Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.09. 05:20 Fabius

R.I.P. LMP új pólus! Élt 1 napot.

Címkék: választás hódmezővásárhely lmp új pólus

Aszongya nekünk az újság hétfőn:

"Az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) és további szervezetek képezhetik a magyar politika új pólusát, amely demokratikus, rendszerkritikus és európai értékek köré szerveződve elnyerheti 2014-ben a most még bizonytalan tömegek támogatását. "

 Mit mond erre a varánusz blog többségében baloldali, liberális, liberális konzervatív, rendszerkritikus, gyakorló Milla és Szolidaritás tüntetésekre járó törzsközönsége, akik közül sokan - igaz zömmel protest -  szavazatot is adtak az LMP-nek, mikor kellett? Nofene, ezek végre kitaláltak valamit, ami vezethet valahová. 

"Nagyjából itt jön a képbe a viszonylag tájékozott szavazópolgárnak, hogy akkor most ki a faszra is ikszeljen. Az LMP eddigi akciói után azt vártam volna, hogy folytatják azt, amitől szimpatizáltam velük. De nem. Csalódás az egész, mert evvel a lépésükkel a Fidesznek tesznek olyan gesztust, amely túlmutat a saját maguk identitás keresésén. Mondom ezt azért, mert úgy néz ki, még nem tudják kik is ők maguk.
Megette a fene, ha a rendszerváltás (…) óta előkerült új párt is ekkora szarházi gittegylet lett.
Nem értem…
Valóban nincs alternatíva?
Szarban vagyunk, ha valóban így van."

 " Tudod, ez már nem hiba, ez már...
Azok, akik egy ilyen "vállalkozásra" adják fejüket és belevágnak a nagypolitikának nevezett fostalicska hajtásába, na, szóval ezek annyi fáradtságot ne vegyenek, hogy akkor legalább profin akarják csinálni, amit csinálnak... akkor francnak erőlködnek?
Hagyják a fenébe az egészet, menjenek vissza ezek is ugrálni a balettba, ne akarjanak olyannal foglalkozni ezen az amatőr szinten, amit nem képesek profi módon művelni!
Vagy csinálják szívvel és lélekkel, vagy hagyják a francba az egészet és húzzanak vissza piacgazdaság törvényei közé - bár ezzel a mentalitásukkal ott hamar éhen halnának, akár a narancsbolsik, maffiakapcsolataik nélkül! Szóval azoknak is nyasgem... "

Nem tudom elég világos ez így, vagy dekódoljam mit üzent a potenciális pólus? Pluszbónusz elárulom, az első vélemény fővárosi, a második meg annyira vidéki, hogy onnan már szabad szemmel látszik a parndorfi Designer Outlet bevásárlóközpont. Tényleg az lenne a rendszerkritikus pólusképzés, hogy ültök egymással szemben és sóhajtozzátok, ez a jelöltesdi misön in pasziböl?

lmp_1.jpg

Ti komolyan úgy gondoljátok, hogy váltópárt, - új pólus, hívd aminek akarod - választható alternatíva lehettek jelöltek nélkül? Mégis hogyan? Hagyjuk a béna kacsa magyarázkodást, olvastuk a digitális népszabiban, ez meg itt a véleményünk róla. Az csak a kisebbik baj, hogy a pártlapjaként üzemelők szerint megfutamodtatok, nagyobb az, hogy szerintünk is. Mert időnként hajlamosak vagyunk elhinni, hogy előbb vagy utóbb csak megtaláljátok tökötöket a nadrágban - a pártban oly hangsúlyos nemek egyenjogúsága kérdés miatt: puncitokat a szoknya alatt - és csináltok valami értelmeset is. Aztán ilyenkor meg csalódunk, és csak pislogunk, mint közgépes portás a kövön ücsörgő országgyűlési képviselők kőműves dekoltázsára. 

 Hogy milyen esélyekkel indultok a városban, ahol Rapcsák András szobra áll, és Lézer Dzsonni árnyékába kéne befészkelődni - kapaszkodjatok, meg váratlant és meglepőt mondok -  pontosan tudjuk. Ennek ellenére gondoljuk, ha valaha kormányváltást reméltek, akkor teljesítsétek az ehhez nélkülözhetetlen minimumot: legyetek választható alternatíva. Én a jelöltállítási folyamat gyakorlatával - kérdezzük meg a helyieket - sem értek egyet feltétlenül addig, amíg ennek az az eredménye, hogy fölmerül Havránek Ferenc neve lehetőségként. Említett úrral személy szerint semmi bajom nincs, sőt, az annyit is ér beszéd nyilvánosságra hozataláért minden tiszteletem. Még azt is megértem, a helyiek miért támogatnák a környék egyetlenjét, aki kicsit keresztbe tett Lázárnak. De azt gondolom, akinek volt már alkalma személyesen tapasztalni a lázárfalvi Fidesz vendettáját a saját bőrén, az nem biztos, hogy képes lesz/lehet elviselni a nyomást, ami akár csak egy kampánnyal jár. Mert ti eljöttök onnan, ő viszont ott marad a lehetőséggel, hogy ismét egész oldalas hirdetés jelenik meg róla a helyi Szuperpressben, hosszan részletezve a személyes indíttatását és egyéb bosszúvágyát. 

 Jó lenne, ha arra használnátok a fejeteket amire állítólag való.  Ha nem megy önállóan alkalmazzatok egy spindoktort, aki képes felismerni olyan törvényszerűségeket, hogy ha így folytatjátok új pólus mellett még két dolog egészen biztosan nem lesztek:

 - Országos, tömegbázissal rendelkező párt,

- ennek hiányában reálisan választható alternatíva. 

730 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr954702935

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.08.09. 09:05:58

Képzelt ellenségek, rettegő bizalmasok, gátlástalanság, az ellenállás megtorlása – a Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.09. 09:02:30

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@K.Tomoceusz: "A tanulmány szerkesztője szerint azért érinti a leépítés jobban a nőket a szektorban, mert ők nagyobb számban és jobb pozícióban vannak jelen."

Az eleje válságmatek (ha nagy a nők aránya egy melóhelyen, egy százalékos létszámcsökkentéskor elbocsátott nő is több lesz), a vége költségcsökkentős matek (a vezetők sokat keresnek, ebből vágnak, ha sok női vezető van, akkor sok nőtől vágnak). A válságon kívül én ebbe nem látok bele semmit, egyszerűen a létszámarányuknak megfelelően tapasztalták meg az élet árnyékos oldalát.
@K.Tomoceusz: Lázárhelyről a normális vállalkozók már régen elhúztak.
A hűbérúr hűbéresei vannak csak, nagy keresztények papíron, de természetesen az összes droidjukat minimálbéren tarják.
A legtöbb ember a multiknál(teszkó,interspár,lidl,aldi) akar elhelyezkedni mert ott legalább meg van a havi nettó 70-75k. Ez ma lázárhely.
Az én volt főnököm is nagy fidesznyik és lézer janó támogató volt 2010-ben, most hogy 2 év sikeres kormányzás után becsődölt a vállalkozása erősen változott a véleménye.
8 embernek adott minimálbéres munkát (+szokásos zsebbe) 5 lakást adott ki albérletbe.
1 éve alakja eladni a lakásokat még egy sem kelt el. Ugyan abban a tízes panelban van az öt lakás, Tavaly 5.7 millára tartotta őket, idén már 4.8 -ért vihetők, vevő sehol.
A legdurvább az volt mikor ma reggel azt mondta hogy egyetlen jó dolog van abban hogy tönkrement, nem kell támogatnia "önként" a polgármester kampányát........
@Veszett Fejsze: Honnan veszed, hogy nekem tetszik, hogy egy blogon véleményt nyilvánítasz? Kapitális félreértés. A véleménynyilvánításra szükség van, de ez nem elegendő.
@Veszett Fejsze: Láttál te már közigazgatást közelről ?
A vezetők férfiak, a tintanyalók meg nők.
Ha leépítés van bárhol, akkor elküldik a tintanyalókat, aztán a maradékot túlóráztatják.
Ha meg van női vezető köztük, akkor azt is elküldik, mert úgysem jár velük sörözni.
Le kéne szállni kicsit a földre.
Bocsi az OFF-ért de ezzel a véleménnyel nagyon egyet tudok érteni. :)

"A férfi kézisek, a két vizilabda csapat, a birkózóink és cselgáncsosaink, meg persze a kajak-kenu team és Risztov Éva után továbbra is csak "egy gondolat bánt engemet" (de már hosszú évek óta). MI A TÚRÓÉRT A FOCISTÁKRA ÉS A FOCIRA KÖLTÜNK? (Hja és akkor még a repülő- és ejtőernyős-sportokról nem is beszélek,
amelyek szintén tele vannak VB és EB érmesekkel.)

