Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.09. 05:28 Fabius

Oszkó saller az ellenzéknek

Címkék: ellenzék saller haza és haladás oszkó péter

A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk. A hazai ellenzéknek meg saját ovizsaruja, aki, mint önkéntes Mr. Kimble, igyekszik kigombolni azt a fránya nadrágot, hogy a pisa mégse a csoportban csurranjon el. Nekem legalábbis ez jutott eszembe, mikor Oszkó Péter legutóbbi szavait olvastam.

"Azt gondolom, az az önigazoló narratíva, amelyet jelenleg egyes baloldali pártok megfogalmaznak, miszerint a választók csak egy nagy ellenzéki összefogásra vágynak és utána jöhet a Kánaán, mert az egységgel kialakul az értelmes politikai alternatíva, egyszerűen önámítás. A közvélemény-kutatási adatokból, az időközi választási eredményekből is az látszik, hogy a választók jelentős része nem a jelenlegi pártok összefogására, még csak nem is a meglévő pártokra, hanem azon túl, valami teljesen újra vágynak.(...) Azok a politikusok, akik azt hiszik, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok rendben vannak és már csak össze kellene fogniuk, nem vesznek tudomást a valóságról. A választók a jelenlegi pártokat nem szívelik sem egyenként, sem összefogva, hanem valami minőségileg újat akarnak."

 Oszkónak ebben tagadhatatlanul igaza van. Ez a valóság mellé nézés tetten érhető a szocialistáknál, akiknek 2010 őszéig a reményhal volt a totemállata, amit akkor lecseréltek a szarok rájára, és a sokat hangoztatott megújulást ezzel befejezettnek is tekintették. Azóta kivárnak és Orbánék elkúrására játszanak mindenféle eredmény nélkül, érdemi tevékenységük kimerül a nem mi vagyunk a gyurcsányok hangoztatásában. Talán kifizetődne ez a taktika, ha annyi eszük lenne legalább, hogy az Aranykoszorús Kretén versenyben nem szállnak harcba a Fidesszel. De nincs, honnan is lenne, így meg azon kapjuk magunkat, hogy a magát demokratikusnak mondó oldal vezéralakjai állnak egymással szemben orrt orrnak nyomva, és Gréczy Zsolt lila fejjel ordítja a blogján: mijaz, hogy Orbán igen, Gyurcsány meg nem???!!! 

gréczy-mesterházy.jpg

Viktor megtette nekik azt a szívességet, hogy köszöntő levelet írt Horn Gyula nyolcvanadik születésnapjára, és a szocik annyira nem gyurcsányok, hogy ezt felolvasták, a Fletóét meg nem. Mit mondhatnánk erre a régi arcokat és a levetkőzhetetlen pitiánerséget látva? Azt hiszem ez az a pillanat, mikor a tekinteteket elhomályosító összefogás légvárát mindenki nyugodtan kidörgölheti a szeméből, mint a hajnali csipát, helyette érdemes még Oszkóra figyelni egy kicsit:

"A jelenleg aktuális politikai kérdés nem az, melyik pártot kellene választani a kínálatból, hanem hogy egy következő kormánynak mit kellene tennie az országgal. Akkor tudnak a választók jó elvárásokat megfogalmazni, ha erre kérdésre keresik a választ. És csak a következő kérdés, hogy melyik politikai erő tudja ezt a legmegfelelőbben megvalósítani."

 Tökéletesen igaza van, az elvárások megfogalmazásával nagyon szarul állunk. Az interneten megforduló nem reprezentatív többség beéri annyival, hogy miután Orbánék nem talicskázzák hanem vagonszámra hordják ki a pénzt, hazavágták a jogállami normákat erősen, ezért húzzanak a francba. Jöjjenek a szocik, mert még mindig kevesebbet loptak, legyen valami olajfa, összefogás, bárakármi, csak Orbánék ne legyenek. De a lényeg, az elhasznált arcokat és a kiderült módszereket köszi, nem kérjük elvárás megfogalmazása már elmarad. Pedig ez most az az időszak, mikor ráhatással lehetsz a szimpatizált pártodra. Lakossági fórumon szólhatsz, írhatsz blogposztot, kommentelhesz amennyit akarsz, megfogalmazhatod azokat a dolgokat amik neked sem tetszenek. Igen, el fogják olvasni, egyebet se tehetnek, mikor a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága 16%, a bizonytalanoké meg 48%. Írd le, mondd el, szóljál. Mert nem az a baj, hogy baloldali szimpatizáns vagy, és teli a csukád a Kedves Vezető hülyeségeivel, hanem az, hogy a leváltása érdekében hajlandó vagy - esetleg - 2014-ben is a cseberből vederbe helyzettel megalkudni. A kérdés nem az - divatos szóhasználattal élve - hogy akarunk-e köztársaságot, hanem, hogy működőt akarunk-e? 

Arra azért külön kíváncsi leszek, hogy Oszkó szerint mit jelent Bajnai esetében a "nem halogathatja sokáig a döntést." Mai állás szerint a Haza és Haladás Bajnaival az élen erősen átrajzolhatja a politikai - főleg ellenzéki - erőviszonyokat. A csendes többség leginkább neki - és nyilván a stábjának - adná a gazdasági kormányzást, mert róla hiszik el, hogy kezdeni tudna valamit ezzel a tündérmese-trágyadombbal. Ha megkapnák koalíciós partnernak mondjuk az LMP-t, akik a korrupció ellenességüket és jogállami normák betartása iránti kérlelhetetlenségüket adnák a buliba, azzal elég sokan kiegyeznének. Csak egy apró szépséghiba van: hiányzik mögülük a tömeg, az apparátus, aki képes összerántani a jelölőszelvényeket. Ennek kiépítése az LMP-nek is nehézséget okoz még mindig, úgyhogy, ha Bajnai és a Haza és Haladás tényleg színre akar lépni, akkor tényleg nem halogatható sokáig ez a döntés.

 

 

 

 

860 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr634637023

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Várj csak a hajódra, nyomorult utas vagy! 2012.07.09. 11:31:58

A BKV hajóprojektjének nagyon örültem. Az már az elejétől egyértelműnek tűnt, pláne a két part közötti cikkcakkozás kapcsán, hogy ez a járat nem a gyorsaságról fog szólni, hogy az utazás örömét nem a gyors eljutás fogja jelenteni. De ezt nem érezt...

Trackback: Várj csak a hajódra, nyomorult utas vagy! 2012.07.09. 11:31:44

A BKV hajóprojektjének nagyon örültem. Az már az elejétől egyértelműnek tűnt, pláne a két part közötti cikkcakkozás kapcsán, hogy ez a járat nem a gyorsaságról fog szólni, hogy az utazás örömét nem a gyors eljutás fogja jelenteni. De ezt nem érezt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maradjunk a szexualitásnál azt a népek jobban megértik, mint a nemzetgazdaságot...már majdnem minden felnőtt élt át nemi aktust -mindegy melyik igekötővel társítva: ki-, be-,meg-,rá-,át-,-- és tuggyák milyen érzés...ez meg is mutatkozott a Büszkeség meneten a rács két oldalán az egyik aki be is meri vallani a másik amelyik titkolja de meg van érte őrűlve

ugyanezt a politikával leöntött gazdaságtalansági kínlevesről nem lehet elmondani, mert mint Gabriella 2 éves korában a mamira köpte a spenótot vagy ha letuszkolták neki akkor kicsit később kihányta de ettől még nem szakértő a Gabriella még spenótosan sem hát még frankosan vagy ajrósan belakva vagy kilakva esetleg rálakva talán meglakva

szóval a magyar konyha egy kalap szar az egyoldalúságával perkelt nokkedlival vagy kolompérral far hát vagy far hét és ha nem lopták el a délnorvégok az uborkát akkor salátával

jó lenne új recepteket beszerezni és el kezdeni főzöcskézni új ízeket

mint Madách is mon'ta a tragődiában, hogy új izékre Luci Feri....

brühühühühühühü
ez idevaló, az ízék vagy ízek címszó alatt

orulunkvincent.blog.hu/2012/07/08/level_hugh_grantnek#more4636595

"televízióról, a rádióról, a nemzeti hírügynökségről, a nyomtatott sajtóról és a kereskedelmi rádiókról lehetne kijelenteni, csak tilos. Azt a rágalmat is visszautasítjuk, hogy épp most lehetetlenítettük el gazdaságilag az egyik rivális kereskedelmi rádiót és zártuk ki a frekvencia-pályázatból az utolsó ellenzéki rádiót. Visszautasítjuk és kész."

brühühühühühü
Az emberek mar Mo-n is eljutottak addig, hogy nem keresik a politikai lehetosegeket, hanem valasztanak azok kozul amiket a pofajukba nyomnak.

Ahhoz, hogy egy poitikai ero szinre lepjen ahhoz eleve tomeg kell. Aktivistak tomege.
minden valasztokorzetbe, ahol eredmenyes akar lenni kell 10-100 ember.
A HH eddig erre alkalmatlannak bizonyult.

Az emberek egyebkent nem arra vagynak, hogy jol menjenek a dolgok, hanem arra, hogy u gy erezzek, hogy jol mennek a dolgok.
Ez a ketto kibaszottul nem ugyanaz!
2009-2010-hez hasonló szakértői kormány lesz a H&H tagjaiból, esetleg egy-két marginális poszton az őket támogató politikai erőkből.
A kérdés, hogy kik fognak mögötte állni. Az MSZP biztos, az LMP kérdéses (a léte is, nem csak a támogatása), de egészen biztosan besorolnak a Szolidaritás támogatói is valamilyen pártformában. A DK formálisan nem, mert Gyurcsány neve méreg, de koalíción kívül (ha bejut) együtt fog szavazni a kormánnyal.
zseniális:
raerunk.blogrepublik.eu/2012/07/08/dir-misztor-grent/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dir-misztor-grent

"Dír misztör Grent,

or méjbi vi sáll kól jú Hjúg bikoz vi in the szisztem on zö hángérijen nesönel kóperésön olvéz júing ícs ádör. Mjúcsüel júing méksz disz kántri ö veri plezönt plész. Ívön Brúsz Vilisz iz törning hír. Ví tink jú ár mór hendszom den brúsz."

brühühühühühühü
@Link Elek: A HH nem párt, neki nem kellenek aktivisták. A HH olyan lesz, mint a Reformszövetség volt 2009 előtt. Egy think tank, amely eléggé hiteles(-nek látszik), hogy a tagjaiból a széles közönség számára elfogadható vezetőket csináljunk.

A HH mögött persze pártok állnak majd: főként az MSZP (mivel ők a legnagyobbak a Fidesz után és nekik van egyedül megfelelő infrastruktúrájuk), a többit meg majd meglátjuk. Azt már most nyíltan kijelentették többen, hogy a Szolidaritás támogatna egy új Bajnai-kormányt. A Szolidaritást meg elég sok civil és szakszervezet támogatja, nem szabad leírni őket és a mozgósítási képességüket.
egyetlen elvárásom van...

MINDEN POLITIKUS tűnyön el örökre !!!

ez a leglényegesebb...

rohat bűnöző mind, elqrtak 22 évet... nem kicsit, de nagyon...
Fabius teljesen jól látja - szerintem. A coci csodavárás szar vasa nem fog müxeni. A fityisznek bejött, ezek azt hiszik, így fognak ôk is nyerni. Modernizálják a honlapot, a design elemeket.... csak az a gond, hogy a kupiban ez kevés, ha ugyan azok az ótvar ribik maradnak meg, ugyan azzal a pállott lehellettel. A kôkemény coci lázas semmittevéssel párosítva, mindez azért elôre tudható eredményhez vezet.
Oszkóval teljesen egyetértek, egy tisztes és teljesíthetô program kell, nem duma, hanem tények, számok, realitások. Ha valakinek ez túl technokrata, akkor az HIGGYEN csak tovább a fityisz és a coci agymosottaknak.
@izzadságszagú gonzoepigon:
Csak nem személyesen budigyula elvtársat tisztelhetjük Önben?
@sanyoka: Szerintem csak trollkodni próbál. Májusban minden sajtótermék megírta, hogy kilépett a WizzAirből.
áptudét, csak hogy stílusos szerűség legyek :-)
Naja. Elvárásként részemről annyit böffentenék ide, hogy az alapjaiig lerombolt oktatást gondolják újra úgy, hogy egy modern, hatékony, és mégis főleg a természettudományokra koncentráló rendszerben anyagilag és társadalmilag megbecsült, elhivatott emberek készítsék fel a következő nemzedékeket a mostaninál sokkal keményebb kihívásokra. Úgy gondolom, hogy 20 év múlva a gyerekem véleményére nyugodtan támaszkodhassak, hiszen indulat nélkül, okosan hoz majd jó döntéseket, megfelelő háttérismeretre alapozva. Van rengeteg remek tanár, csak biztonsági őrök mindenféle bankokban. Fizessenek annyit, hogy ezek miatt igazi verseny legyen a posztokért, és adjanak időt és pénzt egy példa értékű oktatás üzemeltetésére! Ez az alap, mert nemsokára aljön az idő, amikor a mostanában iskolába járók alkotják majd a közösség aktív részét!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: el kell, hogy keserítselek, a célközönség nagy részének, egy kis optikai tuning /smink, ruci, tanga, brazil gyanta/ és már elalél a zúj felhozataltól, a csomagolás alá kevesen néznek A zadatokra /szolg.technikára, kiszolgálás minőségre/ még kevesebben, úgy is mondhatjuk csak az ínyencek. De mint tudjuk a tömeg az igénytelen és ez vastagon látszik, a minközönség zombiain, p_ártok-tól függetlenül. :D
@miva?: igen, ezek után meg a zegészségügyet, az első a jövőnk, a második a jelenünk
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: ja, nézzük csak meg mit alakított az mszp Ponta ügyben. Lapított, mint szar a fűben, majd mikor észbekaptak, hogy ez kurva ciki, akkor el kezdtek mosakodni, és "aggódni" amiatt, amit Ponta csinál. Ennél már csak a fidesz szánalmasabb (és híveik, ahogy olvasom az erről szóló blogokban a kommentjeiket), amint nagyon aggódnak a román demokráciáért, és fel vannak háborodva Ponta lépésein. Pedig igazán ismerős lehetne nekik, pont az Orbán kormányt tekinti példának, és mint igazi rajongó, pontról-pontra másolja.
meddig lesz a fides mafia???

amig az összes pénzt el nem horgyák... vagyis álamcsődig...
nahhh, megint egy kis keménykedési kommunikáció és taplósági diplomácia:

Varga Mihály: "az IMF nem szívbajos"

Kemény tárgyalásokra számít az EU-val és az IMF-fel Varga Mihály. A nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a köztévé reggeli műsorában azt mondta: biztos benne, hogy az MNB-adóval megspékelt tranzakciós illeték ügye elő fog kerülni az egyeztetésen.

hvg.hu/gazdasag/20120709_varga_imf_targyalasok
Oszkó Péterre érdemes odafigyelni, nagyon szimpatikus a higgadt, kiegyensúlyozott helyzetértékelése.
"Jöjjenek a szocik, mert még mindig kevesebbet loptak"

Szerintem a szocik sokkal többet loptak.

4-es metró, 700 km autópálya, Margit-híd felújítás, stb. Abból azért dőlhetett a lé keményen.
Ha néha el is bizonytalanodok, azért kijózanítanak a hírek:

"Fürst György afrikai nagykövet akart lenni

Index/MTI

2012. július 4., szerda 14:24

|

A Heti Válasz egy francia nyelvű, a Közép-afrikai Köztársaság külügyminisztere által 2008 januárjában aláírt diplomata útlevelet és más dokumentumokat is megszerzett, amelyek azt igazolják, hogy Fürst György, a terézvárosi önkormányzat volt alpolgármestere az elmúlt éveket egyebek mellett arra használta fel, hogy érinthetetlenné váljon a magyar adóhatóság és a büntetőszervek számára, olvasható a lap internetes oldalán.

Az iratok arról tanúskodnak, az egykori szocialista politikus 2009 végén a diplomata-útlevéllel próbált mentességet szerezni, hogy kibújhasson az Andrássy út 47. szám alatti épület privatizációja miatt indított büntetőeljárás alól. A honlapon emlékeztetnek, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségnek Fürst György ügyvédje korábban azt írta: "Őexc. Fürst György utazó nagykövet úr diplomáciai mentességének fennállását a Közép-afrikai Köztársaság budapesti nagykövete, őexc. Bernard Leclerc úr is megerősítette.""

index.hu/belfold/2012/07/04/furst_gyorgy_afrikai_nagykovet_akart_lenni/

Na, EZ az MSZP!
@VT Man: :)))

ez nagyon fontos kérdés... hogy a fides két év alatt ellopott kb 1000-1500 milliárdja plusz a balf@szságuk "felára"

több e mint a maszopos 8 éva latt széthordott csilliárdok...

azt gondolom 5 forintért közpénz lopásér is HALÁL jár... az már csak nüansz hányszor kell agyonverni a politikusokat...
Szerintem sajnos nincs igaza Oszkónak. Ha Orbánék ilyen ütemben folytatják az elkúrást, simán van esélye a régi mszpnek mindenféle változás meg értelmes megnyilvánulás nélkül. Persze nem a következő választáson, hanem a rákövetkezőn, de akkor majd simán rájuk szavaz a sok hülye. Orbánéknak ez nem csak véletlenül jött be, fog ez menni másoknak is. És ne legyenek illúzióink, az elit mindkét felének tökéletesen megfelel az a felállás, hogy 4-8 évente lerabolhatják az országot.

Itt a néppel van a gond, hogy a ki tudja már hányadik elkúrás után is simán elmegy szavazni ugyanazokra az arcokra. Mivel a népet nem lehet lecserélni, ezért már csak abban reménykedhetünk, hogy valamelyik milliárdosunk megunja ezt a posványt és a nulláról csinál egy olyan pártot, ami hazudozás helyett megpróbálja megismertetni a valóságot a lakossággal. Persze nyerni esélyük se lenne a fent említett probléma (az emberek többsége sík hülye) miatt, de talán lehetnének megkerülhetetlen koalíciós partnerek és hosszú és gyötrelmes küzdelem árán elérhetnének valami változást.
@rodeo36:

Nevezzük ki szóvivőnek a Google Fordítót!

Életem meghatározó élménye volt, mikor Arany "Ég a napmelegtől a kopár szik sarja" verssorát törökre, majd vissza magyarra fordítva ezt kaptam:
"Meztelen a fiú, ég napmelegtől szike!"
:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: az első fides zombirka meg is jött... ez a maszop többet lopott...relativizálás... a divat. azt hiszik akkor már lehet gyilkolni is ha humánusabban ölök mint a szomszéd...

ez valami döbbenet hogy ekkora marhák élnek a földön...
@miva?:
Hat igen. Teljesen igazad van.
A gyaszos az , hogy Orban a Horthy-t tekinti peldakepnek, csupan amit jol csinalt, aztr nem veszi at. Oktatas, egeszsegugy, kutatas-fejlesztes.
Amit szarul, azt isteniti.
Most mi jon meg a horthyzmusbol? Forint leertekeles, inflacio, uj penz?
@VT Man: "A Heti Válasz egy francia nyelvű, a Közép-afrikai Köztársaság külügyminisztere által "

Elsőre úgy olvastam, hogy Közgép-afrikai Köztársaság.
T. Varánusz!

"Ez jó, ezt mostantól én mondtam!" :-D

- idézet nemtudomkitől -
@Gera: így van... nem genetekusan hanem társadalmilag

ijjen hüjje a magyar... buta lusta népség... hitvány csürhe

individuális "társadalom", szóval 10 millió kis közösség...
LMP-HH? Nagyot csalódnék a Lempben, ha beállna egy piacpárti, liberális gazdaságpolitika mellé...
@Szandeeekahh: csalódnál?? kommunista gazdapoliból már Dunát lehet rekeszteni, és ebbe beletartozik a nemzetieskedő kommunizmus is ;)
Levitézlett alakok mondják meg a frankót.
A baj az, hogy két év alatt itt nem lesz ütőképes és vállalható ellenzék semmilyen, nem hogy támogatói bázist tudjon kiépíteni. A nagy valóság az, hogy nincs egyetlen egy jelenlegi politikus sem, aki vállalható lenne. Lop, csal, hazudozik mindegyik, teszik ezt arcátlanul, mindenféle gátlás nélkül, csak és kizárólag a saját gyarapodásukra.
Mára már odajutottak, hogy épeszű ember nem megy el szavazni, mert NINCS kire. Persze tudom, akkor arra szavazok, aki most van. De nem mindegy?
Minden jelenlegi politikust el kéne küldeni a magánszférába dolgozni és eltiltani 20 évre a közügyektől, bármilyen állami-, politikai gyakorlattól.
@Gera: az Orbáni elkúrás nem feltétlenül elkúrás minden választó számára. És ez nem agymosottság kérdése, még mielőtt.
Lopásról: az MSZP-t ebben überelni lehetetlen, ez tény. Másrészt, ne legyen illúziója senkinek, a politikai hátországot mindenkinek ki kell építenie, és ez pénz. Sok pénz. Erre még Oszkóbajnainak is áldoznia kell.
Tkp. ez fáj az MSZP-nek most, nem a demokrácia miatt aggódnak, hanem az eddigi, "demokratikus" rendszerben kiépített pénzfolyamok elapadása miatt. Ami teljesen érthető.
@Gera:

Attól, hogy Te így látod Oszkónak még igaza van. Szerintem. Oszkó azt mondja, hogy a nép igényelne egy újat, mert nem szívesen szavazna a mostaniakra. Az, hogy jelenleg nincs, és így a nép kénytelen azokra szavazni, akik vannak, az egy másik kérdés.
@É2I: nem, nem mindegy. Itt a legapróbb részletekig, minden szinten esik szét a rendszer és erre a válasz az érzelmek felkorbácsolása.
Most olvastam Kövér-interjút az MNO-n. Ő büszke az államreformra, erős, tisztességes állam, Matolcsy jó úton jár stb.
Nem, nem mindegy, hogy a józan ész jut-e valaha vezető szerephez itthon. Nem jobb-bal vonalon, mert ennél sokkal színesebb a helyzet.
@Peterpapo: Ha a nép röhögve megválasztja ezeket a figurákat újra és újra, akkor hol ez a bizonyos igény?
@dr. Bubó: Szerintem verjük agyon mindet, utána pontoson kimérhetjük melyiknek hányszoros agyonverés jár.
@É2I:

Pár évvel ezelőtt igazad lett volna, például a Centrum esetében anno, de most szerintem nincs. Olyan szinten elege van a zembereknek ezekből a töketlen, hazug, tolvaj senkiházikból, hogy bárki jöhet akár csak 2 hónappal a választások előtt is, simán meg nyeri. Gondolj bele! A választásra jogosultaknak majdnem a fele nem akar egyikre sem szavazni, a maradékon osztozkodnak a jelenlegiek. Bárki olyan színre lép, majdnem a fél ország rá fog szavazni. Kétharmada nyilván nem lenne, de szerintem simán nyerne.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: de hiszen ezen már régesrég túltettek

a Paris Match élő riportja első bekezdésében a magyar fordító azt írta, hogy:

és egy kedves vidéki fickó

az eredeti szövegben meg:

mintha egy utonálló gyilkos

a folytatás:

...nézne rám a konyhában kolbászos rántottát sütve reggelire

szóval ez már megy...a vezérló nem tud francúl és nem olvas nem számol tehát bármit írhatott a francia akadémia a Halhatatlanok tagja róla...

szóval nem kell gúgolni

brühühühühühühü
Az elkúrás kapcsán minduntalan elfeljted megemlíteni Fabius, hogy az MSZP a Szlovákok elötti pozicióból pakolt minket 2010-re a Göröggel egyszintre utolsó helyre.

A tolvajlásokkal kapcsolatban pedig azt, hogy tele van a börtön szoci tolvajokkal.

A közbezserzésekkel kapcsolatban pedig azt, hogy többször nyert a Közgép az MSZP alatt, mint a Fidesz óta.

A többi nagyjából stimmel. Bár annyiban nem hogy szerintem ezt a minden formációtól ótvarabb, szarabb MSZP-t is megválasztják a barmok idővel.
@saravad: A mindegyre azt értettem, hogy nem tudsz senki mellett jó szívvel volksolni. Persze, hogy nem mindegy, de a jelenlegi lehetőségek közül nincs vállalható egy se. Mind kutya, illetve az sem. A kutyákat többre becsülöm...
@Link Elek: "valasztanak azok kozul amiket a pofajukba nyomnak."

Csodálom, hogy egy bizonyos IQ felett egyáltalán minek mennek el szavazni, amikor az egész választási majomcirkusz nem szól egyébről, hogy írj alá egy üres, pártfejléces papírt, utána majd a választottak föléírják, amit jónak látnak... akár a választó halálos ítéletét is.
@Gera:

Ki mondta, hogy röhögve fogja? Lehet, hogy eddig így volt, bár erősen kétlem! Mert nagyon sokan legfeljebb kényszeredetten mosolyogtak, láthatóan nem sokan röhögtek, csak az agymosottak.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Szerintem ezek a tárgyalások olyan soká fognak húzódni, hogy a delegációnak lakásokat kell majd venni,bérelni pár évre....

Ez a kormány nem akar IMF hitelt, etetnek mindenkit, hogy a forintot szinten tartsák... és egy ideje egész jól működik... a kapkodás majd akkor jön el, amikor egy..akár vismajor esemény miatt a forint elszáll...

A Varga is azért mondta, hogy fúk az Ájemefből... itt egy kis lőszer, akadékoskodjatok, ha megegyezünk, majd addigra újra lesz ok a tárgyalások elhúzódására....
Szerintem a Bajnai kormány a tündérmese kategória. Végső soron nem tudjuk, hogy mit örökölt, arról van ötletünk, hogy mit hagyott maga után, szóval nem akarom azt mondani, hogy nulla, de elég kevéssé értettem a társadalmi vízióját.
A Haza és Haladás blogbejegyzéseiben jó indulattal is csak a hibás helyzetértékelést látom. (Mondjuk ehhez azt kell gondolnom, hogy én jól látom a helyzetet, de ez van... mindenki ezt hiszi magáról.)

Szóval amit én várnék:
- Demográfiai problémák kezelése: hosszú távon szóló kiszámítható intézkedések kellenek. Bajnai nem is akarta rendesen kezelni, Orbán nem kiszámítható, MSZP kiismerhetetlen, LMP és Jobbik elgondolásait nem ismerem, de lehet, hogy jók. Ha a kivándorlást ide vesszük, akkor Orbán volt az utolsó remény (annak, akinek volt reménye), és az elvesztével nem sok maradt.
- Ország külső adósságának a további minél erősebb csökkentése: Ebben szerintem Orbánék jók, Bajnai nem annyira, az MSZP kontraproduktív, LMP és Jobbik... kérdéses, de nem tesznek úgy, mintha a céljuk volna.
- Államadósság csökkentése: Bajnainak formailag nem igazán jött össze, de nehéz megmondani, hogy miért, Orbánéknak minimális eredményei vannak hatalmas áron, az MSZP inkább növeli, az LMP célját nem ismerjük, a Jobbiké pedig nem járható.
- Energetikai kiszolgáltatottság csökkentése. Az egész bagázs egy rakás... tényleg agyrém. Egyedül az LMP hirdet valamit a megújulókkal, de ők pedig ideológiailag terhelik a szakmai problémákat... kár Bencsikért.
- Vízgazdálkodás megfelelővé tétele, mielőtt az Alföld sivatag lesz: A Fidesz jól indított, majd jól leállt, az LMP és a Jobbik egyelőre hallgat, MSZP és Bajnai fel sem fogják a probléma nagyságát és jelentőségét.

Ehhez képest mivel foglalkoznak:
Gazdaság: fontos az államadósság szempontjából, de én jobban hiszem Mo esetében az exportban, mint a hazai jólétben. Itt a kedvező folyamatokat a válság indította, Bajnai és Orbán folytatta. Az eredmény ugye sok munka (ha van munka), és kevés jólét, de tartalékok is így képződnek, adósságot is így lehet visszafizetni, csak, hát mindenki utálja. Azt gondolom, hogy valós megalapozott gazdasági növekedés csak ezen az úton érhető el, ilyen értelemben OV is Bajnai útját járja, az MSZP megbízhatatlan, az LMP és a Jobbik pedig kiszámíthatatlan.
Jogállam: Ez csak annyira érdekel, amennyire a fenti elvárásokat szolgálja. A korábbi jogállam nem szolgálta, és a vesztünkbe vezetett. Eddig ez sem mutat túl sok biztatót, de még lehet jó.
Korrupció: Erkölcsi tartás tekintetében fontos, mindenki fel akarja számolni, és cserében mindenki zsebre teszi. Kivétel eddig az LMP, aki tényleg következetesnek tűnik.
Köztársaság: Sokat beszélnek róla, jó hívószó, de egyetlen valós problémára nem kínál megoldást. Minden ebbe fektetett energia szerintem fölösleges.
Emberi jogok: A nemzetközi szervezetek vizsgálatai alapján a magyarok nem emberek, nem jogfosztás, ha egy magyar nem szavazhat, az sem, ha nem beszélhet az anyanyelvén, és az sem, ha származása miatt megverik, vagy nem látják el egyészségügyileg. Svédországban még egy ló is fontosabb. Ezek alapján Magyarországon a többségi társadalomnak fölösleges az emberi jogokra figyelnie.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Majd tele lesz fityiszessel, ha leváltják őket a tökbe.

Többször nyert? Ja, hogy jól be lettél hülyítve? A szocik alatt mondjuk 200-ból nyert 30-at, a fitiysz alatt meg 25-ből 20-at, akkor igazad van, csak ne felejtsd el megnézni az arányokat is!
@leonito77: A kipaterolós duma miatt szerintem se akarnak megállapodni. 1. a fidesz soha nem hátrál ki a saját hülyesége mögül. 2. még a hazai civil kontrollt se tűrik, imf ne ugasson bele a refeudalizációba. 3. Orbán azt hiszi, ért a pávatánchoz.
@Peterpapo: A politikusoknak tökmindegy, hogy a szavazás után a kocsmában hogyan anyázzák őket az emberek, ha rájuk szavaznak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
lejátszottam csak spanyolra az Arany sorát...

a "sarja" a verssorban nem értelmezhető de amikor egydűl írom be akkor precizen adja

a kopár is meztelennek azaz desnudo-nak lett ferdítve holott sivatagnak azaz desierto nak kellett volna hogy visszaadja

a szik et egyáltalán nem tudja értelmezni, bár van lehetőség arra, hogy értelmező szótárral szavanként válogassak és esetleg kijön valami használható

verset sohasem szó szerint fordítunk...
@Peterpapo: Nem hinném, hogy bárki képes lenne nyerni két évnyi felkészülés alatt :( És a pénz, az oligarchák, ami szükséges lenne hozzá, már rég letették a voksukat valamelyik mellett.
Persze, ha valamelyik úgy gondolná, hogy ideje saját szemétdombot gründolnia..., de félek nem lenne az se jobb.
Az igazság az, hogy a hatalom elvakít egy idő után mindenkit. De hogy nincs ebben az országban egy politikus sem, aki akár az ország érdekeit is figyelembe venné, az állampolgárokét, a hazáját a sajátján túl, hogy nem tud egy sem felülemelkedni a saját kapzsiságán, na ez a szégyen.
@sztd:

Nagyon szépen leírtad, hogy mit gondolsz, de erre mindössze annyit mondanék, hogy ezeknél, akik most ott vannak, bárki jobb lenne! Akár még Te is! Indulj el és én Rád fogok szavazni! De még akár a csúf, gonosz Hókuszpókra is szívesebben, mint ezek közül bármelyikre!
Mit tett Bajnai, amit el kell hinnünk?
@É2I:

Mivel a mostaniakat ismerjük, mint a rossz pénzt, ha jönne egy idegen, akár a választások előtt egy nappal is, adnánk neki egy esélyt. Legalábbis én egészen biztosan. Bajnainak meg különösképpen!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Csak azt felejted el, hogy Dzurinda csinált egy kemény megszorítást. Nálunk a megszorítás halvány próbálkozását valakik pedig megakadályozták egy szociális népszavazáson.
Példa lehet az LMP, aki felépítette magát 1-2 év alatt. De sajnos ez csak ennyi volt. Nem tudtak előrébb lépni. Be se jutnak 14-ben a parlamentben. Tényleg kellenének új arcok, kellene egy új párt.
@- Cseresznye -:
"Mit tett Bajnai, amit el kell hinnünk?"

Két évre befagyasztották a közszféra bruttó bértömegét

Megszűnt a 13. havi illetmény

Csökkentették az önkormányzati támogatásokat

2010-ben elmaradt a nyugdíjkorrekció

2009-ben nem fizették ki a 13. havi nyugdíj második felét

Megszűntették a 13. havi nyugdíjat

10%-kal csökkentették a táppénzt

A gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár

stbstb.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ha a szik helyett szikes-t írtam, akkor kiadja a salistre, sal pontos jelentést míg a szik önmagában arra alapozva azaz basado en-nek van ferdítve mert a szikes -nek nem tudja az alapesetét mert ki kellene írni a sziksó-t (talán) de akkor hol marad a költői szabadság

egyelőre nem lehet egy jó interpretátort lecserélni holmi gépekre

Brasiliában készűlt egy csodálatos portugál fordítás a Madách Az Ember tragédiájá-ról de úgy, hogy egy magyar születésű irodalmár és egy magyarúl tudó brasil pap közösen fordította szinte szótagonként megkeresve a magyar eredti zamatát én még ilyen csodálatos fordítást nem olvastam és az eredeti illusztrációkkal lett kiadva díszkiadásban
" A választók a jelenlegi pártokat nem szívelik sem egyenként, sem összefogva, hanem valami minőségileg újat akarnak."

Oszkónak ebben tagadhatatlanul igaza van."

Apám, sok mindenre gondoltam, de arra, hogy Oszkó is ilyen síkhülye a politikához, arra nem. 2010-ben ott volt Bokros, februárban 15% mondta, hogy ő lenne a legjobb. teljesen pariban van Bajnaival, neki sincs több támogatása ma. és mennyi szavazott le Bokrosra? 2,6%! azt hiszed, hogy Bajnait nem karaktergyilkolászná le ugyanúgy a FIDESZ, mint Bokrost? Az a 12,4% az ugyanúgy azt fogja mondani áprilisban, hogy ja, de ha ezek pont az LMP-vel/MSZP-vel stb. állnak össze, ha megvágják a nyugdíjat/felemelik az SZJA-t, bármit tesznek/mondanak, akkor nem. B+, ez a 12,4%, benne te, az az álmodozó, aki a legnagyobb akadály leszel és vagy annak, hogy a FIDESZt leváltsák. Ott rontottad el, hogy az egyetlen értelmes alternatívát, az MSZP megreformálását elfelejtetted 2006 után támogatni. Ja, igen, azt Gyurcsány csinálta volna, ha nem mész el hülyenépszavazni 2008-ban, és nem csinálod ki Gyurcsány mellett az MSZP megreformálását is. Most meg csodálkozol, hogy ja, né má, csak nem döglött meg az az MSZP, ott van neki a vidéki hálózata, tagsága, szervezete, és b+, már megint nem lehet őket megkerülni. 2007 óta szar irányba gondolkodsz, lépsz, álmodozol, és baszod el mindannyiunk életét.

A poszthoz még annyit, hogy az LMP több adót, nagyobb államot akar. Ha ez neked nem esett le, hogy ez szöges ellentéte Bajnai kisebb államának, és lehetetlen ezt a kettők összehozni, és Schiffer simán nem lép az elvei miatt koalícióra Bajnaival (a többiek meg ugye az MSZP-vel akarnak mégiscsak összefogni), akkor meglehetősen alapszinten vagy politikaismeretből, és megintcsak 5 éves gyerek módjára álmodozol.

És azok az adatok azt mondják, hogy 60% választónak van már pártja (40%-nak biztos, 20% még tud választnai, ha kell), és 60%-nál alig lesz magasabb a részvétel. Hol van itt még igény új pártra? 5% az 250 ezer szavazat! Semelyik közvéleménykutatónal nem látszik ekkora luk sem, és ezzel még csak a legkisebb farok lehetsz a parlamentben 3-4 képviselővel (listáról HTM-kel és túlkompenzációval megspékelve, mer egyéniben ugye nem nyersz). Még egy álmodozás.
Az ország elmúlt húsz éve bebizonyította, hogy nincs az ország irányítására alkalmas felelős vezetése.
Elmehet a jó kurva anyjába a libatolvaj is kurcsánnyal és orbánnal és az összes többi maffiageci patkánnyal.
@rodeo36: Én is beírtam törökre, meg vissza és ezt adta ki a drága:

"Szerint a meztelen csecsemő nap égéshője"

:)
@Disintegrator Rising: Jaj de dumaaaaaaaaaaaaa!:)) Féltek. Mi?
Mesélj már orbán csodatevéseiről is....
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"többször nyert a Közgép az MSZP alatt, mint a Fidesz óta."

Ez egy jól hangzó, Magyar Nemzet által kitalált mese. Kár, hogy nem igaz. Ugyanis a konzorciumként nyert pályázatokat "elfelejtették" beleszámolni. A pályázati értékeket meg összeszámolni.

Mutyiztak, loptak csaltak a szocik is, nem nokiás doboznyi mértékben. De nem 236 millió helyett 2,3 milliárdért újítottak fel valamit kilométerenként. Ekkora mértékben még nem mutyizott soha senki, a löszbe fúrt alagutas M6-al sem. Nem véletlenül jött Simicskához az OLAF, és wattafakkozik keményen.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "az MSZP a Szlovákok elötti pozicióból pakolt minket 2010-re a Göröggel egyszintre utolsó helyre."

Úgy érted, hogy
- a gyöngyösi gumiberhuzását nem a FIDESZ kergette el?
- 2008-ban nem a FIDESZ népszavaztatta le a reformokat (amiket most fű alatt igyekeznek persze megcsinálni)?
- 2001-2002-ben, amikor Dzurinda ezerrel szerezte az autóipari beruházásokat, akkor Orbán éppen minimálbért emelt, és végtelen támogatott lakáshitelbe öntötte a költségvetési pénzt? És Szlovákia az ott megszerzett autógyárakkal tudott ellépni?
- 2007-ben ezzel szemben Gyurcsány és Bajnai megszerezték a Mercedes beruházást, ami 2012-ben a GDP 2-3%-át adja?

egészen nevetséges, hogy még 2012-ben is vannak ilyen hülyék, akik a fenti adatok féynében is még képesek ilyet állítani. tegyél már valami jelet a nicked elé, amivel jelzed, hogy te hülyeségeket beszélsz, és nem érdemes rád figyelni.
@Disintegrator Rising:

És mindezt ingyen és bérmentve!
@leonito77:
hát nem egyszerűbb megtanulni törökül?
A mutyizó, mszp-s alakokat miért akarja valaki újra vezetőként látni. Vagyunk 10 millióan, csak van közöttünk még egyéb értelmes arc...vagy nem?
@Gera: "valamelyik milliárdosunk megunja ezt a posványt és a nulláról csinál egy olyan pártot, ami hazudozás helyett megpróbálja megismertetni a valóságot a lakossággal."

és melyik pontosan? amelyik Orbánnal kezett fogot, és még szopatás után is kitart mellette (Csányi, Demján), vagy amelyik már rég összenőtt vele (Simicska, CBA, Waberer és társai), vagy Leisztinger, amelyik éveken át az MDF-et nyomta, behozta Bokrost, mindent megtett, amit te itt kérsz, aztán 2,6%-ig jutott, most meg a bőrét menti, ahogy tudja?
@Hertelendi:

A nincsről mit meséljen szerencsétlen? :)
@csorsza: Ami a lopást illeti, egy ideig én is ezt hittem, de a fidesz szintet ugrott e téren, a Simicska féle vasútfelújítás meg a földbérletek már 4es metró kaliberű ipari mértékű lopás.
@is: Jól látod, én sem látok erre különösebb esélyt, de abban végképp nem reménykedek, hogy az mszp vagy a fidesz húz ki minket a szarból.
@Peterpapo: Karinthy Frigyes: Barabbás c. 3 oldalas, 5 perc alatt elolvasható novelláját ajánlom figyelmedbe. Meg minden álmodozóéba: www.szepi.hu/irodalom/kedvenc/kt_030.html
@- Cseresznye -: dehogyjó. ezt csinálta és a sok barom meg élteti.
@is:

Igazad van. Mindenki hülye, csak te, meg az MSZP helikopter.

Mindenesetre kurvára röhögnöm kell, mikor valaki ilyen környezetben az MSZP reformjáról magyaráz. MSZP reform = Puch Laci helyett Velez Árpi a pénztárnok, akinek az apja, Velez Zoltán a mai napig együtt mutyizik Simicskával.

hvg.hu/gazdasag/20120705_fidesz_mszp_gazdsagi_kapcsolat

A változatlanul hagyott viszonyaitok mellett nem kell csodálkozni, ha ugyanakkora állasba hajoltok bele 14-ben is, mint 2010-ben sikerült.
A Haza&Haladás okés volna, amennyiben Bajnai nem azzal lesz idejének nagy részében elfoglava, hogy az integrálhatatlan kisebbséget miként lehetne még több adóforintból mégiscsak integrálni.

Létezik még ebben az országban olyan 110 feletti ikuval rendelkező személy, aki az LMP-t komolyan veszi?

Amúgy meg:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim,
Önök kérték... :DDDD

Csókoltat benneteket:
Bonsai Duce :DDDD
@Fabius: ja persze. mer te mondod majd el is hisszük mi? attól hogy néhány agyalágyult hülye seggnyalód mindig itt van, a többiek tudják nagyon jól hogy csak egy ballib bérblogger vagy.
@csorsza: "az MSZP-t ebben überelni lehetetlen, ez tény."

a számok tények. az ilyen állítások nem azok. indokoljál, érveljél, hozzál számokat. itt kb. az emberek 80%-a szerint a FIDESZ igenis többet lop/hátország épít, mint amit az MSZP lopott. és tudja hozni az érveket.
@Hertelendi: fidesz szavazó vagyok. minden normális ember az.
@Fabius: te nem olvasol, csak álmodozol! nekem a hátam közepére sem kell az MSZP. csak én teszek is érte, szemben veled, aki 2007 óta csak olyat teszed, hogy az MSZP fennmaradjon. persze, mggadnak a tükörbe mindenféléket hazudsz, mert kell az önképednek, csak én a tetteidről, és annak következményeiről beszéltem.

olyan barom vagy, hogy olvasod, hogy szerintem Bokros, de azért csak MSZP-zel. sötétség, barátom, sötétség!
@is:
"itt kb. az emberek 80%-a szerint a FIDESZ igenis többet lop/hátország épít, mint amit az MSZP lopott. és tudja hozni az érveket. "

Hol vannak az érvek?

De akkor legyen MSZP:
700 km autópálya -> 700 milliárd Ft lenyúlás
Margit híd: kb. 6 milliárddal becsülték drágábbnak, mint reális
4-es metró: 50-100 milliárd becsült lopás
Alagutak a legelő alatt: pár milliárd-pár tízmilliárd??
MVM-es balhé: milliárdok, tízmilliárdok
@Disintegrator Rising: :))))))))

ja ja...

vagytok még vagy 400ezren talán...

vénasszonyok és más agyatlan zombirkák....

de ne kesereggy el... ebben a szerencsétlen xar országban így is nyerhettek...

persze te szívod meg legjobban mert az agyatlanokra lesújjt a fides
@Disintegrator Rising: Agyalágyult hülye? Hát te is itt vagy!
@is:
"- 2008-ban nem a FIDESZ népszavaztatta le a reformokat (amiket most fű alatt igyekeznek persze megcsinálni)?"

Jé, hát meg lehet csinálni azokat a fránya reformokat? Ellenzék mellett is?

Hű, de érdekes. Tehát a Fidesz meg tudja most csinálni azt, amit az MSZP nem tudott, mert balfasz volt.

