Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.29. 05:01 Fabius

A tusványosi bálvány meséje

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor tusványos

Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját.

Gajdol a drága, az alsónadrágja összecsokizva rég.
Nagyon léha, valami lé ha néha lecsúszik a torkán,
Elmebajával úgy ragad magával, mint a legpusztítóbb orkán.

(via)

Te, Viktor, ez a hét lassan nekem kínos. Minden áldott napra szolgáltatsz valami röhögni valót, mert habonyárpi szabadság előtt elfelejtette a szájkosarat rád adni. Házhoz jársz a sallerért, mi meg kosztjuk ha ennyire kéred, nehogy csalódást okozzunk, hogy nem figyelünk rád kellően oda. Tudjuk azt is, hogy Tusványosra becsokizva mentél, mert a román önkormányzati választások eredménye sok jóval nem kecsegtetett akkor se, ha időközben az RMDSZ-nek letérdeltél. De aztán csak vitt az a félázsiai fejed, nem bírtad megállni, odataláltál a kísértésbe ismét. 

 Ha elrendezted volna az egészet ahogy szoktad - a Zúnióban kretének ülnek, ütnek vernek, gátolják a haladást mert olyan hülyék vagyunk, hogy a ránk testált pénzeket sem tudjuk mind lehívni,  és még a vágányok átállításához is hótthülyék, mert évtizedek óta egy irányba mennek. Ahelyett, hogy rólunk vennének példát, ahol egy félázsiai bakter a szentséges jobbkezével rángatja a váltót, a szerelvények cikáznak ide oda, hogy végül a postakocsit a Közgép szajoli átrakóállomásán megfelelő kezek gondosan tehermentesítsék. Ezt a nemzetek reneszánszának hívják amúgy, amiben mi sukárak vagyunk. Nem azért vagyunk utolsók minden tekintetben a térség országai közül, mert mi futunk utánuk, ez csak a látszat: mi csak tereljük őket a helyes irányba, mert nálunk a terelésnek ősi hagyománya van, ez a terelés meg a sor végéről történik, ugye.

Ha beérted volna ennyivel egy ásítással elintéztük volna a mesédet. De úrrá lett rajtad ismét a pusztai kiafaszagyerek, és elragadtattad magad. 

"Magyarországon is egyszerű a képlet: ha jönnek a szocialisták, összedől a gazdaság, aztán visszahívják a jobboldalt, hogy tegyék rendbe az országot."

Ez talált kiesni azon a kusza szádon, ezen pedig már az ATV-n szocializálódó kisnyugdíjasok is úgy röhögnek, hogy a szájukból csattogva esik ki a protkó, és térdig nyálas lesz rajtuk az otthonka. 

orbán-mentőcsomag01.gif

Pedig ők nem értik, ha fiskális fegyelemről beszél nekik valaki, de a recessziót tudják mit jelent, mikor drágabolgárúr beolvassa nekik a tévében. Márpedig itt egyébről sem hallani, csak erről. Az meg egészen biztos, - ha a saját és a pártod népszerűségi mutatóira ránézel neked is világos lesz - hogy nem ezért a fosfelhőért lettetek visszahívva. Nem gondolta azt itt senki, hogy a növekedési pályára tett ország számára szerintetek az lesz az unortodox gyógyír, hogy a gazdaságot elkezditek a gödörbe elásni, és Grandiózus Tervekből meg kamu győzelmi jelentésekből igyekeztek a gödör fölé papundekli pallót szerkeszteni, hogy ne látsszon ki milyen mély is a verem amibe az országot löktétek.

Igen, a szocialisták is felelősek, amit a Gyurcsány kormány 2008 őszétől 2009 tavaszáig válságkezelés címén csinált - pontosabban nem csinált - az minden kritikán aluli. Nem mentség erre az sem, hogy a nyugati országok GDP-jét ugyanabba a gödörbe lökte a válság, mint a miénket - a németek grafikonjáért katt - mert nem csináltak vele semmit. Nem mentség Gyurcsány számára, hogy az akkori szocialista frakció ott szívatta ahol tudta, hogy kéthetente jöttek elő a nagyszabású tervekkel kiáltozva, igen Feri, csináljuk Feri, aztán meg egy nap múlva kifaroltak belőle, mert a választások előtt megsértődött volna a megszorításon a nyugdíjas, közalkalmazott, és ki tudja még ki mindenki. Bohózatba fulladt az egész, Gyurcsány belebukott, de jött helyette a megszeppent kisdobosfejű Bajnai, aki rendet vágott a frakcióban és a gazdaságban is. Akkora rendet, amit már Viktor sem tudott odakint letagadni anélkül, hogy hülyének ne nézzék, így átesve a ló túloldalára inkább levilágbajnokozta a produktumot. Ha ránézünk a grafikonra - és emlékszünk az akkori cds felárra, a hitelminősítőknél lévő besorolásunkra, a piac szereplőinek véleményére - éppen volt is mit. 

 Ha csak annyit csináltok, hogy apróbb módosításokkal kellően nemzeti pátoszosra igazítjátok a szátok íze szerint amit elindított, akkor ma nem kéne magyarázkodnotok a régió sereghajtó helyért, a recesszióért. Nem kellett volna a manyup einstand, nem kellett volna a rekord áfa, nem kellett volna a kismillió ilyen olyan adó, nem kéne törni a fejeteket, hogy az egykulcsos lékén kiszivárgó évi 600 milliárdot hogy tömködjétek vissza, nem lenne a tripla bóvli sem, amire már szerintetek is bevallottan borsos felárat fizetünk. Szimplán lehetnél te a hős, Viktor, állandó forradalom és sallercunami nélkül. 

 De te sajnos ahhoz is hülye vagy, hogy félázsiai módra feledd a gesztenyét amit más kikapart neked. 

 

 

817 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr224684363

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.30. 10:42:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Nemzetek reneszánsza? Abcúg! 2012.07.29. 13:26:15

Mindenki adott rendre evő és ürítő csecsemőnek születik, a kulturális identitása jóval későbbi fejlemény. A nemzet fogalma líra („Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, / s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,”). Nem hiszek a nemzet, e szel...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.07.29. 11:43:16

Egy évnyi szociológus szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív, gátlástalan megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegm...

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.29. 11:42:14

Képzelt ellenségek, rettegő bizalmasok, az ellenállás megtorlása – a Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akartam már kérdezni: ez a Szabadegyetem azt jelenti, hogy bárkinek szabad mindenféle f@szságot belemondani az éterbe? :D
Poszthoz: Tényleg nem értem, miért nem lehetett volna folytatni a megkezdett Bajnai-féle utat.
Jó, jó, tudom, a szocik meg mindenféle mumus ...
De, akkor is. Max le kellett volna önteni nemzeti maszlaggal (mint, ahogy nincs megszorítás csak újjászervezés) és kisebb módosításokkal mehetett volna tovább.

Legnagyobb bánatunkra meg beismerni képtelenek, hogy tévedtek. Emiatt is maradhat még mindig Kusza Szem a pénzügyi gurujuk. :(
hikktorka...hát népiesen: meg lehet baszni...ebből az egyedből már sem normális sem egészséges nem lesz soha...ki kellene dobni a szemétkosárba, kukába vagy bedarálni a nagyössznépi húsdarálóba és odaadni a halaknak a Dunában egyenesen a kis picinyke dolgozószobájából páros lábbal kérdések mellőzésével csak rúgásokkal

brühühühühühühü

vagy ??? megérdemlitek vigyétek haza mint Lenin szobád falán
@Marcellusca:

ne megye tem nem szabad de lehet szabadon mindenkinek idebomlania

mint te is teszed

brühühühühühü
Ahogy a grafikont elnézem Kusza Szemnek sikerült ugyanazt a bravúrt végrahajtani, mint amit Veres Jankónak 2007- ben. Derék bazmeg, 10% gdp ugrás másfél év alatt Bajnaiéktól, majd 4% esés és újra recesszió.

És ezek pofáznak országmentésről.
"kosztjuk" nehéz élet, ez a menza élet, csak a ellenségek, nem az elégedetlenség :-)
sajna csak ezt tudom hozzá tenni
Egyre jobb ez a fecsúti kancigány, illetve félázsiai vadbarom :)
De azért ne csüggedjetek a sok agymosott faszarc simán ad neki még 4 évet hogy valóban a földig rombolhassa ezt az orbaniának nevezett pöcegödröt.
Én csak azt nem értem, hogy az eu vezetői miért állnak még mindig szóba ezzel a csúti suttyóval. A görögök, olaszok megsegítésének ára a miniszterelnök röptetése volt: nálunk miért nem teszik ezt? Mindenkinek jobb lenne, leszámítva azt a párezer fanatikust, akiknek amúgy is csak az lenne a jó, ha ezt az önjelölt vezírt megkoronáznák a Duna jegén.
Amúgy orbának a héten csak olyasmi jött ki a száján, ami miatt 4-5 évvel ezelőtt égett volna Budapest.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Halika, mikor kaptad meg a vitézi címet????????
én azé most kezdem felfedezni a kedves vezető naccságát. gondojjunk csak bele, aszongyuk hangosan, hogy elmegyünk akkutőtésre, mire még a professzorok battyányi köre is fellélegzik, habonyárpi végre el mer menni pattajára, mire mink azonnal nekikezdünk a régen várt ámokfutásnak, olyanok leszünk, mint aki nem kapott beutazási engedéjt az olimpijára, jóllehet ott klimpírosztunk vóna a miszter bín hejin, mer az nekünk jár. ja, kérem, ha nem, hát nem, akkó viszont elmegyünk bivajbasznádra és megmongyuk a magunkét a hanyatló nyugat mocsarába feredőző, iritykedő bandának. a félázsiaiak meg bekaphattyák!
Két éve ezt mondom. Sőt, 2010- ben még fogadtam is volna arra, hogy a Kedves Vezető gazdaságpolitika címén ugyanazt fogja folytatni, amit Bajnai elkezdett, csak feldíszíti nemzetiszín masnikkal.

Alábecsültem, hogy mekkora barmok is ülnek azokban a bársonyszékekben.
@hacsaturján:

csak nem képzeled, hogy a Mr Atkinson helyett le tudta volna ütni -számtalanszor- ugyanazt a billentyűt?

csinált volna ott olyan kakofóniát, hogy ihaj...mdegtutta vóna a hülye rothadó és sűllyedő nyugat milyen az amikor valaki nemzeti: odabassza magát a zongora mögé és leklimpírozza a zenekart és megklimpírozza a nyitóünnepet lett volna nagy halihó

jobb ez így, a savanyújóska ott csücsült karót nyelve egy nőnemű hölggyel mellette...mialatt a királynő helikopáterrel és ejtőernyővel megérkezett azazlatt a savnyajózsi szedte azantac-ot vagy szódabikarbonátot hogy legyen teljesen ződ

hát ilyen levédia a törpe meg előadta a lopott holmit bálványozva bálványoson a tőkétlen elvtárssal karöltve két hülye egy pár milyen undorítóak?

brühühühühühühühü
@Virág et.: Az könnyelműség lett volna (mármint fogadni), hiszen világosan megmondta - és nagyjából ez volt az egyetlen, amit tudni lehetett -, hogy itten romeltakarítás lesz. Márpedig az azt jelenti, hogy mindent kidobunk, még azt is, ami működik. Ilyesmit átéltem már egyszer '90 körül... Az se volt habostorta, de ez annyiban szarabb, hogy azóta eltelt 22 év, és én pont annyival lettem öregebb.
Elhatároztam, hogy az elejétől végéig meghallgatom az Orbán előadást. Végül is nem sikerült, mert alapvetően fájt az egész. Én Európához szeretnék tartozni, én éltem Hollandiában, nekem az tetszett.
Azonban annyit leszűrtem: Orbánnak a beszéd az ujjgyakorlat. Bármennyit képes beszélni, és az látszólag összefüggő. Legalább olyan jó, mint egy horoszkóp: bedob néhány féligazságot, oszt mindenki készpénznek veszi, amit mond. Csak állt (vagyis ült) ott a nép és bámultak szájtátva. (TŐkés jegyzetelt, Németh Zsolt rövidgatyában a tökét vakargatta.)
Tulajdonképpen , ha így nézzük a beszéd zseniális volt. A hívők megint ejakuláltak.
@rodeo36:

a csudálatos vezető magát mr. atkinsont is le tutta vóna ütni számtalanszor, ha akarja, csakhogy zajong a sztyeppe, így asztán mértéktelen teheccsége fojtán inkább böfizik mostan.
Érdemes lenne népszavazást kiírni viktor elmeállapotáról,bár a nemzeti konzultáció visszaküldőinek száma is mutat valamit.
@laci0011:
és te elhiszed, hogy valóban visszaküldték 400 ezren?
ne viccelj má'...
Az egész nemzeti együttprüszkölés rendszerének egy célja volt, amit maradéktalanul be is tölt: az átlagemberektől (akik az adózó népesség 80-85% kiteszik) minél több pénzt elvonni és becsatornázni a cinikusan KÖZGÉP-nek nevezett pártalapba.
Ki mondja, hogy nem sikeresek ebben? Minden csak másodrendű innentől kezdve, minden ez alá van rendelve.
A Párt és az ő Pénztárnoka a Mindenható. A többi csak színjáték és parasztvakítás. Mondjuk az a félázsiai csürhézés még sokaknak hizelgőleg is hathat - amilyen szinten állnak a szervilis, seggnyaló fideszdroidok...
@kisa:
Nekem ráadásul jobban is tetszett mezei Néma bárányként! :)
@Tűzfal: Hát, hiába, haladni kell a korral...:-)
Kapjátok be szanyitibor faszát
És az nem tűnt föl senkinek, hogy mit mondott orbán viktor Tusványoson, az erdélyi magyaroknak a romániai választásokkal kapcsolatban?!!
Azt mondta, hogy a nem-választás is választás, tehát inkább ne menjek el választani!!!

És mit mond, és tesz itthon???
Be akarják vezetni a választói regisztert, és azon gondolkodnak, hogy aki regisztrált, annak kötelező legyen elmenni választani!

LooooooooooooooL!
Persze mindent az ország érdekében!

Ez már tényleg katasztrófa!
@szubhuti:
Várjál, megpróbálok lealacsonyodni hozzád.
Nem megy... :))
Amúgy meg minek, amikor TI pl.Pozsgay elvtársatokat szopkodjátok a sok volt MSZMP és munkásőr ettárrsal együtt?
Már nem elégít ez ki benneteket, kukkolni is akartok? Hülye perverz...
Ellentétben veled én a csajokat szeretem. Megértelek, hogy ez neked gond, de libsiként nekem csak a nők jönnek be! :)
Az unortodox gazdaságpolitika azt jelenti, hogy kétharmaddal kormányoz egy marék segghülye fogalmatlan idióta Viktorral és Gyurikával az élen!
@kisa: "A görögök, olaszok megsegítésének ára a miniszterelnök röptetése volt: nálunk miért nem teszik ezt?"

Várjuk ki a végét.
@látjátok feleim szümtükkel: Ha akarták volna, már megtették volna! Szerintem.
Pofázzatok csak, mocskos balillib banda!
Mocskoljátok a magyarság megmentőjét, nagytiszteletű Orbán Viktor miniszterelnök urat!
Isten éltesse sokáig, erőben, egészségben!
Szabadon lebetegezhetitek, közben több esze van egyedül, mint az egész Európának:

nol.hu/belfold/az_orban-vojelolt_testverenek_is_jutott_157_hektar
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Elolvastam mind a 9 kommentjét, mert azt gondoltam, troll. De az utolsótól eltekintve, elég normálisnak tűnik, úgyhogy nem értem.
@Tűzfal: Szóltak időben: "Csak a fidesz"
@félázsiai BPBP:

Azzal persze a kis felcsúti vátesz megint csupa jót tesz az ottani magyaroknak, hogy Basescu mellett kampányol.
Mert kérdem én mi van akkor, ha a románok mást akarnak mint amit orbán diktál nekik, és véletlenül Pontáék győznek...?
Azért örülök, hogy a trollok is benéznek ide olykor, nem válunk így tán belterjessé annyira..
@kisa: Erre mondom én, nem szar ez, hogy elkapkodják.
@Tűzfal:
Téged el fognak ásni "azok" akik nem tudják, hogy ki is vagy... :))
Már a ló másik felén vagy! Dinnye... :DD
@kisa:
Most szóltak neki, hogy ideje ledolgozni a zsét a pártnak, vagy mehet az út mellé árulnia magát. Mi a gond ezzel??? :D
hát a grafikont nem az mno-sok rajzolták:D
mielőtt elolvasom. a "félázsiai beszéd" végéről egy fontosabb...

"A baloldali vállalkozók vagy ilyen világhoz tartozók esetében kifejezetten gesztus, amit szeretnék a köszönetemmel viszonozni, hogy az ország érdekét fontosabbnak tartották, mint a rövidtávú zavarkeltéssel okozható meg lázítással okozható politikai károkat, amit a kormánynak okozni lehet. Ez egy SOKKAL NAGYOBB DOLOG annál, mint azt talán MA ITT a teremben A TÖBBSÉG GONDOLJA. Nagyon remélem, hogy ez megmarad a következő másfél-két évre is."

Hogy mekkora dolog nem bármiáron kormányt rombolni, ZAVART KELTENI, KÁROKAT OKOZNI... ellenzékben - erről tényleg Orbán tudhat legtöbbet ebben az országban.
Mit is ír a hogyis hívják?

"Az Orbán-vőjelölt testvérének is jutott 157 hektár"
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Azt gondolom annyira meglepődtél a kilátásoktól, hogy elfejeltetted meginni a kávét, a kezed a levegőben maradt a csészével, én meg tudod nem iszok kávét.
@látjátok feleim szümtükkel: A videjón az a Rafael nevű Fejér megyei vajda véletlenül nem rokona ANNAK a Rafaelnek?
A poszt kifelejti a lényeget: Bajnai sikerének titka abban állt, hogy telenyomta az IMF a nagy steksszel. A hitelek törlesztését pedig véletlenül a választás utánra időzítették. Újabb hitelek nélkül borítékolva volt a recesszió.
Úgyhogy ez a poszt egy nagy kamu, de arra jó hogy röhögést váltson ki a lélegeztetőgépre kapcsolt emberből
Bocs, ezt muszáj bár a tegnapihoz tartozik:
orulunkvincent.blog.hu/2012/07/28/idezet_a_reggeli_kavehoz_443
Kövér 2007:
"Úgy tűnik, hogy egyfajta exkluzív klubtagsággal rendelkező politikusok, akik szeretik a maguk kis gettóját minél komfortosabbá tenni, aztán vezető pozícióba helyezni magukat az ország életének irányításában, úgy gondolják, hogy a néppel való bármiféle párbeszéd, az emberek véleményének figyelembevétele az visszataszító, az európai normáktól eltérő, félázsiai tempó."

Ezt az idézetet különösen azoknak a narancsdoridoknak ajánlom figyelmébe, akik Orbán seggéből csak arra az időre dugják ki a fejüket, hogy elmondják, a félázsiait Orbán nem sértésből mondta, mi ezzel a baj, hájszen télleg onnan jöttünk.
@Ludovikás Levente: Jaja, a mostani készenléti hitelt meg biztonsági tartalékként tartjuk majd, ha egyáltalán köll nekünk, mert szárnyal a gazda(g)ság, ugye?
@kisa: Ki a fene tudja?

Én láttam már lejjebb lévő "vajdákat", ők inkább az a kategória. Magam részéről nem hiszem, hogy a "vajdaság" sokkal különb intézmény lenne, mint a keresztapaság. Egy kétségtelen, sokkal jobban tudják szervezni és kordában tartani a csapatukat, mint úgy általában az emberek. Elég a "fő" vajdára nézni, egészen jó csusszannak a földek a rokonsághoz, meg a csicskásokhoz. Persze ezt nem ő adja, nem is utasítja, de az alattvaló nem mer más döntést hozni.
@aritus: Félázsia, hm..valahogy kimaradt történeti és földrajzi neveltetésemből..mintha még a komenizmusban elő-ázsiát tanyították Vóna, meg a Zurá(l)t, de üsse kő, hajlandó vagyok a le/meggyőzetésre..
@aritus: Ezért is van ugyé Kövérnek oylan szép nagy bajuszkája, Viktorkának meg szép nagy pocakja?
"Házhoz jársz a sallerért, mi meg kosztjuk ha ennyire kéred"
-KOSZTJUK ? ... egy "k" 1/2sleges?
@dr. Bubó: a második részhez is kitehetted volna az idézőjeleket... :D
@Ludovikás Levente: Teljesen igazad van. Szegény kormánynak MOST 3-4 %-os kamattal kell törleszteni, de MAJD lehet a most kibocsátott kötvények után 8-10 %-os kamatokat törleszteni. Tényleg zseniális volt Bajnai, de a mostani meg még azabb.

Orbán sikerének a titka meg a megvédett 3000 milliárdnyi nyugdíjpénz ügyes, okos felhasználása, nemde?
@látjátok feleim szümtükkel: Nem erre gondoltam, hanem a Cosma-gyilkosságos Rafaelre...
O. Viktor szarházi felszólítja Romániában a magyarokat, hogy ne menjenek szavazni.
Hogy van ehhez pofája a szarházinak, miért és hogy mer beavatkozni egy másik ország belpolitikájába. Ha velünk tennék, habzó szájjal ugatna, hogy micsoda dolog ez. Már persze többször megtette, de az a párt bukott is mindig!

ORBÁN ALJAS, SUNYI, SZEMÉT, Jellemtelen, BETEG ALAK, TAKARODJ A FENÉBE!
A választási regisztráció a fideszes aljasság újabb szép példája.
A konzultációs levelek és Qbatov elvtárs áldásos munkája nyomán tudjuk, hogy mindenki listán van. Ha mondjuk 1 millió bigott narancsfejű regisztrál és több ellenzéki, még mindig sunyi módon módosíthatják a választási törvényt. Pl. 20 évente lesznek csak választások!
vagy: csak 150 cm mély, felcsúti kötődésű, bodzaszedő színű, degenerált, O. V. monogrammú jelölt indulhat csak miniszterelnöknek.

Édes hazám nagy a baj, Orbán Viktor takarodj!
Tegyünk meg mindent ezért!
@Hepci: ???? beleírtam két szót... mire gondolsz????
csak nem meggyanusítasz hogy palgizáltam... beperrellek !
nekem senki nem mondta hogy más írását idézni lehet csak...
ergó ti HIBÁZTATOK ! na erről enynit ;)
de visszatérve tartalmilag nagyon ott van ugye?
@Marcellusca: Mer' nem tévedtek. Csak van még hátra néhány ellenforradalmár, az okoz minden bajt.
Nade ha egyszer kipiszkálják végre az uccsót is a nemzet testéből, akkor lesz itt olyan felvirágzás...

... mint Sztálin alatt a ruszkiknál ...
@kisa:
Most komolyan kinézel belőle annyit, hogy számolni tud? Örülj, hogy ennyit össze bírt ütni a billentyűzeten. Szerintem unortodox közgizda lehet, vagy 17 éves...
Röhej a poszt, a válság első hullámában visszaesett GDP-t azzal mosdatja, hogy a németeknél is visszaesett (ami önmagában nem hülyeség, csak nálunk már jóval korábban leállt a gazdaság) és _ugyanabban_ a posztban képes azt a látszatot kelteni a hülyegyerek, hogy a gödörből való visszatérés (ami ugye szintén követi a német és a többi eu grafikont...) az már bajnai érdeme. (Ez a bajnai olyan faszagyerek volt itt magyarországon hogy egész európát kirántotta a gödörből) Kicsit egysíkú gondolkodás azt hangsúlyozni, hogy ami a szocik alatt rossz volt az nemzetközi trendek eredménye (figyelmen kívül hagyva amit már jó alaposan elkúrtak előtte), viszont a javuló nemzetközi trendeket már bajnai javára írni... ügyes :)
A valóságban bajnai nem igazán csinált semmit, ha 2002-höz viszonyítunk, csak a 2002-2009 közötti jó sok alapos elkúrás egy részét vonta vissza, IMF nyomásra. Bazi nagy máker, hogy pont az ő pár hónapja alatt ugrott egy nagyot az európai gazdaság, így a messiásváró rövidlátó hülyéknek ő lett az ideálja.
Matolcsy kurvanagy hiányt örökölt, már a mostaniaknál jóval lazább 2010-es költségvetés is tarthatatlan volt (ezt maga bajnai és oszkó ismerte el annak idején). Egyszerre kellett csökkenteni a folyó hiányt, az államadósságot, stb... Matolcsyt is lehet kritizálni, de az hogy újabb és újabb megszorításokat KELL tennie, és ez a kényszerű pénzkivonás meglátszik a gazdaság teljesítményén az azért nem matolcsy hibája...
Csak mi magyarok ilyen okos választók vagyunk, lazán újraválasztottuk a szocikat 2006-ban, amikor még saját későbbi "bevallásuk" szerint is rendkívül káros volt a tevékenységük, aztán nagyon csúnyán elzavartuk őket 2010-ben, amikor legalább egy kicsit visszacsináltak a legrosszabb dolgokból... Nem arra haragszunk aki megetette velünk a romlott pacalt, mert az finom volt akkor, hanem arra aki kimosta a gyomrunkat mert az fájt.
Miután úgyse állom meg, ideírok néhány megjegyzést (lásd a blogbejegyzés kép alatti második szakaszát):

1./ Emlékeim szerint a Gyurcsány kormány szerezte meg két hét alatt azt az IMF hitelt, ami megmentett minket a teljes összeomlástól. Illetve hát Gyurcsány + Simor, és talán még egy kicsit benne volt Veres. Én ezt a válságkezelés leglényegesebb lépésének tartom, persze, mindenki úgy értékeli, ahogy akarja.
2./ Ugyancsak emlékeim szerint, ha már nyugdíjasokról és közalkalmazottakról volt szó, 2008. október 28-án a következő rendeletet hozzák (miniszterelnök Gyurcsány):
„Jövőre a közszféra dolgozói és az állami cégek vezetői nem kapnak 13. havi fizetést, 13. havi nyugdíjat pedig azoknak nem fizetnek, akik még nem érték el az öregségi korhatárt. Akik elmúltak 62 évesek, azok is csak legfeljebb 80 ezer forintot kaphatnak.”
Volt más is, de azok apróságok ehhez képest. Némi tényszerű revideálás a ledorongoló szövegnek nem ártana, ha már a tények napvilágra lettek rángattatva.
3./ A bohózat úgy folytatódott, hogy Gyurcsány, miután kiderült, hogy neki sem az MSZP, sem az SZDSZ nem szavazza meg a még keményebb megszorításokat, lemondott (biztos mindenki megtette volna, ugye?). Jött Bajnai (egészen véletlenül Gyurcsány embere), akinek papírja volt arról, hogy neki mindent megszavaznak. Hja így könnyű, mondhatnók, persze érdekes kérdés az, hogy Gyurcsánynak miért nem írtak ilyen papírt alá, ha már Bajnainak igen, aki „rendet vágott a frakcióban” (tudjuk, miért).
4./ Bajnaiék ténykedése annyi volt, hogy a biztos 194 szavazat birtokában bevezették azokat a megszorításokat, amelyekről Gyurcsány is beszélt korábban. No meg visszavásárolták a MALÉV-ot, amiből tudjuk mi lett.
5./ A GDP-ről ismeretes, hogy a megszorítások egyértelműen csökkentik (mondom, csökkentik), azaz a Bajnai alatti felfutás a Bajnai kormány ténykedése ellenére(!) következett be. Oka többes, egyrészt az előző évihez viszonyítják (alacsonyra csökkent bázis esetén könnyű emelkedni), másrészt tessenek megnézni a németek grafikonját, és akkor több kérdés nincs. Magyarán, a Bajnai kormánynak a GDP emelkedéshez kevés köze van. Sőt. Ugyanakkor mondható, hogy a piac bizalma visszaállt (CDS felár), mert látták, hogy ez a kormány végre tudja hajtani azokat a megszorításokat, amelyeket Gyurcsány nem tudott (esetében inkább magányos küzdésről beszélhetünk, mint kormányról).

Természetesen bárkinek jogában áll elmondani, hogy Gyurcsány számára nincs mentség, Gyurcsány pusztuljon, és hát úgyis kötelező minden Orbán Viktoros ledorongolás mellé egy Gyurcsány ledorongolást is állítani (anélkül az ember nem lehet „hiteles”), csakhogy minden ilyen megnyilatkozás Orbán malmára hajtja a vizet, mert neki jóval több tuti szavazója van. Még kapálódzom, de már kezdek beletörődni. Amit írtam, úgyis elvész a hozzászólások tengerében.
egyszerűen nem értem mi a gond... ez a mafia fides kormány:
-álamosít...
-visszamneőlegesen jogalkot...
-megszáll minden "független" intézményt
-és most már világosan megmondta, hogy ennek a félázsiai csürhének korbács kell nem demokrácia...

szerintem az alkotmány alapján a hatalom koncentrációra törő bűnszervezet ellen bárkinek joga van fellépni és kötelezettsége is a DEMOKRATIKUS REND védelmében...

szerintem elég lagymatagon fogadta az ország, hogy a Félázsiai Málészáj bejelentette érdeklődés hiányában a demokráciát ideiglenesen felfüggeszti...

amikor ez szimpla bűncselekmény...
@szubhuti:
"Kapjátok be szanyitibor faszát"

Nekem nem lenne hozzá gusztusom és a többi hozzászólónak se szerintem.
Egyébként Viktoré milyen ízű?

Az a baja ennek az országnak, hogy még elég sokan szopogatják az ö micsodását.
Miért kell mindegyik bandának bebizonyítania,hogy hülyébbek,mint az előzőek?
@Marcellusca: "Tényleg nem értem, miért nem lehetett volna folytatni a megkezdett Bajnai-féle utat."

Abból nehezen lehetett volna kósaszijjártós shortolás, pedig a pártkasszának köllött.
"félázsiai" == félcigány"

Hisz ők is onnan jöttek.

Viktorra csak rá kell nézni, és már érhető a párhuzam:)))
@Marcellusca: Pontosan ezért nem, amit idéztek:
"Magyarországon is egyszerű a képlet: ha jönnek a szocialisták, összedől a gazdaság, aztán visszahívják a jobboldalt, hogy tegyék rendbe az országot."
Azért, mert a NER 2 paragrafusból áll:
1.§. A Fidesz (O.V.) mindig, mindent jobban tud.
2.§. Ha mégsem így látszana, automatikusan az 1. §. lép életbe.
@Joooe: Neked rosszabbul megy? Mert akkor tényleg volt megszorítás. Azt mondták mindenkinek jobb, akinek nem, az csak úgy érzi.
@Joooe:

Némi pontosítás:

1./ Nem egyszerre "kellett" csökkenteni, hanem egyszerre "akarta" Orbán csökkenteni. Ehhez megpróbálta meggyőzni Barrosot, hogy a 2010-es hiány hagy lehessen 7,5 %, de az EU ebbe nem ment bele. Ekkor szedték elő azt a pénzt, amit az előző kormányok gyűjtögettek a rosszabb napokra (MANYUP), és adóztattak meg mindenkit, aki él és mozog.
2./ A "kurvanagy hiány" bruttó értendő, nettó lényegesen kisebb, a tartalék az MNB devizája, amit (ahogy hallom), kissé meg akarnak most csapolni.
3./ A jelenlegi ténykedés arra irányul, hogy betömjék a lyukat, amit maguk ütöttek (minden haszon nélkül) az egykulcsos adóval, a forint elinflálása miatt magasabb törlesztőrészlettel, az IMF megállapodás halogatásából adódó magasabb CDS felárral, és a bizalmatlanság elhintése miatti beruházáscsökkenésből adódó lényegesen alacsonyabb GDP növekedéssel. Ez úgy 600 - 700 milliárd/év. Nem csoda, hogy várjuk a füstadót.
Ha nem az ezredik posztban olvasom, hogy Gyurcsány mindent elbaszott (nem igaz), de aztán jött Bajnai és mindent rendbe tett (igaz), akkor egyben sem...

Tisztelettel érdeklődnék: Bajnai-t ugyan ki verte be a hatalomba, erőnek erejével és gyakorlatilag minden politikai tényező ellenkezése mellett? Gyurcsány. Aki képes volt belátni, amit be kellett látnia...

És Bajnain kívül továbbra sincs valódi alternatíva ezzel az országgyilkos állattal szemben. Csak ezért az egy országmentő húzásáért megérdemelne Gyurcsány tehát minden tiszteletet. Amit persze egy ilyen szar és mocsokagyú söpredék csürhétől sosem fog megkapni természetesen.

A világban rend van, mint látható.
@Joooe: Ismételgesd még a hülyeségeidet és akkor esetleg még te is elhiszed...
@biohouse: "Azonban annyit leszűrtem: Orbánnak a beszéd az ujjgyakorlat. Bármennyit képes beszélni, és az látszólag összefüggő. "

És főleg: bármiről! (A jövő héten állítólag a Higgs-bozonról, és az ó-egyiptomi civilizációról fog értekezni.)
Ebben hasonlít a Führer-hez, az is értett a világon mindenhez. A párhuzam ott is tetten érthető, hogy ő is úgy beszélt egyre több baromságot, ahogy közeledett a keleti-front.
@Secnir: Még ez is csak az ötöde az eredetileg rászavazóknak,hehe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mint Eltolcsy az agysebészetről.
Bár, ha így vesszük, és a trepanációt agysebészetnek értelmezzük, akkor ezt, amit csinálnak, értelmezhetjük tudatos gazdaságpolitikának. Bár nem az.
@hermetikus:

Hát igen, de lassan inkább egy olyan vezető kéne, aki fel tudja vinni az ellenzéket a barikádra.
Aki elhiszi, hogy itt 2014-ben szabad választások lesznek, az végtelenül naiv.
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül):

Unortodox agysebészet. Egyébként találó párhuzam, adom. :D
@vakapad:
1. Az IMF hitelt "megszerezni" nem kellett, adják azt örömmel (most is adnák kevesebb cécóval is, ha annyira rászorulnánk, hogy gyurcsány-módra becsukott szemmel aláírnánk a feltételeit). Gyurcsány valódi érdeme, hogy mi enélkül a lépés nélkül (folyó kiadások hitelből finanszírozása) már akkor bedőltünk volna. A gyurcsány+megyó páros tevékenységének eredménye, hogy nem azok közé az országok közé tartoztunk akik önerőből állták a válságot, hanem azok közé amelyek hitelből. Most matolcsyék nem adósítottak el tovább, épp ellenkezőleg, az adósságot törlesztve álljuk a válság második hullámát (persze ettől csökken a népszerűségük, ahogy már ecseteltem a magyar választó rövidlátását)
2. 2002 előtt nem volt 13. havi nyugdíj. Az elkúrásból egy kicsit visszacsinálni még nem pozitív lépés csak kevésbé negatív.
3. Gyurcsány 2-3 éven át ellenállt a lemondását jogosan és hangosan követelő nyomásnak. Amikor tényleg teljes volt a bukás, akkor lépett hátra, hogy megelőzze a parlament általi eltávolítását. Igen, akkor már mindenki megtette volna.
4. Igen. Az a "baj", hogy bajnainak sem ideje sem háttere nem volt valódi átalakítások elindítására, csak arra volt jó az egész bajnai ténykedés hogy húzza az időt a választások előtt, ne kelljen előbbre hozni és még nagyobbat bukni.
5. Ja, bajnainak nem sok köze van a GDP-hez. A CDS felárhoz valóban van annyi, hogy mivel lefeküdt az IMF-nek (abban a helyzetben nem biztos hogy más jobbat tudott volna), javult a bizalom.

