem! Csak cikázunk, hogy a gonosz karvalytőke ne tudja elkapni a magyar gyorsnaszádot!!!!
Egyik diktatúrát csak egy másik diktatúrával lehet eltörölni. Azért csak elérünk lassan a 60-as évek Déla-Amerikai és Afrikai diktatúráinak a szintjére...
csak nehogy tovább haladjunk vissza a történelemben a rabszolgatartó társadalmi szintig... a jelei már kezdenek felsejleni :(
@rodeo36: Ja és remélem mostanában nem kell menned autóval, mondjuk Miamiból Seattlebe. :)))
@Gábriel angyal: Bajnai nem akarta megnyerni, ja, de a párt, ami mögötte volt, igen...
@high up!: Félre ne érts én marhára nem vagyok elájulva Bajnaitól sem. :)
@ColT: szerintem a gyorsnaszád a zátonyokat kerülgeti, csak eltörték az iránytűt. A GPS kezelését meg nem ismerik. Ott van a készülék - puccból -, csak nem tudják bekapcsolni.
@high up!: Te is beszoptad rendesen a ner agymosását...
Letörtük viszont a félázsiai kéményseprő oligarhiákat.
Ez tegnap főhir volt:)
A liszt ára 180-ft-ról 209-ft-ra emelkedett.
A sertésmájkrém ára a lélektani 99-ft.-os határt elérte.
@high up!: Felesledes a számok elemzése.Bajnai akkor rontotta el végleg mikor énekelte Lendvaival az internacinálét.A szocik azt hiszik,hogy a hátán visszajöhetnek.Csak ne legyen úgy.
Meglátom a csuti óltakarítót és a bandáját, és Drága megboldogult Apám bölcsessége jut eszembe.
SZAR IDŐK, SZAR EMBEREK. :(((
@vörös meteor: Nem olvastad végig, most nem emel a kormány, sőt... majd 2013-tól az önkormányzatok fognak emelni (saját belátásuk szerint). ..
Az Önkormányzatok túlnyomó részét nem a sleppjük irányítgatja?
@high up!: Ezt mondták az eligazításon?
@vörös meteor:

én éppen tegnap vettem 183 Forintért

ne liszet vegyél, hanem Eurót, az most olcsóbb lett...
Egy másik értelmezés:
Az engedelmes katonák (csak ilyenek vannak) szépen bekussolnak (arc bezár) és nem tolakodnak (mellkas csökkentése), mindenféle apróságokkal megzavarva elterelve a Kedves Vezér gondolatait a grandiózus látomásairól.

Szerintem ebből kár lenne visszavenni:

blogs.gossip-tv.gr/nassos/sites/default/files/2012/05/mia-3.jpg

Sajnos azt nem tudom, h mennyire engedelmes ;)
@Gábriel angyal: Ez egy szép hír és elég is! Persze ha megnézzük a részletes számokat, akkor lesz nagyon érdekes, hogy mitől is!?
@Gábriel angyal:
miért? mi van arafelé? hurrikán? meg erdőtüzek...vagy a Belfegor?

brühühühühü
@kanoc:

Válaszd Bajnait, vagy Fecót, jogodban van...
@vörös meteor: hehe... nemrég vettem 1 májrémet(!). Virított rajta, h magyar termék.
Apró betűkkel meg arról tájékoztatott, hogy a máj tartalma minimum 16%. Jó, és mi a többi.
A mézet már nem is említem, ami méhet se látott.
Nagyüzemi, államilag támogatott élelmiszerhamisítás.

DE: a nyugati szemetet ,,nemengeggyükbe'' mondá Kedves Vezér.

Minden nagyon gromek, mindennel meg fatyok elégedve?
@7papsajt:

bolond vagy, fogalmad sincs mi az a diktaura.

Azt pofázol amit akrsz..vagy nem? A diktaurában már a gulágon lennél , vagy a mukatáborban..
@rodeo36: Akár az is bár engem jelen esetben az útvonal "rövidsége" motivált.:) Autóval biztos kellemes lehet kb. 3300 mérföldet levezetni nem?? :)
@fletwwod_mac: minek neked az a sok mááááj ???

ingyé lehet pálinkát főzni... oda megy midnen alapanyag...
még a disznóból/tücsök/csiga is pálinkát főznek...
igyál sokat oszt lesz sok/nagy JOR máááj...
@high up!: Ha már a bajnaizásnál tartasz.

mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201

"Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával. "
@vörös meteor:

sertésmájkrém ügyben meg fordulj a boltod tulajdonosaidhoz..
A sertésmájkrémhez a kormánynak semmi köze..,.
szamárságokat beszélsz...
@high up!: "- Libajnai alatt indult be a gazdasági ágak recessziója, hála annak, hogy a megszorítások már csak ezzel járnak. " - na persze, hiszen a magyar visszaesés teljesen független volt a világon történ visszaeséshez.

Akkor a te értelmezésed szerint, a mostani 1.2 százalékos visszaesés ugye Matolcsy "sikere", az európai recessziónak semmi köze hozzá, ugye?
@dr. Bubó: hmm... ez valami új szakma lesz, mint az erdőkerülő (erdész)? És 2 évig sem kell a padot koptatni... ontja őket az iskola. :)
Van ám ám olyan meló is, h mezőŐR ;)
@dr. Bubó: zsugor inkább :D
Tiltja a Korán! még korán van hozzá :D
@Marós: Még nincs de a fijjug már dolgoznak rajta..., majd lesz funkciója a sok bezárt iskolának is.
@fletwwod_mac:

ki a tököm áll a határon? talán Viktor?
Hogy írogathaszt ilyen baromságokat. A határon meg sem kell állni, csak maxm 60km/ órával jöhetsz.

sajnos nálunk nincs meg az a szervezet, amely az előállító helyen kontrolálja a gyártott terméket.
Németországban vagn egy szervezet, a MPA (Materialprüfungsamt) kb. 1200 fővel, akik a gyártó helyen ellenerzik a gyártó költségén a termékgyártás körülményeit.
A kereskedők , magyar és külföldi, mind egyhúro pendül, és hamisítsák, higítják a minőséget.
És nem OV. áll a határon, mint ahogy te azt elképzeled..
Fabius:

Miért nincs neked Facebook-oldalad? Az én oldalaimról a látogatók majd kétharmada onnan érkezik, ezt ma már nem szabadna kihagyni.
@dr. Bubó: Karácsonyt várod? Miért nem Szilvesztert? Ő legalább berobbant a köztudatba :D
@belekotty: Gondolod, h hatnak rá a tények? Akkor miért mondta, amit? Milyen ember az, aki évekig ennyire "tudatlanságban" képes maradni?
@7papsajt:

Azért zárják be a sulikat,mert nincs gyerek,
évente csökkenünk vagy 40.000 fővel, minek tartsanak fel üres iskolákat?

Algériában pl.akkora a népszaporulat, hogy ott meg naponta nyitnak meg egy sulit.
1970-ben 13.000millió, 1981 ben 20.000 millió, jelenleg kb. 32millió lakos van.
Képzeld el naponta egy uj iskolát nyitnak..
@Marós: naivitásod és rövidtávú memóriád megdöbbentő.
Ne mondd azt, hogy nem emlékszel Kedves Vezérünk eme nyilatkozatára! Amikor a magyar árukat védte a szónoki emelvényről. Én csupán összehasonlítást teszek a kettő között. Pont.
Felőlem áll6na a határon is, meglehet, többet érne.
Azért azt megemlíteném, hogy teherautók/kamionok nem minden esetben robognak csak úgy át a határon.
Ez téged ne zavarjon, mert ez csupán bolsevista trükk.
A helyesírási ellenőrző szerint a félázsiai
hibás kifejezés. Mint az unortodox.
Szerintem a fidesz is alá lesz húzva pirossal:-)
"Szerintem OV segítség nélkül, egyedül, csupán retorikai eszközökkel meg tudná nyerni az első- és a második világháborút."
@sörtelen: Igen, egy felkapaszkodott és önmagában mindig hóttbizonytalan tahó. Nem tehetséges, nem okos, nem intelligens, nem diplomatikus, ezek ellentetje.

GYurcsánynnal ellenbógen ő még csak el sem bírja ismerni ezen hibáját.
Kedveseim!
Igaza van a tisztelt Miniszterelnök úrnak!
Az összezsugorodott agyaknak kisebb hely, a működésükhöz kevesebb levegő(oxigén) szükséges.
Ennyi!
@dr. Bubó:

(Ha már ilyen megnyerőem invitáltál: lássuk...)

"And now - what?"
@high up!:

Szeretem mikor egy gazdasági analfabéta észt oszt.

"Libajnai alatt indult be a gazdasági ágak recessziója"

Tényleg? Akkor legyél kedves elmagyarázni - de részletesen ám - mit látunk ezen a grafikonon:

m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/bkv/matolcsy%20t%C3%BCnd%C3%A9rmese.jpg

Mert innen az látszik, a válság és a Gyurcsány kormány elmaradt válságkezelése után -8% recesszióból, akkori rekordméretű CDS felár mellől jöttünk föl, ami a gazdasági ágak recessziója mellett lehetetlen lett volna. Szóval mesélj, hogy történhetett ez mégis?
Kipróbálnál egy on-line stratégiai játékot?:) jó társaság,háborúk,cégbirodalom... www_erepublik_com/en/referrer/jim-bo
@panelburzsuj: :)))))

bemutatlak a többieknek.... egy értelmes vidéki zember:)

az itteni nikekekt nem ismerem... tul hosszuak így nem tudom őket követni... egyedül a rodeot tudom hogy nem kell tahótlanítani...

apropó ha átjön aszékejek is akkor itt könnyű lesz "lelőni"
@belekotty: Akkor most örüljünk annak, hogy 2014-ben ismét a legkevésbé szar között választhatunk??? ;)) Ez kb. megint olyan lesz mint amikor a vegetáriánus választhat malacpörkölt, a vadasmarha vagy a csirkeragu között. :)
"8 hónap alatt nem a negyedik irányváltás történne"
Muszáj lekörözni "Ötletelő Feri"-t ;-)
@DR. INKVIZITOR:

"Az összezsugorodott agyaknak kisebb hely, a működésükhöz kevesebb levegő(oxigén) szükséges."

*

Na és a tiszteletdíjukkal mi lesz?
@GeoCracker: Rohanjanak, akkor legalább egyszerre toccsannak és vége. "Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak,
Nagyot koppan akkor, azután elhallgat." Húú de jó lenne!
@Fabius: Linkelj valami eredeti hitelest, mert erre azt fogja írni, hogy fotósoppolt. :)
@fletwwod_mac:

Ezt a mondatot nem csak Orbán Viktor mondja, hanem minden normális vezető. Még Merkel is mondja, hogy a németek vegyenek német árut. És láss csodát, nem is igen vesznek mást , csak németet...
Ők pontosan ugyan úgy jelzik , még a zöldséges piacon is,hogy ez német termék..( vagyis nem holland, meg marokkói stb stb)
És ismét felhívom a németországi MPA szervezetre a figyelmedet, aminek a gagyi beáramlásának a megakadályozása cél.

Tehát , amit Orbán joggal mond, az nem egyedüli és kizárolagos...
nem utazol,? nem nézel körbe határon túl?
@panelburzsuj: jaaa meg az itteni hoplita az gábriel... de nem ojjan nagy pofájú... lehet tutta hogy ez elvárás lesz a NER ben...
@Marós: "a németek vegyenek német árut"

hát... nem járhatnak magyar kocsival, pl Pulival...
@rodeo36: Jelzem, azért volt ott egy kicsinyke műsoros matiné 01 9. 11-én. Ja és Burgaszban kicsit felrobbantottak a reptéren egy turistabusz, páran belehaltak. Szóval valami alapja a parának mégiscsak leledzik.

Választasd meg magad elnöknek - Obamának épp lejárt a mandátuma - és oldd mg faszábban a dolgot! Amerika szentté koronáz!
@Gábriel angyal: Ebben speciel igazad van. De ha a mérgező és az ízetlen kaja között kell választanom, akkor én az utóbbit.
@panelburzsuj: szívfészkei az rendes csak sz@r nikje van és avatarja

belekotty szintén... :)
@félázsiai nagymagyar: Rá csak az atomvillanás hatna. De akkor sem hagyjuk hogy válasz nélkül terjessze a marhaságait.
@dr. Bubó:

Hová cibáltál?

Hát ez itten egy randalírozó romkocsma... :)
@7papsajt: És mindig itt hányja ki magából. Dögunalom szegény.
@panelburzsuj: ja ja... merengő borgőzös lepukkant értelmiségi romkocs ma is meg tegnap is...
@a szív fészkei: :-) drukkolok.
de inkább csak egy jelenséget emlegettem.... :-))
@fletwwod_mac: Na kérlek a mocskos trianonos franciáknál az Ardennes-i paté-ban van 43 % máj. Szar ügy, hogy még kaját is bírnak ehetőt csinálni.
szokjad Andriska

nyugati elemzők véleménye szerint az SZDSZ -Gyurcsányi projekt miatt kb 15-20 évig ti csak statiszták lesztek a magyarok mögött.lehet hisztizni meg jöhet az ajvé
de
e
van
@Marós: Nézd, akkor teljesen egyről beszélünk, csak más szavakkal, de lényegileg ugyanarról.

A gond csupán annyi, hogy Abszurdisztánban ez a téma (áruvédelem) megreked az óhajok szintjén. Mintha azt mondanák: nyerni kell a lottón. Aztán vagy nyerünk, vagy nem.
Nekem - és szvsz. sokaknak - meg már teli a puttony a sok szóvirággal.

Utazni? Turistaként mostanában már nem futja sajnos. Vendégmunkásként kezdek új életet, mert mérnökként itt nem kellek - túl fiatal vagyok hozzá. :D.
@dr. Bubó: én alapból sem vagyok nagypofájú de nem azért mert viktor most azt mondta. :)
zsidó igazodóóóóóóó
@dr. Bubó:

Na de én nem szeretem az olyan helyeket, ahol folyton rászaállnak a szenvicsemre ilyen 15-20 kommentet megélt Ló Dénesek, mint ez itt fölöttem...
@dr. Bubó: CSókollak :-)), te betűre méred az embert? Akkor neked a legideálisabb partner "iii" - azt csak meg bírod jegyezni, nem? - meg "is". Velük kéne sűrűn levelezni, abban nem fárad el a szemed. /amúgy a nickem egy francia regény címváltozata:/
Az avatarom pedig egy gárdonyi naplemente. Én nem kínzom olyannal magam, mint Sipi, hogy Szalonnamáriát rakom fel a fényképes dicsőségtáblámra. Brrrrrrrrrr.
@dr. Bubó: Jaj. De nyalni is rosszul tudhatott - fogazott közben? - mert már kirúgta a Vezére.
@GeoCracker: Egy nemzeti klasszikus ötletét megvalósítani, az szép és hazafias tett, nem?
@Gábriel angyal:

Tündér Gyurit valóban én raktam rá, de attól még a grafikon - és a lényeg - változatlan.
@lodini:
Ha marad a parlamentáris demokrácia, akkor a jelenlegi kormánypártoknak még legfeljebb egy ciklusa van hátra. Aztán mennek a szemétdombra a kisgazdák, mdf, szdsz, mszp mellé!
@a szív fészkei: Köszönöm. Nemrég Ausztriában is hasonlót tapasztaltam, de sorolhatnám a lekvárt (nem málna ÍZ), stb.
Meglepően jjó minőségi kínai(!) dolgok kaphatók.
Errefelé ilyen miért nem jön?
Sajnos Hegyeshalomtól keletre megreked a látványos szavak szintjén.
Csak egyszer ,,gyűrűzne be'' a haldokló nyugatról valami jó!
@Fabius: E legalább szebb lesz tőle minden. :-DD Amúgy a mostani kis képeden Vikibojt a második fotón tiszta Kovács Pinabubus Laci. De ennek még annyi vér sincs a pucájában.
"Ha rámutatunk valamilyen problémára, például az egyébként tarthatatlan előregisztráció visszásságaira, vagy mondjuk az iskolák államosítására, úgy tűnik fel, mintha arról panaszkodnánk egy munkatáborban, hogy nem túl kényelmes az ágy. A lényegről Sólyom László egyértelműen kijelentette: a rendszer nem alkotmányos."

nol.hu/belfold/orban_dontheti_el_azt_is__meszaros_antonia_kerdezhet-e_a_kozteveben
@fletwwod_mac:

Persze, menj csak, én is voltam 9 évet külföldön, nem bántam meg..örökös kezdő voltam , mert addig voltam egy helyen, amíg jól éreztem magam..
Tanuld a nyelvet, ennek érdekében bátran kezd alulról.
ha jó mérnökalany vagy emelkedsz akaratod ellenére is...felfigyelnek rád..Jó munkás kezekre mindenhol szükség van...
Látni kell, tapasztalni kell, majd gyere vissza...

Tedd magadévá Kennedy mondatát: ne azt várd, hogy a haza mit tehet érted, hanem azt, te mit tudsz tenni a hazáért.
Ez nem demagóg duma, mert a hazai megfelelője is létezik:
Segíts magadon, az Isten is megsegít...
@a szív fészkei: ha nem tartod önfényezésnek, katt a blogomra. Ott kb. mindent megtalálsz.
E=De

@fletwwod_mac: Én akár a nyugat hosszú, elhúzódó agóniáját is elviselném maradék kis életemben. ha idegyűrűzne. Amióta itt tapicskolok a sárgolyón, ezt hallom: a nyugat haldoklik. Basszus, 59 éve ritka szépen és kellemesen csinálja, amennyit én látok belőle!
Én mindig azt várom, hogy fideszes barátaim (legalább maguknak) bevallják, hogy ez a két év el van kurva. Rendben, hogy gyurcsány-mszp-zsidók-libajnai-mittutomén, rossz helyzetben volt az ország stb. de még azóta is sokat romlott a helyzet.
Döbbenetes, hogy olyan emberek akik napi szinten érzik a pénztárcájukon a reálbérük drasztikus csökkenését képesek hinni, hogy javul a helyzet csak még nem látszik. Mindenki számolja már ki mennyi húst, kenyeret, tejet, benzint vásárolt a fizujából két éve (amikor szintén szar volt) és mennyit most, aztán nézze meg milyen gazdasági növekedés van és milyet jósolnak, mennyi az infláció - gondoljon bele jövőre hogy fog élni.
Viktorék egy rossz helyzetből csináltak egy még rosszabbat - húzni kellene a francba.
@Marós: köszönöm! Magam is így gondolom. Voltam Ausztriában CNC-gépkezelőként 3 műszakban, a melótól nem ilyedek meg. Most, h megvolt az ugródeszka, továbblépek.
Sok sikert neked is.
@a szív fészkei: nekem a második képen inkább olyan tűnik, mint akinek a gumiarca nem akar visszaállni az eredei állapotába..
ijedek, bocsánat, javítottam az ilyen szót és hamarabb elment, mint szerettem volna.
@high up!: nemsokára, amikor 5 éves leszel, akkor majd az anyukád megtanítja, hogy mások nevével nem baszakodunk, mert az a bunkó mucsai tahóság csúcsa. Orbánt Orbánnak hívják, Gyurcsányt Gyurcsánynak, Bajnait meg Bajnainak.

Ezek után:
- az államadósságot 73%-on vette át és végig növelve azt 81%-on adta tovább.

Ez elég nagy tévedés. Az IMF megállapodást még Gyurcsány kötötte, és abban volt benne, hogy az MNB devizatartalékait fogjuk megnyomni az IMF-hitelből. Bajnai semmilyen további érdemi hitelt nem vett fel, a növekedés meg ott csücsült az MNB-ben (a mai napig).

- mind a 2009-es, mind a 2010-es áprilisig tartó hiány kozmetikázott volt, mivel egy halom tételt nem fizettek ki, hanem áttolták a következő kormányra. Libájnai struktúrális deficitje közelebb volt az 5%-hoz mint a 4-hez.

Érdekes vélemény, nyilván minden kormánnyal kapcsolatban meg lehet ilyen véleményeket fogalmazni, a vélemény szabad. Tudnál olyan kormányt mondani, amelyik az általad vélt kozmetikázásokat nem csinálja (pl. a legutolsó, hogy az ÁFA visszatérítést 45-ről 75 napra növelték, és így nyertek egy hónapot maguknak)?

- Libajnai alatt indult be a gazdasági ágak recessziója, hála annak, hogy a megszorítások már csak ezzel járnak.

A recesszió 2008 őszén beindult, 2009 első negyedévében már bőven recesszióban voltunk. 2009 végére viszont csökkent a recesszió éves mértéke, az pedig csak növekedéssel magyarázható. 2010 elejére növekedésbe is váltott a magyar gazdaság. A megszorítások átmeneti gazdasági csökkenést okoznak, ez tény, de jó lépések esetén legkésőbb a második év végére a csökkenés növekedése megáll, és elindul a gzadaság a gödörből kifelé. Bajnainál ez egy év alatt megtörtént. Orbán két év alatt még csak a recesszióba vitte a gazdaságot. A beruházások pedig továbbra is folyamatosan csökkennek.

- Libajnai meg Oszkó szartak az MNB sokszoros figyelmeztetéseire, miszerint a lakossági devizahiteleknek óriási kockázatuk van, kormányzati cselekvés kell."

A euro 2009 márciusban, még Gyurcsány alatt érte el a 317ft-os csúcsát, és Bajnai alatt visszament 270-re. 2010-ben az EURCHF jegyzés még bőven 1,50 felett, azaz a CHFHUF 180-190 volt. Ahogy azt te is mondtad három bekezdéssel feljebb, az államadósság és a költségvetési egyensúly fontosabb, égetőbb probléma volt akkor. Ezeket megoldotta, és Orbán 2010-ben kezdhette volna a növekvő gazdaság mellett a devizahiteles problémát megoldani. Sajnos a Közgép feltőkésítését választotta abból az 1500 milliárd forintból, ami a nyugdíjkasszákban volt az állampapírokon túl.
@Marós:

"Merkel is mondja, hogy a németek vegyenek német árut. És láss csodát, nem is igen vesznek mást , csak németet..."

Tényleg? A legfrissebb import mérlegünk szerint 1930 milliárd forint szerepel a kivitel rovatban, aminek döntő többségét a németekhez importált termékek adják.

Egyetlen szerencséje az országnak, hogy nincs igazad.
A szabadságharcos kedves vezető eredményeit a számok mint tények minősítik.Az már csak hab a tortán,amikor kicsusszan a száján minek nézi "alattvalói",mennyi időre kíván berendezkedni,milyen "alternatív" megoldást képzel el mint vezető.Valahogy nagyon bejön a lelkemnek a személyi kultuszra épülő önkényuralom,kacsingat a KNDK-ra.
@nedudki74: Meg fogsz lepődni. Nemrég egy Fidesz-fan ismerős azt mondta, idézem: ''a helyzet egyre romlik, a politikusok sem tudnak mit csinálni''.
@Fabius: új témának.... JÁRÁSOK...