Ez akkor egy érv a Fidesz-kormány mellett, és az MSZP ellen.
@Disintegrator Rising: hát biztos van olyan világnézet, ajol ez normálisnak számít. az OPNI-ba is csupa normális ember volt bezárva, kérdezd csak meg őket magukat. szóval nem csodálkozunk ezen a véleményeden
@dr. Bubó: majd 2014ben meglátjuk ki nevet a végén gyurcsánymajma.
@Gera:
"Persze nyerni esélyük se lenne a fent említett probléma (az emberek többsége sík hülye) miatt, de talán lehetnének megkerülhetetlen koalíciós partnerek és hosszú és gyötrelmes küzdelem árán elérhetnének valami változást. "

Hm, nem is tudom.
Volt egy kis párt, aki 18% SZJA-val kampányolt. (SZDSZ)

Most, hogy megvalósult a 16% SZJA (félig), mindenki fújjol rá, de leginkább az MSZP.

Mennyi realitása van annak, hogy az SZDSZ az MSZP-vel koalícióban megcsinálhatta volna az egykulcsos SZJA-t? Nulla.
@VT Man: nem, olyan ellenzék mellett, mint a FIDESZ nem lehet, erről szólt a hülyenépszavazás. a kétharmados gátlástalan jogállamlebontás után tudja ezt a FIDESZ is csak megcsinálni.

próbálsz hülyeségeket beszélni, és sikerül is.
@Disintegrator Rising: "fidesz szavazó vagyok. minden normális ember az."

Jaja... láttuk Romániában is...
Attól nem leszel normális, hogy a fideszre szavazol...sőt!
Te már sehogy!
@- Cseresznye -: "Mit tett Bajnai, amit el kell hinnünk?"

Miért nem figyeltél oda!!!

- Nem ígért toronyórát lánccal, amihez képest mégis előre tett lépéseket.

- Nem áltatta a zEmbereket azzal, hogy értelme is lesz és fájni se fog. Nem úgy mint más(ok), aki(k) szerint kolbászból lesz a kerítés, kontra a mi kerítésünk vastagabb kolbászból lesz kontra de a mienk hosszabb...

- szakmai fogásokkal operált, nem emóciókkal (megosztás, gyűlöletkeltés stb)

- szakmai kérdésekben nem hárította a népre a felelősséget se népszavazással, se konzultációs kérdőívvel (látjuk, hogy ez a nép rendesen választani és nyomást gyakorolni, érdeket érvényesíteni se tud)

- nem épített hatalmi bástyát, nem rombolt demokratikus értékrendet

Ha jó koalíciós partnert talál, amelyik erőlteti a korrupcióellenességet és az elszámoltatást, még tényleg képes lesz felmutatni eredményt...

És a röhej az, hogy ez utóbbiban (korrupció, elszámoltatás) - a kommunikációjában - a Jobbik és az LMP is képvisel értékes álláspontot. Ha mégsem hajlandóak a közös érdekek mentén együttműködni, akkor ők is mehetnek a levesbe, csak a drága közvetítési időt (meg a választók pénzét) rabolják.

MSZP, DK, Fidesz - 99 %-ban mehetnek a levesbe, börtönbe, ki hova való!!!
A többség mindig is azt gondolja, gondolta hogy az aktuális kormánypárttól soha senki nem lopott többet.

Ám ennek van két fokmérője.

Az első fokmérő a gátlástalanság. A mutatója, pedig hogy mennyien ülnek börtönben.

A másik a telhetetlenség. Azaz mennyivel drágábban dolgoznak, mint pl a szomszédok Európában. Az MSZP kb 3-szoros áron dolggozott. A Fideszről nem láttam eddig összehasonlítást, szívesen vennék ilyet.

A lemutyizott, akár klientúrával kiveteleztetett, ám közel árában és nem utolsó sorban MEGVALÓSULT beruházásokkal nekem semmi bajom.

Van mégegy kategória a PPP, ami a lopás netovábbja. Kb tizedannyiér adod el, amit tízszer annyiért visszabérelsz 20 éven keresztül.

Ezen szempontok alapján nálam az MSZP nyer lopásban.
@Disintegrator Rising:
"Mit tett Bajnai, amit el kell hinnünk?"

Törvénybe iktatták az ingatlanadót.

(Igaz, az AB elmeszelte később.)

De kurva jó lenne most egy kis plusz ingatlanadó is a sok devizahitelesnek!
@Disintegrator Rising:

Nem én mondom faszorrú. Simicska haverotok konzorciumtársa, a Swietelsky fecseg, mert azt hiszi nem hallatszik át a határon. Ők büszkélkedtek vele, hogy a horvátoknál a vasútfelújítás fűtött hegyi pályával együtt kijön kilométerenként 236 millióból. Ekkora összeggel nyerték a horvát közbeszerzési pályázatot, ennyiből építenek olyan vasútvonalat ami a Páneurópai vasúthálózat tengelyterhelési szabványainak is megfelel.

De tudom, téged a tények zavarnak a legkevésbé.
@is:
"@VT Man: nem, olyan ellenzék mellett, mint a FIDESZ nem lehet, erről szólt a hülyenépszavazás"

Aha. Nézzük az érvelésed: ha a Fidesz ellenzékben van, akkor az aktuális kormány nem fog tudni semmilyen reformot végigcsinálni.

Ha a Fidesz van kormányon, akkor legalább valami esély van erre (egészségügy - kórházak).

Akkor miért ne a Fideszre szavazzunk? Hiszen szerinted a Fidesz ellenzékben sokkal rosszabb, mint kormányon!
@Fabius:
"Ők büszkélkedtek vele, hogy a horvátoknál a vasútfelújítás fűtött hegyi pályával együtt kijön kilométerenként 236 millióból. "

A horvátoknál az autópálya (alagúttal, híddal) kijön kilométerenként 1-1,5 milliárd körül.
Az MSZP mégis 700 km-t épített, km-ként 3 milliárd Ft körül.

Na, hol a lé?
@Hertelendi: A szavazók nagyrésze utálat alapján dönt. Kb erről szól a poszt is.
Hogy nem teljesítmény kell, hanem elhatárolódás a győzelemhez. Ami baj. Oltári nagy baj a társadalom jövőjét tekintve.

Mert az MSZP-s és Fideszes pont akkora barmok, mert ennyi elkúrás után még mindig hisznek.
Mentségükre legyen mondva, nincs egy darab nagyobb bizalomra érdemes formáció sem a piacon szerintem.

És amíg nincs addig marad az ellenszenvből szavazás. Nálam meg itt az MSZP viszi a primet. Rájuk soha.
@is:

Tényleg nagyon tanulságos, de én azt gondolom, hogy erre az esetre nem vonatkozhat, mert orbán, még Barabásnál is rosszabb, mint ahogy a szocik is.
@Fabius: majd index címlapos csókos csicskáktól fogok tájékozódni. mutass nekem egy jobb pártot most mint a fidesz. nem tudsz.
@VT Man:

Számoljanak csak el a szocik, hol a lé.

Te meg vedd észre: 1 km autópálya 1 milliárd vs 3 milliárd, 1 km vasútfelújítás 236 millió vs 2,3 milliárd.

Picit más a mérték, nemde?
Látjátok libsevics komcsik hogy mekkora lúzerek vagytok?
Kormányváltást akartok, közben csupa lejáratódott és/vagy tehetségtelen embereitek vannak. A parlamenti ellenzékkel már nem is égetitek magatokat, ehelyett a jézuskára kívülről vártok. Hülyítitek magatokat, hogy Libás meg Toszkó lesznek majd a ballibsi megvátóitok. Mert mekkora szakik is ezek!

Libás Kordon pölö egykori "NFM" miniszterként 30%-ig felfuttatta ám az EU keretek kihasználását! Meg megépítette csak az egyiptomi piramisokkal egy lapon említhető 40 centis kilátót. Aztán egy évig be kellett ülnie miniszterelnöknek, mert a maszopos elvtásaknak kellett az elévülési idő kibekkelése még egy évig.
Libás a libás ügyeiért meg minden nap várja a csengőfrászt.
Hát ez kell nektek lúzerek, erre talpaltok?

Oszkót is hagyjuk, ki se látszik a korrupcióból ez a faszi se. Malév-Wizzair, Sukoró, Cellum a Kókával meg kúrtcsányival, azeltartási szerződési ügye, jobb ha nem is soroljuk. A gazdagi baromságai meg már akkor feltüntek, amikor csak egy évre ült be pénzügymniszternek. Ma se akarja elismerni az überokosa, hogy a megszorító politikája már akkor recesszióba vitte a hazai piacra termelő gazdaságot. Ehelyett csak fújja az IMF-es sztandard szövegeket. Amelyek meg amúgy időközben megbuktak.
@Disintegrator Rising: már most is kiférne egy A4-es lapra a névsor, hogy ki nevet itt a végén.

A Te jutalmad a hit.
@Trompf: Jöttél segíteni??? Gondolod, hogy tudsz? Ahhoz le kéne lőnöd a kis hülyét...és az összes többit...
Ne fáradj!
@Hertelendi: normális ember választ a politikai palettáról pártot, vagy nem szavaz. politikai palettán a fidesz az egyetlen normális párt, így arra szavazok. tudom, te a fletót szereted, lelked rajta. nem is néztem ki belőled hogy rendelkeznél intelligenciával.
@dr. Bubó: Kilopnak minden pénzt - kormányzati pozicióban tökéletes tájékoztatást kapnak, az államcsőd bejelentésének előestéjén meg ismeretlen helyre távoznak, olyan országba, amivel nincs kiadatási egyezményünk. Régen mondom, hogy ez lesz, rémálom-szerű, de egyre valósabb.

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Göröggel egyszintre" ROTFLMAO!!! :D
@high up!: Na látom te is itt vagy! Már a leghülyébbeket is bedobják a fiúk...El se olvaslak te barom!
@VT Man: Fabius nem mondta, hogy az MSZP nem lopott. Mitöbb leírta hogy de.
Csak azt mondja a Fidesz is.

Ha jól értem azon vitatkozhatunk legfeljebb, hogy ki lopott többet.
Szerintem az MSZP, Fabius szerint a Fidesz.

Az ország eredményessége szempontjából azonban szinte leszarható melyikünknek van igaza sajnos.
@Fabius: 2006-2010 között majdnem minden másnapra jutott egy mutyi vagy lopás, a célpont nem győzte készíteni a riportokat. ehhez képest most izzadva se tudtok összehozni semmit a fidesz ellen.
@Disintegrator Rising:

Megcáfolni nem tudsz, innentől csak csókos lehetek. Szarok rá honnan tájékozódsz. Az ábra szerint leginkább sehonnan.
@Disintegrator Rising: "nem is néztem ki belőled hogy rendelkeznél intelligenciával."

A haverod le se tudta írni, hogy intelligencia...

Segíts már neki.
Valóban a fidesz lenne az egyetlen normális párt? Nem beszéltél a romániai választásokról...ciki?
@VT Man: nincs ingatlanadó, ja. Kommunális adót vezettek be inkább az önkormik, minden nyomorult viskóra.
@Trompf:

Az utolsó mondattal kénytelen vagyok egyetérteni. Tanulságos lenne egyszer összeszedni, hogy melyik kormányoknál mennyi volt a tudható és kiszámolható mutyi összegszerűen.
@VT Man: Biztos vagy benne?
Mindenesetre a 4-es metró kivételével olyan beruházások valósultak meg aminek az emberek hasznát is veszik, de egy parlament előtti mélygarázs, és látogatóközpontnak mi haszna van? Legfeljebb a Fidesznek van haszna, ha egy népharag elől menekülni kell.
A 4-es metró is megvalósulhatott volna már, ha az első Fidesz kormány ezt minden eszközzel meg nem akadályozta volna.
@Trompf: Nekem már elegem lett az ellenszenvből, meg "a kisebbik rosszra" szavazásból, a fidesz volt nálam az utolsó ilyen 2 éve, de mivel legvadabb álmaimat is túlszárnyalták negatív értelemben, így eldöntöttem, hogy addig nem szavazok, amíg nem jön egy olyan formáció, akik mögé szívesen odaállnék. Az se mozgat már meg semennyire, hogy az alacsony részvétel a jobbiknak kedvez.
@Fabius: nem is akarlak téged cáfolni. te egy szar ember vagy aki csak köpködni meg fikázni tud, és ez valahogy mindig kikerül az index címlapra. mindig ugyanazok a seggnyalóid meg itt csápolnak a kommentekben. undorítónak tartom az ilyen embereket mint amilyen te vagy. a tevékenységed pedig egy fos.
Nagyon jól tudja a maszop, hogy egyetlen esélye van. Ha nem jelenik meg még idén egy új "párt" akkor simán megnyerik a 2014-es választásokat. Különben meg mennek a süllyesztőbe a fidesszel együtt az mdf, kisgizdapárt, szdsz mellé...
@rodeo36:

Jézusom, ennyire ne vedd már komolyan, annak egyébként örülök, hogy elkészült a "Tragédia" normális fordítása, mert ez egy korszakos mű. Tulajdonképpen nem is értem, miért NEM tiltották be... :DDD
Mszpnek nincs tömegbázisa. Nincsenek szavazói. A bizonytalanokból, akik a fideszből jöttek, soha a büdös életben nem lesz mszp szavazó. Nyolc kibaszott évet nem felejtenek el ám ilyen hamar.

Egy kérdés van csak: Jobbik vagy Fidesz
@Disintegrator Rising:

Kérlek, mutass rá a pozitívumokra!
:DDD
@Fabius:
A pályázatokat tekintve nehéz ezt meghatározni.
Mert ha teszem azt a Fidesz kétszer annyi pénzt hív le az EU-tól, mint az MSZP, akkor akár ha kétszer annyit is loptak, összeségében többet tettek a gazdaságba kerülő források ügyében.

Amiben utolérhetetlen az MSZP azok nem elsősorban a megvalósult pályázatok, hanem épp a meegvalósulatlanok (azaz amire csak a pénzt vették fel)
pl:
www.kifu.gov.hu/index.php?pageid=projektek_felsorolas
Ebből semmi nem valósult meg, és ha jól emlékszem 3 milliárdos a projekt.

Valamint a végkielégítésekben jutalmazásokban, kiszervezett tanácsadásokban.
@Failer: a jobbik elcseszi saját magának az ügyet, így marad a fidesz. 2014ben nyerni fognak.
@Disintegrator Rising: "2006-2010 között majdnem minden másnapra jutott egy mutyi vagy lopás, a célpont nem győzte készíteni a riportokat. ehhez képest most izzadva se tudtok összehozni semmit a fidesz ellen."

Közgép.
@Disintegrator Rising: "ehhez képest most izzadva se tudtok összehozni semmit a fidesz ellen"

Ami késik nem múlik. Az orbánod is megy a börtönbe. Ha rajtam múlna akkor a gyurcsánnyal egy cellába raknám őket...
A szervezeti háttér hiányán kívül van még egy probléma a Bajnai-LMP koalícióval: ennek a formációnak sohasem lesz működőképes programja. A kérdés az, LMP hajlandó-e feladni az általuk eddig képviselt, gazdasági téren szélsőbalos álláspontot, és beállni a Bajnai program mögé, ami az MSZP-től jobbra fog elhelyezkedni, és nem ígérheti a Fidesz intézkedések totális revízióját (nem csak praktikus, elvi okokból sem). Valószínűleg nem lennének erre hajlandók.
@Disintegrator Rising:

Mondjuk, nekem is elég hülye munkám van, úgyhogy megértelek. :DDD
@Disintegrator Rising: Ha nyerni akar a fidesz 2014-ben, akkor lottózzon...máshol nem nyerhetnek a barmok...
@Trompf: Utolérhetőek, hidd el. Ha lesz még négy éve a fidesznek, simán beérik az mszpt.
@zombizan: Az lmp-vel egy gond van. A ződségek érdekeit képviselik a magyar állampolgárok helyett...
@Gera: A te döntésed, bár én nem javaslom ezt a módszert.
Mert így azt is erősíted akit legjobban utálsz, akinek a legjobban nem akarod a programját, személyét.
Türneréktől a DK-n keresztül a Jobbikig.

Én elmegyek szavazni.
És ugyan rohadtul nem vagyok elégedett azokkal akikre szavaztam, de szinte biztos vagyok benne hogy az MSZP rosszabb lett volna.

Teszem azt ők duplázták meg a munkanélküliségi rátát, ahogyan az államadósságot is. Nem tetszett a 2006 okt. 23-as produkciójuk se, ahogyan a KÁP sem.

Valószínű én már, amíg ebben a felállásban indul az MSZP, örökre ellenük szavazok.
De megértem azt aki ugyanezt teszi a Fidesz ellenében.
Bajnai, aki saját bevallása szerint a Gordon ginről kapta a nevét? Én inkább a Néger Barackra szavazok
@Hertelendi: Nézz már meg egy tetves közvélemény kutatást 2010-2012 között. Mszp magszinten van, még csekély mértékben sem tudja növelni a táborát. Fidesz is magszintre zuhant (ami még mindig nagyobb mint az mszp-é) de ott van nekik az a mérhetetlen bizonytalan réteg akiket jövő évtől (pontosabban már idéntől) elkezdenek megszólítani. Ez a réteg vagy beveszi vagy radikalizálódik és megy a Jobbik táborához. LMP DK nem játszik a történetben, szerintem 14-re küszöböt sem fogja egyik sem elérni
@kovi1970: a zöldségek és a polgárok érdekei történetesen azonosak.
". De a lényeg, az elhasznált arcokat és a kiderült módszereket köszi, nem kérjük elvárás megfogalmazása már elmarad."
Kikérem magamnak! Ezt meg szoktam fogalmazni, csak sajnos erre sok lehetőség nincs.

"az látszik, hogy a választók jelentős része nem a jelenlegi pártok összefogására, még csak nem is a meglévő pártokra, hanem azon túl, valami teljesen újra vágynak.(...) "

Igen, mondjuk olyan vezetőkre, akik nem főállású tolvajok, és akik legalább értenek ahhoz, amit csinálnak.
@Szélmalomharcos: megfontolt választói álláspont...
@Trompf:

A KIFU-t még el lehet intézni azzal, hogy 1 KIFU = 2 km vasútfelújítás.

A kiszervezett tanácsadással nagyobb bajban leszünk. Papcsák óta ugyanis a jogi tanács nem közbeszerzés köteles. Ha abból indulunk ki, hogy csak itt Zuglóban az elmúlt ciklus alatt 500 milliót tapsoltak el így egymás között, akkor azért a most nem nyilvános összegnagyság tippelhető. De ugyanilyen gondban leszünk az építési közbeszerzésekkel is, mert 100 millió alatt az sem közbeszerzés köteles.
@Disintegrator Rising:

Izzadva se? Könnyed ujjgyakorlat bármit is összehozni a fidesz ellen. Már látom, Te is egy szerencsétlen megtévesztett ember vagy. :) Majd meglátod, ha leváltják őket! Tele lesz velük a böri! :)
@is: Ki és miért zárta be az OPNI-t?
@Peterpapo: aha. ha olyan könnyedd akkor mért nem hoztak még össze semmit? közben a fél maszop meg börtönben van meg bíróságra jár. ne röhögtess.
@Fabius:

És amíg hatalmon voltak, hol voltak a szocik? Mondtam, várd, amíg nem lesznek kormányon. Így könnyű megúszni az igazságszolgáltatást!
@Szélmalomharcos: Gordon Banks- ről, az angol kapusról kapta a nevét.Persze, ez nem mentség...
@Fabius: Bízzunk abban hogy elegen utálják a Fideszt ahoz, hogy összegyűjtsék az összes ehez hasonló kiszervezett pénzcsapolásokat, ahogyan az MSZP gyűlölők is ezt tették, és teszik a jövőben is.
Aztán ha elég sok adat összegyűlt, akkor majd mi jól összehasonlítjuk, bár gyanítom a konklúziót tekintve nem változik semmi:
Szarban vagyunk.

Mellesleg pl óriási előrelépés lenne, és minimális befektetés kormányzati részről, ha az összes tanácsadást, kiszervezést, megbízást automatice nyilvánosságra hoznák.
Ha pl valaki ezt programként bevállalná, én tuti arra szavaznék.

És akkor a mi munkánk is kb egy excel két cellájának összehasonlítására degradálódna, ki a szarabb versenyben. :)
Jöjjön ela mi megváltónk, a HAZA ÉS HAJDÚBÉT!
@Disintegrator Rising: "aha. ha olyan könnyedd akkor mért nem hoztak még össze semmit? közben a fél maszop meg börtönben van meg bíróságra jár. ne röhögtess. "

Polt, Szájerné.

Még mindig nem érted?
@Disintegrator Rising:

Csak a Varga Tamás ügyben 23 vádlott van.

index.hu/belfold/2012/06/11/ujra_birosag_elott_a_fidesz_volt_gazdasagi_tanacsadoja/

Te a medvével kacérkodó vadásznál is ostobább vagy, és tényleg szopni jársz ide :-D
@Disintegrator Rising:

Erről beszélsz kis haver? :)

"A vád szerint Molnár és Lakos helyzetükkel visszaélve egy állami tulajdonú telket próbáltak átjátszani egy magáncégnek. Az ügylet semmilyen vagyoni hátrányt nem okozott, és az egyes intézkedések is jogszerűek voltak. Az ügyészség szerint azonban a folyamat összességében joszerűtlen célzatú volt, és csak a szerencsén múlt, hogy nem okozott kárt."

Ezen az alapon az összes köcsög fideszesnek, élükön ovival mind bent kellene lennie!
@is: Neked nem elég a nickje tudni, hogy miket fog mondani végtelenített szalagként ismételgetve? Csak ezt nyomatja, ha felbukkan főcímre.
@Disintegrator Rising: "...ehhez képest most izzadva se tudtok összehozni semmit a fidesz ellen..."

Ehhez a kijelentéshez azért igen keményvonalasnak és/vagy nagyon vaknak+süketnek kell lenni...

Nem vezetek tételes listát egyikükről sem, de nem is kell: olvasd el az elejétől a posztot, lesz ott példa elég, balról is-jobbról is:-(((

A legszomorúbb az, hogy ülnek egy páran börtönben ilyenek miatt... de százaknak, vagy ezreknek kellene, pártszimpátiától függetlenül!!!

Normális ember a Fideszre szavaz???

Miért tenném??? Ők teszik fel a pontot az i-re, hogy mindenem elveszítsem és családostól menjek a híd alá (ha lesz hely):-(

Ezek után nekem bárki jobb, mint ezek!

De azért - egyetértve Oszkóval - azt nem bánnám, ha végre tisztességes alternatíva is lenne!!! Logikailag be kell ismerned, hogy nem Oszkó mellett csápolok, hanem a véleménye mellett.
(De nem esélytelen, mint ahogy Varga se lenne, ha nem megfelelési kényszer uralkodna fölötte)

Adok egy remek tanácsot, mit módosítson a Fidesz-törvénygyár a választási törvényen:

Legyen kötelező a szavazólapon az "egyik sem" vagy "ezek közül egyik sem" választási lehetőség. Sokan ezen alternatíva hiánya miatt látják értelmetlennek elmenni szavazni.

Ezek után aki nem szavaz, tényleg csak magára vethet.

Ha az "egyik sem" aránya eléri az 50%+1 szavazatot, új választást kell kiírni, ahol egy kritikus százalékot elérő jelölt vagy párt nem indulhat újra, legyen ez a parlamenti küszöb. Ha az új szavazáson ismét meghaladja az 50 %-ot az "egyik sem" aránya, válság- vagy ügyvezető kormány alakul a bejutott jelöltekből. A törvényhozásban a minősített többséghez MINDEN pártban el kell érni az 50%-os többséget, összességében pedig a Horn-kormány által jóhiszeműen módosított 4/5-ös többséget. Így akkor vagy együttműködik a kormánypárt az ellenzékkel, vagy nyilvánvaló gáncsoskodás lesz, amit a 6-10 hónappal későbbi új választás "díjaz".
A végső választáson kizárólag egyéni jelöltek indulhatnak, pártlistás bekerülés kizárva.
A választás egyfordulós. A bekerülési küszöb korábbi parlamenti képviselők számára 10%, új jelölteknek 5%, pártok számára 10%. Abban a választókörzetben, ahol egyik jelölt sem éri el az 5%-ot, nem lesz a választókörzetnek önálló képviselője, alkotmányos jogait a neki szimpatikus parlamenti pártnál, országgyűlési képviselőnél gyakorolja.
Az országgyűlési képviselők a választókörzetének minősített többségi szavazatával (>50%-nál 2/3, <50%-nál 4/5) visszahívható. Ugyanezen szavazás, ugyanezen módon dönt arról, hogy legyen-e időszaki képviselő-választás vagy valaki más képviselje a körzetet.

Elképzelésnek ennyi, aki akar, faraghat rajta, ingyé adom...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hogy ezért vannak börtönbe az MSZP-sek az erre nem lehet magyarázat. Egyrészt Polt és Szájerné elött indult az eljárások nagyrésze, amik közül jópár már kinevezésük elött be is fejeződött.
Másrészt meg kb az egész bírói és ügyész kar összeesküvésére is szükség lenne ehhez, hisz nem ők hozták személyesen a döntéseket.
Ha meg így van, akkor rájuk pont semmi szükség nem lenne.

Szerintem ez pusztán csak a mosdatásod az MSZP tovajait illetően.
@Fabius: aha, egy 1996os ügy. gratulálok. ennyit sikerült felmutatni 2 év alatt :DD
Bajnairól mindenkinek a liba jut eszébe. Nem tudja összefogni a baloldalt pont ezért.
@Vu, de ja vu:
"Az egyik sem" ha nyerne akkor az kétségtelenül óriási jelzés értékkel bírna.
Méghozzá azt jelentené elsősorban hogy a többség senkiben nem bízik (ez így is van).

De a hozadéka, nem egy megváltó semmiből teremtődött kis párt lenne, hanem egy azonnali államcsőd.
Ha nem történik 14-ig semmi komolyabb dolog, Orbánék hozzák a győzelmet. A kétharmadot persze bukják, de még így is rávernek a cocikra.
Mesterházi másodikat, Vonáék meg a biztos bronzot szerzik meg várhatóan. Bajnai sehol sem lesz, ezt ő is pontosan tudja, nem véletlen nem áll föl ekkora zakózáshoz.

Ezzel el is mondtam mindent az ország szellemi állapotáról. Értelmes, épeszű ember nem szavaz se Fideszre, se Maszopra eddigi nép és országromboló tevékenységük után, de hát ugye nem ilyen emberek alkotják nemzetünk zömét.
A többiekről (se) sok jót és biztatót meg nem lehet mondani, szóval lófasz se lesz itt nem változás, igény meg pláne nincs rá tömegesen!
@Vu, de ja vu: "Miért tenném??? Ők teszik fel a pontot az i-re, hogy mindenem elveszítsem és családostól menjek a híd alá (ha lesz hely):-("

miért is?
@szürkegém: a liba a legkisebb probléma vele...

tett ő ennél sokkal több ojjan dolgot amit normális ember BŰNCSELEKMÉNYNEK minősítene, de ezek gátlástalan

rohat komcsi kisztitkárok és keresztapák...
@Trompf:

Én mosdatom a maszopot??? Na ne röhögtess...
De: ezüsthajó, happy end, most a közgép...
josip tot, kaya ibrahim, varga tamás...schlecht csaba (vagy hogy írják)
@Pángalaktikus-gégepukkasztó:

Ettől rosszabb a helyet.
A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy vagy az MSZP vagy a Fidesz nyer, de nem sokkal.
Jobbik harmadik, LMP épphogy bejut.

Ez pedig patt helyzet. És az idő a Jobbiknak dolgozik.
Nekik pedig az EU-ból kilépés és csőd a programjuk.
Mellesleg választásuk se lenne, ha nyernének, mert ezt beárazná szintén a világ, ami csőddel egyenértékű.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ezt kb Keller Lacinak kéne sorolnod, miért nem ért el eredményeket elszámolási kormánybiztosként ezen ügyekbe.
Pedig mindent megtettek az ügy érdekébe kétségtelen. Pl vaginálisan kb kétszer motozták Berkecz Máriát a Millenáris Kht egykori vezetőjét, aztán mégse lett eredmény.
Egyszerűen elképesztő, hogy Bajnaira egyesek mint MEGVÁLTÓRA tekintetenek. Először is, nem a semmiből lett miniszterelnök, hanem gazdasági (vagy milyen) miniszterségből. Vagyis ott volt minden elkúrásnál. Másodszor, lépéseinek csak egy része volt értlemes (13. havi nyugdíj megvonása), de pl. a GYES/GYED egyértelműen káros volt. Harmadrészt, számára is tabu volt a MASZOP-SZADESZ korrupcióbirodalom még akkor is, ha néheány kis hal, meg Demzsky és köre megszorult.
@Trompf:

A konklúziót tekintve igazad lesz.

Kormányzati részről most éppen a kevésbé nyilvánossá tétel és a közbeszerzések átláthatatlansága a törekvés. De ha valaki bevállalná azt a programot amit mondasz azt én is támogatnám.
hühhh! én utojjára a zoviban jáccottam politikusosat. de frankón. azóta sokkal szarabb lett a magyar foci és divatos lett a lila sapi.
@KG2000: Mindaddig sz@r lesz, míg akármelyik politikusra megváltóként tekintenek. Nem népvezérek meg szakrális vezetők kellenek, hanem tisztes, szorgos és hozzáértő bürokraták.
@Trompf:

Ki is volt Toller Laci alatt a Főügyész? Segítek: csak nem a Polt Peti?

Egyébként téged nem zavar, ha kirabolnak, csak papíron rendben legyen?
A bírói függetlenségről: www.vasarnapihirek.hu/fokusz/avar_janos_a_biro_ur

És mindenki gondoljon, amit akar. ezzel a rétestésztával, ami most is itt nyúlik mindenki kurva jól elvan és kész. De főleg Orvbán. Aki eleve magára és a lopásaira szabatta a törvényeket. Innen kezdve elég értelmetlen összehasonlítgatni a lopásokat. Mert az övét már nem is lehet jóformán vizslatni.
"Az interneten megforduló nem reprezentatív többség beéri annyival, hogy miután Orbánék nem talicskázzák hanem vagonszámra hordják ki a pénzt, hazavágták a jogállami normákat erősen, ezért húzzanak a francba. Jöjjenek a szocik, mert még mindig kevesebbet loptak, legyen valami olajfa, összefogás, bárakármi, csak Orbánék ne legyenek. "

Lol? Melyik az a balfasz, amelyik komolyan visszahozná a szocikat?
Gyk: ha a szocik jönnek 2014ben, akkor Orbán 2018ban, az hétszentség!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Toller az más cég és már nem is él. Pécs polgármestere volt. De szoci, az tény.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
2006-ig.. Utána mi történt ?

Mint említettem az én véleményem az, hogy engem minden kormánypárt kirabolt ezidáig, csak szerintem az MSZP jobban, és gátlástalanabbul.

A gátlástalanság bizonyítéka épp a börtön.

De azzal nem vitatkozok aki szerint a Fidesz lopott többet, mert bizonyítani nem tudjuk igazunkat, és még csak jobb se lesz tőle semmi, ha mégis.
@Disintegrator Rising:

A csóka megszökött még a polti ügyészség elől is, csak rábaszott. Tényleg, Szabadi Béla elvtárs szabadult már vagy még mindig ül?

Igaza van Fabiusnak te tényleg szopni jársz ide :-D
@Trompf: "...De a hozadéka, nem egy megváltó semmiből teremtődött kis párt lenne, hanem egy azonnali államcsőd..."

Így meg lesz előtte x év agonizálás, értelmetlen anyázás. Az jobb???

Aki őszintén hisz még, az szerintem(!) érintett, vakhitű vagy idealista:-(

Az bizonyos, hogy ez a kormány, ezek a politikusok bekerülnek a történelemkönyvekbe!
Jó esetben a miénkbe is... rosszabb esetben épp írják az utószót:-(((
Ez az a cikk, amivel teljesen egyetértek. Az ellenzékből csak az LMP, a korábbi politikusokból Oszkó és Bajnai hiteles. Ők tudnak használható, előrevivő programot csinálni. De lassan ideje lenne a programnak. És hol a háttér? Ezeket meg kell szervezni, valóban.A 4K!, szakszervezetek pl. megnyerhetőek lennének. Az új hiteles, karizmatikus arcok hol vannak? Mert nagyon kellenének.
@Disintegrator Rising:
Hát normális vagy Te? Az én-képeddel valami nem stimmel. A tükröd hazudik.
@miaturo: szerintem elég gáz, hogy tényleg karizmatikus arcokra van igény. Akik nagyon okosnak képzelik magukat, mert a médiabefolyásról, konziumizmusról meg összeesküvésekről dumálnak, ugyanúgy azt nézik, hogy mennyire jóképű, milyen a nyakkendője, milyen szónok, hányszor mondja, hogy nemzet meg haza meg ősi érték. Kár, ha a megújulni szándékozó közéletnek ugyanúgy egy megnyerő pszichopatát/kesztyűbábot kell keresni.
@VT Man:

Autópálya építés? A Fidesz jó(volt)? Az Mszp meg szar(volt)?

Hány éves vagy édesöcsém? A Vegyépszer mond valamit?

Olvass vissza a Horn-kormányig, ahol az autópálya kilómétere még csak 700 millió forint volt. Érted? 700millió!

Ekkor jött 1998-ban a KÖZTÖRVÉNYES BűNÖZő Orbán Viktor, és az árak az első ciklusa végére (2002-re)elérték a 2,2milliárd forintot. 2,2MILLIÀRDot!!!

Akkor a Vegyépszer, most pedig a Közgép.
Csak kurva szelektív a gondolkodásunk. Bazmeg...

De van megoldás, olvass vissza. Ja, és nem Magyar Nemzetben meg Hír tévés bejegyzésekben...
Már az is a demokrácia szégyene, hogy szabadlábon van, nem hogy még ossza az észt is.
@Trompf:

Pont a börtön nem jó példa. Hányan nem ülnek akiknek pedig kéne? Itt a Varga ügy évtizedes csúszással, Kulcsár tán sose fog bíróság elé kerülni ugyanígy. De a Hagyó ügy is bizonytalanul áll. Olajosok közül senki nem sáros, a Nyírfa ügyesek közül se, csak a lóvé folyik el valahol valahogy mindig.
@miaturo:
"Haza és haladás" Ha jól emlékszem, ez a pártformáció neve. De én még csak a netről hallottam róla. Hátország semmi. Vagy ez csak a fővárosban létező valamilyen egyesület? Az istenért. Már csak kevesebb, mint két év van a választásokig. Hol a mozgósítás? Hol a szervezés? Hol a program? A tájékoztatás? Mert Gyurcsányék járják a vidéket, szervezkednek, programot csinálnak, honlapjuk van. Bajnaiéknak mi van? Oszkó blogja?
Igaz, cseberből vederbe...mert - egyenlőre - nincs más megoldás. Az mszp és fidesz éppúgy korrupt, fosztogató banda. De! Az előbbi nem alakította saját érdeke és szájíze szerint az alkotmányt, az igazságszolgáltatást, a médiát, a választási rendszert, az adórendszert, nem államosított, nem rombolt és pusztított közel sem annyit. Szóval - bár remélem lesz jobb alternatíva - a kisebb sz*rra szavazok.
@KG2000:

Mi ezen az elképesztő? Csak a jelenlegiekhez képest az. Nem önmagában nézve, mint ahogy ovira tekintenek sokan, meg gusztustalan módon saját maga is, hanem másokhoz viszonyítva. Amolyan vakok közt a félszemű.
@a szív fészkei: "Toller az más cég és már nem is él. Pécs polgármestere volt. De szoci, az tény."

Keller, elbasztam, kapkodtam, bocsánat.
hitelesség, jogkövetés, jogszerűség, szakszerűség

van még kérdés?

Mégis csekkadó lesz a csekkadó

Egy utolsó pillanatban!! benyújtott módosítás a postai csekkekre is kiterjesztené a tranzakciós adót

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F07%2F09%2Fmegis_csekkado_lesz_a_csekkado%2F
@Disintegrator Rising: Mert a milliós fizetések és "mellékesek" mellett komolyan hiszik, hogy "havi 47 eFt-ból" meg lehet élni...

...és mindent elkövetnek, hogy ne is nagyon kapj ennél többet:-(((

Te hol dolgozol, hol élsz, hogy a jövedelmek inflálódásából, a megélhetés eszeveszett drágulásából ezt nem veszed észre???

Vagy Te is olyan "praktikus" ember vagy, aki nem csinál gyereket, nem épít lakást, nehogy majd egyszer éppen ez miatt anyagi gondjai legyenek???

Van varázsgömböd, hogy előre látod a lakáshitelek futamidejére a gazdasági helyzetet???

Akkor 2001-2002-ben miért nem ordibáltál, hogy a Fidesz támogatott lakáshitelei CSAPDÁK!!! Nem deviza! Forint!!!

Miért nem szólsz, hogy NEM VÁLLALJATOK OLYAN MUNKÁT AMIHEZ SAJÁT GÉPKOCSI KELL, MERT HA DRÁGÁBB LESZ A BENZIN MINT NYUGAT-EURÓPÁBAN, AZ EU-S BÉRED 50%-A ÜZEMANYAGRA, A TELJES BÉRED 70%-A A GÉPJÁRMŰ FENNTARTÁSÁRA MEGY EL!!!

A "felelős hitelvállalás" kártyádat is eldobhatod, most b.sztam a szemétbe a számlavezető bankom személyre szóló ajánlatát, >1 mFt hitelkártya 47 % THM-re!!!

Dolgozok és adózok két helyen!!!

EZT ÉN CSINÁLTAM???

Menj az értetlenkedő dumáddal a vérbe...
Tesó:-(((
@Vu, de ja vu: és akkor még nem is beszéltünk, a mostani nagy vívmányról, az új forintos lakáshitelezésről, ami 5 évre halasztódik, és majd pofáraesésesen borul majd 5 év múlva
@Vu, de ja vu:
Egy fideszes max 4 kategóriát ismer:
1. Jól megy a sora és viktoronc: megérdemli, tehetséges.
2. Rosszul megy és viktoronc: a nemzetközi és hazai karvalytőke áldozata, érte (a megmentésén!!) dolgozik a kormány.
3. Jól megy a sora, nem fideszes: idegen hatalmakat szolgál, ők pénzelik vagy csaló, kommer.
4. csóró is meg ellenzéki is: lusta, tehetségtelen ingyenélő, megérdemli.

ezt úgy hívják: értékrend.
"Viktor megtette nekik azt a szívességet, hogy köszöntő levelet írt Horn Gyula nyolcvanadik születésnapjára"

Köszöntő levél? Nekünk írta. Hiszen szerencsétlen Horn Gyula már nincs eszénél a betegségéből kifolyólag.
Nekem is tehetne egy szívességet ez a magamutogató bányaivadék, de azt magyarázza meg inkább valaki, hogy ugyan már, miért nem írt 2 sort Göncz Árpád születésnapjára, holott neki a kilencvenedik volt!
Undorító féreg.
Ehh,úgy látszik akkor marad a jobbik!:))
2014 után számolni kell egy 30%-os jobbikkal a parlamentben.:))
Habár addigra a megvariált választási rendszerrel a 20%-ot kapó fidesznek 4/5-e lesz a parlamentben.
Nekem sajnos bajnai is hiteltelen.
Kit válasszon az ember ezek közül?
Amíg a NÉP azt hiszi, hogy a demokrácia abból áll, hogy elmegy szavazni, addig nem is lesz változás. A demokrácia a részvételről szól, hogy elmegy gyűlésre, szórólapoz, blogot ír, pénzt ad, pénzt kalapoz, meggyőz másokat, hogy ők is tegyenek ahogy ő.

Abból nem lesz változás, hogy bekommentelem, hogy "szarazegész", aztán duzzogva iszom még egy sört...

Várja mindenki a sült halat, pedig az nem fog a szánkba repülni. Ha új pártot akar a NÉP, akkor nem várni kell, hanem meg kell csinálni.

Ennyi.
@Penivaldes: most akkor alpári és tapló leszek, de mi a fsznak nem lehet kitartani a döntések mellett, ennél még a szar döntés is jobb, így semmi nem működhet, igazi dilettáns hályogkovács jogász gondolkodás, egyszer fehét pár perc múlva ugyan az fekete...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ez megy 2 éve. köüvethetetlen az egész amit nyomnak nekünk semmi egyértelműség. így nem lehet élni.
@Jester: igen igen...

de ez egy individuális ország...

10 milla ember mind jót akar csak mid mást...

10 millió párt országa...
az egypárt rendszer után a "pártegy" rendszer...

azaz 10 millió párt, mindegyikben 1-1 taggal...
@pirimogyoró:
Ezen én is pislogtam nagyot!

Kimegyünk a parlamentből mert a Ferkó (kispados-komcsi-konkurencia) felszólal, de a fogkiverő pufajkás, később vezető komcsi öregnek nyalunk egy ízeset...há hogy van ez, kedves Fideszdroid eltársak?!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ha nem az én bőrömre játszanának, azt mondanám, hogy 5 év múlva ezt is a Fidesz kezelje le...

Az a rendszer lehet hogy a választásig sem bírja, de ha más kerül kormányra, tuti bukta... A HITELESNEK!!!

Mint ahogy az lett 2002 után is:-(((

Ha másért nem, ezzel jó lenne tisztában lenni az embereknek...

Ki vállalta túl magát???

Aki ígért? Vagy aki elhitte?
@Disintegrator Rising: Egy pártatlan ügyászség igen, nagyon is sokat!
@kifordított nagyanyó:

Nem rég részt vettem egy szervezett beszélgetésen Bajnaival. Hidd el nekem, hogy ég és föld a különbség közte és ovi-gyurcsány duó között. Azok ketten tized annyi értelmes dolgot nem tudnak mondani, mint Bajnai egyedül. Most ezzel persze nem azt mondom, hogy Bajnai önmagában egy félisten, de ezekhez képest mindenképp az.
@Vu, de ja vu: költői a kérdés, ilyen ez az ország:

Navracsics: "most történelmi lehetőségünk van"

Magyarnak lenni nem csak a nyelv elsajátítását jelenti – jelentette ki hétfőn Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a hétvégi magyar iskolák első világtalálkozójának megnyitóján a Balassi Intézetben Budapesten.

hvg.hu/itthon/20120709_navracsics_magyar
Én meg pont leszarom mit mond Oszkó. Elég nekem amit tesz. Wizzkó egy hiteles embör.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Kulcsár röhög a markába, hogy politikusoknak ingyenkölcsönt adni mégis a legnagyobb bitlisz ami csak létezik.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

De, egyszerűen nem értem. Most szimplán kisétál???

Szimplán kisétál.
@Gera:
"eldöntöttem, hogy addig nem szavazok, amíg nem jön egy olyan formáció, akik mögé szívesen odaállnék. Az se mozgat már meg semennyire, hogy az alacsony részvétel a jobbiknak kedvez."

Sajnos ettől még semmi sem lesz jobb.
A SOHA Zrt (Simicska, Orbán, HAbony) nagyokat röhög a markába. Egyébként, tipikus magyar hozzáállás, kaparja ki más a gesztenyét, nekem túl forró.
@saravad: Én a 3-ast, 4-est felcserélném:

3. Mezei nemfideszes: nincs velünk, tehát ellenünk. libsi-bolsi, tehetségtelen, adócsaló, szájatáti, markát tartó: idióta.

4. Tehetős, nem fideszes: nincs velünk, tehát ellenünk. Ráadásul adócsaló, libsi-bolsi, adócsaló, tehetségtelen bűnöző: KONKURRENCIA!!! NAV-ot neki, Rendőrség, Tűzoltóság, Katasztrófavédelem - ja hogy ugyanaz, akkor ne, lóf.szt neki VÉDELEM -, NMHH, Tisztiorvos, KPM... kit hagytunk ki???
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ja, Kulcsárnak már csoki, köszönte a halakat és helló:

index.hu/belfold/2011/02/11/kulcsar_attila_szabad_ember/

Már csak abban lehet bízni, hogy a románok segítségével még meg lehet fingatni.

index.hu/kulfold/2012/06/27/vademeles_kulcsar_attila_ellen_romaniaban/

De a bróker ügynek már leves.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "...történelmi lehetőségünk van..."