Lehet gyurcsányt mentegetni, de ne felejtsük el, hogy az ő (és megyó) érdeme, hogy a "világgazdaság bőkezűsége" idején nem megerősödött hanem sorvadt a gazdaság és eladósodtunk, így amikor egyszerre szakadt nyakunkba a strukturálisan szar gazdaságunk problémája, az adósságunk törlesztése és a válság akkor már hiába okoskodunk, most már fáj.
2 dolog:
1. neked, ronda gyíknak, az kínos, hogy létezik az erdélyi magyarság, ez nagyon zavar téged, és nem tudsz mit kezdeni vele, mert nem vagy magyar
2. a grafikon súlyos tévedésen alapul, libajnai, aki nem mellesleg saját állítása szerint nem értett hozzá és nincs politikai ambíciója (!!!!), végig ott volt gyurcsányipojáca embereként, a kormányban és körülötte, és felelős a (K&H sikkasztásban is érintett) gyurcsányi-kormány gazdasági ámokfutásáért és a 2009-es -7%-os gazdasági összeomlásért is
@Joooe: "A valóságban bajnai nem igazán csinált semmit, ha 2002-höz viszonyítunk, csak a 2002-2009 közötti jó sok alapos elkúrás egy részét vonta vissza, IMF nyomásra."

Bárcsak a Csillagszemű és hűséges famulusa is beérné ennyivel... de nem, ők akkor is bebizonyítják, hogy Einstein tévedett, ha egy egész ország beledöglik.
ja, és libajnai csak azért vállalta el a miniszterelnökséget, hogy addig az elvtársai folytatni tudják a nagyüzemi lopást illetve eltüntessék a lopások nyomait
@vakapad: Ugyan már, el tudod képzelni a fidesz frakciótól, hogy akár 1 önálló gondolatuk van, nemhogy olyat tennének, hogy mert nem tetszik a miniszterelnök leszavazzák. Szerintem még azt is megmondják nekik, hogy a kantinban mit válasszanak ebédre.
@Ludovikás Levente:

Ja a gané! A most eladott állampapírokat, jó nagy kamattal kinek kell majd visszafizetni?
Az 1994-es MDF->MSZP váltás még inkább cáfolja az idézett mondatot. Persze az már régen volt, nem emlékszik rá senki. (A GDP-arányos államadósság 90-ben 66,3%; 94-ben 86%, 98-ban 61,1%.)
@3dom'f'speech: Bennük legalább volt annyi, hogy leplezzék. A fidesz nyilvánosan, orrod alá dörgölve lop, miközben te ott békemenetelsz az andrássyn és naggyűlésen ütemesen tapsolva élteted.
nagyon jó a szöveg és sajna igaz
Orbán folytatja bolondságait
endresy.blogspot.hu/2012/07/kormanyzati-bolondcsapda.html
Miközben a kikapart gesztenyéröl inkább a jobbiknak való kikaparás jut eszembe.
Meg a káosz
nekünk sajna, mert a morális válság szavak után bukott meg feri most meg az euroraták bukása várható és akkor elhívják vIKTORT hogy terelje ki az uniót a válságból és akkor tényleg éhezni fognak európa egyes részein pl itt
@3dom'f'speech: Mint hallom, viktor se rajong annyira már mindenért ami erdélyi magyar. Mivel nem hozta a fülkeforradalmat, tőkést (lehet ilyet csinálni egy erdélyi magyarral?!) elejtik, mint a forró krumplit. Úgyhogy mielőtt még másokat vádolsz ezzel, nézz körül viktor háza táján.
Jut eszembe, naponta hányszor nézegeted az egyéni nyugdíjszámládon halmozódó pénzecskédet? Hát nem jó érzés, hogy viktor megvédte időskorod egyetlen pénzügyi támaszod?!
Kedves blogíró te milyen filmet nézel?Egy darabig még őrjönghetsz a Miniszterelnökön de abban ne is reménykedj hogy 8 éven belül valami komcsilibsi átveszi a helyét.Pafff
@látjátok feleim szümtükkel: A félázsiai Kusza Száj inkább Tusnádfürdőre ment, nehogy a helybeli rokonok kikészítsék a bőrét.
@The brain:

És nagybetűvel képes írni a miniszterelnököt ez a hülye fasz... :DDD
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Valami hülye verseny lehet belterjes politikusaink közt, a "Ki a Legkreténebb" díjért.
Amikor pl. végre odaítélik Fecónak a díjat, akkor jön ez a Viktor gyerek és felröffen: "nehogy már az a hülye elvigye, az engem illet" dumával... és űbereli!
Mi meg így jártunk... :(
@The brain: Rossz a nicked! Változtasd bránerre! Az jobban illik rád!
@Joooe: 1. Ha örömmel adják, akkor mi a franc tart már 9-10 hónapig viktornak?! Csak nem hitelképtelen?!
2. Ha nagy tévedés volt, miért visított emiatt a fidesz, mint egy szúrt malac, mikor a szocik kijavították ezt az elkúrásukat?! Amúgy miért van az, hogy a szocik kijavítanak, a fidesz pedig még rátesz 10 lapáttal?!
3. Szerintem írj viktornak, elég annyit, ami Gyurcsányt is vezethette lemondásakor: "Bölcs belátás többet ér, minden más adománynál."
Kár, hogy ez az adomány a fidesznek nem adatott meg.
4. Egy év alatt többet tett bajnai, amit te is éreztél 2009-től 2011 elejéig. Sajnos még ilyen nyúlfarknyi siker se adatik meg viktornak, azt kell mondjunk, hogy 6 év kormányzati tapasztalat alatt is elkúrni tudnak, ahogy Gyurcsány se tudott soha.
5. Ha nem Bajnai lökte felfelé 2010-ben a GDP-t, akkor csak az elkúró Gyurcsány lehetett. Csak nem valami dicsérőt mondtál rá?! Nem fog kizárni ezért a párt?!
Nézz szembe a tényekkel kedveském, a szocialisták legnagyobb mellényúlása is nagyobb siker, mint viktor legfényesebb sikere.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mos'mé??? Amikor ekkora tisztelettel leírja Fecó mellé is, lelke rajta!
Miért kell neked gátolni mások baromságát!?? Olyan... izé vagy! :DD
@3dom'f'speech: azt jól eltüntették, Budai se találja.
Te barom. Te hülye állat.

Kérlek a gdp grafikon mellé tedd fel a régiós átlag alakulását. légyszi. Ha megkérhetlek.

Vagy az államadósság alakulását.

Vagy a hiány alakulását.

Vagy a munkanélküliség alakulását.

Had lássuk és röhögjünk mi is.

Rajtad.

Te retardált.
@vakapad: 1. na várj, pont erről van szó, hogy nem akarta volna, csak éppen ekkora adóssággal már nem lehet tovább adósodni (pedig a válság idején a gazdaság mentése érdekében kicsi talán belefért volna)
Ezért is kellett teljesen leállítani azt a pénzszórást (manyup), amibe évente már 500 milliárd adóforint folyt el értelmetlenül (és amiből már gyurcsány és bajnai is visszakozott egy-egy lépést: a kötelező belépés megszüntetése, majd az önkéntes kilépés lehetővé tétele) A folyamatot a fidesznek kellett befejezni az állami finanszírozás leállításával, a jövőben csak saját pénzből lehet nyugdíjpénztárad (önkéntes).
2. hiány alatt a folyó hiányt értem, nem a nettó-bruttó államadósságot, ami persze szintén fontos kérdés. Bár a nettó-bruttó kérdéssel nem teljesen értek egyet, mivel az mnb tartalékait nem lehet adósságfinanszírozásra használni (sajnos... ebből volt ugye az egyik balhé) tehát a valóságban ebből a szempontból csak bruttó adósság van.
3. az adócsökkentéseket nem nevezném értelmetlen lyukaknak, de gusztus dolga... úgyis mindegy, mert csak a manyupokon évente megspórolt pénz fedezi az általad hiányolt összeget. Politikailag jogod hozzá, hogy fájlald pont ezt az összeget, de azt azért látni kell, hogy nagyságrendileg sem erről van szó. Az igazi lyukakat az ütötte, hogy a konvergencia program miatt erősen csökkenteni kellett a hiányt, erre pedig az elsorvasztott gazdaságból nincsen fedezett. Közben meg gazdaságélénkítésre is költeni kéne. Ebből a helyzetből matolcsy még a legjobbat hozza ki, hogy olyan forrásokat talál amilyeneket (fogyasztási adók, adózók körének szélesítése, manyupok, multik, bankok... mnb ugye, csak amiatt a kezére csaptak sajnos). Persze fáj, és mint minden pénzkivonás lassítja a gazdaságot, de ha más forrásokat találna az szerintem rosszabb lenne, és ismétlem, az hogy pénzt KELL találnia az már nem a mostani kormány hibája.
@Hertelendi:
Szerintem hízelegsz neki ezzel... Puha pöcs lesz az! :))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azt hiszem eltart egy jó ideig míg valaki elhódítja a címet. Őt már csak a jobbikos politikusok überelnék.
@vakapad: Jól látod a kérdést...
@Joooe: Hát én pont nem a hiánnyal példálóznék, mikor a fidesz vezette gazdaság már januárban összehoz 6+%-os hiányt, júniusra pedig már 90%-nál járnak. Ezt pedig a szocik csak a válság mélypontján, 2009-ben tudták összehozni. Te direkt hajolsz bele a pofonokba? Ez valami unortodox védekezés?
@dany82: És tegyük még ki a cigánygyerek és a bandája képét is! Akkor lenne teljes a siker!
Te barom állat!
*

A poszt címe helyesen: A posványosi bálvány imádása

*
@Joooe: szóval Matolcsy forrásokat talált, szerinted (bankok, multik, manyup, kisadók). Akkor miért csökken a versenyszféra dolgozóinak száma, nő az infláció, csökken a belső fogyasztás és egyszeri tételek nélkül tarthatatlan a hiány? Miért nem élénkül, hanem sorvad a gazdaság?
@No_Fidesz_No_Problem: inkább a bálványosi posvány

avagy a sárdagasztás félázsiai módra...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
1: Az hogy nem kell nekünk imf hitel, pláne bármiáron, a költségvetés többletes, az ország - a korábbiakkal ellentétben - simán finanszírozza magát. A lejáró adósságok miatt és a rövidlátó befektetők mielőbbi megnyugtatására lenne jó a hitelkeret, csak az eu eddig a politikai befolyásolás eszközeként kezében tartva mindig keresztbe tett, egész addig míg a déli államok támogatásához szükségesség nem vált magyarország beleegyezése is, így hirtelen rögtön elszállt minden problémájuk és indulhatnak a tárgyalások :)
5. "Ha nem Bajnai lökte felfelé 2010-ben a GDP-t, akkor csak az elkúró Gyurcsány lehetett"
Egyiknek sem volt sok köze sem ahhoz, hogy hirtelen nagyon nagyot bukott a GDP, és ahhoz sem, hogy hirtelen visszaemelkedett, egész európában ez történt, így viselkedtek az európai gazdaságok a válságban.
@Hertelendi: igazad van, Te világbölcse.

nyilván azok is pont annyira fontosak a gazdaság szempontjából, mint az államadósság, a munkanélküliség vagy a hiány.

Értelmi szintedet elnézve neked biztos.

bár tisztában vagyok bele: a 2002 óta tapasztalt gyalázatos adatokért is az orbán a hibás, merthogy 2001ben...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem feltétlen, de a tények ezt mondják... Még létalapjuk is lehetne, ha ésszel csinálnák és nem a Viktori iránymutatás alapján.
Én alapvetően szeretnék JOBBOLDALI, LIBERÁLIS nézeteket magamnak vallani. (Sok kretén ezt honnan értené, oroszul tanultak csak, meg mucsaiul).
Ebben a mai világban ebből max. a libsi :)) jön össze, hisz tisztességes jobboldali párt és érdekképviselet ma nincsen.
Illetve néha felvillant az elmúlt 2x év alatt, de az én véleményem szerint a volt komancs párt és "hithű" csatlósaik (fidesz és tettestársaik amíg össze nem különböztek a koncon) ezt gyorsan elnémították, ellehetetlenítették.
Nekik ez az érdekük, hisz a megélhetésük kerülne veszélybe egy tényleges és TISZTESSÉGES jobboldali párt megjelenésével. Viszont ebben az országban, erre az "igényességre" marad a narancsbolsi csürhe és a jobbikos segédereje...
Nem, nem kérem, köszönöm, nem veszünk semmit ezektől! :(
@Joooe:
Többletes a költségvetés?

"Elég rosszul fest a költségvetés az első három hónap adatai alapján. Ez idő alatt csaknem akkora hiány halmozódott fel, mint amennyit egész évre jóváhagyott a parlament.

Márciusban 230 milliárd forinttal költött többet bevételeinél az állam, derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből. Ezzel együtt az első negyedévben 517 milliárd forintos hiány gyűlt fel, ami alig 60 milliárd forinttal kevesebb csak, mint a teljes 2012-re elfogadott előirányzat."
@saravad: Leírtam. A gazdaságból ki kellett vonni pénzt, erről nem a mostani kormány tehet. Az hogy talán ez a kisebb rossz amit matolcsy választott, nem jelenti azt hogy nem rossz, és a pénzkivonás ne lassítaná a gazdaságot. És még mindig válság van, európában mindenhol (még ha pl a németek kicsit más háttérrel mentek is neki a válsággal, náluk is visszaesett a növekedés, csak nem annyira mint nálunk)

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: a költekezés és a hiány alakulása mindig egyenlőtlen az év során, év közben nem sok értelme van ennek a számításnak, ebben a formában. Tavaly is volt hasonló pampogás, mégis meglett a hiánycél év végére (eu módszertan szerint is, és egyszeri tételek nélkül is)
@Joooe:
"Az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének hiánya júniusban 173,6 milliárd forint volt, az első félévben a deficit 517,7 milliárd forintot tett ki, ami az éves előirányzat 89,8 százalékával egyenlő, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn a végleges adatokat a honlapján."
@szubhuti: Halál pontos megállapítás, a sok fszkalap komcsi majom kommentelőnek, szánalmas világ itthon, soha nem jutunk sehova ameddig ezek a sztálinsznobok , morvais liberál kukacok élnek
@dr. Bubó: Yes ! No FIDESZ YES MSZP, YES Rablás, Yes, offshore, Yes LibaBajnai, YES sumák Komcsik ! ez volt jó 8 évig VISSZA VElük Forever !!! Liberál csaló mutált Komcsik, Igazad van ez a jövő !!
@Le_Penseur: A többletes a folyó kiadásokra értendő, természetesen adósságszolgálattal együtt hiány van, ennek a többletességnek csak annyi pozitív kicsengése van, hogy legalább a folyó kiadásainkat nem hitelből finanszírozzuk már.
Annyira szeretem a magyar sajtóban, hogy Orbánt nem lehet anélkül kritikával illetni, mármint komolyan, hogy Gyurcsányba előbb bele nem rúgna a kritikus, Orbánék legnagyobb sikere ez. *

* ha most szeretnék nem Gyurcsányista disznóféreg lenni, akkor nekem is ide kellene írnom a hülyék kedvéért, hogy mindez nem jelenti, hogy Gyurcsány "életművét" nagyra értékelem, csak csupán semmi köze a témához, mert ő már politikai hulla.

Csodálatos elmegyógyintézet lett Magyarország...
@kapiksz: ezt sose értettem ezt a kétbites logikát...

nem szeretem a fidest tehát mszps/libsi vagyok...

szereted a sz@rt? akkor egyél fost, az kevésbé sz@r...
az a baj, hogy orban egyre orultebb es en egyre kevesbe latom azt, hogy eleteben le akar/tud mondani az orszag vezeteserol.
a titulus mindegy..

egyes forrasok szerrint a teket igazabol nem terroristaelharitasra, hanem varosi gerillaharcra keszitik fel. egy - papiron - 800 fos, hig-tech csapat nagy dolgokra kepes...

a terroristak mi leszunk majd, akiket el kell haritaniuk 2014ben, ha "rosszul" szavazunk...
@kapiksz: majd egyszer gondolkozz el rajta hogy miért mondta neked a fődakota Málészáj, hogy te egy félázsiai vagy akinek meg kell mondani hogy mit gondoljon...
@kapiksz: eljutottunk arra a pontra,hogy osszehasonlitasban az a 8 ev jobb, mint ez a ketto.

tehat mar nem szegyen visszasirni:-)

tudod, mint a lepras, amikor elvesziti a 10 ujjat es visszasirja azt az idot, amikor meg egy mutato es huvelyk megvolt a jobbkezen...

ugyhogy nem. mar nem akkora ciki gyurcsany, mint orban. ciki, de nem akkora:-)
@dr. Bubó: Bocsi ! Akkor te mit eszel ( mit ennél ?! ) mert lehet hogy én is veled tartanék, mond valami okosat !!
@Joooe:
Lefordítom: Az államháztartási hiány 89,8 százalékát elérte pártunk és qrmányunk júniusban. :DD
Remek!
Tudjuk a Gyurcsány a hibás, a Bajnai, a Mikulás és én is tehetek róla, csak Viktor nem!
De tényleg! :))
@Joooe: " folyó kiadásainkat"

Te is egyes elsőben beszélsz.

Jelenleg az van, hogy én többet fizetek az államkasszába (a Tiédbe??) és ebből egyre kevesebb a jogosultságom. Nem akarom visszakapni, hanem JOGOT óhajtok, pl. ha netán megbetegszem, vagy esetleg megérem a nyögdíjat.
Nincs korrekt viszony az állam és köztem, s ezt nem én rúgtam fel, de ha így játszunk, hát így.
Nem tartom érvényesnek a zalaptörvényt, nem érdekel miket vezetnek be, kikerülöm ahol tudom (amit sose tettem korábban).
@The brain: s te mit szedsz. Orbán menni fog a levesbe vagy a kényszerzubiba. Vagy a baloldal, vagy a szélsôjobb fogja váltani. A fidesz azért nem, mert nem merik, nem tudják leváltani orbánt
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Kénytelen vagyok némileg egyetérteni veled ! Ezért írtam, hogy szarban vagyunk, és sok sumák erre operál, hogy legyen ilyen anarchikus széthúzás, ..De könyörgöm, ha ezt a faszkalap Gyurcsányt sírjuk vissza !? Mi lesz velünk, ha egy elmebeteg képzetei újra előkerülnek. Találjatok ki már valami nagy okos komment királyok, Amíg a JOBBIK úgy elmegy előre mint most a Lochte a Phelbs - től
@saravad:
No, no... Partizánnak tetszik lenni?? :))
Még a végén Bayer elvtárs mintájára szlovák rendszámot is szerzel?
Ne má!!! Ennyire, mármint a Bayer-i szintre nem alacsonyodhatsz le!
@dr. Bubó: ebből egyébként te azt nem hiszed el, hogy félázsiai a magyar, vagy azt nem, hogy széthúzó és erős vezetés nem sokra jut?
Ezek történelmi tények. És bármennyire is egyértelmű anélkül is, ördögpatás antikrisztusod azt is hangsúlyozta, hogy az erős vezetés demokratikus keretek között lehetséges és úgy értendő.
2014 !! szedjétek össze magatokat addig !!!
kedves droidok, ti kik nem tudtok elszakadni a múlttól, küldöm sok sok szeretettel vezényló zseniális működésének egyik szép bizony_hítványát:

Fogynak a költségvetés tartalékai
További bő egymilliárdot költött el a kormány az általános tartalékból, a felhasználás immár 40 százaléknál jár.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/fogynak_a_koltsegvetes_tartalekai.526721.html
@GeoCracker:
Tényleg remélem, hogy sem az a bizonyos puch elvtársi baloldal, sem az bizonyos Novák féle kispöcs jobboldal nem lesz a váltó.
Azt nem tudom, hogy ki, de ha ezek, akkor még jobban megszívjuk! :((
@GeoCracker:

Komolyabb összeget tennék rá, hogy Viktor szanatóriumban végzi..."Érdemei elismerése mellett"... az utóbbi időben elég látványosan hullott szét a csávó, úgy fest, a valóság kezd beszivárogni a rózsaszín fülkegyorsnaszádba.
@kapiksz: "soha nem jutunk sehova ameddig ezek a sztálinsznobok , morvais liberál kukacok élnek"

gyerekek marha egyszerű! állítsatok sorba mindenkit a Duna-partra, aki nektek nem tetszik, aztán tűz! Ez még mindig humánusabb, mint, amit a fosszájú kövérlacika javasolt.
@kapiksz:
Nem fog elmenni, mert pl. a környezetemben látom, hogy a jobbik gazdasági agyrémeitől még az eddigi híveik (a gondolkozni és számolni képesek) is elrettentek!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:Szerintem le lehet idáig alacsonyodni, ha a liberálzsidók eddig azért lelobbyzták az országot ahol most van, akkor lehet mélységekben gondolkodni
@Hertelendi:
... és akkor hogyan számolna el Lackó a vérkomancs család előtt? Ne marhulj! :))
Amikor nagyfaterja Kun Bécivel vonatozgatott... Ugyan, menj'má... :D
@kapiksz: nem sirjuk vissza...
szamomra egy optimalis osszeallas egy bajnai-oszko - es az altaluk osszevalogatott kapbinett - lenne. legjobban annak orulnek, ha a szocik hoznak a tomegbazisukat, az lmp, dk, 4k, milla a kritikus hozzaallasukat, amivel kifustolik puccslacibacsit es v-betus utodjat a cocik mogul es ez a nagykoala allna bajnaiek moge.

aki a jobbikra szavaz az a fideszre szavaz. a jobbik orban viktor kerdoive, hogy felfasiszta, vagy teljesen fasiszta diktaturat akarunk-e. minnel tobb a jobbikszavazo, viktorunk erzi, annal kemenyebben kell fogni a gyeplot, annal tobb szog kell a bakancsba, kisebb cellak, tobb or, tobb kenyszermunka.
@Joooe: A költségvetés azért volt tavaly többletes, mert ott volt a lenyúlt manyup pénz. A pofátlan eu, aki kiszámolta a manyup nélküli összeget, az nem pozitív volt. Idény nem lesz többletes, már most véreset vízelnek, hogy a hiányt tartani tudják. De ez az apró tény, ne zavarjon. De ha tudod, mi lesz a következő nagy megvédésük, kérlek szólj, mert ahogy nem adtam a nyugdíjamat, nem adok mást sem gyurikáéknak, még lóf@szt sem.
Az a baj, hogy csak akkor nem kell nekik hitel, mikor a piac beárazza az erre tett erőfeszítésüket, és megnyugszik, hogy tompika gyámság alá kerül. Ha elmúlik a hatás, akkor megint nyilatkoznak valami klaffát, ha az se elég akkor tesznek is érte. Akkor megint nyugi van, erősödik a forint, a piac beárazza a nem hülyék ezek, csak debilek, és pár hét nyugi van.
Ha neked lenne igazad a hiány alakulásában, és olyan jók lennének, akkor nem kellene félévente új adókat bevezetni, a következő évben a szokásos adókon felül, amit meg is emelnek. Ha neked lenne igazad, akkor nem lennének már különadók, nem lenne chips, telefon, jövőre pedig tranzakciós adó. Ez mind-mind azt jelzi, hogy érdemi változtatás nélkül, adóemeléssel operálnak. Csak így tudják tartani a hiányt, hogy belőled még több zsét préselnek ki, mert te a magad kis átlagos fizujával annyit sem számítasz neki, mint a piszok a cipőjük talpán.
A GDP nem olyan, mint a kocsidban a kormány, ha jobbra tekered és utána elengeded akkor visszaáll alapállásba. Hanem azért, hogy emelkedjen tenni kell. Ha neked lenne igazad, akkor 2004-2008 alatt tovább nőtt volna, nem pedig előbb lassul, majd egy helyben áll. A növekedésért egy kormány sokat tehet. Ahogy most sokat tesz viktor azért, hogy minél inkább negatívba forduljon.
@dany82: 2002-esben vastagon benne volt, mert a gazdaság a 2001-ben hozott döntéseik és 2002 első félévében hozott intézkedéseik alapján alakult. Ahogy bajnai döntései alakították a 2010-es számokat, 2011-ben, mikor a szabályokat már eltolcsi hozta, az már szépen látszik a csökkenés. De nem várjuk el tőled, hogy megértsd, ahogy azt sem várja el tőled senki, hogy statisztikai adatokat bújj, mielőtt még hülyeségeket beszélsz.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kereslet, kínálat. A jobboldali alatt erre volt igény nagy tömegben. De liberálisra nagyon várni kell. Senki se merne felvállalni tisztán liberális értéket, olyan ügyesen karaktergyilkolt a fidesz. A sok ostobának erről csak a korrupció jut eszébe.
De ahhoz hogy jó jobboldali vagy liberális pártot tudj adni a népeknek, ahhoz az embereknek tudniuk kellene mi a jobb és baloldal. Te is láthatod, ez nem megy. Nagyon nem megy.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Viktor szinte minden tünetét mutatja a paranoid skizofréniának. A remény csak az, h.idôbe lekapcsolják. Mert ki tudja mit mondanak még a hangok.
@kapiksz:
Bayeri mélység és a zsidók? Eddig svábnak hazudta magát! :))
@saravad: Eddig se volt korrekt a viszony az állammal. De most látok először érdemi kísérleteket a felgyülemlett problémák rendezésére. Persze, nagyon szar dolog az egészségügy helyzete, stb, de ezek a problémák nem most keletkeztek, ez inkább az emúltnyolcév, elmúlt 20 év, elmúlt 60 év következménye... akárhogy is nézzük, nehezen írható a fidesz számlájára. Az hogy szerinted az alkotmány érvénytelen (és nem csak azt írtad hogy itt-ott valamiért szerinted javításra szorulna), csak mert fidesz kormány idején sikerült végre 20 év után megalkotnia a parlamentnek olyan súlyos fokú korlátoltság és ész nélküli vak gyűlöletnek a lecsapódása, hogy beszélni is kár róla.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na, mit mondtam?:D Ez is ilyen hülye: @kapiksz.
Azt se tudja melyik a jobb és melyik a bal.
Figyeljetek! Lehet vitatkozni -kell is- de elképesztő, hogy némelyiketekben mekkora gyűlölet van! Ha lehetne akasztani, ti azt tennének! Szinte semmit nem ér a gyakran jogos kritikátok, mert elnyomja az a végtelenül ijesztő véresszájúság! A stílusotok egy haláltáborra emlékeztet. (javaslom nézzétek meg az Apokalipszis című filmet -II.vh. tört.-, ez jut eszembe rólatok) Amúgy pedig még mindig demokrácia van, mert ilyen közönséges, primitív bejegyzések egy nem demokratikus országban már kiverték volna a biztosítékot.
@Joooe: Azért az nagyon gáz, hogy ha hozzá is nyúlnak fontos dolgokhoz, rossz végén fognak hozzá, rossz módszerekkel. De ugyanez áll az oktatásra is. Hozzányúlnak, mert hozzá kell nyúlni, de rosszul, rossz eszközökkel.
Annyira unalmas már, hogy ugyanaz a kb. 100 ember írogat egymásnak cikkeket, bejegyzéseket, kommenteket, hogy már 2 éve a kormány végét vizionálják együtt, és nem tűnik fel nektek, hogy rajtatok kívül ez igazán senkit nem érdekel. Kezd már nagyon kínos lenni.
A grafikon manipulált. Nem valós eredményt mutat.
Ez nem azt jelenti hogy Matolcsy nem érdemel kemény kritikát, de a csalás és a kritika között nagy különbség van.
@János legyen fenn a János hegyen: addig van demokrácia amíg a határok és az internet nyitva van?

okos ember vagy... nem rád célzott a fődakota a FÉLÁZSIAI val?

egy kritérium tejjesül kisrészben az még nem a demokrácia bizonyítéka...
másrészt a Főfélázsiai Málészáj elmondta, már papíron se lesz...
@sóhajó: Ha ilyen skizó cuccot akarsz olvasni, 18-as karikával, javaslom a véleményvezért. Ott meg a kritika, majd a seggnyalás csimborasszójaként a végén visszaszívják és szociznak-gyurcsányoznak egyet.
@kapiksz: ":Szerintem le lehet idáig alacsonyodni, ha a liberálzsidók eddig azért lelobbyzták az országot ahol most van, akkor lehet mélységekben gondolkodni"

Akkor mássz följebb, mert te már sokkal lejjebb vagy...
@dr. Bubó: +1. A Kusza Száj ott rombolt ellenzékben ahol csak tudott. Már csak ezért is változtatnia kellene a hozzáállásán.
Ez is csak az bizonyítja, hogy a baloldali érzelmű vállalkozók és a baloldali emberek nem állnak mindenáron a zavar és káoszkeltés oldalán.
A Bonsai Ducénak össze kellene tennie a kezeit, hogy ez így van, és még nem kezdték el a baloldaliak a TV székház lerombolását és az autógrillezést.
@János legyen fenn a János hegyen: a masik lehetoseg az, hogy nem irunk, hanem teszunk ilyeneket es orban utolso emleke az lesz a grazi szanatorium mosolygo noverkeje helyett, ahogy fejjel lefele log valahol pesten es a macskakore omlanak a belei...

56ban is ez volt, amikor nem engedtek az embereket beszelni. felrobbantak. es kibeleztek velt, vagy valos kinzoikat, oreiket.

szerintem inkabb irkalunk, jo?;-)

mert ezt hivjak szolasszabadsagnak. es ha el akarjatok fojtani egeszen mas fog a pofatokba robbanni...
@Vitéz fél ázsiai The Lonewolf (nem Dr.): épp ez az...

ezt is elismerte, hogy az ő ellenzékének akik féleurópaiak... eszébe sem jut ez, hogy BÁRMI ÁRON kárt okozzanak a kormánynak...

és hogy ezzel szemebn amikor a FÉLÁZSIAIak voltak ellenzékben... azokkal a birkákkal BÁRMIT MEGTEHETETT...
@aritus: Nem értenek semmit a szent szarszájból kimondva, úgy mint te vagy én. Most náluk ez a félázsiai a legnagyobb dicséret, szerintem a kurultájast is még jobban turbósítják, hogy pláne megfeleljenek a trendnek.
@Joooe:

Tököm tele a totálisan tipikus fideszes agymosott szövegeddel, ezer méterről lerí rólad, hogy a fideszmédiával mosod az agyad évek óta, szó szerint lököd vissza a párt agitpropját, de komolyan.

Minden hülyeségre képtelenség válaszolni, de párat azért kiemelek:

1. Az IMF kapcsán már az is hazugság, ahogy levegőt vesztek, még meg se kell szólalnotok. Már eleve azt az elképesztő baromságot sugalljátok, sőt extra ultraként még ki is mondjátok, hogy az IMF ellenség, aki direkte rosszat akar az országnak, jön és harcol ellenünk, meg kényszerít ránk hitelt, gyarmatosít, stb., a diliház összes többi bődületes eszeveszett baromsága. (Ennél csak az nagyobb diliház, hogy az EU is ellenség, aminek a tagjai vagyunk, téboly...)

Van egy hírem, de te ez sose fogod felfogni: az IMF NEM ellenség. neked ez felfoghatatlan, de nem az. Először is mi hívtuk-hívjuk mindig, és nincs hadserege amivel ránk "kényszeríthetne" hitelt. Aki ezt mondja, azt kényszerzubbonyban kéne elvinni.

Másodszor - mivel nem ellenség - esze ágában sincs számunkra előnytelen, pláne direkt káros feltételeket ránk kényszeríteni. Eleve abban érdekelt, hogy visszakapja a lóvét, tehát fenntartható gazdálkodást akar látni. Ez persze rendszerint rossz hír az érintett országoknak, mert azt jelenti, hogy véget kell vetniük annak a nagyon kényelmes ám felelőtlen gazdálkodásnak, amely odaáig juttatta őket, hogy már segítségre szorulnak, és már a piacról is csak méregdrágán, vagy sehogy sem kapnak lóvét, így marad az utolsó szalmaszál, az IMF.
Ezzel persze csak egyenes gerincű politikusok képesek szembenézni, de mivel ilyen nálunk nincs, ezért a sok barom kitalálja a még barmabb híveinek, hogy az IMF ellenség ami ellen harcolni kell. Nehogy már magukra haragudjanak, a miért ide juttatták az országot. haragszanak arra aki jön segíteni, kedvezményes hitelt adni, legyen az a bűnbak, naná. Ezt a süketelést a hívek tövig be is szopják, és legalább addig sem a lényegről beszélnek, hogy egyáltalán miért jutottunk el ideáig, meg hogy ha már az IMF-et kell hívni, az nem más, mint az elkúrás kézzelfogható bizonyítéka. Ezt persze Orbán-Matolcsy a büdös életben nem fogja beismerni, inkább mossák az agyadat.

IMF-et, bankokat utálni tipikusan éretlen, kisstílű dolog. Ezek azért kérnek feltételeket, hogy garanciát lássanak arra, hogy visszakapják a pénzüket. Te adnál hitelt a hülye szomszédodnak, aki minden hónapban 100-at keres, de 150-et szór el, emiatt már egy csomó adóssága gyűlt fel, de eszében sincs változtatni az életvitelén? Nem, nem adnál, csak ha garanciát kapsz tőle arra, hogy áttér anyagilag ésszerű, fenntartható életvitelre, ami esélyt ad rá, hogy visszalásd a pénzed. Ez a lényeg, a többi süket marhaság. És ha erre a szomszédod elkezdened téged gyalázni, meg kikiáltani ellenségnek, akkor mit szólnál? Már azon túl hogy egy gyökér. Ettől még az IMF sem tökéletes, naná hogy nem. De lehet velük tárgyalni. Szemben a fideszes hazugságokkal, emberből vannak, és szemben a fidesszel ők tudnak számolni. Persze azt nem fogadják el, hogy számok helyett tündérmesékkel tömjék a fejüket, nyilván mert gonoszak. De az van, hogy Tündérmese Gyurika woodoo-boszorkánymesternél még én is jobban értek a számokhoz, a mai helyzetben nehogymár az IMF szakmai hozzáértésről kelljen beszélni.

2. 2009-ben nem volt ciki az IMF-hez fordulni, mert épp az elmúlt 80 év legnagyobb világgazdasági válságának csúcsán volt az ország (ettől még előtte Gyurcsány is szarul csinálta), és lehetett választani, vagy csőd vagy hitel.
A képmutató fideszesek persze számon kérik hogy hitelt vettek föl, nyilván ők a csődöt választották volna, összeomló forintot, bedőlő gazdaságot, zavargásokat, tömeges öngyilkosságokat (még meggyengült forint miatt is voltak frankhiteles öngyilkosságok most télen), egyéni és országos tragédiákat.
Megjegyzem ugyanúgy, és arányaiban hasonlóan adósodott el akkoriban több ny.-európai ország is mint mi, mindenki gyors hitelekkel védte ki a világgazdaság megrengését.

Most, 2012-ben viszont igen kínos az IMF-hez fordulni, mert nincs világválság, ellenben régiós társaink kivétel nélkül mind jobban állnak mint mi, lévén mi vagyunk a tökutolsók, pedig máshol nem is rabolták ki a helyi magánnyugdíjpénztárakat, és mégis, a rabolt pénzzel együtt is így elkúrták Orbánék, ráadásnak középtávon aláaknázták az amúgy sem túl fényes nyugdíjrendszert.
Persze Orbán szerint nyilván az IMF a hibás azért is, hogy Ő maga az IMF-hez fordul, ismerjük a logikát, azért meg a magyarok a hibásak amiért erővel kell őket kormányozni a fránya ázsiai vérük miatt. A mi defektünk kényszeríti ezt az amúgy széplelkű Orbán angyalkát a durva megoldásokra... hüpp.

3. Le lehet írni ezerszer, de akkor sem lesz igaz: Az államadósság nem csökkent, ellenkezőleg: nőtt az elmúlt 2 évben, méghozzá radikálisan. Azt a primkó cselt használják a félázsiai fideszesek, hogy nem a tényleges, azaz nettó államadósságról beszélnek, de ettől még tény, hogy Orbán elrabolt 3 billió magyar forintot. És még el is verte nyom nélkül! Azaz 3 billióval romlott az ország pénzügyi helyzete, ennyivel csökkent a belső tartalék, azaz épp ennyivel nőtt nettó államadósság. Ez a GDP 10,5%-a, azaz az ország kirablásával és a pénz elverésével Orbán nagyobb pénzügyi mínuszt hozott össze, mint amennyi a 2009-es IMF kölcsön összege volt.
Ez a hatalmas nettó-államadósság-növekedés miért nem fáj nektek? vagy csak a másik szemében a szálka, az fáj? Lázár, Rogán, Meggyes totál eladósította a saját városát, most a fidesz főemberei, az miért nem fáj nektek? Ugye jól gondolom, hogy örökké képesek lesztek a kettős mércére, a képmutatásra, a hamis szemforgatásra?

