Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.11. 06:06 Fabius

Párttitkár elvtársak költöznek a felsőoktatásba

Címkék: fidesz felsőoktatás párttitkár költségvetési biztos

Egyszer, volt, hol nem volt, volt egyszer egy olyan kor ebben az országban, amiben élni annyira nem szerettünk. Legalábbis erre utal a tény, hogy 22 éve rendszert váltottunk, a kor szellemét szertefoszlattuk, és azóta elhisszük, hogy mi aztán ugyanoda soha többé. Sőt, forgattunk erről a korról filmeket, együtt röhögtünk a kifigurázott helyzetkomikumokon, hányaveti magabiztossággal állítottuk, nem lehet ez már maga az élet. 

Aztán egyszer csak szembesülünk a ténnyel, hogy az egykori gimnáziumi KISZ titkár majd numero unó főforradalmár elvtársban föltámadt a nosztalgia, és újra lesz Magyarországon párttitkár rendszer. Hiába no, 22 év alatt rendszerváltó forradalmárokból előbb fülkeforradalmárok, majd félázsiai csürhe lettünk, akiket izmozással és megfelelő felügyelettel lehet csak kordában tartani. Úgyhogy pofa súlyba, jogászt és közgazdászt nem képzünk állami pénzen, mert sokkal jobb lenne az ötmillió esztergályos országának lenni újra. Aki ezt nem érti, és ennek ellenére a fizetőssé tett felsőoktatásba íratja a gyerekét az nézzen szépen szembe a ténnyel: Orbán Viktor sameszai majd jól szemmel tartják mire és hogyan használja az intézmény a romkocsmaértelmiség rémképét tápláló szponzorok - akiket máshol szülőknek hívnak - pénzét. 

1: egyetlen épkézláb gazdasági szakembert felmutatni sem tudnak, aki egy költségvetést meg tudna írni normálisan Kusza Szem helyett,

2: egy felsőoktatási intézmény gazdálkodásának áttekintése önmagában nem egyemberes feladat, így különösen cuki a gondolat, hogy majd most egy ember alá több intézmény is tartozhat.

 Az csak a bepunnyadt koktélcseresznye a takonypüré tetején, hogy költségvetési fő és alfelügyelőket véletlenül sem oda helyeznek ki, ahová értelme lenne: a közbeszerzéseket Közgépnek és csatolt részeinek szétosztók fölé, ahol milliárdok válnak köddé. Nem, ettől sokkal fontosabb, hogy a kirendelt párttitkár elvtársak személyében mindenhol legyen a pártnak szeme, és pórázt tartó keze, hogy a tóthmiklósok és a lasztovicza pártkáder gyerekek üzelmei ellen felszólalók tarkóján legyen aki meghúzza a bőrt. 

orbán-felsőoktatás.gif

Remélem a költségvetési felügyelő különítmény élére a megfelelő ember lesz kinevezve, akinél a hangulatjelentések a legjobb kezekben lesznek. Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi obsitos pont alkalmas lesz rá. Mégse unatkozzon tisztség nélkül a hátralévő kis időben.

 

373 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr804706485

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tényleg létezik egy harmadik pólus? 2012.08.11. 12:28:13

Érdeklődéssel olvastuk az elmúlt hetekben a Milla blogon Csigó Péter új pólus kialakulásáról szóló posztjait. Bár a hozzászólásokban sokan megjegyezték, hogy kicsit erőltetett és „túlelemzett” az elmélet, a Nívó blog szerzői is találtak benne számtalan...

Trackback: Mit keres TGM a HVG-ben? 2012.08.11. 12:23:00

Szezonja van a balközép basztatásának, bárkik is legyenek azok, Tamás Gáspár Miklós például ki nem maradna belőle. Csak ő tudja, miféle morzsákat vet jutalmul az egykor jónevű filozófusnak a hatalom, ha csatlakozik a pampogókórushoz, amelyben olyan hit...

Trackback: Óriási razzia Ozorán - az elmúlt tíz évben mással voltak elfoglalva a rendőrök? 2012.08.11. 12:21:38

Megdöbbenéssel olvastam a fantasztikusnak beállított akcióról a híreket. Felkutattak, felderítettek, felgöngyölítettek, szuperül működött minden. Négy főt őrizetbe vett, 39 főt előállított és kábítószergyanús anyagokat, valamint kábítószer adagolásához...

Trackback: Orbán Viktor halni készül? 2012.08.11. 12:19:41

A megözvegyült Anikó asszony jólétét biztosítaná a törvénymódosító javaslat, amelyet Lázár János terjesztett be képviselői önálló indítvány formájában augusztus 10-én. Az indítványban az áll, hogy amennyiben a miniszterelnök a hivatali ideje alatt elha...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.11. 12:15:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@glaci ph 5.5 álompolgár:
Viszont ez milyen jól mutat majd, hogy a kemény kezű vezető... Az, a Stefke féle agyhalottaknál müxik is!
@Knósszosz: fú itt mán mindenhonnan, nem győzöm kapkodni a buksimat
@glaci ph 5.5 álompolgár: ezt én értem, csak nem világos, hogy konkrétan mi köze hozzá Ovinak?
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Mi az irány? 31R?
Mindegy, a komló gyöhet Vecsés felől, vagy akár a másik oldalról, csak hideg legyen-:))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: ez az ami igazán felháborít. ha rendben lenne az ország és ezzel foglalkoznak ok, de nincs más dolguk ? törött árbóccal,kormány nélkül jobbak az esélyek, mint egy degenere kapitánnyal.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
És a Pennybe van ginisz, kétszáznemsokér.
Erre varlyá gombot!
@Knósszosz: a komló jöjjön északrul. Cseh v Tamási felöl:)
@Pantagruel: ő veri a habot a drogok ellen a legjobban
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Csunya menyasszony a nászéjszakán
- ugye azért valami jó bennem is van?
- persze, egyvalami van. de ha felgyujtod a villamyt kiveszem.
@GeoCracker:
A Stefkével történő megismerkedéshez képest? Bolond vagy te!!! :DD

