Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/03/28/trocsanyi-laszlo-alkotmanybiroi-felkeres-karoli-gaspar-reformatus-egyetem... (2024.03.28. 12:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.16. 05:18 Fabius

Orbán felsőoktatása: mindent te fizetsz

Címkék: fidesz tandíj felsőoktatás orbán viktor szociális népszavazás

Orbán Viktor megalkotta a tökéletes paradoxont. Aszongya nekünk ez a Haza Bölcse: 

 Érted? Orbáni értelemben az ellenzett tandíj azt jelenti, hogy az utolsó fillérig mindent fizessen ki aki tanulni akar. Képzeld mi lenne, ha támogatná a tandíjat. A felsőoktatási intézményekre részvényeket bocsátana ki, és a hallgatóknak tulajdonossá is válniuk kéne az oktatás időtartama alatt. Végül is csak jó lenne, ha a sok potenciális romkocsmatöltelék nem csak a taníttatása teljes díját, hanem az épületek összes költségét is állná, és pluszbónusz Bánki Erik kivezényelt élelmezési cégén keresztül némi közvetlen anyagi hasznot is termelne a Fidesznek.  

 Fülkeforradalmár Bajtárs fényességes hadjáratot vezetett a tandíj ellen, az ő népe népszavazta kedvére amit kért, kicsit később pajzsra emelte, felhatalmazta, ő meg elérte, hogy neve csereszabatos legyen a Gyurcsányéval. Hogyhogyhogy? Figyeljél, mutatom: 

orbán-tandíj.gif

Csodálatos haladás ez, a Takarékos Transzparens Forradalma. A 2008-ban elsőéves hallgató ma ugyanabba az intézménybe járhat, a tüntetésre készített táblácskája pedig ilyen egyszerűen aktualizálható. Legszebb az egészben mégsem maga a mindent fizetőssé tevő gondolat, hanem az arra adott kormányzati reakció. Egy ideje Viktor rendre meglepi az övéit azzal, hogy belefingik a nullás lisztbe, ezek meg ijedtükben azonnal kiküldik a "névtelenül nyilatkozó magyarázót", dumálja már ki, az egész nem büdös, mint a bélhurutos rozmárfing, éppen csak az aromaterápiás mécsesbe szarból font ostorvégből került a kanóc. Véletlenül. Valahogy. Szerintem a Selmeczi - Giró Szász - Szijjártó - Kumin szekcióból sorsot húznak, és a vesztes viszi a balhét. A balek ilyenkor benyúl a közhelykosárba és elkezdi mondani:

- „A Fidesz mindig is úgy kezelte a diákhitelt, mint egyfajta fordított tandíjat: vagyis a hallgató fizesse a képzési költségeit, de ne akkor, amikor nincs jövedelme, hanem utólag”

 Aha. Tehát a tandíj eltörléséről népszavaztató Fideszben úgy kezelik a diákhitelt, mint egyfajta tandíjat. Vagyis a hallgató azért csak fizessen, még ha népszavaztunk is róla, hogy ezt neki ne kelljen. A népszavazás 82%-os eredménye mára smafu. Remélem a "voksolók, le vagytok ti szarva" üzenet mindenkinek elég világos.

 -  „Az a baj, hogy a kormányfő is rosszul kommunikál, hogy csak egy-egy részről beszél egyszerre az elképzelésekből. Pedig el kellett volna mondanunk, hogy többek között az egykulcsos adó, és a gyermekek után járó adókedvezmény is része annak a rendszernek, aminek szintén eleme a piacosított felsőoktatás. El kellene magyarázni az embereknek, hogy a plusz jövedelmet például arra fordíthatják, hogy a gyermekeik tanulmányait finanszírozzák belőle”

 Ilyenkor már azt érzem, ezeknél tényleg működik valami mazochista szakkör, ahol üvöltve követelik: üss, üss, még üss! Kedves idióták! Annak a rétegnek melyiknél az egykulcsos számottevő megtakarítást hagyott eddig sem okozott különösebb megterhelést a gyerek költségtérítéses képzésének finanszírozása. A többiek viszont pont az egykulcsos miatt élnek rosszabbul, az évente generált 5-600 milliárdos hiány pótlására kivetett és megemelt adók miatt jut kevesebb többek között arra is, hogy félévente 150 ezer körül kitoljanak csak tandíjra, és akkor még a lakhatásról és evésről nem beszéltünk. Így a családok oda jutottak, hogy átgondolták kétszer, jelentkezzen-e a gyerek itthon a felsőoktatásba egyáltalán, hagyja a francba, vagy próbáljon külföldön megfizethető intézményt találni magának. Idén 32 ezerrel kevesebb a jelentkező, 32 ezer családnál okozott fejvakarást és meghátrálást a keretszámcsökkentés, az ő torkukon próbáljátok letolni a há'de az egykulcsossal jobban éltek akkor is, ha nem, dumátokat. Gyakorló, gyerekét éppen felsőoktatásba írató szülőként mondhatom: óriási sikeretek van vele. Tízezrével gyűjteni a haragosokat egy megszólalással az még tőletek sem kis teljesítmény.

 

 

 

 

 

 

 

559 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr804714893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.16. 12:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Megtiltaná a tandíj szó használatát a hírekben a kormány 2012.08.16. 05:51:12

Törölje a tandíj szót a média a szótárából, ez a kormány kívánsága, hiszen a tandíjat 2008-ban már eltöröltette a szocikkal a Fidesz! A média mégsem akarja a tandíj szó helyett a kormány által kreált “új finanszírozási rendszer” kifejezést ...

Trackback: Focistának nem kellett Orbán, ezért lett joghallgató 2012.08.16. 05:49:53

Se a magyar, se a történelem, se a matek, se a fizika nem ment neki, így nem csak bölcsésznek, tudósnak se volt jó – árulta el a Policitynek adott interjújában a miniszterelnök. Bár gőze nem volt, mit csinál egy jogász – ezt is ő mondta ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kár hogy ezeket a kisztitkárokat még ingyé kitaníttatuk...
ha most uccátsepernének kamu doktori és kamu diploma nélkül...
menynivel jobb világ lenne... szóval én támogatom a tandíjat
Kellene még animgif azzal, hogy:

Lopni! Lopni! Lopni!

Csalni! Csalni! Csalni!

Hazudni! Hazudni! Hazudni!
a Galaxis legnagyobb és legszebb Magyarországa, csak, hogy tuggyátok beste bitangjai, méghogy a tanításért kifizetett díj az tandíj, kuss, nem értitek ti a forradalmat a fülkékben...meg egyébként is agyament idióták vagytok...assziszitek, hogy az adótok azért olyan sok, mert azt visszaforgattyák a gazdaságba és a ti jobblétetekre fordíttyák és egy petákot sem hordanak haza meg építenek maguknak kacsalábon forgó kastélyokat szélkakassal a tetején amit azután Orvbán Viktornak neveznek mert bármilyen kis szellő vagy fing mely elég magasan száll megforgattya és beáll az aktuális irányba, saját iránya ugye nincs...esze sincs hozzá egy rézkakastól mit vártok? nem elég ha forog a szemétdombon és kukorékúúúúúúúúl mikor a szél kicsiholja belűle...

a nayomorbán mindenit nekije, hogy akadna keresztbe a nyelve amikor legközelebb aszongya, hogy a piros terítő kék és amit lácc lila de egyébként zőőőőőőőőőődd

brühühühühühühühühühü

szeressétek ahogy én is teszem sűlve citrommal a szájában nyárson és ropogósan
Egy politikusnak hiszek, az Bajnai.
Kiszámolták, hogy szinte lehetetlen elkergetni ezt a majmot 2014-ben.
hvg.hu/itthon/20120816_haza_es_haladas_valasztasi_rendszer

Remélem ettől aztán még jobban elbizzák magukat, és gyűjtenek még pár tíz(száz)ezer haragost.
Máskülönben frissitenem kell az angol nyelvtudásomat...
Azért ne feledjük, hogy az a tandíj egész más lett volna, mint ez a tandíj.
Tandíj volt már a gyurcsányi időkben is, csak nagyon igazságtalan, mert volt akiknek egyáltalán nem kellett tandíjat fizetni, és voltak, akiknek meg kellett, sokat. Akik tandíjat fizettek, azok tanulmányi ösztöndíjat sem kaphattak. Tehát volt egy rossz, igazságtalan rendszer.
A Gyurcsány féle tandíj (mondjuk azt se nevezték tandíjnak, hanem részhozzájárulásnak, úgy látszik Magyarországon félnek nevén nevezni a dolgokat) az egységes lett volna, mindenkinek kellett volna egy keveset fizetni, de kapott volna tanulmányi ösztöndíjat, ha jól tanul. És! a pénz az egyetemeken maradt volna, meghatározott célra (fejlesztés) fordíthatták volna.
Most ellenben mi van? Maradt az igazságtalan rendszer, csak most még kevesebben lehetnek tandíjmentesek, cserébe őket is megszivatják a röghözkötéssel, a tandíjasaknak még többet kell fizetni, és a pénz megy a költségvetésbe, azaz a levesbe, és lényegileg megszüntették az egyetemek autonómiáját.
Szóval a fidesz felsőoktatási "reformjának" a tandíj csak egy eleme. Úgy szar, ahogy van, és süt belőle Orbán értelmiségellenessége. Ebben is a szocialista embertipus méltó tanítványa.
@Kőmíves Kelemen: bakker, egyre több ismerős menekül, és nem csak diplomás, kibszott pofáraesés lesz itt kérem...
csak hogy növeljem az jó sorsunk, a Fényes Tekintetű nyilatkozott az ügynökösdiről is, na attól is Szaffisan felforrt az agyam.
@Cirbolya_sentinel:
Én (mi) még kitartunk, mert seggnyalás nélkül is meg tudunk élni.
De amint begyűrűzik alsóbb szintekre is a pártkáderezés én nem leszek hajlandó bepucsitani.
@aritus: véleményem szerint a 2008-as hülye népszavazás, ami egyébként semmi másról nem szólt, mint a fidesz választási kampányának része volt, akár a 2004-es HT népszavazás, szóval ez a két népszavazás felér egy kistrianonnal, mert lényegileg megakadályozta, hogy a nyugatos, európai, kapitalista, demokratikus irányba menjünk, fejlődjünk. Ellenben ránkszabadította/tuk egy ásatag, nemzetieschkedő, ezzel házaló, ebből élő, Európának és a kapitalizmusnak hátatfordító politikai kalandorokat. És olyan "sikeresen" szavaztuk meg ezeket, és amit képviselnek, hogy most már övék az ország és a hatalom, ámen.
"vagyis a hallgató fizesse a képzési költségeit, de ne akkor, amikor nincs jövedelme, hanem utólag"

és még 2%-os kamatot is mellé, hogy nyereséges legyen az állam számára. okos.
@Secnir: nem lesz az nyereséges, hanem nagyon is megterheli a költségvetést, mint a kedvezményes lakáshitel. És ezt is 30 évre tervezi az Orbán, tehát beláthatatlan ideig. Végeredményben sokkal többe fog kerülni ez a fajta finanszírozás, mint ami most van, vagy pláne, a népszavazással leszavazott tandíjrendszer. De ennek még az az "előnye" is meglesz, hogy mindenki eladosódik. Az állam, a diákok, szóval a szokásos unortodox feritéllel van dolgunk, és a haza fényre derül.
A lányommal tegnap beszélgettünk arról, hogy ma egy fiatal megoldhatatlan dilemma előtt áll. Szeretne itthon élni, de nem hagyják neki, külföldön meg mindig "idegen" lesz.
Újabb deja vu, mint az én időmben, disszidálni vagy sem?
Néha eltűnődőm,ha ez az Értelmiség Elitje,milyen lehet a simán középszerű többség?
Ilyenkor belenézek a híroldalakba,néhány blogba,és már nem is kell törnöm a buksit.
Tényleg ez a legtöbb,amit képesek vagytok "kitermelni" magatokból?
@aritus:
Jön még narancskomcsi kutyára dér! :)
Amúgy tipikusan jellemző fidesznyik kommunikációs mentalitásra mutattál rá.
A Gyurcsányék alatti "részhozzájárulás"t, mely 2.000 forint körül volt, anno következetesen komoly tandíjnak kommunikálták, mely nemzetrontó, sorsösszetörő, jövő pusztító...
Az ő általuk összehányt, Fabiustól tudott 150.000,-Ft/félév TANDÍJ az jövőbe mutató, az még a végén a nemzeti öntudat kifejezése lesz!
Elmebeteg és elég átlátszó kommunikáció, de hát ennyire elmebeteg és átlátszó, bolsevik csürhétől mit várjunk?
No persze ez a pénz is kell a nem létező magyar focira, a Vezényló Ettárs hobbijának a finanszírozására?
Vagy netán gyógyszerre költik narancsbolsevikjaink? Mert akkor rendben, én még önként is fizetek, megéri!
A másik szégyen, a politikuskeltető diákönkormányzati szervek. Nem látom fele olyan lelkesen kapálózni és kreatívoskodni sem őket, mint anno amikor a fideszbolsik seggét kellett nyalni... :O
Nem lesz akkor jó fideszes pártállásuk? A Párt nem karol majd fel minden kártékony hülyegyereket? Szomorú is ez... De tényleg! Majdnem 10x a TANDÍJ, de annyira nem lelkesek a kis pöcsök.
Valahol megérdemeljük, amit kapunk! Keményen megdolgoztunk, dolgozott ez az ország, hogy ilyen pöcsfejek ötleteljenek és nyúljanak le mindent!
Hajrá, tovább az Orbáni cigánykodós úton!
Új jelmondatnak ajánlom: "Lesz ez még így sem!"
@Kőmíves Kelemen: ez az én bajom, nekem is, ez a mentalitás a mi szintünkön még a beszivárgás elején tart, de nincsenek illúzióim, eléri a legkisebb közösségeket is. Akinek meg nem gumigerince van, és nem zsarolható /ilyenek egyre kevesebben lesznek/ az a saját és családja érdekében menekülni fog.
@Kőmíves Kelemen:
OFF:
megkaptad a képet a motorról, amit küldtem?
ON
@Secnir:
Meg, köszi.
Csak elveszett a sok mail között :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát az összegre nem emlékszem pontosan, úgy rémlik félévente lett volna 50 ezer, de ha jól tanulsz, akkor kapsz tanulmányi ösztöndíjat, és talán a legfontosabb különbség, hogy a pénz az egyetemeken maradt volna.
Most pedig nem 150 ezer félévente, lehet, hogy van ilyen szak, de pl a lányomnál 250 ezer félévente, és vannak olyan szakok, ahol határ a csillagos ég, szó szerint, 1 milla körüli.
És most is az ingyenesek kaphatnak csak tanulmányi ösztöndíjat, de most már ők is meg vannak fingatva a röghözkötéssel.
A hallgatói szerződés pedig egy külön "remekmű". Egy üres papírlapot, egy bianco csekket irattatnak alá. Nem lehet megtudni belőle, hogyha fizetni kell, mennyi az annyi, vagy mi alapján fogják kiszámolni. Egy biztos, a mindenkori alapkamatnál 3%-al több kamatot fognak rászámolni, de az sincs benne, hogy azt hogyan. Mert ugye kamatot is többféleképpen lehet számolni.
Ha megszünik a hallgatói jogviszony, 60 napon elül értesítenek az összegről, amivel tartozol. Ennyi. Majd akkor ők jól kiszámolják, de hogy mi alapján, arról fingod nincs, amikor alá kell írnod az adóslevelet.
Pont, mint az uzsorások.
@aritus: "mindnyájunknak el kell menni, éljen a szabadság..."

legfejjebb ha tartozása van a diplomásnak akkor haza sem tud látogatni...
nem látom mi ezzel a probléma?
szerintem a focit kellene támogatni... most hogy
a nemzeti 11ünk ijjen nagyszerű taktikai döntetlent csinált...
a legnagyobb (tőkés) európai zsidó csapattal...
(nem verhettük meg őket jobban politikai okok miatt)

VILÁGBAJNOK lesz a foci válogatott... sok lét kell beletolni !
Magyarország miniszterelnöke, hamarosan talán kormányzója vitéz bunkófalvi Nyomorbán Viktor.
Remélem eljön az idő, amikor az ő pereputtya kerül abbaa helyzetben, hogy nem tudja a kölkeit, unokáit taníttatni. Elég meseszerű, hiszen összeloptak már néhány generációra valót, de ugye mi van, ha a fülke(falka)forradalom után igazi jön?
@aritus:
Viktor megirigyelte a falusi cigányok uzsoraboltját, így törvényesített egyet magának.
Cigánykodás van csak itt, lopnak-csalnak felváltva csak az ettársak.
Azután csodálkozás van, hogy 200-250.000 adófizető lelépett az országból. Na miért?
Jó volt a szlogen valahol nemrég:
"Orbán átlépett egy határt! Én is!"
Ha így menetelünk tovább, sokan leszünk még...
@dr. Bubó:
Komoly győzelemként élik ezek a fociban meg, ha végre döntetlen van. A kapitány meg egy vicc...
"A hozzáállással ezúttal sem volt gond, de ma ennyi volt ebben a csapatban. Ennek persze megvannak az okai, nem szerettem volna mind a hat cserelehetőséget kihasználni, de kényszerűségből mégis ki kellett, továbbá különböző edzettségi állapotban vannak a játékosok, így voltak olyanok, akik elfáradtak. Remélem, szeptemberre, amikor minden játékos lábában lesznek tétmérkőzések, készen állunk majd az előttünk álló vb-selejtezőkre"
Valaki szóljon nekik, hogy ez a játék ott, ahol komolyan csinálják, édes kevés lesz! Illetve stabilan szarrá verik majd őket. Magyar foci - oximoron.
@dr. Bubó: ami a disszidálással volt anno. Az egy nagyon nehéz és nemszeretem döntés, hogy örökre hátat kell fordítanod a családodnak, a barátaidnak, az anyanyelvednek, annak a kultúrának, amiben felnőttél stb. Az, hogy KÉNYSZER. Az a baj.
es debreczeni egy berrettego!:-D
semmi nem fogja megallitani orbant. amig el o harcolmi fog ellenunk.
Orbán befizetteti a tanulás költségét.
Oké.

De akkor mire szedi az adókat meg a járulékokat ?

Luxusóvodára a fidesz-szaporulatnak ?

...

Az utak használatáért is fizteni fogunk.
Oké.

De akkor mire szedi az üzemanyagban az adót ?

...

Úgy tűnik, hogy semmi oka adót szedni az államnak, mert már mindent megfizettet.

Azért adózzunk, hogy stadionja legyen focistákkal ?
, vagy azét, hogy egyháza legyen papokkal ?
vagy a sok fidesz-retyerutya kedvéért ?

Meg kéne már vallania Orbánnak, hogy mire óhajtja szedni az adót,

ha

a fiatalság taníttatására nem
az egészségügy fönntartására nem
az utakra nem

akkor mégis, minek tartjuk őket ?

Focit nézni ?
Imádkozni ?

Kurvára semmi szükségünk ezekre a naplopókra.
Attól kezdve, hogy a diák (szülő) finanszírozza a tanulmányait, a zállam (nálunk = misztifikált bűnszervezet) végképp nem szólhat bele az oktatásba. Rektorok, oktatók, kutatás, szervezés stbstb. Aki fizet, az dumálhat.
Most is állampolgári finanszírozás van, úhhogy továbbra is MI jártathatjuk a szánkat.
Ez a királyság. :))

index.hu/belfold/2012/08/16/mi_kell_a_baloldal_gyozelmehez/

Jó munkát végeztek a Fidesz választási szakemberei az új választási rendszer és a kerületek kialakításakor. Hogy a rendszer kedvez a jobboldalnak, arról már írtunk. Szigetvári Viktor, az MSZP volt kampányfőnöke, Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványának munkatársa most 94 oldalas tanulmányban elemezte, mi szükséges ahhoz, hogy 2014-ben a baloldali ellenzék vehesse át a hatalmat. A feladat szinte lehetetlen. Választásirendszer-pornó perverz állatoknak.
@K.Tomoceusz: ezeket a dijakat nem az allam szedi. ezt orban szedi az allamot tuszul ejtve. de ezel a penzel a maganvagyonat es politikai zrt-jet gazdagitja. nem is tagadjak, hogy kozonseges bunozok. lasd budaigyuszit.
@K.Tomoceusz: Adósság + kamat +nyugdíjjak + államapparátus
Az államapparátus a legviccesebb: azért vannak, hogy az effektív jövedelmet termelők (vállalkozók) életét alaposan megkeserítsék.
Szomorú. De viktor nem hülye, csak szimplán szociopata.

Nagy ívben szarik arra, hogy bármi előre haladjon, az megmarad a szavak szintjén. A már megismert unortodox dolgok. Egy része duplagondol, de egy része már az sem, mert abban volt rendszer, de ebben nincsen.

Ha eljő valami probléma akkor azt egy huszárvágással megoldják. csak ilyen megoldások léteznek. Manyup lóvé, különadó, csekkadó... amíg fizikailag ez lehetséges, addig megteszik.

Egy olyan országban ahol a gazdasági miniszter egy este, vagy kettő országmentő, vagy növekedési tervet szül (már nem is tudom felsorolni a sok hangzatos nevet).

Már olyan sok unortodox lépés történt, hogy az ember már csak a vállát vonogatja... és ez neki jó...

Addig megy majd ez, amíg rá nem omlik a rendszer. A választást majd simán elcsalják... végső esetben, oszt jó napot.
Ja, Fabius.
Ellenségeket nem szereznek a tandíjasdival.

Kevés a továbbtanuló, de sok az, aki épp nem.

A fidesz törzsközönsége - a 2002-ben fiatalok - még csak az első totyogós kölykökön gondolkodik.

A másik törzsközönsége - a békemenetelő polgári körös vidéki idősek - utálják a tanult fiatalokat.

A fidesz 300 forintos szavazói - azóta is örülnek a 300 forintjuknak, mert már éppen haldokoltak.

Akiknek most fiatal a gyereke és továbbtanul, azok vannak a kevesebben.

Mindenki más többen van.
@Gábriel angyal: szó szerint, vezényló és zrt-jének, na meg a hozzá dörgölőzőknek
kedves feleim, ennyi és a többi néma csend:

A kormány eltapsolta a nyugdíjvagyont

Május végén már 600 milliárd forint sem volt meg az elvett 3000 milliárdból - írja a VG.

hvg.hu/gazdasag/20120816_nyugdijvagyon
a nagy testvér figyel téged, a hangja rád szól a falakból:
/pártpénzbehajtó szervezet, XXI. századi 3/3, mert még a besúgás reklámozására is milliókat költenek/

Három év alatt plusz 500 millió forintot különítene el az Oktatási Hivatalnak (OH) a kormány – derül ki az Eduline oktatási oldal birtokába került minisztériumi háttérszámításból. Szeptembertől az OH feladata lesz a hallgatói szerződések megkötése és nyilvántartása, a diplomások és a túlfutók ügyét azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kezeli majd.

hvg.hu/itthon/20120816_Felmilliardot_koltene_a_kormany_a_hallgat

eduline.hu/felsooktatas/2012/8/16/Hallgatoi_szerzodes_koltsegek_2013_2015_BP1F95
@biohouse: Ácsi-ácsi - a nyugdíj sem jár, hanem kapják.
Az állam már nem járulékot szed, hanem csak adót.
Már nem jár.

Ugyanúgy megszüntethetik a nyugdíjfizetést is, mint a rokkantjáradékot.

Aztán feküdjetek a sinekre, annál jobb - alapon.
index.hu/belfold/2012/08/16/mi_kell_a_baloldal_gyozelmehez/

És én ráadásul nem is tartom magam baloldalinak. Csak értelmes kormányzást szeretnék. Sok Fabius-poszt leúszik még a Dunán, amíg itt kormányváltás lesz.
Bizony Fabius, szegény Miniszterelnök Úrnak (komolyan így írták végig:D) lövése se nincs a kommunikációról, akkor se ha egy interjúban olyan kedvesen alányalnak, ahogy a riporter tette (jajj, meséljen még, meséljen még a régi egyetemi aranykorról, ne menj el mesélj, brrrrrrrrrr).
Te meg gonosz vagy, hogy a szemére lobbantod, hogy hazudik, hazudik. Említettem hogy azt, hogy hazudik?
Pedig te hálás lehetnél a NAGY LEHETŐSÉGÉRT amiben a gyerek részesül, nem pedig kritizálni a nagy vezért. Inkább örülhetnél, hogy a fordított áfa után már van fordított tandíj is, annak is, hogy ilyen forradalmi dolgok részese lehetsz.
@Cirbolya_sentinel:

3000 milliárd...

- Az évszázad bankrablása. -

...
szent daráló, múúúkoggy :D

Már postázzák Orbán levelét

Szeptemberig mindenki megkapja a tízpontos munkahelyvédelmi akcióterv tájékoztatóját.
@K.Tomoceusz: ezek is évtizedek múlva kerülnek rács mögé, mint a nagy vonatosok??? Ugye nem, szeretném hinni...
@biohouse:
Múltkor mondá Vitya, hogy a bürokraták az ő katonái. Meg a TEK is, ugye.
Csak én fizetem. A saját megszállásomat. Francokat.
@K.Tomoceusz: Ezt már nem mi döntjük el. A sok birka beszavazta őket. Most meg törhetjük a fejünket, hogy a francba zavarjuk el őket.
@Cirbolya_sentinel:

Ez olyan, mint a tűzvédelmi oktatás ?

Megyünk partizánkodni az akcióterv szerint ?

Remélem lesz valami térkép, hogy ki hova menjen akciózni és milyen fegyverzetben.

Kellene valami csatakiáltás is.

Gyerekkoromban számháborúztam utoljára.
A sportban szokták mondani, hogy nem az ellenfél győzte le, hanem saját magát verte meg.
Azt hiszem itt se túl nagy a valószínűsége, hogy az ellenzéki pártok összefogásával valami nagyszerű jön létre. MSZP-DK ? Brrrrr.
A pancserpolitizálás a Fidesz részéről azonban hozhat eredményt.
Akik eddig kiváltak: Bencsik, Ángyán (hivatalosan még nem, és most a csend is nagy körülötte), Járay.
További csatlakozások nagy valószínűséggel várhatók. A bibi az, mikor lesz meg a kritikus tömeg, illetve valaki összeszervezi e a kihullokat s fellép-e Orbán ellen. Ő lesz Brutus.
Szerintem csak 14 után.
"Fordított tandíj"? Miért nem nevezzük mindjárt annak, ami: a jövő felélésének. Eddig a diákhitel segítség volt az albérlet kifizetéséhez, az iskolával kapcsolatos kiadásokhoz, a tankönyvekhez, mostantól meg eleve a TANDÍJ (pont leszarom, hogy mi a fordított ebben nekik, kifizetni most kell!) felzabálja az egészet. Csodálatos dolog ám úgy kiküldeni a munka világába a fiatalokat, hogy az első dolog, amit megtapasztalnak belőle, az a hiteltartozás nyűgje, évtizedekig. Úgy lesz ám még csak igazán lakásra gyűjteni, családot alapítani, és az első két gyereket bevállalni, mert a kormánynak két gyerek nem gyerek, látszik a támogatásokból.

Felélik a múltat és felélik a jövőt. Bravó!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem szeretném eldönteni, csak egyszer mégis előadhatná viktorunk, hogy mire is tartjuk őt ...

Úgy általában, miért is jó, hogy viktor - van - nekünk ?

Mert már annyi mindenkiről derült ki, hogy semmi szükség rá.

Fideszre, viktorra, meg a retyerutyára, végülis miért van szükség ?
off: Na egy hét szabi után visszatérve és visszaolvasva a mérvadó blogokat :) mit kell tapasztalnom? Még inkább béhorpadott a NER. Még egy kicsit feljebb virágoztatják ezek az országot, akkor azbesztruhát kell húzni, mert ennél "feljebb" már a magma következik. Vagy maga a patásördög.

ON: Érdekes jelenség, hogy szépen lassan, az elmúlt hetekben saját maguk vallották be, nyíltan, érthetően, hogy minden amit ígértek, terveztek az álom, ígéret, hazugság(?) volt csupán. A nyugdíjrendszer, a gazdasági fellendülés, és most az "ingyenes" felsőoktatás.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy azok, akik anno Gyurcsány reformkísérlete ellen tüntettek, most mit gondolnak? Rossz nekik most legalább egy kicsit? Akkor jó.

A dolog tanulsága - sokadszor - nem fog sikerülni kádárizmust építeni. Hányszor kell még a szocializmusnak megbuknia, hogy az átlag magyar egyszer felérje ésszel?
@biohouse: Járai bennevan a MOL igazgatói tanácsában.
Épp most szivattyúzták le a MOL teljes nyereségét.
És asszem van egy bankja is, amit támogat a rezsim.

Ne nagyon higgyél a jobboldali mentőcsapatban, mert orrabuksz.
@K.Tomoceusz: Ez jó kérdés. Érdemes lenne megkérdezni a békemenetelőket, hogy nekik miért jó. Sanda gyanúm, hogy gyurcsányoznának, imf-eznének, elmúltnyócéveznének és nemleszünkgyarmatoznának egyet.
Sokan gondoltak rá úgy, mint a magyar messiásra aki majd seperc alatt megjavít mindent. Hogy már akkor is ezek ordas hazugságok voltak, na az már senkit se érdekelt 2006 után. Most meg sopánkodnak, hogy nem erről volt szó.
@Cirbolya_sentinel: Ismerd el, vannak még örömök az életben. Milyen sivár lenne a mi kis lúzer életünk, ha vezérünk, az újratölthető magyar duracell nyuszi nem levelezne velünk, és megmondaná a véleményünket.
Csak egy apróság, a diploma mellé kötelező nyelvvizsga ötlete Orbánéktól származik. (Egyébként ez egy aljasság, mert ha eleget tettem a szakmai követelményeknek, akkor jár a diploma.) Ezzel egyre inkább rákényszeríti az embereket a nyelvtanulásra.Ez idáig rendben is volna. De a fagyi vissza fog nyalni, mert sok magyar azért nem mer külföldön szerencsét próbálni mert nem beszéli a nyelvet. Ha a fiataljaink rá lesznek kényszerítve a nyelvtanulásra, akkor már senki sem fogja megállítani őket a "disszidálásban", mert hogy ebből az országból menni kell, az tuti.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A messiás viktor kézrátéttel lop.

Kell ez ?
@garrett27: A kétkeziek maradnak és majd közmunkában dolgoznak a fideszesek birtokain.

Ki van ez találva.

