Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=jtKUjWeHSu0 lázárkedvencemjános véleménye juditról és katiról. Csak anny... (2024.04.19. 10:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.17. 05:19 Fabius

Mese az önkéntesen kötelező polgári védelemről

Címkék: fidesz kötelező polgári védelem

Egyszer volt, hol nem volt, valahol Európa közepén a Kárpátok gyűrűjében élt egyszer egy félázsiai horda. Egy másodosztályú focista volt a királyuk, egy kusza tekintetű látnok a sámánjuk, és ezek ketten szentül hitték, a szóból nem, csak az erőből ért ez a sok paraszt. Ezért - mivel be voltak ám tojva, hogy történhet valami ami nem csak az zorrodat tisztíccsa - írtak egy csudálatos katasztrófavédelmi törvényt, ami önkéntesen kötelezővé teszi adott esetben az atomvillanásba hunyorgást.


Azt mégse mondhatták a népnek, hogy a látnok úr fejében hordott taktikai atomfegyverben egyszer csak spontán maghasadás alakulhat ki, és a horda ajándékba nem az augusztus huszadikai tűzijátékot, hanem a látnok úr ledobott koponyakupakja alól előtűnő atomvillanást kapja.

matolcsy atomfegyver.jpg

Mit lehet tudni, nem árt felkészülni, így postázni kezdték az önkéntesen kötelező behívókat a jövő polgári védelmiseinek. ( itt, itt, meg itt megnézheted hogy néz ez ki pontosan ) Kedves Hordatag! Leszel szíves azonnal nyilatkozni az adataidról, tudomásul venni milyen önkéntességet vár tőled a haza, és mivel csak az erőből értesz büdösparaszt, hát elmondjuk, hogy ha nem vagy elég lelkesen önkéntes, akkor száz ruppód bánja, és/vagy homokzsák általi eltemetésben lesz részed.

Kérünk szépen, meg jogod, meg ugyan az adódból tartjuk fönn a katasztrófa és polgári védelmet, de (...) - indoklás semmi, magyarázat semmi, csak a pojácák viccesen befeszített tömlőtestű hőzöngése, ahogy mindig. Honfiak és honleányok forgolódtak álmatlanul, átizzadt párnahuzatok és megrágott kispárna csücskök tanúskodnak a bizonytalanságról. Mert ez a kormány kötelezően jót még nem csinált, mostanában minden gondolata a választási nagy ruha elkerülése körül forog, testre szabott választókörzetektől kötelező regisztrációig. Márpedig olyan megesett már a történelemben, hogy hasonló trükközésekkel visszaéltek, ráadásul pont olyanok, - Tisza,  Széll Kálmán, Wekerle - akikre a mostani kormány nosztalgiakultusza épül. Bár ott még nem tartunk, hogy az elődökhöz hasonlóan össze is verekedjenek a nagy büdösben, de ott már igen, hogy egy ilyen minden tájékoztatást mellőző akció minimum kétségeket ébresszen a választókban. Különösen, mert minden helység önkormányzata, pontosabban a polgármestere köteles kiválasztani a kötelezően önkénteseket, és a postázott levelek alapján, magyarázat nélkül a pofára és ex has alapon történő kiválasztás látszik. 

Pedig ez, minden látszat ellenére nem így van. Megkerestem egy témában járatos ismerőst, - ezúton is köszi a segítséget - a katasztrófavédelmi törvény végrehajtási utasításait, ( itt és itt olvasható ) ami alapján ez a kötelezően önkéntes polgári védelem így néz ki:

A törvényben és a végrehajtási rendeletben sincs meghatározva, milyen szempontok alapján kell a résztvevőket kiválasztani. De. Az mindenképpen támpont, hogy a településeken megalakítandó polgárvédelmi szervezetnek kell lennie:

- törzsének - vezetők, ezek általában a polgármester, alpolgármester, jegyző, elemzők, tolmács, sofőrök 

- logisztikai egységnek a szállításhoz, romeltakarításhoz - ide hivatásos sofőröknek pl. speckó jogsikkal van esély bekerülni

- hírközlési egységnek - rádiósok, telefonszerelők

- romeltakarítók - pl. építőipari dolgozók

- kárfelszámolók - ácsok, kőművesek, víz-gáz-villany szerelők

- egészségügyi egység -ápolók, orvosok

Tehát akinek ilyen foglakozása, képesítése, netalán régebbről katonai kiképzése van az jó eséllyel bekerülhet. Rajtuk kívül rendkívüli helyzetben 18 éves kor és a mindenkori nyugdíjkorhatár között bárki - ha nincs mentessége - szolgálatra kötelezhető. A polgári védelmi parancsnokságokat most kell kialakítani, egy katasztrófa idején ez elég körülményes is lenne. A levelek a személyi állomány felméréséhez szükséges adatgyűjtést szolgálják. A polgármester felelőssége, hogy a törvényben megjelölt nyilvántartásokból és az adatszolgáltatásból - bejelentési kötelezettség teljesítésből származó adatok alapján összeállítsa azt a névsort, amiből a "hivatásos polgárvédelem" parancsnoksága - kirendeltsége kiválasztja, hogy személy szerint kik lesznek erre kijelölve. (ebben segíti az önkormányzat közbiztonsági referense).  Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni.

Eddig megvagyunk, de a mit szól majd a munkahely, ha elrángatják az embert, hány elrángatás után fogják a munkavállalót kirúgni? A képzés időtartamáról és az esetleges tényleges bevetésről ezt mondja a törvény:

59§

(2) A polgári védelmi szervezetbe beosztott munkavállalót a polgári védelmi feladatok ellátására történő kiképzés, gyakorlat és ideiglenes polgári védelmi szolgálat idejére a munkavégzés alól fel kell menteni, erre az időszakra munkajogi védelemben részesül. A felmentés időtartamára távolléti díj jár.
(3) Ha a megjelenési vagy az ideiglenes szolgálatadási kötelezettségét teljesítő állampolgár nem áll munkaviszonyban, a kötelezettség teljesítésének idejére a kötelező legkisebb munkabér egy órára járó mértékének alapulvételével megállapított térítésre jogosult, amelyet az elrendelő köteles részére a munkabér folyósítására vonatkozó szabályoknak megfelelően megfizetni.
(4) A távolléti díj és az ellátás igazolt költségei az elrendelőt terhelik, aki azt a munkáltató részére téríti meg.


Kedves Félázsiai Tajparasztok!

Igen, ti akik a kipostázott levelet megfogalmaztátok. Látjátok, ilyen egyszerű lett volna elkerülni, hogy az adatszolgáltatók nekifutásból leköpjenek, mielőtt a levelet visszaküldik. Ha nem csak a kötelességről izmozásban merülne ki az iromány, hanem tájékoztatást adna a jogokról is, most nem néznétek úgy ki, mint egy csulatartály. Ha volna a hivatalokban egy ember, aki értelmes válaszokat tudna adni a fölmerült kérdésekre, akkor az emberek nem méricskélnének bizalmatlanul, nem állnának seggel a polgári védelemhez. De nincs. Úgy látszik azt gyorsan elfelejtettétek, hogy Devecserre, Kolontárra, a felsőzsolcai gátszakadáshoz, Edelénybe, Szendrőbe mind önként mentünk, a segélyvonalat kényszer nélkül hívogattuk, a jégkorongozók ereklyéire magunktól licitáltunk, az amerikai autósok főzőbrigádjának alapanyagot minden ráhatás nélkül küldtünk/vittünk. Ott voltunk mindenhol és minden formában, ha baj volt. Írtunk magunknak összefogást helyettetek.

De veletek együtt egy illúzióval megint kevesebb van.

477 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr274716729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pintér említése mintha kimaradt volna, pedig szerintem sárosabb ebben a sztoriban (is) bárkinél...
munka szolgálat, békekölcsön, kumminista szombat, tized, dézsma, nászéjszaka, pallos jog, sok édes terv, mókás őrség, 3per álom, oktakvóta stb stb.
A katasztrófavédelem, mint ahogyan a neve is mondja, a katasztrófénak a védelme. No most! Kedves Pártunk és kórmányunk katasztrófába sodorja a zországot, amit ugye vádeni kell. Innentől kezdve már csak a fegyver hiányzik, és máris kész az új Munkásőrség.
valami hírekben hallottam, a nyugati végeken egy Tűzoltó bázis /a fsz katasztrófa védelem megnevezést úúùtálom/ teljes állománya közösen beintett a zagyament irányítótalansági álátszervezés kinyírásnak tisztogatásnak
Nekem az a legijesztőbb, hogy valszeg nem is értik, mi a bajunk a dologgal.
(Ha jár erre egy pszichológus, megemlíthetné minek nevezik, ha valaki patologikusan fordított fogalomhasználattal kommunikál. Ekkora visszaélés a nyelvvel már nem hazudozás. Miként lehet ennyire megszabadulni a szégyen hatalmától? Kezd érdekelni ez az őrült majom.)
Apró betekintés a magyar hivatalnoki attitűdbe, ami nem változott sokat a Bach-korszak óta. Jogszabályi hivatkozás + befenyítés, oszt' annyi. Nyilván ennek megfelelő lesz az állampolgárok hozzáállása is.
@Cirbolya_sentinel: nincs semmi baj a nászéjszakával, épp csak nem joggá, hanem kötelességgé kellene tenni :)
"Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni. "

No-no-no! És a területileg illetékes főkatasztrófát ki is neveztette ki?
Nem értem a problémát. Nekem spec jól jön, mint kiugrott eü-snek. Nem is kell beírnom, hogy ott végeztem. Beírom az egyetemet, a végzettséget és csók viktornak és matolcsynak és pintérnek.
Remélem nem háborúzunk majd, mert azt nem lehet átrázni ilyen könnyen.:D
Érdemes őket eltartani,nem csak azt a pénzt szarják el amibe a kerülnek,ujra meg ujra bizonyítják a felkészületlenségüket.Igazi átkosból átmentett költségzabáló,kádertemető!Hála a folyamatos kontraszelekciónak,csak szaporodnak az ilyen pénznyelő automaták.Ma már ott tartunk az állam a tizezredrészét produkálja a bevitt pénznek,döbbenetes!Élő példa a Nemzeti Eszközkezelő!2 milliárdból-húsz millió...
@félázsiai 2llkedő: Az új munkásőrség megalakításáról ne is álmodj. Annál jobban félnek ezek, mint hogy fegyvert adjanak bárkik kezébe is, mert akkor nagy valószínűséggel ellenük fordulna a félázsiai jó népük.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: átrázni ezeket? hol élsz te? mee ha itt, akkó nem őket, hanem téged , és nem csak átráznak
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): hány magánhadseregük is van, a tekkerekkel a zélen, és még ott valék a már már, csak alig fűjalatt támogatott agárda, ugyi kérem szépen. Ezénmán minekis nékik, ilyen olyan szedett vedett talpasságos félhorda népség, ezek mink majd logisztikáznak, vagy esetleg leventéznek paravánként, atomvillanás jobbról, gombafelhőnek tisztelegj.....
@Cirbolya_sentinel: Nem mondj ilyet, hogy nincs megszervezve az irányítás. Csak az is olyan NER-es. Pomázon már Két nagy tűz volt, mert nem értek oda a tűzoltók időben, mert máshová irányították őket a nagy tudású egyesített irányítási rendszerben.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "mert akkor nagy valószínűséggel ellenük fordulna a félázsiai jó népük."

Az hazaárulás lenne, és tudod, mit érdemel az a bűnös, aki hazaárul?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): """"Tüntetőktől féltik Orbán otthonát"""""
/index.hu/
@9mmPara: Az első éccaka joga állítólag csak legenda (a földesur amugy is megkaphatta bármely szolgálólány éccakáját).

@sörtelen: A pszichologiájuk is érdekes lehet, de az etologia is sok mindent megmagyaráz (rodeo-val futottunk itt köröket azt hiszem)
endresy.blogspot.hu/2012/08/tarsadalomhorda.html

Egyébként anno is volt polgári védelem. Sokkla keményebb társadalmi viszonyok között. (Kiutazás nuku, dollár 3 évre aligvalami, stb.) De még igy sem sokat ért. Őedig akkor még eszközök is voltak. Ma érdekelne, hogy mikor fogják a lakótelepen megoldani mondjuk a gázálarcosztást, ha komolyan baj van. Mert egy gázömlés, kamionütközés klortartállyal tényleg előfordulhat. Az MHSZ, a PV ezt megoldotta többé-kevésbé anno. (Inkább kevésbé különben)
@Cirbolya_sentinel: Ezek úgy be vannak szarva a TEK-kel, parlamenti őrséggel gárdával egyetemben is, hogy a kételkedő kolléga által elképzelt új munkásőrség felállításának a gondolata is elképzelhetetlen. Ezek a mostani nagyságos urak is hallottak talán Dózsa Györgyről és munkásságáról, és talán még az arab tavasz is élénken él az emlékezetükben, ami gyorsan átrendezte a több évtizedes hatalmi viszonyokat az Észak afrikai és Közel keleti régióban.
@félázsiai 2llkedő: Akkor én máris hazaáruló lettem. Mert én az első adandó alkalommal készen vagyok ellenük és az egész rohadt NER-ük ellen fordulni.
A megoldás az alaptörvénybe van írva. Rendkívüli vagy szükségállapot esetén a magyar lakhellyel rendelkező magyar állampolgárokat be lehet sorozni és honvédelmi munkát végeztetni velük, valamint az országgyűlés nem oszlatható fel, és nem is oszolhat fel. A szükségállapotot a parlament szavazza meg, a képviselők kétharmadának szavazata kell hozzá, utána a köztársasági elnök hirdeti ki.
@Cirbolya_sentinel: Bah, egyedül a hadsereg poros irattárában van egy nyilvántartás az egészségügyben végzettekről.
Ha én nem mondom el, a hülye polgármester nem fogja tudni.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "Akkor én máris hazaáruló lettem."

Nem vagy egyedül. Viszont vannak még vagy 900 ezren, akik bekötött szemmel is követik a Vezírt. Azokat be lehet sorozni katasztrófavédelmisnek és lehet fegyvert osztani nekik.
A mentesség is érdekes.

Mentesülnek

mindennemű állami állásba került fidesznyikek,
kismamák
és
a papok-lelkészek-rabbik.

Ezek tehát a NER,
akiket védeni kell az életünk árán is, ami annyit is ér.

Kopogtatócédulások - 2014-tavasszal sok lesz az árvizi munka - előre szólok.
A mentességek között nem látok olyat, hogy "igazolt külföldi távollét", a szervezeti egységben viszont nevesítve vannak az orvosok, ápolók, vagyis jellemzően azok a szakmák, amikre külföldön nagy a kereslet, és amiben lehet is kint dolgozni. Mivel a már közegészségügyben dolgozók mentességet kapnak, ezért a helyek betöltésére maradnak a munkanélküli orvosok, ápolók, esetleg a magánpraxist folytatók... és a külföldön dolgozók.

Értem én, hogy a katasztrófavédelem szükséges felkészülés a rosszra, és azt tényleg inkább előre kell megszervezni, gyakorlatozni, stb., de csak én érzem belőle, hogy ez is a röghözkötés egyik burkolt formája lesz? Van vajon olyan EU-s munkaadó, amelyik elfogadja, hogy az alkalmazottját bírság terhe mellett hazarángatják, cserébe meg hozzávágják a mindenkori minimálbér arányos részét? Szerintem dülledt szemmel néznék, ahogy szétgurul az apró, aztán már fogalmaznák is a felmondólevelet...
@Calibaan: Szükségállapot - kétharmaddal,
Vakond Áderrel.

Na, az fasza.

Van még, aki szerint szavazással leválthatók ?
@Rufus78: Tanulók-tanárok is beránthatók.
Legfeljebb majd a kifizetett félévüket ismétlik.

Néhány elúszott tandíjas félév egy-egy diáknak...
Vagy egy-két kimaradt tantárgy a tanár zsákrakodása miatt...

Végülis, ha úgyis a diáké minden költség, akkor cseszegessük nyugodtan őket...
Nekem az volna a kérdésem, hogy mennyi a pénzbírság mértéke, ha nem adok meg adatokat, vagy nem az összeset? Elvileg ezt -a sajtpapír alján lévő lábjegyzet szerint- a 2012. évi II 215.a § tartalmazza, viszont nevezett jogszabályban csak annyi van:

"215/A. §82 Az a polgári védelmi szolgálatra kötelezett személy, aki polgári védelmi kötelezettségével összefüggő bejelentési, megjelenési, feladatellátási vagy adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban vagy végrehajtható határozatban megjelölt határidőben tesz eleget, szabálysértést követ el."

Na de mennyi zsét kell ezeknek a szarf@szúaknak beköhögni, ha elbliccelésre kerül a tetves adatlapjuk kitöltése? Mondjuk mert valaki külföldön dolgozik?
"az ideiglenes polgári védelmi szolgálat idejére a munkavégzés alól fel kell menteni, erre az időszakra munkajogi védelemben részesül."
-és gondolom selmeci gabi fog megvédeni. brrrr.

"A felmentés időtartamára távolléti díj jár."
jajjjneeeeeeeeeeee!
gonosz ámerikai multinál dolgoozom, időnként ki kell menni ausztriába, németo.-ba, hollandiába stb.
első alkalommal (még nem dolgoztam itt) a kollégának mondták, hogy akkor távolléti díjat kap. ő felment a munkaügyre, és megkérdezte, hogy akkor ez hogy és mennyi.
riadtan szaladt le, és mondta, hogy nem, neki az nem kell, nagyon nem!
onnan futás a szakszervezethez, és a szt meg az üt szépen belevetette a kollektívbe, hogy távolléti díjat kapHAT a dolgozó, ha azt választja.

isten őrizz, hogy távolléti díjat fizessenek nekem is, inkább kapjam meg a rendes fizumat...
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Szabálysértési törvény:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200002.TV

5000- 300 000 -ig, de lehet mellette elzárás 1-30 napig, vagy közmunka, vagy mind a három.
@Secnir:
Csakhogy ezesetben az állam térít, és az államot nem érdekli, hogy te amúgy mennyit keresel! Nem a szakmai tudásodra kíváncsiak, hanem hogy milyen gyorsan rakode a homokzsákot. Szerintem már az is csoda, hogy nem a közmunkás bér az alap, hanem a tényleges minimálbér.
@biturbo s - félázsiai bunkó állat: Mivel külföldön dolgozol, és gondolom nem értesítetted állambácsit az új címedről, elméletileg ha megkapod a bírságról szóló papírt, simán megfellebbezed, mondván, hogy nem kaptad meg a levelet, külföldön voltál.
Az állam meg bekaphatja.:D
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Ja, bocs, az elzárás 1-60 napig lehet, és lehet még
a) a járművezetéstől eltiltás,

b) az elkobzás,

c) a kitiltás,

d) a figyelmeztetés.

(2) Figyelmeztetés mellett csak elkobzás alkalmazható, az intézkedések egyéb esetekben önállóan, egymás vagy büntetés mellett is alkalmazhatók.
@Secnir: Ez nem választás kérdése. Erre jár a távolléti díj és csók.
Az írás remek.
A helyzet egyre remekebb.
Külön köszönöm,hogy a legzseniálisabb reklámot (az orrodat is...) beidézted, bár egyre orrfacsaróbb az ájer.
Mint a félázsiai horda része, szeretném tudakolni, hogy a kis cégemből ha ilyen orbitális fa.zságok (gyakorlatozás, homokzsák töltögetés) miatt elrángatnak, ezáltal természetesen az ügyfelek nem számíthatnak rám és nem lesz megrendelésem, munkám, akkor nyugodtan kurvaanyázhatom a kedves polgármester urat és az ő balfasz feljebbvalóit, korántsem tisztelt kánunkat és talpnyaló udvartartását?
Vagy mást is tehetek, ha már ott az a remek ásó?
Azok a remek emberek, akik pedig ezért kőkemény fizetést kapnak, katasztrófaelhárítás címén, azok majd sörözés közben a kempingszékből nézik, ahogy mi dolgozunk?
Értem... Remek.
@K.Tomoceusz:

Akkor ez olyan, mint a "...de előtte egy kis ungabunga" vicc.

Megtagadhatod a szolgálatot, de akkor bírságként berángatnak közmunkára, és delegálnak arra a munkára, amit szolgálatosként kellett volna csinálnod...
" Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni. "

Naiv, ártatlan, csillogó szemű gyermek...

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Neked már mindegy, téged a csöcs-segg faktor növelése céljából úgyis behívnak, hogy nézzék ahogy a gyakorlatozás közben hajladozol... :D

Fabius, már megint lenyűgözöl az optimizmusoddal, szerinted Orbán osztjónapot Viktor, Budai a gvh kinyalhatja a seggem Gyula, valamint Balsai arra állt az autóm István országában mennyi értelme van azoknak a paragrafusoknak meg szabályoknak, amiket linkeltél?
"A munkavállaló munkajogi védelemben részesül..." ebből annyi igaz, hogy mondjuk te nem rúgod ki.
@K.Tomoceusz:

Rendben, köszönöm a válaszokat, úgy gondolom, ez az információ a cikkhez szervesen hozzátartozik.
Aki külföldön dolgozik, az majd fizetheti a 100 rugót?
A nagyon ázsiaiak, akik az árvizekkor a kerítést támasztották és röhögtek a zsákokat homokkal megtöltőkön, azokat is behívják? Szép kis katasztrófa lesz :(
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Kár, hogy a jogszabályokat nem póstázzák ki a behívóval együtt.

Ja, és a minimálórabér, amiből számolnak, 535-Ft.
oke. itt alljon meg a menet.

nem tudnak olyan buntetest kitalalni, hogy ne faszt rajzoljak a regisztracios lapra.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A munkajogi védelem csak annyit jelent, hogy addig amíg teljesíti a szolgálatot nem lehet kirúgni. Utána már lehet.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

No, én is pont erre gondoltam. Előveszem a csúnyábbik írásomat, valamint esetleg díszítem a cuccot egy szép dekorációval.
A miniszterelnök az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet megalakulása alkalmából tartott állománygyűlésen arról is beszélt, hogy a közbiztonság olyan közügy, amelynek megteremtésében és helyreállításában az állam mellett a polgároknak is ki kell venniük a részüket. Utalt az előző nap hatályba lépett új alaptörvényre, amely kimondja, hogy mindenki felelős önmagáért, továbbá képességei és lehetőségei szerint köteles az állami és közösségi feladatok elvégzésében részt venni.