@Knósszosz:
A német, cseh pilseni típusú söröket preferálom inkább!
@GeoCracker:
Az rendben volna!
Budweiser például. De nem az ámerikai lopott, az eredeti!!
Bár erről késhegyik menő viták vannak, melyik az igazi. Nekem a cseh.
Utálom Amerikát.
@Knósszosz: mar vágom a centit. 23- án go to praha egy hosszú 7 végére. :)
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Komolyan nem rossz, de én kedvelem a kommersz vackokat.
Hajnal háromkor a Heineken nekem bejön. Meg délután kettőkor is. Szerintem az kurva jó sör, bár a sznoboknak már snassz. Nekem nem.
Hazabeszélek, de kaptam két üveg pils-típusú hazai nedűt, a haverom hozta Athénból. Fix Hellas a neve, vetekszik a Pilsner Urquell-féle szűrletekkel. Finom.
@glaci ph 5.5 álompolgár: azt verheti, ha erre van felhatalmazása, vagy ha nincs, mert közben meggondolta magát vagy változott a helyzet, vagy akármi. az oké, hogy érdekcsoportokat képvisel (pl. goa-, szintetikus drog- és xenofóbiás szülők) vagy egy törvényt ver keresztül a törvényhozáson, amit aztán a jogászok, ügyvédek, ügyészek, bírók, meg a rendőrség stb. tudomásul vesznek és értelmeznek, aztán eljárnak hivatalból, ha feljelentés érkezik. így működik a rendszer - elvileg, papíron. tartsuk fenn a látszatot, ha Ovi telefonál a rendőrségnek, hogy bajban vagyunk, kell a reklám, hogy rajta vagyunk a szeren, vagyis kézi irányításon van a rendőrség, na akkor van Viktatúra. vági? miért kérdem?
@GeoCracker:
Szerencsés vagy!!
A barátom húsz évig teljesített külszolgálatot ott, és nagyon kedveli őket. Illetve az országot. Egyet ne kérj cseh vendéglőben: sztrapacskát. Nem díjazzák, mert az tetű szlovák moslék. Viszont én imádom, szóval a csehek sem normálisak. Na...
@Knósszosz: szeretem a sztrapacsot, de a knédlit is :) a tanácsot köszi. :)
@Pantagruel: szerinted nem nyúlnak bele a legédesebb csuporba? a manyup ehhez képest bohócpénz
@GeoCracker: olyan sztrapacskát csinálok, hogy néha elájulok, mint a Vanek úr
@GeoCracker:
Ne kínozz!!!
Knedli za veselom ... mittudomén már. Nagyon állat, párolt zsírtalan tarjaszelettel, veres káposztával, ahh...
A sztrapacska ügy tapasztalat, azért ne vedd száz százaléknak. Engem két helyről utáltak ki, mert azt kértem. Szóval, óvatosan!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Orvbánék meg a XX. századiak. Vagy a tanáruk, Kéri szavaival ők a Kun Béla-fiúk.
@Fabius: Szórul szóra ez jutott eszembe Ozoráról. Ahogy Juhász Péter mondta (akinek a Fb oldaláról kopiztam az ozorai idillt) - két gyerekes családapa - ők mennek a Szigetre az alkoholisták közé.Alkohol ugye szintén tudatmódosító szer a javából. Lásd pályinkafőzés otthon.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Ne izgass!!
Én emlékszem arra képre, ami be volt linkelve sztrapacska ügyben ide. Nem mostanában volt, pár hónapja. Fabius volt szíves a nyáltermelésemet csúcsra járatni vele. Nyilván utálja ő is.
Én meg olyan vagyok a sztrappal, mint a rántott hússal. Akár hetente háromszor is.
Éhes vagyok!
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Aki ül a barátnőjével uszkve 16-17 évesen ereje teljében baszott nagy arcával a buszon, amikor felszáll egy teljesen rozoga öreglány a Délinél.
Rasikád, a keresztény kultúra eme illatos virágszála körülnéz, majd közli félhangosan, hogy juszt se állok fel. És nem is. Hála annak a kegyelemteljes neveltetésének. Én - akinek bőven a lánya lehetne Rasika,de hálisten, nem az!!!!! - álltam fel a néninek.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szóval inkább a Fidesz, értem....

NA a rossz hír az, hogy ott ez a küldetés már visszautasíthatatlan pártfeladat lesz :-D :-D
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Ja, annyira véresen mafgyarellenes, hogy közben megvédték a románoktól és a csehektől a magyarokat magyarellenességükben Kövér nagypapi vöröskatonai részvevésével.
@rodeo36:

Csárlájz nem drágámozza, lehet ez a baj :-))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Én is keresek erre a nagy ijedelemre egy kis töményet".

Már egy köbcenti helyre biccenti!

Somogyi Tóth L-től szabadon.
@Knósszosz: Nana, BP nem szarhalmaz. Most te is nyomod ezt a süket dumát? Idegbeteg autós csak bp-i lehet?És ha hülye eltévedt vidék - nem te Boli!! - vagy idegbeteg kertvárosi, agglomerációs? Te látod, ki őshonos? Mi pl. nem vagyunk idegbetegek kérlek hatvan év ittélés után se.

Ne bántsd már a szülőfalumat, mert harapok! Gyönyörű város, még ezt a szarcsimbók parádét is túl fogja élni!
@Flúgatlan: Kétféleképpen tudnak helyben működni ezek a jóemberek.
1. Keményen átvilágítva és átlátva a gazdálkodást rendetvágnak és akkor utálja majd mindenki őket, a kari napokon plusz pont lesz a kocsijuk kromofágozása.
2. Megpróbálnak beilleszkedni, hogy ne legyen pokol minden napjuk és akkor meg el kell nézniük mindenfélét és feleslegesen ülnek ott.
Az elsőre nincs sok esély, mert az esetleges pár ismert stiklit fel lehet fedezni, de utána mit csinál? Legfeljebb felügyeli, hogy a stiklik az általa kijelölt módon menjenek. Arra hogy átlássa ejtőernyősként a gazdálkodást nincs esély kintről.
A második esetben feleslegesen van ott, egy jó kádernek sikerült jól fizetett állást kreálni.
Amire szükség lehetne egy pár értelmes, képzett szakember aki ellenőrként körbejár az intézmények között. 3 ember egy hónap alatt átnézi a könyvelés nagyobb részét, a beszerzéseket, a megkötött szerződéseket, megjelöli a hibákat, a hibázókat példásan megbünteti és megy tovább. 5 ilyen brigád rendbe vághatna mindent, ha lenne ebben az országban 15 megfelelő ember. De nincs.
Így az intézmények pont olyan módon fognak üzemelni, mint eddig.
@Cirbolya_sentinel: :-) fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/378357_480150108664349_1711280861_n.jpg

Ez meg a baromság aranyérmese, de Tótát a mennyekbe viszi, büszke is rá Árpád.
www.magyarhirlap.hu/velemeny/az_igazi_baloldali_.html

[..]"Wblog
‎"Szamuely Tibor, Korvin Ottó, Marosán György, Aczél Endre, Kádár János, Lukács György, Heller Ágnes, Tóta W. Árpád, Szabó Ervin, Biszku Béla. " Illusztris társaság! Megvan a jegyem a Munkásmozgalmi Panteonba. Amúgy meg élénken emlékszem, ahogy szociális egyenlőséget követelve lengetem a vörös zászlót."
@glaci ph 5.5 álompolgár: öe-ket nem gyártanék, illúzióim sincsenek e téren, szóval ja, lehet, viszont képben sem vagyok, szóval írjatok, aztán tájolok. sztem g3ciség, ezért nem leszel rendőr, de a törvény az törvény. nem? :)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Látod?? :-))

Pedig még el sem szavaltad neki, hogy:

Istennek hála, este lett,
mutasd meg barna testedet,
mert itt az alkalom,
amelyre várva vártam
e lila budoárban,
a sárga pamlagon.