A 15 millió közmunkás kormánya.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Lehet, hogy nekik sem jó, de ezért létezik a kognitív disszonancia fogalma, vagyis az, hogy olyan sokáig hittek valaminek a "jóságában", hogy annak kudarcát beismerni túl nagy szellemi ellenállásba ütközik, hiszen nem csak egy tévedést kéne beismerni, hanem az az energia (pénz, idő, stb.) is hiábavalónak, sőt, esetleg rossz irányba fordítottnak, elpazaroltnak tűnhet, amit rááldoztak.
Egyébként meg öreg kutya nem tanul új trükköket... és ez igaz az új bűnbakok keresésére is, főleg ameddig régiek még beválnak.
@garrett27:
Akit "rákényszeríteni" kell a nyelvtanulásra, az már régen rossz! Aki nem ismeri fel, hogy az ő érdeke is, hogy megtanuljon legalább egy egy idegen nyelvet -beszélni, olvasni, írni és érteni egyaránt-, hogy tudjon ügyfelekkel tárgyalni, külföldi szakirodalmat olvasni, hogy meglegyen a lehetősége elhúzni innen, vagy egyáltalán hagyni, hogy ragadjon rá, ami lehet, még ha kényelmetlenebb is, annak tulajdonképpen tök felesleges pénzkidobás és nyűg az egész. Annak nem nyelvtudása lesz, hanem nyelvvizsgapapírja.
Az oktatási rendszer már így is majdnem egy évtizednyi nyelvtanulási lehetőséget biztosít a diákoknak, általánostól kezdve. Azt azért ne mondja nekem senki, hogy ha egy évtizedig tanul teszemazt angolul, és komolyan veszi, amit tanul, akkor ne tudjon letenni egy darab tetves középfokú nyelvvizsgát 21-22 évesen! Ha meg nem, mert nem veszi komolyan a tanulmányait, főleg a felsőoktatásban, annak a diplomája is olyan lesz...
@kormányzó: Azon tűnödtem kikre gondolhatsz,kikkel van minőségi problémád?Csak nem a szélkakaspárt elitjére,akik nem hazudnak csak átértelmeznek,így aztán nem könnyű utólérni a hazugságot,hehe.
@Rufus78: Ja, és még Fleto volt a nemzetrontó, amikor belekényszerítette a népeket a lakás és egyéb hitelekbe. Ovi kényszerítése bezzeg nemzetépítő. A 10 éves lakáshitel rossz hitel, a 30 éves tandíj hitel jó hitel. (Mellesleg mi a garancia, hogy 2% marad a kamat? Volt már olyan hazánkban, hogy a 2%-ból 26% lett.)Állami rabszolgarendszert építenek ki ezzel, hiszen bármikor mondhatják azt, hogy a fizetésed 50%-t törleszd kedves tanítónéni, doktorbácsi, stb.
@garrett27: Igazat adok neked. Soha nem tanultam franciául, kaptam egy cikket, ami fontos lett volna a számomra, megkértem a barátnőmet, hogy segítsen lefordítani, hiszen neki nem csak felsőfokúja van, de tudja is a nyelvet. Aztán kiderült, hogy nekem jobban megy a dolog, mert a szakmai szövegbe beletört a bicskája. Tehát a középfokú, mely nyelvtanilag helyes csevegni tudásról ad papírt nem ér semmit egy használható szakmai nyelvtudáshoz képest. (Az átkosban volt szakmai (orosz) nyelvoktatás kötelező helyi záróvizsgával.)
Szerintem nem középfokú kell, hanem szakmai nyelvtudás, amihez elég a középiskolában két nyelvből összeszedett alap. (Mondjuk nekem nyelvvizsgám is van.)
@biohouse: Sajna nem figyeltél,ez nem pancserpolitizálás,zseniális blöffölés,pávatánccal kombinálva!Az ájemf meg a mibankunk!A coca colát meg demokratikussan elviseljük.
@Бабаяга:
Ugyanaz lesz, mint a támogatott lakáshitelekkel meg az SZJA-s lakáskölcsön visszatérítéssel: pár év felfutás után akkora támogatott hitelállomány lesz, hogy agyonnyomja a költségvetést, és egyszerűen nem lesz más választás, mint csökkenteni vagy éppen teljesen kivezetni. Persze az akkori kormány lesz a szemétláda, aki szigorítani kénytelen a feltételeken, és nem az, aki egy ekkora méretes faszságot kitalált, de ez akkor már őket hol érdekli?! Még ők fognak a saját hülyeségükből politikai tőkét kovácsolni!
@biohouse: "Sok Fabius-poszt leúszik még a Dunán, amíg itt kormányváltás lesz. "

imho 2014 utan Fabius es aki meg ittmaradt es el birjak kapni a tekkel fog leuszni a dunan, nem a posztok.

ne felejtsuk el, a horthy-rendszer restauralasa folyik. abba siman belefernek a statarialis kivegzesek:-)
Azzal mi a helyzet, hogy egy népszavazás 5 évig kötelez? Mert akkor 2013-ig nem is lehetne semmilyen tandíj. Vagy már ezt is eltörölték?
@garrett27: A kötelező nyelvvizsga már elég régi történet, jó pár éve mindenki úgy lép be a felsőoktatásba, hogy tisztában van ezzel az alapfeltétellel. Én 1996-ban diplomáztam, már akkor is kötelező volt...
Aki tudatosan készül a felsőoktatásban való eredményes részvételre, az már középiskolás korában nyelvvizsgát tesz. Akkor még bőven ráér.
Ráadásul ma már nem csak a Rigó utca létezik, hanem kismillió egyéb nyelvvizsga, amit szintén elfogadnak. Igaz, hogy minél egyszerűbb letenni, annál drágább...
@Zuzu Petás: ha meg nem tettek, majd megszavazzak..:-)

nyugi

hidd el, ketharmaddal at fog menni:-D

ha kell, a jobbik ott fok tuelekdni, hogy nyomhassa a gombot, ha a tobbiek veletlenul nem ernenek ra:-)
@aritus: Nyugodtan alá kell írni.A saját példányt gondosan el kell tenni.Lássuk mi történhet a jövőben:1.Egy kis szerencsével az elkövetkezendő pár évben ez a politikai garnitúra megy a levesbe.Ha csak egy minimálisan józanabbul gondolkodó politikus kerül a helyükre, akkor eltörlik ezt a baromságot.Bár benne van a pakliban, hogy ugyanolyan mocsok lesz helyette.
2.Ha igaz amit mondtál a "tartalmáról", akkor azt egy kezdő jogász is sikerrel megtámadja valamikor a jövőben a bíróságon.
3.Szarsz a fejükre, mert ha kimentél külföldre, teszel rájuk, vagy ha nagyon törvénytisztelő állampolgár akarsz lenni,akkor az árát max 2 hónap alatt megkeresed és a pofájukba tolod.
@K.Tomoceusz: A kétkezi munkáskéz odakinnt is kell,maradnak akiket az állam tart el,na az lesz csak az igazi államcsőd,de előtte meg lehet hogy szétdobják a szövetségeseink az országot ,lesz 2 Bukarest...Nem is lehet majd észrevenni,hehe.
@laci0011: nem fognak ehhez hozzanyulni...

elobb kurnak ki minket a francba es leszunk megvetett veszettpatkany europa kozepen.

kinek van kedve egy ekkora rakas hulyevel szarakodni, akik orbanviktort birtak valasztani maguknak, mert olyan szinten manipulalhatoak az aljassagukon, rosszindulatukon es irigysegukon keresztul?:-)

ugyan.. kinek kellenenk? es mi kellene tolunk? a gazdag erclelohelyeink? a dolgos munkaskezunk? az egyedulallo adofizetesi moralunk? a viragzo mezogazdasagunk? az oszetartasunk?

szep remenyek, hogy esetleg olyan civilizalt nephez csatolnak minket, mint a szlovakok, vagy a romanok, horribile dictu ausztria...

de te befogadnal egy tartosan munkanelkuli csovest a laksodba?:-)
@laci0011: Nem tudom, mert még a népszámlálást se láttam.

Volt valami tanulsága, vagy az is csak a Kubatov lista végett kellett ?
Ez az egész tandíjas, diákhiteles történet teljesen abszurd!

"Giró-Szász András kormányszóvivő elmondta: a diákhitel folyamatosan emelkedő kamattámogatás-költsége eléri, ha nem meghaladja a Széll Kálmán-tervben lefektetett, felsőoktatást érintő megtakarítást."

"Giró-Szász azt is elmondta, hogy a kormány gondolkozik azon, hogy azoknak a hallgatóknak a felhalmozott tartozását, akik a közszolgálatban helyezkednek el, az állam majd valamilyen konstrukcióban átvállalja "

Nagyon sokba fog kerülni az államnak és a diákoknak is a diákhitel!

Lehet, hogy hosszú távon akkor járnánk a legjobban, ha teljesen ingyenes lenne a felsőoktatás is, mint az átkosban?
@Rufus78: Kivéve, ha a birka nép hagyja őket regnálni, mert akkor majd kénytelenek lesznek a 150 éves török uralomra, vagy valami hasonlóra hivatkozva az egekbe emelni a kamatot.
@shinichi: röggel a klubbos rádióban, vót a dicső éger pista, hogy aszondja, ez a qrmány is leszrja az eddigi tetteivel a zorvosokat, és elüldözi őket messzi tájakra, de amikor konkrétan rákérdeztek nála, hogy akkor, ezzel a kormánnyal is elégedetlen é, vagy netalántán demonstrálnának is ellene, mint annó. Akkor k.nagy csend lészen, mert nem volt fofácska, kimondani, a rögvalót, ment még a szrkenegetés, hogy biztosan változtatnak, meg így, úgy, de csak jobbak mint az előzők...

oszt, még ennyit:

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F08%2F16%2Fallami_penzbol_no_a_cba%2F
Bocsi az OFF-ért, de ezt az igazi cukiságot nem bírtam megállni. :)

"Egy orosz napilap szerint elkészültek és aláírásra várnak az Oroszország, Kína és Irán közötti katonai és gazdasági együttműködésről írt dokumentumok, melyek értelmében orosz és kínai egységeket telepítenének Iránba.
A megegyezés értelmében a jelenleg Szíria partjainál tartózkodó egységeket a NATO Szíria elleni támadásának semlegesítése után az iráni partokhoz csoportosítják majd át.
Az orosz Északi Flotta légiereje jelenleg készül az iráni repterekre való áttelepülésre."

nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=103246&offsetlo=0

ON
@Gábriel angyal:
off,

basszák meg, én szeretnék eme idióta bagázstól minél messzebb lenni, a hadarejüktől meg még inkább

on
Egy össze nem illő hír és egy blog bejegyzés. index.hu/gazdasag/vilag/2012/08/16/a_tartos_leszakadas_a_tet/, mostmegmondjuk.blog.hu/2012/08/15/levelet_kaptam_lajf_278?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_16&utm_campaign=index . Ez a bohóc tényleg nincs tisztában a gazdaságunk állapotával. Most már le kellene vennie valakinek azokról a szerekről, amiket tol.
@K.Tomoceusz: Ezt már első kormányzásánál is tudtuk. Csak az emberek átsiklottak felette.
Az eredményt elnézve, hogyne kellene.
Sőt, ha belegondolsz, egy korrupció ellenes párt, akinek nincs zaftos botránya pénzlenyúlásról (lmp) a kutyának se kell.
Ez mit mond el a magyarokról?
eső után....

Sólyom: Aszófő a mérsékelt jobboldal szimbóluma lehet
"Lelkiismereti kötelességemnek tartom, hogy amennyi tőkével rendelkezem, azt az alkotmányosság védelmében használjam" - mondta Sólyom László volt köztársasági elnök a Heti Válasznak adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy miért állt ki a nyilvánosság elé két hete az aszófői falunapon, ahol...

hvg.hu/itthon/20120816_Solyom_Aszofo_a_mersekelt_jobboldal_szimb
@Cirbolya_sentinel: Hááát változnak az idők és úgy tűnik még a magasságos "kiválasztottaknak" is új szelek fognak fújdogálni. :)
@garrett27: Azt már rég lehet tudni, hogy nem a nyelvvizsga bizi teszi a nyelvtudást. Nem véletlen, hogy a versenyszférában nem a papír a mérce, hanem a valós tudás.
Volt egy idő, mikor divat volt lobogtatni a papírt, ahogy most divat ekézni a felsőoktatást és a "sok pályakezdő munkanélküli diplomást a romkocsmákban".
Ez a mi nagy bajunk, a kormányzat csak lohol a történések után, nem pedig előtte jár.
@Neolibsi: Mi is ilyenek alapján döntöttünk úgy, hogy a lányom csak írja alá. De maga a szerződés akkor is felháborító, a gondalat maga, amit tartalmaz, az meg külön, hogy üres lapot kell aláírni.
Gondolkodtunk azon is, hogy ne írja alá, legyen önköltséges és szabad. A mostani tandíjat, 250 ezer/félév, még ki tudnánk köhögni, de mi a biztosíték arra, hogy jövőre ne emeljék fel a duplájára, vagy akármekkorára? És ismerve a fidesz vonzódását a visszamenőleges törvénykezésre, a megemelt tandíj arra is érvényes lesz, aki egy alacsonyabbal kezdte.
@Cirbolya_sentinel: diktaturak vs demokraciak ismet...

nem tudsz eleg messze menni:-)

nostradamus megmondta, hogy valami elborult iszlamista ki fogja robbantani a 3. vilaghaborut:-)
Na viktorék ezt is szép csendben elintézték. :((

Könnyebben kirúghatókká válnak a kismamák

"Egy hónapja, július elsejével lépett ugyanis életbe az új munka törvénykönyve, amely számos negatív változást hozott a kisgyerekes nők életébe. Eddig a gyerek hároméves koráig úgynevezett felmondási védelmet élveztek az anyák, ezután a védelem csak addig jár nekik, amíg vissza nem térnek dolgozni. Vagyis ha valaki úgy dönt, hogy a gyermeke kétéves korában újra felveszi munkát, ezzel rögtön elbocsáthatóvá is válik.

– Tíz kisgyerekes anyából kilencet nem akar visszavenni a munkáltatója. Sajnos ez a valóság. Ez volt a régi munka törvénykönyve idején és van most is – mondja Farkas Zsuzsanna munkajogász, aki önkéntesként is segíti a munkába visszatérni igyekvő anyákat. A különbség magyarázata szerinte az, hogy korábban úgynevezett állásidőt kellett fizetni a cégeknek, vagyis ha nem tudtak vagy nem akartak munkát adni a visszatérő nőnek, az alapbérét akkor is fizetniük kellett a gyerek hároméves koráig.

Ez jelentős költséget jelentett a munkaadóknak, amitől július elsejével megszabadultak. Nem meglepő tehát, hogy jó néhány cég a kivárásra játszott, hogy július elseje után bocsáthassa el a visszatérni vágyó kisgyerekes munkavállalókat. – Még nagy, multinacionális cégről is tudok, ahol kimondták, hogy csak július elseje után intézik ezeket az ügyeket. Az esetek nagy részében arra hivatkoznak, hogy a gazdasági válság miatt átszervezték a céget, és már nincs szükség a korábbi munkatársakra – teszi hozzá Farkas Zsuzsanna."

nol.hu/belfold/20120815-konnyebben_kirughatokka_valnak_a_kismamak
@Gábriel angyal: A szélsőjobboldal még mindig az usa az ördög és póruljár gondolatra veri ki? Most már tudom miért olyan aggresszívak. A kielégületlen pasik gyakran azok.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Tartok tőle, hogy azt az elborult iszlamistát Benjámín Netanjáhúnak fogják hívni. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Látod milyen jó, hogy én cseppet sem vagyok agresszív, sőt. :)
Én őszintén remélem, hogy a 32 ezer csökkenés jelentős része nekiment Európának hogy ott tanuljon és haza nyaralni se járjon...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Jobboldal.
@Gábriel angyal: Nem tudom mennyire vagy aggresszív. :P Nem ismerlek személyesen.:) Csak itt, itt meg lehetsz tündibündi is, akkor is ha egy dühöngő őrült lennél.:D:P
@csizsikpizsik - pique takarodj!: A 32k-nak kb 99%-a januárban itthon lenne. Mert bár az oktatás máshol ingyenes, de ugyanúgy meg kell élni, albit fizetni, kajálni, könyvet venni, stb.
Egy ilyen döntésre, ismerve a magyar családokat, egy se készül tudatosan, és gondolja végig melyik olcsóbb.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Na majd ha egyszer összehozzuk a közös sülthalazást a balcsinál miközben elszívjuk a békepipát is. :)
@Gábriel angyal:
Ha már Gábriel is a NOL-t lapozgatja, bammeg van! :)
Stefi cicáról lemaradtál tegnap? Sajnálhatod!

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szeva Királylány! :)
@Gábriel angyal: Csak ha egy palesztin vezető lányát zaklatja szexuálisan.:D
Én pakisztánra tippelnék, ha már lehetne.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ha most ebből is zsidózás lesz, nem kapok szikrát! :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudod amióta már náluk is hirdet a Közgép. :)) A valóságban milyen lehet Stefi???
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem lesz.:D Csak rávilágítottam hogy az izraeli vezető a női munkatársaira a legveszélyesebb.:D
Mi újság feléd?:)
@aritus: itt nyugati értelemben vett egyetemi autonómia sosem volt. a szovjet tanodák mintája határozza meg a rendszerváltás utáni felsőoktatást is. és ha igy folytatják nem is lesz.
@Gábriel angyal: Most, hogy te vagy soron, kiváncsi vagy, mi?:P Megértelek, Stefi gyorsan végigmasíroz a blog pasi közönségén.
@Gábriel angyal: a valóságban hosszú selymes szőke haja van, és búzavirágszín szeme, bőre finom porcelán, hangja lágy mint a fűszálak susogása...
bizonyára ilyen.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Meló mellett megy, tudom, mert csináltam. Persze kurvára nem könnyű, de tényleg remélem hogy sokan inkább azt választották mint azt hogy ne tanuljon sehol tovább.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Én is. Mármint mindkettő. Én is munka mellett tanultam, és én is remélem hogy azt választották.
De ahhoz fejben nagyon össze kell rakni a dolgokat. Osztani - szorozni, hogy melyik a jobb. Kevés idő volt és tartok tőle, hogy sokan az egészből csak az ingyenes szót értették meg.
@Penivaldes: Gábriel érdekében remélem, hogy ő is megfelel a turáni rassz követelményeinek. :D:D:D:D
@Gábriel angyal: ha donteni klell en inkabb teged nyuvasztalak ki amikor eljon az ideje.

nem vagy9ok hajlando kommunistakkal kozoskodni. jelllemzo az aljassagodra es emberiesseged hianyara, hogy akar tomeggyilkos diktaturakat is hajlando vagy tamogatni, hogy kielhesd a zsidok elleni gyuloletedet. jo lesz, ha megtisztul toletek, sajat faja ellen gyuloletet szito elbaszott mutansoktol a fold egy kicsit.

ez a haboruk ertelme, hogy te, hitler, ahmedenizsad, szaddam es a tobbi mocskos fasszopo latvanyosan belezodjon ki nepunnelyek kozepette, mielot kipusztitanatok az emberi fajt.

mert ti, mocskos allatok mindig talaltok valakit, aki ellenseg es kiirtando. es a gyilkolasi vagyatokban barkit hajlandoak vagytok szolgalni, barmekkora szemet tomeggyilkos pszichopatat.

lekopnelek, de a turham tul draga ahhoz, hogy ilyesmire pazaroljam...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jó, de dolgozni mindenképpen kell.....
csak nem mindig könnyű munkát találni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: majd alkalamazkodik a Steffi..ha az kell magas, szőke, kékszemű, ha meg más akkor barnajahú, bogárszemű:))))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ahmadizsenád, iszlám forradalom: Köszönjük meg az USA.-nak!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hááát nem vagyok egy adonisz, de quasimodó sem. Mondjuk a pocit jó lenne lejjebb vinnem, de a többi rész nagyjából ok.:)
@Penivaldes: Szerinted hány most külföldre készülő 18 éves van azzal tisztában, hogy a kinti tanulmányai mellett dolgoznia kell? 1%? 0,5%?
Nem akarom őket bántani, de az utsó pillanatban kitalálni, hogy mondjuk dániában, vagy szlovákiában fog tanulni mert az ingyen van, nem ugyanaz, mint szembesülni azzal, hogy cseppet sem olcsóbb, mintha mondjuk otthon marad. Az pedig egy 18 évesnek nem evidens, hogy a tanulás mellett dolgozzon. Sokan be fogják dobni a törölközőt, mert az élet nehéz, és meg kell mindenért dolgozni.
@Gábriel angyal:
Nem volt az olyan csendes, másfelől meg már akkor lehetett tudni, hogy a kormánynak fingja sincs a munkahelyeknek nemhogy a védelméről, de eleve a munkaerőpiacról sem, amikor az egyik nagyeszű sündisznócska kikérte magának, hogy mi az, hogy a szakszervezetek csak a már dolgozó munkavállalói létszámmal foglalkoznak.

Most van az a munkahelyvédelmis kampány a kismamával meg a "Szeretem a munkám!" szlogennel. Innentől mögé lehet tenni, hogy "...de a kormány elérte, hogy ne tarthassam meg.".

Végülis a munkahelyeket védik, nem a munkavállalókat, ugye.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Sipi ezeket az idehányásaidat már fel sem veszem, tisztán lejön, hogy direkt csinálod. :))
@Neolibsi:
valamit mindenki elfelejt, bár rebesgetitek itt...az oktatás ára, a tudás értéke, azaz mit fizet a piac azért amit te x-ért megveszel?
egy frissen végzett diplomásért az igazi kapitalizmusban -az nem Levédia- minimálbért fizetnek, mert ismerik a képzést és tudják, hogy a friss meleg diploma nem ér egy kalap szart sem a megfelelő helyi gyakorlat és tapasztalat nélkűl ami adott esetben 2-12 évig terjed...addig betanúl...vagy elszökik

számok:

egy mérnöki diplomáért elkérnek 600000 azaz hatszázezer dollárt, amit részben alacsonykamatozású hitelből részben zsebből fizeted, mert másodállásban dolgozol és fizetésed egészen jó is lehet, hátha még előképzésként is felfogható...a 600000-et a diploma átvételekor 50%-ban jó esetben 75%-ban már kifizetted és marad a 25% azaz 15000 dollár amit 5 év alatt játtszva ki tudsz fizetni vagy szerencséd van és a munkahelyed átválallja egy kormányprogramban vagy önszántából...és akkor 27-28 éves korodra van egy jól fizető végzettséged amit 3 évente ajánlatos update-elni 30 napos továbbképzássel az Alma Mater-ben

tehát nem rossz az ötlet csak a kiivitelezése szar és a magyar viszonyok a számokat nem adják tehát fordítva ültek a biliire

én a magam részéről a teljesen ingyenes oktatásnak vagyoka híve mert az adóknak fedezniük kell a jövő generáció kinevelését, azaz azt, hog a kiesőket azaz nyugdíba menőket valaki eltartsa a megérdemelt módon és azokat akik nem is tudnak résztvenni -bár mindenki képes valamire- az újratermelésben...a háziasszony és a mindenki más tevékenységét is el kell ismerni

na ez nincs ma Levédiában

halál a felcsútbasznádi kondásra és bandájára

brühühühühühü
@Gábriel angyal: Jó ez a turáni rassz szempontjából? Persze ha ahogy @Penivaldes is írja, szőke vagy, magas és acélos kék a szemed, hát szerintem lehetsz kövér is.:D Csak a teutonburgi erdőben kergesd a bajor parasztlányt, akkor örökre szerelmes lesz beléd.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem azt írtad korábban, hogy te is kifelé kacsingatsz? Hogy állsz ezzel?
@Penivaldes: hagyjuk mar ezt a faszsagot, kicsilany.

az usanak semmi koze a vallasi tebolyultakhoz.
az orult az orult. e smindig talalni fog kifogast arra, hogy vegrehajtsa az orultsegeit es mindig fog talalni bunbakot akire hivatkozve felrobbanthatja a buszt amin eppen anyaddal utazol....

mert nem az usa hadsereget tamadja az istene faszan cusngo mocksos fasszopo. teged fog kinyirni a te istened miatt..

szoval jatszatok le a picsaba nelkulunk. a ti hibatok. nem a mienk, ateistake, racionalisan gondolkodoke. a ti vallashaborutokat terjesztitek ki a vilagra.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Amúgy meg ne beszélj zöldeket. Nincs másról szó, minthogy a történelem során oly sokszor most is vége lesz egy világhatalomnak és jönnek helyette mások. :)
@Rufus78: Azt a plakátot imádom:(( Egy még nem létező valamit reklámoz, aminek még a fedezete sincs meg.
De ebben mindig nagy volt a fidesz, a dumában. Aztán láthatjuk, hogy mire megy vele az ország.
@Rufus78: Bennem felmerült egy nagyon illetlen gondolat.
Ha munkahelyvédelem.
Akkor nem azzal kellene inkább kampányolni, hogy szeretem a munkavállalómat?
Mert így viktorék úgy néznek ránk, mint gábriel a cigányokra. Naplopó, lusta banda akik basznak dolgozni, és csak úgy kirúgatják magukat és nem akarnak dolgozni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Látod ez a különbség közted és köztem. Én még akkor sem vernélek agyon ha legálisan lehetne, mivel te is csak egy megtévedt bárányka vagy. :)
@Gábriel angyal: Az oroszoknak végük, az usa is felörölte magát irakban, afganisztánban, kína most fog gazdaságilag seggre ülni, és viktor se érzi jól magát.
Ki lesz a következő?:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
végre beszóltál nekik

az a barátom, aki gyógypedagógusnak készűlt és a főiskola alatt is már dolgozott a megfelelő intézetben addig a lángossütés vagy gyorsétterem béreiért dolgozva tanúlt, nem kapott otthonról mást mint egy szobát amit berendezett magának és fizette a ráeső lakbért és minden egyebet kaját stb...

hetente 86-100 órákat dolgozott vagy többet és megkereste a tanulásáshoz szükséges dolgokat...34 éves korára elérkezett oda, hogy saját zsebből -az
állásáért kapott 6000 dolláros havi fizetéséből ennyit ért a diplomája- fizette a PhD-t vagy Master Degree-t 3 évig 500 km-re levő egyetemen mert ott ki tudta fizetni és megszerezte...persze 4 nyelven folyékony és mindent amit tud elő tudja vezetni bármelyik nyelven

na ezt a magyar diák nem tudja...

az USA-ban egy orvos képzése 1.5 millió dollár erre hitelt kap és mikor befejezi akkor visszafizeti mert a jövedelme 5 év alatt lehetővé teszi neki mindezt de ahhoz tudni kell nemcsak az orvosi tudományokat is hanem azt is hogyan lesz belőle gyümölcsöző üzlet

na ezt nem tuggya magyar nebuló csak sír

brühühühühühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

hogy te mekkorát tévecc?

brühühühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Lehet hogy viktormentor sorosgyuri is tud valamit??? :)

"A magyar származású Soros György alapja például teljesen leépítette érdekeltségeit a legnagyobb amerikai pénzügyi óriások felé azáltal, hogy eladta a megmaradt 420 ezer Citigroup, 701 ezer JP Morgan és 120 ezer Goldman Sachs részvényét. ... A befektetési guruk leginkább aranyat vásároltak az elmúlt negyedévben."

index.hu/gazdasag/vilag/2012/08/15/soros_gyorgy_bukott_a_facebookkal/
@aritus: Folyamatban van. Érdekes, mert itthonra is most estek be állásajánlatok, ahogy mozgásba hoztam a dolgokat. De nem akarok itt maradni, ez az egy biztos pont. Hosszútávra akarok kimenni, nem akarok itt idegeskedni. Van itt egy rövid projekt, azt még elvállalom, mert szakmailag nagyon jól jönne külföldön.
@Gábriel angyal: szerencsére Sipi erős, és így eltudja intézni Stefit....:)))
@rodeo36: Nekem sem úgy tűnik, hogy a ruszkiknak végük lenne sőt, ja és Kína sem úgy néz ki, mint aki a gazdasági válsága felé sodródik. Jut eszembe Fidel szerinted él még??? :)

Eltűnt a nyilvánosság elől Castro - sokan a haláláról spekulálnak

atv.hu/cikk/20120814_eltunt_a_nyilvanossag_elol_castro_sokan_a_halalarol_spekulalnak?source=hirkereso
@Penivaldes: De előtte vagy utána még agyon kell, hogy verjen. :)
@Gábriel angyal: lesz rá ideje, majd beírja az előjegyzési naptárába...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Orbán átlépett egy határt! Én is!"
Drágabolgárúrnál tennap. Hallottam. Informatikus a fickó, családostól három gyerekkel télak. Németeknél köll a szaktudása...
Nekem nem lenne kifogásom a tandíj ellen, ha: 1. lenne munka, és a friss diplomás tutira el tudna helyezkedni
2. a kezdő fizetés lenne min. 1000 euro (netto), amiből jutna lakhatásra, kajára, kultúrára, öltözködésre stb. + a diákhitel havi részlete nem okozna gondot. De nézzünk szembe a tényekkel; itt az átlagfizetésből már az alapszükségletek fedezése is luxusnak számít
@Gábriel angyal: ez jelzi mennyire nem vagytok tiszták ti ketten...:)
@kormányzó: Néha eltűnődöm, tényleg csak ennyit tudsz magadból kipréselni hozzászólás gyanánt ehhez a témához?
@rodeo36: Miért, viktor jobban van?!:O:O:D
Ez a baj az átlag magyarral. Brutálisan jól hangzik, hogy küflöld, meg ingyen oktatás. De oda el kell utazni, lakhatást fizetni, enni, tankönyvet venni. Ők a külföldi ingyenes oktatást látják. Azt hiszik ez olyan, mintha Pestre menne a gyerek tanulni.
@Gábriel angyal: A sok hülye birkának ez kell még. Hogy újabb csalóktól vegyenek jóárasított aranylapocskákat:S
@Cirbolya_sentinel: "A kormány eltapsolta a nyugdíjvagyont

Május végén már 600 milliárd forint sem volt meg az elvett 3000 milliárdból - írja a VG."
- Szemen szedett hazugság! Már Kalmár, Blogger Géza és Vidéki is megírta, hogy MOL részvényt vettek belőle, kiragadva azokat az orosz karvalytőke karmaiból, amely részvények termelni fogják a zsíros osztalékot.
@Gábriel angyal: Szerintem nem látta, hogy Stefike kivetette rád a hálóját. Ha megtudja, már elhárul ez a fenyegetés a fejed felől.:D
@condorpasa: A diploma még mindig az egyik legjobb befektetés, és ha megnézed a statisztikákat, akkor látod, hogy nem a diplomások álláskeresése a gond, ellenkezőleg, a most felhájpolt szakmunkás réteget érinti. Nem ezzel van a gond alapvetően. A tandíj se gond, de nem úgy, hogy bumm, január végén kitaláljuk szeptembertől fizetős és február a jelentkezési határidő. Így nem lehet.
@Penivaldes: én mint a harmat, amúgy meg van, hogy az 50. zsoltárt el szoktam mondani péntekenként. :)

Könyörülj rajtam, Istenem, *
szerető jóságod szerint,
és minthogy mérhetetlen a te irgalmad, *
gonoszságomat töröld le rólam!
Mosd le bűnömet teljesen, *
és vétkemtől tisztíts meg engem!

Gonoszságomat belátom, *
bűnöm előttem lebeg szüntelen.
Egyedül csak ellened vétkeztem, *
ami színed előtt gonosz, olyat tettem.
Te feddhetetlen vagy döntéseidben, *
és igazságos, amikor ítélsz.

Íme, én bűnben születtem, *
anyám már vétekben fogant engem.
Te pedig a szívben élő hűséget kedveled, *
és kinyilatkoztattad nekem bölcsességed titkait.

Hints meg izsóppal, és tiszta leszek, *
moss meg, és fehérebb leszek, mint a hó!
Add, hogy vidámságot és örömet halljak, *
hadd örvendezzenek megtört csontjaim!