Tehát: ki is fizetem, meg el is végzem, mer' a zállam a főnök és aszonta.
Egyébként természetes, hogy vállal az ember közösségi feladatot, de ahogy Fabius is írta, így már nem az igazi.
@saravad: Ez is azt mutatja, milyen remek véleménnyel van orbán rólunk. Baszunk dolgozni, így kampányolni kell, hogy szereted a munkád. Lustaságod mellett erősen bűnözői-drogozási hajlandóságod is van, így azt jól meg kell büntetni, mert így tanulsz. Most pedig olyan primitív bunkó vagy, hogyha történik valami mint pl. árvíz, vörösiszap, szépen beintesz, hogy vigye a víz amit akar, de te nem állsz a gátra.
Gusztustalan, de komolyan.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem bíznak a saját polgáraikban, ez ennek a jele. ezért kell szerintük befenyíteni..
@félázsiai 2llkedő:
"Az hazaárulás lenne, és tudod, mit érdemel az a bűnös, aki hazaárul?"

Bumm a fejbe ???
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Senki, de ha már a regisztrációs lapot kidekorálja, akkor az valószínűleg érvénytelen lesz, és akkor a szavazólapig nem fog eljutni, hogy azt is kipótolja egy méteres kékeressel:).
@saravad: Amit kifizetsz, az a katasztrófavédelmi fidesznyik igazgatók X milliós fizetése.

Amit elvégzel, az meg az, - amit ezek mondanak.

A Mézga Géza is rendelt Köbükitől egy háztartási robotot,
de egy olyat kapott először, amelyik szétverte a falakat is,
aztán meg a főnökrobotot, amelyik seggbelőtte Mézgáékat, ha lassan takarítottak.

Nemtom, de asszem - ez a két év már a főnökrobot lesz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Miért, neked jobb véleményed van Orbánról ?
@Rufus78: a jelenlegi allas szeritn a szavazolapra is azt fogok, bar sokkal jobban orulnek egy tiszta lelkiismerettel behuzott x-nek...
" Utalt az előző nap hatályba lépett új alaptörvényre, amely kimondja, hogy mindenki felelős önmagáért, továbbá képességei és lehetőségei szerint köteles az állami és közösségi feladatok elvégzésében részt venni."

Írt a viktor egy alaptörvényt, hogy mindenki köteles képességei és lehetőségei szerint ...

Szóval - Csányi meg a többi milliárdos -

köteles a lehetősége szerinti milliárdot a közösségi feladatokra beszolgáltatni ?

Mutassad az erőt Viktorom,

vedd el a milliárdokat a nemzeti oligarcháidtól,

mert csak akkor fogok össze !
Tudod, a félázsiai származásom...
Oké, mondjuk kitöltöm, visszaküldöm, szerintük égető szükség van rám, behívnak és mondjuk még oda is megyek. Munkavezető rámutat homokzsák pakolás, én támasztom a villanypóznát mi a tétel? Bünti jár pénzben, lesittelnek? És ha mondjuk 10ből 10en támasztjuk a póznát? Közénk lövetnek?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem beszélve arról, hogy nem tekint minket államalkotó közösségnek. Van az állam, mindenek felett, = fidesz.
Az állam törekszik, elvár, rendelkezik, áll a lábán, stabil, finanszírozza magát, beleugat, megszüntet, kötelez.
S vannak a zemberek, akikkel időnként úgy tesz, mintha konzultálna, de nem.
Védi a család intézményét, a vallás eszméjét, a munkahelyeket, a mítoszokat - mindent, csak épp az embert nem.

Én is hányok tőlük.
Fabius, ezúton is köszi, hogy elővetted ezt a témát, ugyanis 3 ismerősöm is áldozata lett ennek a tébolynak. És pont az ő személyes tapasztalataik alapján lenne pár megjegyzésem:
1. már a kiválasztási szempont is kamu ( ld. Dorosz Dávid az Egyenes beszédben), beigazolódott, Db-ből szinte csak tanárokat rángattak be, vagyis fülön csíphető közszolgákat, akik természetesen nem rendelkeznek a törvényben említett képesítésekkel- milyen meglepő, nem?
2.az egyik a 3-ból daganatos beteg 60 éves nő, annak is végig kellett állnia a 4,5 órás avatási ceremóniát, nem kapott felmentést
3.a végén Isten nevére kellett felesküdniük- ez így annyira nem tűnik durvának első hallásra, de aki pl. ateista vagy - uram bocsá` - nem keresztény vallású, annak ez sérti a lelkiismereti szabadságát, amit még ez a nyomorult, általuk összetoldozgatott új alkotmány is garantál
@Rufus78: Ja, azt a regisztrációs lapot. Én a katasztrófa védelmisre gondoltam.:D
Úgy tényleg nem. De ha névhez rajzolja, rá egy kalapot, akkor még hívhatják faszkalapnak, nem igaz?:D
@K.Tomoceusz: De ez így nem fair. Sose fog a parlament elfogadni egy olyan törvényt, ami kifejezné az én véleményemet.:D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Van egy olyan műsorszáma, amiben van egy poén a lehallgatásokról, és a budiról. tudod, fingás, és hangulatjelentés. Arra gondoltam.:D
Na szóval akkor kezdhetjük vágni a centit??? :)

Matolcsy még 20 válságos évet jósol

fn.hir24.hu/gazdasag/2012/08/16/matolcsy-meg-20-valsagos-evet-josol/
@condorpasa: De durva. Én nem vagyok ateista, de nem szeretnék úgy esküdni, hogy Isten engem úgy segéljen, vagy mi.:D
Aggódom a katasztrófavédelemért, ha így válogatják össze azokat akik majd megvédenek. Még jó hogy nem sorozzák be katonának azokat akiktől elvették a rokkantsági járulékot.
@Gábriel angyal: Hülye a csóka totál. Ha a háborút nézzük, akkor már túl vagyunk rajta 30 évvel, ha a rendszerváltástól számoljuk, akkor meg csak 10. Ha meg az ő második regnálásától, akkor meg még van 28 év.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Örömmel hallom, hogy nem is vagy ateista. :) Egyszer mesélhetnél picit a hitéletedről.
@condorpasa:
Istenre felesketni, vagy a tákolmányra nem számomra sértő, hanem azokra nézve, akik hiszik, tisztelik és félik.
Neveltetésem folytán nem szeretek mások lelkébe gázolni és kínos lenne, ha elröhögném magam.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: amit meg is fognak tenni. Mivel a munkaadok nem mozgalmárokra vágynak.
Erről a kötelező önkéntes izéről, az annó, a seregben divatos "irányított szabadidő" kifejezés jutott eszembe. Ez már akkor is egyfajta összekacsintás volt sorkatonai, és a továbbszolgáló állomány között.
Ez akkor 20 évesen, minden kötöttségtől mentesen, inkább vicces, mintsem kínos volt. Mai fejjel, (család, munkahely), már nem tudnék felhőtlenül, a fiatalságom iránti nosztalgiával derülni rajta. Úgy tűnik, kitaláltak egy alternatív átnevelő basztatási módszert, és még Recsket sem kell újranyitni.
@condorpasa:
1. tanárok hivatalból tudnak olvasni, vigyenek magukkal egy Alaptörvényt (ami a megalázást tiltja), meg a katasztrófavédelmi törvényt (amiben benne van, hogy veszélyes, ártalommal járó feladatra nem kötelezhető a pv-s)
2. úgy látszik, még mindig nem elég dühös a nép annyira, hogy sámlit toljon az öregasszony segge alá, meg lófaszt azokéba, akik ez ellen szót emelnek
3. az említett kat. véd. törvényből fel kell olvasni az esküről szóló rendelkezést, ami választhatóvá teszi Isten emlegetését

És ha nem értik, még egyszer. És ha lecsuknak, akkor a többiek folytatják. Mindenkit nem lehet lecsukni, szankcionálni - csak abban az esetben, ha egyesével megtehetik.
Ugye nem vagyok annyira konzervatív ha ezeknek a gyermekeknek a szüleit elküldeném melegebb éghajlatra??? :(

img7.hvg.hu/image.aspx?id=0772d894-abb5-4662-81af-dd7173f7da0a&view=77b35f82-3c9f-4f85-88fe-7bbfe9f7ce2c
@GeoCracker: De azért jól hangzik a munkahelyed megvédjük duma, nem?:D
@Gábriel angyal: Olyan nincs, nem imádkozom, nem járok templomba. Nem is akarok. De jól elvagyok a kereszténység alapjaival.
@félázsiai 2llkedő: 900 ezer a 8 millióval szemben, azért elég esélytelennek tűnik a számomra, még ha Pataky "elvittek az UFÓk" Attila is az ő oldalukon áll.
@GeoCracker: Akkor ez rövid kilábalásnak ígérkezik. :)
@GeoCracker: Bah, hát az első 10 év: 2002-2012. Hát te nem a NER-ben élsz?:)
@Gábriel angyal: Nem rosszabb, mint gárdaavatásra vinni a gyereket. Amúgy meg a sár lemosható, a gárdaszennyezés meg nem.
Ha a lapocska aljára ráírom, hogy mint ateista, nem vagyok hajlandó semmiféle Istenre felesküdni, akkor már azért is megbüntetnek?
Orbán bolsira meg végképp nem!
Vagy ha bránersorral díszítem a lapot? :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ha ezek valamit elkezdenek megvédeni, akkor mindig oda kell rá nagyon figyelni, mert annak hugyoztak!
Tudom, kommunikációban tanítják, de ennyire átlátszóak legyenek...
Mintha a 6-os villamosra felszálló rétinéger zsebtolvajok tartanának bűnmegelőzési tanfolyamot ott, helyben.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: gondolod, hogy itt csak a sár a szennyezés??? :(
@saravad:

Kurázsi Papa a nemzet markotányosa?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "még ha Pataky "elvittek az UFÓk" Attila is az ő oldalukon áll."

Akkor a pufók ufókat is vedd számításba!
@condorpasa: ez az eskű dolog valóban nem jó. főleg ha kötelezővé teszik. mindenkinek a saját lelkiismeretére kell bízni, hogy kit, kiket, vagy egyáltalán hív e valakit segítségül.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Amit eddig megvédtek, az tönkrement. Képzeld el, mi lenne ha tönkre akarnák tenni? Felvirágozna?:D
Szerintem amíg az isten téged részt elmondod addig kit érdekel, hogy ateista vagy? Max elküldenek hittanórára:D
@Gábriel angyal: Valami fontos infó lemaradhatott. Két gyerek tapicskol a sárban,fülén zajvédőnek kinéző izé, háttérben meg valami fesztivál féle. Hacsak valami infó nincs még, nem látom miért gond, hogy sárban tapicskolnak.
jó reggelt tanult kollégák! @Calibaan: tegnap pont ezen gondolkoztam, hogy tudják ezt végigjátszani az új alkotmány fényében, ami, erre a forgatókönyvre van kidolgozva
@saravad: Hát a szöveg mamánál és papánál is ugyanaz: nyelni kell...
@Gábriel angyal:

Nem azt mondta alig egy hónapja, hogy 15-20 évben tervezi megduplázni a magyarországi GDP-t?! Vagy annyira válságos időszak lesz, hogy csak(!) duplázni tudnak majd?

Istenem, van olyan, aki tényleg komolyan gondolja, hogy nem ez a leghülyébb fasz, aki valaha kormányzati posztot töltött be?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hittanórára??? ugyan, az enyhe kínzás..megkonfirmálnak..mint a denevéreket:)))
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Tarlósland! Hőőőő... szépek a buszok felétek... szép bilikékek... broáf... :))
@Rufus78: Állítólag nemsokára megint lesz OPNI.

Lehet, fog majd ott is vendégszerepelni :)
@Gábriel angyal: 20 szűk esztendő..sátorban kell élnünk, és füvet rágni, de 20 év múlva kimászunk a sátorból és amerre szem ellát virágzó gazdaság..
@Viktor Miniszterelnök Asszony: Akkor lesz az igazi gáz, ha odaér az ENTER billentyűhöz. :)
Egy kis adalék a Kötelező Polgári Munkaszolgálat (nevezzük nevén), kapcsán:

vas.katasztrofavedelem.hu/cms_files/content_93421.pdf

Új katasztrófavédelmi szabályozás, jegyzet és jogszabgyűjtemény, közbiztonsági referensek felkészítéséhez.
@leonito77:

Engem nem a hagymázas, minden reális alapot nélkülöző, kretén ötletei zavarnak, amikkel például levezeti, hogy a gazdasági életben többet számít a kreativitás, mint a tények vagy a valószínűségek, hanem az, hogy a pozíciójával mindezt rákényszeríti az országra!

Nem akarom én, hogy az OPNI-ba menjen, lófaszt akarok én az adómból még a gyógykezelésére is fordítani addig, amíg képes ellátni magát! Írja meg a soha meg nem írt könyvét a gazdasági képzeteiről, alapítson iskolát, gyűjtsön híveket, hirdesse a sámánisztikus gazdaságtan alapjait, szarok rá! Csak az NGM éléről húzzon már el a gecibe!!!
@Gábriel angyal: ó én utaztam nemrég Ozoráról jött ifjakkal..olyan túlfőtt bableves szaguk volt..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem. A ner országában. De, hogy élek?.....
Munkahelyvédelmileg licsit unortodox a dolog (a blogon kifejtve). S Viktor inkább ne védje. Jobban járok :)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ont ez jutott eszembe.
Aszongya: "képességei szerint".
Nu, aztat ki határozza meg?
Ha az én képességeim szerint 1db zsák/óra a munkavégzési sebességem, azt ki bírálja felül?
De már kiképzéskor olyan kétbalkezes és esetlen lennék, hogy azt "öröm" lenne nézni. :D
@Marcellusca: Ott a pont. Az esküről meg nálam szó sem lehet. De gondolom mások is így vannak ezzel.
@K.Tomoceusz:
A kötelező elhárítás-rendelet csak a keret. A tartalmat a Nemzeti Kubatov Adatbázis fogja szolgáltatni.
Ami kérdés hátramaradt, az mindössze ennyi:
milyen megkülönböztető jelzést kell majd ruházaton viselniük a elhárítószolgálatosoknak?
Az eszeseknek.
Fabius,
először is köszönöm, hogy foglalkozol a témával.

Elolvastam a "katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény végrehajtásáról" című anyagot.

De ebben első olvasás után, egyetlen szót sem találok a pvsz-be behívott "kötelezett személy"-re vonatkozóan.

Ráadásul a törvény alapján sztem sokkal gyászosabb a kép, mint a végrehajtási anyag alapján. Már mint kiszolgáltatottság szempontjából, hiszen szó sincs arról, hogy csak homokzsák pakolás és atomvillanás esetén vethető be a szerencsés kiválasztott, hanem a törvény lehetőséget ad arra, hogy alkalmanként 15 napra behívják, ha vészhelyzet megelőzésről van szó. Már pedig a törvény betűje szerint pl. a szmog is vészhelyzetnek minősül.
Amire a törvény nem ad lehetőséget, az a panasztétel, a jogorvoslati lehetőség.
Cserébe viszont jogom/kötelességem esküt tenni, egyenruhát hordani, visszavonásig érvényes igazolvánnyal rendelkezni, ha értesítést kapok, akkor zokszó nélkül bevonulni és (pl. parlagfüvet irtani egy folyó partján)

Még egy észrevétel. Ezt írod:
"- törzsének - vezetők, ezek általában a polgármester, alpolgármester, jegyző, elemzők, tolmács, sofőrök

- logisztikai egységnek a szállításhoz, romeltakarításhoz - ide hivatásos sofőröknek pl. speckó jogsikkal van esély bekerülni

- hírközlési egységnek - rádiósok, telefonszerelők

- romeltakarítók - pl. építőipari dolgozók

- kárfelszámolók - ácsok, kőművesek, víz-gáz-villany szerelők

- egészségügyi egység -ápolók, orvosok

Tehát akinek ilyen foglakozása, képesítése, netalán régebbről katonai kiképzése van az jó eséllyel bekerülhet. Rajtuk kívül rendkívüli helyzetben 18 éves kor és a mindenkori nyugdíjkorhatár között bárki - ha nincs mentessége - szolgálatra kötelezhető. "

A férjem egyik rublikába sem vonható be és tudtommal rendkívüli helyzet sincs.

És egy utolsó észrevétel:
Tudtommal a 80-as évek végétől a sorkatonai kötelezettség alól (vagy a tartalékosság alól) mentességet kaptak a nagycsaládosok, a bizonyíthatóan családfenntartók és tudtommal orvosi alkalmassági vizsgálat is volt. Sőt, elvi lehetőségként még lehetett panasszal, jogorvoslatért fordulni pl. egy felettes visszaélése esetén. Igaz, akkor nem demokrácia volt, ja és a munkahely nem küldött el, ha menni kellett.
Idézet a törvényből:
Azokat a kötelezetteket, akikrõl a (3) bekezdés a) és b) pontjában megjelölt forrásokból adat nem szerezhetõ be,
a polgármester adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére hívhatja fel.
(7) A (6) bekezdésben meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség a következõ adatokra terjed ki:
a) a szakképzettség,
b) a foglalkozás,
c) a munkahely megnevezése, címe,
d) az 54. § (1) bekezdésében meghatározott mentességi ok és az 54. § (2) bekezdésében meghatározott egyéb ok.
Tehát nem általános mindenkire kiterjedő adatsozlgáltatáskérés, csak azokról, akiknek az adatai nem szerezhetők be a munkáltatótól és az állami nyilvántartásokból.
@Rufus78: Jézusom, mi lehet most a PM-ben?
Meg a jogügyiben is... Lesz olvasója a visszaemlékezéseiknek.
@Kuviklacz:

Az egyetlen olyan ismerős, aki szintén megkapta ezt a szarságot, az önkormányzatnál dolgozik a lakcímnyilvántartó részlegnél (51 éves).

Tehát ez csak egy hülye duma, mert nehogymá' ne tudjon az önkori minimum a saját embereiről.
@sörtelen:
Kapkodás, hogy hazatért a sámán, és lehet megint újratervezni a költségvetést a -1,2%-nak megfelelően.
@Rufus78: @Kicsi Kacsa: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez ismét egy lépés arrafelé, hogy aki külföldön dolgozik, jelentkezzen ki (ez volt a rendszámbaszkurálás, a Magyarországon lakóhellyel rendelkezők külföldi jövedelmei Mo-i megadóztatásának belengetése és van még néhány apróság) ugyanis akkor nem fog szavazni egyéniben (és ha nem lesz regisztráció mondjuk ahol dolgozik, akkor sehol sem). Merthogy azok, akik a világ szerencsésebbik felén dolgoznak, valszeg csak hellyel-közzel FIDESZ-szavazók (ahogy azt a XIII. kerület egyik választókörzetének eredménye bizonyította).
U.i. van egy "ideiglenes" kijelentkezés, amikor megtartod a lakóhelyedet Mo-on, a hivatalos irat nem számít automatikusan kézbesítettnek (de ha valamelyik családtagod, aki ugyanazon a címen lakik, véletlenül átveszi, akkor már buktál), de a kötelezettségek vonatkoznak Rád, és van a lakóhely megszüntetése. Ekkor nem tudják hova küldeni a papírt. Megjegyzem csendesen, hogy a törvényből kimaradt annak a meghatározása, hogy kire vonatkozik a polgári védelmi kötelezettség. Ügyes...
@Ergosum: Ennyit saját törvényeik betartásáról. A duma nem hülye, csak nem tartják be.
@GeoCracker: És sámánunk a katolikusok vagy a protestánsok oldalán áll? Vagy ő Kurázsi Mama? (ezer bocs Brecht és Kurázsi Mama, nem akartalak megsérteni)
kedves feleim, tudjátok, keleti szél, a kútúrális forradalom, meg a fűke forradalom mán zajlik, a mezőgazdasági és ipari készül, ki ki érdeme és ellenállása szerint, nem rizsfődre és bányába megyen, hanem búza-gyümölcs fődre, és köszgéphez híd, út, stadion építeni, vagy szmogot hajtani.
Ki vagyon ez találva, gondolkodé embör az nem köll, csak agyatlan zombirka köll. Hisz polpomao is megaszonta onnan keletrű.
@Kuviklacz:

Igazad van, pontatlanul fogalmaztam.
Bocsánat, nem olvastam végig a beírásokat, csak megkérdezném, hogy a vörösiszap-katasztrófa alapba összegyűlt pénzzel elszámolt-e már valaki???

Utoljára azt hallottam, hogy egy igen kicsiny részét költötték el, a többit meg a mentesítésre kívánják fordítani.

Mert ha ez így vót', akkor részemről az utolsó ilyen SMS-hilfe volt, inkább leviszem személyesen a 200 Ft-omat és az első ember kezébe nyomom, így legalább oda jut, ahova szántam:-(((
@Cirbolya_sentinel:
Bammeg, örülj, hogy nem az 1 millió kohó országát álmodta meg a felcsúti parasztgyerek és az õ szent balfasza. Szerintem még vannak ötleteik! Bele sem gondolok, hogy az ôrkatonai képesítésemmel miket tudnék... :D
@Vu, de ja vu:
Az állam én vagyok! - mondá Vitya.
Hidd el, jó helyen kamatozik a pénzed. Valamelyik narancsbolsinál...
a katasztrófa fogalma egyszerű...
amit az intézmények "normális" működésük során már nem tudnak kezelni...

így itthon:
-egy hivatali levél megírása, megfogalmazása stb.
-egy hivatali ügy elintézése
-egy hóesés
-egy bkv jármű elindulása
-egy mentő kiküldése
-egy parkolóóra működtetése
-egy nagyobb eső
-egy jogszabáj megírása
stb stb
MIND MIND KATASZTRÓFA...

véggyük meg együt ! csapásokat kapunk csapásokat adunk !
@saravad: "a közbiztonság olyan közügy, amelynek megteremtésében és helyreállításában az állam mellett a polgároknak is ki kell venniük a részüket"

ja ja... de akkor ha nem műxik a sündőrség
akkor adót se fizetgessünk...
@Gábriel angyal: Ne attól félj! Híreket úgysem továbbítanak, teljes hírzárlat lesz:-P

De ha híradós vagy, szerintem kaphattál karhatalmis kiképzést is... nemde??? No, akkor a 'csőcseléket' - értsd: károsultakat - mehetsz nyugodtan gumibotozni... Ha kussban vannak, mindjárt fele akkora bármilyen katasztrófa:-(
@Vu, de ja vu: Ezt ne is mondd!