Megáll az ember esze, amikor egy válogatott foci meccsen annyi embert lát, mint egy jobb vizilabda bajnokin. Csoda, hogy a fent felsorolt EMBEREKNEK van lelki erejük és támogatásuk ebben az ellenszélben. Persze majd ha hazajönnek, lesz nagy politikusi tolongás és újabb ígéret-dömping. (Azután folytatódik a focistadion építés.)"
@Veszett Fejsze: így igaz, röviden az idealizmusuk nyomokban tartalmaz realizmust, és akkor nem csak az említett területekre gondolok, hanem gazdasági, társadalmi, emberi és egyéb területekre is...
@Veszett Fejsze: Bocs, ez még lemaradt: azt se értem, honnan veszed, hogy nincs affinitásunk a kritikához? Mert válaszolok rá? Az bűn? Lapítani kellene? Vagy rögtön meghunyászkodni és hamut szórni a fejünkre? Egyébként meg nem kell többes számban beszélni, itt én folyamatosan a saját véleményemet mondom, csak és kizárólag.

Ellenkezőleg: imádom a kritikát, különösen akkor, amikor az korrekt. Mint például ebben az esetben.

A viták nem arról szólnak, hogy egymást le- vagy meggyőzzük. Ilyet soha nem láttam, hogy egy alapálláspont egy vita folyamán megváltozna, nem is ez a cél. Sokkal inkább az, hogy megismerjük a másik oldalt is, más szempontokat és majd lehet, hogy évek múlva változtatunk rajta.
@iii: ez eleg hulye allaspont imho...

pontosan a populista rendszerek akarjak a politikat mindennapossa tenni es mindenkit mozgositani. altalaban totalitarius rendszerek jellemzoje a kotelezo politizalas es velemenynyilvanitas.

en nem akarok ezzel fgolalkozni. azert fizetek adot es bizok meg politikusokat, hogy elvegezzek ezt a munkat helyettem. vizet sem szerelek, gazt sem, villanyt sem. probalok keresni egy szakemebert aki elvegzi helyettem. mert nem is ertek hozza, nem is akarok erteni hozza es vegkepp nem akarok pocsolni vele.
@K.Tomoceusz: te meg elolvastad, amit linkeltél? És amit onnan linkeltek? Elolvastad azt is, amit idéztem belőle? Esetleg az is átment, hogy a cikk inkább Nyugat-Európáról szólt, nem rólunk?
Fékezzé', mer' kisodródsz.
@a szív fészkei: A politikusi talán szakma (bár ebben se vagyok biztos), de a politikában részvétel az biztos nem szakma.

A döntésekben való részvételnek nyilván kell lennie egy módszerének, ami a parttalan vitát megakadályozza. Nyilván a prompt választ igénylő dolgokat (kommunikáció, operatív döntések) nem pártfórumokon dőlnek el, viszont az álláspontok kialakításába a tagságnak beleszólása kell legyen.

Példának arra, hogy az LMP mit tart követendőnek, az abai modellt javaslom tanulmányozni:
www.aba.hu/?module=news&action=show&nid=27283
@iii: "évek múlva" na itt a baj, a vita általában tényleg nem az alap dolgok megváltoztatásáról szól /sajnos, pedig szólhatna, ha az ember erre alkalmas lenne, igaz az is hogy a politikusnak erre is alkalmasabbnak kéne lennie, mint az átlagnak/ hanem a vélemények ütköztetése után, az álláspontok közeledéséről, és nem évek múlva.
Régen megfogalmazott vélemény, hogy a politika a kompromisszumok művészete, igaz ez még a világon is ritkán sikerül, de ahol ezt összehozzák, hatalmasat fejlődnek; és sikeresebbé is válnak.
@a szív fészkei: Egyrészt egy elvet másik elvvel lehet megcáfolni, nem a valóságból kiragadott esetekkel. Ha tehát az érveket valósnak tartod, akkor abból következik, hogy szükség van kvótára.

Merkel és a többi csúcsvezető persze hogy elférfiasodik, jól néznénk ki, ha egy miniszterelnök nem lenne kemény és határozott. Hillary Clinton se a nőiességéről híres.

Szerintem például az lmp-s női felhozatal kiváló, bőven hozza a férfiak átlagát, az újonnan bekerült Szél Dettiben például nagy jövőt látok.

A fideszes banyák nem azért ágálnak az abortusz ellen, mert nők, hanem mert fidesznyikek. Kvóta nélkül egy férfitársaságon nyilván az tudja magát átverekedni, aki maga is férfias, rámenős. Pont ezért van szükség kvótára.

Egyébként közben nézegettem a német helyzetet. Nos, az ottani zöldek példája nyomán mind az SPD, mind a CDU kvótát vezetett be már a kilencvenes években.
@iii: a többes számot olvasd egyesnek; könnyebb így fogalmazni, és végül is több embernek szól.

"A viták nem arról szólnak, hogy egymást le- vagy meggyőzzük."
Amire te gondolsz, az az egymás melletti elbeszélés. A vita lényege pont az, hogy a felek kifejtsék állaspontjuk mögött a tartalmi részleteket, tisztázzák a félreértés okát, és belátásra bírják a tévedésben lévőt, meggyőzzék őt annyira, hogy legközelebb ugyanarról már ne kelljen vitát nyitni, legyen evidens.

"Ilyet soha nem láttam, hogy egy alapálláspont egy vita folyamán megváltozna, nem is ez a cél."
Nem a faszt, már bocsánat. Privát szférában mindennaposak a szakmai viták (állami valószínűleg kötöttebb, tekintélyelvűbb). Termelni kell maximális hatékonysággal és biztonsággal, vita azon szokott kialakulni, hogy erre mennyit és hogyan kell költeni, vagy merrefelé kell lépni. Ezen viták pont azért szükségesek, hogy a cég ne járjon tévúton, mert akkor csődbe fog menni.

Amikor azt mondtam, hogy nincs affinitás a kritikára, akkor épp arról beszéltem, hogy halljátok, de akkor is csak a régi nótát fújjátok, újra és újra. Hiába szólnánk hozzátok, elbeszéltek mellettünk. Így nem lehet közös nevezőre jutni, nem lehet előre lépni, aminek a vége az lesz, hogy az átlagember megunja, tojik a lelkes csapatra, és az országgal együtt leél újabb 40 évet LMP nélkül. Értem én, hogy nektek ez nem elég, csak pont leszarom - ha egyszer lesz olyan alternatíva, amelyik ért a szóból, majd beszélgetek azzal. Nem erőszak ez, emberek - mindenki azzal foglalkozhat, amit felvállalt.
@Veszett Fejsze: Egy adott pozíciónál nyilván nincs kvóta, nincs olyan, hogy most ide egy nő kell. Kvóta csak listák esetén értelmezhető. Leszámítva a női szóvivőt. :)

Például most az országos választmánynak női titkára van, aki egy férfit előzött meg és nem azért, mert kellett egy nő oda.