S ha félig meztelenre
vetkőztél, add kezembe
kis, kurta válladat,
míg mellbimbód,
szerelmem
kemény, hegyes eperszem,
ha ajkam rátapad.

Ingecskédet lehúzom,
és egyre lejjebb csúszom
hasadon, köldököd
porcelán csészéjéhez,
s aztán lágyékod édes
hajában fölnyögök.
-"Még, még, még, még,
még"-mondod,
mikor szétnyíló combod
nyakamba öleled.

-"Még, még, még, még"-
zihálod,
ahogy elémbe tárod,
megringatod s riszálod
felborzolt öledet.

S mert rám is gondolsz
néha,
finom, keskeny és léha
kezeddel, asszonyom,
áldást osztón, szerényen
oda kapsz, hol szemérmem
ágaskodik kevélyen,
mint egy vörös torony.

Ha megteszed magodban tocsog majd a fél dunántúl :-D :-D :-D
@a szív fészkei: Heller Ágnesnek volt egy majdnem idézhető mondata, valahogy úgy szólt, hogy "nem jöttem rá semmire", ennyiben közös az életműve Árpiéval, aki rádöbbent, hogy zajt gyártunk közösen
@Fabius: Egy francia verssel alázod Stefikét???

A hit harcos leányát? Íme egy főpap életműve: magyarnarancs.hu/egotripp/parnacsata-65025

Ebből egy Stefike számréáa aktuális epigramma:"Gertrúdnak hívott téged Germánia földje -
Mert rúdnak szívós mestere vagy - csak ezért." Janus Pannonius
@rodeo36: Janus Pannonius is kétfelén vajazta a kenyerét. Na.""Hasztalanul hánytam régóta keresztet; a böjtöm,

Sok-sok ajándékom, s kárba veszett az imám.

Egyre erősebb volt a kísértés. Ámde mióta

Hágom a férfiakat: futnak az ördögeim."
@Pantagruel: Én szeretem Árpád zaját. Árpád zaja, höjjj!! ;-DDD Csak csapja.
@a szív fészkei:

Tehetek én róla, hogy a sváb költészet nem ilyen színes? Goethe, Az ifjú Werther szenvedéseit mégsem idézhettem, mert attól depressziós lesz a dunántúli hős és nem fickós.

:-D
@Fabius: Ja, Heine meg zsidó.

Keresztanya épp találkozó szervez IRL Stefivel. Nagy élmény lesz neki egy igazi teuton árja szépséggel élőben találkozni. Loreley jár köztünk? Szőke haja fénye cikkanása elveszi majd az eszünket????

Ez meg a Stefi imádta világszép Anikó asszonyhoz. fsp.nolblog.hu/archives/2012/08/11/Gyurkozz_Janos_rohanj_Janos/
@Fabius: Na ez nem annyira wertheres: Vadrózsa

Szerző: Johann Wolfgang von Goethe

Rózsát lát meg egy legény,
vadrózsát a réten;
szép, akár a hajnalfény,
fut a fiú könnyedén,
erre vágyik régen.
Piros rózsa, rózsaszál,
vadvirág a réten.

Fiú szól: Letörlek én,
vadvirág a réten!
Rózsa szól: Megszúrlak én,
nyúlhatsz százszor is felém,
nem szakítsz le mégsem.
Piros rózsa, rózsaszál,
vadvirág a réten.

A fiú letépi már
a rózsát a réten.
Jajgat, szúr a rózsaszál,
tolvajával szembeszáll,
nem menekszik mégsem.
Piros rózsa, rózsaszál,
vadvirág a réten.
Na és akkor kock outolok Stefinél: Ő en.wikipedia.org/wiki/Esther_Ofarim énekli ezt a Goethe-verset németül. www.youtube.com/watch?v=_j58CkDYomA

:-DDD
@a szív fészkei:

Szerepzavar van :-) Képzeld már el, hogy Boli szavalja ezt a verset Stefinek. Megvan? Na most képzeld el, ahogy a Verlaine-t szavalja. Megvan?

Érzed a különbséget, ugye?

Hagyd az udvarlás tudományát a férfiakra :-D
@Fabius: Jaj, dehogy akarom a dürrögés tudományát elvitatni tőletek! :-DD

Csak a drága sváb lelkébe beleéltem magam -amennyire nekem az megyen - és gondoltam ne egy trianonos, puhány, élveteg bikeksz francia versét susogjátok már neki, hanem valami tökös echte germánt! Ennyi fajelméletre csak járna neki.

De oké. Kushadok a témában. ;-))))))))))))
Ozorán a rendőrök tulképp csak magyar Boltokat akartak kreálni? hvg.hu/sport/20120811_usain_bolt_titka
@a szív fészkei: Te meg mindig fenn vagy?!

MAr csak Fabius tartja veled a lepest. ;)
@a szív fészkei:
a renascimento szó szerint a régi görög római és akár a kínai indiai kultúra újraszületése és a felismerés, hogy a sötét századok minő setétek voltak valójában...Europa kb 1000 éve a pokoli sötétségben és abetegségek meg a butaság fertőjében amit persze terjesztettek színtúgy mint a búbó pestist és többet ártott elérkezett a végéhez...ettől kezdve minimum a képmutatás megy mai napig vagy a nyílt tudoömányos tagadása a baromságoknak

a tömjénelvtárs és társai valamint a felcsútbgasznádi törpe baromságai a kökorszakba akarják taszajtani ezt a sok dilinyóst és ELÉRTÉK: UGYANAZ AZ EMBER AKI FŰVEL FÁVAL ÉS ÉJJEL NAPPAL AZ SZAVAIBAN PRŰD ÉS POFÁTLANÚL KÉPMUTATÓ ÉS -AMI A LEGROSSZABB- NEM IS VESZI ÉSZRE

na ezt kaptátok a törpétől és még sok várható hacsak meg nem taníttyátok lebegni

brühühühühühühühü

de sietnetek kell egy életetek van nektek is
A cikkíró elfelejti megemlíteni a felsőoktatás állapotát, hogy oda menni dolgozni nem nagyon van értelme, mert a piacon túlkínálat lesz a munkaerőből, és így leesnek a fizuk...

1., 120 ezer férőhelyre a következő 40 évben 15-20 ezer diák van... és... be kell csukni a 95%-át a felsőoktatási intézményeknek...