Én barom bementem a bankba és befizettem tízezer forintot az alapba és nekem úgy tűnik, ezek ellopták. Legközelebb, ha baj lesz és megtehetem inkább leutazom és viszek ami segít, annyit amennyi tőlem telik...

Ezt a békát nagyon nehezen nyelem le.
@Vu, de ja vu: anno azért nem artól szólt a "karhatalmi" kiképzés. Ahol én voktam, ott nem. (Kalocsa)
mindent tönkrevág a fides mafia
@Vu, de ja vu: jaja
mi is kuldtunk smst mert azt gondoltuk, az a szeszkazan hegedusliba nem fogja ellopni. de. ellopta a mocksos rufke:-)
@Penivaldes: egy orchidea kinyílt tegnap, még van 6 bimbó
meg a jó kurva anyjukat, azt...
a kötvény vásárlás is kötelezően önkéntes lesz?

www.napi.hu/allaspont/vagyonado_helyett_kotelezo_kotvenyvasarlas_jegyzet_.528591.html

a tartalmat nem tudom elolvasni, nem vagyok előfizető...
de nem is csodálkoznék...
Én csak annyit kérdeznék meg (ha majd kapok ilyen levelet), hogy ha jól tudom, jogszabály rendelkezik róla, hogy hivatalos szervek nem kérhetnek be olyan adatokat (és azok igazolását) a pógártól, amiket maguk is meg tudnak kapni valamelyik állami nyilvántartásból. Azt például, hogy van három gyerek, vagy egyedül nevel egyet-kettőt, az önkormányzat és az Államkincstár is kiválóan tisztában van. Stb.
oops, kecskére káposztát, ez a fsz is maradna csendben otthon, ilyen múltal, még az utcára sem mennék ki:

Csintalan megvenné a Népszabadságot
A volt hírtelevíziós a baloldalt félti, de az MSZP elől akarja megvenni a napilapot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2012%2F08%2F17%2Fcsintalan_megvenne_a_nepszabadsagot%2F
Nem katasztrófavédelem lesz ez, hanem recsk-light. Mi a lófaszt kezdenének ezek, ha sok behívott a legnagyobb katasztrófától, azaz tőlük kezdené menteni a pógárt?
@Ergosum: Jelen cikkhez költői kérdésként; ha pedig én is kapok ilyen levelet (mint írtam...), akkor nyilván annak feladójától.
off most kapcsoltam mi a választás előtti regisztráció funkciója. a regisztráltak számából kivonva a droidokat, megkapjuk a szavazásra meghívandó zsoldosok számát. amit mi fizetünk, hogy ellenünk szavazzon. uff
Ha kimegyek a gátra, vagy segítek valamilyen rendkívüli helyzet megoldásában, akkor ugye visszakapom az adómból, amit erre a részfeladatra kifizetne az állam?
@OkoskaTo:rp:

Akkor leírom, hogy amikor az én férjem megkapta (45 éves értelmiségi, 3 kiskorú gyerek: 14év 2 hónap, 6 év 4 hónap 9 év és értelmi fogyatékos,+ egy főállású anya) én milyen párbeszédet folytattam az illetékessel:

- Jónapot... a férjem kapott egy ilyen és ilyen felhívást, szeretnék érdeklődni, hogy ez mit jelent?
- NINCS INFORMÁCIÓM.
- Akkor legyen szaves kapcsolni az illetékest.
- ÉN VAGYOK AZ ILLETÉKES.
- Szeretném megtudni, hogy hány ember kapott ilyen felhívást.
- NINCS INFORMÁCIÓM.
- Nézze, kezdek mérges lenni, vagy válaszol, vagy kapcsolja a főnökét.
- Jó, legyen mondjuk 2000. Most boldogabb?
- Nem. Szeretném tudni, hogy mi alapján épp a férjem választották? Végzettség, kor? Vagy mi?
- NINCS INFORMÁCIÓM.
- Na ne szórakozzon...
- Jó. Vegye úgy, hogy ezt dobta a gép?
- Mi van? Mi az, hogy ezt dobta a gép, A gép azt dobja, amit leprogramoznak.
- FELESLEGES VELEM VITATKOZNIA, MONDTAM, HOGY NINCS INFORMÁCIÓM. HA VISSZAKÜLDTÉK AZ ADATLAPOT A FÉRJE MEGKAPJA A TÉNYLEGES BEHÍVÓJÁT, OTT MAJD TÁJÉKOZTATJÁK AMIRŐL KELL.
- De van három gyerekünk és a férjem az egyedüli kereső és
- ASSZONYOM, OLVASSA EL A MENTESSÉGRŐL SZÓLÓ RÉSZT. HA BELETARTOZNAK MEGKAPJÁK, HA NEM, AKKOR ÍGY JÁRTAK. EGYÉBKÉNT HA NEM TETSZIK VALAMI, AKKOR AZ ALÁÍRT ADATLAP MELLÉ CSATOLJA AZ ÉSZREVÉTELEIT. MAXIMUM MAGÁT IS BEHÍVJUK.

beszélgetés vége.
@Ergosum: kell szerezni egy szakvéleményt, hogy alkalmatlan és bekaphassák
@Ergosum: 1950=2012 nincs több kérdésem, csak ennyit tennék hozzá, lófszt a seggükbe, abból is a muraközi fedezőménét
@glaci ph 5.5 álompolgár:

A mentességhez csak a 67 % rokkantság "megfelelő".

Nincs lehetőség jogorvoslatra, ez is szerepel a törvényben.
@glaci ph 5.5 álompolgár: ilyet? most? ebben a zseniálisan emberséges fellülvizsgálati rendszerben? ez még az átkosos sorozási hercehurcánál is irányítottabb, ott az arányszámok jobbak voltak...
@Cirbolya_sentinel:

Bocsi, hogy itt hisztizek, mint ahogyan tegnap megkaptam, de totál ki vagyunk akadva, és igazán senkit nem hat meg a téma:(
@Cirbolya_sentinel: azért ennél többre volna szükség, hogy változzon valami tündérországban. talán kereshetnénk egy sárkányt? george pataki?
Nekem csak egy kérdésem van.
Hol van Vidéki, Kalmár, Blogger Géza, midnight coder, endike, wmiki, stb hogy ezt sürgősen megmagyarázza? Remélem ők is kaptak ilyet.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: külföldre menetben kiküldetési, külszolgálati díj.
@belekotty:
Szemináriumon, wazze, hol másutt.
@belekotty: ők? kizárt, tudod van benne egy kitétel, állami (gyk: fidesz szimpatizáns, vagy PártTag/ alkalmazottak és képviselők, mentesülnek a kötelezettség alól, ők pedig mind, mind, fizetett párt droidok.

"Mi kommunista ifjak, indulunk, mert bennünk a pártnak reménye"

a gyökereket tudva, olyan nagyon nem kell módosítani a felvezetést....
Egyébként pedig egy össznépi összetépést javaslok ezzel a szarral kapcsolatban. Bár titokban várom a tartalékos katonai szolgálat visszaállítását, mert oly szívesen visszamennék az exlaktanyámba, aminek kidőltek az oldalai. Ha már annyit güriztem, hogy az aktív alatt minden szar alól felmentessem magam. De akkor még azt bevonultatták, aki menni is alig tudott.
@Ergosum: semmi baj, én nem itéllek el, én is pont ennyire háborodom ezen az aljan, és betörési, megtörési, elnyomási baromságon. Ezzel pont azt érik el, hogy még inkább menekül az értelmes, önnállóan gondolkodni képes nép, hisz lassan semmi veszteni való nem marad ebben a szerencsétlen országban.

Eü rendszer romokban
Nyugdíj rendszer romokban
Jogrendszer-alkotmány romokban
Tervezhetőség nulla
Oktatási rendszer romokban
stb-stb
Szakértő kormány. 8 évig erre készültek. Nem értem, most mit csodálkozunk? 8 év ennyire volt elég.
Ez most valami vicc, vagy ez tényleg komoly?
@Cirbolya_sentinel:
Köszi.

Azon filózok, hogy nem lehetne-e az ombudsmanhoz fordulni és valahogyan kötelezni a hivatalokat, hogy legalább egy statisztikai kimutatást tegyenek közzé a behívottak nem, kor, végzettség, foglalkoztatottság, gyermekszám, stb. alapján.

Nagyon érdekelne az eredmény, bár ez még rajtunk nem segít.

Arra is gondoltam, hogy első lépésként még csak területenként pár száz emberrel teszik ezt az aljasságot meg, majd ha nincs visszhangja (azaz eszt is lenyeltük), akkor tömeges méretekben lehet majd a behívókkal játszadozni.
@Ergosum: Normális országban, ez működhetne, igaz ott nem csinálnak ilyen fszságot. A baj az, hogy ez a kormány, és az összes meghosszabbított hivatali keze, már a bíróságokra is szrik, az ombudsmannal még ennyire sem foglalkoznak, ezek alapján tényleg csak a polgári engedetlenség marad, az is csak tömegesen, össznépi behívó széttépéssel, vagy öszefogással, az egéneket és a kis csoportokat ledarálják, kinyírják, elhallgattatják. Eredményes csak a külföldi médiák, és a közvélemény nyomása lehet, az is csak összedolgozva.

A befejező sorok, meg teljesen igaz, minden területen ez megy, itt sem lesz más.
Akkor ez most olyan lesz, mint anno a MUSZ???

5 emberenként egy karhatalmista, géppityuval a vállán???

Hogy ez nem szerepel a törvényben??? Ha-ha, adjanak 3 órát és még az Alaptörvénybe is bekerül:-(((
Ergosum te viccelsz? Gondolom igen.milyen katasztrófa helyzet van most?
@Cirbolya_sentinel:

(Előző hszemben természetesen EZT és nem eszt.)

Senki nem fog összefogni senkivel, sztem az emberek félnek, hogy ha képbe kerülnek, még jobban kiszúr velük a hatalom. Én is félek. Közben tudom, hogy épp erre játszanak rá, ezt használják ki. Aztán ájtatos vagy cinikus képpel ámuldoznak, hogy nem értik a para okát, hiszen ők nem akarnak semmi rosszat. Adott esetben csak szeretnék, ha egy esetleges katasztrófa esetén gördülékeny lenne a mentés, a helyreállítás.
Csak ha tényleg ez lenne a céljuk, akkor nem fű alatt intéznék az egészet, akkor elsősorban az önkéntesek megszervezésével, toborzásával foglalkoznának. És talán akkor a törvény végrehajtási utasításában részletezve lenne a kötelezett személyre vonatkozó jogok, kötelességek, feladatok, ismertetése is.

De mindenképpen el akarom kerülni, hogy a férjem letegye az esküt. Nincs tisztázva, hogy onnantól mire számítsunk. Szóval azt hiszem, indulok is az Atyaúristenhez időpontot kérni.
@Leonce: nem viccel, a post pont az ő esete alapján íródott, úgy hogy rágd meg jól a mondandóját, ez itt Magyarország jelene.
Belegondoltam, itt minden összefügg mindennel. Ezek a mocskok 89' óta erre készülnek, ezt tervezik, csak ez járt a fejükben semmi más.

Az egész ott kezdődött, hogy orbán kettéosztotta az országot a kokárdázással ("aki nincs velünk az ellenünk").
Utána jött az Alkotmánybíróság és az összes ellensúlyokkal rendelkező az állam ügyeibe beleszólni képes cégek korlátozása, és a munkájukat végző emberek helyett a hithű seggnyaló káderek beültetése mindenhová. Ezzel egy időben megtörtént az első rablás, a magánnyugdíj vagyon ellopása.
Utána következett az EU-val és az IMF-el való izmozás, direkt kötekedés, hogy ők mennyire fasza gyerekek a hátuk mögött álló nagy büdös semmivel karöltve.
Utána kijelentették, hogy ez itt nem a Magyar Köztársaság, hanem Magyarország.
Legutóbb pedig orbán kijelentette, hogy lehetséges hogy nem jó nekünk (azaz neki) ez a demokráciás dolog, mivel neki fogalma sincs mi az, mit jelent és egyszerűen nem érti. Ezért ebből kifolyólag nem kell ez nekünk sem.
Most pedig már tényleg ott tartunk, hogy neked mint állampolgárnak nincsenek jogaid, csak és kizárólag kötelességeid, amiket az állam ír elő neked.

Komolyan mondom emberek, egyáltalán nem lepődnék meg ha Magyarország lenne a következő Észak-Korea.
Gyakorlatilag mostanra már tényleg csak egy lépés választ el minket attól, hogy nem vehetsz magadnak mobilt, autót és igazából internetre sincs szükséged. Cserébe viszont mehetnél a kötelező heti közmunkákra és 0-24-ig hallgathatnád a mindenhová felszerelt hangszórókból az orbánt éltető dalokat és dicshimnuszokat, gépfegyveres őrökkel a hátad mögött, akik bármikor lelőhetnek bárkit büntetlenül és indok nélkül.
Komolyan mondom emberek, egyetlen lépés választ el minket ettől.

Ha ezt a bolsevik bandát nem zavarjuk el még 2014 előtt, lehetőleg örökre és végérvényesen, akkor nekünk magyar állampolgároknak befellegzett.
Komolyan mondom emberek, itt polgárháború lesz.
Az utolsó óra utolsó percében vagyunk, "itt az idő, most vagy soha".
@Leonce:

Egy szép napos délelőtt csöngetett a postát, kétszer is.
Fabius posztjában megnézheted, hogy mit is hozott "( itt, itt, meg itt megnézheted hogy néz ez ki pontosan )"

Olvasd el, aztán gondold át, hogy te mit szólnál egy ilyen levélhez.
Behívó???? Jézusom!Hol vagyunk? Megint az Átkosban? Amikor cibálhatták az embert jobbra-balra, függetlenül attól hogy gyerekes, nem gyerekes, családfenntartó vagy sem....Mi az hogy behívhatnak bárkit? A munkája, a jövője, az eddig elért eredményeivel mi lesz? Csak mert ott fent így tartják jónak, mert nekik mindegy?!! Eszem-fa...om megáll. Azt hittem vissza nem fejlődnek ott fent csak előre, de úgy látom, hogy az ő általuk "szimpatikus" Távol-Keleti erőpolitika lesz a mérvadó....botrány.
"Augusztus 10-étől legkésőbb két hónapra elrendelte a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője a XII. kerületi Cinege út lezárását, annak teljes hosszúságában - derül ki a szervezet honlapján megtalálható dokumentumból. Az utcában lakik Orbán Viktor miniszterelnök, az ő biztonságával indokolják az intézkedést."

Fécc, kancsó, fécc? Hogy esne rád egy meteorit.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem az van mostanság, hogy ezt a "nemkaptam megkeszcsókolom"-ot nem fogadják el? Kétszer megpróbálják tán kikézbesíteni és aztán úgy veszik,hogy megkaptad. Mert hogy minden megkeresés elől ez a kifogás.
@Bakter: nem akarom sztárolni, mert nem érdemli meg, de amikor Fletó háza elött buliztak az iq szegények, akko nem volt ilyen felhajtás...

Vigyázó szemetek keletre vessétek:

A Putyin ellen tüntető punkzenekar három tagját vallási gyűlöletből fakadó huliganizmussal vádolták.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2012%2F08%2F17%2Feliteltek_a_pussy_riot_tagjait%2F
Fabius.

" Magyarul tévhit az, hogy majd a polgármester pofa alapján fog választani, helyette a területileg illetékes katasztrófavédelmi szerv vezetője fogja a személyi állományt kijelölni. "

Én csak ilyeneket találok:

59. § (1) Az ideiglenes polgári védelmi szolgálat azonnali teljesítésének elrendelésére a Kormány, a katasztrófák elleni védekezésért felelõs miniszter, a megyei védelmi bizottság elnöke, a fõpolgármester, valamint a polgármester
jogosult.

60. § (2) A polgári védelmi szervezetbe a polgári védelmi kötelezettség alatt álló személyt a lakóhelye szerint illetékes
polgármester osztja be.

58. § (1) Aki a polgári védelmi szolgálat ellátására felhívást kapott, köteles az abban megjelölt helyen és idõpontban
megjelenni, a rábízott polgári védelmi feladatot ellátni, és a kapott utasítást végrehajtani.
55. § (2) A polgári védelmi megjelenési és szolgálatadási kötelezettség teljesítését, valamint a település azonnali beavatkozást
igénylõ mentési munkálataira történõ beosztást a kötelezett lakóhelye szerint illetékes polgármester határozatban
rendeli el.Ahatározatot a köziratok kezelésének szabályai szerint tárolja a kötelezettség megszûnését követõ öt évig.
(3) A polgári védelmi szervezetbe beosztott állampolgár köteles a szakképzettség megszerzését, a foglalkozás
gyakorlásának megkezdését, munkahelye és lakcíme megváltozását a polgármesternél bejelenteni.

Mindenhol a polgármesterről van szó.
üdvözletem a szerveknek, blogmotor kissé beakadt, pont most, lehet nem véletlen...

beírom megint:

Vigyázó szemetek keletre vessétek:

A Putyin ellen tüntető punkzenekar három tagját vallási gyűlöletből fakadó huliganizmussal vádolták.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2012%2F08%2F17%2Feliteltek_a_pussy_riot_tagjait%2F
@Cirbolya_sentinel:
Szerintem senki ne tüntessen és demonstráljon senki háza előtt, ahol a családja is él. Ez Orbánéra is vonatkozik. (Millió másik helyen van erre lehetőség.)
De mindeddig úgy volt, hogy ő nem egy hazaáruló komcsi, hanem a 2/3-os közkedvelt vezető, akkor mire ez a majré. Persze tudom, ő csak a boly melegében érzi jó magát, nem megy ki a köznép közé, ahol hangos kritika is érhetné.
@Bakter: Én is pont ezt mondom, csak ismételten felhozom a szokásos fideszes kettős mércét, jahh igen, még valamit a zárójeles közbevetésnél, javallanék egy múlt idős módosítást, csak a közelmúlt eseteire utalva...
az a kérdés volt már, hogy akkor mi van, ha hozzám valamilyen kifürkészhetetlen okból valahogy soha nem érkezik meg egy ilyen behívó? mert a posta épp elhagyta, vagy pont nem voltam sose otthon, vagy esetleg kilopták a liberálisok a postaládámból, ilyesmi.
közben meg várnak a töltésen. nehogy ebből gond legyen.
@kotov: "nem lepődnék meg ha Magyarország lenne a következő Észak-Korea"

ez a pozitív szenárió...
ezen ügyködik a komcsi náci feudális fides mafia

de tartok tőle az egész ország elbukhat...
itt országégés lesz... megláttyuk marad e valami...
@Ergosum: Nem akarok személyes adatokat kérni, de számíthat a postázás területi és a címzettek sorkatonai múltja, mert ezen infók alapján cseppet szűkíthető a célpontok köre, és közelítő következtetéseket lehetne levonni.
@Cirbolya_sentinel:
2010-ben minden ismerősömnek azt mondtam, ennek az embernek nem szabad ekkora hatalmat adni a kezébe, mert nem élni, hanem visszaélni fog vele. Ezek közül sokan elmentek szavazni, és ismerve őket, nagyrészük odahúzta a viktorhoz. "Mer a gyúcsány...".
Aztán pár hónapja a faszbukkon, látva az össznépi kormányanyázást, feltettem a körkérdést: ki meri bevállalni, hogy rászavazott. Tippelj...
@Bakter: :-)Én is ezt pedzegettem,amikor először került terítékre a téma.Bár ezek lennének már kiterítve!
itt is megkérdezném szívesen... van itt vki a 2 706 292 barom álatból?
aki meri válalni hogy drpintér drkósa drdajcs drsnitt drmatolcsi drzorvbány drselgeci drszíjártó stb húzónevek fémjelezte fides mafiára húzott ikszet ????

apropó dr szíjgyártó eltűnt...
na ebből is polgármester lesz vhol... (mint drrogán drcserpalkó stb)
@Ergosum: Remélem, ez is a pokol tüzén ég velük együtt. Minden undorító melóra megvan az undorító emberük. Félelemetes!
@dr. Bubó:
Hát én e. Úgy behúztam azt az ixet, hogy még most is smirglizik az asztalt.
(Jó jöhet még ez a beismerés télen, amikor megüresedik egy jól fűtött iroda. Mivel nem értek semmihez, igyekszem jó káder lenni, ez a trükk.)
@Cirbolya_sentinel: NA de ne már jamesbondosan kelljen nyomoznia, mi alapján rántják be a férjét?!!

Mi ez, szig.biz. adat??? Dögölnének már meg, a hullaszállítást szerintem vállalnák a népek,még ha fújcsúnya meló is.
@Lasombra: Remélem,van erre tartott pár jól fizetett liberálisod a háznál.... :-DDDDDDDD
@Bakter: gondolom negálva a Titói örökbecsű partizánok :D
@Bakter: ok ok értem én hogy
a feudalizmus hason élvezője vagy...
én is...
de azt nem értem ehhez minek kellett rályuk ikszelni ???
Nálunk az oviban egy másfajta adatlap került kiosztásra, mint "kötelező kitölteni, az önkormányzatból küldték", korrekt tájékoztatás nyaggatásra sem történt.
(Mérgemben XXL-es ruhaméretet és 42-es cipőméretet írtam be, a kolleginák szerint engem kell majd a hacukából kimenteni)
Utólag derült ki, hogy "önkéntes" pvsz-t szerveznek a kerületben. Ehhez képest az ovi egész személyzetét "besorozták" kötelezően.
@Bakter: A családja egy nyeles telek végénél a kicsit se hivatalossá tett átépített viskóban - lássad Ferenczi Krisztina harcát a átlátszó.hu-n erről - nemfognak érezni ebből semmit. Két bejárata van a tulajdonának a kanyar két szélén de hát lezárják az egész utcát.

Oké család tabu, de valami módon érezze már a gyomorgörcsöt ő is. Asszonykája akkor nem volt tabu,amikor Sárazsadányban és Alcsúton felbazsolta a telkeket meg az értük járó államit támogatást.
@Ergosum:

Az hogy én mit gondolok minderről, az másodlagos. Ha elmondom még ki is tilthatnak innen, ahogy a Vincentről is megtették a házigazdáktól eltérő nézeteim miatt :). De a hazai helyzet messze nem kiugró vagy egyedi. Ezt a blogot épp ma olvastam az Indexről linkelve:

hataratkelo.blog.hu/2012/08/17/mindenbol_lehet_jo_dolgot_kihozni?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_17&utm_campaign=index

Nem tudtam hogy ilyen durva hadkötelesség még létezik. Főleg fejlett országban.
ez az igazi feudalizmus...