Az LMP-n belül is vannak kvótaellenesek, de a túlnyomó többség ezt természetesnek és jónak veszi.
@iii: talán azért nem hiszek a kvótákban, mert tököm kezd már telelenni a mindentszabályzós hatalmasságokkal. Amit viszont a hátulütőiről és vonzatairól mondtam, azokat fenntartom.

Azt, hogy az LMP-ben elég sok nő van, tisztelem (főleg a nőket, akik ilyesmit bevállalnak), de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nők egy része nem képviselő, nem hivatalnok, hanem olyan melós, aki kötött munkaidőben gályázik egy multinál, vagy kisvállalkozónál. Ha csak a pártoknál van kvóta, azzal a melós nők nem mennek sokra, ha meg általánosabbá válik, akkor komoly üzleti és szociális kérdéseket fog fölvetni.
@Gábriel angyal: ráadásul öregedő társadalom
@iii: Legyen valaki azért politikus nőként, mert - ahogy írod - nagy jövőt látsz a kvalitásaiban. Amik akkor is meglennének, ha hermafrodita lenne is. Szerintem.

Én a tehetséges emberek mellett kampányolok, nem a nemre lebontott számok mellett.Ez hozná ki hazánkat ebből a vastagon rákent szarból, nem a kvóta.
Elismered, hogy a férfias pályán férfiassá kell lenniük a nőknek, tehát ha német mintára fele arányú nő ülne a parlamentben, akkor sem lenne annyira nőiesen érzékeny és odafigyelő, babusgató az egész feeling, ha jól értem.

Hillary Clinton pont a nőiességében kapott világraszóló pofont a ML-ügy kapcsán, mert olyan alapvető dolgok mégiscsak hiányozhatnak belőle, amit ura így pótolt az Orális irodában... Oké, hogy ezt megoldották és mindegyikük megúszta karriervesztés nélkül, de...

Hiszek abban, hogy egy nő agyilag pont azt sőt gyakran aztabbat tudja hozni, mint egy férfi, ezt nekem nem kell bizonyítanod - noha tudom, én sok mindenben nem érek fel a szintetekhez: nem tudok tájékozódni, nem tudok csak egy dologra mindent kizárva koncentrálni, nincs műszaki érzékem, stb. Mert nem vagyok férfi és nem is akarok olyan lenni.

De sok minden az enyém, ami férfit nem jellemez és nem segít az életben. Jing jang, egymás kiegészítése: ez a nemek harmóniája, nem az egyik totális előretörése.
Hogy politikusnak milyen vonás kell, annyira nem néztem utána - de érdekes, hogy a legelnyomóbb, évezredek óta kasztos, nőket szarba se vevő rendszrek termelték ki a híres politikusnőket: Bandaraneike, Indira Gandhi, Benazir Bhutto és a többi. Szóval a képességek egyenlőek, naná, hogy nem!

A magyar parlament emberiességének mértéke nem hiszem hogy automatice fog változni=javulni, NŐNI azzal, hogy egyszer majd hirtelen 170 nő csacsog (ez nem lenéző, de azért nők egymást közt tudnak csivitelni :-DDD) benne egy kvóta parancsára.
Mert az - mint írtad - sajnos ma nem az "okos nép" józsefattilai vágyott gyülekezőhelye, hanem kőkemény pártszíntéri iszapbirkózás, ahol teljesíteni kell a felülről jött parancsot. Ergo a női lét ősi "parancsait" - megértés, türelem, odafigyelő érzékenység, kompromisszumkészség, meghallgatás, a gyengék mellé állás, stb. - mindenképp felülírja nálunk a pártegység parancsa: akkor meg oly mindegy, hogy egy szoknya, egy nadrág.

Ti nőket akartok a pártotokban tudni mindenáron fele részben, hogy ott legyenek, vagy minden szegmensre nagyon jó szakembereket állítani, akik felőletek lehetnek nők vagy férfiak, mindegy?
@a szív fészkei: es ez nem stand up..

ez egy - ha jol tudom - baptista lelkesz es az o hazassagi tanacsadoi eloadasa:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: None. Mikor akarta a döntésekbe a Fidesz bevonni a polgárokat? (De mondhatnám éppígy az MSZP-t is.) Frászkarikát, még a párton belül is minden az alcsúti rezidencián dől el.
@Veszett Fejsze: Nos, az LMP márpedig ezt kínálja: részvétel a politikában, női kvóta, szociális igazságosság és a többi. Ez nem fog megváltozni. Akinek ez tetszik, jöjjön. Aki nekinek nem, maradjon. Aki meg akarja változtatni, csatlakozzon. Ez ilyen egyszerű.
@iii: akkor nem maradt más hátra, mint erőt, egészséget, és kitartást kívánni a munkátokhoz, aztán visszatérni a sajátomhoz, már csak 98 év és 201 nap van hátra a nyugdíjig, azt meg már fél lábon állva is, ugye :-)

Egyébként az "Ez nem fog megváltozni", illetve az "Aki meg akarja változtatni, csatlakozzon" kijelentések mintha logikailag ütnék egymást. De ezt csak úgy megjegyeztem :-)
@iii: pontosan ezt legitimalni kell a mozgositas.

amikor mindenaron aktivizalni akarjak az embereket - nemzeti inzultacio pl... - mindig azert van, hogy a valosagos kepet eltorzitva "nepakaratkent" allitsak be tetteiket.

a cuclizmusban voltka ilyen kotelezo valasztasok, alkoholtilalommal, tombhazmesteri felugyelettel, hogy mindenki ott legyen es szavazzon..

ezzel legitimaltak a rendszert. hogy nalunk vannak valasztasok!
@a szív fészkei: "Ti nőket akartok a pártotokban tudni mindenáron fele részben, hogy ott legyenek, vagy minden szegmensre nagyon jó szakembereket állítani, akik felőletek lehetnek nők vagy férfiak, mindegy?"

A kettő nem zárja ki egymást. A politikusnak egyébként se kell szakembernek lennie. A politikusság egy olyan "szakma", amit bármilyen képzettséggel meg lehet tanulni. Egy szakmai tanácsadónál nyilvánvalóan nincs kvóta, ott a szakma számít.

A női kvóta szívóerőként is működik. Azok a nők, akik bár tehetségesek, de korábban nem vállalták fel, hogy megküzdjenek a férfiak között, ennek tudatában inkább hajlandóak beszállni.

Egyelőre nincs szó 50%-os kvótáról, az picit utópisztikus nálunk, nem vagyunk egyenjogúság területén még a német szinten.
@Veszett Fejsze: Valóban van ellentmondás, mert nyilván az LMP nézetei sincsenek kőbe vésve, azok a tagság döntésein alapulnak. De az alapelvek megváltoztatására csekély az esély, ugyanis ezeket a belépéskor elfogadod. Mondjuk a női kvótát konkrétan nem, de ez az alapelvekből levezethető és a zöld pártoknál szinte általános.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A nemzeti inzultáció, te is tudod, hazugság. Ennek semmi köze a részvételi politizáláshoz.
@iii: Nézd, legyen sok sikeres és értelmes nőtök, szívből kívánom! Hogy kiket vonzana ez a pálya ebben a kvótás esetben, sajnos eléggé pesszimista vagyok a minőséget illetően.

Ez nem Németország semmilyen szempontból.

És nők között is vannak csak a pénzre hajtók - lásd Lászlónét - csak a hatalmat imádók, csak valami kompenzálási kényszerből másokon uralkodni akarók, stb. Szóval sérült lelkek vagy inkorrektek, immorálisak. A női lét semmi ilyentől nem véd meg, sőt, millió súlyos sérelmet hordozhat, amit így próbálna sokuk valakivel megfizettetni - de nem akarom már ismételni magam.