Az, mocskos álattya: de nem lesz vagy 100 évig, csak egyszer szabaduljunk Tőletek:-(((

Az igazi történelmi lehetőség az volt, amikor Pintér kiment a tűzoltók közé, azok meg nem csináltak kulcstartót a "Róka" farkából:-P
Tisztesség-Becsület: na, milyen az új Állami Érdekvédelem??? Bejön? Sokat segítenek perelni a munkáltatót, mi???

Akkora hiba, mint a MU-nak Koplárovits "bombája"... azokat se vették komolyan! Igaz, utána nem k.rta szét a magyar válogatott az angol focit:-(
Amint Bajnai színre lép beindul a Habonyárpikommandó és elterjesztik róla, hogy négyszeres anyagyilkos. Vagy a legprofibban alkalmazott fityesz módszer, amikor a saját szart kenik az ellenfélre. Bajnai és a tokaji szőlőbányászat, Bajnai és a vörösiszaplenyúlás, Bajnai és a francia TJV árán felújított vasúti kilométerek. A jobbikos orkoknak meg mehet a libázás, mert azok az ilyen áthallásos poénokra izgulnak...
@saravad: szerencsés esetben nem kesztyűbáb, hanem saját értékkel, értékrenddel rendelkező, és karizmatikus ember. Ne adjuk fel, hogy ilyen is van ezen az oldalon. (is)
köszgép szaga:
/milyen gyorsan lesz cáfolat, ha esetleg nem igaz, vagy milyen érdekes terelésnek leszünk tanui hamarost?/

A Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke a pártjához eljutott értesülésekre hivatkozva hétfőn azt állította, az Európai Unió csalás elleni hivatala után immár az Európai Bizottság is érdeklődik a Közgép Zrt. közbeszerzési megbízásai után, és tájékoztatást kért ez ügyben a magyar kormánytól.

hvg.hu/kkv/20120709_dk_kozgep
@Vu, de ja vu: Köszi, megvettem!
Alakulgató tömör ülésünk neve eztán: Ezek közül Egyikre senem! (EKES)
@Vu, de ja vu: Tökéletesen egyetértek Veled !
Ez jó választási módszer ! ( lenne, de ki szavazná meg a tv. ezirányú változtatását ? )
@wanekus:

Ez nem biztos, hogy bejön. Arról hangfelvétel van, hogy Orbán levilágbajnokozta Merkelék előtt a Bajnai kormányt. A csontvázbizottság nem talált semmit, a jelentés azóta se nyilvános. Ráadásul Bajnai elég hatékonyan hárítja el a karaktergyilkosságot, az MNO - Bajnai meccs 0 - 5 re áll, és nem is nagyon akarózik senkinek már libázni sajtó szinten.
@wanekus:

"Amint Bajnai színre lép beindul a Habonyárpikommandó..."

Az az ember már megvan, akinek Bajnai az 56-os megtorlások során lerugta a veséjét. A Célpont tényfeltáró riportja is elkészült már, de még jegelik, jobb időkre.
@wanekus:

Már beindult. A Wikipédián ott van Bajnai is, akinek az életrajzából nem felejtették ki, hogy miatta (?) lett egy ember öngyilkos. Milyen gusztustalan már?
a választások közeledtével, ki melyikre fogadna?

12:46 Drasztikusan csökkenteni kell a nyugdíjakat - véli a Századvég elnöke

www.napi.hu/magyar_gazdasag/drasztikusan_csokkenteni_kell_a_nyugdijakat_veli_a_szazadveg_elnoke.524795.html

12:17 Csúszik a kormány 300 milliárdos adóprogramja

www.napi.hu/ado/csuszik_a_kormany_300_milliardos_adoprogramja.524794.html
Meglehet, ez elkerülte Oszkó figyelmét:
szakmailag.tumblr.com/post/24531556503/haza-es-lebeges-bajnai-visszatert
velemenyvezer.blog.hu/2012/06/09/a_magyar_baloldal_tokolesben_vilagklasszis_uj_peter_kulonvelemenye
Pedig telitalálat: :)

"Nem szeretném lerombolni a baloldali értelmiség messianisztikus világképét, de Bajnai Gordon nem fog visszatérni. Vissza van már térve egészen. Látják? Nem látják? Na látják! Messze nem néz ki a dolog olyan lelkesítően, mint a hit mennyezetfreskója, az égi seregek élén dicsfényben érkező vezér, aki egyetlen kardcsapással megroppantja a gonosz hatalmát. (...)"
@Cikkíró, @Oszkó:

Szerintem kimondva/kimondatlanul is jelen vannak azok a bizonyos elvárások, amelyeket Oszkó és a cikk szerzője keres.

- Jogbiztonság, kiszámíthatóság mind gazdasági- mind "törvénykezési" szempontból, ez szerintem teljesen érthető.
- A gazdasági kiszámíthatóságból következik a stabil, az ország képességeihez igazított gazdaságpolitika (avagy vice-versa, ne menjünk bele a tyúk vs. tojás sztorijába), amely ténylegesen a hosszú távú célokra fókuszál, olyan területeket részesít előnyben, amelyekre alkalmas az országunk(pl. mezőgazdaság, Duna-logisztika, tranzit (akarva-akaratlanul is tranzit ország vagyunk, húzzunk nagyobb hasznot belőle).
- Munkahelyek. Amennyiben megoldódott a jogbiztonság és hosszú távú gazdaságpolitika kérdése, úgy ez a kérdés önmagát fogja megoldani, mivel a külföldi tőke mintegy automatikusan megérkezik (akárhogy is nézzük, a magyar munkaerő mind minőségi, mind gazdaságossági szempontból vonzó tud lenni (nem debil és olcsó).

Aki 2014-ben választást akar nyerni, annak bizony kristály tisztán látnia kell ezen elvárásokat, mivel meg vannak fogalmazva. Valaki hallgasson meg egy 50-60 év körüli embert. Azért szerették az előző rendszert, mivel volt munka, normálisan meg tudtak élni, tervezhető volt az élet, nem volt bizonytalan az ember sorsa (megfelelően működő gazdaságban jelenleg sem kellene bizonytalanságnak lennie, nem kell a biztonsághoz rejtegetni a munkanélküliséget, mivel pl. egy elveszített állás helyett azonnal talál 3 másikat (lásd: jelenlegi hiányszakmák)).

Továbbá: Oszkó egy olyan társadalomtól várja az egységes "igényt" amelyet a lehető legtöbb darabra szakítottak, ráadásul értelmileg/érzelmileg hihetetlenül mélyre süllyesztettek az évek során? Veszett fejsze nyele. Ezeket a dolgokat a 2014-ben indulóknak is tisztán kell látniuk, amolyan sorok között olvasással.

Tudjátok, ez olyan, mint az állat- vagy gyerekorvos esete. Sem a pici gyerek, sem az állat nem tudja megmondani mi és hol fáj, az orvosnak kell azt kivizsgálnia. A jó politikusnak sem kell megmondani mit csináljon, az a dolga, hogy a társadalom "tüneteiből" értsen. Ezért kapja a fizetését.

Ilyen egyszerű ez kéremszépen.

(A szerző nem politikus, nem bölcsész, csak a világban nyitott szemmel járkáló mérnök :) )
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Ezt egyszerűen nem hiszem el... bár persze miért ne hinném el...

Ezt is meg lehet úszni! :DDD

:(((
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Rohatt mákod volt, hogy pont most nincs pénzem pártalapításra...

Eredtileg a pártom nevének akartam adni az "EGYIK SEM párt" - röviden egyiksem, a Fidesz MPP, MSZP, KDNP se mondja ki a teljes nevét csak ritkán -, levédve 20-as Times az "EGYIK SEM", 6-os Ariel a "párt".

A kopogtatócédulák gyűjtése rém egyszerű: Önnek az eddigi csődtömegek közül ki szimpatikus? Fidesz, Mszp, Lmp, stb??? Egyik sem??? Óh, kérem ide tegye az ixet, NAGGYON KÖSZÖNÖM!!!... hi-hi, bal... fék:-D

A kampány nagyjából ugyanez... kapunk 55 %-ot, totális diktatúra, korábbi politikusok nettó befizetők lesznek. Aranyban törlesztik az adósságot... ők maguk kaparják ki az ügyes kezükkel a siroki ércbányában:-P

Esetleg ha valaki mégis megcsinálná, valami álomtitkári posztot lökhetne, extra: leigazolhattó éretségi-diplomma stb-stb.

Nem, miniszterelnök nem leszek!!! Jelcin is hogy égett, amikor a legjobban érezte magát:-PPP
@Peterpapo: Ezzel csak az a baj, hogy Jobbikig bezárólag (+ Fidesz és MSZP persze) elindulni sem lesz a resztli...
" Megtalálták Hugh Grant hivatalos címét, és már el is küldték neki a kormány álláspontját a magyar sajtó viszonyairól - közölte a Miniszterelnökség Nemzetközi Kommunikációs Irodája hétfőn az [origo] kérdésére. Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár közölte, hogy nemcsak a színész hivatalos címét tudják, de részletesen megírták neki azt, hogy a magyar sajtó szabad, és háborítatlanul működik."
Na lehet tippelni, Vajna hány százmillióért adta meg nekik tanácsadás címen. :D
" Több szempontból is elfogadhatatlannak tartja Orbán Viktor azt, hogy az eddigi 348 milliárd euróról 336 milliárdosra módosított központi uniós támogatásokból a leszakadóban lévő régiók kevesebbet kapjanak. Az Unió – Angela Merkel korábbi ígéretéhez híven – úgy tűnik, valóban „kétsebességes” lesz. Ez azt jelenti, hogy a Jobb Költekezés Barátai – azaz a régi tagállamok egy része – mélységesen ellenzi, hogy az általuk befizetett pénzeket a periférikus országokban – élükön Magyarországgal – szavazatvásárlásokra és szociális kiadásokra tékozolják, illetve elnyelje azt a feneketlen korrupció."
Na most akkor akarunk gyarmat lenni vagy nem ? :D
@sanyoka: szerinted?

Tervezhető az új focistadion
Az Új Nemzeti Stadion - Budapesti Olimpiai Központ ötletpályázatra összesen 23 pályamű érkezett, közülük a Bíráló Bizottság nem hirdetett győztest!!!, viszont a honoráriumokra, pénzdíjakra elkülönített összeget maradéktalanul szétosztotta!!!!.

hvg.hu/ingatlan/20120709_nemzeti_futballstadion
ez pedig, ha még valaki nem látta, szánalom a köböm, és ismételten egy rakás pénz a pocsékban:

m.blog.hu/va/vastagbor/image/2012/07/IMG_20120702_122835.jpg
@sanyoka:

Persze, hogy nem akarunk! Csak a lóvét adják ide, mert az jár nekünk! De közben kussoljanak, mert mi tudjuk a legjobban, hogy mi kell az országnak és az itt élő embereknek. Pénz az biztos, a többit majd mi eldöntjük! Azt a rohadt karvalytőkés mindenségit neki!!! Kölcsönt nem veszünk fel, de az ajándékpénzeket szívesen fogadjuk, csak ne akarják meghatározni, hogy mire költsük!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Mi van? Irigyled? A lányom is kapott. Pont vendégek voltak, így addig nem mentek haza, míg az egészet fel nem olvastam nekik. :)
@sanyoka:
Remélem, Kumin mellékeli hozzá a Klubrádiót elmeszelő legfrissebb határozatot, mely szerint azért kell kizárni őket, mert pályázatukban az üres, számozatlan hátlapot nem írták el. Hadd kapjon ízelítőt Grant arról, mit jelent nálunk a korlátlan sajtószabadság.
Ami a posztot illeti, naivitásnak érzem ezt az "LMP hozza a kérlelhetetlen... stb." dumát. Nyilván hozná, de hozna mást is, például és legfőképp az irracionális gazdaságpolitikáját, úgyhogy máris reménytelen a formáció. Bár nyilván nem népszerű álláspont a blogon, nekem a legtöbb aktuális kérdésben a DK politikai álláspontja a legszimpatikusabb. csak hát ugye ott vagy gyurcsány... aki nélkül viszont párt sem lenne...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ezt a szöveget..ilyet az 50.-es évek naptáraiban olvastam a traktoros résznél.
@nyugi_palikám_mi_érinthetetlenek_vagyunk:
"Autópálya építés? A Fidesz jó(volt)? Az Mszp meg szar(volt)?"

A Fidesz is szar, csak legalább egy kicsit kevesebbet lopnak.
@nyugi_palikám_mi_érinthetetlenek_vagyunk:
"Ekkor jött 1998-ban a KÖZTÖRVÉNYES BűNÖZő Orbán Viktor, és az árak az első ciklusa végére (2002-re)elérték a 2,2milliárd forintot. 2,2MILLIÀRDot!!!"

Aha. Azt állítod, hogy a Fidesz lopott (ami valószínűsíthető).

Akkor az MSZP miért nem számoltatta el a Fideszt 2002-ben?

1. Mert balfasz az MSZP, és nem tud felelősségre vonni
2. Mert ők is benne vannak a lopásban

Egyik se meggyőző érv azért, hogy újra hatalomra kerüljenek.
Tegnap par szo erejeig mar "biraltam" Oszkot, de most reszletesebben is, hogy szerintem miben is teved.

Az egyik ilyen dolog az, hogy meg mindig almodozik. Igen, en is szeretnek komolyabb, hitelesebb partokat-programokat a Parlamentbe.
De ha megnezzuk '98 ota, az utolso valamit is csinalo kormany ota 1(!!!), azaz egy darab uj part tudott felkerulni a szinpadra. (A Jobbikot nem emlitem, mert a demagogia es uszitas meg nem politikai fogalom szamomra)
Az LMP 2 ev alatt (kutatasok szerint) megduplazta szavazoi szamat, de ez a felso hatarnak tunik esetukben. Majd meglatjuk...

Vagyis uj formacio megjelenese es megragadasa nagyon nehez feladat. Jelenlegi kornyezetben meg plane.
Szerintem (relative) kis szelet van mar csak, amire palyazhatnak uj partok (ugy cirka 10-15%), es az sem egy homogen tomb, hogy majd jon Fodor Gabor (O Istenem meg mindig nem adta fel???) es begyujti pl. a liberalisokat. 65%-os reszvetelnel pedig aligha lesz joval tobb '14-ben ('10-ben volt 63%).

Masreszt, mindamellett, hogy remelem Oszko minisztere lesz Bajnainak, nemileg szanalmas is, amit muvel, mond. Vagyis hogy uj partok megjelneset varna, mikozben o(k), akiknek van is tapasztalata, valamilyen renomeja is az Orban levaltasat akarok kozott, 2(!) evig nem csinaltak semmit. Mert szamomra a HaHa eddigi munkassaga eleg gyer.
(Vajon mennyi kormanykepes szakember van az egyes szakteruleteken, es azok korul hany olyan mag, klubocska, amely egy kormanyzasra alakalmas formacio kialakulasat megalapozhatna? Szerintem nem sok, pl ezt latom a Szolidaritas vagy a milla egyik nagy gondjanak is.)

Ugyanakkor szerintem Oszko teved, ha Bajnait part alapitasra unszolna, vagy varna el tole azt. Ahhoz szerintem egyreszt keson is van, de kettojuk habitusa sem az, hogy partpolitikai iszapbirkozasba belemenjenek. Ez egyebkent az LMP egyik hibaja is, hogy vannak ott paran szeplelkek, akik nem fogjak fel, hogy jelenleg (es feltehetoen meg jo ideig) Mo-n a politika ilyen (kulfoldon sem szebb, eleg ha koveti valaki az USA elovalasztasokat). Megszoksz <-> megszöksz...

En ugyanis a HaHa-tol kezdetektol azt vartam, es meg most sem keso, hogy tematizalja a kozbeszedet, hogy napirenden tartson fontos kerdeseket. Hogyan? En hogyan csinalnam:
Oszre-telre kivalasztanek 5-10 fontos temat (gazdasag, oktatas, egeszsegugy, nyugdij kerdes...) es arra meghivasos, es szabad jelentkezeses alapon, nagy letszam eseten rostalva ugy cirka 20 emberre, 2-3 napos konferenciakat szerveznek (ahogy a DK csinalta a Horthy, es korabban gazdasagi kerdesben). Az eloadasokat akar a Youtube-on nyilvanossa tennem, amivel az elhangzottak eleinte nyilvan blogokon majd fokozatosan befurakodva online hiroldalakra, majd a tv-be, olyan publicitast kapna, amely a kozbeszedbe is belopna az egyes temakat, az arra ajanlott egyes szakertoi javaslatokat. Vagyis a HaHa anelkul tudna egyreszt magat, de ami fontosabb, az egyes temakat vitara bocsatani szakertok otleteivel parhuzamban, hogy partpolitikai mocskolodasba be kellene szallnia, es a partepitessel sok penz es ido menne el. Ez a dolog, ha van benne atuto ero, akkor a partokat is szinvallasra kenyszeritene mar most. Vagyis a partok kapnanak egy kis noszogatast, hogy erdemben gondolkodjanak el azon, hogy mit is akarnak, es ne csak az utolso felevre "elovarazsolnak" egy valasztasi- es kormanyprogramnak kamuzott kozhelygyujtemenyt. A program soran a HaHa minden temaban allithatna sajat eloadot, ezzel is tampontot adva a partoknak, hogy szerintuk mi lenne egy olyan minimum, amivel kormanyozni tudna, a szerintem koalicios kormany '14-tol.
Ugyanis szerintem a legfontosabb, hogy a partoknak legyen egy programjuk, mar tegnapra(!), ami menten neki lehet allni megviitatni, hogy mit es hogyan kellene, illtve lehetne csinalni '14-tol. Mert bizony a kormanyt '14-ben a 3 jelenlegi ellenzeki part fogja adni. Esetleg meg lehet egy olyan formacio, amely mint az LMP egy veghajraval bejut, de annak akkor ugye olyan is lesz a programja...
Vagyis Oszko abban is teved, hogy meg mindig realisnak tartja '14-re kormanykepes ugy partok megjeleneset.

Nos diohejban ennyi...
@VT Man:

De az sem az, hogy a fidesz kevesebbet lopott arra, hogy ott maradjanak.

1-1
@Peterpapo: a levelet, vagy a tákolmányt, és kikérdezés, elemzés az volt-e? ;)

@Penivaldes: én hülye újságokban olvastam akkoriban, ez a szövegezése volt a testvérpárti találkozásoknak, meg a sokadik értelmetlen pártgyűléseknek üdvözlésére kiadott agitpropnak, már zsenge fejjel, akkor felkavarodott a gyomrom tőle.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: én annyira zsenge voltam, hogíy nem is léteztem..
gyomornyomorgató szövegezés. szegény fiatalabbak énnálam...
oops, ezek szerint ez a cukros cucc már nem káros, és a csipsz adó is rendben tejel, akkor értem, semmi gond, minden tökéletes és így szuper:

A Coca-Cola lett Matolcsy partnere

Stratégiai partneri megállapodást köt a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a nagyvállalat magyarországi termelésének bővítése, és a beszállítói együttműködés szélesítése érdekében - közölte a minisztérium a távirati irodával

hvg.hu/gazdasag/20120709_Coca_cola_NGMmegallapodas
@simple observer 1.0:

"...hogy partpolitikai iszapbirkozasba belemenjenek."

Mint ahogy Te is írod, hogy nem kellene ebbe belemenniük, ahogy észrevettem, rajtam kívül nagyon sokan vannak még, akiknek ebből elege van. Mondhatnám, hogy ebből van csak igazán elege az embereknek, mert politikai elitünknek sajnos ez az elsődleges, és így nem marad idejük a zemberekkel és az országgal foglalkozni. Tehát, ha jönne egy párt, aki ebbe nem megy bele és arra a pártra csak a fele szavaz annak, aki nem akar a mostaniakra voksolni, Hofi szavaival élve megnyerné még Ausztriát is. Van egy olyan érzésem, hogy Bajnai jelenlegi tevékenységét is azért tartják szöszölésnek, tévesen, (még Uj Péter is. :) ) mert nem megy bele ezekbe a helyzetekbe és ezt nagyon jól teszik! Mondhatnám profi módon és én ezt el is várom egy új párttól!
@Trompf: "A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy vagy az MSZP vagy a Fidesz nyer, de nem sokkal.
Jobbik harmadik, LMP épphogy bejut."

Az én tippem: az új választási rendszerben nemigen lesz patthelyzet, a nyertes "mindent visz", kvázi garantált az abszolút többsége. (Most tekintsünk el attól, hogy erre a Fidesz, az MSZP vagy épp a Jobbik az esélyes. Az LMP bejutására nem adnék egy lyukas húszfillérest sem - pedig valamikor adtam Jávornak ajánlószelvényt, igaz, "szavazatot ne várjon" felkiáltással...) Egy valamiféle választási szövetség persze látszólag boríthatná a papírformát, de épp erről szól Oszkó cikke - már papírcsónak hajtogatódott belőle... :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Még szép! Aki nem tudott háromból kettőre helyesen válaszolni, azzal minden további kapcsolatot megszakítottunk. Töröltük őket az ismerőseink közül mindegyik közösségi oldalról, sőt feljelentettük őket a NAV-nál, a NER-nél, és minden létező és tervezett fórumon. Az is biztos, hogy az új negyedik szolgáltató sem fog velük szerződést kötni!
@Dr. TaTa86: "Gyk: ha a szocik jönnek 2014ben, akkor Orbán 2018ban, az hétszentség!"

A maszop (Bajnaival vagy bárkivel az élen) nem húz ki még egy teljes ciklust, az 7szentség. Lám, ezt már Fegyenc is belátta év elején, amikor éppen össztűz zúdult Orbánékra:

"És mondd, ha mi kormányoznánk, több lenne a pénz? Tudnánk emelni a nyugdíjakat, az orvosok fizetését, a tanárok járandóságát a mai rendszerben? Ugye nem. Ők azt mondták, elég ha ők jönnek. De hazudtak. Én nem akarok hazudni. Nem akarom azt mondani, hogy elég üvölteni, hogy "Orbán takarodj!", és ettől minden jobb lesz. Bocs, hogy azt mondom: egy frászt.

Ma egyik ellenzéki párt sem elég erős, hogy önmagában legyőzze Orbánt. És egyiknek sincs a választók által ismert, részletes programja. Közös meg végképp nincs. Mi lesz ebből Péter, ha így kezdünk neki? Nem kellene felébrednünk?"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=512445#null
@miaturo: "A 4K!, szakszervezetek pl. megnyerhetőek lennének."

Lol. a 4K! pont bajnaista-chavezista gazdpolt képvisel(ne), a szagszervezetek meg biztos el fogják érni Oszkónál, hogy minden poltiszt 17 évesen mehessen nyugdíjba... :))
@pumukli 12: "Hol a szervezés? Hol a program? A tájékoztatás? Mert Gyurcsányék járják a vidéket, szervezkednek, programot csinálnak, honlapjuk van."

Elég baj ez Bajnaiéknak... :))) (Ha egyáltalán van bennük ambíció.)
@Parajpuding: De! "Az előbbi nem alakította saját érdeke és szájíze szerint az alkotmányt"

Csak amikor lehetősége volt rá: önkori választások és NATO-népszavazás miatti alkotmánymódosítások, csonka kuratóriumok stb...
@Peterpapo: "Azok ketten tized annyi értelmes dolgot nem tudnak mondani, mint Bajnai egyedül."

Mi tagadás, eléggé hullik a vakolat, amerre beszél; mint a pillaröpködős tünetegyüttesből sejteni lehet... :))
@pirimogyoró: Szerintem a németeknek írta, hogy lássák,ő milyen úri simléderes fiú. Gönczért nem hevül úgy a német állam,mint Hornért, tehát ez oda kiszólt, semmi más,mint PR megint a nagyon elbaszott imázást pici kikalapálni..
@Peterpapo:

Feltehetoen meg nem olvastal tolem eleget, de azert itt is erintettem roviden, hogy Bajnai(ek)nak nem kellene ebbe bele mennie, mert szemely szerint ok jol nem tudnanak kijonni belole. Masreszt Oszko interjujabol is jol kierzodik, hogy neki szemely szerint is egyetlen porcikaja nem kivanja az ilyesmit.

DE!

A jelenlegi Fidesz hatalom mellett ilyen lelekolo, hetkoznapi kuzdelmek igenis benne vannak a politikaban. Nem mondom, hogy a szocik idejen sokkal jobb lett volna, hiszen amig volt erejuk, ok is igyekeztek minden nekik nem tetszo hangot, illetve annak tulajdonosat viz ala nyomni.

De sajnos a politika tobbe-kevesbe mocskos dolog.
Csak ket peldat hadd mondjak:

USA, republikanusok hazon belul:
politicalticker.blogs.cnn.com/2012/01/31/florida-primary-the-most-negative-campaign-ever-says-media-group/
floppingaces.net/2012/01/31/the-most-negative-primary-campaign-in-history-or-how-to-buy-a-nomination-by-mitt-romney/

A amsik oldalrol is egy. A Labour ellenezte a LibDem valasztasi reformrol szolo nepszavazasat tavaly. Most pedig:
ukpollingreport.co.uk/
ukpollingreport.co.uk/ukpr-projection-2

Vagyis, amit itt paran megalkuvasnak tartanak, en puszta realizmusnak, azt mondatja velem, hogy sajnos meg egy kormany valtas eseten sem fog erdemben valtozni a helyzet varazsutesre pillanatok alatt. Ha '18-ban mar a fo hangsulyt a partok programja kapja, es az, hogy az mennyire realis, illetve mennyire az az adott part altal, akkor en mar nagyon orulnek...
@Jester: Akkor támogassa a nép a Tiszta Kezek mozgalmat! Valamit - Papcsák meghátrálását - már elérték múltkor.
@simple observer 1.0: "Masreszt, mindamellett, hogy remelem Oszko minisztere lesz Bajnainak, nemileg szanalmas is, amit muvel, mond."

??? De hát (Bajnaival ellentétben) deklaráltan nem kíván politikai pályára lépni, sőt, elmondása szerint kifejezetten összeférhetetlen a civil pozíciójával.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
No eddig tartott. Tizenkét évnyi megtakarítást loptak el, zsaroltak ki. És arra volt elegendő a pénz, hogy egyetlen szűk évig fenntartsák a hazugságot. Egyetlen évig még el lehetett hitetni az emberek egy részével, hogy fenntartható a felosztó-kirovó rendszer.
Vissza lehet keresni, hányszor leírtam különböző fórumokon, hogy nem működik. A magánpénztárba elterelt összegtől függetlenül, visszaállamosítástól függetlenül, a rokkantnyugdíjak külön kasszába csoportosításától függetlenül.
Eddig tartott a mese, ébresztő. 3000 milliárdunkba került ez az egy évnyi PR.
Egyébként selmeczi gabit, matolcsyt mikor akasztják?
@simple observer 1.0: "En ugyanis a HaHa-tol kezdetektol azt vartam, es meg most sem keso, hogy tematizalja a kozbeszedet, hogy napirenden tartson fontos kerdeseket. Hogyan?"

Teszik. :) Voila - ahogy UP értékeli:
"Vajon hogy matekozta ki a fölkészült szakértői csapat például, hogy a topmenedzser Bajnainak éppen a mélyszegénység témakörében kell először igazán belevetnie magát?"

Máshol:
"Ha én Bajnai-drukker lennék, nagyon nyugtalanítanának az elmúlt hónapok alakításai. Rosszul megkoreografált, rosszul időzített megszólalások, rossz témaválasztás – ahogy a posztban is említem: mélyszegénység! A nyelvezet dermesztően mesterkélt, igazgatósági ülésekre való. Úgy tűnik, hogy a Bajnai-csapat nem találja a nyelvét."
@simple observer 1.0: "Mert bizony a kormanyt '14-ben a 3 jelenlegi ellenzeki part fogja adni."

:)) És két hónap alatt megbuknak - ha ne adja Isten így is lenne. Lásd fentebb a Fegyenctől intézett mondatokat.
@Balt:
"A maszop (Bajnaival vagy bárkivel az élen) nem húz ki még egy teljes ciklust, az 7szentség. Lám, ezt már Fegyenc is belátta év elején, amikor éppen össztűz zúdult Orbánékra: "

Szerintem ezt erosen felreertetted. Ugyanis en ugy ertem, hogy eppen azt mondta, hogy kellenek a partoknak a sajat programjaik, amivel leteszik azt az intezkedes csomagot, legalabbis annak tervezetet, amelyet ok, az adott partok el tudnak fogadni. De minthogy lathatoan a kormanyvaltashoz, es az utani kormanyzashoz a partok egymasra vannak utalva, igy ezeket a programokat, meg jo lenne a valasztas elott osszefesulni, hogy ne a kampany utolso par honapjaban folyjon errol a vita, netan egy kulon indulos valasztas utan a kormany alakitas elotti par hetben. Mert akkor 1000%, hogy a kormanyzas nagyon hamar ellehetetlenul. A partok kozott igy is nagy kulonbseg es idegenkedes van. Ezt lehetne azzal tompitani, hogy ideje koran megtortenik egy olyan minimum kijelolese, amely egy esetleges kormanyzas sorvezetoje lehet.

Es meg ilyen esetben is nagyon torekeny lenne a helyzet, es hatalmas erofesziteseket venne igenybe a kormany egyben tartasa.

Eppen ezert probalkozott a DK ev elejen a Gazdasagpolitikai konferenciaval, amelyre csak Bekesi es Bokros ment el. Egy ilyen szerepet irtam valamivel feljebb a HaHa-ra szabva, hiszen ok legalabb a baloldal fobb szakembereit fel tudnak vonultatni egy ilyen konferencian. Nem lenne az az ellenallas, hogy egyreszt partpolitikai hatter miatt, vagy pusztan Gyurcsany neve miatt ne mennenek el eloadok.
@simple observer 1.0: cukkeró az nincs, de a többiből még több, hja értem, így már okés a jobbkezi ikonnak :D

tudom én vagyok a hülye, mert ettől semmivel sem kevésbé káros a cucc ;)
@shinichi: a szent embert??? hol élsz te?

Megszavazták Matolcsy két új csodafegyverét

Elfogadta a parlament a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatot, amely az ellenzék szerint csak a lakosság újabb megsarcolásáról szól, míg Matolcsy György gazdasági miniszter szerint a kormány sikeres unortodox gazdaságpolitikájáról<!!!

hvg.hu/itthon/20120709_tranzakcios_illetek_megszavaztak
@simple observer 1.0:

Egy sárdobálásból senki sem tud jól kijönni, még akkor sem, ha nincs semmi vaj a fején, lásd Ángyán. De ha már nem megy bele, az emberek felkapják a feküket, hogy végre valaki, aki velünk törődik elsősorban és nem a másik hazug, szarszemétszar alakkal. Nem kellene ezt ennyire túlmisztifikálni. Bármily hihetetlen is az emberek az egyszerűséget szeretik és nem azt, ha egyszerűnek nézik őket. Teljesen igazad van abban, hogy eddig nem változott érdemben semmi és ezt mindenki, kivéve az elfogult agymosottak, jól tudja, ezért is szeretnék a zemberek, hogy végre történjen és ha egy ilyen jellegű kommunikációt hallanának, hallanak, szerintem azonnal tömegek állnának mögé. Még akkor is, ha nem az tűnne a legjobb megoldásnak, mert ezeknél még Rumcájsz, vagy Moha és Páfrány is jobb lenne.
Arra az lmp-re gondolsz aki annyira segghülye a törvényekhez hogy egy már évek óta meglévő munkajogi szabályról akart népszavaztatni?
@Balt: "??? De hát (Bajnaival ellentétben) deklaráltan nem kíván politikai pályára lépni, sőt, elmondása szerint kifejezetten összeférhetetlen a civil pozíciójával. "

Igen, de ha jol ertem, nem is zarja ki kategorikusan, hogy esetleg '14-ben szerepet vallalna egy kormanyzasban...

"akkor kell csak kormányzati pozíciót vállalni, ha utána kormányozni is lehet. A kormányzást jóra kell használni, nem pedig csak arra, hogy jól mutasson az ember önéletrajzában."

Ez igy korrektul hangzik, csak van vele egy kis bibi:

Ki fogja megnyerni a valsztast, hogy aztan egy esetleges kormanyban szerepet vallaljon? Ezert is varnek tole/toluk tobbet, hogy munkajukkal jobban iranyt szabjanak, illetve erdemi munkat szuszakoljanak ki a partokbol....

Azert az szamomra eleg fura hozzaallas, hogy ekezem a partokat, es ujak mejeleneset varom, mikozben jo messzire kivonom magam a politikai eletbol. Sot meg a szakmai vonalon sem igen teszem oda magam. Mert azert az szerintem vitathatatlan, hogy a HaHa az elmult 2 evben sokkal tobbet is tehetett volna. Ha pedig ez a toluk telheto maximum, akkor mondjak azt, es mar nem is varom oket kormanyra, es belenyugszok egy ujabb Fidesz ciklusba...
Üdv mindenkinek a gyenesdiàsi habokból. ;) A post jó bár kicsit furcsa, hogy a jobbikkal nem szàmolnak. A nagy összefogásban meg valóban az a rossz, hogy inkább valami ellen szerveződik nem pedig valamiért.
@Balt:
":)) És két hónap alatt megbuknak - ha ne adja Isten így is lenne. Lásd fentebb a Fegyenctől intézett mondatokat. "

Sokaig tart bepotyogni a dolgokat, szoval erre epp a 10 masodperccel utani HSZ. 15.50.27-kor
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ha cukor nincs benne a katrany mar nem is olyan egeszsegtelen.. ;)
@Gábriel angyal: Mert a jobbikkal még a jobbik sem áll szóba. Ha Bajnai csak elgondolkodna ezen, akár lehetne gyurcsány gordon is.
@Balt:

Jó lenne, ha Fegyenc nem beszélne más nevében. A DK jelenleg gyurcsánnyal súlytalan, nélküle meg semmit sem ér. Azt is jól látja, hogy az mszp nélküle súlytalan, vele meg semmit sem ér. Az LMP szintén nem nyom sokat a latban, de egy új párt szerintem simán tarolna. Vagy Bajnaival, aki minden vélt, vagy valós sérelem ellenére is hitelesebb, mint Zoro és Huru. Vagy egy teljesen új arc jöhetne még számításba.
@Peterpapo: Ne bántsd Rumcájszt! Ő egy lágyszívű jó rabló.:D
@Penivaldes: @simple observer 1.0: akkor ezt olyan szépen fideszesen lekommunikáltuk, akkor ugorgyunk :D

nesze neked, kellett ez neked?

Már megvan a Minszerelnökségnek Hugh Grant címe
Már postára adta a Miniszterelnökség Hugh Grantnek a szükséges tájékoztatást, ami alapján a színész részletesen megismerheti az itthoni médiaviszonyokat - közölte Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
@Gábriel angyal: lógatod a lábad...amikor vért izzadnak a hazáért. Gyenesdiás Kaportanya
:)))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Szegény Hugh! Ez emberellenes. elolvastatni vele azt a sok zöldséget..
ááááááááááááááá
:DDD
hvg.hu/itthon/20120709_puccs_orban_kover

Jaj ne már! Vigye már valaki elvonóra őket! Ezek sok kis szürke összesküdözőt látnak mindenhol.
@Peterpapo: Ebben nem vagyok olyan bizonyos.
A Fidesz '10-es kampanya (ha lehet annak nevezni), illetve ugy cirka 10 eves kommunikacioja eppen arrol szol, hogy az embereket ovodasok szintjen kezelik. Es ez sikeres is volt. Es most sem az az emberek gondja, hogy meg mindig igy bannak veluk, hanem az, hogy a dontesek hogyan erintik a zsebuket.
Nem az a gond, hogy Orban szerint nincsenek oligarchak, meg Karacsony egy labanc, mert ezt firtatja, hanem az, hogy sok paraszt elol Fidesz kozeli (vagy kotojellel volt a per?) vitte el a foldeket. Ebben a tekintetben pedig nem vagyok tul bizakodo.

Korabban pedig eppen azert hoztam az USAs es angol peldat, hogy a kornyezet egyeb orszagokban sem rozsas, szoval nalunk sem igen varhato, hogy megvaltozna.
@simple observer 1.0:

Mit tehettek volna többet annál, hogy kutatásokat végeztek, statisztikákat készítettek és azokat felajánlják a mindenkori kormánynak? Kormányozni? Egyelőre nem tehetik, arra várni kell még 2 évet. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Eszembe sincs bántani, de ő legalább lágyszívű. :)
@Penivaldes: Most még a Lidón vagyunk de pàr nap és meg ltogatjuk a diási játèkstrandot is. ;)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Kövérben is csalódtam, az ember azt hinné, épp ő fogja szétpuccsolni...
:DDD
@Gábriel angyal: Irigyellek, pedig nemrég jöttem én is haza a Balcsiról.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Lehet hogy arra készül a jó öreg nyírj ki sok nagyit, hogy ne jöjjenek rá te tetted el a tiédet módszer alapján.:D Vagy csak túl sokat ütötték a fejét a fidesz alapokmányával. Vagy belélegezte a bajuszszőrét broáááááááá.:S
A lényeg, hogy hülye.:D
@Penivaldes: na persze :D

A Jobbik szerint jogos önvédelem volt
a rendőrkutya fejbe rúgása.
Szerintük a rendőrök bántalmazták a tüntetőket.

és a vihar már gyün is :D

hvg.hu/itthon/20120709_kanikula_lehules

www.portfolio.hu/gazdasag/tokeletes_vihar_jon_a_jovobe_lato_professzor_szerint.169840.html
@Peterpapo:
"Mit tehettek volna többet annál"

Epp erre irtam roviden 14.45-kor.

Bajnaitol eppen azt varom, (nem, nem part grundolasat) hogy a HaHa-n keresztul tematizaljon, probalja a kozvelemenyt formalni. A partoknak nyilvan valamelyest igazodniuk kell a kozvelemenyhez is, igy attetelesen az eyges partok kormanyprogramjat is alakitva, mar most elokeszithetnek a terepet, hogy kesobb egy esetleges kormanyvaltas elott, vagy utan a kormanyzati egyeztetesek simabban menjenek. Mert szemely szerint en szivesebben vennem, ha a kormany program erdemi resze a HaHa-tol, mintsem az MSZP programjabol kerulne ki.

Ha pedig nincs kedve es/vagy tehetsege tobbet tenni partpolitikatol fuggetlenul, akkor ne is nagyon acsingozzon egy '14-es kormanyzasra.
@Penivaldes: Füred.:D Imádom. Visszamennék. Itt Pesten pokol.:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Nem mondod komolyan?! Legalább feljelentették a kuty bántalmazása miatt? Bíróság elé vele és hadd hűsöljön a feneke kivételével a hüvösön az ilyen beteg állat. Szegény kutyot bántani, pedig azok nagyon cukik és okosak. Lehet hogy ez volt a baj.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": beteges és veszélyes. a folytonos félelem. minmtha egy komplett galaktikus hadsereg készülne OV ellen.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A kutya perelje be azt a balfaszt.

Én meg kérek 15 kg jeget MOST!!!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": én komolyan ilyet, hán jobbikos vagyok vagy miszösz? :D

amúgy meg, nesztek, egy újabb siker :D

Feldolgozás alatt a "baby boom" konzultáció

Több mint tízezer letöltőből több száz javaslat!!!!!, komment és észrevétel érkezett vissza az új “baby boom”, a középosztály gyermekvállalási forradalma című stratégiai vitaanyaggal kapcsolatban. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egyelőre a válaszokat dolgozza föl.

hvg.hu/gazdasag/20120709_baby_boom_NGM_valaszok
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: csokifagyi..imádom. fekszik az ember a parton, és élvezi az életet.)))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Szerintem a b*szódjatok meg 100 variációját dolgozzák fel.:D Mindenesetre az én gyerekszülési hajlandóságom alacsonyabban van mint négy éve.:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "A vitában a Fidesz részéről Rogán Antal állt ki az illeték mellett. Mint mondta, ennek köszönhetően majd 300 milliárd forint bevétel fog befolyni az államkasszába, amit a kormány munkahelyek védelmére, munkahelyteremtésre fordít majd. Szerinte az illeték alanya minden esetben a bank, ezt bizonyítja az is, hogy még a Magyar Nemzeti Banknak is fizetnie kell majd."

Ezt nem hiszem el. Benne van a kibaszott Jegybanktörvényben, hogy a költségvetésnek kell kipótolni a Jegybank veszteségét.
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=jegybankt%C3%B6rv%C3%A9ny%20pdf&source=web&cd=1&ved=0CFEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mnb.hu%2FRoot%2FDokumentumtar%2FPenziranytu%2Fjegybanktorv_hu.pdf&ei=Ee76T_mKA-uL4gSfoKn9Bg&usg=AFQjCNGjBpFVff2SYBVTqvDoIx5SpGPdTQ&cad=rja

Itt van, hát le van írva.
Ezek mindenkit hülyének néznek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kérj nekem is. MOST!:D
@Penivaldes: Tényleg jó hely. :D
Ezek tényleg azt hiszik, hogy bárki is bajlódna azzal, hogy az ő kis szaros kormányukat döntögesse külföldön?!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Á, ez csak a troll szabad délután.:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Fogadjuk fel a kutynak O.J Simpson ügyvédjét.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: de az a fránya MNB nem ért a szóbó, és nem hárítja át a bankokra, és a bankok sem értenek a szóbó, mert ők meg áthárítják a zügyfelekre, nem olyan nehéz ez, még nekünk ilyen NER-teleneknek sem megérteni őket ;)

az meg amit ők leírtak és aláírtak, számít valamit is, valakinek? ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hát annak a 368 ezernyi buta töknek igen, akik visszaküldték a nagy nemzeti inzultációs kérdőívet.:)))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

O.K. próbálom én is vidáman felfogni, hogy elmebetegek irányítják az országot. :DDD
Tényleg, kivetek magamra egy 10 ezer HUF-os zuhanyzási adót, októberre gazdag ember leszek. :(((
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:"de az a fránya MNB nem ért a szóbó, és nem hárítja át a bankokra, és a bankok sem értenek a szóbó, mert ők meg áthárítják a zügyfelekre, nem olyan nehéz ez, még nekünk ilyen NER-teleneknek sem megérteni őket ;)"

Csodalom, hogy a remek otlet meg nem jutott az eszukbe. Bar lehet, hogy meg varjak Simor lejartat, es a titkositas fedezeke alatt:

Csak a devizatartalekot kell elkolteni az MNB-bol, majd nevcserevel allamositani a bankokat es onnan az(okbol) lesz az UMNB (uj MNB) a mostanit meg odadobjak a karvalytokeseknek...

A problema maris megoldva. Es meg nemi penzmag is allt a hazhoz.
@simple observer 1.0:

Teljesen egyértelmű, hogy a devizatartalékra fáj a foguk, aztán meg utánuk az özönvíz.

Mi meg nézzük.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Nekem nem szólt senki, hogy pénzosztás van csak ötletelgetni kell :DD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen. Fogadkoznak, mint minap is Vargaval az elen, hogy ok olyat sosenem tennenek.
Kozben meg dorzsolik a tenyeruket...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Csak szeretnek. Mar most mindneki azt irja, hogy nem lesz penzuk a 300 milliardos kampanyprogramra...
@Fabius:

Drágaegyetlenkém, mé' pont LMP?
LMP fixációd van? :)))

Komolyan... azok még azt se tudják, hogy milyen oldalon vannak, benyalnak csontig a Fidesznek is meg a Jobbiknak is, az MSZP-vel meg szóba se állnak. Milyen libsik ezek?! Ja, jobbos libsik, vagy legalábbis jobbra nyaló libsik. Csak csurranjon-cseppenjen.

Hányinger az egész banda.

Nincs egyébként gond az álmodozással a fotelben és a filozofálgatással: de jó lenne, ha jönne egy megváltó párt, aki szuper és jó és szép és minden! De jó lenne, ha nyernék a lottón, az is jó lenne.