2., teljesen antiszociálissá nevelték a gyermekeket... ezen változtatni kell..

3., felelősségre kell vonni azokat a nevelőket, akik a teherbe esett diáklányok emberi mivoltát megtagadták, és megakadályozták terhesen az intézmény látogatását számukra... legalább 20 éves emberiség elleni bűncselekmény és nem évül el!

4., a magyar gazdaságot látva, és életszínvonalat le kell minden tanárt cserélni, mert csődöt mondtak... az oktatás hatékonysága egy nagy büdös nulla... nem tudták felkészíteni a gyermekeket az életre...

5., még mindig terrorrendszerű előadás-típusú oktatás van, a tanároktól elhatárolt differenciált csoporttanulás helyett! Miért?! Ezt tiltja az ENSZ... azokat a tanárokat akik így oktatnak le kell csukni a fenébe a nemzetközi jogi irányelveknek megfelelően!
@Fabius:

azért a Trubadúr IV. felvonásbeli Leonora áriánál szebb női szerenádot és vággyal teli vallomást kevesebbet találsz hacsak nem hallgatod meg a Csók áriát a Sámson és Delilá-ból Saint Saens-tól

brühühühühühühü

egyébként nem vitattam a mondandódat
1945ben Az idegen hatalom segítségével megint a buták, ostobák jutottak hatalomhoz. Ők lettek az új uralkodó osztály. A párthoz való hűség kellett a bármilyen vezetői poszt betöltéséhez is. Négy elemis megyei főispánokkal, akarták építeni az új mindennél fejlettebb társadalmat. Két év alatt lecserélték az egyetemi oktatói gárdát.Maguk embereit rakva helyükbe! Ma ezen "professzorok" neveltjei vannak vezető pozícíóban! Mivel a józanész ritka kincs, ma a demokrácia nevében a (buta) többség uralkodik. Megint csak felejtették Széchenyit, aki szerint „az önkény rendszerint karöltve jár az ostobasággal”.
Széchenyit megölték ezért, de az ő igazsága romba döntötte a Habsburg, a cári és a sztálini birodalmat. De sajnos ma is ezek a bölcsek neveltjei, akik a párt kegyelméből lettek valakik, rángatják dülöngélő szekerünket a végzete felé. „Mondd az ostobának, úr hogyan lehet/Meglásd ő hűségesen követ”. Írtam 1978-ban az ilyen emberekről.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Na ettől ijed meg egy igazi férfi. Addig jó amíg nem mutogatod magad. Legalábbis nekünk.
@Fabius:
Hát, bakker, az én nemi életemmel sem foglalkozott még ennyit senki...
Nincs semmi dolgotok???????????????????
Húzzatok mosogatni, vagy valami! :DDD
Stefke esélytelen nálam, már csak oktondisága miatt is. Lehet mellette a világ legjobb segge is (bár egyenlőre ebből csak annyi látszik, hogy azt a nyakán hordja), de hiába kepeszt, nem adom sem a lelkem, sem a testem! 8-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Tudod csibém, tegnap miről maradtál le? DÚÚÚÚÚÚÚÚRVA VOLT! A sváb bucika beindult, itt ajánlgatta magát, mint valami ribi - randi, fénykép, hasonlók. Majdnem elhánytam magam.
Ki kellett bontanom a skót malátát is a nagy ijedelemre!
(Fabius meg genyó romantikus hangulatban noszogatott, verset szavalt, élvezkedett... :)) kutya világ volt!)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: És Fabius nem vágtak ki a tramplit, mert rámászott a pasimra?! Nem is bánta, hogy Sefke dobta őt érted?! Már ez sem ér meg egy kivágást?!
Visszaolvastam. Egy kérdés felmerült bennem, nem érdekelné az ifjúságot jobban Jannus Pannonius pajzán versei, mint az uncsi mandulafás?:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem... Ezeket már csak a netes pornó érdekli, HD felbontásban. :)
@Han Duo: dehogy nincs 15 ember. De azokat a fidesz nem fogja alkalmazni, mert esetleg az nertársak disznóságait is leleplezik...
@glaci ph 5.5 álompolgár: Nemrég csináltam saját kezüleg sztrapacskát először. Én lepődtem meg legjobban milyen jól sikerült :-) Szerencsére a vendégeknek is izlett :-)
Levelek a szerkesztőségbe, hogy mindenki lássa, mi történik a rokkantnyugdíjasokkal. Mostani esetünkről három levél is érkezett.

1. levél:

"17 évesen volt az első mélyvénás trombózisom, amikor egy érfestés kiderítette az artériák csökevényes fejlődését és kóros összeköttetéseit a vénákkal. 20 éves korom tájt aztán elkezdődött az izomsorvadás a farizmok körül. Mára érinti a hátsó combizmot is. Mértéke totális, teljes. 27 évesen egy újabb trombózis után leszázalékoltak, mert addigra kifejlődtek nálam a vénás elégtelenség jelei is. 2002-ben lett megállapítva, hogy örökletes trombofília is hozzájárul a sorozatos rögösödéshez. Összesen az évek során 4 mélyvénás trombózis zajlott.
2009-ben rehabilitációs járadékos lettem. Elhelyezkedtem egy akkreditált foglalkoztatónál, ahol az ülő munka (szalagrendszer volt) következtében tüdőembóliát kaptam. Ennek okán felmondtam a cégnél és a rehabilitáció letelte előtt pár hónappal beadtam egy rokkantsági nyugdíjigényt. Ez 2011 októberében történt. Az I. fokú orvosi bizottságot nem hatotta meg a munkavégzés alatti embólia, százalékomat 53-ról 44-re csökkentette. Ezzel ki is pottyantam a nyugdíjrendszerből, ugyanis 2012-vel megszűnt az. Ettől függetlenül fellebbezést nyújtottam be.

A II. fokú vizsgálatról még nincs a kezemben az eredmény, de telefonon közölték: 43 százalék 36 hónapra. A bizottság rehabilitálhatónak véleményezett, holott térségünkben alig van munkalehetőség. 36 hónap múlva a nyílt munkaerő piacon találom majd magam. 54 évesen, óriásira dagadt lábbal, izomsorvadással és a veszéllyel, hogy bármikor kaphatok egy újabb vérrögöt. Most például egy hasi ultrahang megállapította, a vesémben is infarktus zajlott le a közelmúltban.

Fogalmam sincs, hogy fogok megélni a segélyszerű rehabilitációs ellátásból! Nincs férjem, nincs élettársam. Senki nincs, aki érdemben segíteni tudna anyagilag. El vagyok nyakig adósodva, hiszen 2012 januárjával megszűnt mindenfajta ellátásom. Az önkormányzat szánt meg havi 25.600 forinttal. Hát mit mondjak? Hogy fizessek én ebből lakásrezsit? Örülök, ha a legfontosabbat kifizetem, azt is a fiam segítségével."