Én - soha nem politizáltam,eszemben sincs, nem vagyok rá alkalmas - úgy gondolom, nem árt, ha egy politikus azért valamivel tisztában van és nem megvezethető szakgagyi zsargonnal. Odaülni és gombot nyomni Böbe majom is tudna - közben még festene is - szóval ahhoz, mindegy a nem.
@a szív fészkei: pont annyit, mint a túlmisztifikált aktív részvétel a pártban ás a politikában
@iii: Ja még valami: írod tehetséges nők valamiért nem vállalták a férfiterepen küzdést, de majd a kvótával bátorságot és hajlandóságot kapnak.

Ha nincs meg ez a késztetés valakiben, akkor attól lesz, ha látja, hogy Gipsz Janka is ott feszít Bürgüzdi Juliskával és Lino Leával a padsorokban?
Mondván, na ha ők is lehetnek, akkor én miért is ne? Csak a hiúsági vagy milyen faktor dolgozzék? Ezt a logikát nem értem.

Magamból indulok ki: ha én érzek tehetséget a politizáláshoz, az ütközésekhez, a dolgok kezeléséhez, akkor megyek és csinálom, szarok rá, kinek tetszik ez, kinek nem. Akarom, merem, teszem á la SZDSZ. Pont azért lennék alkalmas politikusnak, mert így gondolkodom, hogy érvényesítem magamat, a választóimat minden nehézség ellenére. Mi az hogy!!

Ha csak akkor tűnődnék el, hogy jé, talántán tudnám ezt, na hiszen lám, Izéke ott ül, pörög a témán, akkor nekem is menni fog - szerintem nem lennék tökalkalmas.
www.nyest.hu/hirek/mongol-gyokerek-a-kovetkeztetesek

És mehetünk is a sivatagba kumiszpartira, jó mesze az Eu-tól végre. Ha már ott vagyunk, ki kéne a drágáinkat a kutyafához - ami létező dolog - aztán ugassák a holdat ott idők végezetéig.
@a szív fészkei: Nagyon jó de ki lehet a fél elem??? :)
@a szív fészkei: egyébként tényleg mókás a címlap. Kíváncsi lennék a rajzokra ha pld. félzsidókat kellene pingálni. Lehet, hogy már Csanád is benne lenne??? :)
Kis bulvár, ami sajnos igazi hír: www.blikk.hu/blikk_aktualis/123-autoval-furikaznak-a-fejesek-2101475

Olcsóbb állam, vazze: [..]"Nyolc államtitkár kap lakást is
Nyolc államtitkárnak az állam állja a lakhatását. Ketten hivatali lakást kapnak, Répássy Róbert egy 158, Szabó Erika pedig egy 147 négyzetmétereset. Hat államtitkár pedig maga bérli a lakást, és a bérleti díjukat vállalja át a költségvetés. A legdrágább bérlemény Hoffmann Rózsáé és Halász Jánosé, havi 230 ezer, illetve 231 ezer forinttal."
@a szív fészkei: Má' mé'? :) "Etimológiai szótárként napjainkban semmiképpen nem javasolt az alkalmazása, adatait és módszereit meghaladta a tudomány."
akkor egy kis gazdasági kép rólunk:

Bloomberg: agonizál Magyarország

Lesújtó képet fest a magyar gazdaságról a Bloomberg.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/utik_a_lidlt_agonizalo_magyarorszagot_lat_a_bloomberg.527921.html
@Veszett Fejsze: Azt mondod hogy a férfiak önként nem fogják átadni.
Azt is, hogy ha van kvóta akkor kifúrják.
Akkor mi a megoldás.
Mert az nem, hogy bölcsi, ovi és a férfiaknak leesik, hogy jéééééééé ez nem nő, kolléga.
Ilyen még a hollywoodi filmekben sincsenek.
Valamivel ki kell kényszeríteni a nők helyét, a férfiak, láthatod, nem fogják megtenni.
A kvóta nem jó, de egy lépés afelé, hogy emeljük a nők számát.
@Az igazi Sipi - Citizen of European: Na fene, neked se jön be a valódi turáni rasz?:D
@a szív fészkei: Ugye? A múltkor volt egy összeállítás mit hordanak a női képviselők 38 fokban. Szégyen a Timeáékra, de az idősebb képviselőnők ízlésesen voltak öltözve. Pedig nyáron könnyű öltözni, elég egy ruha, szellős, vagy egy csini könnyű blúz. Ehhez nem kell stylist, csak egy barátnő, aki kritikus és van ízlése.
@simple observer 1.0: A fidesznél 10 éve minden érzelmi kérdés. Minden kritika egy személyes sértés, egy nem egyetértés az pedig hadüzenet.
@a szív fészkei:
hát gyökérnek elég gyökér, a mongolság meg mellékes ha már gyökér a drága de a képek klasszak ezekről a gyökerekről...azoknak kellene a hiteleket törleszteniük a saját zsebükből aki9k hazahordták

nemdebár?

brühühühühühühü
@rodeo36: Sokba` fájnak nekünk ja. A demokrácia költséges szórakozás ez oké, de hogy még ilyen félázsiai fejedelmi udvartartást is kell miattuk állni... Arról Churchill se értekezett.

Mindenből a legrosszabb jut nekünk.

Női kvóta-téma nem hoz lázba? És az öltözködésük? ;-) Ruhapénzt nem kapnak szegény árvacsalánok az egyéb kis csurran-cseppenjük mellé?
Udvartartáshoz: www.femina.hu/hirhatter/luxusovodak_kormanytisztviselok

"Minisztérium: ezek nem luxusóvodák
Sókamra, kétnyelvű oktatás
A KIM szerint nem luxus a kétnyelvű oktatás, a karateedzés és a sókamra egy óvodában." -nem is. Minden panelosban ez van, plusz feszített tükrű medence. Óbudán, Békáson már unják is a kis csákók a sok karatét, angolozást, uszizást, sózást. Ja, nehéz gyerekkoruk lesz.
@a szív fészkei: a közelítő számítást az államfők-kormányfők "drágaságára" kivetítve, azt olvastad? vezénylónk ismét dobogós...
Nézzétek meg az új posztot!

A pofám leszakad! Ráadásul a kommentelésre folyamatosan hibaüzit küld.
Fabius!

Nem tudsz az új poszt kommentelhetőségével csinálni valamit?
@vitéz Thapóccay néma bárány:

nem kell csodálkozni, ez is itt van, ennek is érdekes a setét háttere:

hvg.hu/itthon/20120810_rendorsegi_atszervezes_brfk_nni_belugymin

Pintér vérfürdője: "lubickol az alvilág"
2012. augusztus 10., péntek, 14:20
Szerző: Csikász Brigitta

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI); Belügyminisztérium (BM); BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztály;

Kinyomtatom • Elküldöm •Szóljon hozzá
Teljes a káosz és a reménytelenség a rendőrségen a hvg.hu-nak nyilatkozók szerint azt követően, hogy példátlan módon megszüntették a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályát és a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni szolgálatát és gazdaságvédelmi főosztályát. Az elküldötteknek nem volt választásuk, vagy elfogadják új beosztásukat vagy leszerelnek – számolt be a vele történtekről néhány érintett rendőr. A szakszervezetekkel a belügyi vezetés nem egyeztetett, igaz, ezt nem is kell megtenniük.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Igen, hibaüzi van csak - ide is betetet Fazekas a lábát?
atv.hu/cikk/20120809_140_milliot_talaltak_egy_tatabanyai_nyugdijasnal?source=hirkereso

Vígnyuggert nem -Simicskának, Orvbánnak, Pintérnek hívják, tehát biztos, hogy bünti és pénzelkobzás lesz belőle.