Fordítsd el bűneimtől arcodat, *
és töröld el minden vétkem.
Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, *
új és erős lelket önts belém!
@Gábriel angyal: nincs jelentősége...Fidel már megtette amit kellett...most a nép megmutathatja, mire értékeli azt, hogy nem LEVÉDIA ÉS NINCS NEKIK ORBÁNJUK Raúl-lal lehet dumálni nagyon pragmatikus és semmi elmélet, ha nem lehet gyakorolni valami ötletet kibassza...sok kurvajó dolgot csinált

ti ezt nem értitek és kököditek

és ez a köpködés Levédiának mai napig 1990 és 2012 között 550 millió dollár tiszta haszontól esett el ami = (mai árfolyamon) cca 128 milliárd HUF és mindezért semmit sem kellett volna tenni mert melléktermékek mentek volan ki

brühühühühühühühü

az összes járműipari kieső 22 év alatt 2541 milliárd HUF

ami csak úgy jött volna automatikusan csak antall elvtárs és bandája elbaszta a széles cuci közreműködésével

brühühühühühühühü
@Gábriel angyal: én erre nem lennék képes...
meg ez annyira negatív, hogy az már fáj.
@Penivaldes: Na ja...
De itthon keccsölni szarért-húgyért, az még szomorúbb. Ha jövőt akar a három gyerekének, akkor felelősen járt el.
@Gábriel angyal: "Könnyebben kirúghatókká válnak a kismamák" - Ez vajon hogy fog hatni a népesség növekedésre? Költői kérdés volt.
@Gábriel angyal: Kína mindig világhatalom volt. Majdnem folyamatosan párezer éve. Azért nem gondolunk erre, mert nem foglalták el Európát.
@Penivaldes: Pedig sok szép Dávid zsoltár van. :)
@Gábriel angyal: túl sok..mire azon a könyvön keresztülérsz az félév...
@Gábriel angyal:
a FB egy baromság...időleges ripityom...ma már semmi másra nem jó, mint kémkedni egymás iránt, meg az álléáskeresőket basztatni hogy regisztráljanak és tölcsék ki...mi a fasznak csak nem kötelező?

az egész hasonló baromság mind ugyanaz..a sok hülye tini hiú és ír mindenféle seggséget nem tuggyák, hogy attól még inkább seggeknek láccanak

gyermeteg hülyeség

brühühühühühü
@aritus: hazudjam azt, hogy nem taposnam ki az osszes szarfaszu naci belet orommel?:-)

en ehhez tul egyenes vagyok.
a vilag metelyei ok, akik csak halalt, felelmet es gyuloletet hoznak a vilagra.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: hidd el, én is eltudnék tenni párat az életből hirtelen haragomban..csak hát nem teszem...
"A Diákhitel az nem hitel, hanem egy kölcsön, amit vissza kell fizetni!" (Ismeretlen fideszes faszkalap)

"Én Orbán Viktornak mindent elhiszek" (ismeretlen fideszes faszkalap)

"Nem volt taggyűlés." (O. Viktor)
"... dumálja már ki, az egész nem büdös, mint a bélhurutos rozmárfing, éppen csak az aromaterápiás mécsesbe szarból font ostorvégből került a kanóc. Véletlenül. Valahogy." - Hát, ez kéééész. Ezen besz@rtam. :DDDD
@Penivaldes:
Picit off, de nem tudom megállni.
A Fabius által linkelt cikkben van ám még gyöngyszem. Ha volt bocsi, csak átfutottam a mai témát. Na:
„Budai Gyula munkájával egy dolgot kell most még tennünk: egy szép, érthető szerkezetű, áttekinthető könyvben össze kell foglalni, és hozzáférhetővé kell tenni, hogy mindenki lássa, mely ügyek feltárásával foglalkozott a kormány az elmúlt két évben. Azért, hogy tisztán álljunk az Úr és a választók színe előtt: amit lehetett, mi megtettük.”
Mondá vala Don Vittorio, az megszentelt ajkaival.
No komment…
@Penivaldes: de most eppen vele kacsintasz ossze ellenem..

jo dolog ez a keresztenyseg, amikor meg kell magyarazni ketseges tetteinket, igaz?:-)

ha gond lesz belole, majd meggyonod.
5 miatyank es visoznlangos. mintha meg sem tortent volna...:-)
@Penivaldes: ja es nem tudnal..
legfeljebb szeretnel:-)

tudni en tudnek. de en meg nem akarok, mert jelenleg ezekert is annyi jar a torveny szerint, mint egy tisztesseges homo sapiensert.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igen így néznek rá, teljesen érthető, hiszen magukból indulnak ki. A lopáson és a szavakon túl nem teremtettek meg soha semmit sem. Úgy gondolják, mindenki ilyen, de szerencsére nincsen igazuk
@Gábriel angyal:

És egy konfliktus esetén az orosz légierőnek mi a terve az F22-ek és az F35-ök ellen? :D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
ó nem, nem..én nem vagyok ellened, sem Gábriel ellen..csupán a hasamat fogom a nevetéstől, amikor igyekeztek egymást eltaposni.. te a béltaposással, a Gábriel meg azzal, hogy vatikáni népdalokat idéz...
Hogy ki volt akadva mindenki és egyöntetűen szidták Gyurcsányt, amikor 2000 forintos tandíjat akart bevezetni. Ez a tetves fideszes csürhe meg is ölte volna, ha lehet! Most mire kell gondolni? Hogy ki szerezhet felsőfokú végzettséget? Akinek eleget lopnak a rokonai, vagy túl közel ülnek a lekváros tepsihez...?
@Knósszosz: az igen! majd az Úr, a Jahve elolvassa a tanulmányukat...
az azért jkedves tőlük, hogy ránk választókra is gondoltak...elvégre mi szavazunk, és nem az Úr...
egyébként meg ez is jelzi,,hogy baj a fejükben..
@rodeo36: Ezzel maximálisan egyet értek.. bár olykor jó dologra is használható... korunk olyan fantasztikus vívmánya ez, mint a táblagép. Szép is, drága is, de gyakorlatilag semmire sem jó, csak videózni
@aritus: És akik ezt megszavazták, azok most hol vannak? Kérnek elnézést, szorrizzák végre a dolgot? Hogy ezzel elküdhették "Ferit a picsába" ahogy Horn Gábor szíveskedett lefordítani? Alkotmánybíróság kért elnézést, hogy utat adott ennek a horrornak? Sólyom most néz nagyot: www.vg.hu/kozelet/politika/solyom-laszlo-a-kormanyzat-lerombolta-az-alkotmanyos-kulturat-383290
@Marcellusca: Épp ezt akartam írni, hogy eddig se volt semmi a jelzős szerkezetkészlete és asszociációs truvája, de ehhez már nem tudom, mi kell??!! :-DDDDDDDD Grat. Szegény rozmár.
@a szív fészkei: A volt államfő szerint azonban az alaptalan rágalmazást, amely "lopakodó fasizmust, diktatúrát kiált, vissza kell utasítani", mert az megnehezíti a tárgyilagos kritikát.

Mikor nevezhetem diktatúrának? Csak ha le is lőnek érte?
@K.Tomoceusz:

Marhaság. Minden most felvételiző új választó is lesz. Jövőre ismét. Minden évben újra és újra kitermeli azt a tömeget aki a bőrén érzi a tandíjazást és közvetlen rossz tapasztalata nem a szocikkal lesz.
@biohouse: Bencsik? Mármint a demokratás? Az egy érték szerinted? Járay hol vált ki?
@saravad: Ez egy ilyen se hús, se hal pasi, nem tudom, mit ünnepli annyira TGM a bátorságát: mondván már az is mekkora nagy dolog, hogy picit kritizál ugye. Pedig a demokrácia és alkotmányosság lebontása az ő vakondozós megválasztásával kezdődött, amihez boldogan a nevét adta a sarzsiért cserébe. azért írtam, hogy most kezd a rövidlátó szemeivel nagyot nézni...
@pirimogyoró: Vagy akit Lasztoviczának hívnak. ("ki oda se ballagott, dicséretet is kapott" - Weöres Birkaiskola)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: :-D, hagyd már, nem megy nekik, nem megy nekik. Már az is szép tőlük, ha valamire felálldogál.
Kátrányos helyzetűek, mert aki nem tud jól szexelni, az ilyen ádáz lesz, mint Stefike meg a többi elmerogyi. Hendikepesek, na.
@a szív fészkei: főleg ha álszentségből nem csinálják.. azokból lesznek az ádázak..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Osztrákiába kínáltak helyet diákoknak tandíj nélkül, olcsó lakhatással és diákmunkával együtt. Itt olcsóbb Kassára járni egyetemre, mint miskolcinak Miskolcra.
@Penivaldes: Hálisten, hosszú munkás életem rögös útján ilyen barmokat nem sodort elém a szél. Még a kádáriban sem - mondjuk, akkor ez volt A szórakozás meg a koncertek. ;-)))

De aki nem meri a testét vállalni, azt örömmel megélni, hát abból lesz Orvbán/fan. Muszájból összeszorított foggal legyárt pár kölyket a lestrapált asszonynak, oszt annyi. Bár rebesgettek anno valami szentendrei ügyvédnő szeretőt Orvbánnál.
@a szív fészkei: még találkozhatsz velük:)))

hát a testem azért én sem merem vállalni, de Orbán fan nem vagyok:))))
Weöres egyébként gyerekversekben anno megírta a mai sargalacsinhajtást tokkal-vonóval.

"Alva jár az Orbán,
tornyot visz az orrán,
trombitások ülnek benne
három szekér polyván,
hú! trombitások
három szekér polyván.
Fújják egyre többen,
polyva szerteröppen,
rémes álmot lát az Orbán
polyva-fellegekben,
hú! rémes álmot
polyva-fellegekben."

" (1951)

Beszélhetnek a kortársak,
hogy így lássak, meg úgy lássak;
falon vakon kaparásznak,
ezt nevezik ők látásnak.

Egy-egy irányba mutatnak,
ezért mondom őket vaknak;
mint a gyermek, nézzél szerte,
máris nem vagy vakság-verte."

"(1950)

Fut, robog a kicsi kocsi, rajta ül a Haragosi
din don diridongó.

Ha kiborul az a kocsi, leröpül a Haragosi
din don diridongó."

"Majomország (1955)
Hej de messze majomország,
ott terem majomkenyér,
majomablak majomrácsán
majomnótát ráz a szél.

Rémületes majomarcot
vágnak majomkatonák,
majomkézben majomfegyver,
a majmoké a világ.
(1. és 8. vsz.)"

"Protohomo (1953)
Az ember még nem ember,
csak hadonászó veszélyes kamasz.
Az ember akkor lesz ember,
ha átvilágítja mélyéig önmagát,
s a benső világosságból
környezetére sugarat bocsát."

"Ista (1964)
Rám támadsz, te optimista,
mért vagyok én pesszimista?
Mert páthoszod humanista,
de a zsebed prakticista;
mert a fejed dogmatista
és a talpad biciklista:
amiért te optimista,
azért vagyok pesszimista.
@Penivaldes: Nem fogok,olyan emberekhez büszkén semmi közöm, akik nem tudnak/akarnak szeretni, akik hamisan ájtatosan kurzuskeresztények és nem szeretik a szexet, a humort, szóval az éltető nedvességet, a görögök tartották.

Nekem már hálisten nem kell ilyen irányba biciklistázni, ahogy Weöres írta. Felfelé nyalni, lefelé taposni. De soha nem csináltam, mert undor embereknek benyalni, brrrrrrrr. Annyit nem érhet pénz, állás.

A test vállalását úgy értettem, ahogy az indiaiak anno a szent lingamjukat ünnepelve: mindenestül élvezni.
Ez a mai korszak tényleg a legrosszabb horthysta hazug álerkölcs és álpátosz hazug uralmát hozta el by Tormay Cécile. Újundokak pünkösdi királysága. Nem tudom elképzelni, hogy erre az szemét akcióra ne jöjjön valahonnan nagyon is durva reakció egyszer.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Bocsi Boli, hogy OFF de ezt nézd meg. :))

youtu.be/96dWOEa4Djs

Egyszer te is összerakhatnál egy ilyen konfigot nem??? ;)

ON
@Penivaldes: pillanatnyilag ugy nez ki a dolog, hogy a vilag legnagyobb diktaturai - ket atomhatalom es egy harmadik, aki nagyon szeretne az lenni - szovettsegre kivannak lepni a demokraciak ellen. lehet, hogy neked ez nem jott at, de az a hir azt jelenti, hogy hamarosan kitorhet egy ujabb vilaghaboru.

es ismet az antiszemitizmus lesz az agresszorok mozgatorugoja. az egesz kiindulasi alapja az, hogy ki akarjak irtani a zsidokat.

szerintem ez nem vicces.
@a szív fészkei: Rossz szót használtam a kiválással, inkább: kegyvesztett. Járayt már linkeltem, Bencsik János a volt tatabányai polgármester, energiaügyi államtitkár.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: NA végre! Meg kéne mondani a tutit, nemcsak a vágyottat! Hogy kint is szar van sok helyütt a palacsintában és keményedik az élet.
Unokaöcsénk majd két évig volt Erasmussal Flandriában egy éve , ami nem egy lepukkant helye Európának. Ment ki azzal, hogy majd persze hozzákeres az ösztöndíjhoz - ami kevés, ezt tudjuk a fiam spanyol életéből - hát kurvára nem jött össze neki olyan meló, amiből a haverral közös albiját meg magát fenntarthatta volna.

Mi is elég szép pénzt dobtunk rá a kölykünkre még jóval a válság előtt, holott negyedmagával lakott olcsón, tényleg fillérekért evett - és az a város igencsak diákbarát hely: már írtam valahol, hogy van az egy eurós italhoz járó ingyen tapas intézménye, azzal be lehet lakni fillérekből.

Szóval okézsoké kimenni, de akkora munkahelyválaszték azért nem lesz. Reggeltől estig hajtani melódiát és mellette idegen nyelven tanulni, vizsgázni - leszarják az egyéni szocproblémádat, ott teljesítened kell - az szűrni fogja a népeket. Nem a romkocsma lesz az egyetlen probléma, hogy na, ma melyikben henyéljek...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem ez sokkal inkább arról szól, hogy épp leáldozóban van a cionisták világuralma, ami csakis egy szebb jövőt nyithat meg a világ számára. Leszámítva persze az olyan félkegyelműeket mint mondjuk te. :)
@rodeo36: Azért az én amerikai exem - és nem szegény, sőőőőőt - a kölykei első perces korától keményen hajt és gyűjt a gyerekek egyetemi finanszírozására. Ott erre lehet kötni eleve ilyen biztosítást és mindenki próbál segíteni a gyerekének. Vannak pincérek persze, meg sportösztöndíjasok, de azért a nagyja papa-mama spórján tanul. Mert elég keményen hajtanak a jobb sulikban.

A Medium c. sorozatban is a világ legnagyobb bűneként ábrázolják, hogy az állástalan mérnök papa a karrierje érdekében hozzányúlna a lányai kiskorától félrett tandíjszámlájához... Pedig legnagyobb is még csak gimis.
@biohouse: Ja, az a Bencsik. A másik is kegyvesztett lett, hiába menetelt.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
és mi van ha már rég kitört? lehet, hogy a közel kelten folyó események már annak a részei.
mert, hogy az az egyik gócpont mint látjuk. a másik meg a Dél-kínai tenger, ahol Kína akar előre törni.
nekem ez már réges rég átjött.
@Penivaldes: Rosszul látod Peni. Én nem akarom eltaposni Sipit. Max. röhögök azon amikor habzó szájjal előadja az egyszemélyes majdénmegmentemademokráciát monológjait fűszerezve némi úgyiskitaposomabeled kirohanásokkal. Az arc szerintem lassan klinikai eset, miközben sokkal több mint röhejes. :)
@a szív fészkei: á én kurzuskereszténység nélkül is utálom magam:)))
@Gábriel angyal: " Nem ez sokkal inkább arról szól, hogy épp leáldozóban van a cionisták világuralma, ami csakis egy szebb jövőt nyithat meg a világ számára. "

Irán meg Kína a szebb jövő? Te hülye vagy, már megbocsáss. Meg Oroszország, ahol tizenéves csajokat ítélnek évekre, mert bírálni merték az Elnök Urat? Meg ahol éves szinten tucatnyi újságíróval végeznek a titkosszolgálatok? Ez a szebb jövő???

Nem akarok trágár lenni, de tényleg el lehet ám takarodni Iránba, ott tényleg nincsenek zsidók.

Lányodra azért vigyázzál.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Eco:"[..]a bajorok hosszú tables d`hote-ok mellé zsúfolódva zabálják a szégyentelenül zsíros kolbászaikat és hordó nagyságú kriglikből vedelik hozzá vegyes párosokban a sört, a férfiak és harsányan röhögő trágárságban rajtuk is túl tévő némberek. Alacsonyabb rendű faj, nem vitás. Csak két napot kell kibírnom teuton földön de a már önmagában is fárasztó utazás után ennyi is sok volt." A prágai temető, 208. old. :-DD

A sorokat egyébként egy olasz-francia titkosügynök szájába adta, aki épp óriási zsidó összeesküvést fabrikál magában, hogy eladja az oroszoknak jó pénzért a szüzsét, hadd üldözhessék boldogan -"okkal" őket, De ugyanezt a sztorit -a prágai temetőben nagy összeborulást - eladja a poroszoknak is, az ő emberükkel találkozik német földön.

Lehet, hogy Gábriel és elvbarátai is épp egy ilyenen csócsálódnak most is, jó sok évvel a XIX. század vége után.

Jó könyv, csak kicsit vontatottan halad és kurva vastag.
@Penivaldes: Ne őrjíts már meg! Itt rajonganak érted brigádban már, fiatal vagy és biztos szép, ne csináld már: ehhez kevés az élet, hogy utálkozz magadon. Utáld Orvbánt, azt megértem!
@a szív fészkei:

Ámerikával nem lehet ezt hasonlítani. Az alapvető különbség ott van, hogy arra évtizedek óta ugyanaz a rendszer, kiszámítható, tervezhető. Itt meg szinte minden ciklusban mást álmodnak és csak a változás állandó.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kína kicsinálná az USÁ-t? És mi lesz a pénzével akkor? Tönkrevágja, lebombázza, kinyírja és vele együtt megy tönkre? Vagy hogyan?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ja - ha bele szabad ugatnom - pont ez fordult meg az én fejemben is. Hogy mégis milyen élhető alternatívát képes mutatni a nyugati típusú demokráciával szemben egy Kína, Irán vagy éppen Oroszország? Senki sem mondja, hogy a nyugati demokráciák hibátlanok de azért az magáért beszél, hogy nem az amerikai, brit, francia, német polgárok próbálnak meg Iránba, Kínába vagy épp Oroszországba emigrálni, hanem épp fordítva...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Persze, csak azt mondom, hogy aki számít arra, hogy a taníttatás pénzbe fáj - d cserébe lesz egy jó kis életútja a dednek - az biztosíthat, dolgozhat érte, és 18 év múlva "élvezheti" az eredményét a takarékosságnak és az előrelátásnak. Itt ez bűn, amit csinálnak a vagdalkozással és bizonytalanságba taszítással.

Szerintem ez a befenyítés része, ahogy a többi szarságuk is. Ne tudd, mit hoz a jövő, tőlem függsz csak, a szeszélyeimtől! Ez elenn lépni kell.
@a szív fészkei: Nem még, de jövő hónapban megveszem. Kibaszottul csipázom Eco-t, nagyon tud a csávó. Dan Brown a lába nyomába nem ér.
@a szív fészkei: Ne légy félrecsúszva szívecske. Én rengeteg olyan keresztényt ismerek, akik egészséges módon szeretik a szexet, a humort, és az élet minden szépségét, főleg mivel mindez hitük szerint az Isten ajándéka is egyben.

Az általad leírt "nem akarnak szeretni" sokkal inkább áll azokra, akik nem ismerik személyesen magát a megtestesült szeretetet. További részletekért esetleg kérdezd Böjte Csabát. :)

Torz látásodat éppen a Tormayról írt véleményed is alátámasztja. Pont a feje tetején látod ezt is, miközben nem tudom hány művét olvastad el tiszta és nyílt szívvel???

Az alábbi soraiddal viszont egyetértek kiegészítve, hogy a változás ami most zajlik a világban, pont a te általad képviselt világlátás végnapjait jelzi.:)

"Nem tudom elképzelni, hogy erre az szemét akcióra ne jöjjön valahonnan nagyon is durva reakció egyszer."
@hun-bug: + 1 Gábriel, Vona Burberry-lovag mind itt veri a nyálát. Nem ám Iránba megy, harcolni!

Amerikából azért 120-an fiatalok most elmentek Izraelbe, ha szükség lesz rájuk, ott legyenek. Mi tartja vissza Vonát és bandáját?
@Penivaldes: kicsilany....

neked meg nagyon sokat kell tanulnod, ha megered es nem csak az arnyekod lenyomata marad meg valahol a flaszteron...

latom nem megy at amit irok.
megprobalom megegyszer.

jelenleg a vilag ket legnagyobb diktaturaja es atomhatalma a katonai tamogatasarol biztositott egy vallasi fanatikust, aki etnkiai tosztogatast akar vegrehajtani es atomfegyvert birtokolni es jo esellyel bevetni a terseg egyetlen demokratikus allama ellen. ami azt jelenti, hogy a vilag demokraciai ki fognak allni izrael mellett. mert oket is koti a szovettseg. es a jelenlegi fegyverek mellett ne gondold azt, hogy "messze van, mit erdekel". erdekelni fog, mert mint nato tagorszag mi is celpontta fogunk valni. raadasul igen fasza helyen vagyunk, az europai hadszinter elso lepcsofoka leszunk, azaz ha megindulnak az orosz-ukran-feherorosz-kinai erok elsonek minket fognak ledaralni. vagy ha nem, itt fogjak oket - nem keves pusztitas aran - megallitani.

lassan ideje lenne felnoni es kihuzni a fejed onnan, ahol eppen van es korbenezni...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Hej, ha a deli gárdistákat basznák a sittre mert sértegetni merik az Elnök Úr nerjét, lenne akkora vernyogás, hogy süketülnénk megfele.
Valószínűleg nem leszek a fiatalság körében népszerű, de létezne egy öszvér megoldás, amit az állam is tarthatna anyagilag, és a diákokat is tanulásra serkentené, kitermelve a valóban tehetségeseket. MINDENKIT fel kell venni oda, ahová jelentkezik, de az első két szemeszter végén kőkemény vizsgákkal megtizedelni a jónépet. 4,5-es átlag fölött marad állami támogatású, a bukott illetve ez alatt teljesítő ezután saját zseb. A 4,5-es átlag pedig minden szemeszter végén kötelező kritérium a támogatás/ösztöndíj igénybe vételére. Így a valóban tehetségesek maradnak benn az állami rendszerben. Aki meg ennek ellenére mindenáron egy bizonyos diplomát akar, hát tessék tejelni. Vagyis a lehetőséget mindenkinek megadta az állam, hát tessék valamit teljesíteni is érte, ez az igazi életre nevelés - angol közmondással: nincs ingyen ebéd...
Ezen kívül be lehet vezetni a "céges" ösztöndíjaskat is, vagyis cégek leszerződnek a fiatal - tehetséges - pácienssel, ők dellázzák a lóvét amíg tanul, és a szerződés szerint X évig övék szőröstül-bőröstül. Randa dolog, de hatékony.
@rodeo36: Az a helyzet, hogy már pár szakmában többet ér a gyakorlat, mint az egyetemi képzés (pl informatika). Ha az egyetemi képzésed díját össze tudtad szedni a szakmában, akkor már nem is érdemes menned egyetemre.
@a szív fészkei: az nem nekem szól..
Orbánt nem is utálom, politikusoknál nincs érzelmem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: át nekem elég komoly agymunka. :-DD Iszonyú sok adat, név - a feléről (olasz politikusok, garibaldisták) soha nem is hallottam - megcsavart sztori, de ami a lényege, zseniálisan lehozza a zsidógyűlölet minden ismérvét, főleg úgy, hogy a főhős gyakorlatilag egy emberen kívül - az se senki! - soha nem is látott zsidót. Innen szép győzni a köreikben.

Mondom, Gábriel csodás adatai, lehet, hogy ebben a boszorkánykonyhában készültek, amiről Eco ír. Aminek az alapja francia szépirodalom... Szóval a vad antitrianonisták Trianon két híres fiának meséit szopják be.
Én nem követem már az orbáni szkizofréniát, de szerintem ez is egy 2 lépcsős átbaszás lesz, mint a MANYUP+nyugdij járulékból->adó kettős:

1) lépcső: még vannak államilag támogatott helyek + röghözkötés
2) lépcső: megszűnik az állami támogatás ottfelejtődik a röghözkötés.

Amíg ez a paraszt van semmilyen 'szerződést' az állammal. Ha már fizetős oktatás van - menj külföldre tanulni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: de kár, de kár, hogy nem mondtál semmi újat számomra...pedig látom igyekeztél..
na mindegy..
@vladimir964: Kint a franciáknál ez van, nem? Vagy csak volt?
@a szív fészkei: általában azokat szokják a lehjobban utálni akikkel sosem találkoztak élőben..
@Penivaldes: Azért egy kártékony férget igenis kell utálni. Ez már nem ember a számomra.
@biohouse: Nem csak hogy számolni sem tudnak,még az arcuk is hatalmas,pedig az okos az szerény...A mucsa az mucsa...
@a szív fészkei: Nem tudom, de ha igen, jó úton járnak.
@hun-bug:

Erről van szó, meg kell nézni a migráció irányát, a többi süket duma. Ezt ajánlom Viktor szíves figyelmébe is.

@a szív fészkei: Teljesen esélytelen sztem egy háború Kína meg az USA között.

A poszthoz: húgom már most a külföldi tanulási lehetőségeket nézi a gyerekeknek, lakáshitel mellett esélytelen a tandíj.

Amúgy ami a "nem tandíj, önköltség" baromságot illeti: "A pszichotikus elme egyik meghatározó jellemzője, hogy képes EGYIDEJŰLEG ELFOGADNI EGYMÁSNAK ELLENTMONDÓ TARTALMAKAT."
@a szív fészkei: hát épp azért nem kell utálnod, mert szerinted nem ember..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: egy ilyen esetben bölcs vezetőink a teljes jobboldal támogatásával átcsatlakozna "természetes keleti szövetségeseinkhez", akik határrevíziót ígérnének, valamint a népirtás kiterjesztését rámutatásos alapon.

Orbánvonáról meg elmondaná a zutókor (ha...), hogy jót akartak a hazának, csak nem sikerült. Szobor azér még jár.

Ennyi.
nol.hu/belfold/a_mediatanacs_lezarta_a_vitat__es_kizarta_a_klubradiot

Amúgy az Eco-könyv címlapján ez van: " Ha nincs ellenség, mivel biztassuk a népet?"
a képről jutott eszembe, hogy az orbáni táblát még nem láttam sehol... Fabius, hol vannak azok a "haragosok 10ezrével", akiket említettél??
@Gábriel angyal: aha tehát ne oltsam be a gyereket olyan betegségek ellen, ami régen elvitte a babák nagyrészét. értem.
ezekkel a cikkekel a baj az, sok között, hogy ha ilyeneket olvasol az utcára sem mersz majd kimenni, mert hátha rádesik egy génmódosított borsószem..
Bezzeg mikor a csúnya Bokros csinálta ezt!
Gyerünk fideszbirkák,lehet viktorozni!
"Fájóan hiányzik a kormányfő és a gazdasági miniszter a közéletből. Hogyan éljük túl az augusztust?

"

hvg.hu/velemeny/20120814_nyaralas_mong
@a szív fészkei:
Azert most megemelem a kalapom Torokek elott. Ahogy ezt vegiggondoltak, es levezenyeltek...

Az persze mas kerdes, hogy a baloldali media azonnal ugrott Solyom, TGM meglatasaval elve a jobb oldal arulojanak, aszofoi beszedere.

Mar csak ido kerdese volt, hogy mikor keszul, egy tisztazo, gozkiengedo interju a volt allamfovel. Es melyik erre a legalkalmasabb hely, mint a legmersekeltebb Heti Valasz.

Amugy mar nem is farasztom magam a cikk elolvasasaval...
@vladimir964: "Valószínűleg nem leszek a fiatalság körében népszerű, de létezne egy öszvér megoldás, amit az állam is tarthatna anyagilag, és a diákokat is tanulásra serkentené, kitermelve a valóban tehetségeseket. MINDENKIT fel kell venni oda, ahová jelentkezik, de az első két szemeszter végén kőkemény vizsgákkal megtizedelni a jónépet. 4,5-es átlag fölött marad állami támogatású, a bukott illetve ez alatt teljesítő ezután saját zseb"

Nagyjából ezt vezette be anno a patás Bokros, meg a hazaáruló Pufajkás. :D Még a határ is pont 4,5 volt. (Nem is kellett tandíjat fizetnem :D)
@Gábriel angyal: Elolvastam. Ezt nem kivetítésnek hívja a pszichológia? Vérnáci ismerőseimtől hallottam ilyeneket, amivel itt a globalistákat vádolják (hulljon a férgese, kiiktatni rasszokat stb).

Amivel egyetértek:
9) Képezze magát mentális alkalmazkodóképességre. A túlélés érdekében, nem engedheti meg magának, hogy valaha is “csőlátás”-ra korlátozódjon. A túléléshez tudni kell alkalmazkodni, megoldani a problémákat, és erőforrásokat innovatív módon használni. Szüksége lesz rá, hogy rugalmas legyen.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/16/romokban_a_magyar_ipar/

Nem baj, visszatérünk az eke elé fogott paraszt-romantikájához Simon L. nagybirtokán. Stefi már vázolta az ehhez illő női divatot is: mellen lógó csecsemőt visel a mezítlábas anya a tarló szélén.
A Bokrost anno legjobban köpködő HÖOK-osok gondolom, most államtitkárként vadul dolgoznak a tandíjon...
@a szív fészkei: szép lesz az, elől a férfi szánt, mögötte az asszonya kötényéből szórja a vetőmagot..nemzeti romantika..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ezzel megint nem leszek népszerű, de a hozzászólásodhoz kapcsolódóan: Bokros volt az egyetlen, aki valóban hozzáértően cselekedett, és akinek az érája alatt valóban működéshez hasonló szimptómákat mutatott a magyar gazdaság, még ha fájt is, és annyi pluszt termelt, hogy Orbánék utána négy év alatt nem tudták szétlopni...
@Subika: "Fabius, hol vannak azok a "haragosok 10ezrével", akiket említettél??"

Két munkahelyen dolgoznak, hogy valahogy megéljenek Tündérországban.
Vladimír Páral Gyilkosok és szeretők című könyvén jár az eszem mostanában. Újraolvasom.

A csehszlovák szocializmusban játszódik, szóval időszerű.
@Penivaldes: Hátára kötött kölyökkel, meztéláb. Ha terhes, akkor két magszórás közt lazán meg is szül.
@saravad: Jaj de szeretem Páralt! Gyilkos szövege van. Nem is imádják annyian, mint Hrabalt. Állítólag eléggé vídia egy ember: barátnőm alá akart iratni vele még a kádáriban vett könyveket, amikor pár éve itt járt, hát jóformán elküldte a francba, hogy mit fárasztja!
@a szív fészkei: így bizony, régen is kukoricaszedés közben született a magyar gyerek, meg krumpliszedéskor..
Újfent bajom van a bejegyzéssel.
Még pedig az, hogy a kritika nem tárgyilagos. A most megteremtett rendszerben nem feltétlenül szükséges az, hogy a zember fia/lánya fizessen az egyetemért, hiszen létezik ingyenes képzés - röghöz kötéssel. Csak jól kell tanulni hozzá.
@vladimir964: Itt népszerű lehetsz ezzel, mert más se mondunk, mint azt, hogy Orvbán mások verítéke árán felépített rendszereket baszik szét kéjesen. És hagy olyan szarkupacot, ami betemet még utána is mindenkit.
Debil fidesz robotnak nem mindegy mit beszél a haza esze? Felfogja? Érti? Zavarja, hogy hülyébbre van véve, mint eddig bármilyen más kurzus során? Eljut a csökött agyáig, hogy ami ellen habzó szájjal hőbörögtette a nemzet kollégistája, annak most a többszörösét méri rá? Dehogy. Nyomja vele együtt továbbra is a süketet, és jobban érzi magát a tízszer nagyobb megszorítások közepette, mint ami egyáltalán eszébe jutott valaha a szoclibeknek, nemhogy meglépték volna. Úgyhogy a führer azt halandzsázik, azt hazudozik nekik, úgy szarik a szájukba, ahogy csak tetszik neki, a lábtörlőjének használt, révült rajongóit a tények egy pillanatig nem befolyásolják. Ez a nemzeti oldal, vö. hülyeország.
@a szív fészkei: szimpi hozzáállás. Bocsi, de legalább igazán távol áll tőle minden személyi kultusz.
@szonár: a röghöz kötéssel van baj, azzal, hogy erőszakosan akarják itthon tartani a fitalokat. rossz mentalitás ez.
Meglehetős ingerültséggel veszem tudomásul nap mint nap, hogy bármilyen állami szolgáltatást veszünk igénybe, minimum önköltségi áron kapjuk meg. Egyszerű a kérdés és a magyarázat is. Az adók ugyebár azért léteznek, hogy a csak közösségben megoldható tevékenységeket ezekből finanszírozzuk. Egy ország klasszikusan e körbe sorolható szolgáltatásai az egészségügy, oktatás, államigazgatás, rendészet, kultúra, nagyvonalakban.Tessék mondani, az oktatás miért esik ki részben vagy egészben ebből az állami kötelességből? Lehet replikázni, hogy nincs elegendő forrás. A válaszom az, hogy egy kormánynak legyenek prioritásai a kötelezettségeinek körében, mert jelenleg úgy néz ki, hogy periférikus célokra bőségesen áldoz a kormány.Ezt csupán gondolatébresztőnek szántam.
A másik dolog. Azt tudjuk, hogy az ország javainak 80%-át 20% birtokolja, a 80%-ot képviselő lakosságnak marad 20%, ebből következtetni lehet, hogy kik képesek a felsőoktatásban részesíteni az utódaikat.Ahogyan újabban a kormány a nagybirtokrendszer és a burzsoázia kiépítésén gondolkozik /a középosztályról lemondva/, úgy építi ki ennek a rétegnek évtizedekre előre megágyazva csemetéik kiváltságos jövőjét.Többek között az általunk folyamatosan fizetett adónk igénybevételével is. E körben ez az adófelhasználás arányos, netán igazságos?
További megfogalmazott cél, hogy a felsőoktatási intézmények legyenek önfenntartók.Ám ezekben az intézményekben kutatás,fejlesztési tevékenység is folyik, melyeknek eredményessége nem tervezhető, nem normalizálható, tudományos munka.Amennyiben a kormány az önfenntartás mellett teszi le a voksát, vegye át a kutatás, fejlesztés profilját.Vagy ezeket a ráfordításokat a hallgatóknak kell viselniük úgy, hogy a javukra ennek fejében nincs igénybe vehető ellenszolgáltatás?
Olyan tervezettről is hallani kormányzati szinten, hogy a diákhitelt igénybevevő végzett diplomás munkábaállásakor a munkáltató váltsa meg a diákhitelt, és úgy alkalmazza a diplomást.A multikon kívül nehezen tudom elképzelni, hogy a vállalkozói szféra pl. úgy vesz fel embert, hogy az rögtön több milliós kifizetéssel terheli a vállalkozását. Különösen ebben a helyzetben, amikor válogathat olyan diplomások között, akik alkalmazása nem jár tehertétellel.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: még jó hogy vityánk, nem arra a tájékra született, biztosan szerepelne egy célpont listán :D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Gondolom amikor Izrael nekimegy majd Iránnak (ez lesz országuk fennállásának legbődületesebb hibája) akkor azt fogod majd papolni, hogy csak a "demokrácia védelmében" tették és ez a támadás semmiképp sem lesz mondjuk egy 3 VH kirobbantásának lehetősége, ellentétben a csúnya nácikkal akik elsőként támadtak. :)
@Mariann19: +1

még hozzáteszem: a világ gyorsan változik, egy cég nem biztos, hogy évtizedekre adósrabszolgává kívánja tenni a diplomást. Persze fordítva is. Ilyet csak orbánok akarnak.
@saravad: Ez szerintem nem az. Amikor itt volt a Könyvfesztiválon Andrei Makine, akit szintén nagyon szeretek, én is megragadtam az alkalmat, hogy a három vagy hány könyvemet aláírassam vele. Mert örültem, hogy látom, hogy hogy ennyi közöm lehet hozzá. Krisztusi türelemmel írta, nem szállt el ettől, hanem megértette, hogy ez nekem fontos, noha ment volna méár a francba.