"Egy, a dékán érvelését névtelenül kritizáló oktató szerint az intézmény nevetség tárgya lehet, ha a vezetője „azon indokok alapján fogad el tárgyakat, illetve ad vizsgajegyeket, hogy „valakik rendszeresen jártak atlétikaedzésre”."

haverok buli hunta...

szóval vagy fizecc, vagy haverod van, vagy meguszod, vagy kicsinálnak...

ez a négy verzió van... mindenki ezeken az utakon jár nap mint nap...
A polgári védelemre való felkészítést és szükség esetén a behívhatóságot simán kötelezővé tenném.

Védd is meg, ha már itt laksz alapon.
@kotov: Olvasd a feletted kommentelő ergosumot, ők megkapták.
@dr. Bubó:
Jaj má, mé baj, hogy beismerem, hogy rájuk ixeltem, pedig nem, mer ott se vótam? Kegyes hazugság ez, egy gesztus egy olyan párt felé, amelyik mindennap hazudik 24 órán és az éjszakán keresztül.
Ja, remélem a leendő irodámhoz tartozik majd a szelektív első éjszaka joga is, senki ne vádolhasson bennünket, hogy csak a kommunistáktól plagizálunk rendeleteket.
@Anti Anyag: :))) ez a hős védők országa... pedig erre szedik a védelmi pénzt...

védik a nyugdíjat az árvizet a kata strófát stb
@Bakter: Én rájuk szavaztam. Nem vagyok hívő, de ők tűntek a legjobb választásnak.

A baj az, hogy bár ma már nem tűnnek olyan jónak, nincs alternatíva. Az ellenzék egy nagy rakás impotencia.
@Ad Dio: Na üdv, tiéd a cintányér, lehet zsidózni, végre végre! Későn értél ide, csak délutánindula menet?? Gábriel se kezdte még.

Szóval nem tudtad. Nem ismered az ottani helyzetet. Grat. És ezt ezek után összeveted a miénkkel, ahol egy valami fenyegető az országra nézve, az maga Orvbán. Izraelnél meg kicsit más a helyzet. Nem tilt innen ki senki, csak szánlak, te szegény. Remélem, táncos léptekkel mész boldogan fekete ruhában zsákolni felesküdve mindenre, ami szent neked.
@a szív fészkei:
Sok ötletem van, mit érezzen. De az ő ellenzékének nem kell olyan söpredéknek lennie, mint amilyen ő volt.
@Bakter: jaaa ... ojjan hejjen én is azt mondom hoyg
"Miki kém tudod hogy egypártra ikszelünk... majd megnézem a bizottságban, lehetnél elnök is, nem?... a fiaink a jenci fijával szobatársak... szorgos a fijam, csak tudod fiatalság boloncság... most ezen az egy jegyen mujjon a jövőlye? hát hogy lesz ő is ijjen derék művelt polgár mint mi vagyunk...)
Ezt régebben Munkásőrségnek hívták, (és a forradalom védelmében tevékenykedtek);)
@Leonce: Orvbán két éve hatalmon van. Ez elég nagy havária.
Az volt már, hogy húzzon/húzzanak a jó büdös ... ba?
Tudom, egyszerű vélemény, de vélemény.
No én mek.
Jó hétvégét, tévét se kapcsolok, nehogy a pofámba tolakodjanak ezek a férgek "okos" beszédeket mondván...
@Bakter: Messze nem olyan. Ég a Város? Utaztatnak fel balosok vidékről ökörkörösöket hisztériázni? Jönnek a Lamborghini traktorok? betörtek a tévészékházba? Háromnegyed éve békésen tüntetnek ott a Tiszta Kezűék..
@a szív fészkei: Üdv. Nem zsidóztam. Nem szokásom. Ezt a cikket pár perccel az itteni előtt olvastam. A két ország sok tekintetben összevethető (mindkettő demokratikus pl.). A bel és külpolitikai helyzet természetesen más, de a polgári szolgálatra berendeléselvi lehetősége sem azonos a kötelező katonai szolgálattal (3 vagy 2 év + 30 évente). Szerintem nem sánta a párhuzam.
@Ad Dio: oke, majd ha akornyezo orszagok deklaraljak, hogy bele akarnak mindannyiunkat fojtani mondjuk a balatonba, akkor mi is bevezetjuk, ok?:-)

ha majd szlovakia, romania, szerbia, ausztria egyesitett haderokkel tamad rank, a nyiregyhazi ciganyok meg raketaval lovik debrecent, akkor majd...

itt jelenleg a legnagyobb csapas az, akik ezt bevezetni kivanjak. ellenuk kellene valamit kitalalni. nem ertuk.
terrort kell csinálni az országban, mert akkor erős központi hatalmat lehet csinálni... és a demokrácia hejett is lehet vmi hatékonyabb rencert bevezetni...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Katasztrófavédelmi polgári szolgálat eseti jelleggel VERSUS kötelező tevőleges katonai szolgálat férfiaknak, nőknek egyaránt.

Én kérek elnézést. Nem kell megértened. Ha nem érted, válaszolnod sem szükséges.
nem érek rá homokzsákot rakni, de lássátok kivel van dolgotok, nem vagyok én rossz ember

elküldöm egy kutyámat, az majd "segít"

ecx.images-amazon.com/images/I/51M0732SSYL._SS500_.jpg
@Ad Dio: Szerintem nagyon is biceg. Magyarországot mégsem fenyegeti a szomszédság - bár izmoznak rajta erősen ezek a nyomorultak, hogy felhecceljék Trianon szellemét - Izraelben meg amióta vannak,létezik ez a rendszer. Ott ez a lakosság egyetértésével áll fent, sőt most utazott oda 120 fiatal amerikai önkéntesnek,ha Iránnal kirobbanna neadjisten valami balhé, segíthessenek, - itt meg mi a franc van most épp, amiért ergosum férjét három gyerek mellől be kell rángatni azonnal???? Meg másokat is, senki nem is tudja, mikor mit várhat ezügyben? Izraelben gondolom, kikövetkeztethető, a behívás időpontja, időtartama, stb.

Kitört valami iszaptározó fala és pusztít a zagy (Mattolcsy fejében oké, de máshol is)? Árad a Duna? kiöntött a Velencei tó? Lezuhant egy meteor a Cinege utcára? Akkor mi ez a szedett-vedett, mégiscsak pofára menő és agyament berántósdi?

Nem hiszem, hogy Izraelben ennyire minden tudást és tájékoztatást nélkülözve fogdosnák össze valami alapján a népeket. Hanem ott tudvalevő ez a hadkötelezettség, amúgy arra esküsznek, hogy soha többet nem terelhetik őket oda bávatagon ellenállásmentesen, ahol elpusztult egy csomó ősük. Miután volt pár háborús élményük, érthető a készültségük.

Na de itt Juróp közepén, NATO-tagként, ki a bánat fenyeget minket és pláne mi a francra kell esküdni a jauistenen túl? Hogy szép csücskösre pakolom a homokot??? Mert amikor jött a víz - ahogy Fabius meg én is írtam - akiben volt érzés, ment és tette a dolgát azonnal. Igen, sajna volt katasztrófaturista röhögőkórus,na pl. azt el bírom képzelni, hogy azokat statáriálisan berántani azonnal: ha van idejük böcögni a melózókon, akkor legyen lapátolni is.

De nem így megcsinálni, hogy semmi fellebbezési lehetőség, semmi könnyítés-felmentési esély, semmi információ semmiről - lásd ergosum csevelyét az illetékes cinikus elvtárssal - , csak hőjj, paraszt ide a neved, címed, foglalkozásod, mert különben szarra büntetünk!
@Ad Dio:

21. Polgári védelmi szervezet: az a szervezet, amely önkéntes és köteles személyi állománya útján az e törvényben
meghatározott, valamint fegyveres összeütközés idején végrehajtandó polgári védelmi feladatokat lát el.

Szerinted mit jelent a fegyveres összeütközés?
Valamint mit jelent a fenti idő alapján végrehajtandó védelmi feladat?

Mert a törvényben meghatározott polgári védelmi feladatokat leírja, bár elképzelésem sincs, hogy egyes részeit pl. fegyver nélkül hogyan lehetne teljesteni.

57. § (2) A kötelezett a polgári védelmi szolgálat folyamatos ellátására idõbeli korlátozás nélkül vehetõ igénybe rendkívüli
állapot és szükségállapot idején a külön törvényben meghatározottak szerint.
(3) Katasztrófa megelõzése érdekében szükséges beavatkozás céljából, valamint veszélyhelyzetben a polgári védelmi
szervezetbe beosztott kötelezett részére ideiglenes polgári védelmi szolgálat rendelhetõ el, amelynek
idõtartama alkalmanként a 15 naptári napot nem haladhatja meg.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hagyd, nem akarja érteni, mert ugyan nem zsidózik, csak mást sem csinál: de elcsodálkozik a feltevésen nagy lencsibaba szemmel. :-DDD Imádom ezt a fazont!

Elmondtad, elmondtam a difit -szerintem egy örűtödikes megértené, de ha a Vona-Orvbán szekció küldte, akkor tilos neki okosabbnak lennie egy ötödikesnél.Számára szecskojedno a két szitu, akkor ő Gábriel II, a rosszabb kiadásból. Hálisten, hogy van nekik ilyen nyuszikájuk még kalapban.

Hanyagoljuk,mert leviszi valami agyament irányba ezt az egészet, ami a céljuk.
@kotov: "Ez most valami vicc, vagy ez tényleg komoly? "

Tényleg komoly. Bár úgy tűnik, az általam nagyra becsült posztoló szerint vicc.

Megj: fontos cikk jelent meg Bruck András tollából a mai ÉS-ben, érdemes kiköhögni érte azt az 500 ropit. Különösen ajánlom Fabius figyelmébe.
@a szív fészkei: Annyira indulatos vagy, hogy nagyon nehezen érhető amit írsz.

Szerintem a beszélgetést nagyon rossz irányba igyekszel levinni. Amit én állítok az csak az, hogy egyes demoratikus országokban a mienktől sokkal durvább kötelezettségei is vannak az állampolgároknak. Azért Izraelt hoztam fel, mert az indexen be van épp linkelve. Mondhattam volna egyébként a híres-neves Svájcot is, ahol szintén meglehetősen szigorú kötelezettségei vannak az állampolgáronak.

Részemről nem szeretnék ezen a szálon túl messzire menni. Nekem elég annyi, hogy más elismerten demokratikus országokban elfogadott tény hogy az állampolgárnak nem csak jogai hanem kötelességei is vannak a közjó érdekében.

A katasztrófavédelmi eseti szolgálat pedig nem katonai természetű. Ehhez nem kell semmiféle katonai fenyegetettség.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tömörítve leírnád? Nekem az most sok lenne. Felrakni nem szokták már a netre? Bruck jó.
csak halkan merem megkérdezni: a határon túliak is kapnak ilyet, ha már szavazni szavazhatnak...
"A Fidesz 1998 óta egyetlen, megszakítatlanul lefele tartó pályán mozog. Közben évről évre durvult a nyelve, az ideológiája, a kormányzati módszerei, s ma már Horhynál, a bírói határozatokkal való szembeszegülésnél, a már nem is olyan távoli választás egyre
erőszakosabb korlátozásánál, manipulálásánál tart. Innen már felsejlik a diktatúra komor kapuja. És vajon miért gondolja bárki is, hogy nincs tovább lefelé, s hogy az a kapu biztosan nem fog kinyílni? Hány tabunak kell még megdőlnie ahhoz, hogy a baloldal elhiggye, amit lát?"
(Bruck András: Miben bízik a baloldal? ÉS, 2012 aug. 17.)
@Ergosum:

"az e törvényben
meghatározott, valamint fegyveres összeütközés idején"

Én ugyan mint az imént valaki nagyon kedvesen megjegyezte csupán egy ötödikes szellemi szintjén vagyok - jelentsen ez bármit - értem ezt a rövid és világos mondatot. Itt nem csak fegyveres összeütközés esetéről van szó. Egyébként arról IS, de az szerencsére nem időszerű.

Katasztrófavédelmi helyezetről van szó. Egyébként eléggé racionálisan. Ez is a spórolás egyik formája. Ha úgy tetszik a költségvetési fegyelemé: a polgári védelem szerződéses állományát alacsonyan tartják financiális okokból, és az időnként felmerülő létszámhiányt a közjóra és az állampolgári felelősségre való hivatkozással pótolják.

Részemről semmi kivetnivalót nem találok abban ha katasztrófahelyzetben vagy katasztrófahelyzet elhárítása érdekében emberi méltóságot nem sértő munkára felkérnek.

Idehaza sajnos a jog és kötelesség párosból mindenki csak a jogot ismeri (vagy azt sem).
@Ad Dio:

"Nekem elég annyi, hogy más elismerten demokratikus országokban elfogadott tény hogy az állampolgárnak nem csak jogai hanem kötelességei is vannak a közjó érdekében."

Így igaz. Elfogadott tény, amiről mindenki tud. Az egyén is, a munkáltató is, a média is. Nyilván hajszálpontosan kidolgozottak a feltételek is. Tudod, hogy pontosan mit várnak tőled, mennyi ideig, miért.

Kérdezd meg itt vagy az ismeretségi körödben, hogy mit tudnak a polgári védelmi szervezetről és a kötelezettségről.
@Ergosum: Ebben igazad van. Mi a megoldás?
@Ad Dio:

"Részemről semmi kivetnivalót nem találok abban ha katasztrófahelyzetben vagy katasztrófahelyzet elhárítása érdekében emberi méltóságot nem sértő munkára felkérnek. "

Felejtsük el azt az apró tényt, hogy it nem felkértek.

Apropó, elolvastad a törvényt és azt a "Felhívást", amit kipostáznak az érintetteknek? Csak hogy tudjam, hogy u.arról az anyagról beszélünk. És nem arról, hogy szerinted hogyan is működik a dolog.
@a szív fészkei: Tömören arról, amiről pl Debreczeni, Bartus, éppen Bruck, vagy pl szerénységem két éve ugat: Miből veszik a demokraták azt, hogy van olyan határ, amit Orbán már biztosan nem lép át, noha 10 éve MINDEN, AMIT ORBÁN TESZ pontosan ennek az ellenkezőjére enged következtetni?

(Az ÉS honlap is előfizetéses. :(
Ez egyszerűen félelmetes, hogy 2012-ben, 22 évvel egy állítólagos rendszerváltás után, még mindig azért kell felemelnie az állampolgároknak a hangjukat, hogy végre egy szabad és demokratikus országban élhessünk.
Mert ami itt van az se nem szabad, se nem demokratikus.
Mi az, hogy se indoklás, se jogok, se semmi, csak így "jössz paraszt, vagy mész a börtönbe+pénzbüntetés"?
Ez mi?
Tény, hogy sok újdonság mondjuk nincs a megfogalmazásban, tipikus fidesz bolsevik stílus, de ezt így mégis hogy?
Ezek tényleg azt hiszik, hogy még mindig 1950 van, ugye?

Szerintem nem vagyok egyedül azokkal, akik bármit szívesen megtennének azért, hogy ez az előző rendszerből a nyakunkon maradt semmihez nem értő tolvaj bolsevik a haverjaival együtt örökre eltűnjenek a süllyesztőben.
Persze miután feleltek a bűneikért, visszamenőleg kezdve az olajszőkítéssel.
@Ad Dio: Bárhol ,ahol van állampolgári kötelezettség, van hozzá mindenféle információ, bevezetési türelem, fellebbezési lehetőség, de nem az a pökhendi ésmegfélelmító mód, ahogy ergosum szembesült a férje elhappolásával, három gyermek mellől. Ha ilyent tudsz, ahogy az ő urát készülnek beszipkázni, légy szíves linkeld. Addig ez a magyar módi szar, szemét és kiszámíthatatlan, csak arra jó,amit valaki beírt, Recsk-Light.
Köterlezettség éppen a politikusat nem terheli,vaj miért? Ez sem érdekel téged,az sem, ahogy követhetetlen, kit, miért, mennyiszer, hogyan szedhetnek össze, stb. Elégegyoldalúan nézed a dolgoakt.

Indulatos vagyok, immár kettő és féléve lassan,mert ezt a bandát rám szabadítottad a többi szavazótársaddal együtt és nem tudsz olyat mondani - az izraelezésen túl -amivel bármi tettük megindokolható...

Újra leírom, vannak állampolgárok, aki tudják, hogy a haza követelhet is tőlük, el is ismerik ezt a jogát, és ha kell, akkor mennek és teszik.

Te lapátoltál árvízkor? Te feláldoztad a szabadidődet, erődet ilyenért? A férjem ment, még Tarlóspityu is megköszönt neki oklevélben, hogy védte Óbudát - nem is arra lakunk - mi addig hiányoltuk őt jó pár napig, tehát nekem van jogom felháborodni ezen a szarszemét módon, ami most itt bevezetésre került. Bocs az érzékeny lelkedtől.
@Ad Dio:

Gondolom, Svájcban is az "ideológiailag nem megbízható elemek" megfegyelmezésére használják ezt a rendszert.

Amennyiben esetleges válaszodban szerepelne a "rettegés" kifejezés, úgy kérlek, kímélj meg tőle.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-DU

Igen,sajna, így azért nagyon elzárják magukat a néptől És-ék...Mert az az igazság, nyomtatott sajtót már csak a mamámnak veszünk - bulvárszenya, de arra tud elaludni, az is drága, de hát mit tegyünk - erre már nem nagyon fusssssa. Na majd valaki bekopizi talán a FB-ra.
@Ergosum:

Olvastam. Nos a kommunikáció nem erős oldala annk aki megfogalmazta. Van szerencsém ismeri egy-két PV-s tisztet. Ezek sajnos ilyenek. Mondjuk nehezen megfogalmazható ez az üzenet líraibban.
@Ad Dio:

Biztosan nem az, amit velünk csináltak. Mert a módszer számomra vérlázító, elkeserítő, stb.

Feltételezzük azt, hogy tényleg nemes szándék vezette a törvényhozókat és semmi hátsó szándék.

Ha nekem kellett volna megszervezni a katasztrófavédelmet én biztosan valami ilyesmit tettem volna:

1. Médiafelületen keresztül (netán az egyik konzultációs levél helyett) tájékoztatom a lakosságot a katasztrófavédelmi feladatokról, a polgári védelmi feladatok szerepéről (akár némi pátosszal leöntve, hogy a haza érdekében, polgári öntudat, stb)
2. Önkénteseket kezdtem volna verbuválni, akik a képzés idejére térítési díjat kapnak, esküt tehetnek, egyenruhát kaphatnak, gyakorlatozhatnak, stb.
3. Ha nincs meg a kellő számú önkéntes (kb 100 ezer emberről beszélnek), akkor fokozatosan (de kellő tájékoztatás mellett) elkezdtem volna a lakosság kiképzését. Nem ötletszerűen kiválogatott emberekkel, mert az fejetlenséget, sértettséget, bizonytalanságot szül, hanem módszeresen, akár törvényben szabályozott módon.
Nyilván különbséget lehet tenni egy nagyváros személytelensége és egy kisebb település között, ahol mindenki ismeri a másikat.

Stb.

De biztosan nem tettem volna azt, ahogyan ezek teszik, mert számomra ebből nem az jön le, hogy itt egy hangyányit is a katasztrófavédelemről beszélünk, hanem az, hogy kapjátok be, mi bármit megtehetünk.
@a szív fészkei:

"Indulatos vagyok, immár kettő és féléve lassan,mert ezt a bandát rám szabadítottad a többi szavazótársaddal együtt és nem tudsz olyat mondani - az izraelezésen túl -amivel bármi tettük megindokolható... "

Ez a demorácia nevű játék. Mások meg akkor indulatoskodtak amikor a másik oldal mást "szabadított" rájuk. Én egyiknél sem. Nem tapsolok és nem átkozódok. Teljesen feleslegesnek tartom. Viszont igyekezek gondolkodni a dolgokról. Erről most ezt gondolom.

"Te lapátoltál árvízkor? Te feláldoztad a szabadidődet, erődet ilyenért? A férjem ment, még Tarlóspityu is megköszönt neki oklevélben, hogy védte Óbudát - nem is arra lakunk - mi addig hiányoltuk őt jó pár napig, tehát nekem van jogom felháborodni ezen a szarszemét módon, ami most itt bevezetésre került."

Igen. Lapátoltam is, homokzsákoltam is, költöztettem is. Önként. Az egyi felvételen is rajta vagyok. Na ENNEK nem örültem.

"Bocs az érzékeny lelkedtől."

Drága, félreértesz: nem a lelkem sérül ilyenkor, csak az érhetőségen esett kár miatt aggódom. Felőlem fröcsöghetsz is vagy átkozódhatsz. Csak minél több az indulat,a nnál nehezebb érteni. No problem, meg písz van.
orbán egyik régebbi tanárával volt valami beszélgetés még régebben, ő annyit mondott, hogy orbánt amióta ismerte ez az ember világéletében egy ilyen kis helyezkedő takonygerincű féreg volt. Ez azt hiszem mindent megmagyaráz.
Egy ország szégyene ez, hogy ez az ember 2/3-ot kaphatott.
@Bakter: ez olyan lenne,mint az egykori demokratikus ellenzék háziőrizete jeles ellenzékies ünnepnapok előtt.
-de ez egészen fideSS demokratiqss köntösben.
@Ad Dio: "Nem tudtam hogy ilyen durva hadkötelesség még létezik. Főleg fejlett országban."

Izrael egy külön kategória - folyamatosan háborúban áll a környező országokkal (akik el szeretnék törölni a föld színéről). Talán mégsem kellene Izraelt követni, bennünket nem akarnak letörölni a térképről.
@Ergosum: és azok a jogok példul az emberi jogok általános(egyetemes) nyilatkozata,-amelynek minden pontját lexarja az orbán-rezsim.

-na,ott ,ahol nem xarják le,ott tudja a Polgár,hogy kötelessége is van az államért ami őérte van.
@Ergosum:

Figyelj, kicsit szerintem utópisztikus mindez. Elmondom mi let volna ha...

"1. Médiafelületen keresztül (netán az egyik konzultációs levél helyett) tájékoztatom a lakosságot a katasztrófavédelmi feladatokról, a polgári védelmi feladatok szerepéről (akár némi pátosszal leöntve, hogy a haza érdekében, polgári öntudat, stb)"

Ballib média: a fidesz mozgósít! Mindjárt visszajön az általános hadkötelezettség! Mit fognak gondolni a szomszédos országok (ahova gondosan el is postázzok ballib vonalon a "vélekedésünet")?!