Fentiek széfje meg intakt marad. Háztágításuk - Orvbáné - minden cég felvásárlása- Simicska - nekik életvitelszerűen elfogadott, nem is gyanús, honnan rá a pénzecske.
@a szív fészkei:

Csinált vele valamit vagy megjavult magától, de már műxik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Azt írod, hogy a férfiak önként nem adják el helyeiket.Valóban nem ! A nőknek kell villantani oly módon, hogy olyan plusszokat produkáljanak, melyektől a férfi társadalmat elismerésre késztetik. Ennek egyik vonulata a szellemi, a másik a személyiségjegyek egyéni voltából ered.
A szellemi az alábbiak szeront értendő:Szakmailag annyira a topon kell lenniük, hogy a férfiak tőlük kérdezzék meg döntési poziciókban, hogy mi a teendő. Intellektus és műveltségi tekintetben felül kell kerekednie férfi társain. Aki olvasott, politikailag tájékozott, birtokolja a világi műveltséget, az nyerő pozicióba kerül. Egy ilyen tipusú nő kiváló egyed akár gazdasági, akár magánjellegű képviseletre, és nemektől függetlenül ez nem sok emberre jellemző.
Jöjjenek a személyiségjegyek:Legyen minden szituban következesen korrekt, legyen humora, a munkakörében vagány, döntésképes, neadjisten,ha kell dörzsölt isHangulatában soha ne legyen harsány, jó, ha mérsékelten távoltartó, azért tükrözzön határozottságot.
A felsorolásból az tűnhet ki, hogy ilyen nőnemű lény aligha van. Pedig van, nem is kevés. Mindezeknek a tulajdonságoknak a birtoklása elérhető tudatossággal és folyamatos önkontrollal. Azért megvalósítható, mert ha valakinek egy cél lebeg a szeme előtt, a felsoroltak eszközök azok elérésének az érdekében.
Záró gondolatként, de nem utolsó sorban a megjelenés, a külső az alap ahhoz, hogy a férfi társadalom befogadó legyen a nőket illetően, mi több, képes legyen fel is nézni rájuk. Egyelőre ennyi.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Igen,kösz, látom: már odaszellemeskedtem magam, bár alapvetően offoltam, mert mit lehet ennyi cinizmusra és hazudozásra írni anyázáson túl?
@Cirbolya_sentinel: Na szinkronúszásban is indulhatnánk, épp ezt raktam fel oda most. ;-DDD
@a szív fészkei: meg is köszöntem ;)

ezt teszi a kombinált agy, dobozok és összefüggések :D
@Mariann19: :-))) De az alapvető fiziológiai, lelki és kémiai difi akkor is megmarad férfi és nő között. Ami nem értékítélet, nem arról van szó, jobb vagy sem egyik a másiknál, hanem hogy nagyon más és ezzel számolni kell. Minden téren.

Illetve, tanulságos, ahogy Darnell csinálta egyik tréningjén, ahol állította, hogy minden férfiben ott a nő - felhívott nagy melák pasikat, akiknek nőként kellett mórikálniuk, beszélniük - ahogy a nőben is ott a férfi: ugyanez makkban. ;-)))

Nagyon nehéz volt, mit mondjak, pasiként viselkednem arra a pár percre, mert csak triviális, látványos közhelyek jutottak eszembe elsőnek persze.

Pl. hányaveti testtartás, elengedettebb (magyarul mocskosabb, br ez nekem megy IRL) beszéd, oda nem figyelés, flegmaság, stb. Más akkor nem ugrott be "férfiként", amit megmutassak 1 percben.

Ahogy Sipi jópofa linkjében volt, a férfiak agya tényleg elkülönít és egyszerre leginkább csak egyfélével bírnak - de azzal halálalaposan - foglalkozni. Mi meg pont fordítva.

Most olyan helyeken kell egy nőnek léteznie vezetőként, politikusként, ahol ez a pár tulajdonsága és jellegzetessége - egyszerre sokfélét lát át, tényleg mindenről kapcsol minden másra, vadul asszociál, távoli dolgokat összeköt egymással, emlékeket, tudást tárol és szelektál azonnal, párhuzamosan sok mindent intéz, stb. - előny.

DE alapvetően szerintem nem tudja senki áthágni a saját nemi, agyi korlátait;[..]"A mai fejlett orvostudomány egyértelműen bebizonyította hogy a női agy bár kisebb a férfiénál, viszont a nőknél vastagabb a két féltekét összekötő rész is, mely segít a feldolgozóképességben, és a jobb és bal agyfélteke együttes és egy időben való alkalmazásában. Ennek egy lehetséges magyarázata az a fiziológiai sajátosság, hogy a férfiaknál a két agyféltekét összekötő rostköteg, az ún. kérges test fejletlenebb, a nőknél viszont vastagabb és dudorosabb. Így náluk sokkal nagyobb mennyiségű információ cserélődhet ki.Az agysejtek száma is jelentősen több a női agyban, de valószínűsítik hogy ez nem volt míndíg így, és az ember evolúciós fejlődésének a következménye. Jelentős az eltérés a kémiai felépítésben is.

A nők agyában 50 százalékkal kevesebb a szerotonin, ezért hajlamosabbak a depresszióra. Az, hogy a férfi nem emlékszik az első találkozás minden részletére, nem azt jelenti, hogy érzéketlen." tudomanyos-tenyek.5mp.eu/web.php?a=tudomanyos-tenyek&o=ZsUoWpi_iD
@a szív fészkei: "Ahogy Sipi jópofa linkjében volt, a férfiak agya tényleg elkülönít és egyszerre "

mi is tudunk tobb iranyba figyelni, cska mindig rankszoltok olyankor, hogy "ne nezd kozben a mecset!";-))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Közben nézed??????????? Na hálisten , ilyet még nem éltem meg.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hát nekem pedig úgy tűnik, nagyon szívből jött ez tőled. :-)))

Ilyenkor jövök rá, milyen jó dolgom is van... Szotyit takaríthatok meccsnézés után, oké, de legalább azért bizonyos dolgok ketté vannak választva.
@a szív fészkei: :D abbahagytam, beszélj te, én majd helyeselgetek bőszen :D
@a szív fészkei: Ennél többet nem tudok. Bár szódiarém van, az tény.
@a szív fészkei: Azon nem lehet vitatkozni, hogy fiziológiai és kémiai eltérések különböztetik meg a nemeket.Pont!
Amiről én beszélek, az az, hogy hogyan tudja egy nő túllépni az objektív korlátait, és tudatosságával mit kell elérnie. Pár percig távol voltam, és azon gondolkoztam, hogy az általam leírtak valóban csak a nemek harcának a nő által elérhető célokat fogalmazzák-e meg? Azok a tulajdonságok és elvárások nem függetlenek a nemektől?Speciel, én észreveszem férfiaknál is ezek hiányát, és ez azonnali értékvesztést hoz az alany számára.Azt látom az üzleti, és a közéletben, hogy az emberi vonulatok mennyire nem jönnek számításba napjainkban.Fókuszálnak a célra, de azokra az eszközökre nem, melyekkel azok elérhetőek.Azaz él mostanság az amerikai kultúrából átvett modernkori üzleti- társasági életre kitalált normaanyag, melyet sorvezetőnek használnak sokan, és azt hiszik, ők a korszerű figurái e köröknek. Ezen csak röhögni kell. Miután többnyire ezek ismeretében állnak szemben egymással, mindketten azon útmutatók alapján viselkednek, az egész egy groteszk színjáték.
Én az egész emberi lét magasabb szintjét a tudatos gondolkozással és életfilozófiával képzelem el, meg is vagyok arról győződve, hogy a célok és értékek a saját szellemiség által érhetőek el.
Egyébként ezt a területet nem szívesen keverném a női emancipáció kérdésével, mert azokban a vitákban tapasztalataim szerint mindíg a házi munka mibenlétére süllyed a társalgás, holott nem az a lényeg. Te nem így tapasztaltad?
@a szív fészkei: van benne valami:

A Hír Tv küldte a kommandósokat Ozorára - 450-en fogtak el 4 embert

Felfüggesztették a sárbogárdi rendőrkapitányt az ozorai fesztiválon tartott razzia után.

hvg.hu/itthon/20120810_ozora_fesztival_razzia
@a szív fészkei: nekem az egyfelé való koncentráció is komoly erőfeszítés, nemhogy 8 felé:))
sőt, igazság szerint látszólag semerre sem figyelek....:))
sötétben jól látok.
tájékozódásom pedig hát kreatív...
csevegni meg utálok...élőben:)
@a szív fészkei:
mit szólnátok a teljes egyenjogúsághoz? tudod mit értek alatta?