Ha elegem van az autogrammokból, akkor nem szervezek ilyen programpontot ugye. Vagy udvariasan azt mondom, hogy bocs, elfáradtam, köszöntem az érdeklődést, de elég volt. De hogy tirhuljon már....

Ő az ilyenekből él meg, akik megveszik a művét.
@szonár: A bejegyzéssel miért is van bajod? Az előző rezsim tandíjnak hívta, amit most orbán hozzájárulásnak, és habzó pofával hőzöngött a jobbos csürhe, hogy szemét komcsik mit képzelnek, miközben általuk jóval magasabb keret élvezett volna mentességet, aki pedig fizetett volna - jóval kevesebbet, mint most -, az a tanulmányi eredményétől függetlenül átkerülhetett volna a mentesek közé idővel. Na az nem volt jó a barmoknak, mocskos komcsiztak, szemét zsidóztak, minden volt itt és mindennel kapcsolatban. Most, hogy rájuk lőcsölik az akkor elképzelt terhek többszörösét, és csak mert ezt a felcsúti mágnás teszi, akinek a talpnyomából inna legszívesebben ez az eszetlen plebsz, "bajuk van az ilyen bejegyzésekkel". Hihetetlen.
@szonár: A jó munka jutalma, hogy röghöz kötnek. Ez igazán ösztönző. Valami amiért megéri széttanulni az agyad.
@saravad: Én Patricia Cornwell-t olvasok. Bonctermi krimi.... Igencsak aktuális...... lehetne:D
@Gábriel angyal: Ha meg mered lépni, hogy az amúgy is nehéz sorban élő (jobbikos apa, az már gyámhatóság után kiált) szegény pici lányodat nem oltatod, hát én kézre kerítelek és elvetetem. Ennél nagyobb ökörséget, nem hallottam még. Az ilyet kellett volna nem beoltatni és nekizavarni fekete afrikának. Majd végiggondolná, hogy kell-e vagy sem.
@a szív fészkei: Atyaáég. Mi lesz most velünk, hogy elnémul az éterben az "igazság hangja" álá bolgárúr. :))
@szonár:

Nem figyeltél Viktor dumájára. Viktor szó szerint, a teljes árú önköltséges oktatásról, és az állam teljes kivonulásáról beszélt.

Ami a röghöz kötést illeti, az elég egyértelműen "nem EU-s", egyébként a Bosman-szabály kapcsán ezt a meccset egyszer már lejátszották. Mint focistának, Viktornak erről tudnia kéne, ha esetleg máshonnan nem tudta volna.
"A Bíróság 1995. december 15-i ítéletében kimondta, hogy az áthelyezési díjak nem összeegyeztethetők az EK-Szerződés 39. Cikkében (egykori 48. Cikkében) foglalt szabállyal, azaz a személyek szabad mozgásának a jogával. " (WIKI)

Az EU-ban nem köthető olyan szerződés, amely bármely indokkal korlátozza ezt a jogot, ezt a jogot csak jogerős bírósági ítélet korlátozhatja.
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&ved=0CFYQFjAD&url=http%3A%2F%2Fcirca.europa.eu%2Firc%2Fopoce%2Ffact_sheets%2Finfo%2Fdata%2Fcitizen%2Ffreedom%2Farticle_7175_hu.htm&ei=1-AsUOOGBY_GswanpIGACA&usg=AFQjCNF8w82Mo7ttEBOJ7ANuUkjzpczZKw

Na persze, ha Vitya kiléptet minket, az más.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ne oltassa. De be ne engedje más kölykek közé két lábon járó bacilusgazdának, aki esetleg nem fertőződik meg maga de fertőz, mint a pesti. Szemét rohadt mentalitás!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ettől a nem oltástól én is fejre álltam.
ne oltsd be a gyereket tubekolózis, meg diftéria ellen..meg gyermekbénulás ellen..
mert majd a varázsló megvarűázsolja, és megggyógyul..
@szonár:
Kérlek értelmezd ezt a pár mondatot, ami a poszt első bekezdésében olvasható:

"Valóban, a tandíjat ellenzem. Azt szeretném, hogy Magyarországon olyan felsőoktatási rendszer működjön, ahol képes legyen minden diák maga állni a tanulási költségét. Mindenki a teljeset."
@Penivaldes: " a röghöz kötéssel van baj, azzal, hogy erőszakosan akarják itthon tartani a fitalokat. rossz mentalitás ez."

Amint fentebb írtam, ezt Viktor csak akkor tudja megtenni, ha kilépteti az országot az EU-ból. Ja, és: ♥ :DDD
@Penivaldes: Figyelj, ha a nmoyorult gyereke beledöglik, az - szegény kicsi, nehéz karmája van - de magánügy, ill. kiskorú veszélyeztetése okán büntetőügy is lehet, mint a fényevő állatkodása, persze egy állat nem tesz ilyet a kölykével.-. De hogy más gyereke is beledöglik az ő faszkodása miatt kitört járványba, na az már nagyon nem az.

Ne vigye közösségbe, ne szálljon fel a buszra villamosra, HÉV-re, ne menjen vele játszótérre, tartsa a négy fal között! Jó lesz?
@Le_Penseur: Értelmezem: mindenkinek legyen annyi vagyona, mint neki. "Ne mi nyerjük a legtöbbet."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: persze, de az alapbaj ott van, hogy ilyen eszébe jut.
én is téged ♥:DDDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Na persze, ha Vitya kiléptet minket, az más. "

nyugi

ki fog leptetni. meggyozodesem, hogy 2016ra nem leszunk unios orszag, ha a fidesz marad. de huseges vazallusai leszunk szirianak, oroszorszagnak, kinanak es egyeb fel- es egeszen azsiai diktaturaknak.
Na drágáim, Indiába már feltalálták, hogy lehet szűzen kurvulni: webbulvar.hu/tart/cikk/d/0/140991/1/bulvar/Szuzgel_csak_bekeni_es_ujra_szuk_lesz?place=srss

Kábé ilyen Orvbán inkriminált tandíjas mondata is. Lehet, hogy ők is kenik magukat és attól szűkültek ennyire be?
@a szív fészkei: azt sem! mert az magánügy, hogy a hülyeség miatt valaki gondatlanságból megöli a gyerekét, mert nem oltatja be betegség ellen.
főleg, mert egy pár hónapos baba nem tud elmászni az orvoshoz az oltásért, vagyis a szülő felelős a gyerekért.
@saravad: A vállalkozók diákhitel megváltása szerintem úgy értendő, hogy nem kell a diplomásnak részletekben megfizetnie a terhet. A vállalkozó egy ilyen egyszeri teherrel kezdi a fiatal alkalmazását. Te nem így gondoltad?
@Gábriel angyal:

Te komolyan azt hiszed, Kína meg Oroszország bevállalna egy nukleáris világháborút Irán kedvéért???
@a szív fészkei: "Ne vigye közösségbe, ne szálljon fel a buszra villamosra, HÉV-re, ne menjen vele játszótérre, tartsa a négy fal között! Jó lesz? "

ize..
bocsanat, hogy gyerektelen agglegeny letemre belevau, de ugye ezek a betegsegek nem kaphatoak el...

tehat ha nem oltjak be, akkor sincs kitol elkapni, mert a tobbi be van oltva, de ha megis elkapja valami megmagyarazhatatlan termeszetfeletti csoda folytan nem fertozi a tobbieket, mert azok be vannak oltva...

csak megjegyzem halkan...
Az egész cikk szemen szedett hazugság. A politiksok gyerekei semmit nem fognak fizetni! Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok! Csak a Fidesz!!!!! Megérdemlitek őket!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Miért szerinted az USA bevállalna Izrael kedvéért??? :) Egyébként meg nagyon úgy fest, hogy bevállalna mert Irán után ők lennének a következő célpont.
És mindennek ellenére nyerni fog a Fidesz!!! Hajrá!!! Biztosan megválasuzjátok őket...
Az első bekezdés után úgy elöntötte a fos az agyam, hogy nem is bírtam tovább. Ennyi, erre szavazott az ország. Szép.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: persze, hogy bevallalna.

ez gazdasagi kerdes. es megvannak az eroforrasaik a vilag vezeto szerepenek atvetelehez, valamint kurvara csipi a szemuket a demokrata vilag, mert szo szerint recseg-ropog az egesz kinai es orosz birodaloom az internet es az emberi jogok miatt.

tehat igen, el tudom kepzelni, hogy a nuklearis haboru vagy emberi jogok garantalasa kerdeseben az elozot fogjak valasztani.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ha be vannak oltva. ez terjed, mint a nagy globálpista elleni harc szimbóluma, mondván hogy a gyogyógyárak találják ki a bajokat, nem kell azokat ezzel támogatni.

Oké, éljen, mint Marci Hevesen. De akkor a többi is azt mondja, hogy minek oltassak?
@a szív fészkei: ezert kellene ezt is racionalisan kezelni es nem zsigerbol...

gondolom kiszamithato, hogy a nepeseg hany szazalekanak be nem oltasa utan lehet potencialisan veszelyes, honnantol van esely arra, hogy feluti a fejet a nyavaja.

tehat imho addig, amig azt a hatart el nem erjuk lehet szabadon valaszthato. ha elerjuk akkkor nem.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Azt csak szeretnék cionkáid hogy recsegjen és ropogjon. Küzd is érte az ötödik hadoszlopuk rendesen, de pld. a ruszkik hoznak ellenük remekbeszabott törvényeket. :)

"A nyugati sajtóban az Economist számol be az orosz törvénykezés utolsó napjának eredményeiről. Természetes, hogy a vonyítás nem marad el. Főleg azért nem, mert a líbiai és a szíriai helyzetből tanulva, valamint a narancsos takonyterjesztők módszereit kiismerve, Putyin meghozta a megfelelő ellenlépéseket. Ezért a Nyugat kutyakoncertbe illő vonyításba kezdett, mert fő támogatottjait ütötte ki a kormány: KO.

Az első ilyen intézkedés (ez a törvény hazánkban évek óta érvényben van), hogy komolyan szankcionálja a hatalom a be nem jelentett megmozdulásokat. Oszlatás és pénzbírság a válasz az ilyen illegálissá nyilvánított tevékenységre.

A második és egyben talán a legnagyobb érvágás a nyugati világnak, hogy a külföldről pénzelt szervezeteknek minden felületen fel kell tüntetnie, hogy KÜLFÖLDI ÜGYNÖK SZERVEZET! Internetes oldalakon, levélborítékon, szórólapon. Ellenkező esetben fél évre betilthatják a működését. Ezeknek a szervezeteknek minden rubelről és dollárról maradéktalanul el kell számolni, éppúgy minden átutalásról és bevételről. Semmilyen pénzt nem fogadhatnak külföldről támogatásként.

Hasonlóan szigorú törvényt fogadtak el a narancsos patkányok fő fegyvere, az alaptalan gyanúsítgatás és vádaskodás ellen.
A Nyugat persze vonyít. Hogyne vonyítana, mikor a beépülés, a belső bomlasztás, az Ötödik Hadoszlop fő fegyvereit szerelik le sorra az új törvények. A mindenféle jöttment alapítványok, jogvédők most kapaszkodhatnak. Pénz nincs, ha pedig feketén juttatnak nekik, számíthatnak az orosz stílusú eljárásokra.

Természetesen egyből az emberi jogokkal jönnek elő. Megjegyezzük, hogy a Nyugat inkább fogja be a száját ilyen téren. A világ legtöbb politikai fogja Németországban ül börtönben - és pontosan egy orosz internetes oldal közölt erről tényfeltáró írást -, miszerint csak tavaly mintegy 14 000 politikai jellegű per indult Németországban. Ezek az államok az emberi jogokról jobb, ha nem szájalnak, és inkább sepregessenek a saját házuk tájékán.

Putyin elnök kijelentette, hogy Oroszország politikai szempontból ostromlott ország, és így is állnak a felforgató tevékenységhez, ennek megfelelően hoznak törvényeket. Az elmúlt év választási csetepatéi, az orosz érdekeltségek felszámolására tett kísérletek, a belső rend megbontására törekvő aknamunka, és az ezek elleni fellépés mind azt bizonyítja, Putyin kiválóan áll a kérdéshez."
@a szív fészkei: Látom, a sok euforikus hurrá máshol ingyé van, olcsóbb, ne beszélj már szaré hugyé meglesz ott között vannak józanabb hangok is.
Lehet hogy én vagyok elcseszett és túl óvatos, de végzősként nem kezdenék el kapkodni, hogy külföldön tanuljon. Akkor már kicsit késő.
@béla a görög: "Amíg ez a paraszt van semmilyen 'szerződést' az állammal. Ha már fizetős oktatás van - menj külföldre tanulni."

????

pont hogy szerzőggy ! aztán ÁTBASZNI az álamot...
utána menny ki... sz@rd le őket... cigánykoggyunk mind !
@Gábriel angyal: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Az USA hagyományos fegyverekkel nem legyőzhető, az oroszoknak és Kínának sem ütőképes légiereje sem flottája nincs (ezt bármelyik orosz admirális a harmadik vodka után elmondja neked), ami Irán "haderejét" illeti, gondolom, ez valami vicc akart lenni, amit nem értek.

Marad a totális termonukleáris háború, ebben ugye technológiailag egyrészt megint csak az USA jobb, másrészt szerintem a nukleáris télben elég értelmetlen "vezető szerepről" beszélni.
@Gábriel angyal:

Putyin egy diktátor, egyébként mondtam már, hogy el lehet menni.
@Gábriel angyal: Nem várja el senki egy szélsőjobbostól, hogy megértse. De ez a ha nem mondod el akkor külföldi ügynök vagy, az nem vállik putyin becsületére. A legnagyobbak fel fogják tüntetni, mert inkább vállalják a vegzálást, mint hagyják magukat putyintól megfélemlíteni.
Amit ti mindig szerettek elfelejteni, hogy az ilyen narancsizé vagy minek hívod, meg hibbant libsik nélkül ott kapálnál a földeken és annyi jogod se lenne, hogy elmenj pisilni napközben.
Ezt jó lenne ha abba az 1.0-ás agyatokba vésnétek, hogy ezeknélkül a szemét libsik nélkül a fasorban sem lennétek.
Most pedig, hogy felkapaszkodtatok az uborkafára, úgy csináltok, mintha csak a ti kiváltságotok lenne mindez. Pedig coki nektek, ez mindenkinek kijár. Akár külföldről pénzelik, akár zsidó, cigány, ufó, vagy E.T. maga.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mindig csodáltam a ballibek önbizalmát és azt amikor azt hiszik magukról ők a világ megváltói. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nálunk - ez ugye 2000-ben volt - fel sem merült, hogy kint tanuljon, nincs kint rokonunk, és nem tudtuk volna finanszírozni, így meg felvették ugye nappalira. Bár azóta is fizeti a diákhitelt, amit maga baszott el - és nem annyira tanulásra -, tehát ez az ő sara.

Az Erasmus jó dolog, fél év vagy ha ráhúz, akkor annyival több - mégis egy más államban, idegen nyelven, nagy tanulság és élmények! örülök, hogy megadatott neki, azóta is imádja azt a helyet.

Ha most lenne gimis gyerekem, nem tudom, mit tennék: talán körülnéznék Amerikában - mielőtt lerohanja ugye Kína - van ott rokon, ismerős, talán menteném oda. Vagy a franc tudja, rokonra se lehet csakúgy rálőcsölni, ott se kolbászból fonták a kerítést, sőt.

De nagyon megtervezném és kiszámolnám. Mert a kinti meló kutyavacsorája biztonságú.

Sajna a fiam - noha három világnyelven perfekt - de a némettel úgy járt , mi mi mind: nem képes felfogni, élvezni, utálja és kész. Ez a vonal tehát kiesett már akkor is, hiába kezdett így tanulni gimiben, át kellett mentenünk franciára.
Már volt két nyelvvizsgája, amikor felvételizett, aztán szerezte meg a harmadikat az Erasmushoz. Az se volt két fillér azért nyelvtanfolyásra járatni, bár a suli angolja elég lett hálisten.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Álmodozzon Gábriel, hogy a végső atomcsapások pünkt az ő óbudai paneljét meg Vona családi házát elkerülik. Csak a zsidók hullanak majd, mint a legyek, ahogy szoktak volt, amikor még tudták, hol a helyük a bestéknek. Legyen már ennyi öröme. Nem???
Az lenne a Fair Play-és megoldás, ha minden politikus befizetné az elvégzett felsőoktatási tandíját, ami anno nem került se neki se a szülőknek egy árva vasukba se !
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Kurucot külföldről pénzelték. Coki nekik. Most épp valami hányás töröknyaló szöveg megy rajta madzsar testvérekről és más faszságról delirálva. Láttam a FB-on, azon is minden zöldség tenyész.
@Szikamor: Ott a pont. :-) De ők a L`Oreál nemzedék: mert én megérdemlem!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Putyin a tingrincssimiző, a szépfiú, váááááááááá. Olyan echte orosz KGB-s feje van, hogy ihaj.
@a szív fészkei: ja meg félmezetelnül fürdik a szibériai folyóban..
egyébként tényleg elég gyanús feje van...
@szonár:

Neked nem a bejegyzéssel hanem az értő olvasással van bajod. Ennek a fasz Orbánnak az a szerencséje, hogy a maradék tábora ilyen képességekkel bír. Megszavaztok népileg valamit mert Viktor kéri, és tapsoltok mikor a kinyilvánított akaratotokat 4 évvel később leszarja magasról. És nem értjük honnan szedi ezt a félázsiai csürhét.

Pedig csak végignézett rajtatok, a maradék hordán.
Lófa..t kedves NERtársak!
A felsőoktatás a téma. NEM TŰNT FEL???
Itt van Gábriel és heveny zsidózás zajlik megint.
UNALMAS. Léptem... Ezért kár volt jönnöm...
@Penivaldes: Ja Mao is átúszta a Jangcét. Orvbánt látnám már a Dunában...

Kgb-s volt, hát olyan is. Mi szexis benne, fel nem fogom, randa, mint a vh.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: A felsőoktatás is összefügg mindennel. Pl így G. terel arról, hogy a HÖk-ösök akkor és most mit lépnek ugyebár. HÖK=Jobbik. Lehetne mesélni, hogy mégis mi a bánatot tiltakoznak most?

A HAHA legalább próbálkozik, de nem is onnan merít Orvicska utódocskákat.
Szomorúan megállapítom, hogy a felsőoktatás-piacosításban érdekelt lobbi körbeért, sikerrel meghódította Orbánt is. Ez nagyon nagy baj.
2008-ban tényleg ez ellen szavaztunk, és akkor még tényleg az volt a helyzet, hogy ennek a lobbinak a magyarországi "baloldal" (bruhaha) volt a legfőbb érdekkijárója. Majdnem meg is csinálták, de szerencsére elbénázták...
De ez valami bivalyerős lobbi és bivalyerős gazdasági mechanizmus lehet: Orbán egyszerűen aláfeküdt neki. Persze a másik oldalról minimális volt az ellenállás, vagyis nem hiszem, hogy igazán nagy küzdelem folyt volna a lelkéért a minelnöki tárgyalóban...
@a szív fészkei: szerintem az tetszik sokakban benne, hogy olyan lefelé konyolú feje van, ami kihozza az anyai ösztönt...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Amúgy ismerek csajt, aki USA-ban érettségizett - két évet járt ott - , francia egyetemen tanult kint, és nincs melója, feleségként él. Dolgozott Párizsban, kirúgták, és annyi.

Olasz, spanyol diplomás fiatalok özönlik el a jobb módú országokat már most. Szóval a magyar gatyamadzag erősen használva lesz!!! Olaszok is voltak vendégmunkások németeknél, visszamehetnek megint oda, ahogy Svájcba is, ahol legalább vagy egy hivatalos nyelv, ami az övék. Spanyoloké meg az amerikai kontinens.
@Penivaldes: Na csillagom anyai ösztön belőlem felé az lenne, hogy ... Na inkább nem mondom. Mert az ilyet az elején kellett volna elrekeszteni. Anyja helyében nagyon égnék.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: január óta ez folyik a teljes netből, kizárt dolog, hogy ne gondolták volna végig jó sokan. Ausztria nincs messze, a közelmúltban törölték el teljesen a tandíjat, számolgatni amúgy is kellett már évek óta, ha a gyerek ráállt egy vonalra, hogy mit szeretne majd tanulni. Ha csak egy árnyalatnyival is jobban jön ki, mint itthon tandíjjal, akkor nyilván inkább külföldre megy, még nyelvi előkészítők is léteznek teljesen ingyenesen, ha nem beszéli elég jól a nyelvet.
@a szív fészkei: nem rád gondoltam, hanem azokra akik ráizgulnak...
@Gábriel angyal:

Mi a faszomért nem mész Iránba vagy Szíriába harcolni a zsidók ellen? Mi a fasz köze van ennek a poszthoz? Hányszor kell Fabiusnak szájkosarat adni rád, hogy megtanuld merre van a számodra kijelölt rettegés szoba?
@Penivaldes: Ja csak "anyának érzem , óh Ádádm magam!" :-DD

Akik ráizgulnak nézzék meg, kiket gyilkoltatott meg, kiket tart börtönben, kiket vettet majd megint börtönbe, stb. -Blöáááááááááá. Ilyenre izgulni szexuális perverzió.
Neveket azért ne várj tőlem! Nyilván gazdasági szereplőkből, természetesen messze nem a magyarországi bolacirkusz szintjén, hanem minimum európai méretekben. A felsőoktatás teljes önköltségesítését ugyanazok az érdekek diktálják, amelyek a "bolognai folyamat" nevű Nagy Átalakítást is elindították, igyekeznek létrehozni a (reményeik szerint) teljesen átjárható és homogén, de főleg költséghatékony Európai Felsőoktatási Térséget, piaci alapra kiszervezni a minőségbiztosítást is, stb.

Itthon egyformán ennek a lobbinak az érdekkijárói voltak Pokorni, Magyar Bálint, Pálinkás, Hiller, de a Rektori Konferencia javarésze, sok hazai dékán és egyéb fejes is.

Viszont az is igaz, hogy hagyományos értelemben vett kultúrában és tudományban érdekelt ember számára (tanár, tudós, komoly tudásra vágyó diák) mindez nagyjából a világvége kezdete.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ja, ott hátha oltáskényszer sincs. A szíriai fogorvos meg is érdemli az aggódását. Az is biztos nagyon megszenvedett a londoni dipójáért... Most aztán esküjéhez méltóan apríttatja a népét. Nil nocere.
@Gábriel angyal:

Szegeny, szegeny Gabriel...

Nem eleg csak bemasolgatni a hulyesegeket, neha olvasni kene mast is es gondolkodni is azokon.

Amugy emlekszel meg legutobbi nagy beegesedre:
"Szegedit azert zarjak ki a Jobbikbol, mert hazudott"?

Nos, csak emlekeztetonek:

„Ha nem hazudik, ha nem titkolja el származását, akkor – szép dolog vagy nem, más kérdés – soha nem lett volna sem EP-képviselő, sem alelnök”

mno.hu/ahirtvhirei/szinjatek-szegedi-kilepese-1095951?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201208

Szoval csak csinnyan azokkal az okossagokkal!!!
viktor
addig takarodj az országból amíg megteheted
@házelnök: Na és Bajnainak mit üzensz?
;)
@Hesperia: És akkor hogy legyen, hog yjó legyen? Még Amerika se ömköltséges, máshol sincs totál ingyenes oktatás, talán az olajban tocsogó araboknál az őslakosoknak. Nálunk nem az olajban állunk szügyig. Honnan fejlődjenek az egyetemek, miből legyen fizetve az oktatói kar, mi legyen a kutatásokkal, azt ki finanszírozza? Csak a külföldi, hatszázszorosan megvágott vendégdiákok?

Valami egyéni hozzájárulás talán kell, mert nem úgy állunk, hogy szüretelni lehessen a pénzt de nem ennyire elcseszett és igaztalan módon. Hűbéres röghözkötéssel, stb. Arányosság, tervszerűség, kiszámíthatóság, akár biztosítási formával kombinált előre takarékosság, mittoménmicsuda, de nem ez a szómágia hazugságmákony.
Nem állunk olajban szügyig - de azért eddig valahogy csak megoldottuk, hogy legyen államilag finanszírozott, nem elsősorban "piaci" kritériumok által rángatott felsőoktatásunk. Ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne mellette fizetős, nyereségalapú is. Miért ne élhetne együtt a kettő ezután is?
Eddig is lehetett, lehet ezután is - nem ezen kell spórolni, mert az öngyilkosság.

Pontosan ezek azok a kérdések, amelyekben érdemes konzervatívnak lenni, a szó legjobb értelmében: konzerválni, azaz fenntartani azt, ami bevált.
@a szív fészkei: es meg is tudod indokolni tudomanyos ervekkel az allaspontodat?:-)

mert ertem, ha barkit barmifele veszely es/vagy hatrany fenyeget. ha nem, akkor miert akarod masok szabadsagjogat korlatozni?

egyszeruen azt kell sajnos mondanom, ha nem tudod bizonyitani azt, hogy masok szabadsaga a te jogaidat aranytalan mertekben korlatozza, akkor nem tilthatod meg.

tudom, hogy vannak temak, amik kevesbe es vannak amik jobban erdekelnek. de ha nincs jarvany, sot, esely sincs a jarvanyra es szabalyozni lehetne azt, hogy mindenki jol jarhasson - az is aki oltast akar es az is, aki nem - akkor miert kelene kikurni azokkal, akik nem akarnak? miert ne tehetnek meg, ha ezzel masnak kart nem okoznak?

tudod, liberalisnak lenni neha marha nehez...
foleg akkor, amikor akkor is liberalisnak kell maradni, amikor olyat kell megengedni/elnezni, amit kulonben nem szivesen lat vagy tur el az ember. de ugye pont ez tesz azza, hogy empatiaval tudod kezelni masok szabadsagjogait.
@ftk: Nyelvi előkészítők? Melyik főiskolán, egyetemen? A plázacica képzőn? Miért vennének fel egy magyarul tudó, máson makogó tanulót, mikor vannak akik beszélik tisztességesen vagy a németet vagy az angolt?
Ez már nem az általános, ahol fogjuk a kezed és majd felzárkozik a kölök valahogy.
Itt hibáznak sokan. Azt hiszik, ha ingyen van, akkor majd jön a vörösszőnyeg, vigyázz európa, jönnek a magyar érettségizettek. Pedig nem. Nemcsak a boltban kell tudni elmakogni, hogy kell a kenyér, meg tudni kell kivenni egy lakást az adott ország nyelvén. Hanem tudni kell, hogy egyetemen tudj tanulni. Megértsd a tananyagot, vissza tudd adni. Ez nem a beképzelt magyarok felzárkoztató tábora, csakmert nálunk hirtelen nem lett ingyenes az oktatás. Vannak kész, felnőtt fiatalok, akik értenek annyira jól valamely megkívánt nyelven, hogy felvegyék őket. Az eu-s állampolgárság nem ingyen belépő teljesítmény nélkül más országok egyetemeire-főiskoláira.
Ez óriási hiba, és a gyerek esélyeit rombolja a ja, majd útközben megtanul rendesen a gyerek németül/angolul/dánul/szlovákul. Mert ezt nem fél év vagy egy év alatt fogja megtanulni. Ezt jó lenne észben tartani, mielőtt a gyerek jövőjét hazavágjuk, úgy rendesen.
a picsáááááááááááááábaaaaaaaaaa
@a szív fészkei: Szerintem ha megnéznénk az eurstaton, szerintem azt látnánk, hogy nem a diplomásokat sújtja a fiatalok munkanélkülisége.
Sőt, le is van nálam töltve egy ilyen kiadvány, meg is nézem neked.:D
Az oktatás jó üzlet, naív volt aki egy pillanatig is azt hitte h a fidesz maffia nem teszi rá a kezét
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A nukleáris háborúban való támogatásból kihagynám Kinát, ő is rogyadozik a tartományi eladósodás robbanásszerű felismerése miatt. Oroszország Irán elkötelezett támogatója, fő fegyverszállítója és geopolitikai okok miatt is kiáll mellette.
Ebben a helyzetben egyelőre kizárt az USA és Oroszország közeledése merőben ellentétes érdekviszonyaik miatt.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: OK! Én a témához szóltam hozzá 13.52-kor, ha érdekel, olvasd el. E tárgyban folytathatjuk az eszmecserét.
@a szív fészkei: Minden épeszű ember olyan távol akarna maradni a közép ázsiai, közel-keleti vonaltól, mint az ebolától. Erre mit hájpol a mi jobboldalunk?! Hát nem pont ezt?! Kifizet két fabatkát a hamasz és máris a seggét nyalják kurultáj de sej?! Büszke madzsarok ők, nem?
Az Erasmus erre tök jó. Kimenni, kint tanulni, ismeretséget kötni, karriert építeni, stb. De ahogy te is mondod, nagyon meg kell szervezni.
@mojszipupi: E tekintetben én tényleg naiv voltam.
Az igazság kedvéért hozzáteszem azért: "fidesz maffiában" én jelen pillanatban sem hiszek. Mindenféle politikai kormányzatnál házaló érdekcsoportokban annál inkább, akik - ezek szerint - Orbánnal is szót tudtak érteni.
Kár!
Az a nagy kár igazán, hogy akik szellemi értékeket képviselnek (képviselhetnének) a magyar felsőoktatásban, azok viszont láthatóan vagy nem tudták ugyanezt megcsinálni, vagy, ami még rosszabb, már őket is megvette kilóra a lobbi réges-régen....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nyelv nélkül nyilván vagy nehéz vagy lehetetlen. De aki kicsit is komolyan vette legalább a középsuli 4 éve alatt azért az elboldogul valahogy. Így meg van lehetőség bőven, nagyon messze sincs.

karrier-tanacsok.monster.hu/karrierepites/oktatas-es-kepzes/diploma-ausztria-iuj/article.aspx

Kassán két egyetemen magyarul is tanulhatsz, ha akarsz:
www.boon.hu/miskolc-kassa-szovetkeztek-az-egyetemek/2026818
@Penivaldes: Az a legdühítőbb, hogy ő élvezi a modern orvostudomány áldását, hogy pl. már olvasmányból se ismeri a skarlátot, a torokgyíkot is max Mórától hallja. A járványos gyermekbénulásról ne is beszéljünk, ami már történelem. De a gyereke nyugodtan szedjen össze olyan betegségeket, amelyek pont a védőoltás miatt már történelem a fejlett világban. Ő persze kiélvezi az oltás adta védelmet, az ő szülei is megkapták. Honnan tudhatná, hogy igazából szülőként nap mint nap hálát kellene adnia a gonosz összeesküdöző gyógyszergyáraknak, amiért lehetővé teszik, hogy a hülye kölyke ne essen át, és haljon, nyomorodjon ezekbe bele.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
80 km Bécs... Elgondolkoztat engem is, 14 éves a leány, most kezdi a középsulit.
@Mariann19:
Olvastam, nem is neked mondtam.
Gábriel meg dugjon meg egy talicska zsidó aprómajmot! Akkor majd lenyugszik talán.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem vagyok epidemiológus. www.gsk.hu/kotelezo-oltas.aspx De valamiért csak kitalálták ezt a kötzelezettséget még a mocsok rákosis időkben , ahol azért a globálpista gyogyógyárak hasznának elősegítése még nemvolt elsődleges szempont ugyebár.