2. Önkénteseket kezdtem volna verbuválni, akik a képzés idejére térítési díjat kapnak, esküt tehetnek, egyenruhát kaphatnak, gyakorlatozhatnak, stb.

Ballib média: "A Fidesz megszervezi a saját Véderő-j/Gárdáját..."

3. Ha nincs meg a kellő számú önkéntes (kb 100 ezer emberről beszélnek), akkor fokozatosan (de kellő tájékoztatás mellett) elkezdtem volna a lakosság kiképzését. Nem ötletszerűen kiválogatott emberekkel, mert az fejetlenséget, sértettséget, bizonytalanságot szül, hanem módszeresen, akár törvényben szabályozott módon.
Nyilván különbséget lehet tenni egy nagyváros személytelensége és egy kisebb település között, ahol mindenki ismeri a másikat.

Ha ezt média-exploitatumban teszi, azt mindenki náci hatalomépítéssel tette volna egyenlővé.

Nem azért mert ez az, hanem mert idehaza ilyen a hangulat.

És félre ne értsd: nincs semmi bajom a ballib médiával. Teszi a dolgát. Nem hozzám beszél. Ennyi. De ilyen háttér előtt vannak témák, amiket akkor is öngyilkosság előhozni ha nagyon is helyesek, illeszkednek a demokráciához, nem bántanak senkit.
Nem akarom leuralni a kommentelést, úgyhogy most kilépek. Szerintem elmondtam a véleményemet és az érveimet. Aki akarja megértheti az álláspontomat, amivel nem kell egyetérteni.

Üdv és jó hétvégét!
@déjá vu39: nyugi! fegyvert úgysem mernek adni az eccerű nép kezébe.

-annál jobban szereti őket az Istenadta,-tudják ezt jól.
@csárli hárper: Na, ez jó kérdés.
(Szvsz, csak Mo-i lakhellyel rendelkezőkre vonatkozik.)
Ha már állampolgárságot és szavazati jogot is kapnak, akkor nekik is lenni kell kötelezettségeknek, mint minden magyar ÁLLAMPOLGÁRnak!
@Ad Dio: ja. ez nem erről szól.
-letojják ezek a katasztrófát,-a kellemetlen személyeket akarják kivonni.
@Ergosum:

62/2011. (XII. 29.) BM rendelet

a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól

17. § A veszélyeztetettség mértékének és jellegének megfelelő lakosságvédelmi és mentésszervezési feladatok irányítására alkalmas települési polgári védelmi parancsnokság szakmai összetételét és létszámát a kirendeltség vezetőjének (a továbbiakban: kirendeltségvezető) javaslata alapján a polgármester állapítja meg, és a polgári védelmi kötelezettség alatt álló személyt hatósági határozattal osztja be.

Magyarul a polgármester írja a határozatot ami alapján adott esetben a férjed köteles lesz stb, de a személyi állomány kiválogatása a PV kirendeltségvezető dolga, nem a polgármesteré. Csak neki nincs jogosítványa a döntését rendeletbe adni.
@Fabius: És mi akadályozza meg a polgármestert, hogy egy-két "kedvenc" nevét ne rakja/rakassa bele abba a névsorba?
lesz itt újra kötelező sorkatonaság kurvaanyjukat a sok gecinek
@Ad Dio:

1. Jó, ha ez a fű alatti behívás tényleges nyilvánosságot kap, akkor MOST mit fog szólni a ballib média? Aminek egyébként mióta van bármi jelentősége? (Orbánék szemszögéből)

2. Most mit szervez a fidesz? az ellenforradalmi magot? Számítsak arra, hogy az eskü letétele után lehallgatják a telefonom, a netem, be kell jelentenem, ha külföldre megyek, ne adj Isten még engedélyhez is kötik a külföldi munkavállalást?

3. Bár nem tudom mit jelent az "exploitatum", de nincs igazad:))
(Kizsákmányolást?)

Miért tette volna bárki náci hatalomépítéssel egyenértékűvé azt, ha elkezdik a pl. 22 éves korosztálytól kezdve a felkészítést, akár szakmacsoportonként bontva.

Egyébként nézd el nekem kérlek, hogy 1 perc alatt csak ilyen utópisztikus felsorolást tudtam prezentálni. Mentségemül fogadd el, hogy se nyolc évem, sem szakmai hátterem, sem hatalmi eszközöm nincs.

"De ilyen háttér előtt vannak témák, amiket akkor is öngyilkosság előhozni ha nagyon is helyesek, illeszkednek a demokráciához, nem bántanak senkit. "

:)) Jaj, azok a megszeppent fiúkák, szinte látom maga előtt, ahogy közösen rettegnek a ballib médiától.
Tehát akkor az a helyes, ha nem hozzuk szóba, csak titokban, átláthatatlan módon hajtjuk végre, mert így biztosan illeszkedik a demokráciához.
Munkaképességcsökkenés (mkcs) meg már évek óta nincs is, ilyen fogalom meg nem létezik. Helyette van az össz-szervezeti egészségkárosodás (öek).
Illene tudni ezt a képviselőknek!
@Marcellusca: nem tennének ilyet,ezek talpig becsületesek.-(mint a rothadó halfej főnökük,)-
az aszfalttól.
@Ad Dio: még ne menj el. arra válaszolhatnál, hogy mi garantálja, hogy egy kipécézett szerencsétlen sorsú embernek ne kelljen minden hónapban 15 napon keresztül valalmi isten háta mögötti faluban árkot ásni, belvízvédelmi katasztrófahelyzet megelőzése céljából? ha kell, akkor egyedül is kiásathatják vele. az egyetlen korlátozó intézkedés az alkalmankénti 15 nap.

a másik. egy munkáltató hogyan fog reagálni, ha egy alkalmazottját minden hónapban 15 napra elviszik árkot ásatni? jó, abban a 15 napban nem lehet kirúgni, de a többiben?

ez olyan súlyos egzisztenciális kérdéseket vet fel, amit nem lehet elintézni azzal, hogy ezt dobta a gép, meg te is kapsz egy behívót, ha nem tetszik. örülnék, ha ebből a szempontból is meg tudnád védeni ezt a szart...
És mi van ha mondjuk én antiszociális vagyok? Soha nem lapátoltam gáton, nem is fogok. Mindenki ott dögöljön bele az árvizbe ahol van. Szarom le hogy mi van veletek. Ám cserébe, én sem várok tőletek többet.
Végezze az ilyen melót az, aki ezért kapja a fizetését
Ha már ilyen kurvamagasak az adók.
És mi történik akkor, ha még az adatlap beküldése előtt vagy már utána lakcímet változtatok? Mi közöm lesz XY településhez, ha közben már az ország másik felében lakom?
@Ergosum: még mindig rettegnek a ballib médiától meg Gyurcsánytól
@Fabius:

Akkor az én értelmezésem rossz.

Én ezt úgy fordítottam le, hogy a "szakmai összetételét és létszámát" azt jelent:
egy PVSZ-be kell x darab szakma, tételesen felsorolva, majd hozzárendelve, hogy a különböző szakmákból hány emberre van szükség.
Ez a kirendeltségvezető feladata, a polgármester pedig valami alapján elkezdi keresni, hogy ha kell 5 db villanyszerelő, akkor a kerületből ezt az 5 villanyszerelőt fogom behívni, kell 80 sofőr, nosza a következő embereket hívom be hozzá.
Azaz a kirendeltségvezető megadja a keretszámot, a polgármester pedig konkrét személyeket rendel hozzá.
Ha az én értelmezésem a helyes, akkor marad a kibaszósdi lehetősége.
@Mike36: tőlük mindig lehet rettegni..rettegni nem nehéz, és figyelem elterelő.
@inreallife: államosítják a céget,ha ki akarja rúgni,-de szerintem mégsem.
ha a cég nem állami,majd megoldja így a kis pitiáner és bűnbandája a kellemetlen ember ellehetetlenítését.
-nehogy már vki is biztonságban érezze magát aki nem hódol feltétlenül!
-sztem erről szól a történet,-semmi olyasmiről,hogy kellene egy hadra-fogható tömeg alkalomadtán.

-ezektől csak a legrosszabbat várom el,-talán egyszer csalódok is majd.
@Ad Dio: na akkor takarodj ásni, meg az komisszár elvtársaknak házát építeni katasztrófa védelem címén (ahogy azt a neokomcsik teszik a neomunkaszolgálatosokkal), ahogy az, jó Magyarhoz (te így írod ugye) illik
@Johnny Web: spec éngem hívhatnak.
nem megyek,mert nem levelezgetek senkivel.
@Johnny Web:

15 napon belül be kell jelentened a polgármesternél a változást.
@dr. Bubó: első körben végezzenek ki téged, azt kívánom...
@dunaparti: hé! ez vmikor az én nickem volt.
-jó rég,vagy 3 éve?
használd egészséggel!:))
@Ergosum: használjuk lassan a régi elnevezést: tanács
@sutyerák: Miért használtad régen akkor, amikor most ez az én nickem? :)
@Johnny Web: fél év amíg megtalálnak és elmúlik a katasztrófahelyzet.
-újra köztársaság lesz Magyarország és ezeket a törvényeket törlik,-mint orbánt és vallását.
-Úgy legyen!
@Marcellusca: naugyehogynaugye!
lassan 44 leszek, szeretném már nagyon, hogy egyszer csak egyetlen egyszer, ne az én faszommal verjék azt a kurva csalánt...
@dunaparti: mert dunaparti vagyok,látom a fél Alföldet az ablakomból.
-valahol elmaradt a nick,-nem regisztráció köteles oldalról.
@Anti Anyag: Remélem jelentkeztél önként a polgimestinél. Vár a kiképzés, mert már van ilyen! Hajrá!

Esetleg kiválthatsz egy nagycsaládos egykeresőt, hazafi.
@csárli hárper: ezek csak ahhoz értenek,hogy a te kontódra legyenek víg dzsentrik.
-

-törvényt alkottak hozzá.-

-na,jóccakát mkinek!
Ennek az egész kurva intézkedésnek EGY célja van: immár törvényes keretek között lehet BÁRHOL, BÁRMIKOR, BÁRKIVEL KIBASZNI.

Aki ezt nem látja, az:

a, Naiv
b, Hülye
c, A fidesz fizetett bérence
@kotov: "csak így "jössz paraszt, vagy mész a börtönbe+pénzbüntetés"? Ez mi? "

R O B O T

paraszt! mit nem értesz ????
@Ad Dio: Én is egy állampolgár vagyok. Felsorolnád a jogaimat? Csak azokat, lécci, amiket a kormány nem korlátozhat, ha úgy dönt.
@Cirbolya_sentinel: Szerintem ezt dúdold, akkor előjönnek:

...Fideszdroid ifjak indulunk, mert bennünk a
pálinka végre...

@poszt: Békekölcsön is lesz?
Elnézést azoktól akiknek nem válaszoltam, de ezen a héten már elszenvedtem egy kitíltást azon a címen hogy tartósan nem értettem egyet a házigazdával, meg hogy elvittem a kommentelést "rossz irányba" (üdv Vincent!).

Ez nem célom. Csak akkor írok tovább, ha a poszt írója felhatalmaz.

Bocs de nem akarok udvariatlan lenni.
@Ad Dio: Hehe.
Nemrég írt a Kedves Vezér, sőt azelőtt is. Miről is szóltak a levelei?

Hasonlót PV-ügyben nem lehetett volna?
Dehogynem, csak pottyantanak rá.
gy.k. elmondanám, hogy még az áramszolgáltató és a gázszolgáltató is ír időnként (kb. 3-6 havonta levelet - és nem felszólítást, hanem tájékoztat).
Pont.
@Ergosum: Ha ,,albérletben laksz'' (lakást bérelsz) és a tulaj nem járul hozzá a bejelentkezésedhez, akkor hivatalosan is ,,Lakcím nélküli'' státusod lehet.
@fletwwod_mac:

Eső után... Már átvettük az ajánlott levelet.

De másoknak talán jól jöhet az infód.

Mert biztos vagyok benne, hogy a mostani kézbesítések csak az első -nevezzük tesztkörnek- eresztések voltak.
@sutyerák: tudom, hogy ezek a jogaim lennének...
@Ergosum: tutti :(
Különben a munkaügyi kirendeltségeken kopogtatnának. Van *néhány* álláskereső parlagon, gyakorlatilag *bármilyen* szakmából.

Nem világos, hogy az eszközök, felvonulás, képzés, munkavégzés, stb., stb. költségeit miből tervezik megoldani, de hát hol érek én hozzájuk?

Más: Őszintén sajnálom, olvastam a helyzetedet.
@GeoCracker: igen, bármiért ami csípi a szemüket, és az csípi amiről azt akarják, hogy csípje..
Kovetkezo lèpès:viktàtor felfegyverzi az elvakult hiveit,ès indul a mandula...
@Ad Dio:

Ez itt nem a hogyan értsünk egyet Fabiussal fórum. Vélemény, vita bármikor.

Föl vagy hatalmazva.
@Fabius: csak nehogy megbánjuk :D

Off

A kis csintalanról, és a megvédem a baloldalt, rövid és velős vélemény? ;)
@Cirbolya_sentinel: Csintalan...missziót csinál a baloldalon..akar csinálni. nekem hiteltelen egy kissé..
@Cirbolya_sentinel: majd jól fejbevágják a medicinlabda fejét.
-nem tanul a marhája belőle,hogy orbánékkal nem szabad közösködni.-
persze,ideig-óráig megéri,-mint fritz t. munkanélkülinek is,-ahogy Vincent írta,-hozá a levelét.
-csak a gerinc,ugye?az emberi tartás.
@fletwwod_mac:
Óvatosabb átiratért Patakyt lovaggá ütötték.
Csak nem vágysz ilyen babérokra?
@Knósszosz: én szeretném ha lovaggá üthetnék valakit...
@Penivaldes: hehe,-ezen jót röhögtem,-köszi!:)
Ej, ezek a féleszű idióták azt is szétkúrják a társadalmi felelősségvállalásból ami még megmaradt. A kétezertizes árvíz elvitte az anyósék házát, a nagyszüleimet menteni kellett de az a ház legalább megúszta. Én tudok mesélni milyen az mikor az itteni bloggerek dobnak össze pénzt homokra, zsákra, lapátra, oda hozatják ahova kell, és vadidegenek pakolják a zsákokat, mentik az embereket.

Ezek után nem volt kérdés, hogy a kolontári ömléskor mi tettük amit kellett. Nekem nem kérdés ez ma sem, ha lett volna valami PV egyeztető fórum a hogyan csináljukról mentem volna magamtól.

De ezzel a kötelezéssel meg az arrogáns faszkodással csak azt érték el ami Ergosum példájából látszik. Pánik, ezmiez, minek ez, egzisztencia félelem stb. Én abszolut megértem, ha neki lennék lehet én is ezt tenném. Miért nem lehetett ezt normálisan, széleskörű tájékoztatás mellett valóban önkéntes alapon intézni? Akit nem érdekel nem kényszeríteni, akit meg igen annak nem elvenni a kedvét ezzel a rohadék stílussal.
Lassan összeáll a Felelősen Gondolkodó Választókat Kiszűrő Rendszer:

1.: Kopogtatócéduláért csak ahhoz kell menni aki regisztrál a választásokra
2a: A regisztrált választó állami/önkormányzati dolgozó - vajon megteszi, hogy nem adja a cédulát a fidesznek?
2b: A regisztrált választó magánszférában dolgozik - vajon megteszi, hogy nem adja a cédulát a fidesznek, ha a másik opció az, hogy párszor behívják csuklóztatásra így nemsoká már nem fog a magánszférában dolgozni?
3. Ha 2b esetben vállalta a rizikót az ügyfél, még mindig behívhatják az egyfordulós választás napjára ha vészhelyzet alakul ki(teszemazt adott körzetben lett ellenzéki jelölt a 2. szűrő ellenére és esetleg esélye is van a győzelemre)
@Cirbolya_sentinel: Csintalan lesz a baloldalvédelmi miniszterelnöki biztos.
Izraellel kapcsolatban: jobb a kiképzés a hadseregükben, mint az USA-ban, lőkiképzésen 2-3 tiszt ugrál az "újoncok" körül, na nem azért, hogy leordítsák a fejed, hanem, hogy kijavítsák a delikvenst, ha nem jó a tartása, folyamatosan tudnak olyat mondani, testtartással, levegővétellel, időzítéssel stb. kapcsolatban, amivel finomítani lehet a lőpontosságot. Ha Te vagy a legbénább a csapatban, akkor ott maradnak veled a pályán és annyit lősz, amennyit akarsz, - nem fogynak ki a lőszerből.
VS. magyar kiképzés: gyakorlatozás fapuskával, majd mindenki lőhetett egyet a "rozsdás" kalasnyikovval - amiről mintha később az is kiderült volna, hogy alkalmatlan, mert új beszerzésbe is kezdtek... - akkor ezt így hogy?

Engem vihetnek katasztrófavédelemre, olyan jó kis clusteres fejfájásom + utazási betegségem van, szédülés, hányinger, ami stresszre, frontra, akármire előjön, hogy sose érünk oda a katasztrófa helyszínére, minden öt kilóméteren le kell szálljak a szállítójárműről hányni..., egy idő múlva meg csak mentővel lennék mozdítható, miután leszedáltak...
Remélem lesz egy-két féllábú, félkarú, egészségesnek és munkaképesnek nyilvánított rokkant is a behívottak között, aztán a tisztelt katasztrófavédelmi vezetőknek meg lehet nézni, hogy hát ezzel meg mit kezdjünk bameg, egy zsákot nem tud megemelni...
@vitéz Thapóccay néma bárány: mert ezek sosem élték át,nem csinálták azt amit te és ti önként is.
-fingjuk sincs a zemberekről,hogy így írjam.
-
- de ha továbbviszem megint csak eljutok a lenézésig és a kiválasztott elitig.
-velejükig fasiszták ezek,de sokan még nem is tudják.
Pàr èszrevètel:
-ellenzèkieket vagy simàn elègtelenkedoket,15napra gyakorlatozàs cimèn,bàrmikor pl.vàlasztàsok,tuntetèsek elott ki lehet vonni a forgalombol.
-Munkàltato a ''vèdett''idoszak utàn lazàn kirug,nincs semmi ami visszatartanà....
@Penivaldes:
Nem tudok több szervilis rokkert.
Rózsi nem az (rokker), ezért kiesik. Pedig seggnyaló, de nagy meló lenne ütni, állandóan elhajolna a machete elől. Nem reflexből, csak mert részeg.
@pjotr_75: én kilincset sem látom,hogy hogy kell benyitni a vagonba,-ha rajtam múlik.
-ha mégis lapátot adnának ennek ellenére a kezembe,-hát elnézést kéremszépen, a denevért akartam leütni nem a sturmbanführer urat.
@Ad Dio: Azért brávó, ha lapátoltál és védtél önként.
@Knósszosz: szeretm a zenét,-kocsiban mdig szól,de demjént nem bírom mekkhallgatni.
mintha mdig még egy felesért síránkozna.
-de jól nyal,-úgy látszik.
Patakitól meg kiráz a hideg amióta mekkhülyült,de nem sajnálom tőle,ha már Kiss Tibi-Qwuimby is megkapta-őt csípem.
@GeoCracker:

Tényleg kimaradt. Biztos nem figyeltem.
Most jöttem külföldről, odavoltam, ez új. Remélem, Orbán arcképével jött a levél, mert akkor lehet, hogy véletlenül kivágtam a faszba. Ehh. Ilyen egy félázsiai parasztot, mint én, hogy atyuska képe nincs keretbe foglalva a hálószobámban... Pont Rákosi pajtás portréja mellett. Na majd pótolom a hiányosságot.

Apropó: Vajon mit reagálnának a genetikusan alattvaló végrehajtók, amikor behívási kötelezettségem nyomatékosítása céljából kiszállnak az otthonomba, és a foganatosítás közben felfedeznék az atyuska portréját Leninnel, és Rákosival övezve gyertya-tenger közepette?
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Hagyd a picsába, fölösleges. Szerintük itt demokrácia van, csak hát a körülmények...
pedig a Tibitől is láttam egy meglepő riportot,-nem gondoltam volna:aszondta,hogy állandóan be voltak lőve régebben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen. Most hozzá kell tennem, ismerem őt - mármint BA-t - és eleve egy nagyon depresszív, sötéten látó alkat. Volt van, és lesz ilyen mindig.

De sajnos amit a Fideszről általában eddig írt - mert írt hajdan még a MH-ba, amikor az még nem Széles bulldogpofazacskója volt - az ül és egyre inkább bejön.
@pjotr_75: NE szállj le hányni, inkább őket tiszteld meg! ;-DD Ennyit tegyél már a hazáért! Kösz.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: 8 % küldte vissza,-de előre meg volt irva,hogy nagy siker a konzultácio.

-de én abban reménykedem,hogy 2012 12 21-es világvége részleges lesz,-orbánt elviszi akivel szövetséget kötött.
nem a kádéenpére gondolok.
@sutyerák: Sajna december 21-én eddig csak Justin Bieber-Selena Gomez szuperkoncertről tudok, amit a Disney Channel is 3D-ben közvetít... Lehet, hogy ezt jövendölték meg az ősök? :D
Ezek mit ki nem találnak még....
@sutyerák: www.youtube.com/watch?v=VjWX-WPO6Hk

Földim,büszke vagyok rá. Bocsi!

-elviszi azt a fene nemecsek,-kivan,mekkhülyült,elborult.
-remélem!
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: ... és a negyedik pontnál valakinek csattan a fején egy lapát, hulláját meg elviszi az árvíz.
Nem lehet a végtelenségig a tűzzel játszani, még a Fidesznek sem.
@Ergosum:

":)) Jaj, azok a megszeppent fiúkák, szinte látom maga előtt, ahogy közösen rettegnek a ballib médiától.
Tehát akkor az a helyes, ha nem hozzuk szóba, csak titokban, átláthatatlan módon hajtjuk végre, mert így biztosan illeszkedik a demokráciához."

A törvények nem "titokban" születnek, hanem a parlamentben. Amig nincsenek kihírdetve a Közlönyben, addig nem is lépnek életbe.

A legtöbb törvényt nem ommuniálják külön, mert akkor másból sem állnána mint...

A ballib médiától meg igenis félnek. Joggal. Ha kapnak támogatást, akkor erős eszközeik vannak. erősebbek mint a konzervatív oldalnak. De ez így van rendjén.