én nem értek vele egyet, a kölcsönös tisztelet a nemek közöttn fontosabb mint bármi más a többi tudomány és rablómese

jól körűljárjátok, nem zsédűlték még tőle?

brühühühühühühü
@rodeo36: "mit szólnátok a teljes egyenjogúsághoz? tudod mit értek alatta?"

MIT? ne csigázz! :D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: hát ez érdekes volt, tanulságos. nem is a nőkről tanultam, hanem a férfiakról: néha nem értettem, miért vár tőlem valaki konkrét tanácsot olyan dologban, amiről papírom van, hogy lövésem nincs; most már érteni vélem, hogy hát mert bizalmas baráti viszonyban egy maszkulintól aligha várhat mást az ember. :) ezek a férfiak! :D
@Pantagruel: én nem vágyok rá...:)))
kaptam elég egyenlőséget labdajátékok közben:)))
@Penivaldes: ja, lehet, hogy erre gondol, hogy induljanak együtt férfiak és nők egymás ellen a sportágakban. az a birkózásban egész érdekes lenne.
@Pantagruel: ááá mi ennyire nem voltunk rosszak. mi vegyes csapatban játszottunk. viszont senkit nem érdekelt a másik neme.
ötödikben az egyik tesi órát a héten egy cselgáncs edző tartotta. sajna nem jutottunk sokáig, de a földharcküzdelem során volt, hogy csak fiú volt
@Penivaldes: De hálisten itt talkatív alkat vagy! :-))))
@a szív fészkei: igazából itt csinálom meg a napi kommunikációt. :)))
@Mariann19: Ha az Amway-es nyomulást érted amerikai normaanyagon, attól a falnak esek. Az annyira a másik lekezelése, semmibe vétele, agyának legázolása, hogy hihetetlen.

Őszintén, én nem voltam benne az üzleti életben, otthonról dolgoztam, szóval annyira nincs tapasztalatom abban, mi számít jó és elfogadható technikának, célhoz juttató módszernek.
Azt láttam a férjem példáján, hogy nagyon nem kifizetődő manapság korrektnek, másokat is tekintetbe vevőnek, magyarul humánnak lenni. Tankaranka jön és gázol, aztán az a siker valódi örömet hoz-e egy ilyennek? Nem tudom, de a legázoltak ott vannak a mögötte..

Így és ennyire semmi nem érdekelt soha, hogy letaglózzak ás hullákon törjek át magamért, a karrierért. Befeküdni ezért valaki alá sem vonzott. Hisz a nőknek ugye ez is egy lehetőség, ősi de bevált.
Sajnos a gyerekeink is azt látták, hogy nem törtetünk mindenáron és a fiam most issza is ennek a levét, hogy nincs ilyennel felvértezve:felfele nyalni, lefelé taposni, és mindenáron önérvényesíteni. Pedig kéne a szakmájában.

Igaz az is, hogy nem egy vizes odúból, világvégi koszos faluból kellett kikaparnom magam - magunkat - és mindent bevetve valamit elérni, nem figyelve a "forgács hullását favágás közben". Szóval a társadalmi nyomor elleni hajtó erő nem volt bennünk, márpedig feltételezem, a nagy gazdasági vagy ilyen olimpiai csodák leginkább ebből a kitörni vágyó dühből születnek.

Talán ezért amerikai ezeknek a módszereknek a legtöbbje, mert ugye ott van a self-made man-nek akkora ethosza és legendája: beállít egy menekültekkel zsúfolt patkányrágta hajón az Újvilágba és pár év múlva övé a fél Manhattan.. Én ismerek testközelből ilyet, aki pucér seggel ment ki, alig-alig beszélve a nyelvet és ma nagyon fent van a szkmai hierarchia és a gazdagság csúcsán. Szóval működik ott, ezt el kell ismernem. Most ugyanezt nőnek elérni ugye még több düh kell hozzá.

De ha nem ilyesmire gondoltál, akkor bocs a szószátyárságért.
@a szív fészkei: nőként nehéz, főleg ha vonzó vagy, mert akkor bizonygathatod, hogy nem a kanapé emelt a csúcsra.
@Gábriel angyal: úgy érted saját pénzéből támogatta? Vagy nem volt pofája egyedül utazni közpénzből?
@Fabius:

Nemi adalek a tegnapi tarsalgasunkhoz:

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/35218/paksi-bovites-az-mszp-aggodik-hogy-kihagyjak-a-bulibol/

Az ilyenek miatt tudok neha falra maszni az LMP-tol...
@a szív fészkei: Az egész gondolatmenetem a korábbi évek tapasztalatait tükrözi.A vezető alkalmasság hiánya minden hátránynak az okozója a politikai és gazdasági életben Hiába vannak nemes eszmék és ideológiák, ha a végrehajtásban félműveltek vesznek részt. Ez volt az elmúlt 40 év hibája, és ez van jelen most is.
Gondold el, hogy előfordulhatott volna-e a személyi kultusz, mely emberek életét vette el, vagy döntötte romba. Ha egy önismerettel rendelkező államférfi vitte volna az adott rendszereket, biztos vagyok benne, nem gőzölt volna be a saját hatalmától, nem az önimádat hajtotta volna egyre tovább a beteges, torz hatalomvágyát. Ugyanez zajlott kisebb formációkban, csak ott még az iskolázatlanság és műveletlenség előtt is meg kellett hajolni. A fő ok az volt, hogy a kinevező hatalom is ugyanolyan földhözragadt, alkalmatlan ember volt.
Mindent emberek csinálnak és végeznek, a logika azt kivánja, hogy a nagy feladatokat a legnagyobbakra kell bízni, a legkíválóbbakat kell kiválasztani..
Ilyenkor mindíg felidézem Latinovits mondását:"Egyes embereket irritál a másik ember szellemi fölénye." Ez az életben úgy jelenik meg, hogy az irritáció a hatalom birtokában lenyomja az értelmet, az értékeket. Ezt azért is írtam le Neked, mert a fiad is ennek lehet az áldozata. Küzdeni ellene nem lehet, a hatalom felülír minden igazságot.Az amerikai normák hazai alkalmazásánál pl: az állásinterjúkban leírt mesterkélt manírok alkalmazására gondoltam többek között, vagy az üzletitárgyalásokra ajánlott magatartásra. Erre gondoltam, amikor azon lehet röhögni, hogy a szemben űlő felek ebből a könyvből imádkoznak, az ott leírt szerepet játszák el, mint a hülye gyerekek, míg át nem megy groteszkbe.
Örülj, hogy nem kellett eltűrnöd azt az alárendelt szerepet, melyet rá erőltettek az emberekre és fennmaradás ténye miatt nem volt mód fellépni ellene, hiába volt az elkeseredett düh a lelkekben.
Te nekem sohasem vagy szószátyár, nagyon jól kell tudnod ésérezned, nemde?
Nem válaszoltatok, hogy ez most a Júdeai Népi Egységfront vagy a A Júdea Népe Front??