érdemes egy példát megragadni... ami szélsőséges és

VILÁG VICCE...

ez Budaörs... mint tuggyuk hazánk leggazgdagabb városa annak ellenére hogy örökszadesz van... mongyuk úgy nem tutták elterelni onnan az autópájákat, nem tutták megálítani az iparüzekedési adóból hömpöjgő forint fojamokat...

Budakeszi... lepukkantt provinciális kis fallucska... begyepesedett buta félázsiai földműves lakókkal... eszméletlen elmaradott... sár... és mocsár...

budaörsi építéshatóság... már kb 10-15 éve... előadók kimennek hejszínre... kocsi csomagtartartóban széria a nótbuk a nyomtató a gps digitális fotó, a geodéziai műszerek... szóval a hejszínen azonnal kapod az összes cuccot nanomilimiéter pontosságban...

na... ennek
a kapitallistadőzsölésnek vet véget a fides feudalizmus...
az ISPÁN a járás székhejen lesz... a faluba kell majd járni a sárba... a félázsiaiakhoz a polgárosult fejlett értelmiségnek:)))

drorvbán vicc.. nagy vicc... lehet rajta röfögni...

index.hu/belfold/2012/08/23/jarasok/
@Marós: "Azért zárják be a sulikat,mert nincs gyerek,
évente csökkenünk vagy 40.000 fővel, minek tartsanak fel üres iskolákat?!"

A kórházakat is azért szüntetik meg mert nincs elég beteg...
pl, ezért adta el a fidesz vezetésű BAZ megyei Önkormányzat a csanyiki tüdőkórházat is...
@Marós:

Gyerekem és párja abszolút kezdőként most annyit tesznek félre, mint itthon a teljes keresetük volt. Megvan az ötéves munkavállalási engedélyük, szereztek bérlakást.

Húzós, értelmes, tanulékony gyerekek: ha elindulnaka svájci "karrierlétrán" - mi hozza vissza őket 5-10 év múlva?

Nem egyszerűbb, ha engem is kivisznek - mondjuk unoka-szitternek?
@a szív fészkei:

Pinológus Laciról azt írta az Economist mikor hazajött Brüsszelből, hogy ő volt az az EU biztos, aki nem hagyott nyomot maga után.

Orbánról ez egészen biztosan nem mondható el. De nehéz eldönteni melyikkel jártunk jobban.
@Fabius:

Eza "áru" a valóságban legtöbbször kaját jelent.

A svájciak is patrióták - veszik az öt-hat-nyolcezer forintos svájci tőkehúsokat.

És utálkozva néznek azokra a bevándorlókra, csóribb benszülöttekre, akik Németországba járnak bevásárolni... :)
@Marós:

Az élelmiszer árak rakéta sebességgel emelkednek
az infláció nem 4-5 százalék hanem legalább 15-20 százalék ha az árakat nézem miért nem fékezi meg szent és veretes nemzeti kormányunk,az árakat hát minden csak szándék és elhatározás kérdése nem? Demagóg módón ezt hallgattuk wazze nyolc éven keresztül,minden olcsóbb lenne de hát ellopják a pénzt.Kiszámoltam csak kenyérre és vizre (viz dij) havi majd húszezer forintot költünk ez elég nonszensz szerintem a mai bérek mellett,)

Most olvastam: A Magyarországon kórházi kezelésben részesülő betegek egyharmada alultáplált egy idén nyáron elkészült felmérés szerint – közölte a Magyar Mesterséges Táplálási Társaság (MMTT). A közlemény szerint a csaknem 50 egészségügyi intézmény részvételével végzett kutatás keretében 1755 beteg adatait értékelték. A felmérésből kiderült: a Magyarországon kórházi kezelésben részesülő felnőtt betegek 64 százalékának az úgynevezett tápláltsági állapota eltér a kívánatostól, vagyis ők az alapbetegség mellett malnutrícióban is szenvednek.
Az életkort tekintve az alultápláltság a 71-80 éves betegeket érinti a leginkább, körükben az alultáplált betegek aránya 59 százalék. Emellett magas, 57 százalékos az arány a 30 éven aluli betegek körében is.
Az elesetteknek és betegeknek ez jutott a ner-ből.A legnagyobb sikert mindig a legkissebb ellenállás irányában lehet aratni)

Nem baj de stadionokat azt épitgetünk a férgese meg had hulljon,)
Remélem Orbán megéli majd rendszerének az összeomlását mint Kádár...Sok örömünk nem lesz benne a felperzselt föld után....
@high up!: Kultúrember,a tények egyáltalán ne zavarjanak!
@fletwwod_mac: Aha, hát szomorú nagyon, hogy ennyire nem kellesz itthon.

Igazad van, egy ponton túl már nincs min spórolni, bár őszintén - eléggé drága dolgokról kezdtem évek alatt végül nagyon olcsóra szokni - azt kell mondjam, tényleg csak a csomagolást meg az őt reklámozó topmodellt fizeti meg az ember a luxusszarokon. (ahogy egy divattal foglalkozó könyv simán leírta. Pl. egy kölni gyártási költsége uszkve 5 dollár, te a csomagolásért, de főleg a brandnévért, azért a feelingért, hogy ezt megengedheted magadnak, fizetsz mondjuk a Chanelnek 98 dollárt. Vazze!)

Szóval lehet azért fogni a pénzt, de csak egy pontig. A ruházkodás még egyszerű kérdés, mert a turik jók. És jóformán csak azok terjednek. Barátnőm írja, hoggy nagyon jó second hand bolt nyílt abban a balatoni városkában, ahol évtizedek óta nyaralnak. És csak ő jár oda, meg pár megtérített, máshonnan odament némber, hisz helyiek szégyenlik. Inkább a kínai bót extra überszarjait veszik nem is annyira kevésért; odamenni és onnan ruházkodni nem gáza magyar virtus szerint. De - gyakran vadiúj! - szép, egyedi világmárkákat venni 1300-ért, na az igen. (most ezt is felezik az akciókban)

Strandra kivinni a hűtőtáskában az otthoni kaját, az ciki, ám egy félliteres ásványvízért 400 forintot kifizetni (és főleg elkérni), az nem. Míg én a legelegánsabb riviériai szabadstrandokon azt láttam - anno, a boldog békeidőnkben - , hogy mindenki hozta a pakkját hazulról; ha volt olyanja volt néha, vett a homokban szédelgő árustól kis karamellizált mogyit ropogtatni és slussz. Volt pár laza kis étterem, aki beült oda, beült, de azok sem a csillagos eget számláztak kis egy szaros sült halért.

Sok sikert, a lakhatás kint a kurvadrága, igen. Kajaárak lassan pariban vannak.
@Fabius: Én pusztán a külsődleges hasonlatosságot teszem szóvá.

Pinológus Lacibá nem a szívem csúcsája, de legalább ha nem hagyott nyomokat, ergo romokat se. Azt mégis könnyebb feldolgozni - a semmit - mint ezt a nemzetközi dúlifuli működést, amit a lilanyakis tett, tesz, tenni fog.
@Fabius: Pedig mennyivel jobban néznének ki a hivatalos KSH statisztikák is ilyen képi kiegészítésekkel. :)
@dr. Bubó:

De a téliszalámit átveszik a zöldpaprikát átveszik stb stb.
És nem veszik át a íinai gagyi termékeket, szerszámok, gépek, cípőket, ruházatok...
csak azt, amit német eszközökkel és QS felügyelettel bérmunkában ott készítettnek. Ezeket a termékeket a Kínában, csak Németországon keresztül hozhatják forgalomba.
@dr. Bubó:
Keszin viszont van fatornyos templom, Himnusz szobor és az egy főre jutó NER-hez igazodási kvóta kimutathatóan magasabb.

(Hogy maga a keszi polgármester sem tartja jó ötletnek Budaőrs önállóságának megszüntetését, az külön pikánssá teszi a dolgot).
@dr. Bubó: Fasza. Direkt kicsesznek a leggazdagabbakkal? Az álmoskönyv szerint se jó, mert van hatalmi potenciáljuk. És Törökbálint se a lerobbant gettóvidék tudtommal.
Budakeszi ennyire legatyásodott? A szent sváb falu? Mitől?
érthetetlen miért szítod az amúgy is meglévő feszültséget?ne takarózz azzal hogy ez egy sajátságos folkról.tudod zsidó kontroproduktív amit levágtok itt az elmúlt 70 év alatt.nem köll a jó?oké akkó megint jön amibe szocializálódtatok

elkanászosodott szaros disznók nektek nem jó a jó
@panelburzsuj: Jó, jöjjön ide egy pár utálkozó akklimatizálódni ;-DDD.
@a szív fészkei:

Hanyatló nyugat:))

Tegyünk egy kis kirándulást a (nyilván idegenszívű és gonosz) tények világában: a hanyatló és vesztébe tántorgó Európában, működik ez a dolog? Franciaországban az állástalanoknak a munkanélküli segély megszűnése után is jár 466 eurós (123 ezer forintos) havi juttatás. A minimálbér összege 2011-ben nettó 1073 euró (280 ezer forint) volt. A Sarkozy-kormány az 1,18 millió munkanélküli közül 650 ezret minősített tavaly munkaképesnek, és kötelezte őket őket nettó 7 eurós (1862 forintos) órabérért közmunkára. Ez azt jelenti, hogy egy közmunkás megkereshet havi 297 ezer forintot, amiből francia árak mellett is szépen megélhet, főleg ha hozzávesszük a számtalan egyéb szociális juttatást.

Olaszországban nem terjedt el a közmunka, illetve egy északnyugat-olaszországi városban, Bettimo Torinesében vezették be nagy felháborodás mellett, hogy csak az kap segélyt, aki dolgozik is. A segély összege egyébként átlagosan 300 euró, vagyis dolgozóink zöme valószínűleg boldogan lenne munkanélküli ebben a leminősített, kitaszított és válság sújtotta övezetben. Persze Olaszország inkább délre van, mint nyugatra.

Angliában viszonylag magas a munkanélküliség; vannak, akik gondolkoznak a közmunka bevezetésén, de egyelőre csupán szabálysértési büntetésként szokás alkalmazni, nem szociális intézkedésként. A segély átlagos összege természetesen eléri a minimálbért, ami magyar pénzre átszámítva kb. 340 ezer forint – ez az Egyesült Királyságban nem sok, de meg lehet belőle élni.

Németországban divat a közmunka, de nagyon vigyáznak arra, hogy testhezálló tevékenység legyen. Ha csak heti húsz órát vállal valaki, az ebből befolyó havi nettó jövedelme1027 euró. Ezen felül a lakást az állam fizeti. A közmunkás kizárólag abban a járásban foglalkoztatható, amelyikben a lakóhelye van, senki sem kényszeríthető arra, hogy 30 kilométernél többet utazzon.
Forrás/hvg./
"állandóan felhúzott szemöldökkel csodálkozó"
Ezen már elég keveset lehet nála műteni, látsd a képet, hosszú hosszú évek értetlen csodálkozása már rég beleégett az arcvonásaiba.
Nem érti.
@a szív fészkei: a Balaton partján sem veszik figyelembe a sajátosságokat.
@a szív fészkei: Nemcsak én nem kellek.
Olyan szinten engedtek szélnek szakembereket, hogy a környék nem tudja felvenni. Más megyében ismerős híján bekerülni szinte reménytelen.
@Penivaldes: Lehet, sőt valószínű ezek után, hogy ez direkt kicseszés: szivatástudat, csak ebben erősek.
nol.hu/lap/allaspont/20120823-a_felkesz_halalcsillag

[..]"A külügy tapasztalt és sokat megélt diplomatái hallgatnak, féltik a megélhetést, rettegnek a főnöki haragtól. Az a külügy, amely a késő kádári korban a rendszer avantgárdja volt, mert nyitni a világ felé, mára lényegében megsemmisült. Lehet, hogy próbálták jelezni a központnak, hogy finomítani kellene a retorikán, óvakodni az EU-ellenes kirohanásoktól, de ez inkább haragot váltott ki. Az önálló gondolat bűn: a Kossuth téri kottától nem lehet eltérni."
[..]"Európát lehet simfelni, ám akkor találjunk más vadászterületeket! Korszerű Ázsia felé nyitni – mint ahogy a nagyköveti értekezlet idei díszvendége, az ASEAN thaiföldi főtitkárának meghívása ezt hivatott jelezni –, de kéne hozzá stratégia. Ám úgy fest, a thai úr azért jött, mert más nem fogadta el a meghívást. Még egy jó kis kínai vagy orosz autokrata sem akadt.

A problémák megoldása helyett Brüsszel Hold- és Mars-stratégiákat gyárt – vádaskodik a mi kelet-európai Darth Vaderünk, ahogy eligazítást tart vazallusainak a félkész Halálcsillagon. Csak azt nem tudni még, hogy a bázis épül vagy leépülőfélben van."
@vörös meteor:

Az, hogy ilyen a helyzet, nem újdonság... A ballibsi uralom alatt ugyanez meg volt már. Ez egy örökség!!

Mi a bajod a stadionnal? Osztogassuk szét a pénzt a csövesek között.
A stadionépítés nem munka? A jegybevétel, nem árbevétel? Más országokban jó üzlet, csak nálunk nem az?
Engedd be a lakásodba a csöveseket, ha annyira zavarnak hogy az utcán fetrengenek , idétlenkednek, bagóznak, hugyoznak..., és vegyél nekik piát , lehetőleg az olcsót és a kannást...

Én miből legyen pénz az egészségügyre?
Az adó nem fizetési morálunkból?
A rendőrök, katonatisztek, vámosok 40 éves korban engedélyezett nyugdíjkorából. vagy az egyébként már nyugdíjas bírók 70 éves korig tartásából..vagy a diák nélküli iskolák fenntartásából, vagy az ország nyugati kölcsönfelvételéből?

Ha olyan tájékozott vagy , biztosan nem kerülte el figyelmedet, hogy csak Heves-megyében 17.000 rokkantnyugdíjas van. Hát ki a tököm fogja őket eltartani? És ki csinált belőlük, vagy egy részéből rokkantnyugdíjas? Talán OV?
Ez egy városnyi embertömeg!!

Jobban teszed, ha kérsz blokkot a zöldségesednél, a fogorvosodnál, a nőgyógyászodnál a borbélyodnál..
Akkor majd lesz több pénz a kórházi ellátásra is. ( ha nem lopja haza a kaját a kiszolgáló személyzet egy része...)
@a szív fészkei: de legalább legyőzzük az ellenséget...mint a Mézga Aladár utazásaiban a háborús bolygón..
Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának. Azt hiszem, igaza lesz matolcsynak, ők a jövő gazdasági tankönyveinek anyagát készítik most. A bevezető után mindjárt ő fog következni, a "Bármit, csak ezt ne!!!!!" című fejezetben. Ott fogják taglalni a nyilvánvalót, a bimbózó értelmű közgazdászoknak, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt ez az unorthodox pasas, na ez aztán szanaszét baszott mindent, amihez csak hozzányúlt. De ténylegesen, gyerekek, úgy képzeljétek el, ahogy mondom, nem volt EGYETLEN olyan dolog sem, amihez sikerrel nyúlt volna. Ennek a faszinak szúnyogtenyésztőnek kellene lenni, mert akkor vegyszer nélkül számolhatnánk fel a vérszívó rovarok garázdálkodását.

Viccet félretéve. Van itten nekünk ez a munkahelyvédelmi faszom tudja micsodánk. Ez csinál a költségvetésen egy kb. 600 milliárd HUF nagyságú fedezetlen részt. Szerintetek, de úgy mégis, honnan a retkes picsából fogják ezt a lóvét előrántani. Most akkor mondd nekem, hogy nem a bankbetétek befagyasztásából. Dehogyisnem. Honnan máshonnan.

Figyelj ide, nem mondom el ennél részletesebben. VEDD KI A PÉNZED A BANKBÓL, MERT ITT KURVA NAGY BAZDMEG LESZ RÖVIDESEN. NEM VICC, EZ MOST NEM AZ.

orbán egy mocskos, hazug, cigány lótolvaj, a fajtája egyik legrosszabbja. Rohadék, hazudós rabló, nem érti a magántulajdon fogalmát, mert a cigányok ilyenek. Elveszi azt, amire épp szüksége van. Az MNB pénzét már nem fogja tudni lenyúlni, mert magára eresztette az IMF-t, de a miénket még igen. Ellopta a manyup pénzt is, el fogja venni a bankszámlán lévőt is, mert most már nem is tehetne mást. Nincs honnan elvenni. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a pénzintézetek 50%-a legyen magyar? Megmondom, kiseprik innen a külföldi bankokat és létrehoznak magyar szövetkezeteket. Ami állami tulajdon lesz, tehát ha oda beteszed a lóvét, akkor azt már nem látod viszont. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a magyar lakosság fogja finanszírozni a hazai vállkozásokat (mert küföldi tőke és hitel itt ugyebár nem nagyon lesz). Megmondom, a te megtakarításaidból fog ez menni, ha akarod, ha nem. Gondokozz el ezen, ameddig még lehet, és menekítsd meg a pénzed, ha van még egyáltalán.

A 2013-as költségvetésen egy kibaszott nagy - alsó hangon 600 milliárd HUF - luk tátong. A manyup pénz védhetelen volt, most is az. Akik ezt belátták, azok visszaléptek az államiba, ha nem is nagy örömmel. Bármikor lehet olyan intézkedést hozni, hogy a maradék is hagyja a picsába azt a pénzt. A bankban lévő pénzed nem ilyen. Elviheted. Nem olyan, mint a manyup pénz, hogy nem férhetsz hozzá. Vidd el. Az a biztos ami nálad van. NE ADJ A HAZUG CIGÁNYNAK LEHETŐSÉGET A RABLÁSRA. MENTSED, AMI MÉG MENTHETŐ. EL FOGJÁK LOPNI AZ ÖSSZES PÉNZT, MERT NINCS MÁR MÁS LEHETŐSÉGÜK. NEM LESZ IMF MEGÁLLAPODÁS. NE LEGYÉL HÜLYE!!!!!
@Marós: Stadionba bemegy a tömeg jegyért ezt a kínlódást nézni, ami magyar focinak van csúfolva? Ahol a huligánbandák uralkodnak és tépnek székeket ki? Abból lesz gazdasági csoda? Más országokban létezi futball nevű sport tömegszórakoztatásként. De még olaszok is visszafogják éppen most a stadionépítési lázukat.

Pintér úrnak is szólsz, hogy ne vegye már fel a 47 évesen nyugdíjba mentként kiutalt 100 ezernyi nyugdíját? Mert kicsit zsenáns.
@7papsajt:

A Bolondok Házát a Hárshegyen nem a ballibsi vonal adta el? Vagy nincsenek bolondok már?
(jelenlévők kivételek)
vagy az Úttörővárost a Szabhegyen nem a ballibsi vonal adta el?
@a szív fészkei:

Maradjunk abban, hogy Itáliában vannak nemzetközi stenderű stadionok szinte minden városban, nálunk meg egyetlen egy sincs..
És akkor sem épült stadion nálunk, amikor a focink még jó volt..vagyis európa színtű, , mondjuk a 60-as években.
@vörös meteor: "Remélem Orbán megéli majd rendszerének az összeomlását mint Kádár...Sok örömünk nem lesz benne a felperzselt föld után...."
Én meg azt remélem, hogy erre minél hamarabb sor kerül és kíván om, hogy ugyanazon a szellemi színvonalon élje át, mint Kádár, hogy a büdös életbe ne tudjon visszajönni pusztítani.
@panelburzsuj:

az , hogy így alakult a magyar ipar, az a privatizációnak köszönhető. MIndenki csak az ingatlanra hajtott, alig volt termeléscentrikus. Ez lett az eredmény.
A csehek, szlovákok másképpen oldották ezt meg. A cseheknél az ipar gőzerővel folyik..
Ebben nagy izagságot mondott ki OV.
Munka nélkül, annyi egy országnak..
@panelburzsuj:

A svájci bérszínvonal mellett könnyebb patriótának lenni.

De az olaszok is patrióták. Annyi, hogy a lombardiai földműves a sziklateraszon - szó szerint - lévő apró legelőjén tart tehenet, a házilag feldolgozott és saját automatából mért tejét pedig a legnagyobb multi - Iperal - uht tejáraihoz lövi be. Vagyis a patriotizmusa nem abban merül ki, hogy vedd meg, mert olasz, hanem hozzáteszi: ezt vedd, mert ugyanannyi és jobb minőségű.
T dávidka, szépfiúúúúúúú! Remélem "romantikusan" eltaláltam a megszólítást.:) Gyökér, én 20 éve BKV-s vagyok, de ennyire egy PÉNZMOSODÁT még nem tapasztaltam - FIDES.
Mint BKK. BÜNCSELEKMÉNY - AMIT CSNÁL:)))))))))))))
A DOLGOZÓK BÜNTETÉSE ALAPJÁN, AMI ALKOTMÁNY ELLENES, ( nem hiába, mert a pusztító FiDES nem nyerte meg). A Dávidka szépfiú (jajj de homokos az idő :) Sok munkaper elénéz!! :)))))
Esélyed sincs azt a 2 milliárdot visszapörgetni Homika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Esélyed sincs azt a 2 milliárdot visszapörgetni Homika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Marós:

Nem tudom az feltűnt-e, hogy az olasz foci üzlet, és nem az olasz állam építi a stadionokat.

Moratti és az Inter eddig megosztozott Milánóban a San Siro-n, és a saját stadion építése sem önálló gondolat: a kínai állam lát akkor potenciált az olasz fociban, hogy részesedést vásárolt az Interben, és Morattival közösen játszanak az új stadion felépítésének tervével:

hvg.hu/gazdasag/20120803_Kinai_foci_Interbevasarlas

Amíg Magyarországon azt nevezzük focinak amit, addig bőven elég egy darab FIFA szabványos stadion a Puskás helyén/mellett. Abban is le lehet játszani az egy-két BL és EL fordulót évente, amiben a magyar valóság elvérzik.
@Marós:

Hátrafelé beszélsz.

Én előre kérdezem: mire jöjjenek vissza?

(A srácnak volt munkája: a legnagyobb magyar informatikai intézetnél keresett kényelmesen 300 ezer körül. (Most - félév "kintlét" után - 1-1,2 mió Ft/hó üti zsebét.) A lánynak (ELTE TKK után) nem akadt "itthon" szakmai munka, a két felsőfokú nyelvvizsgájára alapozott alkalmizásból éldegélt. Most - még mindig csak alapvetően a nyelvtudásával, meg az emberi megbízhatóságával - havi 700-800 ezret keres, és közben pályázza a szakmai állásokat.)