Halkan megjegyzem, hogy ez az ország hála a Matolcsy-féle rémálomnak már csődben lenne, ha nem verték volna el a manyup-kasszát, és nem kezdtek volna el trükközni egyéb százmilliárdokkal, lásd pl. az ÁFA-visszatérítés határidejének megtriplázását, és így a magyar gazdaságtól egy havi ÁFA folyamatos visszatartását. És még így is az IMF-hez kell fordulni, a kurva IMF-hez, amelyik fene a pofáját nem akarja csukott szemmel tovább finanszírozni ezt a fényességes tündérmesés elkúrást amit összehozott a vezéred.

Még annyi ilyet lehetne írni, sok butaságot írtál még, de azt hiszem neked tök felesleges...
@Joooe: Hát ez hihetetlen! Én még olyan elvakult fideszessel nem találkoztam, aki Matolcsyt dicséri!
Gratulálok, a mondandód többi része is annyira értelmes, mint Matolcsy interkontinentális feritél fodító korongja.
lol
@Joooe: az alkotmánnyal az a bajom, hogy nincs. Szellemiségében, morálisan, sehogy.

Az alaptörvénnyel az a bajom, hogy olvastam és értelmeztem és fele hazugság, másik fele bár az lenne.

Az szdsz eü programja egész jó volt, belekalkulálva az egyéni felelőssége és a prevenció. Na, ebből a fidesz a büntetést pont át is vette, csak hozzáadott értékben igen gyengék.
nanana. és akkor lenne megint 60 százaléka. jobb ez így
@Le_Penseur: figyelj, annyira többletes a költségvetés, hogy simán finanszírozza magát, mondja a Matolcsy rajongó:))
Azért kellett a piacon házalni az állampapírokkal (ugye már nem volt manyup, ami jó részét megvásárolta), hogy 8-10%-os kamatért vegyék meg.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Ha neked lenne igazad a hiány alakulásában, és olyan jók lennének, akkor nem kellene félévente új adókat bevezetni"
Az új adók bevezetése pont azt jelzi, hogy a hiány tartása fontosabb a kormánynak mint az új adókból elkerülhetetlenül származó népszerűségvesztés elkerülése. Kicsit fura, hogy egyszerre támadod a kormányt azért mert sokat adóztat (új adókkal kapcsolatos kifogásod) meg azért mert nem adóztat eleget (a költségvetési hiánnyal kapcsolatos kifogásod).
Az egyszeri tételeket le kell vonni, nem csak bevételi oldalon a manyup egyszeri részét, hanem az egyszeri kiadásokat is (pl MOL vásárlás) amik ugye pont azért történtek meg, mert egyszeri bevételi oldalon rendelkezésre állt az egyszeri kiadás fedezete. Egyes baloldali médiumok olyan számokkal manipuláltak, ahol a bevételi oldalon le voltak véve az egyszeri tételek, kiadásin meg nem, lehet ez téveszt meg. Ami lényeg szerintem, hogy egyszeri tételektől, adósságtörlesztéstől megtisztított számok esetén több a folyó bevétel mint a folyó kiadás, végre nem hitelből élünk hanem hitelt törlesztünk. Adósságtörlesztéssel együtt is a konvergencia kritériumokon belül vagyunk (ami persze hiányt jelent) egyszeri tételek nélkül is és azokkal együtt is.

"A GDP nem olyan, mint a kocsidban a kormány, ha jobbra tekered és utána elengeded akkor visszaáll alapállásba. Hanem azért, hogy emelkedjen tenni kell. Ha neked lenne igazad, akkor 2004-2008 alatt tovább nőtt volna, nem pedig előbb lassul, majd egy helyben áll. A növekedésért egy kormány sokat tehet. Ahogy most sokat tesz viktor azért, hogy minél inkább negatívba forduljon."
Van befolyása rá a mindnekori kormánynak, de csak kevés és hosszú távon. Ha hirtelen le vagy fel megy 7%-ot, ráadásul egy gazdasági térségben minden országban (0,5 - 1%-os eltérésekkel) akkor te sem gondolhatod komolyan hogy ez alapjában véve valamelyik kormány azonnali intézkedése miatt van. Az, hogy most ennyire lement nálunk, az azért van mert lakossági, önkormányzati és állami szinten is pénzt von ki a gazdaságból a durva eladósodottság, ami nem orbánék hibája, de még csak nem is bajnaiéké, hanem egészen gyurcsányig, sőt megyóig nyúlik vissza.
@vakapad: - az antiszemita gyurcsányi elzálogositota az országot és adósrabszolgái lettünk az IMF-nek. A gyurcsányi és apró bandája amit művelt az bűn ! Egy köztörvényes bünöző illegitim miniszterelnök lett még 2004-ben. Az én olvasatomban amikor te félázsiairól beszélsz az zsidót jelent. Miért kell Orbánt zsidózni vagy cigányozni ? Nektek balosnáciknak ez jólesik ?
@aritus:
Mindig kiderül, hogy vannak, akiknek van még lejjebb! Hiába no, a feritél csak úgy nőőőőőőőőőőő - a varázsgombától... :D
Csak a tények, számok kicsit zavaróak nekik, nagyon nem.
@János legyen fenn a János hegyen: nem kell 1/2ned... te eccerű ember... te menyn vissza a sátorba... neked nem kell gondolkoznod...

minden rendeben van.. minden nagyon szép...
@The brain: Ja, komcsinak tényleg ő a legjobb. Őrizd meg valami légmentes trezorban mutogatni majd elrettentésül.
@Joooe:
ja még annyi, hogy 2010 óta kivétel nélkül az összes releváns pénzügyi (és nem csak pénzügyi) mutató durván romlott, romlik folyamatosan.
- Nettó államadósság 11%-kal nőtt,
- infláció EU-csúcs,
- ÁFA világcsúcs,
- kisadók száma nő
- bürokrácia nő,
- strukturális hiány elszabadult
- ja és konkrétan recesszió van, csak az évek óta irányított összeomlásban lévő görögöknél nagyobb a recesszió,
- beruházások zuhannak, ami középtávon is stabilizálja a lemaradásunkat,
- bóvli vagyunk hivatalosan is,
- a kormány konkrétan háborút folytat a kiszámíthatóság és jogbiztonság ellen, átlagosan két hetente(!!!) változik valamelyik adószabály,
- a gazdaság motorjait leállították, a gazdaságot olajozó hitelezést erővel leállították,
- a költségvetések max két hónapig bírják ki módosítások nélkül, teljes bizonytalanságot hoznak össze
- kül- és belföldi tőke is menekül

és ez csak pár gazdasági mutató, a jogrendszer és jogbiztonság elleni háborúról már nem is szólok, a demokrácia gyepüléséről sem, a gyerekszülések száma valami 50 éves mélyponton, bónusznak üldözik el a fiatalokat, soha ennyi kivándorló nem volt, ez már emigráns magyar több lesz négy év alatt mint volt 56 után, magyarul az ország veszíti el a humán tőkéjét, fiatal és tanult emberit. ja és közben mi lettünk az EU fekete báránya, a büdös barbárok, mert a kretén háborús traumában szenvedő Orbán képtelen bárkivel is normális együttműködni, mindenkiből ellenséget csinál, a szövetségeseinket, barátainkat haragítja magára, totálisa aláásta az ország nemzetközi pozícióit, lényegében informális diplomáciai elszigeteltségbe vitte az országot, ami egy ilyen kis, a nagyvilágtól függő ország számára különösen nagy jelentőségű.

De gondolom a hír tévén naponta nézed a sikerjelentéseket...
@hermetikus: - a gyurcsányi egy antiszemita köztörvényes bünöző !
@Nahalat Tzadok: amikor Orbán beszél félázsiairól, az mit jelent?

(bár én minden kultúrát nagyra értékelek, az ázsiait is)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát vazze, ha az az egyetlen nagyság benne! Egy Mö bötű...
@saravad: az szdsz-nek tudomásom szerint NEM volt eü programja, csak magánosítani akart, hátha úgy működik. A gyeplőt bedobni nem program.
@sárkányfő: Talán az antiszemita köztörvényes gyurcsányi jobb ?
@Joooe: na akkor neked is, mert olyan szépen magyarázod, hogy az a félázsiai nem is az a félázsiai. 2007-ben Kövér még pontosan úgy értette, ahogy azt kell, sértés ez a javából:
orulunkvincent.blog.hu/2012/07/28/idezet_a_reggeli_kavehoz_443
"Úgy tűnik, hogy egyfajta exkluzív klubtagsággal rendelkező politikusok, akik szeretik a maguk kis gettóját minél komfortosabbá tenni, aztán vezető pozícióba helyezni magukat az ország életének irányításában, úgy gondolják, hogy a néppel való bármiféle párbeszéd, az emberek véleményének figyelembevétele az visszataszító, az európai normáktól eltérő, félázsiai tempó."
Külön neked kihangsúlyozom, hogy nehogy félreértsd, és dicséretnek olvasd:
AZ EURÓPAI NORMÁKTÓL ELTÉRŐ, FÉLÁZSIAI TEMPÓ:
@Joooe: csak, hogy tudd: NEM félázsiai a magyar ember!

A honfoglaláskori magyar sírokban 180cm magas férfiak is voltak.

A "honfoglalásnak" nevezett grandiózus szervezett áttelepítés (ami egyébként sikeresség szempontjából egy csoda) nem egyszer lett végrehajtva.

A honfoglaló elődeink már itt élő testvérnépekhez tértek vissza az újabb kutatások szerint, így nem egy, hanem legalább 3 honfoglalásról beszélhetünk!

A tatárjárás népirtása után a jelentősen megfogyatkozott eredeti népesség fel lett hígitva jelentős mennyiségű betelepítéssel.

A nagy járványok után szintén betelepítések történtek.

A török hódítások nyomán lepusztult országba szintén betelepítésekkel hígították tovább az eredeti népességet.

Genetikai kutatások szerint a Magyarok génállománya statisztikailag európai mintát mutat(!) és nem ázsiait.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szereti Vikiboj anyának érezni magát és hordozgatni ezt a terhességét. Ami nála terheltség inkább. Vagy a franc tudja, ki- és beszámíthatatlan.

Brezsnyev is a Hős Anya plecsnire vágyott leginkább.
"Ez talált kiesni azon a kusza szádon, ezen pedig már az ATV-n szocializálódó kisnyugdíjasok is úgy röhögnek, hogy a szájukból csattogva esik ki a protkó, és térdig nyálas lesz rajtuk az otthonka."

Ilyen otromba faszságok nélkűkl nem tudsz Orbánról véleményt mondani? Csak úgy natúran Orbánról, töltelékszöveg nélkűl?
@saravad: - a zsidó kultúra is ázsiai, de a balosnácik most megprobálnak gyülőletet szítani...
@Cirbolya_sentinel: ez a hátránya az index címlapnak...

jönnek a félázsiaiak... a kétbites zombirkák... orbánseggnyalók
"Fél-ázsiai" az én értelmezésemban cigányt jelent.
@3dom'f'speech: Te korlátolt agyú magát 3dom'f'speechnek nevező genetikai hulladék, ez az állandó libajnaizás a részedről már nagyon fárasztó. Már a Budai sem volt képes belekötni a Bajnaiba és az állítólagos libákba (olvasd el a kapott helyreigazításokat) szóval erőltesd meg az agyadat (bármilyen kis kapacitású is) és próbálj meg valami újabb sértegetéssel előjönni Bajnainál.
@Joooe: én, mint választópolgár, el szoktam olvasni a pártok programját, pedig némelyik elég hosszú, nem 3 db szlogen.
Volt nekik.

Akadnak még pártok, akik programot írnak, bár a fideszt nem sorolnám ide.
@pástétom: - ezek töltelé nélkül még beszélni sem tudnak, ettől gyülöködő balosnácik !
@sárkányfő:
Én számítógépekkel dolgozom. Nemrég egyik ügyvéd ügyfelem számolt be róla, hogy az osztrák (nem, nem zsidó, nem "olyan") befektetője, aki a rendszerváltás óta nyomta be ide a pénzt, mondta, hogy Magyarország, ma felejtős... Épeszű befektető messze elkerüli ilyen jogi és gazdasági környezetben az országot. Vicc kategóriába sorolnak a kiszámíthatatlanság és kapkodások miatt. Ő is ezt teszi, sőt ha romlik még a helyzet, kivonja a meglévő befektetéseit is innen.
Ez a nyugat-európai gazdaság általános vélekedése.
Teljesen mindegy, hogy "Meseország álompolgárai" mit hisznek el a feritélből és mit gondolnak. Bilieffektus...
@dr. Bubó: - ez még mindig jobb mintha hozzád hasonló antiszemita férgek jönnek...na te vagy a BAJ !
@Nahalat Tzadok: igaz ami igaz, a jobbiknak megvan a Zsidó és a Cigány tagozata is.
A legnagyobb baj az, hogy már megint beledumálunk más belügyeibe. Tanácsokat adunk a román népszavazáshoz! Ki kérte fel erre Orbánékat? Nem tanultak semmit Kövér ámokfutásából Nyírő ügyben? Hogy mi mekkora hülyék vagyunk!
@The brain: Téged hol vesztettek el agyacska, hogy még mindig viktoriánus vagy?
@Nahalat Tzadok: ??? antiszemita? most zsidó vagyok vagy náci?

az előbb még zsidó libsikomcsi voltam...
mostmár döncsétek el... kérdezzétek meg a bölcs vezért...
a FŐfélázsiai Málészájt...
@Nahalat Tzadok: ezzel nem magyaráztad Orbán félázsiai származékokról szóló dumáját. Megtennéd?
@Nahalat Tzadok: gondolom Szegedi Csanád zavart össze...
@garrett27: - Joga van beleszólni, hiszen az ott élő magyar állampolgároknak adott tanácsot.
@Joooe: Nem vagyok én olyan mazochista, ahhoz nem vagyok elég jobbos. Az új adók kiagyalása azt mutatja, hogy nem képesek tartani az eredeti számokat (amiket rajtuk kívül mindenki tudott, még az ovis is). Az új adók bevezetése, az adóteher növekedése vicces olyanoktól akik azzal villognak, hogy ők aztán nem megszorítanak, adót csökkentenek, mert az a növekedés kulcsa... A konvergencia programot muszáj tartaniuk, egy már 2010 -ben egyértelművé vált. Tudod, mikor görögös csontvázakat kerestek és mikor anulu apucitól kapott egy pofont, hogy nem emeled a hiányt, hanem tartod. Érdekes, hogy ezt elfelejted. Ezért szívatnak mindenkit, akinél akár egy forintnyi hasznot remélnek. Azért ne adj sok zsebpénzt a gyereknek, ki tudja, lehet hogy matolcsy elveszi tőle.
Ha neked lenne igazad, akkor a matolcsy láthatatlan sikere nyomán minimum stagnálnia, ha nem minimálisan nőnie kellene a gdp-nek. Az pedig, hogy nem maradt a 2009-es szinten, hanem szépen nőtt 2010-ben, ahhoz gyors, jól megválasztott kormányzati döntés kellett. Ehhez pedig nem volt sok ideje bajnainak, csak 12 hónapja. Lám, mégis sikerült neki azonnali intézkedésekkel elérni.
Míg a második teljes évben matolcsynak elérni, hogy a gdp csökkenjen, 1,5%-os várakozással. Ellentmondasz önmagadnak, nem veszed észre?!
Ami pedig az európai szórást jelenti, nézd meg jobban kedveském, van olyan balti ország ahogy 13%-al esett a gdp. Az messze túl van a fél-egy százalékos szóráson. Nem neked linkeltem az eurostat honlapját?
@garrett27:
Na, na! Kéretik a narancsforradalmárok nevében ilyen szépeket mondani a feritélről és rettenetesen tehetséges vezetőinkről!
@saravad: @dr. Bubó: ti antiszemita balosnácik, azaz modern nyilasok vagytok ! Remélem az ilyenek mint ti börtönbe kerültök.
@Cirbolya_sentinel:

Bőven 1% "felett" lesz az a visszaesés, sajnos...
Nekünk meg itt van miniszterelnöknek egy, a valósággal szembesülni képtelen, dackorszakába beleragadt, önmagát tévedhetetlennek hívő felfuvalkodott makimajom...
eljött a tahótlanítás idelye... félázsiaik felkészülni...
@dr. Bubó: Figyelj, te csak a magad kommentjeit olvasod, esetleg még az enyémet? Nem létezik, hogy nem érted, hogy miről beszélek! Persze én is beszólogathatnék neked, azt hiszem sokan röhögnének is, de nem teszem, mert övön aluli lenne. Azért nem bírom megállni, hogy meg ne kérdezzem: Ugye "dr." jelző a neved elött csak a vágyaikat jelképezi? Szerintem igen, mert én téged egy szerencsétlen, sérült lelkű kis majomnak képzellek el, akivel nem áll szóba a világ és ezért otthon, nagy magányában veri -más mellett- a klaviatúrát és okádja a gyűlöletet. Üdv.
Sajnos ilyen írások születnek, ha az írója hagyja, hogy a szájában képződött hab feltoluljon az agyába.
Kivételesen majdnem jókat mondott Orbán, persze a saját fényezésüket leszámítva.
Az a baj, hogy mindig mást csinálnak, mint amivel szavakban elámítják a népet.
Orbán minél inkább keleti helyszíneken szónokol, annál inkább jobbikus dumát nyom, minél inkább nyugaton, annál SZDSZ-esebbet.
Aztán utána leginkább MSZP-s faszságokat köveg el.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Olyan vagy Királylány! Most te tényekkel, számokkal és a valósággal jössz az ő HITÜKKEL szemben?
Viccölni tetszik??
FERITÉL, FERITÉL drágaságom! :DD
@garrett27: Nem mi, csak viktor. Biztos román politikusnak képzeli magát tusnádfürdőn. De miért ne tenné, hiszen a gonosz komenisták bántják a jobbos elnököt. Ez nem elég indok?
@dr. Bubó:
Ugye, milyen előrelátó volt Fabius??? :DD
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fenébe, mindig elfelejtem, hogy idióták. Annyira kevés vetődik ide, hogy elszoktam tőlük.:D Majd fizetünk a katolikus egyháznak, egy reálisabb prédikációért:D
@Nahalat Tzadok: hihi

Az egész bolygón élnek magyarok itt-ott. Ha megkérik az állampolgárságot, akkor Viktor bejelentheti igényét a világ ura címre? vagy legalábbis "tanácsot adhat" bárhol belügyi kérdésekben?
Közben Orbánt az Uniós országok fele követi, a lengyelek, litvánok, franciák stb. A németek megosztottak, mert a hazai balosnácik zsidónak festették le, ezért a németek zavarban vannak, nem igazán szeretnének egy zsidót példaképnek. Gondolom ott ti Pesten ezt nem is értitek. Ahogy látom semmit nem tudtok a világ dolgaiból.
@elevenstar: Ezt neked hányan mondták? És minek jössz ide ennyire kínos helyzetbe hozva magadat evvel?
@Nahalat Tzadok:

El nem tudom képzelni, szegény hülye erdélyi magyarok, mihez kezdenének Csillagszemű Csaba Focista útmutatásai és jótanácsai nélkül...
@Nahalat Tzadok: sziporkázol ma. Kár, hogy érveid nincsenek. Nem volt más beugró vasárnap?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Én kivágtam a legutóbbi nyanyát, aki jött az egyházi adóért. A plébánost is ismerem, de az kicsit botrányos volt azért, hogy a nyanya részegen jött volna beszedni a zsét. Szóval akkor töröltek... :)))
És még én vagyok a hibás, hogy szóvá tettem a részeg nyanyát! Kaotikus Egyház...
@kapiksz: Ha már az offshoreról beszélünk, akkor miért van az, hogy ebben az évben kiugróan magas az offshore cégekbe kimenekített pénzek aránya? Biztos a szemét bolsik aknamunkája van a háttérben nem a Közgép és társai.
@Nahalat Tzadok: "Közben Orbánt az Uniós országok fele követi, a lengyelek, litvánok, franciák stb."

Ha százszor leírjátok droidka, ez akkor is ordas kamu marad.
Matolcsy bankadójának köze nincs a német bankadóhoz, a tranzakciós adónak köze nincs a Tobin adóhoz, egyébként, ha már itt tartunk, a bankadót eredetileg még Gyurcsányék vezették be.

De mindegy, maradj körünkben, hazudozz tovább nyugodtan, égesd szénné magad, ha úgy tetszik.
jaj te, animgif-guru : )
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: azt vettem észre, hogy amióta Orbánból spontán előjött az őszinte a VOSZ-nál, és vállalhatatlan dolgokat mondott (demokrácia helyett más rendszer, erőből kell összefogásra kényszeríteni minket, mert mi ezt érdemeljük, + Demján dumája a korporatív gazdaságról, ami végre megteremti a több szakmunkás, kevesebb diplomás ideális állapotát), azóta elözönlik a blogokat a seggtúró droidok.
Eddig is volt egy-kettő, de azóta tömegesen szennyezik a közösségi teret. Most vagy utasítást kaptak a Lendvay utcából - Kumin után, aki úgy képzeli Magyarország jóhírét öregbíteni, hogy boldog-boldogtalannak írkál győzelmi jelentéseket - vagy tényleg ennyire hülyék, hogy önként és dalolva, hogy veszélyben a haza helyett Orbán, védjük meg.
@János legyen fenn a János hegyen: Mint fideszes pont te beszélsz?! Hol éltél te 2009-2012 között?! Hol olvastál te kommenteket?! Nem olvastál, igaz? Egyet sem. Mert ha olvastál volna, akkor azt mondanád, hogy széplelkű angolkisasszonyok nevelte lánykák vagyunk, a fideszesekhez képest. Ami akkoriban ment, az akasszuk fel a lámpavasra, lőjjük a dunába, lincseljük meg, de nemcsak gyurcsányt, de még a szocik szavazóit is, egytől egyig.
Úgyhogy nem pont fideszesként kellene emiatt protestálnod. Mert ez még mindig megvan, csak már sokan felébredtek tündérálmukból.
@saravad: mondtam már semmit nem tudsz a világ dolgairól, Orbán Erdélyben volt, ott ahol magyarok élnek Attila óta, mert a székely az egyedüli hun utód. Szerintem te ezt sem tudtad, hiszen még Erdélyről sem hallottál. Nekem zsidónak kell kultúrát tanitanom neked !
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Olyan kis részletek, hogy ezek lopkodják össze az ötleteket mindenhonnan és viszik túlzásba, nem zavarják.
Ez tényleg ennyire hülye, nem csak annak látszik! :D
@aritus:
Aktiválják a regisztált 2 bites droidhadsereget. Viszont a szintjük akkor is a bányászbéka segge alatti.
@sárkányfő:
1: nem mondtam hogy az IMF ellenség. De nem is barát, egy üzleti partner, hasznot realizálnak a befektetők abból hogy az IMF-en keresztül megkapjuk a pénzüket (különben meg nem az IMF-ről beszéltem hanem az EU-ról, és arról sem mint ellenségről). Érdekük, hogy a pénzükre rászoruljunk, és az is, hogy stabilan tudjuk fizetni. Ha egy ország visszafizetné az adósság, akkor ez a vazallusi státusz megszűnne, nem véletlen, hogy IMF "segítség" sosem vezetett még szépen fejlődő, függetlenedő országhoz, csak másodvonalbeli státuszában igyekszik stabilizálni az IMF.

2. Hülye :DDDDD most nincs válság? :D Görögország meg satöbbi? A válság második hulláma kicsit kisebb talán mint az első, de létezik. Az első hullámban is sok ország volt ami nem vett fel IMF hitelt, és most is van pár amelyik igen. És azt melyik Ferenc nevű miniszterelnökünk intézte el annak idején, hogy a befektető fejekben alapból a görögökkel egy kategóriában vagyunk?

3. Basszus, a manyup vagyon egy része eleve csökkentette a valós államadósságot (állampapírok). A többi pedig állami vagyon (részvények), vagy állami vagyon más formájába forgott át. Ezen felül még a manyupra fordított folyó kiadások megszűnése (a két nyugdíjrendszer párhuzamos fenntartási kötelezettsége már nem terheli az adófizetőket) is évi 500+ milliárdos megtakarítást jelent. Ezt adósságnövekedésként értelmezni azért igen kreatívnak és nagyon elszánt propagandistának kell lenni :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: - te beszélsz Erdélyről ? Azt sem tudod hol van ! Nevetséges ez a sok erdélygyülölő fajankó. Én nem erdélyi vagyok, de hallom hányan mondanak románt(oláhot is) főleg a balosnáci gyülöködők mint ti. Neketk kell a káosz mert akkor lehet lopni és büntetlenül gyilkolni (lásd csatáry-biszku-mátsik mind háborús bünösők és balosnáci gyilkosok )
@Nahalat Tzadok:az apád faszát, tőkéssegnyaló szarházi, a jobbosoknál nincs primitiv állat
@Nahalat Tzadok: "A miniszterelnök szemmel láthatóan fáradtan érkezett meg szombaton délelőtt a táborba, ahol mintegy ezer ember várta a tűző napon."

1. nem érdekel a vallásod/származásod, bár ha Te fontosnak tartod hivatkozni rá, ok.
2. csakugyan nagy baj lenne, ha neked kéne műveltségre oktatnod.
3. áhh, semmi, hagyjuk :(
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Húúúúúú, sokba fog kerülni a temetésed, mert bevasalják a rokonokon kamatostúl.:P
@Nahalat Tzadok: Ad1: semmi bizonyíték nincs arra nézvést, hogy mi egyáltalán integettünk a sztyeppén a hunoknak, nemhogy közünk lett volna hozzájuk.
Ad2: Az ott élő magyarok sem érkezhettek előbb ide, mint azok akik a honfoglalókkal jöttek.
Ad3: Nincs szánalmasabb, mikor magyarként, magyar állampolgárként egy határontúli magyar népcsoportot ruházol fel meseszerű tulajdonságokkal, hogy jobban érezd magad.
Ad4: ha az erdélyiek attilától származnak, akkor a felvidékiek szvapotluk leszármazottai?!
Te egyedül vagy ilyen hülye, vagy a magyar szigeten butítod magad?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igazad van, valóban nem olvastam és el tudom képzelni, hogy miket irogattak... Lehet, jobb is, hogy nem láttam...És nem vagyok fideszes, nem tudom, hogy kire szavaznék, ha ma kellene mennem. Csak azt tudom, hogy kire biztosan nem...
@aritus: Sose fogod megérteni a mentalitásukat, mert nem tudsz ennyire szolgalelkű lenni. Ez még Belső-Ázsiában is kivétel lenne, komolyan. Pláne egy ilyenhez: www.betegszoba.hu/cikkek/pszichologia/a_skizofren_betegeket_masok_mint_a_teveben

[..]"A kutató szerint a valós tüneteket - a téveszméket, hallucinációkat, és a zavaros gondolatokat valamint beszédet - azonban ritkábban mutatják be a filmekben. A kezelést is kissé félrevezetőn ábrázolják, hiszen többnyire arra tesznek utalásokat, hogy a szereplők valamilyen gyógyszert szednek, pedig a pszichoterápia és a csoportterápia is fontos eleme a kezelésnek. " Na se ilyenen, se gyógyszerbeállításon - és rendszeres szedésen ez a félkótyagos nyomorult nagyon régen volt. Vagy soha, hanem valaki osztrák faszi ránéz egyszer-egyszer. De ilyen kurva jó eredménnyel.
@tovabb a jezsovi uton: A tőkés segg nyalását a következőképpen lehet elválasztani: tőkés segg-nyaló, tőkéssegg-nyaló, tők- és seggnyaló..stb. további megfejtéseket a kiadóba..
@saravad: Képzeld, az az 1000 ember aki várta milyen fáradt és elcsigázott lehetett, mert ők tűző napon várták (aki hülye haljon meg, én ugyan még kenedy-re se várnék ennyit, ha feltámadna), nem kényelmes légkondis kisbuszban, ahogy viktoruk érkezett.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De ki is esnek viktorunk kegyeiből, ha mellészavaznak, vagy nem fülkeforradalmározzák magukat. Szegény tőkés, biztos elhitte, hogy számít az anyaországnak...
@Nahalat Tzadok: Na te nagyon bajnok:ezek szerint Orvbán lezsidózta a népét a félázsiai kitétellel. Vele tárgyalj erről a szárnyaló stílusodban.
@saravad: hát akkor eléggé lecsökkent az érdeklődés iránta:)) Azért eddig 1000-nél biztos többen voltak kiváncsiak rá, bár én sose követtem a tusványosi nemzeti mázzal nyakon öntött faszkodást.
Tényleg, ha valaki tudja, az elmúl években mekkora volt a létszám, amikor Orbán, a nagy varázsló megjelent?
@Viktor Miniszterelnök Asszony: na végre egy értelmes téma :)
Én is úgy tudom, hogy több hullámban érkeztünk, de belső ázsiai népek (ez ugye nem a ferdeszeműeket jelenti, tehát nem baj hogy voltak köztük magasak is :))
Azt szokták mondani, hogy nyelvileg, kulturálisan, genetikailag nem indoeurópaiak voltak a kárpát medencébe több hullámban beköltöző, egymással valószínűleg megegyező vagy rokon népek.
@Nahalat Tzadok: Nem szóltak neked, hogy Bugyula is el van csapva sikertelenség okán, mert Gyurcsány ellen nem tudtak még vádat se összeeszkábálni? Köztörvényes az, aki elítélnek jogerősen. Tudsz erről,linkeld a hírt!

Addig olvasgasd szótagolva /hátha úgy meg/:
"A Gyurcsány-döntés margójára: Ítéletnap
Olvasson többet a témában! A szerk., Sukoró-ügy, Habony Árpád, Sukoró, vélemény, Gyurcsány Ferenc.
2012. július 22. 10:44
Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki.

„A történetnek több tanulsága is van: szépen megmutatta például, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere miért nem mocskos diktatúra, s ugyanakkor miért nem jól működő, demokratikus jogállam.

A diktatúrában ugyanis aligha álltak volna meg a bilincscsörgetéssel az eljárásnak ebben a szakaszában, demokratikus jogállamban pedig elképzelhetetlen, hogy a korábbi kormányfőt bizonyítékok hiányában meggyanúsítsák, mentelmi jogát felfüggesszék, s erre alapozva több évig lejárató kampányt folytassanak ellene.

Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki. Nem is ismerünk olyan országot, ahol ne fordulna elő, hogy meggyanúsítják a volt kormányfőt, majd többéves huzavona után végül rájönnek, nincs miért vádat emelni. Az is teljesen természetes, hogy a finálét még csak kellemetlennek sem tartja az illetékes főügyész.”
@aritus: azt olvastam, hogy jelentősen csökkent az érdeklődés. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a megélhetésieknek kötelező lehetett a részvétel, hát egy noname utcazenész is hoz ilyen közönséget.
@Nahalat Tzadok: TE meg képtelen vagy értelmesen kifejezni azt, hogy te mit tudsz. Egyre zavarosabban írsz. Tusványoson kaptál erre ihletet?
@aritus: Stefke tuti tudja. Bár ő milliárdos létszámot mondana, szval nem biztos hogy megbízható forrás.:D
@aritus: Nem találom, de merengjél e szép szittya őrsi naplón: balvanyos.gondola.hu/index.php?rov_id=13

Ja Érd is kiírta magát rovásul. Most bizti kurvajó ettől neki.
@a szív fészkei: Biztos úgy van vele, mint Dorothy az Ózból. Ha kitartóan ismételgeti, és összeüti a bokáját, akkor gyurcsány sitty-sutty dutyiban lesz.:D
@Joooe: "nem mondtam hogy az IMF ellenség. De nem is barát, egy üzleti partner, hasznot realizálnak a befektetők abból hogy az IMF-en keresztül megkapjuk a pénzüket"

Ember :) Az imf a tagi kvótákból gazdálkodik, nem befektetők pénzéből. :) Ennyire látod át a dolgokat.
@Nahalat Tzadok:

A kurva anyádat gyilkosozd, meg kommunistázd le, te ostoba fajankó.

Remélem, világos volt a komment, nem kell hozzá kugli.
Ha meg valami nem tetszik, lehet visszatakarodni a kurucra.
@kapiksz:
"De könyörgöm, ha ezt a faszkalap Gyurcsányt sírjuk vissza !? Mi lesz velünk, ha egy elmebeteg képzetei újra előkerülnek."

...ha elhitted "viktorvezír" dumáját Gyurcsányról, s Bajnairól, s ma is vallod, akkor miért hátrálsz ki a "Kedves Vezető" mögül?
Te adtál neki kétharmadot, s most áruld el nekünk, hogyan váltanád le az általad "kártékony Gyurcsány és szocik" nélkül?
Ja, fikázni mindent, az a legkönnyebb! Gründoljál össze egy pártot, állj az élére, győzd le a szocikat és a Gyurcsányt!
Vagy döntsd el: Orbán kell neked, vagy a Demokrácia? Ha a demokrácia mellett döntenél, akkor fogadd el: reális esélye a szociknak van győzni, s Gyurcsánynak nem lesz komoly szerepe a kormányzásban! Fidesz_Jobbik kormány, vagy egy széles összefogáson alapuló másik formáció! Ez itt a kérdés. S a másikból kihagyni Gyurcsányékat egyszerűen öngyilkosság! Gyurcsány ma is népszerű nagyon sok embernek, csak nem vállalják fel nyíltan, mert akkora a Fidesz által keltett közutálat iránta, hogy ciki felvállalni. Én felvállalom!
De nem tartom alkalmasnak ME jelöltnek, arra Bajnai, vagy Oszkó, vagy hasonló higgadt vezető kellene!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mondtam már ti semmit nem tudtok. Archelogiai bizonyitékok tucatjai vannak jelen Erdélyben. Igaz Attila sirja lehet a Tisza medre de a Szamos medre is. Az USA-ban is Attilától eredeztetik a székelyeket, ők ma is a hunhoz közelebbi nyelvet beszélnek mint a magyarhoz.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem olvassák a hanyatlott nyugatiak ezt a Joeee-t meg ezt a hibbantat zsidó álruhában... :-DDD Elharapódzott a bloghekk, ahogy látom, Stefikét is lenyomják lassan az újak.
@Joooe: Az nem jut az eszedbe, hogy a különadókat azért kellett eszetlenül gyorsan bevezetni a nemmekszorítás jegyében, mert a Fideszed és a Bonsai Duce Kusza Szemmel ott követte el az egyik ősbűnét, hogy bevezette az egykulcsos adót minden előzetes figyelmeztetés ellenére (és itt jobb oldali közgazdászok is figyelmeztették az egykulcsos adó veszélyeire). Azóta a költségvetés innen-onnan próbálja betömködni a Lyukakat.
@Hepci: én???? nem palizálok én a dr.t uis hivatalosan a kígyó rektortól kaptam... a hamisvád az nagyon kemény:) 4 szót beleírtam tehát az én önálló alkotásom... hozzak rá példákat?
@kapiksz: Speciel az Orbáni infantilis ovodásszindrómánál lassan bármi jobb lehet.
endresy.blogspot.hu/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit.html

Orbán szétesett. Óvonéni elvihetné már zuhanyozni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Tök mindegy kire szavaznak, Viktorék úgy is elcsalják...
@a szív fészkei: - a gyurcsányi is elismerte hogy köztörvényes bünöző (mint a papája) csak eltüntette a bizonyitékokat- ezen megy ma is a vita, hogy hol vannak a bizonyitékok. Szakdolgozata sincs, azaz simma éretséginél nem rendelkezik többel, de azt hazudta hogy diplomázott. Azonkivül elkobzott zsidó vagyba telepedtek be - jogellenesen ! Minden lépése köztörvényes jogsértés, minden kinyiltakozása hazugság ! Dehát ti balosnácik ilyenek vagytok hazugok és gyilkosok !
@Joooe:

Nem csalódtam benned, szívod a tündérport, le is tüdőzöd rendesen.