Vagy együnk inkább egy kis fókaorrt...

:))

Bihar a Viliben.
@simple observer 1.0: Konkrétan miért? Mi nem stimmel? Én nem vagyok atomellenes, de teljesen igaza van.
@iii:
Konkrétan miért is? Mi stimmel egyaltalan? Én nem vagyok atomellenes, de egyaltalan nincs igaza.

Ha mar poenkodni akarok kicsit...

A 4 bekezdest tekintve a lenyegi kerdesekben egyikben sincs igaza. Illetve ahol igen (3. bekezdes), ott meg inkabb bar ne lenne!
@Pantagruel:
csiga-biga gyere ki, ég a házad ideki...

az automatikus feledatátvállalást mikor a másik éppen nem tud ott sem lenni

anyu megjavíttya autót, apu elvégzi a nagymosást és tisztába teszi a csetrest

kis vidámság és tréfa

brühühühühühü

"látlak" amint befejezed a hallba való félig kész horgolt függönyt
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
ez kurvára nem igaz, vagy a második része a meccsel, na az mindkét félre

magam részéről 5-10 feladatot szimultán elvégezni sohasem zavart, sőt, stimulálólag hat rám...és régóta gyakorlom, a szükség hozta, hogy ki kellett dolgoznom a metódusomat hozzá

brühühühühühühü

más?
@Penivaldes: Hát Lászlóné nem küzd ezzel az előítélettel, az biztos! ;-DDD
@simple observer 1.0: Jó, akkor szerintem meg igaza van. Valami érvrendszert vártam volna.
@rodeo36: aha. értem a logikád. akkor beszéljük komoly dolgokról! szerintetek Szabó Timinek dauerolt a haja? nekem természetesnek tűnik. ki gondolja úgy, hogy természet(é)től fogva ilyen? Fabius, légyszi, ha van kedved, időd és energiád, netán még alkalmad is, kérdezz rá! előre is köszi
Le kell sz@rni az LMP-t és összefogni a többi demokratikus ellenzéki pártnak. Egyébként van egy sanda gyanúm ,hogy a Fidesz "liberálisabb szárnyvonala" az LMP-ben fog kikötni.
@BadSimpson: Többi demokratikus párt alatt a szocikat és renegátjaikat érted? Vagyis vissza az ancieme regime-mel? Simicska helyett Puch?

Magam részéről nem látok kivetnivalót a Fidesz liberálisabbjaiban, például Ángyán simán jöhetne (bár ő meg nem liberális - fene se érti ezt). Csakhogy az LMP-ben ez nem így működik, hogy csak úgy átteszem a fenekem egy másik pártba.
@iii:

Nos, hat legyen! Fabius mar van annyira rutinos, hogy ilyenkor igyekszik nem magararantani a dolgot, de meg ugy is gyakran buntetem. ;)

Masreszt, joszandekom jelekent, ide, a mar odahagyott posztbe irok, hogy ne legyen LMP-bashing ize a dolognak.

1. bekezdes:
A masodik mondatot ellenpontozva az elso utan, raadasul az eromu boviteset kiemelve, es csak mellesleg emlitve a szocik aggodalmat a korrupcio miatt, maris egy ovalattival indit. Mert az, hogy e ket iranyzat kizarja egymast, az bizony szeles korben nincsen am elfogadva. SOT! Szamos orszag ezt parhuzamosan csinalja. Vagyis csak azert, hogy odaszurhasson egyet, felretajekoztat rogton az elejen.

2. bekezdes:
Na itt kezd erdekes lenni a dolog. Egyreszt az egyszeru megallapitas, hogy: "... nincs szükség új reaktorblokkok felépítésére..." pontosan azt veri keresztbe, hogy kesobb majd epp a megvalosithatosagrol szolo hatastanulmanyokat, elemzeseket keri szamon. De mar o ekkor tudja, hogy az eredmeny ugyis az lesz, hogy nincs szukseg reaktorokra. Mindegy is..
Most itt lehetne sokat irni a vilag, es Europa nuklearis-kulturajarol; akar a mintakep skandinavok (finnek, svedek), akar az olajbol/gazbol elo oroszok, a mostansag evforulos ket bombat kapo, es nemreg komoly krizisen ateso japanok, vagy epp a gazdag, a zoldiparban mar most is, de potencialisan tovabbi szazezrek foglalkoztatasat megoldo kinaiak hozzaallasara utalva....

El tudod kepzelni, hogy a most Kinaban epulo, es 26000-28000 MW teljesitmenyt szolgaltato reaktorok kivaltasa mennyi embernek adna munkat? De megse teszik. Pedig penzuk volna a fajlagosan dragabb zold energiaforrasok elterjesztesere.

Am javareszuk pozitivan all a nuklearis kerdeshez:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_nuclear_reactors

Masreszt igazan sajnalom, hogy ilyen olcso trukkel el, hogy mar a 2009-es felhatalmast emlito mondatban azonnal utal arra, hogy az egesz a mutyi miatt lett megcsinalva. Azt persze nem emliti, hogy valojaban miert is elengedhetetlenul fontos az uzemido meghosszabbitasa, illetve a belathato jovoben uj blokkok epitesenek szuksegessege. Illetve, hogy hogyan lehetne az atomot kivaltani zold dolgokkal...
Persze ertem en, hogy zoldkent nem a reaktort fogja reklamozni, de megis igy hozzaallni a kerdeshez, nekem eleg olcsonak tunik.

Es azert savazni a szocit, mert az a kampany varazsszavak egyikere "mutyi" hegyezte ki a szoveget, az egyebkent szerintem is nyilvan fontos vizsgalatok hianyanak hangsulyozasanak helyett, az megint fura, az akciopolitizalassal foglalkozo part egyik gorejatol, akik kedvenc hivoszavai az oligarcha, es a Kozgep.

A 2009-ben kezdodo gigamutyirol meg kesobb.

3. bekezdes.
A freudi elszolas klasszikus peldaja. Ha mar, mint a szovegben korabban es majd kesobb is, a reaktor bovitesenek szuksegtelensege mellett all ki, akkor miert nem szakmai ervekkel, szamokkal operal? Hogy a zold-, vagy megujuloenergia mennyire felfutoban van vilagszerte, milyen pozitivumai vannak a nuklearissal szemben...
O inkabb arra hivatkozik, hogy "a magyar lakosság többsége nem bővítés-párti", az altala itt korholt "dezinformációs kampány ellenére" is.
Mikozben o is eppen dezinformal. Nem kozol uj infot a kozonseggel, hanem finoman csomagolva uzeni az embereknek, hogy mi (LMP) eppen azt akarjuk, amit TE (nem kell reaktor), kedves valaszto. Vagyis MI vagyunk a TE idealis jelolted, tehat szavazz rank! Ez eppen az a fogas, amit a szocik nyomnak azzal, hogy ok a legnagyobb ellenzeki part, igy oket valaszd. Mitol is mas ez a politika akkor? Ezert irtam, hogy bar inkab ebben a fejezetben ne lett volna igaza...

4. bekezdes.
Esik par szo magarol a mutyirol, amit korabban valamelyik blog szelloztetett meg. Ez igy korrekt. Ha ennyi lenne az egesz kozlemeny, semmi gondom nem lenne.
Am ekkor megint jon egy csavar, amit szerintem csak o ert. Meg ezek szerint te.
Ez a van rajta sapka, nincs rajta sapka eset, a szocikon mindenkeppen rugni kell, megintcsak nem az a tipikusan uj es mas politikai szellem. Marmint, ha nem szolnak egy temaban, akkor az bizonyitek, hogy egyutt mutyiznak a Fidesszel. Am ha szolnak egy ugyben, akkor viszont... az is arra bizonyitek, hogy mutyiznak abban az adott ugyben.???
Mert lassuk csak:
"Az sem javítana a helyzeten, ha mást is bevennének a buliba."