Szóval - milyen helyet teremt nekik a NER?
Még mindig ott tartunk, hogy teli torokból azt kiabáljuk, hogy "Nem süllyedünk! Nem süllyedünk!". Csak ez nem elég! Mert sajna itt a recesszió. És ennek elkerülésére 3 TFt államosítása sem volt elég! Éljen Rákosi elvtárs legjobb magyar tanítványa, népünk Bölcs Vezért és annak balf...a, illetve jobb- és balkeze!
@Marós:
"Munka nélkül, annyi egy országnak.."

Nagy igazságot sikerült akaratlanul is kimondanod. Dicső vezéred, Orbán Dzsugasviki, (zsugás viki) még egyetlen órát nem töltött a munka világában. Ez kifejezetten látszik is, a mi szerencsétlenségünkre.
@Marós:
Ha tudatmodósitó cukorkát nem szedsz,emlékezned kellene hogy a fidesz ellenzéki pártként,
tökéletesen az ellenkezőjét mondta mint kormányon.Az iskola bezárásokra, hogy nemzet gyilkosság vagy a kórházak összevonására.A Gyurcsány kormány próbált valami halvány reformot megvalósitani a képviseletekkel való tárgyalás után (rendőrség honvédség korengedményes nyugdij ügyében)hát valamilyen fideszes droid egyből kiállt sajtótájékoztatót tartani,hogy micsoda jogtalanság,meg megvédjük a rendőrők jogait stb.De hát a félázsia népség tudod csak az erőből ért:)
Más rövid ideig néztem az ünnepi körmenetet,ha ezeknek a fiuknak húsz évvel ezelőtt,azt mondták volna hogy majd a szent jobb mögött fogtok menetelni egyházi énekeket énekelve hát biztosan körberöhögtek volna.Az hogy egy Orbánból a Damaszkuszi úton ami az 1994-es súlyos választási vereséggel kezdődőtt, Saulusból Paulus lett még érthető de ez is visszatetsző ha egy hatalom megragadási eszközként forgatok öltök fel egy ideológiát,de hogy egy egész PÁRT!! megtérjen értékrendet,politikai ideológiát nézetet váltson hát ehhez gyomor,hataloméhség, ja és sok sok pénz kell.
@Fabius:

Könnyebb - de semmivel sem "ésszerűbb".

Annyival ugyanis nem jobb a svájci csirkemell pusztán a svájciságtól (ha egyáltalán jobb...), mint amennyivel drágább.

A plebs meg mindenhol "teszkóba" jár - a kérdés pont az, hogy egy népességben mekkora az efféle "plebszráta". (Nem is annyira jövedelmileg, mint "öntudatilag". És nem hazafiságról beszéle, inkább arról, hogy mi ciki, mi "nem menő". Zimmerferi országában nem ciki "polgári ebédlőben" parizert falni.)
Tipikusan előremenekülés folyik. Nem hajlandóak szembenézni azzal, amit csináltak, helyette újabb és újabb világmegváltó - sokszor 1-2 hétig élő - terveik vannak (kínai, arab kölcsön, török, azeri kötvénykibocsájtás, magyarrá tett bankrendszer, munkahelyvédelmi-program, MNB pénzlenyúlás, államosítások stb.) Mindez csak azért, hogy a 18-19-re lapot húzva esetleg túléljenek valahogy. Emellett meg nyomnak egy tündérmesés-szabadságharcos hőzöngést nehogy a birkamenet résztvevői kijöjjenek az éber kómából.
A szocik (amúgy utálom őket is)legalább belátták, hogy elkúrták, odatettek valakit, aki visszarántotta az országot a szakadék széléről, most meg ugyanabban a helyzetben azt gondoljuk, hogy ha jó hangosan dudálunk és szidjuk a normálisan közlekedőket nem eshetünk bele a szakadékba.
Ugyanolyan vagy mint a jobbik - erősen szélsőséges és populista. Ez mindent elmond rólad. Csak a te torz fejedben van sok irányváltás, a kormány kisebb-nagyobb kanyarokkal ugyanarra megy. De ezt te nem értheted, mert az Internacionálé és a vörös szegfű minden agysejteted lefoglalja.
@xaverta:
De azt hiszem fél évig szociológusként dolgozott:))
@a szív fészkei: mondjuk alapból mosolyogtató az olasz focit a magyarhoz hasonlítani :)
(McDobbent 0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.)

Mondom, hogy zsinórban kelnek a legyecskék ..
@panelburzsuj: Ezek eléggé látványdolgok azért. Mi a Lehelen igenis a francia és a dán sajtot vesszük meg, ha az annyival jobb és sokszor olcsóbb, mint a Tihany. Oké, gyakran mindenórásak - de hát sajtnál ez annyira nem játszik, sőt sokak szerint akkor kezdnek igazán jók lenni - másrészt hamar elfogynak, mert finomak.

A fentebb emlegetett ardenneki paté - pástétom - is majd ötven százalék májat tartalmaz a magyar iparihulladék 6 %-kal szemben és mivel az is közeli lejáratú volt - még mindig szavatos amúgy - olcsóbb is. Ki az a hülye, aki a szarabbért többet ad? Egyszerű munkásasszonynak kinéző nők mondják a buszon, haláltermészetesen, hogy szalámiért csakis Bécsbe mennek, mert ott jobb, olcsóbb. Erről ki tehet?

Ha egyforma a minőség, sőt a svájci jobb. akkor oké, egye a hazait felbuzdulásból is. De saját maga ellenére nem lesz senki mártír támogatni a pocsékat.
@titan: Eléggé abszurd, ezért sem válaszoltam semmit.
@McDobbent: Már csak te maradták cucizni??? Anyám, nagyon gyengül a gárdátok.
@Gábriel angyal: A vegetáriánusok hülyék! Hogy lehet nemet mondani egy jó szaftos finom medium rare bélszínsteakre? :D
@Fabius:

Figyel Kiscserkész!

A szám remélem igaz, és emelkedik talán tovább.
Sajnos ebben az a svédcsavar, hogy nem igazi export ez,hanem bruttó bérmunka.
tehát pl. az Audi TT bruttó árát tartalmazza, meg a kb 2 millió Vw motorét, stb stb.
Sajnos ezek igazi német termékek, német felügyelettel, német szellemi munkával, magyar bérmunkával.
De , miután az iparunkkal az történt ami történt, ennek is örülhetünk, habár a magyar értékhozzáadás minimális. De legalább van..
@Fabius:

Szegény gazdasági bikkfa fabiusom. A GDP, amiről itt siránkoztok nem CDS felárból meg IMF vállveregetésből áll, hanem az ágazatok eredményeiből.

Lehet rajta most bőgnötök ezerrel, hogy a gazdasági ágazatok kivétel nélkül Libajnai alatt indultak csökkenő irányba. Annyira, hogy már Libajnai idejében néhány ágazat negatív növekedést mutatott 2009-ben. Teccik tudni megszorítás, 25%-os AFA, ez mind a recesszióba vivö út.

Erre mondjátok, hogy Libajnai aztán megfordítitotta a folyamatokat.
És tényleg! Csak éppen a szívás irányába. Ti meg lejtitek a Zorba táncát. Röhejek vagytok.

Azt meg megsúgom a Libás visszatérését tátott szájjal áhítozva vágyóknak, hogy maradjatok csak továbbra is ennyire hülyék, hogy a leszerepelt, utált alakokra hiszitek, hogy majd választást nyer nektek. Hülyék, ha Nyírő indulna még neki is több szavazója lenne mint Libajnainak. Még a Libajnai + Bokrosnál is.
Kedves Posztoló! Vannak bizonyos normák, melyeket még egy gyíknak is be kell(ene) tartania... Szíveskedjél elhúzni kedves Édesanyád ölére, amíg bűntetlenül teheted.
@Marós: "Ezt a mondatot nem csak Orbán Viktor mondja, hanem minden normális vezető. Még Merkel is mondja, hogy a németek vegyenek német árut. És láss csodát, nem is igen vesznek mást , csak németet..."

Ebbe a képbe hogyan illeszkedik például a CBA akció irányvonala, amely az amúgy is csak 139 Ft-os Tatra (cseh) tej árát csökkenti 119-re, a magyar MIZO pedig marad 200 környékén?
@panelburzsuj:

Sajnos ez a különbség meg volt, 100 éve, a két világháború között, 40 éve, 20 éve, 10 éve, és 1 év is..
csak nem OV. nyakába akarod varrni ?

Mennyi idő kell egy ütőképes vizilabdacsapat kialakításhoz, szerinted,
Hát egy ütőképes országhoz, szerinted?
@high up!: Te csakugyan nevetséges kezdesz lenni a libajnaizásoddal...
Na tessék. :)

Ausztrál birkapásztori állást ajánlott a Szolidaritás ifjúsági tagozata Orbán Viktornak.

mandiner.hu/cikk/20120823_akik_birkapasztornak_kuldtek_orbant

Csak nehogy odaengedjék a feltűnően nagy intelligenciájú Border Collie pásztorkutyák közelébe. :)

youtu.be/B0sO1wdBhMY
@high up!: Akkor a leghülyébb a te kedvenced, mert hájpolta ezt a szerinted nagyon kártékonyat?: michaelknight.blog.hu/2010/07/21/megdobbento_orban_kijelentes
@Joebacsi70: És a zöldségnagykeresek hozzák be Ausztriából a - valóban mézédes - dinyét 30-ért. Amiért itthon nem annyit fizetünk...
@high up!: Féligazságokat írsz, de nem baj, lévén Libajnainak nevezed, magad tetted nyilvánvalóvá, hogy a tények nem érdekelnek.
@Marós:

Rizsa.

Agyonbundázott bajnokságból nem nő ki világverő válogatott.

OV "politikájának" gerince meg épp a bundázás: elvtelen, a "fair play" minden vonását üldöző kivételezés a neki kedvesekkel.

Van ennek hagyománya Magyarországon? Hogyne.

És pont ez "hagyomány" a magyarázat a sokévtizedes - (ilyen módszerekkel: behozhatlan, sőt önmagát újratermelő) - "elmaradásra".
@IRCking:
Vannak bizonyos normák, melyeket még egy hozzászólónak is be kell(ene) tartania...
-nem anyázunk
-nem rondítunk más blogjába
-próbálunk a témához értelmesen, kulturáltan hozzászólni
-igyekszünk helyesen írni

Mi a véleményed a bankadóról, a tranzakciós illetékről, illetve arról, hogy OV gyakorlatilag minden beszédében mást mondott ezekről?
@a szív fészkei:

Leglább négy szintről beszélünk:

0. A szuterénben a Budai-Simonka-típusú dinnyehadova: nettó demagógia, saját házibarmaiknak.

F. Földszinten a "szabványos tőzsdeminőség": liszt, féldisznó, konzervubi, "Tesco gazdaságos". (Ha mérgező, káros: lője ki a hatóság. Ha "belefér" - akkor így járunk: a tót szar tej olcsóbb a magyar szar tejnél.)

1. Első emeleten a "márkázott" termékek: mindegy, hogy céges, földrajzi, termőhelyi, lényeg, hogy "kiforrott, és érzékelhetően "több", mint lentebb.

2. (és ettől felfelé a csillagos égig): a prasztízscuccok. Svájci hivatalnoknak a sima bóti csirkemell: presztízscucc, a svájcisága része, és nem a bukszájáé.
@Joebacsi70:

Pontosan úgy, ahogy a Megle német alpesi vajat (250grammos) megveszed Münchenben 1,0 Euróért, nálunk meg ugyanezt a vajat (keleti elosztó központ Pozsonyban van) 500HUF-ért látod a boltokban.
A Megle alpesinek hirdetett bajor tejet nálunk 400 HUF felett adják, ezt pl. Münchenben 0,80 Euróért adják.

A Carrefour üzletlánban a Café Tradicionelt 100%-os kávétartalommal megkapod 2,50 ért, nálunk a Bon Jour kávét ugyancsak 2,50 Euróért kapod meg, csak 30% kávétartalommal.

Már nehogy O.V. legyen a hibás, hogy a 150gr-os Boursin sajtot , mely Fr..országban 2.50 Euró, nálunk meg 1950 HUF ért vesztegetik.

Hidd el , ennek semmi köze nincs Orbán Viktorhoz, vagy a kormánynak .
Ez szabadpiac, és a mi hülyeségünket kihasználják a kereskedők…

Amiről írsz, az a kit ki hogyan tud becsapni játék..
Ez a piacgazdaság…
Amíg van lószar , addig veréb is van, mondja a közmondás.
@a szív fészkei: mire megérne, már el is feledem, hogy volt. nem is teszem hűtőbe, de még így sem tud annyira felgyorsulni az érés, hogy ne éretlenül fogyjon el :((
@panelburzsuj:

A bundázás is mi hülyeségünk, mert vannak idióták, akiket nem a meccs érdekli, a játék, hanem a kapzsi nyerészkedés...
@a szív fészkei: pontosan, a mínőség fontosabb kéne , hogy legyen mindenki számára..
@McDobbent:

A "2013-tól kivezetjük a bankadót" és a "következő 20 évben itt marad" között 180 fokos az a kisebb kanyar. Nem csoda, ha szédülsz a gyorsnaszádon, összehánytad magad, és mek vagy döbbenve a nicked szerint is.
@Joebacsi70:

A magyar tej azért drága, mert kihasználják a kereskedők a termelők hülyeségét.
Mig a kereskedők összefognak, a termelők nem fognak össze...
A tejfeldolgozás az élő példa, alig van néhány multin kívűl tejfeldolgozó.
Egyetlen kis kávézóasztalnál, percek alatt megegyeznek a termelők terhére...
Meg az is jó lenne, ha a szemét árut nem engednénk be..vagyis van még mit dolgoznunk az ügyön.
@Joebacsi70:

A magyar tej azért drága, mert kihasználják a kereskedők a termelők hülyeségét.
Mig a kereskedők összefognak, a termelők nem fognak össze...
A tejfeldolgozás az élő példa, alig van néhány multin kívűl tejfeldolgozó.
Egyetlen kis kávézóasztalnál, percek alatt megegyeznek a termelők terhére...
@IRCking:

Kedves faszkalap! Ki fog megbüntetni? Te?
@panelburzsuj:
Legyen minden svájci csinovnyiknak jó és egészséges svájci étellel kibélelt élete! Én úgy emlékszem - oké, nem svájci de a fejlett nyugat terméke volt - a tavalyi uborkamizéria azért tört ki, mert valami nagyon egészségtudatos biobolt árulta a szerintük épp ezért nagyon klafa cuccot. Szóval, hogy mi a méregráta, még az sem mindig az ár függvénye.

A presztízzsel nagyon gyakran visszaélnek, mivel a kurvadrágát már nem annyira vizslatja az ember; hülyén is venné ki magát, hisz abban a magas árban - úgy hisszük - megvesszük a biztonságunkat is. Aztán jön a pofára esés, tavaly - vagy azelőtt? - járványos halál...

Én nem svájci beamterfizut kapok, tehát a minőséget és az ár-értékarányt figyelem és próbálom összehangolni. Ami magyar és finom, ennyiért megvehető és megéri, abból azt, ami nem magyar, viszont jó és megvehető, abból azt.

Svájc mit tenne, ha a csokijai helyett mindenki vadul zabálná csakis a sajátját? Pedig vannak fincsik mindenhol!
@Marós: A Meglet fillérekért adja a Lehel. Nagyon finom.
@Penivaldes:

ezt csak egyetlen úton, a német példán keresztül lehet megtenni,
Fel kellene állítani a némát minta alapján a MPA-t Anyagvizsgáló Hivatal..

De ahogy én ismerem magunkat, egy tollért lefizetnék őket a kínaiak..
[..]"Kiverte a biztosítékot Budai Gyula levele a Gyulai Húskombinátban. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a cégen a kormány jogszerűen csak akkor tud segíteni, ha az csődbe megy. A válságos pénzügyi helyzetben vergődő, amúgy a kabinet által tavasszal kiemelt státusú stratégiai vállalattá minősített húsipari cég dolgozói a tulajdonos HAGE-Nagisz Nádudvari Mezőgazdasági Vállalkozói Csoport székháza elé vonultak. A demonstrációt szervező Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) közleménye szerint a cégtulajdonos cserbenhagyja a körülbelül 400 munkavállalót a finanszírozó bankok és az illetékes tárca közreműködésével. Kapuvári József, a HDSZ elnöke arról számolt be a Figyelőnek, hogy a megígért kormányzati segítség késik, a tulajdonosok pedig nem tudják a veszteséget friss tőkével pótolni vagy a társaság adósságát leírni. A pénzhiány miatt így leállt a kolbásztöltés a kombinátban"
@Marós:

Ebben egyetértünk: nagyjából ebből a körből verbuválódott össze mára az antalli örökségtől az orbáni békemenetig tartó "lezsákista" hulladékhegy. ("Emberanyagát" tekintve persze ez is mélyen a kádári forintsovinizmusban gyökerezve - mint minden mai parlamenti pártunk...)

Az Orbán-Vona meccs nem szól másról, mint hogy ezt a kapitális (de: antikapitalista) nemzeti szemétdombot ki uralja.
@a szív fészkei:

Persze, vannak helyek, ahol nem tárolni akarják az árut hanem eladni.

ha valmi túlzottan drága, mindég megkérdezem gúnyból: Nem akarják eladni?
és mi a válasz, azért adjuk ilyen árért, mert nem ugy sem tud a vevő 10-km-es körben máshova menni...

Szóval ezt OV. orrára húzni...Szamárság lenne...
@Fabius: Mi! Mindannyian ( A gyengébbek kedvéért)
@a szív fészkei: ha egy egyébként nem túl olcsó terméket elkezdenek olcsón adni, akkor azt nem fogják megvenni..mert a vevőnek gyanús, hogy miért, meg biztos romlott..
@Penivaldes:

szabad kereskedelemben nincs olyan, hogy az állam nem engedi...Ez egyébként EU- törvény...mindenki aláírta..

A szabad kereskedelemben csak az van, hogy nem kötelező a drágát megvenni..
@Penivaldes: "mert a vevőnek gyanús, hogy miért, meg biztos romlott.. "\

az teny, hogy tele az orszag luzer, thaigetos-pozitiv hulyekkel..:-DD
@Marós: na igen...aztán elmondanák, hogy mi örüljünk, hogy szart kapunk.. a magyarnak az is jó nemdebár..
@panelburzsuj:
Vona pofázhat, mert semmi felelőssége nincs...

Orbán nem pofázhat,mert neki van kormányzási felelőssége...
@high up!:

Libajnaizzál csak töki :-))

Ez ugyan nem helyettesíti a magyarázatot amit elfelejtettél adni a táblázatra, ami véletlenül sem azt mutatja amit állítsz, de a tények fölötti siránkozásod rendkívül szórakoztató :-))

Ennél mulatságosabb csak Orbán volt, mikor levilágbajnokozta Bajnait és a teljesítményt Merkel és Európa vezető gazdasági hatalmai előtt. Szegénykének nem volt más választása, ha nem akarta, hogy a gazdasági mutatók alapján hülyének nézze mindenki. Te még nem jutottál el eddig a felismerésig, így annak nézünk aminek látszol.
@a szív fészkei:

Svájc nem csokiból és nem csirkemellből szándékozik megélni. Az csak amolyan jópofi ráadás a bankra, vegyszerre, gyógyszerre, pénzes felsőoktatásra: mindazokra a kifinomult, bonyolult tevékenységekre, amit a faragatlan zsoldosok pár száz év alatt csak-csak kitanultak.

(A Nestlé svájci - vagy svájci eredetű multi?)

Ugyanezt megnézheted finnben vagy norvégban is.
@Penivaldes:

Ebben nem vagyok biztos, de abban van valami, hogy nálunk nincs közbülső árkategóriás termék. vagyis választék...
Így aztán el lehet adni a drága, de szart is...
@Penivaldes: nem csak szart kapsz, Penike..
a te dolgod eldonteni, mit veszel es a te felelosseged, hogy mit teszel utana vele.

az allamnak semmi koze hozza. mar ha nem tartod magad imbecillisnek, aki felugyeletre szorul:-)

de akkor is a kijelolt gondviselod dont helyetted. de akkor sem az allam...

tudod az, hogy "allambacsi vedjen meg!" erosen a szellemi sorvadas jele. az azt jelenti, hogy onmagadban emberkent megbuktal es az allamnak kell teged eletben tartani, mert magadtol nem vagy kepes racionalis dontest hozni es azert a felelosseget vallani.

szoval szerintem ne legyen a vagyaid kozot ez a vedelem:-)

legyen csak meg a kihivas, a dontesi helyzet es az ezzel jaro tanulas es fejlodes lehetosege:-)
@Marós: nem erről beszéltem, hanem arról, hogy valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag ugyanaz a sampon, mosogatószer valahogy nem ugyanolyan itt meg Ausztriában..nálunk valamiért többet kell használni belőle, hogy valami eremény legyen..
@a szív fészkei:

Előre a nagykoalíció felé! :-D
@Marós:

Most.

Elmútnyócévben azért nem nagyon zsenírozta magát pofázásilag.
@Marós:

Bundázásról jut eszembe.
Ne mi nyerjük a legtöbbet,)
@a szív fészkei:

hol adják a Lehelen a Meglét, érdekelne, és mennyi ott?
@Fabius: Bocsi Fabius, csak egy kis visszautalás a huszadiki posztodra. Szóval lehet, hogy ezért nem volt tömve a Margit-sziget?? :)

Ipsos: nyárvégi pihenőn a választók

www.hirado.hu/Hirek/2012/08/23/13/Ipsos_nyarvegi_pihenon_a_valasztok_.aspx
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
ki mondta, hogy megakarom venni a szart..tudod at ki akarja..
itt nem az állambácsi védjen megről van szó..
@Fabius: Mondom én, hogy sokkal inkább ők fognak összebútorozni, csak sosem hisztek nekem. :)
@IRCking:

Ki az a ti? Te, a majré meg a tótottó?
@Penivaldes:

egyetértek..A kávéról írt hamisítás itt feszik az asztalomon...100% kontra 30 százalék.
Tudom , vigyáznak a egészégemre...

Én azt figyeltem meg pl. A mosószer 2 fizet 3 kap akcióban a szerek konzisztenciája folyékonyabb, mint a szolós, de drágább flakkon esetében.
Nyilván fel van vizezve a 3db akciós.. De ez látható az öblitő esetében is...
@Gábriel angyal:

Szóval lehet, hogy tényleg ezért nem volt tömve:

"A nyári hónapokban folyamatosan nőtt a pártoktól távolságot tartók aránya."