2. levél:

"Valahová muszáj leírnom. Tegnap óta nagyon rosszul vagyok. Szívem össze-vissza ver, ájulásérzések jönnek rám. Biztos, hogy közrejátszik az idegesség. Ma kaptam kézhez a határozatot. Ebben leírták a négy fajta zavart, ami trombofíliához vezetett. Ez 30-40 százalék a táblázat szerint, és adtak 20 százalékot. Azt írja, az izomsorvadás súlyos fokú, a mozgásban 6 százalékban akadályoz."

3. levél:

"Most jövök a háziorvostól. A doktornő nagyon ideges lett. A tüdőembóliás eredményem meg lett hamisítva! Teljes egészében lehagyták az ultrahangos leletről azt a részt, ami jelezte a rögöt. Azt írták: jó kamra funkciók, stb. Holott az eredeti lelet úgy szólt: jobb kamrában fokozott nyomás, stb. Hát ilyen nincs! Ilyet orvos nem csinálhat!"
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ugye, hogy lehetne azonnal tíz- meg tízezer elszánt irodalombarátot produkálni??? A katonságnál is falták a népek Babits Eratoját.
@rodeo36: Életem, most kezdjünk felkoncolni? Lincselni, hogy legyünk olyanok, mint a csürhéje, aminek semmi nem drága, ha tombolhat?

Lázár jóelvtikéje tudhat valamit, mert nagyon nyomul a /még életben lévő de/ munkaideje alatt meghaló miniszerelnöki özvegyek nyugdíjemelésében. Gondolom, nem Antallné sanyarú sorsa ihleti, majd húsz év után erre. Reményhal!!!!!!!!!!
@a szív fészkei:
"A katonságnál is falták a népek Babits Eratoját."
Drága, fura elképzeléseid vannak neked akkor...
Nálunk anno (1988-89, ZMKMF, Őrkutya Század) a nyócáttalánnossa rendelkező őrkatonák, max. a kerítéskapitányon át történő dobbantás után, egy ferencvárosi becsületvesztőben "falták" a cefrét minél ócsóbb, annál jobb alapon.
Sok minden volt ott, csak Babits nem.
Olyan katonatársam is volt, aki olyan extrém nemi betegséget szedett össze, hogy az öreg profok is csak a régi tankönyvekből emlékeztek ilyesmire, ezért azután még a debreceni egyetemről is külön buszokkal hozták fel a medikákat, hogy megkukkolják a farkát! :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A lehető legszélesebb körű képzésben részesítettük a sárkány herceged, önfeláldozástól költészetig, és ez a hála?

:-D :-D

Csalódott vagyok, Alfonz, mérhetetlenül csalódott!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nézd, én nem voltam ugyi katona, de férjem igen, még Czinege alatt és ugyanígy sok barátom is. Ők mesélték, hogy megvolt a körletük könyvtárában - Kalocsa, Cegléd - és biza, miután valaki hóttunalmában véletlenül kivette, elolvasta, utána erősen felszárnyalt az irodalombarátság.

Te kedves, már kiestél ebből a művelt pixisből ezek szerint. Ők a hetvenesek elején teljesítettek katonai szolgálatot.

Talán azért lehetett ez a betűkkel kielégülés, mert a fővárosiaknak hazaszökni vidéki laktanyákból elég strapás volt - az uram megoldotta párszor, mit mondjak, de nem nemibajt beszerezni ment haza. (akkor én még nem voltam képben, más sweet heartja volt.)
@Fabius:
GENYA VAGY, GENYA, DE NAGYON!
Ezek után, ha Stefke beindul rád, majd adjuk a lovat alá, meg segítünk neki, hogy felvegye a "kapcsolatot" veled... :))) Nem elugrani aztán!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: amikor én kaptam a magyar honvédségi kiképzést ('97), amikor már csak az volt katona, aki nem akarta elkerülni, és két századból - úgy emlékszem - 2-3 embernek volt gimis érettségije, többeknek szakközepe vagy szakmunkás végzettsége, zömmel 8 vagy kevesebb általános - de, ettől függetlenül sztem abszolút értelmes volt a társaság, nem lett volna gáz köztük / velük ledarálódni galambszarért. volt egy tucat orvos, akiknek, ugye, ez elkerülhetetlen - na ők egész nap be voltak állva kőkeményen, sorakozóra se tudták magukat összeszedni, s74rtak az egészre, a parancsnokság meg rájuk. úgyhogy nem hiszem, hogy a részegeskedés edukációfüggő a seregben. egyéb tapasztalataim sem támasztják alá ezt a sugalmat, aztán a matematikusok (ELTE) alkoholizmusra való fogékonyságáról meg legendák szólnak.
@Pantagruel:
Mi sorállományú őr- és ellátó század voltunk, egy katonai főiskolán. A feladatunk őrzés-védés, 24/24-ben és a konyhákra szakácsok. Ezt kellett bírni fizikailag és mentálisan.
A társaság egy része őrséget adott, a másik fele építette a sport- és lőpályát, karbantartási munkákat végzett. Azután csere. A szint: kb. 90% nyolc általános (teljesen korrekt emberek voltak, 1-2 kivételtől eltekintve, akiket nem értett senki, hogyan kerültek oda), 8% szakmunkás a belső munkák elvégzésére és kb. 2% érettségivel rendelkező... :)
Na, szóval mi így nyomtuk le Franczstadt-ban a 18 hónapot.
@a szív fészkei:
Mielőtt leharapnád a fejem-:))
Nem bántom a szülőfaludat hisz földiek vónánk, én is itt születtem. Megvannak a szépségei szerintem is, nem azokat akartam fikázni. Sőt, akár azt is állíthatom, hogy erősen lokálpatrióta volnék, már ami Kispestet illeti. Gyűjtök róla mindenféle irodalmat, retró cuccokat (fényképeket), ezt-azt. Nekem a város mentális egészségével van bajom. A szomszédunkban Pestszentlőrincen van egy jírosz sütögető. Marokkói srác, ide nősült harminc éve. Múltkor dumáltunk és azt kérdezte mi van velünk Magyarokkal? Húsz évvel ezelőtt nem voltunk ilyen idegesek, rosszkedvűek és a többi. Aziz is úgy látja, hogy valami nagyon rossz irányba mentünk el. Persze nem általánosítok, legfeljebb félreérthetően fogalmaztam. Szóval, sajnos igen is tele vagyunk idegbeteg emberekkel. Hozzátenném, hogy ez nem biztosan az ő hibájuk. Pénztelenség, kilátástalanság, neked soroljam? Ha valamitől, akkor ettől van tele mindenkinek és viselkedik úgy, ahogy. Sokszor magamon is tapasztalom, mi tagadás. Ha már a vidékieket emlegetted, rengeteget megfordultam Szegeden, kölyökkorom nyarait ott töltöttem és ma is járkálok még le. Tapintható a különbség, nyugisabb, hogy ne mondjam barátságosabb az egész. Bár az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy húsz-huszonöt év alatt ott is sokat romlott a helyzet. Orbánmentesítő talán napra készebb e-tárgyban.
Szóval nem esnék kétségbe, ha „vidéki” lennék, állítom.
@Knósszosz: Értlek, csak unom ezt az egyszerűsítő "a pestiek mind hülye idegbeteg vadállatok, de bezzegavidékiek"... Millió frusztrált szar költözött ide fel, lásd Orvbűn-banda, amelyike erodál minket őslakosokat is.
Azonkívül a hangulat rajtunk is múlik, lehet egymásra mosolyogni, beszélgetni BKV-n, ezrét volt jó a kirúgott sofőr, mert vidámságot adott. A miénk, a Géza két perc alatt olyan csapatot kovácsol az egymás hegyén hátán, tipródó vicsorgó csordából, hogy csak na! A Délinél már jó, hogy nem csókolózunk a nagy szeretettől.