Egy a baj: ha a jelenlegi 400 embert kivágjuk a Házból, jön másik 400, aki PONTOSAN UGYANEZT FOGJA CSINÁLNI, mint ezek. Pont ennyire lesz korrumpálható, pont ennyire fog mindent ígérgetni - helyesen, mert a hülye szavazó az egyszeri nagyarányú adócsökkentésre meg a söralátétes adóbevallásra szavaz, nem arra, hogy jogbiztonságot és demokráciát csinálunk...

Az új brancs pont ugyanilyen lesz, kétségem nincs. Legalábbis - hadd fotelfilozófuskodjak én is - amíg Bajnai-Oszkó-Bokros kétharmadot nem kap. :)

Addig viszont... ha a realitások talaján akarok maradni... de azt hiszem, párezerszer már kifejtettem. :)))

(Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem örülnék a tisztább közéletnek, de lesz ilyen ebben az országban?!)
@Pángalaktikus-gégepukkasztó: Úriember akart lenni, egyszer életében - gondolnám -, ha nem híresült volna el a szemét húzásairól :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem örülnék a tisztább közéletnek, de lesz ilyen ebben az országban?!"

Lesz bizony. Pont abban a pillanatban, mikor a mondandód végén az addig viszont nem azt sugallja, hogy háde'azér csak a szocikkal kéne kiegyezni, hanem éppen nekik szólva azt jeleni: én bírlak benneteket, de amíg puccslaciztok és összeférhetetlenek vagyok, addig viszont...

A szimpátiád és a szavazatod drága dolog. Ne add oda óccsóé'.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: 1 elmebeteg. Ő osztja az észt és aki nem hajbókol, röpül családostól.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Most ugye nem arra a zemeszpére gondolunk a jövô zálogaként, amelyik ebben az országban él?
Mert az egyik 400ban benne vannak, de a következô 200 ban em lesznek.... ha nem értik, hogy miért, pláne! :/
@nápolyi maszti:

Az LMP hamarabb fog a tényleg gyenge lábakon álló gazdaságpolitikájából engedni, mint a korrupcióellenességből. Egy koalíció egyébként is kiegyezésről és a kompromisszum halmokról szól, még a fülkeforradalmároknál is. Hoffmannt hiába utálja a fideszesek nagyobbik része is, hiába égette magát a köznevelés törvény sokadik változataival, a végén csak az a műkeresztény faszság lett áterőltetve orbáni dühöngés árán amit a KDNP akart.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Arra az LMP-re gondoltam amelyik ha szarul is fogott hozzá, és bénán kivitelezte, de legalább valamit akart. A szocik mit akartak eddig? Mármint a túlélésen kívül, és amiért tettek is bármit?
@Fabius: Itt most cseréptörés lesz, de én melletted állok! Asszem..legalábbis most..amíg jobb ajánlatot nem kapok!:-P
@Fabius: a szocik régesrég túlélni akarnak. nekik megfelel az, hogy a fejük félig kilóg a mocsárból.csak arról feledkeznek meg, hogy nem miattuk lóg ki a fejük a mocsárból.
@Penivaldes: Shrek-fíling..de most jön szamár, a megmentő! ..és Shrek fejére ugorván azt is lenyomja a mocsárba.
A választási tippmixből nem maradhat ki azok véleménye, akik amúgy magasról leszarják a politikát.

Ők azok, akiket meg kellene tudni szólítania az ellenzéknek, mégpedig egyszerű, érthető formában. Nem arról van szó, hogy ezek az emberek ostobák lennének, csupán megcsömörlöttek a GDP, meg a makrogazdásági izébigyók emlegetésétől, miközben az életszínvonaluk, egy tokodaltárói lejtakna legmélyebb pontjának szintjére süllyedt.
Ők azok, akik önkéntelenül a kést keresik a konyhakredencben tökönszúrás végett, amikor meghallják teszem azt a Tiszta Kezek Mozgalom nevét. Egyszerűen legyintenek, mert a politika meg a tiszta kéz? Ez a kettő hogyan jön össze? Az elmúlt huszon pár évet figyelembe véve (néhány apró kivételtől eltekintve), teljesen jogosan. Munkámból adódóan sok emberrel találkozom, és állítom, hogy túlsúlyban vannak azok, akiknek a pénztárcája a legfontosabb érzékszervükké fejlődött.
Ők azok, akiket már nem lehet hülyíteni tovább a huszonnyolcadik sarc bevezetése után feritél dumákkal. Tavaly annyi volt a csirkeszárny, most meg ennyi. Két alapvető matematikai művelet, és már húzzák is le a klozetton az aktuális rablóbandát. Az ellenzék viszont még mindig szarakodik és nem ismeri fel, hogy politikai öngyilkosságot követ el, ha nem fog össze. Mert ha nem lát alternatívát a trágyahalmazzal szemben a szerencsétlen választó, el sem fog menni szavazni ugyanúgy mint 10-ben, aztán mehetnek a francba az ellenzéki pártok.
Kövezzenek meg, de Bajnainak én adnék egy lehetőséget. Persze egyedül ő sem fog labdába rúgni a focista mellett. Nekem fixa ideám, hogy retorikát (is) kell váltaniuk. A kecskeszart a saját fegyverével lehetne a legegyszerűbben legyőzni. Mondták itt ezt már páran, és olvastam másutt is. Fel kellene végre ébredni, és úgy kommunikálni a még nem agyhalott választókkal, ahogyan ezt a törpe csinálja. Populista meg demagóg, viszont a hülye nem látja, hogy felettébb célravezető. Ebben egyenlőre verhetetlen, ezt kellene megtanulniuk a demokratikus oldalon. Aztán ha ki van takarítva a ganaj, akkor el lehet kezdeni kormányozni. Meg kellene egy jól hangzó nyúbrend is. A Tiszta Kezek, meg az LMP nem okoz libidónövekedést a csalódott tömegeknél, tapasztaltam. OMP esetleg (Orbán Menj a Picsába), talán. Valami ilyen cucc kellene, persze nem ennyire vulgarisch, a HH pl. azért nem hangzik rosszul.

Ügyfeleim nagy többsége így látja, szóval ez nem csupán az én véleményem. Mondhatni, közvélemény kutatás eredménye. Ezt ellenzéki oldalon érdemes lenne megfontolni, mert ha kihagyják a számításból, olyan elbaszott Rittbergerrel esnek pofára, mint Medveczky Ilonka a story gálán.

(Bocs, ez nem megyen rövidebben. A téma oldalakat érne, a bűrünkről lévén szó..)
@Penivaldes:

Nyakig a mocsárban még Hanyi Istóknak nézi őket valaki :-))
@Fabius: Én meggyőzhető vagyok, csak "nyomós" indokok alapján persze..:-D
@Knósszosz: nagyon mély amit írsz.grat
igen, teljesen igaz, hogy az emberek, a választók csirkeszárnyban gondolkodnak. és nem magas eszmékben. mindez természetes, viszont van benne veszély is. mégpedig, hogy ennek a felfogásnak a túlzásba vitele vezet populizmushoz. márpedig komoly ember nem hagyhatja hogy ingyenvirslivé változzon...vagy, hogyis mondjuk ezt! tehát nem szabad csak a csirkeszárny árat figyelni, mert azzal az erővel a rókára kéne szavazni.
a nagy ellenzéki összefogás jelenlegi legnagyobb problémája, hogy a mostani arcokkal cseberből vederbe esünk. az, hogy jó lesz a fekete ördög is, csak ne a Fidesz a hibák a rossz lépések közé sorolhatók.
igen, meg kell tanulni beszélni a nép nyelvén. ennek viszont nem kell demagógnak lenni, hisz az megint mocsárba maradást jelentene.
A csalódott tömeg meg a legrosszabb ami létezhet. azt lehet ugyanis a legkönnyebben venni egy kis babbal.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
EKES, ha jól belegondósz. Én átolvasom mindig a napi történéseket, mer mazo vónék. Na nem a dörzs közönségre gondolék emitten, hanema súlyosakra. Azé nekem nincs választásom, ha beindul bajai. Helyete-melete kit? Esetleg filmsztárot, tán? Mostanság Grant hjú de el van foglalva, meg nemis magyar pógár. Akor?
@Penivaldes:
Én arra akartam utalni, hogy nyerni kell a tetű ellen. A saját mocsok módszereivel, mert úgy látszik, ez hat. Aztán félredobni a szart, és felelősen hozzáállani a dologhoz. Na jó, ez így megint hülyeség, de mondj már valami olyan megoldást, ami jó neked, a szomszédodnak, a családodnak, meg nekem.
Nyerni kell a szarhalmazzal szemben, ez a legfontosabb. Aztán meg az, hogy utána nem azt csinálni a felhatalmazás birtokában, amit ezek a tetvek csinálnak két éve. Pici csavar meg utópia, de ez is egy lehetséges út. A mocskok kétharmad birtokában csinálhattak volna valami értelmeset, de helyette mit kaptam? Egy szaros alaptörvényt, amit a lányom érettségije okán hozzá vágtak. Szóval van már nekem is:))) A kölykök nagyon örültek raúzsika ajándékának, ezt bizton állítom-:DDD
Picit ez is olyan, mint minden döntésük. Átgondolatlan. Egészségügyi célra nem használható, a könyvespolc alá meg vastag.
Mindegy, majd kitalálom mire használom.
@Knósszosz: "Én arra akartam utalni, hogy nyerni kell a tetű ellen. A saját mocsok módszereivel, mert úgy látszik, ez hat. Aztán félredobni a szart, és felelősen hozzáállani a dologhoz. "

Ha így nyersz, nem fogod tudni félredobni.
Hidd el.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
De avval sem, amit most Mesterházy, meg a többiek csinálnak. Jól megmondják, oszt másnap a kutya nem emlékszik rá, mit röfögtek. Hélium a duma, elszáll. Szemben a tetűével, aki kiáll és olyanokat mond, amitől Barrosonak is beleremeg a veséje, nemhogy nekünk. Én erre akartam utalni, nem hiszem, hogy nem csekkoltad.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jogos. Nyílt lapokkal kell megverni őket, mert "saját" pályán elég erősek, volt idejük alkalmazni..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Mi vót a mai nap történése?
Kevés volt a ser, avagy sok(k)?
@Knósszosz: ha a mocskot választod az rajtad marad, nem lehet lemosni a vért. a mocskos módszer elemészt foglyul ejt.
ha ezt követjük, akkor lehet hogy nyerünk most, de veszitűnk egy jövőt. nem szabad mocskot hirdetni egy percre sem.
@Knósszosz: Mesterházy...hehehhhihiuh
.))))
azzal zsákbanfutó versenyt sem nyernek..
@Knósszosz: Meleg van, füleedt mekleg. Egyet ittam, elég volt. Most citronyt csavartam akvába, na, az az igazi ijenkortályt!
Emlékeim szerint a Bajnai kormány végrehajtotta azon megszorításokat (nem volt kevés), amelyeket végre kellett hajtani, ezen kívül még két dolgot csináltak: visszavásárolták a MALÉV-ot, és Oszkó feljelentést tett Sukoró ügyben. Reformokkal nem próbálkoztak. A megszorítások eredményeképpen aránylag jó állapotban adták át az országot. Ennek a tevékenységnek az értékelése az értelmiség körében igen magas, és akiknek nem tetszik az Orbán kormány tevékenysége, az mind Bajnait várja, hogy majd ő. Hááát ... kíváncsi vagyok a közös programra, ami, ha jövő év közepéig nem születik meg, akkor az olajfának annyi.
@a szív fészkei: Hugh megfontolt ember. A píárosát kéri meg, foglalja össze röviden.
Válasz: Shit!
Bővebben: Bullshit. Oszt game over..
@Knósszosz:

Simán verhetőek nyílt lapokkal. Egy technokrata ember kell, aki a számok nyelvét le tudja az emberek nyelvére fordítani. Olyan magyarázat kell, amit az egyszerű és egyszeri is azonnal és pontosan megért. Kolbászkerítés helyett nyugodtan lehet azt mondani, hogy lesz léc meg szög, de összekalapálni már nektek kell, ahogy rá a festéket megvenni is.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): citromos víz..mint az ármány és szerelemben. amikor Ferdinánd arzént tesz bele.
@Penivaldes: Ne is hozd ki belőle a zöldszemű anyatigrist, ha ajánlhatom!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): én a Mesterházyról beszéltem. tudod ki ugrik rá! meg Csekkre! hagyjá már! .)))
@Penivaldes:
Félre vagyok értve.
Nem arról a mocsokról beszéltem, amivel azonosulni kellene, nem! Csak olyan paradigmaváltásról, ami nélkül nem fog menni ennek a szarhalmaznak az eltakarítása. Nem becstelennek kell lenni mint ők, hanem hatásos módszereket alkalmazva megszólítani a választókat. Ebből rendre jól vizsgázik a tetű, ezt el kell ismerni. Azért van a nyakunkon most is. Vagy fogalmazhatok érhetőbben, a "namicinájjak" -az nem célravezető kommunikáció. Mert most ez van. Se program, se elképzelés. Ez így nem fog sikerre vezetni.
Én nem volnék szakértő, csak a magam véleményét mondom. Persze ezért vagyunk itt, de bocs, ha szerinted nem látom jól.
Akkor mit szóljanak azok, akik bennünket terelgetnek az akolba, teljesen dilettánsokként?
Mi zsenik vagyunk, hozzájuk képest.
@Knósszosz: igen ebben igazad van. hatásosan kell. mint a szaporodást!
@Knósszosz: Olga az LMP-s csókával, Schiering Gáborral ilyesmikről beszélget éppen..
@Fabius:

Az a szomorú helyzet, hogy a hangadó értelmiség nem szereti az MSZP-t, ha kapitalizmus kedvelő, nem szereti az LMP-t, és nem szereti Gyurcsányt (=DK). Ennek a nemszeretésnek mindennap hangot is ad. Szavazótábora egyelőre ennek a háromnak van, azaz minél inkább nemszeretik őket, annál kevésbé várható, hogy a jelenlegi semlegesek egy része az MSZP-LMP-DK koalícióra szavazzon, azaz csatlakozzon a szavazótáboraikhoz (a szavazótáboraik úgyis rájuk szavaznak), mert csak ezzel lehetne Orbánt legyőzni.

Fenti okból a várható eredmény nem kétséges, Orbán lesz a miniszterelnök továbbra is, mivel a bizonytalanok elolvasván az ellenzékről írtakat, megállapítják magukban, hogy mindkettő EGYFORMÁN rossz, azaz jobb otthon maradni. Új párt egyelőre nincs a láthatáron, és 2030-ig nem is lesz.
@Knósszosz:

Orbán nem a választókat szólítja meg, hanem a híveit. Ők hisznek el neki mindent, és ők azok, akik mindig rá szavaznak, akármi történik. Aki csak odacsapódott hozzá, az már le is morzsolódott, azaz nem csinálta jól. Hogy ezek nem csatlakoztak az ellenzékhez, annak az az oka, hogy a hangadó értelmiség szerint mindkettő egyformán rossz. Nincs különbség, mondják. Ebből következően az alapból semlegesek otthon fognak maradni. 2022-ig biztosan nem lesz változás, és azután is kétséges.

Addig lehet üldögélni, és várni a Messiást, Bajnait, Ideális Miniszterelnököt, kinek mi tetszik.
@Fabius:
Nagyjából ezt próbáltam szavakba önteni én is, de azt az embert egyenlőre nem látom, aki erre képes lenne.
Azt mondod nyílt lapokkal?
Azt mondom, legyen!
Nem a sumákolásra tettem a voksom, pusztán arra akartam utalni, hogy a másik oldalon az „anyádból hajadont csinálok” duma, általában bejött. Nem tudnak „felnőni” ellenzéki oldalon, ehhez a nyerő szócsépléshez. Undor, de azt lásd be, hogy evvel nyertek. Ne legyen ez hagyomány mifelénk, nem örülnék neki, de a sok ismerős véleménye és a magam tapasztalásai okán, hajlandó vagyok apró stikliket is támogatni, csak tűnjenek már ezek a tetvek a francba!
@Knósszosz: apró stikliből lesz nagy stikli...
nem stiklizés meg anyádból kell, hanem vagány személyiség, ami felizgatja a válaztókat.
@vakapad:
"Orbán nem a választókat szólítja meg, hanem a híveit."
Ez igaz! Ezért kell eltakarítani a francba, mert az vicc, hogy egy viszonylag szűk klikk érdekeit szolgálja egy miniszterelnök. Na de, hogy 2022-ig biztosan nem lesz változás, ezt ugye nem gondolod komolyan?? Itthon vagy? Ha nem és ez az érzésed, akkor most csomagolj! Én is mennék, de nem tehetem.
Remélem nagyot tévedsz, sőt, meggyőződésem. Különben brühühühühü
@Penivaldes:
Ch.T-t miniszterelnök jelöltnek!!
Az csak felizgatna sokunkatot:))
@Knósszosz: Ch.T.
ismeretlen objektum
:))))
valami más?
:)))
@Knósszosz:

Sajnos túl öreg vagyok már ahhoz, hogy csomagoljak, meg aztán szeretem is az ittlétet ebben az országba. Javaslom, olvasd el azt is, hogy miért fog nyerni Orbán, mert akkor kiderül, hogy, szerintem, ki intézte el Orbán nagy győzelmét 2012-ben, kinek köszönhetjük az ezutániakat, valamint a logikájából az is következik, hogy hiába reménykedsz, igen nagy a valószínűsége, hogy nem tévedek.
@Knósszosz: Tessék! Éppen kerestem a magyar megfelelőjét, de elfogadható ezen 5-let isch!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nekem nem. érthető okokból. nem akarok elmenni innen az országból.
:DDD
@vakapad: "Szavazótábora egyelőre ennek a háromnak van"
Meg a Jobbiknak, akár illő ezt szóba hozni, akár nem. És nem kell azzal jönni, hogy ők a Fidesz szélsőségesei, mert ha a Fidesz nyakára erősödnek, narancsékat nyomokban sem fedezzük fel utána a katyvaszban.

Valóban, feltehetően Orbán lesz a főnök '14 után is, kivéve, ha a Jobbik lenyomja, vagy ha a nemzetközi (főleg EU-s) helyzet annyira meginog, hogy minden széthullik. Több tucatnyi embert kérdeztem meg mostanában, senki nem menne el szavazni, senki; ha megkérdezem, miért nem, azt kérdik vissza: minek? Itt már nem az új párt léte a mozgatórugó, hanem a demokratikus rendszerbe vetett hit teljes hiánya jelenti a féket. 22 év alatt az emberek megtanulták a politikus szó legszebb szinonimáját: mindegy. Az idősebbek legyintenek, a fiatalok menni akarnak, mindenki szarik a hangadókra, mindenki bosszankodik valami miatt. Reménytelen ez az egész.
Úgy látom, a nemlétező Bajnai még mindig opció egyeseknél, pedig az majdnem olyan, mintha rám akarnának szavazni, hiszen én sem akarok indulni. Persze, nem akarja besározni magát, ki akar maradni a mocsokból, értem én - csak nem hiszem el. Irdatlan nagy technokrata tévedés azt hinni, hogy egy, vagy fél év alatt fel lehet rázni a passzív tömegeket, de még az is, hogy meg lehet győzni a fintorgókat, és le lehet győzni a vetélytársakat úgy, hogy utána az új kormány tényleg hatékonyan működhessen.
A 2030 reálisan hangzik, ha nem is egy új párt, de az előrelépés tekintetében mindenképp. Nagyon sok embernek kell itt szarrá öregednie vagy kihalnia, hogy előre is mehessünk végre.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): konkurencia????
nagy nevetés:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
semminek nem vélem. egy szőke nő:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
ásítás
ennyi.
valaki mást?
@Interlock:

A "szavazótábora egyelőre ennek a háromnak van" ellenzéki oldalon értendő, azon pártokat véve figyelembe, melyeknél van esély (ha kicsi is), hogy összefogjanak.

Miután te is úgy látod, hogy mindkét oldal EGXFORMÁN rossz, itt abba is hagyom.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): meg pornóban volt. olyanok nem kellenek.
még próbálkozhatsz.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ez csak vizi jó?
1 esztetni köll Bolival-:))
@Penivaldes:
Dzseronazó Márja?
Nem szöke!
@Knósszosz: .(((((((
én nem akarok ellenzéki lenni, de ha ChT a jelölt, akkor nincs más választásom. maradnom kell az ellenzéki oldalon
:((((
@Penivaldes: de ha elakarsza veszíteni Knósszosz hát legyen!!! majd ellovagolok egy sötét várba:)))))
@vakapad:
Én is végigpörgettem a lehetőségeket, és sajnos látok abban realitást, amit mondasz. De: ne legyen igazad! Ezt gondolom a saját érdekedben is elfogadod?
@Penivaldes:
Most vontam vissza minden, ellened irányuló gaztettet! Ajkaimat varrja össze szalonnamariska, legyen rajta oly sűrű sörte mint Baló György szemöldöke, de könyörögve kérlek, ne hagyj el...
Meg tudsz bocsájtani?
brühühühühü
@Knósszosz: hát ezzel a cht.-vel mély sebet ejtettél. ez ott maradt. pedig hogy kedveltelek!
@vakapad: én képtelen vagyok bonyolult, nehezen értelmezhető összehasonlításokat megtenni, ezért nem szoktam azt mondani, hogy mindegyik oldal egyformán rossz. Ehelyett
- egyrészt azt mondom, valamiért mindegyik rossz (valami rossz mindegyikről eszembe tud jutni)
- másrészt megkérdezek kollégákat, ismerősöket, és átbeszéljük
Ha össze akarnám foglalni, azt kellene mondanom, hogy demokráciánk evolúciós zsákutcában toporog, és per pillanat a kihalást jelentő tűzfallal szemezget. Kezdem azt érezni, hogy jól van ez így, ha ennyire nem megy, ne erőltessük, dögöljön meg az egész rendszer, és ha egyszer tömeges igény mutatkozna rá, kezdjük újra, másokkal. A kisembernek ugyanis egyszerűen nem fér a fejébe, hogy lehet az, hogy azok, akiknek az irányításon kívül semmi dolguk nem volna, azok is sorozatban basznak el mindent, egymásra épülő szisztémákkal sokkal több mindent; mi a jóisten az a kurva legyőzhetetlen akadálya a rendes, tisztességes kormányzati melónak? Mi a közös mindegyikben? Hoppá: akik csinálják. Na, akkor ők nem kellenek. Majd megoldjuk valahogy - mondják ezt azok, akiknek a legerősebb koncentrációt a csekkek elosztása jelenti, hónapról hónapra.
Kevesen utálnak itt pártokat: azokat viszont, akiket a pártokból már ismernek, annál jobban.
@Interlock: "mi a jóisten az a kurva legyőzhetetlen akadálya a rendes, tisztességes kormányzati melónak?"

Elég sok oka van, de a legfőbb: itt évtizedek óta az ígérgetés megy, a licitálás, meg az elszámoltatás. A gengszterváltásnál már elcsesztük, én azt állítom!
@Penivaldes: Miként Egér és Boli is. Valamiért őket nem tagadtad ki, nem is értem!:-P
@vakapad:

Szerintem az egyáltalán nem baj, ha a hangadó értelmiség nem szereti ezeket a pártokat a maguk összes hülységével együtt.

Mit szeressek a szocikon? A változatlanságot? A mentalitást, hogy csak a székbe kapaszkodva mernek csak létezni? Ha változnak mejd nem ez lesz az értelmiség véleménye róluk.

Mit szeressek Gyurcsányékon? A DK-nak van valami programféléje, ez plusz pont. De annak felépítése így néz ki: Orbán hülye - Orbán hülye - Orbán hülye - közhely - Orbán hülye - Orbán hülye - közhely. Ettől sokkal több kell. a Gyurcsány neve okozta deficittel pláne több kell.

Mit szeressek az LMP-n? Őket speciel két éve baszogatom a szervezetépítésért, a kommunikáció fejlődéséért, a gazdaságpolitikia átgondolásáért, a vidék megismeréséért és megszólításáért. Egyelőre túl sok a háde', és kurva kevés a produktum.

A kolíciós álmodozást egyelőre nyugodtan abba lehet hagyni. A szocik most basztak ki az LMP-vel és a DK-val is, szóval pillanatnyilag aligha lelkesek ezek ketten, hogy a szocikkal bármit akarjanak.
@Penivaldes:
Veszem a kalapom, s kabátom, és elindulok a Sztüx felé. Ha sietek még elérem Kharónt, talán nem telt le még a műszakja.
Ha menni kell, hát megyek.
Az istenek legyenek veled, sorsom bevégeztetett..
@simple observer 1.0:
BAjnainak pártot kellene szerveznie, elmennie Ózdra, Kőszegre, Mezőtúrra és Sátoraljaújhelyre és megygőznie mindenhol 15-30 embert, hogy lépjen be a pátjába. Neki személyesen, mert ezt helyette más nem tudja megtenni. Minden választókerületben kell annyi ember, amennyi kopogtatócédula szükséges a jelöltséghez, tehát elég nagy szervezetet kell létrehozni. Bajnai talán meg tudná ezt tenni, de vajon akarja-e? Ki jöhet helyette? Oszkó?
@Knósszosz:

Nem érdekes ők mivel győztek. Az érdekes őket mivel lehet legyőzni. De az ellenzék nem a jó kérdéseket teszi fel, és a riposztokban nem a jó válaszokat adja.

A mengelézős beszéd hova vezetett? Úgy van, rohad nagy magyarázkodásba. És hová vezetett Karácsony oligarcha beszéde? Orbánba belefagyott a szar, és zavarában egy másodperc alatt csinált hülyét magából a labancozással.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "itt évtizedek óta az ígérgetés megy, a licitálás, meg az elszámoltatás"
Mára világos, hogy ezt senki sem gondolta komolyan; általánosan elfogadott ténynek minősül az, hogy az összes kormányember tagja a Védd A Segged Mozgalomnak, és védik a seggüket még azon az áron is, ha ezzel az ellenfelet is megmentik. Talán a Jobbikosok még hisznek valami elszámoltatásban, én meg biztos vagyok benne, hogy ha nekikezdenének, a fél országot belengené a C4-es füstje, Vonát és társait pedig emlékeiben őrizhetné, aki akarja.
Alkalmam volt tíz emberrel elolvastatni a kibulizottorszag.net-et, hét vélemény szerint faszság / kit érdekel, kettő gondolkodik, egy legyintett, sejtette; négyen azért megmutatnák másoknak is, hárman semmiképp. Mit lehet erre mondani? Jöjjön, aminek jönnie kell.
Kevés köszönet lesz benne, azt hiszem.
Jó volt ez a poszt, Fabius!
Jók voltak a viták is, már amelyik észérvekkel operált. Gratula!

Azt gondolom, hogy Bajnainak (és Oszkónak) nem szabad kijátszani egyenlőre a kártyáikat.

A tanácsolgatás jó, de ne dobjanak magas labdát se fidesznek, se szocinak - egyiknek sincs épkézláb programja, se tudása olyat készíteni, ha korán szállnak be a küzdelembe, időt hagynak az ötleteik ellopására, a lejárató kampányokra.

Majdnem két év van még hátra, nem sokkal több telt el és máris csaknem nullázta magát a fidesz. Mit fog tenni mégegyszer ennyi idő alatt???

Pénze már nem lesz a nyugdíjasok megvásárlására, a rokikat, korengedményeseket már tavaly nekivezették a falnak, ezt ezek és családtagjaik nem felejtik el. A sok átvert közszolga, a leépítésekkel, a korengedményes nyugdíj elfogadása utáni kényszernyugdíjazásokkal, majd lekommunikálva, hogy ezek mind életerős emberek, csak ingyenélnek, a HM előtte nyugdíjazott emberei sem felejtik.

És nem felejtenek azok sem, akik előtt beb.szták a kaput, akiket nem sikerült nyugdíjba menekült kollégáik ellen hangolni, mert ŐK TUDJÁK az igazi okot, talán név szerint, hogy ki miért ment el... és azt is, hogy tőlük ezt a lehetőséget ki vonta meg!!!

A kormányőröket lecserélték TEK-re, odab.szták őket a Készenléti Rendőrséghez, egy elitet, vademberek közé... mit fognak ott azok csinálni??? Majd ha baj lesz, kiderül...

Alávágtak az RMDSZ kampányának, olyannyira, hogy azok nem is tudták megemészteni. Most van kint a békítőshow, de a kinti magyarság sok helyen megtapasztalta, hogy ezek a nemzeti barmok "porcelán az elefántbolban" - azaz fordítva, mert ezt is ők kúrják el - ha odamennek barátkozni, miután elmentek, mindig kicsit buknak a dolgon, saját közegükben.

Egyébként az RMDSZ a mostani bagázsával SE jöjjön ide, mivel ők is fidesz-miép tenyészet, ha orrolnak is most, de a habitusuk fideszes-miépes-jobbikos, azaz kormánypárti alapnak a szakértői kormányhoz alkalmatlanok.

Még annyit: OV-ék gyengéje a kiszámíthatóság. Arrogancia, megosztás, lejáratás, gyűlöletkampány. Medgyesi a tv-vitában szánalmat keltett a választókban, hogy egy nagypofájú takony-elevátor hebegésre készteti, ami ellen nem kesztyűt vesz fel, hanem láthatóan érvelni próbálna.

A gyurcsány elleni vitában ügyelni akartak erre, és bár ismerték Feryt, őt meg alulbecsülték: a közhelyparádét lendületes, statisztikai ismeretekkel alátámasztva lesöpörte, márpedig "vakerra" lendület észérv az aduász, ha igazak a számok, ha nem: képtelen védekezni, mert ov nem tudta hogy igaz vagy nem... És ezzel a tévévitáknak be is fellegzett.

Bajnainak arra kellene rágyúrni, hogy talán nem áll le vele vitatkozni őfőtörpesége. Ha mégis leáll, nem gond, elég számon kérni rajta az elkúrásait, szembesíteni őket a HH mostani munkájával amit nyilván letojnak most, mert nem zajos, ők pedig a csörömpöléshez vannak szokva. De a HH minden fidesz lépést elemez (meggyőződésem) és ha lesz vita, egy egészen más módszerű érvelésbe fog bénülni ovi: mi mindig szóltunk, hogy ez ezért, az azért nem jó, noha nem szimpatizáltunk. Konstruktív javaslatainkat meg sem hallgatták, márpedig ezekben ez és ez állt, figyelmeztettük a veszélyekre, amelyek realizálódtak... Lám, egy szokatlan szerep, ov magyarázkodni kényszerülhet... És aki mentegetőzik, az nem diktál, hanem vádak ellen védekezik!!!

Ha pedig nem vállal vitát, meg lehet ezt oldani a legkésőbbi időpontra időzített médiamegjelenéssel is, ahol szintén nem tud azonnal cáfolni, a zsigeri tagadásainak pedig már nem ülnek fel a választók.

Mindez a reményem! Nem akarok szocikat látni Bajnaiék körül, maximum egy-egy arcot, amihez köthető valami hasznos megnyilvánulás, vagy egy óriási érték, még szűz, míg a többiek már hitelvesztettek.

Csak addig kibírjuk, addig kitartsunk...
@quendelapo: értsétek már meg, hogy Bajnai nem politikus, nem szónok, nem egy lángot gyújtó vezér... Talán szakmai ártalom, de leginkább egy számítógépes programhoz tudnám hasonlítani, ami megkapja az inputot, aztán csinál vele valamit, de amíg a júzer el nem indítja, nem fut, és amint végzett, kilép.
Pont az van, hogy a szavazók összetrombitálását nem neki kellene megtenni; képzeld el, amint egy ózdi lakossági fórumon nekiesnek, hogy mi a véleménye a cigányokkal kapcsolatban, aztán örülhet, ha nem verik meg az első két, integrációról szóló mondata után...
@Fabius:
„A kolíciós álmodozást egyelőre nyugodtan abba lehet hagyni.”
Valahol ezt érzem én is, de akkor sok hulla lesz.
LMP, DK, MSZP, 4K, és többi ellenzéki nevek a naptárban,
visszajövök hozzátok, várjatok engem elvtársok.
Győzike koporsóüzlete tuti biznisz lesz, de emeletes sírok lesznek lefelé. Egy sor politikus, három sor feritél polgár.
Ha jól érzékelem, te sem tudol dönteni most, kija izére húzzad az ixet. Mondjuk ha így van, az teljesen érthető. Egy vagy a sok millióból. De van két évünk, és nem vagyok hajlandó feladni az én feritélemet, nevezetesen azt, hogy lehet ezen a szeméttelepen is élni. Az aposztróf természetesen, kizárólag a politika bűzére akart utalni.
Kíváncsi vagyok, mikor és mivel jön elő Bajnai, már ha vállalja azt a vegzálást, amit a szarosbajuszú, két és fél ballábas, futsallkommunikátorral megerősített mocsadékoktól kap?
Ha vállalja, már akkor is érdemel egy lájkot tőlem. Evvel a szarhalommal szemben, minden lájtos kesztyűzés tiszteletreméltó.
@Interlock:
Rendben, értem mit akarsz mondani.
De nem lehet mit kezdeni ma Európában anélkül, hogy ne foglalkoznál a cigányokkal. Erről van szó, aki nem ismeri el az vagy hülye, vagy fizetett hülye. Senki nem tudja a kérdést megkerülni, ez nem (csak) Bajnai problémája lesz, ha lesz. Na, például erre kellene valami hatékony megoldást találni, mert az nem megy, ami a jobbik megoldása. Tudjuk jól, mire gondolnak. De mondd meg őszintén, melyik kormány tudta ezt a problémát kezelni? Egyik sem és a következő tíz sem fogja tudni. Ezért kár előre Bajnaira tolni a szart, persze nyilván megkapná a magáét, ez nem is kérdés.
Bocs, nem piszkálni akartalak, kedvelem a kommentjeidet. Pusztán csak dumálunk, szerintem.
@Knósszosz:

Egy frászt lesz sok hulla.

De nyilvánvalóvá kell tenni a felsoroltak számára, hogy semmi a világon rendben nincsen, és ha akarnak bármit, akkor mindenki a maga pártjában kezdjen kaparni, de veszettül. Most tényleg az van, hogy az elvárásokkal szembesíteni kell őket. Mindegyiket, nem kivétel ez alól a Jobbik sem.

Jelen pillanatban nehezen döntenék ez tény. De azt gondolom a lehetőség előttem is adott, hogy a szerintem vélt jó irányba pofozzam a dolgokat. És én élni fogok ezzel a lehetőséggel, mert az ingyenebéd és ingyenszavazat ideje a pártok számára is lejárt.
@Interlock:
Akkoe nem neki kell az új pártot megalapítania, de akkor ezt ideje lenne világossá tenni, mert kormányváltó pártot gründolni nem lehet néhány hónap alatt és valakinek meg kell csinálnia. Fábiusnak igaza van. Bajnainak szeptemberben ezt világossá kell tennie.
@quendelapo: Felreertettel. En eppen azt mondom, hogy nem fogja, es szerintem nem is kellene ezt tennie. Erre valo a mar meglevo 3 part. Ezeknek kellene valami ertekelhetot felmutatni, es egy koalicio eseten a legvaloszerubb minielnok lehetne Bajnai, akit valszeg mindharom part elfogadna.
@Fabius:
Szerintem lesz hulla.
Láttunk már SZDSZ-t megfulladni a pöcegödörben, és az MDF is a szennyvíztisztító telepen végezte. Ehhez képest a mai kis kezdemények... hát nem tudom. És kaparjon az MSZP meg a Jobbik a saját portáján, egyet értek! De csak addig fognak vakaródzni, ameddig nem fáj. Most (hangsúlyozom-most), nekem nincs preferenciám. De az biztos, hogy én is élni fogok a lehetőséggel, de egyenlőre program az sehol nincs. Viktoranyádba az mindegyiknek van, de ettől nem leszünk előrébb, csak elküldjük a faszba. Evvel biztosan nem, de ha mégis, aztán hova tovább? Előre kellene a célokat megfogalmazni, és már most tolni orrba-szájba az arcodba meg az enyémbe, hogy ragadjon. De nem értem, mire ez az optimista seggvakarás? Majd megoldja a fidesz a dolgukat avval, hogy lesüllyednek oda, ahonnan nincs visszaút. Lófaszt! Ezt a szívességet Don Vittorio sohasem fogja megtenni nekik. Nem tanultak még?

Na jó, mára kiokádtam magam.
Szóljanak most már a hozzáértők, jó éjt mindenkinek!
@Knósszosz: nem arról van szó, hogy Bajnaira akármilyen szart akarnék én tologatni...
Ha egy politikusjelölt kimegy az emberek közé, akkor az embereknek kérdéseik lesznek, és válaszokat akarnak rá kapni. Mindenki arra lesz kíváncsi, ami igazán foglalkoztatja, napi bosszúságot okoz, satöbbi: itt, a "végeken" tulajdonképpen alig van értelme GDP-ről, meg hasonlókról beszélni. Mi lesz a kórházzal, mi lesz a melóhellyel, jár-e majd több busz Alsómucsaröcsögére, ki szerzi vissza a szétrabolt vagyont, ki tartja kordában a renitenseket. Szemtől szemben mindezekre válaszolni kell, rögtön, tökölés és ájtatos duma nélkül, hogy érezzék a népek, ez igen, ez aztán tudja. A "fájni fog" csak a futáshoz lesz elég, de ha futni nem is kell, a szégyen garantált.
Engem már nem igazán érdekel, melyik kormány mit baszott el, mit nem tudott kezelni, milyen lehetőségeket szalasztott el; érdekelje a bíróságokat, ha lesz erős vád. Én az irányt tudom, amerre tartani akarok - és azt, hogy részemről vége annak a világnak, amiben csak nekem, a melósnak kell újra és újra áldozatot hoznom. Most a politikusokon, pártokon a sor: hulljon, aki miatt nem megy.
@Interlock:
Na, legalább nekem nem kellett erőlködnöm a fogalmazással, nagyjából leírtad azt, amit én gondolok az egészről. Engem sem érdekel már, ki és mit baszott el. Élni akarok végre, ennyi. De most már tényleg, a kurvaéletbe!
Van közös pont a gondolkodásunkban, köszi, jó éjt!
@Fabius: Nézd, neked lehet hogy jó, hogy hülyére vesznek egy népszavazásos cirkusszal, de nekem nem veszi be a gyomrom. Főleg akkor nem, ha épp az igazság és egyenesség felkent lovagja címében parádézunk. Ezt nem szeretem, akkor sem ha gumikacsát akarnak rámsózni, és a politikusoktól sem szeretem. Főleg ha a jaj én vagyok az ártatlan, korrupt, hazug politikusok ellen küzdő jófiúktól jön.
@Knósszosz: Figyi, nem vagyok a PR-osuk,. de bele látok az uram révén kicsit a Tisztákba. Odamentek sokan többször Zuglóba és Papcsákbuci meghátrált, nem húzta ki a zuglóiak alól a rendelőt a Hermina úton - gondolom valami telepspekuláció miatt kellett volna nekik - hanem visszavonulót fújt. Mert odatrombizták Tisztáék a híveiket - uramat is - és így már sokan voltak, nyüzsiztek ettől Papcsi beszart kicsit. Látván, nem bólogató tarbikalaptartón üveges szemmel bámuló kiskutyusokkal van kibélelve a közmeghallagatás.

Na, ha a Tiszták szerintem hívjátok, elmennek és teszik ezt máshol is, így csak elindul valami. ühgfeleid tökönszúrják magukat, annak nem örül a zasszony és mi az eredménye még? Lesajálni mindent, az a legkönnyebb, ezt már a rég nem irogató Interlocknak is írtam. Ha tünti van, akkor oda lehet menni, ha papcsákborzolgató, akkor oda - valami kezdődjék el.

Muffban sötét lépcsőházban lófaszt mutogatni Orvbánéknak=mindenre legyinteni, hogy semmit sem ér, hülyeség, ahogy írod - na az a tök felesleges.
@Gábriel angyal: Az index kritikája nem sokat ér.:D Kb annyit értenek hozzá, mint én a focihoz. És még hízelegtem.:D A szar filmeket felmagasztalják, ha sikeres szuperprodukció és bejön a kritikusoknak magasztalják, ha divat leszólni, fanyalognak. :D Megbízható barométer?
www.rottentomatoes.com/m/iron_sky/
@Interlock: A szavazáson úgyis zsigerből fognak az emberek húzni. A zsigeri bizsergetéshez pedig a fijúk nagyon értenek. Romantikus a gondolat, hogy majd a szavazópolgárok a világtörténelem során először felelősen, végiggondolva fognak szavazni, csak nem igaz. Elég lesz egy kis gyurcsányozás, egy kis hagyózás, egy kis terézváros, egy kis libatenyésztőfelkötöttemagátagonoszszocimiatt, bokros csomag, egy kis értéktelen üveggyöngyöt szórni eléjük és megy minden mint a karikacsapás.
@Knósszosz: Biztos nem fogja azt mondani, amit ott sokan hallani szeretnének: hogy sitty-sutty kitakarítja onnan őket, hófehér övezet lesz az, ha rá szavaznak - attól kezdve ott probléma egy szál se, mert akkor viszont kukorékol a csendőrtollú kakas és lesz irgum-burgum, vaskalap. Ez a Jobbik progija, ezt akarják hallani, ezt kapják és persze aztán minden marad a régiben, legfeljebb jobban fogynak majd a pincéregyenruhák és gyakorló bakancsok..

Bajnai azt mondhatja, ha felelős - és az - hogy kurva sok pénz még mindig az integrációjuk, de meg kell nézni, hogy valóban értelmes és gyümölcsöző dolgokra leegyen az kiadva. 1 millió ember - vagy hányan vannak romák - nem tüntethető el az országából. Már nem az a világ járja, rossz hír ez sokaknak, tudom... Ergo vagy éhséglázadás az ország teljes és totális kettészakadása nyomán vagy felhúzásuk legalább egy alsó-középszintre. A fehér nagyon kilátástalanokkal együtt, akik nívóban hozzájuk züllenek le mert a szegénység szegregál nagyon a bőrszínen túl is. Amit Orvbán most a csicsagyártásával, a csodás iskola-visszafejlesztéseivel sak tovább rongálna..

Na most ugye ezt ki hallgatja szívesen egy lakossági fórumon? Hogy má` megint nekik jut a pénz, stb.,stb. De egy felelős európai politikus mijfaszt mondjon?
Majd ha a Puch és a Simicska a vádlottak padján ül és ha feloldották az olajügyek titkosítását, na akkor szavazok én legközelebb az MSZP-re vagy a Fidesz-re.
@a szív fészkei: Borzalmas nagy pofont fognak kapni az élettől, mert nem hajlandóak tudomásul venni, hogy működik a világ.:((((
@Knósszosz: Bocs, kicsinálták maquakt, ehhez senki külsős nem kellett.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": pontosan erről beszélek, a zsigerek birizgálásáról.
Képzeld el azt, hogy 200 ember előtt állsz egy kortesbeszéd alkalmából. Néznek, várnak; ha van kormánypárti múltad, akkor gyanakodnak, alkalomadtán beszólogatnak, kényes kérdéseket tesznek föl. Le kéne nekik adni valami előremutatót, de éreztetni kell, hogy számít a véleményük, tehát ha kérdeznek, akkor válaszolni kell (vagy nevetségessé tenni a kérdezőt, a témától, hangnemtől stb. függően). El kell érni azt, hogy bízzanak benned, hogy azzal menjenek haza: igen, ezt az embert legközelebb is hallani akarom. Ennél a pontnál kezdődik Orbánék legyőzése, és mindaz a retorikai, előadói képesség, amivel ezt el lehet érni, az a beugró szint.
Ha ez megy, akkor a Fideszes (de akármilyen) áskálódásra válaszul újra kiáll az ember, és elmondja, cáfolja, kinevetteti. De mindezt - kellő nagyságú hívőtábor híján - csak ott kint, az emberek között lehet véghezvinni, ott kell elérni azt, hogy másnap a szomszédok, a kocsma, a tantestület stb. erről beszéljenek. Bajnai ilyen szempontból két óriási hátránnyal indulna, ha egyáltalán indulna (szerintem nem fog):
- az a szűkszavú, csendes stílus ehhez nulla
- Gyurcsány pénzügyi embere volt
Egyetlen országban sem szavaz minden polgár az esze alapján, így nálunk sem várható el ilyesmi. A feladat emiatt: egy vagy több, a közélet számára akár ismeretlen, de minimum értelmesnek vélt, és nehezen sározható ember berobbanása, előtérbe tolása, 24/24 műszakos agytröszt a támadások kivédésére, profilépítésre, programkidolgozásra. Mindeközben a Fidesz komoly helyzeti előnyben van, több téren is (szavazók + kasszakulcs).
Emiatt szoktam azt mondani, hogy esélytelen, kénytelenek leszünk kivárni, hogy egyszer legyőzzék magukat.