1. Épp nem mondtad ki, hogy ellenség, de úgy beszéltél róla, ebben a kommentedben meg szép önellentmondást összehozva közlöd higy nem ellenség, majd leírod hogy vazallusi szerepebe akar minket kényszeríteni és ott is tartani... :D
Komolyan mit szívsz? Ki az ellenség ha nem az aki ezt a sorsot szánja nekünk? Hogy bírsz ennyire meghasonlottan gondolkodni? Ellenség de nem ellenség? Az és nem az egyszerre? Ez neked normális?
Egyébként olyan bődületes baromság ez az egész vazallusos sztori, hogy doktor előtt ne mond ki, mert erővel bevisznek a diliházba. nem viccelek ez beteg paranoiai, teljesen alaptalan. csak sok év masszív heroin vagy Hír-tv fogyasztás után lehet ennyire eltávolodni a valóságtól.
Persze nyilván rá kell fogni a kudarcokat valakire, jobb erre az IMf, mint beismerni, hogy MatolcsyOrbán egy kretén duó, az IMF meg sötét gonosz hókuszpókusz, meg csúnyán is néz.

Az persze nettó hazugság, hogy az IMF segítség soha nem vezetett sehová, ráaádsul minket is megvédett a csődtől a hitelük.
Ja, és arról továbbra sem tehet az IMF, hogy vannak notóriusan béna országok (pl. Argentína), amelyek állandóan az IMF-hez fordulnak ha már végképp szarban vannak, és mihelyst kicsit összekapják magukat, vagy mázlijukra felmegy a szója ára a világpiacon és így helyreáll a költségvetésük, akkor azonnal megint visszatérnek a felelőtlen éltevitlhez, amihez az IMF-nek semmi köze sincs. Épp úgy ahogy egy orvos sem tehet arról, ha felgyógyult páciens újra elkezd gördeszkázni, ismét összetöri magát és beviszik a kórházba. Fel kéne fognod az agyaddal, hogy nem az IMF tehet arról, ha egy ország hozzá fordul, nem az IMF miatt kerül szar helyzetbe egy ország, és ha ez megismétlődik, az szintén nem az IMF hibája, hanem az adott országoké. Az IMf épp ellenkezőleg, ki szokta húzni a szarból az országokat, a kurva anyját nekije... És hogy kurvára utálják betartani a politikusoak az IMF szigorú elvárásait, mert az népszerűtlen, nem populista osztogató politikát jelent, és az eslő adandó alkalommal kidobják az IMF-et és újból dáridóznak.

2. Bizony nincs. Hülye vagy te. Világválságról volt szó, amelyik eléri hazánkat is, a mediterrán országok válsága nem világválság, és hogy mennyire nincs semmi köze sem hatása a régiónkra, azt gyönyörűen bizonyítja hogy régiós társaink (különösen figyelmedbe ajánlom a lengyeleket, szlovákokat, stb) szépen növekednek, erősödnek. Még akik bénáznak, még azoknak is jobbak a számaik mint nekünk, régiós szinten tök utolsók vagyunk. Nem, nem az IMF csinálta az elmúlt 2 év költségvetéseit és elkúrásait, ezek bizony Orbánék "eredményei". Fő partnerünk, akik tényleg nagy hatással vannak ránk, a németek, ők is sokkal jobban állnak növekedéssel mint mi. Ideje lenne szembenézned a tényekkel. Persze nem fogsz, inkább szidod az IMF-et, addig se kell másra gondolni

3. Süket duma, a manyup FELE volt állampapírban, azt azonal megszüntetve már csak ezzel bő 5%-kal kelett volna csökkennie az államadósságnak, de még ennyivel sem csökkent, tehát nagyot hazudtak valahol, és a többit pedig a te hazugságaiddal szemben nem forgatták át sehová, hanem szépen elkúrták a picsába, folyó kiadásokat finanszíroztak vele, befedték a közel 7(!!!) százalékos strukturális hiányt. Magyarul szépen elverték egy év alatt 11(!!) év megtakarítását, egy év alatt elverték a GDP 11%-át (!!) és még büszkék is rá.... Az hogy manyupra nem megy folyó kiadás, az nem cáfolja, hogy elkúrták a már felgyűlt 3 billió forintnyi vagyont, az hogy ilyen ordasan csúsztatsz (mit hittél, nem cáfolom azonnal??) már a trollhatárra visz téged, látszik képtelen vagy szembenézni e történelmi mértékű nettó adósság-növeledéssel. És látom arra is magasról teszel, hogy mi lesz 20 év múla a nyugdíjrendszerrel, bőszen támogatod a fidesz jövőfelélő nyugdíjpolitikáját, amelyik nemhogy nem rak félre a jövőre, de még a múltbéli felhalmozást is elkúrta a picsába.
@Nahalat Tzadok: ettől OV nem lesz okosabb, valamint nem ő Románia, sem Erdély miniszterelnöke. Ez van.
@Nahalat Tzadok: És akkor mi van? Ez hogy jön Orvbán beleugatós pofátlanságához? A románok meg mutatnak rögtön neked ötször annyi thrák és dák leletet - ez volt ugye CSau mániája - s akkor, mint az oviban, megint megy a hecc, kinek van több lapátja a homokozóban szembeszórni a másikat homokkal? Ne pofázzon bele Orvbán senki örvén más ország szavazásába és slussz. Itt is laknak románok, akkor őket is onnan irányítják?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: - Látom egyre inkább lesülyedsz a neádervölgyi szintre , arra amit ma a balsonáci antiszemiták képviselnek. Azt sem tudod milyen folyamatok zajlanak körülőted, de beleszólsz ! Muhahahaha - ekkora idióta csak te lehetsz ! Közben véded a csatáry-biszku-mátsik féle gyilkosokat, háborús bünösöket. Sajnos te is egy közönséges antszemita gyilkos vagy !
@Vitéz fél ázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
leírtam már...
1: az egykulcsos adó nem egyértelműen rossz (természetes mint minden adócsökkentés, bevételkiesést jelent, de hát ez a lényege :))
2: Az egykulcsos miatti kiesés nem több mint a manyupok miatti folyó többlet, tehát nem emiatt kell új adókat bevezetni. Az igazán nagy problémát a gazdaság rossz szerkezete jelenti, és hogy növekedés nélkül kell csökkenteni a hiányt.
Kedveseim!
Nem tűnt még fel, hogy a "rendszerváltás" fedőnév alatt folyamatosan a rokonok, barátok, párttársak és lekötelezhető ismerősök helyzetbe hozása történt/történik?
A nép-nemzeti csomagolású, de az "oszd meg és uralkodj rajta!" tartalmú intézkedések a régi, bevált receptekre épültek/épülnek.
A várható feladataim jelentősen meghaladják a teherbírásomat és félázsiai sem szeretnék maradni, ezért a napokban - amíg nem késő - piréz állampolgárságért folyamodtam.
A Mindenható irgalmazzon nektek!
@Nahalat Tzadok: Ja, balosnáci vagyok, kösz ez még hiányzott a repertoáromból. A kurvanagy magyarkodásod legelőször nyalvánuljon már meg némi hejje sírásban, ha már annyit kommentelsz itt hunul.

Zsidó vagyonba még nagyon sokan beleültek, kezdd a hisztériát a visszaadással a Terror Házán, mint párszor írtam.

NA ugorj vissza Orvbán hátsójába, mert a szabad levegő nem tesz jót neked.
@saravad: - Mivel ott magyarok élnek elvárják hogy Orbán tanácsot adjon, ahogy mi is elvárjuk a magyar állampolgár Tőkés hasznos tabácsait. Persze látom, te nem érted miről szól ez az egész, csak szítani akarod a gyölőletet magyarok és románok közt, azért vonyítod Erdélyről, hogy az nem is lézetik, mert az Románia. Semmit nem tudsz, te csak antsiemita neonáci féreg maradsz!
@a szív fészkei: A Dákoktól származtatják magukat.

Ezzel kapcsolatban tudni kell még, hogy a Dákok folyamatosan támadták a Római Birodalmat. Ebben felmorzsolódtak, kihaltak, a birodalom leszámolt velük, a térségbe más, latinul beszélő népeket telepítettek be. Erről vannak krónikák de gazdasági feljegyzésekből (pl. adók nyilvántartása) lehet következtetni.

Ez a Dák származás bizonyíthatóan egy fantazmagória.
@Nahalat Tzadok: Téged mostanra keltettek ki kurucék lejáratni a zsidókat? 23 hozzászólásból 24 a téboylközeli baromság.
@a szív fészkei: - JOGÁBAN ÁLL ! Érted? JOGÁBAN ÁLL bleszólni az erdélyi magyar állampolgárok életébe. Sőt ! Én elvárom tőle és kötelezem rá ! Orbán nem szeretné hogy ezért megharagudjak rá. Kötelezem hogy beleszólson az erdélyi vállasztási kampányban ! Neked ehhez semmi közöd ! A balosnáciknak viszont nem szabad ! Megtiltom !
@Nahalat Tzadok:

Mi tiltasz meg, apuskám! :DDD
Be ne szarjál az ordibálástól... :DDD
@Nahalat Tzadok: "JOGÁBAN ÁLL !"
Nem áll JOGÁBAN.

Egyébként is illegitim.

Jogában áll orvosához fordulni és kezeltetni a súlyos elmebaját, az adófizetők pénzén.
"Minden áldott napra szolgáltatsz valami röhögni valót, mert habonyárpi szabadság előtt elfelejtette a szájkosarat rád adni."

*

Habonyárpi nagyon eltűnt a Kedves Vezető mögül.

Él még az a szerencsétlen, vagy már a falhoz állították?
@vitéz Thapóccay néma bárány: de nem érted? Hát ez a reakciós spekulánstőke aknamunkája, Viktor csak megmenti az országot! Akkor is ha beledöglünk. És van rá esély.
@Joooe: Ami pedig a manyup átszervezés jelentette adósságot illeti. A becsatornázott pénzek nagy része már elszállt, felélték. Ráadásul a megkaparintott állampapírok egyrészt viszonylag alacsony kamatozásúak voltak, másrészt belföldi kezekben voltak, tehát nem "legrosszabb típusú" adósságot csökkentették ezzel a mutatvánnyal. Az 5,25%-os kamatozású magyar kézben lévő pírokat sikerült lecserélni 8-9%-os kamatozású kínai kézben lévő papírokra. Mert az biztos jó.
Államadósság úgy képződött az ügylet kapcsán, hogy ezeknek az embereknek később nem 100% csak 75% állami nyugdíjat kellett volna fizetni. Érthető? Ennyi volt a megállapodás. Egynegyeddel kevesebb állami befizetés, egynegyeddel kevesebb állami nyugdíj később.
CSAKHOGY MOST AZ ÁLLAM NYAKÁBA VETT 3 MILLIÓ JÖVŐBENI NYUGDÍJAST, AKIKNEK TÖBBEL TARTOZIK, AZ ÁLLAMOSÍTÁS PILLANATÁTÓL KEZDVE.
Nincs leírva, nincs állampapír róla, de 3 millió ember részére többet kell majd kifizetni a jövőben. A tartozás ott van. Létezik. És a fedezetül szolgáló vagyon nagy részét felélték. Egyébként évi kb. 360 milliárd került ki a manyupokhoz csúcsidőben, nem 500. Mai átlagos, heti rendszerességgel érkező Matolcsy elkúrásokhoz képest aprópénz. Egyébként később többszörösen megtérült volna. A rendszer 20-30 évig kiesést jelentett volna az államnak, de később ennyivel kevesebbet kellett volna kigazdálkodni, örökre. A vagyonelemek ráadásul megmaradtak volna, örökölhetőek lettek volna.

Hol a vagyon? A GDP bő 10% volt az a pénz. Hol van?? Hol vannak az egyéni számlák?? Hol a stabil költségvetés? Hol az előre látható, kiszámítható nyugdíjrendszer? Emlékszem miket írtál másfél évvel ezelőtt. Hol vannak azok dolgok amiben hittél? Sehol.
Ez, amit a Fidesz tett hárommillió magyar emberrel, akik gondoltak saját maguk és családjuk jövőjére, ez kimagyarázhatatlan, megbocsájthatatlan.
@No_Fidesz_No_Problem: fenét tűnt el, csak utasították a médiát, hogy ne reklámozzák annyit a nevét. Ahogy eddig sem hallottunk róla évekig, ezután sem fogunk.
@poszt: "Szimplán lehetnél te a hős, Viktor"
És ez már '98-ban is igaz volt. De egye fene, akkor még kezdő volt kormányzásbul.
Na de 2010-re már egy kicsiszolt "Széll Kálmán 8.0"-val kellett volna az EU-hoz menni, hogy "7%-os hiányt akarunk, de tessék itt ez a pamflet, hogy mit, miért, hogyan...". Ehelyett mivel ment? "Csak! meg egyébként is én vagyok a kommunizmus elleni harc hőse".
@Ludovikás Levente: "A hitelek törlesztését a választások utáni időkre ütemezték. "Mármint a Bajnai kormány, mint írod.Csupán a valóság bemutatása érdekében: A felvett hitel utolsó részletének lehívására nem került sor. Ez már azt jelzi, hogy a magyar gazdaság megbízható pályán indult el a Bajnai gazdaságpolitikájának eredményeként.
@Nahalat Tzadok:

Fater, az a hullámos, piros vonal a macskakaparásod alatt nem dísz, hanem az jelzi, hogy fél-analfabéta vagy.

Foglalkoztam volna a kommented érdemi részével is, ha lett volna ilyen.

Az "antiszemita balosnáci" semmit nem jelent, azt leszámítva, hogy 14 éves szakmunkástanuló vagy, aki a pótvizsgára készülés helyett itt trollkodik. :D
@a szív fészkei:

Na, sok minden voltam már, de antiszemita még nem! :DDD
@a szív fészkei: Előre tudtam primitivségedből azt sem tudod miről beszélsz, de beleszólsz ! Tipikusan balosnáci antiszemita vagy !
@No_Fidesz_No_Problem:
"Habonyárpi nagyon eltűnt a Kedves Vezető mögül."
vö:
patkány, süllyedő hajó

@Nahalat Tzadok:
"ezek töltelé nélkül még beszélni sem tudnak, ettől gyülöködő balosnácik "

olyan sem voltam még. voltam zsidó, szoci, fideszes, jobbikos, libsibolsi, szadszesgeci, cigány meg náci - de balosnáci még nem. ez kimaradt. köszönjük a lehetőséget.

@pástétom:
"Ilyen otromba faszságok nélkűkl nem tudsz Orbánról véleményt mondani? Csak úgy natúran Orbánról, töltelékszöveg nélkűl?"
ismered azt a kifejezést, hogy kiírja magából valaki a keserűségét? nem?
@Nahalat Tzadok: Szerintem mindenki vastagon lesz@rja, viktorral az élen, te mit vársz el és kitől. Amíg erdély egy másik ország egy része, addig nincs belepofázás. Mi sem szeretjük, ha ugye a gonosz eu beleugat a mi láthatatlan sikerfarmunk működésébe, ennyi tisztelet (nézz utána mit jelent) más országnak is kijár.
Arról nem is beszélve, hogy a választosokon elég egyértelműen elküldték az anyaország elmebeteg miniszterelnökét és strómanjait a picsába. Az üzenetet csak a hozzád hasonlók nem értik, ami pedig egyszerű. Törődjünk a saját dolgunkkal.
@DR. INKVIZITOR:

Emlékszem a "rendszerváltás után, egy Tisza parti településen a volt tsz.elnök és párttitkár? fél vagy harmad áron vett egy vizparti telket,a média és a helyi lakosság felháborodása az öngyilkosságba kergette.Talán százezer forintról volt szó.És most hol tartunk?
Ötven milliós lopás alatt az újság nem is foglakozik a hirrel,)Ma milyen mutyik folynak milliárdokról van szó.
„A Föld képes valamennyi földlakót eltartani, de nem képes egyetlen ember kapzsiságát kielégíteni” Gandhi
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
1. Orbán Viktor mint minden magyarok miniszterelnöke beleszólhat és bele is kell szólnia a maygarokat érintő ügyekbe. Ezt ÉN elvárom tőle. Sőt ! MEGKÖVETELEM !
2. Montam hogy nem ismered a történelmet és annak a jelennel kapcsolatos összefüggöségeit, igy erről nem is modnok neked semmit. A kutyám se tudja, pedig él, eszik, szarik és néha futkos is, akárcsak te.
3. Szerintem fusztrált vagy alacsony iskoláis miatt, ezét jelzed, hogy kétszeres doktor vagy - ha vagy ! Nehogy azt gondold hogy másnak nem lehet phd-ja, azaz igazi doktori, nem olyan mint a tied, te aljas balosnáci gyilkos !
@Morcos Kartal:

"fenét tűnt el, csak utasították a médiát, hogy ne reklámozzák annyit a nevét. "

*

Nem a neve hiányzik, az eddig se volt hivatalosan az előtérbe tolva.

Az a szembetűnő, hogy az eddig megszokott gagyi vulgár-polmarketing szlogenek is eltűntek, és a saját gyártásnak tűnő bődületes ostobaságokkal nyomul a kormány.
@Secnir: Lehet, hogy most ő üdül grazban. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azért az karrier, hogy antiszemita balosnáci lettél. Legyél büszke, az már valami:D:D:D:D
@Joooe: Az egykulcsos adó ebben a formában rossz. Ahogy te is leírod, mert ha nem lenne az akkor nem lett volna szükség arra, hogy máshonnan belepótoljanak. A jó dolgokat onnan ismered fel, hogy min. nullszaldós, vagy hoz a konyhára. De az egykulcsos visz immár két éve, és innen onnan foltozgatunk.
@Nahalat Tzadok: Ma szabad nap van és kiengedtek a futkosóból/vigyorgóból? Milyen rendesek, hogy befizettek egy netkávézóba.

De te sajna borzasztóan ön- és közveszélyes vagy, persze nem látod be. Ha nem igazi vagy - enyire hülyén még az is lehetnél - akor szerintem téged kitaláltak Orvbánt lemodellezni a mindennnapokra. Tutijól csinálod, grat!! :-DDDDDDDDDDDDD Stefike most beléd költözött?
@Nahalat Tzadok: Te nem követelhetsz semmit, ilyen helyesírással. Maximum szépen kérhetsz, udvariasan, csendesen.
De előbb reszelj a helyesírásodon, tudod Schmitt Pál korszaka lezárult, és már akkor sem volt trendi hejjesen sírni.
@Nahalat Tzadok:

"1. Orbán Viktor mint minden magyarok miniszterelnöke beleszólhat és bele is kell szólnia a maygarokat érintő ügyekbe. Ezt ÉN elvárom tőle. Sőt ! MEGKÖVETELEM ! "

Konkrétan ez úgy mit jelent?
@Nahalat Tzadok: nektek szabad szombaton baromságokat írogatni és a gojokat bosszantani ?
@Nahalat Tzadok: Neked miből van nagydoktorid? Magyar nyelvből bisztosss nem, logikából, töriből, politológiából, stb. bisztossssssss nem.

Vagy Slicc Plagihoz jártál érte.
Kíváncsi vagyok még milyen elmebaj jön ki belőled, ne fogd vissza magad. Nem kell a trollt etetni, de azért egy ilyen, mint te ritkán kerül a gyűjteményünkbe.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Isteni a figura, Stefi úgy látszik vette már, hogy unjuk, szerzője átvedlett vadul hülye zsidóvá.
@Nahalat Tzadok: JA tényleg. Én főleg legesleginkább antiszemita vagyok!!!
@Nahalat Tzadok: wooow, az USA-ban is?! Lenyűgöző. Aranybogárkám, inkább maradj olyan történészeknél, akik a magyarok származását nem a sziriuszról eredeztetik. Ajánlom számodra a rendes, tudományosan elismert történészek munkáit. Kezdhetnéd mondjuk az általános iskolai történelemmel. Mert erősen kétséges, hogy eljutottál odáig, ahol már volt ilyen tantárgy.
Az nem zavarja a nagy eredeztetőket, hogy a hunokról semmit sem tudunk, eltüntek nyelvükkel, kultúrájukkal együtt. Ezért azt mondani, hogy ez vagy az a nyelv onnan ered parasztvakítás. De működik.
@garrett27:
Nonono, nem mi, ŐK a hülyék. Valószínűleg a fidesz jogásztagozata költségtérítéses levelezőn végzettekből áll össze.
@Ringlósztár: Rosszabb, hiányoztak, mikor a jogot tanították a jogiegyetemen.:D
@a szív fészkei: bár értékelem segítőkészséged, de ne haragudj, nem olvasom el a bálványosról amit a lakájmédia írt:))))
@shinichi: haggyad, reménytelen, szerinte Matolcsy jól csinálja(!), gondolhatod, mennyire lehet tisztában bármivel:)))
Ha esetleg még nem lett volna róla szó, egy rövid észrevétel a grafikon "jön Bajnai" részéhez: Bajnai 2006-tól volt kormánytag, 2008 májusától pedig gazdasági miniszter.
kit érdekel, hogy a naprendszer melyik bolygóján beszél buta, lázító,csekélyértelmű dolgokat
@Joooe: Akkor mivel magyarázod az ÁFA emelést, a csipsz adót, a telekom adót, a tranzakciós adót, és a többi gyorsban kitalált adónemet? Azokat azért kellett megalkotni, hogy a zemberek érezzék, a nem megszorítást? Fejezd már be légyszíves a hülyítést. Sárkányfő nem magyarázta el elég részletesen a Bonsai Duce és Kusza Szem elkövetett baromságait? Még mi kell hogy felfogd végre az elmúlt két évben elkövetett gazdasági baklövések (és még finom voltam) okozta károk nagyságát.
De akkor kérdezek még valamit, az elmúlt 2 évben hány új ipari beruházás kezdte meg működését? A Mercédesz gyárat most felejtsd el, az még Gyurcsány vagy Bajnai tárgyalta le 2008-ban. Ahhoz a Bonsai Ducénak semmi köze nem volt.
Ahogy elnézem túl sokat azért nem várhatunk a gazdag EU-s nagybácsitól sem. :)

Európa vakon halad az összeomlás felé, figyelmeztetnek vezető közgazdászok

idokjelei.hu/2012/07/europa-vakon-halad-az-osszeomlas-fele-figyelmeztetnek-vezeto-kozgazdaszok/
@vörös meteor:

Azt mondják nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni,metafizikai értelemben valóban nem
de a mai politika is elköveti azokat a bűnőket (elvtárs akkor, uram báttyám, párttestvérem stb. manapság) amiért a régi rendszert kritizáltuk,vagy megvetettük.A módszerek sokkal kifinomultabbak lettek de a tétek emelkedtek!A mai átlagember szemét nagyon sok por fedi...Néha azt gondolom nagy baromság volt hogy az ember az életéből utóbbi húsz-húszonöt év,politikával foglalkozott,olvasott tájékozódott,beszélgetett érvelt véleményeket ütköztetett a különféle emberekkel.Talán kis sikerélmény,1998-ban volt egy miépes kolégám igazi "szittya magyar kökemény antiszemita" egyszer vettem neki ajándékba egy Hamvas Béla könyvet,elolvasta azt nagyon megköszönte,remélem más dimenziók is kitárulkodtak igy a számára:)Lehet hogy csak az első gyertyát nehéz bevinni a sötét szobába:))
Viktor már korábban megmondta a tutit: nem arra kell figyelni, amit mond, hanem arra, amit tesz (illetve arra, hogy kinek mondja a mit: haza, avagy külföldre beszél).

Persze, hogy Tusvány vagy posvány, az nem mindegy. Szerintem posvány.

Egyébként zavart érzek az erőben:
Orbán félázsiai származékozása hogy fér össze a Szent Korona országával és (az egyébként testvérgyilkos) államalapító Szent Istvánnal?

Szerinte 1000 év alatt sem lettünk kellően européerek? Pedig az Árpád-háztól a Habsburgig bezárólag voltak ám nyugati-típusú érdekesküvők bőven, de sőt, még a plebs is kicserélődött legott (elég korán, Muhi után volt egy erős betelepítés, szükségből, sajnos).
Mondjuk, társadalmi hierarchia Levédiában is volt, a feudalista hűbériség pedig a jelek szerint mára sem ment ki nálunk a divatból.
Vajh' így értette?
Micsoda attitűd!
@Nahalat Tzadok:

Legalább egy mondatot sikerülne helyesen leírnod, te hülye fasz...

"Montam"... idióta. :DDD
@Gábriel angyal: Tudom, hogy felfoghatatlan egy szélsőjobbos számára, de az európai problémáknak nem örülni kellene, mert attól csak nekünk lesz szarabb. Ráadásul jobb sem lesz, bármit is állítson a jobbik, vagy viktor. Csak rosszabb.
Persze a vicces az, hogy a jobbik is nagyvonalúan költi az EU nagybácsi pénzét, ahogy a szegedi csanád eu-s jobbikos képviselő csinálja... Nem aggaszt ez téged?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Közben Szív is antiszemita balosnáci lett... :D
@Nahalat Tzadok: "Én elvárom tőle és kötelezem rá"
Barom állat! Tudod mit, kit kötelezhetsz? Magadat az első Andrássy úti lámpavasra! De ha akarod szívesen segítek.
Hónapok óta te vagy itt a leghülyébb!
Grat!
@Nahalat Tzadok: Egyébként igen, diplomám van képzeld, nem mindenki olyan retardált majom, mint te... :D
@Secnir: "ismered azt a kifejezést, hogy kiírja magából valaki a keserűségét? nem?"

Az általam kiemelt szövegrészt is olvastad?
@aritus: Nem is az olvasmányélmény miatt linkeltem, hanem a körítés látványossága okán: rovásból rovásba. :-DD

Hogy nincs a kétféle fidezses és jobbikos - édes közönség annyira távol egymástól, sőt egy és ugyanaz. Arra ez elég mutatós példa.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ??? ez így nem igaz

és az igazi nevű Blogger Géza és lencsés István ???
@Hertelendi: neked akartam... szóval szoktak itt lenni hüjébbek is... pl rögtön itt van Jooooe
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez egy echte hu. Hun volt eddig???-alapon. :-DDD

Annyira antiszemita vagyok, hogy most kajtatok zsidó gyereket a turmixomba.
@Nahalat Tzadok: "Közben Orbánt az úniós országok követik, lengyel, litván, francia..."Vegyük sorra a "követő" és példaként felhozott országokat.Franciák: baloldali kormány Orbánnal szemben, a stabilitási paktum ellenzője, a gazdasági növekedés híve, ennek ellenére Merkel asszonnyal egyezséget kötött az eu. integráció és együttműködés érdekében, holott eredetileg zsigerből nem egy elvet követtek.Ez csak egy szösszenet.Lengyelország merőben más gazdaságpolitikai stratégiával és taktikával úgy elhúzott Magyarországtól, hogy a kanyarban már a kabátszárnya sem látszik. A velük való mélységes harmóniát csak a jobbos média közvetíti, olvassál mást is, és kirajzolódik a kép, nemigen akarnak valóságos és látványos együttműködést láttatni Orbánnal.Litvániának merőben más a társadalompolitikája és együttműködése a saját állampolgáraival,nem diktatórikus.Csupán egy adalék: Eladósodtak, mivel infrastruktúrális beruházások, barokk épületeik restaurációja /mint tudjuk, ezek az épületek nevezetesek/ túlzott népjóléti juttatások fémjelezték költekezésüket, a gazdaság leült. A kormány szembesülve hibáival, megtárgyalta népével, hogy két év nehéz időszakot el kell viselniük. Az állampolgárok ezt kulturáltan elfogadták. A kormány az ellenzéki pártokkal tudatosan együttműködve eljuttatta az országot a kilábalás útjára, felemelkedőben leledzenek.Mindezt azért írtam le Neked, hogy mielőtt mérgezett nyilaidat lövöldöznéd, tájékozódj, mert ennek hiányában Téged tudatlanságod okán csak kiröhögnek.
@dr. Bubó: Nem alkuszom!:)))

Nekem ma ez a leghülyébb!!!:)
Hja ez egy kemeny het volt. Ha a trend folytatodik es tovabb gyengul a fidesz....ennel meg kemenyebb hetek is johetnek...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez életem legnagyobb tette. Felülüti az ÁVS-múltamat. Pláne a boglyas hajamat. Feszülten várom, lehet-e még találni rám valamit? ;-DDDD Ez a rabbikarikatúra nagyon hasít.
@Secnir: Az a keserűség magamból való kiírása, hogy "átévés otthonkát nyállal lecsorgató" nyugdíjas nénikékről értekezek, mégha csak érintőlegesen is?
@Joooe: " Ebből a helyzetből matolcsy még a legjobbat hozza ki, hogy olyan forrásokat talál amilyeneket (fogyasztási adók, adózók körének szélesítése, manyupok, multik, bankok..."

:D JÉZUSOM!!! Ha most kellettek még források, akkor hogyan mondhatsz akkora ostobaságot pár mondattal korábban, hogy:
"úgyis mindegy, mert csak a manyupokon évente megspórolt pénz fedezi az általad hiányolt összeget."
Ahaaa, nyilván ezért kell a 27%-os ÁFA és "sárgacsekk adó" és az általad említett plusz források :D :D :D Ember, már ők is rájöttek, hogy elkúrták, ezért lett többkulcsos az egykulcsos, te minek próbálsz meg olyan állítást védeni, amiről már ők maguk is tudják, hogy nettó hülyeség? Hahóóó!!! Az egykulcsos csak marketing szövegben egykulcsos, és a Fidesz soha nem nyilatkozott olyat, hogy a Manyupos pénz ellensúlyozza az egykulcsos lyukat, még csak azt sem ismerik el, hogy lett lyuk.

A két állítás üti egymást! Döntsd már el, hogy akkor most megszorításokra vagy adócsökkentésre van-e szükség, mert a kettő együtt nem megy! Vagy akkor mond azt, ami történt: átrendezték a közterheket, a gazdagoknak csökkentették, a szegényeknek növelték. Nem direkt, hanem csak simán túl hülyék voltak, és véletlenül így alakult. De ezt meg minek védeni? :D Az adócsökkentés egyetlen érve az VOLT, hogy esetleg ettől felpörög a gazdaság, de már látjuk, hogy nem pörög, nagyon nem pörög, ellenben a környező államoké, ahol vagy hagyták, hogy belepofázzon az IMF, vagy csak simán nem ütöttek plusz réseket a költségvetésen, messze lekőröznek minket, akkor hogyan állíthatod azt, hogy Matolcsy a lehető legjobbat hozta ki? Neked nem szóltak róla, hogy nálunk recesszió alakult ki, míg mindenhol máshol minimum stagnálás, de azért enyhe növekedés is várható?

(megafacepalm)

Tényleg, ne hagyd, hogy összezavarjon a valóság.
@Joooe: A manyup vagyon fele ment adósságcsökkentésre, mintegy 1.500 milliárd Ft, azonban ha figyeltél, a hitelállományt vissza biccentette a piaci finanszírozás miatti plusz adóteher majdnem az eredeti állapotába. A hitel % ujra 80-sal kezdődik. Ez is igaz, ugye?
@a szív fészkei: itt van ez a nahalat. turmixba ponjó:) ne keress tovább
@glaci ph 5.5 álompolgár: Na, azért a minőség se kutya, ez megőrjítene a kis összetevőivel. Meg hát ártatlan a lelkem?:-DDDD
@Nahalat Tzadok: Csibefalat, a megtiltomot is lécci írd caps lock-kal, jó??
1.
"Éles támadást intézett a magyar miniszterelnöke uniós intézmények ellen, mondván, hogy Brüsszel csak akadályozza a nemzeteket a válságkezelésben - írja a Reuters... A hírügynökség megjegyzi, hogy Magyarország a legeladósodottabb ország Közép-Európában, kormánya nemzetközi segélycsomagért folyamodott. Orbán nyugtalanítja a befektetőket és az Európai Uniót unortodox gazdaságpolitikájával, amelynek legújabb eleme az MNB-re is kivetendő tranzakciós illeték. "

2.
na még ez is...
"A kora nyári gyümölcsök nagy része, a cseresznye, a meggy és a kajszi szinte teljesen elfagyott, a piacokon alig lehetett ezekből vásárolni. A hiány a pálinkafőzdéket is érzékenyen érinti... Megoldás lehetne, ha a főzdék külföldről vásárolnának kajszit, meggyet, vagy cseresznyét. A jogszabályok szerint azonban az ezekből készült párlatokat nem lehetne magyar termékként, pálinka megjelöléssel eladni."

3.
A magyar szervezett alvilág őstörténete 3.
hetivalasz.hu/uzlet/a-kenyes-kerdesre-akkoriban-nem-szuletett-valasz-52423

4.
egy párt van csak... karika túra...
static.168ora.hu/db/0B/92/fideszfavag-d00016B9279b3349838b9.JPG
@No_Fidesz_No_Problem: Hát ha ki kéne fizetnie a Marslakókkal okozott kárt, Kínában már lógna.
@a szív fészkei: max kicsit meghajt a turmix, de egy barommal kevesebb melegíti a légkört
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A szmájli sokkal inkább annak a naivitásnak szólt, amely még mindig azt hiszi, hogy a bajaink fő forrása csupán viktor, miközben ő csak egy szánalmas bohóc a nagy vakuljmagyar színjátékban.:)

Jó lenne ha egyre több bennszülött kezdene felébredni és összefogni azok ellen, akik a viktor féle bábukat rángatják több mint 22 éve.
Üdv Mindenkinek
Amiket összehordtok szórakoztatóbb mint a Forma 1 futam.
Cikkiró sziporkázik az alpári,lebecsülő, politikai véleménynyilvánításhoz teljesen felesleges kifejezések halmozásában.
Nem segít semmit, csak saját magát minősíti.
Esetleg bátorítja azokat akik hasonló módon a billentyüzet kellemes inkognitója mögött kiélhetik véleményalkotó énjüket.
Politikus azt mond amit akar és ott ahol akarja.
Ez nem változott az idők során.
Nem nektek mondja , nekik mondja, higgyétek el, hogy az erdélyi hallgatóság egy pillanatig sem gondolt rátok a beszédet hallgatva.
Az ment oda aki Viktorra kiváncsi volt.
Ettől függetlenül, ne aggódjatok a székelyekért, elvoltak ők pár száz évig magukban és ellesznek még jó ideig.
A mise vagy istentisztelet végén eléneklik mindkét himnuszt, hazamennek és végzik a dolgukat.
Gyurcsány úr az egyetlen akit valamiért erősen nem kedvelnek, a többit szívesen fogadják, meghallgatják és végzik tovább a dolgukat.
Az adó és fejlődésszakértőknek külön gratulálok, ajánlanám, hogy véleményüket ne ilyen kiskaliberü blogokon , hanem a nagy nemzetközi fórumokon fogalmazzák meg, a siker garantált.
Keressetek jó sok pénzt, fizessétek be az adót aztán a maradékból mehet a dőzsi.
És őrizkedjetek a hiteltől!
"Azt hiszem, nem szabadna eldobálnia a beszédeit a miniszterelnöknek, mert akkor őszintén beszél, nem mellesleg a saját szavaival, és rögtön kiderül, hogy a fejében egy békés földművelő gondolatai keringenek, aki az erőteljes fröccsözés közben szívesen megoldaná a magyarság problémáit. A többiek ilyenkor leintik a kocsmában, ő meg duzzogva rendel még egy liter kannás bort.