[..]"Néhány éve – a kilencvenes évek közepén, végén – a szakemberekben komolyan aggódtak, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozásunk után is meg tudjuk-e őrizni kiváló, de szigorú és nagyon eredményes védőoltási rendünket.

A csatlakozás kapcsán alapvetően két kérdés fogalmazódott meg: kötelező és ingyenes maradhat-e azok ellen a megbetegedések ellen a védőoltás, melyek az életkorhoz kötött védőoltási rendben benne voltak? A válasz egyértelműen igen! A szakemberekben tudatos volt a törekvés értékeink, eredményeink megőrzésére, ennek köszönhető, hogy képesek voltunk az EU országok gyakorlatából, illetve a nemzetközi ajánlásokból a számunkra (a magyar lakosság számára) hasznos dolgokat átvenni, hogy a tájékoztatás modern eszközei inkább segítették, mint zavarták tevékenységünket, hogy a kötelező védőoltási rendet tudtuk rugalmasan alkalmazni és nem utolsó sorban a „kötelező” szó értelmezése megváltozott a világ járványügyi gyakorlatában."

Ha ezt a liberális szó parttalan értelmezésével teljesen fellazítjuk és szabadon választott kűrré tesszük, akkor szarhatjuk-húzhatjuk le a vécén (na azután hányan mosnak kezet???) az ebben elért jó eredményeinket.

Én még azon generáció tagja vagyok, amelyből a szülők - aki tehette - vidékre mentette a kicsinyét, mert jött sittysutty a gyerekbénulás és az azzal járó borzalom. (nekem minden évben küldenek a szájjal-lábbal festőművészek naptárat, hogy abból fenntarthassák magukat a Baba utcában. Már, aki él még közülük.) És ezt egy kurvakeményen kivitelezett kötelező Sabin-cseppezéssel tudták legyőzni.

Ahogy a TBC-t is a kötelező BCG-oltással. Biztos van, akinek a teste nem várt reakciókat produkál és megsínyli de ilyenkor is érvényes a többség érdeke... [..]"A védőoltással megelőzhető fertőző betegségek területén Magyarország olyan eredményeket ért el, melyre joggal lehet büszke. Eredményeinket, a 99 százalék körüli átoltottságot, valamint a sporadikus (elszigetelten jelentkező) szintre szorított védőoltással megelőzhető gyermekkori fertőző megbetegedéseket nem véletlenül irigylik a tőlünk keletre és nyugatra fekvő országok egyaránt." Ez tény, és amilyen borzalino egészségügyi mutatóink vannak amúgy, ha ez sem lenne, akkor megnézehtnénk magunkat.

Ebben sajnálom, nem vagyok liberális, köpj le. Van,a miben nem lehet annak lenni. Mert ha Gábriel vagy bárki más kölyke szaladgálhat a világban mindenféle oltás nélkül, akkor Józsi, Gizi, Pista kölykeis szaladgálhasson és akkor az már nemkötelező,hanem ha kedvem van, beadatom és sírjon az ő anyukája-fazon lesz. A magyar higiénikus kultúra, az egymásra figyelés totális hiánya pedig akkor nagy járványokat indukál majd. amibe talán a te majdani kicsid fog elveszni.

Ez itt off, de ez a véleményem, tovább meg nem tudom ragozni. Ha van orvos, szóljon hozzá. Valami kötelezettség legyen az állampolgárokban mások iránt is, ha szerinted nem is lehet szó fertőzésről. Csak azt látom nap mint nap, hányan nem képesek maguktól egy kurva kiba olcsó pzs-t használni a taknyuk,nyáluk szétspriccelésekor, hanem kenik-fenik mindenhová a BKV-n. Amúgy jól öltözött ékszerezett kölnizett felnőttek!
"Kevés fogalmam volt, hogy mit jelent jogásznak lenni, viszont nem voltam elég jó magyarból és történelemből ahhoz, hogy felvegyenek a bölcsészkarra, valamint nem voltam elég jó matematikából és fizikából sem. Egyetlen lehetőségem volt: a jogi kar. Megcéloztam és elértem.

...úgy tudom, a futball is szerepelt a jövőképek között.

Szerettem volna futballista lenni. De olyan kevesen voltak, akik biztattak volna azzal, hogy van elég tehetségem hozzá, hogy beláttam, jobban teszem, ha inkább diplomát szerzek. De ha választhattam volna, akkor nem kétséges, hogy a futballt választom." (O. Viktor)

A legmegfelelőbb ember, hogy az oktatásunk jövőjét meghatározza.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: annyira dűhítő az a ostobaság amit képviselnek. embertelen..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pedig ha mondták volna neki, hogy milyen jól bánik a labdával, akkor ma mennyire más lenne..
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nem azokról beszéltem, akik komolyan gyúrták a nyelvet és ez is benne volt, hogy jó lenne ha a gyerek külföldön tanulna.
A szlovákról meg annyit, hogy még magyar nyelvű változat sincs.
De az oldalt elnézve ez nem látszik. Angol nyelvű verzió van, sehol sincs ott, hogy nem kell beszélni kicsi szlovák. Safárik honlapján legalábbis. Ha csak be nem néztem valamit.
Mindenesetre a honlapjukon nincs szó magyar nyelvű oktatásról, csak együttműködésről.
A műszaki egyetem meg egy oldalt levonva szín szlovák.
Ez kb 5 perc alatt kiderül. Akkor meg minek szlovákiába kizavarni a pulyát, ha még angolul se tud?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igazad van. Most a fiam azért keményen hajtotta jogot spanyolul egy olyan helyen, ahol ráadásul nyelvjárás volt - míg ő ugye az irodalmit tanulta és értette. Abba bele kellett lendülnie, hogy értse a tanraiakt és azok is értsék őt. Ott nem volt cicó előkészítőre, mélyvíz, babám! Másként meg sem kapta volna az ösztönének díját. És a haverokkal élni, megbeszélni a lakbért, mindent, oda azért gógyi és szókincs kell.

A szomszéd lány is Spanyolországba ment, de ráadásul Katalóniába. És mit tudott katalánul? Semmit, de ehhez képest azért irattak velük ilyen nyelven teszteket...

Párizsban pl. aki kint volt ilyenen, az nem is találkozott franciákkal, mert azok ab ovo lenézték a külföldieket. Flandriában eleve angolul ment a kurzus. Az ottani nyelvet el a kis rokonunk el sem sajátította, pedig ha melózni akart volna, az is kellett volna. És magyar sráccal lakott, tehát egy csomó időt magyarul beszéltek.

Mivel a fiam egyedül ment, neki - magyart alig ismertek addig ott - mindent "idegenül" kellett megoldani, és adódtak nagyon vad helyzetei is önhibáján kívül. De végül mindenki a haverja lett, ola, ola, amikor kint voltunk nála, az egész város neki köszöngetett.

Szóval tényleg ésszel kell ennek nekivágni!
@vitéz Thapóccay néma bárány: Bocsi. De van angol a kassai műszakin. Naon ott vannak a témán, főként a "Study programmes provided in English in the Language" tetszett a legjobban.:D De olyan nincs, hogy ""Study programmes provided in Hungarian in the Language". Pedig ha lenne, feltüntetnék, nem igaz?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: és még nem is beszéltünk arról, hogy amikor anyanyelvi környzetben kell értened az adott nyelvet. Spanyolhonban a spanyolt, és így tovább. mert sokan arról számolnak be, hogy kimennek jó nyelvtudással, és az eslő hetekben egy árva szót nem értenek az egészből.
@a szív fészkei: ezek erzelmi indokok. nem bizonyitanak semmit. nem tudtad alatamasztani amit irtal, sot, te magad vallod be, hogy nem ertesz hozza, de...

sjanos ez egy szabad polgarok alkotta orszagban nem eleg. ha valalmit tiltani akarsz, akkor azt nagyon, nagyon meg kell indokolnod es valos biznyitekokat kell prezentalnod. az, hogy mi volt 50 eve nem eleg. az ido es a kornyezet folyamatosan valtozik.

a tbc azert remek pelda, mert az esz nelkuli tbc oltassal sikerult kirtermelni egy rezisztens tubercolosis bakteriumot, aminek hamarosan tapasztalhatjuk a hatasat, mikozben a tbc a jelenlegi korulmenyek kozott - gondolok itt taplalkozasra, higieniara, orvosi ellatasra - nem lett volna kepes komoly fertozeseket produkalni, mivel a tbc nem tud mit kezdeni egy egeszseges, nem legyengult szervezettel. tudod nap mint nap erintkeznek az emberek tbc bakteriummal, leven a homelessek jelentos resze tbc-s.

na amit sikerult most eletre hivni, na az majd fog.

tehat az igazsag ismet valahol kozepen van. a tulzasok mindig negativumba fognak atcsapni. a termeszettel hosszutavon nem tudsz kibabralni, de minnel inkabb nyomod ossze, annal nagyobbat fog visszautni, mint az acelrugo. a kerdes csak az, hogy mikor es mekkorat ut vissza. az nem, hogy fog-e, vagy nem fog.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A fiam kinti legjobba haverja egy palesztin srác lett. Aki Németországban élt a szüleivel és onnan jutott ki. nem volt idejük őrjöngeni meg utálkozni, mert hajtottak, hogy egyről a kettőről jussanak. És nagyon megértették egymást végig.
@a szív fészkei: Hihetetlen mennyire őrült és valóságtól elrugaszkodott elképzeléseik vannak az embereknek. Komolyan. Mint bárány linkjei. Az osztrák egyetem tök jól hangzik. Igen, de tud úgy németül a gyerek?! A szlovák-magyar együttműködés is tényleg klaffa, de miért nincs kint infó róla? Miért nincs feltüntetve? Tán mert még nincs is ilyen? Mert nincs elég érdeklődő akik miatt elindítanák? Jogos, én sem tenném, előbb várnék egy-két tanévet, hogy milyenek a jelentkezések.
De az utolsó pillanatban ötletelni egy középiskolai wc papírnak se jó angol vagy német érettségivel, hogy majd megyek külföldre tanulni... Basszus, nagyon gáz.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ész nélküli oltás? Te járványügyi szakember vagy ezek szerint?

Na de ünnepelj, mert legalább végre egy platformon vagy Gábriellel, akit eddig ronda dolgokkal kínáltál meg. ;-D Mily szép a liberális gondolkodás, magad vagy a példa rá, hová el nem lehet vele jutni.

Akkor tiszteljük a természetanyánkat - magam is igyekszem ezt tenni, ameddig az számomra megéri - és semmi ellen ne oltsunk, szelektáljon az. Jöjjenek megint a nagy világjárványok, végre leapad a hétmilliárdos emberiség!

Érzelem mindenhol van, nehéz elképzelni, hogy pont ebben nincs.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Most neked nincs igazad, mert az antibiotikumra rezisztens tbc-nek és a védőoltásnak nincs köze egymáshoz. Az egadta világon semmi. Nem véletlen, hogy ott a legnagyobb a probléma, ahol nem volt védőoltás ellene.
Amit írsz, az azért tömény hülyeség, mert azért gondolkodj egy kicsit, ha nincs védőoltás, nagyobb probléma lenne mint az aids, vagy a hepatitis. Szerinted miért hívták a tbc-t morbus hungaricusnak? Tán mert a magyarok annyira ki voltak téve a tbc fertőzésnek, hogy már fel se vették? Vagy annyira fertőzött volt a lakosság.
A védőoltás nem kezelés. Az megelőzés. Az nem termel ki rezisztens törzseket. Ne tessen a kettőt keverni.
Meg lett védve a mindenkinek elérhető ingyenes felsőoktatás, aminek az ígérete is jócskán hozzátett a 2/3-hoz...
Király ez az újbeszél... :)
Eddig főként az angolszász országokban láthattunk törekvéseket az önfinanszírozó felsőoktatási rendszerekre, de ott sem valósult meg: a magas tandíjak jellemzően az elit-egyetemeken vannak, az viszont az ottani kultúra szerves része, hogy aki azt elvégzi, tényleg jólfizető állása lesz. Ott a gyerekeket elit-szüleik kora óvodáskoruktól fogva a legmagasabb teljesítményelvárásokkal nevelik, és ezt adják nekik mindennapi környezetül (a gyerekek azonos motivációjúakkal laknak, játszanak együtt, járnak iskolába). A szülők befektetésének feltétlenül meg kell térülnie. Ha a gyerek elvéti a célt, környezetéből automatikusan kizáródik, deklasszálódik.

Magyarországon két év alatt igencsak sikerült elbaltázni a teljes oktatási rendszert, beleértve a felsőoktatást. Ahelyett, hogy a családok és gyerekeik motivációit követve, az igényszint fenntartása mellett, nyílt kommunikációval módosítottak volna a beállítódásokon (pl. humán területektől a reáliák felé), megpróbálták elhitelteleníteni, értéktelennek beállítani a (tovább)tanulási szándékot. Romboltak, de nem adtak helyette semmit, sem példát, sem perspektívát. Mert azt ugye nem lehet komolynak nevezni, hogy amely családokban a tanulás érték, ott a gyerekek tömegével menjenek építőipari szakmákat tanulni vagy földet túrni. A közoktatásban rossz struktúrákat hagynak meg (pl. drasztikusan nagyarányú természettudományos oktatást kellene bevezetni az eredményes felsőfokú mérnökképzéshez), mert fontosabb céljuk az eszköz- és épületvagyon gyors államosítása.

A gyors forráskivonás könnyű pénzszerzési ígérvénye felülírja az összes racionalitást. Az esetlegességeket, rossz döntéseket alapozza, hogy az állami vezetők nem képesek átlátni a társadalmi szerveződések érzékeny rendszerét, így nem látják át, melyik végzettséggel milyen kompetenciák birtokában vannak az emberek, milyen feladatokat (munkaköröket) lehet rájuk bízni. Túlságosan leegyszerűsítenek, és képtelenek elfogadni az eszükbe be nem férő képleteket. Mert nem elég mérnöknek lenni, kell a nyelvtudás, a gazdasági és jogi ismeretek, az informatikai kompetenciák, a tárgyalástechnika, kommunikációs stratégia és egy sor más társadalomtudományi- és bölcsész ismeret, hogy az adott mérnök alkalmazható, értékes szakember legyen.

Európában nem lehet a jelenlegi minimálbér tizedét adni a munkásoknak a megélhetésük biztosítására, de ha a jelenlegi árak mellett nem lesz tizedannyi a bérük, akkor az itteni bérmunka nem lesz versenyképes a kínai bérmunkával. Könnyen belátható: Európa és Magyarország számára csak a tudásintenzív fejlődési út járható, ehhez viszont nem szabad lerombolni a tanulás egyéni motivációit.
@a szív fészkei: A fiad tudatosan vagy tudattalanul a legjobbat tette, mikor nem magyarokkal bútorozott össze. Mert úgy nem lehet megtanulni más nyelven.
Sokan itt esnek pofára, kimennek, 20 magyar egy házban, együtt járnak mosogatni, szalag mellé, takarítani, ahol nem kell beszélni. A marketben leveszi a cuccot, kifizetni, nem kell beszélni.
Utána meg csodálkozik, hogy a nulla nyelvtudással nem akarják managerré tenni.
Ez a szokásos gerinctelenség az ork bántól, az oszd meg és uralkodj újabb fejezete. Az egyetemisták kisebbségben vannak a nem egyetemistákkal szemben, és így a többség azt fogja mondani, hogy igenis, fizessenek.

Én most is azt mondom, mint már jópárszor: LÁMPAVASRA!
@Penivaldes: Erről beszélünk. Meg kint azért főként amit és ahol elvégezni komolyan veszik. Van rangja, és azt meg akarják tartani. Nem fognak holmi angolul vagy németül makogó diákot felvenni, akit még általános iskolai anyagra se lehet jól oktatni, nemhogy egyetemire.
Meg tényleg, kilép az előadóból és ott egy teljesen más ország, más nyelv, kultúra. Azzal nem tud semmit kezdeni, ha nem beszéli a nyelvet. A zöldséges nem biztos hogy dániában is perfekt angol. Vagy a házinéni. Ha meg az, azt a házinénit nem tudja megfizetni.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nézd, bele is lehet rokkanni a kinti elutasítottságba, kirekesztettségbe, kinevetésekbe, hogy nem tud a haveri dilikben részt venni, nem érti a felét sem, stb.
Amerikában, Angliában minden évben hír, hogy hány fiatal vágja haza magát - egy az ottani lakosok közül, anyanyelviként beszélve az angolt! - mert nem fogadják be,mert röhögnek rajta, csúfolják a FB-on. Kint lenni szálegyedül kemény dolog, tisztelem, aki meglépi, én nem mertem.

Igaz, mi, mielőtt kiküldtük volna a kölyköt félévre messze tőlünk, minden nyáron elhajtottuk külföldre önkénteskedni az Útilapuval. www.utilapu.org/

Tudom ajánlani, jó elősuli kint élni.
Először - volt 16 - zokogott, hogy mocsok módon kirúgtuk otthonról, el sem köszönt tőlem, úgy utált, aztán két hét múlva kivirulva, haverokkal telitömve, angolul, franciául "megizmosodva" megjött és bocsit kért. Élvezte, önálló lett, megkomolyodott, rájött, milyen sokszínű a világ.

Ez ment párszor, megpróbálta magát idegek közt, úgy dolgozott, alkalmazkodott, élt együtt egész nap millió féle nációval - ebben ez a pláne, csak angolul beszéltek egymással - és így elengedtük viszonylag nyugisan félévre. Helyesebben szarrá bőgtem magam a reptéren, de az már magánügy... Volt skype, az jó volt, ha le tudott menni netkávézóba.
@Indriq: Az ötlet nem rossz. Mert elméletileg lehetne, ha jól van megcsinálva, akkor működhetne. Pláne nem úgy, hogy közben tökig elzárja a pénzcsapot.
@a szív fészkei: Persze hogy nem egyszerű, és kemény. Én 18 évesen mentem Londonba au pairkedni. Azt hittem isteni muri lesz, nem lesz gond, voltam kollégista, nem fogok anyu után sírni. De egy másik országban nagyon kemény, főleg az elején. Nekem volt kb 1 évem hozzászokni, már a negyedik év elejétől tervezgettük, eredetileg a nővérem ment volna. De aki még életében nem volt egyedül sehol?! 18 évesen max nyári táborban haverokkal?! A legtöbb gyerekre egy pohár tejet nem bíz a szülő, utána meg kizavarná európába?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igen, már az első lecke, ha megérkezel, hogy keress lakást. Ami megfelel, - társakkal, hiszen egyedül nem lehet, csak Orvbánéknak kibírni az árát - nincs a világvégén, hisz az órákra csak be kell érni, a tömeges nem olcsó sehol annyira a magyar zsebhez, nem nagyon setét környéken van, nem elviselhetetlenül lepukkant, stb. Alkudozni a tulajjal, irodával, a majdani társakkal. Kiszaszerolni, hogy ne vágjanak át a rád eső díjakkal, hogy meg tudd védeni magad a kis álságok ellen. Amik itthon is elérhetnek egy albis társaságot. És még be sem ment az egyetemre.
@Penivaldes: Meg a mi cseppet sem beszédközpontú nyelvoktatásunk?! Figyelj, az emberek 90%-a nem mer megszólalni. Olvasni igen, írni kevésbé, beszélni meg egyáltalán nem. Így hogy? Mert azt középiskolában senki se mondja el, hogy senki soha nem lesz kiváncsi arra, mi a kedvenc mozid, kajád, meg a többi hülye lózung amit bemagoltatnak.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Kassán két egyetemen magyarul is tanulhatsz, ha akarsz..."

gimibe fél borsod megye odajár, meg akár általánosba is...

sokkal magasabb már a színvonal...

hisz a tanárok fizetése... bezzeg a rendőröké... egyre nő...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem is volt ott magyar. Egy csaj valaha tanult ott, az itthon mesélt pár dolgot előzetesnek.

Lakott a kicsikém ;-)) spanyollal, portugállal - az piszkosul átbaszta mindannyiukat, az őshonosokat is nagy szarban és adósságban hagyva - járt együtt órákra olasszal, a német palesztinnal, franciával és még a franc emlékszik, ki mindenkivel. Magyarul csak velünk beszélt, amikor két napig ott voltunk.
@a szív fészkei: Pontosan. És még be se ment. Még el se olvasta a könyveket, egy előadást se hallgatott meg. Pláne ha az előadónak akcentusa van.:D Akkor pláne meg van lőve, az is idő, míg megszokja.
@a szív fészkei: Ezért irigylem. Az angol mellé még a németet szeretném, meg a spanyolt. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem kéne így lenézni a gyerekeket. A lányom most érettségizett és látatlanban kenterbe ver angolul engem is téged is. (engem mondjuk nem nehéz) Ha idegen országban akarna diplomázni angol nyelvű karon egy másodpercig nem félteném.

Amit bárány mond nem hülyeség. Ha lehámozod a szlovákok nyelvi nacionalizmusát akkor ott van mögötte a lényeg: Kassán, Nyitrán, Révkomáromban és Pozsonyban is indulnak magyar tannyelvű szakok, vannak aki népszerűsíteni is merik ezeket:

kultura.hu/main.php?folderID=1&ctag=articlelist&iid=1&articleID=322617

És ahogy Nagy Melinda rektorhelyettes elmondja:

"Elméletileg a Selye János Egyetemnek van lehetősége arra, hogy más állampolgárokat – Magyarországról vagy a többi országból – befogadjon akár időszakos képzésekre, akár teljes tanulmányi időszakra. Annak ellenére, hogy mi ezt megpróbáljuk hirdetni, mégsincs tömeges jelentkezés, nincs túlzott érdeklődés. Magyarországon pl. nem divat a környező országokba menni diplomát szerezni. Bizonyára közrejátszik az is, hogy a honosítással lehetnek gondok. Nyelvi akadályai viszont nem lehetnek, hiszen az egyetemen a teljes képzés magyar nyelven történik."

...nem a tannyelv a fő akadály.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: meg főleg, hogy azonnal leállítanak ha valami nyelvtani bakit vétesz..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én nem mertem. Beláttam, hogy nekem nem menne, oké, akkor aki elment, az disszidens lett nyema hasta la vista béjbi!

Akim elment - az exem fiatalon - hát keményeket mesélt. Egy évig jóformán csak házinénije szólt hozzá, miután minden alja melót elvállalt, hogy megéljen. Kibírta, nem is találkozott darab magyarral se - soha nem segítették, nem is kereste aztán őket, sőt - és valóban meglett neki az amerikai álom felső fokon. Megérdemli, de más lehet, hogy az elején feladja. Pedig itthon már befutott mérnök volt, ismerték,elismerték.

És elkezdte a legaljáról megint.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én így vagyok sajna. Nem merek beszélni,mert nem tudok úgy, mint magyarul és szégyellem, tehát kussolok és már ez nem is változik.

Persze, meg lehet tanulni,csak nemvolt olyan melóm és perspektívám, ami stenkeroljon. Magamat hibáztatom, csak tudom, hogy van ilyen. És azért ez habitus kérdése is.
@Fabius: Ez nemlenézés. DE a kultúrsokk megvan és azt kezelni kell. A te lányod lehet, hogy nagyon talpraesett, de sokan még a napi dolgokat sem képesek elvégezni, mert csecsemőstátuszban tartják őket.

Ezért mondom, lehet útilapuzni, jó móka, meló, barátkozás, értelmes jócselekedet - hasznos ingyen munka valamiért - egyben, ahol megmérheti magát, mennyire bírja távol és nyelvi közegben.
@a szív fészkei: Nem kell.:D Én a némettel vagyok így. Ha már másnap nem beszélem 0-ról indulva úgy, mint az angolt, akkor már elvesztem a türelmem, és ott hagyom. Pedig nem két nap volt, míg megtanultam angolul.:D
Igazából neked is az kellene, mint a fiadnak. Összezárni valakivel aki nem beszél magyarul, és otthagyni. Hidd el, az első pozitív élmény után, már be se akarnád fogni a szádat.:D
@Penivaldes:

Erre mondják, hogy háromféle angol van.

van a közvetítő angol, amin egy német beszél egy franciával, ezt mindenki érti.

van az amerikai angol, ennek úgy a felét megérted,

és van a british english, amiből senki egy büdös szót nem ért. :D
@Kooppaany: Sajnos, nem te vagy döntéshozói helyzetben. Pedig lehetnél ez alapján.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: NA lenne ötleted kivel zárj össze? Semmi jónak nem vagyok az elrontója. De azért jól nézzen ki! Sajna a Rsdfordom szívemcsücsije nagyon megrogyott. A Suttógóban mutatott formájával még összezáródnék. :-DDD
@Fabius: Van a lányodnak felsőfokú nyelvvizsgája, esetleg ielts 4-5? Mert kb ilyen szinten kell beszélni ahhoz, hogy legyen lövésed arról, mit magyaráz a tanár ott elől és még mindig marha kínai lesz, mert szakszöveg.
Ezzel nem a lányodat bántom, ne érts félre. Csak azt mondom, hogy komoly rákészülés nélkül nincs értelme nekiindítani a gyereket, mert boritékolható a kudarc.
Annak idején eljátszottam pár egyetemmel, olyan helyeken ahol ingyenes az oktatás.
Szomorú valóság, hogy amit érdemes elvégezni, mert rangja van, oda kell a papíron bizonyított nyelvtudás.
A többi ahol nem kell? Hát, mint HR-es nyugodtan megerősíthetem, hogy egy no name szlovák egyetem tanári-bölcsész diplomájával a seggét se törölheti ki. Mert nem fog kelleni. A külföldi diploma akkor ér valamit -és ez szubjektív véleményem - ha annak az iskolának van neve.
Akkor inkább kifizetem a tandíjat, legyen inkább diákhitel, mert a leendő munkáltató előbb fogja tudni, mi az a zsigmond károly főiskola, mint safárik university, és milyen minőségben oktat.
@a szív fészkei: De beszélni tud.:D
Bárkivel összezárnálak, az pláne nem baj, ha nem jön be, hiszen csak beszélned kell. Ha az angolt preferálod, odadobnálak bármely angol színésznek, kivéve kristin scott thomast, szegény olyan rondán beszél, mintha amcsi lenne.:D
@simple observer 1.0: Hihetetlen. De ott van megoldóképlet:elment politikusnak, mert dinnyéből nem tudott megélni. És azt a szemétséget követheti így el bugyulásan, amit csak akar.
tandíj nem tandíj

Alapvetöen nem hiszem, hogy a tandíj oltári nagy baromság lenne, pláne ha működene egy automatizmus, ha jól/kíválóan tanulsz nem tandijat kell fizetned, de ösztöndijat kapsz.

Ha valami ingyé' van abba azé' hajlamos a dolgozó belesz.rni, ellenbereger ha fizetni kell akkor már igényei lesznek a vásálónak nem éri be gagyival...

Na azt a finom egyensúlyi helyzetet megtalálni - pláne a mai magyar jövedelmi viszonyok közt - hogy még pont megfizethető legyen az oktatás, na az nem egyszerű, de az tuti elvetélt ötlet, hogy minden diák(szüleje) képes lenne a teljes oktatási költséget kigazdálkodni akkor amikor eu-ban az egyik legnagyobb adóprés nyomja agyon. Mi két átlag - vagy talán picit jobb - keresős, két gyermekes család vagyunk deviza hitel meg fityfene nélkül, igy is hónapról hónapra élünk és gyakorlatilag arra melózunk, hogy a rezsi ki legyen csengetve. Nem panaszkodom, mert (még) jut autóra és néha egy "túró rudi" is belefér, de az nem megy, hogy spóroljak a nyugdijamra, tegyek félre a gyerekek tanítatására, és még a helyi adókat pl. ingatlan adó mert nekem olyan is van fizessem be...

ja az volt már hogy rohadjon meg ov-n és bandáján a müanyag lakat??? :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hogy is mondja Bolid? Nagy duzzogva, khmmm... Sajna pár évtizedet előre siettem a megszületéssel hozzá képest. De ha röhögni lehet vele, már jó. Kösz. Nejével majd pacsizd le a dolgot.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na én a Nagy tavak melőli angolból egy árva szót nem értettem...:)))
@Fabius: Ja, amúgy tisztelet a kivételnek, de a legtöbb gyerek túl van babusgatva. Látok a környezetemben 15-18 éveseket, borzalmas. Komolyan. Nem az ő hibájuk, túlvédik őket mindentől, és beiratják néptánctól horgolásig és vizilabdáig minden szarra, de arra nem képesek, hogy adjanak egy egységes keretet az oktatásának. Nincs koncepció, a szülő is és a gyerek is vaktában tapogatózik a jövő felé.
@a szív fészkei: Beszélgetni mondtam, nem baszélgetni.:P Azt meg nem kell lepacsizni.:D
@Penivaldes: Mamámnak volt egy beszélgető partnere - apám legénykori barátnéja évente jött haza látogatni , és amíg ők nosztalgiáztak anyám szórakoztatta a hajóskapitány Arthurt - aki gyakorlatilag nem mozgatta a felső ajkát. Vért izzadt szegény anyám a megértésével,holott ugye azért szokva volt az angol nyelvhez előadásokat tartandó, konferenciákra járandó, szakirodalmat olvasandó-írandó.

Azt is mondják Bécs dialektusa tök más, mint amit itthon megtanul valaki.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: na igen, utána nagyon már nem mersz megszólalni. főleg ha a salátákról kell magolnod...)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Naaa. Hát, egy tűzről pattintott asszonka azt sem szereti, ha idegen némberek beszélgetőznek az urával 7/24-ben...