Messzire vezet, de a jelen kor egyik legveszélyesebb jelenségének pont azt látom, hogy a baloldal pénzemberei kivonulnak a baloldali média mögül.
@sutyerák:

Kiválasztott elit ám az anyjuk picsája! Én most ilyen körülmények között jobban félek a kiválasztottak irányításától mint attól, hogy Ergosum férje nem jön lapátolni. ( példa, nem szó szerint)

A polgármesterekre lőcsölt felelősség kurva nagy lutri ha tényleg baj van. A f.zsolcai polgármester félelemből és hozzá nem értésből elkezdte partnak FELFELE terelni a vizet mert nem érte föl ésszel, hogy az úgyis a falu legalacsonyabb pontja felé fog távozni, csak legfeljebb elönt még pár utcát feleslegesen. Jót akart az ember, nem hibáztatja senki, a házak amiket menteni akart a zsákolással veszélyben voltak. De így is elmosta őket az ár, meg azok is kaptak az áldásból akiknek nem lett volna muszáj.

Szóval nem tudom mi lesz így ebből, ha majd a botcsinálra polgikból lesz "szakember" meg mentésirányító.
@inreallife: Ezekre a lehetőségekre az első bizonyított eset után visszatérünk. Tüntetés közben megvitatju hogy miért értün egyet.

De jelen pillanatban azt gondolom hogy ez a lehetőség merő hangulatkeltésen alapul.
@Mike36:

Magyar - általában kisbetű. Most azért nagy, mert mondat eleje :D.
@vitéz Thapóccay néma bárány: mi lenne?
a totális csőd és összeomlás.
-orbán sosem szakemberekre bízta a dolgokat,hanem szaremberekre,-szempont,hogy ne legyen okosabb nála.
-ilyen a tipikus pitiáner gengszter.
-egyébként némely volt MDF-es szavazó kollegám szinte már akarja is,hogy összeomoljon minden,mert elkeseredésükben úgy gondolják,hogy anélkül nem fog változni semmi,nem fog bukni a nemzet pestise.(ez az én szavam,nem övék)

ezen a nótán mdig könnyes lesz a szemem sarka,mert gaz libsi hazaáruló vagyok.:

www.youtube.com/watch?v=D6RaU9n4ZuI
@Ad Dio:

Hagyjad már ezt a ballib médiától rettegést. Milyen eszközeik vannak? Drágabulgárúr hisztizni fog nyilvánosan vagy Andrassew betűpuccsot hajt végre?

Se pénzük se fegyverük, ti meg a 100 milliárddal kitömött közmédia, a milliárdosok üzemeltetre Heti válasz meg Magyar Hirlap mellett még mindig be vagytok fosva tőlük?
@Ad Dio:

:)

Csúsztatsz.

Nem azt írtam, hogy titokban születnek, hanem a végrehajtásáról. Egyébként a 2011. október 3. közlönyben már megjelent.
www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk11113.pdf

A többiről nem is beszélve.

(Azért bizonyos esetekben nem árt ám a három gyerek mellett megszerzett türelmi rutin...)
@Ad Dio: Basszus, tehát szerinted az jusztifikálja ezt a gennyládaságot, hogy van ballib média? Na ne viccelj. Azt mondod, azért nem indokolt, hogy korrektül, POLGÁRI módon járjon el egy polgári(nak nevezett, nácoid elemektől tarka őskommunista) kormány, mert az ellenzék majd lehet, hogy ezt, vagy azt fogja mondani?

Elárulom, eddig mint ellenzék, Orbánék okozták a legnagyobb kárt ennek az országnak az állandó obstrukciójukkal. Nehogy már egy kétharmados kormánynak kelljen rettegnie az ellenzéki médiától.

Nem. Ez szimplán inkorrekt volt, mint úgy nagyjából minden az elmúttkétévben. (Leszarom, mi volt előtte, most most van.)
@vitéz Thapóccay néma bárány:

A közmédiát a bal oldal sem átalotta befogni a "közjó" oldalán anno. Azt mi lett a vége?

Az ellenzék számára mindig is a kereskedelmi media jelenti a mozgásteret. Az éppen soros ellenzék oligarhái (igen, vannak mindkét oldal mögött ilyenek), az ellenzéki periódus alatt "befektetnek" a médiába, amit kamatostól remélnek vissza a váltás után.

A baj az, hogy az ellenzék jelen állapotát elnézve a saját oligarháik nem találják jó befektetésnek a dolgot - nem bíznak a győzelemben. Hát így valóban nehéz.
@Ad Dio:

Pontosan ezt az érvelést olvastam (mástól) mielőtt a manyup pénzt lenyúlták volna. Térjünk rá akkor vissza, ha megteszik, addig csak találgatás és hangulatkeltés.
Aztán utána nem térünk rá vissza.

Én nem szeretném megvárni, míg egzisztenciálisan ellehetetlenülünk.
A gyerekeimnek is hatezerszer elmondom, hogy mielőtt az úttestre lépnek ..... különben nagy baj lesz. Nem várom meg a tényleg nagy bajt. Felkészítem őket előre mindenre. (Tudod, mint a fidesz a férjemet egy esetleges vészhelyzetre.
@Ianas:

Nem értetted meg amit artam. Nekifutok még
egyszer: a törvényességnek nem feltétele a nyílvános magyarázat. A törvényesség feltétele a megfelelő keretek közt való törvényhozás és a Közlönyben kihírdetés. Ennyi.

A legtöbb törvényt így hoznak. Észre sem veszed hanem botlasz bele :).

Az volt a kérdés hogy miért nem volt EXTRA felvilágosító kampány. Erre írtam mint egy érvet amit.

"Elárulom, eddig mint ellenzék, Orbánék okozták a legnagyobb kárt ennek az országnak az állandó obstrukciójukkal. Nehogy már egy kétharmados kormánynak kelljen rettegnie az ellenzéki médiától."

Ezzel nem értünk egyet, de nem is kell.
@Ianas: Eszembe juttattad,hogy amikor még ellenzéjben voltak nacionálbolsevik-pártnak tartottam az orbánpártot.
-aztán egy jó darabig ódzkodtam,-de végülis azóta egyértelműen faxista pártnak tartom őket és ahol csak lehet,-a nyírő óta,horti óta fideSS-ként írom gyalázatos nevüket.
-és az a baj,hogy én még mindíg finom vagyok ahhoz képest ami vár ránk,mert az a meggyőződésem évek óta,hogy orbán mindent meg fog tenni amire képes,-és ebbe rossz belegondolni,-de megteszi.
@Légifarkas: A jelek szerint elég sokáig lehet és valamit nagyon hozzáértően csinálják, mert Gyurcsány ennek a századrészéért is magyarázkodhatott, a tizedéért meg égett a tévészékház.
@Ad Dio: kár is lenne abban a győzelemben bízni, amit láthatóan a lakosság többsége sem akar.
@Ergosum: Csak így nem megy előre semmi. Értem én hogy az ország egy része most úgy érzi hogy minden rossz, mert nem az van amit ő szeretne. Pár éve a másik érezte így.

De ettől függetlenül kár azt feltételezni hogy a törvény csak azért születik hogy visszaéljenek vele. Tudod: mint a viccben a medve meg a fűnyírója...
@Ad Dio:

Őszintén szarok a médiára. Az biztos, hogy ezzel a tájékoztatás nélkülöző és kötelező faszsággal elbaszták azt is ami működhetett volna. Mert így nem fog az kurvaélet.

Mellesleg meg a kormány és ellenzéki média közös szégyene, hogy az egészről egy magánszemély bloggernek kell tájékoztatást adni. Bekaphatják mindannyian.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
a bloggerek elköltöztek wordpress.com-ra,freenetre.
-némelyik még tartja magát.hu-n
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"Az biztos, hogy ezzel a tájékoztatás nélkülöző és kötelező faszsággal elbaszták azt is ami működhetett volna."

Ez akkora igazság hogy aranyba kellene foglalni. De komolyan: ez a kormány többet ártott magának az ostoba/arrogáns kommunikációjával mint az összes ballib média együttesen. Még jól induló ötletek is mentek el ezen nemzetközi szinten. Katasztrófális, dilettáns, minősíthetetlen.
Vá: 2010 - 2014. A fidesz kormányzás krónikája [#1509656 számú üzenet ami válasz válasz a #1509655 számú üzenetre] 2012. augusztus 16. 11:14 Előző üzenetKövetkező üzenet
kacsaláb jelenleg offline kacsaláb Hungary
Üzenetek: 2607
Regisztrált 2006. január 6.
mágus mágus
Hozzáadás a Kedvelt felhasználókhoz
Felhasználó üzeneteinek elrejtése
"Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom.
Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság."

Thomas Jefferson
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Sz’tán min csodákozol?
Nálunk mindenkit megmentenek, Gabriella ezt professzionálisan csinájja.
Az igaz, hogy rábaszunk, de a szándék az értékelendő.
A pitbull törvény épp most megy a levesbe, azt is ő kreálta.
Hozzá kell tennem: sajnos!
Én sosem kuncsorogtam segélyért, pedig egy rohadt baleset következményeként, a bal szemem bánta a dolgot. Szóval érintett volnék a szarházzy elképzeléseik okán, de egye meg a fene őket. Nem nyafogok, de a rokkantakkal való kibaszástól okádok. Engem már nem fognak légós-nak besorolni, bár ki tudja? Nem érzem magam kevesebbnek, ez egy állapot. Elviselhetőbb, mint két láb nélkül élni.
De rohadjon meg az a hatalom, aki a nyomorultakon akar spórolni!
Én nem vagyok az, de amit művelnek egy mélyművelésű bányában megrokkant bányásszal, az förtelem. Aki megreccsent a Tokod-altárói bányában, meg aki a cement kirakodás közben szilikózist kapott a záhonyi átrakókörzetben, az dögöljön meg?
Igen, sokba kerül. Nekünk meg az alcsútbasznádi kondás kerül sokba.
Nem folytatom, akinek van agya, az megteszi…
@Ad Dio:

Ebben bizony egyetértünk.

Én utálom Orbánt meg a Fideszt, de egy jól szervezett egységeken és önkéntes részvételen alapuló PV szervezetet támogattam volna. Részvétellel és akár pénzzel is. Sokan megtanultuk az elmúlt két évben mekkora jelentősége és értelme lett volna ennek, és lettünk volna önkéntesek is elegen az alapok letételéhez.
@Ad Dio: de miért nem önkéntes alapon megy? miért nem az van, hogy választhatsz, hogy 10.000 forint, vagy 1 nap szolgálat? biztos sokan adnák a 10-est, és rengeteg olyan is lenne, aki meg lapátolna abból a pénzből. vagy miért nem tartalékos rendszerben megy? 100.000 ember havi 10-esért mozgósítható lenne. ha baj van, mennek lapátolni, ha nincs, köszönik a fizukiegészítést. hány variációt írjak, ami 10-ed ekkora arroganciát nem jelent? ne mond, hogy nincs rá ennyi pénz, a közgépes bundák, meg a soronkívüli nyugdíjemelések korában? helyette megy az egzecírozás, az állam gecizik a lakosokkal.
@sutyerák: legyenek víg dzsentrik, a kurva anyjuk kontójára, de remélem ha rájuk dől a szar, főbe is lövik magukat...
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: ma azért nem ég semmiféle székház, mert senki nem akar annyira hatalomba kerülni, mint anno a mimóza Gyurcsány ellenében.
De amiről én beszéltem, az más. Az a kisemberről szól, aki türelmes, túl türelmes, ám ha legbelül van még benne egy hajszálnyi büszkeség, akkor - Orbántól, TEK-től, mindenféle koncentrált hatalomtól távol - egyszer csak elszakadhat nála a cérna, és azon fogja kitölteni minden mérgét, akit "azok közül" elsőként elér. Az ilyesmi fájdalmat okoz, és bizony könnyen ragadós lehet.
Egy dolgot nagyon okosan csinál a Fidesz: kis adagokban tolja elénk, és csak akkor megy tovább, ha érzi, hogy mehet. Jó taktika, ugyanolyan, mint kifárasztva partra cibálni a mázsás harcsát, ami ugyan sokáig tart, de még mindig könnyebb, mint bemenni érte a vízbe, fejbe verni, és kihajítani onnan.
Igaz, a többi hal azt is megkönnyebbülve nézné végig, mert hál'istennek, nem őket vonszolja a damil. Még.
@Ergosum:" :)

Csúsztatsz.

Nem azt írtam, hogy titokban születnek, hanem a végrehajtásáról."

Nem direkt váltottam. Azt hittem arra gondoltál. Egy törvényt nehéz nem nyilvánosan végrehajtani.

"(Azért bizonyos esetekben nem árt ám a három gyerek mellett megszerzett türelmi rutin...) "

Meglepődnél hogy nálunk a negyedik milyen világot hozott: azt hittük már mindent tudunk a gyereknevelésről. Jah. Nem.

Továbbfejlődtünk türelem-ügyileg (is) jelentékenyen.
@Ad Dio: Elvben igazad volna, ha ez jelen esetben nem lenne "jogi" maszlag. A helyzet az, hogy a törvények nagy része még csak elvben sem érinti az emberek 99%-át közvetlenül, mert valamilyen speciális dologra vonatkoznak, vagy ha érinti is, a hatásuk nem egyértelműen kiszámítható.

Egy ilyen törvény viszont nagyon más. Itt a tájékoztatás, de ami még fontosabb, az előzetes felkészítés kritikus, hiszen pont ez teszi lehetővé a törvény hatékony alkalmazását.

Egy ilyen közvetlen beavatkozás véletlenszerűen kiválasztott emberek életébe igenis kiemelt jelentőségű ahhoz képest, mintha mondjuk arról hoznának törvényt, hogy az ügyvédek 5 évente kötelesek körtáncot járni a Kossuth téren, vagy valami.

A másik, hogy sajnos az ember olyan, hogy ha önként megy ki a gátra zsákot pakolni, akkor mondjuk kétszer akkora erőbedobással dolgozik, mintha kirángatták volna erőszakkal a megszokott életéből.

EZÉRT volt igaza az előző hozzászólónak, hogy igenis, önkéntes alapon kell szervezni mindezt. Ráadásul teljesen átlátható módon, hogy az ellenzéknek ne legyen MIBE belekötnie.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Mert leépítették a PV-t spórból. Nem is ok nélkül: csak annyi PV-s legyen amennyi normál "nyugalmi" időben kell. A többibe kár a pénzt beleölni.
motor, múkoggyé...
@inreallife: Ez igaz, erre énis gondoltam. Meg kellene próbálni felvetni a területi képviselőnél.
@Knósszosz: egy külföldi tulajdonú cégnél dolgozom,-ott az ő embereik 25 év ilyen munka munka után tisztes nyugdíjba vonulhatnak.
-itt,a kis patkány aki sosem tett arrébb 2 téglát egy szavával eldöntötte,hogy lóxart a sheggembe,-mki,mindhalálig dolgozzon,-vagy haljon éhen a 32 év eddig,meg még 13,4,5? befizetése után járó semmi pénzzel.
-ne találkozzak vele,mert lehet elborulna az agyam.

--ja?képzeld!láttam a Nat.Geo.-n egy majmot akinek egy keze volt ép és azon az egy kézen szökellt a többiekkel.(lábai és bal karja csonkolt)-elképesztő felvétel volt.
@csárli hárper: kb. én is így érzek ezekkel szemben.:))
@Ad Dio:

Én nem tartozom ebbe a körbe.

Már nagyon régóta úgy élünk, hogy nem az államtól várjuk a sültgalambot, próbálunk saját magunkról és a gyerekeink jövőjéről gondoskodni és ezért tenni is. Önerőből. Most ebbe kívülről belepiszkáltak. Már nem először. És ezzel nem azt érték el, hogy nem szavazok rájuk (eddig sem tettem), hanem azt, hogy el fogok menni MÁSRA szavazni. Pedig a jelenlegi kínálat egyikére sem bíznék még egy kecskét sem.

De nem bírom az arroganciát, az igazságtalanságot, a cinizmust. Egyszerűen hányingerem van attól, hogy látom megvalósulni Orwell Állatfarmjában leírtakat.

Zavar, hogy a politika lépten-nyomon belemászik az életembe, akár akarom, akár nem. És ezt mindig csak fidesz kormányzás alatt éreztem.

"De ettől függetlenül kár azt feltételezni hogy a törvény csak azért születik hogy visszaéljenek vele. "

Jaj, ne már. Hány konkrét példát találhatsz, ami egyértelműen erről szól?
Hányszor változtatták meg a saját törvényüket szinte pár perc múlva, mert kiderült, hogy valamelyikük így rosszul jár? A gyevi bírók országa lettünk.
Hányszor törvénykeztek visszamenőleg?

Tudod miért vagyok rájuk igazán mérges?
Mert a kétharmad birtokában és az akkori nagy támogatás mellett tényleg lehetett volna nagyon hasznos (de nem feltétlenül népszerű), szükségszerű és előremutató dolgokat tenni. Ehelyett a kicsinyes bosszú, a hatalom (gazdasági és politikai) bebetonozása zajlott nagyüzemi keretek között. Undorító.

Én csak remélni merem, hogy csendes magányodban, vagy a barátaid között te is képes vagy megfogalmazni a kételyeidet, megcsóválni a fejedet és talán néha összeszorul a te torkod is, hogy milyen jövő vár így a gyerekeinkre.
@Ianas: Önkéntes alapon ment (vagyis nem ment) eddig is. Bizonyos nagyhorderejű dolgoknál volt mozgás, másoknál meg alig-alig.

Közel egy éve van a törvény és most lett belőle "botrány". Nem furcsa?
Örültem,hogy itt lehettem veletek,-jó társaság az én véleményem szerint.
-Most elmegyek,-egyrészt vacsorázni,,másrészt filmezni,-mert kezdődik a Kill Bill 1.-ami szerintem egy különös hangulatú,nem átlagos film,-én kedvelem. a Cool-on.

-na,helló mki és jóccakát!
@Légifarkas: Pontosan erre a kis adagokban történő folyamatos adagolásra (hazudozásra) gondoltam, ezt csinálják nagyon profin.
Ha nem családos lennék készenlétbe helyezném az ásót, szögesdrótot meg ami kell ilyenkor és kíváncsian várnám mikor lehet őket üzembe helyezni, de így inkább csak keresem a menekülőutat.
@Knósszosz:

Én borsodi vagyok ezért van pár dolog ami másképp látok mint a baloldali átlag. Ilyen a cigányok ügye meg a rokkantaké.

A vasgyárak leállása után a sokezer munkanélküliből egy idő után pont ennyi rokkant lett. Itt komplett iparág alakult a rokkantosításra ami hosszú éveken át működött amíg be nem buktak. A 67% - nak olyan ismert tarifája volt akár egy szülésnek. Én ezt végignéztem és ne haragudj de nem tudom azt mondani, hogy a felülvizsgálatra nincs szükség.

Nyilván ennek úgy KELL zajlani, hogy a megreccsent bányásztól meg a szilikózisos cementrakótól kuss. Arrogancia helyett körültekintéssel kell csinálni, mert ne tegyünk úgy, hogy amit feljebb írtam az nincs és nem volt.
Üdv kiiratkozott ellenforradalmár félázsiaiak! Csak háromszázvalahány komment. Mi az, mindenkit behívtak? Vagy csak Stefit? Elhárították a baranyai katasztrófát? Na, mindjárt olvasgatok, mi a pálya.
@Ad Dio: szerintem nem furcsa. Nem a Magyar Közlöny a legolvasottabb lapja az átlagembereknek...
@Ergosum:

"Tudod miért vagyok rájuk igazán mérges?
Mert a kétharmad birtokában és az akkori nagy támogatás mellett tényleg lehetett volna nagyon hasznos (de nem feltétlenül népszerű), szükségszerű és előremutató dolgokat tenni. Ehelyett a kicsinyes bosszú, a hatalom (gazdasági és politikai) bebetonozása zajlott nagyüzemi keretek között. Undorító."

Ezért én is neheztelek rájuk. De cseppet sem kevésbé arra a "másik" táborra, ami akkor is hsiztihadjáratot indít ha valami előremutató és jó. Csak azért mert.

Tele van a net ilyen-olyan hisztizős szájtépéssel. Most a PV, tegnap a drogosok elleni rendőri akció, azélött a miért örülünk az olimpiai érmeknek, még előtte...

Nem is cifrázom. Kár mindezért. Egy élhetetlen világot építünk lócitromból. Mindkét oldal.

Mert mindenki gyűlöl mindenkit vansapka mincs sapka alapon.

Megjegyzem, ha figyelsz a stílusomra, én ez ellen minden erőmmel igyekszem kűzdeni. Úgy formálo véleményt, hogy közben senkit nem küldök el, nemminősítek, nem kiabálok. Mert semmi értelme. A boltban az utcán, a forgaloman, európában a világban egymás mellett élünk. EGYMÁS életét boldogítjuk vagy tesszük tönkre.

Aztán minek?
@Légifarkas: Nekem sem, de nem is reklamálok ha nem tudok egy-egy törvényről.
1. Az elmúlt két év alapján nem tudom mit csodálkoztok ezen az egészen.
2. Lehetett volna önkéntes (valóban, nem csak szavakban) de az egy csomó munka, odafigyelés, szakértelem, belefektetett energia, csupa bolsevik trükk. A jogászkormány az ilyesmit úgy oldja meg, hogy beleírja paragrafusba.
3. Ha valaki lelkes, önkéntes, sociable típus, az jelentkezhet az önkormányzatnál, nem hiszem, hogy elzavarják (és ezzel még azokon is segít, aki nem lelkesedik ezért az egészért).
4. Aki nem lelkes, nem akar ebben az egészben részt venni és volt sorkatona, az meg tudja mi a teendő: minden munkát elkummantani, amit a kezedbe adnak elb*szni, mindenről hazudni, ha még egyszer rákérdeznek az ellenkezőjét hazudni, amit csak lehet ellopni, eldugni, amint lehet lelépni. Garantált, hogy harmadszorra már nem rád bízzák, bármi legyen is az :)
5. A következő kormány (ha nem Fideszes, vagy Jobbikos) úgyis eltörli.
remélem nem ezért kellett megadom a póló és a cipőm méretét a melóhelyemen. Nem is értettem (önkormányzati fenntartású intézmény). mondjuk ha hívnának, mennék... külföldre. Csak mert nem hiszek a malenkij robotban...
@Ad Dio: Kis pontosítás, senki nem azt mondta, hogy nem szabad örülni az érmeknek, mindössze azt, hogy talán ne álljanak az államtitkárok a sportolók elé a fényképezkedéskor.
@sutyerák:
Ne sértsd meg a patkányokat, jó?
Érted, gondolom...
@Ad Dio:

Nem csak azzal van gond, hogy az ember nem tudott a törvényről. Hanem a tartalmával is.
@Ad Dio: De azt is látod, hogy nem a baloldali média, vagy akár az ellenzék csinált belőle botrányt hanem egy pár gondolkodó ember - és pont azért, mert gondolkodó ember már nem nagyon tud megbízni egy olyan kormányban amilyen most itt van.
@Ad Dio: "én ez ellen minden erőmmel igyekszem kűzdeni"
Még nem küzdesz eléggé, mert oldalakról beszélsz, miközben emberek vannak, csak más nézőpontokkal.
A mi szintünkön nem volna szabad oldalakról beszélni, az maradjon meg azoknak, akik kizárólag ebből tudnak megélni - már amíg valamiért mögéjük beállva hagyjuk.
@Ergosum:

Főleg, hogy azt meg tudták konzultálni, hogy fontos-e, hogy legyenek munkahelyek. Ezt meg nem sikerült. Meg a választási regisztrációt sem. Meg kb. semmit ahol valóban döntés kellene.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Ha tényleg gondolkodó emberek csinálják, akkor miért most, miért nem tavaly?