Másik alkalommal arról delirál, hogy minden erejével megpróbálja a demokrácia keretein belül rendbehozni, amit Európa, Gyurcsány és az Egyesült Államok elrontott, de ha nem megy, akkor nem megy, és…"

nepszava.com/2012/07/velemeny/para-kovacs-imre-inkabb-hazudjon-miniszterelnok-ur.html
Ha nem lesz eredményes a romániai népszavazás, amire előzetesen is komoly esély volt, orbán hetekig fogja döngetni a mellét, hogy "na ezt is el tudtam intézni"
@arisztokrata 40+: Külön neked küldöm www.borsonline.hu/20120729_balint_toncsi_76_ezer_forintbol_el_ Kb. ilyen pénzügyi virtuzozitás jellemzi bálványotokat. Ha ennyire kell a székelyeknek ez a géniusz, kérlek szépen tartsák ott végleg! Rájuk sugározna a fénye azontúl mindennap, mi meg ellennénk nélküle a jótékony eu-s setétben.

Az utolsó mondatodat kérlek szépen rovásírással is küldd el Dr. Kósa Lajosnak, Debrecen polgármesterének, Dr. Rogán Antalnak, Lipótváros polgármesterének, Dr. Lázár Jánosnak, Hódmezővásárhely expolgármesternéke. Nagyon hülyén halnak meg, ha nem szólsz nekik, bár kicsit post festa a dolog, tán tudod... Jöhettél volna előbb észt osztani!!
@Hertelendi: ahogy a szovjet csapatokat is kizavarta...
@arisztokrata 40+: "Politikus azt mond amit akar és ott ahol akarja."

Legfeljebb másnap már nem politikus. Na persze, nem itt Mordorbasznádon, ahol Vityának azt is elnéznétek, ha a szátokba szarna.

A nevelő célzatú kritikát köszönjük szépen, az elcsépelt közhelyeid nélkül nyilván mind hülyén haltunk volna meg.
@Nahalat Tzadok: orbánt senki sem zsidózta le. Ô egy infantilis túlkompenzált félázsiai idióta
endresy.blogspot.hu/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit.html
De nem zsidó.
@arisztokrata 40+: Politikus - hacsak nem egy ilyen hűbeleheccjózsi, mint Orvicsek - éppen hogy nem mond azt és ahol akarja, hanem előtte számol háromig felmérve az okozandó hatást. Mert nemcsak a himnuszokkal variáló 1000 napszúrásos ember sorsáról, hanem a belőle nem kérő milliók sorsáról is van ilyenkor. Erdélyben és Erdélyen túl.
@a szív fészkei: kivülről tudom a nyálas dumájukat, így aztán megkimélem magam ettől, valamint azt én már rég tudom, hogy a jobbik meg a fidesz egy azon szellemi(?) akolból vannak.
De mondom köszönöm a hozzámvaló jóindulatodat:))), valójában azt szerettem volna tudni, hogy ez az ezer fő a korábbi évekhez képest mennyi.
@GeoCracker: Na még az hiányozna, sújtja az istenük eleget azokat!
Az egykulcsos adóról:Amennyiben egy ország adócsökkentést határoz el, annak orientációs célja van a gazdasági szereplőket illetően. A döntés előtt meg kell határozni, hogy mely ágazatok, illetve mely területek beindítása eredményez gazdasági növekedést a foglalkoztatás növekedésével párhuzamban.Gondos mérlegelés után csakis ezekre a területekre terjeszteném az adókedvezmények valamilyen formáját, az SZJA nem biztos, hogy adónemként jó eszköz erre a célra.Hogyan lehet általános jelleggel kiterjeszteni adókedvezményeket olyan szereplőkre vagy tevékenységekre, ahol a gazdasági növekedés lehetősége kizárt.A kormány célja a beruházások, fejlesztések beindulása volt, de kérdem én, hogy egy sztárügyvéd, egy sztár fodrász, egy jól menő belvárosi fagylaltos milyen munkahelyeket hoz létre. Vagy reménykedhetünk, hogy Klapka György arany bizniszébe még felvesz 50 munkanélkülit?Itt csak elveket próbáltam közelíteni, ha nem helyesek, mentségemre szóljon, hogy a kormánynak sem sikerült célt elérni a saját hipotézisével, csak az sokkal többe került, mintegy 500-600 milliárdba.
@aritus: Láthatod, egy valódi arisztokrata!! ereszkedett le ide közénk, porba fingókhoz megmondani, hogy az az ezer, az mekkora erő! Maga székelység himnuszustul. Eléggé nagy egója van ott mindenkinek ezek szerint, de betudom napszúrásos állapotnak.
@dr. Bubó:
Saját szememmel láttam hogy puszta kézzel törte szét egy T-72 lánctalpát:))
@Mariann19: :-DD Ezekről a higgadt, számokon, érveken alapuló írás lepereg. Nem ez van a bulletinjeikben.

Sztárügyvéd max vesz még egy Jaguárt. Ettől sok mindenki felpörög, ja. ;-DDDDDDDDD
@dr. Bubó: Ja télleg...:)))
Azért milyen jó, hogy ilyen miniszterelnökünk van...ennyit tudunk rajta röhögni
@glaci ph 5.5 álompolgár: Érzékeny a gyomrom, de tényleg. Ez a fanatikusan hülye szerencsétlen szűz lenne? Olyan vér köll nem?
@a szív fészkei: Ne becsüld le magad, kicsit több önbizalmat, és midjárt jobban leszel
@arisztokrata 40+: A magad fajták a járda alatt élnek, a többiek felette járnak, ezt tudtad, te kioktató nagyokos?
@GeoCracker: De még mennyire hogy lezsidóztátok, tipikus antiszemita magatartás a tied ! Lezsidozól valakit majd letagadod. Ha engem félázsiainak nevezel az is zsidózás. Olyan mélyen antiszemiták vagytok mindannyian ti balosnácik, hogy már észre sem veszitek amikor rasszista és antiszemita kijelentéseket tesztek.
@a szív fészkei: Leperegni lepereg, mert fel sem tudják fogni, de legalább nem lesz akkora pofájuk!/bocs, ezt nem szoktam, csak berágtam/
@a szív fészkei: nem mindegy? edd meg , mert felesleges a léte
@arisztokrata 40+: mind az ezer szívesen hallgatja? lol
@Gábriel angyal: Ó értem. A nyugati pénz büdös, zsidó pénz, jobb a keleti iszlám pénz. Mert ugye közelebb van a turáni őshazához, és talán a sziriuszhoz?
Nem abból a parasztvakításból kellene, hogy itt senki se rángat semmilyen politikust, hanem a politikusok vesznek hülyére akit csak lehet? Viktor a társadalom zömét, a maradékon osztozik a többi.
@a szív fészkei: Bah, kezdő vagy ám, az igazi zsidó gyerekeket öl és tisztes táncos gáborokat küld maga helyett sittre. Nem hallottad a legújabb, 21. századi tiszaeszlári vérvádat?! Hát milyen antiszemita vagy te?:P Látod, ez van, ha tahótlanítod a nem-antiszemitákat. Lemaradsz a lényegről.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Francba. Valami klubot alapítottatok?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mondom én, hogy a Lendvay utcában már Kumin osztja az észt, minden egyes Orbán kritikára 100 Orbán dicsőitést, és a haza fényre derül!
@Nahalat Tzadok: Miért követelsz egy olyan embertől bármit is, aki nagy nyilvánosság előtt lezsidózott? Hiszen pont viktorod, a bálvány félázsiai népségezett le téged, te, faék te.
@Nahalat Tzadok:

Javaslom, hogy mielőbb keresse fel orvosát, gyógyszerészét !
@Nahalat Tzadok: ne a származásod, vallásod okán gondold öröklött jogodnak, hogy személyeskedő megjegyzéseket tehecc . az apám azt mondta:" ha egy zsidó okos, akkor nagyon okos. ha hülye, akkor nagyon hülye." te az utóbbi vagy.
@Mariann19: Emellett még a belső fogyasztást akarták felpörgetni, de az is visszaesett...

Mára elmondhatjuk, az egykulcsos adó mellett egyetlen érv van: az hogy Viktor egy, a saját hibáival szembenézni, és a felelősséget vállalni képtelen hisztis pöcs.

És ez Magyarországon manapság érvnek épp elegendő.
Mai hírek:
1.A népszabi szerint : "Európa irigyli Magyarországot" .
2. Csatáry-Biszku-Mátsik mind háborús bünősök.
3. Orbán Tusványoson teljes egyetértésben a többezres hallgatósággal megmondta, hogy lehetőleg a magyarok ne menjenek szavazni.
4- Izraelnek Magyarországgal a legjobb a kapcsolata, az összes európai ország közül.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te olyan mélyen gyülöködő antiszemita vagy, hogy azt sem tudod mit mondott Orbán. Mi zsidók ázsaiak vagyunk, Izrael nem Afrikában van te balosnáci köcsög !
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Milyen klubot? Kicsi krokodil nem érteni szép fehér Miss kérdése...:D
@arisztokrata 40+: Hűűűű, és attól lesznek jobb magyarok a székelyek, mert misére járnak (amire szemlátomást te nem) és két himnuszt is elénekelnek (megintcsak te nem)?! Ha jól elvannak, teszik a dolgukat, halmozzák a himnuszéneklést, akkor mi a francot keresünk mi ott?! Ha nincs semmi gond, és már többszáz éve köszi, jól vagyunk, csak a ferit utáljuk állapotban vannak, miért akartok ti beleszólni az életükbe?!
Amúgy mi zavar jobban? Hogy nekünk van 'véleményalkotó énünk', vagy az, hogy te még egy pici saját véleményig se jutottál el?
@Nahalat Tzadok: Ne erőlködj, még elpattan az agyadban egy ér.
@Nahalat Tzadok:

Lófaszt vagy te zsidó. Csak szeretnél az lenni. :D

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ahh, gyűlölködj tovább, te nőstényállat! Még, még! :DDD
Fabius, tudod jól, hogy eddig csak azért nem léptünk ki az EU-ból, mert Simicska még nem készítette el azt a forgatókönyvet, amely szerint neki ez nagyon megéri majd. Amint kész a terv, illetve amint a legnagyobbat kaszálhatja rajta, abban a pillanatban lépünk.
Lesznek jó kis shortolások előtte, a bejelentés napjaira időzítve, lesznek államosítások, majd "spontán" privatizációk, és még sok szépség.
@Joooe:
"1. Az IMF hitelt "megszerezni" nem kellett, adják azt örömmel (most is adnák kevesebb cécóval is, ha annyira rászorulnánk, hogy gyurcsány-módra becsukott szemmel aláírnánk a feltételeit)"

Való igaz, teljesen racionális döntés 2x akkora kamat mellett felvenni a piacról hitelt, mint az IMF-től. Gondolom, ha netán magánemberként hitelre szorulnál, és az egyik bank fele akkora kamat mellett adna hitelt, mint a másik, akkor nem ahhoz, hanem a másikhoz mennél. Egész életszerű, ugye ?
Viktor könnyen pofázik a szuverenitásról, mert az elmúlt 8 évben a sokat szidott autópálya építésekből milliárdos bányatulajdonos lett, -vagyis az adófizetők pénzéből -, így őt nem zavarja, ha Magyarország csődbe is jut, mert tudja, hogy mikor viszi csődbe az országot, és előtte a vagyonát kimenti. Egyébként egyáltalán nem zárom ki, hogy a Közgépből is csurran-cseppen valami neki, ennyi elnyert pályázat után egy kis jutalék jár.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Antiszemita balosnáci klubot. Szemlátomást ebben utaztok Szívvel.:D
@Nahalat Tzadok: Ezzel a szájjal csókolod meg az anyádat is?
Ad1: Ázsia nem Afrika, nem tudom mi bajod van az afrikaiakkal, mert rajtad kívül senki sem emlegette. Mivel te üvöltesz leghangosabban hogy antiszemita, ezzel tudatosítod még a legtompább elvtársadban is, hogy te az vagy.
@arisztokrata 40+: Abban igazad van, hogy nekem a jó kondícióhoz- testi, lelki-szellemi - nem kell Orvbán barmoskodát és uszítását hallgatni. Sőt attól lennék igazán nagyon jól, ha befogadnátok magatok közé, ott mutogatnátok, megkímélve édes hazánkat tőle! Előre is kösz!!
@Nahalat Tzadok: ha tudod? hol van Izrael, akkor miért nem azt az országot gazdagítod puszta léteddel, miért minket?
@Nahalat Tzadok: az elmeállapotod alapján te vagy orvicsek új ruhája?
@Nahalat Tzadok: Juhé, fokozod! Jaj istenem, istenem! Az a magasságos mennydörgetős Jahvé nagyon rossz gombot nyomott meg, amikor leküldött a futószalagról ilyen selejt állapotban. Nem volt ott egy meósa se???
@glaci ph 5.5 álompolgár: Előbb itt van még dolgom, a sok antiszemita goj köcsögöt, akik Orbánt zsidózzák, cigányozzák, anyázzák még rendbe kell tegyem ! Na jöhet a nocsokáradat... kibirom balosnácik !
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Mára elmondhatjuk, az egykulcsos adó mellett egyetlen érv van: az hogy Viktor egy, a saját hibáival szembenézni, és a felelősséget vállalni képtelen hisztis pöcs."

Túl ezen, így sokkal több marad a zsebében. Ez sem elhanyagolható szempont nála egyáltalán.
@keresztanya fabi(en): Neeeeem, ő az az antiszemita fidesz hívő, aki bármit elvisel viktortól, és így bókként fogja fel, ha leprimitívbunkózza a vezér.:D Nekiáll felfedezni, hogy jé, ott van izrael, biztos viktor erre gondolt, akkor én most zsidó vagyok, aki meg félázsiaizik a baloldalon az meg antiszemita!:D:D:D
@a szív fészkei: biztos hajnali fogantatás. fele sperma, fele reggeli első
@Nahalat Tzadok: Mi az a nocsokáradat? Ha lennél kedves felvilágosítani, mert balosnácik nem ismerni nocokáradatot, ez biztos valami fidesz terminológia. Nem beszélni újnerül és viktorul, nem lenni olyan primitív.
@Mariann19: :-DDD@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Na tényleg: van kormányunk, abban maffiánk, egy balosnáci antiszemita fáintos klub kell még, mint egy falat véres kenyér. És akkor lehetne minket Orvbánkormánynak hívni.
még egy felesleges komment
@Nahalat Tzadok: " Orbán Tusványoson teljes egyetértésben a többezres hallgatósággal megmondta, hogy lehetőleg a magyarok ne menjenek szavazni."
Csak neked baromka!
Az MR1 (Kossuth rádió) szerint Tusványoson majdnem 1000 ember előtt beszélt orbán.
Akkor az lehetett kb. 3-400 száz...
Egyébként orbán nem is hajlandó mások előtt beszélni, csak akik egyetértenek vele...
Neked az óvodában nem ondósejt volt a jeled?
@Nahalat Tzadok: Gyere ki a hóra!! :-DDDD

@glaci ph 5.5 álompolgár: :-DDDD

NA menek a megivott Orvbán-hű szüzek vérétől mocskos konyhát feltakarítani, azért egy balosnáci antiszemita vérivó zsidó is lehet nett!
@Nahalat Tzadok: te tényleg egy igazi sötét, orthodox barom vagy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: - a nevem szerinted nem zsidó ? Lehet. Héberül csak annyit jelent hogy a szent ember, habár a szent nem igazán jó kifejezés erre. Na most jöhet a mocsokáradat újra, Orbánt is zsidózhatjátok. Ha én kibirom valószinüleg Ő is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Persze, hogy a fogyasztás nem emelkedett!A dolgok egymásból következnek. Ha a munkahelyek száma nem nő, a fizetőképes kereslet paralel, miután nem keletkezik jövedelem.Orbán nem mond le az egykulcsosról formailag, mutatván az erőt.Nem tudom, figyelted-e, hogy az IMF erőltetni fogja az egykulcsos adó megszüntetését.Orbán ennek látszólag kíván eleget tenni úgy, lesz egy többkulcsos adó sávokba szedve, a 16%-on felüli számolt adót az adózó nem kapja meg, ez egy beruházási alapot fog képezni, melyet az adózó kb. 10 év múlva vagyon formájában visszakap.Ez lesz a forrása a beinditandó fejlesztéseknek. Na, mit szólsz?Megáll az ész!Micsoda állampolgárokat érintő diszkrimináció! Ilyen alapon a 16%-on adózóknak is lehet efféle betétként kezelni az adójukat. Abba már bele se megyek, hogy a 10 év mulva esedékes visszajuttatni szándékozó vagyont vagy pénzbeni térítést garantálja-e a beruházások megtérülése, de akkor még a hozadékról nem is beszéltünk.
@Nahalat Tzadok:
"Olyan mélyen antiszemiták vagytok mindannyian ti balosnácik, hogy már észre sem veszitek amikor rasszista és antiszemita kijelentéseket tesztek."

Hát igen, a Horthy korszak jelesei, és annak az újrateremtésén fáradozók mind balosok, náci beütéssel.Ebből az egészből a náci beütés igaz, ti jobbágy köcsögök:)
@Nahalat Tzadok: védd meg a testeddel, meg a tőkést is
@Mariann19: "lesz egy többkulcsos adó sávokba szedve, a 16%-on felüli számolt adót az adózó nem kapja meg, ez egy beruházási alapot fog képezni, melyet az adózó kb. 10 év múlva vagyon formájában visszakap.Ez lesz a forrása a beinditandó fejlesztéseknek. Na, mit szólsz?"

Nem ismerős valahonnan? Manyup?
@szerénységem:

Bízzunk abban, hogy a mi édes drága jó Lajosunk végül azt sakkozza ki, hogy az EU-s pénzeket fosztogatni kifizetődőbb... :(((
@Nahalat Tzadok: Orbánt parasztozni szoktam, látszik, hogy új vagy. :D
@Nahalat Tzadok

Küld a címed ingyen biztosítok egy helyesírási tanácsadót.Vagy legalább kapcsold be a helyesírás ellenőrzőt és fogadd meg a tanácsait. Ha nem tudod értelmezni, írj, segítünk !
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egy ideig még biztosan. Bár a kiváló diplomáciánknak köszönhetően a következő költségvetési időszaknak mi leszünk a legnagyobb vesztesei (vö: miért adjunk nekik, amikor úgyis ellopják, elherdálják, hülyeségekre költik - és úgyis ki akarnak lépni előbb-utóbb, de ha nem, mi basszuk ki őket).
@Nahalat Tzadok: a félázsiai népség a vezéred szava járása. Csak szólok :)
Különben milyen anyagra kattantál rá? Napi kèt ora Orbán.
@keresztanya fabi(en): :)))) Milyen klafa lenne, jól bekameráznánk, és visítva röhögnénk rajtuk:D
@a szív fészkei: Én valami eredetibbre gondoltam mint orvbánkormány.:D
@Nahalat Tzadok: Wow, gondolod, hogy orbán van olyan kemény fickó, mint te?
@félázsiai 2llkedő: Kétszeresen is ismerős. l. Manyup /igazad van/ vagy 2. Békekölcsön Csak az utóbbi nem diszkriminált, gazdag, szegény egyforma eséllyel visszakapta, vagy nem.
Két székely atyafi beszélget Csíkszeredában, a Két Góbé „vendéglőben”, vasárnap déltájban, miközben ellenőrzik, hogy a derékszög valóban létezik-e még.

 Komám, hajnalban érkeztem Tusványosról!
 Ejsze történt valami fontos ott?
 Hát már hogyne történt volna! Elmondjam?
 De nincs benne politika!!!!
 Hát…. Van.
 Akkor: Nu (románul)
 Nu, akkor mondom, mit láttam:

Orbán Viktor egy székely pálma árnyékában piheni ki vinetéből, pacallevesből, puliszkás berbécsflékenyből és kürtős kalácsból álló ebédjét.

Egyszer csak jön Matolcsy:

 Viktor, ott van Pesten az IMF várnak rád!
 Nem baj, én itt ülök. Majd jönnek, ha pénzt akarnak adni. Különben is megmondtam:”Ha ők jönnek, én el.” Jöttem is, ide Erdélybe ahol sok a barátom. Legalább a (székely)emberek 14%-a! Ez már majdnem kétharmad, ugye?!

10 perc múlva jön Martoni:

 Viktor, mi legyen meghívtuk a román kormány minisztereit, nem jöttek?!
 Ha őket mi nem érdekeljük, ők sem érdekelnek minket! Megoldjuk mi Pestről az erdélyi magyarok problémáit!

Nu, megint 10 perc, s jön Kövér

 Viktor, miért nem hívtuk meg Basescu-t, mint idáig jó párszor?
 Nem tudjátok, hogy népszavazási kampány van itt, Romániában?! Miért lenne jó egy választásba beleavatkozni és megzavarni őket?

Újabb 10 perc, és jön Németh Zsolt:

 Viktor, Tőkés Laci és Szász Jenci már itt vannak, itt van szinte mindenki főnök Vajdaságból, Ukrajnából, Felvidékről. Kelemen Hunorra várjunk még? Mert az RMDSZ-ből csak helyettes van itt….
 Telefonált, hogy késik?
 Nem, nem is szóltunk Neki.
 Akkor mi a fenére várjunk?! Ők csak 86%-ot értek el választásokon magyar színekben, hol van ez a 2/3-tól?!

Nu, a MI miniszterelnökünk – mivel nyaralni jött – elszenderedik. Arra ébred este 10 körül, hogy a fiatalok már nagyban pakolnak, a TEK is elbontotta a taktikai megfigyelőpontjait, kitárazta a géppisztolyait, megetette és kocsiba rakta lőszer/bomba/ellenségkereső kutyáit, és épp indulnak haza. Az utolsó kommandós azért még elköszön:

 Na, Isten vele miniszterelnök úr!
 Mi van, ennyire siettek?
 NEM, CSAK MAGA FELÉ DŐL A FA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magyarázat:
derékszögű : 90 fokos (szilvapálinka)
Nu: románul = nem; székelyül = rajta
székely pálma = 25 méter magas (hargitai) feketefenyő
@Nahalat Tzadok: nahát, nahát! Stefi meghallgatta a panaszainkat, hogy unalmas már a figurája, és most új köntösben lépett elénk!

Kár erőlködni, Stefi, így is tahótlanítlak.
@arisztokrata 40+: " Politikus azt mond amit akar és ott ahol akarja."

Már többen megfogalmazták előttem, de pont, hogy a politikus nem mond azt, amit akar. Főleg, nem egy miniszter, vagy pláne nem egy miniszter elnök. Egy huszadrangú magánember mond azt, és ott, ahol akar. Bármilyen vezető tisztséget betöltő ember, még a verseny szférában sem mondhat azt, amit akar vagy gondol.

Szerintem gondold újra, hogy mit írtál ide, mert akinek el kellene gondolkoznia pár dolgon, hidd el, te is köztük vagy. Ennyi erővel GyF is azt mondott az adott népszavazás kapcsán, amit akart, nemde? Vagy Öszödön. Akkor most minek haragudtok rá ott? Na ugye... Sakk-matt.
tegyük fel merkel asszony a választások előtt a választások befolyásolása végett eszet osztana a német kisebbségnek solymáron. annak milyen sajtója lenne?
Nahát, erre az írásra kár volt pazarolni a leütést. Elég lett volna ha a szerző leírja 100x, hogy "gyűlölömazorbántnagyon!!!", aztán letörli a képernyőt, kezeli a görcsöléstől kiújult aranyerét és beveszi a nyugtatóját.
Két dolgot azért elmondanék: 1. Bajnai soha nem lesz miniszterelnök. 2. 2014-ben is a Fidesz nyeri a választásokat.
Majd, jusson eszetekbe...én megmondtam... :)
További jó fröcsögést :)
Varánus pajtás! A te idióta írásodtól és a sok idétlen szoclibes hozzászólásoktól, nekem nem ez a hét, hanem az egész év kínos......
Büfögjetek szocikáim.... nagyon sokáig fogtok még....
El sem képzelitek meddig.......
@malacz69 rezignált:
Nagyon tanulságos ábra! Ami igazán aggasztó, az a 2012-es nagy lekonyulás, ami már teljesen eltér a német, ill. nyugat-európai trendtől. Itt vettünk igazán irányt tündérország felé.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Viktor telesírná a nemzetközösséget mint a fürdős kurva.
@peti6: @jobbrolbandita: Kínos, hogy érv semmi, csak személyeskedés. Uncsi, gyertek vissza, ha kijártátok a kommentelői gyorstalpalót kubatov elvtársnál.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Úgy néz ki, hogy a hétvégére szabadon engedték a pszichiátriai kezelteket. :D
@sanyoka: Akkor mostanság nem a volán mögött, hanem a klavi mögött dühöngenek? Mondjuk így biztonságos.:D
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Annak rossz mert Németországnak semmi keresnivalója Solymáron, ellenben nekünk magyaroknak a trianoni diktátum és románok általi be nem tartása miatt(kulturális autonomia) van némi közünk az ottani történésekhez, tehát a nemzetközi diplomácia nem túlzottan aggályoskodik a fellépésünkön, sőt jónéhány fajsúlyos szereplő szép csendesen még alánk is játszik, mert érdekeit szolgálja.

Mondjuk a ballerek mindig is gyávák voltak a magyar nemzeti érdekekért kiállni, bármikor hajlamosak voltak arra, hogy vazelinozzanak, ha megjelent a színen egy erősebbnek látott szereplő, de kattannak még a gyengébbre is.

Nem lehet nem észrevenni, hogy Erdély Erisz almájaként funkcionál és mivel éppen a Kárpátokon túli politikai központ kezében van, így a politikai innováció most ellenükben dolgozik.

Néhány pszeudoromány kivételével nem nagyon hiszem, hogy bárkinek is gondja volna azzal, ha változás állna be Erdély státusában.
@sanyoka:
Dehogy... Szerencsétlen Kumin elvtárs komisz éjszakán van túl - csak ilyen degenerált billentyűhuszárokat tudott toborozni, negatív IQ hozammal és szelektív emlékezettel.
@roki: én arra próbáltam célozni, hogy az anyaország miniszterelnöke a határon túli közösséget befolyásolja, egy olyan országban , amivel eddig sem volt felhőtlen a kapcsolat
@roki: Ez olyan kényelmes magyarázat. Csak épp nem igaz. Amit orbán művel, az minden, csak nem hasznos, vagy jó dolog. Amit eddig tett, azzal a magyarellenes politikai erőknek segített, és nyiltan, egyenesen ásott alá a kinti magyaroknak. Úgyhogy épp itt lenne az idő, hogy abbahagyjuk ezt a szánalmas jaj mert a trianon dumát, és hagynánk, hogy ők intézzék el a saját dolgaikat az anyaország cseppet sem áldásos kavarása nélkül.
Persze nem jobboldali, szélsőjobboldali az, aki ilyen luxust megengedne. Ti úgy veszitek, hogy a határon túli magyarok trianon következtében elvesztették döntés és ítélőképességüket és a nagy, okos anyaországbelieknek kell dönteni helyettük.
@roki: Ezzel egyet lehet érteni. Ugyanakkor kérdezem, az vajon a kulturális autonómia erősítését szolgálja-e, hogy exportáltunk oda egy kübli nyilashamut, és ahol lehet ékezzük az ottani magyarok legnagyobb politikai képviseletét?
Szerbia: Magyarország 9:4
Te varangy !!Az Idexnek,és nekünk is már rég óta szánalmas vagy.Ezekkel az izzadságszagú blogjaiddal.
Muszáj még vasárnap is melóznod?
Vagy te is zsíros kenyéren élsz mint a másik agyhalott ?Geczy?Vagy Geci?
Inkább nézzétek az Olimpiát mindenki jobban jár,de főleg mi.
@Wegam: igazad van... abból is lehetne egy jo poszt...

hogyan b@szta szét a FŐfélázsiai Málészáj és drsmitt a sportokat...
a FŐfélázsiai Málészáj és ALfélázsiai drsmitt
Ez a csuticsökevény alfája és veleje:

"De te sajnos ahhoz is hülye vagy, hogy félázsiai módra feledd a gesztenyét amit más kikapart neked."
@Wegam: "Te varangy !!Az Idexnek,és nekünk is már rég óta szánalmas vagy.Ezekkel az izzadságszagú blogjaiddal.
Muszáj még vasárnap is melóznod?"

Nem kötelező olvasnod!
@Wegam: mond te kis homokos, minek olvasod ezt va blogot, ha fáj? Szereted a lóbránert is in backdoor?
@Wegam:
Köteleztek a pártközpontban, hogy Vasárnap az Olimpia ideje alatt Varánuszt olvassál? Esetleg csak önszorgalomból vagy ilyen hülye.
@Wegam: @peti6: @jobbrolbandita:

Ha már a nyakunkra szavazta az ostoba fajtátok ezt az elmebeteg majmot, legalább lenne bennetek annyi becsület és szégyenérzet, hogy bekussoltok.

Hihetetlen.
@sanyoka: Plagizálsz geci??
Mint a főnököd a hibbant böszme..
Hihííí...nyomorult.
@Parajpuding: Szeretem a lóbránert,amikor anyád seggébe,majd utána a mandulájánál van.
Cica.. :-)
@glaci ph 5.5 álompolgár:

A jövőben sem lesz a kapcsolatunk felhőtlen, mert érdekeink ütköznek.
Ne játsszuk már azt, hogy itt minden happy, mennyire szeretjük őket....nem szeretjük.
Aki Orbán erdélyi útja ellen tiltakozik, azt sem a feltétlen békevágy vezérli, hanem érdekek.
Az a politikai fősodor, amit a ballerek feltétlen kiszolgálnak azért cserébe, hogy támogatásával Magyarországon trükkös hatalomszerzésekkel helytartóságba verekedjenek néha cátmeneti időkre, a térségben a románokban érdekelt. Nem konkrétan ellenünk érdekelt a románokban, hanem a német-orosz egymásra találást megakadályozó lengyel-román tengely részeként építené fel őket, ha azt a román valóság hagyná. Minél kevésbé hagyja, annál inkább ingerültek a mi ballibjeink is, mert netalántán olyan konstelláció is alakulhat, hogy az atlantisták hagyják Tom Lantos elképzelését a térségbeli erőegyensúlyról a francba és jön egy új elképzelés, ....akár pl. Orbánnal a középpontben.
Nem túl széles a ballerek előtt tárulkozó pálya....
@félázsiai 2llkedő: Neked elárulom.
Nem olvasom a blogokat.
Csak a felvezetőt.
Nagyjából tudom mit tartalmaz.
Erre reagálok.
Egyszer beleolvastam valamelyik homokos libsi (varangy,vagy geci...már nem emléxem pontosan)böffenetébe.
Hangosan röhögtem.
Pedig Hofi után ezt nem teszem. :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

' Amit eddig tett, azzal a magyarellenes politikai erőknek segített, és nyiltan, egyenesen ásott alá a kinti magyaroknak. '

Hogy is mondta Heller Ágnes?
'Az antiszemitizmus jó a zsidóságnak'
Ha nem értenéd a dolog lényegét, akkor segítek: Nem az őt érő elnyomásszagú, revansista erőszak veszélyes egy kisebbségre, hanem az asszimiláló jómunkásemberes akolmeleg.
@roki: én csak arra gondoltam, hogy nem kellene feleslegesen szítani a tüzet. oktalan és semmi pozitív hozadéka nem lehet
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kapaszkodj meg cica.
Be lesz szavazva 2014-ben is.
Kibaszott kutyák vagytok ti nemzetellenes homokosok.
Na megyek......gyötörjétek egymást.
Puszííííí... :-)
@roki: Jaj de cuki, ezt szoktátok hajtogatni?! Ha kivülről járatjátok le a magyarokat, az lázadás a jómunkás akolmeleg ellen?! Vajon miért nem értékelik ezt a határontúliak? Időnként eltűnödhetnél ezen.
@Wegam: Szóval hülye vagy témában, nem is érted miről szól, semmiről fogalmad sincs, és azt hiszed te hugyoztad a Tiszát. Amikor meg kiderül, hogy sötét bunkó vagy, akkor meg meglepődsz rajta...
@Wegam:
Ma minden buzi idetalál?
Mi van, szünnap van Kék Osztriga Bárban? Miért nem Kövér elvtársaddal vágjátok partiba Pozsgai elvtársatokat? Eddig jó volt, most meg már válogatsz...
@Wegam:

Ha még mindig anyámék tartanának el, én is ilyen laza lennék.
Milyen büszke a kis pöcs Viktor készülő választási csalására... hiába, ez már egy új generáció...
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Dehogy nincs hozadéka...
A kint magyarságot erősíti, ellenben a román belpolitikai mozgásteret nagyon is szűkíti az, ha mi belepofázunk a dolgaikba.
@GeoCracker: Vajon miért ilyen gyenge a teljesítményünk egy ilyen sportbuzi kormánnyal? Ezen töprengek, miközben a vizilabdát nézem...:((
@roki: Mint a szlovák választásokon? Látjuk mennyire szűkítettétek a mozgásterüket... A romániai választáson vajh miért azok nyertek, akiket nem a hű de baszki mi tudjuk a tutit nyírőt temetünk banda tolt hátulról? Csak nem egyértelműen nem kellettek odakint?! Csak a ti fejetekben létezik ez az ellenállósdi.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:a judot néztem. Az ezüst. Nem tudom. Bár a felcsuti b- közép szintjén jók is lehetünk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Figy, én kihúzok a fenébe, ő meg legyen boldog viktorkájával, és jót röhögünk rajta, mikor előadja a jaj de nagyot csalódtam a fideszben kezdetű nótát.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
... ja és egyre degeneráltabb. A valóság meg már egy másik galaxis nekik! :)
Ki nem szarja le, mi kínos neked Varánus... Az írásaiddal kínlódj, ne mások szövegével. Nyövenyelősek még ebben a forró nyárban is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Mi abban a csalás, hogy a ballerek előtt bezárulni látszik a száraztésztán vett szavattal hatalomszerzés útja?

Majd fizettek kétszer a cigányoknak a szavazatért.
Egyszer elviszitek őket regisztrálni, egyszer konkrétan a voksoláskor.

Ha kell az a kibaszot miniszterelnüki stallum, ne legyetek sóherok.
@roki: tehát a világesze mindenhol megmondhatja a tutit? határtalan európa. nekünk viszont ne adjon senki intelmeket. ez azért vicces nem gondolod?
@Várúr: nem nyöve, hanem nyöGve... a G pont hiányzik...
@GeoCracker: Szánalmas volt, gyenge, védhetetlen teljesítmény. Már nincs versenyképes úszónk, tornászunk, tőrözőnk, és most beállnak ők is a sorba.
@Várúr:
Istenem... Szép is az, amikor ekkora a szar Kumin elvtárs birodalmában, hogy téged is idevezényelnek!
Legalább megéri, jól fizet? Vagy önként szoptok, az élvezetért?
@roki: Ebben a legszebb az lesz, hogy úgy nyerünk, hogy fizetnünk sem kell érte. Élmény lesz leadni a szavazatot abban a tudatban, hogy elveszti a választásokat. Azért élvezet lesz nézni, hogy az elmaradó győzelmi beszéd helyett kit fog kiküldeni viktor a függöny elé, hogy mondjon valamit a híveknek.:D:D Én lázárra tippelek. És te kire?
@dr. Bubó:
Ne marhulj!
Még írni is tudjon? Nem elég, hogy a nevét adja? :D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: azért hoztam a linket korábban ( endresy.blogspot.hu/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit.html?m=1 ). Orbán egy szumptomagyüjtemény. Valami infantilis skizoid állapotba ragadt
@dr. Bubó: Akkor se találnának G pontot, ha az életük múlik rajta.;)))
pedig a nyöGésben pont a G a legfontosabb...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Bezony, a szlovák választáson is pont úgy hitelesítették aaz erősebbik erőt, mint itt az RMDSZ-t, ami innentől támadhatatlanul jelentheti ki, hogy nem Budapestről kézivezérelt.Korábban mindkét helyszínen az korlátozta le a kisebbségi pártok érvényesülését és mozgásterét, hogy elég volt rájuk annyit mondani, hogy Budapestről irányítják.