És ugye nekem eleinte sokat kéne ismételgetnie az idiómákat meg minden.:-DD Időigényes lennék.
@a szív fészkei: gimiben volt 2 cserediák az egyik amerikai volt, a másik venezuelai.. velük kellett dumálni..vagyis megpróbálni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a tbc azert remek pelda, mert az esz nelkuli tbc oltassal sikerult kirtermelni egy rezisztens tubercolosis bakteriumot, aminek hamarosan tapasztalhatjuk a hatasat, mikozben a tbc a jelenlegi korulmenyek kozott - gondolok itt taplalkozasra, higieniara, orvosi ellatasra - nem lett volna kepes komoly fertozeseket produkalni, mivel a tbc nem tud mit kezdeni egy egeszseges, nem legyengult szervezettel. tudod nap mint nap erintkeznek az emberek tbc bakteriummal, leven a homelessek jelentos resze tbc-s. "
Ez tán nem azt jelenti? Tán nem azt írtad, hogy a tbc oltás felesleges, mert 'a tbc nem tud mit kezdeni egy egeszseges, nem legyengult szervezettel. tudod nap mint nap erintkeznek az emberek tbc bakteriummal, leven a homelessek jelentos resze tbc-s.'? Ami mondjuk azért van, mert mindenki megkapja kishazánkban a védőoltást, azért nem kapod el a homelesstől... nem azért meg egészséges vagy.
Ami oltári faszság amit írtál, és ne is haragudj, de ilyen hülyeséget max Gabe babától vártam, tőled nem.
Pataki lovagkeresztet kapott...
ezt is megértem..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

brühühühühü
a felcsútbasznádi kondás csak arra emléxik, hogy az egyetem csak arra való, hogy sok klubot lehessen alakítani a kolesban sokat inni és baszni, a vizsgákat a nevelőtiszt elintézi némi besúgás ellenében, a diploma munkát a konzulens összeollóztattya és még segít is lestencilezni, utána persze el is fogaggya mert ő írta nem lehet rossz...dolgozni nemj kell sőt nem is szabad mert az időpocsékolás csakis a jövőt építeni hogyan lesz a cserebogár pajorból...mindez ingyen meg Soros ösztöndíjjal neki

de mindenki más fizessen az ő tanúlmányi eredményeivel sohasem lehetne ingyenes de lehet hogy már az első félév után ki kellett volna vágni menjen kapálni

a maiakat irígyli hát kibaszik velük
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Felsőfokú nyelvvizsga, LOL. Ahhoz nem nyelvtudás kell, hanem az adott nyelvvizsgarendszer feladatainak alapos ismerete.
@Penivaldes: Lovagkeresztet? A sámánruhás, népdaléneklős rekamés ex eddás, zálogházas pataki?
Anyám, az iskolai nyelvoktatás ott tart ahol az orosz. Elvből nem tanítják rendesen, a tanár is rühelli, a kölyök se figyel oda. Ott tényleg tanítanak, de nem tanulsz.
@a szív fészkei: Nézd, te rajongó vagy, nem ráz le. Mert ha te nem vagy, nem mész el megnézni a moziba, nem veszed a dvd-t. Akkor meg egy nagy nulla, senkinek sem kell.:D Szóval elbajlódik veled. És valószínűleg te többet megértesz, mint hiszed.
@rodeo36:
Sajnos kb. itt tartunk. A sok szopós, bolsevik hívő pedig bólogat, lelkesen polírozzák a csúti paraszt bohócát!
Te kis genya, Te meg szembesíted ezzel őket?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Talán már írtam: volt barátnőm a Rózsadombon tanít. Az egy külön luxusgettó sokaknak valóban. Agyonféltik őket, le a városba csak szülőkkel.
Egyszer volt a Petőfi Irodalmi Múzeumban - ez Pesten ugye a Belvárosban van, nem messze a jogi kartól és a Váci utcától, metróval pár megálló - egy előadás és pár diákját, akik jók voltak a tárgyában, elhívta oda. Ülünk már a megkezdett szeanszon, kölykök sehol. Egyszer csak telefon: Tanár néni, most itt vagyunk a Mechwart téren (Buda, Rózsadombról oda fut le a busz, ott a 4-6-os megállója, írom a vidékieknek, hogy érezzék a helyzet abszurdságát), hogyan tovább??? Mind 18 éves érettségi előtt állók voltak. De addig mindenhová mama vitte őket kocsival. Az, hogy lejutottak a 11-es busszal egyedül a térre már kurva nagy sikerélményük volt.
Nagy nehezen elmagyarázta nekik a telóba, hogy onnan két megálló villamossal a Moszkva tér - nekem mindhalálig az - ott metróra szállnak, Deákon ki, majd elsétálnak pár m-t a Felszab tér felé és még onnan is kicsit. A műsor végére diadalmasan be is estek, örültek, mint majom a farkának, hogy így odataláltak. A szülővárosuk közepére!! Fényes nappal. És csomóan köztük ősztől a szomszédos jogra jártak volna...

Ennyire nem tudják sokan a helyzetet kezelni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Próbálkozhat, hátha egyszer átjut az üzenet. Ami nem fog, de próbálkozni azért lehet.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem mondtam, hogy nincs túlbabusgatott gyerek. De azt igen, hogy nem kizárólag makogásra képes, hazai környezetből kiszakadva életképtelen "egyedekből" állnak.

Vagyis megsértődtem a tipizáláson, ja.

De a puding próbája az evés. A lányom osztálytársa - az övéhez hasonló mentalitással és nyelvtudással - felvételizett és felvételt nyert ide:

www.manchester.ac.uk/international/

180 ország 8000 tanulóját vették föl, igazi multikulti környezet. Ha érdekel majd mesélek mire jutott. El fogom mondani azt is, ha a makogással nem ment semmire és hazajött.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Azért kapott sámánkeresztet, mert elvitték az ufók és lezúzta őket? (A dáridós, mulatós énekességi munkássága is sokat nyomhatott a latban!)
Lehet, hogy csak az anális fixáció elől menekült el a zűrhajóról. :))
Zálogház, hmmm... miről is szól az? Népjóléti adakozást folytat ottan, a betérők legnagyobb megelégedettségére... Bizony! Oszt ezek zsidóznak, pofám leszakad!
@a szív fészkei:
amerikában az a divat, hogy egyik ajkuk sem mozog és mind beszédhibás és csodálkoznak ha egymásközött is rá kell kérdezni mijafaszt motyogott a recsegőjén annyi embert akik logopédust igényelnek még nem láttál és egymást sem értik

ugye nekik a "sör" az "sure" azaz van egy angol abc ami 22 betű és 75 -öt ejtenek ki de mindenki másként államtól és agyi kapacitástól függetlenűl

volt egy kommentátor akit ha megjelent kikapcsoltam vagy levettem a hangot mert egyáltalán nem mozgatta az állkapcsát hanem 8 mm-re kinyitotta a száját és a nyelvével kavart néha úgy belegabalyodott, hogy 4-szerre sem tudta kiejteni amit akart de a világért nem nyitotta volna ki a csőrét és tele van ilyenekkel azután meginterjúolja az angol koronaherceget aki ugye autentikus de nem értik egymást

brühühühühühühühü

Argentínában 8 féle spanyol sleng megy és nem értik egymást sem

a mozambique-i nem érti a lisszabonit vagy a Rioit
@a szív fészkei:
Várjál. Kit tudja, végül is KIT hoztak vissza a zufók...??? :)
@a szív fészkei: Nem mondod komolyan.:O
Nagyon durva. Nem hittem, hogy ilyen is van.
A barátnőmnek kamasz gyerekei vannak, ők is kalászon laknak, kb 1 km a kultúrház ahol a néptánc foglalkozás van. De a lánygyermeket vagy neki, vagy a nagyszülőnek kísérnie kell, mert nem mászkálhat egyedül egy 12 éves gyerek, nem biztonságos. El tudod ezt hinni?!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én Kossuth díjat adnék annak az ET-nek aki elviszi és nem hozza vissza:D
@Fabius: Wow. Megvan ielts 6-6.5? Elismerésre méltó. Sok diák azt se tudja mi az az ielts.
@a szív fészkei:
Én olyat hallottam bátyámtól, hogy egy huszonéves fővárosi egyetemista lány már járt egy rakat külföldi nagyvárosban repülővel, de kétségbe volt esve, mikor életében először egyedül kellett vidékre, konkrétan Debrecenbe utaznia.
@simple observer 1.0: Ez ugyebár nem a hivatalos, hanem magánvélemény volt egy képviselőtől. Tudom, hogy te is okosabb vagy mindenkinél és a hivatalos vélemény ellenére is megmondod, hogy mi a jobbik álláspontja de azért iderakom, hátha neked sem árt ha olvasol, gondolkodsz és azután nyilatkozol sületlenségeket. :)

"Vona Gábor cáfolta azokat a híreket, miszerint a döntés mögött Szegedi Csanád zsidó származása áll, hiszen amikor származására fény derült, akkor a párt vezetősége és jómagam is jónéhányszor elmondtuk azt: nem vizsgáljuk senki származását. Ezt bizonyítja az is, hogy az eset nyilvánosságra kerülése után választották meg Szegedit a párt borsodi elnökének - mondta a politikus.

Ennek az ügynek a tanulsága, hogy bár a Jobbikot nagyon sokszor vádolják meg antiszemitizmussal, rasszizmussal, ez a vád nem áll meg - tette hozzá.

Nem emiatt szólítják fel a lemondásra az EP-képviselőt, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került - és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített - hangfelvételen Szegedi Csanád "uniós pénzeket ajánlott fel az elítélt és többször is a nyomozó hatóságok és az igazságszolgáltatás látókörébe került" Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt - fogalmazott az ellenzéki pártvezető. Ha belső pártharc állna a Szegedi Csanádot ért folyamatos támadások mögött, akkor miért most, miért nem mondjuk a tisztújító kongresszus előtt hozták nyilvánosságra a hangfelvételt?"

jobbik.hu/rovatok/ep-k%C3%A9pvisel%C5%91ink_h%C3%ADrei/a_jobbik_lemond%C3%A1sra_sz%C3%B3l%C3%ADtja_fel_szegedi_csan%C3%A1dot_friss%C3%ADtve
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem
nem azt jelenti:-)

azt jelenti, hogy barmit amit tulzasba viszunk az vissza fog utni. durvan, kemenyen, halalosan.

egyebklent megjegyzem halkan, hogy a vedooltas nem ved. a hugom lazan osszeszedett egy tubercolosist 19 evesen, mert allandoan ment, bulizott, keveset aludt, sokan dohanyzott es ivott.

tehat ot speciel nem vedte meg a vedooltas, amit kapott. es nem kerult karantenba, vegig ott elt velunk teljes felgyogyulasaig es senki nem kapta el a csaladbol.

de mint mondottam volt feljebb, nem azt mondom, hogy ne legyen vedooltas. egyszeruen ez az allitas nem hagyta el a billentyuzetemet:-)
@Fabius: Amúgy csúnyán vetítesz. Az átlag magyar diák érettséginél max a rigó nyelvvizsga alsó színvonalát verdesi.
Az IELTS 6.0-6.5-öt letenni más kategória. Ez azt jelenti, hogy erre már évek óta készültek, és tudatos előkészítés folyt már. Az IELTS 6.0-6.5, amiből minden részből a minimális 6.0-át követelik meg kőkemény felsőfok. Ugye te se gondolod, hogy ilyen fasza nyelvtudással lépnek ki a gyerekek? Sokan mikor megnézték az angol honlapokat, akkor szembesültek vele, hogy ilyen szakmai (nem általános, az a cambridge-i nyelvvizsga) nyelvvizsga létezik és nem elég a középiskolai vaker.
Szóval, hacsak nem lódult meg a középiskolai nyelvoktatás, akkor a legtöbb gyerek szart se tud más nyelven, nemhogy tanulni.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nagyon tévedsz. Én egy grammot sem zsidóztam, nézz utána ha nem hiszed. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ugye mi is kissé izolált környéken élünk, ez valóban kicsit torzít, mert hosszú út lefelé, este meg pláne. De a fiam kb. 14 éves korában kezdett eljárni otthonról le a városba haverokkal bulizni, aztán a lányom is, bár ő nem egy elmenős dizsizős fajta.

Onnantól már egyedül közlekedtek edzésre a Szigetre meg persze a gimikbe. De 12 évesen még én sem engedtem nagyon el messze, csak a környéken. Kb. harmadikos koruktól mentek önállóan suliba, az durván 3-400 m-re van tőlünk, de jár többféle BKV az útvonalon meg az autóforgalom is nagy, három-négyszer át kellett menni az úton. Vérverejtékkel kiharcoltunk egy jelzőlámpát is...
@rodeo36:

Eleve nem értem, hogy lehet valaki "gyenge magyarból"? Nem tud írni-olvasni? Nem tudja megtanulni az "Anyám tyúkját"? Nem tudja értelmezni az "Eszmélet"-et?

Orbán most egyszerűen bosszút áll: annak idején lehülyéztetek, most kibaszok veletek!

Akik meg vele ellentétben meg tudták tanulni az Anyám tyúkját, na ők lettek az ő száján a romkocsmában merengő, haszontalan füves-buzi humánszakos értelmiségiek.
Milyen érdekeseket mondott Orbán 2008-ban az évértékelőben erről a témáról!

"Én öt gyermeket nevelek. Ha bármelyik közülük azért nem tanulhatna, mert én nem volnék képes előteremteni a tanulásukhoz szükséges összeget, ha nem tudnám kifizetni a tanulás árát, akkor ezt én az életem kudarcának érezném, és ezért sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ez nem igaz...brühühühühü

van 67 féle angol és a british sem egyforma és az az autentikus akár teccik ez neked akár nem az összes többi nyalánkság az a tréfa amikor egy vidéki ausztrál egy zimbabwe-i-vel akar társalogni angolúl

vagy egy texas-i egy Vancouver-ivel

és sorolhatnám...intelligencia kérdése is mennyire vagyok képes megérteni és mennyire vagyok türelmes rákérdezni
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: DE azért látható, amit bekopiztam, hogy nem kétfilléres vállalkozás kint tanulni.

Kemény, na.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Senki nem állította, hogy a védőoltás 10000%-os védettséget nyújt.
De az empirikus kutatás azt mutatja, hogy azok a fertőző betegségek (tbc, himlő, skarlát, járványos gyermekbénulás, stb) amelyekre kaptál te is védőoltást azok a fejlett világból kiszorultak. Oly módon szorultak ki, hogy nincs rezisztencia a védőoltásra, nincs ettől még aggresszívabb himlő, a gyermekbénulásról pedig szerintem csak dokumentumfilmekből értesülsz.
A védőoltás rendszere köszöni szépen, jól működik. Véd téged, véd engem, és a populáció szerintem több mint 90%-át akit oltottak.
Attól még, hogy manapság divatos leszólni a modern orvostudomány oltásait, gyógyszereit, nem jelenti azt, hogy az jó is neked.
A védőoltás olyan amin soha senkinek sem szabad egy pillanatig sem gondolkodnia, hogy a gyerek megkapja-e vagy sem. A legnagyobb geciség a már megkapott oltások védelmében fikázni a védőoltásokat mint túlzásba vitt, nem fontos, és kiváltható, csak egészség legyen szöveget lenyomni. Pláne, hogy neked sose kellett szembesülnöd, fingod sincs hogy milyen betegségek ellen kaptál oltást, milyen szövődményei vannak stb. De a gyereket, pont a gyereket tegyük ki, mert anyuci és apuci épp a védőoltás elleni korszakát éli, a biobizbasz, nem kell gyógyszer, homeolószar időszakát. Ami nem baj, csak ne a gyereken próbáljuk ki, hogy vajon elkapja-e a gyerekbénulást vagy sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem ertetek..

az a baj, hogy nem ertitek amit irok.

en kozepen vagyok. aki akar oltasson, aki nem akar ne oltasson. egeszen biztos vagyok benne, hogy van erre kompromissuzmos, szbalyozott, a leheto legtobbek megelegedesere szolgalo megoldas. de ugye a kompromisszumokat keresni kell... es teny, hogy problemasabb valamire optimalis megoldast keresni, mint csipobol elutasitani. de imho a vegen jobban megeri.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
azt tudod -bizonyosan- hogy a nyelv intelligencia kérdése a zorbánnak ez hiányzik...ő törtet mert olyan mint a faltörőkos csak a kos bölcsebb

a magyar egyébként egyik világcsoda olyan szép és különböző, hogy büszke vagyok rá...nem is tudják megtanulni csak intelligens emberek

nekem kurva sok problémám van azzal, hogy az angol -is- rengeteg latin, német és egyéb nyelvű eredtű szóból áll csak másképp facsarják vagy ugattyák attól függően hol laknak és ha én egy spanyolból ismert latin szót Carib tengeri kiejtéssel ejtek angolúl akkor néznek rám mint Mari a moziban mert annyi intelligenciájuk sibncs, hogy elvonatkoztassanak hanem csakis az ő perverz ugatásukat hajlandóak megérteni vagy aszongyák nekem akcentem van (25 év gyakorlás után) és amikor azt mondom, hogy neked is csak te butavagy ahhoz hogy felismerd mert semmilyen más nyelvet nem hajlandó még meghallgatni sem...a filmjeiken a a másik galaxisból érkezű zöld lények is folyékony texasi ugatással érintkeznek

brühühühühühühühü
@a szív fészkei: Nem. De ugyis kint fog rájönni, hogy jé, ezért is azért is fizetni kell, és olcsóbb lett volna ha itt tanul.
Szülője válogatja. Egy ismerősöm, tejfeles szájú kisrác nagyon aranyos, de borzalmasan önjáró. 18 éves volt mikor megismertem, és nagyon önjáró volt, maga intézte az ügyeit, soha nem fogta anyuka a kezét, nem volt babusgatva az önállótlanságig. Tudta mit hol és hogy tud elintézni, meg tudott állni a lábán. Ha egyedül kellett volna boldogulnia egy idegen helyen, az is ment volna. De van olyan 15 éves ismerősöm, akinek ha a kezébe adnék csekket és pénzt azzal hogy fizesd be, nem tudná megcsinálni, azt se tudná hol kell. Most fog bejárni egyedül pester középsuliba, de beiratkozni se egyedül megy, könyvet átvenni se, az anyja veszi a tanszereit.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem, olyan nincs, hogy ne oltasson. A közösség érdekében is, és a sajátjában is jobb ha oltat.
Ne tegyünk ki gyereket annak, hogy olyan komoly fertőző betegséget szenvedjen el, aminek komoly szövödményei lehetnek.
Nem, ez olyan tipikusan, amit jobb előírni a hülye szülőnek, mint a tankötelezettséget.
Sok szülő nem adatná be, ha rábíznák, mert az vegyi, meg gyógyszer, és jobb a gyereknek ha nem vegyi, meg jobb a bió, meg ugyse ígyse.
Ez a közösség szempontjából nem járható út. Fertőző betegségről van szó, ami nem vicc és majd a lujza eldönti hogy boglárkának kell-e kategória.
Életveszélyes ötlet elvárni egy szülőtől, hogy pont most, mikor lövése sincs milyen betegségekről van szó, mennyire fertőz, mennyire veszélyes a gyerekre, mert hetedhét határon át sincs ilyen járvány, hogy eldöntse, beoltatja-e.
A közösség egészsége fontosabb indok, mint az, hogy anyuci most a bio korszakát éli-e vagy sem.
Minek mindenkinek diploma?
Egyrészt ne higgyük, hogy mindenki alkalmas rá, hogy diplomája (itt most a "komolyabb" diplomákra gondolok, nem a "kommunikációkutatásrendezvényszervező" és társaira) legyen. Tudom, az én gyerekem a legszebb legokosabb, meg minden. De mégsem.
Másrészt ki fog akkor itt "dolgozni"?
Értsd: termelni.
Aztán csodálkoztok, hogy Audiénál meg Mercédeséknél itthon a szalag mellett is diplomás áll, meg sírtok hogy megalázó munkát kap csak a diplomás. Mert túltermelés van diplomásból!
Szakmunkásképzés az kell ide, méghozzá tömegével.
És nem kellene a gyerekeitekkel elhitetni, hogy ha nincs diplomája, már nem is ér semmit.
Ez a különbség Mo- és pl. Németo. között. Ott nem szégyen, sőt, ha valaki szakmunkástanulónak akar menni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ez most off, de tótaw írt valamit ami teccett volna, de:
"idézem magamat: Árpi ez nem szép, ez a beszólásod a Gházá-ról...ez is része a globális bullshit-nek és az egy szentté avatni vágyódó "demokrácia" elterjesztésének tűzzel vassal ugyanúgy mint annakidején a katolikus vallást Délamerikában a konkvisztádorok és az inkvizítorok...ennek milliók fizetik életükkel az árát...tudományos tény, hogy a genetikában a minél nagyobb a variáció annál nagyobb az egészséges fejlődés lehetősége és nem fordítva, viszont a népírtások meg demokratikus ragály terjesztés ezt exponenciálisan lecsökkenti -ha másért nem hát ezért egészségtelen a sok heveny lövöldözés- arról nem is beszélve, hogy krumpli termesztés meg a jólét terjesztése háború helyett sokkal egészségesebbnek tűnik nekem, neked nem? a világ majdnem 10 évig szenvedett az egypólusosságtól 1989 után amíg ki nem találták, hogy ellenség nélkűl értelmetlen a hadiipar és ha nincs hadiipar akkor nincs mit exportálni az összes többi kütyüt máshol jobban és olcsóbban gyártják és így adják is...tehát: el kell terjeszteni a békét ágyúk segítségével háborúzzunk egy kicsit...a IIVH után többen haltak meg mint a két VH-ban összesen...pedig már nincs olyan ragály ami vinné a férgesét...hát lőjjünk közéjük vagy szítsuk hogy lőjenek és legyünk mindíg kéznél egy jó kis fegyverajánlattal, hogy megvédhessék magukat

hát nem kedves és az olaj is a kurva anyját a mi olajunk a rohadt terroristák homokozója alatt leledzik..."

hvg.hu/w/20120807_curiosity?FullComment=true#comments

megint a rövidlátás és a kisbürgözdi szemlélet
@WhiteLion:
ugye az is szakmunkás aki a CNC automatát programozza? vagy az már mérnök? de kell tudnia a fogásokat egy normál esztergán, marógépen és gyalún meg a fogazó lefejtő fogazással mert anélkűl nem fogja a kurva életben tudni, hogy a ponthegesztő vagy védőgázas hegesztő robotot hogyan programozza...még akkor is ha a szimuláns egy hegesztő vagy maró de anélkűl, hogy

a többit tudod?

tehát nem árt, ha valaki a garázsában a NASA vagy az ESA-nak bedolgozik esetleg az A+(§ programba) értsden iicsit 3 nyelven és legyen megfelelő egyetemi alapképzése matek fizika meg mechanika hogy mást ne is mongyak

brühühühühühühüh
@WhiteLion: Egész pontosan ki is mondott ilyet?
Persze, hogy nem kell.
De, miért mindig azok mondják, akiknek csak szakmunkásbizijük van?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: " Nem, olyan nincs, hogy ne oltasson. A közösség érdekében is, és a sajátjában is jobb ha oltat."

marmint te, aki az egy es igaz ut letetemenyesenek gondolja magat ezt mondja:-)

en nem gondolnam, hogy ennyire okos lennek, hogy masok eleterol, szabadsagarol dontsek:-)

mellesleg teljesen mind1, mert az uj tbc ellen likas fingot nem er az oltas:-)
leven egy uj bakteriumtorzs alakult ki. tehat az elozo torzsbol keszitett vedooltas egyszeruen nem fog mukodni.

tehat ertem az allaspontodat, csak kisse idejetmult es a szabadsagjogok szempontjabol is aggalyos.

igen, tudom, szerinted a kozosseg elorebbvalo. de nem. a liberalis dmeokracia alaptetele, hogy az egyen szabadsagjoga felulirja a kozosseg erdekeit. kemeny, mi?:-)
el lehet menni...

az utolsó kapcsojja le a villanyt...

ennek a zországnak harangoztak...

ijjen hitvány kormány még nem volt a földön...

a fides mafia mindent lerombol, mindent ellop...

cigánykodásban ők a kirájok, sőt császárok...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nincs igazad, ez nyilvánvaló. A védőoltások nem egy állandó készletből vannak. Ha az lenne, akkor most komoly tbc járvánnyal néznénk szembe. De nem így van.
Én vagyok ennyire okos, és ezt fel is merem vállalni. Megvan hozzá a tudásom, tapasztalatom. Mondom úgy, hogy nem vagyok járványügyi szakértő, de az alapjait tanulok.
De nem kell Einsteinnek lenni ahhoz, hogy tudd, hogy a járványok nem jók, és az az ellen való fellépés nem szabadságkorlátozás és ördögtől való.
Van amikor más helyett kell dönteni, mert annak nincs meg a megfelelő tudása, értelme, ismerete. Ez kegyetlenül hangozhat, de a te, a gyerekeid, a családod élete, egészsége érdekében erre szükség van.
Az átlag magyarnak fogalma sincs mi ellen kap védőoltást, csak nyomja a hülye dumát, hogy mire nem működik a védőoltás, mintha a tbc baktériumtörzse influenza vírus lenne. Már megbocsáss.
És nem, az egyén szabadságjoga csak addig írja felül, amíg az más jogába (az én élethez fűződő jogom, ami erősebb mint a te szabad döntési jogod) nem ütközik. Kemény mi?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Az a baj, hogy kevered a liberalizmust az anarchizmussal.
Szerinted a törvények betartása is korlátozása a jogaimnak. Akkor kivágom a fenébe a btk-t, senki ne korlátozza a jogaimat, ha tulajdont szerzek, megvédem magam vélt vagy valós sérelmeimet megtorlom.
A közösségben való létezés eleve korlátozza a jogaidat. A liberalizmus nem abból indul ki, hogy a te jogaid 1000%-ban érvényesüljenek. Hanem hogy a jogaid egy közösségben létezve a lehető legmaximálisabban érvényesüljenek.
Tudod, társadalmi szerződés féle.
@a szív fészkei:
számomra ez izgalmasabb, mert ebből is láccik minő agyhiányos a felcsútbasznádikondás és bandája:

www.vg.hu/velemeny/a-kozgazdaszok/stiglitz-az-uj-termeszeti-eroforrasok-atokka-is-valhatnak-382581

"A jobb, hosszú távú kapcsolatokhoz többnyire megfelelő alapot teremt a tisztességes újratárgyalás. Ez alapozta meg például Botswana esetében az utóbbi négy évtized figyelemre méltó növekedését. Újratárgyalásra nemcsak fejlődő államok – mint Bolívia és Venezuela – törekszenek, hanem olyanok is, mint Izrael és Ausztrália. A rendkívüli profitokra még az Egyesült Államok is adót vetett ki."

brühühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jol latod

nagyon komoly tbc jarvannyal nezunk szembe. ha foglalkozol vele, tudnod kellene. azt is tudnod kellene, hogy ez a termeszet teljesen normalis es varhato reakcioja, hogy eletkepesse mutalja a bakteriumokat a megvaltozott kornyezetben. ehhez kellett ugy 50-70 ev. most jon az uj tbc es lehet kezdeni az egeszet elolrol.

"Van amikor más helyett kell dönteni, mert annak nincs meg a megfelelő tudása, értelme, ismerete"

nem. ilyen nincs. ez diktatura. elveszed tole a fejlodes, tanulas lehetoseget, ha te dontesz helyette. visszanyomod a dzsuvaba, ahol volt. osotba, kezivezerelheto suttyo marad. minden ember egyenlo jogokkal szuletik es eli az eletet. nem donthetsz a feje felett rola csak mert naladnal butabbnak tartod. meggyozheted. de nem kenyszeritheted.

a te elethez valo jogod nem kozossegi erdek, hanem a te szemelyes jogod. azt valoban nem irja felul. ezert is van ugye az opcio az en VELEMENYEM es ELMELETEM leirasakor vedooltasra. tehat aki akar, szurasson es majd megvedi.

tehat annyi tortenik, hogy nem veszed el annak a jogat aki maskent gondokodik es a te jogod is megmarad.

a jelenlegi szituban ez inkabb ugy tunik, hogy a te igazadnak kell diadalmaskodni es kesz, mert ez mindig is igy volt.
@rodeo36:

Gondoltam, hogy abba az angolos poénba bele fogsz kötni... :D

Ez tetszeni fog:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CEwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Fkultura%2F20120727_totisz_mem&ei=ziQtUPyyMYrmtQafh4GoBg&usg=AFQjCNE37nwYzvVEUEnXxLpgGcnwAwONqg
:D

A legjobb egyébként kimaradt a galériából: "Enemy at 12 o'clock, do you copy? = Az ellenség átjön ebédre, fénymásolsz?"
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Aki ellenkezni mer veled és a minden gyerek makogó idióta elméleteddel az mind vetít, esetleg hazudik. Nyilván.

Mondd, mikor láttál te ilyen gyereket közelről? Mellettem épp itt ül egy, és csúnyán kiröhögött az elméleteidért.
@dr. Bubó: "ijjen hitvány kormány még nem volt a földön..."

Ha formailag nézzük, akkor ez még a leginkább a Horthy korszakra hajaz, de ők legalább még többnyire kimondták, amit valóban gondoltak, ez a pofátlan "nem tandíj, önköltség" valami egészen új. Persze ennek is van azért előzménye: Iraki tájékoztatási miniszter, zimbabwei pénzügyminiszter...

Egyszerre vicces, szánalmas, dühítő és veszélyes...

Ja, és az 1984 se véletlenül ugrik be...