Ez valami sajátos mazochizmus nálad, hogy az igazolásra szánt linkek arról szónak, amit én mondok? :-D
@Fabius: nem is tudom, a pszichológia biztos ismer olyat amikor egyvalai azt hiszi, hogy ő több akár 30 személy is egyszerre..
@Penivaldes: Mondom, a Lehelen azt adják olcsóbban, ami közel a lejárathoz, de teljesen élvezhető. Jó ideje veszünk ott és így, soha bajunk nem volt.
Viszont vettem már tiramisuba szánva teljes áron két héttel továbbra is - tehát akkor pláne jó - dátumozott mascarponét magyar cégtől - Szarvas - és még jó, hogy megkóstoltam, mielőtt bele zuttyintottam volna: epekeserű volt! Vághattam tokkal-vonóval kifelé a szemétbe, nem kevés pénzt is kidobva vele.

Én pl. akkor kétségbeesve kérdeztem fórumon, hogy ez most hogy, nagyon sokan visszaírták, hogy szarvasit soha ne vegyek, mert az alapból igen gyakran ilyen pocsék, még a frissen is!
@Marós: na ez miért van? és mint tudjuk nemcsak a 2.-fizet 3.-t kap akciókban, hanem úgy szimplán is
@7papsajt: Miután Füzéri Károly-kastélyt lelakták szétlopták Csanyiki KISZ kurvaképő helyére költöztek! Annak bezárása okáról nem tudok, leginkább a pénzhiány lehet! Ez a Majális parkra keresztelt Mátyás Király asztala volt! Itt ettek diósgyőr várából kijöve vadászatokon. A völgyben király-kút forrás, feljebb a Kecskelyuk, és Büdöspest barlang! IV.Béla éjszakai búvóhelye, Muhi csata éjszakáján!
@xaverta:

ne vacakolj, ne legyél már ennyire demagóg..
Menjen le Viktor a bányába, Merkel asszonnyal együtt.
vagy mit szeretnél..?
@Fabius: Kedves Tóth Tahó!
Nyugtázom, hogy vetted az adást! A többi már nem a Te dolgod! Talán Tóth Ottóé, vagy esetleg másé.
@Penivaldes: akkor nem ertelek, vagy felre...

igenis, szarnak is kell lenni. meg jonak is kell lenni. meg mindenfelenek kell lenni.

valasztasi lehetosegnek kell lennie. jonak is es rossznak is.

es ebbe nem szolhat bele egy demokratikus jogallam:-)
@Gábriel angyal: Bocs Gábriel, de ez halvány magyarázkodás. A pártok által rendezett ünnepségekre azok akik hívek, akkor is elmennek ha monszun van, vagy ha 12.-es a szélerősség.
Én nem vagyok nagy Bajnai rajongó. Azért, ahhoz nem kell nagy zseninek lenni, hogy meghúzza a nadrágszíjat, ha baj van. Persze elismerem, hogy elkezdtünk kimászni a gödörből (ahova részben a pártja ásott le minket), de ehhez inkább csak bátorság és józan ész kellett a részéről.
De azt elismerem, hogy az utódához (és az elődéhez) képest kiemelkedőt nyújtott. Már azzal kiragyog, hogy nagyjából normális, nem megalomán, próbált ésszerűen gazdálkodni és reális külpolitikát folytatni. Szomorú, hogy ezzel valaki a "nagy reménység" lehet. Nagyjából mindent elmond arról, hogy hol tartunk.
@vörös meteor:

Értelek , értelek, de nézz a tükörbe!
Te nem változtál 20 év alatt semmit?

Latin közmondás: az idő változik és vele együtt mi is..
Gondolj bele, hol van már a teheráni vagy a jaltai konferencián kiadott dogmák?
Korábban mindent ezekkel magyaráztak..
Miért pont Viktornak kellett volna öskövületnek lenni..
Feri azon bukott meg, hogy nem mert lépni, amit Viktor meglépett.
Egy vezetőtől elvárható, hogy lépjen.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
de nincsen választási lehetőséged! épp ez a baj, a fő baj. mert ha lenne, akkor minden okés lenne. de nincs, vagyis van, de mégsincs, mert akkora az árkülönbség, ami rendben is van, de a fizetések meg nem ahhoz vannak igazítva. vagyis az rgész egy rossz
@IRCking: Te mindig ilyen talányos vagy?
És van, hogy meg is értenek?
@IRCking: fenyegetozol, kicsirrigo, fenyegetozol?:-)

mit gondols,z nem tudunk a viselt dolgaitokrol, majomember? kattints csak a linkre a nevbem mellett, besugokam es sugd meg a fasszopo megbizoidnak;-)

mindent tudunk.
mindent megjegyzunk.
semmit sem felejtunk.

es ez nem fog elevulni, mint 2002ben..:-D
@a szív fészkei: még szerencse, hogy megkóstoltad. az rosszabb lett volna, ha akkor derül ki, hogy rossz amikor már csinálod a desszertet.
150 ft körüli az a kis rúd (kb. 12-15 dkg ?) -a Lehel Váci úti oldalának kb. középen a földszinten, az Erste ATM vonalában.
Régen röhögtem ilyen jóízűt, mint a pofaszabásmintát ábrázoló fotón. Lehet, hogy ha a betűkből nem is, de a nagy, színes képekből érteni fognak?
@Penivaldes: mar hogy ne lenne valasztasi lehetoseg? valaszthatsz jot dragan, vagy szart olcson. ez nem valasztasi lehetoseg?:-)

a fizetesek egeszen pontosan a munkapiaci ertekhez vannak igazitva. jelenleg, a jelenlegi kornyezetben ennyit er a borunk. ha majd becsuletesebben fizetunk adot, kevesbe kell eladositani az orszagot, hogy egyenesbe legyen a koltsegvetes amit ellopunk, nem szavazunk meg egy iulyen gumicsizmas skizofren bunozot miniszterelnoknek, aki a magyar alvilag fejet ulteti a rendorsegi fomufti szekebe, ha a befektetok orommel jonnek ide es adnak jol fizeto szakmunkat akkro tobb lesz a fizetes is. most ez jar.

keves?

ket lehetoseg van. a gyorsabbik az, hogy elmesz egy olyan orszagba, aminek a polgarai jelentosebben oksoabbak es becsuletesebbek ennek az orszagnak a polgarainal. a masik az, hogy megvarod, amig megokosodnak.

de kulonben nagyon kivancsi lennek, hogy kozgazdasagilag ugyan mire alapoznad a fizetesek nemet szintre emeleset..:-)
@Penivaldes: Jézus, ne is mondd! Már benne volt a kávé - nem olcsó fajta -, rum, stb. És minden zárva volt már, mer, tudtam, újért elrohanni. Tehát friss camembert-ből csináltam... Őszintén, nem volt annyira szörnyű, mint inkább érdekes, bár a vendégeim mosolya azért nem volt teljesen őszinte... De hát sajnáltam volna mindent, egy tepsinyi kaját kidobni. Nem is az íze volt a baj, csak nem bírtam annyira elkrémesíteni. ;-DD
@a szív fészkei:

köszi majd megyek,
Az a jó vajár, magyar vonatkozásban, ha 250gram 400 alatt van
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Na a következőt hallottam abszolút bennfenttől: németek visszafordították a szállítmányt, hogy nem szép az alma. Nem-eee széép-ee??
Oké-zsoké: itthon az összeset lemosatták rabszolgákkal ultrás vízzel!!, majd feldörgölték a színét, kicsit visszabaszták hűtőházba á point-re keményedni és irány újra Németország...
@IRCking:

Nyugtázzad töki. Egyszer az életben hátha megérem, hogy nem csak verbálkirálykodás történik, és egy ilyen faszkalap arcát élőben és letéphetem.

Bár bevallom, nyugdíjas impotens köcsögöket nem szívesen verek, - mit szólnak az unokáid - de ha nagyapa ennyire nem bír magával akkor kivételt teszek.

Te nem öntudatos nyugger vagy, hanem egy idióta barom.
@Fabius:

Te tökibaba, ennyire hülye nem lehetsz még libsiként sem. Nem érted, hogy a GDP-t mintegy tucatnyi ágazat össztermelése alapján határozzák meg? Libajnai elvtárs belerottyantott egy nagy szart az ágazatok növekedésébe a 2009-es válság elkezelésével: ahol még növekedés vlot, ott már csökkenő ütemben, iletve mintegy 3-4 ágazatban már 2009-ben beállította a negatív növekedést.
Csupán a szokásos külkereskedelmi többlet miatt lett 2009-2011-ig a teljes növekedési mutató pozitív, meg a pénzügyi szektor miatt, de egyéb részleteiben már erjedt a gazdaság.
Ez világos, vagy írassalak be egy OKJ-ra?

Ja és 2008-ban volt a világon mindenhol az exportpiacok bedőlése. Ez aztán önmagától korrigálódott 2009-re, úgyhogy Libás elvtársnak ehhez már csak azért sincs semmi köze, mert aki 2009 áprilisában veszi át a hatalmat, az a gazdaságban semmit nem tud beindíta felfelé. Max. csak lefelé. Ezt meg láttuk. Még akkor is, ha te ehhez kissé lötty vagy megérteni.
"mindent tudunk.
mindent megjegyzunk.
semmit sem felejtunk.
es ez nem fog elevulni, mint 2002ben..:-D"

Ez oly szép, hogy rögvest beírom az emlékkönyvembe...
Sajnos életkori sajátosságaim miatt, már nem tudlak kivárni Benneteket. :::)
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Lefogadom, hogy te havonta elutazol leborolni Libajnai örökre szóló alkotása, az EU pénzből finanszírozott óriás projekt, a 40 cm-es kilátó előtt.

Bár ez a kilátó így még nagyobb is, mint Libás elvtárs szellemi nagysága. IMF parancsot minden analfabéta tud. Ennél többet nem is láttunk tőle.
@a szív fészkei: de nem a nemet allam...

hanem egy maganceg, ami nem volt elegedett a minoseggel amit rendelt. mert neki mas kellett.
Hú ez de vérszegény lett.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Pont most akartam belinkelni...

Na libsobolsi, félázsiai csürhe! Most mondjátok, hogy semmi nem szépül, nem épül itt!!
Rohadék kis ellenforradalmárok vagytok!

vastagbor.blog.hu/2012/08/23/kisvasuttal_bovul_a_felcsuti_alomorszag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_23&utm_campaign=index

"Kisvasúttal bővül a felcsúti álomország"

Kuss, pofa befog, tapsol, lelkesen tolja a vonatot!
@high up!: Nemtom, miről beszélsz, de amíg libajnaizol, tehát olyan dolgot használsz hivatkozási alapnak, ami jogerősen bizonyított, hogy nettó hazugság, addig nem is érdekel.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: persze cinikusan nézne van választási lehetőséged, hogy ne lenne. hisz amit leírsz az igaz, hisz vagy a szart kapod olcsón (ez még jobb eset, mint ha drágán adnák a szart) vagy a jót drágán, csak hogy nem tudsz választani, mert nincs elég pénzed..
nézd az én szememben az adócsalád, adóelkerülés, mutyi az szinte azonnali letölteldő..csak azért nem az, mert hiszek a jogállamban, és nem lehet senkit csak úgy ukkmukkfukk elítélni.
csak hát a többség mintha szeretné az adóelkerülést, mert ha valakiről kiderül, hogy lényegében lopott az államtól, akkor az milyen ügyes, hogy átvágta őket. Egy normális mentalitású országban, pl skandinávoknál ilyen nincs, sőt ott ha valamely párt adócsökkentéssel kampányol az kiesik a népszerűségből, hisz szerintük az állam a legjobb gazdája a pénznek. ezt nálunk nem lehet elmondani..mert melyikünk mondaná azt, hogy a Magyar Állam az jó gazdája a befizetett adóknak..és vissza is jutottunk az elejére..
Úgyhogy úgy van ahogy mondod, a fejekben kéne hatalmas változás, az emberek, meg az állambácsi, a vezetés buksijában is..
Sajnálom, hogy e magasröptű blog szinvonalát sikerült ennyire alulmúlni. Azt hiszem át kéne költöznünk az "anyázó-1234567890.hu helyre. ELNÉZÉST MINDENKITŐL! :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Azért fizetik a narancsbolsi elvtársat, hogy szövegértési és jogértelmezési hiányosságokat produkáljon.
A jogerős bírósági végzést és a MN bocsánatkérését sem tudja megmagyarázni, tehát... trollocska... :))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Majd építenek oda egy vizierőművet! Miből áll?
Úristen, adom nekik a hülye tippeket, miközben ezek képesek megvalósítani... :)
@Penivaldes: Penike..
a valasztasi lehetoseg nem azt jelenti, hogy csak jo valasztas letezik. az nem valasztasi lehetoseg:-)

en nem tudom, hogy ki meselte el neked azt, hogy csak jo valasztas van es barkinek is kotelessege eled csakis a jo valasztasi lehetoseget tolni, de nagy hazug az illeto, ne allj szoba veled, mert az egesz eletedet el fogja kurni:-)

az elet tele buktatokkal, bajokkal es a siker az, amikor ezek ellenere emberi modon tudsz elni es ervenyesulni. nem az a kunszt, ha szelvedett lejtos palyan le tudsz szaladni, kisasszony, hanem ha ellenszelben emelkedon. az teljesitmeny. az ertekes.

az a normalis, hogy a legtobb palacsinta szarral van toltve es neked a feladatod megtalani a nem szarosat kostolas elott:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ohh, tudom én azt. Mindjárt felbassza magát, figyeld meg, oszt röhöghetünk rajta jót! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Majd építenek oda egy vizierőművet! Miből áll?"

vizbol es erobol...?

es az ero mar megvan! megmondta a bulbulszavu csutitorpe:-)
Imádom ezeket a hülye ballibsiket, főleg azt, hogy folyton ötcsillagos lúzekre várnak, hogy majd azok fognak visszatérni és a fellegekbe emelmi a baloldal rég elkorrumpálódott nimbuszát.
Éveken át áhitatosan várt megváltók:
1998-2008: Bokros Lajos
2010-től: Vitéz 40 cm-es Libás Elvtárs.

Nem is tünik fel nektek ballibsi lúzerek, hogy az a bizonytalan 50% szavazó, amelyik nem akarja Orbánt, pont veletek nem akar egyesülni a leváltási projektben?

Szóval akor lesz itt kormányváltás, ha ti teljesen eltüntök a térképről.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Van ott egy jó gombocska a kreténje ellen. Az oldal is gyorsabban töltődik be a parasztja nélkül! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
még a végén kiderül, hogy az a kisvasút az olyan mint a játékvonat...)))
áááááááááaaaa na ilyenkor azért kinyílik a bicska az ember zsebében... a normál, nagy vonalakat nem akarják esetleg felújítani??? mert azt kéne inkább és nem vasútvonal a Ov ház meg a futbaéllpálya között..
a mamájukat ezeknek, meg a zöldfülű nagynénjüket!
@Marós:
Nem Nem Nem!

Ezen az alapon Hegedűs hadnagy is egy pozitiv reálisan a nagyhatalmi realitásokat figyelembe vevő jó derék embőr volt annó Eger várában nem? Vagy a lóvéra ment? Nem is tudom miért nincs szobra Egerben?
Pedig időben lépett,)Nincs abban semmi hogy az ember változik.Szerinted ott ő nem árult el valamit? A hazát? A keresztény identitását? A bajtársait?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ó én megtalálom, csak sajnos azt csupán csak vágyhatom, mert nem az én pénztárcámra szabták..
na persze megoldás van, kevésszer enni, de akkor jót. más hirtelen nem jut eszembe:)
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Aztán mi jogerősen bizonyított a Hajdúbét ügyben kedves félázsia származék?

Hogy Libajnai nem X évben lett Wallis vezér, hanem Y-ban? Meg hogy nem is X volt a pozíciója, hanem Y?

Aztán emiatt már nem is ér, hogy a Wallis az utolsó perckig szippantotta ki a tőkét a Hajdúbétből, miközben a termelőket végig biztatta, hogy szállítsák csak le az áruikat neki?

Tudod mi itt a perdöntő bizonyíték? Libás elvtárs vallomása, miszerint: NEM ÉRTETTÜNK HOZZÁ.
@Penivaldes: Az is kéne, hgoy az álam valóban jól sáfárkodjék a beszedett - és a mi teherbíró képességünkhöz képest - iszony nagy adókkal. De nem lehet megbízni benne, láthatóan elszarja, magánzsebbe folyatja. Ha a skandikáknál is ez lenne, akkor ott se fizetne be mindenki, mert azt mondaná, hogy maga jobban fel bírja használni.

Ahogy mondta ezt anno Björn Borg, Ingmar Bergmann Monacoba költözésével.
@high up!: elobb fogunk benneteket eltuntetni..
tanulunk istvantol es egyszeruen behivjuk az a natot ellenetek;-)))

gondold el..
gordon jobbkeze a bazilikaban ..;-)))

azt mondjak a tortenelem ismetli onmagat;-)
@high up!: Végülis nem fontos, hogy köze nem volt a céghez akkor, amikor a libás gazdák _ÁLLÍTÓLAG_ öngyilkosok lettek.

Az sem fontos, hogy egy bizonyos Matolcsy György határozta meg a hatósági felvásárlási árat, ami a liba-tartókat csődhelyzetbe hozta.

Élj csak álomvilágban.
mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
A tapasztalatok tükrében úgy gondolom, hogy 2 év alatt még nem fog annyire elhülyülni az ország, hogy Benneteket visszahívjon. De örüljön a lelked: nem hiszem, hogy 2 évet élek még. De hát ez tömény magánügy: addig is maradok tisztelettel, és szívből utállak Benneteket!
@vörös meteor:

Miért , valaki elárult valakit?
Nincs tudomásom róla..
@high up!: Bokrosnak és Bajnainak köszönheti a valóban semmihez sem értő Orvbánod, hogy volt miből dőzsölnie egy darabig. Azok annyira nem értettek semmihez, hogy csak felhalmoztak alá egy kis elkölthető suskát.
@high up!:

Persze kismókus, hogyne.

A GDP nem "tucatnyi ágazat" hanem a nemzeti össztermék. Itt a Világban táblázata kisfiam, rátolod az egeret és még számodra is kiderül:

http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=gdp+n%C3%B6veked%C3%A9s#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:HUN&ifdim=country&tstart=-137556000000&tend=1314050400000&hl=hu&dl=hu&ind=false

2009-ben -6,8% - nál vette át Bajnai a kormányrudat,
2010-re már + 1,26%-nál jártunk, amit az Orbán kormány sem volt képes elkúrni teljesen, és 2011-nek még + 1,69% növekedéssel mentünk neki.

2011 második negyedévére - első önálló Matolcsy költségvetés - dobtunk egy nullás bővülést, onnantól meg megyünk lefelé egészen a mai - 1% alatti recesszióig.

De bizonygasd csak tovább, hogy mennyire ostoba vagy. A gazdasági adatokat hittel pótolni még te sem vagy képes. A pénzpiac beárazása - CDS felár - valamivel hitelesebb forrás nálad. Az meg így néz ki:

bankometer.hu/wp-content/uploads/2012/07/Screen-Shot-2012-07-11-at-13.52.01.png
@Penivaldes: ha annyira kell a jo, akkor osszesporolod.

ha nem sporolod ossze az azt jelenti,hogy maskepp dontottel:-)

tudod, az erteket az is meghatarozza, hogy mennyire nehez valamit megszerezni:-)
@Penivaldes: Zöldfülű nagynéni halott, de a a rokona él és virul Vitézy Dávidka néven.
@IRCking: a másikat utálni nem vall nagy lélekerőre. mert hát tudod annál könnyebb sosincs mint anyázni a másikat, meg wudubabát csinálni....mint normálisan hozzáállni a másik oldalhoz. na de itt a kölcsönös gyülőlet dívik..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: igen, egy óra, cipő esetében tudsz rendesen spórolni, de a csirkénél, meg a marhánál ez kicsit nehezebb, elvégre nem halhatsz éhen a spórolásban:))
Annak aki behódol, nincs jó lelkiismerete. Ez biztos. A rossz lelkiismeret elsősorban privát ügy. Az ember kénytelen önmagát lelkiismerete előtt igazolni. Alkalmazkodása mellett érveket kell felhoznia és önmagát lelkiismerete ellen meg kell védenie. Ha az alkalmazkodás tovább folyik, a lelkiismerettel szemben felvett dialektikus magatartás elmélyül, és az embernek rendszeres védelemre van szüksége. Eleinte elég volt, ha az ember megélhetési kifogásokat támasztott. Később már családjára kellett hivatkoznia. Végül elkezd úgynevezett világnézetet építeni. Sok esetben vallásos lesz. A dolgok rendje, hogy az ember nemcsak hazudik, hanem azon felül be is kell bizonyítania, hogy igaza van.

Részlet. Hamvas Béla Patmosz c. esszékötetből
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Van, ami jó, kéne is, de mégsem éri meg annyit áldozni rá. Tényleg minden mérlegelés és döntés kérdése.

Ill. sokszor - ahogy fentebb írtam -a nagyon magas színvonalú, hááde jónak hirdetett cucc csak parasztvakítás, mert annyira azért mégsem egyedi és különleges, ahogy az ára sugallja. Az átverészet nemcsak az ultrás almában van jelen.
@a szív fészkei: ja az a kis pocokarcú srác...na az is felkerült a létra tetejére..:
Egyre több embernek lesz egyre kevesebb vesztenivalója.
Egyszer eljöhet a pillanat amikor valaki nem az öngyilkosságot választja kiútnak.
Pusztuljon orbán.
@Penivaldes: Gondolom, Sipi ara gondolt, hogy addig veszel csirkefarhátat, amíg össze nem jön a kobe marha vagy a bresse-i csirke ára www.diningguide.hu/lexikon/etterem-informacio-1067 - egyáltalán ilyesmit kapni itthon valahol?
@Penivaldes: azt elnezve, hogy a magyar lakossagnak kb ketharmada tulsulyos, ezt nem ertekelnem realis veszelykent;-)
@a szív fészkei: erről az átbaszós dologról nekem mindig a Káptalantótiban lévő piac ugrik be, minden vasárnap van, tömegnyomor, parkolót alig találsz..na tehát a kenyér. félkilós, tehát nem az a nagy malomkerék. az 800 ft, és nem valami nagy szám, meg egyébként is sok..na de a városi ugye hülye, és naívan kiadja a rá a pénzt, pedig nem ér annyit.
Egy ember(?)- turbómagyar orbán miatt miért kell százezreknek, millióknak szenvedni?
Miért nem teszik végre ezt a csuti tolvajt zártosztályra?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: persze, hogy azok vagyunk, túlsúlyosak..de sokan arra sem képesek, hogy ne kocsival menjenek át a szomszdé utcába, aztán tömik az olcsó rágcsákat
:))
na igen, mégis csak jobb ha nem eszel:))
@a szív fészkei: és akkor kirúgsz a hámból, hisz csak egyszer élünk, vagy nem?:)
Láttátok 20-án a híradókat?
Ez a bunkó viselkedni sem tud, vagy rágógumizott, vagy sík hülye.A parlamentben egy díjátadó bizottságban úgy viselkedni mint az, nem normális dolog.

atv.hu/videotar/20120820_hirado_2012_08_20
És erre az állatra kéne büszkének lennünk.Mocskos tolvaj orbán
@IRCking:

Te fél lábbal a sírból is ilyen wendettázó fidesztálib nyugger vagy? Szép teljesítmény. Orbán az agymosással nem végzett félmunkát.
@Marós:
Aki önmagát feladja, sohasem szabadul meg attól, aki mindezt látja:))
na gyerekek, hát a Cseke Katinka is 12 kg.-ot fogyott..(hogy én ezt miért nem látom...)
@Penivaldes: Én is pont most olvastam el a cikket. Egész szépen lejön belőle, hogy miért igazán a szoclib "kormányzás" kurta el a dolgainkat. :( Erre most már "csak" rátesznek kuszaszemék.
@Penivaldes: dehogy is. Sipi pld. engem kimondottan kedvel. ;)
@Gábriel angyal: visszafelé nem illik nagyon mutogatni..az már nem a szoclibék sara, hogy a mostaniak is sötétek mint a fekete éjszaka.
a nép vádlóasztala előtt ez nem fog működni, hogy de hát miattuk volt minden rossz..akkor majd visszafogunk kérdezni, hogy ha nem megy akkor miért vállaltátok?!
@Fabius:

Te tényleg gazdasági adatokkal bombázol egy trollt?