Ráadásul mint látod más gondolkodó emberek (szerénytelenül magamat is oda sorolom), meg nem találna semmi vivetnivalót mindebben.
@Ad Dio:

Persze, értem én a stílusodat.:)

"Ezért én is neheztelek rájuk. De cseppet sem kevésbé arra a "másik" táborra, ami akkor is hsiztihadjáratot indít ha valami előremutató és jó. Csak azért mert."

Nézzük, hogy hisztizek-e, ha leírsz pár előremutató és jó dolgot, amit ez a kormány a kommunikációtól a végrehajtásig megtett.
@sutyerák:
Ne izgassad magad, ez nem fog változni.
Ha csak...
@Légifarkas: "A mi szintünkön nem volna szabad oldalakról beszélni"

Jó volna, de nehéz másképp beszélni. Jó volna ha eltűnne ez az oldalakban gondolkodás, de jelenleg igenis itt van. Sajnos.
@Ad Dio: akkor sem, ha az a törvény mondjuk a megélhetésedet teszi kockára? Akkor sem szólsz semmit, mert ha nem szóltál a megszületésekor, akkor utána minek? A szar, átgondolatlan törvény ellen mindig szólni kell, még ha érzi is az ember a mögötte álló szándék igazságtartalmát. Enélkül a visszajelzés nélkül ugyan mi "okosíthatná" meg a törvényhozót, mi késztetné arra, hogy legközelebb nagyobb figyelemmel közelítsen a problémához?
@Ergosum: Nem fogom szétoffolni ezt a blogot.
@Pantagruel:
Hosszú hétvége gyön, min csodáxol?
Nagybádogasszonyunk ünnepe, meg ilyesmi.
Lesz vidéki összeröffenés, Horthy-sátorral, rovás tanfolyammal, nézz utána. Hallottam.
Legyél magyar!!
@Ad Dio:

Mert most kezdték el a kötelező mozgósításokat és esküket. Azért.

Tulajdonképpen te arra játszol, hogy kiprovokáld a másikból, hogy elküldjön a francba az álhiggadtnak tűnő álértetlenkedéseidért?
Hogy aztán elmondhasd, nem tűrik a más véleményt, pedig én nem is anyáztam és kulturált voltam?

Vagy csak félreértelek?
@Légifarkas: Én nem azt mondom hogy ne fejezze ki a nemtetszését az ember. Tegye. Állampolgári joga. Szólásszabadság van.

De - és ez szigorúan a magánvéleményem - ugynaojan hisztit csapni minden körül ami kicsit is "nemtecc", hasonlatos az egyszeri juhászhoz aki a farkast sokszor vette az ajkára.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ugyan, bárki megtekinthette, nálunk is ki volt plakátolva a közlöny: így villany - és lépcső - nélküli pincében, egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következő felirattal: "Vigyázz! A leopárd harap!"
@Ad Dio:

Olyan sok jó és megvalósított, előremutató dolgot tudnál írni? ;P
@Ergosum: Azt gondolom félreértesz. Az első hsz-odtól kezdve indulatos vagy. Velem, aki pusztán nem ért Veled egyet. Nem én hoztam a törvényt. Max egyetértek a szellemiségével.
@Ad Dio:

Gondolom mert mostanra került elő a Magyar Közlönyből. Én se minden nap olvasom.
Ha én lennék mondjuk a kormány, akkor ha egy döntésem egy csomó embert érintene a mindennapi életében akkor azt a döntést elmagyaráznám a póroknak.
@Ergosum: Fura a stílusod. Megengedsz egy személyes kérdést: ez szokott működni más helyzetekben?

Nem bántás, csak kérdés.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Aztán meg hallgatnád a blogokon, hogy hány inkubátort lehetett volna venni a kampány árából.
@Ad Dio:

Tudnád idézni, hogy hol vagyok veled indulatos?
Vagy bárkivel? (A fideszt leszámítva, de az más)

Én vagyok a szelídség mintaképe:)
Sőt mostantól még megértőbb leszek hozzád, mint eddig:)
@Ad Dio: 2012 jan 1-én lépett hatályba a törvény. most kezdődtek a sorozások. legalábbis a tömeges része. az olimpia alatt, hátha eltusolható. látszik is, hogy pártok nem vetődtek rá, csupa állampolgári düh, értetlenkedés, hitetlenkedés. a pártok nyaralnak.

ezért van most a felháborodás. jogsegély, visszaélések elkerülése stb? sehol. amit az első kommentemben felvetettem, azt nem utána együtt megyünk tüntetni, hanem leszögezve, hogy 1 évban max 15 nap szolgálat vagy ilyesmi.

a hibás, szar, selejtes, ráadásul átgondolatlan, felülről az állampolgárokra kényszerített törvény ellen van most lázadás. hiába a szép elv, meg szent cél, ezt elbaszták. azonnal vissza kéne vonni, vagy módosítani a törvényt, ebben a formában elfogadhatatlan...
@Ad Dio:

Mire gondolsz konkrétan?
@Ad Dio: és talán nem teheted-e meg azt, hogy leszarod? De most komolyan. Megteheted-e azt, hogy ha bárkivel beszélsz, csak és kizárólag a mondanivalója érdekel, nem pedig az, hogy honnan jött, hová tartozik?
A saját gondolataidról csakis te magad rendelkezel, így az, hogy te magad is oldalazol, a te döntésed, nem külső ráhatás, vagy kényszer. Addig fogod csinálni, amíg te magad úgy nem döntesz, hogy abbahagyod.
Kissé cinikusan fogalmazva, valami elképesztő szabadságérzetet ad az embernek az, hogy mindenkit, aki keresztbe tesz neki, válogatás nélkül és egyformán képes felrúgni :-)
@inreallife: "a hibás, szar, selejtes, ráadásul átgondolatlan, felülről az állampolgárokra kényszerített törvény ellen van most lázadás. hiába a szép elv, meg szent cél, ezt elbaszták. azonnal vissza kéne vonni, vagy módosítani a törvényt, ebben a formában elfogadhatatlan... "

De azért még ugye olyan is elképzelhető, aki egyetért a törvénnyel?
@Ad Dio:
Egy péntek reggelt lehet megért volna.
@Ad Dio:

Persze, csak azt nem értem, hogy akkor mi szükség a kötelezettekre? Hiszen akik egyetértenek a törvénnyel, azok már nyilván letették önként az esküt is.
Sziasztok, kellemes hétvégét mindenkinek.
@Légifarkas:

Az a hétköznapi tapasztalatom, hogy az emberek legnagyobb arányben igenis "oldalak" mentén lövik be magukat. A "véleményük" egyik vagy másik oldal tudatmódosításának az eredménye. Ha valamelyik karmester beint, indul a hisztivihar vagy a tapsorkán.

Meglepődnél ha elmondanám hogy milyen kis "közösség" él az udvarunkban a legnagyobb békében. Napi vendég a volt munkásőrtől a punkon át a jobbikot jobbról bíráló agyhalottig. És ha hiszed ha nem, a közös pont én vagyok. De erről ennyit.
@Ergosum: A törvény szelleme az, hogy az állampolgári léthez állampolgári kötelezettségek is hozzá tartoznak. Így ha önkéntesen elvinnék a balhét azok akik eddig is tették, akkor pont nem a törvény szelleme valósulna meg.
@Ad Dio: mindig találsz olyat. sokan ismeretlenül is rávágják, hogy az úgy jó, ahogy van. nemezalényeg. súlyos joghézag, hogy nincs benne korlátozás az állam részéről. minden törvénynek úgy kéne elkészülnie, hogy visszaálni ne lehessen vele. pláne nem ilyen jellegű karhatalmi törvénnyel. még a látszatát is kerülnie kéne.

nem kétséges, hogy kell polgári védelem. a kérdés, hogy a 21. százádban a kötelező vagy önkéntes irány az, amit erőltetni kéne? te is elismered, hogy szerencsésebb lenne az önkéntes pv. mert nem mersz, vagy nem akarsz keményebben fogalmazni.

elfogadhatatlan a kötelező jelleg, amikor önkéntes alapon is lehetne ilyet szervezni.

elfogadhatatlan a "kiválasztottak" behívása. (a kubatov listák korában azt gondolom nem szükséges indokolnom)

elfogadhatatlan a korlátozatlan behívás. akár 15 naponként is behívhatnak 15 napra. mint a torgyán, elfogyott a két percem? kérek még kettő percet!

ez nem korszerű, nem is jó, de annál kontraproduktívabb törvény. igazából aki ilyet megszavaz, azt fel kéne akasztani árulásért. erre senki nem hatalmazta fel őket, hogy az állampolgárok közül válogassanak kényük, kedvülk szerint. szerintem sok önkéntest találnánk az akasztófavédelemre...
@Knósszosz: zsír. Az ócsádi szlovák legendában István király a Racsa nevű hegy belsejében rejtőzködik, a hegy tetején repedés tátong. Az erre legeltető pásztornak régebben minden napon eltűnt itt egy-egy báránya. Bojtárját küldte utánuk, aki pár nap múlva került csak elő. Ő mesélte, hogy a hegy belsejében tágas terembe jutott, ahol fegyveres katonák alszanak, lovon, s az egyikük Szent István király. A király azt mondta neki, hogy még nem jött el az ideje annak, hogy fölszabadítsa népét, hazáját. A moldvai csángók balladaszerű énekében Szent István egykor majd "a világ minden népének szabadítója és királya lesz”."
@Ad Dio:

"A törvény szelleme az, hogy az állampolgári léthez állampolgári kötelezettségek is hozzá tartoznak. Így ha önkéntesen elvinnék a balhét azok akik eddig is tették, akkor pont nem a törvény szelleme valósulna meg. "

Mi van????

Ezt több ponton sem értem. Nem az a lényeg, hogy katasztrófa esetén legyen elegendő segítség? Ha önkéntesből, akkor abból.

A másik pont, ahol ismét nem értek egyet az érveléseddel, az, hogy nincs információjuk arról, hogy ki vett már részt önként ilyen eseteknél. Tőlünk nem kértek iratokat, amikor segítettünk. Önként, mert akkor megtehettük.

Akkor jól értem, hogy te, bár egyetértesz a törvény szellemiségével, nem jelentkeztél önként.
@inreallife: Leírtam az érveimet és ahogyan én látom. Az ellenérveitek egy része megáll (joghézagos szabályozás pl. Másik része részben indokolt (rosszul kommunikált),a többi része azonban az én szememben csak üres műrettegés és hangulatkeltés (jaj, munkatábor, szivatják szegény "nem fidesz" szavazókat, ha minden hónapban 2x15 napot elvisznek akkor alig leszek otthon, ráadásul ki is rúgnak stb.).

Megbocsássatok, itt visszavonulok, mert egyfelől eldőlök a fáradtságtól, másfelől nemigen hiszem hogy újabb érvek előbukkannának.

Jó hétvégét.
@Ergosum:

"Ezt több ponton sem értem. Nem az a lényeg, hogy katasztrófa esetén legyen elegendő segítség? Ha önkéntesből, akkor abból."

Azt meg lehetne oldani másképp is. Az hogy pont ÍGY hangzik a trvény, az egyfelől amiatt van hogy a szerződéses PV állomány a lehető legalacsonyabb legyen (költségvetési cél), másfelől rámutat arra is, hogy bizony létezne állampolgári kötelességek is nem csak jogok.
@Ergosum:

"Akkor jól értem, hogy te, bár egyetértesz a törvény szellemiségével, nem jelentkeztél önként. "

Nem. Nem jelentkeztem önkéntesnek. Nem vagyok buzgómócsing. Viszont amikor úgy éreztem, mentem. És nem leszek megsértve ha mostantól néha "be is hívnak" majd.
@Ad Dio:
Halkan megkérdem, ha ezért a kis vállalkozásom csődbe jut és a megrendelőim elpártolnak tőlem, mert éppen gyakorlom a homokozást, kislapátkezelést, mint informatikus, akkor ugye jogosan küldöm édesnyukájának a búbánatos sejhajába azt a népművészeti agyagedényt, aki a családom jövőjével és a megélhetésemmel játszik?
Netán nem fizetek elég adót, amiből a hivatalos szerveket, szervezeteket megfizetik?
Nem kéne hülyíteni, mert akkor egyikünk nem tud számolni!

Egy kicsit más is legyen:
"Tíz napos, gyorsított tárgyalásos eljárásban keresik a megfelelő pályázót a kommunikációs feladatokra. Az értesítőben megjelent rövid határidő az ügynökség szerint szabályos.

Gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki kommunikációs feladatainak ellátására az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft (OHÜ). A Közbeszerzési Értesítőben pénteken jelent meg a pályázati kiírás, amelynek határideje augusztus 21., kedd, vagyis a hosszú hétvégét követő első munkanap. A kiírás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a kreatív stratégiaalkotás, kreatív tervezés, gyártás, médiastratégia alkotás, médiatervezés, médiavásárlás, PR feladatok ellátása az OHÜ számára, hétszázmillió-százhatvanegyezer forint értékben.

"Szabályos a kiírás, ugyanis nem az számít, mikor jelenik meg a hirdetmény a Közbeszerzési Értesítőben, hanem az, hogy mikor adták fel. A feladási dátum pedig augusztus 10. volt" - mondta az [origo] kérdésére az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. hirdetményben megadott kapcsolattartója."

Találgassak, vagy az "úriember nem fogad biztosra" elv mellett döntsek? :))

LOPNAK, MÁR MEGINT!
www.origo.hu/gazdasag/20120817-szuk-hataridot-szabott-a-hulladekgazdalkodasi-ugynokseg-egy-kozbeszerzesre.html
@Ad Dio:

"Az hogy pont ÍGY hangzik a trvény, az egyfelől amiatt van hogy a szerződéses PV állomány a lehető legalacsonyabb legyen (költségvetési cél)..."

Mivel a kötelezett személy kap igazolványt, leteszi az esküt, ezért a szervezet tagja, azaz valamilyen (ez a törvényből nem derül ki) szerződéses viszonyban áll az "állammal". Távolléti díj illeti meg, ami pl. a férjem esetében nem kevés. De erre a hivatal nem kérdez rá, pedig ez is lehetne költségtakarékossági meggondolás.

A törvény pedig nem arra mutat rá, amiről te írsz. Szerintem. Szerinted pedig igen, tehát a törvény nem egyértelmű, azaz nem jó.
@inreallife:
Nem hallottam a narancskomancs és jobbikos elvtársak tömeges jelentkezését sem ezekbe a szervezetekbe.
Vajh, mi lehet az oka ennek? :)
Márpedig ha 2 jelentkezett volna, akkor a királyi médiák főcímmel és virágesővel számoltak volna be ezen rettenetes tettről.
@Ad Dio:

"Nem. Nem jelentkeztem önkéntesnek. Nem vagyok buzgómócsing. Viszont amikor úgy éreztem, mentem. És nem leszek megsértve ha mostantól néha "be is hívnak" majd. "

Igen, mi is mentünk, ha úgy éreztük menni kell, ez már csak így van felnőtt embereknél.

Félreértesz, nem megsértve vagyok, hanem felháborodva. Már ha érted, hogy a kettő között mi a különbség. És nem azért mert menteni kell, ha baj van, hanem minden másért.
@Dr. Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: ha az elmúlt két évben semmit nem csináltak volna,csak felveszik a fizetésúket és hagyják történni a dolgokat, viszont nem lopnak és nem hagynak lopni senkit, akkor is jobb helyzetben lenne az ország. ez a "felelős" kormányzás sokat rontott az ország és az emberek állapotán
@Ad Dio: ,,...pont a törvény szelleme nem valósulna meg.''
Épp ezzel van a gond: a törvény mindenáron szabályozni akar, ha kell, ha nem. Mint Móriczka a viccben. Mindenáron átkísérné nagymamát a zebrán. Akkor is, ha nagymamának soha nincs is dolga a túloldalon.

Más:: Pár napja (Budai ügy kapcsán) épp az ellenkezőjével érvelt szintén 1 fanusík, mondván: van, amikor a törvények nem is olyan fontosak, sőt jó, ha esetenként figyelmen kívül hagyjuk őket(Nem szó szerint, de a lényege ez volt.).

Hiába támogatod ezt az agyhalott 5letet. Talán bíróságon védő/vádló szerepben szódával még elmegy, ha valakinek ,,mindenáron'' igaza ,,kell'' legyen, de ott is csak bizonyos határig.
@Ad Dio: nem hiszem, hogy az hiszti, amikor az ember összevonja a szemöldökét, lejátszva magában a saját helyzete szerint ugyanezt. Persze, van, aki műbalhézik minden szaron, de az annyit is ér.
A hatalom belőlünk él. Mi vagyunk a forrása, mi tápláljuk, mi mondunk le kisebb-nagyobb javainkról azért, hogy (maradva az ideálok rögös talaján) a szélesebb látókörrel rendelkező döntéshozók ésszerű átcsoportosításokkal a lehető legtöbbet hozzák ki az országból. Az lenne a minimum, hogy egy-egy, meglehetősen balfasz módon meghozott törvénynél rákérdezünk: és ez most így miért jó? Voltam már zsákot pakolni, erdőt zárótűzzel védeni, egy szó nem kellett sem hozzá, sem érte; az ember időnként megy, mert mennie kell. Szóltam a főnöknek, hogy két napig nem lennék, értette, kettőnket is elengedett. Azóta már máshol melózom, de a helyzet annyit változott, hogy ha ma két embert kivennének abból a vállalkozásból egy hétig, a harmadik napon már be lenne töltve a helyük, az ügyfél ugyanis szarik bele, haladni akar. Le van ez szabályozva? Nincs. Térítések, panaszok okán mehet az ember a bíróságra, de úgysem fog. És rengeteg olyan apró kis vonzata van ennek az egésznek, ami átlagembernek létkérdés tud lenni, ennek ellenére a hatalom megoldotta annyival, hogy rajzolt pár körmondat elé csicsás kis paragrafus-jeleket; ez a hatalom dolga szerinted? Felelősségérzetünk mások iránt csak nekünk legyen? Lószart.
A hisztizőket picsán kell rúgni, de a többieknek bizony oda kellene állni, és azt mondani: siettetek, kissé elkúrtátok, oké, van ilyen - üljünk le, beszéljük át, és a sok ötletből kovácsoljunk egy erős, működő valamit. Mert haladni akarunk, de nem bármi áron, nem izomból, azzal az arroganciával, amivel a kocsidat meghúzó kigyúrt állat behajol az ablakon, és a kétcentis fuksz fölül gúnyosan odaszól: jelents fel, baszki.

Sose lesz olyan, ami mindenkinek jó, törekedni azonban arra kell, hogy a lehető legtöbb embernek legyen jó. Te, amikor a szólásszabadságot említve, szinte vállat vonva lerendezed az egészet, nem teszel mást, mint saját jóléted, biztonságod tudatában befekszel a hatalom alá, engeded neki, hogy rossz hatásfokkal működjön, márpedig ennek az lesz a vége, hogy egyszer elzavarják a francba, a következő meg talán pont téged szopat meg elsőként, aztán csere, majd megint és megint, és soha nem lesz igazán jó senkinek, a te négy gyerekedet, meg az én majdnem kettőmet is beleértve.
@sutyerák: Miért nem az eredetitől lesz könnyes? Az szerintem sokkal jobb.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Talán mert az igaza t írják. Ha Gyurcsány ezt így vezette volna be, az ő fejét is leszedte volna a ballib média. Mert nekimentek, ha faszkodott, sőt sokak szerint egyenesen a ballib média volt a veszte. De az Orvbánnak tövig benyaligátor-sajtó - remittenda-Guinness-rekoderek - mindig csak azt írják meg, amit szabad.

És azt is úgy, hogy ahogyan szabad. Ez a nagy difi a két oldal mentalitása közt. Hogy ami szar, azt balon meg meg lehet mondani, szokták is - jobbon meg fennakadt szemmel isteníteni kell orrvérzésig minden agyament baromságot, mert különben jön a dádá.
@Légifarkas:
"márpedig ennek az lesz a vége, hogy egyszer elzavarják a francba, a következő meg talán pont téged szopat meg elsőként, aztán csere, majd megint és megint, és soha nem lesz igazán jó senkinek"
Már elnézésedet kérem, hogy beleugatok, amellett, hogy teljesen egyetértek Veled úgy látom, hogy van egy réteg aki nem tudom, talán szervilitása, talán kiskorúsága révén ezt élvezi és ha nem szopatnak valakit, legyen az akár ő, vagy a más véleményen lévő, akkor szó szerint rosszul érzi magát. Neki kell a feszkó, a hódolás és néha a megalázottság, különben rosszul van.
Nőben is van ilyen hülye pi.sa! :)
Valahol szánalmasak és felnőhetnének már. Értem én, hogy egyszerűbb nekik, ha úgy beszélnek velük, mint a birkákkal, ha a szájukba kell rágni mindent, mert önállóságuk a biliztetéssel be is fejeződött. Akkor viszont miért csodálkoznak, hogy hülyén nézünk rájuk?
@Ad Dio: inkább ne gyere költségvetési indokokkal egy olyan országban, ahol 3000 milliárd szinte nyomtalanul tűnik el, 70 milliárd megy a totál nélkülözhető köztévére, milliárdokért kérdeznek rá rég eldöntött dolgokra, és így tovább. Nettó hazugság azt állítani, hogy nem tudnánk némi átcsoportosítással akár hivatásos pv-állományt is fenntartani, vagy olyan fejlesztéseket elvégezni, amik után a csökkentett létszám is megbirkózik a feladattal.
@Ergosum: Nem érti. Meg van lepve, hogy mit nem értünk az ő szabálytisztelésén (asszem itt túl finom voltam), horribile dictu: ,,lázadozni, sértődni'' a Szent Határozat ellen? Abszurdum.
Micsoda népek vannak! Nahát!
@Légifarkas: "Hisztizőket picsán kell rúgni." Hogyne, kérlek alássan.