Aztán még van az, hogy Orbán fejében az önköltség tényleg nem tandíj, ebben az esetben egy pszichopata a miniszterelnök.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
az ürge tényleg...vagy tréfálni akart -meglehetősen hülye tréfák- de amit idéztél az kiverte a biztosítékomat

ennek őskori -még az átkos- a híres hírdetés mely szerint:

MEGÉRKEZETT A ZÖLDSÉGESHEZ A FRISS FENYŐALMA

1988 Örs vezér tere, banánt árűlnak kilóméteres sor, cubai barátom nem érti...sorrakerülünk és el kezdett válogatni, hogy ez jó ez meg nem...18 másodperc alatt ordítozni kezdtek a hívek mögötte: ne válogass mind egyforma: banán! ezt persze a cubai nem értette mikor lefordítottam...hát mondta...ilyet...csak nem képzelik gyümölcsbanánt sütésre kész állapotban megveszek, kidobott pénz...azaz zöld banánt egyáltalán nem vesznek meg csak ha marquitát akarnak sütni

brühühühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
az ürge tényleg...vagy tréfálni akart -meglehetősen hülye tréfák- de amit idéztél az kiverte a biztosítékomat

ennek őskori -még az átkos- a híres hírdetés mely szerint:

MEGÉRKEZETT A ZÖLDSÉGESHEZ A FRISS FENYŐALMA

1988 Örs vezér tere, banánt árűlnak kilóméteres sor, cubai barátom nem érti...sorrakerülünk és el kezdett válogatni, hogy ez jó ez meg nem...18 másodperc alatt ordítozni kezdtek a hívek mögötte: ne válogass mind egyforma: banán! ezt persze a cubai nem értette mikor lefordítottam...hát mondta...ilyet...csak nem képzelik gyümölcsbanánt sütésre kész állapotban megveszek, kidobott pénz...azaz zöld banánt egyáltalán nem vesznek meg csak ha mariquitát akarnak sütni

brühühühühühühü
Embörök!
Embörök!
Embörök!
Narancsbolsevik hívők ne figyeljenek, hisz
1. ők nem emberek, hanem HIVŐK
2. szervilizmusuk miatt úgysem értik

"A kilencvenes években háromszoros árréssel kereskedett magyar dinnyével, nyáron pedig import dinnyét árult ­Pócs János cége – állítják a „dinnyeháborúban” csatasorba álló fideszes képviselő egykori üzletfelei. Pócs először tagadta, majd beismerte: cége a szezon előtt külföldről behozott görögdinnyét árult, de állítása szerint mindig jelezték az áru eredetét."

hvg.hu/itthon/20120816_Pocs_Janos_dinnye_uzlet

Tehát Pöcs János egy szimpla csaló, aki az eddigi tevékenysége alapján, csak egy pöcs, szimpla csaló...
A legjobban ez tetszett: "de állítása szerint"...
Őőőőőő... aranyapám, az én állításom szerint meg hiteltelen faszkalap vagy!
Bár, volt pár ilyen köztetek, igaz narancsbolsik között, mint pl. nyugdíjvédelmi meghízott, vagy Wizzair kutató...
Mind, mind hiteles emberek! Nagyon! :))
@belekotty:
A több,már szófosás lenne.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem keverem, de te valoszinuleg igen:-) hidd el, pontosan tudom:-) bizony, ez meg liberalizmus. hiszen van kormamy, van rendorseg, van adohivatal, van allam. ami az anarchiban ezek nincsennek, mert az anarchia utopiaja szerint ezek szuksegtelenek. a liberalizmus koanyzati forma. tehat nem lehet anarchia. viszont mindent megenged amig az mast aranytalan mertekben nem korlatoz. marpedig az eleg aranytalan korlatozasnak tunik innen nezve:-)
@rodeo36:
Ez így van! Mind a mai napig szégyen, amit nálunk banán címszó alatt árulnak, 360-390,-Forintért. Komolyan, mezőgazdasági hulladék címszó alatt mehetne inkább csak.
Érdekes, Ausztriában ilyent nem látsz, ott BANÁN forma cucc van a pultban! Olcsóbban... :(
@Fabius:
:)) Ezek a "kis dögök" ilyenek, mind!
@WhiteLion:

"Minek mindenkinek diploma?
Egyrészt ne higgyük, hogy mindenki alkalmas rá, hogy diplomája (itt most a "komolyabb" diplomákra gondolok, nem a "kommunikációkutatásrendezvényszervező" és társaira) legyen. Tudom, az én gyerekem a legszebb legokosabb, meg minden. De mégsem.
Másrészt ki fog akkor itt "dolgozni"?
Értsd: termelni.
"

Azé' mert egy (jó)diplomával még mindig jobbak az esélyei a kölyöknek mint egy szakmukás papirral, arról nem is beszélve, hogy szakmából vagy nem élsz meg, vagy nyomhatod három műszakban szakadásig és ugyanúgy nem élsz meg. Nekem "jó" és keresett szakmám van, a pedigrém alapján minden helyre felvettek ahol állásinterjúra megjelentem, még proba melót se kellett letennem elég volt a húsz év szakmai gyakorlat annál a cégnél ahonan leépitettek. Szerinted most a szakmámban dolgozom? Elárulom neked hogy nem, mert megalázóan kevés pénzért várták volna el hogy szükség esetén akár 12 órás müszakokat nyomjak (természetesen plusz lové nuku), most viszonylag kötetlenül, "akta tologatóként" többet keresek mint az öcsém aki délelött-éjszaka felváltva nyomja egy jó nevű multinál, ha hosszabb pénzt akar akkor viszont áldozza be sorra a szabadnapjait és még igy sem éri utol a keresete az enyémet...

hogy röviden is mondjam lóf.sz becsülete van a kétkezi melónak, elvárják, hogy nyakig szaros legyél de fizetni mán'nem annyira esik jól hiszen csak egy "nyakig szaros" melós vagy (épitőipar,szolgáltatások,stb nem ér :) )

ui: tudnék arról is mesélni, hogy informatikus gázsihoz szokott ismeröseim szeme hogyan kerekedik ha a "hülye" és "egyszerű" melós a frankó/megérös árat kéri a jó szak melóért, ez a 100ft-os kalapács ütés esete. :)
@rodeo36:

Fenyőalma bzmg! :D

"Traffic jam = dohánylekvár" (dolgozatból)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Én nem tudtam, mi az az IELTS... Most akkor butus vagyok??? :((
Erre ez a dög, 14 éves kis szaroscsirke itthon tudta... :))
Elverjem?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Namost csekkold le, kedves Csekk:
Szerintem szükség van a felsőfokú képesítéssel rendelkező értelmiségre ugyan úgy, ahogyan a csak szakmunkásbizivel rendelkező melósra is.
Szarban lennénk olyan mérnökök nélkül, akik nem suszterolnának össze olyan tekknikát amely lehetővé teszi például azt, hogy itt dumálhatunk. Vagy azt, hogy alfelcsútról a pálinkagőzből mobilozhatsz szarosbajusszal. Ugyanakkor a mérnök is kvászban lenne olyan szakmunkás nélkül, aki mondjuk a villanyszerelés meg a vízszerelés fortélyait vágja és rendbe rakja a kéglijében az ilyen irányú anomáliákat. Vannak ugyan OBI-Prakticeker szereld magad tanfolyamok, de azokból annyit lehet tanulni, amennyit sikerült elsajátítania Rubint Rékának a Gőgös Gúnár Gedeon olvasása következményeként, az alapvető, gyermekkorban megszerzendő műveltség oltárán. Ez igaz visszafelé is, mert példának okáért Győzikéből sem lesz soha államügyész, érthető okoknál fogva. Rohadtul emlékeztet ez engem, a coccialializmus értelmiség ellenes politikájára.
Nagyon mellé lőttek a komenisták evvel, tanulni köllene belűle és nem folytatni amaz oldalon ugyanezt.
Egymásra vagyunk utalva.
A szart kipucoló duguláselhárító, a két diplomás értelmiségire és fordítva. Ebben kellene a konszenzus (nem kényszere), hanem az egészséges, egymás megbecsülését szem előtt tartó társadalmi rétegek egymásra utaltságának deklarálása. Aztán annak, az azt figyelembe vevő alkalmazása.
Amúgy az egész politikai „elit” menjen a picsába!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
imádom:

gridlock>>>>

congestion  [kuhn-jes-chuhn] Show IPA
Part of Speech: noun
Definition: blockage
Synonyms: bottleneck, clogging, crowdedness, crowding, excess, jam, mass, overcrowding, overdevelopment, overpopulation, press, profusion, rubber-necking, snarl-up, surfeit, surplus, traffic jam

és amikor a kedves drágák lefordítják:

congestion>>>szorulás,

a rubber neck persze guminyak lesz a jobbik esetben

a bottleneck meg üvegnyak ha nem keveri össze

a dohánylekvár az világcsúcs

egyébként sokat fordítottam szakszövegeket másodikról harmadik nyelvre és össze vissza ott voltak dolgok...de tévedés kizárva...mert másnap kibasztak volna pedig 1986-ban havi 35000-et kerestem csak fordítással átlagban és az mellékállás volt

brühühühühühühü

25 oldal brazil portugálról angolra 8 óra alatt hiteles másolatokkal 6 példányban indigóval elektromos írógépen

ezt adnád oda ma valakinek?
@rodeo36:
Ez egy állat dolog... :) Imádom a ... szófordulatokat és nyelvi nüanszokat!
Én csak a saját kis weboldalamhoz fordítgattam angolból és... nagyon durva volt, amíg rájöttem dolgokra! :))
Hülye amik! (Szeretem őket! Korrekt népség, üzletelni meg aztán végképp. Ebay-en sem csalódtam még bennük.)
@a szív fészkei:

Barátom, most a héten pattant (45) igaz ö csak Münchenig, úgy tervezi megy utána a család is, de ott már "nagy" a gyerek és elvileg "bejáratott" helyre megy egy cimborájához. Nálam - bár noszogatom a párom - egyelöre nem sanszos a dolog, mert kicsik a gyerekek, az oldalbordám "családfüggő", egyedül meg nem akarok az az élet nem nekem való. Ismeretségi körömben nyomták, nyomják igy egy páran, nem az a családbarát megoldás, némelyik massziv piás is lett "unalmában"....

bár oltogattam a nyaralás alatt is, hogy nem-e akar-e köszegre költözni véletlenül :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

kurva nagy a szerencséd, az én tapasztalatom az, hogy tele vannak "crook" -okkal, és mellette ordítoznak a telefonba mintha ők szarták volna a spanyolviaszt

a világ sokféle

brühühühühühü
@Gábriel angyal:
"Ez ugyebár nem a hivatalos, hanem magánvélemény volt egy képviselőtől. Tudom, hogy te is okosabb vagy mindenkinél és a hivatalos vélemény ellenére is megmondod, hogy mi a jobbik álláspontja de azért iderakom, hátha neked sem árt ha olvasol, gondolkodsz és azután nyilatkozol sületlenségeket. :)"

Minthogy alapvetoen johiszemu vagyok, feltetelezem, hogy van valami okod, amiert ezt itt, es igy muveled (szakdolgozathoz anyaggyujtes, fizet erte a Jobbik...)

Tetszik ez a megkozelites: a part alelnoke maris "csak" egy kepviselo. Persze amikor Gyurcsany mondta el maganvelemenyet a szoci frakcionak, mely mint kesobb kiderult a legkevesbbe sem volt tele elv- es bajtarsaival, Tv felgyujtos "forradalmat" csinaltak belole Viktorek.

De legyen! Fogadjuk el a megkulonboztetest hivatalos es maganvelemeny kozott. De mit gondoljunk arrol az emberrol, es partjarol akinel a hivatalos (1), es maganvelemenyek (2) a kovetkezokeppen szolnak:

1.
"Van zsidó barátom, Szegedi Csanád"

2.
„Ha nem hazudik, ha nem titkolja el származását, akkor – szép dolog vagy nem, más kérdés – soha nem lett volna sem EP-képviselő, sem alelnök”

Nos ezek utan magamra nezvest sertonek tartanam, ha Novakot nem szarembereznem le.

Minthogy a poszt temaja nem e regi vita, es persze a kinai es orosz fegyver biznisz SEM, igy esetleges valaszod utan reszemrol a tema lezarva. Ugyanakkor az is eldol majd, hogy egy megokolhato jobbikos agitpropossal (a) van dolgom, vagy csak egy szimpla szanalmas idiotaval (b).
@simple observer 1.0:
Olyan kekec egy csávó vagy Te is! :)
A jobbikos médialerohanás és marketing nyomul, nyomul... A szárnyas meg terjeszti a marhaságot. Néha kurva átlátszó, de már megint én legyek a tetű és vegyem el mások kedvét mindentől?
A nordikus muff is megmondta tegnap, hogy én tehetek mindenről... meg különben is! :)
@dr. Bubó: én is témogatom a tandíjat, de nem támogatom a kasztosítást.
@rodeo36:
Idehaza ne tudd meg, milyenek akkor EZEK!
El vagy kényelmesedve BASZKI!!! Lusta DISZNÓ! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igenis szoktam néha használni a fenyőalma megszólítást. Igaz csak családilag és viccből :-))
@rodeo36:
Amúgy meg belefutottam olyan szarrágó amiba (ecte magyar persze, hazaköltözött) akit ha ezek után meglátok, meg sem ismerek! Miután dolgoztam neki 3 órát a számítógépénél, helyszínen, és el mertem kérni 5.000,-forintot - sokallta.
Megmondtam, akkor tényleg nem kéne nekünk találkoznunk többet! Szerinte túl drága vagyok. Erre mondtam neki - igaza van, oda kell menni, ahol olcsóbban csinálják! :) Tényleg hülyének szeretnének nézni néha...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fura, de nem vágyom maerikába. Akiket munkakörileg ismerni voltam kénytelen, azok közül elég sok volt a megalapozatlanul nagy arccal közlekedő.
@batka manó: Nézd, ezt mindenki saját maga dönti el. De azért azt kurvára unom, amikor az, aki kiment - és eléggé sok linket adok arról, hogy ott se azonnal a vállukon viszik körbe a kitántorgott magyart - elkezdi marhára lefikázni az itthon maradót, gyáva hülye, szarnak nézni.
Ez a dobbantás habitus és lelkialkat kérdése, de - milliószor ismétlem már magam - valahol meghasonlik ebbe mindenki. Kicsit vagy nagyon, de meg...

Ismerek sok évtizede kint élőket, akiknek már nem kell maguk előtt sem vakítani a nagy bazi sikerességükkel - mert talán tényleg sikeresek is így van mire szerénynek lenniük - és bizony mindenek van valami "se itt, se ott nem teljesen az igazi"-feelingje. A pénz nagyon fontos, de nem mindenható és van, amit tényleg nem lehet megvenni. Giccs, oké.

Aki akar és tud megfelelő nívót biztosítani a családnak határon túl, menjen és próbálja ki magát, ahogy egy fiatal is. De kalkulálja bele, hogy szar is kerülhet a palacsintájába. Aki őszintén írt erről, az mind nagyon kemény időszakokról számolt be, bárhová is vetette a sors. Ahogy Csekk is megírta, egy évébe került, hogy akklimatizálódjék, pedig eléggé talpraesett csajnak hiszem.

Aki azonnal halálnagy sikerekről értekezik, ahogy kiérkezett, na az olyan, mint az Orvbánhívő: nem ismerheti be, hogy nem jött be teljesen, vetítenie kell, hogy minden szép és jó.

Amellett nem mindenki orvos, ápolónő - akiket lepkehálóval fogdosnak itt ja, mert német asszonyt nem engedi el az ura háromműszakolni, de akik közül sokan hazahúznak pár év után, mert nem bírják a strapát - IT-s és kőműves.

HA te tudsz olyan szakmában virulni, ami ott piacképes és elszántad magad, menj és legyen sikered! Ott van a HVG-ben, mi mennyi ma Németországban. Ugye Berlinben is figyelni kell arra, hogy olyan helyen lakj és járjanak a gyerekek suliba,a mi pl. nem törökök lakta. Mert oké a multikulti és a színesség, baszottjó ott minden a felszínen, de... De a jobb környék már rohadt drága és a suli lakásfüggő, ott irathatod be, ahol élsz. Ahogy egy szintén évtizedek óta kint élő két gyerekes házaspártól tudom. Marha sok pénzük elmegy arra, hogy azt a lakást tarthassák és megszerezni se volt könnyű.
Minden narancsbolsevik troll nyaralni ment?

"Ősztől minden drágulni fog
Drágul a kenyér, a hús és a tej is, az alapanyagok árának az emelkedését ugyanis nem tudják magukra vállalni a termelők."

Vagy csak nem jutnak szóhoz ennyi remekelés és csoda láttán "feritélben"?
Gyurcsányahibás és az emúttnyóccév?
Tudom ám én!
Csak úgy kérdem...?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egszséges lest itt mindenki! Ez a szénhidrát és koleszterinmentes diéta alapja. Sukár nemzetté válunk.

Én már csináltam magam gyúrta grízes tésztát, marha jó lett, nem egy etwas, sokkal jobban féltem tőle, mint indokolt volt. Fogok sütni kenyeret is és kész. Te meg átjárhatsz a boldog Ausztriába, ahol van minden jobb és olcsóbb, ne sírjon a szád. :-DD

Akinek a zsíros deszka a Kaja, annak lesz csúnya világ.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Óh, semmi, csak megtanúltam nyitott szemmel járni és 2 perc alatt eldöntöm, hogy ez nekem való vagy nem és akkor sasszé, soxor csodálkoznak, hogy de milyen jó kis "buzinicc" lett volna...nekem sem türelmem sem időm nincs hülyékre és aljas csalókra akik a saját seggüket is eladnák olcsón ha lenne bakkecske amelyik megkívánná...

általában e-mail meg skype és már a szövegből el tudom dönteni ki és mi...99,9999 azaz amerikaiúl: nyneenyneenyneenyneenynee

brühühühühühühü

már ott tartok, hogy az esetek nagy részében előadom: My way or the highway...kurvára csodálkoznak de ez van eszi nem eszi nem kap mást és ez megnyugtat

élő példa: egy ami (olyan ordítós) keresett 5 millió dollárt kölcsönt az aranybányájába gépeket vásárolni...már egy éve nem talált senkit (mint később megtudtam) összehoztam valakivel, aki azt ajánlotta neki, hogy megveszi az aranybánya felét 100 millióért és abba beleértheti a gépekre szóló 5 millát is...a "bányatulajdonos" azóta keresi a tulajdoni lapját (5 hónapja, és amikor látom elnéz másfelé)

brühühühühühü
alább nem aggya...
@rodeo36:
:)) Ezt így kell.
Nekem is van olyan, nem is egy, akinek semmi pénzért nem dolgoznék!
csak nem?? és amikor fletó háza elött főzős piknik volt, ikú minuszokkal, akkor hogy is volt???

Index: A szokásosnál jobban védik Orbán Viktor otthonát

A szokásosnál jobban odafigyel mostanában a Terrorelhárítási Központ (TEK) Orbán Viktor miniszterelnök otthonának környékére - írja az Index.
@Cirbolya_sentinel: Orvicsek a Cinege úton a két helyen közelíthető meg, két bejárata van: tulképp a kanyar fogja közre a kis vityillóját.
@Cirbolya_sentinel:
Egy kisebb taktikai atomcsapással lehetne csak igazán jól védeni! :))
@a szív fészkei:
Az alig pénzéhes zálogházas... :)) Ejj de szép is, amikor zsidózik ez a sukár csávó!
@Cirbolya_sentinel:
Kusza Szem Nagyfőnök egy országot tud egy pukival összebas.ni! Atom... Ugyan! :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: És ezért megérdemli a kitüntit. Elég vegyesfelvágott közepén kapta meg - vannak, akiket ez, hogy ő is ott van a sorban eléggé megalázhatott, mert ők tényleg valamit csináltak seggnyalin túl. Megérte menetelnie.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Steffikevel mar nem is foglalkozom, mert tolem aztan lehet o a, avagy b (20:38), egyszeruen annyira faraszto jelenseg, hogy bar a beirasait csak-csak vegigfutom, de valaszolni mar vegkepp ertelmetlen lenne.
@a szív fészkei:
"Oppá.Van átmenet a kettő közt. ;-)"

Ok. Igy ahogy sikeredett leirnom, valoban lehet, de az a-ra ugy ertettem, hogy aki csak erdekbol nyomja a vonalas dumat, mert hogy valami munkahely kell. Mint ahogy delutan linkeltem a Pocs dinnyes figurat.
Es emellett vannak a meggyozodeses b-k...
@a szív fészkei:
"Te meg átjárhatsz a boldog Ausztriába, ahol van minden jobb és olcsóbb, ne sírjon a szád. :-DD"

Ha mar Ausztria es (felso)oktatas:

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/menekulnek-ausztriabol-a-diplomasok-383295
@a szív fészkei:
A narancsbolsi hívek a nyelvükkel hitelesítik a Vezér á....! :)
@a szív fészkei:

Késő, már a seggemre tetováltattam Orbán fejét, úgy, hogy az ánuszom lett a szája.

Fájt, de megérte.
@a szív fészkei:

Ezt annyira nem értettem - kicsit mintha letoltál volna :) - én még nem mentem sehová. Egyébként csak a nagyon nem normálisak, vagy a nagyon optimisták hiszik hogy kint aztán minden egyböl "hüha", de az viszont tény, hogy aki ismerösöm kint dolgozott illetve élt - pl. a nagynéném, 80' évek elején diszidáltak - az mind azt mondta, kemény volt de megérte. Egy teljesen más világot tapasztaltak meg, ahol a mi minden napi nyügjeink ismeretlenek, ha melózól (és szerencséd is van mert van mit) akkor nyugi van, békességben megélsz és teljesen más az élet minösége is pl. nem kapsz gyomorgörcsöt mire egy hívatali ügyet megugrasz, nem azon kombinálsz álandóan melyik "sárgacsekket" ne fizesd be... a nagynéném egy másodpercig nem kívánkozott haza, max. nyaralni jött, pedig mindig is ausländer' maradt hiába volt német férje és élt kint 30éve.

ui: nyugdijasként azért félig haza települt, mert itt azért más kategória volt a német nyugdijja mint ott... :)
@simple observer 1.0: Nyugodtan meg lehet a véleményed Novákról, nekem is meg van. De ebben a kérdésben hasznosabb követni a hivatalos álláspontot.:)
@Fabius: No lám, nekem kívülről ez a tapasztalat. És megjegyezném, hogy bár a tapasztalat nevetséges, de nem elmélet. Ez annyit jelent, hogy sok az olyan szülő akinek nem megy a gyereknevelés. Van ilyen.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: 'tehat annyi tortenik, hogy nem veszed el annak a jogat aki maskent gondokodik es a te jogod is megmarad.'
Ha járványról beszélünk, ami a lakosság zömét érinti, nincs helye a másként gondolkodásnak. Ott annak van helye, hogy a járványt meg kell állítani, és annak kialakulását meg kell akadályozni. Ha ez azzal jár, hogy egyeseknek be kell oltatni a gyereküket, az még mindig kevésbé probléma, mintha az ő nem beoltásuk miatt gyerekek halnak meg, nyomorodnak meg. Az ehhez való érdek magasabb és erősebb, mint a szüle hülye rigolyája.
A járvány olyan mintha háborúban állnál. Nincs helye az egyénieskedésnek, mert az emberéletet követel. Jól hangzik a majd te eldöntöd mikor arról van szó, hogy kiről szavazol. De ha az arról szól, hogy legyen -e diftéria járvány, járványos gyermekbénulás, tbc, akkor nem. Akkor a lehető legtöbbet meg kell tenni, akkor is, ha valaki abban a hiszemben él, hogy a tbc baktérium úgy mutálódik mint a vírus...
Ez erről szól, az egyéni jogok pedig a közösség érdekében, fennmaradása érdekében korlátozhatók. Ezt a döntést pedig olyan szakemberek hozták, olyan alapokon, ami messze felülírja a játszótéri anyuka korlátozott egészségügyi ismereteit. Ahogy nem te fogod eldönteni, hogy akkor most hogy védd meg a hazát, ha háború van. Ott is el kell fogadnod egy másvalaki döntését, és nem mondhatod, hogy kérem, liberalizmus, és hogy szabadságjogok.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há... : Inkább küld kérlek a szaros csibét a géphez, hogy szólhassak, rúgja szét a segged.:D
@Knósszosz: Látom az ironia nem ért célba. De ha már erről van szó. Miért mindig olyas valaki visít a leghangosabban, hogy nem kell diploma, akinek nincs?
Kell a szakmunkás, kell az érettségizett, de ha ezt választjuk, akkor abban kell remek szakembernek lenni. Nem pedig vinnyogni, hogy nem kell mindenkinek diploma.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pl. helyesírás, fogalmazás, stilisztika, nyelvtörténet. a nyelvtan egy jó részét meg kell érteni (szemantika, szintaktika), egy másik részét be kell seggelni. pl. kapott egy ilyen feladatot, hogy "mondj három török jövevényszót", oszt vette a kabátját.
@Pantagruel:

Na igen. Meg történelemből is gyenge volt, pedig azt aztán már tényleg csak seggelni kell. Szóval lusta volt a lelkem...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-DD Szép lehet,bár azt nem kívánom neked hogy nagyon gyakran használja... Viszont amit mond, az annyit is ér, mint ami ott kijön.
@simple observer 1.0: Lehet hogy összeköti a kellemest - neki biztos az ez a megyőződése - a hasznossal, ti. fizetnek ezért a tyúkóli térítésért, amit Fabius háziszárnyasaként mível.
@simple observer 1.0: Igen ez nekem is feltűnt koraeste. Mindig máshol kerekebb a perec.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Karbantartják: nyáron hűtik, télen melegítik, mindig szidolozzák, jó ilyesmi a háztartásban.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mert szelsosegesen gondolkodsz. azt hiszed csak feher letezik, vagy fekete. ha a nepesseg zome be van oltva, akkor nem lehet jarvany. egyszeruen nem kell mindenkinek beoltva lennie hozza.

szoval ha be vagy oltva neked tokmind1.

ezen kivul nincs jarvany. majd ha lesz jarvany, akkor lehet jogokat korlatozni. de az, hogy beszarva es masok akaratanak fejethajtva eljen az ember, mert talan, esetleg, ha a hold ugy all egyutt a nappal es enyhe tel lesz, es...

tudod a legkinosabbnak azt erzem, hogy egy pillanatig el sem gondokodsz masok allaspontjan. lecovekeltel egy szelsoseges megoldasnal es semmi empatia. ez van holgyem, ha tarsadalomban akarsz elni es egeszseges tarsadalomban akarsz elni. el kell viselni masokat. nem gondolkodas nelkul uniformizalni. engedmenyeket kell tenni es el kell fogadni. es az irracionalis paranoia nem mentseg, sot.

amit en mondok, az az, hogy mi lenne ha elgondolkodnank rajta, hogy mi az az arany, ahol meg biztonsagos es azok szabadsagjogai se seruljenek, akik maskent gondfolkodnak. ti egybol ravagjatok, nem! olyan nincs!

de. van. csak lustak vagytok szivvel elgondolkodni is azon, masok mit gondolnak es mit ereznek, ha az nem fedi a ti ertekrendeteket.

csak megjegyzem, en is preferalom a vedooltast. es propagalnam, hogy hasznos. es ingyenesen biztositanam. csak nem tennem kotelezovve. de mindent megtennek, hogy a nagytobbseg azt valassza. onkent.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
nem a tantárgyakkal volt baj, hanem a felcsútbasznádi surmó agyi kapacitásá'val buta a lelköm és lusta is...olyan roma stílusch

brühühühühühü

megoldás lopjunk píízztet és diplomát a többit megoldjuk erőszakkal
@a szív fészkei:
az a habverő üst amiről te beszélsz?

brühühühühü
@batka manó: Nem, bocs, az indulat nem neked szólt, csak van egy általános ilyesmi hangulat, hogy aki hülye és nem érvényesülhet, csak az marad és a kommented ezt most kihozta belőlem. Nagyon is rátermetteket látok hazahúzni. Aztán volt olyan is, hogy a belevaló, több nyelven vérprofi, ambíciózus kiscsajhoz lóhalálában kellett apukának munkát, mindent félredobva kirohanni Skóciába, mert úgy megborult ott a kisgyereke a féléves magányban, ösztöndíj ide vagy oda. Amiket írok, mind a szeme előtt zajló példák.

A hivatali stációk megugrása, hümm-hümm, hát országa válogatja: Olaszország, Franciaország ügyintézős szempontból sűrű horror - franciák rá is tesznek idegeneknél egy lapáttal, még a pénzes Provence-ban letelepedni vágyó angol-amerikai népekkel szemben is - ahogy könyvekből vagy életbeszámolókból olvasom.
A németeknél biztos minden elvágólagos, azt nem vitatom: oda csak egy ismerősöm nősült. De ő meg a nyarat itthon tölti huszonévek óta, vett itt a Dunakanyarban házat.

Akinek bejön, annak megérte menni, de igen, öregségükre húúznak haza Svájcból, Németországból sőt gyakran Amerikából is, mert itt úrias életmódot ad a kinti szegényes kis nyugdíj. Meg egyre inkább előjönnek az emlékek, a fiatalság - látom az én korombelieken, akik negyven éve máshol élnek és oda alapítottak családot.

Gyerekorvosnőről hallottam, hogy amint nyugger lett, nem tudta fenntartani a zürichi kis egyszobását a belvárosban, kijjebb költözött vidékre, aztán kezdett hazajárogatni egyre hosszabb ittlétekkel. Más zürichi faszi is vett itthon is lakást: fele itt, fele ott a receptje.

Én csak annyit mondok, hogy menjen, aki tud és amíg lehet - de nem kellenek nagyon nagy illúziók. Meséli egy Rómában élő barátnőm - 42 éve feleség, anya, dolgozó nő ott, anyanyelvi szinten beszéli az olaszt, a németet, angolul is tud, hisz fordító - hogy az elegáns házukban a szomszédasszonyai a mai napig pénzéhes keleti kis diggerkurvának kezelik. Finom kis metakommunikációs jelekkel a bájmosolyok mögött.

Tényleg azért erős jellem kell a hazaváltáshoz szerintem s nem lehet elvágni mindent. Aki ismerős a leginkább úgy él kint messze, hogy szinte semmi magyar vonatkozás nincs az életében - eleve elhatározottan - , gyerekei nem tudják, ahogy a felesége se a nyelvünket, ritkán jön, akkor is elege van mindenből, stb.stb. az is vágyik valahol vissza, ha legalább beszélgetni ezen a nyelven, ha legalább emlékezni sok régi dologra így a neten át. Minket is kerestek meg kint élők a FB-on keresztül, hogy válthassanak magyar szót.

Szóval érdekes probléma ez, és még csak az sincs, hogy későn jutottak ki. Nem, ők, akikről mesélek, mind kora huszonéves korukban dobbantottak. 45 évesen elindulni hát, hát nagy merészség...

De legyen mindenkinek ebben szerencséje! Olvastam Cs. Szabót, aki kiment Olaszországba élni, Határ Győzőt, Márait - végig iszonyúan fájt nekik a távollét. Pedig egy Rákosit hagytak itt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Drágám, én nem piszkáltam a diplomásokat, meg a szakmelósokat sem. Az, hogy ki pofázik erről-arról, az a szívük joga.
Pusztán arra kívántam reflektálni, hogy egy szobafestő is van olyan hasznos tagja a társadalomnak, mint egy közgazdász. Ha Matolcsyt veszem alapul, ez a tézis több mint helytálló. Mindkettőre szükség van. Csak azt utálom, hogy szarba sem veszik az egyszeri melóst. Mondjuk, ehhez kell valamiféle intelligencia, hogy a kétkezi munkást megbecsülje a társadalom. Ahogyan a diplomásokat is. Őket is leszarják, mert az amolyan "sosedolgozó izé" kategória.
Harminc év hátrányából mikor jutunk már el oda, ahol már nem a turulfing az uralkodó dezodor illat?
@Pantagruel: Uramisten, én is azt hittem, hogy hát magyarul tudok kétéves korom óta, mi lehet nagy cucc azt kicsit turbózva megtanulni? Vért izzadtam és néha még az is kevés volt. Drága Hajdú prof meg Korompay Klára, micsoda türelmük volt!!! :-)))))))
@Knósszosz: Én életem, nagyon is becsülöm - múltkor áradoztam a csodás hajdani burkolónkról - aki amúgy svarcban burkolt, mert házmester volt :-)) - imádom a cipészünket,aki annyira kreatív, intelligens és olcsó, hogy ötmillió Mattolcsyt is adok érte, biztos te is nagyon nagy ásza vagy a szakmádnak! De azokat akkor korszerűen képezzék, ne erre a csicska feudális létre, ami elavult már most és semmire nem jutnak vele, csak Tahólandbe.

Azért a múltszázadforduló BP nem véletlen olyan, amilyen: nagyon intelligens, nagyon világot járt, ott nagyon korszerű tudást összeszedő és alkalmazó, innovatív szakemberréteg építette fel. Nézz meg egy szebb pesti házat, még romjaiban nagyszabású: varosban.blog.hu/2011/02/04/budapest_legszebb_lepcsohazai_szep_remenyek

A fogaskerekű, amit svájci, de ide telepdett mérnökember Szalézi Ferenc alkotott csak öt évvel épült később, mint a világ első amerikai Mount Washingtonban! A kéregvasútunk, a kis földalatti is világcsoda volt anno! most pláne ilyen munkás kellene, nem a bányászbéka segge alá nyomott éhbérért robotoló proli, akit most gyártanak.
@rodeo36: Nem, Orbán illatos rózsája. Ami körül seregek vannak letüdőzve a kiáramlót.
Ezt tanítják rajzórán? ;-DDD napkavehaz.hu/tejhab/zichy-erotikus-festmenyek/

Keleti szél fújta oda meg Grúziába, nagyon megbecsüli a mai napig.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @a szív fészkei: @Pantagruel:
CAW az utóbbi 3 nap alatt leültette a GM/Chrysler/Ford vezérkarát és "profit share"-t követelt és kapott azaz nem egyszerűen fizetésemelést, hanem mint észak amerika legnagyobb szakszervezete a vállalatok profitjából is követelt és kapott aláírva a szerződés

mialatt Délafrikában a bányászok fizetésemelési követelését lövöldözés és 18 halott követte

hogy van ez Levédiában?

brühühühühühühü
@rodeo36: Pld. úgy, hogy az egyik legnagyobb rendőrszakszervezet vezetője épp a közelmúltban szabadult az előzetes letartóztatásából. :(

www.tmrsz.hu/2012/08/06/politikai-fogolynak-erezte-magat-interju-szima-judittal/

Szóval dübörög errefelé is a demokrácia.
@Pantagruel:
régóta állítom -nem vagyok vele egyedűl- a zenei hallás és a nyelvérzék azonos tőről fakadnak azaz azonos agyi kapacitásokat kívának, mivel a zene matematika és valamilyen módon geometria is (a Máté passió nyitótétele egy: 13 dimenziós fraktál) ezen kapacitások híján nehéz nyelvet tanúlni, bár ahhoz bizonyos csökönyösség is kell a vocabulary kialakításához és állandó bővítéséhez

az általad említett nyelvi elemeket én nem vágtam be annak idején, hanem megértettem és valahogy bevésődtek...alkalmazom őket és bizonyos hiányok esetén gyorsan és bátran használom a consize dictionary-ket bármilyen általam ismert nyelven meg a Fowler's English Usage valamint annak megfelelőit a Larousse által ragyogóan kiadva

a nyelv nem szavakból áll, hanem gondolatokból amelyek lehetnek fél szó vagy fél oldal hosszúak és ezt sokan elfelejtik mikor nyelvet tanúlnak, nem a szót, hanem a gondolatot kell megérteni elkapni és akkor a szó jön magától fordítva nem műxik

brühühühühühühü
@a szív fészkei:
aláhúznám tőled: a magyar lakatos, asztalos, és a többi építészek kőművesek vándoroltak Europában a II VH előtt és meggazdagodva érkeztek vissza persze ezt a középkor céhei is fizették a céhlegénynek kötelező volt vándorolni vagy sohasem lett mester kontárrá minősítették...belőlük lettek a mérnökök és építésztervezők (pallérok)

brühühühühühü

szegény gyagya felcsútbasznádi, sohasem alkotott semmit dolgozni sem képes semmit csak rombolni és dühöngeni

minő szégyen egy országra ilyen szardarab van az élén

brühühühühühühü
@rodeo36: Az biztos, hogy a zenei érzék és a nyelvérzék összefügghet. Nekem nincs, és ez nagy hiány, de nem tudok rajzolni magamnak. (lásd Zichy-rajzok ;-DD, ahhoz se kell kevesebb tehetség, azom van is - nem akkora, mint neki, aki zseni - , de sokra megyek vele,brühühühü)

Szeretek bizonyos nyelveket hallgatni - olasz, francia még az angol is - de valahogy elveszek a zenéjükben, dallamot adnak, és kikapcsol az agyam a jelentésfigyelésben. Neked jó, hogy ennyire tudsz, irigyellek, de hát ezt dobta a sors.