Minbdig az eredmény minősíti az akciót és hhidd el, hogy a nemzetri érzelmű politikai elit elviseli, hogy magyarországi kiskutyák hitelesítően meg csahintják a célhoz vezető politizálást.

Olvastál Te Rejtő Jenőt életedben valaha?
Tanulmányozd a Piszkos Fred effektust....
@roki: Mi a bánatos jogunk van nekünk, anyaországi magyaroknak akár a Erdélyre, akár a Romániában (vagy bárhol) élő magyarokra? Erdély az ott élőké, nem a máshol élő magyaroké. Lehet nekik segíteni abban, amit ők kérnek, lehet velük jóba lenni (kell is, ez az, amit a FIDESZ rosszul csinál), de jogot formálni rájuk, arra, hogy megmondjuk nekik, mit tegyenek, nem lehet. Aki Sopronban él, nem pofázik bele abba, hogy mi történik Balmazújvárosban és viszont.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Orbán a románoknak adna ingtelmeket? ... nahát...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem mindenkinek való a valóság, nem mindenki tud vele megbirkózni. Vajon indítanak valaha önámítást az olimpián?! Ők örök aranyérmet biztosítanának nekünk.:D
@dr. Bubó:
Ezek is a G pont stimulálása miatt vannak itt!
Fabius teljesen felizgatta őket.
Ezek meg csak szopnak, szopnak, szopnak...
@roki: Olvastam. Ahogy olvastam nála komolyabbakat is, veled ellentétben. Így csak egy rejtőn felnőtt degenerált nem vette észre, hogy az orbáni höbörgés mennyire pörgette fico szavazatainak számát. Neki kampányolt, nem a magyaroknak. Jó lenne felébredni ebből a tévképzetből Narcisszusz, mert már nem a tükörképedet bámulod, hanem a tó fenekét.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

' Ebben a legszebb az lesz, hogy úgy nyerünk, hogy fizetnünk sem kell érte. '

Lószart nyertek, felmelegítve csak a káposzta jó, nem pedig ez az a patásozó kreténség, amit a ballib manifeszt előad.... a kismaccsból nem fogtok kijönni.
@GeoCracker:
Ha elég méretes neki... Viktor is kívül hordja, egyfolytában polírozzák is neki! :)
Várúr beesett pofoztatni magát? :DDD

@Várúr: Hogy áll a szabadságharc, Főnök? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

'Így csak egy rejtőn felnőtt degenerált nem vette észre, hogy az orbáni höbörgés mennyire pörgette fico szavazatainak számát'

És, mitől lett jó Ficonak, hogy kormányra került és le kell tolnoia a tótok torkán azt, hogy megtanuljanak kicsik lenni?
Miért a magyaroknak kellene kormányon lenni akkor, amikor a cigánykérdésnek kell a politika homlokterébe emelkednie Szlovákiában, hiszen azt kihasználni a magyar nemzet érdekében éppenséggel ellenzékből lehet, míg kormányon megvan az esély az etnikumközi viszonyok elmérgesedésének.
"Orbán szerint nem tagadható jelenség, hogy a mostani válság mögött rejtett amerikai-európai konfliktusok is állnak. Jól láthatóan erősebbek azok a személyek és érdekek, amelyek Európában és Amerikában egymás számára riválist látnak, és nem potenciális szövetségeseket. A szövetségességünk gyakorlatilag "egy NATO kódnevű biztonságpolitikára vonatkozik", de gazdasági területre csak nagyon lassan tudjuk kiterjeszteni.

A miniszterelnök távozóban a fesztiválról
Fotó: Mihály László

A miniszterelnök szerint Európának és Oroszországnak meg kell találnia egy stratégiai együttműködés formáját. Miközben például Németország már tett is lépéseket, Közép-Európa számára is fontos, hogy az elkerülhetetlen együttműködésnek ne a vesztese legyen, mint ahogy hasonlóra már volt példa. „Nekünk, közép-európaiaknak, ha nem akarunk pórul járni, össze kell fognunk és nagyon erős együttműködéssel kell felkészülnünk a következő 25 évre” – tette hozzá a kormányfő."

hahahaha.....MONDJA EZEKET AZ AZ ORBÁN VIKTOR, AKI A RENDSZERVÁLTÁS HAJNALÁN SZÓNOKLATAIBAN A "TOVARIS KONYEC !"-TŐL VOLT HANGOS .......:))))))
@roki: Szerintem ezt még sokat fogod elismételni, egyre elkeseredettebben. De a tény az, hogy a fidesz már egyre kevésbé kell bárkinek is, akinek nem dinnye van a két füle között. Szóval ezért az akadályverseny, mert sok a bizonytalan, és egyre több az elmész viktor a jó édes anyádba kórustag.
@Kuviklacz:

' Mi a bánatos jogunk van nekünk, anyaországi magyaroknak akár a Erdélyre, akár a Romániában (vagy bárhol) élő magyarokra?'

Egy nemzet vagyunk.

Mi a bánatos joga van Izraelnek a világ más tájain élő zsidókra?....aztán mégis minduntalan belepofáz mindenbe, ugyan miért?
HMM...NOMEGAZ ... előzetes regisztráció és szavazási "KÉNYSZERÍTÉS !!!!!" MAGYARORSZÁGON,....VALAMINT A ROMÁNIAI MAGYAROK "NE HOZZANAK DÖNTÉST !" ...NE MENJENEK SZAVAZNI MANIPULÁCIÓJA..... bájos...bájos....
@roki: Nem tudom mitől jó. Szerinted miért jó a pártoknak választást nyerni? Vajon miért volt jó Ficónak ellenzékből orbán viktort játszani? Csak nem az előrehozott választások miatt, amit meg is nyert.
Döbbenetes milyen buta vagy. Most tényleg el kell neked magyarázni, miért szeretnek választástnyerni a pártok?! Szerinted viktor miért akart választást nyerni? Miért nem volt jó neki ellenzékben? Ostoba barom.
Viktorod a magyar kártyát játszotta ki, amivel rengeteg szavazatot hozott Ficonak, köszönd meg neki.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Várúr az nagyon po:cs...

egy félázsiai aki szerelmes a Bölcs Vezérbe...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szeretem Rejtőt, de az, hogy csak őt ismeri az nem teszi műveltté és tájékozottá.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

'De a tény az, hogy a fidesz már egyre kevésbé kell bárkinek is, akinek nem dinnye van a két füle között. '

Messze van még 2014, eddig még csak azt az utat jártuk be, amit a Fidesz a meglévő támogatói bázisa erodálása árán megtehetett mint változtatás, a következő két év már nyilván nem a konfrontációról szól.

Mit tett közben a ballib?
Ötlettelenül szanzsén patásozott és elmúlasztott felépíteni egy konstruktív társadalmi irányt amire emberek jó érzéssel tudnának rácsatlakozni.

A ballib úgy tetszik örökre bentragad az ellenzéki káráló szerepében, képtelenek valami előremutatót felvillantani... talán pink tüllszoknyás néger matrónák konfettieső alatt... majd szólok a Töröknek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szabiharc? A sárga épületen belül, vagy kívül harcolnak a... betegek? :))
@Wegam:
Nem olvasod a blogokat csak a felvezetőt.
hm.... :D
Véleményed az van, persze ha a gecizést véleménynek lehet nevezni. :D
Barom!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nekünk jó Ficó, hiszen Szlovákia versenytárs a termelő kapacitásokért folyó küzdelemben.

Innentől nem nagyon folytatnám, mert neked elbábozni kéne inkább a történetet, ahhoz pedig most nincs hangulatom.
@roki: Ó, én nem aggódom. Az ellenzék mindig kárál, viktor is kárált, mit kárált, mint egy sértett hülyegyerek mászkált 8 éven át. A fidesz jót nem tesz, csak rosszat, így nem aggódom, hogy nyernének még egy ciklust. Ezt még ők is tudják, csak te nem. De most már igen.
@roki: "Egy nemzet vagyunk."
Én azokkal vállalok sorsközösséget, akik tesznek Magyarországért és nem csak hasznot remélnek.
Azért mert orbán ezt szeretné? Szarok orbán szájába és semmi közünk azokhoz, akik a románoknak adóznak és ide akarnak beleugatni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "így nem aggódom, hogy nyernének még egy ciklust."

Lehet, hogy nem nyernek, de hogy megtartják a hatalmat, abban biztos lehetsz.
Gál J. Zoltán egy pöcs, de ezt jól kiszúrta:
"mégiscsak történhetett valami az elmúlt két hétben, ami a mi figyelmünket elkerülte, és ami miatt a szárnyaló sikerből ily rövid idő alatt lett szörnyűség. „Jöhet az erőteljesebb béremelések időszaka a közszférában” – jelentette ki a miniszterelnök július 12-én. „A közszférában senki nem számíthat béremelésre" – jelentette ki a miniszterelnök a július 26-án. Hogy mit történhetett, rejtély. " (Vasárnapi Hírek)

Össze-vissza hablaty, széthulló személyiség... "Őrült rendszer, de van benne beszéd." (Esterházy)
@roki: Fico nem jó nekünk, mert nem jó a nemzet szlovákiában élő részének, és duplán nem jó nekünk, mert nem vagyunk versenyképesek 2010 óta velük szemben. Szívesen elbáboznám neked, de nem hinném, hogy megértenéd. Inkább tanulj, művelődj, tájékozódj, talán akkor a töredékét átlátod mindannak ami történik. Mert így nem vagy vitaképes. Semmiről szart sem tudsz, nem vagy képben, de csont nélkül beszopod a retorikát.
Kapcsolódik bizonyos pontokon a kitűnő poszthoz, nem tudom volt-e?
mariablogja.wordpress.com/2012/07/27/paranoid-teveszmeket-feltetelez-orbannal-az-ex-fideszes-fodor-gabor/
Ha valaki azt hiszi ez vicc, az csak hájpolja tovább a karikalábú diktátort, egészségére!
A normálisak meg kezdjenek el csomagolni!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

'Az ellenzék mindig kárál, viktor is kárált, mit kárált, mint egy sértett hülyegyerek mászkált 8 éven át.'

Orbán tehette, mert mögötte egy sikeres kormányzati
ténykedés állt, amit még a ballib is azzal hitelesített 2002-ben, hogy 'jól kormányoz a Fidesz, de a ballib jobban csinálná, jóléti rendszerváltást, több pénzt az embereknek.'

Ehhez képest a ballib jelenleg az elqró imidzzsel rendelkezik... no ez nem az az alap, amiről elég azt kommunikálni, hogy 'szavazzatok vissza, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk'.

Tudod m it mond erre ma a társadalom: anyátokat ballerek, anyátokat.

Lehet, hogy a Fidesz jelenleg nem népszerű, de messze nem olyan bolond a magyar, hogy a ballibet akarná vissza a jelenlegi teljesítményével.

no, ezért nem elég nektek patásozni, kellene más letenni az asztalra valami előremutatót.
A nrettó patásozásotok végül is egy hiányjel ismételve: nem vagytok képesek újat mondani.
@Knósszosz: "A normálisak meg kezdjenek el csomagolni!"

Denján (offshore)) Sándor már menti a menthetőt.
@Wegam: Látom ismét megjöttél szennyezni az étert, több elvtársaddal együtt.
Ti Nagy Magyarok áruljátok már el, mitől ős turul nemzetség sarjai az Erdélyiek?
Hérodotosz összekapart valami írásfélét a Marisz mentéről, de én nem tudom mivel kábította konkrétan az olvasóit.
A holtig való tanulás elvének elkötelezett híve vagyok, szóval taníts Mester.
Hiába a hőbörgés, tényleg Bajnai idején esett vissza a legjobban a gazdaság, emelkedett rekordszintre munkanélküliség, nőtt rekord magasságba a GDP- arányos államdóság, és persze közelébe sem sikerült jutnia 3%-os hiánynak, ezért szóba se jött, hogy felfüggesszék a túlzott deficiteljárást. IMF nélkül azonnal lehúzhattuk volna rolót, Bajnait az IMF-nek kellett megmentenie, hogy legalább a választásokig kihúzza valahogy az MSZP totális anarchia nélkül.
@félázsiai 2llkedő: Úgy húsz perc a két interjú, gyors vagy!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

', és duplán nem jó nekünk, mert nem vagyunk versenyképesek 2010 óta velük szemben.'

Honnan veszel ilyen faszságokat?
Éppen 2010 óta rohamosan veszít Szlovákia vonzerejéből és versenyképességéből, miközben Orbán kormányzati tevékenységének köszönhetően éppen, hogy versenyképesség javulás tapasztalható a magyar munkaerő szempontjából.

Ugye, ami nem jó az embereknek, az jó a munkaadóknak, az pedig növeli a versenyképességet.
@Knósszosz: Millen interjüvra gondolsz?
@Blogger Géza: Egy kissé tájékozatlan vagy, de jól hangzik az, amit írsz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egészen pontosan ez hangzott el:

"A miniszterelnök kiemelte, hogy a munkavédelmi akciótervet „az erőteljesebb béremelések időszaka” követheti." Vagyis aki ért magyarul, az látja, hogy itt nem egyidejűség, hanem egymás utániság van, a második rész nem 2013-ról szól, hanem egy későbbi időszakról.
@félázsiai 2llkedő: Ezek tények. Az, hogy te tájékozatlan vagy, és ezeket nem tudod, magánügy.
@félázsiai 2llkedő:
Amit linkeltem turulmadaram.
Ha a cikket elolvasod, ott van alatta.
Mindenről így alkotsz véleményt?
brühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nem, a Shakespeare idézet eredetileg: "Őrült beszéd, de van benne rendszer!" ezt tekerte ki Esterházy. Asszem Csurkára mondta, de nem biztos. :D
@roki: Ezt hol olvastad? Nem keverted össze nagy magyar érzelmeidben a két országot? Szlovákia kedvezőbb a befektetőknek, így inkább ott fektetnek be, hoznak létre gyártóegységeket, ssc-ket stb. Sőt, viktorod elintézte, hogy az új adói miatt jó néhány multi ne itt kezdjen termelésbővítésbe, inkább 0-ról építenek valamit náluk, cseheknél, lengyeleknél, bárkinél, csak nem nálunk. Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de senki se szeret itt befektetni, idehozni a tőkéjét fialtatni, mert a kormányunk elmeháborodottak gyülekezete.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Gálnak talán elkerülte a figyelmét az IMF időközbeni megérkezése.. .gondolom a közszférában dolgozók vették Orbán adását.

Ne gondold, hogy véletlenül dobta be július 16.-án, hogy lesz emelés... aztán ha nem lesz, az már az IMF sara.

Fájdalmasan ostoba ez a Gál, kétségtelen.

Messze nem a szétszórtság jele Orbántól, hanem piti kis trükközés, amolyan sunyin bokánrugás meccs közben... de az ilyenek hozzák a dolgos null-nuán a továbbjutást.
@félázsiai 2llkedő: Arról már az elején gondoskodtak. Egyszer bevált, csak akkor rövid volt az idő az embereiknek. Így két ciklust is kézben tarthatnak.
@roki: Ennyire beszari lenne orbán? Hol van itt a büszke szabadságharcos, akinek se az imf, se az eu nem diktál?! Elvitte a cica?
@roki:

Az első Orbán-kormány óta az elmúltnyolcév alatt szeretett vezéred teljesen betekeredett. Elismerve az első Orbán-kormány érdemeit (már ha érdem, hogy semmihez sem nyúltak, mert akkor még tudták, hogy hülyék mindenhez, mint a segg), mára odáig süllyedtek, hogy gyakorlatilag a Varánusz törzskommentelői jobb adminisztrációt vinnének. (Én pl kezdetnek kirúgnám Matolcsyt, 3 nap alatt megegyeznék az IMF-el, visszaállítanám a progresszív adózást, eltörölném, de legalább jelentősen mérsékelném a szektorális különadókat, máris erősödne a forint, és beindulna a hitelezés. zseni vagyok, mi?)
@Blogger Géza: "Ezek tények"
A te agyadban. Csak a valóság más. Nézd meg a GDP grafikont esetleg.
@Knósszosz: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Vanak erre objektív, nemzetközi felmérések, Szlovákia több mérőnél is jelentőset esett és kb. 2010 környékén,miközben Magyarország szépen araszolgat felfelé.
Ha nem olvasnál ilyenekről információkat, tessék, egy neked hazai pályás olyság:
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110907-magyarorszag-javitott-a-versenykepessegi-rangsorban-szlovakia-mogottunk.html

'Sőt, viktorod elintézte, hogy az új adói miatt jó néhány multi ne itt kezdjen termelésbővítésbe, inkább 0-ról építenek valamit náluk, cseheknél, lengyeleknél, bárkinél, csak nem nálunk.'

Faszság.
Tótok épp azon paráznak, hogy két, nagyjából levajazott beruházás mégsem valósul meg, az egyik Lengyelországot választotta, míg a másik USA cég 1000 munkahelyet inkább Magyarországra fog hozni.
A nagy ötlet, hogy kevés a pénz, préselnek ki Ficoból többet, hátha ezzel megállíthatják a kétségkívül aggályos folyamatot, amiben megdolgozzák nemzetközoi kapcsolataiknak köszönhetően a cégeket, azok idejönnek helyszínelni és végül átmennek a szomszédba.
@Blogger Géza: Ha már a tények, akkor hol van a nyugdíjvagyon? Annak mintha lába kélt volna.
-A munkanélküliség magasabb most, csak megzsarolták a segélyen élőket, hogy közmunkásuknak hívassák magukat.
-Bajnai idején igenis megvolt a 3% közeli strukturális hiány.
-Orbánék találták ki hogy engedje az EU 7%-ra nőni a hiányt. (Az EU -nem az IMF- elhajtotta őket)
-Most strukturálisan 6% közelében van a hiány, elszámolási trükkökkel, nyugdíjvagyon ellopással lett lenyomva.
-Akkor mintha nem lett volna 3X-os bóvli az ország.
-Mintha 5,25% lett volna az alapkamat.

Nem kell Bajnait szeretned, de hogy azt próbálod bizonygatni ,hogy pont ő nem értett hozzá, miközben Matolcsy egy zseni, csak hát nehéz körülményeket örökölt, legalábbis megkérdőjelezi tisztánlátásodat.
@Knósszosz: "Ha a cikket elolvasod, ott van alatta."

Bocs, de nem olvastam el a cikket. A saját véleményemet írtam. És nem mostani gondolatok, hanem akkori, amikor Demján Ciprusi társaságokat alapított.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Látom, annyi pofont kaptál, hogy mindenről az jut eszedbe...
@roki:
Egy kis apróság...
Egyik barátom több autómárka hivatalos magyar forgalmazója. Nem kis cég.
A külföldi autógyártók szinte majd egészben felszámolták a magyar képviseleteiket...
Szlovákiában hétszer (7) több új autót adnak el ma, mint Magyarországon.
A siker látható! A többi csak duma.
@roki: "Ne gondold, hogy véletlenül dobta be július 16.-án, hogy lesz emelés... aztán ha nem lesz, az már az IMF sara."

Hülyeségeket beszélsz. Az IMF-re csak akkor lehetne fogni - bekockáztatva, hogy ismét nyilvánosan leplezik le a hazudozást - ha mostanában aláírnánk a hitelmegállapodást, de ennek semmi jele.
@félázsiai 2llkedő: Ismerem a GDP grafikont, Bajnai időszaka alatt kb 6%-kal esett vissza a GDP. Azóta kb 3%-ot nőtt, amióta OV/Fidesz/Matolcsy van. Tudom, hogy fáj, de ez az igazság.
@roki: "...magas adóterhek, a közösségi alapokhoz való gyenge hozzáférés, a túl nagy állami szerepvállalás és a gyenge közbizalom, ami a politikai szférára vonatkozik. Utóbbi rangsorban Magyarország a felmérésben részt vevő 142 ország között a 130. helyen áll."

Nincs több kérdésem.
@félázsiai 2llkedő:
Semmi gond, van olyan kommentelő akinek a linkjeit én is leszarom. Csak egy dologhoz tartom magam, ahhoz szólok hozzá amit elolvastam. Nem állt szándékomban piszkálni, nincs harag?
@Blogger Géza: Bajnainak volt egy gazdasági világválsága, amiből felhozta a gazdaságot. Nem az ő intézkedései vagy gyurcsányéi okozták, hanem egy nemzetközi gazdasági válság. Matolcsynak és orbánnak mi a mentsége?
@Blogger Géza:
A demokrácia deficittel mi van?
Az amúgy mellékes?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Aztán miért tekeredett volna be?
Mert pár ballib manifeszt rákattant erre a lejáratósdi vonalra. Emlékszem arra is, amikor elkezdtétek, hát wazze az idő nem benneteket igazol

>>'a Varánusz törzskommentelői jobb adminisztrációt vinnének.'

Ahogy elnézem az itt előtörő varánuszos okosságokat, az a meglátásom, hogy a törzskommentelők nem igazán ütik a bógár gyuri betelefonálói által megjelenített átlagos baller szintet, akiről alapban az a véleményem, hogy olyanok mint a faszom, csak nem jár le a fejükről a bőr.
@Várúr:

Áruld már el, ebben neked mi a szórakozás?

Egyébként akár rá is mutathatnál az ujjaddal Pártunk és Kormányunk akár egyetlen sikerére, a trollkodás helyett...

Államadósság nem csökken, hitelezés leáll, beruházás sehol, munkanélküliség stagnál, GDP esik, a KKV csődben, oktatás, egészségügy szétbaszva, ráadásul emiatt a majom miatt lassan úgy néznek ránk, mint a kétfejű borjúra.
@roki:

Írtam konkrét dolgokat, arról csacsogjál, a közhelyeid nem érdekelnek.
oops:

Ponta: Orbán beavatkozott a román belügyekbe
Felháborodásának adott hangot vasárnap Victor Ponta román miniszterelnök azért, mert szerinte Orbán Viktor a romániai magyarokat távolmaradásra szólította fel a Traian Basescu leváltásáról szóló népszavazás előtt.

hvg.hu/vilag/20120729_Ponta_Orban_nepszavazas
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nincs mentségük.
Oszt amit tegnap mondtam azt vállalom ma is, én odarakom az X-et Bajnaira, ha értékelhető programot rak elém. A mai csillagállások szerint nincs más alternatíva, bár egyenlőre még Ő sem az. Talán lesz.
@roki:

Fater egy, CSAK EGYETLEN EGY olyan mutatót mondj, ami JAVULT, mióta Viktor átvette a botkormányt.

Ha nem tudsz ilyet mutatni, akkor minden más, amit mondasz, csak süket duma. Ennyi.

Nálam, ha negyedév alatt 1,5%-ot zuhan GDP, és teljesen leáll a banki hitelezés, az kudarc, ebben a helyzetben pedig katasztrófa.
@Knósszosz: Vedd a kezedbe a tórát fiam az való neked.
Itt ne kotnyeleskedj,ez nem a te hazád.
Nem ismerlek,de ha a cigányvajda kongresszusról jössz akkor nem is zavarlak.:-)
Amúgy is zavart vagy.
Tanulj paraszt!!!Hogy kell pl.metélni csecsemőket.
Bár sztem. tudod.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nőtt a felszámolás... ez évben az EU ban szumma 90ezerből nálunk volt27 ezer... ez is nagy eredmény

nőtt a népességfogyás...
nőtt az öngyilkosság...
nőtt a kivándorlás...
stb

mi nőjjön még neked? mit akarsz?
@Knósszosz: Sokan vannak így. Én is várom hogy Bajnai mivel fog előállni.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ezért van árnyékkormányunk.:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

'Szlovákiában hétszer (7) több új autót adnak el ma, mint Magyarországon.
A siker látható! A többi csak duma. '

Te ostoba, nálunk talán az volt a siker, mikor hitelre vette a paraszt az autót és dübörgött az eladás?

Ha oda az euró, már pedig van rá esély, akkor szerinted hány százalékot fog ugrani a tót hiteltörlesztése koronára áttérve?
Hány százalékot fog felértékelődni a visszafizetendő tőke?
Hja, hogy velük nem svájci frankban játszatják el a lehúzósdit?

arra figyelj oda, hogy a szlovákok CDS-e 2010-ben jobb volt mint a cseheké, kb 0.3 és 0.6, mostanra szép lassan 2.7-re emelkedett, miközben a cseh csak 1.4

Lesznek itt érdekes dolgok, ők sem tudják megúszni és lehet, hogy még mienk a jobbik út, mert már túl vagyunk rajta.

Ez a legnagyobb faszság bennetek ballibekben, hogy amit ki lehetne pozitívként bányászni a kormányzási előzményetekből, azt sem tudjátok megtenni, mert minduntalan azt az utat választjátok amelyik azt bizonyíthatja, hogy orbán egty kretén és/vagy a magyarok, a magyar viszonyok szarok.

Ebbe úgy bele tudtok keveredni, mint majom a házicérnába.
izzul a tahótlanító, ennyi idióta régen volt egyszerre....
@roki: Nem mi bizonygatunk itt semmit, hanem te erőlködsz, hogy elhitesd, orbán nem olyan szar, mint ahogy látszik. Majd megfeszülsz, hogy magyarázd a magyarázhatatlant.
@Knósszosz: Miért, az hány%-on áll? :) Amúgy a poszt nem a demokráciáról szól, de szerintem maga a szó is értelmetlen, vagy van demokrácia, vagy nincs, és Magyarországon komoly ember nem állíthatja, hogy nincs demokrácia, csak pár agyhalott, vagy politikus aki mással már nem tud kampányolni.
@Wegam:
A kérdésemre nem válaszoltál. Nem baj ha nem megy, pótolhatod az ebbéli hiányosságokat. Vannak olyan intézmények, amelyeket nyilvánvalóan elkerültél születésed óta. Ezeket könyvtáraknak hívják. Ugyan nem ad felmentést a hülyeség alól, de pótolható hiányosság.
Feküdj rá, komolyan mondom nem fáj!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Sajnos a válság nem múlt el, fél Európa recesszióval küzd, a nemzetközi pénzpiacok is iszonyatosan hisztisek a euróválság miatt. Ennek ellenére sikerült tartósan 3% alá vinni a hiányt, végre ki fogunk kerülni a túlzott deficiteljárás alól (ami már az EU-s transzereket veszélyeztette) megindult a munkanélküliség csökkenése, a gazdaság talpra állása. Pl. tavalyi évben 5% feletti volt az ipari növekedésünk, ami ebben a környezetben nem kis teljesítmény.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Fárasztó vagy. Rágácsálod a ballib szotyolát. Két éve kiköptük. Még soká csikarni fog tőle a hasunk. A tiéd is. Leszarom, de az enyém is fáj. 22.000 milliárdos adósság... Mond ez neked valamit? Kórházi páncélszekrények, 4-es metró, kormányzati negyed, értéktelen diplomák tízezrei, lopás-korrupció torkig... Szoci politikusok tucatjai bíróság előtt, Furcsány eltüntetett szakdolgozata... Súlyos euroválság, izlandi, ír, spanyol, görög csőd, britek leértékelése...Na menj szépen pihizni. Bírd ki valahogy és kopj le rólam.
@Várúr: és 57ezer offsórban... ez 3szor anyni ugye?

téged nem teszlek tahótlanítóba...
te egy színes félázsiai vagy...
kedvellek... végtelen butaságod elengánsan nyomod...
@Várúr:
Arohattgyurcsány, ezt is elintézte:
"Súlyos euroválság, izlandi, ír, spanyol, görög csőd, britek leértékelése" - csak azért, hogy jól beszívja viktor...
A Grazi klinika telefonszáma nem titkos szerintem, ha ismered a keresők használatát, meg fogod találni-:D
@roki: Azért tudsz róla, hogy a határon túli magyarok jelentős többségének tele van a töke Orbánnal, ugye?
@shinichi: Ennyi erővel meg meg lehet kérdezni, hogy hova lett állami vagyon, amit az MSZP idején kótyavetyéltek el (pl MOL) Most a csökkenő adósság mögött növekvő állami vagyon van, javult az arány. Amúgy az adataid gyakorlatilag mind tévesek.
@Blogger Géza: "Miért, az hány%-on áll? :) Amúgy a poszt nem a demokráciáról szól, de szerintem maga a szó is értelmetlen, vagy van demokrácia, vagy nincs, és Magyarországon komoly ember nem állíthatja, hogy nincs demokrácia, csak pár agyhalott, vagy politikus aki mással már nem tud kampányolni. "

Megnyerted a Hónap Trollja Díjat a Lófasszal! Gratulálunk!
@Blogger Géza: "Magyarországon komoly ember nem állíthatja, hogy nincs demokrácia,"

Várd ki a végét! Viktorod is megmondta, ha kell, akkor változtatunk.
@roki:
A majom ott, nálatok, a tükörben... Ecceri vagy ecsém, mint a faék!
Hülye vagy és ez egyre nyilvánvalóbb. Megfizetnek érte, hogy hülye légy, vagy tényleg ennyire értetlen vagy? Végül is lényegtelen, az eredmény magért beszél! Védd a védhetetlen, csak a te által értékesnek vélt adatokat vedd figyelembe, a tényekkel ne törődj! Matolcsy elvtárs iskolájába jártál? Unortodoxia szép hely! :)
Akkor, hogy tanulj valamit:
"A szlovák ipari termelés bővülése áprilisban, kisebb volt a márciusinál. Az ország statisztikai hivatalának pénteki közlése szerint az áprilisi ipari termelés 10,9 százalékkal nőtt éves összevetésben. A szakértő az ágazati termelés 11,5 százalékos bővülésére számítottak a márciusi 12,2 százalék növekedés után."
Eccerikém, tudod a magyar ipari termelés bővülését?
Ja, hogy olyan nem volt, mert -1,6 % lett??
hvg.hu/gazdasag/20120515_ipari_termeles_marcius
Nem baj, téged ilyen apróságok ne zavarjanak, higgy Viktorban!
Azért, ha nagy néha kihúzod a seggéből a fejed, nézz körül a világban, olvass német, vagy angol nyelvű gazdasági infókat és rájössz, hogy...
Tudod mit, mindegy, hagyd a francba, menj nézd a Hörr TV-t, vagy a mesecsatornát tovább.
@Blogger Géza: "megindult a munkanélküliség csökkenése, a gazdaság talpra állása."

??????????
@Knósszosz: Demokrácia szufficittel nem laksz jól. Lassan Európa is rájön.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Van néhány új rajongód! :))) Te, ezek még virágot is fognak neked vinni, ha nem vigyázol!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tyűha, ezt aztán jól megaszontad. Igen, ez a "demokráciadeficitesek" szellemi színvonala. Akiknél csak akkor van demokrácia, ha a kulcspozíciókban az ő embereik ülnek, és az ő általuk hozott szabályok szerint megy a játék, ha ez megfordul, akkor rögtön beindul az ajvékolás.
'Nálam, ha negyedév alatt 1,5%-ot zuhan GDP, és teljesen leáll a banki hitelezés, az kudarc, ebben a helyzetben pedig katasztrófa.'

Talán nézd meg a GDP szerkezetét, hogy melyek azok a szektorok, amik gyengélkednek és gondolkodj el azon, hogy mitől lenne jó a fogyasztásból fenntartott GDP bővülés magasabb üteme. Messze nem tragédia ami éppen zajlik nálunk, sőt éppen a kilábalás előtti nehézségek jelentkeznek, aminek egy része általunk gerjesztett.

Ha nem volnál vaksi, akkor láthatnád, hogy az építőiparból tolják ki a munkavállalói szegmenst a munkaerőpiacra, mert a korábban ott levők alkalmasak arra, hogy elhelyezkedjenek a letelepülő gyártókapacitásokban. Erős iparhoz kell a megfelelő munkaerő felesleg. Az időben később helyrebillenő építőipar a jövőben alkalmas lesz arra, hogy a cigányságnak biztosítson munkahelyeket, akik átlagos civilizációs szintje arra még nem alkalmas, hogy a multiknál helyezkedjenek el.
Ha megpróbálnánk őket munkaerőnek felkínálni, akkor farkukat maguk alá csapva rohannának el tőlünk, mint tették Fico ilyen ötletére.

Ez természetesen ne mOrbán innovációja, ez ciklusokon átívelő folyamat, pl. ezért volt egy előrehozott erőltetett lakásépítési hullám korábban, hogy ne jelentkezzenek hiánytönetek.

Tulajdonképpen a ballib kiszakíthatná azokat az eredményeket, amik megilletik, de hát sokkal jobb destruktívan az 1.5%-os GDP esésre mutogatni...
@félázsiai 2llkedő: Bajnai idején GDP: -6%
Azóta eltelt 2 évben: +3%

Bajnai 11,8% munkanélküliséggel adta át az országot. Most ez 11,2%.
@Blogger Géza: Az ipari termelés csökken, nem pedig nő, a munkanélküliség pedig nő. Csökken a gdp-nk, nő az infláció. ksh.hu
@Várúr: Köztünk az a különbség, hogy én, mivel nem vagyok fizetett droid, megtehetem, hogy Gyurcsányt is leszarom.

Ha meg valami nem tetszik, el lehet menni.
A blogról.

Fura egy figura maga. Idejön trollkodni, mikor elküldik a vérbe, meg besértődik...
@Blogger Géza: http://hu.wikipedia.org/wiki/2008–2009-es_gazdasági_világválság
Szóval bajnai intézkedései kihoztak minket egy válságból, míg orbánéi pedig belevisznek egy gazdasági hanyatlásba.
@nemecsek ernő áruló:

Nem tudok róla, hogy jelentősen változott volna Orbán megítélése a határon túl, továbbra is inkább kedvelik, mint nem.
@Blogger Géza: "Bajnai 11,8% munkanélküliséggel adta át az országot. Most ez 11,2%. "

Asszem megyek, elpukkantok egy pezsgőt. :D

@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Igyekszem, igyekszem... :D
@Blogger Géza: aha!!! mert sokan öngyilkosok lettek nem munkához jutottak.
@Blogger Géza:
Na, ezért nem érdemes egyetlen karaktert sem pazarolni rád:
„szerintem maga a szó is értelmetlen” – írod a demokráciáról.
Igazi magyar csávó vagy, tökig tele IQ-val.
Szóval a dhémosz az menjen a francba... A vezéred is ezt az elvet követi, benyalhatsz neki a patkó bélig.
Gatulálok!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mert egy rohadék vagy és nem bírsz a lelkükkel is törődni! :)) Nem vagy te egy kicsit... genya??
@nemecsek ernő áruló:
Ugyan... Máshol van az.
Igaz Viktor vigyorog, mert a nyelve azért csiklandozhatja!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

'Eccerikém, tudod a magyar ipari termelés bővülését?
Ja, hogy olyan nem volt, mert -1,6 % lett?? '

Azt is tudod, hogy a belföldi értékesítés 7.6%-os zuhanása áll mögötte, mert újabb mélypontot ütött az építő tevékenység?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Hazudnak mind! :))

@roki:
Nem mondod? Sikerült továbbolvasnod a cikket? Végül is gratulálhatok, olvasni tudsz, ha érteni nem is...
@Blogger Géza: "Bajnai idején GDP: -6%"

Amikor átvette. És amikor átadta?
@roki: Az építőipar leállása nem jelenti azt hogy az ott dolgozók kényszerfoglalkoztatottak lettek volna. Ilyen utoljára kádár alatt volt. Nem értem, ha ennyire hülye vagy valamihez, akkor miért adod a bankot? Az építőipar leállása a tőkehiányt jelzi, nem pedig azt, hogy a nem létező ipar majd felszívja a kőművest és kubikost. Jó lenne, ha kölcsönkérnéd rogán közgáz egy perc alatt könyvét, már abból sokat okosodnál.
@roki: Akkor én is belepofázok abba, hogy mit egyél vacsorára. Egy nemzet vagyunk, nem?
Izrael meg hogy jön ide? (mondjuk azt sem értem, hogy hogy pofázik bele abba, hogy a nem ott élő zsidók mit csinálnak, de ez a Te bajod).
@keresztanya fabi(en): Jaj nekünk, ha szaporodnak!:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sosem értettem miért gondolják, hogy ilyen merítésben senki sem cáfolja meg őket.:D Képzelem máshol milyen jól hangzik az az 5%:D
@Blogger Géza: egy rövid kérdés: Ki hamisította ezt a statisztikát?
Mert, ha nem én, el nem hiszem..
mingyá kiosztom a harmadik pirosat
honnan jön ez a sok idióta farok?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Komolytalan a figura, nem érdemes vele küzdeni, Kumin szintjén van, ami mint tudjuk, khmm... szóval erőteljesen kihívásokkal küzdő! :))

@keresztanya fabi(en):
Ne! A tanú akarsz lenn? Azért tudod... :D
Pedig milyen szép gyerekeik lennének! Stefke is meg lenne végre dug.a, a rabbi gyerek is lenyugodna...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Wazze, kettőnk közül te vagy aki fantáziátlanságból kifolyólag nem érti a zajló makró folyamatokat és ebben tök mindegy, hogy tudsz olvasni, vagy sem.
Nem vagy félázsiai, úgyhogy IQ-d alulról veri a százat, nehéz neked ez a pálya.