Hogy nem kell szétbaszni a cikkekkel, petpalackokkal a várost, azt is meg lehet otthon anyukától tanulni. Kiáll a primcis bótos vagy alkalmazottja a küszöbre és köpi a szaros cigijét a közös utcára a lábam elé. Ha én meg odahánynék a pultjára, mit szólna?

Párizsban reggel a legmanikűrözöttebb bombázó Miss France-szerű eladólány is felsikálja forró vízzel az üzlete előtt járdát. És este ugyanúgy. Párizsban, ahogy amúgy is folyik a víz a járdák tövén állandóan és nincs por és kosz annyira.

Remélem, Aziz is rendben tartja a boltja környékét! én nagyon kedves jófej emberekkel találkozom naponta, mert esetleg nem dulifuli módon közlekedek. A férjem se így vezet és láss csodát, vele is általában udvariasak általában. Ez akció-reakció.

EGy világváros mindig hektikusabb, mint a kisebbek, ott mindenféle náció megfordul, odatülekszik a hordalék - azért minden vidéki város kiutált csövese az én Nyugatimnál landol húgyban-szarban ugye, nem a szegediek dajkálják... A bűnözők dettó ide tódulnak, a roma áruscspatok - tévésopos bugyikát-melltartót tessék!!!, nem férek el tőlük a Moszkván - szóval könnyű úgy idillinek maradni, ha reszli meg itt tolong. Még Romániából is ide importálnak féllábú bénákat nagy tételben. Mindenki itt megy át, ha az ország másik végében van dolga. Persze, hogy hisztis, hisz eltéved, nem ismeri a várost, betart, kitart, stb.
eggyel kevesebb általában - de ez mindig felcseszi az agyamat, bocs.

Megnézném, mit szólna egy kisebb mézeskalács városka, ha én mennék őspestiként beléjük, ide-odarodeóznék benne leszarva a szabályokat, teliszarnám csikkel, palackkal, papírral és effektív ürülékkel-húggyal, kicsit befeküdnék bűzös hajléktalanként a legszebb tereire, kódulnék, mint állat egész napa frekventált helyein. Ja és végül odamennék ormányozni ennyire faszkalapul, orvi-módra kicsinálva őket...

Mert BP-tel ezt meg lehet büntetlenül csinálni.
@Knósszosz: Ja Azizékhez: ha ilyen szarul látja a helyzetet, miért nem húz el? Talán,mert megéri maradnia.
Én úgy látom pl., hogy a törökök kurvára megszállták a Szent István körutat, most nagyobbított a Visegrádi sarkán az egyik, amúgy is sorra nyitják a giroszosaikat - viszont lányomék szerint szarabb és sokkal drágább!!! az árujuk, mint a londoniaké, akik helyben sütik a pitát is - szóval talán a közel-keleti srácokat most nem fogom könnyeimmel öntözni a nagy szomorukban. Rohadtul megtalálják a számításukat itt idegbetegéknél. Mondom, úgy aratnak, hogy pocsékabb kivitelben adnak mindent.

Mert én nem élek ezzel, de Stuttgartból is úgy jött meg az uram, hogy eszelős képeket mutogatott a helyi szegény németek nyomoráról kebab és ilyen szinten: annyi pénzből, amit itt elkérnek 1 szolíd adagért nálunk az abroszfejűek, ott nem tudták befejezni a vacsit, annyit adtak a tányérra. Két jó étvágyú, 180 cm-n felüli felnőtt férfi lett full a kajával. Itthon még nekem is kevés lenne,nem is veszem, dühít az aránytalanság.

Szóval azért a keleti fiúk hamar megtanulták, hogy ide a szarabb is elég és jó drágán lehet eladni a hülyéknek. Lehet, hogy a te Azizod kivétel. Volt a Múzeum krt. mögött a szálló mellett egy arab hentes és giroszos régebben, az állítólag zseniális volt ízben és árban. Már nincs. Valakinek nem tetszett a működése.
@a szív fészkei:
Hűdepaprikásnakteccen lenni-:))
Szóval, gasztronómiai oldaláról vizsgálva a honi jírosz kérdést, én mint az atentikus eredetit kóstolt finnyás gourmet, az tudom tömören mondani az itt kapható utánzatokra: fos! Mind ízében, mind mennyiségében nem üti meg azt a színvonalat, amit egy utolsó görög lebujban kapni lehet. De a kérdés most nem ez.