Őszintén, nem is érdekel már. Úgysemlesz hová mennemés használnom- amgúy mindgi a férjemmel mentem, ő meg beszél három nyelven, megoldott mindent - szóval semmi nem ambícionált. Ami érdekelt, elolvastam és felfogtam. Biztos, ha az életemről lett volna szó - mondjuk annyira üldöznek Kádárék vagy ilyesmi -, akkor valahogy legyűröm a lustaságom és tehtségtelenségem és megvan. De ilyen helyzetbe nem hozott az élet. Tudom, ez igénytelenség, ja. Hát senki sem tökély.

Amúgy egy német asszony - a volt kollégám felesége - filmfesztiválokat szervezett kint, szóval pörgött nemzetközileg eléggé sok évet. Amikor együtt vagyunk, elkezdünk mindig angolul csevegni - nem tud jobban nálam - darab ideig kínlódunk, aztán átvált németre, mert neki az gyorsabb és egyszerűbb: és kéri a férjét, aki profi szinkrontolmács, hogy na fordítsd!

Szóval nem mindenki Lomb Kató.
@a szív fészkei:
kollégáim -anno- tréfából és irígységből engem Lombkatónak hívtak...

ha tucc figyelni a nyelv "zenéjére" akkor el tudod kapni azt, hogy hogyan szövi az anyanyelvű a gondolatait...ezt persze te aki profi irodalmár vagy...könnyen megteszed magyarúl és utána csak egyszerű alkalmazása a többire...egy idegen nyelv megértéséhez intuíció is kell...persze az anyanyelvedhez is de azt nem veszed annyira észre

vedd művészetnek mint amikor egy csodaszép hímzést akarsz csinálni annak is ugyanazok az elemei csak nem szólalnak meg???? talán

brühühühühühü

én elbűvölve néztem anyémékat amint barátnőivel -mikor minden más már kész volt- leültek és 3x4 méteres függönyöket horgoltak kézzel, és közben oda sem néztek csak járt a kezük és a minták meg alakúltak mint a párkák művei

brühühühühühü
@rodeo36: Na horgolni nem tudok, nincs türelmem. Kötni régen kötöttem. De varrni szeretek, mert az azonnal megvan.

Nem tudom, néha tényleg intuíció alapján megérzme, amit a szöveg jelenthet, de elfáradok a kiszaszerolásban és tanulásban. Póbáltam pedig, jártam Francia Intézetbe, amikor még az gyanús volt a Kádárnál, anyámék befizettek magánnál évekig angolra - és nem nagyon ment belém mégsem. Nem volt jó kiejtésem, hemungom volt beszélni.

Egyedül valahogy a gimiben az orosz fogott meg, az érdekelt - pedig akkor ugye dafke senki nem tanulta, tán épp azért - nagyon jó tanárnőm volt, sikerem volt, tudtam úgy fogalmazni oroszul, mint magyarul. Persze sajna már mindent elfelejtettem. :-((
@a szív fészkei:
látod, az orosz az egy dallamos és szép nyelv...én az a capella kórusaikat imádom úgy tudnak harmonizálni mint nagyon kevesen...érdekes a katolikusok nem tanítják annyira ezt a híveiknek mint a pravoszlávok...a népzenei gyökerei és persze Rachmanyinoff miséi

na hagylak...ne tagadd a tehetségedet kár...van a többi nyelvnél valami más hiányzott
@Knósszosz: A vicc,hogy ez mélyen fut a társadalomban, kb 20 éve. A kádári szelektív felsőoktatás túlértékelte a diplomát, és nagyon leértékelte a szakmunka értékét. Ez azért is vicces, mert ez csak a csimborasszója amit orbán művel. Ezt szakdolgozat írásakor olvastam, a legnagyobb vicc, hogy a munkáltató, bármilyen multi is legyen, átvette ezt a gondolkodást. A diplomás érdemel több bért, a szakmunkás jóval kevesebbet.
Erre erősít rá viktorka és a bandája.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Azért nincs igazad, mert járványveszély esetén nincs olyan hogy egyéni akarat. Azért közegészségügy a közegészségügy, mert mindenkit érint. Ebben nincs helye az egyéni gondolatoknak, majd ő eldönti. Mert nem tudja eldönteni, és az oltás elutasítása olyan következményekkel járna, ami túl súlyosak lennének. Én nem akarok mupsz járványról halani, kanyaróró, himlőjárványról, csak azért mert az olyan egyéni, hogy nem oltatjuk be. Mint egészségügyit végzett, tudom mik ezek, tudom milyen szövődményei vannak, és tudom, hogy bármennyire is jó lenne rábízni az egyszeri anyukára a döntést, nem szabad. Nem tudja megítélni. Ez olyan ár, amit a közösségben létezésért meg kell fizetni, olyan ár, amit a szülő akarata ellenére a közösség és a gyerek érdekében is meg kell fizetni.
Kit pereljen be a szülő, aki a te ostoba ötleted alapján vastüdőn köt ki, mert nem mindenki oltatja a gyerekét gyermekbénulás ellen? Vagy a kanyaró (aminek kurva kemény szövődményei vannak gyerekeknél) szövődményei miatt melyik kretént pereljem?
Kin kell leverni egy járvány elhárításának árát?
Ki fizeti meg?
Te? Vagy a szülő aki holmi zavaros jogom van eldönteni és járványt útjára indítani elv alapján nem oltat? Vagy mert hülye mint a segg, és azért nem oltat?
Nem lehet, ami egy egész közösséget érint, ott a jogaidat korlátozzák, és korlátozni kell.
Mindketten olyan mázlisták vagyunk, hogy nem kell a védőoltások által kilőtt járványok miatt rettegnünk. Ezért vannak akik úgy gondolják, hogy okosak annyira, hogy a védőoltást hobbinak fogják fel, olyan divatdilinek, ami szakaszonként megy végig a szülőkön, mint a névválasztás, meg a szoptatás. Csakhogy ez nem divathóbort kérdése, meg bioszemléleté, stb., hanem a rögvalóság. Mielőtt még tovább vitázunk, kérdezd meg nagyszüleidet, és idős embereket, milyen volt az élet védőoltás nélkül. Nézz utána, mik ellen oltanak, milyen arányban szedték áldozataikat, milyen szövődményei vannak. Utána ülj le, és gondolkodj el azon, hogy vastüdő vs védőoltás vitában melyik nyer? Vagy szövődményes szívkárosodás kanyaró után vs védőoltás jobb-e? Koporsó vs védőoltás meccs melyik a favorit? Mert ez nem jogok kérdése, hanem egészségé.
A vicc az, hogy úgy vitázunk, hogy a szülők egyre nagyobb hányada még a gyógyszert se tudja megfizetni, míg az oltás ingyen van. A szülők 99%-a nem engedheti meg magának, hogy gyáp-ra menjen, mert nem lesz állása. Kérdezd meg magadtól, mennyire vennének fel anyukákat, ha nem oltatnak, és be kell vonulniuk karanténba a gyerekkel együtt mumpsz járványnál, kanyarónál. Ennek a költségeit ki fizeti meg? Te azzal a felfogással, hogy majd anyu eldönti?
Számold ki mennyit kóstál ez a nemzetgazdaságnak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: a te szabadsagod mennyit er? mi a ara?

vannak akiknel a sajat eletuk sem nagy ar a szabadsagukert. te ilyen olcso lennel?:-)
vagy csak ha masokrol van szo akkor vagy ilyen?:-)
@kormányzó: És te nem vagy a szavak embere, igaz? Akkor a fasznak írogacc?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Egy ilyen ár megéri. Lehet hogy kurvulok a szemedben, de beoltatnám a gyereket. Ha kötelezővé tennének védőoltást felnőtteknek, beadatnám. Mert ennyit megér.
Lehet hogy számodra ez egy elvont kérdés, mert tényleg lövésed sincs, milyen betegségekről beszélünk, hányan haltak meg és nyomorodtak meg ezek miatt a betegségek miatt.
De egy ilyen apró, elhanyagolható korlátozás messze arányban van azzal amit a közösség el akar érni.
Ha valaki közösségben akar élni, egészségesen, járványmentesen, ennek ez az ára.
Ha nem akarja megfizetni, menjen sivatagba élni, egyedül. Egyszerű, nem bonyolult.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem. nem eri meg. tehat ezt lenne jo felfogni, hogy nem erdemelsz szabadsagot te sem, ha masoknak nem adod meg:-)

es itt te vagy az, aki masok szabadsagat nem viseli el, bizony, a sivatag neked van nyitva. te vagy az, aki kenyszeresen bele akar dumalni eszervek es racionalitas nelkul, kizarolag a paranoiajara hivatkozva, hogy ki mit es hogyan dont az eleterol.

ugynis a tarsadalomban eles, mint fentebb irtam - nem az, hogy mindenkit uniformizalunk, hanem elviseljuk egymast.

neked ugye egy hatasos oltas eseten semmi felnivalod nincs. ha meg van felnivalod akkro nem hatasos az oltas, tehat a vita okafogyott es azoknak van igazuk, akik gyogyszerlobbyrol koltenek konteokat.

tehat logikusan sehogy nem magyarazhato meg ez a kotelezosdi.

ugyhogy fogadd el szepen, nem te vagy az egy igaz ut birtokosa:-)

tisztaban vagyok vele, hogy jelentosen nehezebbb es bonyolultabb az eletem attol, hogy masok erdekeit is figyelembe veszem. de nekem igy jo. vess meg, ha neked attol konnyebb. nem fogok belesozlni, igerem. mert en tisztelem a te szabadsagod:-D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Dehogynem.
Áruld el nekem kedvesem, mikor volt utoljára magyarországon:
-himlőjárvány
-járványos gyermekbénulás
-kanyaró járvány
-tbc járvány
-mumpsz járvány
Utoljára mikor és hány ember halt bele ezekbe a járványokba?
Hány ember szenvedett el szövődmény miatt maradandó egészségkárosodást ezen járványok miatt?
Hány gyerek él ma vastüdőn a gyermekbénulás miatt?
Hány gyerek szenved ma amiatt, hogy kanyaró, himlő, mumpsz szövődményesen gyógyult náluk?
Mert itt ezekről beszélünk.
Te meg locsogsz, mintha a kötelező védőoltás a világ legnagyobb szabadságkorlátozó eszköze lenne.
Mikor nemcsak a közösségnek jó, hanem a te gyerekednek is.
Legalább tudnád, mi az a járvány, és miért kell korlátozni ilyen minimális mértékben a döntési szabadságodat, ami messze nem olyan erős, mint az élethez és testi épséghez való jogom.
ÚGyhogy sorry baba, de ezek erősebbek, és ismered a jogot, az erősebb alapjog baszik. Jelen esetben az élethez és testi épséghez való jog.
Ez nem érdek, meg jaj hát a döntés szabadsága. Itt életekről beszélünk, nem másról.
Úgyhogy várom a statisztikáidat ezekről, bizonyítsd, hogy hatástalan a kötelező védőoltás kishazánkban.
Köszike, részemről befejeztem.
Igen én vagyok az igaz út letéteményese, mert veled ellentétben tudok priorizálni az alapjogok között. Ezt te is megtanulhatnád.
Szóval, várom a statisztikáidat. Igazán érdekes lesz, főként a diftéria, gyermekbénulás. Vajon az elmúlt 35-40 évben hány ilyen járvány volt kishazánkban? Meséld el szépen.
De arról is lőhetnél adatokat, hogy hány tbc járvány volt kishazánkban, nem nagy időtávban, mondjuk a rendszerváltás óta.
Kiváncsi vagyok, de tényleg.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A nagy szabadságodban, ezt nézegesd végig, minden egyes betegséget. Aztán a nagy szabadságodban döntsd el, hogy mennyire gecik és kapzsik a gyógyszergyárak, mikor oltóanyagot adnak el az államnak ezek ellen. Mert ők olyan geci fajták, és csak profitra hajtanak, ha te beledöglesz is.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Védőoltás#Magyarorsz.C3.A1gon_szok.C3.A1sos_olt.C3.A1si_rend
Bakker, legalább tudnád, mi ellen beszélsz, de nem, lövésed sincs egyikről sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mellebszeles.
ket kerdesre valaszolj.

ha be vagy oltva, kell felned a jarvanytol?

megtiltja neked barki is, hogy beoltasd magad?

ha te beolthatod magad es megved, akkor nincs jogod beleszolni abba, mit csinal mas, hiszen teged nem veszelyeztet. ha beoltatod a gyereked, ot sem. tudod. ezert lehet ejtoernyozni, bungeejumipngolni, jogi trukkoket csinalni, boxmeccseken indulni es egyeb, onveszelyes cuccokat csinalni.

ha viszont nem ad 100%os vedelmet a vakcina, akkor nincs mire eroltetni. ertem en, hogy megprobalsz azzal hatni ram, hogy hogy kellene konvencionalisan "jol" gondolkodni, de en nem tudom atvenni ezt a fajta "feljunk es tiltsunk" mentalitast, sajnalom. nekem eszervek kellenek, bizonyitekok es racionalis magyarazat. kulonben nincs tiltas. nincs kotelezes.

egyebkent pont jokor jott Fabius kovetkezo posztja.

az ugyanaz, mint amit te forszolgatsz. igen, szep dolog a katasztrofavedelem, de megbaszta a lo az egeszet, ha kotelezo lesz.
ezzel az uniformizalo - mar elnezest, de ki kell mondanom - fasisztoid szabalyozassal csakis ellenallas lehet a vege. egyszeruen kutya kotelesseged masokat meggyozni az igazadrol eszervek menten es el kell fogadni, ha nem sikerul. nem eroltetheted rajuk az igazad.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: oh

es hagy tegyem hozza, teljesen mindegy az ara. barmennyibe is kerul, a szabadsagnak nincs penzbeli erteke.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem kell félnem, ha a védőoltás rendszere megfelelően működik. Te tényleg szart se tudsz se a járványokról, se a védőoltásról, igaz? Olvasd el a wikis linket, vagy pl. ezt:
www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/jarvanyos_gyermekbenulas/154
A járvány megelőzésénél nem az a lényeg, hogy megtiltja-e neked bárki bármit. Ha nincs egységes oltási rendszer akkor baszhatod. Lesz járvány. Nem én leszek beteg, nem a beoltott gyerekem, de lesz járvány és olyanok halnak bele, akiknek nincs védőoltásuk.
Ez nem szabadság kérdése, mert igazi szabadságot csak élve és egészségesen tudsz élvezni. Ha ez nincs meg, de van maximális szabadságod, nem fogsz szabad életet élni, szabad döntési joggal, mert a korábban hozott döntésed ellehetetleníti.
És mielőtt még a jaj a szabadság ára szöveget nyomod, tedd fel a kérdést: egy agyvelőgyulladás utáni felépülés, milyen szabadságot ad neked? Mert az nem múlik el ám nyomtalanul, ha ugyan túléled. Egy vastüdőre kötött élet mennyire szabad? Egy szívbeteg gyermek mennyire szabad? Mennyire tud élni a szabadsággal? Mennyire vagy szabad, ha rettegsz télen a rubeola és a kanyaró járványtól? Mennyire vagy szabad, ha nyaranta attól kell rettegned, hogy az oltatlan gyereked elkapja-e a gyermekbénulást vagy sem?
Ha attól kell rettegned, hogy a gyereked olyan erősen fertőző betegséget kaphat el az oltás hiánya miatt, amibe belehalhat-rokkanhat, az neked mennyire szabad élet?
Félelemben élni, nem szabad élet.
A nővérem kisnővérként látott olyan babát, akinek a szülei nem oltatták be, ő látta ahogy szenvedett.Látta a gyereket fuldokolni a köhögéstől. Te szart se láttál.
Nem tudod milyen betegségek ezek. Szart se tudsz arról, hogy ezek a főként gyerekekre veszélyes betegségek milyenek. Csak hablatyolsz és kevered a szezont a fazonnal.
Azt hiszed, hogy ez szabadság kérdése.
Nem az. Nem szabadság kérdése. Ha megnézed a linket, láthatod, mind-mind-mind megelőzhető védőoltással, ami a gonosz gyógyszergyárak gonosz módon előállítanak, gonosz módon védelmet adva a te gyerekednek. Gonosz módon segítenek neked abban, hogy ne legyél rubeolás, torokgyíkos. Ilyen gonoszak, igen.
Olyanról beszélsz, amiről fingod sincs. Szerintem te még krupos gyereket se láttál, se komoly, tényleg beteg gyereket.
Azért beszélsz ilyen nagy baromságokat, mert már elfelejthettük a védőoltásoknak köszönhetően, és a szervezett, fegyelmezett, kötelezővé tett oltásoknak köszönhetően.
Gőzöd sincs semmiről, és mielőtt szabadságról kezdesz el hablatyolni, amiről nincs fogalmad, tényleg kérdezd meg magadtól, hogy vajon a vastüdőn, krónikus szívbetegként, nagyotthallóként, májcirrózissal mennyire vagy szabad? Szerinted, mikor a szülő szembesül a kanyarós, mumpszos gyerekkel, mennyire szeretne élni azzal, hogy visszamenjen és beoltassa? Szerinted nálunk kevésbé szerencsés országokban, mit meg nem tennének ezért az állami fasiszta kötelező oltásokért? Könnyű így ilyen baromságokat nyomatni. Könnyű, mert fogalmad sincs miről beszélsz, mert megadatott a luxus, hogy ne is tudj arról mi a kanyaró, mi a szamárköhögés, járványos gyermekbénulás. És ez így van jól, ez a normális. Ne csak magadra gondolj, én se azt teszem. Gondolj azokra a gyerekekre akik elszenvednék a szülő hibás döntését. Akik a védőoltás hiánya miatt betegszenek meg, nyomorodnak bele. Az ő testi épségükkel, és élethez való jogukkal ki törődik? Mert nem te, azt látom. A felelős gondolkodás nemcsak a saját pillanatnyi, önző érdekemre korlátozódik, hogy szűlőként mihez van szabadságom, és mihez nem.
A katasztrófa törvény és ez nem ugyanaz a kategória. Az egyik egy lehetséges veszély vagy rendkívüli helyzetre vonatkozik, ami vagy lesz valamikor, vagy nem lesz. De a kötelező oltás nélkül járványok lennének. Ahogy voltak évtizedeken, évszázadokon át. Nagy különbség. Nem összemosandó.
Amúgy mindent lehet pénzre fordítani, a szabadságot is. Csak nem hangzik túl nemesen, hogy forintban fejezzük ki.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem gyoztel meg. ugyanazt hajtogatod:-)

sajnos ez az allaspont szamomra elfogadhatatlan, mert szelsoseges es az emberiseget lobotomias csimpanzkent kezeli, akinek ha nem mondjak meg az okosok mi a dolga, eletkeptelen lenne.

nem tudok egyeterteni ezzel. egyszeruen ellenkezik a termeszetem ellen. es egyebkent te sem mondasz mast, mint ait en, cska kiforgatod a szavakat. aki nem oltatjha be magat, a sajat felelossege. aki beoltatja magat, annak meg nem kell felnie. ha meg felnie kell, az oltass nem er loszart sem, tehat humbug. logikailag en nem latok masfele levezetest. de ertekelnem, ha megprobalnal erzelmi rahatasok es szemelyeskedesek helyett logikusan meggyozni arrol, hogy

- teged, ha be vagy oltva milyen veszely fenyeget?

- ha valaki nincs beoltva, de mindenkik korulotte igen akkor kitol kapja el?

- ha annak ellenere elkaphatod, hogy be vagy oltva, akkor mirol beszelgetunk?

ezekre tudnal nekem csak siman, logikusan, erzelemmentesen valaszolni? nem azt kerdeztem, hogy mit tudok ajarvanyokrol es mit nem. nem azt kerdeztem, mitol felsz es mitol nem. nem azt kerdeztem, hogy milyen embernek tartasz, mennyire okosnak, vagy mennyire nem. ott vannak a kerdeseim. meg tudnad oket valaszolni, ha nagyon szepen kerlek?:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ha be vagyok oltva, nem fenyeget a veszély.
Ezt írtam. Attól még, hogy te és a lakosság be van oltva és ezért nincs járvány, vagy megbetegedés, nem jelenti azt, hogy nincs kórokozó. Így elkaphatja, ott a wiki link olvasd el végre. Le van írva, hogy fertőznek, terjednek. Nem bonyolult, körül vagyunk véve baktériumokkal, vírusokkal. A kórokozó attól még él, terjed, és ha tud fertőzni fog. Nem engem, mert be vagyok oltva, hanem mást.
Ez pedig pont engem igazol, hogy a fentiek alapján igenis a legtöbb szülő egy lobotómiás csimpánz szintjén mozog, és hogy megvédjük a gyereket a szülő hibás döntésétől ezért kell.
Próbáltam logikusan érvelni.
Küldtem linket. Rá se basztál.
De ha nem tudsz valamit, az nem személyeskedés. Ha hülyeséget beszélsz, mert azt hiszed, hogy ez szabadságjog, ami csak az egyénre tartozik, az nem személyeskedés.
A logika az az, hogy te az egyén szintjén kezeled, a saját önző és felelőtlen szemléleted alapján. Hogy mindenki döntse el. De ezt nem lehet, Járványt megelőzni nem lehet. Akkor miért zárjuk le influenzajárvány idején az újszülöttosztályt? Miért ne mehetne be bárki? Mindenki el tudja dönteni, hogy behurcolja-e a vírust a babára vagy sem. Beteg-e vagy sem, nem igaz? Miért tartsam be a kreszt? Tökéletesen el tudom dönteni, hogy vezessek az egyéni szabadságomnak megfelelően balesetmentesen, nem igaz? Miért nem lehet a döghúst eladni neked? Miért kellenek az élelmiszeriparban a szabályok? Mindenki tudja, hogy kell főzni, és élelmiszert előállítani, nem igaz? Egy vendéglős el tudja dönteni, hogy felhasználja -e a hűtetlen húst, vagy újrahasznosít -e fel nem használt kaját? Miért kell őket szabályozni? Ez a szakmájuk, biztos el tudják dönteni, hogy kell úgy kaját előállítani, hogy ne betegítsen meg téged. Miért kellenek az eljárási garanciák? Miért kell védő a vádlottnak? Talán a rendőr nem tudja, hogy milyen jogai vannak a vádlottnak? Talán vissza él vele? Mi szükség a fogyasztóvédelemre? Miért kell a szavatosság és a garancia? Talán az eladó nem tudja, hogy ha hibás árut ad el, akkor azért felelős? És még lehetne sorolni miért nincs igazad abban, hogy az egyén szabadságjoga semmilyen körülmények között nem korlátozható.
Egy járvány nem piskóta, akkor sem, ha te nem kapod el, mert van oltásod. De te pont gyerekeket tennél ki olyan betegségeknek, amik nem tüntek el, mint a feketehimlő, hanem a védőoltás miatt nem kapod el. A kettő kurvára nem ugyanaz. Akkor sem tudom azt mondani, hogy max így járt, ha mázlija van akkor a gyerek károsodás nélkül gyógyul. Mit nekem egy kanyaró járvány? Oltás védelmében, ki nem szarja le, hogy szamárköhögés járvány van? Hát az olyanok, akik azt hiszik, hogy a járványmegelőzés és a közegészségügy kérdésköre egyéni mérlegelés tárgya.
Miért? Mert az elmúlt évtizedek azt bizonyították, ha van mindenkire kötelező védőoltás rendszer, akkor nincs járvány. Hát ezért kell.
Ha személyeskedés, legyen. De legyünk azzal tisztában, hogy az egyén milyen felelősséggel tartozik a közösség felé, pláne, ha az az ő és családja érdekét szolgálja.
Ez a kötelező védőoltás, a betegségek, szövődmények tükrében nem aránytalan semmivel sem. Egy járvány sokkal súlyosabban korlátozná az egyéni szabadságát, mint egy védőoltás. Korlátozná a szabad mozgásét, pl. Nem mehetnél ki a lakásodból, ha gyereked mumpszos, karanténba kerülnél. Az talán kevésbé korlátozza? Vagy majd te eldöntöd hogy a kanyarós gyerek megy-e iskolába, vagy otthon marad? Vagy ha te se vagy beoltva, akkor elmész -e dolgozni, ha a gyerek fertőző beteg, ki nem szarja le, ha karantént rendelnek el, nem igaz? Az egyén szabadsága, és az egyén okos, és tudja. Mint ahogy azt is tudod, milyen könnyű, náthával egyenértékű semmi kis betegségekről van szó. Nem igaz? Mi az egy társadalomnak, hogy kanyaró? Hogy szamárköhögés? Hiszen azt se tudod mi az.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Ez pedig pont engem igazol, hogy a fentiek alapján igenis a legtöbb szülő egy lobotómiás csimpánz szintjén mozog, és hogy megvédjük a gyereket a szülő hibás döntésétől ezért kell."

minden diktatura erre epul..:-)

majd mi megvedjuk az egysegsugaru hulyet sajat magatol:-)

szoval igen. az egyen okos. es olyannyira fontos, hogy a tarsadalom nem letezhet egyenek nelkul. az egyen, ha nehezen is letezhet. tehat a tarsadalomnak van szuksege elsosorban a sajat lete erdekeben az egyenekre. tehat ezert fontosabb az egyen szabadsagjoga. a tarsadalom ugyanis nem azert jott letre az idok folyaman, hogy korlatokat szabjon es korlatozzon, hanem az egyenek erejet egyesitse. az mas kerdes, hogy jottek az onjelolt messiasok es azok, akik azt hisizk, mindenkinel okosabbak es joguk van masok eletebe beleszolni. nem. nincs:-)

teljesen ertem az allaspontodat. elfogadom az allaspontodat. elhetsz az altalad igaznak tartott allaspont szerint. csak eppen nincs jogod masokra kenyszeriteni. es ennyi:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Olvasgass, hátha okosodsz, egy liberálisnak azt is kell.
Amik ellen a gyógyszerlobbi gonosz módon oltatná a gyerekedet kötelezően:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Diftéria
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tuberkulózis
hu.wikipedia.org/wiki/Tetanusz
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szamárköhögés
hu.wikipedia.org/wiki/Kanyar%C3%B3
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fertőző_májgyulladás
hu.wikipedia.org/wiki/Rubeola
www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/jarvanyos_gyermekbenulas/154
Olvasgasd el, micsoda átok módon szedik meg magukat a gyógyszergyártók a te rovásodra. Mert ilyen rohadtak, hogy lehetővé tették, hogy te ezeken ne ess át.
Márcsak ilyen gecik a gyógyszergyárak.
Ajánlom a komplikáció, és a szövödmények listáját.
@a szív fészkei:
Nahát, Te is be szoktál nézni a varosban.blogra?
Sok képet loptam onnan, a magam gyönyörűségére!
A témához mindösszesen annyit tennék hozzá, hogy van kókler seggfej vízreszelő és van ugyanolyan közgazdász is. A baj ott kezdődik, amikor a teljesen hülye közgazdász irányít egy egész nemzetgazdaságot. Persze a vízreszelő is tud galibát csinálni, ha alapvető szakmai kérdésekhez fingja sincs. Az sem elhanyagolandó következmény, hogy három emelet leázik a balfaszsága miatt, de egy ország pénzügyei… az azért más kategória.
Mondom: nincs különbség ebben a tekintetben. Aki hülye (akár diplomás akár szakmelós), az menjen kapálni a francba! Bár evvel most a parasztokat alázom, bocsánat érte. Az ő tudásuk nem érdemli meg a kifigurázást. Kapálni is tudni kell, meg azt is, honnan jön ki a sertés és honnan a disznó. Sertés az ólból, disznó a kocsmából, kész.
Nagyapám ezt tudta, meg Hofi is.
Ennyit a szakmaiságról…
@Knósszosz: Volt egy olyan mondás, szoktam is a zuramnak idézni, mert ő közgizda, együtt járt Járaival - hogy az atomcsapás semmi a közgazdákhoz képest. És van benne valami, még ő is elismeri. Akkor még Mattolcsy nem futott ámokot ilyen mélyrehatóan, mára nincs az a hasonlat, ami leírná őt.

Aki jó, az utcaseprőnek, vendéglősnek, orvosnak, költőnek is jó, aki nem, az nem. Ez ilyen egyszerű, mert nem vagyok egy szofisztikált alkat. A kapálásra szoktam volt mondani, hogy a kukorica is érzékeny, van lelke a növénynek is, annak se biztos , hogy jót tenne egy ilyen banda!

DE most nagyon alulképzett, minden egyéb infótól és műveltségtől elzárt primcsi rabszolgákat kezdenek majd képezni. Hogy ne tudjon semmit, maradjon földbuta, rángatható, irányítható emberrobot. Az olyan meg majd nem ért majd semmihez jól.
Drágám, hát nem ez a cél?
Húzd az igát, lájkold a kondást, a lényeg: agyatlan barmok nem kérdeznek, csak röfögnek, esetleg bégetnek, de mennek a szélkakas által kijelölt úton. Felszálló fing, egyebek... rodeónak igaza van!
@belekotty:
Azért,hogy belőled is előtörhessen olykor a magasröptű kultúra.
Sajnos vagy sem, az ingyenességet ki kell verni a buksikból. Semmi sincs ingyen. A kommunizmusban ezt elhitették sokakkal, hogy ez így rendben van, de mára látjuk, hogy nincs rendben, több okból sem. Persze valahol megértem a diákokat, mert ami eddig ingyenes volt, azért nem szívesen fizet senki, de be kell látni nem működhet ez sokáig így. Közpénzről lévén szó, akármire nem fordítható, és az a trend kezd elharapózni, hogy az "ingyenesen" megszerzett diplomával kiosonnak az országból a fiatalok, vagy jogásznak képzik magukat. Amivel nincs is semmi baj, csak ne nekem kelljen azt fizetni ha nem baj. Illetve ha mégis lelép, legyen kedves vissza csengetni, amit ráköltöttünk az évek során. Ez így korrekt. Ahogy tudom, a hátrányos helyzetűek, ha jól tanulnak, továbbra is megússzák a fizetést, vagyis csak azokat érinti a dolog hátrányosan, akik orvosok, ügyvédek akarnak lenni (most minden szakot nem sorolok fel), akikre egyébként nem jellemző a munka nélküliség. Zárásul mások korrupt ügyletei és egyéb pénzelégetési sztoriaival sem értek egyet, de mások bűne nem hatalmaz fel senkit arra, hogy igazságtalanul élje életét.
süti beállítások módosítása