Tessék tudomásul venni, hogy felelős, valódi reformokat végrehajtó kormányzás esetén máshol is simán beáldozzák az átmeneti GDP folyamatokat a társadalmi cél érdekében, ami Magyarországon a cigányság integrálása a társadalomba, mert csak azon keresztül lehet kitörni, hogy rájuk kevesebb segélyt költünk és ők is fizetik az adót.
Másik oldalról pedig a beruházások nem futnak le, ha összetorlódik az, amit szükséges megcsinálni, akkor adott időben hatványozott GDP bővülést produkálunk majd.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ez már a múlt.:D A mostani számok nem fényesek, negatív előjelesek. De ezzel nem villognak.:D
@Várúr: 4-es metró - Orbán állította le, naná, hogy később újrakezdeni pénzbe került, kormányzati negyed - értelmes lett volna, a válság miatt nem valósult meg. Van most helyette múzeumi negyed, értéktelen diplomák tízezrei - ez meg mi a bánat?, lopás-korrupció torkig... Szoci politikusok tucatjai bíróság előtt - és mindet felmentik, Furcsány eltüntetett szakdolgozata... - Pécs FIDESZ-es városban tűnt el Súlyos euroválság - Ez Gyurcsányt küldte padlóra, most a régió többi országa és legfőbb exportpiacunk, Németország növekszik, izlandi - ott csak bankcsődök voltak, az állam és az ország köszöni jól van, ír - ugyanez, spanyol, görög csőd - még nincs csőd, britek leértékelése... - nem lesz leminősítés, most derült ki (a leértékelés az más, pupák!
A többi stimmel :-P
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Kumin elvtárs új eccerieket szerzett. Igaz elég szánalmasak, elég gyengécskék, de legalább a miénkek... Kicsik, sárgák, fantáziátlanok...
Mérjük Kumin szintjéhez!
Öööööö... akkor is szarok... :D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Épp erre gondoltam. Hogy már őt is besorozták ide. Húha-helyzetük van.
@Kuviklacz: örülök hogy vkinek türelme van félázsiai csürhét oktatni... gratula...
@Kuviklacz:

'Izrael meg hogy jön ide? (mondjuk azt sem értem, hogy hogy pofázik bele abba, hogy a nem ott élő zsidók mit csinálnak, de ez a Te bajod).
'

Úgy jön ide, hogy egy mindenki által ismert és párhuzamba állítható viszonyt mutat fel.... és képzeld, a világ nem tiltakozik, hogy foglakozik a nemzettársaival, mint ahogy a nagyvilág azt is teljesen természetesnek veszi, hogy mi magyarok is törődünk a nemzettársainkkal, ha tetszik ez a pszeudoszlovák, pszeudoromán bagázsnak, ha nem tetszik.

Trianon igazságtalansága után még azt követelnék, hogy mondjunk le róluk, önként adjuk át őket románnak, szlováknak?....mert ugyanis Szlovákia szerint az a szlovákok állam és románia szerint az a románok állama, annak minden etnikai jellemzőjével együtt.
@roki:

Egyébként olvasd vissza, másfél éve hány %-os NÖVEKEDÉST delirált erre az évre az elmebeteg Matolcsy, és tedd fel magadnak a kérdést: Zimbabwe-n kívül még hol maradhatna gazdasági miniszter valaki, aki így mellélő???
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Sértett hülyegyerekként felgyújtota stelázsit, mert abban volt a nagymama kompótja, amiből ő épp nem kapott. És mellesleg szétrugdosta a befőttesüveget is. Elég sokszor ellenzékben. Kis Dulifuli.
@Knósszosz: Nem demokrácia értelmetlen, hanem a "demokráciadeficit". Ez egy baromság.
@roki:
Persze öcsi... Majd... Aha... Te tényleg ennyire unortodox vagy?
"A szlovák ipari termelés bővülése áprilisban, kisebb volt a márciusinál. Az ország statisztikai hivatalának pénteki közlése szerint az áprilisi ipari termelés 10,9 százalékkal nőtt éves összevetésben. A szakértő az ágazati termelés 11,5 százalékos bővülésére számítottak a márciusi 12,2 százalék növekedés után."
"Eccerikém, tudod a magyar ipari termelés bővülését?
Ja, hogy olyan nem volt, mert -1,6 % lett??"
Kettőnk közül egyikünk IQ-ja 100 alatti! Ez így van!
Na mindegy, nekem van egy papírom (a Mensa Hungaria-tól) az enyémről, az 152 és 156 közötti...
De nem baj, csak így tovább, egyszer MAJD! :))

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Tök hülye a gyerek, de még erőlködik itt... :DD
A számok sem zavarják, most az érv a MAJD... Vicces gyerek lehet, vagy unortodox közgizda.
@félázsiai 2llkedő: Nem amikor átvette (addig nem volt vészes) , hanem amíg kormányfő volt.
jav: felgyújtotta

@Knósszosz: Kimi sem nyert. Vigasztald meg keresztanyát.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Amennyiben engedik a másik utat, a hiány elszaladását... no, de nem engedték, mert néhány nagyeszű, szeretett volna keresztülerőltetni egy-két húzást, pl. az ingatlanadóztatást, hogy még idejében és olcsón tegyék rá a kezüket az értékesebb ingatlanokra....nem jött össze.

Erre válaszul csináltak egy másik stratégiát, ami viszont a bankoknak került 600 milliárdjába és abba, hogy Orbán eltávolodott az atlantista égisz alól és kontinentális politikát visz.

Tudod, nekem az az érzésem , így már azok után, hogy Konrádék két menetben is ki lettek picsázva, hogy egynéhányan utólag mégis csak azt gondolják, hogy jobb lett volna mégis megengedni Orbánnak azt az utat.
@Blogger Géza: Ezt tegnap már megfutottuk. Igaz azt hiszem nem veled, de részletkérdés. A demokrácia lehet a gályarabok demokráciája is. Erővel összetartva. De auzért azt nem nevezném annak.
"Elvégre egyfajta összefogás lehet az erő hatására a gályarabok összefogása is. Még akkor is, ha a felső fedélzeten, a terített asztalnál különben dúl a demokrácia. Ami alá a citeraszót olyan mondatok szolgáltatják, mint az, hogy: „Reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni”.
endresy.blogspot.hu/2012/07/felazsiaiorbanisztan.html
@Blogger Géza: "Nem amikor átvette (addig nem volt vészes) , hanem amíg kormányfő volt."

Hülyegyerek! Nézz mán utána!
'Egyébként olvasd vissza, másfél éve hány %-os NÖVEKEDÉST delirált erre az évre az elmebeteg Matolcsy'

És engedték azt az utat?...nem engedték, mert bele akarták folytani a megszorításba Konrádék.
Helyette csináltak Orbánék egy olyan gazdaságpolitikát, ami viszont 600 milliárdba fájt a bankoknak és kénytelenek is kivonulni innen, részben átengedve a terepet orosznak, kínainak és ami fő, a hazainak.
@félázsiai 2llkedő: Én nagyon jól ismerem ezeket az adatokat, utánanézésre neked van szükséged. Még egyszer, mert látom, nem tudod megemészteni, lassan mondom, hogy te is megértsd: Bajnai alatt kb 6-%ot esett vissza a GDP, azóta kb 3%-ot nőtt.
@roki: Ja, biztos nagyon fogják kedvelni, ha bojkottra szólit fel. a baráti együttműködés jegyében.
atv.hu/cikk/20120728_orban_tusnadon
@félázsiai 2llkedő: Hát látod, ezek mennyi munkaerőt foglalkoztatnak, csak mos és itt Kumin és kommunikációs csipetcsapata parancsára. Na így pörög a munkanélküliség elleni harc, éljen a címlaphelyzet!
@GeoCracker:

Basescu nyilván kedvelni fogja, már pedig jelenleg ő a barát.

Vedd már tudomásul, hogy Magyarországnak érdekében áll,hogy gáz legyen Bukarestben, végtére is vetélytársunk.

Megértem én az egyszerű, romantikus lelkeket is, akiknek a harmonikus viszonyok, a béke és barátság jelenti a mindent, no, de az üzlet és politika egészen másról szól....érdekekről.
@GeoCracker: ne erőlködj! emberünk nem érti+ miről van szó
@roki: Hazai, mint Csányi és Demján? Ja, és város már, hogy kiszorul nemsoká a Tecsósan is, mert a CBA nagy löttyös hazaiságában ezt akarná? Dinnyealapú mentalitás ez, még Demján bácsi sem repes minden mozzanatáért. Bugyula bele is bukott. De te védd, ez a dolgod elvtárs!

Vállalkozások bedőlnek, nincs hitel, nincs kereslet, semmi, de az magyar szarban ázik.
@roki:

Matolcsy akkor hallucinált 3,5%-os növekedést, amikor már régen eldőlt, hogy nem fogják engedni elszaladni a hiánycélt. (Amit egyébként mindenki előre megmondott volna Viktornak, ha kérdezi.)
De menjünk tovább, az idei költségvetést gyakorlatilag február óta toldozzák-foldozzák, vagyis Matolcsy nem csak a makropályát lőtte be teljesen tévesen, de az összegányolt Kőccsegvetését szinte azonnal ki kellett hajítani. Jelenleg pl az egész éves tervezett hiány 90%-án állunk.

Arról már végképp ne is beszéljünk, hogy az egykulcsos SZJA-nak kellett volna a belső fogyasztást felpörgetni, ehhez képest a fogyasztás 0,7%-al esett vissza eddig.

Amúgy remélem, legalább jól megfizetnek.
Ezzel kellene Orbánnak és a médiának foglalkozni, mielőtt komoly baj lesz:

barikad.hu/ehseglazadas_ciganytamadasok_es_kollektiv_felelosseg-20120729
@roki:
A szektoriális különadókat végső soron tudod kik szívják meg. A zemberek.
1. Mobil-cégek: A technológiai beruházások visszafogása nyilvánvaló, mert mi a fenének ruházzanak be. Az eredmény: infokommunikációs visszaesés, ami már más szinten bizonyította a káros voltát úgy tízenöt éve. Plusz a kirugottak növelik a munkanélküliséget.
2. Biztosítók. A biztosítási adók frágítják a biztosítást, a különadók csökkentik a reális kártartalékot, és a rövid távon mobilizálható pénzeket. az eredmény: forgalomvisszesés a biztosítóknál -> munkanélküliség. Extra eredmény a kárelőleg kifizatési lehetőségének csökkenése. Ergo, ha elviszi a házad a víz, a biztosító nem ad előleget, csak számlára fizet és utólag. Te meg köhögd ki a felújítás fedezetét amiből tudod.
3. Bankok. Örök gumicsont. A hazai pénztartalékok kicsik. Ha hazai tulajdonba kerül, akkor a kormánynak kell feltőkésítenie. Ehhez Te adod oda az aqrnygyűrádet? Mert pénz az nincs hozzá. Az irodaházak tényleg maradnak, de a tőke, hussss. Ja, é a vállalkozási hiteleknek is husss... , mert tőketartalék ugyebár nincs.

Extra jótétemény: A fennti ágazatok ényleg a jól fizető ágazatok közés tartoznak. az itt dolgozók többet tesznek a belsőfogyazstás bővítéséért, mint az, ha munkanélkülivé válnak.

Végszó, Vezéred sajtója ezt persze nem ecseteli, mert akkor kdierülne, hogy a Nemzeti Tündérpásztor és a Nemzeti Főinfantilis egyformán hatökrök.
@roki: TE lovagolj már be oda fehér lovon! Rég volt egy kis hacacáré, robbantsd már ki, ha ennyire értesz a nemzetközi politikához. Valami közöd vagy a FÉG-hez, hogy ennyire drukkolsz egy kis konfliktusért?
@a szív fészkei:

No, látod, jól kibaszott veletek az indexes szerkesztő, hogy kitette a blogot a világosságra, eddig ezt a geciséget csak a turbózöld vancattal játszották idáig.
Így már küzdeni kellene, itt kevés a belterjes langymeleg orbákolá.
'hajcs baller, erőltesd meg azt a félázsiaiakat is alulmúló intellektuális képességed, benneteket egy húzott szemű mongol már fél kézből lerendez.
@roki: nagyon fasza gyerek vagy, belőled kéne 100. Csak az a baj, hogy sokkal több van
@roki:

Barátom, egyelőre te kapod a sallereket, ha nem tűnt volna fel.

Te, meg Várúr, amint lerendez valakit, röhej.
@roki: Bár óvtak tőle, megpróbálom.
Orbánnak és Kövérnek lehet, hogy érdeke, de az ott élőknek nem érdeke, hogy zűr legyen kisromániában.
Azt ugyanis mindenki megszívja. a magyarok is. Ha tényleg bojkottálnak, örök bűnbakot csinál a magyarokból kollektíve a politika. Mikor, melyik oldal.
Ha Orbán azt hiszi, hogy hortelen lázadás tör majd ki emiatt, és Erdély csatlakozik a magyar félázsiai posványhoz, akkor úgy hülye, ahogy van. Mondjuk anélkül is.
@GeoCracker:

Ha az emberek szívják meg, akkor miért mégis a multik ajvékoltak?

' Ha hazai tulajdonba kerül, akkor a kormánynak kell feltőkésítenie. Ehhez Te adod oda az aqrnygyűrádet? Mert pénz az nincs hozzá. '

Dehogynincs.
Ott van kb. 60 milliárd dollár az MNB-ben valutatartalékként, nem muszáj, hogy veszítsünk a negatív kamaton német államkötvények formájában, lehet azt a magyar bankrendszeren keresztül a megfelelő áttételeket alkalmazva kihitelezni akár.
@Blogger Géza:
Döntsd már el mi mellett teszed le a voksod baszd meg!
Ez deficit, ha téped is a szádat.
A kétharmados kisebbségnek nem, nekünk az egyharmados többségnek szívás.
Gondolkodj...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én meg csak egy egymondatos törvényt hoznék: 2010 március 31-i complex jogtárban lévő törvénycsomag az igazi, az azután írtakat tessék szépen kidobni.
meg van az első magyar aranyérem!
Kard aranyunk van.

S Schmitt ebből is kifocizta magát, hogy ott lehessen.....
Orbán már közveszélyes őrült!
Azt tanácsolja az Erdélyieknek, hogy ne menjenek el szavazni. Milyen alapon avatkozik bele Románia belúgyébe?
@butus: belugyébe= belügyébe
@glaci ph 5.5 álompolgár: Na végre, Szilágyi Áron joggal megérdemelte. Gratula neki.
@GeoCracker:

'Azt ugyanis mindenki megszívja. a magyarok is'

Hát persze, csak sopánkodj szemforgatva.

A határon túli magyarok akkor szívják meg, ha ne mfoglakoznak velük, mert akkor ki vannak szolgáltatva az utódállami önkénynek.

Hihetetlen, hogy ti mennyire hazátlan, nemzettelen gondolkodásúak vagytok.
@félázsiai 2llkedő: Utánanéztem. Bajnai idején kb. 6%-kal esett a GDP, az új kormány hatalomra kerülése óta kb 3%-kal nőtt.
@a szív fészkei:
Nem kell vigasztalni. Kimi hozta azt, amiért versenyez. Én is nagyon kedvelem. Szerintem Keresztanya nem szomorú, ahogyan én sem. Az igaz, hogy "csak" második lett, de 1 másodperc hátrány, az amúgy nagyon rendben van. A Lotus száguldani látszik, a Lófasszal szemben. Az magyar istálló...
@roki: Kiscsibé,, ti ma fogalmazásgátlót szedtek? Már a műrabbi is értelmetlenül vartyogott fél napig, de most remekül átvetted a helyét.

Ezt mind te találod ki, vagy Kumint kell kopiznod?
@Blogger Géza: Azt modja a fáma, hogy a magyarok jól teljesítenek a szexben. A te nyelved hány centi hosszú?
@roki: "Ott van kb. 60 milliárd dollár az MNB-ben valutatartalékként, nem muszáj, hogy veszítsünk a negatív kamaton német államkötvények formájában, lehet azt a magyar bankrendszeren keresztül a megfelelő áttételeket alkalmazva kihitelezni akár. "

Na most már tuti, hogy a Kumin fizet.
@Knósszosz: megbeszéltem vele, hogy ne kockáztasson, az első helyért. Jobb is, hogy nem nyerte meg, mert a Lászlóné csókjától, nem tudott volna indulni a következő futamon. A tonyó legalább nem nyálazta össze
@roki: Bogaram, neked nagyon nagy zavar van a fejedben.
A multik nyilván ajvékoltak, hiszen senki sem sereti a befektetéseit veszni látni. De az is nyilvánvaló hogy ezután belép a veszteségminimalizálási forgatókönyv. AAzért, ha makd végigolvastad amit írtam a tételes cáfolatoknak is nekiállhatsz. Érvekkel, és nem azzal, hogy "Orbán azt ígérte...."

Az MNB valutatartaléka jelenleg tudod mi? Egy hipotézis. S tudod miért? Mert jelenleg az adja a fedezetet az Orbán által uzsorafelárral eligért, és korábban eladott államkötvények mögé. Ugyanis nincs araynbányánk, gyémántlelőhelyün, olajkutunk, stb. Aminek a promer bevételéből fedezni lehessen.
Az a valutatartalék tehát el van ígérve, ha úgy tetszik. Ha Orbán lenyúlja, onnatól kész az államcsőd forgatókönyve. Ugyanis veszteségminamlizálásként a nagy álamkötványvásárlólk akár kamatlemondással,d e kérni fogják a kötvények névértékbeni leszámítolását. Erre pedig az országban nem lesz akkor fedezet. S egyre kevesebb lesz, ahogy egyre többen jönnek a pénztárhoz.
Azt a valutatartalékot növelni kéne, ha esze lenne ennek a turbékoló balfaroknak.
@roki: Az MNB valutájára pályázol. Mikor végezted el a közgázt, hogy ennyire értesz a pénzügyhöz?
@roki:
Még két év, és a sepsiszentgyörgyi Áron bácsi büszke lesz a román állampolgárságára-:)
brühühühü
@roki: Még egyszer mondom, nem a MIEINK, nem tulajdonunk, nem vagyunk főnökeik, gyámjaik. Egyenrangúak velünk.
@Blogger Géza: Rosszul nézted. Ott a grafikon a posztban.
@Blogger Géza: Géza és most mennyivel nő,te szerencsétlen?
@Knósszosz: Ne haragudj, de nem fogok azért sírni, mert szívtok. Épp ellenkezőleg... Talán most végre tényleg kitakarítanak mindenkit minden pozícióból, aki az MSZP, Gyurcsány stb. szekerét tolta.

Ha ez a rezsim, Szilágyi Áron, Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva határozottságát és eltökéltségét magáévá tudja tenni, akkor le a kalappal előtte. Minél hangosabban ajvékoltok, annál jobban mosolygunk. Ez van. nem hiszem, hogy az ellenzéki pártoknak és a hozzá kötődő "független" szervezeteknek és "szakértőknek" kéne megmondani, mit kéne csinálni, sőt, ha mondanak valamit, látatlanban is az ellenkezőjét kell tenni. Ez nem az egymásra borulás időszaka.
@dr. Bubó: Az az igazság, hogy akkor én is félázsiai vagyok (vagy tán egészen az, hogy a költőt idézzem), úgyhogy kvittek vagyunk.
Egyébként meg talán még van, aki elfogulatlanul olvasgatja a kommenteket, és ekkora ordas csúsztatásokat nem akarok helyesbítés nélkül hagyni.
Nekem is kínos, de aztán eszembe jut Bajnai, Gyurcsány és az SZDSZ.

Szóval felőlem Viktor nyilvánosan akár a színpad közepére is szarhat.
@Kuviklacz: Az is azt mutatja, hogy Bajnai idején kb 6%-kal csökkent a GDP, azóta meg kb 3%-kal nőtt. Nézd meg alaposan, a manipulatív szövegek nélkül, és idézd fel, mikor is volt miniszterelnök Bajnai. Persze finomabb (negyedéves) adatokért ott van mondjuk az MB honlapja, de azon is ez látszik.
@keresztanya fabi(en):
SZIA!!
Hát, igazad van!
Rogán mi a lophast keresett a ringen? Ez baljós előjel, a következő futamokra nézve. Nem az ideiekre, hanem a 28-dik magyar nagydíjra. Ecclestone át fogja értékelni, köll-e ez neki, hogy ilyen paraziták jelenjenek meg az eredményhirdetésen.
Üzletember, de azért nála is van fék, meg egyensúly. Azt biztosan nem szeretné megérni, hogy a 2013-as nagydíjon, kövér szaros bajusza legyen a trófea, bronzba öntve. Ennél Bernie azért igényesebb, még ha a pénz is a legfontosabb számára.
@Blogger Géza: Mondd, Te komolyan gondolod, hogy ebben az országban csak Orbán, vagy Gyurcsány imádók vannak? Az véletlenül sem jut eszedbe, hogy vannak akiknek már mindkettőből joggal elege van?
@roki: Te tényleg nem érted a leírt szavakat,vagy ezért fizetnek?
Akkor fognak igazán nem foglalkozni velük, ha bojkottálnak.
Az nem foglalkozás, hogy Orbán vagy Kövér odamegy és addig ugat, míg rosszul érzik majd magukat a bőrükben. Az anarchizmus, és nem foglalkozás.
@Knósszosz: Erre a kérdésre csak fürdőruhás kép megküldése után válaszolok. :)
Atyaég!!! Ezt a magyar himnuszt honnan szedték az angolok. Valaki adjon már nekik cd-n egy normális Magyar Himnuszt. :))
@Blogger Géza: te boldogtalan! az említett emberek mind keményen dolgoztak éveken át, mindent alárendelve a sportnak, hogy ezt,el tudják érni. akikről te beszélsz, soha semmilyen értékelhető teljesítményt semmiben nem tudnak felmutatni.
@butus: Biztos vannak, de valahogy el nem tudom képzelni, hogy akár ezek az emberek Vaccpávor kislányban, Dopemanban, Szegedi Csanádban, Novák Elődben, Gyurcsány Ferencben vagy tetszőleges LMP-s politikusban látnák azt az embert, aki majd a magyar gazdasággal valami csodát művel. De ha van ilyen, oszd meg velem, ki lenne az?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Látszat demokrácia van-egyre homályosabb a látszata.Olyan ez mint a szex.Kinek milyen az igénye? Nekem hiányos és sérült a demokrácia.
@Knósszosz: OK, neki 20 centit mondanék. :)
@GeoCracker:
Bizonyos eseteket figyelembe véve igen.
Főként ha az a fenséges uralkodó kielégítését célozza.
Most már érted-:))?
@Blogger Géza: "sőt, ha mondanak valamit, látatlanban is az ellenkezőjét kell tenni. Ez nem az egymásra borulás időszaka."

Rendkívül intelligens hozzáállás. Ezzel minősítetted is minden eddigi hozzászólásodat.
Legalább egy Mellárt, vagy Kopitsot, vagy Rónát meghallgathatnál. Ők aztán nem ballib bérencek. De nem. Nem hallasz meg semmit. Egyszerűen összeegyeztethetetlen a fejedben élő valósággal amit mondanak. Pedig te is itt élsz ebben az országban. Nem tudom mit gondolsz, téged majd nem érint ami itt történik?
@Blogger Géza: Odáig egyetértünk, hogy egyetlen ma létező párt nem alkalmas a valós demokrácia képviseletére. Először végre kellene hajtani a valós rendszerváltást, ugyanis a mai összes párt az MSZMP utódja. Azt követően majd beszélhetünk politikusokról is.
Addig viszont olvasgatásra ajánlom:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha már az ostoba fajtád 2x tolvajokat szavazott kormányra és a fajtátok tönkretette és szétlopta az országot, talán annyi becsület lenne a sunyi és ostoba fajtádban, hogy némán kussolva, áhítattal figyeli, ahogy rendbehozzák amit a fajtád tönkretett.
Hihetetlen.
@tapasz13: Oszt egészen konkrétan mi hiányzik neked, ami korábban megvolt a nagy demokráciafílingedhez? Előre szólok, hogy korábban nem volt pl nemzeti konzultáció, csak ezalatt a csúnya fasiszta rendszer alatt, tehát ezt a változást is építsd be a korrekt összehasonlításba...
@Anti Anyag: "Szóval felőlem Viktor nyilvánosan akár a színpad közepére is szarhat."

Na, ennyit tudtok, kár is ezt ragozni tovább. A véleményed, meg a hozzászólásaid pont ennyit érnek.
@jobbrolbandita: "ahogy rendbehozzák amit a "

Látom, ahogy épp hozzák rendbe, seggarc.
Bocs a stílusért, egyszerűen nem érdemeltek többet.
@Blogger Géza: Nemzeti konzultációóóóóóóóó? Vagynokért index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/05/egymilliardot_visz_el_a_nemzeti_konzultacio/ előre megírt válaszokkal, mert méást figyelembe se vesznek? Te beteg vagy.
@keresztanya fabi(en):
Tegnap kint voltam az időmérőn, ott igen!!
Jó volt!
Nem akarom fényezni a Lotust, de tény, hogy a legjobb volt a hangja az összes közül. Kimi második, elégedett vagyok. A szezon fele hátra van, szerintem lesz még finn himnusz valamelyik futam végén. Az autó jó, Kimin meg nem múlik a győzelem. Ő nem azért van ott, hogy a 'futottak még' kategóriát gyarapítsa. Nem azt mondom, hogy a mezőny legjobbja, de biztosan az első háromban van. Illetve... na, még majd elfogultnak látszok. Alonsot is nagyon bírom, de most ON.
@jobbrolbandita:

Majd mutass már olyan kommentemet, amelyikben Gyurcsány faszát szopkodom, ráadásul olyan végtelen szánalmas módon, mint ti Orbánét.
@shinichi: Mellár nem az MSZP embere, őt az MSZP idején jogellesen kirúgták. Amúgy őt tisztelem, semmi bajom vele. Róna az LMP kókler közgazdásza aki a legnagyobb baromságokat szokta jósolni, majd egyszer összegyűjtöm, amikor meglesznek a végleges tényadatok. Kopitsot az MSZP idején nevezték ki a KT élére, nem haragszol ha emiatt, az IMF múltja plusz a hisztérikus médiaszereplései miatt nálam nem igazán jön be.
@Blogger Géza: most, hogy mondod, tényleg észre sem vettem hogy nem konzumált velem senki. talán azért nem tűnt fel, mert volt normális munkám, tervezhető bevételem, normális életem. ez már a múlté, most viszont konzultálhatok egy csomó faszságról. miért nem azt kérdezik meg, szeretné-e Ön hogy néhányan a palettáról elhúzzanak a ferde faszba?
@Knósszosz: Igenis, parancs értettem :-)
A demokrácia jegyében....Kéhlek ahlássan
@jobbrolbandita: Orvos mikor látott utoljára? Ne halogasd a vizitet, rettenetes szövődmények kísérik azt az állapotot, amelyben vélhetően most vagy.
Vigyázz magadra!
rokinak meg elfogytak az érvei. elment felkészülni, ahogy látom :-))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nézd a nickjét, ezekbe mind beleszorult egy-egy kis röhögő Freud: jobbról bandita, mert hát ők tényleg azok. Banditák, de még csak nem is a Robin _Hood-féle szegényeket nembánccsuk, sőt!-fajtából.
@a szív fészkei: Bizony, a demokrácia pénzbe kerül. A parlament pl ennél jóval többe, választások, pártok támogatása, népszavazások, önkormányzatok stb. Ehhez képest egy ilyen konzultáció bakfitty. Amúgy hülyeség, hogy előre meg lennének írva a válaszok, engem nem érdekel, ki mire számít, én beikszeltem amit gondoltam, ennyi.
@GeoCracker: Szoktalak olvasni, dumálhatnánk-:))
@glaci ph 5.5 álompolgár: Szia!
Ezt nem mondod komolyan? Neked is bebaszott a NER? Csomagolj! (amíg nem késő..)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Nekem ezek most is megvannak, az, hogy te egy lúzer vagy, egyéni szoc probléma, a konzultáció nem azt jelenti, hogy állam bácsi megoldja az összes egyéni problémádat. És nem is egy előre hozott parlamenti választás.
@Blogger Géza: Na legalább valaki válaszra méltatta, biztos örül, hogy volt most legutóbb félmillánál kicsit több ilyen a 8 egész millióból... hvg.hu/cimke/nemzeti+konzult%C3%A1ci%C3%B3

Ha ez neked demokrácia, akkor érthetővé válik, hogy Orvbán nem hibába félázsiázik...
@a szív fészkei: Nem, enélkül is demokrácia lenne, de ezzel együtt kétségbevonhatatlan. Én legalábbis nem ismerek diktatúrákat, amelyek hasonló tevékenységet folytatnának.
@Blogger Géza: miről beszélsz bértollnok? neked mid van? be nem váltható ígéreteken kívül mit tudsz a magadénak mondani ?lassan érik a harmadik piros, az meg a tiéd lesz, ha nem vigyázol a szádra
@Blogger Géza: "Amúgy hülyeség, hogy előre meg lennének írva a válaszok, engem nem érdekel, ki mire számít, én beikszeltem amit gondoltam, ennyi. "

Gézám, ez már pornográfia, de annak is állatos, kaka-pisi verziója...
Az a gáz veletek, hogy olyan kényszeresen akartok teljesíteni, hogy ha néha, ne adj isten, mondtok valami értelmeset, azt sem lehet komolyan venni az ilyen mondatok miatt:
"Amúgy hülyeség, hogy előre meg lennének írva a válaszok, "
Én olvastam azt a kérdőívet, te most tulajdonképpen kit nézel hülyének?
"Egyesek szerint támogatni kell az édesanyák elhelyezkedését a munkaerőpiacon, mások szerint az édesanyák dögöljenek meg, majd gyalázzuk meg a hűlő tetemüket. Ön mit gondol?"
:DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Először józanodj ki, majd vedd elő a kérdőívet ismét. Meg fogsz lepődni!
@Knósszosz: Itt is jó? Vagy valami egyéb chatre gondoltál?
@glaci ph 5.5 álompolgár: Oh, én nagyon sok mindent tudok magamnak mondani, de ezt most nem fogom neked felsorolni, ennyire ne legyél kíváncsi. De megnyugtatlak, még soha ilyen jól nem ment a szekér...
@Blogger Géza: Azért amikor a Vezér elmeséli, hogy egy konzultációnál ő mit választ, azért az elég erős orientációs tényező a híveknek. a kevésbé hivek pedig addig gyűrögetik a papírt, míg elhasználható az inséges időkben az ősszáj puculgatására.
Erről a napról itt a Varánuszon valahogy ez ugrik be:
www.youtube.com/watch?v=UID6LEzvRRo

:DDD
@Blogger Géza:

Mondtam, hogy olvastam azt a szart, nem tudsz magyarul?
Teljesen hülyének kell ahhoz lenni, hogy valaki komolyan vegye azt a manipulatív bohóckodást.
@Blogger Géza: "De megnyugtatlak, még soha ilyen jól nem ment a szekér... "

Az biztos, hogy jól megy most a kumin-drónoknak... :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: egyszer minden lejtő véget ér és a szekeretek megáll mint a gerely
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem, nem ... te bajnaiét szopkod"nád", mert nem lesz rá alkalmad. Na, ha valami, akkor EZ a szánalmas kisfiam. Tudod az ország nem néhány pesti libsibolsi hülyegyerek játszótere. Ezért buktok meg mindig :)
@GeoCracker: Akár itt is, én ezt bírom. Amúgy a blogodon is, olvastam. A lényeg, hogy beszéljünk a közéletről, a politikáról, szóval a szarról ami körül vesz és áthatol rajtunk. Keresem azokat akik hajlandóak vitázni, mert az a tragédia, hogy általában leszarják az emberek a politikát. Nem bűn, érthető ez az elmúlt huszonhárom év tapasztalatai alapján, de őszintén: ha nem basztatjuk a szemeteket (ha már azt sem tesszük), hová fogunk megérkezni? Akik új rendszerváltást akarnak, azoknak kell egy fórum. Egy-kettő-nyolc, mittudomén. De csinálni kell, mert más lehetőségünk nincs, csak az, hogy tépjük a szánkat. A demokrácia ennek megadja a keretét, amíg megadja. Használjuk ki!
Fabius is ezt ugatja egyfolytában; kérd számon a faszkalaptól akire szavaztál, hogy mit csinált, miért csinálta.
A felelősségre vonás intézménye, ami jellemzi egy rendszer minősítését. Ha létezik azt demokráciának hívják. Ha nem, azt meg Obánizmusnak. Én nem akarok ebbe beledögleni, és főként a lányomnak szeretnék élhetőbb jövőt.
Jó éjt!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-DDDDDDDD Istenem, te is aranyérmes vagy nálam!

Ez az ARANYOS vívógyerek nagyon mutatós darab PASIKÉNT is, hun a -Stefi, mekkorát ódázhatna a kék szeméről!!! ;-))

Stefi belekeveredhetett a ruhacserébe: sváb jegesmedveközeli parasztjányból fürtöskés ázsiai támaszpontyú álrabbivá válni, az azért megzavarja a csillanásnyi szuronyagyát, elhiszem.
@Knósszosz: Mi a baj...? Akarsz beszélni róla? A scientológus haverjaid bezáratták az OPNI-t, úgyhogy a hisztérikus, fröcsögő fajtádnak maradt a net... Próbáld megszokni szegénykém...:(
@jobbrolbandita: Kétszer azért a te lóalkatrészed bukott meg a pesti játszótéren. Volt is ribillió Viktorkáéknál emiatt.
z ország nem néhány pesti libsibolsi hülyegyerek játszótere. sajnos tényleg nem! egy vidéki suttyóé, aki még öltözködni sem tud, nemhogy viselkedni
@jobbrolbandita: És te talán galambpostával üzengetsz itt? Neked is itt kell tipródnod, csak nem tudjuk, Kumin szótagra vagy órára fizet?

Na drága Vezéred fogyjon le, csökkenőben lehet ő is, nem csak a kis életnívónk maitta: videoklinika.hu/video/fekete0222_peniszmeret#2012-07-29
@GeoCracker: Képzeld el, népszavazás meg választás előtt is szokott kampányolni. Akkor azok sem érnek?
@Knósszosz:
Nem vagyok titkolodzó alkat :-)
"Fabius is ezt ugatja egyfolytában; kérd számon a faszkalaptól akire szavaztál, hogy mit csinált, miért csinálta."

Amugy sok szempontból ezért tartottam demokratikusabbnak a Kádár-féle parlamentet. Lehet röhögni, de tényleg. Ott elvben létezett a visszahívás intézménye például. Akkor tudnál csak igazán számonkérni :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mondtam, hogy előbb józanodj ki, mert még az elolvasás sem sikerült, nemhogy az értelmezés...
@Knósszosz: Egyébként nekem az is teljesn jó, ha a blogon gondolod megosztani a véleményed az adott szöveggel kapcsolatban. Egy kivétellell szoktam válaszolni. Személyeskedni nem hagyom, azt töröltem egy beszólónál.
@Blogger Géza:

Gézám, ahogy épp ma olvastam egy tudós ember tollából: "A hülyeséget nem magyarázgatni kell, hanem szégyellni!"