Ez csak szamomra total hulyeseg?

Ugyanis, ha a szokasos LMP-s csapasiranyt vesszuk, vagyis nincs itt kulonbseg, ezek (mindenben) egyutt mutyiznak (meglehetosen sok esetben vannak kapcsolatok, bar en azt kisse maskent ertekelem, de azert a teljes osszefonodast nem vennem keszpenznek), akkor a szociknak mi okuk lenne nyilt szinen moszerolni a Fideszt azzal, hogy annak, ez uggyel kapcsolatos mutyijarol adnak ki kozlemenyt? Lehet, hogy en vagyok kokori konzervativ, de ha egy mutyiba be akarok kerulni, akkor azert inkabb valami massal zsarolok, vagy arrol teritek, es nem a megcelzott uggyel allok a kozvelemeny ele....
Masreszt, ha eleve elore megallapodott aranyban osztoznak minden penzen (70-30), akkor ugye benne kell legyenek ebben a dologban is(amit a 2009-es dontesnel meg is pedzeget), igy aztan egyaltalan mi ertelme meg csak szoba is hozni az ugyet?

Vagyis az egesz kozlemeny soran onmaganak is ellent mond.

En ugyan nem teszem, de ilyen erovel az sem nagyobb fantazialas, hogy az LMP a Kozgepes uzletbe akar beszallni, azert nyomjak a temat.

Majd megint jon a - nem kell reaktor! - uzenet.

Az utolso ket mondat mondvacsinalt ellenpontozasa pedig ha nem is szanalmas, de gyengen lett kivitelezve.
Az aggalyai ("egy bizonytalan megtérülésű, esetleg soha be nem fejeződő, vagy menet közben a többszörösére dráguló atomerőmű-bővítés") ugyanis korrektek, csak hat akkor erre kellett volna fokuszalni a kozlemeny soran! Marpedig a szoci eppen erre hivta fel a figyelmet a Fidesz elorelathato lenyulasaira figyelmeztetve, ugyanis az hasonlo kovetkezmenyekkel jarna, mint amit Javor fel is sorol.
Ezekhez a burkoltan korrupcios kovetkezmenyekkent felsorolt eshetosegekhez alternativakent odatenni a part egyik kedvenc hivo szavat, uzenetet, meglehetosen esetlen.
Vagyis akkor most azert kellenek a zold megoldasok, mert eleve kivalthato a nuklearis energia, vagy pedig azert, mert a korrupcio miatt a projekt veszelyben forog es igy mar INKABB a zoldseg?

Arrol mar nem is beszelve, hogy ha akarna, a Fidesz annak a programnak a soran is tudna lopni...

Egeszeben tehat, a kozlemeny egy elegge gyengen sikerult, nehany helyen eleve felrecelzott, vagy csak felreertesre alapozott iromany.
@iii: Részben rájuk,részben azokra a formációkra gondolok amiket az LMP palira vett.
@iii: Na tessék! Ennyit a nőkről. Vagy legalábbis - ahogy Veszett Fejsze mondá - a honatyákká vedleni kívánó honanyákról és honszinglikről. Fúriák.
@simple observer 1.0: Erre nem számítottam, hogy ilyen hosszan írsz, megpróbálok válaszolni néhány dologra. Ha bővebb választ akarsz, akkor bátran tedd be az írásodat Jávor blogjára (javorbenedek.blog.hu), bizonyára fog rá válaszolni (ha van ideje).

1. bekezdés (ami tkp. a 2. :)
Már hogyne lenne kizáró a két irányzat: ha a bővítésre költünk, akkor nem tudjuk támogatni az energiahatékonyságot. Tehát: nincs félretájékoztatás.

2. bek.
A megvalósíthatósági tanulmány készítése a kormány feladat, nem az LMP-é, nehogy már ezt rajtuk kérjed számon. Az LMP véleménye pedig az - erre voltak korábban indoklások is, most ebbe hadd ne menjek bele - hogy bővítésre nincs szükség. Tehát nem tudja, hogy ez lesz az eredmény, hanem ez az álláspontja. Az üzemidő meghosszabbítás és a bővítés az két nagyon különböző dolog, az előbbi ellen soha nem tiltakozott az LMP, mert az kényszer a jelenlegi helyzetben. Igen, az a véleménye az LMP-nek, hogy a 2009-es közös MSZP-Fidesz bővítésdöntés mögött is a mutyikoalíció működik.

3. bek.
Nem értem, mi lenne ebben a freudi elszólás, egyáltalán, miért lenne elszólás. Ebben a bekezdésben a társadalmi egyetértésről beszél, miért beszélne itt szakmai érvekről, számokról? A valóság pedig az, hogy a korábbi általános vélekedéssel szemben a lakosság fontosabbnak tartja a megújuló energiákat Paksnál. Mi a fene ebben a dezinformáció? Mi az, ami nem igaz? Az, hogy egy párt azért küzd, hogy rá szavazzanak, ez meg természetes, de egyébként ezt is csak te kavarod ebbe bele, szó nincs itt ilyenről.

4. bek.
Én sehol nem találom ebben, hol van az, hogy "ha nem szolnak egy temaban, akkor az bizonyitek, hogy egyutt mutyiznak a Fidesszel". Egyáltalán, ebben a bekezdésben szó sem esik az MSZP-ről. A közös mutyizásnak egyrészt nincs direkt bizonyítéka, mert nem is nagyon lehet, csak közvetetetten lehet gyanítani a nagy egyetértésben elindított bővítés miatt. Mert úgy egyébként a Fidesz ott tett keresztbe, ahol csak tudott 2010 előtt, ebben viszont teljes volt a nemzeti egyetértés. De mondom, ebben a bekezdésben még csak említve nincs az MSZP, csupán annyit jegyez meg, hogy nem csak az a probléma, hogy a fideszes érdekcsoportok teszik zsebre ezt a pénzt. Nem értem, hogy ezt miért gondolod totál hülyeségnek. Az utána következő mondatokban pontosan elmagyarázza, miért lenne életveszélyes a bővítés.

A végén azt ragozod, hogy miért is furcsa, hogy az MSZP ezzel jött elő, meg hogy te másképp csinálnád. Lehet, de az nem érthető, hogy ettől maga a közlemény miért mondana ellent önmagának?

Az se értem, miért lenne az utolsó két mondat "szánalmas" és "gyengén kivitelezett". A szövegnek ez a része erről szól és kész. Miért kellene az egésznek erről szólni, nem értem. Itt van arra a magyarázat (legalábbis a lényege), hogy miért lenne hibás a bővítés támogatása. A szocik lenyúlás elleni figyelmeztetése nagyszerű dolog, csak éppen Jávor a közleményében arról beszél, hogy korábban Mesterházy hirdetett meg valamiféle "zöld fordulatot", amely úgy látszik, Paks jéghegyében rögtön léket is kapott. Mert a két dolog bizony nem megy egyszerre.

A zöld megoldás mindkét dolog miatt kell: mert hosszútávon kiváltható a nukleáris energia ÉS most konkrétan pedig hatalmas korrupció lehetőség. Csak a propagandára fognak eltapsolni milliárdokat és bizonyára tudod, hova fog menni az a pénz.

Persze, lopni bármiből lehet, de a legjobban lopni a legzsírosabból lehet, ez nagyon egyszerű igazság. Sok-sok kis projekttel bajlódni nem éri meg.
süti beállítások módosítása