Azt hiszem, ha most ellenzéki pártelnök lennék (vagy egy személyben a választmány), alabárddal járnék két kört az elnökség között, elsőre vakon, másodszorra célzottan csapva tízet-tízet, és aki maradt, attól megkérdezném: na, jössz velem, vagy nyissz? Ideje lenne szabadulni a ballaszttól...
FB:"KEDVES JÓZSEF ATTILÁT SZERETŐK!

A Népszabadság 2012. július 9-i hosszú írása ismét azt jelzi, hogy harcunk József Attila szobrának helyben maradásáért és a Kossuth tér történelemhamisító átrendezése ellen, reményeink szerint csak átmenetileg, alul maradt a jelenlegi parlamenti-, kormányzati- és fővárosi hatalommal folytatott küzdelemben. Miként a Népszabadság írja: "Kossuth tér: se autó, se tüntető, se nyílt közbeszerzés - Csak Rákóczi maradhat, a tér többi szobrának mennie kell, helyettük Andrássy Gyula, Tisza István és Kossuth Lajos szobrát állítják fel, de mindhármat újra el kell készíteni. A tér teljes átszabása 23,8 milliárdba kerül."

József Attila mindannyiunkért merengő szobra helyére Andrássy gróf lovagol majd méretes paripáján.

Bevégeztetett?

Reményeink szerint, ugye nem?! A lázálmok egyszer majdcsak szétfoszlanak, és akkor az Ember igaz rendje ismét helyreáll."
@Interlock: Ahogy a klasszikus mondja: őrült kell egy őrült ellen. Amíg nincs egy jó posterboy, nincs esély a győzelemre.
@a szív fészkei: Pedig már attól szimpatikusabbak lennének, ha azt ígérnék, hogy nem fognak önvédelemből kutyákat rugdosni...
@a szív fészkei: "De egy felelős európai politikus mijfaszt mondjon?"
Azt az egy dolgot, ami általában kimarad: azt, hogy adunk, ámde ugyanakkor követelünk is. Nincs ingyen támogatás, nincs beülés a jóba, nincs kontroll nélküli adakozás: amíg a közös pénz megy integrációra, felzárkóztatásra, addig a köznek istenadta joga számonkérni a felhasználását, és ugyanilyen joga van azt is mondani, hogy aki mindezekért cserébe a minimumfelételeket nem akarja teljesíteni, az takarodjon az országból, vagy haljon éhen.

A korábban említett lesajnálásról az jutott eszembe, hogy van valami ilyesmi mondás: érted haragszom, nem ellened. Nagyjából ez a helyzet, szerintem, ami a megmozdulásokhoz való viszonyomat jellemzi. Papcsák ellen sikert elérni dicséretes, ahhoz gratulálok; demokráciakövetelős fújjorbán tüntetésekre járjon, aki ráér. Azért szoktam haragudni, ha pocsékolják az energiát rossz hívószavakkal, kétszáz értelmiségit odacsábító üzenetekkel, ahelyett, hogy prioritások lennének meghatározva.
Nem az ilyen tüntetőket szoktam lesajnálni, hanem a szervezőket, akik könnyed eleganciával feledkeznek meg arról, hogy több millió embert egyáltalán nem tudnak felizgatni a nemes gondolatokkal. Rossz a prio.
@Fabius: Jó poszt, jó témaválasztás. Kiegyensúlyozott volt, tetszett.
Annyiszor felhánytorgattam már ezt a dolgot, hogy kiszáradt az agyam a témával kapcsolatban. Talán annyit mégis:
Nincs kedvem visszakeresni mindet, de deja vu és 'is' posztjaival, észrevételeivel tudok egyetérteni.
A fő probléma nem az, hogy ki milyen korrupt, vagy ki milyen hazug. Egész nap - tisztelet a kivételnek - ezen ment a versengés. Kinek az imádottja nagyobb gennyláda. Tisztára mint az oviban. Az én apukám katonaaa.. bee-bee-beee. Tragédia, hogy itt tartunk.
Tudom, hogy fontosnak tartod, de ha nem sikerül egy új gazdaságpolitikai irányzatot kormányprogram szintjére emelni, nem biztos hogy lesz még négy évünk várni a tiszta kezekre.
Majd ha lesz időm és energiám, megkeresem azt a tanulmány, ami azt fejtegeti, hogy mennyibe is kerül a korrupció. Viszont a nagy büdös szociális falanszter a GDP közel 60%-ába. A működőképes társadalom érdekében melyikhez kéne először hozzányúlni? Egyszerre, persze ez a válasz, de úgy látszik ez összehozhatatlan. Ha a korrupciómentességet hirdető párt nem képes magáévá tenni az utóbbi ügyet, akkor legalább ne abba ölje energiáit, hogy diszkriminál mindenkit aki ezt fontosnak tartja. Rejtélyes körülmények között csak az alkalmatlan vitapartnernek, aki nyomja a gazdaságpolitikai reformot, mint programot. Aki véget vetne az osztogatásnak, az érdekes módon korrupt, lejáratódott, stb. Írod, hogy fölvetetted többször is a gazdasági témát a képviselődnek. Reakció volt rá?
Arra gondoltatok már, hogy ha tárgyalni nem akartok, akkor beelőzitek őket? Hogy ha Bajnait bevonják a cocik, akkor villámgyorsan le kéne csapni az LMP-nek Mellárra? Esetleg saját embert (szakembert! nem valami antikapitalista széplelket) kiállítani? Az ötlet nem jogdíjas, a haza érdekében ingyen felajánlom az LMP baráti körnek. Feldobhatod a területi képviselődnek, de ha nem történik nyitás e téren, kénytelen vagyok igaznak tekinteni fenti megállapításomat. Írtam már, de leírom újra: Annak sem fér bele még négy év osztogatás, akinek tisztább a lelkiismerete mint Teréz Anyának. Mindegy mit akarnak a választók, nincs már annyi tartalék.

Más: Heim Péter lesz holnap? Vagy a napokban? Szeretnék szitkozódni egy kicsit.
www.origo.hu/gazdasag/20120709-drasztikus-nyugdijcsokkentest-surgetne-heim-peter.html
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "őrült kell egy őrült ellen"
Telitalálat. És akkor most képzeljük el azt, hogy a baloldal, a liberálisok, meg a totál függetlenek beállnak egy őrült mögé... Nem megy? Nekem sem...
Vicc ez az egész helyzet, egy nagy szomorú vicc. Mi agyalunk megoldásokon, holott a tálcán elénk nyújtottakból kellene válogatnunk - de nincsenek. Néha anyázunk, néha reménykedünk - erőtlenül, hatástalanul. Beszélni kéne a Mátrix öreg urával, hogy jól jönne némi korrekció a szoftverben, mert unhandled exception általi fatal error következik be véges számú cikluson belül...

Ahogy elnézem, nem csak itthon nem megy, amire a legnagyobb szükségünk lenne :-(
www.origo.hu/nagyvilag/20120703-pittsburgh-hanyatlik-az-amerikai-magyarok-kozossege-pennsylvaniaban.html
@Interlock: Hát mi nem szoftverfrissítésre várunk, hanem hardvert verünk szét:D
@Interlock: 50 ezeren felül voltunk jó pár tüntetésen, az pedig nem kétszáz unatkozó pesti nyálverő... Sokan utaztak fel vidékről, saját költségen, de ezt már unásig írtam. Mivel lehet a haverjaidat felizgatni? Cigányok go India? Vagy??? Mint Vona, megígérni, hogy nem lesz Pride-Büszkeségmenet ill. azt megvédés? na ez a lánglelkű nagymogyoró verzió. Hányok tőle.

Bajnai el tudja szürkén de hitelesen mondani a haverjaidnak, hogy spec. a ti körzetetekbe - nem tudom, hol van - milyen esélye lehet ipart, befektetőt - tudod, azt a fújcsúnyát, akit Vona kiűzne ciroksperűvel -

Azt írtam, hogy értelmes, követhető és minden momentumában szoros elszámolást kérő módon kell integrálni, hisz 100 milliárd folyt el csókosoknak, persze mindkét oldalon. Hisz vannak díszcigányok mindegyik párt táján.

Az emberek semmit nem akarnak tenni, csak finnyogni mindenen és mindenkin, az az ő bajuk, de akkor ne csodálkozzanak, ha töküket csavargatja a hatalom, mert megteheti. Ahogy a Tisztáék basztatták Papcsákot a hátrálásig, úgy a te folyton idézett mindenre legyintő ismerőseid is kezdhetik basztatni a helyi új-undokakat.

Vagy lehet várni egy Orvbánra maszkírozott új messiást, aki ígér fűt-fát valami szokásos nagymagyar klozettpapírba csomizva,- mert egy dolgai után nem járó hülye és lusta bandának már miért is ne ígérgessen - aztán mindenki kapja majd a pofájába az újabb lehúzást, kibaszást, lenézést.

A mindent lefikázó haverjaidat mi izgatja fel? Ha Vona kijelenti, hogy alatta biz nem lesz melegfelvonulás, kilépünk az Eu-ból - aki menne ki dolgozni, maradhatna végleg a seggén, hisz vízumkényszer jönne rögtön ránk, trallala - és magyar földet magyar gazda nem vet be, az akkor is a miénk parlagon? Vagy cigányok go home India? Vagy? Ez a lánglelkű nagymogyoró-üzemmód, amitől én hányok.

Ellenbógen Bajnai szürkén de hitelesen bejelenthetné, hogy pl. a ti vidéketekre - nem tudom, merre van - miért és milyen befektetőt lehetne vonzani, milyen ipari vagy szolgáltató tőke jönne, mennyi munkahelyet jelentene ez és bevételt, stb. stb. - ehhez ilyen és ilyen feltételnek teljesülni kéne. Nem vakítana, prognózist adna, lehetne gondolkodni rajta, a jövőtök zálogán.
Ja, ezt unná az édes közönségetek? Szomorú rájuk nézve. Csak a hablatya és habony kell etetni a semmit?
JA bocs, valami megkergült és kétszer írtam, kétszer írtam karinthy-adysan. József Attila mondotta volt, hogy "érted haragszom, nem ellened."
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Erre mit mondjak anélkül, hogy megsértenélek?

Nekem azt nem veszi be a gyomrom, ha egy tolvaj azzal érvel, hogy azért én vagyok a jófiú, mert én kevesebbet loptam. És ha rám szavaztok, akkor majd megint kevesebbet lopok, mint emezek.

Ha választanom kell - a jelen helyzetben - a bána kacsák terelgetése és mutyibrigád legitimálása közt, akkor nem kérdés mit választok. Ha - esetleg - lesz olyan párt, amelyik életképes és támogatható programmal jön elő, akkor sem. De addig ez van.
@Fabius: Félreértesz. Én nem egy párt mellett kampányolok. Csak felhívom a figyelmed, hogy az általad béna kacsának tartott alamuszi macska simán meghintáztatna a saját vizitdíjas népszavazósdijával és hülyének néz, mint a szocik, vagy a fidesz. Azt hinni, hogy ők nem, az kapitális hiba.
Azt hinni az lmpről, hogy istenem, kicsit bénák, az naivitás. Ugyanúgy ugyanolyan eszközökkel élnének mint az öreg rókák, csak a gyakorlat és a támogatottság hibázik náluk. Bármennyire is nemes és helyes lett volna a népszavazás többi kérdése, ha az az egy kérdés elárulja a cinikus ugyis hülye vagy te ehhez és csont nélkül beveszed amit mondok a kormányról üvölt róla. Akkor nem lehet elhinni a jó szándékot, mert nincs olyan. De van igazi szocis-fideszes törtetés, hülyére veszem a választókat, és bezsebelem a szavazatokat hozzáállás.
@shinichi:

Ha nem sikerül egy új gazdaságpolitikai irányzatot kormányprogram szintjére emelni, akkor 2015-ben megyünk a levesbe. Nincs ha meg talán. Ebbe pedig nem fér bele, hogy a felhasználható források - adó és uniós bevételek - jelentős százalékát a pártkassza és a sajátzseb tömésére használjuk.

A gazdasági témát nem csak a képviselőmnek vetettem föl, hanem a komplett frakcióvezetésnek. Én voltam aki először megkérdezte tőlük pl, hogy baszki, ha költségvetésre hatással lévő népszavazást akarok bármiről, akkor a kieső bevétel kipótlására kidolgozatátok a hogyant? Néztek is rám erősen, mint busmanok a szánkóra, volt a szokásos háde-háde-hádéból egy tucat, aztán csak megcsinálták.

Mielőtt rám kerülne a titkos tanácsadó bélyeg megjegyzem, a rendezvényen ahol történt a dolog sokadmagammal voltam meghívott, ott volta a mandi, VV, Mérce, Kard, stb.

De végülis erről szól a poszt egy része, mert ez bassza a csőröm: miért nem vagyunk többen, akik bele merik mondani a politikusok arcába is, hogy ez fosfelhő így, haverek. Miért merül ki a dolog abban, hogy a szarkupac sztaniolba csomagolva annyira nem is büdös, és ha van aki rásímogatja, akkor színes is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Akit én béna kacsának tartok, az béna kacsa. És nagyon kevés ahhoz, hogy hülyére tudjon venni :-D :-D
@a szív fészkei: Oké, többször is ötvenezer fölött voltatok. Nem ezt vitatom el, hanem az eredményét...
A többit olvasva, most alighanem meglepőt fogok mondani... Leszarjuk Vonát. Leszarjuk a Fidesz és Jobbik népámító propagandáját, a keleti szelet, a mázas faszságokat. Itt gyakorlatilag mindenki néhány multiból él, még ha csak áttételesen is: kilépni az EU-ból nekünk annyi, mint a létbiztonságról lemondani. Persze, van egy-két Jobbikos a köreinkben, de amint rákérdezünk az alternatívákra, csend lesz. Kósza ötletek vannak néha, csak az erősen kevés a boldogsághoz.
Ugyanakkor: tűrhetetlennek tartjuk, hogy segélyként, ingyen kapott házakból még az ablakot is elfűtik egyesek; hogy játékgépbe, piára megy a közpénz; hogy rendőrök félnek (vagy csak derogál...) kimenni bizonyos területekre; hogy kénytelen az ember nem látni, nem hallani, különben másnap összeakadhat pár számonkérő figurával; és ez mind, mind a felzárkóztatás során előforduló, régiónyi embert igenis nagyon érintő téma, amit ha egy politikus szemlesütve megkerül, elhallgat, akkor húzza le magát a budin, és a kurvaannyát is.
A melegfelvonulást ugyanígy szarjuk le; egyetértő emberrel még nem találkoztam, de meleggel már igen: mi a hajlamát vettük tudomásul, ő meg azt, hogy a mi értékrendünkbe nem fér be, de amíg a többi emberhez hasonlóan intézi, nem is érdekel senkit. A város főterére se mennénk ki tiltakozni, az biztos - meg az is, hogy a felvonulásuktól még nem lenne a szemünkben emberibb egyik sem.
Alkotmányos, demokráciaféltős, sajtószabadságos aggodalmak: dettó. A mindennapok során ezeknek egyszerűen nincs mérhető hatásuk, minden egyes rombolást balfasz gazdaságpolitikai intézkedésekhez lehet kötni, illetve az azokra adott külföldi reakciókhoz. Ha valaki nem az állam csecsén lóg, akkor lefoglalja a mindennapi megélhetés, a csekkek, a tüzelő, a bölcsődei díj, meg egy hét Abádszalókon vagy Agárdon, ha idén végre sikerül; az ilyen eszmei izéket majd megoldják "odafent", de most nekünk ez valahogy nem prio 1.

"Ja, ezt unná az édes közönségetek? Szomorú rájuk nézve. Csak a hablatya és habony kell etetni a semmit?"
Ugyanolyan korlátolt tudsz lenni, mint egynémely Fideszes, Jobbikos, MSZP-s. Aki nem ért veled egyet, azt rögtön besorolod a legutálatosabbak közé, oszt' jólmegmondtad, penzum letudva. Pedig csak arról van szó, hogy mi, noname melósok hordozzuk a hátunkon ezt az egész szarrakást, a mi pénzünket osztogatja mindenki, a mi jövedelemadónkat akarja feltornászni minden ellenzéki csoport, továbbra is, és mindig is mi maradunk az a réteg, amelyik nem csak képes áldozatot hozni, de ezt el is várják tőle. Persze, ez az élet rendje, de kezd betelni a pohár a következmények nélküliséggel, a "nekem ez jár, kuss" mentalitással (minden szinten), az időpocsékolással, a "majd, majd" patópáluras szarakodással. Rendet akarunk, lehetőségeket akarunk, stabilitást akarunk, hosszútávú kilátásokat akarunk. Egyszerre. De ha valaki logikusan megindokolja, a sorrendről tudunk egyezkedni, azt a jogot azonban a végtelenségig fenntartjuk magunknak, hogy kritizáljunk, és finnyásak lehessünk. Jellemzően okkal tesszük, ha nyávogunk valamiért.
Valahányszor felemelem a szavamat, és szapulom valamelyik társaságot, él bennem a remény, hogy az a jelzés hozzásegítheti őket a belátáshoz, a változtatáshoz, vagy legalább az okokat feltáró, tisztázó párbeszéd megindításához. Tudom, túl sokat feltételezek magamról, és túl nagy elvárásaim vannak az internetes szféra nyomásgyakorló erejével szemben. De aki mindebben nem hisz legalább egy hajszálnyit, az ugye minek szóljon.

"Vagy lehet várni egy Orvbánra maszkírozott új messiást"
Tetszik vagy sem, Orbán magasra tette a lécet. Aki erős szavazóbázist akar, az járja az országot, álljon ki, szólítson meg, adja elő érthetően, váltson ki érdeklődést, indokolja meg a mondanivalóját, és arra válaszoljon, amit kérdeznek tőle, harcoljon meg minden egyes szavazatért. Ehhez bizony néha ígérnie is kell, mert biztosra nem tudhatja; néha be kell vállalnia, hogy négy év kevés lesz mindenre; el kell fogadnia, hogy lesznek fenntartások, melyeket olykor - a jó cél szem előtt tartásával nemesítve - kicsit populistán, kicsit demagóg módon gyorsabb lesz elfogadtatni, mint statisztikák színes vonalait mutogatva, hosszadalmas levezetésekbe bonyolódva. Nem kell gyárat ígérni, elég a működőképes jogi környezet, infrastruktúra, és a munkaerő képzése, a befektető utána jönni fog; nem várunk el lehetetlent egyetlen jelölttől sem, pusztán annyit, hogy érezzük rajta: ha beledöglik, akkor is megcsinálja, megcsináljuk.
Mindenkire nézve szomorúbb lesz, ha kevesebbel beérjük.
@shinichi:

Ja, még valami. Az nem úgy megy, hogy akkor a szocik lecsapnak Bajnaira, az LMP meg gyorsan lestipstpolja Mellárt :-))

Egyrészt Bajnait nem tudja behúzni az MSZP, másrészt Róna Péterrel megpróbálkoztak az ördögbotosok, de lepattintotta őket. Szóval gazdasági potentátot találni, aki a nevét adja arcával egy pártnak nem kis feladat.
Surányi:

"Sokszor érdemes elmondani, hogy a magyar gazdaság 2001 óta rossz úton jár, talán egy évet, a Bajnai-kormány időszakát leszámítva."

Na, te se leszel jegybankelnök újra, haverem.
@Interlock:
nem akartam közbeszólni de e következő soraid megragadtak:
"Pedig csak arról van szó, hogy mi, noname melósok hordozzuk a hátunkon ezt az egész szarrakást, a mi pénzünket osztogatja mindenki, a mi jövedelemadónkat akarja feltornászni minden ellenzéki csoport, továbbra is, és mindig is mi maradunk az a réteg, amelyik nem csak képes áldozatot hozni, de ezt el is várják tőle. Persze, ez az élet rendje, de kezd betelni a pohár a következmények nélküliséggel,"

nem tudom hány éves vagy, de emlékeztetlek arra, hogy volt egy időszak: 1958-1967 között, teljesen hasonló a maihoz kivéve, hogy nem voltak oligarchák és még sok minden más sem -részben mert nem is létezhetett- de akkor is a társadalom hordozó rétegeire telepedett az egész és kezdtük ugyanezt ordítani mint te most itt ebben (MESSZEMENŐLEG EGYETÉRTEK EZZEL!!!) és a hatalom kénytelen volt meghallgatni és elkövetkezett az 1968-as év és minden ami abból nőtt ki, és -én mai napig büszke vagyok rá- ami lehetővé tette a KGST Svájcá-vá válást és azt, hogy amikor az NDK-ba Csehek-hez vagy a Szu-ba mentünk útlevéllel (én mindjárt 1968-ban!!!) akkor ott a határon úgy kezeltek bennünket, mint amerikai"imprilistákat" és kurvára irigyeltek bennünket...és az Unter den Linden-en sétálva meg Lipcsé-ben tudtunk vásárolni olyan dolgokat amiket otthon nem és egyáltalán vidámak voltunk és amikor 1969 telén kimentünk Bécsbe onnan menekűltem haza mert ott meg bennünket néztek Fekete Afrikai menekűlteknek és hangosan ki is mondták mialatt tudva mennyi dollárom lehet feketén arra utaztak, hogy azt mind, utolsó fillérig elköltessék velem hulladékokra és csillogó üveggyönygökre amit nem tettem és akkor kurvára nem voltam jó kuncsaft a Máriahilferen (segítse meg őket a Belzebub) és nem maradtam kinn pedig csábítottak...

szóval nektek kell ezt megoldani, mi valahogy összebeszélés nélkűl munkalassításba kezdtünk az állam lett béna kacsa és akkor béremelések jöttek és én 65%-ot kaptam egyszerre és egy év múlva még 45% és mindent ami belefért...és akkor is volt olyan, hogy aki nem is akart csinálni semmit vagy nem volt rá képes az lemaradt és a nem képesek kaptak valamit de ...hát amennyi jutott

nektek kell megoldani ezt és van eszköz a kezetekben nem is tuggyátok mert ti is béna kacsák vagytok...basztatlak mert senki más nem fogja neked ezt megoldani nektek kell megoldanotok kurva nagy tömeg vagytok (amikor felszólaltam a melósok nevében akkor tudták, hogy nem csak a közvetlen 3000 melós van megettem, hanem 100000-ek és meg kellett hallgatniuk, lenyelve a békát kígyót és csinálni valamit, a Fehér Házban is zárt ajtók megett ugyanezt mondtam: most azt csináljátok amit kérek vagy jövőre nem lesztek sehol sem, mentek a levesbe és meghallgatták, lehet, hogy azok akkor bölcsebbek voltak mint a tieitek ma?)

brühühühühühühühü
@rodeo36: 37 vagyok, '67-ben még anyám sanda sejtése sem voltam.
Viszont.
A magam korlátolt képességei között hónapok óta modellezek, szimulációs játékokat játszom magammal, megoldást, kiutat keresve. Volt benne munkalassítás, sőt, beszüntetés is - a végén éhenhaltunk. Ez a gazdaság össze sem hasonlítható a közel 50 évvel ezelőttivel, egyáltalán nem zárt, annyira nem, hogy az államnak tulajdonképpen semmi köze sincs ahhoz, hogy a munkáltatóm mekkora bért fizet. A cég meg, ha nagyon keresztbe teszünk, költözik, és Taiwan meg Rhodesia jól jár.
Volt egy olyan alternatíva, ahol a kormányt sikerült térdre kényszeríteni: megegyezés magukkal a munkáltatókkal, az adók és járulékok visszatartása céljából, aztán ebbe beszállni kkv-szintig, csakhogy... Csakhogy ez azt jelentené, hogy döntően külföldi jóváhagyással buktatnánk kormányt, amivel mi magunk segítenénk hozzá őket a kontroll nélküli, és garantáltan bekövetkező szabadrabláshoz; a helyzetünk jottányit sem javulna, mert béreket az extraprofit terhére kellene emelni, az meg ugye büdös. Itt állnánk ugyanennyi pénzzel, kinyírt apparátus mellett. Szóval ez sem jó.

És mindez nem is igazán a fizetésről szól; hiába emel a cég bért, hiába tartja úgy-ahogy szinten reálértékben, elégedetlen vagyok. Nem a céggel, hanem az ország haladásának irányával, a fiam lehetséges jövőjével, a vén trottyosként várható kilátásaimmal. És hányan elégedetlenek még emellé a fizetéssel is...

Ha nagyon felmérgesítenek sok embert, országszinten elzavarhatunk bárkit, de tényleges változáshoz ennek a rohadt, utolsó sejtjéig profitéhes, folytonos növekedést hajszoló világnak kellene visszavennie egy kicsit. Hibásnak tartom a mostani helyzetet, ahol a vezető világvallásnak a GDP az istene, brókerek a papjai, szentírásuk pedig egyetlen szó: mindenáron. A pénzpiac hatalma életben tarthat seggfej kormányokat, és kinyírhat normális csoportokat pusztán az aznapi kénye-kedve szerint, nagy ívben leszarva a választói akaratot; hol a garancia arra, hogy ha elkergetjük Orbánékat, az utódjának nem tesznek keresztbe? Akinek dollárjel van a retinájára tetoválva, az teljesen máshogy lát mindent, számára az ember, az emberiség jóléte másodlagos (sokadrendű...).

Na, mindegy, ezzel mi úgysem tudunk mit kezdeni. Abban igazad van, hogy helyi szinten magunknak kellene valami megoldást találnunk; aztán, ha a pénz ereje tőlünk függetlenül legyűr minket, legalább megpróbáltuk. De a megoldáshoz a régi sablonok nem nagyon jöhetnek szóba, tíz évvel ezelőtthöz képest is nagyon máshogy néz ki a világ. A globális helyzettel nem sok mindent tudunk tenni, csak abban vagyok biztos, hogyan kezdeném a mi kis köreink rendberakását: megismertetném a politikusokkal a köznép felől érkező elvárások fogalmát, illetve annak figyelmen kívül hagyásának következményeit - és megismertetném a köznéppel a véges kapacitású zsák tényét.
@Fabius:
ragyogó, egyet megjegyeznék -szerényen- nem állja meg a helyét a személytelen fogalmazás, nem "jár" hanem jártatják, a: Surányi is és a többi megválasztott akiket nem a Balsors ültetett a nép nyakára, hanem a nép saját maga -bármennyire is jól hangzik, hogy a "NEMZETKÖZI PIAC AZ ACÉL TERMÉKEK ÁRÁT -EGY ÁTLAGBAN- 20 ÉVES CIKLUSBAN LE ÉS FELÉRTÉKELI" kurva anyját annak aki ezt mondja, azok mozgatják az acéltermékek árát, akiknek van elegendő tőkéjük ahhoz, hogy a nyersanyagtermelésen vagy a késztermék termelésen keressenek többet, azaz profitáljanak...ez a Heim Pali is ugat és hülyeségeket ráadásúl, a gazdaság úgy alakúl, ahogy alakítják szabályzókkal és befektetésekkel valamint elvonásokkal...abban teljesen nincs igaza, hogy bármilyen problémát is meg lehet oldani azzal, ha kizárólag költségeket vagy többségükben költségeket csökkentünk, a termeést és a hozzáadott értéket kell növelni a kiadások azaz beruházások alkalmazásával és akkor több osztható el és amiből a költségeket csökkenteném az pontosan a Heim fizetése 0-ra és a magyar kormány valamint az összes magyar politikus fizetését nullára csökkentve el lehetne érni azt, hogy nem dobálnánk ki a pénzünket feleslegesen hülyeségekre

amerikai milliárdosok sírnak, hogy sok adót fizetnek abból amit profitként nem fizetnek ki annak aki a profitot megtermeli...mennyi az egészséges profit? hát ne a békákat kérdezd a mocsárlecsapoláskor...a profit kicsapódik és sohasem csapódik vissza oda ahová annak kellene visszacsapódni mint az adók sem

brühühühühühühü
@Interlock:
a globalizáció nem bűnös, a globalizálók bűnösek...nagyon régen valaki azt reklamálta egy nagy fórumon, hogy ne személyeskedjek, én meg azt mondtam neki, hogy pontosan azért jöttünk össze, hogy személyeskedjünk és elmondhassam neked itt a plénumon, hogy milyen seggfej vagy és miattad nem haladnak a dolgok mert ...és akkor mondtam...eredményes értekezlet lett

fel kell tudni ismerni a valós okokat -nagyon jól haladsz feléjük- ha görögök és a portugálok meg a spanyolok és még sok mindenki más nem csinálja amit Heim-ék és a többi agyhalott hülye ordítozik sok pénzért, akkor csak lesz változás a globalizáció haszonélvezői és haszonlétrehozói közötti egyensúly kicsit változik...lemegy a vasérc ára? lemegy a nyersarany ára egy büdös faszt leviszik mert az olaj az istenük és az érte kapott dollár, ha nem dollárral kellene fizetni az olajért hanem fakaurival vagy Euro-val (Saddam Hussein kötélen végezte mert euróval akart fizettetni az olajáért és nem más oka volt) akkor az USA nem dumálhatna hanem egy ország lenne a sok között...amíg mindenki csakis és kizárólag usdollárért vehet olajat -bárki olaját- addig nincs megoldás...és a nagy nukleáris fegyver az élelmiszer termelés...a magyarok feladták önként és dalolva nagyhatalmi szerepüket ebben a Magyar Korona 5.50 Amerikai dollárt ért amikor a magyar marhát lábon árúlták és a magyar búzát terítették a világban

brühühühühühühühü
@rodeo36: a globalizációt szükségesnek tartom (sőt, a túlélés zálogának), amint az általad írt egyensúly-javítást is, de ahogy elnézem, ez utóbbira világégés nélkül nem sok esély van, annak a kimenetele pedig erősen kétséges volna. Arra meg, hogy a köznépek világméretben összefogjanak, mintha nem lennénk még elég érettek.
Nem elég az USA-t kiiktatni az élről, lenne helyette másik, ugyanazon az elven működve, harácsolva. Magát az elvet kell megszüntetni, értelmetlenné tenni - ugyan ki fogja átképezni tanárnak, hegesztőnek azokat, akik ma a pénzforgatásból élnek?
@Interlock:
a hidegháború idején egyértelműbbek voltak az erővonalak, mióta a gorbi segített szart önteni a cári koronába azóta zavarosak a viszonyok...a kinai nemzeti bank elnökének van igaza, új világpénzt kell létrehozni egy új paradigma által -sokaknak megfelel a status quo- nem kell világégés, új nemzetközi pénz kell és a bankrendszert kell megváltoztatni...

hát nem érdekes, hogy a kurva gazdag svájci bankok gazdagsága megláccik a zürichi járdán sohasem található szeméten is?...miért nem érezheted te büszkén, hogy van néhány magyar oligarcha -mint Széchenyi???- miért nem szeretik a többi mucsómacsócsilliárdosokat seholsem? oka? ismered elviszik azaz elvi alapon kibasznak mindenkivel aki hagyja el viszem pont

szóval nem olyan bonyolúlt ez...a Nagy Francia Forradalomnál véresebb csak a Nagy Kinai Forradalom volt (Andrée Malreaux Az Ember Sorsa vedd ki könyvtárból) de utána valahogy sikerűlt egyirányba menetelni és más országokban sem lehetett a zabszemet feldugni sokaknak

szóval nem kell világégés -kurva büdös lenne a sok odakozmált szar- kis helyi esztasztamaszt és mársi a mézga család hívhattya Köbükit

brühühühühühühü
@Interlock: annak idején Ki Miben Tudós, Ki Minek Mestere és Ki Mit Tud voltak a tv-ben és egy élő lélek nem volt az uccán mikor mentek és szavazni kellett még net nem is volt persze NER sem
ma van való világ...hülye balfaszok részeg kurvák milliomosok lesznek mert kivillantyák a szaros seggüket

hát valami értékről nem kellene el beszélgetni?

brühühühühühühü
@Fabius: Nos, akkor erősítsen a tudat, hogy akárhányszor feszegeted ezt a témakört, én, mint potenciális szavazó mögötted állok. (Meg szerintem még jó páran) Kérdéseid az én nevemben is szólnak, amiért külön köszönet. Ne add fel!
Ami a gazdasági potentátot illeti, nem biztos hogy a Róna Péter féle irányzatot kéne erőltetni, ha már megy a nyilvános kívánságműsor. :)
@simple observer 1.0:
Szerintem meg ez a 3 párt + Bajnai mese nem működik. Körmányzati program kell, választási kommunikációs stratégia és egy szervezet, amelyik ezt meg tudja valósítani, magyarul szükség van egy új pártra. (Szerintem inkább mérsékelt jobb, mint új baloldali pártra.)
Lehet, hogy Bajnai ezt meg tudná csinálni, de nem biztos, hogy akarja - ráadásul sok szál köti a baloldalhoz. El kéne döntenie, mert amíg hezitál mások sem fognak ehhez hozzá. Új szervezetet létrehozni pedig hosszabb idő.
DK + MSZP + LMP + Bajnai szerintem komplett hülyeség. Újabb elvesztegetett 4 év lenne.
@rodeo36: Nagyon tetszik a párbeszédetek Interlockal. ;) Aki neki akar állni széllel szembe hugyozni annak azért nem árt előtte ütőképes hadsereget is gründolni. Ha nem ezt teszi gyorsan úgy járhat mint mondjuk Kadhafi aki ugye szintén nem usa dollárt kért az olajáért meg ugye agoldmazakszal sem egy életbiztosítás nagyban játszadozni.

Szóval előbb biztos ami biztos sajna hadsereget is kell fejleszteni, mivel a mostani világuralmi bagázs nem fog önként és dalolva lemondani az első helyeiről.

Ezt pld. a Ruszkik, Kina de talán Irán is felismerte már. Az idő nekik is szorít de a törtènelem vèszesen rohan egy új összeütközés felé. :(

Egy ilyen helyzetben különösen is nehéz lehet az olyan kis országok helyzete mint mondjuk a miénk.
@Gábriel angyal:
Nekem is tetszett a vita. Tessék, egy ország ütőképes hadsereggel (usa pénzéből persze), amely nem kér a nyugati világ dekadens szabadosságából. Rendet kell itten tenni kérem. totalcar.hu/magazin/bologatokutya/2012/07/09/hangos_a_radio_halalba_kergetnek_a_zsaruk/
nekem az is teccik, amikor a rénnyeim vitatkosznak, csak abbul se értek egy szót se, ráadásul a jeges medvék is pont ojjan pofátlanok, mint azelőtt. vót eccer egy kollegám, aki szintén nagyon szeretett "értelmesen" vitatkoszni, elvittem magammal egy üzleti tárgyalásra, hát ottan asztán szétvitatkoszta magát, pirosló orcával kérdeszte tülem, hogy: no ugyi, ez jó tárgyalás-e vót? mondom nekije: remek vót, bazmeg, én addig legalább mekkötöttem a bótot, amíg te szórakásztál itten.
@quendelapo: teljesen egyetértek veled. A DK MSZP LMP + Bajnai nem jó megoldás. Azzal semmit sem nyerünk, és ahogy jelenleg vannak, úgy cseberből vederbe esés lenne. Arra meg nem vágyik senki.
@Interlock: Ellentmondásban vagy szerintem.

Szartok a sajtószabadságra, hogy de nagy faszkodás tiltakozni meg minden, de azért kell a lehetőség, mondhassátok el valahol, mi nem tetszik. Az, hogy most még a blogok így működnek, hogy nem lehet teljes szájkosárban Él-jen-Vik-tor!-ozni annak köszönhető, hogy a tápos pestiek kimentek és hisztiztek ezért az első perctől, ezt a tiltakozást felkapta a külföld - mert ott is alapjogot sért ez a magatartás, - és ehhez köti a pénzek folyatását. Ezt felfogni nem annyira bonyi.

A cigányságról ezerszer írtam - ez azért nem csak faji probléma, mert ha valaki hófehérkeként lecsúszik arra a szintre, ahol ők élnek nagy számmal, bizony fel fogja tüzelni, amije van, vagy azonnal eladja éhhalál ellen. A szocpol házakkal való mocskos játszmákat is a primcsi romák meg a hófehérke magyari vállalkozók KETTEN -játszották el átverve a segélyezési rendszert, mert átverhető volt...

És kérlek, tudok olyan magyar - most megint van melója - de totál nyomorba szédült magyar, fehér bőrű, valahai pesti lakástulaj több szakmás emberről, aki elkezdte felaprítania saját vidéki házát, hogy ne fagyjon meg télen. Aki gyertyalángon főzött le húsz perc alatt kávét, mert kikötötték nem fizetés okán nála már mikor a vizet, gázt és villanyt a hitele elfutása miatt. Akinek innen, mi hülye táposok küldtünk száraz kaját, kínai önműködő zseblámpát, kisrádiót, hogy ne vesszen meg a mínusz húszban a faluban, mert az ottani parasztok nem segítettek. Fehér, mint a hó a faszi.

Legyen követelményrendszer a pénzért cserébe de ne alázásra építve, ezt mondjuk Csekk-kel - az nem munka, hogy vad hidegben kell a jéggé fagyott földön cölöpöket leverni, az nem korrekt, hogy az általuk megmunkált fát ellopja tőlük az önkori - lásd Gyöngyöspata- és a többi. Az nem megoldás, hogy az egyetlen, romáknak középfokú képzést adó gimit ellehetetlenítik munkajogi perekkel, csak mert, zégrósz, utálják az alapítóját. Az nem megoldás, hogy 15 évesen kibasszák a szegények kölykeit a suliból semmi tudással és nulla szakmával és lehet menni csicskának az államtitkári birtokra vagy egyenesen a böribe, mert a lgolcsóbb melós gazdagéknak a börtönmunkás.

Ez nem rövidtávú seperc alatti program, ha a barátaiddal fejetekre is álltok, hanem sokévtizedes. Amerika uszkve 60 éve próbálja integrálni a feketéket, már elnökük is van, minisztereik, kőgazdagjaik ebből a rasszból, de a bűnözési statjuk, a lepukkant gettóik még megvannak sajna és termelik a problémákat.

A buzikérdéshez: te honnan tudod, a kisfiad nem lesz-e az? És akkor mi lesz? A haverjaid valamelyik kölyke nem lesz-e az? És akkor mi lesz? Baszd meg, ennél sokkal intelligensebb vagy, mint hogy ne akard érteni, amit Csekk-kel írunk!!

Ez a vonulás EGY ÉVBEN EGYSZER arról szól - a vidámkodáson túl, amit elég nehéz ilyen gyűlölködés közepette érezni - hogy legyen azonos joguk pl. házasodni, egymás után örökölni, szóval minden olyanra, amit te és a haverjaid tök természetesen tehetnek. Igenis korlátozva vannak, igenis nem mehetnek úgy az utcán, ahogy te mész a nejeddel, pedig talán éreznek egymás iránt annyit, mit ti.
Kultúrállamokban - amiknek a pénzére annyira fáj a fogatok: már bocs, de te írtad, hogy a befektetőik tartanak életben a beruházásaikkal - ez így van: egy ilyen Pride-on ott van a város apraja-nagyja, hatalmas turistalátványosság, mennek a hetero állami vezetők köztük, örömködés van. És igen, ide zárkozzék fel a hazám, ne az őket véresre verő középkoriak szintjére. Ha ez magas nektek, azt is sajnálom és vállalom, hogy a szemedben korlátolt vagyok.

Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok meleg, nincs ilyen sehol a környezetemben, de undorít a geciség, amit itt velük szemben elkövetnek. Niemöller, de ez is bakfitty a szemetekben.

Mert a gyengébb jogút védeni kell, ez a hitem, amit a szüleimtől kaptam. Pedig képzeld, én is a piacról élek - nem nagyon élek, mert nincs melóm a korom miatt, a kölykeim is nagyon nehezen boldogulnak itt főváros kellős tetején dipoval, a férjem nyugdíjáért most futjuk a köröket - de képes vagyok mások bajait is érzékelni. Pedig van lakásom, kertem, amit ápolok, karbantartok, felújítok, van anyám háztartása, amit vezetek, stb. Nem csak te dolgozol és gürizel, még ha ez olyan jól is hangzik, hogy Pesten csak a pofázás megy, a vidék a szorgoskodás hona.
Erről szól a társadalom, a szolidratisáról nekem, nem arról, hogy baszd meg, csakis nekem legyen jó, aztán szarni bele, hogyan tovább. Ha ez zavar bennem, sajnálom, már nem változom. Megbeszéltük, hálisten nem fogunk egymással sok vizet zavarni. :-DDDDDDDDD

Sokkal értelmesebb vagy, hogy ezt ne fogd fel!
@rodeo36: DE ha téged a világrengető melódért nem fizetnek meg rengeteg dollárral, azért bemorculsz, nem? 1 dollárért, mint Lee Iacocca, csinálsz-e valamit? Ki kelsz-e ennyiért az ágyból?

Simor nem kér fizut. És mégis basztatják. Ugyan már, ne Fidel szövegét nyomd ide folyton! Bill Gatesnél nagyobb adakozó hol van? Én is azt gondolom, hogy lehetne kicsit széjjelebb teríteni a jövedelemeket, ne legyenek annyira éles különbségek, de mindenki nem lehet hegesztő a bankárok közül, ez baromság. De jól hangzik persze, lehet vele heccölni megint a bankok ellen a népet.

Amelyik persze rohan a bankokba, ha óccó a hitel és utána dobják a Suzukit meg a lapostetűtévét. Akkor nem akarja felkötni a bankárokat csak, ha fizetni kell vissza.

Egyébiránt, nem kötelező VV-t nézni, ahogy nem volt az KI-MIT-TUD-ot se. a melós még a Horthy-érában is tudott szakszervezeti könyvtárat alapítani és olvasni, ha akart. Nincs tiltva.