Még egyszer: aki azt a kérdőívet komolyan veszi, nem párbajképes...
@a szív fészkei: Látod, látod... magadból indulsz ki... Nem kellene, ti más "emberfaj" vagytok, ahogy mestered, marx is megmondta... :) Veled ellentétben nem mindenkinek a pénz az istene... Persze, te pénzt kapsz a fórumozásért, értem én... Én nem. Így van ez.
@jobbrolbandita: @GeoCracker:
Na, erről is lehet vitázni.
De mondjuk Kádár az ingoványos talaj. Már azért kötelet kapnék innen-onnan, mert olvastam róla pár könyvet. Nem etalon Jani bácsi nekem, de leszarom, majd megbeszéljük.
@Blogger Géza: A népnemzeti konzultáció és a választás nem egészen ugyanaz a műfaj azt hiszem.
Az egyikben korántsem titkos válaszadási rendszer működik, aminek a tisztasága eleve kérdéses. S amit tovább torzít, ha úgy akarják hivatkozási alapnak, hogy a Vezér orientál közben. Nincs ugyanis alternatív kérdéssor, ami ugyanúgy lenne kezelve van viszont tirkos feldolgozás, amiről azt hazudik amit akar (a legutóbbit kontroll nélkül most darálták be).

A választásokon elvben több jelölt van, és mindegyik kampányolhat, és a választás titkos. Bár kétségtelen, hogy ez Vakundok Áder Jánosnak nem tetszett anno, és Orbán is próbálkozik, de talán még nyomokban demokratikus.
@GeoCracker:

'Az MNB valutatartaléka jelenleg tudod mi? Egy hipotézis. S tudod miért? Mert jelenleg az adja a fedezetet az Orbán által uzsorafelárral eligért, és korábban eladott államkötvények mögé. Ugyanis nincs araynbányánk, gyémántlelőhelyün, olajkutunk, stb. Aminek a promer bevételéből fedezni lehessen. '

Aztán akkor amikor nem volt ilyen méretű devizatartalék az MNB-ben akkor mi adta a fedezetet?
Gyurcsány Feri aranyere?

El nem tudod képzelni, hogy mekkora maflaság ez a fedezetet emlegető dumád.
@Knósszosz: Én nem "olvastam róla pár könyvet", hanem éltem és felnőttem a debil, idióta, hazug, sunyi rendszerében. Régi ötletem, hogy jelöljünk ki egy megyét, kerítsük körbe, rendezzük be ott a "létező" kádárista szocializmust, és telpítsük oda a hozzád hasonló, "elméleti" baloldali kisgyerekeket... :) Két nap múlva sírva menekülnétek...:) :) !!!
@a szív fészkei:

Lehet, hogy az Index direkt akart kibaszni velünk, hogy egész nap kint hagyta.
Vagy már nyomoz minket a TEK.
@Knósszosz: Koromnál fogva ismertem azt a rendszert is. A konszolidált korszaka lényegesen kiszámíthatóbb volt pl. Orbánnál. De az meg nem egy szint.
De nem is ezt akartam mondani. Nekem egy listamentes közvetlen válaztásos parlament lenne pl. szimpatikusabb. Visszahívhatósággal. Ha tehát a képviselőm azzal nyer nálam, hogy kék fű nemesítéséért fog lobbizni, akkor hívhassam vissza, ha ellene szavaz. Ha pedig a gipszfaragó és gittrágószövetség nevében nyert, de átül az égboltekézők társaságába,akkor is, ha nekem azok progamja nem tetszik.
A töredék szavazat ugyanis humbug. Még egyetlen 0.8 tizednyi embert nem láttam a szavazófülkékben.
@jobbrolbandita:

Ha ennyire utálod Kádárt, nem egészen értem, mit eszel Orbánon.
@roki: Rád is érvényes egy másik olvtárs felvetése. Miből gondolod, hogy csak Orbán/Gyurcsány koordináták vannak? Vagy Neked csak ezek vannak? Sajnállak.
Attól, hogy Orbánt egy hataloméhes debilnek gondolom, még nem jelenti azt, higy Gyurcsány az isten.
Amúgy nem véletlen, hogy anno pont a valutatartalék "feltőkésítése" zajlott az IMF-pénzekből. Igen. Deficites volt a fedezet. De egyrészt Gyurcsány nem állt ki ezzel ország világ elé, mert ennél több esze volt. Másrészt igyekezett tartalékot képezni, mert ehhez is több esze volt. Bajnainak is.
Orbán jelenleg olyan, mint az ovodás aki megtalálta az egércspdába a sajtot.
@jobbrolbandita: Kádár rendszere élhető volt. Ismert játékszabályokkal. Kiismerhető játékszabályokkal.
@jobbrolbandita:
Akarok beszélni róla.
Az én rokonságomat a szcientológia vágta taccsra a szaros E-méterükkel, meg avval, hogy szét szakították a családot. Három lánya van a sógoromnak, abból egyet meg a feleségét a húgyagyú L.Ron Hugybard eszméi alapján kiszakították a normáis életből. Azóta egy maga a két kamasz lányát egyedül neveli, példásan. De ezért is megtámadták, mert micsoda dolog az, hogy egy ötvenes apuka a tizenéves lányaival egy fedél alatt?? Skandalum, mert ugye ez csak egy dolgot feltételez…
A szcientológus tetű banda egyfolytában igyekszik ellehetetleníteni oly annyira, hogy majdnem agyon verték, mikor hajnalban munkába indult. Kurva hosszú rendőrségi procedúra következett, aminek a vége természetesen az lett, ami nálunk szokott. Lezárták, nincs támadó, nincs semmi. Viszont a szcien-egyházat eközben „kiemelten közhasznú szervezetnek” minősítették, szóval hozzájuk sem lehet nyúlni. Szegény Veér András tudna mesélni róla, meg én is, mit műveltek a családommal. Ezek után engem piszkálsz a „scientológus haverjaim” dumával? Ha átélted volna azt ami evvel jár, nem röfögnél ilyen baromságokat.
Nem vagyok egy vulgáris hozzászóló és nem tahótlanítok senkit, de a baromságod érintettsége okán azt mondom, menj a kurva anyádba.
Tetű
@jobbrolbandita: Te is menekülni fogsz, nem baloldaliként.
Majd meglátod..
@GeoCracker: Igen? Nem veszem a bátorságot, hogy vitatkozzam veled... Ha számodra a kádárizmus volt a létező világok legjobbika, akkor lelked rajta.:) De akkor ne nagyon hivatkozz itt bármilyen "demokratizmusra", mert egy komcsi diktátor rajongójától az elég ciki...:) A "tartalékok" tekintetében pedig kicsit utána olvashattál volna. A legnagyobb tartalékokat ebben az évtizedben épp ez a kormány halmozta fel, a "hozzáértő" haverjaid ezt is rettentő hibaként sírják tele a netet...:) :)
@Knósszosz:

Hagyd a picsába azt a hülyegyereket. Szaros kis tini, aki valahol azt olvasta, hogy ez a stílus menő. Nem tud ez lófaszt se.
Bocs mindenkitől, de ez úgy érintett bennünket, mint a holokauszt. Nem tudok cizellált lenni.
Bocs még egyszer...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Bocs Egér, kiakadtam picit. Nem szoktam ilyet, de ez konkrétan az életembe vág.
Nekem ne dumáljon egy turulfasznyelegető görény olyasmiről, amit soha nem tapasztalt meg.
Nem kívánom neki, de ha nem érti miről van szó, akkor fogja be a pofáját!
@Knósszosz: Hűűű... Akkor rossz helyen keresed az ellenséget, mert ha rajtam múlna, a scientológiai "egyház" be lenne tiltva szőröstül-xenustól! A jelenlegi vezetés épp próbálja helyrehozni, amit a balos és a scientológusok által fizetett elvbarátaid tönkretettek... Ez van. A jobboldaliak pedig sosem menekülnek, mert ők a "jobb"-ak, benne van a nevükben is, érted...:)! "Bal"...balsors, baleset, balfék... rossz jelző :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :) 43 éves tini vagyok, aki a ti elfuserált, hazug, ócska, hitvány szocializmusotokban nőtt fel, de annak ellenére érvényesült és jól van. Mivel ismerem azt a sunyi, lusta, ingyenélő rendszert, mindent megteszek, hogy ne kelljen a képviselői pofáját újra látnom :). Szóval: 1. Bajnai nem lesz miniszterelnök. 2. A következő választást is a Fidesz nyeri.
Ízlelgessétek... :)
@jobbrolbandita: Hány éves vagy? 12?
Takarodjál alukálni, unatkozó, szünidős debilke!
@GeoCracker: Itt is bárki kampányolhat bármelyik válaszlehetőség mellett.És a válaszadás természetesen titkos, ezért megy a feldolgozás utáni eldarálás is.
@jobbrolbandita: nem az átkozott rendszerben jártál ingyen suliba? szarházi
@jobbrolbandita: Ha ez igaz lenne, akkor tudnád, hogy viktorka pont ugyanazt akarja, amiben felnőttél.
Sőt!
Annál rosszabbat, ami az '50-es években volt.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Miért is kéne...?! A scientológusok seggét nyaló bajnai kormány által kicsinált pszichiátria segíthetett volna, de a scientológusok pénzéért a pszichiátriát tönkretevő gyurcsány-bajnai rezsim miatt tönkretett sorsokért kérjen bocsánatot, a scientológusok pénzéért az ő hátsójukat nyaló gyurcsány-bajnai baloldali kormány és hívei! :) Rossz helyen keresgéltek ostoba fajankók :)
@Marcellusca: Hűűű...tényleg...?! Igaz:...újságírók tucatjait tartóztatták le és zárták börtönbe, ellenzéki politikusokat kényszerítettek emigrációba vagy kínoztak meg andrássy úti pincékben, tudósítókat lőttek agyon... Most komolyan...te tényleg elhiszed a saját hülyeséged?!
@jobbrolbandita:

Bocs. Akkor egy retardált 43 éves vagy, aki úgy fogalmaz, mint szakmunkástanuló.

Megj: ha tényleg éltél volna abban a rendszerben, akkor pontosan tudnád, kik Orbánék, és hogy kikre emlékeztetnek...

@Blogger Géza:
Látom nem adod fel, rángatod tovább a Nemzeti Inzultáció témát, mint foxi a lábtörlőt...:D
@glaci ph 5.5 álompolgár: "szarházi"...? kádárra gondoltál ugye...? vagy anyádra? az iskola persze nem volt ingyen akkor sem. de ha netán az unokád államilag finanszírozott képzésre járna, kérlek utasítsd vissza...! neked ne kelljen a "zorbánék" kegye és pénze...:)! ...lehúzós, sunyi komcsi...! :)
@jobbrolbandita: Te kotorászol rossz helyen.
Miért aposztrofáltál engem Tom Cruise-nek? Mit tudsz te rólam? Milyen alapon szcieneztél le?
Neked fogalmad sincs, mivel jár ennek a tetű bandának az ellened irányuló ellenszenve.
Mindegy, "elvbarátaim"-ról szólsz a válaszodban is. Te ez vagy. A véleményem nem változik, ha nyalni akarsz akkor sem. Mocsok szardarab vagy.
brühühühü...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én rántanék mást is, várom a bizonyítékot, hogy nincs demokrácia, de ez hogy hogy nem, elmaradt, csak a konzultáció részletkérdésein tudtok rugózni, ennyire telik. Ez persze nem lep meg...
@jobbrolbandita:

Az elmúlthuszonkétév egyetlen magyar miniszterelnöke, aki gyakorlatilag belengette, hogy adott esetben felszámolhatónak tartja a parlamentáris demokráciát, az egyedül Orbán. Pedig volt itt minielnök Horn, Medgyessy és Gyurcsány is.

Viktorhoz képest a Pufajkás "európai értelemben vett" államférfi volt.
Mondjuk komolyabban is vették, mint az elmebeteg főnöködet... :D
@Blogger Géza:

Bazmeg, veled vitázni olyan, mint higanyban úszni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szakmunkástanuló voltál? Nem baj az, ne szégyelld! Jó asztalosokra, hideg-burkolóra minden rendszernek szüksége van. Ha cipész voltál, mint néhány kádárista miniszter, az sem baj, hiányszakma, nosza... láss hozzá, sikeres vállalkozásod is lehet akár...:) Orbán Orbánra emlékeztet. Gyurcsány volt kisztitkár te szegény. Feri mestere grósz (fehérterror)károly volt...:) te nem emlékszel...? :)
@Knósszosz: Ne sírj szegénykém... Megértem, hogy elment az eszed, komcsinak lenni és a scientológusokkal hadakozni egyszerre tényleg kilátástalan lehet...:) Soha nem aposztrofáltalak Tom Cruis-nak, az valaki más lehetett, de tudom az üldözési mánia erős kötelem, összekeversz valakivel, de sebaj...ha ez megnyugtat, utálj ezért is engem...:) Nyaljon neked xenu és bajnai egyszerre május elsején a seeorg ócánjáróján...:) Csupán felidéztem, hogy a sci-k megerősödését a kapzsi, korrupt balos politikusoknak köszönheted. Egy dolog amiről épp nem a zorbán tehet...:) De tudod mit...hagyjuk. Pihenj.
@jobbrolbandita: Kövér, Matolcsy, Pintér, Deutsch, Rogán, Martonyi... Ők?
KISZ-MSZMP tagok. Az rendben?
Nyilván megvilágosodtak azóta, azért van olyan sötétség ...
Á, felesleges veled vitázni.
Teljesen hülye vagy.
Kaliníhta
@glaci ph 5.5 álompolgár: :) Én már kinyomtam őt szegénykét... Tudod a vitához kevés a gyomorsav és a dagadó ütőér :) Érvek és műveltség is kell oda, az pedig a baloldalon nincs. Sosem volt...:) Tudod azt a kádárkorban csak a családban lehetett elsajátítani, az úttörőmozgalomban, ahol te is szocializálódtál nem, sajna. :)
@Blogger Géza:

Hát veled szóba állni, az tényleg perverzió.
@jobbrolbandita: "Érvek és műveltség is kell oda,"

Nyehehehehehe...:D

Te már csak tudod... :D
@jobbrolbandita: Jó, megyek aludni.
Nincs harag részemről, bármily hihetetlen is.
Csak együtt húzzuk az igát, mindegy már ki rakta a nyakunkba. Jó éjt, aludj jól!
Tapernyák...
@Knósszosz: Most miről írsz...? Ki beszélt itt Kövérről...?! Tényleg meg vagy zavarodva... :) Igazad van, jó éjt...! Menj aludni, vedd be a nyugtatód és pihenj...:) Bár holnap (és soha) sem lesz bajnai a miniszterelnök, ebben ne reménykedj, legfeljebb álmodhatod, de ha szerencséd van, egy tökös jobbos kormány betiltja és elzavarja a scientológusokat mire felébredsz :)
@Blogger Géza: Egy vonalkódos cucc kb annyira anonim, mint a szolgáltatói internet. Hiheted, de nem az.

Valójában nem kampányolhatsz a válaszok mellett, mert egy adott kérdésre egy választáson ahány párt, annyi válasz. Itt a kérédseket és a válaszlehetőségeket egyearánt egy ember gründolja.

A magam részéről ebben azért érzek némi különbséget. De elfogadom, hogy az Orbán-hívőknek ez így jó. A magam részéről nem hiszek Orbánban, és Orbánnak is csak erős fenntartásokkal.
@Knósszosz: Na jó...visszaszívtam a pikírt megjegyzéseimet... Együtt érzek veled, és bocs, ha megbántottalak. És ne hidd, hogy én mindennel elégedett vagyok most...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Nyehehehehehe...:D" Te viszont tényleg tudod... :)
@jobbrolbandita: Sajnálom, hogy szövegértelmezési bajaid vannak. Szerinted az élhető világ = legjobbikkal?
Akkor már értem, hogy miért van Orbánnakennyi fanatikus, de egységsugarú híve.

Amúgy kedves rokonaid hol éltek? mErt ha itt, akkor az ő számukra is élhető volt az a korszak. Szemellenzős véleményed szerint azt hiszem Te csak állítod,hogy éltél akkortájt.
De végső soron magánügyed.
@jobbrolbandita: Ja, és remélem eljutott abba a burokba ami az agyadat körbeveszi, hogy választási rendszerről szóltam. A küldöttállítási rendszere nem volt demokratikus. De a visszahívhatóság sokkal jobban szolgálta a demokráciát, mint az a listalozungos ökörség, ami jelenleg van.

De rá se ránts. Higyj diktatórikus skizoid vezéredben nyugodtan.
@jobbrolbandita: Bántottak a scientologusok? Látom, komplexust okoztak Neked. Akarsz róla beszélni? Keresd fel Fidesz-összekötödet.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: lassan már elviselhetetlen lesz ez a blog, ezzel a sok fasszal.
Eddig többnyire tényleg viták voltak érvekkel, de most már csak megy az anyázás, mint a mandineren kb.
Nem lehetne nem válaszolni a nyilvánvaló droidoknak, vagy elmeháborodottaknak?
Akkor csak megunják és elmennek.
Te blogger gézát, az egyik legsíkhülyébb kommentelőt akarod bármiről meggyőzni? Mintha vidékit vagy enricot akarnád:)))
@jobbrolbandita: Na milyen jó ötlet, szólok is a bloggazdának - ha magánál van a kézimeccs után - hogy utaljon már: kéne, mert erősen hó vége van! Igaz, ő nem állami Kumin-iroda, ahol titeket toboroznak, csak egy magánblogger, de talán megbízhatóbb, mint a jobb-bandátok, az igaz.
@Nahalat Tzadok:
még néhány ilyen dilinyós -mit szecc nagyon erős lehet?- mint te és máris helyreáll a világrend...csak a dilinyós őseggsége -nyald tovább nyugodtan- szédűl el a saját baromságait kotkodácsolva

brühühühühühü
@jobbrolbandita: Mikor, bogaram? A '970-es '980-as években biztos nem. 53-ban meg nem Kádár volt hatalmon. Ja, és Nagy Imre is a létező szocializmust akarta megreformálni.Mert a világ csak az egységsugár mentén fekete/fehér.
@jobbrolbandita: Kádár reinkarnációja Orvbán apánk. Aki szintén elég jól profitált abból a párttitkári rendszerből, mint káderbimbó. Na csináljatok tényleg egy ilyen dühöngőt a hozzá hasonlóknak. De akkor valami jobb ízlésűt rakjatok kultúrafelelősnek, mert a mostani kutyaütőit nagyon lenyomná Aczél emléke.

Ja és adjatok Viktorotoknak ott a karanténban kicsit fajsúlyosabb könyvet a Gőgös Gúnár Gedeonnál. Ötéves kisfiúnál jó ez a rajongás a gúnár irányába, ötven évesnél kicsit gáz.
@rodeo36: Mit szólsz, milyen delikát fiúk gyűltek össze ma?? ;-DDDD
@jobbrolbandita: Na, ez már alap a beszélgetésre, akkor én is visszavettem. Figyelj, nincs rá akarat, hogy a szcientológiát kitakarítsák innen. Nem nyavalyogtam, amit írtam az sajnos valóság és a családdal megtörtént. Ezért vagyok ordenáré, ha ez szóba kerül. Bocs még egyszer. De ettől függetlenül nem fújunk egy követ, bár azt gondolom ha ennek ellenére értelmes párbeszédeket lehetne folytatni, akkor jutnánk előre. Nem így gondolod? Győzd meg a közvetlen környezetedet, hogy ez fontos, ahogyan én is próbálom. Ha nem sikerül szót érteni bal és jobb között valamiféle cél érdekében, akkor csomagolhatunk mindketten. A többi csak rizsa.
Na, tényleg jóccakát, bár puhának leszek aposztrofálva ezért. Mindegy, a gondjainkat magunknak kell megoldani, jobbról-balról, de leginkább valamiféle erről-arról összefogással. Ha nem nő fel ehhez a politikai "elit", akkor nincs miről beszélni. Nem vagyok teljesen hülye, nem fűzök sok reményt a dologhoz. A büdös életben nem fogjátok elfogadni a ti oldalatokon, hogy Bajnai jól csinálta azt az egy évet. Most jön a riposzt: "és ti miért nem ismeritek el a..." -mit? A Fidesz kormányzás sikereit? Azokat elég nehéz felsorolni, szóval nem egyezünk, bármennyire is szeretném. Pedig más út nincs, de ezt is a történészek fogják papírra vetni harminc év múlva, mi meg beszopjuk. Ma.
NA csempészek ide valami értelmet és örömet is: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/539204_10151170810405829_2068597033_n.jpg Olimpiai bajnok. És hálisten Slicc nem rongálta ott a hangulatot.
@jobbrolbandita: NA drága, mit akar helyrehozni a Fidesz? Hogy akar megszabadulni a sci-sektől? A drogpolitikájukat pl. sci-sektől veszik át: [..]"A Fidesz a drogstratégia 2000-es vitában jó tanácsadókra hallgatott, de most máshonnan merít. Ha Heintz Tamás (Fidesz) parlamenti felszólalásának szövegét elemezzük, kiderül, hogy érvei komoly hasonlóságot mutatnak a parlamenti eseti bizottság MDF által delegált szakértőjének, Szomor Katalinnak korábban hangoztatott érveivel (ilyen például az ártalomcsökkentést állítólag elítélő ENSZ nyilatkozat). (Szomor nemrég Spiák Ibolya fideszes képviselővel együtt jelent meg a Hír tv egyik műsorában, hogy az ártalomcsökkentés ellen hadakozzon, és a Btk. szigorításáról beszéljen.)

Az MDF-es képviselőnő rendszeresen szerepel a szcientológusok által alapított drogellenes szervezetek, például a Drogmentes Maraton rendezvényein, kiadványaiban. A mozgalom által terjesztett „drogprevenciós” füzetek áltudományos maszlaggal és a szcientológiát alapító L. Ron Hubbard idézeteivel tömik a gyerekek fejét – saját állításuk szerint eddig 1188 magyar iskolába sikerült beszivárogniuk és 312 ezer füzetecskét oszottak szét! A szcientológusok hagyományosan pszichiátriaellenesek, és a saját, szakmai körök által elítélt áltudományos módszereiket próbálják népszerűsíteni (pl. a Narconont, amely a drogfüggőséget szaunával és vitamintúladagolással „gyógyítja” – jó pénzért cserébe).

2008-ban egy szcientológiaellenes blog kiszivárogtatta a Drogmentes Maraton belső stratégiáját, amelyben célként szerepel, hogy a mozgalom jusson állami támogatáshoz, és legyen jelen a kábítószerügyi eseti bizottságban „szövetségesei” révén. Ebből úgy tűnik, számos multicég és iskola után a politika világába is sikerült beszivárogniuk. Honlapjuk szerint támogatóik közé tartozik Schmitt Pál, a Fidesz EP-képviselője is.

Szintén Szomor hangoztatta korábban a fideszes parlamenti képviselő azon érvét, hogy az OEP-nek nem szabad évente milliókat költeni a drogfüggők fenntartását célzó „heroinosztó” programokra, hiszen gyerekenként alig pár ezer forintos iskolai prevenciós programokkal drogmentessé lehetne tenni az ifjúságot. Ezt a sületlenséget persze csak olyan ember veheti komolyan, aki nem ismeri sem a hazai helyzetet, sem a vonatkozó szakirodalmat."

index.hu/velemeny/olvir/2009/11/30/taszdrog/

Vegyél vissza.
@Knósszosz: Hagyd, ne ne engedd, hogy kiborítson. Jó éjt!
A Fideszt itt sokan azért szidják mert antiszemiták és úgy gondolják a zsidók irányitják Orbánt. Na most lebuktatok !
@aritus: Érintve vagyok, ezért azt mondom nem fog előfordulni többé. Eddig sem tettem, ezután sem fogom. De ma nagyon kibuktam a sci-okán. A Hubbard-féle ganaj szétverte a családunkat, szóval van okom keményen fogalmazni. Aki nem tapasztalta meg, az csak kapkodja a fejét, mint Győzike a megyei könyvtárban, hová is került?
Bocs mégegyszer!
@a szív fészkei:
Köszi!
Száradnak a paradicsom magjaid, majd megbeszéljük hogyan kapod meg. Nekem egy tőn van vagy ngy kiló, nem győzöm zabálni és isteni!
Jó éjt!
Ahogy az ámokját el nézem,inkább Orvbán hasonlít sci-sekre: www.vg.hu/velemeny/elemzes/a-jogtisztelet-hianya-orban-gazdasagi-valsagkezeleset-bukasra-itelheti-381437

Mindenben autentikusnak és zseninek hiszi magát, vallásosan odaadó révületet vár el a hívektől, akiknek mindenben ő és csakis ő az iránymutató, mindenbe beleszól és mindent irányítani akar mások életében - sőt más országok életében ugye - , unortodox hülyeségekkel tömi mások fejét, csak a vakfegyelmet és az erőt hiszi módszernek, elszigeteli az embereket a normalitástól - vinné ki az országot az Eu-ból - , stb.stb.
@Knósszosz: Édes vagy, kösz! Nekem még csak pár nyamvadék virág kezd jövögetni... Termés??? Bahh, seholse.
@Knósszosz: Édes vagy, kösz! Nekem még csak pár nyamvadék virág kezd jövögetni... Termés??? Bahh, seholse.

@aritus: Szerintem, azért a baromságaikat, ha lehet, azonnal cáfolni kell: nem őket etetés miatt, de azok miatt, akik olvasnak és bizonytalanok is lehetnek a hülye propagandájuktól. Ez a cél, ezért szőnyegbombáznak folyton egy címlapnál és soha máskor...
@jobbrolbandita:

azalatt a rövidke 20 év alatt ugyanúgy kiélvezted a rencer előnyeit mint a zorbán és bandatársai...és ma is abból élsz vagy lopsz

kurva anyád hülye majom

brühühühühühü
@Nahalat Tzadok: Pedig ugye semmiképp sem azok, leszámítva George E. Birnbaum és Arthur Finkelsteint. :)

index.hu/belfold/2012/05/14/amerikaiak_es_izraeliek_a_magyar_politika_hattereben/
@a szív fészkei:
ez egy beteg galandféreg mint a droidjai és hívői is

brühühühühühühü
@rodeo36: Ja, nagyon jól leképezik a színvonalát, nem? ;-DDDD
@a szív fészkei:

melyik kanálisból másztak elő? és milyen hírre? a scientologia és a narancsosság ugyanazon az alapon műxik a törpe be van oda is szervezve? szerintem beépített ember aki belűlről kell romboljon...pénzért csinálja amit tőletek lop el kurva jó kis konteo?

szerintem igaz

brühühühühühühü

igazad van le kell ezeket is ugatni mert assziszik hogy még talán igazuk lehet

de olyanok mint a levéltetvek tapadnak és károsak
@a szív fészkei:

számomra nevetségesek vagy betegek és nevetségesek

brühühühühühü
@Knósszosz: Nézd, írni kell a szemétségekről, akár Orvbán, akár a scisek -egy kurva elnyomó baromságot jó pénzért hirdető és mindent kizsaroló vallás képviselői - száját hagyják is el azok. A módszereikről, hogy legyen mindenkinek fogalma róluk, ne legyünk velük szemben ennyire naivak és védtelenek!

Tom Cruise most kapott kicsit a pofájára azzal, hogy a lányát nem engedi a felesége beáldozni a vallásnak, inkább válik tőle és viszi a gyereket is. Travolta is nehezen hiteti el, hogy az, akinek sci-sként hazudja magát szegény. Hullik le a lepel és nagyon mocskos dolgok derülnek, akár akarják, akár nem. Tom Cruise erős bástyájuk volt, most lassan egy nevetséges pojáca lesz. Szomorú.

A South Park is keményen nekik ment, a Séf bácsi hangját adó pasi ezért ott is hagyta őket. hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9f_b%C3%A1csi
Na, Európa megint irigy ránk, azhért húzkodja a hajunkat-nol.hu/kulfold/orban__europa_irigyli_magyarorszagot Ez az ember már nagyonsúlyos. Amilyen a Döbrögi-pocakja.

[..]"Ezután a miniszterelnök felsorolt néhány olyan kérdést, amely meglátása szerint az elmúlt időszakban állítássá vált. Például már nem kérdés szerinte, hogy a válság hosszabb és mélyebb, mint gondoltuk; ahogy az sem, hogy a válság inkább a Nyugatot sújtja. Hozzátette: nem kerülhető meg a kérdés, hogyan jutottunk ide." akkor miért oda rohan az 56 óta legtöbb hazáját elhagyó magyar? Ennyi hülye van?
@a szív fészkei: a Tom cruise sohasem volt senki csak felfújták...ma még a legjobban fizetett színész Holy Wood-ban...a bástyákat kell lerombolni -jól mondod- és a szél elfújja ezt a szart is

MINDEN VALLÁST BE KELL SZORíTANI A TEMPLOMAIKBA ÉS SEMMIT ONNAN KIHOZNI VAGY FELSZÁMOLNI A VALLÁST

NINCS MÁS MEGOLDÁS

brühühühühühühü

ez első lépés
@a szív fészkei:
jó hír ha Cseh Laci nem bassza el egy kézcsapásra volt hogy lehagyja Phelps-et...

ha az aranyakat 3 nak az ezüstöket 2 nek és a bronzokat 1 nek számoljuk akkor a helyzet más és az usa nem lesz sem második sem harmadik...

jogtalan az, hogy az aranyat ugyanannyi pontnak veszik mint a többit
érem érem mert az 550 amerikai tud kurva sok érmet de nem sok aranyat

brühühühühühü
Elmentek? Előjöhetek? Délután visszajövök a hosszú hétvégés strandról, képzeletben még mindig a saguinokat (ipt.olhares.com/data/big/388/3883754.jpg)etetem banánnal, erre itt is csupa majom. Percek alatt vissza tud rántani a rögvalóságba ez sok hivatásos hülye.
@roki: Lebőgtek a Fidesz jelöltjei a ma tartott időközi választásokon. Szakáldon két független után csak harmadik helyre futott be a Fidesz polgármester jelöltje - 6,2 százalékos eredménnyel.
Balmazújvárosban egy önkormányzati képviselői helyet szintén egy független jelölt nyert, itt a fideszes jelölt csak 23 százalékot szerzett. Pedig 2010-ben még 72 (!) százalékkal nyerte a Fidesz a körzetet.

mno.hu/belfold/gyoztek-a-fuggetlenek-1095410
@aritus:

Húszasával kéne őket kibaszkodni, mint a Vincenten, csak megunnák...

Egyébként jogos, amit mondasz, de dolgozzon meg a pénzéért a kis drón!

Nekem meg meg nem fáradság, a könyvből néha felnézve, félkézzel... :D
@nemecsek ernő áruló: Már előre látom, hogy az összes maszopos vagy libsi 2014-ben "független jelölt"-ként indul majd.:)
@rodeo36: Ezt a "vallás felszámolósdit" elég sokan megpróbálták már, de aztán szükségszerűen mindnyájan a történelem szemétdombján végezték.

Szerintem jobban jársz ha te sem próbálkozol vele. :)
@Gábriel angyal: Nem lesz rá szükség. A kékcédulák... pardon feliratkozás tesz róla, hogy Viktor papa még jó sokáig maradjon. Elvtársaid hathatós támogatásával persze.
@nemecsek ernő áruló: Érdekes lesz figyelni,hogy dolgozzák fel a kudarcot a fideszdroidok.Sokat lehet majd tanulni belőle.Minden esetre ez már komoly bukta volt.Várhatóan az unió sem ad nekik pénzt,muszáj lesz nekik tovább folytatni az ország fosztogatását,abból meg akkora bukta lesz,hogy végre le lehet majd sittelni az összes rendszerváltót!
@a szív fészkei:

Kis kiegészítés Orbán és Lázár önégetéséhez a félig gyengeelméjű, ámde kőgazdag hercegnő kastélyában:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=572813
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szereti a postát Orvbán, hisz élete a levelezés... Ezek a Thurn undék megalapították annó 1500-as években a német postaszogáltatot. Szerintem ez a Gloria megérdemelné, hogy állandó levelekkel bombázza őt is.
@Blogger Géza: Tudod az Orbán-kormány intézkedései nem 2010 közepén kezdtek hatni, mert zömüket 2011 január 1-től vezették be, a 2010-es választások után bevezetettek hatása is lassabb. Ugyanis egy kormány nem termel GDP-t, csak a környezetet alakítja, amelyre a gazdasági szereplők reagálnak.
Egyébként meg a grafikonon rajta vannak az időpontok. Ha ezt tartod manipulatívnak, akkor adjál linket.
Addig maradjunk a KSH-nál: Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) az I. negyedévi stagnálás
és a II. negyedévi 1,0%-os bővülés után 2010 III. negyedévében 1,7%-kal
haladta meg az egy évvel korábbit. www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/jel/jel21010.pdf
@Blogger Géza: www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Kiadvanyok/mnbhu_inflacio_hu/mnbhu_inflation_20101201/gdp_legyezoabra_20101201.xls
gondolom MB alatt az MNB-t értetted. Itt látod a helyzetet.
Emellett persze megnézheted a CDS, a forintárfolyam, a termelés, a vállalati csődök alakulását.
A mostani állítólagos 1-2%-os éves GDP-növekedés meg reálértékben csökkenés, mert most jóval magasabb az infláció, mint akkor volt.
Persze ez mind nem Neked szól, hanem a többi olvasónak. Hiszen Neked jól jövedelmezhet az Orbán-kormány, ha ennyire elégedett vagy.
@Kuviklacz: Látszik, hogy lövésed nincs a témához, a GDP növekedését mindig reálértékben számolják.

A grafikon önmagában nem manipulatív, nagyon szépen mutatja, hogy a Bajnai alatt kb 6%-kal esett a GDP. Ahogy kikerült a hatalomól, megindult a növekedés, és azóta kb 3%-ot nőtt a magyar gazdaság. Csak a szövegek, és azok elhelyezése hozzá manipulatív.

Mondjuk azt ne értem, miért egy előrejelzést linkeltél be, de ez már legyen a te bajod.
@Blogger Géza: Attól tartok, a pártirodai ügyeletesnek nincs lövése, aki kiadta Neked a szöveget. Nem előrejelzés, nézd meg a dátumot. Az előrejelzés része csak a legyező.
A GDP növekedéséről csak a FIDESZ-esek állíják, hogy reálértékben számolják, és bemutatják a nominálnövekedést mint reálnövekedést (ahogy Selmeczi nagysasszony összekeverte a reálhozamot a nominálhozammal).
@Blogger Géza: A FIDESZ-esek közül is csak a bálványimádók (A Matolcsizmustól lásd Mellár Tamás legújabb cikkét a HVG-ben - ő aztán vérbeli FIDESZ-es lenne, ha hagyták volna, és nem mellőzik több más volt FIDESZ-es miniszterrel és hasonló állami tisztségviselővel együtt - még Járainak sem tetszik amit csinálnak, márpedig ez nagy szó)
@Kuviklacz: "A GDP növekedéséről csak a FIDESZ-esek állíják, hogy reálértékben számolják" Meg bárki, aki ért hozzá. Nem tudom, te mihez értesz, de inkább ahhoz kommentelj, sok leégéstől kíméled meg magad...
@Blogger Géza: Nem is vagy Te blogger! Nincs is blogod.
Amúgy nem reagáltál arra, hogy a GDP nem attól változik, hogy a kormány hivatalba lép, hanem az intézkedésektől hosszabb távon.
Ennyit a hozzáértésről.
@Blogger Géza: Ja, és a KSH linkre sem reagáltál, pedig az elég egyértelmű (ráadásul szöveges, időszakhoz kapcsolódik, tehát nincs "manipuláció" és Orbán-konform).
@Kuviklacz: Miféle KSH linkre kéne reagálnom?
süti beállítások módosítása