Azt azért ne felejtsük már el, hogy kezdődött pl. az én "hisztizésem", majd Sipié: ez az ember, aki most elment nagy elegánsan, azzal nyitott, hogy Izraellel kezdte ezt az egészet összevetni, mondván, ott sokkal keményebb a behívási regula, miért van ez a nagy cécó most ennél a fasza önkéntességnél nálunk?

Amikor ketten, hárman megpróbáltuk elmondani, hogy nemáá, ez NEM ugyanaz a szitu, sőt Svájccal se azonos a helyzetünk, hanem egészen más, sőt mi több, erősen szivatásgyanús, jött a fidesznyikek végső tromfj tőlea: indulatból mondok dolgokat, jaj de csúnya dolog, így nem lehet vitázni. (jelzem, tények is voltak ott vastagon) De a kanócot meggyújtani, azt nekik lehet. Ha meg robban valami, jaj de csudi van!

Na mindegy, nem tudom, te szerinted ki hisztis, ki nem; én vállalom, hogy fizikailag-lelkileg undorít/kiborít ennek a pökhendi és semmihez sem értő, semmit jól nem tévő bandának minden lépése, mert eddig csak kárt okoztak. Ahogy sokan mondjuk: ma egyedül itt ők a KATASZTRÓFA.

Ha őket kéne végre elhárítani, boldogan mennék! És már meg sem játszom a higgadt törökgáboros elemzőt: nem, ezek túl sok bűnt követtek már el mindenki ellen, amit csak tetéznek újabb arroganciával és zsarolással.

Ergosumnak azt nyekegte illetékes főelvti, akitől infókat esdekelt, hogy ha még sokat ugrál-kérdez, behívják őt is. Ez szakszerű katasztrófavédelem??? Vazze. EZ DRÁGÁIM, BEFENYÍTÉS. És erre igenis hisztis leszek.
@Ad Dio: Az egésznek, ami jelenleg zajlik van egy rendpárti militáns feelingje, a beharangozott iskolai miliciáktól a választási előregisztrációig. Miközben a Hősök terén gárdaavatáshoz asszisztálnak a Pintér-legények, és az Emmi megvonja a felzárkóztató oktatási alapítványoktól a támogatást, viszont az iskolákat államosítják.
Mely mellett külön védett ovi jár az Ovisták csemetéinek.
Igazad van. Az egyes jelenségeken kár külön hisztizni. Orbán kiépülő rendszere úgy ahogy van sírnivaló. Miközben egy ostoba gazdaságirányítás éhezteti ki az országot hosszú távon és a recesszió biztosítja a demoralizálást, a közmunkaprogramok a negatív társadalmi visszacsatolást a munka világába.
Bűnbakot képezve azokból, és ne eresztve azokat,akik egyszer belesodródtak ebbe a csapdába.

Ha kihagytam valamit, elnézést.
@sutyerák: Én inkább Szilveszterre várok!
Ő legalább berobbant a köztudatba Biatorbágyon. :DD
@Légifarkas:
Nem akarásnak ilyen nyögés a vége.
Ha én speciel ilyen papírt kapok először is nem veszem sem én, sem senki a családban át, vissza a feladónak.
Ha kitrükközik, nem kis ráfordítással, hogy megkapjam és átvegyem, akkor közlöm majd a nemkedves hivatallal és a kretínókkal, hogy kitörölhetik vele a k...könnyes szemüket, mert elég pénzemet teszik el, hogy ebből fizessék azokat, akiknek ez a munkájuk. Az államapparátus és a slepp...
Ezúton is csókoltatom Kumin elvtársékat és talpnyalóikat, lehet önként belépni, homokot lapátolni, árokparton a Vezér köpésein álmélkodni és hülyén nézni ki a fejükből, ha valaki netán arcon találja kapni őket. Mert igény az lenne már rá.
@Légifarkas: Bocs, és minek egyenruha? Azt miből, kire, hogyan varratják, mennyiért és ki csinálja meg? Zoób Katti baráti szabósága vagy hogy? Az nem pénzkidobás?

A gazdaságot lelassítani így, nem pénzkidobás? Az egészségügyet lelassítani így, nem pénzkidobás és kibaszás a betegekkel? Beadtam tegnap Gémes polgármester fenntartásait, aki szintén nem tud erről az egészről semmi gyakorlatit. atv.hu/cikk/20120806_gemesi_gyorgy?source=hirkereso
@fletwwod_mac: :-) Vigyázz fertőzök a hisztimmel. Még elkapod.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egyébként igen: beszednek már lélegzetvételi adót is - Hubám, majd megdumcsizzuk a szerző jogot! - miért nem bírnak abból szakképzett és mindenhol bevethető kis katasztrófahadtestet kiállítani? Esetleg egy stadionnal kevesebb épülne fel egyelőre, de akit érdekel, aki így keresné a kenyerét, az rekrutálható lenne és folyamatosan is karban tartva a tudását bevethető bármikor.

Akiket ide-oda, ki tudja miért épp őt és miért akkor ad hoc berángatnak, milyen ütőerőt képviselnek majd? Milyen hatékonysággal?
@a szív fészkei:
Hőőőőő.... izé, csókolom! Szárnyast láttad?
Ha látnád, küldöm neki is, szeretettel, innen a nyugati határvidékről, amerre terjeszkednének a ... minek is nevezzem a pucsító oroszlánt?

belepofazok.blog.hu/2012/08/17/szabolcsi_szeb_lyovo?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_17&utm_campaign=index

"„A hazánkat elárúlóknak , az országot kiárúsítóknak,pedig meg lesz a jussuk hogyha a Jobbik kormányra kerül 2014-ben,akkor a haza elárulói is a az őket megillető helyűkre fognak kerülni a börtönökbe. Mi a haza árulásért nem fejbúbolást adunk majd, hanem életfogytig tartó szabadságvesztést” – írja tehát Bakó József, aki a Jobbik honlapja szerint „végzettségét tekintve újságíró”.
Sipos Gábor Kemecséről a cigányság felé fordul mély empátiával dolgozatában: „Megértjük, cigánynak sem könnyű születni. Nem könnyű tudatlannak lenni és azt a lehetőséget sem könnyű meglátni, ami előttem van.” Mit is lehet ehhez hozzátenni? Megértjük, jobbikosnak sem könnyű lenni…"

Most képzeld el, ha még magyarabbak lennének, vagy összejönne az a ku.va "nyóccáttalánossa"! :)
Azért majd passzold át neki, nehogy lemaradjon...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ez már a nem nevetséges kategória. vajh ez kire van testre szabva ?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Biztos van egy egészázsiai rokonuk a sifonérban erre. Valahogy pont ezt akarta egész kicsi korától csinálni és jéé, szőőrpráájz, megkapta. Vannak véletlenek.
@a szív fészkei:
Bolond vagy TE! Nem gondolod, hogy a Vezényló Vezér Ettárs hobbiját (falábú focistáival) holmi szaros katasztrófavédelem miatt beáldozzák?
Még mit nem gondolsz!
Arra, a focira van pénz, erre meg csak ennyi és így jut! Na! Mit nem lehet ezen érteni???
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Kis tudatlan! Azért sem árulom el a söröm márkáját! :)
@a szív fészkei:
Az, meg büdös falusi parasztok a nagyvárosban... - minden tiszteletem a földművelőknek, nem róluk van szó!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én őt nem látom, mert már egy ideje kivontam a forgalmamból. Kicsit megfeküdte a szárnyashusija a gyomromat.

Egyébként segítek én nekik, adok listát a haza árúllókbőll (lehet így is írni, kreatívoskodjunk): mindenki, aki a mocskos, magyarságot rabigába döntő Eu pénzét költötte Csanci szőrös , karmos zsidó kezéből elfogadva, az hazaáruló. Na, segítettem vagy segítettem?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A magyar foci is KATASZTGÓFA, ebben igazad van. Ott is van menteni való.
@a szív fészkei:
Nem fogják érteni. Pontosítanod kéne, ennyit ne nézz ki belőlük! :O
www.hirado.hu/Hirek/2012/08/17/20/Fokapitanyvaltas_rendkivuli_kozgyules_osszehivasat_kezdemenyezik_a_Pest_megyei.aspx?source=hirkereso

Már senki sem megbízható? Ez a hőscincér Pintér láthatóan igen be volt szarva a rendőrtüntin, röhej volt látni. Na most törleszt?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ázsiai félember? sörzöl? ha menni kell homokozni, hadonászol majd részegen a lapáttal
@a szív fészkei:
Ahol egy másodosztályú pali királykodik, mit várunk? A talpnyalók meg még hülyébbek és még licitálnak is egymásra.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kurucuk zu zammen. Azt pénzelte Csancibogár idegenszívű pénzből, nem?
@glaci ph 5.5 álompolgár: Jaj te. Éjjelre berendelnéd ásni? Mondjuk egy esetbe szerintem rohanna.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Baszki, olyan hosszú a nick-ed, hogy kitakarja előttem a kávét :-)

Naszóval. Nem hiszem, hogy többségük különösebben élvezkedne. Inkább valamiért biztosak abban, hogy nem lehetnek érintettek, nem lehetnek vesztesek, mások élete meg nem mozgatja meg a fantáziájukat, leszarják. Az viszont igaz, hogy előbbiekkel párhuzamosan túlzásba viszik a szervilizmust, lemondanak az őszinte, építő szándékú kritika lehetőségéről, pedig az ember még az amúgy szeretett gyerekére is ráordít néha, ha az máshogy nem akarja felfogni valaminek a veszélyét.
Valószínűleg ezért van az, hogy bármikor képesek így kezdeni egy mondatot: "de ez még mindig jobb, mint..."; na, ilyenkor oldalfüggetlenül akkora pofont tudnék mindegyiknek kiosztani, hogy Hondurast letarolná a lökéshulláma. És pusztán azért, mert senkit sem másokhoz képest kell megítélni, hanem önmagához, illetve lehetőségeihez mérten.

Na, mindegy, alakul még ez. A hatalom kapkodása - tapasztalat - képes valami furcsa egységet, alapdolgokban való, sosemvolt egyetértést kicsikarni az emberekből, aminek akár még következménye is lehet, egyszer. Én az oldalakat temető ki- és megegyezés híve vagyok, ezért szoktam (nem kevés lazasággal) úgy fogalmazni, hogy Orbán az én öklöm: fáj, de pontosan úgy csapkod, hogy megtanítsa a magyarokat egymással kibékülni. Mondjuk úgy 2025-re. De ha azt nézzük, hogy ez ezer éve nem megy, akkor már nem is olyan hosszú idő...
jav: esetben vagy esetbe`

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: HA tökös vagy - és biztos!! - akkor remélem a verescsillagos rettenetet keltő Heinekkent iszod dafkei célzattal mától.
Na jön 1 újabb árnyalata a kéknek: itt nem a szürke 50 árnyalata tarol (milyen?), hanem a buszé meg a strandkorláté. www.figyelo.hu/cikkek/373874_150_uj_mercedes_citaro_busz_allhat_szolgalatba_budapesten

Van a szokott sötétkék, nálunk járnak a bilikékek, láttam - főleg a Margitszigetre járó - türkizkékest, egy fajta középkéket a Volvókon, igaztotan várom az legújabbat. Szeretem a kék színt,a remény színe. Arra pedig szükségünk van, szegény bpestiek!
@a szív fészkei: nem éjjelre, hanem másnaposan kora hajnalba! na az teccene neki
@glaci ph 5.5 álompolgár: A friss levegő és a mozgás nem tesz jót? (nem tudom, nem nagyon voltam még másnapos)
@a szív fészkei: Nem kiadás, hanem bevétel valakiknek, közpénzekből.
Ki van ez tökkintve rendesen.

Ami az ügy kapcsán igazán diktatúrába hajló, az az, hogy így olyanok is késztethetők a rendszer szolgálatára, akik egyébként ellene vannak.

Nem a segítséggel van probléma, még csak nem is az álompolgári(!) kötelezettséggel, hanem a módszerekkel.

A fertőző hisztidtől meg nem félek, nekem is van, bibibí... :)))
@a szív fészkei: nem muszáj ám magára vennie, amiket én itten írogatok, tisztelt tanárnő :-)

Tény, hogy vannak hisztizők. Olyanok, akik totál elszállt lázálmokat tárnak elénk, mert annyira gyűlölik mondjuk Orbánt, hogy ha az pl. átsegítene valakit az úttesten (csak a példa kedvéért), akkor is minimum emberrablásról beszélnének. Nem egy ember van átesve ebben az országban a paci egyik-másik oldalára, és aki ezt tagadja, az vak.
Ez a mai kommentfolyam (nem egy korábbihoz képest) egész tűrhetőre sikerült, az úri közönség érvelt, tényeket kért számon, valós veszélyekre figyelmeztetett, szóval akár büszkék is lehetnek magukra, tisztelt hölgyeim és uraim. Így kell ezt csinálni, ésszel, józanul, kitartóan. Lesz, aki sosem fogja fel, csak belefárad, de a lassan növekvő többség számára úgy is jó.
@Légifarkas:
Nem kell kritizálni a nickemet (baszki, csak ennyi fért ki, maradt 4 karakterem, majd kitöltöm még.)
A többiben viszont egyetértünk, nekem is viszketegséges a tenyerem!

@a szív fészkei:
Nem, most semmit. Délután eveztem egy jót a Mosoni-Dunán, egy laza kis fröccs Halászinál belefért. A vörös csillag sem hat meg, a narancsbolsik rothadó narancsa is hidegen hagy.
@a szív fészkei: azt tudnám, ezeket miért tőlem kérdezed: se Matolcsy, se Orbán nem vagyok. Sőt, én is inkább tőlük kérdezném, ha épp ez jutna eszembe. Mert azért bőven felötlene más is, alkalomadtán...
@a szív fészkei:
Az a rohadék Béközép nem ezt ígérte. Ő meg itt szervezi pár szaros milliárdocskából a játszótereiket.
Viktorka, mint mindig, lapít, mint nagy barna a fűben!
@a szív fészkei: nem törleszt, hanem területet hódít. Alapoz, terjeszkedik.
@Légifarkas: Amit veszek,azt veszek, tisztelt úr!(honnan ez a tanárnőzés?) Nem játszom mag a higgadtságot, ami rég nincs. Orvbán meg nagyon sokat tett azért már lassan egy emberöltőnyi ideje a nyakunkon, hogy a mamóka - aki négy évvel ezelőtt sokkal rosszabbul élt, ezt azért hozzátenné óriásplakáton róla - átkísérési jelenete emberrablásnak tűnjék.

Kósáné Kovács Magda örökbecsűje: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Na ez nagyon kevesekre illik, de legkevésbé Orvicsekünkre. Minden rosszat feltételezek már róla és azt is überelni bírja.

atv.hu/cikk/20120816_gyomro_a_foter_a_parkkal_egyutt_visszakaphatja_regi_nevet?source=hirkereso Na lehet fogadni, sikerül-e nekik?
@Légifarkas: Kéznél voltál, bocs, most épp tegezve. ;-DD
Ahogy a gárdapincnök-rucibiznisz nagyon jól tejelt Bencsik András barátnőjének, ez a katasztrófás barbibabázós öltöztetés is fog valamelyik sameszuknak hozni a konyhára.

Csak kis sejtésem arról, hogy ezt se felelősségtudatból, az országért csinálják, hanem zsigeri szivatástudat és harács vágy okán. Ad Dió meg higgyen bennük, hogy ááá dehogy.
@a szív fészkei:
Mert TE ilyen gonosz és vasorrmányos banyek vagy! :)
A baranyai ribanc is miket mondott rád!
Valahogy nem hiányzik a rüfkéje... Baj??? :((
@fletwwod_mac: :-))) Nekem egyébként van egy kreatív hisztim házi használatra. Nem kellemes, elismerem, de amikor valamiért nagyon verem a palávert - irányított süket férjem ellenében - az mindig értelmes dologra fut ki, amit utólag fent nevezett is elismer.

Talán egyre többünknek kéne már erősen hisztizni itt, mert ez nagyon nem normális állapot.Igen ilyenkor mondják a fanjaik, na de itt irogatjuk ezeket, köszönjük meg, hisz Viktor bácsi közénk is lövethetne, nem??

Igaza van Ergosumnak, hogy kezdte verni a habot.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: most keresi a szunyocsillanású érveinek letaglózó halmazát. Hogy meghódítson tégedet.
@a szív fészkei: "amikor valamiért nagyon verem a palávert - irányított süket férjem ellenében - az mindig értelmes dologra fut ki, amit utólag fent nevezett is elismer"

:-D
A férjed egy bölcs :-) Persze, hogy elismeri; ő már lejátszotta rég, hogy ha ellenkezne - újrakezdenéd :-D
@Légifarkas: Van neki aranyglóriája, magam csináltam. :-DD

DE egyébként valóban a hisztik nagyon sok pozitív dolgot hoznak, pl.: ne tudd meg mekkora árán elértem, hogy a garázsunkat rendbe vágta. És akkor kiderült, hogy a ménkű nehéz ajtót gyakorlatilag nem tartotta semmi, mert az épnek látszó fagerendát szinte megették a hangyák. Bármikor rázuhanhatott volna a kocsinkra vagy valakire, aki bemegy oda gyanútlanul.
Családbarátok, ha a saját retyerutyáról van szó, egyébként ez lesz: [..]"Az elbocsátást viszont megkönnyíti azzal, hogy még a gyes általános időszakának hátralévő idejére sem védi a kismama munkahelyét, ha korábban visszamenne dolgozni. Nem kap táppénzt, aki veszélyeztett terhes, és hetekre kiesik. De ha a terhességét nem jelenti be, a munkáját is elveszítheti. A passzusok az Orbán-kormány családpolitikájával is ellentétesek, a részmunkaidős munka látszólagos támogatása pedig a szükséges körülmények hiánya miatt maradhat írott malaszt."

hvg.hu/gazdasag/20120817_vissza_a_munka_vilagaba
Jó hírünk a nagyvilágban, Orvbán hab a tortán - jaj, ha valaki végre pofán vágná egy ilyennel! hvg.hu/utazas/20120817_Tiltott_helyek_turistacsapdak_amirol_Buda
@glaci ph 5.5 álompolgár:

A fő cél a lopás volt, minden más ennek van alárendelve. A fizetés csak hab a tortán.
@a szív fészkei:

Ezt nem is értem, 'A passzusok az Orbán-kormány családpolitikájával is ellentétesek', dehogyis, EZ az orbán-kormány családpolitikája.
@sutyerák: A minap az Õrsön jártam, rengeteg szegényember, lerongyolódott, sovány öregek, koldusok.. szinte csak a 20 évesek tûnnek egészségesnek, más mindenki elgyötört.. és a Most múlik pontosant játszotta egy harmonikás meg egy hegedûs.. Bõgtem én is a napszemcsi mögött.. " szívében szögesdrót, csõrében szalmaszál".. hol van már a szalmaszál.
@a szív fészkei: Igen. A gyógyszerkasszából most hiányzik 40 mrd ft, jövõre 80 mrd-dal csökkentik, plusz a jövõ évi hiány, plusz pl. a tûcsereprogramos civilek idén már nem kaptak támogatást, ami hatásában szintén a gyógyszerkiadásokat növeli... Ez csak 1 példa, elég könnyen átszámolható stadionra.. tudom, hogy tudod te is, triviális. Szívesen megnéznék olyan tanulmányt, ami kiszámolja, h ha elvesszük a gyóccertámogatást, az X plusz, ha ettõl középtávon betegebbek lesznek, az Y mínusz, de hosszabb távon meghalnak az Z plusz... Van ilyen vajon? És a demográfia összzefüggéseirõl a ktg- vetéssel? A halálozások okaira pervrzen kíváncsi lennék... Baz, rossz a gépem, kölcsön ipad-en nyomom, lassú írni.. :( Minden jót!!!
Ninc itt szenki.. biztos alusztok, látom, hajnalig ment a dumcsi...Szép reggelt ... fahéjas cht puszival + ilyenekkel, ízlés szerint... :)
@Ad Dio: B@szd meg a szellemiségét!
(Tényleg kiprovokálod, hogy elküldjenek a francba.)
Az nem ér semmit. Főleg jelenlegi kúrmányunknak.
És a kommunikációjuk sem. Lásd: korkedvezményes nyugdíjak, mely - kommunikáció szerint - csak a rendvédelmisekre vonatkozik, aztán mindenkit pofán csapott.
A tettek, a végrehajtás számít, nem a szellemiség (ami lehetne éppen jó is, de nem ilyen végrehajtás mellett)!!!
@a szív fészkei: Jajjj, megint a picsogás, fanyalgás. :D
Nem mindegy, hogy milyen színű?
Csak jöjjön pontosan, időben és tisztán!!!!!
@Marcellusca:

Szia, lehámozva az indulatosságot a hsz-odról, sajnos érdemi érvet nem találtam. Ezzel nem vagyunk beljebb.
Nincs baj, csak ezzel nincsm it kezdeni.

Üdv!
@Légifarkas:
"Egy dolgot nagyon okosan csinál a Fidesz: kis adagokban tolja elénk, és csak akkor megy tovább, ha érzi, hogy mehet."

Ez pontosan így van, első ilyen az NBH átkeresztelése volt.
Egy őtést nem baszik, hogy hogyan hívják őket, (főleg, hogy kiherélték az egészet); de amikor látták, hogy egy pisszenés nélkül egy biztonsági hivatalt magyarországon(!) átnevezhetnek AVH-ra, akkor mindent megtehetnek.
(és tényleg)
@whatsoever: Megértlek. De hát ezek a népsorsrontók nem járnak gyalog az Őrsön ugyebár.
@Marcellusca: Őszintén? Már leírtam máshol: nekem is mindegy valahol, csak jöjjön és ne essen szét két megálló után, ami eddig menetrend volt a mi járatunkon. Pláne esőben, szélben, hidegben. Vagy kigyulladva húzta el a belét a Moszkávig.
a tanárok nem élveznek mentességet?
süti beállítások módosítása