Miért nem hordasz a Dunába pohárral vizet? Az legalább ilyen felesleges.

Nem tudom figyeltétek-e, de Bajnai az utóbbi időben a radikálisoknál is felértékelődött. Legalábbis divat lett Orbánt azzal szívatni minden közleményben, hogy Bajnai szintjét hozni is képtelenek. Sajgó herére tapos a gárda bakancs, vagy már nekik is kínos a mindenki által ismert adatokat másképp magyarázni.
@Gábriel angyal: ez a ti kettőtök harca..én ebbe nem szeretnék részt venni.:)
@buggyant:
Nézd, én elismerem, ha valakinek 35 cm hosszú és 10 cm kerületű bránere van, mondhatnám "elismerésre méltó", de közhatalomba nem így-úgy elismerésre méltó embereket kell juttatni (lenne szabad), hanem erkölcsöseket (gátlásosakat).
A nők értékrendje nem, de elismerési listájuk ettől eltérhet :)
Arsene Lupin, vagy Szürke Bélyeg mégse legyen elfogadható...
@Penivaldes: Én azt hallottam a fiamtól - akinek volt egy nagyon jó állásban lévő kollégája, de imád kenyeret, sütiket sütni, tehát váltott - hogy ez a jóember nemsoká megnyitja a Duna-parti Marriott mögötti pékségét egy spanyol céggel karöltve. Ott a zseniális 1 kg-s kenyere lesz 500 Ft - ahogy hallotta a gyerekem. Ha megnyílik és tényleg ennyi lesz, akkor azt veszem, pedig lehet, hogy nem is magyar lisztből süti. (ha az nem jó minőségű, akkor nem abból, mert nagyon kényes a minőségre.)

De ez a kitelepül a faluszélre valami zsibvásár, és ott mindent felhabzsolunk, amit méregdrágán - és lehet, hogy a nem messzi tecsóból véve - adnak, mert annyira autentikusnak látszik: na ez tényleg baromság.
Azért a ki hülye, szenvedjen - valamiből meg kell tanulnia, hogy a pénzéért nézze már meg, mit kap. Ahogy a politikusra leadott szavazatánál is.

Ja, malomkerékről jut eszembe: az is a Lehelen van - biztos nem 800-ért, hanem olcsóbban - de az valóban hatalmas és foszlós, finom.
@Penivaldes: én nem harcolok de szerintem ő sem. ;)
@vitéz Thapóccay néma bárány:
"Te fél lábbal a sírból is ilyen wendettázó fidesztálib nyugger vagy"
Ezzel a mondattal legalább 1 negyedévet nyertem.
Arra a fél évre, amit még adok magamnak EZT KIÍROM A NÉVJEGYEMRE - Annyira tetszik! KÖSZ!
@Penivaldes: Nem gondolom, hogy a cikk mutogatna. Sokkal inkább a száraz tények és a pontos számok alapján megmutatja, hogyan és miért húztak el a polákok tőlünk.
@a szív fészkei: tudod mi a legnagyobb gond, hogy ez nem csak a falvakban jelenik meg. ez a hogyan csapjuk meg a Budapesti nyaralót. Hanem a hiperszuper fejlett fürdővársoban Hévízen is. Sőt ott aztán igencsak megy a csalás, aki tisztességes volt azt már rég kimarták a hiéna gondolkodásuak.
A Tóti piac egyébként jó, és vannak finom sajtok is, csak néhányan szabad rablásként fogják fel..
@Gábriel angyal: ki mondta, hogy a cikk mutogat?! Értelmezni tanulj már meg!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a te dolgod eldonteni, mit veszel es a te felelosseged, hogy mit teszel utana vele."

Sipi, ne demagógulj.
Penike szerezzen be egy komplett élelmiszer-vegyészeti labort, tanulja ki a szakmát, minden élelmiszerből kérjen előbb mintát, vizsgálja be, és utána vásároljon?
Ezt még Orbán sem engedheti meg magának!
@Penivaldes:
az is kérdés, hogy nem a kínai piacról származó változat kerül-é a kezedbe..
@IRCking: A jó Isten szeretete sosem hagy el. Ennél nagyobb és soha el nem múló kincs meg nem is létezik. ;)
@épészmérnök: hat ha mindenaron kifogasokat keresunk megoldas helyett, akkor jah.. igy is lehet:-)

de ugye tudjuk, hogy n+1 modja vana a minoseg megallapitasanak, nemcsak ez;-)
@IRCking:

Egészségedre. Koszorú helyett szívesen.
@nyünyüge: nagyszüleimnek már akartak eladni kíynai hagymát háztáji magyarként, csak a kofa pechére nem sikerült neki az átvágás, mert nagyapámnak van egy kis szakmai ismerete arról, hogy máshogy néz ki a kínai hagyma mint amit otthon termelnek..de sokan ezt nem tudják, és ők boldogan megveszik a kínait magyarként..
@Penivaldes: Őszintén ennyit nem adnék értük, ha lenne is rá; elolvasom, elhiszem, hogy biztos nagyon fincsi lehet a húsuk így márványozott zsírosan és csodás körülmények közt tartva, de hát ott végzi az a falat is, ahol a többi egy nap múlva. :-DD

Én, ha már vagyonba kerül valami, akkor annak legyen látszatja tovább is. Ám nem fenyegetett még a kobe marhabélszín lehetősége, azt szögezzük le.
@Gábriel angyal: ne idegesíts fel! én már rég nem a cikkről, hanem a sokak által oly népszerű mutogatós játékról beszélek, amit azt hiszem te is szeretsz űzni ahogy látom.
@Penivaldes: Én csak el vagyok képedve, hallván a balatoni árakat. Rég voltam ott - öt éve - ha már tó, akkor a Velencei közelebb van, de ott is a boltokban veszünk kaját, ha viszünk otthonról.
@Penivaldes: kell enni..
csak nem a mennyisegre kell figyelni. es hidd el, az egeszseges eves sem kerul jelentosen tobbe, mint a sok szar...:-)

en amitoa az eszemet tudom kuzdok a hizasra valo hajlamommal, ha nem akarok 130+ kilo lenni akkor kemenyen oda kell figyelnem mit es mennyit eszek, plusz 2-4 edzes hetente, sok-sok zsakolassal, csukolo es bokasulyokkal, plusz a sulyzozas es mivel szerencsetlensegemre anyam porckorongjait orokoltem, igy rendszeresen jarok csontkovacshoz es bar neha ugy faj, hogy majd besirok, a nyujtassal is sok idot kell toltenem.

de ez az en dontesem. a dragabb, nehezebb, de egeszsegesebb, hosszu tavon kifizetodobb ut.

szoval jaja, lehet 1000 meg 1 kifogast keresni, hogy az ember miert valasztja a nyilvanvaloan rossz, de konnyebb utat. csak nem erdemes:-)
@a szív fészkei: nézd ezzel a felfogással akár madártollat is ehetsz, mert hát minden ugyanott végzi..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
persze, hogy nem drágább egészségesebn étkezni, mint nem, na de ezt sokan nem tudják.
én az érettségi óta nem ehetek teljesen szabadon, előtte nem volt súlyproblémám sosem.
elismerésen neked, hogy teszel magadért, még ha néha nehéz is:))
@a szív fészkei: Despite many American beef products being labeled Kobe, authentic Japanese Kobe beef is not available for sale anywhere outside Japan, with the exception of Macau[2] and Hong Kong.[3][4]

szoval nem.
nincs kobe marha sehol a vilagon, csak japanban, makaoban es hong kongban
@házelnök: A híradóban látott, merót, villamost széttépő ultrákat miért nem pereli be a BKV és terheli rájuk a felújításra kinyögött pénzt? Ők miért ilyen szent tehenek? Kellenek még Orvbánnak?
@Penivaldes: megtanultam elvezni a fajdalmat:-DDD

de jobb az edzes miatti fajdalom, mint mondjuk a szetcsuszkalt porckorongok okozta gerincserv, esetleg az elhizas miatti izuleti problemak, a cukorbetegseg okozta kinlodas, a legzesi- es keringesi nehezsegek, stb...
@Penivaldes:
a kínai boltok és minden piac tele van kétes eredetű, "márkás" tisztítószerrel, édességgel, itallal.
Egy részük nyilván "csak" adócsalás miatt olcsóbb, másik részük meg a bizonytalan eredet miatt.
@a szív fészkei: olcsobb a horvat v gorog tengerpart...:-)
evek ota nem jarok a balatonhoz, mert jobb arak, jobb kiszolgalas, kedvesebb emberek vannak mashol:-)
@Penivaldes: A kínai fokhagyma botrány! És sok helyen csak azt kapni.
@Penivaldes: :-DDD Oké, de mondjuk, amit a fentebbi linkben olvashatsz - [..]"
A világ legdrágább steakje Chris Albrecht nevéhez fűződik, ő a New York-i Craftsteak étterem főszakácsa, aki egyszer - privát rendelésre - a Wagyuból készült, különlegesen nagy rib-eye steakért (a rib-eye olyan steak, amit sokszor a csonttal együtt tálalnak, a bélszín alsó feléből készül) 2 800 dollárt, vagyis 520 ezer forintot kért." - az erős túlzás számomra. Azért, hogy öt percig elélvezzek az ízeken, aztán másnap már csak köztisztasági feladat legyen a dolog.
@a szív fészkei: az még hagyján, hogy azt kapod, de magyar árunak adják el!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Én is mennék a horvátokhoz! Gondolhatod, nekem ezt nem kell bizonygatni: ott mosolyognak, ott felismerték, hogy ha nem kopasztanak meg azonnal, még visszatérő is lehetsz.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "az egeszseges eves sem kerul jelentosen tobbe, mint a sok szar"

Honnan tudod, hogy egészséges? Onnan, ami rá van írva? És honnan tudod, hogy az igaz? Van házi laborod?

Sipi... :-(
@Gábriel angyal: mondod te, aki hülye labdákat lengetsz, ahelyett, hogy vmi olyan munkát végeznél, ami ugyanúgy formában tart, épp csak mintegy mellékesen :)
@high up!: Látom, te is profi, megvilágosodott közgazdász vagy.Bajnai azért vívta ki az elismerést a világban, mert azt csinálta amit,adott időben kellett és lehetett.Amit eltervezett azt végre is hajtotta.Nem képzeli magát superman-ek, ellentétben a többi díszfasszal, azzal a sok "mélymagyar" köcsöggel.Mutass még egy ilyet ebben a tetves országban.Nem nagy terveket kell álmodni, amiből a másodéves közgazdász hallgató is látja, hogy kamu, rizsa a sok gyökérnek.
@a szív fészkei: ez olyan, mint a Napfogyatkozás volt, az is csak néhány perc volt, de tudtad, hogy kevés esélyed van újra ilyet látni. na ez a étel dolgo ugyanez.
@a szív fészkei: mosolyogni nekem nem is kell, csak ne arra vadásszanak, hogy megkopasszanak.
@a szív fészkei: ugy, hogy hazudnak:-)

a wagyu ausztriaban terem:-)
igen, ugyanannak a japan tehennek az utantenyesztett valtozata. de nem kobe. azt meg gondolom marketing okokbol nem irjak ki, hogy "kobe marha jellegu steak".

ez ugyanolyan dolog, mint a palinka, vagy a tokaji, vagy a portoi. csak az palinka, ami itt keszul, csak az tokaji, ami tokajban keszul es csak az portoi voros, ami portugaliabol, duoro kornyekerol szarmazik. azert is altak at a magyar bortermelok a "portoi" elnevezesrol a "portugeiserre" ~20 eve, mert nemzetkozi ugy volt belole.
@Penivaldes: Én se látom. De unom ezeknek a cölöpöknek a hízását-fogyását, uncsi. És a kövérje mindig visszaszedi magára.

Napfogyit megnéztem 99-ben spéci szemüveggel, bár többet vártam volna tőle...

Nézd, ha fel kell dobni a rézgarast, erre fizessek-e félmilliót ki vagy abból utazzak kevésbé kobés kaják vidékére, hát az utóbbit választanám. Olyan szituban, hogy nem számít, hajrá, zabálhatom naponta, meg ebben az életemben biztos nem leszek. Amit eszünk, az általában az itteni jó minőség, (junk foodot a legritkább esetben és csakis külföldön ettünk néha, mikor más meleg kajára nem volt pénz) - vagy olyanra főzzük - de szarvasgombára, ilyen sültre, stb. nem futja, azt tudjuk. Becsszóra elhiszem, hogy isteni, és kész.
@Fabius:
Tekintve hogy a hivatkozott adat is kissé zavaros, én is bátorkodom egybevetni a 2010-es német külgazdasági mérleg import adatával - 797,6 Md€ - a felhozott 1930 MdFt -ot.
Ez annak pontosan 0,86509 %-a.
orbán megalapozottan mondta, hogy mi húzzuk ki az NSZK-t a szarból. Magyarország Merkel arcán a megkönnyebbült mosoly.
Na persze, amíg a Ft/€ árfolyam 276,92 ... Addig könnyű.
@épészmérnök: mondom..
ha nem akarsz valamit megtenni, rengeteg jo kifogast lehet talalni:-)
a rossz valasztas mellett is ugyanugy rengeteg erv hozhato fel, mint a jo valasztas mellett.

igen, nehezebb ez az ut. es igen, nem lehetek 100%ig biztos a halalomon kivul semmiben. de nekem ez eleg ok arra, hogy tegyek, vagy legalabb probaljak meg tenni magamert:-)
Érdekes beszélgetés zajlik éppen a Klubrádióban Bolgár György és a Balavány blog írója között (érdemes visszahallgatni).
@épészmérnök: Hát ez hit kérdése maximálisan. Most megint fúrják a tojássárgáját. Ha minden "todományos" eredményt elhinnék, tényleg a pránaevés maradna, bár az is szennyezett, mert hol van tiszta levegő itthon?
@Penivaldes: Nem, persze. De ha muszáj, akkor legyen élvezet!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Zadrobilek cégétől tisztességes húst veszel. Nem tudom ettél-e már eredeti kobét és wagyut, de vendéglátósként mondom a kelet európai ízlelőbimbóknak nagy különbség nincs a kettő között. Mindkettő élmény, a különbség, hogy a wagyut az itthoni módosabbak még meg tudják fizetni, a kobe helyett meg rághatsz rúdaranyat is akár :-)
@a szív fészkei: pontosan, sőt mindig legyen élvezet. Élvezzük az életet!
@sörtelen:

2010-es adatok éppen két évesek. Az idén februárban közölt KSH adatok szerint:

Kivitel: 1930 milliárd forint
Behozatal: 1733 milliárd forint

Vagyis nem mi húzzuk a németeket és Európát, hanem ők minket.
@Fabius: Nyugtázzad töki. Egyszer az életben hátha megérem, hogy nem csak verbálkirálykodás történik, és egy ilyen faszkalap arcát élőben és letéphetem.
Bár bevallom, nyugdíjas impotens köcsögöket nem szívesen verek, - mit szólnak az unokáid - de ha nagyapa ennyire nem bír magával akkor kivételt teszek.
Te nem öntudatos nyugger vagy, hanem egy idióta barom"

Kedves ib!
Elnézést, h megvárakoztattalak. :)
Én most már hamar meghalok, de unokáim előjegyeztek maguknak... A pofádra nem kiváncsiak. De ha már felnőttek, akkor majd megkeresnek és letépik az összes f@...-odat! ::)
LÁTOD MEGINT CSAK MARADTUNK A "VERBÁLKODÁS" MELLETT :)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Jó, akkor egyszer az életben 15-19 ezer között majd kipróbálom. ;-DDD Annyi még belefér, félmilla nem.
@IRCking: Ezzel vigasztalod magad öreg napjaidban? Hogy az unokáidat uszítod valamiért Fabiusra, amihez nekik közük se, csak amit te sérelmezel? Mi ez, a legősibb és értelmetlenebb vendetta albán vidéke? Ja, tényleg ők is stratégiai harcostársaink, látszik a színvonalukon, hol tartanak.
@a szív fészkei:
FELEBARÁTOM!
Légyszi mondd meg h miért kell Téged utálnom! Mert én már elfelejtettem
Előre is kösz!
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem mondtam, hogy nem tisztesseges, csak nem kobe:-)

ahogy nem mondtam, hogy nem tudnak jo gyumolcsparlatokat kesziteni mashol, de az nem palinka:-)
@Penivaldes: Az adóelkerülésével kapcsolatban érveket kerestem, és találtam. Ha abból indulunk ki, hogy az adók funkciója olyan közösségi célok megteremtését szolgálja, melyeket egyénileg nem, csakis közösségben lehet megoldani, az állampolgár ezekre a szolgáltatásokra igényt fog tartani az adója fejében. Tehát elvárja, hogy legyen egészségügyi ellátása, oktatás, infrastruktúra, rendészet, az államigazgatás körébe tartozó szolgáltatás stb.
Napjainkban ezek a szolgáltatások szép lassan fizetőssé válnak az eü-ben, oktatásban, önkormányzati eljárásokban és így tovább.
Miután ezeket az állami feladatokat csakis térítés ellenében vehetjük igénybe, jó részüket kötelező jelleggel, mindezek a terhek kétszeresen jelentkeznek az igénybevevőknél.
Lehet választani, vagy adózik, ezesetben nem marad jövedelme ezek igénybevételére, vagy kissé elkerüli az adózást, hogy képes legyen kifizetni mindezeket.Ráadásul élnie is kéne valamiből, ezt csak úgy hozzá teszem.
Egy nyilatkozat szerint Dániában természetesnek tekintik a közösségi célokra való adózást, mert biztosra vehetik, hogy adójukból a következő évben környezetükben olyan fejlesztést hajtanak végre, amelyekben viszont látják adójuk megtérülését tárgyiasult vagy esztétikai formában.
Nem hinném, hogy a magyar társadalom nem lenne megengedőbb, ha látná, hogy az adók felhasználásánál lennének prioritások, elfogadható célok, melyeknél könnyű lenne belátni az össztársadalom érdekében való felhasználásokat. Sajnos a sok ellenpélda nem fogja adózási fegyelem felé terelni az állampolgárokat.
@Mariann19: Ez is igaz, de ettől még a felfogás rossz, az a felfogás ami hősnek tekinti azt aki holmi önérdekből kijátsza az államot. És ezt nehezebb megváltoztatni.
@Neolibsi: Amennyiben a konvergencia program szerint működött volna Magyarország a 2010-es választások után, az ország nem került volna ebbe a krízis állapotába.Hiszen addig még az IMF hitel utolsó részlete sem került lehívásra.
Csak a rend kedvéért érdemes megjegyezni, hogy Orbán Viktor Eu. elnöksége idején az Eu-ban elismerte Bajnai munkásságát, melyet miniszterelnöksége alatt gyakorolt.
Ezeket a tényeket sem árt felszínen tartani.
@IRCking: jegyezzenek mar engem is meg...

de tudjuk, hogy csak pofaharcosok, mint az oregapjuk, igaz?:-)
@Penivaldes: Az adózási fegyelem kérdésében a felfogás és a kényszer hadakozik.
A kérdés kissé bonyolultabb, minthogy sommás megállapítással lezárható lenne.
Meg kell nézni, hogy melyek azok a lehetőségek, ahol az adóelkerülés egyáltalán lehetséges és egyéni akaratból valósul meg. Az alkalmazottnak nincs választása, adó levonva.Pont. Marad a versenyszféra, a vállalkozások köre.Azonban itt van az eb sírhantja! A jó pozicióban működő vállalkozások nem is annyira az adózás elkerülését gyakorolják, hanem az adócsalást. Lehet súlyozni, melyik a kártékonyabb. Az adó elkerülés inkább a kisszerű ügyletekre jellemző, a számlakibocsátások, hamis számlák, fekete munka stb.Ezeknél az a gond, hogy jelentős a gyakorisága, és országos szinten jelentős az adóbevételek kiesése.
A pénzben kifejezhető nagy bulik azonban az adócsalók általi ügyletek, mert egyenként is milliárdos nagyságrendűek.
Egy dologban nagyon igazad van, hogy a fejekben kéne tudatosítani a fegyelmet. Azonban ennek a tudati felismerésnek az alapja olyan állampolgári pozitív tapasztalat kell, mely ezt a gondolati fejlődést generálja.
@IRCking: tenyleg, tudjak a gyerekek, hogy a nagyapjuk, az a ven hulye eppen most szervez nekik szabadstilusu utcai kuzdelmet?:-)))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"jegyezzenek mar engem is meg...
de tudjuk, hogy csak pofaharcosok, mint az oregapjuk, igaz?:-)"
Gondolom biztos fel vagy irva valahol, de nem nálunk!... NINCS VÉLETLENÜL MARHALEVELED? ::(::)
@Penivaldes: Az adózási fegyelem kérdésében a felfogás és a kényszer hadakozik.
A kérdés kissé bonyolultabb, minthogy sommás megállapítással lezárható lenne.
Meg kell nézni, hogy melyek azok a lehetőségek, ahol az adóelkerülés egyáltalán lehetséges és egyéni akaratból valósul meg. Az alkalmazottnak nincs választása, adó levonva.Pont. Marad a versenyszféra, a vállalkozások köre.Azonban itt van az eb sírhantja! A jó pozicióban működő vállalkozások nem is annyira az adózás elkerülését gyakorolják, hanem az adócsalást. Lehet súlyozni, melyik a kártékonyabb. Az adó elkerülés inkább a kisszerű ügyletekre jellemző, a számlakibocsátások, hamis számlák, fekete munka stb.Ezeknél az a gond, hogy jelentős a gyakorisága, és országos szinten jelentős az adóbevételek kiesése.
A pénzben kifejezhető nagy bulik azonban az adócsalók általi ügyletek, mert egyenként is milliárdos nagyságrendűek.
Egy dologban nagyon igazad van, hogy a fejekben kéne tudatosítani a fegyelmet. Azonban ennek a tudati felismerésnek az alapja olyan állampolgári pozitív tapasztalat kell, mely ezt a gondolati fejlődést generálja.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Sipike, ezt te komolyan gondolod, vagy csak kifogytál az érvekből?