Az „én Azizom” nem tudom kivétel-e, csupán párszor beszélgettem vele, ennyiben ki is merül a mi ismeretségünk. Azért citáltam ide, mert egy kívülálló véleménye is érdekes lehet adott esetben. Látszólag kedvel bennünket, pont ezért kérdezte azt amit. A gesztusai alapján nekem ez jött le, bár lehet, hogy tévedek. Az itteni Törökökről nem tudok semmit, ezért nem is minősítem őket. Árulnak amit árulnak, ahogyan a Kínaiak, Vietnámiak. Mondjuk egy szar minőségű pólótól nem kapsz fosmenést, kajától viszont akár sokkalta komolyabb nyavalyát is. Persze a Kínaiak is főzőcskéznek itt nekünk ezerrel, szóval azért ebben óvatos lennék. Török kajáldában egyszer voltam javítani, viszont kínai „éttermek” konyháiban számtalanszor megfordultam. Azóta kerülöm el nagy ívben az összes büféjüket és ajánlom mindenkinek ugyanezt! Nem kínai de keleti (Thai) a Westendben, ne ott csekkold a keleti konyhát, ha esetleg gusztusod támadna rá, jóindulatúlag mondom. Aszondod:
„Szóval azért a keleti fiúk hamar megtanulták, hogy ide a szarabb is elég és jó drágán lehet eladni a hülyéknek.” Tök igaz, egyetértek! Avval a kiegészítéssel, hogy ez igaz a nyugatiakra is. Hollandiában nem lehet olyan tartós fogyasztási cikket eladni (hűtő-mosógép), ami gyakorlatilag ipari hulladékként kerül le a gyártósorról. Márpedig, ide ezeket hozzák, ha tetszik valakinek, ha nem. Nem hordom a bölcsek kövét a zsebemben, a kollégáim szinte mindegyike a tapasztalásaik alapján ugyanezt mondják.
„Egy világváros mindig hektikusabb, mint a kisebbek, ott mindenféle náció megfordul, odatülekszik a hordalék” Evvel a megállapításoddal sem tudok vitázni, igaz. Ott van Athén példának okáért. Tele van szomáliai bevándorlókkal, cigányokkal és egyéb más nációk is képviseltetik magukat. Az utazási irodák nem győzik a turisták figyelmét felhívni, hogy fokozottan ügyeljenek az értékeikre. Az Omonia tér a legszarabb hely ebből a szempontból. Aki ellátogat a fővárosba, az nagy valószínűséggel megfordul ott és milyen élménnyel távozik? Az Evzónoszok őrségváltásáról annyi élményük marad, hogy épp akkor rabolták ki őket. Érthető okok miatt ez nekem fáj, de nem járok bekötött szemmel.
Tehát; az a helyzet mégis csak, hogy a vidék picit más. Szífnosz vagy Folegádrosz szigetén ez nincs (még), ahogyan nálunk is találsz Budapesttől távol eső tündéri kis falvakat, ahol nyugisabb az élet, figyelnek az emberek egymásra és nem kell páncélszekrénnyel a nyakadban közlekedni. Például Balatonedréd. Nagyon fasza kis hely, Zamárditól öt kilométerre, voltam, tapasztaltam. Kérdés meddig?
Ésss igen, lehetne ezt jó kedvvel, toleranciával Budapesten is úgy csinálni, hogy a közérzeted jó legyen. Mi a jó édes anyjukért kellett kirúgni azt a buszsofőrt, aki szórakoztatta az utazóközönséget? Ezek barmok, hát nem látják, hogy a BKV imágójának ez csak jót tett? Vitézi csak a fikaturkáláshoz ért, egyébként teljesen hülye! Orbán rokona szegről-végről, ugyan min is csodálkozom? Már a tarlóskék buszokon sem akadok fenn.

Szóval ne morcizz, nincs közöttünk áthághatatlan nézetkülönbség, csak másként fogalmazom meg a dolgokat. Írni meg sokáig tartott, mert egy tündéri kis kandúrt dobott be valami velejéig rohadt szemétláda a kertünkbe, akit le kellett halászni a diófáról. Úgy három hónapos lehet, zabálni való. Nekem van három, de levett a lábamról, marad! Egyszer kikapcsolta a gépet (az Alt+F4 négy lábbal jobban megy), de nincs szívem egy menhelyre beadni.

Bocs a szájmenésért, de ez van-:))
@Knósszosz: Örülök, hogy egyetértünk gíroszügyben is. :-DD Noha azt szerintem nem ettem Görögországban.

Vidék nyugisabb és gyakran pont a nyugija, a változatlansága érdekében sokkal kegyetlenebb is bír lenni. Zorba, megvan? Szép , maga a görögség megtestesülése, de azért valakit csak kicsinálnak benne, nem? A szent falu en bloc. Irene Papast. Sose felejtem el a szemét.

Írtad már a kínai konyha dzsuvásságát, én nagyon rég nem eszek már kínait. Anno az első itthoni, Andrássy úti vendéglőben ettem húsz éve, meg még a Márvány utcaiban, amikor ott nem Mongol kajálda volt, hanem elegáns kínai. Azóta nem, Párizsban ettem utoljára öt éve. És nem is izgat annyira. A nátriumglutamátos túlhabzásuk nem érdekel.

A töröknek nem a higiéniai szintjét hanem az ár-értékarányát vitatom két nyugati tapasztalat alapján. Hogy a drágább, felkapottabb városokban olcsóbbat, többet és sokkal finomabbat adnak. És ez akkor hogy?

A szar idehordása meg mindenben kiütközik, nem tudom, mi lett a magyar külkereskedelemmel és miért van így és meddig tűrjük?

Grat a macska-adoptáláshoz!! Menhelyek fullra járnak sajnos.
@a szív fészkei:
Tündéri ez a kis szarzsák:-)))
Imádom az állatokat, csak erről van szó.
Engem sem izgat a kínai kaja, egye aki akarja. Leszarom a szecsuáni parasztkolbászt, én inkább gerjedek a melanzane alla parmigiana-ra (ahh… istenien készíti az olasz sógornőm), a Chorizo kalbásszal bolondított paellára, meg a kuneli sztifádhóra.
Utálod Te is a mediterráneumot, mi?
brühühühühü…
Amúgy hagyjuk szerintem ezt a főváros-vidék izét, ez a világon mindenhol jelen van.
Rodeo mondta talán ma (vagy tegnap?), most élj!
Kurvára igaza van!
És ott van Zorba, amiben meg Neked. Akkor lehetne véleményem egy álmos görög szigeten való életről, ha eltöltenék egy évet ott. Persze Zorba esete más, az Kréta volt. Nem egy porszem, kétszázhetven kilameter a sziget kelet-nyugati hosszúsága. Van ott Ierapetrai mentalitás, meg Kisszámoszi is. Borsod-Vas, plö. Mindegy, közel az ötvenhez engem már nem változtat meg senki ebben a kérdésben. Spanyol-Olasz-Görög... nekem marad már.
Ez a "Fabius" nevű mérgezett agyú (Varánusz) blogger komolyan azt gondolja, hogy a felhangosított bolsevista posztkommunista retorikával, és egy laza ecsetkezeléssel, az egész bolsevista posztkommunista bűnposványt és mocskot egy karlendítéssel a Fideszre kenheti.

Te szerencsétlen "Fabius", amíg belőled, meg a fogyatékos haverjaidból dől ez a posztkommunista ronggyá koptatott retorika, addig miért gondolod, hogy ezt hallgatva vagy olvasván bárki is egy gondolattársítás eredményeként ezzel kapcsolatbana Fidesznél fog landolni.

Szánalmas figurák vagytok,és végtelenül ostobák.

A saját logikai struktúrátokba sem vagytok képesek - legalább a szükséges mértékű – elvi következetességet lehelni.
Jó ez a kis sötétvörös opció a poszt bal alsó sarkán: "Tahótlanítok".