Szóval azért nagyon vakítasz onnan Hatüey, Tom Collins és egyéb kellemességek világából, amit csakis kurvajó fizuval tudsz fenntartani. Ez nekem így kicsit álságos, már bocs.
@a szív fészkei:

ez az időjárástul lehet, mer az is előfordult vellem, hogy belerugtam egy félfogu rozmárba.
@a szív fészkei: Legjobb lenne ha nem vonulnának. És nem azért mert rohadt mocskos buzik dögöljenek meg, hanem mert az azt jelezné, hogy minden rendben van ezen a téren, hogy teljes életet élhetnek, és nincs különbség köztük és köztünk.
@Penivaldes: Azért nem cseberből vederbe helyzet lenne. A két csapat azért nem ugyanaz a kategória. Nem azt mondom hogy hű de jó lenne, de azért ennél jobb.
Vagy tényleg azt gondolod, hogy a demokrácia helyzete, a sajtószabadság, a demokratikus intézményrendszer, vagy éppenséggel az országfinanszírozás pillanatnyi helyzete van olyan "jó" mint volt az elmúlt időszakban bármikor? A jó idézőjeles, mert akkor sem volt jó, de azért ami most van az kritikán aluli.
Az a rettenet ami munka törvénykönyve néven fut, vagy az iszonyat amit nemzeti alaptantervnek gúnyolnak, az szerinted összemérhető a korábbi kormányok teljesítményével? Az sem volt egy matyóhímzés, amit eddig csinált a politikai elit, de hogy félfeudális enklávét akarnak csinálni a hazámból Európa közepén, tízezer vitéz nemesemberrel és tízmillió biorobattal, az tűrhetetlen.
" Karácsony Gergely szerint elsősorban morális kérdés, hogy az LMP önállóan indul-e a következő választásokon. A Demokratikus Koalícióval (DK) nem számolnak a szövetségkötés terén - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak."
Ja és persze az összes többivel sem állnak össze!
Nekem továbbra is van egy rossz érzésem velük kapcsolatban: Ők az ellenzék szétzúzására kapott parancsot teljesítik.
@Penivaldes:

szerintem az a lapos homlokú zagyva is pont így gondojja és ő legalább tuggya is, hogy minden nagyon gromek. csak eppicit faragatlan a lelkem. (ha eszt az én galambocskám, galuska galagonya megérhette vóna!)
@hacsaturján: nem lapos homlkú barátunk zagyva úgy gondolja, hogy dögöljenek meg, és ne menjenek az utcára, hanem húzzák meg magukat egy odúban. én kicsit másról regéltem.
@Penivaldes: Máshol, ahol nem üvöltenek a neonácik sorfalat állva, és szélesebb jogokkal rendelkeznek, ott is vonulnak. Enyhén homofób az a hozzáállás, hogy akkor nem ogom őket vonulni látni, mikor megkapják amiért vonulnak.
@shinichi: nagyon nem lenne jó. ne akarjuk ezt.
Oszkónak igaza van, hogy a bizonytalanoknak nem ez kell.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": homofóbiával vádolsz? tedd, bár felszínességre utal egy kissé.
az igazság az, hogy nem érdekelnek a melegek. nem velük foglalkozom. szeretném hogy nyugodtan tudjanak élni, hogy senki ne zaklassa őket, ha kézen fogva sétálnak az utcán. ha ez homofóbia hát legyen.
@Penivaldes:

montam, hogy kissé faragatlan, de a lényegen ez mit sem változtat. rád sem mondtam, hogy hülye egy picsa vagy, pedig imádom az értelmes vitákat, csak titkolom.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ezzel egyetértek, valóban lehet ilyen homofób része, akár nálam is, így helyes, hogy helyrebillented ezt!:-)
Még akkor is, ha én sem érzem magam "olyannak"!:-D
@hacsaturján: pedig nyugodtan mondhatod. tudod nálam szólásszabadság van. mindenki azt mond amit akar, csak nem árthat senkinek. vagyis azt nem tolerálom ha valaki a másikat kiakarja végezni, tönkre akarja tenni.
@a szív fészkei:
hát most krumplira félreértettél...(emléxel amikor beszóltál nekem, hogy ne basztassam interlockot mert egy véleményen vagyunk de ő másképpen ugyanaz....brühühühühühü) olvasd asztis amit fabius-nak írtam...egyébként nem vagyok híve az egyenlősdinek...egészségtelen is lenne...a többi az, hogy most haragszol interlockra oszt ugyanakkor rám is rámborítod a lavórt...olvasd el mégegyszer amit én írtam...pusszantlak

a magyar helyzet meg brühühühühühü

ha ezek a legutóbbi agymenések be lesznek vezetve akkor már 120%-os lesz az elvonás? vagy mindenki kényszermunkás lesz?

mikor dől össze az egész ketyere?

egyébként "konzultáltam" és akivel tettem nagyon haragszik...valami forgószél vagy tornádó vagy hasonnló izé érkezik hamarosan és utána már semmi sem lesz ugyanolyan mint ma...és nem válaszolt további kérdéseimre

ez a

brühühühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik): hülyeség. homofóbia teljesen más. ne keverjünk dolgokat.
:)
@rodeo36: "amerikai milliárdosok sírnak, hogy sok adót fizetnek abból amit profitként nem fizetnek ki annak aki a profitot megtermeli...mennyi az egészséges profit? hát ne a békákat kérdezd a mocsárlecsapoláskor...a profit kicsapódik és sohasem csapódik vissza oda ahová annak kellene visszacsapódni mint az adók sem"

Oly döbbenetes butaságokat írsz, ami Gábriel linkjeivel mérhető csak össze. Mentségére legyen mondva, ő nem saját kútfőből írja.
A profit nagyon is visszacsapódik, enélkül éhen vesznél. Nem figyeltél miről szólt a 20. századtörténelem? Sok nagyokos kitalálta, hogy majd ő újraosztja a profitot, majd ő meghatározza mennyi lehet. Minden ilyen kísérlet kudarcba fulladt, tragédiával végződött. Aggódsz az amerikai mocsarakért? Nézz szét a Szovjetunióban, vagy Kínában.
Terjeszted itt hogy milyen szar szegény kizsákmányolt amerikaiaknak. Ja biztos. Itt van a nagy nyugatellenes, antikapitalista bankársanyargató, tőkedöntő kormányod. Örülj. Most láthatod milyen az amikor valami önjelölt népvezér szuperagynak hiszi magát és újraoszt, átszervez, kitalál mindent az emberek helyett.
Tessék. Két éve az van amiről álmodozol.
"What happened to the antikapitalist dream? It came true. You're looking at it!"
@Penivaldes:
akkor ne legyen karácsony se mert a néhány kinait nem érdekli és nem is ünneplik?

meg soroljam? egyáltalán ne legyenek ünnepek legyen KAZOHINIA ha olvastad, ha nem azonnal tedd meg
@Penivaldes:

nu, én menek, mer a rének rátévettek a vetésre.
@rodeo36:

egy valamire való behin nem óvas kazohiniát. he!
@a szív fészkei:Már megint csak egyet lehet veled érteni. Ismerek melegeket, lehet hogy a gonosz szingli létből adódnak ilyen barátok, de nem adnám őket senki heteró barátért. Szerintem nekem rosszabb látni ezt a korlátolt konzervatív-neonáci örjöngést feléjük, mint nekik. Mert ők valahogy természetesnek veszik, hogy a társadalom így reagál rájuk.
@Interlock: Mindig lesznek szegény emberek, lesznek olyanok etnikumtól függetlenül, akik eltüzelik a parkettát, vagy lopnak az életben maradásért. Ha ezt a tényt nem tudod tudomásulvenni, akkor magát az életet tagadod meg. Az a gond, hogy mi magyarok mindig a gyengébbet ütjük. Nem nyúlunk a gazdaghoz, mert akkor elvontatja a yachtját az adriára, és elviszi a számláját singapore-ba. De megadóztatjuk duplán és triplán azokat, akik örülnek, ha pár ezressel a minimálbér felett vannak.
Annyira ki van fordulva magából a társadalom 2006 óta, valaki annyira groteszké és iriggyé tette, hogy képesek vagyunk ilyesmire. Hogy a szaros kis nettó 100k-s melós itt örjöng, hogy aki nála kevesebbet keres ne szavazhasson, de ha cigány akkor pláne, mert mindenkit ő tart el, és ő a fasza és okos ember. Miközben elveszik a legutolsó morzsáját a megmaradt emberi méltóságuknak ott a borsodi, szabolcsi stb falvak lakóinak (mert nemcsak cigányok élnek közmunkán faluszám), megsemmisítenek minden olyan esélyt, mely felemelkedéshez segítené őket. Így ezeken a helyeken nem az a kérdés, hogy a cigányok kapjanak -e segélyt, vagy közmunkát, hanem az, hogy osszák el a magyarok javára ugyanezeket. Így míg a koncon marakodnak, ezeket a falvakat röhögve elviszi a jobbik, mert itt nem kell komoly döntésekről, témákról beszélni. Itt az önkormányzati segélyért meg a harc, meg a pár napos, pénzt jelentő közmunkáért magyar és cigány között. Eközben meg a társadalom mindet rühelli, mert nem dolgoznak, segélyen élnek, és a kormány tesz róla, hogy hatékonyan neveljék ki a következő és rákövetkező generációt. Mert egyszerűbb két csirkét odaadni nevelni, mint komolyan venni a problémájukat.
@shinichi:
Warren Buffet tegnap "adott vissza" 1.8 milliárdot...csak úgy...cum trucc

te sem akarod megérteni amit írtam

ha a társadalom 2%-a elviszi a jövedelmek 96%-át és ebből 35.2%-ot adózik -ha nincs kibúvója vagy offshore-ja- és zokog ha ezt 36.7%-ra növelnék...erről beszélek

és akkor jönnek azzal, hogy ők fizetik az összes adók 70%-át és a maradék csak a 30 %-ot hát számokkal lehet játszogatni

maradjunk a magyar unortodoxia-nál az izgisebb és sokkal inkább húsba vágó

a profitot is meg az adókat is elbasszák és az országok nagyon nagy többségében

ahol 10% körüli a fejlődés ott kevésbé de ott meg más baj van...hogy semmi se legyen rendben

brühühühühühü
@Penivaldes: Sikerült a kérdést kikerülni. Jobb, lett 2010 után? Egészségesebb a demokráciánk, a szabadságjogaink jobban érvényesülnek? Ha beletörődsz, így maradunk örökre. Lehet álmodni arról, hogy tökéletest építünk, de közben elfelejted megbüntetni azokat, akik valami nagyon rosszat tettek.
Igaza van Oszkónak, igaza van Fabiusnak, és neked is. Valami új kéne.
Ezzel két probléma van:
1. Nincs valami új. Nincs.
2. És ez súlyosabb: Az, hogy működőképes ország legyen Magyarország, a "Valami újnak" olyan gazdaságpolitikai programra és olyan demokráciafelfogásra van szüksége, mint amit kb. a HH, DK, MSZP hirdet. Az LMP demokráciafelfogása nagyon is belefér, gazdaságpolitikai lázálmai jelenlegi formájukban alig, vagy inkább nem.
Így tehát realitások talaján maradva nem lehet ezeket a pártokat/szervezeteket zsigerből elutasítani. Nem lehet mindenre nemet mondani, amit mondanak vagy tesznek. Mert valami nagyon hasonlót kell majd csinálni, ha nem akarsz bukást.
És ha nem lesz "valami új" akkor akkor azt kell választani, aki legalább nagy vonalakban a jogállamiság és gazdaságpolitikát terén azt csinálja, amit a reményteli "valami újnak" kellett volna.
@rodeo36:

itt lösz?! itt van. csak a kóbor apácák meg a világglobalisták megtévesztésinek kedviér átkeresztelték unortodoxiára. ami azér van, mer a tautológia nem tojás,a krumpli meg nem darázs, éppen ezér a legjobb, ha mingyán lukas gatyát öltesz magadra, így mondanivalód azonnal evidenciává válik, mint a szólás szabaccság. hjú grent monnyon le!
@rodeo36: Kishazánkban őrült az aki hivatalosan profitot ér el. Az felhívás egy súlyos ágazati adóztatásra addig, amíg még gatyád sem marad. Ráadásul most szembemész a divatos elméletekkel. Most nem szokás a közteherviselés, arányos adózás, stb. Az liberális ostobaság kérlek. Itt a lényeg az, hogy mindenki fizessen több adót, csak épp személy szerint én ne, mert én tartom el a társadalmat és elég volt az ingyenélésből attitüd uralkodik.
@rodeo36: Ha félrement, bocs.

Nem haragszom rá, sajnálom, hogy az esze és a műveltsége mindig alákerül ennek a "mi jau vidéki magyarok, akik igazán húzunk, megmondjuk a pesti hülyéknek, akik csak pofáznak"-fazonnak. Hogy nem és nem akarja látni az én igazamat, de mindegy, úgy vagyok vele, mint Gabriellel: egy jó lehetőség megy a levesbe a nézetei miatt - ez is a liberalizmus, hagyni, hogy mindenki lehessen olyan, amilyen, ameddig nekem nem árt, csak magának. Hát mit küzdjek én érte, ha nem akar érteni.

Az ilyesfajta felállás marasztja itt Orvbánékat örök életre, mert senki nem hibátlan angyal - noch dazu ők maguk sem - tehát elvárni az ilyes csodát bárki emberfiától, baromság.
Nem kell nekik Bajnai, Oszkó, mert nem ösztönökre hatnak a risszrossz rizsázással egy lakossági teanyádélutánon, úgy, ahogy ez a tetűpondró: mindig azt nyomatja, amit hallani akar a legaljább közönsége. És akkor ünneplik, mint karizmát. Lófasz mama, hogy Gyurcsányt idézzem: ez nempolitikus, ez a legrosszabb suttyó varázsló Thomas Manntól.

Szerintem meg épp az mutatja, hogy ezek ketten komolyan akarnak tenni a hazájukért valamit - a szarhalmozáson, lopáson és pofázáson túllépve - hogy itthon maradtak, holott kurvanagy pénzekért a mocsadék karvalytőke megvenné őket bárhol a világon. Mehetnének, hátra se nézve gazdagodni tovább idegeskedés mentesen életük végéig. De ők nem jók, mert nem lángoszlopok, akik sisteregve ígérnek fűt-fát... CSak churchillesen vért, verítéket, könnyet. Azt a magyar nem szereti.

Látnám Orvbánt elfüstölni, ünnep lenne!

Én feladom vele, tudni kell azt is. Akik a sors és a szerencséjük, tehetségük kegyéből kiugróan gazdagok, azok azért már kezdenek valamit visszajuttatni a szegényebbeknek, ahogy írod. Kezd ez is egyfajta elvárás lenni, de mint minden jó, lassan alakul ki. Azért voltak régen is ilyenek - Carnegie - , remélem egyre nagyobb divat lesz ez köreikben.

És az ilyen lábszagú tapló rablóbandát szarba se veszik, mint Simicskáék. Csak a legaljább diktátorokkal lesznek egy szinten a világ szemében, akármennyit is rabolnak tőlünk.
@rodeo36: Ja. Játék a számokkal. Buffet hány embernek ad munkát? És te? Hány családot tartasz el a sajátodon kívül? (ha azt egyáltalán)
Látod, van olyan statisztika, miben 100%-0%-ra álltok. Pedig jövedelmek 4% nálad csapódik le, mégsem te foglalkoztatod a dolgozók 4%-át. Tényleg azon társadalmak voltak sikeresek, ahol ahol leszámoltak a burzsoáziával? Ezt azért gondold át.
Minden ilyen "alul a népnek árja" fellángolás azzal jár, hogy a átlagemberrel b@sznak ki. A legutóbbi fülkeforradalomban 3 millió honfitársunk bukta a nyugdíjmegtakarítását. És közben meg Buffetek vagy éppen Csányik ott bazsajognak a Vezérforradalmár oldalán. Te meg örömködsz, hogy most aztán elosztottuk igazságosabban. Naná.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Reméltem, hogy jössz. :-DD Nekem senki ismerősöm soha e körből nem volt, érdekelne pedig - nem hálószobai matatásuk - hanem a világlátásuk. De elkerültek. Szóval tök elméleti vagyok e téren.
@a szív fészkei: Semmi különbség nincs. De tényleg, ráadásul ugyanazért rajongunk, a fiúkért:D:D Van aki vadul liberális, egy másik meg apolitikus.:D
@sanyoka: Magyar Hírlap? Ki lesz a következő? A Barikád?!
@a szív fészkei: +1
Angyalszárnyak csattogására várva nem vagyunk hajlandóak magunk seggbe rúgni a sátánt. Míg végül már azt is elfeledjük miért akartunk megszabadulni tőle. Elfeledjük, hogy miért rossz a rossz, és milyen volt a majdnem-jó.

Ha nem jő az igaz lovag, fényes páncélban, akkor betyárokból, zsiványokból álló sereggel kell a zsarnok ellen nyomulni. De aki eltűri az elnyomást, az örökre úgy marad.
@Penivaldes: Azért az nem nyitottságra utal, ha azt mondod, hogy ha megkapják amiért tüntetnek, nem kell néznünk a vonulgatásaikat. Ez olyan, mint amikor gábriel azt mondja, hogy ő ismer jó cigányokat, vagy rendes zsidókat is.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Borzalmasan nőietlennek érezném magam, ha kiderülne, hogy akivel textilpettingelek az "olyan".:P
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Úgy rémlik volt egy közös fotó Schiffer és Zazrivetcz közös bulijáról.
Tehát nem tartom elképzelhetetlennek. Egyenlőre csak pettingelnek:D
a világmegváltásban, egy csöpp realitás, azaz a magyar politikai/társadalmi/gazdasági rögvaló:
/idealizálni lehet, csak a valóság nem ez, és sajnos a lépcsőfokokat nekünk sem lehet kihagyni, pofára kell és fogunk is esni, mert ez kell ennek a társadalomnak is, hogy megtanulja, vagy ha nem, akkor csak a gyászkönnyekben reménykedhetünk/

Százmilliárdos áfatrükk a költségvetésben

A visszautalási határidő növelésével lesz pénz ppp-kiváltásra és az NFM is kap még pénzt. Matolcsy az utolsó percben is faragta az idei büdzsét.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F07%2F10%2Fmeg_mindig_farag_matolcsy_az_idei_budzsen%2F

---

Tízmilliárdokat vesz el Matolcsy

A kormány több milliárd forintnyi uniós forrást von el az önkormányzatoktól.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tizmilliardokat_vesz_el_matolcsy.524939.html
@sanyoka: Van egy beteges vonzódás az lmpben a jobb és a szélsősobb felé. Inkább pót-mdfként funkcionálnak.
@Interlock:

Én, mi, megértem, megértjük és örülök, örülünk neki. Nagyon elegem, elegünk van a lángot gyújtó, szónok politikusokból! És a nagyonnal még finom voltam és nőies.
@shinichi:
na jó...akkor most egy picinyt feladom...béke

brühühühühühü
@a szív fészkei:
tudod, nagyon sok helyzet a színpadról bevésődik...egy a sok közűl: Verdi Don Carlos az izzóan forradalmi Marqui Posa és a fagyasztóan konzervatív II. Fülöp egy éjszakai magánbeszélgetésen és Posa érveire a királynak egy szava marad (ugye Flandria szabadsága a kérdés) ...Fülöp: ...és béke van ott e földön...Posa mint a villám sisteregve: Orrenda, orrenda pace, la pace dei sepolchri (és itt a magyar fordítás: Borzalmas, borzalmas béke, a sírok néma békéje) hát valami ez süt a KDNP-ből és a vezénylóból is...

brühühühühühü
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
az lmp gyanús...ahogy és amiért a Parlamentben vannak? a sukoró ügy amiből már kimászott a Fleto csak csócsálják tovább...a faramuci harmadik utasságuk és ami a legszörnyűbb nekem, több mint két éve nem tudnak szövetségest találni és tömegbázist sem...

ha figyelnél ilyenekre és összevetnéd miért nincs ilyen Levédiában, mint: a RIM mai részvényes évértékelőjén kiáll a vezérkar és beszámol miért esett a negyedére a részvények értéke mióta új CEO van? a Blackberry gyártója...és a Steve Job a "zseni" aki outsource-osból lett csilliárdos halott...
@rodeo36: Nekik ez volt a szent grál. Mit mondanak Fabiusnak, ha nincs elítélve senki gyurcsány emiatt?!
Ők is ugyanúgy kerültek be, mint a fidesz. Dögevéssel.
@sanyoka: Miért akar valaki egy csóró, tudatlan, fejletlen, tőke taszító országot kreálni magának? Kinek kell egy ilyen ország?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Ez bosszú, még ha nem is teljesen tudatos.

Másfelől, Orbán egyszerűen alkalmatlan, ahogy a cikk is írja, építéshez alapvetően más attitűd kéne, mint ami neki van.
@sanyoka: Ismerem a faszit, aki írta. Igazsága van meg kisgyereke. Élt Amerikában is, úgyhogy van kitekintése.
Százmilliárdos újabb lyuk a költségvetésben, újabb adók. Viktor megmondta, Matolcsynak vannak még ötletei.
Kíváncsi vagyok, hogy - Parti Nagy szavaival élve - mikor kezd az egész NER középen béhorpadni?

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120710-matolcsy-emeli-a-cigaretta-az-alkohol-es-az-autogaz-jovedeki.html

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/10/meg_mindig_farag_matolcsy_az_idei_budzsen/
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Neki, hogy itt a felperzselt pusztán aztán pár odaszórt könyöradománnyal megmentő lehessen. Hisz aki értelmes, az belelát a koszlott lapjaiba már mióta!

Tueur, igaza van Rodeonak, hogy idézi a Paris Match akadémikus cikkíróját, ahogy Orvbánt tavaly év elején lefestette. www.parismatch.com/Actu-Match/Monde/Actu/Viktor-Orban-L-homme-qui-fait-Peur-a-l-Europe-248661/ Falusi gyilkos.[..]"C’est un gars de la campagne, les joues roses et le sourire carnivore. Un tueur ? Peut-être, mais d’abord de cochons." Egyelőre disznókra veszélyes, írta, de...
Ket nagy tema volt, most az egyikre nevek nelkul altalaban:

Kapitalista, de szocialis erzekenyseggel megvert egyen leven, nehez a gazdagok/szegenyek kerdesben irni.

Az emberiseg tortenelme mindig is errol szolt, eleinte a tulelesrol egyaltalan, majd kesobb a gazdagsag felhalmozasarol masok kizsakmanyolasa aran. Fuggetlenul attol, hogy az adott tarsadalmi rendszert minek hivtak.

Ez alol tukeppen globalis szinten csupan akkor volt kivetel, amikor a Szovjet-orosz es kinai szocializmus/kommunizmus eleg erosnek tunt ahhoz, hogy konkurencianak tunjek az imperializmus mellett/elleneben. Ez hozta el a nyugati szocialdemokracia diadalat. A XX. szazad utolso evtizedet kiveve. Sokan, pl. TGM ezt a szocialdemokracia es szocialdemokratak arulasakent ertelmezik, de a lenyeg, hogy ez ido alatt rengeteg vivmanyt harcolt ki a munkassag.

Ez a viszonylagos egyensulyi alapot szunt meg, amikor '89-'90-ben a szocialista rendszer recsegve-ropogva osszeroskadt. Azota viszont csak a milliardos tokes belatasara van bizva, hogy "rabszolgajanak" mennyit fizet, illetve, hogy ezt a rabszolgat hol tartja. Europaban, Azsiaban, vagy mostanaban egyre inkabb Afrikaban...

Nem szeretek bankarozni, bar meg van a velemenyem roluk. Mint ahogy Bill Gates-rol, Warren Buffett-rol, vagy eppen Steve Jobs-rol sincs tul jo velemenyem. Megha oly adakozoak is manapsag.

En magam is emlegettem mar parszor 1789-et, vagy 1917-et, hogy igazan tanulhattak volna belole, de egy ido utan mindig ujra csak az onzes uralkodik el azokon, akik ilyen pozicioba kerulnek.

en.wikipedia.org/wiki/File:2008_Top1percentUSA.png
De gondolom hasonlo abrat lehetne mutatni az EU-val kapcsolatban is

Ugyanakkor sem lokalisan, sem globalisan nem igen szeretnek olyan forradalmi esemenyeket, mint azokban az idokben. Ugyanis a franciaknal gyorsabban (Danton, Marat, Robespierre, Desmoulins...), az oroszoknal meg foleg Sztalin alatt de lassabban (Trockij, Kamenyev, Zinovjev, Buharin...) zajlott a hajdani harcos-, polgar- es elvtarsak eltakaritasa.

Mo-n pedig nincs ketsegem, hogy egy ilyen szocialis lazadas(?), forradalom(?) utan a szelsojobb lenne az elso, amely a tobbsegnek fordulna, es csak ido kerdese lenne, hogy polgarhaboru alakuljon ki. Mint ahogy errol Juhasz Oszkarek ertekeztek is egymas kozott.

Reszemrol nem igen latok lehetoseget arra, hogy erdemben lehessen valamit is csinalni. Mara ugyanis a nagyon gazdagokat nem lehet meg allami szinten sem rendszabalyozni, hiszen a munkat mar ugyis kiszervezte mas orszagokba, sajat nepevel es orszagaval sem torodve. Ha pedig jobban meg akarnak adoztatni, mint pl. Obama uj terve szerint, akkor elkoltozik Monacoba, Dubaiba....
Egyseges vilagmeretu fellepessel lehetne valamit tenni, de a feltorekvo regioknak viszont eppen nem erdeke ez. Es ezt meg kell ertenunk, hiszen mi is ezt igyekeztunk kihasznalni '90 utan, illetve ez az egyik fo erv a jelenlegi egyketkulcsos mellett, meg ha teves is ez az argumentum.

Es vegezetul egy modern kori pelda a kozelmultbol:

2007-ben a libertarianus Ron Paul egyik elovalasztasi esemenyebol kinott a Tea Party Movement. A republikanusok hamar lecsaptak az egyre nagyobb tomegeket elero, es mozgato mozgalomra. 2010-re Sarah Palin lett a mozgalom nem-hivatalos arca. Majd titokban a Koch fiverek is penzelni kezdtek a szervezetet. Mara pedig gyakran hallani muszlim-, fekete- vagy eppen idegen ellenes velemenyeket innen.

Ugyan igy meggyozodesem, hogy az Occupy Wall Street mozgalom is hamar erjedesnek indulna, ha erdemi eredmenyeket tudnanak elerni, es elokerulnenek a "hogyantovabb?-rol szolo kerdesek, vitak.
@shinichi: Tényleg, miért várunk angyalszárnyra? Berlin felett az égből direkt lezuhantak angyalok, hogy emberként élhessenek benne a mocsokban. Mert nincs hibátlan lény, csak olyan államberendezkedés, abban olyan törvények, közhangulat, média, hogy könnyen lebukik,akik szarba nyúl,mert rámondják azonnal, büdös vagy!! Hess picsába!

Nos, itt akik annyira finnyásak, azok is követnek el ezt-azt sajna. Nem lesz hófehér pajzsú szűz ideröppenve a semmiből, aki soha nem fordítja maga felé a pénzéhes markát, ha megteheti, megválasztották a pénzes dézsa közepibe

. Minden politikus valahol mocsok - lásd DSK (aki alapból is kurvagazdag, de pénzügyérként csak belemarkolt a közösbe), lásd a millió megbukott hülye régi demokráciákban - a mérték és a pofátlanság, hogy mit mer megtenni, az a különböző tőlünk.

De épp erre kell a szabad sajtó, hogy kiderítse bármelyikük genyasát - erre adtam be Avar cikkét tegnap az amerikai ókonzerv bíróról, aki mégis anno amellett szavazott (mert a hazáját és nem a pártját nézte), hogy Nixonnak buknia kell az újságírók felfedezte okok miatt - kell a szólásszabadság, a bátorság, hogy odamennek Papcsákot bizgatni civilek, kell sok minden. Hogy nehezebb és kínosabb legyen lopni, korrumpálni, fenyegetni, csalni.

De látod Interlockék köre szerint ezek úri pesti huncutságot, kit érdekel az ilyen; mi ott árnyas kis falunkban rajzolunk egy csodalényt, materiálizáljuk, oszt az majd csiribi-csiribúzik, mint Rodolfó - bár ő mindig mondta, hogy vigyázat, csalok!!! - a cirkuszban.... igen sarkítok,ironizálok, gúnyolok, ja. Ezt már máshogy nem lehet.
@simple observer 1.0: Monacoban kik is élnek? Odahúzódott a svéd adók elől - mert valamiból ők is szövik azt a kurvára irigyelt szochálójukat - Ingmar Bergman, Björn Borg, ott él Marton Éva, odahúznak a teniszcsillagocskák sűrű tömöt sorokban. Mert annyira a sok nem akaródzik nekik sokat is adózni.
Köszönjük, Gyuri, bazmeg:
"A vállalati forráshiány erősödését jelzi, hogy 2012. tavaszra 2009. tél óta nem tapasztalt szintre (35,8%-ra) emelkedett azoknak a vállalatoknak az aránya, amelyeknek folyó költségeik fedezésére sem elegendőek a forrásaik."

index.hu/x.php?id=inxpfb&url=http%3A%2F%2Fwww.portfolio.hu%2Fgazdasag%2Fegyre_nagyobb_bajban_vannak_a_magyar_vallalatok.169901.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kivéreztet vagy milyen vámpír módszerei vannak még?
@a szív fészkei:
Megkeresem a képet egy picit később mert ügyfél van :D
@a szív fészkei:

Szívbe karó, utána elégetni, a hamvait a szélbe szórni.
@Link Elek: "Az emberek egyebkent nem arra vagynak, hogy jol menjenek a dolgok, hanem arra, hogy u gy erezzek, hogy jol mennek a dolgok."

Ember, te rátapostál a lényeg tyúkszemére!!!! Ezt valahová ki kelle írni, hogy az ellenzéki politikusok mindig lássák.
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Horthy-t tekinti peldakepnek, csupan amit jol csinalt, aztr nem veszi at. Oktatas, egeszsegugy, kutatas-fejlesztes."

Hogy micsoda??????? Ezt te komolyan mondod, atyám!!!!
-no komment-

MSZP: az Orbán-kormány 26 adót vezetett be 26 hónap alatt

Az Orbán-kormány huszonhat hónap alatt huszonhat új adót vezetett be - vont mérleget az MSZP. Az ellenzéki párt ezért újabb Matolcsy-tervek helyett szakértői jelentésekre és háttérszámításokra alapozott kormányzati döntéseket sürget.
@Cirbolya_sentinel: és????

nyolckézzel LOP

fides polip
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Azt hinni az lmpről, hogy istenem, kicsit bénák, az naivitás. Ugyanúgy ugyanolyan eszközökkel élnének mint az öreg rókák, csak a gyakorlat és a támogatottság hibázik náluk. "

Tedd hozzá: "szerintem". Mert bizonyítani nem tudod, nem érvelsz, hanem mocskolsz.
@Interlock: "Pedig csak arról van szó, hogy mi, noname melósok hordozzuk a hátunkon ezt az egész szarrakást"

Te egy noname melós vagy? Hány műszakban? Állómunka?
@sanyoka: "Nekem továbbra is van egy rossz érzésem velük kapcsolatban: Ők az ellenzék szétzúzására kapott parancsot teljesítik."

Te meg az LMP karaktergyilkolására kapott parancsot teljesíted, mint kvín. Ügyik vagytok.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Máshol, ahol nem üvöltenek a neonácik sorfalat állva, és szélesebb jogokkal rendelkeznek, ott is vonulnak."

A valóság az, hogy azért nem üvöltenek a neonácik, MERT sok év óta vonulnak a melegek, és ezzel (meg más dolgokkal) megváltoztatták a közvélekedést.
Eredetileg, legelőször azért szerveztek vonulást, mert homofóbok megöltek néhányat közülük.
És gondolom azért vonulnak még mindig, hogy ez ne ismétlődhessen meg.
@rodeo36: KAZOHINIA - bizony, bizony...
A masik tema a partpolitika, es az "olajfa".

Mar sokszor es sokat irtam, most igyekszem ujabb szempontokat felvetni.

Ahogy itt is felvetodott mar feljebb, es en is emlitettem korabban; az "olajfa" koalicio nem igen tunik megkerulhetonek.

A jelenlegi kutatasi adatok alapjan szerintem nem abrandozhat komolyan arrol senki, hogy uj part tunik fel, es az majd halomra nyeri magat. Alig 2(!) eve van ra, hogy teritett durchmarschot jatsszon.

Erdemben ugy 15-20%-nyi szavazoval lehet meg kalkulalni, akik esetleg elvihetok az urnakhoz. ebben retegben pedig meg igy is van 1-2% tartaleka a Fidesznek es az MSZP-nek.
Vagyis egy uj part vagy vegig csinalja a hatralevo 2 evet, es senki nem garantalhatja, hogy nem olyan palyat futnak be, mint a bo 3 eves LMP, vagy a bo fel eves DK. Eddig egyik sem az a hollywoodi sikertortenet.
Probalkozhatnak egy veghajraval, mint a Centrum anno (nem jott be 3.9%), vagy az LMP (bejott 7.5%).

Karacsonyt az egyik legertelmesebb es legtokosebb fickonak veltem eddig, meg kutatoi koratol szamitva. Am ez a legujabb nyilatkozat, hogy az MSZP-vel soha, azert nagy ongol lesz. Meg csak szaguld a kapu fele, de jovore bizony, de legkesobb '14-ben meg lesz az a gol.
Ki ne emlekezne a Magyar Balint "MSZP-vel soha", Orban "kisgazdakkal soha" sormintara.
Mert itt nem az a lenyeg, hogy mit szolnak a DK-hoz, amint a HVG igyekszik pozicionalni a temat:
hvg.hu/itthon/20120710_karacsony_lmp_dk#

hanem:
"Az LMP frakcióvezető-helyettese a lap keddi számában közölt interjúban azt mondta, most arra készülnek, hogy nem kötnek szövetséget a jelenlegi parlamenti pártokkal, viszont keresik az együttműködés lehetőségét azokkal a szervezetekkel, amelyek hozzájuk hasonlóan tiszta lappal indulnak, és egyszerre kritikusak az Orbán-kormánnyal és az azt megelőző szocialista kabinetek politikájával is."

Magyarul a (jelenlegi, es elorelathatoan a valasztasnak jelenlegi szerkezettel, szemelyzettel... nekifuto) MSZP-vel SEM!

Az LMP pedig tovabbra is csinalja az SZDSZ altal oly remekul bemutatott onsorsronto hozzaallast, hogy vagy valoban nem lesz kormanyvaltas, vagy ha valamilyen oknal fogva meggondolnak magukat a valasztas elott, illetve az eredmeneyek ismereteben, akkor az MSZP kemenyen foggja oket farbatoszni.

Most eloadjak, hogy ok, egy 10%-os part fogja majd megmondani, hogy kik meltoak arra, hogy egyaltalan leuljenek veluk targyalni, egyeztetni.?!?!?!
Hogy ok mindnekinel mindent jobban tudnak?!?!?!
MI VAN?!?!?!

Csak szolok, hogy eppen az ilyen mentalitas miatt basztuk ki az SZDSZ-t a parlamentbol...
Es koszonom nem kerem ezt a tili-toli, libikoka-moka jatekot UJRA!

Ha az LMP masat, jobbat akar? Csinaljak! Eddig sem akadalyozta oket senki, es semmi. SOT! En miota azt nyomom, hogy foglalkozzanak mar erdemi kerdesekkel, hogy mivel mit csinalnanak, milyen tavlati terveik , javaslataik vannak. Szep-szep, Karacsony rendszeres osszecsapasa Orbannal, de azert ennyire talan meg nem alapozhatunk kormanyzati munkat???

www.ipsos.hu/site/graph?type=2
www.tarki.hu/hu/research/elect/gppref_table_01.html
(Mediannal nem leltem, ha valaki tud hasonlo linket megkoszonom elore is)

Az LMP elmult 2 eves munkaja annyit ert, hogy 0-t!
Mind a Szonda, mind a Tarki ugyanannyit mert nekik '10 6. hoban, mint iden 6. hoban. Vagyis ket ev tili-toli helyben toporgast eredmenyezett. Akkor ez a 2 ev tevedes volt? Mert szerintem igen. Es szerintuk? Es majd most 2 ev alatt megvaltjak a vilagot?

Micsoda erkolcsi magaslat az, hogy majd ok megmondjak, hogy GYurcsannyal nem (MSZP-vel sem lasd fentebb)?
A Szonda lefrissebbje: Gyurcsany, Orban, Javor, Schiffer, Mesterhazy : 22, 27, 27, 29, 32 ...
Egy 100-as skalan!
Az 5. havi pedig meg ennel is erdekesebb 20, 26, 22(!), 26, 28...
Akkor kerem tisztelettel mire ez a nagy bura?

A valtozni keptelen, es amugy sem akaro MSZP ugy hozott 3-4%-ot az addigi 10-hez fel ev alatt, hogy kozben szart mindenre es mindenkire. Erdemi munkaban nem vett reszt, nem is erolteti.

A DK kivalt (kilepett? jogaszkodasi frakciozasi szempontbol nem mindegy), es bo fel ev alatt felertek a parlamenti kuszobre. Akarcsak az LMP a kampanyidoszakban. Allitasuk szerint parttagjaik resze, nem a szociktol jott, sot meg nem is volt parttag korabban. Hiszi aki akarja.

Am a teny, hogy elso megmerettetesuk soran Gyurcsany embere ravert az LMP-s jeloltre. Tetszik ez az LMP-nek vagy sem.
De a show csucspontja meg csak ez utan jott, amikor magyaraztak a bizonyitvanyt: (hivatalos reakciorol nem tudok, az LMP oldalan legalabbis nincs ilyen, de valahol olyasmit olvastam, es ha tevedek a kovetkezo resz storno) a fuggetlen jelolt vitte el a szavazatokat...
1. Az a "fuggetlen" jelolt, aki korabban meg Jobbikos volt, es gondolom most sem annyira hasonlo igeretekkel kampanyolt, hogy az vonzotta volna el a sok potencialis LMP szavazot...
2. Egy fuggetlen jelolt barmikor (?) kozel nullara redukalhatja a part szavazatait...

Vagyis szerintem az LMP-nek meg nagyon fel kene mar kotni azt a bizonyos alsonemut, mert amit muvelnek meglehetosen sovanyka.

Tudom, kicsit karcos lettem, es meglehetosen egyoldalu, de Karacsony mai beszolasa nagyon elkeseritett. Mert ha valoban ugy fogjak csinalni, ahogy lenyilatkozta, akkor bizony '14-ben nagy baj lesz. Mert azt a javukra irom, hogy vegig konzekvensek voltak. Es csinaltak a hulyeseguket. Vagyis most nagyon is el tudom kepzelni, hogy beragadva egy 15%-os parti letbe, siman kormanyon tartjak Viktort, csak mert ok tartjak magukat ahhoz, amit korabban kinyilatkoztak.
@simple observer 1.0: Ne keseregj. Rugdosd az emeszpés barátaidat, hogy változzanak.
@a szív fészkei:

Kivéve, ha azok a vámpírok így néznek ki:
images3.wikia.nocookie.net/__cb20081031093860/vanhelsing/images/8/8c/Van_Helsing_Brides_002.jpg

Mert akkor inkább próbáljuk őket háziasítani... Istenkém, néha eltűnik egy-két lakó a környékről, darab-darab...
@a szív fészkei: Peldaul ezert IS huztak le (egyik) kedvenc musorodban Bono-t is. Mert megy a nagy szoveg, mint a szepsegversenyen, hogy vilagbeke, meg mittomen...
Kozben meg megy adoelkerulni Monacoba.
Szerintem meg semmit sem lehet megoldani magasról. Egyszerűen fertőzött a politikai rendszer, meg kell teremteni az alapokat. Legalább kétszintű (állami/megyei/önkormányzati) adórendszer megteremtése, amelyben a megyeiből és az önkormányzatiból teljesen kiszáll az állam és lenne a belső és külső adóversenyt(Svájc). A külföldön termelt profit adózása legfeljebb 10%, de inkább nulla (Ciprus). Népszavazás minden olyan kérdésben, amelyről parlamenti, tehát nem helyi döntés születik (Svájc). Így nem lophatnak a patkányok, dönt a nép és jön a tőke. Szerintem nem nehéz képlet ez, csak a teljes politikai osztály megy vele a helyére. Ja és persze párttámogatás teljesen nyilvános, az utolsó lobbifillér is.
Nem véletlen, hogy ebből semmi sem valósul meg.
@épészmérnök:
"Ne keseregj. Rugdosd az emeszpés barátaidat, hogy változzanak."

Valjek kedves egeszsegedre!

Talan valami erdemi hozzaszolas ahhoz, amit irtam?
@a szív fészkei:
Nem kell megvédened a Tiszta Kezeket, én is olvasok ezt-azt. Nyilván nem egy politikai elemző szintjén, de azért nagyjából képben vagyok a közélet eseményeivel kapcsolatban. Én azokról beszéltem, akiket huszonnyolszadszorra vertek át, és ezért csípőből tüzelnek már minden pártra, vagy pártszerű tömörülésre. A Tiszta Kezek esetében is erről beszéltem, nem minősíteni kívántam őket. Azok akik öklendeznek a pártok puszta felemlegetésétől is, jórészt az ötvenes, kétkezi melós, reményvesztett emberek, illetve a nyuggerek (aki ezt először megfogalmazta azt…), akiknek újra sikerült huszonkilencedszerre is, ugrásszerű vérnyomás növekedést produkálni:
www.origo.hu/gazdasag/20120709-drasztikus-nyugdijcsokkentest-surgetne-heim-peter.html
(bár ezt már belinkelte valaki, de ha nem olvastad vóna…)
Na, ezeknek az emberek mondja valaki, hogy szavazz ide vagy oda, mert ezek vagy azok tisztességesek. A reakció jó esetben egy fintor, határesetben egy hegyes köpés, a súlyosabb reakciókat már le sem illik írni.
@Fabius:
Ha esetleg félreérthetően fogalmaztam, akkor annyit tennék hozzá, hogy politikai értelemben vett hullákra gondoltam. A franc se kíváncsi az erőszakra.
@Knósszosz: A tündérek tisztességesek csupán. Az ember nem. A politikus főleg nem, viszont elvárható tőle, hogy a jó felé törekedjen.
Én leginkább a teljesen reményvesztettektől aggódom, azoltól akik a pártok, politika említésétől öklendeznek. mert énszerintem sajnos őket lehet könnyen megvezetni
@épészmérnök: Úgy gondolod, hogy 10 év, 20 év után nem üvöltenének ott a jobbikosok?! Dehogynem. Az ő gyülöletük és homofóbiájuk nem fogja magát megadni a tradicióknak.
Lsd népszavazósdi aláírásgyűjtésüket. Az a cuki kérdés a próbaidőről ami spec nem változott a régi mt-hez képest ugyanolyan cinikus és mocskos húzás, mint a 300 forintos vizitdíj. Azt mondja, hogy aki aláírja hülye hozzá, át lehet baszni, fel sem fog tünni neki. Tiszta fidesz.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nyugodtan űvölthetnek, tüntethetnek, és sírhatnak. Nem tilthatod meg nekik.
Hülyének tarthatjuk őket viszont. És azt sem tilthatják meg.
@Fabius:

Mint már írtam, az Orbán leváltására alkalmas pártból három van. Nincs több, és belátható időn belül nem is lesz (azért lehet a parton ülni és várni - ha valaki hosszú életű).

Mint már írtam, a három párt összefogásával sem váltható le Orbán, mert 0,15 m + 0,25 m + 0,7 m = 1,1 m < 1,6 m (>>> 2/3). Ahhoz az is kell, hogy a mai bizonytalanok közül több mint félmillióan a leendő pártszövetségre szavazzanak.

Mint már írtam, ha a legnagyobb médiafelülettel bíró, hangadó értelmiség által megerősítést nyer, hogy mindkettő ugyanolyan rossz, akkor a FIDESZ-nek nagyon sokáig kétharmada lesz. És, ahogy látom, megerősítést nyer. A Korózs-féle szöveg és a KÖZGÉPES ügyek gyakorlatilag egyenlő súllyal említtetnek.

Amennyiben a FIDESZ kétharmada a cél, akkor a taktika helyes. Ugyancsak helyes a jóslatom is, hogy Orbán gyakorlatilag sok éven át nem váltható le.