Csak példaként: érdekelne, mikor öntöttél ki pl. utoljára tasakos/dobozos tejet literes üvegbe abból a célból, hogy reggelre aludttej legyen belőle... ne próbáld, előbb rothad meg, mint megaludjon. 20 éve még lehetett így aludttejet ,,gyártani''
(1 pohár tej = tiszta fej - szólt a reklám.).

A példát nem gumicsontnak tettem be, hanem annak érzékeltetésére, hogy ilyen termékek válnak szabvánnyá!
Van aki már ezen nő fel, fogalma sincs az eredetiről.
Vagy pénze nincs másra - mert a normál áru számára megfizethetetlen -, vagy ismeretei nincsenek, vagy egyik sem.

A hamis tejért fizethetek hamis pénzzel?

Miért nem állítunk elő olyan _bármit_, amit boldogan megvenne fél Európa?
Főként ha ennyire jók vagyunk, mint Kedves Vezér említi.

Meggyőződésem, hogy _nem_ a hasonló dolgoknak kellene általánosnak lenni.

Ismétlem, nem a tej a fő téma, az csupán eszköz egy nagyon is reális probléma megvilágítására.
@Mariann19:
hogy te mennyire tévecc...addig, amíg a rohadt geci állam -élén afénytelentekintető tetűvel aljas orbanminiszterelnököcske- ellopja az adót teljes egészében és abból csak az nem lesz visszaforgatva a gazdaságba amire az adót fizettyük addig a kurva annyukat és nem is fizetnék egy grandot sem sőt

az adóból az államnak egy büdös vas sem jár azt az állam újra elosztjja, ha nem Levédia, dehát levédia a kurva anyjukat mennyenek a picsába és ne zokogjanak

amíg eltűrik, hogy tömegesen fekete üzletek folyjanak amelyekben ők maguk járnak élen és 12 szeres árakon dolgoztatnak a közpénzekből addig kuss lesz és joggal, így kell csinálni és nem fizetni semmit

ez az alaptya a dógoknak

kurva anyját a zorbán teki tetű nek

brühühühühühühühü
@Szúrófény: Sajnos nem a pénzhiány okán csukták be. Először még állami oktatásra rendezkedtek be a KISZ-képzés után. Aztán magánkézbe került, utána lett szanatórium.
@fletwwod_mac:
alapja mindennek a CSODÁLATOS MAGYAR ADÓRENCER ÉS A CSODÁK ORSZÁGA ORBÁNNAL

a kurva anyját neki és a gittegyletének

brühühühühühü
@Marós:
viktorka lépett egyik szarból a másikba az aranyat hazahordja a kurva anyját ezt fletó nem tette és nem is teszi

brühühühühühü
SIPI!
Megvagy jegyezve! Csak azt nem tudom miért?... -Ja a MARHALEVÉL!...::)
Bajnai vs. Orbán:

inkább egy 1/2 Oszkó mint két tucat Matolcsy...

Oszkó legalább tud világosan és értelmesen fogalmazni, ja és a herfli is megy neki :)

Adómorál:

Addig a pillanatig amig egy csomó vállalkozásnál lét kérdés, hogy becsapja az államot nem tudom mit várunk???
Kicsit régebben gondolkodtam rajta, hogy valami dologba kezdek, de még egy büdös forintot nem kerestem amikor az állam már tartotta volna a markát, nem kicsit, nagyon, azt gondolom ez is kicsit sánta. Ez is durva:

"A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján Siklós Márta elmondta: 142 ezer forintos nettó átlagkeresetű (egyedülálló, gyermektelen) alkalmazott után a munkaadónak csaknem kétszer ennyi bérköltséggel kell számolnia. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy 100 forintnyi nettó kereset 200 forintba kerül. Ez az OECD-országok között igen előkelő helyre röpíti Magyarországot: a magyar dolgozó a harmadik legdrágább munkavállaló - tette hozzá."
@Le_Penseur:
te kis gondolkodó...ennek a taplónak írsz? ezzel tüzet gyújtani tábortűzhöz és hagyni hadd füstöljön

brühühühühühü
@IRCking: Szabadon választod... Csak látom, hogy Fabiust fenyegeted, nem tudom, miért, de unokákat is bevetve.
@rodeo36: Hűha, de elengedted magad!Csak azt tudnám, hogy én miben tévedek. Pontosan azt taglaltam, hogy amennyiben az adók felhasználása az állampolgárok egyetértésével egybe esnének, az adózási fegyelem javulna.
Miben is térnek el az álláspontjaink?
@Mariann19: Kösz, te mindig higgadtan, de azt írod, ami gondolok. Ha az adódból stadion és Orvbánland épül, akkor nem akarsz adózni, mert tudod, hogy nem marad arra, amit kapnod kéne érte, de nem kapsz.

Egyszerű.
@Penivaldes: Ez már mióta magyar vonatkozás: itt az állam mindig ellenfele volt az alattvalónak, mert úgyis kezelte.

Ere most rátesznek sok lapáttal. Ahogy adóelkerülés nemzeti sort a déli országokban is ugyebár. Húsz év alatt épp csak elkezdődhetett volna valami elmozdulás innen, ha nem azt látja mindenki, hogy a befizetett forintok magánvagyonokká alakulnak és értelmetlen presztizsberuházásokká, de semmi közösséget szolgáló dologgá.

Na Balcsihoz: hvg.hu/ingatlan/20120823_A_Balaton_kornyeken_szinte_minden_elado_#rss
@Mariann19: Nagy és befutott ügyvédi irodák minimálra jelentik be a munkatársakat és zsebbe fizetnek. Ők ismerik a törvényt, mégsem érdemes betartaniuk. Sajtónál ez van majd húsz éve: minimáloztak, mindenkinek kellett számla, aki nem volt képes ilyet gründolni, kirúgták. Nyugdíjnál van most nagy szívás, de annyit nem fizettek azért, hogy félre lehessen abból tenni.
@a szív fészkei: Igen, de amíg ez van, addig nem lesz fejlődés..
a Balatonnál évek óta kint van az "Eladó" tábla.
@Mariann19:
"Egy dologban nagyon igazad van, hogy a fejekben kéne tudatosítani a fegyelmet. Azonban ennek a tudati felismerésnek az alapja olyan állampolgári pozitív tapasztalat kell, mely ezt a gondolati fejlődést generálja." nem kell tudatosítani semmit a fejekben, hanem törvényt kell hozni, méghozzá jó törvényt -az nincs- és azt betartatni valamint az államnak is betartani

na ebben tévecc ez nem oktatás hanem állami politika és az állam seggfejeinek rablásáról szól egyébként egyetértenék veled az eredmény szar de nem a tudat és oktatás miatt, hanem mert annak akinek be kellene tartania a törvényt belszaraik és ezt a nép tűri mint a birka ahelyett hogy a lámpavasakon már sokan szelláőznének ennek úgy sincs más megoldása vagy olyan csőd jön amiből sohasem lesz kiút

brühühühühühühü
jav: erre és sport

@Penivaldes: Nagy lepkegyűjtő lettél! ;-))
@Mariann19: huhh, de finoman fogalmaztál! :)

A lényeget tekintve egyetértünk, csak (bocsáss meg érte) annyira finoman mondtad el, hogy ezt talán nem mindenki érti - ahogy pl. a versek rejtett mondanivalóit sem, mert szó szerint olvassa.

Sarkosabban fogalmazva én úgy mondanám, hogy az állam gyakorlatilag folyamatosan kihátrál a legtöbb olyan tevékenység mögül, ahol a befolyt adókból vissza is kellene vmit adni - nem feltétlenül pénzre gondolok.

Emiatt sokan látják úgy, hogy az általuk befizetett adó a kukába/wc-be megy, mert nem látják az ellenértékét.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy (hvg forrás szt.)
a közpénzek 50-60%-a jut el eredeti végcéljához, mert felemészti az apparátus bérezése, stb., stb., akkor érthető az adózástól való ódzkodás.

Adót nem azért kellene fizetni, mert ,,csak'', hanem az általad leírtak okán.
@fletwwod_mac: Igen. ezt úgysem fogják fel, az adó, az a prés, amin kifacsarnak belőle mindent de semmit nem adnak érte vissza. Vagy olyan színvonal alatti módon, amit el sem fogadsz, ha teheted. Ha meg muszáj, akkor már nem adózol rég, mert nincs miből..
@fletwwod_mac: Hasonlókat! :-)

nol.hu/mozaik/_ez_tiszta_chicago____megrazta_a_pecsieket_az_ujabb_gyilkossag

Hol a Gárda onnan????

Amúgy valakik agyament módon megint a szombati hőségriadós időre szerveznek du. 3-kor!!!! tüntit a gárda és a TEK-összefogás ellen az Andrássyn. Ezek totál hülyék??? FB-ról:"Végleges: SZOMBATON 15:00 a gyülekező az ANDRÁSSY ÚT 124, a MAGYAR NŐK SZÖVETSÉGÉ-nek székháza kertjében, parkolójában azoknak, akik nem szeretnék, hogy a MAGYAR GÁRDA és a TEK masirozzon egymás előtt és után diszlépésben az elkövetkező 2 - 6 évben..."
@a szív fészkei: Szia! Az eredeti kommentemhez hozzá tenném, hogy a nyilvánvalóan óriási adóelkerülések egyes foglalkozásokban vannak jelen. Említed az ügyvédi irodákat, ehhez hozzá tehetnénk az egyes szakorvosi területeket, a rejtélyes szabad foglalkozásokat. Az adóellenőrzés ezeket a köröket szemérmesen elkerüli és elkerülte.Holott itt nem egy szatócsbolt adókiesése lenne a tét, hanem egy gigantikus fogásra nyílna lehetőség, ja nem egyre, sokra. Hiányolom ezeken aterületeken a vagyonok vizsgálatát, ha utólag nem sikerül bizonyítani az adók elmaradását.
Szerintem sincs a nyugdíjaknál ezeknél a foglalkozásoknál dráma, különösen, ha felméri a szemlélődő az életkörülményeiket.
@panelburzsuj: jaa. és a legpozitívabb hogy zuglovasok blogtársak...
@panelburzsuj: aki egyszer elment és meggyökerezett, annak

semmi értelme és oka visszajönni... ez ojjan mintha

egyszer lenne hazánkban polgári demokrácia... akkor már szar visszalépni feudalizmusba...
@rodeo36: Továbbra is fenntartom azt az álláspontomat, hogy amennyiben az adók felhasználása az állampolgárok és a mindenkori pénzügyi kormányzat céljaival egybeesne, nem lenne akkora a gond, mint amilyen jelenleg létezik.
Én nem is oktatásról beszéltem, hanem felismerésről. Az adófizetést nem oktatni kell, azt törvény szabályozza az állampolgárok részére. Az államra vonatkozóan nincs törvény a felhasználást illetően, mert evidencia lenne az adók hatékony felhasználása. Amiről beszélünk az az, hogy az adózók és az állam kötelezettségei nem esnek egybe.
@Fabius: :))) látom élvezed a félázsiai büdöslábúak elleni harcot... csak egyet levágsz és 7 nő hejette
@a szív fészkei:
Jó ha tudod, ha kínai fokhagymát eszel, azt eszed amit a kínai ...khm. előző nap evett...:))
@Mariann19: "adózási fegyelem"

nem aktuális ez a kérdés addig míg az összes KÖZPÉNZT közgéppé verik...
azt gondolom a fides bűnszervezetben elkövetett kormányzása miatt

a halálbüntetés visszaállítása kevés lesz... KÍNHALÁL büntit kell visszahozni
@fletwwod_mac: A válaszodban az általam lényegesnek tartott gyakorlatra reagáltál, hogy az állam kihátrál azokból a feladatokból, melyeket az adók fejében teljesítenie kell. Nem vitás, hogy nincs könnyű helyzetben, mert az ujraelosztás /itt pénzbenire gondolok/ 54%, mely európai szinten is nagyon magas. Sok az eltartott.
Mégis úgy tűnik, hogy a gazdaságpolitika és az ujraelosztás gazdasági filozófiája sok esetben olyan területeket céloz meg, mely az adók hatékony felhasználását gátolja.
Most megint finom voltam, de már nem szeretnék stílust váltani, azért nem vagyok annyira széplélek.
@Neusziklész: Igyekszem nem azt enni. Ha skerül jó venni. Nem mindig...

@Mariann19:Na, hogy adóért, befizetésé rt mi jár cserébe: praxis.blog.hu/2012/08/23/sirva_konyorgott_a_nagymamam_hogy_vigyem_haza_a_korhazbol

Újságíróknál van dráma, mindjárt megtapasztaljuk, ha végre kiszámolják a férjem pénzét. De ott a kilencvenesektől kezdve máshogy nem lehetett dolgozni. Most ne Mr. Alkohol hínárhajú Pálffy két millás fizuja legyen az etalon...
@Marós:
Építsünk száz stadiont, ezret!
S, ha dolgozol, kussolsz és marad időd dugni, a haza fényre derül.
Ehhez még hozzá sem számoltam a jegyeladásból származó bevételeket.
Felületes vagyok, hiába. A meleg lehet az ok…
@McDobbent:
Szemed, mint a sasé:
„a kormány kisebb-nagyobb kanyarokkal ugyanarra megy.”
Én is úgy vélem, ezért zuhanyozok hideg vízzel januárban is.
@dr. Bubó: Röviden és velősen szintetizáltad az eddigi véleménycserénk lényegét. Mond, mit mondhatnék még ehhez? Fölös szószaporítás lenne!
@a szív fészkei:
A Lehelen hol?
Részletesebb GPS koordinátákat kérnék, ha lennél oly Szív-es!
Imádom a sajt(ó?)t!
@a szív fészkei: Teljesen egyetértek veled, de ha a közelünkben még a maszek zöldséges is kínai fokhagymát árul hova menjek ?
@high up!:
Először is, Zorba miatt tiltakozom.
Másodszor a 25 az kevesebb, mint 27?
Unortodox matektanárod volt, vagy csak nem működik a klíma?
@Mariann19:
na ebben végképpen nem értek veled egyet

az állam adófelhasználását kell elsőrendűen szabályozni törvénnyel, ha ez nincs akkor az van ami ma, a törvény az államra is törvény tehát a végrehejtó hatalom a kormány nem az állam hanem annak adminisztratív beosztottja ebben tévedsz alapvetően

amikor egy jól működő államban szét vannak válogatva a hatalmi ágak törvénnyel akkor ez elő nem fordúlhat

a kurva anyját a törpének már a lámpavason lógna a törvény erejével bármely normális országban

Levédiában összekverik a végrehajtó hatalmat a az áálamhatalommal amely nem a kormány sohasem

brühühühühühü
@IRCking:
Heles irás az nem árt, ha édes szüléinkről is van az említés idelye.
A vörd is tud ijenekett, próbállyad ki!
@high up!:
Ezt küldd el tértivevényesen a Lévay utcába!
Már is tettél egy lépést, egy élhetőbb világ létrehozásának óhajában.
@Fabius: másik poszt javaslat...

"rezesovák az utak csá-szarjai gyilkolnak"... vagyis a szlovák orbánovák és fidesovák... nemcsak a hazai politikusok bűnözők MIND, ezzel más országok is küzdenek...

a kedvenc mondatom, hogy rezesová apja... rezes bandi 1990-ben a "vadprivatizáción" gazdagodott meg, amikor a kassai fémműveket khm... (ELLOPTA a szerk.)...

rezesek és rezesovák...

lézerblokkolóval, vagy szlovákrencámmal, lényeg hogy részegen és bedrogozva mondhattyuk ők a zutak CSÁSZÁRjai... félázsiai parasztokat irtanak és égetnek fel maguk után...

még matricát sem kell vennie... ez a családban már a 4dik eltusolt "baleset" nek néz ki... na jó GYILKOSSÁG...
@a szív fészkei: Az ujságírók nem szabad úszók voltak?Egy lapnál dolgoztam, mi ott alkalmazotti bérezést gyakoroltunk, ott síma ügy az akkori munkaviszony és jövedelem. Igaz, hogy a gatyánk is ráment a bérekre és járulékokra, de az ujságírók arra az időszakra vonatkoztatva biztonságban vannak nyugdíj szempontjából. Igaz, hogy a lap később meg is szűnt.
Pálffyt ebben a műfajban nem említeném.
@kirsten: Igen, a piacon is ezt árulnak. @Knósszosz: Ennyit mondott uram, a kofafan: A Váci úti oldalán a Lehel földszintjének, az Erste ATM magasságában van a sajtosbolt.
@rodeo36: az adózás alapelve... amitól fényévre vagyunk....

az adót arra a közszolgáltatásra (nem KÖZgépre) kell költeni amire beszedik...

addig csá nav ! tehetnek egy "szívességet" !
az elején még csak megállni tilost döntögetünk...
aztán lassan benn is ég pár ember az "ellenség" kocsijában...

index.hu/belfold/2012/08/23/tilosban_parkolt_az_orbant_kisero_auto/
@Knósszosz:
adjál neki, még...az ilyen tetű megérdemli bele kell tiporni a talajba

brühühühühühü

szóra nem méltatnám
@rodeo36: Ne legyél már ennyire dühös! Az adók felhasználását elvekben lehet meghatározni törvényben, nem taxative, ahogy Te gondolod.Hová képzeled besuvasztani? Az alkotmányba? Mit? Az adók felhasználásának céljai változóak, mindíg az aktuális körülmények függvényéban. Kivéve persze az állandó jellegű, inkább személyi jellegű kifizetéseket, melyeket az államnak teljesítenie kell.Pl:nyugdijak, járadékok, családi pótlék stb.
@Mariann19: A lényege a mondanivalómnak az volt, hogy Bajnai jól tette a dolgát, szerintem ő jelenleg az egyik (ha nem az egyetlen) személy,akire rá lehetne bízni a dolgokat.
@a szív fészkei:
Ezt le fogom ellenőrizni, kösz!
Apropó, a Csekk-Fabius csörte végeredménye mi lett? A bevitt találatok alapján, nem lennék bíró.
Hová lesz a világ, ha már itt is...
@rodeo36:
Lejárt a munkaideje...
brühühühühü
@Mariann19:

brühühühühü

a költségvetés az törvény, ha jól tudom? tehát az utolsó fillérig meg van határozva -a Parlament nevű gittegylet csinálja- mit mire kell felhasználni és bármi módosítást az elfogadónak kell jóváhagyni

ez nem zsebhoki amit a törpe csinál odateszem ahová nekem teccik és mindenkinek kuss oszt annyi

nem ha nem tartja be a törvényt akkor leváltják

ugye láttál már ilyet külföldi tv-ben? meg azt amikor leordítják a bugyit a miniszterelnökről kezdetnek majd kizavarják kapálni?
ha nem akkor figyelj jobban

10000 angol font differenciáért kibasznak bárkit meg ha a boroválkozó tükrét állami pénzen vette
@Knósszosz:
egyél sajtot, a Rockfort és a Camembert az jó meg a Pálpusztai ha érett sok vajas pirítóssal és erős paprikával meg 3dcl sima szódavíz, négy 2 köbincs jég, és 2 dcl Mount Gay rum jól összekeverve üvegbottal

brühühühühühü

egészségedre
@a szív fészkei: boursin van ottan, tessék már elárulni
@rodeo36:
Gonosz pali vagy!
Most hozzak be egy lavoárt, amibe csurgatom a nyálam? Olyat mostanába nem kell errefelé készültségbe tartani, mer erre-arra nem gerjed a levéd szociális munkás. A farhát meg nem kimondottam májselin csillagos, marad a tökki pompós, de valahogy az is túl egyszerű, ha nincsen rajta egy negyven dekás bélszín szelet. Ahogy el meg nézem, nem is lesz. Legfeljebb szotjola a stadionbul, vagy héjja... szárnyalunk ezerrel
@rodeo36:

Szavazz Fecóra 2 év múlva..., ha egyáltalában listára veszik
@Knósszosz: tucc főzni is ,vagy csak enni szerecc?
@Knósszosz:

Már megint túlzásokba esel., hogy sok száz stadiont álmodozol...
Nem vagyunk mi ókori görögök...
@Marós:
Merjünk nagyot aludni!
Olyan kukacos vagy-:)
@Fabius:

Hihi, te vagy az itteni funkcionális analfabéta törzsbetegek vezére! Te tényleg ennyire ekeagyú vagy öcskös, hogy még a használati utasítást se érted? Errefel vagy bloggazda vezér?

Tényleg nem érted pajtikám, hogy a GDP-nek KOMPONENSEI vannak, amelyekneknek a súlyozott átlaga adja meg az adott értéket? Nem bírod fogni a romkocsmában kurvasokborral elivott agyaddal, hogy amikor van egy 2009-es 1%-os növekedés, akkor abban már benne volt, hogy Libajnai néhány ágazatot negatívra vitt le, csak az export túlsúlya miatt maradt a fő mutató pozitívan? Az multiexport meg teljesen független a kormánypolitikától pajti.

De lehet hogy te arra játszol hogy ingyen itt kitanuld a közgazdasági szakközépiskola első osztályát? Mi a célod nagy megmondó?
@Neolibsi:

Hihi, Libajnai dolga az volt, hogy végrehajtsa gyúrtcsány 2008-as IMF vállalásait. Ami elől a szeretett kúrtcsánytok meglépett 2009 tavaszán, mert csak írásban vállata be a nayuggerek megszorítását, de persze akkor is csak HAZUDOTT ÉJJELNAPPAL az IMF-nek.
Titeket meg hátrahagyott árva hülyéknek, hogy majd ti megmagyarázzátok a nyócévet.

Libajnainak persze egy darab önálló gondolata nem volt, de ezt már az előző pozícióiban is láthatta mindenki. A 40 cm-es kilátó persze lehet hogy önálló alkotás volt.
@Knósszosz:

megyesi óta két dolgot biztosan tudunk...
1. Merjünk kicsik lenni
2. A lekjobb koktélokat Kubában lehet inni.