Itt a szerzőt kéne "Tahótlanítani", mert stílusát, retorikáját, és tényfélremagyarázását illetően, ritka nagy tahó.
@Axxtro:

Na most aztán jómegmondtad.

"bolsevista posztkommunista bűnposványt és mocskot egy karlendítéssel a Fideszre kenheti."

Mondd, töki, ezt még Pozsgay és Szűrös elvtárs, Boross Imre és Böröcz István ügynökök faszával a szádban, vagy közvetlenül a kiköpés után sikerült kierőlködni magadból? Akik a kommunisták elzavarása után 22 évvel is a kommunistákkal haverkodnak, azok kommunisták. Kérdezd csak meg Viktor bajtársat mikor lesznek nyilvánosak az ügynökakták. A lefosott zokni látványától rájössz erre magad is, ha eddig nem volt világos.
@Fabius:

Hát, ezt meg aztán te mondtad meg, de aztán nagyon jól.

Nem látsz a vörös ködtől, nem tudod megkülönböztetni a szezont a fazontól, dől belőled az ostoba gyűlölet, meg a posztkommunista retorika, közben meg másokra mutogatsz.

A második hozzászólás arról szólt, hogy esetleg "tahótlanítani" kéne.

Visszavonom, téged nem lehet, mert genetikailag vagy az.

Aztán mielőtt megütne a guta, számold meg azt a néhány lúzert akinél bejön ez az ostoba és alpári duma.
@Axxtro:

A kommunistát meg tudom különböztetni bárkitől. Akkor különösen, ha államminiszter volt, MSZMP PB titkár, Népfront elnök, vagy moszkvai nagykövet. Sőt, az ügynökaktákat is el tudom olvasni.

De abban igazad van, sokkal inkább leszek tahó egy kommunista szemében, mint te, mint a rezsimszolgák seggét máig nyaló fülkeforradalmár.
@Fabius:

@Fabius:

Na kedves Fabius, úgy tűnik elbeszélünk egymás mellett, pontosabban szólva nem érted azokat a fogalmakat amiket használsz, azt meg végképp nem, hogy én mit írtam, és azt sem, hogy miért.

Felkérés nélkül nem szoktam előadásokat tartani, ingyeneset még inkább nem, de anélkül, hogy megszegném eme jó szokásomat, a tisztánlátás végett néhány dolgot érdemes a helyére tenni.

Az a politikai erő, aki ma Magyarországon baloldalinak mondja magát, jogutódja és eszmei örököse annak politikai erőnek aki 1949-ben külföldi haderő támogatásával került hatalomra és annak támogatása mellett évtizedeken keresztül hatalmon is maradt.

Ez a politikai erő ugyan először a "világ proletárjai" majd a magyar munkásosztály nevében lépett fel és annak nevében hazudozott évtizedeken át, ennek ellenére nem volt baloldali, viszont mélységesen nemzet és társadalomellenes volt.

Politikai identitás nélküli elvtelen érdekszövetség, aminek célja a közpénzek fölötti ellenőrzés megszerzése és megtartása, mindenféle politikai elvrendszer és erkölcsiség nélkül.

Nagyjából ez volna a "bolsi" vagy "kommunista" fogalom definíciója.
A "kommunista" azért nem jó kifejezés, ennek a jelenségnek a leírására, mert voltak tényleg baloldali, igazhitű kommunisták, akik ezt a fajta baloldaliságot komolyan gondolták.

Szolzsenyicin "a kommunistáról" való értekezése megtalálható a neten és tökéletesen leírja a jelenséget és személyiségkaraktert, amiről felismerhető és tettenérhető az ilyenfajta politikai hozzáállás.

Szolzsenyicin azért használja a "kommunista" kifejezést mert a Szovjetúnióban egy ilyen nevű pártba tömörülve terrorizálták a lakosságot a fent leírt szellemiségű véreskezű szélhámosok.

Ezek a politikai erők az „osztályharcra“ hivatkozva, gyakorlatilag (hideg) pogárháborút folytattak permanens módon a társadalom többi szegmense ellen, közben folyamatosan azt kommunikálták, hogy a nép, meg a munkásosztály nevében cselekszenek, és hatalmukat elcsalt és kikényszerített választásokkal, és reguláris haderővel tartották fenn.

A további félreértések elkerülése végett maradjunk a „bolsi“ kifejezésnél, magyarországi környezetben az alkalmas legjobban a jelenség leírására.

Itt meg kell említeni egy évtizedekig jól bevált, mára azonban már többnyire hatástalan, és nagy tömegek által már felismert bolsi taktikai elemet, ami az utóbbi időben egyre hangosabban és egyre agresszívabb módon próbálja uralni a közbeszédet.
Nevezetesen, hogy „a saját disznóságainkkal rágalmazzuk meg az ellenfelet, és ezzel váratlanul védekezésre kényszerírhetjük, és zavart okozhatunk annak kommunikációjában“.

Persze ez csak addig működik, amíg a külső szemlélők nem ismerik fel, és nem látják át ezt a taktikát. A magyar lakossság nagy része ezen már túl van, csak az ezt alkalmazóknak nem esik le a tantusz, és vélik azt. hogy ez még mindíg jó valamire.

Ezt a taktikát alkalmazzák az MSZP politikusai, propagandistái, mint Mesterházy Attila, Török Zsolt, Lendvai Ildikó, meg egy csomó másod és harmadrangú MSZP-és zavarkeltő.

Ugyanezt alkalmazza a DK, Gyurcsány, Bauer, Molnár Csaba, tehát a volt állampárt szellemi örökösei.

Ezekre a figurákra mind ráillik Szolzsenyicin jellemleírása.

És itt jön a poén kedves Fabius, te is pont ezzel próbálkozol a feljebb olvasható kis fércmunkádban.

A Fideszt lehet utálni, pokolra küldeni, rágalmazni, rossz színben feltünteni, csak egyet nem lehet, hitelesen elvek és erkölcsiség nélküli kommunistának vagy bolsinak minősíteni.

Ugyanis a fentebb fellsorolt politikai identitás nélküli urakkal szemben a Fidesz jól körülhatárolható következetes elvrendszer mentén működik, még akkor is ha egyesek ezt képtelenek felfogni.

Ugyanis a fentebb sorjázó karakterleírás leginkább a rágalmazókra illik.

Nincs szándékomban megváltoztatni az álláspontodat, ugyanis jó az ha az ellenzék a saját maga által szőtt ostobaság-hálóban vergődik, a célom csak annyi volt, hogy tudd, az ilyen írások véleménybefolyásoló képessége nagyjából nulla.

Üdv.: Axx
süti beállítások módosítása