Megjegyzések:
1./ Nem azt írtam, hogy tessék szeretni a jelenlegi, összefogásra alkalmas ellenzéki pártokat.
2./ A jelen helyzetben már elkészített program egyértelműen elriasztó jelleggel bírna az esetleges szövetségesekre, ezért nagyon nem célszerű egyik, összefogásra (igen kis valószínűséggel, de esetleg) hajlandó, pártnak se programot készíteni (politikai egyszeregy), amíg az összefogás el nem határoztatott. Ha bármi ilyen létrejön, akkor tudható, hogy a készítő párt nem akar összefogni.
@simple observer 1.0: Miért lenne öngól?! Miért vagy meglepve?! Hogy a DK ami fél év alatt majdnem hozta azokat a számokat amiket ők 3-4 év alatt tudtak?! Vagy hirtelen megvilágosodnak, hogy a liberális zöldpárt nemcsak annyi,hogy minden második mondatban leírjuk hogy fenntartható és szociális?! Mit vársz egy olyan társaságtól akik együtt egyesültek sólyom lászló és fidesz baráti társasággal környezetet védeni?! Sokkal jobban el vannak tévedve, mint a jobbik aki azt hiszi, hogy bársonyszékhez jutnak 2014-ben. Ők abban a hiszemben leledzenek, hogy a sok lelkes viktor alá kérdezés, gyurcsányozás, korrupt mszpzezés koaliciós partnerré avatja őket viktor mellett.
@Penivaldes: Azt nyugodtan elvárhatom, hogy tartsák tiszteletben mások jogait, szabadságát, testi épségét. Ez nem olyan nagy kérés úgy gondolom.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Pedig úgy lesz, én azt álmodtam ma. Nem az élvezettől csurgott ki a nyál a szájam szélin, gondolhatod..
@Penivaldes:
Pont róluk beszéltem. Nem okoskodom, pusztán azt írtam le tegnap is, amit tőlük hallok nap-mint nap. Egyszerű ez, ezt a blogot is olvassák az LMP-sek, a coccialisták, a dékások, meg mindenki. Tessék felébredni hölgyek-urak, mert le lesztek húzva a klozeton! Milliók kiáltanak segítségért, tessék megfogni a kezüket! Ja, a saját érdeketekben is, de főként a miénkért!
Peni, tennap lekéstem Kharón ladikját, de ha itt most írsz, akkor megbocsájtottál??
Ch.T. nevét soha nem fogom leírni, ha veled beszélek, istenbizi:))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": nyugodtan. viszont az ő véleményüket is tiszteletben kell tartani mindaddig maig nem irányul a másik fizikai megsemmisitésére, és ellehetlenítésre.
@Knósszosz: "ChT. nevét szájadra hiába ne vedd!"
Textilpetting kiskáté..
@Penivaldes: De irányul..és nemcsak verbálisan, ami szintén büntethető, nem?
De a baj nem a büntethetőséggel, hanem a közvélekedéssel van inkább, állítom!
Zagyva Gyulát jogos önvédelemből fejbe rúgnám azért..
@Knósszosz:

A jelenlegi, összefogásra esélyes (ezt mindig le kell írnom, mert már megróttak, hogy kihagyom a Jobbikot) három ellenzéki párt közül egy hajlandó az azonnali összefogásra. A másik kettő nem. Közülük is az egyik nagyon nem. Különben is, mindhárom megkapja a magáét, ahogy itten is látható, azaz még ha akarnának se tudnak feljebb jönni. Sőt. Javaslom a reménykedés végleges abbahagyását.
@Penivaldes: Hogyne, nyugodtan tarts tiszteletben olyan véleményt, ami mások kirekesztésére, megalázására, fizikai megsemmisítésére irányul, közben elmondhatod, hogy ez is a rosszul felfogott liberalizmusod része. Azért menni oda egy csoportosuláshoz, hogy azt szándékosan megtámadja, verbálisan, tettlegesen bántalmazza, megfélemlítse az nem vélemény nyilvánítás, hanem olyan provokáció amit eltűrni a társadalom részéről óriási hiba. A vélemény szabadsága az, mikor molinó lógatnak a nyugati téren a melegolimpia alatt, de odamenni egy csoportosuláshoz, hogy megverjünk másokat az nem.
Karsay Dorottya meleg lenne? Be kár érte..híreinket hallották, a csigakettő rímhíradóból..
@vakapad: Nem is kell még, azt hiszem. de a farokságok egységes kifogásolását és elutasítását azért hiányolom személy szerint.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Pontosan. De kishazánkban a kis óhajok is lehetetlenek, ha toleranciára vagy másik tiszteletben tartására irányulnak.:(((
Veled megyek, én is fejbe akarom rúgni. Gondolod, hogy a bíró elnéző lesz, hogy ilyen ronda és káros állatot bántunk?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Miért lenne öngól?!"

En azert ennyire nem latom soteten oket. Teny, hogy amikor eloszor hallottam, hogy akkoriban a fonok a Vedegyletes Schiffer volt, akinek Solyomot koszonhetjuk (na jo nem csak neki..), mar akkor volt egy kis felelmem. Azota kellemesen csalodtam bennuk. Kepzelheted, ha ezek utan meg igy lehuzom oket ;)

De ha nem tartanam oket egy jovokepes brigadnak, akkor mar reg csak arrol szajkoznek, hogy az MSZP es a DK hogyan tudna ESETLEG 50%-ot csinalni.

Ezert probalom allandoan jobbito szandekkal (most eppen nem) eloadni, hogy szerintem mit is kellene csinalniuk, amibol ok is pozitivan jonnenek ki, es meg kormanyvaltas is lenne, sot az egesz orszag elorebb lephetne.

"Ők abban a hiszemben leledzenek, hogy a sok lelkes viktor alá kérdezés, gyurcsányozás, korrupt mszpzezés koaliciós partnerré avatja őket viktor mellett."

Tobbnyire egyetertek, annyi kitetellel, hogy azert azota annyit fejlodtek, hogy a kezdeti alakerdezeseket, most mar felvaltotta Orbanek eleg kemeny adjusztalasa (legjobb pelda eppen Karacsony).
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Tényleg, akkor röhögve elsétálunk és egy zsák pénzt kaszálunk mikor elmeséljük milyen borzalmakon mentünk át hajdú showjában:D:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Másrészt: A szórend itt direkte volt ez? Nem Hajdú showjában mesélnénk el inkább?:-P
@épészmérnök:
Drága! Nekem aztán semmi érdekem sem az LMP sem a Fidesz sem a DKP sem bármely párt vagy akárki támogatása vagy lezúzása. Rám semelyik ténykedésének sincs hatása és 1-2 hónapon belül a családom utolsó tagjára sem. A saját nem éppen hízelgő véleményemet mondom el a lömpövel szemben annak ellenére, hogy szavazójuk voltam. Ugyanilyen véleményem van az összes magyarországi bagázsról kivétel nélkül. Sajnálom az alakulatot mert nem ilyennek képzeltem őket és emiatt lehet, hogy egy kicsit morcosabb is vagyok irányukba. Azt hiszem, hogy a hazai helyzetről a délelőtti belinkelt cikk maximálisan lefedi a véleményemet. Annak idején Fodor Gáborról is hasonló volt a véleményem és lám hol van már az SZDSZ? Ennyi véletlen nincs. Orbánt én sokak ellenében nem tartom egy primitív állatnak bár szívesen lennék ott az ágyútalpat kisérő tömegben. Tisztelem a véleményedet de ha nem haragszol akkor nem értek veled egyet.
@simple observer 1.0: Ha gonosz akarnék lenni (és én imádok gonosz lenni) azt mondanám, hogy rájöttek, hogy az ellenzékiség hoz nekik szavazatot, ha csökken a fidesz népszerűsége. Borzalmasan nagy személyiségzavarban szenvednek, amire már gyógyszert kellene szedniük.
Ha még gonoszabb akarnék lenni, akkor megkérdezném, hogy mikor fognak legközelebb népszerűséget mérni, biztos előhúznak valami vicces ellenzéki cuccot a kalapból.
Igazából a baj velük, hogy egy szemfényvesztés az egész párt. Összegründolták maguknak a képviselőséget, és már tudják, hogy nincs esélyük bekerülni újra. Így megjátszák a magányos cowboyt a naplementében. De ettől csak a hülye magányos kisfiút látod.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ljyo, átolvasom. De most a letscho rejtelmeibe merülök ipeg méjen bele. Majd utánna.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Utólag jutott eszembe. Majd a pettingszobában meséld el perverz álmaidat. Ne bosszantsuk ezzel szegény Fabiust.:D
@sanyoka: Orbánra visszatérve, nagyon is tudatosnak tartom azt amit idáig csinált. Ehhez azért kellett valami kovász, hogy legyen benne. Sajnos Ő a rossz oldalon kamatoztatja a tehetségét és ezért is látnám szívesen ágyútalpon hurcolászva a zokogó FideSS-es bárisinyáktól kísérve.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem teccik Kata? Na és Cilivel mi a hejzet? Őt elnézve anti(n)k mellett, mindig azaz érzésem támad, hogy a dugódíjat keményen meg fogja fizetni tony. Nem egyenes a csaj, bocs.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ez is egy vélemény. Én viszont Stuart Mill véleményét osztom. Miszerint csak egyetlen ok van arra, hogy valaki megggátoljunk a szabad cselekvésben, mégpedig a másoknak okozott sérelem. a saját morális jólétünk nem indok rá. viszont métg mindig Mill hogy ha azt észleljük, hogy egyesek másoknak sérelmet akarnak okozni nem lehetünk közömbösek, hisz azzal ártunk ha nem cselekszünk egy olyan helyzetben.
Üdv! Jöttem okulni, mert valóban érdekel ki mit reagál erre a posztra. Én nem tudnám megmondani hogy kire szavaznék, ám a kommentekből hátha rájövök, hová is húz a politikai identitásom... :-)
@vakapad:
A Jobbikot én is szándékosan hagyom ki.
Finnyás vagyok, nem veszi be őket a gyomrom. Persze nem lehet figyelmen kívül hagyni őket, mert sok szimpatizánsuk van. De jobbikos ismerősöm mondta, hogy szarik rájuk, mert náluk is a belső hatalmi harc dominál. Pozíciókért, lóvéért. Már nem egységes a párt abban, hogy ki kell irtani a zsidókat a cigányokkal egyetemben. Ettől ő mélységesen csalódott, és úgy döntött, hogy inkább kiköltözne Ausztriába. Nem viccnek szántam, ez valóban egy jobbikos véleménye.
Na, szóval velük nem foglalkozom. Remélem oda jutnak, ahová Herémnyi Károly és az ő kedvesének a pártja.
Azért nem szabad őket figyelmen kívül hagyni, sőt!
Ezért is kellene az összefogás, mert például egy Szegedi Csanádra semmi szüksége a társadalomnak, van így is elég bajunk.
@vakapad:

Bocs, hogy belekotty, de par dolgot maskent latok, de ami fontosabb, hogy nem csak feltetlenul en latom maskent, hanem a szamok alapjan is mashogy nez ez ki.

"Mint már írtam, az Orbán leváltására alkalmas pártból három van. Nincs több, és belátható időn belül nem is lesz (azért lehet a parton ülni és várni - ha valaki hosszú életű)."

En is ezert vagyok kenytelen az MSZP-re "alapozni" a kormanyvaltast, mint valoszinusithetoen legnagyobb ellenzeki part '14-ben.

"Mint már írtam, a három párt összefogásával sem váltható le Orbán, mert 0,15 m + 0,25 m + 0,7 m = 1,1 m < 1,6 m (>>> 2/3). Ahhoz az is kell, hogy a mai bizonytalanok közül több mint félmillióan a leendő pártszövetségre szavazzanak."

Ez hibadzik, hiszen MAR MOST minden!!! kutatonal a 3 part egyutt legyozne a Fideszt (a Jobbikkal meg ne kombinaljunk, mert akkor meg a remeny is oda pillanatok alatt).

"1./ Nem azt írtam, hogy tessék szeretni a jelenlegi, összefogásra alkalmas ellenzéki pártokat."

En is igy vagyok, es meg is kapom a "szociszimpatiat". Lasd fentebb...

"2./ A jelen helyzetben már elkészített program egyértelműen elriasztó jelleggel bírna az esetleges szövetségesekre, ezért nagyon nem célszerű egyik, összefogásra (igen kis valószínűséggel, de esetleg) hajlandó, pártnak se programot készíteni (politikai egyszeregy), amíg az összefogás el nem határoztatott. Ha bármi ilyen létrejön, akkor tudható, hogy a készítő párt nem akar összefogni."

En ezt pont forditva latom. Jelenleg, ha a 3 partnak lenne programja, akkor azzal onmagukrol/onmaguk altal kommunikalhato tartalommal rendelkeznenek.
1. Minden part ugy lephetne fel, hogy o tudja, hogy mit, hogyan kellene tenni, es az o alternativaja vitara alkalmas. Azt egy tarsadalmi vitaban hajlandoak, es kepesek lennenek kepviselni, megvedeni. Vagyis a partrol olyan kepet sugarozhatnanak, hogy felkeszult, hozzaerto szakemberek veszik oket korul.
Amely tarsadalmi vitara szerintem egeto szukseg van/lenne. Ugyanis ha a lakossag nem hajlando/kepes elfogadni, amit normalis kormanyprogramokban a partok felkinalnak nekik, akkor vagy az lesz, mint gorogben (kaosz), vagy mint a franciaknal (gyors csalodas).
2. Kesz programok eseten, melyek teljesen ertheto modon akar nagyon is elterhetnek, volna elegendo ido arra, hogy az allaspontok utkoztetesebol egy letisztult minden fel altal elfogadhato program szulessen, ezzel konnyitve egy esetleges koalicios kormanyzas lehetoseget, lefolyasat. De attol meg az egyes partok siman kommunikalhatjak, hogy mi az o sajat programjuk, hatha alakithatjak a kozvelemenyt.
3. Minden targyalas alapja, hogy van egy minimum, es maximum terved. Mi az amibol nem engedsz, es mi amit idealis esetben el tudsz erni. A partok altal igy kidolgozott es kommunikalt kormanyprogram idejekoran adna tampontokat a valasztoknak, es a tobbi partnak, hogy az adott part miben gondolkodik. Igy kesobb allaspontja vedelme is konnyebb. Sot elsokent eloallva egy programmal alapvetoen befolyasolhatja a kozvelemenyt, ami a kesobbi kozos program egyeztetesekor jelenthet hatalmas elonyt.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": liberális zöldpárt. na ez valami olyan amit nem tudok egyelőre elhelyezni. mert nekem úgy rémlik hogy egy zöldpárt az balos gazdpolit fog hirdetni. a liberális meg joboldali gazdpolt. vagyis valahol el kell szakadni a brekusznak.
@lbm:
Akkor ketten leszünk már, Ápolónéni! :))
A vörösöknek jobbos vagyok, a jobbosoknak libsibolsi... Most ezeken a marhákon emésszem magam? :))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ugyanmá...
Rozzantóni 1/2e sége.
Nemcsunya, csak Anti nem fog vele kézen fogva sétállani nyugger korába. Állítom!
@Penivaldes: Egyetértek. De ők pont másoknak akarnak ártani. Nem ők voltak passzívak, hanem a rendőrség volt hatékony. Ezt ne feledd el. Hogy ők nem azért mentek oda, hogy elmondják a véleményüket, hanem hogy rendőrkutya helyett a felvonulókat rúgják fejbe.
@Penivaldes:
Na jó, legyen, gyere, hármasban leszünk... ;))
Csak azért, nehogy megsértődjetek!
@Penivaldes: Liberális, mert az szdsz kiábrándult szavazóinak kell egy liberális párt, zöld meg mert nincs még ilyen.:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: A tikkasztó nyári meleg vagy az aratás távol tartja a trollokat. Így csak elvitatkozgatunk, hogy nagyon vagy borzasztóan béna az lmp.:D Te merre hajózgatsz mostanság?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": de csak a kutyát tudták. ez is jelzi mekkora "hősők".
ez ellen nem rendőri hatékonysággal lehet igazán küzdeni, az szerintem csak felszíni kezelés, a mély kezelés az, ha a közvélemény nagy része szánni való alakoknak tartja őket. ehhez viszont tenni kell.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na látod! :-) Ezért vagyok én a titokzatos, aki semmit nem mond, csak figyel :-) Bár én valamilyen szociális beállítottságú ember lehetek, de ha ez valahogy kiderül, mindjárt lekommunistáznak, pedig ez csak egy beállítottság, mert egyébként fogalmam sincs merre hogyan...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": nekem elég fura párosítás. nem mondom, hogy nincs ilyen, de elég fura. a zöld az baloldal, a libsi meg közép. legalábbis minden politológiai könyv szerint, amit eddig olvastam. a liberális pont ezért lehet mérleg nyelve. a zöld viszont nekem abszolút bal.
vagyis ez olyan mókusfarkú sasmadár amit az LMP csinál ebből a szempontból.
Na jó! Kétszer szerepelt egy mondatomban a beállítottság... az már annak a jele, hogy elég volt a hőségből. Esőt!! :-)
@Penivaldes: Aki kimegy a jobbik rendezvényeire az olyan alacsony értelmi szinten van, hogy hozzá képest az amőba nobel díjas matematikus. Velük nem tudsz értelmesen beszélni. Ők élnek-halnak, hogy cigányozzanak, zsidózzanak, buzizzanak.
@Penivaldes: A képviselői juttatások képesek ilyen biológiai csodára.:D
@Penivaldes: ha szabad, kérlek... Na látod ekkora a kavar a fejemben. nekem például a zöld az olyan liberális féle... De most komolyan! Mi az a zöld párt? Törvénybe hozza a kötelező szelektívhulladék gyűjtést?... Valahogy fura ez nekem a politikába...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": jó jó. de mi van ha valaki azért megy ki a jobbik rendezvényre, hogy anyagot gyüjtsön egy tanulmányhoz?
igen van egy ilyen fajta jobbikos, aminek a témája a zsidó buzicigány nevű lény. velük beszélni...hát..
viszont nem mindegyik ilyen. olyannal is taláklkoztam, akivel értelmesen lehetett beszélni. persze ez ritkább.
@simple observer 1.0: Így emlékszel? Kösz! Ja, a kurvasokból mg kevésbé akaródzik perkálni valahogy. Nem voltam ilyen szituban, hogy annyim lett volna, hogy a huszadik Aston Martinom - nem tecc amúgy - mellől sajnáljak valamit visszaadni; tehát lehet, hogy engem is elkapna a bírvágy és fizetésfrász és menekülnék Monacoba. Ami nem kellemetlen hely, de nekem túl zsufi és rideg valahol. Mondjuk, nem is marasztaltak annyira.

Pedig anno láttuk a herceget - az öreget, a Rainert - furikáztatni az unokáját a forgalomban egy sima kocsiban, semmi cécó, rendőri felvezetés, ilyesmi. Kicsit normálisabb viselte magát és a rangját, mint az ugorkafánk ződ gyülmöcse....
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A jobbik nekem valami civilizálatlan, primitív tömörűlésnek tűnik. Olyasmi jut eszembe róluk, hogy a középkorba behelyezvén őket találnák meg a helyüket. Buzogánnyal, szablyákkal, lovakon. De sajnos ott sem lovagoknak látom őket, ugyanakkor az az érzésem, ott boldogok lennének. :-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Reggel, délben, este... Ne legyünk finnyásak kérem! :))
@Penivaldes:
A jobbikos melegek megérnének egy külön tanulmányt! :)) Hisz szeretik a fiúseggeket, mint azt az a villanyszerelő faék is kifejtette...
@lbm:
Ezek? Max. a rablóhorda rész, nem a harcos! :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Szar ugy, hogy most mar masodszor kell megvedjem az LMP-t ;)

"Ha gonosz akarnék lenni (és én imádok gonosz lenni) azt mondanám, hogy rájöttek, hogy az ellenzékiség hoz nekik szavazatot, ha csökken a fidesz népszerűsége. Borzalmasan nagy személyiségzavarban szenvednek, amire már gyógyszert kellene szedniük."

Nekem pont az a legnagyobb bajom veluk, hogy nem vallanak szint. Hogy ez azert van-e, mert nem merik felvallani, hogy mit szeretnenek kepviselni, ha egyaltalan, vannak mindannyiuk altal elfogadhato pontok? Vagy elmennek doktorit irni (amit teljesen megertek), csak ez valahol egy beismero vallomas arrol milyen jovot lat a partban. Vagy netalan, mert nincs bennuk tobb, nincsenek olyan szakemberek a holdudvarban, akik kepesek lennenek egy egyseges es komolyan veheto programot megalkotni?
Egyik sem szivderito alternativa.

"Összegründolták maguknak a képviselőséget, és már tudják, hogy nincs esélyük bekerülni újra. Így megjátszák a magányos cowboyt a naplementében. De ettől csak a hülye magányos kisfiút látod."

Ezt sem gondolom. Ha belegondolsz, hogy Karacsony rendszeresen milyen temakat, neveket olvas Viktor fejere a patkoban, akkor sejtheted, hogy ha ok kiperegnek, Viktor pedig marad, akkor Karacsony jovoje nem tunik tul fenyesnek. Vagyis szerintem o szemely szerint igenis sokat kockaztat.

A hulye maganyos kisfiut pedig eppen azert latom, mert hianyolom azt, hogy mitol tartsam okosnak, es hat maga hatarolodik el masoktol (mai hir).
@lbm: én a legrégibb, vagyis a minta zöldpárt a Die Grünen programja felfogása alapján úgy mondanám, hogy fentartható fejlődés és energiapoltika, szociális biztonság. magyarán a zöld az egyértelműen baloldali. míg a liberális az közép. nem baloldali ahogy a magyar választók többsége gondolja, de nem is nevezheted an bloc jobboldalinak sem. természetesen pontosan középen nem lehet, vagyis így lehet balliberélis, és jobbliberális. általában a jobbliberális pártok szoktak erősebbek lenni. ezt abban az esetben kell nézni, ha az adott poltikai téren megtalálható ballib párt és meg jobblib (Konzervatív liberális) párt is. a ballib jobban rétegpárt. az ún. jobblib párttra nagyon jó példa a német FDP, de említhetjük a dán Venstrét,a mit szintén jobbközépre tudnánk húzni.
@lbm:
"hová is húz a politikai identitásom... :-)"

Csak azt ne mondd, hogy ugy vagy mint Hofi, hogy "szoltak, hogy el akarok menni"... ;)
@lbm:
Környezetbarát fradisták, akik nem szarják össze a sztadhión környékét, nem rúgnak fejbe kutyákat, ilyesmi. Mert a környezettudatos viselkedés van a zászlajukra tűűzve.
@Penivaldes: jobbközépre húzuk viszont az EP.-ben a Európai Liberáldemokrata párt része.
@Penivaldes: Ezek a kutyafejrugdosók nem akarnak másoknak sérelmet okozni? Állandóan, fenyegetve, bandába gyűlve, testi erővel visszaélve, direkte azért odamenve? Okoztak is, szarrá dobáltak, vertek németeket pl. Bejárta a világsajtót a fénykép. Mi kell még neked, hogy azt mond, ezt ne!!!!
@simple observer 1.0: Úgy tűnik, hogy ez nem rajtuk múlik, szép egyenletesen menetelnek a feledés homálya felé. Ahogy nem fogjuk a DK-t sem a parlamentben üdvözölni, úgy az lmp-t sem. A DK-nak a gyurcsányozás a keresztje, amivel le lehet húzni, addig az lmp maga nyírja ki magát.
@lbm: Héé... ezt Peni is láttya. Iszapbirkózás oké, sör is lesz-:D
@Knósszosz: Jól értem??? A haverod azért csalódott oly borzasztóan, mert nem akarnak igazi kiirtást? Amire a jaumagyari annyira vágyik és ezt sem kaphatja meg??? Botrány, komolyan. De ezzel azt támasztja ez a kedves náci alá, hogy tényleg erről szól a Jobbik, ha hadovál másról Gábriel, ha nem. És nem megélhetési rettegő az, aki ez ellen szól.
@a szív fészkei:
Szegééény Anti.
brühühühühü
@Penivaldes: Na! Ez segített! Én egy olyan pártra fogok szavazni, amelyik középen van, támogatja a kapitalizmust, de nem hagyja, hogy vadkapitalizmus legyen, ugyanakkor némi szolidaritás is van benne a gyengébbekkel szemben, persze normális és nem "szavazatvevő" alapokon. Továbbá a fejlődést preferálja, a polgárok fejlődését, és az országét egyaránt. Nem üldöz démonokat, ugyanakkor nem is emel piedesztálra senkit, azaz egyenlőként kezeli az embereket.
Hát most egyenlőre így ennyi...
Az csak a bajom, hogy ez a párt még nem létezik... Bár ha valaki szerint a jelenlegi palettán már szerepel egy ilyen formáció, akkor súgja meg nekem, mert lehet, hogy csak én nem vettem észre...
@a szív fészkei:
Jól értetted.
A pestszentlőrinci mittudoménmilyen sejt tagja, és rendszeresen ment áhítatra, ahol éppen a Bergen-Belseni wellness táborok szolgáltatásait vesézték ki a gárdás ökör bajtársaival. Ezt büszkén hirdette is. Nekem ugyan nem haverom, csak ismerem.
Ne sértegess, jó?
@Knósszosz: most nem azt játszuk, hogy a Boli iszapbirkózik?
:)))
@simple observer 1.0: úgy a nyugdíj megtakarításomat adtam oda, ÖNKÉNT, mer' ugye szóltak...
@simple observer 1.0:

A közvélemény kutatások ingadozása azt jelzi, hogy a megkérdezett és nem bizonytalan szavazók egy része nem a maghoz tartozik, hanem ide-oda csapódik. Az általam leírt számok a magot jelzik, azok a ténylegesen biztos szavazók, akik soha nem ingadoznak.

A három párt programja sajnos nagyon eltér egymástól, és ha nem hülyék (valószínűleg nem azok), akkor előre nem írnak le semmit, pláne azt nem, hogy mihez ragaszkodnak, és miben engednének. Egyébként kb. mindháromról tudható, hogy mit akar.

Én egyébként csak annyit írtam, hogy a mértékadó értelmiség "mind a kettő ugyanannyira rossz" álláspontja miatt a bizonytalanok egyikre se fognak szavazni, azaz a biztos szavazók döntenek. Abban pedig a FIDESZ-nek nagy előnye van (hithűbbek, mozgósíthatóbbak, ráadásul többen vannak).
@lbm: az olyan érdekes nem? amikor az iszap birkózik...
@Penivaldes: na jó! Tehát akkor most ki iszapbírkózik, és ki issza a sört? :-))
@lbm: én egyiket sem. sört nem iszom, és iszapbirkózni sem. :))
@Knósszosz: Bocs.@lbm: Hát ha lehetne hetente pogromok keretében gyilkolászni a zsidókat a gettóban, biztos. Szép hősi idők voltak, fegyvertelen embereket kardélre hányni és kirabolni. Azt tényleg vissza kell brühühüzni mindig. Hogy akkor még mennyire tudták a tetves zsidók a helyüket.
@Penivaldes:
Jaj, nem!!
Egérre gondoltam, csak a meleg-:))
@a szív fészkei: Mint rendszeres olvaso igyekszem vegigfutni az osszes hozzaszolast. Te pedig egyike vagy azoknak, akik meglehetosen sokmindenrol sokat irnak. Sok linket is masolsz be. Vagyis erdemes elolvasni, hogy miket irsz, legfeljebb nem ertunk mindenben egyet, bar azert javareszt igen.

Monacoban meg nem jartam, de a Google maps kameras kocsijanak hala, mar "barangoltam" a varosban...

Koronas fohoz meg meg sosem volt szerencsem. Legalabbis sosem ismertem fel a kornyezetemben egyet sem, ami feltehetoen az en hibam. :)
@Knósszosz: aha! vagyis hogy Boli és Egér iszapbirkózik..van bene fantázia. nem szokványos az biztos
:)))
@a szív fészkei: állítólag Diana brit hercegnő sem parádézott. olvastam róla hogy csak 2 motoros rendőr kísérte a Jaguárját. de azok sem csörömpöltek, vagyis nem volt nagy cucc.
de a belga királyi pár sem csörömpölte végig az utat amikor itt jártak. ez a nagy felhajtás uborkafa arisztokrata szokás.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"A DK-nak a gyurcsányozás a keresztje, amivel le lehet húzni, addig az lmp maga nyírja ki magát. "

En is igy latom. Eloszeretettel rugoznak Gyurcsanyon, holott nincs akkora nagy hatranya a szamok alapjan, amint fentebb is irtam par adatot. Nekik valoban nagyon nagy teher, hogy a Gyurcsany nev nem cseng tul pozitivan. Masreszt persze erdekes kerdes lenne, hogy nelkule mire futna a partnak. Szoval lehet, hogy a ket hatas valahova ide, az 5% kornyekere hozza oket, es bennuk valoban csak ennyi van.
@a szív fészkei: "Arra is fény derült, hogy a fiatalasszony nem bánik kesztyűs kézzel az urával, ha ideges, konkrétan telefont vág hozzá, ha úgy érzi, mással már nem tud érvényt szerezni akaratának. A családi idill azonban törtetlen, legalábbis addig biztosan, amíg Cecília hordja a nadrágot."

Érdekes, valóban, bár kissé régi czikk!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): én sem bánnék a heléyben kesztyűs kézzel a zurammal.
harcos asszonyka kell nekije:))
@a szív fészkei:
Csak megerősítésképpen, hogy tudd: vannak ilyen állatok, akik ezt a mai napig komolyan gondolják. Nem, nem állatok, bocsánat pl. a kutyáktól! Azok sokkal magasabb fokú intelligenciával rendelkeznek, mintsem rasszista alapon harapjanak. Nekik ott a postás. Lehet cigány, lehet zsidó, nincs kettős mérce-:DD
Ja, amúgy megkapod a privit? Én három héttel ezelőttit kaptam ma. 21 nap kell ahhoz, hogy átTEKintsék és értelmezni tudják mire gondoltam, amikor kövért elküldtem a picsába?
Hová fog ez vezetni...
(Henry a csengetett Mylord-ból)
@lbm:
"úgy a nyugdíj megtakarításomat adtam oda, ÖNKÉNT, mer' ugye szóltak..."

Nem voltal egyedul, ha ez vigasztal valamelyest...
@Penivaldes: Mert az szexi, azért. Sima olajozás is lehet a ringben, bikiniben..
@Penivaldes:
PERVERZ DISZNÓ VAGY CSIBE!!!! Pfúúújjj!!! :(
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
csak elenegdtem a fantáziám..)))))))))))))
@Penivaldes: TE még kósza erotikus gondolat se voltál és anyukád igen kicsi lány lehetett, amikor az Ország-Világban - Szovjet-Magyar Baráti Társaság lapja - írtak valami ottani heroináról, aki bizony mindent látott a kezével, ja, ja. Színeket, stb.

Sörökről nem volt szó a cikkben, vagy - szintén kislányként - nem arra fókuszáltam.
@lbm: A lányok birokra kelnek, mi kukkoljuk meg sörözünk. Ez nem volt kérdéses!:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hü..e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marha!
Birkózz Te egérrel, olajban, ringben és bikiniben! 8)
@vakapad: Muszáj abba gondolkodnom, egy teljesen új párt hiányában, hogy, az ellenzék összefog, mivel összesen együtt aem tudnak akkora kárt okozni, mint ez a FIDESZ-KDNP formáció.
Ám az a baj, hogy a FIDESZ tábor azért hithűbb, mert Orbán pl. a gyűléseivel beszél hozzájuk közvetlenül, és lelkesíti őket demagógiával.
Az ellenzékkel meg az a baj, hogy csak azok tudják figyelemmel kísérni őket, akik érdeklődnek a politika világában, a gazdasági helyzetünk állását illetően, azaz újságot olvasnak, és nem a pletykalapokat, vagy szórakoztató sajtót. Már pedig tudomásul kell venni, hogy az emberek nagy részét annyira nagyon komolyan nem érdeklik a belföldi, meg külföldi hírek, a belpolitika, és unalmasnak találják az ilyen irányú sajtót. Az ellenzék viszont főképp ezeken keresztül kommunikál, azaz nem közvetlenül áll oda az emberek elé, hogy elmondja mit akar, mik a tervei. Nem ugyanaz a hatás egy köztéren, ahol ezreket (embereket)hordtak össze, mint egy lakossági fórumon, ahová kevesen mennek, mert nem igazi esemény. Én például pár hete olvastam egy meglepően jónak tűnő programot, melyet azt hiszem az MSZP alkotott, és elolvasva úgy éreztem végre valami értelmes dolog fogalmazódik meg. De aztán ennyi. Mély csend és hullaszag, ráadásul szerintem erről egy csomóan nem is tudnak, vagy hallottak. Szar a kommunikáció ezen kívül az összes ellenzék részéről, mert orbán kiabálása még mindig hangosabb...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem rossz ötlet. olyan kannibál... mert miután beolajazozzák a másikat, megsütik őket
feltéve ha étolajat kennek egymásra.
de mi van nem?
mert mi van ha bicilki lánc olajat. abban az esetben nem fognak nyikorogni.
@Knósszosz: jellemző. semmi aktivitás a férfiak részéről. ez tudjátok minek a hatása? na tudjátok?:)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Na a Cider egy nagy fostalicska még! :(((((((((
Mondom én, hogy perverz vagy!
@a szív fészkei: A középkorban nem kellene nekik a zsidó ellenségkép. Elindulnának a harcokba, országnövelő háborúkba, meg ilyesmi. Csak azt nem tudom, mit kezdenének a kurucinfo nélkül, de például azt tudom, hogy Morvai hisztina lenne a királynő, kinek szavára bárki fejét tálcán nyújtanák át. Olyan szép lenne, itt meg némi nyugalom...:-)
Azt hiszem szakmát választok! Készítek egy időgépet és elküldöm őket oda. :-))
@simple observer 1.0: :-) kösz. Mondjuk, szegény Rainer sem úgy halt meg, hogy utolsó fohászaként megköszönte istenének azt, hogy mögötte araszoltunk forgalomban a kilencvenesekben!!

Mondjuk még láttam a fekete üveghintójában Beatrix holland királynőt is, amikor ment megnyitni a parlamenti ülésszakot. Na meg itthon, a Vörösmarty téren Lady Dianát is láttam. Jattolhattam volna fogadáson a belga királlyal, de nem mentem el akkor épp. Szerintem ott sír azóta egy sötét sarokban emiatt.

Sátorozni jártunk a kölykeinkkel a franciákhoz és Monaco útba esik jövet-menet, mint a takarékszövetkezet. Szép, láthatod, csak nagyon be van épülve. De ingyenesek a strandjai és egy délután el lehet ténferegni benne, nem annyira nyomasztó azért. ;-) mondjuk épp kiszabadulva a kádáriból, érdekes egy kontrasztot éltünk meg ott.
@simple observer 1.0: Az az érzésem, hogy nem maga gyurcsány árt nekik, hanem a gyurcsányozás.:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha topless csináljátok én megnézném.:D
@Knósszosz: Ne szólj száj, nem fáj fejem.:D (Mrs Lipton)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Tablettábul előállítva, vagy csak úgy szabolcsiasan?
@Penivaldes: van többféle zöld párt, képzeld, még szélsőjobbos is.
@Penivaldes:

Egyre rosszabb vagy, figyellek! :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): És azóta a telő márkája és ára változhatott - drágábbra - más nem. Rogán elviselhetőbb lett szerinted? Vagy szebb, szexisebb?
telő=teló De jó szó, telefon, ami egyben lő is. Feltalálói díjat kérem átutalni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
tennap küldted vájldkatit, most min csodákozol?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "nagyon vagy borzasztóan béna az lmp."

Egészen komolyan kérdezem: mit kéne tennie szerinted az LMP-nek, hogy ne legyen béna? Mi az, amit nem tesz, mi az, amit rosszul tesz?
És esetleg, netalán, akár csak véletlenül látsz-e valami olyat, ami nem annyira borzasztóan rossz?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hisztina boldog lenne :-)))) és végre talán más is szóhoz jutna mellette... :-)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Látom, nem jön be az iszapbirkózás gondolata, ha neked kell birkózni. De hogy még ennyit sem tennél meg Peni kedvéért.:O :P
@lbm: Ellenségképnek nem is, hiszen lehetett szabadon aprítani. oké, két komoly harc között ez volt a csuklógyakorlatuk. Azért fosztogatni is szerették őket, mivel ugye pénzzel foglalkozhattak, hát volt náluk.

Na mindegy, bármi, csak erőszak legyen a náluk gyengébbekkel szemben. Farkaskutyi szájkosárral rúgandó. Face to face vele már nem annyira faszarintósak a fiúk, gondolom. Remélem, jövőre már átszabja egy másik kutyóka az identitását.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
DISZNÓ!!!!!!!!!!!
Amúgy a szőlőből készült bort nem próbáltad? Az még jobb! :))
@Knósszosz: Nem csodálkozom, csak elhatárolódom Tőled! (meg magamtól is?:-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Nem tudom mit esznek magán a nők James Twelvetrees? A felépítése olyan, mint egy téglabudié"
Na, ez a sorozat valami!
Akkor otthon vagy benne, lájk!
@épészmérnök: Talán rendet kellene tenniük először is az ideológiáik között. Aztán eldönteni, hogy komolyan veszik -e hogy képviselők és nagypályás párt lettek. Ha rendet kezdenének tenni és határozott, egyenes politikai nézetet követnének szerethetőbbek lennének.
@a szív fészkei:
Azért én levettem volna a kutyikról a szájkosarat. Akkor most egy lábacskával a szájában szaladgálna az a farkaskutyi! :))
Figyelted, hogy a dzsobbik véleménye mára hogyan átalakult? Hisz mindenhol gyávaságnak minősítették a szájkosaras kutya rugdosását...
Túrós jobbos kislány már ma este mást rebegett, mint a jogvédős haverja tegnap...
@épészmérnök: az LMP önbizalom hiányos párt. Olyan mintha összehúzná magát, néha valamit kisuttog onnan, aztán ennyi. Márpedig egy olyan pártnak, amelyik megalakulása után nem sokkal bekerül a parlamentbe, sokkal nagyobb egóval kéne rendelkeznie, hogy figyeljenek is rá. Megtehetné, ehelyett elpöcsöl, és el is fog süllyedni 2014-ben ha nem ereszt egy kicsit nagyobb hangot. Szerintem...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: lábatlanok...
alakul a véleményük, alakul. lesz még itt olyan, hogy..:)))
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ne is tudd, hogy milyen isteni fehérbort ittunk Füreden. Holnap meg borozni fogunk csajos buli keretében. :)))
@lbm: "Szar a kommunikáció ezen kívül az összes ellenzék részéről, mert orbán kiabálása még mindig hangosabb..."

A médiatörvényről, meg a médiatanácsról hallottál-e már? Tudod-e, hogy a TV2-nél tavaly február óta kormányzati "tanácsadó" ül a hírszerkesztőségben? Hogy az RTL-t megzsarolták a frekvenciapályázattal? Láttad-e azt a királyi híradót, amelyik az ötvenezres január 2-i tüntetésen képes volt szemrebbenés nélkül az üres Andrássy utat mutatni?
Tudod-e, hogy a tévénél még mindig tart a tisztességes újságírók éhségsztrájkja? Esetleg feltűnt-e, hogy most csinálták ki a Klubrádiót?

Esetleg gondolkodj el azon, hogy mi volt mindezekkel a fidesz célja, és hogy sikerült-e neki elérni?

Szerintem igen.

Ha egyetértesz, akkor adj tippeket, mit tegyen az ellenzék, hogy a gondolatai eljussanak a közönséghez?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": látod milyen! ennyit nem tenne meg. pedig én csak annyit szerettem volna, hogy kicsit iszapozzon valakivel.
.)))
@Knósszosz: Imádom. Kérlek Uram, bárhol is van, kérlek öblitesd ki azt a rongyot! Jó éjt Dorottya!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ""Az elhatárolódás rossz szó. Mint látja, öntől is el vagyok határolódva. Ugyanis ön ön, én meg én vagyok..."

(2007. Orbán Viktor)

igydolgozunk.blog.hu/2012/06/15/cim-nelkul_3597

egyébként a wikipédián van egy "orbán viktor idézetek" gyűjtemény ... Isteni :-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Akor má nem i sísz? Kivel beszégessünk he?
Kán is hagyagol. Na?
Az megvan, hogy a mi Fazekas Robink ismét telekajálta magát doppinggal?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Háá, azt gondolom tudnánk idézgetni napestig-:)) Na még egy:
-Őméltósága most rendelt új szőnyeget a szalonba.
-Mi baja a régivel?
-Kissé viseltes, mert maga már kopottra kúszta.
-:DDD
@lbm:

Te el tudod képzelni, hogy az MSZP hívására tömeggyűlés tartatik? Az LMP hívására? A DK hívására? A nem Orbán hívő szavazók, illetve nemszavazók döntő többsége semmilyen tömegrendezvényen nem szeret részt venni, már a májuselsejéket is utálták. Nem egy szlogenekre mozduló banda, na. Nem olyanok, akiket az együvé tartozás lelkesítene, annál sokkal másabbak. Az Orbán kemény mag viszont igen! (kb. 1,6 millió). Ők nagyon magyarok, nagyon igénylik a vezért, és elég nekik annyi, hogy előre! Illetve hajrá. Vagy mi.

Azaz ilyen próbálkozások semmiféle eredményt nem hoznának a leendő koalíciónak. A médiatámogatás viszont igen. De az meg nincs. Sőt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jajmán, igaz madzsar nem pöcsöl holmi WADÁ-val!
Najó, Vad Kati kivétel..:-D
@Penivaldes: Le ne írja itt, mert kimoderál Fabius! Hívd meg, ha akarod, "oda"!
@épészmérnök: menjen ki ő is az utcára. Azt nem tudják "megvenni"...

De egyébként értelek, tudom amiket leírtál, és igazad van, csak valahogy valaminek történnie kellene már, mert tépjük a szánkat a blogokon meg mindenhol, közben pedig újabb és újabb szemétségek történnek, és valójában mi vagyunk a birkák. Ráadásul az emberek már egymás ellenségei, és már nincs olyan dolog aminek a megítélésében nem a politikai hovatartozás lenne a meghatározó. Szombaton írtam egy posztot a közmunkáról. Iszonyatosan sokan olvasták és úgy összekaptak ez emberek, hogy az rémisztő. Nem azt nézték, hogy mi a törvényes és mi nem az, hanem a kormány "suttyó munkanélküliek" véleménye ütközött az ellenvéleményekkel. Fel sem merült, hogy a problémákat kivesézzük, hanem "kormány és ellenzéke" folytatott vitát persze átvitt értelemben.
Mondjuk megfogadtam, hogy megmaradok én szürke kis bloggernek, mert ez valóban rémisztő volt számomra... Nem szabadna egy ország polgárainak annyira szétszakadni, hogy már nem látják az erdőtől a fát...
@Knósszosz: "-.....nincs ennél jobb. Mindig ezt mondom.
-Igen, Mrs Lipton, mindig ezt mondja."
Amúgy uncsi nyarunk lesz, ha uborkát fognak szedni a jobbos trolljaink.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vajon mikor kapják el droggal és/vagy robbanószerrel és szökik meg az ítélethírdetés elől?! I wonder...:D
@vakapad:
"A közvélemény kutatások ingadozása azt jelzi, hogy a megkérdezett és nem bizonytalan szavazók egy része nem a maghoz tartozik, hanem ide-oda csapódik. Az általam leírt számok a magot jelzik, azok a ténylegesen biztos szavazók, akik soha nem ingadoznak."

Ez rendben is van, de azert abban remelem egyetertunk, hogy korabban is mindig az ingadozok nyertek meg a valasztast a gyoztesnek? Es azert eleg komoly kormanyvalto hangulat van. Annyi szepseghibaval, hogy a 3 part egyike sem tud igazan profitalni belole.

"A három párt programja sajnos nagyon eltér egymástól, és ha nem hülyék (valószínűleg nem azok), akkor előre nem írnak le semmit, pláne azt nem, hogy mihez ragaszkodnak, és miben engednének. Egyébként kb. mindháromról tudható, hogy mit akar."

Nyilvan a maximum programrol, mint az egyetlen publikus dologrol beszelek, hiszen meg auto, vagy lakas vasarlaskor is arrol indulunk, es legfeljebb a felek egyike elall az ugylettol, amennyiben a minimum programig jut.
Ki mit akar: A DK "alapvetese", az LMP "Kezdemenyezesunk celjai", vagy eppen az MSZP Jozsef Attila Alapitvany program fuzetei kozul egyiket sem mondanam meg programnak. Ezek vagy nangyon csicsas (LMP), vagy nagyon szaraz (masik ketto) anyagok, de mind csak amolyan tapogatozas-fele.
Fentebb pedig mar irtam rola, hogy miert is gondolom szuksegesnek a mielobbi program alkotast.

"Én egyébként csak annyit írtam, hogy a mértékadó értelmiség "mind a kettő ugyanannyira rossz" álláspontja miatt a bizonytalanok egyikre se fognak szavazni, azaz a biztos szavazók döntenek. Abban pedig a FIDESZ-nek nagy előnye van (hithűbbek, mozgósíthatóbbak, ráadásul többen vannak)."