(Tényleg Görögországban minden ókori faluban , városban volt stadion.. Sokat megnéztem..Korábban azt hittem, hogy Olympiaban volt csak.
A bajnokok fogadása, abszolute a maihoz hasonló nagy felhajtással folyt az olimpikon falujában , városában. És életjáradékot is kaptak.)
Nincs uj a Nap alatt.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Hogy tudok-e főszni, aszt nem nekem köll megítélni.
Zabálni imádok, általában etethető vagyok hajnal kettőkor is, meg bármikor. A haverek aszongyák, elég jól kezelem a fakanalat, bár ez ízlés dolga.
Kinek, mi?
Imádom a perkelteket, heti két alkalommal rántott húst kell ennem, mert meghalok a nélkülözésétől, a sztrapacska fétis, és a mediterrán étkektől sírok, mint a Nagy Levin.
Naggyábul…
@Marós: szerintetek a Bolt kocsmájában, jamaicán milyen lehet mosta forgalom?
@glaci ph 5.5 álompolgár:

szerintem emelkedő...... mint Urbán marcinál.

A srác szerintem hülye volt,mert kérnie kellett volna 1-2 óra többletet az önkormányzattól. Általában, előzetesen megadják...
@Neolibsi: Bajnai Gordonnak a regnálása idején a politikusi vénája nem érvényesült kellő hangsúllyal, azonban az akkori feladatához a szakértői kormányzásra volt szükség. Ezt a feladatát képes volt úgy teljesíteni, hogy felvállalta a népszerűtlen intézkedéseket, megvonásokat és megszorításokat, mindössze 1.-Ft-ért. Tette ezt észrevétlenül, kemény munkávak és következetességgel. Ne felejtsük el, hogy az ország abban az időben elég drámai helyzetben volt.
Jelenleg az én olvasatomban szintén egyszakértői kormány működésére lenne szükség, hiszen napjainkban a legégetőbb kérdések a gazdaságpolitikában léteznek, az ideológiák emiatt másodlagos szerepet játszanak, tehát a politikusi véna háttérbe szorul átmenetileg.
Bajnai meg is jelent most a politikai életünkben, a pontos szándékai egyelőre nem ismertek.
@Marós:
Ja-ja!
Olümpia mindenki(?) számára ismert, de Delphoiban is voltak versenyek, meg az Iszthmoszi játékok is ismertek voltak, a teljesség igénye nélkül. Még a gané Alkibiadész is csinált ezt-azt, arrafelé. Alexandrosznak is jól nyalt, az is valahol sport teljesítmény, nem?
Az ókori görög kultúra sportban elért sikerei valószínűleg abból fakadnak, hogy akkor még nem volt foci. A két ballábas Hésziodhosz, ugyan mivel magyarázta volna azt, amit ma a felcsúti karikalábú szargalacsin?
Nem volt tuti beléptető rendszer a sztadhiónokba?
Ez is érv, de sántít meg bukdácsol...
@high up!: Pedig itt te okosodhatnál, valahogy el kell indulnod felfelé haver.
Nem vagy egy nagy gazdasági guru, igaz-e?
@high up!: Szevasz anyabaszó orbánimádó hullajelölt.
A te dolgod az lesz hogy miután elástad a gazdád meglincselt hullájának a maradványait, áss magadnak egy gödröt.
A fajtádnak már nincs sok hátra te véglény.
Lógni fogtok büdös szarházi élősdi komcsik !
@rodeo36: Igazad van, a költségvetést törvény szabályozza.Pont.
Nekem korai még a költségvetés készítése, hiszen a 1012-es év a jövő év bázisa, ebből kéne kiindulni késő ősz tájékán. A számok napról-napra változnak, nem tűnik túl megalapozottnak. Bár az IMF tárgyalások miatt egy tervezet azért nem árt.
Amit példának emlitesz, hogy egyes országokban szankcionálják a kormány tagjait , az amiatt lehetséges, hogy a felelősség megállapítását ki lehet követeleni, és van olyan hatáskör, mely a szankciókat végrehajtatja.
@Marós: Minden ókori görög faluban és városban jártál? Láttad, hogy köszöntik őket?
@high up!: Figyelj csak szargaluska, itt már engem többször intettek rendre hogy a hozzád hasonló patkányokhoz nincs köze a családjuknak.
Minél több hozzád hasonló rohadékot küldi ide az állampárt, annál többen fogják úgy gondolni hogy a fajtádat családostól kell kiirtani. Próbálj ezen elgondolkodni te rakás szar.
@Knósszosz:
Nem volt anno beléptetőrendszer, de nem is engedtek be bármiféle jött menteket sem, és a csajokat sem..

Ami a beléptető rendszert illeti volt alkalmam megtapasztali Madridban, a Reálnál.Lényegében pontosan tudják ki , hol ül..melyik széken ül...
Nyista balhé....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Minden kisfiú vasútról és fociról álmodik. Ő csak önmegvalósít, a számlát meg mi álljuk.
@Marós:
Az a helyzet, hogy mint mediterrán népséget, szeretem a Spanyolokat(is).
Én Barcelonában tudnék élni (háromszor is oda evett a fene), fantasztikus város!
A foci meg, na ja; az El Clásico-t megnézném, de annek mi köze a magyar focihoz?
Mint a cár atyuskának a válságkezeléshez.
Ez a segg azt mondja, itten van ám a foci! Ott meg azt mondják, hogy működik is.
Szíjjártó a mi legnagyobb sztárunk, a fosball-ban otthon van. Amúgy teljesen hülye, de az már elég a kétmillióhoz, hogy botladozik egy lepukkant sportcsarnokban.
A vicc, hogy a biztos választók körében, ez a barom 37 százalékon áll.
Ezt nem tudom megemészteni. Valóban ennyi agyhalott van ebben az országban?
„Csökkentsük az arcunk méretét és a mellkasunk térfogatát”

A Fidesz-droidok mindig a "merjünk kicsik lenni" legendával jönnek. Ez miért nem zavarja őket ?
(Bár a félázsiai fidesz droidok mindent elnéznek a vezérüknek)
vastagbor.blog.hu/2012/08/23/kisvasuttal_bovul_a_felcsuti_alomorszag#comment-form
Rejtő Jenő jut eszembe :)))

"- Mikor indul a vonat? - kérdezte Pittman, és kezdte elveszíteni a türelmét.

A vasutas egy fél halat tett a szájába, hogy kidagadt az arca, és amíg evett, csak a vállát vonogatta.

- Ember! Nem tudja, hogy mikor indul a vonat?

- Csak azt tudom, mikor érkezik.

- Hát mikor érkezik?!

- Mikor, hogy...

- Mikor érkezett legutóbb?

- Hát... Ma reggel érkezett egy, de az már továbbment.

- És mikor jön a legközelebbi?

- Két-három hét... Attól függ. Foglaljon helyet.

Pittman kétségbeesetten állt.

- Maga vasutas?

- Igen. De zenedét is végeztem. A nagybátyám azt akarta, hogy karmester legyek.

- Ostobaság!

- Nem ostobaság, csak hiányzik belőlem a hajlam hozzá. Inkább rajzolgattam. Így lettem vasutas...

Ez hülye - gondolta a skót.

A preparált fejű vasutas pálinkát ivott a heringhez, és vörös szemürege olyanfajta árnyalatú volt, mintha folyton sírna.

- Nincs semmiféle közlekedés észak felé innen? Csak a vasút jár arra?

- És a madarak például... Hallja, ne dobálózzon itt... Nézd csak!

- Adjon tisztességes válaszokat. Amíg nem volt itt vasutas, addig is közlekedtek. Mióta indul innen vonat?

- Két éve irányítom a forgalmat. Azóta csak vonaton járnak az emberek.

- És azelőtt mi volt?

- Fagottista egy szalonzenekarnál... De az ital következtében elveszítettem a pontos fúvóképességemet.

- Beszéljen világosan, mert megjárja!

- Uram, ha ez nem világos beszéd, akkor mit fog szólni egy óra múlva? Most hét óra tizenöt van. Nyolc óra húszkor tökrészeg leszek, és minden kérdésre népdalokkal felelek.

- Ezt ilyen pontosan tudja?

- Vasútnál első a pontosság. Hét óra harminckor indul egy teljes üveg, ennek csatlakozása van a nyolc húszas pálmaborhoz. Kilenc óra tízkor befut egy személy.

- Miféle személy?

- Egy arab nőszemély. Elágazó italkeveréket hoz kétféle pálinkából. Kilenc negyvenötkor dühöngök. Ezért különös, hogy ebben a nyugodt időszakban nem tart értelmesnek. Ilyenkor még mindenkit felismerek.

A zsugorodott fejű ember olyan szenvtelenül beszélt, olyan kifejezéstelen, homályos tekintettel, annyira tipikus, lárvaszerű arcvonásaival az idült delírium tremensnek, hogy reménytelennek látszott minden további kísérletezés.

- És én most... Itt várjak két hétig?

- Erről lebeszélem. Revolver van nálam, és amikor dühöngök, olyankor lövöldözni szoktam. De elhálhat addig ott bent a depóban, ahol mindenféle útépítő holmi van. A nagy ládán jól alhat.

- Köszönöm.

---------------

A vigyorgó Törökkel együtt elment. Bennünket őreink a pályaház épületébe vezettek. Már messziről rekedt, hülye nótázás hallatszott. Itt újabb csodálatos meglepetés várt ránk. Érthetetlenül tökéletes pályaudvar, amilyen talán még Oranban sincs. Szép, hatalmas épület. És sok zománcozott pályaudvari tábla:

VASÚTI ÉTTEREM

mellette:

ÁLLOMÁSFŐNÖK

Azután minden falrészen külön:

IGORI

IGORI

IGORI

Minek ebben az átkozott fészekben egy nem létező vasúthoz ilyen állomás? Megint valami őrület. Rövidesen megkapjuk erre a kérdésre a választ. Egy pillanatig úgy éreztem, hogy elvesztettem az eszemet. Két társam is döbbenten állt.

Egy megafon tölcséréből hang hallatszott:

"Vigyázat... Vigyázat... Az algíri expressz négy óra negyvenkor beáll... Negyedik vágányon. Vonat indul: öt óra húszkor... Igori-Sidi-bel-Abbés-Stockholm-Tokió... Első vágány... Halló! Halló! Figyelem... Hét óra ötkor csatlakozás a rizspálinkához egy üveg ginewer..."

Összenéztünk.

- Ilyent még nem értem meg - hüledezett Tuskó.

- Én sem, bevallom. Sehol egy sín. És mik ezek a menetrendszerű alkoholjáratok?...

Visszajön az őr.

- Gyerünk! Egy-kettő.

Elindulunk. Egy ajtóhoz megyünk, amelyen az áll kiírva:

PÁLYAUDVARI KIRENDELTSÉG!
IGORI!

- Mondja, ki énekel itt? - kérdezem az egyik katonát.

- Az állomásfőnök.

- És miféle vonat indul...?

- Expressz a pokolba! Ne kérdezzen annyit!

A pályaudvari kirendeltség holtrészeg volt. Az a vékony kis káplár ült itt egy íróasztalnál, akivel a kantinban beszéltünk. Ő volt az állomásparancsnok. Négy-öt tántorgó, hőségtől verejtékező katona ődöngött itt ingujjban.

- Na, ti mákvirágok?! - sipította a kis káplár. - Most megjárjátok... Hé! - és ahogy becsukta a száját, máris dúdolt.

- A Teknőbe kerülnek - mondja az őr.

A káplár dúdol, és hüvelykujjával hasunkat bökdöste sorba.

- Itt csupa hülye van... - súgta csodálkozva Hopkins.

Azután halkan zümmög, és beírja egy könyvbe a nevünket. Az őrök elvezetnek mindhármunkat.

...Mintha égne a föld, fullasztó gőzpárák emelkednek egyre a pörkölő napsugarak nyomán a talajból. Zsíros íz, fülledt alkonyat telepszik a gutaütött, barátságtalanul sivár tájra...

Az állomásfőnök most kiesik az ajtón, és négykézláb mászva igyekszik felállni, de hiába, újra meg újra leesik... Ilyen részeg embert még nem láttam. És aranygombos piros sapkában van, kék egyenruhában, de inge nincs...

Apró, komikus alak, ráncos kis arca mint egy citrom. A kerítésbe kapaszkodva, nagy nehezen feláll, és vigyorog...

- Öt óra... tízkor... nem jött a whisky... késése van... - holtrészegen nézi az óráját. - Nyolc perc... késés...

- Majd megérkezik, állomásfőnök úr - mondja az őr.

- Maguk... Maguk... izé... tolassanak innen... Mert öt óra húszkor... befut az első idegroham... - És kedvesen ránk vigyorog a póznát ölelgetve. - Olyankor lövöldözök... Nevem... Vaszilics Fedor... és valami Emánuel is... Várnában...

Továbbmegyünk. Mint valami őrült káprázat, olyan mindez ebben az alkonyatban, amikor a nap duzzadtan süllyed az égen, és égető sugarai, mint hosszú vékony korbácsok verik az átkozott Kongó-vidéket.

- Mindennek a Török az oka - mondja Hopkins fogcsikorgatva.

Ez igaz.

De Senki elgondolkozva ráncolja a szemöldökét.

- Tudja az ördög...

- Hát nem ő árult el?

Senki Alfonz nem felel. Dörmög. Váratlanul lövések hangzanak...

Mi az?

- Öt óra - magarázza az őr. - A pályaudvarra beállt a dühöngés.

Hallottak már ilyet?!"

Ma még röhögünk, holnap ezek megcsinálják!
@Fabius: Erre próbáltam utalni a német importban betöltött magyar szerep 0,9 %-os mértékének bemutatásával.
@Knósszosz: Halli Knóssz. Ezt nézd meg. Szerintem behalsz tőle. :)

A videó címe esetleg lehetne: Így jár, aki egy MiG-29-essel szórakozik... :))

youtu.be/ShYmDO4WSoE
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Halihó! Szerintem ne vedd ennyire komolyan a blogot és a kommentelést. A végén még agyvérzést kapsz itt nekem. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Itt nagy verekedés lehetett. Minden feldöntve, üvegcserepek, törött szék, és kissé összeverten ott feküdt a tulajdonos és a pincér.
- Mi volt itt?
- Telefonáltam... - mondta Senki. - Most igyunk egy kortyot."
Nagy vagy Boli, én is imádom Rejtőt!!!
@fletwwod_mac: "a közpénzek 50-60%-a jut el eredeti végcéljához, mert felemészti az apparátus bérezése, stb., stb.,"

A közapparátus fenntartása is közcél.

A mértékről,minőségről és a közfeladatokról, azok terjedelméről lehet vitatkozni. Persze.
@Gábriel angyal:
Az oroszok nem tudnak mi?...
A Dupla svanc (MIG-29) aerodinamikai képességei, lenyomják a General Dinamics F-16 masináit. Ez tény, olvass utána.
De azért ezt nézzed csak meg,itten van azért cáfolat rá:
www.youtube.com/watch?v=RltgyRrAdJ0
Forszázs, és dübörög a bél!!!
Gyönyörű madár!!!
Nekem az utolsó kecskeméti bulin, a Francia légierő Dassault Rafaele bemutatója tetszett. Az kapitális volt! Még nem járt nálunk. Nagyjából össze lehet téveszteni a vasat,a(z) Eurofighterrel. A srác aki repülte, húsz körüli bevetésben vett részt, Afganisztánban. Elképesztő volt a "műsora"!!
@glaci ph 5.5 álompolgár: Mindig más van ottan. Pár napja nagyon finom francia kecskesajtot hozott a férjem. Van diós camembert is, azt nagyon szeretem.
@Mariann19:

szóval? mozgó bilire ne próbálj leűlni ha nagyon kell szarni mert mindenféle csúszkálás következik nyugodt kulázás helyett

na ez van

a törpe a mozgó riglispilre akar felszállni de már soxor pofára esett most felcsútbasznádon kisországot épít mert azt átlátja és megérti, egy ház egy kutya egy kakas két tyúk ami ennél bonyolúltabb aztat hagyja a matolcsynéférjének aki egyszerre tud délre is meg északkeletre is nézni...azaz "Át" lát a szitán

brühühühühühü

kellemes költség vetést

mitsücckisszűcssóshústsücckisszűcs?
@high up!: nol.hu/archivum/20091007-kilato

Ezt a balik sajtó eléggé kivesézte. Megyesi kicsit szellemesebben is , mint te. Na a többit Fabiusra hagyom, ha van türelme hozzád, akkor oktasson.
@Knósszosz: Szilvásgombócot szereted? Most csináltam életemben először saját gyúrású tésztából, marha finom lett! Ráállok erre, unom bóttit.
@Mariann19: Gondolom, tenné a dolgát, de előre nem akar teljesen levadászható lenni. Márpedig a csicskahad csak libásozni bírja: gondolom ez ki van adva órabéri feladatnak - egyszerre hányszor kell leírniuk ezt a marhaságot, amit annyiszor cáfolt már.
@Marós:
a szavazás bizalmas...nem fogadok tanácsokat

brühühühühühü
@Marós: Talán, mert nekik nem arról szól egy futballmeccs.
@Knósszosz: Volt egy ideáljuk a ép test és ép lélek kapcsolatáról. Ezt a sportolók testesítették meg. Orvbánnál ez nyomokban sem lelhető fel, mert csapatjátékban sem tudott másokért játszani. miért nem gyúrt egyéni dicsőséget hozó sportra???

www.balogkriszta.herobo.com/olimpia/okor.html
@a szív fészkei:
Muter,Te élvezed ezt?
Háá, én mindent tudok zabálni, erre löksz nekem szilvás gombócot? Amit szeretek is?
Azt kell gondolnom, hogy megbántottalak valamivel.
Különben nem lennél képes, ilyen "aljasságra"!
-:D:D:D
@Knósszosz: Ja és katonai feelingje is volt a dolognak, naná. Azt a sportágat forszírozták, ami amúgy is előnyös volt a hadakozásban.

Ma azért elcsodálkoznának a szinkronúszáson, pl. ;-DDD
@a szív fészkei:
Anya, nekem gumós zápfogam van, mindent megeszek-:DDD
@a szív fészkei:
Viktor?
Nemá…
Csak csapatban király, még a kedves népe elé is fosott kiállni augusztus huszadikán.
Majd kíváncsi leszek, hogy Hollande elbújik-e a verembe, a L' Armistice ünnepén?
Sejtem, hogy Ő nem akkora tetű, mint a mi sárdagasztó focistánk.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Szevasz anyabaszó Libásimádó hullajelölt.
A te dolgod az lesz hogy miután elástad a gazdád meglincselt hullájának a maradványait, áss magadnak egy gödröt.
A fajtádnak már nincs sok hátra te véglény.
Lógni fogtok büdös szarházi élősdi komcsik !
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Figyelj csak szargaluska,
Minél több hozzád hasonló rohadékot küldi ide az állampárt, annál többen fogják úgy gondolni hogy a fajtádat családostól kell kiirtani. Próbálj ezen elgondolkodni te rakás szar.
@Knósszosz:
Lemaradt:
Jobban jártunk volna, ha ez a karikalábú szemétdomb focista lett volna.
Legfeljebb a klubját vitte volna csődbe, nem az egész országot.
A kulcsot kivettem a zárból, a kutyát bezártam a pincébe, nem kell szétbaszni a bejárati ajtómat, mert nincs pénzem újra. VettéTEK?
Az előző két poszt megoldása röviden: visszaküldve a szuper primitív feladónak.

Látjátok bolsik-libsik, ez a ti fajtátok, ez a Fingadó nevezetü majomlény. Majd gondoljátok, hogy a bizonytalan szavazók ehhez a fajtátokhoz fognak csatlakozni?
Lúzerek!

Akkor lesz az Orbán kormány leváltva, HA NEM TI LESZTEK AZ ALTERNATÍVA.
A szadeszes eszetekkel ezt persze nehéz lesz 2014 májusig felfogni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nekem inkább a Pekingi ősz jutott az eszembe, a sivatagot átszelő vasúttal. Természetesen az egyszem épület útba van, azon megy keresztül a vasút. Amadis Dudu.
@high up!:
Olyan a reakcióidőd, mint Kusza Szemnek a válságra.
Te is besegítesz a megoldásba, vagy keressünk más értelmes életet a galaxisban?
Gyorsan mondd, a baj nagy, nem lehet szarakodni.
Internetes pénzkeresés fotókkal , nem piramis játék és nem MLM , hosszútávú valódi munka kepmarketing.blogspot.hu/
@Knósszosz: :-) Most raktam össze a gazpacho alapanyagait. ;-) Holnap bekeverem. Lélekben majd tálalom.
@a szív fészkei: azé' mintha Balaványnak is elmennének néha otthonról...
@Mariann19: +1

Én keresetlen szavakkal, de ugyanezt ugatom a környezetemben.
Felrúgták a szerződést.
@Knósszosz:
www.corriere.it/cultura/12_agosto_22/elzeviro-levi-bosone-higgs-non-dio_da260810-ec44-11e1-9004-4e22268e2993.shtml

az a vita, hogy a bossom az isteni vagy az isten bossomi...Vatican Elvtárs beleszólt, nem aggya a zistenét de szüksége van arra, hogy ne nézzük avittnak és önmagában hívőnek hát megálgya a bossomot de erre meg nincs lingvisztika mert a kettőt nincs az a nyelvész aki összegyúrná mert ha a zisten teremtett mindent akkor a bossomot is és ha a bossom teremtette az anyagot akkor minek isten

most ezt fel kéne tenni a tömjénélvtársnak mikor éppen helyettesíti a törpét az alpakka öltönyében brühühühühühühü

È bensì vero che c'è ancora oggi chi invoca il nome di Dio per compiere orrendi misfatti. Costoro ci fanno orrore. Ma anche noi laici non credenti rispettiamo e ci sentiamo vicini a coloro che trovano conforto e forza per fare opere buone nella loro fede in Dio e nelle loro invocazioni a Dio; e non ci sogniamo davvero di mettere in dubbio l'importanza della loro fede nell'esistenza di Dio. Con buona pace del bosone, che, con questa straordinaria storia del millenario dialogo tra l'uomo e Dio sul pianeta Terra non c'entra proprio per nulla. Preferiremmo soltanto che si smettesse di definire il bosone «particella di Dio». È una definizione che anche a noi laici suona irrispettosa e che può soltanto suscitare confusione. La scienza faccia la sua parte, e lasci che la nostra intensa riflessione sulle sorti dell'umanità, e su Dio, faccia la sua.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Szóval, az utazásoknál ókorra gyúrok elsősorban. Nekünk szerencsénk volt anno, ,jó volt a latin tanárunk. Hála neki..
@Knósszosz:
Hát igen, spanyolhon lenyűgöző. Barcelonában még nem jártam, talán egyszer... Szerencsés város...És egész Spanyolország szerencsés, a történelme is szerencsés, eltekintve a mór térhódítástól.
Van némi magyar vonatkozás Barcelonában, Kubala László, Kocsis Sanyi, Czibor Zoli stb.