Ezzel javareszt egyetertek. Tobbek kozott ezert is latnam szukseget, hogy realis alternativak felmutatasaval, valamifele eresi folyamatot elinditsanak a partok. Kulonben megint az lesz, hogy kapunk ilyen-olyan programokat az utolso fel evre, amikrol mindenki mond majd mindent, es az ellenkezojet is. Vegul pedig senki nem fogja tudni, melyik program mennyire realis, es egyaltalan az azt ajanlo part mennyire veszi komolyan.
Erdemi munkaval viszont (meg olyan nagyon meg se kellene eroltetniuk magukat) sok bizonytalant lehetne meggyozni.

Jelen allas szerint viszont sajnos valoban a te forgatokonyved tunik a legvaloszinubbnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nyugodtan kimondhatja, Fabius ugyis valahol fröccsözik.:D Ránkfér egy kis szórakozás, jók voltunk.:D
@Penivaldes: Építő jellegű politizélés, meg minden más is. Uppsz, na most kapok-:))
@Knósszosz: minden mással kezdeni nem tudok semmit.
az első jó, és értékelhető.
(de hol van Egérpartner..:)
@Penivaldes: Ha 10 előtt akarja mondani. Utána mehet a 18-as karika is.:D De Knósszosz nem olyan.:D
@Knósszosz: Kis huncut, kevernéd a politikát az élvezettel?:P
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Mocskos egy fandhaszíád van. Én semmi kétes dologba nem menek bele.
Én is ennék, mongyuk egy dabl talas kebabot, rengeteg salátával. Előtte egy imam baildi előjételnek?
Pfúúúúj
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak próbáltam Peni kislányos lelkét kímélni.:D De remélem tíz után is megy neked.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": de akkor én már ágyamban heverek, és a lábamat emelgetem....DDD
huncut bizony, huncut mint a mókus.
@Knósszosz: tudom, hogy te nem tennél semmi mocskosat. tudom!
szobrot emelünk neked ezért a ligetben.
@Knósszosz: hivójel. én azt akarom, hogy anélkül is itt legyen. és most amikor rám akartok támadni kell valaki aki megvéd.
@Penivaldes:
Nem mondanál ilyet, ha pösti volnál.
A Népligetben ne, ha szabad kérnem!
Én kegyed nemét részesítem előnyben, nem vágyom kicsapongásra.
@Penivaldes:

Én szeretem. Rántott husi spenóttal, teljesen jó.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Kis huncut, kevernéd a politikát az élvezettel?:P "

Hát nem ez maga a "szado-mazo"... :-)))
@Knósszosz: népliget..milyen földszagú gondolat.
én a nimfák ligetéről beszéltem. tudod nimfák..
hu.wikipedia.org/wiki/Nimf%C3%A1k
na remélem így beleegyezel.)))
@Penivaldes: Nincs túl korán július közepén 10-kor lefeküdni ilyen fiatalon?:D
@Penivaldes: "de akkor én már ágyamban heverek, és a lábamat emelgetem....DDD"

Miva...?

< FIGYELEM, A RENDSZER TÚLMELEGEDETT, ÉS EZÉRT LEÁLLT!>
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mi nem érthető
ágyban fekszem, és a lábamat emelgetem és elalszom.
@Penivaldes: Elébb a lábemelgetés, utána a megérdemelt pihegés, ha ajánlhatom!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): :-) Akkor ezt most beszéljük meg mégegyszer! Hogy is? :-)))
@lbm: Magas iskolája. Ha nem ismerném Knósszoszt, azt mondanám KDNP-s.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): azt hittem hiányzok neked...:O
@Knósszosz: Éljünk egy kicsit, elvégre szégyen, hogy a fidelitás vadabbul él, mint mi libsik.:D
@lbm: Még azt sem tudom, hogy fijjú vagy-e vagy lány!
"A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk."

Curvára nem mindegy ám!:-)
@Knósszosz: Jaj de imádom!! ;-))
Erzsébet királynő meg állítólag a Waczak Szállót - ha az ment a tévében, minden küldöttséget lerázott és rohant fel a szobájába nézni...
@Penivaldes: Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány?
@vakapad: igen, ez is valóban igaz. Valahogy az ellenzék tábora, vagy inkább (helyesebben: akik nem értenek egyet a kormánnyal), azok sokkal konszolidáltabbak. Nincs egy "Kövér" köztük akinek "ömlik a szar a szájából" ( copy by Hofi Géza :-) ), vagy egy Bayer, és hasonló kaliberű egyének, akik hangosak. Orbán "ingyen gyógyszert a gyerekeknek" típusú kampányok sincsenek, és a higgadt gazdasági elemzések meg nem is hangzanak úgy mint Orbán dakota mondásai.

Csak azt nem értem, hogy hol vannak azok a bátrabb, mozgósítható emberek, akik mára már kiváltak a FIDESZ táborból ( hisz kétségtelen, hogy nagy számban vannak mára már ilyenek...)? Most mért nem vonulnak az utcára? Ennyire csalódottak, ennyire fásultak lettek?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Erre volt Gálvölgyinek egy szkeccse: becsületes tablettás maffiózót alakított, aki elborzadt a szőlőből bort gondolatára is: fújj, az olyan undorító, tapicskolni, összekoszolni a kezet, lábat!!
@Penivaldes: Hogy jön egy királyfi tán, hófehééér paripán??? És még? Sorold.

Én álmodtam egy Gucci cipőről, de lemaradtam az aukcióról sajna. Királyfi nem az én kedvemért jönne. :-(
@Penivaldes:
Mondom én, hogy eddig te rossz helyen voltál csak... :)))

@a szív fészkei:
Borocska, jó is az... A tablettás anyaszomorító nem igazán... :)
@Penivaldes: Hogy vasas legyen a szentem, vagonnyit kéne ebből megennie. Átverés a köbön.
@lbm: Félnek. Sokan közülük nagyon félnek szerintem. Tudnak róluk, utánuk nyúlnak bármikor, ugrik az állás, meló, stb., nem részletezem.. Nem kell lófej az ágyba fenyegetésnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): áá, nem érdekes... Én sem tudom rólad, virtuálisan meg nem is számít :-)) Hát már most kiadjam magam, így az első kommentek után... :-))Olyan gyors ez nekem... :-))
@a szív fészkei: Jó fej a királynő:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jó is az, ülünk a teraszon, és mindenféléről dumcsizunk. És zömmel pasikról. Lehet hogy téged is jól kibeszélünk majd.;)
@Penivaldes: A jó, csak ne fehérben tedd, mert a fűfolt nem jön ki. Mondja a romatikátlan háziasszony énem.

De egyszer teliholdnál Andocson - remélem Gábriel már veti ott a keresztet a csodatévő Mária előtt, aki csodát tesz vele és kigyógyítja a jobbikból - találtunk a szállásunk mögötte egy nagy rétet. Oda elhevertünk a csillagok alá, az valami fantasztikusan finom volt.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Na, ha holnap el kezdek csuklani, azonnal felhívlak és vonyítani fogok! :D
@a szív fészkei: még jó, hogy demokráciában élünk... :-(
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Hányan vagytok? Tényleg jó az ilyen? Őszintén tartok tőle, én előbb-utóbb megunnám a sok nőt, de nem is volt ilyenben részem. Barátnők egyenként adagolva, úgy még csak-csak. ;-)

De ha olyanok, mint te, jó humorral, nagyszájúan, akkor biztos ereszd el a hajam -feeling lehet.
@lbm: Bontja a lelkem,galambocskám, Viktorovics Vinnyov, bontja a feje fölül rendesen...
Jó éjt! Jó elmélkedést! Megyek megálmodom a pártom. :-)
@Penivaldes:
Bele hát!
Jó, ez rendben!
Csak azért nem mondom amit karok, mert ugye nem tudom Egér mekkora darab, és amúgy is utálom az erőszak minden megnyilvánulását-:DD
De ha már itt tarunk, nézz utána Sir William Waterhouse munkásságának. Csuda képeket festett a görög mitológia tárgyában. Itt van egy, ami a kedvencem tőle. Hülász és a nimfák:
www.goldenkite.com/gallery/files/1/1161329826_93_FT451_hylas_and_the_nymphs%5B1%5D_original.jpg?language=hu
Az Argonauták úttyáról vagyon szó, nyilván ismered a történetet.
De van egy másik említésre méltó festő is a témában, Sir Alma-Tadema, akinek az Alkaiosz és Szapphó képe a másik kedvencem:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Sappho_and_Alcaeus.jpg
Nem akarok nagyképűsködni, de aztán ott van még Adam Elsheimer, Giovanni Battista Tiepolo, Gustave Moreau, Jean-Léon Gérome és még sokan mások, akik kurva nagyot alkottak a festészetükkel, a görög mitológia vászonra lényegítésében.
Nekem ezért érdemes élni, meg talán a reményért, hogy nem csak ez tart életben.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: na! Akkor ezt álmodom meg, a részleteket meg holnap megbeszéljük :-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Éljünk, vallom én is!
Akkor menj vissza a Balcsira, ott van még két nap jó idő! Aztán csönd, és augusztusban megint két hét kazán. Nekem idén nem megy, de aki teheti, annak minden jót kívánok!
@a szív fészkei:
Ugye-:)))
Elképesztően jó a Waczak is! A bugyuta spanyol pincér... hááát-:DDD
Nem lehet megunni!!
@Knósszosz: a kazán ment, az elmúlt tíz nap nem volt semmi! Tiszta nyaralásnak éreztem..:-D
@Knósszosz: Na a finom lirizáló képeidbe nem akarok belerandítani, de beugrott az Ephesosban látott Priapus. mek.oszk.hu/03400/03410/html/6881.html

Az nem volt agyon bonyolítva,lényeg a lényeg-alapon szoborták. :-DD
@a szív fészkei:
Durva lesz! A csajok polírozzák az .... egómat??
Hűűűűű... pirulgatok... :)))

@lbm:
Oksi! Holnap alapítunk valamit. Egyházunk már van, legfeljebb pártunk is lesz.
@épészmérnök:
"(sóhaj) tessék olvasni, nem csak írni..."

A helyzet az, hogy nincs mit olvasni. "Mit tenne az LMP?" Most oszinten, kit erdekel olyankor amikor eselytelen, hogy kiprobaljak?

Ha olyan biztosak a dologban, akkor gyujtsek egybe a terveiket, javaslataikat, es irjak ra nagy kani betukkel, hogy "Az LMP valasztasi programja", vagy "Az LMP kormany programja". Vagy valami hasonlo. Onnantol kezdve van tetje annak, hogy mit is irnak le. Lehet ragodni azon, hogy mennyire realis, ki hogy viszonyul hozza. Hogy speciel nekem tetszik-e, es ha valasztast lehet vele nyerni, hogy akkor vajon azt valositjak-e meg, es milyen sikerrel.
STB..
Addig viszont, hogy alternativ koltsegvetest csinalnak, meg sirnak a 150 modosito miatt... csak mellekzongek. Ugyanis ilyen "mit tenne a ...?" programokat mar lattunk mind az MSZP-tol, mind a Fidesztol ismert eredmenyekkel.

Ha egy heten/honapon, fel even belul ezeket osszegyurjak egy nagy egyseges programba, amiert onnantol felelosseget vallalnak, akkor az elsok kozott leszek akik megsuvegelik oket erte.
@a szív fészkei:
-:DDD Esztet meg mos mié???
Orbánnal álmodtál? Amúgy meg ilyesmit Déloszon is láthatsz, igaz félbe törve-:)) Meg arrafelé csodás mozaikok is vannak. Antiókhia, ugyebár.
Na, megyek zabálni jó éjt!!!
@a szív fészkei: A sztorik alapjan nagyon is "kiralyi" eletet eltel/elsz. ;)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Lesz még, lesz! Aszongyák a volt jugó meteurológusok, ők mindig tutták. Télleg.
Kalinyíhata!!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Az az érzésem, hogy nem maga gyurcsány árt nekik, hanem a gyurcsányozás.:D"

Ilyen szempontbol mindegy, hiszen Gyurcsany szemelye adja a lehetoseget a gyurcsanyozasra. Vagyis a ketto dolog nem elvalaszthato.
@Knósszosz: Bár megtehetném.:D
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Akkor feltétlen rajta leszel a kidumálandó pasik listáján.:P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak szeretne Boli pirulni.:D
@simple observer 1.0: Sátrazva drágám és nagyon régmúltban. ;-)) Meg kell mondjam, a francia Riviéra nem megfizethetetlen és minőséget kapsz a pénzedért. (jó ezek nem tegnapi infók, de nem hiszem, hogy most hirtelen szarrá ment.)

Valahogy ott nem a "három hónapos az év gazdagodni , így lehúzzuk a hülye turistát"-mentalitás van érvényben.
@Knósszosz: Most mondta ismerős utazási irodás (Tui), hogy a görögök sajna szintén a rosszabbik végén fogják meg a dolgot: bepánikolva kevesebbet nyújtanak sokkal drágábban (all inclusive náluk most megfelel a hagyományos fél panziónak), így ő sem ajánlja már, inkább a törököket.

Szóval, ha kibasznak a vendéggel, az visszaüt azzal, hogy nem megy vissza. Na ezt tudják a franciák.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De a lényeget is ellopta Orvbán róla??? Megvédte, mint a Manyupot??? Nála van?? Nem látszik rajta. Segíteni se segít rajta.
@épészmérnök:
"A médiatörvényről, meg a médiatanácsról hallottál-e már? Tudod-e, hogy a TV2-nél tavaly február óta kormányzati "tanácsadó" ül a hírszerkesztőségben? Hogy az RTL-t megzsarolták a frekvenciapályázattal? Láttad-e azt a királyi híradót, amelyik az ötvenezres január 2-i tüntetésen képes volt szemrebbenés nélkül az üres Andrássy utat mutatni?
Tudod-e, hogy a tévénél még mindig tart a tisztességes újságírók éhségsztrájkja? Esetleg feltűnt-e, hogy most csinálták ki a Klubrádiót?

Esetleg gondolkodj el azon, hogy mi volt mindezekkel a fidesz célja, és hogy sikerült-e neki elérni?

Szerintem igen.

Ha egyetértesz, akkor adj tippeket, mit tegyen az ellenzék, hogy a gondolatai eljussanak a közönséghez? "

Ezekben mindben igazad van. Ezert is irtam az utobbi napokban pl Bajnaira es a HaHa-ra vonatkozoan otleteimet. Nincs vesztegetni valo ido. Minden nappal drasztikusan csokken az eselye, hogy az eyges partok uzenetei, elkepzelesei eljussanak a valasztokhoz. Egy idejekoran inditott tematizalassal, tarsadalmi vita keltesevel, es fenntartasaval (a Fidesz ugyis szallitja majd az aktualis "skandallumokat") az ellenzeknek kell kikenyszeritenie, hogy teret nyerjen.

Ha az egyetlen part az LMP lesz, mely komolyan veszi magat, akkor legyen, csak csinaljak mar vegre!

Ha meg nem csinaljak akkor maradnak az en elsomben irt tenyek. Es az MSZP mar nem csak mint a legnagyobb kormanyvalto partkent fogja magat pozicionalni, hanem "hala" Karacsony mai beszolasanak, az egyetlen ilyen partkent. Es mar a "legnagyobbsag" is mennyit hozott nekik minden erdemi munka nelkul...
@simple observer 1.0: Pontosítsunk, éhségsztrájk már nincs a köztévénél, helyfoglaló sztrájk van gördülő formában, aki ráér - lehet civil egyetértő, nem kell újságírónak lennie, azok alig vannak, csak a kirúgottak - az ott ül valameddig, beosztják egymás közt.

Két hete volt 200 napja, hogy elkezdődött.
Ilyen buli volt: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/428507_250753168374151_1337852428_n.jpg

De nem veri szét a tömeg érdeklődése sajna. Túlontúl a periférián van fizikailag is - ha a Szabadság téren lenn, akkor volna nemzetközi visszhang , bár olaszok kitüntették őket - lelkileg is. Nem sok tévés, filmes, skribler van ott velük, aki meg elkezdte, csinálja, az sehol nem kap melót a szakmájában.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Tedd meg!
Nem lesz már SZOT üdülő, csak SZOP.
A retro is olyan. Na meg olcsó:
hotelhelikon.hu/arak
/fő/nájt
Hurrá nyaralunk?
@a szív fészkei:
"Nem sok tévés, filmes, skribler van ott velük, aki meg elkezdte, csinálja, az sehol nem kap melót a szakmájában. "

Es kerdes, hogy egy kormany valtas utan is mennyi eselyuk lenne elhelyezkedni...
@a szív fészkei:
Értem.
De ha én oda megyek, akkor nem számolok.
Én azért megyek (mennék), mert csak.
Lehet szar a helyzet, de én leszarom, engem más visz (vinne) oda.
Én hülye vagyok, meg elfogult is. De ugyan annyiból megúszok egy hetet Korfun repülővel, mint Keszthelyen. Akkor mit választanék, ha nem is lennék Hellén buzi?
Na, valóban jó éjt!
Mi mediterrán őrültek, tarcsunk össze-:))
@Knósszosz: Amúgy szeretem a Balcsit, nem fikázásibul mondtam.
hvg.hu/itthon/20120710_rendor_iskola_bilincs

Lehetne különleges meggyfákat ültetni, Szingapurban is olyannal botoznak. Bele is lehet halni, ha jól suhintják. És Rózsi lelkem gimi igazgatónő volt.
@Knósszosz: Nem a táj meg a hellén kultúra ellen szólok, hanem értük: ha elbasszák ezzel a "lehúzom a bőrt rólad, szart adva érte"mentalitással, mert pótolni akarják amit a hőzöngészet miatt elvesztetteket, akkor az utált ellenfelük tarol a piacon, a török.

Ahol szintén van sok ógörög rom, emlék, stb.
@Knósszosz: Szép, de modellezték a mostani időjárásra és 50 év múlva ki fog száradni - mondta a szakember. Szívás.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Lovagoljatok be az Adria menti városokba, nekem az is megteszi, ha azt okupáljátok fenséges hadfiak! Az aDria gyönyörű.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): most mennek oda a lányomék óccón. Majd kiderül, hogy milyen a leve a töröknek...

Nekem 9 éve nagyon bejött ott minden: Panukkale, Ephesos, tenger, színvonal, kedvesség, kaja, hangulat.
@a szív fészkei:
Az is görög volt.
Magna Graecia, ciccíliától aigüptoszig. Meg még már szej is. Meg valen szia is. Szia, hatra czegkléden keleni.
Jó éjt!
@a szív fészkei:
Imádom, kurva jó!
Nem dutam kihatyni...
jó estét hölgyek, urak!
Az interjú végén a miniszterelnök azt is elárulta, hogy ha tehetné, farmernadrágban kormányozna. "Több energiát emésztett fel ez a két év, mint amire gondoltam. Mostanra az akkumulátoraim lemerültek." Ezért két hétre szabadságra megy, és a londoni olimpiára is Ádert küldi maga helyett.
akkor most ki, kinek ad utasításokat?
a kakas húzza fel a napot? vagy mi
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Nincs túl korán július közepén 10-kor lefeküdni ilyen fiatalon?"

Az én időmben azt mondták, hogy rendes lány kilenckor lefekszik, hogy tízre hazaérjen.
@a szív fészkei:
a nagy "só" az lenne -és ha lenne igazi gazdasági szakembere az ellenzéknek- ha be tudnák bizonyítani a kartellezést a simlicskáék oldalán, mert az ellen van nemzetközi bíróság és kényszer felszámolást rendelhet el országhatárokon át is

itt nem azt kell vizsgálni milyen korrupció alapján nyerik el az összes pályázatot az állami és párt összefonódás miatt (persze ez is egy téma) hanem az, hogy árfelhajtás és kartellezés miatt a nemzetközi piacon milyen károkat okoznak kizárva a nemzetközi tőke szabad áramlását

valamelyikőtök megírhatná ezt a Molnár Csabának hadd legyen izgisebb a boszorkányüldözés és a boszorkányok máglyára rakása

milyen szép máglyarakás lesz

brühühühühühühühü
@rodeo36: Tudod, én liluskalibsi bőcsész vagyok nulla tudással, de szerintem az egész kurvaroszág egy bazi nagy kartell. "Szövőlány cukros ételekről/álmodik, s nem tud kartellekről" - írta József Attila. Na itt meg még a retekárus is abba tömörül, fillérre annyi mindenhol csomagja. Ami azért nem véletlen.

Ergo, ha a Közgépet elkaszálják emiatt, akkor mindenkit el kéne, mert olyan fillérre egyeznek minden szegmensben minden áru, szolgáltatás árai, hogy az hajmeresztő.
@épészmérnök: Oppácska, ezt még nem hallottam. ;-DDD Még a zénidőmben sem. Minden egyéb stimmt. ;-DD. Persze ugye akkor még kínzóan aktuális volt Illésék Kéglidala. www.youtube.com/watch?v=xAlKB8q1i9Q
@Cirbolya_sentinel: a nemzetieskedő kommunizmus szimpatikus, én a jobbikra a gazd. polj.-ja alapján simán szavaznék, csak a soviniszta, ellenségalapú társadalompolitikájuk riaszt el tőlük. Mellesleg én nem látom, hogy balos progikkal Dunát lehetne rekeszteni, a Maszop-dk tandem full piacpárti, kapitalista, leszámítva a nyuggerektől való szavazatvásárlást. Én a vityáékat is hasonlónak sorolom, bár kétségkívül a Fidesznek valamivel állambarátibb elképzelései vannak, a szavazatvásárló hülyeségeit leszámítva ők is echte tőkés párt. LMP és a Jobbik a két gazdaságilag ma balos parlamenti párt. Nincs más.
@a szív fészkei: Hogy is válaszoljak, nem rombolván tovább az értelmi képességeimről alkotott elképzeléseidet :-) Naszóval.

Sajtó, és annak szabadsága. Gyerekkoromban Szabad Föld, Népújság, majd az ebből kinőtt megyei hírlap volt a hírforrás, és jellemző program volt az esti híradó megnézése. Ez mostanra mind eltűnt, helyette jött az internet. Mondhatnám a magam nevében, de ismerőseim köréből is az jön át, hogy a nyomtatott média érdektelen, tévét meccsekért néznek, vagy néha röhögni a celebidiótákon. Itt nem rendelődött hozzá a fizetni nem hajlandó, majd következetlenül saját maga csapdájába futó Klubrádió bezárása a sajtószabadság sérüléséhez; azt se nagyon tudtuk, hogy volt Klubrádió. A blogokat én speciel nagyon bírom, nagyszerű lehetőségeket látok bennük, de olyan embert, aki bevallottan, rendszeresen olvasná ezeket, mutatni sem tudnék (írásról nem is beszélve), mint nemrég kiderült. Próbáltam népszerűsíteni, múlt héten feladtam, szerintem csodabogárnak tartanak ezért az aktivitásért. Szóval szerintem nincs ezzel különösebb gond; aki tájékozódni akar, annak van miből, aki meg nem akar, annak mindegy.

Cigányság. Ezt a szót én meg sem említettem, én a mélyszegényekről beszéltem, közülük is azokról, akik nem becsülik meg a hónuk alá nyúló kezet, nem becsülik meg a többségi társadalom felől érkező segítséget, a számukra átcsoportosított javakat, sőt, tiltakoznak azon gondolatok ellen, miszerint nekik is le kellene tenniük valamit az asztalra. Te nem ezekről az emberekről beszéltél, nagyon nem. A politikusok sem szoktak. Az, hogy ne alázzák őket, rendben van; az, hogy mindig adjunk, de ne kérdezzünk, ne támasszunk feltételeket, az nincs rendben.

Melegekről. Mint említettem, tőlem aztán hajrá, de azt tartom, hogy a felvonulás aligha segít sokat a céljaik elérésében. Én nem vagyok akadálya annak, hogy kézenfogva sétálgassanak, parkban csókolózzanak hetero párokhoz hasonlóan; még az állami esküvőjükben is benne vagyok, az egyháziról meg döntsön az egyház, semmi közöm hozzá. Az örökbefogadásnál szoktam ráncolni a homlokomat, sajnálom, azt egyelőre nem veszi be a gyomrom, igaz, sosem döntenék egy személyben erről, egy tényleges többségi akaratot tudomásul vennék. Most idézlek:
"Kultúrállamokban - amiknek a pénzére annyira fáj a fogatok: már bocs, de te írtad, hogy a befektetőik tartanak életben a beruházásaikkal - ez így van: egy ilyen Pride-on ott van a város apraja-nagyja, hatalmas turistalátványosság, mennek a hetero állami vezetők köztük, örömködés van. És igen, ide zárkozzék fel a hazám, ne az őket véresre verő középkoriak szintjére. Ha ez magas nektek, azt is sajnálom és vállalom, hogy a szemedben korlátolt vagyok."
Nos, aljas belénkrúgás ez a "az ő pénzükre fáj a fogatok". Tudod, dolgozunk, cserébe fizetést várunk el, ők meg adnak. Magyar vállalkozásnál is dolgoznánk, ha lenne ilyen lehetőség, de hát nincs. Kicsinyes, rosszindulatú megjegyzés volt ez, tanárnő, akárcsak a "ha ez magas nektek" rész is. Mi felvonulás nélkül sem verünk véresre senkit, aki nekünk nem akar ártani; mi nem az a csőcselék vagyunk, bármilyen szívmelengető érzést is okozhat, ha oda sorolsz bennünket. Talán nem vagyunk annyira liberálisok, nem vagyunk annyira nyitottak minden újdonságra, nehezebben vagy több morgással nyugtázzuk a dolgokat - és talán nem is érdekel minket annyira ez az egész. A seregben, a deszantosoknál volt egy meleg, egy hónappal bevonulás után a parancsnok megtudta, és saját érdekében villámgyorsan áthelyezték valahová a fővárosba. Minden katonatársa, a század összes honvédje tudta, egy hónapon át, de hozzá sem nyúltak, pedig ők már az alapkiképzésen is torokvagdosást imitáltak, és szaros piszkafával se lehetett felérni az orrukat, annyira magasan hordták a harci erejükkel büszkélkedve. Nem mentek vele együtt zuhanyozni, ennyi volt a hátrányos megkülönböztetés csúcsa. Véresszájú szarember vagyok, tudom, mert én se igazán mennék.
És ezt a Niemöller nevűt amúgy nem ismerem, meg kellett nézni Wikin.

"Nem csak te dolgozol és gürizel, még ha ez olyan jól is hangzik, hogy Pesten csak a pofázás megy, a vidék a szorgoskodás hona."
Ilyet se állítottam, kár belemagyarázni. Dolgozókról, adófizetőkről beszéltem, helytől függetlenül; fingom sincs, hogy a fővárosban vannak többen, vagy azon kívül. Nem is érdekel különösebben, mert az a tény, hogy az adófizetők viszik a vállukon az országot, ők az alapjai minden másnak, az szerintem cáfolhatatlan.

És még sok minden van, amihez az írás már kevés, elmondani nincs mód, tehát ennyi.
@épészmérnök: akármilyen hihetetlenül hangzik: igen, egy vagyok a noname melósok közül. Műszakbeosztásom páratlan napokon 08-04 között szokott lenni (20 óra, igen), páros napokon 08-22 között, időnként becsúszik egy-egy 19 órai befejezés is, néha a gyereket is látni kell. Ezen beosztás okait úgysem tudom elmagyarázni, bonyolult. Néha ülő-, néha állómunka, de legtöbbször görnyedő-gubbasztó, nem szériameló.
@Interlock: Nem akarlak megbántani, ál
talánosítok, kihegyezek, ahogy te is teszed. Mert mindig a vidék-Pest ellentétre futnak ki a megjegyzéseid. Lehet, hogy nem is így akarod, de az jön le, hogy csak ott - valahol, ahol élsz - van komoly dolog, odafigyelés, húzás, melózás, nekünk itt Pesten csak a mászka, hőzöngés, beleduma marad. Sarkítok, bocs, ezt szokd meg. Tanárnő a képesítésem, de nem voltam nagyon gyerekek közt élőben, pont mert tudom, hogy türelmetlen vagyok.

Amúgy éppen nagyon is értelmes vagy - nem először írom, hogy kurvajó képességeid, intelligenciád, humorod és kifejezőkészséged van - fáj, hogy ennyire nem akarsz sem engem, a vérpestit és pl,. Csekket, aki vidéki, megérteni.

Az, hogy említetted a Bajnai asztalnál meghalna, ha Ózdon lakosságin faggatnák a cigányságról - nem ezekkel a szavakkal írtad, persze - az nekem azt sugallta, hogy a "kapnak, de nem adnak érte semmit" róluk szól nálad. Én támogatom, hogy igenis a munkára kell késztetni őket, nincs ingyenebéd senkinek, legyen az első lépés a saját portájuk rendebtétele - amikor mentünk Krakkó felé és Szlovákiában láttam roma telepeket, még a buszban is érezni lehetett sztróhát onnan, elképesztő mi volt ott - de ami most megy, az sima alázás és kész. ez meg visszaüt.

És nem megspórolható a sok évtizedes sok pénzt is felemésztő integrálásuk, ezt is mondom. A melegeknél az van, hogy a jogaik nem ugyanazok, nézd meg! Addig pedig joguk van ezt követelni, ha egyébként ugyanazt azt adót, terhet viselik, mint mi heterók. ennyi. Hogy akarnak egy évben egy nyári farsangot, ahol egymásnak és a velük barát heterókkal együtt örülnek, szerintem kibírható.

Megható, hogy nem vettétetk vérét a katonaságnál a saját buzitoknak - fgiyelem, irónia!! - nem állítottam, hogy homofób vagy, de ha bárkid esetleg saját nemét fogja kívánni, akkor mi lesz? Ezt kérdeztem? Nem jobb előbb az ügyük mellé állni, hogy ne legyen ez alap a diszkriminációjukra? Niemöller: hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller Ezt szerintem megérti mindeki a környezetedben. Nem akkor kell szólni, ha téged visznek, hanem picit előbb. Ez ennyi csupán.

Nem nézek le senkit, de hogy a ti köreitekben senkit nem érdekel, lépni valamit, mert minek, írtad, szavazni se mész, mert minek, lapok bakfittyek, kollégáidnak még a blogok is, mert minek -
bocs, de ez szellemi restség. És ez még a valódi kurva nagy kizsákmányolós Horthy-korszakban a PEyer paktum idején se volt így, mert szakszervezetekben tanultak, olvastak a melósok a sorsukról, összeadva a filléreket könyvekre, újságelőfizetésre - így lázadva. Ma még az info azért elérhető a legtöbb embernek.

Nálad nem látom a lelki restséget, mert te itt vagy és nagyon komolyan vitázol. A többi erre miért lusta?
Csekk is dolgozik - második szakmáját szerezte - ahogy a többiek is. Fabius is és mégis van ereje naponta posztolni és utána járni mindennek. Ez a felelős állampolgári magatartás, nem a parttalan finnyázás besörözés közben azzal, hogy mindenki szar és kész, csak én vagyok a trolibusz.

Írtam, hogy neked tényleg tanárvénád van, mire válaszoltál, ja, volt irányodban ilyen felkérés. Hát akkor kezdd el felvilágosítani a barátaidat, hogy a sajtószabadság az, hogy mi itt blogolhatunk még, hogy az átlátszó.hu-n - egyszerűen le van írva: atlatszo.hu/2012/07/11/nyergesek-elso-milliardja-i-tuntesd-el-az-adossagot/ - még ez olvasható. Nem akarták volna a jogot megadni, ha tehetik, elgyalulják sokkal komolyabban, tehát kellett a hiszti ez ellen.

Melós vagy, ez nem befolyásolja a szellemi munícióidat. Más meg ül ennyit a gép előtt, az sem móka, kacagás, fizikailag sem. A lányom hajnaltól kisgyerekek közt van, abba is bele lehet gárgyulni, hidd el. A fiam tárgyalásokra jár, mégis csak emberi sorsok múlnak a felkészültségén. Apám korában még volt halálbünti, szóval neki még nagyobb volt az ücsörgésének a tétje. Az orvost, ápolót most nem mondom, annyira triviális, hogy ő is mit leisztol munkaként. De egy eladó egész nap áll, szétrobbannak a vénái végül a lábán. Stb. Stb. Ne menjünk abba bele, hogy csak a Fizikai Erőkifejtés a munka, a többi herevakarás, pinapihi a Rózsadombon. Nem.

Az www.atlatszo.hu igen követhetően írja le az orvbáni nagybani lopást, szerintem értenék a barátaid, ha erről beszélgetnétek. Hogyan lesz egy kis szolnoki cég országrabló nagy hal? Meddig hagyhatjuk ezt?
Ezek a pestiek kérdései is. A mi érdekeink teljesen egyformák: ezt a szemét bandát eltüntetni és figyelmeztetni a többi hatalomra aspirálót, hogy minden türelem elfogyott, változtatni kell. De ehhez nekik is kellenek impulziók, hiszen olvassák ezeket a blogokat.
@a szív fészkei: általánosítás nélkül néha nehéz beszélni valamiről, de azért ahogy lehet, kerülöm, megpróbálok nem visszaélni ezzel.

Ez a főváros-vidék szembenállás ősi magyar szokásnak tűnik :-), de én különösebben nem szeretném erőltetni. Tény, hogy nálatok több minden van, akár kulturális programokról, akár politikai rendezvényekről van szó; végül is, főváros. Itt, ha őszinte akarok lenni, semmi nincs; egyszerűen nem alakult ki a társadalmi kiállás kultúrája. Ezt tanulni kell, ahhoz meg pofonok kellenek, ébresztőnek. Új Alaptörvény? Ki nem szarja le. Kórházbezárás? Hoppá, nana. Földpályázatok? Finomabban is lehetne, kezd idegesítő lenni. Ilyen valami ez a tanulási a folyamat, sok-sok, közvetlenül érezhető pofon után egyszer eljön az a pont, ahol elég volt, megyünk, adott esetben másokért is megyünk. De ehhez idő kell, beleértve azt is, hogy a kontroll elfogadását, a tömeg megmozdulásának kordában tartását is tanulni kell. Ti, fővárosiak ebben előnyben vagytok, sok ember van összezárva (minden hír gyorsabban terjed, jobb az egyetértő per négyzetkilóméter arány, utazni se sokat kell, ráadásul az igazi gennyládák is helyben vannak), ismert és elfogadott eszköz a tüntetés, és így tovább.

Bajnait itt szétszednék, ebben biztos vagyok; ha nem, akkor csak azért nem, mert mégiscsak öltönyös, azokkal meg sose lehet tudni, mire képesek. Ez ellen csak úgy védekezhetne, hogy eleve válogatott helyszínen jelenne meg (pl. egy hotel nagytermében), ahová a hőzöngők, hangadók eleve el sem mennének; kiállni egy kis falu omladozó kultúrházában a nép elé nem olyan könnyű feladat, erőt, hitet, akaratot kell sugározni, nem tudok rá jobb kifejezéseket. És aki igazat akar mondani, annak bizony fel kell kötnie a gatyát a színpadon, mert tucatnyi olyan előtt fog állni, akik a munkanélküliség, az éhenhalás elől kamurokkantságba, elvárt szociális segélyezésbe menekültek, és ezeknek a fele nem akar még egyszer dolgozni. Embert próbáló feladat az ilyeneket meggyőzni valamiről, ezt ráadásul személyes tapasztalatból mondom - van pár ember, akiknek emiatt már köszönnöm sem kell.
A felzárkóztató pénzekkel sosem volt bajom, csak érjen célt. Ahhoz azonban nem csak a döntéshozókat lehet kritizálni, van helye az elvárások megfogalmazásának a másik oldalt illetően is.

Gondolkodtam már azon, mi lenne, ha a fiam egyszer csak más fiával állítana haza... Azt hiszem, nem volna szabad ellene szólnom, hiszen az ő élete, de az enyémben törés keletkezne, és nem tudnék szabadulni attól a gondolattól, hogy valamit rosszul csináltam. Ez egy olyan hegy, amit nem szeretnék megmászni, de ha nem lesz más lehetőség, meg fogom tenni.

Restség? Nos, igen. Az elején említett tanulási folyamat elején tartunk, a dolgok haladását késlelteti az a tény, hogy nyitva van az út külföldre, és aki kezdi kibírhatatlannak érezni a jelenét, az bizony lelécel. Azok mennek el, akik jobban ráláthatnának dolgokra, akik elmagyarázhatnák másoknak, minek mi a veszélye, a következménye. Minden kollégával igyekszem beszélgetni, aki szóba áll velem (nem könnyű, munkásruhából indítva), és tőlük jön át az, amit te restségnek hívsz. Az emberek nem hisznek abban, hogy hatásuk lehet a folyamatokra, döntésekre, és tulajdonképp önvédelemként fogják fel azt, hogy a nyüzsitől távol tartják magukat. Azzal szoktak hárítani, nincs nekik erre szükségük. Na de a gyerek jövője, kérdezek vissza; a válasz az, hogy majd lesz valahogy, az a gyerek dolga, jobb esetben egy fasztuggya, és hümmögés. És emiatt szoktam azt mondani, hogy baj van a demokrácia rendszerével, hiányzik belőle a visszacsatolás, hiányzik belőle az, hogy érdekeltté tegye az embereket magában az érdeklődésben, az információgyűjtésben - más szóval a tanulásban.
Régen gyakrabban, ma már alig futok neki annak, hogy másokat győzködjek, vagy - ez is hülyén hangzik - felvilágosítsak. Általában nem értik, hogy éjjel-nappali meló, gyerek, házfelújítás, nyelv- és szakma tanulgatása közben mijafaszé' foglalkozok még ezzel is, ahelyett, hogy hangládát barkácsolnék, vagy játszanék valami süket netes játékkal. Meghallgattak, legyintettek, velem mérgelődtek - a hátam mögött meg röhögtek, hogy nemsoká jön értem a fekete autó, túl nagy a pofám. És hiába küldözgettem linkeket innen-onnan, a nagy többség a tálcán eléjük tett dolgokkal sem foglalkozott, bele se néztek, mint az utólag kiderült. Nehezen haladunk, ha egyáltalán haladtunk is valamerre. Mégsem verhetem őket, hogy olvassanak és értelmezzenek, bármennyire is szeretném néha...
@Interlock: Kösz a választ. Nézd, itt van ez, kis falu kálváriája: tordasradio.blog.hu/2012/07/10/a_tordas_radio_kozlemenye

Egy kis nevesincs pötty térképen, volt rádiójuk, amit együtt gründoltak, szerették, mert az övék volt: magukról, nekik szólt. Falutáblától falutábláig vehették az adást. Olvasd el, hogyan fojtották meg őket 750 forintra hivatkozva. Ne legyen önálló gondolkodás faluhelyen még 1700 embernek sem.

A Klubrádiót se kell szeretni - engem halálra idegesít, hogy az uram azt bömbölteti állandóan, szerintem hülyíti erősen :-DD - de hogy a bíróság Fidesznek nem kedvező ítéletét úgy játsszák ki, hogy azért nem kapnak mégsem frekit, mert a pályázatuk üres hátoldala NEM VOLT SORSZÁMOZVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ugye ez minden kocsmában agyrémnek számítana. Meg más normális helyen is. Ennyire meg merik tenni, hogy hülyét csinálnak mindenből: jogból, lakosokból, pályázatból, stb.

Én is elgondolkoztam, mi lenne, ha fiam vagy a lányom saját neműt szeretne... És arra jutottam, nyelnék egyet, mert ha azzal boldog, akkor nekem ebbe belepofa nincs. Te nem érezhetnéd úgy ilyenkor, hogy hibáztál, mert ez nem nevelés kérdése. Ha a választottjával szemét lenne, bántaná, kicseszne vele, alázná, akkor verhetnéd a fejed falba, hogy valamit elbasztam oppácska, hog yilyen sudribunkó állat lett... De az identitása az nem rajtad áll vagy bukik.

Nem harcolhatsz széllel szemben, megértem, ott kell élned köztük. Csak az a baj, hogy ők is koppannak majd nagyokat, ahogy most is őket, téged, engem fosztanak ki rezzenéstelen arccal, erre gyártott "törvényekkel", a Közgépet ennyire védve. LMP-láncolás, érdemes követni, mennyire szemetek megint a Simicskacsicskák.. Tudom, nem hálás a nyüzsgönc szerepe.
És hidd el, Pesten se mindenki politizál, ugyanaz van: elegük van, unják, behúzódnak a magánéletükbe, ahol kibekkelik, közben várnak valami csodára.
Meg kihajtják a belüket, ha van melójuk, akkor azt pláne féltik pofázással, tüntin való ottléttel veszélyeztetni.
2 milliós városban 54 ezres tüntetés azért nem akkora etwas, mikor a hasonló Rómában vonul egy millió ember ilyenkor. Félnek és lapítanak az emberek. Olvasd el ezt is, az életből van véve: magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/neha-elfog-a-felelem-ha-meglatom-miket-irtam-80845
@Interlock: Ja, azt a vicces, műsorozó BKV-sofőrt azért rúgták ki múltkor, mert nyilatkozott az ATV-nek és más médiának. hirek.msn.mainap.hu/itthon/kirugtak-az-utasokat-szorakoztato-buszsofort-16934/

Pedig egy ilyen ember aranyat ér a szar, széteső drága BKV-nál: ha röhögve utazol, nem forr fel a agyvized ezektől a szitukról: hogy koszos, késik, szauna, stb. egy vagyonért.. Nekünk is van ilyenünk - ő nem készül a műsorra, csak nyomja, ha kedve van, de a végállomáson már mindenki dől a röhögéstől és máshogy kezdi a napot, vagy fejezi be. Nincs acsargászat, tolakodás, csupán égi béke, szeretet van.

Na ez se jó.
@a szív fészkei: a Tordas Rádió esete felháborító; amennyiben a cikk igazat ír (és nincs okom feltételezni, hogy hazudik), akkor az nagy gáz. Ami még nagyobb gáz, az az, hogy van alatta négy komment, pedig biztos több embernél van net Tordason.
Erről, meg a magyarnarancsos témáról beszéltem, amikor azt mondtam, van még mit tanulnunk. Az egyik komment szerint Magyarországon nincs hagyománya a szabadságnak, telitalálat ez a kifejezés. És hát, politikusi nézőpontból ideális helyzet...
A Klubrádió keményebb dió, már ami a megítélést illeti. Nem igazán követtem az esetet, de nekem úgy tűnik, hogy Annamarisék kekeckedtek egy kicsit (elvégre, magyar hivatal, azok szeretik az ilyet), a rádió meg kicsit rájátszott, feszítette a húrt a szándékos nem fizetéssel, aztán csőbe húzta magát, törlesztett a hivatal egy kicsit.
Orbán helyében én mindkét esetről beszámoltatnám Annamarist, és alighanem jól le is cseszném. Az ellenzéki rádió (akárcsak az ellenzéki blog) tök jó találmány, erőfeszítés nélkül tudhatja a hatalom, hogy hol van az ellenzék...
Azon gondolkodom, ellenzéki pártok nem kezdeményezhetnek ilyen beszámoltatást? Vagy nem ilyesmikért fizetjük őket?
Vagy már nincsenek is ellenzéki pártok?

A sofőrt valami szemellenzős, begyepesedett agyú, dugatlan / kókadtfaszú, megkeseredett ember rúgathatta ki, akinek fizikailag fáj, ha másnak valami jó. Sok van ilyenből itthon, a régi rendszer gondolkodásmódjának maradékai mind. De úgyis kipusztulnak egyszer...
Mellesleg, ha az emberek tudnának beszélgetni egymással akár egy buszon is, nem is hiányozna senkinek egy vicces sofőr. Madridból Avilába mentem vonattal, be nem állt a népek szája, egy angolos érdeklődő még nekem is jutott.
@ Interlock & @a szív fészkei:
nagyon jó titeket olvasni, ha belőletek lenne úgy 1000 másik már jövő héten máshogy nézne ki a közösségi politika ! :) ne adjátok fel, így tovább!
süti beállítások módosítása