Ami ugyancsak a fantasztikumok világába tartozik: Amíg a mohácsi csatavesztésben a Csele-patakban fulladt, szerencsétlen sorsú Lajos királyunk sírja szőrén-szálán eltűnt, addig felesége, a rendkívül tehetséges asszony, Mária királyné sírjánál lehet kondoleálni El-Escorialban, 2000km-re Budapesttől .
Ez is egy groteszk szituáció.
@a szív fészkei:

Szerintem nem kell kákán keresni a csomót. Sportolt, és kész!.
Mások meg csak vadásznak..és gyilkolnak...
@rodeo36:

Húha... de nagy demokraták lettünk...!!
Ennyire öntudatos adófizető is vagy?
@Marós:

igen, teljesen öntudatos, egyáltalán nem fizetek adót, majd ha elszámolnak vele hová akarják költeni, demos krácia

brühühühühühü
@rodeo36:
Bravó!!

Valamelyik nap beszélgettem egy nagy "matadorral", neves vállakozóval.
A beszélgetés a szlovák rendszámú luxus gépkocsija miatt terelődött az adózásra. Mondta, hogy ő Monte Carloban adózik, ahol trükkök százain keresztül,de lehetővé teszik a mindössze 1 % adófizetést...
Aúgy egyébként jár az SzTK-ba, meg a füredi Szívszanatóriumba, meg Hévízre, ahol semmiért sem fizet...
@Marós:
:-))))

nem tudsz egy néhány dolgot...oda sem járok:szötökámegatöbbiek
@a szív fészkei: Kétségek között vagyok, mert Bajnai visszatérésével kapcsolatban két teória lehetséges.
A minap az Echo TV kerekasztal beszélgetését néztem, melyben Bajnai színre lépéséről esett szó. Az egyik részt vevő Gy.Tóth László azt taglalta, hogy Bajnai Gordon az USA által támogatott lehetséges miniszterelnök. Őt favorizálja Hillary Clinton, a CIA /!?/ és az ezek köré gyűlt csoportok. Anyagilag nemcsak a Haladás alapítvány pénzeli, hanem egyéb alapítványok is.Gy. Tóth hozzá tette, hogy mindez egy most megjelenő könyvében részletesen fellelhető.
Meglepett ez a teória, mely két dolgot jelenthet. Ha igaz, akkor a folyamat úgy megy végbe, mint pl: Monti kinevezése Olaszországban,
vagy ezzel a hírrel szándékoznak Bajnai visszatérésének és fogadtatásának hangulatán rontani.
@saravad: Jó érzés az egyetértést olvasni. Kérlek, ha jónak látod, olvasd el a fenti kommentemet, neked is szántam, de nem célszerű kétszer leírni. Bocs.
@Marós: Azért az, hogy és mit sportolt, eléggé jellemző egy emberre.Ez kicsit több, mint a kákán csomó.Amúgy a rendkívül tehetséges és az urába szerelmes Mária királynő sokra ment a rendkívüli tehetségével. Krúdy írt erről a szerelemről egy szépet, ami nagyon megható, de hát akkor is a tény, tény: II. Lajos nem volt egy ász. Meg át is verték.

Mária királynő szőnyegeit meg lehet csodálni Sevillában, az Alcazarban. Gyönyörűek.
@Mariann19: GY. Tóth, aki a nagy Orvbán-ellenes leleplező "bestseller" egyik írója? Akinek ugyanaz Amerika, mint a Jobbiknak a zsidók? A tarka macskája a beteg agyában? Mindenben lát egy fasza amcsik fizette konteot és ezért ő pénzt is kap, hogy kiböfögi?
Persze, karaktergyilkolászni kell Bajnait, ahogy szokták minden ellenfelükkel. Kopjon el, morzsolódjék fel 14-re! Tán ezért se jön elő a farbával, hisz ismeri a Fidesz-rémhírgyár áldásos működését.

De hogy te miket nem bírsz nézni??? Anyám, borogass #:-((( !!
@a szív fészkei:

talán 20 éves sem volt még..Halála nagy dráma lehetett,ott a Cselepatak melletti fogadónál..de ezt már csak akkor tudjuk meg, ha utolérjük a fény sebességét...

Felesége később nagyra vitte, igaz, egy nagyon fejlödő régióban..

Nem baj , ha egy király nem zseni, de akkor legalább az asszony legyen az
@Mariann19:

ha Bajnaira tesznek fel az amerikaiak, akkor egy buktával többet számolhat el a cia...
@a szív fészkei:

"II. Lajos nem volt egy ász...."

Apja gondos nevelést akart biztosítani fia számára; Hat nyelven beszélt folyékonyan: magyarul, latinul, csehül, lengyelül, németül és franciául és értett olaszul is.[6] unokatestvére, Brandenburgi György vezette Lajos így nem csak kiváló vívó hanem jó táncos is lett, aki szerette a lakomákat és a vadászatokat.
Lajos tehetségesnek mutatkozott, a tanács és a törvényszék ülésein elnökölt és remekül vezette a tárgyalásokat. Tanulni vágyó és tettrekész ifjúvá serdült az olasz humanista Girolamo Balbinak köszönhetően.Lajos király – mindössze 20 évesen, tehát komoly élettapasztalat nélküli uralkodóként – nagy bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor felvállalta a csatát Mohácsnál a túlerőben lévő törökökkel szemben

Sajnos , üres kasszát örökölt, ezzel nyílván ugy járt , mint Orbán Viktor , vagy mint egy notóriusan nem fizető lakóközösség új közös képviselője...
@a szív fészkei: Látod milyen hasznos volt nézni az Echo TV-t? Mindezt honnan tudtam volna meg?Egyébként azt komolyan gondolom, hogy célszerű több információból kialakítani véleményt pro és kontra.Jelzem, az utóbbi időben az Echo kerekasztal beszélgetéseiben mindkét oldal politológusai /fiatalok általában/ vesznek részt, a gazdasági jellegűekben rendre tök pártatlan banki elemzőktől lehet sokat tanulni.
Mindezt nézd el nekem, mérsékelt csaj vagyok, na, azért a vagányság sem hiányzik belőlem. Az utóbbi nélkül nehéz lenne a mai világban fennmaradni. Ennek Te sem vagy híján, valószínűleg emberi vonatkozásban ezért is állunk közel egymáshoz, ha szabad ezt a megállapítást tennem.
@Marós: Lehet, hogy bukta a vélt Bajnai támogatás, magam is tele vagyok kérdőjelekkel ennek a hírnek kapcsán.
@Mariann19:

Gy.Tóth László egy ZS kategóriás idióta. Érdemes ezt a nem mai dolgot átfutni a megítéléséhez:

www.es.hu/old/0130/visszhang.htm

Szóval megjárta ő már az SZDSZ-t, volt Orbán mellett főtanácsadó, most meg a radikálisoknak gyárt összeesküvés elméleteket.

Pedig csak egy szimpla barom és semmi más.
@Mariann19:

Bajnai még nem mutatott fel semmit, ha csak az egyetemi menzai kajaminőség megreklamálását nem nevezzük valaminek. Ez ugyanis arany betűkkel van az önéletrajzában feltüntetve.
De nézzük sorjában:
- Hatalmat barátjától, Gyurcsánytól kapta, amelyből aztán úgy jött el, hogy fiúk, köszi, én ebből soha többet nem kérek.,
-az általa vezetett vállakozásoknak, zrt-nek, csak veszteséget hozott tevékenysége ( ezt még aranyba kötve, ő maga is elfogadja az önéletrajzában, mint dicsőséget.)
- Bíróságnak kell kimentenie, hogy egy vezérigazgató nem felelős az általa vezetett veszteségekért. Ez egyszerűen vicc! Jogszerű döntés, de vicc.
-Pártot nem tudott még alapítani, tudomásom szerint. stb stb.
-Családját már gallyra verte. Tudomásom szerint ,nála a cslád nem a legfontosabb.
-Hogy az angolja milyen, nem tudom, de angolul nyilvánosan felszólalni, papír nélkül, nem hallottam.
-Az egyetlen amire rájött, hogy ez így, mármint a balliberális gadaságvezetés nem mehet tovább, de a „hogy” miképpen legyen, azt már nem mondja..
- Becsületére legyen, elismeri, amire egy háziasszony is rájön a családjában, hogy az adósság, az államadósság magas, ha az éves jövedelmet 85 %-a banki hitel…terheli..

Az a helyzet, hogy mindenki tudja, még az O.V: ellenzők is, hogy qualitásilag
Bajnai, lábnyomába sem érhet,... Orbán Viktornak

Bajnai , nem az a karakter, akinek Mohácson a zászlaja alá gyülekeztek volna az ország-mentő katonák..
Amiben egyetlen hasonlóság van köztük, az a testmagasság...

Szerintem Bajna hezitál , és azt várja, hogy valaki, vagy valakik kikaparják a gesztenyét neki…Ő akkor majd dönt. Dönt, így vagy úgy...

Ő egy kényelmes típus, jó helyen , jókor volt. De szerintem az apja, aki a családi gazdagságot ügyeskedéssel, kikaparta..
@Mariann19: Kösz, ha így látod, megtisztelsz. :-)

Én már nem bírok semmilyen kerekasztalt végignézni, Echoról, Hörr től automatice elkapcsolok, de a többi is idegesít. Elég, ami a netről folyik rám, komolyan

@Fabius: Azoknak van ázsiója Tündérhonban.
pláne ilyen baromsággal, amire - mint a másikban Eco után levezettem mindig és örökkön örökké vevő a jónép.
@Marós: Ne röhögtess kvalitásilag, kérlek. Abban, amiben Orvbán hasít - a személyisége hasadásában - senki nem is óhajtja túlszárnyalni.
@Fabius: Kösz a linket!Gy.Tóth László egy ultra, ezt eddig is tudtam a megnyilvánulásai alapján. Csodálkozom, hogy Vágvölgyi B. Andrással vitába mer bocsájtozni. Politikai szerepvállalásainak változatosságát innen ismertem meg, annyira nem érdekes figura, hogy utánajártam volna a nacionáléjának.
@a szív fészkei: Számomra bármelyik hírcsatorna látogatása nem jelent párt elkötelezettséget, csupán egy teljesebb információ beszerzését. Tudod, a viszonyítás megtétele alapja a vélemény megformálásához. Már nem tudom a definiciót, filozófiából pedig tanultuk. Hiába,
kezdek feledékeny lenni.
Mindíg örülök, ha írsz!
@a szív fészkei:

semmi gond, ez egy demokratikus vélemény...a tied is...enyém is ...
ha tudsz jobbat, mondjad...
@a szív fészkei:

az előzőt megtoldom még: a nagyhatalmak mindíg olat akarnak, aki a szájuk szerint ugrál...Önállóan , csak ők gondolkodhatnak...
@Marós: A kommentedből azt látom, hogy Te a politikust egészen más szempontok alapján itéled meg, mint én. Az általad hosszan felsorolt elmarasztaló tényezők a habitusát és vállalkozásának körülményeit taglalják.

Én szelektív vagyok az effajta minősítésben, mert rangsorolom a tevékenységeket. Miután Bajnai miniszterelnök volt, munkájából az érdekel elsősorban, hogy milyen társadalmi hozadéka volt annak.
Az egyik előző kommentemben leírtam, hogy a 2008-as évben, amikor az ország drámai helyzetben volt, felvállalt egy nehéz és népszerűtlen feladatot. Megállapodott az IMF-el, megszorító intézkedéseket hozott, és megbízható pályára állította gazdaságot. Ezt nem cáfolhatod, mert újra leírom, hogy az IMF hitel utolsó részletének lehívására nem került sor. Ehhez hozzá teszem, hogy Orbán Viktor is elismerte az Eu-ban a munkásságát, midőn az Eu. elnöke volt.
Amennyiben én elismerek egy munkásságot konkrétan egy politikusra vonatkozóan, nem kezdek el hasonlítgatni, egyidejűleg másik politikus sértegetésébe bele menni. Ez igy korrekt!Semmit nem von le Orbán Viktor tekintélyéből, ha más politikust is elismersz.
Ebben az összefüggésben ezért nem érdekel Bajnai magánélete, személyiségjegyeivel nincs gondom.
Részben igazad van.
Nálam azonban fontos a magánélet. Nem fogadtam el soha, hogy lehet jó pártitkár az, aki a családjával egyébként gazember.
Az átkosban volt divat megvédeni a gazember párttitkárt, miközben az végzett a családjával. .Mert az elvtárs jó elvtárs A mi kutyánk kölyke alapon...

Más: Én nem feltételezem egy miniszterelnökről sem, hogy ellopja a pénzt, vagy rosszat akar az országának.. Gyurcsányt sem a Fidesz buktatta meg, hanem a Gy.F. belső emberei. Ha jól végzi a munkáját , kit érdekelt volna az öszödi beszédje.? Nem tudott nemet mondani az embereinek, a belső ellenzéknek. És a magánélete is abszolút zűrzavaros, mert 30 évesen 3 házasságon túl lenni nem kis negatív teljesítmény. Munka és magánélet erősen összefügg. Nem tudom Te milyen habitusú embert képzelsz el miniszterelnöknek?

Bajnai akkor mutatta volna meg az igazi qualitását, ha megküzdött volna ismét a posztért 2 évvel ezelőtt. De nem vállalta. Valószínű, nem az a típus, aki folyamatosan konfrontálódik. Pedig egy miniszterelnöknek ez feladata , folyamatosan ütközni kell. Ehhez , bizony spiritusz kell. És olyan sincs, hogy vaki rossz vállat vezető, de jó miniszterelnök.
Bajnai már most nyilatkozhatna, hogy mit is akar..
Hogy felismerte, hogy ég a ház? Már mindenki kiabálta, csak észre kellett vennie. De nem lépet semmit, hanem meghúzta az emberek nadrágszíját, miközben bemondta a TV-ben: Magyarországra nem jön be a válság… Egyszerűen hülyének nézte az embereket…

Még azt is el tudom képzelni, hogy önkritikát gyakorolva azt mondja, átgondoltam, indulok ismét. De semmit sem mond, és ez akart-gyengeségre utal, ami azt jelenti, nem tudja mit akar.
@Marós: Az egyes ember megitélésénél nem vitás, hogy a morális szempontok hangsúlyosak, minél magasabb szinten helyezkedik el a társadalmi hierarchiában, annál inkább.Ezt a politikusokra vonatkoztatom, a civil szféra ebből maradjon ki. Mint írtam, azonban a munka értékelése és megitélése nálam prioritást érdemel, ezért irtam azt, hogy szelektív vagyok.
Felteszed azt a kérdést, hogy milyen egy ideális miniszterelnök szerintem. Erre bármit mondhatnék, lehet támadási felület. Azért egy-két szempontot megemlítek.
Legyen igazi államférfi /van ma ilyen nálunk?/akinek tekintélye az állampolárok által elfogadott, képes legyen egyéniségével olyan hatást elérni, hogy döntéseit az emberek elfogadják még akkor is, ha kedvezőtlenek, mert biztonságot sugároznak a jövőt illetően.Tartsa be a jogállamiság, jogegyenlőség, a demokrácia szabályait és ezeket minden körülmények között tartassa is be. Képes legyen kiválasztani olyan szakértői gárdát, amely a gazdaság érdekében magas szintű ismeretekkel bír, melyeket el kell fogadni, és érvényesülésüket nem akadályozza. Ez egy-két szempont, lehet tovább taglalni.
Bajnainak megjelennek elemzései folyamatosan, akit érdekel, megtalálja, tehát ha közvetve is, megnyilvánul.
az, hogy eddig nem nyilatkozott ujbóli színrelépésének szándékáról, az miért kérdés?Jelenleg teljesen ismeretlen az a körülmény, hogy vállalható-e Bajnai elképzeléseihez a jövő alakulása.Márpedig ez az ismeret elkerülhetetlen ahhoz, hogy vissza térjen-e.
Egyébként ez a Bajnai ügy szerintem most egy kissé túl van spilázva. Miután megjelent a választás körülményeit analizáló írása, slágertéma lett.
A francba hogy muszáj lesz valamelyik idióta ellenzékre szavaznom. Nincs mese, el kell zavarni a Fideszt, mielőtt késő lesz. Zavarja a válságkezelésben a demokrácia és a 4 évenkénti választás??? 20 év multiadó, bankadó? Komolyan kell venni, nem szabad legyinteni rá, hogy hülyeségeket beszél. Eddig minden agymenéséből valóság lett.
@Mariann19:

A Te embered , úgy gondolom, Deák Ferenc, de a haza bölcse titulusához neki is meg kellett öregedni. És még támadták őt is eleget, később is, de a történelem helyre tette a korszakot vele együtt.

Szerintem nem születik csak úgy a haza bölcse, hanem kemény munkával, sok ütközéssel., hosszú kemény évek alatt lesz azzá valakiből.. Másfél év biztosan nem elegendő .
A kommentekből láthatjuk, a politikához mindenki ért, mindenki tudja a tutit, kivéve a miniszterelnök. Őt váltsuk le, rúgjuk ki, négyeljük fel, vagy legalább is visszaküldjük az anyukájába.
Hasonló, mint a stadionban, ahol mindenki futballszakértő, és jobban ismeri a játékosokat, mint maga az edzőjük.

Én azt mondom, hogy ha OV: felvállalta az első 4 éve után , a második 4 évet, hagyjuk. A mai európai és világgazdaságban nem könnyebb, és nem nehezebb eredményt elérni, mint száz éve , vagy 200 éve. A feladat ugyanaz, csak változott az idő, és vele együtt mi is.

Nem vagyok csodaváró, sok kommentessel szemben, akik úgy akarnak változást, noha a legtöbbje talán ismeri a gondokat, hogy semmi sem változzon.
Nem értem, hogy miért harcolnak egyesek változatlanul a csalásból és az igazságtalanságból szerzett előjogokért , pl, korai nyugdíjak, kamu rokkantnyugdíjak, az egyébként már nyugdíjas öreg bírok maradjanak csak 70éves korukig, miközben fiatalok nem jutnak státuszhoz, a postások, bár már nyugdíjasok, kapjanak akár 65 éves korukban is milliós végkielégítéseket, a nemzeti bank elnöke növelje csak 9-ről 11 millióra a fizetését, miközben a közalkalmazottak 8 éve nem kapnak fizetésemelést..

Mindezek az előjogok elmennének, ha lenne valahol egy olajkutunk, ahonnan számolatlanul jönne fel az olaj, amiből jó pénzt lehetne csinálni. De nincs! Tudjuk, hogy 2,5 millió adófizető van az országban, rengetegen dolgoznak feketén, akik majd semmi nyugdíjat nem kapnak, mivel nem voltak adófizetők.
Elvárjuk , hogy kapjanak fizetést az orvosok, gyerekeink óvónői, tanárjai, miközben szégyellünk blokkot kérni a sarki, vagy Lehel-téri, vagy Fehérvári úti piaci kofától, akinek viszont van pofája nem adni.
Számold egyszer össze, mennyi adót hagysz a kofánál, hentesnél egy hónapban., virágosnál, fogorvosnál, nőgyógyásznál.. Számold csak össze. ( Én újabban már mindig elkérem a blokkokat, dafke..!.)

Nem elég felismerni, hogy nagy az adósság, baj van. Hanem lebontani a gondokat mindennapi intézkedés szintjére, az a kunszt…
Ehhez évek, évtizedek kellenek…és megfelelő ember, aki konfrontálódik és bátorsága
Tabukat ledönteni, emberi mentalitásokat megváltoztatni a legnehezebb..
"Merjünk nagyot álmodni! Merjünk nagyok lenni!"

Vagy a vicc poénja:
- Kuss! Én így szoktam leszállni.

Amúgy szép, szép az önkritika, de mé' nekünk mongya jeza viktorgyerök? :D
@Marós: Először a Deák Ferenc kiemelkedésével kapcsolatos megállapításodra reagálnék.
Miután véleménycserénk a miniszterelnökség mibenlétével indult, én két alapvetést emelnék ki. Az egyik a személyes alkalmasság, kiemelten a vezető képesség, melyről fenti kommentemben már pár szempontot felsoroltam az elvárásokkal együtt.
A másik fontos kérdés a kiválasztás, vagy kiválasztódás mechanizmusa és esetlegessége, melyeknek elégtelen volta a rendszerváltás előtti és utáni helyzetekben mit sem változott. A gyakorlat azt mutatta, mutatja, hogy elég megjelenni egy-egy párt centrumában, ott az elkötelezettség bizonygatásával jelen lenni, ezután nyitott út vezet a kiemelkedéshez.A gond az, hogy ezek a vezető kijelölések nem az alkalmasság szerint történnek, hanem azokat a párthűség határozza meg, és a "jókor, jó helyen" pillanatnyi státusz. Előzményként nem jön számba a teljesítmény mérlegelése sem.
Ha párhuzamot vonunk a civil szféra gyakorlatára, ott alapból az alkalmasság és a képzettség a dobbantó pár év tapasztalat előírása mellett.
"Nem vagyok csoda váró" bekezdésedben foglaltak szerint igen-igen közelítenek az álláspontjaink. /Hogy mik vannak, ahhoz képest ahogyan indultunk!/
Ebben a kérdésben az államtól való örökös elvárásokat feszegeted, melyek abból adódnak, hogy nálunk a szolidaritás elveinek torz alkalmazása okozza az igazságtalan és az ország teherbíró képességét meghaladó igényeket.A szolidaritás egy kölcsönös segítségnyújtást jelentene leegyszerűsítve az önhibájukon kivül bajba jutottaknak. Nálunk viszont ez úgy érvényesül, hogy vannak eltartottak és eltartók, kölcsönösség kizárva.Kissé sommásnak tűnik ez a megállapítás, és nem is teljeskörűen értendő, hiszen akik letettek az asztalra a rászorultságig, azokra nem vonatkoztatható.
Igen, az örökös követelőző hangnem irritáló.

Nálunk az emberek nagyon hozzá szoktak az állami gondoskodáshoz a hosszú évtizedek alatt.Tompítani lehetne ezt a közgondolkodást egy nyílt, őszinte retorikával. Nem mindíg azokat a lyukakat betömni gyorsan, ahonnan a legnagyobb hangorkán tör elő.

Mosolygok, mert az egyik családtagom jár el hasonlóan, mint Te a "dafke" ellenállásoddal az áruvásárlási blokkokat elkérve.Csillapítom, de csökönyösen védi az álláspontját azzal, hogy ez a torz világ soha nem mutat fejlődést, ha örökösen megengedők vagyunk.
lehet hogy te vagy a miniszterelnök, viktor,
de attól még ugyanolyan törpe maradsz.

sárbafingó, harcsafejű, pocakos gonosz törpe.
töröld ki magaddal a segged!
süti beállítások módosítása